Картер Ник : другие произведения.

81-90 Картер детектив бичет Ник Шенӟыны

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Ник Картер
  
  Йӧн детектив 81-90 Ник Картер бичет
  
  
  
  81. Кремлёвской ужъёс http://flibusta.is/b/663741/read
  
  File Gerekiyor Kremlin
  
  82. Герӟеттылэн испанский http://flibusta.is/b/607273/read
  
  Spanish Connection
  
  83. Лушкем йырлы кулэ http://flibusta.is/b/607245/read
  
  Лушкем Head s Death
  
  84. Досье пекинский http://flibusta.is/b/690087/read
  
  Gerekiyor Досье Peking
  
  85. Ледовое шимес террор http://flibusta.is/b/691313/read
  
  Ice-Террор trap
  
  86. - Адями виись: адями нимъёсты стервятник кодовый http://flibusta.is/b/612804/read
  
  Assassin': Code Name Vulture
  
  87. =================================
  
  88. Ватиканский вендетта http://flibusta.is/b/635621/read
  
  Vatican Vendetta
  
  89. Кобраез тодметъёсыз http://flibusta.is/b/671056/read
  
  Of Cobra Sign gerekiyor
  
  90. Адями, кудӥз аслэсьтыз кулон вузаны http://flibusta.is/b/678851/read
  
  Gerekiyor Sold Man Who Death
  
  
  
  
  Кремлёвской ужъёс
  
  
  берыктон Лев Шкловский
  
  
  пиос Удмуртской тодэ ваён
  
  
  
  
  
  Глава 1
  
  
  
  
  
  
  
  Американ самолёт али уг улля. Тае тӥ тододы, та-а со тодэ, шузиган котькудзэ но, кин ке-газетмес лыдӟе ке, та тодо.
  
  
  Малы дыртонэз но бортпроводница шормуӵ вылын 709 Гранд-тазьы мытоз вал пассажир лаклэр черноволосый матэ, котыр одӥг азьпал пуконъёс вылын пуко? Соин-а, мар-а-со шудэмъяськй?
  
  
  Короткоствольный штучка, со дыре вань униформазы улын утисько, пӧлаз шунтэм, гадь кутсконысеныз ик чаклано вай-вай мон лобон понна. Шӧдске, ваньзы кӧло, мон нырысьсэ потӥ но, мар соос лэсьтӥзы та пиосмуртъёс ӧжытгес эмуос но исаны лэзе, малы ке шуоно солы кулэ вал. Авиакомпанилы клиент умой азьвыл сямен ик кыле король. Со ачиз но кӧня ке туникаос эгесалляны ӝубис чилекъяса, со шудонысь подглядывание чидантэм витё ни. Со дыр шоры уг пото чилясь металл, ялтыраса куспын югытын тылсиос.
  
  
  Ачимлык ачимлыксэ кырымъёсаз со поныса, ӧс азьын каютаосты но берытскыны пыр ортчиз. Учкымон пиосмурт султӥсько но нош ик потан, ачимлыксэ бур киыз вал пыӵал-тӥрлыкез но яркыт адӟиське. Мон вань Люгер " куртка улам наплечный кобураысь но, мон тодӥсько, мар саклыксэс кыскыны ачимлыксэ ӝегатскыса ке, со доры вамыш лэсьтэмын. Дорын буре кӧмез ку замшевый Стилет киюмылъёссы луэ. Со пружинаос механизмъёсты тын кутыны быгаты, киосыз лэзисько мон ачимлыксэ медаз шӧдӥськы, нош куштӥськем ачимлык - чылкак мукет ужъёс. Пиосмурт адӟиз. Соос ыбылэмын шанс-озь луиз ке, кызьы со ачимлыксэ, кылсярысь.
  
  
  Солэн дырыз вань на малпаськиз но, вӧзазы кыӵе югдур уж вылын юри бадӟым азинлыкъёстэ мукет шансэ, мон уг решение кутоно луоз. Ыбем куараез вань сайказ кабина пушкын. Кылӥ паймем куараез пассажиръёс пӧлысь со аслыз котыр, интыяз тэтча. Собере со бадӟым куараен решение научно-исследовательской-тӥ ужпумъёс. «Ваньмыз чалмытгес возиськод. Лобон ӧрзэ воштоно луизы. Гавана быгатэ кылиз тыныд йыры быгылес, кӧты котырес. Паника муг ӧвӧл ».
  
  
  Со вераськон вал: испанский. Мон вӧзын Сойер Тараен пыдлось лулӟи, шоканме нош тыбыр сьӧразы флеминг киултыны рэндольф ee.
  
  
  '..Буйгатскисько - соос прошептать кыл, ымдуръёссэ выретыны уг,. -Шып кариське, утчасько косӥз кышномурт.
  
  
  'Куб? Нош самолётэн угон нюръяськон сярысь огкыл насчет кадь-а?
  
  
  Валэктэме ӧз луы, дыр. Одӥг гинэ, со быгатэ киыныз вылын кубаысь васькиз кин ке, яке эшенызы луэм понна бадӟым океан агент кастро ачимлыксэ. Ӵоксаськиз ке но, малпасько, со, со, ассэ та мараны быгатэ. Со шузи эн луы.
  
  
  Учке пассажиръёслы пеймыт пиосмуртлы быземын. Мон син куспын дугдэм ачимлыксэ, ih ӝутыны, собере солы, мед дунъясал мон бӧрсязы реакцие.
  
  
  Каллен берытско со палъёсы, вӧзысьтыз нылашез мыным кадь верасько отельёсын. Пельпум ворсано кукыр, мон пал ки улаз лацкан гылӟыса «Люгер». Воргоронъёсы мон шоры ӧз учке сак.
  
  
  Лыдъя, мае но ӧй вал пассажир тӥрлык. Со тӥрлык паллян кизэ понӥз. Капчиен быгатэ со но ужамъя тыриськоз потан сяменыз ачимлыксэ бур пала самолётэ пуктыса, уз султы. Курокъёс сое зӥбиз.
  
  
  Ачимлык пистолетъёс потӥз, китӥз но, нош ик со ыбиз. Ачимлык азьын ӵыжектэ тӧдь-тӧдь дэремен. Отын ӧсъёссэ но гаӵоло усем со вылэ ошиськыса улӥз, со доры шуккиз кадь. Куараез ымез усьтыса ачимлыксэ, кудӥз озьы ик уг кылӥськы. Ачимлыксэ, котькудӥзлэн пыдессинъёсыз усьтӥз но сое. Кин ке донгыса, ӧсэз мукет палзэ, мугорез ачимлыксэ заблокировать потан но. собере ыбем мон кык нырысетӥзэ соос, азьлань тэтчиз.
  
  
  Куараосты кылыны, соос бере кышномурт ас истерический. Моральной потыны кутскиз лулысь-контроль улсын. Одӥг шӧез оттаскивать со понна пыдын но, ӧс усьтӥськиз. Бортпроводница револьверъёсты ӧсъёссэ ыбиллям. Шуланъёсылы мон ӵош кунул тасырайыны синъёсы пыр ортчылӥзы, ачим но ялан мон чусак траектория выриз-пальтоез, самолёт дыраз мон уг вераськы, мышкын кесяськем, кин мае-сое ранить каремын вал. Со, зымем, суйпоскес но лэсьтыны вращательный нылъёс понна движениез шымыртыны, дыр револьверъёсты со уг уськыто. Iso утиськыны туртто, со вань кужымзэ, лэчыт гижыосыз кузесь, ымныр вылам мон ачим утчай, мон ачим но люгер уськытыны луэ шуыса, сое чырты-каратэен корано шуккиз. Мон сое ӟыгыръясько безвольный усьы, но ми со вылэ куштэм мугорез, соослы эшъёс кулэ. Со револьвер кутэ куинь, кык минут возёно инъямын «Люгер» дась.
  
  
  Мон уг тодӥськы-а, мар-кабинаяз. Р самолёт, чутрак воштыны океан шӧдтэк шорысь но шталь ӧрзэ усьтӥз. Со равновесие ышоз, кабина ӧссэ пыр поттыса, ӧс янакъёс но рамъёс борды кутски мон яратӥсько.
  
  
  Пилот креслоос кыллё кымин, ручкаез провисать управлениын. Тыбыраз вир вия пулевой ранение котыр. Со штурманэз вылын сылэ. Урмем кутсконаз кутӥськись кыкетӥ пилот тыршеменыз, трасса вылын самолёт шонер берыктозы шуыса. Пилот бордысь ишкалтоно вир кошконзэ дугдытыны штурвал штурманэз кышет но даурто. Усён дугдытэмын, сыӵе ик сое оскалтэ ниагарский азинлык быгатэ. Самолётлэн пилотъёсыныз но басьтэ кутсконзэ кыкетӥ переключаться автопилот управление. Берытскиз-а со, оло, штурман-а юрттоз шуыса, кынмозы но мон адӟи. Одно ик, мон соосты кабыл басьтэмды понна-а капер куинь номер.
  
  
  Сое понӥллям «люгер» кобураысь эмуос но синъёссэ кыниз. «Мон лобисько быгато-ын Гранд-Лаклер. Сое оже келяллям ».
  
  
  Пилот кутсконаз вай вылэ потан милемыз кыкетӥзэ mimmo учке. Берытсконо Штурман-дуак, одӥгез пилот киям кутыны, но мон шоры долказы. Со тыпак мучнистый луэ. "Кин тон, вуриськись басьтод-а?"
  
  
  «Параат Янтье». Со, пилот шонтӥ. - "Кулэ-а со?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Пилот милемыз кыкетӥзэ шоры учкыны кутскон.
  
  
  "...Со хауи бортпроводница ыб!" Собере йыр вылын кыкетӥ ачимлыксэ переключаться передача. "Тон . Ӟеч-а бур-а... пистолетъёс .. мар тон лэсьтӥд?
  
  
  Со, мыньпотыса эмуос. «Шумпотоно тынад ӧвӧл шат, мар мон луэ-а со? Тон герӟаськемын кеннеди аэропортын умой, но ny ватсаны. Соку тон соку ик юаны быгатод, доразы нуллӥзы ке вал, юаськыкуз борт ник картер тӥрлыксы вылын. Со шуиз, мед кенешоз соин ӵош Уайтсайд Тимоти. Учыре, вунэтӥд ке тон, со та авиакомпанилэн президентэз.
  
  
  Соос учко огзы шоры огзы. Кутскон пилот кыкетӥ интые ас вылад усёз, мон ваче син азьын ӧвӧл, но сое тупатыны радиосвязья. Куд-ог висёнъёс дыр ортчыса вуиз. Оло, со понна басьто-тӥ уайтсайд жуг-жаг луылэ. Но бугыр-бугыр куара, соид ачимлыксэ абсурдно. Соосты, тодӥськом, ма сярысь малпаське, сое радлыкез тӥян. Со-а йырлы вылынгес луыны быгатоз ини, одӥг минутлы ке но бере кылимы вылысь самолётэн сямен лобӟим ачимлыксэ.
  
  
  Мукет дыръя котькуд ар со лыктэ кык бортпроводница кабинаяз. Сое ӝог шӧдо, нош ик улаз ситуациез контролировать ма, ялон но звуковой система пыр син азе пуктыны буйга.
  
  
  Со пульсэн пилот кырмано. Со нерегулярный луэ. Но со буш интыос сярысь та бӧрсям вера ачимлыксэ штурманэз мерттыны ӵекто.
  
  
  Ваньмызлы со туж кельшиз ӧвӧл на эмуос но, со валалоз, мар кулэ мыным юрттэт эмуос. Пилот шӧйзэ берен мон но курадӟон пыр потан отцеплять ачимлык-ын. Удалтӥз куинезлы вискын буш пукон кутӥськон блондинкаос униформазы тырыса, ачимлыксэ мон понна тыриськыны быгатоз. Положение вӧл со чылкак уг луы, но милям вал шӧдонмы, мар та кема ӧз исалэ эшшо ачимлыксэ луэ.
  
  
  Кутскон бортпроводница одӥгез возьматымон нырысетӥ юрттӥсьёсы, соос сойер тараен но вӧзаз султыса. Со куспын учко, нош собере шуо: «мон Кельто. Таин валче со быгатӥз вормыны. Тон трос деле на ».
  
  
  Нылъёсыным ӵош мон пилот штурманэз кельто. Пилоттэк бӧрсязы буш инты вань на-а мон сазь вал бортпроводница гегай.
  
  
  Со ласянь тэргаськеме, солэн пыӵал-тӥрлык но ӧз шедьты ни. Эй со юнгес герӟа, суй вылам учыръёс но со бакаез, веръямды потэ ке, мар ке аслэсьтыз гижыоссэ-а ядовитой, куке сайкалозы. Мон шкафын угонщик тыриськыны кулэ шуыса, пассажиръёс ӧз адӟы, ачимлыксэ, соку кабинаям берен нуиз. Вань на кыкетӥзэ но, бездыт адӟиськизы кутскиз обеспокоенный пилот. Пилот со сярысь юаны быгатисько-а, уг-а, мон шумпотыса ачимлыксэ ревматизмен. Сое каргасько. - Кызьы быгатысалды та борт пушка ... келера со шоры йӧтэ? Нош тон?"'
  
  
  «Вал вылэ мон та юа, кызьы шуод тон монэ. Кык бюстгальтер револьверъёсты улэ ватэм. Элегантно, уг поты-а тыныд? Макем мыным тодмо, экипаж наличие уг проверяться пыӵал-тӥрлык вылын.
  
  
  Пиосмурт фыркать кык куара поттытэк, брешь шудтэм лыдъя. Мыным тунсыко вал, пилот луыса, кыӵе кыкетӥ. Мон кузь сюрес ортчоно луэ на.
  
  
  «Кызьы тӥ малпаськоды, быгатэ-а тонэ вуттӥзы на самолётъёс портын вань-оф-Спейн, яке тон потӥськод шуыса, со кивалтонэз ас вылам басьтыны?»
  
  
  Ачимлык синкаӵ куасаллязы. Соос малпасько, мар со каре милемын маскаръяськыны. "Тон вера, малы тон самолёт та кивалтыны быгатоз?"
  
  
  Бумажник лицензия но соосты возьматэм потэ. Со йырзэ сэзъяз. «Тау веран понна, соосты аслыд но лэсьтыны ачимлыксэ».
  
  
  «Тон передумывать ке, тонэ воштэм-а дась со», - соиз ответ сётӥз. «Артэ монэ».
  
  
  Со мыньпотыса, но со оске, со лябӟе. Со, вань кабинаысь потӥ. Бортпроводник юон нуллӥмы, пассажиръёсты тыршиз но буйгаз. Мукет кислород пересьлы сётӥз. Оло, со сюлэмшуг луоз. Вань пилот сойер тараен басьтыны луэ на. Эффективно но шыпыт. Эй, ваньмыз со зол но зол кельшиз. Кышномурт доры каньылэнгес кадь ситуация трос уг чакла. Со синъёссэ ӝутӥз, со вӧзын ке соос сыло. «Уг чида, Ник».
  
  
  «Ӧвӧл, валамон».
  
  
  Пилот сьӧрын пуке, бортпроводница вуиз асэныд герӟаны кутскид. Син усьтӥськиз Ee одӥгез бӧрсьы мукетыз потазы ӝутӥ но, тани, киосыныз веша чырты юмекъя. Со шӧдӥз ке, мар со киын керттэм а, бер-а-со даурто. Вӧсь Укол, та движение ӧтизы, сл та одӥгез гинэ передачаос. 'Oi . .. ", - со чагиськыны. "Мон чыртыме.'
  
  
  Со мон шоры синъёссэ ӝутӥз.
  
  
  «Уг чигты», - со лаконично ялэмын. «Тыныд но кулэ ыбылон уродэз син ӧз басьтэ».
  
  
  Со, синзэ кыньыса, ымдуръёссэ но пепертысалыз. Со кунокуаын ӧвӧл, со понна нош ик йырсазьзэ ыштӥз, котыр бортпроводник одӥг жингыртӥсь но мукет. Со стакан ву вайыны курем но пельдӥнь ышанӥсько куриськоды сое, мае со эшъёсыныз юыса. Мон соослэн тыршыса приказэз быдэстэ, креслоын ортчыса, нылъёс кусӥнскиз, йырзэ лэзиз но, соос ньылонзы понна гурулаз эй юон лӧпкытъя. Сглатывать нылъёс, ах, ым ӵоксазы, нош омыр пельдӥняд бортпроводница омыре кисьтӥз. Со пуӵ вылын униформазы та люкетаз шедиз.
  
  
  Солэсь юай: «тон куке но адӟе солэсь вазь ке но, та дырозь рейс?»
  
  
  Стюардесса серро ӝужыт-бусысь синъёстэ, учкы мон шоры но тыбыръёссэс шонертӥзы. Табере бере, сое пырпотыны юрттоз пассажиръёсызлы, вазиське солэн вожпотонэз куара возиськылэ. «Ӧвӧл, Эдит, нылы, мынэсьтым выремме котьку лобалоз, лобӟеме-озь незадолго жингырты, вераны мед быгатоз, мар со висись, эшъёсы но лэзёзы. Та куарасётон эшъёс!
  
  
  "Люкетэз та луоз?"
  
  
  «Макем соосты тодо, со нырысетӥ луиз. Резервной огшоры аэропортын стюардесса луыны, нош милям одӥг, котыр та ныл ӧз лыкты туннэ ».
  
  
  Со шекланыса. «Нокин но ӧз малпа, оло, таиз мар луоз азьланяз, малы совпадение?»
  
  
  Со ми шоры ваньзы учко. «Сэрен, минутъёс мар тонэ котьку витё почталы выль бизнесявляться кар авиационной быгатэ. Кӧня ке юан бӧрсьы ми, нылъёс, тодмо ке но, вала мар со профессия, ачим со бордаз басьтӥз. Но оглом, полицейскойёс тон мар понна?
  
  
  «Со, кин туннэ зороз. Пилот ӧй быгаты, тон буям шобрет? Вань та адямиос малпало, пе, со шӧйёсты адӟыса ».
  
  
  Со шоры учко золгес бортпроводница пештал, креслоын, кудӥз оправляться выриз, но шоналскыса.
  
  
  Со мон шоры учке кадь, сӧсырмем тылобурдоез, нюлэс-тӥ тэтчаса ветлон сюрес сютэм коӵыш доры. Сое со вӧзын sel. Кышномурт капчигес мыным вераськыны, ih ке со уг кышка. Солы трос тыршоно луиз сочувствовать кадь адӟисько.
  
  
  «Тон-тюрьма пыр потоно ке, адӟиське ини аппетитно тон озьы ӧй вал кадь, али сузэръёс. Йырам плюс мастерез янгыше вань, мар со тон понна сётыны дась угон самолёт. Но, мукет ласянь, кӧня ке милемын ӵош тон ужаськод, ревматизм ярам, сёто мон, оло, быгато-а, соос мар ке но лэсьтэм тон понна. Кызьы тынад нимыд?"'
  
  
  Со, ответ сётыса, мыным но возьмало-а, мар монэ кутозы-куараез солэн векчи но соослэсь оскиськон напряженный предвкушение-ын. - «Остин Мэри».
  
  
  "Пияш, тон?"
  
  
  "...Хуан Кардоз ... Кытын со?"
  
  
  Эй со шуиз, мултэс кылъёстэк. 'Бер nen сярысь малпасько.'
  
  
  Ми сое тодыны кулэ реакция вал. Мон соин быгатӥсько шуыны, зэм-а со? омела таос борды кыӵе ке кусыпъёс. Озьы со ымныр адӟиськиз, соос долларен тыро-тӥ синвуосыз бызё, со дорын нах тел. ишкалтэм кадь.
  
  
  Тау тӥледлы сое азинтыны. «Хуан мон сярысь трос веразы, Мэри. Кин со луоз?"
  
  
  Со тонгес куараосты лэся, зар бӧрдӥськом, со куспын вераны. «Кубинский беженец. Ва вал со-банкын, эмуос но вуыны луэ. Со вера, мар луиз Кастро ӵыжы-выжыосыныз ӵош-а, мар понна та эмуос но изъян ӧз ӧте сое ».
  
  
  Со, малпасько, мар соос лушкемен полициын ужасьёслы тросэзлы кельшиз. Та пумиськонэ беженецъёс сложность ворсаськиз; ноку но уз тоды, кин делле ачиз вылын лобаны, тушмонэз но кин вылэ ужаськод ».
  
  
  "Тон кема-а ачимлыксэ кызьы тодӥськоды-а?"
  
  
  'Куать толэзь.' Со нылпиослэн кадь адӟиське, бӧрдыса тӥям чачаос. «Ми соин тодматским, ужаны кутским ке-ын « Эйрлайнз Истерна » Майамие лобон дырзэс. Мон сое ужысьтыз поттӥзы курыны кык арнялы азьло. Мыным юрттэт кулэ луоз эмуос. Со унаследовать кубаын коньдонэз трос, сое ih басьтоно ке, быгато-а мон кышнояськи. Табере . ачимлык .. тонэ виысал ».
  
  
  «Ӧвӧл, Мэри, тае-а тон витид-а, сое ыбизы пилот эмуос но револьверъёсты сёто».
  
  
  Со бадӟым куараен бӧрдӥз. Пассажир паймыса учко, куд-огезлэн вань на шурдыт луэ.
  
  
  « ... Монэ ... монэ ... монэ ... шукко-а та вылэ урдӥськиз, со штурманэз луиз шудтэм учыр ыбоз ... мон ... мон ... уг поты-а со кунокуалэн огшоры курокъёс со зӥбе, воштэ шуыса ... oni курс '
  
  
  Со султӥз, куинь пукон вылэ понылӥзы но, соос кутӥськонъёс пуктылэмын. Мар курид сое лэсьто вал хок ке нах понна. Эсьмаса, нырысетӥ соосты ужатонъя тӥрлык правилоосты уг тоды: ноку но эн револьвер кутэ ке, тон ачимлыксэ планировать карыны уг куто. Кыкетӥ правилоосты: револьверъёсты нылпиосын ӵош шудыны кулэ ӧвӧл.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  
  
  
  Босс-мон ке, Дэвид Хок, n3 мон шуэмын, официальной кода мар милемыз возьма, кызьы нырысетӥ Killmasterа, тодо-а соос, мар со милемлы сётэ быдэсмонтэм миссия люкаськизы.
  
  
  Огшоры ке, вӧзаз нокинэз ӧвӧл-а, мон сое ниманы нокинэ. Нош кызылыны но со n3 вераны ке, малпай со нырысетӥ уж-а, мар ми кулэ асьмелэсь улон полэстӥськыса страхованиея полис. Жаляса верано луэ, мон ӧй вал сокем компания одӥг визь, страховать каремын шуыса, мон озьы ӧй вал та пуштрослы.
  
  
  Со ву ватсано. Дорын туж куанер AX-лэн штаб-квартираез разведывательный вань служба. Пинал котырын но цру ФБР, та бордысь палэнскыса, верантэм секыт яратӥсько на, нош ужан ёзъёс. Со малпасько, умой-а со быръёнъёс, сое утьыны кулэ, малы ке шуоно президент.
  
  
  Солы луыса-а, жади. Арняяз кӧня ке заданиосты быдэстэ уйпал но чидантэм со рыбалка мичиган утомительный возьмазы. Пукон Хоук пододвигать газет пыр мон доры, закашливаться шуиз: «N3, тӥледыз уг валаськы, ма та адями?»
  
  
  Со быгатысал сётыны соослы ревматизмен-озь, йыръянзэ лыдӟе кадь черекъяло: «Шуг».
  
  
  
  
  ГЕНЕРАЛ ХАММОНД
  
  
  ВИЕМ ФЛАЙРА
  
  
  
  
  Мон уг малпаськы, американецъёс хаммонд трос тодэ. Со понна тодыны кулэ йӧн та шормуӵ Гранд-Лаклер. Отын диктатор генералъёс вал. Историез непростой шормуӵын вал. Собере сое, испанецъёс сое киултӥллям вал кадь, сюрод соос киямы француз, англи, нош собере басьтэ вал. Сьӧд процентъем 90 калык вылэ, ляльчи выжыоссы, котыр нюлэс но африка плантациосын сахар уж нуэмзы понна. Дас ар талэсь азьло элькунын мылкыдъюан но эрико англи островитянин вераны чигтыны малпазы. Отын кузёясько кулэ флеминг шталь рэндольф
  
  
  Тужгес но визьмо адями вал флеминг шормуӵ вылын тужгес но лыдӟоно. Атайзы соос понна али но кулэ луо асьсэлы калыкъёслы шталь воштонъёс пыртэмын. Собере ачимлыксэ сэрпалтӥз. Со укыр трос военной уг сётӥськы, но со бугырскиз. Флеминг герӟаськем штатын бызьылӥзы, кытын эмуос ватӥськон-пегӟон политической сётэмын вал. Хаммонд адямиос но власть ляльчие доры лыктыса, войналэн диктатор но кызьы понӥмы. Табере Хаммонд луыны кулэ. Кемдылӥзы-а? Уг быгаты вал. Солэсь пуштроссэ уг луы. Вакуум со кужымзэ кельтэм. Люба, кин ке диктатор лидерство тодметъёсыз дыре возьмано, дыр-тӥ мукет амал кильымъёс поттыны яке правление хаммонд пытсамын вал, но соос кышкатэк шуыса, тодӥськод ини, кинэ дипломат учкыса, шормуӵ вылын радэ ӝутыны юрттэмез понна.
  
  
  Хоук нукыртэ: «монэ юри дораз разведывательный вал, со вылын возьмало-а, мар-ӟуч шормуӵын ракетной база кылдытыны. Одно ик, туж зӥбыт, котьку кадь. Соин ик мон озьы но шыпыт улэ выллем луыса ужа. Мон люкеты шуыса, куба сярысь лаклер гранд куашетэ. Ёрмыса со юрттэ асьмеос потӥськомы бускель. Но мон тодӥсько, мар соос киын вань ӟуч-а, мар-а мугез но - а «юртто» - ракета шормуӵ вылын эскерыны. Озьыен, та операцие шеди кремлёвской досье ».
  
  
  Мон чиньыоссэ умой-умой учкисько но, пукон вылэ-тӥ хоук дэвид пумын йыгаськисьёс. «Одӥг адями понна та операция, N3. Ӝоген вуттыны кулэ аслаз кадь уг поты-а тонэ ракетной правительстволэн кыкетӥ луиз о. рэндольф кубинский флеминг Гранд-Лаклер ».
  
  
  Со шекланытэк, яке военной луэме шуыса, интыяз пукыны, малы ке шуоно та сярысь.
  
  
  «Уженыд тон - ышанӥсько, малы со ӧз вуы. Тон кулэ флеминг президентской юртаз нуизы. Тӥ лэсьтэ тазьы но луэ, нокин но медаз тоды, мар вань та шаер мон доры кыӵе ке но кусыпъёссэс ».
  
  
  Сарказм, лыдӟись соос асьсэды возьматыны. - «Мон дышо, мон ыбозы шуыса, быдты, монэн, кышкытлыклэсь котькызьы ке но, та номыр аспӧртэмлыкоез ӧвӧл, но лэсьтӥсько мон сое ассэ ӧз шедьты на, адске учреждениос. Кызьы тӥ потӥз, адске, со понна шталь? '
  
  
  Котыраз трос умой пӧрмиз, маскаръяськыны но Октыны - одӥг-а со котыраз. Со быдэсак нечувствительный. Но со уг пальпото.
  
  
  «Таиз сярысь сюлмаськизы ини. Но со лак сойер флеминг - огенызы умойгес ».
  
  
  «Ми финн гек зол кельшем, нош мон маин быгатӥсько, юрттӥсько твена марка книга?»
  
  
  Сыӵе остроумие Хоуку уг кельшы, соин ик мон учкисько со чырс вылэ куштӥз. Сойер Томас. Оло, тон сярысь кылӥсько nen. Солэн президентэз Sawyer Hotel Group, бадӟым дуннеын. Куинь ар талэсь азьло музъем участокъёс сётэмын генерал эмуос хаммонд пляжъёс вылэ, кунокуа понна казиноос но пуктӥсько, кытын ке туристъёс маскаръяськыны узыр но басьтыны быгатоз, астэ уксёмес соос быдто-ын. Та кык быгатӥськоды сое. Тон, одно ик, валаса, пайдаё ӧз поглощение сойер шуыса, ӝегатскытэк ачимлыксэ компания сое пайдаё национализировать кароз. Оско, табере тон валад-а, мар-а вань воштӥськонъёсты ас вылаз флеминг юрттэт ӵектӥське сойер сӥзизы, азьпалан мар уксё ачимлыксэ уг луы риск. Флеминг аслым кыл но сётӥ ».
  
  
  Со шонтэ. Жуг-жаг понна йӧспӧртэм эшъёсыз политика лэсьтыны. Сойер заядлый Флеминг Патриот делец но. Милемын ӵош кык но таин герӟаны луоз. Укыр кезьыт хоука соосын ӵош малпан кельтэ банальный офисэз-а, мар-дунне - бардак.
  
  
  Вань Sawyer-нью-Йорк адӟиське, со вань мукет кадь но кунокуа нош диапазонэз ценовой: пичи лобби, дуно магазинэ котыртӥзы. Одӥг Но мукет луэ. Лифт частной вал, со вылӥ этажаз усьтэмын нуиз. Вылӥе тубыса, со вылэ лёгиськисьёс холлын небыт ковер-вӧл, элегантно кытын дӥсясько витиз милемыз блондинкаос. Борддор вылэ ошиськись дуно жириновский вань интернет, но одӥгез пыды ӵошатскыны уг быгаты, со ӟечлыксы котыр ми кык кузя, пӧлысьтызы мыным кырмыштысал-сюбег юбкаос улэ. Пичи веськрес мон киыным шонтӥ. "Мистер Картер?" Со шонтэ.
  
  
  «Тараен Сойер со, - шуиз со. «Атай, котьку кадь, монэным телефон пыр но куриз тыныд верало».
  
  
  Коридор кузя со доры монэ нуэ, кияз сётытэк но нуналъёс мукет палтӥз. Комнатаяз пырыса, асьмелы сое, самой бадӟым луэм, одӥг котыр сётыса, куке-соку адӟозы-а. Ӟенеликсэ усьтыны нунал террасаос доры кариське, пичи писпуосты басьто но будосъёсын. Мон ӧй вал, креслоын, мон шкафын, папказэ мыным, лякыт но кушеткаосы островок креслоос гинэ. Но бар. Мистер Сойер тодомы, кызьы кутисько куноос. Нылъёс доры мынэ но, баре мон лэзисько.
  
  
  "Мон тонэ ӵектыны быгатэ шуыса, мистер Картер?"
  
  
  «Одно ик, пожалуйста».
  
  
  Басьтылӥ стакан лэзь мон аслам но пельдӥнь сода, сое бренди. Пияла ӧс доры лыкто но лымы вылын parque патио мон учкыса улӥ.
  
  
  «Кыӵе возьытэ вуттоз, - шуиз со. «Сокем трос арбериос чебер, уй но нокин ӧз дӥсьтылӥзы отчы ветлыны.
  
  
  Со, малпай ас вактаз, малпасько быгатэ-а мар-трос интыосын, куд-ог понна со адями мед луоз небезопасный, куке нокызьы но уг. Кылсярысь, таӵезэ ӧй луысал понна тара сойер та комнатаын кышкалэ, со уг валаськы ке но, соос атай жаль ик этажаз. Туж соблазнительный солы луыса, трос улын векчи басмалэсь нылкышнолык, кусъёстэс юн ӟыгыртыса но солэсь гадьёссэ вӧл свисать выриз со. Со чал-чал nah тост верамтэзэс, ышанӥсько понна, абдраллязы, ма мон уг нах вольтчиз. Собере ми бӧрсьы ӧссэ усьтӥз, вань быремъёс но.
  
  
  Томас вылэм Сойер ке ӧз, кин возьматоз сое адӟыса. Ӝужыт-кыдо адями со асьсэды возьмато, кужымзэс но азинлык вӧлдӥське. Та соослэн куатетӥ интыын адӟеме уз фут будэм адями, шонергес полголовы нош улӥяз, ӝог вырӟиз. Могак луиз зӧк куараез кужмо палзы ачимлыксэ nen одӥг гинэ. Мон пыдозяз учкиз но йыраз кӧня мон сое фут дугдоно, кин кадь-машина шоры учконо ке, со подумывать басьтӥз. "Мистер Картер?" Со уг оскы вал.
  
  
  Со востэм шонтӥ.
  
  
  «Тон сыӵе ӧвӧл, со монэ аслаз кадь возьмаськом».
  
  
  Соос уг ӝожтӥсько, соос тае но тодымтэ. Тросэз адямиос малпало, маке но шоро-куспо укша богарт огилви ренний суперагент вискын сэрен, пияш шудимы, нимаське со 6-департамент i. m. британский «C», адямиос, кинэн луэ, журнал статьяос выллем немец stern der сӧре. Но со чылкак озьы уг адӟиськы.
  
  
  «Тыныд ӧй вера-а со table border кунокуа, - азьланьтэ магнат гостиничный. Нош та витё. Тон вылысь самолёт вуиз тараен кулэ, нош дыр ӧжыт. Тон кошкид аэропорт котыре кеннеди, куинетӥ ny вить минут.
  
  
  Сокем кыдёке маин мынод блондинкаос. - Лэсь трос тунсыко ужъёс кутскизы. Со борды йӧтӥськиз ке, со гырпум кузьда. «Тон тӥрлыкез асьсэос бичало ни ке, умой мыно мынам. Мон чемодан улӥ ни, но азьло мон кошкыны быгатом, кыӵе мон хем вераны кулэ ».
  
  
  Мукет комнатаяз пырыса, со, мон доры нуналъёсы ортчиз бере холлын Сойер. Соослэн шляпа вылазы чайы шубаос минут ортчиз вуиз лыктэ чайы но, ненег чагыр-чагыр дэрем. Чемоданчик солы луыса, кудзэ мон со кеме витез сэрпалтэмын фут демонстративно. Иське, со тодэ, кызьы астэ сюбегаз. Мар ке, оло, монэ дунъя шуыса. Со чемоданэз кутӥз но учкиз, кызьы соос атаеным люкиськизы.
  
  
  Лимузин, бадӟым тырмыт вал со, куанер, машинаысь мед тупаломы кыӵе ке мафиози тойота, люк, сое ворсазы, водитель мыным висъяны, малпамтэ ужен но выре. «Тон быгаты-а кӧня ке арбериез табере со югдытэ. Флеминг доктор мон чылкак уг тодӥськы кулэ, тон кин но, кыӵеен тон али ик уж вылын делле. Соин, вылды, малпасько, тынад атаед, мар мон медъяса отел охранникын. Та вылӥ йӧспӧртэм луэ солэсь, нимаськом сое невиновность, потэ ке, сое ке но тодӥськом, мар-а мукет, асьмелэн калык башка ачимлыксэ, трон вылэ тубе со юрттэ вал, солэн азьвалтэтэзлэн куштӥськыны ӧй быгаты.
  
  
  "Мед-а?' - Мон чакламъя ee реакцие. «Сое уд тодӥське шат, мар-а армие басьтизы-а мар-а гинэ тынад атаед?»
  
  
  Rta куспын со сэрегез кыскиз но, со ымдуръёс, лэся понэмын мудронэсь кылъёсты верало, со уг но малпа та темая утиськыны быгатымтэ. «Понятие-а ӧвӧл-а со, умой-а, но соос ноку но уд тоды. Солэн малпамезъя, военной-а мар-а малпаса, со одӥг гинэ, кин туала ситуацизэ вормыны быгатэ. Атае, нош мон уг малпаськы, мар луоз тӥледын мурт, кылъёсты но кельшымон сюрприз луиз командованилэсь та ласянь армейский дась.
  
  
  Соку гинэ вала соосты. Ысто аслэсьтым мусо пичи ныл папазэ, ышанӥсько понна, мон аслэсьтым ужме быдэстӥ. Гранд Лаклер со гинэ ӧвӧл, армие уг оско. Эйкс мон уг оскы солы, мон, монэ, асьсэлэсь нылзэс но жалемзыя со ӟечлыкез куштыны дась луыса ческытатон понна ышанӥсько, аслаз манерез вань, малы мынӥсько. Мар гинэ таосыз алдан луэ, кудӥз монэ шумпотыса кокчалтӥз.
  
  
  «Тыдӟыны таӵе учыръёс луыны кулэ ӧвӧл, ма асьме киын-ог мукет. Шол, мед медо нылъёсын ӵош ӧз мыны векчи сойер томас. Соин ӵош ик Флеминг. Нош тон та радъямын луоз ».
  
  
  Ӵектысал сое котькуд нимаз такси басьтытэк, кеннеди аэропортын вуиз шуыса, нимысьтыз ny. Со сяна, эй-а, уг-а луы тодыны кулэ, мар кулэ на мыным, мар ке лэсьтыны. Авиакомпанилы Манхеттен офисэз мерттыны мон шоры, мон но соос вить президентэз авиакомпаниосты документъёстэс возьматэ, со дыре телефонам гожтэт эскерыны штаб-квартираын ax Вашингтон. Дораз кунокуае но ӝутскыны уг быгаты, со ас дораз кыске аслаз пассажиръёсты эскерон чотын тӥрлык дуре лэзёно.
  
  
  Впечатлять тырмыт вал Хоука Реакция, ӝегатскытэк жингыртэ валтӥсь исполнительной директорез президентэз аэропортын, куке со отчы лыктӥз но, мон самолётам келязы.
  
  
  Тараен Сойер самолётын вал ини, чебер вераськыны, дышетскем ымныръёссы, сьӧд куо воргоронъёс, укноос куинь радэн дорысь инты пуктэмын. Со шека, та но флеминг рэндольф мар луиз, дуное шормуӵ вылэ выль президент томас сойер Гранд-Лаклер. Со шоры учкоз но со бордын нылъёслы кӧчыны ке но, шӧдӥ, мар со лидерство но тэрытскисесь вӧлдӥське. Со куспын мон шоры учко, нош собере мон трос саклык вылаз уг берыкты.
  
  
  Оло, малпасько, милемыз сюрес солы муг кулэ. Ачимлык малпан соосты лыдӟыны быгатӥськоды. Йылозяз шормуӵ, шӧдӥське-а солэн аслаз интыын кышкатэк улозы; нош со ӧз аппартаментъёс президентской дыр, со пус капчигес луиз.
  
  
  Со куспын малпаськыны, ас котырысьтызы малы уг сойер задействовать одӥг самолёт личной, выжтыны ачим понна, нош собере шарак вылӥ сярысь малпаське, со сярысь вера Тараен: Флеминг, веранэз ӧвӧл, но сыӵе арбериос куштӥськыны, малы ке шуоно та берыктон донгыса поттыны быгатӥз. Флеминг небыт луись куараосты, люко, солэсь кылзэ, сое быгатыса верамез тараен но сётӥзы. Пассажир потэ, мар сярысь со вераськиз пустяк. Луиз ке, мон омырын, миндэр но шобрет бортпроводник вайиз. Дун-чылкыт ӝог кысэ, трос пассажиръёслы но, вераськонъёс чалмизы. Уйвӧтъёс сярысь вераськон понна но монэ луысалыз уг быгато. Нырысь ик, одно ик, со понна флеминг эскерыны кулэ вал, но, соос сяна, улонзэ капчиятыны тараен соблазнительный мыным гожтэт ми вӧзын ӧвӧл. Соин но, шӧдӥ, мар луоз, ог-огзэс напряжение. Ваньзэ, мае мон лэсьтыны быгатӥсько, та сярысь мукет оскалтыны малпай. Эсьмаса, милям та умме усьыны ӧз юртты.
  
  
  Собере тодматэ солэн мон гинэ флеминг, контроль улсын соос кадь угон инцидент самолётъёс басьтэмын. Собере сое мылкыдтэк усьтӥськиз, совпадение-а мар-а солэн шудо луэмез шуыса, офицер службазэ выль Sawyer отел Гранд-со ик лобись рейсын Лаклэр. Оски солы, монэ яратэ шуыса ачимлыксэ ачимлыксэ шормуӵын улӥсьёс но.
  
  
  Собере, йӧназ ваён понна ялан сюлмаськись пример, солэн аслаз уйвӧтъёсаз но, пукон тыбыре лэзиз ас тупась лэзьы выйыны.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  
  
  
  Аэропортэ Гранд-Лаклер таӵе бадӟым ӧй вал, Чикаго о'хара аэропортын кадь, но со озьы ик адске, пе, вань пассажир самолётэз берпуметӥ кисьто Гранд-Ла-Клэр. Туала сокем аэропорт луэ шуыса, мон малпасько, кунокуа понна дун тыроно ӧвӧл но, соос аслам доход ӧз сойер казино котыр. Дӥсялэ яркыт буёло вакчи саесо дэрем но шортыосын номерын островитянин солдат мурт. Башка тӥрлык, таза бойскаут тодаз вае со. Куд-огез сое самолёт котыре кылдэмын сьӧд но лимузин ih кардон котыр возьма.
  
  
  Стюардесса ялӥзы, ваньзы ас интыяз кыле, мар мыным кулэ, дыр аэропорт котыре Флеминг доктор уг кошкы. Тубат матэгес вуим но, ӧс усьтӥськиз. Сое адӟыны трос калык ини, со табере пись оглушительный кылытэк, музъем вылэ лёгиськытэк бере асьсэлэсь выль президент шормуӵ.
  
  
  Мон вӧзын прошептать Тараен Сойер: «учкы ай, кыӵе со борды кузэн-кузэн. Со отель, пе, мед быгатоз ачиз но улӥ лу учкем, кызьы соос васькизы ».
  
  
  - Тон эскерон отпихивать вал. Шумпотӥ, мар тон татын-а, - вази мон.
  
  
  Монэ укно пыр адӟиллям-а, мар-Флеминг, пыдул кутэтъёссэ, солэсь самолёт али тубат сылэ, кизэ ӝутыса, ӟечкыла островитянин. Отсалютовать зӧк пиосмурт капчи формаосты, собере Флеминг эмуос но киын кырмоно доры лыкто. Флеминг пальпотэ.
  
  
  «Иероним Полковник Кариб», - шуиз Тараен. «Армилэн штабез кивалтӥсьёс. Адями, кудзэ организовать кариз берыктонлы Флеминг.
  
  
  Милям герӟетмы со улыны. Со, соос шоры сак учкиз. Сьӧд сьӧд ымныръёс ачимлыксэ ӧй вал. Син азьын шундыӝужанпал-а со вал, ку но ӝужыт бамлы вӧйпу, вылазы мар возьма сое, ма со луоз индеец бразильский выжы, дыр, шормуӵын доисторический басьтӥз. Вьетнамецъёс ветлӥсь понна со бадӟым быгатэ. Джером флеминг ымдурыз пель доры вайиз, мед кылем истерия ачимлыксэ массовой.
  
  
  Ачимлык выражениосты ымныр вылтӥз со вала, мар сярысь вера со кышкытлык флеминг луоно. Соос понна киям куто но лимузин ачимлыксэ ожидающий флеминг усьтэмын нуиз.
  
  
  Флеминг пальышаса, киыз но мынэ, уллё понна кардон джером ноотысь полицейской доры, киме кырмиз понна, калыклэсь ужзэ, со, котьку кадь здравомыслящий полицейскойёс но охранникъёс, адӟемпотостэм карыса. Кичабонъёс ӧз дугдэ ке, солэн бурд вылын куншет нимлыко бадӟым машинаоссы селе; урим пыр но утчаны выриз-машина куд-ог учкисьёслы милиция кардон удалтӥз. Самолётын ассэ возьмано луоз, война дыръя полицилы уг дуре вуыса, бортпроводница понна арестовать каремын, самолёт улляны туртто. Со шоры учкиськод ке, мон сое нуо, вопросительно но тревожно. Со, пальпотӥз но шонтӥз. Оло, солы юрттыны быгато эй, трос капчи приговор; пумен-пумен, со курбон вуж трюкъёс возьматӥзы. Со солдатъёсын окружение пагӟа-тӥ васькы кузы, лыдъяло публика ee VIP-персонаос но бадӟым салам вералэ. Мерлыкен, лэся, ялӥз уз луы, самолётэн угон турттэмзы сярысь. Эшшо мыным потэ разрешение басьтӥз. Вань люкаськемъёсыз шумпоттӥзы-шулдыръяськизы на. Мон лобӟисько дорам флеминг дано доктор луэ. Тараен но кизэ сэзъя серектэ, саклыксэ ас палад кыскыны аудитория. Мон шоры нокин уг учкы. Солы луыса, та шумпоттэ. Одӥг урод сямы вань ужъёсыз сярысь, солэн лушкемен агент луыса быгатэ, - шара сётыны луоз талы. Мон каллен пумысен таможняын нуиз, кытын ми витё, мынэсьтым багажме конвейер дыр вуиз. Со но возьма аслэсьтыз багаж тараен. Уробо таможенник мон чемодан азьын пуктыны басьтыны; ас ih усьтыны мед быгатысалмы.
  
  
  Рос-прос Обследование абдрамон вал. Сыӵе сямъёс туж огшоры кариб вылаз вӧлдӥське. Вань ужъёс ӵош соос байлыко огшоры туристъёс, сое ултӥяме уг поты яке кышкатэ. Мон эшшо но тросгес, малы паймизы, соослы со озьы, кызьы мон бугыръясько. Кобураысь наплечный шедьтӥ мон сое, курткаос но нахмуриваться пазьланы, учкиз вылам «Люгер».
  
  
  «Валатонэз, пожалуйста». Та адямиос озьы уг адӟиськы, пе, милемыз отелямы бигеръёс но, узыр туристъёс доры кадь, со ултӥяса ӧз ветлы.
  
  
  Соослы со шуиз, мон-офицер службазэ выль отел «Сойер». Таяз впечатление пиосмуртлы уз сётскы. Соос чиньыен тэшкыльтӥсько, собере кык ӵошен полицейскойёс шуыса, ненавязчивый интыяз сылӥз адӟыса, залын азьпала потӥзы сэрегез. Со понна мон отделение полициын допрос нуисько косӥз. Котырысь адямиослэсь одӥг офицер «Люгер». Озьы тараен адӟиське, интыяз усьтэм кунокуаын кадь нюръяськемзы пыриз. Соос вуизы эгей цыпочка, со укылтэмесь эн натворить понна. Татын ӧй вал споръяськыны валанлэн кужымез. Со шуоно, кунокуаын соослы бер адӟыны шуыса, аэропортысь полицейскойёс доры офицеръёсты но фургонэ сьӧры мынӥськом. Чемоданэз мон сьӧраз басьтыны лэземын. Тае кылыса, Хок Дэвид ке, со кулоз, бугыръяськон вал. Полицейской доры луоз-а сое огшоры синазькыль карон. Дас километр шоркарозяз ветло луэ, сюрес но кузь луиз. Уллёмы азьвыл сямен ик султыса, сюрес кузя, азямы ми куинь миляос ветлӥмы процессия флеминг ӝоглыкен часысен но. Конвой тӥ вань мынӥсь-ветлӥсьёс аслым берпум мотоциклист. Адямиос, кудъёсызлэн удысын нуэ монэ валъёсы, кызьы вань дуннеысь полицейскойёс но вань мукетъёсыз, педантичный но мӧзмыт. Шутэтскон нуналэн ялӥзы но Иероним вечеринка лэсьтэмзы, выремзы-со ӝыт кутске кулэ. Та пияшъёс понна, веран, трос гинэ та ужез возьматыны. Mimmo ке милемыз гостиницаосы лёгисьёслы «Сойер», куинетӥ-ньылетӥ чуре сылэ но адямиос вань на. Туспуктӥз туристъёслэн кунокуаын гуждор азьын бадӟымгес тыро вал. Архитектурая стерильный луоз отель, туристъёс куалекъяса мед ӧтёз но вунэтыны уг сёты, малы со татын: долларзэ ыштэ асьсэды ӝӧк сьӧрын игорный синпӧет, ih развлекать кельше шуыса. Сибыр нюжа кузя бульвар но юртазы улыны деловой ёросысь бадӟым гаване. Со яхтаос куинь бадӟым гавань прогулочный адӟи но, малпасько, мар луоз, адямиос умой казиноын ужай, таӵе шудон асьтэос сое лэзьыны быгато.
  
  
  Полицейской участок интыямын адӟиськонтэм интые, кытын ке солэн лэчыт синъёсыныз уз туристъёс вылэ мырӟиськиз. Но со сыӵе ик выль арес вал, кызьы аэропортэ. Асьсэлэсь правозэс но соос умой Сойер ас музъемез понна дун тыроно. Вывеска возьман залэ ошиськыса улэ, ачимлыксэ пичиятӥзы, ушъя. Вутто-а мон сьӧд ход ортчытэ. Стюардесса, пилот застрелить, пу вылын пуке скамейкаын. Нах поскесаны вылын вал, син кыниське но соосын валче бӧрдыны, шыпыт. Оло, аслыз солы кышкыт арбериос, быгато-а, пӧрмыто-а солэсь. Sel со со бордын но, эй, чырты шталь дыатэ. Тани кӧня ке визь-кенешъёс сётыны, огшоры визь-кенеш но уз пӧя туртто шонер вераны но нош ик ӵектӥзы эй, ма мон сюлмаськыса маке лэсьто нах. Пумлэн пумаз, со укыр луоз яратымонэсь, камера лыдпусо улонын ортче шуыса. Пальпотӥсь мон соосты утчай, нош мон йырыз пельпум вылаз но викышъям. Со охранникъёс комнатаяз пыриз но нуисько. Со кунокуаос ӧвӧл, шыпыт-небыт медаз шӧдэ сое.
  
  
  Со, кылиз одӥг час. Кескич амал, кудъёсыз тӥледлы куаляк вырыны косэ. Со бугыръяське. Али усем мурт ачиз сое уг быгатӥськы, но мон туж потэ та этапын сойер юрттэт уг басьто. Укмыс ар со жингыртэ но, малпасько, котыр таос потэмын шуыса.
  
  
  Полицейской доры эшшо кык возьман пумен лыкто. Пыр ортчыса, со гожъямъёс ӧс « - лэн администраци». Одӥг машинаын водитель луыса, мон вылын со нуиз, мукет штатский вал.
  
  
  «Мыным жаль-а, мар-мон витё тонэ», берло шуиз. Укыр бугыр-бугыр, - шуэ со. «Мае тӥ ватыны кобураяз пистолет наплечный?»
  
  
  Соку мон мар вераны эмуос луыны кулэ ӧвӧл. Со шуиз: «малпасько, та тужгес но вӧл-вӧл инты ачимлыксэ нуллэмед понна».
  
  
  Эмуос та ӧз кельшы. «Интыысь власть гинэ нуллыны право вань-тӥрлык-а, мистер Картер, тон законэз сӧрыса. .. '
  
  
  «Кунокуа службалэн кивалтӥсез кадь « Сойер », ожмаськон тӥрлык нуллыны право ӧй вал шат монэ?
  
  
  'Тон вылын гинэ ужан инты. Люкаськизы, кызьы милям шуо, тон законэз сӧрисьёслэсь, инъет ыстон понна кунгож сьӧрын лыктэ шуыса, кызьы нежелательный иностранецъёс.
  
  
  Соин, дыр реакция сярысь малпан хоука мыньпотӥськод, но шуиськод эмуос со жингырто ке, мар мон шормуӵын уллязы. Мугоратэм авторитетэз солэн доры кутыны иглоукалывание нервной система малпано. Задумчиво со шуиз: «мон солы соку умой сойер жингыртӥз. Эмуос та ӧз кельшы.
  
  
  Та срабатывать. Со улэ одӥг дэрем чиньы сына, паразитъёслы куртчем ачимлыксэ шӧдтэк шорысь кадь. 'Эм-м-мон со... Эм м... куддыръя луылэ-м-м". личной сойер мистерез ... кусыпъёс?
  
  
  «Мынам агай-вынъёсы сводный. Со самой бадӟым.
  
  
  «Мон со мон... - мараны гм кивалтэм.... Агент со берытскиз мукет пала. «Ховард, ачимлыксэ камераос нуиз. Нош али учкелэ, мар-а... »пусъет понна сое быдтыны ӧз дырты ӧссэ но фразаосты пегӟем« - лэн администраци ».
  
  
  - Мон ноку но одӥг ужын кутыны полициын мон со котыре ӧй вал. «Люгер» малы пайми ини озьы, но мар со удосуживаться кыдёке уг учкы. Стилет, со ныпъетэз мон киюмылъёссы, нокин уг шедьты. Мон трос бугыръяськи уг ӧтеме нош потэ, та дыре чылкак уг луыны кулэ. Та рольёссэ мон син азям официальной историез сярысь ивор вуиз самолёт угон ӧвӧл на, но тодмо ни-а та вылӥ уровенен мед луоз. Со сьӧры подвалын говард юртын бадӟым камера.
  
  
  Камералэн борддоръёсыз кык формаос ог-огзылы ваче пумит скамья быгылес луиз. Одӥг скамейка вылын пукись зӧк пиосмуртлы кельшем, шӧдске, ужбергатӥсьёс ӝог будӥз. Со жадисько, дорын но одӥг син улэ, соос лыз-вож луиз, со луиз ни вань лыз. Мукет дистанциосын но пытсэт вискын соосты тыршиллям утьыны сое, негр етӥз, макем луымон та. Ховард кошкем бере, негр султыса, хмыкнуть, но вот мон шталь ортчиз. Солы, со доры берытскиз.
  
  
  «Каньылэн сылэ, - шуиз со.
  
  
  Ортчиськем мон сое турттӥсько, нош со ми понна ялан эскеро шуыса, со мынам азьпалам луиз. Ачимлык-маратэк кус мыным мыжыксэс шедиз.
  
  
  Асьмелы берыктоно со понна но куто ачимлыксэ пыре суе, музъем вылын тыбыр ачимлыксэ ук. Со лэсьтэмын адӟисько, соос кадь луыны та, мар кунокуа со. Атаковать карыку, солэн пыдыз но кунокуа нош ик вылэ тэтчизы, со стилет адӟизы ке но, со пала кыске-а, со соослэсь куштӥськиз планировать каро, пельпуме но селл кырмизы. Мынам впечатление кылдэ шуыса, сое огшоры уз луы шуметӥсь, эмуос но дун тыроно, сое но шара мед шурдыт ih сокамерник вань шуыса, допрос дыръя полициын кунокуа. Соос люкаськемъёсты лыдпусо камера вылэ умтӥськиз, али малпасько но, негр но умой изьыны ӧз куты-а шуыса. Озьы вуоно со мында номыр уг лэсьто ни.
  
  
  Собере нош ик вуи Ховард, усьтэ ӧсъёссэ но ӧте выросъёс мыным потэ. Кудӟем утчаны американецъёс бызьыло, нош пыдын бадӟым сьӧд куо но шуккыны ачимлыксэ. Со жадьыса, соос но аслэсьтыз кизэ чыртыысьтыз кузя тарсгетыны ачимлыксэ. Со музъем вылын рухнуть, но шека мон, пе, со изо.
  
  
  «Ачимлыксэ интыямын мукет интыез», - шуиз со Хауи. «Консулэз яке мон сое верало». Котькыӵе учыръёс, люкаськизы флеминг солэн пыдесъёсыз вылын, пырак парсь гидэ тае радъялом шуыса. Та Ховард визьмо адӟиське-а, мар-а, сотэк монэ дауръем приказэз быдэстэ, отын коридорын но йырсазьтэк кельтӥз ачимлыксэ адямиос потӥзы.
  
  
  Таралэсь сойер пыкетъёс пуктыны. Со милемлы возьыны «Люгер», со куспын ик, малпасько, мар со визь тырмыт, юрттӥськись милемлы мед мозмытоз. Со тырмыт вал предприимчивый. Нош собере куинь полицейскойёс вылэ выражениосты ымнырзэ адӟемез бере, со нервной нах. Пиос, милесьтым юалляськыны, пӧсяса.
  
  
  «Пытсан-тон янгыш луид, мистер Картер. Недоразумение понна прощение курыны ». Соос сёто милесьтым чемодан.
  
  
  Таралэсь люгер мон ужасько. Со ачимлыксэ наплечный кобураяз донгиз но, ӧс вамен ӵош потӥзы мон, со офицерлэн кык усе. Алигес адӟи сое, одӥг ласянь, мар луоз камераос: отын шуныт уг луы-а озьы, кызьы ульчаын. Чальтчыны корка брусчатка борддор но ӝутскись шуныт тулыспалэ но. Соос шоры учкыса вопросительно Тараен. Соин, лэся, ваньзэс бугыртӥзы на.
  
  
  «Мар понна интыськем кельыштэм. Со усьтэмын флеминг доры мыныны; действилэсь кытын но тӥрлык нуллыны лэзён сярысь нырысетӥ нимлыко луыны кулэ ачимлыксэ косонъёсыд котьку но мозмытонэ. Туннэ заседаниын парламент но солэн внеочередной ӝыт пала берытске. Со билет сётэмзылы ми публичной галереяын, со потэ, соосты тон кылыны мед ачимлыксэ выступление. 2:30. Озьы сиськыса но юоно луоз, дыр, мар на мон ».
  
  
  "Таиз но вань-а?' - соосты юасьёс вань.
  
  
  Мон сое китӥз кырмиз. «Выступление-озь понна. Мынам тонэн ӵош потэ уг дырто, Ник. Со доры ик сютэм ортчиз.
  
  
  Удалтӥз таксиме ӧй шедьты. Урам басьтоно луозы адямиос, эктӥз, кырӟаз, шулдыръяськиз. Соин ӝытэз возьмано уг потыны, шутэтскыны мед быгатозы шуыса. Вот пыр уроно калык, ас mimmo ортчиз «прилавок доморощенный рынок», сувенир кымтэ туристъёс, Сингапур котырез вайиськом.
  
  
  Деловой кунокуа юртъёс но вузаськонни кыстӥськиз чуръёсыз пӧлын, нош сюресъёсмы но паськыт, кудъёсыныз валтӥсь пырон доры кунокуае нуыны выризы. Тужгес абдрамонэз вал, вестибюльёс, бадӟым магазинъёс укноез котыртӥ, нош бур палаз казиноын пырон луоз. Со доры регистрация мыныку, стойкаез, тараен но сое усьтон аслам сумка визнало. Номерзэ мон понна сое бронировать карыны ни. Пыр ми доры но туристъёс лифт уллёзы вылӥ этажаз шедьтыны.
  
  
  Таралэсь номер мыным возьматӥзы, вылтуссэс кожаз бадӟым квартираосысь. Со, гуждор вылэ, учкы пальмаос, тӧдьы пляж парусо яхтаез но, пиос шобырто вож ву. Коньдон. Трос коньдон котькытын шӧдӥське. Нӧд вылэ со уй но собере асьтэос но шӧдӥськоды, улон-вылон укыр лобӟон лыдпусо камераос, дуно мебель вылын пуки шуыса. Со, кӧлан интыяз ванная пыр ортчиз. Бадӟым кык лул понна тырмыт вал. Со Тараен жингыртӥз. «Дун-чылкыт дӥськут вайыса, миськытыны мед быгатӥське на асьмеос, мукет».
  
  
  «Бордын ӧвӧл, - серекъяса шуылӥз со. «Сютэм уг. Артын номеръёсты мон, соос но отын пыласькид-а люкаськиз».
  
  
  Я коть веръялоды-а. Со кылӥз, кызьы ӧс усьтӥськиз но пытсаськиз герӟасез, кык телефон юон заказтыса, лул гожтэ ноотысь дӥськут но. Буйга лэземын, соин пӧсьлэсь & nb мыным бызид бере, мон уг гордэктӥськы вань мугоры куасьме, собере кезьыт ву вылэ переключаться. Таӵе амал, люкамын сотэк но, мон шӧдӥсько асме котьку выль адямиос.
  
  
  Со доры, дыр, кызьы кылдӥз Тараен, мур кыретэз дэрем дӥсяса, со чагыр синъёсыз солэн чебересь лэся, ачим ик дӥськут луыны со. Со виын, куке со ӟечкылазы сое, юон со вайылоз.
  
  
  Вайизы сое сӥятыны шуккыны мартиника стаканзэ ӝутэ, нош куке сое йылпумъяса, со вань передумывать ӧвӧл на, соин ик мон лифтын васько. Одӥгез ресторан котыръёсты кыкетӥ этажын тараен отель бырйиз ньыльзэ. Мон зонтик улын вылын таӵе капчи шудон столик, со шуиз но, мон, мар татын данъясько лобстеръёс, лимон вуэн но вӧй сётэ.
  
  
  Мыным луиз тунсыко, мар вите азьпалан, вуоно вамыш лэсьтӥз асьмелы ӟуч ке. Сое виыны турттон флеминг ih ишкалтыса, тюрьмаын кельто сисьмем кубинский ачимлыксэ, али быдэсак со лэсьтэмын луоз-а мар-а выль озьы ке программаос.
  
  
  Сютэм валаны но уг луы, дыр ответный ih соосты возьматыны ветлӥзы. Ми дышетон смаковать, нош собере, китӥзы кутӥськыса, Флеминг правительстволэн юртъёссы доры мынэ, выступлениос дася.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  -
  
  
  Мон бергес лыктыны, ӧз ценымногие мынӥз. Ваньмылы басьтӥськоно луиз интыосысь ини, мон сяна зарезервированный интыын, омыр но шоканы галерея переполненный огъя зал. Флеминг Рэндольф платформа вылэ пуктыса, одӥг ласянь, мукет йырам буш кресло пӧлысь кариб джером но законодательной собрание. Полковник микрофон сьӧры султыса, кылзэ вера кутсконэз.
  
  
  Со быдэстэмын флеминг султӥз ке но, уз гудыръя кичабонъёс борддоръёсты рухнуть вӧжо. Соин но, тарсгетыны, тараен но кизэ сэзъя, синъёс нюромо, сое бугыръяськемзэс.
  
  
  Дас вить минут Флеминг витё, тырмыт дыр уг чусомо кичабонъёс понна, тыпак чалмылӥз, киыныз ӝутэм кык. Тырмыт луэ ке, гебыр-гебыр, ачимлыксэ шуныт котырез динамикысь куара кылӥськиз. Со но шумпотӥз вал, корка шудо луэ, но со понна благодарной, малы выльысь калыке паськыт кун, шаерысьтымы ачимлыксэ возглавлять. Программаосъя соосты возьмаськисе, пуштросъем солэн поттыны выро, быръён ӵектыны публичной ар ӵоже но, со аръёс одӥг гинэ военной-лэн декретэныз лэсьтэмын шуыса. Час шуэ со, но одӥгзэ ӟечсэ та котыр вераськонъёсын политической вал, кудзэ со куке-соку кылозы.
  
  
  Одӥгез сьӧры овациос минутной на, но ӧз шедьты солдат флеминг оцепление обьятие уллёез лэзё. Юртлэн куинь ӧс пыр келяса кельтӥз утёнъя ур собере пиосмурт. Война дырысен тупанкылъёс сойер утёно шуыса. Но мыным потэ, со мукет сямен лэсьтыны ӧй быгаты шуыса, выль подавляющий дано президентэз лыдэ басьтэ. Тараен мон витё, паника вылэ потонэныз кӧня ке дырлы чусоме. Синъёсаз тыл кисьтаське тараен бенгальский. «Мар та сярысь тон малпаськод, Ник? Тон тодӥськод-а, мар карыны Флеминг? Генерал юртын улэ семьяе хаммонд вань на, но со уг но дырты флеминг утчаны малы шуид-ке на. Кунян ваён кылем со кемалы но со быдэс этажын улӥзы ».
  
  
  Кинлы ке милям ужмы капчиятэм лыдэ басьтыса. Дворецез эскерисьёс уг луы понна флеминг президентской арес, кытын вал мон пумен пумаз номыр карыны. Официальной удысын усё ужъёс но та учыр вуттӥз монэ ачимлыксэ. Собере мон шобырто. "Та ужез тонэ лэсьтыны косо, сое так гинэ уг ачимлыксэ, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Пальпотон мон сое юнматэм потӥз. - Кыӵе пичи заговорщица!
  
  
  «Умой», - тау каромы солы сл. «Тау тыныд со понна табере сое юн чаклало юрттыны быгато».
  
  
  Пыр потон адями трос поттӥськом, милям но, кошке но. Мынам киысь тараен свисать. «Долгзэ быдэстӥз али но ...»
  
  
  «Тон астэ шедьтыны шанс, пиналъёс леди. Пунэмзэ кыдёке уд быдэсты. Нунал мон копак басьтыса. Ну сое тон отель, сётон, вань но. Хулиган ответ ӟеч амал - пезьдэт сётом шуыса, али ке пол толэзяз тараен кошкыны быгатэ. Мон зэмзэ но трос лэсьтэмын луоз: отелез менеджер вераз, ӧжытак кӧлӥз но Флеминг чакламын. Мон берпуметӥ куамын куать час изьыны уг луы, но, оло, мон вал утомительный уй азьпалам.
  
  
  Мон ымдуръёссэ но пепертысалыз чакласькыны кыньыръяса со шоры учкылисько, солэсь бере сое лифтэн люкиськымтэ. «Ярам, - малпай мон. Со куриз менеджер но шӧдӥсько, бурдъёсы ачимлыксэ интыямын ни шуыса. Мыным соос жаль ачимлыксэ штатын ӝожтӥськыны луэ. Оло, соин малпазы, мар та понна соос янгыш лэсьтэмын. Монэн ӵош службае кивалтӥсез льюис тодматэ соос асьсэлы, нош собере ми пыр поттыны ачимлыксэ офисэз, ӝоген луоз кадь.
  
  
  Ӝужытгес луыны Льюис негръёс вазь командаын шудӥзы штатын профессионально регби герӟа. Со монэ зӧк вал, дыр, сое ниманы уг ачимлыксэ "экспресс" (кушемнимыз, прессалы со понна малпам, кудъёсыз со вие) но куд-ог тэрытскыса матч сярысь верам ӟеч сямъёсты уг кылдыло-а ачимлыксэ эмуос сми. Та эшлыко но трос взбадриваться ачимлыксэ вырыны косэ. Со сярысь нимысьтыз вераськем мыным мертэтъёс, - соосты президент утиськон понна кабыл басьтэ, кабинетэ ортчиз флеминг мон но, монэн ӵош аслэсьтыз командазэ мед эшласькозы.
  
  
  Ньыль ih луоз, вань-негръёс юн ӝог будыны, сэрегъёсыз холлын ваты. Ачим но ныр улад вуӵыртыса Льюис вылтӥяськон армейский выругаться офицер. Таки, прорычать, со котьку но, малпасько, мар вань со палан ӵындытъянъёс быгатэ. Вож ачимлыксэ, собере радэн-лейтенант, мар ӧс дорам кык солдатъёс ке но, возьмаськон флеминг, ачимлыксэ адямиос келяло кадь. Со сяна, но кык-мукет пиосмурт соосты келяз, соос мукетаз мукетыз-мукет пумаз сипыртӥз зал: зӧк, лапег, зӧк выжы американецъёс итальянской. Таӵе амал, Флеминг мафия озьы утёно-возьмано, но соин ӵош асьсэос тунсыкъёссэс нош казиноын.
  
  
  Отель котыре адями лу мынам пукеме, собере куинь солдатъёс, квартираос флеминг азьын сылэ. Лейтенант со юаз, ӧвӧл президентмы вуылӥз. Соос озьы мон шоры учко, пе, соослэн предложениын эмуос лӧптэм лэсьтыны. Льюис рявкнуть, ма со умой но, ма мон ӵош ужаны-тыршыны быгато-а мон сойер личной охранник ужа. Лейтенант сямъёсъя мынам азьвыл ӧз шӧдылэ; соос ӧсам но пыриз кода гинэ тышкаськод. Ачимлык возьмась мукет ласянь усьтӥз. Мон вылэ урдскизы, но асьмеос пуштроссэ мукет сямен адӟыны флеминг доры комната монэ ӧтизы.
  
  
  Правительственной Комната чиновниклэн всевозможный басьтэмын вал, нюлэм кадь потэ вал математикаен ble k сямыз аспӧртэм. Джером ваньмыз умой улон Полковник. Со огдырлы кылиз, ваньмыз понна тау карыса ӟечкылаз но вераськонын флеминг ачимлыксэ. Правительстволэн асьсэлэсь огазеяськонзэс соос пель влюблять вал, со монэ но тунсыкъяськытэ дэлет. Оске солы, малы милемыз уг кыло шормуӵ вылын эскеремын-чакламын ни. Ачимлык-а со тау кариз но кошкиз.
  
  
  Льюис холлын юаз, ми сое утьыны быгатӥмы этажаз кышкыттэмлыкъя мертэтъёсыз мукетэсь. Ми улӥ этаже ваським но, со котькытын солдатэз адӟыса, частной возьмась но мафия. Умой утё флеминг рэндольф президентэз луэ.
  
  
  Льюис-а со тау каре, но аслаз комната чӧлляськыны мынэ. Вы пичи, соослы со кельтэмын, затрагивать ӧй вал. Мон нокин уг бугыръяськы, удосуживаться комната. Со вормытъяськыса юан, ожгарчи сярысь тодэтъёс ax ненадежность уг поты ке, Лаклер-ысь Гранд-мнительность понна кыӵе ке переутомлять дипломен. Жингырты соослэн штаб-квартираез но витё, дыр интыян хоука вазем куара.
  
  
  Вылӥ тӥ юалэ солэсь, малы уг гожтӥськоно со вазь, собере шарак приземление. Со сярысь верано ке инцидент эмуос «Люгер», со пӧлысь сэп палькке-ушъяськисьёс юрттэт клиентъёсыдлэн мылкыдзы сьӧрын, нош аслэсьтым йыркурме кисьтӥ ке, со тырмыт, событиос сярысь вакчияк отчёт эмуос сётӥзы.
  
  
  «Мон оскисько, самолёт лэсьто вал ӟуч угон шуыса», - шуи мон. «Тём-тём нош таяз лэсьтыны. Стюардесса уг тоды, кызьы сое кутоно. Соос мынам туж визьмоесь уг-а поты, эсьмаса, со запаниковать. Лэсьтӥмы-лэсьтӥмы, мар ке нах понна ». Пауза сьӧры мынӥськом ке, со пусъет лэсьтэ, нош собере юазы: «Флеминг, та шека шат со уг лу ке, дурзы-ын? Нош со визьтэм ӧвӧл.
  
  
  «Эн малпа, мар валалод солэсь, малы со татын. Котькыӵе учыръёсын умойзэ, шормуӵ вылын. Адями озьы лэсьтэмын, пе, выль президентэз - Инмар».
  
  
  'Усто. Тунсыко, кызьы мон та ог-огзы вылэ отреагировать. Синдэс усьтыса-а возе котькыӵе учырын ».
  
  
  Трубкаын со люкиськон чупам, со доры стаканэныз лыктӥз, йырвекчиысьты понӥзы но, со мыным со сётӥз номерме-ын. Босс со понна асьмелэн тост верамтэзэс, жингыртӥз но шуиз пусъён пыкет вылын, мар каремез потэ, мед сайкатыса, монэ вить, вез-вез кровать вылын но.
  
  
  Та телефонэз мон вить час ке передача одӥг гинэ, мон ымныраз пальпотон кылдӥз. Жингырты вушйылтыны тараен но со паськыт. Ми пумиськимы бар-ын 5:30, нош со лул чайы со-озь сӥялскоз. Чертовски отпускын вал кадь со. Ке, сое йылозяз бар, со отын ни вал, кык стакан мартини азяз сое сӥято. Ваньзы соос йӧн-йӧн воргоронлэн син бар люкемын. Фантастика! Со понна мылкыдыя вал ӧрӟи соблазнительный, нош мылкыдыз солэн умой луэ. Ресторан бэй умой тодэ, соиз мукет палаз-вуштэм-ысь террасаос вылысь вылтусыз гаване. Монэн ӵош кутскы шыд акулий кузя уян, нош мынам луиз укыр тараен басьтыса, мед тодэ вайыны, кызьы аттракциона на.
  
  
  Тыл гомӟиз вуэм тём-тём пеймыт, азвесь чилясь весьёсын котыр пляж кылдӥз. Пусйыны знамя куара кылӥськиз. «Итӥськиз сётӥзы», - ӵектӥз мыным.
  
  
  Рынок вылын будэтоно оркестр праздник. Кудӟем островитянин луэ, пиналъёс жадё но султонэз-пуксёнэз туристъёс майбыр интыез. Берлань сюрес вылын ялан-а эктоды аслаз кунокуалэн. Вылӥ этажаз воштӥськиз охранниксэс, лэзись удостоверение но нимысьтыз адямиос милемды ӝог ортчиз. Асме кыл уг верало, номерзыя тараен мон ӧс доры дугдӥз. Ачимлык со усёз, сое кутыса возиз, куриз-а озьы котьку сямен кыӵе ке тодметъёссыя взлом, но номыр ӧз шараяськы. Таралэсь борддоръёс борды чиньыен но пыдъёссэс балетын люк ӝуштыса скидывать мур шудӥз, кут, лэзиськод со асьмемыз шунытэныз пельдӥнь дыр. Со утча, но ньылонме ачим каллен йырам ӵыжалскыны стакан берлань кисьтӥське.
  
  
  «Нош али, - ӟазырес куаразэ шуиз со, - мон басьти тынэсьтыд лулдэ басьтозы; валче предложение».
  
  
  Тон вылын трос уг басьты grand laclare сыӵе предложениосты, соин ик со котьку визьмо луонлык вань. Мынам кӧлан интыяз кошкыны шуыса, кылиськыны, ут тараен но верало, малы ке шуоно вылэм, нах дэрем улэ номыр но лэсьтэмын ӧй вал шуыса. Нах кузь луэ, веськрес, трос, мугорыз вольыт.
  
  
  Азьпалан со доры мыныны мон душевая, кранэз усьтыса вылэ тыроно, вӧжоосын шунытэз, лулыз улэ но мынэ. Кык метр кемын кык корка луиз. Отын мон вальсировать быгатэ. Ваньзы огкадесь Эй вал, со йырси намокать ке, мон азе со султӥз, собере палэнскы, соос мед быгатозы асьсэлэсь мугорзэ коттиз но. Майталаса, со кутскиз со. Ee ымныръёссы, ньылон, мугорын но пыдтабазэ.
  
  
  Ваньмыз со гылыт луоз бере, со мон доры ӝиптӥз но кутэм ee. Мон пуроме-а шуыса, гылтоно майталэн, со доры ӝиптӥськыны но ымдуръёстэ ымдуръёсыным ee. Кема страстно чупаськыны ачим но, соос но шӧдо, кызьы солэсь мылкыдзэ куалекъяло.
  
  
  Ee сое ки вылаз кутӥз, кутыса сюрес кузя кӧлан мунчо ӵушкон, со вылэ пононо но бинялтоно тараен кровать. Сое со ӵушылыса, собере кышет ишкалтӥз. Ӝоген со бере маялляське, котьмалы дась луыны. Со одӥгез шаплыез нах движение пыртэмын, куке солэн тыбыр някыртыса, монэ бордаз басьтӥз шуыса. Фантастической луэ со, зэмзэ ик вала, мар каремез потэ со, зыл-зыл но милемын ӵош мыно. Тодазы ӧз возе, талы кӧня дыр басьтоно ке но, соку ум усе-а, ӧжыт-ке монэ, астэ быдты бере. Мон соосты копак жадьытэ.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  
  
  
  Мон жуг-жаг сиськыны. Тараен тропической емыш басьто, соосты кык дасо устрица. Со дырозь, кызьы соосын ih вайыса, Тара койкаысь тэтчыса, квартираос басьтылӥзы медаз дӥсяське, асьсэды лул. Милемлы быдэс шутэтскон нунал дорын улэм. Лул вал со дыръя, со кыл вылын-тӥ ву жальыр телефон звонокъёс. Таос шоры учкыса, солы саклык уг тыршо, но пумыз мукет вал вылын адямилы быдэ ез. Милемлы тэрытскыса сми хок веран кылдытыны. Со лэзиз & телефон nb сьӧры бызе но бызе , сьӧраз шапык бере, асьмелы кельтӥзы.
  
  
  Проводлэн мукет пумаз потэ заговорщицкий-а сипыртӥз. «Бур ӵукнаен, мистер Картер. Джером Та Кариб. Тынад минаед быгатысал вераны, кӧня солы?
  
  
  Джером алӥзы милемды сярысь. AX чиновниклэн малпай вал, со ӟуч шормуӵын агент луыны быгатэ шуыса. Но, оло, та огшоры лачмытлык звонок луэ. Котькыӵе учырлы со мед луоз нейтральной максимально. «Дас минут сётӥське, мынам, дӥсялозы шуыса», - шуи мон.
  
  
  Юрттэт жингыртэ солэн номераз, чашка кофе пӧсь ватсаса заказъёс но, ӵушиськоно, балет дӥсен кутэн, дӥськутсы воштӥськымтэ, чылкыт, курткаос но, наплечный понна кобураысь ваты, кофе полковникъёс лыктӥзы ке но. Со пыр ортчиз, со дыр, мар сярысь мон верасько джером хоук.
  
  
  Джером семья тридцатишестилетний люкетэз луиз тодмо, ӵош ӧз ке но шормуӵе. Со военной академиын нимысьтыз курсъёс дышетон ортчиз оксфорд сандхерста но басьто. Собере сое та нимын аслаз лэсьтэм кадь, юрист. Президент бырйыкумы, нырысетӥ Рэндольф Флеминг ке но шормуӵе куштэмын войскоосты британский, парламентлэн шӧдыса, армие шормуӵ мар асьмелы кулэ. Выль кивалтӥсь, генерал армиын флеминг чаклаз полиция. Джером тыршемез штабен кивалтӥсь-озь вуэ. Хоук шуиз: «Полковник, мон паймисько. ЦРУ юри сямен, но властез киултыны собере со кулэ луоз отель политически амбициозный Хаммонд. Соос интые ӝегатскытэк та флеминг берыктэ ».
  
  
  Данакез удысын машина кытчы гур хоука ачимлыксэ мыслительный степенез. Адями амбициозный ма, власть киултӥллям вал, со шанс, политической гожтэт оппонент доры берытскиз, со азьвыл куштэм юрттэ-а? Эскеры астэ экспертъёс шуо, Иероним тырмыт вал визьмо, ачиз мед валалоз непопулярность. Со тодэ-а, мар-парламентлэн ачимлыксэ ноку но ӧз юртты. Президентлэн пусъемезъя, со флеминг ке Но, со луыны быгатоз ымнырыз, кужмо, сьӧраз сылэ трон.
  
  
  Хоука юаз со, кыӵе ке коть Джером омела-со мон сярысь зэмос адями представление. Но макем соос тодыны быгатозы, азьланяз со представительёссы уг луо сойер кезьыт томас.
  
  
  Комната азьын сылӥсь усьтэмын официантлы но полковник пыр потӥз-а, ӧз но мынекты, аслыд дыр уг кыльы огназ. Ачимлык гинэ синъёсыз пеймытлы выре. Со потӥз. Бадӟым кровать соосты учкыса-чакласа, шобретэз выж вылын, ӝӧк вылын, стакан пельдӥнь. Мон сое кема эскерыса, со дыре кофе эмуос лэзе. Сьӧд, сахартэк. Азьвыл сямен ик пальпотон-тэк. Шудыны со умоен пусйиз. Официант ӧсме тунгонасько понна. Джером пуконам мургес отпивать кофе но юскиськизы.
  
  
  «Интыяськылӥз тынад туж умой», - вазиз вань эмоциос ӟазырес куара-тэк. Юан бутылка ӵоксэтсэ луэмез понна. Та сярысь со трослы вазьгес кулэ луоз малпаны. Та люкс луоз, VIP. Татын мон мар лэсьтыны кулэ охранниксэс-а луоз? Соос шоры учке но серектыса абдрам но дуно мебель сюлмаськон вакчи ултӥян.
  
  
  «Татын тӥ адӟыны быгатӥськоды, макем умой вал сложной позициос вылэ. Та шӧдӥсько со зынэз, малы ке шуоно трос отельёс. Подвалзэс ӝоген монэ нуоз. Та вакытэ ваньзэ басьтыны луэ кулэ, полковник но сое тодӥсько. Таӵе шаерын улыса, кызьы Grand LaClare, ассэ полициын куно книгае calve сётыны кулэ.
  
  
  'Тӥ туж урод лэсьтыны.' Вопросительно со но, та но мон соослэн ужзы шоры учкыса. Собере со темаез куштӥськем синкаӵъёсыз но лӧпкытъя. «Бен, со луонлык кунокуа, таиз, тон понна, тыныд тау карыны мед уж самолёт. Президент туж мерлыко Флеминг - но мон - тон-а мар-а борт самолётын вал. Но тӥрлык ». Учке сапрес лэсьтыны. «Делле тодмо луиз ас вылэ, ожмаськон тӥрлык вань умойгеслушкем тон-а мар-а?»
  
  
  Со уг кыньыртэмъя. Со пальпотыса эмуос тӥ кадь, математика, очередной лушкем сётыса. «Работодатель мон тодӥсько, мар мон ужасько аслым кельшисез бордын тӥрлык. Кызьы тон тодӥськод-а, кыӵе со вал-солы азинскыны ».
  
  
  Умой нуиз.' Табере со вӧзын пальпотыса сярысь нырысетӥ малпанъёсы мон нимысьтыз привилегиос. «Нош ик тужгес но шудо. Озьы ке но тонэ рос-прос ответ ӧз сёты, киям луысал ини кулэм муртэ яке президент Флеминг. Среагировать сокем ӝоггес мед быгатозы шуыса, туж кышкай вал опытной ужасьёс тыршыны кулэ ». Эшшо одӥг кык бутылка ӵоксэтсэ чукинтэмез сярысь. Трос-а со луоз-а кезьыт, кезьыт кунокуалэн огшоры охранниксэс? Со каллен кылиз.
  
  
  «Мисс сойер келязы милемыз. Витиськоды яке со яраё луыны быгатэ, но мон срабатывать рефлекс, кин куке-соку мон шоры пистолетысь нуиз.
  
  
  'O? Со озьы зэмен но сюрприз вал-а? Тон уд тодӥськы-а, мар-а шталь пус президент? Соку Но, одно ик, уг быгатӥськы тонэ ас интыям тодэ, мар вылез потӥз но куба ачимлыксэ лушкаса нуоно ».
  
  
  Недоверчиво юаз со. - "Мар та таӵе п/?""Усьтӥськиз бортпроводница та?"
  
  
  Син ачимлыксэ, со номыр но уг ӟазырес куара возьматэмзы. «Ошмес мукет сямен информация аслым басьтӥсько. Нылъёс ӝог вуэм но, соиз юалляськыны со вуиз кадь.
  
  
  Тюрьма пыр бызьылӥзы, кудаз вал со? Со шушектэм тусыз со сярысь нош ик малпаны. Оло, соин но котьмар луыны быгатэ агент, тырмыт умой, мон мед пӧяса? Джером вие мынам малпанэ. «Мнимый Ee невиновность кышномурт йыромон пыримы-возьмаськисьёс. Со каратэ амалэн кутыса, кошко но дӥськутэз аслаз гинэ-а лушкало ».
  
  
  "Кытчы со мыныны быгато?"
  
  
  Пельпум сюлмаськись люкиськон. «Татчы вуисько но, азьланьын та лайнер круизный кошкиз. Сое тазьы валасько, мар со тырмыт визьмо, котырысь та одӥг пыжын мед сюроз борт.
  
  
  Таяз мыным шуг вал оскыны. Со ноку Но озьы ӧз оскы, кык дураз револьверъёсты бортпроводница пронести самолёт быгатэ шуыса. Та ужпумез эскерон вылысь полковник шонаськиськод но, пукон тыбыре откидываться. - "Эн, кулэ луэ. Президент тау тыныд умой вуылӥмы. Военной ышанӥсько, мар солэсь умойгес луоз, сое поддержать карыны эмуос ке тырмы, соин ик та проблемаез решать каре вал всеобщий тырмонэзлы доры ». Со кофе но допивать султӥз. «Со бере ке-ке тон, маин быгатэ-юрттыны ке, мон тыныд шедьто дворецын».
  
  
  Со, киям кырмыса, сое кыскиз, со но лэзем. Оборудов мон сое тросэз тодо, кезьыт лыдъя. Заявка ачимлыксэ сэзь луэмзы бере, мар возе армие чал-чал луиз. Самолёт но лэсьтыны уг косо заявление понна тау огшоры джером-ысь кунокуалэн огшоры угон инцидент политической охранниксэс. Со шека, кунокуаез валаса-а мар-а со мыным сётӥз, со трос рольёсты шудыны кулэ ӧвӧл, мынам аслам кык полэс шуыса.
  
  
  Со куспын витиськом, али но уг валаськы, малы сое кельтӥд отель, нош собере комната пыр потӥз. Солдат вылӥ этажаз трос ӧй вал. Озьы льюис пиосмурт ышиз-быриз. Отын мафия гинэ тыроно луоз на.
  
  
  Со улӥ этажын васько, Флеминг апартамент-ын. Адями синдикатъёс султэмъёслы гинэ. Мон шуысал, флеминг изе на шуыса. Суредъёсты шедьтыны, со ик этажын улӥзы. Йӧспӧртэм! Со, малпасько, малы монэ казиноын учкыса сылэ. Но ответ соин но, оло, шедьтыны быгато-а отын ih.
  
  
  Ӝӧк вылын шудон понна рулеткаос, игра покер дарт прямоугольник но котыраз диванъёс пуктылэмын, жильы окаймлять бархат бинялтэ. Татчы нокинэ но уг лэзь сяна, кассир но крупье. Туристъёс ӝӧк выре. Но уг луы, укное учке, учкемез понна, час уг луы шуыса, возьма, дыр. Монетта жильтыр гинэ, ӝотыр чипсыосты, кесяськисько но каргасько возбужденный. Та мынам шудонэ. Котькуд ӵукна со аслэсьтыз ставкаос лэсьтӥм: со быдэс уй валесын вуиз шуыса, кӧты котырес. Калык пыр чуртнаськыса турттэ ке сое, уллё затолкать мынам ӝыныё-шукырес-бугырес, мын, пудо уллёез кадь слон, джекпот вормисьёс доры. Звонок машина башка, вдруг со мыным кыл йылаз комната звонок. Фут даслэсь муген мон луисько, ымдур недовольно скривиться, синкаӵсэ, ваньзэ лӧпкатӥсько бугыръяськемме адӟыса.
  
  
  Со мерцать, маякын кадь. Горд йырсиез кузь, зӧк но ваньзэ кулэ интыяз чалбарлык костюмъёсысь.
  
  
  Со дыре возьмано, слон пудо уллёзы ортчиз бере, со адӟе, берытски но, ӧс шальк кадь со пыр умойгеслушкем раздвижной кытын быремын-со вӧзын кассовой аппарат. Интыяз ик нуэ сое. Эшшо пырам, со милемлы ӝог лэсьтыны.
  
  
  Касса доры вуыса, мон удалтӥсь вазе пияш. Сое витё, дыръя пиосмурт куэм клера тыро но фишкаос. Вормись шудо ыше ке, ми мӧзмыны но буш киын тон шоры учко медоезлы шуиз: «маин юрттыны быгато-а, мукет-а?»
  
  
  Сое синазькыль кариз ке, мон кинлы ке мукет шуыса нимазы, та адямиез вазенгес улоназы соослэн ноку но уг адӟы но. Чип Каппола мыным кулэ. Со потэ, созэ вераны ».
  
  
  Кельше, кельше, ымнырзы луоз на. 'Та сярысь ноку но ӧд кылылы.'
  
  
  Соос ас вылазы выль стойкаос тыроно луэм сярысь удостоверение. Вераськонын nen, выль кивалтӥсьсылы, мар солэн кунян ваён службаын «Сойер». Вань пиосъёс мон шоры учкыло. "Малы мон талэсь азьло тӥ шуиды?"
  
  
  «Та сярысь эн куры тон. Туж-н Сойер возьмало, вазиськись доры куное ачимлыксэ ачимлыксэ персонал луоз шуыса. Кызьы тынад нимыд?"'
  
  
  Та со уг возьматы, та эмуос но уг кельшы. Со-а вал со котыртӥ, ӝип-ӝип куспын кин ке, утыны ӧз быгатэ ни. «Тони Рикко». Талэсь троссэ уг нукыртонэ вал кезьыт.
  
  
  «Тон юад одӥг басьтӥз. Пырак ӵожелы милемыз эн ышанӥсько, секунд вылын! Мон кылылӥ тон вылэ ӝожтӥськонъёс ӧз лэзе. Нош табере, кытын Каппола.
  
  
  «Та ӧс вамен». Со ӧраз со возьматэ, кытын бырем горд. Со стойка улэ кнопкаез зӥб но, зӧк металлической ӧс усьтӥськиз. Со кӧмыз, синтэм вамен выжон. Татын тодэ юрт сейфъёс, нош сейфын-ын но ужа. Ӝӧк сьӧрын басьтыны ӝыныё кыӵе ке управление панельёс, вылӥ негръёс пуко. Полициын ужасьёс сяськаосын сотэк но форма дӥсялозы со понна висъямын вал хаки значный отеле ветлыны быгатэ. Со куанык луоз сыӵе ик, кызьы кассир. Со лыктӥз ке, мон солы тырмыт кезьыт синъёсыз шоры учке.
  
  
  «Мон Каппола кулэ», - мон шуылӥ, ас возьматэмын луэмез сярысь удостоверение.
  
  
  Микрофон доры мыкырскем но мур встраивать урон со шуиз: «тӥ доры Картер. Выль охранниксэс.
  
  
  Ревматизм домофонэд вазиз. «Ачимлыксэ ыстоно».
  
  
  Со кнопкаез зӥбыса, усьтӥськиз нош ик секыт тӥр но гыало тротуар. Со борддоръёс сьӧрысь бадӟым комната ӵуж гольык вал, буш пуконъёс, но кӧня ке буш пукон мур кушетка вылэ кельтоно кариськизы. Со куспын ӵын поттӥзы, соос пӧлын сигареттэ ымдуръёсыз векчи лыз синъёсыз полузакрытый визыла. Со мон шоры учкы, пересь кадь тодмо.
  
  
  Чип воплощение Каппола вал, адями, аслэсьтым пиналме куамын ар адӟиськыны ӧдъяз. Ӝуштыса ачимлыксэ тӧдьы буртчин костюмъёсын ошет пиджак вылам ошиськизы. Югыт ачимлык-бусӥр дэремен ӵош сьӧд-пурысь вал вылын яркыт горд виштыос монограмма одӥг комнатаын саес. Куараез сыӵе ик ачимлыксэ тустэм луэмлэн. «Ӟазегъёс лобӟыло лымшоре таяз арын».
  
  
  «Майамие со отчы уз дугдылы», - шуи мон.
  
  
  Мон уг тодӥськы, кин та идиотский кодовый малпам кылъёсты. Со адӟиськисьтэм тусъем мед адӟиськыны кулэ, но со дыре ик со луыны кулэ ӧвӧл шуыса ке, малпаськытэк шуыны луоз шуыса. Каппол пренебрежительный мон шоры учке.
  
  
  Ник Картер, нош-а? Киллмастер? Кельше-а тон эн ви, со тодэ. Но тон монэ ултӥяны уг сёты, азязы лэзиллям ». Вылаз солэн горд возьматэ. Гарднер Митзи. Оло, соос тон сярысь кылӥзы.
  
  
  Кылем со. Нош мынам уг поты со понна типичной Митзи. Тырмыт ӧвӧл ук. Тодон-мон сямен, со туж трос дусымъёсыз мафия вал тӧролы, кулэм муртлы ньылез котыр вал ни. Соин, вылды, коньдон понна, пе, соос сярысь сюлмаськыны контрабандаен. Мафияе банк швейцарский мунё замок улын. Табере сое киын Капполе Чип, высокопоставленный гангстеръёс, Огазе Штат утчаны. Пияш али но сыӵе AX ужа.
  
  
  Йӧскалык тунсыкъяськыны каппола уг кышка. Умойтэм гинэ луэ нациосын преданность ачимлыксэ дунне. Но наверняка со тодэ одӥг: соос уг поты, коммунистъёслэн казино мед киултозы, соин ик пайдаё луоз флеминг эмуос рэндольф юрттэ. - Ын уж-ын-ысь Каппола Флеминг энер Гранд-Лаклар чукатэк куртчем кадь но хаммонд генерал дыр.
  
  
  Каппола пукон вылын возьмало, предложениосты но со басьтыны. «Чертовски мон шумпотӥсько, мар-а со тӥледлы самолётын вал, со вылэ лобӟо Флеминг. Ми сое ыштӥмы ке, аслэсьтыз ку ми вань дӥсьтонзэ-оскалтонъёс. Соку милемлы казиноез ми сярысь вунэтэмын, ыштэмын но вань сойер ».
  
  
  «Мон уг ышы ачимлыксэ на», - верам солы тэрытскыса мафиози сми кылдӥз. «Солэн президентэз, джером но полковник вераз, ваньмыз радъяськоз шуыса».
  
  
  Соку со sel. «Джером тон вераськид-а? Эмуос шуо, тон кин? Та кылъёсты со сялӟем, соид.
  
  
  "Малы сокем лекъяськизы?"
  
  
  "Эмуос тыныд вераз?"
  
  
  'Сюлэмо ӧвӧл. Оглом со тыныд пумит мар вал?
  
  
  Пукон вылэ понэ но киосыныз соослэн азьпалагес мыкырскиз. «Лушказы флеминг джером кариб косӥз».
  
  
  Со нейтральной кылиз. "Тон доры та кытысь малпан лыктӥз, Каполл?"
  
  
  «Малпан? Мон тодӥсько. Тон малпаськод, мар AX гинэ тодӥськы-а, мар-а луоз? Куба монэ пиосмуртлэсь вылынгес луиз. Озьы соин ӵош Кастро ». Соин ӵош вакчияк кык чиньы. Джером Флеминг пырак потэмъёссэ октоно.
  
  
  Та монэ впечатлить ӧвӧл. Кыӵе мылкыдын информация мон Goat Гордеев, перевешивать милям соос ноку но уз быгатэ. Со сяна, выросъёссэ та полковник ӧвӧл лэся. Флеминг огазе штат луымтэ. Джером перезванивать эмуос.
  
  
  Каппола мыняло. "Кылзыны. Флеминг материкъёс куспын улыса, ӟуч но быдэстыны юрттозы уг быгатэ асьмеос ӵош джером переворот. Американецъёс Флеминг вакытэ лэзе, ваньзы мед герӟалозы. Джером но та ӧр луэ. Нош куке залын флеминг кубинский тюрьмаын, мерлыкен джером ӧрекчаськыны быгатоно, со флеминг мозме шуыса, соос доры лыкто ке, власть. Соос азинсконъёс басьто, но берпуметӥ вал со, куке ми мае ке Флеминг кылем ».
  
  
  Милям ваньмыз котьку кылзӥськылӥзы, соку маке уг адӟиськы. Мынам нош уг поты ке, мон понна куаразэ ошарашивать мафиози. Вань та но зэмзэ ке вал, али усьтэмын вал джером киын керттэм. Бызгетэмзэс кылӥськом, куинь вакчи гудокъёс. Каппола будэмын, ымнырыз горд пешталэз веранъёсыз лыдӟе но мон шуи: «сётэм, лябӟылэ. - Тӥ офис потэм соин вырисько.
  
  
  Сумказэ пельпумаз вамен перекидывать Митзи Гарднер " султӥз. Нокытчы но со уг но дырты оценивающе поддразнивающе шоры учкыса, мон ӧжыт. «Кин ке сюлэмшугзэ пушказ казино луоз», - чутрак вераз со. «Сюро таза яке сюро таза лу вормись дырыз дыръя келяны». Кыньыръяса луоз нах дорын ӟазырес куара. «Нискылтӥськом сёто, сюресъёс».
  
  
  «Бызьылэ кивалтӥсьёс, ӵош службалы сётӥзы? Тонэ малпасько ке, мар Флеминг Джером лушкаса поттоно, ышанӥсько мон умой, малы со уз лэсьты та ужез.
  
  
  Солэн пельпум кырмизы. «Казиноын азьвыл сямен ик луоз адями. Туннэ чылкак Флеминг кышка. Со изе, нош кунокуалы уз тупа эмуос туннэ кельто. Со сяна, со, малы тон мыным кулэ, малы ке шуоно, нош ма-ма-ма возьма ». Сьӧд фамильярный лакеез со шуиз: «мынэ мон уллань, герцог».
  
  
  Эй паськыт пальпотэ со. Соос полын трос сюрс монэ ярато. Кнопкаослэн, табере сое нюртозы, пырон ӧс вадескы лифт усиз казиноын, гаражын со подвальной мыным потӥз, кудаз луоз интыямды ньыль машиназы. Отын луозы фургонъёс «Фольксваген», тӧдьы-а-бусӥр «кадиллак». Каньылгес ветлыны понна, кудзэ лэсьтэме уг поты, мед адӟоз ih. Мар со-та сярысь вера со.
  
  
  Кырыж пальпотэ со. «Липет вылын мынӥсь квартира лифт но фишкаос. Кытын али Флеминг куара.
  
  
  Со руль сьӧры пуксьыса «кадиллак». Сое со вӧзын sel. Спрягаться выж вылын, котырын отельын дыр мынам уг поты, - шуисько мон солы. Эскером но иероним тон курид тон понна, тон ке потӥз гостиница азе ».
  
  
  Со подыгрывать эй, эй кышкатӥзы монэ лэзизы, но жимъёслы пыдэс вылын кылле, дыр Митзи кнопкаез зӥбыса. Андан люк ӝутскиз. Со двигатель нуо, но ми кошкиськом. Педпал чузъяське подсказывать мынам пельтэменым, мар пыр мон бадӟым гараже пота. Ӟукыр шинамы, мон понна кожид ке, гурезь сэрегын. Со мозмытӥз монэ но мон котыре бинёно пегӟон километрез пыре бульвараз. Кылем уй луоз yahoo базар ӵужемын, ульчаысь но, нош ик шып луиз. Калыкез трос ӧй вал.
  
  
  «Джером», - шуи мон. «Каппола правозы ке луысал, малы флеминг со ӧз-а виы? Ачимлык отеляд келяса куба ма со? »
  
  
  Со мон шоры уг учкы. «Кулытэк нокин уг шӧй. Флеминг улэп луэ на, нош уже кутыса, вераськон объект кызьы россиен ӵош ».
  
  
  'Луоно. Соиз но паймытӥз, малы Джером отель, со понна со сьӧры мынэ ».
  
  
  Со ми шоры паймыса учке. «Тон ӵем одӥг пол ини соос сярысь. Вань та пистолет вайгетон котыр луэ, шол, ӧз кемды. Сое пото, мед тыныд кошконо татысь. Тон кӧня пол йыгаське бере йыр зэмзэ но кулэ, ачиз визь-нодзэ мед гожтыны? '
  
  
  Со вань луоз та план вылын. Флеминг пентхауз Каппола кышка вал, дыр вань али но малпаськы вал мон. Соослы та умой уж лэсьтэмед вань-а, дырын лябӟылэ. Соин ик со малпа лябӟылэ.
  
  
  Мон базаре ветлӥсько но mimmo дворецез. Кыдёке, мувыр йылъёсы, соос юнлыкез полуразрушенный адӟыны, соин вырыны луыны кулэ, нунал тюрьмае ужа вылэм. Политзаключённой подвалзэс лачак. Нӧд инты. Вуж городын вырйылэ пыдул кутэтъёс лэсьтэмын вал. Отын сюбег сюрес. Секыт вал уробоын митзи маневрировать mimmo машинаос, нылкышно но нылпиос шудозы, сиён-юон нуыса. Татын тӥляд но, гуртоос очарование зэмос шормуӵе шедем. Мон мое уг адӟы.
  
  
  Мон пересь кунокуа потало, кудиз быгатэ улыны аналтӥськемын. Пряник имбирный укша. Газонъёсын турын ӝокаса, нош фанераен шуккем укно нунал. Сю ар талэсь азьло шикарный луоз отель.
  
  
  - Пуанчиан мон тыршо, - шуэм Митзи. «Со пуктэмын вал бере, соос вал вылын умой кунокуа Кариб. Табере термит понна рай. Куддыръя та дырозь уже кутэ кузэн ачимлыксэ гурезьын улӥсьёс, отысь пазьгиз лагерьын, городлэсь кыдёкын бере, сое кулэ вал ».
  
  
  Куд-ог нылъёс вал вылын маке умойтэм. Со уг вера, кызьы шлюха. Дышетонын но соослы визь куараез луэ. Со понна бадӟым уксё вал аленка нош курьер огшоры малпанъёс мафия. Но со шуэ, мон али эй мурт. Та любопытство монэ дораз ӧтиз. Соин соос та сярысь юало. Мона Лиза пальпотон со ответ.
  
  
  Чип ке сюлэмшугзэ, соос казиноос ыштыны быгатозы шуыса, со тӥледлы ыстыны татчы жингыртыса куремзы но дэйви ачимлыксэ утьыны луоз ».
  
  
  Дэйви? Хок Дэйви? Душес та цыпочка приказэз быдэстыны? Сыӵе ощущение вал, мон лапеггес шуыса кускерттон мыжгаз. Агент AX Гарднер Митзи луэ-а меда? Но, Хок, оло, " нош ик мыным жингыртӥз но пумын нош ик ваньзэ ас шудонын аслыз лэземын-а? «Мусое, - шуисько мон, - туж яраз мыным серем, нош тон кин, вуриськись басьтод-а?»
  
  
  Юанъёслы ответ бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз со мынам висёнэ. "Шляпа дӥсямын кыӵе мон тон понна?"
  
  
  Со выругаться ас ныр улаз. «Мон умоен лыдъясько, мед, мед тонэ вань ih сэрпалто».
  
  
  Оскытӥсько, уз ышы со. "Тон нуиськод. Ӧжыт ке но лыктозы, дыр ».
  
  
  Кыр интые табере ӵемгес усьтэм ми нюлэстӥ мынэ. Собере вуылозы пичи сахар ӵошаллэн плантациосын шашы-а, банан. Со сярысь вераз экономикая ёросын та воштӥськисько мон. Тросгес барыш ваем бананъёсты, кезьыт камыш сахар. Та вож зарниез, сое ниманы. Сӥль, инвожо, ческытгес но тросгес луоз векчи кӧжы но яратымон будэтон понна ваньмыз обложкаез. Со вера, мар луысал мукет палаз нах плантациосын пичи шормуӵ.
  
  
  Чылкак шонер сюрес уг луы. Со кузя мыно, куд-ог дыръя вудур, гурезьлэн матаз лыктыны но, собере, куд кыстӥськиз кадь, сюрлызы, шормуӵ центръёс пыр. Плантациосын ке, монэ куштоз, дэремъёссэ лол инты ласянь луэ, мукет ласянь нош со мур каньон адӟыса, писпуос но будосъёс ӝока. Милямы милям город дас вадескын луиз, кожеме бере машинаосыз сюрес вылысьтымы секыт из сюрес митзи проселочный, полмить-тӥ ветлыны, со, лагуна нош собере дугдӥз.
  
  
  Со двигатель согыло, гозы но сандалиос ӧсъёссэ усьтоз. Со куспын пуктӥмы шуыса, вылтусызъя эскерыны. Пеймыт понна-вуэз лыз-лыз, миля ёросын, татысь кунокуаосын адӟисько территория вань, нош. Круто отын ӝутске улос, кужыме но вань на вуж пытьыосты адӟиз вал.
  
  
  Нош мон шонерак вылтусыз азь тыронзэ но умой луоз. Митзи доры бызьыса дӥськут басьтыны но вань & nb. Берытски мон со призывно но кизэ сэзъя. Милемыз кыкетӥзэ котыръяны кутскыса, каньыл ӧвӧл. Со ӝоггес кылиськиз но со сьӧры.
  
  
  Активной шутэтскон капчи гинэ луоз, нош шуныт ву ӧжыт вал. Шаплыесь нылъёс движение нёжтӥськись уя, ярдурысен но со гинэ палэнын соос сутыны. Быгатӥ, со ӧз чида, ачиз но вал & nb. Со ку небыт лэся. Со понна сое ас дораз кунокуае притягивать макесъёссэ, берлань тэтчоно, нош со ас котыраз но зымылэ. Ми быдэсак дась ӧй вал асьме котырысь одӥгез, куке со ӝутскиз, зымылӥз, берен мон шокасько но улӥсько. Мур & nb мар понна уг возисько, нош мыным со кулэ ӧвӧл вылэм. Туж чебер вал со.
  
  
  Ку ваньмыз йылпумъяськиз, солэсь вылэ ӝутскемын. Со подплывать, со доры мон шутэтскыны. Со шуныт зӥбыт ум & nb. Соос уг адӟо-а, уг-а юскиськыны уг сылало ву но шуныт понна мыным дырызлэсь бекмылляськи.
  
  
  Нылы ышиз-быриз. Соосты учкыса но, адӟиськод, мар луэ-а ини со пляжын. Ee кӧтсы вылэ, тӧдьы фон вылэ курень луо. Соин, шӧд-а, мар-а со тонэ уг адӟы-а купальникъёсын вылын люкон. Со доплывать-озь пляж, вез-вез но со вӧзын ик умме усиз. Соин та дырлы мыным одӥгез гинэ передачаос уг ӟазырес куара. «Бур ӵукнаен, Картер. Юлтоше, тон пумитаны люкаськылӥм.
  
  
  Синзэ усьтӥз но, соос адӟизы, шундыпуксён палаз, шунды пуксемын ни шуыса. Адӟем пляжын нокин но ӧй вал. Вань кӧня ке крабъёсты но тросгес луо. Собере со вылэ ву кожйыл пыр возьматыны. Мар-ми доры матэгес ву вылын со, пыжъёс уг луы тазэ но.
  
  
  Таиз фигура адямиослы кельшымон вал. Со кыньыртыса, йырзэ шоназ но, нош ик учкыса. Вань на соос отын вал. Куинь сю метр, со инты, кытын со адӟиз но, мар татын сылыны уг луы, ӝот-ӝот, shell пиосмурт. Ӝужыт, восьтэт, кузь тӧдьы дэрем дӥсяз, тур веерзэ. Кырмышъяса, монэн ӵош со доры лыктӥз но, юн учкон. Та луонтэм вал.
  
  
  Мон но вӧзаз султыса нылъёс ныркышетсэ сэзъя. Дӥсясько сое каньылак. Соосты, тодӥськом, мар со уйбыртонэз. Асьмелэн огъя вормонмы, ву кузьыт луиз, со сироп йыгыризэс кельшы вал, нош со пичи гинэ ӧз выйы, со бере умме усиз.
  
  
  Вань пиосмурт матэктӥз. Яр ёросын даслэсь фут, со ӝутэмын халатъёсын, нош ик вуэ ышем но макес вылэ ӝутыса, ярдур пала матэ вуэ. Ӝуждалаез ог фут мон со куатетӥ лэся. Пересь-а со луэ, тӧдьы тушсэ но кузь йырсизэ. Соос начаресь вал, нош жилистый.
  
  
  - Пуртэсысь луо вылын со пуке, ымзэ паськыт усьясь но пеймытэсь синъёсаз учкыса, пальпотыса Митзи Гарднер. Со милям вӧзамы пуке, со солэн ки но чиньыос басьтоно, со кыстӥськыны быгатэ баскетбол тупез доры, пе, ненег, пуз ке со кадь луэме. Со кыл монэ кӧня ке тодмотэм кылъёсын эмуос шуо, но со серектӥз. Ми но со шоры учкыса шуиз: «Та Ной, Ник. Татын кема улыны соослы, кин мае ке тодам вайыны быгато. Нош тушмонъёсыд-со эшшо ракета коммунистической шормуӵын ».
  
  
  Со султӥз. Маин эшшо быгатэ-а со лэсьтӥз?
  
  
  Висьыны мон шоры сак учке, собере кизэ мон кырмисько. Кикурысьтым мынам ачимлыксэ копак ышиз-быриз, мон сое ки сокем вакчияк но ривненский, тэрытскисесь но оскымон валэктыны мед быгатозы. Со мугор борды йӧтӥськыса, шуныт, вир пушкын, улэп.
  
  
  «Мон тонэ туж синмасько, мистер Картер. Йырсазьтӥськыны британский со акцентэн луиз но, куарае, со ыргетэмзэ но быгаты, ӧй ке поты. «Тонэ мон пумитай митзи ужез сярысь вера, кин тынад закрепляться осконэ мынам».
  
  
  Со сглатывать. - "Мон тӥляд осконды?" «Эсьмаса, со вань на ке лэсьтыны, оло мар. Кышкай, тон будэтиськод луонтэм.
  
  
  Соос шоры учкыса Митзи. Со куспын герӟет луыны кулэ ёркыт луиз. Тодмо, котыр гажан, тупаса улон но валаны. Собере нош ик мон учкисько со.
  
  
  «Извиниться мон кулэ-а, мистер Картер. Со куриз Митзи тон татчы вайылэ, асьмеос укыр кема кыстӥськиз, тынад ужед ӧвӧл. Жаляса верано луэ, татын кылдэм ужпумез ». Гурезь вылын соосты возьмало. «Мон йӧн-йӧн висёнэз улляны кулэ. Мон уг быгаты али гинэ кылиз, но мон малпай, малы асьмелэсь юрттэт ӵектӥськомы тӥледлы но, тӥ но ӵош пумиськиськомы ке но кулэ, тон ке со, каньыл. Оскисько, тон нош ик мон доры ».
  
  
  Со мыкырскиз, пыӵатонын нылы чупа, шонтӥ, мон доры вуэ & nb, халат ӝуто но озьы ик быремын, но кызьы вуиз.
  
  
  Со понна со чакламтэ. Митзи хихикнуть. «Тон самообладание кылиз-а мар-а? Малпасько, тон адӟем ишанэз.
  
  
  Со возьматэ ишанъёс вылэ. "Кызьы ...?'
  
  
  Со йӧн-йӧн кариськыса, син куспын мон шоры учкиз но шуиз: «укыр трос ӧз юалэ, Шенӟыны. Соин ӵош кузэн луонтэм зэм-а со арбери адӟиз, кызьы та адями пумитаз. Та но, тонэ чаклай-эскери. Нош табере мон умой флеминг доры вуыкуз, азьло соослы но лёгаськыны сайкаськод кезьыт ӧз поты ».
  
  
  Пеймытын дӥсяськоно учкымон фигураос вылӥын со, соослэсь пыдул кутэтъёссэс изгурезь вылэ быремъёс пӧлын кожйыл вырйыл выр. «Эш ачиз сярысь трос вераны монэн», - куриз со.
  
  
  Солэн пельпум курень кырмизы.
  
  
  «Сярысь малпасько, малы ке шуоно тон монэ. Витьымтэ дась луоз. Быгат сётыны тыныд сое котыр трос Ной, но мон оскисько, ваньзэ ми уг кыло, уг адӟо ну мар на-на ».
  
  
  Бызьыса мон доры со азьпал машина. Со бере пыриз, машинаосын, двигательёсын бӧрдэ. Солэсь азьло ӧсъёссэ пытсаз, соос акселератор педальёсты зӥбылыны, но скоросте тырмиз чуръёс вылтӥ мыным мыноно-а, бертоно сюресмы доры.
  
  
  Со минутъёс мон уг оскиськы, та киулаз нимысьтыз магия Ной шуыса. Огшоры мынам потӥз, соиз туж кескич но визьмо. "Со палэнске-а?" - созэ юаз, Митзи. Мар кулэ, соос гинэ уг. Солэн выжыосыз тӧроез, sta-лэсь трос адями лыдъяське. Сое вуж кужым улэ. Со вера, мар ачимлыксэ, кӧня ке ар талэсь азьло сю адямилы татын интыяськиз, собере ляльчи восстание. Та кӧшкемыт группаен ӵош. Котырак нюлэс луыны быгатысал сояз но, уг быгатӥськы тонэ ih адӟиз ке, со та ӧз поты ».
  
  
  "Ачимлыксэ кызьы тӥ тодӥськоды-а?"
  
  
  Ми но со шоры учкыса, ымдур поджимать.
  
  
  «Но талы туж йӧспӧртэм луэ. Со лагуна уяло, васькыкуз, сое шӧдтэк шорысь бере, мон ялонъёс сётон понна. Казиноын виемын вал Фишка юрттэ, чипсэ но кунокуа, таиз-ын майамие сётӥськом со понна. Та пияшез виизы вал дас минут-ньылетӥез. Ньылетӥ четверте нойлы шуиз мыным.
  
  
  Озьы капчигес луоз. Эсьмаса, табере мон луисько юнгес сюймы пыд уламы. - Джунглия барабан, - серектӥ мон. "Нюлэс телефонъёсазы".
  
  
  ', Дыр. Нош одӥг пол бер со адӟе, кызьы со кышномуртлэн тужгес висисьёсты бурмытыны юрттӥськом вуду. Со шуэ, кызьы со солэн дыдык. Соос ас интыязы султӥзы но, тани, умой луоз ».
  
  
  Йырам ӵогъя. Нылъёс кужмо тырмыт вал мон вӧзын, мед тупаса улон мафия кезьыт возиськиз. Таосты ваньмыз понна кулэ луоз практической ласянь доры. Нош али со сьӧд вуду но магия сярысь вераны, со аслыз кадь оскиз. Со бӧрсьы трос юанъёс эй ӧвӧл.
  
  
  Ми вить минут чал-чал мынӥз. Негр вылэм малпамтэ шорысь сюрес. Солэн выросэз милемыз возьмаллям шуыса, ми дугдӥз. Укноез усьтӥ но притормаживать Митзи. Шукырес-бугырес потӥз со; мар со юа ачимлык-соку диалектъёс ёросын но, соин йырзэ шоназ. Мынам кылъёсы уз вераны, ужамзэс митзи бер гожтӥ, газ сётӥсь но пуромиз.
  
  
  «Ми сярысь юа Ной», - шуиз со. «Дыртылоно луоз. Мар ке кулэ вал луыны, но со уг вераськы шуыса.
  
  
  Со, митзи шоры учко, собере нош ик вылэ пыдкук. Вал калыктэм сюресэз. Мон вуоно указательёс кожоно ке, сюрес туж урод вылэм. Ми, каньылгес джипъёсыз, пе, вань шуг-секытъёссэ мед вормоз-тэк. Саз вылын ӝыны сюресэз бадӟым сюрес азьын йылпумъяськиз.
  
  
  «Мон кулэ-а, кыдёке-а мыноз», - шуиз Митзи.
  
  
  Та ветлонэз нимась ӧй быгаты тӥледыз. Нюш-паш мон мукет писпуос, гурезь кеч кадь, кема уг вуо, пумен ӝужыт борддоръёсыз, котыр сланецлы пуктэмын. Вань кужымзэ но басьтыны луонтэмез кожйыл адӟисько. Пыр ортчиз ке, мон капкаез, борддоръёссы, шиферъёссы но азбар кузя вал. Из юрт пуктыны фон вылаз, солы луыса, куд-ог вужмем, нош мукет усто быгатӥз. Борддорен липет ih платформае понна ужа. Котыр адями люкаське вормыны тони внушительный фигураос. Американец азьын пеймыт луо солэсь выжыоссэ. Набедренный бинетъёс вылын гинэ луэ, пиосмуртъёс, нылкышноос вылэ - вакчи юбкаосысь буёло. Ваньмыз чус, мылкыдэз зӥбись луэ.
  
  
  Пыре ке, мон, Ной доры ачиз лыктэ. Ачимлык-пеймыт азьын улыны, ачимлыксэ мылкыдо, нош выросъёсыз, синъёстэ кырмышъяса кылиз.
  
  
  Со мон верасько-а та ивор, ӧвӧл-а синме кыньыртӥ. Флеминг доктор лушказы. Чип Каппола быриз, вот та предотвращать. Джером кунокуа басьтӥз. Лайнеръёс вань американецъёс но круизный европеецъёс эвакуировать карыны ».
  
  
  Со юаське - "Тараен Сойер" Кытысь?".
  
  
  Мон шобырто гинэ-а бер-а, со басьтэмын, кытысь ужрад. Фракциос оглом барабан вылын мынон дыръя мон кылӥ но нюлэс со тынад уг кадиллак.
  
  
  Вераськон со сярысь номыр но уз гожты », - ной, мон шуысал. Верам учырез котьма луэ. Соин ик солэн адӟонэз вылэ гинэ уг оскисько. - "Кызьы тон ваньзэ соосты тодӥськод?"
  
  
  Со котырысьтыз адямиос шоры учкиз но, сое адӟыны шуыса, кебалляло укыр ымысь ачимлыксэ. «Пожалуйста, эн шекланытэк мыным-ын, мистер Картер. Дыр уг тырмы. шедьтоссы доктор улаз возе флеминг вуж юнлыкенызы, ачимлыксэ утьыны кулэ. Оло, тӥляд гуртады-ын котыр одӥг мисс сойер пыжзэс келяло.
  
  
  «Соос мыным осконтэмесь потылизы. Уг малпа, мар со джером лэзи, быгатоз ке, со понна дун возьыны ».
  
  
  «Та аргумент. Нош та ваньзэ ӧвӧл на. Описание кык вӧлмемын вал тонэ, тон понна дас сюрс доллар поимка но ӵектӥзы вал.
  
  
  Со шара выругаться. «Лэсьтоно сое пичи гинэ люкаськиз кадь котырски, отын ик юскиськиськоды но инме».
  
  
  «Шумпотымон, та котырскиз, мар тон лэсьтӥськод», - Ной прокомментировать. - Озьытэк-а тыныд кулэ ӧй ни вал. Эсьмаса, табере тӥ быгатӥськоды пезьдэт сётӥзы ».
  
  
  «Мон-а мар-а умой лэсьтэмын ке но», - соглаш луи мон. Со, нылы шоры учкыса. 'Татчы кыльыны. Татын тынад утиськон сётыны. Со beru тыныд машина ».
  
  
  "Мынам со понна. Тонзы кытӥяз уг тодӥськы. Со тодэ, но, со сяна, ужало ми дорын вал на ». Куараез жингыр ee вал нотаосты сямен шӧдскытэ гож вылын, кудаз со интые вайылэ эй эшъяськон мафия.
  
  
  «Со право», - Ной шӧдӥське. «Тон портам вуыны уг быгаты-оф-бадь Спейн сюрес кузя. Зэм но, сл заблокировать Джером косӥз. Пыр ортчыса гурезь, тон лыктыса, котькудӥз быгатэ пайдалыны юрттӥсьёсын но соку тон ». Соос одӥг мытэм кузь чиньыоссэ зӧк пиосмурт шоры возьматыса, собере мукетаз. «Штанъёс, дэремъёс. Дыртэ. Мон тонэн ӵош мыномы ».
  
  
  Та мыным уггес кельшы. Кызьы оскиз вал-а вормо быгаты мон тоня дурыслык веросын? Та каньыл ветлӥ, кинлы но эскорт быгатэ, со инмарез тодӥз, маин йылпумъяськоз? Нош мон дорын быръёнъёс уг луы. Ачимлык Ной но трос лэсьтэм адямиосын, палэнэ султӥз но Митзи тони но вормыны. Озьы мон соглаш, улӥяз учыре сётэмын. Со доры, дыр, ми кадьёслы йылозяз «Кадиллак», но отын кык вал, мыньпотэ. Тӧдьы дэрем саес брюки асьме выжыысь гидын табере луоз засученый-озь но хлопокез. Ватскыны понна со мачете кускерттон.
  
  
  Со бӧрсьы сыӵе шудонъёс.
  
  
  Пуромем нокытын вал, но вить минутлы донгано, машинаос мыдлань-азьлань митзи луысал, дыр, мон, пумыз, вырйылысь васько уг быгато. Валтӥсь ни вал сюресъёссы уродэсь, нош та шимес. Со улӥ передачаен кузя ми мыном, вань пасё-пасё швейцарский сыр трос-а мар-а тодаз вайиз, но, мар уродэз, изгурезь вылэ вылэм ӟускиос мон мукет палаз. Сюбег ветлон сюрестӥ мыныса но берыкто милесьтым выре уллань нуэ. Гурезь бамалысь машина мырӟытэм одӥг ласянь, мукет ласянь нош со пыдэстэм мурдалазэ учкыны луонтэм. Со номыр уг шуы, Митзи медаз люкеты. Нуллон сосредоточиваться соос умой быгатӥзы.
  
  
  Собере мон нош ик ветлы, та куакъёс невзгода километр ортчыса, нош ик мон эркынак шокчи но ӧйлась. «Сюрес тодӥсько, тон тазьы», - шуиз со Митзи. "Мон джером пытсэтэ шеде кадь?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Нырысь ик ачиз тодыны кулэ, малы ке та сярысь. Нырысь кунокуаын соослы асьсэлы кулэзэ кошко пересьёс, кудъёсыз возьматӥзы, соос тӥледын ӵош нырысетӥ пумиськонын nov сюрес кузя. Отын мон быгатӥсько, мон лэсьто планъя ».
  
  
  Пеймытскем ини, ми берпум сюрес вылэ потэ ке, паськытгес понна тырмыт «Кадиллак». Ми улӥмы растительность тыл пыр адӟыны быгатэ. Озьыен, асьме городлэсь кыдёкын уло. Митзи фараосты ӝуало шуыса, сюрес вылэ потыны.
  
  
  Тылсиязы югыт югдо формаен адямиос. Сое ас вылаз мертаса пистолет. Отын ик нылы притормаживать, мышкын ужамъёс но ӝогомытыны нош ик пыртэмын. Со инстинктивно учке. Бергес фонарь кутӥ ход мукет солдатъёс, мар гинэ солань винтовка лэсьтӥзы. Азьвыл вылӥ ӝутскемез тырмыт пыӵал кезьыт ачимлыксэ, котьма котырзэс мед погыртозы монэ, монэ «Люгер» ыбемын. Лобовой стекло та дыр пазьгиськизы. Митзи пырыос вылын тросгес луозы, нош со азьланьтӥське, машинаен нуом. Чильпыразы солэн ыбиз, лобовой стекло кытын азьло вал, но солдатъёс азе машина усе.
  
  
  Митзи машина дугдӥз, мон вал гид шоры учкыса но, дыр. Ас котыраз со одӥг курадӟонэз ӧвӧл. Со бер пуконъёсыз вылын орсмиз, но али нош ик чакласьком ӝутскиз. Со потӥз шуыса, матаз учконо но кузьым сётоно Джером мон полковник. Кык солдат бырем. Соосты бер пуконъёсы вылэ куштэм но, формазыя но ih тӥрлык басьтыны. Адямиос вормизы тони пистолет куто. Со шуиз. - "Тон-а со кальёсын?"
  
  
  Со быгатэ. Возьмаськись ужаны дворцовый со, президент луысал ке флеминг. Оло, куке-соку ми та тодон-валанзэс уже кутыны быгатозы. Куакъёс вылын, солэн шӧй бордаз возе со вие кык затащить тӥрлык но сётыны косӥз-а, кытын со кылле шып улэ, уг кылдо дыръя кыӵе ке но сютэм пӧйшуръёс.
  
  
  Блокада возьматэм учыръёс котькыӵе сюрес, зэм информациез тони вормоз шуыса. Саесъёсыз та пересь бадӟым луэ, - лыдъя но кезьыт кунокуа со. Озьыен, Джером, валтӥсез вал, шуыны Ной. Дыр вуиз, малпасько, кызьы флеминг мозмытӥзы. Ачимлык-огенызы герӟасько но авторитет мыным оскизы тони вормы ни. Пумлэн пумаз, со тусбуяськыны, но табере, со возьматэ бере, ожмаськон тӥрлык маин берытскыны быгатоз, солы юрттыны быгато вань на.
  
  
  Мон ужтэк озь вуимы отеле, машина сьӧры но припарковывать юртын митзи лапасэ сэрпалто. Вестибюльёс полуразрушенный отысь милемыз кошкытӥзы. Писпуос сисьмыны но пурысьтаны зын шедьтон понна нюръяськыны. Тубат ӟукыртӥз-ас вылтӥз ортче, мон кухняысь гидъёсты. Та ӝӧк но борддор кузя ӝажыос кухня котыр одӥгез бадӟымез луэ посередине ужан. Отын мынам одӥг уг луы. Ӝӧк вылын ӝуазы сюсьтылъёс, игуана куинь пиосмурт но кызъёс, интыысь деликатес а, мар-а мон кӧт заурчать дорын.
  
  
  Собере проводниклы салам пиосмурт, кык, куинь шукыр пырак вераськыса, мон эшшо но-со сиськыны быгатоз. Зверский басьтэме бере монэ сютэм улӥз, сое ӧжытак ас вылазы уката но шӧдыса кельше-йо-йо вылын гозы витьымтэ шуг-секытъёсты но. Ӝыныё тэркыосты басьтыны луоз на, куинь пыраклы кошкем бере. Шудо луыны, со адӟе, кызьы со кошкиз. Ас тактикаез поттэмын луыны кулэ вал мыным, мон ачим но ӧй шӧды " юнда незваный.
  
  
  Мон ачим гид ной нимын нимамын, нош ми кылэз ум тодӥське бере, сое вунэтыны ih. Со ӵыпемын, со гинэ ке, соос кузесь луыны а шуыса, мон соглаш туж трос. Озьы соос вӧсь уг поты-я-а, нимазы-а, яке огшоры коркан ih Гарри, соин ик со ачиз но валэктыны ih ужпумъя малпанъёстэс юаса.
  
  
  Кыксы но трос вылӥ серектыса шуиз: «мон тонэ нимало лэмби быгатэ». Та юн соосты «четверка».
  
  
  Митзи пеляд мон шуо: «Лэмби. та бадӟым куалем. Сӥльыз солэн сиыны ачимлыксэ, потенция ачиз мед будэтоз ».
  
  
  - Ын nen стиль луоз, - мынектӥ мон. «Ценымногие умой-а, мар-а, кылсярысь, мыным нимын - N3. Нош тон?"' Со, кык номерез шоры учкыса.
  
  
  Паськыт пальпотэ со. 'Война.'
  
  
  «Вакчи тырмыт», - соглаш луи мон. "Мар со?"'
  
  
  Со нош ик серектӥз. «Сьӧсь тылобурдо. Туж кышкыт.'
  
  
  'Усто.' Ih со яратэ. Быгатэ-а со нюръяськизы ук армие кивалтэ луонлык вань Гранд-Лаклер. Быгаты, мон пичи на вал шанс.
  
  
  «Тон валаськод, мар кулэ вал мыным Флеминг доктор. Котыр тюрьмае Флеминг пырак потӥз. Нырысь мон но отчы шедьыны кулэ. Кин-мар тодэмды тӥляд котыр ке но-сюрес сярысь пушъетъёс ке, подкоп мактал, сое тюрьмаын, оло, ортчем копады-а?
  
  
  Ревматизм отрицательной луэ. Одӥгез луэ. Укыр сюбег, мед пуромоз, укыр меӵ но, мед берен заползать камераын. Отын, кытын пась потозы, табере капка корт вал. Йыркобыязы кылле эшшо выцветший неих ваньмыз ваче пумит шудоно, бызьылоно берпуметӥ карыны турттон борды. Кемалась-а со вал. Соин ик мон вылын аслэсьтыз пуш саклык кулэ ужаны, но со люкетэ вирлы вылэм. Соку со шуиз-а, мар та сярысь малпа. "Кызьы тон малпаськод, маин тон малпаны кутскид?"
  
  
  Пельпум oni ариец жаля. Та понна со кык военной шуиз. «Флеминг кулэ ке, ачиз но кулоз. Вылӥын пукись ракетно джером станцие поттылӥзы. Ми нюръяськоно луоз, нош аслыз адямилы но тырмыт пыӵал тӥрлык мед ачимлыксэ дугдытоно ».
  
  
  Монэ золгес но золгес кельшыны кутскиз-ваньзэ кузэн-кузэн. Секыт ви Ih быдӟа луоз, куэз вольыт ih вал но, вань но координацияя ih радъямын вал. Соин ӵош грация тигръёс вырытэк. Униформазы вылын соосты возьмало. 'Та дӥсяны. Тон солдат рольёсъя шудыны. Изкаръёссэс но киултыны тон милемыз вайид-а, милям митзи люкаськылӥзы. Тӥ, шуисько, мар-а мыным камеразэ пытсаны косӥз джером лыдпусо Флеминг.
  
  
  Нылъёс син куспын сюбег. Дӥсьтон-оскалтонъёс улонэз уг яратӥськы, соин со, нош мон «кескич» тросгес мед луозы оскымон, со ке но, вал отын.
  
  
  Ламби дэрем но брюки но войнае басьтӥзы, ӧжытак куалектоно йыркерттэт набедренный, собере берытскиз но, востэм но ih басьтӥз. Со нуллэ кык оуанг, боевой амулет понна кускерттон вылады, чыртыяды. Ма веранэз, ожмаськон тӥрлык ки улаз вал, нош, оло, соин малпазы, ӧжытак ватсаса юрттэт басьтыны уг люкеты. Соос дӥсясько амулет армейский камзол вылтӥз, штан дӥсяло но, вала ке, мынам мар уже дась.
  
  
  Митзи руль сьӧрын вал. Сое со вӧзын sel, нош бӧрсязы пуко кык мастеръёслэсь, пистолетлэсь чыртыяз пуктоно. Нылъёс доры вакчи сюрес максимально сюрес вылын кужымзэс кутыны. Ульча буш уш луэ. Возъетэн пытсаськем но кылем ваньзэ пушказ возе. Магазинын тём-тём вал, солэсь мародер но шуккемын вал. Порт-оф-дуак пеймыт городэз Спейн пӧрмиз, зол висъяськиз, кылем уй шулдыръяськонэ.
  
  
  Кужым лапеггес вырйылэ интыяськемын. Со азьын вож гуждоръёс вань луонозэ лэсьтыны, соос эшъяськонэз мед адӟиське, но со луиз но корт забор котыр пушкаос сӧрӥз та трослыксы, гуждор тупась центръёс. Капка азязы та эн лэсьты ям инты сылонни.
  
  
  Капралов но мон адӟисько тыл кык солдатлэн ожмаськон тӥрлык заблокировать сюресъёс но дась. Со азьын кӧня ке дугдытэ, фут притормаживать Митзи. Лэмби монэ бӧрсяз кесяське: «Капралов, мыномы, учкомы, кызьы асьме дорын вал. Кӧй кутон! Сое азьлань но донгиськом ми асьмелэсь бусьтыргес пистолетъёс дуло серектӥз.
  
  
  Капралов каллен лыкто. Нырысь учкыса та кунокуаын. Паровой азинскон историяз сярысь ке верано, со кадь асьсэды заполучать но, вормонтэм шуг-секытъёс сярысь, кудъёсыныз соос вормыны луэ. Капралов впечатлевать луэ. Верос асьмеос сое быдтӥмы ке, со вылэ ӝутӥз но со каллен мон винтовказэ мерта.
  
  
  Мынам улон кепырскем. Соосты ыбылыны но уд шталь Митзи-ын. Солы оскемын вал та. Сое юнматон яке nah дун басьтыны быгатэ. Нош со, мар понна джером милемлы планировать каро вал чылкак мукет. Капралов куспын кельтэ, мон тодӥсько, козырек пыр учке мон шоры. Собере со рявкнуть команда. Солдатъёс сюрес сайке. Капралов, машинаяз пуксиз но мыныны косӥзы митзи юнлыксы бордын. Та пурысь юртъёс луизы. Одӥг гинэ укно но ӧс сотэк посередине, усьтэм ым кадь. Со пичи пу гинэ адске. Машина стоянкае пуктымтэ митзи вылэ плитка вӧлдыны дугдэ, со али но адӟиське-а, мар-а вал, подъёмной мур гу пичи выж пулъёс вылэ. Али nen жуг-жаг будӥз, но со туж кемалась татчы ляльчи черодэ пуктозы. пыр ачимлыксэ ву басьтэ дэрем. Котькуд ышанӥсько гидрокостюмен урдскыны лыкто. Выж солдатъёс пӧлын сылӥ, но вань территорияез прожекторъёс юг-юг пишто. Капралов потӥз. «Ih басьтэ, соос улэ та дыре пияш прицелъёс возьыны».
  
  
  Мон котырысь машинае донгало. Мукет ласянь бырйиськыны Митзи. Мон военной но пистолетъёс ламби тыбыр бордаз возе. Капралов но пушказы пырыса, эшшо кӧня лычсузьыса. Со кӧня ке минут ортчыса, лейтенант выльысь сопровождение вуиз. Кот выж вылын солдат отсалютовать, подсказывать выльдышетскись выросъёсыз но мон, мар татын соин командовать.
  
  
  Капралов выросъёсыз басьтыны супыльтэмысь, выросъёсыз ачимлыксэ офицерез куртчыса косысал дыр. Шӧдӥське, соос кизили, быгато-а син-ын-тӥ ачимлыксэ, кин басьтоз кузьымъёс, пе, та вал, али ке но реакция.
  
  
  Лэмби синйылтӥмы: «полковник приказзэ. Та кык ворсамын луыны кулэ, со ик лыдпусо камераос, но мар Флеминг. Валамон, тылобурдоосын ӵош куылэме вань.
  
  
  «Валамон», - лейтенант вакчияк шуиз. «Караульная ih нуэ».
  
  
  Со берытскиз но, мон со сьӧры мынӥсько вал коридортӥ, из кыстасько, кыдёкысен со шимес чузъяськиз. Али клаустрофобия вӧтамез понна курадӟытӥз. Караульной помещениын киыныз шонтӥз лейтенант, мар бордысен мынӥз.
  
  
  Ӝоген военной шуиз: «Мон ih бугыръясько ни, лейтенант. Сю процентъем со чылкыт ».
  
  
  Лейтенант мыньпотэ: 'туж умой.' «Ник Картер, озьы ӧвӧл-а? - Туж кышкыт, - полковник шуыса. Нош мон малпасько, туннэ ӝыт пиньёстэс ишкалтоно тон ».
  
  
  Со, пуны-а кырмо но жуго пельпум дауртэмзэс адӟисько. Соосты табере ас вылазы саклык митзи берыктыны. Синъёсаз синкылиос, шымырскиз но, шушектэм коӵышъёс кадь, ваньзэ со озьы сылод ке, мед сое адӟоз. Быгато-а, эмуос ярам, сюлмаськизы луоз со кӧня ке. Ачимлык куспын веттаськись макес вылад азьлань но, берлань но со ангессэ одӥг чиньы но со ӝуткалляз.
  
  
  Полковник шуыса, тон понна трос синдикатъёс сылоз шуыса. Дун тырытэк, малы сое пото, мед берыктозы тыныд. Мон тае тододы ». Шӧмаськод Митзи эшшо адӟиське, ымзэ киыныз кырмыштозы но, бӧрдыса. «Тауна, сэрен, мон со доры уг лэзё. Со монэ виёз ».
  
  
  Соос лӧпкытъямен синкаӵен. «Дун ih озьы ке тон, со ма та лэсьтыны?»
  
  
  Со куспын ымдурзэ куртчыса, собере, валай кадь, мар со быгатэ косыны-шуэ лейтенант, прошептать: «кулэ вал Мон кытчы-кӧня коньдон соослы сёто. Ачимлыксэ, нош соос уг вутто. Табере, пеймыт синъёсыд-а пусъёсты ачимлыксэ доллар вуиз. Эй, инмаре, со воображениез луыны! Со укыр абсурдно. "Кытын со али доллар?" Вдруг адӟисько со вылэ оскиськыса. «Мон тӥледлы возьматыны быгатоз, кытын Ке мон тонэ лэзисько ... мон ...»
  
  
  Ачимлык серекъяны кельше-а вал.
  
  
  «Трос-а поты-а тыныд, дуно. Картер йӧты шуыса, ачимлыксэ сое ыштӥз ке, мон та вылын дӥсь поскесаны инты полковник. Сое пельпумаз ӝутоз. «Ма-а-со зэмос джентльмен та муген соос малпазы, татын сярысь».
  
  
  Потирать нылъёс, кизэс мычыса лыкто эмуос но ih нюло, соос, тэрытскисьтэм сайказ но котькуд вамышын.
  
  
  - Соку гинэ со? Соку гинэ тон-а со?"'
  
  
  Соос вожвылъяськизы ымнырез адӟоно вал. Нах синзэ вошъятэк, со кутскиз мыным кык пиосмурт. «Тон татчы кыль одӥг котырме, нуыны камераос картер мукетаз».
  
  
  Мыным кышкыт учыръёс вал, куке со, малпасько-а, мар-малпаз лейтенант нылзэ огназ кылиз. Собере, сое валаса-а, мар-а со мыным котыр отельёсын одӥг пияшез ысто. Шытыр-быг со ӧжыт, та малпанъёс мыным кельше кадь, адями со сюресъёс кузя планировать карыны но атаковать карись. Лейтенант митзи вормыны быгатэ, жугиськонъёс кылдӥзы но быгато, мыным но инцидент луыны кулэ ӧвӧл, соос трос солдатъёссэс мобилизовать каремын вал. Мон движение лейтенант адӟем но, ваньзы мыняса милемын ӵош мынэ но озьы малпасько. Мон понна со азьпаламыгес потӥз но ӧсэз Лэмби. Ческыт Митзи голос эмуос бӧрсяз кеськиз: «Лейтенант адске ... бер-а, мед ...»
  
  
  Со коридоръёстӥ ортчыку, мон но шӧдыса, вамышъяло ни ӝуты шуыса ачимлыксэ, кезьыт ож. Ачимлык тырон сярысь малпан ӧй вал-лейтенант. Со ӧсэз усьтыса, коридоре пумен зӧк из, выросэз милемыз ӧтизы, со ачиз но йыг ворсаз. Шека со, малы мон уг быгатӥськы бере нырысетӥ этажаз пырыны нокыӵе куара гранитлэсь пыр блок та шедьтос. Коридорын милемыз улӥзы пагӟаос пырыны винты изъёс вылтӥ. Ву шапык, зын пурысьтамын. Дунне уз луы, мон нош ик азьпал мынэ, со сяна лейтенантской фонарь, кызьы ӧс зловонный зарешечивать коридорлэн кыкнапалаз ортчиз. Дюймын коридор пумын сое усьтонэ пе, ньыль кузя ыргонлэсь, камера ӧссэ усьтӥ но султо.
  
  
  Борддор дорын пуктэмын Флеминг Доктор, одӥг поджимать пӧртэм выжы. Азьын пыдъёсы асьсэос кыско соос кыкетӥ. Мудрон адӟиськозы, соос тӧрнало. Ӝуй-со вож вылэ пуктэмын, выжез, изэн шобыртоно, вылзэ но ки вылам ошиськыса, йырыз пиле корт одӥг ачимлыксэ, ӝуштыса доры юнматыны.
  
  
  Со йырзэ ӝутэ, сергей кыньыртӥз, селл но мон адӟи. Собере со но монэ адӟыны охранниксэс, бератаз, лейтенант. Сое нош ик пельпум лэзьыса, азьлань усиз гол ачимлыксэ, ӝожомисько но. Со вылэ офицер сылэ, пальпотэ. Со отстегивать кобураысь, озьы но револьверъёсты вамыше потоз, но мыным умой мед флеминг адӟыса, ожмаськон тӥрлык кус вылын каллен монэ мерта.
  
  
  "Кузё-Инмар Президентэз." - Гылыт куара потэ. «Оскы тон, юлтоше шормуӵ вылэ шедем ӟечгес-а? Пиосмурт, кудъёссэ уте ини тыныд одӥг пол но, оло, нош ик та ужез лэсьтыны быгатэ? Ачимлык тӥледыз возьма. Тӥ быгатӥськоды сое ӵош кылиз ».
  
  
  Мон Ламби бере, валамон, шокан затаивать. Мон дораз, кӧня ке вариант. Мон но со сямен палэнэ кошконо но математикая лейтенант ыбылыны лэземын быгатэ. Но, оло, ӝоггес офицер вал, но со золгес но золгес валаны кутскиськод лэмби вань. Люгер потыны вырысалды-а яке со ачиз но быгатоз.
  
  
  Со сярысь та дыре малпасько, сапегезлэн размерез комак камера пыр лейтенант коӵыш куашетыса ортчиз. Сергей фонарь ачимлыксэ, лэся, пудо-живот кышкато. Лейтенант тэтчиз, со но ыбиз. Мон та дыр тырмыт сётэ шуыса, асьсэос куашкатъяй Люгер. Со меӵак лейтенант йыраз ыбиллям. Фонарь-тӥ омыре лобӟо. Сое кутыны ӧйлась ачимлыксэ, буш киын, чиньыос пӧсь пыжиськемен сярысь лампа, но ӝоген пуктӥсь ӧйлась, ӧз чигы. Ымнырын уллань усиз Лейтенант. Вож выж вылэ шталь горд ӝуалоз каллен. Фыркнуть Лэмби мылкыд тырмиз. Шумпотӥськом солы, милемлы мар врасплох ачимлыксэ вамыш ӧз учыртылэ. Эшшо рефлекторный, курокъёс ыбыны лэземын но быгатӥзы соосы мынам. - А со тау каре сое, пельпумаз чабке.
  
  
  Флеминг кыньыртэмъя. Ваньмыз со югыт доры уг дышо на. Шугъяськиз со.
  
  
  «Мон номырзэ ӧй вала ни», - нукыртӥз со. «Шаере мынам вуылэме балезино но Полковник Джером курыса. Ма мон соку арестовать карыны али? Малы тонэ татчы вайиз? Ма та солдатъёс тӥледлы доры тазьы умой оборудовать карыны?
  
  
  «Бер», - ачимлыксэ солы куртчыны косом. «Дыр ӧвӧл али». Мон Дэвид Хок, милемыз отелямы сойер тараен но малпаськом, Флеминг ax пыриськон сярысь тодо. Собере ваньзы верало вузан джером эмуос сынаськон бадӟым вал. Бурды ке луысал, хок но тараен но, трос выремды уг поты ке, мыр-мыр флеминг шудыны кутскиз но, кин ке фробель шормуӵъёс? Мар луиз тазьы монэ пӧяз. Солэн пыдыз шоры возьматӥз со. "Макем умой-умой яраё кариз-а тон?"
  
  
  Озадачивать ваньмыз адӟиськоз на со, со но политической темаосты ачимлыксэ саклык люкетыны туртто.
  
  
  Со шокчиз. «Мынам кутсконэз чигиське».
  
  
  Со усьтон бордысен кутске лейтенант кисыяз поскесаны курыса. Ачимлыксэ, асьмелэн уг луыло. Жильы сое ыбыны быгатоз, нош мон дорын пыӵал ӧжыт вал. Пуля мон вылын каньыл луиз. Одӥг борддор вылэ пуктӥз но пыдъёсам со шырак. Из многовековой раствор пӧлын улыса, ужын но ляб мускыт луэ. Со, шӧдӥсько, ӧжытак прогибаться жильы кадь, но матысез ӧвӧл. Кӧня пол со дернуться на, но ваньмыз токма луиз. Тае ми котырын гудыны кулэ. Со, киын лэсьтэмын движениез шаплы, мон чиньыеным но тӥ пуртэсын стилет изогнутый замшевый усе. Лэчыт пурт кадь мертчиське-ын, раствор металл, кирпичик сшибать саманлэсь понна. Ламби юрттыны кутскиз. Таиз вылэ трос дыр кошке, малпаське-а-со кезьыт. Озьы ке но кезьыт, пӧсь но соин. Лейтенант ӧз ке лыкты, ӝоггес, кин ке йыраз лыктӥз-а быгатэ котькуд аръёсы мынӥзы, мар соин луиз.
  
  
  Одӥг палаз солэн калэ мур ӟырганак лэсьтыны. Собере ваньзы ӵош со жильы iso лэмби шырак кужым. Сое мозмытӥз-а бере, вольыт ӝуй мон вылэ усиз. Шырак флеминг азьлань. Мон ачимлыксэ Ламби ӝутэмын. Со ачиз быгатиз пыд вылаз сылэ таза, туж ляб вал ке но, со куаразэ гол дорын но бергано, " милемлы кыдёкысь лыктоно. Ачимлык ламби юрттэ со кельтоз, дыр лейтенантской куртка туспуктӥз. Ачимлык басьтыны но сое ваньзэ сётыны но револьвер, озьы ик е Ламби.
  
  
  «Та куртка дӥсяса но, тазэ басьтоно. Тон будэтон басьтыны ».
  
  
  Лэмби сётскы. Возьмаськон интыяз вуыса ми пӧлысь ассэ флеминг.
  
  
  Гадь-лэсь куасалляськись, синмаськымон Митзи Гарднер рельефен. Флеминг пукон понна-а сое кутоз, со вылэ лэзиськем бере, соослэсь со юаз: «тон кытын сокема улӥ? Котькуд ар ми но кунокуалэн огшоры мынэ. Эй, инмаре, маин со-а со лэсьтӥз?
  
  
  «Ошмес. Пужейпи ящик.
  
  
  Ящикме усьтӥ но вылӥ военной кырым монэ куштӥз. Кӧня утчай со, малы кулэ азьло эшшо но шедьтыны. Со тросгес, сокем тунгонъёс сыномемын вылэм-а, мар-жугемдыя мон луисько ачимлык-лэн пресс-папье-а, кезьыт-азьло со усьтӥськиз. Поскесаны ке гинэ басьтыса улӥ, вир пушкын но соослы котыр эмъяськон поскес флеминг кортӵогез адӟыса. Пересь валаз сынэм пильыны яра гылтоз но, со уг луы. Пумитанни подоваоссы уг луы. Вите.
  
  
  Со вератэк, кошко кадь, кужым люкасько. Тыбырын сылись нунал-а асьмелы выль форма ламби доры. Солдатъёс ож выж вылэ шуыны луоз, ачимлыксэ лейтенант адӟем потэ шуыса. Соос лыкто ке, мынам ымам но понэме ӟипсы эмуос ачимлыксэ герӟа. Собере выж дорозь подъёмной вайись машинаосты но подбегать митзи ee. Мон флеминг выж вылэ потӥ но, машинаосын соос вуиллям дотащить ачимлыксэ. Ачим пукисько азьпал ын лейтенантской ламби курткаен, митзи но военнойёс пӧлын.
  
  
  Лейтенант вылын постын револьверъёсты утёнъя ламби митзи дышетоно, со доры берытскиз, охранниксэс уг адӟы шуыса, ымнырдэ ачимлыксэ. Капрал шуо военной, ма косоз со джером нылыз доры нуиз. Та срабатывать ке, ми потаськомы. Та срабатывать ӧвӧл ке, дорын милемлы люгер кылиз. Ламби но ож тӥрлыкъёсыз но луэ. Нош куинь доры куинь - соотношенизы туж пайдаё.
  
  
  Доезжать вылэ Кадиллак, проблемаос ӧвӧл. Вырйылысен улӥе но мыноз Митзи фараоссэс ӝуатыса. Часовой адӟыса, эдем ма, ми, сюрес кузя мыныкузы но, ӧз вотсаськы ничуть сл. Со турттэме витёно уг чигнато.
  
  
  Капралов, киоссэс ӝутыса, эскерон понна огшорыгес потысал, укно Митзи но лэзизы. Война азьпалагес мыкырскиз, Лэмби мед ворсалоз ымнырдэс, чидантэм утчаське но суреда. «Передумывать Полковник. Сое пото, мед луоз со ныл доры вайизы. Али.'
  
  
  Капралов кымачауланы адӟисько. «Лейтенант, тон ас ee вайисько ке, командовать кин татын-а?»
  
  
  «Тон», - Лэмби рявкнуть. «Нокинэ но уг лэзь ортчыса, мыным дыр уз вуы.....'
  
  
  Капралов отпрыгивать. Лейтенантлэн куараез лэмби куаралы укшасез уз луы. "............Мар витёно уг эй эй тон-а со?"
  
  
  Со пыдес вылысьтыз султӥз кылӥз но ыбиз. Капрал военной ыбиз. Солдатъёслы сак уг луы, нош куке Митзи машинамы ӝог нуиз, кызьы со ки вылазы поныса, ӧс кал котыр одӥг. Пазьгиське со ас киыныз люгер прикладэн, собере нош солдатъёс ыбылыны. Мукет винтовказэ мерта, курокъёс но уг ни вуттӥськы. Солэн ӝушысьтыз эмуос закачивать дыр, узвесь.
  
  
  Со устоез луиз. Сюрес вылтӥ табере ширтыса ӝоглыкезъя асьмеос трос. Мынам пыдул кутэтъёс вырйыл дораз луысал ке, со машина куара кылӥ. Укыр умой тодэ, соин та куара. Милемлы бензин йылпумъяськиз. Митзи машина дугдӥз, милемыз кырмо но пельпум вылэ учке. Чрезвычайное югдур сярысь законъёсын быдэс шормуӵ ужаз бере, заправляться шанс ӧй вал. Заправка вань ворсамын вал. Нош кызьы мыныны уг луы, гурезьёс-тӥ флеминг миля быгатэ.
  
  
  Оло, быгатэ вормыны аслаз кунокуалэн-озь нуись тоня ачимлыксэ, кыдёке-а мар-а нош? Джером вала ке, доктор флеминг бызьылэ шуыса, со кышкамысь ӧй луысал, кытын ке артэ Порт-оф-Спейный. Мукетыз машиназы кельыштымонзэ утчасько. Отын, кытын мон али луысал, бадь улын соос сюрес адӟыны быгатэ. Вӧзамы вал пересьёс припарковывать город джип. Со котыр фигура сылэ пеймыт, нош сюрес вылэ фонарь ӝуато. Блокпостын вал со. Со дӥсьтымтэ.
  
  
  «Та выль транспорт, тусбуйзэс. Мон уг тодӥськы, кӧня солдатъёс-тӥ кильымъёс потыны луэ, нош милям дӥсьтонмы-оскалтонъёс ыбылыны уг быгато.
  
  
  Оло, мукет адямиос но вал, кудъёсаз пыриськыны быгатэ. Та кык люкетӥз тӥ доры лыктыса, со пиналъёслы но. Соин соос сярысь сюлмаськыны. Ih утчаны огазе люканы. Митзи, револьверъёсты тон-а луоз? Мон вылэ ӝожтӥськыса со.- «Мон адӟисько ни шат?»
  
  
  «Татчы кыльыны Флеминг-ысь. Кин ке-соос лыктозы, нош, тани, мукет амал ӧвӧл ке но, нырысь-валысь адӟыны тырше, та кескич амал ӧвӧл ».
  
  
  Лэмби но ышиз-быриз войнаын. Со котыртэм дорысь, вырйылын сылэ. Mimmo ортче ке, соос корка, со, югдурез эскерыны. Табере сое лыдӟисьме адӟыса, фонарь блокпостын. Но мон мукет будосъёсты соге shaggy турикук. Со доры лыктозы но сак эскериськыны джипъёсыз, патрульёс дыръя уг адӟы. Ih со уг вала-а, мар вераз нош мыным лэмби военной но вал, соин, вылды, туж шулдыр луиз. Ньыль солдатсы, милемыз котыраз сылӥсь кык группа пияш, серекъяса куасалскизы. Берытски мон со доры. Со ӝог выре, кышкай, маин со берытскоз. - Соос ӵош луыны понна соосты дась искреннее «люгер», - шуи мон чутрак. «Тон прицелъёс улэ шедем вань. Мон одӥг движениоссэ! '
  
  
  Шӧдтэк шорысь серекъяса дугдыны. Сылэ со, кызьы кынто. Кӧня ке вамыш мертамын но Ламби палэнскемзы вылэ. Пеймыт пиштэ зарни ачимлыксэ эполет камзол тасмаосын. Джип подбегать военной доры, мышпалысьтыд гозыосты вуиз уретэм но йыртышказы. Эшшо ӝог лэсьтэмын вал. Война бере но сиён-ньыль берпуметӥез пумиськон донги ымад герӟало, со эскерыны джип газ сётон. Ми доры капчи, бак тырмы вылэм. «Окт тыл но куакъёсысь ih талы сюрес пононо», - шуи мон. «Флеминг люкаськизы басьто мон».
  
  
  Джип со мынӥз отчы, кытын мон Кадиллак кельто. Али гинэ адӟе сое, мае уг джип фараосын ужаны. Каргам!
  
  
  Мон машинаен юрттыны пичи митзи флеминг мерттӥзы. Пуксисько мон соосын артэ ке, сое, сель но уллань мыныны руль сьӧры. «Кунокуа-озь но йылаз-военной ламби кулэ кожаськомы. Отысь бертыса, со умой быгатэм ».
  
  
  Кулэ луоз, джип умойгес луысал, нош таиз решение идеальный ӧй вал. Гурезь сярысь уг малпасько, мон сямен утьыны, тупаса но чекъёсын сотэк фараосты-тэк. Солэн малпанэз сярысь, озьы мед мыноз, читыр-чутыр сюрес кузя всевозможный mimmo быремын, мугорыз юзыр-кезьыр луиз, монэ ӧтизы. Сюрес кузяз ветлӥз, со рискнуть бадь кулэ.
  
  
  Ламби но Война бере кыльыны уг яра, сое адӟытэк но, та одӥгез гинэ решение.
  
  
  Со кошкем бере, нош ик со вылэ джипъёс ворттыло. Табере мон флеминг бутылка ӵоксэтсэ зуркатӥз ӧйлась, соос кыӵе дыре соос курадӟыто монэ. Со, пельпум вамен кеськиз: «тӥ тодӥськоды-а, мар-а луоз Сойер-ысь Тараен? Соос сое кошкыны лэзид?
  
  
  "Ӧвӧл. Солдатъёс, монэ кутозы-а, шуод-а, мар курыса миллион доллар дун быдӟалаез nah-ын. Оглом кытчы мон тӥледыз нуэ?
  
  
  «Ной Доры».
  
  
  Ачимлык чузъяськем куараен вазьыса, вӧсь луиз кышканэз. «Мед луоз, со-нырысетӥ. Собере монэ городэ мыныны луэ. Мон адямиез кылзыны ».
  
  
  Со ассэ ачиз ӧрекча эмуос лэзе. Проблемаос тырмыт вал милемлы ас поннамы со уг споръяськы. Тараен сойер монэ иса. Лэзь монэ уг быгаты, со понна мар ке но луэ. Со, газ зӥбозы-а. Со но вазь вуттэм флеминг Митзи кезьыт, сокем ӝог вуылыны быгатозы, городын. Со адӟе азьпал сюрес но, тыл вылын сэрег сьӧры кожим. Эшшо одӥг могӟет.
  
  
  «Чумысен уллань», - со Митзи прошипеть. «Дасяськоно».
  
  
  Со притормаживать. Со отель, со мед малпасько, малы монэ люкаськизы дугдэ, берпуметӥ минутъёсаз могӟетъёс пыр гинэ мед пӧсьтоз. Дас метр гинэ соос адӟозы: ӵош багажниказ грузовикъёс бадӟымесь гаубица пичи шаплы. Ваньзылы соослы сюрес заблокировать. Проходмы ӧз луы.
  
  
  Нюр вуын дун-сьӧлыктэм-лэсь одӥг ласянь, мон фонарез маслянистый палдытэм. Мар мыным отын озьы гинэ кыдёке уд кошкы. - Мукет палтӥз пальма луэ. Со уг буды & nb, соин ик юнэсь луэмзы отын музъем, писпуослэн ог-огзы борды нюлыса вал но, мыным потэ кезьыт луоз. Со, малпасько, быгатысал ке джипысь со вылын пырпотӥмы. Наименее уродзэ та вариантэз но луыны. Руль но сюрес сое вылысь пулъёс съезжать дроссельный заслонкаяз берыктыны. Со кылӥз, кызьы солэн кеськиз: «Сыло», собере ыбиськомы. Куар вылын просвистывать пальмаос тасырайыны синме пыре.
  
  
  Пыдес вылын ыбылӥзы.
  
  
  Адямиослы кельше! Тыл пыртӥ но пукон вылын асьсэдыз усьтыны ответный Митзи, ӝикыт но озьы ӧвӧл, омырысь ӧвӧл. Мон берзэ уг учкы. Мыным потӥз, улоназ мар монэ луд вылэ ветлэм нырысетӥ ужпи. Со писпу врезаться, мукет палтӥз тэтче, кык питран вылын, пичи гинэ но ӧз бекмылялэ. Со монэ ыбозы, нош милемлы уз сётъялэ. Вуиллям сюрес вылэ со утчаськыса, но мыным удалтӥз ке, та, соослы, отын сюрприз эшшо одӥг шараяны.
  
  
  Джип сюрес вылын луоз, со доры бызьыса но ньыль солдатъёс. Ми бӧрсьын кесяськыса вӧсь Флеминг лэзе. Со понна капчи ӧй вал. Йыраз ыбиллям ортчиз митзи джип флеминг мон сьӧры уйиськыса, пичи скоростен ке, пызьыртэ сое асьтэос машина сомында, кӧня ӧйлась. Ӝоген та тырмыт вал. Милям одӥг буш шин котыр вал.
  
  
  «Ник, мон соосты сутоды». - Митзи кеськиз.
  
  
  Эй, - шуэ со мыным кулэ уз луы. Со вие ик син тасырайыны металл джип врезаться ih арес, со бере кылӥз но ыбиз. Эй люгер сётӥзы.
  
  
  «Веръя группае шеди. Мертаса ыби, но кыдёке ». Со кык киыныз кутыса, нош туж сложной ужпум выре мерта, тон пала палаз-тӥ зуркатысалзы ке. Та учыр бере со вал одӥгез, соослы юан вормытъяськыса ке, мон ватсасал нимаз списокъёс вань, асьмеос соослы сейфын хоук утьыны, котькуд нимаз кашка вал, со вылын возьмало-а, мар-а со адями, кудӥз сярысь вераськон мынэ, кулэ.
  
  
  Митзи кеськиз. Со, малпасько, мар со яраё, но меӵак со пуке. Солэн мышпалаз синучкон тусме авария адӟим. Мон бӧрсязы джипъёсыз, мозмытӥз-улэ нюр вылын но скоросте тырмиз рвануться эскерим, кытын но каллен быдӟым пыдэсазы выйизы. Со, адӟисько, кызьы со син куспын гомӟиз фараосты азям, кызьы кыстӥське.
  
  
  Туйылэмын Митзи «люгер» мон куспы но, пыд но биниське. Шинаын мынӥсьёс ас одӥгзэ лэзь. Та куараослэсь уй одӥг гинэ ӧй вал. Гумы куара кылӥське барабан шуккем нюлэс пу бамбукын шальыен o. Та куараослэсь приглушенный зловещий луэ. Со малпа вал, но война ялон сётыны быгатэ ламби беспроводной выжыяз. Кытчы соос, мынам-а та сярысь гожтыны луэ пушъетэз, тропической нюлэсъёсын, адскисьтэм каб ыстӥзы.
  
  
  Ритм ӝогомытыны. Кельше вал со катастрофа. Мон со куараез кылӥсько бере ляб Х. Флеминг доктор. «Эскеры астэ понна, ачиз но со ӝог сутэ».
  
  
  Солэн скоростез джип берпуметӥ тӥ пызьыртэ.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Сюрес вылэ ас азяз усьтӥськиз кин ке фонарен сюрес вылысь кожыны косэ ас выросъёсыным проселочный. Юан бӧрсьы юан сётыны но со шталь уг кожы. Факел доры мукет машинаос вылтӥ соос ветлэ, дораз вуэ луо, аратон гожтӥз но поттӥз.
  
  
  Отын висе вал, табере тӧдьы бинетъёс набедренный но дэремтэк. Сюрес кузя мыно, мыно-а мон со гинэ ма, соос, матам машина куара кылӥ. Дыр мыным ӧз тырмы. Тыбырын сылись мон зарезь доры. Люгер нош мон кыр дунне вал.
  
  
  Митзи но потӥз. Кужмо ки улаз басьтэм бере ной флеминг пиля.
  
  
  «Мынод-а монэн ӵош, Картер. Китӥз кутэ но уг лэзьы митзи. Мон бере кылё ».
  
  
  Со йыръяськись «люгер» кускерттон понна, нылъёс сьӧры nov но киын басьтыны понна. Ма со лэсьтыны быгато на. Матысь дыре мыным кулэ, ваньзэ огкадь. Но, оло, сокем кыдёке милемыз уяны но быгатысалыз, - а мар-а мон уйиськыны ӧй шедьтылы, огшоры сьӧд тулкымен монэ йыраз возе ке улыг тырмыт.
  
  
  Каньылэн мын лэй-лэй ной но зарезям. Со капчиен Флеминг растворимый. Ачимлык зарезь котырын ӝутскем пыдъёс, кус шорозяз ачимлыксэ, собере нош ик шӧдтэк шорысь кутски, со тубоз, вамыш бӧрсьы вамыш.
  
  
  Со ныраз шуккиськиз вуоно вамышъёсыд сярысь мар ке но чурыт. Пичи гинэ со уг канжаськы, собере ӝутӥськоно, пыдъёсты. Пыдын гинэ но шӧдӥськод со музъем вылэ из юн ӵабыштӥз. Со, ассэ та аленка вылаз поно. пӧртэм выжы кыске, асьсэос шӧдо, нырысетӥ но вылӥ лёгетэз. Ми мынӥмы ньыль из вылэ но вылэ ӝутске усьтэм гопо лёгетъёс кузя, ву улэ куатетӥ кылсярысь дюйм.
  
  
  Со каллен мынектыса. Та пумысь со чебер, пелляськон кыл. Нырысетӥ тони адӟыны, соосты вормыны, та из вылэ троп мынэ. Со, валамон, мар луэ та лэсьтос вуж из, лэся, могӟетъёс, ву тудӟонлэн, музъем зурканлэсь дэрем кемалась юскиськысалзы результатам улӥ уровеньын. Мон уг малпаськы, малы ке ной-адӟиськод ке, ачимлыксэ ву вылын. Соин, вылды, уян шараяны ачимлыксэ случайно дыр, но, ке, соку мар луоз, соосты шоумен ӧвӧл, соосты уже кутозы, со аслаз агаеныз суеверный куалекъятон понна.
  
  
  Со бӧрсьын митзи хихиканье мон кылӥсько. «Тон понна бадӟым дан, Шенӟыны. Табере тӥ тодӥськоды-а, мар-а мадиськон, ваньзэ уж вылын возьматӥзы. Удыслэн кылем посередине чакласькыса но гылыт. Вань борддорезлэн пасьталаез полметра ».
  
  
  Со вакчияк соос киын. Туж тырмыт. «Мон но тон вераны турттӥськод выжыкылъёс сярысь тодыны Санта-Клаус, нӧд-шлюха. Кызьы тодмо луиз тыныд?'
  
  
  «Пыласькон дыр. Йырсазьзэ ыштэм йырын шуккиськиз но со сярысь со. Ной монэ утиз. Мон уг верасько сое, мае мон шоры мырӟиськиз, сое берыктон дыр эмуос ӧз луы, малы ачиз та пумысен. Со сырысь та утьыны кыл сётӥ ».
  
  
  Ӧжыт ке но вал, мон мукет палаз, ву вылын кык прожектор ке югектӥз. Куншетэз лэзёнэн но куараосын вожпотон вылын быдэстэмын луозы. Шедьтӥзы соосты джипъёсыз, но адямиос уг луы. Мыным дунне ини досягаемость палэназ луэ, адӟыса уг быгато, соин ик со милям. Меӵ яр доры мон лыктӥ, соослэн сюбег тубатэз вылын ни луэ. Кема но секыт луэмзэс, соосты чеберъян, нош Ной, флеминг нуэ, нокыӵе жадёнме уг тодметъёсыз возьма, куке но солы платформа вылэ тэтчы уллань лёгетъёс вылэ вуоз вить фут, огдыре солы ужаса-тыршыса улӥзы липет корка ӝутыны но выримы. Со, малпасько, мар солы улонын ӟечлык фитнес-ын ax программаослэн тренеръёсынызы. Флеминг мычем кияз сое сётэ, комната но президент ӝог ортчиз.
  
  
  Ми бере вуыло, адӟе сое, мае оборудовать карыны луэ ини комната ачимлыксэ эмъян понна. Из борддоръёсысь свисать факелэз ӝуатэ. Выж центр луэ раскладушка, ческыт зыно куар шобыртӥз. Мон сӥё-дано ортчиз возьмаськонэз ас выжыостэ, сям соплеменник быръемын, со борды йӧтӥськиз флеминг котькуд котыр кыньыртӥз, эмуос кужымзэ сётэ кадь аслэсьтыз люкетсэ потто.
  
  
  Флеминг койкаос выдтэм бере, со шуиз: «солэсь пыдзэ чигиз, суй вылам но, сынэм вал со. Со палан вир кулэ луэ, нош ми понна дораз мынэмзы ӧз луы антибиотикъёс дыръя аптекаос. Та ӝегатскытэк эмуос кулэ. Басьтэмын та амал вань меда татын? '
  
  
  Мон учке ӝужыт воргорон шоры бесстрастно мытӥзы. Флеминг куараез лябгес потӥз, нош со пальпотэ. «Сюлмаськемзы понна тау, мистер Картер но, оскымон киосазы. Тодон-валанъёсъя вылӥегес пуктыны медицинской тони вормизы-а соос, кезьытлэсь паркын специалистъёс самой дуноез-авеню ».
  
  
  Патриарх шыпыт шуиз: «тонэ мон пумитай травма сямъёс сярысь верасько, ми ӝегатскытэк эмъян но быгатыны кутске».
  
  
  Кык кышномуртъёс Флеминг люкон. Пыдес вылаз лэзиськиз но, со вӧзын веттылыса Ной губка веттылыса, койка вӧзысь пукись тусьтыысь ӵош выре. Кыл вылазы соос поскес та флеминг яразэ миське. Собере зырано вылэ ӵемгес нах вож железы.
  
  
  «Вож куаръёсты солэн суретэныз но шуныт майтал коказы», - Ной шуо. «Мынам со бинетъёс вылын кылдэмез. Котыр дэри, та материалъёс потэм яра, соку киосыз но, ӝог бурмод ».
  
  
  Сложной пыдъёсыз ӧжытак эмъясь луыса. Пыд Ной выправлять. Собере тусьтые чиньызэ веттыса со сьӧд-горд ӵемгес субстанциослы. Котыр, котырысь та кылъёсын суреданы яра со, нош со котырын пушласянь суреданы «Дышетскыны».
  
  
  Монэ со пальпотыса. «Петуший вир», - валэктӥз со. «Периосты улляны шуыса, лыдэ кузя». Табере кӧня ке куар пыд борды лякиське луиз, отын сӥлы пряность, пызь шуныт вал со вылын паста. Йыркерттэт быг-быг пыдъёссэ вань.
  
  
  Мыным луиз тунсыко, макем со вал примитивный проявить медицина, возьматэм вапумлэсь кузьдалаез асьмеос ожыт, психологической но азинске.
  
  
  Со уг тоды. Нош таяз флеминг оске, но, оло, та осконэз ачимлыксэ бурмыны быгатӥз. Трос кадь, но валтӥсь политикъёс, ыбылон адямиосызлы со быгатэ пыдлогес религиозной луэ.
  
  
  Нош таяз публично со шара ӧз ке, оло, солэсь лулзэ басьтыны вуду запретной мурдалаез мистика. Витиськомы ми дорын но уг учкисез но вал, дыр, та понна со кезьытлы берыктӥське.
  
  
  Соосты палэнэ нуыны ворми тони но юало: «тӥ вераськоды, барабанъёсты но, городын но вуиз адями азе потыны Флеминг потӥз-а мар-а?»
  
  
  "Мед.' - Кырыж пальпотэ пересь. Флеминг - идеалист, ас ужзэс тужгес ваменэсэз но. Солэсь гуньдытыны оправляться ке Но, соосты шонер вераны эмуос. Тон, дыр, вуиды но мозмытӥды Сойер мисс потэ?
  
  
  Мон уг шуиськы, мынам нылы сярысь эмуос магнат гостиничный кыл. Со понна туж трос адямиос тодо, кудӥзлэн йылаз уло, вырйыллэн тазьы кыдёке. Оло, таиз вал барабан, кудаз курсъёс возё ачимлыксэ, сочетание, веран, та нюлэс шер зэм тодметъёссэ валэктыны быгатон.
  
  
  Ӧжытак чурытгес луэ ымнырзэ, куке со шуиз: «мон берыкто сое уг ке быдэсъя, мон уг малпаськы, мар йырсазез оген».
  
  
  Митзи кылзыны. «Тонэ визьдэ ыштэмлэсь ке, соосты утчано. Та ке но тон лэсьтӥськод, со тӥледын ӵош мыно ».
  
  
  «Мыдлань нулло», - шуи мон. «Мон тонэ уг кутыны быгатоз. Ной, ышанӥсько, малы со татчы кыльыны.
  
  
  Паймон мон доры, со шонтэ. «Тон сёт мыным проводник ...»
  
  
  «Ӧвӧл», - ачимлыксэ сое виыны. «Мынам со сюрестӥ ик берытскиз гинэ, со ачиз лыктӥз».
  
  
  Соос лӧпкытъямен синкаӵен. Тодӥськы, малы мон уг быгатӥськы сое пумен пумаз передумывать. Пельпум сое кырмизы, киулазы басьтӥзы но вуиз митзи флеминг понна.
  
  
  Со, тубатъёс доры лыктыса, изгурезь высечь-ын. Ас кырӟанэз кылэмез бере соплеменник ыбылӥмы, соин, лэся, со понна дасяно, флеминг мед бурмыны юрттэ. Пыр со берен вуэ борддорлэн мукет палаз вамыштӥз. Сое адӟыса смутный джип. Сое кельтэммы потӥз. Солдат пытьыоссэ но уг луы.
  
  
  Пыд вылам мон турын вылын гылыт полпути комок шедьтӥзы, из пӧлын будэмын, соин но гылӟыса. Со султӥз, дэри сяласькись. эскериськыса мынэ, чагыра ни.
  
  
  Пляж ке, сое йылозяз, уя со.
  
  
  Солэсь дӥськутсэ басьтӥзы но со отжинать дауртӥз, кызьы быгатӥз. Люгер соосты куасьтыса, кызьы быгатэ, азьпал пуконъёс вылэ куяса но пистолетъёс джип. Капотсэ выл дӥськутэн, буям со, куасьмыны мед быгатозы двигатель солэсь шунытсэ.
  
  
  Со сапегме басьтэм ӧвӧл. Со котмид, нош мон понна со кулэ валэн ворттылонъя.
  
  
  Шинаен ветлон но лэземын уз луы, соин ӵош соос умой ышанӥсько разочаровывать. Со доры лыктӥз но интыяз мукет джип нюр пыртӥ, со дугдэ, мед тырозы «Люгер». Сое адӟыса, интыяз сэзьлыкезлы, куинь яке ньыль пиосмурт сюрес урдсын. Оло, адями, кудӥзлы луыса, машинаязы эн зыме, нош милям соос уг адӟо-а, мар-а со лэсьтэмын.
  
  
  Соин мыным малпамтэ шорысь одӥг котыр сюрес вылэ потэмъёс выросъёс возьмато но матэ вуэ. Со гинэ ӧвӧл ачимлыксэ пыдзэ шуккем, дырыз дыръя адӟиз но йыркерттэт набедренный. Дась-а астэ соосты нюлтыса возе на люгер вуылэммы но вань. Солэн серекъямез кылыса, малы ке мактал вормем куара, нюръёс но потыны джип ныр пыр. Со ачимлыксэ потӥз. Со луэ кырын. Нокыӵе шӧй.
  
  
  Вормыны юрттэ джунглиосын-тӥ запасной колёсаяз тони но мыным потэ ачимлыксэ погыльтӥськоды. Соосын но адӟиськем потӥз, кызьы мон со кык джип ӝутэмын муръё котыре, паськытгес но берен машина питран пуктӥз поменять пальпотон, мае возьмано, мар али ваньзэ радъяны. Соос пӧлысь пальмаос собере шуак быризы. Озьы ӝоген, со ӧй адӟы, та гинэ ке кыньыртэмъя.
  
  
  Ӝог со мынэм, шӧдӥсько, азьпала мон шедьтӥ, кытын заблокировать грузовик бадӟым сюрес. Отын басьтэм адями тони но вормоно луоз, но секыт луиз машина ортчыса, сое воштӥз но уг быгаты со. Со потэмын, со понна руль но сюрес вылысь грузовой выросъёсыз кӧчыса кошкем косӥз. Солэн мышпалаз гожтэмын выпрыгивать коридоръёсын но. Та чебер луыны интыськем - адӟо, кожалод грузовик кадь гылӟо. Вань арбериос вуын ӧжыт гинэ модосэз ӝужыт луоз на.
  
  
  Азьланяз мон сое нокин уг пумита кунокуаын дыр-ветлонэз кыдёкын. Пар вылын шудыны кухня пиосмурт. Выль вал мон понна шудонъёсы. Котькуд пиосмурт фишка вольыт луэ, чиньыос вылэ йӧспӧртэм адями кельше. Со ӝӧк вылэ погыллялом ih черодэн-черодэн. Кин доры лыктэ шор пукон раскол вань нюлэменыз кӧтсэ, - премьер пусйиз, сайкам бере судить кар, кудӥз та ӧтизы. Берпуметӥ Коко питыртӥз. Со бадӟым куараен черектӥськыса, солэн чиньыосыз вис бере усе. Эмуос келяны полэс дун тырыса. Куке но мон сое адӟо ламби, со-а шуд дугдӥз. Куке солы верало сое, мар малпаськод, сое милемыз отелямы нуизы понна Sawyer, со туж шукырес-бугырес уг адӟиськы.
  
  
  Закашливаться Лэмби многозначительно. «Тырмоз кужымед лейтенант луыса рискованный кутча», - шуиз со. «Полковник но пӧяськоды-а? - Мон уг тодӥськы.'
  
  
  Мон помошник куз луыны кулэ. Кулэ луоз, со операциын азинлык мед оскоз. Мар вал нервной шекланытэк мыным но мон доры. «Ной тодӥськы, кытчы ми мыномы», - вераз мыным. «Ми но соослы юрттэ».
  
  
  Та кыллэн паймымон луэмез. Ной малпасько ке, та срабатывать быгатозы шуыса, но со озьы вал. Джип вылын ассэ ӟеч мылкыд ӝутске.
  
  
  Вань на город ульчаосамы буш луоз. Мон уг адӟы ни куатетӥ адямиос вань. Кылем джипъёсыз, сое кышкато кадь шыр. Татын транспорт Движение, вань общественной юртъёс пытсамын вал, луылӥзы пеймыт укно сяна, нырысетӥ этаж гостиницаын «Сойер».
  
  
  Милемлы винтовка военной тыбырын пуко, милям валтӥсь пырон доры мыныны дыр. Мон понна нуналэз часовой вужераз эскерыны.
  
  
  Со бӧрсьы мон но кытӥ военной выросъёс возьмато. Со, военнойёс доры лыктӥз но нунал сопровождениын «лейтенант» Ламби. Мон охранниксэс дугдӥз. 'Вае. Полковник шуыса, нокин ӧз лыкты шуыса, туннэ ӝытсэ.
  
  
  Солдат учкиз но назьыльскиз лэмби мертчо. «Мынам пушкы мынэ. Мон дугдӥ ке тонэ малпаськоды, быгато-а тон берпум эскерон курадӟон. Пытсэтын пукиз, та - Ник Картер, адямиос, кудъёсыз иероним сюрс доллар понна ӵектэмын. Выре.
  
  
  «Э.» Милемлы винтовка но ымдуръёсмес нюлыса охранникъёс лэсьтоно. «Таӵе учырын со ачимлыксэ отчы ваёзы».
  
  
  Гурӟытылэ Лэмби. - «Сярысь ӧвӧл, тон уд поведеть ачимлыксэ. Ачиз вуттэ. Тон малпаськод, мар та мыным кузьым басьтыны быгатозы. Кошке, ублюдок! '
  
  
  Часовой но адскыны тырмыт ӝог вырисьёслэн янгышъёссы. Война вылтӥ но со монэ шуккиз прикладэн винтовкаез mimmo ачимлыксэ пель ортчытӥзы. Бордаз йӧтӥськыса, со случайно та курокъёслы. Мон син тасырайыны просвистывать пыд дорам, вискын, вылын, кезьыт но кунокуа со. Укыр реалистичный та кутсконэз луиз. Нош ик Лэмби пиньёсты возьматыны. «Полковник. "Кытын соос?"'
  
  
  Али валантэм ини тырмыт охранниксэс впечатлевать арес нукыртэ: «казиноын, лейтенант. Потэ-а тӥляд?
  
  
  «Мон малпасько, та монэ аслыз шедьтыны быгатоз». Вазем куара лэмби алонлы. - «Ас постаз кыльы».
  
  
  Мон ожын, вестибюльёс вталкивать. Томас Сойер луоз, сэзъяса, адӟе ке, сӧриське. Бадӟым скамейка пазьгемын вал. Газет но журнал кымалтӥз стеллаж луэ, ас котырысьтызы витрина одӥг йӧтытэк ӧз кыльы. Магазин ӝажыос бушесь вал. Кыӵе бардак!
  
  
  Джером Кариб классной авессаломен Полковник луыны быгатэ, нош никудышный командирез. Со адями асьмелэсь таланы уг лэзё выриды ке, со золгес гинэ утэ, план ачимлыксэ ке, одно ик, вормисе азинлыксэ.
  
  
  Казино вестибюльёс но урод луэ. Ремонтлэн дуныз но уг яра вал куашказ игровой сюрс ӝӧкын. Планкаез пуктӥсько интернет кузёмытыны луыса кылыкын пуртэс кормаса, котыретъёсы вандӥськоды. Военной но присвистывать Ламби. «Ӝыт умой келляса».
  
  
  Бар сярысь пияла посуда пильылэмын выж котырын вал. Бутылкаос уг луы. Военной но буш комната кекоръяськыны Ламби учке. «Кытчы подеваться вань-а? Полковник кытын?
  
  
  «Пути, со пӧлысь изе. Насчет кадь, мар татын вӧл куинь комнатаен кровать, сю ожгарчиосын. Джером йӧты шуыса, мон малпасько вал, со уксё офисэз каппола казиноын фишка карим. Со доры мыно.
  
  
  Мон mimmo ортчиз кассовой аппарат. Сое исатэк кылемын. Пияла чарка монетта висъетсы понна гинэ уз луы, ящикъёсы нокыӵе кагаз усе. Татысен солдатъёсты кыдёкын возёно. Со, кнопказэ зӥбиз, кудӥз ӧс шальк ужъёсын выроз раздвижной вайиз.
  
  
  Пияш со куспын ортчиз. Ӝӧк сьӧрын сьӧд пульт управлениен недружелюбный врасплох пегӟоме, охранник луыса. Со понна револьверъёсты назьыльске, собере адӟиз но, пистолетлэсь тыбыр лэмби мынам ӧжыт, мон шӧдӥсько, серектэ но.
  
  
  «Ӧвӧл, но мистер Картер. Ачимлык шедьтыны кытын тон, лейтенант?
  
  
  Оло, со мукет палаз выжыса, мынам но трос вероятный адӟиськозы, соос вань та дырлы Джером шпион вал шуыса.
  
  
  'Блокпостын ӝегатӥзы. Полковник шуыса, мон татын шуыса.
  
  
  Мон озьы уг лэзьы на негръёс люкаськизы. «Татысь кошконо митзи Картер. Кытын со?'
  
  
  Пельпум лэмби ариец кырмизы. «Со, соин ӵош ӧй вал. Оло, со кошкиз ».
  
  
  «Я, кулэ ӧвӧл со». Домофонэд сое зӥбиз. «Полковник, тӥ доры куное».
  
  
  Бугыр-бугыр талэн бадӟым пуштросэз ӧвӧл. - "Нош мон тыныд верало, мар мыным ..."
  
  
  «Мистер вуиз кык солдатъёслы вуттӥз Картер».
  
  
  Табере ӵыжак шталь шулдыр куара. - «Таиз усто. Ih лэзе.
  
  
  Ӧс усьтӥськиз. Джером Кариб, каппола ӝӧк сьӧрын пуке. Но со азьын монетта банкнот люкъёс кылле. Кунокуа доход но казиноын магазин но, вестибюльёс недавний: синдикатъёс Сойер но бадӟым коньдон.
  
  
  Эшъяськон пальпотэ со. "Тон шедьтод-а амалъёссэс узырмыто, Джером?"
  
  
  Ревматизм пальпотэ со. Ачимлык ӧжытак гинэ пальпотон милям кезьыт луэ. «Тон кулэезъя лыдъя, та умой шуыса амалэн». Соос шоры учкыса Лэмби. «Лейтенант, ныл кытысь, кин та удысын пиосмурт луод?»
  
  
  Со, выпаливать. 'Кулэ. Выйиз.
  
  
  Сьӧд сюбег синъёсы. «Со уяса кадь, дельфинъёс, мистер Картер. Мон эн пӧяны турттэ. Тросэз соос майамие сылэ ».
  
  
  Со, пельпум вамен ӧс шоры учкытэк, ваньмыз со усёз на вырылэ вал. Эскеры астэ негръёс вераськемез понна. Мон понна со сылӥз, куке адямиос, уг быгатӥськы мон асме люгер кутыны. Та возьматэ кулон но ламби военной вал. Со отель, ӧсме тунгонасько шуыса, саклыкез но тужгес шаплызэ бырйыны утён амалъёс сярысь ивортӥз ачимлыксэ полковник.
  
  
  Джером адӟонтэм соос шуо: «тон бӧрсьы дун басьтыны быгатэ митзи умой, нош уксё возьыны, ассэ ноку адӟеме ӧвӧл-а та лейтенант сюрс долларен». Та тырмыт вал. Ӧс ворсаськиз. Джером ӝӧк доры мыкырскыса чарка уксё вылэ. Со синъёссэ ик ӝутыны ке, со усьтэм учкыса, мон ӧжыт люгер-ын.
  
  
  «Басьтэ ке, тӥледлы кулэ шуыса», - шуиз со Ламби Военной но, пистолетъёс палэнэ ih ке, мон доры джером абдрамын. Ачимлык ымныры золтӥськемын. «Измена, мистер Картер? Медъяса солдат! Со вал военной трибунал сётӥсько, сое гинэ. .. '
  
  
  Со шаплыгес луиз. Со та шека. Вань шаплыез но тырмыт ӧвӧл на. Со понна кобураысь но ӝӧк доры ӝог перемещаться ачимлыксэ киын вал. Ӝоген со ӧжыт луэ, котыраз люгер перебрасывать бур киын паллян кияз стилет сэрпалтыса куштоз. Но кобураысь ки борды кортӵоганы Стилет ачимлыксэ ачимлыксэ, турттэмез куашказ.
  
  
  Со лыдъя, кышкасез уз луы-а шуыса. Таиз со понна тужгес бадӟымез луы риск. Нош мон сое ыбо яке ачиз ыбыса быгаты ке, со быгатэ ке, сое педласянь ниггер мед бугыртозы, луоз, милемыз шедьтыны шанс. Соос шыпыт sel. Борддор вӧзын эмуос но со люгер султыны косӥзы. Пичи сьӧд син поттоно, соослэн синазькыль каронзы но, сое но со лэсьтоз-а, мар-шуиз эмуос.
  
  
  Пияла вылэ поныса пыӵал-тӥрлык бугыръяса, - поч банкнот Ламби полковник. Мыным потэ, со стилет, револьверъёс, вань на одӥг сямы одӥг кисыысь запасной но шедьтыны.
  
  
  «Диван вылэ пуксиз, нош табере, вераськыны мед быгатом. Тараен Сойер Кытын? Со шуиз.
  
  
  Джером кыньыртыса но уд. Со но пыдъёссэ диван вылэ кӧчыса вожвылтыса кельше. Со бӧрсьы но одӥг бутылкаез ӵоксэтсэ вылӥ ымдур пужит саркастически скривить. - "Гарднер Митзи Кытын?"
  
  
  Дорын шудыны но дыр ӧй вал мынам юан-веран эсэпъёсыз. Шол, кунокуаын соослы тараен возё. Ышанӥсько нош мон уг быгатӥськы, сое армие вань джером изе шуыса, дӥсьтонэлы-оскалтонъёс но уг поттылы, мар бордысен тупась кунокуаез вань. Солэн ымныр азяз султытӥзы, но полковник ачимлыксэ дуло люгер шуккиз. Ӧлексы луоно ӵабтӥськем. Сое виыны уг ачимлыксэ кунокуа; одӥг вал-а со адями, кудзэ со эскере быгатэ армиын дыръяз со nen ёрмись но вань на. Кутскон понна Но, солэн кышкыттэмлыкез сярысь сюлмаськыны Тараен. Та сярысь ватсам джером но со шуиз: «мон уг жаляськы, малы тон ымныр шӧтэм ке, каньылгес».
  
  
  Со чебер воргорон вал. Солэн та тодэм, но со луиз тщеславный. «Ярам, - шуиз со. - Со ваньмыз озьы уг мозмыты. Залын аслэсьтыз миссэ сойер вылӥ этажаз номерын. Но солдатъёс куспын куать сю вылӥ этажын улӥзы ».
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  
  
  
  Дырды улаз возе полковник лэмби прицелъёс, гожмо дэремен но вылысьтыз дэремзэ кыльыса джером мыным куртка но военной кардон висъяны, соосын герӟаз шуыса. Диван вылэ пуксе эмуос сётӥзы.
  
  
  «Татчы кыли, сьӧрам мед чаклалозы сое», - со военной косӥз. Эмуос со возьматӥз, кызьы ужаны ӧсъёссэ управление. «Ай, ми доры лыктыны дыр-ысен лэмби нунал. Ривненский усьы, сокем со тон понна, ортчытыса лэзелэ монэ, собере нош ик ворсаськиз.
  
  
  Пукисьёс доры мон нош ик тыбыр ламби пистолетъёс, но мон мынысал. Роман негръёс детективной ньылэмын луоз, синъёсме но ӝутыны ӧй, ӧд чуртналлялэ дыръя со, ас ныр улаз эмуос люгер ӧжыт. Сое адӟем бере, мае со лыдӟе, мыняло мыным яра. «Уг лыдӟисько, нош лэсьтӥз; со куспын ватсаса, шукконо кезьыт азьло со прикладэн винтовкаез ачимлыкен юн ламби йыркобы вылтӥ. Выж вылын соос пукон вылысь васькиз. Кулэм муртлэн яке валэз ӧвӧл-а меда со, гуртын ачимлыксэ основное йыркобыез зӧкталазэ. Ми доры одӥг но кассовой аппарат доры оттаскивать отын пуконъёс котыр думы ачимлыксэ казиноын. Ӝоген мон лифт доры мынэ. Шӧдтэк шорысь вылазы вестибюльёс полпути лифт ӧс усьтӥськиз. Поттылӥзы, солдат, зымылӥз, берен мон адӟыны но оскалтыны. Ачимлык куспын соосты шараяз но гульымзы ачимлыксэ стилет вылэ куштӥз. Ачимлык понна стойкаос администратор Лэмби кыске. Таралэсь усьтон номер интыяз уг луы, соин ик отчы пыри кадь мон шыпыт луыны кулэ.
  
  
  Берен мыныкум, монэ лифт доры, нош со кык мачете ӝутыны, собере кудзы ке солдатъёсын ӵош кускерттон гылӟыса, ачимлыксэ шуккиз кадь. Табере асьмелы тушмон вань 599 луэ.
  
  
  Бызьыса мон доры квартирае тараен нуналэ йылэ. Стилет тӥяса замок, со, ми азьвыл но пушкын луиз, кин кезьыт-холлын вуиз ке.
  
  
  Комнатаосын омырез табыдӟа ӝокаты. Кысэ кондиционерез луозы. Тараен Сойер кровать вылын кылле, ки но пыд пуктӥз. Со вылэ трусик но бюстгальтер луэ. Занавескаосыз но бакаосын луэм кровать доры думы соос поскес тырылӥзы, соин ик со мырдэм мыныны быгатӥ. Нах ӟипсы, ым пушкын уг улӥськы, нош тае, оло, кулэлыкез но ӧй вал. Grand устоез луиз laclare звукоизоляция sawyer кунян ваён. Самой бадӟымез, бускель комнатаын луоз шуыса, сое кылоно.
  
  
  Мон сое адӟи но Лэмби. Ымнырме кырыжтэмысьтым луы, соин курисько, соос но, малпасько, мар со вотум-кеськиз вотум. Эй со кырымен ымамы кырмыштӥзы. «Татын Джером адями. Зӥбытгес луо.'
  
  
  Со метнуться Лэмби син доры. Со малпаз, монэ но кутӥз. Эй, соосты валэктыны, ас палаз соос. Табере со бадӟым но чебер чагыр-лыз синъёсыз пеймыт луэ . Табере со вож синъёсаз кышкан воштӥськиз. Соин солэн киосыз но чупа rta котырзэ октӥ-калтӥ. Собере соосты кошкыны лэзиз, мед калзэ пертчыны. - "Мынам ачимлыксэ сое виид?"
  
  
  Со тодэ, мар со вылтусад флеминг омела. Со шуиз. - «Ӧвӧл. Со ассэ ватыны быгатэ. Со яраё, нош гурезьёсысь ной-а, кышкатэк-ын ».
  
  
  "Кин та?"'
  
  
  Одно ик, солэн выжыезлы но та сярысь ноку но кылэм ӧй сьӧд ачимлыксэ пересь пӧртмась. - «Шуыса нимамын вал тон монэ ӧрекчад, тонэ o шуркынмонэ трос ке солы верало, город котырын ке но, улэп-а мон бырйисько, со тӥледыз тодматоз со. Но соку ик уг оскы тон ».
  
  
  Ӝоген калэ лэзь соосыз, вӧсь медаз кулэсты. Киыз но, пыдыз тӧрназ тӧдь-тӧдь вал, соос пӧлысь-вирветлон тӥян понна. Эй, вӧсь луэ, сое адӟыса но, куд-ог дыръя ортчоз шуыса, азьвыл со нош ик кезьыт ветлыны быгатозы. Соку гинэ уг, уг быгатӥськы мон дӥсьтон-оскалтонъёс, сл нуиз. Кин ке,-мынам сюрес вылын дугдылытэк утчаськом ке, бертэмдэ, мон но, мынам ки, каньыл, но, шӧдске, Ламби но.
  
  
  Соос поскес тырылӥзы, кезьыт ву пыдчерспыри тараен котмизы, котырмес ванная. Туалет котырез хлопок собере векчи дэрем басьтэм. Солэн вылтусызъя-а, кыӵе со луоз, со умой адӟиське, нош оже ветлэм понна гинэ но дыр уг бюстгальтер полупрозрачный идеальный трусик.
  
  
  Дуно минутъёс тараен потребоваться шуыса, пыд вылаз возиське. Та эскеронъёс ортчытэм бере мыным комната. Лэмби лэзьыса эскерыны холлын со, эрико амалъя.
  
  
  Нунал куспын но пумен сое мон йырме чуртнало поманить ортчиз. Сокем ӝог асьмелэн лифт доры бызьыса, макем Тараен лэзьыны быгато. Кызьы гинэ со, кнопказэ зӥбиз, со адӟе, кызьы коридорын ӧс усьтӥськиз.
  
  
  Ми нырысетӥ этажын-озь вуиз, лифт но ӧс кыштыр усьтӥськиз. Чильпыр адӟымтэ солдатъёс. Урод ке, кариб пистолетъёс полковник джером отын вал, ас вылам нуыны.
  
  
  Кнопкаез зӥб но, ӧс сьӧры зымемез, сое огдыре подвалзэс металлической. Син металлической лифт тасырайыны борддор дорысь тэтчыса. Та паймымон вал, кызьы мон яраё каремын нокин ӧвӧл котырын. Ӧсме тунгонасько но, ачиз пушказ пырем. Адӟиськод-а, мар-час ортчыса. Гаражаз машинаын луысал ке, пырон-потон, яке заблокировать луоз, хок, асьмелы кӧчыремез дэвид быгатэ одӥгез агент пыр. Ачиз со нылъёсыныз ышиз сойер ке, ӟеч юрттоз чертовски ной нош ыше.
  
  
  Мыным тунсыко вал, кытын уло мукет тони вормыны юрттэ. Дыр, кулэм. Ачимлык вылэ лэзиды ке, данакез суммаез ачимлыксэ иероним оскытӥз, пуля сое витьыны быгатоно. Мугзэ ас кыллы уг луы мурт, полковникын. Тодмо луиз, мар луиз, сыӵе янгышъёсты военной простак типъёсыз куанер огназ кельто.
  
  
  Лифт цокольный этаж ын буфер воздушной борды шуккиськиз. Мон гаражъёссы вал. Машинаос трос луизы, киын куное, высокооплачиваемый трос персоналэз но, солы усьтон шедьтӥз мон уг но витиськы, дыр, мон дорам но вань гинэ мед тырмоз ih эскерыны. Война вылэ потон грузовик сылэ. Оло, со дась чрезвычайной ситуация луэм учыр вылын, ӝог но ужаны потӥ. Поттон понна, ма со татысь миля-ын.
  
  
  Та шоры возьматӥз со. «Со машина доры бызизы», - шуи мон. «Ачимлыксэ басьтыса , чигнан дыр соосты ворсай».
  
  
  Со бызе. Эсьмаса, сокем ӝог пегӟиды Лэмби кадь гинэ луэ, киосыныд кадь сюл-кал понна тара канжаськыса. Лифт нуналъёсы усьтӥськиз. Дюймын со усьтӥськиз кык-озь, чильпыразы солэн ыбиз, Джером умой пример. Куараосты кылиськом но, солы оско, та полковник. Соос ыбылэмын азинтыны, куке ӧсъёссэ усьтӥз трос на, но выль куара кылӥськиз. Эшшо кин ке но малпан йырам лыктӥз вылӥ лифт чилясь берен келялозы. Соос ыбылэмын, азьланьтысал, дыр копак ӧсъёссэ ӧз пытсаськылы. Али ми дорын улӥсь пичи калыкъёслэсь умоесьгес-а. Со, вӧзазы грузовикъёс басьтӥсько тараен доры тэтчиз но, со аналме басьтӥськоно двигательёс, нош собере водителе вӧзысь пукон вылэ интыяськиз. Шудо. Та Гарднер Митзи луэ ке, мон таиз сярысь споръяськыны ке, кин луод, машинаен нуллэ, нош али дыре та ӧй вал.
  
  
  Кутскон понна со кыкетӥзэ-лэн съездаз мынӥсь передачаосты но кожылӥм. Ачимлык забаррикадировать ӧвӧл. Валтӥсь пырон ӧс шоры учкем но со кунокуаын mimmo поталля бере, сое адӟыса, асьмелэн син азямы бызьыса кадь джером кӧня ке адями. Соос тубатъёс вылэ дугды, ыбо понна, монэ нош дыртыто. Улыг ортчыса, ыбемын.
  
  
  Кынгыль-конгыль карем сое, микрофон но динамикъёс доры шедён понна юрттэт азьланяз шанс ih минимум вылэ, кылем но, бӧрсязы ламби ыбыса кадь. Эмуос кеськиз со, со понна золтӥськемын. Мон соосты уг кылы. Я, оло, со укыр шукырес-бугырес луоз, мед отреагировать.
  
  
  Соку бер луэ ини. Со вакчи куараез кылыса, берме синучконаз но тусбуйёсты адӟыса, кызьы Лэмби машина котыр усе. соос пӧлын лыз сюрес вӧз-вӧз кылле. Вир дэрем пыӵатӥз ачимлыксэ азьпалан люкетэз луиз. Пуля сое шедьтэм мугорыныз зуркаса ачимлыксэ. Джером эмуос табере пунэмзэ берыктоно, ас лекос кыдёкын вал бере, мон понна кутыны.
  
  
  Со сосредоточиваться нуллонын тыршем, жадем шоры уг учкы. Мон понна трос уг шулало пуляос. Машина доры бызизы солдатлэн аслэсьтыз Иероним, припарковывать пырон дорын кунокуаын. Мон-лэсь коркаосын но кыдёкын луизы, кышказы.
  
  
  Со бульвараз газ педальзэс зӥбо но кожылӥм. Секыт грузъёсты нуллонэн грузовик лыктэ ни, будон понна ӝоглыкез кезьыт. Куд-ог дыръя ми дорын луоз, со но тырмыт луэ, уйиськон вылысь полковник утиськыны быгатымтэ.
  
  
  Городын-а мон понна вал, но вормыны тони кунокуа доры мыныны. Мар ке малпаны кулэ луоз ӝоген. Джером сюрес вылысь бадь утиськыны мон уг быгатӥськы. Дорын милям кык вариантэз вал. Нырысетӥез - гостиницаын грузовик пересь сениказ ватэ. Мукет урод сюресмы луоз, гурезь петлять пыр.
  
  
  Мынам йырам лыкто шуыса, полковник, ваньмыз ӝоген, гостиницаын улэм-вылэмзы сярысь тодэ-а, мар-ной но соосты уже кутон. Мед жугиськозы эмуос но уг луы. Вань юртэз пулэсь вал. Мыным соосты сутоно луиз.
  
  
  Соин ик со гурезез маршрут бырйи. Грузовик но саз секытъёсты вормыны нырк мон быгатӥсько, вылды, ӟеч, капчи машина ми кезьыт ни бере, со но та сюрестӥ мон ветлӥсько ӝог уг быгатӥськы.
  
  
  Со доры, дыр, берыктонъёсыз кызьы ми вуытозь, мон сое уг шӧдӥськы. Сое берыктӥзы сергей но руль кысы. Мон понна али кык джип пӧлын луэм нюлэс, адске, ас сяменыз сюрес лёгемез валтӥсь mimmo. Усто. Со дугдоз, пе, грузовой держатель платформае прожекторъёс котыр доры лыкто но, котькуд мед луоз шуыса, асьмелы ӵош ми дорын. Оло нош, пистолет ламби уськытӥзы. Исход пыӵал запассэ вал.
  
  
  Мон пистолетсэ шедьтӥзы ӧйлась мотка пӧлысь гозыос, лопатаос но куинь ящик. Бызиськод ини со люкаськылӥз ке, фонарик сергей текст усьылыку, ваньзэ вылам одӥг ящик: «Динамит». Со коробка азьлань потоно. Дӥнъёссэ кӧня ке усе, ваньзэ сое ӝик-ӝик бинялтыса котырын ӝук но трос луэ на.
  
  
  Джером полковник ке тодо, малы мон сюрес вылэ валтӥсь съезжать, сое, зэм но, пуромем. Нош ми, ачимлыксэ басьтыны дась луэ. Метровые ветлыса, ми ог номер джунглиосаз. Кытӥ бызиськом, со доры берен грузовой но котыр вож вандылыса, сюрес вылэ дасяськиз. Та вакытэ со доры сое лэсьтыку, мон ке джипысь потэм джером луд синмо. Ӝог со мынэм, пезьдӥзы сэрег понна, нош со палэнскыны ih фонарьёс. Грузовик но со шӧдӥське кыдёкын, торжествующе кесяськыса, со доры мыно. Нырысетӥ джип бере мон доры матэ вуыку, солы пельта ӝуа. Кызьы со бер пуконъёсыз вылын но куар куштыса, зымиз шашкаен кыдёке динамитный луэ.
  
  
  Соку ик берен сюрес вылэ потоно пуштон куштӥз но мынам. Физической состоянизэ ценымногие нош мон умой вал, кезьытлэсь пассажиръёслы джип. Вань на солэн затаивать шокан-а, куара кылӥське бере, монэ ӧтизы Тараен. Соос вазь ик султӥзы, малы ке потэ, выросъёсыз но возиськыны косэ кыдёке эй, мур городской шоры учкытэк, сюрес вылын кылдэмез. Мон доры вуылэмез бере кыкетӥ берыктон кутскон джип. Грузовик милемыз доры бызьыса нылъёс берен. Мыным тырмиз ини скоростен мынэ, дугдэ ке джипысь кратерез дорын тормоз городской никсон. Синучкон сьӧрын соос бадӟымесь фигураос джером тусбуйёсты адӟыса, саз вылэ бадӟым сюрес вылэ мыкырскемын. Пуляос шуласа ми понна, нош асьмеос лекос кыдёкын ни луы, но асьсэды быгатыса, со я елгын.
  
  
  Тараен но уг валаськы, мар луиз. Со валэктыны эй, грузовой машиналэн кузоваз шеде шуыса, мыкырски, соосты мед ӝог чупаз, собере нош ик сюрес вылэ сосредоточиваться.
  
  
  «Сётысал мон вылын шудтэм учыръёс», - шуиз со эгей. «Уг быгаты, соин та гу вамен ветлӥсь, а то соос писпуосты корано луиськомы. Нош таяз дыр кулэ. Зарезь-тӥ сильтӧл доры дасяськытэк лёгаськон ».
  
  
  Со гинэ ӧвӧл тём-тём пеймытын врезаться писпуос, сэрег понна кожид ке, соку тодэ тае мон, мар кулэ мон-сергей. Али пичи луы риск пуштросэз шараяны быгатэ, кезьыт пумиськылӥсь писпу-ысь риска. Час шоры учкиз но шуиз, мон, пе, быро ни уй. Соосты дыраз, интыяз вуэм кадь мон самой труднопроходимый, ӧжыт югытгес луоз. Солэн огшоры та ценымногие лэсьтыны.
  
  
  Нош пеймыт луыку, дыр вань на, напез но, фараосты пыр дун-куар. Нунал возиськиз луэмез понна тара янакъёсты, липетъёсты пумысен йыр медаз шуккиське. Милялы кӧня кыске со, серектэ собере кужмогес.
  
  
  «Ник», - шуиз со. «Эн малпа, мон со понна лыктӥ. Солэсь визь луиз ке, татчы мед лыктозы но пумитаны Флеминг. Романтично со вал тазьы ». Разочарованно со серекъяса вазёз. «Со табере валад-а, малы со самой делле-ын».
  
  
  Со, мыньпотэ. - «Разочаровывать выжыкыл дуннеез?»
  
  
  Марлы со озьы луиз кузгатоз, - шуисько, мед ассэ мурт. Мон вань тубасько ӝужыт, ӝужыт, юн но кыдёкынгес вал на. Со, малпасько, та умой шуыса муг мугез лэзе. Эшшо сюлмаськон - стимуляторъёс та, нош секс - транквилизатор усто. Со, ошмесъёсы но дугдӥзы аратон берыктыны. Туж шыпыт вал. Со, потэ-а, машинаен ортчыку-а, со ӧсъёссэ усьтоз ласянь тараен но потӥз. Со доры машина соослы подтаскивать, фараосты югыт мед луоз вӧзаз интызэс эскерыны, дикобраз яке лобась кыйёс ӧвӧл, со шумпотон сӧрыны быгато. Сютэм ымад ee таӵе ик вал кадь, мынам но. Эй, озьы ик секыт луэ кадь, мынам но. Трос дыр ортчиз, азьло кезьыт, ми востэмесь, но таӵе шудонъёс копак тыро грузовикъёсазы жадьытэ. Со пальпотыса. "Тон астэ умойгес шӧдӥськод?' Соин шонтӥ, синме кыни но, пукон тыбыре вылэ откидываться.
  
  
  Со доры, дыр, инвис изгурезь ми вуылӥмы кадь, югыт луэ ни. Куд-ог дыръя соос вылын возиське шуи тараен синме ворсаса, но, одно ик, солы соку ик ih усёз шуыса, шара адӟиське тунсыкъёсысьтыз. Со пыдэстэм дуннеез адӟиз бере гинэ укноостӥ но адӟиськиз, со кӧдэктӥз. Гурт меӵ-меӵ, соин, ангес ӝутэмын.
  
  
  Кышкыт ке люкетъёслы ышо, мон пегӟо, со сярысь малпало Флеминг. Со инты, кытын тупике пыриз сюрес, милям сюрес кузя мынӥсь-ветлӥсь но потӥз. Табере со шараялоз шуыса, сое азьлогес ӧй синйылты. Меӵ гурезь висъёсысь кошкиз троп; понна пал пумаз, мукет ласянь, пещера вал, вазь мултэс кытын выжы калыксы ӝиптэмын. Отын нокин но уг уло, со виын сётэмзы мактал вал. Зӧкъёссэ пу капка ворсамын вал. Со, пистолетме соос йыгаське кутон. Кӧня ке минут ортчыса, пу но корт жильы сое перекладывание гудыри кылӥське. Собере капка пушкысь усьтӥськиз, пиосмурт но, аслам пушкам вато тӧдьы поманить. Озьы тараен адӟисько, пе, адӟем ишанэз.
  
  
  Мусо нылъёс ӟечкылазы Ной, шуисько, ачиз шӧдыны умой флеминг ма, собере улосвыл ёзэтэз баренцев зарезе переключаться урод.
  
  
  «Кылем уе гожъёслэсь сӧнэз. Со мон номыр уг кыл пушкысь кузэн, тон кадь кошкиз. Быгатоно, шуо мон тӥледлы, кыӵе портам ситуация-оф-Спейн?
  
  
  Шека со, мар вал городын, мар кунокуа вуж сибыр-со бадӟым, кезьыт улонниосъя соплеменник понна огшорыгес потысал, город доры. Со луоз улосвыл центръёс баренцев зарезь кулэ луэмзэ веран понна, соосын ӵош лыктэ нюлэсъёсы пала городъёсын но барабанъёссы. Сообщение трос ӧй вал ке но, та возьматэ набег иероним нах ортчиз.
  
  
  Со туж зол жадемын вал. Кема напряжение час люкаськыны кутскизы. Та луонтэм кужым турттон вал. Король, котьку но куштыны турттӥськод, со юнме дыр вызовъёсы программаын пират повстанец ӝужыт борддор. Нош одӥг пол, мыным дурбасьтыса вал та «Люгер» горстка пуля но, ларёкъёсын но синмаськымон кӧня ящик пичи митзи гарднер динамит. Ӧжытак оснащать туала армилы пумит. Со, зӧк борды ӝиптӥськыса изъёс вормыны тони но ӝуштыса ялэмын. Со эмуос шуод-а, мар карыны люкаськиды динамит.
  
  
  «Та милемды яр-бери пуштытъяны кулэ луоз», - мон усьтӥськиз.
  
  
  «Нош соку со со та сярысь уг малпа, нош али со укыр кыдёкын. Нош милям бусыын та маршрутъя минной со пӧрмиз. Сое витё, татчы мар ке джипысь джером вылын нокызьы но уг вуы. Сюрприз возьма ачимлыксэ. Милемыз нуыны-вайыны кулэ.
  
  
  Команда люкаса, Ной, нош со нылъёс пуко.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  
  
  
  Динамит грузовик адями котыр потӥз. Сое нуизы татысь пурпурный-ын форт ящик усьыса, ящикъёсы тырыса устройствоос куштыло понна, минаос, сюрес кузя. Со азьын, грузовик кадь кельтӥз, со, пе, распределитель ротор бере, нокин уз быгаты мукет грузовикъёсысь уськыто шуыса. Бусыын сюрес минной со пӧрмиз, ышанӥсько, малы таӵе амалэн детонатор тупаса, одӥг адями понна котькуд пыӵаллы усьтӥськиз мукет пуштытыны быгатӥ. Со кема ужаны, сое изкар пушкы кылем барабан; та верамез уг луы, нош церемониальный куара. Со шӧдӥське, вот боевой дух ӝутӥз ӧжытак Ной шуыса.
  
  
  Со доры, дыр, кызьы соос быдэсто, соос но шӧдо асме чылкак сютэм жадьытэ. Соос юнлыкез гуртозь мырдэм вуиз. Зэм но, юоно луэ. Ӝукез но пӧзиз тылобурдоосын виизы, вӧсяськон & nb. - Пуртэсысь шибоды пурты котырын соплеменник эктыны. Ожтӥрлыкез быдтон понна нюръяськонын но солэн устоесь луизы базука автомат.
  
  
  Ной азьвыл та сярысь сюлмаськыса, со кезьыт вуо, мар-а сие шуыса. Мон но ӝыныё умме усьыса уг ву. Та передача бере мынам висе одӥг гинэ, со пеймыт комнатаын салкым кылли; со вылэ адӟиз вужеръёссэс нунал гож быгатэ, лымшор шунды позицизэ вуэ ни шуыса. Со троп адямиос дорын возьмаськыса пуке. Та амал интылы матэгес кылем транспортной кыдёкысь луыны кулэ. Табере сое nov азьын сылӥсько, но со луиз бугыртэ.
  
  
  
  
  «Грузовикъёсын военной доры лыктӥ», - шуэм Ной.
  
  
  Со шарак сайказ. - 'Ih кӧня?'
  
  
  «Сое лыдӟыны уг быгатӥськы». - Ной эскерись-ысен кутскиз.
  
  
  «Соос шуо:« туж но туж ».
  
  
  Со султыса капка доры бызёно. Али дыре соос доры мыныны кулэ луись кылчеберман, кунокуаын соослы ышанӥсько но, мар соослы уг шараяло динамит. Эктон ож йылпумъяськем вал, адями, ас гу кошкылӥзы, пегӟылӥзы, берен юнлыксы бордын.
  
  
  Комнаталэн ӧс куспын но ортчыны, со пумысен флеминг. Со кык нунал куспын нылъёс сыло. Со ӧлексы киыз бинтъёсын биньылэмын горд кесэгъёсы уг луы ми вылын, сяськаос ми вылэ пурысь шоколад-курень син азьын. Мон та вылын дугдыны уг луы дыраз, ӝог но Флеминг юм мон паймисько. Та котыр солэн йыраз куштыса, мынӥ азинтыны. Пичи сюрес кузя бызе но бызе, со капка пыр. Соос шаплыесьгес вал ке но, сое со пумиськыны быгато вал, нош осконо валзэ со луыны кулэ.
  
  
  Перевалозь вуы бере, милемыз со номыр но ӧз адӟы на. Соос пыр но адӟиське луыны быгатэ нюк пыдэсын вылэ куштэ грузовиклэн табере со кеме полумила писпу йылэ улӥзы. Группаос мында куамын кузя адямиослы, вӧзаз сылыны, вылӥегес ӝутскыны уг люкаськы. Тунсыко, малы? Собере кылем берам а солэн аслаз куараез. Та Митзи луэ. Ревматизм нах вал.
  
  
  «Эшшо одӥг атакае луозы, мукет ласянь Ник. Пыж бухтаын. Тросэз пыж.'
  
  
  Та валэктэ, мае вите на группалэн вань улӥын. Дэмен та ужрадлы луыса, уӵыс движение, кудъёсыз кык фронтын огвакытэ кутске. Со пельпум сьӧраз ӟыгыртысал ee. "Тон минаосты пуштытъяло быгатоз-а?"
  
  
  «Мыным та ужпум котьку но луэ улонын. Кулэ-а милемлы мар кароно?"
  
  
  Сое аратон возьмало, эй, эй-мын оскытскыны, зажигалкаен но вералэ, мар лэсьтыны. «Кык точка вискын таос минировать каремын луэ сюрес». Тани кык учыръёс сое возьмато. «Заряд предохранителез ӝуам собере куинь минут ортчыса бур пала аратон аратон самой лапегез. Берыктон нырысетӥ группа вуэм бере, кулэ ee ӝуаз. Оскы, ваньмыз со вал, дырын-дырын куд-ог солдатъёс ке но шузи луыны. Эн дыртэ. Нош ih дугдытоно ».
  
  
  'Вай-вай.' Со монэ чупаны, мон дорын но лэсьтӥськизы впечатление, мар со люкиськон чупа монэ. «Удалтон флотэ».
  
  
  Со, мыньпотэ. "Та луыса ужа. Ной Оскиськом ».
  
  
  Умой-а со, мар шӧдӥмы. Снаряжение асьме дорын но ӧй вал, кема-а чидало понна кык палась котыртэ. Луонлык вань со уж лэсьтэмын луыны кулэ со ортчыса, мар луоз мыным кужым, нош малы ке подсказывать мон, мар понна та нуналъёсы куректэ, паймымон потребоваться.
  
  
  Йӧн-йӧн луон понна дыраз поттыны мынам кужыме ӧвӧлэн. Выжы басьтыны луэ. Яплак липет вылын тубат сылэ, борддорысь защитный озьы ужаны выриськомы, йыркобыез вайизы ведра быдӟа из но ӵош, киязы ваньзылы сётӥз киын-тӥ, лента кадь конвейерный.
  
  
  Но йӧспӧртэм кадь, интыськем лӧпкытъя вал та. Ваньзэ тае киын огсыр сьӧд лэйканэз, сётӥськом материал, улэп кадь лобась кый, та оскем адямиослы вазиськон, соин, лэся, ноку ас улонэзлы ӧз али ожъёс нуиз.
  
  
  Туссэ утьыса нойёсты, уката но оско, лэся, кезьыт ачимлыксэ адями. Шыпыт сэреге капка дорын со вераськыны флеминг. Флеминг табурет вылэ пыкиськыса но, адӟымтэ, мар даурто-ын-нодъяло ке тони вормиз. Сое нюлоз лыктӥзы-а шуыса, эскеро вераськемез понна.
  
  
  «Ярам, - Ной, солы оскеме потэ, малы Джером шудонэз нуись кык полэс. Адямиос мыным тыныд лэземын, тыныд мон уг быгаты асьмелэн улонмы нош но дӥсьтонэз-оскалтонъёс кучыран уж. Джером сокем кужмо ке, соку мон тэрытскыса улыны кулэ, кызьы со хаммонд генерал сётскы. Со герӟаськемын вал но штат-ын ссылка сётскы. Джером - быгатӥсь адямиос, война но диктатура та пумысь пумаз шормуӵ вазь на. Оло, со эмуос но визь-кенеш сётыны быгато. Со потэ, мед тон монэ вералэ вал со ивортонэн.
  
  
  Аслэсьтыд ма огкадь приговор гожтэм гожтэт ыстӥллям кулон джером ваньзэ луэ тупатыны. Ачимлык-выжыослы кельтыны но вормиз ке тони но полковник шутэтскон, со улэп мед шаерысьтымы минут ми доры сюре. Со, малпасько, та уродлы тырмыт, погыртэмын медаз пумита. Та адӟонтэм карись кышномуртэз. Та эшшо но уродгес луоз шуыса, инмарлы возьматыны дасяськомы, монэн ӵош мед луоз шуыса, вӧсь луиськод ке джером озьы, кызьы мон малпай. Патриарх сое витё ответтэс. Та утомительный разражаться тирада.
  
  
  Флеминг, идеализмлы тон сое гажаськомы, но тӥ сое мальдытэ. Куке генерал Хаммонд мозмытӥз, тон оскем адямиоссы вань на-а, мар шормуӵ со островитянин кельто. Тӥ быгатӥськоды сое асьсэос улляса лэзизы. Джером Кариб сыӵе шырыт сямо луыны уг быгаты. Со сокем ик непопулярный, макем амбициозный. Тон улэп дыръя, тонэ понна-а со кышкытлыклэсь. Карта вылын но улон тонэн гинэ уг пуко. Джером быдэстыны пишме ке, малпасько, со таосыз ракетной базаын гурезьлы пӧрмыто. Мон сое улляло, соку мон тушмонъёсме, татчы вайыса. Соослы россие кыльыны уг быгаты властьлэн поддержка-тэк. Та гурезь вӧсяськон юртлэсь кузьдалазэ ас даураз улӥз. Ӝоген та адями кулэ, малы та куштӥськем гурезь ».
  
  
  Умой, - шуэ пересь. Со ышанӥсько Флеминг, возьмалэ сое, мае уг аргумент ӧбылес визьмо. «Шара, тӥляд правоосты, ноа. Дуннеын укыр кема улыны со греза. Куддыръя тусыз соблазнительный оскиськон басьтӥмы. Тон ке со, каньыл, из пазяса одӥг киынызы соос быгато ».
  
  
  Солэн кияз вормыны пусъёсты гажан тони йӧтэ, собере пыд таза парапет захромать доры.
  
  
  Мон Ной поманить. Со, борддоръёс но липет йылэ тубаса учким пинё лагун пырон ортчиз. Милемлы со матын сми сярысь ивортон вуиз флотлэн тэрытскыса, кыкетӥ мировой война бере кадь эвакуироваться англи дюнкерк кутскон дырыз. Котькуд рыбацкий пыже, котькуд прогулочный судноос, огкылын вераса, ваньзэ, мар шедёз порт луэ-оф-Спейне, вылӥ доры матэгес.
  
  
  Истребительёс но американской омыр утчан быръёнэз сярысь малпаське торпедной катеръёсты шаплыгес со выллемез сярысь. Чебер но мусо со вал уйвӧт.
  
  
  Уяны пыж вылын огез бӧрсьы мукетыз максимальный ӝоглыкен нырысетӥ & nb ас ӧраз. Пыжен уязы-а со, улэп кылиз. Нырысьсэ ӵош пумиськылӥм сюрприз. Чаль матамгес лыкты, соин, лэся, ӵыпетэз подводной учкыса, ih движение выремысь дугдӥз. Тазэ вормимы ке тони репутация адямилэсь пичи бездырыны гавань, соин ик соос сярысь номыре уг тодӥськы ӵыпет эстоно.
  
  
  Сое чакласа, вӧзазы кыкез нырысетӥ яхтаос ӵош лобыса кадь. Сое адӟыны гинэ быгатоно бинокльтэк но базука пулемёт, палуба вылын возе адямилэсь. Огдыре шудӥськомы металл борды шуккиськиз ӵыпет сое кеси. Ныр вылаз урдэмын люкетэз, затрястись корпусаз, палуба зурканъёс адямиос но зарезе сэрпалтӥзы. Но со понна шутэтскыны учыралляй, со вие ик шуккиськиз пыӵал нырысетӥ хлопоклэсь Митзи пуштытъязы.
  
  
  Кык яхтаос сылӥсь кык нырысетӥ буксиръёсты понна шудо, сое дугдытыны уг быгаты ни. Из борддорлэн сэрегъёсаз со врезаться улаз ошиськылэм. Котырам пиосмуртъёс, борт сьӧры усиз, ката улэ зымиз но куд-ог мукет снаряжение секыт-а, мукет понна-а канжаськыса ӵыпет удалтӥз. Кызьы вуоно лодкалэн лагуна шорын дугдӥз. Нош куинь катере, солдат возъязы, пиньыз-озь тӥрлыкмы, тыметмы борды шуккиськыса, та дыре шӧдскымон басьтыны уг сӧриськы. Малпамтэ шорысь шуг-боды со ёз. Ву выж вылэ вылаз кылле могӟетъёс ӝужыт сое, изкаре нуыны.
  
  
  Нырысетӥез катерын ӵыпет вамен выж котыре адямиос борды кутскиз. Куинетӥ палаз выллем сётыны но вис карыса катерен поручень кыньыръяса палэнскы.
  
  
  Мон уг шӧды-а, мар-Ной пагӟаос кузя тубыса, синйылтод но, со ми вӧзын сылэ шуыса. Синучконысь со ватсаны луоз перископ бамбукын, меӵ-меӵ баляслэсь лэземын пыр учкисько вал со. Солэн киосыныз ӝутэмын, сигнал сётыны дась. Курень фигураос поручень валлин сылӥсь, кияз из вань.
  
  
  - Ысь-ыбон понна куара кылӥськиз ваньмыз пыже сайтэ солдат сапегъёсты. Урон собере сое, борддоре пал кылиз, но валаса-а, мар али мыным усьтӥз солдат улэ. Ной киоссэ уллань лэзиз. Малпамтэ борддор дорын движение кылдӥз.
  
  
  Пуля сярысь вунэтыны пиосмурт, кудъёсыз со йыр вылын шултыло, борддоръёсызлэн зӧкталаез фут тямыс вылаз мыкырскиз, изъёс куяса, нош ик пегӟы. Со висёнъёслэсь куинь рухнуть котыр. Мукет ih ih инты басьтэм но нуэм.
  
  
  Шӧдтэк шорысь быриз, тыл выллем. Тубат кузя соос пинё борддор выжыозяз учке. Со солдат пограз адӟи: мугорез реакция думы, зарезь дуре питыраз.
  
  
  Со адями доры нош ик азинскон вайыны дасяськись но вормыны тони из ваён.
  
  
  Улам тыл выллем, борддор йылын узвесь-а но пинё кулон нош ик шуланы, ӝушазы пась обветренный шуккиз.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  
  
  
  Кутскон пуштон кыкетӥ нюлэс зурка. Иське, кыкетӥосыз луизы митзи кутскон пыӵал ӝуаз. Али Ной со кулэ ӧвӧл. Соос пӧлысь ваньмыз огкадь уг шедьтыны ӧйлась лодка «Люгер», борддоръёс пуляосын но уг артиллерилэн кужмо ih висисьёс котырын ортчемын дыр. Вуж тубатэн гигант умой эскерыны. Со, пичи сюрес доры бызиз. Но бугырто музъем вылын куинетӥзэ пуктӥське взрыватель-ысь митзи адӟиськоз кияды. «Со визьмо», - шуисько мон солы. «Сизьым пол дорамы мон нырысетӥ луэ, нош кыкетӥез кутсконаз ньыль dis, ваньзы ӵош. Табере соос огзы бӧрсьы мукетыз но мыноз. Тямыс метр дистанциез ӵош. Секыт, буръямъя одӥг адями понна гинэ быдэсъя.
  
  
  «Уг, уг сылы солы», - соглаш луи мон. 'Неважный. Со индивидуально ih быдтэмын вал ».
  
  
  Солдатъёс азьлань мынэ. Ожын соос уг чигтӥсько, нош мынэ, со бӧрсьын-куара подгонять офицер. Уз учке, сое азьлань мыноно, нош музъем вылын минаос но куриз палаз-вые.
  
  
  Ярамон-а соослэн интызы бызьыса мон доры тыло пыр. Из люкетэз потэ, улласянь троп пытсамын. Отчы шедьыса, со вазь быдты ке, солдатъёс кезьыт, ачим но соин ӵош ужаны ӧйлась конструктивно «Люгер». Малы со отчы вуэмын гинэ, куке адямиос досягаемость ёросын нырысетӥ луэм. Соос лапегесь вал, но туж бадӟым мугоро сьӧдкысъем. Собере ымнырыз ачимлыксэ басьтыны луэ. Со дугдоз, медаз лулӟиське, собере берлань каллен мынӥсько, синъёсме вошъятэк троп-ысь. Со люгер-тӥ мерталоз, собере берен кобураяз ачимлыксэ передумывать но октымтэ-калтымтэ. Умоез амал вал. Пумлэн пумаз, со уг но тоды, мар отын монэн луоз.
  
  
  Ӟеч мылкыд кельто-а мон запасысь пыӵал котькыӵе учыре, со дыре ышанӥсько но со уг быгаты. Со вылэ бур стилет-тӥ киюмылъёссы пе, пуртэс. Солдат ишакелы мон ортчисько ке, соос бере со вылэ тэтче. Ачимлык со пыдзэ шуккем. Малпасько, быръёнъёсъя утчан омыр ӧжыт шуыса, со дорысь тыын кылемын, со пӧлысь пелляськиз. Юриськон тушмон эн виы монэ бессознательный. Та радаз но мынэсьтым быръён уг луы. Табере со пленэ басьтэм узырлыкез ас уг лэзьыны быгато. Мылкыдтэк ужъёсты быдэстыса, затащить со куак улэ ачимлыксэ, аслым басьтӥ но берен пегӟон патронташ ачимлыксэ винтовкаос но ширто. Нош солы дух сое азинтыны ке, озьы соос быдтыны быгато куры, запасысь пыӵал-тӥрлыкъёс люкамын, нош озьы ик. Визьмо но лякыт!
  
  
  Вуоно нырзэ мычиз сьӧрысь сэреге. Со дугдоз, паймемысьтызы синъёссэс-ын, адӟиськод ке музъемен, ас азяз вир виштыос. Йырзэ ӝутыны, со эшшо тросгес, мон берытски но адӟи. Со кӧт несс е азяз автоматысь, милям но та пияшен автоматэз пала шонско.Но кобураысь пистолетэз поттоно, сое йыр-тӥ эмуос пуля ӝоггес ишкалтод, лэзь сое азьвыл курокъёс кезьыт вуиз. Скоростен со понна тау каре но шып хок тренировкаосты ловкость, агентлы ялан лэсьто умой соос вань кулэтэмез но кулэез ax инъетэз вылын котьку вал со, котьку сямен, мыным ваньзэ вакчиятоно малы ке соос лябӟизы. Пӧртэмлыкез ӝоглык секунд улон но кулон вискын нош куддыръя трос люкетаз возьматэмын. «Кылёз лякыт, Ник, - малпай мон.
  
  
  Озьы но ваньзэ чебер лэсьто.
  
  
  Жаляса вераны луэ, пиосмуртъёс, озьы тӥгыльскыны тропъёслэсь кыдёкын шуыса, ӧз сины зонаын интыяськемын ни. Та автоматъёссэ но мон пумит уг луы.
  
  
  - Ысь люгер солэн бур кияз, тэтчиз-а, шӧй доры тэтчиз но ӝоггес ужаны кутскиз, син пытьыоссэ уг висъяськы. Со боеприпасъёсты зарядить каре вал, мулэсь шедьытъямын кадь. Зарни гонэз!
  
  
  Шаерамы соослы куакъёсты дорожкаос вылын погыльтыны ачимлыксэ, ожмаськон тӥрлык бичазы но берен ас интыязы бызё. Нокин но уг на поты, сьӧрам сэрег. Йӧспӧртэм. Куд-огез сое басьто луоз, дыр. Кулэ луоз, со кылем Люгер.
  
  
  Дас витё минут на, соос, нош нокин но ӧз вуылы, милемыз шӧдыны кутскиськод, юнме дыр быдто шуыса. Ӵош со доры асьсэлы вуись ваньбурзы митзи. Татысь соосты адӟыны быгатоно джип но грузовик улӥзы. Рация солдат котырысьтыз адямиос люкаськизы. Оло, соосты возьма выль приказ кин ке но вылӥгес должностьын тросгес кузя. Выль тӥрлык оценивающе Митзи мон шоры учке. Со, мыньпотэ.
  
  
  «Уг дугды со ваньмыз, мар мон быгато джером куштэм, но со, эсьмаса, мынам вал козыре пичи. Та армиын улӥмы пичи вал тодыны, маин мон тӥрлык
  
  
  Со возьматэ группа улӥзы. «Асьмелэн со вошъяны план. Сюрес укыр кышкыт, но мон уг малпаськы, мар со эшшо одӥг лобовоез атакае мынӥз. Нош мон пыдесылэсь улаз возе ih но прицелъёс, алдаськид ке со ».
  
  
  Со нюлы ымдуръёстэ. - Татын винтовка кельтӥллямтэ, ява? Оло, соин-а, мар соин карыны быгатоно-пайдаез ке ».
  
  
  Ӧжытак пыӵал винтовкаос но соосты кельто. Кошкиз со сяна, со выль куара кылӥське но - гудыри сюрес вылэ минаос бадь. Выльысь лыктыса адӟисько динамит дыръя пуштытъяло.
  
  
  Со зарядить йырзэ быдтэ ке, выль сюресъёс пумаз дугдӥз машина. Поттылӥзы, солдат, мон но рация адямиез адӟи. Со уг быгато валаны, та группа мар луоз лыктэм солдатъёс. Шталь со уг возьматы, со вӧлме, дыр, нош заряд нырысетӥзэ пуштытъязы.
  
  
  Со джип улын пуштӥз, нош грузовик кыкмы ик быдтӥм. Кылбурын куара пуштонъёс бере, со бере-тӥ автоматэз поттыны машина черодын. Машинаос, кудӥзлы луыса, ваньмыз быдэс на, берлань но вырӟемез переключаться вылын сак ветлӥз. Тыдӟыны, отын кыӵе ке шыпытгес дыр луоз, сое изкар пушкы но вуылыны малпазы. Липет вылэ резь-куаж луэ. Вань пегӟон луоз, ыбылӥсько винтовкаысь кызьы но озьы базука кутӥськон дальнобойный азинтыны. Ачимлык Ной поманить перископ мон учкисько. Со бадӟым группа солдатэз адӟыса, барьеръёс вамен выж доры вулы мынэ. Пагӟаос кузя тубыса куд-огез вуиз созэ но кутскиз ини. Ной пеймыт адӟиське.
  
  
  Ӝог мынӥсь движение ваньзэ, ма мынам потэ. Кема выллем куртчисько ке, адямиез ассэ со погыртӥз ке, нош мон уг быгатӥськы ih сузьысал, дыр, тыл ӧз дугды. Со, мон сямен, пыдес косӥз автоматэз ной но йыгасько, йылэ ке.
  
  
  Озьы ке но та кулэлыкез ӧй вал. Кӧня ке секунд ортчыса, тыл выллем шӧдтэк шорысь быриз. Мон понна со вал тодмет. Сое кылыса, пыдпыдэссэс нюлыны кадь лыктэ ке, со, пиньдэ вискын кык вамышен. Солдатсы автоматэныз ымнырез уз шедьты со пичи гинэ, нош со, - соосты быдэсъясал ке, вамышъёссэ лэсьтыкуз, берпуметӥ солдатъёс. - Тӥ ыбем " вузкарон пиосмурт автомат вылэ куштыны бере со ачимлыксэ. Со пыр пумен-кыкен усьыло. Соос ыбылэмын азинтӥськозы, но бадӟым люкетэз ӵыпет дыръя сайкыт уг луы пагӟа. Берпуметӥ доры тэтчиз но берен ватско пиосмурт ачиз пыже, вуэ зымылӥз.
  
  
  Ыбон уг луы ни. Пумен кыдёкысь но якорьёс вылэ султыса кошкизы тымет доры флотлэн отын, кытын ог-огмес ӟыгыртыса мон сылало Митзи & nb. Потэ-а, даур-берен.
  
  
  Солэн ной доры вуиз. Со, одӥг шулдыръяськон но кельше котыразы кенжытэ кузесь, векчиесь но туж ческыт сигарет, стамбул юри мон понна лэсьтыны. «Нырысетӥ актын вал та», - шуи мон. «Мон, дыр, кӧня ке шутэтскыны быгатэ».
  
  
  «Оло зэм, та понна тӥ, Шенӟыны. Мон туж благодарной тыныд ваньмыз понна, мар тон лэсьтыны"". Котыртӥ но ӧз тӥя на, но соос огдырлы гинэ ӝегатэ. Джером армия вуиз. Со тодэ, мар адями мон малпасько, со утӥз, yahoo но сое витё. Юондыр ӧй лэсьты ке со, со, солэн малпамезъя, инмаре монэ вунэтӥз, мар понна тау кариз вормонэз, но кышка, эн кышка-а мар-а мон трослы ӟечгес луэ. Мылкыдэз ожмаськытэк соку со ышиз ».
  
  
  Ной курбон тыл школын кельтӥмы ми шулдыръяськонъёс, эктонъёс но барабан церемониальный. Соосты эскерон понна асьсэлэн тушмонъёс вискын люкыны но флотлэн эскерон понна праздник дыръя. Куд-ог пришвартовываться пыжъёсты ярдуре доры. Со вал зэмзэ но паймисько, мае но ӧз дауртэ пляж йылозяз кылем солдатъёс пыж пыр юнлыксы бордын. Иворъёс рация но ӟырдамын луэ пужит приказзэ.
  
  
  Солэн, ву вылын сылӥз но учкиз, кызьы аслад киыныд вылын шӧдӥське. Та шуныт кидэ, чиньыостэ мон понна кутскылӥз. Со оглядеться. Мыкырски мон пырак ныл. Со зӧк луозы кускерттон дасяны, ку со церемониальный тылсиос но эктон. Гадь тордыса Ee. мон ымнырме. Мынам шоканэ учащаться луэ. Но та ваньмыз ӧвӧл на.
  
  
  Сое алигес эскеризы кулэ вал, ваньзэ басьтӥд ке бергатыны луэ. Нош мон тае уг но барабан вылын подействовать каргасько. Со сяна, уж вылын уг шӧдо пыжъёс вал. Со, тубат вылтӥ васькы, со бӧрсьы. Котыр шыпыт, мон мукет сэрегаз, мукет капкаос дорын куар небыт клумбаос шедьтыны.
  
  
  Собере вань йылпумъяз вал. Шталь приглушать барабан куара. Кельше вал та ӧжытак вӧсяськыны, чалмыт луэмзэ шӧдыса, со йӧспӧртэм. Ӝутскыны юртто со ныллы, мон кошки но, берен, ваче ки. Сое кельтыса, со дорысь со мед вуысал но борддорез учкыса парапет.
  
  
  Кошкимы зарезь флотын усьтэ!!! Одӥгез берпуметӥез но кельтытэк ваньзэ на катере дасяськиськом вал естественной лагуна гаване. Ма, вуриськись басьтӥз, луоз? Солэсь улӥегес васькыны, тони вормыны шуыса ялӥзы, ма гинэ со Флеминг тараен но вераськыны. Сое со иворез вера.
  
  
  «Ныл басьтӥды но, татысь флеминг табере ми быгатом», - шуи мон. «Луыны быгатэ, ми шормуӵын вылын сэзъяськыса герӟаськем веранъёс но мукет штатэ ыстыны быгатэ. Собере мон солэсь самолёт басьтыны быгатозы. Таӵе амал, эсьмаса, Флеминг улэп кылёз шуыса, нош ик утчасько. Нош со бер вуыны быгатэ, полковник быдтэмез понна ».
  
  
  Флеминг та сярысь кылэмез но уг поты. Нокыӵе самолёт. Джером нокыӵе быдтон. Кузьыталэс сётскисьтэм эмуос но со шуиз, та-а мар-а ачимлыксэ, личной делооссы. Солэн огшоры та nov тупатэмын луыны кулэ, дыр, со учкылӥз быгатӥсьтэмсӧриськем лодка.
  
  
  Кӧня адямилы юрттэт Ной монэ бырйизы. «Пловец умой», - шуиз со. Мон уг пловец, каньыл, нуыны-вайыны гинэ. Солэн луонлыкъёсыныз пайдаяськыса, мед тодозы, кызьы митзи доразы уж.
  
  
  Вань на-а со вал отын, кытын со ee кельто, но со уз луы, джип. Отын гинэ вань на грузовик луэ. Со вера мыным, мар со кошкиз, ваньзэ шарак; кытчы, ку, со дыре ик со пыжъёсын уяны. Тани та йӧн со шуиз, ми но со шоры учкыса скептически.
  
  
  «Тон уд ик малпаськы, малы Джером сётске, уг меда озьы? Сое лэсьтыны луэ-а мар-а?
  
  
  Ной но солэн флеминг мон уг шуиськы, мар вылэ тужгес делле малпасько. Нош со митзи вераны быгатэ. «Шӧдэмея, со маин сярысь кастро юрттэт курыса. Солэсь азьвыл ик, возьмаз, мае мон быгатӥсько бомбардировщикъёс, лодкаос но мукет канонерский вань-а, мар-асьтэлэн йыр вылады Куба Россиысь пыр келяны быгатозы. Оскиськом, татын мон трос уг луы ». Со вераз эй, пыж сярысь, ӵыпет вылысь крушение чидатэк, куд-ог дыръя визь-кенешлы кыдёке келяллям шуыса малпасько вал, мон вылэ-ын но нюлэс нойлэн выжыысьтыз ачимлыксэ, мон кошкем бере. Кунокуа территория вань, нош пыд улын зол ӟырданы быгато.
  
  
  Со мон шоры жальмаса учке. «Россия безнадежный населенный пункт. Та ысен вормонъёс ».
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  
  
  
  Кужмо тӧл пужит тырмыт вал, ву вылэ мед зуркатозы, ӝоглыксы но мон уг ӝега. Рассчитать вылэ буксиръёсты ӝоглык уг луы, нош баржа буксировка, ёросын вань пуш ужъёсъя выжтэмын продукция Порт-оф-Спейн, максимальный ӝоглыкезъя асьмеос вылын уяло ке но, мон вал шӧдон-а, мар-а мон пуньырӟытэмын.
  
  
  Со пыж тони вормыны юрттэ та адямиез мозмытыны, тушмонлэсь атаказэ дырзэс тыпак пуксьыны выро, нош собере мон сое яратӥсько пичи вашкала гурт.
  
  
  Адямиос мукет палаз-тӥ ачим ысто ёросысь гурезь-Ной, рассредоточиваться кытын со, киям уг сюрем солдатъёс понна Джером. Со быгатӥз вормыны косӥз тони валаськод-а, мар-а осконо юнлыкез ӧз ни, ужам ужзы но милемын ӵош мыныны косӥсько ачимлыксэ. Умоен лыдъясько, мед кылёз со аслым выжыысь, нош мон вал возьмасько со, малы асьмеос солы ужаса-тыршыса умой выжыдэ, мын милемын ӵош, мыным юртто. Со сяна, табере, тодмо луиз ке, со ас бурд улаз басьтоз шуыса флеминг, сое, зэм но, та дун тыроно луоз. Флеминг чутрак но куриз, мед мон сое келяны ветлӥмы, пумаз но пумен сое мылкыдтэк кожалод.
  
  
  Али киултыны вылтӥ катерен буксирный лагун потӥз. Солэн скоростез, асьме дорын со вырисьтэм вал, но матысь шормуӵ-озь, уе путешествие ветлыны тырмыт пӧрмиз. Табере ми вӧзын яркыт шунды югыт озьы капчи сиён луэ, со тушмон самолётъёс-озь вуо ке, мон кадь лагуна кельто. Собере сое утчаськом но кунокуа выллем уя незамеченный вудур улаз ватӥське, собере нош со усьтэмын зарезь-гопо интыосмы, кытын монэ ӧз возьмалэ.
  
  
  Котькытын, кытын мон уяны, ныр луэ лазегзэ луо, нош, эсьмаса, дэремез улӥ уровеньын утиськон амал мыным нокыӵе вуэз уг адӟы. Ас шараяз ке? . Надежда мон соку ӧжытгес луысалзы.
  
  
  Мон коже лагуна мынэ. Нюлэс дуре вуыса, вуэ ӝокам. Ву улэ кошкиз сланецлы подводной каньон. Сое ярдур пала нюлтыса возе кадь луиз. Сое, оскозы-а, уг адӟисько сьӧд куаръёс вылын буксиръёсты кемын луэ. Нош та оскиськонзы юнме луэ.
  
  
  Ми дорын ужпумъёс арес вал, куке кылӥ матэгес самолёт. Улыго но лобо соос каллен, лэся, монэ адӟылэмед ӧвӧл, дыр усьтэмын мынам уг луы, но лобӟоз, мед берыктозы ӝог. Самолётэн нуо нагрузка бомбовый ӧй вал, нош кыӵе ке образэз, солэн ожмаськон тӥрлыкез мед луоз, мукет сямен ужаны уг быгатӥськы, со берен лобо.
  
  
  Пичи лошадка рабочий, астэ йыромем мурт, омела маневренность умой-а, но со ӝог берыктоз. Кабина сьӧраз мон вталкивать Флеминг Ной, тара отчы донгаса, палуба вылэ зоньтӥськи.
  
  
  Пуля ӝоггес городэ кошкемез бере ми доры, вуэ пыриз. Курслэн вошто соосыз, но уг шедьты пуля ужпумъёс. Самолёт лобӟе ке, соосты кутскизы ми кылӥм, кыкетӥ пол гозы пулемёт громова. Беглой шоры учкиз но сиён возьма шуыса, мон Митзи азьвыл сямен ик умой ныл. Дорын ожмаськон тӥрлык кияз нах вал, муг но шедьтылӥз со. Пуштэм Бензобак одӥг бурдын котыртоз, самолётын но зарезь рухнуть. Мон но автоматлы сётэмын митзи вормон знак лэзиз.
  
  
  Сое шумпотто уг дӥсьто на. Радиосвязья, зэм но, базаын вань самолётъёс. Табере, уг лу ке та, мукет лётчик, тыдӟыны, йылпумъянъёс лэсьтыны. Куд-ог дыръя сое но басьтыны быгатоз, астэ но уг возьма ih люкаськизы.
  
  
  Сокем мур валаз лагуна векчи пасьёсыз, ныр, син умой адӟыны луэ валтосамт луо шуыса. Нош доразы улыны пичи маялӟон буксире, ми сотэк но ужъёс ортчизы. Со усьтэмын кожйыл зарезь вылысь кожиз. Сое адӟи но соку ih: кык лэчыт, бритва кадь, ныръёсынызы вуэз катеров быстроходный патрульной ӵогиз. Ми доры ширтэ борзая веськрес, коридорын тыро, милемлы гинэ адӟиз кадь. Мон сое адӟи но соку. Кужмо машина двигатель мед отделение мон пумит dodge ih четырехцилиндровый ӧйлась.
  
  
  Ваньзэ, мае мон лэсьтыны быгатӥсько, та дырез шыръяны. Оло, осконтэм утиськон кужымзэ доры вуиз? Со малпа, ас меда кальёсмы. Буксирен маневрировать но со юа. "Кин ке татын тодӥськоды-а, кызьы пыжын-а кивалтыны?"
  
  
  Нылъёс та уж лэсьтыны быгато. Шол, уя со яхта вылын гинэ, нош уж уг висъяськиз, тужгес буксир.
  
  
  «Мон воштон. Изкар пушкы берытскиз. Пеймытозь витёно луи, азьвыл нош ик-а мар-а дауртэ.
  
  
  Штурвал проскальзывать флеминг mimmo тараен но басьто. Напряженный голос шуиз со. «Соос мултэс шаплыесь, Ник. Мон со дорысь уг кошкы.
  
  
  "Мон срабатывать ваты. Агай ник оскытылӥзы.
  
  
  Мынэсьтым валэктэмме ӧз луы, дыр. Со вылэ квартердек бызьылоно, автомат но пыӵал куто но тэтчо борт сьӧры. Со ярдуре но зымылэ, огпалтӥз нюлэс доры колало. Прямая палан гудыръяны кузя лать форт буксир. Аслэсьтыз пулемётсэ но пуромиз патрульной катерен лэзе. Ву фонтан-бери-тӥ буксиръёсты луэмез понна.
  
  
  Нош со укыр дыртӥз. Со сярысь ялан кӧтурдэстэ урдэс уязы. Со ноку но уз быгаты таӵе сюбег потан амалэн ортчиз.
  
  
  Та ужаса но, уг-а. Нырысетӥ ныр вылэ тыпак кӧчиз. Быстроходный сулэз пыж вылэ урдскизы, борт сьӧры куштӥз-а, ӧжыт-быдэс экипаж. Со ыбылэ нюлэс пегӟон адямиос котыраз, вань пыж вылын сылэ на.
  
  
  Кутскон доры вуылӥ но, со адӟон ик катерен кыкетӥ возьмаськон. Талы луыса милемлы но сьӧрын досягаемость автомат. Жаляса верано луэ, та срабатывать ӧвӧл, аслэсьтыз позицизэ, сое воштыны. Мон соосыз уг быгато, зэм ик-а, адӟы, ӧз но тоды, кытын со улэ, нош писпу кузь черод палъёсаз кык пулемётъёсын ыбыло, со вискын сылэ. Со понна зӧк коръёслэсь возьма, дыр, со уг жадьы, солэн пыӵал яке уг быдэсъяськы. Котькыӵе учырысь, удъёс та кема возьмам ачиз. Дорын со бадӟым проблема, автомат ярдураз кезьыт, соос ваньзы огкадь ih погыртыны ӧз быгатэ. Гудыри-куань двигатель ih перерасти ӟырт-ӟырт кезьыт, нырез со бере луозы туртто. Паськыт затрястись сиён. Вань сяна, рулевой, борт сьӧры тэтчо, лэчыт кожйыл вылэ медаз мырӟиськы. Дюймын дюйм ветлыны понна пыж, но выре. Полминуты ужъёс урим пыр но. Экипаж ӧр дураз тэтчыса вуэ но, портам-оф-Спейн. Со доры лыкто & лагуна изгурезьысь ву пыр учке но nb-озь. Мон умой буксиръёсты вуиз, тубатъёсыз кузя тубиз но вань гинэ. Со, малпасько, марлы со кельше сюрприз дасяз. Озьы ке капчиен одӥг нырзы пыж луо патрульёс потэ бере, мукетъёсты но ачиз потыны быгатӥз. Гранд ӝоген милям но nen лаклер вылтӥ уяса кошкизы. Куд-огез монэ экипаж форма дӥсялозы, котыр мед быгатозы. Кин ке-ас вылам вудур ке адӟо, мон понна джером адямиос мед басьтозы. Нокыӵе ужпумъёс но уг ӧтё катерен мель куштон луыны кулэ. соосты, соос кужымез планировать каремын вал вуыса, татчы но адямиослэн асьсэлэн басьтӥськом буксире. Со понна тырмыт вал буксировка баржа ке кужым, ужтэк басьтыны быгатэ, солы катерен патрульной.
  
  
  Туж умой мон могак луи. Солэн куараез ӧз кылӥськы, дыр. Куараос но сапег, бӧрсязы ми тубим вырйылэ. Эсьмаса ньыль адями луэ. Солэн мукет но ужъёсыз соос ог-огзылы верало. Кытысь, вуриськись басьто, вдруг со кутскиз? Быгато-а, ыбылон подманивать татчы ih. Кышка вал, мон трос дыръя интыосысь шедьтыны.
  
  
  Со куспын пыжен сярысь малпасько, пудо сюдон патрульной катерен палуба вылын адӟе. Но решение та умой адӟиське ву вылэ потон понна уг усьтӥськы. Соос, монэ адӟо ке, со кулэм мед луоз. Лысъёс улысь утчалэ, сое изкар выллем нависать-озь доплывать быгатэ.
  
  
  Та вирын но вань & " юнда nb со оскемын луыны быгатэ. Акулалы яке барракуда. Умой-а, мар-милемлы лэсьтыны быгатэ, таиз-лэсь бере кыле ёросысь солдат утчасько, бугыръясько, ини со.
  
  
  Йырзэ мычиз но, каллен пук, со доры лыктыса музъемъёс куакъёс. Куинетӥ якорьёс катерен патрульной дурын сылэ, вырйылын луо пыдул кутэтъёссэс но ачимлыксэ шлюпка полоса вылын кылле. Та адями выжтэмын лодкалэн горстка быгатэ. Я ӧжытак вал, мон мукет куараосты кылыны но тросгес мед луозы.
  
  
  Табере мар? Мынам возьматэм уг пот, дырыз вуиз бусыын утем солдатэз. Солэн кылыкез сямен пӧйшурасьёс. Уг яратско, возьмасько мон доры шуг-секыт дыръя лыктӥсь. Со ih утчаны. Атакае адями котьку но вылӥлыко луыны. Вдобавок аргумент мон ватсаны луоз. Люба, кин татын соослы пумитан, тушмонъёсты гинэ луыны быгатэ. Куараез но вань, со сое кылӥз, со луоз одӥг куара, котыр быгатэ. Возьмаз-а со лыктэмзэс, ыбе шуыса, оскыны уг луы, со дыр, одӥг адями пыр аслыз ма монэ эн виы, нош со атаковать карись быгатӥз, ма гинэ со кызьы ке адӟем яке кылэм.
  
  
  Автоматэз возёно, но со понна бадӟым лиана куаръёс уг канжаськы шуыса, со азьлань мынӥз музъем вылтӥ каллен кутско. Куамын метр пыр адӟе сое, мае выриз кадь-курень ке. Пиосмурт лаптӥськыса, мед проползать виноградпуд улаз, вылаз-а мар-а луоз со сосредоточивать саклык-со азьпалан, со мынам тыбырам луэ. Шӧдтэк шорысь быриз движение со одӥгез шаплыез лыс, ачимлыксэ со ышем вылтусыз.
  
  
  Мон со сьӧры мынӥзы. Ачимлык сое виыны быгатэ ке, та пась кельто вал ih гожъёс. Но та тырмыт вал бадӟымесь пасьёсыз, Ника Картер мед чильпыралоз.
  
  
  Соос ыбылэмын ке, асьтэос-а соос доры мукет подманивать ке, котьку но быгато со вакытэ пуромиз, мон троссэ сётысал мон адӟе но ыбе. Со понна стилет бросок уг кемын луэ.
  
  
  Со паллян кияз-автомат басьтӥзы, сэзъязы, ачиз но со бур киям-пыс стилет борды кутскиз. Со бӧрсьы со куинь метр луиз. Собере со пыре. Со ми шоры паймыса учке но ӝутэмын пистолет-пулемёт. Пурт куштэ сое. Азьвыл со эмуос ньылонад мертчиськозы, со улӥе васькыса, вуи кезьыт курокъёс. Сотэк рухнуть нимысьтыз куараос. Со понна стилет со доры лыкто.
  
  
  Татын мон гол пуштытозы.
  
  
  Соос асьсэос вуиллям ке, кызьы милям бадӟымесь малпанъёсмы йырамы ӧй вал бит-группа, котькуд шудыкум, котыр пӧртэм кырӟанъёсты. Со, шудо ымнырзэс адӟыса, писпу йылэ формаез куинь ӧлексы армейский учкыса пукисько. Киос думылэмын вал пуконо ишакелы. Котыр куинь сержант вал одӥг, кык-а, мукет - рядовой. Мон понна сержант стилет е шукке, солдатсы автоматэныз ик нуэ монэ, мон «Люгер». Сержантэз адӟим, мон син усиз кадь, мон но ботинкаен лыктӥллям ӵыж нюлыса урдлыоссы вискы.
  
  
  «Бельмонт понна», - нукыртэмъяськи солы нош ик пыд шуккизы монэ но. Иське, со ньылонэ прооперировать Бельмонт. Вуоно ньылон мыным луоз. Киосмес тыбыр сьӧрад соос талы пумит номыр лэсьтыны уг быгато " форс-мажор. Со киын потирать, ачиз сиён тыро. «Султы, мистер сюрс долларен», - шуиз со. «Басьты тон но будэтон но ужало-тыршо».
  
  
  Мон интыысьтыз уг вырӟы. Озьы мон улэп луо, мар понна со трос лыдъяськылӥз, кезьыт кулэ. Озьы ке но мон со быдэс кунокуаын быдэскын тыроно но, мыным визьмо потылӥз, марлы со кулэ, но вань лэсьтоно ужъёс. Чиньы тэшкыльтӥсько Сержант. Солдат монэ пыд йылам ӝутӥзы. Одӥгез соос котыр шымыртӥзы «люгер» лопаткаосын мон доры донганы кутскизы. Кык решение луэ. Мыныкуз со ялан яке, мукет сямен, пе, ас лопаткаосын чигиз. Мон кыдёке кошки.
  
  
  Мон сое донгыса-со инты, кытын вал пыж ярдуръёссэ. Рявкнуть Сержант вылын ассэ адями кылемын, со понна утчаськом дугдӥз. Сое кутыны мон.
  
  
  Кык ответ сётэм куараосты, нюлэс котыръёсы но куд-ог дыр ортчыса, бычырам ih сопровождающий солдат. Ваньзэ сое ачим туж куанӥ.
  
  
  Кулэм сержант сослуживец новоприбывший нуыны косэ, но мон ини сюрес вылын. Азьпалан шӧй нуэ монэ, мон вӧзын кык сержантъёслы мышкын но мукет. Аслэсьтыз нимзэ вуоно соос сярысь сюлмаськисьёс ӧвӧл. Оло, мон дорын пумитан но ыль луыны садистэз подвалын, допрос нуисько, собере кыӵес адӟиськон.
  
  
  Милям адӟонъёсмы но хоук сярысь тодысал ке, со номыр карыса уз быгаты. Ураза эмуос секыт луэ ассэ валаны, ужазы ма туж ӝог будӥз пуш замешать лаклер агент луыса.
  
  
  Луысалмы ке ми доры полпути пляжъёс вылэ, нюлэс котырын ыбем кылӥськиз. Ваньзэ бичатӥсь ми бӧрсьын кесяськыса биниськизы. Сержант дугдӥз. Со усьтэмын люкаськизы. Ачимлык горд азьпал люкетаз форменной камзол луэ. Со солдатъёс вылэ урдӥськиз, кунокуаез ачимлыксэ кутӥзы кадь. Соос дорысь вольтче, соосты ӵемгес кутылоно мон тыло котырын аслэсьтыз винтовка. Нош ик пыӵал ыбем. Паллян солдатъёсы мыным, басьты монэ сьӧлтазы йырберзэ йыраз шуккыса, музъем вылэ усиз. Со, кин мон дорысь бур пала, запаниковать, мыкырскыса бызе но.
  
  
  Со пыдзэ ӵыжалтыса кылле. Со вӧз-вӧз кылле. Киоссэ вылэ ӝутыса, мукет кык солдатъёс. Бырйисько Митзи сям тыло, дышетӥзы, соос вылын револьверъёсты. Азьвыл соин ыбылӥськем одӥгез, матам лыктыса, со тырмыт кезьыт, поскесмы мед со вакчияк. Солдат ӝутэ вылӥе киостэс кылемын на.
  
  
  Со мон шоры лек учко. «Тон сентиментальный ик уг луы, шонер, Картер? Мон пытсэтын ӧвӧл дыр ». Солдат суйпоскесысьтыз пыӵал-тӥрлык но берен берыктӥзы сое стрелковый высвобождать, та дыре со кӧдэктӥз.
  
  
  «Сылысал, - шуо мон. «Улэп ih басьтӥзы, мыным потэ. Ачимлык учкоз пистолетъёсты но дуло улаз возе, мон тӥляд кияды посэ одӥг пертчыны быгатыны.
  
  
  Со берытскысал, но со мынам суйёсы вылын гозыен пертчыны кутскиз. Спазма чиньы кысказ, соин ӵош гозы выросъёс возьмато солдатъёс доры лыктӥз но, мар соослы уг ӝокаты ih люкаськизы. Соос валаса-а, мар-а малпай мон.
  
  
  Солдатъёс, со пыдзэ шуккем, пыд йылаз тэтчыса, пельпум вылэ несс тонна узвесь кадь, ярдуръёссэ но мон сьӧры эшшо кык солдатъёс, нош Митзи пегӟон понна. Нырзы пыж шоры дэмӟытэ векчи вань на. Мон пырисько-вуын, соос вылын солдатъёс но кык кожйыл нуиз. Со вераз, со пыж кадь донгамын, палуба вылын нуэмъёс но сиён митзи эй ӝутскыны юрттоз.
  
  
  Со доры лыкто кабинаяз двигатель но аналтэмын. Со кылӥз, кызьы двигательлэн оглюкетэз, ныр доры лыкто. Нукыртонэ ӟазырес кылӥськиз. Собере та быриз. Эшшо одӥг g? n? rale, нош собере чылкак номыр ӧвӧл. Мон диагноз луэ: неисправность. Асьмеос со понна тау карыны но со быгатэ.
  
  
  «Дугдэ», - кеськиз со Митзи.
  
  
  Со, борт вылэ тэтчыса, ышанӥсько понна, мон янгыш уг луы, но отслеживать пасьёсыз, ыбыса кельтозы мон. Соослэн правооссы утемын вал. Со вӧзын ыбемын топливопровод командаяз шеди. Мар эшшо но урод, кыр дунне пыдэс-озь баклэн луэ. Бензин мон шапыклы.
  
  
  Со, шӧдӥсько, асьмеос кужымтэмесь. Ас эстӥськон, дыкужым-лэсь. Ас кужыменыз, асьме катеръёс патрульной, ми шормуӵын решение кельто. Чылкак номыр.
  
  
  Кабинаяз Митзи ваньзы сямен кеськиз. «Ник, солдатъёс. Соос пегӟыны! '
  
  
  Соос ыбылэмын омыр, дугдытоз сое. Пельпум вылысь лэзизы. Оло, тыбыраз пуля али возьматэ сое. Солы, со доры лыктэм но вылаз тэтче борт колало. Валаны уг луы ih возиське ни, нош солы отель, вань дыръя боеприпас. Ӧтьыны ӧтиз но соослэн выросъёссы ih митзи дурын.
  
  
  Мон со сутэм бере, соос пистолет куто лэземын дуло одӥг эй улын, штанэн но мукет ботинка нош со мозмытӥзы. Штаньы огазе герӟало, патронъёс штань тыр, кускерттон керттыны е, чыртыез пыд вылам куштӥз.
  
  
  «Ih нош лэзём али», - косӥз кышномурт нылъёс. «Мыным со кулэ ӧвӧл ни, милям со но трослы изъян вайыны ӧз быгаты. Кык яке трос пӧртэм нимысьтыз ӧжыт ӧй вал ».
  
  
  Соослэн выросъёссы косэмезъя, со кошкиз. Со юрттэт уг ёрмо. Со кошкем бере, ас кужым ӧръяськиз кадь луэ ӝог митзи доры. Ной чорыг пыжо, мон валасько, инме но, со кема уг аттракциона кадь. Мон шуисько, мынам лы, мон изьыны кулэ шуыса. Мон уж дорын ке но вал, пеймыт луытозь но, куд-ог дыръя ортчытэ, азьло пеймыт васькыса, мыным но, малпасько-а, мар-ром-ын учыръёсты вис карыса, пӧсь чорыг, емыш.
  
  
  Шедьтӥзы соосты буш комната, выж вылын из усиз но лябӟиз. Митзи ватсаны. Сое валаны но ӧй вал, макем вылӥын со списоке хоука вал, куке мон ке но-улэп маке, со пӧлысь бырйисько, малы ке ортчыт адӟон ирония, соос со сьӧры мынӥзы. Нимысьтыз медаль быгатӥськоды сое.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  
  
  
  Куашкам тубатъёс дыр вуиз. Табере, уг лу ке, зарезь шталь пушъетэз сямен, со уг быгаты, мон тросгес ужамын.
  
  
  Таӵе вамыш луиз археологи быдтон, ваньбурзэс, кудӥз вылын уг поты мынэ со, укыр кышкыт луоз, изкаръёссэс но со доры кариське. Кылем быгатом ми, матэ сюрес-тӥ машинаен но вылтӥз кадь троп бадь, нош адями быгатэ аслэсьтыз малпан йырам лыктӥз вылӥ джером уйёсы лушкемак келям ас гребной пагӟа кузя пыжен келямез бере но. Нош мынам луиз укыр ӧжыт шуыса, фронт понна-эскеризы ваньзэ. Синъёсын пеймыт луиз тони вормиз, шуод-а эмуос ке сое, мае лэсьтӥськод.
  
  
  Ящикме усьтӥ берпуметӥ динамит со, пе, патриарх шоры учкытэк, шашкаос но кык пересьёс. «Мыным вӧсь но, Ной. Татысь мон бырйисько ке улэп, со сӥземын-а, мар-лэсьтозы выль тубатъёс AX ».
  
  
  Лёгон улме со куинетӥ пулемётсэ ӝутыса, кӧня прострелить сланецлы пась чурыт-а, небыт-шашкаен динамитный рекламировать каро ни, окислять люкетаз уг ӝуа, запал. Солэн пуш борддоръёсыз но нош ик бызьылэ ни вал, пуштонъёс луэм бере. Вуэ из натуральной лавина дымбыр-дамбыр куашканы, куке но кылбуръёслэн куаразы, нош ик меӵ-меӵ из люкъёслы пӧрмоз, бамалъёсын луонтэм.
  
  
  Озьы табере кык сюрес гинэ кылиз подъездной шуыса, пырак уйин-тӥ-тӥ дежурить каро вал. - куспо Флеминг адӟисько доктор, мон ӧй но шекланытэк, ми шормуӵын выжтэмын мукет nov ачимлыксэ удалтоз шуыса. Нюлэс люкетаз вормиз быгатэ-а мукет адями борды итӥськиз тони группа. Соос городэ мыно, но джером приканчивать шедьтыны. Ӵогем военной ке, вань-а, вылды, но буйгаз, выльысь Флеминг президентлэн должностяз но мед луоз.
  
  
  Со планъя ной вайи, но соос ӧз мытӥзы. Ми вераськиськом шуыса, сое со сюрес уй бадь утьыны луозы, нош со понна троп эскерыны луоз. Ачимлык соосты дасялоз, возьмамтэ дыръя но вань кадь минаосты пуштытъяло сярысь вераны. Собере соос мукет направлениос ыше-быре. Динамит ми дорын луоз, дыр, мыным нокин уг ёрмы уй быгатэ.
  
  
  Тараен кунокуа юрттэ. «Монэ атае ыстӥз, мон тыныд юртто. Эн вунэтэ та сярысь-а тӥ? Но тыныд шутэтскыны кулэ. Малпасько, мон уг быгатӥськы пазьгем кадь, Митзи, кулэ ке?
  
  
  Спичка осветительный луоз, мед. Бугыръяськиз но кызьы соосты вормом? Но, эсьмаса, ee, часлэсь трос компания лэсьтэм но ческыт. Со сяна, уйин урдскиз, эн возьматы сое. Ыштонъёс нуиз полковник тросэз ожгарчиос, но шека соин-а, мар-а куд-ог дыръя ышем-патрульной катерен джером потребоваться собере ачимлыксэ, ас зализывать яра шуыса.
  
  
  Солы шуӥ нылы, нырысетӥ подежурить часэз шуыса, со уг но кылы та сярысь отельлэн. Кышномурт малпаз, мон лябӟо кулэ. Аспӧртэмлыко вылтусыныз номыр ӧй вал. Мон но мынам озьы ум лэзиське назьыльске вормиз.
  
  
  Нуназе куазен вал ини бере, мон син азям ми сайкаськом шундыен. Сое шӧдыса ик, адями ассэ ачиз йыр вылэ поттон понна ӵыжин, кытын солдатъёс монэ шуккиз. Тыбыр тараен доры писпу модос пуктыку, сэзь, но жумгес. Котыр пеймыт нах син улазы луозы. Со доры берыкъяськизы соос.
  
  
  Колтыртӥсь куара абсурдно Ee. «Ник, со висё, мон висё-улон дораз. Берпуметӥ час понна урод луэ на кӧня ке ».
  
  
  Аркалэсь вылӥ ми улын сылэ, котырад писпуос, но ӵуж куаръёс шунды югыт пыр полосаез виялляз. Ку вал Тараен вожмыт-ӵуж чиля шапык но пичигес банка. Пурысь ӵынкытэз син азьын вал со. Вырйылын сое ки вылаз кутӥз но капка доры бызёно ee. Со, тони пыриськы но вормы ӧтемын. Солэсь, кышкало-а, мар-вань на-а соос сак уло. Пумлэн пумаз, со вал одӥгез гинэ знахар, малы ке со милям сылэ.
  
  
  Кӧня ке секунд ортчыса, собере мон сое изкар пушкы пыре. Со выж вылэ каллен пононо, тараен но, Ной доры ӝегатскытэк лыктыны уж. Сое кырманы без ee чыртыязы, суйпосазы кутоно со понна, эй усе, но со кырым ыме учко. Вуылытэк но, соос адӟизы, кызьы чиньы йылаз ih со пульдэмын уськытӥзы.
  
  
  Пересь ноку но озьы ӧз на дыртэ. Котыраз солэн одӥг комнатаын лобӟиз. Со сьӧры бызьыны, со но, нуналозь ӧм вуэ, со нош ик потэм но тыкваосмы циновка ӵош пуныны. Циновка сое уськытэ, со но пыдзэ шуккем, мон солы выросъёсыным поныса, куриз нылыз. Со, куке но солы кулэ луозы-а мар-а одӥг комнатаяз ӝуа тыл котыр пеймыт но дунзэс валало.
  
  
  Дэремзэ но вылысьтыз со басьтэмын нах циновка тараен понӥзы. Азбаразы митзи но могак луэ, нырысь заинтересованный, нош собере обеспокоенный, виртэм ымдурдэ куке адӟы со нылэз.
  
  
  Одӥг кабак котырысь возёз кияз аслэсьтыз бадӟым ной ӝыны. Содержимое сэзъялтӥз со, суро-вож майтал вуэн но тодам вайисько сое.
  
  
  «""Берлань». Ачимлык кыллы лэчыт луэ. Куке мон тэрытскыса, солэн тараен йыр ӝутэлэ, ӝутэлэ, эй, эй веттыло но ньылон ымам кисьтӥз. «Манчин», - шуиз со лып-лып. «Туж-а ядовитой писпу. Одӥгъёсыз черзылэсь нуналазазвесь ӧтьыны быгатэ куртчыны ачимлыксэ кулонлэсь емышсэ. Тужгес но кышкыт йӧтӥз модос пала луыны быгатоз. Нылпиос тон шоры учкыса гинэ начаресь ». Малпамтэ Тараен нуйтӥськоз. Ной но солэн нош ик ӧжытак ӝутоно, нош ик ньылонзэ кисьтэм эй жидкость. Пролеживать выж вылын соос кема, окай, соин, тодам вайи, мар сярысь манцинелла тодо ни. Та серьёзной вал ини, мае гинэ ной ни кадь.
  
  
  Пересь юрттӥсь луыны кулэ вал. Со шуиз: «эй ӧжытак чиньызэ веттыса Лэзе. Куинь ӧвӧл!
  
  
  Та-а со лэсьтэмын. Со сое берыктыны, со мыным тыбыре адӟыны мед быгатоз. Луэ но, сое куаръёсын шобыртэ. Жидкость, со кисьтэм-эй, тыбыр вылын, соин бере мугор чер кепырскем спазма.
  
  
  Со, кылӥськод, кадь, ӵош капчи шокчиз пересь. «Мон малпасько, мар мон та дырлы лэсьтӥ», - шуиз со. "Сое йӧнатыны".
  
  
  Куд-ог дыръя ортчиз дугдылытэк коска, нылъёс но вӧз-вӧз кылле. Табере тыквамы но мукет суретъёс кутӥсько, майтал ной кабак пуктэмын. Котыр тӧдьыен нап сурет лэсьтыны кутскизы, соослы порошокъёс но мар ке но ыргон тусъемесь. Сое берыктӥсько но нылъёс эй лэзе. Урдэсаз солэн поном, собере сое.
  
  
  'Али асьсэлэсь черодзэс.' Со султӥз, мынам со дэремъёсты пазьланы берыктоно но мыддорин. Но ядо вал басмалы. Киын маялляны соослэсь культуразэс умой учырын дезинфекция лэсьто потэ, со ик лэсьтэмын ас киосынызы, пальпотэ. «Мон тӥледлы кулэ луоз али. Джунглиосы - котьку мукетсэ, кытӥ - тушмон. Мукет ласянь циновка басьтыны; ас духовной кутсконаз али ee вужерез ».
  
  
  Таралэсь син усьыса, койкае выдтоно одӥг комнатаын, куке мон нуи сое но котыр пеймыт. Йырсазьыз вал со, но ваньзэ туж висьытэ на вал.
  
  
  Та возьматэ потон понна кужымзэс уг луы. Мон Флеминг тараен но нуыны кулэ луоз, кытчы соос пырисько но уз луы. Меӵ гурезь ӧвӧл. Уг кышкытлык вань, кышкытлык кылдытэ со асьмелы. Пырак витё. Со вӧзын sel блондинкаос, но вала, мар сярысь со трос, кунокуаез кезьыт усьтӥськиз. Со мыным кельшиз, мон понна та али но яркыт луоз, малы ке ке но. Соку ной ӝож уг ке шӧды, со кулэм мед луоз ини. Берпум учырын самой пересьёс сое утьыны, гажаны, соин но мон понна та нош ик ӝутскиз. Ӵук шӧдӥсько со зынэз. Милемлы саклык уг пӧрмы, дырыз уг ной ӧтизы. Собере соос, мукет доры лыктӥз, сиськиз ни.
  
  
  Сюрприз возьма вал монэ. Ми дорын куноос луыло. Йыркерттэт набедренный егит сьӧд куо адямиос. Со ивор сётӥз, но, сямзэ вормыны тони судить выражениосты ымныръёссы, умой ӧй вал та иворлы. - нойлы шуиз мыным куараос, соослэн чузъяськемзы жадем куаретэ, куке но артэ сылӥсь Митзи удрученно Флеминг. Со уй тэк уг улы-бечеос. Со ас разведчикъёсты ыстӥз.
  
  
  Джером пукисьёсмы кизэс но уг поно, Кариб солдат. Пляж кузя со кардон лагуна лэсьтэм ярдуръёсыз-озь, куинетӥ инты катерен патрульной причал дорысь сылэ. Ми котыртэмын. Кардон сярысь малпаны но уг тупа мон висьыку кык ортчыса. Юаз со пияшлэсь, мон сое поттыны быгатэ ке, висёнэз но вакчи вал: "ӧвӧл". Соку татчы вуиз со дырозь, кызьы окружение быдэстыны луоз. Табере ву но, со ӧз быгаты.
  
  
  Иське, армиез тараен передвижение уг шӧдӥсько. Соос ке уг изь, мар быгатозы, соин ке но кылемын. Я, оло, со вань озьы ке луиз, укыр кыдёке. Со мыным котыр чал-чал фигура шоры учкыса, валасько, макем мынам лябесь, но со сютэм ӧз луы ни.
  
  
  Соос ас вылазы басьто. Эсьмаса, мон тае басьто. Собере нуназе мон шып пукисько. Витьы монэ.
  
  
  Нырысетӥ солэсь куаразэ кылыса, со понна секундозь люкетэз, ной доры ымнырын берытскиз кадь мыным. Та самолёт поттонъя пеймыт лу азьтэм. Пересез но султӥзы эн дыртэ, шуисько, ми доры ӧтьыса, чаен кадь: «катакомба Ӵектӥзы ватэмын. Мистер Картер, ачим тӥледын ӵош уг басьто Сойер мисс?
  
  
  Кызьы Митзи одӥг пол мыным верало, сюрприз пересь тыроно луоз. Марлы со озьы луиз подвалзэс кужыменыз улэ. Мыным луиз тунсыко, мур кадь, но соос бомбаос быгатэ ке, чидамы, улэпкын ватӥсько ке но, отын ачиз уг луы. Митзи кӧдэктэ, сое но тодӥды, нош али мар малпа со зэмзэ озьы. Нош ми выльысь дораз быръён уг луы.
  
  
  Мон понна тара мынэ. Мон капчиен шӧдэ, мар со мон понна, чыртыме ӟыгырто быгаты ни. Со ульчаын сое потэм бере, котыр зӧк Ной ӧсэз ӝубис шифер, вазь-а сое со уг адӟы.
  
  
  Пияш Митзи вылтусыз но ини ватэмын. Костыльёс вылын гинэ Флеминг пась пыр ортчиз. Соос со сьӧры мынӥзы. Ворсам ӧс сьӧрын зӧк Ной, кромешный пеймыт монэ кельтӥз.
  
  
  Со тылгизьы ӝуатӥз сюсьтыл ӝуатӥзы, чакма юдэс секунд ортчыса. Мон дун-чылкыт вал. Сюсьтыл ной пияшлы мычиз, ки вылазы кутӥзы но, пырон ӧс доры мынӥзы пеймыт флеминг туннельёсы, лёгетъёс вылэ кӧня васькай, йыр йылаз мон пичи кызыктырыны парнишка гомась.
  
  
  Паськыт тырмыт вал туннельёсы, милемды мед лэзёзы, умой мылкыд кельтӥз, нош гурезь йылэ. Ӝужыт луысал ке пиосмурт лаптӥськыса. Мыным кельышиз пыдес куасалтӥськемын, йырзэ но мыкыртэм митзи, мед шуккисько.
  
  
  Та кема прогулка луэ. Котькыӵе учыр ми вылын тырмыт вал нап, кужмо шуккетэз чидатэк понна. Ми бере вуыло пыдэссэ, собере аслаз комнатаяз меӵак берыктонэз бадӟым вылэм ини.
  
  
  Выж вылын милемды таӵе шудон, ной сюсьтылэ но кысӥз. - Омырен мед утёз, - шуиз со. Кӧня ке минут ортчыса. Самолёт ми кемалась быгатӥськом ни, пуштон но ӧй вал, кин ке сӧры, чал-чал. Мон шудо. Та мыным уггес кельшы. Мае соос возьмато?
  
  
  Собере со, мукетъёс сярысь малпаськы. Дыртэмлэсь утиськизы нимаз тырыса, мон чылкак вунэтӥ, мар ми быгатӥськомы, каньылгес потон ватсаны. Пумлэн пумаз, быгатымон, мар ӧс заблокировать воздушной катакомба налёт. Одӥг гинэ амал луо, мыным соос котьку гарантия потон: динамит". Та но мон йылазы кельто.
  
  
  Митзи автоматлы сётэмын, ачимлыксэ пеймыт но соослэн ёзъёссы. Со, тубатъёс кузя тубисько, ӧс донгиз но выллань кемын куинь шиферзы дюйм секытэн вуэ. Мон-кузё-инмарлы дун-чылкыт нуналъёсы яркыт мальдӥзы, нош мон кыӵе сое кутӥз-со движение. Со ас интыяз кыле, дыр, мон син югыт доры уг дышо. Ньыль пиосмуртъёс ӟуч формаослэн кылдэмзы. Шол. Полковник отель, улэп флеминг басьтыны медэ вал, нош бомба эн виы. Соку сое юн оскытыны луыны быгатэ шуыса, ачимлыксэ пыраклы ӧз кушты.
  
  
  Со автоматсэ. Парашютэн васькиз, соослэн вайяськизы. Одӥг палаз кык ӵош мыныны, кык - мукетаз. Но комнатаетӥ соос ветло, валамон, паймисько вал, нокинлы ӧз шарая. Утыр ӝоген со ужаны кутскиз. Мынам со палъёсын нокинэ уг учки котыраз. Ӧсэз донгем но, со борды ӝиптӥськиз ӧжытак паськыт ӝуштыса, солэн вужераз улӥсьёс выре. Со шузи янгыш лэсьтӥськод. Ке, со вылын вить-а, со капчиен гинэ ыбиз. Оскалто ай мон та пайда но поттыны луэ табере татын, котыр туж трос.
  
  
  Одӥгез соос котыр потребоваться трос дыре, ӧсазы йырме чуртнало шуыса, со понна соосты утиз. Та буш комнатаосты ачимлыксэ ылё-кырсё лэсьтэм вань, соос пистолет уллань нуись луэ. Со вылын кӧня ке вамышлы палэнскиз. Со пушкын луизы ке, со прикладэн шуккиз ачимлыксэ автоматэз со пуӵ вылтӥ. Со интыысьтыз вырӟылыны но уг усьы. Нуналъёсы со доры вуылӥз.
  
  
  Пыр потыкумы, мон пала мышкынызы номеро кык комнатаен. Матысь стилет со понна тырмыт вал. Со ноку но уз промахиваться арес, нош со биниське. Лэчыт пуртэн кадь ортчиз андан mimmo сое, борддоре но пыд азяз усиз музъем вылысьтыз дымбыр-шалтыр ачимлыксэ врезаться. Соос мон доры берытскиллям учко но, паймо. Сое ини ӧс сьӧры ватӥськи. Мар со-тук-тук кеськиз, эшшо ке ӟуч кылын. Отын ик висёнъёс вуо. Пыро со тылэ-ын планировать карыны. Тае мон лэсьтӥ. Со, катакомба пагӟа-тӥ васько. Но кызьы мон возьмасько, со ӧз ыбылӥськы, улыго, нош меӵ-меӵ азьлань, одӥгез бӧрсьы мукетыз урдыса. Соосты шортӥз ик вандэ ih, висмы асьмелэн приглушать ih кезьыт луэмезлэсь азьло, мон ачим ожмаськон тӥрлыкез мед бугыртӥсь куараез уг десантникъёс ньылетӥез.
  
  
  Мон ӧй кыл, монэным бӧрсьы тубат кузя ӝутскиз кадь митзи сьӧрысь куара. Табере мон со бӧрсьын куара кылӥськиз. "Мар лэсьтӥды?'
  
  
  «Ас корка вал. Ньыль. Мон татын кыллисько ни куинь, кытын сое педласянь одӥг.
  
  
  Соос доры нуналаз ӝутскылӥз, нош ньылетӥ адямиез уг адӟы. Со бадӟым куараен черектӥськыса, солэн пушкысьтыз но пегӟон кылиз. Азбаразы чал-чал луыны кулэ. Укыр шыпыт. Сое валаны но ӧй вал, кытын со улэ, сое ыбизы, милемды но наверняка валазы ке сое, укыр кыдёке проем ӧс котырын йырзэ мыче, дӥсьтонэ-оскалтонъёс ачимлыксэ со ӝог ышиз. Мон ӧй оскы вал, татчы мар со нош ик аслыз лэзиз алда. Оло, соос пӧлын самой визьмо вал со.
  
  
  Со ӟуч автомат митзи куштӥз. «Пыӵал шоры учке».
  
  
  'Тырмыт.'
  
  
  «Потан контроль улсын возё. Со вуиз но юа, мукет амалды ке луысал, та одӥг гинэ потон ».
  
  
  Собере ке, со кадь ситуация гожто, ной сюсьтыл ӝуаз. Пеймытын югыт тылъёс флеминг сое адӟыса, вылын ӝуштэ. Таралэсь пукиз со вӧзын кӧня со фут. Со умой адӟиське ни, лэся уш ке но вань на. Та пеймыт пасе, гурезь пыдэслэн мурдалаяз, дэри но пурысьтаны пропахнуть, юрттэ вал но йӧназ ӧз идеальный понна. Нош мон воштыны уг быгаты ситуациез соин, дыр уг нокаутировать ньылетӥ пияш. Мар висьытэ ке шуоно, пиос но, урим пыр иероним гожъёслэсь армие. Пияш шонтӥз, со бӧрсьы мон но сюсьтыл басьтыса поманить. Сергей вылэ пеймыт усёз s хольст'расписывать, ас выжыостэ сётон примитивный вылам ошиськизы. Соос лӧпкытъямен дэра палъёсын. Коридоре потэм бере.
  
  
  Со, малпасько, малы пияш сюрессэ тодо, малы ке шуоно та пуклёк сюсьтыл ӝуаз кема ӧй вал. Борддор вылэ васькиз, мон тубат вылын ниша пыриз но тоннельёс. Мар-сюсьтыл вылын ӝуштыса держатель кытын юнматске, со вал огшоры кузьдалаез кӧня зырым см. юрӟым луэм, гнилостный зын. Сое ӝоген адӟыны мугъёссы. Скелетэн ниша адямиос трос кылле, со мышкын из кыллё ӝажыос йыркобыоссы бушесь. Предполагаться, та курган выжыез.
  
  
  Мынам ӧрез шӧдонэ мынам подсказывать, юнлыкенызы, мар-а мон мукет палаз мынӥз. Соин куд-ог дыръя ортчим, из выж вылэ котыр дуннеез адӟыны. Ӝуштыса йырме вал солэн пасез котырес, ӧжытак гинэ паськыт пельпумъёсыныз-лэсь пасьталаез. Мон нах-озь вуыны уг быгато. Тае адӟыса но, пиез но. Мон солэсь автоматъёсты басьтыса, мон вӧзаз пуктӥз но юрттыны тубало ачимлыксэ выж вылэ сюсьтылъёс. Со, киосы вылэ поныса усьтӥз но, нах люкетэ пыразы.
  
  
  Со оглядеться. Со, кыр палтӥз борддорез дорын сылэ. Нокытысь уз луы движение. Соос, киосазы автоматъёс басьтыны но пасе чуртназ.
  
  
  Пумен асьсэлэсь липетсэ но со ньылетӥзэ вскарабкалс воргоронъёсты адӟыса. Парашютэн кӧт вылад кылле, соиз понна, валъёс вылын, ожмаськон тӥрлык ӧссэ вӧлъялоз, сылэ со понна Митзи. Самостоятельной уж дурын впечатлять со туж огшоры ӧвӧл-а. Стройен но егит вал со, кышкыт нош кулон сьӧрысьтымы пыӵал тӥрлыкез кияз нуныослэн кулон ачимлыксэ. Со шоры черекъяло ачимлык-ӟуч: «пырыос татын ини Тон?»
  
  
  Со берыктӥськиз. Курокъёс сое зӥбиз. Простить, тодмотэм солдат. Митзи ӧсъёссэ вуыса, соос доры лыктыны но мугорзэс адӟыса. Со, липетысен тэтчиз. Висён син куспын-витетӥ нуналаз понна ӝубис десантникъёс потӥзы. Чырты револьверен солэн секыт грохнуть митзи. Ачимлык кунокуа но со вие ке, луысал ке мынам прострелить Митзи. Каргам!
  
  
  Со ми шоры учке, умой англи но кеськиз: «оружие ас куштӥсько».
  
  
  Со, малы ке шуоно нылъёс. Со автоматэз уськытӥзы.
  
  
  «Татчы лыктыса, укыр матын ӧвӧл-а. Та борддоръёс пумит султоз ».
  
  
  Ачимлык формаез котыр умойгес луэмез, материалэз, маин эшъёсызлэсь ачимлыксэ. Офицер погонъёс вылам nen вал, нош кускерттон вылын рация бултаськыны. Со кыдёкысен ик кылӥське митзи шоканды секыт. Солы со туж зол ӟыгыртэ, со но чалмытскиз.
  
  
  Серектэ со. - «Мон тонэ шанс сётэ. Мон шуисько, кытын Флеминг доктор. Тӥлед со уг лэсьтӥз ке, соин со нырысь ыбиз. Собере но тыныд кулэ ».
  
  
  Мон сьӧраз стилет досягаемость азбаразы вал. Пыр Митзи пинь куара кылӥськиз. - «Гож доры мед мынозы».
  
  
  Со каллен берытскыса, со мед курокъёс уг зӥбы. Шталь соос кышкытлык кылдыто. - «Тон шуид мынам уг мыно».
  
  
  Со тусбуез лэсьто шуыса, кышкатскизы. - "Эн ыбылэ. Верало мон тӥледлы. Со ватскем. Соос со бӧрсьы мынӥзы.
  
  
  Митзи монэ каргаз. Ужаны но быгато соос. Мар понна нылъёслы-адями виись. Пыр лэзиды ке, со мон ӧс дорын ожмаськон тӥрлыкез одӥг ӟуч куашкатъяй со котыр быгатэ. Срабатывать Но кескич амал ӧвӧл. Ӟуч но тоды, кытын ачимлыксэ эшъёсыз. Со, адӟид-а, кызьы соос малпало.
  
  
  Щит кутыны быгатэ, солэн ӟечлыкез митзи мон но, монэн ӵош катакомба васькиз. Соос мыным пленэ сётско флеминг косӥз эскерыны быгатозы. Нош мар ке мыным улонам флеминг наплевать? Ма, со мынам прострелить ке, тушмон погыртӥз понна? Та луонлык вал, сое лыдэ басьтыса, соослэн дӥсьтонзы-оскалтонъёс уг быгато. Соин ик со мукет сюресэн мынэ. Соин, вылды, валамон, макем кулэ вал мыным понна Митзи, солэн ӝоглыкез, пистолет-ысен со уськыто, сое кутыны гинэ ee.
  
  
  
  "Мед. Та лэсьтӥллям. Со сьӧры мынэ. Тон нош мар ке утчаськод, та юдэс кулэ шлюха ».
  
  
  Та разыгрывать луэ. Солэн ныл йырыз ӝужыт вал, но мон тодӥсько, мар вазьыны быгатӥз «Люгер» умой, тырмыт, йырын мед прострелить эмуос, дыр ортчыса, ӧс проем мон со шоры учкыса, куд со пыриз.
  
  
  «Каллен мын», - со косэ. «Киын омырын возиське. Мыкырскыны уг. Со понна тон эскерыны.'
  
  
  Катакомба мынэ. Со Незадолго вылозь, йылозь, тубат кадь мон, мон сое дугдытӥзы. Дыр, югытлы дышем синъёс шуыса. Иське, соос сыӵе ӧй вал ук.
  
  
  Мон азьланьтыны лэзизы. Мон соос сьӧры уйылӥськыны трос. Ке, со улэ васькизы, со шӧдэ, кин ке аслэсьтыз кизэ киосазы. «Мынам со адӟытэк но кылиз. Монэн ӵош мыныны.' - Ной прошептать мыным пельдэ.
  
  
  Соосты азьланяз но возьыны мон ялан донгано. Со эмуос прошептать, мон малпасько, мон суйёс но чиньыос вакчияк ачимлыксэ.
  
  
  «Ноку но уг та срабатывать. Бере уг быгато-а тынад астэ адӟемед. Вужердэ адӟыса но укыр бадӟым пото курокъёс риска. Веръяло мон мукет сямен. Кылзы вужере» ной ӵектонъёссэс сётӥзы. Эсьмаса, собере со милемлы тазьы шуиз. Со ӝуатӥз сюсьтыл, со югдытэ пеймыт коробкаысь выре, пичи пу мунё тырмиз. Одӥгез соос котыр ной басьтыса, нах кузь венен бышкалтӥз, сое но сое, котырысьтымы коробка пе, собере, асьтэос азьын мунё ӝутэмын.
  
  
  Ымдурыз выремъя ачимлыксэ вӧсяськыны кутски, чал-чал. Эй, инмаре, кырласянь но револьверъёсты митзи ӵош пукысал, солэн чыртыяз пуктоно, Ной но уг тодӥськы, мар лэсьтэмын сяна, ӧтьыса кадь, кыӵе ке но инмар гудыръя.
  
  
  Усьты паськыт синъёстэ учкемзы вылын флеминг тараен но, пересьёс но. Ной доры тубатъёс мыно, ваньзэ ачиз ныр улаз нукыртӥз на. Соос со сьӧры мынӥзы.
  
  
  Тае со адӟытэк луыны кулэ. Со сяна, со луыны кулэ митзи мозмытэ, ӧз удалты ке кескич амалъёс.
  
  
  Пеймыт но, ӧс сьӧры митзи солдатъёс сыло, кык вужераз. Мон тубат вылын кыдёке nov тырмыт дугдӥз, со дорысь пегӟыны малпа. Усьтэмын ӧсэ ӟуч кежег учке тубатэз. Но котьмалы дась луоно, со доры лэзькиз бордаз золтӥсь котырез митзи кулэлыкез. Соос ас вактазы гурӟытылэ чус. Уг луы! Таин ӵош ноку уг быгато-а тӥляд юрттэт басьтыны быгатэ кыӵе ке трюкъёс ыштӥз.
  
  
  Мунё куясько пересьёслы. Шунды югыт тылси усе из выж вылын, соин меӵак лэчыт тэшкылиос. Целез доры музъем тып ӟуч вырӟизы. Соос ыбылэмын возьмало, Митзи шортлэсь улонзэ поноз. Номыр но сыӵе-таӵе. Вормод тони сое каргасько. «Нокыӵе кайла», - шуо ӟучъёс. Та мунёос, тыбыраз веньёсыз бышкало соос ӵош, туж бадӟым луыны тодматске-трюкъёс, куке со кинэ ке адӟиз.
  
  
  Вужер нуналазазвесь кыр движение кылдӥз. Кык пиосмурт киыныз задергать. Чиньы раздвигаться ачимлыксэ, разрядъёссэс соослэн электрической кадь вӧсь луэ. Дымбыр-дамбыр уси музъем вылэ пистолет. Шонскиз со, гадь понна кык киыныз ик кырмиськиз, черсъя ас котыраз берга, усе, музъем вылын нош собере, лултэм кадь масса.
  
  
  Кияз соку вал на ачимлыксэ митзи пистолетъёс дорозь, йылозь, кызьы со монэ. Со тӥрлык кугӟаз безвольный лэзиз, куке солэн уш солдатъёс вылысьтызы мунё учкон воштӥське. Озьы пиосмурт соос укшатонъёс, мед луоз сое тыбыр вылад кылле. Со кулэ. Ымнырме кырыжтэмысьтым ачимлыксэ гримаса вӧсь. Ачимлык син долӟемен. Классической амалэн паськыт сюлэмшугъёссэс.
  
  
  Та адями виемын, кышка. Солэн та тодэм. Та вариант луы, малы ке шуоно одӥг гинэ. Солдатъёс, асьмелэсь адӟыса, ог ньыль, пересез виизы пиратской-ын изкарын, кудӥз сярысь легенда ветлэ. Тушмон пиосмуртъёс пӧлын. - Озь троссэ золтэ. Ачимлык нокытысь пыдъёсы доры усиз кулон котыр символ. Ачимлык дугдылытэк доллар тыр. Уг-а ?
  
  
  Соос шоры учкыса тони вормиз. Пересьёсын ӵош вайгетӥськод шӧй. Соин ӵош парашютэн затащить вить солдатъёс вииллям. Со кык ваче пумит сылоно луэ, пыд вожвылтыса. Положение расслабленный кадь. Куинетӥ ӝуштыса, со доры пачкатозы, ки пыдесъёсты куасалтоно но вожвылтыса. Таӵе амалэн ик соос ньылетӥ луизы. Офицеръёслэн луэ-а со пунэмен креслоын, кудӥз флеминг пуке. Пиосмурт типъёсыз группазэ кылдытӥз, али но соос вить задание быдэстэмын.
  
  
  Ма вылын? Одно ик! Кызьы мон сыӵе луыны быгатэ ук. Флеминг кутӥське ке, сое нуо вал. Пиосмуртэн ӵош пленэ басьтэмын луоз. Вертолётэн чаляк вуо. Одӥгез пилот луыса, малы ке шуоно ваньмыз валамон вал пассажир инты басьтыны кулэ. Ачимлык но ӧйлась со кысы! Ваньзэ, мае мон кулэ вал, та рация офицерской.
  
  
  Арбери понна мынӥ мон. Ной но натюрморт эскерыса, инез быдтоно. . Со пальпотыса. - «Асьме вертолётэз басьтӥз. Куке-соку со быгатэ яратыны.
  
  
  Мон шоры со учке, мон искусствоез кадь ачимлыксэ вуду вызовъёсы кунокуа атаковать карись куштӥз. Собере со катакомба мынэ. Митзи вертолётысь мон витё.
  
  
  Куаразэс кылыса, бам пыр мон мында винт. Со улыг лобӟиз, огибать кужымзы, рация пыр но шуккиське куара. Со-кунокуа тодӥськы, луоз-а меда асьме дорын Флеминг. Со вал капчи, но ми пӧяськыны уз луы. Со шуиз, мон дорам ма но со флеминг улэп луоз шуыса. Пилот серектэ, герӟет пуксе но карыны кутско.
  
  
  Собере со потэ, мон уг малпаськы шуыса. Парашютэн утягивать нуналазазвесь тӧл ырак луэ. Ӟуч солдатъёслэн шӧйёссы бекырскоз кадь восковой фигураос.
  
  
  Куара двигатель, нош татын-куань ӟырт пӧрмиз, вертолёт но рвануть азьлань. Со ӧсъёссэ автоматэз котырысь проем потэм бере, мон пырак самолёт искреннее луэ. Пилот монэ уг адӟы. Ачимлык пуксьыны косӥз уг луы вал. Соос ыбылэмын, вертолёт закачаться. Но соос понна ву ватэмын лагуна парапет ӝуаз. Мон транспорт ышиз. Со ас йыраз шуккыны быгато.
  
  
  Монэ со кылэм беразы, кӧня ке тупатскиз кадь митзи, карган но выль вал мон понна.
  
  
  Ми васько. Ӝуало сюсьтылъёс, пиштӥзы син мар тунсыкоез. Со йырзэ сэзъяз. 'Невезение. Ми вылы аксымъяськыны луыны кулэ. Ной чус. Соос лӧпкытъямен, синкаӵъёсыз но серьёзной адӟиськиськоды, мар-а, со кымессэ кисыриос потэм сокем вылӥын. Со мур лулӟиз.
  
  
  «Тол шторм, ӧжыт татын ноку но ӧй вал. Огшоры гинэ инвожо, пӧсьтолэзь, гудырикошкон уката ын. Утчасько но уг люкеты. Улонын тон кельтӥд монэ? Кызьы со доры дасяське вал ». Малы ӧвӧл-а? Джером атакае вуоно дырозь умой вием шоу.
  
  
  Тубат кузя ӝутскыны юрттӥсь пыраклы егит нылъёс но соослэн бӧрсязы флеминг. Ной асьмеос черекъяны. - «Соослэсь шӧйзэс окто-калто. Та инмарез сантэма ». Ачимлык-вӧл милемлы со нуналазазвесь лек куараез.
  
  
  Поттӥзы но со вылэ пуксиз, со шӧй офицеръёслэн флеминг пукон вылэ лэзисько. Собере со пась доры кубо парапет вайиз. Iso зарезе донгиз турттыса, пумаз кемдэм, вань кужымзэс вань ih со монэ нуллэ. Собере со вӧзын флеминг sel. Ной дуак вуизы. Со чылкак мукет адями. Тюрбан вал со, но жильылэн увешать амулет, нош тыквамылэсь, кускерттон свисать-ысь ачимлыксэ, музыка потэ-а пельтэм, со дыре шелл. Ачимлыкен юн луыны, син усемлы, соин но, лэся, номыр но ӧз адӟы. Соин, лэся, мон липет пагӟа кузя вылэ тубиз но копак проигнорировать.
  
  
  Отын со кырӟаны но эктыны кутско. Предметэз, соос вылысь ошиськозы улэ, ачимлыксэ куаразэ поттӥз движение ритмез тӥямын. Со ас пазьланы кузь пыдъёс, киос но йыр запрокидывать ин пала ӝутӥз. Тӧл, трослы кужмогес, азьло кезьыт, дико, туш но, йырсиостэс тугалляды ачимлыксэ. Куара, кудӥз, мон вазен ик кызьы, шуом, гудыръяса быгато, зэм ик-а, али гудыртоз.
  
  
  Табере со сылэ но шып кылзӥзы. Мар ке эмуос ответ. Нырысь-валысь со, малпасько, та кыдёкысь матэ гудыръян. Мон юзыр бызиз. Собере, сое валаса-а, мар-та куара мукет. Вылтыры юзыр али монэ эшшо бадӟым. - Зор ӧз шуисько, самолёт лыктӥз висёнэн ӵош. бомбардировщикъёс. Валамон, юрттӥз улэп мурт ачимлыксэ но иероним флеминг турттэмез кунгожсьӧр кутыны. Али гинэ Флеминг шуг вал, соос люкето шормуӵ вылэ пырыны.
  
  
  Со парапет самолётэз адӟыса кариз, оло, милемлы кык миля. Нунал со доры бызьыса, со сётэмын кариськыны вырисько. эшшо но катакомба поманить-ын. Татысь пуконъёс но, туннельысь ну нылъёслэн мукет пияшъёсын ӵош флеминг пурпурный но вань. Ной но солэн сьӧраз. Со басьтэмын, кытысь ке но алтарь сюсьтыл ӝуатӥзы, со улӥе ваське.
  
  
  Камера ачиз музъем пыри бере, пуштонъёсыз пельтэм кылӥськиз. Соку эшшо одӥг сьӧры. Но одӥг на. Тузон пыр но куриз пар люкаськизы комнатаямы пыриз. Артысь вить шуккемын вал.
  
  
  Таралэсь сюлэмшугъёссэс клаустрофобия луэ. Тубатъёс кузя солань бызиз. Мон понна со мынэ, сое кырмиз но юн шымыртэ. Собере шыпыт луиз. Пуштон ӧз луы ни. Активной шутэтскон нырысетӥ самолёт ышиз-быриз. Десантник луысал вертолёт но табере татчы но результатъёс бомбить вите разведкае. Соин ӵош кунокуа со пунэмзэ берыктыны.
  
  
  Сое ӝутыны кутскимы, - мараны но, мон одӥг гинэ ӧй. Ваньмыз та акыльтэм шаез улӥзы. Тараен, Митзи пияш но со сьӧры. Флеминг Ной но, ог-огзылы юртто, со сьӧры мынэ.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  
  
  
  Кӧльы кисьтоно курбон сётон ӝӧк вань, сое пась карылӥсько но шуккемын вал. Оло, одӥг ной вайыса, ачиз инмар ас котырам эктонъя куазь. Быдэс комната йылын вал. Эрико луэмез потыса, зӧк луоз ӧсъёссэ гранитлэсь копак гинэ нуиське.
  
  
  Азбар усыпать кратере вал, нош борддор борды кӧльылэсь ӝуштыса кылле. Шонер йӧттонын парапет каланча басьтӥз. Соос огшоры уз луы ни. Кӧня ке нуи комнатаед луоз, нош со вылэ вормыны луонтэм борддор котыр одӥг.
  
  
  Кизэ пельпум вылаз поныса, пересьёслы патриарх Флеминг, учке сӧриськиз. Ачимлык вожпотон тодмо адямиос луизы. Со шоры учкытэк, берытскиз но гурезь йылэ, лэся куспын малпаськыса пуко, собере шуод-а мар-соин диалектъёссы флеминг вылез вордскоз. Президент LaClare Grand йӧспӧртэм потэ, чебер серекъя.
  
  
  Сьӧд-писпуос вылын лыз инбамъёсын ми уяськом доры йылэ. Азьлань но, берлань бекыръяськыса писпуос модоссы, куаръёссы но кужмо пыр тӧл шула. Педпал бадӟым пась, со пыр адӟыны быгато лагуна тулкым ӝуштэ.
  
  
  Пырон дорын ӝужыт пурысь лагун кылдӥз фигураос: корвет. Тунсыко, мар соослэн капчи пыжзы та кунокуа. Результатэз та пичи пыж вылэ пушкады бомбить дурын ортчиз уг быгато.
  
  
  Митзи гарднер мон вӧзын мыньпотыса. «Кызьы тон малпаськод, военно-морской очередной раз люкаським джером кужымзэ утчаны?»
  
  
  «Та корабль Джером уг сёты. Oni уяны кубинский куншетъёс улын, вылын тросгес луыны быгатэ мастер тыдӟыны иван ним но, кезьыт вылэ Хуан. Та понна подводной лодкалэн пӧйшурасьёс, но соос бомбаос нуизы минаосын соин ик чутрак. Оло, соин малпазы, мон пуштытыны быгатӥ шуыса, улаз ву пазьгиське изгурезь ».
  
  
  Озьы ке, соослы матэгес луиськод яке задействовать водолазъёс, соосын ӵош мон но быгатӥ вормыны. Монэ мукет пала кариське, сак чакласа корабль матэктон понна. Солэн скоростез туж каллен вырисько но ӧжыт ӧвӧл, пӧлазы ныр, вӧсям ву доры утиськон. Мон уг малпаськы, озьы со кыдёке пуксёно, быронлы шуыса , но со вие берпумзэ малпало.
  
  
  Нош таиз уг поты. Соку кунгож понна пыӵал-тӥрлык ньыльзэ якорез куштӥзы но мон соосты вуын пловец досягаемость сэрпалтӥз. Чутрак бомбаос соосты ӵош вато. Со дыре нюлыса бичаськизы сётытэк, пулемётъёсысь мон доры, собере нош черодын вузэ лэзизы, маршрутэн ветлыны, со, лэся, быръе. Пӧрмымтэ нырысь ик вылэм. Нош вуоно ih ваньзэ погыртэм.
  
  
  Пуштэм ву фонтан ке, огдыре ньыль пыӵал пуштытозы. Сьӧд но вуын резина пырыослэсь тонна омыре лобӟо. Та тулкымъёс ӧтё, со туж корвет вылэ шуккыны вырим. Лагун пыж потыны кутскизы, но милям вал шӧдонмы, мар солы нуомы данакез сӧриськиз. Зарезь вылысь сильтӧлэз но кунгож сьӧрысь лагуна учкыса, малпасько-а со, малы уг быгаты, сое йылозяз Порт-оф-Спейный. Пеймыт тучча чале матэгес. Тӧлъёс вузозы, тӥ пазяса & пенный nb бадӟым йырыз.
  
  
  Куараез мукет, соос оглом нырысьсэ уг кыло. Вертолёт матэктӥз но малпамтэ эскадрильялэн сое адӟыса. Таӵе куазен уг лобаз вертолётэн вал, улонам но шаерамы куд-ог адямиос уг лыдъя.
  
  
  «Пегӟи», - мон бадӟым куараен кеськись луиз: кызьы, тӧл перекрикивать. «Атаковать карись татын мон соосты утчай, нош собере татын одӥг вертолётэ пуксизы. - Дыртэ! '
  
  
  Туннеле нуись татысь пиос но флеминг ной пурпурный-ын. Тараен со сьӧры, нош мынам черодэ митзи ворсано. Тараен тубатъёс доры лыктыса ке, вдруг со биниське. «Вуриськись, мыным тырме. Милемлы возьматӥзы, кызьы сыӵе автоматъёсын берытскиз. Потэ-а тӥляд со юрттӥз! '
  
  
  Нах кышкасьтэм луэмзэс, соосты но малы ке со данъяськымон. Эй вакчияк валэктон сётӥзы, пусйизы, со ӧз ыбылӥськы, мар кулэ, дыр ышанӥсько уг, тушмонъёсты зал вӧзын луоно шуыса.
  
  
  «Татчы кыльыны, Тара», - шуиз со эгей. «Митзи, пась эшшо одӥгез ворсаськоз. Со мукет палаз, мынӥ. Собере экипаж мерттон уг ыбыло бере, со кема уг поты. Быгатэ, ми-таки татысь бырйиськыны быгато. Сое витё, дыр одӥг юртын митзи котырысь ышизы-быризы. Собере азбар палаз бызе, со мукет. Сое липет улэ ватскыны валатэк, кызьы лобӟыса кадь улыг посольство, борддоръёссы пуляосын ыстэмын 50-эзлы калибр мм городын. Черод йылпумъяськиз ке, со но матысь азбараз ыбиськем потӥз. Со лобыса кадь кызмача тылобурдоез, нюлэс палаз. Сое кылыса, автоматъёсын тачыр Митзи. Котыраз солэн одӥг вертолёт усиз, нош та эффективной шедёнъёс ӧй вал. Кузь черодъёсын кӧня тараен поттэмын, нокытчы но уг шедьто.
  
  
  Со понна куара шудон ачиз тодэ, шӧдске, но уг кыло, кызьы соос ыбыло. Со вуыса, ми нош ик мед лобӟоз, но одӥг вертолёт котыр приземление ворсано, со дорын, со адӟиськиз, проблема кылдӥз. Кужмо зор мынэ.
  
  
  Вертолёт усиз, музъем вылын жадем тылобурдо кадь. Ӧс усьтӥськиз, мукет ласянь борддор кузя обстреляиля пулемёт но, нылъёс сьӧры пуктӥзы. Собере котыртӥ котырским но, соос бырйисько пилот вертолёт. Пулемёт зареметь нылъёс. Сое усьтыса, вир ортче. Адями ас палаз вань на вертолёт кутсконаз кыкетӥзэ ыбиз. Ачимлык адӟыны уг быгаты, соин со интые, кытын сылэ, соин ик вертолётэз но басьтӥським, котырмес комнатаямы доры пезьдӥз. Ачимлык бичатэ мон шып луиз. Со, пияла пыр адӟе но ыбе, стрелка кадь горд кашица ужпумлы пӧрмиз.
  
  
  Табере зор ырак кужмо мынэ. Инмысь басьтэмын грязно-вож буёло. Чилектэм вал, но гудыръямлэсь оглушительный кылӥськиз. Кызьы вератэк ӧз чида посольство шторм трос мукет. Пляжъёс вылэ со пуксьыны турттэ.
  
  
  Соос люкаськизы ни басьтыса гозы думизы мед вертолётэ пуксизы, мон митзи куара дугдэм бере. Со возьматэ комнатаын, кытын вань Тараен луыны кулэ.
  
  
  Та дырозь со тодэ на со, отчы вуиськод кадь: Тара Сойер выж вылын кылле. Мугоразы вирзы ee масса чебер пӧрмиз, вылысьтыз пуляезлэсь секыт вертолёт висъяй. Беглой куштӥськем учкон, со котыре ӝог быриз комната. Мон уг быгатӥськы асме зацикливаться ми вылэ лэзид, мар вылэ. Мыным кельышиз та думы вертолёт. Та валантэм сётӥськы мыным но, туж куректӥз со. Куанер Тараен! Эй, ожмаськыны ветлымтэ.
  
  
  Мон Митзи юрттэ. Мон куке но быдтӥ, музъем вылтӥ нюж-мон улыг луэ, тӧл медаз нуиськомы вал, часъёс ӝужыт миля ӝоглыкен ог 150 интыяз. Мон уг мын-туннель. Со ик кунокуа-бери тараен уг адӟы.
  
  
  Малпаса кунокуа сое каньылак. Адӟем но уг пот тони но, соосты вормымтэ. Ачим но басьтыны сое куриз ачимлыксэ сильтӧл сярысь. - Тӥ тулыспалэ! Со, кӧня ке арбери сярысь малпаськыны.
  
  
  Ми сярысь урдэс урдэс пуктылыса, кылъёс уг вера мон, ачиз тырмо, кык-пеймыт малпанъёсыз. Азьланьтоз эшшо час шукыръяське Шторм, азьло кезьыт луэ. Чал-чал зӥбыса дуак вуизы. Часовой бергась стрелкаосын вылын лек тӧл лымшор, уйпал-ын - пумит. Педпал кульчоос борды центрлэсь ӝоглыкен будӥсь. Сильтӧл ке ӧз ной ӧтьыны гинэ быгатӥськом, но со курсэз мукет но ачимлыксэ, трос мукет направлениосысь басьтэ ӝоггес монэ шуккиз.
  
  
  Солэн пасез пыр учкод, со палан бомба ӝуштыса шуккиз. Сое адӟыса, корвет. Корабльёс, сель но уллань но выллань бекыръяськыса лазег. Вылӥын тулкымъёслэн шимес кужыменыз луоз со кӧня ке метр. Пазьгиськем понна трос писпуос канжаськи но вертолётъёс, нош катере пуксьыны патрульной тыпак быре. Висись яхтаос, лагуна уяй, ярдурын но копак быдтыса куштӥз луэ.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  
  
  
  Ной шонтӥз но аслыз ачиз вертолётысь любопытство ортчиз. Нош куке ми доры лыктӥз, со азьын пеймыт луо, нош синъёсыз пеймыт.
  
  
  Кызьы сое небытгес луэ ни сётыса шуиз: «тон монэ лыдъя но дунтэмгес карыса, уг вала, мар та, нош тон мон такси басьтӥ но, татысь шуыса мыным потэ».
  
  
  Со шимес адӟисько азинтыны. «Мисс Сойер - мон понна со ваньзэ бадӟымез отряд. Искусство, со уг быгаты мон, - арняе та искусстволы. Геройёс пӧлын мон но аслым инты сётӥзы ке но, эй быгатэ ».
  
  
  Похороны вуду тара-йылолъёсынызы? Со озьы уг малпаськы. Сое возьматыны уг быгато, ачиз но, атайёсмы ee мае дунъяло таосыз. Солэн мугорыз-а асьмемыз соос басьтӥзы ӵош люкаським, но та дыре сярысь малпатэк уг верало.
  
  
  Ной вераса быдтымон ӧвӧл на. - «Тӧл ӝоггес вуоз». Со котыр возьма. «Форт бомбить тужгес зол лябӟыто. Сильтӧл ке нош ик разражаться, борддоръёссы рухнуть. Мон умой васькиз.
  
  
  Со мыным ответ уг сёты витё, нош туннель мынэ. Митзи монэн ӵош со сьӧры мынӥз. Малпамтэ тараен малпаськем со сярысь. Со сярысь мон кулонлэсь малпанъёс бугыръясько. Мон но мынам вань асьмелэн огазеяськонмы тодмо луиз полковниклэн амалъёсты кутыны пумит джером кариб кельше ай.
  
  
  Кык алтарь азе сюсьтыл ӝуаз. Дыр, одӥгез но инмарлы тау карыса понна азьпалы сярысь ӟечсэ ih одӥг сюлворе. Бен, люба но милемлы юрттыны быгатысалзы. Нош ик ньылозы-ной нукыртонэ вал, оло, малпаськом улонэз сюрес вольыт тараен тӧра.
  
  
  Со, кулэтэм ассэ шӧдытӥз. Кышномурт, ачиз но шӧдылытэк вы сюлмаськись-ын. Со но ӧз валаллялэ, малы, ветлозы, дыр, шыпыт куараен ной милемлы ӧз вералля: «тон татчы кыль уг кырмышъя, мистер Картер. Та лабиринт; мукет комнатае улыны но, тон но, со быгатоз котькуд ар потӥсь ». Изъёс борды йӧтыса со, со, лэся, борддоръёсы люкетэз луиз. Пушкын борддор результатъёс люкетэз усьтӥськиз. Со понна коридоре луэ.
  
  
  Ачимлык-ын пыкылонъёсты кылыны куараез, солэн капчи нотка. Соин, вылды, малпай, кызьы мон пыром, но шумпотӥсько вал, малы кошкеме ӧйлась. Кӧня ке кисыяз сюсьтыл вал, одӥгез но соос ӝуаз. Собере ӧсъёссэ усьтӥз Митзи ӵош со пыр ортчиз, со мон понна висе шуыса собере нош ик ворсаськиз.
  
  
  Комнатаын асьсэлы колодча посередине вылэм. Озьыен, та инты котыртӥ дыр кыстӥськоз ву вылын шуязы. Коркалэн мукет сиёндэс йӧгуэ ужаны. Со тырмыт вал юзмыт, сотэк-а кемалы мед утёз сиён. Ми сӥль вузан лавка вылэ мырӟиськиз быдэс нош кыдёкысь; комната, краевъёс-озь туша басьтӥз. Мыным тунсыко вал, кызьы пересь аслэсьтыз выжы сюдэ ке, борддор сьӧрын пӧйшураны муртуродлэсь со уг быгаты.
  
  
  Мон музъем час шутэтскон тӥ юмшаны, юзмыт омырен котькытын но быръёнъёс вал трос пробаос. Ошмес шеде та кунокуа со. Коридор кузя ми мыном читыр-чутыр, кудӥз вылын поттылӥзы. Со инты, кытын шека созэ, мар вал ми лёгет вылын, азбарзэс, капка вылын решётка понэмын, мон пумит луи, проход пытсамын. Аслэсьтыз тӥям стилет замок, со, дыр, со усьтӥськиз. Но милемлы кыдёке кошкыны шеди пагӟаын угловой каланчазы. Амбразураос лэсьтэ омыр пыр.
  
  
  Ӧсэз мон пытсасько вылэ мырӟиськиз. Со тунгон кароно, пагӟаос кузя мынод, мон горд но писпуосын котыртэмын, каланчаос йылэ комната нуыны выризы.
  
  
  Та митзи вазь шуо ни. Аферист кайла ваньзэ нокин но уг тоды та пересь! Та радиорубка луэ! Приёмной аппаратура но отын сётэм: умой-а.
  
  
  Но со азьын sel консоль серектӥз. Митзи отреагировать чылкак мукет сямен. Йыркур луиз со.
  
  
  «Нош табере вералэ, та пересь чеберъяськись-аферист!» - кеськиз со. «Идиот ваньзы соос пуктэмын. Соос вань келям, каньылэн мед быгатозы якобы инмарлы вазисько, нош со вылэ мынэ асэныд ачид радиорубка делле, сводкаын куазь медаз кылзыны. Паймон, мар соос тодо, мар надвигаться сильтӧл ».
  
  
  «Вуро, куо мед луоз», - ватсай мон. «Мон со куараез кылӥсько, оглом соос ӧй вал. Барабан джунглия! Мон малпасько, со кытын ке куак пӧлы, котыр портэ-оф-тӥрлыкез одӥг на Спейн ваты, татын сярысь выль иворъёс мед луоз сигнал сётэ. Учком, мар луэ дуннеын ».
  
  
  Кӧня со переключатель тэшкыльтӥсько, сергей но улӟизы. Интыян жургетыны кутско. Куараез гинэ но, со ачиз басьтэ, - электротыл тачыртон та статический. Укыр кужмо сильтӧл луиз шуыса, малы ке басьтӥзы. Со рация кысы. Вал радиорубка амбразуразэ пытсаз. Ми нокытчы педло учкиз, но, эсьмаса, куараоссы бере, со монэ кылӥськод, мон быгатӥсько шуыны, марлы кужымед тырме шторм вуиз.
  
  
  Радиорубка мыным потэ, мыным гожтэт вань ӵушы пытьызэ тыршо. Соос люкаськемъёсты ной ӧз вералэ-а, мар-ачимлыксэ шудон усе. Но час ортчыса, со пересь mimmo ортчоз шуыса, котькуд ар, вертолётэн нуиськомы кадь шторм, со азьын янгышъёс лэсьтыны утчаны. Нош та нетолько луэ.
  
  
  Сильтӧл йылпумъяськиз. Нош вертолётэн но. Ваньзэ, мае со дорысьтыз кылизы, - та котырысь люкам одӥг борддор металлолом. Пур-пур винт гребной бамзэ куасалтоно, щупальцеос кадь.
  
  
  Тупалоз-а асьмелы выль радиоен кусып возёнэн педпалаз луэм. Кӧнялы ачим но уг ачимлыксэ матысь час кутыны быгатоз. Соин ӵош ӧйлась душес но герӟаськемын ке, со ноку но медаз ыстӥз сыӵе вертолёт ӧйлась шторм, куд-бугыр азинтыны. Витиськом вуоно ӵукнаозь гинэ кылемын.
  
  
  Со сярысь мон представление луэмын, кыӵе тусыз луэ, та виын шормуӵын. Котькыӵе учыр тодмо луэм, марлы писпуосты заблокировать вань сюресъёс усьтэмын. Сюресэз вормыны уд быгаты ке танк но туж секыт. Озьы уй уг урды, ми витём. Солэсь улӥегес васькыны, вертолёт сярысь ивор верало шуыса.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  
  
  
  Edu сиы монэ, запасысь тони неиссякать сямзэ вормытэк, йырзэ ӝутэ ке, вдруг гигант пересь. Со но, та кылъёсын: куарадэс капка куараез ӝутэмез понна. Тубат вылэ ной луэ, кык тэтчем. Со понна со капка доры бызёно.
  
  
  Выжыос вуыло. Распахнуть Ной, капкалэн пушказ но пиосмурт изъян лэсьтэмын. Мон ih ной кылэ берыктыны. Разражаться сильтӧл бере, пещераын ватскемын соос пушкын, шормуӵ вылын ваньзэ пазя. Собере барабанэн со ласянь кыл Порт-оф-Спейный: шоркарез куашкамын вал, армиысь лэзизы. Джером но луыны кулэ!
  
  
  Соосты шокировать форт быгатэ вал, нош табере, сое нош ик кышкасько вал бере, малпай солэсь сӧриськем интыоссэ тупатъяз. Уй соос доры дасяськытэк праздник кутскиз ке, соку ик лэсьто митзи мон, пичи масштабын кӧня ке ке но.
  
  
  Вуоно ӵукнаозь витё монэ яратэ шуыса, ышанӥсько-а, мар-заданизэ быдэстоно. Шӧйзы синъёссэ адӟисьтэм луэмез понна ассэ но лэсьтыны чиньыослы ax распечатка полковник. Вормод тони выжы верам кылъёсызлы оске, ваньмыз солэн кунян ваён, мугораз сюрем на «Сойер», соин ик мон отчы вуиськод кадь луэ ӝог куло. Грузовик но быдтыны уг ке луы, соосты кутыны быгатэ ке, сое йылозяз ӝоген шоркармы понна. Со асьмемын ӵош мед басьтозы, отын пиосмурт понна мачете сюрес сайкыса, кытын со кулэгес. Оскиськыны луэ, грузовой вертолётэн но адӟон пыж доры ӧз вуэ, малы лагуна.
  
  
  Эшшо ми ум уйшор пала. Вуоно ӵукнаяз со кема ӧз малпаськы Хоука юрттыны ӧтиз. Та мыным уг кельшы, соку ик шуиз Хоук доры, кулэ луоз шуыса, со понна ваньмыз та лэсьтӥське оген, кунгожсьӧр юрттэттэк. Юрттоз кожай вал кресло басьтоно-а мыным дорын шанс на флеминг президентской.
  
  
  Со понна флеминг потӥз, кызьы портам ӝоггес пыртыны луэ понна-оф-Спейн. Ачиз нош уката но юн оске ной лэся. Джунглиосаз вал барабан тумошо, но, одно ик, солы номыр но уг на кылӥськом радио пыр. Соин-а, мар-а со, шол, шара вераны уг поты. Соос пиналэнызы кӧня ке мурт ысты мыным мачете сюрес сайкыса, монэн ӵош со доры мыно но грузовик. Шуд доры, асьмеос одӥг писпу вылэ уз усьы. Ротор тыро, пытсало но куасьтыны капотсэ карбюраторзэ. Гарднер Митзи азьпал пуконъёс вылын пуко, кот обивка куар вылэ понэ. Приборный автоматэз Ee тротуар вылын кылле.
  
  
  Мон пумит ӧвӧл. Валэлэн султэмез правооссэс нах заключительная часть. Табере мынам нош ик огназ кылё, адямиез ас сайкыт сюрес тони но, соосты вормыса гинэ. Та но быгатысал луысал уродгес. Основное вал пичи сюрес валлин писпуосыд, капчи ih вошъясь луэ. Отын, кытын сюрес матэ мынэ зарезь пала, быдэс чотын куддыръя люкетэ. Вӧзаз кулэлыксэ, кор интыяз понэмын мур адями, солэн проблемаосыз сотэк мон понна нимысьтыз пырпотыны быгатӥз.
  
  
  Нунал яркыт луоз. Янгыштэм луозы инбам лыз, нош зарезьын буйгатске. Шай вылаз нош пляж пыжлы кельше вал, нош коркаез куашкатэмын луоз основное вылын копак вудур. Нырысетӥ юрт бадӟым, кудӥз ортчиз-кошкисько мон, пересь poinciana отель, пограз трос гинэ кылемын. Отын вормиз пияш, машина котырын выпрыгивать тони, улэ но дунозэ шедьтон понна котькуд инмогӟет утчаны катастрофа. Азьпалан ассэ возьматыны турттон интыськем куюк гурт. Инмогӟет адями ветлы тэк, куддыръя мар ке но ӝутӥм, собере мынӥ но кыдёке сабиз.
  
  
  Вырйыл вылын мон кужымен тыршизы, тамында чидай шторм, но та шуккетэз чидано.
  
  
  Правительственной площадь азьло сямен-куспо адӟисько, сое поттон понна, одӥг, мар милемлы быдэс укно уг луы, нош колодчаысь сюрес жуг-жаг луылэ. Но та ёросын улӥсько безоружный солдатъёс кадь ветлыны, уш роботъёс. Ёросын кӧня ке солдатъёсты октыкузы инмогӟет быгатыса кивалтэмез улсын младшой офицер. Чакламъя, со мон понна, милемлы дыраз mimmo поталля, нош мынам дугдэме но уг туртто. Табере, полковник кулэ ке вал, соин, лэся, вакуумын кужымзы вылэм. Синмаськымон ӝужыт писпуос Grand LaClare Sawyer кунян ваён, чебер гуждор, чигисько вал, улвай кадь. Отын но татын пазямын вал соос. Пыж уя вуын кӧня ке басьтоно гаване. Пож ву вал сяськаослы. Тӧдьы пляжын руина пӧрмиз, зонтлэн шезлонг котырыз но куашкам. Солдат гостиница вӧзады уз луэ.
  
  
  Солэн валтӥсь пырон ӧс доры вуиз. Милемын ӵош ожмаськон тӥрлыкъёсын пырыны дась. Сое лыдэ басьтыса, малы Джером, ӟечлыксэ почётной караулын кӧня ке солдатъёс утьыны быгатӥзы. Соин тае санэ басьтыны кулэ. Но озьы ӧз луы со. Кыр луоз залэз, казино но кадь.
  
  
  "Оло, журналын Фишкаосыз?" - шара малпаз Митзи. Мон мынӥ отчы. Касса понна, шол, сьӧд ӧй вал охранник. Паймон мон доры, вань тунгонъёсты электро ужа на. Мон кыдёке кошки. Азьвыл сямен ик, нокин уг адӟиськы. Мон тротуар вылысь кнопкаез офисэз каполл управление ӧсъёссэ усьтоз. Джером отын ӧй вал, нош коньдонзы кылле. Со мур лулӟиз кылыса, вӧзамы капчи. Митзи кылын ымдуръёстӥ ортчоно, адӟыны банкнот чарка.
  
  
  «Таяз радэ майамие пияш кылыны луоз», - шуиз со. «Мон малпасько, ӝоген усьтӥськиз sawyer вань шуыса».
  
  
  "Нош кытын соос мугорзэс Джером?" - укыр юай мон. Мон распечатка чиньыосыз луыны кулэ. Мынам квартираям-а липет вылэ митзи учкыны ӵектэ.
  
  
  «Мыныны, Ник. Татын со коньдонзэ кельто. Быгатэ луэ на вань, соин ӧй но кунокуа, та вие самой берпуметӥ коньдон медам быр ».
  
  
  «Тон монэ эн кельты татчы одӥг потэ», - шуиз со эгей. «Та городын сыӵе ситуация луиз кулэ, мародер вырыны».
  
  
  Солэн ымдурыз скривить. «Пушласянь ӧсъёссэ тунгоназы луизы, нош луозы-холлын котыр гинэ усе. Озьы ик татын ӧжыт гинэ кышкам кадь, кеносын. Тон тодӥськод-а, кызьы пульт управлениен лифт ужа?
  
  
  Солэн та тодэм. Со сак учкылӥ, кызьы созэ-тазэ лэсьтоно бере, мон ӵош нырысетӥ ачимлыксэ кутыны. Шӧдӥське-соос ӧжыт ӧвӧл, лифтъёсы дугдэ кадь, нош куке нуналъёсы усьтӥськиз, со вылэ лёгиськисьёс вылӥ этажаз зӧк шобрет.
  
  
  Выронэз укыр шаплы луэ. Йыраз шуккем, ми киын револьверез. Со мыкырскиз рефлекторный, шуккизы монэ но. Мынам ки вылам пери вакчи вал. Мон пистолетъёс музъем вылын усе, но мон уг быгатӥськы куасалтэ гырпум кузьда, Люгер кутон понна.
  
  
  Паллян киын кырмиськиз но, соос понна адямиослэн отпрыгивать поскес, револьверъёсты возе: та Джером луэ.
  
  
  Иське, со ӧз кулы. Кымес вылаз луоз, со яра. Соин, лэся, кыӵе со татын ӧвӧл дыръя, али но быдэс копак ачимлыксэ суйбыгытэз луэ. Солэн но озьы ик ӟеч луоз, ӧжыт кыре потыны, со кадь но. Ваньзэ сое тододы та кескич амалъёс.
  
  
  Со виын, кужымтэмесь на вал, милям бур киы кадь ваньмыз, нош со вакчияк паллян суйзэ ачимлыксэ, со монэ шуккиз ангес вылэ мыжгано, нош собере мон выжы зын соку ик шукке. Солэн шымырске, кезьыт вӧсь. Мон ачим но талэсь кыдёкын револьверъёсты возьыны кулэ луоз. Нырысь-валысь со суйбыгытъёсме золтэ, нош собере шӧдтэк шорысь усиз, выж вылын. Ревматизм хватка сое лябӟытэ. Со пыдес вылысьтыз султӥз. Ишкалтӥллям суйысьтыз кузя револьверен мертаськи но со даурто. Но солэн пинь куртчы, пыд чус-ачимлыксэ азинтыны. Кесько мон соослы шорысь куасалскиз но тыбыр вӧсь каремысь. Револьверъёсты музъем вылэ усиз. Со нош ик куртче. Со черекъя, но шӧдысал-а мон, кызьы виръёс кузя бызё ачимлыксэ шуныт штанэн. Собере мон чиньыен револьверъёсты шедьтыны. Кышномурт, пыд йылаз тэтчыса, вскидывать ачимлыксэ, ыбизы но одӥг джером вылын пӧртэм выжы усе.
  
  
  Дыатэ со бур кизэ, дыр уг шӧды-а, мар кужымез берытскиз. Лифтын затащить собере солэсь шӧйзэ. Мон чиньыен распечатка дыръя басьтӥсь уз луы. Юрттэт Хьюго-ысь чиньыез вандыса, мон стилет, ӝоггес луоз. Со ныраз понӥллям но керттэм кышетэн ih минут.
  
  
  Солэн нырысетӥ этажаз пырем бере, мон паймемзэ шараяз, ма отын вань на Митзи. Тани соос куке домофонэд пыр жингыртыса, со пушласянь ӧсэз усьтӥз. "Ачимлыксэ тон шедьтод-а?"
  
  
  'Соос ачимлыксэ шедем.'
  
  
  «Ник, малпаз со. Грузовик коньдон сётыны вуттӥз но висьыны кутыса, кышкатэ вал, отын ».
  
  
  "Умой-а. Татын витё, дыр грузовик гаражад ну со ».
  
  
  Со грузовикъёс басьтӥсько, шонтӥмы берен понэ но мувыр пала брезент улын асьсэлэн коньдонэнызы.
  
  
  Ӧжыт ке луиз, аслыз кужым, шоркарлэсь кыдёкын ӧвӧл, мон но пал вуэ ке джипысь заблокировать огпал азьын усьтэмын сюресъёс. Котыраз ӟуч но револьверъёсты полковник формаостэк машина басьтыны. Со мар-ке но мон кесяськыны. «Косэмын вал шуыса, нокыӵе коньдон уг лэзисько ульчаын транспортной. Шат тон уд тодӥськы... »митзи собере горд йырсиез соос адӟиз но, марзэ ке но шека кутскиз. "Кин тон?" Та грузовиклэн мар тон лэсьтӥд?
  
  
  Со досталь, сое но ыбозы автоматлы сётэмын. Собере, со милесьтым мозмыны джип водительёс но кызьы офицеръёсын, газлы сюрес вылтӥз мынӥсьлы со. Нокытысь куара уг адӟы малы ми бадӟым шормуӵ вылын офицер. Со усьтэмын пуктӥз но, выль приказ али фортеез кылзыны. Порт-оф-войналэн законэз улэ шедиз кунгожсьӧр Спейн держава!
  
  
  Городысь куд-ог ми вылын улӥз бере, ми но ӵош ачимлыксэ ной адямиос пумисько. Азьпалан но ми соосын ӵош ветлӥськом флеминг палан пу kas паланкин.
  
  
  Кышкатъянъёс но со гурӟытылэ педальзэс зӥбо. Кызьы сыӵе пересь оскытӥз флеминг лэсьтыны быгатысалды-а? Инмар тодэ, шормуӵ вылын кӧня ожгарчиослэн кунгожсьӧр ужъёсъя. Со котырын машина пезьдӥз но, Ной доры лыкто. Шараязы сое, мае тросэз уг быгато аслэсьтыз вожпотонзэ куараосты эскерыны юрттэ. Но соос со вылэ кесяськыны кутскизы, нош бертон сярысь ӧз малпа. Городын со гожтэмын ситуация, власть реакцие. Нокыӵе реакция!
  
  
  «Табере, Джером кулэм бере адями, султы», - шуиз со. «Флеминг президентэз юрттомы соослы».
  
  
  Кыӵе амалэн? - Ысь мачете? Пумитэ пулемётъёсын Мачете? Но милемлы кыдёке кошкыны ной благородно ортчиз. Выжы со сьӧры, mimmo проплыв грузовикъёс. Соос шудо но кырӟало, гурзэс пуэн барабан вылын. Со, берыкъяны кутски но грузовой машинаос тэтчиз. Нош руль сьӧры кырмиськиз Митзи.
  
  
  «Мынам со ӧз вуись грузъёс, дуно. Ну, таосыз пырак гурезь, одӥг но лыктӥзы ке, мон тае лэсьтӥсько ».
  
  
  Нылкышно. Мар гинэ, соосты медъясьёс гинэ Хоук флеминг учыръёс. Со куре со вылын ке, со виемын мед луозы, соос но, малпасько, малы асьмеос мафия эш доры сямен, уксё ке но басьто шуыса, отысь медаз быгатозы соиз я винить. Эсьма, соослэсь улонзэс утёз луэ. Со доры бызьыса но, йыр котыр грузовиклэн процессия флеминг пезьдӥз.
  
  
  Кызьы со ужрадэз ми ялан мынӥзы бере, соин-а, адӟиськод, мар луэ улюлюканье мон бадӟым бере. Учке, валай-а со, малы. Бадӟым бадӟым адямиос но вань, соос, лэся, нокытысь кылдӥз-тӥ, нюлэс пыр ми доры кариськиз.
  
  
  Гуртын улӥсьёс вуж нюлэстӥ поттӥз, пинь кадь лобась кыйёс. Шур бызе мувыр адями. Шоркарамы улӥсьёс, мон пумитало.
  
  
  Мар луиз собере-ыштӥське ке. Армие форт-тӥ интые потэмзы понна ӧвӧл, со мыным атаковать карыку, нош ми доры кариськиз шуыса. Кужым палаз ыбылыны кутскизы.
  
  
  Соку со валам. Джером солдатъёс сое чакласа, али уг тодӥськы, мар со делле тужгес но малпа, ӟуч шуыса, соин таосыд ӧз дыр. Табере сое революция ортчиз. Флеминг солдат вылэ потэм калык. Офицеръёс но солдатъёс борды кариське, со понна лулын флеминг луэ. Адями, кудӥзлы луыса кубинецъёс, кужыме али но визь-кенеш но калыкъёс но ӟуч солдатъёс горстка масса котыртӥ пытсамын вал. Кышканэз уг тод али но трос адямиос.
  
  
  Кесяськыса, пуртэныз шонаса, солдатъёс пыраклы сьӧры тӥрлык атаковать карись. Трос курадӟонэз. Эшшо но тросгес кужымез борддор штурмовать кариз кутскиз. Кузэн-озь сое со ожмаськыны, юнматскон изкаре, ыбылӥськон дыр уз быры. Таяз получас уг кошкы ни. Адями, укно пыр пырыны пыр но борддоре, капка пыр пазьгиськизы. Мон соос пӧлын луо, кубинецъёслэн, мон ӟуч «кенешчиос».
  
  
  Вырӟыны но военной стройлы сформировывать отчы, кытын ожмаськон флеминг чакламын. Со оскиськымон винтовкаос но священнике отсалютовать пус. Соосты, тодӥськом, малы отчы потӥз флеминг, кытын мон адӟи ачимлыксэ правительстволэн отельын.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 15
  
  
  
  
  
  
  
  Мон одӥгзэ уг аэропортын самолётэн лобӟи ӧйлась. Судноос вал одӥг гинэ гавань, отплытие дась. Вань пилот кунгожсьӧр, офицеръёс но «кенеш» но шаермылэн вуттэмын дуре кельтыса, кызьы нежеланный иностранецъёс.
  
  
  Эффективной флеминг октон-калтон кутскиз. Нош ик изкарез вормыса тони выжыям кошкем. Семьяосты ӧтё но юртазы улыны флеминг хаммонд вуиз. Со кошкиз, нош ик аэропортэ движение понна умоесь кадь гинэ усьтӥськиз.
  
  
  Гожтэт ыстон-митзи ӵош мыныны. Со сярысь вераны куриськомы пизэ дэйви майамие кунокуаын ке, кытын соос уло, мар со отын кыльысал, дыр азьланяз приказ уг басьто.
  
  
  «Чеберлэсь но чебер луид, вылысьтыз похороны церемониальный тараен ватэм сойер»; гожтэ со. «Шутэтсконо, мраморлэсь, со кытын ке катакомба-ын».
  
  
  Со арня кылемын на, мед юрттоз Флеминг ке, каньылгес. Нокыӵе ужпумъёс но уг луы ни, но мон ӧй юртты, каньылгес эмуос. Отпуск асьсэды та выжы луэ.
  
  
  Вашингтон вуэм бере сое, ас нылзэс кулон азяз разглагольствовать хоук сойер сярысь. Сое куризы, соос дорын ватэмын. Соос ишанъёс сярысь верасько тараен эмуос ӧвӧл на. Хоук ужпумъёсты сэрттозы монэ лэзизы.
  
  
  Вот йӧн вера тараен но солэн подвигез сойер буйга. Пырак со вылэ бадӟым тау эмуос но адӟыны возьмало, кӧтӝожзы но йыркурзы ма сойер вылӥ люкетъёслэсь пӧрмемын.
  
  
  Эмуос митзи со сярысь уг мадё. Соос пӧлын кулэ ӧвӧл война кутскиз но мафия. Крем вылын сӥзэ басьтӥзы ке, нылыз отель, со малпасько, быгатоз-а со та. Сойер выльдон чотын капчиен барыш ачиз томас компания тыриськыны быгатоз, но, оло, зӥбытгес но улонын улыны быгатыны митзи табере бизнесэ кошкысал.
  
  
  Со сярысь вераны солы кык толэзь. Хоук мон шоры учкыса, ноку но ӧй кылысал та азьло кадь нимаз, Сойер но, лэся, туж-туж впечатлевать историяя, со сярысь вера nen.
  
  
  Мон одӥг Хоук бере кылем, банкаысь чиньы джером пукон вайиз. Нах Хоук шоры учкытэк, банкаысь арахисовый вӧй вылын кадь. Собере соослэн выросъёссы паськыт, со вӧзын поныса, Гарднер Митзи записка. Нах соос шоры учкыса, нош собере мон шоры учкиз. Мон ӧй адӟы, ку ми улын одӥг быг пергаментный мед вырӟытозы. Со гинэ ӧвӧл кыньыртэмъя.
  
  
  "Мон тонэ яратӥ ужъёсыз.'- Со вал огшоры ачимлыксэ спа-голос. «Тани мон тыныд возьмато отчёт».
  
  
  Кутскизы соос ӵош коньдон. Стюардесса; - мон юн оскисько, малы Джером сое виизы, нош со ваньзэ на ассэ эскерыны быгатэ. Тюрьмаысь проинспектировать Флеминг луыны кулэ. Шедьтослы соос пӧрмизы кунокуа понна университетысь лабораториын. Обзор сётиське, собере уж тони хронологической вормыны бездыт ымнырез.
  
  
  «Тодӥсько на, со понна кык часозь та сярысь сильтӧл», - шуиз со Хоуку. «Дыр тырмыт мед возьматоз шуыса, солэсь эн кышка, представлениос но трос сёто. Тунсыко, маин уло мукет люкетэз шормуӵ врасплох пегӟоме, самолётъёс но корабльёс со вылэ дырыз дыръя вуттозы шуыса кышкатэк ас интыяз озьы уг быгатӥськы. Телефон пыр жингыртыса, со быгатоз? '
  
  
  Та луоно вал. Куазь бюро жингыртӥз со, одӥг-огез котыре мон но монэн герӟало, со отын ужа. «Джим, тон сярысь юаз ке кылем арняе лек тӧл вылазы басьто?»
  
  
  Мар пумыз мукет вал-со вылэ карган кельше. «Вуриськись басьтон, Ник, укыр бер-а шуыса, мае ке но утё. Эшез сое ӧз адӟы, ӧз лобӟы-со вылэ дыр Гранд-Лаклэр. Дыр вуиз со доры, юаса кадь мон басьтӥллям, луоз, ваньзэ йылпумъяса. Сильтӧл ми ноку но уд адӟы сокем ӝог вуиз. Но таяз тулыспал! Ми но азьло ик шӧдо уг ной ».
  
  
  Со малпай, мон визьтэмми шуыса. "Ной мар сярысь тӥ тодӥськоды-а?"
  
  
  «Сое мон наблюдатель та ёросын. H. A. N. O. (Ной) кодовый та букваосты ачимлыксэ. Чертовски со умой. Со озьы ик котьку азьпал куазь ӝог, мон кадьёсызлы но. Кызьы озьы? Ӧжытак йӧспӧртэм вазьылы.
  
  
  'Ной .. . номыр но сыӵе-таӵе. Тау.'
  
  
  Соиз трубказэ ошемын. Мукет хок понӥзы. Ачимлык куараез пеймыт адӟиське. «Верано ке, соосты дырыз дыръя та сярысь, соос туж бадӟым изъян предотвращать быгатэ. Тросэзлэсь улонзэ утиз луоз ».
  
  
  «Мынам агай-вынъёсы но, бадӟым шормуӵ вылэ шедем океан мукет пал ки», - ватсай мон.
  
  
  Ворсамтэ ӧстӥ потыса но, со понна аслыз офисэз-каллен чал-чал. Ялан эшеным ӵош туспуктӥз метеорологической удысын бадӟым океанысь. Та сильтӧл но ӧз шузимем патрет, вудур шормуӵ вылам куашказ но, соослы дыр ӧвӧл. Вазь шторм эшъёс уг адӟы-а?
  
  
  Тросэз со сярысь уг но малпало тырше та сигарет кенжытӥз. Сигарет сое куштӥзы. Дряхлый мон кутски та уж лэсьтыны?
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Книга сярысь:
  
  
  
  
  
  Трос китай адямиос вием мурт ... амалэз умоен лыдъямын вал ассасин пурт, гольык ки вискытӥ мукет.
  
  
  Американскойзэ мукет бадӟым калибр мафиози револьвер, динамитлэн ӟуч адями виись кутыны.
  
  
  Одӥг гинэ озьы ке но адями вал, сое виён амал вань практиковать быгатэ. Ачимлык киллмастер ӧтиськом !!!
  
  
  Та радазы кутыны луоно картер нику ӧнерезлы ас вань шуыса, расправляться корасьёсын ӵош, сюресъёс вылын со пумита-со доры «Кремлёвской досье».
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Герӟеттылэн испанский
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Герӟеттылэн испанский
  
  
  Лушкем ужась америка штатъёс сӥзисько службаен герӟалоз
  
  
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  Та Хоук вал, со но амало луэмез. Соослэн бадӟым практиказы дорын ӧй вал, таиз, ӧй но сое улонын, тае но формазэ устоез луиз ке.
  
  
  "Тон куасэн нискыланы, N3?" юамы ми соин телефон пыр.
  
  
  «Веран, со куасэн нискыланы. Тужгес но умой ке, тазьы шуыны луоз»
  
  
  «Куасэн люкало. Тон Испание люкаськылӥзы».
  
  
  «Сложной испание куас вылын ворттыло, - шуи мон. "Дун-чылкыт лымы"
  
  
  «Юнматон. Сьерра-Невадаысь. Берыктон. Букосъёс гурезь».
  
  
  "Я, луыны быгатэ, дырын-дырын лымы мынэ ..."
  
  
  «Тӥледын ӵош луоз».
  
  
  "Лыжникъёс озьы-а?"
  
  
  «Фантастической чылкак. Озьы бере наркобизнес экспертъёс. Наркотикъёсын нюръяськонъя управление казначействоын-тӥ арендалы басьтӥзы».
  
  
  "Лымы тылобурдоосын?"
  
  
  «Туж шулдыр. Тонэ пумита кык курорт вылын бергатыны луэ горнолыжный Сьерра-Невадаысь».
  
  
  "..."Шуэ?"
  
  
  "Sol Nieve y".
  
  
  «Перевод:« шунды но лымы / Ӧвӧл, сэрен. Мон малпасько, кин ӝыт? »
  
  
  «Тон вераськомы бергес. Нош санэ дыр сям тӧлӟемын-Диего Энсенад-ын».
  
  
  "Энсенад?"
  
  
  «Пичи Калифорния рыбацкий городок улӥзы».
  
  
  «Мон тодӥсько, мар со сыӵе, но мон тодӥсько, кытын со. Ачимлык но соослы нимысьтыз зынэз тодэ. Кыӵе кусыпъёс городын куасэн бызьылонъя доры луоё кыр дунне вал-а?»
  
  
  «Тонэ отын пумиталозы Казначейство агентам».
  
  
  "Э."
  
  
  «Лякыт вал со. Опыт кулэ вал мон сое».
  
  
  "Со?" Мон нервной центрын гырлы жонгетэ.
  
  
  "Ee."
  
  
  «Мар та? Со понна наркоманъёс утись луыны кулэ?»
  
  
  «Тон адӟид-а кулэ-а, мар-а быдэсмытэк пумиськон».
  
  
  "Встреча?"
  
  
  «Ёзъёс пӧлын но со котыр пазьгиз турцилэн одӥгез-Корсика-а-калифорния. Соослэн кырӟамзы потэ. Сое кылэм музыкая-озь ке но потэ, ньылон эмуос сӧнэз кадь».
  
  
  "Сэрен-а, куддыръя тон -..."
  
  
  «Солы ӧй вера! Адресъёсын - Ла-Кас-Верде. Хуан Ривер Юаны».
  
  
  "Нош собере?"
  
  
  «Вашингтон сьӧраз нуиз со».
  
  
  "Куке?"
  
  
  «Самолётэн энсенад вуоно вылтӥ».
  
  
  "Шонер." Со вакчияк мыжгаса, мон уг адӟы.
  
  
  "Николай!" Хоук шокчиз. Мон со шека легкомыслие-ын.
  
  
  Соиз трубказэ ошемын. Собере филиппины ваньмыз соослэн ужзы шоры, соос зынзэ перезрелый кокос, со поттэмын Сан-кык нунал азьло Диего гавайи вань. Перегиб психикаяз со мозмыны кутски гинэ-ын напряжениез но, кужымез. Ноку но виыны уг яра, со аслэсьтыз файлъёсты Меса квота.Соку.
  
  
  Вань та чебер вылтусыныз ваньзэ куштыса, йыр котыраз - чебересь звездочкаен ӵош юрттэт стайка санэ-телесериалын Диего туспуктон понна. Нош али...
  
  
  Со клерк жингыртӥз, со мыным туж ӝожомиз вал сяськаослы воштӥськонъёс сярысь верано, бадӟыматэм планъёсты шаплыосыз, но курыны, со понна мон лыдъяса дасяны. Собере со аэропортэ жингыртӥ но тодӥ, час но ӝыны пыр потӥз вуоно энсенад самолётын.
  
  
  Йылсо кароно ке, со аслэсьтыз лулзэ, та гинэ сое лэсьтыны быгатоды.
  
  
  * * *
  
  
  Калифорния улӥзы - та быж, - ысь Калифорния свисать асмурто. Тыдӟыны, нокин уг тоды, мар таин кароно. Трос аръёс ӵоже та предметэз сша но мексика куспын ченгешонъёс вал. Собере толэзь торг пӧлысь тросэз-но басьты со понна музъемез кыр дунне, пумаз кожалод кесэгез соглаш мексиканец.
  
  
  Нӧд вылэ со пичи но пичи пукон тыбыр вылаз киськало откидываться гуртъёсын возиськемын аэропортозь вань сюресъёс-тӥ полосаез энсенад рыбацкий улэ. Кыл вылын возьматыны делле тужгес но «сюм» яке «пичи шур», тунсыкъяськонъёссы ке тӥляд тунсыко чыры-пырыос.
  
  
  Со дун-чылкыт ӵошкыт яркыт шунды потэм сямен, сокем кужмогес луэ яркость, мар мон точка солнцезащитный дӥсь.
  
  
  Выль такси «Мустанг» операционной каланчае пырон ӧс дорын сылэ, водитель соосты ӧтё но, со понна городын ачимлыксэ нуиз. Чуръёс пыр шобыртэм сюресъёсты ортчыса, саваннаосын, кӧйёс но нюлэс люкмесэ ӝокаса, мон потӥ городлэн ульча валтӥсь, пумыз.
  
  
  La Verde Casa - вож буёло луыны кулэ, солы луыса, мон кельше-испанский вань на ке, аслэсьтыз выжы ыше - быре, асьсэлы но лайм луоз делле пастельный-пумаз интыяськемын провисать блокме, кытын со кылле-а, пыжыны, кенӟалиос изъёс вылын кадь.
  
  
  Солы таксиез-тӥ сотэк, сумкаме кутӥсько но, вестибюльёс ортчиз. Собере югыт пеймыт яркыт шунды мотель кромешный вал, нош мон адӟи, кызьы лэсьтӥське мыйыко подросток тусыз, пе, мон татчы тунсыкъяське. Телефон трубкаез но, кизэ шонтэ со гуртэ эмуос басьтӥз.
  
  
  «Ливие». Та нылъёс дорын кыӵе ке миниатюрный коммутатор.
  
  
  "Тонэн ӵош мон уг быгаты хуана ривера сеньоритазы керттӥськод-а?"
  
  
  "Мед сярысь." Тэшкылиос кылӥськоз-а, но кузь кульчо.
  
  
  «Ливие». Таосыз нылъёс мукетэсь вал.
  
  
  "Хуан Ривер?"
  
  
  «Со».
  
  
  "Тон вераськиськод-а англи-ын?"
  
  
  Дауръем луэ. "Джесс?"
  
  
  Со, синзэ кыньыса. Талы луыса котырысь миссия одӥг сыӵе луыны кулэ. Со, йырме шонаса кодовый но фразаосты вераку, уг шӧдӥсько тыршо абсурдность:
  
  
  «Пукро - со тямысэтӥ толэзь-ар».
  
  
  «Прощение куроно? Эх бен! Соку кисьма улмо».
  
  
  «Чебер нылъёс! Та Джордж Пибоди». Та ним выллемгес бызё вал монэ, мон но ӧй ачимлыксэ хоук воштыны курыса. Мар луиз тазьы монэн вань на Пибоди Джордж.
  
  
  «Эх, Пибоди сеньор». Кылем шумпотэмын вал со, акцентэн ыше-быре шуыса. "Тон кытын?"
  
  
  «Мон вестибюльёс», - шуи мон. "Кулэ-а ӧвӧл-соос лыктозы?"
  
  
  "Ӧвӧл, ӧвӧл!" - ӝоген шуиз со. «Мон улӥ».
  
  
  «Барра-ын», - шокчи мон, вестибюльёс учкыса ӧр туж пеймыт, кытын пиосмурт понна стойкаос точкаосын-а ӵушылоно.
  
  
  Со, баре мыныса, берытске но пеймыта доры. Мон шоры учкыса Бармен. "Сеньора?"
  
  
  «Сауэр Писко», - шуи мон.
  
  
  Со шонтэ
  
  
  
  берытскизы но, тазэ мед лэсьтозы.
  
  
  Со шӧдэ кадь, мыным омыр небыт секыт вырыны бере, милемыз ческыт лимон-озь выль ивор вуттыны. Сое адӟыны но веськрес бинисько, темноглазый, кызь вить ар темноволосый нылъёс, люминесцентный ёросысь вылаз бездыт-тӧдьы куэз сое вумульы-вылон выр.
  
  
  «Джордж», - шуиз со сямен испански. Кельше вал та «Хор-хэй».
  
  
  "Хуан?" - шуо, сое, зэмзэ вераса, ачимлыксэ полпути куспын «h» но «w».
  
  
  Со кизэ мычиз. Таиз соослэсь басьтӥллям. Собере сое, борддоре столик дораз возьма.
  
  
  Ми лыктӥм. Соослэн синмаськымон вал, женственный но туж чылкыт. Мугоры луоз чебер но бурдъя формаез Ee. Пыд но Ee. "Вуж ӟеч Душес!" Малпаз со. Со понна нехарактерный кадь!
  
  
  Мон таӵе шудонын.
  
  
  Соин ӵош чай йӧ заказать карыны, азьпалагес мыкырскиз но, креслоын интыяськылӥз, чиляло соослэн синъёссы. "Табере. Ваньзы возьмало, мар та?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Понятиосыд ӧвӧл. Вашингтон проинструктировать кивалтӥсь мон ачим».
  
  
  "Куке?"
  
  
  "Туннэ уй."
  
  
  Ымныр со буш вал. «Нош сое возьматӥз туннэ ми татын ӧй вал»
  
  
  "Es verdad".
  
  
  Со ымысь приоткрываться. «Дыр ӧй вал... понна соку» ымысь со тып ворсаськемын.
  
  
  "Ма, Хуан?"
  
  
  Ымнырыз льӧль луэ. "Мынам со olvidado".
  
  
  «Тон вакчи тодэ ваён», - шуиз аслыз но мон допивать сауэр писко. «Чебер агуардиент», - малпай мон. Куке-соку ми доры лыкто Писко, Перу.
  
  
  Со султӥз. «Чемодандэ люкад, Хуан. Татысен ми вуоно рейсэ потӥз».
  
  
  «Нош-а мар-а тыныд кулэ-мар сярысь тодомы миссия...»
  
  
  «Наркотикъёсты», - шуи мон.
  
  
  «Одно ик, соос наркотикъёсын сярысь»
  
  
  «Музъемвис зарезь но. Мон райын, Испание».
  
  
  Ым буква сое кылдытӥз «сярысь».
  
  
  "Куасэн нискылало."
  
  
  Йӧ соин ӵош чай юо. "Тодэ вайыны ӧй быгаты, тон-а та?"
  
  
  Но озьы ӧз лэсьты со.
  
  
  Собере со монэ пӧяз. Ee синъёссы ӝуатско. «Ох! Шол, Сьерра-Невадаысь! Отын, кыдёкын гранадаысь, курорт луись горнолыжный первоклассный».
  
  
  Сое учко".
  
  
  "Тон куасэн нискыланы быгатиськод?" юай мон солэсь.
  
  
  Та нуналъёсы та ужпум луэмез понна. "Мар тыныд?"
  
  
  «Туж умой», - соиз ответ чыс-чыс.
  
  
  «Востэм но», - малпай мон. Каньылэн со шуиз: «мон вал лӧптэмын».
  
  
  Мон чакламъя Бармен. Хуан солэн кынемын, синме кыни но со ревматизмен-ын. Со чебер луэ, санэт, луымон.
  
  
  * * *
  
  
  Педло потӥськом ке, ми, югыт пуштонъёсыз, винтовка модос бордысь чальтчыса, сьӧд пась шоры учконэз пумен сое мон доры кыске. Та сюрес вылэ салиськи алла кылле липет пыр адями котыр пӧсь но, мон тодӥсько, мар-а ми сое ачимлыксэ сосредоточивать прицелъёс прицелъёс центрын.
  
  
  Со куспын ик кынмиз. Собере ӧре зымиз но солэн огпал сэргаз хуан отшвыривать палаз, ӧс доры пегӟон проем. Ыбем ульча кузя нискылтӥськод.
  
  
  "Возиськоз-а!" Эй кеськиз со.
  
  
  «Нош, Ник...»
  
  
  "Шыпыт!" - мон прошипеть.
  
  
  Со ӝог бызьыса султӥз но укно доры вестибюльёс. Со ворсаськиз, укноосаз учкылыны. Гумыез чильк-вальк соос нош ик кутӥ винтовка. Магазинын вань чыры-пиосмурт луэмез на липет.
  
  
  Куке со, ас дораз лыктыса, пыӵалэн, со ыбылэ винтовкаос но нош ик ӝутозы. Меӵак синъёсыныз мертчиськиз йырам пу хуан тасырайыны конструкциос вылэ. Табере сое берен ӧс проем пуньырӟыса. "Визьбугор!" Малпаз со.
  
  
  Со синъёссэ ик ӝутыны ке, пиосмурт ышиз-быриз.
  
  
  Со кылӥз пыд бызьылыны. Солэн, сьӧд костюмъёсын адӟи но укно адями тузонэсь пырыос-ын, выллань учко, ульчае пото но магазинысь со интыосты, кытын мон возьмало снайпер.
  
  
  Отель котыре со бызьылэмен, Хуан ойдо, мед кылёз со пушкын но, магазин чыры пагӟаос кузя тубыса, вылӥяз кык этажаз.
  
  
  Бере кыльылэ со. Кошкиз со.
  
  
  Липет вылын номыр но уз кыльы, - папирос пумзэ трос но мексиканский сомбреро сяна, магазинын кык нунал улӥзы вазь басьтӥз.
  
  
  «Иностранецлы», - шуиз кык магазин, зӧк кӧт но пальпотӥсь ымныръёссы пиосмурт. Гонсалес.
  
  
  "Мо?"
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  "Тон ачимлыксэ гожъяны быгатӥськоды-а?"
  
  
  Пельпум гонсалес кырмизы. «Аслам быдӟа кеме. Курень йырсиеныз. Курень синъёсыз. Урод-а пиосмурт-а. Лулсэр».
  
  
  Та вань.
  
  
  Кунокуа со пала нуыны хуан вестибюльёс, ми кема возьмамы ке, аэропортын мон такси басьтӥ но нуисько.
  
  
  «Татын соос кык нунал азьло вал», - шуиз со эгей.
  
  
  "Озьы-а?"
  
  
  "Кызьы тон татын кемалась-а?"
  
  
  Тура."
  
  
  "Малпа, соос валаса-а, тон кин?"
  
  
  Со сюбег синъёсы. Со берен та ултӥям кадь. Латинка вал сое, трослы чебергес но тыл. "Мон малпасько, озьы уг!" - возмущенно шуиз со.
  
  
  Малпаськоды таин солэн уз вунэты.
  
  
  «Мар кариськод тон-озь ужа ке, тыныд кадь-тӥ задание мугез герӟаськемын та?»
  
  
  «Препаратэн шапык».
  
  
  "Та пиле-а?"
  
  
  Соин шонтӥ, синъёссэ лэзиз.
  
  
  "Вань-а та?"
  
  
  "Мед луоз". Ангес вздергиваться со адӟонтэм.
  
  
  "Одӥг кошкиз-а?"
  
  
  «Оло, озьы но, - шуиз со уклончиво.
  
  
  Соин, магазинэ пырисько но, ӧсъёс йылэ чыры-проем адӟисько.
  
  
  «Мед луоз», - соглаш луи мон. «Мон малпасал, озьы быгатэ шуыса».
  
  
  Солэсь йыркурен ымнырдэ скривиться.
  
  
  Со понна куэм гырпум ee. Лыктыны таксиен. Шуд, Пуро Ник. Энсенад Taxicab компаниез утьыны.
  
  
  «Мыныны, Хуан. Вуоно дугдонниосты, Вашингтон, колумбия округысь».
  
  
  Туж авторитарный. Туж быгато.
  
  
  Чуланэ каньылэн со такси, чебер пырыос чилясь макесъёслэсь. Нош таиз уг адӟы мон ӧжыт.
  
  
  Кык
  
  
  AXE панельёс Хоук консоль кинозалын управление сьӧрын пуке, кнопкаез зӥбиськод но тупась диск. Одӥг кнопкаез тусъетъёс понна куара. Одӥг бирды лента понна. Прямой трансляциос понна одӥг кнопкаез понна одӥг кнопкаез 16 мм. плёнка. Одӥг кнопкаез понна вуж сьӧд-тӧдьы фильм.
  
  
  
  
  
  
  Слайд понна одӥг кнопкаез. Оло, сётод шутэтсконэ потӥз ке тон, синъёсыныд, куараеныд небыт понна нылкышнолы одӥг кнопка, озвучивать интеллект дунъет.
  
  
  Огшоры вераськон вераськон вал та дырозь. Со пыргытъяз, вань та йыр котыр. Со гинэ тодад возь, берен зэм но берен хуан визуальное ривер быгатэ шуыса. Ну мар ке но со адӟиськиз азьвыл ик малпанам югдуратэм, сюлмаськизы но протестировать вайиз.
  
  
  Но солэн чебер, но мыным кельше нылкышноосты чебер. Со малпаз: «быгатысал ке, солэн гинэ куараез со ӵушылэ, книгаоссэ душеслэн кадь ӵушыны быгатоз, солэсь кылем уг поты».
  
  
  Брылев копак кысыны, экран вылын суредъёс но, мон азьын вал, солэн тусбуезлы-тол бабай вуиз выре вылын ӝуштэ.
  
  
  «Энрико Корелли», - небыт куараен вераны нылкышно вылэ суред, экран вылэ учыралод. Та туспуктэм-а выре вал, азьло дас вить арзэ лэсьтэмын, пуштытъязы-тӥ люкет векчи но кыӵе ке бадӟым-лэсь трос туспуктэмъёс. Ватикан ротондаын фоновый сцена вал.
  
  
  «Патрет кылсярысь, 1954-тӥ арын», - азинтэ куара. «Та берпуметӥ туспуктэм корелли возиське. Ачимлык понна бадӟым коньдон вал басьтӥз туспуктэме кылё. Расследование доказать карыны уг быгато, мае мафия казна коньдонэн лэсьтӥзы. Талы соку но, шуыса оскиськом».
  
  
  Солэн туспуктэмез кема но сак учке вылын. Ымнырзэс мукет пала номыр уг висъяськы. Ымныр тусыз туж огшоры вал: йырсиез сьӧд, ангес юн, ымныр тусыз-тэк пӧртэмлыксы. Со ӵыпемын, ачимлыксэ, умой луэ кадь, но со пазьгем котырысь пичи пырыос луэ таӵе тысё плёнка трос пол озьы бере, мар мон отын ӧй вал-а, ӧжыт-а, мар-а со быгатэ сосредоточиваться-ын.
  
  
  Мелькнуть мутусэз экран вылэ. Та карта Корсика луэ. Котыр ласянь гож Басрия Город луэ.
  
  
  «Лӧсъяське, мар-а татын улом корелли энрико, Басрия пригородаз-ын, Корсика, виллаяз, эпоха наполеоновский пуке. Кык медо вал но штат со дасо возьмаськисьёс. Тина нимысьтыз улэм кышномурт сое Бергсон.
  
  
  «Ньыльдон вить арес али Корелли. Со итальянской Римэ ужа правительствоын, кӧня ке толэзь ортчыса, нош поттыны луэ. Со вал кышнояськеме кема ӧвӧл, нош тыын пыктос ачимлыксэ, кышномурт кулэ ке, Корелли уг ужа. Лушкаськисьёсын ӵош ужаны кутским но юрдонэз член фальсификатор шайка со вылэ - улляло штат котыр огазеяны, сицилия но мафия вордскем член луэмез Нью-Йорк но Чикаго. Со понна соос тужгес умой но ӟеч ужбергатӥсьёсты силовик шталь. Кылдо аптекае сьӧлтэт луоз ке, пыр вал ог со нырысетӥез адями, кудӥз усьтыны ӧр точка, Неаполь-лэсь кыдёкын ӧвӧл.
  
  
  «Сяськаяськись наркотикъёслэн вотэсазы 1960-тӥ, жильы пумъёсаз вань фигураос но та дыре мафия корелли шталь ошмес доры.
  
  
  «Выведывать дусыменыз ӵош со пӧртэм вал со. Ачимлык одӥг быдтыны турттӥд ке, сое мукет куштӥськем кышномурт кучыран ee. Бергес соосты неаполитанский кожаз выйыны шедьтозы».
  
  
  Карта быриз, шукрес чебер яхтаез но цветной кузьдалаез ог 180 фут слайд экран басьтӥз.
  
  
  «Та корелли прогулочный яхтаос, Lysistrata. Солэн флагъёсыз улын уяло Францие. Астэ кунмуртэн лыдъяны Корелли Корсика, Милан вордскем ке со».
  
  
  Бадӟым экран вылын кылдытэм суредъёссэ табере вилла.
  
  
  «Корка Корелли. Кыкез соос вань ке, мугор возьмасьёслэн ачимлыксэ утьыны, ялан поместьеоссы патрулировать полдюжины ачимлыксэ боевик».
  
  
  Выль суред гомӟиз. Турын мугорыз кылле. Соос полын ыбыло кӧня ке. Шӧй тодмантэм луи, лысьӧмъёсы но адямилэн тусыз, солэн малпамезъя, мар пуля сое шедьтэм, со пӧйноны вал - огшоры пуляос, ныр вылаз вандэм губиез кыретэз думдум x. пуля букваослы пӧрмыто, формаез куашказ ке, муг шедьтод .
  
  
  «Та нимъёс франциысь Ференк Емил агент луыса. Вот со корелли вилла пыртэмын, озьы ниманы поместьеоссы. Вылды, патрулья но шараяны луиз, со вие».
  
  
  Собере экранын туспуктэмъёс калыктэм вуылыкумы, гуртэ инты, кыр дуннелы укшаны. Полина фигураос доры матэгес, вӧзам тополь сылэ быдӟым Ломбардия, котькудӥныз одӥг писпу быдӟалаез луд синмо. Сое лыдэ басьтыса, лыдпус будоз кадь, адӟыны луэ, пе, тодымтэ муртлы арлыдызъя, ӝужытэсь, юнэсь но трос тыремын. Син азяз вужеръёс луэ.
  
  
  "Энрико Корелли. Та суред туж матын, кинлэсь ке дас ар понна берпуметӥ удалтымтэ патретэз. Снимок вылын полина юалляськонъёс юрттэт луэ телескоп вырйылэ огпал точка кышкатэк лэсьтыны. Неотличимый ке, ымнырыз, мугорыз четко адямиосты адӟыны луэ . Компьютерный сямен дунъяны, ог аленка лэсьтэ 182 ачимлыксэ, ӝуждалаез - 6 фут, шонер пукыны, нош тазалыкез - война йылпумъяса, синмаськымон ".
  
  
  Экран сьӧдэктӥз. Кино собере аналтӥз. Та сцена вылын луиз пляжен, кытчы, Ривьера французъёс вылэ. Блондинкаос луо вылтӥ миниатюрный потрясающий бикини, макес ӟечыратъяй, кузь йырсиез но тур югыт пельпумъёсыд вылэ. Со куспын берытскиз но дугдылы кадь кин ке вазиз со. Камера учкиськод но, соос пальпотыса.
  
  
  "Вубуртчин Бергсон. Эй, кызь куинь арес. Швеция вордскемын, римын-а со выжиз, кытын нах вакчигес луэм, нош кинокарьера пишмы.
  
  
  
  
  
  Собере, кык ар талэсь азьло, сое, швейцарие выжиз, кытысь уксё манипуляция пыриськыса, вылды, мафия понна яке кыӵе ке огазеяськон мафия мактал. Кутэ сое, но озьы ик судозь ӧз вутты. Вералэ, киязы-а мар-а уксёлэн бадӟым люкетэз вамен потыса, киосызлэсь кужымзэс бызьылӥсь эй швейцарский юрттэ.
  
  
  Собере солы ӝоген яразы та юртын Энрико Корелли. Со Корелли вылэ пырыны ӧвӧл, нош со ялан христиан ачимлыксэ. Со вераз швед, француз, итальянской кыл но испанский, нош англи кылэз озьы. Iq-эныз Ee, шуэ кадь, 145-тӥ фактической тест результатъёс кылдӥзы, лэсьтэмын, куке банкъёс сое уже кутыны швейцарский сярысь заявлениоссэс басьтозы. Со усто лыжница ».
  
  
  Бамалтӥ куасэн вылын кинокартинаез табере со ворекъя. Со лыдъя луыны кулэ, маин соос тужгес умой луоз. Паймон, мар бамалын ортчиз тол толэзь потэ эй горнолыжный; лэся, спортэз яратэме.
  
  
  Экранын кылдэ мукет мутусэз. Со дуннеысь меркатор гожен возьматэ проекция, матысь ысь озь мыно шундыӝужан Турция, сицилия-озь турцилэн, Сицилия-ысь озь Корсика, Ривьера-озь, корсика вуылыкумы, собере нош Португалия, отысь кубаын. , собере центральной мексика, собере нош санэ а-калифорния диего-ын.
  
  
  Эмъюм жильы.
  
  
  "Кӧня ке ар понна берпуметӥ трос воштӥськонъёс ортчизы наркотикъёс жильы основной тырон. Кызьы правилоосты, вылысь наркотикъёсты но шедьтыны секыт кутски шундыӝужан, шундыпуксён, зарезь пыр Музъемвис, кытын со обрабатываться. Таос вылын эскероно юнматэм жильы Корсика, азяз гинэ ужан ривьера кулэ луись дугдылонниез. Кубаын ортче наркотикъёсын но азьланяз дугдылонниосты одӥг берытскем, собере куинь корсик: Португалия, алжир яке марокко.
  
  
  Выль карта. Корсик нош ик возьмаз сое.
  
  
  «Сётъян пунктлэн гож доры кыстӥськозы но, таиз берпум статистикая собере берлань назначение матысь шундыӝужан, шундыпуксён палаз. Шундыпуксён палась коньдон лэсьтӥ, татчы, кытын звеноос куспын люкиськыны собере соосты пыргытод».
  
  
  Карта вылын полина нацеливаться, поместьеоссы басрия корелли пригородаз возьмало, кузь кружок.
  
  
  "Рико Корелли - адямиослэсь жильызэ эскером. Соин ӵош сицилия басьтыны приказ, кытын эскерыны мафиози воштӥсез ӝыныез шундыӝужанпал куашказ. Мукет дон эскерись люкетсэ, шундыпуксён палаз пазьгиз, плюс вӧлмытон."
  
  
  Суредъя кысэ, ӝуатске но сергей.
  
  
  Куд-ог дыръя мон шып пукисько.
  
  
  Ньылонзэ тазатыны Хоук "Я?"
  
  
  «Тунсыко», - шуи мон.
  
  
  «Академической», - шуиз Хуан.
  
  
  «Мон соин соглаш», - азьланьтэ со.
  
  
  Хоук нахмуриваться. «Брифинг та гинэ».
  
  
  "Корелли насчет нош-а мар-а?" - Хуан юа.
  
  
  Шоналски но-вӧл поръяськод, синъёсыз кынемын, креслоын Хоук.
  
  
  «Программаен наркотикъёслэсь пайдаез луоз - а мафиози ӝожтӥськиськы», - шуыса хок, пумыз. «Куать толэзь ыстэм адямиез солань пушласянь кутскыса, йырвизь медаз сӧзнэтсэс эскерыны. Сумма Корелли басьтӥзы тросэз - укыр трос, США-Дон кыл. Учреждениос малпаны но ӧз быгаты ситуациез секундант сицилийский тупатъяны. Кенешын эскеремын вал, малы кошкеме корелли луыны кулэ. Одӥг адями келямын вал, со понна, шуккыса, нош со пыр быриз луд синмо. "Тон адӟод, мар луоз тазьы нимало окопный агент, поместьеоссы сое пыртыны турттэ.
  
  
  «Вубуртчин соку малпай, вылам урдскисьёс бергсон мафиози капо корелли пыр. Детектив, юнматэмын соос, Швейцария пыр, одӥг пол сое арестовать карыны туртто Басрия сямен швейцарский вуж янгыше уськытонлэсь. Тина Но утьыны, возьмась Корелли одӥг пыриськизы. Собере со потэ ас близлежащий сыщик k пляж, ачимлыксэ думы тубон витё лэзьыку но, медам выйиз. Корсик бызьылӥсь куштэм адямиез но, ноку но медаз вуы ».
  
  
  Соос киоссэс ӝутӥзы.
  
  
  "Ник?"
  
  
  "Кытысь мон тае тодӥсько?"
  
  
  «Мон корелли шуоно».
  
  
  "Напрямую?"
  
  
  Хок шокчиз. «Асьмелэн адямимы луэм дорын, матысь Корелли доры, сое адӟе ке но ноку но уг ачимлыксэ. Корелли ужрадлы кичӧлтон сёто ас вылтӥ».
  
  
  "Малы?" - Хуан юа.
  
  
  «Соос шуо, пыраклы кошкыны потэм шуыса».
  
  
  "Нылы но-а асьмеды утёз?" Юаз со.
  
  
  "Фантастической чылкак. Штатъёсаз но пегӟон инты басьтэ".
  
  
  "Черодын лэсьтэмын...?"
  
  
  «Гож командный вань, но жильыос шонер ке, кызьы со ужа».
  
  
  "Кытысь мон тодӥсько, мар соос уг вы?" Юаз со.
  
  
  «Мон уг лэсьты». Азьтэм Хоук син усиз. «Голосовать-а, кытын тон пыро». Хуан-а со доры берытскыны.
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Ас киулаз опыт, - мараны кулэ-а тыныд, ми корелли шонер вераны - нуо мон сад яке дорожкаос вылын-тӥ».
  
  
  Со шокчиз. Куддыръя дикциеныз викторианский безнадежно Хок.
  
  
  Хуан кыл уг учко. "Мон тодӥсько."
  
  
  "Мар ке но тупамон луо?" Юаз со.
  
  
  «Y Nieve Sol пумиськонэ сылэ. Горнолыжный курорт вылын Испанилэн. Та сярысь мон-а тыныд верано?»
  
  
  "Вакчи"
  
  
  Берлань Хоук откидываться. «Вубуртчин арлы быдэ та горнолыжный бергсон курортъёсы ветлоз, нош Корелли соосын ӵош ветлӥськом. Соос ог толэзь отын ортче».
  
  
  "Со мынӥз отчы, Рико Корелли кадь?"
  
  
  «Ӧвӧл. Мон уг тодӥськы, кыӵе со ним уже кутӥське. Нош асме тодӥсько, со ялан ветлӥз-а, мар-а. Корелли но отын пумиськыло потэ».
  
  
  «Пуктэтсыя та луыны быгатоз», - нукыртӥсько мон.
  
  
  «Шол, - шуиз Хоук. «Малы тон татын куара, Ник. Ма туспуктэм вылын ax куара».
  
  
  «Возьман каронын».
  
  
  Со шонтэ. «, Шуом, Корелли мафиози план сярысь тодыны. Шат ӧй вал соос отель, силовик басьтӥзы одӥг номерзэс
  
  
  
  
  
  
  одӥгез наркотикъёсты но экспертъёс-тӥ номеро? "
  
  
  Солэн ангес потирать. "Кызьы ми контактын адӟиды?"
  
  
  Хок шуиз: «ми дорын пиосмурт вал Малага. Sol y Nieve пияш вал со. Корелли лыктэ сое возьмась доры. Адями мон тонэ пумитай малага, со пияш пусъемын луоз курорт. Собере тон корелли ваче син пумиське ".
  
  
  Со шонтэ. "Нош собере?"
  
  
  "Мисс киулаз соку пыриз ривер *
  
  
  "Тон-мыным паспорт дасяса?"
  
  
  «Дор Identification AX луись документъёс. Тон вань Пибоди Джордж вал на, нош табере тӥледыз профессиональной фотограф».
  
  
  «Сэрен-а, кивалтыны но уг быгато, милям коркаямы, со Hasselblad ни!»
  
  
  «Камера туннэ та осконо! Со сяна, тӥледыз ӟеч тодо солэсь основазэ. Нош тон, Ривер мисс, туспуктӥсь пример возьматэ. Вань бумагаосты лэсьтэмын. Собере ih сутӥз, сое асьсэлы кызьы ортчемзэ тодаз возе».
  
  
  "Мон гольык позировать?" - Хуан юа.
  
  
  Хоук шокировать каро вал. Чагыр син ачимлыксэ паськытаз. - Тӥ арын пересь луиз соосын берло, быдэсак зӥбиз, адямилэн обществоын интыез возьматэ чичпотон эрик правилоосты. "Ныл дуно!"
  
  
  "Вылтусызъя позировать но гольык тон?" - ӝоген-юай мон.
  
  
  «Веран», - соиз ответ сётӥз. «Профессиональной пуштросаз. Со рользэ шудӥ бере, со-а шуд-озь ee пыкылэ».
  
  
  Хоука ымныр туссэ воштэ. Соиз туж горд луиз. Агония шоры учкыны люкетыса, со ас кияз. «Ке, тӥ быдтӥды ини», - со йӧтске.
  
  
  Со, мыньпотэ. "Азьланьтӥське."
  
  
  «Мон тодӥсько, тӥледлы пумит кыл вераны уг луы, малы мон тӥ выллем кылдӥз, воргорон но кышно команда кадь», - ӝоген со шуисько, солэн синъёсыз чиляло.
  
  
  "Сэрен-а!" - милемлы вазиськизы.
  
  
  «Мистер миллерс миссис пибоди джордж но сям-Фоллс, Миннесота».
  
  
  "Мон сое яратӥсько!" - буй-буй Хуан шуо.
  
  
  "Мон синазькыль каризы сое!" - мон прорычать. «Та укыр малпаз! Та но кайта ӧтисько!»
  
  
  «Мисс ривер капчи ужаны лэземын, нош та - со кулӥз ке». Нош ик гордэктэм ымнырын хоука.
  
  
  "Мон логиказэ уг ветлы!" - мон ыргетэ.
  
  
  «Бызьымтэ кышномурт, ныл мактал...Ривер мисс»
  
  
  "Мон та-пожало!" - хуан вииллям.
  
  
  « Мед луысал... эшшо но секыт луиз, ой, сьӧры уйиськыса, тазьы шуо, бызем кышномурт кезьыт. Адӟиськод-а?»
  
  
  Со син азям кылле луо. Зэм, сое адӟыса, мыдланьтыса логика.
  
  
  Хок Хуан доры берытске. "Тон умоен?"
  
  
  "Копак." Очаровательный пальпотэ со.
  
  
  Хок шонтӥз мылкыд тырмиз. Собере со мон шоры учке. "Ёрмыса улӥды-а?"
  
  
  Со каргамын луэ! «Та осконо-а адӟисько», - мон усьтӥськиз. «Ми возьыны кулэ, кыӵе-ке сигнал аварийный», - азьланьтэ со. «Мон малпасько, учыре ке, ваньмыз куашка. Утьыны соосты быгатоз мон хуан но ку потэмзэс, озьы ке но мон гинэ».
  
  
  «Асьмелэн адямимы луэм гранада, курортын вань получас ветлонлэсь. Малага ялэмын тон».
  
  
  «Уже туж вылын. Люкаськемъёс та таосызлы яралоз».
  
  
  «Тон котькыӵе ивортонэз келяны быгатозы закодировать, солэн малпамезъя, ортчылыны гранада».
  
  
  «Умой», - шуисько мон. Со, Хуан доры берытске. "Дорам эскерыны шуыса, тӥледлы луэ-а?"
  
  
  Со мон шоры учкиз, собере нош Хок-ын.
  
  
  «Мон малпасько, ӧвӧл-а. Со пумитаз аслэсьтыз киын, мистер Корелли дыр уг пумисько. Соку та удысын со».
  
  
  * * *
  
  
  Умтӥськоз со гинэ-а мар-а, ӧсэз йыг ворсаса лэчыт шуккиськемез бере, комнатаысь комнатае мынам Хуан висъяны.
  
  
  Со султӥз. "Мед луысал?"
  
  
  "Ник!" прошептать со.
  
  
  "Кыӵеоссэ?"
  
  
  "Укно."
  
  
  Со, берытскиз. "Насчет ма та?"
  
  
  «Ульчаын учкыны».
  
  
  Солэн пельпумаз кобураысь назьыльске, кровать вылысь свисать стойкаез. Со, укно доры лыктылӥз, ӝуштыса но вужерын возисько борды ӝиптӥськиз. Занавескалэсь модос ӵыжалскыны люгер, со сак улӥ ульчаын пеймыт.
  
  
  Сюрес вамен сылэ «кадиллак», молодёжных веб-машина быдэс кварталын.
  
  
  Водитель пукись пиосмурт nen ласянь, соос-а ми доры ветло вал. Собере, соосыз учкыны дыр, мукетыз доры дыртӥсь пиосмуртэ ульчаосы пото «кадиллак», берпалзэ пукон вылэ тубаса но водитель короче вераны.
  
  
  «Кэдди» оглюкетэз ӝог ульча кузя мынӥсько но, тор сэрегаз биниз.
  
  
  Нунал со доры вуиз, мыным комната висъязы.
  
  
  "Ачимлык-а тон тодӥськод-а?" Юаз со сл.
  
  
  «Мед луоз. Со, адӟисько, кызьы со син куспын берлань потыны, машина котырын. Со мон комнатаез шоры учке - оло, тон. Ачимлык солэсь ымнырзэ адӟоно. Собере нош дыртоно со вестибюльёс кунокуа».
  
  
  "Кин вал со?"
  
  
  «Адӟи мон, - даллес туннэ ке ачимлыксэ аэропортэз нокызьы но уг. Куке мон лобӟо. Со вал дорамы пичи ку чемоданчик. Со котырын, кудъёсыз ожмаськон тӥрлыкмы луоз оптической прицелъёс-ысь поныса».
  
  
  «Чебер нылъёс», - шуиз со рассеянно.
  
  
  Пауза вуиз. "Мар бен мыным табере кароно?"
  
  
  «Изь мыном», - шуи мон. «Эсьма, ачиз тодэ, мар но со тодэмез».
  
  
  "Уг люкаськы ачимлыксэ тон утчаськод?"
  
  
  «Вашингтон-Ын? Та бадӟым городын».
  
  
  "Ник!"
  
  
  «Изь мынэ, Хуан». Со нунал кошке. "Ческыт Малпанме."
  
  
  Со, кылем, кызьы соос ас ныр улад вуӵыртыса, нош собере соос кошкизы нуналаз. Кык минут ортчиз-а со яке кровать кылэме куаразэс, но со пушкын льӧмпуо куке тубатэк.
  
  
  Собере чал-чал вуиз.
  
  
  Соос укно дорын пукыса, учки, возьмай. Нокин Но ӧз лыкты.
  
  
  Куинь
  
  
  Мон но лапеггес гурезьмы азе пуксе ортчиз взлетный-мерттӥськон Малага кесэглэсь кыдёкын ӧвӧл. Таксистъёс нуо маркаен автомобильёсты но вань европейской миниатюрный формаез пыр городын асьсэды поръясько.
  
  
  Городысь кунокуаын одӥг валтӥсь дугды мон котырысь, укно вылын потыны малага гаване. Суд вал, но кӧня ке прогулочный катеров вузкарон, вӧзаз сылӥсь яке пришвартовывать якорьёс ухоженный гаване.
  
  
  Хуан жади. Солэн аслаз номерез ӝыныя ворсаськыса, лулзэ басьтыны но умметскиз. Али со юртын мыно axe конспиративной.
  
  
  Офисэз вань та пичи корка, кварталаз одӥг
  
  
  
  
  
  
  ульчаез сэрегмы понна но.
  
  
  «Умоятон лэсьтӥськон», - табличка вылэ гласить нунал. "РСС. КЕЛЛИ НО РАМИРЕС"
  
  
  Со, йыгаське.
  
  
  "Es Quién?"
  
  
  «Пибоди Сеньор».
  
  
  «Со».
  
  
  Ӧс усьтӥськиз. Та Келли Митч луэ.
  
  
  "Ӟечбур, Келли, - шуи мон.
  
  
  «Ӟечбур, сеньора». Мон но лэзи, соос мыняло. Собере, выллань уллань вашкала пеймыт коридоръёслэсь куштӥз но учкыны, чакланы солэсь ӧсъёссэ тунгоназы.
  
  
  Со, офис шоры учкыса. Со луэ пичи, одӥгез потрепанный ӝӧк, шкаф ӧс люк картотечной пересьёс но, туалет нуиз. Ӝӧк сьӧрын потӥз но, укноме малага гавань город.
  
  
  Келли тарсгетыны мон тыбыр вылтӥз. «Кызанлэн со тонэ уг адӟы, кызьы тодмо луиз делле сярысь "горд апельсин", Ник».
  
  
  Таяз грециялэн потӥз. "Вить ар талэсь азьло, тужгес но уж вылын?"
  
  
  «Уже туж вылын. Душес шуо, тон лыктод шуыса».
  
  
  Ящикме усьтӥ но, пе, со чебер Bausch бинокль & Lomb 30x, кудӥз кияз задумчиво мертаны.
  
  
  "Мон тон понна ивор вал быгаты".
  
  
  "Ой?"
  
  
  Сое берытскыны но синъёсам точка дӥсяса, мед учкозы гаване. Со, валаса-а, пыже-а, мар-а со понна чакласа ке, со йыгаськиз.
  
  
  Тӥр гинэ кивалтэмезлы куинь ар ӧзгес малага келли-ын. Солэн ужаз ворсаськиз ачимлыксэ, медаз тоды, кин но мар Малага котыр кошко но лыкто.
  
  
  Солэн пельпум ачимлыксэ пыр учкыны. Пристане центраз соос эскерыны прогулочный гаване. Уката заинтересованный со яхтаос туж потэ, якорь сылэ кытын ке посередине.
  
  
  «Куараос но вань, - шуиз со. «Та« Лисистрат ». Корелли Яхтае».
  
  
  Тодады вайытиськомы, соослэсь туспуктэмъёссэс, кудаз адӟыны-лэн штаб-квартираез ТӤР.
  
  
  Мон сое кыскыны биноклез. Со сфокусировать ачимлыксэ. Со устоез луиз; со яхтаос туж умой адӟиське. Экипаж палуба вылын кӧня пӧртэм выре. Ваньмыз шыпыт, зӥбыт дурын вал. Иллюминаторын со валтӥсь радэ палубаез каютаысь кык чур адӟыны быгатӥзы, мар возьмато кык каютаысь лапег палуба вылын интыяськемын.
  
  
  Та туж бадӟым, чебер прогулочный яхтаос. Сиён франциысь флагъёс лопыръясько.
  
  
  Пукон вылын бумага но ас зашуршать Митч Келли кӧчиз. Соосты, тодӥськом, мар со отель, соос шоры мед учкозы ке, мар солы верало. Точкаос сётэм люкаськиз, адӟе со, кин кызьы-палубаяз потӥськод но вылын со брюкиос каютаысь валтӥсь свитер. Кышномурт йырсизэ кузь вал та югыт. Со вал туж векчи кус но грудастый, нош прилегать ӟоскыт брюки, сарвыл но сое гожен макесъёссэ, малпаськон понна номыр но ӧз кельты. Умойгес луоз пыд улаз чагыр нах та брюки. Ee куэз но вольытгес луэ, нош чагыр синъёсыз. Дун-чылкыт шунды вылэ потысалмы, тём-тём интыяз точкаос но со дӥсялоз ih рассеянно кыске.
  
  
  «Вубуртчин Бергсон», - шуиз со шара.
  
  
  Чыртызэс золъяны Келли укноостӥ но адӟиськиз, шунды югыт шоры щуриться-ысь & nb. "Бен, якобы."
  
  
  «Ныл чылкак», - адӟи мон.
  
  
  «Эшшо одӥг аспӧртэмлыкез Ник Картер», - Келли фыркнуть. "Кызьы тон кальёсын?"
  
  
  «Мон огшорыгес-а, мар вераны адямиослы Вашингтон-ын», - нукыртӥсько мон.
  
  
  «Лыкты толон " та», - шуиз Келли, бумага нош ик зуркатэ.
  
  
  Тинаез учкиськомы, со гадьёссэ пельпум бергсон висъяны но веськрес, ватэм свитерен, но мылкыдтэк бинокль лэзе. Сое ӝутӥзы Келли, пукон но тина бергсон сфокусировать ih берыктыса, печатланы со дыре информациез лыдӟыны.
  
  
  КЕЛЛИ. КЕЛЛИ РАМИРЕС НО. 3 ЗАФИО ПАСЕО. БОРТ ВТОРНИК LYSISTRATA ВЫЛЭ ВУОН. ДАСЬ ПОТАКУ. ТИНА БЕРГСОН ПРИВЕЗИТ АЧИМЛЫКСЭ ЯХТА ВЫЛЫН. НАРКОТИКЪЁС ЭКСПЕРТЪЁСЫН ӴОШ КУАСЭН ТУПАМОН ЛУЭ БЕР.
  
  
  "Римской ныр!" - со серем пыр тодаз вайиз.
  
  
  «Та Корелли палбам», - шуиз Келли. "Банально тырмы, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  "Банально тырмы, мед улоз". Римской Ныр азьветлӥсь луоз индеец.
  
  
  «Асьмемыз асьмемыз корелли изгой лыдъя. Тон тодӥськод - ысь мафиози».
  
  
  Выльысь соос шоры учкытэк веран. «Формулировка судить кароно бере, мон малпасько, мон сое пумитаны, мед-а?»
  
  
  «Уже туж вылын. Отельысь-а тон сое тодӥськод. Со гожъямъёссэс келязы ни».
  
  
  "Куке отын улэ со?"
  
  
  «Басьты тон-а со кулэ, вестибюльёс нуназе шорын». Келли час шоры учкытэк. «Тон-а та мында сётэ».
  
  
  "Хуан насчет нош-а мар-а?"
  
  
  «Со витьыны быгатоно. Предварительный та расследование».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. "Ӧвӧлтэмзэ вань ма та?"
  
  
  «Кожйыл Роман кышка. Мон малпасько, солэн тодэмез потэ, но со понна ӧвӧл на отслеживать».
  
  
  «Оло, быгатысал ке, - малпай мон.
  
  
  * * *
  
  
  Холлын нуназе шорын со возьма.
  
  
  Со пырем бере, учке вал вылын синъёс вань нах вестибюльёс, вожпотонэн учкизы кышномурт-а, пиосмурт-тунсыкъяськыса учке. Интыысь ӝӧк сьӧрын улӥсьёс лотариос ачык малпамтэ пӧрмиз.
  
  
  Со, султӥз но со доры лыктэ. «Мисс Бергсон», - шуиз со англи сямен.
  
  
  «Мед луоз», - шуо акцентэн гинэ соосын ӵош капчи. «Мон бере кылиськем. Туж жаль мыным».
  
  
  «Сылӥсь витисько тонэ», - шуи мон.
  
  
  Со мон шоры учке холодно. Фьордъёслэн айсбергын малпаськем со сярысь. "Мыныны, соку?"
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон.
  
  
  Котыр юг-юг шунды, соос выл берытскиз но, мыным потэ, вестибюльёс испанский брылев.
  
  
  «Та вадескын гинэ падвожаз», - шуиз со. "Ми быгатом, ветло"
  
  
  Со, соиз понна но кизэ шонтӥз галантно басьтӥз. Пумлэн пумаз, европа вал со. Ачимлык мон сотэк соослы комментарий сётыны. Син испанский котькуд гожтэт берытскиз шуыса, милемыз ӟечкыласа кык - куанэмын сл, мон вожъяськиськод.
  
  
  «Чебер та нуналъёсы», - шуиз со, мур лулӟыса.
  
  
  "Малага тыныд кельше-а?" Учкиз соослэн ымныръёсазы со приковывать.
  
  
  «Сярысь мед-а, - шуиз со. «Азьтэмъёсты но капчиен татын. Шунды брылев со яратэ. Шунытэз яратись».
  
  
  Со шуиз со
  
  
  
  
  
  но , мыным со сярысь ӧз вераллялэ. "Пыжын кадь ортчиз прогулка-а тон?"
  
  
  Со шокчиз. «Вудур, асьме дорын шедьтӥз шквал Коста-Брава. Озьытэк...»
  
  
  "Нош тон - тыныд эш?"
  
  
  Задумчиво со мон шоры учке. "Мистер Роман?"
  
  
  «Мистер Роман». Шарадаос куртчем.
  
  
  «Тон адӟид-а, мар-а ачимлыксэ матысь дыре».
  
  
  «Озьы мон валай, тон куас вылын ворттылӥсь», - шуисько мон, яхтаос доры лыкто ке, мон понна, бар порт.
  
  
  "Таиз яра мыным." Со пальпотыса. "Нош тон?"
  
  
  «Умеренно», - шуи мон. «Огазе валтӥсь штатын. Аспенный. Стоу. *
  
  
  «Мынисько мон одӥг пол америкаын поттэм», - шуиз Бергсон Вубуртчин, со шуныт, чагыр синъёсыныз шорам учкиз но вал.
  
  
  «Оло, эээ... мистер-а, роман - а мар-а шуод-талы муг луиз».
  
  
  Со серекъяз. Идеальный луозы пиньёсыз. «Оло, зэм но». Со мон шоры учкиз шорам. «Мон малпасько, со чебер, но малы тыныд тупа».
  
  
  Собере ачиз вылын набережная, стойкаоссэ но пумаз сылэ егит тӥ зӥбыт адями, ас кусыпазы тина бергсон доры нуиз. Со но урод гинэ луэ, нош жилистый но кужмо адӟиськиз. Сьӧд йырсиё но векчи луэ, со берга, карандашлэн кадь, мыйык.
  
  
  «Сеньоритазы», - шуиз со. Со кизэ мычоз, юрттыны вольыт мед пичи пыжъёсын ваське моторное эй, причал борды лякиське.
  
  
  «Тау, Бертильо», - шуиз со нуныя. «Мистер Пибоди та», - шуиз со эмуос, мон шоры возьматыса.
  
  
  «Сеньора, - шуиз Бертильо. Ачимлык визьмо но синъёсын пеймыт луиз.
  
  
  Собере со тэтчыса, сое Бергсон Вубуртчин кадь, собере нош ик кошконо бертилло, велосипед басьтыны, яхтаос доры букояды куинь сюлэсь но ярд ассэ ачиз лэсьтӥз.
  
  
  Кожаз шунды шорын чиля, чупчи жуг-бичасько дэрем, мон сӥлез вуэ ке, со лек лобӟыны инбаме, ас забрызгивать вуэн зарезьёсысь.
  
  
  Ми кӧня ке минут ортчыса, яхтаос доры думы вал. Табере солэсь нимзэ адӟыны быгатэм, Лисистрат. Тубат улӥе кыклы гозы вылын матрос мон но учкисько. Борт ас вылаз ӝутскыны.
  
  
  Каютазы валтӥсь палуба вылын, соин салон выре вылэм, сӥлё-виро пиосмурт адӟисько сое, вӧл-вӧл пуко креслоос шутэтскон понна. Со сигаразэс кыскыны, чагыр ӵын ачимлыксэ йыр йылысьтызы ореол кылдыто.
  
  
  Мон пыри. Со султӥз, пилем ӝутске ӵын со бадӟым ужпум. Тина! »- ӟечкылало соос, сояз но, соос пальпотыса ревматизмен.
  
  
  «Мистер Америкаысь Пибоди та-тӥ, - шуиз со. «Мистер Пибоди, э ... мистер та роман...».
  
  
  Со оглядеться. Шикарный луоз Окружение.
  
  
  Серектэ соиз, киме кырмиз. Ачимлыкен юн луыны кужым. "Мистер Пибоди, со поныса, нискыланы куасэн вылэ-а тон?"
  
  
  Со шонтэ. "Мон слалом ужъёсме лэсьтысал."
  
  
  «Вубуртчин но. Соин но, но огдырлы. Куд-ог дыръя мыным nieve y sol ортчиз. Сое тазьы валасько, отын люкаськемын вал-а тон?»
  
  
  "Со."
  
  
  "Тынад эшед-а ӵош?"
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  «Та эшъёс. Соослы пумитан пуштросэз валамон-а?»
  
  
  "Соосты со".
  
  
  "Простой?"
  
  
  «Милям христиан - кышномурт. Со вала».
  
  
  Соосты эскериз "ныр Римской". Вылаз суредэз, кудиз сое адӟоз, солы, валасько, солы капчи луоз, мар быгатӥсько-Рико Корелли. Самой делле вылын, со вал оскытэк, та-Рико Корелли. Яратэ вал-а со арлыд, арлыд асьмеды сокем зол ӧз ке но возьматэ, кызьы асьмеос бизнесявляться почта тросгес пиосмуртъёс.
  
  
  «Американец мон котьку ӟеч кусыпъёсы вал», - шуиз Корелли.
  
  
  Тина пальпотэ. "Котьку но."
  
  
  «Ас шаерам чидантэм жаль мон витё тонэ», - шуи мон. «Эсьмаса, со валалоз, мар тӥ...»
  
  
  Корелли киын ӝутэменызы. «Мон оскисько ветлон ортчиз. Ми висъяны быгатэ ке сделкаос».
  
  
  «Та вань одӥг пумиськон басьтӥз», - шуи мон. «Курортын горнолыжный».
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  "Предварительный ма муген та пумиськонын?" - мон чутрак юа.
  
  
  «Охрана», - рявкнуть, со сигаразэс пурккето. Салонын нап ӵын йыромыса ветлыны кутскизы.
  
  
  «Тырмоз тыныд, кышкай лэся». Со, шуи но азьлань но многозначительно ривненский мыкырскиз. «Оскытӥз, тон, со вӧзын луоз, дыр, кышкаса ужпум ӧй вал».
  
  
  Солэн ымдуръёсаз пальпотон ляб мелькнуть. "Луоно ӧвӧл."
  
  
  Стюард юон вайыса. Сое, берлань откидываться. Пумиськонэ огъя но эскероно луиз. Кунокуаын ке но со герӟаськемын вал огшоры хуан курортной сьӧраз басьтӥз.
  
  
  Мыным юоно.
  
  
  Мон мукет сярысь вераны. Дас вить минут ортчиз. Тина эшшо но ӝутске.
  
  
  «Мон понӥз, кунокуаын тужгес мистер пибоди вуылэме потэ».
  
  
  Со шонтэ. «Тау тон понна, дыр, мистер Роман. Шаерысьтымы трос лымы сое вераськон чидантэм витё, тани тыр».
  
  
  Ми ог-огмы шоры учкыны, со берытскиз но, кошкиз. Тина понна басьтыса мон доры лыкты но мон киын.
  
  
  «Мон туж жаль, уг быгатӥськы мон тон дуре вуизы шуыса. Но тонэ берен басьтыны бертильо».
  
  
  Каллен со киыныз кырмиз. «Кык очаровательный куноос понна тыныд тау тыныд».
  
  
  Палуба вылын вал мон, но ми катерен васькиз. Палубаын со кизэ сэзъя монэ, пыже кутскиз ке но, баре раскручиваться порт доры мынэ.
  
  
  Витьтон ярд вань-а мон ортчисько ке, яхтаос нуналазазвесь куара кылӥськиз. Ӝог вӧлмем ву вылтӥ но, паймымон куараен вис кароно.
  
  
  Ӝоген со биниське. "Сылэ, Бертильо!"
  
  
  Со адӟы, вубуртчинлы котыр тренажерный залын кадь потӥсько но, мар гинэ, кытчы со кошке. Со канжаськоз.
  
  
  Салонын пуштон оранжевый серия гомӟиз, собере-тӥ & nb гудыри автомат вӧлмемын.
  
  
  Со куараез кылӥсько.
  
  
  Эшшо одӥг ыбем кылӥськиз, но со адӟы, вубуртчинлы бергсон кадь палубаын вылэ усьыкуз, солэн кӧтысьтыз уз шораз кесяськыны куара.
  
  
  Палубаын ӝог пеймыт фигураос гидрокостюмен тӥ вань мынӥсь-ветлӥсьёс, кадь
  
  
  
  
  
  пантера, балясъёсаз ву вылэ тэтчиз но, сьӧрлон ортчытӥськомы. Со пистолетэн потоно, но уг быгато сое шонер ыбоз.
  
  
  "Яхтаос ортчиз!" - со Бертилло рявкнуть.
  
  
  Паймем, кышкато, нош быгатӥсьёсыз, моторное пыжын сое ыбизы, милемды но бур палаз нырмес mimmo яхтаос люкетэз ортчиз.
  
  
  Пульыос гинэ возьмало, кытчы ышиз адями гидрокостюмен-ын. Отын акваланген кельтылӥз, созэ, тазэ тодмо луиз. Со пыраклы кошке.
  
  
  Ми котыръяськомы быдэс минут, но со озьы ик ӧз кылды.
  
  
  Со, палуба вылын пагӟаостӥ тубыса, кытын тина экипаж котыртоно ньыль люкетлэсь шоканы вырисько, но каллен ӝуштыса. Вир басьтыны луэ чаляк куасьме ee пельпум свитер.
  
  
  Со, - ын салонъёсы пырасько.
  
  
  Здоровяк выж вылын кылле. Ачимлык копак куашкатэмын вал ыбем понна арес. Со дырозь со кулыса, валён вылысь усиз кадь.
  
  
  Сое педласянь, ярдуре шоры учкыса, адямиез гидрокостюмен но ӧй вал.
  
  
  Со пыж кутыса, лыктӥллям ярдуръёс доры но жингыртыны Митч Келли. Соосты шокировать каро вал, соос профиос но луэ. Со гвардиысь малагский соку жингырто.
  
  
  Тина син усиз.
  
  
  "Та вӧсь луэ!" простонать со.
  
  
  Собере со ӵуж-вир адӟыны но усьтыны.
  
  
  Ньыль
  
  
  Шкаф Митч Келли улӥ ящиказ дэмлаз. Сое адӟыса, марлы на мон. Со чакла, кызьы со пазьланы кулэсь пуйыос, кудаз радиотелефонный шуямын передатчик.
  
  
  Та чебер луэмзы пичи набор: япон лэсьтон, - ысь транзисторъёс твердотельный. Аресэз мынэмъя, со вылэ тон быгатӥськод, толэзь но вуиз.
  
  
  Со куспын загудеть куз, собере со, кызьы соос гожто ачимлыксэ, дыр уг ӟырда. Оглом мон со шоры уг учко, нош уж борды кутскиськод, собере кӧня ке ӵош но вакчи герӟаськемын операторлэн ӵош бӧдь звонок ax monitor предварительный ax, огшоры тарабарщина R кутыны / T. Бератаз соос мон доры берытскиллям.
  
  
  «Душес мон луысал».
  
  
  Трубкаез кутӥз кышномурт "сэрен-а?" Леклыксэ со вала.
  
  
  «Ник, та звонок уг авторизовать! Со, малпасько, тон мед тодод...»
  
  
  "Дун-чылкыт-а мон?"
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  "Ыбылӥськон".
  
  
  "Шонер." Каллен шталь Хоука куара. «Мар луоз, Ник? Бубыли мон котьку доразы вуылыкумы, тон мертэтъёсты чакла ке кышкаса».
  
  
  «Миссия " кин тае лэсьтӥз? Казначейство?»
  
  
  «Тӥ тодӥськоды-а, мар-а мон вераны уг уполномочивать».
  
  
  «Маскара зын, соос дорын».
  
  
  "Эшшо одӥг пол шуисько?"
  
  
  «Зын! Корелли кулэ».
  
  
  "Кулэ-а?" Пауза. "Эх, со сюрес".
  
  
  "Кин тае лэсьтӥз?" - выльысь юай мон.
  
  
  «Уг луы мынам...»
  
  
  «Пуктэтсыя та вал. Но со, кин сое лэсьтыку, мон уже кутыса, Корелли виён понна».
  
  
  «Ӧвӧл! Э, со валалоз, мар малпасько тонэ».
  
  
  «Та эскеро, сэре, пожалуйста! Чылкыт мафия ке, иське, маке ми пала мыныку озьы уг лэсьто. Корелли кыӵе ке шудэм ке шудо, озьыен, пӧяськон Казначейство луоз».
  
  
  "Оскы тон, со, малы кулэ?" - тып Хок юа. Ачимлык сётэм куараосты возьматэмзы: со аслэсьтыз нырысетӥ оправляться гуньдытыны.
  
  
  «Полголовы нуод-а? Ах, бен. Со кулэм сэрен»
  
  
  "Нош эше-а со?"
  
  
  «Со улэп, нош яраё каремын».
  
  
  «Мон малпасько, та умой луоз», - шуиз Хоук. «Корелли эскерыны римской контроль».
  
  
  «Мафия римской луыны быгатэ тыриськыны эскеры!»
  
  
  «Николас...» - пыкылэ со мыным.
  
  
  «Лыдӟиськы, сэрен, пе, россиысь-а быдтэмын та населённой пункт».
  
  
  «Буйгатскы, Ник. Со герӟаськемын, тон кӧня ке гинэ лэсьтэмын кадь звонок».
  
  
  «Мисс Ривер, азьланяз со пуктон-косонэз но уз луы валамон понна».
  
  
  «Отчы кылиз! Та сайкыт потэ соослэн».
  
  
  «Та-мараны ини, Хок. Яке, оло, зол ожмасько терминъёсты шонер карта вылэ. Ӟечгес-а луоз».
  
  
  "Ник!"
  
  
  Со гожтӥськиз.
  
  
  Пӧлазы вал мон но хоук уш келли вераськон. Юри сое ӧй неповиновение пыриськизы. Со сярысь ма вераське куараез котыр несущественный. Селл но со ас ӝӧкъёс доры лыкто. Пыр-поч эскериз, со мыным возьматӥз но, мон липетэз куашкам бере-ын.
  
  
  "Тон малпаськод-а, мар-ax кутыны?" - соин пумен юалляськи.
  
  
  «Мон озьы малпай, нош со уг тоды».
  
  
  "Утечка?"
  
  
  Со вылэ аслэсьтыд кидэ учке. "Луыны быгатэ."
  
  
  "Нош мар насчет ныл?"
  
  
  «Хуан? Со зэмзэ но мон со сярысь уг тодӥськы. Таяз замешать со луиз ке, сое кемалась ӧй вал ини».
  
  
  "Кытчы тон мынод-а?"
  
  
  Со, нунал доры берытске. «Кунокуа берытскиз. Тунсыко, отын со луэ?».
  
  
  Со луоз. Со быгатэ кылыса, со аслыз комната ӵабъяське кадь, кызьы со аслыз гинэ номер ӝыны пыриз. Эсьмаса, нах укша вал со. Ышанӥсько гинэ мед луоз шуыса, ачиз но со нуналэ артысь люгер досталь доры вырӟизы.
  
  
  "Хуан?" - шуо, мон шыпытгес.
  
  
  "Эх. Ник?"
  
  
  «Мистер Пибоди».
  
  
  "Ортчиз-а кадь?"
  
  
  Та Хуан вал, умой-а. Быгатэ куараеныз шуиз со. Люгер соослы юрттэ, малпасько, малы ке киллерез соин ӵош вал, соосыз но куштоно ини Малага, кызьы со озьы луэ, шарадаос пыриськизы быдэстыны.
  
  
  Со ӧсэз усьтэм но пыриське. Со туж юн дӥсямын вал, нош круто костюм-а адӟисько, шӧмыз но соос вылын уксё шӧдскытэ, дуно но уг луы. Со пальпотэ, нош таоссэ возьматэ соос сярысь номыре уг тодӥськы Корелли.
  
  
  «Тон жадем адӟиське, Ник».
  
  
  "Со. Выль сямен энергия".
  
  
  "Малы?"
  
  
  Но со шоры учкытэк, нах селл кровать дураз. Со дуннеысь отельёсын тырмемын отдача басьтоно ке, лыдӟоз солэсь ымнырзэ. Берытски мон со доры, святой вливаться нах малага кужмо шунды, ымнырад, со котькуд деталь югдытӥськем.
  
  
  «Рико Корелли кулэ».
  
  
  Солэн кӧдэктэм ымнырыз. Со лэсьтӥз ке, усто луысал, ас дораз эскере нах артериальной система вылын. Люба физиологъёслэн
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Сое тон вера, мае возьматэ непроизвольный артериальной сӧзнэтъёс.
  
  
  "Виизы-а? Яхта вылын?"
  
  
  Со шонтэ. «Гидрокостюмен персонажъёс».
  
  
  "Насчет нош кышномурт кадь, соин ӵош вал, со выро-а?"
  
  
  «Вубуртчин Бергсон яраё каремын вал, но ваньмыз соос улэп на. Таиз кадь адӟисько пуктэтэзъя, Хуан».
  
  
  "Мар бен мыным табере кароно?"
  
  
  «Мон возьмало», - шуи мон. «Хок кыл. Со вералляло ни».
  
  
  Со мон шоры учке. "Тӥ адӟыны быгатӥськоды, адямиос вискысь Корелли?"
  
  
  «Вужер гинэ ачимлыксэ».
  
  
  «Со тупа-а со, кин асьме пушкын энсенад ыб?»
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Ачимлыксэ со ноку но уз адӟы».
  
  
  «Оло, Вашингтон та машинаын адями вал».
  
  
  «Таяз пол со гидрокостюмен луэ. Со соку ик луыны быгатэ. Со сяна, со Голдуотер Барри сенатор луыны быгатэ».
  
  
  Та хуан проигнорировать. «Вашингтон но со понна мон асме проследовать малага энсенад ортчем». Позитивный табере соос тупаса улӥллям, но учкиз мон шоры усьтэмын.
  
  
  «Быгатэмзыя».
  
  
  "Кулэ луиз та!"
  
  
  "Тон тазьы шуимы ке."
  
  
  Со мон доры вырӟимы, вылысьтыз уг дугдылы дыр, мон куатетӥ дюйм. «Соос шуо-а, мар-а тон одӥг, котыр умойгес. Лэзисько тонэ кызьы та луоз?»
  
  
  Нах со шоры сак учкыса, выражениосты ымнырыз пиштэ мыным нокыӵе ӧз лэзе. Сомында вожпотон дыръям мон но луоз-а, мар-а мылкыдме тулкым, луыны кулэ, назьыльске, со борды йӧтӥськиз шуыса, малы ке шуоно со отпрядывать, возьмаз кадь, мар-а со монэ шуккиз.
  
  
  «Мон вунэтӥ, тӥляд ке мар ке со вераны».
  
  
  Ас кияз басьтэ, со йырзэ шона но пеймытомизы. "Мон уг луы"
  
  
  Ӟингыльтыны Телефон.
  
  
  «Келли татын», - шуиз куара. «Контактысь монэ юрттыны бергсон вубуртчинзы».
  
  
  "Ой?"
  
  
  «Асьме дорысь со кыдёкын частной клиникаос гражданской гвардия ну, Алькасаба кыдёкын ӧвӧл. Собере врачлэсь уждун басьто».
  
  
  «Каньыл кадь».
  
  
  «Со йырвизям. Тон адӟемзы потэ соослэн».
  
  
  Ӝог со малпаське. «Умой-а. Ми сётӥм адрес».
  
  
  «Мон тӥледлы кулэ, отчы нуозы».
  
  
  «Умой-а. Дас вить минут ортчиз-а, соос тӥледын герӟаськемын. Келли, гражданской гвардия кызьы тодмо луиз, кытчы со нуэ?»
  
  
  Келли мыняло. «Ми дорын но со котырысь пар вал».
  
  
  Пальпотыса, со трубкаез ошемын.
  
  
  "Та мар луэм сярысь?" - юай мон Хуан. Ваньмыз со кулон сярысь ивор шара корелли сэзъяно луиз на. Со вие со, малпасько, ма соослэн янгышсы ӧвӧл.
  
  
  «Вубуртчин Бергсон. Со бурмемын. Мынӥллям соос ӵош, со вераз».
  
  
  "Со?"
  
  
  Со отель, тус вылын котьку но мед луозы хуан. "Тон лыктӥд".
  
  
  Сое лябӟытэ. "Эх, умой." Пальпотон. «Мыным вал тунсыко, мар мон тӥледлы лэсьтӥ ӵош люкаськыса».
  
  
  «Котьку кадь, со тӥледыз ас beru. Тон туж чебер нылъёс, чебер нылъёсыз но, кельше мыным». Со, мыньпотэ.
  
  
  Со зэмзэ но гордэктэм. "Тонэ каргась луыса." Малпазы, со нош ик шугъяськылӥзы, солэсь визь-кенеш сярысь.
  
  
  * * *
  
  
  Бадӟым сюресозь келли люкетэз ортчиз клиника но митч офисэз, Хуана Ривер азьын мактаськыны. Рольёсты шудӥз, соос туж меӵ, лэчыт спецагент. Самой делле вылэ, соос кышномурт очаровывать быгатозы, ӧз ке но роль шудэ. Хуан, лэся, ачимлыксэ тупась уж басьтэ луыса, валамон, со понна келли доры кутозы шуыса, мон подстегнуть.
  
  
  Нош мыным нимысьтыз саклык уг учко, басьто мултэс малпаськыны луэ.
  
  
  Нырысь ик, со понна йыркурзэ ас вылаз-а со вал шуыса, ӧз но малпа пусъён. Та снайпер, энсенад ужаны, но йӧспӧртэм команда, вашингтон милям чакламмыя, луыны кулэ-секытъёсты малага со дась луоз. Озьы со вазь, малпасько, киллерез Хуан но мон сьӧры, нош уг Корелли. Шузи кадь!
  
  
  Та луэ сое, мае мон валасько аслэсьтым малпанъёсме-ын. Эшшо мыным потэ, педпал путӥзы, машина гудок бере, со кутскиз но, учкыны, кызьы ортчо милям mimmo улочка Малага сюбег.
  
  
  Урдсын машина доры вуисько, монтэк но нах пыр. Улочка сюбег вылын интыяськемын клиника, нах юрт котыразы шунды тылсиос шонер сайяло. Юрттэ вал но чылкыт кошке. Та люкетэз трущоба Малага определённо ӧй вал.
  
  
  Валтӥсь пырон ортчиз Келли пыриз. Ми тубат кузя ӝутскиз лек кышномурт берпалыныз тӧдьы мраморлэсь-ысь униформазы кокырес тырмем бӧрсьы, соин ӵош ветлӥсь митч короче келли бӧдь, куке мон пыри. Мон кыкетӥ этажын дыр коридор кузя мынэ, сьӧд костюмъёсын, галстукъёсын но пиосмуртлэн йыраз паськыт ӟечкылазы Келли урод пальпотон.
  
  
  Келли кыл, Эрнандес таиз эмчи луоз, Вубуртчин Бергсон эмъясь врач. Со быгатэ шуэм сямен эрнандес пальпотон пиштӥз, тыриськоз коньдон тырыса но мар чотын ax-озь вуттыны ачимлыксэ кипение ачимлыксэ, ӟечкылало ке, сое ляльчиослэсь работодатель.
  
  
  "Кызьы со?" - Келли юа.
  
  
  Эрнандес, ас азяз киын тырылӥзы, мур шокчыса но кема бугыръяськыса.
  
  
  «Та пулевой ранение, валало-а тонэ. Куддыръя сыӵе яра кровоток зэм сепсислэсь ӧтиз. Сепсислэсь - ӝож та», - шуиз со, мыным группа со валтӥсез луиз кадь болван. «Зэмзэ но-а мон малпай, та огшоры ма со пыр потэ. Юрттэт сётӥсь инмар - со потоз!»
  
  
  "Ӝог-а кадь?" Юаз со.
  
  
  «Кӧня нунал», - шуиз Эрнандес, малпасько минут.
  
  
  "Ох," мон шуисько. «Соку умой-умой-а со чылкак озьы ӧвӧл».
  
  
  Ачимлык сьӧд син куспын гомӟиз. Собере со обеспокоенный пальпотыса, озабоченный пальпотон. «Йӧн-йӧн тырмыт, сеньор Пибоди», - вераз со нёръясько. Та возьматэ: соку малы сое уг лэзьы соосты. Со монэ кабыл басьтэ луисьтэм фактъёсты, мар-а луыны быгатэ ачимлыксэ медицинской пумитъяськытэк обоснованный учкос. Пулевой ранение кельше пустяк быгатэ вылэм. "Умой-а со, мар со
  
  
  
  
  
  - али ик вуо татчы, - азьланьтэ Эрнандес. - Ёросын соос гуньдытэмын вал. Пулевой сярысь вераськон мынэ ранение бере, гуньдытэмын сярысь сюлмаськыны кулэ ӧвӧл ".
  
  
  Со шонтэ. "Мон пырыны быгато шуыса, соос адӟизы?"
  
  
  "Одно ик, одно ик вань!" - Эрнандес просиять, келли доры берытскиз но, коридорын со нуналэ палаз шонтӥз. «Тауна, пыри».
  
  
  Больницаысь койкаын вӧл ӧс усьтӥськиз но, комнатае бадӟым посередине келли пыриз. Жалюзи задернуть вал, лампаез ӝуатӥ но, дорын кровать прикроватный тумбочкае вылын.
  
  
  Тина Бергсон чеберлэсь но чебер вал, бинялто тӧдьы етӥн басмаез луиз ке со туж сложной но, больницаын но мӧляяз шобыртом одеялэн. Йырсиды луоз миндэр вылэ Ee лӧбыр - кенераськон зарни черсыны.
  
  
  Мон куке пыримы ворсам синъёсын нах дорын улыны, но со ih усьыса, мон шоры учкыны ке, нах вылӥысен улӥе.
  
  
  Мыным потэ учкыны Ee. «Мистер Пибоди», - шуиз со.
  
  
  Со шонтэ. "Шумпотэ, мон адӟи, мар тонэ сокем умой адӟиське".
  
  
  Пальпотэ со даурто. «... Вал, со-а вал со...» Но синъёсаз синкылиос навертываться.
  
  
  Солы, со доры лыкто. «Вубуртчин, та шимес луиз. Отельысь-а тон-а мон маке шуисько-а?»
  
  
  Сипыртэ куараез вал со. «Мыным возьыт озьы. Мон...» умоляющий со мон шоры учке.
  
  
  Со, берытскиз. «Умой-а. Комнатаын сузя. Огназ со мон вераны малпасько».
  
  
  Хуан шонерскизы. "Мон но."
  
  
  Мон учкисько пумисько. «Кылёз, Хуан. Кылем - кыш!»
  
  
  Комнатаысьтым потӥ но, тӧдьы формаез келли послушно эрнандес кышномурт пыре.
  
  
  Тина понна со кизэ басьтэ. «А мар-а сыӵеен, Тина? Мар возе тонэ?»
  
  
  Мон солэсь бералтӥськы. «Подвохсэ», - шуиз со. «Шудон, кудаз мон шудо».
  
  
  "Шудонэз?" Куараосты кылыса, со чурыт но вольыт Хуан.
  
  
  «Мед луоз», - Тина кежег ответ.
  
  
  «Ми сярысь верало, шудо, - эй косӥз.
  
  
  «Рико та малпанэз вал. Мон малпасько, солы луыса но шурдыт тодо-а, кин мае-сое виыны турттыса ачимлыксэ»
  
  
  "Кызьы со тодэ-а?"
  
  
  «Веръялэ ни».
  
  
  «Умой-а. Шека соос, кин мае ке ачимлыксэ виыны турттэ. -Ысь ачимлыксэ вераськем понна мыным-а ӵош?»
  
  
  «Мед луоз», - со прошептать.
  
  
  «Тодысал ке со, кин маин ке шуккиз люкаськизы ачимлыксэ, выосаз сюрем меӵак ма со?»
  
  
  «Со уг лэсьты сое», - вера Тина. «Вы сюриз со. Со-та но ужзэ».
  
  
  Со, берытскиз но Хуан шоры долкаса. Йӧспӧртэм мынам малпанъёсы йырам кылдӥзы. Со вакчияк тина кужмо киосын.
  
  
  «Азьланьтоно», - оскытӥз со сл.
  
  
  «Рико ӧй вал, яхта вылын», - шуэ Тина востэм, син умоляющий закатывать.
  
  
  Tack! Паймон, мар сокем ӝог ваньзэ поттӥзы!
  
  
  "Ӧвӧл-а?"
  
  
  Адямиослэсь тон, - шуэ, Рико Корелли ӧй вал. Та адями луиз, со трос тодэ рико арын. Ачимлык ванесси ди базиллио ӧтизы. Сицилиец.
  
  
  «Рико насчет нош-а мар-а? Со яхта вылын улэ-а?»
  
  
  "Ӧвӧл. Залын-ын Сьерра Рико-Невадаысь. Пумиськонэ яхта вылын йылпумъяськизы гинэ, луыны кулэ, ивортӥз ачимлыксэ ми - тонэн пумиськом ке но, со соку но горнолыжный курортын. Та пумиськонэ предварительный луэмзэс эскерон. Гернини уже кутыны чакламын-рико ".
  
  
  "Гернини?"
  
  
  «Мед луоз. Нош созэ - тазэ кызьы? - кыктоос!»
  
  
  «Кыкто», - шуиз Хуан.
  
  
  «Бен! Тон тодӥськод-а, мед-а тодмалоз, кинэ ке утчало ке рико вииллям. Адӟиськод-а?»
  
  
  «Милемыз виылӥсь, яке», - малпай мон.
  
  
  "Та уж туж вылын."
  
  
  - Иське, Ванесси кулэ ӧвӧл, Корелли?
  
  
  Со шуиз: «Бен. Зэм, таиз».
  
  
  Мон султӥсько но, дорын кровать хуан ӝегатӥсьёс. «Тон пӧяськиз», - со ыргетэ. "Мон" шуыны быгатэ."
  
  
  Кырын син ӝыныё-жаген ӵош тина лӧптылӥсько. "Малы тон монэ тазьы верало?"
  
  
  «Шонер уг вера тыныд! Корелли кулэ! Вот мынам но юрттэме тыныд канжато фальшивка!»
  
  
  "Та шонертэм! Кыл сётӥсько!" Собере ымнырыз шобыртӥсь дыльк луэ.
  
  
  "Эн оскытэ монэ!" Хуан секытъёс кекато.
  
  
  «Рико али Сьерра-Невадаысь. Валенсия-ысь ачимлыксэ яхтаос монэ лэзизы. Сое доказать карыны быгатӥз та»
  
  
  "Кызьы?"
  
  
  «Со-а... со...» Вубуртчин уг чида. Со викышъяны кутскиз.
  
  
  "Кызьы?" - Хуан вазиськиз, со мыкырскиз но зол зурказ.
  
  
  Тина застонать но дырекъя, вӧсь кезьыт. Со синвуосыз бызё. "Таиз зэм!" со викышъяса. "Улэп Корелли!" Табере сое шара бӧрдӥз. «Валенсия утялтон сярысь гожъямъёс яхта ачимлыксэ ӵош вал!»
  
  
  Хуан шонерскем, со син сюбег, нош кылемзэ тыре. «Мон соосты эскерыны быгатозы».
  
  
  Со умоен Хуан ӝегатӥсь палаз, нах многозначительный понимающий вылэ куштӥз но учкыны. Дӥсьтӥсь хуан вал, но мыным со кельшиз. Табере мон тодӥсько, мар Корелли улэп.
  
  
  "Кытын соос?" Тина юаз со.
  
  
  «Тон монэ шуыса. Сьерра-Ын-Невадаысь». Шимес пуксе син Ee.
  
  
  "Нош..."
  
  
  «Мон соосты шуо, кытын тӥ соосын пумиськылӥськиськоды».
  
  
  "Инкогнито" со курортэн-ын?"
  
  
  Тина бертэм шонтӥ. «Бен, Бен! Э, мистер Пибоди, мыным туж жаль, озьы уз мынэ, ма вань».
  
  
  "Тон кулэ луод!" - мон ыргетэ.
  
  
  "Тон отчы мыныны, ачимлыксэ пумитамзы понна?"
  
  
  "Мар понна монэ!"
  
  
  "Ӧвӧл-а?" Пазьгиськем ымнырыз Ee.
  
  
  "Ӧвӧл!" Со категоричный луэ.
  
  
  "Ма, маин ӧвӧл-а?" Со нош ик пуштылэм. «Со-а... со... мон вио!»
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон шыпыт. «Мон оскисько, со луоз шуыса».
  
  
  Йырзэ вить
  
  
  Тулкымъёс вылын асьсэды мурт мысленный проецировать нетолько йыр котыр. Та ар сое веръятэк, нош беренэс. Нош та вие со тодэ, мыным юрттэт кулэ шуыса гинэ быдэсмизы йырвимысь хуана ривера тулкымъёс - шӧдонэз туала экстрасенсорный.
  
  
  Со туж малпаськыны но ымныр шоры учке со шоры. Со малпаз: «со доры лыктысал, юрттысал, Хуан». Тон умой пияш;
  
  
  Хуан мон шоры учкыса, раскраснеться, тани кадь луиз, сереме, малы со озьы пиосмуртлэн сак эскеро.
  
  
  Со, тодӥськод-а, малэсь малпанэз нырысьсэ уг пырисько. Дыр, тон монэ йыроми
  
  
  
  
  
  пияш ай.
  
  
  «Шайтан доры, вань та», - малпаз со, пумаз. Мон сыӵе шӧдон-а, мар-а со кут та.
  
  
  Со доры берытскиз но тина ыргетӥз: «мар понна монэ!» Со нош ик шуиз. «Ваньзэ йылпумъяса. Тӥ мынам берпум пол пӧяз. Нокыӵе пумиськон».
  
  
  Син Хуан сюбегомо, но со понна ӧжыт эскерим сое процесс мыслительный оло, со но вис дыръя шудон-гопо пужит шудонъёс.
  
  
  «Ӝамдэ дугдоз», - шуиз со ӝог. «Ми огшоры Испание кошкем уг быгато-а, мистер корелли уг адӟы!»
  
  
  Тина учкылӥзы ми шоры ӵош надежда викышъяса дугдӥз.
  
  
  Хуан соос шоры долкаса, садлэн выль салат вылазы нумыръёс кадь. "Ах, бен, ми быгатӥм!" - мон лек шуизы. «Со монэ пӧяз, соосты но шортъёсты».
  
  
  «Кызьы нош насчет информациез, кудзэ мон сётыны корелли кулэ?»
  
  
  «Кулэ ӧвӧл со мыным».
  
  
  «Тыныд кулэ-а ӧвӧл-а та, - Хуан взмаливаться, - нош мыным та кулэ! Со солы, кин сое татчы ыстэмез понна. Вань возьмась тонэн гинэ!»
  
  
  Со, вубуртчин шоры учкозы, мед адӟозы, мон сое берен пичи драматической импровизация кадь. Учкисьёслы со шаплыгес вылын матч тенннс пӧрмиз.
  
  
  «Мон ӵош ax герӟаськымтэ», - прорычать мон, мар лэсьтӥзы-соку мактал бер винтажный «Богарт». "Россия населённой пункт сузяны!"
  
  
  "Мынам со вераны лэзё-а!" - Хуан шуо, бугыртӥзы ни вал. "Мон туж трос карта вылын пукись!"
  
  
  «Мынам со вӧзын вераськыны уг яра», - шуи мон мылкыдтэк, Вубуртчин шона.
  
  
  «Милем ваньмыз огкадь, кин кыл! Та заданиез соос мыным!»
  
  
  Малпаны, со ужъёсты лэсьтыны, вылтуссыя, мар бервылэ мертаны. Бератаз солы шуиз: «мын, тон зэмзэ но корелли пумиськемды потэ-а?»
  
  
  Хуан шонтӥ. «Сюлэмо! Огшоры ке, тон сӧремын нырысетӥез пумиськон...»
  
  
  "Нош тон?" - сое вииллям, Вубуртчин пала берытскиз. «Ми тонэн кыӵе гарантиос сётыны быгатӥськомы, зэмос корелли сьерра пумиськыло шуыса-Невадаысь?»
  
  
  «Мон тӥледлы верай ини! Тон тодӥськод ке, шонер информация басьтыны».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы.
  
  
  - Хуан пыриськизы. - Корелли пумиськыны кулэ вал мыным, - шуиз со. "Ужасно понна кулэ мон та!"
  
  
  «Чебер нылъёс», - малпай мон. Ымнырыз утьыны мылкыдъем, вубуртчин со вылэ мыкырскемын. «Ми лэсьтыны турттэмез эшшо одӥг».
  
  
  Соин ӵош капчи но пальышась синъёсыз кынемын.
  
  
  «Тон милемыз ӝикыт луыны сотрудничать, Вубуртчин, - эй шуиз со. «Муг ӧвӧл-а, шуом, али адями виись мын берт. Тон-а со но витиз потэмзэс».
  
  
  Хуан нахмуриваться. «Малы? Эмуос Корелли Рико виылон понна дун тыроно ке, контракт отрабатывать кари со».
  
  
  «Аслэсьтыд янгышъёстэ Но соос сярысь одно тодоно. Мафия тодоз, пе, улэп корелли - а яке ӝог-а кулэ. Соку кисьтонъёсын киллерез Тина - ачимлыксэ Корелли доры мед ваёзы!»
  
  
  Тина фыркнуть.
  
  
  «Мон та комнатаын пуке охрана», - вераз мыным. «Келли митч мон шуыса».
  
  
  «Оло кытчы но пыртыны кулэ адями виись дышетоно. Кызьы тодӥськом, охранниксэс, эскерыны хема понна?» - Хуан юа.
  
  
  Со нахмуриваться. «Астэ валан но ӧй вал, кин вииз. Эмуос нокин уг лэзё гинэ луэ».
  
  
  «Мон сое тодӥ», - шуиз малпамтэ Вубуртчин, вӧзаз пуксиз но вӧсь нуналазазвесь движение кисырскем.
  
  
  Монэн ӵош со доры берытскиз хуана ымме усьтыса. "Тодӥськод-а, ма?"
  
  
  «Кин ке адямиез вием. Та ним Нымы адями. Луыны кулэ. Профессиональной, со-адями виись. Али нимыз ачимлык - Альфреддо Москато».
  
  
  "Кытысь тон тодӥськод-а?"
  
  
  «Малы ке шуоно адями виись медоосты Рико вилла пырыны турттэ, корсика берлань-куать толэзь. Вы борддор кузя лэсьтон но трос луизы, соин ик соос пушкын шедьтыны уг быгато. Нош со утча ке, соосты дэмӟытоно ез, инфракрасный туспуктэм лэсьто. туспуктэм шӧдӥськиз, сое но вала, мар та Москато ».
  
  
  "Рико москато корелли тодӥськоды-а?"
  
  
  «Ӧвӧл. Со ноку но уг адӟиськы. Котырысь одӥгез тодмо адями москато рико».
  
  
  «Иське, тон вера, уг тодӥськы малы, ымнырыз но москато корелли малпасько, ачимлыксэ вииськом».
  
  
  Тина шонтӥ. «Мон со сярысь уг малпаськиськы, мед, мед сое озьы шуыны».
  
  
  «Мар сярысь тон москато тодӥськоды на-а? Мар-ке но, мар-а астэ идентифицировать ачимлыксэ юрттыны быгато?»
  
  
  Тина ымнырыз льӧль луэ. «Эмуос нылмурт туж яратэ», - отын усьтӥськиз.
  
  
  "Малы ке трос, ма со?"
  
  
  «Эмуос кельше пар», - тина выпаливать кепыра.
  
  
  "Бусъёсын-ын?" - юай мон шулдыр.
  
  
  "Серем ӧвӧл-а та!" - чутрак вераса Хуан.
  
  
  Вубуртчин сое доры выльысь берытском. "Секс трехэтажный сямен со доры?"
  
  
  «Мед луоз», - вера Тина. «Тае со герӟа. Котькуд пол солы та азьын соос ужзэс лэсьто, кызьы ужаны кошкиз. Та ачимлыксэ лябӟе».
  
  
  «Оло, мон та тодон-валанзэс уже кутыны быгатозы шуыса, шедьтэ сое, мон солэсь азьвыл шедьтыны кезьыт».
  
  
  "Мон-а шедьы?" - тупо хуан юнматэ.
  
  
  «Со, одно ик, Корелли доры нош ик сюрес утчаса шедьтыны. Ачимлык нырысетӥ учконын соос уг тодо уго». Со укноысь дуринъяны долказы. «Корелли тужгес но огшоры амалъёсты кутыса - чакласа та мон понна».
  
  
  Хуан синъёссы ӝуатско. «Мон малага собере ассэ адӟи но, мон со сьӧры мынэ».
  
  
  «Ӧвӧл. Ачимлык мон нырысь-валысь шеди». Нош мон-а мар-а луыны кулэ-а мар-а радъя. «Вубуртчин, кызьы али монэн ӵош корелли герӟаськемын?»
  
  
  Со бералтӥськы. «Тон лыктод ай, соос милемлы дыраз жингыртӥз».
  
  
  «Нош кызьы со тодэ, кытын тон - мон малпасько, та клиникаос нимысьтыз ватэмын?»
  
  
  Солэн пельпум кырмизы. "Вал-а со. Соос быгатӥзы та гарантия сётэмъя"
  
  
  «Курорт вылэ тубиз но отысен мон горнолыжный ачимлыксэ возьматэм уг пот», - шуи мон.
  
  
  «,- Шуэ врачмы, кӧня ке нунал ортчыса мон ваньзэ, мар радъямын луоз».
  
  
  Со шонтэ. «Мон соку витё. Кема утчаны москит нош ми чабиськом. Со отель, пе, соос мед ышозы-бырозы, ми кема ужамы та вылын митинг».
  
  
  * * *
  
  
  Ӝоген со ялэмын Митч Келли
  
  
  
  
  
  
  но со телефон пыр вераськиз ини минут, комендант Малага пӧя, вубуртчинлы мед сётэм люкетсэ учкытэк гвардия бергсон со гражданской. Верай направление пумысен операция келли кунокуа со сюрес кузя.
  
  
  Соиз шуэм, мар но уг кылы, ма Моск Малага Gerekiyor вал, но, одно ик, солы нокыӵе уг ёросын та шӧдонъёсыз шараясько. Малпа, со малпа, ачимлыксэ критиковать каризы сое. Солы оскизы, со-а, мар-ӧвӧл.
  
  
  «Пыдэстэм», - шуиз со. "Мае тӥ учкиськоды?"
  
  
  "Кыӵе йыруж тупа-а?"
  
  
  «Рагу-тӥ Малага», - шуиз со. «Чибинь вотум кытысь со сярысь тодытэк но. Вуриськись, куке тон хуана чылкак адӟиськытэк. Тӥледлы юрӟым мед быгатозы парочка луизы эмигрантъёслэн, возьмась басьтыны туртто. Контракт мон дорын улӥз, со тодэ вал сӥль под берыктыны. Пересъёсты диего ачимлыксэ ӧтизы. Кылзыны, ачимлыксэ, туннэ ӝыт сое тон доры ыстӥ. Тон котыртӥ сое ».
  
  
  Со, Хуан шоры учкытэк, напряженный чопорный но вань пӧлысь-пиосмуртъёс понна мон шовинизм.
  
  
  «Умой-а. Шӧмъяны сётӥзы».
  
  
  Ми мынон шып быдэстыны.
  
  
  Кунокуаын кадь вуизы гинэ, мон, со кылъёсты кылыса, телефон звонокъёс.
  
  
  Та Келли луэ.
  
  
  «Одӥг. Диего сделкаос ӵош сое кылдытӥз».
  
  
  "Умой."
  
  
  «Вить дюйм фут со сизьым мугоро, учкытэк вольыт, визьмо но сёрос туж пичи. Тӥледыз пырыны ӧз лэзе галстук йыромо».
  
  
  "Шонер"
  
  
  «Кык. Сигнал интерпол сое гинэ-а мар-а расшифровать».
  
  
  "Интерпол?"
  
  
  «Мынам со ӵош кулэм муртэ келяны описанилэн тодметъёсыз. Та Корелли ӧвӧл. Та Ванесси, ӟеч»
  
  
  Со шонтэ. «Иське, зэмзэ вераса вубуртчинзы».
  
  
  «Мед луоз. Туннэ ӝыт тыныд умой мед луоз, Ник».
  
  
  * * *
  
  
  Диего перес-о луыса со, кин Келли Митч нимало - эскорт типъёсыз вольыт адске, юг-юг со нуллӥз, нош быдэ дӥськутэн юрттозы вераськон но шонер ӧре несущественный, развлекать мед сётоз, та учыр Хуан Ривер.
  
  
  «Диего Перес сое», - со шуиз ке, ми соосты соосын лэзим.
  
  
  "Кыӵе ужъёсыд?" Со шуиз. «Таиз мынам кышнолэн Хуан».
  
  
  «Леди чебер», - шуи сое вӧсялозы. Хуан соос шоры учке но серекъя. Вот син азяды соосты утьыны вырисьёс но, монэ адӟыса, пушкам вожпотонэ пурӟиз кадь. Шека со, мар-а ми сое серем каро.
  
  
  «Келли Мистер ӝыт мон верало мон понна, - шуиз диего вакчи, многозначительно мон шоры учке.
  
  
  "Малы кутске?" Юаз со.
  
  
  Интыез соос нимало, со такси ӧтьыкуз но, мон но сыӵе шудонъёс. Диего хуана пукыса, супыльто но испанский вылын пишто, нош собере англиын. Укнояз со учкылэ.
  
  
  Зэм малага тонэ уг тодо, подӥ кытын йылпумъяськиз тэркы клуб но кытын кутӥсько. Зарезь вылысен кутске вылтус музъемвис мон ресторанысь, вӧзазы гавань, улэ городын район возиське Ла-Малагет. Вылам дэрем шунды музъемвис вылэ пукси, сии но, юэ вина но коньяк мон морепродукт. Очки цветной официант сюсьтыл ӝуа, уй но вуиз.
  
  
  «Мон-малпанам луоз, Диего, - шуи мон.
  
  
  "Малпан?" Диего пальпотыны кутске. Эмуос интрига кельше.
  
  
  «Мон американскойзэ байлыко туристъёс. Та бере со адӟе, кызьы со коньдонэн пазяськиськод. Со кышноеныз ӵош юмшаны. Нош мынам кышноен скучно. Сое пото, мед гинэ ӧвӧл, огшоры крестьян нылэз выдтоно. Со кык потэм!"
  
  
  Диего куно пумитаны. "Кызьы валэктод, тыныд Но, тынад кышноед гожтэт, сеньора?"
  
  
  «Тон-а со, Диего».
  
  
  Ымныраз пальпотон пиштӥз сылмытыны ачимлыксэ. "Ах!"
  
  
  «Мон кык нылэз шедьтӥд ке но, со парез ужаны, ми-мараны, поттэмын ӧвӧл берпуметӥ нунал ӵоже ih кӧня куризы, уката кылем уй».
  
  
  "Мон адӟисько!" Абдрам диего ымнырыз возьматэ: «соку мын».
  
  
  «Уже туж вылын. Учке, кыдёкын луоз шуыса».
  
  
  Ми дорын малага кутскиз дискотека. Дискотека европейской - тужгес лапегез но вӧлдэтэз трос пӧртэм сямзылы пичи укно пеймыт интыосы сое. Пичи котыр посередине платформае столик пуктыны. Вӧлдэтысеныз ик пӧртэм свисать безделушка, - ӝуй куасьтыны, е, годы, герӟет, стринга, бюстгальтер, урыс, арес ваньзэ, мар син азям пуктыса гинэ луоно.
  
  
  Котьку кытын ке бадӟым куараен вазиз стереофонический гур кассетаысь. Вань котырам вӧлдӥське ниша умойгеслушкем громкоговоритель ӧр куашетэ. Подсветка стробоскоп буёло котыр ласянь ворекъя. Борддоръёсын но выж вылын слайд-пуртэсысь мугорыз пӧртэм позаосын проецироваться цветной актъёсты кузэн-кузэн. Фантастической куара.
  
  
  Собере вань выключаться стробоскоп, группалэн гитаристэз но сцена вылэ потӥз. Эктӥсь кылдӥз фламенко - кышномурт яке пиосмурт.
  
  
  Ми доры уйшор результатъёс полдюжины интыосын ортчытоно луиз.
  
  
  "Устоез?" Куд-ог дыръя ортчиз Диего юаз со.
  
  
  «Ничего, сеньора», - шуиз со. «Валамон, тросгес нылкышноос - шапыр, шуныт, куинь полэс но, берло дыре нокин но уг поты тройка».
  
  
  «Озьыен, асьмелы эшшо одӥг пол веръяй».
  
  
  «Ми дорын йылпумъяськиз интыез». Синъёсыныд кыньырскыса диего. «Мон малпасько, мон утчасько торремолинос кулэ».
  
  
  "Кытын соос?"
  
  
  «Южнее ӧжыт. Вудур дель вылэ сылал коста».
  
  
  "Дискотека на-а?"
  
  
  «Умой-а. Улэп. Пудо-животъёс. Азыса-сӧриськыса».
  
  
  Со шонтэ. «Умой вазьылы. Мын».
  
  
  Кылсярысь, ас интыям час куамын пыртэмын, валтӥсь урамлэн Торремолинос полпути вылтӥ. Та интыын пеймыт луэ. Четлыкын ветлӥсь улэп маке мыдлань-азьлань четлыкын, вӧлдэт-тӥ пырон дорысь бар кечырски.
  
  
  Пеймыт пукон но ӝӧк люминесцентный буёлалляны кисьтаське. Огшоры вамыш парлан-ын фламенко Танцовщица
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  сцена вылын пичи комнатае s центр. Слайд вылын кык лесбиянкаос проецировать борддор куанон. Музыкаын вань улытозям ноку но бӧрдыны уг ышты пельты золгес шараяськиз гидэн ӵош гитара турттэмез ныл ӵошатскиз.
  
  
  Юскиськы, сангрия учкыса но заказтыны луэ.
  
  
  Диего ышиз-быриз.
  
  
  Мон долкаса ог-огзы шоры Хуана.
  
  
  Кизэ пельпум мон кутон понна. Со, зӥрак берыктӥськыса, адямиосын кусып возён малпамтэ шорысь погыртыны.
  
  
  «А солы ми дорын, луоз», - пеляд мон шуо диего.
  
  
  Со, Хуан ки бордам йӧтыса, со пыдес вылаз, со отчы мед кылёзы, Диего сьӧры мынӥсь пеймытын но. Ӧс дискотекаысь пичи урдсын проем луэ. Диего мон со пыр ортче, мыным комната но пумаз пеймыт коридоръёслэсь-тӥ ортчиз. Ӝӧк сьӧрын пукись кышномуртлы тодымтэ арлыд нӧд, ластар фламенко костюмъёс. Ӝуштыса йырме вылын пиштэ электро брылев ляб ee. Дорам сьӧд йырсиез нах луиз, со мешокъёсын но сьӧд син улаз сьӧд.
  
  
  «Бьянка», - шуиз Диего. «Та пиосмурт».
  
  
  Жади Бьянка пальпотэ. «Мон тонэ яратӥ», - шуиз со.
  
  
  Со пальпотыса. "Тынад эшед?"
  
  
  «Озьы со умой ӧвӧл, кызьы, со сое но отын».
  
  
  "Солэн нимыз?"
  
  
  "Карла". Солэн пельпум кырмизы.
  
  
  «Бьянка», - шуи мон. «Тӥ ӟеч луыны кулэ. Мон коньдон токма быдтэме ӧз поты».
  
  
  "Бьянка но коньдон токма быдтэме ӧз вылэ Карла!" фыркнуть кышномурт. «Мон умой. Туж умой».
  
  
  "Кӧтме уг пот мынам!" Со шуиз. «Мынам тодэм потэ вал, вазь ужаны меда тӥледын огазьын».
  
  
  «Ма веранэз, ми ӵош ужаськомы», - шуиз Бьянка, успокаивающе мон киыным шонтӥ. «Та сярысь эн сюлмаське. Гожъяськон ас уксёеныз».
  
  
  "Кӧня?"
  
  
  «Песета сизьым сюрс быртык понна».
  
  
  "Трос-а та! Со тодыны кулэ-а ӧвӧл-а, ӟеч-а тон!"
  
  
  «Кылзыны, тонэ кин ке юаз-а ...»
  
  
  Диего шуиз: «Кин, Бьянка? Дэмланъёстэ луэ-а тӥ дорын?»
  
  
  «Ма веранэз, милям вань дэмланъёсмы! Та француз Марбелье улэ».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. "Мыным одӥгез француз мон уг оскиськы!"
  
  
  Со серекъяз. "Та умой. Солэн нылпиез!"
  
  
  Мон пельпумъёсме диего жаля.
  
  
  «Эй, - шуэ со. «Одӥг вал, толон гинэ соос мыным кароно! Но со Карла. Али ублюдок, вал со! Со вань кунокуа! Но соку! Э, тон вера...»
  
  
  "Кин вал со?"
  
  
  Со нахмуриваться. «Мон уг тодӥськы. Мон соос асьсэлэсь нимзэс но уг нимало. Со пеймыт пияш. Тодӥсько. Итальянецъёс адӟисько яке мар ке но та выжыысь. Бере уг верало-испански».
  
  
  Со, Диего шоры учкытэк, синъёсме уллань лэзи но, одӥг сое пумтэм вапумъёс ӵоже.
  
  
  "Кытын улэ со?" Юаз со.
  
  
  «Татын мон вилла усьтэмын мынэ, Торремолинос-ын».
  
  
  Пуйыен соос бугыръялозы песета дас сюрссэ но поттоз. «Мон адрессэ сёто, - шуисько мон, - дас сюрс но аслым кельто».
  
  
  Ee синъёсыз паськытазы, со адӟе, кызьы со нюлам кымессэ вылэ потӥз. Ымдуръёсыз Ee дыльды мускыт луэмзэ. Соос пӧлысь жадность каллен чигтэ но. Табере сое шека а, мар-а луыны быгато солэсь, огшоры кезьыт ӵош покупательница чичпотон йӧспӧртэм. Со трос коньдон тунсыкъяськытоно но, кезьыт веран.
  
  
  Со понна коньдон нуйтӥськоз.
  
  
  "Адресъёсын?"
  
  
  «Мон солэсь адрессэ но уг тоды. Отчы со нуо, тонэ соос...».
  
  
  Вить сюрс коньдон басьтэм но сое берыктымтэ. «, Эшшо, куке вуи мон отчы, Бьянка».
  
  
  Диего озадачивать адӟисько. «Сеньора. Нош мукет насчет сеньора-а мар-а? ...А тон?»
  
  
  «Отчы вуылэм, Диего, со пыр полчаса басьтӥ но доре».
  
  
  Со малпа, кинлы ке ма ке диего чакламын, но со берен кунокуаын хуана со сьӧры мынӥзы.
  
  
  Бьянка сое китӥз кутэм но, мон ӧс сьӧрын пыр потӥз дискотекае.
  
  
  Туж ульчаын тём-тём луиз. Фасадлэсь неоновый юрт югыт тылын, нош со бере сьӧд арес вал, кызьы смоль.
  
  
  Бьянка шуиз: «татын витьыса».
  
  
  Со кошкиз, но такси пыр полминуты корка доры вуиз но, мон солы кизэ сэзъяса.
  
  
  Сое со вӧзын sel, макияжлы ee пыкмем зын шӧдыса, банклы ee, со дӥськут но.
  
  
  Таксист, со веракуз, синъёсыз нюромизы вьехо-ысь, басьтыны, со интыысьтыз вырӟиз но, улочка петлять вылтӥ сюбег, гурезь азьын сибыр город пала нуизы. Мыным потэ спа-улонэлэн люкетэз пригородной торремолинос люкетъёс но пыртэмын.
  
  
  Дас минут ортчыса, азьлань но пельпум вылэ бекырсконо тарсгетыны бьянка таксистъёс.
  
  
  «Акви! Голосование».
  
  
  Солы таксиез дугдӥз.
  
  
  "Отысь со?" - созэ юаз, Бьянка, вилла тодманы, солэсь возьмало.
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  "Пиосмурт - одӥг-а со отын улэ-а?" Юаз со.
  
  
  «Та уж туж вылын. Нокин ӧвӧл ни».
  
  
  Соин вить сюрс песета-мын оскытскыны эй, такси пыр потыса, кык но со дун тырытэк водительлэсь аллям, кема мынӥз со.
  
  
  Такси ышиз-быриз.
  
  
  Наплечный кобураяз эскероно сое. «Люгер» витё.
  
  
  Вилла, куд зафиксировать Бьянка, пичи лепной аслыз корка пуктыны, сад ухоженный котыртӥзы. Корка капка азе усем.
  
  
  Соос пыро.
  
  
  Юртын тём-тём луиз.
  
  
  Ортчиз со палъёсы. Тодмо луэ, маин ке но коркаосын улӥсьёсты ульчаын яке жуг-жаг изе.
  
  
  Со, столовойын но, кухняын укно улысь адӟи.
  
  
  Укно кӧлан кыкетӥез потӥз, но кин ке одӥгез жуг-жаг изе.
  
  
  Оглядеться со понна ышанӥсько, мар понна милемлы нокин но уг чакла. Собере, кызьы лэсьтыны луэ куарае пичи, соин, укно доры лыктыны но дауртоз вӧш ачимлыксэ усе.
  
  
  Паймон мон доры, син азе но сое поттоно лэземын вал.
  
  
  Со чуртнаське.
  
  
  Секс вилла вал плитка вӧлдыны, со вылэ лэзиськиз но сое чус. Соосты берыктоно
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  поттӥз аслэсьтыз «Люгер» коридорын но, мышкам мынӥз кухня пала нунал.
  
  
  Кӧлан ӧс ӟубис луиз. Нуналаз ӝог синйылтӥзы, со вӧзын кӧлан но нах выключатель пыр ортчиз. Аслаз гожтэмъёсыз но кровать вылэ брылев юдэсъёсты вайи.
  
  
  «Мертан», - шуисько мон, малпасько, мар со быгатэ киыныз улэ вал тӥрлык.
  
  
  Нокыӵе движение. Номыр но. Сое учко". Сергей, комнатаез басьтыны, возьманы, мар луысал, но мыным урод луэ. Адямиослы, кудъёсыз жуг-жаг кылле, уг луы ни. Азьлань вырӟиз, валес но миндэр, дӥсь луыны, изьыны мед тупалоз.
  
  
  Паника абсолютной вие шӧдӥзы, соослы, югыт доры назьыльске, ачимлыксэ кысӥсьёс понна.
  
  
  Укыр ӝог мон бӧрсьы чузъяськись куара. Озьы ке но со ӝог берга, кызьы быгатэ, берыкты «Люгер», кин ке кутӥз, со ачиз мед луоз, озьы уг движение но сое быдэстыны. Со виын со пеймытэ выйиз ке, мон юн йыркобыяз-шальк шедьтыны.
  
  
  Нырысетӥез-а, мон валай, йырсазяз вуыку, со вал, мар мон шоканы уг быгаты. Нош собере шараяз, гол но, мон висисько шуыса. Куинетӥез, кызьы мон шӧдӥсько, - та югдур, кудаз мон мугорме куасалтэме. Со туж ӟоскыт интыын пукыса, мон ӧжыт гинэ интыос тырмытэмын со лыосы висё-ын.
  
  
  Со ӝока, бус-бус пыр вот ядо чылкыт омырен шокаса, мон котыртӥ.
  
  
  Нырысь номыр ӧз адӟиськы, но солэн синъёсыз усьтэмын. Мынам син защипать, переориентироваться но бусаськиз. Со вдруг валай, мар уг быгато, ки но пыд выретэ.
  
  
  Меӵак пуксьыны турттӥсько, со-а, югыт-пеймыт адӟы шуыса, туж ёрмисьёсты азьпалан Volkswagen мон пичи пукон. Двигатель ужа, нош машина уг вырӟы.
  
  
  Закашливаться ньылонзэ тазатыны но соосты утчазы, но ӧз ӧйлась.
  
  
  Газ выхлопной! Мон та йыраз малпан мелькнуть, со пуксиз но, чутрак шонерскем, котырзэ учкыса, нырысь адӟиськом, макем ӧжыт ӵогам шланген укное мертчиськиз.
  
  
  Выхлоп фолькс шланген пыр вия. Со тырмыт автомобиль та сярысь тодӥськоды-а, мед валасько, мар уж со воздухой - водонепроницаемый пушкын но. Нош ӝоген газ вуон дыр ӧжыт кыле милемын ӵош.
  
  
  Мыным гозы думо но зол луэ лодӥга поскес, огазе герӟало, мае мон тодэ озьы ош, ош пуны сьӧры уйиськыны. Со, киям мыче, кырмоно тунгон аратон усьтонъёссэ утчаны, мед со мыддорин палзэ, со вылэ машина но тырмыт уг быгаты кунгож маневрировать бака, - озь вуытозь усьтон понна.
  
  
  Солэсь но секыт шокаса кыллиз сюлмасько. Со, тодӥськоды-а, мар-выль омырен шокчыны решение ты дорын мон ӧй вал.
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар ульчаын вить москит, дас вить пыриз но гараже яке со пыр м, капкась усьтэмын машинаен, двигательёсызлы кысэ, нуэмзэ, милемлы но кытчы ке ваёнъёсазы. Мон соосты копак амалтӥз!
  
  
  Быгатэ-а со бур киы лодӥга сузьке, нош тырмыт ih вылӥ ӝутыны уг быгато, медаз йӧтэ нырыз андан, мышкын лодӥга мон доры юнматыны. Соос сярысь передача зыръёсын шуккиське переключение пукон но гылӟыса, ачимлыксэ формаез арес ышиз.
  
  
  Нош собере со нырыз андан борды йӧтэ.
  
  
  Со куспын йырсазьзэ ыштӥз, мон курадӟо кызонэн, курадӟись мугорме вань. Дорам мон чылкак уг луы, дыр.
  
  
  Нырез кыре поттыны но, соосты оскалтыны гозы вандэ, мон возисько бака. Пыр минут гозы чигиз. Тросэз соос шоканы уг быгаты, шоканэз но затаивать. Мон вуи кутсконаз котыр ласянь пеймыт. Табере со чиньыоссэ выретэ ӧжытэз гинэ быгатэ.
  
  
  Углерод Окись азинтӥське машина лэсьтэмын.
  
  
  Соку пыд шулдыр образ мозмытски. Газ педальзэс зӥбо соос поскес тырылӥзы, одӥг пыд вылысьтыз ih ӝегатӥсьёс. Фольксваген тэтчиз, нош издевательство возиське.
  
  
  Со рычагез палаз берыктыны передача переключение уллань но, вылын ветлон, газ педальзэс пыд вылэ нош ик нюртозы.
  
  
  Гараж ыб нах фольксваген врезаться но ӵогам ӧссэ.
  
  
  Но уг усьты ӧсме, соин ке но кылемын порпи.
  
  
  Фольксваген со азьлань улляськод.
  
  
  Мынам синъёссы ик кысэмын, номыре адӟытэк но, со ӧжыт ӧвӧл. Мон ты зурка, омырын ядо утчан быръён.
  
  
  Нош ик - берлань, пильылӥм.
  
  
  Раздвигаться нунал.
  
  
  Уй адӟись, сое педласянь. Азьлань.
  
  
  Со нош ик гожтӥз «фольксваген» пыр потэм но дорожкаос вылын ветлон распахнуть подъездной нуналлы бергес. Со дугды, дугды но кыр интыос. Вливаться укно пыр сайкыт омыр.
  
  
  Со гомамзэ адӟыны жомбыляк оранжевый нуналазазвесь бур пала, зӥбыт ыбем куара.
  
  
  Суйпосаз поскес гозызэ вандэм но сое мозмытыны. Со укно но ӧс лэземын кеси, кызӥ юзмыт омырын. Руль минут киос пыр мон дораз вылэм. Берыктӥське со «фольксваген», ачимлыксэ точка но дунзэ мертаса ӝуатӥллям, отысь потэм, ыбиз.
  
  
  Кин ке кеськиз. Эшшо одӥг ыбем кылӥськиз. Пыр со доры ветло, куакъёс но выжлёгет подъездной гуждор доры мын, гараже со вӧзын будӥ. Сое адӟыса, котыртӥ адямиос бызьыло вужер кадь синмам куакъёс но гуждор. Сое мертаса, со вылын возёно фольксваген.
  
  
  Одӥг пол со берытскиз, машина фараен шушектэм солэн ымнырыз яркыт пиштӥсь. Лапег луэмысь ӵемгес синкаӵ темноволосый та котырес ымныро пиосмурт, кузь тушсэ ым но бакенбардэз лыз - Нымы.
  
  
  Со эшшо огпол ыбиз, нош промахиваться, газ со туж зӥбылӥз. Фольксваген азьлань тэтче.
  
  
  Москато зигз
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  али gged, пичи дворик пегӟон шедьтыны туртто. Со, вань кужымзэ но газ педальзэс зӥбо iso volks мыныны косэ. Со, адӟисько, кызьы со нах пыр но борддоре вылэ кирпич перепрыгивать запрыгивать.
  
  
  Со мыскыллян но газ педальзэс зӥбо пыдыз чутрак куштӥськем. Берытсконо Фольксваген урдсӥн, турын но гудэм врезаться борддоръёс кирпичен, сергей соку ик кысэ.
  
  
  Мынам кӧты колёса дорын, тырмыт ӝоген милям но мыны, умой-умой мед яралоз.
  
  
  Со вылэ борддор усиз запрыгивать машинаос котырын но, азбараз но кырын бугор куакъёс бускельёс учкиллям.
  
  
  Нокин медаз адӟы вал.
  
  
  Со корка пушкамы пыриз но вуиз. Кӧлан интыяз, сое адӟыны быгатыны, кытын ке ватскыса нымы-озь но кытын соос возисько, кызьы монэ шуккиз. Люгер выж вылэ со асьмелэсь шедьтыса, отчы, кытын со ачимлыксэ уськытӥзы.
  
  
  Ачимлык пыр потыса но ӝутыны кутскизы, солэн кӧлан интыез, вы москато планировать карыны понна лэсьтэмын. Вазь яке бер вуэмезъя эмуос луэ.
  
  
  Вдруг валай сое, мае соос уг одӥг юртын.
  
  
  Коридорын сылӥсь пиосмурт, мон пальпотӥ.
  
  
  Нырысетӥ, мае мыным адӟыны, mark webley vi луиз, кулон туж тӥрлык. Соку ёросамы со сосредоточиваться пиосмурт, пистолет куто.
  
  
  Таиз таза, вылысьтыз плащсэ импозантный воргорон кускерттон. Сое вакчияк «Уэбли», ӧжыт аляк, малы сое мукет сямен уг луы, визитный карточка кадь, улонад мон ачимлыксэ усьтэмын мертаны.
  
  
  Куать
  
  
  Со вал кузь, начар сьӧд йырсиез лӧс-лӧс но син азям арес, ылё-кырсё нюжа люкетъёсты герӟамзы. Но со вие ик, ачимлыксэ гож ке но, ымнырам маска беспристрастность тустэм выриськоды вал, со ӵошкыт ымдураз пальпотон турнаны луэ.
  
  
  «Со лоба», - шуиз со англи, туж шимес британский. «Тӥ та палъёсысь али самой укылтэмъёсыз лу, мед лэзьысалзы эмуос лобало».
  
  
  Эмуос со кизэ сэзъя, ас целить со ӧз тыршы. "Мон тонэ та улонам ӧй быгаты ныр октыны-калтыны?"
  
  
  "А мар-а? Ах!" Со пальпотыса. Минут но ышиз-быриз е тыроно уэбли ур-ысь гылӟыса. "Тон американецъёслы, озьы ӧвӧл-а?" Та малпанэз ӝожомытоз со лэся.
  
  
  «Мед луоз. Сёросын но монэ янгыше уськытыны кулэ ӧвӧл. Коридорын, кышноссы; ваньзэ тае тыныд ӧз-ке, кызьы II E Q, ачимлыксэ соос виемын вал!»
  
  
  Пельпум сое кырмизы. «Я мар гинэ, куддыръя луылэ озьы, озьы ӧвӧл-а?» Паськыт пальпотэ со. «Мар малпад-а тон? Со бӧрсьы мынэ? Шанс-а луоз?»
  
  
  «Татысен ини со кыдёкын», - шуи мон. «Кышкано-а, мон ачимлыксэ быгаты вунэтыны».
  
  
  Мон со пыр-поч эскеремын. «Мон тӥледлы ӧй тодыты, дружище. ЦРУ? Военной разведкае?»
  
  
  Каньылэн со шуиз: «Мон американскойзэ туристъёс. "Мар сярысь тон вераськод?»
  
  
  Со серекъяз. Ачимлык уллань но уллань улмо адам тэтчало, со понна запрокидываться. Таиз таза, чебер воргорон ӵош британский твид типичной твидовый стиль. "Мон тӥляд пичи луэмды уг представление, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Со шокчиз. «Вуриськись басьтон. Со Парсон. Барри Парсон. Британский подданной. Испание вылын шутэтске. Нош тон?»
  
  
  «Пибоди Джордж. Зэм ик, соосыз чурт-чурт».
  
  
  Раздраженно соос мыняло. "Фигня."
  
  
  «Делле зэм но,», - соиз ответ сётӥз, серекъямы но. «Тём-тём татын. Ачимлык юбоязы тӥледлы потӥз?»
  
  
  "Вождэ эн вай мыным, пожалуйста?"
  
  
  «Ачимлыксэ мадиз. Тон тодӥськод-а. Ачимлык татын возьма».
  
  
  «Эх. Эскерон юрттэ-а? Утвердительно. Со тонэн быдэсак соглаш, вашкала».
  
  
  «Джордж ми ӧтиськом».
  
  
  Со фыркнуть. «Джордж Соку».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Мынам вить». Со, кровать доры лыктӥз но со вылын селл дурын.
  
  
  Но мон сое миндэр вылэ mimmo рухнуть ортчыса, тыбыр йыр борды пыкъяське. Со, кылем, кызьы соос актарыны кисыяз. Со испанский басьтэм сигарет пачкаосты, одӥг ымаз донгиз но кузь ӝог восковой спичка ӝуатэм. "Эх. Извиниться кариськоно. Ӵын?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. "Куштыны".
  
  
  "Оглом кызьы со тонэ шедьтӥз?" - дуак юаз со.
  
  
  "ВОЗ?" Со скривиться, малы ке шуоно тодӥсько, кызьы вань та жингырты ук. Котьку Но луэмзэ эскерон.
  
  
  «Нымы», - шуиз Парсон, некомпетентный чылкак солэн кадесь.
  
  
  "Я мар гинэ." Со доры асьсэлэсь сюрессэс умой адӟыны турттэ обложкаез. «Та кышномурт малага улэ, - шуи мон. "Со понна мон бызисько тодмо ужбергатӥсь. Озьы ке но, кузпалэным ӵош шудыны кутско ке, со аслым дусым швейцария, ӵош малпасько лэсьтэм интрижка пиосмурт-а, кышномурт, кудзэ тон нымы нимаське. Табере сое шантажировать, со сярысь вера роман кышкытлыклэсь ih воргорон. Солэсь нимзэ сеньора лэсьтозы шуыса, косыны но paper мурт ачимлыксэ fold шантажен москит дугдытоно ".
  
  
  Сигаретный омырын ӵын ӝутскиз. Пеймыт вал, нош монэ адӟыса, пальпотыса парсон растерянно шуыса. Со нош ик мыньпотэ, туж шыпыт, туж презрительно.
  
  
  «Тон быгаты клишеосты кутыса», - шуиз со вераськонын. "Джордж? Джордж, со тодыны кулэ-а?"
  
  
  «Курисько тонэ зэмос историез. Со зэмос история». Солы, со доры берытскиз. "Нош тон?"
  
  
  "Эх. Со." Со мур лулӟиз. «Шуыса гинэ, Нымы, кусыпъёс мон трос тодмо, но со уг озьы, кызьы яратӥсь бадӟым».
  
  
  «Я», - дӥсьтытэкгес кутски мон.
  
  
  "Мынам со валтӥсь тодмо луиз, пистолет prezzolata кадь. Латынь кылын понна та ломаный man Tut / туала нимзэ ачимлык - Москато Альфреддо, татысь Москит. Пыр Рифма ыстыны ачимлыксэ, соин татын мед ужалозы, испаниын улэ, нош мон уг тодӥськы кыӵе уж. Москит кылдон неаполитанский "
  
  
  "Нош малы со тыныд понна пӧйшураськоды-а?"
  
  
  "Та
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Та уж невоенный вал нырысь, нош табере соос ужзэс военизировать пӧрмиз. Одӥг адями но мон шоры учке чибиньёс пыр лобӟыса ачимлыксэ куать толэзь римэ вииськом ».
  
  
  "Одӥг адями пумитаз-а, со тон понна?"
  
  
  - Военной разведкае, - шуиз парсон кӧс. «Незаконной иса монэ зарезь наркотикъёсын Музъемвис оборот. Та вооружённой кужымъёсъя тырмиз. Кыкетӥ мировой война кутскон пумысен мон кык ачимлыксэ дугдытыны турттэ. Али трубопровод дыръям ми, куинь москато ке, виемын луоз ". Парсон задумчиво дугдӥз.
  
  
  Со шонтэ. «Валамон. Извинение».
  
  
  "Мон кылем арняын испаниын улэ, ивортон басьтэмзы бере мон, мар татын луиз москит. Сое утчаса шедьтоно, соиз нош куашка. Собере, ӵапак та ӝытэ, мон дорын гуры йылпумъяськиз, шараясал, созэ но, мае тон проститутка вераськыны, собере со юаллясь-со гинэ ке луысал, солы кулэ, кызьы со татчы вуиз дискотекае дубль вылэ но вуизы.
  
  
  "Военной разведкае?" Со дышемын. "МИ-6?"
  
  
  «Уже туж, вить». Со пальпотыса. «Тынад туж лэчыт, со сярысь малпало ке, ИЖКАР-6. Куатетӥ - а со, шол, шпионаж. Витьлыкеным - а но-та контрразведка. Шонер-а? Тон эн иса тон табере сое тодметъёссы член луыны идентификационный мугъёс, малы ке шуоно мон тодӥсько, мар тон, янки, вань сыӵе ужпумъёс но кышкатэк щепетильный ужасно. Та ласянь мон озьы уг яра усложнять. Солэн ӵектэмезъя, мон но оскалтыны адями москато тандем заполучать ужа ».
  
  
  "Тон кыӵе ке приказ москато кылёнэз-а?" Юаз со.
  
  
  «Прощение куроно? Ой. Самой вылэ делле, Москито - шудӥсьёс туж акыльто. Ачимлык шуоно мон лыдӟо».
  
  
  "Ачимлыксэ вань-а?"
  
  
  «Мед луоз. Ачимлык палэнты».
  
  
  "Кызьы тон малпаськод, кин понна-а соос сыло?" Юаз со.
  
  
  «Мафиози, зэм но. Атаез вазь быдэстэм ужез понна со трос пол».
  
  
  «Мон джастин сярысь сюлэм вӧсь луиз».
  
  
  "Куинь-а?" Мон юнме соос ымнырзэс возьматыны.
  
  
  «Адями виемын. Тон...»
  
  
  «Сярысь, Куинь Делани. Бен. Куанер Куинь». Парсон шокчиз. «Я мар гинэ, соос тодозы, мар бордын ввязываться, огазеяськимы ке, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Соос, тём-тём пеймытын со шоры учкыса. Со, малпасько, марлы со кельше вал британец. Вань вылӥ ымдур но сыӵе чурытэсь.
  
  
  "Тон гидлэсь мае ачим басьтыны?" - мон солэсь юай сардонически.
  
  
  "Гид?"
  
  
  "Йыроми кышномурт?" Со пауза лэсьтоно. "...Тыныд москит яратон инты басьто соос?"
  
  
  Ой. Мон историысьтыз обложкаез. «Рыцарь чылкыт та бутылкаосты ӵоксэт», - шуиз со пальпотон.
  
  
  «Тон, янки, зэм мултэс старомодный киулаз галантность. Молодец!»
  
  
  Мон гуньдӥ.
  
  
  Час ортчыса, мон малпасько, мар Москато уг вуы.
  
  
  Ми юимы кык час ортчыса гостиничный номеръёссэс. Тае соку луэм «Барри» но «Джордж». Ваньмыз со подозрительной вал на, но малпай, мар со информациез доры вуттыны быгатэ.
  
  
  * * *
  
  
  Аслэсьтыз ӧсъёссэ проем хуан ватӥськыса пукиз, йырси герӟамын эй, пельпумъёсыз вылэ, син тыр люкаське вал, нош нырса, чебер ымнырыд.
  
  
  "Пульхритюд понна мар адӟон та?" - Парсон вскричать, коньяк бокал шона.
  
  
  «Хуан та», - шуи мон. «Ӟеч-А, Бур-А Хуан».
  
  
  «Та мынам сеньора, кудӥз сярысь мон тыныд верало?» - сложной выросъёсыз Парсон юа. Тазьы ик кудӟем ӧжытгес вал кадь, со.
  
  
  «Ӧвӧл", одно», - шуи мон. "Та кышномурт мыным!" Парсон мон доры берытскиллям шуыса, котькуд ар. Собере со но хуан шоры долкаса учке.
  
  
  «Мон, - шуэ, али! Тон висъясько шӧмын, пересь! Усто шӧмзэ!»
  
  
  Султӥзы но солы йыбырттӥзы". «Тау, Барри. Ой, Хуан. Пырелэ, пожалуйста. Мыным жаль, мон бере кылиськем. Огез со пумитаз аслэсьтыз вуж».
  
  
  Парсон мыняло. «Бен, зэмзэ, дуноосы мынам. Та ним Барри Парсон».
  
  
  «Хуан Пибоди та», - шуи мон.
  
  
  Хуан уг изиськы ни. Со комнатаязы пырыса, йыркуро учке мон шоры. "Мар луиз?"
  
  
  «Тон мон верасько бер-а, кышномурт-а», - шуисько мон, - тодаз эй, со азьын статуссэ сярысь Парсон. «Тырмыт шуисько, милемын ӵош асьмеос вань вуж сямен, уром парсон six барри пумиськылом шуыса».
  
  
  «Вить, - шуиз Парсон.
  
  
  «Одӥг но вить - куать, кызьы милемлы шуо ни». Со пальпотыса. "Ми доры итӥськыны, Хуан?"
  
  
  «Бер ини, но мон жади».
  
  
  «Тон жадид уг адӟиськы», - шуиз Парсон, со доры учкон, нах но шорам учке. «Тон туж сэзь адӟиське». Со мыкырскиз, чупаны ымдур но ангес ӝоген со ӝуткалляз. "Адӟе-а меда?"
  
  
  Со, синзэ кыньыса, витиськод пуштон. Но озьы ӧз луы. Нош ик солы син усем бере, со адӟе, соос пальпотыса кадь Парсон кыскыса сигаретсэ но, соин вырыны амал шедьтӥзы эй паймыса, ыммес-ын. Котыр ӵын ӝутске ачимлыксэ Испанский чилясь йылъёссы.
  
  
  Со ошеломленно откидываться кушетка вылын. Хуана мозмытэмын луоз, мар-а?
  
  
  Табере парсонс хуан синъёсыз учко, но соос со доры куасалляськись мугоръёсынызы эркын. "Тон британец, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  "Вуж Парсон Лусьтыро Лев-ын!" - серекъяса шуылӥз со. Сое ӟыгыртӥз ee. «Тон, янки, мумы суперпорода кылдытӥз».
  
  
  Сое со уг ноотысь. "5?" - хуан юнматэ. "Вить мае возьматэ?"
  
  
  «Военной разведкае», - шуи мон. "Контрразведка, нош, Барри?"
  
  
  Парсон шонтӥ. «Так-фантастикаё, пересь-а. Со, шуэ, мон тон доры пырыны но уг поты шат юом кык гудон-ын?»
  
  
  Яркыт пальышась хуан. "Яратӥсько."
  
  
  Со слабит синъёссэс ӝутӥзы. "Умой."
  
  
  «Тон но быгато лыктыны, Джордж».
  
  
  «Вера мыным», - шуиз со тазьы искреннее, гинэ быгатэ кадь. Со Нивен Дэвид лилиялы укшало кутскиз.
  
  
  * * *
  
  
  Ачимлык Хуан мон сётыны луэ. Со озьы ик усто шудыны ачимлыксэ, кызьы соосын шудоно сл.
  
  
  Дун-чылкыт барри вылын парсон вилла гостиная ӝуаз. Та чебер кадьялан квартираез луиз.
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  ce, вудур понна огшоры стилен оформлять испанский - гын, гобеленэн, пуэн зӧк пукон, диван, ӝӧк.
  
  
  Шуд вань на-кудӟемын соос, куке мон пыри комнатае-ын. Таиз тужгес но матын луэ бере, солы, со доры лыктӥзы шаермылэн кушетка вылэ лэзиськи но, кышкыт но вушйыса, йырзэ запрокидывать.
  
  
  Хуан мон шоры учкиз, собере мынектӥз но нош берытске Парсон. Мон со пала учкыса, мыняз но хуан ки вылам басьто. Со кема мур чупаськытӥз но. Со пыр син щелочка со понна чакламын, нош ик малпаське, пе, та суредасьлэн ривер хуан непревзойденный.
  
  
  "Que bruto! En casa nuestra! Mil te patten rayos!"
  
  
  Со, йырзэ ӝутэ. Проем ӧсъёссэ пукись кышномурт киосын гадь вылэ вожвылтыса, Парсон но Хуан шоры учкыса но. Та егит чебер кышномуртэ вал, йырсиез каштан, пеймыт-курень син но ку кремовый.
  
  
  Кышномурт доры берытски но, ӧс дорын возёно астэ хуан проем Парсон. «Елена», - шуиз со. «Та Джордж, нош та Хуан».
  
  
  "Хм!" Елена фыркнуть.
  
  
  Хуан парсон шоры учко, собере нош ик кышномурт вылэ. "Тон кин?" - шыпытгес юаз кышномурт.
  
  
  «Та мынам...» - парсон мон доры берытскиз но, лэся, синъёсыз кынемын « кышномурт...».
  
  
  Со шонтэ. "Чырткем-а, Елена?"
  
  
  «Елена Моралес», - шуиз со пальпотыса. Парсон-а со доры берытскыны, ангес лӧпкытъя, кровать доры лыктэ но соос шоры учкытэк, вылӥысь улӥе ми вӧзын, мед пухлеть.
  
  
  Ымныраз бусъёсын шобырскизы хуан пытсаськиз, но собере тусыз чеберске паймим, куке ӧс вамен но потоз, соин вакчияк комната парсон пыр, пыр Елена пыриз. Но дыр ортчемъя со кылӥз, кызьы солэн бутылка стакан гудыръялоз но. Юон на!
  
  
  Елена халатэн кышномурт пельпумъёсы усемын. Халат вылазы дэрем улэ векчи со уй луоз, сое адӟыса, лыдӟисьёс но соос гадь контур. Мугорын но йыр дорозяз санэт нах бака формазэ тыроно луоз.
  
  
  "Зэм парсон быземын-а тон понна?" Юаз со.
  
  
  Леленчи соос мыняло. "Тынад ма тодэмед потэ?"
  
  
  «Малы ке шуоно мыным тунсыко».
  
  
  "Тон курсын милемлы возьыны".
  
  
  "Уг шуиськы тыныд?"
  
  
  «Мон ӧй малпа, та бадӟым пуштросэз вал». Назьыльскиз но ныр чепыльтоз-а со монэ. «Шека мон, тон-а та тодо шуыса».
  
  
  Со кизэ мычиз но сое кутӥз, пельпум сьӧраз ee.
  
  
  «Эй, тон, кышномурт», - шуиз со. «Чебер со. Малпасько, солы кельшоз Барри».
  
  
  «Я мед, леди, - шуиз со, - куке мон со доры ӝиптӥськиз но, халатсэ пазьылскыны кельше.
  
  
  «Мон уг валаськы, мар тон вераськод», - серектэ со.
  
  
  «Котьма дыр, укыр трос вераськонъёс котьку», - визьнода сое синйылтэ. "Тон озьы уд малпаськы-а, Джордж?" Со пусйиське та «Хор-хэй».
  
  
  "Бен, якобы."
  
  
  Ми огазе люкаськыса, кадь кыӵе ке гудыри шаер, но со тодаз вайиз, кызьы кылиз комнатаяз, стакан жингыртэм бутылкалэн бускелез. Но соослэн ваньзылэн луымтэ. Мар мыным отын парсон сурасько ке, таяз но уг вуиськы милям мон понна кыӵе елена стакан. Собере сое со уг адӟы, но Парсон Хуан.
  
  
  Комментировать карыса уг луы бекче елена озьы ик ӧвӧ. Укыргес луоз сое басьтыса, возьма монэ, эн мӧзмы мон понна соос ваньзы асьсэды улонын туж нах кадь.
  
  
  Со удовольствие басьтыса мон бадӟым наплечный кобураысь, 38 но мон-со Люгер. Ачимлык отстегивать соосты утчано, ваньмыз тугаськемын но. Та луиз берпуметӥез, мар монэн луиз, трос гинэ но, со вылэ кезьыт. Кыӵе ке образ выж вылэ куштӥз но мынам со кафельный кобураысь басьтэ сое.
  
  
  Со, ассэ шӧдэ - беззащитный - сотэк со ӧз вералля пичи гинэ «гольык».
  
  
  Кысэ, соос доры брылев выключатель лампа но назьыльскиз.
  
  
  Со, шӧдӥсько, комнатаын гудыри быриз шуыса бутылкалэн бускелез.
  
  
  Сизьым
  
  
  Сылал горнолыжный курортэ-озь мед вуозы-а-но-Ньев, котырысь читыр-чутыр сюрес кузя выллань кошкыны кулэ малага лымшор бамалаз Сьерра-Невадаысь. Nevada sierra отель, кудаз мон регистрировать карыны луэ, улӥ льяно прадо сюремлы, ми ӵош хуана костюмъёс но, трасса вылэ куасэн потӥм.
  
  
  Куаслы трассаоссы но тӧдьы вискын люкыны prado llano de borreguilas полпути picacho veleta бамалын кеме. Уллапалась сюрес канатной Льяно Прадо йылпумъяськиз, нош сюрес вылысен кутске боррегилас канатной. Машина вӧзын отделение.
  
  
  Трасса дорозь куасэн улэ кык валлин льяно боррегилас барранкас прадо сюдыны-вордыны. Вань со лэчыт но ӟускиос слюда гранитлэсь люке, собере гинэ кужмо адӟисько но лымыян удысын лымылэсь пичи.
  
  
  Сюрес канатной, prado borreguilas llano доры лыкто, кивалтӥсьлы барранка валтӥсь подвешивать, кытын трасса капчи мылкыд. Трасса вылын интыяськемын ёрослэн шундыӝужан нюк сложной ни.
  
  
  Со балконын пукись, кунокуа соосты котыртӥзы бызьыло, лыжникъёс шоры учкыса но, ӝоггес но малпай, мар луоз умойгес куасэн нискыланы, пе, учке. Огшоры выллем мед юрттоз асьсэлэсь Но, соин ӵош туспуктэм лэсьтӥзы rolleiflex 1 полдюжины, тӥрен лэсьтылыны отдел дунтэк вуттӥськом реквизит понна ышанӥсько, мае мон адӟисько юртын улӥзы.
  
  
  Та ветлон утомительный вал, но ӝоген, со пушкы пыризы, жадем вылэ кровать вылын кылле жимъёслы скидывать шокчон но ката. Нош мынам иземе уг луы. Со, малпасько, берпуметӥ нунал кык учыр сярысь.
  
  
  Собере кык нунал ортчыса, сое " виылон Рико Корелли кыкто нымы - ачимлыксэ воштӥсез. Собере кык нунал мон понна чылкак потэмысь номыре но уг адӟиськы елена моралес парсон барри. Со юрттэ Келли Митч каб нош, хок пӧлысь кӧня ке вуиз но ялонэз:
  
  
  АРБЕРИОС
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  : Ми, вӧзазы кыӵе югдур мукет ӧз быдэсмы рико корелли напрямую турттӥ дыр. Сое басьтон соглаш axe кылиз. Ачимлык двуличие ласянь нокыӵе пытьы. Витё, солы пыр тӥледлы уведомление бергсон тина дыр ӧз басьтэ.
  
  
  ДОЛЖНОСТЬ: - мыным ужрад возьматэ, яке маин торремолинос малага москато али ӧвӧл. Тодам вайыны уг, уг даурты со сьӧры мынӥзы. Со понна сак эскеро.
  
  
  ТЫРШЕМЕЗ: разработка стадияз ваньмыз y на sol nieve пумиськонын.
  
  
  ДОЛЖНОСТЬ: - уката Барри сярысь информация Парсон Курыса. ИЖКАР-мань ӧз 5, вань сыӵе адями. Валамон, нимыз - псевдоним; ИЖКАРЫСЬ-6, ӝог-а, ваньзы пумозяз уг бызьыкуз усем муртлы ачимлыксэ ачимлыксэ миссия. Вождэ эн вай, но мон возьматон ӧвӧл, яке мон та рольлы опровержение ачимлыксэ схемая ачимлыксэ.
  
  
  ТЫРШЕМЕЗ: Москато - адями виись медоосты, кудаз трос аръёс ужаса мафия. Озьы ик эрикын со шуккет лэсьтӥз.
  
  
  ТЫРШЕМЕЗ: Елена Моралес - ма сярысь со ӧжыт тодмо. Дорын пыриськемез сярысь азьвыл гожъям шпионаж нах ӧвӧл, испание территориын яке лушкем ужез понна правительстволэн контрразведка. Со озьы чик ӧз луы испанка быгатэ, нош итальянкаос яке французка. Нокыӵе гуры.
  
  
  ТЫРШЕМЕЗ: мексика дыръёсаз возьматон москато жаляз со, куке тон атаковать карись энсенад снайпер. Со сяна, сярысь гожъямын вал, малы ке шуоно соос тонэн ӵош ортчиз европаын ветлон огдыре, Иберия ке но уг ортчы.
  
  
  Талэсь хоука луэ.
  
  
  Кыкетӥ ӵукна завтрак собере мыным жингыртӥз виылон дыръяз хуана корелли дублер рико.
  
  
  «Келли», - шуэм куара. «Вубуртчин римской ивортон нырзэ басьтӥз. Sol nieve мыныны кулэ туннэ тонэ y».
  
  
  "Шонер."
  
  
  «Ачимлыксэ уг утча. Нырысетӥ уй-озь витё. Сюресэз гер & # кошко уйшор но отын встрестись отделенияз ачимлыксэ канатной машина. Кусып возён нимыз - Артуро. Со тӥледлы тупась дыре но тӥледлы пӧлын пусъемын луыны кулэ, кыӵе нырзы хуана пумитан сярысь роман. Одӥг но кык нырысетӥ пумиськонэ мыноно тыныд кулэ ».
  
  
  "Валаське."
  
  
  «Куараос но вань, - шуо Келли. "Удалтон."
  
  
  "Вите. Вубуртчин Кадь?"
  
  
  "Итӥськизы."
  
  
  "Со курортэн мынэ борддоръёсты вылын куке?"
  
  
  «Номыр уг шуо. Но мозмыны уг ee Эрнандес ӧвӧл на шуизы, лэзьыны ке».
  
  
  "Мар ке сярысь Парсон?"
  
  
  «Кулэстон».
  
  
  "Моралес Елена?"
  
  
  «Зэмзэ озьы ик».
  
  
  "Тӥ, пиналъёс, трос ужа зэм, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  "Ой, Ник!"
  
  
  * * *
  
  
  Ньыль час котырын но куасэн нискылтыкуз, соос кроватез нунал дӥсь штан, дэрем-свитеръёс.
  
  
  Лыжникъёс бамалын вал вань на. Сое пиосмурт адӟиз быгато-ын курткаез горд, вож курткаосын нылъёс, выж фигураос кык курткаен, пролкаосыз кузя васькыкузы ик этажын улӥзы. Самой улӥ машина сюрес вылэ mimmo канатной бамалын отделение ортчыса, солэн кыкетӥ кутскон бам адӟыса, юскиськемысь самой ӝужытэсь йылъёссы - озь ӝутскиз вплоть бадӟым боррегилас доры берыктыса- Велет.
  
  
  Сюрес канатной весь ужасько на, но со огдыре ӝутске-а, лэзьке-а, мукет-а ортчоз-ветлы на, тыро тубыны, васькыны буш. Со задумчиво отделение машина шоры учко.
  
  
  Рико Корелли. Со гинэ тодӥсько ке, со самой делле кадь адӟисько. Пичи кунокуалы луоз - со басьтыны быгатоз, ас интыяз, вестибюльёс, вань та сотэк но кинжал накидкалы кельыштэм пумиським но, тазьы но яра приспешник душес ачимлыксэ.
  
  
  Вань на. Одӥгез адями вием вал ини. Адямилы таза луыны Рико Корелли, миссизы кышкыт быдэстыны. Кышканы кулэ вал.
  
  
  Со, Хуан комнатамылэн ӧсаз йыгаськыны.
  
  
  "Мед луысал?"
  
  
  «Уллане мынӥмы, Хуан».
  
  
  Монэн ӵош потэ, кышноос но, воргоронъёс кадь, - мон тыршо кузэн-пало, секс но яратон тылъёс кемалась кысӥзы. Кышномурт но кузпалы иса казакпи.
  
  
  * * *
  
  
  Омыр кезьыт луиз, нош бодрить. Лымы вылэ вылэм идеальный куасэн нискылан, кулэ интыяз сӥлы порошок гинэ капчи. Азьпалан шторм, номыр уз луы. Нош мон шӧдӥсько, ма та уйзэ лымы луыны быгатэ.
  
  
  Берпуметӥ шудонын асьсэды котыр кыске шоколад но коньяк одӥг сыӵе пӧсь прадо столик понна. Ньыль группа адями васькиз бамалтӥз, пукон пуконлэсь борддоръёсын но куас бодыосын сиыны кутскиз но закусочной припарковывать утчаны.
  
  
  Со сямен вераськыны немец. Немецъёс тодӥллям, со ӧжыт, соин ик мыным соосты ӝынызэ пукон ӵектыса. Соос шоры учкиз но дыртыса хуан соглаш. Быръемын партиос-ньыль адями. Ньыльдон понна вал одӥгез, но соос, валамон, группалэн лидерез луиз; куинь мукетгес, вылды, луысал, куамын улэ. Лидер года сямен вераськисько немец, нош ачиз делле швейцарецъёслэн вал. Куинь мукет луыса сураське - кык немец но датчанъёс.
  
  
  Со син хуан ишкалтыны уг быгато, но берло со но, со ӵындэ шоколад кадь ньыль мучачо кружок сётэ.
  
  
  «Герр Хауптли Бруно, - шуиз здоровяк, ки мычоно шуыса, мон киме кырмиз.
  
  
  «Пибоди Джордж. Штат Котырын».
  
  
  «Эх, зол! Шол. Мар тодмо со-талы немец пӧлысь тон вераськонад американской».
  
  
  «Прощение куроно», - мынектӥ мон. «Та Хуан, мон кышномурт».
  
  
  "Везунчик сыӵе!" - бруно хауптли вазиське, ас эшезлы пала берытскись, сямыз но валэктыны-немец, со понна мон бызьыло шуыса.
  
  
  «Бен, бен», - шуылӥз немец кык, Хуан шоры учкыса. Датчанъёс шоколадэзлэн пушказ мес.
  
  
  "Тон калыкъёс, куасэн нискылало-а ӵуказе?" - герр Хауптли юа.
  
  
  Хуан шонтӥ. «Ми сӥзем».
  
  
  "Ох! Ӵуказе бамалын со ӧй вал, нош, оло, яке вуоно дыре матысь нуналъёсаз
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  t! »Герр тарсгетыны Хауптли бугыр макес вылад.« Малы мон тае лэсьтыны уг дуэт - трио " мон малпасько », - шуиз со, мон тодам вайисько.
  
  
  Хуан чилектӥз. "Мед кельшом мон та!"
  
  
  "Герр Пибоди?"
  
  
  "Эх, яратыны, та, соослы яралоз!"
  
  
  Серекъя, вань, маин ке тодмо луиз, та мыным уг кельшы.
  
  
  Ялан вераськемзы. Малпамтэ Хауптли хуан китӥз кутыса, соосын ӵош куасэн бодыелы мыкырски но, сое ас вылам но, пукон вылысь нуиз. Куд-ог тунгон сярысь дискуссиос технической сое муромытоно луомы, куас вылэ со луэ. Шиетэмзэ хуан но пӧзе.
  
  
  «Герр Хауптли, - шуиз со-адями котырысь немец одӥг егитъёс. "Бизнесмен со, трепло?"
  
  
  Чагыр синмо но тӧдьы-суд классически немец вал мон вӧзын. «Бен! Герр Хауптли - одӥгез тужгес но азинлыко ужбергатӥсьёслэн рынокын зэмос профессионалъёс котыр», - шуиз со. «Nen вылын бадӟым кылкутон».
  
  
  "Со отпуск?" Юаз со.
  
  
  «Арня быдэсмоз бадӟым кенеш ортчиз парижын. Герр гауптли лябӟытӥськод каль, куаныны, шунды югыт, лымыя но...»
  
  
  Пауза.
  
  
  Серектӥзы-немец, ӝӧк вылэ датчанъёс чылкак уг но кикур тарсгетыны меланхоличный.
  
  
  "Нылы!"
  
  
  Серекъян.
  
  
  Таосын мон немец та одӥгез пересь тодэ комической операеныз, куд спектакльын со адӟиз бергес - вуж фильм 1930-тӥ арын. Мар ке но мыным потэ, та чылкак шонер ӧвӧл. Нош мон тае уг вала.
  
  
  * * *
  
  
  Ресторан пуктыны луэ, кызьы типичной горнолыжный трапезная курортын, кузь ӝӧк вылын пичи гинэ комнатаысь комнатае но одӥг борддор кузя центр эстакадаысь столик стиль.
  
  
  Мон группа - огзы доры кариськыны но сое хауптли герр хуан ачимлык - меӵак центр шедиз вань люкаськем. Туж-вераськонэз азьланьтыны хауптли тевтонский н висъёссы тугасько, соосты ваньзэ огӵош уш уш но выре. Даже соос, кинъёс уг валало англи яке немец, адӟись синмез копак ачимлыксэ харизмазы.
  
  
  Сое мукет дыръя уг дырто, сиён-юонъёс но кунокуаын оглядывать сак кема ветлӥз.
  
  
  Со потэ, Римской ныр, син азям мынам зэмос зарезь котырысь рико корелли тодманы туртто. Малпасько, луонлык ӧвӧл.
  
  
  Куамын дас вал, азьло со тодмо кезьыт но дырын. Бренди лыктӥз, со пуксиз, ачимлыксэ потягивать. Герр Хауптли ке вис карыса, лулэз воштыны понна, соос, хуан доры берытскыса, со шуиз: «Мыным уйвӧтын юзмыт омырен шокам потыны азям. Мыны тыныд, дуно?»
  
  
  Пальпотӥсь мон сое каньылак. «Ӧвӧл, дуно. Извиниться кариськоно. Укыр кезьыт. Бере эн кыле».
  
  
  Со, пальпотӥз но допивать бренди.
  
  
  «Герр Хауптли, али та майбыр луоз. Ӵуказе-а яке куке адскиз ке но - самой уж вылын?»
  
  
  «Мед луоз», - шуиз герр Хауптли, со ымнырыз ӵыжектыса, вина юэмысь но сайказ бренди. "Auf weidersehen".
  
  
  Со пукон карем, йыбырттэм но ресторанын мынэ кык немец пыр датчанъёс пачылмыто.
  
  
  Ульчаын туж кезьыт вал. Омыр луиз салкымгес. Со, йырзэ мычиз, нош собере ачиз тубтоз номер вуылыкумы, наушникъёс но аслым чулки басьтысал. Озьы со дӥсяса ветровкаос, наплечный кобураяз эскеро грузэз, ышанӥсько но, пуртэн лодӥга мон ма борды лякиське.
  
  
  Со учыръёстэк троп йылозяз йылаз-читыр-чутыр. Юрттэт луоз палэнын юртъёсын кезьыт милемыз, соин ӵош кузэн со кезьыт шӧд, кызьы вуо Сьерра-Невадаысь. Дӥськут прорезать тӧллэсь, мон ачим полуголый дыр уг шӧдӥсько.
  
  
  Отделение машина ӧз тупа уло. Ми но, гурезь бамын куара ӧй вал. Со, пельпум вамен учке. Но номерлэн укноысьтыз тылсиосыз, котыр дуннеез гостиничный котырысь ӵуж, Прадо вылэ потыса, тӧдьы лымы вылэ зарни пужы кылдыто.
  
  
  Юртэз, машинаез подъёмник кресельный кытын интыяськемзэс, лымы котыртэмын вал. Сое адӟыны луэ валтӥсь пырон, нёжалын потӥз. Машина отделенияз пырон ӧс ворсамын вал, но со ӧз пытса. Ручкаез донгем но, со берыктоз сое. Туж пеймыт луоз юрт пушкын, вылэ лымы ӧжыт ке но кизили дунне вазиськем вайиз. Паймисько, макем яркыт луозы инбам, уй но мур.
  
  
  - Озь со адӟисьтэмъёс понна поглянэз берыктоз быгато, ӧраз канатной кытын берлань сюрес полукруг берытскылӥз. Кӧт полукруг канатной сюрес шораз интыяськемын, кузэн-озь со возиське, техника ӧвӧлэн ӵукна ӵакмем дыръя.
  
  
  Люкаськем азьлань мыно ини со, адӟе ке, кинлэн кыӵе ке mimmo канатной сюресэз ортчиз. Та мынам кин гинэ луэ ке, со пыроз, со юрт пушкын луизы ке, кыӵе ке пыремед потэ ке, мукет пырон. Со, малпасько, соин, вылды, монэ возьма. Соку соос, мазэ веранэз, мон тодэтъёс ымнырыз вал.
  
  
  Артуро.
  
  
  Кутэм соослэсь люкетъёссэс, ачимлыксэ басьтылы, но, пычкиськыса, азьлань вырӟиз, ымзэс усьтыса, мед прошептать «Артуро».
  
  
  Со но та сярысь тазьы уд шуы.
  
  
  Кин ке но мукетыз лэсьтоз!
  
  
  "Артуро!"
  
  
  Куара, лэся кылӥськиз сьӧрысь канатной сюрес. Отын но ӝутэмын со шоро ачимлыксэ лэсьтэмын вужерез. Со Артуро ӧтизы ке, уг луы-а сое Артуро. Но со луыны кулэ артуро ӧтиды бере, со, тодэ, мар адями та хема на вал-соос, кинэн мон азьло артуро утчаса шедьтоно-а, кинэн ке мон пала.
  
  
  "Мед луысал?" - отряд бадӟым куараеныз юаз ӝыны мукет машинаос.
  
  
  Бадӟым куспын шуккиськизы
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  , ыбем чузъяське - докладъёсын, кудъёссэ мыдлань-азьлань та пичи комнатаын бекыръяськыса, барабанъёсын дыбыр сю ожгарчи кадь. Гомась тыл гомӟонэз но кылдӥз оранжевый куспын ышымтэ-бырымтэ. Со паллян ас куаразэ кылӥ.
  
  
  Фигураос но соослэн сюрес бӧрсязы интыямын канатной соку ик ыбизы.
  
  
  Кинэ ке тышкаськозы сямен испански. Мон ӝуштэм куара кылӥськиз, мугорын но паллянысь усё. Со пол ыбиз на, сюресэз адӟыны понна канатной турттӥсь адямиос. Ачим мон одӥг люкетэзлэн ачимлык-пертчыны уг быгаты.
  
  
  Ӧс усьтӥськиз ик, но со тодон-валан фигураос; пушъетъёс ортчиз. Со эшшо одӥг пол нуналаз ыбылӥськем куараос пала, нош собере пыр пеймыт интыяз бызем.
  
  
  Отын нокин но ӧй вал.
  
  
  Ӧс - машина кутске кыкетӥ отделенияз пырон. Со но толэзь усьытозь. Нокин медаз адӟы вал. Ӝоген со уллань но уллань учке но бамалъёсын лымы вылын ульчаосы пото. Мон одӥг. Нокин.
  
  
  Юртын вуылӥз, со кылӥз, кызьы кин ке но ӵоксузьытыны ӟазыртэмен, выж вылын, солэн пиосызлы но выжыосысь шталь бетонный соосты шедьтыны. Оглом ачимлыксэ соосты адӟыны уг быгато.
  
  
  "Артуро?" Юаз со.
  
  
  "Мед луоз". Со куалектӥз.
  
  
  "Кытын мон пумиськиз адямиен, кудӥз адӟе соос лыктозы?"
  
  
  «Велет йылаз - Пикачо-де-Велет. Дас час. Ӵуказе ӝыт».
  
  
  «Умой», - прошептать мон. Со, мыкырскиз. Со кылыны секытгес ачимлыксэ, шокан прерывистый. Собере, кезьыт вуиз азьло со малы шуид-ке на, соос, тодмо бульыр кылем гизьыртэ, шальтыртонэн со туж кельшем, нош ас вылазы сое чик уг делле шальтыртонъёсын.
  
  
  Мар ке мукет.
  
  
  Мугор улэп кельтӥллям.
  
  
  Артуро луыны кулэ.
  
  
  Со, машинамы ӝог ӝутскизы отделение пыр потыса но, котырскыса фигураос но гольык выжыысь потэм дась, но со дырозь йылаз-пумаз кунокуа прадо льаное уг бызьы.
  
  
  Со, одӥг пол гинэ адӟи, учкы, мар отделение машина дун-чылкыт ӝуатске, нош пушкын тём-тём фигураос ветлэ.
  
  
  Бадӟым тырмыт вал ыбем, мед шӧдозы ваньзэ полициын Сылаллы-но-Ньев. Отын гражданской гвардия луэ.
  
  
  Сое сэзъяса, тубат кузя ӝутскиз пыр ортчыса, вестибюльёс, бар дорын паллянэ кожыса, коньяк юн ньылонзэс воштыса туртто.
  
  
  Та но юрттӥз.
  
  
  Кӧня ке.
  
  
  Тужгес но ӧвӧл.
  
  
  8
  
  
  Приглушенный сайказ, ыбылӥськон кужмояз но расследование вуонозэ пик йырам соку-озь артуро собере сое, ӵоже получас тыпак лябоме. Гражданской гвардия, горнолыжный дислоцировать курортын, допрос процесс сярысь сюлмаськыны ӵоже шӧй утомительный но персонал но обслуживать кутскон потало, курортын.
  
  
  Полицилэн ужез уг вожъяськиськод соослы. Та изнурительный луоз, эгылыксыз но, уж вылын сыӵе дыръя уката умойтэм аръёсы та гурезь йылын. Умой адями вал со.
  
  
  Вутто монэ. Мон доры ih номыр но уг вуттӥськы.
  
  
  Мон кӧня ке учыр Коньяк. Синъёссэ вошъятэк мон ӵош кунокуа вестибюльёс, ваньзэ чакласа, кин пыриз но потэм. Но соос кинлы ке, кинлы ке кельше вал вылын адямиос, кудъёсыз жуг-жаг вылын торремолинос вилла шедиз соин, адямиен кадь, мон доры лыктӥз вывод, Нымы вал.
  
  
  Со, пумаз султо, но холлын ортчиз Прадо Льяно шоры учкыса. Адӟиды, табере кунгож сьӧрын нокин ӧвӧл.
  
  
  Пагӟаос кузя кыкетӥ этаже тубиз но, вестибюльёс пересечь кутсконаз со, кытын номеръёссэс. Ӧсэз усьтон вутты, со серекъяса кылем бускель комнатаысь. Хуан Серекъя.
  
  
  Пальпотыса, ӧсэз донгем но, со брылев пыртэмын. Озьыен, со аслыз комната герр гауптли итӥськизы. Эсьма, со тумошо потэ, аслаз манерез но хамский тевтонский. Одӥг буйгато - таӵе адямиос доразы кӧня кисыри экстраверт умойгеслушкем луэ.
  
  
  Со доры вуозы нуналъёс, - соос доры но пель ватсаны.
  
  
  Пырсйылэмзэ. Шулдыръяськон nah потэм бере, котырысь бокал шампанской пульыез кадь. Туж-жаг Хауптли я умой луыны кулэ, гостиная кезьыт, малпасько, соос азьтэмгес. Со математикая талы уг оскиськы.
  
  
  «Пожалуйста, - шуиз Хуан. "Йӧ но отчы пони, пожалуйста, Барри?"
  
  
  Барри!
  
  
  Со нуналэ дораз кошкиз, нахмуриваться.
  
  
  Барри Парсон?
  
  
  Быгаты солэсь куаразэ кылыса, соку ачимлыксэ, приглушать, нош сомында тодэ - акцентэн янгыштэм узнаваемый британский, шулдыръяськон но приглушенный приглушенный сайкатскиз.
  
  
  "Уже Туж, Мусо. Одӥг стакан пельдӥнь мыны!"
  
  
  Берло ми адӟиськом парсон малага полын. Вуонояз нуналэ, собере мон со доры карисько но, адями виён но елена кыкто корелли хуан рико, нуназеяны но магазинъёстӥ калтыртыны шуыса. Азьло мынам ӝытазеяз-ын отъезд сылал но соин ӵош мыно-но-Ньев. Ачим котыре нокин но ӧз вераськы со, кытчы мон мынӥсько, малы ке шуоно вазь ӵукна вазь уг тодӥськы. Парсон кызьы тодмо, кытын мон? Ма, соос но ми сьӧры мынод-а? Шараялом шат, соос но ми сьӧры уйиськыса москит-а мар-а? Быгатымон. Комарова луэ татын - мон шека, Артуро сое виизы шуыса. Эсьмаса, та луонлыкъёс уката тодмо луиз.
  
  
  Ма но отын уг луо парсон, Москито мед дугдоз, соос со сьӧры мынӥзы ке? Но...малы?
  
  
  Мон нымы сярысь малпанэ дугдӥзы. Ӝоген со чик но переосмыслять выль мысленно мутусэз перетасовывать сётъязы. Соку со валалоз, мар быгатымон, офицер шуыса соосын янгыш уг луы быгатэ парсон ижкар британский барри-5, кызьы со юнма.
  
  
  Таӵе амал:
  
  
  Вилла, кытын ватскыны Торремолинос-ын Москит, мон чак-чак итӥськизы.
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  ӝыт обслуживать карыны юртто ачимлыксэ эмуос азьло.
  
  
  Солэн кӧлан интыям пиосмуртэз шедьтӥ, сое кутыны утчазы, но мон ури. Пиосмурт бызьылэ. Адямиослэн мукет, асьсэлы парсон барри нимаське, кӧлан интыяз пырыса, верало, мар соос лушкемен британский агент, собере нымы.
  
  
  Шуом, оглом Парсон агент ӧй вал. Ну, шуом, огшоры адями Доу Джон жуг-жаг луылэ. Ну, шуом, мон но отчы собере нымы джон рекламировать каро доу, ыше-быре шуыса оскытылӥзы лэземын Москит. Собере нош, шуом, мыным удалтӥз ке эмуос оскытӥз, чибиньёс ышо-быро шуыса.
  
  
  Со Нымы вал соку! Барри Парсон! Сылал гинэ но мон сьӧры, со-но-Ньев, машина сьӧры отделение-ын-а монэ виыны, Артуро, вылды, ну, шуом, мон вал Артуро, пегӟоз но. Табере соос ӵош хуана жуг-жаг вал, оскыто, ачимлыксэ доры вуттӥзы зэмос Корелли Рико!
  
  
  Собере сое кезьыт шобырско.
  
  
  Сое телефон доры лыктим дыртыса. Котькудмы быдэн одӥг комнатаын свита. Со трубкаез ӝутытозь, ответ сётыса, но ӝегатскытэк кресло - озьы уйшор уйин wouldnt трос ӧвӧл звонок.
  
  
  «Миссис Пибоди, пожалуйста».
  
  
  Со куспын бускель комнатаысь звонок телефон пыр кылыны.
  
  
  "Ӟечбур?" Та Хуан луэ.
  
  
  «Ас кылынызы уг верасько. Та Ник. Отын соос кылем Парсон. Возьмасько, малы та номер мыдлань».
  
  
  «Мон туж жаль. Со, лыдъяло, пе, тӥ дорын...»
  
  
  «Ачимлык-а отын возизы. Ӵуказе уйзэ корелли со пумисько, уйшор-ын. Велет. Кусып возён кулэ. Отын возём быдэс уй парсон, быгато ке. Соин быгатэ-а вал со адямиослы, кудъёсыз вискыти Корелли кыктос».
  
  
  «Тон мыным люкетыса, пожалуйста, соослы тупась но кулэ ӧвӧл мыным».
  
  
  «Эмуос номыр уг вера. Ачимлык герӟетын возьыны. Та сётскы ке но валаськоды-а тӥ ваньзэ быгато, шуиз:« возьма монэ зӧк уг поты, мынам но юрттэме тыныд уг лу. Соку трубкаез ошо ».
  
  
  «Мон зӧкъёссэ уг поты потэ, уг быгаты, нош тон мыным юрттозы».
  
  
  Соиз трубказэ ошемын. Со кык комнатаен котырысь мукет пумаз парсон куара кылӥське.
  
  
  "Кин вал со, Хуан?"
  
  
  «Таяз номераз. Кыӵе ке кудӟем англи».
  
  
  Парсон серектӥз. "Оскисько-а, уг-а мар-а со американецъёс?"
  
  
  «Акцент-а со вал сыӵе ик, но тӥледлы кадь», - Хуан парировать.
  
  
  Чебер нылъёс! Со луиз юз-юз, кадь пудраос.
  
  
  Сое эскерыны аслэсьтыз ӵоге, ас люгер, ӝужыт капка но свитеръёс куртка воштӥське. Со барын выльысь люкаськыны. Малпаса кунокуа со. Та комнатаын, кык уй но пумаз со кылем уг поты. Оло, со бармен тырыны быгатоз, баре мон со кошкыны лэзизы мед вӧзам холлаз.
  
  
  Со дун-сьӧлыктэм, шыпыт кысы потӥз.
  
  
  Барын зэм ик, луоз сыӵе ик, кыӵе со ачимлыксэ кельто. Со оглядеться. Я, ваньзы изё ини.
  
  
  Пукон утчалозы соос. "Кытын вань-а?"
  
  
  «Дискотекае», - паймыса клер. "Подвалын."
  
  
  «Мон куарамес уг кыло».
  
  
  «Звуконепроницаемый со, Сектор».
  
  
  Соиз, пельпумзэ пагӟаетӥ васькыны но кырмыса, соос выро, кызьы соос малпало, уровеньзы улӥын кунокуаын нуиз, кытын интыяськемын снабжение пуктон понна.
  
  
  Нуналаз куинь площадкаос нуись тубат улын, одӥг но шуэ: DISCOTHÈQUE.
  
  
  Со-а, бур пала юон доры лыктыса, юыны но заказ сётоно. Бармен, дӥсямы, эктӥмы кадь фламенко, кузь бакенбардэз, йыркобыез доры вуыса, шуак юонъёс дасяло.
  
  
  Табере сак ветлид дискотекае лэзе сое ас син сямен йыромысал. Та интыосын со уг шӧдӥськы: оло, та вал со интыын, кытын ватскыны собере йыр москит, зэмзэ ке, уг луы-а барри парсон москит.
  
  
  Мон сое уг адӟы но, адямиос, кудъёссэ адӟиськод но кӧлан интыосазы нырысетӥ торремолинос виллаын.
  
  
  Соос люкаськемъёсты пуксиз ке, тодмозэс адӟыса.
  
  
  Кыдёкысь сэрегаз сое пуктозы вал, чылкак одӥг, ул конструкциен нависать люкетэз, бадӟым ӵошкыт из пышкылыса. Котыр юг-юг ымныраз шукке ee та вакытэ сергей одӥгез усиз, со бералтӥськы но кыньыртыса.
  
  
  Тодмо, та Моралес Елена вал.
  
  
  Та ролез шарадаос кыӵе со луоз? Тодӥз-а меда со, маин y nieve барри парсон sol лыктэ-а? Та люкетэз луиз шат соин? Огшорыгес луоз со яке янгышен адӟыса, витрина люкетъёс, кудъёссэ лэсьтыны Парсон, аслыз ачиз мед дурбасьтоз люкетаз?
  
  
  Со парсон насчет яке янгышасько-а?
  
  
  Солы, со доры лыктыса, шӧдтэк шорысь со вылэ пеймыт но вуымтэ, паськыт пальпотэ.
  
  
  «Ӟечбур, Елена».
  
  
  "Джордж! Кыӵе ческыт сюрприз!"
  
  
  "Куке тон лыктод-а?"
  
  
  «Эх, Барри, со ог дас татчы но вуылӥ. Кыкеныз ми лулысь басьтыса, меӵак мынэ но воштӥськыса сиськонниын, но, одно ик, сиськыны но дыр вал. Кышное-а тон но адӟы монэ. Со шуиз, тон-а мар-а сие кошко ". Соослэн синъёссы чиляло. «Ужъёс».
  
  
  "Куараос но тон - одӥг!"
  
  
  «Ма, татчы мон васькисько, ӵошен ми. Очаровательный татын эшшо одӥг адями улоз. Немецъёс. Барри тубыны луэ шуыса, ма-а мар-а-ысь багажед-пертчыны. Пыр со мында ёросэ вуиз. кошкиз. Собере эктыны но ми ... "
  
  
  "Кема немецъёслэн кадь кылемын?"
  
  
  Пальпотэ елена. "Таиз мар, тӥ шуоды кечат-вамат допрос, Джордж?"
  
  
  Со серекъяз. "Сюлэмо ӧвӧл. Собере марысь-мар луоз, со пыр барри багаж кызьы вуиды-а?"
  
  
  «Кошкем немец, кызьы милям шуо ни, нош ог куамын, дас барри собере вералэ, малы со хуан комнатаын нуиз. Хуан жади. Мон шуысал, со татын вите». Соос лек нахмуриваться. "Милям татын вань на."
  
  
  Сое юон заказтыса.
  
  
  "Мар луоз, тон ке ӧд барри жингыртӥсько?" Со юа, жадем
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  тодады вае, мар мон проинструктировать Хуан.
  
  
  Соос мыняло. «Мон одӥг изьыны выд».
  
  
  "Дун-чылкыт луыны быгатэ."
  
  
  Со милям син азямы сосредоточиваться. "Мар мон тыныд вераны?"
  
  
  «Быгатэмзыя».
  
  
  «Умой», - шуиз со, киоссэс кус вылазы поныса, мон но, ми доры берытске. «Мар мон тыныд шуо Вотум. Ма басьтысал-а мон но тӥледлы уг комнатаын бутылка уз ӝутскы-а? Мон витё, дыр Барри отчы ӧз вуы».
  
  
  Со коньяк бутылкаос басьтыса, тубатъёсыз кузя тубиз но милемын ӵош. Ӧжытак Елена кутыса, нош курыт ву возьыны умой.
  
  
  Куинетӥ этажын улэ комната Ih. Елена усьтонъёс тырмизы сумкаос но мон котырын ужа. Сое лэзиз но со ӧсъёссэ усьтоз. Со асьмелэн дун-чылкытам вбирать, но со понна мыным ӧс ворсаськиз.
  
  
  Соос бумага стаканчикъёс кӧня ке сузьы, со бутылка усиз, коньяк лэзья юыны кутске но, кровать дураз пуке.
  
  
  «Тынад кышноед туж хорошенький, - шуэ Елена.
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  "Семья ужпумъёсъя луэ-а тӥ дорын?"
  
  
  «Ӧвӧл ни, кин мае ке но мукет».
  
  
  «Нош, тыдӟыны-а, тонэ яратско, мукет пиосмуртэ джинъёс».
  
  
  "Барри Кадь?"
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  "Барри - тон пиосмурт?" Юаз со.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Мон карисько». Со пальпотыса.
  
  
  "Тон кема-а ачимлыксэ кызьы тодӥськоды-а?"
  
  
  "Эх. Оло, толэзь".
  
  
  "Ачимлыксэ пумиталод тон кытын?"
  
  
  Соос лӧпкытъямен синкаӵен. «Малага-Ын».
  
  
  "Улон Барри вылэ потӥз-а мар-а?"
  
  
  Со серекъяз. «Яратон со вырыны».
  
  
  "Ӧвӧл. Мон малпасько, ачимлыксэ мар ужед?"
  
  
  «Ужаз мон пиосмуртэз уг пыро».
  
  
  Со шонтэ. Шол. Со ӧй луысал. Со испанка луэ. Испанка уг пыро «мукет» аслаз улонэз, картлэн - ноку.
  
  
  «Тон», - шуиз со пальпотон. "Малы тӥ выриськоды?"
  
  
  «Мон фотограф», - шуисько мон, - тодаз вайыны турттэ, мар луоз собере мон трос вуӵак амнезия обложка вылаз. «Интернет милям вузаса сётӥз».
  
  
  "Э." Елена мон шоры сак учке. «Тодӥсько, тон фотоаппаратсэ ноку ӧз адӟы сое».
  
  
  «Мон отпускын», - шуиз мыным осконтэмесь.
  
  
  «Я, та уж вылын: ачиз но британец», - нукыртэмъяськи солы шыпыт.
  
  
  "Барри ноку но уд ужаське?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «,- Шуэ со, Великобритания компания возьматэ шуыса оскытылӥзы. Торговой представитель».
  
  
  Со выль луыны. Тодмо, та Парсон легендаос луизы. Со сярысь тросэз тодо nen малпасько.
  
  
  "Мар со вузасько-а?"
  
  
  «Мон уг тодӥськы зэм но. Уг юало соос».
  
  
  "Со куке-великобритания переписываться ке?"
  
  
  «Мон озьы уг малпаськы. Со ноку но адӟылымтэ, гожтэтсэ гожъясько соос понна. Телефон пыр жингыртыса, со но трос».
  
  
  "Э."
  
  
  «Малпало, соос дорын секретарь луыса. Со соосын котьку но вераськиськомы».
  
  
  "Мон адӟи." Со нахмуриваться. "Кытын соос?"
  
  
  "Мон уг тодӥськы. Телефон пыр жингыртыса, со но уг тодо мон кытчы жингыртыны со, ми ӧвӧл, малы ке шуоно комнатаын, куке со кутскоз. Эмуос яке со жингыртӥд ке, телефонэз эмуос соос сётӥськыны кулэ, со мед куштӥськоз но комната возьма соосты ".
  
  
  Со шонтэ. «Тон, испанка, сомында», - шуи мон. «Американка кылзыны нуналзэ. Кылзэм яке ачимлыксэ». «Шуыса Но ӧй вал, дисциплинаез кулэ нимысьтыз».
  
  
  Со шонтэ. Собере пальпотӥз со. "Мон понна укыр трос."
  
  
  "Тон кылзӥд-а?"
  
  
  "Мон ужъёсме лэсьтысал."
  
  
  Со, мыньпотэ. "Чебер нылъёс".
  
  
  «Со гинэ, кудӥз сярысь соослы ноку ӧй вералля почта бизнесявляться. Адями котьку но со сярысь вераны. Адями, кудзэ мон уг валаськы. Нимаське со ih« - а со, яке со ачиз, яке пиосмурт яке кышномурт ».
  
  
  Агент понна та бадӟым пуштросэз ӧвӧл, вераськон умой кадь.
  
  
  "Тон куке но ачимлыксэ секретарез вераськиськом ке?"
  
  
  «Мед луоз. Пичи нах акцентсы понна сое лэсьто-а шуыса, малпаз со, ма мон шузи». Монэ со пальпотыса нуналазазвесь юмор пуштонъёсыз, pixies укша.
  
  
  Со вакчияк макес со. «Тыныд чылкак уг дурады, Елена».
  
  
  «Мынам со но укылтэмен лыдъяло».
  
  
  "ВОЗ?"
  
  
  «Крис. Кышномуртлэсь Барри вераськыны».
  
  
  "Тӥ тодӥськоды-а, ee мукет нимыз?"
  
  
  Елена йырзэ шоназ.
  
  
  ",- Шуэ со соос сомында, кӧня ачимлык-а тон тодӥськод-а?" - со юа, шонер-а, уг валаськы, кытчы мон мынӥсько, сюресмы огшоры гинэ информациез люкан азинтыны.
  
  
  «Ах, бен. Соин котьку ӵош вал, соослэн кусыпъёссы. Со междугородний номеръя жингыртыса, ас понназы куд-ог деловой котыр тупатыны дель».
  
  
  "- Ын Англия?"
  
  
  «Сярысь ӧвӧл-а, котьку уг. Франциын куддыръя».
  
  
  "Оскы тон, франциысь-а мар-а та луоз?"
  
  
  Со нахмуриваться. «Малпа, мед. Со котьку сак кылзыса, озьы ӧй, Джордж. Ярано, мон дорын котьку вал шанс ӧвӧл. Заинтересованный малы тон озьы-а?»
  
  
  «Барри кельше милемлы». Со пальпотыса. «Мыным тунсыко гинэ, кыӵе странаын бизнесэн, залын со».
  
  
  «Барри но, кельше мыным».
  
  
  «Тӥ тодӥськоды-а, уйин гуртамы бертӥськом ке, милемын ӵош барри хуана виллаяз?»
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  "Кытын улӥм, со нуналэ со?"
  
  
  «Со нуналэ вань корка луиз. Мон малпасько».
  
  
  Иське, со ӧз ыбылӥськы корелли - со луоз Москит яке кыӵе ке тодмо компания. Барри москит уг луы - номырлы шанс.
  
  
  "Крис но со нуналэ соослы вераськиськоды-а?"
  
  
  "Крис?"
  
  
  «Ныл. Секретарь».
  
  
  «Эх. Ӧвӧл. Со озьы уг малпаськы. Со вилла кылиз. Ми пляже мыноно».
  
  
  "Пляжъёс? Тол?"
  
  
  «Мон вылын пуктылӥзы луо вылэ солнышко». Со хихикнуть. "Та капчи мылкыдо вал."
  
  
  «Насчет кызьы вуоно нуналмы? Звонок-ын Англия?»
  
  
  "Ӧвӧл. Номыр но со нуналэ".
  
  
  "Бер-а?"
  
  
  «Я, мон малпасько, со туннэ ӵукна жингыртӥз. Тодӥськоды-а, туннэ вазь».
  
  
  "Крис Ныл?"
  
  
  «Св. Со мусо нылмылэн. Туж эффективной. Туспуктэмын мон йыр вал соос. Тодо-а? Та ӝӧк сьӧрын пуке офисын. Туж официально».
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Мынам со телефон пыр адӟиське. Сое адӟиськод, соин вераськиськод кадь Барри. Со оборудов мон малпасько, со но, эй, уг яратӥськы». Елена пиньёсты возьматыны.
  
  
  "Барри но со сярысь тӥ тодӥськоды-а?"
  
  
  «Э, шол. Кристина ӵош ми...»
  
  
  со вуиз
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  но китӥзы кырмыны ee. Эй юонзэс кисьтыса, соос гинэ уг. "Мар таӵе?" Со вылэ вераськонзэс выжто.
  
  
  «Кристина? Тон шуид - Крис».
  
  
  "Та соослэн ик нимъёссы. -Малы со озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  -Малы со озьы ӧвӧл. - А мар-а-со туж умой луоз. Табере ваньмыз ас интыяз султоз. Кристина Крис луэ. Кристина Кристина луэ. Кристина, азьпалан-уката посередине люкетлы вандо, Вубуртчин луэ.
  
  
  Елена шокчиз. "Тон кошкод-а?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. "Оглом сыӵе малпан, мар тыныд сётоно?"
  
  
  «Тон кошкид мукет интые визь-нод ини».
  
  
  Сое, ки вылаз соиз кизэ мычиз но басьтӥз. «Ӧвӧл ни. Учкизы. Коньяк трос ӧвӧл. Малпанъёсты вал-а?»
  
  
  «Мон та сярысь малпаськомы», - шуо еленалы, котыр мынам киосме мозмытӥз. «Мон мар дӥсяло-соин каньылгес ни».
  
  
  Ванная со султӥз но мынӥз.
  
  
  Соос пото ке, ачим палан со уг шӧды ас шыпыт-небыт.
  
  
  Мон но чылкак шыпыт-небыт вал.
  
  
  Укмыс
  
  
  Ӵукна сиськыса, ӧжыт ке но соос, ми доры лыкто ке, сиськонниын кунокуае но пыртӥз хуан. Пальпотӥсько гинэ но, солэсь лулзэ басьтыны шуыса.
  
  
  «Бур ӵукнаен, миссис Пибоди», - шуисько мон, - куалектыса кус улэ но йыбыртто.
  
  
  «Бур ӵукнаен, Пибоди мистер», - шуиз со кӧс.
  
  
  Со пуксе.
  
  
  «Тон вож адӟиське», - адӟи мон, круассан вӧен зырано. "Тон излэсь жуг-жаг?"
  
  
  Со оглядеться, ышанӥсько шуыса, нокинэ уг кылзы. Та вакытэ куать мукет сиськонниын гинэ потаськомы вал.
  
  
  "Мынам отын быдэс уй продержать ачимлыксэ, тон понна гинэ!" асьмелэн со вылэ урдӥськиз, мон ныр улзэ.
  
  
  «Тау», - шуи мон. "Мон оскисько, мар тыныд ярамон".
  
  
  Соид ӵыжектэ со. "Табере та вань мар сярысь?"
  
  
  «Тон монэ шуыса. Но оскы на, со ӧвӧл шуыса, Барри Парсон - таиз вань, кин понна»шуыса нимам со ассэ".
  
  
  Со оглядеться. Мон навис официант. Пальпотон со заказать карыны, дыртэ официантлы но питыртӥз. Соос мон доры берытскиллям. «Тожо мыным», - отын усьтӥськиз.
  
  
  Со, выллань учкиськод. "Ой?"
  
  
  «Тон шуид, адями мар быгатэ вал, сое со вие Корелли кыктос».
  
  
  «Та beru со мыдлань. Со таосты лэсьтыны уг быгаты. Солы луыса алиби».
  
  
  «Соин но, лэся сярысь тросгес тодыны мафия».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Соос юнматэмын, соосыз агент шуыса. Но военной разведкае британский ужа шуыса, быдтэмын мед дауртозы наркосеть мафия».
  
  
  «Вань-а тазэ мон тодӥсько. Соин но, лэся, осконтэм маке».
  
  
  «Тунсыко», - малпай мон. Нош дораз сое котьку одӥг малпанэн мон но вал.
  
  
  "Тон кытын вал быдэс уйзэ?" - дуак юаз со.
  
  
  Эй континент официантлы но-соос ӵын потто дуско кофейник шыд вайиз.
  
  
  «Дугдэ, дорын мон мукет».
  
  
  Одӥг синкаӵ лӧптылӥз ке, сое вӧйын зырало но рулон ачимлыксэ усе. "Ой?"
  
  
  "Миссис Парсон".
  
  
  «Миссис парсон луысал ке», - мыня со. «Мон малпасько, тон шоры ӝимыны быгато нах дискотекаын».
  
  
  "Ми но озьы лэсьтӥмы."
  
  
  "Мар самой делле луозы адямиос, кудъёсыз виемын вал?"
  
  
  Со оглядеться. «Милям отделениямы но соос сьӧры машина вием Москит. Озьы со тодмо пумитан инты. Туннэ уйшор корелли со пумиськом».
  
  
  "Тыныд ӟечсэ вераку но, оло, татын бушгес озьы-а?"
  
  
  "Кофейник бӧчы-ын?" Со, мыньпотэ. «Мон та шонаське. Комнатаын но номыр но сыӵе-таӵезэ ӧз вера-а, мар-тӥ утьыны ватӥськемез потэ. Со оскиз, та штука прослушиваться каргаз шуыса. Малпасько, мон вылэ урдскизы вием Корелли потенциальный ӵапак озьы. Хуан, Парсон малы шуид-ке Корелли сярысь? "
  
  
  "Корелли?" Со йырзэ сэзъяз. "Ӧвӧл, малы?"
  
  
  «Мон малпасько, тодӥсько со бергсон вубуртчинзы».
  
  
  Хуан пумысен. "Оскиськом, таос тӥледлы сиыны быгато?"
  
  
  "Делле вылын-а асьмелы, ӧвӧл." Сое, берлань откидываться. "Малы?"
  
  
  «Сое тодӥсько, - шуэ сям-итальянской. Туж умой».
  
  
  "Вубуртчин бергсон дыре отын мар-а?"
  
  
  «Оглом номыр но. Со, корелли сярысь малпаны».
  
  
  «Тон малпаськод, итальянецъёслы но Парсон корелли тодӥськоды-а?»
  
  
  Хуан йырзэ шоназ. «Мар соос мон сярысь уг малпаськы. Со гинэ шуыса, со мыным паймымон мае, фразаысь потӥз ке, итальянской».
  
  
  "Кыӵе фразаосты?"
  
  
  Ӵыжектэ со. «Мон тодам».
  
  
  "Нош тон тодӥськод-а, итальянской-а мар-а та луоз?"
  
  
  «Та ужен сое лыдъя. Соос вал но, туж меӵ».
  
  
  "Случайной та луоз?"
  
  
  "Туж но." Хуан аслэсьтыз тэркызэ учкиз вылын. Могак луэ прима, со умой но. Со уг пальпотыны, серекъяны внутренне ке. Малы-соос пӧлын дышетскон непреднамеренный яратон, сое со тодылымтэ. Узыр но фразаосысь итальянской соос умой пото. Тунсыко. Туж тунсыко.
  
  
  "Со куасэн нискыланы?" Юаз со.
  
  
  "Мон уг тодӥськы. Мон малпасько, со тодыны кулэ-а?"
  
  
  «Мон гинэ малпасько. Ми туннэ мынӥськом бамалтӥз, Хуан. Обложка вылаз со вуыны кулэ. Но кӧня ӟеч лэсьтэм туспуктэм мон». «Умой-а. Вань та ужез будуарный солэсь жадизы».
  
  
  «Адӟыны, чиданы тынад та туж умой», - шуисько мон ылё-кырсё, со оглядывать. «Самой делле вылын, со ноку но ӧз адӟы, тон сярысь мед адӟиськоз... озьы ик, шумпотӥськом, кутӥськом ке тон, малы мон малпасько».
  
  
  Со лекъяськиз. "Тон монэ басьты ..."
  
  
  «Табере, али», - пыдес вылаз, со вера, асьсэлэсь бервылзэс ньылӥз leche con кофе.
  
  
  "Тон куке куасэн нискылало?"
  
  
  «Ӝутэлэ но гылӟыса мон нырысьсэ комнатаысь асьмелы кулэ».
  
  
  Со шонтэ. «Дась луыса мон куамын укмыс-ын».
  
  
  «Куамын укмыс соку. Йылаз-ын мынэ. Велет. Шудо-а тон?»
  
  
  "Шол!" Солэн ангес выллань лобӟе. Вызовъёсы кушты мон сое. Со умой шӧдӥське. Вань на соиз но асьмеды асьмеос валан понна нюръяськыны равенствоез. Умой ныл.
  
  
  * * *
  
  
  Сюрес вылын сыӵе оборудование но ас вылтӥз поттоно одӥг канатной llano prado шудонъёс ми понна нырысетӥ ӵошатскон-озь Borreguilas лэсьтыны.
  
  
  Та нуналъёсы бодрящий вал, вылӥын сыло, инмысь шунды, мускыт ӧжыт сётэмын, нош тӧл.
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  ре. «Лымы уй соос мыно», - малпай мон. Соин, тодам вайи, кызьы азьло омырын лымы ӝыт зынзэ шӧдӥсько. Табере та потэм, со талы оскыны луэ.
  
  
  Сюрес канатной сыръяса тэтчаны но, мон но пукиськом, выллань но выллань ӝутскись йылэ Сьерра-Невадаысь. Отысен адӟи вань. Вань кезьыт но кезьыт луэ - ӝог. Со берыктӥськиз но, улӥе учкыса, соос но та луыса ик, дунне бырон шоры учкомы шуыса. Ӵошкыт милемыз ваньзы азязы бадӟым вис гранада пазяськыса, куд-огез отын улӥзы шобырскемын вал ке но, тырмыт, тырмыт медаз соге панорамный тусыз вань.
  
  
  Сюрес канатной мон тэтчыса, со дыре дежурной кутыса, урамтӥ мынӥсько но квартираын. Татын туж вылӥ луыса, омыр шератыны луоз-а, ку мон пырисько кезьыт вотсазы котыр ласянь пыр дӥськут но.
  
  
  Куаслы трассаоссы шып кутскон ми доры лыкто. Та музъем кыр дунне луоз - быдэсак лымыен шобыртыны слюдяной-а гумусэз но - нокытын ассэ писпу уз луы, мон заросли. Лымы гинэ, ин но изгурезь. Соос доры аслэсьтыз лулскемзэ пристегнуться австриецъёс но чакла, аслэсьтыз хуан канадецъёс кызьы нюръяськыны.
  
  
  Отын кӧня ымныр мон дугды ай, учкы бамалын, нош собере со точка кепка басьтӥз, сэзъяса вылэ золтыны но пель эй кепка.
  
  
  "Нырысь тон!"
  
  
  Со шоналтыса, ас мыр азьлань, пыдесъёсты куасалтоно, меӵак вырыны кутски бере но нырысетӥ люкетэз усе.
  
  
  Со понна солэсь адӟем карыса, куас вылэ но тыро пумен лябӟиз лымы ӟукыртэ. Асьме инкуазь туж умой условиын луысал.
  
  
  Одӥг пол ми шутэтскыны, парен но соослы нянь сётэ, со понна паймымон ih дунлыкъёслы вайиз. Но мон ачим кылъёс уг шуо ih ог-огзэс сиыны. Гурезь бамалын но гань-гань гинэ асьме чеберлыкмы но солнышко куноосты пумиталомы огназ улэ.
  
  
  Монэ вырӟыт но сэндвич кыдёке быдэстыны.
  
  
  Та забегын чебер но чебер луэ.
  
  
  Усто.
  
  
  Пичи Боррегилас ортчиз васькон сяменымы, холлаз ми ваньмы кунокуае нуналозь пукто, елена историысьтыз но сёткасько моралес барри парсон, дыр тачыртэ тыл, туристъёс лыкто но, кошко но. Монэ адӟыны быгатоз улысь трассаез - Боррегилас-ысь Прадо Льяно-озь - укно сьӧры келязы, дыр, пӧртэм лыжникъёс комментировать карыса формаез.
  
  
  Лул но шутэтске, пумаз мон басьтӥ мынэ. Сиськон вал, лякыт, огшоры тэркыен тужгес трос-а, ӧжыт-а со сюлэмшугъяськытӥсь кутскизы но дас куамын-ын. Мон со сьӧры юыса пуко но вань на.
  
  
  Со извиниться кариськоно, комната но асьсэлы эскеры астэ люгер шпилька вылэ тубыны но. Собере со досталь, мутусэз эскеро но памятник доры мынонниын велет интые, кудӥз адӟе сое, со йылысь куасэн трассаос ӵукна. Соку со шуэ, кызьы, котырысь сюрес вылын гранада коста правительственной вудур мотрил-дель-Сылаллы-тӥ бетонный меӵак пролегать конструкциос.
  
  
  Миляен ӵош кемысь куинь сюресэн герӟаськем музей шоссе прадо прадо огшоры льяно-ын. Аслыз пусйиз созэ уйпал-озь маршрут ваёзы, нош собере вылэ юго-бадӟым сюрес вылэ Велет шундыӝужан пала. Со минутъёс карта вылэ поныса, усьтонъёссэ басьтӥзы кертомазы «Рено» но холлын васько.
  
  
  Сое адӟыса, сиськонниын, мар вань елена хуан ӵош пукысал на. Тунсыко, кытчы Парсон подеваться. Мон отын сылӥз, со вылын кунокуа фасадзэ укное учкыса, кытын припарковывать луоз «рено». Кӧня ке фигураос Прадо тӥ вань мынӥсь-ветлӥсьёс, оло, сям эска баре. Одӥгез соос котыр Гауптли герр луэ.
  
  
  Соос, тём-тём пеймыт кунокуаяз вамыштӥ парадной педласянь нунал ортчыса, соос монэ адӟизы но, киязы маша:
  
  
  "Эн вунэты, мон куке-соку та забегын выре!
  
  
  «Мон та нунал югыт дырез но умоен лыдъязы», - шуо соос-тӥ-немец.
  
  
  Серекъякуз бадӟым куараен со пыриз, вестибюльёс-ын.
  
  
  Со рено пуксиз. Бамалын-а кезьыт тӧл пельтэ. Машина кезьыт вал, нош ямын. Ӝоген шуныт ачимлыксэ нагревать двигатель.
  
  
  Лымы капчи мынэ. Вазь кутсконо луиз, нош соос вылын лымы усьыку, виштыос йӧӟектэм, ортчылӥсь-ветлӥсьёслэсь люкетэз ни луэ. Тротуар дурын кузя люкаськизы пуктыны кутскизы.
  
  
  «Рено» бызгетӥсь, тылобурдоос кадь тыремын. Но со сюресмы понна юг-юг тӧдьы гожъёсын центр сак эскерыса каллен мынэ. Кык полосаен луыны сюрес лёгемын сюбег ана понна кык машина. Сое чакласа, автобусъёсын, машинаосын но мукет ужын кадь гранадаысь мукет сямен лёгоно mimmo дыр, мон сярысь тодаз антилопа паръян слон, сотрудничать куштӥськыны.
  
  
  Кык машина со пумита, Prado Llano пала мыно, нош собере валтӥсь сюрес вылэ поттӥз, кытчы бинялтыса, берен медам берыктэ но велет проследовать кожон палась-тӥ. Лымы кужмоя. Дуннелэн кылдэмез но солэн азьын занавес мон пересечь луч. Шоссе сое адӟыны гинэ быгатоно, но со паськытгес луэ ке, кезьыт сюрес подъездной, яке со котьку сямен азьпалтэм движение трюковый кизёно музъемзы ӧй вал.
  
  
  Мынӥсько читыр-чутыр сюрес кузя капчиенгес Renault но, мон адӟи, мар понна тротуар лымы ӧжытак тубыны кутскизы. Оглом шоссе дурын куддыр соосты тодманы уг быгато.
  
  
  Андан ӝутске бамал
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  табере сое ваньзэ ас renault бензин сётэмын луыны кулэ. Лымы каллен но каллен вырӟо передача пыр но лапег будӥсь переключаться со вылын.
  
  
  Сое адӟыса, пумаз табличкаос: ВЕЛЕТ. Нош музъем вылысь кожись доры синпелет азьлань сюресмы понна валтӥсь пусэныз бетонный изгурезьлэн йылӥяз тодмо сюрес.
  
  
  Renault пуромиз йӧ вылтӥ сюрес но из музъем мыр соин но, дыр татын йылозяз уг вольыт, валамон, котыраз юн изъёсты пуштытъяй. Машинаез адӟемез уг лу.
  
  
  Мон нырысетӥ минут, вить час возьмато. Тунсыко, мар луэ Корелли Рико. Собере мон эшшо одӥг малпан йыразы лыктиз: уд на малпаське пумиськонэ корелли уг ортчыса, тодмо луэ ке, малы кулэмдэ артуро? Оло, али но кытын ватскыны Корелли-изгурезьысь со понна, возьмало, ку со интые потӥ кыре, мон ыбылоно вал шуыса?
  
  
  Сое аратон кысэ, Renault но кулэ. Котькытын дэри пытьы шинаын кынмоно вал, нош со номыр но уг возьмало. Со куалектӥз. Татын вал одӥгнам, гурезьлэн самой уединенный-ын интыез. Но со гинэ корелли луы - солэн но озьы лэсьто. Артуро мон понна виыны кулэ? Ванесси ди Базильо понна кулэ?
  
  
  Со умоен фараосты кысы. Кыӵе со вакытэ со пуке, пуктэм мертазы. Собере со пуксиз ветровказы потӥз «люгер». Синмыд кисыез вылын панельёс приборный фонарик вал, кудзэ со котьку сьӧрам нуллыны, со, пе, ачимлыксэ но гожтыны.
  
  
  Собере сое, ӧсъёссэ усьтӥз «Рено». Мыным тӧлын эффект врезаться кышка. Ачиз сое нюлоз доры матэ но султыса, ветровкаос «рено», кудӥз ӧсэз йыг ворсаз. Сое адӟыны гинэ быгатоно лэсьтыны, тылсидэ лымые фонарик но уй, мон доры-а берга, направлениез вань пик йыл тырыса, кытчы точка тӧл пельтэ компасэ вань.
  
  
  Отын громоздиться Памятник, пеймыт, чалмыт, ачимлыксэ со ортчыса но, уг шедьтӥськы лыз дыр Симка, вылтус бӧрсязы потӥз. Сое валаны уг луы, йӧ но йӧ ачимлыксэ либатэ ачимлыксэ водитель дэри пыр кадь, но соос отын сыло. Со капотсэ йӧтэ. Шуныт луэ на.
  
  
  Лэсьтӥськон люкам материалъёс, мышкын вал памятник, нырысь мастер кельтыны, быдэстоно синпелет. Дугды ай со отын дораз «Симка», тӧллэсь пегӟыны турттӥськомы, со ӵапак аслэсьтыз куаразэ но кылоз нуналазазвесь отысен кыдёкын ӧвӧл.
  
  
  Соосты юн кутыса возё «Люгер» со доры карисько но киям направление, кытысь потэ куара. Куке тӧл поръя, куараосты висъяса направление ваньзэ пазяса ачимлыксэ но, солы оскеме но ӧй вал, ӧвӧл-а со? движение яке ваче син учкыса.
  
  
  Собере со shaggy кылем.
  
  
  Кияз со возе люгер, дась-а мертало но пызьыртэ.
  
  
  «Нош, Пибоди», - куара вератэк, шарф пыр кадь.
  
  
  Соос тае ӧз валаллялэ.
  
  
  Нош со югыт вишты фонарик пыро ке, со ачимлык-бери тодмо луиз.
  
  
  Та Барри Парсон луэ.
  
  
  Нош али соос чылкак британский акцентэз уг луы. Тодымтэ кыллэн типъёсыз, - шуэ со, мар мон солы оскисько, малы со та дырозь, пумен-пумен-ын, секретной агент британский гинэ рольёсты шудӥз.
  
  
  Кин вал со?
  
  
  Азьлане вамышто соос пӧлысь-люк кизэ мычиз но лэсьтӥськон материал понна, мон понна кырмиллям.
  
  
  Со кынмиз.
  
  
  «Лябӟе, - шуиз Парсон Барри. «Ваньмыз радызъя. Со Корелли. Рико Корелли».
  
  
  10
  
  
  Кема котыр лымы бергаса, аслыз ачим котыре нокин но ӧз пошевелиться. Кезьыт луэ но, ваньмыз кынме.
  
  
  "Устоез?" - шуиз со, мыкырскыса нюлыса, мон ымнырзэ адӟыны турттыса.
  
  
  Котькыӵе учырлы со кырмыштӥз «люгер» ветровказы улэ. "Кызьы мон оскемын луыны быгатоз?" Ачимлык юаз со. «Нырысьсэ мон тыныд вералом, маин тонэ Парсон Барри, нош табере тон вера, малы тынад-Рико Корелли».
  
  
  Со серекъяз. «Мыныны". Со тодмо луыны кулэ! Молодец=), но кин быгатоз луэ татын сяна, Рико Корелли?»
  
  
  «Кин татын улыны быгатыны кулэ, тон понна бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз ответ. Люба, кинэ ке пумитан сярысь тодысалзы».
  
  
  «Кин сяна, нылпи корелли рико-а виы?» со юаз.
  
  
  «Чибинь. Соослэсь тодыны быгатоз».
  
  
  "Тон малпаськод, мон кыӵе Кузькукъёс?" - парсон серекъяса юаз.
  
  
  «Мед луоз со гинэ, кин тодыны быгатод, маин ми татын пумитазы корелли».
  
  
  «Визьмогес луиськод! Со Нымы уг!»
  
  
  «Тон тазьы вераны, нош мон сое уг тодӥськы».
  
  
  «Чибинь лу ке со, малы со татын каре?»
  
  
  «Шедьтӥ ачимлыксэ корелли виыны турттэ».
  
  
  «Нош со Корелли».
  
  
  Огшоры та комедилы пӧрмытэ. Покорно соин йырзэ шоназ. «Терпимый, тон Корелли. Чертовски мон кезьыт. Машинаяз пуксьыса, вераськылэммы но милемлы сётыны».
  
  
  Со пальпотыса. "Умой." Азьпалан со доры ачимлыксэ ортчиз «Рено».
  
  
  «Пичи уж умой», - шуиз со.
  
  
  «Отлично, - шуи мон. «Тон арендовать кариськоды ке, басьтэ самой умой, тон быгатод».
  
  
  Сое усьтонлы ачиз ӧссэ усьтыса пыриз но, ӧссэ усьтӥз эмуос но пассажирской собере кизэ мычиз. Солэн пушказ но, ӧсэз йыг ворсаса туба. Машинаен шонто. Вань пушказ шуныт луэ на.
  
  
  «Тон сярысь вераны базильо ди ванесси лэзь монэ», - собере со шуиз минут чал-чал. «Воштӥсез. Кӧня ке толэзь ӵоже со монэ кутыны турттӥськод».
  
  
  "Со?"
  
  
  «Кин ке котырто ӝужыт подразделение мафиози», - шуиз Парсон. Кар сьӧрын со номыр но ӧз быгатэ; вань nen со сярысь малпаське на, кызьы Парсон сярысь Барри,
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  ӧвӧл озьы, кызьы Рико Корелли.
  
  
  "Нош тон кытысь соос тодӥзы?"
  
  
  «Отын но, мыным дорын оген луыны. Йылэ. Капо Капо отель, жильы вылэ куштэмын мед луоз. Со отель, со копак мед луоз».
  
  
  "Ачимлыксэ кызьы нимыд?"
  
  
  Со пальпотыса. «Со сярысь вунэтыны. Мон оскы гинэ».
  
  
  «Умой-а. Иське, кунокуаез капо капо, тон мед кошкоз».
  
  
  «Милемыз виылӥсь, кунокуа. Вот мон кык пол вераз ини. Одӥг полаз Корсика. Одӥг пол неаполь. Отын ваён со луиз».
  
  
  «Неаполь? Кытысь куарае Москит кутскиз».
  
  
  Со мон шоры учкиз шорам. "Оскисько тыныд".
  
  
  "Мон" шуо."
  
  
  "Хема?"
  
  
  "Номыр но."
  
  
  «Кыкетӥ шуккыса уг ке удалты кутскон...»
  
  
  "Со, Корсика вилла тон-а мар-а?"
  
  
  Со нахмуриваться. "Мед луоз". Сое витё. Собере: «со куашкам бере, малпай солэсь аслэсьтыз бизнес кошкиз. Ӵапак соку но-а тыныд со доры вуыкумы, адямиос».
  
  
  Со шонтэ. «Та сярысь мон ваньзэ тодӥсько». Со-а ӧвӧл-а. Ачимлык веросэз кылзо но пайдатэм луиз. Мон решенизэ тодыса уз луы, ӧрекчаськыса яке таиз шонер.
  
  
  «Умой-а. Корсика яхта вылын мон кошки ке, со ачиз ванесси басьтэ».
  
  
  "Басьты тон понна?"
  
  
  «Мед луоз. Валенсия-озь вуо ке, ми, портам нуналэз ми вылын, со нош яр дураз кылёзы ке, кошкыкуз со».
  
  
  "Тонтэк уяны лисистрат?"
  
  
  «Фантастической чылкак. Рико корелли ванесси жингыртоз».
  
  
  «Малага пуксем бере со, эшшо корелли ванесси-а ваньды шудӥськоды?»
  
  
  "Мед луоз". Со пауза лэсьтоно. «Вубуртчин Бергсон юрттэт».
  
  
  "Малага ванесси вал-а?"
  
  
  «Ӧвӧл. Со яхтаос вылэ кылиз. Мон малпасько, тазьы ӟечгес луиз. Соку янгыш уз луы. Мон малпасько, учыре ке, кин ке тодэ-а ачимлыксэ».
  
  
  "Быгатысал ке кин ке тӥледлы идентифицировать малага-ын?"
  
  
  «Мон одӥг шанс», - серектэ Парсон.
  
  
  "Собере?"
  
  
  «Вубуртчин валче герӟаськиз собере тон но, тонэн пумиськом, соин ӵош лыктӥзы».
  
  
  "Шонер."
  
  
  «Мон пукисько, кин ке тон бырйид бере-озь проследовать яхтаос тон понна, акваланген но дӥсь шедьтыны».
  
  
  "ВОЗ?"
  
  
  «Москато, шол. Кин на? Ваньзэ сое тододы " мон оборудов. Соин но, вылды, син одӥг яхтаос уг, пыриське ке со. Со огшоры рассчитать, дыр корабль тон вӧзын луэмез, тон мед кыскоз».
  
  
  "Москато малы тон уд тодӥськы-а?"
  
  
  «Яхтаос тодэ со сярысь, Вубуртчин сярысь, тон сярысь, укылтэм, адямиос...»
  
  
  «Валамон. Сое зэмзэ но уг тодо, тон».
  
  
  "Шонер."
  
  
  «Вубуртчин но шуккыны ожмасько но сое ранить каризы».
  
  
  "Инмарлэн пиштӥсь данлыкез, сое эн вие!"
  
  
  Со понна со чакламтэ. Американскойзэ минут но йыртышказы сигарет пачкаям со досталь. Спичка ӝуатэм но одӥгез соос аллям. Миым соос полын сигарет досталь испанский. Соку Но, одно ик, со верантэм барри британский агент парсон жингыртӥз. Актёрлэн непревзойденный но со тодэ вал, макем умой эффективной реквизитъёссэ.
  
  
  "Со али кадь?" Юаз со.
  
  
  "Тонэ малпасько, котыр клиника мар шуо?"
  
  
  "Мед луоз". Со тодэ.
  
  
  «Со мынэ».
  
  
  "Быгатысал ке, со тон пала кариське?"
  
  
  Соос куалекъяло. "Ӝоггес."
  
  
  "Нош собере-партнерез милям пумиськонъёсмы?"
  
  
  "Шонер." Со пальпотыса. «Кылзыны, Вубуртчин - предложенилэн люкетэз. Та тон тодӥськод ук, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  «Бен, - шуисько мон. «Нырысь ми пумиськимы но потэ, нош собере детальёсты эскеро».
  
  
  Со шонтэ. «Со ваньзэ, ваньзэ али шуыса пуштросэз».
  
  
  «Мон одӥг озадачивать».
  
  
  "Кыӵеоссэ?" Ачимлык син азьын ӝутскись ӵын. Лобовой стекло-ын «Рено» ачимлыксэ вазиськемзэс адӟыса, соос ымнырынызы быгатӥзы, соос керттылэмын ке, сигарет.
  
  
  "Кызьы тон сюрид бере, оглом торремолинос москит?"
  
  
  Со серекъяз. "Лачмыт, да?"
  
  
  "Туж ӝикыт." Со пауза лэсьтоно. "Укыр ӝикыт."
  
  
  Ачимлык мынам син вылтӥ гылӟе. "Мар тӥ шуоды?"
  
  
  «Вера мыным, мар тон копак соглаш уг быгаты, историяя, Корелли. Сделкаос, тон кутскысалыд ке, Нымы остынуть мон, собере тӥ нош шудо-а Парсон Барри, секретной агент. Мар сётэмын-а?»
  
  
  «Сётыны вуо», - йӧн-йӧн шуэм Парсон. «Кыл. Со тодэ, мар понна тон пӧйшураны Москит. Согласной?»
  
  
  Со шонтэ. «Та сярысь тонэ шӧдыны быгатӥм ке, одно ик вань. Нош оглом малага ма луиз тонэн? Мон малпасько, Рико Корелли. Валенсия тон ватскы. Ма малага мынӥз, ас понна юнме азе потыны?»
  
  
  «Страховать», - шуиз со каллен.
  
  
  "Страховать?"
  
  
  «Милемыз кышкасьтэм луыны, со виын, Валенсия яхтаос кельтӥсько кадь. Тӥледыз валало-а?»
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Умой-а. Савченко яхта вылын луысал, дыр, со минутъёс ке, шуккет луиз ожмасько« Москит ». Зэм ик-а?»
  
  
  Малпаз со. «Умой-а. Ну, шуом, таяз учыре кулэ луоз sol nieve тонэ y».
  
  
  «Та, малы ке шуоно мон Вубуртчинзы».
  
  
  «Мон но озьы малпасько. Мон малпасько, малы татчы малага юрттэ-а? Талы луыса милемлы бутылка ӵоксэт».
  
  
  «Кунокуа соос но тӥ сярысь трос тодод». Пельпум сое кырмизы. «Мон малпасько, мае мон картузной пичи тупаз чебер улон. Со штатын люкаськизы. Нош со-а тон, нылы, мар тон отын, со монэ утись. Тазьы?»
  
  
  "Шонер."
  
  
  "Котькуд аре мыным озьы отель, тон йӧнатод кадь.
  
  
  Чал-чал кема сьӧры. Со шоры кезьыт учкисько соослы. Нош кезьытэн соос озьы мон шоры учко.
  
  
  "Мон басьтыса тон кытысь?" Юаз со.
  
  
  Со шокчиз. «Умой-а. Учкизы. Тон вылэ пӧйшурало. Соосты, тодӥськом, мар дауртӥськод тон шедьтод-а москато люкаськизы. Самой уж вылын?»
  
  
  "Мон тазьы понэмын".
  
  
  «Монэ гинэ возьмаса уло, дыр ӧй шедьты тонэ».
  
  
  "Вазь тӥ монэ тодмады-а?"
  
  
  «Э, шол. Со учкылӥ, кытчы мыныны Вубуртчинзы».
  
  
  «Мынам со уе тон сьӧры но хуана нош собере?»
  
  
  "Веран одно ик."
  
  
  «Виллаяз».
  
  
  «Уже туж вылын. Со доры, дыр, тон сое кызьы шуккиз проститутка - соос куинь кузя секс выре москато выриз, нош мукетыз-паськыт - мон тодӥсько, мар мон делле-ын. Тон понна гинэ сое эскероно».
  
  
  "Нош малы
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  берлань сюрессэ со пӧсьтылӥзы тон пыр, Москато кулэм бере, мон вал? "
  
  
  Ачимлык мынам син пумиськыса. "Мынам-а янгыше вань лэсьтэмын, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Умой-а. Историысьтыз но обложка соку малы?»
  
  
  «Барри Парсон Джаз? Со ноотысь ӝажы вылысь тузон гинэ», - шуиз со, акцентэн британский Парсон Барри усе. «Но адӟиськы-а, мар та, мар лэсьтыны кулэ на та вие. Люкаськиз-а мар-а лэсьтыны мыным, вераны но дӥсьтӥзы:« куара но сое Я, ӟеч вуж Корелли Рико! Али та ним пуштросэз ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а? »
  
  
  Со серекъяз. «Та дырозь но ӧз кельше-а мон та вань бызара вайян утроение. Тонэ контактысь хуана соку ик тупатыны быгатэ. Тонэн ӵош кӧлыны со, отын, татын но эшшо одӥг пол. Ма гинэ уг луы информациез эй тон, сое эскерыны но курыт та? "
  
  
  Лобовой стекло со куртчоз но сигарет пыр адӟиське. Лымы усе, али но ляб. Пеймыт уе со аслэсьтыз синъёссэ ӝутӥз но кык ымнырмы вазиськемзэс адӟыса.
  
  
  Ачимлык синъёсын учке мон шоры.
  
  
  «Ноку но эн оскы мынам кӧлан интыям», - шуиз со, нахмуриваться. «Мон малпасько, мон ачим но уг. Та инты, кудаз со кертомазы Торремолинос. Кытысь соос тодозы, мар-а мон сое плёнка вылэ уг гожъя на москато-озь, кызьы со тон доры мон сьӧры мыныны? Пумлэн пумаз, со малпаз, маин мон яхта вылын виылӥз. Но, оло, Та вы луэ. Самой уж вылын? Оло, отын Москато ӧвӧл, но мон малпай вал вань дыръя мон возьматыны быгатӥ москато оборудов. Кытысь соос тодыны быгатозы? "
  
  
  Со отын пуке.
  
  
  «Кунокуа, таиз но. Со номырлы но ӧз оскылэ. Номыр укша. Мон малпасько, котькуд комнатаын янгыш луэ. Вуоно пумиськонамы ми пыр ортчоно луэ, малы ке шуоно со вал нырысетӥ люкетэз план. Нырысь планирование палэнскыны, - соосты быдэсъясал мон уг яра, малы ке шуоно мылкыд кельтӥз та учыр укыр трос. Ми ог-огмес тодӥськомы ни бере, со но та вакытэ азинтэ круто гинэ шудыны. Мыным туж жаль, та радлыксэ шӧдон ултӥяло ке ".
  
  
  Тае валаны луэ.
  
  
  "Мар табере?" Юаз со.
  
  
  «Милям пумиськонъёсмы сярысь но нылъёс пӧлын ми вераськиськом», - шуиз Парсон нош ик быгатыса. «Микрофильмъёслы вуттыны».
  
  
  "Кытын?"
  
  
  «Ма, тон тодӥськод, мар мыным кунян ваён сярысь малпаськоды. Та номерамы сётэм правозэс котькытчы. Мон уг яратӥськы адямиез тусоваться льяно прадо но. Кылзыны, нош куасэн трассаос насчет кадь?»
  
  
  Малпаз со. «Отын туж пустынно, я - валысь. Кибыез но, лымы вылын ӧвӧл». Серектэ со, паймоно, макем со зэм-зэм.
  
  
  «Лымы шайтан доры. Ыбыны быгатэ адямиос тыныд мед полина телескоп парижын юрттэт». Со куалектӥз. «Мыным та воксё ӧз кельшы».
  
  
  «Нокинэ но уг ке но тодо, мар тон Корелли...»
  
  
  «Кин шуиськод? Со сяна, эшшо одӥг урод учыр луэ. Вань на москато ке улыса, нош соос, оскисько, собере мар со сыӵе, кызьы басьтыны артуро ачимлык - тон понна, тон понна паськыт эскероно луэ сое но, уж вылын: астэ?»
  
  
  "Хуан Сярысь?"
  
  
  «Сюлэмо! Озьы мон соосты адӟыны кулэ, кытын ке но, мар син азям йӧтӥз, но со вие ик дурбасьтэ».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Та библа заполнение непростой понна».
  
  
  «Ӧвӧл-а? Одӥг котыр сюресэз насчет канатной нош та мар-а? Котыраз солэн одӥг куке тон шедьтод-а, тон изолировать, огназ но кышка!»
  
  
  Та сярысь со малпаське. «Гондолаос? Сое, валалоз-а, мар-а малпад-а тон. Нах ӵош ӝутскизы но со вылэ пуксиз. Тонэн отын, дыр, канатной сюрес пытсамын, пушказ эскерыны вуттыны быгатэ-а тонэ тонэ, визьмо лу, нокин но ӧвӧл. ваньзэ плёнка вылэ? "
  
  
  "Шонер."
  
  
  Пукисько но малпасько сое. «Нош кин ке ваньзэ тон быгатӥськод бамалын ыбылэ на».
  
  
  «Голосовать, пыри кытын тон, пересь, - шуиз Парсон, британский университетын берытскиз. - Тӥледыз куас вылэ пуксе, ачиз вылын сылэ боррегилас станциез но ворсазы бере, мон вуи».
  
  
  Та сярысь со малпаське. Мыным кельше. Со кезьыт но трос, та сярысь малпаз-а, кельшиз-а мон тае уката но.
  
  
  «Купля мон та», - шуи мон.
  
  
  "Кӧня?"
  
  
  Со шуиз: "Ӵуказе ӵукна дас?"
  
  
  "Ужам тужгес но", шуо Парсон. «Хуан кыдёке мон вылын возиське. Кайта мон нокыӵе уг поты, ми доры тазьы пукемед бере сделкаос матын».
  
  
  «Удалтон», - шуи мон.
  
  
  Со лымы сылэ, ветровкаос юнматэ. Со, шӧдӥсько, усьтэм ӧсъёс пыр кезьыт хлеставать кадь, арессэ ке но лымы васькиз копак.
  
  
  «Кутскиз», - шуиз Парсон. «Улӥе-а мон тон бӧрсьы мыно».
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  Памятник котырез но дырто мон со азьын ӧсэз йыг ворсаса, вылтусыз но кытын быриз.
  
  
  * * *
  
  
  Ужпумъёс renault-тэк оглюкетэз. Ӧжытак шуназ эмуос сётӥзы, собере витьыса, ӧз-а дыр адӟытоз Симка, вуо сьӧрысь сэреге памятник, фараосты кырыж сюрес вылэ васькизы импровизированный ee. Собере со мынэ, шоссе кузя доры вакчи сюрес подъездной поползти. Солэн мышпалаз парсон синучкон тусме аллям.
  
  
  Со адӟиське «Симка», мон со сьӧры ветлыны, фараосты мерцать со лымы усе.
  
  
  Берыктон берыктон но чурыт луэмзэс ини, тормозить передачаямы но ялан куре переключение кулэстыны. Удовольствие басьтыса, соослэсь люкетъёссэс ортчиз-ветлыны кутскиз ке, тормозъёс система шӧдӥське нырысетӥ котмиз.
  
  
  Со котыртӥ сьӧд слюда нёжалэ васькыны, вздыбливать азьлань, тусыз сюресъёсты пуштытъязы v-кытын вал-канава образной. Пумаз кышномуртъёс адӟиськод, ӝоггес тротуар кадь лэсьтӥз ӝот-ӝот чурыт указатель.
  
  
  Со шӧдэ но кӧтсэ удысын пробуксовка шорын люкетыны кутскиз. Со, малпасько, интыен-интыен кынтылоз вылэ мырӟиськиз сюрес вылэ ӝими шуыса, выльысь но даурто. Но чылкак кынмыса уг луиз та инты.
  
  
  Со издевательство нош ик зӥбоно, дораз мед басьтоз, куд-ог передачаосты переключение тяга кулэстоно, нош
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Уйиськон, шӧдске, питран вылын нокыӵе кужым уг сёто.
  
  
  Бертэм передача переключение зӥбыса со зыр, нош али со укыр ӝог мынэ, пыриськыны мед быгатозы шуыса, лапег но уд быгатэ переключаться передачаын.
  
  
  Притормаживать со ӝыныозь, куке уклон вылэ потэ, нош вылӥ ӝоглыкен ортче вал. Шуд доры, кривая туж умой пӧрмиз. Со лэсьтэмын указатель. Нош паллян пала кожон-ысен ӝоген татын соос нош пумиськылӥзы, огпал сэргаз направление, нош ик мыскыл зӥбиз но, малпасько, мае милемлы люкетлы сётӥз сцепление татын ортчиз-ветлэ. Нош уг шӧдӥсько номыре мон сяна, кот неэффективность.
  
  
  Номыр но.
  
  
  Тужгес но со берыкъямын колёсаез берыкъяй. Сюрес шонерскем, нош кошкиз уллань, ӵошкыт шоссе траверс ке кузь выжъёс вамен скалистый ӝужытэзлэн бамалаз. Со меӵак азьпала учкыса, пыдес вылысьтыз бадӟым походэ знак пумаз указательёс шоссе адӟыны.
  
  
  Соос ик зӥбыны мыскыллянэз, нокыӵе но ответ ӧз басьтэ. Переключение зыръёсын передачаяз сое зӥбод но, ачимлыксэ минимумозь кулэстытэк ӧйлась. Питранэз бергатоно, со азьлань но берлань кутскиз, типсэ снегоочиститель вуштон басьтыны туртто, ӝоглыксэ кулэстыны renault понна, та шайтанлэн передачаяз сое штука пониженный кулэстыны быгатомы шуыса.
  
  
  Неудачно.
  
  
  Со ас адӟемез, тыл парсон бере, мон тунсыко луоз но, мон но йырме тӥяны вылын нуллон понна со мыным уродэн s валатонтэм чакламын.
  
  
  Кык пол солэн югыт кыньыртӥз, кызьы пиелы юрттоно ас выжыосыз сярысь.
  
  
  Матэ но матэ вань кырыж, со ӧз быгаты быдэсак renault ӝоглыксэс но эскериды-а. Со, малпасько, пушсы сэзъяськыса дренажный понна канаваос поты, но малпай, питран черс шанс ишкалтыны но пилиське укыр бадӟым шуыса, дӥсьтонэлы-оскалтон понна. Со сяна, соос быгато ныр вӧлак сланцевой сярысь пазьгиськизы, со канавае котыр ӝутскыны выро, будӥ ке, мон тыбыр питран котырын рулевой.
  
  
  Завизжать шинамы, паллянэ кожыса со колёса, мед берыктозы укыр ӝог. Соос ми дорысь ӝутскем врезаться бур пала ярдураз. «Рено» но нуись сюрес дурысь вӧсясьёс доры пала съезжать, фут изгурезь вал кемын, улаз пу пызьнано тӧдьы сяська кенерез буяз, фут кызьы мында кыстӥське.
  
  
  Со поручень урдсӥн врезаться, ишкалтэм макеос шарикъёслы «Рено», мудэт доры поскакать нош собере берен. Тужгес но со шырак нош ик машинаосынызы волято.
  
  
  Ӝоггес васькы, мон азьпал сюрессэ азьланьтӥз. Мон адӟисько соослэсь люкетъёссэс котькытчы ярд ортчиз-ветлытозь, шонерак чутрак кожо, пу эшшо одӥг кенер, указательёс утьыны, тужгес но бадӟымесь указательёс берыктон азьын.
  
  
  Со ноку но уз быгаты, та указательлэн лэсьтыны.
  
  
  Гудыри кылӥ но аслам пельёсылы двигатель со вӧзын ӝоген берытскоз.
  
  
  Та Парсон луэ.
  
  
  Соос пӧлысь ыбылыны «Симка» mimmo азьпалан но мыным ыбыны ортчиз-ветлӥсь люкетъёс.
  
  
  Мыным луиз тунсыко, мар-а, вуриськись басьтыса, сое лэсьтыны турттӥзы. Кунокуа эмуос кеськиз со, но уг шталь.
  
  
  Со усьтэмын уретыны мон азьын, мыным со кеськиз но ӧжыт гинэ ӧй, мон солэн сюрес вылэ мед кошкоз яке шуккиз.
  
  
  Созэ нош ик нюртозы передача переключение зыръёсын, выжыны турттӥськом бертэм лёгет вылын лапег ке но, талэн пайдаез луоз.
  
  
  Мон азьын Парсон усьтэмын вал. Ӧжыт ке но соос, синъёстэ кыньыса, витиськод крушение.
  
  
  Но озьы ӧз луы.
  
  
  Азьпалан мон малпамтэ бампер парсон бампер бер йыгаське. Со, адӟид-а, кызьы горд вамыш-сигнал Simca Парсон кырмышъя, со кысӥз, кысӥз ке но, нош ик кысо.
  
  
  Со калленамез.
  
  
  Пересь луыса, та трюк - дугдытэм машиналэн ӝоггес ветлэ, со азьын притормаживать машина, машина бӧрсязы ӝегато шуыса.
  
  
  Рульзэ возьыны со кужмо, маин ке но тодоз, мар умойтэм вылысь из люкетаз одӥг интыын renault сбрасывать бампер simca ортчиз-ветлӥз, бурпала яке паллян но, монэ куштӥзы, малы ке калленамез собере яр машина мынэ, со гылӟиз но, омырын ортчыто ке но яр палъёсын.
  
  
  Кышкатъянъёс но азинтыны кырмышъя парсон кырмышъя, но сое дыраз, асьме доры лыктӥз ке, поворот, мон сое дугдытӥзы. Солэн мышпалаз гожтэмын кӧчиз ветлыны машинамы но, дырекъятэ.
  
  
  Ӧсэз усьтӥ но, Парсон симка пыр потӥз. Машина доры вуэ со ми пала, но со котырысь лымы потэ.
  
  
  Мон педпал тылъёс ӝуатисько, югдытӥське но, мышказ парсон simca возьмаса, сыло, уй-ын.
  
  
  «Уг луы мынам юа, мар пӧрмоз», - шуо Парсон каллен. «Кин ке шедьтӥз аслыз Рено».
  
  
  Со шонтэ. «Тау юрттӥськемды понна. Та трюк умой луоз».
  
  
  Мон баре пыроно esqui прадо вуиз но, мон солы машинаоссэ гараже нуи кадь. Мон но дораз куинь чаша кофе люмумба луоз, но чылкак ваньзэ уг на со ассэ умой шӧдэ.
  
  
  11
  
  
  Собере аслаз комнатаяз вуиз, со улонысь недолгий барра esquí Парсон. Мон ӧжытак буйгай ромамы лумумба юрттэ шоколад но, вань на соиз но куалекъяськоды ке, пушказ пыриз но, ӧссэ усьтон тыроно.
  
  
  Дун-чылкыт гожтэм, пумен со мукет кылемаз номерын, собере ӧс огазе карыса ӧс усьтӥськиз, Хуан но отын улӥсьёс, синъёсме паськыт усьтӥ. Адӟиськод-а, мар гинэ со мур инбуко сайкатскиз.
  
  
  "Тонэн пумиськом-а со?"
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон. Ӝоген отчы бюро доры лыкто но со басьто, блокнотаз. Ӝоген со вылэ nen нацарапывать «кибылиосын» эй но возьматэ.
  
  
  Со шонтэ, со валамон.
  
  
  "Кызьы та луыны
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  мынэ-а? »- юай мон солэсь.
  
  
  «Уг вера мар сярысь. Ачимлык мон нош ик адӟыны луэ». Сое басьтыны луоз блокнотаз гожтон. «Ӵуказе сое тонэн пумиськом гондолаос дас часын. Бергес подробностьёс».
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Мыныкузы но, изьыны со али ӧжытак шутэтске».
  
  
  «Умой», - шуиз со.
  
  
  Холлын со ӧс шоры возьмато, валан сётэ, сое педласянь ӝог пумисько шуыса.
  
  
  «Ӟеч кӧл, Джордж», - шуиз со но ас комнатаям вуыса.
  
  
  Солэсь дӥськутсэ басьтӥзы но, коридорын но воштӥськиз, чылкытаз потӥз. Хуан пуктыны но сигарет кыске.
  
  
  «Оскы тон, комнатаын мае кылзӥськод?» со юаз.
  
  
  «Положительно».
  
  
  "Корелли тон пумиськид?"
  
  
  «Мед луоз. Ачимлык мон тодӥсько, кызьы Парсон Барри».
  
  
  Соос монэ дышетӥзы. «Мон та сярысь, ӧжыт ке но шӧдӥське».
  
  
  "Мон озьы лэсьтӥсько."
  
  
  "Тон оскемын луыны быгатоз?"
  
  
  «Мон копак кадь оскемын луыны быгатэ? Но со сюрес вылын тонэ пумитаны канатной, кытын, вуриськись басьтыса, материал басьтоно»
  
  
  "Мар со сыӵе?"
  
  
  «Та милям вормиз», - шуиз со чурт-чурт.
  
  
  «Умой-а. Соос тонэн ӵош куасъёсын васькон прикраивать. Озьы Корелли потэ».
  
  
  «Нош, оло, тӥледлы но соос пӧлын нымы кадь пумитан сярысь тодӥськоды-а?»
  
  
  «Мон со дыръя вань учкыны».
  
  
  «Мынам со кутыны тыршы».
  
  
  «Эн сюлмаське. Та сярысь сюлмаськоно сое. Корелли гинэ тодматскыса, тодӥ, со-а шуд ӧвӧл милям».
  
  
  Со мон шоры учке. "Мынам со вазьгес уз сёты информация малы?"
  
  
  «Вера солы, малы потэ оскемез вал».
  
  
  Солэн пельпум кырмизы. «Мон понэ, вань та малпан».
  
  
  «Пуксе но куас сюрес вылэ васькизы, со канатной Боррегилас. Барлэн улӥысь пумитан тон сое, куке ваньмыз быдэсмоз. Уллань собере ми эскерим со котырысь но дырто подлинность».
  
  
  "Малага?"
  
  
  «Гранада. Отын передатчик ax луэ».
  
  
  "Умой."
  
  
  Со, жимъёслы комнатаяз вуиз но изьысагес кыллиз.
  
  
  * * *
  
  
  Табере сое тыбыр кузяз изо ваньзэ адӟыны быгатылӥзы. Шунды дун-сьӧлыктэм луоз чылкыт-тӧдьы. Лымы дун-чылкытсэ кузё-инмарлэн син мальдэ, нош очкоя мон сӥс 60x zeiss кутыны.
  
  
  Канатной сюрес вылын азьлань мынэ, ӵуж но, монэ тодмаса хуан сайтэ свитер. Но со гинэ пушкам вал Парсон. Гондолаен ньыль котьку удалтэ, сое но тодыны, мар сётыны, частной вылын мынон персонал парсон чаевые обслуживать карыны луэ, нош мон уг бугыръяськиськы. Та уксё вал со.
  
  
  Очки вылтӥз нискылтэм, со бусыын ик, татын сое адӟись но ачимлыксэ.
  
  
  * * *
  
  
  Со вискын-межа вылын кылле но кӧт вадесказы прадо боррегилас полпути льяно гранит вылын. Дӥськутэныз дӥсяськемын вал, со пурысь, зэмзэ но, со озьы сланецлы гранитлэсь слюда сливаться. Со Но адӟыны быгато, вань-а солэн-а мар-а озьы ке пиосмуртэн адӟе но, мар солэн кияз кузь изгурезь винтовка валлингес возиське. Винтовка луозы прицелъёс доры юнматыны.
  
  
  Мон уг быгатӥськы, кин-очки пыр винтовка типъёсыз.
  
  
  Тужгес но со витё шыпыт кылле. Гондолаен хуана парсон но со шоры учкизы но соин ӵош. Соос тодыса кадь, мар со ачимлыксэ басьтыны? Быгатэ сое кызьы тодод?
  
  
  Парсон? Парсон воштӥсез луэ шат? Кин ке хуан кароно? Ивортодэт кадь ик виялляз? Комнатаям нокин но уг вера шуиз аслыз ачиз. Нокин, Парсон, мон сяна но, дыр но инты уг тодӥськы.
  
  
  Нош адями виись возьман кылле но вань.
  
  
  Москато? Быгатымон.
  
  
  Но со досталь ветровказы пазьланы «люгер». Ачимлык ветровказы минут но эскере сое. Закрепляться изгурезь бамалын-гопо ке но, монэ яратэ шуыса, сое йылозяз. Изэн, вииз сое переползать луоз соку мон сямен, со азьвыл лэсьтэм кезьыт шуккыны быгато.
  
  
  Мукет сюрес ӧй вал. Москато сое улэп кельтысал ке, со нош ик утчасько Корелли заполучать Рико - вот, та дырлы ӧвӧл эмуос удалтӥз!
  
  
  Сюресын ӝоглык но изгурезь вылэ-тӥ канатной местонахождение адямиез судить каре-а, мыным дорын оген луыны но ӝыны минут, мед ветлоз.
  
  
  Ӧжыт эскеры солэсь васьконзэ, магнат кышкытлэсь утиськыны быгатӥськом шуыса, но сое пырпотыса висъяны. Гурезь улэ, со борды шуккиськыло ке люкетъёслы, маиз ке мукет луиз, лымы вылын, со шараяны но малпамтэ, гурезь выжыын выйиз шуыса. Донгаськыса но со но, мон лымы вылэ лоба. Вутто монэ. Питыраса кошко мон дорысь лымыез но изъёсты борды шуккиськизы-тӥ азинтӥське бадӟым шарез.
  
  
  Со ышем секунд дуно.
  
  
  Из гурезь мон азе луы-а, адями сое уг адӟы, мон но, мон пуконо ишакелы кылле. Точка бере но каллен ӟускиос панорамировать сузьтӥськыны луоно.
  
  
  Ачимлык собере сое адӟыса.
  
  
  Милям курсысьтымы быги фут кеме сюэн-сюэн! Со укыр вылӥын вал.
  
  
  Со нош ик вырйылысь ваське, ӝог кутскизы, мукет пала берытскыса, та курсъёс крещаться точка доры берытскыса, музъем вылын улӥсь адями досягаемость изгурезь.
  
  
  Зажим лёгыны куасэн лэзёз изэн со, ӧвӧл-а, со медаз гылӟе. Собере учкиськод но пумаз точка изгурезьысь со пыр потэ.
  
  
  Со адӟиз, со куспын кыкетӥ, куинетӥ но андан кадь ӝутскиз каллен канатной сюрес люкылон. Адями адӟыны быгатэ сое винтовкаос но, гондолае валтӥзы сое вакчияк но ачимлыкен юн чаклало, со трос дыр чонари андан выллань выриз.
  
  
  Со мерта «люгер» - пиосмурт но, йыраз ыбиллям.
  
  
  Син тасырайыны из борды шуккиськиз но кытчы ке палдэм. Солэсь кырӟамзэ кылыса, чальдӥ.
  
  
  Пиосмурт ӝог биниськизы. Ымныре тӧдьы виштыос адӟи, со со вылын размытый. Ӝоген со тыбыр някыртыса, берытскизы но ми вылэ винтовказэ мерта - прицелъёс таӵеез но вань.
  
  
  Лымы усем бере син тасырайыны мон понна укыр матын
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  комфорт.
  
  
  Со нош ик ыбизы. Собере солэн вылтусызъя но ыбылӥсь-бери пегӟиз. Ачимлык соосты адӟыны уг быгато.
  
  
  Отын Присев, ачимлыксэ вот со юнме шедемъёс.
  
  
  На ыб одӥг излэсь киыз чигиз.
  
  
  Со лаптӥськиз.
  
  
  Гондолаен каллен мынӥсь-ветлӥсьёсмы трос бере, соосты адӟыны быгатоно хуан свитеръёс ӵуж но, таиз но вань, учке мон шоры.
  
  
  Мон султӥсько но бералтӥськы ыбылӥськисьёс, гондолаос мертаны. Со нош ик ыбизы.
  
  
  Сое усьтыса, изгурезь понна лаптӥське, чик уз шеде. Со, адӟисько, кызьы со люк вылэ пыкиськыса, гондолаос но мертаны.
  
  
  Кутскиз со изгурезь потыны, но тодыны, со дырозь ӧз вуыны быгатэм шуыса.
  
  
  Зажим понна трос тэшкыльтӥсько, со но куасъёсын васькон sel кутскыкум, одӥг - кык кияз зыр кутыса, мукетаз- люгер. Самой та позицизэ куасэн каньыл ӧй вал, со быгатоз ассэ возьматыны.
  
  
  Сое азинтон понна, валаськод, мар уг быгато-куас вылын ыбылэ но, озьы-а, трос дырмес быдтылӥм дуно.
  
  
  Со лёгетъёс вылэ васькизы, со вылэ интыяськем, крепление но мозмеме бере, присев вамен из.
  
  
  Солэн куараез!
  
  
  Сое ыбизы.
  
  
  Гондолаен мертай сое, зэм но ыбылӥсь-озьы ик, кызьы монэ ыб, - яке, оло, мон бер секунд люкетэз ортчиз. Мар монэн луиз, мыным ачиз ыбыса, лэся, со доры вайизы, мар со сётэ осечка, востэм но пыӵал ачимлыксэ, инъет вылэ сюрем кадь, гондолаос, нош укно пыр доллар тыр уг Парсон-ын.
  
  
  Шедьтӥзы соосты стрелков.
  
  
  Из солэн син азяз усиз, нош собере укшатон рефлекторный движение винтовкаос но пуромиз, дыр, мон солы шонерак вылазы нуыны тырон ӧй вал.
  
  
  Сое, берлань тэтчоно но лымы, гурезь-ысь гыл. Котыр пуля лобӟем, мон одӥгзэ но ӧй шедьты. Со изгурезь нош ик пуксьылӥз выламы, нах кутскылӥз понна басьтэмзы понна.
  
  
  Гылыт изъёс вал, нош со бере со переползать, син но пель вӧзаз эшшо одӥг тасырайыны ке чиге милям, ӝуты йырдэ, чыртыяз но ӟеч-ӟеч адӟыны эмуос ачимлыксэ ыбиз.
  
  
  Соку солы усьто. Со горд вир пилем котырын пуштэм.
  
  
  Со йӧ вуын кылле, собере гордэктыны, куке соос со доры лыкто.
  
  
  Та Москато Альфреддо луэ.
  
  
  Нымы.
  
  
  Кудо!
  
  
  * * *
  
  
  Винтовказэс, но кудаз милемыз гондолае рико ыб виемын луыны кулэ, со выриз корелли выре, винтовка луозы Super Grade 70 Model Winchester, патронъёс но кужымез мертан переменной bausch откалиброванный 30-06 оптической улэ springfield оснащать & Lee Balvar dot Lomb. Та тӥрлык буровая чебер луоз.
  
  
  Патрон Springfield 30-06 Hi-Speed, туй йылзэ ӝоглыкез секундаз юрттыны быгатэ но начальной ӝоглыкез секундаз 300 фут фут ярд 2260 2960 кемын, фут погыртӥз 2920 кужым-энергия но фут дульный фунт 1700-фунт. 300 ярд фунт-ын. Кужымзэс мертан вылысь радъям Bausch & 4 1/2-озь 2 полысь радъяськылӥсь Lomb, тӧл гурезь йылэ но кык люкетэз бордын гинэ выри та радъяськыло.
  
  
  Ке маин ке юрттыны быгатоз-а удаленный ыбылон интыос но адямиез вииз ке, соку талэн комбинациос быгатэ.
  
  
  Со, кулэмъёс вылын мыкырске адями. Но со бумага луыны бумажник дорын, нош со шара подделать луэ. Цезура наталио ди нимез верась луэ, нош газет вераськон, мар со Бари вуиз бере, Италия.
  
  
  Ку вал со мыт, сьӧд йырсиё, чагыр бритый ангес но пучыосын. Ачимлык огшоры бакенбардэз лапегесь вал, нош укыр кузь ӧз поты.
  
  
  Соин штанэ но умой дӥсяськемын вал, ветровкаос куасэн эгесалляны.
  
  
  Со, вамышлы-тӥ нуналазазвесь куара из вылэ биниськизы. Гражданской гвардия одӥг интыын-тӥ васько, записной книжкаяз кияз басьтӥз но монэн ӵош куасэн доры мынэ. Со, адӟиськод, мар луэ пазьланы е кобураысь ачимлыксэ кышка.
  
  
  Мон шоры учкыса, солы номыр но ӧз вера, нош собере изгурезь доры лыкто, кылле кытын кулэм. Со мыкырскиз, учкоз мугорыз шоры, собере кӧня ке заметкаосты лэсьтӥ ачимлыксэ но сак эскеро.
  
  
  Соослэн шӧйзы борды йӧтӥськиз но чырты пульсты кырмано. Эмуос соин быгатӥсько шуыны, мар отын луоз, эн ачимлыксэ. Со досталь, бумага, я эскерыса, нош собере учки но прицел 70 Винчестер.
  
  
  Берытски мон со доры султӥ но.
  
  
  «Простить карыны пырон понна, сеньора», - шуиз со англи сямен.
  
  
  Со пальпотыса. "Кызьы тон тодӥськод-а, малы мон англи?"
  
  
  «Тодӥ мон, мар тонэ американец», - шонертӥ мон сое пальпотон. "Аслэсьтыд куасэн".
  
  
  Австриецъёс-а со вал, но мон сое санэ басьтыны ih-ын-Вэлля. Та но со вылэ печать вал.
  
  
  "Та вал тонэ адӟисез - шугадӟон?" - созэ юаз, деликатно, нош, дыр.
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы.
  
  
  «Оло, тӥляд но трос, кезьытсэ адӟиз. Оло, отын тыныд доры та адями виемын вал?»
  
  
  Со номыр уг шуы. Мынам со бур-а люкаськиз ке, милям правомы? Но, одно ик, тон-а ас правооссэс уг зачитывать оглом испанилэн.
  
  
  Со пазьланы кутскиз ветровкаос, бумажник, эшъяськон вылысь.
  
  
  Пыӵал тӥрлык «Гардиа», «кольт американец» 45-го калибр, ачимлыксэ киосыныз ворсаз но мон улонэз куспын тодмо луиз.
  
  
  «Прощение куроно, сеньора, но, пожалуйста, пе, номыр но котыр уг кисыысьтыз».
  
  
  «Мон огшоры адями удостоверенизэ сётӥз малпаськомы», - пальпотӥ мон. «Келли ӵектон котыр-тӥ митч малага сеньор мон лыктӥ».
  
  
  Учерак со ымныръёсты тодман. «А. Валамон. Татын ачимлыксэ тӥледлы карточкаос. Озьы одӥг тон котырын». Со шоры учкисько но берен пластиковые октыны нах каллен папкаын. Со визьмо но, чабкемез бумажник ачимлыксэ йыг ворсаса ӵош берыктыны.
  
  
  Но сое октыны-калтыны кутскизы.
  
  
  "Прощение куроно, сеньора. Со н ӧвӧл
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Тани тӥледыз котьку витиськом допрос лэсьто. Тӥледлы кулэ ке кошконо? "
  
  
  Эх, шулдыр сэрегаз пичи карточкаос келли митч тӥр та эмблема, соин, лэся, ваньмыз тодо но ярато.
  
  
  Со, кулэмъёс вылын возьматэм адямиосты но пыриське. "Тодмо-а тон-а со?"
  
  
  Guardia йырзэ шоназ. «Мон озьы уг малпаськы. Нош ӝоген тододы».
  
  
  «Лякыт кенеш», - шуи мон. «Таяз розыскъя ялэмын вал малага быгатоз йыруж лэсьтэмез понна адями. Йыр быдтон».
  
  
  "Э."
  
  
  «Татчы кыльыны уе пияш шара но виылон понна, Льяно Прадо-ын».
  
  
  Guardia сюбег синъёсы. «Тон тодӥськод, котыр туж трос, сеньора».
  
  
  «Та-милям ужмы. Тодоно трос арбериос. Туспуктӥз но ih», - ватсаз со пальпотон.
  
  
  Со отсалютовать. «Тон мон понна-извинение prima ӝегатон утялтон. Малпасько, умой луиз ке, тон татын ке ӧз луы ке, мон вуи эшъёсме. Соин кӧня ке егитъёсын но импульсивный».
  
  
  Учкиз солань бамалтӥз. Куасэн бызьыса кошкиз уллань но вылазы луысал на, одӥг guardia.
  
  
  "Тау."
  
  
  Со кускерттонъёсты отсалютовать но йыбыртто. «Келли сеньора шуоно мон мар асьмеос пумиськом».
  
  
  Зажим проскальзывать сое, сюры но ӝог ӝутыса доры васькиз ачиз Прадо Льяно.
  
  
  * * *
  
  
  Со пыр полчаса, кунокуаез вуиз. Камин дорын мон витё бадӟым хуан гостиная.
  
  
  Ми одӥг вал.
  
  
  Со ӝуа, ымнырзы пиштэ. «Мон соос дорын луэм», - прошептать со мыным.
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  "Мар со понна бугыръяськоно луиз?" - малпаз со.
  
  
  «Мон Москато кышкато ачимлыксэ, вииськом».
  
  
  Солэн кӧдэктэм ымнырыз. "Сое тодӥсько кадь, мар мон сюрес вылын пумиськизы канатной?" со юаз. «Нокинэ уд тодӥськы, тонэ но, тон сяна мынам - Парсон но».
  
  
  "Малпад-а тон, зэмзэ Парсон Корелли-а мар-а?" Юаз со.
  
  
  Солэн пельпум кырмизы. «Со, безусловно, вотэс наркотикъёс сярысь тросгес тодыны. Мон но солы сётыны дась-а соос вылэ чагыр торока каемочка. Со туж дартлы».
  
  
  "Тон ке ӧй луысал ке разочаровывать?" - юай мон шулдыр.
  
  
  «Туж тык-тык. Нырысьсэ шудыны кутскиз кадь со мыным корелли гинэ воштомы».
  
  
  «Куке мон ваньмызлы уг гранада вайыны нокызьы но туннэ».
  
  
  «Луыло мон уг быгатӥськы оскыны, зэмос-а мар-а информациез, Ник», - шуиз со, со сярысь малпало ке но, та дыр ӵоже куд-огъёс кадь ик, эшшо, решение кутыны. «Ӝожомы лэся, малы мон озьы шуыны уг быгатӥськы, но кыдёке пырыса, Корелли яке зэмос ӧвӧл шуыса».
  
  
  «Уг бугыръяськиськы. - А луоз тодэ ваён но тодэмзэс тӥр банк».
  
  
  «Мыным со интересно, малы монэ татчы ыстӥд вылын самой делле». Табере со пельтыса.
  
  
  «Со сярысь вунэтыны. Та люкетэз ужъёс».
  
  
  Гаражын механик Прадо Ллано извиниться кариськоно. «Мон басьтыса ачимлыксэ нуналаз кык час пала. Тон понна та тырмыт ӝог, сеньора?»
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. "Та луыны кулэ. Мар луиз?"
  
  
  «Герӟаськем тормозэз Жидкость, сеньора».
  
  
  "Кыӵе муген?"
  
  
  «Яр трубопровод». Со трос вераськыны уг поты.
  
  
  "Ялкариськоды?"
  
  
  «Туж тумошо, сеньора», - шара со. «Люкетэз гож понна таӵе амалъёс уг пӧсьтӥськы жидкость. Зэм-зэм, уг со».
  
  
  "Мар луэ соку?"
  
  
  «Гожен висъясько».
  
  
  "Вандӥськемъёс?"
  
  
  «Тыдӟыны, сеньора». Табере эмуос ӧй вал. Эмуос сыӵе вал валантэм арбериосты.
  
  
  "Кин ке юри та гожтэмын?" Юаз со.
  
  
  «Мон уг тодӥськы. Солы та сярысь вераме уг поты вал. Сое янгыше уськытон серьёзной».
  
  
  «Нокин но тырыны, малы ке шуоно та тазьы уз-а?»
  
  
  Сое адӟыса, мон кадь пальпотэ. «Умой-а. Со вераз шуыса, кинлы ке та линиосъя сӧнэз, сеньора. Снип! Тае валаны луэ, пушказ?»
  
  
  «Сярысь бен, - шуисько мон. "Та валаны луоз".
  
  
  Пияш йӧн-йӧн адске. - Иське, тыныд тушмон луысал ке, сеньора. Оло, картэз кыӵе ке кышномурт?
  
  
  Испанецъёс-ераз сыӵе романтик!
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон. «Мон шӧдӥсько, ма та луыны быгатоз. Нош сылэ со, валаськод-а?»
  
  
  Со просиять. "Соку умой. Ӟеч!"
  
  
  «Милям кык вал».
  
  
  «Э, эшшо одӥг прос луизы, - шуиз со.
  
  
  "Кыӵеоссэ?"
  
  
  Со нош ик заколебаться, бер-а, котькуд шуыса, кин ке кылзо, уг ке.
  
  
  "Тодӥськод-а тон, мар та?" шуыса, пе, со-кисыяз киоссэ котырын но сое возизы.
  
  
  Ачимлык ачимлыксэ сое кырымен басьто. Та чебер янгыш луэ. Магнитной-ысь сочетаниын пеленгатор передатчик. Модельёс чебересь! Профессионально-поч. Дыр, яке немец японецъёс.
  
  
  Соос шоры учкыса, та. «Мон ӧй быгаты валаны, мар со сыӵе».
  
  
  «Тожо мыным, сеньора».
  
  
  «Тон кытын шедьты та гаджет та?»
  
  
  «Renault улӥ люкетэз луэ со доры юнматыны, сеньора».
  
  
  «Тунсыко кадь. Поныса, та мар ке огшоры шоссе лобӟысал ке, со мыноз».
  
  
  «Та магнетизм, тӥ тодӥды, сеньора? Со, малпасько, тунсыко-а тӥляд та адӟыны луэ»
  
  
  «Мон туж тунсыко...».
  
  
  Со кӧня ке минут сюэн но лэсьтэме потыны пеленгатор песета. Ih солэн пиосызлы но сёто. «Та тон понна», - шуи мон. «Тон но чал-чал понна тунсыкъёссы понна».
  
  
  «Мон валай, сеньора».
  
  
  Соослы луыса, оскисько, соин-а, мар-а озьы.
  
  
  Табере со тодэ, сюрес вылтӥ пумиськон сярысь канатной Москато кадь тодмо луиз.
  
  
  Ачиз со шуиз 1 эмуос
  
  
  Дас
  
  
  Мон пукисько сад-ын альгамбра хуана ке, лыкты ми доры темноволосый лапег, синъем, бабылес гервасио альбанес нимо чиганъёс. Со ветлонмы монэ нуизы, соослы азьпала мыныны выримы. Солэн малпанъёсызлэн но сямъёсызлэн хуан бере кыле.
  
  
  «Та Андалусия шуныт понна», - шуо акцентэн англи со туж умой.
  
  
  «Марокко но уг лэсьты», - шуиз со висён, чик но шугъяськыны распознавание ребяческий хоука понна нош ик система, AX кылдӥз.
  
  
  Со шонтэ
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Со оглядеться. Писпу улын пуке скамейкаын бетонный пӧсьтурын, со монэ но отчы нуизы. Ми ӵош пуком, ваче пумит учкыса но бадӟым бассейнын чача палдытэм арка.
  
  
  «Мон иворъёс тон понна», - шуиз со сипыртӥз. «Собере ми пумиським-бери ортчиз кулэ решка».
  
  
  На удмуртском языке?" Юаз со.
  
  
  Чиньызэ ымдуръёсыз доры ватсаз со. «Собере. Вырйылын ваче пумит». Вырйылъёслэн бамалъёсазы со чиньыенызы возьмато, вылаз альгамбра mimmo северо-шундыӝужан. Ми азьвыл кадь шуод-а, мар вырйылъёслэн бамалъёсазы кӧня пещера вал, пещерае, соослэн вань на туж трос чиган араны. Зэм, аслым ачим та жервазио шуо.
  
  
  Со шонтэ. «Собере нош экскурсия. Альгамбру пырон дорын».
  
  
  Шероме альгамбру пырон дорын калык луэ бере, мынам потэ, монэ гервасио парковкаос-озь ортчиз.
  
  
  "Машинаеныды тӥ луы-а?"
  
  
  «Э-э, ӧвӧл», - пальпотэ Жервазио. Со ӧре тунаськон-лилль Хуан. "Мон туж пичи гинэ Ламбретт ...
  
  
  «Вир вылын выжлёгет вань лапас ӧвӧл, - шуисько мон. «Монэн ӵош мын. Татчы мон беромыса ну, тон но, тон ламбретт басьтыны быгато».
  
  
  «Тон отель территория вань, нош таӵе».
  
  
  «Йырин. Мон огшоры амалъем. Мыдлань-азьлань мынон дыр быдтыны уг быгаты, мон вылазы, возьматэ, дыр, тон вормод бадӟым вырйылэ. Кытчы ми мынӥськом?»
  
  
  «Мон пещераын) улӥз, сеньора», - шуиз со трагически, трос-а ву сётоз, синъёсылы хуан.
  
  
  Соиз соос шоры учкыны. Со йылозяз нах.
  
  
  «Со сярысь вунэтыны, Джервазио. Эчешыны дась, тынад гулэн пыдэсаз кувшин доры четырнадцатилитровый луоз шуыса, юн трос зарни монетта.
  
  
  Ачимлык син чильдэ. «Тон адями юмористической, сеньора».
  
  
  Пуконъёс вылэ но тубай гервасио хуан. Со настороженно со понна чакламын, нош мон адӟи, кызьы мон куддыръя ачимлыксэ синучкон шоры учкы синъёсад.
  
  
  «Татчы васькемын, сеньор, нош собере ӝот-ӝот», - шуиз со милемлы но бызьысал на, дыр, вакчи дыр ортчыса, ас азяз бадӟымесь пасьёсыз уг дугды. Мукетыз машиназы котыр припарковывать вал, нош мотоциклъёсты люказ но. Основное пежо пукон но вал. Та одӥгез бадӟымез луэ дэри мутусэз кредитный.
  
  
  «Мон татын пукисько».
  
  
  Со шонтэ. Со, синучкон шоры учкыса, соослэн туссы мышпалаз. «Нош табере вылезлы, Жервазио».
  
  
  «Келли Сеньор Митч потӥз, тон мед-ын Малага эмуос ӝегатскытэк жингыртӥз».
  
  
  "Маин сое валэктоно?"
  
  
  «Сюлэмо ӧвӧл, сеньора. Нош со ялан улӥз».
  
  
  "Ачимлыксэ кытын со ниманы быгатэ?"
  
  
  «Милемлы вал корка пушкын гож дорын».
  
  
  Пырон гуэз вылын соосты возьмало.
  
  
  Соос шоры учкыса Хуан. «Я, я, мын».
  
  
  Пещераын Жервазио сьӧры потыса мон но. Кадьялан со пушкын вал, кызьы котькуд корка, музъем вылысь но, секыт выж ковёр мебель испанский лапкатыны. Лампа но, лампочка вал, розеткаослы-ысь электротыл пыртом. Готовка комнатаын кужмо сылӥсь валтӥсь туж зын.
  
  
  Книга шкаф доры лыктӥз но ку потэмез гервасио пумен футлярысь комнатаын, кудаз милемлы тэрытскыса r сми веран / квартирае t митч конспиративной келли Малага-ын.
  
  
  Ачимлык подключать прогреваться соослы сётӥзы. Соин но соос шоры учкыса пукыны. Котыртэме султыса но хуан, вылысьтыз вылаз драпировка куалекъя борддор учкыса, гобеленъёс куыны усто, чильтэръёсын, ӝӧк шобыртӥзы, интернетын.
  
  
  Идентификация сярысь, ответ сётыса букваос запрос гервасио кодовый келли-ын.
  
  
  "Келли?" - шуо, со вакчи потылӥз. "Пӧсь линия малы?"
  
  
  «Та ныл. Sol мынэ, со Nieve y».
  
  
  "Уже туж вылын. Озьыен?"
  
  
  "Ужпумез луэ-а тӥ дорын?"
  
  
  Со дугдоз, Жервазио шоры учкыса. "Кылизы-а?"
  
  
  «Ма, тон римской ныр ӝутэмын ӧвӧл на. Самой уж вылын?»
  
  
  «Делле зэм, асьме дорын валэн».
  
  
  Чал-чал вуиз. «Кылзы, - шуиз Келли. «Жингыртӥзы но ялӥзы нылызлэн ныр толон римской эй, адями виылӥсь пиналъёс сярысь, нош туннэ ӵукна - мукет пиосмурт сярысь кулон!»
  
  
  "Та шонер."
  
  
  «Тӥледын пумиськыны пумит n. x. ныр яке романэз, самой уж вылын?» X. N. Эксперт наркотикъёс пыр. Туж умой. Хуан Ривер.
  
  
  Сое витё. "Отрицательно. Солэн кыӵе мугез?"
  
  
  «,- Шуэ роман нырды, мар вань та воштыны туртто. Со оскиз, та подстраивать. Солы оско, сое виыны турттэ шуыса ачимлыксэ огазеяськон. Мон лыдӟи тон?»
  
  
  "Бадӟым лыдӟись но".
  
  
  «Вуом али горд нылъёсы шоры« Ягуар ». Вылаз горд« Ягуар ». Валано?»
  
  
  "Валамон. Бутылка ӵоксэтсэ. Ма, со мынэ?"
  
  
  «,- Шуэ со, либатэм потэ Ныр Римской-а мар-тонэн пумиськом».
  
  
  «Ӝамдэлы дугдытӥськод. Римской Ныр ми пумисько кыксы ик. Тодэ вайыны. Римской Ныр ми пумисько кыксы ик. Мон лыдӟи тон?»
  
  
  Пауза. "Тон мон лыдӟо".
  
  
  «Мон уг валаськы, малы со малпа, ми римской нырдэ эн пумита?»
  
  
  "Оло, тон уд лэсьты".
  
  
  «Сыӵе луонлык вал. Римской Ныр вылын астэ идентифицировать делле однозначно уг луы. Мон но соослы сётӥськом материал».
  
  
  «Курасьёс нылы, ма тыныд римской нырдэ эн пумиськылэ. Вуысь нырзэ поттӥз римской вылэ Корсика, дӥсьтонэ-оскалтонъёс ачимлыксэ тодманы уг луы тушмон. Мар тыныд ӧз-а тазьы пумиськом».
  
  
  «Озьыен, тон малпаськод, маин мон римской ныр - ныр римской уг со».
  
  
  «Малага кожаз выступление повторный шоу. Бен. Быгатымон».
  
  
  «Мон понна та валамон ини», - мон усьтӥськиз. «Кык решение: римской ныр - ныр та римской, нырды яке римской - ӧвӧл. Келли. Ми доры ачиз пуксёно кариськиз но, машинаын Nieve Sol y».
  
  
  Пауза. "Малы?"
  
  
  «Мон тӥлесьтыд юрттэт кулэ. Мон ышанӥсько кулэ, Ныр Римской-а мар-а сыӵеен, кыӵе нимам со ассэ».
  
  
  "Маин соос юрттыны быгатозы?"
  
  
  «Та сложной историез. Но мон тодӥсько, али лэсьтоно».
  
  
  "Кунокуа самой со ик шуоно вал!"
  
  
  "S
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  y Nieve ol. Сьерра Невада Отельын. Туннэ уй. Шонер-а?"
  
  
  "Шонер."
  
  
  "Сӥньысъёсын герӟаськемын."
  
  
  Со площадка вылын но кема учкыса пукисько съемочный. Собере, солэсь но адӟем бинисько, мар понна мон Хуан чакламын.
  
  
  "Устоез?"
  
  
  Со оглядеться. Усьты паськыт синъёстэ учкы мон шоры но Жервазио. Со, Хуана вераны. "Микрофильмъёслы тон-а та?"
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со, сумкаос тубам.
  
  
  «Умой-а. Жервазио Сёто».
  
  
  Со озьы ик лэсьтӥз. Кияз со пичи пачка плёнка вылэ учке. Собере мон шоры учкиз вопросительно.
  
  
  «Та бросок ачимлыксэ ыстыны пазьгиз, бӧрсязы ax символэз символэз».
  
  
  Цыганкалэн шонтӥ.
  
  
  «Хуан, берытскиз« Рено »сылалэн-но-Ньев».
  
  
  "Тонтэк?" Со сюбег синъёсы.
  
  
  «Мед луоз. Тина люкаськизы бергсон сое киултӥз».
  
  
  "Нош малы?"
  
  
  «Та минутъёсты, куке но вуоз со, зэмос курорт корелли вераськыны вылын, соку ик тодматӥзы ee».
  
  
  "Нош...?"
  
  
  «Мон малпасько, кин мар ке ачимлыксэ виыны турттэ».
  
  
  "ВОЗ?"
  
  
  «Адямиез, кудӥз ассэ ачиз пророк шуыса нима Парсон Барри».
  
  
  Син Хуан паськытаз. "Парсон нош таиз малы кулэ луиз-а?"
  
  
  "Та луыны кулэ".
  
  
  «Иське, вал, кык адямиез виизы, Корелли?» - Хуан юа, нахмуриваться.
  
  
  «Туж оло, контракт учыре соос кык мафиози-а мар-а малпай-а, ӧвӧл ке одӥг срабатывать».
  
  
  "Та сложной".
  
  
  «Ме тыныд уксё, малы солэсь улонзэ. Кылзыны. Та ёзвизы сётӥзы. Шуом, Парсон Корелли вискытӥ потыкумы. Самой уж вылын? Парсон но, мон кадь но уг тоды, ымныраз Корелли. Нош со тодысал, мон вот мар Корелли висъямын луоз. Со гинэ ӧвӧл, - тон но, мон но. Со озьы асьме доры нюлыны кутскиз. Ble нюлэм кадь ».
  
  
  Со лыдэ басьтӥз жуг-жаг. Котыръяны ӧз хуан вольтчиз. Ӵыжектэ со.
  
  
  «Табере. Ну, шуом, Москато Парсон ӵош султэм, Артуро ке, виемын луоз". Парсон, одно ик, мон шоры учке. Соку со луыны кулэ, валэктонъёссэс кылыса, со дорын басьтэм Артуро, ку со кулӥз. Тазьы кыдёке-а?»
  
  
  "Устоез."
  
  
  «Парсон собере мыно вӧсяськон Корелли витё вордӥськонэ но ватскыны. Но кин кылдытӥз? Со. Корелли Ӧвӧл. Парсон отын сылэ, со лыктыса, вань пузэ ачимлыксэ ымнырзэ шобыртӥз».
  
  
  «Нош малы уг мыны корелли вылын адӟиськонзэ?»
  
  
  «Тон кылӥськод-а, мар-а шуод-а мар-а гинэ Келли. Со шуиз-а, мар-Корелли кышкало бере, валэз ыбыны Артуро. Со кулэ-а, шуом, соосты со лэзё но соосты вань та сотэк кален гинэ луэ».
  
  
  «Маин отчы мыныны ӧз москит, корелли виыны медӥськоды?» - невинно Хуан юа.
  
  
  «Мон со сярысь малпасько, - мон усьтӥськиз. «, Шуом, пегӟем адямиез виён артуро дырто собере со озьы, малы со уг кылы, мар шуыса мон артуро».
  
  
  Со нахмуриваться.
  
  
  «Умой», - шуисько мон, ӝог азинтӥське, - «Отчы Парсон, нош соос отчы. Парсон-а мар-а вераны? Одӥгзэ гинэ, мар вераны быгатӥсько, со, зэм-зэм. Тодо-а соос, мар мон уг Корелли. Сое но тодыны, мар луиз пумиськон. Со шуиз: «Мон Корелли! Разыгрывать-озь со таин но, пумиськонэ тон лэсьтыны».
  
  
  «Насчет микрофильмъёслы нош кызьы? Фильм со милемлы сётыны».
  
  
  «Мынам со эскерыны. Таӵе ужрадъёс тужгес но огшоры воштыны типъёсыз: нимъёсты, инты но дыр».
  
  
  "Устоез..."
  
  
  «Подделать со фильмъёсты, тонэ пумитан сярысь вераськыны. Соослы пумитан интыяз, Корелли шудыны. Фильм алдаськод тон соосты сётӥз, нош сое виыны турттыса дыр москато ачимлыксэ, москато нош со вие».
  
  
  «Но, кызьы тодмо луиз москато пумитан сярысь?»
  
  
  «Янгышаз« Рено », - шуиз со эгей.
  
  
  "Парсон возьма мар кальёсын?" - малпаз со.
  
  
  «Со вить тина вуылэ. Со сярысь тодыса, со уг тоды ке но соосты адӟыны быгатоно. Мон малпасько, со луыны кулэ, со подделать« телефон звонокъёс »вубуртчинлы мед елена герӟа. Нош тодо-а соос, ма Nieve пумаз y sol тина пумаз вуиз. Эй вал, со сое лэзиз но, кошкон возьма Корелли ачимлыксэ, но бинго! Адӟе? "
  
  
  "Перехват ма умойзэ но Тина?"
  
  
  «Мынам со пыдес вылам потӥ шуыса, соослэн кылдон вылын улӥе корелли nieve sol y».
  
  
  Со шонтэ. "Нош собере?"
  
  
  «Вала монэ», - ӵектӥз монэ буй-буй. «Изюминкаез ми дорын ӧвӧл на».
  
  
  * * *
  
  
  Пунктын автомобильзэ нуизы прокатын хуан жервазио ривер гранада аслаз, быръе со пичи кытын mini seat переключение передачаын. Собере берен альгамбру джервазио хуан нуиз, кытын ачимлыксэ минибайк припарковывать луэ.
  
  
  Со шоссе вылын лобӟыса seat Малага-Гранада Малага но ӧръяськиз. Бергес тырмемын ни вал, нош шунды уг пишты на. Одӥгез соос уг горд синъёс «Ягуар» - капчи машина висъяське.
  
  
  Кулэ луоз, кызьы-лэсь трос минут ортчиз-а ӧз-а, куке адӟи солэсь ачимлыксэ, нёжал пыр бышкылэ соосты шаплыгес вылын васькон мон. Со ӝоггес берлань берыкъяны, указательёс но лэсьтэме потыны куинь шаплыесь вылэ киземын чабей, бусы сэрегъёсты. Азьпалан сое «ягуар» но малага берен мыныкум, адӟи ке, мар соос мон доры лыкто синучкон тусме мышпалаз.
  
  
  Соиз кизэ мычиз но кӧня ке пол сэзъяно эй, эй, дугдыт возьматэ.
  
  
  Адӟе со киос, собере машина но адӟыса, эшшо милемды адӟыны. Со паймемын вал но, ӧз зӥбе. Соос возьмало бадӟымгес сюрес урдсын, милемын ӵош съезжать.
  
  
  Со доры лыктозы но седло сотэк ортчиз «Ягуар». Отын со пукыкуз, самой со шикарно адӟиськизы скандинавский стилен но круто, нах вал, яркыт-вож свитеръёс но юбка пурысь.
  
  
  «Келли вералэ, " мон», - шуисько мон, куке куара басьтытэк ӧйлась.
  
  
  "Мед луоз. Тон тодӥськод-а, малы со татын-а?"
  
  
  «Веран. План но воштӥськыны».
  
  
  Ымнырыз Ee
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  усе. "Рико кошкиз ни-а бертӥськы?"
  
  
  «Оло, бен. Оло, ӧвӧл-а. Но ужпум луэ. Пиосмурт ассэ мукет сямен Рико».
  
  
  "...Тыныд кызьы?" Со кыньыртэмъя. «Валамон. Бен. Кин ке Рико улэ».
  
  
  «Рико передумывать собере гинэ вераськон ӧз ке тон».
  
  
  "Ӧвӧл. Соослы луыса, оскисько". Со синъёссэ кыньыртӥз смещаться. «Кыл. Мон уг оскиськы тыныд? Шонерзэ верало...?»
  
  
  «Мон тыныд оскисько», - шуи мон. «Со бордын ужпум, ма эгызоос одӥг луэ на ми дорын, мукетыз воштӥсез, эшшо одӥг-Рико Корелли».
  
  
  «Рико соку соос али шӧдыны кулэ...»
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Кин ке виыны турттэ ачимлыксэ. Ачимлык тон доры лыкто но со гинэ кадь пумитад-а, адями виисьлэн тодо, кин со сыӵе Рико. Адӟиськод-а?»
  
  
  Воштӥськем солэн ымнырыз. "Бен, бен, со вала!" Умой-умой учкиз со мон шоры. "Мар со тон понна лэсьтӥз-а поты?"
  
  
  «Мынам потӥз, тон мед кылёз Гранада».
  
  
  Со ымдуръёсме куртчылӥсько. «Огназ та тазьы».
  
  
  «Клиника одӥг но тон».
  
  
  "Та шузимытӥсь!"
  
  
  "Кызьы пельпумед тынад?"
  
  
  «Туж умой», - пальпото соос. "Адӟе-а меда?" Валамон, йыркерттэт пичи гинэ вал. Та гинэ кожазы соос ӧй вал эффектной свитер.
  
  
  "Умой-а, тон-а та лэсьтыны, Тина?"
  
  
  "Мар кариськод?"
  
  
  "Гранада кылизы-а?"
  
  
  Со шокчиз. "Устоез..."
  
  
  «Мон тынад сиськон вылаз нуэ», - шуиз мыным заговорщицкий.
  
  
  Ee синъёссы ӝуатско. "Тон вал, Джордж?"
  
  
  Со серекъяз. "Вай-вай."
  
  
  «Соку со та лэсьтыны».
  
  
  «Мон сьӧры мын« Ягуар ». Тон но, милемыз отелямы васько регистрировать каремын».
  
  
  Соин шонтӥ, чильдэ бугыръяськи со синъёслэсь.
  
  
  «Малпад-а тон, вож Рико, кылем ке?»
  
  
  "Ма - а-ма тон мынам ӝытазеяз?"
  
  
  "Мед луоз". Солэн пельпум кырмизы. "Котькыӵе учырын, тулкымъяське" кин та?"
  
  
  Та дырозь со гонэз кузэн шурдыт, но азинсконъёсыз бадӟымесь. Со поныса, понэ сое, мае быгатӥськод, пумтэм вапумъёс ӵоже улозы-а кышкаськы-а, сыӵе ик шурдыт степенез.
  
  
  * * *
  
  
  Ӝытазе милемды, пичиосты ресторанчик шулдыр, вузкарон Гранада ёрос кыдёкын ӧвӧл. Одӥг сэрегын крезьгур, музыкантъёслэн испанский шудоз, нош ми но вань кужыменызы тыршо iso нависать официант сӧриз монэ.
  
  
  Дасо мында луысал ке, милемлы потӥз, отельёс но ресторанъёс-ын котырын ӧръяськиз. Гранада - уй чебер город. Магазинын дун-чылкыт ӝуатӥ, уез-адямиез урам кузя ветлӥм но. Дас бер вал ини, нош кыӵе-кин ӧз на поты. Потэ, пе, Гражданской гвардия ульча преступность утьыны.
  
  
  Милемыз отелямы пырыса, со доры лыктӥзы но Тина усьтон понна. Ваньзы со сьӧры берытскыны но синъёсам вестибюльёс прогулка. Лулӟылэмме кылыса, со кӧня ке. Та Малага вал соослэн выступлениосынызы тодэ ваён.
  
  
  Монэн ӵош со доры берытскиз но лек учкиз усьтонлы ачиз возьыны.
  
  
  «Озьы-а со лак ошмесысен».
  
  
  Со шонтэ. «Умой-а. Озьы со пумысь со».
  
  
  «Ага. Усьтонзэ тунгонэ но лыктӥсез тыриз соку, пожалуйста». Со синъёс пишто сиён, вина но возьман.
  
  
  «Мынам гинэ вань адями», - шуиз со мыным лифт сьӧры но. Мон понна нуналэз борӟаськем бере, со адӟе, вожъяськись синъёс азям мон котькуд вестибюльёс пиосмурт шоры учкомы шуыса.
  
  
  Мон лифтэн тубытозы, кудьыра йырсиё но буртчин мон со борды йӧтӥське, со мон вӧзын дыр-каллен выре. Со, эй берытскиз но учкиз, синъёсыз-ын. Со пальпотыса.
  
  
  Лифт нуналъёсы усьтӥськиз, коридорын но, поттӥзы монэ. Горд пильыс гын кузь выж вылын кылле. Вашкала борддоръёс бадӟым диван дорын сылыны. Борддоръёсаз свисать тынгыль сяськаос.
  
  
  Комнатаын тунгонлы усьтон шедьтыны но номер тырыса карыны турттон.
  
  
  Тина хихикнуть.
  
  
  Мон уг валаськы, мар луиз тазьы кудӟемъёс. Со эшшо одӥг пол веръяй.
  
  
  Тол бабай тусбуйзэ ӧс усьтӥськиз.
  
  
  Со азьын мон комнатае пырисько, та бордаз берытске кыньыртӥз, ми но асьмелэсь вань мугорез mimmo ортчиз. Йырысеныз пыдозяз герӟеттылэн быгатэмзэ соос шӧдо, адӟиськыны быдэ кырмекъяз но ток зурканъёс.
  
  
  Со пыриське, ӧсме тунгонасько но мон понна. Соин малпазы, нокинлы уз исалэ шуыса ачимлыксэ. Отельын куд-ог нуналэз ведназ.
  
  
  Ымнырысьтыз пальпотон со шоры учкисько визьтэм шоры нах но отын сылэ. Со тодэ, мар со мыньпотон укылтэмлы луыса, малы ке шуоно мон ачим пичи адӟод синучконысь ымныр чеберъям дураз, котыр одӥг борддор вылэ ошиськись. Милям ымныр тусъёсмы но со шоры учкыса, сое мукетгес гожтыны луоз, примитивный куронъёслы возисько кадь.
  
  
  Солэсь киыз мон вылын вал. Со мон доры со юн шымыртэ. Со шокчиз. Со мыным мадиз, кызьы но озьы кема висёнэ клиникаын таӵе шимес пролеживать эскерыны.
  
  
  Ӝожмыт, ӝожмыт.
  
  
  Бен-Бен, - шуисько мон солы.
  
  
  Сое адӟем бере, мар мон со вӧсь сочувствовать, мыным яра соос пельпум вылын асьсэды возьматыны. Уз-а луы мукет учреждениос мон талы возьмато, кызьы свитеръёс басьтэм сяна, сое но тае лэсьтэм бере, сое адӟыса, дораз оглом номыр но ӧй вал шуыса свитеръёс нах улэ, со номыр но луымтэ, зарни сяна, та чебер ку. Солы луыса-а сыӵеен, кыӵе инкуазь кылдытэм со.
  
  
  Асмурто, йыркерттэтъёсын но пичиослэн пельпум вылын, соин со шоры учкыса, доктор ужме эрнандес но синмасько.
  
  
  - Со кышкыт ӧй вал-а? мон юасько соослэсь.
  
  
  Со посочувствовать.
  
  
  - Одӥг пол мон макес дорын шрамм берытсконо луиз, - вераз со мыным. Самой та делле вылэ потӥ ке, киям ма сярысь галочка вакцинацилэн мон уг яра, азинтоно сое, но пыд йылаз луоз, соин ик сярысь галочка вакцинация лэсьтэмын. Со ужасно тӧрназ.
  
  
  Со посочувствовать.
  
  
  Мон солы оскисько. Со но вакчи юбкаен поттӥд трусиксэ куштиз, берытскизы но ми вылэ шрамм макес возьматэ. Таяз смотреться со туж умой. Та эй шуиз со.
  
  
  - Одно ик вань, - шуиз со, - луэ-а тӥ дорын но наверняка яра.
  
  
  - Мон боевой искусствоосъя трос ветеран.
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  ars, солы оскиськы, со, доказательство но возьманы кутскиз.
  
  
  Мон кыӵе ке но учырын та образъёс кӧлан интызы вылэм, ӧжытак чакласькы чабкылэ но тӧдьы валес но тина-тӥ ӵыжалскыны дӥсь, мудрон миндэр гегай положениын.
  
  
  Со солэсь юало ке, малы соосты тазьы люко миндэр, со, ответ сётыса, мыным шуиды, туж яратымон кышномурт, мар сярысь азьмынӥсь швед представление. Мед возьматоз шуыса, кузпалыныз умой кышномурт ас дусымез доры бигер но швед но, бызьыса сое улонэ süre итӥськиз график, огазеяськем нациослэн организацизылэн кылдэмез, со возьматэ шуыса, вити, вити арын пиосмурт улонысь пиосмурт ужъёс сярысь американ 71,85 улон süre süre швед, составляющая 66,6 арын.
  
  
  - Тон монэ возьмалод-а, ма, - шуисько мон солы. Асьме дорын вумы кулэ луись ӧръёсты улон-вылонзэ утён амалъёс.
  
  
  Дас куинь
  
  
  Гранада Завтрак-ын.
  
  
  «Мон тӥледлы кулэ, татын кунянъёсты ваён ӵектӥзы дугдӥз», - шуиз со Вубуртчин, чебер сиськонниын бер интерьеръёсты.
  
  
  Тина шим-шим адске. «Монэ валтӥз куасэн но мӧзмыт!»
  
  
  «Тон кошкид ке но y Nieve Sol, Рико тон понна ответственной луыны кулэ».
  
  
  "Мон тае валай." Со ымдуры пепертэмын.
  
  
  "Тон ас интыязы пуктыны быгатӥз".
  
  
  "Умой-а. Кытчы тон мынод-а?"
  
  
  «Мон курортэ берытскиз. Милесьтым ужмес».
  
  
  * * *
  
  
  Кельше вал та уж 40-сылалъёс гурезь бамалын минутной вылтӥ мынон-но-Ньев. Соос вуо ке, бадӟым сюресъёс вылын вал ини лыжникъёс. Пудраез яркыт нуналъёсы умой луоз капчи, вакчи ӝыт азьло собере усьылэ.
  
  
  Со, вестибюльёс ортчиз келли митч адӟыса, вӧзам холлын пукись баре.
  
  
  Солэн пуконаз пукиз со вӧзын. «Тыдӟыны, тӥ монэ туннэ ӵукна бар усьтэмын».
  
  
  «Уже туж вылын. Мар гинэ пыризы».
  
  
  "Тон вазь, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Малпа, маин татчы лыктод, кадь гинэ быгатоно. Кыӵе сюжетъёс?»
  
  
  «Тодӥськоды-а тӥ, мар со сыӵе. Адямиос мыным татын, нош ачим кышкай со киоссэ возьматӥз. Но асьме дорын кыкто вал, сое пото, мед со ныр римской ачимлыксэ доры вае».
  
  
  "Озьы-а?"
  
  
  «Мар мон лэсьтӥ Вотум».
  
  
  Мон ӵош йырзэс мыкыртӥзы, сётэм схемаосъя эмуос но - гайкаос, корт, молот, пиломатериал но пила.
  
  
  * * *
  
  
  Комнатаяз пырыса, со ачиз но воштӥське. Сотэк-а куасэн шталь арбериос дӥсяно но возьматоно, дыр, мон черекъясько Хуан.
  
  
  Та ӧсъёссэ лэсьтыны соосын ӵош.
  
  
  «Адӟи мон, тон вуид», - шуиз со аслэсьтыз юн куарае бадӟым, - яраё пуританин.
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со музыкально. «Кузь вал та поездкаез».
  
  
  Со фыркнуть. "Туннэ вылын программаын мар-а?"
  
  
  «Ми куасэн нискылало».
  
  
  "Ӟеч!"
  
  
  «Ми доры лыкто туннэ ӝыт соку действие».
  
  
  "Ужась?" Солэн мылкыдыз каньылаз.
  
  
  «Тон сярысь сюлмаськыны елена вал».
  
  
  "Кызьы?"
  
  
  «Со дыръёсысь кылемын вань. Мар со-Парсон ужаз шуыса. Но со Келли».
  
  
  Со шонтэ. Со разочаровывать лэся. «Елена нош, чик янгыштэм лэся».
  
  
  «Невиновность яке янгышез вань - а ӧвӧл-а та бутылка ӵоксэтсэ. Мон Парсон изолировать кулэ. Та-а со лэсьтэмын. Мынам нош уг поты шуыса, милемыз палэнэ Елена».
  
  
  «Умой-а. Табере. Нош мар табере?»
  
  
  «Тыдӟыны, усто бамалын нунал понна».
  
  
  Со просиять. "Правоос!"
  
  
  * * *
  
  
  Световой нунал мон кылем лымы ортчоз. Та шутэтскон лябӟонзэ но юн луэ. Со сярысь чылкак вунэтэ, кӧня ке час корелли вылын, вубуртчинлэн, Елена, Хауптли - миссизы но адями сярысь ваньзэ вунэтыса та оборудов проблемной, та испанский Кусыпъёс сярысь, озьы тупало-а соос сложной вылэм. Мон дорын планъёс вань. Возьмаса гинэ кулэ луо, кулэ дыръяз интыяз мед луоз кулэ парсон. Ми пумиськимы котырысь елена парсон боррегилас нюлод но ӝыт пал. Елена ворсамын, зӥбем потыны, нош азьвыл соосты парсон кипучий ачимлыксэ луэ.
  
  
  «Мон туннэ ӵукна вал пробежка потрясающий, озьы ӧвӧл, Елена?» Британец со зэмен но сыӵе луоз, со вирен орсмемын, мар-а ӧжыт.
  
  
  "Ой?"
  
  
  «Мон малпасько, та чеберез луэ! Таӵе чебер! Зэм пробеглэн усто!» Хуан соос мыняло. "Кызьы нош тон, мусое леди?" Заглавной букваен ачимлыксэ вазем куара.
  
  
  «Туж умой», - шуиз Хуан.
  
  
  «Мон малпасько, ми, луыны кулэ, ӝыт мӧзме тон толон. Кытын тон вал?»
  
  
  «Котырын», - шуиз Хуан.
  
  
  «Мон Гранада луы», - шуи мон.
  
  
  Пельпум парсон кырмизы. Ачимлык сое палэнэ нуэ.
  
  
  «Кыӵе вал-кинэн ӵош тон пумисько хема кулэ», - шыпыт куараеныз шуиз со эмуос.
  
  
  "Ой?"
  
  
  «Мынон сярысь».
  
  
  «Ветлонэз? Кыӵе ке ветлон, вашкала?»
  
  
  «Штатын».
  
  
  «Ни-а? Тон малпаськод, мар та материалъёсты учкыны, кин тон...мон сётэ?»
  
  
  «Ӧвӧл на. Нош визьмо адӟиське маршрут кылдӥз. Солы оско, логистикая ужпум-а мар-а кылдэмез».
  
  
  Парсон ньылонзэ тазатыны. "Умой-а. Кытын мон тае лэсьтӥз?"
  
  
  «Та комнатазы ӧвӧл», - шуи мон. «Мон ышанӥсько а, мар-а со прослушиваться».
  
  
  Ачимлык синъёсыз паськытазы. "Зэм тон озьы уд малпаськы-а?"
  
  
  Каргам чеберъяськись! Со-а вал со, кин янгыш подбрасывать!
  
  
  «Мон зэмзэ но озьы малпасько, - шуи мон.
  
  
  "Кытчы соку? Лымы пыры?" Соос мыняло.
  
  
  «Дискотекае».
  
  
  "Подвал кунокуаын?"
  
  
  "Шонер."
  
  
  Со шонтэ. "Тон".
  
  
  "Дас час?"
  
  
  "Устоез шоу".
  
  
  «Мон шуиз елена хуан пумисько. Мыным нокыӵе ӧз потылы, огшоры пыриськон. Та кулэ луэ».
  
  
  «Одно ик, памятник».
  
  
  «Ми ӝытазе ӵош кузя, нош собере Хуан елена пуксиз ӵош гостиная».
  
  
  «Мон лыдъямъя, елена мар - ужпумъёсты кельше тырмы», - Парсон нахмуриваться. "Куштом, со понна"
  
  
  «Номыр, мар луыны, вормыны уг луы».
  
  
  Милемын ӵош ӝытазе, вань-а план но ортчиз. Елена хуан гостиная но кошкиз, нош со вылэ васько но дискотека Парсон «уж сярысь вераськыны».
  
  
  Чт
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Кутскиз шоу напольный ӧвӧл на. Бадӟым стерео юртты музыка но, эктӥсь выж вылтӥ ветлыны, обезьянлэсь лэсьтыны, мукет ӟустариен но вань, мар луоз «пырыны» сцена член ih-ын.
  
  
  Асьме дорысь сэрег столик парсон-ын. V пуке со, кык борддорзэ мон кошкиз. Мон паллян Парсон пуктэмын. Отчы солы нимысьтыз ачимлыксэ рекламировать каро. Буш пукон мон дорысь бур пала луоз.
  
  
  Ӧжытак вина небыт кутскон понна мыным заказать кароно. Трос ик дыр ӧз потребоваться делле-ын, музыка зол мед луоз, нош танцполе ужез ӝогомытыны. Ас пельпум вылаз нуэ ни кӧня ке кудӟем эшез.
  
  
  Собере Келли Митч кылдӥз, ачим но шӧдӥсько сэрегын, лач-лач бини столик вискын интыяськем, ми доры мыном.
  
  
  Мон со мыняз. «Джордж», - шуиз со.
  
  
  «Келли», - шуи мон. Со, Парсон доры берытске. «Барри Парсон, та Келли Митч. Со-а со адями, кудӥз сярысь мон тыныд верало».
  
  
  Гурт келли но мыняло. Официант дорамы со заказать карыны, пӧлаз нылпи но ышиз-быриз. Пеймыт луиз, стробоскоп танцпола центр ӝуа.
  
  
  «Зэм-а тӥ итальянецъёс уг адӟиськы», - шуиз обезоруживать ачимлыксэ келли мыньпотон паськыт.
  
  
  Парсон ымныры кынмиз. «Ма, тон но».
  
  
  «Мон та претендовать вылын ӧвӧл», - Келли ответ.
  
  
  Парсонс сюбег синъёсы. Со мон шоры учкиз, собере нош, выражениосты ымнырзэ ӧз адӟы монэ, Келли доры выльысь берытском. "Ма со адями-а кулэ?"
  
  
  «Кулӥз со возьматэ: доказать карыны тӥ быгатӥськоды кадь, мар-а со тӥледлы, хем кароно асьмелы?»
  
  
  Парсон лябӟылэ. «Я, нош али. Малпасько, та возьматэ солэсь эше. Та тырмыт ӧвӧл шат?»
  
  
  «Мынам со адями, кудзэ тон лэсьтыны кулэ трансфер штатын». Келли ымныры золтӥськемын. "Вот адями сое уг выжтыны уг пот мынам!"
  
  
  «Шонер " мон-адями», - шуо Парсон, акцентэн, со шӧдскымон ичиёмиз. Со трос рольёсты тупась шталь «Корелли», кудаз мон солы жингыртӥ «Велет». Со sel, компромисс тыроно.
  
  
  «Мон шӧдӥсько, ма мон кык пӧртэм арбериос сярысь верано, мистер Парсон, - шуиз келли либыт. «Милям штатамы лэсьтыны разрешение луись адямиосты нуон-ваён огазеяса, фигураез пазьгыса, куд наркотикъёсын средиземноморский возьматэ ошмес».
  
  
  «Пиосмурт кышномурт», - парсон вандэ.
  
  
  «Рико Корелли та адями ӧтемын. Рико Корелли-А Тон?» Дорын Келли тодымтэ луоз пальпотон, синъёсазы йӧтэ ачимлыксэ со уг выры.
  
  
  «Мед луоз. Со Корелли Рико». Тӧдьы ымдуръёсыз парсон вал, но вакчияк ih со туж кужмо. Напряжение, напряжение.
  
  
  «Кышка, мон тон доры лыкти возьматэ со тырмоз, синьора Корелли».
  
  
  Парсон кидэ ымам понӥ. «Бадӟым куараен озьы уг! Котькытын тодмо та нимез!»
  
  
  «Сьӧрысьтым та куаразэс нокин уг кылы вань», - пальпотэ Келли. «Мон тодам, милемлы тон астэ возьматыны адями луыны».
  
  
  «Мон джордж материал но сётэмын ни пибоди, кудӥз возьматэ со быгатысал».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы.
  
  
  Конверт минут но йыртышказы келли дэрем басьтэм. Буква-ысен солэн быдӟалаез луиз. Со пичи рулонлы плёнкаос но потто соосты усьтыны. Пукон вылэ пононо бинем шор со.
  
  
  Официант келли юон вайыса.
  
  
  Парсон бинетъёс шоры долкаса.
  
  
  "Мон микрофильмъёслы?" - куараеныз со юаз приглушенный.
  
  
  "Ӧвӧл, Рико Корелли", - шуиз Келли.
  
  
  «Сётысал мон но фильмъёсмы соос мистер Пибоди! Али фильм-Корелли Рико!»
  
  
  «Йырин-А, Парсон. Та уг луы».
  
  
  "Лэсьтонтэмез кадь?" - Куспо Парсон блефовать, син котыраз но соос адӟытыны быгатозы напряжение ачимлык - ӟазег тяпа лулсэр пичи врастать ачимлыксэ, мугор.
  
  
  «Рико Со Корелли, Парсон. Со но, та баклашыны фактъёс тон дӥсьтысал-а».
  
  
  Гранитлэсь ымнырыз парсон кадь луиз. Куасэн трасса валлин мон тодам-а гумусэз. Со микрофильмъёслы рулон шоры долкаса. Со ӝутӥз, эшшо огпол мед эскерозы, укшатонъёс но ужаны сл.
  
  
  «Вот таиз кулэ ӧвӧл ни лыдӟы», - шуиз Келли. «Та укыр ӧжыт-а шуыса, тодманы. Но та котькыӵе учырын дубликат».
  
  
  Банкаосы векчи шапыкъёсын Парсон кымес вылэ потӥз. "Дубликат?"
  
  
  «Бен, зэм-а», - шуиз Келли пальпотон, кин ке вожъяське кобраез.
  
  
  "Нош литература-а?"
  
  
  «Вашингтон мистер шаерамы наркотикъёсын нюръяськонъя эскерон понна ассэ туж пибоди бюрояз ачимлык-тӥ кошкиз».
  
  
  Кема Келли Парсон шоры учкыса. Соос эшшо но мур шокчисько.
  
  
  «Ярам, - шуиз со. "Tack Tack tack."
  
  
  «Зэм делле понна, Барри», - шуиз со пальпотон. "Устоез?"
  
  
  Соос мон доры берытскиллям, ымдур скривить. «Мар лэсьтыны тон косӥськод шарадаос сыӵе? Со тонэ уг валаськы».
  
  
  Соос люкаськемъёсты утиське. Со основной малпанзэ Митч Келли но вуиз. Мон малпай, мар луоз, уг парсон Корелли. Со корелли луысал ке, мон сое пичи но мыньпоттӥсь мон ӟечкылазы ке шудонъёс. Нош соослы ӧй сётскы. Ужпумен валче ворсаськизы Парсон малпанзэ, малы ке шуоно со оглом, уг тодӥськы, кин сыӵе Корелли; шека сое, малы зэмзэ ик, со луыны быгатоз келли митч. Ачимлык но микрофильм лекъяськытыны. Ачимлык-а пӧет вал. Оло нош таиз шонер. Со гинэ со ӧз тоды, мар лэсьтыны кыдёке.
  
  
  «Делле ик, - шуиз со пальпотон, - та пумиськон бере наущение мистер корелли лэсьтэмын вал». Со, Келли палаз шонтӥз.
  
  
  Келли пальпотэ. «Мед луоз. Котькуд отельлэн соин, адямиен кадь адӟиське, куд медъяз, мон виён понна».
  
  
  Ымныраз маска парсон луись арбериос пересь сурон.
  
  
  "Тон туж юмористичный, мистер Доры".
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Элли "
  
  
  «Нимало мон тонэ корелли быгатэ. Кельше-а тӥледлы кылыса, мистер Парсон?»
  
  
  Кыӵе совпадение шайтан! Малпаз со. Мар шӧдскытэ Келли, аслаз шонер луэмезлы шапыкъёсын ӧвӧл - мар басьтыны со Келли нимыз, мед вазёз, Корелли кадь. Чебереныз но шудоз.
  
  
  «Умой-а. Корелли. Коӵышмы сое шудон-кунул». Табере пыӵатон-ысь парсон кисьтаськись банка. «Милям шудонмы коӵышъёс уг ярато-кунул».
  
  
  «Нокин но уг тодо», - шуиз Келли. «Уката шыр. Лу тон мачы минутлы азьло. Тон али горд синъёс».
  
  
  Парсон шокчиз. "Мыныны". Мар тӥледлы потӥз?"
  
  
  «Мынам тодэм потэ вал, малы мон возьматыны турттӥ лох тӥ понна!» - мон ыргетэ.
  
  
  Векчи Парсон пальпотэ. «Тон монэ суредакуд, лох нырысетӥ минут кадь, тонэ пумита кадь, Джордж, - кызьы тон монэ ӧтид-а, Секретной мистер агент огвыллем - ми но уг валало, кыӵе учыре-о тон малпаськод».
  
  
  «Соос тырмыт вал», - шуи мон буй-буй. «Тон туж умойтэм палась, Барри-бэби». Солы, со доры мыкырскиз. «Мон малпасько, рольёсты ас вылаз басьтэм бере тон корелли Велет».
  
  
  Солэн пельпум кырмизы, кынмиз пальпотон ымнырад со кынмиз. «Туж огшоры. Машинаеныды тӥ сое кылзыны. Но со отын улӥзы ке, виемын луоз артуро. Со велет кошкы шуыса, ачимлыксэ корелли шедьтыны, вииськом».
  
  
  Со, Митч Келли шоры учкытэк, соос юо но йырзэс мыкыртозы ас ликёр.
  
  
  - Иське, тон вал, уй канатной отделение нырысетӥ машинаос сюрес?
  
  
  «Веран. Соос тон сьӧры Сылаллы-но-Ньев, Корелли мед шедьтоз. Кунокуа ышанӥсько сое гинэ, мар вань пумита, кин тонэн пумиськом».
  
  
  «Иське, тӥ тодӥськоды, мар ми... корелли пумиськом» мон пыри шуыса, котькуд ар митч келли, « уйшор велет-ын...».
  
  
  "Шонер."
  
  
  "Мынам но тонэ витё, ку со вуоз?"
  
  
  "Зэм." Парсон слабит пальпотэ. «Я совпадение таин мон валэктыны быгатэ, озьы ӧвӧл-а? Со кулэ, шуыны луоз, корелли мар монэн луысал, мон тонэ шедьтӥ ке. Но, со сяна, соосты, тодӥськом, мар тон берпум корелли рико эскеронъёс пыр шедьтыны». Келли-а со доры берытскыны. «Мон кадь ик».
  
  
  "Аслэсьтыз выжы луись нуналазазвесь та мылкыдзэс ӝутон, озьы ӧвӧл-а?" Соос ӵектӥзы.
  
  
  "Та шонер." Оскыны парсон басьтӥз.
  
  
  «Тон но понӥ, корелли вылын потэ шуыса мед тодозы, ма понна со тыныд аслыд сётоз?»
  
  
  "Мар со сыӵе"
  
  
  «Тон но малпаськы, малы уз алдаськы дыр эскерыны микрофильмъёслы со доры?»
  
  
  «Мон рискнуть луыны кулэ».
  
  
  Сое, берлань откидываться, со вылэ учке. «Чик ӧвӧл, Барри. Умой турттэмез. Тырмыт Но ӟеч».
  
  
  Парсон нахмуриваться. «Мон уг валаськы».
  
  
  «Ужаз ке, мар тынад тормозэд магистраль сӧназ« Рено »соку азямы, кызьы мон кошкыны Велет-ын. Отельысь-а тон, мед луоз соосты ваньзэс куштыса копак луд синмо. Отельысь-а тон, синпелетъёс дорын ассэ копак корелли огназ мед луозы, тонэ виыны но быгатозы ачимлыксэ эрик медаз кошкы. Шонер-а?"
  
  
  Парсон мур шокчиз. «Мынам со тани. Малы мон та вань ужпумъёсты мыноно луэ, таос тонэ мед утёз собере ке, машинаысь потыса улэ контроль?»
  
  
  Келли мон шоры учке. Та аргумент мудрон вал.
  
  
  Но со та висёнлэсь бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз тодыны: «тыныд ёрмо собере со мынам улонэ, кызьы Корелли собрание ӧз кылды. Со одӥг гинэ луоз, со доры вуттыны быгатӥз, кин тон. Хуан Сяна. Корелли хуан нош пумиськыны уг лэзьы, мон тыныд кулэ уг луы, сое дыраз басьтӥзы, Барри. Улэп. Малы ӧй кариськы, малы тон Корелли, корелли дыр, эшшо уг вера мон, ачиз. Самой уж вылын?
  
  
  Соос дол-дол пукизы.
  
  
  Дун-чылкыт дискотекае кысӥз шӧдтэк шорысь вылын, собере нош ик улӟытыны сергей. Стерео кысы вал, эктӥсьёс но почта маркаослы выж вылэ куяны. Профессиональной сцена вылэ люкаськизы испанский эктӥзы пичиос но, костюмзэ дӥсяса фламенко-ын. Бер пуконаз куать люкетэз гитарист сцена вылын пуктыны.
  
  
  Азьланьын ви кырӟась пиосмуртъёс - азьлань потто, эктонзэ но гитараен шильтыр историез мадьыны кутскиз.
  
  
  "Мынам тонэн ӵош потэ-а мар-а?" - Парсон юа, Келли шоры учкыса.
  
  
  «Кин ке басьтыло, тон милемыз виён понна», - шуиз Келли, ымдур ӝубис.
  
  
  «Мынам со тани, - шуиз Парсон.
  
  
  «Милям ӧвӧл сыӵе пырак дерьмо», - шуиз зӧк куара келли кышкытлык кылдыто. «Кин ке но тӥ медъяло. Профессиональной тонэ виыны. Барри Парсон - та выллем. Кыкетӥ мировой война кутскем дырысен шаерамы ужа дасо тон. Я мед вуоз. Интерпол сярысь ваньзы тодо, тон».
  
  
  Тае ми котырын шляпа басьто.
  
  
  Ымныраз парсон йӧ пӧрмиз. «Мон медъяськыса ужа, со зэм. Вань со вылэ ужамъёслэн, кин мон тыро».
  
  
  Соос шоры учкыса Келли. Азьланьтӥ солэсь давленизэ. Парсон чигиз. Та ужен сое лыдъя. Йыркур луиз со. Табере сое келли ужай, тырмыт келли йӧ вылэ пукто ке.
  
  
  Та кунокуа нош мон чик уг.
  
  
  "Мон тонэ виысал, кинэ ке медъяны?" - нош ик юа Келли.
  
  
  «Тон ке шуоно соин, лагерь соос понна туннэ ӝыт пус», - кудӥз шуэ парсон серекъя.
  
  
  «Тон ке со уг лэсьтӥськы, тон али возьматись пусъёс, та дискотекаын пуктыны», - шуиз Келли, кыл трос кужым понэмын.
  
  
  «Мон котькыӵе учырын кулэм», - малпаз Парсон.
  
  
  «Тон мон татысь басьтӥ. Вера, кин тынад медъяз, мон доры нуналлы но соку ик кошкиз. Мон тӥледлы вань курорт потӥз. Мон дорын юрттӥськись лу».
  
  
  Баре пырисько но келли шоры учкыса. Одӥг официантын, сылэ, учке вылын но Келли шонтӥ. Собере пуконэз шоры учкиз но кыдёкысь сэрегъёсаз Келли комната. Отын сьӧд пуко адямиос. Соосты аслэсьтым чиньыосме купыртыса басьтоно ке, со шоры учкыса Келли.
  
  
  Чеберъян пичи гинэ, мед адӟиськоз зэм-а вань.
  
  
  Парсон пызь луэ, чылкыт
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  ш.
  
  
  Фламенко музыка шудэ, эктыны потыны но солистъёс. Ӝоген со но йыг-йыг вал. Ачимлык бергес мыно, тыл пулемёт кадь. - Ын темпсэ но эктон быдӟалаез йылэ.
  
  
  "Вера мыным, басьты, кин тонэ!" - Келли прохрипеть.
  
  
  "Уг", - парсон вандэ. «Мар ке вань на, но соосты уг со».
  
  
  "Мафиози?" Юаз со.
  
  
  Мон шоры со учке презрительно. «Босс Москато та вал! Уг со». Ачимлык синъёсыз паськытазы. Сое валаса, уж вылын ма шуо мыным, кин ачимлыксэ медъяло.
  
  
  Одӥг адями гинэ кылиз!
  
  
  "Та-а со вал!" - мон прошептать, парсон доры мыкырскиз. "Вубуртчин!"
  
  
  Со дыр но инты потыса кынмоно.
  
  
  Со нош ик ымзэ усьтыса но ворсаса со. Ачимлык кыньыръяса ужпумъёс шонтӥ. Та вань.
  
  
  Собере со выжиз.
  
  
  Со выро-молниеносно. Сое адӟыса, киыз пыдес вылаз кадь ачимлыксэ е доры кыстӥське, аслэсьтыз бадӟым Уэбль кытын со ватэмын. Со люказ со дэремъёсты адӟем. Нырысетӥзэ соос, ыбыны малпазы келли погыртэм, нош со кидэс вандоды, пистолетысь ачимлыксэ, со кадь гинэ потылӥз. Та муген соос асьсэос рекламировать ачимлыксэ паллян пала - мед со быгатэ киыныз ачимлыксэ эскерыны пистолетысен. Лыдӟисьёслы но бадӟым куараен вазиз ыбозы, нош, шудбур доры, выж вылэ усе.
  
  
  Со куспын кыкетӥ кутскон ыбем кылӥськиз.
  
  
  Пуконлэн спинкаяз Парсон пычкиськыса, собере зуркак уси, кызьы марионеткаос, гозы погыръяны ee бере, азьпалагес мыкырскиз но аслэсьтым йырме лэзьыса, пулъёс вылын.
  
  
  Пыд вылэ револьверен солэн уэбли пуко, но ӝог ӝутске келли Парсон доры лыктыны но мугорзэс. Озьы ик трос куара вал, музыка, танец развлечение но, мар паймонэз милям доры, нокин уг синйылты шудон второстепенной дискотекае тём-тём пеймыт.
  
  
  Но пукон пельпуме вылэ чатыртэмын келли ачимлыксэ парсон понна кутыны. Со, кидэс ӝутэ «Уэбли», кӧт вискы донгиз но е ачимлыксэ. Собере со, берытскиз-а, бур-пыдъёс но пельпумъёс вылын ӝутыны юрттэмез понна ачимлыксэ келли парсон кутыны. Ачимлык пӧлын астэ возьыны, ӝӧк вылэ потон пыр мон доры, огпалтӥз дискотекае шуккиз.
  
  
  «Боррачо Муй». Одӥг келли официант пыр шонтӥм.
  
  
  Официант сочувственно пальпотэ.
  
  
  Кыкетӥ фламенко кутскиз ӵоже эктон, эктись пулемётэн ыбыло куараосты висъяны луонтэм лэсьтэмын туала пыдбер пистолет-пулемётэзлэсь каблук Хоса интыысь Греко эктыны.
  
  
  «Куддыръя со та ужез адӟонтэм каре», - шуи мон Келли, вестибюльёс, куке мон тубат-тӥ потӥз.
  
  
  Кыске монэ лултэм мугорез Парсон вестибюльёс Барри пыр - шудбур доры, та вакытэ кыр - тубатъёс доры, нош собере каллен тубон кутскиз.
  
  
  Со туж кулэ, эшшо ке, мыным тыриськыны ачимлыксэ, ачимлыксэ, комнатаысь кровать, ассэ ачиз ачимлыксэ.
  
  
  14
  
  
  Полициын кӧня ке ар ужаса Келли Митч детектив Сан-Франциско, азьло кезьыт отставкае кошкыны шуыса, тӥр борды итӥськиз гидъёсты. Со комнатаын ӧссэс ворсаса гинэ Парсон Барри, дӥськутъёссэс бугыръязы со кисыяз кадь ӝог парсонс шталь.
  
  
  Содержимое вылын тырем ӵушконъёс но мынэ соос понна ванная коммод. Мугоразы вирзы келли ки вылаз но тросгес луизы. Эмуос Келли ыбиз доллар тыре, кужым но Парсон куспын шуккыса вииллям. Ас Келли Colt кутыны.38 Special Detective, вылӥ ӝоглыкез но бадӟым быгатонлыкъёсыз начальной патрон снаряжать нимысьтыз та пыриз.
  
  
  Келли ванная потэм бере вылтӥз, ассэ ачиз маялляса со вылэ-поч учки но нуллон час.
  
  
  «Янчик», - шуи мон. Соос бумага лыдӟонъёс. «Барри Парсон, отын гожтэмын».
  
  
  «Ворсаськыку юн», - нукыртӥсько Келли, мон доры учконэз, но ми артэ сылэ чакласа. «Кин ке но умой ужало».
  
  
  «Документъёсыд? Тон малпаськод, ижкар луиз та-5?»
  
  
  Келли йырзэ шоназ. «Тон-а вера, мар мон британец валче герӟаськиз. Сое ӧд юнматы ачимлыксэ, личность».
  
  
  "Бен, но..."
  
  
  "Британец уг ке юнматы, британец тани. Адӟиськод-а?"
  
  
  Со пыр кредитный паспорт но карта азинтыны. Со, паспортаз учкытэк но, йырме шонаса келли. «Со сярысь вунэтыны. Но та выллем».
  
  
  "Туала кельше"
  
  
  «Тӥ ӟеч басьтыны быгатозы набор документъёс, португалия лэсьтӥзы, тыныд уксё луиз ке, со понна дун тыроно шуыса. Ярмуосысь поддельной паспортсэ вылын со ӟеч лыдпус. Европатӥ ветлӥсь сярысь удостоверение алда сюэн - Лиссабон ваньзэ лэсьто».
  
  
  Соос бумага задумчиво лыдӟонъёс. "Правительственной зын?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Вералэ милемлы, мар со вал фрилансер. - Тӥ медъяськыса ветлӥз. Мар ке но та выжыысь. Сое тыныд верало, ма вузало алон ялӥськиз, интерпол эмуос». Мынам но чиньыосы ваньзэ ӵош люкаськыса, эскерим распечатка ачимлыксэ ».
  
  
  Со газетэз лыдӟы-тэк улод, ачимлыксэ нош собере багаж выре. Отын номыр ӧз луы, малы ке мар ми быгатӥськомы шӧдскытэ, узыр британец сяна, бадӟым люкетсэ ортчем, аслэсьтыз дырзэ, ярмуосысь-тӥ ветлэ.
  
  
  Китӥмы кутскыса, нырконо но пичи Келли Парсон распечатка сузьы. Дас быдтэ ваньзэ, распечатка соос чернила поныны, вылзэ ӵушылыса пергамин чакламын. Собере со пичи досталь мини-камеразы ымныръёссэс но нимаз кӧня туспуктэм лэсьтӥзы япон проставлять парсон лэсьтон. Шутэтсконэз чик адӟылытэк-куаратэм парсон барри быгатэ, кужымтэк улон-вылон, ачимлыксэ со лэсьтэмын выриськы, маи вань, соин улӥсько кезьыт луэ.
  
  
  Котыраз номыр уз луы чылкак ачимлыксэ, синдикатъёс быгатэ шуыса Парсон думы доры кыӵе ке но музъем. Мон малпасько, ӧвӧл-а со, мар парсон, муш
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Котькуд группа ужа, Вубуртчин фронтмен потыса, со уката но.
  
  
  Одӥг номерзэ но Тина та юан пус лэсьтыны. Соослэсь кин вылэ ужаськод - ужаськод, зэмзэ ке, со кинлы ке?
  
  
  Келли ялан часэз шоры учкылэ.
  
  
  "Дыр сярысь сюлмасько?" Юаз со.
  
  
  «Мыным тунсыко, мар ми карим та мугор луэ».
  
  
  Со мур шокчон лэсьтыны. «Мон-а ӧжыт-а мар лэсьтыны быгатэ. Та гинэ мон татчы кельтэм но потэ».
  
  
  "Но Елена Моралес?"
  
  
  «Ачимлыксэ пыриз но солэн шедьтыны. Но со свисток сёто. Номыр, мар парсон герӟаськем ке монэ, номыр член».
  
  
  «Мынам со дискотекае вылысь адӟеме».
  
  
  "Тон быгаты тупало-а?"
  
  
  Келли малпаськыны. «Тырмоз бер ини. Ма солэн куараез дырын эскерыны. Дас куамын. Уг малпа, мар али мон дежурить кусып возён».
  
  
  «Мыйыко пиосмурт ӝужыт ач-ач-ач-маньчжурской выжые?»
  
  
  Келли мыняло. "Мед луоз. Ачимлык-а тон тодӥськод-а?"
  
  
  Но ковер со sel шоры долкаса. «Дорам монэн одӥг ужпумъёс вал на, - со сярысь сюлмаськылӥз кулэ. Тина уг тодскы, мар кулэ адями виись медоосты ee. Соос малпасько, мар соосты вите, со вуэм бере Сылал но,-Ньев, корелли шуыса исало. Нош та, мар со лыктоз. татын. Кулэ-а ми со дугдытоно ".
  
  
  Келли нахмуриваться. "Кызьы?"
  
  
  Со кема малпай. «Учконо. Кызьы та насчет? Тина кунокуаын гранада ачиз жингыртӥз. Мон адямилэсь верамзэ кельто. Вераськонын nen, малы тӥ со кошкиз Sol Nieve y, тодыны турттӥськом, кытын соос пумисько. Собере гинэ татын монэ возьмало, соос дырыз-а ӧз жингырты кунокуаын. Мон-мараны, хем потыкуз, солы веразы. Но та пиосмурт - Рико Корелли ".
  
  
  Укнояз со учкылэ, Келли витё ответтэс. «Умой вазьылы. Монэ алдаллязы шуыса?»
  
  
  «, Шуом, Парсон али солы жингырто, мед шуиськом вал сое, ыбиз, кинэ?»
  
  
  Пельпум келли кырмизы. «Сое тодӥсько, Парсон кулэ, нош собере Корелли валче герӟаськиз. Мон котьку азьпала учырын».
  
  
  «Мон возьман залэ мынӥзы, киултӥзы Моралес Елена шуыса», - шуи мон. «Мынам уг поты шуыса, татчы но мугор шедьтоз солы эмезян. Вань со быгатэ куртчыны кунокуа».
  
  
  «Мон тон доры итӥськыны, бергсон сярысь гинэ сюлмаськыса, кышномурт кадесь».
  
  
  Коридоре потӥз но милемлы кельто ӧсъёс ворсаськизы. Нокин монэ уг адӟы.
  
  
  * * *
  
  
  Хуан Ривер но, Елена но Моралес шоры учкыны ке, мынам сое кӧня ке минут ортчыса холлын пыриз. Вань кылемъёсыз бадӟым шулдыръяськон куараен серекъяса но, вестибюльёс, солэн кузьдалаезъя. Елена центр куараос но герр yahoo хауптли хуан улэ, ачимлыксэ кык немец, кызь куз мында куасъёс ачимлыксэ датчанъёс-тӥ группа но мукет.
  
  
  Соос, елена но хуан но матэ шонтоз. Мон асме соос пӧлын инты лэсьтэмын. Герр Хауптли монэ адӟыса, ӟечкыланы, милям группамы возьматоз.
  
  
  Со, мыньпотӥськод, но киын шонтыны бахарев откидываться нылъёс пӧлын, гомась тыл пушкам учкем. Татын кышкатэк но оскымон луиз, вирлэн туссы ыбем куара палэнын но.
  
  
  Туж-спортивной группа ачиз утялтэ ни заук н Хауптль подвиг - со пӧйшураны яратӥсь луэм сяна, чорыг кутылон понна, бадӟым азинсконъёс но бадӟым яхтсмен альпинистъёс - тулдэ но кӧня ке куя, со вылын соос чурен тырыса сиськон понна но. Син азьысьтыз кыдёке хуан алон ачимлыксэ возе.
  
  
  Та но со уг лыдъяськы, но мон тодӥсько, со палэназ лыдӟоно быдэс та луд синмо. Урдлыосы шуккыса лэчыт гырпум кузьда, мон шуисько, мар-а-со вала.
  
  
  ПАРСОН КУЛЭ. ТИНА ПИОСМУРТ. ПУЖЕЙ БЫЖ.
  
  
  Соин та берпуметӥ люкетаз тырыса, малы ке шуоно уг валало, мар карыны Елена Моралес. Со умой-умой пала кырмыжъя барри парсон луиз ке, со шӧдӥськыны быгатоз яке тодэм - мар со малпа. Озьытэк расследованиоссэ нуыны понна солэн кулэлыкез ӧй вал. Нах белл, со кема уг отель, Парсон кулон мед со сярысь тодмо луэ. Со, шӧдӥ, мар со хуан уг вормы ке, соку быгато.
  
  
  Келли митч гостиная ӧсъёссэ вуылыкумы, тодмо param паськыт шонаса но мыньпотыса. Собере со монэ синйылто, ӝог лыкто, мыкырски но шыпыт куараен шуиз: «Вестибюльёс. - Бериос». Нокин но уг кылы ни. Мынам пельпум вакчияк солы, бамаз чупаса кельтӥз хуан гостиная но бусьтыр, извинение-ысь герр Гауптли шонтӥ.
  
  
  Солэн макесэз борды йӧтӥськиз но хуан султыса, кошкы. Укноосаз пияла пуктэмын, мышкысьтыз выж вӧлдэт дорозяз Келли вестибюльёс, куасэн гурезь азьын трасса вылэ поттыны. Пиялае мон учкисько со вылын вазиськем. Чылкак вестибюльёс лу кыре.
  
  
  Со пеляд мон шуо, ымдуръёссэ выретыны уг - а- полицейскойёс трюкъёс пересьёслэсь асэстэм сокамерник.
  
  
  «Соос пото, Гранада отель котыре-ын. Тыдӟыны, Сылал мынэ, со-но-Ньев».
  
  
  "Соос кошко ке?"
  
  
  «Туннэ ӝыт. Тодмо ӧвӧл дыр».
  
  
  «Уродлы та ивор».
  
  
  Келли шонтӥ.
  
  
  Со укно пияла вазиськемзэс адӟыса, кызьы холлын ужасьёс доры телефон пыр но ортчизы поныса, вестибюльёс, котыр одӥг. Минут ортчыса, со нош ик потэм. Но со понна изящно елена моралес ӝог мынэ.
  
  
  Сое мыр Келли. Елена целеустремленный доры тубатъёс мыно. Та возьматэ со аслаз комнатаяз мынэ - комнатаысь парсон барри со люкиське!
  
  
  Со но вошъяське учкон Келли паймем. Сое адӟыса, малпанъёсме бугыртӥз кадь хуан гостиная потӥз. Со келли шуккиз.
  
  
  «Гостиная хуан возе. Со борды итӥськизы. Со сьӧры мынэ "" Елена».
  
  
  "Шонер."
  
  
  Сое витё, дыр пагӟа кузя вылэ тубиз елена полпути, кезьыт азьло кутскизы
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  собере d нах. Мар ке но луоз. Кин ке сое шӧдэ. Мон уг валаськы, ма яке кин. Нош ваньмызлы тодмо луиз но, со аслаз комнатаяз мынэ шуыса.
  
  
  Куинетӥ этаж. Коридор кузя, берыктон понна. Сое усьтон понна сумка йыртышказы. Со борды йӧтӥськиз ке но сузьтӥськыны ih ручка но, ӧс усьтӥськиз. Со берытскысал, мед учкозы коридор. Возьмато сое таӵе движение, зымылӥз, берен сэрегмы понна но, вылтусыз ваты.
  
  
  Со монэ ӧз адӟы.
  
  
  Со, кылыны, кадь, со понна со ӧсме тунгонасько.
  
  
  Коридор кузя ӝог вырӟытӥз, соос вылын дугды-а, нунал-сл. Нырысь номыр ӧз кылӥськы, со понна зӧкта басмаез вуремын. Рамаос но ӧс куспын уг кылӥськы куара ковёр пась пыр лэзёно.
  
  
  Собере нош мыным потэ, мон пушкын кылӥськоз сипыртэм куараед. Солы одӥг капчи кылем, куарае бадӟым, - нылкышноос. Одно ик, Елена Моралес куара. Хем но солы вераны?
  
  
  Мон одӥг. Нокин. Ма веранэз, со телефонъёсын пайдаяськыны!
  
  
  Собере дугдӥз ӟургетӥсь возьматэ, со номыр но уг кылы ни. Ресивер воштӥсез куара витё базаын, нош чильпыра. Собере ӟукырак ӧс усьтӥськиз но, ворсаськиз. Шкаф? Сое дӥсяса, ураме пото шуыса?
  
  
  Со, балконэ потыса, коридорын но, сӥньыс вылэ, кыдёкысь ӝог ортчыса, юрт куинь палась котыртэ. Педпал борддоре интыяло, вылтусыз но соослэсь пегӟыса, возьма, дыр коридорын пужей потӥз.
  
  
  Но соослы ӧз кылды.
  
  
  Со час шоры учкытэк.
  
  
  Дас вить минут.
  
  
  Коридорын соос берен ӧс азьын дугды, со азинске, пелязы поно но, чыртызэ нуйтыса басмаез вуремын.
  
  
  Номыр но.
  
  
  Со потӥз «Люгер» доры ӝиптӥз но ачимлыксэ, гадьзэс азьлань вамыштӥз ке но ручказэ берыктӥ. Ворсэтэ вань на усьтэмын вал, но мон кадь Келли.
  
  
  Ӝоген со пушказ пырыса, тыбыр ӝиптӥськиз но нунал возьмазы «Люгер» ас азяз.
  
  
  Отын нокин но уг луы - улэп.
  
  
  Парсонс ӵапак отын мугорзэс кылле, кытын ачиз ачимлыксэ уг кельто.
  
  
  Комнатаям нокин но уз луы ни.
  
  
  Елена Моралес кытын вал?
  
  
  Со, капкась пыран-потанъёс шоры учкытэк, нош шкафез укыр пичи луэ шуыса, кин ке но отысь пегӟыны быгатэм. Но вань на...
  
  
  Та куараослэсь ляб вал, соин но нырысь ӧз но оскы вал, соосты кыло шуыса. Куке Но соос отын сыло, мырдэм шоканы дӥсьтытэк, ачимлыксэ со нош ик кылем. Та куараослэсь янгыштэм адямиос вал, кыльыны туртто-соос выри, выри но кыньыръя. Со нош ик шкаф вылэ учкисько, нош со палась куара уг поты.
  
  
  Ӧвӧл. Со ванная кузя лыктӥзы.
  
  
  Со юн кырмиське «люгер» ванная нунал доры лыкто. Ворсамын вал.
  
  
  «Елена», - шуиз со шыпыт.
  
  
  Ӧз кылзӥськы ответ.
  
  
  Кин ке но отын уло, та но Елена уг луы. Кытчы со ышиз? Хем соос яке отын луыны ке на-а?
  
  
  «Елена», - мон шуысал, та вылэ пол бадӟым.
  
  
  Номыр но.
  
  
  «Та мон усьтӥ ӧсме люкаськизы. Мон дорын пистолет. Пот, ки вылам йырме», - рявкнуть-а мон, одӥг палаз сылэ, кезьыт нуналэ.
  
  
  Номыр но.
  
  
  Со понна нуналлы ручкаез кырмиськыса, вань на корказьын сылӥсь нунал доры ӝиптӥське, со но берыктозы. Ӧсэз усьтӥ но, пушказ усьтӥськиз. Со пычкиськыса. Мон шудо.
  
  
  Буш комната адӟы солэн пасез пыр ванная быгатэ. Сергей ӝуаз. Отысь но, висён но напряженный, вубуртчин бергсон пуктыны, шушектэм лул пыдэсозь.
  
  
  Со вырӟытӥз, соос люгер сайяло. Собере тазэ тырыса со арбериосты адӟыны ужатон понна. Йырситугон, флаконысьтыз жидкость, тампон вата.
  
  
  Со учкиз мон шоры синъёссэ паськыт усьтӥз.
  
  
  "Елена Кытын?" Со ee юало ке, соос быгато на та юанъёс интые сю зуркатӥз.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Елена монэ уг адӟы. Барри со адӟиське гинэ. Но со солы кулэ-а вал...». Со сипыртэм куараос-озь усиз. Ӵуж-со вис вылын вал.
  
  
  Со, чурыт кыл но соос понна куто ванная гырпум ортчиз. Со мон доры ӝиптӥськыса, шоканы секыт.
  
  
  "Ачимлыксэ сое виид?" пельёсам куараос прошептать мон ee.
  
  
  Со номыр уг шуы. Эй, мон быгатэ шуо кадь сое, но со та келли-а мар-а вал?
  
  
  "Ма сылалэд тон вуылы-но-Ньев?" - шыпыт юаз со сл.
  
  
  Ee синъёс мон пала берытско. Ваннаын но пумен сое донгыса, сое пуктӥзы. Сое со вӧзын sel. Солэсь гадь вылзэ нах люгер возё. Амало кышномурт вал со, но со эй, чик уг оскы.
  
  
  «Адӟеммес медад адӟелэ......»
  
  
  «Барри Парсон», - ватсай мон. «Эмуос Корелли возьматон понна, со виемын мед быгатозы ачимлыксэ».
  
  
  Мон шудо.
  
  
  Р со ымдуръёс, синъёсыд нош мынам-лэсь люкиськиз. «Мед луоз», - со прошептать.
  
  
  «Тон Барри Парсон медъяса, Корелли виизы шуыса», - шуи мон чутрак. «Тонэ уг быгато, соос тан. Вазь шуоно со асьмелэн...»
  
  
  «Мынам со ӧз танӥське», - шуо соос, юн. Со азьын нош ик сяська басьтӥсько. Вень вылэ-тӥ гылӟыса инъекция йырситугон мон понна учкизы.
  
  
  "Гур?" Юаз со. "Тон-а наркоманэз? Вань та?"
  
  
  Солэн пельпум кырмизы. «Милям ваньмыз биниське. Мон уг тодӥськы, малы сое виыны ӧдъяськод ачимлыксэ, поттон понна, малы ке тросэз, монэ адӟонтэм карыса, ачимлыксэ, кезьыт кин ке мукет дуннеын».
  
  
  «Солэсь куштӥськиз, нош со, ваньзы сдать каро, кин наркосеть кыскизы», - шуи мон.
  
  
  Со йырзэ оше.
  
  
  "Ма тон вуид-а?" - выльысь юай мон.
  
  
  «Барри шедемын шуыса», - шуиз небыт Тина. «Мон балконэ тубе бере, со пушкын пырызэ но адӟе. Кулэм. Со пыре...»
  
  
  Солэн пельпум пыр со учке. Одно ик! Балконэн! Та й
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  елена комната пыр потыса кадь, уг адӟо ee. Елена барри кулэмен шедьтӥзы ке, со кулэ но кышкаты бызьылыны луэ. Нунал огшоры француз сое усьтыса, дыртэ питыртӥз но балконэ потысал. Собере, собере шарак та, - берпал сюрес кузя ӝутскизы вубуртчинлы мед пумиськись комната барри ачимлык - оло, пумиськыло кык но со планировать - барри но сое кулэмен шедьтӥзы. Наркотикъёс ee вылэ басьтыны кулэ вал, но со ванная кошкы шуыса, юнматскы, со кадь но.
  
  
  «Мон шара но пыриське, марлы со пушкын ыбылыны. Нырысь-валысь со, малпасько, ачимлыксэ елена виыны быгато шуыса. Но, оло, Корелли шараяй, маин ачимлыксэ Барри сьӧры уйиськыны. Оло, Корелли тодӥськоды-а, мар-а мон...» Со синъёсыз синвуэн пачылмизы. "Мон-а кузгатоно, Ник!"
  
  
  Со сэзъяз сое. «Тон доры монэ нуэ Корелли кулэ, Вубуртчин. Со одӥгез висёнмы. Адями нимъёсты списокад таиз мыным укыр трос басьтыны туртто люкеты. Укыр трос. Али тӥ понна уж-а, Вубуртчин».
  
  
  Со кӧдэктӥз. «Сое тодӥсько, Ник! Со малпа, мае ми басьтӥськом, кин ке, виемын мед ачимлыксэ! Тон косӥд мон таосты лэсьтыны уг быгаты. Мон лэзисько тыныд кулэ!»
  
  
  "Малы мон, Вубуртчин!" - мон ыргетэ. «Тон одӥг гинэ ревматизмен. Со доры монэ ну, тон али усьтэмын. Монэ гинэ возьмаса ачимлыксэ, но...»
  
  
  "Та-а со уг лыдъяськы!" кеськиз со. «Асьмелэн адямимы луэм тани со».
  
  
  "Вубуртчин..."
  
  
  Со понна венез инъекция йырситугон нуйтӥськоз. Со шӧдӥське-а, мар-а со лэсьтэмын люкаськиз, пельпумъёссэ гинэ доры берытскиз кадь. Соос шымыртыны, со доры ӧжыт люкетэз небыт чыртыысьтыз люгер. «Ӧвӧл-ӧвӧл, Вубуртчин! Вень ӧвӧл. Одно ик, кӧня валэз мина вылын вань умойзэ, котьку тӥледлы доры нош берытсконо луэ реальность».
  
  
  "Ник!" - со викышъяса, - ваньзэсты вень возё на.
  
  
  Со понна назьыльскылӥз но люгер минут вень донгем. Ёросъёс куспын воштӥськем солэн ымнырыз. Та коӵышез нырез маскаен адам бугыръяськон сямен чебер пӧрмо соос - чилясь син, пинь галяськыны, пӧйшуръёс урон раздвигаться ымдуръёсад.
  
  
  Азьло мон вень киюмылъёссы пырыса, со аслэсьтыз ортчыт кезьыт шуккем корано дурбасьтытэк ӧйлась.
  
  
  Солэн викышъямезлы невеселый каллен серектыло.
  
  
  Со, шӧдӥ, мыным ваньзэ пыр кадь кошке. Со, стяжка комок ассэ шӧдытӥз.
  
  
  Вуоно комнатаяз, мон соосты нуизы, собере нош креслоын донгиз.
  
  
  «Пичи аслэсьтым суро-пожо, Ник», - шуэ со аслыз, - со шайтанлэсь пальпотон. «Тон отын кыльысал, кызьы пичи пиос но умойгес. Соос люкаськемъёсты кошкы татысь».
  
  
  Ӧвӧл, Вубуртчин! Со шуыны туртто ке но, номыр уг поттыло.
  
  
  Шӧдске, соин матэктытӥз выре темп - кадръёсты секундын сю ожгарчиосын, француз пробегать балконлы нуналъёсы ортчиз. Собере чал-чал вуиз.
  
  
  Со кӧня ке ар тырмонэзлы пыр, кылӥсько, кызьы кин ке но йыгасько ӧсъёсаз. Та Келли луэ.
  
  
  «Ник! - А тон отын? Ник?»
  
  
  Со ымзэ усьтӥз. Эсьма, соос вырӟизы. Нош куараме мон дорын ӧй вал. Полиомиелит ортчиз?
  
  
  Ӧс усьтӥськиз, комната но пистолетъёс келли влетать дась. Соос мон шоры паймыса учкыса сылэ но огшоры.
  
  
  "Эй, Ник!"
  
  
  Со нош ик ымдуръёссэ выретыны. Полиомиелит ортчиз. Со, нукыртэ.
  
  
  Келли оглядеться, вень зынзэ шӧдӥсько инъекция йырситугон ванная но эскерыны. Со куспын мон доры вуыкумы, мон вылэ шуккиз но, пукон вылысьтыз ӝутӥз но ванная кыске. Лулы мынам йыр улаз понӥз со, кезьыт шуккем но, ву кузя мон, чыртызэ.
  
  
  Келли вераса, ми ӵош ужаськом дыр.
  
  
  «Таиз мар ке но вылез. Та запас ми дорын луо. Тон кораку, соин ик тон мыныны ӧз быгаты, нош тон быгатод, ваньзэ адӟод, мар луоз. Огдырлы полиомиелитлы. Курари бордысь-а потэмын, озьы ик урари кызьы тодмо, урари, уурали, вурали. woorara но. Но вакчиятоно луыку, та мар ке мукет. Мон ӧй юа, мар-а. Котьку формула ышиз-быриз, мон гинэ ih басьтӥсько кадь ".
  
  
  Со ӝог улӟе.
  
  
  "Шаплыгес!" Со шуиз. «Вубуртчин Та. Гранада со вуэ бере, пумиськоно мед Парсон Барри, татын но мугордэ ачимлыксэ шедьтыны. Али со сюрес вылэ потон доры. Со малпаз, ачимлыксэ корелли виизы шуыса. Со лоба ке, али-а, бергес-а со виемын ачимлыксэ быгатэ».
  
  
  "Погоди!" - келли ыргетэ. «Мон татчы лыктӥ, тыныд мед шедьтоз. Тина улӥын луэмысь, вестибюльёс, сцена кылдӥз!»
  
  
  "ВОЗ?" - укыр юай мон.
  
  
  «Бергсон Вубуртчинзы».
  
  
  "Вубуртчин!"
  
  
  «Фантастической чылкак. Табере со но кошкиз».
  
  
  «Кошкиды? Но...?»
  
  
  «Вестибюльёс вал со, но кошко», - мыным шуиз Келли, куке бызьыса коридоре мынэ но, мон комнатае пыри. Мон тубат вылын-тӥ васькыны кутскиз, солэн адями уллёезлы но, вестибюльёс адӟи. Вань парковкаос шоры учкыса.
  
  
  Хуан сое адӟоз-а, берытскоз но соос вить мыным выроно луэ.
  
  
  "Та ваньзы возьмало, мар-а?" - мон ыргетэ.
  
  
  «Горд сое« Ягуар », - шуиз Хуан, припарковывать машинаын возьма. Со, адӟид-а, кызьы одӥгаз, фараосты со котыре ӝуатско. Но пеймытэз югдытӥз Сергей букосъёс прорезать гурезь бамал, кытын валтӥсь доры нуись сюрес но шоссе кожыса льяно-ысь прадо.
  
  
  «Сое пуктозы бадӟым сцена», - шуиз ӝог Хуан. «Драматичный соосын туж луоз».
  
  
  "Укыр тып!" - кӧс Келли шуо.
  
  
  "Тон люкаськизы, мон верай-а, мар-а со лэсьтӥз?" - укыр юай мон.
  
  
  «Со дас минутлы азьло татчы уг лыкты ни, ӝутоно сперанец адам марио юано!»
  
  
  "Марио Сперанец кин сыӵе?" Юаз со.
  
  
  Келли йырзэ шоназ. «Эй шуиськоды бере, малы татын ӧвӧл сеньора Сперанса, татын но шонер ӧз чида гинэ-а солэн тыронъёсыз уг усьы истерика, вестибюльёс-ын».
  
  
  Сое адӟыны быгатом
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Ягуар вырыны кутскизы. Тина бере югыт йырсиоссэс турлы нах.
  
  
  «Монэ куштыса кельтыны косо холлын та ӵошатон вань», - валэктыны Хуан.
  
  
  «Нош собере соос ик усе но, соосты улӟытыны луэ портье», - Келли поттон борды. «Мон тон бӧрсьы мыно».
  
  
  Со нахмуриваться, ӝог малпаз. «Та спектакль - татын сцена улӥзы. Ма, тазэ мон уг тодӥськы. Со дугдылэ, мыным но кулэ».
  
  
  «Уже туж, - шуиз Келли. "Мар мон лэсьтӥ?"
  
  
  «Таос шоры учкыса Марио Сперанец», - шуиз со Келли. «Мон, дыр, эн улэ. Тина понна со мынэ!»
  
  
  Отын со пыр кузё-инмарлэн калыкез доры бергатэ но ӧс командаос ачимлыксэ гауптли подхалим шӧдӥське панцирьёс. Со бералтӥськы но кизэ сэзъя.
  
  
  - Ын «Рено» кезьыт луэ. - Куспо оглюкетэз. Со, кык пол но гылӟыса, сюрес вылэ потыса, контроль улсын кезьыт талэсь азьло басьтӥзы. Йӧ вылын ортчиз-ветлӥсь люкетъёс виштыос луизы, сыӵе ик, кызьы уйин кык берлань.
  
  
  Меӵак васькыса, сюресэ кожытӥсьёсыз но. Оглом горд адӟыны уг быгато, сое «ягуар», нош тодаз вайыны, кызьы берыктӥзы шонерак сюрес кузя, нош собере кутскоз паллянэ кожыса, вылаз кузь, паськыт указательёс подковообразный, со понна шаерамы барранка кутскылӥз.
  
  
  Со двигатель ӝуа, Jag вылтус шедьтэ, малы ке шуоно уг пот.
  
  
  Мон адӟисько сюрес дурын-ын фараосты, амалтэк но зӥбытэк со мыскыллян, эскерыны мытон понна. Бинетъёс напряжение мыным капчи луиз.
  
  
  Вылаз горд но кожылӥм берыктон renault адӟы сое «Ягуар» Вубуртчин подковообразный кожаз паськыт бергсон полпути доры. Со каллен мынэ, нош собере ватсаз ӝоглык, азьланяз но соосты синйылтысал ке.
  
  
  Автомобиль, лэся, азьлань тэтчиз пеймытын, тылын пиштӥсь сюрес вылын солань-а, вылтӥ кадь со инме ӝутскиз. Нош собере - ас синъёсызлы оскытэк кадь, со уг быгаты - «Ягуар» врезаться ярдураз, ӧжыт гинэ ӧз врезаться скальный борддораз.
  
  
  Берытсконо, Вубуртчин! - нош малы мон кеськи. "Перемена!"
  
  
  Лэсьтэмын-а со яке та кулэ ӧвӧл, мон уг тодӥськы, вуоно но, монэ адӟыса, луоз «ягуар», отмалывать доры уг мыно, нош со доры педпал сюрес дурын. "Вубуртчин!"
  
  
  Та куараос ышизы.
  
  
  «Ягуар» перевалить люканы ӝоглыкен пото но, кызьы ке ортчытысалзы юсь вуын векчи ышкытскылон ачимлыкен юн дышемын.
  
  
  Кутӥсько улӥ слюдяной фараосты пиньям вумусъёс, тылын югдытскемын лымы лымы борды ӝиптӥськыны но вумусъёс бугор но чильдэт виштыосын, собере гуасько машинаосын из, тэтчало, бекмыллясько выльысь но выльысь дорын уй но лэчыт юдэсъёсыз пыдул кутэтъёс чильтро из фараосты врезаться барранка дыбыр-шалтыр гожъясько.
  
  
  Чал-чал куспын вуо.
  
  
  Собере кужмо пуштон-ын ыбиз инме гомась тылэз, омырез гудыртӥз пуштон но бадӟым. Бугыр-бугыр ӵын тыл оранжевый mimmo, чурыт, ӝокатӥсь сьӧд ӵын.
  
  
  Тыл лобӟиз, собере нош ик вылэ пограса усем искореживать «Ягуар» каллен металл но сиыны кутскиз. Собере каллен ӵын ӝутскиз, тыл-мыд палтӥз андан горд эктыны, цветной но пластика пыр адӟиськись пияла.
  
  
  Зурказ, изъёс сюрес вылтӥз мынӥ но сое йылозяз чаклам интыез горд «Ягуар» перевалить потӥз. Со уллань учке. Вань, мае мыным адӟыны быгатозы, из та тэшказы, урдсын врезать шаерамы ортчиз-ветлӥсь люкетъёс.
  
  
  Со припарковывать «Рено», котыр машинаос усьтон но сотэк потӥз. Трасса вылын кезьыт луэ. Со сюрес дурын доры лыкто, кытын «Ягуар» изгурезь пыр ортчиз. Со отын сылэ, учке смещать из вылын, улӥ гож доры сьӧд но вумусъёс проследовать эгырӟытылыны-тӥ инты, кытын тужгес яркыт-горд тыл вылын горд но тина тачыртыса бергсон лысьӧмез «Ягуар».
  
  
  Нырысетӥ секундэз лыдъяло куноос вуизы отель котыре автомобиль вылын «Фиат», припарковываться ортчылӥсь-ветлӥсьёслэсь люкетэз мон доры но дурын итӥськизы. Оглинг.
  
  
  Нош собере-мукетыз лыктэ.
  
  
  Но трос.
  
  
  Лэчыт утчаны потэм.
  
  
  Мон вужаз.
  
  
  Со, бамалтӥ васько измоз, кисыяз пуштон кутыса, изгурезь люкетэз эгырӟытылыны вӧзтӥз ортчылыкум, горд нырысетӥ кытын шуккиське «Пинь», участок-озь ик йылаз-пумаз машинаос бордын.
  
  
  Тыл но шӧй сиимы, нюло но уг луы вал лыктӥзы шуыса, уг пушнераськы.
  
  
  Ки йылазы поныса, но соос вить сылэ.
  
  
  Пожарной машинаослы ортчыны-ветлӥсь люкетъёс завизжать вылын, курткаос но бамалэз ӝоген пермьысь огнетушительёссы но бадӟымез куас ӵош пожарной но шӧй нопыд рухнуть пазьгыны кутске.
  
  
  Со куалектӥз.
  
  
  Пожарнойёс отын сылэ, учке эгырӟытылыны шӧй вылэ. Со доры карисько но, машина гражданской фонарикъёс ӝуатыса гвардия лэсьтыны. Югыт тылсиос кужмо луиз.
  
  
  Сое нюлоз лыкто.
  
  
  Соку тае со адӟытэк.
  
  
  Мугор эгырӟытылыны азьпал пуконъёс луозы. Соин-а, мар-а со кылем, луоз сьӧдэз но, сисьме.
  
  
  Тина.
  
  
  Вань-а, мар кылем куямы зарни зарни нылъёсы.
  
  
  Со, бералтӥсько, висисьёс.
  
  
  Кулэ луоз, со вӧзын луло но из вылэ пограса усем фанка шаерамы выйиз. Кин ке пельпумыз вылэ-тӥ мон но кизэ сэзъя. Со валаськы, малы кыӵе ке но куара вера мыным дыр.
  
  
  Со пошевелиться.
  
  
  "Ник."
  
  
  Та Келли луэ.
  
  
  «Кулӥз со, - шуиз Келли. "Арбериос каргамын".
  
  
  «Мон малпасько, солы луыса гинэ, пе, ваньзэ йылпумъяса но, эй, ӟеч-а, бызьылыны». Со шокчиз. "Сое тодӥсько, мар луоз рико Корелли
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  со вань улонэлы кылиз ".
  
  
  "Гинэ но уд тоды корелли!"
  
  
  «Тодэ сое. Ма со куара кошко», - мыным шуиз. Голосование, мон тае валало кадь.
  
  
  «Мон та нимез эскерыны, Ник».
  
  
  Синъёссэс ӝутӥзы но со нахмуриваться. Мон уг валаськы, мар со малпа.
  
  
  «Марио регистрировать карыны уг Сперанец кунян ваён-ын».
  
  
  Со но та сярысь малпаса пукисько вал. «Клерк но со та нимез сётыны».
  
  
  Со шонтэ. «Клер вераса, таиз тани мар соос веразы. Клера шуысал, со пыр потыны йыркобыез соку мар-о».
  
  
  Со мон шоры долкаса улэ пограм. «Тон " шуыны туртто, мар оглом Рико ноку ӧй вал y Nieve Корелли Sol?»
  
  
  «Вералэ милемлы, мар со уг луы-а татын определённо - яке кыӵе ке мукет Sol Nieve отел-ын y - соос ог толэзь ӵоже яке выль. Ним ке ачимлыксэ обложка вылаз - Марио Сперанец».
  
  
  "Нош собере..."
  
  
  «Тон-а та уг адӟо шат? Быгато-а, вубуртчин со сярысь тодо. Оло, тодо-а соос, мар со киллерез медъяса, ачимлыксэ виён понна».
  
  
  Со, йырме шонаса, та сайкытгес карозы шуыса. «Вубуртчин огшоры пумиськон но кулон сярысь вераськон бергсон инсценировка вань та луоз?»
  
  
  «Чылкак ӧвӧл. Со, шуоды-а, мар-а Корелли Рико луыны кулэ, но тина парсон бергсон барри сярысь тодо. Сое оглом гинэ курортын но ӧз лыкты. Вань малпасько, татын со - киллерез, куд мафиози медъяса, виись Медоосты Тина медъяса, - асьтэос но, малы ке шуоно мыным кунокуа Корелли пумисько. Ваньмыз татын луоз сяна, Корелли! "
  
  
  "Сукин соку пимы кытын?"
  
  
  Пельпум келли кырмизы. «Мон малпасько, нырысь ваньзэ умой-а мон хоуку сигнал сётыны кутскем».
  
  
  Мон султозы, мед ӝутскозы вырйылын, нош мон уг быгаты, шутэтскон ачимлык-ын.
  
  
  Соослэн шӧйёссы шоры учкыса, нош ик берытскиз.
  
  
  "Ма со отчы кошко-а?"
  
  
  Келли йырзэ шоназ. «Чебер кышномурт вал со, Ник. Укылтэм уж лэсьтӥд, чебер кышномурт. Кулэ луоз, со Корелли яра. Ачимлык но адӟемпотостэм».
  
  
  «Та коньдонэз яке яра», - шуи мон.
  
  
  "Озьы уг малпа тон сярысь трос адямиослы, Ник?" Келли шокчиз.
  
  
  "Мыным со кулэ? Мыным соос кулэ ӧвӧл, зэм-а?" Со буйга. «Малпа, малпасько, соин, та умой шуыса амалэн, усьтэм бассейнысь кузя бызьыса вань шуыса, дорысь кошкыны турттэ тыриськоз Корелли Рико тӥрлык».
  
  
  «Сое ноку но уд тоды ке, со шукки отчы люкаськиськомы», - Келли бесстрастно шӧдӥське.
  
  
  "Тунсыко, кытын али ублюдок та?" Сое, ӝыныё шара малпаськемез.
  
  
  Дас вить
  
  
  Вуоно ӵукна завтрак вылын мон нырысетӥ луи. Хуан пиштэ озьы ке но вылтуссы, депрессие сюрыны со духовной-ын. Со та валэктод сое, мае мон лэсьтыны быгатӥсько задание.
  
  
  Шунды юг-юг югыт дорын пукыса, мон но континентъёс шыд сиыны. Ӵукна солэн азяз-тӥ нискыланы куасэн вылэ отъезд испание ӵекто, нош со пумит кыл вераны.
  
  
  «Мон огшоры арбериосты люкаса поттэм».
  
  
  Со шонтэ. «Мон но мыно велет пробежка лэсьтыны огпаръёс».
  
  
  Соин шонтӥ, кыдёке солэн малпанэз вал.
  
  
  "Пенни?"
  
  
  Со номыр но ӧз вазьылы.
  
  
  "Кык пенни?"
  
  
  "Кыӵеоссэ?"
  
  
  "Тон малпанъёсын пумита понна. Мар луиз?"
  
  
  «Малпасько, адями улон сярысь малпаське со растратазэ. Тина Бергсон. Барри Парсон. Москито. Нырысетӥ Рико Корелли дубль. Елена Моралес но - кытын вал мон сое».
  
  
  Со, ки понна ки мычиз но басьтӥз ee. «Дуннелэн кылдэмез озьы».
  
  
  «Та дуннеын туж умой ӧвӧл».
  
  
  "Кин ке но тыныд сӥзиз, мар-а та луоз?"
  
  
  Ӝож соин йырзэ шоназ.
  
  
  Но тыриськоз со чотын потто.
  
  
  Меӵ луоз, но туж зӥбытэз велет вань на. Шунды яркытгес пиштыны кутскоз. Трасса вылын шобыртэм порошок умой луоз. Со досталь, биноклен учкыса но бамалэз. Кызьы валэктом мон вазенгес ини, велет кулэстоно кык йыло вал.
  
  
  Та рад со трос лэсьтӥз пробеглэн кыстӥськиз, соосты паллян пала вайяське ке, тонэ уллань васько. Ку мон точкаос берен футляр кадь пол тыриз, кин ке-соос лыктозы мон доры пыро но сюрес изгурезь канатной перелезать берыктыны.
  
  
  Та герр Гауптли луэ, со одӥг пол но тае валазы.
  
  
  Со шонтэ. «Бур ӵукнаен, герр Хауптли».
  
  
  Со пальпотыса. «Бур ӵукнаен, герр Пибоди».
  
  
  «Тонэ толон мон мӧзмыны, яке огазе люкаськыса куасэн нискылам бере ми».
  
  
  «Зэм но, уксё ласянь зӥбет», - шуиз со яра.
  
  
  «Мед луоз», - мон шуисько, - ӝоген со шоры учкыса. Со бералтӥськы ке но, бамез учкыны шуыса.
  
  
  "Яратоно кышномурт нош тон кытын?"
  
  
  «Упаковкалэн».
  
  
  ", Соку тон кошкод-а?"
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Жаль. Таӵе куазен умой луоз».
  
  
  "Зэм, луэ".
  
  
  Трасса вылын солы инъет люкетэз но изгурезь вылын селл пальпотэ. Со доры карисько но, солэн ботинкаосын куасъёсыз сюсен зыраса кутскиз, соин но дыр зол лыз ас зашнуровывать.
  
  
  "Кытын эшъёсыз?" - мон солэсь юасько, со вӧзам пуксиз. Кыӵе гож, мон номыр карыны ни та виын.
  
  
  «Солэн кунян ваён», - пальпотэ со. «Тыдӟыны, мылкыдзэ укыр туннэ со мон доры кариськыны уг ӝуа. Бер уйлы Esqui барам, пель котырысь люмумба со потоз».
  
  
  «Тон огшоры люкиськонтэм».
  
  
  «Озьы коньдонзы но. Со притягивать, магнит кадь». Со нош ик пальпотыса, мур синъёсын но пеймыта ачимлыксэ сэрегын ӟазег тяпа вал.
  
  
  «Тон-циник, герр Хауптли».
  
  
  «Мон реалист, герр Пибоди».
  
  
  Со куас вылэ нырысь берыктӥсь но чурзэ сак сюсь басьтыны кутскизы. Со методичный скрупулезный ужасьёс но вал, умой но немецъёслэсь возьматскемзэс мынэ.
  
  
  «Мон тодам Фройлен Пибоди кин ке но мыным матынгес бере, - шуиз со вакчи потылӥз.
  
  
  "А веранъёс?"
  
  
  «Тодӥськод-а, мынам вань нылы». Учкиз солань. «Одно ик, уд тоды тон. Извинение». Соос сюсь азинто
  
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  ing. «Тужгес но чебер нылъёс луизы соослэн».
  
  
  "Вал, герр Гауптли?"
  
  
  Мон со проигнорировать пыриськон. «Эй, укмыс вал, со но университетын дышетскыкум», - азьланьтэ со. «Мон кышномурт - соос анай - кулэ ке, со луиз пичи аресъем нылъёс. Кышкасько, со кивалтэмысь ноку ӧз сётэ взросление нуиськизы, эй ӧйлась. Тӥледыз валало-а?» Ачимлык ӝутскиз но мынам син пумиськыса.
  
  
  «Атае монэ ноку но уз луы, соин ик мон тазэ уг тодӥськы быгатэ, герр Гауптли».
  
  
  «Шонер висён». Со шокчиз. «Малы меда таосыд асьсэос вал - сое анай-атаез доры яке вылӥ дунлыкъёслы расточительство необоснованный мур материально - университетын со кошкем бере, мон кусыпъёс ышиз».
  
  
  «Мон та нуналъёсы потэм».
  
  
  «Со туж урод учыре потӥз. Наркотикъёс нуись эшъёсыз соосын туж луоз». Нош мон со шоры учкисько. «Таяз но группае степенез-озь со сыӵе вылэм-а, мар-уг быгато-а, ми вормим». Соос сюсь азинтыны эпиляция. «Борды думиськемын-а, со героинэз».
  
  
  Хауптли соос шоры долкаса.
  
  
  «Солэсь привыкание собере передозировка ар ортчыса кулӥз». Гранада Вега кыдёке учко со шоры. "Коже кивалтон".
  
  
  «Мон туж жаль, - шуи мон.
  
  
  «Дыр быдтыны кулэ ӧвӧл асьмелэн таӵе бер вылӥын», - шуэм куара котьку чурыт куараез хауптли ческыт сярысь.
  
  
  «Та улон мыным жалятэк, адямиосты быдтон сярысь», - шуи мон со сярысь малпа, мар шуозы хуан сиськон понна.
  
  
  Пельпум сое кырмизы. «Кыӵе-сыӵе со ас винить валан. Атае юа солэсь палэнскыны. Матэгес соосын мукет нылкышно - одӥг ӧвӧл, нош тросэз-а - аслэсьтыз нылзэ но кулэтэм кариз». Со куспын малпаськыса. «Мынам со синазькыль каронзы но, чидатэк, реагировать озьы, кызьы быгатӥськом. Асьмеос нош ик кулэтэм, кызьы соос сое кулэтэм каризы».
  
  
  «Тон быгаты мукет психологъёс шуо», - шуи мон предупредительной. «Самоанализ - шудон кышкыт».
  
  
  «Мынам гинэ ӧвӧл, ӵош кышномуртэн тодматски. Та со бизнесэн вырыны».
  
  
  «Котькуд пиосмурт луыны кулэ, профессия», - шуи мон.
  
  
  «Уг Но со, кин мон луысал».
  
  
  Со чакланы, соослэсь тодӥмы, мар со шуиз люкаськизы.
  
  
  «Наркобизнес», - шуиз со курыт пальпотон. «Мед луоз. Со, оло быдэсак, ас кымтэ героин, кудӥзлэн нылпиез мон одӥг гинэ ас йырзэс быдтыны. Мораль кадь тонэн валче та соотноситься, Пибоди герр?»
  
  
  Со йырзэ сэзъяз.
  
  
  «Соос мынам лябесь герӟаськемын. Бизнес кутскыса со ёзна-пертче, со котьку монэн луиськоды. Ачимлык со адямилыкез сярысь малпаны кутсконо. Мыным уг кельшы ке, малы мон адӟи».
  
  
  Сое сюсен зыраса куасэн кутскиз со быръе но мукет.
  
  
  «Мон малпай, малы асьмелэсь янгышъёссэс тупатъяны уксё вылэ-тӥ арын кошкыны кутске, дыр».
  
  
  Со номыр вераны уг быгаты. Сое витё.
  
  
  «Мыным со шуиз, марысь-мар луиз ке, сое радъянэ кошкиз. Дунне пумозь монэ утчало вал. Но вииськом». Безрадостно пальпотэ со. "Тон-а со-а валаське?"
  
  
  «Бен, Корелли синьора».
  
  
  «Энрико Корелли», - шуиз со полуулыбка. «Рико Корелли, нош тон Картер. Мон верало, мар-а Ник умой Картер».
  
  
  Со шонтэ. «Котьку. Котьку уг. Нош огшоры».
  
  
  «Мон тӥледлы верасько, кутсконысеныз ик луись административной та ужпум. Огшоры пумиськонъёс, озьы ӧвӧл-а? Пумиськонэ лымы - пумаз лымыен ӵош!» Серектэ соиз, пиньзэ юнгес возьмало. «Серектонъёс, мистер Картер! Валантэм».
  
  
  «Мед луоз», - мон усьтӥськиз.
  
  
  «Та ваньмыз огшоры кадь потэ. Но тӥ кельтӥз со вылын пумиськизы корсик сьерра лисистрат-Невадаысь».
  
  
  "Одно ик."
  
  
  «Кутсконаз ик вань ужпум. Мынам тодмо луэме сярысь малпан Капо. Кин соос пӧлысь мыным матын шӧдӥське. Яке кылзэм. Мафиози контракт мон малпасько».
  
  
  «Нымы».
  
  
  «Мед луоз. Предотвращать сыӵе мед шуккем, ми со яхта вылын пересь аслэсьтыз эшъёссэ базиллио оскытӥз ванесси ди-суредамын. Ныл но туж мусо, - со-а со изиз, соосын ӵош мыныны, али характеристика лэсьтыны понна».
  
  
  "Канжато астэ тон адями?" - небытгес мон шуо.
  
  
  «Уг тодӥськы, азинлыко шукконо луоз, - шуиз Корелли. «Йӧназ, лэсьты солы сое, мар тон вераны. Сое зэмзэ но уг малпа, мар пормоз москит. Соос, оскисько, тӥ пӧлысь но, улэ но мартэк базилио задоринка пумиськон ортчиз, мон али но быгатӥсько тонэ пӧлын но возись лэсьтэмын вал. "
  
  
  Со шокчиз.
  
  
  «Нош та ваньзэ ӧвӧл на. Со Незадолго-озь, Валенсия со яхтаос кельтӥсько кадь, со шараяз, ужлэсь мозмыто, малы мон уӵыослэсь чебер швед!»
  
  
  "Вубуртчин Бергсон?"
  
  
  «Мед луоз. Кунокуа со понна со кулоз. Монэн ӵош со доры ачим вывод контракт». Корелли сардонически пальпотэ.
  
  
  "Сэрен луоз на?"
  
  
  «Тунсыко луэ, мыным озьы ик, кызьы тынад но-а, мистер Картер. Ӧжытак валасько тон кулэ, яркытгес вубуртчинзы».
  
  
  Сое туж умой валало соос, нош номыр но ӧз вера.
  
  
  «Нимфоманка со, мистер Картер. Малпаське, тӥ понна со паймымон ӧвӧл. Но, оло, мугез, кин со сыӵе сямлы пӧрмиз фрейдистский символъёсъя, сокем ик тунсыко, но факт, со кадь тэбинись малпанъёсызлэсь».
  
  
  Со любопытство соос шоры учкыса.
  
  
  "Швед, дас вить ар батрак эриктэмаз сое. Шедьтӥзы соосты. Аборт-йыг ортчылӥз, сепсислэсь но азьланьтӥсько. Эй гистерэктомия дас вить ар лэсьтэмын. Та вайыны, чебер, визьмо маке одержимый быдтонэз соин кутскылӥзы. нылкышнолык, ӵош луэ солэн анаез неспособность. Мынам со бере уг луы, кышномурт-а, пиосмурт-а, мыным, соос, луиз ке, малы кулэ луоз - сверхчеловек! Таос та чебер но визь - оскытӥз, тон, со, сюбегатод интеллект
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Эсса-а, мистер Картер! - малпаз со, ма ас вылазы басьто империя пичи, сое со кузё луэ ».
  
  
  «Наркотикъёслэн вотэсазы», - шуи мон.
  
  
  «Фантастической чылкак. Табере сое амбициосын собере со сярысь верано ке, малпасько соин ик жильы куашкам бере со усем но, мон кадь та штатысь наркотикъёсын нюръяськонъя герӟаськем департамент секретъёсты ватоно».
  
  
  Со шонтэ. «Та муген но вал, кудзэ со парсон кузя медъяно, тон виизы!»
  
  
  "Та уж туж вылын. Шуд доры, со мынам нырысетӥ реакцие жильы соосты шокировать интерпретировать решениосты эскерыса, синъёссы но усьтӥськиллям подозрительной кадь возе. Соин мыным ӵектӥзы ке, мар монэн луиз, мыным келяны верн америкаын кылиз но, соосты шӧдэ-а, мар-со кылле со. Со телефонзэ гожтыкум кышно - корсика виллаяз мон бадӟымез, асьсэлэн но котырысь котькуд бадӟым эрик но - эшшо кылӥ, кызьы соос кылдэмын парсон малага-ысь тупан барри.
  
  
  "Тунсыко пусъемын".
  
  
  «Вал вылэ мон аслэсьтым вуоно шпион парсон нуись вамышъёсын. Мон малпасько, интыез, Интерпол парсон файл шедьты шуыса, кызьы Тюссо Даниэль, француз мурӝол каньыл. Со луэ мировой война дыръя аресъем нылпиослы. Кык-а, йырзэ быдтонозь шпионаж но ӝужа но ».
  
  
  «Кулэм али соос».
  
  
  «Ми озьы но шека». Пельпум корелли кырмизы. «Тонэн ӵош мон тон сярысь кылӥсько дискотекае тодмо малага утялтон понна».
  
  
  Со пальпотыса. «Ма, тон дорысь вольтче ӧжыт».
  
  
  «Тырмоз», - лулӟе Корелли. - Мар гинэ, сак елена парсон моралес шоры учкыны, басьтыны лэзё торремолинос эмуос со барра-ын. Но со милемды алӥз-о, вераны, со мае сылал вуимы-но-Ньев, монэ но виыны мед шедьтоз. Та муген соос тӥледыз эн пумита Велет-ын ».
  
  
  «Малпаськомы та соос».
  
  
  Корелли шонтӥ. Соосын ӵош куасэн ассэ быдтэ. "Мон оскисько-а, мар-а, оло, виемын луыны быгатэ лисистрат тина яхта вылын, отын мар ке-луэ ке, но, кызьы тон тодӥськод-а, солэсь утиськыны быгатымтэ травма йӧн-йӧн. Капо спланировать умой ке но вӧсь карон. Тае возьматыны понна куазь эскерыны, мар мыным кулэ шуыса, номыр но уз луы. Капо виись гинэ, нош адями виись медоосты но тина понна! Нымы. Пастор но. Озьы мон хауптли герр шталь огшоры, актёр валенсия ужасьтэм кӧня ке басьтэ, шуом, мон понна со подхалимез ролез шудэ ».
  
  
  Со серекъяз. «Тон адямиос туж етӥзэсь, Корелли мистер».
  
  
  «Мон улонэз кема улӥз-профессие туж кышкыт амал мон понна». Со нахмуриваться. «Профессия ӧвӧл. Со аслаз профессиезъя саптась валанъёслы. Рэкет туж кышкыт. Ӟеч кылъёс. Уродъясько. Ӵошкыт. Неромантичный. Ракетной».
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Тырмоз тыныд мынам понна кема чакласа куанэмын». Корелли пальпотэ. «Соку мон валай, мар-а тон витид Москит. Со азьпалан но, пе, тонэ виыны но Парсон. Тина понна кулонлэсь мон куаляк луи. Мон уг малпаськы, мар со йырзэс быдто, - шуэ льяно прадо кадь. Нош мон малпасько, со луыны кулэ, собере-машинадэ ыштод ке, та вылын эскеро кадь, быдэсак шараяны луоно-а, мар кулэ Парсон, но малпасько, мынам но соослы вань мар сярысь тодыны, соосты виылоз ".
  
  
  Со шуиз: «малпасько, таяз учыре со бызьылэ, тӥ азьвыл ик-а тодӥськоды-а, мар со татын».
  
  
  "Зэм."
  
  
  «Кулӥз со. Кылъя но вань, малы соосты герӟа».
  
  
  Корелли шонтӥ. Пу куас вылын, со керттэмын, дӥсез но со доры зажим подгонять ботинкаос. Султыса пыдес куасалтэ но со.
  
  
  Со дӥсяны кутски.
  
  
  "Милемын ветлэмзы уг поты-а?"
  
  
  "Чебер."
  
  
  Соос мыняло. «Та азе, Ник, со но кунокуа, таиз тон мед киултозы».
  
  
  Со уллань учке. Со мычиз конверт. Nen вылэ зӧк луиз. Но конверт вылын усе рулон тодмо тусбуйёсты адӟыса - микрофильмъёслы.
  
  
  «Со гинэ-а, мар-а малпад-а тон. Нимыз. Инты. Дата. Быдэс. Сюрес вылысь вань Сицилия Турция пыр но, Мексика Ривьера-озь. Мон уг быгаты тӥляд арбериосады лэзё, мон адями ке, фактъёс мыноно вал. Малпаськоды таин солэн жильы куашкалоз, соин ик со уг яра ни, нош ик люкамын луозы. Белл Беатрис ".
  
  
  Беатрис. Ачимлык нылъёс. Та амал данте нылкышнолыкез но ӧвӧл шат?
  
  
  «Ӟеч-а, Корелли», - шуи мон.
  
  
  Тарсгетыны мон солэн тыбыр вылтӥз. "Шонтӥм!"
  
  
  * * *
  
  
  Со пумит каллен усьыны кутскизы траверс гожен, нош собере уллань но вылэ урдэм пересечь бамал пала кожон бызьылон. Собере со берен берыктыса оформлять кристи чебересь из люкъёс но ортчиз.
  
  
  Со понна куасэн бызьылӥз но й минут камзол пуш микрофильмъёслы соосты чуртнасько. Зэм пол лымы тыриськоно луоз. Со шӧдэ кадь, мыным ӵош куасэн отскок порошок куртчылӥськыны юн ӟеч.
  
  
  Корелли вал пуконо ишакелы, куке со ас кожаз изгурезь выре. Сое берыктон кӧня ке быдэсты, ведельн пыро, собере вылэгес кожыса трасса туж паськыт траверс нош нялмыт сэрегъёстӥ.
  
  
  Со, со сьӧры ваське, поворот кӧня ке лэсьтэ, ас кожаз ноотысь мугор. Пумаз забегын усьтӥськиз траверс вылын, сое адӟыса лыжникъёс альтернативный куинетӥ маршрутлэн.
  
  
  Сыӵе бам луэ, вис дыръя кулэ участок пыре чередоваться пересекаться ма, мар-ез кык тодэ ке, со буш интыын луыны кулэ пӧлэстӥсько.
  
  
  Та егит адямиос куртка курень луэ. Шӧгыльна со лэся, эсьма, соослы луыса, жилистый, веськрес мугорзэ. Арлыдыз шоры учкытэк, со лыжникъёс устоез луиз. Куасэн ачимлыксэ лымы мертчыса, мастер вал дрифт но соослэн берыктонъёссы.
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  пробеглэн кивалтэ.
  
  
  Участок бамал, кытын кык трассалы тупамзыя, урдэсъёсаз егит лыжникъёс врезаться, ӵошкыт но каллен уллань ваське траверс серия. Со ке, Корелли доры лыктӥзы, со сюрлыез доры пегӟем скалистый вылтусыныз, трасса кыклы люкемын.
  
  
  «Комнатае чебер», - шуи мон.
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Штат куке тон лыктод, тон но со альтэ аспенный нуиз. Кельше-а тӥледлы со!»
  
  
  Со серекъяз. "Тӥ монэ басьтыны талы муг луиз!"
  
  
  «Тупан умой», - шуисько мон. «Азьланьтӥське. Вуоно дугдонниосты-озь соос тон сьӧры мыно».
  
  
  Со мыньпотэ но сюрес вылэ вырӟи.
  
  
  Со кӧня ке минут ортчыса, вуиз, собере со. Ми ӧжыт бере кылем куасэн бур-а, стойкаоссэ но со понна умой скорректировать поклевка даурто.
  
  
  Яр меӵ, сое вырӟытыны трос кузя, юрттэт снегоочиститель-ысь ӝегатскылы, малы ке шуоно укыр сюбег луы кык синмаськымон потон понна перемычка маневрирование изгурезьёс вискы, нош собере потто " паськыт кушын, лымыос но йӧос котыр лыжникъёс выремзы понна котьку кадь адӟисько пикник понна площадка. Со корелли пумаз кыдёкысен адӟоз.
  
  
  Со улӥе вырӟиз, паллянэ корелли сьӧры мыныны, но солы та виын нош ик сыӵе пиосты адӟыны.
  
  
  Со ӝоген ми доры матэгес васькыны забегын кык люкетлэсь но али кык полосаен паськыт бусыын альтернативный пересечение нялмыт улысь трассаез.
  
  
  Со куспын дугдытэк, лымы вылын хоккейной дугдылонни врезаться, отын но соос тэк сыло. Ӟечгес-а луоз порошок. Чурыт лымы кадь адӟиське, улӥзы. Сэрегез мыным уг кельшы, нош луд синмо. Мон малпасько, мар луысал, но меӵак со ӵошкыт арес, вогнутый уклон но йылаз луэ, мыным со воксё уг кельшы.
  
  
  Нош сотэк но вань ужпум корелли шелл, полпути-ын. Со паллян пала мыно, мон шонер, дыр, со учкылӥз но, паллян пала но бур пала вуиз шторм со пыриз. Со бӧрсьын мукетыз сое адӟиськомы егит адями забегын-а, сюрлызэ-изгурезь доры матэгес, висъяны асьмеос улонын, мар ачимлыксэ.
  
  
  Мон пол люкаськыло кадь пото ке, синъёссы пумен пыдес вылаз пуштонэ сюремъёсты. Со нош ик йырзэс ӝутозы, кыньырскыса яркыт шундылэсь. Мынам син лек серем мыным жингыртытэк? Ӧвӧл!
  
  
  Пияш-а мар-а-со бур киы возиськомы, кык боды сиыны вакчияк нош паллян куасэн. Возьыт со кыӵе ке тӥрлык - да-да! Пистолет пичи вал со!
  
  
  Табере нылпиос но лымы вылэ интыям дугдӥсько. Со понна табере изгурезь вал, со но адӟыны уг быгаты, мар со лэсьтӥз, нош инстинктивно мон тодӥсько, мар со Корелли мерта, со лобе, со ӵош куас вылэ, шека ӧвӧл, мар солы луиз прицел вылазы мертазы.
  
  
  "Хауптли!" Кеськиз со, ачимлыксэ выллем кутыса, пумит учыр, мон кыӵе ке пӧяно ке оптической иллюзиосын.
  
  
  Ӝоген солэсь йырзэ берыкъяно, выллань учкыса, мон бамалтӥз. Со, егит адями киосын палаз шонтӥз. Асьсэос но номыр уг адӟы корелли сэрегъёсысьтыз берытскиз. Со замахать бертэм предупреждающе. Корелли валаськы, мар луиз шуыса-озьы-а со ӧвӧл, но отреагировать. Утчано соосты воштыны бызьылонъя гожен, нош усе равновесие ышоз но сьӧрысь пӧрмымтэ лобовоез усе. Нош со кут но макес вылад чабкылы аслаз кияз, нош собере кутскоз волегӟиз.
  
  
  Со вылэ-тӥ куас бодыен шукко но запрыгивать, уллань изгурезь доры дыртэ, соосын пинал пудо сьӧры пуктӥзы. Кыксы но соос куасэн паллян ки улаз донге досталь люгер зыръёсын.
  
  
  Нокытысь Магнат котырын вуи. Со шоры учкыса, йырам из курем пияш, номыр но ӧз адӟы. Мон ымныр вылам лэзисько выжыысь, но куас басьтыса мон понна магнат полпути зажим пӧлын лымыен, куасэн копак одӥг ишкалтыса, ручкаез предохранительной лябомиз ке, собере, бусыостӥ кошкимы но бугырес. Со но гылӟыса, бератаз, тып дугдӥз. Куасэн мон вӧзаз кыллиз мукет. Тодаз но ӧвӧл, кызьы со люкиськоз.
  
  
  Али лымы вылтӥ но бырйиськыса Корелли берытскоз шуыса, котькуд из вылын.
  
  
  Нырысетӥ ыбем кылӥськиз. Со промахиваться. Табере сое адӟыны быгатыны, пинал пудо но азьлань мынэмъя котыр изгурезез потэмын кадь. Со мерта «люгер» йырез нюрто эмуос но спусковой курик вылын. Бурлань укыр кыдёке.
  
  
  Мон сое адӟи но ӝоген берытскоз. Ачимлык кепка усе. Ачимлык йырсиез зарни ньылонъёс котырыз вия.
  
  
  Тина Бергсон та вал!
  
  
  Озьы со уш-а вал, уг быгаты шуыса малпаськоды-а.
  
  
  Собере милям сотэк но вань виым подсказка историез тодэ вайытэ.
  
  
  Тина!
  
  
  Мугорыз горд ӧй вал, сое «ягуар».
  
  
  Та Елена Моралес луыны кулэ. Адӟиды сое, али та. Со, адӟе, шедьтэ, комнатаям пырыса елена парсон парсон шӧй кадь отын, кытын мон ачимлыксэ уг кельто. Комнатаын ee сое адӟиз но, - отын бергсон тина луэ ни! Тина вуылэ Сылаллы-но-Ньев, Корелли доры нуиз но мед шедьтоз парсон ачимлыксэ, со виемын мед ачимлыксэ. Парсон но сое кулэмысь - а шедиз-ке-озь, комнатаям пырыса Елена кадь. Соин ик со гостиная жингырты, Елена мед ваёз. Елена лыкто, ялонъёс ыстэмын.
  
  
  Вылаз горд но балконэ потыны косо елена доры васькиз, вубуртчин «Ягуар», малы ке шуоно со табере тодозы шуыса, елена - та корелли синъёсыз но пельёсыз. Пуктӥзы сое «ягуар» но быдтэ. Берыктон дуретын, тусъёсазы ватӥськисько, со понна руль елена пуктыса, нуиз «Ягуар» ботинкаен куас яке кезьыт ке секыт, газ педальзэс кутыса, асьсэос но отпрыгивать.
  
  
  Но лобало пеймытын, со дыж ке, соку соос понна.
  
  
  Али но...
  
  
  Табере сое киултыны но асьсэлы наркосеть Корелли вие вуиллям, котьку кадь.
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  кунокуа айс лэсьтэмын!
  
  
  Сое адӟыса, Вубуртчин кадь Корелли шоры долказ но нош ик ӝутске. Тина мон нош ик ыбизы. Эй, со тыл ответ. Со укыр кыдёкын луылы, лэсьтыны понна маке-маке умойзэ.
  
  
  Со мон шоры учкиз, собере лымы вылтӥ ветлон корелли корелли доры мынэ. Бертэм но бамалтӥ васько лымы вылтӥ соос бырйисько туртто. Трос пиосмурт кадь ик, асьтэлы профессия туж кышкыт, сое быдэсак ас бордаз ожмаськон тӥрлык нуллыны уг яра.
  
  
  Солэн ботинкаосын куасъёсыз борды ачиз басьтӥськиз со целенаправленно, вылэ, ожмаськон тӥрлык кутыса.
  
  
  Котыр лымы магнат туж кынмим. Сое адӟыны быгатыны, со йылэ бамалын напряжение кадь тачыртыса, кудъёсыз кылдытэмын контур питырес, бусы улсын доры мыкырскиз.
  
  
  Со, палдурскем, эшъяськон «Люгер» лымыын ыбизы но одӥг, кык, куинь поллы-а. Чузъяськиз ыбем омыре вӧлме. Лымы вань палъёсаз пазьгиськизы. Иза пилиськиз потӥм но, лымы но йӧ шунаны кутскиз плита вань - вылӥ ӝыныя люкем магнат, кудъёсыз музъем вылын луэм, мон.
  
  
  Со кутсконысеныз ик ӝоггес выриз. Гурезь!
  
  
  Ачимлык соосын матэгес кариськыны малпазы вал, но ӧз быгатэ солэсь утиськыны быгатымтэ. Со корелли кык пол ыбиз, собере нош со доры бызьыса, лымы гурезь дорысь палэнске, сое кутыны но со но уллань нуэ. Сое адӟыса, та материалъёс соос ышиз-быриз кадь ӵуж йырсие.
  
  
  Собере кисьтӥськизы сярысь из сюрлыез лыдэ люкаськизы кутскиськод но, дугдыны но дымбыр-дамбыр.
  
  
  Со доры васькиз каллен люкаське, но куасэн Корелли.
  
  
  Со ортчиз вычисление вылын кылле, вир лымы быриз.
  
  
  Солы, со доры лыкто. Вӧсь ачимлыксэ ымнырыз кӧдэктэм, синъёсыз нош расфокусировать луэ. Со гуньдытэмын вал.
  
  
  "Жильы куашкалоз!" - мон со прошептать.
  
  
  Лымы вылтӥ со ачимлыксэ йырзэс ӝутӥзы. «Тае мыным лэсьтыны, Рико».
  
  
  Ачимлык нырысетӥ солэн нимыныз нимамын.
  
  
  Берлань ымдураз пальпотон откидываться соосын ӵош капчи.
  
  
  Куать
  
  
  Ачимлык ворсаськиз, со пумтэм вапумъёс ӵоже.
  
  
  Гражданской мугор сярысь сюлмаськыса, соослы юрттыны гвардия Корелли, нош собере кошкыны куас вылын, вубуртчинлэн понна кӧня ке мурт лопатаен гудӥз кутскиз Бергсон. Соин ӵош адямилэн пала нуись ач-ач-ач-маньчжурской эмуос но мыйык пумъёссэ ӝож парсон барри сярысь вераны.
  
  
  Ческыт улэ напряжение напряжениез но лул басьтоно луоз, таяз spanish connection ужзэс герӟазы. Соос ас азязы со комнатае ӵушиськыны ӵушконэн, кызьы дӥсяськемын понна Ривер Хуан но йыгаське. Берпуметӥ сюресаз сое историысьтыз но дыр вуэмын эгей йыр малага вераны кутскиз.
  
  
  Эскериськом солэсь «люгер» наплечный кобураяз, тыбыр вылам ошиськизы кровать, назьыльскиз но халат понна. Кӧс вал бере, мынам пыд дорам, сайкыт но лякыт, солэн пельпумаз буям стилет махровый басмалы. Пеймыта ванная синучконаз вал, нош мыным удалтӥз сынаськылӥз. Ӵапак со шараяз но эскериз на, собере уг ни-а мар ке пурысь нюжаос кылдо, арня кадь потӥзы, мон понна со ih талэсь азьло.
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар ih азьпалан но трос адӟиз, нош ӧжыт ӧвӧл.
  
  
  Мон чемодан картузной луэ - тае мон лэсьто со азьын, лул тубаны кадь, - соос но, малпасько, тон дӥсяны дӥськут ӧвӧл, азьвыл жингыртӥз хуан шуыса, нош собере, малпай, кыӵе шайтанэз, гольык чиньыез нуналзы чотын доры лыктэ но йыгаське.
  
  
  «Пырыны», - кылӥ солэсь куаразэ, солэн приглушать.
  
  
  "Дась-а тон?"
  
  
  Ответ ӧй вал.
  
  
  Со ӧсэз усьтэм но пыриське.
  
  
  Мон понна ӧсме тунгонасько но, креслоын ваче биниськизы хуан мон но мынам паймемзэ шараяз. Со копак гольык вал, со, ымзэ кышет кертто вал, нош ки борды лякиськыса пукон тыбыр сьӧрын но улӥськомы. Кук вал пыд борды лякиськыса пукон Ee. Синъёсыныз со мон шоры учке сюлворемме кылэмед.
  
  
  Соос, ӧсэз доры ручкаез нуйтӥськоз.
  
  
  "Ӧвӧл, ӧвӧл-а, Ник!" - шуиз небыт куараеныз.
  
  
  Укноосаз штораос замерцать, соос пӧлысь-тина понна бергсон потэ соосты, кияз пистолетсэ кутыса. Та бадӟым лэся - нах понна. Mark Parsons IV та Webley луэ. Сотэк-а куасэн дӥськутэныз дӥсяськемын вал, - бен сыӵе, кудаз вал со бамалын. Со луэ кезьытэз но, котэз но, нош астэ быдэсак мукет улэ. Ӝуась синъёсын дарт безумство Ee.
  
  
  «Ӟечбур, Ник», - шуиз со шулдыр серекъяло.
  
  
  «Вубуртчин», - шуи мон.
  
  
  «Мед луоз. Со уг быры лавина-ын, кудъёссэ тон лэсьтӥськод».
  
  
  «Яркыт».
  
  
  Со, мугорзэ но берытскыса эшшо огпол учкиз хуан пуртэсын. Ӵапак соку бервылэз адӟыса, со гадьёссэ сигарет пуртэсысь ee. Со куалектӥз. Тина наклонность бергсон садомазохистский луоз, оло, лесбийский наклонность, нимфомания доры вайизы.
  
  
  «Тон висиськод, Вубуртчин, - шуиз монэ буй-буй. "Малы ке усто шуыса, сыӵе адямиез вӧсь карыны, Хуан кадь?"
  
  
  Тина пуштытозы. «Рико визьтэм вал, наркотикъёсын-а жильыоссэ тӥяны туртто! Схемая тупась со уждунэ ӟеч вал, - нах кунокуа но соосты мозмытоно!»
  
  
  «Нылы но та амал ачимлыксэ вииськом».
  
  
  Тина мыняло. «Та ныл шлюха кутскиз, вань кадь ик кышномурт - пиосмурт солэн котькуд шузи-колледжын дышетскыкум, кудаз со ветлӥз».
  
  
  «Тон гинэ воображенизэс-ын, Вубуртчин», - шуи мон. «Психиатр тыныд кулэ».
  
  
  Йыр запрокидывать но со серектӥз. «Тон пуританин, Ник! Тон сое тодӥськод? Пуританин!»
  
  
  Со понна кобураысь наплечный малпасько, тыбыр вылам ошиськыса, мон комнатаысь кровать, ассэ каргаз ке но, визьтэм шузигес вал шуыса. Сотэк нокытчы но со уг мыны. Ваньмыз пӧлысь-шузи понна сентиментальный
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Сое тунсыкъяськытыны кулэ хуан ривер доры вуттӥз.
  
  
  «Сётысал мон микрофильм, Ник», - шуиз Вубуртчин, кошкиз дорысь катанчиез, соос монэ отын витизы. «Мон тӥледыз адӟисько Рико. Тон-а со басьтыны кулэ. Ачимлык мон сётозы-а, яке со тон вииськом».
  
  
  «Уж ӧвӧл, Вубуртчин, - шуи мон. «Плёнкаен, сое сётӥзы ке, кык тон кошкид, мон но вииськом».
  
  
  «Ӧвӧл», - шуиз Вубуртчин, соослэн синъёссы чиляло. «Эн бугыръя мон, тон тае лэсьтӥд шуыса мумы пуны. Тон быгатӥськод лобӟыны кошкизы но берен штатын, милем ваньмыз огкадь. Микрофильмъёслы гинэ-а кулэ милемлы, но мон тонэ кошкыны лэзё».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Малы мон, детка».
  
  
  Чагыр синъёс но яркыт луоз Ee, йӧ йӧ кадь. Со сярысь малпа но, кӧмыз сярысь йӧ скандинавский фьордъёс. Соос но та чебер мугор сярысь малпасько, дӥськут куасэн улэ.
  
  
  Возьматоно вылын секыт британский хуан вубуртчин «Вебля». Очарование ёросысь тошнотворный нах соос шоры учкыса. Хуан пуксе син кышка. Сое адӟыса, со кадь куалекъяло. Бам вылтӥз синвуосыз бызё ee.
  
  
  «Тон монстр», - шуи мон сое каньылак. «Мон кылисько тонэн, Тина? Мон тон ас вылад басьтыны быгатоно, нош Хуан уг курадӟо. Маке виртэм-а мар-а тӥ понна?»
  
  
  Тина пельпум кырмизы. «Мон лыдъясько куинёзь со вие ке, мон тонэ уг вайыто, та фильм, Ник».
  
  
  «Фильм мыным дорын ӧвӧл», - шуиз монэ ӝоген. Мон малпамтэ план кылдытыны. Со отель, соос мед малпалозы, укыр трос, ма, мон пумит луи.
  
  
  Со сюбег синъёсы. «Мон тӥледыз адӟисько Рико. Тон луыны кулэ, фильм солэсь басьтыны. Тон кулэ луизы огназ эмуос одӥг пумиськон. Но вань куарасётонэн. Ачимлык но со басьтыны. Со луыны кулэ, тон ас ачимлыксэ сётӥзы. Одӥгез, Ник».
  
  
  Со пӧсяно. «Вубуртчин, кылзэлэ монэ! Почта пыр солэн микрофильмъёслы кошкиз. Вашингтон ачимлыксэ со кошкиз».
  
  
  "Уг но оско шталь почта Рико!" Вубуртчин фыркнуть. «Ачимлыксэ мон умой тодӥсько вал, мар та. Умой малпам, Ник. Кык».
  
  
  "Вубуртчин, таиз зэм!" Со импульсивный со доры вырӟизы. «Пукон хуан нош али котырын кылле но пистолетэн потоно!»
  
  
  Тина мон доры берытскиллям. Ӧжыт секытгес вал гадязы пистолетъёс монэ нуоз. «Та Webley.Ник 455», - чутрак вераз со, скривиться. «Бен со сыӵе кужмо, Frontier Colt кадь. Мон тонэн шори уг висъяськы. Сюлэм гадьын вылын тон сыӵе вакчи номыр но уз кыльы. Тон монэ яратӥськод ке котырам копаськисько, фильм мед шедьтоз. Кельше-а тӥледлы укыр чурыт но мон мугорыд бадӟым шуыса, ачимлыксэ быдтэ. Мыным сётӥзы ачимлыксэ, Шенӟыны. Кино! "
  
  
  Хуан бӧрдэ.
  
  
  Ӧжытак пошевелиться со.
  
  
  "Ӧвӧл!" - Тина кеськиз, собере йыре поныса хуан пистолетъёс, солэсь йырсизэ дюйм вань кӧня ке ӧжытгес. «Сётысал мон та фильм, Ник. Яке со кулэ!»
  
  
  Нах шоры учки солэн сюлмаз.
  
  
  «Одӥг, кык, мон шуысал, Ник! Табере - берпуметӥ вакытэ кылъя...» шокчыны со.
  
  
  "Погоди!" Со бӧрдэ. "Та мукет комнатае!"
  
  
  «Эн оскытэ монэ, та», - шуиз со ӵош тина серем капчи. «Ӧвӧл. Тае тӥ асьтэос нуиз. Таӵе тӥрлык дуно».
  
  
  Мынам син азям усиз. "Оскы тон кызьы озьы луыны быгатоз?"
  
  
  Со пальпотыса. "Тод милемыз! Но вань куарасётонэн. Со тодэ!" Со мон доры вырӟизы. "Сётысал мон та!"
  
  
  Со ас минут махровый халатэн йыртышказы. "Вубуртчин..."
  
  
  "Каллен!"
  
  
  Ми со нырзэ, чыртызэ-а мертало но ӝутыны секыт.
  
  
  Кошкиз со. «Та - мынам кисыям».
  
  
  Со мон шоры учкыса, соосты син шымыртылӥз вал, соос ӝоген визез ужато.
  
  
  «Сётысал мон соку ачим но, халатсэ куштыса. Гебыр-гебыр».
  
  
  Со кускерттонзэ пертчиз, соид малпаське. Плёнка кисыяз, одно ик ӧй вал. На...
  
  
  "Off!" - со ыргетэ.
  
  
  Со укыр кыдёкын, со понна мантия кутон понна, соосты нырысь оске кадь. Соин ӵош мугорлы но пельпум ачимлыксэ скидывать. Соос отын сыло, гольык но тӧло. Со гинэ ке луысал, матысь, со ноотысь халатэн, пе, но ...киын ишкалтыку ee-тӥ уэбли
  
  
  "Та кровать вылэ куштэ!"
  
  
  Со шокчиз.
  
  
  Со доры вырӟизы, со но пистолетъёс, сюлэмы мынам гадь дораз пуке. Одӥг киын, со паллян кисыысьтыз бугыръяськыны. Буш. Нош собере мукет. Буш.
  
  
  "Алданчи!" кеськиз со. «Кытын соос? Кытын со?»
  
  
  Со адӟисько, соос, лыз синъёсыз ӝуась тыл кадесь, куке со мон шоры учке, мон учки но, мугоры уллань бызьыса тубисько, пыдъёсы но пумысен. Со кыньыръя пыдъёсынызы вырето, уг адӟо но куалекто лякиськись лентаен сётэ эй тырше со инты, кытын ортче лодӥга мон со мышкын.
  
  
  Со бур пыд амалтэк шоры учкон воштӥське. Солэн шӧдскиз, быр, мыным учкисьлы кадь, но сое син азям задумчивость сюбег. Тросэз учкизы солэсь пыдтышсэ вылын сак, собере милемыз пыд выламы, соосты адӟыса но лякиськись лентаос пичи пыры, мон лодӥга мышкын ортчиз.
  
  
  "Вотум со!" - со ыргетэ. «Бака, юнмалоз! Вайизы, Ник. Но вайим...»
  
  
  "Вубуртчин, тонэ кылзэс сёто!"
  
  
  "Потэ-а тӥляд, со тӥледлы но мед ас вылазы басьтэм плёнкамы та вие-а?"
  
  
  Со тодэ, мар соос лэсьтӥзы та.
  
  
  Ас уязвимый шӧдылытэк, гольык карись, со понна мыкыръяськытэк буре назьыльскиз но бака. Сое дӥсязы ке, ачимлыксэ, изолентаосын пӧлысь ляб луысал-кот улын лул понна, ӵог сое но отын ик басьто.
  
  
  "Шаплыгес!" Со монэ ӧтиз, пырак мон мыкырскыса но, паллян киям мыче, со монэ дораз мед басьтоз.
  
  
  Стилет со доры лыктӥзы но со басьто, паллян киям мыче, микрофильм, сое кутыса возе кадь. Ми сое вакчияк метнуться синъёсыз вылэ мыжгаса, со рефлекторный но назьыльскиз.
  
  
  Соослэн мыжыкъёссы соосты донгытӥз. Ачимлык чиньыеныд йӧтӥд сое лэзьыны. Со понна куэм поскес ee. - Ысь ын
  
  
  
  
  
  
  Вылтусыз берыктон
  
  
  Текстовые Берыктон
  
  
  Текст потон
  
  
  1507 / 5000
  
  
  Берыктон результатъёсыз
  
  
  Кыӵе ке мугорзэ донгоз но со вие доры бур киын лэсьтэмын ee стилет эй, шонерак тырон улэ пелям, чыртызэ.
  
  
  Соос ыбылэмын бульыртӥсь куараосын «Уэбли».
  
  
  Син кунокуа тасырайыны шуккиз борддор, мукет палаз келяны.
  
  
  Дары тылэн пуштэ гадь, мон ӝуасько.
  
  
  Со палэнске.
  
  
  Со усе, вирыз пазьгиськоз но, котырысьтыз куэз артериальной мугорез о ee.
  
  
  Кыӵе быдтон.
  
  
  Кыӵе быдтон ад.
  
  
  Куалектэ, соос султыса, мугорзэс но со кровать доры ӝутыса нуиз.
  
  
  Одӥг пол со син усиз.
  
  
  «Ник», - пальпото соос прошептать но шулдыр. "Мон ноку но уг сизьымдон сизьым-озь муртъёсулоно, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Тӥ та профессиез бырйиды уг», - шуо мон.
  
  
  Со ланьыр-ланьыр.
  
  
  Со гожтэт хуан доры вазисько, соосты буйгатыны турттыса, соосты пукон-лэсь пертчыны, собере нош шкаф доры кыске, кытын со вошъяськылӥз. Собере аслаз комнатаяз мынэ но мон-ас чуланам.
  
  
  Мон берен кошкем. Али со rolleiflex астэ возёно, адӟиськиз ӵапак озьы, кызьы кулэ луыны, со-лэсь вылбамаз адско. Пересь дуно Душес.
  
  
  Самой делле вылын, сое шудо луэ дӥсяны. Тон дӥсяськод ке, нуналмысь арбериос сярысь верано, котьку но капчи.
  
  
  "Микрофильмъёслы кытын та?" - юай мон Хуан.
  
  
  Сое ӝутӥзы Rolleiflex. «Татын», - шуи мон. «Фильмын ассэ котьку но ӟеч оператор фотоаппарат нуллӥ».
  
  
  Мон возьмато со кылъёс.
  
  
  Та заснимать со плёнка вылын. Пумлэн пумаз, со луоз одӥг усто фотографъёс котыртӥзы шоро-куспо Шундыпуксён, озьы ӧвӧл-а? Хуан кулэ луэмзэ но ӧз тоды, мар мон брюкиосме кисыяз кылле микрофильм, яке кызьы брелокъёс сигарет пачкаосты, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  
  
  
  
  Лушкем Йырлы Кулэ
  
  
  
  
  Лушкем Йырлы Кулэ
  
  
  Прологаз
  
  
  Пичи шормуӵ вылын вож кельшиз дуно изэн мумура сьӧд пильысэн лыз шыпыт океанын, лымшор люкетэз. Архипелаг Туамоту сэрегын ваты, одӥг шормуӵын мумур полинезийский ӧй вал бере, азинскыны уг луы миссионер но цивилизация. Мумуран калык азьвыл сямен ик буш кылизы та кылъёс пуштросэн пачылме. Кышномуртлэн гадь вылам дӥсяй но асме чебер пыдъёссэ нокин уз сайя сое курень ӟоскыт пыдкутчан ӧвӧл. Вань ih вить адями котыр, со сярысь уг рай шека вал ih шормуӵ, номыр мукетсэ уг тодо, малы ке шуоно со.
  
  
  Пляжын калыкез возьматэ, вань-а али арес зарни, куке ярдурез нялмыт прорезать моторное ih бурун катерен k. Та корабльлэн нырыз кунгожсьӧр банкомат люкетаз сылэ, шонер но ӝужыт, пыжъёс яке ӝоглыкен двигатель эн кышкаса вузыны, табере азьветлӥсь кадь.
  
  
  Катерен кӧня ке ярд ярдуре дугдӥзы, пиосмуртлэсь кивалтӥсьёс доры бызиз, нош кылем дурысь кышномуртъёс, нылпиос куспамы серекъяськомы но шукыр шӧдӥськы, уг люкеты, со понна.
  
  
  Пыжмы котырын потозы, бадӟым люкетэз дорысь чемоданзэ басьтыса atm экипаж ву пыртӥ но, со вылӥе ӝутэ, со кӧс мед кылёз. Бурсыса но яхтаос доры берен ширтӥз лодкалэн тӧдьы улӟизы, кудаз каньылгес вырыны полумиль ширто.
  
  
  Atm пляж кузя вамыштӥз, ас азяз йӧн-йӧн чемоданзэ нуыны. Со изэз инъязы ачимлыксэ, курбон сётон ӟечлыксэ вашкала ачимлыксэ кутыны, нош табере со трибуна шталь.
  
  
  Мумуранец столпиться котыр. Ужгур-крезьгур кыл ih россысь бугыръяськыны.
  
  
  Atm киын ӝутэменызы, чал-чал доры вазиськи, одӥгзы но соку ик шудӥ, куд кылыны луэ, кикур шокчон бриз ӝыт вал. Азьветлӥсьёс асьсэлэсь небыт пальышамез пурысьтам йырсиё адямиос, мыкырски но, чемоданэз тунгон пазьланы шуыса, кызьы пыжын бадӟым тӧдьы эмуос адями возьма.
  
  
  Со чемоданын кисьтаськись киосыныз курень материал келязы. Со ноку но номыр кадь уг йӧты, банкоматъёс но абдралод та мусо каре. Собере, асьтэос адӟиськоды-а чидантэм адями, со понна со кык палысьтыз шобретсэ ӝутӥз но кырмиськиз.
  
  
  Одӥгъёсыз вормизы солэн узырлыкъёсыз вылэ, со котырысь котькуд адямиез тыро лэзе. Басма юдэсъёс, спираль усеивать бурдъя но цветной луонтэм, мон уг кельшы, Полинезия сяська вылын-одӥг. Весь паймыса бырттоно изъёс, ачимлыксэ палдытэм дун-сьӧлыктэм, шунды, вуюись пӧрмиз. Пичи бумага пакетэ бинялтэм чуръёс-ысь кузялэс, кудӥзлэн шӧмыз ческытгес луэ. Одӥг ымаз донгиз но Atm сыскыны кутскиллям, со мед возьматоз шуыса, тӧдьы эмуос адями возьма. Мукетъёсыз чуръёс со кардон сётъяку, адӟиськод, макем трос нылпи я-а мар-а луы сузьтӥськеме. Паймымон азьланьтӥсько котырысь чемодан поттӥз. Вань арбериосты, куд тэтчаны, арбери, кудъёссэ пиштэ, арбериосын куара-ланга поттӥзы. Ӧтё вань-а ваньбур пӧлын ӟургетӥсез выль шумпотон возьматэмын.
  
  
  Та нунал тодэ кылиз наверняка Мумур-ын.
  
  
  Борт яхта вылын, табере ини Мумура дорысь кошкиз, балясъёсаз кык пиосмуртъёс сыло, палэнскемез понна чакламын шормуӵын биноклез. Одӥг секыт вал, гондырлы укша, бугор сьӧд йырсиё, со миськемын луыны кулэ. Но урод вал мукетыз ӝужыт-ӝужыт, сюло кадь, серебристый йырсизэс, сынало учкытэк вольыт кымес вылысьтыз ӝутыса. Штатское пиосмуртъёс вал ке но, манеръёсыз возиське ih мар со война. Пукизы бадӟым но ӝужыт сьӧд доберман немец овчаркаос быг-быг бере трос адямиосын, дунне вылын синазькыль учкиз.
  
  
  Федор Городина, вераны секыт ни. «Мае мон та йырысьтым уг, Удмуртской? Али дыре кыдёке мон доры шормуӵ тырмыт луыны кулэ. Ачимлык урон куараос чурыт луы, будэтӥз со ачимлыксэ гондырлы укшасько.
  
  
  Каллен уллань лэзёз но шонтоз удмуртской жизов точка пурысьтам йырсиё. Синкаӵъёс сьӧд синъёсыз пеймыт сингопъёсыныз шонер луэмезлы мур пичи ачимлыксэ улэ ватэм. «Бен, мон малпасько, дыр вуиз».
  
  
  Пиосмурт Жизов куинетӥез доры берытскиз, со бере палубаез вылтӥ гыж муж. «Мар шуизы, Варнов? Тон дась-а?"
  
  
  Губырес луэм, чиед пиосмурт пельпум вылысь сюбег Варнов, со понна со ӧжыт гинэ потоз, макем со вал туж делле. Кӧдэктэм ку вал со висись адямиез эмъян ульчаын шергес пото.
  
  
  «Бен, бен, дась со», - варнов вандэ. «Кызьы мон берпуметӥ минутэ дась луыны понна».
  
  
  «Ушъяськись дыртыса туж дуно сыло быгатэ, - шуиз небыт Жизов. Со кулӥз шунды тылсиос чебер адӟиськыны пыраз али тырмоз ». Моряк доры берытскиз, со егитъёс математикая-тӥ формаез. «Борисов, шуо капитан, мыным со понна возьыт, со, фотографироваться кариськиз туртто».
  
  
  Егит адямиослэн сак кариськемзы. "Мед сэрен." Со выж борды кутскыны выриз, но заколебаться. "Сэрен-а?"
  
  
  «А мар-а сыӵеен, борисов-а?» - укыр Жизов юа.
  
  
  «Адями шормуӵын. Эвакуироваться меда со вуоз? »
  
  
  "Адями? Та коричневокожий дикарьёслэн тон малпаськод-а?
  
  
  «Буйгатскон-мед, сэрен. Со туж востэм потӥз.
  
  
  Пезьдэм могак городина улысь сюрые, пельпум ачимлыксэ кепырскем кужымез бадӟым. «Бызгетӥсь мар сярысь тон, пие? Тыныд приказ сётэмын луоз! »
  
  
  Наманикюренный жиз киын ӝутэменызы. «Егит борисов, Федор. Нотка гуманнизм соос утё,
  
  
  
  
  котьку урод ӧвӧл ».
  
  
  Со моряк пиналъёс доры берытске. «Мынам потэ ке, мон куронъёс вуизы, Борисов, куд-ог сётъяны но кулэ улон. Кызьы тӥ тодӥськоды-а, тау воштӥськиз, культивировать карытэк мон соин, луоз условиосмы трослы умояса, вань калыкъёслы тупаса улон, соин ик асьмелэсь огшоры улонмес пырак та адями дунне вылын ӟеч юрттэ. Вала тон, пияш, милемды?
  
  
  «Бен, сэре», - шуиз Борисов, ачимлыксэ ватӥсько ке син веранэз на. Со выж доры азьлань вырӟизы.
  
  
  «Уг тодӥськы, мар дауртӥськод, тон сое маин ке но валэктом,-Городина прорычать. «Кулэ приказъёсты ӝегатскытэк быдэсъяло. Кызьы тон монэ озьы дышетӥд »
  
  
  «Мон лыдъяны кулэ, дыр воштоно шуыса», - шуиз Жизов. «Луысал ке, аслэсьтыз кужымзэ, чебер, каньыл, милям сыӵе егит адями Борисов кадь. Али ачимлыксэ ӝегатӥсь визьмо луозы ».
  
  
  Вамыш двигательёслы воштэмын, яхтаос но притормаживать. Пичи дыръяз кык пуныос равновесие гурӟытылэ сдвиг, пыдзэ шуккем, пӧлысь-лики-ляки понна люкылон. Кык полэс сӥньысэн куашкатъяй калэ ih Жизов, поручень кыӵесэ пыриз тугаськемын, ымныраз кык пуныос но хлестнуть. Каютазы переборка со доры ӝиптыса, ымдураз сьӧд тӧдьы пиньёсын урем кужмо беззвучный.
  
  
  «Мон уг тодӥськы, малы тӥ тае пуныос уг тӥяло, кызьы со тынад пӧрмоз», - шуо Городина.
  
  
  Вакчи жиз лающий серектӥз. «Кышкан - одӥгез гинэ, валай, мар та пӧйшур. Милям командамы понна сое виыны луысал, малы ке шуоно тодскод-а, мар-а вал монэ виыны ih кужым. Тӥ сярысь трос тодоно психологиез сылэ, Федор. Сыӵе пинал мурт кадь Борисов, визьмаськиськом, чидан кулэ. Мусогес та лек убиръёс гинэ ужа ». Пунылы сямен ныр нош ик ку со кал кыскиськомы. Ачиз куаразэ уг поттылы.
  
  
  «Гурт пудо-животъёсын шудыны тон астэ быдтӥськод ке ӵош, - шуиз Варнов кужмо ултӥянъёс, - мон адӟытон азьланьтӥсько».
  
  
  "Улонлэн вань смыслъёсыз. Учкытэк, коньдон вань дыръя но, пон, кудъёссэ мон тыныд сёто, дивиденд ».
  
  
  Футляраз кизэ донгиз но сьӧд ку варнов минутэ потозы. Дюймын шыльк солэн кузьдалаез куать цилиндр со векчи куско, одӥг пумыз лэчыт. «Та электронной стилус, - валэктӥз со. «Со кивалтэ та механизмъёсты спусковой, настройка набор герӟало, со тодэ, мыным гинэ -»
  
  
  «Вань меда та вераськоназ-а кулэ милемлы?» - Городина чагисько. «Ойдолэ учком, мар луэ».
  
  
  «Чида, Федор, - шуиз Жизов. «Мистер кулэ Варнов та вие. Со мыным кулэ луиз лэзьыны со быдӟалаен тыроно. Пумлэн пумаз, ачимлыксэ проект куашказ ке, соку, со улонлэсь кыле шуыса, туж кельшо вал». «Уг куашка, - шуиз ӝог Варнов. «Тон тодад возьыны кулэ-а, малэсь та котыре пичи одӥг разрушительный интыян. Соку гинэ, кудӥз понна та тырмыт тросгес луозы мумура быдӟалаез шормуӵын ». Стилус электронной киязы кутыса возё, со пазьланы дэрем кутскиз. «Ямы ке, малы ке ноку но уг шедьто компетентный таможенной чемодан инспектор та бомба, бомба малы ке шуоно отын ӧвӧл».
  
  
  - Ваньзэ тае ми тодӥмы, - Городина укыр пыриськисьтэм. Варнов улэ, ачимлыксэ, нокинлы уг люкеты кадь. «Бомбаос безделушка пӧлын ӧвӧл, малы ке шуоно асьмелэн чемоданмы - та бомбаос. Небыт, податливый, люба ужан формаос сётскы, пуштӥсь принцип ӵоже курадӟылон пластический - пластик ядерной вайяськизы. Ворсэт интыян пичи детонировать металлической быдэстыны. Нош куараез но механизмъёсты спусковой ». Али, куке гольык гадь вал солэн, чиньы йылаз бышкалскиз варнов, соин, лэся, паллян палан луыны гадь модос вурысо пормемез.
  
  
  Федор Городина бералтӥськы куалектӥз но бадӟым. «Ой, эн учкы мон терпеться, кызьы созэ-тазэ лэсьтоно», - серектэ вакчи Варнов. «Тонтэк чакламын жаляса верано, кызьы кӧня ке сю адями кулэ кемын. Ваньзэ чидад тон но пиосмурт шоры учкыны ик уг луы, ку ӟустари ачиз усьтӥськоз ". Вурысо дуръёссэ чиньы йылын кутскизы, со чакламын шара шырак. Куараослэсь люкиськыку гадям кыскись мугоръёслэсь, со гольык пасьталазы, быдӟалазы-шальк-ысь улӥсь азвесь котырес доллар. Трос, сюосын ожгарчиосты веньлэн йырыз быдӟа тодэтъёс точка уг ачимлыксэ пичи кесэгез.
  
  
  Шаерамы диск Варнов стилус кыньыръяса йӧтэ. «Ошмес кариськыса, со усьтонэз мыным понна узырлыкез, ачимлыксэ нимась выжисьтэм доры, тон доры власть усьтон понна».
  
  
  «Нош со понна, кин мон сюрес вылын сылэ - а, - ватсаз Жизов, - ошмес доры пуно». «Уж так - туж вылын, - шуиз Варнов. Со диск вылын вень йылын йӧтэ кӧня ке точка спусковой кутскиз. «Кулэ ӧвӧл ӵыпемын кусып возён радзы», - шуиз со Жизов. «Сигнал собере со вошъяське котькуд быдэстоно автоматически. Пиосмурт ворсаськыны кулэ ».
  
  
  Векчи эмуос Жизов пальпотэ. «Тщательность самозащита мон тыныд синмаськи. Кардиостимулятор доры подключать кельше вал паролез ».
  
  
  «Бен, со но озьы ик малпаз», - соглаш Варнов. «Малы ке но-мынам ужаме дугдӥз ке доллар тыриськод мугез, озьы запрограммировать усьтон кариськыны, ваньзэ нимыз мед улоз тыр пуштон сярысь ядерной пластиковые сигнал сётэ. Мон соглаш луиз, мон быдэстисько гинэ кутским бизнес кадь, вань условиос, со, одно ик, асьсэлэсь жугиськон disconnect пароль ».
  
  
  "Сюлэмо"
  
  
  
  
  
  - Жизов шуо.
  
  
  Ӟустари йылпумъям но горд варнов манипуляция кортлист стилус. "Отын. Та лэсьтыны."
  
  
  Инвис шормуӵ вылын куинь воргоронъёс шоры долказ. Городина салмак йырзэ каллен кожо.
  
  
  «Номыре но уг поты, Варноу, - шуиз со, - тон бомбаос уг ужа».
  
  
  «Огшоры учкыса азьланьтоз», - шуизы эмуос Варнов. «Автоматической вискын ӝегатэмын улисьёслы усьтон но пурыны пырем детонатор выводъёс секунд куамын пыртон. Та дырлы мыным сётӥзы ке, ке, ке, каньыл, куштонэз сигнал сётэ.
  
  
  «Визьмо эскериськон». Жиз юнматыны. «Каньыл сыӵе отсрочка нош таяз полэз-а ӧвӧл-а».
  
  
  Варнов чакласа, ачимлыксэ нуллон часлэн циферблатэз вылын быдэстӥз полукруг секундной стрелкаез кадь. Со шара берпуметӥ секунд ӵоже. «Вить, ньыль, куинь, кык, одӥг».
  
  
  Нырысь со вал кыкетӥ ӝужась шунды кадь, пыраны но мукет. Ӵуж ачимлык-ӝуась шаръёс оранжевый-лы будӥз, бадӟым кисло-кусло кадь вуӵак, дыр бусъёс тӧдьы но сьӧд ӵын шормуӵ Мумур ваты. Активной шутэтскон вӧлмемын ударной & nb яхтаос доры, сое адӟыны луэ, кызьы бурун десятифутовый, нуиськом катастрофаослэсь инты питыртӥз. Активной шутэтскон сиён-ын шуккоз, пыжен захлестнуть ачимлык-ваён но. Со вие ик ih шуккем куара. Кема вузылӥз гудыръя, гудыръямысь укша, сюрс пол юнматэмын.
  
  
  Эше доры берытскиз Жизов удмуртской тонкогубый торжествующий пальпотон. «Малпасько, мон адӟи тырмыт. Вытеремся пушкын мыныса но, со кема вырӟо капитан косӥз.
  
  
  Кык пуны шымырске, кӧт палуба вылэ усе, ih синъёсылэсь паськытамзэс, шимес, куке тыл шар, али пеймыт-горд, сьӧд ӵын инме ӝутске колонна вылын. Жизов калэн кыскыса, кӧр бирдыямын ӝокатэм кужмо, сьӧраз кыскись асьтэос но ӝыныё улэп маке, каютаын пала вамыштӥз.
  
  
  Урмем кыдёкысь яхтаослэсь чеберлыкез юбо клубез ӵын потэ. Мумур шормуӵ вылын, али сьӧдэкто но куасьмо, чебер уз луы ни. Втягивать ырак тӧл гинэ, тырттэм мед басьтозы, кислород ньылӥсь гомась тыл кытын пӧзе. Кылем чал-чал луиз. Кулон но.
  
  
  Одӥг
  
  
  Собере улон но кулон кык арня ортчыса, тыл вылын пуштон мумур ядерной со адями сказываться кутскиз. Та вие самой интимный луэ.
  
  
  Со иоланда ӧтизы. Шонер-а луоз, нах дорын лызалэс-сьӧд йырсиез но ку кремовый. Соос вазь ӝыт клубын пумитам пичи фламенко ee, Бродвей кыдёкын ӧвӧл. Соос эктизы отын горд пильыс эгесалляны дэрем, пыдъёсыз кузь но векчи кусъёсты гадь котыръёстэс но паськытатыны танцовщица пусйиз солэсь чеберзэ. Мон сое кема вылэ куштыса, учкыны ӧтизы, дугдӥз ке, мон ас азям ӝӧк эктон. Но та вызовъёсы ӧтёнъёссылы луыса. Сое учкыны луэ, сое бутылкаысь ӵоксэтсэ зуркатӥз, кудӥз мыным такем уг быгато.
  
  
  Али, куке мон со кузёмиз кровать вылын, дорын пальпотон гинэ нах мылкыдо луэмез. Со отель, со понна, со гольык мугор синмаськи, но мон уг оскиськы уг мугъёсты шонер ee.
  
  
  «Мыныны, Ник, - шуиз со, - али милемын ӵош мынэ но, дӥсез бордысь мозмыны».
  
  
  Сое басьтыны дэремъёсын, мыняса но ньылонме ачим лэсьтыны эшшо одӥг Реми-Мартин.
  
  
  Гольык гадь пробежаться Иоланда мынам синъёсы, мынам мугор но. «Мын, - шуисько быгатэ, со - мон тонэ али потэ».
  
  
  Ӧжытак мыньпотон со паськыт. «Мон тумошо арбериез оборудов. Со куронъёсты ас вылазы кӧлан но урод реагировать. Ми сярысь вераськыны луэ-а, со валтӥсьмы кинлы татын ».
  
  
  Соос жуг-жаг пуксьыса, испанский синъёсыз чиляло, ымдуръёсыз карминный приоткрываться шуыса, малы ке шуоно. Кровать доры лыктэ но соосъя решениос чалякгес научно-исследовательской ee ымысь ужпумъя асьсэлэсь протест. Нырысь кырмизы солэсь пельпум пуртэс пычкиськиз но, мон кадь ӝегатӥсь отельын. Сое вылтӥз гылӟыса бархатистый урдэс соос киосынызы, мугорынызы податливый размяя отын, кытын солэн гадь зӧк кутскиз.
  
  
  Мон сое ымам ак улэ, соос азьланяз но метнуться кылын, нырысь неуверенно, собере чидантэм бадӟым. Мон со доры киос тыбыр перемещаться, гижызэс но мынам шӧдэмея, соос куртчисько ке, мон со чиньы мугорез волегӟиз. Мон брюки кускерттон понна киын Ee пытливый гылӟыса, " утча, утча.
  
  
  Соин мыным малпамтэ ымысь ишкалтӥ ачим. Солэсь секыт шокамзэ, мылкыд но ку со пиштоз ӵыжыт. Мон солэн е бычыез шедьтыны но со кыньыръя пазьланы киосыз куалекъяло. Со быдэстэм ужез nah султӥз но, со вӧзын вуиз гольык кылле. Со чупаз сое, ымзэс усьтыса, пыр солэн пинь лэчыт кыл чуртнаськем. Ачимлык посасывать ымдур но сое кутӥз, ас кылзы вылын майбыр, мон ымме выртэме азьлань но берлань ӵектонъёссы вуоно шӧдон.
  
  
  Со умоен палэнтӥськыса, питырес со ангестэ чупаса, собере нош ньылонам ee гырк доры вырӟизы. Иоланда чутрак шоканэз ӝегатыса, соос пӧлын мон но гылӟыса бере гадь кыл.
  
  
  Со аслэсьтыз ымнырзэ со вылэ ӝутыса, чиньыосыныз аслэсьтыз гадьзэ но кузь обхватить со, ih мыным ӵектӥз. Модос ноны сылэ, розаос фон вылэ мускытсэ пеймыт-курень кенераськон. Со ке, мыкырскыны, подношение мед басьтыса, вӧзаз пичи комнатае гостиная мон сямен, кабинетысьтыз соосты кутозы кадь, ялан шуккиське писк.
  
  
  «Э, Ник, пожалуйста, эн дугдылы», - шокыштӥз Иоланда ке, со заколебаться.
  
  
  «Дуно, - шуисько мон, - дунне вылын одӥг гинэ тӥрлыкез вал, быгатэ-а тонэ кельто-а мон понна соос одӥг пол вордӥсько.
  
  
  
  
  
  Со карга, со куаразэ но, кудзэ тӥ кылӥды, но со луиз.
  
  
  Кӧлан койкамы но аслаз кабинетаз ӵош вамышто пыдъёссы кузя лэзисько сое. Телефонъёслэн ӝӧк вылын горд вызовъёсы азинтыны сӥсъясь аппарат. Мон башка, та телефон номеръёсты дорамы одӥг гинэ мурт вал - Дэвид Хок, оперативной отделэн кивалтӥсь но директор AX, США-Нимысьтыз разведывательный управление. Сигнал гож пала электронной подключаться скремблировать ӧз лэзьы нокинэ но. Со вазиз трубкалэн басьтыны мундштук но, комнатаяз, мон малы луыны куара кылонтэм результатам.
  
  
  «Умойтэм тон понна пусъемын звонок дорын дыр быръе талантэ», - шуи мон.
  
  
  Выль тодмо куара вазён кӧс хоука англия ответ. «Леди витёно луи, Ник, со мон хема луэ. Тае ӝоггес лэсьтоно ».
  
  
  «Мон но озьы малпаськомы», - мон шуысал, та сярысь пыр-поч ачимлыксэ такем предположение, маин со выроз.
  
  
  «Шыпыт океан пуштон ядерной потӥз. Группаын возиське Туамоту Мумур улэ пичи шормуӵ ».
  
  
  "Тон малпаськод, кин мазэ-со тестирование выльысь кутскысалды-а?" Юаз со.
  
  
  «Та уз луы эскерон. Шормуӵ куашкатэмын вал, кӧня ке сю ожгарчиосыныз ӵош полинезиец, со отчы улыны ».
  
  
  «Кемалась кадь со потэ?»
  
  
  "Кык арня."
  
  
  "Мон та сярысь номыр кылэм уг"
  
  
  "Мон тодӥсько. Быдэс кварталзэ отключение бызьыны кутскиз. Та сярысь, одно, бадӟым кунын ваньзэ тодэ. Мон вань радиацилы система шараян вал, кин со дуннеысь ядерной точка пуштон сётъя, котькытчы лэзёзы. Нош котырам мон одӥг кунъёсын ядерной киулаз потенциал, шара ӧз, та сярысь номыр тодытэк-а мар-а ».
  
  
  "Кин ке пӧяськоды-а?"
  
  
  «Наверняка шуг шуыса, нош мон озьы уг малпаськы. - Мон туннэ ӵукна дун басьтӥськом кивалтэтлэсь куронъёссэ адямиез юнматӥзы шуыса, пуштытъязы Мумура ».
  
  
  "Тон малпаськод, мар-а со уксёен куремъя?"
  
  
  «Эшшо но трос. Со, мар солэсь курысалыд, асме киям кужыме вань тӥрлык но сша-безоговорочный ih равносильно передача правительстволэн капитуляция ».
  
  
  "Чудакъёсызлы верамез потыны быгатомы?"
  
  
  «Мон оскисько вал-а, мар-соос зэмос. Со дорын пуштон сярысь Мумура луисьтэм фактъёсты, со янгыш гинэ тодыны быгатоз ».
  
  
  «Бадӟым дун курыса, сое одно. Ма, мон ке солы пумит луоз? »
  
  
  «Таӵе верамъя, та бадӟым городын пуштытъямын вал, Мумура кадь. Нью-Йорк нырысетӥ луиз, нош мон котькуд арняе та одӥг город куашкам бере кык котырын вал, ми азе курон яке уг сётскы ih дыръя номыр но уз кыльы ». "Нош кытын со радысь-а?"
  
  
  «Вань тыршемез понна президент ватсаме потэ, та умой адӟиськиз уг лэзь мон аслам но операциос быгатэ. Юрттэт луоз трос разведывательный комитетэз огазеялозы ми дорын но, ужез ас вылам выдэ AX. Нош пиосмурт-а тон, Ник.
  
  
  «Потэ ке тон, мед луоз со Вашингтон?»
  
  
  «Тае ӝог лэсьтыны быгато кадь-а тон?»
  
  
  Нырысетӥзэ соос адӟыса, ми но со шоры учкыса сылыны, малы иоланда ӧсъёсаз. Со ялан гольык луоз. Одӥг киосыз ӧс янак вылэ пыкиськыса, нош со кыньыръя кузь пыдъёс пуктэмын вал. Со испанский сюлэм ӝуа синъёсад.
  
  
  Телефон со шуиз: «кошкы мон соку быгатӥд ке, со тыныд каньыл, нош ӵуказе ӵукна-а мар-а шат?»
  
  
  Шатыр вазьыса Хоука ез шокчон понна. - Котькыӵе учыре, со понэмын, мынам номыр но лэсьтэме уг быгато-а туннэ ӝыт. Развлекать ялан кури, нош кӧня кужымез шыръяны тыршо. Со, малпасько, татын ужез но, ӵукна тон понна нырысетӥ зуркак луиз. Татын фактор луэ, дыр, но ӵукна брифинг малпасько вал.
  
  
  «Мон отын вал», - шуиз но трубказэ мон ошемын.
  
  
  Мугоры мынам син иоланда волегӟыса, ӝегато ке, соос со интересам шоры мырӟиськиз.
  
  
  «Инмарлэсь данзэ, - шуиз со. «Мон куспын потыса, мон марлы тон саклык ышиз».
  
  
  «Мон одӥг шанс», - оскытӥз со сл. Сое ки вылаз кутӥз но со ӝог азьланьтӥське. Та бадӟымез ныл вал - пельпумо, ӝужыт, паськыт, юн кус, но соос уз дыше, со понна омырын ӝутэм воргоронэз. Со, нуи сое простыньёс вылэ выдтӥз но кӧлан интыоссэс.
  
  
  «Эх, Ник, - шокыштӥз, со - пожалуйста, эн кельты монэ сыӵе ик быгатэ».
  
  
  «Туннэ уг ӝыт, - эй ӵектӥз со. Собере соослэсь ужзэс азинтоно но азьланяз со интые-ысь мыкырскыса, кытын мон дугдӥ.
  
  
  Кыкетӥез йыр
  
  
  Сое пыр потэм берам 747-со калыккуспо аэропорт-ын Даллес, шыпыт адями мон пумитай егит, кудаз милемыз вите мон затащить лимузин. Пробкаын ӵукна маневрировать со лачмыт, котырысь номыр ӧз дугдыты, пумен du примечательный pont юрт азьын.
  
  
  Пиосмурт соос тодыса, пыр поттӥз, со нуналэ, куке пыроз-а. Соин президент йӧскалык кышкыттэмлыкъя валтӥсь сямен визь-кенешъёс сётъяны вал. Со уг пальпото. - Ын вестибюльёс адями-журнал вузаськись, учкыны потам, охранниксэс лифт дорын - туж огшоры потӥз, ӧз ке учкы, солэн син азяз. Собере чурыт тон адӟид-а, йӧн-йӧн эскерыку, син правительственной со шӧдӥське агент дежурной. Штаб-квартираез тыр ax кышканы кутскиз.
  
  
  Куинь пол учётной асьтэос юри со вайыса, мон азьын вал телекомпьютер отсканировать юрттэт, нош электронной пытьы кырым юнматэмын датчикъёс. Эшшо, адями но пуны возьмаськон ышанӥсько электронной, мар луиз милемыз нокин картер зэм, AX N3 агент, рейтинг Киллмастер, но мон адӟиськи дэвид хоук мозмытӥзы. Ас котыраз со одӥг кузь ку сигаразэс потрепанный сыскозы но кресло пуктӥмы, соослы ноку но уз ӧжытгес ӝуазы.
  
  
  Стально ачимлык-чагыр синъёс, номыр уг эмоциос сётӥзы, куке мон асме соос ваче пумит кресло вылэ шонтӥм.
  
  
  
  
  
  «Мон уг валаськы, - шуиз со, - тон сыӵе адӟисько кадь, ялан таза луысал, улон-калгон лыдэ басьтыса, кудъёссэ заданиосты нуыны тӥ пӧлын».
  
  
  Пересь солы мыняз, искреннее пуктоно, кызьы чуланэ, витьтон пиосмуртъёс трос ар тупаса, сизьымдон кезьыт. «Секрет со, котьку чылкыт мед малпаськомы», - шуиз со эмуос.
  
  
  «Одно ик, - шуиз со. Ачимлык кыньыръяса rta сутэр одӥг ласянь, мар луоз тужгес но матын доры пальпотонэн, кин ке выре ке, со ваньмы вылын кожалляй англия вуиз выль адями. Собере умой-умой шталь со йӧн-йӧн. «Ник, бадӟым ужпум ми дорын».
  
  
  "Я, кельшиз-а соослы. Тон шуод, мае мынам толон вераме басьтыны ».
  
  
  "Та шонер. Та адямиез юнматӥзы шуыса, со понна ответственность нуо но адями Мумур пуштон ачимлыксэ, мон со огез бӧрсьы мукетыз но дась городэз быдтоз ».
  
  
  "Кин со адями?" Юаз со.
  
  
  «Жизов Удмуртской. Поныса, тон тодӥллям: та ним ».
  
  
  "Веран. Россиысь кык номер командованилэн военной адями. Со малпа, тон шуод, мон одӥг бадӟым кужымен ӧз замешать котыр.
  
  
  «Кенеш тани кыӵе ке Жизов понна кыл кутон. Кызьы тон тодӥськод-а, со лидер луиз кремль понна нюръяськись воинствующей-ын чурытомӥсь гожен. Соос пӧлын вань асьме странаын разрядкаен шуген будо ни. Тыдӟыны, ас соос бырйисько. Ассэ горд армие басьтӥзы, со но куд-ог городина-тӥ полковник военно-морской кужым, кудаз сосуществование оскыны уг тупа. Соин но, лэся, киосыз зарни запассэ бадӟым лушкало россиын ваське ».
  
  
  «Жиз но малпаськоды, мар юрттӥз вормыны быгаты сша-ысь ядерной оружие со пичи лыдпус-а?»
  
  
  «Экспертлэсь малпанзэс аслаз сямъёсыз, ышанӥсько со, ма, кызьы ми доры яке город-лэсь кӧнялы ке гинэ соосты вераськонын мыр пуштытъяло, советской правительство ачимлыксэ политика воштӥз но кутыса возьыны».
  
  
  «Кызьы тон малпаськод, ӟучъёс-озьы лэсьтӥськоды?»
  
  
  «Мон пукисько но шӧдонэз уг поты, - шуиз Хоук. «Мон молодёжных веб-али сюлмаськон - Жизов дугдӥз. Президент сётыкуз, валай, мар сярысь берыктон ӧй вал. Жизов шонерзэ ке верано - нош мыным кулэ, шуом, малы таиз тазьы, - городын радэ ини ачимлыксэ американскойзэ бомба лэсьтозы ».
  
  
  «Тон шуид, Нью-Йорк - нырысетӥ мугез. Жиз мыным сётэ, дыр? »
  
  
  "Дас нунал гинэ." Син азе усе бам метнуться хоука ӝӧквыл дырпус доры. «Кылемын укмыс нунал асьме дорын».
  
  
  «Кезьыт соку со вазь кутскиз, сокем умойгес. Мон вал кыӵе ке гуры? »
  
  
  "Одӥг гинэ. Агентам Лос-Анджелес, атомной кужымез комиссилэн ужасько бере, ачим сярысь ялонэз адӟыса, юри керттӥськыса лушкемен берлань но кӧня часын пуштон жизов мумур но вань. Агент, пе нах дуно луэ информациос но ыстылы пиосмурт курыны, со понна соос ваче вуттыны быгатэ ».
  
  
  «Огшоры, - а монэ виыны, - шуэ тӥ, ма-а со?»
  
  
  Сигаразэс нахмуриваться хоук но юн куртчем, нош со, синъёсаз тылгизьыос шӧдӥське ачимлыксэ. «Мон уг тодӥськы, кызьы тон таӵе ужез шедьтыны, Ник, нош агент - кышномурт. Туж яратымон, солы оско суредэз ке досье ».
  
  
  Со пыр мычиз пукон сьӧд-тӧдьы туспуктэм вылын быдӟалаез-дас тямыс.
  
  
  Синъёсыныз со мон шоры учке, бамлы валтэ ӝужыт, бадӟым но сайкыт синъёсын, ымзэ паськыт интыямын капчи юмор, нап йырсие югыт рамкаяз, ниспадать тани эркын со пельпум вылын. Туспуктэм берыктэмын со понна населенилэн естественной движение статистиказэ эскероно. Фольстедт рон, 26 арес, ӝуждалаез 7 5 дюйм фут, 115 фунт аленка.
  
  
  Туспуктэм хоуку соосты берыктоно.
  
  
  Со шуиз: «мон ке ӧй вутты, кызьы тӥ, кык арня ортчыса гинэ со пенсие кошкиз но ипподромын ужаны потыны быгатозы».
  
  
  Со, мыньпотэ. «Мон кызьы верай ини, кыӵе со чылкыт малпанъёс вань. Тон потӥськод шуыса, соку со кутскиз? "
  
  
  «Тон бронировать нунал часын. лобон вудур-ын. Азьвыл кезьыт кошке, спецэффектъёс пужейпи. Кӧня стюарт выль шудон малпаса тӥледыз возьма.
  
  
  Котьку кадь, мыным аслым берпуметӥез векчи Стюарт разработка скрупулезно возьматъяса но, нош, ачимлыксэ бере «шудон» улон пол монэ ӧз утьыны, со возьматыны лэземын ih эмуос ас усмотрение ».
  
  
  «Тон пичи тыл адӟыса, ӝуась пияла висъетъёс понна», - шуиз Стюарт ӟечбур инты.
  
  
  «Ӵапак тон со та лэсьтыны, Стюарт, - шуи мон. "Изобретать-а тыныд тыл!"
  
  
  Проигнорировать ми сое синйылтӥськом но азьланьтӥсько. «Тӧдьы та котырес таблеткаос, кияз возе соослэсь, ӵынлэсь умоятон гранулаен дышемзэс возьматыны. Со возьматэ-а ». Соос одӥг висъетын резина пыр уплотнитель кизэ чуртнаса, ым укша, одӥг но куштӥ тыллэн котыраз гранулаен, киын ӝог утялтоно.
  
  
  Мамыклэсь небыт кылӥське, чагыр бус тырмытӥз но пичи комнатае ворсай.
  
  
  "Та-а со?" - созэ юаз, кӧня разочарованно.
  
  
  «Адӟе кадь, - шуиз Стюарт, номыр уг шу кадь со, - туж векчи ӵын потэ, омырез гинэ но буямын, валамон, яке адӟон уг люкеты ужасьёслы. Со кунокуаын озьы ке, тӥляд ӧжытгес мед зынъя.
  
  
  Ымнырзэ огпала берыктӥз, дуръёссэ бадӟым чиньы резина стюарт тачкесан разжимать. Укыр шератыны ӵын потыса улӥз, ачимлыксэ адӟытэмын мед луоз, но мон кыдёке кошкисько минимальный шокчон но лэсьтыны. Со куспын кизьнылыны но закашливаться. Оскон кӧня синкылиен синме мон татын улӥсько, нош ныр трахея слизистой оболочка но, лэся, ӝуатыны. Ог дас вить секунд ортчыса, собере со, кызьы Стюарт шобретэз ворсаса, ышиз-быриз тодметъёссы, соосты
  
  
  
  
  
  шокаме но выльысь адӟыны ӧйлась.
  
  
  «Материал кужмоесь», - шуиз мыным, адӟиськод-а, мар-Стюарт, тыдӟыны, ӧжытак гырнадёр пӧлысь-мон понна дискомфорт.
  
  
  «Эффект, кызьы тӥ валады, пыран сямы нуллэ, - шуиз со, - одӥгез шоро-куспо быдӟалаез но котькуд комнатаын куинь секунд ӵоже ӵын обездвиживать гранулаосын быгатэ. Нош али со потэмын, со тыныд мед утчаны ». Со мыным священнике мар ке огшоры ныр тырон етӥн мактал.
  
  
  «Тон кулэ, мед со зырымаськиз?» Юаз со.
  
  
  «Сверхтонкий йырсивыл басмаез сетка», - шуиз со. Тон доры сэрегез прикрепляться йырысьтыз масказэ ӵынэн мед юрттоз воздействие ».
  
  
  Ым но ныр кышетэн йырберзэ золтӥсь доры ӝиптӥз, солэн кык но сэрегез. Соос ог-огенызы, маска инты возьыны кутскизы. Со пияла вылэ усё, резина прокладка висъетъёс, мур шокчыса но экспериментальной шокчемед пичи шокчон. Султэм зыныз курыт вань на, кельшиз-а мон дорын нокыӵе но ӧй вал, таяз радэ эффект. Со басьтэм кышет-а ворсазы но пломбаен-маска.
  
  
  «Ӟеч уж, Стюарт», - шуиз со йӧн-йӧн.
  
  
  Укыр куанӥсько тыршо сое уг адӟиськы. «Монэ пичи на вал, одӥг арбериос дорын, кудъёсыз тонэн яра быгатэ». Со котыре досталь шыкыс, азяз мычиз но монэ курень ачимлыксэ ку е, возьмасько ачим кадь мылкыдо атайёс вож нуныоссылы.
  
  
  Кие е кутом-а котыр ачимлыксэ, со шуиз: «Стюарт, тӥледлы кулэ луозы-а, гылӟыса. Одӥгез самой тодмо алданы таосты котырдэс чеберъян понна, кудӥз адӟе со берпуметӥ арзэ. Уг пӧяськы сое мон дас секунд профессиональной агентам. Мар пушкын, Captain декодер Midnight?
  
  
  «Но тон уд тодӥськы малы ке уг усьтӥсько ачимлыксэ?»
  
  
  Мар ке но мон подсказывать стюарт сётэ шуыса, ми сое азинтӥськом, ваньзэ соосты учке-чакла но нимысьтыз нош бычыысьтыз, ворсэтэз но ӝог шедьтозы, пичи пружина, кудӥз усьтыны потайной уретыны вырись. Ачимлык со усем но, лэчыт веранъёсын, кагаз бычыос шобретэныз люкиське кадь.
  
  
  Стюарт шуиз: «заряд инты заллэн пуштӥсь арбери пушкысь реальной колпачок пичи модельёссэс. Кужмо тырмыт, медаз куашка, тушмонэз сӧсыртоз но виыны яке чар-чар агент туж быгатӥсь, ачимлыксэ тон дорысь басьтоз.
  
  
  Со ныр маскаосты басьто но ӝопыетӥ полдюжины шарик-е воштыку, аслам но модель трюковый Стюарт маска. Со сумкаос пичи котыр басьтӥзы, кудъёсыз вайисько, ас уждэ аслэсьтыз инструментсэ - Вильгельмина, мон девятимиллиметровый. Хьюго Люгер но, мон вандӥсь, стилет пурт кадь лэчыт. Со рекламировать «Люгер» кобураяз поясной фбр типсэ, нош стилет - пуртэсын ку замшевый юри дасяське бере, соослэн ас бордаз лякиськемын, бур-а киюмылъёссы. Умоез вӧзын усьыса, мон азьлань-быг киюмылъёссы хьюго кутонэныз сгибание мон киын. Сое нош ик дӥсялозы куртка, сумка кутыса но мыныкум, ульча, такси басьтытэк Даллес-озь. Уж Киллмастер вуиз.
  
  
  Куинетӥ йыр
  
  
  Таиз шер луылэ одӥг нуналэ со Лос-Анджелес, тӧл берыктон ке, пуктомы бассейн чурлэсь пазяськыса улын город, асфальт вылтӥ но бетон кадь улэп организм, магистраль бадӟым, паськыт, бадӟым пурт шори ӵогыса кадь.
  
  
  Таксиен ветлонэз сямен Лос-анджелесысь одӥгаз гурезь выжыозь адресъёсын каньон фольштедт рона Санта-кема Моника луэ. Со сигаретсэ кенжытӥз, водитель дырын-тупен мадиз мыным, кызьы со сое лэсьтоз, пе, ӧй ке кивалтысал «Доджерс».
  
  
  Мон со коттеджъёсты ям азе мерттизы, сюрес урдсысь пужым пушкад ватиськод. Котыр чал-чал сӧрись куараенызы каньон мотоцикл дюжинаен, сюрес вылтӥз ветлӥз. Тумошо потэ та пумиськонын байк интыосы-клубе, мотоциклист ӧз предпочтение но лыдэ басьтытэк уг луы.
  
  
  Но ковер со котыртӥ изъёс тубат кузя ӝутскиз вень-а пужым доры пырон поплестись нунал вакчи. Гырлы уг луы, соин ик со но йыгаське.
  
  
  Нылъёс ӧсъёс усьтэ, умой туспуктэм котькыӵе учыръёс луо, сое адӟыса, хок-лэн офисаз. Тӧдьы куэз но чылкыт луэ Ee, бамлыос вылын ӵыжыт капчи. Табере сое синъёсыным соосты адӟыны быгатытэк пеймыт лыз сяськаез уйпал масонство, нош небыт йырсизэ югытэсь, лэся, луозы-а, толэзь-югытэн югдытэ.
  
  
  «Картер Ник со, - мон шуисько, - тӥ AX».
  
  
  Син азям со минутъёс мон шоры учкиз, собере быдэс мугорез но мынам пельпум вылэ басьто мон пробежаться. «Пырыны», - шуиз со. «Рон Фольстедт Со».
  
  
  Магазинын пуштон гостиная крезьгур кадь, со адске. Вань амалъёссэ тодэ пырыос пырыоссэ пазям сотэк но гитараез вал, бутылкаысь но шеллак клей ковер вылын сылэ, борддор борды ӝиптӥз, нош кӧняез кылиз инструмент луэ.
  
  
  Рон адӟыны, кызьы соос ваньзэ тае басьтӥзы. Со шуиз: «мынам хоббие - гитараен конструировать но лэсьяз. Талы соос туж лябӟиз шедьтыны ».
  
  
  «Огназ ортчыны кулэ-а тыныд трос дыр, со вылын ужаны», - шуи мон.
  
  
  «Мон уг валаськы, кузэн, та дырозь кӧня».
  
  
  «Оло, соос куд-ог воштонъёс пыртэмын ми быгатӥм, кызьы ортчыто ваньмон тонэ», - шуи мон. «Ми но, тӥ куд-ог сярысь тодонъёс сётыны мумура нырысьсэ люкаськиз пуштонъёсыз».
  
  
  «Оскытӥз мон ӧвӧл, валасько, тон малпаськомы», - шуо соос ӵош веран.
  
  
  Та висён умой луоз. Со пусъёсын уг валаськы опознавательный эй сётӥзы. Соосты, тодӥськом, мар со проинструктировать хок, кунокуа но оскиськы вал, соин-а, мар шонер вераны кышномурт.
  
  
  «Тон соя шыръяны быгатоз-а?"
  
  
  
  
  
  Со шуиз.
  
  
  «Вождэс эн вае, мон ih ӧз утьылэ, озьы ик кыскы кадь куштӥз».
  
  
  «Кылем арын мон ачим куштэм тамак кыскыны турттӥ, но вань возиське кык арня». Мон асме котьку шӧдо ӧжытак глупо, та процедура одӥг котырын ортчиз, ужрадэ пуштросэз но пичи луыны быгатэ сыӵе чакласькон, улэпъёс, кулэмъёс шпион шпионаж висъяське шуыса.
  
  
  Кушетка вылэ пуксе но лябӟиз Фольштедт Рона. Со вал вылын лыз штань, кудӥз сое пыд возе лушкемвизьзэ, но со сокем эрико зиять блузка, гольык юн шуыса, гадьёсыд ӝутскизы, дӥсьлы ёрмыса уг уло удысын юрттэт. Соос начаресь вал, но ӧз отнюдь восьме. Sel со бордын, соин-а, капчи-а сяськаез ческыт зынэз шокчыса, со но кутске.
  
  
  «Кызьы тон, дыр, шуо, соин, аэс-ын. Монэ секретной частьын но бадӟым ужез ФБР ортчытъяны расследованиос, нош мынам уже ачиз лэсьтэм люкет. Талы луыса котырысь со одӥгез, кудӥз нокс варнов ӵош со тодматскиз.
  
  
  «Асьмелэн со одӥг туж ӧжыт инты басьтӥз вить ар талэсь азьло котыр энергетической проект. Вечеринкаын-шуэ коктейльный кутскиз, соиз но, лэся, вераз кыӵе ке йӧспӧртэм политической учкон. Соос доры мон бичасько сётэмын вал, нюлэм кадь луиз, со но мед кылзоз. Та несложный луэ. Со туж отель, соин кин ке кылъёсын ачимлык-малпанъёс. Сое лыдэ басьтыса взрывной-тӥ пластикая процесс интыян ядерной лэсьтон, придавать ужез котьмалэсь формазэ луэ. Ачимлык со юа, мар-а вал, та ужпумъёс понна, зэм но, ачимлыксэ синъёссы ӝуатско. - Тӥ ачимлыксэ кыл, предметлы материал невинно адӟисько та луы котыр лэсьтоно, сое капчиен сопал дуннеын но шаерамы котьма луэ ih город интыямын контрабандаен. Ярам курыны, мукет городысь мед луоз, яке куашкам понна одӥг палаз сётске ».
  
  
  «Одно ик, Мумура тыдӟыны-ын».
  
  
  «Та учыр, мон малпасько, эмуос коньдон кулэ, ачим процесс умоятыны понна, туж трос коньдон. Вералэ со сярысь асьтэлэсь схемая аэс-чиновникъёс но, соосын уж вылын-тӥ офис ачимлыксэ улля. Туннэ мынам кизили атомной кужым вылэ пык основной тупамон карыса, вераны но тӥрлыкез сярысь нокин но уг поты.
  
  
  «Estestvenno понна, ужлэсь мозмытэмын луэ Варнов ӵош ужаны. Со туж ӧпкели. Кылем сётэмын, со понна шаерамы расквитываться сись вань шуыса, ачимлыксэ ӧз юрттэ шуыса. Собере ӝоген со татӥ пегаса тусбуез укыр уг сюлмаськытэ милемыз но, ачимлыксэ шеде, бере, честно шуысал, окшоры ачимлыксэ асьсэлэн каризы ».
  
  
  «Варнов вылын тыныд умой ужало», - шуи мон. Собере, со понна ӧжытак кочатыса, со ватсасал: «макем матынгес тон кызьы бичаськемме со доры?»
  
  
  Ачиз но со учкиз мон шоры лэзиз вапумъёслы пеймыт лыз учконэз. «Делле ик, ноку но тазьы ӧз лыкты, со матын. Ачим сокем процесс пластический варноу тыриськыны луэ, маин тунсыкъяськизы... уз быгаты мукет арбериос. Пичи шӧдыны соослы капчи. Кардиостимулятор электронной солы луыса, кудъёсыз радъямын тэтчан ачимлыксэ, юмоке медам тырме вал, со вие ке интимный пытсаськылы. Мон шуысал, Ник, искусственной амалэн кутон, тӥляд таӵеез ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  «Ӧвӧл", - мынектӥ мон. «Та дырозь ми оригинальной кузэн запчасть ваньзэ уже кутӥськомы».
  
  
  "Мон тае кылыса шумпотиз. Коктейль потэ? »
  
  
  «Усто ӵектонлы, - шуи мон. «Вашингтон со жингыртӥз но соку хоуку сёты ке, мар мон тыныд шуо. Мон зориз ке но, ӝытаз мон келяны быгатозы огназ улэ.
  
  
  Мон кухняысь улосъёсын огазе ортчытӥське, мышкын югыт коттедж. Со шуиз: «тырмоз тыныд татын изолировать интыез».
  
  
  "Бен, со тодэ. Таиз мыным кельше. Мон ноку нимысьтыз ӧй уллёзы кыске. Та вырйыл дорын частной миля сюрес вылын солань кусыпъёс пумын кузэн понна поместьеоссы йылпумъяськиз, соин ик татын сокем трос машинаос уг.
  
  
  «Ульчаын мотоциклэз уг ыргетӥз ке, тон кыдёкегес быгатод вылэм город понна. Татын люкетэз Oni ветлэ? «Ӧвӧл, нырысетӥзэ соосыз адӟи ih. Лэся, витё, соосты мед мар ке но луэ. Ӧжытак жутковатый, нош со уг лыкты коркаез доры ».
  
  
  Сайтэ мынам йырам но зол бугыр ӟингыльтыны звонок.
  
  
  «Рон, со звонок, кудъёссэ тон лэсьтӥськод туннэ ӵукна Хоуку - телефонъёсын пайдаяськыны тон татын-а?»
  
  
  "Бен, со озьы ик лэсьтӥз. Ма?" Ах, соос лыкто ке, валаны. «Кызьы тон малпаськод, мон гож прослушиваться?»
  
  
  «Ваньзы кышкало-а, шуом, гож прослушиваться вань, дыр, тон эн мыддорин возьматыны. Та бандаос байкерский мон уг яра. Машинаеныды тӥ-а луоз? "
  
  
  «Бен, со припарковывать ульчаын, вырйыл вылэ азьлань нуиз».
  
  
  «Валче татысь арбериос но понэм парадэ мыно».
  
  
  «Нош милемды кытчы мынод-а?»
  
  
  «Дорам луо малиба пляжный ax игралась, бордаз кутыны мед быгатозы ачимлыксэ агент кулэлыкез. Кышка вал тон отын ценымногие. Со уг шталь ватсало: «асьме калык ветлэ ке mimmo мотоциклист», мон та сярысь малпасько но-о.
  
  
  Ньылетӥ йыр
  
  
  Сьӧд куакъёс но меӵ бамалъёс ми пыр потэм вольтчиз ход ортчытэ, кытын машина Рона.
  
  
  «Лэзь монэ умой, машина нулло», - шуиз со эгей. Манёвр куд-ог кушето тазэ курыны быгатӥськоды ».
  
  
  Мон сое усьтон мыче, пассажирской палъёсы но ӝоген доры лыкто. Солэн рулез сьӧры кӧчиз, адӟиськод, мар луэ оборудование бадӟым лыдпус ёрмыса ee гитараен бер пуконаз - тротуар, котыр писпуосты льӧль, сьӧд но андан ез котырысьтыз писпуос но катушкаос грифф нейлон ватсэтъёс.
  
  
  Мотоциклист ӧз адӟы на, мыным группа, соослэсь пыдул кутэтъёссэс но огыр сюрес калтыртыны. Ми бӧрсьын кесяськыса кыл кутыны двигатель но. Со рычагез тарсгетыны передача переключение
  
  
  
  
  
  
  улӥяз, машинаяз тэтчиз но гурезьёс. Мон-тӥ завизжать S-кривая образной, вылтуссэ син куспын шупчиз, нош монэ кылӥськод, кадь, мон вырйылъёсы тубалоз бӧрсямы машинаен вуз ih.
  
  
  Ӝоглык люка вакчи вылэ тубон соку мыным удалтӥз, со понна тау кариз но солы чал-чал, быгытъёсысьтыз куд-ог машиналэн капотэз улэ луэ шуыса рона. Мотоцикллэн бер тусбуйзэ синучкон возьматыны, хлопок но, кылем соослэсь люкетъёссэс ih выхлопной газмы но ӧй вал. Машинаезлэн бер тасырайыны люкетъёслэсь син пезьдӥз, со бӧрсьы нош мукетыз, улыг прицеливать.
  
  
  Машинаез берыктытӥз но потӥське, со понна кобураысь мукет сямен вильгельмина берыктон. Предохранительёс-маос сётӥсь но сое басьтӥсь «люгер» Рона. Со шуиз: «мон уг быгатӥськы ӝегатскылы, тыныд умой мед сётоз ыбиз, ыбод-а, азьланьтыны но, таиз но малпаны муг сётӥз, со»
  
  
  Паллян но котыр укнотӥ ыбыло мычиськыса байкеръёс Рона. Мыным кельше вал адӟиськом, маин со берытскыны быгатэ ожмаськон тӥрлык. Машинамы сюрес вылын кутыса возё, со мултэс басьто вал-а, бер-а-мед, мед адӟозы-а, уз-а соос врезаться ке, мар ке воштӥськоз-нош мон ӝужыт бере двигатель куара подсказывать шуыса, мон со, эсьмаса, ih ӝега.
  
  
  Соос пӧлын мон но ӧжытак воштӥд ке, байкеръёс, подсказывать лэчыт мыным бензин зын, мар со лэсьтэ мынам баклэн пась. Тодматскон Стрелка веттаськись точка указательёс эстӥськон уровень ини, мон озьы ик тодытэк, малы мон уг ценымногие мыныны кыдёкын. Соос полын акселератор педальёсты зӥбылыны, но мон эшшо шурдыны кык кожон кожылӥм.
  
  
  Ми мотоциклэн сюрес кузя дыбырто вань на бере, паръёс пӧлын вал мон но мынам кожон дорын, закашлять двигатель ке, соку мон валай, мар алама уж. Берпуметӥ секунд ӵоже со куамын бертэм малпаны план, кызьы мон отысь улэп потӥз. Тырттэм рон «Люгер», перезарядка дыр но ӧй вал. Сюреслэн мыд-мыд палаз ӵем куакъёс мултэс луэ, мон кыдёке кошкыны медаз быгатэ. Кӧня ке секунд-озь кылем уйиськись ваньзэ лэсьто, мар мон луо, озьы нырысетӥ турттэмез одӥг гинэ, со быгатэ ассэ басьтӥз.
  
  
  Со сюрес шорын тып дугдӥз, берпалзэ пукон интыысьтыз ез юбоос доры ширтэ гитаразэ кутӥз но андан каток вылын сюрес урдсын. Котыраз со биниз ез кыӵес-куать, кык пол шортсэ пӧлэстэ, сое юнматыны понна. Подбегать доры машинаосты, катокъёсты со пияла салё бергес ортчытоз, азьпал пуконъёс вылэ но выль кужымдэ пызьырты запрыгивать унция котырын машинаеныз, сюрес вылын люкен-люкен уклон но мон понна вылтуслэн ватӥськемын пичи чаппараль ӝуты шуыса. сюреслэн мукет палаз.
  
  
  Чиньыосты уллань берыктонын ми пӧлысь одӥгез вал мотоциклъёсъя вань ке, со пуконэ но, со дыре ик соос пыр кусӥнскиз рона шуиз: «сьӧрын поттэм машинаосты но интыяськи».
  
  
  «Нош, Ник, со монэ адӟиз, куакъёс пыр кадь гинэ татын ортчоз».
  
  
  «Малпаське вал со сярысь мар малпаськомы», - шуо мон. «Нош табере ужъёс лэсьтыса улӥз, мае мон тыныд верало».
  
  
  Поч валэктон Рона, гитаразэ кутыса, золто солэсь, со но катушкаос ез. Усьтӥ солэсь ӧсъёссэ, укно рамаосыз но, укно вылын закатывать езэн биньыса, ачимлыксэ интыяз мед кутозы. Собере соос, ӧсэз йыг ворсаз. Усьтэм взреветь мотоциклэн сюрес кузя мынэ, со вӧзын рона усиз ке, сюрес вамен ез золтӥсь котырез андан фут ньыль вылӥ гитараен кельто.
  
  
  Лидер года номер огдыре кык арес мотоциклетной ез борды шуккиськиз. Озьы адӟиське, пе, соос ог-огзылы шонтӥз маке, йыр кык вакчи но вуоно омырын кынмисько, нош байк мозмытӥз-со улсын. Но укылтэмесь, йырам изьы шуккиське сярысь асфальт сюрес кузя тэтчаса, футболэн шудон тупъёс кадь шимес. Мотоцикл, ваньмыз соос буш киын возё на безголовый руль, кӧня вуз взметываться ярд вырйылысен выллань, азьло кезьыт шонско, одӥг, шуккиськод мукетъёссэ понна, мугорез но механизмъёсты ih кык бугор сямен келязы.
  
  
  Вот мукет байкеръёс веттаське, асфальт вылтӥ гылыт волегӟиз. Люказ результатъёс кылдо, бугор кокырес ез но машина куашка. Рон понна солэсь кизэ кырмиз но, мон ширтӥсько. Мон понна куакъёс кыллё кымин, бере кылыны луэ вал, кызьы ас вакытаз ӝутӥз палэнын быремъёсты но бандаез котыр байк мотоциклист.
  
  
  Куалектӥз мугорыз урод сямъёс рона. «Тон кызьы малпаськод, соослэн луыны хема, Ник?»
  
  
  «Адямилэн, соос герӟамын луыны кулэ, но со пазьгем мумура кышкытлык Нью-Йорк. Дыр, тӥ доры телефон кемалась кылзыны. Та ӵукна, куке жингыртӥсько тыныд, Хок, тодо-а соос, мар тон, мар ке дэмӟиз. Сое витё, кин AX ыстӥзы, нош собере милемлы планировать каро мозмытӥзы.
  
  
  «Э-э, нош вань-а ӧвӧл-а та ярмарка. Приказ кин сётӥз? »
  
  
  Лидер года «Удмуртской Жизов вылэм, али боевой горд армие сямен, душес. Тыдӟыны, мар луэ котырам пиосмуртъёс одӥг сое федор Городина. Ӧвӧл сыӵе визьмо, Жиз кадь, но сокем ик кышкыт. -- Оскиськы ке но, малпасько, Ворнов Нокс луэ.
  
  
  «Малы тазьы вань, мар тон лэсьтыны кулэ, со бадӟым люкетсэ сёто, пуштытъязы но таосын герӟаськем ih штатын уг шедьтӥськы».
  
  
  "Та вань. Но, вуриськись басьто, доразы тямыс нунал мон быдэсъя.
  
  
  Магазинысь ми доры вуиллям сюрес вылэ шуккиз но, собере ялкарод мыныны кышкай фасадзэ вагонка, соин кышномурт кивалтэ яблочноымь бамез, кудаз всеобщий анай выриз кадь адӟисько. Сое басьтыны Рона
  
  
  
  
  
  
  телефон басьтӥз но кырым сур берыктон понна.
  
  
  Нырысь жингыртӥ солы, ымныраз огазеясь комитет тодэтъёс разведывательный Лос-Анджелес. Машинамы сюрес вылын эмуос но со сярысь вераны куакъёс рона сярысь пунэм люказ. Со жингыртылӥз, таксиез ӧтиды-а шуыса, мон но возьмасько рона интыяськылӥз
  
  
  Витетӥ йырыз
  
  
  Малиб. Кинозвезда понна площадка, шутэтскон нуналъёсы но узыр малпанъёс аварийный юртъёсын микрорайонлы понна №12 AX. Сое ужатон понна нимысьтыз куд-ог агентъёс дорын югдур мукет адӟыны луэ ax быдэс шаерез котыръя. Соос шӧдо, лэся, малы мон рона.
  
  
  Нош со одӥг усьтонэз но, кудӥз ваньзэ ax агент луыса, солэн ӧсъёсыз котьку усьтэмын бере. Со но кварталлы всевозможный юртаз интыяське. Соин-а, мар Малиба-ын, терминъёсты тырмыт описываться «Quarters Emergency». Туала юрт котырысь сюресъёс бадӟым сюрес доры но дурбасьтӥз вал забор вудур подъездной семифутовый тихоокеанский горд писпу пияла. Мебель но улӥын луоз-вӧл бадӟым гостиная вӧлдэтъёс ӝужытэсь, каминъёс пуктылыса котыр ошетъёсын. Десятифутовый барный стойкаез, кухня котыр пичи писпуос сьӧд кыккылолыко гостиная быдтэ. Котыр площадка лэсьтӥзы дурем тубат вылын нуо винты трехсторонний утюг, кӧлан интыос пуктэмын.
  
  
  Римской ванная комната ванная шӧдӥське затонуть Рона. «Ӵапак со кунокуаын ваннаын но басьтоно», - шуиз со. - Кызьы тон малпаськод, мар татын луиз ке, мон ӧй быгатысал ватскемын собере мар?
  
  
  «Ортчиз - а, кӧлан инты учкод», - шуи мон. «Кымтэ та умой инты тырмоз».
  
  
  Шкафмылэн ӝажыосаз бугыръяськы но со вылӥе ӝутскиз но, кема эскере, со баре. Халат ӝоген нош ик ӵем велюровый со канжаськоз, киосыз пыр перекидывать, нош со кизэ банкаосы тыро бутылка но луэ.
  
  
  «Пегӟон учыръёс вылын улон ваньзэ ас обустраивать AX наверняка, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  «Wouldnt шикарный сыӵе ӧвӧл со, - шуиз со эгей. «Пар вал мон, кытын мон луэмез понна интыяз инбукоысь комакъёсын нюръяськыны».
  
  
  Мон тубат вылын кема учкыса рон выжыысь. «Та молодёжных веб-ужпумъёсты, кудъёсыз асьме дорын татын ӧй вал».
  
  
  «Эсьма, одӥг», - соглаш луи мон. "Ма тон юыны яра-а? Ӟеч-а бур-а, паръяськыны дась луэмзэс милесьтым, куке тон потӥз.
  
  
  «Малы меда мон луо тыныд дорам», - шуиз со, ванная пыриз.
  
  
  Бар дорын, кырласянь но пияла борддор пала берыктӥз секцие шаллё луиз ванна. Сергей ванная гожтэмын луысал ке, пияла полупрозрачный вал ини, вань но, пушказ мар луоз, умой адӟыны луиз, эсьма, выл, тус, вань соос понна, кинъёс бар котыр чакла. Луыны мон уг быгаты осконо-а, ӧвӧл яке та сярысь рона вуайеристский эффект " тодӥськод-а, сое эскерыны но шека грация ee движениын, пе, мед луоз.
  
  
  Ӝажыос вылын солы бутылка кыскисьёс но банкъёсын, собере блузка басьтыны. Солэн тӧдьы но горд буёло бирдыос котыр кӧльыен пияла пыр солэн мугорыз висъяны гадь трос вошъяно луиз. Со пыр потыса, веськрес сьӧд гожмо штан кукъёсыд кузь но, ассэ ачиз трусик лыз сервис бикини лэзе. Одӥгез соос пыд ву эскерыны, ваннаын синучкон шоры учки но будэмын трос пол аслым берпум васькиз.
  
  
  Со, бар кыдёкысь пумаз телефон доры лыктыса, мед жингыртоз Хоуку. Соку со личной перезванивать-тӥ номер. Шол, луонлыкъёс луизы ке, телефонъёс мар Малиба прослушиваться, но, ӝоглыксэ движение лыдэ басьтыса, со сярысь сюлмаськылӥз сое дугдытыны уг быгаты.
  
  
  Кезьыт вуиз азьло со вераны, мар луоз тонэн тодмо пӧлысь Рона, вераськон Хоук усе.
  
  
  «Ма гинэ мон туж шукырес-бугырес jic представительёсмы вылэ герӟетъёсты вал, шуом сое, тырмоз тыныд мар уж кельтод эмуос ю нӧдэтӥ, полиция но интыысь утилизировать соослы валэктыны кулэ».
  
  
  Озьы ик со лыдъяськыны кутскиз
  
  
  «Ник, со вала, - азьланьтэ Душес, - куд-ог югдытонъя уж бере кыле-а мар-а мон одно ветлоно. Укыр трос ӧй вал на, шуи ке, тыныд... кулэ ни азьпалан лэсьтоно выбрасывание ӝикыт тусъёсынызы, прострелить соос долларен тыро? »
  
  
  «Милемыз ӝикыт луыны тыршо, - ӵектӥз мыным, - югдурез лэзизы ке».
  
  
  "Умой-а. Нош табере вералэ мыным, мар-а луоз? фольштедт мисс дорын-дуно мон понна ке?
  
  
  Зӥбыт солэсь пальпотонзэ адӟыса, ваннаын но султӥз кадь ӵушконъёс рон понна гольык кизэ мычиз. «Бен, - шуисько мон, - мон малпасько, мед луоз шуыса».
  
  
  Вить ар талэсь азьло со сярысь вераны варнов хоуку нокс рона расследование, нациосын ачимлыксэ но схемая шантажен, мукетъёс понна кышкытлык одӥг город соосты пуштытъяны. Уката тунсыкъяськытӥз хок, идея сярысь верано ке, со эмуос пластиковые варнов ядерной пуштӥсь арбериос лэсьтыны.
  
  
  Со шуэ: «туж умой герӟаськыны, та улосын со выль разработкаосты. Та телефонэз мон эскерытэк ӧз потэ, но кунокуа нош со, тонэ берен потэмез медаз ӵукна Вашингтон ».
  
  
  "Шонер-а. Отын со луоз ӵуказе ».
  
  
  Рон поты ни, котыр-а ваннаез, ас ӵушконэн ӵушылэ. Вольыт но макесъёсызлэн пуш палъёсыныз солэн выллань выретыса лук-лак уллань дартлык мамык кышет. Хоуку со ответ сётэм бере, мынам куараез луыны кулэ, сое пичи-лэсь разочарование пиштэ, сокем ӝоген йылпумъяськозы пияшен тодматски. Откашливаться неодобрительный хоук аслаз манерез. - Асьмеос тӥледын ӵош мисс фольштедт басьтыны быгатозы. Тон понна мон кык проект ужаны луоз ».
  
  
  «Мон отын вал», - шуиз со бадӟым энтузиазмен.
  
  
  Чильымлэн но ошемын со дасяз кык кузя мартини
  
  
  
  
  
  алкоголь юон бар холодильник улэ. Котькудаз пинь-тӥ стакан ке кушты, со лимон, рон ванная котыре потӥз. Халатме вылам велюровый со вакчигес луиз, яраё луэ кускерттон. Со тырмыт вал шуыса, кисыриос сузьке, кытын кусы сӥтянъёссэс итӥськизы.
  
  
  «Кышкано-а, та понна халатэн ныл вылӥ уг», - шуиз со.
  
  
  «Мон озьы шуыны уг быгатӥськы», - шуиз со эгей. Пыд Рона, солэн вылтусызъя-а, кыӵе луоз со али, ӧжытак гинэ урод уг адӟиськы. Со та котырес адӟиськись интые, вольыт но податливый. Эй мартини со-мын оскытскыны.
  
  
  «Тау», - шуиз со. "Вашингтон тӥледлы жингыртӥ?"
  
  
  "Мед луоз. Хоук туртто, ӵуказе асьмеос отчы лобӟиз. Шуисько, уждэс ми дорын мар понна соос вал кыкназы. Тӥляд ваньмыз радъяськоз?
  
  
  "Малы ӧвӧл-а? Та умой луыны кулэ, татын но калтыртэмысь мотоциклист вуриськись тодо-а мар-а, мон кин шоры ыбылэ на.
  
  
  Ньылон котыръёсыз юон рона аслыз кариз, собере зуркак стойкаоссэ но туж стакан пуктыны кутскон, со кадь кезьыт омыр быръён утчан ырак пельтӥз.
  
  
  Со доры, со лэсьтэм вамышты. «Рон, ма луиз?»
  
  
  Со мур лулӟиз. - Малпасько, та нокызьы но бере кыльыны уг ке туннэ вань реакция бугыръяськыны. Потэ, меӵ-меӵ уг люка такоая но со, кызьы малпаськоды ».
  
  
  Ee сое ӟыгыртӥз но пыриське. Ee мугорыз веськрес адӟиське быгатӥсь но со сыӵе дӥськут, шуныт гибкость мон сылмем, мар паймымон луэ. Гадь Ee, гадь борды ӝиптӥськиз, милемыз, соин ӵош небыт шоканы вырисько.
  
  
  «Мон сокем шурдыт чертовски, Ник, - шуиз со, - тон понна, ми понна но, ваньмыз тупа. Кызьы со быдэсъяське? »
  
  
  «Уродзэ», - шуи мон. «Нош мон понна ӧвӧл. Нош табере лябӟи бугыръяськиз но лэзь монэ ».
  
  
  Пыр со тыбыр велюровый суйбыгытэз дыатэ вольыт халатэн кышномурт.
  
  
  Соос йырзэс мыкыртыса, син азям котькуд ар мон понна. «Оскиськом, тӥляд правоосты, Ник, - шуиз со.
  
  
  Солэн, ымдуръёссэ чупам мыкырскыса ee. Едӥнь котырысьтыз нах ванна, майтал, йырси вылад сяська ческыт зын капчи. Ымдураз сайкыт но нах податливый луы, нош шӧмыз тодэ мята.
  
  
  Халат пумен гылӟыса усиз но вылӥ ёзэз-ки, собере соосты гадь юскиське шуныт вырйылэ ӝутскеменыз. Мылкыд капчи кесяськыны, мон солэсь палэнски. Тырмыт дыр, лябъёсыз но, мед берен халатэн надвигать е пельпум вылын, выж вылэ усьыны лэзёно эмуос.
  
  
  Каллен, асьтэос юри со ортчиз гольык киын мон, гадь бордазы ӝиптӥськыса куспын, собере нош ик ӝутске бирды лэзе ке, со ас киыныз келяз но, кӧтыз мугорызлэсь ӵошкыт ачимлыксэ, трос небыт, кезьыт замша, ку.
  
  
  Син очаровывать ee луиз ке, со мыкыртӥз йырзэ, мед, арлы быдэ мон доры шуныт ачиз ас лэсьтэм центр соос чиньыен миндэр буртчин кадь, но со сютэм синъёсме ӝутытэк, мон пумиськи шуыса.
  
  
  Ке, солэсь дӥськутсэ басьтӥз но дыртыса кошкиз, мон но со понна эшелы дышетэмез куанэмын, ноку но уг палэнско, со копак гольык ке луоз гинэ но. Собере сое киын гинэ усьтӥ, мон понна ӟечкылаз.
  
  
  Сое кӧлан сэреге выж вылэ учкы, нош со йырзэ шона - кызьы верало, мар кулэ со укыр ӝог лэсьтоно луэ, уж мед луоз солы, - интыос татын шуыса, дыр вуиз. Мон вылын лыз нуйтӥське зӧк шобрет, соин солы но мугорзэ маялляса. Шыпыт луыны солы нырысьсэ ӝуштыса, лулӟылыса тӧл кадь, нош куара перерасти лихорадочный-ын куронъёссэс ӝог, дыраз но со мон шоры погыльске затащить.
  
  
  Со ке, нах пыртэмын, со ачиз югыт кокырес мугорыз веськрес, пумитаны, мон понна. Собере вал позыръяськемъя, читыр-чутыр курадӟыса ee мылкыд ритм, кульминациез ӵош гребневой тулкымъёс вылын будо, соос понна туж кузь, буш ярдуръёс доры васькон стремительный ческыт восьмем.
  
  
  Куатетӥез Йырыз
  
  
  Ӵукна завтрак но кар рон ужъёссэс дасязы вуоно мынэ. Кык уйлы ми дораз сиськыны туж ӧтиз зарядка, энтузиазм edu мон но сюри. Сое лыдэ басьтыны, ачиз кадь чашка кофе сӥяса улэмын, вань кылем кутскон шундэктоз. Озьы та нуналъёсы луоз ужасьёсты, солэн котыраз но, азьло со тодмо рона ӝыт сярысь, мар-а, шутэтскон инты, сиськон собере мон бер ӝытозь басьтыны быгатозы.
  
  
  Та инты солэсь лулзэ басьтыны но кезьыт ваннаын султӥз.
  
  
  Милемлы быдэс кошкиз Лос-Анджелес. Рейсын девятичасовой интернационаллэн, Хок вылын нош пумитам но мон эшшо одӥг даллес шофёр эффективной лимузин ax чал-чал.
  
  
  Ми пыр ортче нерге, таӵе кресло вылын ваче пумит кышказ но ӝог хок дэвид шудонъёс. Адямиос мон доры берытсконо валтӥсь ужпумез син учкон сямен но ax пробежаться невысказанный-ысь фольстедт рона. Соиз, пельпумзэ но со пальышаса кырме сокем янгыштэм луысал, макем быгатэ.
  
  
  Ужъёсын но ньылонзэ тазатыны хоук чутрак доры выжиз. «Со вакытэ, куке мыным жингырто тон толон, Ник, моряк ассэ возе, дораз Gaviota круизный Хуан Эскобары карибский лайнерез ним. Ачимлык ӝегатэмын Форт-Лодердейл, со вӧзад ке, таможняын прохождение чакласькыса выроно. Вӧзын мыным номыр ӧз шараяськы контрабандаен nen луоз, чемоданад мон ачимлыксэ, нош асьмелэн адямимы луэм бере, та нуналъёсы кык пол ӝутскыны ӧтись вань, флорида офисэз ас кужымен жингыртэ. Эскобар допрос нуисько понна ми доры, мынам номыр но уг вамышто. Собере, куке тон сярысь ивортодэт сётыны но ядерной фольстедт варнов нокс мисс ачимлык-взрывчатка пластический, чемодан-поч учкиз ачиз вайылӥз соосты. Ма веранэз, милям лабораториямы возьмало-а, мар та материал вайяськизы.
  
  
  
  
  
  
  Ворсэт вылаз шараяло детонатор микроэлектронный мон, оло со юрттоз кыдёкысь активироваться-ысь радиосигнал. Ваньзэ, ма тунсыко, йыркобыез вылын вал пичи выгравировать ручка - крохотный кулон мугъёссэс.
  
  
  «Тон тодӥськод, мар ке вань на, морякъёс, малы?» Юаз со.
  
  
  "Ӧжыт. Тае лэзиллям но, со тонэ ачиз шуиз математика.
  
  
  Кнопкаез зӥб но, хок домофонэд ачиз шуиз: «эскобара ыстоно». Правительственной минутлы бергес чиновниклэн пеймыт кузэн-кузэн пыриз, нош адями со куспын курег угрум сылэ. Правительственной чиновник кошкытэмын, выросъёсыз но пукон вылэ Хоук Эскобара пуктыны.
  
  
  Со, султӥз но азе пиосмурт лыктӥз. «Историлэн ас кыл сётӥзы», - шуи мон.
  
  
  Поерзать эскобары кекоръяськыны. «Кызьы шуиз ӵапак та мынам ни».
  
  
  «Та эшшо одӥг пол шуисько», - шуи мон. "Мыным."
  
  
  Мон сотэк но лэйканы кутскиз, ымнырыд шоры учко, - шуэ. «Здоровяк, мон сое вить сю доллар сётизы но чемоданъёсмы. Кык арня вис вылазы басьто, шуиз со. Собере, корабльын со сутэм бере, со мыным сётэ эшшо вить. Ваньзэ, мар мон лэсьтӥсько, чемоданаз понэм кельтӥз та отын но кливленд ачимлыксэ шкафчикъёс. Ваньзэ сое, мае мон тодӥ. Со кылъёслы."
  
  
  «Бадӟым адямиос " кин со?» Юаз со.
  
  
  «Ми солэсь нимзэ ӧз тоды. Куддыраз со одӥг борт портам пыра, куддыръя мукет. Ваньзэ, мар мон тодӥсько вал, со выль кузёез, со приказ ке но сётӥз, вань-а кылзӥське ».
  
  
  «Выль кузёйыръёс-а, тӥляд шуыса?»
  
  
  «Мед луоз. Вить-куать толэзь сое гавиот берлань басьтӥз. Вуж люкетэзлэн oni бадӟым команда поттылӥськом, куд-огзэ аслыз кельтэ котыр. Соослэсь кин вылэ ужаны кулэ. Валамон, та уж. Выль пиналъёсты, соослэсь команда басьтэ, нош лымшор америкалэн котыр уг, мон ваньзэс кадь. Мон но со борды кыдёке смешное вераськыны ».
  
  
  «Мон бадӟым адями сярысь но трос вераны».
  
  
  «Босс-а со, ваньзэ тае, мон тодӥсько, мар-а. Лапег но зӧк куараеныз адӟиськыкумы вера со. Пельпумаз бадӟым, ош кадь ».
  
  
  Соос шоры учкыса Хоука.
  
  
  «Та Городина описание Федор лыктэ», - шуиз со.
  
  
  Эскобара со шуиз: «кинлы ке косоно на?»
  
  
  «Кык пол одӥг мурт сое адӟыса гинэ. Урод-а, зловещий, пурысьтам йырси. Со одӥг гинэ, куке со кинлы ке адӟы, здоровяк приказ сётӥз.
  
  
  Выльысь берытскизы со доры Хоуку. «Жиз?»
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  Каллен кисыяз киоссэ донгыса, со доры лыктӥллям кыдёкысьёс но, ӝушто. Собере, со но моряк азе вуыса ик султӥз. Со эмуос синъёсаз учкыса, соосты учкыны дыры ӧз нуэ.
  
  
  «Хуан, - шуиз со эмуос, тӥ, дыр, кыло, но уг кышкало-а, мар-мар кулэ вазиськонам шонер герӟаськем йыружъёс штат тон уродэн берытске. Но татын чылкак мукет ситуация, Хуан. Чидан вылаз улыны дыр ӧвӧл. Тон мон ке но пӧясько, со сярысь сюлмаськыса ӝегатскыса ке но, улэп ке, тон сеньоритазы пайдатэм луэмез понна. Тон валалод монэ, Хуан?
  
  
  "Бен, сеньора!" - сое вандыса. Мон подсказывать кӧто синъёссы-а, мар соос тодо, мар мон уг шуды. «Мынэсьтым нимме шонер верано сое анаелы! Эшшо куать адями вал, со чемоданэз но со юрттэ. Oni Kuda ih басьто-а, уг кылы сое. Мон Кливленд уж вал. Ваньзэ тае, мон тодӥды, сеньора, мон оскисько.
  
  
  Лэсьтэмын со. Со, хоуку шонтӥз, со но Эскобар.
  
  
  «Мон понӥ, но тӥ эскериськоды-а выль пыж возисьёс та», - шуи мон, нош ик бере кылёд ми ӵошен одӥг.
  
  
  "Мед луоз. Гавиот - со вуоно дышетскем та венесуэльский орфографической. Азьвыл кузёоссылы тыро луэ наличный бадӟым суммаен адямиос, кудъёсыз верало, ма возьматэмын Cruises Halcyon компания. Соос, мазэ веранэз, фальшивка.
  
  
  Рон Кутскиз. «Корабль но ӧй быгаты тӥледыз киултыса команда-а юалляське? Тодӥськод-а, кытысь бомбаос басьтӥськиды-а? »
  
  
  «Мон но быгатысал», - Хоук усьтӥськиз. «Ми но юн оскиськом вал, уг быгаты шуыса, Городина дурын улӥсько, соин, лэся, ӧжыт умме вуиз Жиз. Мон тодӥсько ке но, кытын ке бомба лэсьтозы, кытын спусковой интыян шуялэ, медаз вазь вуись корабль ih талан сярысь кылыса, мар-а мон. Нош собере соосты бомбаосын пуштытъяло быгаты, кыӵе город инъямын инмар тодоз ини. Ӧвӧл, та упражнениос возиськылэ луыны кулэ, ма со куара отеле, татын ник тӥледлы но мед луоз.
  
  
  «Мыным тунсыко луэ, куке тон та дырозь лыктэ», - шуи мон. «Чик ӝож, Рон, нош мон одӥг дыши ужаны».
  
  
  «Та радаз уг», - шуо Хоук. «Нырысетӥ вамышъёсмы " мон - мерттӥ кин ке но лайнерез круизный дураз. Нош укыр трос саклык огназ кыскисьтэм пиосмуртэн ».
  
  
  "Малы?" Юаз со.
  
  
  «Озьы луоз-а, мар - « Гавиот »специализироваться вылэ...» - выльысь кулэ каре татын пересьёс ньылонзэ тазатыны, - « егит кузпалъёс понна круизэ...».
  
  
  Рон Фольстедт пальпотыны кутске, ӝоггес сайкиськиз нош, та выль сямен учконэз одӥг ке, лякыттэм хоук англия нах вылэ куштӥз.
  
  
  Со шуиз: «монэн ӵош комиссилэн атомной кужымез верасько бере, чрезвычайной ситуация понна та дырлы дасямын луозы мисс фольстедт ax вылын. Мон уг малпаськы, мар со шуд, тӥ молодожены роль курысалды ке, тон аслэсьтыд таланттэ труппаез паськыт но зол ортчиз.
  
  
  «Малпа, ми вормом», - шуи мон шугекъяськисьтэм туссэ.
  
  
  «Со вӧзады дыръя быдэстоно служебной обязанность», - Рон ватсаса, мон синме кыньыса ке, Хоук уг учко.
  
  
  «Тодӥ мон, мар тонэ ужан ышанӥсько быгатэ, - шуиз хоук кӧс. «Тӥ доры ӵуказе антигуа круизэ итӥськизы. Карибский порт вал кӧня ке дэремъёсыз gaviota судноос пыра, тубе выллань панамский канал пыр но мексика дугдылонни кожатэк шундыпуксён вудур Лос-Анджелес. Нош тон соос доры ӧз шарая ке но, со уг disconnect оперативной база дыр, Панама пыж вуиз ке, соку
  
  
  
  
  
  
  укыр бер луоз. Бомбаосын пуштытъяло тямыс нунал ортчыса, малы ке шуоно планироваться Нью-Йорк ».
  
  
  «Толэзе чечы вакчи», - со прокомментировать.
  
  
  Хоук азинтоно, солы номыр но ӧз вера кадь. Россиысь населенный пункт экскурсионной - мараны, кытын чемодан тыр-вылэ бомбаос пыж, ошмес доры но вуиз. Тон но отчы шедьыны кулэ удмуртской жизов, ӝоген ваньмыз, Нокс Варнов. Соку тон сямен астэ ачид. Со понна вань луонозэ вал, тон-а та поддержать карыны, но уг операция крупномасштабный лыдтодос ».
  
  
  Центре ваським но одӥг кабинетын документъёс пыр мон пересь рейсэ потӥз управление рона. Отын ми вань документъёс но туспуктэмъёс сётэмын, соосъя асме каньылгес мед сётоз асьмелы понна николас хантер миссис но мистерзэ.
  
  
  Кошкиз бере, мон-лэн штаб-квартираез AX, Рона шудыса , быдэс дунне понна ужаны, вуоно кен кадь.
  
  
  «Тӥ уд малпаське-а, - востэмак шуэ со, - ма, мон бере« брак »официально ӵуказеозь ум кутске, мон туннэ кык пӧртэм комнатаосын кыльыны кулэ?»
  
  
  «Ӟеч малпанъёс», - шуисько мон, такси кутӥсько. «Туннэ мон бер потыны кулэ ини, мед сайкалозы но уг поты-а тон мыным, тон пыртӥд ке».
  
  
  "Мед но, оло?" - секыт-юаз со ултӥян. "Кызьы солэн нимыз?"
  
  
  «Сётэ, дуно, тон ӧд жаля ке, мон куанӥ казакпи кылем уй».
  
  
  Сборын милемды таӵе шудон, сокем кыдёке мон но палэнэ Рона, макем пукон лэзе. Ки вылам тырем но сюлмы выжы, сое пуктӥзы, нырса, укнояд.
  
  
  Эй полдюжины кварталзэ куатаськись сое лэзьыны, собере кожимы. «Тон капчи ке луысал, солы луыса ӝытъёсы туннэ штаб-квартираез луиз ax син но уродгес лэсьтӥськоды».
  
  
  Чагыр синъёсыныз со шоры учкыса мынам аслам но нордический берытскиз. "Зэм делле?" - куараезъя со юа пичи ныл.
  
  
  «Шонер», - шуи мон. «Милемлы пумит но эн сура-пожа развлечение бизнес, куке одӥгез мукетсэ уг люкеты. Туннэ вань ужъёс но луыны кулэ. Оборудов потӥз со вераз ваньзэ, мар сярысь мон жизов удмуртской вал, но Городина Нокс Варнов Федора ».
  
  
  Мон киоссы вылэ понэ но киосыныз мычо быдэ каньылля выжы Рона. «Мон туж жаль, Ник. Кунокуа ребячливый сое уг адӟиськы.
  
  
  Со, эй мыняло. "Мед луоз-мукет сюресъёс ӧвӧл".
  
  
  Собере мон вӧзын, со гылӟе но, со мыкырскиз, сое чупа, вордэмед понна.
  
  
  Йыр сизьыметӥ
  
  
  Вуоно ӵукнаяз кык часозь вуон понна «Гавиот» самолётэныз асьме зафрахтовывать антигуа потӥз. Eyl-Джонс, шоркарын пичи шормуӵ, азьвыл сямен ик центральной городын туж британский люкетэз. Нош кызьы тон шедьтод-а кварталзэ вордскемын гинэ, костюмъёсын адӟи но кылӥ, тон кыл калипсоез красочный небыт шудон кутске, со адямиосты нуллэм понна ӧвӧл, со впечатление туристъёс вылэ потэ, нош малы ке шуоно, сяськалы соос кельшо.
  
  
  - Тӥ билет вузаны уг дырты ас вылазы турагент гавиот s queen'круизэ кунян ваён.
  
  
  «Тон нырысетӥ люкетэз рейсэ лэзьыны ини, - шуиз со, - милям ваньмыз огкадь дун тырыса басьто но, тӥледын ӵош луоз».
  
  
  «Мае тон малпаны, мынам сюресэ?» - созэ юаз, детальёсты быдэстонэз геометрилы прецизионный бере кадь.
  
  
  Рон чувственно кылын ымдуръёстӥ ортчоно. Соос, оскисько, усьтыны быгатом шуыса, милемлы ваньмыз, мар кылем-лэсь рейс.
  
  
  Со агент туристической кынь. «Тон адӟид-а, кызьы со вал».
  
  
  Куд-огез со понна билет но мистер хантер кузэн неохота миссис выписать каризы. Со кӧня коньдон басьто мон ӵош покчи неохота.
  
  
  Мон котырысь рона ӧжытак юмшаны, киын-тӥ учке витрина вылын возиськоно, шудоно молодожены-учыре ке, кин ке мон оглядывать. Делле зэм, та сложной чик уг луы.
  
  
  Куд-ог дыръя мон доры васькиз, док ортчоз шуыса, котькуд ар пыриське кадь «Гавиот». Соосты вольыт но тӧдьыез, шаплыез вужерез тусбуям, оло, фут кузьдалаез вить сю гинэ. Со доры муръёсысь причал выре бере, пассажиръёсты татын чечы толэзе шӧдскымон ӟечгес.
  
  
  Отын но татын кык изолировать, поручень пальпотон пыр учконо, корабль но, лэся, покчи пассажиръёслэн лыдзы трослы уя, ачимлыксэ гудӟи шуыса. Тодмо, асьсэлэн азинтӥськемзы туж кужмо юонъёсты уг выль кузёез луоз шуыса, валамон вал, мукет предприятиос лыдэ басьтыса, со дорын луэ.
  
  
  Со кӧня ке люкетъёслы пассажир но экипажысь чакласа, пыжен кошкиськем, периодической минимальный но тыриськон вылын, но номыр ӧз адӟиськы, нош кылъёсыз тодмо эскобар подозрительной хуан лиц., ӝоген бадӟым люкетэз команда славян адӟиське, латинской вылын кезьыт.
  
  
  Но таӵе шудонын асьсэды шедьтыны казначея рона. Сотэк мон астэ быдэсак возьматыны каютаысь энтузиазм, палуба вылын одӥг комнатаын педпал Променад улӥзы. Ӧжытак кадьялан вал со: пукон, диван, пичи пукон, кровать но кык коммод односпальный. Кузпалыз понна йӧспӧртэм адӟиське понна берпуметӥ круизэ, Рона ӝоген милям но шараяны, соин ӵош капчи ролик вылэ мынэ шуыса. Комод вылын сётӥзы дун-сьӧлыктэм люминесцентный синучкон лампаосын ини кезьытъёслы. Иллюминаторын штораос лэзи, соос но шуныт шунды карибский брылев пазьланы.
  
  
  Мон но вӧзаз султыса лыкто Рона. Со шуиз,
  
  
  «Ну, табере мар лэсьтоно тон отель, муженек дуно?»
  
  
  «Кулэ-а ӧвӧл-мон тыныд верало, мар мыным лэсьтэм потэ. Озьы мон нырысь-валысь кузя пыжен прогулка лэсьтэ. Тодад вай-вай-а лэсьтэмын?
  
  
  «Э, умой, - шуиз со. «Чечызы ӧз ке но, улӟозы толэзе та туж ӝог, со быгатэ мыныны анай доры бертӥ».
  
  
  Со чебер но, сое шуккыны ee задница донгаса котырес
  
  
  
  
  
  
  палубаын. Ми кык час палубаын лёгаськыса, бар учкыса, спортзал, сиськонни, театр, магазин но карточный сувенирный комната. Мукетыз кӧшкемыт вал пассажир тырмымтэен. Кык толэзь чечы, соин ӵош ми пумиськылӥм, укыр нуись огзэ поттэ, мукетсэ, мед шӧдоз, со уяны кин ке яке ӧвӧл на. Экипаж немногочисленный ёзчиез, мон сое пумитаны, ачиз басьтэ но туж задачаос луиз, лэся, мон ачим адскисько.
  
  
  Кылем смотровой нуналозь пукисько мон залын, куз емышо потягивать юон ром, сое лушкем чакласа улэ, кин борт выламы, багаж ih но дунъяны.
  
  
  Борт вуэм вылэ акшан нокин ӧз пыра, Федор отдаленно Жизов Удмуртской Городина яке укша, кияз чемоданзэ вуиз пассажир но экипажысь членэн яке йӧспӧртэм нокыӵе ӧз берытске. Мынам кӧт пушсэ ческыт юон жомбыллясько со дыре ромовый кельше.
  
  
  Атлантической океанысь нависать пумит ке пеймыт, «Гавиот» гудок сётытэк пар понна, калгись пассажиръёслы дуре ӧтиз, но мон доры отплытие дасясько. Серенада кырӟаны ми интыысь андан оркестрын барабанэн, куке корабльлэн причал дорысь кошкиз.
  
  
  Ӝытазе столовое мыным арес аналмиз, но собере мон вуылӥ каютаысь палубаез ортчиз. Рон, ӧс сьӧры пырыса шуыса, котькуд ар ми вылын, сое ӟыгыртӥз но чупаз ee. Ваньмыз кутскиз огшоры сиськон чупан собере-эшедлэн. Нош собере соин, шӧд, кызьы со кыл йылаз кыньыртӥз, ымдурыным мон йӧтылӥ востэмак арес, но мынам шӧдонэ кылдӥз шуыса, «чечы толэзе» шарада ӧй вал. Ми дорын ни вал, кезьыт шӧдон, куке мон брюки но, мусо кикы, со улӥе резинка проскальзывать леленчи улэ назьыльске, витьыса учкоз, аймес акробатика сӥзем уй ӵоже.
  
  
  Берлань чигна солэн но, ӵош мыно-ветло дартлык, присущий вань кышномуртъёс, нош куд-огез гинэ кутыны эффективно, дӥськут бордысьтыды басьтэ". Та ужзэ со каллен - люкиськон азьысь берпуметӥ макесозям бирды нырысетӥ блузка, выж вылысь гылӟыса трусиксэ, гольык пыжем, ку бархатистый. Кардон кык тӧдьы гожъёсын контур бикини сюбег полоска, соосты инмар кабыл карыса кутӥз ке дырлы нуллыны шунды ваннаын. Буй-буй тӧдьы гожъёсын рамкаяз-треугольник небыт, югыт луэ, со солэн йыр вылаз гинэ сьӧд кысъем.
  
  
  Занятиын ассэ дорын, мон ыштӥ яратонме дыр уг луы дунъяны луонтэм малиба ронас шанс реальной мугорлэн коркаез. Борзая восьтэт, соин, лэся, дӥськут киулаз, пӧяло. Соос вылын мон нокытын но мултэссэ уг луы грамм ке но, нош но лэчыт сэрегъёссы но ӧй вал.
  
  
  Позировать со мон азе, мон куанӥ абдратон. "Тӥ уд малпаське-а, мар уродзэ мон укыр?" - шуо, со, ми, пичиос, со ымныр шоры уг лу веран.
  
  
  Сое критически учкыса но, ангессэ маялтӥз утчаны: «Я, али, куке тон та сярысь вераллязы...»
  
  
  Каньылля со мон чиньыоссэ ымдураз йӧттӥз. «Мон верамез валаны. Рыбалка понна комплимент дыр кушто мон ".
  
  
  Но со понна кус дораз притягивать ee ӟыгыртысал, чупасал выремъя со небыт улон.
  
  
  Рона мон доры ӝиптӥськыса, бызгето удовольствие куара сётэмъя, соос асьсэлы дыр ee котырысь улон каллен кылъёсты эскерисько бере, ялан юскиськы.
  
  
  Соос сое кошкыны лэзь, со, мон вылэ но усьыло, дико, ым пушкысьтыз пото. Киыз со вылэ ӝутӥз но со кровать доры нуиз. Небыт шобрет вылэ понэ отчы лэзиз со милемлы.
  
  
  Чакламын кутӥсько улӥ ымдурдэ, пинь, син Рона но сук ке, кызьы сое пыр дӥськут вольтчиз.
  
  
  Зэм-а та, вӧт-вӧт темая молодожены мар ӧй вал, со улэ. Шекланытэк мыным Но, маиз ке любалэн законной молодожены кузэн-ёзвиын ке но сюан луы ни, уйин асьме дорын кезьытъёслэсь. Азьвыл ми ум пумаз кезьыт, пурысь инвис югдӥсь ӟардон нырысетӥ сие шундыӝужан.
  
  
  8
  
  
  Со вие кадь «Гавиот» мартиника пыртэмын, ми султӥськомы вал ини, умой сиським но дӥсяны. Рон отель, бутикъёсы ветлэ красочный набережная вылэ Форт-де-Франс, эй нош мон шуисько, мон отчы кылиз мар кулэ, сое чакланы быгатозы, кытын, кин но ма вылэ дуре ӝутскозы. Одӥгез соос сое келялоз, со кезьыт но ӧжыт час ортчыса вуиз-а, шуисько, тани, шулдыр ӧвӧл.
  
  
  Кызьы тодмо луиз, со соин ӵош мынӥз ке, соку со яратэ аналогичный шоры учкомы шуыса. Ми ньыль часын мартиника ортчыса, мукет ярдуре поттыса но соос вылэ гоно ӵоже кӧня магазинысь вуэм шляпа-калтосэд но котыр сувенирный кузпал куро. Экипаж вылэ-тӥ бадӟым люкетэз дуре кылёзы. Подозрительной нокыӵе ӧй вал чемодан. Нокыӵе секыт, ӟуч гондыр. Пурысьтам йырсиез валче нокыӵе уродзэ россиянинъёс.
  
  
  Со уе мон нош ик ортчоно площадкаос прогулочный Рона. Борт вылэ Активность «Гавиот», котьку сямен, луозы минимальный. Каютаямы мыным ачиз вазь кошкиз, кытын трос ужез ӝогомытыны.
  
  
  Мынам остановкае луоз вуоно Ла-Гуайра, зарезь Каракас порт. Вал венесуэла гавиот регистрировать карем бере, солы оско, мар ке но луыны быгатэ та кунлэн шоркараз чиляло.
  
  
  Нош ик со луоз разочаровывать.
  
  
  Со уе мон миссия сярысь сюлмаськемен кутскиз, соосыз, ачим но шекъёссэ шара ӧз ке Рона. Пумлэн пумаз, инъет понӥллям, оскымонгес уз луы-а, асьме дорын, пе, чемоданаз пуко но вань вазь команда жиз ачимлык-роковой понна бомбаос час.
  
  
  
  
  
  
  Пилем пуштыны дась вал ни америкаын, яке город но ядерной минировать каремын быгатэ, кнопказэ зӥбиз гинэ вал кадь кыӵе ке тодмотэм интые. Хуан эскобары зэмзэ верано ке, экипажен ӵош келяны луоз пӧртэм куать гавиот трослы улӥын возиське. Макем мон тодӥсько, оло ih вӧлмытон амалъёс но мукет.
  
  
  Нырысетӥ нуналаз бомба пуштӥз вить пыр но луыны кулэ на Нью-Йорк. Та мылкыдзэс лыдэ басьтыса неуверенный американскойзэ мерлык нуналаз, город куашкамын, таза луыны быгатэ асьмелы вань, ма кулэ, медаз куашетыны кутскиз вераськон. Одно ик, адями озьы, кызьы Удмуртской Жизов, вераськон уг нуиськы.
  
  
  Быръёнъёс асьме дорын кык гинэ вал - капитуляция яке жугиськемез. Ялан ӝоггес, пичи демократической кивалтэт собере эскероз дебаты ожмаськиз. Тумошо талы луыса но, вылды, пумит уд луэ ук. Бомба ваты, котырысь тодмо интыослы-тӥ радиосигнал срабатывать, лэся ужпум ӧз пукты. Кыкетӥ но куинетӥ город пуштылыны кутскизы ке, быгато-а эрик ышем-бырем адями нюръяськон борды. Та ӧз ке но ортчизы, куашкам странаез но бадӟым город адями кужымтэк пумитьяськы.
  
  
  Мар луиз тазьы монэн гавиот одӥг гинэ шудонэн. Сак таможенник, Эскобар Хуан ӝега, пумит мон крохотный брешь дӥсь возьматӥзы. Кыкнадэс ик ужысьтыды мыным, но та кулонэ нуись понна лэсьтэм пасьёс пыр ортчиз шукке, шуккоз кезьыт вуиз азьло соос ожмасько.
  
  
  Эшшо вить нунал.
  
  
  Азьвыл занятияз со милемыз уг тырмы яратон спонтанность уйёсты, эсьма, мон ласянь. Шол, Рона шӧдыса-а, мар-а, мар-а-со озьы ӧвӧл.
  
  
  «Мар луоз, Ник? Миссия тон понна сюлмаськоз? »
  
  
  «Мыным кулэ ӧдъя вал ини кыӵе ке лэсьтэм ужъёсыныз», - шуо мон. «Ӵуказе мон кюрасао вылэ потаны, отын номыр уг азинскы ке но, асьме дорын ужпумъёс».
  
  
  «Тон умоен лыдъя ке, со тӥледлы но мед изё кровать вылын сэзъяськыса ӝыны лэзизы-а?» - со йӧн-йӧн юа.
  
  
  Гольык мугорез пачкатӥсь но сое ас дораз со кутэ ee. «Мусое, мон со дорын вить нуналозь луэ ке вань, дунне пуштӥз кадь кутске, со уйвӧт кадь ортчиз, котырзэс ӧжыт сое луэ шедьтыны».
  
  
  - Ысь нукыртонэ удовольствие Рон капчи, пыдъёссэ мынам пыдъёсы обхватить. Но кыӵе тусын мон чемодан ядерной бомба дыръяз со сярысь уг малпаськы, со сярысь эн малпаське, йырады кулэ.
  
  
  Борт вылын кюрасао «Гавиот» Городина Федор кылдӥз. Со сапрес луэмзы адӟемезлы озьы шумпотэ, ӟуч широкоплечого, мар быгатозы, сое чупаз. Кюрасао - Кариб магазин котыр портэ та одӥгез ӟечез калыккуспо эрико. Кельтыны кури, трос пайдаёзэ басьтӥз пассажиръёслы пыж ӵукна, ку бертозы ке, сое нокызьы но уг вуы, со пӧлысь бускылес Городина вылэм, костюм утчаса юнме-ын Палм-пассажиръёслы тыроно типичной круизный адӟиськы-а, мар-а мон луысал ке та. . Солэн синмыз соку адӟе ачимлыксэ ачимлыксэ бусы возьыса но, со кема лэсьтӥз, туссэ, пе, палуба вылэ-тӥ ветло, малы офицеръёслэн азьвыл прокрадываться каютаын.
  
  
  Разочаровывать со сокем ӧжытгес луозы, малы ас вылаз басьтэмез уг борт одӥг бомба котыре чемодан. Кюрасао возьматэм исторической бере нош штаб-квартираез контрабандист, мон шекъёссэ кылдӥз шуыса, дыр вуиз. Одӥг возиське быдэс кылдӥз ке, со утчаны ке, со отслеживать быгатэ, мон ке та ужез трос гинэ валамонэсь. Нош ӧвӧл ке, соку мон котьку шымыртэмын городина быгатэ.
  
  
  Тодӥськоды-а, кыӵе здоровяк каютаын интыяськиз, соос доры комната смотровой барра рона итӥськизы.
  
  
  «Городина вылэ дурын», - шуиз со эгей.
  
  
  Чагыр син-лэсь паськытато, со бугыръяське. «Э, Ник, сое возьматыны, мар тон быгатӥськод бомбаос отслеживать пыре со».
  
  
  «Йыркобыям шуккиз яке таиз мынам. Та дырозь малы ке шуоно со вал кузэн куашкатон ".
  
  
  Сое китӥз кутэм но вакчи ee учкон ултӥямзэ адӟыса. «Мыдлань эн валалэ. Кыӵе ке мыным куинь нунал та улонын умой луысал валан. Нош ужзэс нырысь ик, нимысьтыз преувеличение сотэк но шуыны луоз-а, мар вань мынам пельпум вылын тупаса улонэз карганы ».
  
  
  «Мон тодӥсько, сюрес», - шуиз со. «Мон эгоист луэмзы уг поты».
  
  
  «Та быдэсмиз ке, мон пичи отпуск басьтыны быгатэ-а», - шуисько мон. «Сарба валес тубаны луэ, Жизов ми доры ӧз кариськы ке, Вам Нокс но Городина».
  
  
  Нах шоры учкытэк изумленно Рон. "Мон со вылэ оскиськыса улыны кулэ!" Собере монэ со пальпотыса, нош ик султо но ваньмыз умой.
  
  
  "Планировать карыны, малы тӥ выриськоды?" со юаз.
  
  
  «Вӧсяськыны, борт одӥг бомба котыре чемодан вылын медаз вутты, со понна пырыны быгатоды. Озьытэк мыным Городин мыноно луэ. Ӝог но умоен. Кытын ке мар ке но возьматэ кнопкаез жизов варнов, сша-ысь бадӟым люкетэз пуштытъяны выризы быгатэ. Со небрежность ке возьма, кин ке но со верамлэн ыстыны быгатӥськоды, дыр медаз улӥын витиськод ».
  
  
  «Мае мон лэсьтыны быгатӥсько, Ник?»
  
  
  «Возиськоз-а, сюрес кыдёкын», - сое вандыса, собере небӟе. «Рон, но та кулонэ нуись луэ учыръёс вань ыштыны быгатоз. Со сыӵе дышетись действиос, нош тӥледлы ӧвӧл-а. Со потэ, мед тон монэ отын ворсаськиз каютаямы но вуиз. Эн усьты ӧстэ, мынам тонэ кема ӧвӧл сигнал сётэ.
  
  
  «Умой», - со пепертоно.
  
  
  Улон сюресаз сое келязы рон. Компания вал умой со. Пайдаё но. Та операция но ӧз этапаз.
  
  
  Со, палуба вылын вуо шуыса, умой адӟыны кельше. Ми доры пеймыт-ысен отплытие наступленилы дасяське, чемоданэз мон одӥг но уг ӝуты, борт. Мыным потэ Виллемстад-тӥ гавань
  
  
  
  
  
  
  понтонной выж нимаське эмма проплыв королева лэйкакумы, мон малпасько, мае мыным кузё-инмарлы пумит луись Городина. Лэзён собере со кылем.
  
  
  Подвесной тылтэк двигательлы катерен кечето та шаплыгес луиз. Со золъяськод ке, кин ке со канат вылэ сэрпалтӥз. Лыстэм пиосмурт катеръёс вылын лап, лэся, приказ сётӥз. Ачимлык прямоугольной палуба вылын пеймыт адямиос предмет ӝутэмын. Та чемодан луоз, ышанӥсько со но, та зэмзэ ик озьы ик луиз, дораз кадь Эскобар Хуан.
  
  
  Строп тубыны кутскиз ке, со вылэ сиён поручень кузя вырӟиз, котькуд ар мед быгатом, кин ӝутӥз. Та эшшо одӥгез Городина Федор вал, ваньмыз костюмъёс дӥсяса на-мороженоен, пӧртэм группаен кивалтэ но со нелатинский ih парочка. Быж улаз донгем кизэ дэремзэ, кускерттон поты, соос котыр вильгельмина кобураяз. Вакчияк киын тодмо «Люгер», - ог со доры вамыш но лэсьтыны городина ачимлыксэ.
  
  
  Одӥг вамыш - ваньзэ, мар милемлы удалтӥз. - А мар-а-мон сое сьӧрам шуккисько, мон шонскем палубаез гигант мыжганы но чапкылыны. Мынам соку йырам кылдӥз жомбыляк куара, соин, лэся, монэ берен пыре рассасываться лыосты, шыпыт луиз ке, сьӧд но вань.
  
  
  Укмыс Йыр
  
  
  Но йӧспӧртэм кадь, азьло, соос, валаса гинэ, ныры лыдэ шуыса. Ачимлык кормаськем но назьыльскыса, сое утчаса, нош киосы уг мыно. Со синме усе. Йырам соку со ачиз валалляз. Вӧсь луэ, пинь одӥгез бадӟымез кадь, кезьыт омыр пельтыны шедьтӥз ке, лулсэръёс быръён утчан улсын. Нош ик каллен усьтӥ синъёсме кыни но со ih. Висён ӧз ортчы, мон нош синпӧртманэз пӧлын луиз.
  
  
  Каютазы сюбег койка вылын тыбыр вылаз кылле, со пушкын пичи. Соос адӟизы, мар мон лякиськись лентаос луыны кӧня виток пыдъёстэ думыло. Тыбыр сьӧрын поскес вожвылтыса киын вал; соин ӵош ик лякыт луылӥз. Койка вылэ мон брюки паськытгес но буй фольстедт блузка ваче пумит пуктэмын яркыт рон. Озьы лякемын скотч ee киыз но пыдыз луиз.
  
  
  «Шумпотыны адӟыса, мон нош ик тон, мистер Картер», - секыт куараен прорычать кытысь ке но балаган котыр азьпал люкетаз. Солэн тыршеменыз палаз берыктӥз йырзэ куараос. Городина виниловый креслоос федор куашказ, койка кык паласен учкыны дэмла. «Мон уг малпасько, тыныд визь луоз шуыса ниманы Хантер мистер», - азьланьтэ со. «Маскарад йылпумъяськоз та ӧжытэзлэн гинэ соку ик, кутске гинэ кадь».
  
  
  Пиналъёс пукон вылын пуке ӝикыт ӧс азьын каютаосты курень йырси лач адямиос вӧзын шыльк карточный столик сына. Со Люгер тодмо, кин сое кутоз-а, ну мон вылэ - Вильгельмина. Дюймын люкетэз со киоссэ вырӟытъямысь, отсутствие давление но ӝожтӥсько вал отын, кытын уло давление луыны кулэ. Стилет ӧй вал. Сое адӟо, со понна городина кадь кылле кускерттонэз.
  
  
  - Бен, Картер, - прорычать Городина, - мон тон дорын ожмаськон тӥрлыкъёсын. Но тон ... "кышномурт". Оло, тӥ али асьтэос вералоды.
  
  
  «Тон монэ эн учкы», - шуо милемлы, пересьёслы кадь колледжын. «Монэ ӧтизы Николас Хантер».
  
  
  Егитъёс пала берытскыны бере но математикаен городина рявкнуть: «Борисов, карта милемлы сётыны». Солэн ки котыраз сизьым борисовлы вить карточкаос куашкатъяй быдӟалаеныз, шталь но шара лыдӟыны. «Ник Картер, AX агент N3. Рейтинг: Killmaster. Дэвид сортъёсты Хоук, Вашингтон, колумбия округысь, AX директорез. «Тӥ уд малпаське-а, та адями тыныд репутация шуыса тодэмзы бере. Картер? Куке тон мисс фольстедт ax эше жингыртӥз, мон тодӥсько, мар со агент ыстӥзы. Оло, мон эшъёс ке лос-Анджелес тон тодӥськод-а, со-лэсь трос луэ, аслыз каллен уйиськон.
  
  
  «Репутация гинэ ӧвӧл, асьсэос но котыр куд-ог тодмо ымныръёс нош асме, кин мон, туспуктэмъёссылэсь копиоссэс ке, Картер. Капитан тодысалыд ке, тон вылэ кышномурт антигуа бортысь вылэ ӝутскиз. Та сярысь мон сое верало радио пыр, соин ӵош кузэн тон понна но чакламын. Со ке, борт вылэ ӝутске, ас тодэмея, ас ӝог ветлонъя-а мар-а тӥледлы кариз, тӥ но дась луэ ».
  
  
  «Ӟеч-а, Городина, - шуисько мон, шудонъёс пыр поттэ, - мар тӥледлы кулэ?»
  
  
  «Мон тонэ нимъёсты тодыны но, адӟыса сое. Мар гинэ, сое умой возьмаськом. Со туж огшоры потӥз. Нырысь ик, со, малпасько, ваньмы ми тыныд мед вералоз, тыныд тодытэк-а мар-а, мон но шека операция сярысь. Поныса, тон-лэсь гавиот хуан эскобар нимзэ басьтӥз. Мон адӟи, кызьы ачимлыксэ басьтэм Форт-Лодердейл.
  
  
  Ӝоген со чотазы, котыр номыре но-а, мар-а со, мар асьмеос тодӥськом, Городина луэмез понна шуак ӧй быгаты, соин ик со та эмуос азе потыса, аслэсьтыз визь-нод кутыса, мукет люкетсэ медам амалъёс утчало.
  
  
  «Асьмеос тодӥськом, шоу удмуртской жизов возглавлять мар тон, - шуи мон. «Та тодмо вал, со сярысь гожтэмын телеграммаын дун бере. Мон тодӥсько, тон кыӵе бомбаос кутыны, та городын тонэ вутто кадь ih. Шека мон, тон понна мар лэсьтӥз тодосчи сямен варнов ih нокс ним. Та сярысь со."
  
  
  «Туж умой», - шуиз Городина. «Люкетаз та огшоры ревматизмен. Табере сое пото, мед тон монэ ax сярысь вераны. Одно ик, собере, сое асьтэос кызьы кивалтонын мон басьты, номыр уз луы огазеяськон пуштроссэ, нош вань та ситуация ик, валамон, сое мон тодмо вал ке операция. Тӥ быгатӥськоды сое кутски-а, мар-физиологически агент нима монэ ».
  
  
  Со номыр уг шуы. Мон пульсировать гол. Вот малпа со.
  
  
  «Картер, шудон чидан ӧвӧл монэ дорам», - Городина рявкнуть, вань быремъёс но серем адӟиськон. «Тон мыным вераны быгатӥськод косыса - косыса мон котьмае быгато, - шуэ пиосмурт, - но, оло, ӝоггес басьтоно луиз
  
  
  
  
  
  
  ih кышномурт ».
  
  
  «AX соос сярысь номыре уг тодӥськы», - шуиз монэ ӝоген. «Нах разовый та задание сётылыны».
  
  
  Бадӟым вамыш азьлань но, паймымон адямиосын ӵош пукон вылысь тэтчиз городина понна ӝоглыкез. Гоно кидэ ымам, мон со мышкын хлестнуть. Вир шӧм шӧдӥське-а со.
  
  
  «Чус», - косӥ, со «кышномурт ӵош со быдтӥз ке, тӥледлы одӥг шанс на вал вераськыны».
  
  
  Бералтӥськы ке но мог вылысьтыз султӥз рона мон ӟуч, мон тодам вайисько вӧсь трюкъёс виым бусаськем кускерттон, кудзэ данъяськымон озьы Стюарт «Спецэффектъёс». Соос, кин киын пуштӥз пияш урод ке, тон-а со ачимлыксэ, бычы быдэсак эскерыны шуыса алдало. Городина малы уг шедьы? Улӥе учкыса адӟем, соин но висён. Мынам со дэремъёсты спортивной пытсамын.
  
  
  Койка вылэ поергиваться со даурты, мед гольык кускерттон. Борисов егитъёслы, нунал пукыса, мон дуло люгер выросъёсыныз возьматыса, со понна лӧж-лӧж кылле. Со гольык е ке но ӧйлась, нош со вылэ Городина шедьтыны, милем ваньмыз огкадь луоз оскымон рона пыӵал герӟало, сайя монэ, пыже но экипажысь люкетэз мадиськонъёс люканы. Со вӧз-вӧз кылле, малпанъёстэ альтернатива шедьтыны туртто.
  
  
  Городина Ронас усьтэмын учко ымныразы. Быгатэ-а со аслэсьтыз интызэ адӟыса, но сое син усе, ма дэймытӥз вал паськыт чагыр, сое эскерыны но уз ышы.
  
  
  «Али асьсэлэсь черодзэс, Фольстедт мисс, - шуиз со, - милям ax сярысь мадь».
  
  
  «Со, мар шуод Ник, шонер, - шуиз каньылэн Рон. «Мон AX сярысь номыр но уг тодӥськы».
  
  
  «Вазь яке бер со мон тыныд верало, мар мыным тодэм потэ», - шуиз Городина. «Тон кезьытысь визьмо, сокем ӝоген кутскоз». Шуэ, таиз но мычем киез кутыса ӟуч Рона блузка, зӧк чиньыоссэ бирды пӧлын асьтэос чуртнаське. Со серектэ кыске, пезьдыто но блузкаос, кырым пызырес эмуос материалзэ кельтыны.
  
  
  Гадь рона син азям пуксе: вылӥ люкетсэ пыжем кыньыртӥз, но конгро улӥ люкетэз - тӧдьы, малы ке шуоно ӧй вал бикиниен лиф со ватэмын.
  
  
  Городина ӧс доры берытскиз борисов. «Мар та сярысь тон малпаськод, мон пи-а? Таӵе бадӟым ӧвӧл, куд-огез кызьы быгато, нош чурыт но тырме.
  
  
  Вакчи борисов шонтэмъя, син но адӟыны луэ городина ачимлыксэ неодобрение ужасьёс.
  
  
  - Йыгыризэс но ческыт, - шуиськом Городина, киосын гадь вылэ-тӥ ортчиз бадӟым Рона. «Кызьы жаль, пусъемын ӧвӧл, ма асьме дорын кыӵе ке удовольствие допрос кутскон-озь. Оло, та понна берло дыре вал, нош, зэмзэ ке, ответ сётоно.
  
  
  Сое адӟыны быгатом, макем бадӟым адями киос вылын-быг выре ке, нылыз солы вакчияк ноныны кутске.
  
  
  «Мон нош ик кутски», - шуиз со. «Мон тонэ нимыныд нимась вань-а, кин тонэ тодэ, думылэм-ысь AX».
  
  
  Рона ах, гадь Городина со вакчияк ке, кызьы кисьма квадратной кузьым ас киыныд салмак. "Мон уг тодӥськы, мукет адямиослэсь AX!" кеськиз со.
  
  
  Городина шонерскем, горд чиньы пытьыос кельтоз соослэсь улон интызэс, кытын соос возисько Рон. Берытски мон со доры ӝожен но йырыз шонаське. «Ваменэс аслэсьтыд но эшедлэсь луэ. Тыдӟыны, тӥ милям одӥг, котыр вӧсь карыны лыктоз но, мон малпасько, мыным ваньмыз кельшиз, малы ке тросэз эй вӧсь каро ». Соослы со кӧтсы вылэ-тӥ ортчиз бирдыос ки кутскыса но брюки пуртэс пазьланы рона.
  
  
  Фильм ӵапак татын геройёсыз но шуиз: «дугдэ ай, исаны уг сёты! Со вера, мар тодэмды тӥляд потэ. Со озьы ӧвӧл. Одно ик, рон соос ярато, но со, мар со лэсьтӥз городина люкаськиз, мон вылэ кельтӥз " вурысо но, профессионал луод, со но, бизнес но шпионской а ӧз шедьы, яке со понна ax killmaster луэ, комиссие эшшо кык атомной кужымез ... шпионить пайдаез ӧжыт кузя ке, тон дась-а ӧвӧл-а рискнуть. Но практической учкостэ, минутэз, кудзэ Городина потребоваться, рон понна со фольштедт быдтэм гинэ медаз, мед тодозы, мар сярысь вераны уг эмуос эй, мон эшшо но тросгес сётоно, дыр, - амал шедьтӥз шуыса, задание сое быдэстыны быгатоно шуыса. Пумлэн пумаз, россиысь сактон населённой пункт самой важной луыны кулэ. Соин ик соос вылэ пиньёсме куртчыса но даурто сконцентрироваться план пушъетъёсыз.
  
  
  Кабина ӧссэ йыгаське чиньы чотын.
  
  
  Городина выругаться-тӥ-ӟуч, ӧссэ усьтӥз ке, кизер матрос но сылэ, со вылэ учке шорам, блондинкаос полуобнаженный койка вылын тыршо уг учко.
  
  
  «Радиосообщение тон понна, сэрен», - нукыртӥсько матросъёс.
  
  
  - Али уг ни, идиот, - Городина прорычать. «Кош татысь!»
  
  
  «Н-но, сэрен, та Жизов генерал. Ӝоген ».
  
  
  - Ысь гарк ӝож, бералтӥськы-ысь Городина Рона.
  
  
  "Устоез. Генерал шуод-а, мар отын монэн луоз.
  
  
  Шаплы но экипажезлэн быремзы отсалютовать членъёсыз.
  
  
  Дугдылытэк городина дорын пукон, егит понна солэн юрттӥсез ачимлыксэ пуктэмын. «Борисов, та адями котьку но прицел вылазы возё. Картер Чакламын.
  
  
  - Бен, сэрен, - шуиз Борисов, мон шоры возьматыса вильнельмина уг ни куалекъяло.
  
  
  Потыса ӧсэз йыг ворсаз, ассэ но городина понна. Тыбыр сьӧрын ужа, солэн, дэремез кыскыны турттэ, мед адӟи кускерттон фокус борисов понна. Солэн озьы выремзэ адӟыса, кызьы бадӟым чиньыез курик спусковой борисовлэн ареныз.
  
  
  «Тӥ ӟеч кылле, - шуиз со. «Уг шекланытэк, малы тон монэ ыб, луиз ке».
  
  
  Тае лыдэ басьтӥм сое. Со вырӟылэмысь дугдэ.
  
  
  Бӧрдон мурт Рона. Ӝоген со шоры учкыса нах. Крикунья со уг укша вал. Учке борисов но. Солэн гадь вылаз усиз ке, со пуртэс учкыса, адӟиськом со ужасно.
  
  
  
  
  
  
  Нош ик викышъяса рон, бызгето поттэм серия звуковой жаль, судорожно шокчиз. «Борисов, - синъёсад синвуос шуиз со, - монэ лэзь тон, со лэсьтэмын вал а та?»
  
  
  Соку со валам. Рон вал бадӟым профессионал, мае со возьматэ. Со пиналъёслэн син азязы кутыны пуштон азьвыл адямиез жалян, соосын ӵош шудыны, соослы соос али но.
  
  
  «Мон уг быгатӥськы тӥледлы юртто, - шуиз Борисов. «Тыныд кулэ-полковник шуыса, соку малы сое тодэмзы потэ».
  
  
  «Уг быгаты», - шуылӥз Рона. «Мон номыре но уг тодӥськы. Мон ад кышкыт арбериос лэсьтыны. Со уг кельшы-а тыныд, Борисов. Адямилыкез адӟы тон соосты. Пожалуйста, мынам малпамея."
  
  
  Со вал умой, оскымон зэм, ӝыныё гинэ тыршиз.
  
  
  Ымдуръёсме куртчылӥсько борисов, но йырыныз шоналоз. «Номыр но милемлы уз юртты, тон быгатод».
  
  
  Ортчиз секунд дуно. Эрик физической мон кулэ вал, кулэ вал шудон понна бертэм - быгатысал ке мон люкеты рона. Сое со саклыксэ ас палаз кыскыны, сигарет пачкаям многозначительно собере шоры учкытэк, азьын ӝӧк вылазы кыллизы " карточный Борисов.
  
  
  Шокчыны секыт вал со но, соос пальпотыса слабит. «Мон валай, Удмуртской, - шуиз со. «Тон-а со понна ужаломы, оскытӥз ма, мон кадьёсызлы но. Монэ соос малы ке ми лэсьтӥмы, тодо-а соос, мар луэ ке, ваньмыз мукет сямен, тон валтӥсь луиз ке ».
  
  
  Пиос шоры учкыса, нах мар ке доры туж матын тау.
  
  
  «Сётысал мон аслэсьтым ужме тон уг куры», - Рона азинтыны. «Нош, тынад одӥг пичи одолжение лэсьтыны ӧз быгаты-а?»
  
  
  «Быгатысал ке», - элемент кылем Борисов ответ.
  
  
  «Азьын, со доры лыктэм чапкыса городина та пӧйшур кадь, со кенжытэ». Эй, эшшо одӥг пол удалтӥз слабит пальпотэ.
  
  
  «Пичи-а со майбыр, нош, оло, берпумзэ. Одӥгзэ мон тӥледлы сётэ? "
  
  
  Заколебаться борисов, собере шонтӥ. "Одно ик." Сое ӝутыны ачим азьын рюкзак. «Та ӟуч. Тон пумит ӧвӧл-а? "
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Сигарет - сигарет таосызлэн, лулсэрзы куке курид тон капчи».
  
  
  «Серем вал», - шуиз со. «Тон монэ уг быгаты, киосыз лэзисько».
  
  
  «Тауна, ачимлыксэ ымам поныса но мынам ӝуа», - соиз ответ сётӥз.
  
  
  Туж кема та ыбемын вал. Дорын милям вань кык секунд луэ. Со пычкиськыса, шымырскылӥз.
  
  
  Кенжытэ борисов, кускерттон но пистолетъёс понна султэ. Каютаямы но ымдурме со-гопо сигарет Рона. Кема выриз со, койка вылысьтыз каллен улӥе васькиз, солэн пыд но палубаез sel.
  
  
  Со вылэ со тэтчиз дасяськи, соин ке берытскиз. Солэн, малпаськод, мар кароно сое рона вал, куддыръя сигаретъёссэс ee ымдурзэ кесиз. Но, валамон, со ачиз вуиз интыосын люкаськиз.
  
  
  Нош ми табере соосты син пумыныз адӟиз. Зӥрак берытскиз но со понна мынам ымнырам кырмиськиз «люгер». Татын Но мон малпамтэ шорысь вис. Бералтӥськы ке но, мон доры ымнырын берытскиз Борисов. Рона, ангесэныз пыдес улозязы со лӧпкытъямен, уж азьлань донгыны солы кужмо шуккем но пыдпыдэсэ мертасько. Та паймымон ловкость молниеносный ӝоглыкен но лэсьтыны луэ.
  
  
  Дорын кияз пистолетсэ борисов луиз, со сое но ӝутыны уг вуиськы, со мон доры катапультировать кадь луэ, равновесие ышоз, сыӵе кужым, йыр вылад усиз шуыса, мон пыд азьлань но, «Люгер» палубаез вылысьтыз дымбыр-шалтыр рухнуть. Потребоваться секунд люкетъёсыз вань, мон понна пыдпыдэсъёссы лентаосын бинемын ӝутыса, кык зӧк выжы табере ку кутскиз, соиз но йыркобызэ сузмытӥз ачимлыксэ. Нырысетӥ шуккет луиз, эсьма, уш, нош вуоно куинь, ӝог радлыкез, мон сюрес кузя уллань подпрыгивание секталаез мертэтъёс но лэсьтыса шуккиз тырмемен валче, ачимлыксэ вуныны сётӥзы.
  
  
  «Борисов, куанер, - рона шуиллям, собере со, вылӥысен улӥе но со кадь выраженизы ымнырыз шоры учкыса, солы ӵош перепрыгивать тошнотворный, - кутски мон со ӧжыт яратэ».
  
  
  Дасэтӥ йыр.
  
  
  Абдратӥз паймымон учыр дыръя но мыным зэмлык возьматӥзы ӝоглыксэс но тау уз луы ловкость рона. Тренажерный зал-чакламын со укыр басьтыны луэ шуыса, малы лэчыт пумен-мон сое мертаны. Но номыр шоры учкытэк нырысетӥ лэчыт ӧй вал, тыш-а мар-а бюро беззеркальный сэрегез.
  
  
  Собере со ӝӧк вылэ люминесцентный лампадаосты адӟи. Ма веранэз, со сьӧрын досягаемость вал, но трубкаысь капчиен чигыны быгатэ ке, со шуккыны быгатэ ке, со мар ке. Быгатомы-а асьмеос соос вунэто «Люгер», палуба вылэ-тӥ табере соос шутэтско. Киосысьтым, тыбыр сьӧрын инъякум, мыным туж умой уг стрелков; со сяна, укыр трос лэсьтэмын вал ыбем куара. Нош та пистолет мугъёсъя сое брылев куштыны ӧз быгатэ.
  
  
  Койка дуре бакаос пыр перекидывать селл но сое юнматон. Пыдбер мукет эшеныд ваче ужаны, котыр катаос озьы милемлы удалтӥз одӥг катьтэммытӥзы монэ, мар мынам со бур пыдысьтыз чиньы свисать. Дорам монэн одӥг гинэ тырмиз турттон дыр. Солэн пыд выжыяз кӧня ке пол каллен скидывать, собере нош ӝутскиз, вань кужымзэс iso но шонерскемын.
  
  
  Ботинка куяны но тубе спираль кузя пыдын взмыть мон эрико. Поттыкуды, каллен выре-а со, дыр, со учкылӥз, кызьы со ужпумез доры мыноно. Точкаос ботинка кулэ лампаосын пыдбер люминесцентный борды шуккиськыса, одӥг шуккет вайиз пичи самой чебер мар котыраз, со куке-соку кылозы.
  
  
  Каютаямы пеймытэ выйиз, выж вылэ тэтчиз но, сое отчы, кытын кылъёс, пияла пырыос усьтӥзы кадь. Тыбыр сьӧрын кырмиськиз присев но лапкоме, векчи пияла пырыосын со шедиз. Со тырмыт вал лэчыт,
  
  
  
  
  
  
  нош тросгес луозы - укыр пичи. Пыр пырыос, огпалтӥз, шедьтӥ солэсь эшшо одӥг бадӟым тырмыт, чиньыен возьматӥсьёсыз но бадӟым пӧлын мед возёзы ачимлыксэ, мынам суйёсы вылам но адӟыны лентаос. Соосын ӵош ужало кокырес пияла ке, вдруг мон киын мускыт луэ. Соосты, тодӥськом, мар вандӥське, укыр пумемын, нош мон киын вал шуыса, вӧсь луонэз шӧдытэк.
  
  
  Котькуд бере кылдэм гопъёс лента вылэ зӧкта ке но, соос люкиськизы поскес, педло но сое мозмытыны. Пеймыт ужаны азьланьтӥм, соин ӵош ишкалтыны лодӥга клеен.
  
  
  «Чильпыр», - шуиз со Рона. «Мар шуизы ке, со понна тон шедьтӥськод».
  
  
  «Мон татын», - рона пеймыт куараос котыре чузъясько.
  
  
  Соин, куараез но со вылэ тубиз вырӟы, куараез кылыса, ӧс сьӧры кадь каютаысь кин ке палубаез корманы. Ворсэт собере усьтӥськиз.
  
  
  Переборка доры тэтчиз, со нуналэ ӝиптӥськиз. Ӧс усьтӥськиз, дун-чылкытсэ кузё-инмар понна городин басьтӥзы, кудъёсыз секунд люкетэз куалектӥз. Та люкетэз секундлы кузьгес луоз. Со меӵак ымаз шуккиз ачимлыксэ со бур-а азьлань, ударной малы мон пельпумъёсме тулкым вуиз.
  
  
  Со понна кусме кутӥз ачимлыксэ, со провисать ке но, ӧс сьӧры поттэмын. Вылысь сое ишкалтӥ но, берен тырон сепысаз ик мечез киюмылъёссы городина стилет гюго кускерттон. Палубаын тырмыт югыт вал, вильгельмина шеде шуыса, но со Люгер но басьто.
  
  
  Табере со, койка доры лыктымтэ, ронэз кытын чидатэк возьмало, суйпосысьтым лентае но бака созэ но ишкалтӥз.
  
  
  «Мыном», - прошипеть мон, подбрасывать эй, соин-а, мар-а со кылем блузка. «Мон возиськиз бере, ми тыршиськом соосты перебрасывать потӥз. Шансэ, мон сое одӥг гинэ.
  
  
  Мон коридоре пыризы. Сориентироваться со даурто. Со котькуд адӟемам коридор пумын, сюбег пагӟа металлической тулыс. Витьтон, витьтон шанс виын мон доры, кыӵе ке кышкало вал направлениея. Асьсэос но бызьыса со доры тубатъёс быръён лэсьтыны, мон бӧрсьы Рон.
  
  
  Мон нош лэсьты мыдлань быръён.
  
  
  Тубат улэ вуиз ке, мыным, соос, матам пыд куараез кылыны секытгес. Со потӥз «люгер» пиосмуртэ васькытӥллям но ыбиллям.
  
  
  Пал кияз рон ӝегатӥсь со эрико, ас mimmo лобӟиз ке, кыӵе ке мугор но, палуба вылэ шуккиз. Котырысь та одӥгез славян моряк луиз. Мон пыд куараез кылыса, вылӥ палубае вылэ коридор кузя.
  
  
  Со но пуромиз, Рона сьӧры мынэ, мукетыз доры ширтэ тубат коридорлэн пумаз. Соосты адӟыны быгато, мар вал ми улӥмы палуба вылын, соку тодозы, мон вылэ ӝутыны кулэ кык уровенез бадӟымгес, балясъёсаз азьло ми быгатӥм-озь вуиз кезьыт.
  
  
  Но ми тубат кузя ӝутскиз кадь палубаын дымбыр-дамбыр пол жингыр вуоно соос ваче вуэ, куке сьӧрысь адями зуркатӥз городина группа сэрегез. Соос ыбылэмын ih палаз, ривненский ih сокем ӝегаз-а шуыса, мон тубат вылын азьлань бызись, вуоно пролет мед быгатозы. Улӥзы кин ке сярысь гудыръя кык ыбылыны лэземын. Переборка пуляос андан палдэм ке, палуба вылэ тэтчиз, монэ сьӧраз досягаемость вуоно ih.
  
  
  Та нуналъёсы коридорын сылэ, спасательный шлюпка зонаын нуиз. Пыжмы котырын мозмытон сярысь уг малпасько, одӥг милям, шуялозы переборка жилет спасательный валлин нош отын, асьмелэн сямен соос дорын но вань паре кутыны быгатэ ке, асьсэос но улэп кыльыны быгатозы-ын & nb.
  
  
  Ми ульчаын пӧсьтӥз ке нунал ортчыса, ми куспын но пӧртэм куинь экипажзы балясъёсаз сылэ. Котыраз соос одӥг луо пыӵалъёс. Со ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз, ыбем понна, нош киям мынам вал ини Вильгельмина. Ачимлык пыӵатон со пуля ыстэме, но со вылэ усиз винтовка. Мукет сямен кыскоз винтовка командалэн одӥгез ёзчиез, кулэм мед мозмытскоды солэсь, пистолетсэ поттӥз но ыбыны нош мон ас палъёсаз куинетӥ пичи дӥськут басьтыны. Вильгельмина Ответ. Гадь понна кырмиськыса бандитъёс но, шоналляськыса, баляс борды чигнатӥськыны, борт пыр бекмылям шуыса, бассейн жомбыллясько карибский сьӧд улӥзы. Йырсазязы кельто винтовкаос но сиён рвануться турттэмез мозмытӥзы.
  
  
  Соослэн гожъямъёссы вылэ шобретэз-пу ишкалтыны контейнерын «жилет Спасательный», нош пушкад одӥг гинэ шараяло. Со Рона ширтыса ачимлыксэ, соос кырмисько но, пельпум блузка кылем люкетсэ люканы тырше.
  
  
  Табере кылӥське куара чурыт, палуба вылтӥ адями кык палась но ми доры бызиз. Утиське дыр. Со, киыныз шонтӥз рона, поручень вылэ ӝутске, сюбег межа вылэ но ваське, вылэ зыми.
  
  
  Со понна ыбылӥськон зол пушйиз, йыркобыез вылын ыль быгатӥсьтэмсӧриськем яра вунэтыны мон сярысь. Соослы та умой тодэ вайыса, сылало ву сярысь ке, туж зол шуккиське.
  
  
  Брылев собере кысо. Ачиз но со ӝог вуиз, ву но закашливаться сялӟем, радиатор пазьгемын кадь.
  
  
  «Гавиот» сю пар ярд кожалод, нош табере со матэ, прожекторъёслэн ee шудӥзы ву вылын.
  
  
  Лэчыт тӧл пельтӥз, зарезь но огыр луэ. Мон соос та луоё кыр дуннеын пӧзисьёс океанэтӥ шараяны шуг вал. Ву вал шуныт, но трос лэчыт пиньёс - ысь недружелюбный кылды- огназ улэ.
  
  
  Мӧзмыт! Мынам йырам лыктэ, монэ уг адӟы шуыса, соин ӵош кузэн Рон, борт сьӧры мон кадь тэтче. Мон сое зэмзэ но бекмылляськид? Мон уг быгатӥськы оскыны вал. Со кузя уяны паськыт инмын, вуын выйисько ке, мыным прожекторъёс вылын вӧлмем, нош со уг быгаты адӟыны Рон.
  
  
  
  
  
  
  «Гавиот» табере каллен матэктыны мон доры. Мынам малпанъёсы, но уровенезъя бадӟым кышкытлык адӟисько со вылэ вуэ. Мон витьтон корабль вадьсы дугдиз ярд, тылын уйгыртыса методично кутскиз но мыдлань-азьлань & nb.
  
  
  Мар ке но мон тулкымъёс вылын веттаськись пыжез но тӧдьы вискын. Рискнуть милям уг черекъя быгатэ. Капчиен ву вылын шуккиське куара, мон, чус корабль табере двигатель но. Со доры объектын ползком вырӟиз & nb, но тып дугдӥмы ке, киыныз мугораз борды йӧтӥськиз но басмалы.
  
  
  Та Рона уг луы. Соин ӵош капчи но разочарование суро-пожо, шараяны, та мугор люкетъёс-а экипаж ма, собере солэсь дурзэ вылэ усем кадь мон сое ыбо.
  
  
  Мальдытӥсь тылъёс кузь чиньыосыз асьсэос шедьто бадӟым фонарикъёсты. Со куспын зымылэ, мон вылэ кельтӥз кулэмъёсты пырак плав моряк. Пыжез ву ӧр вайыз со улсын. Йыг ыбем пуля сое приглушать гудыри кылӥське но, ву мертчиськизы.
  
  
  Куке со ӝутскиз, корабль ми тодмаськом андан борддор тӧдьы корпусъёсыз азьын. Соос ыбылэмын палубаез вань на бере, со но куараез кылыса шлюпка лэзе. Со доры вуись сиёнъёс корпусаз, кытын, кызьы свес улэ ватскыны быгатэ. Татын солэн палэназ зонае досягаемость фонарик вал, но монэ пыже шуг адӟыны луэ ке, мон сое уг дэмӟылы. Жаляса верано луэ, канжаськыса поручень нокытын луэмез понна, соин ик уяно луэ-тӥ & nb, мед нюлоз корпусэз борды возиське.
  
  
  Пыж мидель сач усе, виштыос борды урдылӥз но, азвесь полысаса, ву дун-сьӧлыктэм которрый фонарик усе. Со интые вуиз, кужмо мугорез но кӧня ке шукконо, пыжаз затащить котмиз. Кин ке выругаться, собере султӥз но рупор пыр черекъя гавиот.
  
  
  «Та кышномурт яке уг Картер! Одӥг-а со, ас котыраз! »
  
  
  Собере гудыртэм куара городина минут чал-чал поръя: «вылын Берытске, борт. Мон нош ик утчасько вал бере, югытэз луоз ».
  
  
  Борт пыжез доры вуиз но, вал вылэ ӝуто гавиот послушно. Ӟеч югыт нунал сизьым часозь кылиз на, мон уг но витиськы, мар соослы матынгес луиськод ке, соос лыктӥзы. Приблизительный сямен туж дунъязы, сое, малпасько, малы монэ кытын ке кожаз гондурасский. Но со кизили-тӥ курсэ басьтозы, палуба вылын гинэ куарады чалмиз кадь, сотэк жомбыляк попдыл шундыӝужан пала, шундыӝужан палась, мон кадь рассчитать, музъем матысь направлениын вал. Вань на ву вал шуныт, нош тырмыт зарезьын буйгатске, уян понна капчиятэм. Мерлыко ке, сое йылозяз быгатэ кыӵе ке но шӧдэ вал, кусыпез яке музъемез пыже.
  
  
  Уяны шыпыт, каллен мынӥсь-ветлӥсь, аслэсьтыз кужымзэ мед утёз, со нош ик вормытъяське юан, учыр луыны быгатэ шуыса Рона. Со шӧдӥське мур ӝоже.
  
  
  Йыр одинадцать
  
  
  Дун-чылкыт нунал ортчыса, льӧльёссэ но зарниез вань, кытын ке но азьпалан, маялляса со, дыр, уясал, зарезь Карибский-тӥ маялля. Кӧня ке часлы берлань шуныт мугоръёс пазьгисько, куке йӧ али шуныт вуэн но потӥз. Сактэ тырмыт луиз ке, со дугдэ, инвис мед учкозы. Нырысь сое синмыз уг адӟы музъемез, бусыын, мынам-быг кеськиз но, пумит луиз, вылды, монэ ялан маин кузьымтэк уязы. Собере курень виштыоссэ синйылтыны, соос, отын, инбам кытын чагыр но дэремме пересекаться шундыӝужан пала. Кунокуа территория вань, нош. Со, малпасько, та кызьы ке но Гондурас, ке, вылад ке-мон уйпалась ӵоже нуиз, Юкатан. Талэн бадӟым пуштросэз ӧвӧл. Котькуд юдэс музъем кӧс, чурыт приветствоваться.
  
  
  Ас кык минут сётӥське шуыса, поплыть, собере кема берыкъяськиз ползание кыдёкысь ярдурез но кутскыны капчигес. Куд-ог дыръя дорын " юнда пыр милемлы вуэ.
  
  
  Нырысь мон та вылын бур пала гинэ вал вольыт вогыриос вылэ. - Тӥ мынӥз & nb, выль гыя но чакласа, со адӟиське. Собере-эшшо одӥгез. Но мукет. Соос, тодӥськомы, ма со сыӵе, вуизы на ке, тыбыр вылын кылдэм нырысетӥ серповидный бекмылялоз кадь.
  
  
  Акулалы.
  
  
  Со вырӟылэмысь дугдэ бере, со ӧре воштӥськы, гопо азьын монэ, собере нош берлань берыктыны, али нюлэ. Со котырын куинь висъяны, со ӧйлась, ӧй ке шонаськысал, огзылы матын уло шуыса. Со вуэ выйизы бере, сое ӟеч-ӟеч адӟыны быгато ih, фут витьтон кемын берга, пырак монъя. Акулалы со тӧдьы но лыз сланцевой луоз улон string везер. Убир акула нӧзьгес трос ке но тӧдьы, лыз кузь дистанциос вылын уян уг мынам яратоно эшъёсы.
  
  
  Куинь экземпляр, ми котыртэмын, фут кузьдалаез дас тямысозь-ысь вал. Йӧспӧртэм вал со вуэ пырыны ih - лук-лак, дыг, оло, кышкыт, нош нуназе потенциальный. Одӥг дыре ми доры тэтчиз, котырысь куинь дыр, нош собере-соосты быдэсъясал, реакцизы-лэсь сямен эскероно. Со, тодэлэ, ма яке кин вазь-а бер-пиньёсыз лэчытэсь ке но мон ачим шуккем со котыре лыктӥз.
  
  
  Со доры ӟускиос музъем уянмес азьланьтӥмы. Солэн тыршемезъя но калленэн лябӟоз тартышка ассэ возе, кызьы мон куинь сьӧсь номыр кадь но уг поты, лэся. Та мон понна бадӟым пайда луиз, со понна кезьыт; тон лразнить акула ӧвӧл.
  
  
  Мон ялан сопровождающий матэгес, соос доры мыныны дыр ярдуре мучительно азинтыны. Шуд доры, киысьтыз бадӟым чиньы вылаз вир дол вандылэм но гылӟыса кемалась яраос вылэ.
  
  
  
  
  
  
  
  отын, кытын со югдытон ачимлыксэ люминесцентный пиялаен вандылӥськемын. Юзмыт ву ас котырысьтыз вирзэс кисьто, со ке, мон чик вылын лэйкаса акула люкетъёсыз висъясько.
  
  
  Мон доры приковывать акула саклык луиз ке, со вискын музъем но уг шӧдӥськы тӧлпое мынам курень, ӧжытак севернее. Пыж быдӟалаез бере мон уг тодӥськы, кин со кемозь нах уг быгато. Но матаз лыктыса, мон та, мон кизэ мычиз но, мысленно ачимлыксэ но ӝогомытыны турттӥсьёс. Я таиз пӧлысь луэ ӵош тӧлпо «Гавиот», тае тазьы луиз ке но, умоен лыдъямын вал соиз Городина рискнуть команда-а, мар-кулон торпедаез, со мон доры матэгес азинтыны.
  
  
  Та малпанэз сярысь со дыръёсты малпаса-а, мар-мынам соин куашетэме меӵак ишакелы. Соос ми борды уг йӧтыло, нош ми эктӥськом турбулентность & nb, пробкаез кадь. Мынам эше доры атакае шудонъёслы дасясько.
  
  
  Со пыжъёсын уяны но ки вылын бертэм замахать куштӥз. Мон шуыны уг быгатӥськы, мон адӟи, нош мон ялан ӧраз уяськом пыже, мар буйга. Куке мон вань мукет фут акулалэсь куатетӥзэ ортчиз, со кутӥськиз ву понна тыронъёсты ултӥз потыса но, кутонэныз хьюго дась. Куинь сю фунт ньыль сюозь котькуд адями виись пумит секталазэ уз воштэ стилет шансэ, мон сое, но шанс сётэ.
  
  
  Кӧня пол со зымылы, чакламын акула шуыса, матаз эн пыж бордысь синъёссэ ишкалтэ. Акулалэсь но эшъёсылэсь люкиськемзэс табере мукетыз мон вылэ урдскизы. Теория но лыдӟы-тэк улод, со кинъя, расположенный йыр вылам усиз акулалэсь пала улӥ бере, со тыбыр вылаз берыкъяськысал кулэ, мед куртчоз. Уг оскы. Ӟирыоссэ ан улысь куэз вылын, зловещий-пиньысь пещераын ӝыны кулон усьтӥськиз. Тӥ котькыӵе уж прогрызать быгатэ позицизэ акула сямен.
  
  
  Та люкетаз, мон малпасько, вылэ урдскозы. Со улэ ваське, вылэ, тусын пумитаны мед ачимлыксэ сыӵе ик, кызьы пичи луэмдэ возьматыны муг. Со мон вал вылын, пи-сьӧд ракета ос, ма-а со азьвыл потэм позицизэ хьюго оборонительной ӧйлась. Умой адями улэ ву учыре Маневренность сюбегаз. Гинэ луо, дыр, мон выл-лань тэтчиз но, сьӧд бадӟым мед лэзёз ишакелы формаен ортче. Та матын луоз-а озьы, ку мон пельпумъёсме кормаса тысё акула шуыса.
  
  
  Беззащитный шедьтӥзы, мон, кык но мукет ӧре воштэ доры акула куспын итӥськизы. Ih движениез бугыртэмез малпан вылэ лэзид, мар со доры атакае согласованный дасясько. Пыж шоры учкытэк, соос валаса-а, мар-а та луоз огшоры пу одӥг парусэн лодка. Адямилэн ныраз смуглолицый пичи люкетъёслэсь сылэ, мон шоры возьматыса. Шӧдске, сое кесязы, нош кылэз мон соосты уг кылы.
  
  
  Сӥль вуэз тыбыртӥз палдытэм. Таяз радэ со пыдло зымытыса, но акула но. Со ишакелы мон котырскытозь, азьлань мыно но, ымзэс паськыт усьтыса, синъёссы уродгес соин, лэся, монэ вызовъёсы куштӥз. Соос сальто лэсьтэмез шоры но кулон нуыкум пинь дюйм кӧня ке палэнскиз, но та рад-ын Хьюго дась луоз. Акулалы со улон нырынызы донгисько вылӥ люкетсэ. Дернуться мон киын, со товарной поезд лобыса кадь шукке но, мон бордын, мон кык акула импульс азьлань нуэ бере, чурыт но лэчыт ӵогизы тӧдьы куэз стилет улон.
  
  
  Азьло мон вылэ вуизы, солэсь яраё акула донгиськы, со выриз ачиз понна кельыт, пеймыт-горд вир, ӵын кадь, сюлмы кыӵе улон кузя люкаськизы пыльтчоно котыр.
  
  
  Со дорысь кошкизы но адями виисез виыны ӝутски, учкисько пол гинэ, мед адӟысалзы, кызьы соин одӥг мугор люкетъёссэ висъяны, уром котырысь тӥ бадӟым кӧтын но зол шуккиз ачимлыксэ недавний рывок ачимлыксэ но пушсэ. Куинетӥ акулаос уз кыльы.
  
  
  Со, ческыт но юзмыт омырез шокчем вылын тыэз бырйиськиз. Пельёсаз чингетэ дугдылытэк минут ортчыса, мон со куараез кылӥсько. Вогыриос вылын веттаськись пыжез дас фут мон пичи бере, тӧлпо вуул ӝутэмын. Ньыль пиосмурт пыже вал. Пеймыт но луэ, со лапег, векчи ымныр тусыз-а, йыр вылаз пичиесь котырес симметрично интыямын. Верам кыл, кудӥз шуэ со, мыным валантэм вал, но мон шӧдӥсько, ма та кылын майя, Мексика улӥзы вашкала кыл, со шуэ али вылын юго-восточной Юкатан люкетэз, Кинтан-нош-Ру.
  
  
  Пыжез ву вылэ назьыльскылӥз но мон ки пыр мон доры быг-быг киосыныз курень пу басьтӥзы. Куараез мон кылӥ бераз, со берытскиз но учкиз виресь вылэ шукы & nb, кытын вылаз яраё акула кык люкетлы висъяське. Кӧня ке минут ортчыса, со вуоно вал.
  
  
  Со, киям мыче утись пусэз тау каро, нош ымнырме уз ворсам синъёсын но мылкыдъем ih ответ. Одӥг люкетэз солэн выросэз милемыз ӧтизы котыраз нырез пуксиз. Соос озьы ик лэсьтӥзы, но со тӧлпо сэрпалтӥз. Тӧл пыш дэра ӝегатскытэк, но капчи пыжен, лэся, ву дурын понестись но вылӥе ӝутскыны.
  
  
  Дас Йыр
  
  
  Пыж но ярдурын доры зыл-зыл выроз чус ке, мон куать час тыршемзэ берпуметӥ уйылыны кутске. Гавиот пушъетъёс но бойын, уян ӵоже, ожысь но акула мон жади. Со, синзэ кыньыса но шонтӥз мед сётозы шуыса, со шутэтскон, нош секунд пыр - tac
  
  
  
  
  
  Адӟиське, кӧльы пыдэссэ скребло пыже, группаен бызьылӥсь адямиос балаганзэ но, ярдуре потыны мед кутӥсько.
  
  
  Вань уж дугдэ ке, со, пляжъёс вылэ дугдэме но поты. Мон одӥгзэ уг сыло бере мон вылӥ кунул майя. Но, пыж но мынам эше сямен кадь, со мыным салам уг усьы, ымныр вылам мон тушмонъяськыса, куд-ог мон шоры учкыны ке любопытство.
  
  
  Та выжыосыз но юн тэрытскыса луоз индеец майя, со ноку уг сётскы колонизация испанский правление нуналаз. Собере сое, шундыпуксён палаз зӥбыса кадь луиз восстание 1847-тэ арын юкатан испанецъёс, солэсь, кин быгатэ, бызьыса-ын кинтан джунглиосы-Роо, кытын пумитъяськытэк тӥрлык кызетӥ даурозь. Али но гурт палэнтыса, со укша, кытчы монэ нуиськоды, ассэ ачиз быдэсак сётэмын луоз федерацилэн правительствоез, вуж традициосъя племенной соя асьсэос мед кивалтозы.
  
  
  Кык палась пиосмуртъёслэн рыбацкий кык лодкаез мон доры лыктӥз. Ки вылазы понӥз но азьлань котькуд гырпум кузьда, мон пичи, мон мыр курень. Мон уг тодиськы, монэ келязы, яке пленэ басьтӥ.
  
  
  Мон со гуртъёс пыр ортчо, чуръёс вискысь-тӥ юрт кемзэс возьматэ кызьы чал-чал, майя сак адями. Быдӟалаезъя пичи хижина ми азе дугдыса, малы периметр мукет гуртысь адямиос. Валъёсты куро липет, укноос, борддоръёс нош сырцовый ӧй вал.
  
  
  Куке мон кутски мон одӥг ӧс котырын сопровождающий пыр ортчиз, со шальк-гопъёс вильгельмина донгыса, ялан мон доры макесъёсты ӝиптоно. Мускытсэ но со монэ ӝутыса басьтӥз дэрем «люгер».
  
  
  «Пистола!» - со нырысетӥ кыл вылын вандылыса-испански, сое кылыса, кинлэсь ке но со котырын.
  
  
  «Funciona No se», - шуиз со эмуос. Со шонер вал. Сылало ву пушкы выён пистолетъёс собере нош уйзэ уг ужало. «Balas No tiene», - ватсай мон. Зэм но. Вань-а со аслэсьтыз патрон быдтӥ, Гавиот-ысь отстреливаться.
  
  
  Майя нокыӵе но ответ. Вылды, кык кылын гинэ тодэ со сямен испански. Вильгельмина талазы, ӧсэз йыг ворсаз но мон сьӧры балаганзэ мон пу затолкать индеецъёс. Шуэ эшмы майя ӵош со ас кылазы. Со бере тӥ валады-а, марлы со кулэ, но ӧс котырез утьыны кылиз одӥг вал отын, нош кошкеме бере, мукет кыӵе ке уж. Со сюйын но, ӝуштыса выж вылэ пыкъяськыса селл доры лапкатыны.
  
  
  Тросэз со сярысь малпаны нырысетӥ миссия час понна, мыным соин вырыны кариб итӥськизы. Лушкем гинэ вал чемодан вылысьтыз погыртӥз но, со но вис бомба, оло толон, куке городина доры вырӟизы федор «Люгер» ки-ын? Со гинэ ӧвӧл, мон-лэсь кыдёкын кадь, со мед лэсьтозы, мед куашкан предотвращать ядерной Нью-Йорк ортчиз эшшо куинь нунал.
  
  
  Со доры асьсэлэсь малпанзэс берыктоно, туала могӟытыны дауртэ, мынам нош адӟонэ рона фольштедт мелькнуть виымын, борзая нордический блондинкаос но веськрес тӧдьы-суд. Кытын вал соос али? Кулэм? Умой выйыса, кезьыт-а луэ бере городин дэремдэ кесид.
  
  
  Мон балаганаз пырон ӧс усьтӥськыса, мон охранниксэс кыксы но пыризы. Со бызгетэм ке но выросъёссэс валаса, марлы со кулэ ih келязы. Гуртын со берен султӥз но соосын ӵош кошкиз.
  
  
  Ас балаган доры лыктӥсь трос мукет. Куке но тӧдьы-лыз буям ке сяськаын, пумен-пумен со пурысь луоз. Майя мон кык ӧс пыр потоно, собере азьын дугдӥз, пересь платформа вылэ пуктыса. Но пурысьтам йырсиосыз ымнырам вал со пештырес, чурыт но кисыриё-кисыриё, грецкой пушмульы кӧм кадь.
  
  
  Солэн киосыныз ӝутэмын, позырес, охранниксэс, кык мынэсьтым палэнскизы, мон кельтысал сое огназ улэ.
  
  
  «Чолть со», - шуиз зӧк куара кужмогес со, но арлыдыз сое гадь ачимлыксэ крохотный несоответствовать лэся. «Куараос аттракциона со Джеф, азьветлӥсь».
  
  
  «Ми понна бадӟым дан, - шуисько мон, - но адями шедьтэ ческытсэ, - шуэ англи сямен».
  
  
  «Гуртын солэн гинэ, - шуэ англи сямен», - шуиз со вылӥ. «Мон школаын дышетскыкум Мерида-ын. Аслаз солэн пиосыз ӧй дышеты, но сое тодэмез уг поты янки кыл ». Собере со чалмиз, киоссэс ал вылазы тырыса, возьмало-а, мар-шуи мон.
  
  
  «Картер ник мон ӧтисько, - шуи мон. «Штат агент со герӟа. Телефонысьтыз тӥлесьтыд ну мон городын ке но матын, луоз благодарной. Умой-а со тӥледлы дун тыроз.
  
  
  «Вералэ милемлы, мар тонэн луиз пистолет», - шуиз Чолть.
  
  
  "Мед луоз. Куддыръя мон ачим со ужаз утиськыны кулэ, куддыръя вииськом ».
  
  
  «Тӧдьы туж кинтан мукет адями ӧвӧл-Роо, Картер. Чик уг кельшы тӧдьы адями пистолетысен. Адямиос мыным ӵош туж уродэн берытске пистолетъёс тӧдьы адями ».
  
  
  «Изъян вайыны ӧз поты мыным, мыным, тон мыным, тон адями, Джеф. Адямиос, кинъёс соин ӵош ожмаськизы, - лек адями, кудӥз мыным туж трос потэ-а мынам городын туж бадӟым куашкатэм шаер но калык виизы-а ».
  
  
  «Мар со понна кулэ-а татын ми возьматӥмы, Кинтан-ын-Буров?
  
  
  «Вормиз ке, лэзёно та лек адями, со утиз аслэсьтыз интызэ дуннеын одӥг но ӧй вал, гуртын но. Мар шормуӵ со гинэ быдтэ шыпыт океанын, кытын вал, адями, ас туж кельше.
  
  
  «Мон верай, кызьы тонэ сюри зарезь, Ник Картер».
  
  
  Соиз со вакытэ историлы котыр эмуос верано ке, ми вылэ тубиз антигуа борт лайнеръёс круизный рона. Чолть кылзыны, кыньырскыса, пал синзэ кыньыса, киын выжы вӧз-вӧз кылле. Сое быдтэмез бере, со быдэс минутозь пуктэмын.
  
  
  
  
  
  
  чал-чал. Ачимлык синъёсыз усьтӥськизы собере, мон солэн ымнырыз но эскерыны.
  
  
  «Мон тыныд оскисько, Ник Картер», - шуиз со. «Куарады тӥледыз уз пӧя, тон шонер вераны но син. Телефон, кин тонэ утчаны, шедьтыны луэ Вигфа вылын уйпала-Чико. Сое тон отчы ӧй басьтылы, но ...
  
  
  "Нош-а мар-а?" Со подсказывать.
  
  
  «Тӧдьы адями тон. Мон гуртын пистолетъёс вайиз со тӥледлы. Та адями мыным туж потэ, тӥледлы кулэ шуыса. Со милемыз кылзытэк, кызьы jefe el, но, оло, со быгатэ косыны ih оскы кадь, но со, мае тӥ аслыз но изъян вайытэк уг поты. Нош луоз-а со, кин уг яраты зурка ».
  
  
  "Кин та?" Юаз со.
  
  
  «Ачимлыксэ тихок ӧтизы. Со мынам пие. Кулэ ке, татын со валтӥсез луиз. Кышкало, таиз туж ӝог ортчиз. Тихок тонэ ноку но уз лэзьы, тон ӧвӧл дыръя соин пумиськимы ».
  
  
  «Пумиськозы-а соос? Соос мед малпалозы, шуэм, тӥ, пе, татын нокин ӧз вераськы англи сямен.
  
  
  «Мукет кылэз но луоз», - шуо пересьёс. «Тон мынам пие корка вӧзамы али ми возьматом. Со, тонэн ӵош луоз, со ачиз нуоз кадь, ас улонме малпаса. Озьы луыны кулэ ».
  
  
  «Мон валай, - шуэм солы пересь. Иерусалимысен ас палаз шонтӥз чолть нунал. Со берытскиз но потӥз.
  
  
  Азьвыл, кык вамыш азьын кушын кезьыт хижина азьветлӥсьёс лэсьтӥз сое, мар-а солы ми дорын лобӟиз омыре но музъем дымбыр-йыг пыд шуккиське. Та шестифутовый шибоды вал, музъем нырез вандӥсь сюбег ачимлыксэ согиськы.
  
  
  Майя огпалаз сылӥсь кушын егитъёс ласянь кутэм е-тӥ, ку вылын соос чиляло-быг напряженный курень но золтӥськемын. Мон солэсь пыдъёсы борды ӝиптӥз кыкто поттон, сэреглэн улаз возе ачимлыксэ, поза котьку вызовъёсы. Гуртын улӥсьёсты ас котыраз вал, ымнырыз вал ih мылкыдъем, нош син настораживать.
  
  
  Иське, та Тихок, пиослэн азьветлӥсьсы. Та адями луиз, медаз луэ ожъёс-со милемын пумиськиз, сое улэп ке гуртэ кельтӥз. Нош виысал ке, со ачимлыксэ, атайёс доры лэзе быгато-а мон чико ачимлыксэ вигия шат? Пересь соглаш луиз ке но, мон улэп кельтӥз ачимлык-а адями? Кыӵе ке образъёс лыкто тихок монэ вормиз, нош ӵем ачимлыксэ уг кельто.
  
  
  Азьвыл йӧтскиз шибоды шуыса, пе, юри со понна тырон хьюго киюмылъёссы. Сое ӝутӥзы стилет, ачимлыксэ адӟыса улӥсьёс понна, балаган доры ыстыны спираль кузя собере азьветлӥсьёс нунал ачимлыксэ, кытын соос пачкаса, киосы куалекъяло. Чакласькисьёс пӧлысь слышимый ответ ӧй вал ке но, сое гажало умойгеслушкем шӧдӥське.
  
  
  Соку шибодыез но со котырысь музъем басьто, нош ачимлыксэ сое возьыны шуг, но мар Тихок, куштэ центр доры мынэ. Отысь мыным копиос капыртон ӟечкыланъёс борды йӧттозы, тодам вайисько со йӧспӧртэмесь-а, мар боевой вылын кутыса бодыосты. Кыкна соослэн пӧртэмлыксы кулон ну, та дас лэчыт шибодыен бышкалтӥз андан дюйм шуыса, ныр, быгатӥсь адями мугоръёс пыд вандэм яке солэсь бышкалтӥз.
  
  
  Со, стойкаоссэ дасьлыксэс вамышлы палэнскиз вылын, соку ик каньылэн атаковать карыку, шибодызэс ӝуто кутонэныз сэзъялтэм. Сое шибодыен уськытоно, медаз заблокировать шукконо, собере со шуак ӝутыны, мед палдытэм нырзэс шукко, мон со йыркобыез вандылӥзы.
  
  
  Мон аслэсьтым ответ ревматизмен вал, но со азьпалэз блокировать майя. Собере со вырӟоз шуыса, жугемзылы пумит возьматэмын, нош со доры кожим гинэ лэсьтыны но прикладлэн мукет выпад клинок ачимлыксэ урдсы кӧкыысьтыз. Вӧсь застонать Тихок, ӧткынгес вожвылтыса шибодыез но, кулонэ нуись дась заблокировать шуккиз.
  
  
  Кушты монэ, югдурысь потон вуэ но, нош ик ож кутске.
  
  
  Озьы ик трос боевой искусствоосъя формализовать боды кадь, но фехтование яке эктон. Блокын котькуд кыкетӥезлэн вал, котькуд блокын лыдъясь перемещаться. Жильтыр куараос но жильтыр гинэ клинок ныдыз юкатан кушын улыса, мон но тихок перемежаться шоканды секыт. Соос полысь адӟыны ӧз, пасьсэ, шибодыостэс лэчыт куты шуыса, ачиз но сокем ӝегаз ривненский выпад, майя лэземын блок лэсьтэ пиналъёсмы понна. Мыным удалтӥз ас ачимлыксэ дыре мон кыдёкегес возё клинок, кисыриос ортчиз вычисление поттон понна, мыным соин вырыны эмезь дэрем вишты кельтыса.
  
  
  Ӵыпет кыре вуоз, киы кык полэс шуккет выллань ачимлыксэ сое шибодыен одӥгез тышкамын, тышкам но шуккем огшоры кадь соку соосты кораку возьмало атакае ӝутыкуз. Ачимлык-ысь шибодыосын, киосазы одӥг буш бултаськыны, ньылон Тихок клинок вал мон понна. Дюймын донгиз люкетэз со палан каризы, ӧжыт гинэ куэз вандыса. Майя соос син азязы адӟем шуыса, тодо-а соос, мар мон лэсьтӥ.
  
  
  Эскеры астэ вылын шибодызэс ӝуто, кулонэ нуись ӵош атакае Тихок лек сэрпалскиз. Атака кутскемын со кышкало кожалод ачимлыксэ инты но, кулон гинэ монэ быгато-а яке маин йылпумъяськоз тихок поединок.
  
  
  Внезапность вуоз паймымон инӟылы. Шып выпад мон вылӥ кариз, собере шоналскиз но прикладэн интыямын, шальыен бейсбольный кадь, монэ пичи вылӥ бакаосты кутылисько, тышкало но монэ пыд улэ мон. Со музъем вылын погылляськыны дыры рухнуть но, адӟыны мед быгатоз, кызьы мон ымныре мертчиськиз лэчыт шибоды тихок. Озьы со мынам пелям мертчиськиз берпуметӥ секунд музъем матын, мон шӧдӥ ачимлыксэ цедраез.
  
  
  Кышномурт, пыд йылаз тэтчыса, нош ик дась шибодыез но, тушмон пумиськиз. Гожтэт вал выль син ачимлык - радэн эштосъёсын. Мон али гинэ вал. Ачимлыксэ утьыны солэсь улонзэ, сое простить карыны уг быгато, мае, дырзы но уг
  
  
  
  
  
  мон утьыны.
  
  
  Со дарт шудонъёсын шудӥз. Вамышен-вамышен азьлань лэсьто, со тодметъёсъя клинок палаз берыктыны ӟечбур тихок-ын. Монэ лэзьыны пумит со ачиз шибодыез, ож йылпумъяськем вал. Майя куштӥз но мынам понна ожмаськон поскес стилен кутскиз. Гуртын улӥсь одобрительно супыльто, ымныраз пальпотон адӟе со тём-тём нырысетӥ индеецъёс но.
  
  
  Пересьёсты кыл вылын но мон доры лыктӥз вазиз майя тихок азьветлӥсьёс. Собере мон доры со берытскиз но шуиз: «пие, мон ачим верало, мар со дан но йыг-йыг ожмаськиз. Самой со ик вераз, тыныд но, Картер Ник. Городозь Вигий-Чико час йылэ луэмез понна. Котыраз кык кужмо пиосмурт каноэ мон тӥледыз отчы вуттӥз.
  
  
  Мон сое кыскыны пакетэ бинялтыса-ын водонепроницаемый басмалы. «Кӧяло-вӧяло ассэ чылкытатыны кулэ, соку со но тӥледыз озь пистолетъёс, сылало ву куасьмысал кадь, пумит солэн пайдаез то адямилы урод луиз, со тонэ утчаны».
  
  
  Со но ӟеч карем потэ, иерусалимысен хьюго ачимлык-тӥ нунал. Собере кык сӥлё-виро пиосмурт со сьӧры мынӥз, со возьматэ ини, мон каноэ вылазы мед нуозы.
  
  
  Дас куинь
  
  
  Вудур вылтӥ каллен ветлэ каноэ но шаплыесьгес луизы. Майя дорын пумитаз монэ кык искреннее дурын шуккиськон. Мон уг вера со котыр одӥг.
  
  
  Вигнуть дуре мон васькыса-ын-Чико, бадӟым-а гурт поселение куинь пол, мон со кельтэ. Коркалы быдэ адӟиськы ни, нош городэ чугун сюрес вылын шундыӝужан пал кунгожзэ йылпумъяськиз. Мон со доры монэ нуэ полысаны инты, кытын мыным потэ, та юрт интыын старостаез шуыса, мон вылэ кельтӥз со вакчи майя кылзы но вера, уг учкы.
  
  
  Со телефонзэ курыса, юрт но универсальной мон нуизы, кудъёсыз, радыз вань бере, школае ужаны, универсальной магазин, вӧсяськон зал понна, складъёс но мукетыз. Вазен пу ныдоез вал, урдэсъёсаз корпусэз телефон модель юдоно.
  
  
  Вуоно кык час быдтӥсько вал, сое йылозяз мед Мерида, шоркарын Юкатан, промежуточный ретрансляторъёс лабиринт операторъёс пыр но отысен нош, хок книга гож тодмо куара уг кылӥськы дэвид дыр.
  
  
  Эмуос соосты шуо, кытын со улэ, вакчияк эмуос но версия со сётӥз, кызьы мон отчы шеди, ӝоггес вераса, кышкатски, ма мон котьма вакытэ кусыпсэ ыштыны быгатоз.
  
  
  «Татысь ӝоген милям потон кулэ», - шуиз со эмуос. «Чугун сюрес луэ, но судить карись вань бере, трос пол бырон мыныку, поезд котьку кулэ одӥг шунды».
  
  
  «Тон доры мон вайи вертолёт. Кыӵе статус миссия? "
  
  
  «Борт вылысь чемоданэн вуиз« Гавиот »Кюрасао-ысь. Федор Городина, лэся, кивалтӥсьёслы ӵош жизов операция возьмало, радыз вань, но одӥг-ог гинэ урамын кылдӥз ih штабазы шеди. Возьматон ӧвӧл со, мар возьма адямиез ворнов нокс ошмес, тырмыт доказательствоос но капчи ӧвӧл, со мыным верантэм карыны мед быгатысалмы ». Со заколебаться, собере ватса: «мынам рон фольштедт ышиз».
  
  
  «Мыным жаль тае кылыса, Ник, - шуиз Дэвид Хок. Соосты, тодӥськом, соослэн туссы ӵапак та вал. Директор ax кадь, кулонлэсь со тодмо вал, но троссэ висёнъёсты мур эмуос отряд агент ӧтизы-а со, малпасько, тросэз-а мар-а. "Одӥгез тыныд татын ужаны быгатоз-а?" - ватсаз со.
  
  
  «Мон сое быгатӥ, сарба но луы, луэ ке, кинлы ке та тодмо улосвылъёсысь. Татын пеймытскем ини, тон но мыным кулэ ӧвӧл " тодад-а, мар-дедлайн мон утисько ».
  
  
  - Одно ик ваньзылы-а, ӧвӧл-а, - шуиз хоук кӧс. "Ӝамдэлы дугдытӥськод."
  
  
  Мон телефонзэ пель дораз, кӧня секунд ӵоже чус тачыртӥзы, соос но тодытэк, ас компьютеразы пырто шуыса, хок информациез ӝӧквыл. Собере солы ответ вуиз:
  
  
  «Цру агентъёс луоз пилар нимзэ, Веракрус-ын. Со герӟаськемын, тон отын, кунян ваён Бонито Байя-ын ».
  
  
  "Со?"
  
  
  «Бен, Ник, лэся, тонэ вуттэ. Мон шуысал, та горд, ӟеч оборудование ватсаса эээ... оснащать вань...». Хоук ньылонзэ тазатыны, собере мукет голос азинтыны. «Тон быгаты Чиу Вигий вертолётын мерттон лэсьтӥ?»
  
  
  «Кушты та юртын шарак луиз понна. Кызьы тон ӝог вертолёт келяны быгатозы? »
  
  
  «Мон пырисько кун луыса ужа департамент. Со вылӥын луиз ке, тон пыр вал тылобурдоос дорын куинь-ньыль час ».
  
  
  «Умой-а. Соос сярысь сюлмаськоно, соосыз яке тылскисез мед зонае осветительный приземление ракетаосын югдытъя. Детальёссэ эскерыны ке, мон та, мон йырам лыкто-а, мар луэ таӵе телефонъя тус ноку но уз кысы умоесь условиос огъя ивортодэт пользование незашифрованный линиын. Югдурез озьы, огшоры чылкак уг луы, условиос примитивный луэ.
  
  
  «Тыныд уксё, каньыл, - шуиз Хоук. «Мон витё тонэ отель центральной америкаын пӧртэм валютаен луэ. Мар ке вань на-а?"
  
  
  "Мед луоз. Ваннае ву кузьыт люгер монэ кабыл басьтэ, ма ки улад вань сузян тӥрлыкъёсты набор понна мыным озьы потэ. Нылпи пыӵал 9мм. ».
  
  
  «Та тӥледыз возьма вал». Линиын луэ пауза, кунокуаез ватсаса хоук кадь маке на. Нош собере солы шуоно гинэ: «Тон трос, удалтон кезьыт, Ник».
  
  
  Мынам уже вал бере, со понна интыысь вертолёт тылын нуыны старостаез сигнальной либатэ. Мынам уг поты сое юрттэ. Вигиа потӥзы-усьтӥськизы бассейн доры люкасько вал ӧжытак пичи чико педпал, вудур гурт майя вылын кезьыт, вуж традициосыныз герӟетъёс но кужмо ih кылиз. Тӧдьы вылын адямилы тупась эмъян юкатан миссия шер вуо, но мылкыдзэ уг ӝуа, адямилэн пумитаз
  
  
  
  
  
  
  одӥг машина ih котырын лобало.
  
  
  Соин, эшшо но вамыштэмен, ужан амалъёсын вашкала ih неохотный. Со коньдон ӵектӥз. Соос радэ частной оскисько, малы пилот ЦРУ, Госдепартамент коньдон ӧжыт сётӥське. Ӧжытак умойтэм сямен бырйиськизы вигия чико луыса, улӥсьёс ке, малпасько, ӧрекчаса нуиз шуыса.
  
  
  Вуоно кӧня ке час ӵоже мур ватэм лул сюлмаськонъёс укша вал, кивалтэ соин куке тыл сигнальной интыян. Куасьмем силё-сюрно котырын трос-а вал, куать пудо котыраз но тылскемдэс, мед приземление зонае гожъёс.
  
  
  Кадь гинэ тыл ӝуа, югытсэ но кушты, но соос вить sel шталь. Но вити. Но вити.
  
  
  Со тодыны кулэ, мае уг мыно вань кунъёс департаментлэн озьы вальыр пыриськизы. Со доры, дыр, мон кылӥ кадь куаразэ, вертолёт ротор, куазь ӟардытозь, ӝеганъёс луо пожарнойёс но, мон бригадаын определённо пуромиз. Пилотъёслэсь пичи пыже пыриз но группаын шӧдӥ асме, бадӟым нап пилем ӝутӥське горд-курень тузон.
  
  
  Пилот нимы мартин. - Вандыр мугоро егит адями вал та лэчыт нырыныз. Мон удостоверение вошъяськозы, дыр столпиться котыр гуртъёсын улӥсьёс, трос шекъёсты вертолётъёсты учкыны.
  
  
  «Оскы, со тыныд ыстыны коньдондэс ӧжыт-а», - шуисько мон.
  
  
  "Коньдон? Ма?"
  
  
  «Сигнальной тылпу юрттоз шуыса, куд-огъёсыз та адями луиз мыным ӵекто дун».
  
  
  Мартин сощуриваться, югыт инбам шоры учкыса. «Мон уг тодӥськы, мар тон понна тылэ, каньылгес сигнальной; нунал арес тырмиз.
  
  
  «Вертолёт ке, соин курисько, - шуэм мон холодно, - тём-тём луиз. Соосты, оскиськом, ӝоген милемыз но татысь поттыны госдепартамент куазь тырмыт ответъёс сётэ. Дорын мон таш-таш график тырмы, пересь, уроме.
  
  
  «Та сярысь нокин номыр уг вера, коньдон вайизы шуыса», - нукыртӥз со.
  
  
  Адями, котыр сылыса, ас понназ маке, со кышкан но, мар солэн пуштросэз ачиз кыл кутыны.
  
  
  "Асьмелэсь уксёмес соос тыныд сётоно?" Юаз со.
  
  
  «Я куд-огез...», - шуиз со чакламын.
  
  
  Со самообладание ышиз. «Озьы-а ма гылӟыса, вуриськись басьтыны! Соин адямиос та коньдон сӥзё, но шека а, мар-а со тӥледлы лы чиге ке, сое басьтыны эн ih ».
  
  
  Мартинлэн басьтэм кисыысьтыз обидем тусын лисъяны кутскисько но, берпал котырысьтыз потрепанный бумажник лыдъя. - Ын, соос керӟегъясько, потӥзы но бырйыса соосты бумажник бумажник. Витьтон суммаез гожтэмын вексель доллар вӧжо ни. Ачимлык-вераз со бадӟым, лыдъяло торжественно ачимлыксэ, нош собере шонтӥ, уг пальпото. Со гуртын улӥсьёс верало, соос кошкозы, аслаз сайкем сюрес.
  
  
  Вертолёт, куке милемды таӵе шудон, Мартин шуиз: «вань луыны кулэ, со тыныд сётэ? Индеецъёс-а со, дыр, ӝыны куанисько вал.
  
  
  «Луыны быгатоз», - шуи мон. «Но, оло, со но ӝожтӥсько - соослы шибоды дырлы чусак тон эн гуньды. Кызь вить доллар сылэ вал со тӥ понна?
  
  
  Сотэк улон лэзизы двигатель комментарий
  
  
  «Бугыръяськыны уг, - шуиз со эмуос. «Мон взносъёс тырем тӥ сярысь лэсьтэм докладэзлы, кун департамент вал, тӥледлы уксёен но огшоры возмещать каналтӥ. Тон нуысалыз ке, ачим тон доры рождествоез коньдонэн берыктозы. Быгато-а, уг... таяз толсуре »
  
  
  Ӧжытак лябӟыны быгатэ-а нырысетӥ мартин но мыняло. «Ярам, - шуиз со. «Валаны кулэ, таосыз дунтэмгес, шибоды гульымо кезьыт. Кытчы?"
  
  
  «Веракрус», - шуиз со эмуос но мон тэтчай.
  
  
  Дас ньыль йыр.
  
  
  1519 дуре васькиз эрнандо кортес веракрус арын-ын, испанецъёс нырысетӥ луиз, музъем вылэ лёгиськытэк мексиканский. Американецъёс но соос киултӥзы городлэсь кык поллы тросгес вал-а война бызараысь француз.
  
  
  Ас кожаз нискылско Кампеч бере, со но, кыньырскыса, шунды шоры учкиз город басьтыса, валамон луэ, мар Веракрус шталь табере, эсьмаса, призэн, вир но вань та ӟеч гудыри.
  
  
  Асьме консульство интыяськиллям американ сямен площадка, кытын со кыль палэнтӥ нуназе ӧтён. Кышномурт, ачиз но шӧдылытэк напряжение лякиськись чонгырамын, бессонница курадӟыса, но куд-ог службаосты нуиз асьме котырысь ужасьёслэн светский вераськемез потэ мыным уг дипломатической мартини. Мартин сое киыныз кырмыны, со нош ик оскиськом, коньдон берыктӥз шуыса, со ачиз но-а, телефон-ысь такси ӧтёно.
  
  
  Отельын куд-ог городэтӥ таксиен ветлонэз знамяез вылэ вуж корка котырзэ зэрпаллык бонито байя мощеный пролегать-озь вашкала, туала но паськыт ульча-тӥ но андан артэ небоскребъёс нош пияла.
  
  
  Гостиницаын вужмемын вал милемлы, лякытэныз но, пуш азбарез бадӟым, инбам усиз, но со чуръёс котырысь куинь комнатаен. Пырисько пушказ но соос вить водительёс шуо. Соос асьсэлэн нимынызы нимало бере, мон, ӝӧк сьӧрысь адями номер усьтон-мын оскытскыны, зӧк конвертъёсын футлярысь кларнетэн но туп быдӟа лякиллям. Солэн быдӟалаез но конвертэн шедьтыны но пӧртэм сяськаос уретӥз: доллар, песоос, кетсаль, кордоба, колонэз, лемпира, бальбоа, боливар, гурд, фунт, гульден франк но. Со песоос потӥз, куинетӥ этажысь комнатаяз аслыз вылын водителез но пакетъёсы тыре кунултыса ӝутӥзы. Пилар монэ, мынэсьтым кин ке гожтӥськиз но ӧй вал на.
  
  
  Кема шуныт-а ваннаез, соосты кабыл басьтӥ, нош лул берло сӥя, собере сузянъя интыян понна упаковкалэн сэрегез укшатон.
  
  
  
  
  
  
  люгер доры лыктӥз но вылъёсыз ужъёс. Куро монэ выль сётыны быгато соос пистолет хок, оскымон эш луиз вильгельмина но пересьёс но.
  
  
  Вань со детальёсты эскеро но люгер учке. Водонепроницаемый бере пыдесъяськиз но со утьыны умой шобыртэмын вал, ву кузьыт металл вӧсь ӧз карылэ на. Со сылмытӥсь котькуд детальёсты кутыны, винт пичи гинэ, пасьёс лэсьтылӥллям виштыос пыр но, чылк-чылк тӧдьы луиз-соослы дыр ӧвӧл. Сое мамыкен салфеткаос безворсовый куасьтыны пистолетэз сэрттӥзы-пертчизы, вӧез но нош ик люказ люгер люкет борды йӧтэ критической смазочный наплыкез улӥзы. Со котыре коробкаосын тямыс обойма патрон снаряд шуккем, хоук вайыса, вильгельмина кобураяз донгиз но вылэ кускерттон.
  
  
  Уйвӧтын мугорыз-а кулэ милемлы, милемлы но визь-нод ӧз сётскы. План лэсьтэмын вал, лазейка пытсамын. Но котьку со ас сётӥсь виым шутэтскыны, туспуктэм рона вуиз луд синмо. Блондинкаос, веськрес мугорзыя-а, уйин соос бурдъяло вал сомында мон ӝиптэ, эшшо одӥг уж каро уг яратӥськы вал огшоры-тӥ партнерез ышиз.
  
  
  «Ми дыръя со ӧй лэзьы, тон понна куректӥсько восьмем монэ», - малпаз мыным комната но котырысь курытсэ поттыны. Соиз ӝӧк сьӧрын юа, магазин матын луэ ке, кытын соос дӥськут басьтыны быгатозы.
  
  
  «Бен, сеньора. Агиларс интыяськемын сюрес ортчытӥз, усто быръёнъёс », - шуиз клер.
  
  
  «Gracias. Тани пырась-потасьёсты возьмазы. Со лыктэ ке, шуисько, эй, кытын мон шедьтӥ ».
  
  
  Со арам кырымен-кырымен уксё вылэ выжтоно ульчае хоука дӥськут но. Выль костюмъёсын дӥсяськыса аксессуаръёсты яратӥсько ваньзэ, ачим со доры мыныны, кенешыны ӵош эшшо одӥг пол но дыртытэк выллань ульчае портье кафе ульчаез. Со понна селе столик, пырон-соос понна чакламын луоз, заказъёсты интыянлэн бренди бутылкаос но, со ӝуась тыл кадесь, шӧмзэ но уг кельшы вал. Бренди потягивать, со вормытъяськыса юан-а, кӧня мон возьмано, кезьыт азьло со малпаз, маин мон собеседникъёс, Пилар, уг кылдо.
  
  
  Таяз учыре, мур кыретэз блузка нылъёс сьӧдкысъем, чебер мурт, гадьёсыныз гинэ солэн, мон но пӧлазы дугдылытэк столик шонско. Ee нап йырсиед но сьӧд луыны, лусьтыро кыньыртӥз, мар гинэ жуг-жаг. Синъёсам сьӧд кофе тус луиз, нах, экзотикаё сӥзем майбыр.
  
  
  «Тон быгатэ спичкаен вылын шыръяно-а?» - акцентэ юаз со капчи.
  
  
  «Вождэс эн вае, мон ih ӧз утьылэ, озьы ик кыскы кадь куштӥз». Эй со подсказывать.
  
  
  «Кылем арын ас куштэм тамак кыскыны туртто-а со, кык арня возиське но вань», - шуиз со зэм.
  
  
  «Тон луыны кулэ, Пилар».
  
  
  "Мед луоз. Нош со тынад... киллмастер картер шенӟыны ӧтизы. Тон азьпалтозы тонэ репутация ». «Мон уг тодӥськы, яке мон извиниться лачмыт возисько " кулэ».
  
  
  Солэн ымдуръёсаз пальпотон сутэрен тырмытӥськоды. «Извиниться ноку уг мыны. Со пуксьыны быгатэ-а? »
  
  
  "Веран. Туннэ милям ӧжыт пась манерен, эшшо но вань кадь.
  
  
  Мон пилар ваче пукон вылэ лэзиськиз. «Тон тазьы адӟисько, пе, тӥледлы кулэ, ӧжытак изе», - шуиз со.
  
  
  «Бизнес азьвыл вань», - шуиз со вкрадчивый пальпотон. «Татын мыным вераны быгатэ?»
  
  
  Син-ветлӥсьёслы тротуаръёс-тӥ ужтэмъёс сямен чебер но со кафе шыра. «Бен со сыӵе умой инты, мукет кадь но, котькытчы», - шуисько мон солы, пельпум кырмизы.
  
  
  Официант соосты лэсьтэм пусъёсты, соос понна стакан куро на, но лэзизы Пилар бренди. Соос тып собере юаз: «мар тыныд лэсьтыны вылысь йырсизыя-а?»
  
  
  Со доры киос йырам инстинктивно замешательство вуӵак назьыльске, собере пальпотӥз со. «Тон луыны кулэ, шуиз, мон-горд. Кызьы тон тодӥськод-а, мон педпал туссы воштыны кулэлык кылдӥз почта бизнесявляться люкетэз. Сьӧд тыныд кельше-а? "
  
  
  "Таиз яра. Уксё возьыны, ерасотка но, тон вал, кызьы гордъёс.
  
  
  «Ма, тау», - шуиз со мон шоры учкиз но леленчи улысьтызы кузь синлысъёсыз-ын.
  
  
  Ымныр тусыз син куспын Пиларс, лэся, ышыны-бырыны, ымнырзэ векчи Фольштедт Рона но выжиз. Со гуӵык бренди лэсьтэм юн, суредъя но ышиз-быриз.
  
  
  «Одӥг, мар монэн луиз, - шуисько мон, - та катер но, кудъёсыз вылын чемоданъёс потӥз дурын« Гавиот ». Нимыным мыным уг быгатоз асьмемыз тодматыны, цифра мон опознавательный тём-тём пеймыт. Со укыр улыг мынэ & подвесной двигатель но кык nb движение ваё ».
  
  
  Ымдуръёсме куртчылӥсько Пилар но йырыныз шоналоз.
  
  
  «Номыр ӧвӧл кадь. Кин тон адӟиськод ке адями котыр катеръёс вылын?
  
  
  «Валтӥсь лапег мугоро адями вал, лыстэм но быдэсак мугоръёссы быг-быг».
  
  
  Солэн киосыныз ӝутэмын, мон понна дугдӥз. «Бадӟым мугоро, лыстэм пиосмурт?»
  
  
  "Та шонер. Ачимлык-а тон тодӥськод-а?"
  
  
  "Мон озьы малпасько. Вал сыӵе адямиос, кудъёсыз кюрасао возглавлять контрабандист банда. Ачимлык торио ӧтизы.
  
  
  «Тон быгаты вера мыным, кытын ачимлык-а шедьы?»
  
  
  "Тон ну монэ отчы быгатэ. Кюрасао со тодэ, мон но ӝог лэсьтыны быгато ».
  
  
  Со мытӥзы минутаз люкаськылиз. Кунокуаын соослы уг, мед луоз со сыӵе ик, кызьы Рон. Пилар но правоез луэ, со дуно дырез быдтыны быгатӥськом кюрасао езтэк, нош фактор малпа вал, дыр.
  
  
  «Ми кадь ӝог кошкыны быгатэ?» Со шуиз.
  
  
  «Ӵуказе вазь ӵукна ми вуим рыбалка быгатэ. Вань-а со лэсьтэмын.
  
  
  "Ми быгатом вазьгес кутскоз шат?"
  
  
  «Ӧвӧл. Кулэ но, тон туннэ ӝыт шутэтско шуыса. Сак луэ, кулэезъя но кужмо луоз тыныд ӵуказе ».
  
  
  Мон соглаш суйбыгытэз ноющий. Мон эшшо бренди стакан юо, ми но кунокуа-озь келяз со монэ.
  
  
  «Тон мон понна ӵукна лыктыса, - шуиз Пилар, - нош мон мыныны аэропортын».
  
  
  Жади тубыса азбарез но соослы со кельтэмын
  
  
  
  
  
  
  мон комнатаын.
  
  
  Дас Вить Йыр
  
  
  Кыкетӥ нунал ӝыт пумит, со понна лулзэс но, жалюзи задернуть басьтыны кутске шунды. Соос вылэ дӥськутсэс понӥзы но, со выль пукон басьти. Собере кровать вылын, со гольык нуямед, ачиз но тӧдьы-лыз буям вӧлдэт шоры долкаса ули.
  
  
  Огшоры гинэ ум косӥське, ас уг луы. Курисько мон котькуд шутэтскон, мугорез-ысь вие, син но мыным кельше луоен пуйыез вылын но, изьыны со ӧз удалты.
  
  
  Кытын ке мон ӵуши азьвыл дасяськоз ӟуч но американ генерал шаерысьтымы тодосчиос, город сьӧрысь городъёсы. Ӵуказе кошко нырысетӥ Нью-Йорк. Кулэ-а со кытчы ке ширтэм, ih дугдӥз шуыса, нош кунян ваён кровать вылын лобаны уг веракрус кровать-ын.
  
  
  Кышкыт ук, нош дасян луоз жугиськонъёстэк дырто. Пилар Торио шедьтыны быгатэ контрабандист ке но, быгатоз на-а со дыр миссия быдэстон понна тырмыт вал. Со, синзэ кыньыса. Рона адӟон азьын кожалод, милям ышиз-быриз, собере вуиз.
  
  
  Дун-чылкыт шунды, жалюзи пыриське оранжевый пыр, пыр пумен-пумен ваньмыз пожаське пурысь кысъем, но, эшшо но пеймытгес луоз. Мон уг буйгатскыны уг быгаты визьзэ ӧжыт ке.
  
  
  Малпасько, мон котькуд ульча кылӥськиз куараос пель дорозь усьтэмын улӥзы. Гылтон унитаз бускель комнатаын, вуусёнлы Ниагарский фонтанный.
  
  
  Собере кин ке ӧсэ йыгаське, мон кыньыръяса-ын.
  
  
  "Мед луысал?"
  
  
  «Та Пилар», - небыт сьӧры ревматизмен.
  
  
  Со котыре жуг-жагтэк, куэм ӵушконъёсын но ӧсэз усьтӥз. Чачаез сьӧд дэрем вылэ пилар пичиез вал, соин, лэся, шаерамы будыны вырйылъёс но нёжалъёс узыр но шудо кышномурт.
  
  
  «Пырыны», - шуи мон.
  
  
  «Эн оскытэ монэ зэм, тонэ ум быгатэ шуыса», - шуиз пушказ сое пыртыны.
  
  
  «Чебер тон визьлыксэс ортчыса гинэ», - шуи мон.
  
  
  «Тон сёт мыным кыӵе-мар-а, мед юрттоз». Каньылля со кровать вылэ лэзиськись пумыныз.
  
  
  «Таблетка?» Юаз со. «Мон ноку уг басьты ih».
  
  
  Пальпотӥсь мон-соос азьтэмгес. «Уг, уг таблеткаос. Мынам."
  
  
  «Гинэ-а мар-а, - вазе мыным, оправляться асьсэлэсь паймемзэс, - планшет абдрамон определённо-а тон, чик но секыт ӧвӧл-а ee ньылӥз».
  
  
  Ee посерьезнеть чебер ымнырыз, кезьыт, ӧжыт луэ. «Уг шуды, - шуиз со. «Ӵуказе тон улонысьтым гурт физической состоянизэ кык быгатэ, но...» заколебаться Татын со, мон солэсь синзэ кышетэн вылтӥз гылӟыса дӥсяськем фигураос. «Но, оло, со но огназ туннэ огыр шутэтскыны луэ».
  
  
  «Быгатэмзыя», - шуи мон.
  
  
  «Тон монэ кельтӥд?»
  
  
  «Пилар, со тынад кияд».
  
  
  «Бьен. Со нырысь малпа, тон татын кыллиськоды шуыса, кровать вылын ».
  
  
  Но юскиськыны ини соос люкаськыло послушно кровать доры лыктӥзы, куке соос чиньыен курень кышет улэ проскальзывать кужмо, со сое нуллэ, ачимлыксэ но ӵушалтэ.
  
  
  «Монэ со понна ӧз ӵушконъёс, каньыл», - чутрак вераз со. «Улон вылэ выдыса, пожалуйста».
  
  
  Распластываться со кровать вылын, киын йылпумъяськиз миндэр. Маке борды йӧтӥськиз но чырты выжыысь милемыз ыркыт йыркобыез нюштыр-нюштыр тыбыр выллань. Корица, ческыт зынзэ шӧдыны соослы капчи. Солэн пельпум вамен адӟыны, пе, мар-а котыр пилар флаконэз пичи сумкаме, нуыны сое, сюрлыез кузя содержимое но кисьтӥз мыным.
  
  
  «Корица вӧй», - валэктӥз со. «Али со малпаз, мон лябӟо но, йыр мед юрттоз, тыныд лэзёно-а, тон нош ик лэзёзы».
  
  
  «Бен, мэм», - мынектӥ мон. Буртчин кадь сипыртэм куараос кылӥськизы. Со син пумзэ макес мыт куо пуштонъёсыз, но валалэ, малы быдэс пилар дӥськут бордысьтыды басьтэ".
  
  
  Сямзэ шӧдыса, мон малпандэ, ышыге пытсасал капчи йӧтоз-со аслэсьтыд синъёстэ, небыт чиньы. «Лябӟытӥськод», - нукыртӥз со. «Али гинэ лябӟытӥськод тыныд кулэ».
  
  
  Собере со мыным тыбыр вылам выдэ нёжтӥськись пичи круге, киосазы, чиньызэс нюртозы но юн вордэм ee. Пельпумам мынам кӧкые но сое вӧйын зырам, одобрительный куараез ачиз потэ. Соосты ми шедьтӥм кисыриос палаз, кытын мон шибоды майя мырӟоз, вӧсь но соос чиньыен маялтӥз.
  
  
  Мон со кус вылын вӧез лэсьтыны, ческыт зыретэн ку со милям киямы-тӥ абдрамон волег. Уллань но уллань, вылын-тӥ макесъёсты но берпалэз сарвылъёс. Выжыосыз вылаз эшшо кӧня гырк доры йӧтэ, собере пыдкӧтыз доры, сӧнэз ахиллов кузя, мон понна со кикур вылам выдэ бергес.
  
  
  Мынам пыд выжыям вордэм пилар вӧй лэсьтӥсько, котькуд чиньы котыраз гылӟыса мон чиньыен вискын.
  
  
  Ку соосты ми доры но сверхчувствительный улэп йӧтэ вал. Адӟе, шӧдэ-а со асьмелы пуртэс дыръя со мугорыныз пыр герӟаськон.
  
  
  Со шуиз: «Пилар, мон уг тодӥськы, яке соос изьытэк потӥзы бугыртэ. Пожалуйста, кутэм решенизы! »
  
  
  «Буйга», - солэн буй-буй пыже. «Мон гинэ кутскиз».
  
  
  Собере пыд чиньы куо соос мынам, одӥг-одӥг, ih задабривать, чиньыосыз вискын перекатывать. Со бадӟым чиньыен возьматӥсьёсыз но пуртэс промасленный лэсьтыны, пыдыз волегӟыса котькуд чиньыосыз уллань но выллань.
  
  
  Собере сое киын но кутылыны луоз пыдтышъёссэ лёга котькудӥз пилар, мон ӧй шӧды кема, лымы кадь тачыртӥзы. Собере нош ик солэсь кизэ ӝутӥз, пыдъёссэ выллань, со, опытной напряженный чиньыосынызы суйзы ӝабырскиз, вакчияк, манипулировать, висьыны вӧсь луон золтӥз.
  
  
  Сарвылъёслэсь нимысьтыз саклык висъяське. Саур вылаз возись быдэ одӥг киын, со мыкырскиз но, паймымон кужымъёслэсь вакчияк кышномуртъёс понна, соос доры киысьтыз чиньы йылаз огсыр пыдбер погыльскиз.
  
  
  Кровать провисать кыньыртӥз, куке Пилар
  
  
  
  
  
  
  мон пыд вылэ ӝими. Мыкырски но, со чиньыме выллань ассэ котыр югдур та монэ бурдъяз тыбыр ортчыса, кужымзы лябӟиз напряженный тол бабай тусбуйзэ.
  
  
  Со дыр нуйтӥське азьлань, мед помассировать мон пельпумын, чыртыын но, соос но шӧдо, бирды кадь веттаське мон сое гадяз йӧтэм. - Пуртэсмы доры киыным пыдпыдэсме мон пельпум вылтӥз табере сое тыбыр гылӟиз.
  
  
  «Берыкъяськыса али, - шуиз со, - нош мукет палаз сое лэсьтом».
  
  
  «Мон уг тодӥськы, оло со чида».
  
  
  «Уг ни тулкымъяськы, сое чурт-чурт, николай тон чида».
  
  
  Соос, тыбырам берыкъяськыса.
  
  
  Пилар шокчиз. «Ма, Ник, солэн малпамезъя, тон лябӟыса!»
  
  
  "Вуриськись басьтон!" Со, мыньпотыса, луонлыкъёсыныз пайдаяськыса, - пуртэсысь массажисткамы мон шоры учке шуыса. Ку вал Ee, чилясь ыргон кадь - вольыт но безупречный. Кисьмам но сое гадь тыр луиз. Со лэзиськоно, собере ӝутсконо чутрак. Кус но макес соос чильк-вальк кисьтаськись банка котырес юн капчи сюбег.
  
  
  Со мыкырскиз изящно, тумбочка вылысь басьтӥз прикроватный ӟенелик вылысь вӧйын, вылад пазьгид но мон ачимлыксэ, чабкиськиз.
  
  
  «Бугыръяськыны уг, - шуиз со, - мынам малпанэ лыдӟоно сямен ик, - номыр ӧз кыльы ӝыныё!»
  
  
  Озьыен, ки табере со сётскисьтэм ee. Синме кыни - бугыр йырам суред уг кылды. Мон дорын невесомость ощущение вал, мон кадь мугорын, таиз чиньы тодӥсь нуо, интыяз коӵылӥсь. Ириска лэся... золтыса лэсьтоно сое, нуйто, долли абдрамон кунгож золтӥськем-юнлыксы воштӥсез-озь.
  
  
  Сое китӥз кутэм но син пиларс чутрак усиз. «Та тырмыт, - мыным шуиз. «Ми вуим, мае гинэ кыскамын музъем. Тонэн луи мукет талант? »
  
  
  Пилар дразнящий азьтэм мон пальпотӥ. Гуньдытыны удовольствие басьтыса мон утчаськод ке, мон сое ымам кыниськизы пыраклы.
  
  
  Кыӵе но-со дыре мыным потӥз, мон кадьёс дунне вылын пильыс ракатэн ортчоз пичи тупыттэм пырчо кыске. Собере мон котыртӥ тэтча мозмытонъя. Со понна мон кыр дуннеысь нырысетӥ час но трос малпанъёсыз вал, аслэсьтыз шӧдонзэ, уяны омырын, мур колодча доры вунэмъёссэ уяз.
  
  
  Шырак со шуныт, сиён-юон но милемлы вӧзын гома аслым кык тӧдьы мугорыд.
  
  
  Уйвӧтын уката кезьыт минут ортчыса, со кема-а со озьы малпасько, милям кусыпъёсмы шунытэсь, зын поттӥсь корица-ӟыгырскизы.
  
  
  Куать Йырдэ
  
  
  Ӟардыку сайкатод, соосын ӵош потӥзы, вань детальёссэ вужзэ воштэ выль кадь луиз, тусъян тефлон перманентной компонент шобыртӥзы. Нылкышно куара кылӥськиз-тӥ ванная но вуэн шлёп, испанский вылын кырӟа. Со котыре жуг-жаг пезьдӥз, донго но, нунал но соос доры лыктӥз.
  
  
  Комнатаямы кык ӧр изъян лэсьтэмын. Лулзы понна мугорзэс понна соос вужере адӟыны быгато пилар полупрозрачный катанчи туж чебер, куке со кырӟа майталаса но мар ке но дырын-дырын Вилья Панчо. Дырын-дырын со доры катанчи прилипало ку, чилясь гольык вылэ, укноысь конфет коробкаен-ын целлофан кадь.
  
  
  Отын со дугдом ай минутлы, интыськем тыре, собере со но катанчиез кутӥсь палаз карыса.
  
  
  Куншетэз лэзёнэн но ки выросъёсын быдэсъян ак вылысь нылкышноез пилар инстинктивный кыниське. Собере со кизэ лэзиз но пуктэмын, пальпотӥсь чур ул, лул, вуэз кадь сое вие, вырйылын, со мугор кузям ваське гопалъёс, кисьтаське ee косӥзы, тюленьёсын кадь.
  
  
  «Бур ӵукнаен, керидо», - шуиз со. «Оскиськом, таиз тынад одӥгез гинэ передачаос уг со». Со мугордэ мынам синмы волегӟиз. «Инэт сайкатскиз котьку тон сыӵе?»
  
  
  «Вань гуртысьтымы ик, бускель комнатаын лул кин басьтоз».
  
  
  «Оскы, тонэ ӟеч кӧл».
  
  
  "Кор кадь. Тупа ке, оло, аслэсьтыз эмъюм снотворное та сярысь тодӥсько, мон барбитурат выль сямен адӟисько.
  
  
  «Пуппы тул. Пуксиз, со тыныд мышкин майталало.
  
  
  Соослэн лулазы пыриз, но берыктӥз монэ пилар. Со киоссэс майталало, но улосвылъёслэсь анатомиез, со майталаса, тыбыр определённо-мынам уз луы. Со доры со берытскиз но син азе султӥз, вуэз вылэ пазьгыса, кыксэ мон. Нырысетӥзэ соос валаса-а, кыӵе со бадӟым ныл.
  
  
  «Мынам йырам лыктэ, - шуисько мон, - а мар-а мон тӥлесьтыд басьтӥ туж трос заказъёс. Дыр мон ас вылам басьтӥ.
  
  
  «Мае тон малпаны, керидо?» - бус, со азьпалагес мыкырскиз, мон доры шонаськыса та чебер но гадьёсыз.
  
  
  Солэн ки улаз кутыса, сое пилар ӝутоно, ас дораз но вайыны ee. Собере сое лэзьыны, азьланяз но тӥ люкет пол понна дюйм.
  
  
  Соос куно пумиталозы но капчи куара поттӥды ке, сое ӟыгырто монэ киос, гадь притягивать ӵош со ачиз но, аслэсьтыз гадьзэ мон доры ӝиптӥськиз. Мон калленэн кутски, волнообразный, вырӟе эктон, отын, лулысь, ужгур пумен будэтэмен, эн куалекъялэ, эн берга пилар дыр, кышномурт кадь одержимый. Малпамтэ со черектыны, бышкалтэмын-а со вуэ огсыр куара кылӥськиз.
  
  
  Собере мон таин валче сыло, лэзь & nb ас мугорзэс миськиз.
  
  
  Мон ӝогак дӥсяськыса, мынӥськомы бускельёс нош собере кафе, мед сиськозы хуэво абдрамон-ранчеро. Ми сур ӟузьылыса мексиканский ачимлыксэ, завтрак со умой но, дыр, кезьыт мексиканский курыт кофе-пхи.
  
  
  Мон таксиын nacional aeropuerto нуиз, кытын ми сыӵе самолётын пичи шудонъёс. Мон куамын куатез потӥз. Пӧртэм дыръёсы ми пуксим но лымшор палась двухчасовой кюрасао.
  
  
  Мон лобо бере
  
  
  
  
  
  юкатан радлык тупатэмын вож но лыз-лыз зарезь карибский со амалтэк тодаз вайыны, мар со сокем трос уг часлы берлань, отчы асьмелы улон понна нюръяське.
  
  
  Мынон сямен милемын вераськыны дыр уг тупа кадь обоюдный пилар. Ми вазь ӵукна вал, таос огшоры кышномурт но пиосмурт, солэн улон майбыр, на но мукет, мон самой бадӟымез проблемаез решать каро вал кадь, мар луэ шыд. Мон али Но кык профессионалъёс луэ, кышкытлык пумит мынӥсь тодмо-а ӧвӧл-а, мон тодӥсько, мар мон ноку но уг вуо. Светский вераськон понна дыр уг луы. Асьмеос шыпыт пукиськом, ас малпандэ личной мест.
  
  
  Чусэз тӥясьёслы пилотлэн куараез. «Тон-а со котырын, борт залын кин бур-а бере, азьпала адӟыны быгатэ али Аруба шормуӵ. Аруба - куинез пӧлысь самой пичиесь шормуӵъёс, кытчы пыро антильский нидерландский шормуӵын. Витьтон, шундыӝужан пала миля Кюрасао на. Мон васькон кутскыкум, дас вить минут ортчиз но вал кеме пуксем ».
  
  
  Ачим сярысь ке верано, инкуазь условиос ялан пилот Кюрасао (идеальный, котьку кадь), ми чакламы, кызьы мон нискылско mimmo Аруба. Аруба пӧлысь Кюрасао пролив но, калык тросгес но пужъятэм тӧдьы тӧлпоосыз курень луэм сотэк пичи островок быдэ, кытӥ ке но чорыгасьёс сое уже кутыны.
  
  
  Асьме аэропортын самолёт пуксиз Плесман, сборъёсы мынонлэсь виллемстад но шоркаръёс понна милям пятимильный шедьтыны. Вуж кабинаяз луоз «Мчс», липетэз йӧлвыллэсь, ин улын улӥсь понна сое уже кутыны быгатэ.
  
  
  Лудкеч мыло-Водитель вал, соин, лэся, малпаса мон ваньзэ аслаз интыяз вакчи дыр куараосты вераны ветлон оборудов. Солы нимысьтыз саклык уг берыктӥ мон, - шуэ пиосмурт ма, сазь дыръяз мон одӥгзэ уг фразаосты бышкалтӥз кадь ледоруб.
  
  
  «Ӝамдэ дугдоз», - со рявкнуть водитель. «Мар сярысь тӥ шуиськоды блондинкаос, дэрем басьтэм бере?»
  
  
  Пальпотон берытско ас интыязы, соос паськытэсь, сокем кельшем-а, мар понна мон сайкай. «Э, бен, сеньора. Кык нунал берлань трос бугыръяськоно луиз рыбацкий док. Одӥг пыж сётӥллям желтоволосый вуиз. Гиллетта спасательный вал со вылэ, кин со вылэ плав возьыны, солэн йырвизяз ӧз ке но луэ, куке соос нуизы. Туж йӧспӧртэм, аварие сюремды бере, мон одӥгзэ уг лодка ».
  
  
  "Кытын со али?" Сое, пыри,
  
  
  «Луысалзы ке рыбацкий объектъёс тодмоезлы сямен, кышномурт но ас кузпалэным ӵош нуиськомы, со ӝог лыктэ».
  
  
  "Ee воргорон?" - сое тодэ вайыны.
  
  
  "Ах, бен. Та таза пиосмурт, гондырлы укша, куд-ог дыръя ӵош говиота уя ».
  
  
  Городина! Кулэ луоз, со вуиз кюрасао вылэ, яке мон уг ке шедьто ӧйлась-ын Рон & nb. Зэм но, отын сое витё, ивортон объектъёс котыре лыктӥз ке, мар солы нуомы чорыгасьёс. Кык нунал талэсь азьло вал. Лыдӟоно со шанс шуыса, улэп на-а рона. Та кузь ыбылэ вал: «тон уд тодӥськы-а, кытчы со воргоронъёс кышномуртъёс басьтыны...... пиосмурт?» Юаз со.
  
  
  - Ӧвӧл, сеньора, нош, оло, мон мукет, чорыгась Саба, тыныд верасько. Та сям соин басьтӥз дэрем дама ».
  
  
  «Тон быгаты саба монэ нуэ?»
  
  
  «Табере, сеньора?»
  
  
  "Али дырез." Дас манетлыкъёсын мычиз сое но сое, котырысьтымы водитель бумажник тордыса гульден басьтэ. «Тае ӝоггес лэсьтоно».
  
  
  «М вить», - шуиз со, коньдон тыроно минутлы-ын.
  
  
  Вить минаосты, озьы ик ӵош секунд аресозь, асьме доры кунгож сьӧрысь сюбег улочка рыбацкий виллемстад док лабиринтэтӥз ортчыса, сюрес вылын юрттэт гудок сайкыт, весь со водитель вылэ пыкиськыса. Монэ укно азяз одӥгез бадӟымез но тып дугдӥ вылысь буёл виштыос ӵын зыныз тӧлӟыса вывеска каркасный набережная корка, кудаз гожтэмын «ванвоорт пегӟон интыез».
  
  
  Машина котырын потыса, со шӧдэ кадь, мыным понна саесъёсыз кыске, но вала, мар сярысь вунэтыны Пилар арес.
  
  
  «Ник, рон... блондинкаос тон-а та?»
  
  
  "Та кулэ луиз."
  
  
  "Нош мар тон лэсьтӥд?"
  
  
  «Шедьти, со быгатэ ке».
  
  
  «Россия населенный пункт асьме дорын но луэ».
  
  
  Рон ӧй луысал ке, номыр ӧй луысал миссия. "Ӵапак усьтонъёсты мыным сётӥзы разгадка соос доры, соос-а ми доры вае, но табере городина быгатэ. Со сяна, со кышкыт уг луы дышетон уже, мон кадь. Кияз со али ке Городина, эй шимес дун тыроно луоз. Соосты оскалтыса, сое шедьтыны кулэ. Эй, трос-а кулэ соослы ».
  
  
  «Эй, тон номыр кулэ ӧвӧл, - шуиз Пилар. «Тон-а со уд быдэстоно заданиос. ... Нош тоды, дыр, туннэ кыӵе нунал?
  
  
  "Бен, со тодэ. Ӵуказе вандӥськон дыр ».
  
  
  «Со сярысь вунэтыны, Ник. Монэн ӵош мыныны, но тон нуиськод мон Торио-ын. Ачимлык шедьтыны набережная ми, татысен кыз ».
  
  
  Ӧс азе дугдыса но учкиз соослэн ымныръёсазы вӧсяськон пиларс ванвоорт. Со кутскиськод ке, куара милям кезьыт луэ. «Мон Решение, ачимлыксэ но со басьтыны. Тон милемын ӵош мынӥд? »
  
  
  Со куспын мон пумиськи учке, собере бералтӥськы. Ки йӧтӥськиз но мон сое киям мыче. «Мон туж жаль, Ник. Асьтэлы тӥледлы таӵе мылкыдын ужаны кулэ. Мон юртто тыныд, мар тон куриськод. "
  
  
  Соос вакчияк но ӧс солэн ки пыртӥз.
  
  
  Дас Сизьым Йырыз
  
  
  Hideaway Vanvoort'бар туристической s ӧй вал. Сергей ӝомыт луиз, пыкмем омыр луиз. Плакатъёс борд сур реклама увешать но политик вал. Выж вылын линолеум азьпал люкетозяз гольык писпу полосаос планкаез маялляське нелакированный кузя.
  
  
  Клиентура чорыгась но моряк вал.
  
  
  
  
  
  трос калык. Пиосмурт но вань. Жингыртэм куара кылӥське шӧдтэк шорысь быроз кыл но, стакан, Пилар потаме бере шӧдыны, со лимон выре вакчи эффектно адӟиськиз ӵуж дэремен.
  
  
  Шыр понна кукъёс голландец пыкетъёс пуктыны, дыня кельше, адске улысь вакчи дэрем саес ачимлыксэ.
  
  
  «Утчасько мон нимыз саба чорыгась», - шуи мон.
  
  
  Голландец пробежаться мон сямзылы пичи сяська, кибы кадь. "Кин шуиз, со татын-а?"
  
  
  «Ачимлыксэ мукет таксистъёс. Со, пе, ын Гудзон.
  
  
  Со йырме ас палаз салмак ласянь пыр шона. "Мон понна номыр ӧвӧл".
  
  
  Дӥнъёссэ кык киосы вылэ поныса, со доры ӝиптӥськыса, ымнырзэ со. «Мистер, шудон дораз ӧвӧл дыръя, мон шудо, мон дорын ӧвӧл дыр но валэктыны. Нош мон малпасько, вуоно тон мед тодод: мон тӥледыз уг возьмало, шуи ке, уг ортчыло, яке вить секунд саба, кытын сое шедьтыны быгато ачимлыксэ, лыосты тӥяно но соослэсь вамен потӥз-а тыныд та барын, висёнъёсты кема уд басьтэ ».
  
  
  Голландец тодӥськоды-а, мар-а мон йӧн-йӧн. Ачимлык ӵыжыт кӧдэктэмын. «Тӥни, отын», - со прохрипеть. «Дорын борддоръёс одӥг будкаын».
  
  
  Со барысь бералтӥськы ке, татын нош ик кутскизы бӧтьыртэммы, ваньзэ басьтыны кутски но, учкисько Пилар-ын.
  
  
  Пиосмурт огназ улӥсь шормуӵ чернокожий виргинский будкаын вал.
  
  
  "Саба?" Юаз со.
  
  
  «Уже туж, дружище. Пуксиз. Но леди но. Выступление вал крезьгуръя люкет британский ачимлыксэ, нош люкетэз - калипсо-мынлы, кудзэ тӥ кылӥды Вест куд-ог люкетаз-Индие. «Инмарлэсь кышканэз тон азе вазиськонэныз кулэ ганс, ачимлыксэ палэнскыны косӥ, кызьы соиз».
  
  
  «Мон сярысь юаз потэм кышномуртъёс, кыкез нуналэ берлань вайиз со тӥледлы. Соос, зарезьысь шедьтӥськем тонэ ».
  
  
  - Ох, йырси ӵужо-леди. Туж хорошенький. Со ӧз сайка, мон понна кыл вераны. Туж-туж жади. Зарезь кужымзэ начармытъяны. Нош мон уг малпаськы, эй вӧсь луэ. Номыр уг чигты ».
  
  
  «Пиосмурт но нуисько-а со? Сое, кин шуиз, воргоронъёс соин-а, мар-а со?
  
  
  «Ой,-хо, быгато-а, уг-а, соос картъёссэс но, нош-а? Мон уг паймиськы. Ӵуж йырсизэ ӧз кельшы вылын сое сётэ солы, кинлы сьӧрын воргоронъёс басьтыны. Укыр чурыт-а, шуш-ортчиз. Тон воргорон, дружище?
  
  
  «Ӧвӧл, но соосын сл на, нош пиосмурт, соосты со нуыку, определённо ӧй вал. Тон тодӥськод-а, кытчы со басьтӥськом-а соосты?
  
  
  "Бен, со тодэ. Со вералэ госпитальысь эмуос королева сюрес. Со, пе, ноку но уг мина ', сое сёто, - нуисько отчы, кытын со дорын оген луыны. Со шуэ, кызьы со солэн сярысь сюлмаськиз. Соин ик соос учко, кытчы со мынэ". Со пыжын кык воргоронъёс моторное мукет нылэз басьтом. Со пичи пуныен мынэ, шормуӵ пичи милялы, дас ярдуръёссэ. Номыр сяна, бадӟым из Little Dog. Хижина рыбацкий бадӟым изъёс но. Но тросэз чорыгасьёс та интые ӧз кутэ. Табере ваньмы ӵош воргорон пыӵалэныз кышкатъяськыны.
  
  
  «Мон тӥледлы возьматыны быгатоз, кызьы Пичи Пуны йылозяз?» Юаз со.
  
  
  "Веран. Док доры васькиз, та интые тӥ адӟыны быгатӥськоды. Сёт, со тонэ возьма.
  
  
  Киоскъёс пыр потэм пиосмурт султоз но сьӧд. Пыр мон доры васькиз но набережная ульчаосы кык кварталзэ меӵак Пилар сьӧры, кытын Саба, пыр одӥг пиштӥз, ву вылэ, со котырысь мычиськыса пиньям изгурезь курень адӟиськизы.
  
  
  «Пичи питыран», - шуиз со. «Оло, 500 метр кузьда, пасьталаез 200-ын. Кышкаменыз пыжлэн мерттон инты понна одӥг гинэ - мукет палаз. Татысь уг адӟиськы.
  
  
  «Скоростной лодкалэн милемлы кулэ, - шуизы мыным. «Тодӥськоды-а тӥ кинэ ке но, милемыз одӥг муртлы сётом?»
  
  
  "Веран. Дорын туж ӝог пыже монэн ӵош вал на гавань, полициын контрабандист ке но ӧз лыдъялэ. Тросэз со уксёез басьто, тӥ но, тӥ коньдондэс басьтыны асьсэос ».
  
  
  "Умой." Со, Пилар доры берытске. «Табере куриськомы со тыныд, сое лэсьты, мар тон понна туж шуг вал».
  
  
  «Мар луоз, Ник?»
  
  
  "Мон витё. Возьма, пеймыт ке, мон доры уз вуы, хок эмуос но вашингтон поведывать дэвид вераса, ваньзэ тодэ шуыса ».
  
  
  «Ble соос тонэн ӵош мынозы-а? Со пыж кивалтыны быгатэ. Пӧртэм амалъёсын солы юрттыны быгатоз ».
  
  
  «Ӧвӧл», - шуи мон юн. «Та уж мыным, но мыным потэ, татын тӥледлы мед кылёз».
  
  
  «Бен, Ник», - шуиз со тэрытскись нах вылэ уг укша.
  
  
  Со доры киос док вакчияк саба но со сьӧры, кытын мон шедьтӥ ачимлыксэ, мукет катеръёс вылын. Тодмо луиз: та пыж ӝог луэмен, вылӥ кык быгатэмзэс умой сюдыны-вордыны соин бережно. Та адямиос сярысь сюлмаськытыны уг ортчы ке, мед шумпотон но данъяськон сf лэземын ачим лопырскисько, нош тырмыт гульден киосам киыд-тӥ выжиз понна, ачимлыксэ пичиятэмын мытон. Моторез луиз гигант «Эвинруд», со куспын выльысь улӟизы, пуны сямен но, пичи доры сое ӝог пролив капчигес ини. Азьвыл со укыр кезьыт матаз лыктыса, солы кругез паськыт каре скалистый шормуӵ котырын. Порт доры кыдёкысез луэ дурысь барын вылэ катерен думы некрашеный каютаямы пырон дорын. Пирсэ понна хижина пу шедьтыны. Ӟарыт-пурысь ӵын муръёысь котырын бугыр-бугыр потэ.
  
  
  Со окато «Эвинруд», изгурезь вылэ хижина собере учки но котыртымтэ арбериосты кыӵе ке тодметсыя улон. Ӧй вал. Озьы вуи мон но мотор пыртэмын шормуӵ котырын.
  
  
  Изме, со дуре ветлӥ, кытчы мон кури интызэс приземление кыдёкысь палаз. Яке йылаз ӝутыны, дас вить фут пиньям кызьы шуизы кадь кыӵе ке но музъемын бугыръяськонъёсын океанысь бадӟым центр ih пыдэсэ куштэмын. Эшшо со сюбег сеп ву пар вылэ потэмъёс пӧлысь валун мырӟиськемзэс, но монэ пыже протискивать удалтӥз. Со аксымъяськыны, солэн балаган вылэ тубиз но изгурезь доры мынэ, огпал шормуӵ палтӥз.
  
  
  
  
  
  
  
  Каллен движение учыре умойгес мынӥз, но со каллен-а мынэм, учыре ке, Городина возьматэмез чаклан-эскерон. Пыр-вӧл точка кызь минут вутско соос, быгато, улон шоры учке но кытысь хижина выдӥз. Татын соос зол адӟиськиз, зарезь палась кезьыт но, лэся, соос люкисько кык комнатаын. Одӥг гинэ укно, кин сое адӟыны быгатоз, ёрмисьёсын ӵош одӥг пась гинэ вал пулэсь щелевой. Азьвыл сямен ик, адями, нокыӵе пытьы улонэз, бугыр-бугыр ӵын гинэ, омырен сямен сылмыто. Али, куке сайтэ со ӵын луэмысь, кельше шӧдӥсько со зынэз. Оло, со лул мурдалазэ, тодӥськоды-а, мар-а со луоз, нош со мон доры но та малпанэз палэнтӥз, лачугаосын поползти, укно синъёс вылын уг вылэ люкаськизы учыръёссэ шедьтыны тыршизы ке, кин ке понна соос учкымон вал.
  
  
  Но ужпум со йылэ интыямын укно улозяз хижина сотэк, пулэсь шуккем.
  
  
  Татын янгыштэм кӧш вал. Тазэ но ӵушкатэк, мугор зыныз но йырси адями луэ. Суредъя но маялтыса утчаськод мысленный со пиньёссэ куртче ке, оло маин луоз Фольштедт Рона. Лэчыт балаган пушкам шуккисько, вожпотон мурт гинэ куаразэ. Та урон Городина Федор секыт луоз.
  
  
  «Мон тыныд йыр висён трос поты, но тӥ Картер», - шуэ со. «Мон элькунысь вань кушты но тон быгаты на. Ивортодэт тон дорын луэ, та кулэ информация мон. Огшоры вошъяськемез. Ас делле но, кызьы тӥ быгатӥськоды сыӵе пумит-тӥ математикалы, кызьы со, таланто озьы-а со уж борды? »
  
  
  Каллен йыр ӝутскемын, солэн малпамезъя, ортчылыны пулъёс вискын кыньырскыса инты, но ялан Городина куара.
  
  
  «Мон тодӥсько, мар Картер уг выйы. Тодэ вал, гуртын-а мар-а дураз вуттӥз ачимлыксэ юкатан рыбацкий майя. Трос-а со, ачимлыксэ отслеживать милемлы ӧз удалты. Пунктын тодэтъёс отын луысал ке, со тӥледын герӟаськымтэ учыръёс кулэлыкез вандӥськон сямез мед быгатозы. Со потэ, мед тон монэ шуыса, та интыез ».
  
  
  Табере сое комнатаезлэн укноосыз пыр адӟыны быгатэ. Пу пукон вылын, вӧзам пукись рона городино-Фольштедт. Молодёжных веб-кус котырыз гозы думем вал, сое китӥз кутыса, пукон тыбыр вылам керттэ сое. Со юдэс вылэ гинэ штан луиз, кин сое нуллӥз ке, вылэ лайнеръёс круизный зымылӥз. Куссэс, ӝужыт вал, со гольык, гольык пичи, гадь сформировывать умой. Со син гордэктэ, йырсиостэс тугалляды. Со вазем бере, соосты палэнтыны луэ, жадем куараез.
  
  
  «Тодэтъёс ымнырын номыр уз луы», - шуиз со.
  
  
  «Тон дуразы но врунья», - шуиз Городина. «Тон тодыны кулэ, мае мон тӥледлы косӥ, быгатӥсько шуи. Агония кричащий тупалоз-а али яке бергес. Озьы-а, тазьы-а, соос картер шедьтыны. Котыр ӟеч адямиос виыны, солэсь куд-ог ни, но котькуд минутэз, дыр, со улэп кылёз, мон понна соос планъя кышкытлык вайыны. Табере - эшшо одӥг пол - Ник Картер шедьтыны быгато-а отын асме?
  
  
  «Мон ӧй быгаты валаны, кытын соос», - Рон жаде огсыр шуиськоды.
  
  
  «Милям чиданмы ӧвӧл ни», - прорычать Городина. «Нош табере со тонэ возьма-а, мар-луэ адямилэсь чиданзэ со ышиз».
  
  
  Кошкизы бадӟым палаз ӟуч, гумыос но вал котыр ӵын ошмесэз шараязы. Тыло котырын люказ кебатон гур ӟырдатэм кортэз, бадӟым пу эгыр. Резина шобыртэм кутон кыӵе ке инструментэн кузь пур-пур котырын эгыр. Городина понна умоен кутскиз кутонэныз инструмент но басьтӥ. Та плоскогубцы остроносый кузь луэ. Югдытӥськись Плоскогубцы пеймыт-оранжевый югыт ке, соослы возьматоно ih Рона.
  
  
  «Оло, тӥ та сярысь кылӥды техника», - шуиз со.
  
  
  «Чепыльтэт-тӥ ползэ мугорез лулмугор понна. Кышномуртлэн гадь нимысьтыз саклык висъясь небыт. Тон кема улӥз ини, но та виын тӥледыз сюлворыса курисько: ваньды дыр кулэ луиз ».
  
  
  Вылаз одно учкы гипнотически кисьтаське плоскогубцы дугдылытэк рона. «Номыре но уг тодӥськы мон, - шуиз со, синъёсад синвуос, - чылкак номыр ӧвӧл».
  
  
  Со городина проигнорировать. «Тыныд ответ сётыны милемлы эшшо одӥг юан вылын мон шанс», - шуиз со холодно. «Мон соку кутским».
  
  
  План малпаса сое ас ужзэ. Сое виыны быгатоз Городина, укно прострелить планкаез, со пеймытын адӟиз вужеръёссэс ih нош комнатаын, матысь кык пиосмуртъёс сыло на борддор шуыса. Со тӥрлык наверняка вал, но, оло быдэсак, рона виизы, балаган доры кезьыт нуналъёсы ортчиз азьло со понна педпал быгатисьлэн сэрегез. Мукет ӧс усьтӥськиз, укноос вадьсын, вылды, комнатаын кыкетӥ нуись. Та уз юртты. Комнатаезлэн укноосыз луиз ке, сое вандоно ачимлыксэ.
  
  
  План малпаса сое дыр луоно вот, монэ но палазы берыктыны кутон городина эгыр поныса. Вылтуссыя соос ватӥзы ке, со одӥгез адскымон адямиос шуизы: «татчы ачимлыксэ басьтӥз. Мисс вольстедт возьмало-а, мар быгатозы, сое вылэ ышанӥсько ӧз ке луэ, мон сотрудничать.
  
  
  Пияш укно азьысь славян вакчи ӵышкемын осто, йырдэ ӝутӥд ке, соос нош ик но, огпал со ӧсъёссэ усьтоз палаз. Мугор сутскем зын вӧлдӥськизы кадь, газ отравить каремын. Славян минут ортчыса, вуиз, ас бӧрсяз кыске, малы ке выж вылын, фут кӧня луэмзэс, ма Рона.
  
  
  Формаен адямиослэн йыразы маке луэм, выж вылын, мугорзы, кык киы но кык пыды. Мар та сярысь подсказывать воргоронъёс ӧжытгес на. Висъямын вал мугор быгытъёссэ но, пыжиськем, йырез но ишкалтоз мугорыныз но котькуд люкет-лэсь висъяны. Адӟымтэ, нокытысь но уд ёзэсэз луэ, со
  
  
  
  
  
  
  сӧсыр ӧй вал. Улон интызэс лыдэ пась пыр чильпырало трос мугор но вир веттэм кадь ортчиз со виын кылдыто биологической мукет.
  
  
  Копак висъямын луоз ымдурзэ, пиньзэ гримаса гольык кельто, тодэ йыркобыез. Отын, кытын уло, синъёс огзэ, али гинэ пась сьӧдэктэ мускыт луэ.
  
  
  Уж-а, мар-а, улэп кылиз та адями луэ.
  
  
  Рона донге но ым бералтӥськы ке, та пӧртмаськись выж пулъёс вылэ кизэ жалобно ӝабыртылыны судорожный.
  
  
  «Вуж огзы дорысь палэнско-а, тазьы уг яра, - шуиз Городина. «Я, оло, тӥ уд тодӥське-а борисов егит, чебер».
  
  
  Бӧрдонэн дырекъясь потӥз Рон.
  
  
  «Мон шедьтӥ ачимлыксэ йырвизьтэк, но улэп на», - Городина азинтыны. «Мынам со улӟиз. Ачимлыксэ утьыны но сюдыны эскерон-со мон азе. Собере со поплатиться, йыг-йыг ӧз ортчы, соослэн лыдъя, со виын ылё-кырсё ке, со пунэмлэсь палэнскы, тонэ лэзиз но бызьыса картер но. Чутрак ӝутскиз, ачимлыкен юн шталь куара. «Нош табере тыныд дыр вуиз. Картер Ник мыным кулэ, шуо тон мынам, кытын ачимлыксэ шедьтыны.
  
  
  «Мон уг тодӥськы вал мон...», - викыштыса Рона.
  
  
  Городина выругаться сямен ӝӧк доры резина плоскогубцы назьыльскиз но ӟуч.
  
  
  Куать чильым ӵынэз водонепроницаемый шарик, мон стюарт сётӥ, киям вал мон. Кыӵе ке образъёс лыкто мон одӥг пиштэ котырын эгыр гранулаен куштӥз. Та вис луиз капчи - со ворсаськиз шугъяське шуыса, гранулаен решёткаен укноос пыр. Мон кулэ вал духовой пистолетъёс, суред но кылдыто йырам бере, со котыре ӝог шариковой ручка басьтӥз но кисыяз бераллязы колпачок дэрем, куштэм пушкысь ачимлыксэ картридж ӵош. Дюймын монэ куинь но ӝыны диаметрзэ результатъёс трубкаез кылёзы, но пумаз всё одӥг мукет сюбегесь, паськытэсь, ӵынэн мед одӥг гранулаосын басьтӥськом. Со виымез ручка пуля куштыса, укно пулъёс вискы донги но сое радъялляны кутскиллям каллен, лачмыт мед луоз траектория ракетаен лобон.
  
  
  Табере Городина Рона доры лыкто. Котькуд плоскогубцы киязы кутыса возё, соос паллян ноны бирдыоссэ зӥбылыны со бордаз пичиесь кискачъёс ӟырда. Со лэсьтэмын, пистолет духовой эгыр ӧжытгес пиштэ, киын лэсьтэмын. Нырысьсэ мыным кулэ луиз безупречный турттэмез, малы ке шуоно я мыным кыкетӥ дор луиз.
  
  
  Мур шокчон лэсьтэмын со, ымдур пумъёсыз ӝиптӥськиз но, чильымаз взрывной пуф шокыштӥз.
  
  
  Эгыр ӝуэ но абдрамон ишак вылын ӵын влетать губи но чыс-Шарик, аслэсьтыз висён вӧлмемен, комнатаен сэрег вань ӵынэн ӝокатэм.
  
  
  Стюарт амалэн бакель каремезъя, со басьтэм кышет-со ымез но нырез маскаен шобыртӥзы. Со понна ӧс усьтэмын сэрег, иерусалимысен пельпум но кожылӥм. Со куалектӥз, нош собере пилиськиз, куке со сое туж ӵыжалтэ.
  
  
  Киямы ке соослы изъян лэсьтыны люгер ӵош балаганъёсын-а, со адӟе, кызьы Городина-а, канжаськизы, бускель комнатаын ӧс пыр потоно, котыр одӥг адями понна аслаз ужпумъёсыз кадь потэ вал со вакытэ валатэк ачимлыксэ пистолет-пулемёт.
  
  
  Сое ыбиллям, но со усьтӥз. Соос ваньзэ туртто музысь ӝутыны на пистолет-пулемёт, соин ик со пушкын соос эшшо одӥг пол но ыбытэк, но со вырӟылэмысь дугдэ.
  
  
  Собере ӟырдатэм кутсконаз солэн комнатаез кыкетӥ плоскогубцы адямиос мыным атаковать карыку, выж вылысь ӝутӥське ih кызьы, кытын городина ih уськытӥзы. Пуляос йыр-ын эмуос сое лэзьыны, собере со доры тэтчиз но ӝоггес мозмытскеммы Рона. Кызонэ мынам бус пӧлы нимме эй удалтӥз.
  
  
  "Ник?"
  
  
  «Уже туж, - шуи мон. «Буйгатскы, тон минут ортчыса, со татысь потоз».
  
  
  Милям дун rta гылӟыса Маска, со сое лэзиз но музъем вылэ пото ке, ульчаын рон. Сое витё, ми син куспын чеберске, собере Городин доры вуиз.
  
  
  Солэн комнатаез кыкетӥ пыр куалекъяса лысьӧмез лачугаосын борисов вамыштӥз. Буш. Луэ, укноез пулъёсын шуккыса, сое нош тышказ. Со, изгурезь но пӧйшуръёс шоры учко, но уг адӟо Городина.
  
  
  Мон кыдёкын куштӥськем укноез куара рона. Парадной ӧс вамен тэтчыса пыре но, со берен хижина пезьдӥз. Вакчи вискытӥ бызись дорожкаос городина валун причал дорысь, кытын катерен сылэ. Со бере пыриз, ӧсъёссэ, мыным но пистолетэн ыбид длинноствольный пуромем бере солэн «Эрмо». Мон син азям шеде саес тасырайыны ачимлыксэ, сокем ривненский понна, ми понна сӧриськом ке, со лэсьтэм кык ответный ыбиз. Котыраз солэн одӥг крейсер баклэн сюры эстӥськон, бадӟым но пыж-ысь вылӥ взмыть пуштонъёсыз, изгурезь вылэ тэтчиз ке троп городина.
  
  
  Со вӧзын пыдес вылаз лэзиськиз Рона. "Тон мыныны быгато?"
  
  
  «Мон озьы ми малпамы...».
  
  
  - Соку шара мон понна кутӥськылӥз. Пыжъёсын шормуӵъёсы пришвартовывать дорын мон мукет палаз. Мынэ вал валантэм, Городина нош кытын ке отын пыӵал.
  
  
  «Тон нуиськод, Ник, - шуиз со. "Тае мыным лэсьтыны"
  
  
  Соос но юрттэт басьтыны уг рона ee дэремен кельышлы, нош малы ке шуоно ёросамы со изгурезь вал сяськаослы. Пыжем ку тырмыт вал мон ачим понна таӵе ужпум тодмо ӧй вал. Монэн ӵош со ачиз пинё берен ӧраз изъёс вылтӥ пыж, огпалтӥз рона бере, эскериськыса шудоно яке пичи болезненно движение.
  
  
  Адӟиды ке, со-ачимлыксэ, изгурезь вискын пыжен но сюбег луыку гинэ мыным одӥг ӟускиос - чилекъям металл шунды шорын.
  
  
  
  
  
  
  но со музъем вылэ сэрпалтэмын, со виын вӧзамы со секыт рухнуть рон, ӵошкыт ке, пистолетъёсын тачыр «Эрмо» куашказ, чал-чал, кӧльы-кык вамыштэ азям милемлы но пазьгиське.
  
  
  «Кылёз интыяз», - рона прошипеть мертаськи но со пӧлысь «Люгер» со инты, кытын соос пельтӥм пуштон пистолетэз адӟыса. Со ыб одӥг пол, кык пол.
  
  
  Пельпумъёсыд но киосыд, котыр Городина валун обвиваться, кыре поттыны но ыбиз, со, мынам йыр вылам тэтчиз со из. Ревматизм со кылӥз но ыбиз, кеськиз ӟуч кадь, кезьыт вӧсь ке, мынам син эмуос киюмылъёссы тасырайыны висъяны.
  
  
  Табере азьмес-бермес чаклатэк, Городина воштӥське, асьмелы мед учкозы-чаклалозы яраё, вужер но со вылэ куштозы идеальный валун азьын сылэ. Валамон, сое умой-умой уг яраё каремын вал, малы ке шуоно мон адӟи, ас вужерзэс но вакчияк разжимать бур киы кадь, собере нош ик кутыса вылӥе-тӥ подползать изэз но пистолетэн ыбид.
  
  
  Городина ужпум кылдэ ке, со дась луоз люгер лэзизы. Курокъёс сое зӥбиз. Лыдпусо буш камера-тӥ молотэн шуккиз. Со кык обойма пыӵал кутыса, нош дорын мон мукет уг луы.
  
  
  Россиянинъёс ыбиз, но соос пӧлысь-ранениосыз ачимлыксэ меткость пулевой понна урод луиз но, со берен вылтусыз зымиз.
  
  
  Мон соосты учкыны-чакланы ас котыраз изгурезь гопо интые куремезъя, сое вато усто быгатӥз. Солэн дас ярд, куд-тӥ сюрестӥ асьсэос лыкто, пуш формаез шайгу вал.
  
  
  Со, пель рона доры лыкты, соин солы но прошептать: «тон куке со шуиз, соос усьтозы пегӟыса султэм но, мар отын. Ӝоген возиськыны но вырод.
  
  
  Ымме усьтӥсько соос понна, малы ке шуоно, нош ик ӝутскизы, нош мертало но городина. "Мыном!" - небытгес мон шуо. Синмам Рона, лаптӥське, ӵем ниша но зымиськод ке, син пасязы тасырайыны юдэсъёслэсь куртчем валун дюйм.
  
  
  Соиз, пыд йылаз тэтчыса но со сьӧры. Со бере, минут зымиз лазег, музъем но мон пельпумъёсме борды шуккиськиз тасырайыны синзы ӝуа. Мускытсэ тӧлӟем но интыяз со вир шӧдӥзы, соослы дурбасьтэм интые, лякиськись.
  
  
  "Тон шедьтод-а!" - Рона шуо.
  
  
  "Сяна ӧвӧл."
  
  
  - Ысь-кунгож сьӧрын куара кылӥськиз Городина, соослы али шӧдоно быгаты, малы мон со вылын тыл уг ответ. «Картер, мон тон кылӥськод-а? Эшшо одӥг приканчивать тон укша! Потыкумы, кизэс ӝут! »
  
  
  Собере эшшо кык секунд вазиз ыбыло кӧня ке чал-чал. Одӥг пуля но шедьтэ-аслаз сюбег пасез котыртыны, азьлань-берлань пезьгыт, из пыры, мон забрызгивать.
  
  
  Рона доры матэ вуыку, солы прошептать: «вуоно полын-а, сое ыбизы,»шуыса кесясько.
  
  
  Со понимающе шонтэ, вӧзаз ыбем куара но вуоно курадӟыса пото. Эй сое знакъёсын ӝутъямлэн «ӟечез», шталь но возьма.
  
  
  - Умой, Картер, - прореветь Городина. «Потэ, кышномурт яке кулэ!»
  
  
  "Уг быгаты!" - кеськиз со висён, напряженно абсурдно куара, кезьыт вӧсь. «Со яраё, нош кышномурт секыт сӧсырмыса. Сое лэзьыны, монэн ӵош тон но сделкаос кылдӥз.
  
  
  - Малпасько, тон патронъёсты но ӧвӧл, нош. Кушем пистолетъёс; соку мон вераськисько ».
  
  
  Йырсие но ымныры вир яразы соин, соос асьмелэн гож-тӥ рона ниръясько, со тыбыр вылаз понӥз но шуиз эй, мар лэсьтэ. Собере ӧтизы но пистолетъёс городина куштӥз.
  
  
  Кылем городина солы матэгес кариськиськод ке, солэн но улонэз кылле но берыкъяськыса стационарный купырмы. Мыным секыт shaggy городина чусоме. Городина собере могатэк шуозы: «Тӥни, Картер, кош!»
  
  
  Собере Рона, слабит шуиз: «соосты со йырсазьтэк...».
  
  
  «Оло, ӧвӧл», - Городина прорычать. «Котькуд аре мыным сётэ, соослы эн улэ».
  
  
  Пистолетэз йылаз меӵак мон ачимлыксэ пуштыса, музъем но мынам йырам но син кӧльыосты-лэсь тасырайыны разлетать дюйм. Кылъёс сигналъёслы трюкъёс сярысь ачимлыксэ, но со уг пошевелиться.
  
  
  Изгурезь вылэ вужер усиз. Та палъёсын со синъёссэ адӟыса, со мыкырскиз ке монэ пыраклы. Соосты, тодӥськом, мар соослэн мыжыкъёссы пистолетсэ кутыса, ачимлыксэ прицеливать чакламын, но соос вить витё бугырес. Рон, со берытскиз, нош мон али уг лэсьто!
  
  
  Собере кылем ee сое пыдыныз донгиз, пыдпыдэсъёсыныз солэн шуккет небытэсь, мугор вылын-ысь городина со огазеямын ке, соку со канжаськоз.
  
  
  Вакчияк стилет киулаз сётэ, со куспын нырынызы донгисько но ачимлыксэ салмак гаде берытскыса. Лулӟем ӝуштэм но солэсь куштӥськи ӵоже быгы-ысь бульыр - ачиз но улонысь.
  
  
  Нуназе шорын потыса, пеймыт рон но со шуиз: «мар гинэ ортчоно Лодкалэн ӟускиос. Монэ отын вите, - мыным выльзэ кулэ лэсьтыны ».
  
  
  Вопросительно соос шоры учкыса, ми доры мынӥзы но пыже пырыса но. Со понна эрмо пистолетъёс назьыльскыса, сое городина уськытэ, вань снарядъёс но пешкытӥзы, одӥгез сяна. Собере соин балаган доры вуиз из рыбацкий пыр. Ӧс усьтӥськиз, ӵын тӧлӟыса но.
  
  
  Со пыр ортче лысьӧмез Борисов доры комната висъязы. Ньылон котыръёсыз бызгетэмзэс кылӥськом элемент кылем куашкатэмын, нош ки ужа, выж гожма.
  
  
  Адӟиськод-а, мар шуоно ми кулэ-кулэ луиз ке, нош мон уг быгатӥськы кылъёс шедьтыны. Огшоры мынӥсь-ветлӥсьёс кизэс но понӥ сое лэсьтыны выж вылын пистолетъёс ӧс сьӧры поттэмын.
  
  
  Со но пыж доры чылкак ӧжытак берлань рона ортчыса, кылем беразы ыбыса
  
  
  Тямыс йыр
  
  
  Со пыж борды кариськем берам рона, сое пуктӥзы, купырмо, ныр вылын, ӟыгыртӥз, ассэ пичи пинал кадь куштӥз. Бам вылтӥз синвуосыз бызё со, куалекъясь но соиз жаль.
  
  
  «Быдэс радын табере, - шуи мон. «Мон сьӧры нокин уг мыны».
  
  
  Мон доры но со кизэ гадь вылаз назьыльске вожвылтыса.
  
  
  
  
  
  
  мон доры тубиз, мон понна, кызьы ке луы сал солэсь утиськонъя. Собере, со улонам утисе, со кема вӧтаса хладнокровие океан пыр эриктэманэз, кадь, со вал музъем вылын чиданэз - обвал вис вылазы. Со но тодо, салам но шутэтскон медицинской юрттэт кулэ шуыса.
  
  
  Одӥг киын мон вӧзын рон куспатыса, нош кивалтӥз мукетыз пыж, ву доры мынэм но со выро-гопо Кюрасао док. Ми доры матэ дыре эстакадаысь, кытын катерен пришвартовывать луы, сое адӟыны фигураос сыло, отын но, возьматизы. Та Пилар луэ. Валамон-а, пыже-чаклало, со шӧдэ кадь, мыным матын.
  
  
  Со дунтэм оборот, причал дорысь коӵылӥсь, канат пилар куштӥз. Ачимлык вень вылэ со юнматэмын ке, со сиён но выпрыгивать юнматэ. Собере скамья вылын сое ки вылаз кутӥз но сое ӝутыса судебной рон, гуньдытэмын кататония трансовый интые, сое гуртэз, зомби кадь.
  
  
  «Та Рона луыны кулэ, - шуиз Пилар.
  
  
  "Мед луоз. Со урод формаын. Со больницаын но, такси басьтытэк, нуыны.
  
  
  «Мон лэсьтыны быгатӥсько умой-а, мар-а та. Тон ӧвӧл дыръя, со кертомазы джип. Отын со меӵак припарковывать. Рона тон берен басьтыны; соос, мыно. Со больницаын сюрессэ тодыны. Со смешное собере ватсаз: «Тон туж Рона хорошенький».
  
  
  «Пилар, - шуисько мон, - тон монэ адӟыса, шумпотӥз. Тон - вӧл напарник. Мынӥськом."
  
  
  Милемлы ульча кузя ке джипысь пилар виллемстад мынэ, со шуиз: «мар шормуӵ вылын луоз».
  
  
  «Парочка городина отын вал асьсэды быдтӥсьёс», - шуиз со эгей. «Жугыса-тышкаса соос люкаськылӥзы Рон понна со вераны косо. Со уг тодӥськы малы, со озьы, малы ке шуоно со уг быгаты со улыны. Соосты профессионалъёслы гинэ яратӥсь луэмез понна заядлый шудон ».
  
  
  «Зэмзэ но волонтеръёс вал со, - тодаз Пилар.
  
  
  «Уже туж вылын, котыраз нокин но монэ ӧз шедьы, дыр, тани кытчы со понна риска сярысь мадь».
  
  
  Синучкон сьӧрын сьӧд пиларс тусыз син пумиськыса. - Тон-а со небезразличный, Ник?
  
  
  Со куспын дугдытэк, азьло кезьыт ответ. «Тонэ малпасько ке, ee монэ яратэ шуыса, сюсьтыл скрипкаез но, со висён ӧвӧл. Та умойтэм ужен соослы кема выриз ик, мар но уг тодӥськы, быгато меда со яратэ зэм, кинлы ке та классической кыллэн пуштросаз. Нош тон малпаськод ке, бугыръясько милям-а, мар-а со вал, одно ик. Пуныос мукет сямзылы пичи шормуӵ вылын со ӧй кошкы шуыса, эй юрттэ. Со тодэ, мар-а со мыным адямилыко укыр лэся, со йӧ пилетлы пӧрмысал но ӧвӧл на ».
  
  
  Пилар шыпыт вераськыса, ас азяз меӵак учко. «Ник а, мар-а мон шуо-ке».
  
  
  "Одно ик."
  
  
  «Тон ваньзэс огкадь уг луы шуыса, монэн ӵош улыкуд?»
  
  
  Со, киоссы вылэ понэ но киосыныз соослэн пельпум кыскыны шуныт мугор. «Туж уно», - шуи мон.
  
  
  Пилар шокчыны, тунсыко голос собере шуиз: «оскисько, тон ноку но эн жаля».
  
  
  Та виын мон доры кожыны но подъездын королева больница потатэк, выль юрт пиштэ пастельный лыз сяська. Кошкыкум кассирлэсь пачка нош со, мон сямен, одӥг врачъёс оскыто-а, мар-Рона, медицинской юрттэт туж умой возьматэ. Эмчиос шуизы, со, пе, котькытчы ватсаса уксё тыриськыны луэ американскойзэ-лэн консулэз, собере консульствояз нош жингырто, мед вераськыны.
  
  
  Со доры вуиз пилар джип. Пеймыт луиз, пумтэмлык инмысь кизилиос но пиштозы. Со шуиз: «мынэ, таланы контрабандист».
  
  
  Солэн рулез сьӧры кӧчиз джип; Пилар дэмланъёс сётыны. Набережная вуид ми доры, собере нош лымшор пала кожемзэ.
  
  
  «Вал мукет кулэез ивор, кудзэ мон уг шуиськы тыныд», - шуиз Пилар. «Кошкизы кадь городина тон?»
  
  
  "Быгаты."
  
  
  «Нош кык-а со, соин ӵош-а луоз?»
  
  
  «Кулэм но. Но борисов нимо пияш, - со кулоз, малы ке шуоно ортче вал шудон понна сюлмаськисьёс но укыр умой оборудовать карыны ».
  
  
  «Тон тазьы мугорзэ ньыль кельтэ-а?»
  
  
  "Шонер-а. Нош кытын ке но пуштытыны дасяськиллям ӵуказе Жизов Нокс Варнов Удмуртской Нью-Йорк. Нырысь-валысь со мынам уг-озь вуиз ке, эн адӟон, яке ньыль сюрс ньыль пуны мугоръёс Пичи шормуӵ вылэ шедем ».
  
  
  Пилар чебер адӟиське. Но чус улэ".
  
  
  Ми мынӥськом туж но набережная захудалый люкетаз, мискинь, куанер, ас котыраз чорыгасьёслэн пыжзы интыосаз вылтусэз пришвартовывать кытын & nb, жуг-жаг но ӵемгес нефть. Пыр возьматыны юрт пурысь пар каркасный шакыр пилар миля вылам, ӟарыт азьпалыз одӥг гинэ лампочка югдытэ. Вузкарисьёс кесяськыса, таос пегӟон сярысь варнов хижина тупа.
  
  
  «Та-а со, маин ми кутскыны кулэ», - шуо Пилар. «Торио тыныд кулэ ке, Пичи Лиза доры мынэ».
  
  
  Звуковой шуккиське тулкым милемыз, нуналаз луысал на ке мынэсьтым витьтон фут. Полномасштабный бадӟым бугыръяськонэз уг быгаты вал. Мон соку пушкын ог сю пала адями яке шулдыр кариськиз, соин но бугыръяськыса коть эн, но, эсьмаса, истерика вал. Кожазы, ялан движениын вал вань шуыса. Куараосты согыны уг луы, соин ик ваньмыз кесясько. Нылкышно дырын-дырын какофония прорезать лэчыт серекъян пыр. Кытын ке автоматъёс шудонъёсын шудыны, нош тужгес но мур реверберация басовый нотт гинэ кылемын вал.
  
  
  Ми доры келяны пӧлын мугорез огшоры пул пилар визьтэммыса, мышказ пукись юртын. Та палась, юонзэс кисьтыса-тӥ немаркированный бутылка, кышномуртэн ӵош пуке годзилла быдӟалаез. Озьы ик, ӧжыт ке но привлекательно.
  
  
  «Пичи Лиза?» - пеляз кеськиз со пиларс. --Та кыр я малпало вал.
  
  
  «Пичи Лиза!» - серем пыр соосты чуртнасько.
  
  
  Лиза шортыен кудьыра зол каскад нулло.
  
  
  
  
  
  
  горд сяська, йырси адямиос, кудъёсыз уг быгато вал. Кытын ке куатетӥ фут сизьым-озь будэмын, Лиза вал вань пуйызылы, кисызылы формаез мугор люкет но йӧспӧртэм. Скульптор инбам-пурты каркас дырты, сюй кузя чабыны. Ужзэс быдтэм беразы малпасько вал, творческой быгатонлыкъёссэс осконзэ ыштыса сётскисьтэм но соослэсь эрикрадзэс-ын.
  
  
  Эшшо ке соослэсь саклыксэс кыскыны, со, лать планкаез вырӟизы лиза доры мон мукет палаз, мугорлэн пӧртэм люкетъёсаз ужгур со пӧртэм эктыны.
  
  
  "Мар та?" - со гудыртэм куара, буш вышкы кадь, ыльыс кӧльы вылтӥ питыраса.
  
  
  «Торио мон малпасько», - кеськи мон.
  
  
  «Nen сярысь ноку кылэме ӧвӧл», - Лиза прогудеть пичи ревматизмен.
  
  
  «Городина монэ ыстӥз».
  
  
  «Nen сярысь ноку но ӧз кылэ».
  
  
  Со ас бумажник потӥз. Мон йылпумъяськиз гульден, соин ик сое бадӟымез вылэ пулъёс тыриз, кышномурт азьын кӧня банкнотаослэн ӝог будӥз.
  
  
  «Джексон Эндрю сярысь мон кылӥ», - шуиз со. «Торио комнатаын бер изьыны». Солэн быдӟалаез маринованный огречен ӵош чиньыенызы возьматӥзы.
  
  
  Соин ӵош буксиръёсты пилар вылэ, кыдёкысь бар нунал пумен сюбегесь пала вамыштӥз. Соин одӥг комнатаын сылӥсь пичи пукон понна, одӥг кроватка нылпиос одӥг но пукон. лэзён.
  
  
  Со ӧсэз ворсаз но, соос понна куара чалмиз. Со, мукет ӧс ӝуштыса огпал сэргаз эскерыны. Та юртсы усьтэмын омыр нуэмзы понна. Со, номыр уг шека контрабандист доры лыкто, бугыръязы но шедьтэм кольт автоматической 38 ачимлык-го калибр. Та Пилар сётэмын, сое донгыса, со-лэсь но ӧжыт ныр ултӥмы син азьын люгер эмуос шуккиз.
  
  
  Кеськиз со "Торио!" .
  
  
  Йырзэ солэсь берыктэ, жалобно хмыкнуть но каллен усьтӥ синъёсме. Пистолетэз адӟыса бере сое ас дораз ныр улэ, соос син азьын паськыта.
  
  
  «Эй, мар-а та, ограбление?»
  
  
  - Султэ, Торио, - мон прорычать. «Ми люкаськимы нискылтӥськом».
  
  
  Та ачимлыксэ погыртӥз. Со sel. «Ай, - сюлвориз сое. «Мон но тӥледлы уг тодо».
  
  
  «Wouldnt сыӵе шудон ӧвӧл та», - шуиз со эмуос. «Искреннее ӵош шудӥзы, ми но отчы мынон витё тон берен но. Табере ачимлыксэ гегай! »
  
  
  Ачимлык мыр пистолет гумызэ со кыньыръя, мед пусйиз, адями понна секытсэ но паймымонэсь будо ловкость койкаос-ысь торио макмыр-ын. Бергес соосты пыр ачимлыксэ ӧсэз донгем но, со доры вамыштӥсько послушно со интыосты, кытын мон припарковывать джип.
  
  
  Пилар машинаен нуиллямтэ, соин ӵош пукыны, нош бӧрсьысь торио люгер мертаны.
  
  
  «Котыр сюрес кузя ветлоно, ярд номер, нош собере съезжать, пеймыт вишты ке, шедьтӥ», - шуиз со эгей.
  
  
  «Нош табере, Торио, - шуисько мон, куке ас сюресъёстӥзы но ветлӥзы, припарковываться полутемный, - мон чемодан сярысь тодэмез потэ».
  
  
  «Чемодан?» - сое тодэ вайыны.
  
  
  «Мон пичи дыръям, Торио, - мон шуи, - мынам но, сямыныз но. Лымы но трос вир адӟем яке кылэм вань, тӥляд кык минут ортчиз-а, куажырак. Тае лыдэ но вир тае тыныд луоз, Торио, соин ик, пожалуйста, та луонлыкъёсыныз пайдаяськыса, paylaş ивортон понна ».
  
  
  Толэзь югыт, со адӟыны быгатэ, йыр ӝутске, йыр но виясь шапык кадь ачимлыксэ банк кузэ вольыт ачимлык-мыд палтӥз.
  
  
  Со ӝог шонтӥз: «Умой, умой. Иностранецъёс понна героймы мумы пуны мон уг люкаськылы вал. Чемодан тон малпаськод, Гавиот со поттэ, уж вылын: астэ?
  
  
  - Выводъёс визьмо, Торио. Тодэмды потэ-а со, кин сётоз тыныд ih, ih но кытын тон басьтэмед ».
  
  
  «Та пияш кунгожсьӧр вазёнъёс ӟазырес вал, куать толэзь сое сделкаос азьло кылдӥз. Бадӟым гоно обезьян. Мон асме ноку уг нимаськы, соослэн нимъёссы, со пияшъёсын уг луы тазэ но, со юанъёс бӧрсьы юанъёс сётыны луоз. Соос котьку но мон азьло ик тыре, собере верано ке, мон чемодан басьтыны кулэ вал. Татысен со лымшор пала мыныса, ӧжытак пыдло вырйыл, чемоданъёс но вертолётэн лобӟом, корабльмы со вылэ ачимлыксэ нуиз. Мон оскисько, вань та, мон тодӥсько, мукет. Котыраз солэн одӥг чемоданэ гинэ пырыос, соос кыр луэ. Чертовски йӧспӧртэм бизнес, нош мон понна дун тыроно уз любопытство.
  
  
  «Кӧня тӥледлы пыж чемоданаз понэм?» Юаз со.
  
  
  «Давай-ка, учке, берпум куинь пол басьтэ монэ уй. Ваньмыз тямыс луэ.
  
  
  «Тон ну монэ отчы быгатэ, вертолётэ пуксизы кытын?»
  
  
  «Сюлэмо, котьку но отын ожмаськон тӥрлык пар вал охранник. Oni пилот но, пияшлэн нимыз Ингр, адске со отын, со пушкын вертолетчик зал.
  
  
  «Тон-а та ужез, - шуисько мон, - эскерыны, асьсэды эскерон понна ортчытэ. Нош али ми дорын улыны индылон.
  
  
  Сюбег сюрес вылэ кожисьёсын но лымшор пилар музъем вылаз мыныса, Торио возьматъязы. Нош собере мон потӥ кыре инты. Шуд доры, джип полноприводный кертомазы пилар: мыныны секыт вал: троп сюресмы луоз, кунокуаез территория вань, нош измоз, вырйыл вылэ но выжиз.
  
  
  Табере мон азьын пуке контрабандист понна, прожекторъёслэн ми доры сюрид ке, соиз но киыныз шонтӥз будыны быгатэ шуыса, ачимлыксэ тодмо луиз, азьвыл кин ке ыбиз кутскиз.
  
  
  «Та-а со, Торио», - ӧтиз сое.
  
  
  Дугдэ, каллен но пиосмуртъёс со куатетӥ пыӵал фут азьланьтӥське. "Тон мар татын кариськод? Уз луы туннэ пикап »
  
  
  «Гавиот ужпум луэ, - шуиз Торио. Здоровяк шуод-а, мар мон вераны кулэ инграм лыкто.
  
  
  «Кык эшъёс кин та?»
  
  
  
  
  
  - чакласьконо охранниксэс юа.
  
  
  - Со-а... со... - гамбыр Торио кутскиз.
  
  
  «Мон Городин, - пырыны мон. - Луись информация мон, соос борды ӝегатскытэк басьтӥськоно жизов лэсьтыны кулэ».
  
  
  Нимыз утён понна кулэ луоз. Ачимлык виым винтовка юскиськы, со доры лыктӥзы но джип. «Мон сярысь удостоверенизэ возьматӥз, пожалуйста, сэре», - шуиз со уважительный.
  
  
  «Веран», - шуиз но бумагаосаз минутъёс мон понна клочок йыртышказы. Ачимлык сое тазьы возёмы, охранник со понна сузько. Та ке со лэсьтыны, но сое донгыса ачимлыксэ азьлань поскес понна кутыны. Пиосмуртлэн пель сьӧраз чаляк шуккиз Пилар, ачимлыксэ пумысен косӥзы, кезьыт вуиз азьло со кеськиз.
  
  
  Соос гозыосын думылыса, ымазы юдэсъёсты тыро ачимлыксэ нейлон ӟипсы охранникъёс но, сыӵеос со понна соос шедьто но, кышкытлык пыж кутыны. Прожекторъёс берыктыны ачимлыксэ, пичигес пу юртын, со мынэсьтым витьтон ярд югдытӥськем. Соку со понна юн сылэмзэ пичи вертолёт. Соин выросъёсыз но святойёслэн куременызы пилар джип кысы двигатель кысы. Азьпалан торио донгаса, ми киын-ысь люгер, со юрттэ доры гозы но питыртыны дырто бырйисько сузьет мынӥсь-ветлӥсь, мон сьӧры Пилар. Нунал асьме доры лыктӥз ке, со, изъянэз но со пушкын распахнуть, прожекторъёслэн вылысь кнопкаез зӥбе. Кык воргоронъёс, кыдёкысь борддор дорын койка вылын изёно, таӵе шудонъёсын ӟырт-ӟырт. Одӥг секыт вал славян типсэ, агай-вынъёстылэсь инвалид луиз быгатэ, - пырон дорын охранниксэс, мукетыз - начар но пиосмуртлэн ныр ляб ангесысьтыз туж кизер. Со, малпасько, мар со Ингрэм вал, пилот.
  
  
  Ас киям мыче винтовка охранниксэс, койка вӧзысь ас ӝуштыса йырзэ ланьыртэ.
  
  
  «Кулэ-а тыныд, утча», - шуиз со эмуос но, пиосмурт пумысен. Жӧломыса ингр, син но потирать кымыртыны.
  
  
  Пилар выключатель дунне шедим, комнатаын тылъёсын ворекъяса но ачимлыксэ одӥг гинэ юрт басьтӥз. Паллянысен радиостанция мон коротковолновый сложной луэ.
  
  
  «Торио! Мон сое тыныд вузалом », - охранниксэс янгыше уськытӥзы.
  
  
  «Шол, - контрабандист шуисько, - ӝоген со доры милемын ӵош дораз пистолетъёс вузаськизы ужпум - кызьы тон но, эше».
  
  
  «Ингрэм, дӥсяськид-а, - милемыз косэ. «Бензин вертолёт-а тупа?»
  
  
  «Медаз тырмы», - соиз ответ сётӥз, кежегъёсыныз.
  
  
  Пиосмурт кышкаса-куалекъяса. Со кунокуаос ӧвӧл, со озьы мед кышкалозы шуыса, со лобаны уг быгатиськы, - шуи мон. «Приказ мыныса гинэ, уг но курадӟонэ тӥледлы». Та буйга ачимлыксэ, со золтӥсь дӥсь но кутскиз.
  
  
  «Торио, та пукон вылэ пуксе», - шуисько мон, контрабандист но ӝоггес сётске. Гозы созэ но, охранниксэс сузьет куштыса шуэм: «со герӟа. Верало мон тӥледлы кулэ ӧвӧл, тон умой мед ужалоз.
  
  
  Со но возьма аслэсьтыз торио люгер целить, эскерыны понна, солы ӟеч мед луоз, тын-тын вер торио герд. Кияз пистолетсэ кутыса, 38 Пилар-го Инграм калибр контрабандист понна но чакланы-эскерыны, соин мон номырлэсь но уг каро-секыт люкаськыны.
  
  
  Торио луиз ке юн думид, охранниксэс, со шуиз: «нош табере пумаз мукет комнатае креслое пуксёз». Солы тэрытскыса пилар угрюмо со шуиз: «кутэ сое гозыен думылыса но нылпиосын».
  
  
  Мон кольт пилар охранникмы доры лыктэ но сётэ. Янгышез вань та йӧн-йӧн. Со куспын мон султӥ но пленэ шедиз. Кытысь басьтэ ӝоггес одӥг пиосмуртэ пуртэн движение-со пӧлысь-Пилар кутон ул дӥсь но, со ассэ берыктоз азьлань-а, берлань берыктыны йырыз доры пуктӥз но со ньылонэ пурт бам.
  
  
  «Куштэм пистолетъёс, яке кышномурт кулэ», - сое йырйыса.
  
  
  Присев лапкоме, солэн мугорыз понна пилар сылэ ке, та адямилэсь нокыӵе муг уг ӵектозы, эн оске со чылкак луыны быгатоз-а, мар-а со промахиваться, кулонэ нуись точка но шедьтыны. Берыктоно ке, пистолетме соос понна умой мертаськисько, эй вал, со ньылонэ сӧнэз. Соин ик со заколебаться.
  
  
  «Басьтон вуриськись, нош со шуисько, пистолетэн куштӥсько». - сое вандыса. «Малпад-а тон, со, блефовать?»
  
  
  Куке со интыысьтыз ӧз вырӟылы, охранниксэс пурт кыске, чыртыяз горд вир но нумыр пиларс поползти. Соос возё вань на «Люгер» дась.
  
  
  «Ингрэм, та пистолет басьтӥсьёс доразы идиот», - рявкнуть охранниксэс.
  
  
  «... Мон таосты лэсьтыны уг быгаты», - шуиз пилот куараосмы куалекъяло.
  
  
  Со охранникын гурӟытылэ: «пиосмуртэн одӥг пол ке но луиз, тонэ, бызгето зуркалля, яке мон...»
  
  
  Мон озьы уг но тодо, мар карыны быгато ингрэм охранниксэс, сокем со йыре малы ке шуоно аслэсьтыз йыркурзэ берыктыны пилот ривненский, мед пуктысалзы соослэн ӧйлась «Люгер» ӝужыт, паллян эмуос но тӧло прострелить позициос вылэ. Солэсь пилар бералтӥсько, борддоръёсын но выж вылысь тэтчиз рухнуть. Куаратэм шуккиське пурт питыртӥз.
  
  
  Пилар вож ымныр тусыз-а мон шоры долказы. «Мон тонэ эмуос но ньылонзэ лэзиз сӧнэз, кезьыт азьло сётӥзы пистолетъёс, озьы ӧвӧл шат?» шуэм со.
  
  
  «Веран», - мон усьтӥськиз. «Мынам со пистолетъёс луэ ке, мон тыныд кулэ луоз кык».
  
  
  Со каллен шонтӥ. «Бен, со, поныны, тӥляд праводы. Нош ваньзы огкадь...», соин йырзэ шоназ. «Тӥляд классной. Мон тӥледлы мугор юзыр-кезьыр луэ ».
  
  
  «Тон милемын бер шунты», - ӝоген со доры берытскиз но шуиз пилот. «Табере, Ингрэм, люкаськоз-а тон ну монэ отчы, кытын тон чемоданме басьтыса, куд Торио вайыны».
  
  
  - Тӥледлы ватӥськон-пегӟон жизов малпаськод-а?
  
  
  "Та шонер. Та залын кытын?"
  
  
  «Британский Венесуэла гурезь вылын но кунгож Гвиана. Отын но ноку ӧз пуксьылы ӧйлась вал соосты, пеймытын. Та тырмыт нокызьы но уг сложной бере.
  
  
  Соос, час шоры учкытэк. «Мыным али ке лобӟыло, юг луыны кулэ
  
  
  
  
  
  мон отчы вуэ ке. Ингрэм но, тӥ умойтэм ӧре ну так ке мон, тон пырак ӵожелы музъем вылын фут куать улаз мерттэм. ."
  
  
  «Эн кышкаты монэ шузи ӧвӧл», - соиз ответ сётӥз. «Ӵапак мон лэсьтӥ сое, мае мон тыныд верало».
  
  
  «Таиз-умой, Ингрэм. - Озь муртъёсулоно тон быгаты на ке, ваньзылы кельше шуыса гожтэм мемейёслы подробностьёс ».
  
  
  Пилар, со палозь та удысын шыпыт пукыкумы, кутскиз. «Ник, тон тазьы вераса, " мын татысь одӥг кадь».
  
  
  «Соос», - шуи мон. «Черод таиз шортэз, но, ӝоген ваньмыз, фейерверк луоз. Кышномурт люкетыны быгатэ ».
  
  
  «Ӧвӧл», - шуиз со, пырак пыдын пуктыны. «Тазьы кыдёке монэн ӵош пырыны, мон али но бере уг кыльы. Тӥляд со туж юрттэ, озьы ӧвӧл-а? "
  
  
  "Со зэмзэ но ..."
  
  
  «Ми сьӧрамы басьтӥмы, Ник», - со йӧтске. «Тон монэ урод ӧз ыбыны быгатоз, нош кыксэ но пистолетъёссэ вылэ аслэсьтыд азинсконъёстэ шанс полэстыса. Та мон понна туж трос возьмаськом, querido »
  
  
  Мон уг быгаты вакчи дыр гинэ тупатскоз.
  
  
  Соин но, Пилар шуыны луоз шуыса, валан басьто. Соос профессионал луисьтэмъёс, быгатӥсь, юн трос, малы тросэз пиосмуртъёс. Сое но тодыны, мар со расходной материалэз, маин учырын кулэлыксы, соослэн соосты миссия кучыран сётъязы.
  
  
  «Соку мын», - шуо мон. «Тонэ уг кутӥськы бере люкаськиз, Jeep, городын вуом шуыса, мынӥм но распеределитель шырак шобретъёс, солэн пайдаез уз луы шуыса, со, кин ачимлыксэ пайдаё лыдъя». Уг, со уг быгаты ватсаса: «тӥ тодӥськоды-а, дистрибьютор шобрет мар таӵе?»
  
  
  Со кыньыръя ымдураз пальпотон гырдым сутэрен тырмытӥськоды. «Бен, querido, дистрибьютор шобретъёсын но мукет арбериос сярысь, со трос тодэ, кудзэ тӥ уд оске».
  
  
  Со, ревматизм мыньпотыса. "Умой-а. Но эшшо одӥг пол йыгаськыны быгатозы, тӥ асьтэлы эш сётӥз шуыса, ӝамдэлы умме усиз со.
  
  
  «Мон дыртытэмен», - со шуиз но, мон дорысь басьтоз 38-тӥ калибр, дыртэ питыртӥз.
  
  
  Со, рация доры лыктэ, со сярысь пазьгем выжъёс, дыр корпусэз уг поты, сюлмы охранниксэс прикладэн винтовкаез нош собере куашказ. Та дыр ӵоже со зӧк разборка, ингрэм учкытэк, со туж умой пияш луысал ке но, бадӟым кышкытлык уг вайы шуыса, гозы вылын пиньтэм гончий турттон.
  
  
  Торио со шуиз: «кӧня тӥледлы ужа, нош собере вуыны быгатэм Виллемстад-ын. Кузь сюрес та, тон сярысь малпа ке, нош дораз дыръя вал-а, улонын макем ӟеч ужаны потӥз. Берри водопровод, - ӵектӥз мыным.
  
  
  Уг-а, ӧжыт-пальпотэ со. Юмор нимысьтыз шӧдон уг луы.
  
  
  Шобрет распределитель Пилар вуиз, соин монэ кыскиз, реверанс имитационный лэсьтыны. «Со, кин луоз, нуназе вазь сайканы уг яра», - шуиз со. «Вӧсь вал-а со соку йырам но, нокыӵе эмъясь аспиринлэсь».
  
  
  «Ӟеч-а, Ингрэм, - шуисько мон, - вертолётэн ӝутыны, омырын тыныд сёто». Собере мон доры пытьыос кузя юдоно но вертолётэн ожидающий поплестись изъёс вылтӥ.
  
  
  Укмыс йыр
  
  
  Ингрэм, лэся, ас вылаз ответственность басьтэ, со вертолётын штурвалэз сьӧры ке луысал, лобӟыса мон но уй инбамын. Ӧжытак мынӥсько но, монэн лымшорен шундыӝужан палаз, тыл ӝоген кюрасао бере кельтӥзы. Бонэйр шормуӵ пичи но гылӟыса, но куд-кизилиё инбам улэ со сьӧд зарезь дыр асьмелэн но вылӥ карибский гинэ кылемын.
  
  
  Кыӵе тыл мон но каракас ӝог кутӥзы-вудур венесуэла кузя мынэ со дыръёс.
  
  
  «Тӥ шуиськоды, та секыт гурезьёсы ватӥськон-пегӟон жизов шараясько шуыса», - шуи мон.
  
  
  «Уг ёросъёсы», - шуиз Ингрэм. «Авиалиниос та интые пуктэмын номыр но уг лобало. Нош со луиз ке, сое со ноку но уг адӟы. Соос ваньзы сямен ик юрт пуктэ оранжевый-курень изгурезь гурезь. Ӧжыт ке но омырен утчан ачимлыксэ быръён уг адӟиськы. Со доры сюрес ӧвӧл. Самолётэз луыны кулэ, ваньзэ вуттыны сюдӥзы. Тупан понна одӥг южноамериканский жизов правительство кылдытоно, кыӵе мон уг тодӥськы, котыр нуон-ын. Кыкна мон ужъёсты нуон-VIP-та двуспальный чемодан. Милям возьёс но уг тоды ке, со кивалтӥсько, со ноку но оген та инты уз шедьты ».
  
  
  Ми асьме дорысь пегӟыны паллян тринидад, лымшор пала берыктӥське но, музъеме пыдлогес мыныса, нюр вылтӥ медаз Ориноко дельта. Инбам югытаны кутске, шундыӝужан палысьтыз, музъем детальёсты адӟыны кутскиз но, аслыз изъян лэсьтӥз ке дымбыр-йыг гурезё инты, кызьы тодмо нагорье Гвианский.
  
  
  Соку мон лыкто гурезь йылэ люказы но нуизы винт тупатыны ингрэм вамыш, мур омырез мед ньылозы ни. Шталь нунал яркыт, ӝужыт но ӧвӧл пильмаськонэзлэн рассеивание тодметъёссэ возьматыны.
  
  
  Малпанэз, солэсь валаса утиськыку, мынам йырам изъян лэсьтэмын. Та нунал луэ ке, Нью-Йорк кулэ, дугдӥз ке, мон уг быгаты со.
  
  
  Мон пельпумъёсме донгиз ингр, малпанъёссэ куспетӥ кариз. Азьпалан соосты возьмаз скалистый дышетон, кылсярысь, ӝутэлэ формаез мыжга, салют сётэ тузи.
  
  
  "Та адӟемдэс, солэн азьпалаз?" - пилот кеське, ачиз йыг двигатель липемын. «Возь талэсь пилот ортчыны кулэ. Мон та finger mountain нимаське. Пичиез понна-бери нёжал изо вал соиз, кытын Жизов-лэсь юртсэ пазьгиз.
  
  
  «Кыӵе шанс шуыса, сое ыбылыны кутскиз, кадь гинэ адӟисько, мон пыри шуыса».
  
  
  - Малпасько, осконтэм. Ингрэм, лэся, батырлыкты дышоз омырын, музъем вылын эмуос уг тырмы. «Тырмоз татын со аслэсьтыз юн оскисьёсыз кышкало, нош лыктӥз но кошкиз ини посольство люкетэз кадь верало. Соос ке олокызьы со сярысь уг тодӥськы, мар луоз
  
  
  
  
  
  кылдэм ужпумез ас вылазы мерттон кюрасао уг яра ».
  
  
  «Умой», - шуисько мон.
  
  
  «Та кутсконэз гинэ Но. Яке со тыныд сётӥз кадь гинэ адӟиське, адам кутскиз.
  
  
  «Мон та инты сярысь тон быгатозы сётэм планъя физической представление?» Юаз со. «Жизов штабез кытысь? Варнов кытын тодосчи ас-а ужез быдэстыны?
  
  
  «Ӧвӧл», - шуиз Ингрэм, собере нош ӝоген милям шоры учкыса, асьсэлы оскыто сюлмын вал кадь. «Оскы, тон али шуод, со, пе, тодо ке. Ваньзэ, мае мон лэсьтӥ", та площадка вертолетный кыльы, дыр кин ке но потоз "яке:" пуксьы, соин та дырлы яке etkileşimli, мар каремез потэ, мед со несс ».
  
  
  "Мар-а, нуллэм потэ ке, тон гожтод?"
  
  
  «Сётысал мон понна площадка охранник ачимлыксэ вертолёт. Но мон сое пумитаны потылӥзы. Со луиз нырысетӥез но, вань ужзэс ӵош тон хемгес луэ ».
  
  
  Бадӟым каньонэз но милемын ӵош потыны кутскиз огибать меӵак васькыса, чиньыос котыр ласянь изгурезь изгурезь сюбег. Соку но, сое ӧз поты ке, я, юртэз солэн ӧй адӟы вань, котыр из суп-сап лэсьтыны. Со лыдъя бадӟым лэсьтӥськон ньылез гинэ, одӥгез пичи люкетсэ вольыт музъем вӧзаз, ачим со доры васькиз. Лапег но вань убоос скалистый валун загромождать интызыя, ветлон сюрессыя но ляб пытьы гинэ луоз, юртлэсь герӟа.
  
  
  Со дыре учкыса, ми шоры учкизы но пиосмуртъёс вӧзын пичи площадка пуктон котырын вертолетный потӥз. Со пельпум вамен винтовкаен несс.
  
  
  «Та охранниксэс, - шуиз Ингрэм.
  
  
  "Одӥг гинэ, соин-а?"
  
  
  «Со гинэ, куке со кинэ ке адӟиз. Мукет но луыны быгатозы ».
  
  
  Пилар со шуиз: «Лаптӥське, мед тонэ уг адӟы». Собере, соосыз басьтыса позицизэ кадь со, но со шталь адске.
  
  
  «Куке мон пуксё, - шуэм со Ингрэм, - матэгес лыкты, охранниксэс сётэ, нуналаз усьтэм доры».
  
  
  «Ма, татчы мон ачимлыксэ уг вутты ке, быгатом-а?» - пилот кежег юа, ачимлыксэ батырлык омыр тӧлӟыны кутско.
  
  
  Туж тыршо, - шуи мон. «Та улонысь асьсэды гуртын кадь. Малы ке шуоно, Ингрэм, эшъяське пересьёсын, озьы.
  
  
  Мон пичи гуждор вылэ пуксиз чакласа, техникаез но решение ингр-исследовательской двигатель ужпумъёс. Бадӟым ротор дугдэ ке, адями-а мар-а винтовка-интыысьтым кеськи ке но, солэсь кытын кызьы со фут сылэ.
  
  
  Ингр ӧс но донгыса кеськиз: «мон кыӵе-мар понна генераллэн вал».
  
  
  «Чут-а тон?» - перезванивать охранниксэс. «Та вайыны».
  
  
  «... Мынам юрттэме мон, каньыл», - шуиз Ингрэм. "Та мон понна укыр секыт".
  
  
  Чал-чал пуксиз. Нош собере асьме доры кылӥськись shaggy гравийный вылтӥ. «Тодӥ вал, солэн вал нуыны-вайыны уг яра», - урттылӥське охранниксэс. "Тыныд кулэ-"
  
  
  Соос тып дугдӥз, милемыз адӟыны быгатэ кадь. Со, валамон, милям ужпуммы шуыса, охранниксэс янгыштэм куараез кылӥды ке, тюрьмае пыртыны винтовкаез но басьтыны. Со возё «Люгер» дась, нош ваньзэ али ыбыны луэ, но кулонэ нуись рискнуть команда потонэз бугыртэ. Та киюмылъёссы ас интызэ сое зӥбод но, кырым Хьюго мон вылэ усиз. Со стилет берыктӥзы; ныръёсты но чиньыосты возьматӥсь бадӟым шымыртылӥз, проем ӝоген со ӧсъёссэ ӝутскиз. Винтовказэс ӝутыны, охранниксэс, ачимлыксэ нош со ныр палаз карыса.
  
  
  Стилет омырын бекмылляськи, кезьыт азьло чыртыяз лэчыт адями пыриз. Со куаразэ поттӥз, ӟазырес сипыр-сипыр-лы кельше, но кык вамышлы палэнскиз, музъем вылэ усе, вирыз пазьгиськоз ачимлык-тӥ гульымзы.
  
  
  Пилар коптер выпрыгивать котыр. Пилот Ингрэм креслоос кулэм адями шоры долкаса.
  
  
  "Мар табере?" - Пилар юа.
  
  
  «Из но али та гуртын прокрадываться сое люкаськыса эскериськом. Тон татчы кыль, медаз котькуд ар Инграм. Дыр вуэмын сое, быгатозы-а, солэсь пегаса уло, но мон, каньылгес кинлы ке, мон понна ворсамын.
  
  
  «Ӟеч-а, Ник», - шуиз со ӵош тупаса, зӥбыт, кудӥз монэ паймытӥз.
  
  
  Со кыньыръя, сое чупаз, собере кулэм стражник мыкырскыса, бамъёсме маялля но ньылонме-тӥ гыл-гыл ачимлыксэ стилет ишкалтӥз. Со тырон сепысаз ик мечез берыктоно-а киюмылъёссы ачимлыксэ, собере йыртышказы изгурезез потэмын, тропъёслэсь утиськыны быгатымтэ, кӧс карауллэн кивалтӥсез.
  
  
  Тодам вайисько, кызьы со монэ адӟиз, тылобурдоосын ӵош ӝуждалаез та лобон интые, бадӟым палаз, со юртлэн ик урдскоз. Лад-лад лэся, шуом, операция штабез та вал. Пичи ӟуски кылле со вылын, кужен сюрес вылэ потыку, со доры нуыны выризы лапег но кузь юртэ - сьӧрос. Со дыре учкыло, картузаз зуркак вырӟе но адями лыз ужасьёс потон дӥсьёсты. Со безоружный вылэм. Кобураяз пистолет но мукет курень вал советской армиысь дораз горд формаез отделка. Со понна бадӟым юртлэн казарма квадратной шӧдӥське, соос лэсьтӥзы асьсэлэсь нырысетӥ мугез.
  
  
  Со но кельтӥз ас юанъёсъя точка, лачугаосын огибать, точка пуктылэ, со доры калленгес лыктыло. Мукет кадь но, сое вань гурезь йылын куатетӥ ог фут луэ, созэ но, шӧдӥ, мар улӥ уровеньын музъеме ваське, пушлэн интыез. Со пыдес вылысьтыз султӥз но, куаразэ кылӥ шуыса, санэ понытэк медаз вентиляционный сюбег.
  
  
  «Тон мон сьӧры ыстӥз, генерал Жизов?» Та вал егит куараос - кыдо, военной.
  
  
  Жизов ответ маслянистый-вольыт интонациен покровительственный. «Мон тон понна, Рашка майор, полковник ӧз басьтэ, малы ке шуоно мон Городина верамзэс пусъемын. Таӵе амал, мон кулэ, шуом, мар со мон понна валантэмгес вал, операция йылпумъясь этапаз. Милям командамы кыкетӥ кутсконаз кулэ,
  
  
  
  
  
  быръе, соос тӥледлы ».
  
  
  «Ми понна бадӟым дан, генералъёс».
  
  
  Шуо, майор, тон копак тодмо план?
  
  
  "Мед сэрен. Городын ачим пуктыны взрывной сизьым ядерной американскойзэ лэсьтон, интыян луоз самой берпуметӥез Панамский гранд вылэ интыямын. Американскойзэ нимыз тодмо учёнойёслы но шонер но город гинэ возиськиз местонахождение тыныд тыро ».
  
  
  «Туж умой, Рашка. Нош тӥ тодӥськоды ке, расписаниын нырысетӥ бомба пуштӥз? »
  
  
  «Туннэ, сэре». Откашливаться кепыра. «Вань иворъёс лагере ветлӥ, сэре».
  
  
  «Я, я таиз секрет; тодмо механизмъёсын. Со, шуо, тон, пе, город куашкам бере вал нырысетӥ американскойзэ Нью-Йорк. Мынэсьтым бере уг ih правительствоез огкыл кутӥзы, ньыль час ортчыса, бомбаосын пуштытъяло варнов ривненский нырысетӥез доктор ».
  
  
  Соин ӵош капчи шоры учкисько бадӟым часэ. Йӧ кышкан вал, ма, со дыре инмын котыръяськыса бере ӟардэ венесуэльский, Нью-Йорк, оло, пуштонъёсыз луыны гомась тыл соку ик адам ядерной музъемез ӵошкатӥзы.
  
  
  Со дыръёсты малпаса, мон пумит шанс шуыса, кылӥськиз аппарат ивл леденить урон котыре чузъясько.
  
  
  «Нош, сое адӟыса, эшъёсме сайкатытэк, мон пуны», - Жизов промурлыкать. «Эн кышка, майор, сое эскерыны ваньмы дыр, тон солы изъян медаз вайы. Одӥгез но мынам верам кылы, тонэ со но виыны секундэз лыдъяло-ын ». Серекъяса неубежденный восторженный жизов рашка суредамын. «Та дуннеын самой кужмоосыз, кужымзэс лэсьтэм кык пӧйшуръёс, майор», - Жизов азинтыны. «Кышкан, сое синазькыль карон. Та тодаз возе »
  
  
  «Бен, сэре», - шуиз майор урон неуверенно пыр пӧйшуръёс.
  
  
  Но соос палэнэ кӧчемын ивл аппарат, улон юртъёсыз учкизы вискын выжлёгет. Нырысь ик, мон ошмес доры нуон разгадка ворнов нокс кулэ луыны, со доры вань ужъёс кулон усьтон луоз.
  
  
  Ог-огдэ ортчыса но, парен ужан. Лек ожмаськон тӥрлык поттӥз солдатъёсын ӵош безразличие ih выросъёсыз-озь тыроно. Оло, шӧдскытэ Ингрэм кадь, соос суп-сап понэмын луод, та инты неуязвимый ih кышка шуыса.
  
  
  Валамон луиз, мон дорам ма луыны кулэ передвижение эрик. Соин ик сое витё, со понна дыр но ӧз ортчы, со вуоно улэ усьытэк уг ужан. Ачимлык шуккиз со «Люгер», ланьыр-ланьыр но солэн ки улаз. Ӝоген соос но пыраклы чалмизы изгурезь доры ачимлыксэ ачимлыксэ оттаскивать косӥз.
  
  
  Соосын комбинезон лыз басьтӥз, соосты со нуллоз, ачимлыксэ дӥсьёсты золтӥзы вылазы-тӥ но. Коротковатый штан луэ, нош мукет лыктэ. Со кымес ӝиптӥз но козырек шляпа дӥсямын. Ортчоз со кемысь незамеченный визьмо быгатэ. Ужан вискын мугорез ватэм гигант кык валун, тропъёсты но со доры мынӥз, со берен мыныны. Мон бӧрсязы shaggy кылӥськиз. Со, зымем проем ӧссы лапег, тыдӟыны, кенос. Со, пыдес вылаз султыса, тыбыраз пичигес сюрес, нунал но ручкаез кыйланы, эскерыны неисправный тунгон кадь.
  
  
  - Ми вуим шуныт зыныз нырпелесэз сиён, ужан кык дугдэм бере, мыным пичи сюрес вылын ӝегамез понна бере.
  
  
  «Эн тунаське мыным кулэ, сиськон кин сюриз, тон-а со нуэ», - шуиз со котыр одӥг. «Американец, мед-а? Тодосчиос."
  
  
  «Веран», - шуиз мукетыз. «Мынам со сӥё-дано куноос».
  
  
  «Ӵукнаез маин со туннэ, куке ачим мон огшоры тык жуг-жаг?»
  
  
  «Выль пуз, ветчина, тостъёс но помидоръёс кисьмало».
  
  
  Нырысетӥ ужан; туслыко простонать. «Мон вӧсяськыса мед луоз шуыса, йӧӟектэм, та дырлы мон уг быгатӥськы чистилище вань гурезе кельтыса, нош ик улэ, кызьы адями. Мон вожъяськоно но нылкышнолэн эд умой кадь, майбыр улӥсь американец ».
  
  
  «Та матэ дыр, эше. Туннэ мон лэсьтыны кулэ американецъёс вылэ шуккылы ».
  
  
  «Озьы ке, туннэ со мынам праздникъёсы. Нош мынам табере со мыноз кулэ ».
  
  
  Лушкемак учкылӥз, соиз дыр, одӥг пиосмурт кык троп мынэмъя котыр-тӥ бускель, пушйизы паллян, нош мукетыз, подносэн сиён нуоно, движение усьтэмын азинтыны. Со эмуос ветлон сюрес-тӥ ортчыны лэземын, нош собере соос сьӧры, ымныръёссы ворсамын кепка.
  
  
  Пиосмурт ӧз биниськы, одӥг бадӟым лэсьтӥськон котырын но со мон сьӧры, группаелэсь нимаз юрт сылэ. Кӧня со лёгетъёс вылэ ваське, ыше-быре, соос понна со ӧсэз усьтэм но, кӧня ке секунд эмуос сётӥ, пыри, нош собере солэсь ӧсъёссэ.
  
  
  Шараязы сое, тыршыса быдэстӥ вал та но мар гудэм мур ценымногие юрт эшшо но тросгес, мае со возьматэ. Дыраз возьматэм малпам ih дасян дизайн кыстӥськиз.
  
  
  Одӥг из борддор котыртэ вал кузь коридор вольыт, зыл-зыл сутэр буко пыр. Ужан мыным уг быгаты ке но адӟиськомы, солэн азьпал shaggy ачимлыксэ кылем. Вис дыръя ортчизы, кулэ электрической лампочка югыт коридоре но, веранэз ӧвӧл, отын электростанция луоз.
  
  
  Соку со тодэ вайи, кызьы кылем арын ветлӥ сярысь кӧня ке берлань, кытын мар ке базаын, лымшор америкаын россия дасяське. Та кылсярысь, ракетной кубинский дыре сярысь, таяз но таӵе кылъёсты разрядкаен сьӧры мыныны кулэ. Алигес тодмо луиз, мар база - соосты факт. Соин, вылды, официальной кельты россилэн режимъя улыны, ачимлыксэ центрын нош ик операция но ӟечлыксэс но фракциослэн активировать ih жизов ваты.
  
  
  Коридорын соос вань
  
  
  
  
  
  
  одӥг гинэ ӧсъёссэ ортчиз. Вылды, комната ӧжыт вал, озьы луыны кулэ кадь юн луэ выжызы, соосты быдэн гожтыны. Азьпалан куара кылӥ, со тып дугдӥз.
  
  
  «Мон королевской высочествоезлэн ачимлыксэ завтрак понна вайимы». Та куараослэсь сиён нуллӥсь вал, ултӥянъёс тырмиз.
  
  
  «Edu вуттыны гинэ замечание идиотский кельто». Куарае зӧк луоз Ответный, деловой ».
  
  
  «Американец отын мар кариськод?» - ужан юа. «Дась аспӧртэм нунал со доры?»
  
  
  Табере сое кокырес борддор кузя каллен вырӟиськом, мед процесс шоры учкытэк, точка доры вуиз но, коридоръёсын сӥньыс кытын адӟыны быгатэ. Отын сьӧд мыйыкъёсыз-а внушительный солдатъёс сыло, салмак утёно ӧсъёсты. Подносэн сиён басьтыны но солэн ымдуръёсаз поджимать рабочий, азьло-а мар-а шуиз: «эн со висъяське, огшоры, сое поттон понна, ӵук ӟардытозь туннэ со вылэ султӥз шуыса. Нош мон уг тодӥськы быгатэ, мар солэн йыраз дорын лэсьтэм ».
  
  
  «Ӧвӧл, со, шуоды-а, ӧвӧл-а. Мар гинэ, со понна самой умойзэ, самой уродэз мон понна. Со понна нерад кашица мынӥсь шыд.
  
  
  Нош коридор кузя соос берен сюрес дырто-а со, кудӥз лыктыны. Али, куке со тодэ, кытын Варнва шедьтыны, сое йылозяз мон амал шедьтыны кулэ луоз. Та ужпумез малпаськыны пуктӥзы, но бергес соос понна укыр кыдёкын фигураос матэ указательёс кожемзэ адӟизы. Соос сямен формаен валаськы, мар луиз со солдатэн котыр одӥг.
  
  
  Случайно, со кадь мар ке но вунэтӥз, со берлань берыктыны. Со монэ ӧтиз, нош со кылтэм-ымтэм шудыны. Поворот сьӧрысь, сьӧрын, бусы солдатъёсты утемез, соос доры вӧсяськон интызы варнов берен ширтӥз. Нош «shaggy та ласянь матысь. Со пауза лэсьтоно. Вумтэосын ужанъя, дышетонъя нуллыса, солдатъёс понна со эшшо одӥг варнов пырон ӧс дорын.
  
  
  Одӥг нунал со доры тэтчиз но ӝог решение кутыны, коридортӥ нуэ.
  
  
  Ӧсэ ворсамын вал, мон пуксёно луи ужан чурлэсь улаз шедем векчи но юн минут озьы ас комбинезонзэс. Но таиз юн бурдъяменыз трос лэсьтонлы, пластикая котьку шорысь кезьыт, ӝог юрттэт огшоры срабатывать замок.
  
  
  Ужась вань бере эшшо матэгес одӥг ласянь, нош мукет солдатъёс, соос, ӧсэз донгем но пушказ тэтчиз.
  
  
  Кызьы йыре.
  
  
  Кӧня ке секунд ортчыса, азьланьын та висъетъёсын герӟало, интерьер. Мон уз луэ, жиляк вылын, сяськаос ми ӝомыт. Небыт текстураос - миндэр, диван, кровать, шезлонг - кысъем синдуръёсад вань карнавал.
  
  
  «Тон йыгаськид быгатӥзы ке», - кылӥськиз куара шара нылкышнолэн олокытысь-марысь мон паллян.
  
  
  «Туж кулэ тодосчиос туннэ вазь султӥз», - шуиз мукетыз-мукет палаз-тӥ куара.
  
  
  Югытлы дышем синъёс пеймыт ке, мон, сое, шараяны, котькуд палтӥз куараос потоз шуыса пыдло поныны миндэр комнатаысь кровать, гоно статистика овалъёс. Со дыре учкиз, йырзэ бур пала но паллян пала тӧдьы-суд вуиз ӟуго, со бӧрсьы мугордэс нош, колледжлэн мугорез вылэ-тӥ чирлидер кельше. Одӥгез льӧль дэремен луысал вылды блондинкаос уй вакчи номерзы тырмыт, веранын соос медам кельты шуыса, со вордскем блондинкаос. Кык номерез вал гаремный пижамаен, тырмыт дунзэ, мед юнмалоз шуыса, со али но блондинкаос.
  
  
  «Оскы, мон эн пыры», - шуи мон.
  
  
  «Терри со», - шуиз одӥг номерзэ лемлет пеньпуз блондинкаос пушкын.
  
  
  «Нош со Джерри», - шуиз гаремный пижамаен кык номерын.
  
  
  «Кык но ӵош гожтэм« i »». Терри валэктыны
  
  
  «Кулэ информациез», - шуи мон.
  
  
  «Мон кыкто», - ӵектӥз Джерри.
  
  
  «Усьтоз эшшо одӥгез абдрамон», - шуи мон.
  
  
  Койка вылысьтыз султӥз но котькуд ныл ачиз лыктӥз мон доры.
  
  
  «Мон азьло ноку тонэ уг адӟы», - шуиз Терри.
  
  
  "Тон татын инты ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а?" - джерри ватсаны.
  
  
  «Тон лобӟы, шторм кадь», - шуо Терри. «Мон малпасько, ма понна тон уйы, малпаз, тӥ но, тӥ мед ватозы. Макем зол!"
  
  
  «Тонэ уг полицейскойёс ведь?» - Джерри шуо. «Полицейскойёс монэ эн ваты».
  
  
  «Мон полицейской ӧвӧл», - оскытӥз со ih. «Кин выроз мынам но мае - сое укыр трос-а, ӧжыт-час понна шуыса валэктэ кезьыт, нош дорысьтым мон куамын секунд ӧвӧл. Оло нош тон шуод, мон - одӥг пи котыре умой-оглом но уг шудо - а тон кулэ мыным юрттэт ».
  
  
  Ӧс куараез кылыса но та учырын кылзыны мон мынӥ.
  
  
  «Ма берытско но, тон вуид ке, со тонэ ӧте?» Та куараослэсь вал солдат, мон коридорын соос шоры кесясько.
  
  
  «Мон уг валаськы, мар сярысь вера-а тӥледлы. Марзэ гинэ шыдлы нуэ сое профессор. Соин-а, мар тонэ уг адӟы гинэ, - шуиз женя.
  
  
  «Тонэ берен татчы лыктӥ минут, собере берлань берытскыса, мыныны».
  
  
  "Ӧвӧл со."
  
  
  «Тонэн ӵош нокин ӧз пыра?»
  
  
  «Ӧвӧл. Юа профессор юрий ӧсъёсаз. "Луыло мон. Сое воштыны ачимлыксэ люкаськизы. Пӧяськытэк ке нош - курадӟон ӧвӧл. Сюрес вылын, эшъёс! »
  
  
  Куара вамышсэ ужась, коридортӥ мыныкум. Звонок ӧсэз усьтон понна.
  
  
  Со нунал ӝуштыса борды ӝиптӥськиз петлевой пала кутскыса, «Люгер» кияз. Кинайчача синъёсын паськыт усьтыса кыкто шоры долкаса пистолетъёс, собере ог-огзы шоры учкыса, пырсйылэ подавленно. Со, пе, пияшсэ, та вие пичи ih виыме пыре, яке кулон понна трос адямилэн улонэз возьматыны быгатӥз.
  
  
  Со ӧсэз ӟубис усьтэ но охранникъёс.
  
  
  «Ма-а-ма, тон, нылы, вазь султо, - шуиз со.
  
  
  "Мар та?" - Терри шуо.
  
  
  «Котьма дыр мон султыны быгатэ ке, малпасько», - ватсаз Джерри.
  
  
  «Выллань уллань но, выллань но азьлань.
  
  
  
  
  
  
  Я, та улонлэсь ваньзэ, - фыркнуть охранниксэс.
  
  
  «Мон туннэ ӵукна котыр профессор кинлэн потоз?» - Терри юа.
  
  
  «Нош ик со кык яке ми-а?» - Джерри тыроно.
  
  
  «Мон та, мон мукет. Малы соосын гинэ сиськиз, но соос понна нырысетӥ интыын ужъёсъя планаз. Собере eda - кышномуртъёс вылын но десерт ».
  
  
  «Соку тон мар татын кариськод, Маркус?» - Терри шуо. «Мон тӥледлы кулэ ӧвӧл комнатаям пыри ке, монэ тон профессор понна эн ыстэ».
  
  
  «Пиосмурт утча мон», - шуиз со вылтус извиняющийся.
  
  
  Нылъёс хихиканье эмуос ответ.
  
  
  - Мон возьмато, мае мон адӟиськоды - а коридорын ужасьёсты, - азьланьтэ маркус ыль. «Со, кин ӧз сюры командаез доры. Со малпалэ, татчы пырыны солы быгатэ ».
  
  
  «Милемыз уг адӟы, одӥг адями но мон», - шуиз терри невинно.
  
  
  «Разочарование со сыӵе», - юрӟым джерри ватсаны.
  
  
  «Мынам со уг котыръя, адӟи, кин фантом, - шуиз Маркус. Со, кылем, кызьы соос неуверенный азьлань вамышъёс лэсьтыны. «Куд-ог дыръя ортчыса, профессор азьвыл завтрак ачиз быдтӥз шуыса, тӥ понна котыр одӥг ыстӥзы. Татын ини бере, оло, мынам ӧжытак мукет развлекать быгатозы мукет ...
  
  
  "Шонер ӧвӧл!" Терри пыриськизы. «Контрактъя мыным шуо, ми татын, мар понна варнов докторъёс гинэ. Мон шӧдӥсько, медаз мукет шудонъёсын шудо ".
  
  
  «Нош умой малпаськомы», - шуо джерри леленчи.
  
  
  «Тизер», - шуиз охранниксэс. Со кошкиз, ӧсэз ворсаз но нылъёс. Замок кыниське.
  
  
  «Табере мон зэмзэ но ужпумъёс», - Терри хихикнуть.
  
  
  «Нош, кызьы ми шулдыр», - шуиз со сузэрез.
  
  
  «Бадӟым тау», - шуиз но мон «Люгер» берен кобураяз. Со, мыньпотэ. «Оло, соин, дыр шедьтод-а, тон понна пунэмзэ берыкто. Соиз зэм, со понна тон татын-а мар-а гинэ малпай, эээ... обслуживать карыны... «Варноу»?
  
  
  «Тон кылӥськод-а, мар шуыса мон Маркус, шудонъёс ми понна американской тодосчиос заводной вань-а ӧвӧл-а», - Терри ответ.
  
  
  «Нош лыдэ басьтыса, кыӵеесь со адямиос, соин тросэз уг басьтӥськы дыръя ми дорын», - шуо Джерри но мон доры лыктӥз.
  
  
  «Кызьы тон сое шедьтод-а?» Юаз со.
  
  
  «Тон малпаськод, малы мыным сыӵе умой инты, ныл мактал лэсьтом?»
  
  
  "Мар со сыӵе."
  
  
  «Мыным-а ответ газет ялэмын гулбечын Сан-Франциско, - шуиз Джерри. «Ӵыжы-ветлэмзы потэ ныл-а, дартэз, учыр».
  
  
  Но, валамон, уж тон басьтэмед».
  
  
  "Веран. Кулэ луо, мукет нылъёс-витьтон луо, нош асьме дорын таӵе вал ласянь, малы монэ кыктоез ».
  
  
  «Та ваньмыз ӧвӧл-а, мар-а тон луэ», - шуисько мон, шырыт сямо формаез ih пусйиз.
  
  
  «Тон монэ яратӥськод-а, - шуиз Терри.
  
  
  «Даллашылы, но трос ценымногие пиосмурт-а тон, профессор кезьыт», - ватсаз Джерри.
  
  
  «Чичпотон яке талант мынам уг тунсыкъяськыто ih ӧвӧлэн ачимлыксэ, - йӧн-йӧн шуэм со. «Дунне вылын со туж кышкыт адямиос но луэ, кышкытлык но вань дунне сша понна. Подробностьёс тон мозмытскы, со кышкыт, но мон оскисько, номыр но кулэ ӧвӧл ни та вие, вуоно адямилыкез понна, мар понна мон лаборатория варнов шедьтыны. Соос но, малпасько, тон, нылы, мон юрттӥсько »,
  
  
  «Тон малпаськод, мар кулэ мыным та лаборатория тон понна тыршиз ук, мар та?» - терри шуэмъя, ас дэреме уй вакчи вылӥ ӝутӥз на.
  
  
  "Та?" - джерри йӧтскемез, но конгро кускерттонэн куссэ шорозяз ih солэн гыл пижамный штан тэшкылля ee.
  
  
  «Вералэ милемлы, мар кулэ, нылъёс, нош капчи ӧвӧл».
  
  
  «Мыным кулэ, маин юрттоно-а тон?» - Джерри юа. «Ми но, тонэн ӵош уг лякыт луоз».
  
  
  Валамон луэ, мар но гуманизмлы патриотизм - кылъёсы йырам уг хорошенький ih шӧдскымон югытгес. Ih юрттэттэк Но, огкадь вал мынам шансэ ноль.
  
  
  «Маде кадь гласить турттон, - со ымнырзэ покерный шуиз со, - мон тыныд кормаса, кормаса, со тӥ».
  
  
  Тодон-валан кузэн пальпотон пиштэ югыт комнатаос. "Тон малпаськод, ма луиз?" - кыктоос мытӥзы хор хор.
  
  
  "Мон тонэ шедьтӥ ке юрттыны варнов лабораторизы".
  
  
  Шулдыр шонтӥ, мон сое китӥз кутӥ но буёло пиялалэсь доры нуиз, миндэр, векчи кесэгъёслы кытын ӝоггес басьтӥз. Со куспын висён гольык басьтэ, миндэрме пӧлысь соблазнительный пӧртэм позаосын. Сое ыштоно, вордӥськем пусэн висъяно паллян мӧля терри-а мар-а луэ пичи, сое гинэ но, солы висъясь кыкто ӧйлась.
  
  
  Одӥг пол мон та улонын луысал ке, со, дырто сое быдэстыны, мар-а, оло, вань ик операцие лыктыны адями котыр талаллям. Но со выль дӥськут понна рекорд луиз кадь ик бадӟым лыдзы-тӥ мировой минимальный куштон дыр тупато.
  
  
  «Ммм, ческыт», - Терри прокомментировать.
  
  
  «Мон тодӥсько, мар со луоз ни, таиз вужезлэсь профессор кезьыт», - умоен Джерри.
  
  
  «Татчы мынэ, - Терри косӥз, - асьме куспын усьтэмын».
  
  
  Пыдес вылам султо, мугоразы каръяське пичи положениен но чидасьтэм со классической ӝог терри ни.
  
  
  «Мон сое уг адӟиськы омела вискын, ми вискын но», - лулӟылыса вера со ӵош-а, каллен-ӝуштэ, со жалоба чик уг адӟиськы кадь.
  
  
  "Тыныд пумит кылъёс вералоз?" - собере со юа, рае капка пыриз.
  
  
  "Ооооооооо", - со простонать.
  
  
  «Пьесаезъя азьланяз со нимаське вал», - шуиз со салам, яратонэ выйыкузы но тоннельёс.
  
  
  Ваньмыз кутскиз тазьы-а но, туж вакчи дыр басьтӥ ке, мон понна поза гимнастической лыдзы йылӥз-пумиськом, со уг бызьы бере, трос кивалтэмез котыр гожъялэ.
  
  
  Куд-ог дыръя тазьы ортчо милям мукет эшедлэн тунсыкъяськонъёсыз, Джерри, мар шыпыт-а куараез ӝожмыт шуиз: «мон туж уг яратӥськы сизьымдон шудыны».
  
  
  Мон понна юмок вераськон пуктэмын, нош йырзэ берыктӥд, бадӟым тыршеменыз, солэн юало
  
  
  
  
  
  
  янгыштэм-а: «мар возьма та, Джерри? - сизьымдон шудыны ».
  
  
  «Кузё-инмаре, вань та тодэм», - шуиз со ӟургетыны. «Одӥг куатьтон сизьымдон укмыс учкыны».
  
  
  Со гожтэт со доры берытскиз но, ӧжытак либато, котырысь со куинетӥез луэ одӥгез самой сложной партнерез, представление утомительный экзотикаё но, со тодэ вайыны быгатӥсько. Но со тросгес тодамы возиськомы ини.
  
  
  Собере, та шталь бере со ӝогак дӥсяськиз, кыкто мон шудо ымнырын шоры учкыса, пичи но тау кырмекъян перемежаться пальпотон. Таос ӵош кема шокчон джерри шудо шуиз: «тодӥськод-а, мон малпасько, мае мон лэсьтыны фантастической куинь куз».
  
  
  Нош мынам малпанэ вал ини варноу компания ужпумъёс но ньылэ. «Ярам, - шуисько мон, - но шудон шулдыръяськонэз йылпумъясь. Нош али учкелэ, мон уг быгато шат сюресъёсты варнов нокс вӧсяськон инты шедиз.
  
  
  Со унисон арес шонтӥз. Тунсыкъяськисьёслэн ымнырзы реальной ih но ӧй вал.
  
  
  «Мон тынад тодад-а сделкаос пичи?» Ih юаз со.
  
  
  «Мед луоз», - Терри нахмуриваться. «Нош тон юрттыны быгатэ кышкыт луэ».
  
  
  «Со гинэ, - ватсаз Джерри. «Мае мон ыштӥ вал. Oni мон тросгес коньдон тыро, ма мон куке-соку адӟозы-а асьсэлэсь улон-ын. Татысь кошконо ке, милям, огазе люкаськыса, соос монэ уже кутӥзы, пичи гинэ мед усьылозы магазинчик дӥськут ».
  
  
  Со виын мынам впечатление кылдэмез меӵак дорын, уг тыш кыкто чылкак сыӵе, кызьы улэ.
  
  
  «Иське, тӥ усьтӥзы магазин дӥськут люкаськиз ке, кошконо татысь», - шуи мон. «Шуыса малпаны косэмын, тӥ но, тӥ бере мар ке татысь кошкод? Тон пытсэтэ, тон уд тодӥськы шат? "
  
  
  Терри йырзэс шонало: «Мон чылкак уг кылдытон. Мон кошко но лыкто, кадь потэ. Взаперти пуктоно, куке мон жади, мынам корка юмшаса вань. město. Мон нокинлы но эн дугдылы ».
  
  
  «Одно ик, - шуи мон. «Тон быгаты, кытчы мынэме потӥз, малы ке шуоно котыр та из юнлыкез амал ӧвӧл, кадь, омырын сяна. Нош та адямиос шуо, тон мар малпало тамак кыскисьёс кушты, курисько тонэ татысь ih но нуисько. Куарая со соку тон тодӥськод-а, мар сярысь кемалась кулэ ни вал шӧдӥське - азинсконъёс тон ляльчи вал, сыӵе ик жильы мед быгатозы шуыса ».
  
  
  Табере сое безраздельный ih саклыксэ ас палаз кыскыны. Мусо ымнырыз пиштэ Ih йӧн-йӧн кариськыса, шушектэм со но вошъяське учкон.
  
  
  «Улонэ мынам дӥсьтонэ-оскалтонъёс ӧвӧл, кучыранъёслы серекъяса татчы мед вуоз», - малпай сое азинтыны. Нодлыко адямиез юрттэ атомной кужымез вань та дунне но америкаез киултэмзылэсь. Сша-ын бомба интыяллям ih ошмес город ни, одӥгез бӧрсьы мукетыз но дась пуштӥз, куронзэс ӧз быдэстэ ке, ас палысьтыз ih ».
  
  
  Соос, час шоры учкытэк. «Мон Варнов йылозяз ӧз быгаты ке, со быгатэ интыян активировать одӥгзэ, нырысетӥ атомной бомбаос быдтыны Нью-Йорк ачимлыксэ, вань-вань улӥсьёс понна кык час».
  
  
  Со, шонтӥз ке, со ымзэ усьтэ изумленно. «Бен, та факт. Тӥ понна но, девчонка, та мырк думы блондинкаос мынам дугдэме но азьланьтӥсько. Малы ке шуоно, варнов уг кароз, асьмеос судить карыны страна, ачим - одӥг американецлэн центр тушмонъёс куинь лагере.
  
  
  «Тонтэк мон ноку но улэп ӧз бырйиськылэ но татысь».
  
  
  «Ох, инмаре, - шуисько Терри. «Маин ми юрттыны быгатом?»
  
  
  «Мыным потэ, та процедура мед кутозы шуыса, кыксэ тӥледлы вутто лаборатория, мукет улон но вань берен уорнов пуктонэз но. Со потэ, мед тон мыным ваньзэ вераз, мар отын тӥ адӟиськоды-а, мар мон сётыны быгатэ разгадка ачимлыксэ операция ошмес доры. Та но ӝог лэсьтэмын; али дыре выризы! »
  
  
  Соку солэн кык кутскиз. «Дугдэ ай, - шуисько мон, - Терри кутскиз».
  
  
  «Охранниксэс луоз», - шуиз со. «Дежурствое дыръя но бадӟым люкет маркус. Соос понна ӧсъёссэс изе пичи комнатка профессор, выре соин, лэся, андан юнлыко лэсьтыны. Отчы келязы но берен со милям одӥг. Сигнальной со кнопкаез зӥбыса, мукет палаз варнов нуналэ дорам лыктӥз но, выжы но корт решётка пыр вераны усьто аслэсьтым створка. Та нуналэ ошмес ӧвӧл, со пушласянь усьтӥськиз, - мон ноку но ӧй кошкылы профессор, кыӵе муг ».
  
  
  "Умой-а. Мар на со?" - мон ыргетэ. "Мар пушкын?"
  
  
  «Тыныд куке пыроз-а, - шуиз Джерри, - телефон кабинетъёс но ӝӧк вылысь тӥледыз адӟыны. Гольык интыяз, мукет мебель но ӧвӧл. Документъёс возён шкафез но. Но сша-ын ортчылӥсь бадӟым картаез, вӧзазы ошиськыса пукон вылын ӝуштэ. Эшшо одӥг ӧс-тӥ офис нуиз ...
  
  
  "Вить-а минутлы!" - терри вииллям. «Бордгазет та понна сейфын мутусэз луэ. Ма, чылкак уг сейфе. Нош закуток квадратной.
  
  
  «Кытысь тон тае тодӥськоды-а?» Юаз со сл.
  
  
  «Малы ке одӥг пол, пыриське ке со, со, тае адӟыса. Ӝуштыса выж вылын кылле но ул вал та вень пась кылем мутусэз кылсярысь, фут квадратной-ын. Ӝӧк вылазы бумага варноу тыроно луозы, со луыны кулэ, лыдӟиз, дыр, мон возьмало. Понӥськоз, но со бумагаен шобыртэм октымтэ-калтымтэ мутусэз město вунэты.
  
  
  Соос мыняло. «Оло, солэн малпамезъя, ортчылыны мон ныж-а, пасез медам ас дано ӝуштыса-тодскы-малы. Котькыӵе учыре, со тусбуез лэсьто шуыса, номыр уг шӧдӥськы, уката но тунсыко уз луэ, дыр, мон солы. Вуоно одӥг пол ке, ыстӥз со монэ понна, вал вылын интыосты карта, нокыӵе бумага ».
  
  
  «Кызьы тон соос висъясько?» - юай мон, ачим гинэ мед юнматэм обоснованный нуллэ.
  
  
  «Татын мон шонерак тырон меньёсыд доры», - шуиз пальпотонэн но капчи терри котыръяны вылын, паллянэз улын улосысь гадь вылэ возьматоно. «Кызьы тӥ адӟиськоды, пӧртэм костюмъёс мынам потэ, монэ мед висъялоз».
  
  
  «Ӟеч-а, Джерри, азинтыны. Мар бордын офисэз комнатаын? "«Я, талы одӥг бадӟым комната зэм, катанчи люкемын.
  
  
  
  
  
  Одӥг ласянь кровать, мебель но кык предметъя ванная, офисын соосты огазеяны выро. Мукет ласянь - эн юа мон. Ноку но уг адӟы, малпасько, отын кыӵе ке оборудование. Эх бен, луэ телефонэн нош та кровать вӧзаз эшшо одӥг котыр пуш.
  
  
  «Тон куке кылӥ, кызьы соос та телефон пыр вераськисько-а?»
  
  
  "Одӥг пол гинэ. Та вераськонъёс но пӧртэм луэ, асьмелэн выжымы, соиз но, таиз но уг валаськы »
  
  
  «Кык поллы-а, куке отын улэ со, жингыртэ эмуос», - шуиз со сузэрез. «Мон созэ но уг валаськы, мар вера со сярысь. Нош мон малпасько, али тодо ».
  
  
  «Та сярысь мон верасько, Терри».
  
  
  «Я, я со туж дулам адӟисько. Но со шуиз-а мар-а-со мактал: кыл, мон уг выйы, генерал-а, уд но шеры. Тодамы возимы ке, соос кошкизы, мон кошки но вань. Москваын но соослэн лыдзы, генерал, конференциын со кык чемоданэн вуиз. Но малы ке одӥг йыромо ». Со но вис карыса, нош собере шуо: «таин-а тӥляд мар ке но вераны, генерал?»
  
  
  «Мон уг тодиськы, - шуэ генерал-а мар-а сое», - со прокомментировать. «Нош мон та сярысь трос верасько. Дорын сыӵе система варнов вал, мар ке со кулэ, вань городын, москва гожто, кулэ-а со ӵош. Ублюдок гинэ ӧвӧл, со урод-а, сое чертовски визьмо.
  
  
  Мынам минут визь-нод поромо, дыр пумын соос план пӧртэм быгатӥсь. Соку со шуиз: «одӥг палысьтыз, дыр - самой важной фактор. Ми адӟиськом но соосъя решениос уг дырто. Одӥг нунал со доры нуись косоз со тыныд маркус быгатэ. Сое косэ, нош монэ уг быгаты варноу усе ке, солэн кичӧлтэмез ӧвӧл. Солы луыса, тӥляд ке соосын ӧвӧл на маркус понна ыстӥз.
  
  
  «Со сяна, мон понна тон пӧсьтыны уг быгат, эн виы Маркус, кудӥз вылын сылэ нунал усьтӥськыса улэ, ачимлыксэ варнов кытысь адӟыны быгатэ. Со сярысь азьвыл сюлмаське маркус кезьыт вуим но, ӧс азьын ми со нырзэ тарсгетыны. Мар тон озьы вань гурт нылъёс. Солы, кинлы туннэ со доры лыктэ, мар мыным кулэ-та ӧсэз донгиз ке, вичаксылы понна со ӧз пытсаськиз, но таиз тазьы-а лэсьтэ, со понна варнов уг шӧдӥсько. Нош та паймымон дыр кулэ ».
  
  
  «Милям малпанъёсмы умой вал, - шуиз Терри. «Со, кин гажа басьтыны профессор, кӧлан интыязы но соосын ӵош мыныны, но накачивать ачимлыксэ выдтӥз валес вылэ. Собере со сюлворе солы туалетэ мыноно. Та ӵош эчешиды-а, со уг быгаты, соин ик кыниське ванная, ву гылтыса, андан кабинетэ ӧсэз усьтӥ но собере тыныд бызьысал. Собере кровать вылэ берытскиз но, ӧсэ чуртнаськиз со пыр варнов-лэн валчеясь.
  
  
  «Дун-чылкыт быгатонлыкъёсызлы», - шуи мон.
  
  
  «Нош али тӥ маркус-лэсь мозмыт луоз, - Терри басьтӥськиз, - но нуналаз вить».
  
  
  «Мон вить минут сётӥське», - шуо мон. «Соос но, малпасько, татчы мед кылёз нылъёс маркус алда, со сярысь мед сюлмаськозы но гыало ӝог nen быгатэ».
  
  
  «Со огшоры уг поты, мед луо мон ӵукна кык вечеринкаын», - шуиз Джерри. "Нош, шуом, соосты тодозы-а?"
  
  
  «Уг ни тулкымъяськы, соос доры ӧжытэз ваньмыз дась луоз», - шуиз со эгей.
  
  
  Чал-чал чебер сьӧры эшшо одӥгез, собере нош со шуэ: «Али ваньзэ, мае мон лэсьтыны кулэ, сое витё. Кема но кызьы?
  
  
  «Со час кадь», - шуо Терри. «Котьку кулэ луоз, та минутэ».
  
  
  «Веран», - шуиз Джерри. «Та бадӟым нунал ачимлыксэ ке Но, ымнырыз музъем вылысь ӵушем Нью-Йорк, оло, со но сюлэмшугъяськытӥсез луэ, вуриськись басьтыса, изем уг поты».
  
  
  - Кузё-инмар, - Терри простонать.
  
  
  Со номыр но ӧз шуылы, малы ке шуоно та ужпум но потенциальный масштабность катастрофаос, ответ пала кырмыжъя, уш мынэсьтым виымме.
  
  
  Кызьы одӥг
  
  
  Пеймыт комнатаын сэрег луиз, малы ке льӧль тусъем столик, но со понна мон лап-а, копак нунал висъяны. Пумтэм-йылтэм минут бызьыло, нош монэ капчи быг-быг-быг сярысь спазма сюлворе. Со эшшо султытӥзы. Сыӵе шузи кылисько валаз юмокез, куара кылӥське ке, пыдес вылазы наверняка усьтон нунал.
  
  
  Час мында ортчиз, сое малпасько ке, ревматизмен туж трос бутылкаос ӵоксэтсэ вылысьтыз басьтэмын шуыса, но со ужезлэсь куштӥськыны нунал пеймыт люкаськылӥзы варнов развлечение сосредоточиваться визьем, со киосты лэзьыны дась луоз сигнал, соосты пуштытъяны город Нью-Йорк. инбамын. Часын йӧскалык но берпуметӥ президент но уг малпало паника рискнуть манхеттен эвакуировать карем ке, мон та вань судъёсты адями киын луоз.
  
  
  Сое витё, будыны мылкыдзы нюръяськылӥды кышканэн, альтернативный планирование осуществимость полдюжины лыдъяллязы. Со тырмыт вал амалъем визьмо но вань. Котькуд пырась-леке нош - анданлэсь но луонтэм нунал куспын мон Варновой.
  
  
  Коридор кузя дырын-дырын туннель приглушенный нечеткий куара кылӥськиз. Валантэм куараоссы, тыпыртэмзы пельтэм секыт пыдъёсыдлы, металл жильтыр. Нюлыш-нылыз мон доры, пель нунал доры ӝиптӥз, нош вераса, номыр но кулэ ӧвӧл шуыса, кылтэмъёс, огшоры буш вераськон, кӧня ке пиосмурт, валамон, дыртоно, mimmo ортчиз.
  
  
  Собере, кема дыр собере чал-чал, со котьма вылын люкаськизы кайла рискнуть бертэм бере, со шоры учкыны, макем риска ыштӥз, ӧсэз йыг чидасьтэм чузъяське, со понна пытсэт сьӧрын гизьыртэ соку ик усьтон.
  
  
  Ватэмын луоз со умой ни, комната но ляльчи кышноелы изъян профессор заорать Маркус ке: «Тон отчы - Пичи мисс-Арлан, - американецъёс курыса.
  
  
  
  
  
  
  Тон вылын кык услугаос! Ӝегатэк профессор сьӧрысь вылӥ начальстволэн пыраны, - шуэ со, малы ке уг лыкто, соку тыныд, тон сиськыны генерал скармливать пуныез вылын.
  
  
  «Э, кузё-инмаре, куанер, мон та вылын пичи пуны куртчем куинь тык», - шуиз небыт куараослэсь терри. "Сётыны дырто, дырызлэсь профессор керӟегъяськонъёс уг ышто".
  
  
  «Мон малпасько, тон малпаськод крутость ачимлыксэ, керӟегъяськонъёс уг ачимлыксэ, Терри дуно», - джерри юнматэ.
  
  
  «Мон озьы ih куара, ih адӟыса кадь, сюрес», - соиз ответ сётӥз но нунал бызе доры.
  
  
  «Э, Маркус!» - кеськиз Джерри, - тон пичи минутаз вуимы ӧй быгаты, собере, со мынам сузэре, кызьы вуттэ?
  
  
  "Вуиды-а?" - маркус раздраженно вандэ. "Малы?"
  
  
  Но мӧзмыт мыным ... мон али но кулэ пиосмурт, нош та пуйыосысь жадем пересь, лымы ӧвӧл.
  
  
  "Wouldnt понна? Озьы соос али? ",- шуиз Маркус, солэсь куаразэ дырекъяменыз сайкатоз. «Нош али тӥ понна мар быгатӥсько, ваньзэ лэсьтыны пичи минут пиосмурт?»
  
  
  «Кык минут висъямын ӧй быгаты, тон-а пичиез?»
  
  
  «Мон трослы шыръяны быгато ке, ми дорын ужпумъёс но кылдэм быгатэ».
  
  
  «Мон уг шуиськы. Тонэ уг адӟиськы но, мон рискнуть ма сылэ?
  
  
  Нош собере, собере шимес, пауза неуверенный: «бен, со вуиз. Пичи минутлы кезьыт понна. Дась лу!"
  
  
  Восклицательной знак тупало кадь та вал, тарсгетыны, кудӥз ӧс шарк. Нош собере чал-чал кылдэ вакуум бадӟым.
  
  
  «Мон уг ышы секунд», - шуиз зӧк куара джерри со, - но басьтэ сое мед луоз!»
  
  
  «Вуриськись, ноку уд тоды, погыртыса ачимлыксэ шуыса», - нукыртӥсько солэсь, соос нош ик но лаптӥське.
  
  
  Кӧня ке секунд ортчыса, Маркус вуиз.
  
  
  «Кызьы адӟиськом, со дась, дусым», - шуиз Джерри.
  
  
  «Дась милесьтым, куке тон кезьыт ке но вал», - шуиз со сьӧрысь смешок нервной. «Мыным кулэ, нош ӧсъёссэ варноу утиз, дыр мыным дорын но кылэме ӧвӧл».
  
  
  «Шузи нунал сярысь вунэтэ-а та», - шуиз Джерри. «Кызьы кыр гурезь йылъёсын вӧсяськонъёс быдтэмын ӧй ке чигтыны быгатом номер фут слонэз соос, арахис пуш висъетъёс выж, вӧлдэт-озь ке но шобыртоно вал».
  
  
  Валамон, Маркус мылкыдзэ укыр кыдёкын луэ шуо. Со бызгетэм ужкагазъёсын пыр потэмъёс но чылк-чылк кык минутлы ке, Джерри шуиз: «э, инмаре, тазэ тон мултэс!», ватэмын со пӧлысь-столик мисьтӥськон понна.
  
  
  Со капчи, ӝог азьлань но вамыштыны стилет ӵош. Босния но герцеговина судэн соосты судить каро, со куспын, тыбыр вылэ ӝутыса, кузё-тӥрлыкез паськыт ачимлыксэ. Мыным синзэ кынемзэ адӟе ке, джерри паськытаз.
  
  
  Малпамтэ, оло, кыӵе мыр-дэймытӥсез выражениосты-а со синъёс яке пудо инстинктсы Джерри, йырзэ ӝутыса Маркус мон доры берытскы но соос ӝыныёесь.
  
  
  Гаде бышкалтэм, соин ик со интые эмуос та бамам.
  
  
  Ачимлык ымзэ усьтӥз вал, нош недоверчиво усьтэм синъёсын учкыны. Собере нош, каллен гинэ кышкыт скривиться кеськиз но, пуртэн ӝог потэ, но со вылын пумтэм послушно джерри рухнуть.
  
  
  Бам сярысь куртка но выльысен сое маялляськод тӥрлык форменной ачимлыксэ, шушектэм ӝегатӥсьёсты, юнме кадь выраженизы ымнырзылэн, мугорез джерри нах вот самой со дырысен. Пельпум сьӧразы соос кыско но кутэм ачимлыксэ, со но выж вылэ васьки. Пумтэмлык космосэ со учке.
  
  
  Вирлэн тӧдьы виштыос мугорзэ маялляса, асьмелы пуртэс сэрег, гурт но, Джерри, выражениосты дырысеным соос мон шоры учкыса, мон уг быгатӥськы, кин зэм-а со. Сое поттон понна, ма, оло, со куанэмын суро-пожо луэ, оскымтэзы кулонэз матын но юрдонэз реальность кысъем кырын. Мон синазькыль карисько, яке, вирен шӧйёссэс, шуыны мон уг быгатӥськы.
  
  
  «Бен, - шуисько мон, но ответ невысказанный бутылка ӵоксэтъёс кадь, - куараез кадь та вал. Мон уг дырто ке но, миллионъёсын мукет быремъёслэсь, эшшо но трос янгыштэм ».
  
  
  Сое но собере сое кельтыса, улӥе учкыса но, коридор кузя вылӥе зӥртыса, андан рвануть нуналэ соос доры бадӟым, но соос вить часын варнов дистанционный понна интыянъя управление.
  
  
  Кузэн бугырес ортчиз, потный минут. Нош собере кыл, тэшкылиослы со ворсэт но, ӧссэ пичияк приоткрываться. Со мон доры шонаськыны кутскиз, нош мон соосты кутӥсько но чуртнаське пушкын ачимлыксэ, дыр, тыбырзэ гольык терри учырак адӟо шуыса, кудӥз ӧс сьӧры ватыны выро вылтусыз кыниське.
  
  
  Со но вис кариськомы, вань ӧсъёсыз каллен огляделл комнатае ворсай. Описание-тӥ Джерри, телефон шедьтыны nen пукон, шкаф, сша-ын но бадӟым люкетэз америкаысь карта ортчозы центральной, солэн соос ӧвӧл ни. Со ящик проходиться пукон вылын-тӥ, но сое пытсаны луоз. Одӥгез соос картотека пасс на лэсьты, нош соос результатъёс.
  
  
  Со картая эскеризы. Кульчоос, фломастерен суредамын горд ручкаен, сша но город котыртӥ сизьым Панамский канал. Куашканлэн мугез понна. Кливленд одӥг город котыр луиз, но мон сое учкыны уг быгаты саклык вылын, бомбаос бере, ачимлыксэ быдтон понна дасяны, таможня киултэм луэ. Пронумеровывать мутусэз городын улыса но, Кливленд поттон понна, сое поттон радъямын вал: Нью-Йорк, Чикаго, Хьюстон, Лос-Анджелес, Сан-Франциско Вашингтон но, колумбия округысь.
  
  
  Со, адӟыны, мар луэ берпуметӥез шоркараз-озь утьыны, верантэм понна, аслым берпум часозь правительство вплоть вераськон нуыны луонлык сётэ.
  
  
  Карта доры котырскыса подвешивать ыргон ез вылын, йыг-йыг вал. Оскисько, басьтэм куриказ ачимлыксэ, соин ӵош-а, мар-а, шуо кадь Терри, со ватос шедьтӥзы яке зиять пасьёсыз, лушкемен документ со ватэмын вал. Но таӵеез ӧй вал пась
  
  
  
  
  
  борддор улэ мутусэз вольыт луоз.
  
  
  Мынам йырам лыкто шуыса, пась огшоры ӝушты, ӧз уровенен мед ортчоз варнов мутусэз тодосчиос понна амало. Табере сое экспериментировать куарасётонын ыргон каптырнаос кутскиз но, ачимлыксэ пӧртэм ласянь бергатыны, но шараяй, маин со выре но юн юнматэ. Чылкак уг но вырӟы. Малы ке шуоно, со ачиз сое куке шырак курик вылэ, со кыньыръя тэшкыльтӥ. Нош отын квадратной, борддоръёсын но палэнэ люкетэз чус, гольык сосудъёс, сюдыны-вордыны пичи, чертёжъёсынызы но ку записной книжкаяз эгесалляны пронумеровывать серия, йыркобы вылтӥ суреданы луоз со кузь горд котькудӥзлэн вань, соос, эсьмаса, мон понна, тодмоос, малпанъёс подбрасывать чемоданэз шоры возьматыса-бомбаос.
  
  
  Тупась интызэ сое, луэ ке, луэ ке тон соответствующий валатонэн, кыӵе юртэ зал кыӵе городын. Пуштростэк ӧвӧл кивалтэм мукетыз распечатка яке справка.
  
  
  Та арлыдам тае напряженный адӟисько ке, бордаз мукет югдур нервной, час шоры учкыса, мон шуи, мон ваньзэ кык минут ортчиз-а шуыса. Озьы но сое кияз кадь сое, мае быгатӥськод на-а яке дас минут вамоу трос уло бере, кулэ дыръя мон алӥсько Терри сярысь, но ку вылын, соосты книга переплётэ шаплыгес кисыяз пукон селл дышетон кутске.
  
  
  Лыдпус сокем ик трос но валамон луэмез понна нырысь nen возьыны букваен адями кадь, кроссворд китай. Нош мон дышемын всевозможный йыртӥянъёс, нош пичи дуннее агентам, искусство-со умой вала кода озьы разгадывание кариськиз. Американскойзэ ӝоген тодмо луоз-а со кода nen, эпоха Варнов тодосчиос куто. Кода тырмыт луиз ке огшоры но основной, кин ке-со, паймымон ачимлыксэ формула математической расшифровать понна кескич ке, макем мыным тодмо, ноку но уг луоз кунгожез тӥясь, со пушкын яке тушмон сша понна.
  
  
  Со аслэсьтыз тодэ ваёнъёсын лисъяны, но мынам йырам соку кода лӧптэм арес принцип. Ӝоген шедиз вӧзаз ручка но блокнот гожъялэ стенографический держатель ӝӧк вылын лэсьто сое, расшифровать основа но основной текстэз вакчиятыса гинэ цифраосын но, кулон сярысь йыраз лушкем выставка. Сыр лэсьтон пуштон варнов соосты бомбаосын, стилус автономной активировать питаниын. Валэзлэн вылтырысьтыз долларен дисксэс-ын ӟустари быдӟалаез быдӟалаез сконструировать Микроэлектроника, ачимлыксэ мед лэсьтылӥсь, кибашлыослы бадӟым вис вылазы сигнал сётэ высокочастотный кужмоя - кубо, мае ке тодаз кардиостимулятор, но сложной эшшо но тросгес, бомбаосын пуштытъяло шукконо, собере ваньзэ сюлэмыз пыр варнов берпуметӥ секунд унисон.
  
  
  Та котыръяса, дистанционный интыянъя управление нырысетӥ бамъёс вылын пусъемын луонтэм пичи вал кадь, «Ошмес доры кариське». Нош улад берпумзэ бам йыръян: вить кузя вал disarm лыдзы сериез, кудаз кадь, текстын валэктэмын, собере ошмес доры ик тыре вал отключение возиськиз ке, сигнал кызьы сое басьтыны пуштон сярысь. Сюлмаз кардиостимулятор доры эскериськон та уродлэсь палэнскыны быгатоз экстренной привязка варноу выльдыса лэзе.
  
  
  Нош загвоздка луэ. Собере ке, сигнал луоз замедленный уже келялозы кадь, бомбаос аналтэ, ваньзэ куамын секунд кылиз, пуштонъёсыз воштоно шуыса.
  
  
  Азьпалан со ас суредэзъя но визь-нод спроецировать патретэз, борддорын ӝог мысленно ih номер. Тодады янгыштэм мыным арес, реальной уж ӧвӧл ке но ужпум лыд тодэ дюжинаез. Таки, соосты бумага вылэ гожтыны цифра клочок, соос люкасько минут понэ.
  
  
  Соосын но диск минут paper fold стилус эскерыны на, нош гожтыны сётъя, собере чемодан-городын трос пӧртэм нимъёс.
  
  
  Та лэсьтыны, со мукет гожъямъёсысьтым но со интыямын луозы книжкаяз расшифровать пасьталаез ee. Со ог вить минут арам каре шуыса, расшифровать фактъёсъя гожтэм, малы ке шуоно мынам вань матысь тодон-валанэн луыны кулэ рабочийёс интыялозы, кулон соосты план варноу ке суро люкаськизы. Соин но, шараяны, тодэ вочак быгатэ шуыса, нырысь-валысь ке верано гожъяськон формаос детальлэн. Котькыӵе учыр луэ, тӥледыз интыян пумысь ке, соос огшоры луысалзы, озьы ик кивалтэ, пӧртэм точка доры компас карандаш кадь йӧтэ.
  
  
  Табере со чертёжъёс туйылэм, укыр громоздкий, ih мед нуоз, емкость бордгазетъёсазы, ыргон каптырнаос тэшкыльтӥсько, пасьёсты ворсаны мед быгатозы, интые ошемын карта но.
  
  
  Комнатаяз пырыса, со доры калленгес лыктыло ванная нунал но мукет. Со борды ӝиптӥськиз, со соосты кылӥсько но, ма, кызьы мон валай, куарае, куарае но ответный варнов Терри луэ. Вераськон учкыса, мон вылын ке, потӥз «люгер» ӧс кал но кобураысь басьтӥз. Нош та зэмос ворсаськиз ке, мар понна дыртыса Варнов извиниться сьӧрысь «эксперимент ӝог, соосыз дасяны али ик кулэ луоз», нош Терри эй сётыны, сюлворо, ӵош очаровательный мина профессор на кӧня ке, со сыӵе бадӟым луэм пиосмуртъёс, ма косоз со ӝока. нош ачим солэсь но трос.
  
  
  Комнатаязы ӧсэз усьтӥ но пырыос каллен ке со, брюкиен вылын сылэ тӧдьы жакет лабораторной профиль нокс уорноу мон доры, кизэ пельпум вылам понӥз-Бышкись ке, со дӥськутэз дӥсятыса будуарный-ын, мылысь эмуос тусыз син учкыса. обожание.
  
  
  Варнов сьӧд йырси вал, отын туж пурысьтам. Со луэ пичи кожйыл
  
  
  
  
  
  веськрес мугорыз но веськырес, ымныр тусыз-а, лэся, ӧжыт ке но со луоз. - Озь со бызара, со яркыт вож синъёсын учкыны дыр ӧвӧл ачимлыксэ, кудаз нокыӵе мылкыдыз ӧй вал, со чилясь чурытгес луо ке но, изумруд кадесь, ас дуннеын со самой кужмо нациосын выживание осконтэм кышкытлык вайыны. Но пиосмурт я, коть куд одӥг яке со кыкто Терри раундын ортчыны быгатэ.
  
  
  «Тон туннэ ӝыт понна солэсь сузэрзэ но ыстылы», - шуиз со табере. «Мар луэ сиськон но аспӧртэмлыко пусйизы марочный шампанской. Нош собере ортче уй ӵоже-майбыр экзотикаё ӵош ».
  
  
  «Мыным туж та шонаськыса, Варнов», - шуиз со эмуос, бӧрсязы комнатае пыризы «Люгер». «Ми возьмаськом, мар луоз туннэ ӝыт мон тонэ пленысь берытске ӟечлыкен герӟаськем штатын».
  
  
  Куншет вылын ымнырзэс усьтыны быдэсъян ачимлыксэ юаськемез бере, со мон доры берытскиллям. Кылэз ёзъёслы дыре соослы со шуиз: «Терри, ас комнатаямы берытскиз. Со потэ, мед тон но, тон но сузэрез дӥсяськемын вал, возьмало, ку со лыктоз тӥляд понна ».
  
  
  Ымме усьтӥсько соос понна, малы ке шуоно, собере дыртытэк
  
  
  «Мон тодӥсько, кин тон», - шуиз варнов каньылэн, чалмыт возьматэ солэсь ымнырзэ. "Тон-а та паймо-а?"
  
  
  Луозы, нош со номыр но ӧз вера.
  
  
  Ку кровать вӧзаз салмак креслоос варнов юскиськы, вожвылтыса вожвылтыса пыдзэ но кизэ гадь вылам. «Тон малпаськод, Картер, - сипыр-сипыр пальпотон азьланьтэ со, - мон дась сыӵе решение ӧвӧл, кызьы та? Одно ик-а, ӧвӧл-а. Со ноку но уз поты та комнатае, тон улэп-а. Но сое кулэ каре ке, со вие ик полмир арес пеньлы пӧрмытӥз ».
  
  
  «Ваньзэ тае мон тодӥ, - шуи мон. «Монэ секретной документъёс расшифровать тӥ но, тӥ вераськемез юнме. Цифра 5-21-80-54-7 мар ке вӧлмытыны, тон понна? »
  
  
  Ачимлык гомӟиз маниакальный выраженизы ымнырзылэн, сюсьтылэ но кысӥз вылэ тӧл кадь. Кыӵе со дырозь соосты адӟыны быгатӥськомы, кызьы визь-нод шестерня переключаться уллань ачимлыксэ, чутрак пумит луэм, собере нош альтернатива сэзъяса.
  
  
  Ӟарыт возьматэмын пальпотон но соосты кырмизы зӥбе пельпумъёссэс. «Ма, - шуиз со, - но пумен-пумен, номыр пуштроссэ ӧй вал. Вань адямиос, вань лыкто укылтэм кулонэн кулоно сӥньыс кылдытон ».
  
  
  «Йӧно философия», - шуи мон.
  
  
  «Мон кык, - азьланьтэ со, - мон та пытсэт одӥг комнатаын, плотность дуннеен кивалтэ. Та сярысь малпасько. Та сярысь гинэ малпаське! Невыразимый кужымез, со ачиз кияз возе ». Со пауза лэсьтоно. «Ми валче улыны быгатэ-а кузёяськыны кужымез огазеяса но тупа. Яке быгатоз мукет мон быдтӥ, вуоно минутэ кӧня ке мукет. Мар вал со? "
  
  
  «Мон та, мон мукет», - шуи мон. «Урод тодо но келяны ке, шудон йылпумъяське. Ачим но ыштонъёс басьто. Нош табере - тон со вылэ секунд куамын сётоз шуыса, малпаськом. Мынӥсько мон, азе судэ султомы но, креслоын яке та кулэ. Со адӟиське, осконо-а, тыныд бырйыны кулэ. Со понна, малы ке шуоно, тӥ татысь потоно шуыса, трос потребоваться, ӧжытак кезьыт, мынам чыртые дӥсьтон-оскалтонъёс.
  
  
  Спазмировать чиньы одӥг киын, ручкаен зӧк напряженно нырконо небыт креслоос, каллен Варнов шонтӥ. «Умой-а, но со тӥледын ӵош мыном», - шуиз со. Пыд разжимать соин но, лэся, султо люкаськизы.
  
  
  Пуконъёс но, солэн кутӥськон малпамтэ донгиз. Соос куспын кыӵе вылӥ люкетсэ тупаса небыт киын ватэ, усьтӥське пичи консоль югдытӥськем. Горд кнопкаез вылэ nen бадӟым вал, но циферблат тумблеръёс пронумеровывать.
  
  
  Соиз ке чутрак кнопкаез кикур вылэ шуккиз, гадьыз солэн эмуос прострелить. Соку гинэ, кудӥз доры кыстӥськозы, со мукет кизэ циферблат ини. Соин ик сое со нош ик ыбылӥзы. Куалектэменыз киосыныз ик переключатель доры но вуиз. Мон уг тодӥськы, луоз-а меда адями кулонэзлэсь яке рефлексивный сверхчеловеческий тыршеменыз та берло спазма, кудаз вань вапумлэсь секунд вал, нош мон паймемзылы, та дыръя киос юскиськыны кыскыны тумблер но азьланьтӥсько.
  
  
  Но тэшкылиос понна векчи гырлы куара кыдёкысь приглушенный сьӧры сирена вузонъёсты. Ӧсэ ке пырыны быгатӥз но сыӵе бадӟым куара, котыр из борддоръёс пыр тонна андан, со тодэ, кырласянь но, таяз но солдатъёслы ужан коммуналэн, кесясько вал соосты, жильыртэ, юрттэт сярысь вазиськонэн пелез кесе.
  
  
  Варноу косэ шуэмлы мон малпасько вал соиз, кытын кулэ сое сюдыны стилус, сигнал луоз, сотэк уг воштӥськы кардиостимулятор детонировать. Табере сое кулэ вал Но, мон ӧй вал стилус, но берпуметӥ секунд тикаль куамын палаз. уно историын самой пуштон разрушительный адямилык.
  
  
  Пуксе син вамов, кулон мальдытӥзы ке, стрелкаосын час шоры учкиз но, монэ куштӥзы, со, мыкырски, соосты но сыӵе ик движениос ёросысь пиджак ачимлыксэ ишкалтыны дэремдэ кесид. Эшшо но стилус луэ; кузь чырты жильы борды азвесь ачимлыксэ подвешивать!
  
  
  Гольык гадь ачимлыксэ вал, но выризы вирен. Ку со ӵушиз, вир падвожын четырехдюймовый укылтэм, куинь пластиковые окаймлять палась вурыс. Солэн, чиньы пумъёсыз ӟустари но чуртнасько ку улаз карыса, точкаос ӵош кариськыса, котырысь кусып возён понна пичи ачимлыксэ спираль пронумеровывать усьтон усиз.
  
  
  Вень озьы чакласа возёно, кызьы лэсьтыны скальпель нейрохирург, со йылэ йӧтскон точка доры йӧтэ ке, аналтӥд электронной комбинациос РАЗОГРЕВ сигнал сётэ: кызь вить тямыстон ньыль сизьымез одӥгзэ......... витьтон...!
  
  
  Час учкы али мон вылэ усиз. Ньыль - куинь-кык но одӥг - буг
  
  
  
  
  
  
  ! Пуштон дырзэ куашкан понна город но, кудзэ озьы но ӧз вуылы, милемыз склад дорозь ньыль секундлы кылисько. Но свершаться!
  
  
  Яке со-а луоз?
  
  
  Соос шоры учкыса, кутӥськон креслоос. Горд кнопкаез вылэ гожъямын вал: САМОУНИЧТОЖЕНИЕ. Гожъямъёсыз вылын переключатель: ALARM. Табере сое циферблат пронумеровывать эскерыны. Со пусъемын вал «КУАШКАН ӜЕГАНЪЁС» нольлэсь но кузь градация куатьтон минутозь. Указательёс стрелка, Варнов со, валамон, нольлэсь-озь кулэстыны турттыкузы, куатьтон вылын возиське.
  
  
  Куатьтон минутозь-а мар-а? Вылаз горд кнопкаез ӝуа вож самоуничтожение брылев. Блокировка огдырлы мукет воштон понна кнопкаос уг луы, соин ик мон, малпасько, нош со нош ик кнопкаез зӥбыса. Номыр но. Ялан ӝуась вож дун-сьӧлыктэм.
  
  
  Кылзэ сое. Сиренаеныз жиетыса кыдёкын но зол бугыр гырлы азинтыны. Со тылы вылэ буям жильы варноу йыр но, пистолетэз борды басьтӥськиз но интыян минут киям донгиз нуналаз. Распахнуть рывок со ӧсъёссэ, мон погыртӥсько но, сиренаез но оглушительный гырлы куара. Сое эскерыны, ӧсме тунгонасько андан ӧвӧл шуыса, но шараяны нокинлы пырыны уг быгато Варноу мугорез но, туннель пыр комната басьтӥськи эскерон. Нырысь-валысь со, нокинэ но ӧз адӟы кыкто нунал кӧлан инты доры дыртӥзы.
  
  
  Со дыре йылозяз, соос пӧлысь-берыктон понна мертаськи но кыкысьтыз винтовка потэм солдатъёс. Со нуналэ камераос борды ӝиптӥськемез бере, соос ыбылӥсько, нош промахиваться. Киязы соос нуизы бере умоен прямая ыбиз. Со сэмберъясько усе ке но, ӝог палэнскиз, мукет понна-а указатель.
  
  
  Со йыгаськиз ӧсам но ньылонме ачим нимзэ. Терри бадӟым адӟиськиз синъёсыз усьтӥськизы собере, мон мед лэзь, ӧсэз йыг ворсаз но.
  
  
  Адӟиськисьтэм луиз дӥсяськем кык нылы, юн арес пурысь костюм. Пичигес одӥг нуналэ кык чемодан пуке.
  
  
  «Та сярысь вунэтӥз», - шуи мон. «Ми ӟудӥм, тон укыр ӝог но вырыны луэ шуыса, ih нуиз. Тон дась-а?
  
  
  Кыксы ик умой-умой шонтӥ.
  
  
  «Кин ке но тонэ котыртэ ке-тӥ пистолетэн ыбид ке?»
  
  
  «Мынам атае монэ дышетыны ас котырысь пус-тӥ пистолетэн ыбид», - ӵектӥз Терри.
  
  
  "Джерри?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Котьку мон синазькыль тӥрлык. Нош лыктӥз ке, соос быгато ни но курокъёс мертаськизы ».
  
  
  Со доры лыктыны но мугорзэс кобураяз пистолет ачимлыксэ куашкатъяй маркус вӧлъяз. Терри ачимлыксэ соослы сётӥзы. «Погран ыб», - шуиз со эгей. "Ойдолэ, мыном!"
  
  
  Со чакламын ih туннеле нуись. Сигнализация дугды, чус сӧрыны луэ. Ми доры урдсӥн поползти берыктонлэн нырысетӥ туннельёсы, ӝуштыса борды ӝиптӥськиз. Мон но отын азьлань уллань васько поползти, дыр указательёс пыры понна ӧйлась.
  
  
  Матысь куинь солдатъёсты отысь кошкыны дась винтовка фут борддор сылэ. Бергес люкетэз секунд со монэ адӟыса, со гадьёссэ эмуос но ыбиз. Мон та ужпум юмок вылӥ луы, ым кутӥз но сое чутрак ачимлыксэ, пар син азьын пинь тасырайыны шуккиз, кезьыт ачимлыксэ виыме пыре азьвыл ортчиз.
  
  
  Ачимлык ке, мынам мугоры mimmo ортчыса, нылъёс но юрдонэз выражениосты уллань учке дугдӥз. Пистолетъёс солдат дораз луэмез бордын. Со, мыкырски, сое басьтӥсьёс понна но, пыӵал тӥрлык сёто Джерри. Со шоры учкоз пистолетъёсты куспын, лобась кадь луэ, та кулонэ нуись. Нош собере, пельпум кырмыса, соин юалэ монэ, кызьы сое бичано, эй но сое возьматэ.
  
  
  Табере ми доры потон урдыса, туннель котыр, кытын со эскере, солдат ватскемын ӧвӧл. Номырзэ но ӧз шедьты, нуназеяз асьме брылев потӥз. Но мон пумиськозы пичи сюресъёс вылтӥ кык солдатъёс ярд кӧня ке дырто. ӝоген ми доры лыктэ пиосмурт вамышъёс ужан дӥсен. Со безоружный вал, соин ик сое ыбизы ih уг туртто. Соос мон шоры гинэ уг учко. любопытство но нылыз шоры учкыса кожалод.
  
  
  Нош собере сое, тодаз вайиз, кызьы вал дӥськут но, ужасьёслы, озьы валъёс палэнэ пиосмуртэ адӟиды ке, нылъёс, учке мон шоры сак уг быгаты шуыса. Оло, озьы типовой вал трос ужась, вань на одӥг-огез тодмо со умой уз лу.
  
  
  Тропъёс но соослэн биньыны нуыны нылъёс вырйылын, бадӟымесь валун усыпать, но ужаны солы пегӟон пегӟон. Бадӟым изгурезь доры дугдо, со бере но, улӥе учкыса ик, ышанӥсько понна, мар понна монэ эскерыны, формазыя кык воргоронъёс, одӥг, соосты знакъёсын висъяны луэ офицерской котырын потыса, со пӧлысь-изгурезьысь винтовка понна, асьсэды кем куатетӥ фут усьтэмын нуиз.
  
  
  Солэсь куаразэ уг кыло, но монэ кутозы-ысь «люгер», ачимлыксэ ӝутэмзы уз луы, дыр.
  
  
  «Татын мон шонерак султӥз но шуиз тырон, кин тон?» - верало бере офицер монэ-ӟуч.
  
  
  Шуд доры, мон та вылын вераны дышетэм кылъёсты вераськонын безупречный, но ӝоген сямен вераса, со-ӟуч: «Мон та нылъёсын милям сётэм майор иванов но пӧламы вырйылэ рашка борисов изгурезь потӥз, кытын соос вал кышкасьтэм луэмзэ, кӧня дыр уд пегӟы ».
  
  
  Офицеръёслэн мыня, синъёстэ усьтыса учкы но, мыным шуиз: «эн ыстэ, солдат но уж вылын ужась майор шталь. Котькыӵе учырлы ужан назначение - личной та ужпум монэ но, таӵе нимын, Иванов Борисов кадь, мон списокын уз луы. Льӧльмыт ымнырысьтыд, тонэн со тодаз возьыса уг кунгожсьӧр, веранэз ӧвӧл, ӝог будӥз. Озьыен, тонэ нокин картер но луэ, со понна милям сикамы. Секыт, ӵапак тӥ дӥсяськоды, кызьы асьме котырысь одӥг ». Та верантэм кузь обвинительной тырмытозь пукем бере офицер, нылъёс со шоры учке но серекъя.
  
  
  
  
  
  Верантэм кузь обвинительной офицеръёслэн ворсад ке, нылъёсмы соос шоры учке но серекъя. Со сапрес луэмзы озадаченный учкыса, адямиос со кылэз уггес валало, - шуэ со-сое вылын, но со вие ик кузгатоно но со адӟиськиз ук-а, мар синмын учкемзы бере позицизэ вылэ пож ӟуч терри винтовка-со доры матэгес паника.
  
  
  «Тон бур киысь усе, - шуиз офицерлэн эш, - музъем вылэ уськытӥз но пистолетъёс гинэ. Но соку ми тӥледын ӵош мыно ».
  
  
  Собере вуӵак палэнске ке, кык пиосмурт, пистолетлы шоры учкытэк эн кырмышъя, со вӧзын безвольный возьыны, чиньыосты, со лябӟе, но «люгер» музъем вылэ усиз. Йыг чалмыт, со дорын приземление лэсьтыны, ноку но кылэм ӧй вал. Дыбыр куспатыса, кык куара луиз, ог-огзы доры матэ карыса, мон сямен, кидэс но чабе, пель гигант.
  
  
  Со дырлы чаклам нереальность шӧдон тырмиз, кызьы офицеръёсын, чусак йырын одӥг синъёсыз, каллен шоналскиз, изгурезь вылэ рухнуть, урдсӥн винтовка музъем вылын куяй но пограм.
  
  
  Эшъёс ачимлыксэ, ыбылӥськон чырты ранение басьтэм, горд кисьтӥз ке, со азе пыдес вылаз усе но усе, кияз винтовка вакчияк вань на.
  
  
  Нош мон бӧрсьы, вань со ӵын возьматӥз на маркус секытъёс шоры пистолетъёс, терри пуке, ымысьтыз бадӟым чебер котырес со кылдэмын, ооооо чал-чал ...
  
  
  Джерри но пистолетъёс возьыт ке но вал. энтузиазм безрезультатно мертаське сотэк но ӝутэмын.
  
  
  Терри шӧдтэк шорысь пистолетъёс лэзё, музъем вылэ усиз но заорать. «Тон - тон луыны кулэ - огвакытэ ыбылыны», - викыштыса, со янгыше уськытэмын Джерри, сое, кулэм солдатъёс шоры учкыса, бӧрдыса но.
  
  
  Йырын тӧдьы кысъем чабкиз жаг ӟуго, сое, буй-буй шуиз: «тон азьын мон пунэмзэ, детка. Эй, инмаре, мон тонэн, кызьы мон кулэ! »
  
  
  Люгер заземлять басьто соос асьсэлы, нош собере кыкназы ик ӟыгыръяськыны ih басьтӥз, ӟыгыртӥз но соослы шуиз: «Мын, солдатик пичи, мын!»
  
  
  Кызь кык
  
  
  Мувыр йылысь, куке мон шуак ӝутскыса, лаптӥськыса улыго, кӧчылӥм из вылысь из, мон доры площадка вертолетный бергатъяны кутскизы. Юртсы усьтэмын вал асьме солдатъёс азе пуктыны тыро улосъёс, асьсэос утчало. Сётӥзы пыӵал куд-ог ужасьёслы, мон понна со но, пӧйшураны но. Огпалтӥз уг луы, соин ик мон вылын пуке кык пичи вискын бадӟымесь кисыяз ватскыны монстр валун доисторический формаез лапкомиз.
  
  
  Уш ныллэн син азяз пуктӥз, ожмаськон тӥрлык пыдес вылаз понэ.
  
  
  «Мон уг валаськы, кызьы тӥ соосты ки вылэ васькыса, - шуи мон. «Солдат уг тӥрлык малы тон адӟид-а?»
  
  
  «Малы ке шуоно, - терри шуиз, - адӟи мон, вылласянь но матэ ужан васько ке, солы кускерттонэн пистолетъёс юбка улаз донгем но, со вылэ буям пиджак. Джерри, солы тодмет лэсьтыса, сое но со лэсьтэ ик. Та висись мыным уг быгаты, люк, но мон малпасько, мар со тӥрлык адӟиз ке, со тревогая ӝутӥзы. Соин ик, кутскоз но синмам верало ке, ас вылысьтыз винтовкаос но офицеръёслэн медо ачимлык-ӟуч, со, Джерри шепнуть шуиз: «пот но пистолетэн ыбид ке, тон бышкалтӥз сое» ».
  
  
  Терри шокчиз: «та Но со уг чида. Со шӧмо, озьы ӧвӧл шат, сузэре? "
  
  
  «Соин, дыр, эн ыб ӧйлась кый, пе, сое биньыны луэ ке, монэ шуккиды шуыса», - Джерри ответ.
  
  
  «Котькыӵе учырын, - шуисько мон, - визьмо но сэзь луэмзы чертовски шудон та шудон. Кык арнялы тӥледын туж визьмоесь. Ныж улэ блондинкаос малы тон озьы? "
  
  
  Кырыж джерри пальпотон ответ. «Шуыса гинэ, - шуиз со, - кемалась мон тодӥсько: яраты астэ пиосмурт шӧдэм шедьтон. Чичпотон блондинкаос нош тон пичи луиз ке, тынэсьтыд эшшо но тросэз пиос басьтыны быгато ке, мусо эмуос сётэ, нош укылтэмъёслэн рутина ».
  
  
  «Та уж ӝыны ӧвӧл на», - шуиз Терри. «Таӵе-а тӥляд понна ӵын вӧлскем ватсконо ке, быгатод-а тон, учкисько, кылзӥсько, но нырысетӥ интые потэмезлы быдэ малпа. Малы ке шуоно, куке тон, макня йыр лэся, тон кыкетӥ планысь кутсконаз кошкиз. Тон кышкыт адӟиське, мебель кадь. Соин ик бадӟым но котырес, кудъёссэ оскалтытэк тон пӧяськод, пӧртэм амалъёс, соос асьмелэн вань луонлык усьтэмын секрет »
  
  
  «Тон куке но шпион луиськод малпаськы-а?» - смешок юало солэсь.
  
  
  Ih унисон ёрослэн йырыныз шонтӥз.
  
  
  «Ас усмотрение, - шуиз Джерри, - асьмелэн кӧня шпионить. Корпорацилэн кивалтӥсез понна. Деловой арбериос. Нош та сложной синмын шудон, но мыным потэ, со быдтэ. Мон малпай, та огшоры луэ шуыса отпуск шарада ». Солы инъет изъёс вылын меӵак учко. «Куд-ог отпуск. Wacs ми доры кариськыны быгато, бадӟымез но трос кышкатэк шутэтскыны луэ ».
  
  
  Шонто, выль etkileşimli обойма со «Люгер». «Куке мынам ке но-улэп татысь бырйисько ке, тон сое понӥд, девчонка», - шуи мон. «Тон дорын трос талантъёс», - серем пыр ватсаз со.
  
  
  "Малпад-а тон урод-а, улэп-а бырйиськом?" - Терри шуо, ымдуръёсме куртчылӥсько.
  
  
  «Шунды тӥляд милемын ӵош луоз. Та тужгес умой усьтэмын али уг адӟиськы. Эскеры астэ соос час. «Таӵе шӧдонэя мон дорын, уг луы-а мар-ке тае кызьы мон учкылӥ вить минут ортчиз-а, из даурысен улӥе ривненский вертолётын та изкарез, монэ инмысен учкыса улӥе. Яке азьлань - адам ».
  
  
  "Ма со?" - шуиз Джерри, лобе со лобӟе вылӥе. «Кылзыны, солэсь кыдёке уд-а шудоесь та дуннеын. Нош мыным кулэ на ».
  
  
  «Малпад-а-а, тон ӟечезлы уд тоды, мар возьма та», - шуи мон. - Котькыӵе учырын, та обоснованный гинэ нуллэ. Со право но сётӥзы ке, соку тӥледлы умой ничуть азьло ик шӧдыны уг мыно. ".
  
  
  
  
  
  
  «Тон вертолёт кивалтыны быгатоз?» - Терри шуо.
  
  
  "Мед луоз. Со уж вылын лобасьёс быгатыны кулэ шуыса. Городлы матын ке но, ми сярысь тодазы топография монэ нуоз. Но ваньмыз умой мынӥз ке, асьме дорын пилот луыса, странаысьтымы котькуд дюйм та тодысалзы ».
  
  
  Из кырыжак учкиз уллань, солэн интыос пӧлы пыре. Мон асьсэлэсь площадказэс вертолётэзлэн паллян центръёслэсь кыдёкын пуки. Пичи вис вылэ выжтэмын ачимлыксэ, матысь резервуаръёсты доры. Соос но, малпасько, та возьматэ шуыса, маин тылобурдоосты ингрэм ӝокаты. Кытын соос вал? Пилар кытын вал? Кыр но улосвылэз прилегать площадкаос луыло. Виы вал, мугор возьмасьёслэн палэнтыны.
  
  
  Пилар луыны кулэ, ватэ. Яке соос кутӥсько? Но, бератаз, со, ачиз юа, кызьы солдат тодэ, мар понна нокин картер пӧйшураськоды-а? Варнов кулэм бере, кыл вераны быгатӥсько?
  
  
  Лад-лад валэктон быръёнъёсъя, лэся, кыкнамес ик, пилар кутэмын ке луысал, кылэз юай но, шонер nah, проговариваться Ингрэм ке но лобало.
  
  
  «Площадкаын эскери мон югдурез люкаськизы вертолёт понна», - шуи мон. «Но, сое пото, мед-а тон, нылы, татчы кыль. Мон ноку но уз быгатэ ӵош луыны куинь дораз. Мукет ласянь, одӥг тон кутӥськод ке, тыныд шузи улэ аналскыны но шуыны быгатӥськом, малы гинэ но кышкаса ватске, ыбылон уг йылпумъяськы дыр ».
  
  
  Со, мыньпотэ. «Аналтӥд тон нушыен ужъёс уг лэсьто-а?»
  
  
  Со слабит мыньпотыса, парен но пальпотон ысты мыным кизерто.
  
  
  «Али, - азьланьтэ, мон - пӧлазы та тӥляд пичи пась из четко кимызь шпионской адӟыны быгатэ. Соос но, малпасько, та понна тӥ понна котыр одӥг ялан эскерыны. Со отчы лэзиське ке, вань четко ке улыса, стан сое витё костюмъёс комбинезонзэс но басьтӥ, мон соос вылэ. Соослы вал сигнал соку тон доры, мед дубль сётӥзы. Дубль, мон малпасько ».
  
  
  Кыксы ик умой-умой шонтӥ.
  
  
  «Адӟисько ке тонэ, мае мон вань ужпум, интыяз кылем, мынам дыры ӧвӧл сигнал сётэ шуыса, ваньзэ йылпумъяса. Со чик но луыны кулэ быгатэ. Та тӥледлы тодмо ке, янгыш но аслэсьтыз ужъёссэ поттыны кутскизы. Пыӵал-тӥрлык но уг шедьто. Соос-лэсь мозмытскыны."
  
  
  Со кошкыны вырӟим, дугдылытыса. Салют сётыны но солы со пичи кынь.
  
  
  «Ӟеч луэ, Ник, - шуиз Джерри.
  
  
  «Ӟеч луэ, тӥледлы удалтон но, Ник, - шуиз Терри.
  
  
  Со, берытскиз но зымиськод
  
  
  Кызьы куинь йыр
  
  
  Кӧня ке рабочий но солдат трос вал, со милям группамы вылын бере юртэз актарыны бамалтӥз. Пыр со меӵак вертолёт Но набережная понна площадка прокрадываться доры ке, нокин сое ӧз пумита.
  
  
  Али но каллен калыктэм ёросысь лэся. Мон армиын кышкытлык уката ӧвӧлэн. Быгатымон, ма, вертолёт прочесывать ёрос, центрез комплексын тыршемез вырйыл вылэ сосредоточивать солдатлэсь, кытын пегӟон эшшо но трос луоз.
  
  
  Мукет ласянь.
  
  
  Котыр пегӟон пезьдӥз, мудэт со доры ширтӥллям-тӥ вертолетный площадка. Со вертолётъёсты учкыны. Буш со лаптӥськиз но тӧло, инмын лобӟе дась. Час электро мон шуысал, милемды, дас ньыль минут кылиз шуыса, вань дыр трос на. Со понна вильгельмина, точка доры лыкто бетонный-тӥ кӧс утён нунал. Ӧсэ ворсамын вал, но со котырысь одӥгез доры лыктӥ но решёткаен укноос металлической сюбегесь, пушказ пырыос шуыса.
  
  
  Та вие ӧс усьтӥськиз. Со кымин усиз ӝутӥзы но «люгер», пыкылыны медаз ыбы. Мон понна йырсизэ но сьӧд луиз но дораз пальпотон ачык кузь пинё.
  
  
  Та Пилар луэ! Ӧй ке пистолетъёс, эй сое кельтыса, со доры со куссэ думиз, но со чылкак женственный чебер адӟиське.
  
  
  Солэн чиньыез курик вылэ султӥз но серем спусковой лябӟе, собере пушказ комбинезон но йыртышказы кобураысь люгер доры вайизы.
  
  
  Вӧлъяз пилар ӟыгыръяськыны лыкто мон доры. Мон сое ӟыгыртӥз но чупаз. "Ник!" шуо соос. «Мон ӧй оскы вал, но со кылиз, ыбыны малпазы, мар тон, оло, ...»
  
  
  Со серекъяз. «Куштиськод гинэ соос кулэ», - эй шуиз со. «Восьмем. Ингрэм Кытын?
  
  
  «Соосты со басьтӥз. Вӧсь медаз ачимлыксэ, малы ке шуоно со тонэ татчы вайиз ».
  
  
  «Тон быгаты кулэ ih-ысь« дисциплинаез », - шуи мон.
  
  
  Синмаськи мон солы эшшо одӥг пол но берлань чигна. - Тон адӟисько курадӟыса, Ник. Со шокчиз. «Бадӟым тон пиосмурт, тон ышид но, мыным синазькылесь луизы». Мон сое ишкалтӥ но кобураяз пистолет мертаны кизэ мӧля-тӥ ачимлыксэ, сыӵе йыг-йыг, та луыны быгатоз юдэс вал, пытсэт кырмано. «Нош, - азьланьтэ со, - куараос-а, кадь, шуэм сямен, пырдытэм печенье, нош со?»
  
  
  «Озьыен, тон вань мукет командаосын вал, дыр», - шуиз со,-пыдо ӵемтылыса, малы ке шуоно шекланыса, со котьку монэ виыны секунд люкаськемын шуыса.
  
  
  «Уг, - шуиз со, - чик уг. Агент солы кык полэс, кык ымнырмы манет. Россиын со лушкем-а ужа-тырше, нош улэ агент но америкалэсь. Мон кыксэ ик умой-а тыро - я, я туж умой. Нош яратон мон доры трос коньдон, котькыӵе кезьыт шаерез яратон доры, валаськод-а? Со ваньзэсты мыньпоттӥзы.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Уг, уг валаськы. Удды укыр яркыт.
  
  
  «Россия, - валэктэ со, - мон ссср-та база усьтӥськиз официальной кивалтэт но зэмос операциос сётэ шуыса, Варнов, генерал луоно мурт, эрико ачимлыксэ жизов но фракциос, солэсь азьвыл ужаз вайыны ядерной бомба кезьыт.
  
  
  
  
  
  Та америкаын шараяськем война. Озьыен, кыӵе со-лэсь союзникъёсыз со вакытэ вал. Нош берлогес, куке со адӟе, кызьы умой юрттэт варнов генерал келяны уг быгато-а, вормо-а шуыса кужмо сша, нодъялляз монэ огазеясь кужымзэ. Россилэн стратегиез понна та туж бадӟым, правительстволэн но власте сюрыны сётскы, сэрпалтонэн гинэ вал кадь ортчо ».
  
  
  Со дугдэ, али но со чиньыез курик кужмо вакчияк спусковой.
  
  
  «Со гинэ, - ватсаз со, - мон тыроно суммаез генерал зэрпаллык. Кускерттон е валюта милям зӧк уксё пӧрмиз. Зэм но, коньдон - молодёжных веб-кужым, солы йыбыртъязы ».
  
  
  Эй люкаськиз, со шуиз, кулэмъёслы варнов малы, но тодӥсько, мар мон солы уг оскиськы. Та комнаталэн ӧс пуштӥсь пуштытъязы но кужмогес луыны кулэ, азьвыл фактъёс та кезьыт возьматэ вал. Час шоры учкытэк ик вера мон доры, вань-дас минут кылиз шуыса.
  
  
  Кызьы меда вал со мыным, но та малпанэ урамын сильтӧллы луыса, шуламез кыдёкысен бадӟым ке но гримаса пилар галяськыны ӟырт-ӟырт.
  
  
  Со куспын сэрег куинь солдатъёслэн автоматэз эскеронъёс пост понна бергес басьтӥськизы. Со понна генераллэн жиз-поч эскеро, асьсэлэсь чебер формаен мундирен шуккиз. Немец овчаркаослы нюръяськыны но жильы Доберман; со азьын калэ тэтча.
  
  
  Котыртэм бере мон группаез та сьӧлыкъёслэсь кышкасько, мозмыты мынэсьтым косӥз пилар жиз тӥрлык. Киыз но, мусо вордэм мон тазьы выремысьтыз, мынам дӥськут пыртэмын, шедьтыны, люгер но, стилет но, ih забрало но.
  
  
  «Мон синмаськи сыӵе лек тушмонэз, Картер, - генерал шуиз. «Мынам гажан-жалянэ абдрам но уг ӝуа. Соин ик кароно, мар кулэ йыруж кылкутон лэся. Малы сокем уместный но луыны быгато, мукет пудо-живот асьсэос мед сюдозы одӥг выллемесь. Ке, одно ик ваньзэ, та бадӟым типъёсыз ни ». Со многозначительно учкиз уллань, вылын пуны, кудӥз, йыркуро синъёсын учкид мон шоры, мон но ассэ возьматӥз гурӟытылэ кисьтаське, пинь сӥльыз-озь но курадӟытӥз.
  
  
  Та солы шуиз бере, соосъя шудыны кутскисько непропорционально понна бадӟым ярантэм е бычы, Вашингтон стюарт мыным кузьмазы. Азьпалан малпаськом непредвиденный учыре ситуация, со кускерттонъёсты бирдыямын, ачимлыксэ юрттэ, комбинезонлэн котыр. Мон та серемес придавать дӥськут, тусбуй, нош бычыысьтыз нимысьтыз саклык доры но кыско.
  
  
  Тодам вайисько, кызьы тыриськозы е кемалась сылало вуын, мысленно стюарт соин данъяськисько, малы ке шуоно со копак водонепроницаемый лэсьтэм чеберъян.
  
  
  Со, валамон, кескич вамыш лэсьтыны, пазьланы чеберъян понна, кутыны генерал та выросэз.
  
  
  «Киын чеберъянъёстэс октэ!» - со прореветь. Сыӵе вылтусын со тэрытскыса, милям киуламы кулон печенье банка застукивать кадь.
  
  
  «Мон кускерттон басьтӥ но со дорам вае!» - со Пилар скомандовать.
  
  
  Пренебрежительный-ысь «кутыны» - «тон ӧвӧл - а - мон»? Пальпотыса, ачимлыксэ е пилар пазьланы жизывать но сётӥзы. Одӥг солдат пуны сямен киултэмын ке, со ih эскерыны кутски, ӝутыса, дырын-дырын учкыса, учкытэк монэ ыстӥд шуыса узкоглазый самодовольство.
  
  
  «Американской миниатюрный тӥрлык ватон амал, - шуиз со, - пу визьмо, котькытчы мед пӧяса аръем ӟуч пияш. Мар пушкын тӥляд дорын татын, нош-а? Однозарядный пистолетъёс? Переключатель пурт? Котьку таблетка яке цианистый? "
  
  
  Ворсэт пружина вылын утчан ватэм ляб ужа, со шуиз: «огшоры Кадь идиотский доры. Таяз кут но ват...кудьыра
  
  
  Со кыньырскыса, учке бычыязы-манекен, мина ке-вы пуштэм куаразы паймымон ысь, вырйыл чузъяськись куара вӧлме каньонэз но вакчи улӥяз пиштыны.
  
  
  Кизэ кутыса, бычы, ышизы-быризы, каллен вир ымнырыз культя генерал доры донгем но, со усьтэмын вал, арбуз кадь луизы ке, со сисьмемын. Со музъем вылэ пограз.
  
  
  Солдатъёс соку тэтчод но, соосты вандылыса, чыртыысьтыз калэз одӥг кияз кутыса возе, нош мукетаз - пистолетъёс-пулемётъёс. Азьло сое усьтыса, соос пистолет куто ачимлыксэ черод вакчи но турнаны, уром, кудмы скидывать ih уллань выре, тираз ӵӧж кадь шудонъёс. Улонын монэ мерта пилар пистолетъёс, соин ик со, жаля сое чупан люкиськонъёстэк узвесь вылэ чупа.
  
  
  Солдат, кудиз асьмелэн каратэ, сое вандоно, нош ик улӟе, ӝутскыны кутскиз. Со одӥгез шаплыез но берлань музъем бордаз ачимлыксэ рывок ӵыжалскыны на.
  
  
  Со возьматэ, мар али мыным пуны вылэ урдскиз. Нош, чылкак катьтэмми, ачиз со кузё пумит берытскиз, со тазьы ултӥязы та пиосмурт туж но сыскыны туж ih виресь кылиз.
  
  
  Табере сое комбинезонзэс но басьтӥ, ышанӥсько, ку мыным книга вань шуыса пиджаксэ кисыязы пичи буклетъёс но шедьто на расшифровочный кодовый стилус, монструобразной валун доры берытске. Но бусьтыр ӝутэмын киын пазяса, со пиезлы салам ыстыны паськыт но нылъёсылэн вормонъёссылы.
  
  
  Соос куспын чакламын, кызьы лобо со доры но изгурезьысен нюш-паш набережная, йырын тӧдьы-суд ih шунды шорын веттаськись. Собере со музъем вылэ ӝутӥз но, вӧзаз пилар люгер стилет. Соос вылын но сылыны, со малпа: кызьы но урод чебер. Кыӵе ыштонъёс!
  
  
  Со, берытскиз, мед кошкоз, собере, бере кылем малпан, ужпум-аксымъяськонэдлэн уг луы, усь
  
  
  
  
  
  ee блузка басьтэ ке но, но мар со вире веттыса, зӧк валюта е кадь, нош е коньдонзэс о-ысь.
  
  
  Ачимлык сьӧраз басьтыса, со доры бызьыса вертолёт. Сое эскерыны указательёс уровень эстӥськон, ӧжыт гинэ уг бӧрды, шумпотэ-а-ке шарая, мар бак котэмын, моторъёссэ шунтэ но, бадӟым лопасть берга, нылъёс но зымем бере дуре ӝутскозы.
  
  
  Со люказ оборот, вамыш тупатыны, мон но музъем вылэ палдӥ кадь, бадӟым тылобурдо бескрылый, шушектэм пӧйшуран пыӵалэн ыбыло. Ул юртъёсызлэн огъетсы, кудӥз луэ варнов роковой лушкем нокс Удмуртской Жизов но, лэся, музъем сылмем, но гылӟыса бере мон ӝутскем.
  
  
  Гурезьёс вискын гоп вамен потаса, изгурезь чиньы вытянутый гигант mimmo ортчиз-ветлыса, монэ арес улосвыл ышем вылтусыз.
  
  
  Таиз понна но аслым кулэ луись потрясающее минут ортчыса, со пуштытъямын вал бере, сутыны, пыргытэ атомной пуштонъёсыз, со котькытчы секунд возьмало, час шоры учкытэк, дырез. Вуэм бере, мон шудо, мон ударной тулкым вуиз. Вертолётэн ӝутыны, тэтчаны бергаты но, гигант ачимлыксэ киы кадь бышке.
  
  
  Дун-сьӧлыктэм луэмме сокем яркыт тӧдьы мальдытэ, малы нуэ монэ учке вал кыскалоз. Но вертолётэн быриз бере, мон шоры учкыса, нош ик пуштонъёс интыоссэс адӟыны но кизер драгнета ӝутскись бус, пилем паськытаз.
  
  
  Со, курадӟись шонтӥ, кыкто ымнырыз но шуиз: «Бен, тужгес но вылъёсыз ужъёс. Та бадӟым вал, пуштонъёсыз песятай. Соин но, тодӥськод-а, мар-а со матэ вуэ. Тунсыко тон-а, мон тонэ уг адӟы шуыса валан шӧдӥське-а? Паника тон усьылӥськод ке истерика ».
  
  
  «Нош малы тынэсьтыд уг кышка?» - юаз визьмо Терри.
  
  
  «Малы ке кулон мон понна огшоры уж кышкытлык ёросъёсы», - шуи мон. «Мынам со понна дорам котькуд задание ветлыкуз гырпум».
  
  
  «Обручальный?» - Джерри шуо. «Кыӵе задание? Вера мыным, мар тон лэсьтӥськод". Милемлы верало, таяз бизнес мар шимесэз вань ».
  
  
  «Кин луиз та адямилы?» - Терри юа. «Нош мар луоз та юртэн?»
  
  
  «Кыӵе юртэ?» Со шуиз. "Кыӵе адями? Адями ӧй вал. Юртэз ӧй вал. Ih ноку ӧз улылы ».
  
  
  «Газетын пуштон сярысь ивор шедьтыны йыръян, соку но мынам эшъёсы ваньзэ мон быгатӥськы вераны, мар луоз», - шуиз Джерри.
  
  
  «Ноку но та газетэ уг вуы», - шуо мон. «Монэ юаз ке, со, пичи мурт тодон-валан котыре но ужын со пуштон сярысь. Темая пытсамын. Дыр! »
  
  
  «Лушкемлыкез усьтыны тыныд азьын кадь луыны быгатэ сыӵе...» - кутскон Терри.
  
  
  «Милям ужмы - мадиськонъёс, - шуи мон. Собере пальпотон: «фантом нош со, ачиз вылэ делле уг дауртӥськы - огшоры суредъёс малпан».
  
  
  Со кускысьтым терри уксёзэ мычиз но шуиз: «кулэ-а тыныд Мынам, дуно, но нырысетӥ взнос пичи вал. Мон тон азьын пунэме кык. Со но шека а, мар-а та жобез-е узыр тырмыт, дӥськут понна магазин усьтӥз.
  
  
  Кызьы ньыль йыр
  
  
  Пӧлазы мон самой дуно кровать быдӟа кык нунал ортчыса, азьланьын но тӧдьы кортэн нуйтэм номере поныса кожаз пескадер curasao royal тенннс кунокуаын. Одӥг стакан вал кӧс киын апельсин ликёрзы, нимазы шормуӵын сӥ-дан, нош мукетаз - небыт-чагыр телефон. Мынам пельёсам куараос шуккиськизы Дэвид Хок, соос полысь та дыръя мон аслэсьтыз престолзэ сётӥз, абдрамон кадь шулдыр пусъёсты Вашингтон, колумбия округысь.
  
  
  «Уксё келяме уг вунэты!» Эмуос шуиз со.
  
  
  "Шунды?" кеськиз со . «Я, я татын уг шунды. Зор быдэс нунал шелл! » Быг-быг собере мынектӥз со.
  
  
  «Телеграф коньдон келяз!» - кеськиз со эмуос-ын ревматизмен. «Мон безграничный адямиослэн чиданзы. Соин ик котьма час вуоно дыре лыктэ. Нош отын зэмзэ но зоремын ке, одно плащъёс дӥсяно! »
  
  
  Соиз трубказэ тыроно.
  
  
  Но бекмыляса рона фольстедт со кыньыръя, со мон вӧзаз кыллиз выре, миндэр вылэ пыкиськыса, соин ик суретэз юизы но стаканэ интыян.
  
  
  «Хок кунокуа тодо, правительстволэсь мон ватсасал на отпуск басьтыны уг поты», - шуиз со эгей. «Неспешный соос ӵектӥзы круизэ карибский зарезь вылтӥ».
  
  
  Кузьыталэс Рона скривить-ымнырыз лимон. Собере мынектӥз со. «Мон уг тодӥськы, мар луэ та шӧдон пересь дорын юмор».
  
  
  «Та умой-а со ватски, - шуи мон. «Ачимлыксэ соку гинэ керттыны но луэ ке, нимысьтыз учыръёс, нош пичиез ӟеч пальпотон. Кылсярысь, город куашкам бере вань калык понна атомной город утьыны луоз ».
  
  
  Ас отпивать юон Рона. "Нош мар со шуоз?"
  
  
  «Со гинэ-а, мар-а, косэмъя-а мон мыныкузы, бомбаос ачимлыксэ пиналъёс чемодан ваньзэ шараяно. Со сярысь россиысь правительстволэн ялэмын, солэн лушкемен виён вылысь куашкатэмын вал; файл ворсай ».
  
  
  «Инмаре», - со простонать. «Та но вань, мар вань каперс-а йӧтэ? Пичи круизэ, кӧня ыбемын, пыласькон океанын, чапкыса камераос, ыбом на-а, пуштон но-а пичи? »
  
  
  Соос мыняло. «Малы асьмеос озьы ик лэсьтэмын, маскаръяськеме понна?»
  
  
  Со кылэз мон ӧй шуысал.
  
  
  Озьы со кык но вуоно арняе быдтозы вань, та бутылкаосты ӵоксэтсэ вылысьтыз ответ.
  
  
  
  Сӥньыс.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Досье пекинский
  
  
  бырем пиез сярысь тодэ берыктыны лев удмуртской шкловский
  
  
  Оригинальной ним: Peking Досье Gerekiyor
  
  
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  Йыръянын нимысьтыз саклык уггес пӧрмо мынам. Отын вераськон маке сярысь сенаторъёс ыбиз.
  
  
  Прилавок газет киоск чиляло соос вылын уксё поныны «Уолдорф». Кулэ луоз, со час потребоваться, ачимлыксэ лэсьтоно сыӵе мед чилялоз. «Тон лэсьтэмед та дыре, — прилавок сьӧры нылъёс шуиз со, — но со пачкаын lucky strike кунокуа».
  
  
  Со лаптӥськиз но учкыса ожгарчиосыз улӥын. Мыным со туж кельшиз, мар луэ ке, мыкырскиз со. Со полдоллар ватсаны.
  
  
  — Ӧвӧл, ӧвӧл, — шуиз со. «Сизьымдон вить сигарет.
  
  
  Со, нах шоры учкыса. «Ёрос Нью-Йорк тырмыт, куштыны косӥзы монэ кыско шуыса», — шуи мон.
  
  
  Мон ачим со кузьмалоз пальпотон.
  
  
  — Ваньмыз радъяськиз, — шуисько мон, четвертак прилавок вылэ куштӥз на. Ник Картер, берпум уксё котыр туж трос.
  
  
  Вазиськемзэс адӟыса, вестибюльёс ассэ со синучконысь. Мынам котьку потэ, мар со сыӵе мон адӟиськисько, хем соос возьматэмын. Агент верантэм. Укыр лек но со ӝужыт, мотор спа медаз тэры-костюмъёс. Со сяна, со озьы ик адске, пе, укыр кема-тӥ юмша тӧл но зор-кот. Нимасько сыӵе пичи ныл азе «пересьёс». Бадӟымез нылы нимаське со «тросэз тодо-адӟо». Мон малпай, та огшоры кисыриосын, нош мон кылем уг поты.
  
  
  Соос, час шоры учкытэк. 1:50. Со вазь вуиз. Хоук отель, хем соос понна пумиським-AX кельшиз ке, со мон понна проинструктировать сярысь кыӵе ке чрезвычайной ситуация. Ысты монэ со ныл. Горд. Но со юаллясько, мон тодӥсько на, кызьы ресторанын ортчиз «Каланча». Нош Нью-Йорк ресторан сыӵе ӧвӧл.
  
  
  Со, бадӟым залын котыр одӥгез доры лыктӥ но небыт креслоос возьман — пепельница со вӧзын интыяськемын. Нимысьтыз упаковкаосы вунэты мон со быдтӥз но берпуметӥ брендэз на заказ. Нош Страйк Лак но, номыр луыса. Со газетэз усьтӥ.
  
  
  «Казино толон бер ӝыт эксклюзивный «Гренада» Джон нассау сенатор. Сейбрук, война вылтӥ ужъёс комитетэзлэн председателезлэн, фраксэ ӝужытгес луыны урдыса ыбиллям. Адӟисьёс верамъя кылзы, ут сенаторъёс кык пол гинэ-а мар-а, джек блэкын мон шудо, вӧзам бере, куараеныз шудыса со «чит» но кык пол со куашкатъяй пистолетэн ыбид. Интыысь полиция шека улаз интыяны. Возьматӥ заключениез предварительный психиатрической, соку та адями, Chen-Браун ке, психически выре. Кык ставкаен лэсьтыны максимальный доллар ӝӧк».
  
  
  Со суред шоры учкыса. Чен-чик выреме уг адскы на психически браун. Трос-а со коӵышлы тупась, соин гинэ ма сиыны канарейка. Азиат ымныр синъёссэ паськыт сюбег чурытомы. Ымаз скривиться йыркуро серекъямез. Выльысь соосты туспуктэм вылысь учкисько. Мар ке но монэ иса. Мар ке со суред кык вӧзын мактал: янгышъёссэ шедьтыны.
  
  
  «Вождэс эн вае, подсказывать ӧвӧл, ресторанын кадь ортчиз «Каланча»?»
  
  
  Горд чылкак. Ыргонлэсь ымнырыз чебер сяська нап пилемъёс котыртӥллям. Ымныр, соин, лэся, син оглом луэ. Синъёсыз, со быдэсак цветной лэся. Вож, курень, гордалэс-курень. Со вал кыӵе ке военной костюмъёс. Огшоры Форт-Нокс: татын ватэмын зарни рудникын.
  
  
  Со шуиз. - "Каланчаосты эскерись-чаклась?" 'nen сярысь ноку но ӧд кылылы.' Та со кулэ шуо вал, но со кызьы верало, та актёръёс идеальный.
  
  
  "Ӧвӧл-а?' — шуо, со кымессэ кисыртыса кисыриос мусо туганэ. — Оло, тон малпаськод гостинница «Каланча»? Но мон та люкет кылкуэт луэ.
  
  
  "Э, ӧвӧл-а. Шузи кадь, нош-а? Люкаськизы соос ог-огенызы пумиськыны, но, малпасько, мар шуэм со ресторан «Каланча». Со чебер но чебер луэ ачиз актриса но.
  
  
  — Тодиськод-а мар, — шуиз со, бадӟым-а, вань шуыса, соос, кинлы тунсыко луыны быгатоз, кылем. — Уксё возьыны, бар телефон книгаос вал. Вань милемды ресторанэ шедем, кудъёсыз нимаз вераны луоз «Каланча».
  
  
  «Кӧня ке час та басьтыны быгато», — шуиз со.
  
  
  — Мон тодӥсько, — шуисько мон.
  
  
  Шедьтӥзы пеймыт сэреге мынам. Заказать сое бурбон, со шерри. Леди Леди луэ. "Мар гинэ-а?' Соос шуо та, напиток вайиз ке, мон официант. Озьы ке уг дырто, соос уж доры лыктымтэ шуыса.
  
  
  Юаз со. — Тон газетмес лыдӟе ини туннэ? Озьы со кунокуаын йылаз-пумаз вуэ.
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Нырысетӥ полосаос гинэ».
  
  
  Со шонтэ. Мар сярысь соос верасько отельёсын куара.
  
  
  — Тусыдъя тонэ сейбрук сенатор луыны?
  
  
  "Эн чылкак. Вылтуссыя соос туж но омела делле вылын Чэнь-Браун ӧвӧл.
  
  
  — Соос тае герӟало?
  
  
  «Ммммм. Огласянь.'
  
  
  Ваньмызлэсь Кужмо Инмар. Эшшо одӥг нылзы вордскиз шудонъёсын шудыны со яратэ. Оглом шудон гинэ со уг яра, но кызьы нылъёсын, кудаз со шудэ. Бурбон ымтыр но соос вить шталь лэсьтыны.
  
  
  Чертовски... вот... мон тонэ гинэ та разыгрывать ӧвӧл — эскероно сое кылдэ яратытэк, — басьтӥсько ... вуриськись... ну, «сложной» — чылкак уг ке кыл». Сое со ас вӧзаз назьыльске пуйыен ирина доры.
  
  
  — Тон тодад возьыны, кызьы сенаторъёс мортон кулэ-а?
  
  
  Соос эскерозы асьсэлэсь тодэ ваён. «Та толэзе вал куинь-ньыль берлань. Авиакатастрофа, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Со шонтэ. «Самолётэн частной. Пилот улэп кылёно ӧвӧл.
  
  
  "Мар нош?'
  
  
  'Нош мар-а.' Со вуж газетъёс кетык пуйызэ усьтӥз но кырын. — Со та пилот луыса, — шуиз со. Со пеймытын югыт но вала, мар со малпа омела. — Чен-браун ӧвӧл, — шуисько мон.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. "Ӧвӧл, ӧвӧл-а. Чарльз Брайс.
  
  
  Туспуктэмез эскерыса, со нош ик. Зэм чен вал та ымныре-ӧвӧл. «Озьы ке, ваньзэ тае китай ог-огзылы кельшо ке но, историен но, та мон валаны уг быгатӥськы».
  
  
  Солы ӧжыт ке но серектӥ. «Кытчы, та валэктон одӥг гинэ. Нош та адями со уг быгатӥськы вал, малы ке шуоно, со — могасько, — малы ке шуоно Чарльз Брайс кулэ. Берлань откидываться но соос вить луиз ке, бомба пуштӥз.
  
  
  'Двойняшка?'
  
  
  — Кызьы тройняшка насчет? Туспуктэмъёс но йыртышказы со нош ик пуйые сузьы. Лушкемъёс со ужын ax луэ. Со киын Хендерсон тодо. Со вылын гожтэмын вал «Лао Цзэн». Таза луэ туспуктэмъёсын, чылкыт. Четко, кетык-тӥ вуж туспуктэмъёсысь газет кезьыт, четко но, газет снимок вылын-тӥ туннэ кезьыт. Верантэм, соку ик син азяз нош ик та вал. Матын со бадӟым адске, нош ымнырыз азьвыл кылиз. Табере сое вдруг валай, малы мон йӧспӧртэм потӥз вазьгес. Кымес Посередине легезьпу луэ. Котыраз солэн одӥг пичи виштыез адӟисько со туспуктэм кадь суреданы чылкыт кастаослы индийской символ. Сое поттон понна, мар луылэ соосын али зырын. Зэм, куинь легезьпу. Шорад меӵак кымес куинь пӧртэм. Сыӵе удыс, таин гинэ ке луысал куиньмоос. Чен-Браун ӧвӧл, одӥг адями но луыны кулэ, солы луыса ик Лао Брайс Цзэн но Чарльз. Та кулэмъёс улӟыса уг ке но чарльз брайс сямен, таиз но уг луы.
  
  
  «Лао Цзэн кин сыӵе?»
  
  
  «Агент валтӥсь KAN .' Малы со озьы вотум; та понна шып сыло. Азиатской виись отряд. Китай федерацизылэн эрико, камбоджиец, лаосец, вьетнамецъёс ваненыз, кин малпасько, США - ih ужпумъя вань выжы. Та кылъёс мон понна со вал ини, со понна асьсэдыз возьматӥзы: «али гульымо сӧнэз американец». Основное kan малы ке та удысын.
  
  
  Со, нылы шоры учкыса. Со аслаз стаканаз учконо, вуоно турттэ кадь пырыос-ын. «Лао Цзэн М1 степеньзэ басьтӥз», — шуиз со.
  
  
  Нырысетӥ классэз быдтӥсьёс. Та Цзэн Лао соин пумиськид ке, со огкадь мед пумиталоз. Синъёсыныз со мон шоры учке, кышканэн тырмиз. Учкемез шонерак мон вылэ урдскизы, соосты соос коньдон тырон. Та выражениын со уте син кунокуа со. Та нырысетӥ тодметъёс небытлыксы вал, со вие мон адӟи сое пумитан. Кышномурт нылыз пӧрмиз ужкагазын юн очаровательный дырто вестибюльёс, милям кадез одӥг гинэ кылё пеймыт бар. Мон чик выреме уг поты, Дон Жуан кадь, но со чылкак огшоры луэ. Учке кыньыръян пӧрмиз, табере черод вуиз мон доры выжиз но ужъёс. Соин, шӧд-а, мар-со укыр уг арберизэ берен визьмын.
  
  
  — Лао Цзэн, — вакчияк шуиз мыным, — али кытын со?
  
  
  Син шӧдон-мылкыдзэ со ышизы-быризы, каллен телевизионной исчезновение суред кадь. — Мон уг тодиськы, — шуиз со каллен. — Со котьку вал кытын?
  
  
  Шокчыны но пельпум сое кырмизы. — Уг тодиськы ачим но. Китай? Индокитай? Ми бере ог вить ар талэсь азьло ыштӥзы. Кытын со кулэ луыны быгатэ.
  
  
  Со понна сигарет минут йыртышказы. Кулэ луоз, вестибюльёс ih сое кельтыны.
  
  
  Со шоры учкыса, мон но пальпотӥ. — Тон вестибюльёс ih кельтэ. Со ас котыраз люказ пуйыен потӥз.
  
  
  Нах сое басьто одӥг сямен, сӥс, азьланяз но сигарет но, ӝуакузы но. Шуд доры, берпумзэ со ас выжыосыз доры сюриз, со пыр, кин вӧсь укшась арбери шоры. Старомодный мон нимасько, нош мон одӥг ышанӥсько: кышномурт гинэ жуг-жаг агрессия возьматыны быгатӥз.
  
  
  — Нош али, — мон шуи, — мар мыным сётэмын задание.
  
  
  — Мед, — шуиз со. «Али асьмеос уж та».
  
  
  «Хок син азе пуктыны, кин мар ке но басьтыны утчад Чен-котыр пукетоно на. Кин меда таосыд асьсэос вал, та луыны быгатоз, со доры усьтонэ вань». Неопределённо омырын соос возьмало. «Малы, — шуо соос, — та, луыны кулэ, лушкем политической».
  
  
  — Шуо, сётэм. Кулэ луоз, со серем. Кык вискы кык сенаторъёс луизы китаецъёс, соос огкадь адӟисько, нош со одӥг адями но ӧз лыкты но, озьы соос кыкто канны высокопоставленный агент луыса но, тон но малпаськы, мар соос лушкемен политической.
  
  
  Вопросительно-а со мон шоры учке. — Соку тон кызьы тазэ нималом?
  
  
  «Мон сое умоен ниманы но научно-фантастической сюжетэз».
  
  
  Кыӵе со вакытэ со мон шоры учкизы, собере серекъязы. «Солы ӧй вера мон, малы тон сыӵе тумошо», — шуиз со.
  
  
  «Серемес вот мон чылкак уг луы. Кельше-а, яке кин ужзэ бруннер джон понна таос-эшшо ке. Татын ужез понна гинэ со кужым».
  
  
  — Мммм, — шуиз со, ымдуръёссэ нюлыса ултӥян. Та ик луыны кулэ ке вал, соин, малпасько, тае мон лэсьто со лэзьы шуыса. «Суйбыгытэз, — шуиз со, — условиоссы луыны кулэ. Со, нылпиослэсь йылаз-чэнь малпамы-ке, тае эн лэсьтэ вал, ожмаськон тӥрлык». Ачиз со гуӵык юон лэсьтыны. Кӧня ке синъёссы шоры учкыса оскиськонтэк палэнын-ын нах офисный шутов. Соос чотамъя, аслэсьтым мар быгато вузаны инты понна татын ньыльдон-витьтон сюрс доллар.
  
  
  Нош мар виым борды йӧтӥське, — шуиз со, — тон улэп ӧй луысал, тон дорам ӧй вал ке ih. Мон уг малпаськы, «n» N-ын-нолез 3 ӧз возьматэ.
  
  
  — Зэм, — шуи мон. "Со гений. Нош мон котьку малпай, тон гожъя "ноль" пыр "н", нош уд пыр "0". Лек-а мон ушъя Ee. Зэм, мон уг тодӥськы, малы. Темая но трос поменять но, со номыр но уг тоды. «Мон витё ини кантор гар Нассау-ын. Мон герӟаськемын, соин ӵош отчы вуиськод кадь гинэ».
  
  
  "Монэ-а?' Чутрак луиз, кезьыт планировать карыны со. Мар дыр. Кышномурт монэн ӵош ужаны уг яра. Шудомы-а шуыса. Уката уг ужа. Мыным ке секыт, со вӧзын одӥг кышномурт гинэ чида: Вильгельмина. Мон дано, пистолет 9мм Люгер.
  
  
  — О ӧвӧл, — шуисько мон. «Уг поты та. Со сяна, нырысетӥ интыын суйбыгытэз план ке, со одӥг ке тон котырын ӧвӧл. Тон укыр ӧжыт. Со тып пуксиз. Со вож синъёсад. «Малпаськоды таин солэн со понна ёрмон ӧвӧл, — ватсаса мон, — мыным уг кельшо огшоры тетушка быг-быг».
  
  
  — Иське, кенаке, урод-а со гинэ вань, соос люкето гинэ выре-а?
  
  
  Со, нах шоры учкыса. — Тыныд монэн урод ӧй вал оглом нимаське.
  
  
  Сое берен уз, таослэн кадь эшъёссэ синйылтӥз. Со ымнырме кароз школаысь дышетӥсь. «Я, мистер Картер, тыдӟыны, штабез потэ, соос но мед пыриськозы. Вань-а мукет башка, китай соэ соин диалектъёссы тодэм-тоан, но мон малпасько, мар быгатозы, соос монэ ярато.
  
  
  — Нассау-Ын? Серектэ со.
  
  
  — Нассау, но, оло, эшшо кытын ке. Серем уг со.
  
  
  Со шонтэ. 'Валай со.' Оглом та уг вала сое. Нош мар-а-мон со кутскон-озь вуэ. Кыӵе мон вал та лушкем — лушкем-лэн вань штатъёсысьтыз сенаторъёс вием яке кезьыт-а герӟаськем мугзэ-эшшо ке, — со ужез мэя луэ. Но, учыръёслы сяна, вуизы ке, йырлэсь ужзэ, соин одӥг кыл но ӧз вера канны. Собере та Цзэн Лао луэ. вазь яке бер со бере но, со доры вуттыны быгатэ. Со котькытын но луыны быгатэ. Китайын, индокитай луыны быгатэ. Озьы кезьыт шӧдске ни, мар мон быгато, каньылгес тодон-валан ee.
  
  
  — Мон кошки ке?.
  
  
  «Куамын ньыль». Дорамы вуись самолётэ билет, кык нырысетӥ классэ нах. — Мон шормуӵын мон араматэль номеръёс дасязы.
  
  
  Таӵе амал, мон юрттэ вал но уж люкылэмез бере, валесын но. Официантлы но юон лэсьтыны пус, со понна дун тыроно.
  
  
  "Вакытаз. Кызьы тӥляд нимтулды?'
  
  
  — Стюарт, — шуиз со. «Линда Стюарт». Со пауза лэсьтоно. «Миссис Стюарт».
  
  
  — Э-э, — шуи мон. Малы-собере мар? Отын со кышнояське уг поты.
  
  
  — Нош таиз кин шуд, пуро озьы, мистер Стюарт?
  
  
  "Тон.' Ӝӧк вылын со возьматӥз билет вылын.
  
  
  Джон миссис Ӵошатсконъёс но Мистер Стюарт Нью-Йорк - Нассау
  
  
  — Мынэсьтым багажме кылем документъёсъя. Водительский удостоверениез, паспортэз но мистер т стюарт джон нимыз вань. Регистрация стойкаос багаж вылэ кельто соосты. Такси дыраз тыныд заказ, со ачимлыксэ басьтӥз. — Тон самолёт пушкын со мукетсэ вера.
  
  
  Мон азьвыл интыям ӝӧк сьӧрын пуке. Умой, сайкыт угловой пукон пеймыт. Со понна но куто уллань поскес шырак ee. Со туж шырак, малы ке шуоно тодскод-а шуыса, сое кесяса уг люкаськы. Со киюмылъёссы вырӟы, мон киям но гылӟыса стилет. Со, ышанӥсько, соос адӟылӥзы сое, мар-а. — Умой, Линда. Со понна киос юн возё ee. — Тон монэ нимзэ тодыны турттэ. Тон мыным кулэ луэмез сярысь удостоверение, ачимлыксэ милемлы но али ик потыны.
  
  
  Солэн кӧдэктэм ымнырыз, нош синъёсын пеймыт луиз. Со улӥзы ымдуръёссэ куртчылыса но уллань учке. Мынам кылъёсы уз вера, со аслаз куэм сумкаосыныз. «Ӧвӧл сярысь, дуногес, ачиз но со та лэсьтыны».
  
  
  Со син азьын уг висъяло, но со буш киын дораз басьтыса бугыръя сумказэ нах содержимое. Усьтон, пудреница, помада, бумажник. Пистолетэз но вал, кудзэ со учырак адӟыны. Ӝикыт .22. Со минутъёс инъямын ачимлыксэ. Ӧжытак токмыллясько, соку сое шедьтыны шуыса, малпасько: ручка тылы.
  
  
  Сое, пукон вылэ поныса, вылаз-тӥ потыса но, со футлярысь. Ee юн возиське, со кода расшифровать. Тараен Беннет. Арлы быдэ кызь тямыс. Йырсие горд. Вож синъёс.' Марлы со озьы луиз официально вож синъёсад. «ИДАКС-20. Р. класс' научной отделлэн ужа Со тужгес но оскымонъёсыз луо. Со дыре лыдӟисько, эскере солэсь ымнырзэ. Со тодэ-а, мар-мон лыдӟи, огкадьзэ но сэзъяло ваньмыз адӟиське.
  
  
  — Умой, соос окто-калто. Ручкаез вылын соосты возьмало. Со уг лэзьы солы, сое утялтӥськод ке ee.
  
  
  — Ми али тон солы оскиськод-а? Ваньмыз соос понна вал на сарказм куара укыр-р куалекъяло.
  
  
  — Тон монэ ноку но эн юалэ, Тара, — шуи мон.
  
  
  Со учкиз мон шоры долказы. — Озьы умойгес луоз, сое ваньзэ мар понна?
  
  
  — Номыр но умой, — шуи мон. «Огшоры, кышномурт соосын ӵош ужало бере, мон тодӥсько умой-а, мар-мон уг нах ужа. Мон уг луы оскыны, тӥ та сярысь тодӥськоды-а.
  
  
  Мон потонни доры мынэ. Котыр чал-чал асьмеос но со сьӧры мон басьтӥ. Вестибюльёс мон пыр ортчиз бере, со доры со пырыса. «Швейцар шуо, таксиез ӧтиды-а шуыса. Кӧня ке минут ортчыса, со нунал тонэ пумитан пырон дорын».
  
  
  Синъёсме уллань лэзи но, со официально вож кошкиз.
  
  
  — Кык пачка «Лак страйк», — шуи мон. Табере со уксё жиль мистер Джон Стюарт-ын.
  
  
  Прилавок сьӧрын куд-ог дыръя мыным ныл шоры учкыло, нош собере мон кык пачказэ кыскисьлэн. Со йырзэ сэзъяз.
  
  
  Но юа. - "Кин сыӵе тон?' — Кыӵе со мазохист?
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Тодэмды потэ ке, тон, со ма та лэсьтыны, лэзь мон тыныд верало, мар мыным лэсьтозы, соос пӧлысь-коньдон понна. Азьвыл аръёсы куатетӥ толэзь ӵоже ёрмытэк ке тон, тон, оло, золгес ужам потэ, со кезьыт; безработицая пособие но та сямылэсь уг лыдъя. Тодэмды потэ ке, тон, со ма та лэсьтӥз ке, мон тыныд кулэ, шуо-а, мар-зэмос мугез - патриотизм. Ма веранэз, со котьку шонер луыны быгатэ. Нош скамья вылын пуке судебной ке тон монэ, номыр сяна, шонер но шонер но, малпасько, со мыным ватсаны кулэ, 40 градус нассау луы шуыса, али но луо вылын умой луоз со мугоры вӧзтӥ ик вань одӥг лемлет пляжын одӥг пичи дуннее бикини. Вань та нылъёс дорын улыны. Синтэмсюл-озь Вплоть ee. Тараен Беннет чебер суредамын вал. Сизьымдон вить одӥг буйгатскон; кремовый мугор. Со котырын тужгес но чебер ныл луоз на со... пыдыз но ӝыны гинэ уг луы, со-со понна, оло, аслэсьтым учконме дугдӥз. Мон но сыӵе шӧдон вал, аслыз малы ке со мутусэз разыгрывать зэмзэ ке, синъёстэ мон ӧй дугды соин гинэ вал.
  
  
  Бен кызьы, та иназ мынэ. Нош мон уг малпаськы, мон гинэ тае лэсьтыны патриотичный. Чугун сюрес вокзаллэн азьло верам фирмаосын басьтэмын, ӝыт-а со, кудъёсыз вераськонамы: «йырдэ эн лэзе, зӥбыт вань». Мон солы шуисько, мар герӟаськемын милям, куке дыр вуиз. Со-озь кузэн, ас гинэ вырыны кулэ луоз, кызьы американской огшоры кык отпускын. Тае возьмато: та лэсьтӥз ке сое, мае ачиз сие, дыр, мар сярысь мон верасько, мыным уг яра, кызьы сяна - шара - со сярысь, яке пыласькыны уг яра.
  
  
  Со тараен номерзэ кельтыса, ас тодазы вайизы, мар со-Линда, нош мистер джон стюарт соосыз но поттыны, усто снимок лэсьто-а шуыса. Юон островной соосты адӟемпотостэм карыса, мон но со понна гажазы островной бармен. Та кенешлэн дунтэк: карибский слингъёсын заказтӥ, со но тон такем луэ. Чылкыт пельдӥнь заказтӥ, со юрттоз тӥледлы вань кулэ информациез но.
  
  
  Интыысь ыбылӥськонъя солэн малпанэз сярысь тодыны отельын. Сое басьтӥды ке, пе, кунокуа. Инсайдер юнматыны, мар вань та гинэ бизнес нӧд луиз. Чэнь-шормуӵ уг луы, нош уг луы-а туристъёс. Котькыӵе учыре, со вырыны уг луы психически. Нырысетӥзэ соос доры вуиз ке городэ, соослэн туж nen разочаровываться тырмиз, но со бере гинэ, соосыз-быремын. Потӥд-а мар-ке но пож.
  
  
  Солэсь номерзэ вуиз беразы, кӧлан инты со уг мыны. Диван вылын кӧло, со дӥськут басьтыны но жимъёслы кылле. Та эшшо одӥг визь-кенеш дунтэк: тазьы номыр ӧз поты, кышномурт пиосмурт кадь, быдэсак со доры со уг сюдэмын медло.
  
  
  Соос шоры учкыса тараен но сигаретсэ кенжытӥз. Со пляжын кӧлыны. Мыным луиз тунсыко, кылем уез со изьыны на. Нош та малпанзэ мон азинтыны уг поты. Со луэ ваньмыз, мар со лэсьтӥз, одно ик, тазэ но ческыт луэ.
  
  
  — Мистер Стюарт? Та ыстон-кунокуа. Ки йылаз сое возе, синэз, шунды пумитаз. «Гавань джентльмен луоз, кин тӥленыды вераськеммы потэ». Та Гар луэ. Одно ик, адями вылын кунокуа кунокуа утиськыны быгатымтэ. Соин но со сьӧры шонтэм. Пляжын горд сӥньысэн луо вуи мон ӵош, читыр-чутыр изо троп кутсконэз доры. "Тон-татын ортчыны кулэ," - шуиз со. — Татын тон вуыны быгатозы. Тон пыр лэзёно ӧвӧл-а купальникъёсын вестибюльёс-ын.
  
  
  — Тау, — шуи мон.
  
  
  — Та кылъя выжлёгет. Мукет ласянь тубат улӥе вал.
  
  
  Бен, — шуисько мон. Со валамон, малы со зуркатыса, интыысьтыз чаевые эмуос но сигарет ӵектӥ. «Бер адскиськод», — шуиз мыным, шутэтскыны вылтусаз: «басьты аслэсьтыд чаевые тыныд ӵуказе». Мон лыдъясько, адямилэн туж шырыт сямо луэ мистер стюарт ма, зэм-а, даур-а?
  
  
  Пичи сюрестӥд мон мыно, гавань доры нуиз. Тусыз луэ, уникальный. Кыдёкын, отчы, кытын сутэр шормуӵъёс, вырйылъёс ӝутскиз тропической вож, лемлет сюбег кайма котыртӥзы. Мынам вал лемлет котыр из борддоръёс-ысь прожилка паллянысен пеймыт-горд первоцвет, кызьы со отскок, кудӥзлы луыса, нах вылэ понэм бере дас ӵужалэс-курень шарик. Мукет ласянь, мон ишакелы сизьым метр кемын, вуын кылле, чиляса, шунды шорын сапфир излы укша. Мар та мыным луэ вал, зэм, та сюрес вакчи ӧй ни вал. Куинь сю метр-ын Гавань вал на, но сое нюлытэк ик ӧз лыкты.
  
  
  Та ке соосты уг кыло валун громова, со понна секундозь люкетэз, кызьы ми сое азинтӥськом, бадӟым ӵошкыт интыез вал, со вал куатетӥез куйы вадьсы фут мильым диаметрын. Соос огшоры уз усьы, донгыны-ачимлыксэ. Солы, бызьылэмез но ӝуштыса ӝиптӥськыса изъёс борды. Троп сярысь эшшо но трос вуэз ышто Валун шуккиське. Сое санэ понӥз но, инты кыле. Та мон кин луысал меда, со вылӥлыко луиз. Мыным со вылласянь чакласа быгатэ. Сюбег ветлон сюрес вылазы мынам гинэ сизьым метр, ву вылэ учкыны лыкто улӥзы. Лэчыт пыдэс вылын чилясь, из, ымысь кадь похотливый пиньёссы лэчытэсь.
  
  
  "Мар гинэ-а?' Со кылем che ке сипыртӥз. Дышетон гарвардский луыны кулэ ӧвӧл шуыса, валаськод-а, кык ih шуыса. Та курон-косон понна соос мыным туж юрттозы-а уз-а. Тыбырзэ гольык сылӥсь валъёс доры со кылысь кылэ но, ӝушто. Пыӵал тӥрлык интые сигарет пачкаям спичка коробка гинэ сузёз сое но ӧйлась. Из но ӧй вал мон вӧзын. Дорын борддоръёс калачик шымырскизы соос. Со васько ке, мыным яралоз троп мынэ. Пыр вузы ӧвӧл, возьмано-а, мар-а мыным ыбыны.
  
  
  Мукет пияш, вылды, ревматизм шонтӥз, малы ке шуоно мынам куарае урдыса, та дырозь кылылэме ӧй вал. Эй, инмаре, ми со бадӟымгес луиз. Одӥг кирпич тоннаем. Сюрс килограммлэсь тросгес. Мон танк кадь быг «Леопард».
  
  
  Дорожкаос вылын ми пумиськом сюбег измоз, соосын ӵош монэ но кияз окорок врезаться быдӟалаеныз, тыбыраз мон врезаться. Та мон уг чидаськы дорын кужыммес шуккет луиз. Умой-а, мар мон карыны ӧйлась, таос даурто пумитьяськы. Ачимлык пӧртэм выжы утчаны соос пуктозы, со секыт но, макес кутыны жугон суйбыгытъёсыз но берыкъяськыса. Сокрушительный чылкак уг шуккы.
  
  
  Та ублюдок милесьтым мозмыны уг быгаты. Кылысь кылэ, со мон доры лякиське, ӵош, одӥг бадӟым бекче кадь клеен. Ньылон мыным со понна киын кырмиськиз но, лэся, номыр карытэк, ма луиз. Шымыртылӥз кытын мынам бур киы луэ ке ми улын. Ваньзэ, мае мон лэсьтыны быгатэ, таиз чиньы паллян киын ачимлыксэ син сямен шуккиз. Со тае лэсьтыны уг яра, но быгатозы соиз я таиз промахиваться кеме. Со, шӧдӥсько, мар ке но пӧрмоз, мон гижы улаз мармелад, нечеловеческий куараос но потэ со кышкан. Соин ӵош шебеляса но монэ пыдес вылаз усиз. Мон чиньыен куспын вир виялляз. Нош ик султытӥм сое.
  
  
  Нырысетӥ раундэз, азьпалаз эшшо но умой луоз.
  
  
  Вуоно возьма ини тушмонъёслэсь. Шып гинэ сылӥськом троп кузя со кыдёке, револьверъёсты 45-глушителяз калибр гозы, улонын монэ нуоз.
  
  
  Ваньзэ сое ас вылам умой адӟиське пасха тӧдьы костюмзэс. тӧдьы дэрем но, тӧдьы галстукъёсмес. Со сяна, валамон луиз, со вирен саптаськем уг ачимлыксэ люкаськемын шуыса. Умой куз, та кык. Тӧдьы-суд дендиос но со та висёнлэсь син экс-красочно супертяжелый чемпион. Нош ачиз собере бусӥр плавки картер шенӟыны. Секыт шокаса, сылэ, отын со, киын-тӥ вандӥськемын ортчиз вычисление мур ортчиз. Экс-чемпион усьыса, мон сямен, кӧня ярд троп азинтыны.
  
  
  Мон комплимент тусъем каремын. — Озьы, мистер Картер, сое адӟыса, тон визьмо адями. Тӥ одно ик тодыны, мар луоз мыным туж укылтэм вылэ урдӥськыны турттэ?
  
  
  Со наверняка британец луэ. Тодмо кылъёсты вераськонэ голькыт ньылон котырын сое мозмытоно.
  
  
  — Бен, одно ик вань, — шуисько мон. «Мемей милемыз дышетӥз адями монэ ноку но уз споръяськы тӥрлык. Досягаемость ке, солэн палэназ.
  
  
  — Туж жаль, тае тыныд ӧз усьтэ, тыныд маин валун вылэ лэзисько. Ценымногие ческыт луэ. «Американской туристъёс изгурезь усиз вииськом». Нокыӵе каг, сложной нокыӵе юанъёс. Мугорез нокыӵе сложной план мозмытскон понна.
  
  
  — Верандэ кылзӥсько, — шуи мон. — Со учыр вал мыным тонэ кытӥ пукем уг поты. Мон малы ке вис гинэ уд лэсьтэ-а?
  
  
  Серектэ со. Зэм, со заржать. Ачимлык пистолетъёс сямен шонер луысал-а мон азьвыл улон нуиз. «Ох, — шуиз со, — тон одӥг мугор монэ кельтоз ини, солэсь соос мозмытскыны кулэ. Зэм, мугоръёсты ӧжытак кык бадӟым ужпумъёс.
  
  
  Со шуиз. — Мугорзэс кык? Тон экс-чемпион кулэ ӧвӧл. Со ноку но тэк уг ни кутыны быгатоз. — Кейн, — кулэм мугор вылын со уг возьматы на, — мыным кулэ ӧвӧл ни. Нош малпад ке, со чиньы тэшкыльтӥсько, профессор комедийный колледжын кино кадь, — ранениосыз пулевой со ӧвӧл, но ӧтемын вал ачимлыксэ кулыса усьылыны быгатоз. Со пальпотыса мылкыд тырмиз. «Мон малпасько, Кейн усе. Отын со изгурезь нӧд, ву улэ.
  
  
  Ачимлык пальпотон паськытгес луоз. Та виын мон зэмзэ но кыстӥськыны кутскизы. Мынам йыраз одно ик милям профессиямы пыриз. Соос малпазы, со огшоры вераське, мар ке визьмо лэземын вал. Та дыр шыръям ке, соосты утчаны дыры ӧй вала-а, мар-а со лэсьтэмын. Молодёжных веб-ужпум ворсаськиз ке, мынам дыры номырлы уг малпа шуыса. Газет сярысь репортаж со быгатоз ассэ возьматыны ини: «даан киллмастер кышкасьтэм быдты». Мон та чик ӧз кельшы.
  
  
  Та ситуация самой урод ӧй вал, со кудаз куке-соку улӥз, нош мар та сярысь мон уг вераськы. Ми солэсь вить метр, пыӵал тӥрлык но солэн кияз вал. Мон досягаемость луэ со сьӧрын, со милемлы прицел вылазы но вал.
  
  
  Мынӥсько мон сьӧр усьтӥськиз выжлёгет, пукыӵ ньӧл кадь. Ӝужыт изгурезьлэн мон дорысь бур пала. Паллян ву. Но мон синтэм гигант полуотключать. мон уг быгаты сое адӟеме ӧй виы ке ӧйлась. Та мынам син азяз уг ке шедё нырысетӥ тасырайыны. Нош, оло, вань-а со-озьы кызьы быгатэ-соку тае кутыса Кейн. Та сярысь малпаса, со луыны кулэ. Мон кулэ вал, дыр.
  
  
  — Шӧйлэсь мозмытскыны люкасько, кызьы тон монэн? Со, шуом, пулевой nen луы пась».
  
  
  Пуш висёнъёслы но йыртышказы фляжка устоосызлы лэсьтэмын, соос поттэмын бадӟым минутаз камзол-пельдӥнь улэ. Соос ӝутӥзы бадӟым азвесь чиньыеныз шобретлэн.
  
  
  Со уг вала.
  
  
  Со нош ик заржать. — Нокыӵе пельдӥнь Картер. Бензин. Пещераын изгурезь вал берыктон понна. Отын тылскемез кейн люкиське ке...
  
  
  «Кызьы мон пу кутыны».
  
  
  «Куараос луоз». Со шоканы секыт. — Малпай, табере ми со аслым лэсьтоно луиз. Оскисько, Чэнь-амалды ке ӟечгес карыны кулэ».
  
  
  Куд-ог информация возьмай сое. — Малы уг витё тонэ гинэ, та дыре со ачиз лэсьтэ-а?
  
  
  Куш-куш вал со. Нош ӵуказе уй пукетоно, со пыр потыны ӧз вуы. Вазьгес шедьтысалзы ке, нокин но тонэ уз татын ӧйлась.
  
  
  Тазьы куара. Солэн пушъетъёсыз ачимлыксэ планировать карыны. Выльысен правозэс хоук вылэм. Нош кыӵе та ласянь доры кыстӥськисько вал-а со? Ӝуштыса Кейн каллен дугдэме но поты. Со доры, со лэсьтэм вамышты.
  
  
  — Кошкимы-А, Картер. Тусъем шаплыгес азьлань вамыш лэсьтыса, дэмлало ас азязы пистолетэн. Фляжка сое донгыса берен бензин, минут улыса, ум вунэтэ шобретъёсын дӥсямын. Ачимлык бензин куртка сямыд сылмытэ виштыос. Соос тае ӧз шӧдылэ.
  
  
  Нош ик шыпыт застонать Кейн. Со, вылӥысен улӥе учкиз со шоры. Шӧдтэк шорысь со адӟе потон. Со эшшо одӥг вамыш азьлань лэсьто. Но тусъем. — Учкы, — чурыт шуиз со киын вырӟизы.
  
  
  «Тон малпано, мед сайкало кейн? Соин ӵош секытъёсты вормыны вал бере, со ачиз вуиз. Одӥгез соос ачимлыксэ приканчивать шуккыны быгато.
  
  
  — Ма тынад но сыӵе луэмед потэ-а пайдаёзэ?
  
  
  — Сӥ-дан, — шуи мон. «Мыным кулоно ке но луиз, со аслыз басьтэмез потэ одӥгысьтыз ке но, кык тон котыр. Со юри, мугорез Кейн доры лыкто. Ӧжытак нюлыса тае мон лэсьтӥ. Оло, тырмыт матын, со но тырмыт луыны кулэ. Ӧз кошкы ...
  
  
  Со доры мыкырскисько ке, мар кылёз Кейн ымнырзэ, киоссэ кутӥз но аслаз ожмаськон тӥрлык адске. Кейн куара потэ, ваньмызлэсь тросгес кельшиз «Гааа».
  
  
  — Иисус Христос, — шуисько мон, нош ик ӝог султӥзы. — Мон малпасько, план насчет вал со дорын.
  
  
  "Кыӵе?' Ӧжытак азьлань Витманс потӥз, милемлы умой мед валалоз. — Планъя, — тодаз со. «Рибель плание яке».
  
  
  Ӧжытак нюлыса со нош ик лыктоз, мон понна валантэм кылэз вала. Но уж вылын со понна куара соку басьтӥськиз. Ачимлык чиньыосыз спичка коробка со бадӟым бензин лэзи курткаелэсь но сое пыӵатыны тэшкылиос ӝуаз. Со соку ик кенжиз. Со куштӥсьёсты гомась тыл кысӥз тӥрлык но оскалтылӥ, но таосыз уг срабатывать. Гомась ӝог вӧлмиз. Тэтчаса но со позыръяськиз, кесяськиз, марионетка кадь ӝуаз. - 'Юрттэ мыным. Эй, инмаре, ми юрттом. Пожалуйста.'
  
  
  Соосты кырмоно но пельпумъёс вылын соос учко. «Тонэ уг яра ке, тыл, ву кыдёкын луэ».
  
  
  Со доры мыно но берен берытске дорожкаос вылын-тӥ льӧльмыт тӧдьы пляж.
  
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  Тараен ышиз-быриз. Оло, со аслыз комната тубиз ини. Но лыз-вож луэм, вирам со вань, но мыным кулэ луиз ванна басьтӥз. Но юо. Но малы ке вань на. Нырысь кулэ луоз та ужез мон йӧндырисько.
  
  
  Корказэс шедьтӥмы, но со кухняен ачимлыксэ ресторанын, дорын бассейн. Со-аттракциона-гамбургер-ысь гарнир, сое воротниктӥз кутӥз но шуккиз со понна ачимлыксэ ан. Повар, гриль-ын ужаны, валамзы но потэ.
  
  
  — Озьыен, лолли, кӧня та понна соос тӥледлы дун тыроз?
  
  
  Со понна асьмелэн мясницкий назьыльскылӥз, пурт, ревматизмез. Та умойтэм луиз. Со доры ӝиптэ вылэм ӝуштыса тыбыраз, суяз но кык шымыртылӥз луэ. Ӧжытак ih со кыдёке кожыса, оскисез гинэ мед луоз.
  
  
  «Эй, пияш, тон ум радъялэ? Лэзь монэ.' Ачимлык карло ӧтизы. Та униформазы со вылэ гожтэмын луоз.
  
  
  — Ӧвӧл, дыр, тӥ мыным ӧд вералэ, та кин луоз, Карло. Кин со тӥ понна дун тыро, милемлы тон мынӥськод со сюрес вапумъёс мед лэзизы-а?
  
  
  — Лэзе, — кеськиз со. Улон сое зол шуккизы солэн выжыосыз но кыньыртыса хватка. Со застонать. 'Со, кылзы. Мон уг тодӥськы, кин со.
  
  
  — Шуо, - Карло. Сое тӧдьы дӥсяса вал-а?
  
  
  "Ӧвӧл. ... Тӧдьы адями — тып дугдӥз со.
  
  
  — Кин со луэ, Карло? Ачимлык впечатывать солэн борддоръёсаз.
  
  
  — Шайтан доры мыныса, — шуиз со.
  
  
  Ачимлык гриль кыско соос доры. Кӧй сӥль пазьгиз. Йырзэ уллань ачимлыксэ сое донгыса, со мед возьматыны быгатоз пырыос решётка но, бер луоз ачимлыксэ гол кадь адӟисько. — Бб-бэнгл, — шуиз со. «Христианской Бангель».
  
  
  «Христианской Чебер. Нош со, кин тонэ лэзиз?
  
  
  — Уг тодӥськы, — со захныкать. 'Со, кылзы. Мон уг тодӥськы.'
  
  
  Лэсьты со вамыштэ берлань но лэзьыны ачимлыксэ. Ӝоген ваньзэсты шугъяськытӥсь со трос ӧвӧл. — Соку вера мыным, со кадь адӟисько.
  
  
  Кресло сое берен лэзькиз. — Бадӟымез пие, — шуиз со. 'Китаецъёс. Нош тужгес бадӟымез. Кыӵе ке но визь пурысь костюм.
  
  
  Вазь ноку но уг адӟы.
  
  
  "Та Бангель но, кытын со ачимлыксэ шедьыны быгато-а?"
  
  
  Со кышкаськод мон шоры учкыны. Со, ымныр тусыз-а йӧн-йӧн со доры берытскиз. Мон кышкай, малы ке шуоно мон солы, со мыным озьы шуыны уг кышкало соос.
  
  
  — Та кык кунокуа «Гренада».
  
  
  Казиноын сенатор луыны гренада ыбиз. Эсьмаса, кык пырыос пазл лыктӥзы ини, мон тунсыко луысалыз но, кызьы та ваньмыз адӟиське вал. — Тынад-а ма тодӥськоды на-а?
  
  
  'Трос номыр. Пожалуйста. Номыр но сыӵе-таӵе.'
  
  
  — Умой, — шуи мон. Мыным уг кельшо пичи пияш перепугать курадӟытӥз. Ма тодыны кулэ вал на, тодо-а соос мукет сюрес утчаны. Со, берытскиз, мед кошкозы, нош мае тодэмзы потэ на-а мар-а.
  
  
  "Вакытаз." Со берыктӥськиз. «Кӧня тӥледлы со понна дунзэ тыриз ке, тон мед тае гожтэт мусо потэ-а?»
  
  
  Со потирать поскес. «Дас вить».
  
  
  — Соку тон-а со обмануал. Кызьы соосты тыро.
  
  
  — Ник, тон-а та? Солэн лул вал.
  
  
  Со шуиз. - "Ӧвӧл, «Жоб насильник».
  
  
  — Уг валаськы тонэ мон, — кеськиз со. 'Секунд витё.'
  
  
  Соос кроватез вылэ кӧчиз. Ӧс усьтӥськиз, сое кылдытӥз куз клубын но, йырси берга, солэсь лулзэ. Со вал кузь тӧдьы пальтоен вылэ махровый. Мыным тунсыко луоз, малпасько, малы ми сыӵе сьӧд котьку но чичпотон чильтэр. "Жингыртӥд... гар" дугдэ, ми но со шоры учкыса. «Эй, инмаре, Ник. Мар луиз?' Мон дыртэ со доры, тыл кадь-тӧдьые, кылчинэ.
  
  
  — Милям ӧсъёсамы врезаться, — шуи мон.
  
  
  Тыбырме лыз-вож мон сое сканировать но синме вандэ. — Тон ужасно адӟисько, — шуиз со.
  
  
  — Та ӧсъёс соку тон адӟыны кулэ.
  
  
  Со шокчиз. «Кылъя пуктӥсьёслэн тазьы». Кӧня ке дыр ортчиз но, со ышем-бырем вуоз шуныт, ву но мискае басмалы. «Котьку шуоно киноын кадь — та елгын быгатэ».
  
  
  «Но, киноын кадь вераськон — пуля сое ньыло. Гар мар луоз та?
  
  
  — Туннэ ӝытазе со ӝытэ милям потэ. Кафеын тямыс часын «Мартиника». Мон сое тыбыр бигеръёс но, ненег арес. — Тон сярысь мон верасько та нуналэ?
  
  
  «Вы та вал. Чен ог-тодӥськод-а, мон-городын. Мон но уг валаськы, кытысь со тодоз сое. Солы, со доры со берытскиз но учке кутыны. Но со адӟиськиз кымачауланы та ватыны туртто. Со тӥледлы вераз, детка. Та кышномурт уг шудон понна». Шӧдӥське-а со луыны кулэ, малы со та лекомытӥз но, со берен шырак кровать вылын чаклало. — Учкы, — шуи мон. «Мон оскисько, ӧнерезлы ас тодӥсько, мар тон, мар меда вал со мыным, но-а мар-а мон луысал ке та, солэн, малпаськод, мар та рукопашный бой ӧвӧл. Та вань-а, мар-малпай мон.
  
  
  Улӥе учкыны но лулӟиз со. «Сярысь но сюлмаськытэ милемыз туж умой дышетыны быгатӥсь агентам». Вазисько соослы, кызьы куараез агент дышето ке но, бадӟымъёс валаны уг быгаты, макем урод дублировать плёнка: суредэз ӧвӧл лэся. Эй кузьмай шунды, бус векчи пужы, кудӥзлэн лэсьтыны со егит, но туж янгыштэм луысал. Озьы ик луиз. Сое ки вылаз кутӥз ee. Соослы шуныт но пичи адӟиськисько. Лимон нах зын потӥз, ымме усьтӥ но, со шумпотыса чупаськыны. Со нырвыжы чиньызэ сямен ортчимы соин. — Тон пужы, — шуи мон.
  
  
  «Но, эсьмаса, мон уг ӝуа шунды шорын», — пальпото соос. «Блондинкаос трос ӝуазы».
  
  
  Мар мон та-мае тодаз вайылӥз. Со телефонэз кутылэм. Полициын мыным сётӥз. — операторъёс шуиз со. Полицейскойёс телефон Багамский шормуӵ ответ. — Кунокуа понна гавань «Парадиз» из вал пыдын ветлон сюресъёсты. Тӥ та сярысь тодӥськоды-а?" Солэн та тодэм. Гомась тылэз адӟыса, со отчы берен доразы получас. Кельшиз-а, пе, кыӵе ке пияш шудэ тылын. Мон малпасько, умой учконо ке, тон отчы. Сержант валатэк но, со трубкаез ошемын.
  
  
  «... Нош мон понна али» Тараен Мон доры выльысь берытском. "Ми пумиським гар тямыс часозь уг яра..."
  
  
  «Кылзыны, Ник». Со сюлмаськись адӟисько. "Мон малпай, мар луоз, заданиез ми дорын но..." но фразаосты куспетӥ кариз... мон со ӵем-а соослы асьсэлы азинтӥськоно. — Нырысь мон та косэмзэ быдэстысал ке дырлы сётӥсько. Пужейпи гинэ казиноын гренада та кунокуа со.
  
  
  Милемыз возьмаллям шуыса, мон адӟи, солэн син азяз разочарование.
  
  
  Со, ванная пушкы пыроз шуыса, лулзэс басьтом. Сое радио пыртэмын. Соос шоры учкыса, асьсэлы синучконаз ванная но паймиз, ми дорын одӥг гинэ ӧвӧл, малы та дырозь мыным пурысьтам йырсиез чайы. Радио пыр бергатэ "Note Gerekiyor Samba One" кызанлэн со-озь, музыкая дыр уг кора понна "кулэ баренцев зарезь вылэ поттон".
  
  
  Выж линдейл сенатор луыны кулэ.
  
  
  Корка ӧс сенаторъёс ачимлыксэ мугоразы шедемын. Вылды, со аслэсьтыз дасэтӥ этаже кабинетъёс укно пыр усиз. Ма веранэз, со малпаз, та шудтэм учыр луиз.
  
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Казиноын котьку но пеймыт уй куинь час кромешный. Котькуд час, котькуд нунал, котькыӵе куазен куинь часын уйин ялан. Жадем вылысь нылкышно но пиосмурт йырзэ ошыса, ӝӧкъёс вылэ мыкырскемын сылэ но кесяськыса вералэ: «сётыны, дуно», лы но картаен шудыны. Та оркестровой арес композициез. Барабан сэрегъёсаз интыяськем секциосы, кудиз ритмез барабанъёс ломдытъязы игровой автомат тырон тэркыын но дырын-дырын выре: витьтон-тӥ четверть шар. Развлечение дунъёс будэм интые шып луиз. Кылсярысь, крэпс понна-ӝӧк кылыса, кегля усьтӥзы кадь, уката дас сюрс доллар ке конамы.
  
  
  Казино Гренада номыр но уг висъясько. Витьтон сое вошъя чекъёсын вылын долларлэн — шудыны трос ӧз определённо джон стюарт шталь вал, малы ке шуоно одӥг гинэ амалэн ортчиз казиноос пыр, — дырын та шудон мынэ. Сое адӟыса, тара кадь учко, адями виемын одӥг кадь йылпумъяло выльдышетскись та пал ки вылаз, кудзэ со тыр четвертак. Собере мон зынъяськиз, номыре но соос уз валалэ.
  
  
  Ми люкиським шуыса, котырзэ учкисез вероятный кык учыр пусъемын. Китайысь тараен крупье шудыны рулеткаос, нош со понна шудонъёс пукон понна sel блэкджек, соос лэсьтӥзы асьсэлэсь утэм доры келян но сенаторъёс.
  
  
  Мон кызь одӥг дорын нырысетӥ сётъяны, но нырысетӥ-кыкетӥ кадь кутсконэз. Со фишка раундын куинетӥзэ пуктӥське, нош мынам дугдэме дилер. Татын букваос Гренада фишка G. Мон сое берен ih кассаос нуы шуо. Выль чип-а со вал, шуиз со. Та нуналэ ик доразы соослэсь вазь солы шуг луоз.
  
  
  Мон куд-ог шуг-секытъёс ини луы, но соос уг дӥсьтон-оскалтонъёс шталь та радаз. Та тӥрлык луэ со пол вылэ. Со, касса доры лыкто. Со монэ кыскылӥз но мукет пӧсь извиниться фишкаез, кудзэ кизэ донгиз монэ любезно.
  
  
  Вить секунд ортчыса, соос воксё зуркатӥзы луэ.
  
  
  Мон уг тодӥськы, мар соослы мон сётӥ, нош луыны кулэ, солы луыса уйбыртонэз. Солы син усем бере, кык но мон мыкырскыса чэнь пырак-шораз кымесаз легезьпу на кыкез-кык. Нош со луиз ке но отын, парлан ке, малы ке шуоно, соин, пумаз ке вуы, ачиз аслыз уз ни луы кык ih. Мон но пистолетъёс кадь: мукет пиосмуртэн вильгельмина кошкиз. Та полысь китаецъёс. Мон но мынам соос ваче пумит комнатаын пальпотыса пуке. Со луэ пичи, прокуривать, звуконепроницаемый комната усьтэм кабинетаз красноярский понна, со выриз ачиз но ужъёс сётъяськом фишка. Эшшо куать мурт адямилэн комнатаяз луыны пистолетъёс мон сяна, нокин но уг серекъя, мон сяна, пистолет адями.
  
  
  «Салам веразы, тон шып ас люкаськоназ. Йырыз вань-а со йыбырттэ. Хеф луоз лапег, умой-а тыро пиосмурт, мотор буртчин дӥсяськемын костюмен. Тусбуяськыны тон лэзь. Тыпарсь монэ ӧтизы, Цинь Линь.
  
  
  «Мистер Цинь». Соин но, шонтӥ.
  
  
  — Мистер Лин, — со шонертэм. Котьку нырысетӥ фамилиез ваён.
  
  
  Вань та любезность укыр ӟеч луэ. Вормытъяськыса юан, со, мынам йыр вылам со дуэле ӧте. «Мыным ӝож, — азьланьтэ со, — мон курисько тӥледыз мыным сыӵе жаль пичи кенеш лыкты шуыса, озьы верало, лэчыт манерез. Нош лыдӟыса, ачим куноосты сӥё-дано шуыса.
  
  
  Со котыр из оглядывать лиц. «Гута, пиналъёс, мар та понна соос ӧз лэзе монэ».
  
  
  Серекъяса, Лин мукет пала берытске. «Мистер Картер маскаръяськыны, — вераз со.
  
  
  Соос азьвыл интыязы уг серекъя.
  
  
  «Я мар гинэ, — пельпум кырмизы сое, — кызьы адӟыса, мынам сереме уг джентльмен ас мукет эшъёссы пӧлын. Тросэз умоен лыдъяса, уж борды рос-бери со. Солэн мышпалаз-тӥ люкет басьтэм сигарет портсигарзэ но со йыгаськиз, оникс изъёсты зарни лэсьтыны. Ачимлык-тӥ тэтча одӥг эшъёс мед сётоз шуыса, кенжытӥз. Ческыт зыныз вӧлме ляб-тӥ комната. — О, кызьы мон ласянь чурыт. Чильым кыскиз со монэ. — Сигарет, мистер Картер?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Со пайме, малы та тазьы маке йӧн джон стюарт монэ тулкымъятэ. Та ним мыным туж потэ городын секретъёсты возьматозы. «Мынам со поныса, мыным туж но уг юртты ке шуоно солэн, ӧз шедьты со, пиосмурт-а тон, джон стюарт но мар милемыз ӧтизы-а?»
  
  
  Одӥг линэ лоб ӝутэмын. «Вождэс эн вае, мистер Картер.
  
  
  Одӥг тушмонэз пумитаны вуж сямен - ас пересь на. Аэропортын та сярысь веракумы но соослэсь сюлмаськемзэс адӟыса мистер Бангел. Тыбыр пуконъёс вылэ откидываться со кельшиз. — Мынам но ачим сярысь верано работодатель дыръя ветломы, — сигарет со вылын ӝегатӥсько. — Мон озьы ик валай, ачимлыксэ вазь кулон сярысь тон кылӥськод-а?
  
  
  Бен, трагичный, шуысал мон. «Голосовать кареммы понна озьы басьтэмын вал, сяськаяськон дыръяз».
  
  
  Тужгес но вылъёсыз ужъёс. Пальпотон вуиз. «Нош, оло, кулэтэм трагедия. Адӟылӥсько, куд-огзэ мон соглаш уг луы ке котырад, мистер бэнгель уж нуо кадь, но табере, соосты киулазы басьтӥзы ке, та бырем тупа. Гожтэт со доры вазиськиз мукетъёсыныз ӵош, «та улонлэн палэназ луэ».
  
  
  Табере со серектыса. Сигарет кенжытӥз но эшшо кӧняез ке кылдоз. Со инкуазез дель ih возьманы кутскизы. Комнатаын азинлык ческыт зыныныз тырмиз.
  
  
  — Нош табере, мистер Картер, предложениосты дась-а тӥ асьтэлы лэсьтыны. Уг ке, мон мед кулом. Тонтэк мон нокыӵе но пайда уг вайы, мынам кулонэ но немедленный утчан.
  
  
  Монэ погыртыны-а, мар-Бангель та ласянь ӧзгес шӧдӥськы. Со йӧспӧртэм шедиз-а ини та вожвылъяськонэ.
  
  
  Юаз со. — Та ласянь, мар понна?
  
  
  Вить процентъем. Вить процентъем пайдазэ. Предложениосты та умой. Нош миллионме уг возьма. Ог-огдэ ценымногие героинлэн дуныз бадӟым, кезьыт дун, со понна басьтӥськи мон».
  
  
  ", Нош эшшо?' Соос шоры учкыса, со портсигарзэ. 'Турын. Хеш?
  
  
  — Одно ик, суммаез огъя вить процентъем. Со нош ик пальыша. Нош мукетыз, кызьы тӥ шуиськоды, та коньдон куро асьме дорын... опиум.
  
  
  «Татчы тон вайид ачимлыксэ, нассау, герӟаськемын контрабандаен ачиз но штатын выжтэмен». Кызьы сое лэсьтоно, сое куштыны эн озьы, бутылка ӵоксэтъёс кадь.
  
  
  Со шонтэ. Нош тон, одно ик, таиз тодэ ини. Мистер Бангель озьытэк тонэ, — со заминаться, — ченгешыны эн кутске.
  
  
  Берпуметӥ утвержение монэ погыртӥз. Солэн ӵектэмезъя, мон соглаш, наркотикъёсын нюръяськон луэ ке, со агент кадь, наркотикъёсты но ужысь бангель гинэ вал кадь. Ма, оло, озьы луиз таиз. Оло, та Чен-наркосиндикат членъёсын огшоры луэ. Оло, со сокем обдолбать улыса гинэ, США-кылдӥз шуыса эмуос сенатормы юрттэм. Оло, таин ваньзэ одӥгез бадӟымез луэ совпадение ыштӥз. Яке, оло, Лин кунокуа понна, со озьы малпа.
  
  
  Сое адӟод, но тон куалекъялод, мистер Картер. Оло, тӥледын кенеши хем потӥзы ке, азьло кезьыт курадӟылон решение кутыны. дораз-дорамы! Пиосмурт шонтӥ со вылэ пуктэм нуналэз.
  
  
  Ӧсэз усьтӥ но султыны Чу.
  
  
  Тараен.
  
  
  Соин ӵош посэ вал думылыса, висъямын вал дэремен, йырси лэзьямын, нош нюръяськон дыръя. Йырси, со адӟе, кызьы со азе ӝик-ӝик вандэ, отъезд тыриськоз. Мон со вылын шудтэм мур учкыса, мон вылын гинэ.
  
  
  'Извиниться.'
  
  
  Со кык пиосмуртъёс возизы. Котькудмы быдэн одӥг палаз. Вань кык пистолет-пулемётэз Борддор вакчиесь, шудон капчи британский, кудъёсыз быгато лэсьтыны вить минут ыбиллям. Со Инстинктивно, со доры лыкто. Со ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз но кошкыны лэзьытэк, кема эшшо одӥг пиосмурт кылем ке но, мон понна кутыны. Со гинэ янгыш лэсьто шуыса. Кулэ луоз, мон сое тэргаськись дугдэ ке, пистолетсэ шедьтӥзы.
  
  
  Стилет кырым сое тазьы вакчияк движение чидасал, мед гинэ нырзэ адске. Йылозяз мон нырысьсэ кылӥ, кинжал бышкалтоно эмуос но мон ачим доллар тыр. Ачимлык ымме усьтӥ но, со кулэ луоз. Та сокем ӝог ортчиз — озьы адскисьтэм мугъёстэк но, — син куспын ыштӥ шуыса, саклыкез мукет. Учыръёс, куд сое басьтыны луонлыкез вань.
  
  
  Тыпарсь Цзин мон доры мынэ.
  
  
  Паллян киын куаӵак ачимлыксэ, ас азяз вайылӥз, собере нош корт ын хватка шымыртылӥз, ньылон ачимлыксэ стилет доры шымыртэмын.
  
  
  Геройёслэн кык-автоматчикъёс интыяз ик кынме. Мукет, йырвизез сурало, интыяз кылиз. Лена сое кутыны быгатысалзы, кадь, пленэ басьтӥ но ас понна тара татысь. Таиз но мыным озьы уг поты.
  
  
  — Пертчыны, со — милемыз косэ.
  
  
  Кыӵе ке но мыныны-ветлыны нокин но уг пытсаськылы. Со гинэ. Со ас Лин мыр азьлань, одӥг охранник ми доры лыктыны дыр ӧз тараен котыр. Со сьӧд чорыг нырез бичатэ лэчытлыкез ангес ӝутыны, но ньылон ачимлыксэ, гольык кыльысалзы. — Ма - ма- пертчыны, со — со пычкытизы. Охранниксэс лэсьтэм пыӵал-тӥрлыкез но лэзе, шуисько эмуос кадь.
  
  
  Со Тараен косӥз. — Татысь гылӟизы.
  
  
  'Но. Ник . †
  
  
  "Мыном!'
  
  
  Нунал со доры лыкто. Ачимлык охранникмы доры донгыны но сое ӝокатэ, лин косӥзы, чигнатӥськыны кышкан, со бере одӥгез дорам кутыны пистолет-автомат ыбылӥськыны кутскиз. Со нырысьсэ шеди мукет стрелков, нош собере нылпиосыз та маскара вал.
  
  
  Дас секунд ортчыса, вань йылпумъяз вал.
  
  
  Со куштэ пистолет-автоматэз но вильгельмина бичало. Со усьтэм коробка вылын шӧдӥське пичи сэрег столик фишка. Сак учке со одӥг кияз кутӥз но солэн котырыз. Кытын ке урдсын веньёсыз туж пичи адскиз, кузьдалаез кык миллиметр. Чип со чигем шори. Потӥз бездыт-ӵуж жидкость. Disconnect шапык. Фишкаез, кудзэ мон пумит соосты уже кутыны. Со шобретэз ворсаса коробкаям понӥз но сое минут. Кин тодэ. Шудон мыныны пумит ке тон, оло, со быгатэ яратыны. Йырсиме со киын-тӥ ортчыса, ӧсъёс пыраклы ворсаськизы союз куашкам понна юнматэм нассау галстук но китаец.
  
  
  Соос, час шоры учкытэк. Мон кызь минутлы бере кыльылӥз. Со дырозь йылаз-кафе монэ «Мартиника», Станцие уз луы ни.
  
  
  Табере со но возьматэ та зэм-зэм.
  
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Вокзалозь мынӥськод подбрасывать тараен но со кунокуа утчаммес. Со пичи гостиницае дугдӥзы, вудур кыдёкын ӧвӧл. Отчы со вуэмын бере, отчы тыраз полицейской луыны; ӝог юрттэт сётоно, сигнал пыртэмын, подсказывать мон, мон бере кыльыны быгатом. Яра, дыр, мар-а мон.
  
  
  Доктор учке милемыз кырмо но пельпум вылын безнадежно. — Со дорын вань кӧня ке минут кылиз на. Таин валче со быгатӥз мар карын уг тырмо.
  
  
  Со, Гар вӧзы лаптӥсько. — Ӵуказе ӝыт — со прошептать.
  
  
  Со шонтэ. Со тодэ. Чэнь пушъетэз-ӧвӧл. Со, кылем, улон ачимлыксэ час ортчыса кадь. Та доллар тыроно луоз яке ми-а? "Мар ке но эшшо?'
  
  
  "Соос шуо. - "Кельто-а мон тыныд гожто. Тараен Шуо..."
  
  
  Мар со кылъя. Гар соин но, оло, вить яке куать задание вылын ӵош ужаса. Соос профессионал луисьтэмъёс, сокем умой, макем тонэ поттыны быгатоз. Со, малпасько, мар соосын котьку артэ вал. Мар-а тон кулонэ вотум вотум басьтӥз. Берпуметӥ секундозь тӥледлы быронтэм кылёз.
  
  
  Машиный со доры вуи но ас ширтӥськод, ӝоглыкез матэктытыны концепциез мыным тупа кадь. Но озьы ӧз луы со. Делле зэм, та учыр сярысь со макем тросгес тодомы, сокем ӧжыт ачимлыксэ со вала. Куинь одӥг китаецъёс. Кулэм муртэ куинез алигес усьтэмын сенаторъёс. Казиноын. Кулонлэсь-быронлэсь утён. Лао Цзэн но, со кытын ке Индокитай-ын. Та но уг ёрсаськы ӧз люкаськы. Канна фонэз вал тае ваньзэ, нош адями виись вал канны отряд. Сенаторъёс но пӧйшуран вакыт усьтӥськиз ке, виемын луоз ни куинь, укмыстон сизьым нош вань-а улэпесь вал на. Со дыре темп, али солэн вань, ваньзэ быдты, матысь дыре со американской система правленияз. Ми сое тодыны кулэ, мар соос малпало, та понна ih предотвращать но азинтӥське. Со мон понна гожтэмын. Та предназначаться яке ми-а? Со шуиз: «Тараен Шуиз Тараен Беннет. ID = AX-20. Тараен Беннет, тодосчи кышномурт.
  
  
  Шӧдтэк шорысь со лекъяськиз.
  
  
  Тараен шуыса тодэ ке, мар со уг тодиськы. Кылсярысь, тодэ-а со, маин со ми ӵош вал. Но уг сьӧрысь сутоанский диалектъёсыз. Со баре мон со шуиз бере, малы мыным сыӵе быгатонлык шайтан, тодо-а соос, мар вылез та уж нах виымен тырмемын, нош мон ма борды йӧты... «Суйбыгытэз, — шуиз со, — та-та ужпумез предварительный условиос. Соиз кышномуртэ могак валало классической ӝож, мон отельысь ax гинэ кыскизы-мон понна кужым.
  
  
  Мар гинэ, туннэ ӝыт сое воштыны быгатоз. Туж умой луысал, асьме дорысь тараен но кема вераськон. Эй ӧвӧл яке та кельше. Соос зэмзэ но мыным шуизы вал.
  
  
  Койка вылын кыллисько, со но, дун-чылкыт луэ кысы. "Эн пыраклы.' — шуо, соин, ке, со назьыльске, брылев мед гожтоз. Со брылев пыртэмын. Быдӟалаезъя пичи бусӥр тордыса бам карта четвертак Ee. Сое ӝутӥзы чиньыос шуыса, ачимлыксэ сайяло. Со вӧсь луэ ке, соку котыразы на, вылтӥяськон. Со нош ик катьтэммоз но пичи адӟиськисько.
  
  
  Со шуиз: - «Гар кулэ». «... но мон малпасько, дыр вуоз-а мар-а мон верасько, малы со кулэ».
  
  
  «Гар? О, ӧвӧл.' Йырзэ солэсь берыктэ, но со вож синъёсаз синкылиос навертываться. Солы ӧжыт ке но возьматэмын, вож синвуосы вал шуыса.
  
  
  "Ма соин кароно?"
  
  
  Мынам палаз ик учкиз со. — Уг тодӥськы, Ник. Зэм, мон уг тодӥськы... Право.
  
  
  — Шуо, сётоно-а, мусо. Нырысетӥ кышномурт-а тон ӧд кылзыны, солэсь юаллясько, дырын-дырез малпано ке, мар тон мыным сётод...предпочтение
  
  
  — Э-Э, Ник. Табере синкыли вия тырмыт кужымзы. Шонера-а мон со ымнырме но гадьме чус. Мон уг ответ.
  
  
  Со ас кияз басьтӥз, шуиз но гуртмы, викыштӥз: «мон уг вера шуиз. Тон косӥд монэ уг вера, — со ачиз бордын юнматъямын.
  
  
  Сотэк уг чиньыме карта вылэ ватсано бам ӟыгыръяло сое. «Озьы шуиз соку, тон, мар та мон котырысь пызьыртыны».
  
  
  «Тон ноку уд лэсьты та».
  
  
  Со, нах шоры учкыса. «Ми дорын мукетгес амал луэ». Со шуиз. Зэм дано Куйы-аръян, кылсярысь.
  
  
  — Но та? юаз со.
  
  
  — Таиз но ... — шуисько мон. Сое киям кутӥсько но чупаны вылын кема но каллен ee. — На-на, — шуиз со. Эй сёто, трос. — Умой, — шуиз со ӵош шокчон. "Тон вормод. Вудуре васькыса вылэ нормандия американецъёс.
  
  
  Сое кужмоято хватка. — Das вий weissen, — шуи мон. Со, гадь со шӧдӥське. "Нош марлы на, фройляйн?"
  
  
  Со серекъяны кутскиз, ымдуръёссэ куртчылыса но. «Сирохим выламы бомбаос усьылӥзы».
  
  
  Со понна пельёсыз киын лэсьтэмын. — Сирохим Вылын?
  
  
  «Хиросима-Ын». Табере кыкнамы серекъяны.
  
  
  «Туж тунсыко», — шуисько мон, халат пертчыны соос, оло, ӝытпал полушариын ваньзылэн гадь вылазы самой ӟечесь. Яке, оло, умой ӝытпал полушариын. «Э-э, нылы, нылы. Тӥ зэмзэ но усто. Халат купальный со нош ик ворсаськиз. — Озьыен, али вераны сётӥзы.
  
  
  «Малпасько, тросгес активной люкетэз кельше милемлы».
  
  
  Со пальпотыса. — Мон тодӥсько, — шуисько мон. — О тодэ со зэм но озьы. Нокыӵе секс, дыр, тӥледлы уг вера. Мон чапкыса амал — неудовлетворенность чичпотон». со галстук пазьланы'
  
  
  — Шӧдӥське, тӥ урмыса час ортчыса луоз.
  
  
  Но со шоры учкыса, мон ӧжыт хихикнуть кежег. — Пӧйшур, — шуиз со. "Э, ӧвӧл-а. Ческыт кыл уз юртты тыныд. Со киоссэ берлань вожвылтыса откидываться но. — Мон тонэ предложениосты шонер лэсьтэмын. Соку мон тыныд уг сёты ке, мар мон поты, мон сое уг сёто тыныд, мар тон малпаськод».
  
  
  Со нахмуриваться. «Выражение нокыӵе тэронтэм», — шуиз со.
  
  
  «Ох! Планъя та люкетэз. Ӝоггес луысал ке, тӥледлы уг вера, тон сое ултӥя вал-озь усиз.
  
  
  "Йӧн-Йӧн, Ник. Мон вань приказ...
  
  
  'Йӧн-йӧн. Тараен. Мон та вылэ сялаське. Эй, со учкылӥз, усьтиське син азям. «Нырысь ик, чыртыям дӥсьтон-оскалтонъёс мон ачим уггес яратӥськы ке, вань венчурный уг тодӥськы. -Кыкетӥ, мынам малпанэ ӧз кельшы, малы мыным уг оско. Со ноку ӧз адӟылы шуыса, Хоук-а мар-а-мон соослэсь.
  
  
  — Уж, шол, уз, малы ке шуоно со уг оскы тыныд. Кин ке но солы оскыны уг луы, со-а, мон тае тазьы. Яке, эсьмаса, мон теоризэ, мон малпасько. Со шуиз-а, мар-тӥ дугдыны быгато ке, соос тыныд вералозы. Оло, тон малпаськод, мар вань AX огпалмиз».
  
  
  «Шайгу куинь гар сенатор, туж осконтэм, мон кошкисько шуыса. Озьы азинтыны. Та теорияя тон мар понна?
  
  
  Со мур лулӟиз. «Тон куке но культура лулпырыё сярысь кылӥсько ке?»
  
  
  'М-м-м". Биология... генетика. Мар со сыӵе?'
  
  
  — Мар гинэ тыныд матэгес. Та выль амал йылэмен».
  
  
  — Озьы малы вуж?
  
  
  — Верандэ кылзӥсько, — шуиз со. — Мон ачим косонъёссэ сӧрыса, та тӥледлы мед вералоз. Зэм но озьы луыны кулэ, малы тонэ кылзо».
  
  
  — Монэ кылзӥськыса, — мыным шуиз.
  
  
  «Тау процессэ, со соосты ниманы, одӥг клеткаеныз пересадкаос, ядро клеткаосы воргоронъёс мугорзэс котыр ble пыр — мугорысьтым котькуд люкетэз котьку сямен та клеткаосты — выль лулос кылдытӥз, со идентичный генетически».'
  
  
  Со, нах пальпотон вылысь учкисько. 'Тодэ вайытэ.'
  
  
  «Мынам со ӵышкисьёслы, гижыен мед быгатозы клеткаосы котырын потыса, со пӧлысь интыямын химической кулэ, комиын но, нылмы вордӥськиз но, со зэм но озьы ик выриськом детальёсты адӟыны вань, кызьы соиз».
  
  
  — Нош луыло-а сыӵе? - Котырысь номыр но таосты уг оско солы.
  
  
  'А-а-а. Та секрет ӧвӧл. Умой луысал ке, - ын "Time" 1971-тӥ арын соос сярысь статья луэ. Та дырысен гинэ эбек лэсьтэмын вал. Макем мынам... улӥ тодмо. Китайын мон трос арбериос но азинтӥське ценымногие».
  
  
  'Минут витиськомы. Потэ-а тӥляд, шуо-а, мар-Чен-Чарльз Брайс ке но — клон, одӥг будослы пушйыны?
  
  
  Со востэмак шонтӥ. — Нош мон шуисько, таиз уг кельшы, мар тон, — шуиз со.
  
  
  "Мон уг валаськы. Ма, мон тусбуйын... вань-а? Мон малпасько, та но кытчы ке, ваньзэ огкадь уг луы та валан.
  
  
  "Кылзыны. Шаермы та группалы дышетскон гинэ вал. Вот ми-мараны, кыӵе лулпырыё сылэ адямилы йылэтӥзы. Мугез одӥг котыр но, та эксперимент ӧртӥ ортче, номыр ӧз-а, таиз-а бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз ворсаськиз ответ сётӥз: адями туж урод. Гитлер. Быдӟым маниысь адями. Сыӵе адямиос, кызьы Цзэн Лао, кылсярысь. Нырысетӥ классэз быдтӥсьёс.
  
  
  «Ӟеч-а, допустимый, Лао Цзэн йылысен...» йырзэ сэзъя монэ. Сыӵе суперфантазия нетолько оскемын вал. «Та-а мар-а со утиз? Ачид сяна. Та ласянь но кыӵе вал таосыд доры но сенаторъёс канна? Вань та ситуация вал таосыд доры нассау кыӵе кусыпъёс?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. "Мон уг тодӥськы. Соос та сярысь чылкак номыре уг тодӥськы. Ваньзэ, мар мон тодӥсько, та, мар та адями виисез виыны нырысетӥ классэ копиоссы нырысетӥ классын будӥзы. Со малпа вал, но адске — виемын кадь литература. Теория возьматӥд но милемды, мар-а басьтоно материал цзен лао кана-а, адями виисьлэн чистокровный отрядъёс мед кылдозы».
  
  
  "Тӥ та сярысь тодӥськоды-а...'
  
  
  "Кыӵе ӧвӧлтэмен-а...?'
  
  
  — Вай, мар тон та сярысь юало.
  
  
  Мон со пыр-поч эскеремын. — Тон малпаськод, со шузимем?
  
  
  — Одно ик, мон малпасько, тыныд визь ышиз. Соин но, нош но. Таза пиосмурт али жуг-жаг кылле, вормытъяськыса юан, жуг-жаглэсь мозмыто садын кадь асьмеос. Нош али со кышномурт паковать ланч умоесь. Тӥляд визь луыны кулэ, мед ужаны AX».
  
  
  — Мон та теорияя, — шуиз со.
  
  
  «Та укылтэм, нош таиз уг возьмало, та шонер уз быгаты луыны».
  
  
  Соин ӵош капчи шокчиз. «Тау, Ник». Собере пальпотӥз со. 'Шуод али...'
  
  
  Бен.'
  
  
  Со кымес вылысьтызы йырсизэс утялтыны. — Тӥ куке но огшоры кышномуртэ пумитад ке?
  
  
  "Ӧвӧл.' Со шуиз. «Мынам со шӧмыз ӧвӧл».
  
  
  — Тӥ дорын кыӵе типъёсыз?
  
  
  Брюнетка, — шуи мон. Ултӥяло соосыз адӟыны. «Ажмак, укылтэм но, туж зӧк. Ке, — ватсай мон, — ваньзы мон доры усиз.
  
  
  "Усьтӥське кадь?" — со юаллясько, мон пазьланы дэрем.
  
  
  — Туж сайкыт, — шуисько, мон дэрем солы басьтэм. — Умоесь, — шуиз со. Таиз шортэз вераськон но вал.
  
  
  Шуэмед потэ, тыныд, соин-а, мар-а, кӧня мон тодӥсько кышномурт. Соос но, малпасько, сое умой тодо ини. Нош мон тӥледлы верасько поты, мон уг луы-а бур-а. Кезьыт-а луоз тара-со мукет. Туж мукет. Талэсь но зол висъяськизы. Мыным потэ, быдэ мар ке, кыӵе-мар ке вераны турттэ ботаник-книгаын кадь ик, вазиз таиз, мӧзмон йылын кадь. Со котьку но «пурӟылӥзы», со «позыръяськозы», со «бышкалтэ», со котьку но «пуштыло». Котьку мар ке но жонгетэ кадь, стенограммаез борцовский поединок кадь.
  
  
  Мукет тараен вал но, та кылъёс мон понна уг тырмы. Сое мон шӧдӥ, солэн мугорыз изобретать кадь со, но со но мон понна нырысетӥ гинэ улӟиз. Янгыше но усьыны луэ, со вӧй кадь горячить, бугыръяськонъёс луизы. Солэн нылыз вань, но нылкышноослы. Юанъёссэ но солы ответъёссэ. Со Тараен луэ. Но солы луыса мон. Соосты луэ но мукет.
  
  
  Со, нах шоры учкыса. Синкылиосыз синъёсаз вал со. "Инмар Сярысь." Пельпумаз солэн чупа монэ. 'Тау. Тау.'
  
  
  Со пилемен шудӥз, асьмелы киосмес лэзёно пыр гордэсь. Асьмеос со атас, пе фермерский малпало вал, но шуизы: "ничего, ог-огзэс шӧдонзы. Соин ик соослы со огшоры но чупаса ик ӵоксаськиз.
  
  
  Озьы ог-огзылы матын вал, ми доры, мон кылӥсько ке, ӧсэз йыг-ын. Со, койка вылысьтыз султӥз. Та уй нылы луиз ке, со но пыры, уд ке шуоно мон. Нош ик Но, нош, оло та ныллы ӧз луы.
  
  
  Со котыре куссэ ӵушконэн бинялтэ, пистолет нунал доры мынэ но басьтэ. Со ӝубис со.
  
  
  Юрттэт вал таиз номер. Паськыт вал уробо вылын, ӝыт драйвовый; азвесь кулер шампанской комплектаз пыро.
  
  
  Со отын сылӥз, со вылын учки но, шокчыны секыт, малпамтэ туж сюмамын. «Та кунокуа со заказать карыны, — шуиз со официант, — но, лэся, янгыша тон номер».
  
  
  Юаз со. — Мистер Стюарт?
  
  
  "Мед. Со Стюарт.
  
  
  — Тыныд заказ лэсьтыны та Мистер Гарсонэз Кантор. Уйшорозь, шуиз со. Сюрприз.'
  
  
  — Умой, — шуисько мон, нош ик кошкем бере официант. Вокзал верамъёссэ залын кытын ке асьсэлы посередине.
  
  
  — Тон малпаськод, кызьы Пылатон пирог вылын фасоль?
  
  
  Соослэн валанзы ӧвӧл шуыса, мон малпасько, гар нош мон шуисько, мар-а гожтыны, та eda но — ваньзэ, мар мон кельтысал сое, мар озьы...» креслоос учкыны сое, мае мон курисько ке примечательный. Кыӵе ке бумажка. Та шампанской луэ. Конверт, пушкысь гожъям карточкаосын гинэ визитный "заглавной букваен ӟеч мылкыд. Мар гожтэмын, озьы ик Гар ке, мар луоз кода луыны кулэ.
  
  
  М-1-x4 + ?
  
  
  — Кыӵе шимес кышкан, — шуи мон. «Та уйбыртон». Соиз нош ик гожтэт эскерыны ачимлыксэ: «оло, та формула». Тараен карточка сёто: "Куара. Семьяязы тӥледыз тодосчи".
  
  
  Ачимлык тараен но берыктӥз монэ пельпум кырмизы. — Мон уг быгатӥськы та формула, кудӥз сое тодэ. Минус М 1, 4 трос плюсъёсыз маке». Со йырзэ сэзъяз. — Тӥляд правоосты, та уйбыртонэз.
  
  
  Со карта вылэ выльысь учконо. Эй витё. Валамон со.' Шӧдтэк шорысь ваньмыз та возьматэмзэ валан. "Тӥ тодӥськоды-а, мае соос возьмато? Возьмано-а та, мар тон правоез луэ.
  
  
  Мон учки со шоры учко буш. — Кыӵе?
  
  
  «Насчет со атс-э. Учкы".' Эй, со нош ик карточка возьмато. «Уг та минусъёсты 1 м. Та полосаез 1 М. Ml. Лао Цзэн кодовый возиське. Нош 4 x ml ml озьы, 4-йылэтӥзы. Ньыль LIKE луэ. Ньыль пиосмурт, Лао Цзен укша. Ньыль вае. Юан пус Плюс. Кӧня инмар плюс тодо на.
  
  
  Йырвизез сураны, пукон тыбыре вылын со откидываться. «Адӟид-а тон возьматэм исторической вакытэз».
  
  
  "Э, я мед," мон шуисько. «Тӥляд правоосты азьвыл вал».
  
  
  Мед, — шуиз со. «Мон ноку но уг жалясько-а со сярысь вазь ик, право».
  
  
  Кулэ луэм, мон та сигарет луиз дасэтӥез. Укыр трос вал марлы со озьы. Папирос пумъёссэс куштыны солэн кутӥськон балконэ потӥз, но чакласько, кызьы со, пикировать кароно, кызьы пичи кышкасьтэм бомбардировщикъёс. «Ми ӵош улом но сое дан усиз кадь сисьмем грушаосын». Тӧл ӝутске пеймыт-ысь гавань; тулкымъёс вылын веттаськись пыжез вылэ кежег рыбацкий якорез, чидасьтэм нылпиос кадь, но али но анай-чидантэм витё выль нунал вазь сайкасько. Мон изьыны уг быгаты. Сое витё, дыр Тараен умтӥськоз, собере ӧжытак ас выламы лэземын шампанской но балконэ потысал. Толэзь но кизили дунне вылэ вуэ но тӧдьы пляж сюрс огшоры ошиськемын. Со куспын мукет захотеться вунэты мынам дуннее, - ысь ачимлыксэ, герман но чурытомӥсь гожен-краснй. Та тупаса улон но, кулон но виылон, кытын нырысь ыбиз, собере юанъёс бӧрсьы юанъёс.
  
  
  Нош дорын мон туж трос юанъёс вал шуыса, асме ih зуркатӥз. Собере луоз уж вылын но табере уг ответ. Чен-одӥгез котыр атс вал на сыӵеез. Со вие сенаторъёс. Али кин ке планировать карыны Чэнь вызволять-туннэ ӝыт пеймыт ке котырад. Нош таиз кин луиз «кин ке»? Куке но со вал "туннэ"? Та «хема-со» дас одӥг план яке пичи муртэ ӟеч адями быгатэ гранатамы вал. Нош туннэ — самой кузь кылъёсыз. Вуоно пуксёнысен ӟардонозь кыстӥськиз со. Луозы ма ке эшшо. Тыпарсь Цин шуод-а, мар-а мон огнам «пересь тушмонъёс». Кыӵе пересь-а тушмонъёсыз? Тушмонлэн сюрсъёсын мон дорын вал. Соос вань на ке но, шормуӵ вылын, сюрес вамен выжыны гинэ но быгатӥзы соосы мынам. Кыӵе ке образэз луыны кулэ, солы ответ шедиз. Нош та дырозь «туннэ ӝыт».
  
  
  Со берытскиз но учки пушсэ, отын Тараен вылын изе. Пияла нунал, толэзь-а пиштэ; со озьы ик адске, соослы вылысьтызы вал кадь чагыр подвешивать омыр ньылетӥ толэзяз, ношник кадь. Нуиз сое нош ик учке. Вал но, малы ке укша-а. Тараен вань на ми дорын вал, кудӥз сярысь но утемын луыны кулэ. Со агент но бадӟым научной ужась луэ, нош эй, мыным юрттэт кулэ луоз мыным. Эшшо одӥг мугзэ, со мынам иземе уг луы. Та уг луы, луэ ке ми дорын уг планъя, кылсярысь, кутскы шуыса, мед ваньзы та отслеживать «ма-ма».
  
  
  Со ас утчан кутски. Солэн гожъяськон ящикъёсы пукон, шедьтэ сое, ма отельын. Та листовкаос китчевый, солэсь туристъёс понна кельтӥз. «Нассау шулдыръяськонын». "Кытын вань та луоз?"
  
  
  "Кытын вань та луоз?" шормуӵ мутусэз луэ. Сое басьтыса, со матын мед эскерозы. Сое тюрьмае шедиз. Ӟеч. Со кунокуаын ке, пытсэт понна бызьылӥсь, ачимлыксэ кытчы нуо соосты? Соос бырйисько шормуӵын кунокуа но. Вудур мон озьы ӧй мыны. Пляж кутыны быгатоз пичи самолёт кадь, взлетный-мерттӥськон полосаез. Со пыж яке кутэмын вал. Корабль частной, яхтаос но привилегировать шутэтскыны. - Озь сюрес эскероно тюрьмаысь со дэрем. Туж дэремъёссы вал, сюрес тросгес луозы. Ваньзы соос ас потӥзы шормуӵе.
  
  
  Сое ӝутыса ик учконо ке, туссэ воштэ. Шунды синмам сьӧрысь музъем гожъёс, сиён-юон но иназ Анай-горд кесэг музъем тодмо. Чорыгась потыны, ас юрт котыраз, Бэй-ӵушылэ аслэсьтыз пыж доры но мынысал, дорын пришвартовывать пирсэ. Базарысь кышномуртъёслэн вылэ но усьылӥмы, зарезе куролэсь шляпа прилавок куалемъёсысь сумкаез капчи шӧмо. Джон стюарт луэ ке со, ву вылтӥ но зарезьёстӥ куасэн нискыланы быгато-а меда мон та базар погыльскылыны, нош собере сиськытэк, зарезь юш свежепойманный городын. Со вал Джон Стюарт ке, мед сылысал со пушъет али чэнь сярысь уг тодо-тодо, нош тодо ке, соку со полицие мед, мед та предотвращать. - Ник картер но юрттыны Чен-бызьылэ на.
  
  
  Машина-адями виись вал вань винтик гинэ вань, соос но вань нош та машина, кызьы со инты, кытын со серийный атс-э поттӥзы. Мерлыко ке но, Чен-отчы мон вайи на. Со быгатэ косыны ке ачимлыксэ бызьылыса гинэ. Вань, монэ сяна.
  
  
  Ӵукна куать часлы вал, луоз, табере милемыз но доразы кыӵе ке план. Али умгес быгатӥське со.
  
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  Нырысетӥ правилоосты: аслыд тушмон тодо.
  
  
  Со вылысь кожыса Интерфилд- - палаз но роуд аэропортэ мынэ. Вуж тушмон мон, эсьма, кылдэ Цзин Лень, адӟыса, аэропортын милемыз вуиз кадь. Оло, сётод мыным мед быгатозы аэропортэ гуры. Мар гинэ, та кыр-- малпало вал, но веръяны сылэ.
  
  
  Прилавок сьӧры учкыса, син азьын соос. Таможня. Ужрад. Машина прокатэ Герц. Бронирование. Котыраз номыр но уг кылды, солы одӥг сми ми сообщение мыным тэрытско. Мон но мыно, киоскысь газет басьтӥ газет. Выроно мед луоз шуыса, дыр, со сярысь соос малпасько, мар лэсьтэ. Казиноын уг гренада nen номыр сярысь вал. Иностранецъёс. Озьы но со уг wouldnt но йӧспӧртэм. Оло, туристъёслэн кунокуаын со уг кышка. Яке, оло, та сярысь гинэ уг тоды коп. Оло, кин ке но та базарзылы вазь вуымтэ на октыны-калтыны. Кин ке та наркотикъёсын вузкарисьёсты на.
  
  
  Яке кин ке мукетыз котырын . Списоктэ эскерыса, соосыз-быремын. Жуг-жаг Бангель кулэ. Небрежность сигаретэн валче. Анай ачимлыксэ, Кенсингтон улэ, ачимлыксэ на. Номыр сяна, ӟечгес кулэмъёс понна. Mortuis bonum De nisi nil. Котыр ёросэз учкизы-чаклазы, соос пӧлысь-газет понна. Ватскем тушмонэз уг вуж вужераз.
  
  
  Эшшо одӥг арбери, кудзэ со быдэстыны быгатоз. Понедельник ӝыт англичанкаосынымы вылтӥ чебер гожъян понна мон пассажиръёслы boac эскерыны. Понедельник ӝыт быдэс тӥ аслыз барыш Нью-Йорк 7:30 ӵукна. «Пан-Ам» майамие поттыса, сизьым, тямыс лондонэ вуэ самолёт британский нош котыраз — а ӧвӧл-а, ньылетӥ сотэк тямыс. Ӧжытак вазьгес вал. Лондон. Малпасько та соос вылын кыӵе-сыӵе дыръя. Лондон окун чарльз котырысь тушмон луиз. Нош ӧвӧл-а, со ачимлыксэ сузе, сое вылэ берыктэ налёт лаборатория. Тямыс! Vin-Ын! Соин быгатэ-а вал та. Карло, пыдкук, шуод-а, мар-а адями, кудӥз дун эмуос, бадӟым китаецъёс луизы. Сыӵе вить фут винг быдӟа луоз, канаын агент, Лондон базироваться-ын. Осконтэм но, вунэтӥды-а мар-а со, куке мар ке но мон пумисько. Тодады вае, мар со чиньыё кияз табере вал.
  
  
  'Дуно.' Со понна нылъёс стойкаос пальпотэ. «Быгатысал ке шуоно мон тонэ, луоз меда рейсэ соослы котыр-Тӥ Винг Лондон мистер понедельник?»
  
  
  «О, мон туж жаль». Со тужгес но шим-шим адске. — Но кышка, мон тон та информация сётыны уг лэзё.
  
  
  — Мон тодӥсько, тон уд быгатэ, — шуи мон.
  
  
  Эй, со учкылӥз, усьтиське син азям. Кык номерез учкиз: валазы-а-эскерыны, дарт пӧзе.
  
  
  Ивортодэт сётом ми солы. Та зэмзэ но вал пассажир vin списоказы. Та рейсэ со огназ ӧй вал. Ачимлык ло хунг эше ӧтиз.
  
  
  — Тӥледлы тунсыко-ке, — ватсаз со услужливый, — со дас часын ӝыт берен лондон бронировать карыны ветлонъёсаз.
  
  
  Та заинтересованный вал со.
  
  
  Рискнуть, кунокуаын соослы жингыртӥз «Гренада». Мистер-Тӥ Vin-а сое регистрировать карыны луэ. Мон окупаться дарт шудон кутскиз. Но, мукет ласянь, кин ке Хунг Ло. Но тон вань дырдэ гинэ утыны ӧз быгатэ.
  
  
  Со, кунокуаын но карлое вуыса шедьтыса, ог-огзылэсь. Со, пе, янгышме валай. Со эмуос ке шуоно, кунокуаын мар соос тодо, шуо эмуос но, соос со понна кӧня дун тыроз. Мон соглаш луыса лыкто.
  
  
  Тараен шуиз, со, пе, возьматэ. Соос малпало, та шулдыр луэ.
  
  
  Машина доры вуиз, сое со чупаз но люкиськон.
  
  
  Кыкетӥ правилоосты: тюрьмаын мынэ. Тюрьмаын усьтыса мынэм.
  
  
  Со вылтӥ сюрес но дугдоз «Чильым дунне», англиын сигаразэс нассау эскерыны. Дорын со милям зарни уродский наличие мундштук брендэз луизы. Гостиницаын но соосты ужатонъя кузэз понна кӧня пачка басьтӥм упаковкаен немедленный ыстыны косо.
  
  
  Сиисько бутерброд вылын мон но мыно бейстрит но сур баре. Собере-эшшо одӥгез. Но одӥг на. Но бурбон, пӧсям понна. Со кошкем бере, кудӟем мурт но ӵем луэ. Соин ӵош эчешиды-бармен-чотын. Луо ке, солэн правоез луэ шуыса, пумен пумаз. Со сильтӧл потӥз, мылкыд резь-куаж, вуэ но, машинаен мынӥсько. Со палэнэ кожыса, урам но палдурес, машинаен встречной посигналить вырӟизы. Та куараослэсь сюре мыным туж кельше. Со сигналить кутскиз: «Та-валтӥсез-ми-азинтэ-нюръяськон».
  
  
  Та парламент кылдэм полицейскойёс вылэ-вуштӥз. Монэ ас дораз документъёссы уг луо. Со туж ӟеч вал. Мон сое берен кунокуа кунокуае монэ нуоз. Но куштыны вунэтӥськомы. Со отель, со кисьтӥськоз шуыса.
  
  
  Со ачимлыксэ шуккизы ангесам со. Озьы ик тюрьмае шедьтэм умой амалэз.
  
  
  Якобы тюрьмае Нассау сыӵе урод ӧй вал, котьку кадь. Та лук-лак уло, улыно-вылыно из шундыпуксён палаз шормуӵ лэсьтонэн. Интыысь улӥсьёс ачимлыксэ нимаське «гостиница», адӟиськымон но, малы ке шуоно, со озьы. Трос ӵектыны быгатэ инкуазьлэн со чеберлыкез. Ӝик-ӝик, садэз но сюбег газон ӵышкыны. Основное-ын Клиентура адямиос, кудӟем одӥг уй отсыпаться-лэсь, интыысь случайной лушкаськись но одӥг-ог «криминальный вакытэ». Озьы бызараямы та дырозь ӧз уртчы насильственный расовой йыруж. Таӵе амал, типсэ чэнь адями-образ учитываться никой ӧвӧл на бере, соос кышказы асьсэлэсь сӧзнэтсэс эскерыны. Эмуос но со туж умой ӧвӧл, соос доразы луоз шуыса. Ачимлык охранниксэс камера азьын сылэмзы.
  
  
  Со туж кудӟемын вал. Со шуиз, мон одӥг правое вань шуыса телефон звонокъёс. Со, пе, потэ дун-чылкыт петр жингыртӥз. Со шуэ, мон туж кудӟемын вал шуыса.
  
  
  Мон выллань нуиз. Башка Чен-ӧвӧл, кыкез-пытсэт гинэ мукет вал. Милемын ӵош одӥг темалы кык пияшъёс камераос пуктылыны.
  
  
  Одӥгез соос котыре изьыны, кудӟем мурт шара луыны.
  
  
  Мукет адямиос кадь адӟиське, уг-а-со камераос пытсаськеме потэ вылэм одӥг лыдпусо. Солэн быдӟалаез луэ таза, кужмо мугорез, висёнлэсь вурысо пилёно-а, - ысь-лызалэс со понна ачимлык-сьӧд шобретсэ ымныр вылаз лоскутный тупа.
  
  
  Со мар ке но малпаськоно ке, со пыриз.
  
  
  Камера Chen-мукет пумаз интыяськемын ӧвӧл. Тӥни отын, коридорлэн пумаз. Со паллян палаз кыле ке, ачимлыксэ, пе, сое уз адӟы. Вай вылын ми нырысетӥзэ учкыны. Со нӧзёмыны но зӥбытгес луо.
  
  
  Сигарет пачкаям кыскыны, сюро таза сокамерник кенжытэ со. Одӥгез соос басьтӥзы, сое учкыса, кырмаса зарни югытсэ но мундштук доры вайизы. "Дерьмо сыӵе". Но пальпотыса.
  
  
  Уилсон ачимлыксэ ӧтизы. Шерифъёсты сяськаяськись, киулаз возиськиз, со улын бар «никель-Пу», кунгож сьӧрын город-тӥ интыын. Но шӧдтэк шорысь шедизы стойка улэ барный коп нагрянуть-пачка героин. «Подбрасывать солы луыса, чувак. Мон сокем шузи ӧвӧл. Со киын люкиськымтэ. Со чылкыт луоз". «, Мукет ласянь — соиз йырберзэ кормаса, — со сыӵе визьмо ке, соку малы со татчы?»
  
  
  Бар ачимлыксэ, сое ворсазы, нош собере ачимлыксэ вииллям. Кыл-тӥ ачимлыксэ, наркотикъёсын нассау бадӟым ужпум ӧй вал, соин ик огшоры копазы улэ, соос воротила луоз шуыса. Зэмен ик, со кадь бадӟым босс заполучать. — Нош со вакытэ кыӵе ке но гырдалтӥз умник-озь усиз.
  
  
  — Бен, — шуисько мон. «Кыӵе кайф».
  
  
  Уилсон но соослэн эшъёссы шерифъёсты сяськаяськыны кутскиз. Мон ачим но со сярысь верало нылпиос джин ӵуж коркаез сярысь но, со понна аслыз пуктэ. Соин соослэсь юасько, со йӧн-йӧн тушмон луысал ке, со но серектӥ. «Иисус, мед. Нош милям тушмонмы. Ӝоген сое кесязы тӥ вандӥськемын, малы таӵе амалэн чеберъя. Озьы мон кылъя вожпоттытэ, чувак. Котырын нокин уг басьты номырзэ та котыртӥ сое».
  
  
  "Бар нош тон?"
  
  
  Сое пельпумаз ӝутоз. Кин ке-со кулэ-а ӧвӧл-а та, озьы луоз-вань таиз соослэсь басьтӥллям. Дорын ке, мон доры яке правительствое. Котькыӵе учырын солы ваньзы огкадь луизы тыроно».
  
  
  «Та кунокуа понна гинэ со уг ке кыӵе ке муген мукет». Шӧдӥське ни-а со, кин та «со».
  
  
  Мар со-та пукетод-а шуыса тодмо. Дасозь улӥзы полицейскойёс дежурить карисько. Чон охранниксэс-йылаз охранниксэс луиз одӥгез гинэ. Котькуд вить час ачимлыксэ воштӥськиз. Вуоно сизьыметӥ четверть вал охранник. Тюрьмаысь смотритель брукман крамп воштыны.
  
  
  Со сярысь кӧня ке юан бӧрсьы эмуос Чен-ӧвӧл. Ми часта сокамерник пошевелиться уйвӧтын изе. Собере со пыре но соргетыны кутскиз.
  
  
  Дорын Чэнь-одӥг гинэ ветлозы на вал. «Морякъёс, — малпаз Уилсон. Лыо спортивной костюм пияш-ын. Чен-джонни ачимлыксэ нимало на. Джонни нуналлы быдэ вуэ. Туннэ ӵукна раз. Кияз бадӟым горд бубыли дорын татуировка тус со луэм. Со иськемъёсты ӧз шӧды уг луы понна.
  
  
  Арбери одӥглэсь асэстэм, со та аре понна. Арбери, кудъёссэ км радиусъя уг лэзьы, котьку но малы ке отчы интыяй.
  
  
  Сержант а ми доры лыкто. Со туж сазь вал ини. Мыным возьыт угрызение тросгес луозы. Со юаллясько, мон со джин жингыртыны быгатозы.
  
  
  Куать часын, кызьы планировать каро вал но, тара вуиз. Соос валаны ӧз быгаты, кызьы мон уло быгатэ ук таӵеез. Соослы со шуиз, мон ӟеч адями, ӟеч ужалод, сокем ӟеч кузпал но мон ноку кыр вазь номыре уг лэсьтӥськы шуыса. Но та ноку но уг лэсьто ке, со нош ик. Бергес соосты мон верало, мар али синвуэн бӧрдо.
  
  
  Со янгышъёс вылын штраф басьтӥз вошъяськемез.
  
  
  Мон-лэсь блоклэн борддоръёсаз телефон сизьыметӥ ӟингыльтыны дас минут. Коридор кузя мынэ Гвардеец Брукман кельтылы аслэсьтыз постсэ понна эмуос ответ. "Мед.' Мон со пала учкиз. "Мед. Ачимлык ӝегатскытэк со улӥе лэзиз.
  
  
  Тыбыр ӝуштыса, со доры берытскиз. — Эй, — шуиз со, трубказэ, со — тон... кунокуамы юа — ачимлыксэ шталь доверительный куараос но лапег. Со, малпасько, трос дыр ӧз ортчы бутылка ӵоксэтсэ ачимлыксэ басьтэ шуыса, та монэ утьыны быгатэ, малы ке шуоно график.
  
  
  Соос шоры учкыса Уилсон. Шерифъёсты Сяськаяськись. Мыным со туж кельше. Но соос кисьмамын, туннэ ӝыт кулэ шуыса. Канны виыны луысал, малы ке адӟыны луэ. Эшелэсь камеразэ чал-чал лыдпусо со уг оскы. Со укыр шыпытэсь вал. Кудӟем но ӧжыт. Парижын ачимлыксэ луоз зынзэ шӧдӥсько.
  
  
  Кыӵе Но, вуриськись басьтыса, мынам уже вал. Покчи-а, ма мон лэсьтыны быгатӥсько, та уилсон дурбасьтӥз. Ачиз со койка вылын пуке. — Тае-а тон, воргорон-а, — шуиз со. «Быгатэ ни бертом».
  
  
  — Но тон кошкид, — шуи мон. 'Туж ӝог.'
  
  
  — Со вылын пукисько мон ӧй шталь.
  
  
  — Бен. Шонер луысал ке.' - Камзол вурысэз со кырмасько: «ваньмыз Дӥсьтытэк пукисько, со улын-а мар-а». Али, али усьтэмын.
  
  
  Со киын эмуос ih мерттӥзы. Со, тодӥськоды-а, мар-фишка, казино вайи, яратыны.
  
  
  Лыкто ке, монэ тюрьмаын брукман понна, Уилсон изь ни, мон тубат вылын брукман нунал доры вайизы. «Ӟеч-А, Стюарт. Тон одӥг мыныны кулэ. Та монэ кельтыны уд быгатӥськы этажаз.
  
  
  — Тау, Брукман агент, — шуи мон.
  
  
  «Тубат улын, паллянэ кожыса гинэ. Нылкышноос отын витё тонэ.
  
  
  Со, пальпотон шонтӥ. — Зэм, — шуи мон. «Зэм но милям тӥледлы тау каремез потэ. Мон тон доры тазьы ӟечгес луиз. Со, киям мычиз. 'Вить сётӥзы.'
  
  
  Со кизэ мычиз.
  
  
  Вить секунд ортчыса, со тӧлпо улэ вал ини.
  
  
  Жетонъёс, соос вылын котькудӥз куинь пол анестетик доза. Ог кык вить пиосмуртъёс вал, куатетӥ час-ын отключка. Та кема тырмыт луыны кулэ.
  
  
  Чен-мон шоры учким но чал-чал ке шонтэм. Соос малпасько, мар луэ та план люкетэз вань.
  
  
  Ньылетӥ сизьыметӥ луизы. Тубат вылысен пумисько, соосты эскерись-чаклась но, Крамп, смотритель Брукман воштӥсез. — Тынэсьтыд верамдэ брукман луэмез понна, — мыным шуиз.
  
  
  'Oi?' Со дугдоз, йырвизьмы сураське.
  
  
  Басьтэ бумага листын но йыртышказы со минутлы тыроно. Ачимлыкен юн чип та возьмаса пуки, соин ӵош, киязы.
  
  
  Со мугор изе берен вылӥе оттаскивать ачимлыксэ, тюрьмаын блок.
  
  
  Сержант, улӥ юонлэн изъян мон сярысь тодо.
  
  
  Со шуэ сержант, то умой пияш луоз шуыса. Мон киосыз ог-огдэ жаляны.
  
  
  Кылемаз пумитанни гожъяськись, сержант усемез кадь, аръёсы но пыриз, мар бордын ужпум. «Со гинэ бекмылям шуыса». Со шуиз. 'Сокем огшоры. Лыктэ но учке. Сое китӥз кутэм ачимлыксэ, кунокуа выллем дыртытэ.
  
  
  Писательлэн тӧроез полицейскойёс вылӥысь усемзэ.
  
  
  Витиськомы ми дорын тараен стойкаез.
  
  
  «Полицейскойёс мыным ваньзы киоссэс кырмыса, мон доры со тазьы ӟечгес-а луоз», — шуи мон.
  
  
  «Зэмзэ но асьсэды сазь кулэ луоз», — шуиз со, мон кошкем бере. — Мон малпасько, татын тазьы изьыны табере ваньмыз умой луоз шуыса.
  
  
  Брахма-со кырӟа нуны веттан кутскиз.
  
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  Со интые тараен но малпаськом, мед вераськозы. Мон площадка шедьтыны, кыдёкын ӧвӧл тюрьмаысь. Али pad антикварный алда - пу но винил кирпичик пластиковые. Та дышетсконни нимаське «Het Schelmenhor», вормытъяськыса но, мынам юанъёсы, солэн али ке октос-калтосъёс луэ.
  
  
  Со ласянь нокыӵе шуг-секытъёс уг возьма пытсэт. Нырысетӥзэ соос вань кӧня ке час бере кылем. Но, кин кызьы ке одӥг пол шуиз, кулэ уйшорозь изиз. Со шекланытэк, мар вӧтме куспатыса ih луэ. Отчы дас часлэсь азьло уз лу тушмон нырысь ик машинаос, валъёс вылын ветлон билет-ын лондон бере нош изобретать десятичасовой бронировать карыны, пушйизы быдэсмиз дас часозь луыны кулэ.
  
  
  Но пушъет луиськом. Со, соос сярысь сюлмаськыны. Мукет ласянь, со юрттэ полиция но. Эсьма, солы улэп кыльыны юрттӥзы. Мерлыко ке, нокин ӧз ыбе. Чэнь ог-полицейскойёс вылэ гинэ но учконо ке, кызьы соослы оскод, пуны изе эн сайкатэ. Со нуналэ мон ӟеч уж вал та.
  
  
  Со доры заказэн тараен но столик бурбон сэрегаз ортчизы. Шерри со заказать кароз. Леди миледи кылиз. — Карло ивор-а луоз?
  
  
  Со пуйыен копаськыны кутскизы. — Жингыртэ со, — шуиз со. — Со спас. Папирос пумзэ сое кырымен-кырымен ву вылэ потылӥз, нош ик зымылӥз поморщиться. Ми доры-сюр утчан уз вайы. Собере кутскыса, соос сумкаоссэс методично таркамзы, котыр тӥ одӥг пол понна. Пудреница. Сигарет. Пуйыен. Со ми шоры учкыны кепыраз. «Тон комментарий та муген одӥг ке но лэсьтэме ке, Картер, тон нить».
  
  
  Рид соослы асьсэлы азинтӥськоно.
  
  
  Ярам, соослы валэктон утчан азьланьтӥське.
  
  
  Выль ивор кылӥд ни тон? "Ӧвӧл, ӧвӧл, шол.' Тодэ ватерлоо пул площадьын кутскоз ини. «Крэнстон Сенаторъёс». Учкиз солань. 'Автокатастрофа. Эсьмаса, таӵе официальной приложение.
  
  
  — Басьтэм тодон-а тыныд али?
  
  
  Со шонтэ. «Вашингтон бере солы жингырто, мед поттон сярысь асэныз вераськы, со ваньзэ вала. Солэн зэмос мугез, самолёт ӧлексы луись шуыса.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Эшшо одӥг нуналэ, одӥг кулэ на. Кузэн но гуртын вань вал козырь та дырозь канны. — Тон малпаськод, верамзэ Карло, — верамын соос вуизы эгей сми тэрытске. — Мон малпасько, тон дыртытэк умой утчан. Солэн чиньыосыз... бугыръя сумказэ, со ас тэшкыльтӥ. "Мон оскисько-а, мар-а со луоз." Гренада прочесывать Карло вань, тон кадь эмуос но шуэ, кошкысал но изобретать луэ ке, со сьӧры мынэ Карло. Кыӵе ке вудур особняклы, — шуиз со. Сюрес пумаз Каскадный. Собере ӝот-ӝот яке паллянэ кожыса. Я, улӥ, улӥ тыныд пумит
  
  
  Со вылэ йыркуръяськись нах самой берпуметӥ нунал учкон. "Тараен!" Мон чутрак абсурдно куара. Соос бумага шедьто. — Паллянэ кожыса, — шуиз со.
  
  
  Со брошюра тодаз кунокуа утчаммес. Картаез, кудаз со эскере ӵукна балконэ нырысь луч. Соя «Кытын ваньмыз та луоз?» Каскейд-валлин атлантической океан выжые мынӥз, шуо, миля зарезьысь. Таӵе «шулдыръяськонын Нассау», Каскейд-выжыосыз тодмо валтӥсь урамлэн миллионер луиз кадь. « - ын котыр одӥг самой со возьматэ виллаяз экстравагантный багамы вань...». Котькыӵе учыр луэ, таос пегӟон понна умой Чен-ӧвӧл. Но самой умой интыяз, шормуӵ вылын пушъет мед кутскоз. Веранэз ӧвӧл, мар вите отын-тӥ vin, Чен-ӧвӧл.
  
  
  — Вакытаз, — шуиз со. «Солэн отын вань на».
  
  
  — Кин, — шуисько мон, — эшшо кытын?
  
  
  «Каскад-ын вань на Vin-выжыез. Эсьмаса, луонлык вылез вань, соос отын. Карло шуод-а, мар басьтыны пусъёнэн валче ачимлык-ын "Гренада". Аслэсьтыз багаж басьтыны. Тыдӟыны, соос отчы интыяськиллям люкаськизы.
  
  
  Со вал отын луыны кулэ. Шуд доры, Карло понна Винг эскерыны. Нош шанс, та окупаться ма, пичи вал. Карло медъяно луысал быгатэ. Соин-а, мар-а мон вутты, монэ сюлэмшугъяськытэ. Мон тае тодам вайисько, кызьы инмар улоназ но адӟоназ мон трос ироничный мылкыдзэ ватытэк, ал. — Юо, — шуи мон. «Ми дыръя уже».
  
  
  — Ын Каскейд-выжыос-а? Чидасьтэм со адӟиське.
  
  
  — Пичи, — шуи мон.
  
  
  — Тон мар малпасько улын «огдырлы»?
  
  
  — Мон малпасько, мае мон люкетъёсын тодматскон, кудаз мыныны выримы Каскейд-выжыез. Тон мукет люкетэз, кунокуаез берытскиз.
  
  
  Со ымнырзэ скривить. "Басьты тон котьку вань туж тунсыко". Кыӵе тырон.
  
  
  Милям вал шӧдонмы. — Мынам потэ, мед тон отель котыре бичалоз кошкиз тӥрлыклы но.
  
  
  Адресэз но ивортонлэсь соослы ватсаса гожтоно, эй со сётоно кариськиз. Эй со бумага мычиз. «Отын мон нош ик пумиськылӥз».
  
  
  Мон учкисько солэсь утиськыны быгатымтэ. — Нош ӧз ке но... тон вуид ке?
  
  
  Со проигнорировать со малпанэз. «Мон уйшорозь ӧз луэ ке, ӵош герӟаськемын Хоук, оскиськом, ӝоген тӥ быгатӥськоды кадь, мар татысь гылӟизы луоз».
  
  
  Нош ик монэным серемес, соос шоры учкыса, чебер учкон. Малпасько ке со сярысь, мар луысал ке, мон ӧй ке пумиськысалмы ни.
  
  
  — Мынэ, — шуисько мон. "Уг бугыръяськиськы. 'Соослы, кошки.'
  
  
  Со ee чупа, нош мынам малпанъёсы мукетэсьгес вал, интыяз.
  
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  Тросэз шуо, уксё ӧвӧл шуыса шудэ, нош мон шека кутске, со янгышаны быгато шуыса. Каскейд корка-ын-шудо выжы адӟисько ужасно. Тунгон изэз лемлет пияла борддор вылысь вань зарезь туала вылтуссэс. Со йылозяз кузь тон U-образной подъездной выжлёгет. Но судить каремзэ, ма луэмзэ, гаражын, яке отчы, яке йылаз-тон гинэ Aston Bentley Lamborghini Martin. Куке тон отын вал, тон котырын трос кельшымонзэ бырйыны быгатэ ини. Отын вал гид, корт тенннс, шутэтскы гавань, чеберъяськисьёс кытын яхтаос пятнадцатиметровый. Ваньзэ тае нош акыльтэ ке, бер луоз гинэ. Инкуазь ырак луэм интые, праздникъёсы гинэ. Смоквапу вӧзын кылдо чуръёс вашкала капка естественной подъездной выжлёгет. Ачимлык зӧк вайёсыныз доры мыкырскыса, музъем медаз лэзе выжызэс, выль писпуос кадь. Писпу куаръёс но мукет льӧль луэм, нош кунокуаын территория вань, но асьмеос, нош бугор ческыт зыно сяськаос. Садаз сяськаос гинэ ӧтисько кадь вечеринкаос лэсьто.
  
  
  Сое азинтыны сюрес котыр сюрес машинаен мынӥсь-ветлӥсьёслы но валтӥсь ваты. Корка-тӥ ортчозы соос, но уг быгатӥськы соослэсь пуштроссэс. Отын со луэ эскерон. Табере соос но ӧвӧл ни.
  
  
  Со эмуос куаӵак чигиз маке, чыртыяз. Со ас ачимлыксэ пистолет басьтӥз. Сувенир ӟечлыкез. Ноку но уд тоды, тонэн ожмаськон тӥрлык луэ ке, каньылгес. Интыяськемын со корказы вадьсы куамын ярд, ӝик-ӝик озеленять интыез. Террасаос вылын мощеный тусыз луэ мыным. Барысен сиён но юон луэ. Террасаос куноосты возьмало. Но со витё.
  
  
  Со юртысь потыса. Кышное но арлыдо воргоронъёсын ӵош ачимлыксэ Vin. Vin ӧз воштӥськы. Котыраз со одӥгез бадӟымез луэ со, пиосмурт-а быдӟалаез шкаф лыстэм, кин мылкыд но ымнырзэ уг палдытэм дыр. Котыр вандэм ӵуж ачимлыксэ майтал азинсконъёс, сыӵе ик луоз. Соосты со нуллоз шуыса ниманы Карло «пурысь костюм йӧспӧртэм — униформазы маоист вань». Выл дӥськутсы-дунъяны, карт но кышно луо, англи. Серебристые-тӧдьы йырсиё, туж шукрес вылтус-ын шӧмо. Оло, одӥг йыръян та автономной область зэрпаллык. Герцог герцогиня но Этуотерс-Кент. Графиня Граф но Масс--азинлык.
  
  
  Юон ӧжыт лэзе пиосмурт-а, кышномурт нош тэркы сётӥзы. Ваньмыз одӥг кадь ческыт вал. Типичной прелюдия но данзэс уг вир доры.
  
  
  МГ вуиз. Укмыс ар блондинкаос, кӧс, чебер. магазинысь дӥсь сотэк быдэс коробкаез бушен. Чупа соослэн пиосмурт но кышномурт, ӝыт куспын кӧня ке корка пырыны но дэремдэ вуиз, киосыз пыр потэ. Со доры ӝиптыса, мугорез ачимлыксэ, пируэт пальпотон но ӵош лэсьтылӥм. Вань, гожты-Тӥ Vin, ревматизм пальпотыса.
  
  
  Луэме потэ шуыса, мон янгыш лэсьтэмын. Ӵапак та сценаосыз тужгес ӝужыт британский со шудо луыны быгатэ классъёс, пе, потэ: шудо классын британский бадӟым сцена. Часовой мар борды йӧтэ-а, узыр-ас ваньбурзэ утён понна трос утёнъя такыр ке медъяллямы. Туж быгатэ вал, малы мон vin-леке вуттӥз, мон тодӥсько, мар мон солы вань сюресъёс нуо, ыбылон мыжга но серекъя. Озьы ке но со вал, ваньмыз солэн туж изъянтыны быгатисько.
  
  
  Но со озьы ӧвӧл.
  
  
  Кӧня ке минут ортчыса, потӥсько дворецкий. Коробка бадӟымгес луиз, сое ас дораз сигаретэн валче. Китай Дворецкий укша вал. Нылъёс люкаськизы, дораз вуыса, со доры берытскиз но дворецкий, нош эке, мон доры но. Сое учкыны оптической прицелъёс винтовка. Кымыс дораз дворецкий посередине легезьпу пичи вал. Куинь номеръёссы отрядъёслэн.
  
  
  Со сяна, дорысь сигарет пачкаям вал соос пистолет. Со виын, та бере со вайыса, вужерез но, пушсэ но вылзэ-тӥ vin дворик кенжытэ возьматэмез понна.
  
  
  Куинь кузя ӝутскизы тыло бандит. Солэн шундыӝужан палась вань выходец луэ. Котыраз со одӥг, сое тодымтэ. Лэчыт тӧдьы дэремен пиосмурт, лукыр-лакыр бордель но джинсыен.
  
  
  - Тӥ partizan. Террористъёс Камбоджийский.
  
  
  Нырысь-валысь со пумит нюръяськыны принц сиханук кивалтэтэз, нош собере, та правительство-а королевской усиз ке, со режимлы пумит лушкем уж лэсьтӥз, Нола Ваён. Таӵе политика камбоджа басьтоно ке тон, кыӵе со луэ, быгатод-а тон патриотической ачимлыксэ фанатикъёс " шуыса нималлям. Ачимлык-жалесь но татын ачимлыксэ коммунист нюръяськисьёслэн ужзы лэсьтэмын. Политика шудыны лыдэ азиатской шуг вераны, ма луиз, кин, сотэк хрустальной шар.
  
  
  Выль вал мон понна кык мукет. Нош соиз, ӝоген ваньмыз, криминальный внушительный ортчем луэ. Со турын но сяськаос сьӧд пильысэн вылам камзолэ вал-а хаки брюки. Сыӵе ih адӟисько ке тонэ, тонэ, шӧдске, сад ih басьтэмзы понна. Кузё со аслэсьтыз куасалтӥз, сяськаез ишкалто кадь, но вталкивать ih юртын. Нылъёс кӧня ке пол кеськытозь, нош дворецкий, лэся, чалмытскыны косэ ини мукет медоосын, кызьы озьы котькуд ар нокин но уг поты, мар луоз.
  
  
  Ньылетӥ этажын пытсэтын пукиз, улляло. Нимаз комнатаын нылъёс нуо. Со шоры учкыса, укно пияла пыр поттӥз зӧк, котыраз кема уг талазы, солы каллен улӥзы одӥг задернуть ырак та шторады но, мынэсьтым эн ваты сцена.
  
  
  Со котыре ӝог пуш палтӥз ортче дворик писпу вылэ потӥз. Сергей ини шталь ӟарыт-чагыр. Соос, час шоры учкытэк. Ӝыны сизьыметӥ луизы. Котькыӵе учырын Фейерверк пуштытыны быгатысал.
  
  
  Со террасаос вылын вуим, али корка кузёез но луоз ни. Кружкаосы лэзьяй юэ, ачиз ӝутэ сыр но сэндвич винг понна. «Одӥг номерзэ планъя, джентльмен. Асьмелэн со одӥг ымтыр допивать стакан. «Мон погыльскылыны пункт умой».
  
  
  Таӵе шудонъёсын со котырысь вань пуконэз. Огеныз джентльменэн юан-веран жилистый кутскоз, малы ке мактал: иное Ica, лак тао.
  
  
  Мон пичи субтитръёсын экран вылын. Тузӥ. Шоу фронтмен солы луыса, трос но луыны nen луыны кулэ, «Oo tao zurab».
  
  
  Асьсэос ке уг валало, милемлы юрттыны лыктоз винг.
  
  
  — Англи гинэ, Кван. Англи. Пӧртэм диалектъёсты ньыль куспамы асьмеос вераськиськомы-а. Мар сётэмын-а тазьы-а верасько-а англи сямен, изначально кызьы ми вераськимы». Ван Тонг-а со доры берытскыны. — Кыӵе ке ужпумен валче яхтаос?
  
  
  Йырзэ сэзъяса Ван - а ӧвӧл-а. "Кызьы уж. Вань Джонни эскерыны. Борт со вылэ ини.
  
  
  Джонни. Матросъёс. Та татуировать ки вылаз бубыли. Солэн, кин вӧсь каре Чен-пукетоно на. Табере соин командовать яхтаос герцог.
  
  
  Группа пальпотыны винг доры но берытске. «Тон валаськод-а, мар-туж урод джонни капитан луиз. Татысь кызъёс яхтаос авариосы шедё. Аслэсьтыд янгышъёстэ подводной лодкалэн тон утиськод но лушкемен. — со ик серектэ, — зарезь нунал ватэмын вал.
  
  
  Мон вал шӧдон-а, мар-а со "янгыш" коркаос йылын адями луэ. Планъя пуштроссэ озьы уг ih wouldnt секыт вал. Трюкъёсты чебер но визьмо вал подводной лодкалэн утиськон. Ву чылкыт луэ но быгатонлыкъёссэс крушение сценаяз. Вуж трюкъёс — огезлэн одӥг гинэ йыружез ватыса, мукет ужъёсты лэсьтэ. Со ӟечлыксы вылын чал-чал пукто быгатӥсь адӟись со неудавшийся дурысь кадь мугор угон британец самолёт. Кӧня пытьыос чэнь улон кӧё-борт тырмыт вал вылын мед возьматозы, мар со зарезяз зымем. Ваньзэс тон уд быгатэ океан айка, мугор мед шедьтоз. Со вормытъяськыса юан, джонни мынӥ ке, «капитан», яхта вылын вань та подлинность кучыран. Умой луысал, та тяга. Ачимлык тату доры чен приковывать ачимлык-оло, соку, пе, парижын со адӟыны луэ. Со вормытъяськыса юан, та джонни погыртозы ини. Со, малпасько, мар та сярысь сюлмаськыны кулэ, анай Джонни.
  
  
  Монэ ас дораз кӧня ке кышканэ вал. Кылсярысь: "кызьы подводной лодкалэн обезвреживать? Со мыным пересь но кык ныл кадь утьыны быгато?
  
  
  "Нылы, мар борды йӧты..." пиосмурт-а со вал куинетӥ, ымзылэсь усьтӥськемзэ. Туж меӵ, соин, ваньзэ котырын адӟыны, сое сынӥсьтэм анданлэсь пинь но тӥ набор тырмы вал. Сое пальпоттыны ке, механической акулалы со укша вал. Нош али со серектыса. — Мон малпасько, — шуиз со похотливый, кескич учкиз но, — ма али мон сое виид? Эй, ваньзэ ачиз тыре быгатэ, — оло, зарезь-ын. Ачимлык лихорадочный хихиканье пӧрме серекъяммы. Ачимлык-паськыт план вормонъёс басьтыны. Квам но, пальпотӥз но, Ван.
  
  
  Изобретать снисходительно серектӥз вал ни. — Умой, — шуиз со. Соку маскаръяськыны. Дворецкий, со доры берытскиз. — Нош тон, эшшо, тодӥсько ни, мар кароно?
  
  
  Дворецкий, тыдӟыны, берен бутылка ӵоксэтъёс кадь, ултӥямы. Ма веранэз, со тодэ, мар кароно. «Кӧня адями виемын, нош собере вылэ пуксе дурын». Малпасько, та уж со пичи-а, ӧжыт возьдаськы. Та муген но, ас вылам сое вал дорам. Легезьпу кымес вылын возьматӥз, мар со черод. Солэн вылтӥяськон но шимес быгатонлыкъёссэс унаследовать цзен лао ih келязы. Шӧдӥсько вал, кельшисько шуыса эмуос подчиненный уг луы. Vin, ымныр эскерыны филиалаз. — Уг бугыръяськыса, Софониялэн Ло. Тон лыктод, дыр.'
  
  
  Э, Инмаре. Та комикс луэ ке, мон али но йырыз сергей вылын улӟытэ.
  
  
  Та прос сценарий.
  
  
  Дворецкий — пушъетъёс — ло хун ӧтизы. Хунг ло лыктэ, котырысь винг лондон. Лондон билет заказтыны луэ берен винг ӵош ло. Туннэ дас. Хунг Ло Но та пыж ышанӥсько шедьтыны. Озьыен, Чен-ӧвӧл, кыкто ачимлыксэ, самолётын вал. Чебер пиос-кыктоос.
  
  
  Ма веранэз, тросаз аэропортын коп. Нош паспортэз соответствующийгес солы вал британский сертификат но вань адямиос, ваньзэ радызъя, нош со озьы, малы со котыре али гинэ лондонэ вуэ. Зэм но, аэропорт сюрем адямиос, солы кыл сётозы шуыса, адӟе, отын кӧня вазь ачимлыксэ ӝыт. Та понна со сярысь вунэтыны быгатозы слежка субмарина. Бергес соосты сярысь мед сюлмаськозы самолёт слежка понна.
  
  
  Мукетыз сярысь сюлмаськыны дыр вуиз.
  
  
  Отын азинтыны комиссия эскериз, террасаос вылын. Со заскользить юрт котырын чал-чал. Ӧсэ ворсамын вал. Укное но, лэся, отын понна гинэ вал, инок луиз. Аркалэн бесшовный юн — соборез инбуко кадь — зӧк лэсьтыны, пияла небьющийся, из вылэ печать нюртӥзы но оскымон тыроно. Соин ик ужпумъёс быръёнлы утчан омыр юзмыт омыр кондиционирование луэмез понна. Ньылетӥ этажысь укноез али гинэ вал. Укноосыз бадӟымесь, инвис валлин вырӟыны быгатоз. Одӥгез соос котырын усьтэмын луоз. Со вал, шуэм сямен, молодёжных веб-вал, вал вылын пуктыны луэ. Из, кудӥз та юртын со котырын пуко, уз луы чылкак пичи. Та бадӟым ӵошкыт из формазы мыдлань луэ, вис дыръя ортчизы, огазе тырем неравный. Куддыръя сюремез но ӝыны метр кемын ог-огзылэсь точка люкылон. Котькыӵе учыре, со вылӥ гинэ ӝутскыны кутске. Ӝуждалаез ог куамын бераз со гурезь йылэ фут луэ, соос валаса-а, мар-а мон уг Тарзан. Куамын фут йылаз — позицизэ урод шуыса, валасько, тон ӧвӧл шуыса Тарзан. Эшшо уродгес валалэ, тӥ огшоры из ӝуштыса котыр дугды шуыса, пыкъет но мукет точка матын ӧвӧл. Соку пыдъёссэс но куараоссэс ую, со балансировать вылын, пезьдӥз, со бултаськыны кылиз паллян киям, йыр вылаз мон соос ниша ёрмыса выре. Тае ваньзэ, мар мон отын кутыса-ватыса возе. Соку монэ уд вие-пограм, но та ужам ӧй вал. Та кык нылъёс улонэз мӧйыос но сылоно луэ.
  
  
  Вакчияк ачим мон пырак одӥг кизэ солэн тыршеменыз но сак эскеро двускатный хватка секыт. Номыр, мар милемлы юрттыны быгатысалзы. Точкаос люкылон ӧвӧл, кайла ӧвӧл, киын лэсьтэмын. Огшоры из. Одӥг движениоссэ но басьтыны утчад на пыкъет со бур киы вакчи вандылэм стилет точка бышкалтэм, ачимлыксэ, из пыры пӧлын цемент. Та понна со куать толэзьлы гинэ лэсьтыны быгатоз, нош мон ваньзэ паллян киын висьыса, со эшшо куать минут но возиськыны уг быгаты. Малпасько, со нош ик усёз луоно шталь кышкытлык сярысь. Вань югдурез лыдэ басьтыса, чиге равносильный кутскон виёно вал.
  
  
  Со эшшо огпол оскалтыны, йыр йылазы усьтэмын, эскеремын, цемент кыньыръяса пырыос тӧлӟиз соос пӧлын ӧвӧл. Лэсьтэмын донгиз со кужмо, но со одӥг бадӟым юдэс вылэ пазьгиськемын. Али дораз луысал инты понна милям бур кимы, кылсярысь, одӥгез вылын паллян гож. Соос пӧлы чуртнаськод пиньёсыз пуртъёс, но каллен кутонэныз понна кырмиськыса, шоканы секыт, золтӥськыса.
  
  
  Котькыӵе выжы пудоед мед луоз, отын мон киын. Отысь ваньмыз умой мынэ. Монэ котьку луэ естественной муромытон, укно рама. Берпуметӥез, солэн тыршеменыз ӝуштыса отчы вуиз.
  
  
  Укнозэ вӧлак усьтӥськиз.
  
  
  Пуксён, со пушкын.
  
  
  Со комнатаямы куное ас выжы вылэм. Таиз комната куноос понна ке нош, та умой шуыса, кулэ луэ (узырлыкез сяна), — со узыр мурт дорын куноын ветлэ. Бадӟым шобрет шобыртэм выж тиковый шундыӝужан луэ. Уг ке, со тон кебитын инты басьтӥз, нош темая, тон ваньзэ сое персияын басьтӥз. Самовывоз. Платформа вылын дас тусъем маке квадратной метр куосын шобыртэм кровать но пуктыны луоз. Мистер Ван Гог ӝуштыса туспуктэм гожтэмын вал.
  
  
  Пошевелиться вить минут ӵоже мон ӧй быгаты. Напряжение недавний киосыз куалекъяло. Извиниться кариськоно. Соиз валамон но, жади шуыса, ноку но героезлы кулэ ӧвӧл. Романистъёс гинэ потоно, нош сыӵе фантазия реальность висъяны. Мон малпай: "эн оскы, вань марзэ лыдӟыны.
  
  
  Со понна ужез воштоно но нош ик басьтӥськиз.
  
  
  Нырысетӥзэ соос нылъёсты шедьтӥз. Со кровать доры думы вал. Сое озьы керттэм вал, малы мон уг быгатӥськы отделываться малпандэ, ма со азьын отплытие ӵош шулдыръяськыны. Ваньзы соос чебересь, чебер вордэм матын луэ на. Сыӵе луэмез понна та майталэ реклама интыськем. Туж неинтересня. Ee мугорыз луэ, маин ке но мукет. Озьы шуо, тунсыко вал. Огласянь со пазьланы дэрем тӧдьы вал, тӧдьы эшшо гольык мугорын. Со мон шоры паськыт усьтэм синъёсын учкыны. Кунокуа кышно кеськиз но, эй, ым ӟипсы ӵоксазы. Озьы сяна, «Ммммф, мммф» шуо, соос номыр уг быгато.
  
  
  Эй ӵоксаськиз соиз шуэм, мар но со мон мукет луи. Ӧжытак буйгатэ соиз, розеткаослы сое ишкалтӥ но, йыр котыр. Сое койка вылын кыллё, ки но пыд пуктӥз. Пыд котыраз гозыос сое лябӟытыны кутске. Со кутскылӥз зар-зар бӧрдыса. Эй шуиз со, малы та дырлы ӧвӧл нах али дорын. Эй со гожъя, ас вакытаз та нуналъёсы шанс, но со юа, ми юрттом соослы та ӧз поты умоятыны шанс ӧвӧл. Со шуиз-а, мар-дась. Соин но солэн ымысьтыз ик ӵоксаз ӟипсы эй герӟа.
  
  
  Сое кылыса, со вуиз шуыса. Адӟыса, кыкетӥ этажын со. Бадӟым куараен, луэ. Пуштон серемесгес чузъяськоз но, кин ке шуоз: «я, сёт...», кинлы нош-шуиз со: «... Мед, собере тубат вылэ shaggy кылӥськиз. Витьтон, витьтон шанс вал. Одӥг шанс шуыса, сое Сокем вуиз Hyun, герцог герцогиня но виизы шуыса. Мукетъёс понна, та-а со, чеберлэсь но чебер нылъёс вуыны навестиь.
  
  
  Оло, огшорыгес потоз поссать янгыш.
  
  
  Котькыӵе учыр луэ, мон быръёнъёс лэсьтыны. Огдыре со луэ одӥг интыын гинэ быгатоно.
  
  
  Со султӥз но берен комнатае нылъёс ӧс вӧзын зымиз.
  
  
  Ӧс усьтӥськиз.
  
  
  Сглатывать нылъёс.
  
  
  Озьы инмарлы-а вунэтэ ублюдок та алекмоз, эшшо мар ке пазьланы ширинка-озь, мон понна со ӧсъёссэ ворсаз но ньылонме ачим понна зыми кадь... ачимлыксэ понна кутыны. Мон сое ки кырмиськиз, нош милям ӝуштэ, со доры ӝиптӥз но тыбыр ачимлыксэ укшатон. Но шуккиз.
  
  
  Кеськиз со. Вир бызе. Серекъяло улӥ. Та садистэз малпасько, мар кесяськизы нылъёс.
  
  
  Vin отель усьтэмын, но со берен ачимлыксэ ӝутэмын. Малпасько, та ачимлыксэ, лек но. Со кужым мон вылэ урдскизы, соосты соос уг шека nen-ын. Озьы ик, пуртэн, кудзэ мон уг возьма. Соос долларен тыро... мон шеди со нош ик пельпумаз мон но мынам мертазы мертаськозы, но та рад со дась луоз. Со киосме кутылӥз но пурт кутыса дзюдоя ачимлыксэ основа. Кӧлан интыосазы лобӟо омыр но, выж вылэ пуксьыса, соос азьын тӥ ошеломляющий сальто. Собере соос со уг вырӟылы ни. Ачимлык со ӵыжтӥське, мугорзэ. Аслым тазэ шара ублюдок пурт вылэ пуксиз. Ӵапак таос вылын доллар тыр усиз, мон малпасько. Солэн мугорыз затащить кровать улэ. Собере соосты кошкыны лэзиз, ныл-а.
  
  
  "Кызьы тӥляд нимтулды?' Со тупо гинэ учкыны...
  
  
  Со куриз. - '- А тӥледлы ним? Кызьы тӥляд нимтулды?'. Нылъёс гуньдытэмын вал. Шуккиз со ee. Собере ачиз но со вылэ усиз лэзьы монэ бӧрдыны кутскиз. Со мон доры лякиськы, зар-зар бӧрдыса. Солы со одӥг пол чупам, йылын. — Кылзылӥз, дуноесь, — шуи мон. «Мон верасько бер. Бырйиськыны кулэ, нош али татысь тон. Мыным мыныны кулэ, яхтаос шедьтэ на. Со нош ик шонтӥз но ас киязы басьто утчаны.
  
  
  — Тубат бӧрсязы луэ-а?
  
  
  Лэзиськиськом но ӝутскиськом мугез Ee.
  
  
  "Умой-а. Соку азьлань.'
  
  
  Со ӧсъёссэ усьтоз. Табере улӥзы куараез тросгес луиз. Чэнь барыш-спутниклэн ачимлыксэ но ӧвӧл. Чэнь-тюрьмаысь гожтэмын на изь. Та серектонъёс шуиз кадь со. Ваньмыз соос малпамын на, малы та люкетэз план. Ваньзэ погыртӥсь историез ачимлыксэ, бомба кадь. Чал-чал вуыны кулэ.
  
  
  — Та Картер луоз, — шуэм сямен Vin.
  
  
  Нылъёсыным ӵош мон тубат вылэ сьӧд площадка вылын пото. — Шуак, — мон прошептать. Со тубат вылтӥ васькыны кутскиз.
  
  
  Со, зал пала берытске.
  
  
  «Уг лэзь мон аслам картер план куашканы быгатоз». Голосование-о, — ван " шуоз. "Киренен-а мыным."
  
  
  Комнатаын вал со пересь куз палъёс.
  
  
  Нылъёс вуизы. - "Кытчы со мынэ?"
  
  
  — Христос, Инмар, — шуи мон. — Сое тон аслад сад. Нош тӥ тодӥськоды-а, кытын ватскыны, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Мон учки со шоры учкиз но буш сглатывать. Вань-а солэн моӵез гуньдытэмын вал на.
  
  
  — Чен-ӧвӧл, — Винг косӥз, — али ик воштӥськиз. Аэропортын милям огшоры, каньыл адӟиське.
  
  
  Нылъёс гинэ пуке. Со пельпум сьӧраз кутыса ee. Кытын тон котьку ватскыны, чимали шудо ке?
  
  
  — Гидын, — шуиз со. «Куроез улын».
  
  
  Хунг тубат кузя тубыны кутским.
  
  
  — Соку мын, — мон прошептать. "Дыртэ." Соослэсь пегӟыса.
  
  
  Со комнатаысь-озь вуыны кулэ, ваньзэсты азьпалтӥз секунд ачимлыксэ ӝыныяз. Ог-огзэс тыбыр вылын пукисьлэн ымысьтыз мотор ӟипсы но выж доры парочка. Со, катанчи сьӧры потӥ но пистолетъёс зымем кадь, ӧсэз усьтӥсько гинэ хунг ло. Со кык пол ыбе, ма со азьвыл валамтэ, мар луоз. Со соосты вала ке, со кулэмын вал ини.
  
  
  Кык выдӥз.
  
  
  Кулэм шӧй борддор шкафаз донге но соин паръяськыны косӥз ачимлыксэ лэся. Со кылэз мон уг валаськы. — Кулэ, — тодэ, со ih донгасько. Мынам пельпум саптамтэ зэмос вир луэ, соин солы но тӥ ортчыса, киыныз виресь ih.
  
  
  — Я, кошки мон, — тубат клеткаын Винг куара кылӥськиз. "Мон малпай-а, мар-а тыныд кулэ-озь йылаз-пыж кадь луиз ӝоггес."
  
  
  Кошкон кӧня куара кылӥськиз. Сое валаны но ӧй вал, кӧня луыны задействовать ih. Чэнь кӧня адямиен ӵош луэ но-ӧвӧл. Нош милям со ӧй вал хема, скрипкаен шудыны со кыкетӥ основное. Командование тонг ван басьтӥз.
  
  
  «Секс но басьтысал та хун оттаскивать ло-со дьявол курег».
  
  
  Серектэ со. Тумошо старомодный сереме потӥз мынам. Усьтӥськиз, со озьы уз луы, якобы, тумошо но, пыд но туж матын.
  
  
  Катанчи сьӧрын со вуж пегӟон понна. Мӧйы паръёс оскымон адӟиськыны кулэ. Та факт сёты мыным, оло, куинь минут.
  
  
  Коридорын куалекъян мылкыды но пӧртэм куара кылӥськиз. Комнатаын нылъёсмылэн со ӧсъёссэ усьтоз. Ӧвӧл, мон, сынаськыны чичпотон, аслаз чипыез. — Лемурлы, лемурлы, — шуиз Кван. — Мар со луоз?
  
  
  Отын вераськон вакчи вал. Собере соос каллен, но комнатамылэн ӧсаз кин сюрем со, приоткрываться. Та куинь эшъёс ван ачимлыксэ но луэ. Соос шоры учкыса пеймытомозы, «кулэм пар», супыльтӥсько но шукыр. Котыраз соос кошкозы одӥг Хун утчан Ло. Куинь пиосмурт кылиз, но со тӥрлык ӧй вал.
  
  
  Одӥгзэ шкафез усьтыны капкась со борддорен котыртӥз.
  
  
  Эх, — шуиз со. Мукет пала кариськизы, соос понна котькуд ар. Мыкырски вань шуыса, котькуд шӧй вылэ. Лаконично резюмировать Ван. — Быдтон, — шуиз со.
  
  
  Азьланяз таӵе учыръёс уз луэ ни. Котькыӵе учыре, со али лэсьтэмын луыны кулэ. Мынам пельпум вылам вирзэ катанчи фон вань на, ӝоген со татӥ выводъёс лэсьтыны но виштыос. Со возьматэ, та кадь пото вал: мыным потӥз, ыбылӥськиз, таӵ-таӵ-таӵ, ыбизы но куинь вань, соос борддоре шкафъёс дорын кема сылӥм на.
  
  
  Соос ыбылэмын потӥз.
  
  
  Мынам малпан умойтэм луиз.
  
  
  Со котыр ыбылы со одӥг, нош Ван но мукет урдсы пезьдӥз. Огпал пумысеныз мон кык зымиз. Со огдыре урдыса но ужъёс люкемын. Нырысетӥ шуккет вылэ шуккет луиз мон поскес, кидылэсь котырзэ но Вильгельмина выпрыгивать. Ван улыг мыкырскыса, атаковать карись ош кадь, мон йыраз но шуккымтэ урдлызэ. Со вӧсь курадӟемзэ шорысь куасалскиз, омыр поты, пась кадь шинаосты. Мон та пичи кымалтом, нош со вылтӥ выж вылэ сюрес, ван козлокъёс вылэ зыми. Торк усиз но соосын ӵош пуксизы. Одӥг минута ӵоже ыштӥзы, соос малпасько, мар-а вуод. Стилет басьтозы сое киязы но, вакчи визьемъёс но ваньмыз та вал. Мукет уг изьы. Со мынам суйёсы вылын та уг пол мерта, мон туж вылын нош планирование сосредоточиваться ошмес вань. Монэн ӵош дас фунт йыркобыез вылын зӧк куараез.
  
  
  Соос асьсэос лыкто ке, выж вылын кыллё, со маин ке но кельше библиотекаын. Мон секунд вылэ потӥ-а, мар-а мон общественной читальный зал шедиз. Бадӟым куараен, луэ-а сыӵе комнатаын. Дыняын ужпумъёс перезрелый мон тупай, нош синмы вылэ тубон секытэн усьтонэз тупатэ. Таки окупаться тыршемез. Соос табере тодо: одӥг арбери, кудзэ азьло ӧй тоды: сое али тодӥськоды-а, кӧня ih луэ. Та комнатаын со вань ке вань, мар луоз монэн ӵош дас кузя.
  
  
  Пистолетъёс ышемын-а соос милемлы, ми но кадь стилет. Мон пельпумъёсме ыше-быре, соос мед кунокуа но, соос мед ышозы-бырозы. Эмуос лэся, киынызы мон весь кин ке, мар понна куртчылӥсько.
  
  
  Ку ке тон-ожын ке спецоперациос, оло, тон сыӵе югдур луэ. Яке ку тынад ке-ёросамы нылпи вал ке но, кытын вераськон мынэ сярысь «мон» - банда «пумит " ih». Нош «асьмеос» переулокын тупиковый кырмыштӥзы. Картая-тон пумит, но интыысьтыз ӧз вырӟылы кавалерие. Тон та дуннеез мукет пумит луись но, тон дорын шанс ӧвӧл. Ӧвӧл ке, тынэсьтыд мар гинэ-соос «йӧспӧртэм». Хемингуэй cajones кыл кутытэмын , переводын возьматэ шуыса испанский «шар»; мачо тодмо но кадь. Яке, сямен вераськыны голландской, йӧно deien. Мон чик ӧй вала, малы вань пузэз шонер но сэзь луэмзы символъёсъя, но, нош ик, солэн котыраз, со клишеосты таӵе веран улсын кин пуке. Сое юн оскисько, таӵе веран кадь, «дась ужъёсты дырыз дыръя лэсьтыны, тон» но «адями сылэ сомында, кӧня пуз ачимлыксэ». Соин ик ми дорын куинь ih.
  
  
  Мынам личной ваньбурез.
  
  
  Одно ик, тон мед тодод, мон куинь пузъёссэ уг вордӥськы. Куинетӥ AX кузьым луиз. Самой та шар тусъем делле гранатаосын но. Газовой бомбаослэсь кулон. Печатной гласить солэн кивалтэмез пала пользователь: ( 1. Штифт потӥз. 2. Бомба куяку. 3. Бызьылӥзы, кыдёке кадь.) но «парковкаос луымон интыосаз список», кудӥз вылын AX возьматэ: сленг, кытын тон ват тӥрлык ватыны быгатэ. Предложениосты +3 ("придатокъёсын кутыны бурдъя Z-мугор люкетъёсам интыяськем 5 граната но ачим") ас подтекст кыӵе ке но сюдоно-вордоно.
  
  
  Али но уд тодӥське-а, мар-а мон соку тодозы-а, таиз-тазьыгес, таиз-а мар-а «ас тӥ куспын люкетаз» дуннеысь самой кышкыттэм луэ пегӟон инты отын. Нокинлы йыраз но уг лыкто, утчано отчы граната. Но мон та улонлы утьыны ӧз пол факт. Та ужпумез нош одӥг граната валам: котырысь пегӟон кадь сузьтӥськыса ee.
  
  
  Расстрельный кылъя тон азьын асьсэлэсь командазэс. Тон вылын пыӵал мертам дас доллар тыр. Синъёссэс кертто ӵектӥськомы тӥледлы, нош тон-шу «уг». Сигарет ӵектӥ тон, нош тон-шу «уг». Со юасез, вал тонэ выль куронъёс ӧвӧл, но тӥ шуиськоды: «бен, сэре». Берло соослы кельшиз кунокуае но пыртӥз.
  
  
  Та ужпумъя ӵош граната.
  
  
  — Малпасько, со сайкатскиз. - Кван Вераны. Ван эскерыны лыктэ, мон уг быгатӥськы кулыны та пумтэм вапумъёс улэ... озьы ӧвӧл.
  
  
  Я, — со шуиз. «Ник Картер».
  
  
  Каллен йыр быгатӥськоды но со золтӥськемын. «Милям ёросын солы луыса но, малпасько, но чучы пыры».
  
  
  Со пальпотыса. — Кызьы жаляз, малы мон ӧй тоды, тон лыктод шуыса.
  
  
  — Мон тодӥсько, — шуисько мон. — Тон торт пыжо вал.
  
  
  Выросъёсыз мукетаз гожтэтын. "Эй, татчы лыктӥз. Со потэ, мед тон берпум ползэ дано адями виисез пумитам мастер — Нокин Картер». Асьмемыз судить каре ке, кызьы соос шуо та, кичабонъёс соослы возьматы, но, оло, эшшо кӧня ке кичабонъёсын.
  
  
  Нош серем со жалясьтэм та серия презрительный инты басьтӥз.
  
  
  'Али...", — шуиз Ван. — Вань на одӥг ужпум. - Лэсь дан усиз киллмастер кин вииз? Та чебер бутылкаосын ӵоксэтсэ луэ, шол, Ван отель, эмуос корона понна адямиослы юрттэ.
  
  
  "Мынам со.' - Пистолет кван шӧдтэк шорысь потымтэ: "тырмоз, мон кема приказэз быдэстыны. Мыным ужаны-тыршыны кулэ та сӥё азинтон понна". Ачимлык но, пистолетэн но, Ван куашкатъяй Кван лэсьтыны. Со шуиз. — Со ӟеч ни.
  
  
  Мыным луиз тунсыко, кин со котырын яра ни. Таиз зэм, монэ тунсыкъяськытӥз кутскиз.
  
  
  Кык ӵошен сыло, ог-огзы шоры учкытэк, кык сюлэмъёс луо пистолет-огез мукетсэ нуэ.
  
  
  Котырам пиосмуртъёс вамыш солэсь палэнске, сое быдэстӥды кадь-а кыӵе ке музыка сотэк кадриль. Та движение напряжение кужмояты, анна геройёслэн кык ожмаськон тӥрлык жугисько. Табере ужъёс вылӥос понна. Кин ке-со котырысь палэнске ке, со ымнырзэ ыштоз. Яке ваньмыз мар кулэ.
  
  
  — Мон тонэн ожмаськон тӥрлык куштыны косӥзы. Та шудон укылтэмлы луыса, та Ван но тодо.
  
  
  — Нош тон-а со вераз, приказ уг басьты ни шуыса.
  
  
  Малпасько, нырысетӥ кван ыбиз. Пуштон ортчиз кык люкетэн секунд понна, но со пыр полпути комната ни луэ. Ӧжытак палэнэ Дуэль вань-а, мар-а со ёрмо. Выж вылэ льӧмпуо, гранатаос но ки басьтэм дюйм дюйм кутскизы со понна, ползком, нунал доры мынэ. Со нырысь ыбиз куштыса, солы план, шоканэз ӝегатыса, бызьылыны потон доры. Газ кылдэмен кулонэ нуись ӵын вӧлскем. Но со ӝока усьыса, мон дорозь сузькыны туртто. Пыр ортчиз нах одӥг, но улон соосты ӵыжы-ын ачимлыксэ, но солэн куасалскемын. Со, бадӟым-а но ачиз лэсьтэ педло синмам прыжокъёссы. Ӧсаз тунгон усьтон синъёсты палёмыто вашкала тыпы декоративно та секыт вал. Тэшкыльтӥ но чурт-чурт ӧсъёссэ ободряюще. Ӧз чида со пумтэм вапумъёс ӵоже тямыс напор бандит. Нош ик но, трос дыры со дорын ӧй вал. Куатьтон газ понна пыд быги секунд ih вал, нош куинь ортчыса, со вань ке минут кулэ луиз.
  
  
  Со вылэ тубытозы ньылетӥ этаже, укноез усьтэ но мур шокчисько. Газэн-а, отчы ик кыле, отын но луэ: библиотекаез кыкетӥ этажысь ӵогам, комнатаын, кытын укноез ворсано вал.
  
  
  Вань на отын пересь куз луыны, кытчы соосты кельтод ee. Шӧмаськод озьы со луэ, мар вань на ул кулэ. Куинь но со доры нуись тубатъёс ӝутэмын думылэм ih уллань пролет тыбыр спина.
  
  
  Мон турынэн воштӥ турын вылэ выдэм но, корка азьын вуиз. Со, библиотекаын, укное учкыса. Куинь nen мугорме чатыртыны вылын кылле. Укно усьтыны ӧз быгатэ, со кулӥз но, ачимлыксэ усьыны турттэ.
  
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  - Ын «Британский колониал» люкс ӧз кыльы, соин ик сое басьтыны куинь комнатаен. Со понна кык thestlewaites котыр вал. Тодмо луиз: та герцогиня герцог но фамилиосын. Но соиз но зэм герцог герцогиня луэ. Тодмо, ныл луоз шуыса, Нонни, нылъёс ih луэ. Нош лыдэ басьтыса, герцог тямыстон куинь арез луоз шуыса, со, гажамез шӧдыса дворянство доры.
  
  
  Кыкетӥ нонни комната сюриз.
  
  
  Куинетӥ вуиз Нонни гинэ азьланьтӥз.
  
  
  Комнатаед луоз, мон куинетӥез.
  
  
  Эй небытак валэктэ солы утчаськы шуыса, мыным солэн шӧмыз ӧвӧл. Солы пумит кариськыса, соид, шуисько, тани мар мыным кельше. Небытак валэктэ солы, мар мыным солэн шӧмыз ӧвӧл. Та бӧрдыса сое косӥзы. Со шуиз, пӧяськод шуыса. Со вераз, мар со чичпотон соблазнительный сокрушительный тужгес но шедьтыны. Со шуиз эй, ма яраё кариз.
  
  
  Солэн тужгес валасьёсыз луэ.
  
  
  «Мон солы жингыртӥ но, кык кылын ортчиз. Лондонысь нырысетӥ вал, - ысь Клайн Роско. Агент Роско вал АЙ. Стрелка кадь, лапег, со талант ценымногие луэ шоро-куспо но, берозь хем слежка уж понна вуылӥз ке но котькытын но, шунды Клайн Роско ӧй вал.
  
  
  Кызьы нокин но ноку Роско кадь адӟисько. Эмуос адӟиськыны ӧйлась, кызьы куинез одӥг ёросын пӧртэм адямиослэн улонзы. Веран манерез но солэсь нимзэ вошты позадэ луэ. Пияш одӥг пол но адӟем ыстон тон шоры учке. Тон нош ик учконо ке, адӟи пияшез но кин тон вылын бырыны ыстон-то мукетыз — автогонщикъёс яке адвокат — котькыӵе учыръёс: кин ке воксё мукет. Соку гинэ ышы вал талэсь, малпасько-а тон, мар тон понна уг эскеры... Гласить историеныз, сямъёсыныз роско дахау одӥг пол бызьылэмын шуыса, поттылӥ гинэ та нацистской цитаделез, огшоры ке шуэ, ма, кызьы со возьматӥськылэ, «адске, кызьы немецъёс».
  
  
  Оскем потэ, ӧвӧл потэм. Со талы копак оскемын луонлык долгосрочный-ын.
  
  
  Роско Нассау вуозы самолётэн сямен ӵекто. Со понна ялан эскерыны луоз Чен-vin но ӧвӧл, мон уг вуы отчы дыр. Дас одӥгетӥ минутъёс луозы. Аэропортэ жингыртӥ солы. Лондон-ветлон дыръяз кадь потӥзы. Радио собере сое гожтэ. Пушъетъёсты сярысь ивор вал, но кытчы со сярысь номыр поимка Чэнь-ӧвӧл. Ас роско трюкъёс возьматӥзы кулэ.
  
  
  Пельпум кунокуа врач монэ учкиз-чаклаз, яраё луыса ачимлыксэ укол лэсьтыны.
  
  
  Одӥг кылын вераса, мон уг оскы солы, мае мон врезаться ӧсъёсаз.
  
  
  Солэсь лулзэ басьтыны отель, ньыльдон мурт но люкаське часовой юизы. Озьы ик отельёсын тараен но солэсь адӟылӥ, но со сокем уг прямолинейный шуыса, уг валало, мар со берлогес кӧня ке час луыны кулэ, тылӝу пыр ортчиз. Со луоз лэчыт, скривиться ке но солы шуиз: «пиналъёс, тӥ котьку но шумпотыса». Сое но тодыны, но тус вылам со тужгес но омела делле шуыса. Сое умоен лыдъязы, сое ассэ утчаны кутскиллям но, кезьыт но, возьмаса пуко. Со, малпасько, бронирование тараен но кошкыкуз кунокуа адресъёсын марзэ воштоно сямысьтыд, со эй сётӥзы. Корка доры вуэм ӵужъёсыныз соосты городлэн мукет пумаз.
  
  
  Уилсон Миссис. Мон трос пол сяськаяськись Шерифъёсты ответ. Ӧвӧл, мон солы шуисько, отын Тараен ӧй вал. Та тараен хема-а луоз? Нош со понна хема луоз нах? Гол вир гурланы кутске. Таралэсь азьло татын вал кӧня ке час кулэ луиз. Та инты туж кышка вал, кудзэ со малпам гинэ быгатоно. Эй вал, со но мон кулэ-а ӧвӧл-кунокуа берытскыны лэзиз. Со меӵак татчы сое келязы луыны кулэ. Ивортон, миссис келяны шерифъёсты возьматэ: сое, мае мон солэсь мозмыны уйиськись. Та кык кышномуртъёс соослы асьсэды возьматыны, ӵошен пукиськом, нылпиос шудо, кофе юыны но.
  
  
  Спектакль, табере мынам син азям пуксе солэн, уката но ческыт луэ ценымногие.
  
  
  Таралэсь вал со.
  
  
  Нош куараед выльысь ужпумъёс. Кин со? Со но кытчы нуо соосты? Нош ик уг тодо-а соос, ма кутскиз. Али тараен но быгатэ...
  
  
  Миссис шуиз со. Шерифъёсты, со хема луэ.
  
  
  Рома бутылка сётом ми солы.
  
  
  Со нах дорын ёрказ. Укылтэмлы луыса кошке, дыр, соос уг тодо, кытчы мыноно. Гренада? Отчы басьтӥзы созэ я Тараен. Та интыос но одӥг гинэ вал, со быгатоз, соиз сярысь малпасько. Но сое отчы уг куто, соосыз уга соос. Рома со гуӵык лэсьтоно на.
  
  
  Со кышноез ыстэм. Ручка но бумага вылэ бумага гожтэм запискаос но азьпалыз понна шерифъёсты понна уилсон коп. Со шуиз со, зэмос йыружез кин, ма, соос но, лэся, фут ih газон улэ шедемъёс вить-ын. Со верано, со шӧй луэм быгатозы шуыса, отын эшшо кӧня ке, нош мон уг тодӥськы, кытын.
  
  
  Собере нош ик улӟытӥзы та дун-чылкыт интыез.
  
  
  "Пу Никель" воштӥсез луи сыӵе, кыӵе ачимлыксэ Уилсон вераны. Кӧня таверна сюрес урдсы лэзьыны. Сое пырпотыса, соос пӧлын писпу припарковываться mimmo.
  
  
  Пеймыт укноос вал, но, матаз лыктыса, адӟим, ма со зашторивать сьӧд возъетэн.
  
  
  Со куараез кылӥсько.
  
  
  Со доры вильгельмина нуйтӥськоз. Со басьтӥмы, со понна нош ик комнатаысьтым омырен шокан шталь ярамон ке, ишкалты сое но мон яратӥсько кайла задыхнуться тайца кулэм бере. Шедьтӥзы соосты стилет кытын ке выж вылын библиотека. Вуж тӥрлыксэс асьсэос осконо ческыт берен басьтыны луэ. Выль яратон выль тӥрлык укша — ялан кышкаса-а, мар со тӥледлы вайиз.
  
  
  Сое нюлоз пеймытатэм укноосын доры мыкырскиз.
  
  
  Bien Eh, Лотоен?
  
  
  Ноус доры.
  
  
  Со мар ке вераны но возьматыны-француз. Вӧлскем индокитай луиз француз кылэз. Та котырын трос революция бере страназэс тарказы-со французъёслы колониосын вал, нош собере-ысен независимостез пумиськылыны, ӵош, малпасько, кыӵе ӧръёсы мынэ. Паллян яке бур-а азьлань. Та кылъёсты со ноку но тазьы уз луы шундыӝужан умой, но, эсьма, вераса со-француз.
  
  
  «Si video le Yacht parti. Сигнал тон адӟид-а?
  
  
  Со сярысь сигнал соку витё, пыжен кошкиськем шуыса.
  
  
  — Рос-Плюс, les sont où autres?
  
  
  Озьы ик возьма соосты «мукет». Та ке, «мукет» луэ отын, кытын со но оскисько, со туж кема витьылэм быгатэ.
  
  
  Со пычкиськыса, котькуд кылдэ мед кутыны шуиз со. Со вормытъяськыса юан, тон герӟаськымтэ "les autres" Картер-ысь. Солэн малпамезъя, жаль, пе, солы юрттыны ӧз лэзе.
  
  
  «Est dommage C', — одӥг шуыса, — la femme que est mort».
  
  
  Мон доллар тыр ужамысь дугдӥз.
  
  
  Тараен луыны кулэ.
  
  
  Визьлыксэс, визьмын, самозащита, луонлык, мугез, ЭХ, улон, вань тузонэз визьем пазьгиськемын. Солэсь гинэ визь васько. Соос, ӧсэз ӵыжыса усьтэ но будэ. Атаковать карыны выризы-соос объектъёс нырысетӥ луд синмо. Со гинэ ӧвӧл куашкатъяй пистолет. Пунэм берыктӥське ас киызлэн шӧдӥсько мугорын кунокуае но со мылкыдзы шӧдӥське но кесяське примитивный. Со асьмелэн ожмаськон тӥрлыкмы луоз отель.
  
  
  Могак луэ, чтоя куинь воргоронъёс жугисько. Соин ӵош ӝуждалаез, секталаез куинь сю витьтон куать фут луоз фунт, вуо, нош уж бере безумство, расположенный ӧвӧл монэ шунды. Синтэм вожпотон, йыркурезлэсь гомась — куарасётонын сверхлюди шузи-а мар-а пӧрмиз.
  
  
  Лап машинаез зол вал солэн. Соослэн фабрикаоссы, кизэ но пыдзэ шуккем, кудъёсыз лэсьтэмын выре. Мон одӥгзэ уг ми дорысь вольтче. Ми тыроно луоз, кызьы китайын пазл — одӥг, берганы, тупен ӵыжаллям. Вань-а соос ыбылӥсько, кышкан, кышканы, одӥг соос пыр шедьтӥзы.
  
  
  Со отельысь-а тон вера вал, кызьы мон-а со лэсьтэмын. Самой делле вылын, ачим тодӥсько, пе, та кунокуа со. Но вань, малы милемыз тодазы возё, со аслэсьтыз йыркурзэ. Ку ваньмыз йылпумъяськиз, ваньзы соос улыны кулэ. Ачиз гинэ-а со но та гольык ки вамыштыны.
  
  
  Мугоры нуйтӥськыны ӝӧк вылын барный тараен стойкаез. Пульсты ӧй вал. Нокыӵе улонлэн тодметъёсыз. Сое ӝутыны, ульчаын но потӥзы со. Горд йырсиез соос милемыз ӝуато, кырым кадь гома. Солэн кӧсыт ымнырзэ югыт толэзё адӟиськы, бус, со но ныр вань на капчигес пужыосын шобыртӥсько. Ньылонам комок мыным вӧсь ёрмыса, кеськиз, куашкатӥсь-быдтӥсь бӧрдэмзэ медаз мозме. Ужъёсын но кыдёке эн кошке; отын со гинэ кылемын.
  
  
  Со чупа, со люкиськон.
  
  
  Мынам киосыз солэн вакчи пошевелиться-ын.
  
  
  Со нош ик чупаськом ee.
  
  
  Но со поморщиться хмыкнуть. — Ӟечбур, Ник, — серекъяса шуылӥз со. — Тӥляд со туж кышкатэ?
  
  
  Уг уськыты-а со-а со пичи гинэ, озьы со выступлениме малпамтэ шорысь та зуркано луиз. Трос шуыны мон уг быгатӥськы соослэсь кылъёс. Разражаться серекъя со. 'Буйга. Тонэ визьдэ ыштэмлэсь ӧвӧл. Улэп но таза изьыны чеберай".
  
  
  Мыным удалтӥз, пумен пычкытизы « - а мар-а-ха-ууу». Яке малы ке укшатоно.
  
  
  Со нош ик серекъяса. — Лэзь монэ, соку мон тӥледлы ваньзэ верасько.
  
  
  Со лэзиз ee. — Мммм, — шуиз со. «Нош ик ветлыны кельше». Соиз кизэ мычиз но, толэзь югыт покружиться-ын.
  
  
  Туж чебер вал со. Нимфаос сое киямат луэ. Нимфаос понна легенда пересь, выльысь вордско, дэрем тэй вылысь ӝутскиз, паймытись выжыкыл пыр маке, сайказ котырес шарм, сю ар кыстӥськиз.
  
  
  Со, нах шоры учкемзэс, сюлэмшугъяськонъёссэс яке ас зачаровывать ни кадь. Со-конференциын берга, йырме шонаса но мыньпотыса. — Шонер верасез синазькыль кариськод-а тон, дуно. Зэмзэ, та туж неромантичный».
  
  
  Утчаны, — шуи мон.
  
  
  «Нас биологической», — шуиз со.
  
  
  Органической нас?
  
  
  Органической нас».
  
  
  Тон шуод ини, та — мон шуыса. "Нош мар та?"
  
  
  Мар гинэ, веранэз ӧвӧл, та теория сярысь со сярысь тон кылӥд, кызьы дугдэм, йырыз висем, кален-ысь астмаен кадь, огшоры... йырвимлэн эскеры астэ тулкым «Я, мар-а?» Ним улын луысал бестселлер «Биологической нас». Бестселлер соос уг лыдӟисько, нош та теория сярысь кылем. Тае со нокыӵе кусыпъёссы ӧй вал, «мон кулэм бере математика кадь адӟем каро-а?»
  
  
  Малы, — шуо соос, — ми но озьы лэсьтӥмы. Со юа мон, кытын тон, со, милям одӥг, котыр шукке но, мон усисько. Та соку гинэ кутскиз, соиз био-о нас. Со пульсэн кулэстыны, ачимлыксэ дыр уг шӧдӥсько дугдӥз но, шоканэз ӝегатыса. Мон котьку но тазьы лэсьтӥды ке, со мон доры бичаськизы укыр матын».
  
  
  Озьы гинэ-а?' - Мон чиньыен тэшкыльтӥ.
  
  
  Ӧвӧл. Огшоры ӧвӧл. Та группалы дасямын AX кышномурт-агент. Тросэз та упражнениос толэзь кыстӥськоз. Но таиз ужа».
  
  
  Нош мыным шуо, мон тонэ уг-ысен маин герӟаськемын? Солэн пельпум кырмизы. — Мон нырысь ӧй вал оскытӥз, тон-а, мар та. Нош со сяна, со — музъем учкыны но пауза лэсьтоно, — кунокуаын тодматозы ачиз, та тӥляд но уг поты.
  
  
  Сое учкон со одарить ядо. «Тулкымъяське чертовски мон озьы бере, со шуиз-а, мар тыныд кулэ, мар мон та изъян лэсьтӥзы клубын, шузимем кадь».
  
  
  'Салам.' — Озьы уг кесяськы. Малпасько, маскаръяськыны со татчы лыктӥз?
  
  
  "Ӧвӧл.' — Нош тон эн маскаръяське. Тон уж вылын изе.
  
  
  Тодмо созы, маиз вал та ласянь кӧня ке амалъя. Практической быгато дугдылытэк вирсэрлы тон, тон-а со виям кадь, ялан пель функционировать. Нош кулэм адями уг кепыра-ын склонный кылзы огшоры гожтэт.
  
  
  Тараен трос тодмо луиз. Та понна со мон кыдёке уг азьланьтыны, но со, эсьмаса, лушкем Нассау сайкыт луэ.
  
  
  Аптекаын но шундыӝужан цзин бангеля вал лин. Озьы ик луиз, дораз кунокуае нассау бангель. Ваньзэ тае умой-а адӟисько ке, мултэс мед луоз шуыса, шонер лэсьто китайын kan служба предложениос, соослэн соослэсь куштӥськыны ӧз быгаты. Со вылэ вошъяськон, мар-а соос наркотикъёсын ӧз липе ошмес, юрттэт курыса но услугаос периодической kan кызьы процентъем. Та «случайной сервис» туж огшоры вал: вань-а, мар-а со лэсьтэмын луыны кулэ вал, но пегӟон понна та выллем сузьет атс-э юрттэ, со кана кунокуа кытчы ке пыӵатъяны.
  
  
  Промежуточный идеальный станция Нассау луэ. Америкаысь доры матэктӥз но, нош ик британский улосвылъёсын вань. Та ужпумъя трос но мозмыты ih риска. Нош мар ih йӧтӥз берпуметӥ этапез-ветлонэз, палэнтом со но васькыны туж капчи вал вылэ пуксьыса мерожа вуул флоридский судноын. Огшоры система ужа.
  
  
  Чарльз Брайс, кылсярысь, филиалэз, виыны мортон сенаторъёс. Казиноын ужай нырысь-валысь со юрттыны огшоры кухняяз Гренада; собере пусъемын КАНА ачимлыксэ, ишкем понна сӥньыс отын но татын кулэ, пилот «Лобало аса»; - со пазьгиськем самолёт nen сенаторъёс. Can йӧты шуыса, вальыр система ужало, но мытэм paper цзин талы пумит fold линь. Валтӥсь сокращение решенилы пумит лэчыт предназначеный. Мукет пыриськисьёс но луизы, ӟукыртэмлэсь.
  
  
  Та апогей вуиз ке, Чен-сэйбрук ыбиз на. Та уг луы. Меретъёс сэйбрук чен сенатор луыны быгатэ-ке, асьмелэн коркаямы ачимлыксэ мэн но штат вием. Сэйбрук казиноын меӵак пырыны ке, Чен-шат малпаз: «ма возьма сое кулэ?»
  
  
  Чертовски вал ук та уждэ. Озьы тон аслыд карын усьтӥське.
  
  
  Чен-пытсано луиз.
  
  
  Цзин кошкыкуз кунокуа Линь. Ляб тырмыт, Бангель мед сётоз, таиз понна ке но кулэ вал та. Бандаен вис луэм но, мукет люкетсэ бугыръяськон.
  
  
  Казино кышкытлык вань дуак гренада бизнес улэ вылэм.
  
  
  Со Vin келязы. Лондон Ih адями бадӟымгес, канаын плюс спасательёс команда понна Чэнь йылозяз-ӧвӧл. Ас Винг зарекомендовывать, опиум вузкарисьёс кадь, но со сьӧд чорыг лэземын вал та роль цзин оскымон киултӥзы, нош озьы монэ ыстӥзы цзин понна линь. Нош базар интыяз бугыръяськон понна но та выль гренада kan утчано луэ. Соин ик со уже пыртоно «никель-Пу», Уилсон наркотик ватыса. Шерифъёсты Сяськаяськись. Та барын шталь ih выль лэн штаб-квартираез. Отын со люкаськиз-а шуыса, асьсэлэсь действилэн азьланьын спланировать. Соос котырын ик трос сисько, изё но отын. Планъя умой луоз.
  
  
  Винг пумитазы чен пушйыны луоз-котыр пукетоно на. Озьы со яхтаос но та подводной лодкалэн спланировать аварие вуттыны. Собере сое лэсьтӥллям «деловой пумиськон» герцог, озьы ик-поч, герцог дворецкий ыше-быре шуыса оскытылӥзы. Но шат уг кельшы вал случайной, усто vin дворецкий шуыса тодэмзы бере? Леди, мар гинэ ӵош вуизы дэмланъёс шерить котыр лондон.
  
  
  Ван насильственный тонга со ужме кельтӥ. Та ужъёсты урод уз-а луы, малы туж секыт. Вож потӥз шуыса, солы тазьы берыктон. Кытын ке, француз-лэсь камбоджийский-озь, тайский, англи но китай нимысьтыз Ван Тонг, закрадываться ужъя янгыше вылын, астэ но люкетэн ыштыны умой малпам планэз валаны. Со сьӧры мар та, мар-а кадь адӟиськы-котыр кинокомедия со "Cops Keystone".
  
  
  Котькуд пол, куке мугор котырез одӥг пияш ӵем котыр kan сярысь, лыдъяло соос, киын KAN та ужлы шуыса.
  
  
  Пумлэн пумаз, дораз вань канна бангель инъет луы виыны, виыны но кана чинг планировать карыны но линь. Соин ик ваньзэ сое малпано, та группа, мукет-кин сое лэсьтоз, шӧйзэс окто но чал-чал, солэсь кельтэм.
  
  
  Тумошо вал люкет пичигес кылиз. Та ая люкетэз луиз, со доры омела Гара кусыпъёс выре. Со сое йылозяз, куке ми ӵош со герӟаськемын. Ван та лэсьтэмын пиналъёслэн понна но, уведомление вуиз, кызьы «американец, кулэм». Vin-Тӥ разуметься астэ малпаса гинэ, ма вал мынам та американецъёс. Бер ӝыт ни вал, группа доры мынэ ке винг Каскейд-выжыоссылы, нош мукетсэ вераськемез огъя кутскиз аслэсьтыз веранзэ понна.
  
  
  Со малпасько, умой-а со, мар мон быгато — но туж ӝог. Каскейд вал ини, нош мон-Роуд. Мон со тараен инты басьтӥз.
  
  
  — Тӥ сое кытчы кутӥськоды?
  
  
  Хм, — со берытске.
  
  
  Тӥ, шуисько, мар-а вал тон сое. Сое тодэмды потэ-а, кытын.
  
  
  Солэсь гадь вылтӥз ваське луо лэзе. - «Мон малпасько, та бутылкаосты ӵоксэтсэ тужгес висись». Мон суредай луо вылэ долларлэн солэн гадь вылам тырысал. "Мар луиз?' — со серекъяса юа. — Вожъяськымон тон, Картер?
  
  
  Ма веранэз, мон уг вожаськы. Картер но эн нимаське мон. Кельше-а тон вылэ кышномурт-котырзэ фильм репортёр.
  
  
  «Мынам со так гинэ лорен беколл жингыртоз». Пляжын ултӥ бызи, толэзь югыт но со сямен султо. — Со ке каньыл, — ӧтиз сое, — шултӥз гинэ. Одӥгзэ гинэ, мар быгатозы, сое данлыксэ кулэсто, таин озьы, соослэн дӥськут вылэ, со нокыӵе уз луы шуыса. Нырысь ми пумиськимы ке, гольтрес адӟиське, со егит леди тырмиз. Со вылэ дыр трос барышня нош берпуметӥ разбитной тупатыны, гольтрес вылын кезьыт сётӥзы.
  
  
  Определённо сл кунокуа со. Со ик кунокуа ee. Нош та вань туж урод вал соку мыным шуланы уг быгаты.
  
  
  Со султӥз но со сьӧры дурыны.
  
  
  Мон уяса кошко.
  
  
  - Ын & nb, шор тулкым, мукет котырын эшшо одӥгзэ мон нискылско.
  
  
  — Та срабатывать уг, — шуиз со. Со шуиз. - "Ставкаос лэсьтӥм?"
  
  
  Мар гинэ, талы луыны быгатэ, мон ке активной шутэтскон очередной уг висъяськы. Мон ас яратон тазьы вырыны океан дурын, ву шобырскемын ке, соос выльысь гольык. Сыӵе ик ритмез но мон пыри шуыса, но тулкым, яке тулкымъёс — сыӵе ик, кызьы асьме дорын, ма но со тулкымъёслэн ярдурез но со озьы луизы, дыды ас ӵоже пумиськылӥмы но естественной; ог-луозы на-а асьмелэн, но, дыдыос мусо салам верасько, чупан мускытсэ кузьыт. Самой делле вылын, со ноку уз быры. Мон со куспын вань гадь вылазы нырысь сое ымазы бичатыны кутскиз ке, бугыр-бугыр пӧзись вуэн васьконо но нош ик огазе ӵош ӝутске ачиз, шокпотыса дорам бугыръяськыса.
  
  
  Кӧня ке ортчыса, мон со шуиз: «тодӥськод-а, нырысь шуэрске кышномурт».
  
  
  Соосын со кӧтсэ пуш палаз-тӥ кикур ортчиз. «Та шудон кышкыт, дуно. Шудыны уг быгаты ке но, пуртэн яке кунг-ач-ач-ач... ну, сое тон эн винить. Со учкылэ мур синъёсаз со. «Малы мон лэзисько тыныд куарасётон соку шуиз: "мон тыныд туж урод луиз».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Мон соку уг малпа. Та нуналозь мон малпасько, со барын пукылӥ ке, мон тонэн ӵош, тынад отын пуктэмын ке, мукет палаз пукон сямен, татысь миллион сьӧры миля.
  
  
  "Учкыны." — небытгес мон шуо. «Куараос кадь со. Со понна милемлы нокин но ӧз косы тырыны быгатозы. Тон тодӥськод-а, малы али, куке тон соин, соос асьмелэн вань. Нош мукет дыръя... ну, соку, со, дыр, вань асьмеос.
  
  
  Со пальпотыса. Со кайгу вал шобырскиз. "Уг бугыръяськиськы. Картер. Вот уг луы мынам тон воштыны. Огшоры... — помолчать Соосты, малпало, мар вераны, собере азинтыны малпаськом, — мон тӥледлы вазь уг тодӥськы шуыса. Соку, со Беколл Лорен ӧвӧл ке, соку мон вань та юрӟым пӧросъёс сиротка энни шимес луиз. Со нош ик пальпотыса, нош ымныр вылын со трос поллы шумпотымонгес луысал та. Уг бугыръяськиськы. Али со туж бадӟым но кужмо, тон но яратэ сыӵеен, кыӵе вал тон».
  
  
  Мон дорын рефлекс фразаосты встраивать «яратӥсько тонэ», серия отказ-ын. Мон... мон ноку но уг кулы, со вань шуыса соос мон номыр уг сӥзьы шоры учкытэк... тараен обязывать доры возё. «Мон малпасько», - шуиз со, оло, тыныд но яралоз солы.
  
  
  — Эй, инмаре, — шуиз со...
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Ноку но яратымон Британский музей кадь луиз. Мон понна котьку луэ, маин ке но тунсыкъяськиз та зловещий. Куд-огез шоры учкыса кортпась, тон, со, вылды, куке-соку нуллэм Артур король, монашеский яке дӥськут вылэ, «дырпусйыны арын 610». Вдруг тон йырам лыктэ, мае история — со историлэн мынам пичи ӧвӧл, но та книгаын вакчияк историез, соосты куасьтыса, одӥг адями кадь бӧрсе событиослэн но вайыны, со доры мыныса, кизэ дыр, со котьку но тодаз возе. (Г 1066, вормон викинг». Ижысь 1215, Быдӟым эркынай бумага.) История — сильтӧл, сильтӧл нагромождение фактъёс, гожтэмын, кышкасьтэм луэмез, вир но осконлык. История — со сыӵе адями, кызьы мон тонэн, куашкан огшоры пыраклы ас ужамзэ, улэм-вылэм дунне. Нош тӥр уг щит, яке басма юдэсъёс.
  
  
  Кызьы шуи ини, жутковатый.
  
  
  Комнатаын дас одӥг часын Роско пумиськисько, соин вераськисько, кытын чиньыос констебло распечатка шуязы. Пырон понна нимысьтыз пропуск кулэ луоз. Дораз потан талы луыса милемлы но, косэмзыя, отчы вуиськод кадь, чилясь сярысь нош но брошюраос Констебль Джон (1776-1837). Солэн кыкто резерфорд маргарет пропуск сётэмын, со папкаысь пытьы мыным священнике гигант выре. «Романтической реалист», — шуэм сямен брошюраос. «Инкуазь Констебл кунокуа доры вуиз». Озьы ке, со инкуазь (1776-1837) сомында интыез вал. Одӥг интыськем бриллиантовый-куар.
  
  
  — Мед. Корка пыран-потан интыос ӧй вал соку.
  
  
  Со берыктӥськиз. Та Роско Klein луэ.
  
  
  «Абдраса та суред азьланьтӥське», — шуиз со. Но соослэн суредъёссы кызыгыны биниськизы. «Татчы вуисько нассау огъя мынам эшъёсы. Со котсуолд загородный корка басьтӥз. Со, мукет суредэз доры лыкто. Куро липетъёс но пиез коркаысьтыз-вож шур. — Тон Чен-отын вань на меда. Кузэн но со котырысь со нокытчы но уг пота меӵак отчы мынӥ аэропортэ. Потаме уг луы. Телефон звонокъёс уг луы», малы необычно. Огшоры мумы пуны со ожмаськон арбери нуллӥсез, нуо чалмыт, омыр чылкыт улон вылэ усиз. Одно ик, кызьы ваньзы соос ньыль час ӵоже татын.
  
  
  Шур вылысь вуко сое берыктыны эшшо одӥг пол та куаръёссэ но эскерисько. «Агент кана, мукет адӟид-а тон?»
  
  
  — Нокинлы Но, Ники. Нокин.'
  
  
  — Тон кинлы ке исаса?
  
  
  Кин мон? Ламонг Крэнстон? Бусаськем визьзылэн киулаз быгатонлыкъёсты-а? Нокинэ но уг адӟы вужер, детка.
  
  
  Эшшо одӥг бутылкаез ӵоксэтсэ соку мон ваньзэ, мае мон тӥледлы ӵектысал та суред шоры учкытэк... роско?
  
  
  Со берыктӥськиз. Пельпум роско кырмизы. — Мон малпасько гинэ, кызьы тон мар-искусство сярысь ма тодоно.
  
  
  Соку, соку мон мар шуэм, уг яра тачкесан понна.
  
  
  Монэ нуназеяны закусочной вест-ним улын энд «хижина пӧйшурась». Закусочной пу тротуаръёс но кезьыт ӵош,-тыбырме зуректонъёс но со мактал-тӥ кеч железы менюез. Лыктэ ми доры жингырто но со шуиз эй тараен. Мон дугдӥ, «квартира», роско эшъёсыз ки, ныл, али со городъёс котыре кошкыны вырылӥзы. Сёты мыным асме ачим ни, маке но вань та сярысь мон нуыны-вайыны йыр висёнэд ӧжыт-а вал Джон Стюарт, официантлы но горничный. Со сяна, та амалэн тужгес но тупамон луэ взаимодействие город. Со, адӟид-а, кызьы Роско тараен шоры учконо ке, со лыктоз. Изумрудный вал со вылын-ёркыт но дэремысь вож сюбег вандэтлэсь кашамер-а, чума выллем, со гольык-со вылтусад умой но, юн юрттэ гадь котырес ee. Кулэ луозы, соосты басьтӥсьёс но магазинъёстӥ ветлыса, со ӵукна ачимлыксэ. Эсьма, соосты ноку но уг адӟы, ачимлыксэ вазь. Куддыръя быгаты со вунэтыны дэрем, нош мон сое ноку но уг вунэты эгесалляны дэрем.
  
  
  Со Роско тодматӥз со. Асьмелы пальпотонзэс пальпотэ со. Мон верай ини кадь, адскыны быгатэ Роско озьы, кызьы эмуос кельшиз, табере соос сотэк но выражениосты görüntüleme специализироваться-ын. Мистер Бере, Шоро-Куспо Адями. Шоро-куспо мугоро, мугор, ымныр но дӥськут. Мон сямен дунъяны, огезлы, витьтон арес котыр яке солэсь, сое но ми басьтыны та цифраез, лэсьтӥзы ваньзэ, мар со лэсьтӥз. Нош ас дораз со ӵемгес шевелюра, со пурысь ӧвӧл, со ӧвӧл, но со сьӧд агрессивной сяська, кудзэ буяськон луэ.
  
  
  Соин Тараен пальпотэ. Кӧня ке минут ортчыса, со роско шоры учконо ке, та Грант Гэри луэ. Урод луо соос вылӥынгес но, костюмъёс но вурылӥзы вал nen заказ вылын, со адӟе, кызьы со тӧдьы пиньёсын уш. Со кисьтаськись эх, малы мальдытӥзы но, адскисьтэм тараен мальдытӥзы.
  
  
  Со ӧжыт на, кӧчыло, доразы ӧтьыны быгатэ дӥсьтӥсь но выросъёсын но откашливаться юон заказтыса официант. — Мон шуисько, — вазиське со доры роско гожтэт, — али вузъёсы кинлы чакламын?
  
  
  'Вузкарон?'
  
  
  'Педласянь. Педпал вузкарон-а тон.
  
  
  — Ох, та вузкарон якобы. Чарли Мейс. Ачимлык-а тон, оло, адӟо-а?"'
  
  
  Ачимлык соосты ноку но уг адӟы.
  
  
  "Я, та умой. Пыӵал-тӥрлык но умой. Марысь-мар ке луиз — нош мон уг малпасько, мар маке пӧрмиз — тодӥськом ми сое сётом. Соин ӵош пияш, Пирсон. Мар сярысь тон озьы эн курекъяськы».
  
  
  'Пиос?'
  
  
  Синъёсаз мон учкысал роско усе. — Мон малпасько, тӥ трослы визьмогес вал, кызьы ке луысал.
  
  
  Кыӵе со та сярысь малпаса-соослы дыр. — Соос ӧжыт ӧвӧл, со ачиз умой шӧдӥське ценымногие, пе, тыныд пукыны, отын али ке.
  
  
  Роско йырзэ шоназ. — Мон ищейка, Ники. Нош пуныосыд ӧз-а возьмаськон. Со сяна, укыргес луоз сое... «укыр пересь, — шуиз со отель, дыраз но валаса, — со укыр шталь берло дыръя азьтэм шуыса, кот турын-быдэс арнязэ кылле возьман».
  
  
  «Кызьы озьы луыны быгатоз, тон оскытэк, кема-а со озьы кылиз-а мар-а?»
  
  
  — Сиён-юонъёсын, кылсярысь. Со сиён-юон заказтыса-кылсярысь, арняяз. Домработница медъясьёс гинэ. Та возьматэ: планировать кыӵе со-пияш самой умой дыр вал со. Таӵе ивор ӝог вӧлме гурт кузя. Но оске мыным, городын сыӵе иворез луэ ини, кин ке-кык пол кизьнӥз ке.
  
  
  "Малы нош мон тазьы лэсьтӥ?"
  
  
  "Гинэ вите-а?"
  
  
  — Сазь луыны но витисько, — со поттэмын кык ящик электронной. Кисыязы пичи сьӧд ящиксэ. 'Одӥг понна тон одӥг ми понна.'
  
  
  'Кем ужаны?'
  
  
  "Мед. Телефон доры лыктӥз но матысь укмыс гинэ люкаське-куинь-куать-ньыль-ноль-ноль-ноль. Тынад пӧрмыны кулэ, нырысьсэ кунгож сьӧры ноль город-одӥг. Милашка кода собере та кнопкаез зӥб но, тӥ кыл кутӥськоды мейс гожъян. Котькуд час доклад.
  
  
  «Таиз но вань-а?»
  
  
  — Ӧвӧл, — шуиз со. — Эшшо мар луоз-луоз шуыса. Плёнка вылэ гожтыса кельтэмын, озьы тон астэ но, жингыртыны быгатозы. Солэн но соку мэйс ачимлыксэ кылзыны быгатыны. Ялан монитор долорес учке, соин ик мон алӥсько вал, малы ке соку ик ӧз мыны. Эй одно гинэ шуо, кытын тон дугды. Коммутатор лу, долорес AX.
  
  
  — Та юрт нош — жуков подсаживать луоз со?
  
  
  Со лэсьтэмын чырс ымнырен но йырыныз шоналоз. 'Я. Кошко соос яке куд-ог дыръя кулэ, нош солэн нокыӵе тодметъёсыз ӧвӧл на, возьма таосыз. Мон утчасько мед быгатоды ыстыны ужан сямен кыӵе ке муген. Нош сыӵе вылтӥз кайла vin шедиз ке, кемалась-а со кулэм мед луоз. Интыысь монэ телефон доры подключение сьӧлтэт луоз, мон озьы быгаты ваньзэ сообщениосты исходящий киултоз шуыса.
  
  
  Та мыным уггес кельшы. Луоз пырак возьмало. Нош милям дӥсьтонмы-оскалтонъёс уг быгато, асьмелэн карыса риска. Мон Vin понэ. Аслэсьтыз ымнырзэ возьматэ одӥг пол гинэ эмуос ке, операция ке но пишмыты вал вань.
  
  
  Соос, час шоры учкытэк. Кык час-минут луыны. «Тон пейджинговый система ужа ке, мон малпасько, тон дорын луо, дыр, тае мед лэсьтоз».
  
  
  Мон ачим пальпотон одарить Роско мальдымон. — Тыныд та али малы уг кары-а? уром? Ӧжытак чиньыен-ын подержать. Асме утчасько.
  
  
  — Ми тыныд оскиськом безоговорочное, Роско, — шуи мон. Тараен соос мыняло. «Телефоназ тус вал милемын ӵош. Со тодэ, мар тон сётӥд мыным умой кылыны кутски.
  
  
  Соос быгатӥзы та баклашыны, нош N-3 k котьку но валтӥсез-2. Роско телефон доры лыктэмзы.
  
  
  Тараен пальпотэ.
  
  
  Та мусо вал, пальпотон нош буш кышномурт тодыны выриськом, мар флотлэн мар гинэ уя. — Мон сютэм, — шуиз со, учке менюез. — Со сяна, мыным солэн шӧмыз ӧвӧл, — ватсаз, со синэз уг ӝуто.
  
  
  Сое ӝутӥзы синкаӵен. — Мон малпасько, мыным гинэ ӧз пытсаськылы, — шуи мон.
  
  
  Баренцев зарезь вылэ мейс дорын ӧй вал шуыса, мон вералляй. Мар сётэмын-мон выходнойёсы-ын принцип. Со вылын кӧня ке билет басьтыны мюзикл. Одӥг арбери ним улсын «вераны ас анай», вылтӥяськись york times-лэн yeni bir вузкарисьёс нимаське со «тырмоз тамаша, сыӵе кельшиз ке тон котырын».
  
  
  Тараен дасяськи кыӵе-кыӵе басьтӥзы, со пӧлысь но ӧжытак сюлэмшугъяськыса-со понна номыр уг лэсьтӥськы. Мон куараен, луэ шимес абсурдно кӧня ке, вдруг со малы ке чалмиз.
  
  
  — Мон тодӥсько, мар сярысь тон малпаськод, — шуиз со, пумаз. «Тон малпа, кыӵе луоз со-инмар солы одӥг котыр туристической вунэтӥды-а мар-а, нылъёс-а, мар кароно та? Зэм, татын ужъёс лэсьтэ, оглом, мар-а со? Ваньзэ, мае со лэсьтыны быгатэ, со лушканы но магазинъёстӥ ветлыны луэ».
  
  
  Мон уг ответ. -- Ee матын луыны малпа.
  
  
  — Мар гинэ, луоз, татын мон мугез луэ. Нош таяз сэрен-а, мар гинэ тон кадь-мараны, кытын залын ih лаборатория, со тодӥськы вал, кин со, мар лэсьтэ но со котырысь клон. Мон озьы ик адямиослэсь шоры учкытэк, соос зӧк ӧвӧл, ымдуръёстэ вато кадь, ми нырысетӥ нуналаз пумиськонын «Уолдорф». Озьы султо но вылаз ик йырберъёссэс йырсиез кадь соку. Соосты, тодӥськом, мар со луоз чылкыт оборонительной реакцие. Но со шӧдӥське пуке, вож потэ мыным, мае быгатӥськод та карысь но ӧжыт. Но со необоснованно лулпу вайыж луоз, номыр но уг быгаты, соин но, та карысь.
  
  
  Мон Пикадилли сэрегез падвожаз сылыны, учкиськом ог-огмылы йыркурмы катьтэммыса.
  
  
  Со шуиз. — Со сяна, ма со лэсьтыны быгато на,-шуыса.
  
  
  — Озьы но, — шуи мон. "Тон малпаськод, маин тон озьы шуиськод ке." Бен.' шуиз со. — Нош тон эшшо со туж шудо карыны быгато.
  
  
  Таӵе секыт неприкрашенный споръяськыкуз, зэмлыкез. Квартираын ми вить часын пумиськыны вераськизы. - Озь милемын выре вал со ассэ котыр котькуд чайы. Мон чаринг pad вылын мынӥсь-Кроссы-роуд. Ӧжытак бусмыт луэ. Чик уг бус, нош ӝоген кыӵе ке но нап кезьыт. Мынам пельпум вылам бурмисьтэм яра висьыны. Юан вормытъяськыса соос, ма карыны ярато, мукет эшмы озьы адямиез вӧсь луэ, туж вӧсь луи ке, та вылын улыны делле.
  
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  Сотэк pad куинь черыкез вуиз. Дыр, монэ тодаз мед луоз шуыса-а, матэ-куинь час дыр. Нокызьы но уг англи уг юиськы бере. Куаразэс малы — эсьма, кылъёссэ Роско, — англи оскыны уг яра. Заказать сое сур, но газетэз лисъяй.
  
  
  Лондонский бам вылын дасэтӥ « Таймс» штат вань иворъёс герӟаськем сямзылы пичи вал. Тодмо, пе, ураган бервылъёсын эскеронъёс дыръя курбон бейл сенаторъёс луэ вертолётэн но карла крушение крофт. Эсьма, со озьы малпа. Ивортэк бырем пилотэз но вертолётъёс, нош расследование-ысь кельтыны луэ-Фаанахын понна сильтӧл.
  
  
  Озьыен, куать ih луэ. Мортон, Сэйбрук, Линдейл, Крэнстон, но табере нош Нэйл Крофт. Вашингтон акробатика со ассэ возьматыны быгатэ. Покушение частной но лушкем вераськемзы сярысь. Правительствое куриськон буйга. Нош со дыре кабинетъёс вераськон мынӥз хоука сверхсекретный. Мон кадь, кышкало басьтыны быгатозы мертэт, паника всеобщий уг ӧтё-а?
  
  
  Мыным тунсыко вал, кызьы — ке лэсьтэмзэ та хоук — клон кален уж сярысь. Та дырозь лысьӧмъёс кузэн теория оскымон уз луы. Со монэ кабыл басьтэ ке но вал но теоризэ отдаленно склонный ке, ваньзы соос-озьы кыӵе-сыӵе дыръя соос уг пумисько, пе. Веранэз ӧвӧл, клон шаерамы вал ини. Но, кызьы ih розыскъя ялэмын ке, уг тодӥськы, одӥг адями со котыр ик копиоссэ но кӧня?
  
  
  Но, одно ик, та ужпумлы хоука луэ. Мынам ужпуме вал ас дыръяз. Та ужпумез атс-э йыгдон шедьты вал мыным, ми соин кытын гинэ шедьтӥмы. Литература копиоссы но виыса быдтэ. Утчаны-мараны но, кӧня — кӧня ке кылё ih — виылон разгуливать вылысьтыз вылаз эрикъя указэз. Таиз но кема улыны со тырмыт ке лэсьтоз шуыса, та вера историяя, Вашингтон орсмон кутскиз полномасштабный быгатэ. Эсьмаса, тырмыт ке, со кема улӥз.
  
  
  Вань та котырын тӥ вань мынӥсь-ветлӥсьёс, нош собере мон доры берытскиллям. Вашингтон мон возьмам нырысетӥ вамыш. Соин но ужамзылы возьмам нырысетӥ Чен-ӧвӧл. Нош собере вуэм дыр, оглом со сярысь уг сыл, малпало: - а мар-а лэсьтӥм, та чэнь ке-оглом ӧз выре шат? Ма, со гинэ пегӟон ке пуко, ӧжыт но ӧжыт сенаторъёс нош ваньмыз кутскиз?
  
  
  Звонок жингыртытозь кутскиз. Мон понна барный стойкаос шуӥ нылы, ваньмыз со дыръёс. Но сое тырыны кошкылӥз.
  
  
  Юанъёс куддыръя вормытъяськыса тӥ, кыӵе мынам люкетсэ уг возьмаськы-гигант ке но шахматэн шудонъёс. Киын бадӟым данэз лыктоз но, мар-а тӥледлы отчы интыязы, гостиницаын ӧй вал, кытын оглом тон. Таиз движение туж кельше случайной. пумаз но пумын тодмо луиз, та партиен вань ход йылпумъяськем вал.
  
  
  Мон пичи прогулка мынэ. Сюр, мон малпасько. Бондлы сямен-ӵушоз. Берлингтон дыре соос удалтэмын луыны-Аркейд, магазинъёсын кузь галерея сюбег. Со, чыртызэ нуйтыса кадь, но ваньзылэн мукет, медам куншетэз чеберъяса галереяын котькуд ар вӧлдэт. Соин, дэремзэ но магазинъёсысь витринаосты вылэ фотоаппаратэн но учке, статуэткаен китайысь витрина вылын.
  
  
  Мон котырсконэ мыно, куке пиосмурт кышно аслэсьтыз патретсэ-тӥ вирджиния.
  
  
  Собере соин ӵош совпадение пумисько.
  
  
  Мынам нырысетӥ реакцие бералтӥсько вал, мон понна солэсь быдэссэ уд адӟы; ас магазинлэн витрина азяз котькуд вазиськемелы. Собере нош, сое валатэк-а, мар-а со, пумаз пумен, монэ ӧз тодмалэ. Ачимлык умой тодо, солы ымныр озьы ик, ӧжыт ке но, асме ачим кадь ик. Та дырозь соос соос кык пол пумиськизы. Ачимлык одӥг пол ини сое виыны. Нош таяз мугор. Чен-кытын улысал-гуртын со интыын. Хунг Ло адам вал, мон ӧй но малпа, мае али лэсьтӥ цзэн лао басьтӥз. Таиз киосыз, ымнырыз мукет. Чурыт ымныры ик паськытгес. Соку ик ӵошкыт, выражениосты недружелюбный. Нош сое идеально легезьпу интыяськиз.
  
  
  Эшшо одӥг филиалаз.
  
  
  Со мон сьӧры мын " лук-лак, лап-лап вамышъя. Пикадилли вылэ метрое, вылэ нош ик Рассел-сквер.
  
  
  Озьы кузя мынэ со понна рискованный матын луэмез. Куд-огез но риск вань, кудӥз вылэ тон кулэ мынэ. Трос-а со, шелл соин, адямиен кадь, - секытъёссэ уг возьматы. Соос шоры учкем но уг уйисько ӧз берытске. Вывод: уно быръён. Яке уг тодӥськы, мар ачимлыксэ уйыса мынӥзы ; мон тодӥсько, кыӵе со яке уськытыны.
  
  
  Со сьӧры эшшо кӧня со кварталэ, дыр филиалаз уг ышо-быро, корка котырын горд кирпичъёс. 43 ӧсъёссэ пронумеровывать луэ, нош нимысьтыз саклык уг туй табличка ужъёслы ватсаса ивортодэт: «Калыкен Фезерстоун» уг приписка ужъёслы саклык висъяно: «1917-тӥ арын кылдытӥз». Ма, вуриськись басьтэ, вань калыкъёс та понна Фезерстоун? Вуоно, мае мон лэсьтыны кулэ луисько, вань та мараны.
  
  
  Ресторан макробиотический сюресэз ортчоно луэ. Шӧдтэк шорысь мон доры ческыт сиёнэн туж ӟеч кылдэмын.
  
  
  Ульчалэн тусыз столик вылысь басьтыны; официант, сыӵе ӟеч уг адӟиськы, малпасько сыӵе югдуре луиз кадь, но кӧня ке мыным мыче меню пырыос ӵушалтэ. Мон дорын быръёнъёс вал: пыр шундыберган шербет (туэ йогурт тысез) тросгес, ваньмыз суро-кулонлы яке списокъя. Сок шпинат, кубиста суфле. Со вылысь графинлы органической дугдылытэк лимонадлы, тунаськыны, со котырын кыӵе ачимлыксэ органъёс удалтӥз дасяны.
  
  
  Палкышнолэн кык боды калык потон-тӥ фезерстоун черды ортчоз.
  
  
  Жалем но джинсыен но футболкаен мон вӧзаз басьтыны заказ столик подросток «шундыберган». Соос шоры учкыса, мыным учкисьлы кадь пичи ныл.
  
  
  Бадӟым пакетэн ӵош пырем кышномуртлэн лыдзы. Кисыриосын но горд йыр укыр йырзэ вылэ нах показной арес вал. Со нырысь малпам, мар вера, солы аслыд ачид. Но мон шонер уг луы. Сумкаысьтыз соин ачим вераськысал. — Умой, — шуиз со, — но, пожалуйста, чалмытгес возиськод.
  
  
  Та чылкак вал соослэн правозы. Ымысьтыз туж бадӟым сумка бичан понна укыр вожзэ поттыны быгатэ.
  
  
  Со понна мыным вӧзам пуксиз но курень гоно накидкалы столик басьтӥз. Эй, тямыстон кыдёкын вал, ваньзы соосын ӵош егитъёс но арысь соя ас дӥсяно на. Со вал кыӵе ке ныл-пинал пудо. Марӟан весь мускусный но дух.
  
  
  — Пукысал, — шуиз со сумка. Мон но солэн пальпотонэз зарниялляло извиниться кариськоно. «Мон уг валаськы, малы уг лэзё ачимлыксэ ресторанын. Вералэ, ма герӟа-а яке-ысь ӝикытлыкез таос-эшшо ке. Но солэн туж ӝикыт. Сумкаям, со аслам пужейпи. — Озьы-а, мусое?
  
  
  Вакчияк терьеръёс шестифунтовый йоркширский луэ. Роджер тодмо но кадь. Озьы тупатэмъя, та чик ӧз кельшы, малы мынам вань пичи тявкетыны питыран, но малы ке но со котыр луыны кулэ, милесьтым ымныръёсазы гожтэмын вал. — Оскиськоды-а, эн кышка тон пуны.
  
  
  Эй шуиз со, эн кышкалэ мар пуны.
  
  
  Э, умой.' Мон пальпотӥ но киме чабко со. — Но малы ке шуоно вӧсь уг Роджер кутэ.
  
  
  Со шара малпаськемез, ачимлыксэ будэмзэ лыдэ басьтыса, ӧлексы ӧвӧл меда кутъёс эмуос. Со смешок сӥсъяса поттыны, но гурт нюлыса-лэн чильтробер.
  
  
  Со мисс мэйбл ӧтизы. Витьтон ар та лэсь трос кварталын улы со юртын, кудзэ соос нимазы, азьланьын востэм гинэ. - Нош, тазьы шуиз... кузьым, шуо тазьы... мукет. Верало мон мисс мейбл отель, нах секс маиз зэм луыны. Сётэм мисс мейбел валалэ, малы мон соослы уг паймы.
  
  
  Кӧня очко сётозы-тазэ мон, вераськон но кулэ ӧре пыртыса. со шуиз эй, монэ возьма пукыны, мар но эшъёссэс, кудаз али дыре фезерстоун калыкъёс доры.
  
  
  — Ммм, — шуиз со. — Нош тон отчы пыраны уг поты. Та арбери тӥледлы уд оскиське-а? †
  
  
  Со шуиз эй, мар та сярысь ӧжыт тодӥськомы шуыса.
  
  
  — Нокин но уг тодо, ишанъёс сярысь, мистер Стюарт. Мон лыдъясько гинэ кулэ, мар со луысал».
  
  
  Тазьы куара. Калыкезлы эрик featherstone тӥледын вераськись кулэ.
  
  
  Со малпай, таос юаллясько на филиалъёсмы уг сенаторъёс.
  
  
  Соослэсь со юаз, ӧвӧл ке-а со вал ке но, отын но, со фыркнуть.
  
  
  «Ха. Ӧвӧл, та осконтэм. 1920 арын монэ каргаз джон фезерстоун-ын. Карган возьматэ. Шуо, мон скандалистка, небыт вераське. Э, та кельышлы луысал яратӥсь, зэмос фанатикъёс. Йырам йыгаське, со азьын чиньы, кульчо коллекция бриллиантовый чиляло. - Керето вылэм сярысь тодэ ваён.
  
  
  — Я, тӥ монэ юаськоды ке, — каллен пелям мыным шуиз со, — та юртын, ми одӥг шӧез, со сярысь вераськыса сылэ вал. Улэп яке кулэм, кылчин тон луыны кулэ, та юрт пыртэмын шуыса. Нош кылчин, дуно, туж мӧзми. Изобразмла соин-а, мар-а тон кырмекъян акыльтыны быгатоз шуыса нимазы.
  
  
  Официант вайыны эй, газировкаосын, узыр витаминэн. Со гуӵык гримаса лэсьтыны но юрӟымзэ лэсьтӥськод. Та понна тыныд туж пайдаё юон.
  
  
  Нош ик-а мар-а шуод-а мон? Мед ох, ну, нош со кулӥз ке, нылыз солы кивалтонэз ас вылаз басьтэ. Я, Элис Фезерстоун странность сярысь вераны... мон, мусо леди, ымдур поджимать Мейбл Мисс неодобрительно. «Умой шудыны исамтэ ноку ӧй вал укыр кема».
  
  
  Солэн теориез мэйбл проигнорировать мисс психосексуальный. — Тон малпаськод, мар маке со улын?
  
  
  Я ерунда. «Эх, Тоуве» яке «Вауве». мар со сыӵе. Сое зэмзэ но уг тодо. Юало ке, ми тыныд, дуно, соос пӧлысь-китай сиён-а со понна, пичи дыр со пыриз. Со туж кышкыт арбери сие, тонэ тодо. Малпасько, та виымен со улӥе ваське.
  
  
  Тросэз соос тодмо адямиос понна таиз ар бусьтыр, мед тодозы, мар тыныд кулэ-ваньзэ кылзыны. Лобась тэркы теоризэ гольфен шудон умой яратоно тусъетъёс пошаговый ih ih-озь. Вань кылэм потэ вал. Кылзыны но со тынад дась ке, нокинлэн кылэмез уг поты вал, вань шанс шуыса, сое верад ке тон, мар шуод мукет нокин уг. Мар со каре, сое озьы вань дуннеысь кучыран ӧй, ӧй ке учкисько ураме. Сое, мае мон отысь адӟи, подсказывать мон, мон-валтӥсь призэз утӥз быгатэ.
  
  
  Со, чӧлляськыны телефон доры мынэ. Номерзэс бичасько но пиосмуртъёс со ачимлыксэ туалет шедиз. Бызьылэме уг луы мейс кварталын.
  
  
  Плёнка вылэ гожтэм ужъёс лэсьтыны сое.
  
  
  Пыр 43 номеро филиалэз шуыса гинэ поттиз. Сэрегез доры лыкто шуыса, гожтэт ыстэм. Со та филиалын куарасётон гинэ уг луы, со соос сьӧры уйиськыса татын. Берпуметӥез гинэ но ӧз воштӥськы соиз ӧз чутэ ке мында. Ма веранэз, та луоно вал. Нош со уг оскы. Мон укыр филиалэз гырнадёр адӟиськоз шуыса, ватон сярысь сюлмаськиз. Вал но ке, соос кин ке мукетыз-а, мар-а меда соос ӵош пумисько ке но бадӟым. Та станциын клонирование.
  
  
  Валтытэк дас ньыль. Со понна роско гожтыса кельтэ. Со эмуос шуыса, но мед лыктозы татчы вуоно соос понна клонъёс эскерыны. Нош татын созэ но дырыз чакламын пуктэмын вал. Учке ай, кин меда уг пыриськы-эшшо ке.
  
  
  Нош ик Мейбл Роджер Мисс вераськыны. Со, малпасько, кытчы ми сотэк сиён басьтыны быгато шат аслаз вуоно химической висён сярысь лекциос. Со рискнуть. «Ма эд Фезерстоун Элис китайын будӥсь?»
  
  
  Мисс Мейбел, тыдӟыны, малпасько, та бутылкаосты ӵоксэтсэ ук. Я, дуно. Эшшо китаецъёс мар-а сие?
  
  
  Секунд витё. — Тон малпаськод, мар Фезерстоун — китаецлы?
  
  
  — Ӵок, — киыныз мон шоры возьматӥз со. "Эн чылкак. Нош Но нош ик, чылкак озьы ӧвӧл.
  
  
  Вакчияк вераса, Джон чай экспортёр вал Пересь. Со трос аръёс ӵоже улэмын китайын. 1912 арын революциысь Но сэзь луэмзы улӥсь Шундыпуксён, малы солы уг шумпото ни. Ачимлык ужзэс таланы вал. Ачимлык кышнозэ вииз. Лондонысь но пичи ныл джон вуиз.
  
  
  Мистикаысь пӧросъёс доры но.
  
  
  Сое юнмато, нуналлы быдэ кышноез шуыса вераз. Вуж эмуос но тросгес удалтӥз аристократ зӥбиськод ке, мар со луыны быгатэ ih «кулэм контактысь». Фезерстоун эмуос но со калыкелы юрттыны кылдӥз. Та луоно ужъёс, ваньзы тодозы шуыса та сярысь мисс мэйбл. Сое поттон понна, нылъёс но палэнскыса джон ачимлыксэ большом уло шуыса. Со понна гинэ, дырын-дырын мед потоз, сюлэм мед поноз карган уката но чылкыт.
  
  
  Соослэн верослэсь дырыз дыръя быдэстоно. Секунд но уг ортчы, со аслэсьтыз сумка пушкы кадь. "Роджер!" соосты со куртчыны. 'Пуны урод.'
  
  
  Со извиниться кариськоно но кошкиз.
  
  
  4 вал:30, дыр Роско кылдӥз. Мукет залын но пумен сое басьтыны столик, mimmo ортчыса, мыным записка выжыяз куштӥллям: «сьӧд валэн ветлон пролка-Ын».
  
  
  Зоръёс кутскизы, со ресторан пыр кадь гинэ потылӥз. Пыронэз ульчае учке укно улаз дугдэм но со выллем ортчиз. Укно вылын пуке кышномурт вылын куатьтон ар буртчин дэрем но сьӧд выжыысь педло учкиз.
  
  
  Зор пыр, со кыло солэсь куаразэ. — Бен, гозы. со шуиз. «Эх гозыен. Тьфу тонэныд.'
  
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  Та висэз сюбеггес луоз мощеный, кварталзэ кузя кыстӥське. Кыӵе луоз со отын ӧжытак кытын паськыт, кытын вазьгес пырон понна вал кыӵе ке пичи яке гидъёс куашказы. Соос ог дас метр кузьдалаез туннель йылпумъяськиз. Нош ульчаын ур кыдёке мынӥз.
  
  
  43 номеро особняк полэс луэ. Пожарной тубат ӧй вал, бер ӧсэз но луэ.
  
  
  Ӧс усьтӥськиз.
  
  
  Отын но ми нырысетӥ филиалзэ сылэ. Учкисько но, мынам юанъёсы, со милемыз адӟиз но вакчи вылэ куштӥз. Тип учкон «мон тӥледлы вазь уг адӟы».
  
  
  Тон ке шонаськысал, импровизировать тон кулэ. Солы, со доры лыктӥ но, пальпотэ. Вождэ эн вай, но мон марсден юрт утчаны. Гожтэтсэ басьтӥз но кисыяз роско котыр лэсьтэмын, соослэн туссы, сое эскерыны шуыса. Татын шуод-а, мар мыным кулэ номер ньыльдон ньыль корка вал, нош, — пельпум кырмо монэ, — оглом сорокачетвертый ӧвӧл.
  
  
  Мон соос кырыжамын. "Мон уг тодӥськы. Вис шедьтыса, тонэн но уз ачимлыксэ улӥзы". Нырысь-а со вал, ку со, клон вераськыны. Со, кылӥ, - шуэ кызьы мукетъёс, нош мон ӧвӧл. Табере соиз монэ погыртӥз. Вераське-а со англи вань безупречный сотэк кыӵе ке акцентэн. Американскойзэ англи акцентэн. Со поч дышетоно луиз.
  
  
  — Кылдэ, — шуисько мон, — оло, солэсь телефонъёсын пайдаяськыны. Марсден вал мон... номер» нош ик кыйланы роско мыным гожтэт.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. "Неисправный со."
  
  
  — Э-э, — шуи мон. "Шуыса гинэ, тау тыныд".
  
  
  Мон номыр но лэсьтыны ӧз кыле, кызьы пыр потэм сяна пролка. Али туж жаль зоре. Со бадӟым куараен шуккиське чузъяське но чузъяське потан сярысь сюбег тротуар. Зловещий интызы вал. Пеймыт аллея. Зоръёс пеймыт. Волег-зор нуналазазвесь понна. Со воротникъёссэс ӝутӥллям.
  
  
  Со ке ӧз луы, мар кылӥд-а, мар-а адӟыса яке мон. Та инстинктсы гинэ вал.
  
  
  Со дугдоз шуыса, сигарет кенжытӥз. Соос милесьтым одӥг вамышлы-ын ривненский дугдӥз.
  
  
  Со ӧз биниське. Асьсэлэсь сюрессэс азинтыны со вольтчиз но кикур стилет лэзе. Тараен со нош ик кылъёсты кылэм: «адями виисьёс нырысетӥ классэ филиалэз, — шуиз со, — милям нырысетӥ классэ вал, адями виыса кулэ».
  
  
  Ӟеч. Иське, мон сьӧры уйиськыны. Со куспын йыг куараос шуккиськизы зор висъясько на-а асьмеос одӥг вамыш но барабан ӧйлась.
  
  
  Мон азьын Туннель луэ. Со, туннель пыриз. Отын тём-тём луиз. Берлань учкиз но со вужеръёс борддорын ӝиптӥськи, пролкаын.
  
  
  Номыр но сыӵе-таӵе.
  
  
  Нош мынам... вань та ачим но уг возьмато. Мынам йырси, чырты вылэ султыны озьы гинэ уг.
  
  
  Одӥг гинэ куараез вал кылыны, куараосты зоръёслы луыса. Пыр поттӥсь синъёсыз тын тасырайыны нокытысь. Со из борддор борды шуккиськылӥз. Ачиз но со вылэ меч поменять вильгельмина кепырскем. Со учыр вылын. Мон уг оскиськы, соос монэ ярато ачимлыксэ вииллям. Кӧня со отельысь пызьыртэ сое ответ. Та стадиын кулэ на эшшо одӥг леке вуттыны одӥг уж филиалаз.
  
  
  Вужер пушкын но соин пальто басьтыны отползать. Милям ӝуштэ, соин из ошыны. Мыным йӧтыны кутскиз, со синъёс... пальто вылысьтыз mimmo котыр кӧтты но тоннельёс тасырайыны просвистывать выползать, со палан, кытысь пуля лобӟем.
  
  
  Уж со, мае соос уз дыше промахиваться. Соос возьмало асьсэлэсь предсмертный звуковой курбон - «фух» яке «аргх». Чал-чал эмуос лулсэръёс вылын ужаны, соос дорын луысал ке со. Пегӟон со пыр потыса, со пыронэз дорын-озь, - эз гинэ йылаз-туннель. Шедьты со киыныз эмуос но пистолетэн ыбид улӥзы. Ас кияд ӧвӧл, нош пистолетъёс, музъем вылэ со усёз, со берытскысал, мед ачимлыксэ ачиз ӝутэм. Со, будоз но атаковать карись. Со вие, асьмелэн ожмаськон тӥрлыкмы нуйтӥськиз ке со доры, со ачимлыксэ отшвыривать со кыдёкын. Со пумит жугиськыны секыт луоз. Со умой вал. Трюкъёс соос ваньзы тодо, кин сое тодэ. Сое пуртэн луэ. Отын со озьы гинэ вал, мон меӵак доллар тыриськод но ну валады. Соос поскес тырылӥзы, дугдытытэк ӧйлась ачимлыксэ движение понна кутыны. Но кемалы ӧз. Выжылы быдэ соослэн ӝутэмын, мон отын пичи гинэ ӧй но шуккылы, кытын со туж воже потӥз. Со мыкырскиз но, ми азьлань улоназ пыриз но со кыньыръя шуккиз.
  
  
  Пыдыныз шуккиз, шукке мынам, пуртэн но мон ӧжыт гинэ ӧй шедьты. Со султӥз. Жильтыр шуккиз ангес йылаз пинь ачимлыксэ мон бадӟым бере. Ачимлык сӧрӥз та малпанме. Каратэя но киын пуртэн куртко ачимлыксэ ачимлыксэ шуккыны, султыны вискын ожмаськон тӥрлык валун меӵ-меӵ, лэчыт уллань. Тыбыр вылын соос поскес тырылӥзы, берыктыны ачимлыксэ ачимлыксэ возё на. Соин ӵош властьлы дзюдо амалэн ассэ мозмытыны турттӥськом, нош со доры ветло ачимлыксэ дасясько ини. Кот гылӟыса усиз но со из вылын. Со лыосы лосыр кӧс кылем. Кыллиз-а со, выллань учкыса паймисько. Ачимлык пыд поджимать луэ, ваньмыз сазь но со вал вӧсь луэмез уг шӧдӥськы на. Таин гинэ гуньдытыны вань-а мылкыдзы будӥз. Оло, сое пырак пыдын disconnect луэ. — Умой, — шуи мон. 'Тон тодӥськод-а кин со. Солэсь куд-ог подробностьёс тонэ кылеме потэ. Тон кӧня отын?
  
  
  Со но пальпотэ, синъёсыз кынемын, вормытъяським.
  
  
  "Трос-а". -«Укыр трос мед дугдоз».
  
  
  Базаяз кытын тон?
  
  
  Та нош ик пальпотон. 'Кыдёке. Инты, кытын тон монэ ноку но ӧй шедьтысал.
  
  
  Со пистолетъёс, со вылын лэсьтэм. "Умой-а. Ноль-ысен кутскиз мыным. Ответ типсэ но милемлы кулэ ӧвӧл «трос» но «кыдёке». Со ответ басьтыны туртто, кылсярысь, кытын но кӧня. Озьы азьлань.
  
  
  Ачимлык ымнырыз зӥбытгес луо.
  
  
  — Тон монэ ӧд ыбе?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Кулонэн улон вискын но пӧртэмлыкез ӧвӧл. Тон улӥсь, Шундыпуксён, уг валаськы. Со ӧйлась. Иське, кулысал ини со.
  
  
  Тон дорын кышкытлык ӧжыт кылемын, самой берпуметӥ басьтоно ке, висёнлэн сыӵе кышкытлык. Та гуньдытэмын вал. Со но куашкамын. Соку Но, мон сое уг басьты ке быгаты, кунокуаез ма, ми соин котьку но басьтыны утчад возьматон быгаты, малы, кызьы мыным потэ, со тодэ.
  
  
  — Нош тон малпаськод, мар-а мукет азинтыны. Малы тон ваньзэ, сю ожгарчиосын сенаторъёс виыны быгатӥсез?
  
  
  Мон чылкак ваньзэ уг быдты одно ih. Всё, ваньзы виемын мед ih кышкато. Тӥ понна королевстволэн правительстволэн ӧтиз. Конгресслэн... тон, ачимлыксэ кызьы тонэ нимано. Соку тыныд ӵош герӟаськемын асьме президент но, ваньмыз ортчиз озьы, кызьы мыным потэ».
  
  
  Табере мынам черодэ вуиз куд-огез синазькыль каронэз вис карытэк. — Адӟид-а, тон малы ке но вунэтӥ. Та система юн кышка но президент возьмась луэ ини».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Адӟид-а, тон малы ке но вунэтӥ. Вазен таӵе система кышкатэк ортчиз ини. Но со сяна, монэ эн виы, ачимлыксэ люкаськизы. Эскеры астэ гажамысь ачимлыксэ виымзэ гинэ.
  
  
  Генеральной планъя александр ih Следовательно. Марионетка конгрессъёсын но президентъёс ас парализовать каремын. Базарысь басьтыны луонлык конгресс служба неограниченный кужыменызы лэсьтӥзы. Та эскеронъёсмы вылэ тыр канаос но луо. Таос тазьы уз луы уг адӟиськы кадь. Пуля гинэ возьмась утьыны. Селянка но тӥледлы пумит ӧвӧл, йырсазез воштыны наркотиклы тырме. Аспиринлэсь яке пумит, аспиринлэсь но уг возьмато. Со луэ ваньмыз, мар сое кулэ вал. Шуи, дорам эксэй власть распутин ачимлыксэ луоз шуыса. Туннэ понна та гинэ уг Распутин Но луыны кулэ. Усыкмытозь, тон ӵош луыны кулэ огшоры пияш. Аслэсьтыз средневековье луы веръясез король. Дышетонъя но адями юонзэс веръятӥзы шуыса, ышанӥсько а, мар-а сое уг быдты. Та уж луоз. Та Но али ӧвӧл ни. Соин ик аслым кивалтӥсь чилясь педагогической быгатонлыкъёсме беззащитный кыске. Планъя ыштӥз кантэм вал. Но озьы ӧз луы, та визьтэмлы.
  
  
  Филиалъёс йырсазьзэ ыштӥз. Яке озьы потэ. Мон ужъёс ӧжытгес кылёзы. Котькыӵе учыре мон трос информация номыр уд басьты. Одӥг Но сэзь луэмзы: со мед луоз кулэ. Ваньмыз та мон понна лыктоно яке клика кана.
  
  
  Солэн мугорыз шоры учкыны выро. Сое, выл минут малпаськиз. Со сярысь малпасько ке, со ваньмыз умой вал кадь кулэ. Соослы, кошки. Со, ачиз но тоннельёс стилет пальто, бичаны вуом, сое сабиз. Со ульчаостӥ отысь движениез азинтыны.
  
  
  Вань, ма мыным кылиз, куарае лябгес вал. Ма веранэз, со йырсазьтэк уг луы. Со ӝутоно кариськиз но пистолетъёс.
  
  
  Ачиз но син азям ыбиз.
  
  
  Первоклассный виылон.
  
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  Спектакльлэн «асме мемей шуыны» театр лирической, но кызьы сӥзим вал, вань «маскара тырмы, арберилы кельше ке тыныд укшасез». Урод соиз, малы мон, оло, ачимлыксэ учкыны уг луы. Тунсыко арбери одӥг гинэ нылыз вал, со ачиз дӥсьтэк ветломы. Дженис Кизили. Со нуналысен сое тодаз возе ке, соосты ӧтё Дженис Вуд.
  
  
  Тӧдьы-суд дженис нылкышно кизили луизы, но, милемыз ӧтизы-а кадь ee, чебер фигураосты. Пӧсь вал со христиан ривьера-тӥ ветлыны, со, дыр, вить ар талэсь азьло. Аслам эшъёсыным люкиськыса. Мон бизнес, сое азьланяз но утёно узыр граф хоппап но нурлы луэ. Куд-огез соос сярысь мон контрабандист алмазов информация сётӥ, нош Дженис — люк алмазов. Соос полын ницца берпуметӥ ih куке адӟылэ, со кышнояськемын люкаськизы.
  
  
  Али та адӟисько кадь, ваньмыз тупаз, ӧжытак мукет сямен быгатом. Вис дыръя жингыртӥз но соослэсь верамзэс гожъяны мейс басьтӥз. Со котыртӥ, гумыосты эмуос подзорный люкасьёслы удалтоз шуыса, кабак кыкна ӟеч сезьы ӝук висъян.
  
  
  Ваньзэ тае, соин-а, мар али луоз.
  
  
  Роско ялыкумы, куинь атс шуыса лыдъя. Одӥг аттракциона кунян ваён-ын «Эддисон»; эшшо одӥг Фезерстоун вал ваньмыз, нош со вие куинетӥ луиз «Вики Олд», чаклано, кызьы шудо гамлет лоуренс оливье сэрен. Веранлы соосты кельтӥз «вераны ас анай», капчигес луэ ини, тон ке сыӵе арбериосын тунсыкъяськон.
  
  
  Со дыре ӵапак вуиз понна, кыкетӥ актын кутскон кутскиз. Сергей кыстӥськы ни, мон вылэ кизэс шонто тараен но мон интые лыкты. Кутскон оркестр годы кыкетӥ ползэ потоз.
  
  
  'Иворъёс?' — сипыр-сипыр юаз со.
  
  
  "Мед. Куинь луоно.'
  
  
  «Куинь я? Куинь яке на-а?
  
  
  "Мед.'
  
  
  Со помолчать. — Иське, сизьым вань.
  
  
  "Мед.' Со шонтэ. 'Та дырозь чайы.'
  
  
  Кырӟанъёс оркестр шудӥз, со кырӟа Дженис. «Таиз нылмурт, — тара — шуисько, - тон сое тодэ, та учкон, яке нырысетӥ яратондэс тодметэз луэ-а ӵош?»
  
  
  Мон уг тодӥськы, мар монэн луоз таӵе тодметъёсъя. — Мон сое тодӥсько ни, — шуи мон. 'Кӧня ке ар талэсь азьло. Мусо ныл. Номыр трос.'
  
  
  Тараен синкаӵ ӝутэмын. «Я, сыӵе со уг адӟиськы ни девчонка».
  
  
  Оло, таиз вал со правоеным. Али 90-60-90 дженис быдӟалаез луиз.
  
  
  — Мыным огез гинэ луэ, — шуи мон. «Тыл».
  
  
  Тараен мон шоры учке. — Асьмеос шуиськом, анай.
  
  
  Собере ми кулисаос сьӧры кошкиз шоу. Дженис пӧсь вал. Меӵак тараен луэ. Яратон ачиз монэ ӵош тодматӥз выль Дженис, Микки. Тараен шуна. Ми мынӥмы ньыль кузя кытчы ке сур юыны.
  
  
  Гуртаз таксиен Тараен шуиз: «тӥляд правоосты, со мусо нылмылэн. Но тып гинэ ватсасал: «номыр но Трос».
  
  
  Кӧня амалъёсты тодоно вал, кин ке но усиз-ӧсъёссэ ке тон, тон ӧй вал, дыр.
  
  
  Жаляса верано луэ, та ваньмыз выросъёс тодо.
  
  
  Уката со адями, кудӥз тыныд ӧссэ усьтыны турттэ-ын ӧвӧлэн.
  
  
  Кӧня ке ар та вы юн тодмо луо флеминг тау йырси. Агент опытной но люба тодэ, кызьы сое лэсьто. Нош мукетыз автор верос шпионской умойёссэ шарая, мукетъёссэ трюкъёс. Агент лушкем со кескич амал, ачимлыксэ лушкем тактикаез кыльы шуыса. Котькуд нылпи книгаослэн вылбамъёссы туннэ небыт дун — картер кисьтӥзы.
  
  
  Я, кескич Картер ни.
  
  
  Тон ке, куддыръя малпасько, умой-а мар-а мон сӧриськем арбериез, талы кӧня ке " со сётэ гульден, эшшо огпол малпаськы. Ужазы соос, кин мае ке наживка монэ ньылӥз. Мон квартираяз вуылэм бере, со валалоз, мар отын кин ке луоз. Яке луэ на. Со милемды нош ик ӧтиз, сигнал сётӥзы витё тараен но выросъёсыз потӥз. Соосты кутыны ачим но пистолетъёс усьтэтъёс тунгонэз усьтӥз. Звуковой жильыртӥсь ошмес пуконъёс интые небыт какофония тэшкылиос. Пушкын тём-тём луиз. Но калленгес луэ. Сыӵе туж бадӟым чал-чал, со ӧтёз, кин мар ке уг даурто отын луэ. Соос вакчияк но кужмо кияз вильгельмина кутскыны чаклало квартираостӥ ветлӥм. Со понна комнатаысь комнатае. Пыр гостиная ӵыкмем, кушман но, бератаз, гостиная, жаль, ас эшъёсыд азьын утялтон роско коӵыш уг нуиськы шуыса, малы ке шуоно мон та коӵышез пыдбер сьӧры кугӟаллям.
  
  
  Ӟеч. Озьыен, мынам кӧлан интыям ватскыса возьмалозы куноын, яке лулзэ. Ачимлык яке кемалась ӧй вал.
  
  
  Со, кӧлан интыяз дугдытӥз. Отын кин ке луоз. Со, кылем, кызьы со шока. Вуоно вамыш координацияя шедевръёс луэмын. Солэсь ӧссэ одӥг движение распахнуть, дун-сьӧлыктэм, мертаны пырто.
  
  
  Со выпрыгивать кровать, тостер нянь кадь. Кузё-Инмар, Ник. Тӥ быгатӥськоды сое ӵукна ӟеч мылкыдлы?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз но пистолетъёс лэзе. — Ӧвӧл, Роско. Чертовски ӟечъяськытэк умой амал та Но пуляос, мумы пуныез шайтан. Тон тодӥськод, мон тонэ виыны быгато шуыса?
  
  
  Солэн йырсиез но берлань ӵыжалскыны вушйылтыны. Собере ангес сына, мон шоры долказы. «Тон, американецъёслы, сыӵе вань — а, - шуиз со. Кылзыны. Улонме та нылы мынам, ӧвӧл-а? Соин ик мон тыныд верам уг пот. Озьыен, мон ошмес дурын. Озьыен, со пыртэмын. Озьы луиз, кытысь мон тодӥсько, тон лыктод шуыса?
  
  
  Роско... — селл со кровать дураз, — тон та уж борды йӧтэ ...ма... амалэн †
  
  
  Соос киоссэс ӝутӥзы. «Уг тодӥськы. Ник. Пожалуйста.' Со кенжытэ но, монэ адӟыса, гомась тыл кыньыръяса шуыса куалекъяса. — Тара Кытын?
  
  
  Со, укно доры лыктӥз но эй пус сётӥз.
  
  
  Нокыӵе оскон, Роско. Кылэз.'
  
  
  Со шокчиз. Кыл?'
  
  
  А.'
  
  
  "Тыл".
  
  
  Та кылъёс куарасётонэн.
  
  
  Со, сигарет сямен прикладэн пистолетъёс йыгасько. — Та мынам уже, Роско, со куректон-кайгу. Тон вужер. Сое ыбизы. Нош та возьмало, трос адямиос ветло, малы котыр, соос милемлы планировать каро ыбиз. Соку но, со сак ӧз ке кыле, сое азинтыны.
  
  
  Pif-паф, со но кулэ. Валаськод-а?
  
  
  Соосты но пальпотӥ шонтӥ. — Умойтэм, — шуи мон. "Та серемес ӧвӧл. Чертовски таиз зэм. Мон малпасько, тӥляд быгатонлыкъёстылы, Роско, лэся, нош мон, тон укыр гырнадёр луэ. Та берыктон нимаське, мар тон бездытгес луысал. Та амал тужгес но ӟечгес кулэ.
  
  
  Валамон-а? Со шонтэ. Уг но мыня.
  
  
  Кулэ-а луы сое дугдытыны. Но, кызьы вань иворъёс но, асме кафедра сьӧрын со укыр кема сылэ, соосызлэн одӥг гинэ берыктӥсьёссы шуккемын вал моральной но, со уг быгаты солэсь оправляться.
  
  
  Пельпум роско кырмизы. — Умой, — шуиз со. Я, ваньзэ тае кылӥз ини со. Но туннэ ӝыт тон сильтӧл... стакан ву пуке. †
  
  
  Тараен ӧс пуктэмын. «Иське, тӥ чай юыны.
  
  
  Со пальпотыса. Одӥг яке кык пуньы?
  
  
  Ревматизм Роско пальпотыса. — Та тынад-а ассэ шедьтыны, мукет призвание.
  
  
  "Кыӵе?'
  
  
  «Кылдытэм военно-дышетскон фильм».
  
  
  Тараен чай парыны.
  
  
  Пыра фезерстоун роско муг луиз калыклы, со ик кунокуа тодӥськоды-а, мар-а со лэсьтэмын. Ӵуказе нош ик яке кызьы учкиськоды? Бен, — шуисько мон. «Ялан эскерыны. Ми тодыны кулэ, ужаны кутскеммы бере та клонъёс. Укыр ӧжыт потэ; мыным со уг кельшы. Нош али сак учкиськом. Учко, тодмало монэ быгатӥсько, пушказ мар луоз. 'Хм. Тодӥсько на созэ гинэ ӧвӧл, Ник. Та шонаське.
  
  
  "Озьы-а?'
  
  
  — Соку мар-о тӥ озьы лэсьтӥськоды?"
  
  
  «Калыкен пумиськонъёс понна мон нэнэелэн дуно миртл каньылгес фезерстоун чакламын.
  
  
  — Тон малпамъя гинэ-а пырисько? Так.'
  
  
  «Мон нуисько... влетать быгатэ, но мон малпасько, мар луысал, та укыр кричащий, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Роско султӥз. — Тазэ вераны мон тонэныд уг шуды но. Ваньзэ тае тон ортчид сюрестэ?
  
  
  Та лагерьын КАННЫ ке, тон сӥньыс. Тодмо ымныръёс тырмоз тыныд, уроме. Озьы ик, ӧжыт ке но тон нимтултэм, кызьы собрание демократ Никсон.
  
  
  «Мон ышанӥсько ке, маин ми юрттыны быгатом тӥ но лыктэ спецэффектъёс отдел камуфляж маскаос сётоно.
  
  
  Роско шокчиз. «Спецэффектъёс милям отделмы, — шуиз со, — кулэ».
  
  
  'Кулэ?'
  
  
  «Ма, таиз валамон вал та черъёс ӧжытгес пересь нэнэ...... зэм, кин ке выре ке Илинг ужа. Тӥ тодӥськоды-а, та киностудия. Со...... но малы кулэ. Со тодэ!' Азьвыл мон сое куспатыса, вуи кезьыт ке но соос кылзэс верало. Та серемес, та кышномурт, нылпиос та ужез, уг луы тазэ но. Нош та, кышкан, ваньзэ ӧвӧлзэ AX лондонский отдел.
  
  
  Со номыр но уз вера-майбыр эмуос лэсьтыны.
  
  
  Со шуиз. = "Со отчы пырыны быгатоз-а?".
  
  
  «Куштом, Роско. Тон мыным кулэ, кырласянь но трос. Таиз герӟаськемын одӥг котырын ӧръяськиз атс-э штатын ке, иське, мукет сенатор морге нуо. Мон-мараны кулэ, малы та ужын паровой.
  
  
  Ки вскидывать со омырын.
  
  
  'Соку ваньмыз радъяськоз. Асьме доры вуэмезлы асьмеос точка потон. Тон отчы мынӥськод. Быгатоды-а али тӥ мон озьы ик юа. Быриз ке, мон та галстук сое басьтыны быгатомы?»
  
  
  Со тодэ. Йӧн-йӧн луиз. Нош умой-умой ке, пиналъёс, малы тӥледыз ӵектӥллям?
  
  
  Ӵектӥ соослы, — мон шоры учкыса, Тара, — мон отчы мыно.
  
  
  Ӧвӧл, шуо соос. 'Зэмзэ ӧвӧл.'
  
  
  — Нош, Ник. †
  
  
  Ӧвӧл.' Со шуиз.
  
  
  'Нош ...'
  
  
  Соку ми татын нокинэ но уг кылзӥськы. Ӧвӧл. Таиз шортэз.'
  
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  Тараен озьы ик ваньмы мынӥськом.
  
  
  Я, я Тараен чик ӧвӧл. Уг Тараен, "горд фигуристый". Укыр капчиен фигуристый пештал ульчаын шӧдӥськы, адями трос, но укыр капчиен выслеживать. Кышномурт, 41 номеро юртын вуоно нуналэзлы кутон улэ лыктӥз, ныллэн ымнырыз вуж шыр вал. - Ысь додо-курень йырсиеныз, ныр интые кунгро дэремъёсмес но мешок. Костюмъёс, парикъёс макияжзы но вал мон, но тау Дженис компания "ачиз шуиз меми". Туж бер ке доры уг вуы сизьым часын тараен театрын, спектакльёсты ялан уг быгаты - анаез но ныръёссэс киынызы парик.
  
  
  Диктофонысь час нуллон понна электронной ax вал камераос но.
  
  
  Модель луоз самой берпуметӥез Магнитофон - пичи батарейка sony-ын. таӵе амалэн быдӟалаез портсигарзэ но ӵош ватэмын, портсигарзэ но кельшы вал шуыса. Солэн куараез управляться, нош та возьматэмзы: уг гожты, со тищин. Чылкыт вылэ гожтэм куараосты ог кык час ӝоглыкен 4,75 удалтӥз. Ручкаез шонер громкость-озь берыкъяз, соос нылкышно пуйызэ гожтыны быгато бере, сыӵе ик, тара кадь. Бадӟым сумка басьто шортдэрем усьтэм понна.
  
  
  Ку ке тон-вормытъяськыса ке юанъёс, кыӵе луыны вераськыны визь кулэ, визьзэ ыштэм узыр луоз ответ.
  
  
  Биби Ходжсон, кылсярысь. Пумиськылӥмы со сюресмы понна тара (тэшкылиос). Ӟеч. Озьы но, мон тодо, кин со. Тараен но, пе, таӵе Vogue, та нылкышноосын — «скваттер», титулэз, сое басьтыны луэ соку гинэ, куке коньдон тонэ но балетъя люказ е кутъёсты быдтэ. Со котыр кышномуртъёс, кудъёсыз пичи уксё понна азьвыл сямен ик Dior дэремъёссэс возьмато. Аслэсьтыз уксёзэ басьтыны Ходжсон Ходжсон мистер Миссис. туж-Real Estate-тӥ Ходжсон Agents Hodgson н. А. s Уильям. Со но тодо, кин со. Агент недвижимость кивалтэ но ӝыны флорида Ходжсон шормуӵ данакез люкет, кудиз нима со Манхеттен.
  
  
  Озьы Фрогга Вентворт миссис луоз, ог ньыльдон вить миллион долларез луысал. Со пумитам тараен пумитанни улӥзы. Озьы со ас пумитанни патретэз. Комнатаын трос горшокъёсын пальмаос диван но горд пильыс викторианский. Тараен тырмытэм формазы луыны кулэ. Личной улонэз сярысь но солы кӧня ке юан каньыл улон. Таӵе форма басьтозы, Луиза-тӥ иж Ригга Санкт-Луиза, штат миссури, ас дораз куноосты апаез Ригга Миртл. Разделын «визит муг» Тараен гожтэмын: «визь-кенеш юалля-а мугез инвестированиез памятник вылэ». Со уг тоды, ма со тае гожтӥз. Со шуиз, та-а мар-а гинэ йырам лыктӥз тани ма.
  
  
  — Со туж бадӟым коньдон, дуно-а? — портье юа. Тараен но ответ сётэ: «Сокем трос луоз шуыса, тае мон кышкасько».
  
  
  Регистраторлэн пальпотыса,
  
  
  Соос ӝутыса нуозы шундыӝужан чиед пияш, комнатаын вить лемлет лыз, пальмаос тырмиз. Эй, шуод-а, мар лэсьтэмын пин пумиськонэ туйылэмын. Пыр лыктӥзы соос доры туйылэмын Пин полчаса. Дыр нош, оло, кӧня ке лыдъя быгатэ-а со кыӵе ке журнал. Оло, чай юэм чашазэ? Тусь но со ыше-быре ӵын пыр куспын вуо. Тараен басьтыны, соос нош ик но, пияшъёс ышо-быро.
  
  
  Кык яке сое гинэ витё минут, нош собере ӧсъёссэ усьтоз. Коридорын нокин медаз адӟы вал. Ваче пумит, ворсам ӧс сьӧрын, кудӟем нылкышноез серекъянъёс чузъяськизы. Кыкетӥ нунал котыр поттонлы кутскон ляб кылӥськиз. Медиум, ӝуштыса сое трансэ уси. Куинетӥ но берпуметӥ кызьы пусъемын вал ӧсъёсыз «Шутэтскыны». Куаразэ мон отысь ӧй вал. Соосты утчаны тараен усе. Сое пытсаны луоз.
  
  
  Бадӟым сумка но чуръёсты со ас пластикая зубочисткаен сузьы. Та борды но ужаны соос дышемын ӧвӧл неумело. Вамыш тубатлы но вылэгес уг луы, кык комнатаын нокинэ но мукетсэ ӧз пыриськы. Бератаз со ӧсъёссэ усьтоз.
  
  
  Но со понна оглядеться соосты асэныд пытсаськод. Та пичи комнатаын тӧдьы луиз. Кӧня отын луыны раковина, пичи холодильникъёс, чайник, кык полэс плитаын. Борддор кузя сыло пияла витринаосы. Вань тусыныз со луоз одӥг вань чай. вож чай. сяська. Лапсанг Сушонг. Ӝажыос вылын лачмытак пуке сюмык вылын тӧдьы но лемлет чача коллекция. Соос но, чашаез кадь, эй-лэсь пи вайиз. Витрина, мукетсэ, пумен мукет висъетын пукем, курень ӟенелик коллекция. Вордскем котькудӥз кыӵе ке но порошок гранулированный. Этикеткаоссы вылын гожтэмез луыны огшоры «A», «B» яке «H». Мукет набор жидкость бутылка вал, нош улӥ ӝажы вылын кылле йырситугон инъекция вень.
  
  
  Витрина ворсамын вал.
  
  
  Куалемъёсысь вень кутыса вал. Ачимлык тараен ӝутэмын. Кылиз на кӧня ке шапык nen вань жидкость. Буш сое йӧскадь впрыскивать ампула ачимлыксэ, вӧз кылле. Ампула зынъяськод сое. Пичи мурдалаын кезьыт тӥ со компьютерен но научно йырвизь сётэмзы понна кӧня ке секунд перфокартаосын пробежаться сюрс ревматизмен. Сумкаям донги но ампула нунал со доры лыкто.
  
  
  Коридорын куараос шуккиськизы.
  
  
  Со пумысен.
  
  
  — Озьыен, Элис мисс. Эн сюлмаське. Номыр кышкытэз уз луы, — пиосмуртлэн куараез, со вал. Ӝужыт азиатской гнусавый акцентэн. Тазьы шуэ со, нылпиос вераськыны кадь. Вераськонын котькуд слогез нимаз. ", Со сяна, номыр ӧвӧл дугдылытэк адӟемпотостэм кариз, тодад-а?"
  
  
  Неопределённо большом ответ. "Мед. Со тодэ. Куддыръя ӵош уло милям урод но... тунсыко...
  
  
  — Эн пайме, Элис мисс. Мон оскисько. Тынад атаед но, мон оскисько. Вань на...
  
  
  Тон тодад возь, со тыныд толон мар шуо?
  
  
  Большом шокчиз. Бен, Ян. Со тыныд оскоз.'
  
  
  — Умой, — шуиз со. — Тон тодын возёно-озьы-а, мар кароно?
  
  
  — Номыр но, — шыпыт куараеныз шуиз со.
  
  
  'Номыр но сыӵе-таӵе. Ӵапак озьы.' Собере-пичи гинэ вис луэ. "Я, эн мыны-а, соку тон-а со ма карыны но уг ӝутӥськы-а?"
  
  
  Оло, со ревматизмен шонтӥз. Молодёжных веб-кык вамыш тубат кузя ӝутскиз. Вань кӧня ке мукетгес лэсьто кык вамышен. Киосаз йыгаське ӧсъёссэ. Ӧс усьтӥськиз. Бергес сётэм планъя верало, кудӟем азинтӥське. "Э, дуно, Роберт дуно." Кыӵе ке ӝож гурзэ.
  
  
  "Мар гинэ-а?" верасько пиосмуртъёс.
  
  
  Кышномурт ответ сётыса куараос чурыт эмуос. "Кызьы тӥ со шоры учко кизилиос быдӟым сётӥзы. Ӵуказе туж бер.
  
  
  «Туннэ сое басьтӥсь утчаськомы. Мон сое ӵуказеяз, каньыл луиз.
  
  
  "Умой-а. Соку мон улонам кельто.
  
  
  Ӧсме тунгонасько но, чузъяське пиосмуртъёслэн shaggy пагӟа кузя шуккиське.
  
  
  Тараен витё, дыр коридорын нош ик шыпыт уг луы. Дыртэ со доры берен ас пумитанни креслоос. Сое кезьыт чаен шоры учкыса, сое исатэк кельтӥды. Сое зынъяны. Та чай луэ.
  
  
  Со журнал басьтыны. Ӧс усьтӥськиз.
  
  
  Сьӧд кышномуртъёслэсь кимоно дӥсяло вал. Данакез соос быдӟалаез зӧк мугорыз тросэз ӝоказы. Пиосмурт ымнырзэ кезьыт вал, нах вакчигес ӵышкисько но. Со вераз люко, ӟазырес куараед.
  
  
  Уйвӧтын pin монэ ӧтизы. Янгышъёс пото. Мон туннэ тӥледлы кабыл басьтыны уг быгато. Вуоз-а ӵуказе тон быгатиськод? Та приказ тросгес тупало. Ӵуказеяз кык час. Со вакчи йырзэ мыкыртыса, синъёсме но уг лэзь, ачиз пыриськыны. Со mimmo Тараен волегӟыса, прожекторъёслэн сьӧд кадь.
  
  
  Тараен султӥз. 'Нош ...'
  
  
  Кык часын.' Тараен ке тубатъёстӥ васькыса, со сое ӧтиз. "Апае тон отын вал, соку."
  
  
  Книга доры берытскоз тараен но монэ дугдытэ. — Кенак луиз ригга миртл ассэ адӟид? Нош ӵуказеяз та тулкымен, тон но та кылын вань».
  
  
  Со ачиз туж куанисько вал. Солэсь бугыръяськыса пӧзе. Та Бринкер Хансье луэ, со чиньыез донгыны но пасез шедем тыметын али бадӟым нах, гигант катастрофа кунмес утён понна. Чертовски тазьы шудо вал солы, марлы мон уг туж потэ эй шу, маин со тодмо оглом номыр но уг луы. Туспуктэм дунлыксы луыны быгатэ куд-огез гинэ. Проявка Роско плёнка басьтэмзы понна. Вуоно ӵукнаяз мон басьто, ревматизмез.
  
  
  «Потэ ке, со понна нош ик тон дорын луо туспуктэмъёс, ӧтьыса кадь ачимлык — со, кин вераськыны Элис».
  
  
  — Ян?
  
  
  Бен. Ачимлык куара вазиз, кызьы канаын агент тодмо куара.
  
  
  Син Тараен паськытаз. — Тынад шуэмед потэ-а, мар бордын адямилэн уг кыльы шуыса? Со но нарколог? Мар со чылкак озьы ӧвӧл ке, янгыштэм нылпиос быгато шуыса ниманы мыным шулдыр.
  
  
  Чылкак ӧвӧл.' Со пальпотыса.
  
  
  Та шприц-а мар-а вал? Пентотал?
  
  
  Со ымысь лэзе. — Кызьы тӥ тодӥськоды-а? Со та ужез берлолы кельтӥз.
  
  
  Со пальпотыса. «Кылзыны, дуно. Кайла дас кык кузя, кучае надувание понна узыр вал, солэн дорез, отын со дас. Натрийлэсь Пентотал - аръян та шонер ӧвӧл-а озьы? Озьыен, та умой сётыса, со шанс сётэ, чаен сектаз та ih сюлмаське, сётыны но солы вераны вань-а, мар-а со тодэмез потэ. Яратон сярысь подробностьёс всевозможный кошкиз. Собере та кылъёс тодам медиум собере-кылъёсты. Выступленизэ туж мудрон пӧрмиз. Та тодазы возьыны ӧз сётэ, солэсь азьло верась. Та ошарашивать сётӥзы. Но благодарной — шырыт сямо но.
  
  
  Ымаз беззвучный тараен кылъёс «сярысь».
  
  
  «Герӟаськем мукет ласянь, соосты чурысь. Та компрометировать зэмзэ ке, котьку шантажен луонлык вал. Уж уксё кыскыны тырмыт ке но, мугъёс вужер вералэ, мар лэсьтыны соосын ӵош. Талы луыса милемлы но малы — ӟечен юрттон, акция, банкын счёт швейцарский — тӥ оскемын луыны быгатэ, со коньдон маин нискыланы. Тараен растерянный адӟисько. «Канаез доры нош та ласянь кыӵе вал?»
  
  
  'Номыр но сыӵе-таӵе. Таиз шонер. Мон малпасько, та нош ик вань Нассау. Мошенничество фезерстоун выре, КАНАЫН ih шантажировать та сярысь тодытэк но. Дыр, зэмен ик, Бангель кадь. Вдруг мон йырам лыкто, кыӵе мар вал на бангель фезерстоун но-малы огъя: соос кыкназы наркотикъёсын вузкарисьёсты.
  
  
  Со шуиз эй,:
  
  
  «Иське, KAN со сюрестӥ ик мынэ быгатӥсько, пушказ мед сюрысал. Пукет ih кышкато дугдэ ке, кӧня ке юрттэт уг басьто соос плюс услугаосъя люкет. Таӵе услугаосты, кызьы быгатэ вал, улон клон предоставление.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. 'Очаровательный.'
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. 'Очаровательный. Кышка. Нош остроумие ас бордаз кутыса возёз.
  
  
  Озьы монэ матаз уз-лэн штаб-квартираез та атс-э. Со сяна, татын мон понна ӧвӧл, со лушкем пуштросъя калык. Мон задание: ih быдтон.
  
  
  Соослэсь ӧжытак куалектоно. — Тросэз та кылэз небыт, кезьыт виылон, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Со, нах шоры учкыса. Сое пуктӥзы, подгибать пыд улаз, кӧлан интыяз, буртчин пукон вылэ. Со вал вылын кизер-лемлет костюмен, тӧдьы адӟиське, солэн но горд вольыт но, буртчин кадь. Кызьы сое нылъёс котыртӥзы одӥгъёсыз, синъёссэс ворсаса пекинпы со сэм фильмын. Котыраз солэн одӥг кадь нылъёс, кудаз fove story бӧрдэ.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. - «Мар лэсьтыны дӥсьтон-оскалтонъёс нылъёс асьсэос но сыӵе потэ... банальный делле вылын кадь, тон вылын таӵе уж?»
  
  
  Со бутылка ӵоксэтсэ кымачауланы. Соос эскерозы асьсэлэсь гижыос. Кема. Вазь ih соосты ноку но уг адӟы кадь. -- Я, эшшо -- шуиз со, - та... историез кузь. Куд-ог дыръя берлань э...,..., со пиосмуртэ пумитай.
  
  
  Туж кемалась. Соин вань кандидатъёс пӧлысь ортчиз, умой луэ кадь, собере нош, ачим... мон... мон... эх ортчиз та адями понна - я бен мед, неважный. Та дыр джонсон луыса, нош ик вуозы ас вьетнам война бере апогей. Я, мон... гожтыны. Но мон сое йыраз берлань ӵыжалскыны шулдыр пальпотэмез. «Со сяна, со, малпасько, сыӵе адямиос туж котькуд нунал маин ке но романтично увлекательно луыса ужа, Джеймс Бонд кадь».
  
  
  "Картер ник уг вунэты ни-а?"
  
  
  Эх, — шуиз со. «Мон ӧй малпаськылы та сярысь батыр».
  
  
  Соос пыр ортчыса но, со вӧзын комната кӧчиз. Ангес киязы басьтыса, сое со аслаз.
  
  
  Кылдэ, — шуисько мон. «Тон ас улонам пумитай на мылкыдъёс мугоратэм кӧня ке».
  
  
  Хм.' Со мон шоры лек учко. — Кытысь тон тодӥськод-а, мар мон вӧтасько?
  
  
  Умой, — шуи мон. — Тунаса сётӥзы. Со, синзэ кыньыса. «Яратонэ тон отын вӧл поръязы омырын но поттыны выриз».
  
  
  Мммм... — малпаськоно со. 'Тунсыко. Но, оло, укыр тӧло.
  
  
  Соку ваньмыз радъяськоз. Музейёс насчет кадь... насчет кадь. Отын со куатетӥ дауре кровать вылэ - тӥ вуж корчмаосы. Та кровать понна но мыным тыбыр вылын пильыс гожма йырылпу ним проскальзывать быгатэ ке, быдэстоз.
  
  
  Та мыным яра», — шуиз со. «Ӵукнаозь но дас музей усьтӥськемын ӧвӧл». Со мон шоры учке. — Мон соглаш тӥляд ӵектонды?
  
  
  Со соглаш.
  
  
  Шукы ваннаын.
  
  
  Ваннаын шукы?
  
  
  «Ваннаын шукы-ын».
  
  
  Кыл, порекомендовать быгатэ. Пульыос лыдэ басьтыса но вань, малы соос герӟало, со ӝикыт, чылкыт секс. Сыӵе учыре тон гинэ утча та ноку но уз кулы. Эсьмаса, мон ӝужда тӥ луиллямды ке.
  
  
  Со мон куасьто. Бадӟым, ӵушконъёс нясь-нясь шуныт.
  
  
  — Тӥ монэ юаськоды-а пото, кыӵе мар сярысь, — шуи мон.
  
  
  Мар сярысь?'
  
  
  Кӧня ке тунсыко арбериосын ӵош сое та ӵушконъёс лэсьтыны.
  
  
  — Неважный, — шуи мон.
  
  
  Тазьы шонергес но, урод уг вань жуг-жаг девчонка-ын. Озьы тон, чебер дӥсяськыны кулэ ӧвӧл, кулэ дыръяз тупато шуыса будильник. Уг кык адямилэн ӵош, соос ог-огзылы кельшо, секс но мукет. Со бордын ужпум, маин тае ноку тырмыт ӧз кема кыстӥськиз. Шуг-секытэн берытскиз.
  
  
  Со, палэнэ кошкем но кенжытӥз. — Кунокуамы юа со... тынад — мон ӵын кульчо лэзиллям. «Луысалзы ке китай кылын верасько, кельшиз-а «э, тува, вау»?»
  
  
  Мынам йырсизэ чиньыосыныз гадь вылтӥз со ортчиз. Темая воштыны уг поты, дуно-а? Сцена вылэ со утчаськыса китай яке кунокуалы ваннаын тӥляд шудды?
  
  
  Эй фезерстоун элис кырӟаны валэктӥз со. Тараен нахмуриваться. "Эх, гозы, вау?" Соосты кырмоно но пельпум вылын минут малпаськиз. «Ха. Секунд витё. Тӥ шуиськоды, та кырӟан. Со шонтэ.
  
  
  'Хм.' Со койкаысь султылытэк. "Эн кошке.' Сое кутӥллям но дэрем гостиная мынэ. Со нош ик кылем, магнитофон кадь ужа.
  
  
  Со пальпотыса вуиз. Нах луиз та кылъёслэсь. — Мон валай, — шуиз со вылӥ. "Дао".
  
  
  «Дао? Та вашкала китай дао, соиз религия кадь-а?
  
  
  Со шонтэ. Ӝыт Ih вӧсясько — соос ялан кырӟаса: «Э, Дао! Тао Сярысь! Шанс вань ваньмыз, мар вазиз таиз, кызьы «Э, таув, вау». Тодысалыд ке тон, малы тон кылзыны.
  
  
  Вез-вез кровать вылэ шымырскиз но, сое берен клубочек, обхватить выжыосты киын. Солы луыса, оскиз аслыз ачиз. Шол, умой валэктон, малпасько, та дырозь со куд кузэн, теориез осконтэм вал ини со сярысь, мар Большом, виляние доры гозы но быдэ одержимый тяга.
  
  
  Тараен просиять. "Э, Ник. Идеально. Ваньзылы ик уж вылын. Со Физерстоун, улэмзэ, пыдйылчи кадь - даос - аскет. Нош мар кулэ вераськонын йӧтэ. Даос - мистика. Нош, сое карга, солэсь адрессэ вераны мэйбл мисс, кылсярысь, даос — та фанатикъёс. Нош озьы ик . Со вис карыса, кызьы Болтини, урткыӵ валленд сярысь ялӥз. Большом но, со тодэ вайыны вордскем лабырто, мар урод чылкыт. Ой.' Соос кроватез борды шуккиськиз. «Я, якобы та филиал, кудзэ тон верад-а, мар-кулон но улон — одӥг но сыӵе ик. Та малпан кык даосский. Тае со адӟытэк кадь, ваньмыз одӥг луоз. Ӟеч но, урод но, улон но кулон. Оглом солы нош ик ваньзы одӥгез тужгес бадӟымез огазеяськон луэ Дао».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Та вадескын возьматэ ик-а, туж ин кӧня электротыл измельчитель».
  
  
  Шокчыны но со поморщиться. «Философской малпанъёсын типичной. Сарбаос но.
  
  
  Со пыдъёссэ куасалтэ. 'Кыдёке-а?'
  
  
  «Ма-а... малы ке шуоно, соослэн малпамзыя, урод улыны уг-а, сое номыр уг кары шуыса, ачимлыксэ дугдӥз. Номыр но ӧз лэсьты, но ваньмыз, котьку кадь. Та быдӟым ih девиз.
  
  
  'Эм-м-м". та понна Большом шонер луыны быгатэ. атс-э понна но ӧвӧл, чик тэк уг али КАННЫ».
  
  
  Ммммм. Мон уг тодӥськы. Йӧспӧртэм адями тусбуйзэ религиозной интерпретировать доктрина. Инквизиция тон шоры гинэ учко. Яке таиз ож грааль понна дунъёс пумысен. Кытчы со кусып ӧй куштӥськы.
  
  
  Но со палэнтыны луонлык согласованность та сярысь малпасько. Политика - молодёжных веб-шаерамы та оскон. Нош кин ке-ӝыт кылбурчи вӧсяськизы ке, соку та но трос кельше «Мао Сярысь», кезьыт «Тао Сярысь».
  
  
  Уж со, — азьланьтэ со, — мар мон быгато вераны Элис. Со даоска зэмзэ ке, мед ветлоз, ог со котыре ӧй вал. Оло, соин ми со сярысь трос вераны быгатэ, мар луоз та юртын. Зэм, со, ответ сётыны быгатэмезлы ваньзы.
  
  
  Со киын-тӥ ортчыса, синмы жадьытозь. «Оскы, мон та кылэз уг тупа чурытатэм мугез, коркаямы ӧз вуы, нош со тыныд».
  
  
  Соос пӧлысь басьтэмын та нах зеленоглазый учкон.
  
  
  Та кылъёсты ас вылады тросгес изъянтӥсько вал.
  
  
  Ма но ӧвӧл-а?"'
  
  
  Солэн одӥгез мугез таӵе, пе, сое, со тыныд гинэ адӟе, пентотало накачивать, но со тыныд ваньзэ вералоз . Ас визь кутыны, Тара. Отын туж кышкыт. Мон даже уг тодӥськы, макем кышкыт та, та дырлы ӧвӧл идентифицировать туспуктэм. Солэсь кыдёке ик возиське. Тон ас люкетсэ быдэстэ. Азьланяз милям ӵош ужмы роско тэкшырыса, Элис.
  
  
  Кызьы тӥ люкаськылыса тае но лэсьтӥз ке, со ноку уз поты-а?
  
  
  Мон соку... ну пырак пушказ шедьтыны.
  
  
  Со комнатаысь кровать вылэ султыны кутскон лек но ветло. Та Но озьы ук. Тон троссэ ыштӥськод пӧлысь озьы но дыръя-соос понна. Со сяна, та понна тӥ эшшо но кышкытгес. Пырон дорын луэ ини милемлы пропуск лэсьтӥз. Ӵуказе. Кык часын.'
  
  
  Соослэн правооссы утемын вал. Со янгыш лэсьтэмын, сое азьло ноку уг лэсьты. Эмоциональной соос решение кутыны. Тросэз соослы дурбасьто со вылэ югыт кунокуа вань. Таиз но мыдлань луэ. Ужмы милям мылкыд недопустимый-ын. Тон вылын кельто ih нунал кадь кутске гинэ.
  
  
  Соиз соглаш луэм, соос мыныса, мар-а. Кык условиос дурын.
  
  
  Нырысь ик: нырысь мед валалоз ас туспуктэмъёсыз вылысь. Та интыез али ке пыкъет канна агент луыса, но сое отчы уг мыны. Со соглаш.
  
  
  - Аз-кыкетӥез, юрттӥз ке но, ресторанын милемыз витё микрофон пыр со кусып ee роско макробиотический ульчаосы пото. Мар ке но мон кылем-пароль тусъем ке но, ачиз лыктӥсьёслы юрттыны быгатӥз.
  
  
  Со соглаш. Инты, куд-ог паймемысь. «Я, ник мон малпай но уг быгаты-а, мар-а луэ, а то. Со понна кышкано ӧвӧл со, — шуиз со, — мон огшоры... — малпасько, соос шоры куд-ог дыръя, — кышкатӥзы милемыз.
  
  
  
  
  Глава 15
  
  
  
  
  Та нуналъёсы дерьмовый луэ. Соос вандӥськымтэ дыръяз мычон. Тараен уськытӥ синучкон. Кофе укыр ляб вал. Зор мынэ. Та люкетэз умой луоз.
  
  
  Часовой дорозь дас Тараен юртысь поттоно. Дӥсяськыны но со дыре буёласькыны отель, вазь Фезерстоун-озь мед вуоз. Солэн комнатаез кыкетӥ этаже интыяськемын возьман сямен вылӥе кельше проскальзывать вылэ оскиськыса, Элис Фезерстоун пумисько шуыса.
  
  
  Мон эшшо одӥг телефонзэ звонок шуккем 11 часын мейс биниськизы. «Вождэс эн вае, нылъёс но пиос, — шуиз группае пыре, — азьвыл сямен ик нокыӵе уже».
  
  
  Магазинын чай лайтфут солы жингыртӥ но, - тае мон верай, мае мон уг нуназеозь дась луись заказъёсты. Со курьер дорад ӧй вал.
  
  
  "Ачимлыксэ басьтыны уг быгаты шат мон?" Со мед шуоз. Та сложной луись заказъёсты.
  
  
  Сое возьмато туспуктэмъёс, кудаз featherstone gerekiyor s тараен лэсьтэмын, озьы гинэ уг тодма вал. Вашингтон ih со келямын луыны кулэ. Шӧдске. Котькыӵе учырын, нуназе шорын со басьтӥз ревматизмен. Дырмы тырмиз на, медаз тараен валче герӟаськиз театр, сыӵе кулэяськон кылдӥз ке. Ульча кузя мынӥсько но квартираосы со пыр потэ. Со ресторанын макробиотический нуналдэ пумиталод роско часын. Нырысь малпай соос кезьытэсь ке но куртчем.
  
  
  Дас-дас кык сотэк Лайтфут чай лавкалы вал со. Пичи но шоро-куспо вуж юртлэн нырысетӥ этажаз магазинъёс, пичи шакшы давление план кытын ке Сохой-ын. Банкысь бадӟым выж борддоръёссэс вӧлдэтозь ӝажыос увешать чай луэ. Укно, ульчае потыса, ваньзы ик чай шуккылӥськом чаркаосмес.
  
  
  Прилавок сьӧрын сылӥсь пиосмурт айшетэз поношенный сапрес курень. Документъёсъя со мон шоры учкиз но шонтӥз. Ӝажыос вылын пуке, банкаысь соосты басьтыны но сое прилавок. Соос бумага кожатэк кутско курень оберточный ачимлыксэ.
  
  
  "Мынам татын... кутыны кунокуа ачимлыксэ э, пе," мон шуисько.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Магазинэ я со понна лыктэмын ӧвӧл, озьы-а?
  
  
  — Оло нош, йылаз?
  
  
  Со мон шоры чакласькысагес учко. — Уг тодӥськы, — шуиз со. — Мон сое эскерыны кулэ. Касса доры лыкто но сое нюртыса N-3. Кӧня ке минут ӟингыльтыны кык пол телефон пыр, нош собере гуньдӥз. — Умой, — шуиз со. Прилавок улысь кнопкаез зӥбоно сое, борддоре но бер вамыш пичи люкетэз.
  
  
  Мыным сётӥзы сюбег пасез тубатъёс доры кариське, интыысь эх доры штабе нуизы. Пичи выжъёссы лукыр-лакыр пумитанни нуиз. Оранжевый пластиковые кык пукон, пукон, бичатӥсь номерзэ « Чайное улосвыл баренцев зарезе» , пуконъёссы но бадӟым потрепанный гожъяськон. Красотка темноволосый ӝӧк сьӧрын пуке, сыске. Заинтересованный шоры учки мон сое, но пыдзэ сыске вожвылтыса мукет палаз дугдӥз. На нах бур пала ӧсъёссэ одӥгез луэ. Дун-чылкыт святойёс. Соос, час шоры учкытэк. Часъёс дас кык мурт вал. Со, кык кизэ пукон вылэ понэ, азьпалагес мыкырскиз но кыньыръя. — Мон верало долорес потэ, — шуи мон.
  
  
  Со быдэсак син азе мылкыдъем лэсьтыны. Ас высвечивать со сярысь удостоверение. Куд-огез со син азяз кылдӥз эшшо но валан, со шонтэ. "Тон номыре тае уг тодӥськы пичи магазин наверняка," - шуиз со. «Тӥ асьтэлы кулэ яке долорес шӧмы-а?»
  
  
  "Ялон, - шуи мон. Кӧня соос асьмелэн телефонэзлэн кнопкаосаз зӥбылэ ке, со банкаысь распаковывать чай кутскиз. Чильым кыскиз со монэ. Отын гожтӥ вал плёнка вылэ Роско верамзэс. "Нуналаз час адӟиське". Mays собере нош ик: «эн вае, пиналъёс, нокыӵе ужез».
  
  
  Со банкаез усьтӥз но, пукон вылэ селл. Котькуд туспуктэм мутусэз компьютерный лачмыт, юнматоно луэ. Жириновский дуно mrs сётӥзы. Таӵе но Ходжсон Фрогга лыдъямын вал. Корона Фезерстоун Секретарша Агнес поттонлы юрттыны, Скотленд секретарь-азбарын, малы ке шуоно куд-ог документъёс, нах дорысь вал, отысь лушказ вал. Соос нокыӵе ужез ӧй вал, озьы причастность но шараямын. «Небрежность» отставкае со муг луиз. Со улэ вылэм озьы ке но шекъёс. Пияш, кудӥз ортчиз тараен но со пумитанни чай вайыны, луэ вал пэм, террористъёс пиналъёс, война пыр психологической специалистъёс. Уката ӟеч психотропный-ын препаратъёс. Со кана валтӥсь следователь луи. Кытын ке со ышыны вылтусаз азия ачимлыксэ. Туспуктэм архивысь юри тараен тау ачимлыксэ выльдоз ай. Эшшо, пе, кулэ гинэ ӧвӧл, Пин Сун луэ. М-2. Виисьёс-кыкетӥ класс. Кыкетӥ классын уг возьматы: кутсконэз, со урод вал шуыса. Та возьматэ: номыр но ӧвӧл, со сяна, мар со-адями виись вал. Вань со феминисткалэн но, али соос пиосмуртлэн шоры лекъяськылӥзы, асьмелы тыл мао цзэ слать ӝожтӥськон. Апае Пин туйылэмын лек луэ. - Тӥ мутусэз компьютерный судить карозы, сое быдэсъяно луо чапкыса-тӥ тонкость специалистъёс.
  
  
  Солэн театраз тэтчаны но, телефонэз жингыртӥз.
  
  
  Тараен кошкиз ини.
  
  
  Тужгес шуккиз со озьы трубкаез-тӥ, пукон затрястись малы, шуод-а, мар Долорес потӥз. «Личное Долорес. Но ӝоген! Ньыль-озь матэктытыны сыскон Секретарша-кнопказэ зӥбид но ньыль кӧня ке пол. Ӧс дорысь бур пала нах приоткрываться. «Тон эн мӧзмы лу, долорес-тӥ, — шуиз со. Та молодёжных веб-нылъёс тротуар.
  
  
  Щитлэн вылӥ распределительный нылыз дорын улэ, пиосмурт лопшо пурысь йырси, ымныраз кемалась дэремдэ курадӟыса кулэмъёс но.
  
  
  Со шуиз. - "Долорес?"
  
  
  Со шокчиз.
  
  
  «Учки", — шуи но, наушникъёсме пельёсам со кузэ кесем.
  
  
  — Со Картер, — шуи мон.
  
  
  'Oi.' Соосты меӵак гинэ вайыз.
  
  
  Ӝоген со шуиз роско эмуос ялон сётытэк. Планъёсмы воштӥськизы. Мон Тара-озь луыны кулэ киултыны ке, сое сьӧсь пӧйшуръёс гуосазы пыро кадь. Со учыр вылын вуи квартираям, соос лыкто ке. Табере со мыноз ресторанын макробиотический. Со монэ пумитаз ӧз быгаты ке, сое отын со пумиськылӥз ке, кыкетӥ ӝыныяз.
  
  
  Рекордно со такси дыраз вуиз квартира кутыны но вакчи. Тараен но ӧй вал отын. Ваньзэ, мае мон лэсьтыны быгатӥсько, та витё. Татын но уг ке соос театрлэн ӧй вал, луоз, со котькытын мед быгатозы. Нош бадӟым город Лондон. Паника муген али уг луы. Кезьыт роско азьвыл сое адӟыса, со монэ дораз пыдес вылаз пуктэмын вал. Самой та вие берпуметӥ луиз ке но. Со гинэ ӧвӧл, солы ӧжытак ас кекоръяськыны шӧдӥське. Со буш квартираосты-тӥ ветлыны азинтыны. Кежег укноям зор йыгаське. Вуоно ульчае кошкон джаз ляб кылӥськиз. Урамын машинаос туж ӝуштэмез кылӥськиз. Кытын ке мон пырак самолёт лобӟе вылӥе. Коӵыш пельтоз. Тикаль час.
  
  
  Сое нуиз кунокуа вань. Час Однозначно. Оло, дыр дугдэ шуыса. Яке, оло нош, ке, малы сое потыса, со уг шуды, кунокуа соосты кылем. Таралэсь куараез кылыса, ӧс пыриз. Быгылес, шимес дыр, номыр ке уг поты, соос ваньзы луэ озьы но-бери уг кышкато.
  
  
  Солэсь номерзэ бичай нунал часын. Мон солэн верамез вылын басьтыны роско ревматизмен. Гудок но мейс собере куинь группа: Сонни, пиналъёс. Азьвыл сямен ик нокыӵе ужлэсь.
  
  
  Соиз трубказэ ошемын. Со но чыртызэ потирать синъёсты маялляса. Отын нош ик лексиз. Со вуштоно дугдӥз. Мон-лэсь алӥзы милемды радаръёс-а мар-а? Со, борддоръёс шоры учкыса. Собере телефон доры. Со трубкаез ӝутытозь но нош ик номерзэ бичаз.
  
  
  Роско: Ӵоксаськиз. Ники. Мон сое шедьтӥ.
  
  
  Би-но, би-но, би-Ирина и.: Вай, пиналъёс. Азьвыл сямен ик нокыӵе ужлэсь.
  
  
  Пель со кыдёке ӧжытак чильымзэ возе.
  
  
  Та самой со кыл, кудъёсыз уже куто mays кык пол!
  
  
  Котькуд часэ соос выль ялонъёс сётылӥзы. Ма веранэз, со, оло, ӧз но малпалля бадӟым номыр но ӧйлась, озьы эмуос но ваньзэ тодам вайыны уг люкеты. Берпуметӥ нуналаз кӧня час ӵоже котькуд лыктӥсез-а солэн кыӵе ке тумошо яке отчёт новостной та сярысь веранэз, гуртын мар сииськомы. Нош оглом ке, номыр но уг быгаты, соин малпасько, озьы солэн вань малпам мэтт.
  
  
  Пельёсыныз со сак кылзӥз, соосты нош ик чильым... доры вайизы. "Вождэс эн вае нылпи. Азьвыл сямен ик нокыӵе ужлэсь. Мед! Голосовать каризы сое! - Ын ачимлык-урем берпуметӥ кылэз ляб кылӥськиз. Самолёт, со лобӟе. Та куара-лэсь азьло вал. Мар вал отын-конгыль ке.
  
  
  Со Долорес жингыртӥз. Соос юнматэмын луозы шуыса, мон но со куинь час ӵоже отын ик веранэз одӥг вал. Ӧвӧл, шуисько, соос таин ӧз шеде подозрительной. Со гинэ малпасько, кунокуаез мэйс ук, нош соос нош ик но, нош ик одӥг но ялонэз кутӥ.
  
  
  Со эмуос самолёт сярысь верано. Со куспын чалмиз. 'Ваньмызлэсь кужмо Инмар." соос шуо. "Тӥляд правоосты.'
  
  
  Мейс мон трос ӧй вал. Кытын со луоз-соос пӧлын паника вожпотон но. Со понна куре, мар-а кышкаса, мон тунсыкъяськонме тараен озьы, но мар сярысь малпанзэс веран вазь тодмо луись туссэ ӧз ышты ih мейс зэмос сямыз. Вань оскиськонзы асьсэлы вылын «туннэ та уж кизили», послеявляться чен ын кылдытэмын вал-Браун Ке, послеявляться, лао доры вайизы но солэн доры лабораторие клонирование цзэн луыны кулэ. Сое ини вамыш лэсьтэ ке, вань оскиськонзэ ыштӥз. Мон ноку атс та карын ӧй шедьты. Мон ноку но уг быгаты вал ih дугдӥз. Мон та вылэ инмар вӧсь карыса улвайёссэ, ку соос милемын вырыны тубат улэ.
  
  
  — Умой, — шуиз со Долорес. «Малпан вуоно ворсаське. Мыным кулэ вертолёт, отчы ми сое вуттыны быгатомы. Ватсаса юрттэт роско возьматоз но...
  
  
  — Шудо-а тон? — уретӥ мон сое. «Лондонский офисэз бадӟым ӧвӧл. Ватсаса юрттэт асьме дорын гинэ ӧвӧл — эсьма, сыӵе, кыӵе тыныд кулэ.
  
  
  — Вертолёт-а?
  
  
  «Ваньмыз та куртчемез».
  
  
  "Умой-а. Соку роско шуыса, одӥг шелл понна. Костя но инмарлы, эмуос шуоно, со понна сак луэ!
  
  
  "Кылзыны. Со понна сюлмаськыны ас интыяз ӧй Роско. Со быгатэ педантичный куддыръя ӧжытгес луо, но соку, куке ас вылам сылӥсько ачимлыксэ улон кон. Со укыр улонэз яратоно.
  
  
  Со шокчиз. "Малпа вал."
  
  
  Вертолёт кыкетӥ ӝыныяз мон басьтэмын луыны кулэ Гайд-parque. Лыдтодос паймисько вал, нош со мынам уже ӧвӧл. Котькыӵе учыр луэ, со нунал ӵоже кӧня ке вералэ со сярысь. Сое ик пуктисько почистить вильгельмина сл. Одӥг бомба но сое донгыса берен тырон сепысаз ик мечез стилет газ вуттом на. Пьер шуд, пуро, озьы искреннее посередине.
  
  
  Со зор улэ потыны дӥсьсы но плащ.
  
  
  
  
  Глава 16
  
  
  
  
  Роско час шоры учкытэк. Кык витьёслы сотэк улыны. Тараен шуод-а, мар-а мыныны «Фезерстоун» кыкетӥ ӝыныяз.
  
  
  Подозрительной со укыр уг пот потэммы, ресторан котыръёсты бызьылыны, шузимем кадь. Озьы со дун тыроно шуыса, подъездын шталь но газетъёсты басьтыса лыдӟе. Кужмо зор мынэ. Мар озьы адямиосты, подъездын лыдӟыны, висъяськеме уг луы. Оло, со сярысь вунэтӥзы асьсэлэсь зонтикмы малпасько.
  
  
  Соин, вылды, тара адӟыса, со пыр кылдытэм бере, сюрес сьӧрысь сэреге. Сое со уг адӟы. Нах зонтикъёсын луы, солы юрттыны но кулэ шоры, сое сюбегатоно обзор.
  
  
  Паласен со доры лыктыса ас Роско ульчаез. Бакалейщик mimmo ортчиз. Башка вурись. Mimmo пролка. Оло, соин ӵош тараен синъёссэ вошъятэк, соин ик пиосмурт уг шӧдӥсько. Оло, со вал кык пиосмурт. Соос со доры лыкто. Соин, вылды, сое шӧдыны уг луы фактъёс, зонт зор уг-а мар-а сыӵе ӟеч пиосмурт сьӧд ужзэ кутыны. Чайы но, та дырозь люкам ачимлыксэ кияз возе.
  
  
  Эсьма, тазьы обстоять ужез, собере со ачиз возьма кадь монэ.
  
  
  Ӝыт ми доры роско мугор шедьтоз нюлэ. Переулок вал со. Ваньзы зонтикъёсын кутскылы на понна бадӟым сьӧд киын ачимлыксэ, кудӥзлэн йылаз лэчыт пурт кадь мертчиське эмуос доллар тыр.
  
  
  
  
  Глава 17
  
  
  
  
  Лол вертолётэ пуксизы, бусы, корка-лэсь километр кемын. 130 Fiat мон туж витё. Усьтон-мын оскытскыны водитель милемыз возьма, шонер ӧре кӧчылэмды мон но мон вӧзын. Мон вӧзысь пуконъёс водительский. Собере вань милемыз мыд-мыд пала вайяськизы.
  
  
  Зор дугдӥз, пейзаж нереальный югектоз но ӵуж-вож буёло. Та сяська констебло одӥг суред. Та дыре но одӥгез доллар тыроно луиз гостиницаысь ричард пейзаж котырын коттеджъёсын пыдо сьӧсь. Со шӧдэ кадь, мыным вирзэ универсальной та вызовъёсы быректоно. Мылысь-кыдысь. Крестовый походэ. Со ачиз бадӟым sel фиат, лобась кыез виытӥз шуыса. Стилет но пистолетъёс выль экскалибур луэ. Но солэн театраз историяя люкетэз лэсьтэмын вал. Кечсюр кылиз ини со, мон салам верасько вордӥськон. Соос, геройёс вормисьёсыз.
  
  
  Эй, инмар сярысь. Нош: эшшо действиос:
  
  
  Со понна машинаос припарковывать арама доры сюреслэн люкетэз пыре поместьеоссы пичи куакъёс но бер азинтыны. Та приют вал, кудзэ со ас кертомазы. Куро липетэн коркаез, йӧспӧртэм атмосфера вӧлдӥське. Туж шыпыт вал.
  
  
  Укыр шыпыт.
  
  
  Со оглядеться. Коркаос вӧзын сыло кык пичи валтӥсь игралась, огкадь йӧспӧртэм. Кызьы матын интыяськем юртлэсь валтӥсь ярд вадескын. Кык шуккемын вал. Тунсыко, кыӵеесь сямен соосты кутыны Мейс. Солы ӧжыт ке но оско вал, соос сое уг кут ни шуыса.
  
  
  Корка доры вуиз но сое одӥг писпуысь мукет выжытӥзы кыкетӥ-озь. Озьы солэн тусыз подъездной дорожкаос вылын басьтӥз. Укыр умой луоз мыным ӟечлы мед луоз шуыса, шонер. Отын машинаос сыло.
  
  
  Американскойзэ та пересь универсал луи. 1952-тӥ аре та пересь псевдодеревянный шевроле шарик. Липет вылэ бышкалтэм, багажниказ луыса багаже. Снасть мерожа но.
  
  
  Ми соин кытчы гинэ уг мыны, со уг ветлы рыбалка. Люкаськизы но соос кытчы ке мыно, нош со дыре ӵапак вуиз.
  
  
  Коркалэн мукет сое йылозяз. Ӧсэ ворсамын вал. Со, одӥг укно пыр-тӥ пушкын витражный пужейпи. Со, укно доры нуйтӥськоз. Со усьтӥськиз. Оло, укыр капчи. Пырисько пушказ но со Вильгельмина дасяны.
  
  
  Таяз замешать ке кин ке, Мейс сяна, мон ужпумез луэ. Вужез выж пуллэн пичи дыр мон кие сётэ та движение. Мон со пырон улын ӟукыртэ. Нош кинъёс ке но-отын луысал ке, со чус уло.
  
  
  Соосты уйыса мынӥзы. Улӥ этажаз кык висъетэн вань вал, со потэ буш но, туж буш. Ыргонлэсь лэсьтэм горшок но Камин увешать чылкыт луэ, нош решётка ӝуаз.
  
  
  Пагӟаос кузя тубыса со.
  
  
  Мисьтӥськон комнатаос.
  
  
  Ачимлык домк та инты луыны. Койка вылын кылле эшшо мейс магнитофонзы вань. Бинокль кужмо азьло сямен ик укно котырысь адске. Сплетение кроватьёс азьын тӧдьы вал. Татын но черодэн-черодэн мейс пирсон изе. Одӥг сэрегын консерва банка луэ выставкаосызъя. Чорыг зын омырын ошиськыса вань на лябыт.
  
  
  Нюръяськон пытьы уз луы.
  
  
  Кыӵе умой быгатӥзы возьматыны: та ивор. Мар ке аслэсьтыз визь дорысь кошкыны косэмын ih. Нош та одно возьматэ: уг, малы со кулэ.
  
  
  Со, бинокльёс учке. Сое адӟыса, Чен-юртаз. Кык пиосмуртъёс соин вераськыса улӥз. Пыд ih сое адӟыны быгатыны, ih ымнырзэ адӟыса но ӧй вал. Бен, сое диктофонэ, Долорес ялонъёс сётон понна. Та контакт со штуказы вал беспроводной чеберайёс чайное-ын. Собере со укно усе но, нош ик улӥе васькиз.
  
  
  Куазь кыдыраса. Со, кекоръяськыны. Со, малпасько, та куазьлы. Нош ик, нош ик, со, малпасько, тае юаны быгатоды вал.
  
  
  Нуись со доры кыкетӥ юрт. Солы, со доры вань нюл юрт валтӥсез луыны. Пулэсь, кудӥзлэн ӧсысьтыз-ын шукконо луоз, ишкалтэ вал. Соос вакчияк но вильгельмина ӧсъёссэ усьтоз.
  
  
  Сое, мае мон отысь адӟи, мынам кӧты кепырскем косӥз.
  
  
  Котькытын вал вирен. Со луоз вуж пу выже жоб сяськаос пыӵатӥзы но буяськыны кулэ. Выж пул вискысь со вурысэз кынмиз. Эй вал, тӧдьы мамык перемазывать мебель. AX нуллон час пань кыллисько. 38 пистолет-гозы кылле калибр ax вань вир, пызь пызьнало пукон вылэ. Но тӥрлы, сяськалэн горд буям-ын, камин вӧзам кылле.
  
  
  Камин.
  
  
  Ваньзы соос ӝуато на. Шуныт сётымтэ на. Решётка люк шуныт пень кылле. Сэрегын, вӧзад мед ӝуатскозы, киоссы... кыллисько. Со туж йӧспӧртэм куараез кылыса, нош собере валай, та аслэсьтыз ма борды базар ватсаса кӧлэ.
  
  
  Мон кухняысь кранэз усьтӥз но мыноз, собере чуртна ымныръёссэс кезьыт вуэн кранэз улэ но вылэ тэтчиз поскес. Мынам пель защипать. Со кран кысы. Мыным потэ, мон-а мар-а-со кылем. Пу выж ӟукыртэм куара.
  
  
  
  
  Глава 18
  
  
  
  
  Верало мон Тара-а бер-а, но али но мон шуыны быгатӥсько. Умойёсыз радын.
  
  
  Роско со уг адӟы. Но бер ӧвӧл. Со тодэ, мар со отын. Милемын ӵош. Ресторанын. Фезерстоун со калык пӧлы пыре, планироваться кадь но, 14:30. Нах марӟан сӥньыс чыртыяз ошемын луоз, котьмае быгатӥсь вить метр вераськон урамын ортчись нах радиусъя трубказэ сётӥз. Нах диктофонэн доразы сумкаосын вал, азьло соосты кутыны.
  
  
  Тараен асме умой шӧдӥсько.
  
  
  Администратор шӧдыса, ӧжытак раздраженно, тара укыр вазь лыктэ шуыса. Комнатамы вал кыкетӥ этажын, нош со вылын вить пэм со ортчиз а, мар-а азьло но, эй ӵектэмын, но, эшшо одӥг чашка чай. Со кельтӥз, со ик мед дышетоз журнал.
  
  
  Чашкаен чай тараен та радзэ кутыны. Корица, ческыт зын поттыны со-лэсь. Сое веттэ чиньызэ веттыса но со нюлыштӥз. Озьы мон уг басьты ныл витьлыкеным-тӥ химиез гинэ. — Чай, — прошептать но со марӟанэз «Sonny», — метаквалон тырмиз. Со ог вить сю мурт лыдъямын миллиграмм. Соку та эмъюм сётоно-а тӥ, мар шуэм со «умой дасясько». Одӥг ласянь, шӧдон-а, сюлмаськиз приподнятость-мукет шӧдонэн. Шуккиды шуыса асьтэдыз борды йӧтӥськиз ке, со виемын тон быгатэ кык амалъя. Ас препаратъёс, отсутствие яке та препаратъёс. Симптомъёсыз — ысь абстиненция укшатыны кулэ тодметэз- кӧня ке нунал приступ, со быдэсмыны быгатоз коллапсэз тырмы: кулонлэсь. Татын тодӥсько та адямиез, малы-а со лэсьтэмын. Та вить сю миллиграмм тырмыт вал, тӥляд йыръёсты нуэмзы понна. Эсьмаса, всё, малпасько косӥз тон понна, мар тыныд кулэ апаез миртл котыр султо.
  
  
  Содержимое горшокын одӥг тусьтыязы кисьтӥсько лян тараен та котыр. Та музъем вылын рос-прос уг лиана выжыятыны луэ ке, соин люкиськоно но наверняка.
  
  
  Коридорын со пыдчиньы йылаз нош ик потоз, сое нокин но нош ик дугдытэмын вал. Вылӥ этажаз пагӟа кузя тубем со. Юрт азьпалан комнатаосмес нуналлы кык люкетсэ нуиз. Котырысь та одӥг комнатаын алисе сётӥзы. Укно синэз кыньыса но соосты возьматись утчаны, эй соосыз возьмало. Мон корка азьын сылыкузы, солэсь нах бур пала луоз. Иське, та ӧсъёссэ паллян пала луыны кулэ.
  
  
  Со йыгаськиз ӧсам.
  
  
  Куараез лябгес абсурдно большом: «Пыртыны».
  
  
  Койка вылын кылле Фезерстоун пижамаен Элис лыз буртчин-а, буртчин набивной суредъёс пӧлысь вить миндэр ваты. Тазалыко Элис Фезерстоун укыр уг адӟиськы. Кымыс дораз нах банка пичигес потӥз бисеринка, шонаськиськод но, со шундыӝужанысь веерзэ. Соиз йырберзэ кылле пурысьтам йырсиез мелировать мускыт, нош соос синчеберзэс вень укол-озь сюбег синъёсы. Паймымон со шакшы тодэ королева шаерамы тараен большом.
  
  
  Наркотикъёс Элис Фезерстоун возъямын вал. Тараен но та ужзэ трослы капчиято. Эй, оглом шонер потон сярысь ӧз вазьылы логической луыны кулэ. Элис логиказэ кыдёкысез луэ, та виын. Со вал кытын ке пограничной зонаосазы, кытын одӥг веран — ерунда, нош порождать путаница логика.
  
  
  Куараез солэн шыпыт вераськыны кутскиз. Кыӵе ке муген соос малпазы, куать арзэ эй, нош Тара — анай ee. Зэм, луэ наркотикъёсты, озьы косоз со тыныд малпаны быгатэм. Гашиш ини трос быгатӥсь, но со, штучка, сое ньыло, яке зынъяло вкалывать, ужез умой гинэ ӵабъяськыса. Но, оло, та огшоры камуфляж луоз «анае вералоз» гырлыед жингыртоз. Котькыӵе учырам, бере кылем уг тараен анай но шудо.
  
  
  Анай сярысь тодэмез ян кунокуа вань. Озьы январь уг оско анаез, атаез кадь оскиз. Большом шуыса, асьсэос тазьы эн лэсьтэ шуыса.
  
  
  Ярый даос ян луэ. Ян Но воштӥськиз. Уг тодӥськы малы большом. Со озьы гинэ шӧдэ. Большом яратэмды шӧдӥське. Дораз шыр кельше вал на нах йыгыризэс пильыс вылэ. Та кунокуа моя уг адӟо шат?
  
  
  Бер-а, жади шуэмзэ. Кызьы бен нош та Ян?
  
  
  Мар гинэ, ог вить ар талэсь азьло, посмертный кенеш дядяелэн, Ян кивалтонэз ас вылаз басьтэ. Кык ар талэсь азьло ваньмыз умой-озь мынэ. Та вуж но выль собере соосты ваньзэсты поттӥзы персонал персонал висъяны. Соин но, даос, шуиз со. Вань солэн тужгес но уг кельшы... нош алисе. Шол, уз-выль. Пэм Вал, Тодэт. Нош собере четверняшка.
  
  
  Четверняшка?
  
  
  Та ньыль пияшъёс, кудъёсыз ваньзы ог-огзылы кельшо. Кыл ih-ын, пӧйшуран соос кошкозы одӥг гинэ котыр. Уг, уг быгато. Кать ӧвӧл, соин соосыз исано... Большом бӧрдыны кутскиз. Оло, соин соосыз исано люкаськизы.
  
  
  Тараен шуод-а, мар ee анайёслы дурбасьтэ. Большом дугды бӧрдэмен. Со кырӟаны кутскиз. Таралэсь синъёссэс ӝутӥзы но, часэ шоры учкыса. Кык витьёслы сотэк улыны. Эй, ӝоген вуыны кулэ вал, дыр возьман залэ соосыз возьмало. Нош кызьы со четверняшка насчет? Элис малы шуид-ке на-а? Большом шонтӥ. Со хихикнуть. Соос куинь агай-выны дорын улэ, агай-вынъёсыз но та тройняшка. Но та солы кельшиз четверняшка. Пӧрмоз-а, уз-а... со семерняшка яке мар-а? Большом пырсйылэмзэ гинэ азьланьтӥз. Нырысь куиньмоос. Собере гинэ... Большом четверня пырсйылэмзэ азинтыны. Нош отын луо Чэнь-ло хун ке, кытын соос луозы-со ирландиын. Яке Исландия. Яке кытын ке эшшо. Нош луоз на-а Меда Пэн, лётчик. Ки замахать большом. Со америкаын вал. Нош собере луыса, собере вал, — чиньыен лыдъямон Большом, — Доупи, Доу Шизь но. Со хихикнуть. Нош со пыр ортче кӧня ке арня. Со америкаын вал пэм ӵош мыныны. Пӧртмась шуыса пумиськи. Уг, та понна пресвитерианец пумисько. Пресса шуыса верало. Врач доры мыноно шуыса. Сое дасяз. Чылкыт, чылкыт. Ма, со тодын ӧвӧл.
  
  
  Тараен малпаськыны. Озьы кӧня ке арня ортчыса, со кошкиз. Президент доры...! Тазьы та луыны кулэ вал. Со солы пумит мынэ.
  
  
  Кык минут куинетӥ луиз. Вакчияк киын Большом тараен. — Та агай-вынъёсмы вань, кудзэ тон тодӥськод-а? юаз со.
  
  
  'Oi. ӧвӧл, — шуиз Большом. 'Эшшо тросгес луэ. Та семья туж бадӟым. Нош мукет кытын ке кыдёкын. Большом бӧксэ дугдӥз.
  
  
  - Тӥледлы оскизы? - тара зол юало. «Райын тӥледлы уг сюры ке, ӧрекчаськоно луисько».
  
  
  Сазь Элис адӟисько. «Эсьма, тазьы шуэ Ян. Со вералоз, мае кылӥз, кыӵе но мар солы кулэ, дыр, отысь пото ih мон доре кылисько. Соин ик, Пэм Вал бере, нош мукетаз кошкыны, выль лыкто татчы. Ох, честно, анай. Тае, малы ке шуоно соос.' Iso большом честно, вань кужымзэ поныса, тыршиз.
  
  
  Тараен султӥз. — Ма, малы гинэ, дуно, — шуиз со. - Мон али дырлы мынэ, нылъёс, нош тон умой, но... - шуиз со малпам мар дауртэ ке но сям-матерински, - послушно кешью али ас сием, нош ик дыраз но ӝог со тонэн огазьын луоз". Мур шокчиз но ас понна тара ӧсъёссэ ворсаз. «Та кылем тон, мусое», со весь шуисько аслым. «Али америкаын одӥг гинэ вал. Со но лётчик. Поттӥм, вертолётмес пилот. Нош луыны быгатэ, ачид но соосын ӵош со сенаторъёс, со сое виыны. Со вис карыса, собере уг быгатӥськы эн ватса: — тонэ Но уг поты, мед со татчы лыктоз. ха-ха.
  
  
  Пагӟаетӥ васькыны но, соос пальпотыса. Улӥ пагӟаын вылӥе сюрес вылын, ум луэ pin пэм но вал. Соос лек адӟисько. Туж урод.
  
  
  Кияды вень йырситугон пэм инъекция kona вал.
  
  
  Ваньзэ, мае быгатӥсько Тараен шуиз вал: «Бен. Ник.'
  
  
  
  
  Глава 19
  
  
  
  
  Вань улон нуналъёсыд ӵоже тыныд пумит нюръяськиз ке дерьмо вот, вуылӥзы та нуналъёсы дерьмо.
  
  
  Со вӧзын пистолетъёс раковинае понӥ но, соос-а ми доры выж ӟукыртэм куара зымиз. Бере кыльылэ со. Комнатаын пурт вылтӥ ортчыса, мон доры ки пришпиливать раковина, выль коллекция бубылиос кадь.
  
  
  «Ӟеч-А, Картер. Каллен берытске».
  
  
  Куинь Ih луэ. Та уг луы «со», сое витё. Со куинь интыысь иванов кадь адӟисько. Денди тодматскыны. Дас ар егит ӵышкон шведов но ih ih луы, нош дӥсез уг туала быги накачивать вязаться. Монэн ӵош со доры лыктэ тӥрлык дась. Азьпала йыр кариськемез.
  
  
  — Кизэ йыр понна, — шуиз со.
  
  
  Выллапалась уллапала ачимлыксэ соосты учкыса-чакласа. Одӥг гинэ тӥрлыкез вал ачимлыксэ nen-ын костюмез ӟеч. «Кунокуа со киоссэ ӝутэ ке, — шуисько мон, — технической нош мон дорын ужпумъёс». Сое пуртэн вылын возьматӥзы, ваньмыз кизэ нюртӥз на ми доры.
  
  
  Со доры одӥг юлтош ачиз котыр берытскылэ. — Джайлз, — шуиз со. Пожалуйста, малпасько, сэрен. Джайлз мон доры лыктӥз но, пуртэн потӥз. Бультыръяськись мон вирез. Мон джайлз бугыръясько. Шедьтӥзы соосты стилет, газ доры матэ но уг жесткость. Соин, дыр, ачимлыксэ шӧмын ӧвӧл.
  
  
  Джайлз пальпотэ. Туж юн. — Умой, босс. Со дун-чылкыт.
  
  
  «Ачимлыксэ юртын робби соку тон басьтэмед».
  
  
  Робби но Джайлз монэ, китӥм кутыса, кык но пистолетъёс, сюрлыез доры ӝиптэмын мон, мон косон коркаос доры.
  
  
  Та нокыӵе шекъёсыз ӧвӧл. Котыр ӟеч пӧрмиз, сое виисьёсты нуналзэ. Бангел, Цзин Лень, зэм но, табере асьмелэн нош таяз паровой лачмытлык ортчоно на. Vin хем луоз-со мукет. Со комнатаын, куке соос борды кариськозы, но виылӥсьёс шоры учконзы мыным со мылеслы одарить рявкнуть: «ачимлыксэ мерттэмын». Мон солэн пуконаз мыр. Со понна котькудӥзлэн но пельпум вылаз-а басьтэ монэ зӥбе: со кӧчиз. Винг шонтӥ. Валтӥсь sel лек но. Солы библиотекаысь мукетсэ луоз, пул шуккем тротуар. Со гинэ уг луы, сыӵе бадӟым-а, Нассау кадь. Укноосты но усьтыны вал. Со сяна, Чен-татын но ӧй вал на.
  
  
  Пыр ортчиз комната Винг; гурезь выриз кадь, сигарет чиньыё киын ишкыса. Соослы трос шудо вакытъёсты тодаз вае. — Тон монэ туж акыльтӥськиз, Картер, — шуиз со, пумаз. Ачимлык куараос но йӧ бадӟымгес вал. — Со сяна, котьку но тонэныд луозы ук.
  
  
  Мон честно шуысал, та вылын уг люкаськы. Ваньзэ, мае мон лэсьтӥ", та синкаӵ ӝутэмын. Со сяна, номыр уг быгаты люкетыны вал слон мыным со шуиз, милям шузигес вал шуыса.
  
  
  «Тон малпа, мар понна со милям пичи эшъёсмы эскерыны игралась, эшшо кутыса тон мон понна ӧйлась». Со пальпотыса. Котькыӵе учырын, сое кичыр-ымдуръёсын. — Ваньмыз кадь ик луысал... делле пол чылкак мукет. Мон пумитаз тон вылэ синзэс понӥзы, огъёсыз, асьсэос но тодытэк, ма та мыным-а тон доры вутто. Эсьмаса, ми дась тӥледлы доры пыраськомы вал.
  
  
  Соослэн правооссы утемын вал. Со вал ук. Вы ih синъёсыз кынемын соосты шедьтыны. Но, мукет ласянь ЭХ тодо, кытын со. Винь но умой тодӥсько вал бере, сое пукон вылэ султыса тодыны... мар та, соос. Со ящик усьыса. «Учырын, малпасько ке тон, мар тон, тыныд юрттэм эшъёс...» со пичи аудиокассетае кыске. — Тон монэ берпум верамез агент мейс лэсьтыны куре. Костя шонер, со куинь лэсьтыны. Азьланяз мон таӵе веран уг отель, сое алданы ке " татчы кыльыны кадь алдаськод тон соосты. Со кассетаын пукы, диктофонэн пичи портативной. «Со дырысен кутскиз кадь куинетӥ шӧдэ, татын мон ӧй ни вал». Со мон доры выльысь берытском. «Мон малпасько, тыныд тунсыко луоз быгатоз шуыса, дун-официальной кыл сое, маин туннэ татын потӥзы».
  
  
  Со кнопкаез зӥб но, аслаз докладаз мейс посмертный кутскиз.
  
  
  — Вождэс эн вае, мон рыбалка мынэ. Сиёндэс уг сиы. Ческыт ӝук на кыля. Распробовать ӝог, ӝог ӝожоме. Эх.'
  
  
  Со куспын малпаськом, ма Мейс янгыша, вӧсяськыса но ӝоген, со понна монэ простить каре, ми соин кытын гинэ улӥллямтэ та вие бус.
  
  
  Мейс сюрес вылысь уг кожо. Мар гинэ.
  
  
  Ваньмыз огшоры — «шортлэсь верамез».
  
  
  «Программаын» возьматэ кода залын веранам. Кодазы гожтэмын передачаос понна огшоры шаплыесь. Нырысь верам кылыд котьку ӵош вуоно прописез ньылетӥ кулэзэ басьтӥзы. Ортчиз со. Мон понна мейс гожтэмез вал: «Вай. Eda сӧре. Ӝоген!'
  
  
  Со вие подкрепление вуытозь бере, оркестр шудӥз. Яке нылпи садзы ӧвӧл. Ышанӥсько час ӵоже со юрттыны быгатоз.
  
  
  Сьӧсьёс доры берытсконо валтӥсь бурдъёс. — Корнелиус, — шуиз со. «Табере та лентаос тыро».
  
  
  Пыр басьтӥз но комнатаысь корнелиус кассета поттӥ.
  
  
  — Нош али, нош али... Картер, озьы ке юрттэ тыныд мон, тон, со чен услугаос возьматӥзы ӧтёно...-ӧвӧл, — шуиз со Джайлз.
  
  
  Джайлз кошкиз. "Умой-а. Самой ма тон мон сярысь тодыны делле гостиницаын?
  
  
  Но солы аслэсьтыд вань арсеналлэн смешок гримаса сэзъяса, азьло кезьыт висён шеде. — Тон отель, тодоно, кытысь штабе ӧвӧл, озьы-а? Но али, — шуиз со, Чен Джайлз ке но-комнатае пыре ке, — о тон монэ но отчы нуизы.
  
  
  Со, чен шоры учкыны-ӧвӧл.
  
  
  Мар мынам потэ nen яратымон наименее, киям вень инъекция йырситугон ачимлыксэ тае тазьы.
  
  
  Дыр мар ке но веръямын ӧй вал, соос ньылонзы ӝабырскыны турттэмез эшшо одӥг пӧрмымтэ эмуос ӧдъязы, нош мон джайлз робби но азинтӥське. Берлань отшвыривать мон креслоос. Ангес шуккем, ми со котырын вань пломбае пинь кадь тышказы. Шуккизы монэ но янгыш лыкто. Ваньмыз туж ӝог ортче. Робби но мон Джайлз возё. Чен-мон ӧвӧл закатывать саес. Со, вуриськись басьтэ, номыр лэсьтыны уг быгаты. Кияды вень движение ӝоген милям одӥг ышиз-быриз.
  
  
  Озьы мон соосты кӧня ке минут возёно. Секунд ортчыса, быгатэ вал. Яке час. Со номыр но уг тоды ни. Корнелиус вуиз но шуэ, кассета лента висъяське шуыса. Со шуиз, сюлэмы вӧсь луоз шуыса. Выругаться vin но потӥз, клей, со тупатскоз шуыса. Корнелиус со доры берытскыса, со шуиз: «кучапи пуны. Мудак.' Нош собере ачимлыксэ ымнырыз ӵыжектэ. Горд роза. Усе сяська бурдъёс, одӥгез бӧрсьы мукетыз но выж вылэ усем. Со монэ яратэ, со мон уг яра...
  
  
  — Капулетти, — шуиз Джайлз. Со серекъяз. Iso rta вутэк зӧк йырси. Ачимлык ӝегатӥсь со киыныз утча. Визьмо максимально кылиз.
  
  
  Та шудон келямын вал.
  
  
  Мон ымме тӧлало. Со султыны дауртӥмы. Соин но, тыдӟыны, троссэ уг тодӥськы, кызьы сое лэсьто. Со, тапочкаосыз шоры учкытэк аслэсьтыз балетъя. - Ысь-бинокль мыд-мыд мыдлань понна. Соос кыдёкын вал. Нош бычыысьтыз. Со вал чебер. Солэн зарни вал. Со пиштоз.
  
  
  
  
  Глава 20
  
  
  
  
  Луэ котьку вуоно дыръя вӧтасько. Мон тодазы ӧз возе, яке кӧня нунал ӵоже та часъя. Уй куспын трос ке но, нокыӵе пӧртэмлыксэ уг нокызьы но уг луы, но пӧлазы бодрствование уйвӧт. Куддыр уйвӧтын монстр тон сьӧры уйиськыны. Тон вылын серекъялоз быдэс уллё. Ургылыны шукы рвотный тротуар но пилиське но. Нош собере тон синзэс усьты, адӟыны но, ас йырзэ сэзъяса ик тодмо кук кровать, штораос задернуть, дэремъёсты, выж вылэ куштэм кылем уе со тонэн. Ас вылам мертамын здравомыслие тон пыддэ, реальность контраст буйга.
  
  
  Реальность мон понна гинэ уг луы.
  
  
  Солы син усем бере, со адӟе, мукет монстр. Ымнырыз серекъя синучкон. Калейдоскопический туссэ. Вошъяськытэк, паськыт, но каллен ветлэ сяська дунне слияние формазыя вошъян. Киямат событиослэн но уг луы. Уйвӧтъёсам мон ялан Тараен берытскиз. Вож йырсизэс Ee. Син кыр Ee. Со вакчияк тазьы одӥг пол кизэ монэ, кызьы вирез бызиз. Солы со одӥг пол кияз возьыса но, со викышъяса бӧрдэмед быдэс вапум.
  
  
  Уйвӧтын каллен ортчиз. Уката но кышкыт луэ. Милям одӥг буш экран тӧдьы ужпумлы пӧрмиз. Суредъёстэк. Малпантэк. Малпасько, со син усемлэсь но одӥг пол «самолёт». Самолётын вал со. Уйвӧтын дэмӟыны турттонзэ астэ шӧдон та кылъёсын мур сюлмаськись милемыз берен келялоды-а.
  
  
  Машина вал со. Машина укнояз со учкылэ. Со нош ик синъёссэ кыне.
  
  
  Учконо ке, со нош ик, сыӵе ик вылтуссы кылемын. Чагыр ин на вал. Вож турын на вал. Педпал формаоссэс воштыса, сяська но уг автобусэз воштэ. Кылэз кыл вылын, кӧня оборот. Мон адӟыны но уг быгаты, мар та. Та ерунда вал, солэн вал иероглифъёс. Со куалектӥз. Мар мон каром асэным, со, пе, сётэ мыным кыӵе ке наркотикъёсты, мон лыдӟыны уг быгатӥськы!
  
  
  Сое умоен но мукет палзэ учкыса, син-ын ӧрры, машина оглядывать. Приковывать поскесаны соос доры кин ке мон дорысь бур пала. Та шӧдозы сое. Нош соосты учкыны дыры ӧз ачимлыксэ пала люкаськизы. Кунокуа соосты мед тодысалзы, мон сайкай ни.
  
  
  Лимузин, машинае луоз. Син азьысь ватыса пурысь возъетъёс пукон секыт луоз. Мон уг луы, куара, куара сяна звуковой сюрес двигатель но. Со, кин мон вӧзаз пуки, бес ӧй вал. Каллен йыр мыкыртӥськыса учкиз но солэсь бурпала но, кыньыртыса учкем компания вылэ. Оглом сак луыны кулэ ӧвӧл мыным сыӵе луэ. Со изе. Урод-а, жилистый пиосмурт. Малпасько, вьетнамецъёс. Тӧдьы халатэн врачъёс ассистентэз яке больницаын. Ӧвӧл. Ӝоген ваньмыз та огшоры очередной КАННА агент, чебер дӥсяса, мед шудоз доктор.
  
  
  Пырон ӧс утча со. Пытсаськозы. Estestvenno понна.
  
  
  Со нош ик укноысьтыз учке. Автобус мынам луоз на азьланьын. Ваньзэ сое лыдӟыны быгатоз на, нош со, мар гожтэмын та автобус вал, валантэм луэ. Солэн шундыӝужан букваосты гожтоно.
  
  
  Ми выж вылэ гудыртоз. Транспортной сюрес вал тележкаос но мукет амалэн велосипед вылын. Одӥг машинаен гинэ мукет вал. Эшшо одӥг лимузин. Мон со бӧрсьын мынӥз.
  
  
  Со нош ик адӟиське син азьын. Мон уг тодӥськы, кема учкиз кадь. Вуоно шуыса, монэ адӟо ке, ураме город луэ. Резь-куаж трамваен, велосипед вылын адями. Котькытын вож формаен адямиос уробо но куроен но, ошъёсты уллян шляпа. Укнояз со учкылэ со асьмеос иземысь бур пала охранникъёс mimmo. Соосыз мускоын капкаез адӟыса". Ваньмыз та капка сьӧры. Кытысь соос тодыны быгатозы? Мар ке вуэм. Ачиз ик укнояз со учкылэ. Ваче пумит отель, юртлэн липетэз вылын, соос адӟылӥзы сое, мар-а потӥз. Ши квадратной метр площадьын 40 мина хо цветной бадӟым портретэз.
  
  
  Киулам кун банк вьетнам юрт гинэ. Ханой городын. Мон ханой vin нуиз.
  
  
  Оглядеться удвоенный со тунсыкъёсысьтыз. Соос уг адӟо-а, тямыс ар Ханой. Юрт война сярысь кӧня ке вера, озьы ӧй вал wouldnt тужгес но сӧриськем.
  
  
  Чебер Ханой городын.
  
  
  Кузь вужеръёс знамя Город, отын но татын вуж француз колониальной усеивать особняк. Буддийский памятник, китай храм. Горд дун-чылкыт шур но, ярдур но азьтэме вылэ-тӥ со лыз джонка & nb. Паймоно кадь, но лозунг антиамериканский билбордъёс вылын ӧвӧл. Нокыӵе тодметъёсыз синазькыль карон. Та адямиез синазькыль уз-а.
  
  
  Та ож пиналлэн умойтэм. Тонэ адӟемпотостэм каро, нош собере ... соку малпаськод, маин тон адӟонтэм мукет. Арбери одӥгез, кудӥз сярысь малпаны кулэ. Но, нырысь ик-а, уг-малпасько, соос умой быгатӥзы. -Кыкетӥ, со агент AX. Мед со соку ӧз малпаське-а ӧвӧл-а. Ih но ожмаськыны дасязы.
  
  
  Нюлыса, мукет ур вуиллям сюрес вылысь лимузин. Со пушказ учырак пужейпи. Шторкаос пияла сьӧрын вал. Чен нош азьпалан-водитель вӧзын пукид ке. Чен-мон адӟы, адӟиз ке но, малы мон уг изиськы. Сое мыр водитель, кинэ зӥбоз гудок.
  
  
  Врач монэ сайкатӥз. Со кушты-а со вылэ уш, дэймытӥсез шоры учконо ке, кыӵе со луыны кулэ кӧня ке нунал берпуметӥез луыны. — Регби, — шуи мон. "Тупен умой..."
  
  
  Со серекъяз. — Нокыӵе валан. Картер. Кызь ньыль час ини тон та эмъюмез уг куто. Эффект йылпумъяськиз. Вылаз тынад вань-а ни бере кыле. Нош таяз Н-2 чылкак номыр ур эффект».
  
  
  Оценивающе со мон шоры учке. «Устоез попытка».
  
  
  Солы луыса, малы инмар тодэ, американецъёс. Эсьмаса, шуэ со, одӥг кадь, американецъёс котыр. Нош мукетъёсыз? Оло тушмонъёс?
  
  
  "Кызьы улэ вал со кема... парус кадь?"
  
  
  — Нош, — шуиз со. «Верантэм та ужрадэ. Кема-а тазьы шуо... тырмыт, татчы тон вайид шуыса. Мыным но эн юалэ, кытын со «татын».
  
  
  — Ханой, — шуи мон.
  
  
  Ачимлык эшъяськон веран ышиз-быриз. Ачимлык сюбег синъёсы. Со кнопкаез зӥбиськод но-пукон со понна азьпал укно юскиськы. — Мистер Винг, — шуиз со. «Тон пытсэт сайкась».
  
  
  Палэнэ возъяськемын. Ӵошкыт vin кылдӥз ымныраз, чыртыяз вандылыса укно рамаос дорын. Марионетка чудовищный укша вал со. Гурӟытылэ ми но со шоры учкыса.
  
  
  «Потэ, со малпаз, маин мон Ханой-ын».
  
  
  — Эх, — шуиз Винг. Собере со шонтэ. — Бен, Hanoi. Отысен тон сое адӟод? Группа пурысь юртъёс соосыз возьмало. «Де Милям Ӧвӧл».
  
  
  Монэ тюрьмаын француз тыршо. Ул хана нимыз тодмо ик Хилтон. Инты, кытын мон колодник возё.
  
  
  — Веранэз ӧвӧл, та инты сярысь тон кылемын историе, — шуиз со. — Нош тон шараялляз, мар тюрьмаын мон тонэ келяй, туж воксё... мукет. Со муг уг ке адӟы, тон тодыны кулэ, ма, кытын со залын. Со кнопкаез зӥб но, возъетъёс нош ик кыниське, вотсаз монэ обзор.
  
  
  — Доктор Куоез? Иське, та зэмос эмъясь луыны. — Мистер Картер понна ассэ визьтэм, нодтэм тазьы уг wouldnt. Юан-веран сотэк но умой, со дыре ваньмыз огкадь но ас ӧраз быгатӥсь лыдъяллязы. Мед со соку берен ӧз вуэ, нош соос озьы малпасько вал... оло, эшшо одӥг укол».
  
  
  Та кылъёс мон киын р дурын. Со куалекъянэз чик дугдытыны уг быгаты. Ас пуш шӧдонзэ пумаз. Мон тодам вайыны уг быгаты шуыса, асме шӧдон ӧтизы сыӵе препарат. Но, оло, та мугоры аслэсьтыз кариз. Нош ик мон шоры учкиз но пальпотыса куоез. Ачимлык шедьтон мылкыдме ӝуто вал. — Уг бугыръяськыса, мистер Картер. Та огшоры укол изьтомы тӥледыз. Ӧвӧл, урод ум улӥське ни. Номыр кышкытэз. Мынам потэ, мед тон луоз сайкыт, сяська кадь, мон гинэ отчы вуиськод кадь.
  
  
  Дорын быръёнъёс мон пичи вал. Иисус каргасько.
  
  
  Эшшо одӥг укол.
  
  
  Нош ик дуннее.
  
  
  
  
  Глава 21
  
  
  
  
  Со сайказ ке, пеймытгес луоз. Мар со вылын кылле ке небӟытэ. Витек зынэн тырмем омырез. Ляб кылӥськиз, кошкон буйга. Со рефлекторный, часэ шоры учкыса. Ма веранэз, ми но трос ӧй вал часовой доры. Ih сое мон туж кемалась. Подействовать анестезия бере.
  
  
  Со шталь тодо. Матрасъёс вылын кылле выж вылын сое небӟытоно, тӧдьы мамык шобыртӥзы. Ӝомо-югдо комната-а бер-а, вазь-а но, кизилиос но пиштозы вентиляционный пась пыр. Ыртӧл луэ. Таосыз сьӧразы вайиллям куара.
  
  
  Та куараослэсь ӧй вал. Та кырӟан луиз. Сю суро-чылкыт лапег пиосмурт куара, сливаться одӥг веранзы: «Дао Сярысь; Тао сярысь.
  
  
  Бадӟым комнатазы луоз. Ӧжытак кадьялан, но каньылгес. Лампаосын Набор. Пукон ӧй вал, ваньзэ люкъёсты пазяло но выж вылэ миндэр; циновка куэм выж шобыртӥзы. Матрас, миндэр пуме эшшо одӥг комната мукет эшшо одӥг люкъёс сыло.
  
  
  Нош ӧвӧл-а. Та миндэр уг луы. Тараен отын кылле.
  
  
  Со уг выры. Со ваньмыз изё на. Солэн влияниез улэ вал на-а, яке вань сурымӟе.
  
  
  Со султӥз но мукет сӥньысэз комнатаын ортчиз. Вань на монэ сэзъяз. Со борды йӧтӥськиз ке, со пельпум. Со луоз зэмос. — Тара?
  
  
  Со застонать, берытскы но син азяз чус-матрас.
  
  
  — Тара, — тодаз со. Дико йыр биниз сое. — Ӧвӧл, ӧвӧл-а, пожалуйста, — шуиз со.
  
  
  Со азьлань но берлань пельпумъёссэ сэзъясько со. «Тараен». Со синме усе. вдруг, шӧдтэк шорысь. Паськыт открытыла. Соос мон шоры гинэ учко. Мыным капчи, реакцизы, ас тодман.
  
  
  Учкымон луэ кымачауланы Ee. Солэн ымдур пумъёсыз вырӟиз. — Н-Ник? соиз буй-буй шуо.
  
  
  Со понна мон мар лэсьтэмын берло сое кӧня ке нунал, соос таин ӧз воштэ. - О ваньмыз луысал, соос полын мынам адӟытэк кылизы шуыса. Вож синъёсыз, мон сканировать, кисьтасько но паськытгес усьтоно луоз. Сьӧд гож вылын, солэсь висёнъёссэ уз луы, со чидаз. Ымныраз пужыосыз гинэ вань на ee пазямын луоз.
  
  
  Со понна басьтӥськи мон ымныр но ки ӝут; мон каллен пробежаться пельпумын, чыртыын но бам-ын. Соос кадь чиньыеныз зӥбозы-аслаз кунокуалэн. Ас синъёсызлы оскытэк кадь, со чик ӧвӧл на.
  
  
  — О инмаре, — мон шуи. — Э-э, Ник, — шуиз со. Мукет эшъёсы но мон сылмем, ышиз-быриз сяська дыры ӧвӧл. Мон чупаськыны, аслэсьтыз кырӟанзэ быдэстэменыз но, куарае, сю ожгарчиосын.
  
  
  Солэн ымнырыз но киосме мозмытӥз вопросительно-тӥ ортчиз ee. «Делле ик, жаль, монэ татын адӟыны луиз тӥледлы, шудо уг луы. Кызьы... — йырзэ сэзъя монэ, — кызьы тон-а татчы сюремъёсты? Бере соос эшшо но, нош ик ӧйлась, малпасько, со, малпасько, малы тон быдэскын но быдэскын Лондон.
  
  
  Откидываться матрасъёс вылын сое киын но ымнырзэ ворсаса, тодаз вайиз, кызьы татчы сюри. Соин мыным малпамтэ шорысь учкыны.
  
  
  — Тон но... тон уг ке лу тон отын... отын ӧй вал шат ӧй вал.
  
  
  Со турттэ валаны сое. — Дорын Фезерстоун? Ӧвӧл, та Роско луэ.
  
  
  «Роско? Уг, соос уг адӟо-а ачимлыксэ. Нош мон малпасько..., мон малпасько, берпуметӥез, мар мон лэсьтӥсько, тон но, тон но... тон вуид ке та уг жингырты, соин, малпасько, со, малпасько, тон но малы соос кутэмын. Мон шуо, нылпиос, пе, вал. Ник, яке... соослэн тодады возе, мед. Шӧдске, со али тодаз вае, таосыз но таӵе гуньдытэмын вал, но соку милям номыр ӧз юрттэ ни... шуисько мон... тынад-а мар-а. Пленэ ih мар луиз тыныд.
  
  
  Кулэ луыны, со доры кыӵе ке но герӟетъя юрт вискын таос фезерстоун особняк. Радиоез быгато. — Мар гинэ, та луоз солэн бур-ын. Со шуиз. — Со пленэ ih луэ. Лондон Но ӧвӧл. Мон ih особняк мынэ.
  
  
  'Поместьеоссы-ын? Чен доры-шат?
  
  
  — Ай, — шуи мон. Кылзэм яке мукет комната интыямын микрофонъёс, солы ватэм наличие вылын эскерыны. Отчы номыр ӧй вал. Эй, соослы веразы, мар луиз монэн ӵош берпуметӥ нуналъёсаз Лондон. Котыраз нокин но монэ ӧз тодэ, мар луоз Роско. Мон гинэ тодӥсько, малы соослэн укыр ӟеч луыны уг быгаты.
  
  
  'Нош тон?"'
  
  
  Юаз со. — Мар кариды тӥ соин ӵош? Горд йырсиез соос-тӥ ортчиз кылчин киын.
  
  
  «Тодамы возёмы», - шуиз со. Соин мон нош ик син азе йӧто. — Тод, ми тыныд верало, сое отчы ӧз ветлэ шуыса. Тон шуид: «тон-а со накачивать пентатол, нош собере тон соин нимын нимамын, кыкетӥ Хоука». Одӥгаз бурды луоз тыныд. Хоука кыкетӥ нимен монэ уг тодо. Эх, Ник, озьы мыным возьыт. Со бӧрдыны кутскиз. Бадӟым кӧто та синкылиос уг тырмы, асме жаляса, та курадӟонэ нош вӧсьме бугыртӥз.
  
  
  — Эй, буйгатскы, — шуиз монэ буй-буй. «Али асме уг винить. Али соос яке бутылкаен ӵоксэтсэ эрик кужым. Кыӵе кусыпъёсмы луозы со доры наркотик куарасётонэн. Со аслэсьтыз эриксэ. Оглом йырситугон ожысь герой вень инъекция ӧвӧл. Тодэ мар тыныд кулэ.'
  
  
  Шонтӥз со, но нюж-выллань, эшшо тросгес мальва. — Та мон тодисько, — шуиз со. — Нош юрттэ-а со ичи. Со сярысь малпасько ке, соку уката, тыныд кышкытлык медаз каре.
  
  
  Мар гинэ, та янгыш тонэ нуыны быгатэ, малы ке шуоно одӥг гинэ, кин асьмеды быронэ вуттоз, со ас кожаз вал. Та выосаз сюрем но чылкак юрттэттэк со тӥледды меӵак vin лэсьтыны. Но мон малпасько, мае мон валасько вал та зэмзэ ке, мон малпасько, мон-а ма янгыш ке, тонэ кутомы. Соос интые тӥ доры матаз но парижын со луиз кулэ ас малпанэд вылын пеле ӧз лэзе.
  
  
  Со пальпотыса. Та понна кема дыр ӵоже нырысетӥез луиз пальпотон, соин нюръяськыны но вань на солэн ымдурыз. — Мон малпасько, — шуиз со, — тон та улонын кулэ шуыса нимазы. Со доры асьсэлэсь малпанъёссэс санэ понэмын луыны кулэ, нош со чертовский бунтарка. Вань, кин доры мон кадь чакламын яке пичи нылыз доры, эсьма, кызьы пичи нылыз доры, сое возьматыны турттэ, мае практика мыным туж пайдаё-ын».
  
  
  Со борды шальы ee. — Пайдаё-а ортчиз, — шуи мон.
  
  
  Тӧдьы лэзизы со кыньыръя, сл шобыртӥзы.
  
  
  «Котькуд ар но веръяме потэ, али солэн пайдаез ӧвӧл-а тон?»
  
  
  Зэм, соос адӟиллям та кунокуа.
  
  
  Ӧсады йыгаськем.
  
  
  Сое усьтыса, со пушкын кык пиосмурт пыриз. Одӥг со вие вунэтэ шуыса, монэ тюрьмаын. Вал дӥськут дӥсяса тканевый огшоры пиосмурт-а. Ih йырме мычи. Ымнырыз Ih луэ — синазькыль кароно мон та кыл кутытэмын, уж борды йӧтӥськиз ке, шундыӝужан палан улӥсьёс, но луонтэм ih ымнырыз вал. Котыраз солэн одӥг бадӟым несс кувшинэз вуэ. Со йыбырттэ.
  
  
  Со кылэз мон ӧй шуысал.
  
  
  Пыр ортчиз кувшинэн ву лэзиз комнатаяз кувшинысь адямиос но, оло, улӥзы, арбери, кудъёссэ адӟисько тазьы вырисько. Мукет вӧлдэтэз югыт ӝуа ӝомыт, груша матовый матовый пияла шар. Та лэчыт ӧй вал, делле ик, нош милям ваньмыз ик кыньыртыса косӥз.
  
  
  Со шкафез усьтоз. Мон ачим отын вал, шведов — я, я, мон кыӵе ке барахло шведов но, тара пунэмаськыса, — костюмъёсын кык но солэсь мукет поттэм. Пижамаен буртчин пурысь пар. Сое, кудзэ тӥ шутэтско, нош со, кудзэ тӥ вылаз дӥсямын ужрадлэн официальной.
  
  
  Со понна тара чебер луэ, буртчин зар аозать, нылкышно котьку шведов.
  
  
  Та шып со азинтӥське. Мон пыласькисько луыны кулэ, полчаса дӥсяса дась луэмзэ но пыр кадь, ми доры, сигнал луоз на. Дась мае, ачим уг тодӥськы. Таосыз сярысь мон уг вераськы Ih пантомим.
  
  
  Со монах луоз, — шуисько мон, со нош ик кошке. "Яке ӧвӧл-а?"'
  
  
  — Мон... мон уг тодӥськы. Кувшин доры соин мисьтӥсько.
  
  
  Со шонтэ. «Со монах луэ. Али со кырӟа кылем ih. "Тао сярысь: соиз сярысь но дао', усьтэм укно доры лыктӥз но ёзвиосты. Со пытсэт сьӧрын вал. Макем сое адӟыны быгатыны, юрт, кудаз мыным сюрем люкетэз вал "вуж из бадӟым кужым". Пейзаж палэнын сад Эдемский мактал. Шыпыт, пуштрес луэ, сверчок коӵыртон уг лыдъяськы ке. Пичи одӥгез бӧрсьы мукетыз мынӥсь процессия бритый пиосмурт, йырыныз мыкыръяса, ӝужыт турын.
  
  
  "Мед.' Кылем учкозы со киноез, ситуация шоры но лекъяськемез. «Со монах. монах даосский. Нош та монастырьын. Тон правоез луэ. Дао но канаез кыӵе ке образъёс герӟа. Ачимлык тодӥсько ке но инмар кадь. Кызьы луоно-а, мар вань та дунне уло на монастырьысь быгатисьлэн сэрегез. Жалюзи, со нош ик ворсаськиз. — Шудон гран-при, — шуи мон. «Удвоение вуоно раундын шуккылэмын яке». Со, укно дорын кошкиз. — Мусо, — шуиз со, губка майтал бӧрсьысь но мон доры лыктӥз. — Учырало, — тыбыраз небыт вешаса, со мон губка кутскиз, — кытын вал мон ...мон, тон мон татысь басьтӥ.
  
  
  Со дун котыръяны луоз сыӵе ик, кызьы мон керӟегъяськонэн но. Нош та срабатывать. Котькыӵе учыре, со мыным серектӥз. Со губкаос ee но кутыса чупай.
  
  
  «Мон тон ваньзэс огкадь майталаса люкаськиз ке, тазэ но лэсьтоно, ӧжытак буре вылӥынгес». Со горловой шыпыт куаразэс потто. "Хм?", - учкиз но йыраз ӵыжалскыны. «Эй, инмаре, — шуиз со, — та... нуналъёсы час, яке вань, яке ар та шимес... эмъюм сётӥзы. Э, Ник. Сыӵе лэсьтэм та шимес дунне. Вань-а сыӵе вал кошмар. Сое поттон понна учыр, куке мынам вӧтъёс, тон мынам вордскем шуыса. Собере бӧрдэ со, - ваньзэ, мар мон солэсь кылӥ, со шуиз: "возёно, со Ник." Но мон малпасько, со кутӥськиз солэн уга. Но... али ми пукиськомы татын, пичи керетонъёс мон ачим ожмаське, ваньзэ со кадь уз луы. луоно.' Со мон шоры учке: «зэм ик, мон тонэ яратӥсько, тон та сярысь тодӥськоды-а?»
  
  
  Шӧдтэк шорысь монэ тодэ ваёнъёс кылдозы. Тараен, монэ ки вылазы но зеленоглазый дорын зар-зар бӧрдыса. Мон со вӧтэз ик вӧтаны, — шуи мон. «, Дыр, сое ик препаратъёс. Со юанъёс вормытъяськыны кутске, малы со монэ татчы вайыны. Мар бордысь потэ со мыным. Кутски ма ке шуоно мон малпасько, малы солэн потэ вал милемын ӵош. Со гинэ ӧвӧл, оло тыныд. Нош милемын ӵош.
  
  
  Нахмуриваться но, соин йырзэ шоназ. "Мон уг валаськы.'
  
  
  Со пальпотыса. "Дан-Инмар. Но малы ке шуоно мон уг валаськы. Мар дыр. Соку гинэ, кудӥз со шӧдӥське, ӝоген милемыз тодозы шуыса. Со виын, кезьыт азьло мон кутски шугъяськылӥзы, соос сярысь сюлмаськыны клонъёс сётӥзы. Кыӵе ни асьмеос-клон мар та сярысь мон тодӥсько, бадӟым-а, но та процесс кылдытон клон, улӥ, кудӥз сярысь тӥ вераськоды, мон ачимлыксэ быдтыны кулэ.
  
  
  Со пушкы аодавать. Солы луыса, ӟарыт-вож жалем доры сяська понӥз, со вылэ ӵуж сяська соку штан полпути макес вылтӥз. — Эх, — шуиз со. «Та бадӟым атс-а йӧтэ шуыса, кылӥ солэсь Большом».
  
  
  Мон солы верай большом театре, эй йырсизэ сынасько. Шанс ӧжытак умойгес луыса, макем соос оскымонэсь. Со вакытэ америкаысь филиалэз вал одӥг гинэ, но, вуттӥ ке, кошко ни эксэйлыкын со вужерез. Кулэм.
  
  
  Лондон куинь ih вал, нош та часталы ке, со ачиз пӧрмытъяз. Ӧжытак кӧня ке удалтон но улонын арня, дугдытӥз милемды но ih быгатэ. Вал но шанс шуыса, со понна Лондон-ын AX ответ. Таӵе сыномем ТӤР но (Э) куддыръя умой ужало. Табере милемлы но ужмес озьы тара-озь вуэ. Та кар асьмелы быдтыны быгато ке, мед быдэсмозы вань интыосысь тэтчем интызэ.
  
  
  Соосын нюръяськыны пижамаен буртчин вандэтъёсын. Пельпум вылын керттӥськись луэ.
  
  
  «Уллёен кадь адӟисько атс-э таӵе?»
  
  
  Со шокчиз. — Сыӵе, кыӵе луоз со — адями эмбрион кадь. Оло, соос пӧлын интыяськемын эскеры — оло, инкубаторын, — яке кытын ке но лабораториямы».
  
  
  — Кызьы нылпиосты пробиркаын-ысь?
  
  
  Со шимес шонтӥ. «Мон уг малпаськы, со тужгес но капчиез уж луэ, та уж мыным. Мон весь тодам лыктэ косо, та нылпиос, ма, ӧжыт-а — вуоно вииськом».
  
  
  Соослы дӥськут но ачим понна выж вылэ сализ пижамаен пазьылскыны асьмелы шайтанъёс нуйтӥськоз. Соос шоры учкыса, ас дэреме лыз. Озьы соос кема нуллӥз со, палэнысь юрттэттэк соосты-а мар-а ӧжытгес понон. Инмаре мынам, со ведь уг костюмировать балэ люкаськыло. Укыр ини со шудон но нош мед луозы азинэсшуон доры, шундыӝужан этикетъя сложность малпамтэ уж лэсьтэмзы понна.
  
  
  «Кызьы, солэсь мозмыны?» .
  
  
  «Мон пичигес сумкаяз луоз лазер. Я, дугдӥзы. Оло, со мон дорысь вал вань на. Шкаф бугыръя сумказэ но со доры лыктэ. — Ӧвӧл, ӧвӧл-а, трос-а, — шуиз со. «Мон малпасько, мар мыным кулэ-сое импровизировать. Быгатозы малы ке химия. Ваньзэ, мае мон быгаты шедьтыны та лабораториын.
  
  
  Берлогес со бервылэ сынэн сыназ йырсиостэ. Мон горд гейшаос. Со носки дӥсь. «Я, маин вырыны тыныд нош, та уж тыныд. Малпасько, солы луыса гинэ аслэсьтым ужъёсын выре.
  
  
  Со нахмуриваться. — Мон дорын гинэ со малпасько тонэ... тӥрлык басьтыса, озьы ӧвӧл-а? Озьыен, тон малпаськод...
  
  
  Со ымдуръёсме куртчылӥсько.
  
  
  Соин штанэ золтэ. Мон сярысь трусиксэ, мон сое уг басьты. Пьер вуж сярысь ӟеч, чебер вань на, посередине ваты.
  
  
  — Ма, малы гинэ, — шуэ со ачиз но йыг-йыг кылыкез чылкак пумит — а, - кызьы тон тае лэсьтӥськод, тӥляд ужды. Малпасько, солы луыса гинэ аслэсьтым ужъёсын выре.
  
  
  Одӥгез соос ӝутӥзы синкаӵсэ, но ответ ӧз сёты.
  
  
  
  
  Глава 22
  
  
  
  
  Мар гинэ-а, мистер Картер, эшшо-мон соин пумиськи. Та лао цзэн луоз, вань-а прапрадедушка компания. Легезьпу шорысь кымесаз прапрадедовский. Со инвалидной коляскаосын вал. Ма, лэся, трос валэктэ. Ма, со ачиз но быре, ож бусыысь. Вылӥ ӝоглыкез будэтӥськод-озь филиалаз. Нуналаз дасо пол со шоры учкытэк, со хема куке-соку луо, уж нош ик, нош ик компаниын. Мон но, соос но ӵектозы пельдӥнь вналить.
  
  
  Тараен ӧвӧл шуиз. Со стананъёсты басьтӥз.
  
  
  Стаканзэ ӝутэ, со ассэ. «Картер Ник понна, — шуиз со, — пичи вуоно Картер но вань».
  
  
  Со понна сигарет минут йыртышказы. Со ышем-бырем. Мон одӥг коробка сётыса цзэн лао бадӟым лакировать каремын. Зарни мундштук дорын сигаретэн. Ваньмыз радъяськем бере, мон соослэсь талай.
  
  
  Ачимлык мон комнатаяз луыны. Ачимлык яке кабинетаз. Та интыез туж бадӟым вал. Та бадӟым луыны быгатэ, нош укноез ворсано луоз, пыкмем омыр но ӧжытгес луоз. Татын но югдур кӧня ке но куанер луэмезлэсь. Тиковый кузь пукон, диван котырес тӧдьы. Одӥг-одӥг пукон. Солэн одӥг гинэ тӥрлыкез вал бере ворпо басма тужгес но коллекцилэсь борддоръёсты чеберъян. Кулэ луыку, ог сю единица пыӵал тӥрлык. Уката ик пересьёслы уката яке уз шер, нош со вылын ӝуштыса отын ошиськизы, нош та борддорын бадӟым пияла куарез аслаз небьющийся ворсамын вал. Башка пистолетъёс, мукет ожмаськон но вал: кӧня пичи пурт но гранатаос, нош ик кыӵе ке кулэтэм арбериосты летальность неоспоримый. Котькуд пичи люкетсэ югдытыса прожекторъёс нимаз улэ, нош со улэ вал пичи суредъёслэн.
  
  
  Сое адӟыса, синмаськи мон тыныд коллекциез, — шуиз со. «Лыктӥмы учкыны но матын». Со диван вылэ султӥз, ачиз но со инвалидной креслоосын берыктыны, мон сьӧры мыноз шуыса. Сша-ысь табличка ошемын вал армиын гожъямъёс улэ пистолет « Бристоль , Кеннет, Тэджон, 1952 ар». Ручкаез стилет инӟыосыз вӧзын ошиськемын. «Хэмпл, Стюарт, Парижын, 1954 ар». Со, шуланы стилет шокчыны но каргасько та шоры учкыса. Соос ваньзы огкадесь вал, со но пурт улэ мар но со адӟем яке наполеонэн ожмаськон уробо улэ бонапарт бен хар. Со котырын луоз хэмпл стье одӥг-калтос, кинлы нимез мифъёсысь кылдӥз ни. Вань со ӟеч сямъёс вал, ку но мар ке но луоз AX, N1. - Ысен 1954 арын Парижын. Кин куке-соку талалозы, со дорысь инӟыосыз стилет та ручка. Ачимлык валче улон.
  
  
  'Тон?"' Со, Лао Цзэн доры берытске.
  
  
  — Мон тодӥсько, мар луоз тонэн впечатлевать, — шуиз со. "Мед. Ваче ожмаськон тӥрлык ваньзы соос ӝуштыса таосты киултыны.
  
  
  Соос пӧлысь мон шонерак возьматэмын. — Нош мон малпасько, та луоз, кыӵе-мар, мар тӥ быгатӥськоды золгес тунсыкъяськытыны. Мынэ направлениосъя милям возьматэмын. Лыдӟоно вывескаос вал мыным кулэ ӧвӧл, мед адӟысалзы, кызьы со доры соослы ватсаса Вильгельмина. Мон но стилет. Ручкаез инӟыосыз сотэк, со-лэсь но ӧжыт ӧз Хьюго.
  
  
  «Котькыӵе учырын, малпасько ке тыныд, тон берен басьтыны быгатэ ачимлыксэ шуыса», — шуиз со. «Та небьющийся пияла, наэлектризовывать но юн соосты ворсай».
  
  
  Соос мыняло. — Нош юон допивать ачиз но пуксиз. Eda сётэм ӝегатсконо луэ, аслад но вал мар сярысь верасько на».
  
  
  Со кышкатэк, аслыз оскыса вал. Инвалидной креслоосын со быгатэ вал, нош со озьы ик луыны кивалтон руль сьӧрын. Та но умой вал. Мар луэ-соку ик, контроль улсын луоз шуыса, йырзэс ыштэм адямиос ма кылзэ выльысь эскерытэк. Умойтэм та, таиз но шонер. Тӥ быгатӥськоды сое со йыр вылын нуись пияш юа историез сярысь ачимлыксэ ачимлыксэ но пистолетъёс, но соос вань, малы тон басьтӥд, ымдур сомкнутый та кузэн-кузэн. Нош пияш, вылын со нуиз аслэсьтыз пистолетсэ йыр, сюлмы ачиз одно сялӟоз. Тон мар ке-та валасал ке, пожалуйста, лэзь монэ тодо.
  
  
  Диван вылэ откидываться со тыбырез. Мон... впечатлять -- -- шуисько. — Бураса вера.
  
  
  Таралэсь сосредоточивать соос шоры учкыса. — Тон тодосчи, — шуиз со. — Тон микробиологиен специализироваться-ын. Веранэз ӧвӧл, тон сярысь мон ваньзэ тодӥсько ини клонъёс.
  
  
  Тараен мон шоры учке. Эй ӵектӥз со выроссэс азинтоно.
  
  
  — Мед, — шуиз со. «Мон тонэ уш азьмынӥсь технологиос».
  
  
  Потэ, та эмуос кельше. "Та тырмы... фантастически, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  — Кемалась кутскиз кадь, тон-а та?
  
  
  Со пальпотыса. «Кызьы кык ар талэсь азьло. Я, кутско... но мон семьяямы самой та вакытэ-озь мон со делле. доктор... Куоез — со мон доры берытскы, — мон тыр, та тыныд пумита ни... ну, кутскизы та мынам атае. Со туж тунсыкъяське предоставление эмуос но лабораториос пӧрмытскем пичи правительстволэн генетика. Только, одно ик вань шуыса, куд-ог дыръя котыр дуннее соосты ӟеч визь ставкаос вылын коммунистической полэстыса. Со вылын ужаны кутскиз Нгуен Сегун...»
  
  
  — Со физик? Паймем тараен адӟисько.
  
  
  Лао Цзэн шонтӥ. "Мед. Но кӧнялы ке дорысь аномалиос сегун выжыгерӟос луэ. Тараен, лэся, тазэ тодомы ини. — Со но, та кунокуаез шуо. Синдром Брэкдон, озьы ӧвӧл-а? 30 ар ачимлыксэ тодмет соку гинэ кылдэм».
  
  
  Ӵапак озьы. Но, кызьы тӥ валады, дыр пробиркаын эмбрион инкубация юзыр-кезьыр луыса уг быгато на. Кӧня ке толэзёзь группаен куинетӥ сегун атс-э быриз. Нырысь малпай куоез, ачимлыксэ амалэн шуыса оскытылӥзы. Правительство озьы ик малпасько. Солэсь юрттэт куштӥськыны. Собере, кӧня ке ар ортчыса, дораз ачиз Сегун аномалиос шӧдӥськыны кутскиз».
  
  
  «Мон понна соку турттэмез эшшо одӥг аспӧртэмлыко но юрттыны-кана?»
  
  
  Соос мон доры берытскиллям. "Мед. Та эмуос но физически но кана вылэ пол гинэ вайим, но чылкак генетически доноръёс».
  
  
  "Тон-а та тазьы луоз шуыса."
  
  
  Со вал мон понна. Мон... башка — заминаться секунд соослэсь люкетъёссэс, — мон физической ӟечбур, милемыз улыны дораз радзэс, тазьы вераса, «талантэ», увековечивать страстно канна кунокуа со.
  
  
  — Талант хладнокровно вииз, — шуи мон.
  
  
  Со шып гордэктыса. "Мед. Нош тон, мистер Картер, эшшо но таланто адями виись. Со пауза лэсьтоно. — Инмар ке, со тӥледыз кылоз ке кельшемен, эшшо кӧня ке градуслы шуныт вираз вань. Кин со сыӵе шуыса, тон вылын ачимлыксэ воздействовать». Табере монэ со пальпотыса, нош пальпотон, сооссэ коӵышъёсты, кудъёссэ сое адӟо, дорамы Чен-туспуктэм вылэ, вылэ лэсьтыны вуоно нуналэзлы, собере шуэ, сое " виылон сэйбрук сенаторъёс. Серекъяса но, хун ло, куке но вуоз со вие герцог герцогиня. Али дыре пӧртэмлыксэ валэктыны уг луы эмуос пӧлын адями виисьёс-психопат но адями, кудаз самообороналы понна гинэ виылӥзы. Туж кемалась ини, ассэ котыр ласянь эскери сое. Туж кемалась кылле сотэк люка, вормытъяськыса юан, урод-а со озьы ик ӧвӧл, кызьы со адямиез, кудзэ со быдтэ. Та корка со вань ке но куштӥ загородный палэнскыны кулэ ӧвӧл. Ӧвӧл. Пӧлазы вал мон но лао цзен бадӟым пӧртэмлыксы. Со отчы берыктэ темая, кытчы отельын.
  
  
  — Клон улзизы но тон-а та?
  
  
  Бен. Кутскон Ca кыкетӥ турттэмез. Группаямы ваньзы улэп кылемын. куинетӥ группаын ужаны куоез доктор пуктоно, куке соос долларен тыро уг чида. Нош тон валаськод-а, мар-ачимлыксэ нокинэн воштыны луиз. Ачимлык секретной вал операциез быдэсъя. Эмуос пиос юрттэ гинэ. Со куинетӥ группаен собере пи поттыны турттэмзэ, тодон-валанзы но уг тырмы. Мон уг отель, кивалтэт мед тодоз, мар мон вырыны, соин ик мон та штатысь вайыса герӟаськемын контрабандаен. Отын со чебер выжыгерӟос образование басьтӥзы. Асьсэос эмчиос Куоез — Гарвард адями. Та факт, лэся эмуос кельше.
  
  
  Тараен шуиз: «та атаезлэн пытьы кузяз мынэм ӧйлась нош соос собере ас».
  
  
  Лао Цзэн шудо потӥсько, малы ответ ӧйлась «мед луоз». Тужгес но трос соос асьмелэн пимы луоз отель, собере уката ик шудтэм учырен. Ачимлык куараос но быдэсмымтэ малпанъёс. Таяз учыре выль доктор куамын вить атс-э вынашивать Куоез. Куамын вить Цзэн выль Лао. Дышетон ваньзы умоесь. Тау провидение.
  
  
  Со куспын малпаськыса, кӧня ih группаын нырысетӥ луиз.
  
  
  Мынам малпанъёссэс вакчияк звонок ход кароно.
  
  
  — Эх, луысал, дыр, — шуиз со. Кык полэс монаховъёслэн кык нунал усе, ог-огзылы кельшо — клон? Ӧвӧл, укылтэмъёсыз но - ми доры, сиськонниын из коридортӥ нуэ.
  
  
  Та праздниклы луыса, соин ӵош ми пумиськылӥм. Мар гинэ, юонэз, обезьянлэсь виымлэсь-а кельшисько ке тыныд, кальмар кеч быж но. Тараен соку ӧз вала, малы пумиськылӥз, сием потон но быгатон-лэсь трос трехдневный урдӥськиз-ысь «э» но «мммм». Виымын обезьянлэсь делле самой ческыт. Тае, малы ке шуоно мон ачим но, мон малы луыны кулэ вал, мед утёз, кужым. Нош со шып улыны малпаськод-а, мар понна магазин сэндвич сэрег луиз, со ужпум но вормытъяськыса, мон аслым шат сое уг елгын, кытӥ понна гамбургер. Со гинэ малпаз: "мар-крестьян уг тоды, со уз но луы со.
  
  
  Чал-чал edu монах сётӥзы. Собере со тэркы вылэ сётэм заданиосты цзэн основной лао валантэм кылъёсты. Финал тодматскыны. Пуз аресъемъёс.
  
  
  Ӝӧк сьӧры тужгес умой вераськон вал. Соку, зэм-а солэн верамез шуыса отель, бер луоз. Усьтӥзы та шулдыр вал но со вӧзын. Со роленызы одӥг пол шугекъяськисьтэм куштӥськизы, кузё ачык. Одӥгез ӧс куспын кухня котыр буш кельтӥзы монаховъёслэн, Лао Цзэн но пуштӥз, куртка матын золтыса, кулонэ нуись тӧл утиськыны мед быгатысал шуыса. Ӧсме ворсасько но, бызьыса ӝог Монах, Лао самообладание Цзэн но возьматэ. Соос пӧлын канны бен, кусыпъёс сярысь малпанэз сярысь юай но, дао ачимлыксэ ачимлыксэ новообретенный но сое но, тае тодыны-адӟыны коммунистической монастырьысь сузян кадь.
  
  
  Со тарсгетыны чабо, таиз но тӥни октоно кутскиз лотокъёсты официант. — Тӥляд, шуо, номыр уг-а люкеты со, — шуиз со. «Тон номыр лэсьтыны уг быгато-а та ужрадэ. Одӥг ласянь, соос пӧлын мон уло, — пиналъёс ог-огедлы пайда». Собере чайникысь чай монах вуэ. Мон сое одӥг чашкаосы лэзьяса но тараен. Лао цзэн со доры лыктыса, солэсь шонаськиськод но, сое азьланьтыны, - шуэ. «Мон кык монастыре сётӥз кулэ арбери. Лабораториын мон понна нырысь ик эксперимент. Выжыгерӟос эксперимент гинэ ӧвӧл, солэн экспериментъёсыз но, тон наркотик шуыса нимало, йырвизь вошты». Кутӥськон потирать инвалидной креслоосын откидываться но со берлань.
  
  
  — Мон малпасько, куд-огез санэ басьтыса со котыре утчад тон?
  
  
  «Тон лэзёд оскытӥз, Картер, тырмоз мыным та кыдёке мыноз шуыса. H-20 — эффект сотэк одӥг гинэ галлюциноген ур». Куоез соку ик шуысал, умой но уг сӧриськы кутскиз годы иворъёс кылӥм, кыкетӥ пол.
  
  
  — Нош кыкетӥез-а?
  
  
  -Кыкетӥ, аслам учкемез. Укно доры гинэ лыктэ.
  
  
  Со, укно доры лыктӥз.
  
  
  Бусыос но сяськаосты адӟе. Со инвисъёс доры кыстӥське вань палъёсаз. Та мак бусыос. Опиумный мак сяська. Со куспын кин утча-ачимлыксэ рынокъя дуныз, со тэк но уг тодӥськы, мар триллион собере мыно. Укнояз со учкылэ азинтыны.
  
  
  "Устоез вылтус, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Милемыз адӟыса, ымныр ачимлыксэ луыны кулэ ӧвӧл шуыса, валаськод-а, мар-вылэ векчи мыньпотон nen кылдӥз.
  
  
  — Иське, тон — поставщикъёс, — шуисько мон, — интыысьтым калык понна но та фезерстоун нассау клика.
  
  
  Сдавленно серектэ со. - 'Пӧлын мукет. Пӧлазы трос, трос мукет. Мон лыдъясько, малы опиум — глобальный кылдытон понна умой огазеяськон активзэ. Нош ож тӥрлык азьвыл опиум валтӥсез луэ на.
  
  
  «Нош та монах, — юаз со, — соглаш политикая тон?»
  
  
  «Та монах, — шуиз со, — политикаын номырзэ но уд вала. Но соку со ӧз тоды, мар мон каром та наркотик. Со милям лабораториямы поттӥмы. Вань, мае тодо соос, та, мар ке но мукет кунэ храмын гожъязы монастырьёсын, со понна йӧтӥз ih кана ih люкетсэ утьыса. Со туж благодарной. Юан бӧрсьы юан-а ӧз-а. Шонер тодӥд ке со, шуген ке но, туж тупаса улӥзы. Осконтэм Но, тае тодӥськоды-а, ма со.
  
  
  Сое, кык нунал монаховъёслэн шоры учкемзы вылын. Синъёсме уллань лэзи сое.
  
  
  «Эн вераське-а со англи сямен», — шуиз Цзэн Лао. Озьы-а, тон-а со малпа верано ке, ас вылам туж-а кезьыт делле выре, кышкай, тон туж шуг луиз. Быгато ке, — со заржать, — тырмоз тыныд сузойский малопонятный диалектъёссы но сложной асэстэм.
  
  
  Iso тараен вань кужымез шоры уг учкы, тыршиз со.
  
  
  — Но, — шуиз со. 'Пуксиз. Тӥ чай сӥя. Мон эшшо но вал мар сярысь вераны.
  
  
  Со, ӝӧк доры вуи. Со, тара шоры учкыса. Со ляб адӟиськы-а, малпаське-а-со кезьыт. Табере со вылын кӧня ке час та сказываться. Нах вапум секыт луиз дораз. Со, назьыльске тусьты доры. Соин мыным малпамтэ чилектӥз синъёсыныз. Вож тылын. Нош та возьматэ: Стоп! Соос шоры учкыса ик нах. Наркотикъёс Чай ӵош вал, со но, та укыр бер шараяло. Сое ӝутӥзы кариськи но чашкаме, мар лэсьтэмын глоток. — Мар сярысь тон вераськиськод отель на-а? — Лао Цзен юаз со.
  
  
  — Тон пиналъёс, — шуиз со. — Аслэсьтыз миссэ но Беннет.
  
  
  "Мон кин сыӵе?"
  
  
  — Нылпиос но, — сое тодэ вайыны. — Нош, оло, умой луысал, ваньмыз ке куойя доктор валэктоз. Со доры пичи пуконлэсь но интыян подкатываться переговорной донгиськы. Со кнопкаез зӥб но, шталь возьмало. Со лэсьтэмын та дыр, тыбыраз мон доры сылэ, со берен чайникысь чай лэзьям. — "Али", — шуиз а соосты вераськоназы огшоры интыян. Собере со ӝӧк сьӧрын нош ик вылэм. Со, тара шоры учкыса. Солэн уш-а ӧжытгес, меӵ-меӵ пуко но вань на. Куоез лыктозы но валэктозы.
  
  
  Зэмзэ, та туж огшоры вал.
  
  
  Бурмыто мон со доры мыно. Со понна асьтэос пичи n3 агент армие потӥз. Агент луи та рад нош таяз n3 КАНА ужа. Со быдэс ёросын сыӵе специалистъёс тараен чилясь генетика сётэм чуръёс. Тараен клон, вакцинацилэн ужзэ азинтӥсь адямиосты. Научной инъямын вал ини нырысетӥ ген быгатонлыкъёссэс, кулэезъя юрттыны дышетонъя но кана практической гинэ кылемын.
  
  
  Эшшо одӥг вамыш азьлань лэсьтӥ-со но кунокуа.
  
  
  «Мар луиз", — малпаз со, — ми дорысь тараен луо ке нылпиос. Яке трос нылпиен. Ньыль статистической шанс доры одӥг вал, ма мон лэсьтыны агент, сое ваньзэ ортчиське агент но мукет. Научной чилясь виись учкос. Умой кык дуннетӥ. Но собере, сое кутыса, кызьы литература, прививка басьтод кулэ лыдпусъёс дубликат со сюрес кузя. КАННА кыӵе решениосыз дасямын. Куноосты пумиталомы Доктор Куоез. Сю витьтон властез киултыны быгатоз-а сыӵе дунне вылын яке суперклон кана.
  
  
  Тараен азьлань усьыны кутскиз. Со огшап жум адӟисько. Ангесме киосы вылэ пыкиськыса, соин но, лэся, интыяз со мырдэм кутыса возе. Чай юыса, со озьы ик луыны кулэ, соин ик соос адӟем карымонэсь, со тодметъёсъя кутскиз.
  
  
  Лао Цзэн Куоез доры берытске. — Малпасько, со ӝоген табере умме уси, — со прошептать. — Планировать карем бере ортчиз нырысетӥ операция-а тон?
  
  
  — Шунды ӝужан пала, — шуиз со. — Эшшо ке, со изьыса вал. Нош мыным кулэ дырыз дыръя дасяськоно, лабораториын. Чыры-пыры операциен. Котькуд клеткае ген мугор ваньзэ чидаз, чылкак шонер кылдытон понна тодыны кулэ. Соослэн кузы векчи гинэ ih киюмылъёссы beru чуръёс. Камераос со дыре вуыло, соосты учкыны ih.
  
  
  Тараен изь ни, пукон вылын, йыръёссэс понӥзы. Со мар-ке но, йырзэ уллань лэзёз но ык.
  
  
  Лао Цзэн тарсгетыны чабыны.
  
  
  Кӧня монаховъёслэн кылдӥз. Со укыр секыт вал, милемлы мед нуыны быгатоз монах одӥг, кык но монэ нуоз. Тюрьмаын мон сое берен нуизы татысь жасминлэсь пурпурный пропахнуть камераос.
  
  
  
  
  Глава 23
  
  
  
  
  Жингырто жильы вылын усьтон, но, ӧс усьтӥськиз. Циновка интыяса кык пӧртэм мон улӥсько, лэзисько но монахе кошке. Со, синзэ кыньыса, учке аслаз сэрегысьтыз котыр, тара куоез вылын кадь мыкырскиз. Ачимлык усьтон понна кус вылын пичи замерцать жильы огонеклы. Собере со кырым аслэсьтыз вирзӥбетсэ, собере соосты гадь безличной чиньы чабкиз. Собере кисыысьтыз стетоскоп досталь со котырын. Луыны кулэ, солы луыса туж ӧбылес. Огшорыез луэ мур но кузь пельын наушник мертчиськизы. Со тырысен лэся. Собере мон соос доры лыктӥ.
  
  
  Али пырак со монэ тышкаське но шып сылӥз. Мон курткаме монахен ӵош ӧз басьтэ, эмуос но гольык киын каньыл, мон понна, вирзӥбетсэс мертаз. Фарс, ваньзэ ми ортчом. Соослэн зӥбет улазы кулэ. Эмуос милемлы-а секыт луоз куртка басьтӥз. Со мон ки вылам лэйкатыса йыркерттэт но дӥсяны кутски. Мыным луиз тунсыко, вирзӥбетэз эмуос ке шуо-мыным, зэмзэ ке, со изьыса, монэ ӧз аналты.
  
  
  Со шӧдӥз, кызьы со озьы ӧвӧл.
  
  
  Веша со монэ гадь вылтӥз, собере нош ик стетоскоп потӥз. Сое витё, детальёссэ мон понна гадьзэ кезьыт прослушивание дыръя тӥр борды ӝиптӥськиз. Ачимлыкен юн кырмыса, со понна но йырдэ соку шырак.
  
  
  Вӧсь луыны кулэ, кужмо луэ. Солэн йыраз запрокидывать, но солэн синъёсаз синкылиос навертываться. Со застонать. Шырак куэм галстукъёс но со понна нош ик ачимлыксэ, со ӝыныё-кекатӥзы. Мон берыкъяськыса, со кема уг дасяло вылэм но, солы эмуос шуккизы ангесам ожмасько, нош собере ачимлыксэ чырты шуккыса, йырсазьтэк ачимлыксэ кема возисько вал.
  
  
  Син куспын со сярысь малпасько ке, со виемын ачимлыксэ. Со гинэ быгатэ ӝокатӥз сое. Коридоре потӥз но милемлы ук та. Со раундын утӥз, нош матчъёсы келязы. Приговор ачимлыксэ кулонэн кулонзэ мед возьматозы. Асьмеос оскиськон пыр атс-э парлан лэсьтэмын ке, ӝегатскытэк ке лао расстрельный цзэн ыстымтэ командаоссэс. Ми соку ыбылыны гинэ ӧвӧл, шприц яке приканчивать ас буйга. Эсьма, соку мон сое приканчивать. Со куспын ик, агай-выныз но солэн семьяеныз ӵош улыны атс-э азьланьто куамын вить, куд ӵогиськылыны луыны кулэ. Ӧвӧл, кыӵе ӟеч малпан кельтӥз цзен лао-со дыръёс. Эсьмаса, кыӵе-сыӵе дыръя.
  
  
  Монэн ӵош ужаны куоя бессознательный луыны кулэ мугорлы. Со брелок кус ачимлыксэ басьтэмын. Быдэс коллекция вал сое усьтонэ. Кулэ луоз, кызьы ӧжыт ӧвӧл. Ошмес котырад со одӥг луыны кулэ ачимлык-лаборатория. Лабораториямы но, оскисько, со таосыз шедьтӥз.
  
  
  Тӧдьы халатэн ачимлыксэ собере соос сярысь сюлмаськыны. Куд-огез милемын ӵош маскировка кулэ, куд-огез та виссэ сётӥз. Тожо бертэ. Котькыӵе учыръёс дыръя кутӥськись монах вань та синъёсы.
  
  
  Мон роля поменяться. Таяз пол со котыр луыны кулэ, шуг луоз мыным люкыны но ачимлыксэ. Соос тӧдьы дӥсен брелок ошизы ачимлыксэ пальто но кус вылын. Дюймын со кемын вал вылӥ Куоя тямыс доктор, заботить таин но мыным тырмоз. Со, мыкырскиз, ачимлыксэ мамык шобретэн шобырто, мугорын но ӝуштыса k ачимлыксэ берыктыны выро. Со понна радызъя эскерыны ке, со изьыса радэ но шедиз. Сак эскерыса гинэ ӧй ортчылы.
  
  
  Со, валамон, оскымон, мукетъёссэ но вормонлы ас вылаз-а мар-а туж близорукость.
  
  
  Соос изьытэк потӥзы, коридорын но, дунне шоры учкемзы но тупа берпуметӥ тараен куштӥз.
  
  
  Кытчы мыноно?
  
  
  Осконтэм а, мар-а та юртын лабораториос интыяськизы. Оло, соосты одӥг яке трос юрт котырысь интыез кыдёкын хозяйственной пичи залаз. Мар луиз тазьы монэ нырысь-валысь кулэ амал шедьтыны.
  
  
  Коридорын кезьыт луэм-вӧл изэз но пеймыт. Ӝуась сюсьтылъёс гинэ, борддор пыр огкадь висъёсын вылын пуке. Нунал но луэ, тунгоназ. Монаховъёслэн кельяосын, тырттэм соос али? Яке тюрьмаын камераос басьтыны?
  
  
  Коридор кузя мынэ но мынэ, мон кык паллян пал пумаз. Соос доры нуналаз, кыре потоно. Ӧсэз пытсаны уг луы. Монэ усьтон понна кусме вылысь жильыдэ куоя ке, со, шӧдӥсько, мар солэн киулаз быдэс королевстволэн усьтон.
  
  
  Чалмыт но сэзь луэмзы уйин. Кизили адӟы вал ини, чик ӧвӧл на ке инбам сьӧдэктӥз. Дас укмысэтӥ яке ӝыны час гинэ луэ, агай-вынъёс но-а-одӥг бадӟым юртын чал-чал ни шеренгае даос пырыса, кудиз, кытчы, ih интыяськи общежитие.
  
  
  Тае возьмато: та лаборатория уг быгаты вал.
  
  
  Вить вань корпусэз луэ.
  
  
  Котыр пурысь из юрт пуктыны секыт фут комплексын ваньзэ одӥг зӧкта. Уксё возьыны, со лэсьтэмын вал киын. Искреннее, Быдӟым китай борддор кадь. Нош собере со праправнук лэсьтыны. Вань куать ар та юрт луиз. Нош. Нырысь-валысь вал соослэн кужымзы. Я, оло, со котьку вал монастырь.
  
  
  Лао Цзен шутэтскон, нош ми озьы ик «куно кельязы» юртын самой пичи, вить кузя луизы. Бертӥз, назьыльске палъёсаз вань, луоз палэнын мак бусыос. Улыно-вылыно бадӟымесь коркаос интыяськемын пичи гинэ паллян монаховъёслэн кӧлан прямоугольник. Кенос та лэсьтос кельше-а ваче пумит луо, со храм. Озьы кылем кыкез малы корпусэз.
  
  
  Сое самой кыдёкысь флигель бырйыны луоно лабораториын эскеризы. Оло, та но решёткаен укноос лэсьтэмын клубын, мон ӵын вероятный понна кык полэс гумыос котырын. Со вераны турттэ, малы со сыӵе но быръён уг луы ук.
  
  
  Талы соос туж огшоры вуиз. Озьы со книгаысьтыды кык огшоры монаховъёслэн mimmo ортчыса, утёно ӧсъёсты. Паськыт коридорын луоз сыӵе ик, кызьы, со соослэсь куштӥськиз. Мускытсэ но буш. Нош со сюсьтыл. Рискнуть, одӥг минутлы но ӝегатскытэк, со вӧзын комната быръе шуыса, ышанӥсько, пушкысь но ӧвӧл куараос.
  
  
  Соосты утчаны замок. Ӧс усьтӥськиз.
  
  
  Та кельязы луиз монастырь. Маин ассэ возьматӥз уг мукет кровать, комнатаысь сэрег кадь, циновка шобыртӥзы.
  
  
  Куалемъёсысь отын вал, миндэр, пичи лампочка но кӧня ке книга лыдӟон. Лампаез ӝуатӥ но со книга вылъёсты учке. Та коркан библияез кык марксистско вал: «коммунистической манифестын» но «Капитал», нош но брошюраос чуръёсыд. Со ih лисъяса. Котыраз со одӥгез нимаське « слаборазвитый кадь киултэм музъемъёсын?» мукет«, пуштытэм сверхразвитой кызьы-а монэ шаере?» Но вань та сяна, Исландия.
  
  
  Татын определённо монах уло. Нош даосский манак ӧвӧл. Монах коммунистической. Та одӥг лек, виылыны, коммунистической аскет. Тунсыко, кӧня басьтыны луэ таӵе амалэн та комнатае котырмес. Нош мон юнме дыр быдтыны. Камераеныз со пыр потыса, мынӥськом-а, кыдёке-а, мукет-а mimmo, зэм ик пу ӧс. Мон уг тодӥськы, мон сое тодо кадь, ӧссэ умой луоз кадь адӟисько. Мон уг малпаськы, мар карыны луэ со мульы световой неоновый кырмышъя букваос лабораториын. Но малы ке но монэ возьмало-а, мар луысал мукет ӧс, соку, оло, туала ӧжытак ни.
  
  
  Кытын ке ӧсме тунгонасько тыбыр сьӧрын-мыным. Небыт shaggy-а ми доры лыкто. Та пиосмурт одӥгез луэ. Йырзэ берыктыса, со уйыса мынӥзы, одӥг ангес киынызы ворсало: Куои, малпаськыны выжыгерӟос лэчыт проблема вылэ.
  
  
  Пиосмурт мыным mimmo-тӥ ортчыкум, уг учкы мон шоры, коридор кузя кыдёке берыктон понна но быремын.
  
  
  Табере мон ӝог решение кутыны кулэ вал. Быгатэ-а со отын кыльысал, кытын али уло, асьсэос но шекъёссэ соку ик бордаз. Соосты кыре-буре потыны быгатоз шуыса, кышканы быгатоз вал луыны, но соосты уг туж пайдаё.
  
  
  Озьы кык полэс луэ шансэ, мон уг шедьтӥськы сое, мар-а потӥз. Та малпанэз солэн сётскиз ке Но, со бухгалтер луыса, Нью-Джерси, нош агент лушкем уз Ханой.
  
  
  Со понна движениез азинтыны берыктонъёс но луо. Бухгалтерын но витьтон сюрс кенешчиос Нью-Джерси мыньпотыса, гумыысь уллань лэзиськиз ке чутрак узвесь, мон ӧжыт гинэ уг йӧты, йыр но, мон борддор борды шуккиськыса бере дымбыр-дамбыр.
  
  
  Ӝуштыса борды ӝиптӥськиз, мон сое возьмай, киям трубкаез пумысь дась. Со сьӧры, борддор борды шуккиськыса ке гумыос, поскес, со понна но куто ачимлыксэ берыктэмын, но та одӥгез гинэ гумыос ӧй вал, узвесь лэсьтыны. Ачимлыкен юн кужым луыса. Чильымзэ возе на вань, соин одӥг выпад лэсьтоно на, мон та вылын мертаны вылэ поллы вылӥынгес. Ачимлыкен юн кырмыса, со понна али но соос поскес тырылӥзы, ачимлыксэ выжы шукке...
  
  
  Та филиалэз луиз. Соос соос дунтэмесь ӧвӧл. Удалтэм ке шуккем, одӥг гинэ ӧз тырмылы, крахмал мед ачимлыксэ воротник-тӥ пызьыртэ.
  
  
  Та чылкак вал соослэн правозы. Мон со вӧзын мыным кыкетӥзэ шуккиз, пыдын зымытэк но, соос музъем вылэ усёзы. Мон но мон сое жугыны кутскиз sel борӟемен. Со берыкъяськыса, нош мон понна со ньылонзэ кутыны. Iso висъяны тыршиз аслэсьтыз вань кужымзэ ачимлыксэ со, киям, нош мон, лэся, малы мон тырмыт тыршо.
  
  
  Та минутъёсы кулон азяз туж югыт. Солы луыса, трос пол кулонлэсь вань одӥг минут, час но минутэ берпуметӥ яркость таин гинэ дугдыны.
  
  
  Выж вылын кылльыса, чильым, досягаемость кунгож сьӧрлэсь. Со одӥгез кужмоез сфокусировать сосредоточиваться движение вылын. Ачимлык пыдын тыбыр луэ. Музъемез пуктӥд но, со пыд вылаз брыкнуться кадь вал, гозы седок дась. Та энер котыр ачимлыксэ ӧз тышкаськы, нош со ӧжытак равновесие ышоз, музъем борды йӧтӥськиз ке, мон нош ик-а, бур (лымшор) палад-а со вал куатетӥез дюйм. Мон киын трубка борды йӧтэ, йырзэ зол шуккиз, соин солы но ачимлыксэ.
  
  
  Фу.
  
  
  Со из кылле выж вылысь васькиз но мон ӟыз, со вылын яраос гол пызьырась вирзэ-тӥ оранжевый бадӟым. Укыр кема соосты уг бырыло вал вирен. Со луыны кулэ.
  
  
  Татын но мыным уг быгато-а, уг быгаты ачимлыксэ дӥсьтон-оскалтонъёс гыж ачимлыксэ, мугоре кыӵе-сыӵе дыръя. Мукет нуналаз мынэсьтым пу фут кӧня ке улыса — эшшо одӥг камераос. Со ӧсэз усьтэм но пушказ ачимлыксэ втаскивать.
  
  
  Со, мыкырски, мугор вылын, куараез кылыны но ӧс котыре проем.
  
  
  — Ужпум, доктор-а?
  
  
  Со ӧз биниське. Купырмизы сое, мар али мыным тазьы мугоро, ымнырын но мон сётыны уг быгатӥськы. Ас куаразэ утчамез, со лэсьтэмын сыӵе ик вылӥын, кызьы дорын Куоя.
  
  
  «Сое йӧнатыны».
  
  
  'Мар ми соосын карыны быгато-со понна тӥляд-а?"'
  
  
  «Эскерыны шуыса, ачимлыксэ уг поты-а, куке милемыз уз луы».
  
  
  — Нош мон та комнатаын.
  
  
  — Соку басьтӥз комната ачимлыксэ, вуриськись басьтӥз. Та шутэтскон математикая кулэ. Ӧжытак кулэсмиз куараослэсь вылӥынгес, но со, тыдӟыны, тае уз синйылтэ.
  
  
  — Бен, доктор, — вакчияк шуиз со. Паллян но кошкиз. Ӧсэз ворсамез бере асме со понна укыр зол мед сётозы шуыса, мон валай, мар со приказ сётскыны уг яра, но соос ваньзы огкадесь вал, мон тодозы шуыса та сярысь.
  
  
  Со пеймытын минут ортчыса, мед тросгес вайёс дунъязы, солэсь аслэсьтыз натворить эскерон дыр. Со номыр но уг шедьты, дыр. Сяна, шуг-секыт. Туж лэся, мынам со юртсэ уг луы-а шуыса, мон ӧй ке но вутты, со, шуге-леке вуыны быгатозы. Со сьӧры, со кадь нассау куштӥське, ваньды тазьы уз мыны. Нош мукет ласянь, со шонер ӧре янгышалэ. Со тараен но отын луизы, мон отын общежитизы вал. Ӵош-а, улэп-а, штаб-квартираез атс-э. Уж борды али гинэ кылемын. Коридорын соос ӧссэ но ӟубис адӟисько. Со вал туж умой, мар мон лэсьтӥ. Ӵапак та вакытэ уго ӧс усьтӥськиз пумаз залын, возьмаса но ӟургетӥсь куара кылӥськиз. Нырысь-валысь куинь кузя луимы. Куинь уйзэ чалмыт сылӥзы но ӧс вае ог-огез потӥзы вал. Вань вераське-а со англи сямен. Сое шӧдыса, та тренингъёс ih люкетэз луиз. Собере паськыт ӧс усьтэмын, но сое лента кадь конвейерный пумаз султо. Дас тямыс............ идентичный кызьы одӥг экземпляр кык-ньыль. Клон серийный.
  
  
  Пумиськонэ, яке ма луоз отын, йылпумъяськиз. Со комнатаяз мынӥ. Сое пуктонлы инты бырйыса атс-э лаборатория.
  
  
  Кышкыт ке тон возьма сое сценаослы, кытын кызьы одӥг адями виисез виыны огдыре гумыос Картер узвесь ке, тон янгышаськод. Со чал-чал, укно доры мынэ но, нош ик ӧсъёссэ ворсаз.
  
  
  Озьы ке, тӥледыз возьма, дыр, милям ужпуммы йылсаськыны, тӥледлы луэ-кӧня ке вить на. Чик калыктэм интые потӥз. Шобрет улын улӥзы, тыло ӵышкем со лачмыт, выль юртын ортчиз. Кулэ-а вал, но та лаборатория вал.
  
  
  Со нуналэ арес вал ни, та луоз солэн утён удысын перышта монаховъёслэн мумы пуны улэ. Соос пӧлысь атс-э, вордӥськем бере идентичный вал, но монаховъёслэн, кудаз мон адӟисько аслэсьтым огкадь но огкадь тыриськоз йырзэ мыче, ыштэмын вал мыным, мон мар быдӟа шталь мунё натуральной представлениос пыртӥз. Кин гинэ дораз-тырмы воображенизэс соку, куке кылдӥз луиз пӧртэм персонажъёсын эмуос.
  
  
  Кызь вить пол нуналаз мынэсьтым кеме ярд mimmo юртъёстӥ ортчыны, кытӥ куке соосты нокытысь пыр.
  
  
  "... Доктор ужды вань на-а?"
  
  
  Выль кылъёсты вераськонын возьматэ шуыса ӧз оскы, соин таяз «доктор» сю ар ортчыса но. Ностальгия жадем шӧдӥзы, соослы ӟеч сямъёс пересь спецэффектъёс, Вашингтон ватонэз отделын. Со кисыысьтыз чильымзэ узвесь киын вакчияк, но биниське.
  
  
  Филиалын милемыз витё кияз пистолет. «Чебер, N3, — шуиз со. Ачимлык презрительный скривиться ымдураз пальпотон. «Инмар"". кызьы тон будыны, доктор Куоез.
  
  
  Вамышын мон солэсь направление ӧз лэсьты, но ваньмыз мыным сьӧрын досягаемость луоз на.
  
  
  —"Яратӥ.' Соосты кылозы шуыса, кыӵе ке скал вӧсяськон. Малы мон уг быгатӥськы тон озьы виылӥд. Нош мон малпасько, ма солэн каремез потэ, тӥледлы вуэмды понна. Берлань мыно ик.
  
  
  Со тодэ, кунокуа. Мон уг быгатиськы солы виизы, нош со мон одно накачивать узвесь ке, захотеться эмуос. Характеристика басьтыса, кызьы сыӵе пулевой ранениосыз ӧз кыстӥськы нылпиос. Со обезвреживать со луыны кулэ. нош мон ке ачимлыксэ врасплох учыртыны луэ. Азьвыл соин ыбылӥськем кезьыт вуиз. Со промахиваться ке но, та куараослэсь 45-го калибр быдэс взводлэн татчы кыске.
  
  
  Соос дол-дол сылэ, изгурезь юдэс кадь. "Дыртэ," - шуиз со.
  
  
  Соин соослы излэсь ымнырыз шоры учкыса гинэ азьланьтӥз.
  
  
  "Малы? Мыным таосыз ма каризы? Ыбылыны уг быгато-а тон мыным, тон, со номыр но уг лэсьто ке. Мон тонэ вӧсь уг каро но быгатэ, — монэ пӧяз. «Пичи отряд операция берлолы со вирен-а сое, кин дася со милемыз. Озьы ке, тӥледлы кулэ, мед соос вуиллям, нырысь тон луэ монэ нодъяз.
  
  
  Соос куалекъяло. Уг луы-а солы оско, юрттэтэн ӧвӧл ми зэм, наука пичи на вал. Котькыӵе учыръёс, соин керетыны вал. Мон лэзьы солы лобаны ке, со ужпумез луэ. Пуля ке накачивать мон солы, быгато на-а соос бадӟым вал-секыт. Та возьматэ поединок ачимлыксэ кулачный вылэ ӧтиськом.
  
  
  Со вызовъёсы басьтӥз. Мыжгамен гинэ ӧз тӥрлык быръёнъёс вал нырысетӥез ачимлыксэ, нош каратэен. Мон дорын каратэя сьӧд кускерттонэз вань. Нош дорам мынам сьӧд узвесь, гумыос но вал. Ваньмыз туж умой малпамын вал. Мон дорын мугорзэ годы кутске кыкетӥ пол мында вал, солэсь соос мозмытскыны кулэ вал.
  
  
  Мар гинэ, тынад куараед та ӵогам дораз сарай вал. Солэн усьтонэз но вал куои быгатэ доктор дорын. Мыным куать потребоваться турттэмме, но, эшшо но, ӧс усьтӥськиз. Ӧсме ворсасько но, со пушкын сераль затащить филиалэз шӧй.
  
  
  Вань на монах сылэ, синъёссы лэземын, лабораториын пыронзэс возьмало. Та луонтэм вал. Ӝоген ваньмыз агай-вынъёс луизы клонъёс ih, нош со номыре но уг адӟы, ваньзэ лэсьтыны. Ӧжытак тараен валатонъёсты валаса со мораль даосский кутскиз. Кулон ӧвӧл, алон но ӧвӧл, озьы ке, малы тӥ со пумиське, ми мукетъёс. тон номыр огшоры уг лэсьтӥськы. Соос, ӧсэз лаборатория вамыштӥ.
  
  
  Интерьеръёсты юртъёссэс мукет та юрт висъяськиз. Пичиез но бадӟымез тӧдьы пумитанни нуналъёсы отын вал кык полэс монастырь. Дасэтӥ усьтонэз мыным сётӥз кариськиз но, нуналъёс усьтӥськизы.
  
  
  Мон малпасько, та урод инты, кытын ке соос, оло, луэм-а.
  
  
  Пробиркаын бадӟым пияла борддор кузя сыло радэ емышъёс будо. Описание лэсьто, тӥ но сое одолжение лэзе.
  
  
  Пробиркаын луэ но мукет. Трос векчи - люкам арбериос, уяны веттылыса. Витьтонэз соос лыдъяло. Кин со котыраз луозы адямиос, нош кин ӧвӧл, сое уг быгаты, шуо. Пуконъёсты комнаталэн шораз сылэ. Комакъёс но бакаосын луэм nen клеткаосы вылысь, кӧня зарезь но пыктосъёсын, кудъёссэ соос ваче вуэ, куке со брылев пыртэмын.
  
  
  Кабинетын ваче пумит луо. Ачимлык лабораториослы висъямын укно пияла бадӟымгес, отысь со понна нош лэзьыса эскерыны вань. Укно улын котьку вал, борддоръёс сэрегысь шузимем малпанме тодосчи доры. Метровые куатетӥ ужан котырын пукон, бекче бультыръяськись ортчытон, змеевиклэн сюдыны нагревательный электро, газ вуослэсь но пичи конденсаторъёсызлы факел. Инты вань ворсамын вал кыӵе ке лапасэ металлической, малы ке гур вытяжка тусъем каре, нош отысь пияла небьющийся ширма мынэ, соос ваньзы ворсамын.
  
  
  Нош та ваньзэ ӧвӧл на.
  
  
  Лабораторие пырон ӧсъёс мышкын эшшо одӥг кык пар вал кадь куоя пол кабинетэ ӧсэз вӧзын. Сое усьтонлы ih токмыллясько усиз но. Сюбег коридорын ик вылэм со. Куать пуосын ӵогам ӧссэ.
  
  
  Сое усьтон понна нырысь ик шедьтоно.
  
  
  Выж вылын кызь ар егит тайец бекыръяськыса сэрегез. Куке мон адӟи сое. но соос ас сэрегъёсазы кыдёке заползать нёртыны кутскиз.
  
  
  Мукет песянаймы, комнатаын ӵош кыр, луд выл но тэтчыса султоз учкон мон юнме, юнме мон шуккыку, гадьын кокаське. Сое китӥз кутэм но ee небыт, азьлооссэ но юн ӝегатӥсьёс. Табере мон сое тышкай небыт тӥ инты ӝуштыны кутскиз. Со куспын ӧс пытсам но нош ик малпаськиз.
  
  
  Куоез шуоно, со озьы ик наркотик шуыса экспериментировать лабораториын. Шуиз, со, пе, наркотик азьмынӥсь, мукет йырсазь. Мар гинэ, та кык малпанъёс, валамон, воштӥськизы. Наука азьлань мыныны. Со, малпасько, мар соос адӟыса со вие тырмыт.
  
  
  Со, офисын пыралоз но вуоз куоя лаборатория ожмасько.
  
  
  Папка, книга шуккемын вал борддоре. Оло, со личной архив. Ачимлык пукон бугыръя со. Мон уг тодӥськы, мар вите милемыз шедьтӥз. Нош со, мае мон шедьтӥ, усто луоз. Тямыс кузя Набор усьтон. Сое усьтонлы ӵошатыса ih кускерттон вылады, кудӥз мыным камеразэ доры кариськиз но лабораториос сётӥзы. Бен. Ваньзэ ас звонок луэ. Со пичи дубликат набор минут донгиз. Собере йырам мукет малпанъёс лыктӥзы, мон, кышкась но ih кайма сое ватӥзы. Мынам шансэ умойгеслушкем вормонлы йылыны кутскиз.
  
  
  Потыса ӧсэз пытсаз но, ас лаборатория, со понна, монаховъёслэн mimmo ошыса, уйёсы-ын.
  
  
  Полпути кемын, со адӟе, кызьы-мар тунсыко. Кык монах, соос ченгешо пӧсь тырмиз. Пайми, ма вераны быгатоды та монах оглом, но паймизы на со, мар на со мукетъёсын вожвылъяськыны. Со, ватскыса понна кыӵе ке но куак, со mimmo мон ортчисько ке, со али чус.
  
  
  Азьланяз солэн сюресэз-тӥ ортчиз комплексын сюрприз сотэк кылиз. Со туж отель, дыр, мон мед луысал. Соин, вылды, уката но ӝыны час котыр. Со возьматэ, мар та двухчасовой куою шуккет лэсьтысалзы ке но, ваньмыз огкадь рискнуть. Со бере, монэ капка доры лыктӥзы валтӥсь корка, кык ih монахъёс возьмато. Со кошкем бере, мае но ӧй вал. Но, мукет но вань кадь, син вылаз лэзем но, мон солы нокыӵе саклык ӧз берыкты.
  
  
  Коридорын милемыз нокин уг адӟы. Ӝоген со но гыа, нуналозь йылаз-камераос. Со каллен ӧсэз ӝубис. Отын вань на тараен луэ. На изь. Камера пыр гынэ учконо со шоры мукет. Отын вань на куоез луэ. Делле ачиз оске, со корка пушкамы пыриз. - Озьы луыны кулэ, нош со уг оскы вал.
  
  
  Мон кык киыным кутӥ бере. Мон киын чырты котыре кыниське. Азьдоринтӥськыны соосты утчай, нош мон вылэ кизэс саесъёссэс но мукет интые кутыны закатывать поскесъёс, чыртыын кыниськозы та дыръя мон кужмо киын. Со учкы берлань. Та кык монах луэ. Кулэ луоз, мон сьӧры мынӥсьёс сое шыпыт. Монэ ӧс сьӧры куинетӥзэ возьмано. Шприцъёсты. Куоез Доктор кровать вылэ ӝутскиз. Шӧдӥське-а со уколъёсты. Аслаз кужмо киыныз со вылэ вожпотонме кисьто, но нырысетӥ куатетӥ монах мозмытӥз, кунгож досягаемость вылэм. Кылсярысь, кык кролик гутёе усем секунд ортчыса, со но усьыны кутско.
  
  
  Мур.
  
  
  Ваньмыз мур.
  
  
  Ик паймымон кун.
  
  
  
  
  Глава 24
  
  
  
  
  Но монэ, пырак верано тараен пукись маке валантэм. Соос ас вылазы соос ӟарыт-горд трусики. Нах вылэ марля бинетсэ квадратной киюмылъёссы вал. Киюмылъёссы солэн син вылаз лэзем. Нош отын сыӵе луиз квадрат бинетъёс.
  
  
  Та-а со лэсьтэмын. Мон со вакцинировать.
  
  
  Та люкетэз пробиркаын уяло ни, кытын ке лабораториын ваньзэ вӧтай, кытын ке ӵем пӧлысь комакъёс но эбек.
  
  
  Койкаосысь тэтчыса со.
  
  
  — Буйгатскы, — шуиз со. 'Буйга. Тон укыр ляб на. Утиське нунал. Мон дыръя номыр лэсьтыны уг быгаты. Ма со берытскиз но, соиз нукыртэ кутскиз. Со, йырме шонаса, коть мар со турттэ валаны кыл-со визьмо.
  
  
  Ачимлык собере сое адӟыса. Монахен ӵош со вераськыны. Алигес тодмо луиз, та диалектъёсын сутоев тарабарщина луыны кулэ. Кыкетӥ пол кутскылӥ та вал, куке мон ас опыт шекланыса здравомыслие успокоительный-ын.
  
  
  Пиосмурт выж вылэ пуктыку, тэркы вань на сиён кутыса, ми сое выре ачимлыксэ камераос итӥськизы. Зэм ик-а со озьы ик адске, кызьы но мукет. Бритоголовый. Нош куке со синъёссы усьтӥсько, соос валало, мар со аспӧртэмлыко. Ноку но сыӵезэ азьло солэн синъёсыз уг адӟо. Со вань тодон-валан возьматонъёс но вань миллион адями арын кылдытэмын вал.
  
  
  Тараен мон доры берытскиллям.
  
  
  «Нина Тан — настоятелез. Татчы со лыктӥз, юрттӥськись милемлы мед луод. Эсьмаса, мед ышанӥсько, мон наркотикъёсын уг eda ужаз шуыса. Соос милемлы планировать каро снотворное уськытӥз». Ӧжытак дырекъясь куараез абсурдно Ee.
  
  
  Со, нина танга шоры учкыса, син азяз та пумысен. — Соослы вань юрттэт сётӥсьёс, кин солы юрттэм, - а мон?
  
  
  Солэн пельпум кырмизы. "Мон уг тодӥськы. Котькыӵе учырын юрттыны мон осконлы пумит ачимлыксэ. Мар монэн луиз ке, та вылын кулэ луыны мылкыд, — я, я, шуэм инмар. Сыӵе со шӧдонэ, мар со та люкеты, исамзэс но та ачимлыксэ».
  
  
  — Мар понна та осконэз, вуриськись басьтон, — шуисько мон. «Эрикез инмарлэн адями виылон наркотикъёсты но накачивание ке возьмаз-а?»
  
  
  Соос шоры учкыса мон сое каньылак. Верало сое, мар йыразы ачимлыксэ предотвращать ужъёс уг быгато. Соку гинэ быгатозы соослэн быгатонлыксы, кин вииз. Со номыр но уг лэсьто ке, со монэ виёз. Со мыным юрттысал ке, монэ вииз ih.
  
  
  — Нош вань-та понна соослы йыр быдтон?
  
  
  Со умой-умой шонтӥ. "Вань та понна соослы йыр быдтон".
  
  
  Со нахмуриваться. — Соку малы мыным со юрттӥз?
  
  
  «,- Шуэ со, мар асьмелэн огкадез юрттэ шанс».
  
  
  Со оглядеться. Ми кык вал, валаз милемыз но лыдпусо камерае пытсазы. Безоружный. Педпал ih тросгес луозы. Вань тӥрлык. — Соиз зэм, та нимано?
  
  
  Монахъёс, малы ке шуоно. Та тараен берыктыны. «,- Шуэ со, мар вал монэным... кунокуа шӧдон но валан, соосты мед валаны быгатоз. Со шуиз... — со заминаться, реакцизы кадь кышкало. «Соос шуо-а, мар-а со тыныд каньыллык ваёз, сактон».
  
  
  'Ах, да? Соку та зол. Тупаса улон сярысь со вераны капчи. Татын, ачимлыксэ даосский пичи храм. Отын насчет нош кызьы? Насчет кадь, нош со вань пудо-животъёс, улонын асьсэлэсь сюрессэс ӵого мак тау соослы, кудъёссэ со будэтэ сад-ын? Юа солэсь, мар со малпа та сярысь. Учке тараен но музъем вылын шоканы.
  
  
  — Я, я калленгес, — шуи мон. "Юаз со."
  
  
  Эшшо дас минут ӧжыт вераськизы, соослэн-мукет. Кулэ-а вал, со вал туж тунсыко. Чебер куараеныз но паузаоссэ лэсьтэмын нина тан ӵоже кайгырисько кутскиз. Бератаз со шуод-а мар-а со, мар косӥз Тараен биниськизы.
  
  
  «Та сярысь номыр но уг тодӥськы опиум со, — шуиз со. «Марлы соос со сярысь ӧжыт тодӥськом, мар отын луиз. Со аслэсьтыз вань улонзэ татын ортчытӥз. Нош со вераз шуыса, оскисько, — судить каронэз асьмелы вылын тыл куара, — шуиз со, — ма тӥледлы кужым универсальной матысь ошмес доры. Собере мон шӧдӥ, тон-а со шуиз, татын вань узы монах монах. Со кана......... куд-ог ӝыны котырын ог сю мында партизанъёс».
  
  
  Но ми асьмеос сярысь малпаськод ини, малы ке укша-а. Монаховъёслэн валэктэ тае, кудӥз адӟе сое, ченгешыны, монаховъёслэн со но, мон сое кырми, уколъёс лэсьтоно шуыса. Нош берпуметӥ кузын, кудӥз адӟе сое, зэмзэ ик, адӟиз озьы ик, кызьы вань но мукет. Синъёсме уллань лэзи Вплоть-озь. Соиз, пельпумзэ кырмизы, шӧдӥсько, йыркурен кадь мыркесь будӥллям. — Отлично, — шуи мон. 'Ческытэз тодо. Озьыен, со ӝыны котырысь партизанъёс. Ваньзы соос огкадь адӟиське ке Но, шӧдыны быгато мон кадь ih?
  
  
  Сётэм бутылка ӵоксэтсэ тараен но мон доры берытскиллям. «,- Шуэ со, мон таосты лэсьтыны уг быгаты шуыса, асме вылын делле».
  
  
  Со, камера-тӥ азьлань-берлань ветлыны кутскиз, лыдпусо султӥз. "Мар гинэ ке, со быгатэ сюлэмзэ буйгатыны ачимлыксэ, мар мон солы верай ке, номыр но уд шуы. Эмуос лул-таӵе мадиськонъёс.
  
  
  Нина Тан султӥз. Соос мыныны кулэ, шуиз со либыт. Ачиз но висьыкуз соин юриськон вуоно дырыз вуиз. Кузэн нош со дырозь, мон соосты кӧня ке банальность даосский кельтэ:
  
  
  «Ужрад ответ ӧжыт сётэмын, мар адямиос малпалозы».
  
  
  «Малпанъёсме кужмогес ожмаськон тӥрлык».
  
  
  Сое берпум кыл борды а мар-а ватсаса типографиын:
  
  
  «Паймымон нуналаз ваньмыз быдэсмоз». Нош но нош ик, усьтэм бассейнысь доры луиз та валан усьтон. Мыным сыӵе вераськонъёс, ваче зэмзэ но огпалмод. Синъёсыныз со мон шоры учке но люкиськон ас вылэ вуж, соос куспын но номыр уг шӧдӥськы. Со ответ куспын вань тодэмзэс, шонер луысал-а талы но ответ.
  
  
  Соос кошкизы, мон кылӥ но, мон кадь ачимлыксэ усьтон ӧсъёссэ тунгоназы. Реальность лек куараез мон доры берыктэ. Кин монэ шуккиз потэ ке мыжганы. Одӥг гинэ тараен но адямиос вӧзын луоно. Со комната кузя азьлань-берлань ветлӥз азинтыны.
  
  
  «Умой, мон тонэ али лекъяськы шуыса», — шуиз со. — Соку мар сярысь тон малпаськод? Агент мон дас минут ышанӥсько ачимлыксэ ax пӧрмоз-а шуыса.
  
  
  — Быгатӥськод-а тон дауртэ ке но, дуно. Соослэн интыез, тодэ тае мон ӧвӧлтэм шуыса, валан сётэ вал мыным та улонын».
  
  
  "Э, Кузё-Инмаре. кыӵе шузи тон.
  
  
  «Эх. Ӟеч. Тон визьмо, нош солэн ымтыр дерьмо.
  
  
  Со шокчиз. 'Соос уг верало соос.'
  
  
  Ох, ӧвӧл-а?"' Эй но со котырысь одӥг миндэр аллям выж ӝутэмын. Татын вань та, детка, микрофон ватэмын. Малпасько, со разыгрывать?
  
  
  Со нош ик лулӟиз. — Я, мон солы уг адӟиськы омела-ын. Гостиницаын верало созэ гинэ, мар ке валаськод-а, тон гинэ...
  
  
  «Бен, Бен. Со тодэ. Соку соос иерусалиме эшшо шутэтскон».
  
  
  — Мед, — шуиз со. Со йырзэ сэзъяз, со мынам миндэр куштӥз но мукетсэ басьтӥзы. Та но соку потӥз. Нах со миндэр сэрпалтӥ, кияз со возе. Со пала зымылӥз, берен пуксиз но равновесие ышоз матрасъёс вылын. Отысь со кутскиз мыным миндэръёсты сэрпалляз, кудаз со нах куштӥз. Жугозы сое, со монэ миндэр вылысьтыз султӥз но бадӟым оранжевый кутскиз. Со, матрасъёс вылын сое кутыны но берен донгиз, чупаськыны но шукырес ми кутскиз. Со мон ӧжытак буйгай. Ӟыгыръяськисько задышать мыным но секыт. Нах вал со соку. - О ваньмыз луэ озьы, кызьы луыны ми котьку ӵош. Мон берпуметӥ минутъёсаз гинэ малпан дорамы учыраллямды. Со отпрядывать. — Бугыръяськоно уг, — шуиз со. «Соос пото ке, мон понна со лэсьтэмын тодматске-нылпи, со луэ кӧня ке арня витёно на». Нош таиз уг срабатывать. Со сярысь малпанъёссэ а, мар-а КАННЫ-кунокуа, тазэ мед лэсьтозы, ӝегатӥсь луэ. Соин ӵош вордэм нах васько но чупасал. "Дуно куштӥз. Кышкало, милям мынэмед уг поты-а сыӵе риска.
  
  
  Куд-ог дыр ортчыса, со шуиз: «тӥляд правоосты. Алдаськод тон соосты. Со тӥ дорысь али усьтэмын вал нылпиос мед быгатозы». Со чупа монэ. Соос тон дорысь потэм нылпиос.
  
  
  'Али дырын?'
  
  
  — Та-а милем потӥз, татысь ке мон бырйисько. Я но тазьы...... ӧвӧл, ӧй отель, созэ, тазэ мед валалоз сое. Виыны астэ умой-а со, мар-а со. Нош мон оскисько, тон пушкын, Ник, — шуиз со пальпотон. «Мон малпасько, кызьы адямиос со шуиз, матысь ошмес доры тодон-валан тон. Оске-а со, тӥ сямен, мар йӧно, шудо кизилиез дорын тон но, мар мыным отын веразы вал та адями. Оске-а со, мар мон татысь басьтӥ.
  
  
  Та сярысь малпаса, со луыны кулэ. Со султо, нош ик кутске ас котырысьтыз ӵушконэн бинялтоно но олань-талань ветло. Али но йӧно со шумпотон ас сяменыз вошъям сигаретэн валче. Со, укноосаз учкылыны. Нуназе вал. Нуназе со ышиз.
  
  
  — Лаборатория шедьтоз-а со, — эй шуиз со. 'Татчы лыктэмын.'
  
  
  Укно доры лыктӥз но со котыр тӧдьы мамык саронг лэсьтыны. Туж зӥбыт мон могак луи. Лабораториын возьматэ но вералэ соосты, малпанъёстэ эгей. Сое усьтонлы возьматэ эй, куоя пукон вылысь басьтӥз. Со мон дорын вал на. - Ваньзэ, мар мыным али кулэ каремезъя, со татысь бырйисько.
  
  
  — Малпасько, тӥляд пӧрме-а? — шыпытгес юаз кышномурт.
  
  
  — Одно ик, — шуи мон. «Зарни лул но, шудо кизилиез? Estestvenno понна. Промахиваться мон быгато кадь?
  
  
  Мон солэн пельыз но секыт шокаса куртчем пыӵатон понна. «Туж умой», — шуиз со.
  
  
  Пукон вылэ жильк усьтон нунал. Ӝоген ми доры зыми мон кык кровать, кытын улэ, изьыны-а мар-а.
  
  
  Ӧсъёс нош ик кыниське. Соос, сиён поднос вылысь учкисько. — Ӝытазе милям умой, — шуо мон. «Предполагаться а, мар-а мон сырымӟытыны eda».
  
  
  "Мммм." Со ас коврик вылэ купырскемын, рисование урокъёс бере кызьы модельёссэс. "Мон шумпотэмын, малы со озьы ӧвӧл. Шӧдске, солэн, сютэм. Нуисько на-а со зӧк шобрет басьтыса но дуско борды столик ӵашаысь ӵындо.
  
  
  Таки, чакласькыны со зынъяськод сое. Со вушйылтыны. — Уг-а веттаське, — шуи мон. «Eda та китай. Час ортчиз-а, тон нош ик сайкатскиз.
  
  
  Мон ас вылам басьтӥ. Eda вал та огшоры, бакчаысь рис. Но тазэ но ческыт луоз, эсьма, кӧттыро улом. Со, сютэм улон шоры учкытэк, нош ик тараен но шӧдӥське. Но тае чаклано луоз. Мукет дыръя но мукет интыосысь. Мон сое ас вылам шӧдӥ учкон, ӝуты йырдэ, тэркы востэмак нош ик пальпотыса учке.
  
  
  Соосты валаны турттӥськод. Та сюлэмшугъяськонъёс нуналазазвесь. Эшшо тросгес луыны кулэ вал со милемлы валамон. Мынам реакция котьку огшоры кышномурт. Юанъёсты кылдӥзы ке, ми дорын, со котырын, сое капчиен мед луысал ке, ответ сёт но, ӧвӧл но. Котыраз номыр но огшоры оглом пол гинэ ӧй вал та. Юанъёс но ответ ӧз ӧвӧл. Мон кышномурт, мон доры но сое шӧдонэз. Али огшоры ним неприменимый.
  
  
  Очкизэ но со понна нылъёс уг хорошенький дырпусаз красотка уз луы, толэзьлы мон асме возьматыны ӧз быгаты ке, со умой но уг адско сямен nah. Нош кызьы со категорие доры бигеръёс но, быгатонлык но чеберез пала научной в. дипломировать категориен работница но, озьы. Чичпотон но визьмо вал со. Ненег но воринъя. Стимулировать карыны милям со, мыным вожез потыса, вызове монэ куштӥзы, мон мылкыдэз ӝутӥзы. таин но мыным вожзэ поттӥз ке, соку но ми соин гочатом.
  
  
  — Кызьы насчет ке, уж борды басьтӥськозы шуыса?
  
  
  — Кызьы, — юаз со, — та-а тон астэ кожад?
  
  
  Со аслэсьтыз поднос ӝегатӥсь, зӥбиськем мылкыд сигаретъёсты кыско. Со, мар солэсь басьтод-а лазер Тараен, — со одӥг, нош мынам басьтэм сигарет — чапкисько.
  
  
  — Мон малпасько та сярысь ӧжытак монах, — шуи мон. — Мон но малпанъёс вал. Тон ӝог вераны быгатоды-а?
  
  
  — Сутоанский диалектъёс вылын?
  
  
  «Сутоанский диалектъёс вылын».
  
  
  'Озьы ик малпай со. Азьланьтӥсько.'
  
  
  «Ӟеч-а, татын ӝыны монаховъёслэн — агент КАННЫ, озьы ӧвӧл-а? Ог сю Ih, но со вие интыяз котькыӵе учыръёс вылэ тэтчозы шуыса, план ишкалтӥ ачим. Соин ик мон ih быдтыны кулэ. Яке, эсьмаса, ih котырын шудон потӥзы».
  
  
  "Умой-а. Нош кытысь мон тодӥсько, кинъёс со?
  
  
  — Мон уг тодӥськы ih быгатэ. Та-та но ужез. Та монах али гинэ быгатӥсько лэсьтыны».
  
  
  Тараен нахмуриваться. — Шекланытэк, мар мон быгато вераны ас ачимлыксэ оскытӥз, тон озьы малпаськод ке. Ӧвӧл, со тодэ ке, мар мон та обезвреживать люкаськизы агент, оло нош, со но ляб.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Оглом, мон уг поты, со тонэныд мед вераськысал. Со малпаз, таин али со яке урод та канны монах агент понна кутыны.
  
  
  Кыӵе ке учки мон со куспын гинэ.
  
  
  «Тон но потыса, зоръёс ӧте яке со понна, оло, зарни куро котыр лэсьтэ?
  
  
  Со пальпотыса. — Мон уг малпаськы, малы таиз тазьы, якобы, кушето.
  
  
  — Быгатӥськод-а тон шуыны, та капчи. Мон тӥледлы ӵектысал кыӵе аргументъёс шедьтыны? Мон малпасько, тон пиосмурт кадь зӥбиськем, идея приверженный номыр уг лэсьтӥськы-а, мар-а лэсьто соос? Нош аз-кыкетӥезлы, ih нодъяз ке, удалтоз-а тӥ, ожмаськон тӥрлык кутыса ӵектӥзы тӥляд со кыӵе?
  
  
  Нош ик комнатаез-тӥ солань-берлань султыны но вамыштыны. «Малы тынад юанэдлы йӧтӥз нырысетӥ люкетаз, со утён инстинктэз ih ышанӥсько».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Уг срабатывать. Кулон со ӧз кышкаты.
  
  
  'Сое тододы та. Выживание ih личной нош мон ӧй малпа. Мон малпасько ih осконзэс утьыны. Кылзыны, мугез одӥг гинэ вал, кудзэ со кана ӵош огазеяськыны: монастырьын утисько. Кулэ луоз, берпум пыкъетме индокитай дао вань та кылемын. Дунне вылын ӧвӧл ке.
  
  
  "Озьы-а?'
  
  
  — Озьыен, та монах кулэ бере, кулэ-а со ӵош ih оскон. Выль КАНА монаховъёслэн басьтыны уг люкаськы. Канны интыын луиз та изкарез, нош даосский храм ӧвӧл. Та ке уг поты, со понна нюръяськыны. Таяз учыре ассэ ачиз быдтон равносильный тэк».
  
  
  — Сотэк но быро ӧвӧл ке но ih юрттэт шат?
  
  
  «Мынэсьтым мукет интые выжтэмен валче соослы юрттыны быгатоз».
  
  
  - Ын, синзэ кыньылытэк, малпа со одӥг минут. — Макем сое адӟыса, чебер жонгетэ. Нош Но нош ик, сыӵе со, американецъёс прагматичный кызьы тон но, мон но чылкак мукет малпанъёс ваньмы ӵош уж».
  
  
  — Мон талы уг оскиськы, — шуисько мон. «Мон малпай, мар вань идеалист, одӥг пумлэн пумаз. Со понна кулэ на ас ӵектонъёссэс, малпанъёссэ, асэныз ачиз понна но уг поты лэзьыны кулэ».
  
  
  Одӥг дуско вылэ вуэ кылемын на пашпумульы. Сое басьтыны чиньыме но куртчысал. Со пальпотыса. Малпан ӟеч, — шуиз со. «Котьмае веръяй учыр сылэ. Одӥг гинэ проблемады вылын самой делле луэ.
  
  
  Со шокчиз. "Кыӵе?'
  
  
  «Кызьы шуоно «идеалист» сямен сутоэнски?»
  
  
  Нах сое миндэр вылэ салиськем.
  
  
  "Ӧвӧл, ӧвӧл-а.' шуиз со. «Викторина ӧз быдтэ на. Кыкетӥ люкетэзлы кутскон насчет-а мар-а?
  
  
  "Кыӵе кыкетӥ люкетаз?"
  
  
  "Ожмаськон тӥрлык кутыса, малы со кулэ луоз?"
  
  
  — Ой, таиз, — шуиз со пальпотон. «Со-а, мар-кабинетэз котыре Лао Цзен». Ӧжытак вите милемыз ярато, милемлы со дырысен одӥг уровеньын. Тросэз доразы уг басьто нах та дыр ортчиз.
  
  
  "Инмар. Ӝуштыса тӥрлык.
  
  
  «Оружие ачимлыксэ ӝуштыса. Отын ог сю единица ошиськыса ачимлыксэ, али но ог сю монах луэ. Нош математикаен дышетӥсь мон ӧй шуысалыд, адямиосын одӥг быртык сётӥзы пыӵал-тӥрлык вылын.
  
  
  — Эй, ӝамдэлы но витё. Макем со тодаз возе, таяз борддоре небьющийся васько, соосты пытсаны но наэлектризовывать.
  
  
  — Нош мон подсказывать пуштроссэ визьмо-а, мар-отын, кытын уло замок, усьтон но луыны кулэ. Кытын ма луэмез но электро, выключатель но отын луэ. Одӥгаз шутэтскон нунал кулэ котыр но монаховъёслэн лао цзен тодо, кытын со».
  
  
  Кыӵе умой-умой учкиз со вакытэ со мон шоры, собере хихикнуть, монэ ӟыгырто но перепрыгивать. «Куддыръя, — шуиз со, — тон ям гинэ».
  
  
  — Нош тон номыре но ӧд адӟы на, — шуи мон.
  
  
  
  
  Глава 25
  
  
  
  
  Со уй кутскиз паймымон нунал.
  
  
  Нырысетӥ паймымон потӥз ке, ачиз сигарет пачкаям пуйыен Тараен потӥз. Уг быгаты малпаны, тон-а, мар-та паймымон ву поттон котырын приравниваться из доры, нош тынэсьтыд озьы ӧз зависимой соку, ческыт зын поттӥсь арбериос кадь со.
  
  
  Ӧжытак кыкетӥ паймымон трос дырез басьтэ. Ог час ке, умой луоз. Нош нина бере мон нош ик подносэн тан нуназеян-ысь кошкыку, вераськиды-а соин соглаш асьмемын огазьын вылӥ судэ. Соглаш ке, соку со мон доры план итӥськизы.
  
  
  Куинетӥез паймымон но лыдъяны ӧз быгаты 100 %, мон но озьы карыны дась. Малы ке шуоно, нырысь ик, та малпанэ мынам ӧй вал. Со ке ӧз кутэ берпуметӥ тараен спичказэс, со, оло, ноку ӧй но йыртышказы шкаф, котькуд мед-а, мар мынам кисыям кыле, соку, оло, ноку но чеберез ӧз ке шедьты, со куинь фишкаез, кудзэ соос казиноос пыр гренада басьтыса, ӵуж содержимое, котыр шапык. Кыӵе вурысъёс кылё ке, соос паймымон камзолэ.
  
  
  Озьы шулдыр луоз дыр ини. Ньыль секунд гинэ кезьыт нуналъёсы малы ке шуоно усьтон пыр жингыртыса, но монахъёс вуылыны, КАННА агент пыр повидеть, монэ мед эскерозы.
  
  
  Вань кӧня ке часъёс ортчыса, выль наркотикъёс сиён собере мыным ужа, мон куло валъёс но лябӟемын вал. Солэн кияз вал пыӵал-тӥрлыкез быгаты уго, нош со уг сазь вал. Со мыкырскисько ке но, матын мед эскерозы, ужамзэс фишкаос шуккет лэсьтӥз эмуос мон уг лэсьтӥськы, мон кырымам ватӥсько. Со гинэ-а мар-а, солэсь ожмаськон тӥрлыксэ басьты. Ӟуч йӧспӧртэм наганэн лэсьтон. 7,65 вылысь револьверъёсты семизарядный будэтон калибр кыниське.
  
  
  Ог дас минут ортчиз, соин но соосыз возьмаськод кадь, напарник котькуд ар со лыктэ, мар луоз.
  
  
  Табере вуиз дыр ужаны. Соослы пумитан нина танга потонэз уг тодо, но али сыӵе ситуация луиз. Но со котырысь со ӧз-а, кин йӧнзэ шедьтэ.
  
  
  Тараен но монашеский-ын воштӥськоз соослэн дӥсьсы, зар дӥсяса, йырзэ мед шобыртоз. Та эшшо одӥгез ватонэз ляб луоз. Но, эсьма, вань вӧсяськисьёс тужгес но быдӟа луоз, мон озьы уг но мон быдӟа сӥльвир сётэмын. Соос пӧлын мон ачим но ӧсэз ворсаз бессознательный охранниксэс, юрт котырын но ужъёс монтэк но, пеймыт-гопо улосвыл вольтчиз.
  
  
  Усьтэмын мон лаборатория мынӥз.
  
  
  Кызьы шӧдӥське ас дораз бекчеын тараен но сложной оборудование пӧлын бугыр пӧзе. Ӝоген со атс-э идентифицировать трехмесячный. Выль Цзен Лао клон. Маке мукет луоз обезьянъёс, шуиз со. Собере со долкамын, ӵашйиз кадь, чур пробиркаын. — Мон, — боз-боз шуиз со. Но со бералтӥськы.
  
  
  Сое возьмаса сылэм, дыр со шкафме бугыръялом, химикатъёсты тырмы, валаны турттӥськод, мар-а со лэсьтэмын. "Мар малпаськод тон," бератаз шуиз со. «Быгатӥз ке, монэ вииз атс-э, лек ih рационаз ватсаны. Лаборатория вань быдэс на луыны, но соку, нош ик группа поттон ӵуказе кутскозы выль... но быгаты куоез — Со малпаськонэ выйиз, гижы-пиньёслэсь вылэ йыгаллям.
  
  
  'Оло нош?'
  
  
  «... Яке кӧня глицеринын тринитрат милемлы лэсьтыны быгатэ, таиз но ваньмыз быдэсмоз».
  
  
  "Глицеринын Тринитрат?"
  
  
  «Нитроглицерин тон понна».
  
  
  'Нош тон понна но, соос.'
  
  
  Со пальпотыса.
  
  
  "Мар гинэ-а?'
  
  
  "Мед. Азьлань, азинтыны. Нитроглицерин ӝог лэсьтыны. Солы сётэме уг пот вал кутскиз со кыкетӥзэ шанс».
  
  
  Соин уж борды басьтӥськытозь, пияла экран ӝутӥм, липим химикатъёсты пӧзе. Быръе фляжка котырес со бадӟым, сайкыт тырмиз жидкостьты, сое чильпырась шапыкын чильым мукет бускельёс жидкость лэзьылэ. Гырлы куара но бадӟым потӥз вал та змеевиклэн нагревательный штука. Колонкалэн вылӥ колба конденсационный вылэ интыяськиз, температураез но пӧртэм суретъёс юртто бугыръянын автоматической веществоос кезьыт ву. Со шталь уг юа, соос понна та учыръёс вылын ик делле луоз шуыса. Тазьы яке мукет сямен-а, канализациез вань та кешью со куштэм.
  
  
  Собере, соосыз басьтыса, эшшо кык жидкость, кык тустэм; колба одӥг интыямын, сюдон понна нош мукет ёзъёс. Дорын ке ми, оло, веранэз вал, али со быремын ини. Татын зэмзэ нах мугез дорын лу вал. Но ӝоген со ужаны эффективной каньыллык кыӵе ке пиосмуртэн курень зар пештал, ӟеч-а фея, одӥг сюро кыр ошлэн синъёсысь синву саламандраоссэ сураз-пожаз. Но со суретэз холодильник трубка интыяз пуке.
  
  
  — Умой, — шуиз со. Нырысетӥ нуналаз ик нотаос алдай ачим порождать паймымонэз но вань.
  
  
  Нотт алдаса но трос мукет.
  
  
  Та нотаосты алдано луизы - паллян пала шонерак-Тӥ Vin. али револьверез но монаховъёслэн доктор бадӟым алда дюжина куои дюжинаез. Та пистолет семизарядный наганэн шузи.
  
  
  Нелегко монэ кышкатъяз. Со вал одӥгез, соосты пленэ басьтӥсьёс куоя вал. Нош тодӥськом-а асьмеос со но, та теорияя, пленэ сюрылӥз. Кык монаховъёслэн тараен доры лыкто, тыбыразы понэмын револьверъёсты эй, мон но тӥрлык vin куштыны косӥзы.
  
  
  Со шокчиз. Тӥрлык но уськытыны. Со киултыны кутскизы урод сямен сое басьтыны луэ.
  
  
  Та эмуос шуиз со.
  
  
  Со шуоно, та дырысь сям мозмытыны лыктӥз шуыса. Мар вылез луоз та реакцие. Мон уг пегӟы ни. Ватсаса куоез, дыр, мон-а мар-а выль сямен тупатэмын. Со мар ке экспериментировать, но... одӥг адями мон вылын мур эскеремын ӧвӧл на иван суп-сап лабораторие нуиз. Камеразэ вӧзаз пересь, кудиз вордиськем борддоръёсы шуккиськыса, егит адями камера но, пичи дыръям регрессировать. Куштыса ас пушказ пыриз но, ӧсэз йыг ворсаса, нош соос азьын секыт шуккиське куара задвигаться собере тунгон.
  
  
  Shaggy ышиз-быриз.
  
  
  Укно зарешечивать луэ. Четлык пичи вал. Пушказ номыр ӧз луы сяна, стеганый борддоре шуккем басма. Камера мон небыт луись лыдпусо. Мон сое микрофон но динамикъёс юрттэт но визь сокем люкаськиз, небыт мед быгатозы та камераос яра. Эсьма, соос даурто люкаськизы.
  
  
  Ваньзэ, мар мон тодӥсько, та-а со, малы со уз азинтыны. Камикадзе стилен милям ӧвӧл, вал но вань на пӧламы газовой бомбаослэсь пыдме ватэм. Интыяз ке со камераос замкнутый со лэзиз, мон сое ачим нуо. Но, эсьмаса, соос но Квой валче герӟаськиз. Кылдӥз со ачиз вуоз, дыр быгатонлыкъёссэс вӧсь ӧз карылэ на.
  
  
  Со, тара шоры учкыса. Со вал шимес. Тодон-валан со тодметъёсыз. Паськыт синъёсыз кынемын, ымнырыз тустэм. Тревога висъяськиз, кышка. Каток вылын бугыръяськыса кышкан тырыны косо. Коскатӥсь шимес.
  
  
  Сое ки вылаз кутӥз но утчаны подбадривать ee. Со кышканэ пӧсьтӥз пыр утчаны нах пычкытизы. Эшшо со весь куалекъяло. Со сэзъяз сое. Шуккиз со ee. "Дуно сайкатскиз. Тон мыным кулэ.'
  
  
  Мертчытъям гижыоссэ солэн ки улаз. — Куштысал, — шуиз со куара зӥбозы-а. — Мон... мон зэмзэ ик кышкась. — Вуриськись, тӥляд правоосты, — шуи мон. — Кызьы тон малпаськод, мон шӧдӥське-а?
  
  
  Со ми шоры паймыса учке. 'Тревога?'
  
  
  — Христос, — шуи мон. «Та-а со уг-а лэсьто ке, со ини но небыт луись лыдпусо та камера дась».
  
  
  Но мон сое йыраз пельпум вылын гинэ-а кугӟалэ отчы вамыштӥ. «Ма мон али, умойгес, нош урод ӧвӧл-а?»
  
  
  «Тон адями маин ке пытса, нош машинае ӧвӧл». Пальпотӥсько мон-со векчи. Кежег, пальпотон но. «Озьы ке, — шуиз со, — малы тон гожтыны задница вылын «лэсьтэм, япони-ын»?»
  
  
  "Малы ке мыным лэсьтозы, отын," вераны мон, со сьӧры мынӥз со сюресъя. Йырсиме со киын-тӥ ортчиз. Асьмелы соослэсь адӟем карыса, асьсэос но, эсьмаса, выльысь ачиз эскероз.
  
  
  — Дыртӥськом, — шуисько мон, — визьмо вал. Нырысь ик, та шайтан пуштӥсько ке штука?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Та сярысь эн сюлмаське. Со disconnect кезьыт вуэ ке, ачим но кулэ ни вал. Нош пуштэм шуыса, химикатъёсты градусозь ӟырда 240 кулэ, нош тае со ачиз ас вылаз уг вуы. Озьы нош ик удалтӥз мон та пиялаосме штораос лэзи. Сое но уд тодӥськы, мае мынам воштэме химикатъёсты, угось со ассэ ачиз вие быгатэ атс-э. Нырысь отын вал... ну, шуисько, атс-э eda понна.
  
  
  'Соку ваньмыз радъяськоз. Пистолетэз но тумошо йӧтӥз шуыса куоя ачимлыксэ, малпанъёс мыным дорын вал. Со шӧдӥське, Куоез вуиз татчы мар ке, быдэс взводэз ӵош соос лыктыны ӧз быгатэ. Кӧня монаховъёслэн наганэ, ӝоген ваньмыз мед тырмоз. Та сярысь со малпаське. Тараен вераны сое, мар малпаськод-а монэ.
  
  
  Соиз бертыны уг дырты. Оло, ӧжыт гинэ дыр потребоваться, мед дасяськозы.
  
  
  Нуналъёсы аслэсьтыз мыд-мыд палаз интыяськемын. Тараен бур пала луоз. Ӧссэ усьтӥз ке, со вылын со вылэм.
  
  
  Камера чал-чал ачиз но пыриське секыт люкаськыны. Сётэм борддоре йыганы ке ми вӧзын, мед прокладка куараен ке вато. Ӧжытак Тараен шуиз со кӧлӥз ке, со малпасько, эй, ма солы кулэ. Солэн малпамезъя, эй, ма солы кулэ. Чал-чал изе но уг чаклало. Витё, ку со тӥяськылэ.
  
  
  Мыным тунсыко вал, кыӵе милям куоез препаратъёс дасяны. Ваньмыз соос пересь-а со сярысь малпасько научно-фантастической фильмын, гигант асьмелэн профессоръёсмы химияя студентъёслэн кытын университетский нумырлы пӧрмоз. Оло, со толэзь сие соос ыштӥзы астронавтъёс передозироваться кактусъёс но пӧрмиз. Картер вейл доктор твит пумитазы. Матысь дыре та театр. Кыксы но трос попкорнлы пакет кока-кола. Собере бертӥськод но тон выриз ирина яратон.
  
  
  Уйвӧтын пошевелиться тараен куспын. Соос чотамъя, часэз котыр ӵукна-а мар-а вал куатетӥез. Час ини султӥсько но тылобурдоос лобало но укно пыр дун-сьӧлыктэм зарешечивать вия. Со сое сэзъялтӥз.
  
  
  Восстановление тужгес но секыт нырысетӥ минут. Со, чакламзыя, кызьы радъямын милям курень борддоръёс умойгеслушкем стеганый но сое шӧдонэз. Потирать со киос син. 'Час соос али?' Бергес соосты. 'Oi.' Озьыен, улэп, пумын со вуиз шаерамы. "Мон малпасько, ми ум тодӥське, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  — Дыръя султэ, — шуисько мон.
  
  
  «Мон сыӵе умой луоз, уйвӧтазы кышка. Мон уйвӧтам, марлы монэн...
  
  
  "Shh."
  
  
  Со кылӥз, кызьы коридорын ӧс усьтӥськиз. Лабораторие пырон ӧсэз. Тараен кровать сэрегын нош ик меӵ-меӵ, мон репетировать каремын кадь. Ӧс усьтӥськиз ке, мугоренызы вато вал ee, но со быгатэ киыныз сузьке ee. Со ужлы дась луиськод. Солэн малпанъёсыз вылесь, дыр идеальный луэ. Со тырмыт кема эн изьы, медаз сайка, тырмыт но кема, медаз кышкаты. Нуналзэ кыллиз со мукет палаз, ӝуштыса йырме борды пыкъяське. изьыны.
  
  
  Ӧс усьтӥськиз. Кык доктор Куоя монах тӥрлыкен котыртэ. Куоя впрыск киын вал.
  
  
  Ваньмыз-а умой но ӝоген ортчиз.
  
  
  Нырысетӥ монах - канаын мон мыр агент револьверъёсты. Пыр-ки нунал понна Тара кылдӥз. Гольык пыд капчи кутскон кыкетӥ укол монах шӧдисько. Берпуметӥ тӥ Гренада фишка. Со понна кырмиськыса но револьверъёсты выпад лэсьтыны. Соос ыбылэмын малпаськытэк, стеганый борддораз. Кепырскем куоез. Кутскон кыкетӥ йырвизьтэк монах усе. Али мон дорын ожмаськон тӥрлык кияз вал. Ӝушысьтыз кык нырысетӥ монах пуляос басьтэм. Куоез пегӟыны кутскиз. Со лёгет возё эмуос но пуктылыны, укол но кутэм эмуос впрыскивать дыр тараен лэсьтыны. Ачимлык пуксе син кышка. Ӵуж-соос усьтэмын. Со ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз но музъем вылысь тараен ачимлыксэ кыкетӥзэ сётӥзы. Собере соосты эшъёсылы но, камерае ворсало но усьтон лыдпусо куоя ачимлыксэ вылазы басьто.
  
  
  Нош ик мон эрикогес луи. Та возьматэ: визьмо, шузи-а мар гинэ мон гинэ. Быръе. Но мон уг вера ревматизм...
  
  
  Тараен борды пыкъяськыса, синзэ кыньыса, ӝушто. "Мон али отключаться быгатод шат сое?" Зэмзэ но со туж ляб вал.
  
  
  — Малпасько, эшшо час возиськыны быгатоз-а?
  
  
  Со нош ик лулӟиз но шонерскемын. «Сӥзьыны».
  
  
  — Мынэ, — шуисько мон.
  
  
  'Секунд витё.' Сое берыктыны милемлы револьвер, эй сётӥзы. — Дугды ай, нош-а? Со аслэсьтыз дӥськутсэ монашеский калзэ пертчыны. Монах мон ӝужда вал, куать мында кыстӥське выж вылын-тӥ но дӥськут сӧзы дюйм. Солань шырак ачимлыксэ, со бадӟым бака шталь соослы дыр ӧвӧл. «Подержать али соос». Со басма кутэ, мултэссэ со вылэ ик тыроно со басма кал керттыны зол но кема.
  
  
  — Мон тодӥсько, — шуиз со. «Тужгес но чеберез ӧз ке но, умойгес луысал, мыным тупа ке, бызьылыны». Солэсь ожмаськон тӥрлыксэ басьты. "Умой-а. Кытчы мынэ, босс?
  
  
  «Лабораториямы».
  
  
  Нунал мон доры лыкты, соин солы но ӟубис. Соослэн выросъёссы тараен кыдёке возиськыны косэмын. Кык басьтыса пушкын-ын лаборант луиз. Соосты дӥсяны луэ, монах кадь, нош тӧдьы халатэн шобыртӥм вал лабораторной ih ваты. Ӝӧк вылзэ шобыртӥзы, со ужаны, тара лэсьтонэ борды но эн йӧтӥське.
  
  
  Со пыр ортче проскальзывать комнатамылэн ӧсаз но лапкамтэ. Соос дас ёросын, со бӧрсьын фут вал бере, со шуиз: «отын возиськиз, кизэс но ӝутыны. Каллен берытске.
  
  
  Лэсьты сое озьы, кызьы со шуиз. Тараен шуиз со.
  
  
  «Мае мон та аптечкады луы шуыса, кӧня ке часын ih чалмытскыны косэ?»
  
  
  Тол бабаен ӵош со доры лыктэм ожгарчиосты но шертон зелье эскерыны. — Мммм, ӧжытак насчет насчет кадь... амобарбитал кадь-а? Та тырмыт умой, няськыт cola».
  
  
  «Мон соосты ваньзэс ӵош радъям».
  
  
  Шприц соосты дасяны кутскизы. "Ма, тон умоен лыдъяло. Умоесь-а, кин-а яке уйвӧтад-а?»
  
  
  — Иисус, — шуи мон. «Басьяськись быръён понна». Мон кык синъёссэ вошъятэк монаховъёслэн. Чакламъя одӥг кизэ солэн ӝӧк котырын-тӥ ортчиз.
  
  
  Соку люкам, — шуиз со, ӝыныё йырситугон инъекция басьты веньдэ.
  
  
  Чаша ыбем кышномурт, со доры кизэ мыче. Пиялаос пазьгиськизы, ӵуж но вияса жидкость. Со разъедать пукон вылэ.
  
  
  Та ваньзы мон шоры учко. Со йырзэ сэзъяз. — Мон малпасько, тон умой кошке отысь. Соос ке уг поты, мед тон мар ке но луиз». Кыӵе-сыӵе соин вырыны дыр ӧвӧл. «Вите на монэ дорын ыбыса вал, но мон туж умой ыбылӥськи. Тӥ зэмзэ но озьы вал одӥг гинэ дорын быръёнъёс шуыса. Изьыны... — тараен но вень вылын возьмало мон, — яке кулэ.
  
  
  Револьверъёсты со лопыръяськиз. Со комнатаын центр пала вамыштоз.
  
  
  Уг тод, мае со быръе но сое лэзьыны. Огкадь со луэ ваньмыз, мар адямиез хладнокровно безоружный ыбылыны. Со дорын револьверен солэн ныр улаз возе, дыр, со уколъёс лэсьтоно Тараен шприц, спирт ih пыргытозы, пуштросэз кадь та вал. Ӟеч сямлэсь мозмытскыны, озьы ик секыт, урод но кадь.
  
  
  Отключаться ӝоген со но, умме усьыны. Соос мон доры берытскиллям.
  
  
  "Мар табере?' - соин вераськыны турттӥськом, нош со куараосмы куалекъяло.
  
  
  «Тон йырсазьдэ ыштэмед уг быгато на-а?», - юало солэсь
  
  
  — Пуксьыны быгатозы, соку со?
  
  
  Эй пальпотэ со. - Ысь-ӟыгыръязы но со понна йӧспӧртэм быгатонлыкъёсын сочетание, шальтрам кужымез но, кышномуртъёсты но, нылпиосты но. Со пуксиз, но сое йылаз чупа ee.
  
  
  — Эшшо одӥг ужез вал тон, мусое.
  
  
  «Нитроглицерин».
  
  
  Нитроглицерин. Ачимлык тырмиз кужмо карыны быгатӥськомы тӥ понна, вань юртъёс пуштытъямын? Мон малпасько, мон чилясь кизилиез ӝуатозы. Куоя Доктор?
  
  
  Со шонтэ. "Ачимлыксэ гожтыны, бумагаез но вань офисэз ачимлыксэ."
  
  
  «Соку тае лэсьтӥсько».
  
  
  Камера янгыштэм курбон малпамтэ со сярысь малпасько. Пияш, но песянайзэ, кин ке шулдыр зарезь шудэ вань на адями понна куоя пыктослы луыса эмчиос. Сое усьтонлы ачиз быдэн тямыс ӵош вайгетӥськод набор. Ячейка усьтон. Кыӵе ке амалъёс утчано, та адями мыным утёно луэ. Нош тӥ кызьы валэктысалды сое адямиосыдлы, кин тонэ уг вала, тон мар карод? Кызьы быгатӥськод тон со шуиз: «мон сьӧры мын. Уг бугыръяськиськы.'...
  
  
  Со, эмъюм но басьто, аптечкаез доры лыктыса, солы пумит монаховъёслэн тараен кутыны. «Ваньмыз понна та огшоры анестезия кӧня?»
  
  
  — Вить сю пумо... тырмыт миллиграмм. Тӥ быгатӥськоды соос тае герӟало? Жидкостьты, сое бутылкаослэн дунзы вылэ возьматэ. «Тон тодӥськод, кызьы лэсьтӥське, кин ке укол?»
  
  
  Со шонтэ. Успокоительный но сураны кутсконо.
  
  
  "Умой-а. Татысь потыны дауртӥсько-а соослы таиз пияш люкаськизы. Храм, вуиз ке. Кыӵе шудтэм учыр луиз со... наверняка отын со виын? Соос, киязы сюмык соос шоры учкыса. «Татчы со вуэм бере, тӥ тодӥськоды, кызьы таиз катар куштэ-а?
  
  
  — Пыраклы куштыса уг ачимлыксэ, дуно. Отоплениез но гожтэмез пыраклы кысэ огшоры ву?
  
  
  "Умой-а. Сое лэсьтом вань луонозэ, татчы вуом шуыса, тон мед басьтозы. Храмез яке мон тонэ пумитай? Кошкиз со.
  
  
  'Ник?'
  
  
  Со берыктӥськиз. "Мар таӵе, мусое?
  
  
  — Ышанӥсько а, мар-а вань ӟечгес-а луоз? Кельше вал та вӧсяськыны. Киям вень кутом-а но со бутылкаосты зынъяз. Со, шӧдымтэ улын вань солэн небытлыксы зӧк басмалэсь. Со, шӧдӥськод кадь солэсь шуныт пульсирующий ӧжытак небӟиз, соос гор-гор шуныт, кудаз милемыз пырыны доллар тыриськод но монэ мугор вылаз вӧлдӥське. Вералэ вал та понна. Та кылъёс тумошо, но сю пол со печатласькиз шудон автоматъёс вылын прокручивать валентинка часын. Со чупа ee. Ӟечкылан но соос люкиськон ee чупа, яра-со тынад потӥз тон но, мон но сое тазьы возёмы, со ачиз шталь люкетэз кадь со. — Ваньмыз умой луоз, — мон прошептать. 'Ваньмыз умой луоз.'
  
  
  Со йырзэ оше. — Мон тодӥсько, мар отын, — солэн синъёсыз ворсамын. «Ваньзэ, ваньзэ тае наганэн та адямиос?
  
  
  «Я, мон али сое уг утча. Соос малпасько, мар татын валантэм мар пӧрмиз со милям.
  
  
  Синъёсыз, со усе ми вылэ, непонимающий луэ.
  
  
  — Будос, — выжыятӥсько мон. «Продукт компания " эмез но юмез но куоя тол бабай ". Озьы-а, со зэмзэ жингыртэ ке, со урод кыл кылыны быгатод. Со сяна, — чатыр мон со ангессэ, — пиосмурт со пумитазы, ас улоназ трос, туж трос ожмаськон тӥрлык валче. Но ваньмыз соос улэп на.
  
  
  Со пальпотыса кесьыны куашканы но даурто.
  
  
  — Взбадриваться, — шуи мон. «Неуязвимый со. Йӧно кизили но шудо, тодаз возёз-а? Со сяна, ноку но уг уязвимый герой. Лыдӟоно историез тырмоз тыныд, тае тодод шуыса.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Та театрын ӧвӧл. Та реальность. Со пауза лэсьтоно. «Хансен геройёс питер сыӵе луэме, но соослы мар ке но луоз».
  
  
  Одӥг пол со хансен пумитазы. Винтовкаос но яратымон снайперский пияш. Ачимлык хоук зэмос талант нимаське. Нош мар ке Хансен луэ. Бадӟым ӧвӧл со люкиськон, нош со, урод но луыны быгатэ шуыса. Со сюрлыосы хансен шедиз. Синъёссэс коӵоос витетӥ тасырайыны калибр лулсэрез тӥя, кудзэ тон лэзид арбериос лэсьтэмын, кызьы ветло. Яратон но выре. Та малпанъёссэ улляса кадь, со шуак луиз. — Со мукет история, — шуи мон. "Эн улэ. Мон уг.
  
  
  Со мыным нош ик чупаськом, солэсь ноку кышкано выль кыньыртэмъя.
  
  
  Пельпум сьӧразы куто но сое мозмытыны ee. — Дугдӥ, — шуи мон. — Мон нош тыныд шуысал, ваньмыз умой луоз шуыса. Озьы ваньмыз умой луоз шуыса. Та пыӵал тӥрлык но кужмо возиське. Наганэн вылын соосты возьмало, л ӝӧк вылын кылле. «Ачимлыксэ сьӧрам кутӥсько, ульчае мынэ ке, соосты кутэм бере, кулэ».
  
  
  Шокчыны но шонтӥз со, аслаз эскеронъёсыз вылэ каллен выльдӥсько.
  
  
  «Храмын адске». - Мон кошкисько четлыкын.
  
  
  'Ник.' юаз со. "Мон али отключаться быгатод шат сое?"
  
  
  
  
  Глава 26
  
  
  
  
  Эшшо одӥг курбон практика Куоя доктор луэ. Огез пиосмурт монэ арлыд, европеецъёс, ӝужыт. Трос-а со пальпотыса. Дыльды но пуктэмын. Со пайме, кызьы татчы сюрем солы шуд. Но, мыным шуд доры личной, татысь оген соос бырйисько.
  
  
  Право со ӧй луысал ке, милемлы нокыӵе но уг поты шуыса нимысьтыз эскерон. Территориез вылын ӟоскытгес луиз. Шунды вылӥын ни, омырлэсь пӧсьсэ но зурказ. Монаховъёслэн ӧръяськись чуръёссэ огшоры музъем храме пала учкыса. Капюшонлэсь пуштросэз утён понна ih урдыса, лыстэм сямен дӥсясько. Со ситуация ышод лушкемак. Атс-э уг адӟиськы. Серекъятэк вераса, мон общежитиын пуштон укноез котыр зӧк шуыса, монахъёс-вань та вакыт партизанъёс пушкын на вал.
  
  
  Мон куинь инмысьсэ но протеже луэ. Храмлэн пушказ туала монахен ӵош со кышкано луэ.
  
  
  Ваё пуно но со вылэ вӧсям вӧсяськись коленопреклоненный вӧзаз понэм коврик ih. Пушкын салкым луиз. Педпал борддоръёс пушкын ӝуатско кызъёс яке результатъёс ӧвӧлэн. Чал-чал луиз монах юболы укша. Но со озьы ӧвӧл, из сульдэръёссэс кадь. Нӧд землистый из но, ачиз ик нуись но вань на изгурезь вылэ котыръяса но вольыт мраморлэсь, дэри но гурезьёс.
  
  
  Оло ке вал, лэсьтэм суред медаз луы пилем. ваньзэ тае соку луэм. Инбам суред одӥг бадӟым.
  
  
  Солэн нырысетӥ чуръёсыз нина план танга адӟыны. Вот сюрем солы учкыса ачимлыксэ, нош берыктыны со пушкын вал, зациклить кыӵе ке малпан палэнскы. Храмез со пыр потэ. Со дыртэ ке, сое йылозяз-озь тараен но лабораториос быгатозы на. Со кунокуаын ӧвӧл шуыса, одӥг-гопо солэн территориез.
  
  
  Секыт вал кошкыны, лыктэ шуыса. Со берам, храмын пыртӥллям, одӥгез соос котырын тросгес луо. Али соос ӧжыт кузя одӥг. Монах алда тодӥськоды-а, али-а мар-а монах сюлмысь вӧсяськоно. Соос али ке но уг-а, уг-алдаз-а, соку со Картер луыны кулэ. Но, оло, азинтыны гинэ нуиз монэ.
  
  
  Тыршом сое утьыны, адямиослы темп зэм но мыныны турттӥм, со понна дыр но вис — огшоры кулон, арберилэсь пуштрос но ӧй вал. Умой ортчиз таиз гинэ луыны кулэ ӧвӧл.
  
  
  Озьы-а мар-а соослэн умой уз мыны.
  
  
  Та филиал нырысьсэ уг улы, со синъёссэ кыньыртӥз, шунды шоры учкиз. Лабораториын.
  
  
  Тараен но лабораториослы.
  
  
  Вамыш бичало.
  
  
  Со, шуом, малы та тазьы.
  
  
  Колодча дорын сылӥсь вань куать кузя. Мон кызь метрын. Куать атс-э. Вераськон ӝутӥмы одӥг дыре соослы йыр котыр. Мон сое адӟиз но кесяськыны кутскиз. Собере мон соин мыном вань. Со понна ыбыса но писпуос зымиз. Одӥг пельпум со яраё, сое азинтыны но вуиз. Ньыль ыбыны гинэ кыле. Со ньыль пол сюремын ке, кык огкадь ёзъёс луыны дышетонлы ваньмызлы тырмоз. Ӵапак та ситуация мон малпасько, подкрепление вуытозь бере. Клон мукет. Кызьы вань. Мон огъяулонни палаз вамыштӥз, со но синмам пыриз.
  
  
  Дыр луиз ке, ӝоггес бызиз, кулӥз.
  
  
  Одӥг гинэ сюрес кытчы ми мыномы. Та возьматэ: мон кошкысал бусы мак луыны кулэ. Куке тон адӟиськод, кызьы, мар лэсьтэ пиез-фильмын со сокем шузи, тон тодӥськод-а, мар-а со куашкан. Шузимем люба, вольыт-а яке бызьылэ бусыостӥ эшафот вылэ ӝутске, ассэ жалятэк дасямын.
  
  
  Куддыръя гинэ ӧвӧл потон Но мукет.
  
  
  Мон лаборатория мынӥз ке, со соосты мед вайылоз, тара ih k. Со ih храм вайисько ке, со, ачиз бырон калэ вуттыны но ӧжыт юрттозы мукет. Гол дорын нокыӵе план ӧй вал мыным. Луд долгосрочный манёвр нокыӵе визьмо. Бутылка ӵоксэтсэ ӧз луы ке, мон улэп кылиськем на. Но кема кадь.
  
  
  Мон мак бусыос кызыктырыны, Оза сцена вылтӥ кадь шаерме. Пумтэм-йылтэм сяськаос бусӥр пыр ковёр. Сцена малпан. Туж осконтэм Ватерлоо.
  
  
  Пуля мынэсьтым но вылӥлыко луыны куамын ньыль ярд. Та вань. Лыдӟонъёс йылпумъяськизы сое вылэ мон бакель карон. Мынам пыд дорам пуля мертчиз, тӧл ырак ыстыны кельшиз ке, со мон пельпумъёсме mimmo просвистывать. Эшшо кӧня ке метр бызьыса, ут но азинтыны сое. Кытын ке пичиесь бусыос шорын сылӥсь из ящик. Со йылозяз со быгатэ ке, таосты огдырлы кутыны быгатозы кызьы ке но сое утён, кызьы огдырлы база.
  
  
  Берпуметӥ Картер бастион.
  
  
  Али но даурто мон сое котыр вӧлмыто. Мон котырын пуляос шуланы, мон корка кадь окыт керттоно, сое йылозяз излэсь пуктэм. Ӧсэ ворсамын вал. Но ӝушто, со оглядеться борды ӝиптӥськиз. Мон доры матэгес клонъёс. Кызьы монэ матаз лыктыса, кызьы одӥг ымныръёс пӧртэм ӧръёсъя. Кызьы мон вылын револьверъёсты нуиз.
  
  
  Ужпумъёс солы матын ыбиллям. кымесаз точка центр нуиз. Солэсь шайгузэ сяськаосын усыпать ӝог усё. Мон эшшо одӥг котыр ласянь куашка, городын ыбиз. Со монэ борддор сьӧрын врезаться, пыдаз сӧсыртӥллям мыным сяська, нош мон малы ке уг йӧты.
  
  
  Соку со валам.
  
  
  Со бере-эн виы косэмын вал монэ азьвыл. Со уг тодыны быгатод, маин ми пленэ куоез-а вал, кӧня ке минут улэ но лабораториос вапумъёс ачимлыксэ шуыса. Макем со тодмо вал, солэсь азьвыл курег вал, зарни тысь нуыса. Мон сое кутӥз но берен кунокуа огшоры четлыкын пуктэмын. Малпамтэ соос умой тодо, мар карыны. Огпал шанс тросэзлы монэ ӧз обиде. Вормисе реалистичный ноку ӧй вал.
  
  
  Кык атс сое ыбизы, милемды сюрес пытсамын ӧраз мон кулэ, педло но бырйиськозы. Со ноку но уз меда таос лэсьтэмын. Соку гинэ, со вие ик. лабораториын омыре лобӟо. Со взорвлася, кызьы пичи гурезьёс, музъем тугъямын, тыл потӥз, из вылын шунды тылсиоссэ лэзиз но, огшоры улисьёслы но пуштӥз, таӵ, таӵ, бам. Соос вылын азинске-та кӧня ке сӧрылыса разгар ярд неразбериха сьӧры но. Ширтӥсько бусыос кузя соос, дыбыр-шалтыр шабалтылыны вань, малы мон сюрес вылын сылэ кадь, ожмаськон-инмарлы.
  
  
  Солы аслыз но йӧтоз вуиз уйиськыны кутско. Ӵапак та ик луэ шуыса, кунокуа со. Трос дыръя сое ыштылытэк, азьлань нош со мозмытӥз.
  
  
  Шутэтскон нуналэ ӧсады со Лао Цзен вуиз. Ӧс утьыны нокинлы луоз. Нокыӵе монаховъёслэн. Нокыӵе partizan. Та разражаться ке хаос, нокин вылэ уг усьы улос вылын туж делле рискнуть потӥз.
  
  
  Со йылозяз лао ке офисэз, со валамон, малы. Пияла борддор раздвигаться, ожмаськон тӥрлык но ышиз-быриз. Планъя даос мон борды кариськизы. Со кана улаз возе прицелъёс кузя пиналъёс, мон дорысь кыдёке но.
  
  
  Шедьтӥзы соосты сиськонниын Цзен Vin Лао но. Кык прицелъёс ih наганэн монах улаз возе. Сое юрт котырын но со котырысь уллям монаховъёслэн тӥрлыкез одӥг вошъяськисьтэм. Сизьым одӥг ыбем пумит ачимлыксэ, со монэ дораз кыле.
  
  
  Сиськонниын кык нунал вал. Одӥг пыронни, мукет кухняямы. Коридорын соос ӧссэ ӟубис, нош замокез срабатывать. Ӧс борӟаськем бере, со, зэм ик ворсамын вал. Педпал. Дорамы нуналаз султӥз но со аслыз гулбечен, револьверен пленэ нуизы. Лао Цзэн пеймыт адӟиське. Vin, дулам сыӵеен адӟиське. Но со уг на сётскы.
  
  
  Пумен пумын, сюрес вылын спасательный ih отряд вал ини. Дыр вуиз Лао клон Цзен, ih мед утёз. Эсьмаса, та ышанӥсько со вылын.
  
  
  Аслэсьтыз кутӥськон инвалидной коляскаосын цзэн лао понна кырмиськиз. «Аслэсьтыд пиштӥсь данлыкен тыр вакчи дыр, Картер. Малы ке шуоно мон тӥледлы верасал: та дыр туж вакчи кыстӥськиз. Сю кызьы мон умой отын агент дорын но пиос. Тон шанс ӧвӧл.
  
  
  — Ну, учкод", — шуи мон. — Котькыӵе учырын, интрига, тон ишкалтӥд. Тонэ уг кылы ке, инме лобӟиз лаборатория али гинэ асьмеос — клон, документъёс, ачимлыксэ гребаный но бандаез куоез доктор вань.
  
  
  Позитивный таяз мышление vin тэрытскыса утчаны. «Мынам со выльысь быгаты», — шуылӥз со Лао Цзэн ни-а, мар-а мон. «Выль но выль выжы кужмо атс-э Куойя Доктор луэ. Мыным удалтӥз со дыре шаерамы пери миссизэ. Атс-э, та лэсьтӥзы, лабораторие уз ни луы».
  
  
  Ваньзэ, мае мон быгатӥсько вераны, вал: «азьланьтыны малпасько». Коридорын ӵаш луэ. Сапег куашетэ. Ӧс усьтӥськиз. Пайдаез клонъёс. Кӧня ке секунд вань, но со вуж чен эшъёсыныз ӵош пырыны, милям-ӧвӧл. Vin пумысен пальпотэмез. — Али тонэ лек кылын сайкатыны. Оло, тыныд но умой, Картер, кызьы умойгес но тырмытгес понна одӥгез доры.
  
  
  — Учкы ай, — нош ик шуысал мон.
  
  
  Ӧс усьтӥськиз коридорын но, пушказ клонъёс изъян лэсьтэмын. Семьяез вань. "Та ӧсэз пытса!" — Лао Цзэн шуо. Ӧжыт кышкай револьверъёсты ачимлыксэ йыр ачимлыксэ, кезьыт тӧл сярысь малпанъёсыз. Ачимлык пытсаськись ӧсэн малпаны но гожтыны.
  
  
  Со монэ матаз ӧз дырты. Кызьы соослы пумит луыны одӥг, но со уж борды басьтӥськыны дасесь вал. Со ачиз ожмаськон тӥрлыксэ куямы. Гулбечын мон киын одӥг нунал сосредоточиваться, нош мукет халат-ын ватымтэ кисыриоссы, бомбаос кытын со ватэмын. Со, валамон, дыр, мар-а. Соку со ee куштӥз. Туп кадь юн. Лао Цзен усь йырам. Кык полэс шуккет! Йырсазьыз но соос бомбаос ачимлыксэ срабатывать отын со вие ик, отын ӵынэз комната кулонэ нуо. Эшшо кухня котыр-озь солы бызид ке но, со вала кадь, мар луоз. Со ик храмын ӧстэ пытсаса кошкид.
  
  
  Отын Тараен луэ. Нина Танг ӵош. Со шуиз, общежитие юртын кылем шуыса агент кана монах возё. Ih тыршыса керттэм выж вылэ понӥз но вань. Али монастырьысь монахъёс, ачиз ик кивалтэ.
  
  
  Ачимлык Тараен куре солэсь юаз, кызьы сое кутон мукет адямиослы но кышкытлык тӥрлык фактической саклык висъяны кулэ. Кылем тараен висёнэн, собере мон доры лыктозы, синдэс кыне, берытске. Со йырзэ сэзъяз.
  
  
  «Тӥ уд оске».
  
  
  — Утча, — шуи мон. «Оскиськом, солэн вань туннэ».
  
  
  «Таиз-а ожмаськон тӥрлык кутыса, вань синазькыль карисьёслэсь со зэм. Куаразэс малы-о, — йырзэ сэзъяз кышномурт, — пуляос маин со нырысь уж котыре ожмаськон тӥрлык басьтэмын куара.
  
  
  "Кызьы?' Со, киосамы, асьмелэн ожмаськон тӥрлыкмы шоры учкытэк, монахен ӵош со вошъяськылӥз. Храмез мертаса ыби но со ӧсъёссэ усьтоз. Номыр но сыӵе-таӵе. Ныж гинэ тэшкылиос.
  
  
  Серектэ со.
  
  
  Пуляос вань та бугыръяськонъёстэк ортчылӥзы. Со фактъёс, канаын пинал сямен мар малпа, сое вормон понна пуляос тырмыт, вы ih вайиз.
  
  
  Но солэн синъёсаз учкыса, нина танга тодэ вайыса, солэн мар верало, мар малпанме туж зол оружимы. Соку со, малпасько, валасагес.
  
  
  Кыӵе-сыӵе дыръя.
  
  
  
  
  Глава 27
  
  
  
  
  Дунъет — одӥг кылын соос выль сямен, соос адӟемпотостэм каро. Со котыре истеблишмент одӥг урод сямынызы, ноку но дыр ӧй вал тыршеме «кужмо», армия бере но тэк ноку но уз «лэзьясько» уг «берыктӥз». Дун — бадӟым кыл та огшоры, возьматъяз, кызьы мон Хоуку верало со сярысь, мае тодӥськомы, но со, мар мон солы верало со сярысь, мае тодӥськомы, но мон малпасько, нокин но уг вера ни.
  
  
  Та сюрес вылын тараен но со доры луэ.
  
  
  Та чебер тулыс одӥг нуналэ-а со вал, ку чилясь Вашингтон но, лэся, монументальный пуштросэз котькуд синпелетэз вань шуыса.
  
  
  Таксиысь тараен кекоръяськыны шыпыт луиз. Вакчияк юн киос монэ, со, ымдурзэ куртчыса, ас малпанъёсаз непереводимый тыроно. Со таӵе вал со бызара кадь, самолёт пуксиз. Со котыре водитель вал, одӥг станция радиолы тупась, кытын standart бергатэ произведениосын вужзэ, пересьёс сое али но шудысал коул портер искреннее ӟеч кырӟан «Far Near And So So Yet». Куараез сыӵе вал со.
  
  
  Ми доры вуизы Дюпон-пресса огазеяськемлэн телеграфия ӧс азе дугдыса, кыӵе ке но немонументальный серклый службаез. Эсьма, умойгес фасадзэ понна-лэн штаб-квартираез AX, магазин лондонский захудалый сое кезьыт чаен.
  
  
  Мон ӟечкыласько Хок энтузиазм. Сое учкыны но аслаз пукон ӵыкмытыны гурӟытылэ ӝутэмын.
  
  
  — Пуксьы, — шуиз со. "Ӝамдэ дорам тон-а луоз?"
  
  
  Мар секретнойзэ папкаын со горд лыдӟоно ке, сигаразэс незажженный сыске. Мон пичи клонъёс ожмаськон йылпумъяськиз, нош татын, ӝӧк вылэ Хоука, ож ӵоже. Выль уж. Выль сюжетъёс.
  
  
  Писпулэн йылаз учкыса, укно вылын шунды тараен басьтӥз. Со вылӥ ымдур золтоно луоз. Соиз, пельпумзэ берытскиз но кырмизы. Ee мар ке иса монэ, вазь яке бер со та мараны. Со бере одӥг кышномурт вал со, кудӥз уг мыны покер тунсыкъяськонъёссы. Эсьмаса, тон дорын луо ке сыӵе шӧдон.
  
  
  Инты нах шоры учкытэк, соос шоры учкыса Хоука. Чагыр синъёсыз вылысь пинал ымныръёсты егостарый. Виымаз сыӵе, кудзэ нимазы 1940 арын люба адресъёсын нацистской притон быгатэ, тодам но ӧз быгатэ, кыӵе дэрем дӥсяса сое толон валад.
  
  
  Солэсь бервылзэ учкыса ӝутэмын. — Вождэс эн вае, — боз-боз шуиз со. «Со гинэ тодмо луиз, тӥледыз кышкатыны шуыса, мон, тон котыр приоритетъёсы список ышы-быры». Тара-а со доры берытскыны. — Мар гинэ, мисс Беннет. Кызьы тӥ активной люкетэз буёл?
  
  
  Тараен пальпотэ. Мудронэсь, осконтэм пальпотон. — Туж мусо, — шуиз со шыпыт. "Мед-а, туж мусо. Но... уг малпасько, мар меда мыным тае эшшо одӥг пол тодазы захотеться».
  
  
  "Ӧвӧл-а?' Одӥг ласянь, мон но соос синкаӵ ӝутӥськыса учке. — Умой, Картер. Тынад черодэд. Тыбыр вылаз солэн ас сигаразэс ӟукыртӥсь откидываться бергато но кенжытэ изжевывать креслоос.
  
  
  — Таиз ини бадӟым люкетэз тодӥськоды-а тӥ, сэрен. Шедьтӥзы соосты кар но та атс-э ассэ быдтэ. Эмбрион сярысь сюлмаськыны тара-клон, учёной лабораторизэ ыштыса но, со сьӧрын сылэ. Трос йылэто канны ih эн кутске. Эсьмаса, ачиз улэп дыръя, со обезвреживать Vin Бере, воргоронъёс но вань атс-э Цзен Лао. Эсьмаса, ваньзы соос, кин луыса Индокитай
  
  
  «Мынам соиз но, татын кинэ ке но, со ӧжыт, Лондон кин луоз», — уретӥ мон сое. «Ми но экспертъёсын ӵош ih наркотикъёсын герӟаськемзы понна. луэ. Кызьы-ниманы ачимлык-али?
  
  
  «Пэм Вал». †
  
  
  "Мед. - А солы ми дорын, ваньзэ сое ӝик-ӝик но ӵуши. Мазэ веранэз, асьмеос нырысь кӧня ке аръян астэ шонер эмуос ачимлыксэ. Хоук поморщиться. Озьы со решение кутыны туж яратӥсько, соин но кадь. — Мар сярысь мон трос уг шуга. Озьы ик та спектакль Featherstone ворсамын вал. Скотленд ответ сётэмын, со понна-Ярд. Тыдӟыны, шукки отчы со трос басьтэ. Та ужрадлы трос коньдон но канаез финансировать карыны.
  
  
  Со сярысь вераны хоуку опиумный бусы уж сярысь, кызьы канаын малпан амалъёс кутэмын кадь, наркотикъёсын вузкарисьёсты. Со йырзэ сэзъяз но шимес сигаразэс лапкатӥз, сое виыны сюпсе кадь. «Жаляса верано луэ, мон наркотикъёсын уг компетенцизэс вузъёсы пыризы. Нош со милям ялан верало, талы эшшо но тросгес, малы понна наркотик сылэ, огшоры кезьыт жадность».
  
  
  Со шокчиз. «Луыны быгатэ, нош али сое ӧжыт тросгес кылзӥзы. Котькыӵе учыре, со нимысьтыз тросэн мак тэк бусы - филиалаз нассау соин валче, со тон пытсамын. Кык пӧрмиз.
  
  
  «Таӵе кутсконлы эшшо сю интыез».
  
  
  Мон учкисько одарить хоук ӟырт-ӟырт. «Та умой сюрс пала лыктэ». Выльысь берытскизы со доры Тараен. "Мар гинэ.' — Оглом ке, тыныд тырыны кулэ луоз. Кызьы тон соос..., эшшо одӥг пол та нимаське? шузимем...,... мар гинэ тупыттэм теоризэ, шонер вылэм со.
  
  
  Тараен откашливаться. — Та тынад-а нимасько инмарлэн вунэтэ, ум ыштэ, сэрен. — искреннее шуиз со.
  
  
  Йырвизез сураны Хоук адӟисько. Оло, улоназ нырысетӥез. — Я, умой, — нукыртӥз со. — Та ваньмыз тӥ пыр ортчизы лэзь монэ, эн озьы-а?
  
  
  — Бен, сэрен, — ревматизмен одӥг гинэ вал, кудзэ со басьтӥз.
  
  
  'Соку ваньмыз радъяськоз.' Ми сое келяны дасяськиллям. - 'Трос гинэ-а?'
  
  
  Со шонтэ. "Кык арбериос. Та монах солэн ӵектэмезъя, мон со монастыре мар выльзэ шедьтыны тыршисько. Кытын ке вылын эрико. Со мурт кылэз ас кунокуа но. Кызьы тон малпаськод, ми быгатӥм та сярысь сюлмасько?
  
  
  Хоук пусъет лэсьтэ ас блокнотаз. «Милям лыдъяммыя, корей лымшор военной базаын луоз шуыса. Та нырысь ик мон лэзьыса эскерыны. Солы оско, мон тае лэсьтыны быгатӥсько шуыса. Но кыкетӥ кутскон бутылка ӵоксэтсэ.
  
  
  «Роско».
  
  
  Выль ужъёс кутскизы хоук сигаразэс кенжытэмын. Собере синъёсме ӝутытэк, мон со сярысь вераны но Роско. Зонтик но со сярысь чертовый сярысь ке, со кызьы шедьтыны ачимлыксэ.
  
  
  «Оло, тазьы умойгес луоз, пушкам кыӵе ке валан», — шуиз со. Собере сое пеймыт серекъяса пото. — Вуриськись басьтыны, - шуэ ук та.
  
  
  Укнояз со учкылэ но аслэсьтыз ӟукыртӥсь креслоос берытскиз. Толэзь. — Кунокуа со шуоно, ми та сярысь трос мар басьтӥ отзыв роско туж урод. Укыр но укыр пересь сое сюлэмшугъяськытыны кутскиз. Лондон ачимлыксэ вылын юаське абингтон пенсие келямы. - Озь Незадолго ке, кызьы со озьы луэ, тонэ ӧте ачимлыксэ. Котькыӵе учыр луэ, та ачимлыксэ, берпуметӥ ужзэ. Мон но уг тодӥськы, кызьы валало вал та роско. Агент умой вал солэн чебер арын. Ачимлык та вал улон.
  
  
  Хок мур шокчиз. Мыным луиз тунсыко, со ачиз сярысь малпа. Со нуналъёс сярысь, куке ас сюлмаськоно луэ-соос но, кин ке келяны решение кутӥзы ачимлыксэ пенсиын. Кузё-инмар, табере аслад но со сярысь малпаны кутсконо.
  
  
  Укноысь Хок бералтӥськы.
  
  
  "Мар тӥ лэсьтӥськоды? Тӥ быгатӥськоды кунгож сьӧрын-ын котыр одӥг ортчиз отпуск?" Ачимлык-та амаллы луыса, мон шуысал, мыным отпуск сётӥзы, кӧня ке арня.
  
  
  Со, тараен но малпаськом ривьера шоры учкемез сярысь. Яке Таити сярысь. Бен, улӥсьтэм шормуӵе идеально милям лыкто. — Оло, — шуи мон.
  
  
  Со азинтӥське. - "Тон но. мисс Беннет? Элькунысь кӧня ке тон но, шутэтскон. Со ми сярысь сюлмаське, мед басьтозы питерын утялтон, синмаськымон, нош ӵош отпуске келяны быгатозы. Тон кыклы.'
  
  
  Трос передачаос со бадӟым переключаться.
  
  
  'Питерын-а?' Солы, со доры берытскиз.
  
  
  Со учкисько мон син азям усиз. — Питерын Хансен, — шуиз со шыпыт.
  
  
  Питерысь Хансен, герой-эз сӧсырмиз. Кин со лабораторияды нимынызы вералляз ке, каллен мон алӥсько вал. «Мынам воргоронэ», — со доры вывод.
  
  
  Адямиослы, кудъёсызлэн ӧжыт дырзы сыр, Хок шырыт сямо выросъёс лэсьтоно. Со ньылонзэ тазатыны, холлын султыны но потыны.
  
  
  Шимес тараен мон шоры учке. — Яра-а мыным со, — шуиз со. — Мынам соосты кельтэме уг луы. Уг луы вал-а со тазэ лэсьтыса, луиз ке но. Нош Ник, кельше ми яратыса тон озьы. Сое киям мыче, ас бордаз монэ ӝиптиз но кутэм. Со, со, учко ымныразы. Берпум радын. Та обворожительный синъёсыз вож, курень та-та шузи но йырсиез горд пужы, кудӥзлэн луэ, отын вань на. Со но, та сярысь малпаськоды, кыӵе меда со улонэ нах кунокуа понна. Но умой улонэ кышкатэк, кытын ваньмыз кылиз, луо кадь, но ноку но уз вӧталэ пӧрмиз. Улонлы сӥзем эй соос ноку но уз быгатэ. Улон но улы, со ноку но уз ӧйлась. Улон со, соин, лэся, ноку ӧй малпалля ке.
  
  
  «Быгатэ ке но, куд-ог валаны, но умой», — шуисько мон. «Мон инмарез яратӥсько, со понна, пе, умойтэм верало».
  
  
  
  
  
  Книга сярысь:
  
  
  Куке-соку публикация луиз, эксперимент сӥзьыса: "басьтӥсьёс доразы кин ке" лулпыры мугор, таяз но сое азинтыны кулэ дубликат луонлык басьтоз адями. Идентичный внешне кыктоос вал, солэн вал идентичный быгатэ.
  
  
  - Ын картер ник та оскыны уг быгато, луэ эмуос но, пумиськысалзы-а куке солэн сыӵе «клон» двойник яке идентичный. Таяз учыре сётэмын гениальной адями виись кыкто сьӧры одӥг гинэ-а мугез: конгресс кышкатъязы, но сенат но вис карыса асьмеос тэрытскыса ih америкалы президентэ. Дуннеысь политика пӧртэм малпанъёсты но таӵе амалъёсты эскерыны.
  
  
  Никлэн карез атс-э быдтыны картер кӧня быгатоз, но та укылтэмъёслэн. Кема витем но сенаторъёс сша, Картер безнадежный лэсьтизы асьсэлэсь ужзэс: производство дугдэмын, али но одӥг адями виись атс-э палэнтыны.
  
  
  Котькуд филиалын луыны но уг быгаты шат зэмос пиосмурт?
  
  
  
  
  
  
  Йыръет
  Глава 2
  
  
  Глава 3
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Глава 6
  
  
  Глава 7
  
  
  Глава 8
  
  
  Глава 9
  
  
  Глава 10
  
  
  Глава 11
  
  
  Глава 12
  
  
  Глава 13
  
  
  Глава 14
  
  
  Глава 15
  
  
  Глава 16
  
  
  Глава 17
  
  
  Глава 18
  
  
  Глава 19
  
  
  Глава 20
  
  
  Глава 21
  
  
  Глава 22
  
  
  Глава 23
  
  
  Глава 24
  
  
  Глава 25
  
  
  Глава 26
  
  
  Глава 27
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Ледовое террор шимес.
  
  
  бырем пиез сярысь тодэ берыктыны лев удмуртской шкловский
  
  
  Оригинальной ним: Ice Trap Террор
  
  
  
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  Ӝужыт липет йылысь, котырысь писпу йылэ пеймытскем ини. Вужер сётӥсь лысъёсын вылэ-тӥ переплетаться волегӟыса, паровой гнести савченко катанчи напче, ваньзы сямен ӧръяськиз. Та жум лэсьтыны, истощенный шӧдон, соос ми дорын уло, эшшо уродгес. Петр уръяськонтэм джунглиосаз кужым — гигант сэра, тыныд кужым но эрик вань бере улонысь сюпсьылыны доры. Кужымен мон тае лэсьтӥсько ӝыны нунал ини. Со мон дугдӥз но выдӥз оскытӥз, кибыос гинэ но, монэ лэзизы та пырак круг сётскисьтэм уллёзы пум пононо. Ник картер шорт - суперагент ЭХ, N3 Киллмастер. Та сэрегын нимынызы со улэ сюриз адам никарагуа москито куара ярдуръёсыз но. Ирония адӟон понна, нюр вылысь басьтэм та лапег возиськиз дьявольскихнасекомое та пӧсь ӧвӧл, нош индеецъёслэсь-москито .
  
  
  Соку гинэ, кудӥз со чидалля, мае ке но тодо, мар кулэ интыозь йылаз-тём-тём пеймыт луытозь назначение. Мон тыло ӝегатӥзы луонтэм арес тырмиз. Нюлэсэз сайкиллям мон буйгатскон мачете котькудиз аслыз тупась. Но со уг канжаськы выругаться пичи гинэ, вож массаез бере, со марлэсь гинэ вандо, нош ик выллань лобӟе.
  
  
  Тина куасьмем шур со палан копаськыны ӵемгес — одӥг сюрс кузя, но сэмберъяськеменыз сэрен татын кадь. Соос со дырысь-тӥ панцирьёс, шепо кашица застойный вылэ ӝутскыны кутскиз, маке тулег. Мынэсьтым пӧсям ымнырме кузя кошке, дӥсьме но рюкзакме пыӵатыны. Мон пельпумъёсме калэ врезаться рюкзак кадь.
  
  
  Мид-толон мон ӵукна вазь мерттэм лагун патрульной корабль - де - Перлас . Отысь ми вылэ мынэ юго-запад Тунгл кеме шур валлин.
  
  
  Декабре вал со, - а мар-а озьы зор сезон сӥньыс. Со понна солэн луэ благодарной. Тужгес трос зор-кот варьироваться никарагуаысь, дэремъёс но вылазы усе ар куспын 750 блюфилдс произведениосыз печатласько эстониын карибский вудур. Июль яке август мон ветлыны, курадӟонъёстэк яплак ке но, чик уг луы.
  
  
  Та сэрегын сюрес ӧвӧл. Молодёжных веб-магистраль — Панамерикано пумаз, мукет кунъёсын. Чугун сюресъёслэн кузьдалазы ог ньыль сю витьтон мурт сьӧлтэт йӧскалык километр, вудур основное шыпыт океанын интыяськем. Котькыӵе учыре, со сое ноку но уг ке рискнуть бен, кызьы асьмемыз сюрес вылын одӥг гинэ возьматыны уг дӥсьтӥськы ёрос. Тӧдьы сf ӧй синйылты, солы оскеме но ӧй вал, но та этапын соос критической катастрофа луэм.
  
  
  Та чуръёсты со ас сюрессэ азинто яркыт сяська дунне вылын азьлань пыр нереальный шундыӝужан сумеречный, сюрлоостэс шибоды лапег. Татын самой ӝужытэсь йылъёссы ичизэ кык сюрс метр, нош ӝуждалаез шоро-куспо сизьым сю. Кизем чуръёс мукет палысьтыз гурезь доры васькиз, ӵошкыт но тыосын. Та ласянь, озьы, луоз, таиз баммы шобыртэмын нюлэсъёсын, писпуос пумтэм-йылтэм гож паразит шобыртӥзы, сӥлё нап будос но губи. Лиана котыр писпу вайёс но бадӟым обвиваться; ӝуй зловонный музъемез шобыртӥсько сьӧд но пурысьтамын. Котькытын растительность лэчыт сылэ сисьмем зын.
  
  
  Пумен-пумен кутским круча тубон; гребной луоз лэчыт, мур, нош ыше. Зор ву ӟиза пуш вис луиз, нош нюр ih миллионъёсын люкасько застойный йыгдон макеос вал, кудъёссэ мон асме лыдъясько деликатесъёс. Кибы омыр котьку тыро луэ. Уйин вуисьёслэсь тросгес векчи гинэ эбек нонӥсьёссэ но. Нокызьы но уг басьтӥськы ке, тылобурдоос вылэ, нош писпу вылэ котьку йылаз пуктӥз. Чалмыт куректон вӧзам люкаськизы вуусён, эбек но весь ӟильырто тылобурдоос. Вал одӥгез, куака быдӟалаеныз, тужгес но яркыт буямын. Гамма шуланы идеальный со ӧжыт, нотаосыз уг тодэ пол мон берпуметӥез. Мон та йырвизьдэ суралозы. Башка безумство куртчем кибыос но тылобурдоос, кыйёс но мон яратӥсько кенӟали чида на. Кенӟали но музъем вылын костаськись мактал зын нуназе вырыны. Гу вылын но озьы ик луоз удав вайёс, писпу но шоро-куспо быдӟалаез кый кый сьӧсь гылыт, сыӵе, копьеносец клыкастый кадь лек . Бронирование кулон ih родина луы, но соос уг арес ӧз ожмаське мутусэз эскеро, котькытчы но со ньылыны вырыса, кин тырмыт вал ук, мед утчаны вуылӥзы отчы.
  
  
  Кылэме вань, огпалтӥз нунал со мургес гуньдыт пыр, одӥг пол гинэ дугдо шуыса, гусъяськоно. Соос оскизы вал, ӧз вуы шуыса, нош пеймыт усьытозь, ӝегаз дуннеысь потӥсь вань на-пилемъёс кӧня убоос понна, группаын соос бадӟым гондурасский пальмаос мырӟиськиз. Та тупаса нюлэс, нюлэс-а, вольыт-куар но модос котырысь та бадӟым пуштросэз быдэсак тырмемын тыло тусо пальмаосын. Соос ӧжыт будӥллям писпуос пӧлы инжирный, вир кисьтыса котыртӥм уллёен комарова.
  
  
  Нюлэс но лымшор америкаын будӥсь тросгес центральной гондурасский пальмаос, нош люкаськем ih, редкость укша вал со. Доказать та, мар та интыын куке-соку возделываться, кызьы озьы та писпулэн емышъёсыз майя индеецъёс вӧй лэсьтон понна кутыны. Тӥрен корад ке та писпуэз, из валантэм луэ, со понна ачиз но пу юртъёссэ уже кутыны. Та писпуэз сяськаяськись та удысын, пумаз но пумен сое котькытын музъем басьтоз, кин ке выре ке возделываться.
  
  
  Со виын, арама пальмаос ми шедём кадь, со каллен но каллен дыжъёсын. Меӵак азьпалан луыны кулэ-лэн штаб-квартираез Зембла полковник. Со котыре нокузё, ужъёсыз сярысь но мар гудэмын лушкемлыкез ачимлыксэ полковник эх, тодэ-а со, мар нюлэс утиськоно та удыс адями кужмо, ракета сигнальной, микрофон но мина ӧбылес сигнальной осколочной, куараез кутыны быгатӥсь но туж ляб.
  
  
  Ньыльпыдъяськем поползти соос азьлань, шаерамы котькуд сантиметрзэ эскеро. Со, валес но гылӟыса пыр чуртнаськыса, со лобась кый кадь, валун пыр. Тужгес но секытгес сюрес бырйылӥ, сое валаса но потонтэмез. Ӵуштыртэм куара сётэмъя яке пичиослэн, яке пудо-живот будос ке, со, ачимлыксэ кутыны, азьлань мынэ шуыса, мыным потэ куараос согисько. Секыт вал рюкзак, котыр ласянь бекыръяськыса палаз но. Мон син болезненно лилль банк, мон озьы уг быгатӥськы шуыса сямен адӟисько. Мон сое эшшо золгес вожез потӥз ке, со ымныръёс саесэныз ӵушалтэ.
  
  
  Бусыын но нюлэскын лагерьын тренировочной, кудӥз якобы луоз минировать каремын, практической шудонъёс вал, инок луиз садистский инструктор монэ вуттӥ. Зэм, вань татын тыпак луизы, со пычкиськиз но, котькуд нюжазэ шараяны куасалске, лиана паньгатэм яке клочок ӝуй, нокытысь сое кылдытыны луоз. Со ортчоз кӧня ке минаосты но шараязы я, я эн йӧтылэ. Сӧнъёссэ вандӥллям луоз езэн. Со Незадолго-озь, кызьы со троп вылэ потыса, ракета сигнальной солы тросгес шеде. Сигнальной mimmo со проползать картридж со но шедёз, куд обезвреживать.
  
  
  Жагӟемын ачиз сюрес возьматэ сюрес вылысь мынэм но шур уйпал тунгл мыныны выримы. Улӥзы, вылды, озон понна каноэ вал, но нош куакъёс снайпер луыны быгато кӧня ке ын. Ас троп, одно ик, нюлэс вӧзын вал полковник но ымнырын мукет ватӥськон-пегӟон усеивать вы зембла. Марлы озьы луыны кулэ ӧвӧл мыныны мон шонер определённо татӥ, сюбег сюрес. Со нош ватӥз вужераз, тыло, огпалтӥз шталь чакламын трос но ортчиськом. Тропъёс но сӧназ мон куамын ярд малпамтэ сюрес вылэ кожиз. Сак учке со пичи, толло алан ӝуй. Со сыӵе пичи бурдо бубылиос но ӵош потыны тупано чиляло, пеймыт югыт эктыны.
  
  
  Шахтаын шпилька вылын солань соге ӝуй луэ. Кин меда мон солы пуктэ, сое тырмытэ профессиональной тае лэсьтэмез, малы ке шуоно вылӥ люкетсэ искреннее ӝуй пичи адске. Паллян веньысь бур пала кенерен котыртэмын мон но ӵемгес луо. Мон солэсь палэнскыны уг быгаты, мукет сям мон котыртӥ интыосы вуылӥз ке но, та кыдёкысез луэ.
  
  
  Някыръяськозы, санэ поныса, со доры кыӵе ке но куараосын. Номыр но уг кылоз, малпаз со, ма лэсьтыны. Кузь сюрес кышкыт луыны быгатэ ни берлань, ымнырез кезьыт обезвреживание. Оло, таиз вал мина-кыӵе, кин со борды йӧтӥськиз пуштытозы бордын выре, со но, тыдӟыны, полковник ӧз сямен Зембла лэся. Со котыраз луэ со, кин мина окшоры быдтытэк, уг ни гудӥзы, обеспечение потан понна.
  
  
  Соос, тём-тём нюлэс пыр мынам пельпум сьӧрын учкисько. Берыктон укыр трос дырез басьтоно ке, мон ас дорам нош одӥг пеймыт луэ шанс ӧвӧл. Со ӝуй но каллен азьлань клочок подползать лӧпкытъя. Мон зӥбет улын улӟем омела жангырак. Со шоканзэ затаивать, штан киыныз маялляны но аратон сярысь ручказэ берыктӥ. Разъедать вӧл вал, ручка но капчиен уг сётскы. Та пумысь срабатывать. Взрыватель пе, со, ымнырын берыктӥсько но вылаз понӥз вандэм интыез ручка ӝуй. Собере со нош ик лулӟиз.
  
  
  Со султӥз но мын, чеброс выжлёгет, вӧзазы зымем дыре соослы куакъёсты берен ӧйлась. Ветлӥ мон со куакъёс мукет люкетаз ватӥзы. Котькуд деталь максимальный тыршемез куро. Шедьтӥ солэсь эшшо одӥг мина, сое ортчон вылысь, кӧня ке ракетамы но сигнальной. Озьы ик минаос ӵемгес пазяй вал, но папа кадь. Бератаз со, трос буш интые потӥз. Ӝутскемезъя кӧня ке сэрего ӝужыт вырйылын ярд, толло-вожтэм лиана куакъёс но писпуос биниськизы.
  
  
  Нырысетӥ учконын сое адӟисько, мувыръёс кадь, укша пирамида. Нош собере адӟи, соин-а, мар лэсьтэмын из фундамент вылэ сӥлы герӟаськемын луоз, нош сю ожгарчиосыныз ӵош одӥг ласянь тубат лёгетъёсты луэ. Мукет но чебер луоз шобыртэм борддоре эпифит орхидеяос, шӧдӥське-а солэн аслаз тэшкам комфортно из-лэсь трос тырон, писпу вай вылын кезьыт. Со, майя руина вашкала юрт шоры учкыса . Ih арес тодманы ик уг луы вал, кызьы адями киосын лэсьтэмын уж. Соин ӵош нюлэс оглом одӥг гинэ кутске, сое ньыло ih сюрс ар талэсь азьло. Юрт, валамон, храмлэсь спроектировать кадь, вань-а пыдлось джунглиосын-тӥ эффектно ӝутскиз, та пеймыт, интыез кыдёкын лушкес.
  
  
  Юанъёс трос, ма ачимлыксэ исторической дунлыкъёслы, мерттэ вал, али со понна кудъёсыз уже куто. Та сярысь ми доры вуылӥз на фрагментарный-тӥ люкет верам слуховой но потӥз. Озьы ке но, астэ шонер луись ивортодэт ке, аналтӥд но туала пыӵал-тӥрлык таосыз туж ватыны электронной внешне руина изолировать, кыӵе син азе пуктыса гинэ луоно.
  
  
  Агент ваньмызлэсь азьло кутскемын радиосообщение оахак кык толэзь вошъясько, Мексика. Со дырысен пумаз тупась амалъёсты эх йӧспӧртэм гений, аслыз ачиз пророк шуыса нима Земблой полковник. Изобретать сое маке понна куазь воштӥськоз, та кунокуаез кутӥське, нош куазь-эскерыны, кызьы ожмаськон тӥрлык. Кин но ма соосты кутыны пумит луо ачимлыксэ, тодмо луэ. Озьы со вань вылын возьматозы, тырмыт, мар со оборудование та храмын майя, гигант пӧзьыса мед пӧрмоз йӧгу сузёнтэм нюлэсъёс.
  
  
  Яке кӧня ке нунал ӵоже, оло, ӵапак та чассэ со планировать карыны: америкаын одӥг паськыт пӧрмиз центральной арктический пейзаж-маратэк.
  
  
  Ачимлык со дугдытэмын луыны кулэ.
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Рюкзаказ понӥсько музъем басьтӥ но сое умоен ачимлыксэ. Мыным туж кельше соин мон татчы ялан двухдневный дыр. Улонниосъя но соосты дышетон мон, но ми малпамы, нош марлы ми соослы юрттыны. Со, мар мон лэсьтӥ, кыдёкынгес сыло, чакламъя но кулэезъя лэсьтэмын шыпыт луиз. Ваньзэ, мае мон басьтытэк ӧйлась, пичи набор та инструментэн, та учыръёслы со нимысьтыз лабораториын лэсьтӥськом пиналъёс понна ax. Ачимлык доры со е пристегнуть ӧйлась, озьы, мон эрико киын вал. Газовой бомбаослэсь лодӥга борды лякыны луэ, нош котыртэмын вал мон киын стилет бирдыяськоз. Люгер со кельтӥзы асьмелы. Табере мон дорысь вал будэтон 7,65 кыниськизы-пистолет типъёсыз мм « Чи-Люк », Вьетнам кутыны. Со куриз нимысьтыз патрон сотэк но пуж сьӧрос вань-глушительёслэсь встраивать гильза. Та кыдёке уд Люгер вал: сыӵе бадӟым кужымез, со дорын ӧй вал, нош со озьы ик матэ-озь эффективногес луоз. Трос-а со, умой-умой уд пукты люгер глушителяз. Та кутон-туж умой азьвыл ки улаз эн кылльы, кызьы озьы секыт мыным трос немец пистолетэз борды басьтӥськиз.
  
  
  Малпасько, соос асьсэлы басьтӥзы мачете дырысен, но мыным кулэ ӧвӧл луизы ачимлыксэ, руина пыр ортче шуыса, соосты уг ӝокаты кадь ик, со но пурт кутӥз ке, мон определённо куаразэ сётӥз. Умой луоз, ныр кузь ожмаськон тӥрлыксы пурт, тон-улон инты луысал ке, берытском солэсь но секыт луиз храм кадь, ӵош Люгер. Озьы ми ӵош мынӥм но рюкзакме кушын кельтӥз ас ачимлыксэ, храмез но пӧйшуръёс. "Татын, дыр, микрофон ватоно луысал ни, котькыӵе кезьыт вещаниея студия-ын. Ышанӥсько со, мар нюлэс сьӧрын адямилэсь пудо-живот котырын монитор мон кабыл басьто, малы ке шуоно тросэз предупреждение сётэмын сигнализациез радъямын ӧвӧл. Со доры тэтчиз но тубато нырысетӥ храмлэн золтӥськемын. Мон уже кутыны луоз выжы, шораз но ӟечлыксэс лиана лӥялъёсыз, пырдытэм тубат, малы ке шуоно мон уг оскы.
  
  
  Кыӵе соос мукетэсь, ӧжыт слепо шедьтыны. Шуд доры, со писпуос вылын пичи гинэ гоп адӟыны. Адямиосын, лэсьтэм ымныр, возьма, кытчы сое пуктыны снарядъёс. Соослэн кышкасьтэм пошевелиться ӧвӧл. Милемлы быдэс вапум потребоваться, аратон мед шедьтоз. Та лэчыт венен бышка векчиесь трос пичи ӵужалэс вал со. Копак писпуос но куаръёс пӧлын сое кык ватэм нуйтӥськоз. Мон кыдёке мынӥ ке но, мугорын но мон со прорезать, бритва кадь. Котырысьтыз писпуос но, со дыре ик со понна штифт котырысь мозмытыса, та но монэ омыре ӝутӥзы, писпуос ӵош. Асьык муртъёс, полковник-а та Зембла!
  
  
  Трос-а со кыдёке но проползать огибать чакламын. Лиана пыдыныз канжаськыса котькуд метр понна со кӧня ке но, шутэтсконо но мед кылзозы. Соос собере нош ик ӝутске. Чильпыразы солэн инъет но пыкъет ӟечлыкен кутыны. Ӝужыт писпу йылэ тубыса, вылын, сое адӟыса, толэзь-сергей сали висёнзэ.
  
  
  Йылаз луэ, со, интыяз-а пӧлысь кык гопъёс карниз пинё. Со учке-липет, ӵошкыт но прямоугольной соин выроно луоз. Азьпал люкетаз, нуись тубатъёс доры, мышпалаз, кык пол кузьгес луысал-тӥ люкетэз но, кудзэ тӥ со ӝутскиз. Липетлы дун-чылкыт луыса но, вылды, свежеположенный. Кыдёкысь сэрегаз сылӥсь ласянь, мар ке хижина мактал, векчи люклы укша.
  
  
  Храмез мед сюроз, со мыным балаганаз пырон ӧс пыр ортчоно луэ, малы ке шуоно мукет пырон липетэз ӧй вал. Пӧлазы мон но кык вертолётэн но хижина охранниксэс сылэ. Одӥг вертолёт шассизэ котыр охранникмы доры пыкъяськыса. Shell поручень кузя каллен мукет. Метисъёс со лапег мугоро вал, кык; сизьымдон процентъем никарагуанец кадь, американецъёс но латиноамериканец ӝыныё выжые куштӥз. Со буш вал вылын дэрем но брюки замшевый но небыт пыдкутчанэз. Соин, лэся, куараез радын мон но луэме уг поты. Эн дӥся вал но сое, зэмос солдатъёс кадь, автоматической винтовка кутыны быгатоз-а аслыз но туж капчи, со укыр матын-а тон доры лыкто ке. Та 7,62 уло бельгийской-нато-лэн fal мм винтовка; южноамериканец туж но туж умой пӧлысь лыдӟыны.
  
  
  13 R вертолёт Sioux Bell луоз, трехместный. Быж вылаз ӝутыса ӧжыт луоз бадӟым вукарнан со кельшиз. Та лошадка луоз оскымон ужась, корей соосты паськыт кутыны дырысен вырисько. Та учырын одӥг гинэ сыӵе умой интые потӥз штуказы вал передвижение инмар культура вунэтэмын. Соин ик липетъёс понна лэсьтэмын приземление храме лыктӥз. Аэрофотоснимок Хоук лэсьтыны, кудъёсыз возьматӥзы, вертолёт огшоры липет вылын сыло шуыса. Расследование, берлань арня йылпумъяса, возьмало, сётэмын археологической вертолётъёслэн группазы официальной ӧвӧл шуыса. Мехико вылад басьты вал, соин результатэз туж чакласькись армейский сделкаос серия складын. Собере кӧня ке нунал та пыр потыса, лымы вылад куашка но, кужмо сильтӧл городын кадь улӥсько тодэ ваён. Озьы ассэ ачиз кужмо ӧвӧл бере, ваньзэ кулэезъя ик но, шекъёссэс мед урод ӧть ай. -Мон татчы ыстэмез понна та хоука малпасько.
  
  
  Соос луизы мынам нырысетӥ адями, кин вертолёт тае пыр-поч учкыса. Тунсыко ӧсъёссэ эмблемаын луоз; куинь гож вылэ зарни шунды nen эмезь. Кин кадь-орнаментъёс сое пуртэн вандӥз, вирзэ металл али но. Со вормытъяськыса юанъёссэ, мае возьматэ та. Нюлэм бере патрульной лыкты, соин солы гадь кисыяз сыӵе ик наклейкаос адӟыны.
  
  
  Солэн... вань нюлэ но нюлэ сложной ситуация луыса лыкто. Табере озьы луыны кык ӵошен ог-огзылэсь кыдёке охранниксэс, мар-а ми сое огвакытэ ыбылыны ӧз быгаты интыяз-ысен, кытын пуке. Одӥг ке но, соос ыбылӥсько, мукетыз азьвыл со пыдес вылаз, со бӧрсьы мынэ но со кезьытлы берыктӥське быгатэ. Со укыр вазь-а мыноно ке, соос пӧлын вылэм солы, озьы-ке, со бере кылиз, соин но, капканъёсты шедьтӥз, комакъёс кадь. Ма, кызьы озьы-шарак луиз но соку кык обезвреживать ih, со но, куаратэк.
  
  
  Ортчиз кӧня ке из охранниксэс, поручень усе. Озьы липетъёс со трос пол потам, табере пичи но тэк пыр учкыны балясъёсаз нах кепка вылэ куштозы шуыса, пельпум вылын пыӵал бултаськыны. Соосты котькуд аре уд удосуживаться но дырын-дырын; со, мар лэсьтӥзы но бызё пуныосын. Нырысетӥ со куронъёс возьмато, мар тыныд кулэ, котьку но тодӥськы, мар луоз тонэн котырын, малы ке шуоно асме та улонын гурт быгатэ. Та вал улоназ эмуос сылэ.
  
  
  Стилет со кизэ понӥз. Мон вань киосыным мукет глушителяз пистолет. Вужер монэ быдэсак ньылӥз. Соин ӵош оглом из одӥгез луэ. Куддыръя шуг висъяны объектъёс акшан дыръя, пеймыт-кезьыт, но со понна мон визьем. Ваньмыз со нюлэ но нюлэ лыкто. Тросэз уг адӟо соосын со шока... малпамтэ ачимлыксэ затаивать ӧйлась. Оло, ветлод ик-а, со котырын кыӵе ке но из упавший. Со куспын кышкатыны шуыса, мон шӧдисько сое, но пегӟон зымем. Собере адӟыса, со пал пыдыныз син ачимлыксэ. Иське, ваньзэ сое уггес валало на, мар отын монэн луоз. Али солэн липетэз но бере кылем шокан ачимлыксэ ӵаштыр штаньы ачимлыксэ быгатэ. Со лыдъясько куинёзь но будэ.
  
  
  Дорам мон тужгес но валтӥсез вал охранник сюлмаськон делле вертолёт. Со октэ сюрес вылысь азьвыл кунокуалэсь ih, щит, нош кылем кадь кутэмын. Кузьдалаезъя лыдэ басьтыса, реакцизы но факт непредсказуемый ачимлык-а со, мар мон уг ӵашеты вал, со бадӟым кышкытлык ваёз. Ӝоген со кык пол ыбиз. Гадь ыбыны шедьтэм эмуос нырысетӥ, кыкетӥ кутскон — а-чыртыязы. Куараме уг потты асьмемыз, со вылэ усиз вертолёт андан котырес стойкаез. Ботинкаез трос лэсьтэм излэсь куашетэм улсын, мон котырын кезьыт пыӵалэн ыбыло.
  
  
  Шедьтӥзы соосты пекляосаз охранниксэс стилет дауртэ мукетыз. Со ышанӥсько, со бырылэ шуыса, адӟи ке, эшез кулоз. Нош со реагировать кадь, пантера. Со движенилэн инстинктивный берытскыса, лаптӥське. Собере вань та бусын кадь потӥзы.
  
  
  Со рос-прос дышетэ вал ке, али со ачиз ожмаськон тӥрлык кутыса луыны кулэ. Озьы со отреагировать секунд нош солэн люкетэз, кызьы сое уд ышанӥсько. Со мыкырскиз, назьыльске куштӥськем коммандос понна винтовкаос но кинжалъёс, кускерттон ысь свисать. Дышымтэ со солы жугисько. Та пичи дыръяз со асэсто на. Со понна лук-лак гинэ гладить карыны пистолетъёс люкетэз луиз.
  
  
  Сое витё, солы винтовкаоссэ сэрпалляськемзэ, фола винтовкаос но мон модоссэ кузьгес врезаться поскес, киын лобӟе но котыр стилет. Та молниеносно собере ваньмыз мыно. Ми винтовкаез куспын музъем вылэ усиз. Мынам бур кизэ выллань ӝутскись ӵын пистолетысен. Ачимлыксэ, паллян палаз кыстӥськись шуыса, басьтыны шуккиз. Улонын мыным кезьыт андан бур киы тямыс нацеливаться ачимлыксэ дюйм. Мынам паллян ки но бур суйзэ кутылыкум ачимлыксэ ачимлыксэ берлань кыске. Табере со выретӥз тыбыр сылыны но уг быгаты ни мон доры, киям пурт вози. Со ымзэ усьтӥз шуыса, кеськи. Со куспын син азям пиньме но пыӵал прикладъёсты шымыртылӥз доры ӝиптыса, бур киын ачимлыксэ ачимлыксэ. Азьдоринтӥськыны утчаны но сое ӝокатэ. Паллян киын сокем зол монэ зӥбе, мар луоз берлань тани куасалскозы. Сузькыны туртто, со мыным киоссэ но, ымнырыз но, пыдесозяз мон эрико син ӵыжаллям.
  
  
  Со понна киоссы, ым туйылыса эмуос но пистолетъёс кыске. Малы ке но тэшкало. Ачимлык ланьыр-ланьыр киоссы, чиньыоссы пыр усьтэ ачимлыксэ пуртэн но ляб. Мон понна со паллян киын чырты дораз вылэм. Мозмыт ик сое оскалтэ. Азин. Мон соосыз уг куара сётэмъёсыз, куке соослэн чыртызэ чигемез.
  
  
  Соос пӧлысь басьтыны но аслам пурт ӝегатӥсь лултэм мугор. Музъем вылын охранниксэс рухнуть бере, со понна йӧспӧртэм сэрегын сылэ, нунал со доры бызисько ни. Мон пушкын сюбеггес пагӟа луыса тырше. Курадӟытэк но уг луы на котырад писпуос шӧдскымон бадӟым пыкетмы арес дыре ваньмыз умой саподилла вӧл. Из шобыртэмын вал барельеф, борддоръёс, вӧлдэт лампаос электро югыт дунне вылын сяська висъяськиз. Ӧжытак пеймытысь югытэ но укно пыр пырыны умоен лыдъяськоды, нош табере вотэсысь вож будосъёс ӝока.
  
  
  Со доры тубатъёс вылын полпути заколебаться. Мон номыр ӧз кылылы, вылӥысь-а, улӥысь вылын. Со ас стилет тырон сепысаз ик мечез пукто, уллань ачимлыксэ куштэм кӧльылэсь бичало. Из доразы тэтчиз со. Луэ чузъяськемзы гинэ кылӥськиз. Соослы азинтӥськыны сюрессэс наизготовку пистолетысен.
  
  
  Со, липет вылын но ӵош потӥзы коридоре площадка сводчатый, паллянэ кожыса. Али ваньзэ выльдыны луэ, бетон ваньмыз азьланяз, но андан нюк тысь. Лампаосын азьвыл сямен ик вӧлдэтысь свисать, елочный гирляндалэн ӝуась тылъёсыз кадь, но сое кӧня ке метр гумыосысь пась вӧзын ортчись котькуд металлической кондиционерез луозы, соос пыр потыны, салкым омыр. Та вакытэ храмын кобыен кезьыт трос ӧз майя шталь, Музъем вылкӧмлэсь сверхсовременный лэсьтон полковник.
  
  
  Коридор пумын мукет ӧс андан вал, нош со таӵе-а адско вырытэк, йыг-йыг, шыкыс кадь банковский ӧсъёссэ. Ачиз куаразэ уг луы. Тунгонам горд ручкаен утопить ӧс янак луэ. Кытчы соос луизы шуыса, ӧссэ усьтӥз ке, со, кнопказэ зӥбиз. Тужгес озьы шӧдске, пе, кин ке басьтэ, мукет ласянь сигнал ӧсъёссэ усьтоз.
  
  
  Кезьыт андан со пеляз понэ. Нырысь со номыре уг кылы. Собере монэ кошкон кылӥськиз-озь улӥзы, кудъёсыз сое ӝог шӧдо, кезьыт кылиз, ляб ӵош куань ӟырт генератор. Соос шоры учкыса, нош ик тунгонэн. Котыраз со сумкаысьтыз усьтэтъёс инструментъёсын досталь: пружина тӥрлыкен, со пӧлысь тужгес но бичатэ люкетэз вень тӥятэк выроно ачимлыксэ тэтчаны, замок. Со вал туж огшоры арбери, но соосты ужатонъя понна трос чидан но быгатонлык кулэ. Собере куинь турттэмез ӧс усьтӥськиз. Ӝоген отчы гыась проползать со но, коӵыш кадь. Храмез аналты, шыпыт, лэся. Дырекъян юнма, кужмоя дыбыр ванёс сверхзвуковой инты тырмоз. Куара доры мынэм, мон-вӧсясь, интуитивно тодо, малы ке шуоно, та мар ке ошмес, мар мынам потэ. Шакыр бетонлэсь shaggy дамбыртыны сямен вазё. Одӥг коридорын на, эшшо одӥг тубатэ, эшшо одӥг коридорын но, бератаз, кыкетӥез ӧсэз андан, куаразы эшшо золгес луэ, со понна азьвыл. Усьтэтсэ нош ик каллен вамыштӥськоды со пайдаяськизы но пушсэ.
  
  
  Та комнатаосын улӥзы чур неоновый лампаос вал. Счетчик андан шкафъёс сыло кык палысьтыз, компьютерный чур каток но пияла понна датчикъёс. Щит вылысь кнопкаез кузьдалаез метрен ӝыны арес-ын тупыттэм центр распределительный лыдзы сылэ, потенциометр езлэн но, номыр уз луы мон понна со быдтон улысь гожъямъёсты лотокъёсты: Лабион. Индекстэс, Фактор муфта противоточный катаридин но. Таиз юрт но кужыменызы понна сётӥськись выключатель вылтӥ выж доры мыныса, кизэ электронной мукет ласянь ӝуштыса зӧкта кабельзэ. Пырон ӧс вӧзын вал, отысь но ӟырт-куань электростанция кылӥськиз. Нош мон тазэ уг тунсыкъяськыто. Со вал отын, кытын уло луыны кулэ. Со, компьютерный шкаф доры лыктӥз но азьлань переключатель поворотный дэмлаз тротуар.
  
  
  Катушкаосын, векчи, пружина кадь, пиштэ югыт paper интегральный fold транзисторъёс но. Со сумказэ басьтыса баллончикысь полиэстеровый, огшоры аэрозольный инсектицид баллончикысь укша. Со выл сӥзэ оборудованилэн дунъёссы распылять высококоррозионный кислотаен коттэм. Соин ик вань со шобыртэ но нош ик шкаф панельёс ужало, быдэстэм бере.
  
  
  Лаборатория Кислота AX изобретениос вал . - Тӥ люкет кильымъёс бомбаос объектъёс поттыны быгатоз, нош, оло, ваньмызлы ӧз; но, шол, уз люкет ванен, кулэ луиз ке, соослэн сомында пуштӥсь гинэ уг куты, майя храмлэн вань быдтэмын вал шуыса. Озьы уката но ческыт но быгатыса нуналазазвесь калыккуспо храм куашказ бервыл.
  
  
  Кылдэм ужпумез логистический собере-а, мар-провозить контрабандаен кадь-сыӵе секыт ке. Эшшо кышкытлык ке но, мон бордын мар луэмзэ но обезвреживать бомба шедем. Кислотаен уг шараяло вал, дыр укыр бер уз луы, со уг ке но луы, собере-виктор, кызьы распылять ee. Автобус сылмы ке но, соос асьсэды уг кельто пичи вылъёсты котыръяса, мар луысал собере мынам утялтон.
  
  
  Котькытын сое куро сак распылять арбериос. Кӧня ке час но, пырак разъедать кислота вань. Деталь шуназ, сылмиз но вакчи корпусэз шыльк кабельный берпумъян огазеяськонэ ӧтизы. Нюлэс доры вуи но со вие быдэс со быдэскын, ас вылаз амал луэ зембла йырсидэ ишкаса. Котькуд оборудование уйшор пала единица, со ужаны, пӧрмоз-а люкам металлолом. Та дырлы государстволэсь огазеяськонъёс но выльысь расследование ортчытыны никарагуа-милемлы американской дипломат сётӥзы. Саботаж мыным одӥгез гинэ ужез вал. Со быдэстэм бере, ваньмыз сое серем каро вал. Зембла сяна, полковник.
  
  
  Щит пырсйиз но йырзэс быдто, соос компьютерез распределительный пуш пал люкетаз. Малпамтэ ӧс усьтӥськиз но, кык но охранниксэс техникаен пырыны. Ih сокем бадӟым паймиз ик вал, но мон кадь потрясение. Амал — мон малпасько, та амал луэ, малы ке шуоно со вал тӧдьы халатэн но бумага кияз — безоружный луэ. Россиысь револьверен бразильский омела охранниксэс 38 пурысь дӥсяно-е годы вылын калибр кобураысь. Со ас кожаз лэсьтэ ачимлыксэ, Smith кутыны & Wesson, со но виымзэ четырехдюймовый луэ. Ачимлык сое кырмиз но кеськиз: « Альто ».
  
  
  Мон озьы уг сылы интыяз люкаськизы. Сое баллонысь полосаос висъямын самоуничтожение вуиз гинэ но, пеймыт сэрегын ачимлыксэ лэзе. Со мертаськиз но кык пол ыбем. Ньылон кеськытозь понна кырмиськыса но охранниксэс вӧсь. Мынам йыр вылтӥ ортчизы син револьверъёсты тасырайыны ачимлыксэ, номыр но уг йӧты. Со бӧрсьын охранниксэс шкаф вылысь усе. Со застонать, металл но музъем вылын кырмиськиз, гижыосыз каллен гыл.
  
  
  Нунал со доры тэтчиз, кык техник вылэ ӝими но соос, валамон, вылын охранниксэс но интыяз сылэ приказ. Мон тае вылтӥз противовес потӥз. Со шӧдэ кадь, кин ке но куэм дэрем мон понна. Градус 360 со вылэ берытскыны медаз мозме кайла ачимлыксэ. Таяз учыре выль охранниксэс изъян лэсьтэмын. Кутскон кыкетӥ техник мон вылэ урдскизы, йырзэ мыкыртӥз, милям но берен комнатае ӵош кужымзэс вталкивать.
  
  
  Охранниксэс мон вылэ урдскизы. Шунды монэ шедьтэм сплетение одӥг мыжга, нош мукетыз — ан. Шоналскиз со. Берпуметӥ кык пуляез солэн воштыны урдыса но оскалтэмед потэ. Мон кылӥ одӥг куараосын тырмоз. Но мон городын кулакова куашканы кутскиз. Кидылэсь котырзэ пистолетъёс луэ. Та кужмо луэ, - кыдо боецъёс. Солэсь мозмытски ке, одӥг, кык, соос мукет интыосын эскерыны.
  
  
  Та зын туж мон малпамтэ замешательство пыдзэ шуккем. Со выж вылэ усемлэсь но висёнъёслэсь курадӟись бетонный шорысь куасалскиз. Гурезь йылын монэ шуккиз сапег. Ӝыныё-пумиськом, со ас котыраз назьыльске, солэн ёзъёсыз но пыд кыскоз. Пӧлысь пиосмурт куара кылӥ усе. Асьмеос табере со пуртэз кырме быгатэ.
  
  
  Со ваньзэ ас котырысь кораса но, шӧдӥ, мар ке но жомбылляськыны, кизэ ымныр вылам мон шуныт. Мон укыр стилет шталь гылыт, ачимлыксэ кутыны мед луоз. Со вузэмзэ кылыса, охранниксэс. Ih укыр трос, но ваньзэс ih вуиз на. Мынам вал но револьверъёсты прикладэн ӵыжаллям. Пистолетъёс куд-ог дорын улэ, мон но соослы тыршӥ вань кужым погыртыны со iso. Мынам сапеге ih мугорзэ яраё луыса. Адямилы валантэм луыны но куараез лябгес ih вань: бус, вужеръёс но куараос. Револьверъёсты ыбиз. Динамитлэн пуштонъёсыз улэ та комнатаын пыӵал укша вал. Мон смутный-озь вуыса, бырыны виылӥсьёс атакае шуыса. Зӥбыт сямыз сылэ стойкаос охранниксэс, шоканы секыт. Ӧс сылӥсь пиосмурт, каллен лэзёно кольт 357 «Питон». Паймон, мар вазьыны комнатаын ыбем чузъяське. Со ик луиз солэн формазэс дӥсятыса, мукетъёссэ но, выросъёсыз но осконлык властность ачимлыксэ но возьматэ. Уродлэсь но лэчыт луоз, солэсь ымнырзэ. Вакчияк ымдур усиз солы «бандитской» мыйык, нош ныр тусъёссэс эмуос ӧрӟи ханс сьӧсь тылобурдо. Отын сылэ со, кызьы случайной, учкисьёслы незаинтересованный, ачимлыкен юн луыны, син но, из кадь.
  
  
  "Мар татын ортчиз?' — так-каньылак юаз со. Сэрен, — шуиз одӥгез котыр охранниксэс, — мон татын англичанъёс та шараяны. Хуан яраё карем но сое виизы...
  
  
  « Силенцио » . Пиосмурт револьверъёсты каро мон вылэ. "Мынисько мон.'
  
  
  Со султӥз но аслэсьтыз стилет уськыто, шоналляськыса, суйбыгытсэ-кужымзэ мон кесяськытэк, вӧсь кезьыт.
  
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  Соос, тём-тём гуын вал. Одӥг зӧк пу ӧс пась пыр дун-сьӧлыктэм. Туж пичи вал сиг, дӥськут возён шкафез бадӟым ӧвӧл ни. Кин тодэ, кин яке ма луоз-а куке-соку пушкам. Эсьмаса, табере со отын пуке, нӧд пушкы-алэ. Кулэ луоз, кытын соос луозы-улын со ик храмын изъёс но писпу выжыос пыртӥ будос, малы ке шуоно, но, лэся, сокем каллен, борддоръёссы табере герӟаськем шуыса.
  
  
  Со, ӝуштыса ӝиптӥськыса изъёс борды, гольык но кужымтэм, зловонный омырын, чидантэм витё, кыдёке-а мар-а луэ. Мон люкон, ваньзэ бугыръяса но басьто. Газовой бомбаослэсь но, нош но нуллон час.
  
  
  Следствиея адями кивалтӥ, нимзэ но мон солэн тыршеменыз тодмо ӧвӧл. Мон ӧй юалля солэсь. Мон кык кылъёсты яке вакчи келямъёс кӧня ке приказ ачимлыксэ охранниксэс ачимлыксэ тырмытскемын. Монэн ӵош со доры бигер но зӥбыт, синазькыль мылкыдо адями, мынэсьтым йырме кур карыны эшшо но тросгес, малы со выриз ке но сям-садистски. Татын но ми кельтим сое, быгатозы-а, макем со судить кароз, вунэтыны.
  
  
  Озьы каллен час лобӟоно, монэ ӧжыт гинэ ӧз визьтэммы. Соослы люкетъёс келялэ, дыр, малпасько вариант пушъетъёсыз. Ih ӧй вал. Мукет дыръя со кислота, малпасько курыса; каллен кадь, нош уж вылын: астэ, оборудование Зембла ӵош, со мынам улонэ, солэн сиосыз. Котькуд секунд сое ваче матэгес каро, процесс куашкан адӟиз ке, соку зэмзэ но, сисьмыны уг сётӥськы якобы мон татын, кыдёкын.
  
  
  Мукет ласянь тунгон нунал куара кышкатӥзы монэ. Ӟукырак ӧс усьтӥськиз. Милемын ӵош кык нервной охранниксэс следователь вуыса. Мон солэсь штан сэрпалтыса, ӧс янак борды ӝиптӥськиз случайной нош собере тусбуям, чакласькись незаинтересованный.
  
  
  — Дӥсяны, амиго, мон куное кошкизы, нош монэ сётӥзы.
  
  
  "Кытчы?'
  
  
  «Ымзэ ворса. Лэсьтэ, кызьы тӥ шуиськоды.
  
  
  Сое витё, солы аслыз брюки бирдыямын пазьланы дыр, выросъёс возьмато, нош собере ми соос пото камераос-тӥ импровизированный. Лампочкаослэн югытсы коридоръёсын тӧл со борды кыньыртӥз, заколебаться куспын но, сориентироваться понна. Со охранникъёс милемыз мыр кос модосъёс пистолет. Мыным мукет сюрес мыныкумы-а, кезьыт вуиз, пумитаз но, кӧня ке солдатъёс но техник, со шоры учкыса мынам но юрдонэз суро-пожо любопытство. Кыӵе мон со дырлы кузь коридоръёсын борддоръёс кузя мынӥськом ни, тубатэтӥ тубиськом-васько. Со вань луыса озьы укша, мон йыромисько, мар та безнадежно лабиринтын. Мон эшшо но паськыт залын вуиз, усьтӥськизы мукет коридорын, озьы-а адӟиськы-а, мар, вуи мон ӵош поглянъёс пинь черсъя шуыса. Та залын бадӟым зал центральной ӝог пӧрмиз. Та пеймыт пӧлын бадӟым люкетсэ югдытыса пиштэ вал-дамаск сьӧры йырылпу, котырысь свисать вӧлдэт кузя. Одӥг виштыез кужмогес луэ, котыраз юг-юг выж центр кылдытыны. Книга шкаф борддор тыр арес котыр ласянь эскерыны. Вӧзаз сылӥсь куэ зӧк фолиант залистывать вазиськоназ переплёт. Борддор азьын сое утьыны, кыр дунне луоз, та наклейкалы ӧз ке лушкес трос лыдъясько, но солэн лулыз вылӥе искреннее посередине выре. Сцена вылын пиштэ зарни шунды, соос вылын пукисьёс инструментальный консоль, соин, соин изъянтыны кадь. Нах котыр ласянь вить адями котыр пуктӥзы.
  
  
  Пиосмурт кык арзэ отын шоро-куспо луоз. Мугез одӥг вал лыстэм, бильярдэн шар кадь. Мукет азьысь вал, со, нырысь учкыса, пумитаз ӧс ворсаськиз. Котыр зӧк кышномурт одӥг ажмак луэ но, гадяз ӟырт-ӟырт кезьыт но лэчыт синъёсын какыт мог секыт. Ӧжытак умойгес луоз, кыкетӥ но пиналъёс суредало. Со озьы ик адске, пе, тани мӧзмыт луоз.
  
  
  Адями витетӥ калык луозы, туж висъяськыса кылемын. Кышномуртъёс пӧлын бергаса креслое пуктыны, соос понна сьӧд эффектной консоль кожалляй. Nen вылын курень но капчи луэ, спа-кашамер шарф лыз костюм. Консоль со вылэ пыкиськыса, сумкаоссэс киязы кутыса возё, монэ гырпумыныз инструментъёсын ӝутскыса, мон шоры учке кадь нах курыса. Ӝожмыт синъёсыныз учкиз соослэн ымныръёсазы учкыса мон но визьмо-ысь усе.
  
  
  Пичи но чупрес вал со. Уг пересь, нош со аръёс уг жаляло. Котырес ымнырыз мур кисыриосын, синъёссы улэ но, со, лэся, сое тышкасько вал, егит дыр пытьызэс бесхитростность яке котькыӵе мисько. Со мыным укша ӧй вал, кин вылын, куке со кинэ ке адӟиз. Оригинальной кокырес нырмес, ымдурмес сётӥсь но таза выжыез майя кымес вылэ гож тып-тып ватӥз. Эмуос тусбуяськыны луыны кулэ ӧвӧл. Со пумиськылӥз неуловимые земблой полковник. — Сергей потӥз, сеньора , — шуиз со. Ачимлык куараос но лэчыт ӝужытгес луиз кадь.
  
  
  Мон азьлань донгись Пистолет.
  
  
  Со сылоз шор мальдо югыт тылси, но нокин номыр уг вера, кӧня ке минут ӵоже ӵоже. Зембла уг выры, огыр ерзать но мукет ас интыязы, мон син напряженный эскерыны. Чистокровный со сыӵе ӧй вал кадь, ih азьветлӥсь, кужмо ih бере нош пыжем ымныр вир майя кельто.
  
  
  — Мон ваньзэ кык пол бугыръяй, — шуиз эшшо Зембла, — нокытысь ӧз шедьтӥське но ватэм взрывчатка.
  
  
  Со номыр ӧз вера.
  
  
  Сое кылзыса, — шуиз со. Ачимлык куара ачык ӧрекчи луисько. Мон сыӵеос чик ӧз бышкалэ вал тыбыр пистолет.
  
  
  Со ӧз кельты со, — шуи мон.
  
  
  Луыны быгатэ, — шуиз со. Мон сое йырчукин берыктӥз инструментъёсын наборъёс, дускоос вылтӥ погыльскиз содержимое консоль озьы ачимлыксэ, микрофильм, монэ ӝутэм но-камераос. «Тон кема но секыт сюресэз ортчиз, туспукто гинэ, сеньор, — шуиз со. Кыкетӥ люкет заданилэн туспуктэмъёссэс кутскемын вал. Соос луы-а оборудованиез кызьы плёнка вылэ печатья но трос луыны кулэ, собере гинэ ке но, мон ас дорам кадь спрей луонлыкез уже кутыны луоз. Та ласянь непреклонный Хоук луэ. Нырысетӥ куашкан лыкто. Со уг пальпоттыны ӧз быгаты, озьы ке но со сюлэмшугъяське, малы кекоръяськыны ачиз но шӧдэ, кызьы тигр, вы нис-нис зынъяське.
  
  
  Шӧдтэк шорысь лэчыт арбери киын лэзь монэ музъем вылын движение зембла.
  
  
  "Кин тон?" Кызьы тон нимыд? Оглом мар тон татын кариськод?
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Картер ник мон ӧти, нош тӥ тодэ, малы со татын. Тӥ дорамы, тон киостэ берлань секунд мугез пумитаны луэ.
  
  
  «... Картер» нимын со умоен верасько. — Лэся, со ма-... тодазы мед луоз шуыса! Голосовать каризы сое! 1969 арын но миым куб чилиос. Мар гинэ, куашкамысь тӥ та рад, мистер Картер.
  
  
  — Быгатӥськод, тон но, тон право, — шуизы мыным, со вылэ учке. Син ялан мынӥсь-ветлӥсьёс милемыз отчы-татчы, - ын Зембль ляб интызэ шедьтыны турттэ, мукет адямилы но ньыль яке охранникын, мон со вискын сылэ пеймыт коридоръёслэсь но. Мынам одӥг уг луы, чылкак номыр вариант пушъетъёсыз. Зембла, лэся, монэ шӧдоз, будӥсь сюлэмшугъяськытэ, со вакчи смешок чурытгес карыса, шуи: «Буйга". Милемлы тӥ татын уг казнить каремын.
  
  
  «Тани, кызьы монэ возьмало, соос монэ гадь вылазы доллар тыриськод но ӵажак кесьыса».
  
  
  — Тон лыдъя луы, малы тӥ быгатӥськоды сое, Картер сеньора. Со адямилы умойгес луысал, со тӥлесьтыд витиськом. Мон ачим но малпалляй амалъёсты кутыны тон понна, тон-а со туспуктӥз ӧз быгаты ке но, луиз шанс шуыса, со сярысь тыныд быгато вераны, мар адӟыны люкаськылӥз. Вакытаз, огшоры любопытство, татчы ӧз на вузан возьмало тонэ сюрес?
  
  
  Ылё-кырсё сое нош ик пельпум кырмизы. "Кунокуа иворъёс территория вань, нош полниться."
  
  
  — Таиз ини мон кышкатэк. Тон гинэ мыным юрттыны ӧйлась утиськон е вузаськись пыр ортчиз. Одӥг гинэ уравнениосты, мон сое уг быгаты, малпай, та адями непредсказуемость уравнениос. Эн малпалэ, та мон луисько шуыса исаллязы, собере туннэ ӝыт.
  
  
  Соос уг тодо, макем правоез луэ. Нош мукет муген-а, малпаське-а-со кезьыт! Нош ик... нош мон тодӥсько ке но со шонер сглатывать оглядеться. Кыӵе со луоз, усыпальница. Йырыз чурыт дун-сьӧлыктэм карись но, лэся, кышкытлык вӧлдӥське.
  
  
  «Туннэ ӝыт собере, — азьланьтэ Зембла, — ... но ведь тонэн луыса, дыр, мон сярысь ваньзэ тодо ни пичи инсталляциен татын!»
  
  
  — Тонэ гинэ малпа, тон дунне вылын самой бадӟым холодильник.
  
  
  — Чылкак озьы ӧвӧл, — мынектӥз со. «Мон кыӵе гинэ люкаськизы лэсьтӥзы-соку гурезь воображаемый. Юрттэт луоз тус радиоен лэсьты сое, мар вал, нюлэсъёс, шуръёс вань воздушной тропосфера проецировать со выллем. Ӝуждалаез ог 15 000 фут поттыны та вылын кулэ шуыса, лымы мынэ. Шол, радио та нокинэ но уг адӟы, но со самолёт лобӟиз пыр гинэ быгатоно. Куазь гинэ малпасько, мар отын нюлэскын!
  
  
  — Кызьы малпаськод но Мехико-ын? — юай мон кузьыталэс.
  
  
  Озьыен, тӥледыз адӟыса! Солы луыса-а, тазьы шуо, эфирын экспериментальной. Милямы милям соку вал пригородаз вань кӧня ке мукет очки координацизэс мукет. Со бадӟым люкетэз америкаысь центральной но та рад но басьтыны быгато...
  
  
  — Координационный пунктэз?
  
  
  Ачимлыксэ, сое куспетӥ кариз. "Мар тӥ малпаськоды?'
  
  
  Вал-а тӥледды валасьёс, малы мон уг быгатӥськы радиосигнал кузьдалаез пасьталаеныз потэм тулкымъёс, гурезьысь. Точка яке чуръёс спроецировать-а кулэ милемлы, шуо, гож силовой, гурезь йылэ контур улосъёсын но кылдытыны, кин быръе соосты понна муг. Туж шонер малпан луыны кулэ шуыса, кинлы, кытын резервной передатчик инъямын, со борды интыяськиз диаграммаос шонер мед математической валтӥсь осьсэ пропорциосызъя».
  
  
  «Мыным юрттылӥз, — ватсаз, со вылэ шонтӥм, со бӧрсьын четверка, — а-котькудӥз ачиз понна шаерамы чакламын юрттэт станция».
  
  
  Мон ньылоназ тӧлало. — Нош та черсъя, центрзы, ваньмыз со котырын берга, татын, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Бен, одно ик.'
  
  
  Ӝыныё, соосын ӵош капчи шокчыны, мукет ӝыныез кескич амалэн ачимлыксэ каргасько.
  
  
  Нош собере мар луиз, со ваньзэ тӥ кадь лымы ӵоксалоз?
  
  
  Загадочно серектэ со. «Империын куинетӥ майя собере вуиз».
  
  
  Солэн уш луиз ке, со манидэ быдӟымлыксэ, мон погыртӥсько ужрадын виымен тырмемын. Соку со вандэ: «та укыр кыдёке эн лымшор тӥ понна?»
  
  
  Та уж вылын со тужгес но кулэ, малы ас кӧкыяз шедиз дукатан цивилизация. Майя но лымшор палъёсаз кык нырысетӥ кыдёке кыстӥськись на империя». Лэчыт серекъян со ватсаз: «ноку но эн нимаське юкатекец мексиканец. Ацтекъёс, тушмонъяськыса улӥз, асэныз ӵош улыны турттон вань на, нош сое асьме дорын Теулес ке, со ик кышкатэк, дорам бурдоос кукулькивать но лобась кый.
  
  
  Со суред вылын возьматэм югыт ӝуштыса басьто но берытско. «Мон тодам вайисько та сярысь nen».
  
  
  — Нош горд гожен?
  
  
  «Мон тодам вайисько со, кин зэмос тушмон-лэсь. Майя кортес 1519 арын табаско виизы, нош собере куинь писпу модоссэ вандылоно люкаськизы. Корольлы со i улосвыл испание ним карла киултӥз». Зембла нош ик мон шоры учкиз. — Тӥлесьтыд тушмонъёстэс, Картер. Ас выжы музъемзы вылын дауръёсын-лэсь кузьдалаез вить оккупировать каремын, но милемыз куанер улӥськомы.
  
  
  — Соку тон мар карод люкаськиз, сэм? Ӧтиськомы тӥледыз та бадӟым интыян начаресь на. Ваньмыз кынме. Каучук, дуно выжы писпуосты банан но кезьытэн кулозы-бырозы. Кофе но какао быдтэмын вал. Промышленность куашкатэмын вал. Куашкась экономикаез америкаын вань центральной одночасье луоз».
  
  
  Со киыныз шонтыса, кыӵе акыльтӥ эмуос кибы кадь соку. «Инкуазь ванёсъёсъя лыдэ басьтыса, асьме шаерамы ӧжыт исано. Солэн пичи гинэ люкетэз, солы азьланьтоно вал, капиталистической эксплуатация быриз. Мынам улонам воштӥськиз, малы ке шуоно ми ваньмы куанер но, сютэм улонлэсь огкадь курадӟо. Та гинэ йылпумъяськиллям, тон но, гринго, кошко, мон лэсьто асьме экономикаез, ачиз понна гинэ но. Ярам шуисько, мар-а мон центральной убыточный америкаысь огдырлы ужзэс».
  
  
  — Малпаськод, тынад пӧрме.
  
  
  «Убыточный улӥсьтэм-калыктэм, емыш, нош соос доры одӥг но сводиться империалистъёс понна».
  
  
  "Та-тын маке. Мед ёросъёсын улӥсь но, тонэныд соглаш ӧвӧл. Малы тонэ ӧй шӧды ih, полковник? Эсьма, соку соос доры дасяськытэк кезьыт быгатэ.
  
  
  «Тон сыӵе арбериос реалист луыны кулэ. Мон кин оскиз? Со уг partizan. Со инженер-сизов. Нош таос борды йӧтӥськиз полковник ма, та дано чинзыя, милям командамы арканзаска услугаос конфедерация асэстӥллям, соин-а со куке-соку возьматэ. Мон оскисько ке, мынам дорын кужымзы мед тырмоз шуыса, палдытэм даллашон, Картер сеньора. Кызьы тон доказать, со уязвимый. Тон, веранэз ӧвӧл, валаськод-а, малы мыным со ваньмыз кулэ кузэн-озь возе лушкемвизьзэ, дыр мынам кужыменызы уг вормо. Но бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз тӥ шуиды: улонады со уга со, Юкатан сюлэсь миля, Никарагуа та люкетэз кырын.
  
  
  Сюрс адямиос но, тон пумитаськод адямиосты, курадӟе но луыны кулэ».
  
  
  Асьме вапумлэсь курадӟытӥз. Инкуазь асьмелы пумит ужасьёс разрушительный кыдато. Ярам шуисько, мар-а, камыш выллем. Но тон сокем ляб но ненег кариськем калыклэн узырлыкез. Мед, адями быре, шудтэм доры. Но соос трослы ичигес луизы Ih, кезьыт виро луиз ке, та революция. Адями котьку но луыны кулэ, мукетыз мед улоз. Тонэ уг валало шат? Туж кулэ луозы, но со сярысь асьмелы нырысь усьтэм бассейнысь кылдӥз аслэсьтым куронъёсме верай гинэ мед собере гурезь».
  
  
  Нош мар луоз, со куронъёс тӥледлы кабыл басьтыны ке ӧй вал-а? Вань ужаны но азинтӥськыны луэ на ледниковой вакытамы тӥлесьтыд передатчик берыктыны?
  
  
  Со вал укыр кема малпанъёслэсь, дугдӥ шуыса. Трос аръёс ӵоже со нунал мон сярысь малпаськод ке, сое кырмыны быгато-а, мар-киземын».
  
  
  Озьы ке ачимлыксэ тыл вылын вераськонлы, со быдэсак син умоесь вал бере, мон со шоры учкылӥ. «Ӵуказе вуо та нуналъёсы изначально луыны кулэ, мистер Картер но, валамон, мар мон тыныд график пырон азьлань вырӟизы».
  
  
  "Туннэ вылын?"
  
  
  'Сьӧры сётэмын!' Ачимлык чур тумблеръёс чиньызэ сямен пыра. "Араны кутскыны кулон нуыны мон али!"
  
  
  Али уг! Вазь уг, пе, ортчоз на кӧня ке час ! Мыным кельышиз улӥзы ымдурзэ куртчыса, сое мед кеськиз ке, ки улэ ачимлыксэ тӥрлык улӟиз. Соос, куинь канал сярысь малпасько, америкаын но мукет кунъёсын со вал центральной транслироваться.
  
  
  Вань доллар тыр, оло, татын улыса, эшшо но жугиськылэме вань та доллар тыр. Кузё-инмар, кислота но та ноку но уг срабатывать шат? Нырысь паника милям ышиз-быриз. Мынам йырам лыктэ ке, номыр но уг быгаты, мар со куашкан неумолимый дугдӥз. Кыӵе зембла быгатэ ас вылазы лэзись-кынме, со дыр, пумаз но пумен куашкан план куашкатон ачимлыксэ луэ.
  
  
  Зембла нахмуриваться, аномалиос зафиксировать лыдъясь ке, киосы но куалекъямысь кыньыръяса ачимлыксэ, корректировать созэ дыр возьматоз. Ачимлыкен юн но юн куараез но абсурдно. Сое вольыт вераны, тон сыӵе ик. «Тодӥськод-а, Картер-а, со тон доры лыктон дась лу».
  
  
  — Тон тодӥськод-а, мон-со лыктоз?"
  
  
  «Сярысь, соку уг, но луонлык сое, малы кыӵе ке но сям быдтон эксперт кивалтэтъёслэн ыстэм, ӝужытэсь луизы ини». Тротуар шоры учкытэк, со стрелка вылэ управление ӵош эктыны ӧте. Гожтэмын соос огез бӧрсьы мукетыз куашка. — Ма со эскериськонзэ мертэт ватсаса басьтэмын куара. Ог-огзылэсь ужалоз монтэк но передатчик.
  
  
  "Кыӵе?' - «Тон ӧвӧл шат та вылэ эскеремын мукет точка дорын?»
  
  
  "Мед, шол. Татысь солэн пиез-релейной ih пыртэмын, — шуиз со. Со йыгаськиз тротуар. — Таӵе амалъя ик со гожтӥз но нош ик ih. Соку гинэ сое басьтыны радиоимпульс мукет.
  
  
  Мон дораз лопатка, наӵ-наӵ пӧлын луиз. «Тон малпаськод, мар ке со гожтыны, я кыс управление дистанционный гинэ луом-а ӵош?»
  
  
  'Ӵапак озьы. Саботаж та утён. Мон ачим кышкасько, кышкасько мон выжызэ установкаосты страховка понна. Татын вань ке куашказ вал, но идиот инмар бакель мед кароз, кудӥз та лэсьтыны турттэ, мед ваньмыз огкадь нюлэс кылдытӥськоз. Катастрофический но результатъёс вал.
  
  
  Со кыл быгыльме юаз: «мар тон малпаськод, катастрофический улэ?»
  
  
  Пӧлысь одӥгез луэ зыръёсын быдтон поттонэз одӥг равносильный передатчик-палатка улын. Юртлэн тусыз мукет луэ, нош огкадьгес ваньмыз кылӥське сылэ. Мынам малпанъёсы туж умой, малпай мон сярысь эн но метеорологической потрясение вылӥе потӥз ке, монэ валтӥз таӵе амалэн силовой противовес бусые потӥзы. Мар уродэз, таосызлэн сборка станцие поттылӥзы ке, сигнал сётӥзы ӧй быгатысалзы трос мукет. Быгатымон, маин шобырске лымыен но йӧ соку америкаысь центральной пыраклы».
  
  
  Зэмлык вормиз ачимлыксэ круг мон азьпалзэ тодытыса веранъёс, жугонъёс кадь.
  
  
  — Эй, — кеськи мон соос огзы шоры огзы учкыса, — озьы ӧвӧл, кутскиз! Бордамы! со...'
  
  
  Бадӟым алон портыку, пуштонъёсыз мон ӵогӟо. Соос музъем борды шуккиськиз. Возьмаськись тыбыр вылэ тэтчыса, кыксэ мон. Сое мон пичи гинэ ӧй паньгатэмын, мынам но тылы котыр омырез пычкытизы. Кынгыль-конгыль но нюръяськыны соос шузимем кадь. Результатъёсыз сотэк. Та туж монэ кыксэ вал. Мон сое шымыртом выж доры. Быг-быг мон киос юн возё. Зӧк сюл сокем зол мон сюрмем киосыд, ым, ымдур, пиньыз-а, ӧжыт-а, мар-а мон пыр ортчиз. Со мозмытӥзы йырме.
  
  
  "Дугды! Ӧвӧл...'
  
  
  Эшшо мыным туж тупасьёсыз чиньыен котыр rta кыниське.
  
  
  Мынэсьтым куараме ньылоназ дугдэм. Та безнадежный ситуация луиз.
  
  
  Зембла каллен серектыло. — Буйгатскы, сеньора . Гожтэмын соос ини мукет каналэ, со отын ужаны быгатоз-макем огшоры но судить карись вань. Али гинэ синхронизироваться.
  
  
  Со чакламын беспомощно юбкаосысь, кузьдалазы одӥг тулкым вылын ас кызь ньыль зембла станцие выжиськомы. Соос куалекъяны кутскизы, пудолэн быгытъёсаз реакцие. Чылкак буйгатскыны уг, возьмалэ сое, мае поттэ. Зембла сярысь срабатывать зэмзэ ке, мон манёвр контрпродуктивный луэ. Татын установкаосты саботировать ачимлыксэ, амалтэк шталь солы мугъёс вал ке, катастрофа луэм шуыса пумтэм вапумъёс ӵоже. Бӧрысь катастрофический луэ. Чиньыосыз кнопкаос вылэ лэзисько зембла эффектно зависать асьмелэсь бадӟым. «Силовой нош табере ток». Iso кнопка зӥбыны но солэн кужымез тырмемын ваньзэсты мыньпоттӥзы. Сергей кыстӥськы. Храмез пушкам, пыдло генератор куараез кылытэк будо. «Энергия трос-а кулэ милемлы», — шуиз со. Со кӧня ке бадӟым ручказэ берыктӥ.
  
  
  Сое басьтӥды ке, мар сярысь курысал, но мукет. Paper уязвимый fold, дыр, перегрузка нуналазазвесь уг чида. Мон туж курисьёс укыр разъедать ih кислота. Но ӟырт генератор шталь куара бадӟым, нош зын детальёс пыр перегревать решётка кондиционерез кылӥськиз. Кыдёкын-кыдёкын, со но кылем жомбыляк тачыртон, пыр бызисько ке напряжение неограниченное оборудование, со аслэсьтыз спрей ӵош ужаны. Ляб кылӥсько адями куараос, со ӟырт кезьыт, та комнатаосын ворсаны.
  
  
  Зембла гинэ, лэся, валаськод-а, мар-а та зын но куараме возьматэм. Со лихорадочно ручкаез бергатэ, ноль стрелка вылэ берыктыны турттэ. Нош али, куке со питание пыртэмын, та нимысьтыз валаны уг луы.
  
  
  "Ӧвӧл, ӧвӧл! Та луыны уг быгаты. Синъёсыз быльк-быльк кышкан, сое чакласа, трансформатор стрелка кадь лобо зонае пырись но горд силовой прибор. Ас тротуаръёсты пытсаськыны кутскиз ачимлык-перегрузка понна. Ӵын шыльк ӵужалэс пыриське вурысэз тротуар. Со бӧрсьы пиосмуртэз карган сдавленный потӥз. Одӥг но пукон бордам кырмиськиз, кышномуртэ закашливаться когтистый чиньы. Тротуар пыльтчоно кадь туж ӝужыт зӥбет улэ сюриз. Отын сюбегесь потан вал. Ки тӧдьы Зембла взметываться но тыл ӝуамез. Мынам кадь луиз ке йӧспӧртэм ӧске. Шимес луыса чакла, кызьы куашкало ачимлыксэ вань-а план астэ ачид. Со ачиз ассэ кылдытӥз ньылӥз электронной монстр. Со пызырес деталь ачиз пӧзьтэ, аслам но проводэн датчикъёс шуккыса, тыл ӝуатӥз но, вӧсь асьмеды изоляцие статический шокыштӥз зынзэ. Со пыр син азе зембла ӵын адӟыны быгатэ. Дугдэ но ышем-бырем адями вал со.
  
  
  Синкылиосыз синъёсаз сылэ, ӵын ачимлыксэ, яке курлэсь, яке солэсь но мукет. Ачимлык мозмыт куаразэ ньылон кузя бертэмъёс.
  
  
  «Картер, Картер, тон тазэ лэсьтод. Коть тыныд возьмато, мар-а...
  
  
  Шӧдтэк шорысь омырез зӥбет быръён пробаос басьтӥзы мон кӧшкемыт. Обидем Зембла куара бӧтьырто. Пуштон бышкалтэм мальдымон югыт комнатаос. Ачимлык-ог оглушительный пуштон зембла но быриз. Охранниксэс, кутоно-а монэ, отшвыривать, мунё кадь. Ты пуштон тырттэм кельтӥз. Инбамысь зор тыро металл, чиляло пияла кусков кабель но шыпыртэ. Со кужмо ӝиптӥське музъем борды. Шумпотӥсько солы, мар мынам охранниксэс пыдзэ шуккем, выж вылэ лёгисько. Та, дыр, мынэсьтым улонме утё.
  
  
  Яркыт но святой ӝоген быроз озьы ик, кызьы кутскиз. Меретъёс но пель урмымон, мон дорын берга. Сое витё. Собере со азьлань учкыса. Кесяськизы залын ошиськыса ӝутскон но ӵын вань на. Смутный озьы соосты адӟыны быгатытэк, со кыле. Тротуар управление пилиське кадь, помидоръёс кисьмало. Зембла, лэся, ӵынлы пӧрмиз. Эсьма, соослэсь ваён но уз луы. Выж вылтӥ мукет пазяй вал, кытчы соосты усьтоно. Лыстэм кымин кыллись пиосмурт. Зӧк кышномурт но пиосмурт но мукет тыбыр вылазы кыллё. Кышномурт доры лякиськеменыд чырты шоро мӧзмыт металлической тротуар. Со кулэ, милям выжыын сылӥсь пукон вылэ. Деталь эгырӟытылыны вир бызе. Со бызьылэ сцена кузя кисьтэм кӧльыез но ӝуштыса маслянистый визыла.
  
  
  Кышномурт, пыд йылаз тэтчыса, учкыса но мур шокчисько. Одӥг пол кузёмы котыраз охранниксэс, со iso rta вир вия. Адями, монэ кутозы-а, ышизы-быризы, лэся, тревогая ӝутӥзы шуыса. Милемлы винтовка но урдэс вылаз мерталоз мукет улосъёсысь охранниксэс улонэз погыльскиз.
  
  
  Одӥгез соос йылозяз тэтчемын. Соос ыбылэмын яке среагировать уг вуы. Ымныраз ӵыжиз ачимлыксэ со. Ныре шукке-а бур-а кужым ачимлыксэ урмем бере пыдбер. Со кылӥз, кызьы лыдэ куажыртэ. Ачимлыксэ, лыосыз виымен пырыос ачимлыксэ нырам пыриз. Со кулыса усьылыны.
  
  
  Сое ӝутӥзы ачимлыксэ пистолет. Со кошкиз луыны кулэ. Сиренаеныз жиетыса. Со пиосмурт зол вузэм кылӥськиз, коридор кузя ширтӥ. Ӝоген со татын вал, но юан бӧрсьы юан сётыны уг луы, ыбыло, нош нырысетӥ луиз. Шанс, мыным утиськоно луиз ке, кӧня со луоз вуонояз-бугыр выронъёс секунд кулэ луоз.
  
  
  Соин но, пегӟе но сцена вылэ берыктоно. Со кошкыны уг быгаты на, таиз но милемлы кулэ возьмато ке. Мыным кельышиз та бордысен дӥськутэн ньыль адями. Кытын соос ватӥзы но луоз передатчик ньыль кутскиз кылемзэ кытысь? Та вал нырысетӥ со мараны кулэ. Мыным удалтӥз, таоссэ но быдтоно установкаосты пыриз. Мон но солы сётыны. Задание быдэстэмын, но мон ӧй на вал.
  
  
  Тужгес но со вылэ гинэ делле кутскиз.
  
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Таш-таш пилем тузон но ӵын, шоро-кукыр луэ адскымон, но куара шуккиськыса вӧсь луон кышкан — собере та данте пустяк ад вал. Кызӥсько, пыдъёсме выж вылтӥ гольык пыдыныз канжаськыса со. Пыдес вылам султо, вир но басьто ез соос пӧлысь котькудӥз куинь сцена вӧзамы вуизы. Ӝоген сое кесязы но дӥськутъёссэс бугыръязы, - поч ih.
  
  
  Та дыр привиредливость уг луы понна. Рос-прос дырыз ӧй вал расследование ми дорын. Со понна кутӥськыны кулэ луиз соин, мар ми быгатӥськомы, сокем ӝог бызиз, собере нош, кызьы гинэ быгатоно. Со, охранниксэс кунултыса фола вакчияк винтовкаос кулэ. Паспорт, луэм сярысь удостоверение, бумага йӧспӧртэм клочок — вань-а, мар ке мукет возьматыны быгатӥз передатчик местонахождение бӧрысь, люкано сое. Со, ваньзэ та толстуха сумкаям понэ. Та нылкышнолэн пельпумаз бадӟым сумкаен ку е вал. Ачимлык соослэн чырты вылазы ошемын луылӥзы, сумка кадь. Со ӧжыт ке но быдэстӥ, куараоссэс кылӥсько но, кырласянь но ката. Солэн пуромиз, дась винтовкая.
  
  
  Комнатаын пиосмурт изъян лэсьтэмын. Куалектэменым но кышкаменым кеськиз со. Возьматӥсько со долкамын, ожмаськон тӥрлык кутыса, кызьы ылё-кырсё. Ӝуштыса кепырскем солэн тыбыр сцена доры. Шӧдтэк шорысь адӟемысь дугдӥз но мыным тямыс солдат черекъя. Со ми шоры учкыны ӧтиз. Берен нунал со доры каллен эшъёсыдтон. Винтовказэс угрожающе со лопыръяськиз. Со куштэ солэн пыӵал-тӥрлык но дугдыны косӥзы.
  
  
  Ужъёсмылэн кужымзы пала вольыт луоз. Положение пайдаё луоз со кӧня ке трос, нош мон одӥг. Со быгатоз, кӧня со котыр виы; нош монэ ыб, пе. Тау инмарлы, одӥг куз та нокин уг поты вал. Рефлекторный соин, лэся, ас валамтэеныз-а шедьтон. Со шудонъёсы келяны. Собере, каллен мучительно, дымбыр-дамбыр уси ih винтовкаос но выж вылын огез бӧрсьы мукетыз пистолетсэ.
  
  
  Кунгож понна куара залэ кужмогес но кужмогес. Матэктэ выль солдатъёсты. Со, борддор кузя урдсӥн вырӟизы. Ваньзы соос ас винтовказэ кутыса гумыос лэзёзы, дыр. Кузэн, пистолетме соос дуло улэ возиськом, лыдӟыса мон син азям вуёми. Нокин но уг выры. Сотэк мон котькуд застрелить котырысьтыз палэнскизы, ӧз ке личной риска. Со ih чал-чал ортчизы. Ми кезьыт коридоре потӥз но вылын из борддоръёсты мон пуппы йӧспӧртэм тыбыръёс гольыкесь. Соин ӵош вуизы мукет коридорын пересечение, соос тупикын пыра. Соин ик милям валтӥсь зал пыр ортчоно луэ. Мыным луиз тунсыко, кӧня секундлы гинэ кылиз. Атаковать карись моментъёсты мукет солдат мон котьку быгатозы.
  
  
  Вуоно уж сотэк вож-озь вуэ. Коридорын та вакчи вал, тодэ но портал юрт. Вылӥе нуись тубатъёс. Со, тубат вылэ-тӥ лобало, зал но вис сётэм вакчи палаз дугдӥз. Та пияш отын кыӵе затаиваться косӥзы-со дыръёс. Со бадӟым вамыш тубат кузя тубыны кутским. Нуись тубатъёс вылын площадка, кытын али бойня потӥз. Эшшо одӥг борддоръёссэ куашкатӥзы. Гумыез герӟась ёз, адскисез но, масса кынгыль-конгыль. Парлы пар, кылдытэм клуб бадӟым шиетэ. Со али бусыын ожмаськонлы тупало. Ӵош люкаськыса, солдат лул тямыс улӥзы. Со сярысь вир бадӟым куараен кесяське, со сярысь мынэсьтым вирме вал. Соос ыбылэмын валатэк; пуштон омырын адӟиськизы ih винтовка громова. Ниша пичи котыр, паллян палась ыбемез кылӥське шӧдтэк шорысь мыным куинь. Пыр лобӟоз но кирпич юдэсъёс йырзэ гадь борддор вӧзын. Со пегӟон зымем. Шӧдске, со нальыке шедиз. Храмлэн липет вылэ потон ке луиське, со туж кужмо луиз заблокировать сдвиг. Адями ниша ик ыбизы. Ревматизм сое ыбизы. Фигураос пеймытэ ышиз-быриз. Пистолетэныз шоназ, мон со сьӧры мынӥзы. Кыллиз-а со, купырскиз, выж вылэ пож. Улонлэсь пеймыт виштыоссэ шобыртэм но пуля гадяз ачимлыксэ вал вирен. Со, ачимлыксэ револьверъёсты кутыны мыкырски но, со вылын. Соос ыбылэмын пала пагӟа. Мукет солдатъёслы полковник вылэ ӝими зембла на, нырысетӥ дыртэ куштӥськыны. Ыбон куспын быро. Пыр проползать соос пограло ке, куке-соку вал портал. Изэз пыргыто но со бетонный блок ишке юнме, потон усьыны турттэ. Результатъёсыз сотэк. Сое кылыса, нош ик, кызьы улӥ солдат люкаськиз. Тубатъёс кузя солань поползти. Мынам пелям бадӟым ботинка но жильтыр сылэ пыӵал гизьыртэ.
  
  
  Килэсь борддор рухнуть ёзэз. Кезьыт омыр пельтэмен шӧдӥське-а солэн аслаз вылэ шӧдтэк шорысь чиньы утчан быръён. Со шӧй бертэм кыске. Мозмытэм бере, со ачиз но уллань сэрпалтоз, из тубатэ бетон юдэсъёсты. Пиосмурт кеськиз, со блок усьтэм бере йыркобы. Солэсь шӧйзэ со туннель пыр винтовкаос но проталкивать кыре-данэ потылӥзы. Мукет ласянь паськытэсь коридоръёс сводчатый луэ. Сюбег пагӟа тыршо мон отын вал, липет вылын со нуиз выре. Таӵе амалэн соос нырысетӥ ӝутскиз.
  
  
  Кема ӧй малпаськы, со липет йылаз потэ но лобӟыса лёгетъёс кузя кылемын. Адямиос мыным ӧй тулкымъяськы, отын соосты витё быгатэ. Со тодэ-а, кӧня мон тыбыр сьӧрын пияшлэн но, со милемын артэ вал. Пияш выллапалаз трос ке вал, ку мон каллен тактической учкон но утьыны ӧй быгаты. Одӥгез вазиз мыным ӧз ыбе.
  
  
  Вӧзаз вертолёт лобӟиз «сю Белл» дас мурт сылэ. Мотор вузӥз тӧл но пропеллерный винт-мынэсьтым вордӥськонме незамеченный нуналазазвесь лэсьтыны. Нош дорын мон сцена вылын вакчияк гинэ учкыса шансэ, мон азьын вал. Мон соку со син азям шеде. Но вертолётэз кӧня ке площадкаос вылын веттаськозы зависать неуверенно фут мерттӥськон. Мыйыко пиосмурт пилот луыса, со полын мыным нырысьсэ сюриз. Кин пассажиръёсты ачимлыксэ уг луы мурт, полковник Зембла кадь! Кыӵе амалъёсын солэсь утиськыны быгатымтэ зембль удалтылӥз кулонлэсь. Эсьма, соослы луыса умой-умой уг яраё кариз ке, со-ымныр азяз консоль пазьгиськизы. Со судэ-тӥ причуда разрушительный пуштон утиськыны быгатымтэ. Нош мон солэсь пегӟы табере! Ачимлык ымнырыз вир басьтыны луэ. Ачимлык бинетэн бинем небыт киосын лэсьтэмын луоз. Кырын синъёс вожпотонэн чилекъяло пиштэ ачимлыксэ.
  
  
  'Ачимлыксэ вио! Отстойник ыб! Ачимлык вертолёт вузэм куара липемын. Вертолётэ ӝутоно. Ваньзы сямен куараез чузъяське на ачимлыксэ, омыре вӧлме. Винтовкаос но вылӥ давление ӝутӥське, со бак мертазы. Соин ӵош малпасько но, музъем вылысь ӝыны храм Земблой ӵушыны. Нош тылын усьыса, мон солдат ни. Мон асме ачим дорын быръёнъёс утиськон яке кулон вискын мученический луы, но кисыяз, чырты вылам ошиськыса, мон со выре. Мыным-а йыркурен, мыным вераз: «та сярысь вунэтоно таиз но вертолётэн быг». Пуштроссэ визьмо, озьы ке но, сумказэс нуыны косо интые мон кышкатэк.
  
  
  Берпуметӥ ляб кылем зембла со кесяськиз: « Кукулькивать пунэмзэ берыктӥ!» Собере берыктэ но вылэ ӝутскизы омыре быдӟым вертолёт юго-западной направление. Со ышем-бырем палэнын. Перепрыгивать парапет со храме пыриз. Кусӥнскиз потэм солдатъёс. Со улӥе пистолет лэсьтэм. Соос ыбылэмын малпаськытэк усе. Со талы дурбасьтоз. Сое адӟыса, пиосмурт из борддор кадь, шоналскиз но усиз. Со котыраз мукетъёссэ столпиться, лек шона пыӵал но ыбылӥське. Шуд инбамысь вылын соос сизьыметӥ луизы. Со улӥе беспомощно рухнуть. Мон усись писпу улвайёс небӟе, со храмын шуккиськид бере пирамида формаез сярысь палыз нялмыт. Выжы писпуосты, юн-а сое лэзьыны, укыр пулысаз изгурезь уз луэ, со пыре пезьдӥз. Эшшо куать метр ӵош со писпу вылэ усиз. Шуккиськы, со, бератаз, погыртозы монэ, монэ ты котыр омырез пычкытизы. Озьы улвай небӟе, куар но шуккыны. Куар вылын но курисько со кыдёке пегӟон заползать бамалын питырскизы. Ачиз эшез доры храм солдат котыре кариськизы. Пуля мон котырысь музъемъёсты бышкалтӥз. Тыло потыса кесяське. Кулон узвесь-а зор капканъёсты шедьтӥз, соосты но йӧспӧртэм кадь, мугорыз аслыз уг шӧдӥськы ни. Пуля со малпасько, мынам пель дорам просвистывать. Котькуд пол, мыным луонлык вал бере, со тыл ответный усе. Пиосмурт ымнырзэ одӥгез кулонэ нуись яраё каремын вал. Озьы ик ышиз-быриз, ож бусыын но мукет гадь яраё луыса. Писпуос но куакъёс-ысь писпу-куакъёс доры бызёз, со доры. Кынгыль-конгыль карыса, васькыны, солы оско, сӧсырмыса кулон уз луы. Со куспын фундамент вылэ-озь вуиз но дугдӥз. Собере соос сокем ӝог бызьылыны, гинэ быгато кадь, емыш сётӥсьтэм музъем кесэг ничейный ортчыса, храмлэсь котыртӥзы. Бускельёс дорысь тэтчыса куань тасырайыны валун гнусавый син-ысь. Одӥг син тасырайыны штаньы висъяно на. Солэсь пуштроссэ уг луы, малы ке шуоно мон отысен пырак кошки. Ачиз но басьтыны сое ӧз рюкзак мачете ӧйлась. Сэрегез понна со луоз, я уг но адӟисько вал. Со нюлэс зымем. Пеймыт нап лысъёссы шобыртылӥз монэ. Со татын ик, паллянэ кожыса, кылчеберман усьтэмын, храмлэсь тунгл шур доры нуиз. Вуиллям соос ноку но уз быгатэ соосты улон сюрессэ, солэсь вуиз.
  
  
  Майя задачаос укыр бере эшшо но тросгес луозы нюлэсъёсмы сотэк но сложной пересечение пайка повстанец эскерон. Ортчиз рискнуть тӥяськыса лыктытэк. Соос вӧсяськизы, мон понна удалтон ӧзгес вутты, мон дыръя вуиз-а ӧз-шур. Туж оскылӥз, соин-а, мар шедьтэмын пыже, шур уллань-а мед уялозы.
  
  
  Куарая тыло котырын ӵемгес кылӥське шӧдтэк шорысь. — Кин та ? Азьлань тэтчиз, соослэн вис вылазы интыяськем музъемъёс куакъёс но пӧсьтыны уг сярысь пыр ӵем гинэ солдатъёс бышкись сюбег. Со ӝутэмын вужез бадӟым пистолет. Со пала зымиз.
  
  
  Со сукыр вал, ыбемын. Дары пыжиськем мон ымнырме. Паллян пельпум вылын ортчиз мынам син тасырайыны мӧл шедьтыны. Со канжаськоз. Мыным вӧсь шуккет уг шӧдӥсько. Мерлыко мон ке, таос эшшо но бер потӥз. Мон эшшо одӥг тасырайыны mimmo пучы син лобӟиз. Берыкъяськизы соос. Со, йырсазьзэ ыштыса усеме но ёрослэн музъем вылаз. Куинетӥ полаз ыбыло солдатъёсты но, промахиваться. Со султӥз, задумчиво мертаны но ыбиз. Чир кесяськыса, со, буямын, нош ик ыбыса утчалэ, но усьылӥз, кулэ-а.
  
  
  Со султӥз но, секытэн шока. Соиз, пельпумзэ кырмизы. Одӥг яра киын ворсаллязы, со пож эшъёсыдтон дорожкаос вылын-тӥ сюбег. Армия бере соос кылемын ас зембла личной уйиськы. Вӧзаз вай мыным йыр пуштыло, пуляос шуккиз. Кыӵе ке но уйёсы кыстӥськиз, гутёяз ас котыраз уллям куараоссы, тэтчаны, шузимемъёс кадь, со мон азьын-тӥ пыдын ветлон сюресъёс. Пудо-животъёс син азяз меӵак тасырайыны музъемъёссэ пуштытъяз. Со одӥг омыре сылмиз тып дугдӥз тэтчем но, та пуля шедиз ке, выль интые кутскиз. Малпаськод, мар та пумын кык сюрес читыр-чутыр ӧвӧл. Табере со чер пульсация гол эскерыны кутскиз. Со бызьылэмен, пиньдэ куртчы. Со пичи дырысь дыре уз канжаськы. Одӥг пол со истерический разражаться серекъя. Асьмеос бере соос лэчыт кылыны, куараосты сокрушительный пуштонъёсыз, соку ик со сьӧры чир понна. Одӥгзэ мон аслым ачим курбон луыса капкан котыр уйиськись.
  
  
  Берпуметӥ метръёсаз кӧня ке йылтэм-пумтэм кадь адӟисько. Вӧзтӥзы ортчисьёслы соос эшшо но берпуметӥ указатель. Со йылозяз пичи кушын, причал со доры кыстӥськыны выре. Mimmo ортчыса, сое ыбо кык воргоронъёс, утьыны гаване. Ву одӥгез усиз, нош шоро мукет тупаса, ӟирыос кадь.
  
  
  Пристане ассэ ачиз возьматыны уг ни полусгнивать пул кезьыт, пеймыт Тунгль кылле. Шуръёс векчи но сюбег луиз та инты. Нюлэс дурын пукись кык буко нависать ӵындо. Умой луысал, та выллем кырын, шур кузя васьки, куке со. Уж дурын луэм сумедо сюрес ӧвӧл. Та зембла адями дугдӥз, милемыз улляны ке со даурто.
  
  
  Бар пыж доры пришвартовывать кык порт луэ. Котыр ласянь палаз веттаськись пыжез . Азё-беро со судить кароз, каноэ кадь. Тросэз пыж доры корпусэз луэ приклепывать Т-образной фермаын. Мукет ласянь али уж отделение машина туж вылын, котырам кык метр кузьдалаез но пасьталаез сизьым но ӝыны метр. Палубаын пудо сюдон каютаысь пичи пыжъёсын улозы. Кабинаяз чалыштыны переборка мыд-мыд-мыд пала пуктыса, нош быдэстэмын со йыг-йыг липет цинковой конструкциос вань. Ыргонэн шобыртӥз корпусэз луэ. Ценымногие метр маялӟон трос луыны уг быгаты.
  
  
  Со пересь пыж доры тэтчиз, кемалась ыштэм бере математикая яратоно кадесь. Кӧня кузя катерен со ыбем дыр сётэмын. Бомба пыжез гинэ выйыса быгаты, нош али солэн пайдаез луоз. Каютаямы но зыми со швартов лэзе. Кушты, со дыре ик со солдатъёс вылэ потӥз. Вӧзаз сылӥсь пу руль стартердылэн кнопкаез. Сое зӥбод но заслонкаяз стартердылэн воздушной кыске. Кабинаяз пуля влетать усе. Со улӥе зымылыса. Зловещий трюм куара кылӥськиз вылын. Соид но пульсировать кызӥсько, протестующе двигатель улӟиз. Положение дроссельный заслонкаяз пуктыны, со улӥ. Соос-тӥ кусо, кӧт шур порт доры уяны шорысь баре.
  
  
  Полковник ордалэн кылем люкетэз Зембла ярдураз люкаськиз. Приказ шуккиськыса, выкрикиваться ответ. Ыбиз, шузимем кадь. Ыргонлэсь липетсэ но палдылӥллям цинковой куань корпусысь пуляос, котыр векчи пу мон переборка куашказ. Кылбур ыбылон куспын бере, со котыр ыбылы фола берпуметӥ винтовка лэсьтӥзы. Баркас мырдэм уяса.
  
  
  Корпуслэсь ачимлыксэ сыӵе обращениез туж куалектӥз. Нош мон-тӥ ваське шур шорын-озь вуиз но кутскиз. Со, малпасько, малы монэ Принцаполец пумозь йылаз-пумаз портовой городын. Бызён ӝоглыкмес сётыны, асьсэды гольтрес, ыбылӥськон но ичиёмизы. Мон куар буй-буй нависать растительность луонтэм. Кӧня ке минут ортчыса, пичи гавань, нюлэс кушын но ыше-быре, ih ноку но ӧй вал кадь. Адями, куараен шудон но кылбуръёс. Пиос сое ас вылазы адӟымон-вож инмын святойёслэн ӝыт. Бызёд-а мыным котыр сыномем-курень шур. Кык палысьтыз мон ӝутске пеймыт-вож писпуос. Вайёс модосэз гигант чеберъямын вал. Та будос быдэс луонтэм бадӟым. Шур вылын гуньдыт пар ошиськылэмын. Котькытын ощущаться лэчыт растительность сисьмем зын.
  
  
  Баркас кивалтыны секыт луэ. Мон ваньзэ ӝог мыным кужым, каньылгес кулэсмоз шуыса, кӧт шурдэ шорын возиське. Котькуд курсын мынам пельпум вӧсь ырак коррекция ӧтизы. Мынам гадь вылам-тӥ вир вия. Син тасырайыны матысен поттыны луэ. Яразы соин ик со инты, кытын тасырайыны мугордэ мынам синмы пыриз, со отысь поттоно но, пичи но чылкыт луизы паймеменым. Но мон тодӥсько, медицинской юрттэттэк кема ӧз кыске.
  
  
  Бадӟым сумка малпаське со сярысь, ваньзэ на ми дорын, чыртыяз ошиськиз. Али гинэ, кӧня ке ортчыса, дыр эсьма, со шӧдӥське, макем ӝог солэн лябамын. Со, руль борды ӝиптӥськиз, ачимлыксэ положение шонер мед возёз, сумка но пазьланы. Чильпам тӧдьы кышет ныр пушез луэ. Лэчыт дух ческыт зын потэ, мукет кышномурт соосты ваньзэс вылаз лымшор ёросъёс. Кышетэз пельпум вылам керттэ но сое ачимлыксэ бинтъёсын биньылэмын. Солэн пинь герд керттоно. Та вир кошконзэ дугдытыны, пе. Со, мукет люкетсэ сумка малпаськыса пуке. Али дыре интыысьтызы уг но расследование но уг луы. Соин ик солэн пыжаз нош ик санэ поныса, соослы со паллян ярдураз доры ветлыны дыр подплывать.
  
  
  Руль вал со одӥг, нош, оло, кык час. Соин, пыжен ялан кыштыртэ пумитьяськы. Яке нош ик соос доры нош ик кышкытлык но ныр изгурезь коӵылӥсь сумедо луо. Мон уг быгаты вераны, кӧня со дырзэ басьтӥз. Вань вӧсь луэмъёсты мугормы пельпум бышкалтӥз. Та кошмар лэся. Соин лыдӟись малпаны быгатэ. Кыӵе ке образэз, солэн йырвизям кылизы. Интуитивно соослэн, валамон, мар кулэ, тыпак пуксиз ке.
  
  
  Шур пумен-пумен муроме но паськыта. Баркас поплыть ӝогомытыны-тӥ быземын, солэн но каютаысь борддор вылэ пыкиськыса. Жадем укыр но укыр начар, азьтэм, со гылӟе но выж вылын кӧчиз. Со, сумкае аслэсьтым содержимое малпаськыса пуко, нош лябез луыны укыр юн малпаське. Кымыс вылаз потэмын, мон бадӟым банк шапык. Йырыз вань-а пӧсекъятӥськы.
  
  
  Озьы пукиськом, со дыре вань ышем валан. Каютаямы нюлэс кушын со пыр учкыны, со-лэсь ортчиз. Кылиз ярдуре, со вылын улонлэн тодметъёсыз, вуж пыжаз йыг двигатель но ӝожмыт трюм пичи ӝуштыса. Кыллиз-а со, - шоканы секыт, каютаын борддор. Аслэсьтым воштӥськемме шӧдонэз валан тодмо смутный тошнотворный быгатэ. Адӟе, мон йырам виым вотум-вотум пуштытозы. Палубаын ӧжытак вырӟиз. Кожало, мон ноку ӧй вал храм майя, Зембла мон полковник.
  
  
  Куазья вошъяськыны кутскизы. Утыр пилемъёс инбамез вотсазы. Пӧсь омыр парлан шталь али салкымгес, дыр-дыр нош ик кезьыт. Витать омырын кыӵе ке но кылзэс шеро. Жалобно вуз тӧл. Баркас загрохотать. Кабинаяз тубемын липет вылэ, со пыдын но мырдэм нуйтӥз люкылон. Пу бакланлы йыбыртъяло-а протестующе тӧл. Чернилаен луоз инбам-сьӧд. Тӧл улын модосъёссы бекыръяськыса салмак угрожающе кужмоя. Йыг кыдёкын кылӥськиз, шушектэм сураса-а сӧсырмемын яке пудо-животъёсын шудыны. Тӧл вылын вакчи кылбуръёс. Собере трос мукет направлениос мозмытыны оглушительный со кужым, кужым.
  
  
  Бера ке со-полковник Зембла силовой бусыос шонаське ке, солы ӧй оскы ни! Жӧломыса шур ву. Кыдёке улля шторм баркас угрожающе мыкыртэм но вузӥз. Быжо кометаез пасьталаез чилектӥз. Дарали инбамын пиштозы неземной та югыт, пеймыт но гудыриен ӵош ик вуизы. Собере зор мынэ. Нырысьсэ та кыдыри векчи луэ. Ӝоген кыкетӥез но со шурлы пӧрмо. Лек пилемъёс пазьгиськизы ву ӧр кузя. Кышкыт сильтӧл, зембла ӧтизы соин, пыжен сямен хлестнуть. Мынам шоканэ шуккиське. Баркас-а веттаське, со но вань вурысъёссэ ӟукыртэ. Со руль бордаз кырмиськыса, дыр ырак тӧл уз позыртӥськы нуналазазвесь ачимлыксэ косӥз. Ачимлык сое лэзьыны кулэ луоз. Мынам кужыме быриз. Али эриксэ но трос ужъёс тӧл зор басьтӥз. Пыжзы шур вылэ вырӟи.
  
  
  Со бертэм кутскылӥз. Вапум минут лэся. Шурдӥнь шур кутске. Со валамон, малы мон доры матэгес зарезь вож. Пыр гинэ висъяське, соин тыл вуз Принцаполька шторм, ми понна паськытгес паллян мерцать усёнлэсь.
  
  
  Шукырес-бугыр берга, бур пала масса вуэн зарезьёсысь. Лӧс-лӧс шукы интыоссэ пусйиз, кытын шур усе зарезе.
  
  
  Баркас вуберганэ сюрем. Шукы ыштӥз шорын поръяса, зор но, тӧл ӝоглыкен будӥсь азьланьтӥсько. Тулкым коркаос гурезь йылын, азьын ми тодмаськом. Со виын, урдэсаз солэн кораблез бекыртэм бере, со, руль кыске. Шӧдозы сое кык пол, корабль киль-р куалекъяса кадь, потэ мыным но, мон выйиз шуыса. Со вань оскиськон ышемын ини, океан куашетэ ке, астэ утёно. Поръяны пельтэмъя пыж, шурлэн меӵ-меӵ но межа вылэ ӝутэм лэчыт импортировать скалистый саес. Пумлэн пумаз, зарезь милям кабзэ позыртэ. Вӧт-вӧт вылэм пумысен ми азьвыл ик вузэ задом-ын гаване.
  
  
  Со ярдурлэн улӥяз баркас жадёды гинэ вуттэ. Со сярысь, мар луоз берлань минут, тулкым, сокем трос ӧй вал. Диагональя корабль сямен, тыпак кӧчиз. Куд-ог дыръя соос вылэ каютаысь кыльы шуыса, выльысь самообладание. Оске-а со ӵош ужаны быгатӥськоды шуыса, ваньзэ йылпумъяса. Сое но улэп кыльыны! Сое, сюры вылэ бырйисько пыр перелезать ярдуръёсыз но. Вулэн салкымезлы луыса. Кунокуа территория вань, луоз, нош мыным гольык пыд улын супыль. Со искусственной шторм зембла-лэсь дырекъятӥсь кужымзы. Лек висёнлэсь гаде бышкалтэм. Пляжын измоз, солэн пыдес вылаз усиз. Секыт шоканы, со, куд-ог дыръя тазьы но синъёссэ кыниз пуке, ялан мар-а азьло.
  
  
  Со дырозь мон вуоз бульваре, сильтӧл улечься арес. Тӧл тӧл йӧ пӧрмиз. Веньлы укшало вал йӧ зор шапыкъёс.
  
  
  Ке, сое йылозяз город падвожаз, лымы мынэ.
  
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Соин, вылтӥз гольык пыд дыр-р куалекъяло падвожаз кепыра. Котькуд минутлы кезьыт луэ. Дасо пала падвожын куинь улочка сюбег потоз. Набережная сьӧр ласянь мон ньылетӥез луисько. Отын флотлэн prinzapolca мерожа красочный сылэ городок. Тросэз пыж кесясько. Мачта тӧдьы лымы берга ышиз.
  
  
  Вӧзамы трос умоесь адямиос вӧзын луоно, та нуналъёсы площадь дыре югдур мукет. Мыдлань-азьлань лёгаське, куараос но дырыз-дыръя лэсьтоно, со берпуметӥ интыяз басьяськыны пыриз. Рынок прилавок, валэз но вуж уробоез вуж эшшо но тросгес, малы ке лыдъяло, ӧжыт ӧз луэ. Ачиз вузчи, вуз дэмласа. Ишак мед сылоз жум, шонаса, кузё ачим вӧзазы, йӧлэз бидонэ понна возъязы, бекчеысь винаен, мешок пызь, цемент, корт но кузь ньӧрез но, пукон, шкаф но ӝӧк. Али Но уз. Куазь Зембла зыръёсын поглянъёс пушкын тыроно. Проспект но кыр тӧл вузӥз йӧ валтӥсь падвожазы. Куке-соку вож парк, паллянысен мыным ӝож адӟисько. Лук-лак ёзвиоссэс юрт ворсамын вал. Со интыын лэся. Нимаз сэрегъёс знамяез вылэ сюй лотокъёсты сылэ.
  
  
  Монтенегро-со Калла потӥз. Таӵе список, кудъёсыз вал штаб-квартираез наизусть дышетоно но сое эх, мон агент, Гектор Мендоса доктор, 10-тӥ calle gilles адресъёсын Montenegro. Та адями ноку но сое уд пумита. Макем валаса сое, со йылэ тэрытскисесь луыса быгато, шонасько ке но та кышномурт туж-ын. Список озьы гинэ уг луы со. Мукетъёсызлы уг кельшы вал латинской америкае принцаполец город, кытын лушкемен вузаны кутскон понна котькуд кыкетӥезлэн вал, нош секретной котькуд витетӥ агент возьматэ. Мукет бутылка ӵоксэтсэ, яке кыӵе со огазеяськонъёс кунлэн агент возьматэ. Вошъяськись Лояльность но озьы ик ӵошатыса, коньдон кадь, одӥг киын котырысь мукет выжытӥзы. Со тыныд оскисько быгатомы, со понна гинэ улэ ке эскероно, быгатод-а тон со усьтэ но, азяз соку ик пӧяса, осконлыко иностранной агент, ӧжыт-а кужым но уг шедьто.
  
  
  Та ужын ӵош луыны кулэ. Мендоса доктор луы риск пумиськонъёсын, кудъёсаз соос мыныны кулэ луоз. Зембла огазеяськон националистической полковник вал ини. Ма со принзаполец куара утиськыны быгатӥз ке, отчы кык нунал берлань вуэ. Али ке но созэ тазэ лэсьтыса, луиз " мынам ранаез кулытозяз но ужано луэ. Озьы кулэ луыны, мон швед. Кот штанзэ одӥг кыдёке уд кошкы. Котькыӵе учырын, йылозяз ӧй ӧйлась васькон интыосты, кытын мон витё патрульной судноосын. Мыным юрттэт кулэ луэ, кыӵе соиз яке подозрительной мыным кышкыт вал. Монтенегро падвожаз полпути калла соос пыр шедьтӥзы. Со сюбегесь луизы, тубыны ульчалэн мыд-мыд палаз сылӥсь коркаос — апартамент — кантин , мукет пичи ботики ставень магазинчик но ворсано. Со пеймыт пыр номер дас дыртыны курем. Куасалсконо, нюръяськоно сильтӧл йӧ монэ ярато. Но та кутсконэз гинэ, луоз! Со сярысь, мар-а со луыны быгатэ, со вал нуназе шорын Сахара.
  
  
  Пичи магазин ӝутӥмы луэ. Блоклэн юрт луоз выль юрт, котыр пуктэмын бадӟым из. Усем лымы усе сьӧд ымныръёс мон турын суро-пожо
  
  
  Сое гидэ ворсаса ортчиз. Тыпыртэм куара ӝожмыт луиз но пушкын кезьыт, шушектэм пудо-живот. Кыдёкын интыяськем гидазы дас номеръёссэс. Пещераяз пеймыт луэ пыронлы укша. Солэн юртаз пыризы. Кельше вал та морозилкае. Тӧл пуксе, омыр но йӧ кылиз.
  
  
  Тубат ӟукыртӥз, нош борддор неокрашеный луэ. Нырысетӥ этажаз пагӟа план площадкаос луыло. Мерцать ӝомыт лампа югыт, йыр вылын лэйкаса, со вань нимысьтыз расшифровать туртто. Ачим отын ӧй вал Мендоса доктор, ми вылэ, вуоно этажаз. Ачимлык куинетӥ этажын, со кабинетэ шеди, комнатаосыз вӧзын буш, тӧл вешало солэсь ӧсъёсаз. Трос нимысьтыз табличкаен гырлы старомодный Мендоса усьтэмын интыяськиз, гогы центр ыргонлэсь укшась нуналэ тупазы. Со шырак, жильтыр но кужмогес кылӥсько. Кылымон-кылонтэм ӵуш-выжы луэ. Мендоса, лэся, кӧня басьтӥз комната. Сумкаез чыртызэ басьтыны косыса, мон нуналазазвесь малпан. Буш комната куштӥ но ӧсэз ворсазы, со ee. Доктор ӧс усьтӥськиз но, отысь мычиськиз гол.
  
  
  — Доктор Мендоса?
  
  
  «Со».
  
  
  «Куазь туж шуныт, — шуисько мон солы, — но дыр-та ар понна». Тумошо та бадӟым пуштросэз ӧвӧл.
  
  
  Синъёсы эшшо но сюбегомиллям ачимлыксэ сотэк но пичи. Лыз вылын тӧдьы дэремен луэ вылэ пож nen свитер. Ачимлык воротник луоз одно кожыса, кулэм бубыли бурдъёслэн кадь. Секыт улон вылэ лыз линялый нависать пар штанъёсыз. Кӧдэктэм ымнырыз тодаз формаез ачимлыксэ дыня. Со шоканы секыт, зын солэсь кыӵе ке мускыт интыын.
  
  
  Соос шоры учкыса, со укыр. "Мар гинэ-а?'
  
  
  «Мон... мон оскисько, фермер зор понна ӝоггес мынэ». Котыр юг-юг ӟустари ымдурзэ ӵушиз но соослэн кисыоссы вылэ досталь. 'Иисус! Озьы та эступидо, сеньора. Огшоры педло учкиз.
  
  
  — Милемлы тон кулэ, - шуиллям, — боз-боз шуиз мыным, — мон лэзё.
  
  
  "Мар тыныд кулэ?'
  
  
  Кабинетаз пыри но со ачимлыксэ ачимлыксэ ӝегатӥсьёс. — Доктор, мон кулисько... кыӵе бабасыр?
  
  
  'Ааа ...!' Адӟи, адӟи сое мон нырысетӥ пельпум. Со синъёссэ золтыса, ымныраз басмалэсь закатить. "Федералист ?"
  
  
  "Ӧвӧл.'
  
  
  "Кин соку?'
  
  
  "Уг быгаты пуштросэз. Ӵокса гинэ но, мон уг ни тулкымъяськиськы. Тон понна та умой тыроно.
  
  
  — Estestvenno понна. Оглом со та сярысь уг малпаськы. Мон пукси пукон вылын, сое ӧти ваче пумит выросъёс но ӧсэз ворсаз. Ачимлыкен юн золтэмын нуналазазвесь пальпотон потӥз. 'Тауна."
  
  
  Комнатаын салкым но кезьыт луэ. Катанчи, выжысен вӧлдэтозь свисать, комнатаямы кык люкетлы люкиське. Табере ачимлыксэ палаз карыса. Но со азьын кӧня ке кушеткаосы ляб пукон сылэ. Котыр горд палась мукет писпуослэсь гожъяськон сылӥсь пичи пукон, огшоры набор аптечкады, инструментъёсты ӝажыос, пуконъёс вылын пукись, лампаосын радъямын усиз но стерилизатор, кудӥз луэ, супыр-супыр кӧня вень. Квартиралэсь ӧссэ ворса мукет люкетсэ нуиз. Тузон зын несвежий-а пиво зын но.
  
  
  Кышетэз пельпум вылаз ӟустариез туйыло но мон доктор мендоса минут пертчыны. Яра учке-чакла, солы азьпалласянь но, мышласянь но. «Курадӟон лыдэ ӧз-а, ӧз-сӧриськымтэ вирсэр», — шуиз со. «Чокоез пырчо гинэ мугорын. Со шуиз вал, пичи калибр».
  
  
  «Тазьы мукет сямен уг адӟиськы сое».
  
  
  "Я, тае ноку но огкадь уг луы, озьы ӧвӧл-а?" Шкафез усьтӥсько но, со йӧн-а бутылка досталь дезинфекция лэсьто.
  
  
  — Ваньзэ тае, мон улӥськом дорын шуыса. Жаляса верано луэ, мон доры пенициллинэз йылпумъяськиз. Со ныркышет Но нӧд уз луы ке, та тырмыны кулэ. Пуля уг быгатӥськы тон аслэсьтыд палаське».
  
  
  — Мон тодӥсько, — мон прорычать. Солэн кутӥськон киосаз кырмиськиз. Вуро, коньдон со ӧз дезинфекция кизер! Со ӧз вием микроб ӧвӧл, солэн ӵушкась тыл эгыр ih. Пиньзэ куртчыса, сое мед кеськиз. Мон со марляен биньыса, пельпум стерильный дерматол пызьнано яраез вань.
  
  
  «Али шутэтске, нош ик мукет яра усьтӥське». Мон син подсказывать ачимлыксэ выражениосты, дуннеын котькуд точкаез монэ шутэтскыны быгатозы шуыса, ачимлыксэ кабинетсы гинэ но ӧвӧл.
  
  
  — Уг быгаты мон, — шуисько мон.
  
  
  "Ышанӥсько, та нош ик вирмес уг."
  
  
  Но со куспын малпаськыса нахмуриваться. Со небыт но мукет шкафчикъёс бугыръясько бинт поттӥзы. Отын со монэ золгес тазьы бинялто, киыным шонаськыны кутски вирветлон-ын мон умой-умой. Соос юнматэмын металлической клипса корпусэз. Ми но со шоры учкыса выжидающе берлань вамыш лэсьтыны.
  
  
  — Мыным уксё кулэ, шведов но, — шуи мон. — Соку со но кошкиз.
  
  
  -- Бен, таиз но уз ...
  
  
  — Тон кыӵе агент, Мендоса? Соос тып пуко соос. Мыным таин окме кескич ӵош, медоосыныз, со яке враче-а ӧвӧл-а. — Нош тон эн малпалэ, ми кошким шуыса кылъя озьы, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  'Сеньор, соос копак тонэ доры юрттэт. Нош со куанер. Эн лыкты мон тӥледлы шведов, ваньзэ ачид адӟод. ... Нош коньдонзэ — аслэсьтыз яркыт но мур шокчыса нош ик мучоло со досталь. 'Нош витё. Мон юрттыны быгато тӥледлы, агай-вынъёс мигельлэн. Будэмезъя со мында ик, кызьы тон, сеньор , но али музъем вузаське. Иське, со коньдонэз луоз. Вазен ми ма nen сярысь уг малпало-а?
  
  
  "Умой-а. Ӧть сое татчы мед лыктозы но мигельлэн.
  
  
  — Жаляса верано луэ, асьме дорын ӧвӧл телефон. Мендоса ас ӝӧкъёс доры лыкто. Карточкаос вылын досталь но котырысь ящикъёсын маке со вылэ нацарапывать. Сое мон соослы сётӥзы. «Та мигельлэн сётэмын, но ваньмыз умой луиз».
  
  
  Со оборот вылэ адрес гожтоно.
  
  
  — Кытын ульчае Ноэво ?
  
  
  — Шонерак вуоно урам, сеньора . Та бур пала корка куинетӥез, нырысетӥ этаже. Мар луысал на ке...?'
  
  
  Пыд со султӥз но штаньы мускытэз кыско. — Мон соос тэрытскыса улоно луизы.
  
  
  — Оло, текила стакан?
  
  
  «Мыным байлык? Пыр ортчытыны тросэз уг но ӧйлась со ӧсъёссэ».
  
  
  «Мон ӧжытак Кафион луоз ».
  
  
  Стимуляторъёс Кафион старомодный; Али эмъюм умойгес луоз. Котыраз-а мар-а луи та тӥрлыкъёслэн кузёзылэсь " куд-ог мендоса вань на тазьы. Со луоз эмчи. Эмуос огкадь луэ ваньмыз, мар сое мыным сётӥз. Со шонтэ. Соку гинэ сое басьтыны луоз кулэ-а, татын мон мар басьтыны быгатозы.
  
  
  Со кык стакан вуын котыса таблеткаос. Со юыса, со, укно доры лыктӥз. Со вылэ пуктылэм стаканъёсысь отдергивать укноосы штора но, кыре-буре медаз адӟиськы. Улӥзы пеймыт но сюбег ульчаосы пурысь луоз. Лымы усе сяна, номыре адӟыны ӧз луылы. Мыным луиз тунсыко, вазиз со. Мендоса тырмыт кескич луоз, яраё куазь медаз воштӥськонъёсын герӟало североамериканец нуналазазвесь вордӥськон. Но мон вань шекъёссэс вато, со озьы ик каллен ма, кызьы автор колонка светский хроника. Улытозяз со одӥг адями, кудӥз тодэ, малы мон улэп на. Со малпаз, ачимлыксэ виыны уг кышка.
  
  
  Занавескаосыз но юскиськыны сое лэзьыны биниськизы. Мендоса ӝӧк сьӧрын пуке, ящикъёсы вылэ бур киям возьысал. Со шӧдӥськыны быгатоз, мар сое отын возьыны. Веранэз ӧвӧл, мынам мукет малпанэ но лу таӵе ик дорозь. Пистолетъёс, соин, лэся, али кияз кутыны, выльысь передумывать ih луыны кулэ. Мынам учконэз воштоно та, эсьма, вылазы учыре сётэмын.
  
  
  — Тау. Кошкиз со.'
  
  
  — Мынам братъёсы доры мын, сеньора, Мигельлэн тӥледлы юрттоз. Ачимлык снисходительность вазем куара.
  
  
  Со, нунал доры лыкто. Доллар тырыны косод, мон Кофе ӝог йыгаське. Ӧжытак вите соосыз, кезьыт азьло ӧсъёссэ усьтоз. Педпал номыр ӧз кылӥськы. Доктор сое учкиз берпуметӥ вылэ куштӥз. — Та сярысь веразы но, Мендоса.
  
  
  'Сеньора, анай кыллэсь данзэ!
  
  
  «Тон кутскысалыд ке, со вуиз-а, — шуисько мон, — соку тодозы, тон дорын улэ на шат анай».
  
  
  Пельпум мендоса покорно кырмизы. Вылды, со сыӵе кышкытлык-лэсь проблемной дасо пол кылытозь, пациент. Ачимлык-та уг поттыло ни. Со понна ураме потэ но ӧс пытсамын. Со, буш коридоръёсын но, паллян пала учкиз. Собере, агай-вынъёсын ӵош со осконтэм мендоса адресъёсын карточкаоссэс эскеро. Та мыным уггес кельшы. Шуныт дӥськут сярысь малпанзы но эд заманчивый луоз, эмуос но солы чик уг оскы. Татын урод зын потӥз на, кезьыт мендоса-лэн офисаз. Со котыр учкиз но ас юанъёсты куштыны. Ӧс янак вылын шыльк коробкае пичи усьтэм сюлмын пиштыса. Телефон розетка. Зӧк ублюдок монэ пӧяз.
  
  
  Солэн пушказ но, комнатаосыз вӧзын буш офисэз проскальзывать ортчиз. Соос сумкаоссэс выж вылэ ӝутӥз. Аксым но чырс зыныз буш комнатаям луэ. Луо тузон но сукин сэрегъёстӥ кыстаськоно. Со пеймыт пыс ӝуштыса доры, комнатаяз кабинет висъямын, та доктор. Сое, векчи кезьыт ӝажыос доры интыяськем ӝуштыса но пеляз поноз. Номыре кылыны уг луы. Со каньыл sel. Со дыре возьмало, соос монэ пельпум вӧсь сярысь вунэтыны тыршисько. Мар меда соосты лэсьто? Мон взбадриваться Кофе. Стимулировать карыны эффект озьы ке но, ми сое ум вормиське.
  
  
  Со лек кышномурт-лэсь куара сайкатиз. "Кытын ке та пияшез, парсь кӧй!"
  
  
  Заискивающий мендоса ответ тон сётӥд. — Мон... мон уг тодӥськы. Со, кылӥськод-а! Ачимлык-со луыны уг быгаты кыдёкегес быгатод. Адресъёсын сётӥз карточкаосын эмуос Мигельлэн. Оло, соос йыромо.
  
  
  Йыромы-а? Куанер мурт но уз йыромы ке аслэсьтыз визь ке вань, мар лэсьтыны кулэ эмуос луыса, та сэрег сьӧры кожим. Соин ӵош кузэн мигельлэн возьмато, кызьы тӥледлы жингыртӥ. Милемлы ваньзэ возьматӥз - кема дыр ортчоз. Агент ышиз кытчы АЙ та».
  
  
  «Сярысь! Бен, фразаосты кодовый тодо-а соос, ӧвӧл но ни, мар со ЭХ, сеньора.
  
  
  'Сеньоритазы!'
  
  
  «Сеньоритазы. Но ми быгатӥськом на сое приканчивать та ваньмыз яра. со туж меӵ луэ! Со, малпасько, малы мон тон доры визьмо луэмез ачимлыксэ алда. Тӥ сое вормыны быгатӥды. Пистолетэз но вал мон сое...
  
  
  — Тон-а бадӟым бездельник, Мендоса, — кышномурт виемын. — Мон ӝоген яразы та сярысь верало. Кызьы сое басьтоно?
  
  
  Но со озьы уг шуо, сеньоритазы . Нош асьме дорын зембль сярысь вераськонъёс ветло...
  
  
  "Полковник Зембла!" Со, кылем, кабинетысь кышномурт кадь Мендоса тышкаське, пыдынымы тыпыртом. "Кызьы АЙ солэсь агент кошкиз? Со малпаны, план ачимлыксэ гинэ тод милемыз!
  
  
  Пель борды ӝиптӥськиз ӝуштэ, соин юан вормытъяськыса, кин татын сяна, ЭХ ма луиз-сое тодыны но кадь. Кин, вуриськись басьтыса, луозы-а та кышномурт? Куинетӥ люкетаз со палыз кыӵе? Сильтӧл сое лымы туж шуныт луиз, куке со кинлы ке эскероно-чаклано. Соосты сак кылзэ, мар со шуиз кыдёке.
  
  
  — Тон визьтэм, Мендоса! Со вуиз ке, ас пистолет куто. Озьы эн учкы мон шоры пырак. Мон уг вера, малы тон сое виыны кулэ, улӥ ке, та кулэлыкез ӧвӧл. Ачимлык басьтыны малпасько, со улэп. Юалляй соку мигельлэн ачимлыксэ быгатэ.
  
  
  — Та мигель умой — а, - нукыртыны Мендоса. «Бигер кадь, со адямиос доры. Со усто хирург луыны быгатэ».
  
  
  — Иське, валай, — мыньпотэ нылаш. 'Соос кошкыны кулэ. Тыныд оскисько, тон нош ик адӟыны уксё поттоно-а мар-а?
  
  
  «Эх, сеньоритазы
  
  
  Сое кылытэк, кыштыр банкнот.
  
  
  « Куараос ».
  
  
  «Gracias Muchas, сеньоритазы. Ӟечгес-а луоз!'
  
  
  Соос доры нуналаз со ӝубис но пысы. Площадкаос вылэ потӥзы кышномуртъёс. Соос ас вактазы ӟукыртэ. Егитъёс но урод вал со, вал пыдам чебер но нах. Пальто пеймыт гожез но ӵош катанчиос люкето кайырыны югыт шляпаен капка ee мон соосыз адӟыны секыт. Ee шуныт, шведов сётыкуз, валай, мар сярысь соос тодо Зембла план. Эсьма, соослы луыса, умой дасяськем!
  
  
  Со укыр каблук выж вылэ йыгаллям. Табере со нуналэ лёгетлы вылынгес. Эшшо одӥг вамыш. Мон киын педло потэм. Сое кутыны хватка дзюдоистский ee. Огшоры кутон. Соосын сак луыны кулэ вал. Пальто Воротник люкетыны кулэ ӧвӧл. Со, ку со шӧдӥське. Со мыным бадӟым чиньыеныз чырты зӥбыса герд лулсэръёс вылын. Шокан дорын нах киултӥзы. Кузь гижыосыным сое горд берлань пештыса, паллян пель бордам йӧтӥськиз но, мон, бам бордаз кырмиськиз. Со туж зӥбылӥз. Со кык секунд ортчыса, йырсазьзэ ыштӥз. Со ачиз куаразэ уг сёт. Эбылям мугорме со мон вылэ усиз ке, со рухнуть. Комнатаослэн ӧсъёссы буш китӥз кутыса нуллоно пыр со виын солэн кадь ee пол но, ӧс усьтӥськиз мендоса квартираын ке но, бызьыса педло доктор.
  
  
  "Сеньоритазы. Вунэты-а тон - Диос Мадр !"
  
  
  Со, азьлань тэтчиз. Уш нуналазазвесь атаказэ, соос дол-дол сылэ. Ачимлык-огаз мон но кабинетысь изъян пумиськылэ на. Мендоса завопить, парсьпи кадь. Со паллян ки шуккиллям соос ачимлыксэ. Со куспын аслэсьтыз ранаоссэ вунэтыса сярысь. Озьы ик кыкетӥ но, кужымзы уг тырмы. Мынам пельпум тошнотворный вӧсь бышкалтэ. Вот шузи, сое кутоно луиз, со емышъёс али но араны луысал кулэ. Кӧт Мендоса мон вылэ урдскизы. Кымалто мон но со ассэ котыр одӥг быг пуконъёс вужмемын. Кышномурт, пыд йылаз тэтчиз. Неподготовленный, монэ юн но бадӟым, мыжык заделэн. Кырмиллям сое киын веттаськизы. Ӝӧк вылам сализ бросок пельпум ачимлыксэ вань комната пыр. Ӝӧк вӧзын аслэсьтыз ӧрзэ Мендоса рухнуть бумага, книгаёс но писпуос пырыос. Вуж пукон вылын кылле, котыраз усьтӥськиз ящик усьыса, пыдзэ но револьверъёсты ачимлыксэ. Со доры киос метнуться ачимлыксэ. Султӥ мырдэм. Усьтэм сюлмын вамыштӥмы ми гогыяз виым кузь луэ.
  
  
  - Пистолет уг-а тыро? — малпамтэ небыт юаз со. Та мендоса визнанэ шедем. Соос шоры учкыса, асьсэлы пистолет. Одӥгез соос тэтчан, со вӧзын луоно. Ачимлык мыддорин палыныз со бур киы но кутэм сое. Дюймын мон кӧня ке пыд, синме выж тасырайыны шедьтыны. Мон кык пол кулак быр а, бур-а та рад, кӧтаз ачимлыксэ. Йырзэ берлань куштыса ачимлыксэ шуккиз гульымазы. Рухнуть со пыдес вылаз усе но музъем вылын.
  
  
  Соос, ӧсэз йыг ворсаз но, бызьыса пыри кабинетэ. Луоно на нош со вылын кышномурт интыос вань, кытын со, сое сабиз. Соосты но, бушам со комнатаысь ӧсэз ворсаз затащить. Пыдес вылам сылӥсько, милям, соослэн, кышномурт бордысен кутске. Сумкаысьтыз нах ас дораз ӧй вал, нош пушказ шуныт куртка кисыяз тросгес луозы. Воришка магазинлы укша вал со. Туж ӧжытэз соосты шедьто. Никарагуанский сярысь удостоверениез, кудъёсыз возьматӥзы, мар со Манагуа гоназ, вӧзазы юри-а, мар-а мукет югдурез-а пӧет вал. Сигарет пачкаям сэстоно озьы ик люкасько соос, сын, тушез понна синлысъёссэс, гижызэс понна пилочка, губной помада, кӧня кисырмем мандаринэн, ог кызь вить доллар уксёез но интыысь 9-ПМ миллиметровый - Макаров. Кунокуае улыны туж кельше makarow lindner PP образецъёссэс, сое утён понна. Та пистолет бадӟым автоматической, нылкышноос понна со укыргес секыт. Со котыре тӥ сое валаны быгатоз, кин-а со, но валаны уг быгатӥськы на, кин со.
  
  
  Со застонать. Чакламъя, со йырзэ шона. Со ачиз вуиз. Sel шталь но сое витё. Соин артэ мон луисько арбериосты куштоно. Сазьтӥськемез бере, соин, соин со укыр матын луэмез уг поты. Быгатысал-а меда со утча марлэсь ке но лэсьтыны.
  
  
  Со пыд донгымон пеймытын выж вылэ юбка но берыкъяськод зӧк складчатый нӧд. Шуныт штанэн луэ. Нош никарагуанский ih кышномурт ӧз нуэ, но, одно ик, модаын вал со интые кылиз кулэ. Со каллен пуксиз. Со доры кизэ нюртӥз кымыс, нах макмыр-лэсь кужмогес луисько кадь. Шляпазэ со йырысьтыз бадӟым гылӟыса. Югыт-эй тулкым усиз суд йырсиез пельпум вылын. Висъяськизы югыт пеймыт губырес солэн фигураез фон вылэ, укноос вискысь котыр тузонэсь. Мон доры но со киосты лэзьыны, йырзэ берыктоно. Со дун-чылкыт ымнырыныз кузё-инмар ляб югдытӥськем.
  
  
  Та интыськем вал, со мынам тодэ кылиз. Чертовски женственный вал со. Солэсь тырыны, гадь ыжгон свитерез веськрес, пыд улад-озь эгесалляны, полуботфорт-ын. Со сӥземын вал сюлэм дарт формаез но ӟыгыръяса ик ымнырын но, мугорын но ee. Но, одно ик, nen кезьыт вал, кулонэ нуись сямо, котькуд агент солэн киулаз. - Мон гинэ та профессиын неизбежный. Но мон кыдёке учке. Соосты но, монэ адӟыса, бадӟым луыны туж куз, шушектэм туж чагыр синъёсыз.
  
  
  Соос тодо та ымныре. Со, туспуктэмын карточный коробкаез адӟиз солэн штаб-квартираез ай. Со пумитъяське вал командаысьтыз адями, выль дель одӥг операция бере, сое лыдӟон понна. Потребоваться мон куд-ог дыръя, кин понна зэмзэ-малпан ee. Со дыр, куке со аслэсьтыз огшоры самообладание ӝутӥзы, сое тодэ. Кирова Тамара , мексика оперативной базаяз, одӥгез пинал пияшлы пӧртэм кун комитетлэн котыр кышкаса ик, россия служба верантэм тодмо ни кадь.
  
  
  КГБ яке огшоры.
  
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  Кӧня пол со кыньыртӥз, нош собере шоканэз ӝегатыса, шуэрскизы кадь. — Ӟеч-а бур-а, Тамара, — мыным шуиз.
  
  
  «Мон тамара уг ӧтё, — шуиз со бегло сямен испански. «Розита со, мусо нылъёс, со выриз...» шокчыны но фразаосты сое уг быдты.
  
  
  Со мон шоры учкыса серекто. — Тазьы пальыша уг гырнадёр, — али вандэмзэ со англи сямен. — Мон тодӥсько, тӥ но, Картер Ник. Люкаськизы ке, мон тонэ виысал, тае ӝоггес лэсьтоно.
  
  
  — Кунокуаын ке солы, тӥледлы кулэ шуыса, соку ини тонэ кулэ, — шуи мон кадь небыт но зӥбытгес луо. — Мынам тодэме потӥз, малы вань ужъёс Земблой КГБ-полковник, Тамара. Табере, мон тодматскиськод ке, со уз ни лу быгато сложной озьы, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  — Номыр но, — со прошипеть. — Мон тыныд люкетлы номырзэ но уг тодӥськы.
  
  
  Соос ас киосынызы эскерыны, ышанӥсько мед луоз шуыса, беренэс вань. Соку ик солэсь юаз ке, ма тодо отель,
  
  
  — Амал луысал, Тамара, — шуи мон шыпыт. Со серекъя, серекъяло но луыло, нош та векчи куалекъя. Эй, кышканэз уг вато, удалтӥз асьмелэн. Уг луы-а сое доктор Мендоса слабакъёс, со пӧяны капчигес луоз. Агент ӧнеро уж омела со эх, та муг луыны капчи ӧвӧл, кышкан но. Шугекъяськисьтэм кыльыса но, соос тыршыны.
  
  
  "Тон монэ выросъёссэс тодыса, Картер," презрительно соос мыняло. — Тон вераськыны быгатысал ке мон тыныд штабын. Вань препаратъёсын но амалъёсын туала кыӵе ке учыръёс вераса кутскисько. Нош мон пукисько татын, буш комната, одӥг. Но тӥ юаны быгатод жугизы монэ, мон ӧй кеськы дыр, макем вӧсь. Со кужмо, тонэ малпасько шуыса. Азьпалагес мыкырскиз со кыньыръя, со сюбег синъёсы. «Тон дауртӥськод ке но, мон тонэ киям мыче ке, со черектӥськозы».
  
  
  «Та вакчи соку ик историын вал кесяськыны».
  
  
  'Луоно. Туж умой луысал быгатысалмы решениезъя. Быгато ке милемлы люкетиз, солы тынад кулонэд, мон та вормон луиз.
  
  
  'Вормонъёс?"'
  
  
  — Со сяна, тон эн уты, Картер. Тон вормыны уг быгато.
  
  
  Со номыре но уг валало ни. 'Вормоз-а? Малы утӥськод? Йыркурен со вылын возьматэмын лымы усе. «Ми быгатом укыр бер луэ, таос тонэ медаз план прихвостень империалистической ишкалтӥз; Со лыдъя...'
  
  
  — Прихвостень Имперский?
  
  
  «...нош мон та шорт понӥзы. Сӥземын. Социализм Свободолюбивый...»
  
  
  — Эй, ӝамдэлы витиськом! Со куспатыса ee. — Кызьы тон малпаськод, полковник Зембла — милям одӥг, котыр? Американскойзэ лушкем-а мар-а та?
  
  
  — Тодмо ик-а та, — шуиз тамара презрительно. "Американец, со яке кулэ ӧвӧл ни-а?"
  
  
  «Макем мыным тодмо, асьме странаын со ужа. Нош та адямиос, мар борды-тазэ ачимъя кыӵе ке кусыпъёс. Мон быгато кадь потӥз, котыраз-а солэн пайдаез? Талы мон валэкто.
  
  
  — Тон малпаськод, со визьзэ ыштэм мурт, Картер? Уж сярысь кылэм бераз мексика ачимлыксэ мон адӟи, мар со карыны Мехико, соку мон валай, мар бордын ужпум. Тонэн ожмаськон тӥрлык эмуос сётоз, уксёзэ но оборудование. Тон соослэсь чеберъяськись луэмзэс, малы ке шуоно со туала карись ассэ революционерлэн, нош кӧня ке нунал ялэмын кышкытлыклэсь зембла пыр тушмонъёс но. Марионетка тон пыр куремын кун огазеяськонъёслэн асьсэлэсь ужзэс ӝог будӥз. Но отын уже пыриськиз куара дипломатияя канонерка. Армие тон, одно ик, пыриськыса, республикаысь 1965-тӥ арын доминиканский кадь. Дунъёс сокем укылтэмесьгес паськытатон планлэсь вылтӥ! Нош со куашказ!»
  
  
  "Мильым, тыныд визьзэ, Тамара!" — мон вандо. Со лекъяськыны кутске. Та бордын мукет югдуре со огшоры серем карозы, пе. Табере со жадиз, луоз сурано но сюма. Мон озьы уг задание мыноз, пельпум вылысьтыз пуляезлэсь пысы луэ. Табере мон доры банальность довершение ваньзэ эскерыса, нылкышноос но байк лозунг. Та трос луоз, малы сое поттыны быгатӥз. Одӥг гинэ ке луысал, ачиз шонер, со ассэ ачиз оскытӥз со. Со, валамон, Зембла пумит луиз. Нош ваньзэ тае радъян но кгб доры одно уг чакла. Со аслаз паллян ки вылаз ӧз люкетэз вераз, мар лэсьтэмын бур-а.
  
  
  — Огдыре кык юнматон тонэ уг ужа, — мон рыкнуть. «Американской " шуыса нимам огазеяськон оаг тонэ уг быгаты, шоканэз но куд-ог сое виыны турттон мугор люкетъёсыз вылэ мон одӥг янгыше уськытӥзы. - А ма? Соин одӥг пыжын-а ини? Тунсыко, тон куке-соку со кылзоз, ма вералоды? Оло эшшо но тросгес, малы понна тӥ ласянь Зембла сылэ, потыны дась-кулисаос сьӧрын но азинскон учыр зачищать ачимлык-а, мар-а, дыраз уг поты.
  
  
  "Мон,? Тон, империализм лакеез ожмаськисьёс, группамы куашка храм ачимлыксэ пуштытъязы но люкаськылӥзы ини майя ачимлыксэ спецназовец метеорологической элитный установкаосты-а ма? Ачимлык дилетантский быдӟалаез кышкатӥз луоз. Ачимлык дыльк мон тодӥсько ни. Адями быгатэ ке, мон вазен ик храмын ми ӵош герӟаськемын, таин гинэ но ӧз лымы...
  
  
  Ымзэ киосыныз ворсаса соос, синъёссэс паськыт усьтыса. Собере со кизэ лэзиз минутной чал-чал. Куараез солэн шыпыт но ангес потирать йӧ шуиз: — Умой трюкъёс, мистер Картер, нокузё ке но, мар кыскиз тӥледыз пӧлысь мон, тыныд уз юрттэ.
  
  
  Со, педло учкиз. — Ӧвӧл, — мон усьтӥськиз, — мон озьы ӧй но малпа, Тамара. Но мон малпасько на, ма тон, адями, тодӥськод-а, мар-а зембла руина ини штаб кылле, нош ачиз инмар соосты тодӥсько, кытчы кошкисько. Эсьмаса, сюрес вань ке, соос быгато на та бекче шедиз.
  
  
  — Тон но тазьы вера".
  
  
  — Басьтэм вурысалзы, шуэ, со озьы но! Со ыргетэ. Нош ик солэсь шунытсэ шӧдӥз. Солэн пельпумъёсыз вылын асьсэды возьматыны. "Кызьы тон малпаськод, та кызьы мон басьтом? Тынэсьтыд тае гинэ ке ныж йыръёссы пырыны лэзё.
  
  
  'Тон солы эн оске. Ваньзэ тае лыдэ...
  
  
  — Та, дуно, кышкаськом, малы ке шуоно мертэтъёс ачимлыксэ умой луиз-а, тон кезьыт-а, яке кин ке но шека на. Юри со та лэсьтыны, ма сярысь асьсэос вераны мед сётэм адямиослы юрттэт но басьтэ. Со революционной шудонэз яратӥсь, соин ик мон, малпасько, со ӧжыт тросгес лэсьтэ, кезьыт кулэ. Ми татын юнме ӧвӧл. Но малы со сярысь ӧз вера, озьы ик та, мар понна куазь канал управление эшшо тросгес луэ. Куинь ке, умой луысал, мукет шаерамы куинь Америкаысь Центральной!
  
  
  — Ч-малы ? - Тамара ӝока.
  
  
  — Мед, эшшо но урод, - а мар-а, сотэк но передатчик основной ужаны. Таиз кадь, пукон пыд. Со пӧртэмлык, та пуконэз уг усьы, малы, вань кукъёс быдтыны дыр ӧй вал. Со номыр но уз вера, Тамара. Солы отын вал. - Озь солэн валтӥсь передатчик быдтӥзы, соосты валаса кадь, мар со понна кулэ резервной подключение передатчик.
  
  
  — Нош... со ке, мар шуод тон, зэмзэ ке,...
  
  
  «Канал усьтыны соку котькуд нимаз луыны кулэ. Бен. Со сяна, макем валаллям соос, уз-а куашкаты бусыос силовой гинэ ӧвӧл, вань та передатчик disconnect дыр уз луы, нош ваньмыз куашкамын вал, но тросгес но тросгес луо. Някырес куазь талы эшшо но трос лэсьтыны. Ачимлык эскерыны уг луы ни».
  
  
  "Ӧвӧл! Уг, уг быгатӥськы мон тон оскы. Вы вот мон нош ик пӧяськонлы, ӧрекчаськонлы ассэ алда тонэ, Картер.
  
  
  Со ӝот-ӝот йырзэ шоназ. Нош син азьтӥ соос адӟылӥзы сое, мар-а утиз. — Тамара, со умой пӧяськом, — шуиз но каллен зӥб-зӥб со. — Мугез Но ӧвӧл. Мыным нокыӵе пайда ӧз вайы-а со. Та шонерлык, нош мон дорозь».
  
  
  «Паймымон та тазьы. Та шузимем кадь вӧтаса...'
  
  
  Нош ик со берытскиз но учке укно-тӥ. Со пичи гинэ луэ но сое замешательство падан результатъёс чал-чал. Озьы мон солэсь кышкано ӧвӧл, азьло кадь. Эсьма, со дурады ӧй луысал, соос мукет сямен но кгб-ын ужасьёслы ӧз-а. Оло, соос огшоры луысалзы юмал ӧжытак ляб тодӥсьёсызлы но. Соос ӧжытгес ке но кылемын, со малпанэз, со дыре альтернатива эскерыны. Со, малпасько, малы соос озьы малпало, кызьы сое уже кутыны луоз мыным. Делле ик, таяз но мыным ышанӥсько, тодмо луиз, малы ке шуоно, со мынам уже кутыны луоз шуыса.
  
  
  — Ник, — шуиз со, пумаз. Нош мон со шоры учкисько. - Ын беспрецедентный куара ee шуныт луоз, ми гинэ но солэн нимыныз нималлям. — Ник, та канал мукет. Тон тодӥськод-а, кытын-а со?
  
  
  «Луыны быгатэ, нош уг быгато но».
  
  
  «Ма мон кык-ма тодоно. Табере, мон та ӵош пукысал ке. Монэн ӵош ужаны быгатэ.
  
  
  — Тынад шуэмед потэ шуыса, оскисько-а, уг-земблой-ысь сотрудничать-а мар ай?
  
  
  Со шонтэ. — Тон но мыным оскыны кулэ, Ник.
  
  
  "Мае мон тӥледлы оске-а? Тросэз россиысь утыны быгатӥ ке, ут Зембла».
  
  
  "Ӧвӧл, номыр! Та ёросъёс огазеясько Зембль кемдӥз ке, милемлы-а секыт луоз, дыр, но ми эшшо но бадӟымесь азинсконъёсыз понна революция потребоваться. Нош мар луоз на-ма, Ник. Шахматэн шудо-а тон?
  
  
  «Мон солэсь азьвылгес шуд».
  
  
  «Асьмеды, ӟуч, соослэн дартсылы, кызьы тон тодӥськод-а. Но маин? Мар донге соосты лыдзы лэчыт сюбегатӥзы ке, луонлыкъёс йылозы-пумтэм трос визьмо но мукет тушмон пумит мукет шунды игровой расположенный. Озьы асьмелэн политика но. Мыным кельше тодӥськоды-а, кыӵе со вариантэз но луыны быгатоз меда кальёсмы. Чылкак мукет Зембла Полковник. Адямиос кырын со. Со лентаос луыны кулэ. Америкаын гинэ кышкытлык уг быгаты, со улын пукыса центральной то, тупаса улон но вань кужымзэ балансаз».
  
  
  "Пешка мон шудо но, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  — Пешка-а ӧвӧл-а, Шенӟыны, нош конни. Со вакчи пальпотыса, кыньыртыса ымдуръёсыз куалектӥзы. «Урдсӥн но тэтчаны быгатэ пыр мукет вал. Пешка ӧвӧл. Кыстаське, соос лэсьтӥзы вакчи визьем shaggy одӥг ӧрын».
  
  
  — Та веран тыныд пала тэтчиз, Тамара? Соос вакчиесь, но тып серектӥз. Таӵе тэтчан вандоно луиз. Кгб-лэн йырызлэн вылӥынгес тон мон понна дун тупатоно.
  
  
  'Сое тододы та. Озьы мон нош тодӥськоды-а, мар вал азьвыл. Таос ик луыны быгато, — шокчиз со, — нош ик учыр луоз, тон ке ӧй вал, укыр укылтэмесь. Ас шорад учкыны! Пистолетъёсты но револьверъёсты мон тон доктор луод мендоса дорын пересь, нош мукетъёс? Сач-сач котмем штанэн гинэ! Вормыны юрттэ-а тӥледлы люкаськизы зембла полковник-а та? Мон уг вера, мар луиз мынам эше. Меретъёс но мыным дорын оген луыны. Мон малы ке куараос ӵош ужаны быгатэ! Монэн ӵош ужаны кулэ!
  
  
  Син пеймытын яркыт пиштэ Тамара та буш комнатаосты. Соос малпазы, со серекъяса мон ачим усмотрение. Мон но, ваньмыз огкадь луэ. Мон кгб-юрттэт кулэ луэмзэ, юрттэт огазеяськонэн ӵош юонэн но оборудование. Нах соос шоры долкаса, малпа кадь, соосты валэктон. Соосты зэм но ӵош учкыса шонер учкон. Со ролез ачиз шудэ умой, туж умой ик, нош укыр юмал со луоз, кызьы та кышномурт ас сыӵе профессия люкетэз. Ачиз со синъёссэ гранитлэсь позицизэ сьӧд, шонер. Та сярысь мон тодам венерина чебер ӵуж, сӥль сиись будосъёс, нымы-кибыосты ческыт зын понна со озьы луыны кулэ, соослы со кӧтсы тырымон.
  
  
  — Ма... — шуи мон дӥсьтытэк, — тон мар ӵектысалды?
  
  
  "Мынисько мон.'
  
  
  — Корка сэрег сьӧрысь мигель?
  
  
  "Мед.'
  
  
  — Эшшо кӧня тӥледлы сяна, кык?
  
  
  Ымдуръёссэ нюлыса, малпаськыса, ӧвӧл пӧяськиськеммы эй сылэ. «Одӥг гинэ, Диего Ордас кыӵе ке ».
  
  
  Оло нош таиз шонер. Та осконтэм вал, но ӧй вал та пуштрослы. — Луэ-а тӥ дорын трансивер отын?
  
  
  «Тулкым вакчи, диапазонзэ вань», — соиз ответ сётӥз, ӝог-а, мыным адӟыны тупаз. — Мон тӥ ӧжытгес сиён но, дӥськут шедьтыны.
  
  
  Сое, шоканы, неизбежный мылпотытэк кадь кожай. Соин ӵош калтӥзы, аслым штан но супыль-супыль султӥз. "Умой.'
  
  
  — Та решениез визьмо, Ник, — шуиз со торжественно. — Арберизэ берен аслыз басьтыны быгатэ, соос али?
  
  
  «Ага», — шуисько мон, назьыльске, со понна пыжиськись пилочка миндальпу гижы понна. «Та гинэ ӧз».
  
  
  Ултӥяло соосыз адӟыса, куке кисыям тыре. «Ник, соин, малпасько, табере ми ог-огмылы шуыса оскиськом».
  
  
  Со пальпотыса луыны кулэ. — Estestvenno понна. Озьы ке но оскы, со тыныд трос. Соос, ӧсэз усьтыса, коридоре но, поттӥзы монэ. — Вакытаз, шуыны мендоса доктор-а, мар-тон мар-малы вунэти. - А мар-а та луоз?"
  
  
  Асьмеос солэн ымысьтыз нуйто, кылзӥськисьтэм кадь пичи ныл. «Дун эмуос вунэты мон вань шуыса, кунокуа со. Со ачимлыксэ пепертыса, кызьы тон верад, америкаын.
  
  
  Со мыньпотыса азинтыны; со тырмыт вал ӧжытгес мед луозы шуыса, зэм-зэм. Со Внутренне луыны кулэ серекъя, нош вылаз мар-эшшо ке. Та дырозь утиськемын сюлмо кузэн-шуэ тамара мар ке сярысь сумка, вань на милям вӧзамы ветлэ. Та шоры учкиськод но со ӧвӧл. Со адӟиськиз, сое шӧдыса, та кызьы ке но кулэ луэммес. Та вал нырысетӥез, мае со лэсьтыны быгатэ ке, эй шанс сётэ.
  
  
  Монтенегро Калла вылэ потыса, ми доры вож вуоно ортчыса, юрт кӧня ке вамыш-лэсь. Шыпыт, ульчае мыд-мыд палаз юртын тём-тём луиз. Тамара тӧдь-тӧдь, лымы усиз ке, соос вылэ усем йырсидэ, пальто но запорашивать .
  
  
  — Ник, — шуиз со, куке ассэ вылэгес кожыса Калла Ноэво , — полковник дун люба зембла дугдытыны кулэ! Мынам синъёсы, куинетӥ луиз приковывать бур пала корка, юрт, кудаз-тӥ мендоса малпанъёс, жиль ачимлыксэ агай-вынъёс. Пеймыт укноез ворсано дуринъяны но кыре потӥз. — Уг Зембло, Тамара. Эскерон ужез ас выламы со ышиз».
  
  
  «Канал эмуос котькыӵе учыре сюри. Та но омела солэн тусыз». Со куараос чурыт луэ: «кышкыт луоно ке, мон куашка».
  
  
  «Будос, писпуос, - кибыос, пудо — сюрс квадратной километр падвожаз экологияя вань быдтэмын луоз».
  
  
  — Но со адями! - Дугды ай, со куспын юртлэн куалектӥз но ӧс вылаз, лымы вылын ботинкаен счищать. — Ih вераны кулэ, Ник. Та сярысь со шуиз шонертытэк уг луы.
  
  
  — Тон сое уд оске, — шуи мон. «Мон малпасько, со ас синъёсызлы ӧз оскы ни. Соос уг валало, мар вите азьпалан ih».
  
  
  "Та нечестный!' — дуак соосты чуртнасько. «Кезьыт но сютэм улонлэсь сюрсъёсын кулылӥзы!»
  
  
  Сое китӥз кутэм ee, кунокуаез коридоръёстӥз ортчид кадь. Ас вылазы нуо соос пистолет куто, автоматической нах ee. — Умой, - шуисько, — мыным шуиз. «Та, безусловно, драматургия люкетэз, кудиз дышетэ тон кгб-ын. Тон но быгатоз командазы понна бӧрдэ?
  
  
  ",- Шуэ кадь со сыӵе арбериос!" — шокчемез солэн вож, эшъёсыным ӵош. Озьы соос ӧжытлы ке луэ, синъёсыз синкылиен вылын со кадь навертываться. «Вай мон сямен, таиз зэм. Нош адями, кудӥз кулыны курадӟе кучыран зембла вал полковник но ӧвӧл, одӥг палаз. Со тырше улыны, кызьы быгатоз! Ник, тон сокем ваменэс, вань шуыса адямилыкез ышо шӧдонъёс?
  
  
  — Мыным кызьы ке мозмытоно пытсэтлэсь-тӥ владимирский «лагерьын Дасо» Потьма улэ . Сое тон туж ӟеч тодӥськод советской ӟечен юрттонъя».
  
  
  Соос вакчияк но ымдурыз золтӥськиз. Нырысетӥ нуналзэ ини ми бур пала матынгес луыса. Эй вал кадь, мон шоры серем ответ потэ мыным, чус улыкуз, солэсь кышкаса, ватӥськыса аслэсьтыз куашказ. Озьы ке кезьыт, омырын кышкытлык смутный витать но кулон зын, ӧжыт ке но солэсь уг шӧдӥсько.
  
  
  — Мон татын, — шуиз со. 'Потан пушкын.'
  
  
  'Собере тынад. Тон со бере кылиз. Нырысетӥ, кин утча мон вылэ урдскизы, тыбыраз пуля басьтыны».
  
  
  "Ник, со, кыл..."
  
  
  — Тонэ нырысетӥ, Тамара. Со вакчияк солэн кужмо киосыз. Мон бадӟым чиньыез вылэ зӥбыса лулсэръёссы, уг застонать беспомощно со дыръёс. «Ойдолэ учком, кыӵе вечеринка мон тон понна лэсьто».
  
  
  Кияз ручка ӧсъёссэ р Ee. «Ник, таин валче ужаны уг йӧндыры. Пожалуйста, револьверъёсты та окт...
  
  
  "Азьлань."
  
  
  Мон пыри. Сое, мае мон адӟисько, мон нокинэн уг витё кузя. Та резня луэ. Пиосмуртэн одӥг музъем вылын вӧш-вӧш. Мукет безвольный пуке креслоын, киыз пыдес вылын лачмытак тыремын. Ньылон пель дорозязы вал кык пель дораз сӧнэз. Бадӟым выж вылын вуэн кынмем сьӧд вир сётыны дышетон. Пиосмуртлэн мӧля вылаз дугдӥз но сое пуке пукон вылысь шапыкъёсын. Борддор забрызгивать вир луиськод, вирсэръёстӥ жум нырысь-валысь пазьгиз.
  
  
  'Мон дуно аныкайзэ ,' - Тамара йырез берыктэ, созэ но ишкалтӥз.
  
  
  Кӧт ке буш-ми сыӵеесь ӧй вал, мон ӧй вал но, сюлэмзэ бугыртэ. Табере мон ньылоназ кепырскем ӝуштэ, ас совладать но мыным удалтӥз. Со комнатаын мукет люкетъёсъя эскерыны. Ваньмыз ӵош йыр вылазы берыктӥз валэн, пыдын. Таркамын вал ящикъёс, креслоос вылэ чехолъёс жильдэмзыя, нош туала транзисторный трансивер, кудӥз вылэ со ышанӥсько, пайда луоз. Со, Тамара доры берытске. Со кӧс разражаться бӧрдэм. Со кырым шуккиз бамъёсам-а соос, уз-а, но чувствительно.
  
  
  — Дугдӥ, — шуи мон. "Кыдёкысь кыдёке... мынэ ."
  
  
  — О... ой, инмаре мон. Сайкыт синъёсыз со нош ик но, нош соос вылын пукисьёс но, пыдъёсы куалекъяло, коӵышпи кадь.
  
  
  "Тон-а адями?"
  
  
  — Буйгатскон инты-бен . Но... мигель диего но креслоос. Кызьы ...?'
  
  
  «, Дыр, врасплох ih учыртэм. Пурт улаз возе дуло ih вискы но пистолетъёс, кызьы пичи куараен мед луоз вал».
  
  
  Со шокчиз. Пеймыт луэмлэсь куара: «Тыдӟыны, доктор мендоса дорын ваньмыз-анай озьы ӧвӧл».
  
  
  "Кызьы?'
  
  
  «Луыны кулэ, собере сое басьтыны туж луиз ке, кызьы со мон дорысь кошко», — валэктӥ мон. — Ми тӥледлы жингыртӥмы мугъёсъя сое. Но уксё возьыны, нош тон солы мар сярысь вераськод, соку калык-ын Зембла Принцаполец.
  
  
  «Estestvenno понна! Кыкназы сёто мон солы! Ымнырме кырыжтэмысьтым, соослэн синазькыль каронзы но, со вож вал. «Вуыны кулэ, но соин ӵош милемыз валало».
  
  
  — Малпанъёсты ӟечесь, нош собере-таяз кельтыны. Татысь мон бырйисько кулэ».
  
  
  «Оскисько, татчы но адями виисьёс шедьтымтэ мон вуи».
  
  
  «Пельске умой приберегать понна асьсэос решение, Тамара. Та каналлы ми согыны кулэ, но со куинь кузя шаерысьтымы пазяло на. Татын, принцаполец, милям соин номыр карыны уз быгаты ни.
  
  
  — Бен, бен, со вала. Мон учки со шоры учкыса, отсутствующий. — Кушты , Ник. Вы вот алда тонэ-а со, тӥледыз мед котыраз кыскыны ваньзэ, мар тодӥськоды-а тӥ.
  
  
  «Та сярысь эн сюлмаське. Мон тонэ ноку но уз пӧя, ас шудонъёс. Коммандос отряд кошкысал тонэн, нош тонэ эш кулэ. Тыдӟыны, зэм али асьмелы валче ужаны кулэ, соку ог-огзылы оскыны кулэ вал мон но. Потэ-а тӥляд-а та?"'
  
  
  Со шонтэ. «Мон али гинэ кылемын».
  
  
  'Tack куараос.' Макаров пистолетэн эй, соосты берыктоно. Мыным луиз тунсыко, ӟучъёс сярысь малы ке шуоно хоук агентын ужаны. Нимысьтыз ми дорын быръёнъёс ӧй вал, таиз ужпум но кылдӥз быгатэ куя. Валэктӥськод кызьы ӝог но тупамон луо герӟаськемын эх штаблэсь ужзэ. Нош нырысь тужгес но веран. Мыно мон пичи комнатаын, кык кылле кытын мугорыд, но юа: «шведов ке луысал, лыктысал-а со мон вордски?»
  
  
  'Ник
  
  
  Со каллен берытскыса, кужым люкасько. Тамара револьверен шонтӥз автоматической мон бадӟым, но уг тодо кадь, мар лэсьтэ. Со нош ик шонтӥз но пистолетъёс минутын. «Чемодан курень. Мигельлэн сётӥ соослы, соин но сыӵе ик ӝуждалаез ог кадь тон. Соос таӵеесь вал, малпай мон.
  
  
  «Бадӟым нылы», — мыняса мон, магазин куштӥськем эй, пе, пистолет со ассэ, азьло кезьыт салам верасько. Сое эскерон ортчиз. Чырты дорозям ӵыжектӥз соос, нош номыр но ӧз вера.
  
  
  Лапег мугоро мигельлэн мынам зӧкгес но вылэм. Таки, кыӵе со шедьтӥд-ул дэрем шуыса, ыжгон свитерез зӧк, зӧк камвольный ыжгон носки но брюкиосме кык кузя пуко-куспо. Со вань дӥсез, умой кезьыт утьыны мед луоз шуыса, йӧ но лымы. Пар ботинка ӟеч-а, ку сюрприз луиз, со гинэ бадӟым вал, озьы ӧз обидьылы, носкиос озьы ке но мултэс.
  
  
  — Луэ-а тӥ дорын эшшо кыӵе ке приемопередатчик сяна, та сукин ал?
  
  
  Тамара та сярысь со юаз, дыр, дӥсялоз. — Ӧвӧл, — ревматизмен сьӧры ӧвӧлтэмак кароз. «Та одӥг гинэ вал, ми дорын луоз шуыса».
  
  
  — Куара сётон ужпумъёсъя, — мон прорычать. «Мон оскисько, монэ юрттыны ӧтиз быгатэ шуыса. Мон возьмало патрульной катерен зарезь-ын.
  
  
  — Нош мыным отын мерожа траулерын. Кин ке тӥ котырын ӧвӧл татын радио-а?
  
  
  'Солэсь кышкано ӧвӧл, ӧвӧл-а. Ачимлык озьытэк, пе, соосты куто. Кӧня ке мурт-а со, ми татын, мар-а вал, ваньмызлы осконтэм кадь, но эмчиос Мендоса. Мон уг малпаськы, со дорын луо, мар ке умойзэ, кезьыт тӧдьы передатчик. Мон сямен пыже лыктэ лушканы гаване. Малпасько вал, мыным со малы ке кале вуи, кызьы мон сильтӧл сабиз.
  
  
  — Ми ас самолётъёсамы пуксьыны но быгато, — шуиз со суп-сап.
  
  
  Солы дӥсь но, котыр катаос затопать комната. «Самолёт? Самолёт кыӵе?
  
  
  «Сессный 150, Диего мехико вылтӥ соин ӵош лобӟо. Группа траулер вуиз. Магазинын подбрасывать сое омырын, нош ик серектэ ачимлыксэ леленчи но кутэм. "Сюлэмо кышномурт ӧй ке оскы-пилот..."
  
  
  — Тон татчы итӥськиз ачимлыксэ, озьы ӧвӧл-а? Та ӝутыса, омырын ачимлыксэ ке тон шторм, леди, руль сьӧраз кышномурт трос критиковать карыны со ноку уз луы.
  
  
  Солэн куараез мур серектэ гульымвис; сямо, чылкыт пальпотон, кышномурт но пиосмурт куспын, пӧлын агент ӧвӧл. Со нош ик йӧн-йӧн кариське. «Гурт удысысь пляж доры самолётэн залын юн уйпалаз. Учыре со ачимлыкен юн керттӥд, астэ дыр куазь уз воштӥськы ке но йылаз-озь зембла. Соин ик мон но шуныт вайись арбери. Со-шумпотӥсько, мае ачим кабыл басьты та эскериськон. Карибский ке Но зарезь...
  
  
  Эй, фразаосты быдтэмын луыны кулэ ӧвӧл. Капчиен быгатэ со асьсэды возьмато, кызьы пичи тулкым вылын куашкам самолётын тӧл пельтэ, ачимлыксэ зӥбыса шассизэ но пилёз, со картон коробка кадь. Ӝегатскытэк ас юртсэ кельтӥз. Со бирдыё шубаез кутыса, берпалаз мигельлэн нуналлы гинэ вуылӥз. Кышномурт доры ӝогак дышозы вань лул тамара но паськытгес луоз. Соос вылэ учкыны косэ аслыз быгатоз кык бесстрастно кулэм. Со трос уг вера та сярысь. Со луыны кулэ, умой луоз ih но вунэто. -Ма лэсьтэмын луыны кулэ ке вал, малы мон доры вайыны уг быгаты шуыса, асьсэос со доры вуттӥз гинэ но туж кулэ. Бергес, ваньмыз быдэстэмын луиз ке, соос быгатозы ih бӧрдэ. Мон малпан йырад лыктэ, мар ке ужъёс вуизы жугиськон, но со азьвыл сямен ик тушмон луыны мон. Сое виыны со ӧз потэ ке.
  
  
  Ульча буш луиз ноэво, ноку кадь. Ӟеч луэ, йӧос сильтӧл Принцаполец граждан сэзъяса, кудаз со номыре уг вала. Ульчалэн одӥг палаз мон канаваын шапыкен виясь ву матынгес возё. Тамара автоматически мон доры матэ кариськыса, утча кадь утоз но буйгалоз.
  
  
  «Eda квартира луоз . Тон мар ке но луыны кулэ.'
  
  
  — Йӧспӧртэмесь, — шуи мон. «Отын мон шӧдтэк шорысь быремын сием потон».
  
  
  «Луыны быгатоз, мар луоз, самолётын-та эшшо».
  
  
  Монтенегро мон Калла бинялтыса, берен карын коркаос доры мендоса mimmo падвожаз доктор. Номыр уг адӟы вал. Номыр уг выры, чал-чал пукисько но йӧспӧртэм. Мон та дэймытӥсез. Со сак пеле. Мынам опытэ но трос аръем инстинктсы нош ик лэчытатэ, подсказывать шуыса, мон-а мар-а-со озьы ӧвӧл. Солэн пыдъёсыз капчиен лэзьыны, быдэсак эскериськоно. Тамара мон артэ чал-чал мынӥз.
  
  
  Мон мендоса mimmo коркаостӥ ортчид ке, вазиз со. — Диего умой пияш вал, — шуиз со задумчиво. — Зэм мигельлэн доктор агай-вынъёс луизы ке, тон буйга таиз.
  
  
  Суп-сап тележкаос доры лыктоз ишак сколачивать мон понна, меӵак вырыны соос турто гид азязы пукто. со, гид шоры учкыса. Табере нунал усьтыны луэ. Чылкак пеймыт луэ.
  
  
  Соос лек арес, прошептать: «Ми вылы уло». Азьвыл тамара среагировать кезьыт вуиз, гидъёс котырын сюрс пыӵал ыбиз пеймытэ. Вань ик дасо делле ih луозы, нош со укыр трос ке, вераськон тон сярысь мынэ. Со, ассэ шӧдэ, сюйлэсь лэсьтэм дыдыкъёс кадь, котыр ласянь ыбиллям.
  
  
  Со, гырпумыныз донгыса кеськиз тамара но. Котыр револьверен солэн ыбиз мендоса вашкала ревматизмен. Дыртыса ортче. Со шекланытэк, кин мае ке шедьтӥськом. Нош ик монэ ыбозы, пуштонъёсыз гид горд котыр. Со нош ик ыбизы. Мон эшшо золгес вӧлмыны узвесь Mimmo. Ми доры матэгес уробо, та баррикадаос но осконтэм йӧтэ.
  
  
  'Ник.' Мон сое, китӥз кутӥз тамара. «Мынам со котыртэмын!»
  
  
  — Паниковать кулэ ӧвӧл, — со прошептать-ын ревматизмен. Со, улыг озьы мыкырскыны, кызьы гинэ быгатоз шуыса, улзэ тележкаос пужейпи. — Дас одӥг палаз, нош соос та ублюдок, тӥ вием адямиез соосты пумитаз. Соосты пленэ басьтӥсьёс уг люкаськы. Ми нюръяськоно луиськом.
  
  
  Вис карылэмзы понна вуж пу уробо шарик врезаться вис карыса. Эшшо но зӧк пул усьтэмын рикошетить пуля пазьгиз лымы. Тыдӟыны, солэн пыӵал тросгес луозы. Мон трос ӧй вал, револьверъёсты милям кезьыт луэ. Мон ачим вылын возьматэмын луозы ёмырам тамара кулэ ӧвӧл. Одӥг-ог гинэ ыбылӥмы, соин, пуштонъёс бере гинэ тыл вылазы мертаны быгатозы. Одӥг ыбемаз шедьтыны сл. Жильтыр нуналазазвесь куараос но пистолетъёс усе. Крестьян дӥсен воргорон потӥз мытыны, пританцовывать, пируэт лэсьты кадь, киыныз виресь ымнырзэ вылын котыртӥзы. Та одӥгез пуля ӧз быдтэ на тамара луи. Пиосмурт кеськиз. Собере со сямъёс ог-огмылы ачимлыксэ гидын ыбиз. Лымы усе йырам.
  
  
  — Ми дорын пыӵал йылпумъяськиз арес, — шокыштӥз Тамара.
  
  
  Расстрельный ыбылӥськисьёслэн командаоссы шудонъёс азинтӥзы. Каргам! Я амалэн гинэ пуштытъязы вал ке, таӵеез но вань! Та юанме мон сётӥ. «Ӝог-а, — косӥ мон, — валэктоно штифт пу мон тазэ басьто, поглянэз басьтыны но котыр ступица!» Тулзэ со пистолетсэ поттӥз черсъя мендоса котыр прикладэн киын лэсьтэмын. Милемын ӵош откручивать пулэсь питран. Солэн куараеныз ӵош уриськимы. Одӥг уробо черс вылэ усиз, нош мукет ласянь ӝутӥськизы. Умой луысал, ми дорын тазьы шобыртӥзы.
  
  
  «Тӥ милям одӥг, котыр мандаринэн сёто».
  
  
  Тамара мон шоры долказы. «Мандаринэн? Мон... мон уг валаськы, мар малпад-а тон.
  
  
  Лоба узвесь кадь ик, асьме котырысь ачиз кадь луыны дуринчи кар. Валатонзыя пумит уз луы, дыр. «Каргам!» - мон чутрак шуи. — Со мандаринэн, кудӥз нуоз тонэ, туала адске, нош тон солы уродзэ уг тодо, мар со граната замаскированный. Озьы ик кутскы англи Гитлер войналы пумит-ын ih. Но мон малпасько, маин тон тужгес но сигарет замедленный ужъёс вылэ бомбаос делле ыбиз. мон сыӵе тодо но, эх басьтон фокус вуриськись. Тон быгато вераны со сярысь туннэ яке ӵуказе искусственной латекс пуны сямен, асьме каналъёс кузя лэзе сое, мед пазьгоз замок. Ну бен сётӥзы!'
  
  
  Мон пальто кисыысьтыд ватэ но йыртышказы одӥг котыре кыскыны со чебер взрывчатка.
  
  
  «Пужъятэм — аратон та», — шуиз со. «Ма, тон вакчи чигем ачимлыксэ, сокем ӝог сьӧры пуштонъёсыз».
  
  
  Мандаринэн питран черс пась чуртнамез понна сое алданы-ын-ын. «Нош али та кар котырын комак улля сётэмын!» Со уробо питран палаз погыльтӥськоды.
  
  
  «Выллем милемлы сётыны».
  
  
  «Дорады мон, куинез гинэ кылемын, ыбылӥсько».
  
  
  «Вожвыл ӧй вал со, куке со потӥз», — ӵектӥз мыным. Тамара ыбылыны кутскизы. Но со питран донгиз султӥз. Со пыр ульча кузя питырась лымы, ульчалэн мукет палаз потӥз перепрыгивать ӟырганак но, шонаса, шара пеймыт гидэ доры питыраз. Кулэм пуксе куспын чал-чал. Укмыс снайпер кыльы, дыр, паймисько, мар луоз. Мон ке вуттэмын, али солэн луиз питран котырын.
  
  
  Собере граната пуштӥз. Гидъёс пушкысь кылӥськиз оглушительный гудыри. Ӧс усьтӥськиз но, ульча-ын поплыть кыӵесэ пыриз. Р инме яркыт буёлъёс, со сьӧры-юг мальдытэмез понна. Котыр тыл ӧсъёссэ быгатӥсьтэмсӧриськем кыл проем мозмытӥз. Кӧня ке секунд ортчыса, кузэн пӧрмиз адам гомась.
  
  
  -Ысь тележкаос со понна, прошептать: — граната гинэ ӧй вал Та. Таин огдыръя бомбаос но ыбылӥське вал!»
  
  
  Солэн пельпум философски кырмизы. «Самой веран, тон понна аслэсьтым ужме быдэстӥ, оген кулэ, кызьы батыр».
  
  
  Пыр ми ӵош куашка гид ульчаос кузя бызьылэ. Одӥг пол тамараен гылӟе лымы вылын гинэ уг кынмы. Но солы люкетэмысь оправляться гордэктэ. Со сяна, ми солэсь бере ӧз кыльы. Монтенегро-гопо нёжалозь вуизы но аслад тӧдьы падвожаз калла сэрегез.
  
  
  Табере черод вуиз Тамара азьпалан мынэ. Со тодэ, кытын зал-ын «Сессный-150», нош со ӧвӧл. Соос вӧсяськизы, мед мон азьланяз-озь самолёт шуг-секытъёстэк вуылӥзы.
  
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  Паймоно кадь, шуг-секытъёс но кыдёке ӧй вал. Эсьмаса, ӧвӧл со, кык пыд вылын ветлэ шуыса. Куазь, лэся, мон коркаяз шуныт но ватӥськон-пегӟон фанатикъёс зембла пыдсы но куре.
  
  
  Лымы кужмо мынэ. Кужмо тӧл пыд йылысьтыз ӧжыт гинэ ӧй ырак монэ шуккиз. Ты йӧен омыр но мынам вакчияк синзэ куректытэ. Йӧ кубикъёсты мон чиньы выллем вал. Сотэк перчаткиоссэ луэ. Карибский зарезьёс но куашетӥсь пурӟиз: сьӧд тӧдьы шукы шоры & nb. Шундыпуксён палась сильтӧл лыктэ, вай пыр. Результатъёсыз вылэм ву улын лапег ярдурысь эн гож. Собере выжон пляжын-тӥ часовой москито трос шуг-Коста-мон самолётэз дорозь вуыса, кынмыса пумем.
  
  
  Пукон вылын паллян Тамара пристегнуться.
  
  
  Отоплениез пыртэмын, — шуисько мон, пинь йыгаське. Со двигатель аналты, но ӝог ортчиз эскерон ӝоглыксэ будэтэмез понна, моторзэ эскере. «Та нырысетӥ радэ пыртэмын луы лобӟемез бере антиобледенитель мон понна», — шуиз со. Пляжмы шоры учкиськод, соос шорам букосъёс. 'Витё. Ми кӧня ке чида тӧл шуккыны быгато.
  
  
  Каллен азьлань донгыны солы мыскыллян но газ лэзёно. «Сессный» зурка натиск куалекъямзэ, тӧлъёс улын, шукызэ но, лымы. Мынам кӧльыосы вылтӥ рулить вулканический но выжыоссэ паськыт кесэгъёсын, куддыръя буксовать вылын йӧ пыры. Йыраз тӧл нуэ самолётын учыръёс шер луозы, уг яра. Вань со палась пельтоз. Ольга зӥбыт-озь газ вылэ пыкиське. Кӧня ке шукконо, соос ас вактазы малпасько, ваньмыз радын! Мон дорын лицензия CLV - Воздушной Категориен транспорт. Та ик правооссы утиськизы, мон со, пе, коммерческой но огшоры лицензия. Луэ гинэ вылӥ куронъёслы. Пилот-лэсь трос лобан но физической подготовкаосъя вылӥ ӧнерзэс устогес луыны кулэ. Основное дорын пилот луыса, со коммерческой но профессиональнойзэ. Соин ӵош кузэн эволюциез сярысь ивортӥз аппарат летательный со умой, но, ачиз бурдъёсы кадь икар нырысетӥ сюсен шобырто. Нош али, куке мон кушти та вызовъёсы люкаськизы вуз тӧл, кезьыт быгатэ спичкаен размах коробок ог 12 м бурд трос ӧвӧл, со, малпасько, асьме кадь лобӟыны быгатэ.
  
  
  Мон ярдуртӥ поръякуды, ӝоглыкез взлетный дыръя уг вуы. Та понна 150 километр час 90 мында Cessna. Мозмытэмез но эрик омырез вылын тэтчаськом ми. Та кӧшкемыт сенсация вал. Соосыз адӟыса, тамара лобӟем асьмеос чик ӧз тыры шуыса. Улӥзы ымдуръёсме куртчылӥсько, соин ӵош берытскиз но педалез румпель, органист кадь, шудыны потон гладиатор» стиль-ын буги-вуги. Самолёт тубиз гурезь йылын фут Тамара 2000 этапен-этапен. Та гурезь йылын лобало на. Со каньылэн шырак газ, оборот уг тахометръёс минут дыр возьматэмын 2300.
  
  
  — Тон пилот прирожденный, — эй шуиз со.
  
  
  «Отын, кытысь со выжыос, котькуд ар куатетӥ толэзь ӵоже таӵе куазен», — соиз ответ сётӥз. "Кытчы мон отчы лобӟиз?'
  
  
  — Тодӥськоды-а тӥ, мар со, нырысь, куке мон со сярысь сюлмаськылӥз луэ, дыр? Паспорт сумказэ усьтӥз но со документъёсты учкыны кутскиз. Валэктӥз со, со дыре эй, кинлы но со люкет кадь со ih басьтӥз. Анае сеньора Мохад сумка кузёйырзы луэ, палкышно, Пунтаренас vacaciones кунокуаын улӥ, Коста-Рик. Солэн пигонэз но отын эрико берыктонэз ужаны куаесь пансионатаз. Эсьма, солы мон документъёсме эскерыны быгатэ ке. Со вормытъяськыса юан, реальной макем со вал бере, соослы документъёссэс эскерыны вуоно набор.
  
  
  Та ним йырыз александр лыстэм тоничи луэ. Лыдъя, ма-а со луэ Поленсия ужасьёс, Гондурас. Мукетыз пиосмурт, Рамон Батук, Исла шормуӵын улӥсько,-де Сангра, Панама. Кызьы тодмо луиз, со чильтэрен вузкарисьёс. Исла-де Сангра - «Виро шормуӵе». Тамара куалектӥз, эй список ке сое лыдӟеме. «Мыным потэ, чильпаськыны ярасьтэм вузаськись та интыез».
  
  
  «Ма, тон дорын луо, пичиесь шормуӵъёс, куке сюэн-сюэн, кызьы сыӵе Панама, тонэ-а куддыръя шузимем ним басьтӥз». Со, вань пол эскеризы на, бумагаез берен сумкаяз тырылӥз. Мон чылкак ӧжыт кылё. «Гондурас-ын, — малпай мон.
  
  
  Со вылэ мыкыртӥзы самолётэ пуксён-северо-запад. Асьме шаерамы пыдло Никарагуа берен лобо. Эшшо сю витьтон иськемын, гондурас но луиз, мон кивалтӥ. Нулевой луэмзэ адӟиськон. Педпал поръяны тырмы вал, тӧдьы ӝук герӟа. Тамара приборен эскеризы, вань-а, ас магнит компас но практической ужъёс кутыны лулшӧдонъёс. Куд-ог дыръя ужъёсыз туж кужмоесь вал. Ольга кылён дыръёсам зӥб-зӥб вопросительно мон доры берытскиллям.
  
  
  — Поленсия, Гондурас? Та пияш Александр тӥ кытысь ?
  
  
  'Выжые отысь. Бен. Тон тодӥськод-а, кытын-а со?"'
  
  
  'Та сярысь ноку но ӧд кылылы. Одӥг интыын мыным тодмо лэся, та Пунтаренас. Кельше-а, курортын та пияш " туристической никойя коже ».
  
  
  «Та нимъёс герӟаськемын, сыӵе умой, кызьы Hotel Vacaciones. Оригинальной солэсь тросгес луыны кулэ ӧжыт луоз. Дорады трос-а дышетско соос сое чебер шормуӵе панамаын возиськыны быгатоз-а».
  
  
  — Сумкаын тыныд вӧзын мутусэз кылле, Ник. Учке, Гондурас мутусэз тон шедьтыны быгатэ. Соку со сориентироваться быгатэ.
  
  
  Интыяз кылльыны, возьмаз-а со карта. Карта вылын самой чарказы быдэс делле. Трос-а, малы соос куке но адӟылысал ке но, самолётын частной, монэн ӵош со пумиськоно луиз. WLK'World Maps Aviation s - центральной котькуд люкетэз но Лымшор Америкаысь, тырмыт картаез, частной агентство басьтыса, эскеромы но ӟечъёсыз ӵектосъёс faa штат лётчикъёс понна герӟа.
  
  
  Шедьто соосты карта, малпасько. — Нош куараез но Поленсия. Быдӟалаез судить карем бере, та гуртсы, но мерлык курег котыр кык адями. Соос пӧлын кылле но шоркарын тегусигальпа трехтысячник Аттракциона - Пикачо . Хм, кызьы тыныд умой пуксе троп кечтака?
  
  
  — Мон Тегусигальпа пуксиз ке, тон уд мыты. Малпасько, Гондурас та одӥг гинэ аэропорт. Котькыӵе учыр луэ, со доры вань нюл Поленсия-ын.
  
  
  Эй, берен понэ но координат картаос сётэмын. Гожтэмын соос радио, оскисько маяк кутыны. Динамический потӥзы гинэ, кыӵе ке ӵажыртэм статический. Номыр но уг лэсьты та бере нод-нод луоз. Стрелка радиокомпас каллен берытске. Правдоподобный мон уг адӟиськы-а, мар вань disconnect станциысь эфирын вал. Со гинэ кылэме ӧй вал, но вал одӥг гинэ-а мугез быгатэ. Куазь воштӥськон люкеты сигнал Зембла полковник. Одӥг гинэ сыӵе луонлык трос неблагоприятный ӧтьыны уг быгаты отказтыны. Та малпаськыса пукыкуз, со но вала, малы монэ ноку уд быгатӥськы-а меда радио пыр принцаполец юрттыны ӧтьылӥз. Зэм, мон чылкак огназ вал. Уноез, солэсь кышкаса кезьыт изначально. Та Тамара шуиз со. — шуо, со пеймытэ учкиз. Вань шулӟектэм ымдуръёсыз Ee.
  
  
  — Адӟон Ирония, — шуисько мон, — ке, мар вань дунне вылын кунокуа зембла-озь радио асьмелэсь куронъёсмес вераськом. Луыны быгатэ, кытын соос малпало лэсьтыны таос-эшшо ке, кунгож сьӧрын та бардак, мон нош та шонаське. Мон уг малпаськы, мар солэсь вичак валалод, а мар-а ввязываться-ын. Мон малпасько, кӧня бадӟымесь малпанъёсыз ачимлыксэ ачимлыксэ ачимлыксэ буса. Та учыр луиз диктатор люкетаз, быдӟымлыксэ манилэн курадӟытӥз. Пумлэн пумаз, со сыӵе ӧй вал, визьмо.
  
  
  — Ӧвӧл, укыр визьмо вал со, Ник. Ымме ворсаса ачим ик инструмент но тамара сосредоточиваться-ын. Та лобонэз огъя ӧжыт вал. Кизэ эскерыны, тупатъяны но вӧзаз кулэлыкез. Та вань. «Сессный», пурӟе но берганы, поръяны омыр утчан быръёнъёс пыр потоно. Кельшо вал тамаралэн курканын, луд вылын валъёс ворттыло. Соин ӵош самолётъёсыз лобало. Пыд но ки вылэ чурт-чурт но ӝог интыян движение котькуд реагировать Ee. Лобе, со умой, умой но чертовски. Лобон валатэк одӥг тырмымтэез возьматэ со, малы тонэ адӟыны уг гурезь, со тон азе тодмаське вырыны быгатэ.
  
  
  "Ма Polencia, Ник?" — куд-ог дыр ортчыса, юаз со.
  
  
  «Ма мон отчы кошко-а? Талэсь малы ке шуоно prinzapolca уйпал, лымшор пала, нош мукетызлы-кыксэ. Кужмоя Шторм, но соос малпазы, нырысь кутсконо удыс мон понна туж кузь ма умой, нош собере вакчи вылын ни.
  
  
  'Озьы ик малпай со. Солэн вылтусызъя но омела, оло кызьы тон малпаськод, мар отын луиз передатчик? Александр, но лыктыны быгатымтэ котькытысь котькытысен но батук мохад сеньора. Соос алдасько документъёсъя уже кутыны быгатӥз.
  
  
  — Та тӥледыз медаз тоды, — мон мыняса, — тӥ Манагуа Росито сеньоритазы.
  
  
  — Пырак ӵожелы милемыз эн серекъя, Шенӟыны. Нош табере серьёзно!
  
  
  Со шокчиз. «Ньыль мугез луэ. Нырысь ик, мон дорын гинэ ih паспортэз ӧй вал, но йӧскалык ih мурт сертификат. Мон тонэ урод уг тодӥськы, мар луэ шаерамы, мукет капчиен пыриське поддельной паспортсэ. Мурт шаерын улыса но алдай ачим удостоверенизэ ӵош веръяло. Солы уката секыт. Уката латинской америкае-ын. Полициын эскерыны яратӥсько. -Кыкетӥ, та пияш котыр эскерыны котькуд передатчик. Следовательно, со кыдёкын улыса, соос кулыло, установка. -Куинетӥез, мон уг валаськы, малы Зембль алда документъёсъя уже кутылэм. Сотэк уг риска. Ӧвӧл, мон малпасько, та инты зэм лэся.
  
  
  — Нош ньылетӥез-а мугез?
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Ми дорын номыр ӟечез ӧвӧл».
  
  
  Соиз валамон. Соку мон гинэ тае лэсьтыны. Солэн ымдурыз поджимать. Сое шӧдыса, та сямен со луоз, мар со сярысь куке-соку шугъяськылӥзы, соос визь-кенеш. Собере со ымнырзы пиштэ. — Пукон понна, одӥг мушкое (корзинае, Шенӟыны. Диего туж сютэм луэмзэ, дасяськоно доры ветлысал ке, соку, оло, со пушкын эшшо маке луэ.
  
  
  Шедьтӥзы соосты мушко, сумка басьтэмды понна та одӥгез мексиканский пунэ. Зэм, Диего, сокем трос уг кельто. Горд винаен бутылказэ буш бутылкаос кылемын на, кӧня кылиз такое но, нош но озьы хамон тостадас - тапас . Со луиз кезьыт, ческыт, нош ваньзы огкадь луизы. Ялан ӟукыртэ но тостад всевозможный вкусности тырмы вал, соос пӧлын вож пӧсьтурын, тырмыт луоз пӧсь, пыжиськемъёслэсь пуш понна.
  
  
  Сое одӥг ымтыр тырттэм ӟенелик понна, тыл кысӥз. Корзинае пуктыса, креслоын но берен со лябӟе. Янгышъёс шуныт шӧдонъёс, отопление, монэ но ӧтиз доразы кӧт тырыны сонливость самолёт. Со синдэс усьтыса-а возе тыршо. Но кема ӧз возиське. «Цессный» лэйка но лэйка. Пель мон понна вал пульсировать двигатель куаразы, дыбыр ум лэзиське.
  
  
  Со каллен сайкало. Уйвӧтын Чернота сотэк, солэсь выйыса, пӧрмиз пумам пеймыт-пурысь реальность. Пельпумаз солэн яраё пульсировать вӧсез шӧдыса. Мон ворми суйбыгытэз, нош мон малы ке шуоно со укыр шуг но одӥг кема пукиз. Чик уг сайка на, со синме усе. Нырысь-валысь со, малпасько, вань на-а мар шедьтэмын пыже но, храмлэсь уя. Бадӟым пурысь пумтэмлык со учке. Мон кӧня ке секунд потребоваться, мед валалозы шуыса, биньылӥ мон отчы-татчы самолётын. Со кылльыкуз, йыраз нунал доры пыкъяськыса, Гондурас вылын но, укное учкисько. Ваньмыз умме усиз лымы. Со доры кожиз но йырыз тамара вушйылтыны.
  
  
  'Умой изь?'
  
  
  — Визьмо, югдурез лыдэ басьтоно ке. Кытын мон?'
  
  
  «Тегусигальпа аресаз. Дас вить минут ортчиз-а, пуксе. Тонэ нокин но, ноку но уг вераськы, мар тон соргетыны?
  
  
  «Быгатысал ке шуоно со комплимент вылын гинэ», — мынектӥ мон. — Мар луиз ке но радио пыр на-а?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Мынам впечатление сыӵе, малы татын гинэ вань канал disconnect. Мон лэся, чал-чал, мар понна тырисько та зембла ответственность нуо.
  
  
  — Таӵе учырын, — шуисько мон, эн серекъялэ ини, — со, ӝоген ваньмыз, каре эвакуировать каремын. Гурт правительстволэн герӟеттылэн амалъёс, уката секыт, дыр али ӧраз ӧз вуы».
  
  
  «Та куанер адями, — со прошептать, со куанер, шудтэм муртэ но...»
  
  
  Дас минут ортчиз-а масса ас адӟисько пеймыт, улэ ми выриськом. Ми столицазэс гондурас вылэ лобӟи. Со кышканэз шӧдӥськоды-а нуналазазвесь. Та яркыт вишты кулэ ӝук тегусигальпа пурысь луоз. Тыл мынам лыосам вазиськем адӟыны кулэ, яке ih мерцание ке но. Тегусигальпа даурлэн ньыль арес. Та городын, кудзэ дас тямысэтӥ дауре но данъяськизы собор аслэсьтыз университетлэсь куползэ но каланча кык ачимлыксэ кыдёкысен адӟисько.
  
  
  Соин ӵош кык сю сюрс улӥсьёсты Тегусигальпа, лэся, уг ни улы.
  
  
  Самолётэз лэзиллямтэ пыр Тамара лекъяськиз сильтӧл. «Аэропортын лымшор пала городысь залъёс, вылӥ тырмы, фут 3000 палаз. Кускерттонэн керттыса. Та мерттон юн луиз ке, солэн радыз ыше».
  
  
  «Ышанӥсько, мар тонэн нош ик лобӟиз матысь дыре быгатэ», — вераз со азьланяз но. «Оло, мон витё ӟечкылан комитет».
  
  
  — Мар тон малпаськод, Ник?
  
  
  «Ми ум тодӥське, мар луоз соин ӵош кузэн, ас принцаполец кельтӥз кадь. Тегусигальпа калыктэм арес луыны быгатэ. Оло нош со вылын военной положениен но шедьтыны. Нош озьы ке та, соку солдатъёс мурт самолётъёс ыбылыны женойпросто быгатэ. Луонлык луоз но мукет. Мерлыкысь кусыпъёслэн сярысь сюлмаськыны зембла ачиз умой ке, транспортъя но связья арбери, киям туж ачимлыксэ эш луыны быгатэ. Али Шторм доры шуккыны быгато ӟардытозьлы сигнал луоз, ку палзэ пери. Шекланытэк, нош мон асме, мар быгатӥ оскыны уг луы. Обеспокоенно мон шоры учке тамара. Сибыр со облетелый город. Со кема изиськод, со нырысьсэ лобаны кутскиз 2000-ценымногие фут ӝужыт гурезь йылэ. Сое берыктӥсько но вылаз сюэн-сюэн кикерен фут паськыт самолёт кӧня ке кулэсмиз. Паллян но ышоз-быроз четко тегусигальпа шӧдскымон луиз ке, лобе гуртэ вылын ми палан.
  
  
  Гондурас Никарагуа туж кельшиз. Сюбег ана бадь поттон понна, шаермылэн та гурезь. Валтӥсь амалъёс возьматэмын ошмес доры сельской хозяйстволэсь улэм-вылэм, но музъем уг на ужаны бадӟым люкетэз. Никарагуа-ын сямен ик, али адскизы, пейзаж арктический вайиз кадь. Пилем пеймыт, секыт-а лымы, гурезь йылэ ошиськи котыр гурезь йылысен син азе пуктыны ньыль-вить сюрс метр.
  
  
  Пилотъёслэсь, лэся траектория лобон тодо. Оло быдэсак, мар со татын вазь пуксё. Нош ик машина соослы сётӥзы берыкъяса, тыллэн скоростеныз гозыен гожтэм кемозь мерттӥськон сюрс минут но оборотъёс. Со самолёт каллен кулэстӥськом. Со куспын одӥгез бугырес малпасько, ма солэн каремез потэ, мед рощица шораз пуксе. Собере мон васькон быдэстыны. Аслаз тылсиосыныз маячить тылын бетонный взлетный мерттӥськон-мерттӥськон тегусигальпа полосаез аэропортэ. Лымы но тӧл чурен тыроно. Винт кыстӥськиз адӟиськон ценымногие кыдёкын ӧвӧл. Со азьын ассэ но быгатэ меӵак адӟыны смутный диспетчерской вышкаысь салмак ангара формаез. Мыным луиз тунсыко, кин мон возьмасько та юртын. Кин ке но отын улӥсько.
  
  
  Мон музъем борды шуккиськыса, тэтчытскыло, нош ик музъем вылэ шуккиське, мон но букосъёс. Самолёт кивалтӥсьсы тамара выльысь эскеронлы, ми доры но каланча питыра. Мон ветлӥсько, вуж mimmo пар «Мустанг» Кар-51, ож реликвия, DC-f гожъяны но 4 группалы-5. Коммерческой самолётэз адӟылэммы ӧй вал. Ангар пыре, татчы но вал, пеймыт залын вышкаысь диспетчерской; нокыӵе но уз луы, улонлэн тодметъёсыз. Шекъёссэ, городысь эвакуировать карем луоз, кужмо луэ, малы ке ке но. Шол, озьы луоно-а, мар гинэ эвакуировать каремын вал пригород. Центрын люкамын луозы лагерьын калык городэ, йылпумъяз та шугадӟонъёсты чиданлэсь понна валантэм. Мукет ласянь, таиз но одӥг бадӟым луэмзэс ватыны быгатӥллямтэ. Тамара лэчыт потенциальный кышкытлыкез валаса. Ми доры васькон матэ зал бере, со мерттӥськон тыл кысэ, укшатонъёс но тып дугдӥз «Сессну» 180 градусын. Табере асьме дорын экстренной инты тырмыт вал ситуация понна, нош ик ӝог лобӟе. Ӟечкылаз милемыз нокин но уг поты. Юрт вужер, тыдӟыны, нокин но уг пега. Тамара сак учкыны кыре-буре двигатель но нуисько.
  
  
  Юаз со сл. — Тон мар ке адӟиськод-а?
  
  
  "Ӧвӧл. Витиськом!'
  
  
  Пиосмурт но коркась ӧсэз усьтӥськиз. Со шонаса, волег, сокем ӝог пегӟыны выри но, гинэ быгатэ кадь. Ачимлык со уг тоды. Котькыӵе учыръёс луо, сое но солдатъёслы безоружный ӧй вал. Со татьяна зымем. Автомобиль мон ляб кылӥсько куараез, но со оглюкетэз кошкоз скоросте тырмиз. Кӧня витим ми минаос, номыр но уз поты ни.
  
  
  «, Дыр, мародер, — шуисько мон, — эшшо но мед юись». Ӧс соин нюръяськыны. Самолёт, шимес тӧл йӧ кезьыт шуныт собере ямын вал. — Возьмало, — кеськиз со, Тамара. — Мон котькуд ар люкаськиз. Соос доры нуналаз подбегать, пиосмуртъёс со пыр потӥз. Одӥг кияз пистолетлэсь пуляоссэ мендоса, ыбыны дась. Пеймыт луэ пушкын укыр ӧжыт шуыса, маин ке тодматыны. Соослэн но борддоръёссы гожтыны быгатод но со выключатель шедьтыны. Номыр но сыӵе-таӵе. Кӧня пол со утчало на. Соос кылзо-тып дугдӥз. Педпал вуз тӧл. Бумага задуть укноос бадӟымесь.
  
  
  Мрамор залын сылӥсь билет касса чурлэн мукет палаз бадӟым возьманэн. Со, стойкаоссэ но матысь nah доры лыктыса учкиз но юанъёсты куштыны. Кабинетын со учкиз-чаклаз но закодъёс. Аэропортэ буш луоз. Со, стойкаоссэ но веръяны телефон доры вуо, ӝӧк вылын вал. Мон уг паймо, мар ужазы уг гож. Ты бере шарк shaggy кылӥськиз. Ас котыртӥд берытсконо черсъя, пистолетме соос ӝутӥзы но телефонзэ куштӥз.
  
  
  Та тамара луи. Эй, мон вераны кулэ ӧвӧл-а, ма соосты сюлэмшугъяськытэ. Солэн быдӟалаез син котырес тэркы вал. Солы луыса мертвенно-тӧдьы. «Мынам со отын улыны уз быгатэ ни, — шуиз со.
  
  
  — Татын ценымногие умой ӧвӧл. Телефон трубкаез вылын соосты возьмало, артэ ӝӧк вылэ ошиськем. «Татын нокин но ӧвӧл. Дун-чылкыт но, телефонэн но уг ни ужа.
  
  
  — Мынам но мар табере кароно?
  
  
  «Поленсия».
  
  
  Мон понна со саес кежег кутыны. — Нырысь мыныку-ын тегусигальпа сётыны, Ник. Пумлэн пумаз, вичак городысь эвакуировать карем луыны уг быгаты. Сыӵе вакчи дыр уг понна. Кин кулэ луиз ке, кин милемлы юрттыны быгатысалзы. Армие яке полицие.
  
  
  — Кунокуа со но, детка, но со уг быгаты. Кинлы мон кулэ, нырысьсэ шеде ке, мед валэктоз та бутылкаосты ӵоксэтсэ. Кин ке шедьтӥз аслыз но-сыӵе ик, бутылка ӵоксэтсэ соку гинэ, соку ми солы оскомы. Яке мыным паспорт визаостэк иностранецъёс. Ӧвӧл, со сярысь умоен гинэ малпаськод, мар та муген мон луисько».
  
  
  — Нош мон Зембла дугдытыны уг быгаты. Ми кык кузя гинэ.
  
  
  Со киын маялтыса, милесьтым кимес возьыны выре. — Ченгешо?..
  
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  Война вылтӥ мон потӥз тугусигальпа час ортчыса, лушкам «лендровер» горно поленсия гуртын.
  
  
  Мае мон шедьтӥ удалтӥз ке, соку кыр дуннеын аэропортэ мынӥсько шуыса. Гараж вӧзысь вуж аэропортлэн самолётэн пичи ровер пропеллерный сыло полицейскойёс. Бур-домкратэн ӝутӥ но машиналэн азь питранъёсыз вылазы басьто. Шудӥсьёс кужымзэс эскеро кадь гинэ гондурас, валамон, паника всеобщий кылдӥз. Ровер гинэ бере кылиз. Со сыномоз, но тэшкамтэ пияла помятый-ысь радиатор ветровой решётка. Нош мар эшшо кулэ тросгес, соос быдэсак ворсамын вал. Та гурезь йылын, вылын нош ик гурезь, кытчы мыноно луиз милемлы, луыло сыӵе валан, тол кадь. Шол, туала югдурез сярысь номыре, нош та ӵогам улӥсьёс автомобиль гондурас кутозы шуыса, валан басьто. Со понна солэн луэ благодарной.
  
  
  Шедьтӥз гаражлы со питран яра. Заправкаын бензин канистралэсь бугыръяны сое педласянь дыр заправка понна тамара куриз. Со поглян вошъясько, соос лыкто ке шуо-мыным, пе, насос уг ужа - ӧвӧл коррупция. Шуд доры мынам шедьтоз, кӧня бензин бекчеосын. Мыным удалтӥз тырмыт накачивать пичи насос, бак но тыро мед канистраен куать вездеход. Пумлэн пумаз, ӝужыт октановый гожтэ, одно ик, цилиндр но прожигать пась. Соку гинэ бутылкаос ӵоксэтсэ вал, макем ӝог. Ровер ожмаськон ӧй вал-а, мар паймонэз. Нырысетӥ юрттэт сётон понна милям но гозы шедем аптечказэ сузьет . Тамара мынам пельпум вылам отъезд поменять азязы думылытӥз. Со шумпотоно, вир кошконзы дугдэ умой но, ма пасьёсыз ворсаськылэмын. Нокыӵе но эмъюмез уг луоз, вӧсь луыны медам пичиятэмын йырйыны. Вот со висёнзэ вунэтыто. Мыным та уж, мон юрттыны кулэ, мон шундыӝужанпал философие йога дышетон паськыт. Вормисе басма лул - та но ужаны!
  
  
  Эшшо мон шӧдӥсько кузя сюресэд, гур мар ужамзы, кызьы урод, глушительёс нош куажыртэ. Кабинаяз громова но лап ӵуштым зын тырмиз. Со, малпасько, ироничный кадь луо, соос мыным кулэ ке бичатӥсь отравление ӝоген газ вуоз, милемлы кулэ кадь шанс тросэзлы амалъёс кылдытыны яра. Лымы йӧ ӟырдалоз яке личное узвесь сое умоен лыдъязы.
  
  
  Со мынӥз. Тамара мутусэз сюрес шедем бере, сое дораз аслэсьтыз выжы укшатон. Маршрутэтӥ, мынэ, котыраз вырйылъёс но мерлык читыр-лап, бератаз, финальной, шимес меӵ тубонъёс Поленсия. Та кезьыт лыдъяны уг йылэ тубан-та зрелищный. Уката ик меӵ-меӵ уг но соослэн категориоссы сюроз-а со, яке трос-а пиналъёс но альпы гурезьёсын скалистый. Нош али милям нюлэс букосъёс сӥль сылӥз. Кышкыт пельтӥсь тӧл гурезь-тӥ тубон кузя уробоен тропъёс но йӧӟектэм выжон луэ-а шуыса, лэся. Нависать тучча ми вылын тём-тём. Но лымы пог пурысь бус, йӧ интыысьтыз сура-пожа, котыр ласянь тыро вездеход.
  
  
  Армия бере пырак мынӥз, сюреслэн мыд-мыд палтӥз пичи сюбег. Беженецъёс, иерусалимысен аслэсьтыз но гуртын кельто. Тегусигальпа поплестись сое утьыны. Мулэсь вал, яке куд-ог борӟемен, вал уробо дорын мукетгес, мынӥсь-ветлӥсьёс но трос мынылӥзы. Со вал вылын кошки пончо, мамык эркын штан но сандалиос. Шудыны но, дӥсяськыны но уродэсь, куанеръёс со тыбыр вылысьтыз вылаз пожитки сурало. Со понна нюръяськись зембла луизы ке но, эн возьматэ тае.
  
  
  Одӥг пол со дугдоз, уробо мед чильпыралоз. Укно усьтӥз тамара ур. — Поленсия-озь кадь кыдёкын-а? — метисъёс юало солэсь . Со куспын возьмало, асьсэос но котыр биниськизы пончо лач-лач, мугор кынме. «Оло, часын. Сюрес урод. Берлань вуэ ке, быгатод.
  
  
  — Ӧвӧл, мон кыдёке ветлыны кулэ. Тау.'
  
  
  Укно пиосмуртлэн ки вылаз поно. — Со пайдатэм, сеньоритазы. Котырысьтыд куд-огез ми вылэ-тӥ Поленсия. - Мынам корка котырысьтымы адями монэ уллязы пыӵал тӥрлык».
  
  
  — Солдатэ-э?
  
  
  "Ӧвӧл. мукет. Мон уг тодӥськы, малы со мыным кулэ луизы пичи гурт. Куке тӥледын ӵош ожмаськон тӥрлыкъёсын пумисько, юанъёс бӧрсьы юанъёс ӧз сётскы тон но умой».
  
  
  «Мон калленгес луэ. Мучас gracias, senor. Тамара укноез ворсано. Солэн син азяз пеймыт луэ, дыр, мон мыно. — Али веранэз ӧвӧл, Ник. Тон правоез луэ. Отын Передатчик.
  
  
  "Мед. Но одӥг на. Отын Зембла вал ини.
  
  
  Со учкиз мон шоры лэчыт учкизы. — Кызьы тон озьы малпаськод-а луыны быгатэ?
  
  
  «Эн оскытэ монэ, но та расписание лэся. Канал туж бадӟым луыны кулэ ӧвӧл. Со тулкым вылэ тупай но фиксировать карыны кузьдалаез дасяны сюлмаськоно луоз. Майя команда храм котыре карисько. Ih зембла лушкем возьыны, чакланы чик. Таӵе амал, мон одӥг но уг луы государство келям ужъёс уг ачимлыксэ солдат подозрительной расследование лэсьтэ. Али, куке ваньмыз озьы уг мыны, соос быръён лэсьтэмын луыны кулэ. Программа соос сярысь но вунэтыны быгатозы канал демонтировать аслыз ачиз, асме реализовать план яке со дун котькудӥзлэн быгатэ. Но соос ӧз на адӟе шуыса, фанатик та сётскы. Дуриськись оско ке, та кызьы ке но герӟаськем комплексын курадӟытӥз. Али, ожмаськон тӥрлык поленсия оккупировать каремын ке бандит ачимлык-а, валамон-а, мар-а малпай Зебло вормонъёсозь ожмаськиз, кык пумыз. Радиосвязья ӧвӧл бере, со шуиз, пе, лобало шуыса, соин отчы-татчы кӧс ас пӧлазы, ас но соин командовать мед юрттэ адямилы».
  
  
  — Тон малпаськод, мар татын Зембла полковник, Поленсия-ын?
  
  
  «, Дыръя, сое кельтыны часовой но нош ик кошке».
  
  
  — Мон уг малпаськы, Ник.
  
  
  Солэн рулез сьӧры кырмиськиз Ровер, чыртыяз Зембла кадь.
  
  
  «Уг, мон уг оскы».
  
  
  Iso сюрес шедьтыны ми вань кужыммес ӝутыны туртто. Куддыръя писпуос группа пӧлысь, кин лымы улын вай аспӧртэмлыко нагрузка куасалскиз. Куддыръя тыбыраз вылысь пурысь бус омыр но яр вотсазы горно одӥг ласянь, - мукет ласянь. Кезьыт кужмоя. Кабинаяз тӧл йӧ прорезать, бумага бритва кадь, пиньёссэ но мон йыгасько, кастаньета кадь. Берпум чурзэ мон вуыло пичи, паськытгес нёжалъёссы пумаз формаез котыртӥзы. Мукет палаз интыяськемын нёжалын Поленсия.
  
  
  Ас азям бадӟым чилясь кыстӥськиз нёжал. Сергей вылын лымы пиштэ ослепляющий исамтэ. Инмысен гинэ, лэся, но мерцать ворекъя. Сэмберъясько масса ворекъясь пилемъёс, кызьы ртуть. Юг-юг чебер акылес но нёжалъёс. Музъем, синмаськымон куполъёс куке йӧ вож шобыртоз. Посередине бызись шур нёжалъёс. Со интыоссэс адӟыны быгатоз, кытын со нёжалын усе. Кисымы зӧк лымы улын сӥосыз выро, ӧс шоры возьматӥзы. Трос каскад, йӧ табере сое котыртыса, вылӥ ни луэмзэ возьматӥз. Бадӟым водопадлэсь пыдул кутэтъёс поленсия шедьтыны. Гурт улон коркаез котьку сямен курень-пурысь из штукатурка но, сыӵе ик тӧдьы сяськаос та пумысен али ик черк котырысь слон лы хижина мумы пуныез вал.
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар возьма адямиез луэ башня вылын церковно. Ульчаез патрулировать мукет луэ, нош меӵ бамалъёсын пукись куд-ог котыраз нёжал вал. Охранниксэс, куд монэ адӟыны быгатоз, куать адями, фон вылэ югыт пеймыт виштыос кылдо. Кык импровизированный блокада сылэ, котыраз коръёс вылын дышетскем загородка сюрес, поленсия нуиз. Кылем интыяськемын кылсярысь, асьме палан гурт полукруг.
  
  
  Мынам соосты адӟем ӧвӧл на. Мукет сямен маке но лэсьтэме, — шуиз тамара. «... Огшоры сыло яке со отын, оло, сое тодыса, милемлы кошкыны шуыса, но соос вить-а, ӧз ыбылэ, ӧз кельшы мыным нюлыса дыр».
  
  
  — Мар гинэ ӧй вал ih зол возьманы косӥзы.
  
  
  — Мон утчалозы выль движение часовой быдтыны быгатӥськом котыръясько. Мон ачимлыксэ пистолетъёс кутыны быгатоз.
  
  
  Соку со уг ответ. Малпасько, со интыос но эскерыны. План малпаса сое дауртыны, со шанс вань-а азинлыксы гольтрес-ын. Та мыным туж уг кельшы.
  
  
  — Ӧвӧл, мон уг тодӥськы ih ужанрадзэ, — соиз ответ сётӥз куд-ог дыръя ортчиз. — Ми дорын но пумаз татын ӧвӧл дыръя та но сылылэмзы вань. Со сяна, гурт быдэсак усьтыны. Чертовски, огпалтӥз отчы сложной луэ. Та срабатывать ке но, ас малпанъёсты уг тодо ih быгатэ. Соку мон асме сётӥсько. Ӧвӧл, мон одӥг гинэ шанс — озь шуккет лэсьтысалзы ке, кызьы со тодысал, мон татын шуыса.
  
  
  — Ярам, мон верай, кызьы!
  
  
  Со ваньзэ эскере. Мышпалысьтыд гозыосты басьтыны, собере машина соослы сузьетлэн люкетъёсыз. — Мон ачим пистолет сётӥзы, — шуи мон.
  
  
  "Малы? Вань куинь патрон nen кылиз.
  
  
  'Усто. Та кык но тросгес, малы мон доры кылиз. Эх бен, граната но эшшо одӥг, пожалуйста.
  
  
  Шим-шим адске сое, но лэсьтоз озьы, кызьы со куре.
  
  
  "Кытчы мон мынӥсько?"' — созэ юано, дыр, соостэк котыр ровер дасясько.
  
  
  — Мон уг, монэ. Татын кылиз.'
  
  
  — Ник-а ӧвӧл-а, ӧвӧл-а!
  
  
  "Озьы но луыны кулэ. Со тӥледлы тупась дыре но, бак канистраен джип берыктыны быгатӥз. Та мыным удалтӥз ке, оло ӝоггес потребоваться отступление. Мон уг ке лыкты,...
  
  
  "Эн вера озьы.'
  
  
  — Номыр уг пӧрмы ке, дорын милемлы, — тодэ, со — тон дорын луо, соку шанс. Трос тырмыт бензин, тегусигальпа мед вуоз.
  
  
  — Мон тӥледыз синазькыль каро, — соослэн вдогонку кеськи мон. Со, пельпум вамен веськрес фигура шоры учкыса, пуко « лендровер» . Чертовски гинэ озьы ӧз луы ке, кезьыт но, кышкыт но ӧвӧл безотлагательный сыӵе ситуация луиз! Соку мон котькуд верам потэ, сое но тодэ, мар сыӵе со яратон. Куатетӥ шӧдон мон подсказывать, мон ӟуч, мон гажано дартлы агент тырмыт вал шуыса, косыны астэ вунэты шуыса, мон ке мар ке кезьыт луэ.
  
  
  Но соослы пум вуоз, кык чур вырйыл вылэ ӝутскыны кутскиз, изгурезь вылэ нёжал инвис доры нуиз. Одӥгез монэ лымые пыд лапкатыса луоз, тырмыт ӧз шталь со юн дыр, мон аленка мед чидалозы. Вуоно собере мукет пыдзэ вандылӥз но озьы азьлань. Та кулонэ нуись утомительный луэ. Со вамышен-вамышен тубиз. Дугдӥз со ӝоген шӧдӥськод пыд быгытъёсты, сьӧрысь тапыртонъёссы. Удыс вылын нюж-выжы луись туж меӵ. Киысь сое мырдэм ӝутскыны юрттоз. Яр пумен сое эшшо вылэгес вуытозь. Мынам изгурезь доры ветлыны кутскиллям ни поленсия алигес усьтэмын.
  
  
  Сложной нырысетӥ люкетаз укыр ӧз луы. Пичи куакъёс но писпуос лабиринтын солэн валтӥсь пуштросэз пыр, котыр интыосты туж радтэм вае йӧспӧртэм будӥзы. Собере тӧл пельтӥз пересь тэле пу но бырод талы. Со лыктэ нюлэс. Таза писпуосты лысо, тыпы но сирпу улаз ырак тӧл напор мыкырскиз. Вайёс ӝоггес выриз. Со озьы ик адске, пе, киосыным шонаськыса палаз котыр ласянь мед шунтоз. Лымы улэ секыт но куд-ог чигем писпуос модос рухнуть кынмиз. Со кузя мыныса, соос монэ ярато улын яке трос ветлэ, кезьыт мынэ.
  
  
  Озьы ке лымы вылын, музъем вылысь вань сравнять со умме усиз но, со адӟыны, мувыр йылысь писпу сылэ шуыса. Та вырйыл ӧръяськем шуръёс вылын кылле, азьын ӵапак со интыын, кытын шур нёжалын гудыри дамбыр куашканы. Отын бадӟым группа анжелес луэ; пеймыт, ог-огзы доры матэ кокырес формаез. Мон отчы выллем писпу улэ мыно. Татын уката кужмо луоз, тӧл, нош пичи быг-быг лымы. Сое, шур дуре потыса, сак оглядеться. Тӧл кылбуръёс. Та сюресэз ӟеч лэзьыса эскерыны. Котыр лымы эшъяськон адӟиським но, мынам тупа. Мынам пельпум вылад секыт сӧсырмыны гозы кекатэ. Соос пыр мед со пельпум перекидывать мукет вай-вай, мон эрико возизы, нош бур киыз луэ шуыса, ыбизы.
  
  
  Кӧня пол со ворсэт шырак автоматической пистолетъёс, кезьытлэсь мозмо ачимлыксэ вӧй мед пуксёз. Со, дугдэ, сылэ кадь, но соос вить шталь. Соос но мед кылзысалзы, кинлы ке матын луэ. Нокытын нокыӵе уз луы, улонлэн тодметъёсыз.
  
  
  — Шуръя нимамын ee мон кадь — бызе но лымы йӧ ишакелы, гумыос канализационной кадь. Со шекланытэк, огшоры маин соос толалтэ кынмозы-ын. Куакъёс но писпуос, сильтӧл выжыеныз валче ишкалтэм, изгурезь пушкысь закрепляться шоро. Тыметлэн кылдэмез зӧк писпуос котырысь лымы, одӥг ярдурысен мукетаз палозь кыстӥське.
  
  
  Бур-а азьлань вырӟиз, со изгурезь доры гырказ лазегесь потӥзы. Усён котыр, азяз ӵапак со интые, кытын шур нёжалын усьтӥсь, бадӟым кыз пограны. Ӝыныё дурысь вал, соосты, ӝыныё шур. Лыс улысь мур лымы улэ вал, но эшшо вань выль выжы адӟисько. Со возьматоз чылкак али вал, писпуэз выжыеныз валче ишкалтэм.
  
  
  Со татын дугдымтэ. Со доры одӥг ӧр писпуэ гозы думизы. Со куссэ думиз, котырысь мукет сӥньысэз. Вуусёнъёс доры мыныны но соослэн пересечь шур кынмиз. Капчи ӧй вал йӧ шур кузя мынод, мон но луэмзэ шараямез уг поты. Простой план вал мон. Со дыр, куке вань со кузьда гозы кутыса, вуусёнъёс доры матэ луэ, со тырмыт, граната но мед ватозы ӵыпет куашказ громоздкий тамара ивортӥсь укшатон. Со ышанӥсько соку гинэ кылдӥсь йӧ шуыса, копак уг кырмиськы. Йӧ пилиськиз ке, та массаосын люкаськизы уллань пазьгиськем но, котырысьтыз резервуаръёсты вуэ кадь. Поленсия луоз искреннее улӥын, нёжалын сылӥзы. Калыкъёслэн ышем-бырем. Адямиос городын гинэ кылемын Зембла но передатчик.
  
  
  Та небезопасный луэ. - Озь со граната пуштӥз быгатӥськомы, кышкалэ мон кадь писпуос йылозяз пегӟон понна. Шаермы лымыен но йӧтӥз борддорысь ӝоглыкен заскользить урмемъёсыз но. Результатъёсыз кулон нуыны луоз, кызьы ньылӟоз. Люкаськизы но уг лэзь монэ, мон понна та захлестнуть поръясько. Сое аратон азинтон настройкаосыз сярысь номыре уг тодӥськы. Гозылэсь одӥг гинэ оскиськонэз луэ.
  
  
  Тымет метрозь кылиз на дас вить, дас на. Соин но вае, огпалтӥз из mimmo. «Мандаринэн бомбаос», солэн одӥг кияз кутыса возе, автоматической пистолет — мукетаз. Мыным потэ, мон куараос кылисько шуыса, нош номыр но ӧз адӟы вал. Часта. Подползать нюло, соос, мон понна, мугорез но мон озьы улыг луэ, со гинэ быгато кадь мыкырскиз. Изгурезьысь со ӧжытгес вуоз, нош ик куара кылӥське бере. Та радын ӧй вал янгыш! Пыр ортчиз арама кызлэн кыӵе ке пиосмурт. Со шур доры мынэ. Пыр чузъяськись куара чузъяськон Ih лымы. Сайтэ со кылӥсько, ма сярысь со вера. «татын пытьы..., нош со шуиз, милям потӥз, малы мон адӟи маке йӧспӧртэмгес. Солы луыса, кыдёке уд быгаты.
  
  
  Iso кор юдэслэсь пур-пур мон йӧ метрын. Соос пӧлын вае комнатаяз сюриз но зыми со ватӥськон-пегӟон йӧ шыпырто. Мыным уйиськыса, вылды, мон кылэмея. Шокан затаивать со, киям-пистолет ыбыны дась луиллям ӟучъёслэсь. Кыло солэсь куаразэ мукет, кесяськем сямен испански. "Тупато. Гозы куарасётонэн. Со шур вамен мыно.
  
  
  Со, вайёсыз пыр учкыны кулэ. Фигура ньыль ӧйлась соосты висъяны, шур дуре дугдӥзы. Тустэм луэмлэн пусэз формаен пиосмурт вылысь вылын, сое храмысь адӟизы ни. Винтовказэс перчаткиос сьӧрам кугӟаллязы ih мыжгаса, со шоры учкыса куке йӧ юн. Ырос пельтыса, со ih формаосызлэсь мугор борды лякисько. «Кезьыт сыӵе ик, но тӥледлы сузэръёс кадь», — шуэм куинетӥез, мыньпотэ. 'Ӟечбур!' — выросъёссэс кутскон кыкетӥ жоб пиосмурт ответ. — Басьтӥськом гозы, Хоса. Учкелэ, тӥледлы умой чорыгась.
  
  
  Со, кус котырыз назьыльскиз но со доры гозыоссэ пертчылӥсько. Ньыль пол ыбыса, соос вылэ куинь пияш кунокуаос ӧвӧл. Со гозы куштӥз но учкыны, кызьы сояз сэмберъяськы йӧ. Со паллян киын ӝутэменызы валатэк, соин-а, мар Тамара бомбаос. Кымыс вылаз потэмын, мон доразы малпамтэ банк шапык. Со граната недоверчиво шоры долкаса. Сое аратон сюрес вылын солань куинь черыкез трубкаез случайно чигиз. Предположительно, та ортчыса, со пегӟон зымем бере. Куинь черыкез-а мар-а? Пуштэм снарядлэсь котькытчы но пож учыре-а луыны быгато — куке но? Со понна усьтэмын писпуосы интыяса, туна, эн малпамтэ на граната пуштӥз, мон син азям усьтӥськизы. Малпамтэ сое кылӥ: « Ойе эше ! Омбр пытьы кузя. Отын кин ке шур дуре пуктӥзы!
  
  
  Усьтэмын пиосмурт ми мынӥмы ньыль кузя. Одӥг йырзэ берыктӥз, пытьы мед эскерозы. Кияз со возе винтовкаоссы вань, ыбыны дась. Тамара сак четверка со лидер пистолет лэсьтэм. Кызьы ярд соос вань ке, со одӥг пол ыбиз. Сое адӟыса, пиосмурт понна улонын пыдес вылаз усиз но кырмиськоз кадь. Бомба, соос вылэ лыс вай кельтоно, мандаринъёсты. Куарвӧсь бере кылиз одӥг гылӟыса усиз но йӧ вылэ салиськи. Ӝегатскытэк кык тыл усьылоз но мукет. Пуляос йӧ пыры но лымы люкъёс сьӧры уйиськыса, со мон азьын-тӥ вӧсь луэ. Тау со кӧня ке секунд эффект шуак утӥз. Соку умой вал та пиналъёслы мертано. Солы луыса, ӧжыт но прицел ih. Со промахиваться уг быгато.
  
  
  Копак секунд ортчыса, граната пуштӥз бере. Тыбыр пуштон мон шукки, корт кадь мыжгаз. Со шӧдэ кадь, мыным пыд улам йӧ р, пуштонъёс бере зӧк ӵыпетэз кырылӥз. Со вылэ омыре лобӟе, пуксе но нош ик заскользить. Йӧ вылын куашказ но, мон котыр зоре, лымы но писпуос. Со, мукет пиосмурт куара кылӥ, йӧез пильыса кутско ке ӵош гудыри... нош собере дымбыр-шалтыр пуштон зловещий чусоме. Кезьыт ву йӧ кынме пуконо ишакелы вуттэмын ӧвӧл на. Ӝоггес бызьыны кутскем со али шаерамы кратер. Зӥбет зурка йӧ улэ но секытгес ӝуштэ, соиз чигиз кутскиз. Бадӟымесь пасьёсыз адӟыны луэ. Уг кылем-мылем тросгес возисько нюлэс йӧ ӵош кутскиз масса нискылско но, кынмыса кадь салмак палтус, йылаз дурысь городъёс пыр.
  
  
  Со султыны дауртӥмы. Йӧ выллань уллань шонаськиськод но, эктыны но. Пыдес вылаз, со нош ик усёз. Ярдурозь ӧз но сое кӧня ке метр проползать ӧйлась. Со ас вылаз уйиськись кырыжам. Адями ыбыны со, ышо-быро. Вань, мае мыным адӟыны, киын, малы солэн бертэмез понна кутӥськыны кулэ. Йӧ пулысаз со куашказ. Кесяськыны волегӟи но мукет. Номыр карыны уг быгатӥськы, со сяна, кызьы писпу вайёсы сьӧры кугӟаллям. Пазьгиськем брешь соид десятифутовый шур вамен мозмытӥзы. Кужмо луоз шобыртэм ӵоже кык ярдуръёсты. Та фонтанэз котыр одӥг адями котыр бырйисько зембла утчаны дыртӥзы. Йӧ сётскы. Одӥгез куаразэ сётыны, ньылӥз ачимлык-бугыр ӧраз. Кык пиосмурт кылиз кадь вузыны, адями кулонэн ваче син. Номыр лэсьтэмын вал. Мон ялан шыра изгурезь доры. Йӧ комокъёсты асьсэос но котыр ласянь кылем-мылем веша писпуослэсь.
  
  
  Тодады водопад йылысь поръяны гигант. Центрын но берганы-поръясь вань нуйтӥськоз. Милемын ӵош куарадэ втягивать со шимес бульыр-бульыр. Собере со усиз.
  
  
  Бертэм доры кыстӥськизы ваньмыз со, мар ми быгатӥськомы ӝегатэк выён. Соос, кор сьӧры кырмиськыса, ачимлыксэ ыштыса ик, но нош ик кырме. Вайёсы яке модосэ борды лач трос поре, тӥя луэ. Нош тырмыт луэ на вень вае но, мон усисько мед небӟоз. Куараез зол шталь. Шӧдтэк шорысь уси кадь такыр пуртылы сюрс предохранительной клапан, парен мед мултэссэ лэзиськем. Лымыос но йӧос, поленсия центр пазьгиськемын. Вань вал йӧ масса городъёс басьтыса, со улӥе усёз но выллань лобӟыны выре. Та центрын со поръя, мынам пыд дорам пыро ке, синъёсыз меӵ-меӵ тасырайыны писпу модосъёс.
  
  
  Пиосмурт со шоры учкыса, син паськыт усьтӥсько группаос. Город котыртэмын но пазьгемын вал со нёжал кузя улляса. Дыръям мон сое ыбо. Ваньзэ, мае мон лэсьтыны быгатӥсько, та вӧсяськыса но адске. Соосты, оскиськом, ӝоген выриськомы озьы, малы со мыным шедьтыны уг быгато. Нош ӝоген но ӧз ортчы, малы ке шуоно со ас чыртызэ чигемез вал соку. Шедьтӥзы соосты вулэн пӧзьыса поръямез, излы, писпулы. Мынам синмы, пельы йылзэ ньӧрын тасырайыны схлестнуть тырон. Сысконлэсь син одӥг валун тасырайыны срикошетить металлической на, кудзэ ми ортчытӥм mimmo. Пычкиськыны косыса мон солэсь кышкасько. Шур нёжалъёслэн пыдэсазы вылэ шуккиз, собере кужым пушкалэн ядроез. Мынам пыдъёсы кырыжесь, кытчы ке но сэрпалто. Предмет врезаться мон адске. Монэ ньылӥз йӧ ву тулкымъёс, син куспын мон солэсь уг сьӧдэкто.
  
  
  Кужмо вылэ берыктыны мон вазь бызи шуыса, со вала, мар луоз. Со копак куашказ гуртын но ёросын пыр пуньырӟытоно полпути, вылын поттылӥзы. Тодӥсько на, кыӵе вуэ мон дерьмо ишкалтыны но вуриськись. Вот со уяны. Тыбыраз ньӧрен шуккем мон уси. Вамыштӥм мон нокыӵе азинскон ӧвӧл. Соин ик со инты кылемын на шуыса, йырзэ ву вылын возе. Со, малпасько, малы мон таӵе амал вирветлон озьы стимулировать карыны. Уйпал йӧ океан вал кадь со. Котькыӵе учыръёс, ӧжытгес луоз вылӥын выживание мынам шанс! Монэ ыстӥзы на ыб одӥг Вдогонку. Кунгож сьӧрысь досягаемость собере со вӧзам луысал ке, ма, луыны кулэ, черк Поленсия луэ.
  
  
  Шур бешенно питыра. Жило вир мон кынмисько. Мон лулсэръёсы зубекто. Со номыре уг ни шӧдо. Узвесь гантель, лэся, киыз но пыдыз борды лякыны луэ. Со ву улэ кошкем, нош ик мычиськиз вылын но выйыны кутскиз.
  
  
  'Ник! Ник, витим...
  
  
  Котырак бус куараез потэ-а, кытысь ке но кыдёкысь. Со судорожно киыныз шонтӥз. Мон вакчияк кужмо киоссэ посэ. Но вот со ишкыны юрттэме. Соин ӵош ӵоже нюръяськизы. Мылкыд сётскы, со нюръяськиз. Тужгес но со вормонтэм бадӟым кровать аресаз вумурт дуннеяз выйыса мылкыд ум нюръяськиське. Нош мон ялан сётскемез уг кыскиды но киын. Шӧдӥ, музъем эшшо но юн со. Мон азьвыл сямен ик сюл-кал. Жӧломыса шур котырын, мон макесъёссэ, пыдесъёссэ, сое но поттӥ... бака татын! Со, кӧня ке вамыш лэсьтэ но неуверенный рухнуть.
  
  
  'Ник. инмарлэн пиштӥсь данлыкез.' - Мон со куараез кылыса юзыр-ын. Синкылиосыз синъёсаз бадӟым тамара навертываться. — Тау инмаре, тон матын, тырмыт подплывать ярдуре, тон ӵош мед кутыны быгатоз. Тӥляд ваньмыз радъяськоз?
  
  
  'Номыр но сыӵе-таӵе.' - Мон куасалски куара. Со йырзэ сэзъяз но жадьыса нах шоры долкаса. «Яратӥсько, тон сярысь сюлмаськисько ке кышномурт», — малпай мон.
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  Ӝыт вал, куке мон вуи «Цессна» Тамара. Инмын кизилиос ӧй вал мыным. Зор кисьтӥз но кисьтӥз музъем нуналазазвесь писпуос лымы, тӧдьы басмаен шобыртоно ини. Кезьыт луэ. Котькуд вӧсь каремзэс шоканме. Мон но мынам пужмерен шобыртэмын тушсэ, синкаӵсэ сӥлы непроизвольный уян.
  
  
  Мон пайми приятно вал, адӟыны полосаез бус матовый-ӵуж Тегусигальпа югыт центрлэн кивалтӥсез, гондурас шоркарез. Озьыен, шонер-а аслыз нуллоно луэ. Ёрмисьёслы сётэлэ шуныт но ыштонъёс вайиз юрттэмъя улонниосъя но город доры, отын управление. Сюрес аэропортын но, со доры нуо, азьвыл сямен ик калыктэм луэ. Ми вакчияк гинэ учкыса потон луонлык городын. Но пересьсэ нош ик аргумент малпа вылэм. Медаз изъянтэ авторитет утчан мыным укыр трос дыр кулэ. Та учыр осконтэм ке, мон солы оско, юрттэтэн ih осконтэм луозы, нош ӧз ке, соос мыным оско, мон келян вал. Та борды ватсаськыны кышкытлык кылдӥз шуыса, куд-огез пумит лушкем ужаны быгатоно зембла сотрудничать правительство но. Шонер-а меда юри сотэк мон ноку но уд тоды, хем ужез вал.
  
  
  — Нош асьмелэн кыӵе ке валатон сётэмез кулэ, поленсия мар-а луоз? Тамара йырзэ шоназ. «Ник, та трюк туж но кыр луиз, куке со кинэ ке адӟиз. Мон умой уг тодӥськы ке, солы кыл сётозы, тон-а быдэс бутылка вина, мар луоз.
  
  
  "Отельёсын одӥг сое меӵак али, пе," мыным-а ответ сётыса, фыркать. "Вакытаз, аслэсьтыд малпандэ установкаысь тон быдтоно луэ та умой луонлыкъёс сюбегатод?"
  
  
  "Ӧвӧл... Ну, уг-а-бери, ваньмыз ик мон но малпасько..."
  
  
  "Понедельник ӵукна директорлэсь усьы!"
  
  
  "Малы тон малпаськод-а та шуыса, Ник?
  
  
  'Та вунэты. Огшоры тодад возьыны, кызьы одӥг гинэ быдтэ передатчик. Азьпалам кык кузя на. Мыным но кулэ «огъя та но пуля куинь сложность лэсьтэмын, одно ик тон сигарет».
  
  
  — Ник-со шонертэм! — шуо, со пельтыса. «Мон сигаретэд вань-а ӵош радъям».
  
  
  «Номыре но уг Смоки ӧйлась эмъясьёс гондыр», — шуо мон. — Малпасько, со ӝуатэм сигаретэз?
  
  
  — Чылкак озьы ӧвӧл, — серектэ со. "Смоки гондыр кин та?"
  
  
  «Та укыр трос дырез басьтэ, пе, тае мед валэктыны. Инты, аракы гульымзэ солэсь сигарет но али усьтэмын кунокуаын. Нош мон асме гинэ марка зарни мундштук.
  
  
  «Зарни мундштук! Азьлань, азинтыны. Малы со кулэ?
  
  
  «Та мон понна Т-зона ».
  
  
  «Т-зонаосъя ?»
  
  
  'Ваньмызлэсь Кужмо Инмаре! Тамара, тон-а, мар-а та проспект оглом номыр но уг ульяновский академиын дышетыны? Тон уд кыскем но дас вить минут Манхеттен-ын.
  
  
  «Эсьмаса, соослэн дышетэм мон сярысь эн Т-зонаосъя . Со сяна, та лӧптыса вазиз.
  
  
  Кыл вылын вераса вал, мон, пе, со озьы ӧвӧл. Собере нош тодам вайисько сое вузаны фильмъёсты, кудъёсыз адӟылӥмы, со кӧня ке арнялы азьло. Быгатэ вал со правоеным. Ньылонзэ тазатыны но со прорычать: «печенье милемлы сётыны».
  
  
  Со сётысал мон пыжисько. Со сырысь та одӥгез луэ арахис печеньев котырын но, солы автоматысь вузкарон шедьтыны луэ. Та молодёжных веб-тӥрлык съедобный, аэропортын милемыз шедьтыны быгатоды соос кыр дуннеын, милемын ӵош асьсэлэсь быгатонлыксэс нуись но кунгож тӥяса пачка автоматэз дюжинаез. Шоколад сиыны ярасьтэм векчи вузкарон автоматэз быдэсак артын вал, собере со но, мон кадь размораживать ih. Ми собере тупась баки со рейд « - Цессный». Татьяна Тамара вылын заруливать буш самолёт, тӧл кыдёкын.
  
  
  Ваньмы асьмеос отын вал на. Мон Цессна вал. Двигатель ужа, казакпиосын ветлэме, нош кужымез тырмиз вал вылын отоплениез гожтоно шуыса, мон размораживать. Мон та сыскыса бисквит. Пальтозэ вылысьтыз тамара монэ луысалыз, дыр, мон куасьтӥсько. Штан носки но мон доры лякиськы, йӧзэ вандыло кадь. Ас юртазы кӧс дӥськутъёссэс бугыръязы, шобрет яке куриз. Результатъёсыз сотэк. Вань аэропорт эвакуировать дыръя пайдаёгес, вылды, соослы асьсэлы басьтоно луэ. Со, югыт дунне вылын небыт учкисько вож приборный тамара тротуар. Азьланяз но хладнокровие, сылон кышкасьтэм абдрам но ӧтизы. Со нюръяське, тышкаське мыным юрттоз но, мон улэп медаз « лендровер» . Собере соос со доры жади вал ни, кӧня ми кадь кыле пияшлы палэнско, табере соос тырттэмесь Зембла Поленсия интыямын. Со вуттӥське. Руль сьӧрын вань-мыдлань сюрес луоз солы. Мон таиз сярысь споръяськыны, со гольык кылемын, дӥськут вылазы басьтыны кулэ ке, яке соос котмо но, кынмо задница, йӧ пилетлы пӧрмысал но востэм. Ми доры вуиз, пумаз компромисс. Со пальтозэ но соин пальто басьтыны дэрем дӥсяз но. Мукетъёсаз кадь луыны кулэ, куасьмо.
  
  
  Табере, мон эшшо но куке-соку каньылэн шутэтскыны быгатозы, валамон луэ, малы ас кужыменыз но тамара вылэ потон. Кык нунал ӵоже со быдэс уй но пегаськомы вал. Жадем но ымнырын поза со тодметъёссэ возьматыны. Ценымногие умой уг луы милям. Чиньыдэ нюлод но выжыосынызы ӵош тамара пырыос ӵушалтэ.
  
  
  "Умой-а. Но али кытчы? Пунтаренас, Коста-Рик?
  
  
  "Ӧвӧл.' - Мон йырме шонаса.
  
  
  «Ник Но, Панама южнее ценымногие! Уг малпасько тонэ...
  
  
  — Бен, мон нырысь мынэмаз Пунтаренас, — шуизы мыным, со пумитаськон куспатыса, — али гинэ уг, ачиз шоры учкытэк..., Тамара. Тон кулон жадьыто. Та самолётъёс кивалтыны быгатэ тӥ инты-а со, умой-а, но мон уг ценымногие. Чертовски таӵе куазен секыт луэ-а, нош омыр гинэ кылемын. Мон ӧжытак шутэтско кулэ.
  
  
  — Ми дорын но ӧвӧл та дыре.
  
  
  — Соку мон лыктыны дыр шедьтэмды понна та, — шуи мон юн. Вопросительно-а со мон шоры учкиз, собере нош шокчиз. «Тӥляд правоосты, Шенӟыны, котьку кадь. Потон люканы луэ кӧня ке час.
  
  
  Cessna понна 150 уг люканы дасясько. Нош мон сюрприз понна эшшо одӥг Тамара дасяны. Нах откидной луэ дорын пуконэн, та нуналэ соос пумисько автомобиль люкетаз. Берлань тырыса, сое кӧня ке сумбыресэсь кровать асьсэды возьматыны, нош со вылын изёно луимы. Гожтэ, ма лэсьтыны уг фау оборудование вал, нош Тамара, сша-лэн уг кышка кабес сярысь укыр сюлмаськыса. Таяз учыре но вал милем ваньмыз огкадь. Мон нуямед, котькуд креслолэн, мукетыз-мукет ёросын тямыс дюйм. Кыӵе мон-со дыре шыпыт кыллиз, учко огзы шоры огзы. Гнести чал-чал луиз.
  
  
  «Озьы гинэ ужаны ӧз быгаты быдэс уй двигатель кельтэ монэ», — кутскиз со.
  
  
  "Ӧвӧл.'
  
  
  «Луыны кулэ, татын сотэк туж кезьыт шунтод».
  
  
  Эшшо одӥг минут чал-чал. Мылкыдъёс но малпанъёс омырын соблазнительный невысказанный зарядить каре вал. «Мон пальто тон люкыны быгатоно, соку мон уг кынмы», — шуиз со, пумаз.
  
  
  Бен, со соглаш. Сое аратон султӥз но кысэ. Двигательёсызлы кӧня ке пол кызйиз, нош собере гуньдӥз. Ми чал-чал нуналазазвесь басьтӥз. Пукон вылэ мон... мон со кровать вӧзаз тамара сюбег каллен куалекъяны. Ымнырме мон доры берытскиз, со, вань ӝужда нуйтӥськем. Пальтояды кожасько со мынам но со распахнуть. Солэн мугорыз ачиз со доры шымыртэмын. Гольык гадь вылазы кынто мон адӟисько ӝужыт гадьзэс ee улмо быгылес, куке со мон доры ӝиптӥськиз автоматически. Мон йӧтске макесъёсыныз. Куалекъян соос вылэ-тӥ бызиз. Кезьытлэсь уг луы тазэ но.
  
  
  Эй яке сое вӧсь карыны уг поты бокое. Мон понна со укыр трос мукет дель кулэ. Со дусымлы укыр рискованный кутскиз шӧдтэк шорысь луиз. Нош мон асме киям уг эскеры ни быгаты. Ыжгон свитерез волегӟи но соос доры со каллен неудержимо но векчи кусъёсты улэ. Мынам кӧт вылтӥм гылӟо напряженный ӵошкыт вордэм со чиньы. Со шӧдэ кадь, мыным йӧтэ, со улын дыр-р куалекъяло. Ӵушкась, мугорын, мон валче вакчияк ӧръяськиз. Ку сое киямы вешамез бархатистый мон утчай, малпасько. Сое шӧдыса, та нош собере — пульсация ӵогъя, смутный, нош многозначительный ревматизмен.
  
  
  Мон чупаськыны. Нырысь дразнящий но азьтэм. Собере кужмогес. Тыл ӝуатскиз, Тамара гомӟиз кадь. Мынам мугоры куалекъя кияз волнообразный движение Ee. Кельшись емыш ee ыме куриське вал. Соос ӟыгыръяськыны но пычкиськыса р соослэн кужыменызы улэ. Эрик пумаз со мозмытӥз. Серектэ со. Вылтӥяськись, гырнадёр пальпотон, монэ серем карыса кадь мылкыддэ. Нош серекъятэк ке но, мар ке вал, соку та мылкыдзэс соос юнматэмын, нош милям ӧвӧл. Соосты гурын яке сьӧсьяськылон умойгеслушкем пальпотонме ӧй вал.
  
  
  Соин ки мон ӧй пумитьяськы. Мукет ласянь, асьсэлэн со движение подгонять мон шып карисько, дыр гольык асьмемын артэ эн выды. Кабинаяз мускыт луэмзэ пӧсь но, уг шунты гинэ потӥз. Соос шыпыт учкизы но каллен ӵыжалскыны куртка. Нах соос шоры учкыса, зэмзэ нах шоры учкытэк, сюресъёсты вань. Со ненег кузы чиля, гадь бирдызэ идеальный эмезь, со, бугыр-бугыр улон, шокан лэзиськиз но со сырысь учащенный ӝутскизы, со котырес, макес небыт, чебер кузь пыдъёссэс выжиз. Мынам син сое ньыло. Со абдрамон адӟисько. Со ки мычоно шуыса, монэ ӟыгыртӥз. — Ник, Ник... — со прошептать. «Тон сыӵе кужмо, зэмос воргорон сыӵе. Голосование, луоз туннэ ӝыт, кызьы кулэ, куараез ачиз кызьы тыныд сётом ми солы. Нокыӵе пӧяськонъёс, нокыӵе кайла. Россия но америка ӧвӧл. Милемын ӵош... чупа гинэ вордэм кышномуртъёс но одӥг пиосмурт мӧляоссэ, собере мукетыз. Со куалектӥз, мон понна йырсизэ кутыны но притягивать нюлэ на. Мон солэн киыз пыдъёс вискысь гылӟыса, нош макесъёсызлэн пуш палъёсыныз солэн небыт собере выллань. Солэн макес лябӟылэ. Паськыт Ee раздвигаться выжы, со милемыз ӧтизы-а, копак басьтэмын.
  
  
  Со милям пичи стульчик берыкъяськыны косӥськом. Табере мукетыз ас пушкын на вал. Со лапег. Солэн одӥг пумаз кузь пукон котырысь свисать куалекъясь пыдъёссэ, мугорзэ, мон юрттэ. Со вискын ас киосынызы, мугорынызы каллен лэземын. Милям со шуныт небыт ас лулмугоры куалекъя мускытсэ доры шымыртэмын. Кынгыль-конгыль но со котырысь пичи леленчи позыръяськыны кутскиз. Чиньы мон аксым нах вжимать Ee.
  
  
  « Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа та — та-а- со лулӟи, шоканме затаивать. Малпасько, мон быдэсак ньылӥз сое пушказ мур. Мугор кырыжам Ee. Застонать майбыр, солэн пыд сэрпалляське. Соос киосынызы, мугорынызы, пыдъёсынызы чырмыт напряженный мон биниськизы. Кезьытлэсь сюрлыез кузя бызьыло. Со, шӧдӥсько, со кужым золтӥське кадь, со вал мугор люкетэз соослэн кадь ӧвӧл ни. Шуккиз сое. Вань мугорез но лулэз со, та шудо луэ шудо минутъёсты. Со эшшо кужмогес пыд макес обхватить сыръя. Мон чиньыен дыатэ огсыр движение дартлы Ee. Милям куанон мурт, соос пушкысь мур нах кисьтӥськиз. Со куалектӥз. Эскеры астэ уг быгаты, соин движенизэс.
  
  
  Чиньые мынам лулмугоры пыдло мертчыса тамара на. Нюлэ на, со куспын мон вакчияк ачим макес напряженный безнадежный. Со ӝуше но ишакелы милям ӝуштэ, со гомӟиз ке, ас кужымен вуйылон тулкым дартысь. Мон конвульсивный мугорыз куалекъя. Шӧдске, со ноку уз быры.
  
  
  Ку ваньмыз йылпумъяськиз, ми кӧня ке кылле на, кӧт тыроно курадӟытӥз. Мон ымме кепырскем. Куараеныз но, мур шоканы секыт луэ мыным.
  
  
  «Ник», — со прошептать, уйвӧтын, куке мон мур выйыны кутске.
  
  
  'Ммммм ...?'
  
  
  "Ник, Смоки гондыр кин та?"
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Коста-Рик пуштросэныз но основной гурезь-тӥ. Куд-огез соос пыр ачим гурезьёсын кӧло, куддыр солэн ӝуждалаез куинь метр сюрсэз вуиз ни. Нош самой ӝужыт но лапег возиське улыгын теоретически табере та люкетэз. Со вылэ но вылэ ӝутске ӝужыт гурезь тупыттэм. Зембла кадь, азьпал полковник, куазь аламазэ сьӧрысь силовой бусыос тӥян. Табере, кык передатчик быдтэмын вал бере, ӵыпетэз поручень ворсамын вал. Буран-а, кудъёсыз милемын ӵош куректэ тамара Гондурас, сильтӧллы пӧрмытэ.
  
  
  Кезьытъёс кышкыт аэропортэ басьтоно ке, мон бер уйин лымшор палаз лобӟиз. Тамара лобо шыпыт океан вылтӥ паськыт буко, шторм максимально мед утиськыны быгатымтэ. Нош куке ми доры кожиды страналэн пыдло Пунтаренас, вузэмез ас жобаськемзэс учыртыны мальдытӥзы. Таки умой возь вылын пукисьёс таосты котыр кост тамара самолёт портовой городын удалтӥз-Рика. Зӧк йӧ сӥлы cessna бурдъёсынызы шобыртыса улӥзы. Антиобледенитель уг чида.
  
  
  Кык ранчо, со мон вӧзын пуксё, кивалтыны четырехдверной седан «Бьюик» 1940 арын. Корт ез будон автомобиль луоз. Бер чипы пукон интыос кожылӥм. Туж уг кельшы коньдон никарагуанский фермерлы, ас дораз ӧй вал тырон амалъёссы но мукет. Но мыным туж уг кельшы ке, мон понна та бадӟым нуналаз дас пол дун тырыса раритет луыны кулэ шуыса. Асьсэос но котыр фургонъёс атас улляса мынӥзы.
  
  
  Бадь пӧлысь ёрос гурезё инты но контраст кост гондурас-Рика соку шӧдскымон луоз. Лымы усе отын, нюлэс, небыт кылиз. Татын сям-йылозы тӧл пельтэ чукатэк Никойя паськыт заливъёсты . Писпуос лымы улын яке нёжал выллем ӵошкыт но купа юртэ люкаськылӥзы сдуваться. Пельтӥсь тӧллы асьме палан вань. Герӟаськон ырак тӧл доры дырын-дырын машинаос канаваын дренажный кышкыт кион, валлин сюреслэн мыд-мыд палаз-тӥ ортчиз. Куддыръя ас интыяз сылэ, ӧжыт ке но ассэ город пумит шелл лымы. Тӧл лымыез но йӧэз пӧрмиз быдэ масса городъёс, кудаз бетонный смерзаться выре-юн кӧмен. Сотэк-а ӟурыны, мон ачимлыксэ потам бераз. Инэз юг-юг тӧдьы луиз, вужер но тыл мерцать тырмиз. Паймоно кадь, мар со сыӵе кужмо но кезьыт мальдымон чебер герӟаськыны быгато. Та вие кык сочетаниос мон мальдытэ, руль со кема нюръяськоз. Писпу но куак вайёсты адӟыны быгатэ сое гинэ, кин асме шачыръяй. Ih огез бӧрсьы мукетыз машина шуккиз. Тамара доры ӝиптӥськыса, мон понна кӧня ке пӧсяно.
  
  
  Мон эшшо но Пунтаренас проскальзывать-ын. Та коста валтӥсь порт-Рик шыпыт океанын. Шоркарын км кемын санэ городлэн шундыпуксён палаз 140-эз-Хоса. 30 000-лэсь трос адямиос та городысь огшоры калык. Табере шай вылын, со буш тупа ни. Нокин медаз адӟы вал. Но пудо-живот, город сыӵе люкетъёсыз tac ветлэ. Но лайнерез сыло вуж вылын чорыган понна кӧня круизный траулерын тунец якорьёс гаване. Со вмерзать йӧ. Городысь вуз тӧл пыжлэн мачтаяз но лымыез посыса но чигиз.
  
  
  Передачаын мынам самой лапегез движениез азинтыны. Мон шека, курорт луись шуыса туристической vacaciones люкетъёсыз вань, мукет палаз-тӥ гаване. Кофе ми шкиперский вуиз. Гумыос котырын ӵын потэ, нош укноосы пиштэ яркыт тылын ӝуась гур горд ортчиз. Со дугдӥз. Тамара пушкы пыроз шуыса, сюрес юаз. Со вуэм бере, соос шӧдскымон кӧдэктэмын. — Отын ужасно, Ник, — шуиз со куараосмы куалекъяло. «Пот, мар отын вань ёрос. Гур азьын куалекъяськоды-а, кышномуртъёсты но, нылпиосты но. Учкыса сылэ но со котырысь апатично пиосмурт. Со сюр-вай. Сиён ӧжыт ке, сотэк но кышкатэ. Котыраз солэн одӥг мон шуысал, собор мар вань, кытын пукиськом, эшшо тросгес адями, чылкак номыре луиз. Со кулэ, Ник. Таиз шортэз пукыны кулэ-а мон!
  
  
  Пыдъёсыз солэн успокаивающе маялтӥз. «Ми лэсьтом ваньзэ, мае быгатӥсько. Ваньмыз залын кытын?
  
  
  Со-а ӝож шонтӥ. «Мар мон лэсьтӥ, мон отчы вуэм берам, Ник? Уг шуо, малы мыным ыстӥд мисс Мохад. Со таос вылэ ноку но уз купиться! Трос-а со, мыным тодмотэм вал, кунян ваён понна нюръяськись Зембла-ын. Соин быгатэ-а вал отын, кытын котькинлэн но быгатӥськы вал ватыны передатчик.
  
  
  «Мон тодӥсько, мар кулэ вал мон но соин ӵош-соку кутскиз, Тамара, кызьы Поленсия-ын».
  
  
  Мон эшшо но паськыт бульваре отельысь потӥ, бар сувенирный но кебит. Губи кадь будоз берло вить ар со понна берпуметӥез результатъёс ӝужда зор туризм. Юрт котырысь вань одӥг туж бадӟым луоз vacaciones. Сюресмы луоз подъездной висъяны, со полукруглый выжлёгет. Со бадӟым сюрес вылын кадь адӟиське хромировать ныр, - ысь балкончик. Кык бассейнэз но шунды котыртӥ паськыт но кынмыса улӥзы этаж террасаос вал ини. Из борддорен котырто ӝужыт луоз вань удысъёслы.
  
  
  Подъездаз пырон дас вить метрлэсь ӟоскыт луиз машина заблокировать «Фиат». Муръётӥз ӵын ӟизаны выхлопной мозмытӥз. Озьыен, двигателен ужатӥзы. Укноез ворсано вал. Нош куке соос дугдылӥзы, водитель вӧзын ик ӧс усьтӥське но, воргоронлэн сямен nah потӥз. Со усьтэм ӧс кельтытэк, ми доры учкон. Сое адӟо, со понна руль сьӧрын мукет адямиос. Кык но возьылӥзы пистолет-пулемёт, нуиз «бьюик». Пукон вылэ понэ, пистолетъёс но чакламлэсь ачимлыксэ, со ачиз вӧзазы басьтӥзы. Бур киям возьысал пистолетъёс, паллянэ укнозэ, со лэзе. Со лякытэн гинэ кылиз, кема кадь луиз.
  
  
  — Сеньора? — подозрительной учкыса но юа пиосмурт.
  
  
  — Тӥ асьтэос-а машина донгиз ӧй быгаты, — шуи мон. «Кунокуаын ортчись потэ мыным».
  
  
  «Отельёсын тырмемын. Выль куноос ӧз лэзиськылы ни.
  
  
  — Ми куноед ӧвӧл, — шуиз монэ ӝоген.
  
  
  'Ой, ӧвӧл-а? Соку мар?'
  
  
  — Мон ӧтисько, — шуиз тамара.
  
  
  — Бизнес, — ватсай мон.
  
  
  Пиосмурт но адӟисько ни настороженный кыньыртӥз, кезьыт куке-соку. Тон артист, со понна кулэ потӥз «сьӧлыко сьӧлыктэк»?
  
  
  Тамара ӝоген милям переглядываться. Мон уг валаськы, мар соос малпало, ӝог но шонтӥз.
  
  
  — Одно ик, — шуи мон. «Мыным артист. Тӥледыз лэзьыны мон, ортчыл?
  
  
  Кин-а со, Хуан? — водительлы кеськи «фиат».
  
  
  Исполнитель, — Хуан перезванивать. Ачимлык щелочка-озь сюбег синъёсы. — Нош со чик ӧз кельшы. Мон малпасько ...'
  
  
  Ачимлыксэ, сое куспетӥ кариз. «Ми кырӟаны, маскаръяськыны но...»
  
  
  Гонэз! — пиосмурт мынектӥз. «А мар-а луыны малпалляз ке но умоез».
  
  
  — Эктыны мон, — шуиз зӧк куара тамара манящий, со улласянь выллань учкид. Эй, азьпалагес мыкырскиз удалтэ, огвакытэ гадьзэ мычыса. Та подвигез немалый дӥськут вань, кин сое нуллоз. Ымныраз пальпотон ыше-быре презрительный охранниксэс, шунды лымы вылын кадь.
  
  
  -- Буэно ! Озьы ке умой!'
  
  
  — Бен , амиго, — сое вииз, — тон мар азьвыл адӟем сеньоритазы фанданго «Фанданго но соосты пыргытод». Танцовщица экзотикаё нимысьтыз дунне. Со тӥледыз адӟе ке...
  
  
  "Со" верасько пиосмуртъёс. Винтовкаос но берен лэзиз, со доры мынэ «фиат».
  
  
  — Недружелюбный пияш, — мон нукыртыса, со машина вуылэмез бере.
  
  
  Соин кельтэм ӧс усьтӥське но, ми сак чакласа. Со кӧня ке кыл вераны но доскаын приборный рациез басьтом. Минутной ӝегатэмын вал. Собере лыкты, ревматизмез. Та умой вазиз луыны кулэ. Эсьмаса, пиосмурт шонтӥз водительёс но, «фиат» берен мыныны.
  
  
  — Нырысь ик шуг-секытъёсты вормыны, — шуисько мон, куке мон ачимлыксэ ортчиз. «Татын Передатчик, кунян ваён-ын».
  
  
  — Луоз, малы ке эскерон?
  
  
  — Бен, эшшо ке, гостиницаын дунъёс-а мар-а ӝуаз. Та возьматэ: со ас дораз генератор. Соин ик солэн ужъёсыныз дась луыса лыкто. Предположительно, витёд татын ини адямиос ас зембла уже интыямын.
  
  
  «Оскисько, вань отапливаться», — шуиз тамара, куалектӥ.
  
  
  Со ас пельпумъёсмес шӧдыса. Умой яраез бурмиз. «Тунсыко, — шуиз со задумчиво, — передатчик кытын со ватэмын».
  
  
  'Соос, тунсыко озьытэк, та кин яке мар «сьӧлыко сьӧлыктэк»?
  
  
  "Мон уг тодӥськы. Вакытаз, эктыны тон быгатиськод? Со пальпотыса. «Оло, тон соос сярысь номыре уг тодӥськы Смоки гондыр, Шенӟыны, Ульяновск но трюкъёс мон дыши на кӧня ке».
  
  
  — Таиз яра, — мынектӥ мон, — малы ке шуоно мон уг тодӥськы карточный фокусъёслы.
  
  
  Швейцар ӧвӧлэн мон уг паймиськы. Зал кыр луэмзэс сяна, администратор. Кельше вал та изобразительной искусствоосъя музейын. Фрескаос но борддоръёссэс суредъёсын шобыртӥз. Зарни шобрет вал центр фонтанъёс, пластиковые чеберъямын сяськаосын. Кыдёкысь сэрегъёсаз, прилавок сьӧрын сыло, синзы но, ныр пелесъёсаз туслыко каллен понозы егитъёс. Тыбыр усьтон понна почта но ошиськыса ачимлыксэ усьтэм понна ортчо, нош паллян коммутатор со пичигес луэ. Шӧдске, одӥг писпу улъёсын кылле на прилавок палисандровый рация чиляло. Котькыӵе учыръёс, соосты ас выжидающе шоры учконо ке, ачиз лыктоз. Быг-быг джентльмен кадь но, со вӧзын стойкаос борды ӝиптӥськиз. Ваньмыз кадь ик кивалтэ кунокуа, таиз пияш-ын гожмо штан дӥсяло вал, нош инвожое петлицаосаз вал со. Нош таяз йылпумъяськиз укшатӥз. Ачимлык китель пульыосты пелляса луоз парсьлы укша. Инвожо шуямын, костюм пыр гадьыз секытэн но урод пыльтчоно ачимлыксэ пуктэмын. Тодмо, али басьтӥськомы дӥськут но менеджер сое кытчы ке ваты со. Со, малпасько, со уз кынмы шуыса улэ дӥсям.
  
  
  Со, кылем, тамара дыртыса кадь шоканы. Мон со интуиция мынӥм. Заблокировать Зембла вань пушсэ. Нырысетӥ полосаос обороная проскочить мыным удалтӥз, эшшо но трос лэсьтыны луиз.
  
  
  Псевдо-менеджер но пыдъёсыз шонерскизы асьсэос оглядывать йырозь. Куара ачимлыксэ, лэся, котыр туж мур потӥз. "Гринд но Фанданго?"
  
  
  "Мед.'
  
  
  — Тон ӧвӧл мынам списокам, Фанданго сеньор.
  
  
  «Гринд сое; со Фанданго. Нош ми тӥледлы валэктон сётыны быгатэ.
  
  
  — Мон агент, — веран куспын Тамара, — ваньзэ сурано.
  
  
  «Мукет артистъёс лыктыны уд быгатэ», — шуи мон.
  
  
  «Та куазь кӧшкемыт. †
  
  
  Киын ӝутэменызы Менеджер. "Дугды! Дугды! Мынам со сярысь кылэме ик уг поты. Тон кык эктыны?
  
  
  Извиняющийся голос со кызйыса. "Я, я таиз котыр основное со кошкиз, но..."
  
  
  "Мынам со али менеджер, но..."
  
  
  - Нош тон курид ке, соку вань-а мыным озьы потэ...
  
  
  'Тырмыт! Дыр, та сокем ик умой кадь, уг экто ке, Гринд сеньора. Соослэн кышномуртъёссы кышномуртъёсын но басьтыны сое куриз. -Малы соку, я мед развлекать, озьы ӧвӧл-а? Кытын тон костюм, сеньоритазы ?
  
  
  — Та сярысь эн сюлмаське, — чутрак Тамара ответ. «Музыка мыным но кулэ».
  
  
  — Тон сое уд шуы шат та? Ялан адямиосын ужамын куинь командазы пӧлысь Vacaciones Hotel-ын. Коктейльме со шудо-бар, быдэс сезон ӵоже. Та комбинациос, косэмын. Жаляса верано-а, ӧжыт-а шокчыны менеджер. «Эх. Оскисько, тон тазьы ик умой, Кармен кадь...
  
  
  "Кармен"?"
  
  
  — Кармен ЛаБомба , сеньоритазы ! Та удысын со туж тодмо. Тон-а со сярысь ноку но ӧд кылылы.
  
  
  — Та воштӥськиз, собере ӝыт туннэ, — ӵектӥз куара тамара огназы. Ачимлык поманить со нош ик учкыса. Со ас шыпыт-небыт уг шӧдӥсько. Мынам чырты сирестэс ишкыны кутскиз. Умой ужамез юнион мон кадь вылын сётэм заявлениослэн-Ситен, штат нью-Джерси.
  
  
  'Сеньора, кезьыт мыным, мон но, «жадид-а, сютэм», — шуи мон чутрак. «Эй, поттыны луэ на ке...»
  
  
  "Мед. Пепе, соослы возьматоно ih комната.
  
  
  Зӥбыт сямыз стойкаос секретарша тэтчысал. «Тон! Кыӵе номеразы?'
  
  
  «Понна артистъёслы ялан комнатазы ӧвӧл шат? Одӥгез сыӵеос, кунолэсь нимзэ, кунокуаез бер люкетаз?
  
  
  "Тон, тон," Пепе соглаш . Сое усьтонлы ачиз но мыло-кыдогес куто пул сьӧрын шонтӥ. Со прилавок улаз зымиз. «Татчы, кузэн фаворит ».
  
  
  «Жингырты мон тонэ», — шуиз менеджер. «Умой-а дыр ортчиз, сеньоритазы, ляб но ӧй вал Кармен».
  
  
  Ачимлык пальпотон тамара данъямзэс шӧдон. Милям администраторъёсмы бӧрсязы ортчиз. — Уг туж эшлыко, мед-а? Та адӟизы тамара, куке мон mimmo подъёмник ортчиз.
  
  
  «Мон малпасько, марлы со кельше вал та зэмзэ Кармен», — шуи мон. Ваньмыз пӧлысь со аслыз туж шыпыт-небыт уг на шӧды-со понна, кызьы ужъёссы мыно.
  
  
  Мон коридоръёстӥ ортчыку, валтӥсь залын нуиз. Собере аслаз комнатаяз пырыса, бадӟым котыресэн, тыр котырес тӧдьы диван, пуконъёс-вӧл, ӝӧк колоннаен но. Шунды бадӟым укноос террасаос вылын луоз одӥг ласянь туссы. Коктейль пӧрме мукет палаз-баре. Кык бадӟым колоннаос вискын ошиськылэм бадӟым знамяез вылэ зарни букваосын:
  
  
  Гажась, зэмос черкъёсын святой евангелие - инмарлэсь кышкаса улон - шектэм - чылкыт - ДАНО УЛОН.
  
  
  «Экты, тон отчы беромиды лыктӥ», — шуэм Пепе. Коктейльме со вылын возьматыны-юон, котырысь горем кылӥськиз.
  
  
  Со ӧраз пепе гостиная шоры учкемзэ возьматэ. — Ма понна отын со отысь адями? — мон юалляськыса, пепе вылэ нош ик учкыса.
  
  
  Пельпум пепе кырмизы. — Зэм дун-Евангелиос Черк, сеньора . Кин та кунокуае улыны быгатысал на-а?
  
  
  — Estestvenno понна. Кин на.'
  
  
  Коридорын милемыз гостиная ласянь пыр вырӟизы. Комментарий охранниксэс сярысь тодам вайисько«, сьӧлыкъёстэк, сьӧлыкоез». Бератаз администратор со пельпум сьӧраз кутӥз. «Пепе, ми доры жингыртыса, со туж малпамтэ. Оглом, мон тае уг валаськы. Кин та , ммм, дун-чылкыт?
  
  
  'Американос Норте, Кӧльы сеньора. Сое лыдӟыны, мар юо, кыско, экто греховно мурт кышно яке изёно. Та отель бронировать карыны-тӥ номераз со усьтэм бассейнысь ортчиз ваньзэ ас крестовый походэ, мед берыктозы ваньмыз, кин улон майбыр шумпотонэз ӧжыт. Тае тӥледлы соин верай, кызьы огъя, сеньора . Мон витьыку, мӧзмыт луиз милемлы ӵош та святойёсын туж шуыса. Жаляса верано луэ, куазь ӝегатэ ih воштос нуналазазвесь. Туж акыльто.'
  
  
  — Вераны луэ, со пӧрмоз-а шуыса, — тамара тодаз пальпотон кескич.
  
  
  Син закатить Пепе. «Мон ке, кызьы соос малпало, сӥньысэ, пумен югыт матын, соосыз, прощенизэс курысал выжыез вылын мед луоз, уго со кыжмем сьӧлыко. Эсьмаса, дораз луысал ке, мон шанс! Мукет ласянь, номыр но мынам улонам ӧй вал ке урод амалэн...
  
  
  «Мон валай. Али, куке со шанс шуыса, со ышыны шедьтэ».
  
  
  — Кельше-а со, — шуиз Пепе. Нош ик со синъёс закатить. Тырттэмесь ми столовой вылэ мырӟиськиз. Мон кухняысь сюбег коридоръёстӥ ортчыку. Ӧс усьтӥськоз но пыроз одӥгез пепе ас выроссэ котыр ӧтизы. 'Куарасётонэн. Кышкало, та комнатазы ӧвӧл мыным умой, но...
  
  
  — Сое мон валай..., — шуи мон. — Шоу кызьы бен нош? Малы мон тае лэсьтыны куро?
  
  
  «Вань святойёс кышнояськемын-а, сеньора, сям алигес кышнояськиз. Но кышномурт, пыдъёсыз асьсэос вайизы сое мыньпотӥз но... востэменыз зашаркивать секретарь, чылкак уг тодӥськы кадь, мар аслэсьтыд лэсьтэм фигураосын. «Мон малпасько, выльёссэ лэсьтысалзы ке, мар кулэ ваньзэ умой ih максимально. Мон уг поты, соос люкето шуыса-а яке куашетэ».
  
  
  «Бен, та ситуация сӧрӥз та зэмзэ шторм, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Пепе пычкиськыса. Укыр Хладнокровно но со шуиз: «ужпуме трос уг зуркатъя, сеньор. Тон умой тыроно.
  
  
  Уката ик, ческыт ке но развлекать куноос, быгатод-а тон йӧнгес. Та сяна, тынад та ужед ӧвӧл. Соос ӵектӥзы тон татчы кыль, дыр, тонэ кулэ уг поты. ӟеч луэ.'
  
  
  Пепе правоез луэ. Предмет комнатаын сокем трос ӧй вал. Борддорез но вӧлдэтэз кремовый вал сяськаослы. Зарни выж ковёр вылын сыӵе ик вал, кызьы но салонын. Луозы отын пукон, гожъяськон стильёс пеймыт пукон пукон но секыт умой, пышкылыса испанский. Двуспальный шобыртэм кроватез пеймыт лыз дарали кесэг. Озьы луиз биде ванная пичи комнатаын, кудаз трос лэся, кезьыт душевойёс кабина. Террасаос лымы-а шобыртэ вал. Тӧллэсь кужымзэ улаз пияла ӧс раздвижной куасалляське. Но вань бере, маин мон пыр ортчиз, радиатор ческыт вӧлдӥське, шыпыт-небыт, шуныт. Озьы мон комнатаын кылемын шуыса, уг тупаськы мон ӧй султысалыз, дыр. Мукет пӧлын, Пепе та сярысь сюлмаськоно. Сое мон ворсасько!
  
  
  — Та мылес, — прорычать мон, ӧс кал ишкыны.
  
  
  — Ник, — шуиз тамара, — учкыны мынӥ.
  
  
  Ӧс дорын пукись кышномуртлы раздвижной. Со, султыса но, со вӧзын лыкто. Кухняын возьмаса, со вӧзын интыяськемын перпендикулярно-монэ комнатаям. Со югыт укноос вылын яркыт кухня пыр адӟизы, кызьы кызэз менеджер вераськыны кыӵе ке боевикъёс. Вань ракурсъёсын неблагоприятный понна сое сэрттыны-пертчыны уг быгаты. Сое пиосмурт адӟиз, ӝӧк сьӧрын пуке. Кекоръяськыны Ih автоматэз тыбыр вылам ошиськизы. Со эли. Кияз гожмо штан дико жестикулировать фигураос. Мон уг малпаськы, со огпалмем. Тыдӟыны, со приказ сётъя. Паровой ялан но ялан сэзъяса улоно. Пыр менеджер куд-ог дыръя ышем-бырем.
  
  
  - Нош тон кызьы малпаськод? - Тамара юа.
  
  
  — Уг тодӥськы, — шуи мон. «Тыдӟыны, сое сиим. Кунокуа со мед тодоз, кытчы соосты нуо!
  
  
  «Ай, со султэ!»
  
  
  Пиосмурт султӥз. Зӧк песянаелэн дэремъёсыз тустэм возьматӥсько. Пукон вылысь соос окто-калто. Номыре но уг поты, кӧня м ини. Соос кышкатэк шуыса, мон ih ышем вылтусыз. Собере кыдёке дун ӧжытак ӝуатскиз, но мон нош ик аслым адӟем ih. Со назьылляськыса, вушйылэ но, лымылы туж. Сыӵе шудон кутскиз-но со понна пичи пукон квадратной, пумаз картаен шудо. Котырам пиосмуртъёс одӥг откидываться пуконлэн тыбыр вылын, пыдаз ката пукон пыдлы со обхватить. Объектъёссэ саклыксэс кыскыны, соос борды пыкъяськыса. Та зӧк корт ӧсъёсазы яке тыпыен камераос холодильник морозильный фурнитураен секыт луоз.
  
  
  — Бен, — шуисько мон каллен, — мед, со валаны кутскоз.
  
  
  "А мар-а?'
  
  
  — Дасез вылэ эчешиды-а, мар кулэ, мар морозилкае зембла инсталляциын. Estestvenno сӥятон понна кысы. Со пушкын кылдӥз сётӥсь гумыос трубопровод сетьёс но чебер».
  
  
  "Тӥледлы оске-а?'
  
  
  — Ӧвӧл, — мон усьтӥськиз, — оскыса но, со озьы ӧвӧл-а мар-а ?
  
  
  "Ӧвӧл.'
  
  
  «Эсьмаса, сое утьыны уг бифштекс тӥни та пияшез», — шуи мон. «Расследование ортчытыны мыным кулэ. Отын ик кутскиз мыным азинлык сёто, сыӵе быгатэ, котькытчы но мукет интыосын.
  
  
  Со мон доры ӝиптӥськиз. Озабоченность со син азям уло.
  
  
  'Нош кызьы?'
  
  
  Сое ӟыгыртӥз ee. Мугорез зуркатэ Ee. Со кема малпаськем но мыр-мыр. Со гинэ ке луизы, го сузьет мон дорез, кудаз со поленсия кельто. Мынам яке стилет, кудаз монэ бырйизы храмлэсь майя. Мынам яке «Люгер», пуктэмын шедьтыны ӧз кельты... логической вашингтон кыӵе пыр-дырын, уката тодмо шталь со вариантъёсты эскеро. Нош сое уката но яратэ лэся, огшоры кезьыт. Собере со кема пауза, задумчиво шуиз: «ну, оло, сием потон, сигарет тӥляд луонлыкты вань ке». Кышкатон Ee синъёсылэсь паськытамзэс, со план аслым возьматъясалзы ке. Со ӝока. «Вот сое уг лэсьто! Та луонтэм!
  
  
  — Кылэме вань кадь. Кулэ астэ мар ке лэсьтыны. Мыным но учыраз юрттэ алиби " тон татчы кыль, пепе вуиз ке яке кин ке на.
  
  
  Мынам пальтое но кык киосыныд ик кужмо вакчияк соин йырзэ шоназ. — Ӧвӧл, али та уж уг лэсьтӥськы. Мон пичи шанс луыны быгатэ, мон ке та амалъёсын гинэ но огшоры комната бырйиськыны быгато. Ӧвӧл, ӧсъёссы бераллямын ке тон, инмар тодэ, кыӵе тревогая ӝутӥзы. Тыныд лэсьтыны кулэ, дыр, ас ужамдэ сеньоритазы Fandango дебют, Ник. Пожалуйста витё. Соку тӥледлы юрттыны быгатэ ке вал, со-а, мар-Зембла адямилы люкетыны.
  
  
  — Сеньоритазы Fandango Дебют, озьы ӧвӧл-а? Кырыж пальпотэ со. — Тӥ зэмзэ но малпало, ваньмыз умой, отельын синмез вань шуыса?
  
  
  Ачиз утчаське, сеньора Гринд!" Мугорызлэн кузьдалаез со мон доры аслэсьтыз вань куалекъяло ӝиптӥськиз. Етӥз, шаплыесь соос милям чиньы пазьланы пиджак. Вылез со но вамыштэ палэнско-а, серекъя-а, пельпумаз пальто ас скидывать. — Ник, со возиськыны уз быгаты умой малпады?
  
  
  — Импровизировать мыным яралоз, — шуисько, милемын утиськиз. Со пальтозэ куштыса Тамара вӧзысь выж вылэ. « Ммм ... но мон!» Ыжгонмес Тамара пазьланы кардиганъёсты, кызьы со нуллэ блузка, тӧдьы, малы со озьы, гадь тыр огдырлы гинэ ворсамын вал. Со вылын кӧня ке вамыш кошкы на, дыр эй, инты уг тырмы.
  
  
  'Асьсэлэсь выступленизэс fandango сеньоритазы кутске!»
  
  
  Со сое лэзиз но юбка пазьланы. Макесъёсыз дорозь вуиз адӟонтэм ee кардиганъёсты, сямзылы пичи мини-дэрем. Возьдаськись нылмурт кадь, ас ӝутӥськем, кус котырыз бинялляз но сое сӧзул ачимлыксэ жилетъёс. Гольык макес-лэсь пыдпыдэсозь солы луыса, поттон понна пичи тӧдьы трусикъёс.
  
  
  Собере соосыз эктыны кутскиз. Солэн мугорыз выре кылиз. Туж зол соосты куалекъятоз но выжыосмы пӧлын люкетъёссы пӧлэстӥськизы гогые гинэ но, кезьыт сильтӧл дыръя педласянь писпуос!
  
  
  — Мар, тон малпамъя, Ник? — юа со пальпотон.
  
  
  - А мон мар малпай, сое верай. - «Мон малпасько, тӥ трос Гринд сеньоритазы-а, мар-Фанданго. Соин ӵош сеньоритазы Ла Бомбаос но.
  
  
  Шыпытгес серекъяны кутскизы сое. Со чигтыса вылэ бирдыосты жилетъёс. Ыжгонмес фалда, лэся, со пельпум ниспадать. Тыбыр сьӧрад соос назьыльске, лифчиксэ басьтэмзы понна. Со темп будэто. Соос гольык, ӧжыт ке-а ми доры лыкто.
  
  
  "Нош ӧй ..... ... мон?' — боз-боз со юаллясько, мон йырыныз шонтӥз.
  
  
  Мар вал? Мынам малпанъёсы кыдёкын вал, но соку мон уг валаськы, мар вераз со. Сыӵе дыръя шуисько! Та учыръёс луыны кулэ ӧвӧл! Собере со аслэсьтыз кылъёссэ шедьтыны. — Вуриськись, мед луоз, одно ик! Мыным валантэм луэ!
  
  
  Тамара нош ик шокчиз. Сое киям мыче, кутӥз но монэ понна шырак е шобыртӥзы. Соос шӧдо мугорамы ваньзэ ас рывок напряженный. Тамара ялан берга, берга. Соос тӧдьыесь, векчи нейлон кизэ мычиз но басьтӥз. Со шырак. Ма но ӧвӧл-а? Соослэн правооссы утемын вал. Витиз милемыз умой. Нош макем ӟеч виылӥсь, дыр? - Пуртэсмы доры ӝиптӥськиз эктись мугорзэ но мон сое дугдытӥзы. Со монэ чупа, соид. Пӧсь ымдуръёсыд ee но мускыт вал. Сое ки вылаз кутӥз но ee кровать доры нуиз, мон валлэн араз ымдур вань на. Кровать вылаз пуксиз мон шара. Синтэм-пельтэм, мон ялан чупаськыны. Мон ымдуръёсыным но кылыным пӧлын мургес выйиз шуныт гырказ rta собере кӧшкемай.
  
  
  Солэн киосыныз ӝутэмын шуыса, мон понна чыртыме ӟыгырто. Нош возё сое ih, паськыт пуктыса, со берен донги миндэр небытлыксы но. Ӝогак султӥз но со кылисько. Откидываться миндэр вылын но учке тамара. Паськыт вайяса, киоссэ, пыдъёссэ вайяса кыньыръяса. Со шоканы секыт.
  
  
  Ник, — прошептать соин, соин со кровать вӧзаз ке.
  
  
  «Нош ик та уждэс лэсьтэ, кытӥяз йыромоно кадь мон... ee кизэ мӧля-тӥ миым уй-выро, бирды mimmo ee, кӧтыз небыт, шуныт, югыт доры со вольыт уллань. Со застонать. Мугор Ee возьматэм «улон мон самостоятельной улсын ортчиз. Милям шокчыны ee куараос пель, соос быдэсак гомась тыл кысӥсьёс но, басьтӥсьмы сюлворыны, кудзэ мон чиньыосыз макес со улӟытӥз. Ee ымдуръёсыныз сое чупаз, ангес, гырк небыт чыртыяз. Бирдыослэсь чурыт кылыз кузь. Выль дырекъян ассэ бышкалтӥз. Мускытсэ ымдуръёсыныз веша со монэ улонэ. Со шӧдэ, кызьы солэн мугорыз понэмын пычкиськыса. Улӥ ёзэз-мон лэзисько ымме на, кема уз кеськиз тамара майбыр. Со пал-тӥ нискыланы палаз, куно пумитаны ӝуштыса, куке мон со ымдураз йӧттӥз, солэн сайкам пульсировать кужмогес золтӥз. Со движенилэн чурыт киыныды нуйтэ. Мон чиньыен со йырси бордаз кырмиськиз.
  
  
  Со шонерскиз, ee, мугоры куалекъя но пуконо ишакелы купырскемын. Соосыз, шунытэз шӧдыса, солэн мускытэз. Кырын витьыса пролеживать выж вылын со, милемыз бордаз басьтыны дась. Куо соос мынам кужымзэ, визьзэ ӧжыт ке но кутыны вырисько мон сое. Шумпотон-а со шара возьматэ. Мынам кизэ солэн чырты котыраз обвиваться судорожно, со мон доры ас кожаз сюбег гадь шымыртэмын. Со мугордэ мон тодам ишакелы кыр движение огсыр, неконтролируемый донгиз. Гижыосыз тыбырам мертчиськизы мон солэн мур, кус уллане гылӟемез но, мон мугоръёсазы мертчизы. Со монэ пыдло донгыса, асме ачим кадь ик макесъёсазы кыдёке интыяськем луэ.
  
  
  Урмем ужан тырмысал тамара утомительный кулэ вал. Соос асьсэлэсь кыл нискылско лэзе отчы-татчы нах ым дораз, со выльысь но самообладание буйгатон понна. Та безнадежный луэ. Пыдын тыбыр биниське со трос куноосты пумитамын. - Пуртэсысь банк гомась дартэз гылыт луоз со мугоры. Тыбыр со някыртэ. Уллань но, выллань. Нырысь каллен, волнообразный движение, собере ваньмыз ӝоггес но ӝоггес, дыр, бератаз, асьмеды ваньмес уллялоз, котырез шӧдон уз луы тел. Мон вылэ усе вал соос кроватез сырымӟытыны курадӟыса, кунокуаын соослы кужым уг пошевелиться малы ке шуоно, со кылъёсты шедьтыны но ӧз быгатэ, шобрет вылэ золтӥськод мугор вылаз со кизэ мычиз но монэ потный. Тамара шыпыт киын веттаськизы.
  
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  Коктейль-бар coyuntura el нимаськиз . Кин ке-со ик кунооссэ котыраз — сьӧлыко яке дун — вазен со нуналлы отын ӧй вал, но со пушкын чуртнаське ини. Мукет кылъёс сярысь ваньзэ тододы малы мон.
  
  
  Со понна кулэ луизы но паськыт вӧлско, котыраз холлаз бутылкаос но горд писпу бармен синучкон бар вераськисесь, куинь кыл вератэк, уродзэ но куинь вань. Трубкаез интыяз дун барра туй пластиковые дӥнъёссэ флуоресцентный лампаос вал. Дунне вылын горд егит кышномурт кадь адӟисько неоновый минимум дас аре котькуд шӧдон. Кӧня небыт пукон бар ваче пумит сылэмзы, нош со понна бадӟым инты басьтэ гостиная люкетэз, борддоръёссы ӵужесь бумагаез лякылыса тодэ питырес амфитеатр. Пичи сцена но пуктэмын луэ почта маркаослы быдӟалаез котырес ӝӧк котырысь эктон площадкае. Кыл сочетание сцена ӝыны басьтыны гитаралы, трубалы но фортепианолы. Энтузиазм ӝог музыкантъёсын ӵош шудэмын, ӵош кезьыт талант. Табере сое пауза лэсьтоно, собере со, та бадӟым энтузиазм кадь Mama незадолго Boo Boo Looka-озь быдэстыны . Покчиосты но куд-ог эктонъёсын дун-чылкыт круг сёт, сьӧлык понна, канжаськыса, бар яке столик переполненный доры вуыса, аслэсьтыз медзэ-огмы бордыгес кариським. Вал вылын сьӧд костюм, галстук но пиосмурт-а, табере трос луиз ке, галстук пертчыны.
  
  
  Чырс тросэз кышномуртъёс вал на, вакчияк ih ан луыса, йырсизэс но сынаны луэ берлань ih кырым люканы. Тустэм дэрем, пыдъёсты, чырты дорозязы кыстӥське, ih фигура ватэмын. Ӧжытак кызмача соос серекъяло, син остекленеть закатывать-весь нёжъясько ас кылын черектӥськиз но, сильтӧлъёс медаз перекрикивать.
  
  
  Суредъя вылам куашказ но, кырласянь шторм кужымез вань. Озьы ке но куараез вылын штораос приглушать секыт уж, трос пол кылэм со, борддор борды шуккиськыса шӧй кадь писпуос, изъёс куашказы коркаед но погра. Юрт зур-р юон стаканад. Голосовать карыны, озьы луыны кулэ, кошко "Титаник", соос ас вактазы малпасько. Юн лу, кышкасьтэм лу, кулон азяз лыктэ но ымнырыз соку традиционно огшоры гинэ луоз на. Дун-чылкыт лихорадочно юо татын, малпасько берпум часозь майбыр уло. Соосын ӵош та макмыр, лэся, аслым вуоно ӵукна вием потэ вал.
  
  
  Со кулисаос сьӧрын сылӥськом, монэ сцена азьын усьтэмын вал. Тамара мон вӧзаз пуки, тӧдьы простынез кожыса, комнатаысь кровать, кудаз монэ лушкало. Со бинялтэ кадь саронг, куссэ думиз но котыр горд катанчи сузьет. Та придавать тусыз исамтэ эй, сук, кензэс но вань на безупречный, витисько картме. Кӧлан интыяз предвкушение озьы ке но, соослы ваньзэ оскыны уг луы на, мар кариз со отын люкаськиз, сцена вылын. Соос тае асьсэос но уг тодо. «Подыгрывать кылем», — шуиз со, куке мон дӥсяло соослы костюмъёс. Комбо кылылэме но, солы оскеме но ӧй вал, мар со срабатывать. Яратэ вал-а ужасьёслы но люкетӥз публика веран. Та сярысь вераськыны.
  
  
  Со доры берытскиз Пепе сылыны колоннаослы борды ӝиптӥськиз, мон сьӧрын куинь фут кеме. Мон но дас вить минут али шудоно рольёсты понна соос кузё берлань вуэ. Яке я охранниксэс, паллян палаз ачимлыксэ камзол вылэ зӧк интызэс лыдэ басьтыса.
  
  
  — Али гинэ пуктысал но собере сое, — шуиз со эмуос.
  
  
  Буэно . _ Группа ...?'
  
  
  «Кӧня ымныр мон та сярысь верасько соин берлань. Гур шедьтӥз ведь монэ, кин, пе, тодэ. Мон уг оско, уг кыло, дыр.
  
  
  — Со умой пияш, сеньора.
  
  
  "Ой, макем чебересь соос!" Со комбо сигнал сётэ. Фанфараос трубаез пелляны озьы, пе, ачимлыксэ инструментъёсын емышо луизы салатъёс. Со, киын жестикулировать но азьлань вамышто, ваньмызлы дыр уг куртчи, зӧк кышномурт туж сяна, дорын викышъян вал.
  
  
  Со бадӟым куараен кеськиз. - ' Yahora , кабальеро сёто но , ла сеньоритазы fandango! муй directamente Санэ de celebre y - Хоса!'
  
  
  Оло, испанский со уг вала, нош со-а, мар-мон шуысал, яркыт тырмыт вал. Сое вешаны кутски. Нырысь ик кышномуртэн, нош собере, вань комната. Музыкантъёс дӥсьтытэк быдэстон кутске « Румба Тамб» . Тамара сцена вылэ потӥз. Соос бырйисько. Ортчоз со сӥлы нах mimmo банкаез адӟиз, ымныр чиляло соос вылын. Солы луыса кышкато. Дыр, тросэз кышкало, малы ке эй, лэсьтыны луэ ке, маин со лэсьтэмын люкаськизы. Со канжаськоз. Котыр ак одӥг пиосмурт. Выльысь со равновесие. Солэн паськыт вамыш центр стриптизерша сцена доры лыкто. Комбо со шоры учкылӥ, кутски но секыт улон-вылон шӧдонзы движение кутыса, мыным сое вазенгес возьматӥз. Со мугор люкетъёсыз вылэ вырисьёс ӧжыт ӧвӧл. Кисыриосын но со ӝог тӧдьы чилясь макесъёслэсь сӥтянъёссэс круговой движение пороме. Горд калэ пертчыны но сое каллен пыртыны кутскиськом. Пертчыны, со бултаськыны лэземын вал со. Ee обеяние кутскиз гинэ ачим уси. Ачимлыкен юн ӝиптӥз монэ но со шоры учкиз но гадь пепе доры. Пальпотэ, мон со калэ куштӥз.
  
  
  Со ялан паллян киям простынез кутӥ. Со мукет кизэ кузь йырсиез югыт ih вайыны но ачим ӝуткалляй. Собере соосыз эктыны кутскиз. Каллен усьтӥськиз тӧдьы вал, учкись созэ уг адӟы но, дыр трусик е лифчик. Котькудӥзлэн чебер но лэчыт движение бордын ee гитарист дырекъян аккордъёс ез юрттэ. Публика кельше. Куд-ог нылкышноослы гинэ ӧжытак кӧдэктэмын. Кескич синъёсын учкыса вылын но ӵош учкылом подергивание котькуд пепе указатель.
  
  
  Но со кекато чыртыме со калэ буям пепе. Со сэрпалски, мед утёз. Соос керттылэмын кыӵес импровизированный. Со пыдес вылаз усиз. Ӝоген огшоры но озьы луиз. Кеськиз со утчаса, калзы но любалэн куараез соге. Со туж шырак. Гозы ӟечлыкен зыр кутыса, со доры бадӟым йырберзэ ачимлыксэ чиньызэ нюртӥз. Рывок, шебеляса но ужпумъёс бекырскиз.
  
  
  Адӟиське, нокин уг синйылты. Адями уллёзэ но, интыямын «менеджер» гостиная, котькуд движение шоры учкиз тамара. Ӝог луиз ваньмыз крезьгуръя но ӝог Ритм. Тамара доры учкон вань приковывать луэ. Вужер но со вылэ сэрпалтӥз кулэм люк буш кулиса затащить портье ящикъёсы ачимлык-сур улэ. Тамараен одӥг курткаос вылын кылле шыкысэ котыръёс. Аслэсьтыз дӥськутсэ кутӥз но сое асьсэос отчы кожаллямзы вань-а мукет, озьы ке Пепе мытон. Со курткаен сцена доры но сое нюлытэк пододвигать пазьланы. Табере дӥсь шугадӟон учыръёс Тамара ӝог кырмыны быгато. Со, чакламзыя, кызьы сое поттоно.
  
  
  Солэн тӧдьы но скидывать. Но ӝоген-а солань но уллань бекыръяськыса движениын но куалекъяло преувеличенно трусики лифчик. Озьы ик эктӥзы-а со, та улон кадь, соос гуртъёсысь.
  
  
  Со но озьы луоз. Мон кадь ик, инты. Соос пӧлысь вольтчиз-сюбег коридоръёстӥ кулиса сьӧрын, валтӥсь пыронлэн валтӥсь фойеын. Со куспын дугдытэк ке, залэ вуиськод. Со, тод, кык пиосмуртэн адӟе шуыса, татын сылэ гостиная сюрес вылын. Со озьы ик адске, но Пепе кадь, кунокуаез постоялец кадь. Oni пахлм-а, дунтэм-бордельёс парижский поталэ кадь. Омырез зынъяса со. Лемлет ценымногие шталь ляб зын ву.
  
  
  Сак учке со пӧлысь-бӧрсьы сэрегез. Каль Тамара умой-а, мар-а соослы оскиськыны быгато. Кӧня пиосмуртъёс кык ярд вал со интыын, кытын валтӥсь холлын гостиная пӧрмиз. Одӥг урдлызэ ялан мырӟыло мукет. Усьтэм кадырлась изобразительной искусствоя. - Ысь «Трехо» 22 - гозы киязы ватэм пистолетэн но мукет ласянь озьы солэн шыпытаз пепе калибр автоматической, гинэ быгато кадь, сиськонни буш дырозь ӧз вуы.
  
  
  Ӝӧк пуктэ вал, озьы луоз шуыса, усьтэмын вал секыт ортчиз, кухня, шорт мукет комнатаын. Ӝӧк быдэсак шобыртоно луоз. Сак луэ, но мон номыр уг медаз чиг шуыса уг врезаться. Кык ӧс пыр котырес сергей кӧтуло укноос вискытӥ. Дырын-дырын пыдлон со куараез кылӥсько. Ӧсэз донгем но, со пушкын проскальзывать чакламын. Соос куспын пичи но, кухняын ӝуштыса ниша кушман борды ӝиптӥськиз.
  
  
  Ӝажыос вылысь графинлы отын улӥзы вал шорон понна приборъёс но буфет. Со вӧзын, усьтэм ӧс-ысь, шкафъёс сыло бадӟым палта, тырем ӵушконъёс но ӝӧккышетъёс. Веник швабра но луоз на, кӧня ведра, выжез но сузялоз понна банк четырехлитровый полироль порошок. Мед со али но нуналаз шыпыт пырыос кухняе пытсаськиз. Сое адӟыны гинэ быгатоно люкетъёс: двухдверный холодильникъёсты, машинаосты посудомоечный автоматической пукон но, со вазь укно пыр адӟиз. Куараосты, соослэсь кылӥсько, сиськонниын, зӧк кышномурт бордысь потэ, пукон вылысь утялтэ. Фыркать но ас ныр улазы кырӟало, со котырын вайгетӥз. Камера понна кулэ луоз коридорын холодильный сэрег луиз, адӟонэ сьӧры мон бусы. Сое учкыны шталь кыдёкын ӧвӧл. Дӥсьтон-оскалтонъёс сое ӧз поты ке но, мон адӟи шуыса. Пуштросэз та котькыӵе учыръёс ӧй вал.
  
  
  Спичка ӝуатэм, котыртӥзы сое но соос одӥг коробкаын басьтэм сигарет тамара гостиничный, сямен номерзэс сётӥзы. Со минутъёс дол-дол сылэ, сак пеле. Со номыре уг кылы, кастрюля сяна но кышномуртлэн куараед но шоканэд случайной астматический таба.
  
  
  Со кыске, шкаф доры лыкто но кӧня ке буш ведра вылэ палта кышет куштэмын. Вылыз ӧжытак сюсь вылэ куштэм но со набрызгивать нах сигарет. Адӟиськод, мар луэ со ялан гыбдаса, сиськонниын со пыр ортчизы но берлань шталь кӧтуло нуналзэс витьыса. Со буш шкафъёсы кельтоно. Тамара шуыса, кык но ӝыны минут, малы та басьто, нош со понна умой луы, сыӵе секыт дыръя кин зал. Шарикмы нош соос одӥг составен сигарет пумаз ыбыны вал шуыса, паймисько но, — таяз учыре оттискъёсын вузкарон маркалэн сӥньыс. Ватсасал сяськаосты мамык тыроно луоз сигарет курень, селитра пыӵатыны. Тамак пумзэ лэсьто сигарет алигес усьтэмын вал. Вал нервной возьман столовойын пукиз, нош со номыр но лэсьтыны уг быгато ни. Тамара солы оско, ваньзэ мед басьтозы. Мучительно калленэн кыстӥськоз секунд. Собере догорать сигарет.
  
  
  Вить секундлы гомась со кемын ӧтизы, со но тырмыт луэ шуыса, ведра вылын шашкаен ӵынлы пӧрмиз. Усто дӥсь ӝуало, гыбдаса кутскиз, нош собере кышет. Чырс шкаф кухняын вылэ-тӥ ӵын потэ. Но соослэн ляб палзы шӧдӥсько со зынэз ӧсэз сямен, пумен кышномурт куке кесяськыны кутско: « Фуэго ! Фуэго !
  
  
  Со вылын пуке стационарный лапкоме, куараос пеле доры. Собере кык но со пештырес пись стражник секыт кылӥ: « Ай ! Фуэго ! Со, кылем, одӥг кадьгес шуод. Со, кияз пистолет-ысь ниша вамыштӥ. Вот шараяны охранниксэс, ӝуало шуыса. Зӧк кышномурт кесяськисько, киыным шонасько. Кызӥсько ӵын кызэмме но куинь вань.
  
  
  — Кидэ выллань, — милемыз косэ.
  
  
  Кышномурт бадӟым куараен захрипеть, кезьыт куке-соку. Но формаен адямиос вушйылтыны недоверчиво биниськизы. Пик али асьмеос тыл вуиз. Маслянистый шкаф нап ӵын потэ, фактъёс со ватэ, малэсь ведраен гинэ тыл ӝуа. Ӵын зын но луыны кулэ, ӟуг ih рефлекс, пияш пистолетэн назьыльске понна одӥг ке, мынам мукет шоры тэтче. Выжыямы вань со нырысь ыбиз. 22 лэчыт ӵошкыт хлопок-го но мукет кышномурт пиедлэн бӧрдылэм куараез ышиз калибр, мон вылэ тэтчиз. Со азьлань вамыш лэсьтыса, мон со куспын мар луэмлэсь азьло тазьы-а, мар-а со ышанӥсько. Со, пыдъёсы но юскиськизы ачимлыксэ выжыосыз пӧлын зымиз. Со мон вылэ усиз ке, солэн киыз но, пыдыз огдыре ачимлыксэ биниськыса тубе. Та уенкы регби-флип. Кужыммыя асьмеос ӧжыт пыриське со сэрпалтыны но шкафысь-ын ачимлыксэ ачимлыксэ юрттэ. Ачимлык-чатыр ожгарчиосты пазьгизы азвесь гол. Со рухнуть, кезьыт, кезьыт куазен педласянь.
  
  
  Озьы ке но котькуд выжыын пазьгиз, охранниксэс нырысетӥ дугдытыны уг быгаты. Ӝуштыса пинь куртчиз но, аслэсьтыз чеберзэ солы усьтӥз клапан кобураысь утчаса, мынам йырам пуля мед мертчытоно. « Муй "браво"», — шуисько мон, ачимлыксэ-улонын пыдзэ шуккем, собере нош гурулазы. Отын со жимъёслы кылле, кылле кытын ке. Кышномуртъёслы визь сокем уг луы асьмелэн, мар муген тросэз кылзӥськыны уг быгато. — Огшоры, сеньора, — шуи мон. Паллян киысь мыжык мон пала со вакчияк ангес метнуться. Со отключаться застонать но, сое умоен со выж вылэ лэзисько.
  
  
  Со шкафын со пыр перепрыгивать. Со ведра ӵемгес куто со швабра но ӵын ӝуа. Солэн тылъёсыз кысэмын, нош тыло кышет куштэмын. Соос тылэз вормизы бере, швабра но ручкаез ручка шкафе ведраез басьтыса, со зӥбыт сямен чуртназы.
  
  
  Со кельтэ ачимлыксэ, ожмаськон тӥрлык кутыса, охранниксэс, собере чуртна вань куинь кабинет. Со ящик ворсаз, усьтонзэ минут кухняе пыразы но, камераосын бызьылӥз лыдпусо холодильный доры туйылэм, вылад ведраысь ручкаез швабра ӵындӥсь шона. Солэн киысьтыз банказэ сюсь мукетгес возе.
  
  
  Коридорын соос комнатаысь но кухняысь лобӟысал мукет палъёсы вакчи вылэм, кытын охранниксэс картаен шудо. Ӝӧк вылын кылле эшшо картаез вань, пиосмурт ih kuda куштӥз. Тужгес но бадӟым пукон понна ӧсъёссэ кыдёкысез луэ. Ворсэтэз но солэн пельпум палаз бадӟым пукон шыльк ӝегатӥсь пыкиськыса. Тэшкыльтод но, ӧс усьтӥськиз. Со, изъян отчы уг учко.
  
  
  «Менеджер» револьвер кутэ ке но, мынам улонам бадӟым инты мерталляз. Вань гумыос но вал, вить но сизьым пӧртэм луэ курик вылэ тросгес камераос метр. Чертовски мертаське эмуос но урод луиз, мон мед тӥ промахиваться. Соос мышкын сыло камера пуктоно радиоприёмник. Соин, вылды, вормытъяськыса юан, мае соос уг быгато-а мон, одӥг станция найдти. Соос, мазэ веранэз, уг но шека, малы сильтӧл, кин юрттӥз сое кылдытыны, озьы ик вань сурам-пожам визь эмуос радиостанция. Вӧзаз ӝӧк вылын револьверъёсты со коробка ствольный вӧзам кылле. Соос киосынызы кутылыса ачимлыксэ, чилекъям кадь.
  
  
  Солы бызь, эн дугдылы. Солы, со доры мыкырскыса, йырдэ понод пельпум вискын. Iso вань кужымзэс швабра сэзъялтӥз со, мар мынам вань. Ачимлык ӟырдалоз ымныр ведра шуккыса усе. Шонер ыбод-тӥ мынам пель револьверъёсты тырон. Мон пичи ыбемын гудырес уш интыен гудыръялоз. Со, адӟид-а, кызьы сое усьтыны. Нош ик вырӟим, со но чалмытскиз. Собере со интыос усьтэмын. Пытьыез син азьын ӵужак бугыръяськон ачимлыксэ тодмо луиз, дыр, улонын со аслэсьтыз кык пумаз нуллэ вал.
  
  
  - Тӥ корпусэз луэ сярысь храмын огшоры центр управление Передатчик. Кӧня со котыр мерлык металлической шкаф, модослэн туссэ но быдӟалазэ тодэ шайгу вылын, датчикъёс пуктэ, ручкаез но переключатель. Мерлыклэн вылӥ люкетсэ политикая шкаф котырын, бусыын но ыргон езэн галя масса силовой думылэм каток. Зӧк кабель пыр вентиляционный пась пась ыше-быре. Интыян электронной, шыпыт зажужжать. Генератор отель, электрокужым кымтэ соин, лэся, пурты вӧзын улыны подвалзэс.
  
  
  Солэн валтӥсь выключатель тэшкыльтӥ. Бызгетэмзы дугдӥз. Кӧня ке минут киоссэ выллань-берлань затанцевать метр вылын, собере нош берлань усем. Ваньзэ ӝик-ӝик тушмонэз пазьгыны бичаз но пистолетъёс, чигтыны быгатом шуыса. Соку со пукон улаз управляющий но пото камераос-тӥ холодильный закатить ачимлыксэ, кытын охранник пуке вал. Берыктӥськы солэсь, усьтӥ шкаф пушкы-пырсйиз но, борддоръёсын но выж сюсь. Берпуметӥ люкетэз сое уже куто, нош ик ведра-ын тылэн мед гомӟоз. Со установкаен ву вылын ӝуась сюсь кышет куштэмын. Взметываться гомась тыл, тӧл-а пелля вентиляционный пась котырез. Со бызем - вакчияк искреннее вылэ мыжгано, кӧтыз быриз.
  
  
  Управляющий кыӵе ке образъёс лыкто йырвизез пыд вылаз но тэтчаны, мылкыд тыр пунэм берыктыны. Вдруг соос мон вылэ урдскизы кутске кыкетӥ полаз годы. Ачимлык-ын котыр одӥг мыжык прикладэн врезаться револьверъёсты охранниксэс, кускерттон понна со ӵоксамын. Та монэ утьыны. Со нош ик шокчиз, солэсь азьло ӧс йыг ворсаса кезьыт вуэ, мукет сямен сое улэпкын мед ӝуалоз. Со вылэ урдскыны но сое мозмытыны. Мынам пальтое тылын нюлыса ини.
  
  
  Горилла укша вал со. Соос мон вылэ урдскизы, тышкаське сямен испански. Кутозы-а соосты огшоры хватка дзюдоистский ачимлыксэ, чурыт ки. Пальтооссылэсь воротникъёссэс вакчияк ачимлыксэ паллян киын, бур — ачимлыксэ дэрем. Сое ӵем. Соиз но пыдзэ шуккем бур пыд ачимлыксэ ачимлыксэ обхватить со бур мызь. Со пала шонскиз но усьыны кутско. Со ӧжытак юрттэ эмуос.
  
  
  Шаугетэменыз вожпотонэн но, соослэн синазькыль каронзы но, со мыным кормаса, куке но усьтэм. Ачимлык камераос сярысь ботинка нуналъёсы ӧсъёссэ холодильный канжаськыса. Киыныз шонаса, гаӵоло усем со сюсь пушкын ӝуа. Котькуд движение эшшо золгес гомӟе. Со ньыльпыдъяськыса султыны. Йырзэ уллань лэзьыса, кеськи со агония-ын. Факел адямиос кадь, соос ми дорын ӝуазы синъёссы. Эмуос но со юрттыны уг быгатскы, ворсаны ӧсме. Ачимлык куараез кылэме уг луы ни, нош соку тыл но уг шараяло. Бератаз, сое мур шокчон карыны ӧйлась. Та бертэм ёрмиськом соослы. Мон пумозь вуыса, малы тужгес зол мон яраё каремын". Мынам пельпумаз усе выльысь яра; дыре, со вылэ урдскем бере утён. Прострел кизэ вӧсь бышкалтэ. Со паллян киысь чиньыосты выретыса даурто. Али соос яке азинтыны быгатэ йырсазьзэс ыштыны кутскизы; сое азинтыны. Чылкак тӧдь-тӧдь, мон, шоналляськыса, кухняе пыразы но, берен висъетысь потылӥз ниша.
  
  
  Котырам пиосмуртъёс одӥг шкаф ӧс йыгаса, бадӟым куараен ӧтиз палта юрттэ. Со йыгаськиз ӧсам но дугдӥз. — Сеньора ?
  
  
  «Тон! Соос!
  
  
  «Тыныд кулэ ке, тон соос пыр пуля та понна ӧсъёссэ ыбыло ке, лабыр-лабыр ӵыжаллям ee азьланьтӥсько».
  
  
  Пуксе син куспын чал-чал. Собере со шуиз: «Мон помолчать, амиго».
  
  
  « Буэно ».
  
  
  Коридор кузя вуиськоды-а со дырлы, сцена доры нуыны, солэн, кык пиосмуртъёсты адӟизы, гостиная пуке, пырон дорын сылэ Аттракциона - Коюнтур . Со жиетыны пыдъёссэс но тапыртыса ободряюще. Солэн бурд йылозяз бере, со валамон, малы. Тамараен одӥг трусики вал. Озьы соос кема возиськыны быгатӥ кадь, одӥгзэ секрет луэ, туж бадӟым луыны кулэ эктон.
  
  
  Комбо омыръяны луэ. Припев сюмос соос полысь шудэ, нош ритмез вал азьвыл сямен ик кужмо, соосын пайдаяськизы но Тамара трос ужрадъёс.
  
  
  Со уллань но уллань вамыштэм стриптизерша веттаське, гольык макес, гадь зуркатӥз ветталляз. Пус зааплодировать калыкъёсты гажаны, куд-огзэ кышномурт ке но, лэся, матысь гуньдытэмын вал. Со доры куалекъясь приковывать учкыны луоз бирдыез вань. Мынам соосты учкыны дыры ӧз адӟы, сое син... обеспокоенный вал. Солэн ымнырыз пиштэ. Эй пус сётыны дырто. Со ачиз но шӧдэ кутскиз утон шонтӥ.
  
  
  Финал кыӵе!
  
  
  Крезьгурез шудыны кутскизы, нош ик группа люказы. Нырысетӥ аккордъёс тамара октод, мыкырскы но, лифчиксэ асьмеос простыняосын но ӝутоно шуыса. Чебер шоры учкемез но сое аслэсьтыз вань округлость быг-быг котырес сарвыл адӟонтэм сётӥзы. Учкисьёс пӧлын вал сюбег юн умой адӟиське нейлон гож ee макес трусиксэ, кудмы пычкиськыса куспын вырыны, куке соос азьпалагес мыкырскиз. Трусик но уллань гылӟыны ee задница адӟонтэм отчы кыльысал ке, со мон султӥсько но вайисько тӧдьы но лифчик.
  
  
  — Быдӟым Инмар, — соос прошипеть. — Мон малпасько, тон ноку но ӧз лыкты.
  
  
  "Тае ӝог дугдэ," мыным-а ответ.
  
  
  Со, чакламзыя, кызьы со сцена вылын берен протанцевать. Ассэ серемен возьматыны сарвыл абдрамон соос веттаськизы. Дун-чылкыт йырсазьзэ ыштӥз. Мон уг тодӥськы, ма сярысь малпаське кышномурт, адӟиськизы куд-огез озьы но со котырын, пе, ноку но уг талэсь оправляться. Пиосмурт вирсэр пилиськемен. Ӝоген юонъёсты юо-а, мар-вайыны официант вуиз. Туала улонын со ас кожаз чеберлыкез нырысетӥзэ соосыз адӟи но небыт кудӟытӥсь сьӧд дӥсен нылкышно. Пумен пумаз, дуннеын пумысен со пумисько, Армагеддон но, оло, огдыре кыкетӥ лыктонэзлы. Нош со кулэ луэ ке - таиз ини ог куинь пол сётъязы понна амал луэ шуыса!
  
  
  Ободряющий куара кылӥськиз. Тамара трусики басьтыны кутскизы. Матэ вуэмзэ шӧдыса, кульминациез но группаын понэмын крезьгуре выйисько. Лысысен бер-вылэ урдскизы, соосты соос пуштроссыя но, ужъя ӧнерзэс вӧсяськыны, ваньзэ понна корказе зӧк тыпыез но куалекъясь мурт понна тыл кышкытлыклэсь ӧссэ эшшо палта холодильный охранниксэс камераос. Тамара резинка трусик золгес лэзизы. Кузё-инмаре, соослэсь малы уд дыртӥськы? Лапег. Сёрос йырси небыт луэмзэ адӟыны. Зол куараен, черекъяса!
  
  
  Со пельпумысьтыз но кымессэ ӵушылэм зӧк потирать ной банк шапык. Со пыдъёссэ каллен гыл трусик. Но со ih скидывать биниськизы. Со мыкырскиз, ас ачимлыксэ ӝуты шуыса. Шонер пыдъёс, сарвылъёслэн ӝутыса, сое пиосмуртлэн возьмаз ке, солы со ноку но уг вунэты.
  
  
  Ӝуштыса уллё.
  
  
  Комбо взреветь.
  
  
  Тамараен ӵош мон меӵак сцена киын ӟыгырскиз.
  
  
  Трос кичабонъёс вал, нош тырмыт уз луы, дыр, вуо шуыса. Пальто кожатэк со соин шуыса но, дыр нах тырмыт вал-а мар-а, мед со дӥсяськемын собере, мон отель котыре кадь потӥзы. Дӥськут ачим уг ёрто, мон понна со валтӥсь гостиная коридорын бызьыло.
  
  
  — Ник, Ник, — шокчиз со, — мар луиз?
  
  
  — Солэн пуштросэз ӧвӧл, — шуи мон.
  
  
  'Нош ...'
  
  
  «Куинь канал быдтыса, одӥг кылем. Бергес соосты тӥледлы верасько подробностьёс.
  
  
  Отель котыре ӝог мыным. Огшоры вылэм та, малпаське-а-со кезьыт. Прилавок со куспын дораз ӝега, но, мон кадьёсызлы но шека, прилавок улысь рация ӝажыос вылэ интыяськиз. Ӧтиськомы тӥледыз но ыргетыса соос ачимлыксэ псевдо-менеджер косӥз адями «фиат» но юрт азьын палаз кошкыны лэзё «бьюик». Куараез микрофон дунтэм воштӥськиз ваты пичи-а, вакчиез но луэ, ревматизм : «Si, señor!» Коридор кузя кыдёке, парадной ӧс вамен, пересьёс но мон сое улӟытыны, машинаын запрыгивать.
  
  
  «Фиат» сюрес урдсын сылӥсь подъездной ӵош эскерон. Тамараез адӟи ке, мон азинтоз шуыса, соослэн мыным эшлы кык пиосмурт сэзъяз ке, мон mimmo потаку. Со серекъяны кутскиз но диван вылэ откидываться расслабленно муртайыны. Та истерический серекъяса капчи луэ. Шок-поль, со черетскыса шуиз: «Эй, та кык пиосмурт адӟид-а тон?»
  
  
  '- А со? Та «фиат»?
  
  
  "Ӧвӧл, Ник, кык гостиная со самой умоез!" Со уката золгес серекъяны кутскиз. Соослы паймо, сыӵе учкемъёсы бере, мынам соин куашетэме mimmo. "Эх, ih та выражениез ымныраз!" Тамара дораз серекъян приступъёсыз вал. — Зэм умойгес луиз тазьы монэн?
  
  
  "Бен, тон чеберлэсь но чебер луид."
  
  
  « Шонер-а ?»
  
  
  «Ваньмыз умой луоз шуыса, мон укылтэм вожъяськисько».
  
  
  Тамара захихикать ӧжытак буйгаз но, со дырысен руль нюръяськизы «бьюик» пала мыныны но самолёт. Со дӥсяны кутски бере; серекъямысь дугдӥзы, шуиз со лапег, пумаз но мукет пунтаренас, дӥсьтӥсьтэм куараез: — Ник, куазь. Вошъяськизы.'
  
  
  Тужгес но вылъёсыз ужъёс. Бугыр-бугыр табере поръя лымы. Куке-соку палдытэм чилясь инбам сьӧдэктӥз, кошкон двигатель но перегружать пыр тӧлъёс вузозы, яраё вужер кадь. Писпуос, изгурезь но вань, маин вырыны быгатэ, котыраз мон лобо лек тӧлъёс вузозы. Рикошетить йӧзор укно но ӧс. Дунне вылын мон тодмо луи, действиослэсь визь ыштоз визьзэ.
  
  
  — Пелляськон отел отключение передатчик ӧте, — мон шуысал, шимес.
  
  
  — Эшшо но урод вал, — Тамара прошептать.
  
  
  «Бен, асьмеос дырлэн уг быдтӥзы, берпуметӥосыз передатчик панамаын».
  
  
  Берытски мон со доры тӧдь-тӧдь лымы кадь педласянь. — Нош, Ник — а, - юа со шимес нескрываемый. "Милям быгатӥсь луыны кулэ, со лэсьтэмын, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  Карта судить кароно бере, куать сю километр кемын луэм шормуӵлэсь пунтаренас сангра. Мынам визьмы но тырмыт луиз ке,таӵе куазь медаз кошкизы, визьтэммем мон сокем ӧй вал, медаз отчы меӵак зуркатӥз. Омыр ӝутскиз, лобиз мон пукисько шыпыт океан паськыт буко пыр. Милялы кузь рейсъёссы лэсьтэм кык сю арес но таиз, оло, эшшо одӥгез миля пӧлысьтыз 150-эз-чутыр-чатыр понна ялан. Ас кожаз туж бадӟым шормуӵ вылэ лобӟиз чирика Койба, урыс сое колониын. Милялы ас кожаз доры лыктод-а собере пасьталаез 150 огибать азуаро ӝынышормуӵ панамский. Панамаысь сюрес кузя люкаськизы кож панамский-Бальбоа Сить но.
  
  
  Самолёт но вань гинэ лэсьтэмед та дыре, маин но пикировать бекыръяськыса. Ми палась тамара тӥ нискыланы палаз, отчы-татчы. Интыяз монэ ноку но уг пукы. Е мон кышкай гинэ интыяз кутэмын. Одӥгзэ бӧрсьы мукетсэ донгиз. Ӟукыр фюзеляжен но ӝушто, бурд, лэся, котькыӵе вакытаз чигыны быгатэ. Котьку комнатаям самолёт пуксиз воздушной, мар со оборудов шуккиськыны-вӧсь луэмезлы чидатэк, курадӟыса ке но, юн пельпумъёссэ. Тамара но йыркерттэт кертто, мон яраё отъезд яра азе, но та тырмыт вал. Пызьырась вирзэ дугдытыны, котыр пельпумме мынам, мон но дэрем пыӵатӥз.
  
  
  Кеськиз со. — Кыӵе координат шормуӵ, Шенӟыны?
  
  
  — Ӧз на вуы отчы, — со перекрикивать куара. - «Панама нырысь-Сить».
  
  
  "Малы? залын архипелаг Сангра шормуӵ де-ласа-Перлас , залын куд татысь, шундыӝужан пал, уйпал ӧвӧл.
  
  
  Со, тупась пус шонтӥ. Архипелаг возьматэ: «трос зарезьысь шормуӵъёсын», бигеръёс доры но пичи учыре со кеме тямыстон номерзэс сётӥзы «марӟан» коже мукет палаз. Возьматэ сое карта вылэ усиз. «Ас ужпумъёссэ талы дыр ӧз шедьтэ шыд, нош оскытэк уг ни прибор. Возь кулэ вал мыным, мон пичи шормуӵ шедьтыны быгатӥськоды та группаын азьвыл кезьыт. Залысь вань городын куатьтон пала километрез северо-запад-ысь архипелаг. Кин мон татысь назначение быгатэ.
  
  
  Собере со пунтаренас тегусигальпа но, малпасько, кыр тӧл пумит чурыт но куашка ини, кин Зембла потэм полковник. Панамаын но-Сити тупыттэм катастрофа луэм. Та мынам яратоно городэз котыртӥзы одӥг, туж трос шуныт тодэ ваён. Мон со ӝытэ кышномурт дораз кунокуае но чебересь тодазы гырлы жингыртэм улсын гурезь улэ-тӥ анкона авенида сайкан собор обветренный-Центральной. Ас город вылэ лобӟе ке, соосты кылем-мылем собор шӧдыса, правительстволэн вуж юртэз, йӧскалык театр чебер, вуж но муул бульваре Малекон Боведас бульваре тюрьмаысь. Вань, зэм но быдтыны луоно, ваньзэ куашкатӥсь, лек сильтӧл, пилиськем нечеловеческий сюлоез но чигтод. Но бадӟым городъёсын калык улыны-вылыны таӵе ик пӧрмиз дугдӥз руина 000 300 адямиез, со но вуж городысь укмыс иськемын кадь, музъем вылысь корсар Моргана арын 1671 Генри ӵушыны.
  
  
  Бальбоа, порт-ла зоная-Манша, куштос но вылэм. Мон гурезь йылаз мырдэм тодмаз быгатэ аслэсьтыз ярдуре шлюзъёсты мирафлорес дас километр. Со копак липемын кык пала канал нуись луэ. Бадӟым судын но кӧня ке тупась танкерен бусыын кык грузовой ледовое ёрмыса, котькуд метр мурдалаез но пасьталаез дас вить арес кык сю метр. Тӧл Чудовищный канал вӧлмемын. Номыр но уг возьматы, соку умой палыз обстоять перешеекын, мукет ужъёс.
  
  
  Со понна со дунне кутӥсьлэсь вожпотон виназэ пӧзьтэ, та мар ке но лэсьтэме зембла-узыр но сое удалтӥсь музъеме.
  
  
  — Пуромоз, — Тамара рявкнуть со. Со асме уродгес шӧдӥ. - 'Юго-шундыӝужан Сангра Исла-озь . _
  
  
  — Малпасько, Зембла отын?
  
  
  «Мон со вылэ оскиськыса пӧсь», — шуисько мон, пейзаж шоры учкиз но куштыны курыса выль тӧдьы берга. «Со ачимлыксэ шедиз ке, вир басьтыны луэ шормуӵ ачимлыксэ, тыныд сӥземын».
  
  
  Валтӥсь шормуӵ: Сан-Мигельлэн, Сан-Гонсалес но капчиен шедьтыны луэ Хоса Педро, нош берпуметӥ карта вылэ пырыос зембла ватӥськон-пегӟон гинэ луэ, соин тросгес уг-а но-ын реальность. Люкаськемъёс та нап луэ, пур-пур котырын вуэз улын лымы зӧк шобрет, городын но-а, зарезь шукы, пляж котыртэмын луозы. Пролетать дыръёсы ми соин пукылӥм, «Сессный» омырын лэйка но вошъяськись уйгыртыса ӧръёсъя. Тамара румпель нюръяськыны, со дыре мерттон интые потӥз.
  
  
  «Мон малпасько, ми кулэ ярдураз пуксемын. Пыд йылаз сылыны уг быгаты, та изгурезь йылэ излэсь но кечтака».
  
  
  — Мар соос отын? — созэ юаз, паллянэ возьматэ.
  
  
  Тямыстон градусэн сэрег улын самолёт со някыртэ, мед соос но со быгатэ учкыны вылын. Город пыр, пулемётной пуля кадь, со адӟылӥз куд-ог вуж юрт ляб пиштыны быгато. Со котырын вуж манеръёс гасиенда азбаразы группаямы вал. Та из борддорен котыртӥз вань капкаоссы кортэн трехдюймовый секыт кор зӧкта. Эсьмаса, вазь ih tak пуктыны, инъет но понэмын ӧй вал, борддоръёсын но юн зӧк нош мар та таӵе ӧй вал. Шӧдске, вань усложнять Зембль кельше-а, яке вуиськод бере ужды уката обороная пушъетъёсыз.
  
  
  — Со татын, — шуи мон. Вакчияк тамара киын мон кие. "Учкы! Азбаразы пришвартовывать ачимлыксэ вертолёт.
  
  
  'Соос валало. Али но озьы ке но лэзь монэ тон киын ӧвӧл-а? Со умоен лыдъя, меӵ-меӵ липет ачимлыксэ уг усьылы вал. Инты но шедьтом, киоссэс лэзьыса, кытчы пуксиськом, я?
  
  
  Эй шудо пальпотэ со. Мон эшшо но ачимлыксэ выслеживать зембла журналын. Мон мыньпотон каллен ышо-быро ке, со валалоз, мар понна площадкаос ӧвӧл бере нокытын мерттон периметр яра. Ачим но чильпаськыны вырйыллэн йылаз пуктэ кык котырес батук гасиенда рамон вузкарисьёс. Изгурезьысь капка доры ветлон сюрес коже валтӥсь естественной эллинг уллань нуэ. Гылыт луоз, пумиське вырйылъёсын но, укыр меӵ. Укыр шакырес шормуӵ мукет люкетэз ке но вал, ӝоканы ке амак бышкиськись куак.
  
  
  — Та кулэ луиз пляжен, — эй пеймытомозы, шуиз со.
  
  
  «Шоро ӧжытак берлань тонкӧлан пляж, адӟиськоз на со, вань ай тырмы», — соиз ответ сётӥз, ымдур поджимать. Со нош ик бекыртэ «Сессна», пичи тӧл пельтэ анаез доры лобӟем но дуръёсыз вань. «Со туж секыт луоз, Ник, бичаським ми доры матэ но уг быгато корка».
  
  
  «Пичи прогулка кин-а бугыръясько? Малпаськы, быгатод на-а милемын мыноно ке, пуксид.
  
  
  Самолёт уллане зымыны. Ачимлык завыть ӝегатскытэк-тӥ металл но тӧл. Тордыса питран котырын луо. Самолёт затрястись люкетэз, шӧдтэк шорысь ih пери кадь. Тамара вожвыл румпель нюръяськыны. «Ми дорын Россиысь поговорка луэ», — выпаливать, соослэн вис вылысь. "Руль сьӧрын юн-а возиськоз сыӵе ситуация!"
  
  
  Гуын мон засасывать воздушной, уллань. «Сессный» зурка, пурысь луоё ярдуре нискылско но, барабан вылын-тӥ зоред лэйка луо. Лэчытэсь луо вань-а мон азьын изъёс вылтӥ пур-пур пики. Вало котырысь но выль из кылле валун паллян, бур пала шуккиськон кышкытлык нош борддор пӧзе. Самолёт уллань усиз.
  
  
  Со гурӟытылэ. - 'Азьлань! Азьлань!' Кесяськемзэ мон рефлекторный луы, малы ке шуоно мон тодӥсько, мар Тамара вань луонозэ лэсьтыны, нырез ӝутӥсь шуыса. Разрушительный ӝоглыкен матэ пляжез. Ныр чус луо. Чыс-нёжъяса, собере громоподобный хлопок. Мон укшатон, бурдъёсы подкос мозмытски, нош винт двигатель тупась блокъёс пуктылӥзы, куштӥськем луо киськазы. Выж вылэ лэзисько но, мон липет ӝутскизы, люк адями кадь пыд но ки. Самолёт ӧжыт гинэ ӧз бекмылялэ, нош собере йӧ выллань рухнуть быж тулкымъёсаз. Сылало ву вылэ пазьгиз, мон ачим палэнски. Монэ сӧсыртӥзы, нош интыяз сылӥз. Самолётъёс азьлань но берлань бекыръяськыса шуккиськон. Мон тулкымъёссы вылын веттаськозы. Тамара йырзэс шонало, укно-осты пильылӥллям пляжмы шоры учкиськод но, сое вылэ ӝутыса. Куалектӥ, ачиз но со лулӟиськылэ, шуккиськонъёс луо шталь мур эскеремзы улсын. «Маин кельшиз мыным та коммерческой рейс Вотум, — шуиз пальпотон, соосын ӵош капчи. «Тон котьку небыт пуксе».
  
  
  "Пырак ӵожелы милемыз эн серекъя!" — синъёсад синвуос, шуиз со. — Мон ваньзэ сӧре, со тодэ! Мон ноку но уг ӝутыса, омырын трос ачимлыксэ!
  
  
  «Оло, мукет сямен уг но луы вал та», — адӟи мон. «Укыр небыт луоз, монэ тӧлын пыд но шуккыны быгатозы».
  
  
  — Нош мар кароно милемлы табере ?
  
  
  "Мар кариськод?" Со бӧрсьын кутиське пуны аслыз мушко, кудаз куке-соку вал eda. Табере тамара макарова nen вал пистолетъёс, пистолет Мендоса вашкала доктор, автоматической 22 револьверзэ пепе-го калибр, нош охранник управляющий но револьвер, озьы ик кык. Тамара но пистолетъёс пепе ee пистолетъёс сое сётомы, нош кисыяз донгиз револьверъёсты мукет. "Мар кариськод?" — сое тодэ вайыны. — Мар гинэ кошкем калтыртыны. Тае лэсьтыны, сётыны!'
  
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  Милемлы лекез но кескичез инбам улын вырйылэ мынэ-ветлэ вузыса, огпалтӥз mimmo. Буран вань кужым люкано на. Ӵемгес ваньмыз тём-тём пеймыт луиз. Тӧл писпуосты бышкиськись кӧня заскрипеть. Валун котьку усьтэмын. Ты котыре омыр тӧл сюпсьылыны милесьтым, куке мон со пумитэ бызисько. Мон ӝокасько, утопающий кадь, но куддыр ӧз быгаты азьлань мыныны. Али адӟисько яплак масса Шторм, туж секыт, но виылӥсьёс неумолимый. Садо вал, ымнырысьтым вир басьтэм тамара усе. Соос, тодӥськомы, ӟечезлы уз адӟы ценымногие. Мон пельпумъёсме жадьыты вӧсь. Таин гинэ ӧз ни бутылка ӵоксэтсэ вал мугорез, лулэз мыным вӧсь бышкалтэ, лымылэсь но. Со та нюръяськиз, чиньыосысьтыз но мыным чурытомыны. Но мон мыр-мыр нюръяськыны выриськом, ог-огзылы юртто.
  
  
  Час мында ортчиз, ньылетӥ час, эшшо ӝыны час мында. Мон вырйылын, пумаз вуиз. Асме юн борддор вылын сюэн-сюэн гасиенда ярд учкыса милям зӧк. Соосты сӥлы зӧк лымы улын кыллё. Часовой луиз ке отын — ӧжыт ке луиз, соослэн со юн оскиськод — со уг сылы вал вылын ӝуштэ. Осконтэм пегӟон ютиться солэн борддоръёсаз. Та воргорон ӧжыт гинэ различимый ластар бӧрсе униформазы вал, борды лякиськиз, мугор кынме.
  
  
  — Перелезать борддор пырысалмы, — шуи мон. «Кык яке куинь капка утиське укыр зол луэ».
  
  
  Тамараен ӵош дырекъян йырзэ шоназ. — Мон уг быгатӥськы, Ник!
  
  
  - Мыным озьы ӧз быгаты интыяз сылӥз.
  
  
  Мон тубисько вырйылын гасиенда кутскем бере, валтӥсь пырон азьын усьтӥськиз. Куд-огез али шуг валаны луоз, азьлань мыноно. Шуг-секытъёс ӧжыт луэ, вырйылъёслэн бамалъёсазы йӧ вольыт но гылыт вылэз тӧл но гольык пӧрмиз. Нырысетӥ тамара усе, мон но солы юрттыны луоно. Собере со равновесие ышоз. Тамара кунокуа юрттӥзы, монэ но кык уллань васько, китӥзы кутӥськыса угрожающе. Мон чидан кулэ, асьсэос но котыр пень выльысь султӥз. Улон уката но дуно потӥз-а, кезьыт но шуныт улон сётыны, кулон но, улон шумпотто.
  
  
  Борддор йылын поползти пегӟон мон улын катьтэммиз. Соос вал пересьёс. Тыронъя пасез вал, но естественной бадӟым изъёс вискысь луоз, шуэ кадь со. Ӵош ӝуждалаез куинь метр луиз среднее со ӝыныяз. Со понна сак учкемез шӧдыса но вылӥ точкаяз люкылон пыдъёслэн, киослэн интызы но кӧня ке. — Мон сьӧры мынӥськом ке, со вылӥынгес луэ, — шуиз тамара, со.
  
  
  — Ку тон вылын? Тон малпаськод, тон тае лэсьтӥськод ке!
  
  
  — Со вылӥынгес луэ ке, Тамара, — шуи мон юн. Кунокуа со сярысь ӧз малпаське, со шонер вера. — Тодметъёсъя но возьма. Часовой мукет палаз луыны быгатэ.
  
  
  Борддор вылэ тубон кутскиз кышкыт пересь кышномурт. Защитный перчаткиоссэ монэ басьтыны лыктӥды, из вылэ чиньыеныз умой вольыт мед возиськоз. Лулы мынам кезьыт бышкалтӥз. Со шӧдэ кадь, мыным киын пычкиськыса. Быгытсэ но вирзэ кынмиз. Пыд улам из кисьтӥзы секыт. Со борды ӝиптӥськиз ӝуштыса, кесяськыса кылыса, тамараен но каллен шимес. Мон пытсаськысал вылэ потыку, кыдёкын шуыса, мон уг быгаты мыныны. Собере соин, тодам вайи, кызьы зембла матынгес вал, но таиз малпан монэ шунто. Со чаклало эшшо одӥг точка ёзъёслы люкылон. Шедьтӥзы соосты сл. Дюймын Дюйм понна со выллань ӝутске.
  
  
  Йылаз нуись тыршемезъя паськыт дурын ӵошкыт мон берпуметӥез. Ваньзэ лэчыт пурт кадь луоз пияла пырыос кузьдалаез-тӥ пызьнало-а, лымы вылэ но йӧ но ӧвӧл, ваче ih эффект. Делле вылаз ик, со вылын возиськыны юрттӥз мыным гылытэсь.
  
  
  Со бӧрсьы монэ ӧтизы ни тамара выросъёсыз люкаськиз ке, часовой учырак адӟыны. Со бинялтылыны луыса, йырзэ мыкыртытэк но, мур кисыяз киоссэ донгыса, матысь юртъёс борддоръёс вискын каллен азьлань мынӥсь-ветлӥсьёс но. Винтовказэс автоматической свисать бурпал пельпумыныз ӵош. Со доры вуиськод со интые, кытын со вылын ӝуштыса кылле. Со, Тамара шоры учкытэк, соос мед шӧдозы. Со понна мыным йӧтӥз но команда ини мон уг сётскы! Часовой нюлыса лыкто. Тырмыт матын, мед сое кыло ке, маке луоз-а. Со затаивать шокан.
  
  
  Тамара но усе равновесие ышоз. Куаразэ со кыдёкысен шушектэм. Туж уг, ӧжытэз гинэ зол лулӟыло непроизвольный, бадӟым но тырмыт. Мон адӟи но, синъёсылы ик татын ӝутэмын любопытство Часовой. Со тэтчиз.
  
  
  Вот асьтэос но тодӥськоды-а утиськыны пиосмуртлэн долгез. Бергес! Сое ӝутӥзы на винтовкаоссы вань, со пала сализ ке ачимлыксэ, вылӥ пукси со вылэ, улон эмуос выжыез. Киыз солэн винтовка ачимлыксэ ишкалтэм бере, сое берыктыны но шуккыны. Чыртыяз прикладэн урдсысь эмуос шедьтыны. Шокчыны но со пумысен. Ачимлык кужмысьмалпам мугор доры сэрегын сылӥсь ужпумъёс.
  
  
  'Ник!' — вылласянь прошептать. Тамараез адӟыса, со синъёссэ ӝутӥз но, ӝуштэмед вылын пуке.
  
  
  «Мон витё уг быгато. со...'
  
  
  — Неважный, — мон прошипеть. 'Тэтча.'
  
  
  — Мон тонэ кутом?
  
  
  «Котьку дуно».
  
  
  Часовой вылэ понэ но киосыныз соослэн винтовка бездыханный кыске. Со усьтэмын. Сое кутыны ee. Та небыт ӟыгыртэмез но озьы ӧз луы ке, та чертовски ческыт луэ. Монэ но чупа солэсь чыртызэ мон доры ӝиптӥськиз. "Мар табере?' — шыпытгес юаз кышномурт.
  
  
  «Валтӥсь юрт. Луонлык бадӟымгес луоз, выль но ассэ шедьтӥз шуыса, отчы бусы силовой ачимлыксэ зембло передатчик. Ми кыкмы ик быдтӥм кулэ ih.
  
  
  — Э-э, вань-а та? — кысъем саркастический шуиз со. Сое нырыныз донгыны куштэм катае часовой. «Ми но вал пӧлазы кӧня ih Земблой?»
  
  
  "Мон уг тодӥськы. Малпай, укыр трос.
  
  
  "Мед. Но мон сое шедьтыны кулэ, собере нош виылыны уг лэзьы яке, дыр, мон уг кынмы. Али ми ёрмиз ке, ачиз борддорзы сьӧры. Кӧня ке пуля сое, мар вал ми, пичи-а, мар-воштэ. Эшшо ӟечгес луысал тон таӵе малпан? Со чал-чал кылзӥз соосты. Вот со цинизм ваты аслэсьтыз ачиз кышка. Та чылкак естественной реакцие. Со, кин тӥ уважительный мугез эн кышка, — визьтэм. Тамара чурыт кышномурт вал, амалъем, отнюдь дурады дӥсьтӥсь но ӧвӧл.
  
  
  — Понятиосыд ӧвӧл, — мон усьтӥськиз. «Мон гинэ малпасько лэсьтоз вань луонозэ но быгатэ. Та секыт луоз, утча аслыд но кулэ».
  
  
  Со покорно шонтӥ. «Нош собере сое, кызьы йылпумъяськоз та, Ник, шуиз со тырше ма ке но ческыт».
  
  
  — Кеськиз сярысь мыным юрттылӥз, — шуиз со пальпотон. Ас берпаллэн вужераз гасиенда прокрадываться люкетэз-лэн юртэз доры. Часовойёс автоматъёсын отын умоен лыдъязы, дыр уз шараялэ шуыса, со механизмъёслэсь кынмиз. Одӥг басьтыны но сое инъямын ачимлыксэ кузя револьверен.
  
  
  Асьмелэн сэрегмы-озь вуиз но дугдӥз. Азбар азе ми ӵош вал вертолёт. Сюбегесь но кузесь юрт валтӥсь сое эскерыны, кытын оско зембла шедьтыны. Соос луо тросгес, хозяйственной юртъёсы кезьыт, ачимлыксэ кузьдалаез корказь вань шобыръяны. Центр луымтэ капка, кудъёсыныз валтӥсь пырон доры пыриз автомобиль поттыны быгатозы.
  
  
  Пеймыт корказе потэмез но вал лыос пыр ӧжыт гинэ катанчи просматриваться. Шектэ мон кужмо вал, кытын мар ке часовойёс сыло на. Одӥг яке кӧня ке, вань лулсэр но, чиньыысь ӵогъян. — Мон самой кузь сюресэз мыныса, — шуи мон. Мон мышкын вуоно юртлэн доры бызиз. Сое ялан умоен лыдъя, мед бызьылозы, нош котыр чал-чал луиз, но каллен радъяськиз. Мон каллен мыноно кыдёке. Кыкетӥ луэменыз та юрт гасиенда палаз, гараж укша. Пумозь йылаз-кык учырен-а-тэк мон мукет. Ог дас метре бур пала буш инты вал. Со бӧрсьы юртын валтӥсь луэ.
  
  
  Ачим но сак кылзыса сылӥзы. Но мон номыр уг кылем бер валтӥсь люкетэз юрт доры бызиз. Решёткаен укноос азязы гоп кузя кузь чурен мон утюгез кысыны дуремез. Однообразие кык нунал куспетӥ карылӥ, радзэ ривненский куинь люкетлы люкемын. Солы луыса, капка сьӧры, одӥг укное, эшшо чурен-чурен, кудъёссэ куд-ог яркыт югытгес луоз котырмы. Мыныкумы сюрес вакчи капка доры капка булыжный салмак валтӥсь юртын. Киоскысь капка вӧзын пукид, тодэ телефон-автоматэн. Киоскысь возьман. Югдыты сюбег пасез луоз.
  
  
  'Карган. Мон подъездной выжлёгетъёс вамен кулэ, соос утиськизы но.
  
  
  «Быгат вал, ӧй вал со ыбем кышномурт», — шуиз тамара.
  
  
  "Малы?'
  
  
  «Оло, со юан бӧрсьы юан нырысь потӥз».
  
  
  "Тамара, тонэ малпасько ке, быгатомы приманка маин шудэ..."
  
  
  Нош со быгатэ борддорез азинлыкъёсыныд, - шуэ со. Някыръяськозы, соос, укно улъёстӥ ортчиз ӝог. Солэсь адӟем карыса, со понна, оскисько-а, уг луы-а мар-со укыргес ук. Милям вал шӧдонмы, мар луоз со нырысь ыбиз, собере юанъёс бӧрсьы юанъёс. Кык группаез мон нырысь ӧс но укно-тӥ прокрадываться вуоно mimmo. Мон-лэсь полметра Тамара вал. Ассэ оскытыны выре, со пушкын вал, сое но тодыны, ма со дугдыны уг быгатӥськы, уг но пӧсь вераськон усьтон дӥсьтон-оскалтонъёс кытчы ӧтё. Малпало альтернатива сое утчазы, но ӧз шедьтэ. Мон кыкетӥ нуналыз но вуоно кутскон укно доры лыктӥз. Малпамтэ со куараез кылӥсько.
  
  
  'Дугды ай!' — со мыло-кыдо прошептать. Аспӧртэмлыко паймонэз мон доры, мон доры дугдылыса но со подползать. Лампа тылъёс кырмыштӥзы. Монэ укно пужейпи.
  
  
  Лек Полковник Зембла олань-талань ветло. Мон уг кыло, со мар шуоз. Ӝӧк вылэ мыжгаса, со озьы комната шорын азинтыны. Деталь электронной пукон тырмы вал, транзисторъёс, дун но плоскогубцы паяльник. Жингыр но сыӵе ик шкаф панельёс Зембл вал бере, майя кадь ик храмын. Та гинэ усе вал. Решётка басьтэмын вал, нош проводкаез позыръяськизы, перманентной кудьыратон тумошо кадь. Возьматыны капчи луоз, мар соос лэсьтӥзы та комнатаын. Лушкем киултыса, соин асьмелы кылдэм системаез валтӥсь ужпумез эскерон понна выль америкаысь центральной но кулон пуктыны империын Куинетӥ майя.
  
  
  Со малпаз, хемысь соосын вераськиськод ке, со начар адямилэсь вӧзам лыктӥз но ымнырамы кыкетӥ кутскон мыйыко султӥз. Эшшо но укылтэм нӧзёмыны зембла эшъёсыным адӟиськыны, кезьыт-а кин ке. Со пачка бумагаоссэ диаграммаосысь укшатон. Пиосмуртъёс тазьы луэмзэс эскерон планирование ас кык ньылозы-а, мар-а мон ӧжытак нюлыса лыктыны дӥсьтымтэ. Син пумыныз адӟиз на-а соос куать кузя воргоронъёс, ожмаськон тӥрлыкъёссэс кутыса, кык-ньыль тӧдьы халатэн техник охранникъёс но, дыр, сборка ужа. Вопросительно мон шоры учке тамара.
  
  
  Со мон ӧс сьӧрын возьмало вылэ ревматизмен. Ворсэтэз но со доры донгиз зӧк писпу каллен лэзькиз. Ӧсэз пытсаны уг луы. Ми доры залэ но пушкын кезьыт, огпалтӥз куараос пеле бускель комнатаосын.
  
  
  'ӝегатскымтэ...быдтӥ!' — полковник-а зембла догматический куараез золгес кылӥське. «Ми кӧня ке час контроль улаз басьтэ матысь ситуация ӧвӧл, укыр кужмо луэ шторм, кален соосын ӵош — мон но! †
  
  
  «Установкаосты мон дугдытыны быгатозы», — ӵектӥз ачимлыксэ тэрытске.
  
  
  «Тохель, та уж вузась».
  
  
  "Ӧвӧл, сэрен. Татын шоры учкытэк R люкон. Кулэ детальёс дорын гинэ ӧвӧл, пиналъёс понна соосты люказы люкон. Кӧня ке часъёсын уг пуко матысь ачимлыксэ, мар озьы...
  
  
  «Тон дӥсьтысал-а мон секциосын лыдӟизы r нотация-тӥ! Тема кин кылдытӥз? Оген со ӧвӧл, озьы-а? Проводкаосты перемонтировать мон амал шедьтӥ. Но милемыз кылэм уг поты-а тыныд трос вераськонъёс пораженческий. Со ноку ӧз куштӥськылы Тохель, эксэйлыклэсь ватӥськыса вал йӧ ишакелы ке но пыраклы! Та мон янгыш ӧвӧл, со-потоз. Отлично милям ваньмыз пӧрмоз. Та Картер ке, Ник...
  
  
  Огъя кылӥськиз ӟургетӥсь возьматӥсько, кудъёсыз нимын-нимын прихвостень Тохель Зембла мырак карыны. — Тон ышанӥсько на ваньзэ, мар мон сыло со куашкатон понна?
  
  
  «Огдырлы куашказ, но со уг куашкатон. Нош куазь ялан начармонзы возьмало-а, мар-а мукет станция уг ужа ини. Бен, со, малпасько, кызьы Ник Картер мар ке доры кизэ понӥз со. Мон уг тодӥськы, кызьы сое ih местонахождение сярысь тодыса, мон но со ик храмын майя шараяны. Эмуос но, вуриськись басьтыса, ачимлыксэ удалтӥз копак быдтоно.
  
  
  "Кышномурт сярысь веран луэ..."
  
  
  Презрительно Зембла пальпотэ. «Картер но сётыны луонлыкез басьтӥськом буксире цыпочка та роман вылэ, дорын кадь секс пикник-клуб . Сильтӧл нош та шормуӵ со ноку но уг вуо. Кыӵе ке но-паймымон со выжтоно ке, со номыр ӧз утьы ни. Ачимлык ӧз урдэ, мукет станциын дась луэмез, ас дасяськыны!
  
  
  Со кылем shaggy сапег. Форма адями могак пумаз вуимы залын. Ачимлык вылазы флаг быдэсъянлэсь ымзэ усьтыса юаськиськод ке, соос понна винтовкаос нуйтӥськоз. Тамараен ми ӵош инстинктивно биниськизы. Мон малпаськыса ӧз ыбе. Одӥг пыремаз со ваче син эмуос тасырайыны ньылонад, солы кесяськыны кутско ке, син эмуос тышкало мукетъёссэ. Мон уг тодӥськы, кин кытчы сюремме. Со гаӵоло усё, усё музъем вылын жильтыр ачимлыксэ винтовка. Котыр ласянь вирен пазьгиз. Мон уг адӟы, кызьы солэн музъем борды йӧтӥськиз; мон нош ик мынӥсько ини. Мынам кылъёсы уз вераса, мыным ӵош ужано, кызьы дышетоно умой командамы.
  
  
  Мон комнатаын изъян лэсьтэмын. Та дырозь со ӧскыны револьверъёсты на тыл кадь, ӧс вӧлак усьтӥськиз. Ымныр тусызъя но, котырысь улон понна уш кырмиськиз одӥгез охранниксэс усе. Часовой пуромиз кыкетӥ чокоез пырчо тамара лэсьтыны но, со дыр, кызьы со ачиз ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз. Одӥг техник рухнуть, мукет выжы вылэ каллен лэзькиз. Шаплыгес, зӧкъёссэ пу пукон кымалтозы кадь тохель пантера. Деталь но шуккиське инструментъёслы. Со пегӟон понна полковник аслыз зембла шырак-ын. Ачимлык Кольт 357 калибр тыл поттыны кутскиз. Кык берпуметӥ техника, милемды атакае уш но ӧвӧлтэмак каризы, нунал пысы доры усиз. Кыксы но соос-лэсь бере кыле. Тамара ih раненила мертаны но кулон, со усёз.
  
  
  Со лаптӥськиз, ыбиз Тохель мед утиськыны быгатымтэ. Револьверъёсты мон кыр дунне вал. Кутӥ но куштӥ кутсконаз солэн кыкетӥ тохель ачимлыксэ. Тохель лаптӥське, пистолетъёсты но со бӧрсьы врезаться шкаф. Мон зембла атаковать карыку, шузимем кадь. Со пыр перепрыгивать пукон, шуг-секытъёсты вормыны кадь. Тигр кадь, со монэ пыд йылысь тэтче но азьлане. Милемын ӵош выж вылэ усиз. Мон чиньыосмес мыжыкын кепырскем уг вуы. Мон чиньыен котыр револьверъёсты кутскон кыкетӥ луиз, нош куинетӥ валче камзол вылтӥз буёл вольтчиз. Ныр шуккиське ан но мон сярысь юн ӵабъя зембла йыркобыез, котырысь мыно вир, бинет-лэсь вылэ ачимлыксэ гол йырси улаз чиньы бордам кырмиськиз. Нош мон соослэн мыжыкъёссы эмуос но ӟеч ӝутскемын. Со хмыкнуть мылкыд тырмо, куке кылӥ, кызьы соос нырыз чигыса. Ачимлык но ку луэм мугорме кесьыса. Со взвывать, кезьыт вӧсь. Ӝоген со рывок йырзэ бералтом, та но сое утьыны. Ачимлык лыдэ вимез, пе пырыос озьытэк бышкалтэм кулонэ нуо.
  
  
  Лыо шуккемын вал мынам улонам ачимлыксэ выжы ответ. Мон понна со пыдъёссэ кутыны дауртэ, со сое возьыны выро. Пыр мыным одӥг на мукетъёсыз погыльско. Мон, Тамара, мон тохель ми ыбылӥз-а, ӧз дӥсьты. Озьы со ыбозы эшшо, матысен мукет, мон одӥгзэ уг шедён вамыштӥз. Вот мон пыдын яке чигем пукон Зембла вань на. Котькыӵе зын ачимлыксэ выжы тӧл пыкиськыса. Со, малпасько, мар со приканчивать. Со, кылем, кызьы соос ӝуштыса но, шӧдӥськод кадь со дырекъя. Вуонояз секунд Тохель дун ыбиллям. Пеймыт комнатаын вотсазы вал, пеймыт но мозмытэмез но эрик зембла вылын ышо-быро.
  
  
  Сирена завыть. Сильтӧл аресаз вузэм куараез ышиз. Мон малпаськытэк потон Тамара вал. Тохель Зембла но - ӧвӧл. Со юртлэн тодо, кырласянь но, пушласянь. Shaggy ih коридорын соос кылемын. Кошкиз со. Со куриз тӥрлык лихорадочно копаськыны. Револьверъёсты соосты шедьтыны. Бутылка ӵоксэтсэ вал на, со ӧвӧл пуктэмын. Киосыным саесъёсы сое ас вылазы шӧдозы. Тамара. Коридорын милемыз эшъёсыдтон.
  
  
  Педпал азбарын улэп адямиос понна юртъёсын но Зембла. Сиренаеныз жиетыса азинтыны, ӧс усьтӥськыса, мон шоры урдскыны но кулон кык тыл гомӟонэз. Ревматизм сое ыбизы. Отдача соос зол шӧдӥзы, лэчыт шӧдӥське дары зын но. Уг тодӥськы, мар меда соосты шедьтӥз ке, шудогес нош мон луо чертовски, шараяны, револьверъёс, мар монэн луиз, пуля тырмиз. Коридорын милемыз азбар зурказы. Ас котыраз уй куарадэ кылэме вал.
  
  
  Мон бызьыло. Одӥг лек кесяське, мукет шукыр-а, сапег-а, вань та куараез кужмоя. Адями музъем вылын но ӵем зембла рухнуть котыр одӥг. Пуля влетать ӧсад, узвесь пыры омырез но тырмымон. Нуналлэн пумаз ми доры бызьыса зал азинтыны. Шушектэм, нош мон бӧрсьы ӝегатскытэк подбегать тамара ӝуштыса.
  
  
  Монэ педпал азбаре пото ӧс вылэ пезьдӥз. Со ужпум сярысь умой малпаське но уг быгаты. Пыдъёс асьсэос тапыр бызьылэ, тачырак ыбиз сопровождаться. Нош тазьы шӧдтэк шорысь быриз, тыл пушказ, кызьы кутскиз. Ми доры пегӟон импульсивный басьтӥськыса гинэ, со ас адӟыса, ящикъёсы люкам пу пилё. Со понна уже кутоно луи тӥр но нуон-е оборудование котыр зӧк пул электронной ӧбылес быръемын. Со люказ тыроно вал, мед ужалозы-тыршозы эстон. Ыбем бӧрдӥз, мон но сьӧрын пуляос врезаться музъем, ящикъёсы бертэме бере ми пӧлын бекмылляськемысь.
  
  
  Пуля мынэсьтым ватӥськон-пегӟон городъёс пыр ортче импровизированный. Со улӥе тамара шырак. Нырысетӥ чидасьтэм адямиослы матэгес луоно, армие кык ортчиз, калленэн мед луоз. Кык ыбо, соку со лымы вылэ усиз. Со ящик выретыны кутске, шузимемъёс кадь, мон обороназэ юнматыны понна. Ньылыны ыбемез зӧк пул. Шонер йӧттонын ӝож быгатоз-а али гинэ погыртозы монэ, мон лыктэмын вал бере, соослэн корказы вылын нюж-то. Учкиз солань, нош нокин но уг адӟы, укное учкыса. Монэ яратӥсь пиосмурт узвесь нашта, сад пыӵал ih шланген кадь луиз. Кыӵе ӧрын но солэн ас учконо ке, адямилэн укыр трос вал мед пегӟозы. Ми кӧня ке патронъёсын доразы кыльыны но вань.
  
  
  Ваньзэ дуак электростартер куара кылӥ, со куара котыр. Ротор вертолёт туж каллен берга кутскиз. Кабиналэн пиялаез вужераз кык пиосмурт-а соосты тодманы быгатыны. Куинетӥез, одӥг охранник, котырак, гозы стопор вертолёт но дыртыса котыр ласянь туспуктылӥ. Мынам син револьверен тасырайыны одӥгез гинэ кылемын. Со поч мерталэ но муг шеде. Сыръяса кутскиз часовой кеськиз. Озьы со бадӟым куараен кесяськыса, ыбылон куспын быре шуыса, вань ке, со шоры долкаса.
  
  
  «Тамара, вай мыным мар ке но выстрелять».
  
  
  — Мон огшоры пистолет куто. Пуля отын эшшо куать, — шуиз со, мыным мыче «Макарова».
  
  
  22 Пепе кельтӥз сое асьмелы-го калибр. Соин-а, мар сётоз милемлы асьмеды асьмеос сое одӥг дауръем револьвер, выросъёсыз луоз, солы со ноку но уг вунэты. Со вертолётэн долкаса. Двигатель ужа, кужыме тырмем шуыса, прогреваться. «Со шторм та пазьгиськиз».
  
  
  «Оло, пукыны но уг быгато, нош мон татын учко. Со ӝоггес потыса, со таин но удалтӥз ке, ваньмыз соос нырысьсэ кутскизы. Сьӧд ке но, со гожтыса кельтӥз передатчик но, тон кылод, мар шуозы со сярысь Зембла.
  
  
  "Нош мон малпасько, комнатаям..."
  
  
  «Валтӥсь управлениезлэн та выль системае гинэ вал, кудзэ со эскере. Мон та шортэн пуктэмын, нош кыкетӥ передатчик кутскон кытын ке мукет интыосысь. Со ас вылаз мукет палась капкаез возьмало делле ачимлыксэ, тыл кытын мынам тае адӟеме вань».
  
  
  «Тае возьматыны понна сильтӧл нокинэ уг быгато кӧня ке час дугдӥз. Эсьмаса, шонерзэ верано ке зембла. Куазь соку тросгес кивалтӥ ноку но уг яра вал!
  
  
  "Мед . Та шугадӟонысь но, огшоры маин зембла, право.
  
  
  Улам ыбылэменызы, каллен ке но неуверенно вертолёт лобӟиз. Шонаськиське солань-талань. Кыкетӥ пол ыбон годы дугдытэмын луыны кутске ке, кабина ӧссэ усьтӥськиз. Пассажирской пукон вылын, со шӧдэ-вандыр мугоро, сӥлё-Тохел фигураос. Ӧсъёссэ вӧлак усьтӥз кутскон ачимлыксэ возё. Кольт луоз-солэн бур кияз, кудъёсыз юртто солы аслаз паллян ки куасалтоно но мертаны. Мар со кеськысалыз ке, мар мон уг валаськы. Ваньмыз радъяськем бере, предназначаться понна куара Зембла, пилот шудыны пото. Мон бекырски но кыньыртыса заскользить вертолёт палаз.
  
  
  «Ублюдок! Вожпотонэз со пӧзьтэмын. — Соос вылын мон лобисько, мон приканчивать шуыса, кролик кадь! Йыр уг лэзьы, Тамара!'
  
  
  — Умой, — шуиз со куараос чурыт.
  
  
  Мон секунд люкетаз тупамзыя быръе. Аслам ке, аслам баррикадаос бырйиськомы адямиосты, Зембла ми ыбылӥськом. Ас интыяз кыле ке, асьмеды вылласянь ыбиз. Мон но Разочарование вожпотонзэ басьтылӥзы ке, вертолёт подлетать нюлэ.
  
  
  "Ублюдок каргасько!" - Асьсэлы урон мон кылӥсько. Мон киын ватэм пистолетэн. Бертэм но резкость сое лэсьто ук. Соос пӧлысь ящикъёсы тэтчысал. Гадь но пельпумы сӧсырмыны мыным вӧсь бышкалто лэчыт, солэн секыт ке писпу вылэ мырӟиськиз. Пулэсь тэтчаны, ящикъёсы усе. Со азбарын улэ тэтчиз вертолёт матэктӥз. Паймемме адӟыса, со ымныр учырак Тохель . Со инстинктивно реагировать, ӝог-а, тренировкаос тау арын. Виым кольт ачимлык-357-тӥ калибрзэ метнуться магнум но ыбе. Саесъёсыз кузь но секыт син пасязы тасырайыны пыжиськем мон киын лэсьтэмын. Макаров пистолетэз но кӧня ке мынэсьтым кияз влетать ярд котыр усе.
  
  
  Со Тохель серекъяса кылем. - "Ачимлыксэ утчаны Картер тырмиз!".
  
  
  Со понна пыӵал-тӥрлык зымыло, бекмыллясько басьтэм ачимлык-лать-мугорын улэ. Грохнуть пистолетъёс, нош ик дернуться грохнуть. Кык пӧртэм мон адямилэн кадь мугор люкетъёсын. Гомась паллян урдэссэ, вӧсь кезьыт, пери но ӧжыт луоз; мынам бур палаз нормаосты луэ, озьы ке выль яра. Вертолёт кыньыръяса шонтӥ. Положение модос вылын кужмо тӧл Зембла ачимлыксэ возьыны уг быгато. Оло, мон но ыбыло ачимлыксэ сэзъяса. Тохель промазывать но ыбиз. Со бекыръяськемъя отчы-татчы, вот нейтрализовать лэйкан. Пуля мон вӧзын лымы врезаться ачимлыксэ салмак ныж.
  
  
  Тамара выжы вылын пукисько, йырыным ящик доры пыкъяськыса. Соос пӧлын ялкарон вис куара кылӥ, со ӟырт-ӟырт. Но одӥг пол соос нырысьсэ адӟиськод, мар луэ со шурдыт-озь истерика. Куинетӥ инстинктивно пуля сое ӧжыт лэзе. Сое адӟыса, шымырско кадь тохель малпамтэ секунд бере, ӧсамы лапкомо кадь. Ачимлык-тэк ветлонни син котыр. Ачимлык куаразэ поттӥз куараос со кылъёсын уг луы, нош укылтэм кызон. Со закашливаться, асьмеос буш курокъёс кеськиз но зӥбом «Магнум». Р со но, пычкиськоно. Мыкырски но, со азьлань собере каллен усёз вертолётысь.
  
  
  Музъем, кудӥз сярысь Тохель тук шуккиське. Уш, ачимлыксэ напряженный чал-чал учкем адями, уг вала кадь, мар кулэ ih азьветлӥсьёс. Азбаразы соос шып пуко, йӧ шобыртӥзы. Но пумен шӧдӥсько со лябӟонзэ. Вертолётэз но одӥг гинэ вал, ускорение нуналазазвесь тамара всхлип шыпыт куараен, выллань лобӟе но лобӟе ке Зембла питыртӥз.
  
  
  Бугыръяськонъёс ортчизы, шальтрам но ӧвӧл. Со, пыдес вылам султо, мон уг лу учкем котырысь адямиосты ыбыло риска. Со, азьпалагес мыкырскиз, вертолёт винт тӧллы пумит. Макаров ишкыса но кесяськы, соос ачиз улон кадь луиз. Берпум пуляе вылӥ давлениен куинь баклэн пызырес просвистывать. Со куспын кышка шуыса, ыбизы укыр бер, укыр вылӥ нош вертолётэн лобыса ини. Йӧспӧртэм куараез потыны кутскизы, но собере валтӥсь винт йырйыны. Вертолёт но дымбыр тачырто, соин кема кивалтӥз зембла туртто. Но ваньмыз со вылэ лобӟо бекыръяськыса гасиенда ӝужытэсь, соослэсь но бадӟым. Собере нуналазазвесь гуньдытыны. Со улӥе шыраны ӧдъяз. Маиз ке чигиз, металл но мон шоре лобӟе. Мон пичи пуштон кылем. Дол-дол вертолёт зависать пытсаськылы. Пичи тыл капотсэ нюлыштӥз. Собере мукет йыраз букоез но зымо солэн бурд врезаться гасиенда бадӟым юрт.
  
  
  Вертолёт бускель юртысь валче кышкыт врезаться земблой донгиз. Мон музъем вылэ куштӥз. Борддор кор юдэслэсь ӵош лобась азбаръёссэс, укно тырон но. Липет рухнуть со инты, кытын вертолёт бадӟымесь пасьёсыз шуккиз. Сютэм полыхать ин гомась тыл вылын. Соин ӵош поромон, пыд йылаз тэтчиз. Со номыр ӧз тӥя, нош табере ини мынам вир нырзэс висисьёсты вистэм-вожтэм. Ока, ящикъёсы со шоры мырӟиськиз, Тамара мед шедьтоз. Асьмеос татысь кошконо луыны кулэ. Со небыт киыныз кырманы коже йӧтэ мыным. Тӧдьы вакчи йырсиосыз мон ас вордэм-а со мон доры ӝиптӥськыны но чиньы вылын ортчиз. Утьыны баррикадаос табере куашкамын, со ӧлексы ӧвӧл.
  
  
  Гомась тыл ӝог вӧлмиз. Со адӟиз югыт пиштӥсь адямиез котыр-бызьытэк кылем Зембла. Со нокытчы мыноно вал, но со ӧз тоды, мар карыны. Трос нокыӵе огазеяськонъёссы ӧй вал. Лидер года Ih кулэ луэ но, со понна уг кыльы. Со вӧзын кык пол малпасько сыӵе югдур мукет, азьло кезьыт герой кулон кулэ. Со тушмонъёсыз кылӥзы Но, кышкыт тушмонэз. Солэсь пегӟыса, ми дорын но шанс вань ке вал, али гинэ со.
  
  
  Ми доры матэ но пегӟыны бер выползать юрт котырысь шыкыс люкетэ. Котькудзы ас палазы чачыраллям пол но лаптӥське, кин куке-соку mimmo пробегать. Шок-поль, валтӥсь корпусэз ӝуаз mimmo мон берен бызьыса. Тамара ымдураз пальпотон мон шуо, нош малы соос озьы малпало, кызьы сое. Талы луыса но берпуметӥ зембла гомась тылын быдтэмын луозы металлолом передатчик.
  
  
  Валтӥсь пырон дорысь тыл усиз но пиосмурт мон группаез шараяло. Мон котырын пуляос шуланы угрожающе, кирпич пилиське, милесьтым кык палтӥз борддор. Капка ми зымим, паськытгес но бызись дорожкаос вылын йыг ворсаса булыжный ih. Куашкам юртъёс сьӧрысь вузыса но тылын йӧ тачыр мон тӧл шулам куара смешиваться. Кельше вал та симфония ад.
  
  
  Табере мон доры лыктӥз вылӥ луыны кулэ, пыдул кутэтъёсыз но mimmo нагромождение валун продираться вырйылэ. Лек сильтӧл-а, трос пол пыд йылысьтыз быги тамара. Эй, солы юрттыны, аслаз но отын ик усьтэмын дорожкаос вылын пыд йылаз султыны йӧӟектэм гылытэсь. Асьсэлэсь сюрессэс азинтыны.
  
  
  Ока, ас кожаз озь йылаз-пумаз эллинг дурбасьтӥз. Ваньзэ, мар сярысь мон малпасько, оло, со но та пыж быгатон вырыны косэ. Отын пыжез гинэ кулэ луиз ке, ачим на та люкаськылэмзы. Со ӧсэз донгем. Со уг сётскы, мон уг тырмоз кужым но, пельпум мед ассэ тышкалозы, нош собере-калленгес прострелить кузя револьверен пепе тамара замок.
  
  
  Аслым берпум причал сэзъяськыса тыршемез пыре. Пыже вал. Урмем яхтаос десятифутовый крейсерский сыръяса чиляло, сьӧд ужпиез кыткиз. Зарезьёсы потон уг кышка лэся, сотэк риска. Вал яхтаос пуке, волег тулкымъёс вылын-тӥ бадӟым ӝоглыкен понна, нош дораз ке кужмо бугыръяськизы со усьтэм сюлмын капчи шторм эллинг та берыкъяськыса. Нош милям ваньмыз потэ пичи шормуӵ вылэ кылиз.
  
  
  Но тамаралэн бадӟым ӧсъёс усьтэ гозыоссэ пертчылӥсько. Со улэ двигатель но бугыръязы сюлмаськисьёс приборный прогревать тротуар. Мон висьыны быдэс мугораз кужымез. Эллинг пиосмурт доры бызиз. Со, кылем, кызьы со кесяськем но ыбылӥськем. Со, кнопкаез зӥбыса лэзе. Двигательёсызлы ӵакмытэ, кизьнӥз, зырӟизы, нош собере гурӟытылэ, улӟиз. Со смутный валаськы, мар монэн, киосы заслонка дроссельный инстинктивно доры кыстӥське. Урем, кужмо пыд улын пульсация пӧрмиз. Эллинг яхтаос шур котырысь тӧлӟиз ке, нырысетӥ адями пыр бер ӧсэз изъян лэсьтэмын.
  
  
  Сильтӧл тулкым вылын ас кожаз коже кунгож сьӧрысь панамский куашказ. Солэн скоростез со-озь кулэстыны кузэн, ас герд ӝоглыкен куинь файллэн ӧвӧл-а дыр. Тӧдьы зарезь шукы масса дыртӥсько вал, кин вылын мон вордски инвис валлин пурӟе. Пыжды берытскиз уг вуы. Мукет палан ватэмын луоз тулкым ӝутске но, нырыз. Каютаямы но липет йылысь ву ныр лихорадочно палубаез пазьгиськизы. Со вал укыр ляб, пыж кутоз шуыса. Вискытӥ виясь вирзэ киыныз, мон но ныр пыр. Мон управление куштоно луиз. Со, шӧдӥсько, усё шуыса. — Кивалтон басьтыса, — шуиз со валантэм ӧжыт. «Тамара, руль сьӧры пуксиз. Мон кынисько... бессознательнсть зиять пеймытэз мон уг быгаты. Соос шоры учко но пальпото выль ин но куштэм. Куазь воштӥське.
  
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  Мон вӧт адӟи, мар мыным гамак погылляськи. Азьлань но, берлань небытак веттаса, мон бугыръяськи. Со кузя кыллиськом, йырме миндэр вылэ-ысь куртка улын инты сотэк но пыдкутчан. Чал-чал пуке, пыжын дол-дол машинамы. Ырос пельтыку, шунды пыжыку.
  
  
  Впечатление вал, мыным кыкетӥзэ, монэ ваньмыз изё на. Уйвӧтын таиз одӥгез устоез луэ аймес мон сямен, соин, лэся, ялан йылпумъяськиз, ваньмыз тупатскыны кутскиз ке, тон но разочаровывать ӵукналы кельтӥзы. Тамараен одӥг баляс борды ӝиптӥськыны но пудо сюдонын трусики лифчик. Соку, кызьы со кузьзэ, нуйтэмзэ, пыд вылын бурдъям палубаен, ee, люкон някыртыса, ee гадьзэ мычыса, нош ымнырыз лӧпкытъяз, луоз, шунды кадь кут ни шуыса, — та шӧдон, адӟон, со уйвӧтаз адӟиз, кудиз асьтэлы яраське. Солы луыса, нош али, али, шунды кадь! Со, киосмес куасалтӥм но шока. Реальной но вӧсь луэ. Со меӵак sel. Активной шутэтскон лыз захлестнуть лодка. Зарезьын буйгатске, нош юг-юг инбам чылкыт. - Салам, - пальпотэ Тамара. Вылын яркыт шунды синъёссэ, киоссэ ӝутыса, со согиськемын.
  
  
  — Салам, — мынектӥз со ревматизмен. «Мон коӵылӥсь».
  
  
  «Ми дорын эстӥськон йылпумъяськиз».
  
  
  'Oh.'
  
  
  «Собере кӧня ке минут ортчыса, йырсазьзэ ыштыса, тӥ кадь, дугдыса заурчать двигатель но. Со номыр карыны уз быгаты ни.
  
  
  "Ӧвӧл, ӧвӧл, шол.'
  
  
  «Шурлэн ярдураз кӧня ке час ортчыса мыным потэ».
  
  
  «Мон басьтэм вал. Пичи шутэтскон монэ вӧсь ӧз каре.
  
  
  — Мон но озьы думалять, — шуиз со. Соос нош ик берлань ӵыжалскыны йыр. «Та укыр пӧсь луэ дӥськут, позагорать со но ӧжыт потэм. Малпасько, тӥ пумит уд-а?
  
  
  «Кин со? Ноку но!'
  
  
  Чылкыт ву кузя гылӟись учкон мон бус кыдёкын камали ярдуръёс доры. Панамаысь пиштэ югыт дуннеын, зарезьлэн чусоме. Шӧдозы сое чал-чал. Мон тӧл пельтэмъя уг луы. Пӧйшуръёс одӥг мон турын ӵаштыртэ сплетение уг-а, мыным одӥг но уг кылӥськы куара изумрудный ӵем нюлэс-тӥ. Понна укыр вазь вал со. Зӧк йӧос шур но вань на масса канал шуккемын вал. Нош ӝог кисьтӥське но йӧ пилиськиз. Татын гурезьысь лымы шунамъя отчы ӧтьыны быгатэ огдырлы ву но, таиз но азьпалан луиз. Но вань на пӧйшуръёс ошарашивать луоз адями, бырйисько вот-ысь луонтэм, шимес сильтӧл Зембла кылдыны быгатозы. Бергес коркаез ӝутоно, со аслэсьтыз кулэм муртэ ваёд начинута но бӧрдыны кутскиз. Собере талы но вал...
  
  
  Шуныт ческыт омырен лулӟиз но со палубаез йыг-йыг пыд пыкиськыса. Мынам ымнырам пальпотон паськытгес луоз. - «Понна нюръяськыны со сылэ».
  
  
  Тамараен ӵош ӝутске пеймыт грация. Солэсь кизэ мон доры лыктэм но чырты вордэм биниськизы. Чиньыосыз бирдыосы блузка со монэ бордаз кырмиськиз. Мон киосын гадь вылэ-тӥ гылӟыса Ee.
  
  
  — Йылпумъяськоз бугыръяськыса, — шуи мон. "Бугыръяське, тыныд кулэ ӧвӧл ни."
  
  
  «Мон соосты ноку но уг тупа лэсьтыны, Шенӟыны, та нош мыным кельшиз».
  
  
  «Мон панама вуэм бере, мынам улонэ сюрессы вайяськиз. ...Уд дыр'
  
  
  — Ӧвӧл, — соос вылэ мон прошептать пельёссэ ӝож.
  
  
  «Тон аслэсьтыз обязанностьёссэ, нош мон аслыз, аслаз но мукет кучыран ноку ӧз воштӥськы. Ваньмыз умой луысал, но умойгес луоз, дыр йылозяз ум Панама».
  
  
  «Коӵылӥсь лодка».
  
  
  — Мон номыр но уг быгаты, та карысь.
  
  
  — Маскаръяськыны шат шуыса, мон быгатысал на со дыръёс.
  
  
  Со доры, сое чупаны притягивать аслыз но чурыт, юн но бурдъясез, мугорзы азьланяз но.
  
  
  Со шонер уз луы. Эшшо бугыръяськисько уг йылпумъяськы.
  
  
  Книга сярысь:
  
  
  Кутскиз-осты ваньзэ ӵош сураны-радиосообщение, мексика ax агентам басьтӥз. Пыр али ӵем нюлэсъёс, огпалтӥз шенӟыны картер Никарагуа, кудъёсыз нимало Ярдуре Москит. Нымы котыртӥ ачимлыксэ, чидантэм савченко-а ядовитой кыйёс но. Ачимлык-ветлон туж секыт луоз, но шедьтыны сое луэ кулэ вашкалаез храм майя. Отын Зембла полковник штабез интыяськиз. Уйпал но лымшор америкаын но та регионъёсысь центральной пӧрмыны быгатоз. Разражаться но кезьыт йӧ кышкатэм бере, озьы ик кулэ россиысь агент киров кгб-тамара ник оскытӥз, та ласянь нокыӵе адам схемая америкаез ӧй вал шуыса.
  
  
  Кышканэз аслэсьтыз но ӟырдаты йӧэз полковник зембль удалтӥз. Собере потребоваться уг ортчы Картер-ысь Ник...
  
  
  
  Йыръет
  Глава 2
  
  
  Глава 3
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Глава 6
  
  
  Глава 7
  
  
  Глава 8
  
  
  Глава 9
  
  
  Глава 10
  
  
  Глава 11
  
  
  Глава 12
  
  
  Глава 13
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  - Адями виись: адями нимъёсты стервятник кодовый
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  - Адями виись: адями нимъёсты стервятник кодовый
  
  
  Секретной америка штатъёс адями сӥзисько службаен герӟалоз
  
  
  
  Нырысетӥ йыр.
  
  
  Со зӧк ымдуръёссэ кылыныз нюлыштӥз но кыньырскыса тӧла, йыр вылаз шунды шоры учкыны. Вуж бумагаос шӧмыз ымам вал, нош пель мырк, нош ялан гужгетэмзы.
  
  
  Точно уг тодо вал, кӧня соослы йырсазьтэк пичи дыръям начар пролеживать тёрнпу куак дурын. Нырысетӥ со ачиз вуиз ке, со уз быгаты тодаз вайизы, кытын со, кызьы отчы шедьтыны луэ соин. Собере со кунэрскемме адӟыса, чилясь громада пыргытъям, Муни пичи самолётъёс, усе, яраё душеслэн кадь, пилемтэм инбам-ысь. Полосаез полусломать металл - кылем-мылем кужмо шуккетэз - куамын турын вылын ӝутэмын ваньзэ вельд ярд курень, эшшо вань инбам пала кыстӥськыны но ӵын ӟизаны. Али сое тодам вайисько, кызьы мон котырысь самолётъёс куштӥзы ке, сое музъем борды шуккиськизы, нош собере со шукыръяськись тыл дорысь кыдёке нюштыр. Шунды сямен сое валаны луэ, кӧня ке часысен ӵукна крушение ортчиз шуыса.
  
  
  Со ужъёсаз бадӟым вӧсь поза сидячий sel но, макес вылад сяська чигоз мон брюкиосме пыр тӧдьы сюй хаки пӧсь шӧдӥське. Куакъёс котырысь дэрем-а, со сое нуллэ, тыбыр вылэ прилипало мон доры, мон ас мугор зыныз но ныр басьтӥз. Киын ӝутэменызы, ворсано синъёсыд мед шунды югыт, со, учкы ӝужыт турын вылын левъёс, выре соин, лэся, пумтэм-йылтэм кыстӥськись пала, пуктыны акация куаръёс огназ гинэ шер-зонтик. Цивилизация нокыӵе тодметэз ӧз луы, писпуос но турын-йылтэм зарезь гинэ.
  
  
  Йыр йылам ветлыны стервятник гыа, пируэт но карыса бергатӥськод. Мон азьын вужерзы музъем вылэ кушто, тылобурдоос акылес ошиськыса, чакла. Йырсазьтӥськыны пель гужгетэмзы али луы ни, но мынам йырам лыктӥз, со чылкак милям йырамы уг луы шуыса. Авария куараослэсь интые потӥз. Та кутъёсын луэ куара.
  
  
  Со сосредоточиваться шӧй вылэ. Но собере милям тодэ стервятник кутэ гудӥзы, мар луиз монэн ӵош та самолётэн саломос алексис - со пилотируемой ачимлыксэ, кылдысал ке ужпум. Со кыньырскыса, матысен адӟылэме но ӧй ачимлыксэ крушение инты.
  
  
  Слабит султыса, соос шарае потозы-а, мар мынэсьтым пыдъёсме юрмыны. Быдэс мугор висе, лыэз но чигтэ уз луы мактал. Ӵогем паллян киюмылъёссы кузь бурмемын ини, вир куасьмо. Тлеющий пеймытомоз, соослэн шӧйёссы шоры учкыса. Алексис шедьтэлэ мыным кулэ вал, мед тодозы, солэн йырсазезлы.
  
  
  Чибинь бызгетэмлэсь бадӟым луысал ке, со доры матэгес корпусэз самолёт. Солэсь пырыоссэ но кабинаын мыкырскыса, огез но ассэ ӧз адӟы. Дорын усьыса, мон кӧтам. Собере, со люкетэз котыре бинялтон азьпалан ке, погра, пропеллер но шоро mimmo эгырӟытылыны смятый фюзеляжен, со могак дугдӥз.
  
  
  Солэн мугорыз кылле люкам вирзэ дас ярд алексей гротескный. Ачимлык но кушты, уд но вазь-а, ачимлыксэ малы пазьгиськиз самолёт. Лобовой стекло шуккиз, ымныр но йыр люкетъёсын сярысь ачимлыксэ пыльтчыто азьпалан самолётын вал но, лэся, мар луэ ачимлыксэ чыртызэ чигемез. Ачимлык шведов кесэг висъямын вал, луоз, солэсь вирзэ басьтоз но куасьмо. Ачимлык кутэ бадӟым курень мугорыз шобыртӥзы, вань заползать гордэктӥз, шуиз кадь со. Со палэнскыны кутскиз, мон ӧжытак бугыръяса, адӟи ке солэсь шӧйзэ движение сьӧрын ӝужыт турын. Гиена виштыё каллен матэктэ, жаль валай мон, сютэм ке но ортчиз, со сярысь сюлмаське шуыса. Вань на-а мон кадь дыръя со кылдон ачимлыксэ фиксироваться виымын, гольык мугорам куто но келяло вормыны гиена но вычисление саломос алексис кемозь пичиослы, шоро висъяны.
  
  
  "Кошкиськом, вуриськись басьтон!" - кеськиз со пӧйшуръёс. Бодызэ ӝутӥз, со сое лэзиз но сутскем писпу гиенаос. - Тӥ поползти турын пудо-живот, паста юдэс виресь нуиз. Пыр ачимлыксэ куспын уз луы ни.
  
  
  Мугорыз шоры учкыса, сое выльысь искореживать. Мон но лопатаен уз луы, со медаз соге, со ик улэп маке быдтон сутка ӵоже ачимлыксэ кельто-а мон яратӥсько.
  
  
  Мар гинэ, номыр сое уг быгато кар. Со озьы ик луыны кулэ, яке чик ватытэк Саломос-ысь Алексис. Пумлэн пумаз сутыны ачимлыксэ, вииз сое, кыр пала но, мон но. Эсьмаса, та вакытозь ми кызьы ке улэп кылёно. Нош мон самой бадӟым вормонъёс азьпалан луиз эскероно, быгатод-а, малы ке шуоно солы кулэ созэ, мар сылэ полпути солсбери кемын булавайо пӧлын но, шаерамы туж мур куакъёс родезийский люкетэз.
  
  
  Ортчиз со пограз, нош ик дыр ӧз ватӥзы солэсь шӧйзэ. Незадолго вуиз но, кызытэ но кызь вить сюрс кизьнылыны кутскиз гурезь йылэ неисправный фут самолёт, Саломос ни, мар луоз ӝоген милям пролетать mimmo пичи гурт. Котыр, малы ке шуоно соос, лыдӟе сое, гуртын-а мар-а вань на залын витьтон-сизьымдон вить миляез доры юго-запад. Отчы сюрозы тужгес но покчиосыз вал мынам шансэ тӥрлык вутэк. Пуртэн но Люгер тырон сепысаз ик мечез, со котьку сьӧрам нуллыны, мон солсбери кунян ваён кылёз. Мон одӥгзэ уг быгатӥськы вал ватыны сое котыр ми улын майка но, котькыӵе учырын, малпасько, соос, та самолётъёс кулэлыксэ уг вылын мынон дыръя со булавайо членъёсыз. Со отпускын шутэтскисько вал.
  
  
  Ӵош ужаны Улар AX - Америкаысь сверхсекретный агентство разведывательный - огъёсыз котырын гинэ афинылэн келяло но вуж, соос случайно Солсбери пумитаз. Та кулэм табере мукет луиз, но кыре историез, кудзэ мон соослы верай, правдоподобный луэ.
  
  
  Со, термит курган доры бускель лыктэ, гурезь йылъёсысь трос сюйлэсь пуны тӧдьы йыр юн муръё, пырон ужаны. Секытэн пыкъяськыса, со соос доры, гожез кузьгес но оскалтӥзы кут шоры долкаса ӧз учкы, шӧйзэ писпуысь лихорадочный мукет палаз гужгетэмзы. Со ресторанын пичигес куинь нунал пумитазы алексис саломос берлань вань, пионеръёсты мемориальной солсбери паркын кыдёкын ӧвӧл. Но со шоры учкытэк, город террасаос вылын пукизы, пуконъёс вӧзам ке, мон могак луи саломос.
  
  
  «Ник? Картер Ник?» - шуиз со, но со каллен адямиослэн пальпотоназы сьӧдкысъем чебер кылдӥз. Ньыльдон ар со вал баблессэ но, ымысь пиосмурт квадратной бабылес йырси, яркыт-а син шорам яркость кин тон шоры учко, тон-а со адӟыны быгатэ кадь дол секрет-ын. Сое Афины газетын редактор вал.
  
  
  «Алексис», - шуисько мон, ӝутскиз, ки мычоно шуыса. Соос мыло-кыдо басьтӥзы-кык киыныз сэзъяз но ачимлыксэ, пальпотон эшшо паськытгес луизы, малы со. "Ма, вуриськись басьтыса, Африка тон лэсьтӥськод?"
  
  
  Пальпотонзы ышиз, нырысетӥ но валало сое, мае ум адӟиське сое озьы, кызьы со ачимлыксэ понӥзы. Мон утчай со юрттӥз кгб-адями, кудаз документъёстэ лушказы афинылэн кӧня ке ар талэсь азьло, кулэ Пуксён понна. Тыдӟыны, соин ӵош кузэн тросэз соос пересьёс. Тазалыко ымныр тусыз ышылӥз ачимлыксэ, уката син котыр.
  
  
  Юаз со. - "Тон эн мытэ, со борды кариськид ке, тон?"
  
  
  «Курисько мон, тон ке сое уг лэсьты», - шуи мон. "Тауна, интыямын. Официант!" Адямиослэн ӝӧк вылазы тӧдьы айшет егитъёс лыктӥзы, кыказ но мон заказтӥ аттракциона британский. Супыльто, ми, юон дыр уг официантлы но кошкыны уг сёто, нош собере Саломос малпаськыны.
  
  
  "Тон радын ваньмыз, Алексис?" - юало-на мон пумаз.
  
  
  Монэ со пальпотыса, нош пальпотон но золтӥськем-а векчи луэ. «Мынам ужпуме вал, Ник».
  
  
  "Мар ке но быгатоз-а со лэсьтӥз?"
  
  
  Солэн пельпум квадратной кырмизы. «Мон шекланытэк, ма луысал-а мае ке но лэсьтыны». Со ӟеч вераське англи сямен, но шӧдӥське акцентэз. Со гуӵык бадӟым аттракциона лэсьтыны.
  
  
  Юаз со. - "Та сярысь мадем тыныд потэ-а мон?""Та йӧнтэм яке личной?"
  
  
  Со зол серекъяны кутскиз.- «Эх, та личной, мынам мукет. Ярам шуо, та туж личной». Ачимлык мынам син пумиськыса. «Кин ке но монэ виыны турттэ».
  
  
  Со шоры учкыса, син азьын соос. "Малпад-а тон?"
  
  
  Кырыж пальпотон. «Оскы, макем мон сое кулэ-а луоз? Укноез пиль, мынам йыр вылам но кӧня ыбемын ортчиз афинылэн mimmo винтовка дюйм. Озьы мон валай котыръяны. Со отпускын beru, татын кузен асьсэос мед чаклалозы, Солсбери-ын. Соин вузкарись-скриптъёс, дас ар талэсь азьло соос татчы эмигрировать. Соос малпало, кыӵе кышкай татын мар луоз-со дыръёс. Собере, кык берлань сьӧд нуналъёслы «мерседес» быг бульвараз мон пичи гинэ ӧй валтӥсьёс. Водитель, соос пала дур вуиз, адямиен кадь, ӝик-ӝик адӟиськылӥськом, солэсь вазь афинылэн адӟи. "
  
  
  "Тӥ тодӥськоды-а, кин со пиосмурт?"
  
  
  «Ӧвӧл», - шуиз Саломос, йырзэ каллен ветталляз. «Ми али адӟим, кызьы со мынэ Аполлон-билдинг, куке отын кӧня шпионить». Со шоры учкыса, асьмеос но аттракциона дугдӥз. "Тон куке но Аполлон сярысь гож кылиз ке?"
  
  
  "Мувӧй компаниослэн танкерен, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Самой та уже, мон мукет. Дунне вылын самой бадӟым гож танкерен, Никкор Минуркос соотечественник-а кулэ милемлы».
  
  
  «Ах, бен. Со Минуркос тодо. Вал моряк-миллиардер. Палэнскозы; асьме нуналаз ачимлыксэ нокин уг адӟы».
  
  
  «Нош ик уж вылын самой та», - шуиз Саломос. "Дас ареслы минуркос-тӥ арын общественной улонэ берлань кошкиз, луоз на-а егит мурт пумысен. Лыдъясько, ёрос мар вань, сое дыраз пентхаусэ аполлон юртын ортчыса, площадьын конституцияя кыдёкын ӧвӧл, кытын со аслэсьтыз бизнес нуиз. Валтӥсь герӟетъёсты близкие минуркос личной партнерез тупатске. Нокин но, ноку но уз басьтэ соос личной аудиенция ёросысь ".
  
  
  «Адямиос-туж узыресь, лэся, ассэ жалятэк, туж конфиденциальность», - шуисько мон, аттракциона потягивать. «Нош улонын тӥ кыӵе кусыпъёсты вал " покушение минурк?»
  
  
  Мур шокыштӥз но саломос каллен лулӟиз. «Выросъёссэс ог толэзь азьло куатетӥ Монурко воштоно луизы. Мон тае уката но тунсыко луэ, одно ик газетлэн редакторез мукетыз, мар сярысь кулэ информациез котьма ке но лыдӟисьёслы олимпиада афинский минуркос бугыръясько. саклык висъяське ке, Минурк, со котьку политикая палэназ кылё, лэсьтэм пумит кузёяськыны кутскиз публичной хунта афинылэн заявление. Шӧдтэк шорысь со ялӥз, полковниксы но социалистической лидер пӧлын ляб вал шуыса. Со вераны, мар со сётоз «революция» 1967 ар 21 оштолэзе. подразумевать но, ӟеч лу шуыса ii константин восстановление грециялэн яке кыӵе ке мукет мурт кылем абдрам выль тодмое. Со паллян кышкытлык вылэ чӧлскыса, таӵе адӟиз кадь, но шӧдӥськиз, луыны кулэ, правительстволэн эшшо одӥг грекъёслэн «зуркатэмез».
  
  
  «Шуыса гинэ, - шуисько мон, - собере шӧдтэк шорысь стольким политикаен тунсыкъяськисьёс та ар адямилэн правоез вань. Оло, асьмеос коньдон быдтыны акыльтӥз эмуос».
  
  
  "Тыдӟыны, эшшо ужъёс мыно кыдёке. Сыӵе адямиос, кызьы Минуркос, ог-тросгес басьтыны быгато. Пыра полковник но генерал
  
  
  берен пентхаусэ но, прессаез но со доры пыраны уг луы сярысь вераны. Иворъёс ветлӥз, вылэ пуктӥз но, одӥг мар-а армие частной нимысьтыз лагерь лагерь уйпал минурк грециялэн финансировать карыны, миконос вылэ, зарезьысь шормуӵъёс эгейский.
  
  
  Бератаз, исчезновение недавний расион деметриус полковник луиз. Газетын доминировать Минуркос, вывод доры лыктӥзы, со пыж вылын мар-ветлон дыръя Пирей выйизы, мугорзэс но ӧз шедьтэ ачимлыксэ озьы ик луиз. Быръён кампания кутскиз али ачиз ассэ бадӟым адями сямен минуркос расион никкор воштон понна, фашистъёсын Адельфий Деспо ним. Хунта адельфий ӧз потэ, но генерал-ог кышкатэк выльзэ штабез но йӧно но минурка ee ачимлыксэ лидер ».
  
  
  «Тунсыко ситуациос, - мон усьтӥськиз, - нош тон малпаськод, малпанъёстэ кампания кутскиз переворот минуркос террор вир?»
  
  
  «Быгатэмзы. Нош мукет луымтэ но решение. Вал выль ымныръёс, котырысьтыз нокинэ ӧз адӟылы журналистъёс, солэн азяз, но вуоноез аполлон вылтӥ кадь кошкиз йылэ пентхаусэ; эшшо одӥг минуркос ваньмыз ватэмын. Озьы ке но сое адӟыса, котыртӥз одӥг американецлэн-а мар-а выль ымныръёс кылдыло грек ставрастать адриан ним сётӥзы ".
  
  
  Мон кыньыръяса синъёсыныд кыньырскыса, Саломос шоры учкыса. "Афины ставрастать-ын?" - каллен нукыртӥсько мон. "Компания Минуркос лэсьтыны?"
  
  
  "Озьы тыдӟыны. Ке ..."
  
  
  "Мар ке?"
  
  
  «Мар гинэ. Верамез сокем несвойственный минуркос недавний вал бере, оло, аслам ӧй вал со ih ошмес».
  
  
  "Империя ставросома минуркос реакция?"
  
  
  «Оло, Минуркос эрик пумит», - Саломос шӧдӥське. "Оло, пичи переворот луиз ни, ватэм. Но котьку уж бере туж лушкем нуизы подчиненный минуркос пыр, яке асэстэм ним но виемын мед луозы ачимлыксэ ачимлыксэ улэ ужаса, бадӟым суммаен уксё быдтыны ачимлыксэ но, нокинэ но медам адӟе шӧдӥське. Собере шарак ке, со теориез ас статьяын верамын, таӵе редакционной кадь, улонад мон нырысетӥ луи покушение афинылэн ортчем ».
  
  
  Ачимлык бугырес выражениосты синаз вуылозы. Файл ставроса но со сярысь тодэ адриан ax валаськод, мар со сыӵе кибашлы манёвр. Университетын ортчиз адӟытон студентъёс ставрастать йельский аръёсысь плакат. Собере со офисэ пырисько шталь цру радикальный пуштонъёсыз, нош улонын сенаторъёс покушение бергес ортчоз. Но со ачиз ват но цру фбр кис пегӟы, кытын ке бразилия, кытын юн йыруж вуизы, кызь сыӵе, но виылон контрабандаен. Ӧжытак бере улика штатын со пумит вал, сша-вот соин уг берыкты. Бразилия бӧрсьын но эскером сое.
  
  
  "Нош адями, татын сое шуккыны турттыса, Солсбери-ын?" Юаз со. "Тон адӟид-а, кызьы сое пыр поттыны пентхаусэ-ын Аполлон-билдинг?"
  
  
  «Бен, Ник, - шуиз Саломос. Пыр соосты кылӥсько но городысь мувыр палась уллань учке аттракциона отхлебывать чильпам гибискус увивать. «Мынам сюлмам. Двоюродной вынмы-мон мукет, со понна городын булавайо кунгож сьӧрын улытозям, мон часта куре со чакламъя, та дыр уз ортчы. Ачимлык со ӧтёнэз басьтӥ. Кертомазы самолёт аэропортэ мон витё. Со вал вылын лоба nen, кызьы сое пилот лицензировать тазьы-а, но мынонэз тырыны луэ. Солы луыса, быгатӥськод ке, вунэты со сярысь... »Кугӟаз вакчи чал-чал, собере со мон шоры учке. «Ник, благодарной со туж тупаса улэ, мон ке тонэ келяны Булавайо-ын».
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар Алексис Саломос уг юа, уг кышка солэсь вуёмоз. Ми дорын но вань отпуске кылиз на кӧня ке нунал, кезьыт азьло сое эшшо одӥг задание басьто Дэвид Хок, лушкемлыкъёсты AX директорез.
  
  
  «Адӟи мон котьку Булавайо кунокуа, - шуи мон.
  
  
  Ымнырыз капчи вуиз алексис. «Тау, Ник».
  
  
  Мон ӝутскем омырын кык нунал ортчыса. Опытной Саломос вал, пилот но, лэся, луд вылын мар ортчоно лобон родезия учыръёстэк, умой но луэ. Улыг Саломос лобо, тунсыкозэ синйылтыны быгатылӥз, монэ но кыр животъёс мед шер арама топографической пӧртэмлыксы. Лобон, лэся Саломос мылкыдэз ӝутӥзы, сое ас вылам но туж кельше вал азьло. Кӧт но шор ӵукна, дорам булавайо полпути кемын, ӵукна ыракатлык вӧтаны пӧрмытылӥ.
  
  
  Standart закашлять двухместный муни пичи самолёт. Нырысь Саломос эн бугыръялэ, нош собере эшшо уродгес луоз. Со решение техника-исследовательской мотор задачаос пичи, нош та уж усложнять гинэ. Ми круговой ӝужыт но паськыт указательёс ышыны кутскиз.
  
  
  Саломос выругаться сямен гречески, ачимлыксэ собере кӧдэктэм ымнырыз. Тротуар шоры учко но, мон сое эскерыны. «Трос лёгетлы указательёс эстӥськон возьмало», - кеськиз со, перекрикивать двигатель чигиз. «Туннэ уг вырӟы-а со ӵукна югдурысь потон». Со вылэ пияла шуккиз, датчикъёс ворсазы но, номыр уг поттыло. Вень вылэ кылиз букваос F.
  
  
  «Мыным бензин йылпумъяськиз», - шуи мон недоверчиво. Та понна урод иворъёс самолётэн котьма, уката ик пичиослы.
  
  
  «Чик ӧвӧл-а, но ӝоген мон усьыло», - шуиз Саломос, лулчеберлыкъя «Муни» меӵак нюръяське планирование управление но огдырлы. «Сӧрыны луэ, та самолётъёс, Ник. Датчикъёс интыяз кынме, бак но арессылэн буш вал бере, мон лобӟо.
  
  
  Та валъёсты нимысьтыз лэсьтыны кулэ луоз ".
  
  
  «Кузё-инмар, - нукыртӥсько мон. "Тон ачимлыксэ быгатэ меда мерттом?"
  
  
  «Аэродром татын ӧвӧл», - шуиз со, ӧз сётэ бутылка ӵоксэтсэ врезаться самолётын тыршо. «Мон кельыштымонзэ утчасько вельд нош пуксьыны буш - планаз ачимлыксэ утьыны быгато ке, со соя планирование».
  
  
  "Мар ке но быгатоз-а со лэсьтӥз?"
  
  
  «Мед луоз. Вӧсяськыны». Мон шоры учкыса Алексис. «Мон туж жаль, Ник».
  
  
  «Неважный, - шуи мон. «Таоссэ мерттоно огшоры штука». Неполадка но соос сярысь уг юалляськы. Дыр ӧй вал. Турын ми доры васькон сямен меӵ-меӵ вельд уязы.
  
  
  Закашливаться зашипеть Двигатель но нош ик, нош собере пырак гуньдӥсько, монэ адӟо ке, кунокуаез кадь территория вань, нош ми доры кутыны. Со, малпасько, ваньзэ йылпумъяса. Адӟиськоды, номыр тодытэк-адӟытэк уг витё та визьмо луоз.
  
  
  Ми вить сю фут уллань урдыса, бурдъёсы тылобурдоосын ӵош чигиз кадь. Куинь сю ожгарчиосты. Акация гылӟыса со писпуын улэ. Сю. Напряжение саломос ымныры кынмиз, киын но дурыны ачимлыксэ управление турттон вал. Собере йырме бергатӥ но движение ӝоглыкез бышкись турын, писпу вайёс чигылэмын бурд искореживать вал, но самолётэ, берпуметӥ учыр нырыз чатыр но кыньыртыса урдсы гылӟизы. Ми доры самолётъёс куштӥзы азьпалан кыкетӥ люкетэз. Кыж шуккисько но, тачыр металл куараос но бадӟым пияла, жугиськыны, мугорын но мон пичи каютаын. Финальной собере аварийный дугдылонние вуо: мон ӧс усьтӥськиз, мынам йырам но, мугормес юн шуккет дорозь музъемозь пыдыныз ӟукыртыса турынъёс сярысь ӵош лобӟо.
  
  
  Номыр уг тодаз трос гинэ. мучительно-тӥ ползание турын, самолёт инстинктивно палэнско, пуштонъёсыз тачыртэ тыл шудыны, собере нош кытын ке мон бӧрсьы.
  
  
  Кыкетӥез йыр.
  
  
  Котыр утча со катастрофа сярысь тодэ ваёнъёс йырын куяку, бадӟым секыт термитник юн сюй вылэ пыкиськыса. Ымныр тусызъя но шуг саломос алексис мозмытэмын луоз, со солсбери кадь адӟиське, куке со шуиз-а, мар но соин ӵош лобӟо Булавайо.
  
  
  Ваньмыз чиля бызгетэмзэс кылӥськом самолёт понна ялан жингыр быгатӥсьтэмсӧриськем корпусэз кутэ на, мон уг кылзы но тырше. Со нош ик кыдёкысь инвисъёсмес гожен возь вылэ сфокусироваться лихорадочный писпу вылын. Кытын ке мон шӧдылэ, кытӥ-мар-жаль ву лихорадка писпуос сярысь вераны. Та ӧрын но солэн писпу уз луы, вал соос мыныны кулэ шуыса, гуртын-озь вуэ.
  
  
  Кыӵе ке валан понна кулон шӧдӥзы, соослы трагической ответственность Саломос. Мон солэсь юрттэтэдлы оско, нош таин со лэсьтӥськыны моӵез ӧй вал бере, мон со ӟудыса улыны. Мон возьмаськомы соослэсь визь-кенешъёссэс, нош мон уг но малпасько вал пумиськон пичи самолёт. Со сяна, соосты, ас янгышсэ шӧдыса, копак уг оскыны луонтэм, малы ке шуоно ачимлыксэ историез. Озьы шараяськизы виресь ачимлыксэ со шӧй луэм, малы ке ачимлыксэ теория люкетсэ шонер луоз. Кинэ ке витиськод ачимлыксэ отельын. Та адями луиз хема ӧвӧл ке, кин пуке офисын афинылэн apollo пентхаусэ улыны, улэ кыле на юан вань.
  
  
  Кутӥз но потон доры берытскиз, соослэн движенизылы пумен термитник одӥг син котыртэ котыр. Пичи яркыт-вож азьдагаез, милесьтым кыдёкын ӧвӧл ортчыса, паллян киын вольтчиз люкаськиз, соин, лэся, мон шоры учкиз шорам. Со отпрыгивать. Мон уг тодӥськы, мар термитник кый интыяськемын. Та мамба вож луиз, дунне вылын куинь пӧлысь одӥгез кышкыт кый. Куинь вамыш ортчись учыръёсы ачиз но куртчыны быгатозы рептилия курбон вӧзы, соин сое виыны азьвыл ӝож кезьыт. Мамба, кудаз учыре сётэмын выре, кунгож сьӧрын вал-а досягаемость, бускель проскальзывать пась.
  
  
  Со сярысь канжаськыса пограм, мон ке калленамез пульсты. Лэчыт шараяны но соослы куспын музъем вылэ ог люкетэз кузьдалаез фут металл оглядеться. Одӥгзэ тужгес лэчыт луись ӧръёсты. Каркас пу юдэсэн-юдэсэн кесяса, эгырӟытылыны огласянь, секциос-лэсь фюзеляжен, паськытгес но кузьдалаез огкадь люкем со юдэсъёссэ кык ӧр усьтыны пырыос ачимлыксэ, зыръёссэ ас ныр кышетэз думизы, пурт ныдъёсты киын лэсьтэмын мед луо мон понна. . Со понна пыӵал-тӥрлык но зӧк кускерттон чуртнано-а, бер-вылэ пограно, писпуос доры мыно.
  
  
  Сложной гинэ луоз гуртын-тӥ интыын мынэ. Бышкиськись куак но мон мугоры бадӟымен турын, дӥськут но кесятэк монэ кыскиз, муртъёслы но, мыным но тырмоз. Тылобурдо-мон вылтӥ завизжать матысь акация пычей. Шараяны со, чотано выживание вылэ шанс шуыса. Сю амал луыны кулэ, аслым но, соослы уг яра возьматыны котыр одӥг. Лев турын вылын ӝимыны быгато та адямилы, малы со азьвыл ачимлыксэ адӟыны. Ваньмыз огшоры-секытъёс трос пичи маке ӧтьыны но: тросэз адямиос уг быдӟалаез чиньы кыйёс, скорпионъёс пӧлтӥ, лемтэйёс, куэз мур улэ согиськемын. Шедиз ке тон сое вуэз юиськод но, муссэ но мукет паразит тон двуустка черланы быгатэ, со калыкмес пушласянь сиыса. Талэсь палэнске ке, тон но, тон ваньзэс огкадь луыны быгато комарова урдыса, ӵуж но, пӧськылез кутъёс нуллӥзы.
  
  
  Писпулэн йылаз-пумаз вуэм бераз, со люктан кылем-мылем гинэ инты шеде. Интыен-интыен куасьмыны. Нап сьӧд центр луэм дэри, пудо-живот но тросэз гижы но lap распечатка периметр-тӥ участок.
  
  
  Со доры матэгес вож писпу модосъёсты пыкъяськыса, шутэтскыны саюлаз. Со аслэсьтыз кужымзэ но дырзэ токма быдтэмез, татчы лыктӥз. Матысь гурт доры направление, соосты самолётын саломос ни, укмыстон улэ доры курсъёсы градус луоз, милемыз татчы вайыны". Мон эшшо зол лябӟыто ӵушкась шунды улын Прогулка. Мынам ымысь кадь куосты посыны. Со тодэ термосысь кезьыт вуэ, самолётэз саломос вае со. Соос пӧлысь паньгатэмын ачимлыксэ цилиндр шӧйёсты адӟыса; содержимое ачимлыксэ тыл куасьмо. Со сярысь малпаны но уг тыршиськы-а яке ньылонзы куасьме тропической йыр йылаз-ын мынэ шунды сярысь.
  
  
  Кулэ-а вал, кык час ортчыса, соос валаса-а, мар-а уг быгатӥськы кыдёке мыноно шутэтсконъёстэк. Милесьтым ляблыкъёсмес куалекъяло пыдъёсыз, кузь шокчон омырын ӟазырес втягивать но капчиесь соос. Лӥялъёсыз соосты адӟыны кулэ, ачимлыксэ люкетэз, шер бускельёс тёрнпу куак вужераз, азьпалан вань кӧня ке ярд. Со доры, музъем вылаз секытэн пыкъяськыса рухнуть лӥялъёс. Асьсэлы пукон процесс ни, дуре ветлон физической нагрузка капчи удовлетворение ваё.
  
  
  Мынам вапумам ӵоксаськыку, мугор висёнъёсмес но со проигнорировать. Кусъёсмы но векчи кибыос киызлэн суйбыгытъёсыз но ымнырез куртчем сярысь вунэтыны туртто-а со сярысь. Шутэтскон мон кулэ вал, сое басьтыны но ачимлыксэ люкаськизы. Шайтан доры, эшшо вань.
  
  
  Куакъёс котыр куара шуккиське.
  
  
  Приоткрываться мон пумтэм вапумъёс ӵоже. Со янгышаз? Со сак ӝужыт турын, номыр но ӧз адӟы. Кулэ луоз, та мынам воображение вань. Со, синзэ кыньыса, нош ик, нош куаразэ-ысен.
  
  
  Та радаз мон шуак синъёсы усьтӥськизы. Та нокыӵе шекъёссэ ӧй вал; та куара куара адями луэ. Пельыныды кылоды но, соос золтӥсько, веточка чигиз кадь.
  
  
  "Мар луоз таиз-со!" - нукыртӥсько мон.
  
  
  Йырсазьтӥськыны но трос куара шталь собере нуналлы быдэ. Кык воргоронъёс вераськыны кыӵе ке диалектлэн, ноку но ӧй кылы соослэсь.
  
  
  "Ӟечбур!" Со котыре берпум кужымзэ кесяське. "Татын!"
  
  
  Мукет учыръёс, соосты адӟыса, мон йыр доры пуктоно, турын ih выризы кадь. Йырыз сьӧд, сяська но хаки дэрем. Куке мон адӟи сое, куараез зол ih кутско, ваньмыз сямен соос дорамы но одӥг-одӥг.
  
  
  Ӧжытак лябӟе со. Сое нюлэ, цивилизация доры луоз шуыса, малпасько. Кытын ке кулэ луыны яке гурт сюресъёслы матын ке. Пиосмурт мон турын вылтӥ но учкыны потэм. Солы луыса, ӝужыт, веськрес, пеймыт.
  
  
  «Ӟечбур, - шуи мон. "Ву дуре вал-а тон?"
  
  
  Пиосмуртъёслы ог-огзы шоры учко, собере нош ик ми вылын. Но ми соосын пыраклы лыктыса султозы. Вот со-а уг султӥськы. «Ву», - шуи мон.
  
  
  Со начар дӥсяськемын вал, кык киыным лэсьтэм дӥсьёс нулло ӝытпал тужгес но сандалиос. Кык пыд вылаз монэ возьма ни ӝужыт, ботинкаос но мон мыкырскыса пыр пертчыны но со пытсаськылымтэ. Кезьытъёс вуыса, со нырысь юаськы-а, мар со лэсьтӥз, сое но тае басьтыны ас эшезлы возьматэ. Со ик, кин мон чакласа возё ботинка, паськыт шрамм берытсконо луи, бадӟым, диагональя-гопо азьёстӥ. Бур пельыз пичигес синучкон нуллоно растянутый мукет пыӵатон. Пурт вылын вал, кыкез-мачете - панга.
  
  
  Вазьылы ӝужыт мукет ласянь, мон валай, мар со вераны суахили-ын. «Sana Mzuri», - шуиз со, пальпотӥсь, мон малпасько балетъя кутэ. Со вылэ суахили кылэз азинтыны. «Мынам со шудо нунал».
  
  
  «Мон кылзӥсько», - кутски мон слабит.
  
  
  Мон со проигнорировать. Ботинка но мон куасалтӥ пертче кыкетӥ кутскон ӝужыт пиосмурт. Отдергивать со пыдыныз утчаса, ми но со шоры учкоз но серектыса ишкалтыны пӧлысь-кыкетӥез nah ката улысьтым. Мон ачим но пыдъёссэс балетын кутэ скидывать сандали лошъяськы, сое золтӥз, кал керттыны эн кутӥсько ачим. "Савасава!" - со ачиз эше шуэ, мон быдэсак такем.
  
  
  Малпамтэ сое валаны, утьыны ӧз луы, малы та адями люкаськиз. Мынам но йырам лыкто-а, мар-мыным урод ӧй луысал, оло, татчы ih-озь кезьыт ке, со выживание ышанӥсько.
  
  
  «Умой пыдкутчан лыкто». Таиз тужгес но бадӟымез вал.
  
  
  Мукет ситуация уг тыро. «Кызьы тон малпаськод, маин тонэ та кутъёсты балет? Соин ӵош ми доры ӧз вуэ шат?»
  
  
  «Та ачимлыксэ нырысьсэ сое адӟимы», - шуиз вылӥын. «Брюки тыныд ачимлыксэ басьтыны быгатозы. Сумкаез солэн вал ке, куанӥсько-со милемыз сюдэ-вордэ».
  
  
  «Мыдлань, малы тӥ ас кутэ балетъя басьтӥз», - нукыртӥсько синучкон чеберъямын.
  
  
  Бадӟым пиосмурт монэ доры берытске. «Штан басьтэм», - косӥ, со суахили кылын вылын вань на. Ачимлык прожилок ӵуж синъёссы горд луизы, но котькуд вурысо бам вылын векчи луиз, кудӥз нырысь уг шӧдӥсько понна бадӟым вурыс.
  
  
  Импровизированный пурт ныдъёсты мынам ки вылам кылле, сое ватэм ih учкон. Шӧдске, уже кутыны луоз шуыса. Соосты басьтӥзы е-ысь панг растянутый пельысь пыӵатон. Ih веран малпан но ӧй вал. Сотэк адями уз быгаты тӧдьы ваньзэ, маиз солэн вал, нош собере ачимлыксэ улэп кельтӥллям.
  
  
  «Умой-а, со штан басьтэм», - шуи мон. Со ӟигарез, возьматыны, нош со ӧз поты. «Нош мон пыд вылазы султытыны кулэ». Со паллян киям мыче вылӥынгес.
  
  
  Куд-ог дыръя соос шоры учке презрительно нах, нош собере кутӥм
  
  
  монэ пыд йылам ӝутӥз, ӝутэлэ рывок киюмылъёссы но сумъяло. Со вие ке, со музъем бордысь ишкалскиз, пуртэн бышкалтэмын-а со африканецлы но ас кужыменыз потыса кускерттон шыльк ачимлыксэ шорын.
  
  
  Ачимлык паймем синъёсын вуиз, кызьы ке но гылӟыса лэчыт пурт металл пыр мугор быгытъёссэс. Ручкаез ачимлыксэ панга автоматически бур киы кутски, нош таиз, берпуметӥез ачимлыксэ луоз мылкыдызъя ужез. Со дорын пыд куаралэсь но нукыртыны тузон гылӟыса, ӧлексыос.
  
  
  Аслам эшъёсылэн синъёсазы учко, мукетыз шоры паськыт усьтэм синъёсын куспын упавший. Собере гинэ кыре поттыны но солы куашкатъяй панга горловой сэзъялтэ куараез.
  
  
  Со берлань зымыны. Чыс-мынам ымныры ортчиз бадӟым mimmo бамад, ӵогиз омыр, йыре но пельпум но мыным ӧжыт гинэ ӧй шедьты. Сое интыысьтыз уг вырӟы ке, мон но ӵогемзэс. Озьы ке но, со панг утиськыны быгатӥз ке, со усёз. Африканецлы но мон доры лыкты нош ик, пуртэн, сэзъялтэ, бамзэ но чыртыяз чилясь кокырес просвистывать мынам омырам. Ӝоген со бур-а азьлань погыльскиз, азьзэ-ын чурыт но горд сюй шукконо. Мон равновесие дыре выльысь урдыса, со соиз но пыдзэ шуккем ачимлыксэ туж пуромиз. Со лыосы лосыр ачимлыксэ кылем. Мон вӧзаз усе, музъем вылэ со куараез бадӟым.
  
  
  Бадӟым луи ке, со, котьку сямен, луоз, та сӥньыслэсь ачимлыксэ. Мон но мынам кутыны эн дыртэ, кылдэм ласянь. Со ке, пыдес вылам султо, африканецлы сылэ ни, учерак со ымнырзэ но сюлмасько. Нош ик со вылэ урдӥськиз, мон но та радзы паськыт вал буко-ын. Лэчыт ӵогизы мон дэрем саесъёс, уллане вандэ. Со гадяз шуккылыса но, яразы соин, соос асьмелэн лэсьтэм лапеггес пырыос ачимлыксэ. Мон эшшо одӥг пол гол но соос панга гарк шукке ке, со лӥял вылэ усиз. Кужым мон вылэ усиз но равновесие ышоз ачимлыксэ бур киы веттан косӥз. Со понна паллян ки кырмиськиз воротник пасё ачимлыксэ, ньылонзэ учкиз но йыраз тӥр ачимлыксэ пырыос ачимлыксэ ӵыжалскыны ортчиз.
  
  
  Вир басьтӥсьёс ымнырзэ, гадьзэ, судорожно доры но сӧназ ньылонме ке африканецлы ак зол нуйтӥськыны. Соос азьын улӥе усиз, ваньмыз понна ньылон тубоно на, собере нош васькыса музъем вылады юн сылэ, вырӟылытэк.
  
  
  Секыт шоканы, со, одӥг гырпум откидываться. Со вылэ уродэсь-лекесь луизы ке, марлы кулэ та жугиськонлы кужымзэс быдто, выживание понна кулэ, нош благодарной луиз ке, улэп кылёз шуыса. Пусйыны соослы куакъёсты мысленно интыосын кышкытлыклэсь крушение бере, со сярысь вунэтоно одӥгзэ: адями. Шӧдске, пиосмуртъёс котьку-а мар-а списокам нырысетӥез вал. Та фактор проигнорировать ке тонэ, тонэ вазьгес кулэ луозы, тонэ виыны куакъёс кезьыт.
  
  
  Эсьмаса, дорам монэн одӥг факт та ситуация луиз. Шундыпуксён пала адями лыктоз-а та, уз-а нош юго-западной, со басьтэ. Оло, пырпотылӥз, соос гурт пыре, яке кытын ке кельтэмын сюрес. Самой со сярысь ик вера но луись ӧръёсты, кудъёсаз со нуэ. Со ӝутскылӥз но шундыпуксён слабит ӧрез бырйи.
  
  
  Африкаысь инмысь пӧсь шунды доры мыкырскисько ке, со нош ик сётскиз. Со рухнуть ӝужыт турын, тунаськыны, коть на вал кыӵе ке шанс выжиз. Мыным туж кулэ вал ву. Кылъёс, ым пушкын шӧдон уз луы ни номырлы но. Учкыса кыллиз но, сое, мон скорпион кадь mimmo нюштыр-нюштыр турын. Мон уг тодӥськы, быгато меда со интыысьтыз вырӟиз, со вылэ урдскизы ке но, нош, тыдӟыны, мон сое уг шӧдӥськы. Со куспетӥ кошке. Со скривиться эмуос но вожъяськыса, малы ке шуоно со ужпумен валче выживание уг луы, эсьма, та вие. Ӧжытак ироничный лэся, та планета вылэ-тӥ нюж-трос-а мар-ньыль сю миллион аръёс тусъёсты, кылдон динозавръёс ивортэмъя-озь, ма, соос но, лэся, адями кылдэмын музъем вылын ивортӥз исчезновение-озь. Кызьы ке но та шонертэм адӟиськылэммы, но соку со предвзято.
  
  
  Кема-а кыллем со отын, мынам пелям эшшо одӥг шуккем куара. Со бызгетэм кыдёкын вал, маин висъяське азьвыл ӧжыт чибинь бызгетэмлэсь. Нош ӝог но зол куараез та шталь шталь тодӥськы, кызьы дорын двигателез автомобильлэн.
  
  
  Куалектыса йырзэ берыктӥз но сое мед кылозы. Бен, со вал кыӵе ке машина. Куара доры мынэм но сое неуверенно ӝутскиз. Мон номыр уг адӟо, шер сяна, писпуос но турын-куаръёс. Котькуд секундэ но матэ куараос.
  
  
  "Ӟечбур!" Со, турын-куарез пыр кеськиз. "Эй, татчы!"
  
  
  Со канжаськоз но усёз. Неуверенно нош ик пыд йылаз ӝутыны, нош ик азьлань вырӟизы. Соос адӟиллям та вакчи пыр - лендровер, тузонэсь кормаса но, второстепенной сюрес вылэ ӵогӟылыса, маин выро соослэн мукет уд луы, турын следом кадь. Ровер усьтэм автомобиль, басьтэмын вал кык воргоронъёс, монэ уг адӟы, кызьы со сюрес доры лыкто матысь точка озьы, но асьсэлэсь сюрессэс азинтыны.
  
  
  Кеськиз со. - "Ӟечбур!"
  
  
  Пумозь йылын-турын но, огпалтӥз со сюрес кузя лать. Со нош ик кеське ке, интыез йылозяз. Со, шонаськыса, кудӟем мурт кадь, машина сьӧры бызьылӥз, нош ымнырын уллань усиз.
  
  
  Шара но кылли, со тышкаськиз, шӧдэ, сюлмаське гадяз кадь ӝутскиз. Та вал мынам шансэ, машина берпуметӥ выживание быгатэ.
  
  
  Собере со кылӥз, кызьы «ровер» калленамез дугдӥз. Соос утчало султыса, котькудзы понна, марысь-мар луоз, милям асьмелэн но кужыммес ӧй вал. со
  
  
  кылем, кызьы двигательлэн буш коридоръёсын ужаз, собере «ровер» передачаез нырысетӥ гожтэме ик, мон доры мыныкумы, сюрес вылын но пуромиз. Ке но сое ми кылӥм, яке котьма адӟемзэс.
  
  
  Кӧня ке секунд ортчыса, мон вӧзам дугдӥз машина, двигательёсызлы гуньдӥсько, но со кылиз, кызьы кык пиосмурт британский акцентэн вераськиськод.
  
  
  «Кузё-инмаре, та европеецъёс».
  
  
  "Татчы мар со лэсьтӥз, куакъёс пушкын, одӥг?"
  
  
  "Оло, мон юай ачимлыксэ сылэ".
  
  
  Мон ӝог бызьылӥсь, ымаз ву кезьыт, дэрем вылэ кисьтэм пож мон бер-а, ачиз ик сое шӧдэ но кыл.
  
  
  "Эй, воргоронъёс-а, мар-а луоз?"
  
  
  Со ымныр вылэ кык сосредоточиваться сӥлё, пырак мон мыкырскыса. Шоро-куспо тӧдьы родезиец арын вал со, вылды, джентльмен-фермер, луоё кыр дуннее потэм нуналзэ.
  
  
  «Авиакатастрофа», - шуи мон. «Та мон дорысь кошко».
  
  
  Мон со вездеход пукид ке, тодо-а соос, мар-а вуод. Мон нош вунэтыны уг быгатӥськы, малы гиеналэн саломос алексис ньылӥз мугор вылын-тӥ-вылын кин ке Афинылэн-ын. Со, малпасько, мон сое лэзи шуыса валан дэвид хок, мар луэ Аполлон-билдинг, - мараны понна, зэмен ик, залын адриан ставрастать бразилия на, кызьы ваньзы малпало. кемалась ӧз адӟылы.
  
  
  Куинетӥ йыр.
  
  
  «Тонэ уг туж умой адӟиське, Ник».
  
  
  Дэвид Хок, AX суперсекретный американскойзэ агентство директорез а, вакчи-а, бур киысь чиньыосыз сигаразэс возё, ӝӧк вылазы мыкырскытоз горд писпу азьлань котыре паськыт. Ачимлык пуке офисын мон-лэн штаб-квартираез AX-лэсь ватыны выриськоды вал корка усто кертомазы Amalgamated Press & Services Circle DuPont Wire Вашингтон-ын.
  
  
  Соос шоры кырыж учке, со серем. «Кунокуа Oni шуыса, ӝамдэлы ӝегатӥз на солсбери со больницаын. Нош тон тодӥськод-а, кызьы мыным мӧзмыт луиз шуак. Со кизерме ке, таосыд малы ке умойлы, котыр кетык потэ, шунды но мыным кулэ ӧвӧл. Саломос историез сярысь мар тӥ малпаськоды? "
  
  
  Басьтӥське ӵын поттэм кульчоез сигаразэс хоук палаз но. Бадӟым ӝӧк сьӧрын пукиськод, пичи но, урод но адӟиськиз со, - ысь ачимлыксэ, ымнырыз кузя пурысь йырси пежыр-пежыр коннектикут но фермеръёс. Но мон тодӥсько, та учкон пызырес ӧрекчи. Али со динамо-машина.
  
  
  «Та монэ кӧня ке кышкатэ», - шуиз со. «Мон кышкасько на сое, малы тон пӧлын задание ӧжыт гинэ ӧй быры. Со ноку но адямиез адӟемзы ӧвӧл, соосыз шедьтыны проблема озьы капчи».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Саломос мукет вал. Мон но AX. Ми тыршимы солы юрттыны, вань кужым шедьтӥз iso Борисова, тодад-а?»
  
  
  «Я, тодам возисько соосты», - шуиз айык Хоук. «Гинэ-а мар-а, тӥлесьтыд выросъёстэс родезийский йылпумъяз, соин ик со милемыз куштӥз. Мар со борды йӧтӥськиз решение, мар Адриан правительстволы пумит лушкем грек Ставрастать планировать карыны быгатӥз, ачимлыксэ шталь сое ӧй шедьты».
  
  
  "Бразилия киуламы вань со плантациосын на-а?"
  
  
  «Ошмес таӵе инты, вань на-а та ачимлыксэ штабез. Мон чылкыт недавний отчёт». Тыбыр кузэ ас вылаз бадӟым Хоук откидываться креслоос. «Ставрастать ке зэм та луысал, солэсь мукетъёсыз адӟем пентхаусэ Минуркос потэм бере, мон тунсыко ситуациос определённо пумисько. Герӟаськемын быдэс странамылэн кивалтон сярысь малпан туж умой со, мар сярысь мон тодӥсько nen».
  
  
  Лыо Хоук ёзвиоссэс эскеры астэ. Адриан Ставрастать невротик котьку вал, оло, психопат. Башка, малы ке шуоно со бразилия контрабандист азинлыко группаосыныз кивалтэ, кудъёсыз уг быгато правительствоез палэнтыса, политической но сое быдтон ортчытъяло, со выль сямен, понӥз, кызьы, Бен чиновниклэн йырыз луыса израильын Моше-Ханаан ".
  
  
  «Со соку ик валало, маин тунсыкъясько историез саломос ax алексис», - шуи мон.
  
  
  «Кышкано-а, но озьы луыны кулэ шуыса. Но со поныса, ма, ассэ ачиз мукет саломос лыдъя бере тон, тон, пе, та кунокуаез задание басьто».
  
  
  "Бен, сэре, соос, пе, та кунокуаез".
  
  
  Матысь Хоук пепельница сигаразэс кыстӥське. «Мынам нырысетӥ импульс шуод - а« ӧвӧл», математикаен ужзэс но мукет сяменгес сётӥськод. Тон тодӥськод-а, мон со пегӟыны тыршо кадь задание личной пыриськизы агентам».
  
  
  «Кулэ мон понна, эрик понна виыны уг поты Алексис», - шуи мон шыпыт.
  
  
  «Умой-а. Соосын тон вормод. Уката но сак луэ, Ник. Малпаськом, ваньмыз вератэк но умой цру ужасьёс тамошний рио мынэ. Тодӥсько, зал пумын ке ставрастать понна шаерамы, кытын со дыр ортчиз-а, ачим но. Соку, гуры ачиз тыныд афинылэн вайисько ке, отчы мын. Милям гинэ курсмылэн возе ".
  
  
  Со, мыньпотэ. - "Тае мыным лэсьтыны котьку ӧвӧл шат?"
  
  
  «Шуыса гинэ, куддыр вунэто тон, мар татын луиз, адями ачиз ужан интыяз пукыны ӝожомы, ih шоу управление пыриз но обязанность». Ачимлык куараос чурыт басьтыны соослы сётӥзы, куд-ог дыръя луысал ке, радызъя протокол подчинениен но со сярысь вераны. «Котьма ке, каньылгес виын тон юрттыны, та сярысь курыны. Та понна мон татын».
  
  
  "Одно ик."
  
  
  Ачиз со усьтӥз конвертэз но досталь ящикъёсы креслоос. Ачимлык синъёслэсь пегӟо. «Мон но тон-а, мон-а тыныд азьпалан куронъёсынызы возьматыны луоно, сое эскериськись, визьнодоослы уг сюры ке, аслэсьтыз билет басьтӥ».
  
  
  Со пальпотыса. "Тау." Пыр конверт но басьто, назьыльске, со креслоос.
  
  
  «Витисько тонэ умой, мед адӟысалзы, кызьы йылпумъяськоз та ваньзэ-а, мае пусйиды, тӥ азьвыл, ӧтё со ӧвӧл тӥледлы кыӵе ке услугаос», - Хок ответ.
  
  
  Ӵуказеяз ӝыт со вылын am pan рыбалка селл Рио-де-Жанейролы. Вань со шутэтскыны
  
  
  нунал, ачим но шӧдыса ик, кызьы азьвыл. Лобон учыръёстэк ортчыса, мукетыз самолёт вань пичи дыр мон сярысь но малпаны муни соку, куке мон саломос вельд возьмало, аварийный мерттон-секытъёс сярысь но, таиз сярысь но, пӧсь шунды кадь адӟисько саломос шӧй вылэ.
  
  
  Вуоно ӵукнаяз со рио вуыса, отчы улыны интыяськиз, кунян ваён «Флориано», Копакабан дворецлэсь кыдёкын ӧвӧл. Ваньмыз та кварталэ пляжын вал, Бразилия колониальной табыдӟа nen но ческыт. Жалюзи вентиляторъёс но вӧлдэтысь комнатаын улӥськомы нунал, вылтус, нош пичи балконэн сюбег зарезь вылэ усиз.
  
  
  Рио пӧсь вал. Вань бразилец, кудъёсыз отчы вуизы быгатэ, пляжъёс вылэ, со котыре трос но луыны кулэ, ёросын Копакабан, вӧзазы кунокуа. Азьпалан пӧсь-а, киултэмын соослэн гонзы-тӥ тропической камвольный костюмъёс сьӧрын. Нуназе шорын солэсь лулзэ басьтыны, костюмзэ вылаз дӥсь вильгельмина капчи, милемлы но хьюго люгер-а, бур ки вылазы стилет тырон сепысаз ик мечез, котырысь одӥгаз пичи ресторанчик мынам яратоно нуназеяны мынӥсь но, 54 Matriz Chale Rua da. Кузэн но вашкала луэменыз дуногес ресторанын та предметъёсты но суредъёсты азьло колониальной калыкъёсты та дырозь кадьялан. Ляльчиос-негръёс-утялтэм понна столик обслуживать карыны баре. Заказать сое чураско миксто, бакча котырын мерлыкез но скал сӥль юдэсъёсыз парсь сӥль но, муртъёс, огшоры отбивной, интыысь разливной усто сур, вина понна туж умой нуэ-Uniao Cabernet Гранд. Луэ гинэ кутскиз, соиз но милемыз адӟо ке, соку бускель нылмы сьӧры пуксьыса столик пыре шуыса. Со ӝужыт но веськрес, нош изнэсэз тылын-со лэсьтэ йӧл йырсизэ горд-тӧдьы кӧдэктэ ку на. Соос мальдымонэсь вож мини-тып басьтылӥ дэремдэ кузь йырсиез кус но макес но люкетэз бадӟым солэн контрастировать декольте идеальный вылэ усиз. Со вал вылын вож балетъя кутъёс, дэреме доры лыктӥз но, вож вакчи паллян кияз.
  
  
  Йырсие горд, син куспын мон быгато сураны, собере сое но вала, мар соос полын выльзэ адӟе ке, курень йырсиеныз но вакчи вал. Таяз арын бадӟым луиз, израиль. Нистр ӧтиськом нылъёсты Эрика. Пӧртэм сьӧлтэт луоз-а сое израиль разведывательный «Шин Бет». Солэн нимыз кодовый луыны гомась тыл, со милемын ӵош ужазы ке, израиль понна россиысь кивалтэтлы пумит лушкем люкеты, но соин талы нимысьтыз вошъяське котькуд задание.
  
  
  Со, ӝӧк султӥз но со доры лыктэ. Кузь синлысъёс сое ӝутыны ачим бере, милемын ӵош мед учкозы пумисько, сое сылмытыны пальпотонэ ымнырам. "Ой!" кеськиз со. «Та уж тонэ. Кыӵе витьымтэ ческыт». Вераське-а со англи сямзылы пичи акценттэк.
  
  
  Анай-еврейёслэн эрики скандинавский луэ. Нырысь солэн гонэз осло семья, нош собере со-озь копенгаген, израиль эмигрировать кадь, вань бере тямыс ар эй вал.
  
  
  «Мон нош ик люкаськизы ке шуыса», - шуи мон. Эрика ӵош мон кыӵе ке ӝытын Телем интимный-Авив витё, татчы ыстон-косон; та ӝыт вал, кык мыным со туж кельше. Со син вера мыным табере, маин соос ог-тодаз вае со. "Мон тон понна, ми ӝӧк доры кариське?"
  
  
  «Я, я кинэ ке ми доры бер итӥськиз, Ник. Эн мытӥзы?»
  
  
  «Тӥ со понна эн уг верасько», - шуи мон.
  
  
  Мон понна соос ми доры капчи асьмелы но заказъёс итӥськиз ланч столик, нош куинетӥ мурт, солы валэктӥзы кадь, агент вал: «Тон туж умой адӟиське, Ник».
  
  
  «Мон тон адӟиськод луыны кулэ арняе учкоды», - шуи мон. «Мыным кельше горд йырси, Эрика».
  
  
  Пальпотон монэ со мальдытоз. Кузь ныр, ым паськыт пусйыны ӧрӟи шӧдон. Син нах вал пеймыт-вож, нош чилясь дэрем. «Тау», - шуиз со. «Со милям, сяська поттон понна. Та недолгий луоз, ӵош ужало ке, израиль, мон сёто».
  
  
  «Тодад возь монэ», - шуи мон. "Уженыд тон татын-а?"
  
  
  «Мед луоз», - соиз ответ сётӥз. "Нош тон?"
  
  
  «Мед луоз», - мынектӥ мон. "Соос котьку бизнес, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  "Котьку арес."
  
  
  Соин, тодам вайи, кызьы газет лыдӟыны али, мар Бен луысал израиль бугырто Моше виылон-йылаз-пумаз вуоз шуыса кыл сётӥзы президентлэн но ханаан ih. Американскойзэ-о йыраз понӥз та разведкае шуыса, запричастный Адриан Ставрастать. Эн вормытъяське юан соос уг быгато, луэ-а? Эрика Рио-ын, израиль но мед адриан ставрос ке лушкаса нуиз-а, мар-а стилен израиль улэ, ачимлыксэ ке вииллям.
  
  
  Юаз со. - «Рио тырмыт-а люкаськиз тон кема улод, мон ӵош юиськом но вера шуыса?»
  
  
  «Быгатэмзыя», - шуиз со. Ки декольте ee зӥбиськыса, со пукон ih вамыштоно ке, мон но вылэ ӝутскем вирзӥбетэн дас пункт. Мон учкисько вож синъёсад но син азям, шуиз со, мар соос тодо, мар сярысь вераськон но мыным вина уг вера.
  
  
  Со стакан асьсэос басьто. Со соку ик вытъёсты но тани cabernet grande uniao заказ. «Та понна луонлыкъёс», - шуи мон.
  
  
  Мон ачим но басьтӥськы соин ӵош стакан чальккетыны. «Та решениез доры».
  
  
  Кызьы ми тостъёс пол быдэстэмын ке, вуылӥсь егит адями. Сое со уг адӟы но, дыр, мон сое вӧзамы уз султы. Со салмак луэ, тӧдьы вакчи йырсиосыз туж юн пияш ымныр но быг-быг квадратной. Паллян пеляз люкетэз ачимлыксэ, - уката но туссэ ӧз далты та пиосмурт изъян ачимлыксэ. Гужем вылэ nen курень костюмен вал, со копак уг ваты зӧк паллян ки улаз.
  
  
  «Мон ӧвӧл тон нырысьсэ адӟи, Эрика», - чурыт шуиз со тырме.
  
  
  мон шоры учке. «Мон ӧй возьма, тон хем мар луиз ке».
  
  
  Та пыкылонъёс вал кадь небыт кылъёс малпаны. Со вераське шара вераськон. Та туспуктэм тодам вайисько со адямиос, тӥр досье израиль разведкаын. Та Захария Грейб вал, ньӧрась Бет Шин". Мон рио-жалесь но теориез ачимлыксэ эрики кылён, лэся юнматыны.
  
  
  «Таос пересь-на, Зак, - шуиз эрика. «Израиль милемын ӵош со ужа».
  
  
  Гареб куинетӥ инты басьтӥз. «Мон тодисько, - шуиз со. «Картер, сое понӥллям».
  
  
  "Та шонер."
  
  
  «Репутация азьпалтӥз улон тӥледлы».
  
  
  Ачимлык лад лэчыт вал, кас арес. Шӧдозы сое ачимлыксэ, со юн муген, ма мон тодско-а Эрика. Азьвыл со ответ эмуос кезьыт вуиз, сое со доры берытскиз. "Тыныд заказ вишисуаза, кызьы монэ ӵектӥд?"
  
  
  «Бен, Зак», - шуиз эрика, ачимлыксэ смущенный ӧжытак дружелюбие тырмымтэен. «Татын матысь дыре со вал».
  
  
  «Вишисуаза - одӥг гинэ-а, мар-та ресторан сылӥсез луэ», - мултэс зол аляз Зак.
  
  
  «Мыным жаль, тӥ ӧд вуттэ шуыса», - каньылэн вазиз мыным. «Мон лыдъясько, умой тэркы татын тросгес дасяно шуыса. Оло, собере сое воштӥз выль визит поваров тон».
  
  
  Мон берытскиз но паль золтыса Зак. «Быгатэмзыя».
  
  
  Со, малпасько, уката но ческыт луэ, та вакытэ кезьыт-а шуыса вераськонъёс. Соин ӵош быдэстэм сиён, официант солы жингырто, мед чек сётэ. Соос ӵектӥзы тыриськоз вань бергаты, но ӝоген куштӥськозы Зак.
  
  
  "Дугды тон кытын?" - Эрика юаз со.
  
  
  «Бранко корумба авенида вылын Рио», - шуиз со.
  
  
  Нах шоры долкаса Зак.
  
  
  "Кыӵе ним улын-а?"
  
  
  Со заколебаться. "Варгас".
  
  
  "Жингырты отчы, со тыныд луэ?"
  
  
  «Тон понна пичи дыр кусып луоз»,
  
  
  - эй ӝог шуо, Зак.
  
  
  Мон пальпотӥ но со проигнорировать ачимлыксэ мило.
  
  
  «Мед луоз-а, тон мыным жингыртӥд быгатэ. Оскелэ, нош ик пумиським мон, Ник».
  
  
  Со султӥз. "Ог-огзэс шӧдонзы." Со доры ки йӧтӥськиз ке, со ас киыныз, ассэ но син куспын пумиськыло. Соосты, тодӥськом, мар Зак вожъяськизы но, мыным соос ӧз кельше бере, со пайда таяз разыгрывать ачимлыксэ. Ми но со шоры учкыса пукиз. «Мон кылӥ тынэсьтыд звонок».
  
  
  «Умой», - шуиз эрика.
  
  
  Но соосты со пыр поттӥз бералтӥськы ресторанын. Соос пото ке, солэсь эгырзэ тыбыр вылад шӧдӥд-а, ӧжыт аслэсьтыд тушмонъяськыса зак.
  
  
  Со нуналэ ик гурезямы тубимы со сюрес вылэ-тӥ канатной впечатляющий Корковада, кудӥзлэн йылаз сылэ сульдэр бадӟым Христос-Мозмизы. Улон инты дорозь вуытозям, со доры лыктыса бруствер смотровой, пусъем интые дугдыны, шталь но возьма. Пиосмурт дас вить минут ортчыса, мон доры балясъёсаз итӥськизы. Мон со мында быдӟа луоз, но веськрес. Со шоро-куспо арлыдэ ӧз на ке луы, сое мур кисыриос ымнырзэ шобыртэм кузь луэ. Та Карла Узбекъёс, со но ЦРУ ужа.
  
  
  "Вылтусызъя тужгес чебер, озьы ӧвӧл-а?" - шуиз со ӟечлыкез кутсконаз, пал киыныз шонтӥз город, улын, вылын пиштӥсь шунды но зарезен котыртэмын вал тӧдьы вырйылъёс, вож кобальтовый.
  
  
  «Захватывающий дух», - шуи мон. "Уж кадь, узбек-а?"
  
  
  «Кылсярысь", соку ик», - шуиз со. «Сменалэн берпуметӥ учырын ини администрациысь бразилиа но татын шыпыт вал. Кызьы та ужзы ax нуналаз? Кыӵе дырын со тӥ, пиналъёс, пыӵал ыбем трос, Азия армиын кезьыт».
  
  
  Со, мыньпотэ. «Озьы потэ куддыръя. Сое басьтэмды луоз,»оскисько тыныд".
  
  
  «Нош али тон соосты мерттӥськод вылын Адриан Ставрос».
  
  
  "Та шонер." Со чакла, кызьы круизный лайнеръёс, ветлыны, чагыр & ас nb вольыт ныръёсын, пыримы каллен гаване. Отын со шудон пыжъёс кадь улӥ. "Тон-берпум ползэ ачимлыксэ ке адӟиськод-а?"
  
  
  Со куспын малпаськыса. «Мон понна плантациосын точечный луэмзэс эскерон. Арнялы вить яке куать берлань адӟе, кызьы со та интые кельтэмын. Мон малпасько, со самолёт кӧче, мадрид мынэ».
  
  
  «Афины рейс таяз азинтэмын луоз-а».
  
  
  ", Дыр, озьы. Ачимлык отысь адӟид?"
  
  
  «Мон озьы малпасько. Плантациосын вылэ потӥз-а мар-а?»
  
  
  «Плантациосын - али ачимлык-лэн штаб-квартираез. Татын, Рио-ын, подразделениос apex imports луы со, но мон малпасько, та компания контрабандаен пыр быдэсъясько шуыса. Тужгес но со доры уг люкетэз ee офисэз, ачимлыксэ ассоциироваться усьтэмын ке солэн нимыз. Президентын ветлон паракат ялан ортчытъя компания ".
  
  
  "Куараез залын плантациосын нош кытын?"
  
  
  Узбекъёс шонтӥ. «Гуртын со зал вӧзын ӝокыт. Пичи армие Ставрос ачимлыксэ утьыны, котырысь улон кылдытон, фанатик но политической нацистъёсын. Куд-огез али но вань кужым, отын гинэ».
  
  
  Юаз со. - «Тон номыре уд шӧдылӥськы отын йӧспӧртэмез?»
  
  
  «Гинэ-а мар-а, тонэ малпасько ке, яке адями люкаськем тӥрлык, ревматизм отрицательной луэ. Нош потано луиз, вазенгес со ачим котыре нокин но ӧз адӟы. Соин ӵош кузэн, кызьы со кылдӥз нуналысен укмыстон ставросо учкытэк, со ялан монэ чакласа арес. нокин но уг адӟы, со интые кельтӥзы та понна. Та номыр аспӧртэмлыкоез ӧвӧл, сое поттон понна, мар котыраз пиосмуртъёс одӥг-кык курисько мон, мар вылез пияш, арысь пиосмуртъёслэн шоро-куспо, залын пукисьёс отын. Одӥг юрт котырысь мукет ож тӥрлыкез утёнъя ачимлыксэ берыктэ ".
  
  
  "Адями кадь адӟисько та?"
  
  
  Пельпум узбекъёс кырмизы. «Асьсэлэсь туспуктэмзэс ачимлыксэ луыса, та кыдёкысь но. Ог витьтон-а со вал, шуом сое, пе, вакчи йырсиез сьӧд, пурысь-лэсь пельдӥнь ӧжытгес луэ. Со бадӟым мугоро воргорон, солэн котьку буртчин дэрем нуллозы ".
  
  
  Тыдӟыны, минуркос та луыны быгатоз, грек судоходный магнат, политической, али но со зурка афинылэн приложение адриан пентхаусэ ставрос адӟыны.
  
  
  "Солэн туспуктэмез копизэ басьтыны быгатоды-а?"
  
  
  «Таиз яра лэсьтыны», - шуиз Узбек. "Кылзыны, Картер, кылсярысь, кылем арня ми понна эскерон-чаклан вакчиятыса луэмзэс эскерон плантациосын выборочный огдырлы вуиз но, мон, оло, милесьтым кык адями быдэсак отысь потыны луоз вуонояз нуналэ, вань мукет проблемаос, малы ке шуоно, со понна асьмеос кылдытыны выром. Потэ-а тӥляд, со тӥледлы понна басьтоно разрешение берен ыстэм адямиосыз? "
  
  
  "Ӧвӧл, шуо соос. «Мон хоук юрттэт ӵекто ке, мон со, каньыл. Туспуктэм ке, сое басьтыны быгатомы?»
  
  
  "Кызьы насчет туннэ уйин?"
  
  
  "Ӟеч".
  
  
  «Передачаын " мынам ӧжытак мукет интые кутыны, - шуиз Узбек. «Та автобус кар. Тон астэ кунокуаяз мыномы. Адямиос мыным отын вал ни. Тон берпал площадкаын автобусэн ортчыкум, отын нокинэз ӧй вал ни, бур паласен но берпуметӥ интыосты басьтӥськомы. Пукон ул вал та туспуктэмъёсын юнматэмын. . De центр маркировка луыны автобусъёсты вуттӥзы estrada ferro тон но, тон-а озьы потӥз ке кыдёке-а мыноз ».
  
  
  «Кунокуа автобус mimmo куке пота-а?»
  
  
  «Дас вить-сизьым. Дас одӥг автобуслэн номерезъя луоз».
  
  
  «Умой», - шуисько мон. "Тау но."
  
  
  «Котьку», - шуиз Узбек. Но дыр ортчемъя со кошкиз.
  
  
  Нюлыса, соос доры пыризы apex компанилэн офисэз import часта, ӝыт. Со котыре пересьёс юртаз интыяське одӥг правительственной отреставрировать, со тырттэм кылёз, шоркараз выжиз бере Бразилиа. Куинь пролет офисэз выллань но, лифт уг ужа.
  
  
  Соин, тырмоз пичи пумитанни йылаз пыро. Тубонлэсь нюлам кымессэ вылын потэ милемлы, малы ке шуоно кондиционерез юртын, лэся, ужаны умой ӧз-а, лифт кезьыт, нош Рио нунал ӝокыт вал. Мон нылы шоры учкисько но, пукон вылэ пуксиз шальк темноволосый чакласьконо ке, со пыриз.
  
  
  "Тон мон маин быгатӥсько-юрттӥсько ке?" - юало солэсь сямен португальский.
  
  
  Со англи ответ. «Ставрос адӟыны соос джентльменъёслы но кунокуа».
  
  
  Со сьӧд синъёсыз эшшо но сюбегесь луизы. Со нош ик вазе ке, таяз англи ломаный луэ. «Мон лыдъясько, со интые тӥледлы ӧз лыкты шуыса, сеньора».
  
  
  Со шуиз. - "Ой?" «Нош, ставрастать ачиз кузё-инмар мыным шуиз, мон ӵош со пыре герӟаськемын компания Apex Imports быгатэ шуыса».
  
  
  «Сеньора, джентльмен Ставрос ӧвӧл дорын, офис татын...»
  
  
  Личной кабинетэ ӧсэз усьтӥ но, воргорон-а темноволосый здоровенный кылдӥз. Юаз со. - "Луэ кыӵе ке шуг-секыт-а?". Тау тыныд ачимлыксэ ниманы уг луы.
  
  
  «Мон гинэ малпасько, кузё-инмар Ставрос», - шуи мон.
  
  
  "Кыӵе муген?"
  
  
  Со зуркак проигнорировать. «Сяськаос-мон япон н оптом басьтыса фотоаппарат ставрастать со визь-кенеше, татын со герӟаськемын ке со». Со озадаченно лэсьтыны. "Мынам со офисын уг-а?"
  
  
  «Сяськаос-директоръёслэн кенешсылэн председателез н ставрастать возьмалэ, - шуиз адямиос пеймыт, но татын ӧвӧл со, офисэз, но со уг бизнесэн вырись компаниос. Президент азьланяз но со; тонэн ӵош мон но быгато уж».
  
  
  - Та Убеда Карлос сеньор, - ныл йыры ӧжыт пыртэмын.
  
  
  «Встреча шумпотэ, сэре», - шуисько мон, киям мычиз. Сое кабыл басьтӥзы, чурыт. «Монэ ӧтизы Джонсон. Кӧня ке арнялы азьло со ресторанын chale случайно мистер ставрос пумитазы. Соос шуо, та вадескын нош ортчиз европаын тӥ мынон дыр вуиз шуыса, со герӟаськемын татын но маин мон быгато».
  
  
  «Афины соос вань на», - шуо нылъёс.
  
  
  Ӟырт убеда нах учкон вылэ куштӥз. «Кызьы мон верай ни, татын кузё ставрос герӟаськемын уг луы. Тон но мон заказтӥ вал пересылать шумпотыса».
  
  
  «Валамон. Я, зэм-зэм уж адӟоно вал со ӵош кунокуа со. Верало мон тӥледлы быгаты ке, со быгатэ котыр афинылэн вуиды-а?»
  
  
  Ачимлык-быг убеда дернуться азьын ым, ымныр. «Кӧня ке арня ӵоже котыр эн возьма европаын ачимлыксэ, мистер Джонсон. Бизнес выремед потэ ке, тӥляд уждылы луыса ми улӥськом».
  
  
  Со пальпотыса. «Мон жингырто тыныд, мистер Убеда. Дыр тон понна тау».
  
  
  Мон соос сьӧры учкылыны ih кельто. Ураме потыса ик, со таксиен вуимы отеле но кутӥськом. Нылъёс ми сётыны кулэ возьматон замечаниоссэ, афинылэн ставрастать адриан зэм луэ, кызьы шуиськод мон Саломос. Снимок та минуркос никкор туспуктэмъёс но луизы ке, тунсыко луоз вань.
  
  
  Лул но шутэтске, сое ӧжытгес басьтозы, собере кӧчиллям дас автобуслэн номерезъя, Узбекъёс пыдо валэктон. Соин но кызьы, шуом, пичи пукон доры конверт курень шортэн луэ туспуктэмъёсын. Сое басьтыны ачимлыксэ, кафе центр пичи городэ мыныны, но соос ӟеч винаен португальский заказ. Туспуктэмез эскерыса, со но та басьто конвертын собере гинэ со котыраз.
  
  
  Кызьы шуо узбекъёс, суредъёс туж умой ӧй вал ке но, зэм но, телеобъектив кутыны. Снимок та куинь пиосмурт вал, мар гинэ со юртысь потыса ранчо, камера лыдпусо доры мынэ. Пиосмурт посередине луи со, кин мон вераны Узбекъёс, но, озьы ке но, ымнырзэ пичи быдӟалаезлэсь со идентифицировать кулэ луоз, мон керетыса уг луы нимаз, ымныраз, солэн ӵошатыса ачимлыксэ бере, мон соос сямен-ын ax туспуктэмъёсын возьмато, та адями туж минуркос делле никкор вал. Вазь со ноку пиосмурт уг адӟо мукетъёсыз.
  
  
  Кык угрюмо минуркос мукетъёсыз пӧлын вамышъя.
  
  
  Нокин но уг вера, сое котыртэме, нош паллян палась пиосмуртъёслэн Минурок, ӝужыт, тевтонец кельше, Минурок шоры учкытэк, соин ӵош кутске гинэ кадь шуыса, но соос вить ответ. Серьёзной ымнырын минуркос но пеймыт луэ.
  
  
  Сое донгыса берен понэ но конвертын-ын минут туспуктэм. Цру агентъёс луэмзэс эскерон-чаклан зэмзэ ке, зэмос эш луыны мон теориысь саломос возьматэ. Кыӵе ке но ним малпалэ соос ас вылазы басьто афинылэн амалъя операция минуркос ставрастать переворот.
  
  
  Собере со капчи сиён кафе, комнатаын эрики жингырты corumba нистр кунян ваён. Со шуныт но эшлыко луэмзэс куара. Со шуиз, огназ кыле, ӝыт ортчоз шуыса, одӥг, солы но шумпотисько вал, со соосты чаклало ке но. Ӧжытак Зак со керетыса, йыркурзэ но со уй клубе кошки.
  
  
  Пусъемын ӟеч укмыс, кунокуаын соослы жингыртэ но, хок вуиз. Жадем вылэ но пумаз солы куараен ответ гож скремблер активировать карыны, асьсэос вераны мед быгатоз, вань-а кода уг пыры.
  
  
  «Кыӵе ярасьтэм час, Ник, - шуиз со ӧжытгес керӟегъяськозы. «Потэ, со одӥг пол ке, соос та вие тӥ кыл».
  
  
  Со, мыньпотэ. Быгатӥськом-а асьмеос, соосты, асьсэды, соос понна нимысьтыз телефонъёс суперсекретный квартираын пукыку кадь, пурысьтам йырсиосыз пежыр-пежыр ӵош, оло, мугораз вылысьтыз векчи буртчин смокинген но, сигаразэс неизбежный, пиняз шымыртылӥз.
  
  
  «Эсьмаса, со кӧлан интыяз кыӵе ке ныл», - шуиз со осконтэм тэрытскисесь.
  
  
  «Хм! Ӝыт йылпумъяськиз ӧвӧл на, озьы-а? Монэ эн пӧялэ, мынам пие. Ваньмыз та пыр ортчиз, со ачиз».
  
  
  Куддыръя мыным потэ, вань маиз хоука экстрасенсорный быгатонлыкен, сое усьтыны ми ачимлыксэ аналитической ватэм малпанъёс визьмылы.
  
  
  «Ӧвӧл, сэре», - мон усьтӥськиз. «Ӝыт ӧз йылпумъяське на. Солэн нырысетӥ люкетаз но умой кутыны ачимлыксэ, мон малпасько, Минуркос - пытсэт плантациосын Ставрос, Паракат кыдёкын ӧвӧл. Со сяна, со, тодмо, малы Афинылэн Ставрастать залын-ын».
  
  
  «Шуыса гинэ, - шуиз задумчиво Хок, - со тунсыко».
  
  
  «Теория согласоваться саломос таин валче».
  
  
  "Тон паракат озьы ик люкаськыны?" - Хоук юа.
  
  
  «Уже туж вылын. Оло, таяз радэ шедьыны быгатоз со. Цру узбекъёс сямен вераса, али дыре плантациосын слабит утисько шуыса. Нош осложнениос луыны».
  
  
  "Мед луысал?"
  
  
  «Татын, рио, вуж залын на. Нылъёс, израиль вылын солэн операция ужа « кунокуа территория вань, нош марӟан »».
  
  
  «Ах, бен. Нистр. Малы кышномурт чебер, лэся, тон понна усе бассейнэз вань-а сямады?»
  
  
  Со, мыньпотэ. «Эн вожъяськы, сэрен. Кызьы пусйиз тон, улэ тӥлесьтыд но, нунал но уй».
  
  
  Кык ик пумысьтыз мукет лулӟем кылӥськиз. «Сётэ, Ник».
  
  
  «Ма, сэре, мынам йырам лыктӥз, ма татын Нистр мисс луыны быгатэ, бразилия, шораз бен со, ма со. Оло, ӝог, нош со вылтӥ адямиос понна. Бен, мынам йырам ставрос шека-Ханаан, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Пичи чал-чал. «Бен, асме тодӥсько. Но со шуэ, пе, тон вие».
  
  
  «Палач со», - ватсай мон. «Мон малпасько, со ставрос вылэ пӧйшурало. Со уг тоды быгато-а, мар-а сое афины, та вие. Нош мынам ӧз потылы, ваньзэ выламы мед вуоз но аслым берпум эскерон плантациосын огвакытэ ыбылыны-а, мукетыз-мукет, яке янгыш ужазы озьытэк тонэ сӧрыны. Мынам малпанэз возьматэ шуыса, тонэн ӵош израиль нистром миссия разведкае юнматыны юрттэ. Босс пересь на тон, со, Кӧй, но мон малпасько, мар со тон соглаш, юри вӧзын югдур мукет.
  
  
  Тупась пус гарк душес.
  
  
  «Озьы ке но, мон малпасько, милям ваньмыз но умой меӵак пуксиз вал, мед, арлы быдэ ог-огзылы юрттыны быгатозы-а мыным. Яке, эсьмаса, кыдёке возиське-мукет».
  
  
  Та радъёсаз басьтӥськиз чал-чал. «Умой-а, монэ пиенызы. Кӧй но, соос тӥледын герӟаськемын жингыртоз».
  
  
  «Тау», - шуи мон. «Мон интыысьтыз вырӟемын ӧвӧл, дыр ивортон ӧз басьтэ».
  
  
  Кема возьмано ӧз луы. Час ортчыса, озь незадолго ке, милемыз отелямы эрики кадь кошкиз, мыным жингыртӥз Хоук. Кулэ луоз, иерусалим котыре жуг-жаг на ӟардонэз-озь сое кӧй басьтэ. Ревматизм утвердительный кӧйыз луиз, мон но ӵош эскерыны сётэмын луоз-а бутылка ӵоксэтсэ нистр ставрос усьтӥськиз, кудӥз вылын ответ задание выре, но озьы ке, мар со луысал Гареб Зак. Мон, кодовый кылын верано ке, со возьматэ шуыса, милемын ӵош асьсэлэсь кӧй эй ужез эскерыны косӥз.
  
  
  Комнатаяз вуиз, со кӧня ке минут ортчыса дасэтӥ Эрики. Со монэ дораз пумитаз халатэн лябӟе нунал вакчи, люкетэзъя бадӟым-а со гольык макес. Со вылэ ческыт зын шӧдонэз но паськыт пальпотон ӝокыт луэ.
  
  
  «Мон малпай, ноку но татчы уг вуо тон», - шуиз со, со мон понна ворсамын но ӧсэз ворсаз.
  
  
  Соосты учкыса-чакласа но со комнатае пыриз. Со трос луысал, мыным тунсыко луысал, соосты люкыны ке ee Зак.
  
  
  «Бренди потэ? Мон бутылка дорын усе, но со умой-а, мар-а луоз рио басьтӥз».
  
  
  «Умой вазьылӥзы, - шуи мон.
  
  
  Со кык юон лэзиз. Стаканэз кутӥз, сое син со чебер ымнырме вешаса лэзиз. «Котьку тон чебер нылъёс вал шуыса, ӟечсэ курыса».
  
  
  «Соос котьку но валасько, та», - шуиз со. "Тон-а со?"
  
  
  «Мон тон дорын луо Телем-Авив», - шуиз со шыпыт но пальпотон.
  
  
  Кузь синлысъёс р ке, син куспын мон солэсь утиськыны быгатымтэ. Со нош ик выллань учкид ке, соос пальышаса. Со, бамзэ киыныз мычиз но со борды йӧтӥськиз. Со гуӵык лэсьтыны бренди. Со киын лэсьтэмын
  
  
  соос вылын векчи кус но со мон доры кыске. Буй-буй ческыт зын нах но вал пӧлысь.
  
  
  "Соос уйзэс тодазы возё, Ник?" - мон сое пелям шокчиз. "Зэм ик, тон соос тодазы возё, кызьы со?"
  
  
  "Тодад возь монэ."
  
  
  "Та тужгес умой луоз, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  "Туж."
  
  
  Столик стакан матын пуктэмын. Со ымдураз йӧттӥз, сое ас дораз притягивать ee. Мон солы ымаз пырем кылъёс.
  
  
  «Инмар, Ник», - нукыртӥз со.
  
  
  Со сарвыл со киын-тӥ ортчыса, шӧдӥсько кожаз, макес ee доры васькизы. Мыным йӧтыны кутскиз, со кус улэ каллен веттасько.
  
  
  Но мон чакламъя соос ас лэсь брылев ӝегатӥсь кысы. Со чебер но, собере каллен кутскиз кылиськыны. Со улэ пичи гинэ вал бикиниен халатэн вылын трусик. Ми доры кыстӥське укыр ee мӧляоссэ, пельпум вылысьтыз со басьтэмын ке, халатэн. Гадь тыр ee луиз, йӧл но, кисьмам-тӧдьы. Кусъёсмы но векчи юдэсъёслы люкам гылӟыса усиз но макес со вие мукет пичи выж вылэ ул дӥсь.
  
  
  Эрика усьтэмын мон шоры учке, мон ӝомо-пуртэсысь лэзиз комнатаяз сямен учкон мугорез волегӟиз.
  
  
  «Чебер», - со промурлыкать. «Юн суйбыгытэз озьы ик трос».
  
  
  Соос асьсэос кыско соос доры, соос-лы пумит гольык интыын мон шӧдӥ. Со кизэ гадь но пельпум вылтӥз мон ортчо, мон мугор уллань выре. Мон сое вешаны, мусояны, милемын ӵош асьсэлэсь яратон мон вырисько, кидэ, чиньыостэ мон дыръя со эскериз. Макесызлэсь раздвигаться со милемлы йӧтэ, но со застонать.
  
  
  Аслыз небыт шобрет улын зӧк луиз. Эрика nen вылэ лэзько пыдес вылам, ки лэзьыса, мугор-тӥ ачим мон нискылско ке, васькытэ сое. Со пиосмуртъёсты гочатӥсез вань амалъёсты тодыны, шонаськыса уз ih кутон. Со бордын пыр со куспын гылӟыса, ковер вылын но тыбыре донгизы ворсистый со зӧк сумед. Со султытэ выльёссэ, соослы пыдес вылам, ки гадь вылтӥз ортчыса ee. Солэн ак. Мынам макесъёсы кузь киыныз монэ ӟыгыртӥз. Макесъёсызлэн пуш палъёсыныз-тӥ ортчиз кие со буртчин.
  
  
  «Мед сярысь, - со промурлыкать. Ӟубис луэм ee ыме, чебер вож синъёсыз ворсамын.
  
  
  Со бере пыриз, нах, ым куспын трослы паськытаз, мугор юзыр со пыр ортчыны но капчигес. Собере мон соин ӵош ветлыны кутскиз, соиз, пельпумзэ чиньызэ кутыса, кус котыртӥ еэн со мон кынисько. Мон уг тодӥськы, кызьы ми ӵош кема пытсаны кыли, ма понна мон кык йылпумъяськиз талэсь азьло.
  
  
  Собере со та кема кылле, вырем уг пот. Мертчан мургес пыртэ самой пумаз милемыз туж шуныт но лул ватэмын мугор лябӟонзэ педпалаз.
  
  
  Мон бер дӥсяськыса, шудонъёсын но коньяк допивать вылын сыӵе пичи диванчик. Кузь йырсиез горд эрика аслэсьтыз сыназы, но со сыӵеен адӟиське, нош выльзэ, куке соосты кызьы пыриз комнатаям.
  
  
  «Мон шумпотӥсько, ӧсамы йыгаськись уг зак шуыса», - сое синйылтэ.
  
  
  «Со туж вожась лэся, Эрика. Тӥ матын луиськоды?»
  
  
  Со мон шоры учке. «Одӥг пол. Ачимлык-малпанэз, нош мон ӧвӧл. Тужгес но соин улыны быгатӥсьтэм. Со эмуос шуиз, ноку но монэн номыр ӧз луы, малы физической пӧлын трос. Соос та вӧсь-ын. Со уг кунокуа, таиз, пыриськизы солэн понна делле, нош монэ кулэтэм карозы. Ожмаськонысь берытскем со туж умой ".
  
  
  "Та заданиез соос луыны кулэ вал, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Задумчиво со мон шоры учке. "Мед луоз".
  
  
  "Эрика, шӧдоно сое, малы тон Бразилие. Адӟе, мон но со сьӧры уйисько-одӥг адямиос ик. Кивалтӥсьёсын ӵош мон тӥледын герӟаськемын, но соослэсь малпанзэс юнматӥзы. Милям вал на мукет но та заданиез сотрудничать нимаз эскерыны, та быдэстымон ке, лэся ".
  
  
  Ӧжытак вож сюбег синъёсы. «Мон вылысь кӧй но ӧй вал Зак».
  
  
  «Кӧня тӥледлы телеграмма басьтэ матысь часын. Нош мынам дыры, кодовый верано ке, мон оскем кулэ, кудзэ тон лэзид. Кыл - Голиаф».
  
  
  Со паймемысь учке. "Шонер-а та кыл!"
  
  
  «Кӧй сое ысто».
  
  
  Со лэзьы на ас бренди. «Ӟеч-А, Ник. Нош мыным телеграмма сое витё, солы ми вераны вырим, эрико макем тон соосты». Со чупа бамъёстэ пальпотӥ мон.
  
  
  Сое витё, солы каллен луоз шуыса. Агент умой вал со. «Ваньмыз радызъя. Со ас малпанзэ гинэ вераны, тон кӧня ке. Оглом вераса тон кулэ ӧвӧл».
  
  
  "Та честно."
  
  
  «Ставрос кык ик утча астэ туспуктэмъёс но, пӧртэм мугъёс вылэ-тӥ». Со ымнырзэ тустэм луэмлэн. Со номыр уг сётъяло. «Бен тыныд поттоно-тӥ ачимлыксэ понна виылон-Ханаан. Мон чылкак уг на вала, малы со кулэ, но соин ӵош луэмъёс но политикаен герӟаськем минуркос похищение никкор та грек быгатэ».
  
  
  "Грекъёслэн судоходный магнат?"
  
  
  «Уже туж вылын. Со паракат луыны быгатэ, но мылкыдызлы пумит ачимлыксэ ачимлыксэ возё. Афинылэн ставрастать залын улэ, ачимлыксэ бертонэз витем тон мар озьы луиз ке, либо со понна европаын кошкиз. Нош мон малпай, мар вань солэн сюресэз кыллиз доры потто, мар мон быгато паракат-ын дышетскыкум, мон Минуркос вераны кулэ.
  
  
  «Тыныд тунсыко ке, соосты мон тӥледлы вылын нуэмез кык Паракат. Отчы шедьыны быгато та шанс ӝутэмын. Мон тодӥсько но ӵуказеяз та зак эскерыны сётӥзы ке, телеграммазэ басьтӥз».
  
  
  «Ставроса зэмзэ ке, мон сьӧры уйиськизы, - шуиз эрика, - меӵак мыноно луоды афинылэн мон умой ӧвӧл шат?»
  
  
  "Ставрастать, понэм кадь, ас ужзэс огдырлы штаб-квартираын Минуркос пентхаусэ, аслэсьтыз зэмос кужым. Тӥ огшоры интыын но та штурмовать кариз уг быгато, но тонэ Зак. Но таяз учыре шер, нош со интые кельтӥзы та ик луыны быгато сложной ке,
  
  
  Минуркос нош мон быгатӥсько вераны, кызьы йылозяз Ставрос ».
  
  
  Со малпамтэ гуньдо, мон предложениос малпаны. Со мон шоры учкыны ке, трослы капчигес пальпотонэз ымдураз вуэмын. «Ӵуказе ӵукна мон тӥледын герӟаськемын, Ник, дуно».
  
  
  Со мыкырскиз но, солэн ымдураз йӧттӥз. "Тон-а та лэсьтыны." Со султӥз, ожмаськон тӥрлык, назьыльске, со понна дӥсяз. Собере со вылэ буям пиджак. «Жильыез вакчи но зак вылын возьыны, ява?»
  
  
  Эй та кельше. Эшшо соос весь серекъяло, комнатае потэм бере со котыре.
  
  
  Ньылетӥ йыр.
  
  
  Адриан Ставроса со сярысь малпасько ке, кунокуаез эрики кельто. Бер ӝыт ни вал, но адӟыны ӧз луы такси. Проспект-тӥ шелл со умоен Рио-Бранко. Штабазы шеди ставрос Паракат, ачимлыксэ пичиятэмын но ӵош эскерон, сложной быгатӥсько вал ини. Урод репутация ставрос пичи группазы валаз. Солы калыкез ас котыраз люканы паракат отброс. Со пӧртэм сямен, ачиз со укша вал сое, быгатонлыкъёсыз но ачимлыксэ лидерский. Таиз сярысь тодэ вайыса, со, малпасько-а, мар-Адольф Гитлер, луыны кулэ, тазьы ик улыны кутским. Германиез 1930-тӥ арын кулӥсьёс ӧжытгес луиз адями, кудӥз доры йӧн-йӧн саклык экс-ефрейтор. Та урокын примере луэ-а, сое тодыны-валаны кулэ, нош тупаса улон, лэся, со озьы но уг асэсты.
  
  
  Кварталтӥ ортчыку, со кӧня ке но, таксилы ӧз шӧдӥськы. Со зонае пырись магазинэ офисъёсазы но ульчаын. Со бере, кожимы переулокын, кунокуа доры мыныса, асьтэос понна, син куспын транспортэн куштӥськыны, сюрприз дасям мыным. Витрина вылэ мыжганы но шонтӥз пеймытгес вужер мон вылэ потӥзы куинетӥ фигураос. Пурт мыжык вал.
  
  
  Атакае кутскиз ке, со ӧжыт пырон ортчиз. Секундлы ке чакласьком на со, уг ке адӟы, оглом соос ачимлыксэ, атакае азинлыко луыны но, пуртэн но монэ тыбырам мертчиськизы. Нош ӝог визылын со быдэстӥз укыр ас уженызы вырыны, но со синпӧетэз куыны периферийной та движение.
  
  
  Тыбырам пурт мертчытӥз ке, милям, соослэн, зӥрак берытскиз но паллян киосыз куштэм, шуккем заблокировать шуыса, соин мыным удалтӥз, нош мыным басмалэсь дэрем но лэчыт прорезать камзол, пичигес но пичигес киюмылъёссы ӵоги мон. Со адями мон доры кыскыса нуи ачимлыксэ лэзе. Собере со, берытскиз, ачимлыксэ киязы возизы, вӧзысь юртъёсы но со сярысь ачимлыксэ монэ шуккиз.
  
  
  Со куспын малпаськом, та Зак, ачимлыксэ, сюлмаськон йылзэ басьтӥз, малы ке шуоно пиосмурт кужмо но бадӟым мугоро вал. Соиз нош умой ке эскероно, со адӟе, кызьы со, таза Зак, солэсь йырсизэ но пеймыт. Али но со адӟиськиз бразилец головорез вал.
  
  
  Со доры буш киын Вильгельмина назьыльске, но милемыз басьтыны уг лэзьы люкаськизы та ласянь урдскозы. Со нош ик шуккизы соос чутрак пурт, таиз пол мон ымныр вылам мертамын. Но со огдырлы палэнтыны, лэчыт коже, нош со монэн пелез вандо. Мон ачим ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз но секталаезъя шуккиз со куинетӥ ползэ.
  
  
  Ачимлык импульс укыр кужмо вал. Со монэ пыд йылысь усиз но тротуаръёс вылын монэным валче. Со бур шуккизы ангесам со короче ачимлыксэ, нош со, шӧдске, уг но шӧды. Одӥг пол берыкъяськемзылы мон, турттэ ке, со аслэсьтыз пушкыд пуртэн бышкам. Кунокуа хьюго пе, со, мыным стилет, нош мынам киы но соос вылэ кизэ ӧз пытсаськылы быгатэ мозмытыны, мынам кырым пурт гылӟыса лэзьы шуыса.
  
  
  Бадӟым пиосмурт мыным тодмо луысалыз пырак дырлы. Со выругаться сямен серекто португальский монэ шуккиз но, гадяз. Кузь ӧй вал, пуртэ, нырыз паськыт вал ини, но вал лэчыт йылсам лэчытлыкез бритвенный-озь. Уй пеймытын со пиштэ ке, со вие кутэ пурт берпуметӥ ачимлыксэ ки, мӧля ныр азьло вуиз шуыса. Р куспын асьме киын, кыч бышкалтэмын-а со дырозь пыкылыны туртто. Со понна кутӥськылӥз-а, бур киысьтыз мозмиз ачимлыксэ слепо ымнырыз но, чиньыен возьматӥсьёсыз но шӧдэ, син но со шоро-куспо со ачимлыксэ мертчо. Син шорчиньы паллян чусак солэн улмо, нош чиньы возьматӥсь буре чусак. Син улмо пилиськиз, кот но бадӟым чиньылэсь шталь.
  
  
  "Ааааа!" - кеськиз урдэ, мукет но синъёсын буш киын пурт понна кутӥськылӥз сярысь вунэто. Усьтэ но нош ик кеське со мыным огдырлы.
  
  
  Вакчи дыр ӵоже та шутэтскон хьюго мынам бур киы, пумен гылӟо. Таосызлы со гинэ-а мар-а кутысал ке, нош ик кеськиз но, пуртэн ӝутэмын здоровяк дико, сое валатэк шуккы шуыса. Солэн киосыныз ӝутэмын, ачимлыксэ стилет улэ тыроно, кык бамен гинэ но пумен-озь лэзиськиз урдэсъёсаз лапегесьгес ачимлыксэ ачимлыксэ кӧкы пыриз.
  
  
  Собере адӟиське, со, мынам йыр вылам урдскиз пеймытэсь синъёсаз учкыса, мар кылемъёслэн, бам вылазы син-кот улын соос адӟизы но та дыръя со пурысь-а бур-а сайтэ паньгатэмын. Со стилет-тӥ кыскано, соослы секыт мон вылэ усиз но, пуртэн борды шуккиськыса, ачиз дыбыр-шалтыр со тротуар.
  
  
  Со ӝегатӥсь мугорыз но сулэз. Учкисько котыр ӝоген, сое адӟыса, маин матын ӧвӧл пыдын ветлэм шуыса, адӟыны, мар луэ. Шеде со адямиослэн кисыоссы вылын пошарить бумажник тазэ но кыӵе ке документъёс. Карточкаос вылын возьматэмын котыр одӥг вал, ма со apex imports ужась компания.
  
  
  Тыдӟыны, со вылтӥ адями нимъёсты бадӟым впечатление убеда лэземын-а, малпаське-а-со кезьыт. Я, оло, со Афинылэн-ын Ставроса жингырты, Ставрастать но тани, куке мар ке но мон кылем оборудов. Оло, Убеда малпасько, ми кыӵе ке полицейскойёс, бизнес Apex Imports кудаз пыре. Яке ЦРУ адями, со укыр тунсыко луоз. Мон убеда хема мон малпасько, со, валамон, слежка нуэмез понна ми тодӥськом, кытчы со дугдӥз. Нош вӧзады вал монэ интерес нырысетӥ паракат решение кошкиз.
  
  
  Кунокуа со кельтэ аслэсьтыз кулэм бразилец но ӝоген вуозы. Нокыӵе ӧз луы ни, уйин со учыре, нош ӵукна учыръёстэк вуиз.
  
  
  Эрика Нистр, соин пумиським но, ӵукна укмыс Зак. вылтусыз бӧрсязы центръёс но кафеос пичи вырйыл вылэ вылаз авенида вырйылъёслэн бамалъёсазы, иерусалимысен варгас президентэз фавела красочный рио город вылэ. Герӟаськон луонлыкъёс сярысь но ӝожтӥсько ке но шӧдэ вал зак вакчи дыр дыре мон эрика монэн ӵош ужаны. Враждебно соос эшшо но тросгес луозы, вазен ик кезьыт. Закодировать телеграмма басьтэ эрика иерусалимлэн котыраз, эй, котькыӵе но луэ сотрудничать амалэн зак мыным косизы, мон азинскон понна кулэ ужпумен валче, дугдытэмын адриан ставрос понна.
  
  
  «Тон дорысь кулэ информациез Минуркос ке, Паракат кошко», - лач зак мон шуысал, солэн вожпотонэз пурӟыку, чагыр синъёсы. Сое исатэк кылемын ачимлыксэ азьын ӝӧк выламы кофе. «Мынам россие населенный пункт - ачимлыксэ ставрос быдтӥсьёс но шедё. Валамон, ачимлыксэ паракат мон ӧй шедьты».
  
  
  Милям синъёсмы мертчизы ачимлыксэ кезьыт. Со, Эрика-а со доры берытскыны. Со быдэсак ачимлыксэ шугенгес возе. Юаз со. - "Мар шуизы, Эрика?"
  
  
  «Мон шуысал ини Зак. Мон малпасько, аслэсьтым учконме гинэ уг лыкто, тон но, мон но».
  
  
  Нах вылэ зашипеть Зак. - "Секс бусаськем виымлэсь-а тон!" «Та пиосмурт, валамон, тыныд дусым. Ваньмыз, мар солы вераны, лэся, тонэ визьнодо».
  
  
  "Тауна, Зак!" - чутрак шуиз эрика.
  
  
  «О, инмаре», - нукыртӥсько мон, йырзэ сэзъяса. «Кылзыны, мыным номыр но кулэ ӧвӧл яратон лэчыт выросъёсыз, кудӥз люкетэ. Оло, янгышад ке сое, мае ми ӵош ужаны быгатэ. Солэсь юрттэт басьтыны быгатозы Хоука, огшоры курыса. Яке, оло, пӧлысьтызы ЦРУ. Но милемын ӵош мед мынозы операция вылын ӧз биниськыны кыӵе ке боевикъёсты вӧт-вӧт, со личной контроль улсын возе уг быгаты ас шӧдонэя ".
  
  
  Шӧдтэк шорысь зак ымнырыз ӵыжектыса, соку со пукон вылысь тэтчиз. "Кылзыны, Картер ..."
  
  
  "Пуксьы!" - шыпыт эрика косӥзы, сётытэк но быгатозы.
  
  
  Зак нах вылэ куштэм кезьыт учко, собере нош ик ас интыязы кӧчиз. Нукыртэ соос мар ке ныр улаз, нош мон син утиськыны быгатымтэ.
  
  
  «Луоз эшшо одӥгез озьы выре ке, ми вераськоно луоз», - шуиз эрика. "Тон валаськод, Зак?"
  
  
  Соос куалекъяло. Со вазем бере, со шуиз кыл. "Мед луоз".
  
  
  «Асьме вискын-номыр ӧвӧл, Зак. Мон тон кылзӥд-а?»
  
  
  Нах шоры учкиз шорам. "Одно ик."
  
  
  «Мон ноку но ӧй вал вискын номыр ӧвӧл. Озьы-а мар вань, мар луоз, нокин но мон куспын, пинал-а тон доры ӧй вал. Ми валче ужаны ӧдъя ке, валаськоды-а тӥ та кулэ».
  
  
  Шӧдске, соослэсь ӧжытак лябӟе. Со мон шоры учкиз, собере нош Эрика-ын. Ачимлык кепырскем ӝӧк вылэ мыжгаз. "Тон тазьы шуимы ке."
  
  
  «Зэм но милям озьы шуо. Табере сое Паракат люкаськизы. Лыдъяно ке тон-а, мар-а таӵе укылтэм планъя, та заданиез соос тон мозмытыны тыршиськом».
  
  
  Нах со шоры учкыса, син азьын воштӥськиз ачимлыксэ но, небытэзъя но. «Тӥ тодӥськоды-а, мон сое ӧй лэзьы тонтэк». Ачимлык мынам синъёсмы нош ик пумиськизы. «Адӟид-а, тон Картер кивалтэ шоу. Кошкод ке, кошкы со».
  
  
  Юаз со. - «Кельто-а мон но ухаживание ӵошатскыны быгатысалзы, дыр, со уз быдэсмы?»
  
  
  «Тон ee кылылы», - шуиз угрюмо Зак. «Конкуренция ӧвӧл». Солы чашкаен кофе вылысь учке ассэ.
  
  
  «Куштом, Зак», - шуиз эрика.
  
  
  Со купырмы. "Мон кошки ке Паракат-ын?"
  
  
  Ачимлык со куспын эскериськом. Быгатоз, вань-озьы пӧрмиз. "Макем чалякгес, сокем умойгес."
  
  
  «Мон тодӥсько, кытын машина кертомазы яра», - шуиз эрика. «Ми быгатом Бразилиа сюрес вылтӥ мынӥсько, со сюреслэн люкетэз пыре ортчиз тижук бадӟым нюлэсэн вырись».
  
  
  «Уже туж, - шуи мон. «Асьмеос ке туннэ машинаос басьтыны быгатыса, со ӝытъёсы туннэ кошкыны ӵектӥзы. Нюлэс пыр мыноно умойгес луэм, лякиськись пӧсь уй».
  
  
  «Тае мыным лэсьтыны, - шуиз Зак.
  
  
  «Малпаськомы», - эрика ватсаны. «Зак, мон тыныд юрттыны быръе автомобиль осконо-а?»
  
  
  Соос шоры учкыса нах. Ымныр вылын солы капчи серем кылдӥз. «Судить карылӥзы, мон сярысь мар картер лыдӟыны, экспертъёс соослы быдэн автомобиль. Вань-а малы мон уг мыны-а?» Вопросительно-а со мон шоры учке.
  
  
  Со вакчи дыр куспын ачимлыксэ учкон. Бен, соосты пӧрмытыны. «Мон сборъёсы ӧтем мон», - шуи мон.
  
  
  * * *
  
  
  Мон со ӝытэ потӥз. Дэмланъёстэ-тӥ ветлон понна мон бырйи сьӧд cs bmw 3.0 седан зак. Гурезь йылын вал управляемость характеристика ачимлыксэ, передачаосын коробкаез вал со но, соосын ӵош ужаны каньыл луоз. Зак уйшор палозь мыно, нош собере-сое водитель инты басьтӥз. Сюрес умой лыдъяны уг быгаты, озьы ке но со вылын, но мар со пушкын вал шоссе бразилиа ёрос. Техническое обслуживание оглом урод вал, но куд-ог интыосын потыны луонтэм нюлэсъёс, лэся кесэгзэ берен басьтыны дась луизы сюбегесь, прорезать-ын ih доллар тыр.
  
  
  Нунал ӵоже шутэтскимы асьмеос люкетэз, дасяськоно доры мынон, нош со мынонлэн ӧз лэзе однообразие
  
  
  лябӟылэ. Вуонояз нуналэ самой пӧсь дыръяз мон кык пол-а, уез изьытэк мынӥмы но вань: одӥг пол машинаын пукыса, сложной луэ шуыса сьӧрысь пӧсь комарова но, жоб ик пичи гуртын но кунокуаын. Мон нош ик уез со кема мын, табыш паракат вуоно ӵукнаяз но.
  
  
  Кӧня ке сюрс адямиос вал, калык та гуртын трос, но трос каръёсысь падвожаз кантин. Ас вылазы сое ӧз дугдытылэ, малы ке ас доразы кыскизы саклык кунокуаос ӧвӧл. Лад-лад луэменыз, ставрос лыктон гурт адями маскаръяське ке но, со доры одӥг тӧдьы шекъёссэ пыр сf чакланы быгатэм.
  
  
  Сюрес плантациосын доры, нимаське со сюрес луиз ке, вить Паракат милязылэсь кылле. Музъем, мур пытьы та сюрес луиз, со лушкемен нюлэс доры сэрегын укмыстон арес врезаться градус улэ шоссе. Машина руль сьӧрын каллен вырисько зак. Тыло котырын кормаса вае, мон машинаен кыскыса пилиськем но укноос пыр. Мон каллен мыныны луэ бере, буш инты мынам котьку но машинаос заполонять чибинь куртчиз. Верало мон ЦРУ-тӥ узбек-а, мар-дас ареслы миля сюрес плантациосын залын. Полпути ветло, мон мында люкаськемын-а, тазьы-кыдёке мед вуоз но, ӧжыт часэн потребоваться. Шуд доры, мон пото пумитад, машинаос ӧвӧл, малы ке шуоно со виын ми ум отель, нокыӵе вуон усе.
  
  
  Кылсярысь, шоссе миля мон куатетӥ интые шеди, bmw пушъетысь сюбег сюрес вылын луоз кытын биниськом, озьы сое умой вал ини ватэмын. Ачим кадь гинэ потӥз, мон вылэ урдскизы кибыос. Распыливать репеллент но вырӟимы сюрес вылэ.
  
  
  Леа ӝужыт будӥзы писпуос полумила стильлэсь ставрос эвкалиптовой ранчо вадескын особняк-ын. Писпуосты сайкыса музъемын периметр сыло, вӧзазы ӝужыт забор езо, му вылын, соин, вылды, куке-соку территориослы люкетэз луэ, сое нюлэс но бызараысь асэстӥм вал. Куд-ог дыръя уже кутоно цру писпу кадь наблюдательной пунктэ. Со доры нуись ӵапак та эрика зак но писпу, мускыт пыр-супыль пӧсь дыр мынэмъя мон. Нош мон со пала скоростен мынэ, ма, машина но-а, ӧжыт-часъёсы отчы вуи но, кезьыт понна. Писпу йылын, вылын учкыса плантациосын ватыса, бамбук платформае луоз, шортъёс вае пандан доры юнматыны. Бамбук доры лёгет вае модослэн юнмамез интыосын но пӧртэм луэ, мылкыдэз мед капчиятысалзы.
  
  
  "Ми отчы подиматься?" - Эрика юа.
  
  
  Со нымы шуккиз. «Ке, таоссэ коть кызьы ке но буйгатскиз ке, ваньзэ ӝог-а, сыӵе янгышъёсы уз луэ».
  
  
  «Кылем арня вылэ тубыны-соку сётӥмы», - шуиз Зак. Кымес вылысьтызы йырсизэс югыт герӟаськемын ачимлыксэ, нош хаки буёло дэремъёс, мон шведов но вань кадь, банклы виштыос.
  
  
  Со, мыньпотыса эмуос. Вань со кусыпъёс воштӥсько кузэн ачимлыксэ, Эрика ачимлыксэ одергивать кадь, соин но, лэся, со фактъёс пыртэмын, мар со физически уг кыско. Соос шоры учкыса револьвер «Смит но Вессон» 38, со вылэ поясной кобураяз кылле кускерттонэз но, шумпотыса улэ, ачимлыксэ сьӧрамы басьтӥмы шуыса. Агент эрика визьмо луиз, нош сӥлё-виро луиз Зак. Со тӥрлык пӧртэм сямен луэ ачиз но экспертъёсын ӵош тӥрлык вайись машинаос ящикъёс.
  
  
  Ачиз тубиз писпуэ. Кутскиз выль цру агентъёс гажан доры йылэ полпути кемын сое эскерыны, соослы тупась эскерон уж лэсьтэмын та дыр ӵоже ялан недавний ih сосредоточенный. Платформае ми доры лыктэ бере, мыным вал жадьытэ. Гурезь йылэ тубонмы но со сюлэмшугъяське эрика вань на, али соос вылысьтыз яра.
  
  
  Солэн ак. - "Эй, сылысал ке со?"
  
  
  Сое плантациосын кутыны но чырты вылам ошиськись кужмо биноклен учкыса. Собере та шоры возьматӥз со. Юаз со. - "Мар малпад-а тон?"
  
  
  Со шоры учкиськод ке, малы мон адӟи зак ини - усе куаръёс вылэ фермалэн территорияз вань пыр адӟиське. Та интыысен, бинокль эскерись адӟыны быгато, кытын мар луэ-ке вылад плантациосын. Башка валтӥсь юрт, кудзэ ранчо вал, со юрт котырысь мукет группа вал, сьӧрын бадӟым люкетэз, хозяйственной юртъёсы казармаысь но адӟиське кадь. Та тӥрлык луэ впечатлять. Копак писпуос но куакъёс мерттэмын вал улосвылысь картая, сюресмы понна но музъем парковкаос инты вань. Забор сьӧрын вал удысъёс, кудъёсаз писпу мерттыны вазь каучуклэсь, татын улӥськод бере, азьвыл кузёез, нош нюлэс пушъет ih соге.
  
  
  Бинокль эрики дорын улэ, солы инты но учкимы. Шумпотыса лулӟиз со. - «Тӥляд правоосты, Ник. Вылӥ лобась нымы озьы ик уг быгаты».
  
  
  «Оло, мон янгышасько-а, вань», - шуо куд-ог дыръя ортчиз зак. «Та оптической винтовка прицелъёс, со монэ дораз машинаен ветлэ вал, адями виыса, со быдэс нуналэн но пукыны луоно " ставрос татын.".
  
  
  Юаз со. - "Ульчаын люкаськизы вань ih кызьы тон потод-а?" «Но, я пот, отын астэ кызьы возьыны ih, мон ih дыръя октоно-калтоно?»
  
  
  «Со гинэ, - ватсаз Эрика, - ас палэнысен атаковать карись ке, сое йылозяз минуркос луоз шанс вань, мае мон лэсьтыны талэсь азьло, ачимлыксэ, вииськом ".
  
  
  «Со зэм, - шуи мон. «Со соосты быдтыны ке но, мыным татын номыр уг тодыны быгатоз».
  
  
  «Со зэм, улэ, монэ пуктэ шуыса минуркос кышкытлык уг быгаты», - соглаш Зак. «Отлично винтовка нош татын со кутыны быгатӥз. Кыӵе жаль».
  
  
  Со, малпасько, кунян ваён укыр зак виизы шуыса. Кельше вал та понна со укыр вылэ пӧйшурало. Котьмалэсь со мозмытскыны турттэ, кин зэмзэ но дорзэ сюрес вылаз монэ султыты, виыны муг валан но сотэк ӧз адӟы. Но тонэ судить уг быгаты, котькуд кылбураз гинэ ке но, казнить кароно мурт-а, мар со ужа Ставрос.
  
  
  Вуоно кӧня ке час, нуназе шорозь, мон понна сое плантациосын чакласа, черодэн-черодэн бинокльёс. ЦРУ дунъет, та уж лыдзы кеме боевик полдюжины интыязы, но адямиос уг ни тямысэз. Та платформаяз час ортчыса, кошко но лыкто адямилы чакламын, аслым ачим вывод эскерон-чаклан юнматыны. Противостояние азинске бере, ми кадьёс ӧжыт доры одӥг кык луэ.
  
  
  Минуркос монэ адӟылэмед ӧвӧл, дыр платформае уг кушты. Собере ачимлык-жаль интызэс эскерыны. Потоз-а со, пиосмурт лапас, котырысь мукет юртэ, валтӥсь пыронлэн поместьеоссы доры лыктӥды но пыриды. Со дыръя ваньзэ адӟем, ачимлыксэ бинокльёс, со ышем-быремъёс пушкысь ке но, со уг шекланытэк, ма та адями, кудӥз адӟе сое, Никкор Минуркос луэ. Эсьмаса, татчы уг лыкто вужер мон сьӧры уйиськыны.
  
  
  Незадолго вуиз но, мон кадь писпуос васькыкуз ик, со ачиз тодаз пырон план.
  
  
  «Иське, озьы, - шуисько мон, - ми со доры вуылӥм, машина доры мынэм интые шара но, аслыз ӟеч эшъёс кадь Ставрос. Адямиос мыным вераны капка доразы лэземын. Мон бразильский лигалэн мон шуэм сямен, ас пушкамы пыро ке но, ми ӵош луы, ӝот-ӝот хайнц пумиськонэ Груберлэн, адями, ставрос понна ответственной луэ дыр. Оскисько солы гинэ, солы уг на тодӥськы шуыса, татын мон кадь адӟиське, плантациосын-ын ».
  
  
  Эрика пуйыен пельпум вылэ усьылӥз, поттӥз 25 пичи чатыръёс но револьверъёсты бельгийской-го калибр. Пичи марӟан зэрпаллык кутонэныз ӵош вал та чебер но пистолетъёс гравировка. Со тодэ, мар быгатозы, сое ыбизы, соос пӧлысь-миым милемлы понна соос ог-огенызы герӟаськемын. Со пуйыязы берен поныны но ачимлыксэ эскерыны.
  
  
  «Ваньмыз умой луоз», - шуиз со.
  
  
  Тужгес но кунокуае мынэм Зак. «Мынам со вала», - шуиз со.
  
  
  «Мед луоз», - соглаш луи мон. Со копак оскемын вал кунокуа.
  
  
  Витетӥ глава.
  
  
  Ми каллен мынӥмы ярд берпуметӥ витьтон капка дорозь. Мон отчы дежурной матэгес эскери ни. Брюки дӥсямын вал сяськаослы хаки соос, ми кадь ик, пельпум вылэ винтовка лач автоматической. Ачимлык дасяй но соин уж борды басьтоно, чаклано, кызьы мыным матын.
  
  
  «Уз ортчы та пияш мыным mimmo ке, тупен вылысьтыз шудон йылпумъяськем», - шуиз со. «Озьы-а ма шудыны каньылэн». Эрика шонтӥ.
  
  
  «Мед луозы», - ватсаз Зак. Nen вылэ, вылын мон кадь но, нош ик курткаос но капчи луиз, ожмаськон тӥрлыкез мед ватозы. Мон огшоры луись тӥрлык, луонтэмзэ но пӧртэм луоз, дорысь зак. 38 башка револьверъёсты-го калибр, кисыын нуллоно пичи sterling ppl со 380 автоматэз, озьы ик, пуртэн, удавка кото но ас дораз ватыны. Арсеналлэн ходячий вал со. Со, малпасько, маин солы юрттыны луоно та йырсазьме.
  
  
  Дас охранниксэс мон вань фут дугдӥз. Со руль сьӧрын вал, соин ик со ӝот-ӝот но бадӟым куараен вазиз англи сямен. "Ӟечбур!"
  
  
  Мон охранниксэс укно доры лыктӥз. Егит сюлэмо адямилэн ангесысьтыз вурысо паллян та секыт вал. Со мыным ответ уг пальпотон.
  
  
  "Татчы мар тыныд кулэ?" - солэсь ответсэ курыкум, чакласько машина пужейпи. «Тон частной асъет пыро».
  
  
  Со шуиз. - "Эй, зэмлыкез!" « Ми-ог Адриан Ставрос».
  
  
  Пыр-поч эскере солэсь ымнырзэ. «Мон ӧй адӟы тонэ вазьгес. Кин тон?»
  
  
  Эмуос нимзэ сётыны малпасько". «Мон-тӥ Рио», - шуиз со суп-сап. «Бразильский лига». Йыруж тупа рио лигаын группировкаос вал, со выриз ачиз удысын ставрос контрабандный ӵош вожвылъясько. Дораз поныса ax мугез луоз шуыса, али ас группаосазы Ставрастать ih огазеяны туртто, но вань кивалтисьёслы та Ставрастать.
  
  
  "Тон-Лигаын, мар тон татын кариськод?" - юа охранниксэс.
  
  
  «Монэ ӧтизы ставрастать», - шуи мон. «Пӧлысь-тон монэ ӝегатыса понна, ставроса та сярысь соос веразы».
  
  
  Со мон шоры учке. «Ставрос чылкыт плантациосын. Со командировкаын».
  
  
  «Со шуиз, та-а мар-а луыны быгатэ. Мон со груберлэн хайнц адӟоды шуыса».
  
  
  Та адями мынам впечатление лейтенант ним сётэм тодон-валанъёсыз вылэ ставрос. Со ангесме киосы задумчиво потирать. «Ӟеч-а, татын витиськом».
  
  
  Со капка доры вуиз, нош мон ачимлыксэ, котькуд вамышсэс чаклало. Пу липет улаз кутыса, сое пичи пукон, малы ке укша-а рация армейский. Соин ӵош кузэн мина со вераськыны, кылзыны, нош собере берен понӥсько ачимлыксэ, машина вуиз но.
  
  
  «Тон-а пырыны быгатӥз. Корка доры вуиз но, меӵак азьын припарковываться инты. Тон пумита кырласянь».
  
  
  «Туж умой», - шуисько мон.
  
  
  Охранниксэс езо капкаез усьтӥ. Кунултэм сое кема учки со шоры пистолетэн. Соин, дыр, лыдъяны луэ на. Капка пыр со монэ шоналтэм, машина но басьтӥзы.
  
  
  «Мын», - со шуиз но, Эрика Зак.
  
  
  Капка пыр монэ пырпотӥз, нош мон понна со ӵогаськыса. Зак мыняса, учко кадь, нош потэм бераз капка ворсаськоз.
  
  
  Комплекс доры музъем вылэ-тӥ мынӥз со сюресъя. Та интыослэн чебер луэмзы: арка, горд бугенвиллий но векчи. Шуккиз со бадӟым корка азе дугдӥз но, мыным потэ, котыр машинаос, ньыль пиосмурт кадь гинэ потылӥз. Машинаен капка дорын возьмаськись пукто, мон но пӧлазы.
  
  
  Пиосмурт, кудъёссэ ми пумит султыса, грубоватый луэ. Со котырын куинь, со нырысетӥзэ потӥз шуыса, брюки дӥсямын вал сяськаослы хаки-ын, макес дорын пистолетэз но вал. Котырам пиосмуртъёс вал со одӥг бадӟым мугоро сьӧдкысъем, бразилец укша. Егит пияшлы бадӟым, джон тусыз уродме кутсконысьтыз кэррадайна кыкетӥ луиз, нош куинетӥ-ын тушсэ но кузь йырсизэ ӝог будӥз хиппи кельше. Ачимлык ымнырыз мыным уг кельшы. Тӧдьы дэрем но брюки дӥсямын пиосмурт юн пазьланы ньылетӥез луиз. Та вылӥынгес луоз, чурыт ымныр пиосмурт йырсизэ пурысьталляны-ысь квадратной но умой тыроно. Солы луыса груберлэн нацистъёсын луыны кулэ.
  
  
  Люкисько куинь подчиненный веер, умой-а со, мар-а озьы мон котыртыны тырмиз. Шумпотӥсько солы, мар мынам машинаен капка дорын возьмаськисьёс пуктэмын пӧлын но, ёросын улӥсьёс ас куамын ярд.
  
  
  "Груберлэн Герр?" Со, тӧдьы дэремен палаз шонтӥз адями.
  
  
  «Уже туж», - соиз ответ сётӥз акцентэн кужмоесь, йӧн-йӧн. Люгер пистолет нуллиськод со сыӵе ик, кызьы мон но, поясной кобураяз. "Ставрос адриан адӟиськон понна но ма та?"
  
  
  Дунъязы но мукет йырсиё мукет Зак. Ставрос мугоро воргорон сямызъя, лэся, пистолет гольык макес вылын возьма, нош ӝужыт, таза пилэсь синъёссэ эрики нуыны уг быгаты.
  
  
  «Мон сое ӧть татчы», - мылкыдтэк вазиз мыным. «Неразбавленный партиос героинзэс ӵектӥзы мыным эмуос. Но каль сое та ужпумъёсъя ас дораз дилер куз уг быгато. Соос, мазэ веранэз, та сярысь тон шуид?»
  
  
  Груберлэн кыӵе дыре соос эскерозы мон. «Уг, - шуиз со. «Американец тон. Мон уг тодӥськы, мар ужало американецъёс лигаын».
  
  
  «Дышетскыны но улэп», - шуиз со эмуос.
  
  
  "Тӥ нош кин?" - Эрика юаз со.
  
  
  «Еврейка», - чутрак вераз со.
  
  
  Ачимлык син сюбегомо, но со чутрак пальпотэ. «Туж тунсыко», - шӧдӥське, со шоры учкон воштӥське эрики-ысь Зак. «Я, луыны быгатэ, ми вераськыны быгатэ. Ми бырйиськом-шунды улэ, мед?»
  
  
  «Жингырты, - малпанэз умой кадь», - мыным шуиз. Со оскы кадь-мукет груберлэн висъясько ке но, ас пушказ луэ ке.
  
  
  Но озьы ӧз луы со. Коркаысь потэм пиосмурт малпамтэ витетӥ; ас учкон пумиськом, соку мон тодо ог-огзэс. Та Imports Убеда Apex-тӥ офис вал.
  
  
  "Татчы мар луиз?" - груберлэн, солэсь юасько. «Та-а со адями, кудӥз кезысь городын. Сое, сое ыстӥсь мурт понна, кудӥз ӧз вуылы».
  
  
  Сюбег синъёсы груберлэн, чакламын поттыны ке револьверъёсты йырсиё пияш. «Эх, озьы, - шуиз аслыз Груберлэн. Но мынам син азям метнуться зак напряженный эрики ачимлыксэ, нош собере нош ик ми вылын. "Делле тужгес но кин тон?"
  
  
  Со вылысь груберлэн убеда учкон воштӥське. Боевик гольык кылемын ӧвӧл на тӥрлыкен. «Со мон, ачим хем нимаське. Мон но вань кадь. Вань уж ӧвӧл яке али тӥледлы потӥз?»
  
  
  «Ма со Apex лыктэ, ас катъёссэ импортер понна сётом-а?» - Убеда юа. «Вань на, - шуэ со, япон камераос потӥз-а мар-а?»
  
  
  «Ӧвӧл», - каллен Груберлэн шуо. «Чик ӧвӧл. Тон пушкын пыртыны быгатозы-а, мистер...».
  
  
  «Джонсон», - шуи мон.
  
  
  «Мистер Джонсон. Нырысь-валысь ассэ эскериз но кулэ, тонэн ожмаськон тӥрлык».
  
  
  Син со адӟыны быгатэ учкыны шаерамы зак уродъяськы, мыным со вылэ куштозы. Со уг лэзьы ассэ разоружать та адями люкаськиз, со но тросгес луозы, нош со. Со та кемдӥд ке, нокин мон вылэ-тӥ, оло, ноку ӧй кушты та инты улэп. Со вылэ куштозы Зак учконэз, кудӥз, кызьы солы оско, эмуос шуыса, милемыз, соин ӵош шуыса.
  
  
  «Ӟеч-а, герр Груберлэн, - шуи мон. Вильгельмина со доры кыстӥськыны кутскиз, мон 9-люгер мм.
  
  
  "Ааа!" - шуиз Груберлэн, монэ дугдытӥз. «Мон тазэ басьто, Джонсон мистер».
  
  
  Ӵапак тазьы соос но, малпасько, мар соос лэсьтӥзы та. Курткая гинэ кызьы мон сое йыртышказы, ангес но чырты юн кырмыса, со понна ачимлыксэ ачимлыксэ улаз кутэм. Мынам йырам нацеливаться йырсиё, пистолет калибрзэ басьтэмын 38 Зак. Прицел вылазы ыбыса сое вие зак йырсиё но берыктӥз монэ, куке Зак интыяны; синъёссы милесьтым палдэмед бере тасырайыны bmw. Тук-тук шонер ответ тыронэ но пистолетъёс гадь шуккыса вуз зак йырсиё, ачимлыксэ куштыса, берен лепной колонна доры, со пыронэз дорын потан юрт арочный юрттыны выриз. Со вакчи дыр но ымзэс паськыт усьтыса кулэ азьло, усё музъем вылэ кезьыт.
  
  
  Собере огвакытэ яке тросгес шаплы радэ потӥз. Со зак кеськыса, со ӧз ыбе шуыса, но бер вал ини. Урмем движениын ваньзэ со вайылӥз. Ӝужыт мугоро пиосмурт понна кырмиськыса но пистолетъёс, Эрика но кадь. Убеда корка доры берытскиз но бызьыса, нош эмуос но сюрлыез зак ыбыны шедьтэм. Убеда тузонэз ымныр усьтӥз но кеськиз.
  
  
  «Возиськоз-а, соос вискы яке Груберлэн», - боевикъёслы кылем кышкатӥз со. Хьюго сое лэзьыны, стилет, проскальзывать мынам киям, но табере ачимлыкен юн шымыртэ Груберлэн ньылон доры. Со охранникъёс милемыз бадӟым куараосты кылэм бераз капка дорын шукырес-бугырес.
  
  
  Вылӥе кыстӥськись пиосмуртъёс дугдыто-вандыр мугоро, нош басьтэмзэ ини револьвер но ыбылыны косо мугоро зак. Пыдес вылаз лэзиське-тӥ седан, Эрика револьверъёсты пуйыен чатыр котыре потӥз. Лапкыӵес но гадь ыбыны шедьтэм боевик зак. Автомобильёс шуккиськизы кужмо бурд бертоз но нош ик пуромизы Зак.
  
  
  Эрика бельгийской-тӥ пистолетэн мертаськиз но ыбиз, кеськиз улон понна бадӟым мугоро кырмиськиз нош боевик но. Ачимлык кык пол револьверъёсты музъем борды шуккиськыса, урдсӥн но пельпумъёссы вылэ усиз ке, соос музъем вылэ усёзы.
  
  
  Вань та груберлэн басьтыны витём но, дыр, милемлы саклык абстрагироваться вал, но мон со кутыны быгатоз аслэсьтыз киысьтыз ишкалтыны ньылонэ пурт. - Паллян пыды шуккиськем ик пыдъюмылзэ но, соосты пыдъюмыл та движение шуккизы монэ но. Со заворчать, мон кужымез но лябомоз. Собере, мон со вольтчиз кайла, киысь пурт вылын ветлӥсько берыктыны. Хьюго гылӟыса милесьтым, куке мон музъем вылэ усиз вӧзын кык машина.
  
  
  Ваньзэ тае адӟыса, асьмелэн ожмаськон тӥрлыкмы но гольык музъем борды шуккиськиз ӝужыт пиосмурт. Эрика сое ыбиллям, но ыбылыны ӧз шеде. Соослэн пельпум вылазы усёз тыл, со вӧзын металл ответный машина корманы. Сое адӟыса, ма соослэн адӟонзы-ын. Шуккиз со Груберлэн, тыбыр вылаз усьыса, мон но со кыдёкын. Дэри-тӥ стилет бере мон куто, сое сэрпалто ачимлыксэ сьӧрысь ӝужыт адямиос киынызы палаз, куке нош ик мертаське солэн Эрика-ын. Со гадяз шуккылыса стилет ачимлыксэ, со ӧжыт ке но гыало врезаться-ын. Ачимлык синъёсыз паськытазы, пистолетысь ыбиз, но ми вискын дэриен пазяське. Сое усьтыса, кутонэныз пурт понна кырмиськиз.
  
  
  Сое кылыса, мон капкаез усем бере кадь, ымныръёссы, киоссы кормаськод ке, мыным груберлэн. Ачимлыкен юн шуккиз сое, соос нош ик но, ангес кылем ачимлыксэ, лыосы лосыр. Мыжыкъёсты ныр чиге милям со ымнырмы эмуос но мукет сямен шукке ачимлыксэ. Со йырсазьтэк пуконо ишакелы усе.
  
  
  Мынам куарае лябгес-озь вуиз Зак. - "Утёз!"Со берыктӥськиз но адӟы, сое ӧз ыбыса виизы шуыса. Ужды пыд вылысьтыз ӝутскиз но, со капка шоры учко.
  
  
  "Васькем!" Та Эрика шуиз со, мон вӧзаз пуки воксё сьӧд седан со бордын вырыны.
  
  
  Асьме палан мертаны автоматъёсын охранникъёс. Пиосмурт но аслаз лэсьтэм пыӵал-тӥрлыкез зак вылэ султо, нош возьмаськисьёс соосты ыбыло. Ачимлык черодын гудыртӥз пыӵал автоматической, Зак музъеме гудыса лэсьтэмын, нош собере эмуос пачкатэм, гадязы кезьыт металл азьло машина соослы палдыны кутскем. Эрика ачиз уг вырӟыты, Зак ке, кулэм сярысь тузон тыбыр шуккиське.
  
  
  Кык пол машинамы сӥньыс со погыльскиз, азьзэ бампер уламы мед луоз, ас вылаз потӥз люгер ходъёс. Со вакытэ отчы вуиз, мукет палаз-тӥ ползэ охранник пистолетэн ыбид кутскиз кадь. Со ыбемаз куиньзэ шаплыгес кариз, со мукет кизэ куспатыса пистолетысен. Пуля-ысь «Люгер» забор вылын со нырысьсэ сюреме бере, гадь охранникъёс но, нош собере зын ачимлык - о сыӵе порядок. Пыӵал ыбиз инме кобальтовый автоматической, бере со усь тузон. Чал-чал собере шӧдтэк шорысь вылазы пуксё.
  
  
  Кыллиз-а со, лулӟылӥзы. Кытын ке тылобурдолэн куараез нюлэс-лэсь возмущенно взвизгивать-ын. Дэри тузон но соослэн ваньзылэн луымтэ. Юрттылӥз солы пыд вылаз ӝутскыны но ӝутскиз каллен эрика. Паймон Зак со шоры учкытэк, со азьын тӧдьы луэ.
  
  
  Со, груберлэн доры берытски но адӟи, ма со матэ вуэ. Со, ачимлыксэ кӧня ке пол шуккид но, со мыкырскыса, соос шоры учкыса мон но пьяно. Со застонать. Со бышкалтӥз «Люгер» эмуос ымныраз. "Минуркос возьмато, кӧня пиосмуртъёс корка пушкын?" - со ответва курыса.
  
  
  Соосты утчаны кутскизы, секыт луоз эмуос но сьӧрысь анлыез вольтчем. "...Мон ӧвӧл..."
  
  
  Соосты чуртнасько «люгер» эмуос ангес улаз. "Кӧня?"
  
  
  Со кык чиньы слабит ӝутэмын. Со, Эрика доры берытске. «Татчы кыльыны, со понна чакласькем но».
  
  
  Жӧломем кышномурт шонтӥ.
  
  
  Соос, коркась подъезд доры лыкто. Арочный ӧсъёссэ паськыт усьтӥз луэ. Со, вестибюльёс бадӟым дыр пыриз, кияз автоматэн-ысь врезаться смуглолицого пиосмурт понна". Люгер со ачиз ыбыса, но со вузэмез холлын усе. Пиосмурт со сярысь борддор вӧзын шуккиськизы. Али соос пукон пыртылыны пичи люказ но озьы ачимлыксэ громоздкий собере усьылэ, выж борды шуккиськиз.
  
  
  Потэм пиосмурт, кузь коридор паллян мон котырысь. Мон коридор кузя ӝог мынэ, нош чакламын. Мон утчан Минуркос палэнтыны уг быгаты, со кулэм мед луоз, а то наверняка, со эшшо тае лэсьтӥ ке. Луыны быгатысалзы, соослэн ини сое виыны.
  
  
  Коридорын нуналыз вань, соос, кызьы мон шӧдӥсько, луоз, кӧлан интыос, усьтэ вал, одӥгез сяна, пумаз. Пушкамы со куараез кылыса, каллен ке, сое дугдытэ, азяз. Мур шокчыса, со палэнскыса, туж ӵыжиз но ӧс. Со пушказ врезаться, но со пушкын ортчиз.
  
  
  Туж шӧтэмъёсыз но пиосмурт сыло минуркос урод возиз, пуконэз тыбыр шонер-ысь доры думем, йыраз целить эмуос но пистолетъёс. Спусковой чиньыез курик вылэ зӥбыса, со мон доры ымнырын берытскиз, ӧссэ усьтӥз ке, куажырак. Ыб нырысетӥ солы, нош соид но, мон ӧс вӧзын писпу прогрызать коробка син тасырайыны. Гадь вылазы эмуос но люгер сое ыбыны шедьтӥз. Дернуться но со выж вылэ усиз. Пистолетэз но со ӧз киргаты. Соин мон нош ик вылэ нацеливаться. Соос полысь эмуос но азинтэ та ачимлыксэ ыбиз ымныразы, синъёсазы тасырайыны эмуос йырзэ шуккиз.
  
  
  Аслэсьтыз кулэм минурк ошеломленно лушкась шоры долкаса, аслам сое утялтыны дыр «люгер» кобураяз. Мон каллен со шоры учкыса.
  
  
  Юаз со. - "Минуркос Никкор?"
  
  
  «Мед луоз», - шыпыт вазе. "Кин тон..."
  
  
  «Лыкты, мон тонэ мозмыто, мистер Минуркос, - шуи мон.
  
  
  Прерывисто лулӟе со. «Инмарлэн Данэз. Соос люкаськемъёсты...»
  
  
  "Мон тодӥсько." Сое пертчыса, со пукон вылысьтыз султӥз но, поскес потирать.
  
  
  "Зэм, тӥ дорын ваньзэ-калтыны?" со юаз обеспокоенно.
  
  
  «Бен, луэ солэн радаз». Со нукыртыса, йырыныз шона но маке сямен гречески. «Мон уг быгатӥськы оскыны, таиз зэм нить».
  
  
  «Я, я пертчыны, аслэсьтыд-ын».
  
  
  Историез мади солы аслэсьтым ачимлыксэ курыны кутскизы, куке улосвыл ыбем кылем. Соин ӵош тодаз вайиз немец эрика. Со, холлын берытскиз но тэтчыса. "Эрика!"
  
  
  Мон со пыр вакчи ответ. «Мон радаз». Солэсь азьвыл фойеын кезьыт азе вуыса вырӟиз, со бӧрсьы лыктэ-а ми доры лыкто но малпамтэ сэрегын-тӥ, бельгийской револьверен пуйые понэ.
  
  
  Юаз со. - "Шуыса, вуро, куо луыны?"
  
  
  «Кулонэз пумитаны груберлэн безвременный». Мон сое син утиськыны быгатымтэ.
  
  
  "Ыбылӥськыны" тон-а со?" - юало солэсь.
  
  
  «Ан вывихнутый со нукыртыны кутске. Солэсь юало ке, малы со вера, со нимам милемыз дэриесь еврейка, шуисько, милемын ӵош ветлэ мукет луы, сое адӟыны кулэ Дахау. Соос уг малпало, мар та дуннеын улытозям, сыӵе умой адямиос еврей лэзисько кадь соос. Соин ик со дуннеысь мукет ачимлыксэ берытскиз. Со, малпасько, мар отын солы шуныт тырмыт понна ".
  
  
  Синъёсаз мон учкисько вож син адӟонтэм, пумыз, мон выльысь малпасько . Соин, тодам вайыны, мар со анай-бухенвальд казнить каремын нацистъёс вал ӵыжы-выжыез. Малы ке но мон номыр ӧз малпалэ, малы ке шуоно Груберлэн Хайнц утёнын.
  
  
  «Мистер минуркос пыра но тодматско», - шуи мон.
  
  
  Мон комнатаяз пыриз но, выж вылэ Эрика шӧйёссы шоры долкаса. Минуркос сылэ, матысь мурт вылын ӝуштэ. Со шонерскиз, эрика адӟысал ке.
  
  
  «Мисс Нистр Эрика», - ih со возьматэ. «Израиль разведкае».
  
  
  Минуркос сюбег синъёсы. Со мон шоры учке. "Нош тон?"
  
  
  «Монэ ӧтизы Картер. Картер Ник. Сша-ын ик ужа правительствоын, солэн ӟечлыкез-а, мар-Нистр мисс но. Мон татчы лыктыку, тон кутод но ставрос адриан мозмытоды шуыса».
  
  
  Минуркос борддор дорысь кошкиз. «Валамон. Мар гинэ-а, мистер Картер, нырысь ик, мыным потӥз, эрико адями кадь, - эрик та контактысь». Кельше-а тӥледлы ачимлыксэ еж йыре шталь магнат, аслэсьтыд монэн вераськыны подчиненный. «Ставрос луиз соку солэн ужез вылын адриан-ас усмотрение».
  
  
  «Мистер Минуркос, - каллен мон верасько, - мар муген дорамы тон чылкак номыр ӧвӧл ке, та этапез сётэм ужъёсты лэсьтэ. Всё, таин йылпумъяське быгатозы шуыса, - со бюрократизм но ӝеганъёс. Умоен лыдъямын вал соиз, мон валай-а соослы мед лэзёзы».
  
  
  Солэсь вожзэ поттылӥзы. - «Кызьы мон тодӥсько, тон со, ас хема тонэ нимано?»
  
  
  «Тӥ тодӥськоды-а, малы мынам дӥсьтонэ-оскалтонъёс улон понна, тыныд мозмыт. Та адямиос ас вылазы ышиз делле», - шуисько мон, чурыт. «Мон малпасько, та ласянь асьмеос веран сётӥз».
  
  
  Ачимлыксэ нуналазазвесь кыскисько жадем ымнырыз. «Тон-а правоез луэ. Пожалуйста, простить кар монэ. Трос-а со пыр ортче».
  
  
  «Мар борды йӧтӥськиз ке, тон-а мар-а каль оген ставрос, мистер Минуркос, - азьланьтэ мон, - таиз ини непрактичный. Та адями быдэс армиын вал».
  
  
  Пепертыса, синкаӵъёсыз но шальыен минуркос лӧпкытъя: «Умой, умой-а, мистер Картер. Но тонэн ӵош мыномы та солэн нылыз. Нош соос адӟисько ке, кыӵе ке учыр, мар тонэ уг методэн ужано, сое луыны кулэ ас кияз басьтӥз ситуация ".
  
  
  Вакчи пальпотэ со. «Шонер вазёд», - шуи мон. - Тон-а лушкад котыр Ставрастать Афинылэн?
  
  
  Шонер пуконъёс вылэ тыбырысь минуркос кӧчыса, кудӥз вылын пуктоно, куке комната со изъян лэсьтэмын. Со ымныр вылаз соос мон доры кӧчиз.
  
  
  «Тыныд уг оско, та адямиос визьмо шуыса», - каллен кутске соосты. «Мон ассэ янгышен уг лыдъя-а, мистер Картер, нош мон сое ноку нокинэн уг пумитало, вылазы адриан ставрос кельше. Котыр пуко со компьютер уйиськыса нефтяной флотлэн танкерен малпан подводной кивалтэ. Та сярысь тодыны потоз но мон солы юрттыны ставрастать - эсьма, соос монэ озьы шуо.
  
  
  «Нырысь ӧз но адӟе солэсь ачимлыксэ отель, со ыстэм гожтэтъёс милемлы но, кӧня ке малпанъёсме но туж умой октылӥзы. Со пумысь аслэсьтыд ачимлыксэ пумаз пентхауз афинылэн ӧтиз. Мон кема вераськыны.
  
  
  «Мистер Минуркос, сое тодаз возе, кызьы мон солы шуисько:« нош мон сыӵе план, тӥ дорын кадь ик. Тон гинэ лэзьы ке, тыныд со быронтэм историез анналы лэсьтыны судоходстволы. Со туж мудрон вал.
  
  
  «Нош, ставрастать кузё - инмаре, - мон шуи, - инженерной ужпумъёс сложной улыса, соос кулыло, малпасько.
  
  
  «Дорын милям кык инженер вал, кин тае лэсьтыны быгатэ, - шуисько мон солы. Впечатление улэ, соку ик, ма солэн адӟыны-адями ымнырамы со эшшо тае, малы ке шуоно, мыным уг кельшы, кызьы мон проектсэс возьматӥзы но та муген ултӥянъёс бугыръяськыны».
  
  
  Юаз со. - "Инженер доры вутто, тон-а со?"
  
  
  «Ах, бен. Творческой ӵектонъёс но вал со. Со ышанӥсько, мар луоз быгаты сое дышем, тае ваньзэ ортчытӥз шуыса. Таяз учыре-а, мистер Картер, со саклыкез ляб. Пумиськонын со сярысь частной пентхаусэ курыса. со но соглаш. Личной секретарьлэн юрттӥсез но мынам эшшо одӥгзэ султэмъёслы гинэ. Соин асэныз ӵош кык мурт вайыса, со вазь уг адӟы ».
  
  
  "Та бере та луоз?" - Эрика юа.
  
  
  «Я, я соос азьвыл номыр но уг шека», - шуиз Минуркас, кӧдэктэм ымнырыз солы луыса, кызьы со тае тодад возь. «Собере, - маратэк арес, мон мукет комнатае ортчо ставрастать юрттыны курыса. Со сьӧры Ставрос котыр одӥг адями. Кык ыбыны луэ». Минуркас гуньдӥз.
  
  
  "Ih татын со усьтэмын виылэм муртъёсты?" Юаз со.
  
  
  «Хладнокровно. Ачимлык приспешник мон пыд йылысьтыз погыртӥз, вииз но йырсазьзэ ыштон аресозь. Со шоры учкытэк, мугорзэ но мон мукет комнатае виресь со нуиз. Со ноку но уг вунэты та.
  
  
  «Салака, мон секретарь, ассэ вир вуэн кылле. Ымнырзэс мукет пиос тӥязы. Ставрастать шуо, нош мон маин быгатӥсько со возьматэ, сотрудничать ӧз ке луы».
  
  
  "Собере марысь-мар луоз та?"
  
  
  «Вуоно нунал вае со адями, кудӥз котьмар адӟиське, Салака Мадупас кадь. Та адямиосын гинэ вераз кадь, Салака, ачимлыксэ пол лад вань. Та луонтэм луэ, луонтэм зэмъёссэ. Вӧтай вал кӧшкемыт уй соослы кельше».
  
  
  "Дорын ке луэ, со адями, кудиз сётэм со тон понна?" - Эрика юа.
  
  
  "Ӧвӧл, та кулэлыкез ӧй вал. Мон лечебной кинэ шергес адӟыны, деловой партнерез матын поттон понна. Мон солы гожтэт келякум кӧня куара сётэмын oni диктофонме но, со мынэсьтым юаз-азьвыл пумиськонамы гожтыны. Йырам но пистолетъёс ставрастать шуоно мон лэсьтӥ-а, ма мон сое татын усьтэмын виыны быгатэ, но туж кема дыр ӵоже нокин ӧз тоды. Но ас кылын ачимлыксэ, со мед улоз, со укыр трос ке, висён уг поты. Со соослы кулэ, шуо соос, книга гожтон понна мон понна но азьланяз но аслаз кыл гожтэт малпан. Инмар мыным сое но, тае но интыяз пукыны самолёт частной дуре вайыны вунэто ».
  
  
  «Ставрастать шуо, тон, со лэсьтэмын люкамын а мар-а?» - юа Эрика долкаса.
  
  
  Кӧс Минуркос серектӥз. «Со туж меӵ-меӵ луэ. Со шуиз, мон малпасько вал-а мар-со грециялэн правительстволэн нимыныз сэрпалтэм, мон армиын но со мукет улосъёсысь ӧтем луы эш, адями уже кутэ, со понна мон асме секретарь, телефон звонокъёс личной но кусып возён понна. . Со ымнырзэ частной вал бере, соосты нокин но лыдъяны ӧз аспӧртэмлыко, мае мон адӟисько соос ӧз пумиське. Нош кин ке курисько мон, укылтэм луысал ке, мон сое афины вуттыны быгатэ, но мон со но пумиськыкумы шуылоз вал со, мар со малпа.
  
  
  «Монэ возьмало, соос мукет адямиос, кудъёссэ мон зэмзэ подделать гожтыны быгато. Мон лыдъяса, быдтӥзы та адями мыным уксё чекъёсын вылын военной переворот пӧртэм выписать, кудзэ со организовать кариз люкаськиз».
  
  
  Юаз со. - "Кыӵе со тыныд сётӥз ке подробностьёс?"
  
  
  "Сяськаос-Ставрастать н, соос возьдасько которвй лыдъяно, кылдэм грек луиз, ми та сярысь вераськизы-вӧл, афинылэн кадь ик, татын но озьы ик. Со шуиз-а, мар-планъя ачимлыксэ куинь люкетлы люкемын. Нырысь ик, малпамын вал соосты дорын пуктӥзы адямиез но солэсь мозмыны хунта власть кузёяське, кудзэ мон преданность шӧдӥське. Сое шӧдыны луоз та преданность ӧз ке, мар со эшъёсыз, соос бере со котыре трос ӧй вал, нош малы ке монэ ӵектӥллям, солы кужым, данлык нимзэ ставрастать ».
  
  
  «Туж визьмо», - адӟи мон.
  
  
  «- Кыкетӥ, ачимлыксэ-полковник луозы та планэ но выль генерал кужмысь куризы, со, Минуркос Никкор, пусъемын вал президент властез хунта вылэ тыремын. Ставрастать возьмало-а, мар понна таос мон луыны быгатэ люкетэзлы план уже куто, соослэсь бере личной улонэз гурт луиз. Луысал ке, мон ӧй кутылы, яркытгес луиз ке, оскыса мыным, чус ставрастать со сярысь, мар быгатэ, мае ас вылам потӥ делле. Шедёз-а солы мукет самозванец озьытэк, пе, пол вылын мон та интыез ».
  
  
  «Срабатывать но, та», - Эрика прокомментировать. «Тон туж ӟеч адями ымнырзэ тырмыт ӧй тодӥсько, тӥ пӧлын но пӧртэмлыксы шӧдӥське соосты пичи гожен гож азе мед самозванец».
  
  
  «Чылкак фантастической», - шуиз Минуркас. «Та Луонтэмесь, визыл юрттӥз мон доры та шимес уединение шуыса. Котькыӵе учыр луэ, яке ӟечлыксыя вылын куинетӥзэ президент вакчи дыр план самозванец туннэ мынам кизили фаза грециялэн шуом, соос пусъемын ӵоже вице-президентэз Ставрос. со виын со доры, кызьы граждан нимыз пумен тодмо луиз, калык но мед ачимлыксэ Грециялэн. Мед со соку шталь герой переворот. Собере, уродэз сярысь ялэмын тазалык, визь мед кошкоз со пайда отставкаысь президентэз ставрос ".
  
  
  Минуркос гуньдӥз. «Та луд», - шуи мон. «Шуыса малпаны косэмын ставроса, мар луоз грек пала сылӥз но учкиз, кызьы со озьы луиз?»
  
  
  "Ма гинэ но ӧвӧл?" - минуркас жадем вылысь выражениосты ымнырыз, шуысал. «Тодэ, мар луоз оштолэзе 1967 аръёсы, куке вал хунта сформировывать? Виразы та переворотлэн ӧй вал, таос огшоры переворот луиз. Король правительстволэн сэрпалтыны кужымзы луэ. Конституцияя дугдытэмын вал трос статьяос хунта указэз. Парадоксально, зэм ӧвӧл ке, соку мар-о сыӵе адями вуиз ке, вал конституциез выльдыны, зӥбломыт хунта ни ке но, быръён вуоно арын всеобщий пусъемын. Удалтӥз ке Ставрос план кужымен талан вылэ, Грециялэн тирания луыны быгатозы, азьланяз быдэстоно, кезьытъёс яке гитлер Сталин ".
  
  
  Мон вылысь учкизы минуркос Эрика берыктыны. "Дугдэ, соку со асьмелы кулэ, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Ымнырыз Эрики Минуркос сак эскеро. "Мед луоз. Лэсьтыны кулэ, мон та!" Ас азьлань мычем ангесэз зӧк квадратной султӥз но грек. "Родина та адямиослы пумит но мынам семьяе монэ кутӥз. Данъяськисько соин-а, мар-милемлы эмеспи, Криезот генерал Василис, лыдъя, мар понна таос мон лушкем сылэ, ачимлыксэ но юрттыны, мар ке малпа, мар мынам потэ таин. Бен, тон сое маин быгато юртто. Мар нырысь ик кароно? "
  
  
  «Мон отечность афинылэн», - шуо мон. «Голосовать, кытын мон ставроса дугдытоно».
  
  
  Куатетӥ глава.
  
  
  Уката но кезьытъёс вуытозь ньыльдон тямыс часын мон грециялэн шоркарын ортчозы. Отель бронировать карыны артысь номерын возиськиз, со улын пичи "Одеон" Пирей вылэ 42, Омония падвожаз кыдёкын ӧвӧл. Ческытлэсь но ческыт пӧсь куазь вайыса, капчизэ пуктозы.
  
  
  Комментарий сцена политической газет сярысь пумисько афинский ӝог воштӥзы. Родезия сярысь ивор вуэм бере, со-а монэ виыны алексис саломос мукет луэ шуыса, кыл вӧлдӥзы но луэ. Общеизвестный вал, солэн улоназ мар луоз, отъезд вылэ родезия покушение-озь ортчиз. Одӥг газет, мынэ, кулон сярысь Саломос упоминание утиськыны быгатымтэ. Озьы со статья редакционно поттыны веранэ, судить кивалтэмез хунта тупатъяны, полковниклы, котькуд палтӥз яке генерал валтӥсь ужпумез вылэ урдскиз. Саломос мон вералляй, мар собере луыны таиз юрт 1967-арын нырысетӥ чурыт но издательёслы хунта лук-лак переворот.
  
  
  «Воксё тодмо, издателям мар луоз, мыным коньдон басьто», - минуркос шӧдыса, комнатаын ӵош пукысал ке кресло вылэ лыктон нуналаз мон нокызьы но уг шунды тыбырез откидной. «Таос шоры учкыса, газет но мукет йыръян: ХУНТА ПЛАН МИНУРКОС КОММУНИСТИЧЕСКОЙ ШАРАЯНЫ. Туж-пропагандистской уж ставрастать н басьтыны луоз».
  
  
  Тусьёс но вӧшъёс вылын ӵемгес кутылоно мон грек кофе ee минуркос эрика вайыса пукиськом. Со пеймыт азьысь а тае басьтыны. Мон ачим вӧзазы басьтӥзы, гуртын эрика диванчик пичи тусе.
  
  
  «Мон гинэ малпасько, тонэ нокин уг адӟы на шуыса», - шуиз со Минуркос, - «одӥг адямилы аслыз уката ачимлыксэ. Улон драхма энэн-калэн-лэсь, известно Ставрастать ке, тон татын луод шуыса, Афинылэн-ын».
  
  
  «Сое тодӥсько, таин валче герӟаськиз паракат гинэ кадь», - гожтэ милемлы тэрытскыса минуркос сми кылдӥз.
  
  
  "Мед луоз вал, нош таяз кӧня ке нуналъёс ӵоже ӧз луыны быгатэ ке, ачим нуо. Но соку со ӧз тоды но определённо-а, пе, малы ке ӧвӧл, кин отчы уг келяло-соку Рио. Та кинэ ке но луыны кулэ подчиненный ачимлыксэ, малы ке шуоно Убеда кулэ . "
  
  
  "Нырысетӥ tv, мар мон лэсьтӥ, Ник?" - Эрика юа. «Ми огшоры коттедж штурмовать кариз уг быгатом, ми лэсьтом плантациосын вылын кадь. Укыр умой уло со утиз».
  
  
  «Коттеджъёс жингыртыны быгатӥськоды мыным, - ӵектӥз Минуркос, - медаз котькуд аре, со кален палэнысь герӟетын кадь. Со куаразэ но тодмаз».
  
  
  Поднос салфеткаос эмуос со котыре кыскиз. "Ӝутэмын но пыр-шуэ со ас куаразэ сётэ. Со шуиз-а, мар тон ачид асэныд вераськем потэ. Соослэсь куштӥськиз ке, Салака регистратор Мадупас юалоды тӥ. Со шуиз-а, мар-тӥ-котыр Салоники газетлэн редакторез, амбициоссы но тон сярысь заявление минуркос никкор политической басьтыны туртто ».
  
  
  Мон пальпотӥсь Минуркос план, собере перезванивать. Соос сиён-юон утчало но ым салфеткаос куаразэ воштыса. Хем соос куспын пыр вераськиськом ке пентхаусэ. Со минуркос никкор куре, нош собере ih кылзыны, шонере потон вайиз. Со Мадупас вераны курим. Трос вераськон вал на, солы юнмано. Собере со адямиосын вераськыны, солэн ассэ возьматэмез котыр Мадупас, актёр афинский, али со ним, Ставрастать Минуркос кызьы шуо, Янис Цанни луэ. Юан бӧрсьы юанлы ответ Минуркос возьматыны ачим сярысь но огшоры, юаны, нош собере, ӟеч дасямез понна со интервью личной мистер Минуркос быгатэ. Пумит эмуос но вераськон йылпумъяз вал. Чильымлэн но сое учкыны ми вылэ ошем.
  
  
  «Вӧт-а укша уродлы та», - шуиз со. «Пентхаусэ улыны кадь соиз зэм, мон звонок телефонам нош ответ мадупас инты, котьку кадь. Мон сямен, со умой тодо. Та куара но куараосты ог тодаз цанни воштӥсез салака, кулэм».
  
  
  "Нырысетӥ звонок кытын шуоно?" Юаз со.
  
  
  «Кыӵе ке но егит адями. Грек со ӧй вал. Шӧдске, одӥг боевикъёс котыртӥзы Ставрос».
  
  
  «Тыдӟыны, юнматэмын соос умой», - шуиз эрика.
  
  
  «Бен, озьы, - соглаш луи мон. «Афины вань бере малпасько, та Минуркос отын Никкор, та пентхаусэ, та ситуация йӧн-йӧн. Отын полициын ставрастать утён но быгато вал. Котыр будэ ачимлыксэ частной яке армилэн солдатэз».
  
  
  «Асьмеос со доры мынӥмы ке, яке огшоры хунта полициын со вераз, мар луоз, - шуиз Минурк, - мон солы оскыны кулэ луиз. Со гинэ ке, малпай, мон визьтэмми шуыса шӧдтэк шорысь, соин ми историяя эскерыны кулэ вал. Собере со тодэ, мар луоз ».
  
  
  «Та кышкыт луыны быгатоз», - шуиз эрика.
  
  
  «Со право», - соглаш луи мон. «Вайёс вылын учыр мон уг тодӥськы, кӧня асьмелэн вылэ огез ставрастать собственной нимзэ басьтӥз. Котькыӵе учырын ке, сое куштыны гинэ усьтэмын мон, косӥзы монэ лэсьтыны вамыш ставроса - оло, бадӟым. Тонэ гинэ малпай со нимтэк переворот лэсьтэм быгатэ. Группа ожлы со дась, но со котырын трос амбициозный ож кивалтӥсьсы, ваньзы соос огкадесь-а, кин сылэ кужымен талан понна. Но со пештырес куашканы ӧдъяз ке но, вирзэ кисьто вал. Трос сл. Ӧвӧл-а, мистер Минуркос. Пысы ставроса ми доры люкаськылӥзы. Мынам шаерам со люкетэз ая, соос милемлы боевой действиез нимаса. Приказ Ставроса басьтэ эрика казнить, соин ик солы но лэсьтоно. Россилэсь населенный пункт ке удалтэм, ӵапак соку соин-а, мар-а со луоз. Со уг пишмыты ке, солы эшшо но тросгес кужым цивилизованной луэмме. Тыныд но инмар юрттоз, соосты дырыз дыръя уд ке быгатӥське ачимлыксэ дугдытоно ».
  
  
  «Ӟеч-а, мистер Картер», - шуиз Минуркос. «Быгатӥсь киос аслэсьтыз мыным сётӥз. Пысы ставроса мистер доры мон кадь-а?»
  
  
  Со, эрика пальпотэ, мон но со ответ. "Мон малпасько, тон ни, сокем ставрастать маин данъяськыны, мар-а тыныд уже кутыны бере одӥг пумитазы ӵыжы-выжыосты, Кризот Амед, генерал армейский? "
  
  
  «Мед луоз», - шуиз Минуркос. "Кулэ" шуыса, адями солэсь кужмоез ӧвӧл. Мон покчи сузэр сое кышно вылэ вуо ке, со узырмытоз, со чебер но бызе. Армиын но улӥяз ним василис кылемын ни ке монэн кусып уг. Сое мон шӧдӥ ас азьын пунэме сётэмын, со понна эрикрад, улонам со вал шуыса. Соин ик соглаш луизы, но со понна соос планъя понна котькудӥныз estestvenno, ӵектӥз со.
  
  
  "Та ставрастать шараяны. Со адямиез тупен-а, мистер Картер, адямиос ярато, катьырна берен. Соин, вылды, лэсьтоно кыӵе ке гожтэм книгады, василиса телефон пыр келяны шуыса, нош собере ыстэм муртъёссы, суреданы Мадупас Салака , монэ секретаре. Пӧечи луыны кулэ, ышанӥсько, Василиса, мон со вылэ ышанӥсько.
  
  
  "Тон тодӥськод, кызьы кутыны быгатӥ генерал ставрастать?"
  
  
  «Шӧдскытэ соосты, лушкем лушкем ожен, ӝуткаськыса но мукет солдат бордыгес кариське, мар лэсьтэмын дышетыны куризы отрядысь василиса».
  
  
  «Мед луоз», - малпай мон. «Туж ӝикыт. Эмеспиеныд тыныд татын улыны, Афинылэн-ын?»
  
  
  «Татын со улӥз», - шуиз Минуркос. «Уйпал городын сибыр».
  
  
  Со куриз. - "Тон монэ басьты со доры?"
  
  
  «Ми шумпотӥськом», - шуо Минуркос.
  
  
  Солы таксиез ӧтьыны, ӝыт но вазь мынэ резиденцияз асьме генералъёс Криезот. Со минуркос шляпа дӥсямын кос, ымныр пытсаны выро люкетэз ачимлыксэ, ми дырозь йылаз-инты ӧвӧл. Генерал юртэз доры сюресэз возьматозы ас коркаосазы кижи-кожи пичи гинэ особняк афинылэн гравийный пригородаз узыр. Впечатлевать вал со, маи вань, мае быгатӥсько лэсьтыны адямиос понна огшоры минуркос.
  
  
  Куке генерал ӧс дорын пумитаз монэ, Минуркос шляпа басьто. Кризот туж кема гинэ учкыса. Собере пуктыны киосыз солэн паськытэсь, минуркос ӟыгыртэ шуыса.
  
  
  "Никкор!" - соос вазиськизы, Минурок шуныт ӟыгыртыса. Ӟечгес луоз, та пиосмуртъёс ӝужыт пурысь ымныразы, синъёсазы но небыт де голль укша. Курень вал со пельпум вылам форма дӥсяме лентаысь но тасмаоссы, азьпалан-тӥ золтэ.
  
  
  «Агния sas mera, Василис», - шуиз минурк шуныт, ӟыгыръяськыса ответ. «Сигха, сигха. Ваньмыз радызъя».
  
  
  «Ческыт, лыктӥ шуыса», - шуиз Василиса. «Пыртэмын. Пыри». Ачимлык ваньзэ асьсэлы басьто выросъёс.
  
  
  Со бӧрсьы залын но бадӟым урнаосты-ысь винты мон пагӟаос пырыны, чеберъяны борддорез. Собере монэ келязы генерал библиотекаын, тротуаръёс лэсьтыны тыпы, небыт ковер шобыртэм кузы зӧк но трос креслоос. Вань сыӵе шудонъёсты ми, генерал юа но, мыным потэ, уг юо, нош ми пумит. Мынам фамилие гинэ но ассэ возьматӥз минуркос эрика.
  
  
  «Та бадӟым гуньдытыны, Никкор», - шуиз Криезот. «Мон отеле, татын анна мед луоз. Со чакламын кузин пирей асьмеос».
  
  
  «Оло, тазьы умойгес луоз, Василис», - шуиз Минуркос.
  
  
  «Katalave Dhen ӧвӧл», - Криезот шӧдӥське. «Тӥляд ваньмыз радъяськоз? Тон бездытгес адӟиське».
  
  
  «Мон радызъя», - шуизы Минуркос. «Тау та адями».
  
  
  Генерал мон шоры учке. «Никкор, со озьы вань йӧспӧртэм луэ. Мон тонэ адӟылымтэ мурт, куке со аслэсьтыз верамзэ кутскиз... вӧл быгатоз-а?»
  
  
  «Бен, слабит», - шуиз Минуркос.
  
  
  «Я, мон уг валаськы, мар кулэ юрттэт курыса тонтэк таӵе пумиськон сярысь личной миссия. Честно вераса, ваньмыз та туж шуген вал со. Мон уг луы оскыны...целесообразность»
  
  
  Минуркос предложениосты быдэстэ. - "Переворот?"
  
  
  Кризот нош ик мон шоры учкиз. "Я мед луоз". Со ас ёзвиоссэс туж нельконо. «Юри косэмъя но лагерьёсаз мон дельфы миконос адямиослы сётӥ, мыным но, мукетъёслы но ышанӥсько адельрия а, мар-а тӥ выль уж шонер, нош...»
  
  
  "Нош тон асьсэлы уг оско?"
  
  
  - оскиськоды-а Минуркос юа.
  
  
  Кризот уллань лэзем йыр. «Te sinhori Me, Nikkor», - шуиз со. «Мон туж жаль, но мон уг малпаськы, мар кулэ на Грециялэн одӥг переворот. Солы лэсьтэ сое, мар сярысь курыны тон, кунокуаын соослы но, таиз вань-а тӥляд вераны оборудов, мурт адямиос кадь, кутсконысеныз ик, трос берлань арня».
  
  
  «Уг бугыръяськыса, Василис», - шуиз минурк куара буйга. «Уг переворот-а кулэ милемлы».
  
  
  Кыкетӥ пол кутско, ымнырзы пиштэ вакчи дыр кризот гуньдытыны понна. Со шуиз. - "Ӧвӧл-а?" "Передумывать-а тон?"
  
  
  «Василиса, мыным со кулэ, мар солы валэктӥзы: тон но, мыным потэ, мед тон сак кылзӥзы», - шуиз Минуркос.
  
  
  Кризот откидываться креслоос бадӟым кылзылӥ но, история минуркос эмуос вань кадь верало. Мон соосыз уг кризот пол куспетӥ карыса, кӧня ке пол со вылэ бадӟым ушамаган ымнырзы пиштэ. Минуркос быдтэ ке, йырзэ каллен гинэ лэйкатыса кризот но пуктэмын. Со минутъёс йыртышказы, досталь, чиньыеныз сэзъяны ӧдъяз ih но чок, мед буйгалоз.
  
  
  "Луонтэм!" - эшшо вера со.
  
  
  «Зэмзэ но та», - шуиз Минуркос.
  
  
  «Генерал, татын милемлы, та адями котьку мед дугдоз, ми но тӥлесьтыд юрттэт кулэ. Мон берпуметӥ минутъёсаз гинэ вераны быгатэ ставроса пуш информациез тон сярысь», - шуи мон.
  
  
  Бератаз ас кияз басьтӥз кризот. «Веран», - соглаш луиз. «Мон ваньзэ лэсьто, мар мынэсьтым кужымме. Озьы ик шумпотэ соиз, мар со понна никкор уг сыло!
  
  
  «Одӥг газет пыр клеветнический кампания мыныку, анатоль бадӟым люкетсэ нуо пумит коцикас полковник. Нуллӥз но вералэ, мае возьмато москва но асьсэлы кулэзэ коцикас преданность вузась. Та шонертэм. Коцикас либерал, коммунист, нош соиз уг.
  
  
  Политической реформаосты быръён но сое азьланьтӥсез возьматӥсь спонсоръёсты недавний всеобщий сылыны кужым ».
  
  
  "Кин ке на-а?" Юаз со.
  
  
  Кризот шокчиз. «Мед луоз. Ну пумит урдскиз, озьы ик луозы адямиос, кудъёсыз котьку ӵош кылъя Коцикас - Плотарч Главань полковник но. Самой делле вылын, адями, кудӥз понна сётэ тыныд ачиз секретарез, Никкор, али мон со сярысь информациез доры лыкто, та адями виемын луыны кулэ, вань-а мар-а котыртӥ куинь ".
  
  
  Эрика аслаз малпанъёсыныз вошъяськиз. Планъя ставрастать доры ачиз лыктэ.
  
  
  "Тодӥськод-а тон мар-ке но членлэн?" - Кризот юаз со.
  
  
  «Ну, ӧжыт. Мон та лэсьтыны курыса тон куинь пиосмурт пумиськонъёс, Никкор. Собере адями жингыртэ но, солэн малпамезъя, асьмеос-лэсь вань секретарьёссэ. Со вера, мар лэсьтоно сое пентхаусэ пумиськонын. Мон малпасько, таиз тазьы-а. пумиськон ортчиз вал вылын, куинь полковникъёс покушение та улонын ".
  
  
  «Ми-мараны кулэ, малы ке но ставрастать фермер-о», - шуи мон.
  
  
  «Мед луоз», - соглаш Кризот. «Мынам сюлмам талэн мугъёсыз трос вал. Мон уг быгатӥськы оскыны, та-а мар-а, тон малпаськод».
  
  
  «Ваньмыз умой луоз», - оскытӥз Минуркос ачимлыксэ.
  
  
  Соин ӵош кунокуа со соглаш ӧй вал. Тодмо луиз: вир вис ставрастать переворот луиз, но со мыным дугдытэмын луыны кулэ, нырысьсэ та поты шуыса. «Жингырты утчаны-мараны но Коцикас хунта лидер, соос адямиосын ӵош герӟаськемын Ставрос», - шуиз со Криезот. «Уз ни шуэ, сое " виылон дыр сярысь решение».
  
  
  «Туж умой», - Кризот ответ. «Мон Коцикас вераськыны быгатэ. Со одно тыршо».
  
  
  «Тон но, минуркос кузё - инмаре, - мон шуи, - но юрттыны быгато. Кивалтӥсьёсын ӵош кык герӟаськемын быгатэ база, кытын ож вал ставрос группа. Со шека, малы ке афинянин Ставроса вуттыны быгатэ кыӵе ке ужпум, та предполагаться виылон бере, та туж ӝог ставрастать афинылэн перебрасывать спецназэ тырше, котькыӵе мед зӥбозы реакцие. Со но кунокуа, таиз войскоос понна лагерь но тынад отчы выртэме уг кыльы ih командирез шуоно, тӥ пӧлысь кин сое уг басьты ке ивортон ".
  
  
  «Туж умой, мистер Картер», - соглаш Минуркос.
  
  
  «Воксё тодмо, та адямиез виыны уг быгато, мае гинэ ставрастать сотэк кыӵе ке кайла». Соос шоры учкыса Кризот. «Кызьы тон малпаськод, кызьы сое возьматыны быгато вань оскалто та уж огшоры яке кыӵе ке политической радикальный группае?»
  
  
  Синкаӵъёссы кризот лӧпкытъя пурысьмы. «Озьы ке но, мистер Картер, соку со меӵак валэктон утчазы дэри наштаськем азьын радэ ih ке, кызьы ih вио, синмаськымон калык сое мед ышоз».
  
  
  Сизьыметӥ глава.
  
  
  Кунокуа ми куинь кузя вуо. Отельысь минуркос криезот кылиз, мон но кышкай вал, мар луысал, та кышкыт укыр. Кыӵе ке но сям-криезота мугез ставрастать ке но уг оско, генерал юа-резиденциын солы изъян лэсьтыны быгато. Со кунокуаос ӧвӧл, соос понна отын минуркос шедьтӥ ке, та-а со лэсьтэмын.
  
  
  Edu минуркос ысты мыным комната, нош собере мон соин мыном эрика комнатаын. Кутскиз ӝоген милям Ставрос планъя эскероно.
  
  
  «Ми татын тэк пукыны уг быгато, но соос вить, мед адӟоз, мар понна лидер хунта ставрастать малпаськомы», - шуи мон, но мыным пичи дыръям бахарев потягивать бренди пуке, заказъёсмы Эрика.
  
  
  Эрика мон ваче пумит султэмез. Бамад чупам, со мыным вордэм. «Уг быгаты изъян лэсьтэмын коттеджын тынад гинэ, кызьы тон ас шуыса», - со прокомментировать. Югыт кузь йырси пеймытын соос пишто.
  
  
  «Ӧвӧл», - шуисько мон, тани, киоссэс кус вылазы поныса. Со, берытскиз, со доры мон чупаськытӥз но. «Мон утчаны но шедьтыны быгатэ пентхаусэ нош пушкын мынэ. Оло, со шоры учкыса обороная ih быгатэ».
  
  
  Но мон со чупа бамъёстэ, чыртыяз, холодок но капчи, умой, ку мон-тӥ бызиз.
  
  
  "Та мыным удалтӥз-а кадь?" - ӟазырес куаразэ созэ юано, дыр, мон сое ки кутскыса пазьланы дэрем.
  
  
  «Ми ӵошен лэсьтӥськомы ӧй луысалзы», - со шонертэм сл. Киыз туж люкето. «Мон одӥг мын отчы, кыӵе ке кайла».
  
  
  Мынам макес выжыез кузь тӧдьы вылтӥ гылӟе, нош со дэрем атасъяськыса, сарвыл коже, гольык йыр, узыр. Мон доры матэгес макес Ee. «Нош мынам потэ вал - тон сьӧры мыно».
  
  
  Мон нош ик ымдураз йӧттӥз шуныт. Соос мынэсьтым вордэм кыл ым-тӥ гылӟыса, эскерыса но утчаллям. Шеде со бур киы ценымногие перемещаться ee лапег но, собере мар луиз, со сярысь малпаны но уг быгатӥськы ни Адриан Ставроса.
  
  
  «Мон одӥг мыном», - прошептать мон. "Ӵуказе."
  
  
  Соослэн мӧляосазы пуксиз, со но дэремме со маялтӥз. Нёжтӥськись луоз коже небыт но чурыт, аксым йӧтыл мон борды ӝиптӥськиз.
  
  
  «Ӟеч-а, сюрес», - пель эрика мон бусын.
  
  
  «Умой», - шуиз со буй-буй. «Нокыӵе трос туконъёс».
  
  
  «Быгатэ тӥ соосын ченгешиськоды?» - шуиз со, ымдурыным мон доры ӝиптӥськиз.
  
  
  Чупан кема улыны, эрика но дась луоз. Ку ваньмыз йылпумъяськиз, ми соосты люкыны луэ. Со ас вылаз басьтыны, со бадӟым кровать доры лыктоз но султоз но двуспальный комнатае пыризы. Соин басьтӥз дэрем, лемлет но бюстгальтер собере бикини трусик. Со умой но чебер суреданы луэ. Котькуд мугорын вал со безупречный кожаз. Небыт но отын кыллё соос кроватез вылэ тэтчиз, монэ возьма. Та ужъёс уг мыно. Со виын вӧзамы луэмзэ, со одӥг кровать вылын, кыстӥське, со борды йӧтӥськиз ке, мугор но тырмиз-а, шӧдӥз, кызьы со вылэ ми сылмиськом.
  
  
  Та дарт вал, кыксэ мон инъямын.
  
  
  «Эх, Ник», - шуиз со, милемыз бордаз йӧтӥськыса, со лул-гопо луиз.
  
  
  Суп-сап, сое мон кие шедиз, соос соос но вырӟо. Кӧня ке секунд ортчыса, котыр чебер нах куара кылӥськиз. Солы луыса когтистый, шаугетэменыз, примитивный кышномурт, ваньзэ эскеро ыштэ ке, ачиз сое кутыны турттэ мур пушкам тырмымон.
  
  
  Бергес, эрика умме усем бере, комнатаын шыпыт султӥз, ачиз но со жуг-жаг мынэ ee. Со ӧз сайка.
  
  
  Вуоно ӵукнаяз, кунокуа юртъёс но со доры мыно но минуркос аполлон эрика кельтэ. Соос укно дорын басьтӥзы интыысь мойщик бригада кабез, кудаз со ужаны лэзись пропуск но ялан шедё пентхауз-тӥ юрт. Милемлы пропуск оформлять минуркос юрттыны, пеймыт йырси, мыйык ляки но кунокуа нош кырсектыны на со, лэся грек понна. Сое педласянь пӧя охранниксэс, формаез юртын ужасьёс, шуод-а, мар косӥз пентхаусэ Мадупас укнооссэ миське.
  
  
  Сое но шедьтыны уг быгато, нимысьтыз лифтъёс, шутэтскон уг тусбуяськыны. Лифтер, валамон, котыр одӥг адями Ставрос луэ. Пур-пур улын ачимлыксэ синь пистолетъёс формаез. Мон чакласькыса учки но со мон вылэ ведраысь пентхаусэ бере мон ӝутскем. Нокыӵе мукет лифт ӧвӧл отчы тубыны, но, верам кылъёс Минуркос, молодёжных веб-пагӟа вылӥ этажысен уллань, заблокировать утиськыны но луэ.
  
  
  Котыр подъёмник потыку, коридорын соос шикарный вадьсаськиз, со мышкын фасадлэсь юрт доры кыстӥське. Nen ковер вал зӧк шобрет, люстра но, сяськаен горшок зэрпаллык, вӧлдэтъёс ӝужытэсь свисать. Пырон дорын ӝӧк сьӧрын пукись кык пентхаусэ охранниксэс. Со йыр быдтӥсен ставрос медо вал, ачимлыксэ личной армияз пыриз. Ас Минуркос охранниксэс, ӧжытак улыса, собере асьмелэсь лушкем поттэм луоз пентхаусэ власть ӝоген.
  
  
  Котырам пиосмуртъёс одӥг-кык, вылӥын ни, милемды коридорын пӧлын пумитай. Тау соослы чик уз луы.
  
  
  Со валэктон курыса. - "Мар лэсьтӥды тӥ татын-а?"
  
  
  Грекъёс шуо соин мыным умой. "Мынам бизнес тодмо ӧвӧл шат?" Юаз со. «Лыкты мон укнозэ миськизы».
  
  
  "Кин тонэ лэзиз?"
  
  
  Со вылын возьматэмын формаез тканевый нашивкаосын, предприятиосын нимаз гожтыны пичи укнотӥ миськон луоз со ".
  
  
  "Тон дорысь работодатель, заказъёс-тӥ пентхаусэ улыны?"
  
  
  «Та-а со уг-а лэсьто ке, мон но татын уг улӥськы», - шуи мон. Со рискнуть. «Мон кылӥ, кызьы Мадуп нимъёсты тодэ ваён».
  
  
  Мукет пиосмурт шимес нахмуриваться-пукон понна. Солэн уродъяськемез но луэ туж югыт йырсилэн тусыз но, солэн малпамезъя, котырады мар луэ, соос одӥг пиосмурт, кудъёсыз ваньзы асьмеос бразилия ставрастать вайизы. Эскере солэсь ымнырзэ бере, со шӧдэ-а, мар ватонэз, мон со пыр адӟи мон.
  
  
  «Хм», - пиосмурт вӧзын нукыртӥсько мон. «Нах киоссы вылэ понэ но ӝуштыса доры берытске».
  
  
  Мыным луиз тунсыко, каллен со макем ожмаськон тӥрлык. Со кельтэ Вильгельмина кунокуаын-а, бур киыныз басьтэм доры но пуш палтӥз-бака думы хьюго стилет ачимлыксэ. Сотэк котькыӵе сьӧсь пӧйшуръёс гуосазы пыро кунокуалы уз дурбасьтэ. Сое, шоканы дӥсьтытэк затаивать но, тодон-валан йыр вандӥсьёсын ӵош бугыръязы, мон уж бере. Мынам киосы но, мугорзэс учко, со милям паллян пыд-озь каллен выжы лэзиз. Собере мон бур пала вырӟиз бере, сое макес пурт. Соин со ортчоз вань выжыос, лапег вылэ султыны. Мынам улон кепырскем. Дюймын ручкаез стилет со кемысь дугдэмез.
  
  
  «Ярам, - шуиз со. «Тон монэ адӟиз но берытскиз документъёс сётӥз».
  
  
  Соос алдасько карточка басьто, соин солы но сак эскеро. Номыр уг шу, мукет сямен карточкаез возьматэ но со эмуос математикаез нуиз. Пиосмуртлы эшшо но шонтӥз, вылӥ мытӥзы вуиз но, ведраосы но берыктыны пырыос карточкаяз.
  
  
  «Умой-а. Ортчиз со тӥледыз пушказ».
  
  
  «Тау», - шуи мон смиренно.
  
  
  Кыкетӥез, пиосмуртъёс кутсконзэ ӝутскем-мон сак эскеро, пукон понна но, солы пумит мынэ эмуос дыр. Сое шӧдыны кутскиськод, форт-а мар-а сюры-пичиез но, шуг-секытысь нокс огшоры луэ. Со усьтӥське ӧс, но пыро соос пентхаусэ со азьпалан.
  
  
  Эшшо ке мон луысал пуш кужым-а. Мылкыдъёс та кышкыт вал, мон уязвимость лыдэ басьтоно ке, соос милемлы шараяло. Ӝоген ваньмыз та ортчиз ке, соосты юрт котырады ноку но улэп ӧз поты. Нош амалъёсын, кудзэ вииллям Ставрастать шпион, уг быгатӥськоды тужгес но ческытсэ йӧнгес луыны кулэ.
  
  
  Мон пырисько-вӧл гостиная. Азьланьын та гинэ вал. Узыр шобыртэм кык этажысьтыз выж коверен шобырско, нош вӧлдэт ӝужытгес луыны фрескаос расписывать, грециялэн сцена вашкала сямъёс суреданы. Комнатаяз луыны пияла борддор вылэ тусбуйзы пумысь, кыдёкысь городэ, пияла ӧс вылэ выхаживать раздвижной пичи балконэ поттӥ. Со татын ас уждэ кутсконо. Комнатаын биниськемъёсыз но вань со адӟыны дуно мебель, вашкала основной-ын. Ӝӧк вылын соос чиляло изящно урнаос программа шутэтскыны.
  
  
  Шкафлэсь ӧссэ эшшо одӥг комнатаын ӝӧк вылысь со адӟем но приоткрытый бур пала ортчиз-а, ставрастать соин, вылды, переделывать кабинетаз. Монэ коридорысь комната вань паллянъёс, вылды, улонзы но кӧлан интыоссэс.
  
  
  «Мынам укноям-ысен кутскиз татын бадӟым», - шуи мон.
  
  
  «Татын витьыса», - пиосмурт косэ, монэ келяса.
  
  
  Со купырмы. "Одно ик."
  
  
  Офисаз пырыку, со куспын ышиз-быриз но. Со-а, бур-азьлань вырӟиз, пуш висъетъёс люкетъёссэ умой шуыса адӟиз. Кӧня адями костюмез пеймыт-лыз мынэ, кин ке но телефон пыр вераськисько. Та кусып герӟетъёс. Та комнатаын луоз, дыр, пиосмурт полдюжины. Кема возьмаз со, мукет пиосмуртэ комнатаын, кык бадӟым коридортӥ потэ-а, кытын-а со вал, но мон шоры учко но, офисаз пырыку. Татын ставрос адямилэсь трос вал - быгато-а, яке трос-а дюжинаен, котькытчы дырыз дыръя. Веран арес но ӧй вал, мар со быгатэ котыръёсты нуллэ со но трос пыӵал-тӥрлык бичазы.
  
  
  Адямиез кӧня ке минут ортчыса, монэ келя, нош ик вуо, вуо но коридоръёсын шыпыт-ын. Со сьӧры мукет сямен офисэз пиосмурт понна, кудӥз кузь йырси нуллэм но адӟиськиз, кызьы студентъёс-радикалъёсты, причёскаос, дӥськут но ачим перерасти. Ку со усьтэмын вал жилет дӥсяськод но пельпум вылтӥзы туго бадӟым паркын револьверъёсты кобураысь растворимый.
  
  
  "Кема выри кадь та?" - юало солэсь англи сямен.
  
  
  Со шӧдӥз, кызьы со, адями кадь но Паракат, американецъёс луэ. Активистъёс, астэ юн кут политической ставрастать-ысь ядро.
  
  
  Со англи ломаный ответ. «Кудняла? Быгато-а, полчаса, оло, часын. Соос гуртсылэсь, жоб макем укное».
  
  
  «Мадупас тодазы ӧз возе, кызьы тонэ ӧте». Со шоры учкыса, мон бадӟым лыз пыр точка линзаос. Ачимлык кыньыръяса син азям шадраё вал, нош ымдуръёсыз вал туж векчи, отсутствующий арес. Файловый со пыр AX идентифицировать ачимлыксэ, мукет Ставрос кадь; со тодмо вал, кызьы Хаммер, туж умой пияш, кин кызьы пуке, кык кышномурт виемын, шашкаен динамитный ih кускерттон бордазы лякиське.
  
  
  "Ӧвӧл, со уг жингырты?" Соос бумага басьтӥз но кисыяз шталь клочок ih котыр эскерисько. «Мон, - шуэ со мистер Минуркос корка».
  
  
  Та виын вӧзамы дугдӥз комнатаязы пырыса хаммер пиосмуртъёс но мукет. Со лапег мугоро вал, мытэм но, дыр, грекъёс. Туспуктэмысь адӟиське со файл мадупас ax салака, таяз но сое воштӥсь адями кадь адӟисько.
  
  
  «Мон тодам, укноетӥ мед жингыртоз мойка фирма», - шуиз со англи сямен Хаммер. "Куке татчы лыктӥсько берпум пол-а тон?"
  
  
  «Тодад возь монэ сотэк уг гожъяло», - шуи мон кежег. «Тон валаськод, мар сярысь гожъяны кулэ ваньзэ».
  
  
  Хаммер вормытъяськыса-а ми доры лыкто. "Нош вазь тон татчы?"
  
  
  Соос куалекъяло. «Бен, со, вазь ик ужасько татын».
  
  
  Мынам но ымнырам револьверен солэн мертаны потӥзы. Ачимлык матын луэ виымез кельше. «Мон верай, кызьы адӟисько кухняын».
  
  
  Мынам паллян ки улысьтыз мозмытыны банк ручеек. Со тодэ кухня описаниос утча, мон минуркос сётӥзы. «Со бадӟым, куалемъёс но шкафтэс! Оглом мар та таӵе?»
  
  
  «Эх, со мед кутскоз», - шуиз Мадупа алда.
  
  
  Со проигнорировать Хаммер. "Кухняын укно кӧня?"
  
  
  Мыным тунсыко вал, кызьы сое йылозяз ӝог стилет быгатэ ке, пыдъёсме выж вылэ усиз ачимлыксэ доры. Нош собере сое, тодэ-а, мар-кухня - та пуш висъетъёс, коридорын юртлэн педпалаз вылын ӝуштэ. «Мед угось отын укноос ӧвӧл», - юай мон невинно.
  
  
  Спусковой хаммер бадӟым чиньызэ венен борды ӝиптӥськиз. Ёзвиоссэ пумен-пумен ыше-юг, пистолетъёсты но солэн кӧтурдэсаз вылэ лэзисько. Вакчи саесо дэремен пиосмурт офисын сямен пото.
  
  
  «Налёт Служба адямиос ваньзы сямен вераса, адями ыстӥд шуыса», - вераз пияш та Хаммер.
  
  
  Тыршелэ возьматыны солэсь ымныр вылын ӧвӧл капчи. Со дун тырыса, асьсэ офисын нылмурт Бляшкаос, юрттӥськемды понна соос милемлы история, таяз кулэлык кылдӥз ке, шугатэк но, ужъёс пумозязы вуттэмын ӧвӧл со, кык зэм.
  
  
  Окт Хаммер кобураяз пистолет. «Умой-а. Каргам миське укно», - со косэ. «Нош тае ӝоггес лэсьтоно».
  
  
  «Бен, сэре», - шуи мон. «Куддыръя нуналаз мон кемалась потэ минуркос парусо мистер ӵошатскон сярысь вераськыны. Ачимлык азьын отходъёс адӟысал шат со?»
  
  
  Ӟырт хаммер куштӥськем мон шоры учке. «Ачимлыксэ тӥ уд адӟе», - шуиз со. «Аслэсьтыз ужзэ азьланьтоз».
  
  
  "Тау", - шуи мон.
  
  
  Со мон коридоръёстӥ ортчыку лэзьы шуыса, вуэн тырмытэм ведраосын, физической но со ӝог планировкаезлэн номерзэ учкыны. Со бадӟым укноос вырыны кутскисько ке, милемлы ваньмыз одӥг кельтоно. Сое адӟыса, малы соос лыктӥзы, мон малпамъя, синмаськымон карыны амалъёс но утчаллямы пыраса, пиосмуртъёсты ке ужез эскерыны кутске группае потэм но ставрос усьтэмын-тӥ офис, монэ уг адӟы. Балконысь ӧсэз со усьтэмын вал.
  
  
  «Кык лагерьлы дась», - шуиз одӥг пиосмурт. «Мон малпасько, мынам лэсьтэм порекомендовать ставроса кулэ кадь гинэ...»
  
  
  Но мон мукет воргоронъёсты шоры возьматэ ачимлыксэ дугдӥз. Воргорон нош ик вазё нырысетӥосыз приглушенный бералтӥськы голос. Пушказ куинь комнатаез пыро на та вие коридорын котырын озьы ке но пиосмурт, мон но соосты басьтыны пыралэ бонус-лэсь бадӟым. Искреннее, чуланэ адриан план ставрастать план нырысетӥез вал кадь. Со шоро-куспо мугоро, пеймыт йырсиез залысина-ысь. Со луиз, тужгес тупась туспуктэмъёсты вылын, со адӟе, алама ини, лякыттэм пияш, со куамын арлэсь трослы бадӟымгес адӟиське. Но со азьвыл сямен ик динамично адӟисько. Паськыт пельпум вал со но, со вылын возиське, кызьы выпускникъёс Вест-Пойнт. Пеймыт дэрем саес, чыртыямы галстук но со вылынгес вал. Пачка бумагаоссэ но мар луэмез адӟиз, солэн киосыз туж жадё возё.
  
  
  «Ӟеч-а, сётыны каризы та вакчи пумиськон», - шуиз со бадӟым комнатаын кылемын. Соин, шӧд-а, мар отын луоз, эн Цанни. Со та огазеяськонын тырмыт уз луы, кулэ луиз. «Ривер, кыӵе доклад миконос берпуметӥ-а ӵош?»
  
  
  Мон отын сылӥ, сое пичи группаын учкыса, тодамы вайылом, кызьы визьмо, ужа-а со, гажамез шӧдыса ставрос адриан соос доры ӧжытэз.
  
  
  «... Командиреныз вераськиз но, музъем но быдтэмын шуыса, армие...»
  
  
  Мон нырысьсэ адӟи но, синъёсы ӝутыку, малпамтэ ставрастать. Ас подчиненный шонтӥ со вылэ, ми кӧня ке вамыш лэсьтыны ӧраз, собере дугдӥз замертво, со вылэ йыркурен ымнырдэ вал.
  
  
  "Кин та, вуриськись басьтод-а?" - со прореветь.
  
  
  Котырысьтыз адямиос солэн одӥг ставрос опаска доры лыкто. «Мон поныса, кинлы ке вера, мар татын луэ шуыса, укнозэ миськизы».
  
  
  "Оскы тон!" Ставрастать зол кеськиз. Мон вылэ ведра дурысь мон адӟисько сое балконысь учкыса но вӧзаз резина киын но инструментъёслэсь. Со косӥз. "Тон! Татчы лыкты!"
  
  
  Йырзы кур луиз но, малпасько ставрастать тырмыт ке, малы мон бордысь мозмытске потэ, нокин но уг ке кары ачимлыксэ шталь малпанзэ веран. Комнатаяз пырыса, со случайно. "Мед луысал?"
  
  
  Мон солэсь бералтӥсько, но ответ ӧз сёты. "Кин ачимлыксэ татчы лэзиз?"
  
  
  Хаммер, мон сылӥсько сэрегъёсаз, комната паласен вамыштозы пантераос центр кадь. «Ваньзэ сое радъяны. Ачимлык уг эскеры астэ».
  
  
  Бандитэз ассэ шорам учкоз но берытскыса дыр ӵоже ставрастать вылын, со вие басьтӥз комната сьӧд чал-чал кадь. Ставрастать кутскиз ке, та шыпыт луиз. "Мон котыртӥ идиот?"
  
  
  Соос шоры учкыса кузьыталэс Хаммер. Собере соос мон доры берытскиллям. «Ӟеч-а, укно миськон туннэ быдэстоз».
  
  
  «Мон нош кутско гинэ! Мистер Минуркос котьку потэ вал вань укноос мисько. Со вера...»
  
  
  "Вуриськись басьтыса, кошкиз!" - Хаммер кеськиз.
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Мон ведра...»
  
  
  "Та вунэтыны."
  
  
  Со ставрос mimmo каньылэн ортчо, нош мон со дыръя вань котыр учкиз. Урамез васькыса, вылын, лифт, мысленно звукоизоляция со пусйиз, связья линиосты но тунгонэн ворсаз, пичи подъёмник нунал. Тунсыко, шекъёсыз ӧвӧл со адриан ставрос сайкатскиз. Мон пырай, безусловно, со сылэ. Умой гинэ ӧз тодма со адями, кудӥзлы оскыны виизы, ачимлыксэ физической кужымез но малпанъёсты шӧдэ. Сюри вал одӥг гинэ амал пушкын Лифт, со но тоды, мар вите ке, ачиз пушказ пырем.
  
  
  Кунокуаын со вуэм бере, комнатаын вить мон но мынам минуркос Эрика. Со ӧсъёссэ кадь гинэ пырыса, эрика но адӟе, ваньзэ радызъя мыным ма, газетъя мон соосты донгытӥз. Со кӧй йыръянзэ лыдӟе.
  
  
  ОФИЦИАЛЬНОЙ ЛУШКЕМ КОЦИКАС ВЫСТУПЛЕНИЕ.
  
  
  Клёккетыны Минуркос.
  
  
  «Люкетэз кыӵе ке министр кабинетъёс, нимаз алики малоизвестный вианола фигураос, шуэ, маиз вал, сое юнматыны тырше, ассэ улонын шедьтыны коммунист партилэн лидеръёсыз, мукет кышкытлык но мар вузаны коцикас хунта планировать карыны шуыса».
  
  
  Колонкаос марка соос нырысетӥ лыдӟонэн. «Луоз шуыса, шонер генералъёс вал нулло», - шуи мон. «Дэри лопата ставрастать коцикас куштыса, ситуациосын герӟасько шуыса, ӵапак пумитан азьын, ачимлыксэ планировать карыны но солэн ужъюлтошъёсыз ачимлыксэ вииськом».
  
  
  «Сак учкыса но, мон со кадь ӧвӧл ни нимаз тыршо», - шуиз минурк секыт.
  
  
  Эрика понна басьтӥськи мон киын. «Полиция янгыше эскере, нош со вие ке, безосновательный лыдъямын вал соиз, куинь полковникъёс луыны кулэ».
  
  
  «Ӧвӧл ке, мон понна генераллэн мыном», - шуи мон. "Со жингыртэ?"
  
  
  «Ӧвӧл на», - шуиз Минуркос. "Пентхаусэ тон шедьтод-а?"
  
  
  «Мед луоз, соос, тае лэсьтӥсько», - шуи мон. Со вераськемзэс соос сярысь вераса, соос кылозы со сярысь, мае адӟимы, Ставрос.
  
  
  «Мон ӵош кунокуа но, пистолетлэсь тӥледлы мед луоз», - шуиз эрика но шуш.
  
  
  «Мынам со дораз луысал ке, со отчы ӧй сюры», - верамын соос вуизы эгей сми тэрытске. «Бугыръяны, соин мыным умой. Ӧвӧл, мон вуыны луэ. Кунокуа со, пе, ми дорын мед кылёз Зак».
  
  
  Эрика мон шоры учке. «Аслэсьтыз ужзэ туж умой вал со».
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон. «Шуыса гинэ, каньыл ке, со адями быгатэ аслэсьтыз юрттэтсэ басьтыны. Малпасько, та ёросысь ax агентам вал. Со наверняка тодысалзы». Со, Минуркос доры берытске. «Тон удалтӥз командирез лагерьын дозваниваться-озь?»
  
  
  «Милям вадьсамы кык ih», - шуиз со. «Ми шуиськомы-о со, мар-а тон шуыны. Кык пиосмурт мыным вераз, нокыӵе ужрадъёс уг ӧдъя-а со, милесьтым адӟыса ӧз басьтэ дыр ивортон. Со мыным котьку визь-кенеш секретарез тазьы нимало но соосты такем пентхаусэ приказ огпал озьы герӟаськемын ӧвӧл».
  
  
  «Туж умой, тон вормы, Минуркос мистер», - шуи мон. «Нош табере, тодӥсько ке монэ...»
  
  
  Монэ куспетӥ кариз телефонэзлэн.
  
  
  Эрика шуиз со вылын, но жугысал тусбуяськыны. Но со телефон минуркос сётыны шонтэм. Трубкаез доры вайизы но солэн пель трубкаез басьтӥ. Ачимлык кыл палан ӧжыт луоз. «Бен, Василис. Бен. Ах, бен. Бен, азинтыны. Валамон. Бен. Эх, усто». Чильымлэн но сое быдэстыны понӥ ке, со мон вылэ учкыса кескич пальпотон.
  
  
  "Устоез?" - укыр Эрика юа.
  
  
  Василис коттеджын жингыртӥ но, пумитам ачимлыксэ цанни мон адӟи туннэ, ӵуказе-а-аслыз понна, малы ке шуоно со укыр басьтӥз. Вуоно арняе соос ӵектӥзы василиса жингыртӥз. Кыллэн вошъяськемез пӧсь ченгешонъёс но пото, нош кылем цанни непреклонный. Но солэсь куштӥськи. эскерыны пырало полковник телефон ".
  
  
  «Мар со озьы кариз, тон мед пальпотиськоды?» Юаз со.
  
  
  «Адельфий Деспо Тодаз Возёз-А?
  
  
  Адямиез, комитетын расион полковник воштыны? Адями ас Ставрос? "
  
  
  «Мед луоз», - Эрика шонтӥ.
  
  
  «Василис математикая таиз доры мынэ. Шека соин-а, мар-о Адельфий пумитан интыос лэсьтӥзы, со но правоез луэ. Планъя адельфий ваньзэ тодэ. Куинь полковникъёс но оскон сярысь ченгешо адельфий василис басьтӥз. Адельфий пумитан инты эмуос но дырзэ ивортэ. Коцикас, пумиськыны но вераським ни мон коцикас плотарча главань резиденцияз. Со вал уйпал загородный поместьеоссы городысь, ёросысь гинэ кыдёкын. Адельфий но, отын вал ».
  
  
  "Куке?" Юаз со.
  
  
  «Туннэ ке ӧз, нокызьы», - Минуркос ответ. «Вань кӧня ке час понна».
  
  
  «Полковниклы сое кызьы виемын вал?» - тунсыкъяськи мон.
  
  
  Минурк купырмы. «Ӧй вера та сярысь адельфий, шараяны ке, уг тодӥськы малы василис. Тыдӟыны, мон но котькуд ар витёно луоз».
  
  
  «Та уж туж кышкыт луыны быгатоз», - шуи мон. Суйёсы вылын со час шоры учкытэк. «Эрика, такси ӧтёно. Ми, т Коцикас доры. Мистер Минуркос, тон татчы кыль, кунян ваён, мурт синъёслэсь кыдёке но возиське. Кин ке тодысал ке, тонэ ас дорам ужпумъёс».
  
  
  «Туж умой, мистер Картер».
  
  
  Эрика дыр таксиез ӧтиды-а, со но кобураысь люгер пристегнуть куртказэ кылиз, нош собере бур-а стилет киюмылъёссы. Минуркос чал-чал учкем но пеймытомизы. Со, пе, ворсэтъёсты берен кобураяз но котыр Люгер карыны, патронъёс капчи патрон движениязы пырисьёс, собере нош ик сайка пистолет.
  
  
  Эрика телефон пыр вераськисько. «Мон потӥ вал ульчае таксиен минаед вить».
  
  
  «Соку мын», - шуо мон. «Ми дорын пусъемын пумиськон».
  
  
  Тямысэтӥ глава.
  
  
  «Эн малпаськы, валаз-а шуыса», - шуиз коцикас анатоль собере полковник сое аслыз басьтыны бадӟым вестибюльёс корка кадь асьмеос. «Адельфий шуо, та адӟиськон шутэтскыны луэ шуыса, генералъёс».
  
  
  Генерал криезот сюрес кузя мон бичасько, малы ке шуоно мон тодӥсько, мар мон коцикас кулэтэм кариз ке, ӵош мыно-а мон одӥг эрика. Коцикас, чиед пиосмурт витьтон ар улэмын, мон вылын сылэ хаки униформазы сяська но чакласькысагес учке.
  
  
  "Кин-татын мукет луиз ке котырад, полковник?" - Кризот юа.
  
  
  «Ожидаться матысь дыре со».
  
  
  «Умой-а. Мон ачим ӧжыт дыр сётӥзы», - шуиз Кризот.
  
  
  Шып Коцикас шоры учкыку, монэ витиськод-ответ. Воинской звание ачимлыксэ зӧк луоз ке, кезьыт генерал дорын, вылын, со виын ик луиз со грециялэн влиятельный адями. 1967-тӥ арын потэм переворот бере, адями, кудӥз возглавлять ачимлыксэ, юри хунта ӝужыт офицер доры уг лэзё, малы ке шуоно вылӥ классъёсысь привилегированной думы генералъёс вал.
  
  
  «Умой», - шуиз со, пумаз. «Кабинетаз пырыса, пожалуйста».
  
  
  Ньыльнамы минут ортчыса, котыр ласянь сылэ, пеймытэн тырмем центр кабинетаз. Пазьланы штораос медое но луоз югыт комнатаын. Мыным ӵектӥзы Коцикас юэ, нош ми пумит.
  
  
  «Полковник, кунокуаез сое но, тае лэзиськод но, тон азьын тӥ понна татын кык адямиосын пумиськонъёс бордысен-озь кылем пумитан корка», - шуиз Кризот.
  
  
  "Малы?" - Коцикас юа. «Кыӵе куронъёс кельыштэм».
  
  
  «Мон кылзӥсько. Та пумиськон - вы», - генерал шуиз. «Мон сыло бер троссэ валэктэ, дыр луэ ке, ми дорын, уг-а возьматы адямилэсь но никкор минуркос, недавний тон вылэ урдскыны, сьӧрын сылӥськом. Адями нимъёсты Ставрастать Адриан вал, кудӥз нимзэ ватыны планировать карыны но пумит переворот хунта никкор понна вир-ын. Тон, Главань Плотарх виемын луыны кулэ, татын но, аслад коркаяд, туннэ ке ӧз, нокызьы ».
  
  
  Коцикас чурыт ымныр шедьтыны, шонер-а гож. "Мынам малпамея." - шуиз со.
  
  
  «Мон шека, солы номыр кулэ адельфий бызьылоно шуыса», - ватса генерал. «Никкор, шол, татын уг луы, малы ке шуоно соин нокыӵе кусыпъёсмы ӧй вал таосыд доры».
  
  
  Коцикас кема учки укнотӥ. Берытски мон со доры нош ик ке, со юаз: «нош та пиосмурт-а, нылы?»
  
  
  «Татын соос мед юрттозы», - шуиз кризот гинэ.
  
  
  «Кытысь мон тодӥсько, мар со тон эн ви монэ куинь лыктэ-а?» - каньылак юаз Коцикас.
  
  
  Кризот поморщиться.
  
  
  «Полковник, - шыпыт вераз мыным, - тон татчы вуиз со витем ке, тыныд кулэ луэ».
  
  
  Мон учкылэ мур синъёсаз ачимлыксэ. «Умой-а. Тон корка эскерыны быгатыны. Нош мон малпай, мар луоз, нокин но ӧвӧл-а пушказ, котыраз кин яке кунокуамылэн коркаез но вань мынам эше курадӟыты монэ».
  
  
  "Подвал луоз, полковник?" Юаз со.
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  «Мон отысен кутске», - со шуиз эрика. «Тон-вераны дыр но, генерал, полковник. Вуон дырозь ми кӧня ih?»
  
  
  «Мон шуисько мед, эсьма, дас вить минут».
  
  
  «Та тырмыт луыны кулэ». Со, Эрика доры берытске.
  
  
  "Сётыны кутскиз."
  
  
  Мон бомбаос бугыръяз, но ӧз шедьты подвалзэс ӝоген милям бадӟым, ми взрывчатка. Мон коркалэн мукет люкетъёсъя эскерыны, но берло кабинетъёс, кытын ортчоз пумиськонъёс луыны кулэ. Мон-поч эскерон бордысен. Нокыӵе нимзэ шараяны ӧз луы ке тырмоз, мон шедьто кык электронной жучка.
  
  
  «Луонтэм», - шуиз Коцикас полковник, куке со одӥг интыян. «Мон уг тодӥськы, ку со быдэстэмын луоз».
  
  
  «Та адями - профессионал», - шуи мон. «Оскиськом, табере мон тыныд кулэ».
  
  
  «Шуыса гинэ, дыр», - тодаз Эрика. "Сое нимаз вуиды-а?"
  
  
  "Вал бере, солэн штаб-квартираез комитет туннэ ӵукна, соин ӵош лыктыны быгатэ, - шуиз Коцикас.
  
  
  - Адельфий луыны быгатэ но мукет, озьы ке но, мар соослы уг яра ачимлыксэ луонтэм. Пумлэн пумаз, турттэмез якобы та косӥз ".
  
  
  Полковник шонер нуллэ вал. Лимузин вуылӥзы бадӟым сьӧд дас минут ортчыса, куинь полковникъёс вал, вань nen. Главань плотарча арлыдо воргорон но луэ, йырсизэ пурысьтам главань. Ог ньыльдон адельфий луоз, кӧй, зӧк пиосмурт, кудъёсыз куинь быдӟалазы ӧжытгес луизы со формаосты лэся. Соос вань бадӟымъёсыз но, пальпотӥз но нурлы палаз тупась тупан сярысь вераны, тужгес но паймем вал, вестибюльёс дӥсь посэ, со вылын ке со бур поскесаны.
  
  
  Выросъёсыз воштӥськизы ачимлыксэ, чилекъям кадь. Пальпотонзы ышиз, юнлыкез но пеймыт синъёсыд-а йӧ кылдӥз. "Мар тон лэсьтӥд?" кеськиз со.
  
  
  Номыр но Коцикас Криезот. Со понна дур эмуос но чурыт ки тыбыр адельфий берыктыны. Ачимлыкен юн вожпотонэз ӝоген тырмем ымнырзэ. "Возьматэ:" та-а мар-а?" - зол-а юало, со мон вылэ генерал коцикас учконме но воштоно.
  
  
  «Мистер Картер шуэ, мон тон доры туннэ лыкто-а бертоз шуыса, милемыз виён понна», - шуиз коцикас холодно.
  
  
  Кык переглядываться потрясенно мукет полковник. "Та шонер, Анатоль?" - Коцикас главань юа.
  
  
  "Абсурд та!" - адельфий вазисько. "Кин со адями?" Азьвыл кезьыт Коцикас ответ сётыны ӧйлась, соин ӵош переключаться адельфий формальной лад, грек кылысь пӧсь шквал вырыны лэзизы, асказ ӧске кыл, яд кадь, но йырез ялан мон палагес лэзькиз. Мон уг быгаты та бадӟым люкетэз кутӥськоз.
  
  
  «Учкыса, полковник», - востэм Коцикас ответ.
  
  
  Сое китӥз кутэм адельфий сумъяло. «Кесэген-кесэген вуоно дыре кабинетаз ортчиз быгатод-а тон пичи, - шуисько мон, - учыре ке, лэзе монэ кыӵе ке сюрприз». Соос шоры учкыса Коцикас. «Тон котыр мукет, Эрики сяна, комната пыр холлын кылем, солэн дырыз но трос кылэме ӧвӧл».
  
  
  «Туж умой, - шуиз Коцикас.
  
  
  Заллэн огпал сэргаз пыртэ но кабинетысь полковник кризот генерал гостиная палаз, нош ымам лякемын скотч ачимлыксэ адельфий пукон но мон сӥлё думы эрика. Кускерттон кусъёсмы но револьверъёсты сое бышкалтӥзы, ӵош ачимлыксэ басьтэмзы понна. Эрика холлын ас вуо, нош ас понназ вылысь адельфий ултӥям понна плёнка.
  
  
  "Али астэ возьматод-а?" - Эрика юа.
  
  
  Со, нах шоры учкыса. Со вал горд йырсизы сынаса учке, асьмелы тужгес но адӟиськиз со спа чалбарлык костюмъёс но. Со котыре пе, пуйы «бельгийской 25 пистолетъёс калибр» но пыӵал эскерыны.
  
  
  «Бен, мон возьмало», - шуи мон. Со, нунал усиз пырон доры вуытозязы, кузь сюрес шоры учкытэк, ӝужыт тополь окаймлять ломбардийский. Одӥг гинэ сюрес-озь, та интые пыр ортчыса, миля ӧжыт кылё. Идеальный быдтон интылы. Со бутылка ӵоксэтсэ луэ шуыса, валан извращенный ставрос малпаськод-а? Со Адельфий подумывать юаллясько, ӧжыт-а дыр но луэ, но со укыр кышказ Ставрос. Та пиштэ солэн ымныр вылаз.
  
  
  Мон бӧрсьы лыктӥсь мон доры ӝиптӥськиз но, быдэс мугорыз Эрика. «Ми дорын тазьы уг тырмы огназ дыръя, Ник».
  
  
  «Мон тодӥсько», - шуи мон.
  
  
  Буш киын со, соин-а, мар-тэк револьвер, мон киыныз маялтӥз но пельпум вылтӥз. «Та быдэсмиз ке, мон пегӟо Афинылэн-ын, сисько, изё но яратон вырыны».
  
  
  «Мон ӧй малпаськы, монэ гинэ дунъязы шуыса босс та», - мынектӥ мон.
  
  
  «Адам со кошкыны быгатэ. Нуналаз кӧня со милемлы сётыны быгатэ», - шуиз со раздраженно.
  
  
  Солы, со доры берытскиз. «Ми дыр шеде», - оскытӥз со сл. «Пичи кунокуалы мон умой тодӥсько, кытын...»
  
  
  Соос доры нуналаз берытскыса, машиналэн двигателез куара кылӥське. Подъездной пумен кузь сюрес, кезьыт азьло ватоно солэн вылтусызъя-а, матэктӥсь сьӧд седан. Со дасяське полицейской луыны фонарьёс.
  
  
  "Та чи!" - шуиз эрика.
  
  
  «Мед луоз», - соглаш луи мон. "Кызьы тон малпаськод, мастер участковый ставрастать медъяны?"
  
  
  «Кӧня адями понна та потребоваться вань», - эрика кожалод.
  
  
  «Уката ик, адямиез аслыз басьтӥз ке ставрастать пар», - ватсай мон. "Мыныны."
  
  
  Мон дыртӥсько комнатаын, кытын возьматэмын хунта генерал ёзчиосыз но.
  
  
  «Кырласянь полицейской машина вуиз, - шуиз со ӝоген со. «Ставрос гамбитын та кельше. Вань-а тӥляд ожмаськон тӥрлык?»
  
  
  Вань со сяна, Кризот. Револьверъёсты адельфий эмуос сётӥзы. «Татчы пуксьыны, нош табере огшоры, яратэ кадь ылё-кырсё, дискуссие тӥ кадь йӧн-йӧн. Дась-а астэ ожмаськон тӥрлык кутыса, урдэсъёсаз ваты. Эрика, сое чуланаз мынэ». Со ӝоген палэнскиз.
  
  
  «Та вал мынам француз ӧсъёссэ искреннее понна», - азьланьтэ со. «Соос вань ке, пыриськод комнатаяз, мон ih басьтыны тыршо. Кин ке-али тон котыр кошке пото ке, тӥ сьӧд ход пыр ортчыны быгатозы».
  
  
  Со, чал-чал офицер шоры учке. Со ас интыяз кыле.
  
  
  «Умой-а. Ми тыршиськом ыбылӥськон утиськыны быгатымтэ. Мон оскисько».
  
  
  Со, француз нуналъёсы пыр ортчыса, кылӥсько, пырон ӧс усьтӥськиз кадь кесем. Полиция утча медо дугдэ, нош ачимлыксэ ӝегатӥсьёс. Со кылӥз, кызьы солэн кабинет ӧсъёс тунгонамын тарсгетыны, кытын Адельфий вал думылыса, ымазы-ысь ӟипсы, нош собере сое нош ик куара кылӥське медо. Озьы та бадӟым пуштросэз ӧвӧл, кӧня пиосмуртъёслэн кадь вал. Со ӟеч-ӟеч адӟыны быгато ih минут ортчыса, со гостиная-ын изъян лэсьтэмын. Ih куать кузя луэ - форма но штатский одӥг витямы. Пиосмурт кускерттон вылын револьверъёсты-лэсь ваньзылэн формазы луоз.
  
  
  "Возьматэ:" та-а мар-а?" полковник шуыса , султо, нош тыбыр сьӧразы ватэм пистолетэн.
  
  
  Штатский азьпала потӥзы со адямиос, лейтенантской-ысь нашивкаез формаын. Штатский возьмась ставрос луозы адямиос, кудъёсыз сое адӟыса, пентхаусэ. Лейтенант, вылды, полицейской луыны, со Ставрастать медъяллямы. Полициын та зэмос луыны кулэ. Та кулэ луыны малпасько вал, нош прессалэн понна зэмос историез.
  
  
  «Ми тонэ татын витиськом уг, генерал, - шуиз лейтенант. Комнатаын оглядывать соин, вылды, Адельфий курыса. «Вузанэ ваньмыз тон понна арестовать каремын. Асьме дорын вал-а со, мар тон татчы лыктыны, калыккуспо мирез но лушкемез сярысь вераськоно агент коммунистической пумиськыны медэ бандит». Лулсэръёсме туж адске.
  
  
  «Абсурд та», - шуиз Коцикас.
  
  
  «Предательёс тон вань», - лейтенант зол ваменскылӥ. «Таӵе-а тӥляд но, казнить каремын вал кадь». Сое учкыса, лейтенант револьверъёсты кадь потӥзы.
  
  
  Ставрос-тӥ чурыт пиосмурт мынектӥз. «Татын, вӧсь но луэ», - шуиз со англи сямен. «Пытсан вожвыл куке тон».
  
  
  «Пытсан физической мытон азьын мынам правое ӧвӧл», - верамез бере пиналъёсты математикалы сми коцикас тэрытскыса кылдӥз.
  
  
  "Ӧвӧл-а?" - юа Ставрос медъяськем. «Я, эсьмаса, докладъёс озьы ик таос пӧлы пыриз полиция. Тазьы та адями радио пыр кылӥ».
  
  
  Лейтенант коцикас револьверъёсты вылазы мертазы. Со шӧдӥське ини шуыса, басьтыны вакчи сигналъёсын пыр ваньзэ асьсэос полицейскойёс вылэ пистолетъёс лейтенант. Пиосмуртъёслэн киоссы вылэ понэ но шонтӥз лейтенант ставрос курткаен, асьмеос со адямиос доры берытске. Ӝоген со ӧсъёссэ паськыт проем пырисько, гадь пушкын мертаны Вильгельмина лейтенант.
  
  
  «Ӟеч-а, татын усьтэмын кыльы».
  
  
  Лейтенант мон шоры долкаса паймемысьтым, пиштэ солэн ымныр вылаз. Адями ассэ уг на пистолетъёс ставрос сузьке, парен но полицейской формаен кобураяз кыскисьёс доры киын гинэ кутскылоно. Ваньзы куалектӥзы, берытскизы но мон шоры ваньзы учко.
  
  
  «Пистолет куштыны», - лейтенант косӥз. «Нош тон, кидэ ӝутыса чакласа та камзолзэс».
  
  
  Приказэзъя монэ нокин но уг быдэсты. Соосты чотаны, малы со монэ басьтыны лыктӥды. Усьтӥськиз пыран-потан ӧссэ но солэсь паллян эрика потыса, пиосмурт ас вылазы мертазы ставрос бельгийской револьверъёсты.
  
  
  «Мон малпасько, тыныд ӟеч лэсьтэ, кызьы со шуиз», - шуиз со холодно.
  
  
  Йыр вандӥсьёслэн ымныръёссы, вожпотонъёс вылаз полициысь лейтенант ставрос но разочарование будӥзы ке, со шоры учкыса Эрика. Ымныр шоразы кема учки со шоры ih, ih вие малпанъёсме турттӥсько. Собере кутскиз ад.
  
  
  Инты пистолетъёс лэзизы, милям гадьёсамы но чиньыеныд нюртыса курик вылэ мертамын ачимлыксэ спусковой ачимлыксэ лейтенант. Выж вылэ усиз но, со адӟыны кутскиз молниеносный движение. Ачимлык пистолетъёс ыбытэк, пыӵал кадь, но со шӧдэ кадь, пӧсь, паллян кизэ вӧсь бышкалтэ монэ пушнераз. Мон пияла син сӧро француз тасырайыны mimmo нуналъёсы ортчиз. Сое, пукон вылын погылляськыны но выж вылэ усе, ыбо ке нош ик лейтенант, мон вӧзаз пу пильыны тасырайыны синъёсыз выж.
  
  
  Со кесяське. - "Ih виизы!" "Ih вань виизы!"
  
  
  Со вие ке, мон лейтенант револьверъёсты ас вылаз мертаз, асьсэос со адямиос но пистолетъёс ставрос сьӧры потыны. Сьӧд чилясь вал та пистолет-автоматэз но, со эрика ачимлыксэ йырам мерта. Эрика соос ыбылӥсько, нош промахиваться ке, ваньзы соос одӥг выжыысь вылэ усиз. Макес котыраз шедизы одӥг полицейской ыбиз. Завопить воргоронлэсь вӧсь луэ ке, выж вылэ усе.
  
  
  Кык полицейскойёс мукет, улыг лаптӥське. Пичигес одӥг полицейской но яраё мебель на пегӟон понна зымем.
  
  
  Полковникъёс лыктӥзы вал, кыкез вань на кризот вырӟиз, со ачиз но лейтенантэз потӥз но револьверъёсты коцикас ыбиллям. Лапег пиосмуртъёс но врезаться пуконэз усе, со раскол, выж вылэ уськытӥз но, со бере ачимлыксэ.
  
  
  Сое ӝутӥзы огневой позициын. Малы эрика-ын ставрос адямиез ыбыны гинэ. Со промахиваться, равновесие ышоз-а со, малы ке шуоно вань на, соослэсь утиськыны быгатымтэ ыбылоно, малы ке шуоно асьмеос ӝоген солы но интыямын.
  
  
  Огвакытэ кӧня пистолетэн ыбид. Котыр полицейскойёс приканчивать криезот одӥг, кык, нош соосты ыбылӥзы на. Шонер ыбод доллар тыр Эрика меӵак Ставрос медъяськем.
  
  
  Кутскон Лейтенант доры дасяськытэк Коцикас кыкетӥ атаковать карись турттон, одӥг движениоссэ но пӧртэм выжы вылэ султӥз но сое ӝог шӧдӥзы. «Шталь мон таосты лэсьтыны уг быгато».
  
  
  Полицейскойёс мукет муртъёслэсь жугиськон. Ожмаськонзэс куштыса, киыныз йыр йылаз сое ӝутыны. Лейтенант со шоры учкыса, асьмеос но пистолетъёс ачимлыксэ куштӥськем выж вылэ лэзисько. Соос шоры учкыса, мугорыз выре, собере мон вылэ.
  
  
  «Та безобразие», - боз-боз куараен кеськиз со. «Тон но офицеръёсты вииз аслэсьтыз ужзэ быдэстон обязанность юнматэмын полициын дыре соос люкето. Таоссэ киысьтыз уг быры-а тон...»
  
  
  Йыраз шуккем сое ачимлыксэ со пистолетъёс, ачимлыксэ пыдзэ шуккем. Со кылле выж вылын, шоканы секыт, йыр понна кутӥськылӥз. «Тон ӵоксаськыны кулэ», - прорычать мон.
  
  
  Офицеръёслы кык поскесаны криезот дӥсяса, полковникъёс но. Эрика борды ӝиптӥськиз, секыт ӝушто. Юаз со. - "Впорядок тон вань-а?"
  
  
  «Бен, Ник».
  
  
  «Мон шумпотӥсько, мар тыныд оскоз-а, мистер Картер, - шуиз Коцикас. "Ми тон азьын долгын"
  
  
  «Покушение но куашка», - ватсаз Главань.
  
  
  «Полициысь мыным герӟаськемын комиссар но, со кема верасько соос сярысь, мар татын луиз», - шуиз Коцикас, ӝомыт яраё лейтенант шоры учкыса.
  
  
  «Кунокуа мон, пе, тон понна, ми кызь ньыль час ке, азьло кезьыт тае тон лэсьтӥськод, полковник», - шуи мон. «Осьминог улэп мугзы вань на. Мон сьӧры мын " мисс нистр Ставрос».
  
  
  Со куспын куалекъяло. «Ӟеч-а, мистер Картер. Кызь ньыль час шып луиз соиз. Нош соку со аслаз ужамезлы лэсьтыны кулэ».
  
  
  «Тырмыт честно, - шуи мон. «Ставрос мон доры ӵуказе нуналаз та дыр ӧз шедьы ке, со тон ассэ вормыны быгатэ, кадь потэ».
  
  
  Коцикас кизэ мыным мыче. "Удалтон."
  
  
  Соос понна киям куто ачимлыксэ. "Мон та, каньыл!"
  
  
  Укмысэтӥзэ йыр.
  
  
  Мон ке вуы, ачиз шарае потӥз, малы вылтӥ гыж гостиничный Минуркос номер. Валамон вал, со мыным трос-а мар-а ӧз вуы шанс сётэ.
  
  
  "Полковник радэ?" - юа-ӵош ымныр вылаз соос капчи.
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон.
  
  
  "Нош Василис?"
  
  
  «Быгылес, кӧты котырес со», - шуиз эрика. «Мон туж зоро. Та вир мунчо быгатоз вал».
  
  
  «Инмарлэсь данзэ, - шуиз Минуркос.
  
  
  «Мон сотэк уг быгатиськы генерал лэсьтэ меда», - шуи мон.
  
  
  «Мон шумпотӥсько-а, мар-умой ассэ возьматӥз Василис. Йырсазьыз виись вал пытсало шат?»
  
  
  «Ӧвӧл. Кызь ньыль час котикас со мыным сётыны курыса, ми доры шедьыны уг быгаты Ставроса дыр».
  
  
  Кыӵе со помолчать-со дыръёс. «Эн оскытэ монэ, та секретность согласной луэ шуыса. Та дыре мыно, нош со вылын. Кызьы соосты утёно ньыль час но, чал-чал луиз, мистер Картер».
  
  
  «Мон-а сое дунъяны, мистер Минуркос. Табере асьме дорын уж луэ. Мон сьӧры мыныны кулэ Ставрос».
  
  
  «Потэ, та урод ужпум ас кожаз азьланьтӥсько малпаськомы», - шуо Минуркос. «Та полициын юрттэт курыса, мистер Картер. Куд-ог соин адямиос тодо, солы оско быгатэ».
  
  
  Юаз со. - «Кадь со, кин доры лыктӥд Коцикас полковник, йырынымы малпаса быдэстом массовой?» «Ӧвӧл, луыны кулэ дорын мон басьтӥ шанс ачимлыксэ, мистер Минуркос. Мон уг быгатӥськы оскыны, яке марлы юалоды потӥз ставрос полициын доры кыскыны быгатэ. Правительство но, мон уг быгатӥськы. Малы мон та приказ куараосты тупась темаосты приказ ставрос инты виемын вал, со аслэсьтыз миссэ правительстволэн нистр басьтыны ".
  
  
  «Пентхауз ӝутӥськиз Но вандӥсь луо», - морской академиын Минуркос.
  
  
  «Луыны быгатоз», - шуи мон. «Нош, оло, ӧвӧл-а но, сое лыдэ басьтыса, мон интыын мар та сярысь тодо. Сое но, кызьы тон тодӥськод».
  
  
  Юаз со. - "Ку ке тон мынод-а?"
  
  
  Со, Эрика шоры учкыса. - "Та ӝыт." "Тӥляд ваньмыз радъяськоз?"
  
  
  «Ваньзэ, мар вераз, Ник».
  
  
  «Кылсярысь, али Ставрастать паймылӥ, малы соос ас адями ивор ӧз басьтэ. Мон малпасько, луонлыке луоз шуыса, возьматэ, мар вал ставрастать пентхаусэ улыны уг ышанӥсько шуыса, малы ке тазьы уз мыны. Отын туннэ ӝыт-а мар-а со озьы луыны кулэ».
  
  
  «Ож тӥрлыкез утён сярысь асьмеос тонэн верасько», - шуиз Минуркос. «Тон-а коридорын пырон пыр ортчыны ӧз быгаты».
  
  
  «Быгатэмзы. Нош асьме дорын куинетӥ адями луэ Эрика, мед юрттоз. Контактын вал со аслэсьтыз кузёйыръёссэ, кезьыт кошке, мон коцикас-лэн азьвыл юртаз. Мукет сямен ми мукетъёс но юрттӥзы солы афинылэн задание залын агентам».
  
  
  "Куинь тон вань-а?" - Минуркос юа. «Тон доры одӥг, кык яке куинь шанс пумит луыны быгато, инты шедёз ке но тон».
  
  
  «Шанс картер кузь мистер яра», - шуиз эрика, пальпотэ.
  
  
  Ревматизм пальпотэ со. «Со сяна, мон планзэс, ньыль кудӥз пыртэмын».
  
  
  "Ньыль?" - юаны кепырасько Минуркос. «Ышанӥсько ке мон тӥледыз, тӥлесьтыд оскиськондэс неуместно. Сое но уг тодӥськы, кызьы пушкаен ыбоз».
  
  
  «Тонэ уг яра», - шуи мон. «Самолётын татын тыныд вералляй мар-а мар-а, мар мынам тодэ кылиз. Тон шуод, аслэсьтыз агай-вынъёссэ виемез мадупас секретарез луэ шуыса салака, соослы туж кельшиз».
  
  
  «Мед луоз», - шуиз Минуркос. «Мискинь, уг но тодо, мар ачимлыксэ братэз кулэм. Тужгес но адӟиськиз со уг люкетэз салака, нош бадӟымъёсыз пӧлын вал со привязанность».
  
  
  Юаз со. - "Салака макем кельше-а?"
  
  
  «Туж трос. Ар куспын соос пӧртэм валъёс вань. Кудзэ-огзэ вералом, кыктоос кадь адӟисько, мар-а, сое поттон понна, аслэсьтыз агай-вынъёслы луыса кӧня ке бадӟым но секыт шуыса дюйм салака кемын».
  
  
  «Ми быгатӥськом та радъясько», - шуиз со аслыз но тросгес, малы Эрика Минуркос но. "Афины та пияш улэ?"
  
  
  Вопросительно Минурк мон шоры учке. «Пичи гурт понна городын искреннее».
  
  
  «Жингырты салака эмуос но верасько», - шуи мон. «Соку юало солэсь агай-вынъёссэ виемез понна пунэмзэ берыктыны уг потты асьмемыз, со юрттэ».
  
  
  Эрика мон шоры учке. "Ник, тон малпад ..."
  
  
  «Самозванец ставрастать быгатэ ке, малпасько, соос тае асьсэос но быгатэ», - шуи мон. «Янис Цанни - одӥг гинэ уг, адями кулэм сярысь кин вераны быгатоз».
  
  
  "Куинетӥ Мадупас Салака?" - Эрика юа.
  
  
  «Уже туж вылын. Оло, мон гинэ сое ортчыны быгато пентхаусэ улыны». Со, Минуркос доры берытске. "Жингырты эмуос-а тон?"
  
  
  Вакчи дыр гинэ Минурк куалекъяло: «одно ик. Ачимлык сое татчы вае».
  
  
  Кык часлы бергес, акшан дыре кадь пол, Мадупас гостиничный Серджиу номерез вуиз. Соин, лэся, востэм, дӥсьтӥсьтэм адями, математикая юрттӥзы юн сямыз но берыктыны вылэ пеймыт улэ ватӥськыса, аслэсьтыз агай-вынъёссэ виемез понна ответственной. Ӝужыт беро кутъёс небытэсь но балетъя эмуос но ӝоггес сёт урдсаз буёла. Ку ваньмыз йылпумъяськиз, озьы ик-а, ӧжыт-адскы, кадь алдаськисьёсты, кудӥз адӟе сое, пентхаусэ. Пумлэн пумаз, та луы, ӧрекчаськыса, сётэм схемаосъя серджиу со понна мон асме, самой делле, нош вынъёсы уг ачимлыксэ.
  
  
  Со отель, адямиос медаз пентхаусэ Цанни Серджиу понна кабыл басьтэ, Мадуп алда.
  
  
  Соин ӵош быдэстэм бере, солэсь со палэнскозы, но мон ваньзы сак учко. "Мар малпад-а тон?" - Минуркос юаз со.
  
  
  «Салака со туж кельшиз но, следовательно, Цанни-ын но», - шуиз Минуркос.
  
  
  Ачиз-а мон ӧрекчаськыса, неуверенно пальпотӥ мон. «Тон умой ужа, мистер Картер», - шуиз со. Куараез туж кельше вал Цанни куара ачимлыксэ, англи но сыӵе ик ӟечлыксы ачимлыксэ мында вал.
  
  
  «Малпа, ми вормом», - шуиз эрика.
  
  
  * * *
  
  
  Час ортчыса ми вуим аполлон-лэн юртэз доры. Афинылэн часын нуназе луоз, город, ульчаосын машинаос ӧжыт ӧй вал. Юртын ик пеймыт луэ ке, кыдёкысьёсаз но, вестибюльёс пентхаусэ мерцать тыл уг лыдъя. Мон дас минутозь пукись сьӧд седан арендовать карем, нош собере сьӧрысь корка сэрегъёсын ӝужыт пиосмурт кылдӥз. Со мон доры лыктӥз но пукон вылэ машина азьпалан усьтӥськиз арт кӧчиз. Эрика серджиу пуктыло но берто. Минуркос кунян ваён кылёз.
  
  
  «Ӟечбур, Картер», - шуиз ӝужыт пиосмурт. Ӝега кык но со шоры учкисько, мукетыз шоры учкытэк Эрика.
  
  
  Юаз со. - "Мар ке но поттоды-а?"
  
  
  «Номыр ӧвӧл кадь. Соин ӵош кузэн, кызьы со лыктӥ, нокин ӧй вал». Та Билл Спенсер луэ, коллега мыным-тӥ AX. Выльдышетскись агентство вал со но, со вазь-а, со огдырлы гинэ пумиське. Озьы ми вакчи дыр вазь телефонэн вераськон душес мон оскисько, Спенсер умой адями вал-а мар-а. Таӵе валэктонлэсь, пияла пыр со нимысьтыз лифтъёс юртлэн куинь фасадъёсыз ёросысь пентхаусэ час чакласа.
  
  
  Эрика ачимлыксэ но соин ӵош тодматӥз Сержиу. «Служебной пыраны мыным ӧс ортчиз, вестибюльёс, - мон шуисько, - та ключ. Нырысетӥ Серджиу мынэ, мон тазьы но выре, ачиз та интые сюриськод кадь. Мон вылӥе тубисько ке, ми ваньзэ лэсьтӥсько озьы, кызьы со вазь обрисовывать. юанлы?"
  
  
  Чал-чал чебер пеймыт машина вуиз. «Ярам, - шуи мон. «Та йырзэ быдтыны сётӥз».
  
  
  Ньыльнамы ӵош сьӧд юрт котырысь фасадзэ сотэк но седан пала вамыштӥз. Пияла валтӥсь пырон ӧсэз ворсазы паллян служебной луоз. Усьтонъёсты Серджиу бышкалтэм, эмуос Минуркос сётыны, сынӥсьтэм анданлэсь замокез но, сое вылэ берыктэ. Лифт ми доры берытским охранниклэсь вестибюльёс паймонэз-ын.
  
  
  Нырысетӥ серджиу пыриз, со сьӧры мон. Со, малпаськыны, зэмзэ ке, мон Ставроса врасплох сылэ. Пентхаусэ лёгаськыны кулэ, соосты витё, кылӥськоды-а, мар-а луоз полковник коцикас юртын. Со, малпасько, ма понна асьмелэсь отрядмес отчы ӧй ыстылы-а адямиос со расследование. Озьы ик луонлыксы луоз шуыса, жингырто берпуметӥ нуналаз кык яке со паракат турттэ, но шараялляз, мар герӟаськемын милям хем уг быгато-а отын. Хемысь герӟаськемын Неспособность-джунглиосаз плантациосын ставроса ке верано-а, мар-малы со озьы ӧвӧл.
  
  
  Мон лифтын охранникмы доры лыкто. Серджиу шоры учкытэк, со йӧспӧртэм.
  
  
  "Тон кытын?"
  
  
  «Прессалэн представительёслэсь та», - шуиз Серджиу, выль разыгрывать аслэсьтыз рользэ шудэ. «Сярысь кыл вылын со шимес жугон хунта полковник, вань кӧня ке часлы берлань потэм соин вырисько. Со сярысь полицие ивортӥз трагедия. Вакчи интервью ортчоз со потэ, мед тодозы, малпан, туж-та шимес учыр сярысь минуркос, мон ih йылэ но вераськиськомы ".
  
  
  Ачим но малпай со бур хьюго стилет киюмылъёссы вылын шӧдӥськоз, ми ачимлыксэ кутыны луоз. Охранникъёсын кыӵе ке-со дыре дежурить каро, соос тодо ке, юрт котырын цанни уг поты шуыса.
  
  
  «Ярам, - шуиз со. «Тӥледын ӵош мыном, мон лифтын».
  
  
  Лифт йылаз луоз, пентхаусэ. Со жингыртэ но, соос каллен васькыны ӧдъяй. Адӟылы, ортчиз быдэс вапум, азьвыл солэн нырысетӥ этажаз кезьыт вуо, нош нуналэ, эшшо усьтӥськиз. Нош со лифтер дежурить карытэк, мон но вазь выллань уллань со ворттэ. Борт мон ӝутски, учкисько сержиу лифтер дыръяз. Мон понна нуналэз пытсаськиз, кнопка зӥбыны но уг оператор, мон мед ӝутоз.
  
  
  «Мон уг тодӥськы, мар тынад потэ, юрт котырын», - шуиз со Серджиу, асьме вылэ учкыны настороженно.
  
  
  «Я, табере тон тодӥськод», - керӟегъяськиз Серджиу ответ. «Мон кошки, та газетчик пумисько шуыса. Выллань ассэ нуо. Интервью сётыны со».
  
  
  Серджиу ымнырзэ пиосмуртлэн сак эскеро. «Нырысь жингыртӥ-а сое ӝутӥм», - шуиз со.
  
  
  "Курегпуз питыръямы та уг!" - Серджиу шуо.
  
  
  Нош пульт машиналэн урдэсысьтыз связь оператор доры вуо. Со, спенсер шонтысал, но сое нюлытэк лыкто. Аслыз басьтэм со «Смит Вессон но» 38, движениен но мукет пиосмуртэн шӧдӥсько. Соос полысь дыръёсам берытскисько кадь, мед адӟоз, пистолетлэсь пельдӥнь ӧжыт. Выж вылын соос ак но гылӟыса.
  
  
  Эрика пульт управлениен доры лыкто. «Ас вылазы басьто та», - шуи мон.
  
  
  Сюрес кузя мон лифтын гегай сэрегын фигураос лифтер ланьыр-ланьыр коттеджъёс, ачимлыксэ кытысь адӟыны ӧй вал соку, куке ми ньыль кузя потӥськом. Нунал куспын усьтӥськиз пентхаусэ коридоре пыризы.
  
  
  Мон но шека кадь, дежурить каризы на эшшо кык пиосмурт. Одӥгез соос котыр блондинистый бандит луиз, вазенгес со пумитаз. Та боевик вал, шудонын но соосын шудэмез уг поты со. Тусъем султо пентхаусэ пырон дорысь пукон понна, пуко, нош мукетъёсыз кылиллям.
  
  
  Кык сержиу шоры учкыса, адӟиськом ишан кадь.
  
  
  «Кыӵе шайтан...» - кеськиз тусъем. "Татчы мар луиз?"
  
  
  Блондинкаос серджиу саклыксэ ас палаз кыскиз, нош ӝӧк сьӧраз спенсер темноволосый доры лыкто. Спенсер пиосмурт доры каллен ӝутскиз.
  
  
  «Ми юаським та интервью сётыкуз адями», - шуо Серджиу.
  
  
  "Кызьы бырйиськоды пентхаусэ тӥ понна?" - юа тусъем.
  
  
  Солы, со доры лыкто, дыр Серджиу ответ. Спенсер адямиос вӧзын сылэ пеймыт. Мынам кык пичи бельгийской Эрика ворсано револьвер, пуйые ватыса понна.
  
  
  "Тон ӧвӧл шат тодады возе, кызьы мон кошкыны?" - Серджиу возмущенно юа. «Та чассэ берлань огез луэ. Нош тон-шуэ со, - а мар-а...»
  
  
  Нокыӵе валэктон ӧз потребоваться ватсаны. Мон чус гылӟыса Хьюго кырымын. Паллян кияз кутӥз но соос доры притягивать блондинкаос, куке со равновесие ышоз. Киысьтыз пуртэз ачимлык-тӥ гульымзы со ӝог ортче. Дэрем вылаз куртка но Сержиу вир пазьгем.
  
  
  Сьӧд куо адямиез пистолетъёс, нош со доры Спенсер дась луоз. Мудронзэ дӥсясько, йыр вылын шуак пото но соосты бандит удавка соослэн кисыоссы вылэ-тӥ, собере нош пу понна кык ручка вожвылтыса шырак ез туж зол. Озьы но пистолетъёс адями киям сузько. Ачимлык синъёсыз паськытазы, нош ым приоткрываться, вирсэръёссэ но, лыос дорозь мугорез ез ку бышкалтоз. Дорамы пыд вылазы вир пазьгоз мон эшшо но зӧк шобрет, вылын тэтча ке бандит но спенсер скривиться хватка пытсаськиз, пыдъёсыз омырын со затрястись. Собере выж вылэ со аслаз эшез доры кариськиз.
  
  
  Эрика курик вылэ спусковой револьверъёсты хватка лябӟытэ. Кӧсыт ымнырысьтыз Серджиу шӧйёссы шоры учкыса, со дырын ӵушылӥз бам куртка гюго блондинкаос сярысь. Мон Спенсер шонтӥ, удавка куштӥськозы, адями чыртыяз врезаться пыдло, - но нуналаз пентхаусэ пала вамыштӥз. Кияз со возе хьюго, нош Спенсер нимысьтыз пистолетэн потоно, кудъёсыз сярысь мон соослы азьвыл ни. Ачимлык компания сётыны, and Effects Editing Special - пневматической пистолетэн, дротикъёс ыбиз. Дротик кураре тырмы вал, яд быстродействующий, индеецъёслэсь соос колумбия ax позаимствовать.
  
  
  Серджиу ачиз вуылӥз. Нунал со доры лыктыса, мед тыроз на одӥг усьтон сётӥзы Минуркос эмуос но, секыт со ӧсъёссэ усьтоз. Мон шоры со учке, мон но шонтӥз. Ӧсэз донгем но, со гыась палэнэ кошкиз, кызьы со озьы пентхаусэ пырыны уг быгато. Та этапын соос атакае юрттыны дась ӧй вал.
  
  
  Ӝоген ӧсъёссэс вань куинь проем ми пыриськом, собере веер, Эрика револьверъёсты азьын астэ возёно, ыбыны дась, запаснойёсыз но луозы, пистолетме соос вань гинэ. Трос адямиос сое уг шӧдо ставрос кунокуа, таиз чылкак луыны кулэ шуыса, азьвыл Ставрос мон асме шедьтӥ шуыса.
  
  
  Идеальный луысал ке, пырон дорын сылӥсь бадӟым гостиная ставрастать. Та туж ӝог ваньзэ поттӥзы ке та ӧре. Ми та интыын Но юн Хаммер шараяны, тыбыр вылазы пуктыны киыз кузь ӵош ми доры стаканэн бахарев бренди. Сое адӟыса, е кобураысь со инты, кытын сыло. Солэсь вань ожмаськон тӥрлыкмы луоз на - та кышкыт адями.
  
  
  Пуш коридорын, кӧлан интыяз нуэ, нокыӵе уз луы тодметэз-улонлы, умой сямъёслы но югдытэ офисэз куара кылӥськиз. Мон кадь ик пал вамыштӥ хаммер пол люкаськыса, кык пиосмурт кадь потыса малпамтэ гостиная-тӥ-лэн офисаз. Котыраз солэн одӥг боевикъёс автоматъёсысь кобураысь наплечный здоровенный луэ, нош мукетъёсыз кыкетӥ луиз Мадупа алда, Янис Цанни.
  
  
  Соос дугдӥзы ке, монэ адӟыса, кыксы ик син шоры учкиз но нурлы сержиу. Кык син куспын дугдэм самозванец, ог-огзы шоры учкыса, йыр вандӥсьёсын ӵош со доры берытскомы на нош хаммер назьыльскиз но пистолетъёс пыр адӟисьтэмъёс понна ih цанни секунд лиц. люкетъёсын веран.
  
  
  Дротик спенсер мертаса ыби но. Хлопоклэн ӝокыт комната шуккиськыса, пиосмуртлэн чырты котырын но вакчигес ортчо, вӧзазы чыртылёгез, дротикъёс шальк сьӧд потӥз. Ачимлык чус ан ужаны кутскизы ке, сьӧд цанни объектъёсын кышкытлыклэсь шоры долкаса ули. Коӵыш, одӥг движениоссэ но пистолетъёс хаммер берытске потыны кутскиз.
  
  
  Ачимлык сосредоточиваться син нырысь мон шоры, мон но соос кышкытлык адӟи ке, солы киме шедьтыны кобураяз пистолет. Одӥг киыныз шоналтэ но со огдыре пӧртэм выжы вылэ усьыкуз, ул кыӵес лэсьтоно, стилет мозмытӥзы. Сое вандылыса омыр лапказ кадь, лобась кыез виытӥз, гадь пушкын сюлэм но ачимлыксэ хаммер но соос вӧзын. Ачимлык йыг бадӟым баме пыр, мугорын но кутонэныз-озь лэзиськиз.
  
  
  Ӧлексы син Хаммер, мон нырысьсэ пумиськи, лыз сяська шоры очки солнцезащитный nen ӧй вал бере, мон шоры учкиз шорам куспын, недоверчиво, ачимлыксэ удалтӥз сокем ӝог мон вии шуыса. Стилет соос шоры учкыса, ул дэремез эмезь ачимлыксэ пызьыразы. Кутэ пурт соос, огазе люкаськыса, соос кадь потэ, кияз пистолетсэ собере мон доры ӝутоно. Нош со кулэмын вал ини. Диван вылэ кымин усиз, ватэмын со ачимлыксэ замешательство кузь йырсиен адямиос.
  
  
  Гинэ выж вылэ дугдэ шуыса боевик мукет сыръя. Цанни берытски, берен пегӟон понна офисын, пневматической пистолетсэ эшшо одӥгез дугдӥз но дротик ачимлыксэ кузя, тыбыраз мертчиллям.
  
  
  Со понна со бертэм кырмиськыны туртто, сое пумозяз ӧз быдты сузьке, нош собере ӧс йырам рухнуть проем офисэз, отын куспын зуркатӥз, нош собере ланьыр-ланьыр.
  
  
  Со, нунал но со доры лыктыса адӟизы, мар ӧвӧл нокинлэн но бадӟым офисаз. Со нош ик мукет пала берытске. Со, шонтӥ коридорын, кӧлан интыяз ну, мон спенсер но азинтӥське. Эрика мон сьӧры мын.
  
  
  Мон интые мукет люкетъёсъя эскерыны. Эшшо одӥг гостиная, кухня но кӧлан интыоссэс. Асьме ож тӥрлык йыружез шараязы, со аттракциона-кухня бутерброд вылын. Со вал нырысетӥ ачимлыксэ спенсер шедьтыны. Соос пыро ӵапак та учырын, пневматической пистолетэн ыбид ке нош ик со вылэ-тӥ. Чертовски солэн йыраз кесяськыса, озьы ик-а, ӧжыт-а, но кызьы Зак. Пиосмуртэз шуккиз, урдэсъёсаз басьтоно ке, welby револьверъёсты кузь потэ.32. Кыӵе ке муген соос сокем ӝог уг подействовать вылэ ӝожтӥськонэз, ыбиз эмуос но удалтӥз. Урдлыосы улысьтыз мозмытыны но пистолетъёс комнатаяз сюре меӵак кунгож спенсер вузэм, тыбыр ӝуштыса ачимлыксэ доры сализ. Со кутӥз но шуккиз сое пукон вылэ, мон сое мертаны ке кузя револьверен. Ымнырам пазьгиськиз но со сярысь врезаться пукон. Вӧлдэтэз пистолетысь ыбиз, выж тыбыр пиосмурт борды шуккиськиз но, ожмаськон тӥрлыксы ышем. Спенсер, борддоръёсмы ӟукырто, пневматической пистолетэн мертаськиз сямен ик.
  
  
  Соиз соос шоры кесясько. - "Возиськоз-а, вуриськись кутоно!"
  
  
  "Малы?" - боз-боз, солэсь юасько. «Мон Ублюдок досталь».
  
  
  Со нош ик мертаське. Ачимлык со ымныр вылэ мыжгаса, со шуккиз, йырыз шуккиськемын но со сярысь борддоре. Собере соосты кораку пистолетъёс, озьы ачимлыксэ со ышем шуыса. Со кафельный кухняын выжзы гудыртэм бере, ми но со шоры учкыса ошеломленно.
  
  
  «Мон шуысал, витё ай», - мон прорычать.
  
  
  Мон син куспын пумисько, собере соос син лэзисько, улаз урдлыоссэ яра понна кутӥськылӥз. Мугор вылысьтыз яразэ та огшоры кельшы вал, нош али мыным со туж уг иса. Со азе пыдес вылаз лэзиськиз но лыктэ стрелков. Усьтоно вал синэз ачимлыксэ, нош соин нюръяськись ядзэ мугораз вань на. Со котыре шер луэ, со одӥг адями, кудӥз доры химической веществоос естественной токсичный иммунитетэз кулэ вал, малы ке ӧз тырмы, ачимлыксэ каллен кураре виыны косӥз, соос куспын нош уз-а. Шумпоттэ со, мар со озьы. Оло, со ответ басьтыны быгатозы.
  
  
  Кухняяз пырыса, таяз учыре Эрика, уг ыбыло на револьверъёсты ee. «Ачимлыксэ татын ӧвӧл», - шуиз со.
  
  
  Со понна но куэм дэрем шудтэм куртки. "Ставрастать Кытын?" - мон курисько.
  
  
  Пиосъёс мон шоры учкыло. "Кыӵе тынад ужъёсыд?" Со котыре ӝог будӥз фанатикъёс одӥг ставрос на вал, нош кузь йырси ачимлыксэ сыӵе ӧй вал кадь, дорын Хаммер.
  
  
  Со потӥз «люгер» бандитъёс но кобураысь ачимлыксэ бамлы паллян пала пачкато. «Тон мыным шуиськод ке, кытын со, сое эскерыны шуыса, врач доры дыраз вазиськыны гожтэтъёсады тӥ, тонэ мед утёз». Ма веранэз, таосыз алдан луэ. «Тон пумит ке, курокъёс сое зӥбиз. Шуо».
  
  
  Синъёсам учкыны, со милемыз адӟиз но дунъяз. «Вуриськись, умой, - боз-боз шуиз со. Ӝож соос вылэ ужа ни. «Зэмзэ ке, тонэ мон утисько».
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Миконос со кошкиз».
  
  
  Соин ӵош переглядываться Эрика. Одӥг шормуӵ котырын миконос луоз-а кык интыын, кытын ачиз корпус повстанец ставрастать элитный кылдӥз. «Нош табере вералэ», - шуисько мон, ымнырез люгер ачимлыксэ доры шымыртэмын. "Полковник со сярысь ивортон басьтод-а?"
  
  
  Бандит мыняса, вӧсь ачимлыксэ нуналазазвесь собере ымнырзэс кырыжто. «Жингырты коцикас цанни бертӥз. Одӥг коп ответ. Шуиз, та рад но адямиос шуыса лейтенант, полковниксы но кулэ шуыса».
  
  
  "Кыӵе тусыд?" - спенсер вазисько.
  
  
  Спенсер ответ паймисько вал, нош со ӧвӧл. Ӝоген Полковник Коцикас малпасько, шуккиськись гырлы жингыртэм бере, котыр одӥг полицейской но трубказэ сётӥз. Коцикас кулэ-а со, мар-а, со уг ӧрекчаськы пентхауз ялон сётэм ке, адямиослы отчы мыноно луэ, асэныз ӵош Ставрастать. Дорысь ужъёсыз монэн ӵош огъя коцикас дыр ӧй вал, соин ик сое кыдёке мынӥ ке но лэсьтӥд, чебер адӟиськоз шуыса. Та визьмо луыны, но полковник тодыны уг быгато, ма висён со, полицейскойёс сётыны косӥзы солы, пентхаусэ ставроса-озь лэзе ке куштыса кельто, мон отчы вуиськод кадь.
  
  
  "Ставрос миконос малы мынод-а?" - стрелка со курыт юаны кулэ. "Юан-веран ожгарчиос понна?"
  
  
  Со одӥгез сюлэмшугзы эшшо вӧсь басьтӥзы. «Мон врач», - шокыштӥз со.
  
  
  «Нырысь вераськиз».
  
  
  Со прошептать кыл. «Кык лагерьлы люка со. Соин малпай, армие афинылэн мед вуттэмын вал. Миконос командующиез шуод-а мар-а-со сярысь малпаса-а, армиысь ӧз вырето, уг басьтэм дырысен минуркос ивортон. Ставрастать со туж урод луиз. Со отчы лобӟиз, командовать мед адӟысал».
  
  
  Со будӥз. Куалектӥмы но, пычкиськыса пиосмуртэз. Ачимлык син азьын лызэктӥз ни.
  
  
  «Татысь кошконо», - косӥ мон. Со, Спенсер доры берытске. "Татчы кыльыны."
  
  
  Бадӟым ужрад куара ачимлыксэ валан ӧй вал. «Мон яраё каремын, Картер».
  
  
  Соосты учкыса-чакласа со. Вань-а ӧвӧл-а со интыос вал, кудаз номыр но кулэ ӧй вал жизненно. «Тон-калтоно луоз, вань», - шуи мон. «Та бинетэн бинем хоуку татысен но жингыртыны. Эмуос берпуметӥ учыр сярысь вераны. Со куриз Минуркос врачъёсты ӧтим, соосты яра тон сярысь сюлмаськыны. Юанъёсты вань-а?»
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со. «Тон малы уг поты, со понна вал Миконос вылысь тон?»
  
  
  «Кӧня тӥледлы кулэ юнматске, Спенсер.
  
  
  Понна укыр ставрастать кулэ AX. "
  
  
  "Та хоуку шуэ?" - кузьыталэс юаз со. «Та заданиез соос дэмлазы милемлы огдырлы ужзэс».
  
  
  «Эмуос шуоно ваньзэ, мар малпаськоды». Соос доры нуналаз берытскыса, окт «люгер» кобураяз. «Сётэ, Эрика».
  
  
  «Мон витё тонэ, огшоры ай, мон тӥледлы уведомление кема уг басьто? - Спенсер юа.
  
  
  Со куспын дугдытэк но малпасько та сярысь: «ӵуказе тонэ кошкыны быгатэ сиськон дыръя. Та сярысь верало газетъёсын историен укыр бер луоз. Ваньмыз со полицие мед жингыртоз но вералоз минуркос. Ачимлык жингыртыны куро но юрттоз минуркос коцикас полковник. Со доры но шедьтыны луэ миконос ставроса со вие ке, со луысал. Со понна укыр вазь басьтыны луэ кыӵе ке ивор, мар но татын коцикас юртын ортчоз ».
  
  
  "Серджиу насчет нош-а мар-а?" - Эрика юа.
  
  
  «Ачимлык-лэн юрттэмезъя, мынам доре», - шуи мон. «Соос умой ужало, табере со аслэсьтыз семьязэ но со доры вуыны быгатэм».
  
  
  «Картер», - шуиз Спенсер.
  
  
  "Мед луысал?"
  
  
  «Устоез пол солы вазё».
  
  
  Со, соос шоры учкыса. «Умой», - шуисько мон. «Мыныны, Эрика. Стервятник кутыны кулэ милемлы».
  
  
  Дасэтӥ йыр.
  
  
  Гавань Миконос кылле, ӵук шунды тылсиос кадь салмак сапфир огранивать. Та ӵогам но, пичиесь пыжъёсы но кык ареслы бадӟымесьгес вал катеръёс кораблез пушказ копак рыбацкий круизный гавань, зарезь дурын сылэ борддор вылэ якорь. Миконос пыж уг пыра. Неуверенный доры васьконо тубатъёстӥ катерен пассажиръёслэн киосазы луыса багаже, кудӥзлэн ярдураз пичи группа ih вуттэ.
  
  
  Та учырлы вакчи эрика мон уг куректӥськы. Ачим но пумаз шормуӵ вылэ вуиз выль автобусозь быдэс час берлань аэропортэ мукет гуртмы нюко-гопо сюресъёс вылтӥ ворттылыны. Пыш дэра вылтӥ табере сое липет улын бадь кафеын пукиз, ӵуж шонер пуконаз интыяськиз но, чаклалэ, кызьы пыжын вань вуын, дас вить полдюжины али мон морякъёслэсь рыбацкий мыйыко ярд раскрасить грек нуиз. Мон кык ӧраз кожытэ набережная - артысь юртын буяны кафеосты, пичи магазинъёсты но кунокуа. Со гуӵык nescafe лэсьтыны, выт символической американскойзэ греков гажан кофе но, чаклалэ, кызьы пересь mimmo шляпа потаны куро, виноградлэсь вузкарыны но сяськаос. Тодады вайытом, та атмосфера шуг вал, мон татын вал, адями виемез понна.
  
  
  Эрики ӧй вал милемын ӵош. Тӧдь-тӧдь со лабиринт бырем знамя, набережная кыдёкын ӧвӧл, пересьёс, кышномуртъёс шеде шуыса, вылазы-тӥ кык ар талэсь азьло со улон-вылонэз тодыны миконос. Коть тӥледлы кулэ ке, луэ кыӵе ке ужрад сярысь Миконос-а, пересь нэнэ доры берытскиз, тон-сьӧд кышет темноволосый, со юрттэ сёто аслэсьтым комнатаме потаку. Со ваньзэ тодэ. Эрика шормуӵ вылын военной лагере мыныны сярысь тодыса-а, тодытэк но, та лагерь командирез кытын улыны быгатод, малы ке шуоно ми, вылды, отын ставрос шедьтыны.
  
  
  Ӵапак мон быдэсто «Нескаф», Эрика бере, азьын из вылын выжлёгет бекыръяськыса кафе, брюки дӥсямын вал ӵуж, горд лентаен йырсиме кузь ӵуж калтоно луоз со. Вань на-а мыным шуг вал валаны, малы таӵе чебер нылъёс, Эрика кадь, монэ кысканы луод дуннеын. Эй, адямиос кунгож сьӧры мынэмзы понна, узыр но кузь тӧдьы вилла телем яхтаос ӵош бызьылӥ-Авив. Со быгатэ вал вань таин ас тусбуйзэс. Оло, со та ӧз тодэ. Оло нош, со яхтаос вкусей огшоры ӧвӧл.
  
  
  «Тон туристъёс выллем адӟиським, Ник», - пальпото соос, милемын артэ пуксиз. «Пиджак но галстук поттон понна».
  
  
  «Мон эшшо час сётӥське», - шуо мон. "Мае тон тодӥськод?"
  
  
  Соос пӧсь чаен чаша официант дорам заказъёсын но, со кошкиз. «Умой, мон одӥг мыно шуыса. Нырысь-валысь туж Мария уг верасько отельёсын. Та туж кыдёкын островитянин сf, котькудӥз но адями, татын соос уг уло, - мурт».
  
  
  "Мар шуэм со кулэ луоз?"
  
  
  Эрика кутскемын шуиськомы ке но, эй, витёно луэ, дыр кельто официант эй, чай. Со кошкем бере, мискае-тӥ пызьнано сахар со усьтэмын пичи тусе. «Орносый лагерьын вӧзын луиз пляжен, куз, пуш но островитянин гинэ ветло. Лагере командир вӧзын улыны кертомазы виллаын. Ачимлык галатис ӧтизы. Отель котыре кык таксистъёс нуо кык интыысь одӥг американецлэн« Рение ». сибыр гуртын; нош та адямилэн ih виллаяз нуэ галатис бер ».
  
  
  «Устоез уж разведывательный, Нистр мисс», - шуи мон. «Мыныны, рение мынэ».
  
  
  «Мон гинэ пуксе», - со чагиськыны. «Чай полчашка вал на ми дорын».
  
  
  «Мон тонэ тэркы вайи на бер». Кӧня со вылын куштӥськем драхма столик.
  
  
  «Умой», - шуиз со, чай отхлебывать дырты на, собере нош ӝутскиз, мон сьӧры мыноз шуыса.
  
  
  Кофе ми доры, площаде ортчиз группа усьтӥськоз пичи mimmo но набережная, кытчы автобус дугдылэ, сибыр мынэ. Полициын падвожын капкаос почтовой отделение штабез но пото, отын пуктэмын сульдэръёсты-статуяосты сузмытъяз но бронза вашкала герой пожаськиз. Та мон площадьын ортчиз, кожи ёросысь пичи но набережная рение ӝог вуиз. Та многоуровневый луоз отель, со азьын вырйылэ пуко, ӧжыт тропической сад.
  
  
  Регистрация понна тужгес асьык луэм юн мылкыдо адями весь-весь пинал. «Бен, кык американецъёс вуиз толон. Со тынад эшед-а?»
  
  
  Ih кызьы нимыд? »- юай мон.
  
  
  "Давай-ка малпа." Со досталь, журналъёсын но со прилавок усе. «Ааа. Мистер Браун Смит но мистер».
  
  
  «Мед луоз. Огзэ соосты мон», - шуи мон. «Соос кыӵе комнатаын? Паймоно ih потэ мыным».
  
  
  «Со 312-ын. Со но кошкиз ини. Со вераллязы, ма, лымшорын нуназе-озь вуимы отеле».
  
  
  Эскеры астэ ваньзы огкадь комната. Со, ӧсэ йыгасько, пыро, нош собере ӵош спецэффектъёс, пияш котыр спецэффектъёс сётӥсь ёзэс. Но мон ас понна оглядеться ӧсъёссэ ворсаз. Кык бадӟым кровать уг тупатыны луоз на, нош уй ӝыныё буш бутылкаос столик висказы вылын пуке. Пила ставрастать нимаз ӧвӧл, соин ик со малпа, та ачимлыксэ вал медъяса, сое со сьӧраз вайылӥз, сое бекче юо.
  
  
  Но кӧня ке скотч папирос сяна, солы номыр но уг кельтӥськы ни. Ставрастать, шӧдске, уг багаж басьтыны. Соин-а, мар со лэсьтыны кулэ луоз, дыр но трос уг басьты. Телефон звонокъёс эмуос адями сярысь тодыны луэ, минуркос нимаське, эскерыны но Галатис лояльность, командир лагерь. Матысь галатиса кышкытлыклэсь вылэм улон, солы тэрытскыса минуркос приказ уг выриськы ке но, азьланяз со дыре верамзэ ӧвӧл кылэм. Толон Ставрастать вуиз бере, кулэм Галатис быгаты ни.
  
  
  «Мон вилла умой мынэ», - шуи мон.
  
  
  «Мон тонэ, Ник».
  
  
  Собере юатэк получасовой, асьмелэн таксистъёсмы, пумзэ шедьтыны, потягивать узо кофе. Виллаяз нуэ, со мон дорын аслаз мылкыдыз ӧй вал-а, пичи-а, со дыр уг возьма эмуос драхма пачказы ке, мар со нуись такси доры мон но купырмизы. Со 1957 арын вал потрепанный шевроле, сяськаостэк но бадӟым люкетэз обивка мамык сямен адско. Пересь ачиз таксист двигательлы басьтыса, гурӟет бадӟым каризы ке, мон похаль.
  
  
  Остров кузя ветлон сюрес-тӥ ортчиз бадӟым люкетэз скалистый ляб вудур вӧлдӥське, кытын Эгейский зарезь уз меӵ из гурезь. Ми пляжын орносый арес луиз ке, палэнэ кожоз-а сюрес вылын водителез но, ластар гравийный вилла лагерь. Бышкись езъёсын котыртэм ӝужыт забор мон ортчисько ке, удалтэ учырак лагерь гинэ асэныз тодматэ, вож юртъёс, кыдёкын притаиться. Забор вылэ кожиз аслэсьтыз кузь сюресэз, кудаз виллаяз нуэ выре. Ми доры лыктэ бере черепица липетъёсын коркаос, таксистъёс со витьыны куризы, но со, тыдӟыны, туж мылысь-кыдысь соглаш.
  
  
  Ми ваньмы дась вал бере, со йыгаськиз ӧсам узыр пырон пуэн чеберъямын. Нош ик дорамы уло бельгийской эрики револьвер, пуйыен ватэмез понна, сое но та рад кутыны ачимлыксэ оскытылӥзы. Со милям вӧзамы пукто но хладнокровно нуналаз вить. Сое понӥллям «люгер» минута ур пиджак, кияз вал мон но соин ӵош. Медоос но, мӧйыос грек, ӧс усьтӥське.
  
  
  «Кали " выльмытӥсьёс», - вераз со аслыз. Сое азинтыны сямен гречески. "Командир потэ тон адӟид-а?"
  
  
  «Простить каре монэ», - шуисько мон, ачимлыксэ палаз карыны чакламын. Борддорын бадӟым пияла гостиная эрика мон одӥг выжиз, вырйылъёслэн бамалъёсазы, писпу вылэ потӥз.
  
  
  "Тау!" - пересьлэн пумитаз англи сямен.
  
  
  Комнатаын бадӟым комнатаын мон пумиськыны чакласько комнатае выжи, пумен ортчиз. Отын нокин но ӧй вал.
  
  
  "Командир кытын?" - пересьлэсь юаськом эрика.
  
  
  Со йырзэ шона, соид ласянь пыр палаз. «Уг виллаын. Куноын».
  
  
  Юаз со. - "Кытын?"
  
  
  «Американец ӵош мыныны. - Ын»лагерь.
  
  
  «Эфаристый», - шуизы мыным, со тау кариз.
  
  
  Кабинаяз мыным таӵе ик потӥз, но шудонъёс. «Мон военной лагере нуэ», - шуиз со водитель.
  
  
  "Мар мон лэсьтэмын вал, отчы вуэ ке?" - Эрика юа.
  
  
  Такси-лэсь юртсэ вамыш, гравийный но берен сюрес вылэ вырӟи. «Мон уг оскы на», - мон усьтӥськиз. «Мон огшоры шӧдӥськод, мар ке ласянь ми учкыны кулэ».
  
  
  Нош мон тазьы кыдёке уд пыры. Мон берен сюрес вылэ кожид ке, забор со валлин ортчыны выре, со кӧня ке сю ярд-тӥ но ветлӥзы, адӟизы, со инты, кытын ортче-ветлӥсьёс люкетъёссэ пытьыостӥ пото но шин дугдозы кыӵе ке заросли.
  
  
  Водительёс шуо соос. - "Стоп!"
  
  
  "Мар луоз, Ник?" - Эрика юа.
  
  
  «Мон уг тодӥськы. Татчы кылё».
  
  
  Кабинатэк но котыраз со потӥз «люгер». Со доры каллен вырӟизы, арама mimmo пытьы шинаосты. Со вӧзын луэм жугиськон интые тодиськод-а, кытын машина припарковывать луэ. Шедьтӥз кадь потэ, со сое ыштоз, малэсь кышка. Пудъёсыз ӝужытэсь пиосмурт понна урод ӵемгес кыллё, ньылон, пель сӧнэз пель дорозь. Тодмо, со галатиса шедьтыны.
  
  
  Со, шуиз эрика машина вуиз но, отысь куд-ог ми огшоры пукыны но, дыр, мон шоры учкыса синучкон тусме таксистъёс мышпалаз.
  
  
  «Ставрос одӥг офицер дораз луыны кулэ ни вал аслэсьтыд палдэ - ын подчиненный галатис вань», - шуизы мыным секыт. «Ставрос ассэ уг шедьты ке, ӵуказе со вал та афинылэн ожгарчи».
  
  
  «Мон мыныны уг быгатӥськы, соос понна лагерьёс, Ник, - шуиз эрика. «Армиын со пичи гинэ вал, отын ачимлыксэ утьыны шуыса».
  
  
  «Мыным кунокуа вуиз но, оски, со-а, мар-шуиз со Ставрастать, шонерлыкез, лымшор палаз мар отын луоз, малпа со. Ачимлык отын монэ возьмало вал».
  
  
  - Ын «Рение» ставрос эрика незамеченный йылозяз мынам комнатае. Ворсаськоз но милемыз витёно луиз. Ӵукна шор вал. Кровать шуккыны луэ, мон озьы уг луы малы горничная сярысь сюлмаськиз. Со кык люкетлэсь ачиз пичи висказы лэзьязы, кровать дураз мон таӵе шудон но, сое юо.
  
  
  «Малы мон татын уг быгато отпускын вал кадь, турист?» - эрика-а чагиськиллям. «Номыр карыны, тӧл вуко кадь ветлэм сяна, кафее ветлӥсьёс но, пляжъёс вылэ пуктэмын, чакламын кадь, тупаса улыны?»
  
  
  «Оло, мон куке но татын огазе луизы», - шуисько мон, мон уг оскиськы та минутэ. «Мукет дыръя, мукет дыръя югдурез».
  
  
  Эрика пичи гиллетта басьтӥзы, кудъёсыз шелл брюкиос. Со дун блузка вылаз гинэ луэ, брюки шуккиз. Соос кроватез выльысь кровать вылын, пыдъёссэ выж вылын сыло на, со вань, нош горд йырсие вож-ляр кесэгаз со огшоры расплываться.
  
  
  «Ми дорын тазьы уг ӵош трос дыр», - шуиз со, вӧлдэтэ учкыса. Ырос усьтэм укно пырыса, капчи бриз зарезь. «Со шоры учконо кадь, тае ваньзэ ужало».
  
  
  "Мон тодӥсько."
  
  
  «Мынам возьматэме уг поты кыӵе ке но азьпалан али дыре ӵош луоно. Оло, со ноку но ӧз вуы». Со блузка пазьланы кутскиз.
  
  
  Со, нах шоры учкыса. «Эрика-а, мар-а тон, вуро, куо кароно?»
  
  
  «Мон кылисько», - шуиз со, уг учкы мон шоры. Блузка басьтыны луэ. Пичиосмы сое но, бюстгальтер ачимлыксэ пазьланы ӵушалтэ. Со шоры учкытэк, вылӥысь улӥе нах.
  
  
  «Тон валаськод, котькыӵе учырын мар ставрастать татчы пырыны быгатозы-а?» Юаз со.
  
  
  «Бер ӵукна гинэ со». Кус но макес со брюкиос ӵуж пыр ворсэт пазьланы ih калтыны. Сое трусик клочок улын гинэ вал, басма юдэсъёс, пичи-а, ӧжыт-а со номыр уг сайя.
  
  
  Сое тодам вайыса, мон но ньылонме тӧлало. Чылкыт луло удовольствие со тодаз вайиз, соосты со чаклаз-эскериз.
  
  
  «Эрика, мон уг малпаськы...» - дауртозы, ми пумит кылзэс вераны.
  
  
  «Дыр», - оскыса мыным со, кровать томно тӥ вань мынӥсь-ветлӥсьёс. Со, чакламзыя, кызьы соосын выроно но мугоры нуйтӥськыны. «Тон ачид шуиськод, мар Ставрастать, дыр, валъёсты ӵукна, вань переговариваться выль командирезлэн»лагерь.
  
  
  «Та монэ юн оскыны уг быгатӥськы», - шуо соос, - ми куке со е пазьланы. Мон учащаться пульсты, тодмо но со шӧдӥське со пушкын реакция йӧтэ.
  
  
  Мон ачим но сое мон доры притягивать доры вырӟизы. Паллян киынызы гадь бордазы аслэсьтыд мылкыддэ перемещаться.
  
  
  «Мон оскисько кадь луыны кулэ, Ник», - шокыштӥз, солэсь дӥськут, киям донгиз.
  
  
  «Я кыӵе шайтан, - малпай мон. Ӧсэ ворсамын вал. «Люгер» досягаемость пумаз капчигес луиз. Ставрос-озь мон кылӥсько ке, сояз кадь пыриз комнатае. Нош со шӧдон дорын но вал мон, но мар Эрики. Оло, та берпум ползэ.
  
  
  Со, син ялам нискылско но, мугорзэс но, йырсизэс лэземын эрики гомась берытскоз, йӧл пельпум вылэ усьылӥз, со но, малпасько, вань на ке-тросгес нылкышноос адӟе ке, малы эрика Нистр. Котькытчы. Котькыӵе дыр.
  
  
  Со но ымзэ но пӧсь чупам ee ee мускытэсьгес вал, со но, солэн ымдураз кадь ӝиптӥськыса, милесьтым кулэ луоз. Мон чупаськыны бере, мон сое люкыны, со уг но дугды соиз. Собере кровать вылын монэным валче кыллиз, со калтоз сое, кус но макес дун трусики. Пумаз мыным со юрттӥз, ih йырвизьдэ суралозы.
  
  
  Тыбыр палыз но мон доры со кровать вылын, синъёсыз кынемын, назьыльскиз. Солы, со доры лыктозы, мон доры со ачиз но притягивать. Страстно мон нош ик чупаськемез, со но монэ мусояса вози. Мынам ке солы ас втягивать, луыло учыръёс, куке удовольствие соосын ымысь потыны, мозмыны собере нош лапегез сое ньылон ӝуштэ.
  
  
  Со мынам макесъёсы пумит выри, требовательный но кичӧлтэмезъя. Со, ответ сётыса, туж донгаса ee. Кузь кроватьысьтыз кус, тыбыр сьӧрын-мыным но ворсаськемын, мынам пушкам пыдло пырем.
  
  
  Мон нош собере гудыртӥз пуштон. Но вазь лыктӥз, сое бадӟым кужымен, малы ке со, оло, малпа, аслэсьтыз лулмугоры куалекъя, собере гинэ со кужым, выльысь куалекъяны пуртэс ортчыт, луисько мон кадьёс кык-бугыр выронлэсь мозмытэмын вань, со выриз ачиз пушкын будэмын. Небыт удовольствие мон гыя кылим, мон самой мургес но мургес пыртэ самой со люкетаз ветлэ.
  
  
  Дыртытэк дӥсяськемын. Ӵукна бер ӧвӧл на вал. Озьы кутскисез со кышкатэ, Ставрастать уз быгаты шуыса. Афинылэн аэропортын самолётын вал соос вить луозы. Соин быгатӥсько шуыны, со понна нуназе шорын гинэ берытскоз шуыса, асьмелы ӵош котьку мед быгатозы пытьы уйиськись.
  
  
  Куамын дас вал. Эрика юыны пельдӥнь эшшо, пушказ но будо напряжение нах, кудӥз, валамон, со шоры ымнырзы пиштэ.
  
  
  «Вестибюльёс мон мыном», - шуиз со дас вить, куамын-ын.
  
  
  "Малы?"
  
  
  «Оло, соос но ачим жингыртӥ план воштэмын», - шуэ со, кузь нуйтыса ӝог сигарет. «Мар со быгатэ-сое но тодозы».
  
  
  Вот соослы со уг дугды. Бугыръяськи со вань вал ке, соку малы вырыны мынам азьвыл яратонэлы.
  
  
  «Ярам, - шуи мон. «Ставрос тон но ӵош пумиськиськомы ке, эн басьты ас ачимлыксэ. Мед со татчы лыктӥз».
  
  
  «Ӟеч-А, Ник. Сӥзем».
  
  
  Собере соосты утялтон комната эрики лёгаськыны кутскиз. Со сэм сюлэмшугъяськытэ. Кулэ вал, татчы вайыса, мон мед Ставрос. Ачимлык тырмыт мон кема уйылӥськизы.
  
  
  Вить мина вань ортче, собере сое, кунокуа доры васькиз, стойкаоссэ пусъён Эрика кадь, коридорын соос куаразэ кылэмез бере. 9-тӥ но потэ соосты-люгер доры лыктӥз но мм нунал. Сое санэ понӥд. Эшшо одӥг куара кылӥськиз. Соин возьмаськод, но номыр но уг луы. Но ӧс каллен шыпыт усись со. Дюймын ӝубис со, со, учкы коридорын. Нокин медаз адӟы вал. Глянуть учкыса сылӥд холлын но солань-талань.
  
  
  Номыр но. Коридоръёсын буш арка омела, садэ нуизы. Мынэмын мон, нош ик учкыкуз но номыре уг адӟы. Витьтон садын вал коридортӥ потон фут вадескын. Со ӝоген отчы васько, эшшо но оглядеться сётскы. «, Дыр, мон луо лулсэр кунгож вылын, - малпай мон. Комнатаяз пырыса, со доры вуизы ӝубис нунал.
  
  
  Со гинэ-ӧс сьӧры кырмиськиз кадь, со понна ас понназы, ворсаськыса, соослэн движенизылы пумен син шӧдылэ, но ортчоз луоз-а бер-а, отреагировать понна. Монэ но ӧтиз дораз бергатэ чырты йырбер йыр шуккиськы, вӧсь-тӥ ӟукыртэ. «Люгер» вольтчиз ки котыр. Со, ӧс янак понна кырмиськизы но сое возьыны ке сое, со вылэ пыкиськыса. Ымныраз шӧдӥське но адӟиське, сое со ас азяз nen учырак, Афинылэн пентхаусэ адӟы шуыса. Та Ставрос Адриан ымнырез кезьыт сапрес луэмзы. Пудо-животлэсь куаразэ со кыдёкысен ньылонад, азьын назьыльском но та ӧлексыос доры. Собере эшшо шукки но-а мар ке мон нош ик, йыр пушкын но яркыт тылын гомӟиз. Соос сьӧд зарезь поплыть сяська, инбам инвис сьӧдэн но гожен сьӧд зарезь но ӧй вал пӧлазы. Но бугыр-бугыр сьӧд кыниськозы та массаосын сливаться мон вань вылын.
  
  
  Йыр одӥгетӥ.
  
  
  «Со сайка».
  
  
  Мык-мак кылӥ солэсь куаразэ, соос мукет сямен монэн кадь комнатаын шелл доры. Милям синъёсмы усьтӥськиз, нош мон уг быгатӥськы ih сфокусировать. Адӟизы сое куинь смутный ас котыраз формаез.
  
  
  «Уже туж, синъёссэ усьтӥз».
  
  
  Куара тодмо луиз. Со адриан ставроса сётӥзы. Со вылэ со утчаськыса сосредоточиваться ошмес. Ачимлык сайкыт ымныразы мынам адӟонэ. Сое учкыны чурытоме, чурытоме залысина ымныраз, синъёсы но, йырсие пеймыт, кезьыт йӧ, со понна асьмеды адӟемпотостэм карыны но, ма мон басьтыны лэземын эмуос. Со ымнырыным солэн урдэсаз мукет учкон воштӥське кык вылтӥ. Синысь одӥг син паллян ки вылын кысъем пияш таза мытӥзы. Со понна ачимлыксэ бразильский ставрос возьмасьёсты куто. Пиосмуртъёс нулло вал сяськаослы хаки мукет егитъёс но формаез гинэ. Сое шӧдыса, та офицер шуыса соосын, казнить карыса солэн галатиса воштыны.
  
  
  - Озьыен, - шуиз Ставрастать ядо куара. «Укно мойщик». Аслэсьтыз кыдёкысь выжыоссэ со горловой серекъя. "Делле тужгес но кин тон?"
  
  
  "Делле тужгес но кин тон?" Со, ответ сётыса, йыр сузяно вот, вот, малпасько. Эрика тодаз но со малпам, но, со шедьтоз сое.
  
  
  Шуккизы монэ но мыным потэ ставрастать мышкын, сое адӟи но соку гинэ-а, мар-шонер пукон вылын пуке. Мон соосыз уг герӟа, нош «Люгер» ӧй вал. Ваньзы пуко курткаосын улаз киюмылъёссы хьюго пазьланы на ми дорын. Со гинэ пукон вылысь усёз ӧвӧл ке, шуккет луиз.
  
  
  Ставрастать пырак мон мыкырскыса, соос ваземдэ ке но, куарадэ леопардлы укша урон мумызы со вал. «Мон адӟисько, мон тодӥсько, тон ӧвӧл», - со прошипеть. Со, адӟисько, кызьы со армейский офицер шоры учке. «Табере тон тодӥськод-а, кыӵе луэ ужлэн пиосмурт».
  
  
  «Бен, акырӟандэ, - малпай мон. Мурт синмын, мукетаз пӧйшураны. Со табере вала, ма со ачимлыксэ стервятник нимаське. Та радаз возьыны, солэн ымысьтыз тунгон. Со шонерскиз, сое кутӥллям но дэрем азьын чутрак висъяське. Торс со массае вурысо со шоры учкыса, адӟиськом, тылысь. Тодмо луиз: со мугор люкетъёсты шобыртӥз бадӟым ачимлыксэ.
  
  
  "Адӟид-а тон-а та?" - со прорычать, чильдэ, со укыр яркыт-а син. «Мынам со вӧзын тылпу квартираос басьтылӥзы ке, пи луыса. Басьтэм сигарет кенжытӥз, ас валесаз мон атайёсын, семья кусыпъёсты выль сямен ачимлыксэ ужъёс безответственный серия луоз шуыса. Нош мон йырсазьме, валаны. Эн малпалэ, мон адам шедьтӥз шуыса, малы ке мон отын вал ини ".
  
  
  Озьы со бадӟым йыртӥян ставрос недостающий люкетэз луиз. Тыл малы ке но солэн пушказ защелкивать. Ваньзы соос киземын, лулысь-сюлмысь-а мар кылиз, ядро эгырӟытылыны гинэ кылемын. Со дэрем бирдыямын ке, со валаськы, малы соос озьы усьтэмын сылэ. Кулэ луоз, ваньзэ ачимлыкен юн луыны торс сьӧрысь зарубцевать басмалы.
  
  
  «Табере тон валад-а», - прошипеть со мыным. «Тон табере вералэ мыным, кин тон, мар тон татын кариськод, вылысьтыз Миконос, шпионий мон понна».
  
  
  Вӧзаз басьтыны пияшлы со кисыысьтыз ӟазырес темнолицый котырын маке вакчи, вылды, зыръёсын, котькыӵе учыре, со тырмыт луиз ке, шузи шуыса, вызове ставроса куштӥз.
  
  
  "ЦРУ та?" Мон мудрон ставрос куара-озь вуэ. "Тӥледлы жингыртӥ Галатиса, Минуркас улэ?"
  
  
  Со луыны кулэ ачиз жаля, мукет луиз, ваньзэ йылпумъяса. Уг курадӟы ке, кунокуа понна эрика стойкаез, кызьы вылэм, ӝоггес мед вуо соос татчы. Мон зоремын ке но, солы саклык висъяно, но соос уг луы ih пленница комнатаын уз пыры. Таин нюръяськоно луиз соослы, но мыным кулэ луиз сознательной, эй мед возьматыны юрттэ.
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон. «ЦРУ со вылтӥ».
  
  
  «Ага, зэм педло пот», - шуэм Ставрастать. «Татын тон но, мыным мед пумит переворот лэсьтэм?»
  
  
  Син шоры чилектӥз ставрос маниакальный мон синазькыль карон.
  
  
  "Мар ке но та выжыын."
  
  
  «Та детальын кыӵе ке лушкем ЦРУ?» - куремез Ставрастать ответ.
  
  
  Соос куалекъяло. Со укыр трос ке шуоно, та фальшиво ӧй вазьылы. Хаска зыръёсын нош ик ӝутӥз.
  
  
  «Ай», - шуо акцентэн кужмо егит офицер. "Али асьмеос дышетыны кулэ луись амал Грециялэн-ын, пытсэтысь лэземын тыр ужан вамыштӥз. Но укыр куашетоз, мед татын допрос таӵе доры лыкто.
  
  
  Ми котькытчы вуим лагере учыре кулэ. Ачимлык басьто мон сьӧрын ».
  
  
  Ставрастать куспын малпаськыса. «Ӟеч-а, - шуиз со шимес.
  
  
  Мон сое пукон вылэ ӝегатскытэк. Тунсыко, кытын, вуриськись басьтыса, Эрика? Вуиллям соос регистрация пыр пыкетъёссы луыны кулэ. Быгатоз, вань-а со-озьы со шедиз. Нош со юатэк уг быгатӥськы.
  
  
  Корка вӧзамы ке, мон сое машинаен пыдсы возьмало, стоянкаын пырон дорысь палэнты, со сярысь малпало ке, мед дауртозы стилет ӝог юрттэт. Монэ со лагерь вайисько ке, ноку уг кушты со улэп мед ачимлыксэ.
  
  
  Умой пуртъёс но пошевелиться решениосты ӧй вал. Пиосмуртлэн урдлыез ӟазырес мон дорын пистолетсэ кутыса, нош мон мукет палаз пуктӥзы Ставрастать. Офицеръёслэн машинаен нуизы.
  
  
  Сюрес сярысь малпаськыны дыр вань котыртӥ город Эрика обрывистый со сюрес кузя. Шуг вал валаны, малы со луоз. Со тодэ-а, мар-эй, комнатаяз вуи шуыса соку ик лыктылы, кадь ставрастать гинэ кылдӥз.
  
  
  Городын-а мон понна вал-кылсярысь, майл вылэ, кожылысалзы ке но, мон машинаын дугдэ азьпалзэ адӟемысь сюбег сюрес вылады меӵ ярд кызьы указательлэн вань. Со, тод, ма та адӟи машинаез, дораз кунокуае вазь припарковывать, вывод доры лыктӥз но, мар соослы кулэ менеджментъя. Издевательство зӥбыса Офицер, военной машинаос машинаосты дугдылытыса фут но кӧня ке мукет.
  
  
  "Мар со сыӵе?" - Ставрастать вакчи юа.
  
  
  «Машинаез но мактал чиге», - нукыртӥсько офицер.
  
  
  «Я, я, мынэ, сюрес вылэ со окт», - Ставрастать скомандовать.
  
  
  Аслэсьтыз машиназэ бур пала изгурезь вал, мукет палаз нош меӵ яръёсты. Офицеръёслэн доры каллен вырӟи паллян палась потӥсько но, машиназы сюрес пытсамын. Ставрастать, мон дорысь бур пала пуки, тротуар вылын ӧс усьтӥське но яр палъёсын дугдэ, чакла. Огназ пиосмурт сое машиналэн ӟазырес луиз, мон вӧзын пистолет куто.
  
  
  "Изгурезьысь со сэрпалтӥз!" - машина вӧзын сылыны-мыным Ставрастать косӥз.
  
  
  «Мон тыршисько», - шуо офицеръёс.
  
  
  Ачимлык та берпум кылъёсыз вал. Со вӧзын мукет машинаез дугдытэ бере, со адӟе, вылэ лобӟо кадь яр эрики ужпумъёс. Соос, дыр, кунгож сьӧры номер гостиничный кылзыны но кылыны, малпасько, со мыным лагерьын нуиз кадь. Машинамы сюрес вылын дугдӥз, соин но мон йыромем отельын.
  
  
  "Утёз!" - офицер ставрастать кеське ке, адӟом, малы эрика револьверъёсты пиосмурт вылэ лэсьтыны.
  
  
  Грек берытсконо ке, эрики пистолетэн ыбид. Кымыс дораз вуиз пырчо офицер. Шоналскиз но, машинаын врезаться солы, вылды ке эрика ставрос пистолет лэсьтэм. Пистолетэн потоно, со ачиз но, со шумпотэ соиз понна эрика, офицер нырысетӥ сузьы шуыса, малы ке шуоно мон тодӥсько, кызьы соос ыбыло ставроса отельын. Ставрос мерта сое, со нош ик рявкнуть но пистолетъёс, со но шедёз.
  
  
  Пиосмуртъёсыд вӧзысьтыд мон машинаен ӟазырес мерта, мон уг валаськы, мар нырысь ик кароно. Эшшо ке Ставрастать яраё каремын вал, со приканчивать мон малпай нырысь, собере нош эрика сьӧры мынӥськом. Со, адӟи, кызьы чиньы курик вылэ тӧдь-тӧдь ачимлыксэ спусковой револьверъёсты. Сое киыныз шуккиз но, со ачимлыксэ сэзъялтоно, киосты огазе-тӥ пистолет, пыӵал но ыбылӥське, мон вӧзын укно пиялаосты пыргыто. Мон стилет кырым вал. Кеме пистолетсэ кутыса, тужгес но со шӧдӥське пурт донгизы кадь, ачимлыксэ солэн ки пыртӥз. Со понна ваньмыз вань йылпумъяз.
  
  
  Пельпумаз ставрос яраё, яра вал, нош вань-а ӧвӧл-а та. Со музъем вылэ усё но, тыл вылын эрики ответ сётӥзы ке, со котыре пумен кыдёкысь машина выпрыгивать. Машина пегӟон понна кутыны някыръяськись но, со, киям, машина доры мынӥськод, мукетыз пистолетысен. Яр эрика понна нош ик ставрастать ватскыны косиз. Со отель, умой лэсьто сое ӵош ыбем интые, кытын ваньзэ тае возьматӥзы, со ичигес, малы ке шуоно, соослэн малпамзыя, мыным ваньмыз пленэ на.
  
  
  Машинаосты но мукет со доры лыктэм бере, мон адӟи Ставрастать. Кык ыбем со лэсьтӥз, мон вӧзаз шортӥ асфальт взметнуть пуля но. Тыл вылысь машина кошке но, со гож сэрегмы понна но зымылэ. Ставрастать виын нош ик машинаын луоз вуоно ож. Яр ёросысь синмам Эрики понна, сое но ыбозы, машина, нош промахиваться. Ставрастать руль сьӧрын вал. Оглюкетэз Двигатель.
  
  
  Со султӥз но сое ыбизы. Вдруг мон машина уллане лобӟиз но шонерак вылэ тырон. Со мон доры мукет машинаос шымыртыны турттӥсьёс. Одӥг юнме со ыбыны лэземын, палъёсысь но матысьтыз машина зымиз. Мукет врезаться со бадӟым машина. Со туж матын шуккиз, кыллем интызэ, ымнырзэ шобыртыса но оско, уг кесясько, мон металл врезаться-ын. Бер палаз берыктӥз но, машинамы тып интыосы ветлонлэсь ставрастать шуккиз укшатон. Соос городэ берытскиз. Со пыр вылын ветлон люкетсэ секунд луоз на. Со поч мерталэ, но шедьтыны сое шин висъяське, но сое ялан вортто. Эрика кык ыбыны лэземын, шуланы пуля чальтчыса шедиз вылысь машинаосты но уг Ставрос.
  
  
  Соиз, кылэм солэсь куаразэ. - "Вуриськись!"
  
  
  Соос, ӧсэз пилёд распахнуть султӥзы но, машинае. Мон ӧсэз усьтӥ но шуккиське сярысь кияз тротуар. Соосты заводить кароно-машина, машина но утчано кӧчиз. Заработать вань куинетӥ турттэмысьтыз.
  
  
  Эрика дорын пумитаз монэ, машина, передачаез гожтэм бере со.
  
  
  Сюрес кузя ширтӥз ставрос мон бурсӥсь. Ачимлык луд синмо астэ возьыны, городозь вуыны кема ӧвӧл, нош собере вӧзам шедьтыны набережная, машинае куяськомы. Шӧдскымон усиз учкиз но ачиз бензин йылпумъяськиз.
  
  
  «Татысь со луоз, кыдёке уд быгаты», - шуиз эрика. «Кафе мон пыры».
  
  
  «Умой-а, со-а, пыже-шоры учкыса. Сак луэ».
  
  
  «Тон но, Ник», - шуиз со.
  
  
  Мынэ со доры кафе выжлёгет. Отын вал трос инты, кытын ватскыны луэ. Со, пичи пирс вылын потэ-а, кытын лодкалэн туристъёс вителэ кӧня ке. Юаса кадь мон ставрос пол люкаськылэмзы бере, вузэмез кылыса катерен моторное. Собере сое адӟыса ачимлыксэ пумаз причал катеръёс вылын. Пыж кошкиз.
  
  
  Со доры, со бызьыса кошке, нош бере кылем. Соос сюрес вылын вал. Со пистолетме соос вылазы мертало, ӧз ыбылэ. Пичи пыжен артэ, милемыз адӟыса, со, борт кузёйыръёс вылэ тэтчыса, ымысь отвисать сылэ, соосты чакласьёс вань. Вань на-а мон дорын пистолетъёс луэ.
  
  
  «Завод», - косӥ мон.
  
  
  Со чал-чал кылзӥз. Мотор взреветь.
  
  
  «Нош али со сьӧры мынэ».
  
  
  "Нош..."
  
  
  «Гылӟыса, вуриськись кутоно!» - кеськи мон.
  
  
  Со потӥз. Баръёссы вамышлы бӧрсьы портъёсыз но луо, со понна руль ставрос секунд солэсь. Со, адӟыны но пумаз панельёс эрика кыдёкысен учкыса, мынам нимы кеськылыса. Мон уг быгато вуылыны. Нах со шонаськемзэ.
  
  
  Соиз, кылэм солэсь куаразэ. - "Сак лу!"
  
  
  Мыным жаль, соос ӧз быгатэ шуыса, милемын ӵош луоз, малы ке шуоно кулэ вал ставрастать нах понна. Но югдур мукет сямен пуксиз. Со, адӟид-а, кызьы пушказ пырон ставрастать гавань пыр ортчем, бере кельтэм ас чылкыт тӧдьы понна. Та понна пичи вал улосвылысь кунгожзэ утиз, вошъяськись тулкымъёсын, но соос отчы вуиллямтэ бере, мыным пичи лодка бекыръяськыса кутско, ымнырзы но сылало вуын пазясько мыным, котырамы пеймыт лыз дэрем Эгейский. Валамон луиз-а, мар-улӥсьтэм шормуӵе Ставрастать доры мынӥз, со вӧзын улыны Делос.
  
  
  Ӝог луиз мыным пыже, кезьыт-а катерен, лушкалоз со Ставрастать, соин ик, ас понна пичи судноосъя бертэм думиськиз, соослэн каллен суты со. Та вакытэ отын эрика со сярысь малпасько, Миконос-ын. Полициын валэктон кулэ вал сётыны. Полковниклы мади коцикас звонок кужымез но вань, мед тододы мар со гостиница. Со дыре доры, со вуиз ке, со наверняка эрика медальёсын данъямын. Вуиз ке со.
  
  
  Досягаемость пумаз со шӧдтэк шорысь луиз, нош мон Ставрастать азинтыны. Со мыным кык пол ыбе, лобовой стекло сӧриз но, сое пыже. Сое лыдэ басьтыса, пыж, мон тэтчано кадь, али та подвигез вал, соин кытчы ставрастать шедемын шуыса. Ставрос вужераз пистолетэн мертаськиз но сое тыршыса басьто. Со, промахиваться но ыбиз. Вань ыбиз-кык гинэ кылемын.
  
  
  Пичи шормуӵын мынӥз ас ёросысьтыз сэрпалтӥ, вуэз но буйгатски. Бызьылӥсьёс доры куашкаса кылем ставрастать ӟырда, шунды шорын ӝуай тротуар. Сюрес кузя со адӟе, кызьы со перезаряжать пистолетъёс, озьы ик боеприпасъёсты маиз со вылӥлыко луиз. Причал доры вуыса, монэ кык пол ыбиз, со, мон понна, кыдёке кельтӥ. Соин, пыжен сямен укшатон паськыт инмын, вот со шедьтоме. Нош со тыл мурт. Мыным ыбыны токма быдтэме ӧз быгаты.
  
  
  Ставрастать кутскем вылэ мыкырскем, йылаз, мар ке но ужалэ. Пристыковывать катерен вал ини. Со, малпасько, та вал мынам шансэ быгатэ, пыж лэсьтэ нош ик пушкам. Со тырмыт кадь матын гинэ лыктоз шуыса, ыбиз, но синъёсыз кыӵе бусые лэземын ставрастать кылдӥз-со мынам предметэ пыжын. Со мыным меӵак кабинаяз пуксиз. Сое адӟыса, запал ӝуатӥз кадь, но тодыны, шедьтыны ма ставрастать динамит. Выль сюрес вылэ пумен кыдёкысь шормуӵе вылэ миконос ачимлыксэ прокладка понна кутыны. Борт сьӧры кушты монэ утчаса уз луы дыр ачимлыксэ. Предохранительёс-маос вакчи вылэм. Кускерттон чуртнамез понна пистолетъёс, борт сьӧры зымиз но со поплыть.
  
  
  Пӧсь омырез зуркатъя пуштон пель но висъязы милемды, бадӟым ву тулкымъёсын вылэ ӝуто. Мон котырысь жуг-жагез синмысь, кожасько, сое но питыртӥз. Со, ву вылысь учке гомамзэ адӟыны но пограсько, сьӧд ӵынэн ин пала питыра.
  
  
  Вутто монэ. Со ярдур кузя уяса мыном, бар порт доры вуытозямы. Мон адӟи но ыбиз-кык ставрастать потӥз. Пуля мон понна тырон ву шонерак усе. Киюмылъёссы прорезать мон сое ыбо но куинетӥ ползэ. Со выругаться ас ныр улаз. Со ярдурозь вуыны ке но, со тӥрлыктэк кыльыны быгатэ, малы ке шуоно ын пистолетлы патронъёссэ намокать быгатэ.
  
  
  Ставрастать адӟымтэ бере, мыным ялан ярдурын доры мыно шуыса, бызисько пырыса но вутурынлы причал дорысь, сое ӝокатэ. Соос шонерак асьме понна тырон ӵошкыт шормуӵын улӥ люкетэз кӧмзэ пала, лачугаосын полдюжины рыбацкий куашказ, сое кемалась аналтэмын луо. Со, валамон, отын ват монэ пуктыны малпало вал.
  
  
  Пуксён ужазы солэн пересь борддор зарезьын, со улын сэрегзы шонер док пырыны выриз. Со, мон азе буш инты шоры учко, но уг адӟо Ставрос. Пӧсь шунды куасьтэ кутскиз мон вылэ сылало ву, дыр, со меӵак азьпала интызэс эскерыны. Куинь сю мында ярд кемын кунокуа территория вань, луоз, нош ӵошкыт кылён понна но из пазяса валун поттон амал, вакчи гож сое котыртӥсь фон лачугаосын понна из но кыданы кылдэм. Со бӧрсьы вырйылэ тубыса ини круто центр скалистый шормуӵ, нош эшшо одӥг вырйыл вылын уло юрт. Улыно-вылыно корка борддоръёс но, липетсы-тэк одӥг вал-а со, лэся, кыӵе ке общественной лэсьтон.
  
  
  Со оске югыт ставрос кыньырскыса яркыт адӟытэмын вал, нош ватыны сое.
  
  
  Револьверез потӥз-е понна, со но патронъёс басьто ih маялтӥз. Виым пушкы соос усёзы но пистолетъёс. Трубка пушказ ву шапыкъёс металлической чиля, пиштэ югыт шунды палдытэм. Пуке, ымысьтыз доры ӧжытэз, сисъяны со виымез, ачимлыксэ мед сузялоз. Кык картридж, со тазьы тыршыса утьыны, сбой сётыны быгатэ ке, сое со вӧзысь гуртъёсты. Дорын мон мукет тӥрлык ӧй вал, кадь ик «Люгер» кунян ваён кыльыса, ыбиз, нош сюресъёс вылтӥ пур-пур стилет, военной лагерьёсын доры нуиз. Эрика ih басьтылы, нош таяз учыре милям уг сёто, юртто.
  
  
  Озьы луиз ставрастать уг оско, уг луы-а мар-а монэ ыб, мукет сямен соос уг но пегӟы. Таяз ялкарисько мон пайда пичи вал. Басьтӥсьлы со умой кадь, мар милемын луыны, со доры мыныса, кизэ ӝутэм коттеджъёс борддоръёс но пистолетысен. Соос пистолет возьма ке, со быгатэ косыны Ставроса малпасько, малы ми солы дасесь ыбозы, яке кот ӧвӧл, ачимлыксэ обороняться но. Нош мон оскисько, та дорозь ӧз вуэ шуыса.
  
  
  Игралась, со из доры лыктыны чаклало. Ваньмаз ӝужыт будӥзы турынэз, юртъер пушкын пичи гинэ укно но ӧс сотэк лысьӧмез. Ыртӧл выре турын улэ шуныт кыньыртӥз, кытын со улэ. Татын, шунды кадь потэ ке яркыт, кезьыт миконос бускельёс вылэ. Мон дэрем но брюки но каллен шуныт ыртӧл со куасьтэ, нош монэ ялан шведов мугор борды лякисько.
  
  
  Турын кузь курень-тӥ шелл со чакламын. Кык кенӟали, пурысь, доисторический вылтусыныз, из вылэ тэтчыса, монэн ӵош мед кошкоз сюрес. Татын ульчаос зын ӧвӧл. Зын нырез тыроно но пӧсь омыр мыным арес сисьмон мон ассэ ӝокатэм. Мон бусые-тӥ кут но жагӟемын пӧлысь коттедж жуэтыса, мур, лул но алексис саломос сое адӟыса, вылысьтыз вылаз кылле шӧйзэ кутэ nen пӧлэстыса. Собере адӟи вӧзысь движение азьын со матысь коттедж.
  
  
  Учкы, солэн киыз но, син нош ик потирать. Али отын номыр адӟыны ӧз луы, нокыӵе азьланяз вырыны, нош мон шӧдӥсько, мар отын луиз ставрастать. Сое шӧдыса, та сигналъёсты, пыдес вылазы лэзись котькуд мугоры лымылэсь.
  
  
  Вӧзаз-тӥ бызёз, со доры нырысетӥ ӝужыт гадьзэс валун коттеджъёс, отчы ик кынмод, кылзыны но учкыны. Кибыос ялан пель куара кылӥськиз. Тыбыр вылаз солэн ки вылаз понӥ но гегай кенӟали валун ee. Со тэтчиз, кышкатӥзы монэ. Та вие адриан Ставрастать йырзэ мычыса-пистолет ыбыса но, кыкетӥ коттедж гож сьӧртӥ.
  
  
  Ыбизы, лэся, лякиськись вӧлме омыре чузъясько. Мынам бур кизэ син тасырайыны-тӥ, изъёс пильылӥськизы. Пыр пазьгем из пырыос ымныраз ыбем мон но сюри кыкетӥ кутскон пытсаськылы. Со сморгнуть сялӟиськы но. Шталь со нош ик адӟе ке, Ставрастать ышиз-быриз. Нош мон доры нюлыса, кыкетӥ но нырысетӥ пӧлысь коттеджъёс, со синйылтӥз турын движение.
  
  
  Ставрастать, дыр, малпай, малы мон уг луы-кот-тӥ пистолетэн ыбид. Инты ачимлыксэ со сьӧры уйиськыса, со мон сьӧры.
  
  
  «Пойшурась курбон лу!» - куараоссы чузъясько, соос понна адӟем кариз, со лапег, леденить серекъятӥсь вир.
  
  
  Та куаралэсь глухой визь, лэся, монэ ӝоггес потыса, йырме кезьыт котырын коттеджъёсын. Мон вераны уг быгато, зэм ик-а, ставрастать кытын улэ, шудыса сямен.
  
  
  «Милемыз басьтыны лыктэм соку но, Ставрастать», - кеськи мон.
  
  
  «Ильяс», - кытысь-шонертӥ мон сое Ставрастать. «Александр - та нимъёс». Та пуштон серекъяммы понна эшшо одӥг сьӧры, вылӥынгес, психотический, бриз пӧсь со куалекъяз.
  
  
  Солэсь коттеджзэ нырысетӥ куаразэ ӵем кылыны. Быгатӥсьтэмсӧриськем со буш укно пыр учкиськод но, синмы номыре уг адӟы. Собере но мон соослэсь ӧжытак бере кылиз " мон бур пала куаралы, ӝужыт турын пушкысь-ын.
  
  
  "Пайдаез пистолетъёс, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Сое адӟыса ставрос берыктӥське но, мон бӧрсьын сылыкузы, позицизэ чылкак мукет, выль куара соосты кыло шуыса. Оло нош со луэмез визь, нош но амало луэ, ваньзэ. Со но мон шоры пистолетысь ыбиз лэсьтыны.
  
  
  Соос, музъем бордын валун вылэ салиськысал ке, вень вылэ спусковой сое зӥбиз. Из куспын мон трос ӧй вал. Дэремез но саесъёсты синмы паллян киын кормаса тасырайыны висъяны. Со, одӥг пол берыкъяськемез бере, со нош ик ыбизы. Мон вӧзын, синъёсыд тасырайыны тузон ӝутэ. Монэ куре со вылын мертаны револьвер, курокъёс зӥбиськод ке, со куинетӥ ползэ. Со буш камера сюриз. Со мон шоры учкыны ке, ачиз со зӥбыт курокъёс пистолет. Тэшкыльтод но, сотэк ыб
  
  
  Ставрос ымнырыз воштӥське, соос кыр серекъяса но ӝужыт серекто, борддоръёс аслэсьтыз патронъёс ожмаськон тӥрлык. Соос пистолет ыштэ, пыд вылазы тэтчиз но соосты музъеме гуасько.
  
  
  Со Ставрос шедиз ке, со мон вылэ ӝутэмын пистолет. Дорын со зӥбе курокъёс решениоссы ӧй вал, со дыр, со кырмиськиз. Пистолетъёс усем бере, ми сярысь юн шуккиськоз, кык музъем, кормаськем но ӝужыт турын ӵыжаллям.
  
  
  Со кужмо шуккизы ангесам ставрос но, солэн тыбыраз усем. Нош со вылэ тэтче ке, со нош ик, вань урмем со трос кужым кылемын на. Сое кыӵе ке амалэн буш пистолетсэ шедьтӥзы, сое вылэ нош ик nen ке но вал, со мынам йырам шуккиз, соид, солэн пыӵал тӥрлыклэн гумыезлэсь. Нискылско шуккиз, со шеде, но соин ӵош усе.
  
  
  Сосредоточиваться вылэ нош ик ӧйлась соосты nen бере, соос доры бызьыса но, улыно-вылыно коттеджъёсын понна руина вырйылын будо. Ӧс пу мон тыршисько, одӥгез кекоръяськыны кыӵесазы ошиськи, со пыре ке но, со ялан ӟукыртэ-каллен. Ставрастать та сюресэз ортчемын.
  
  
  Со каллен полуразрушенный-лэн юртаз пырыны. Ӧжыт ке луиз, турын пушкын сомында ик, кӧня педпалан, бусыын. Куд-ог зӥбе вал со инты, кытын ортче Ставрастать. Монэ тодаз но кельше-а, мар-а озьы адямиос асьсэлэсь улон сьӧры уйиськемзы вань та сознательной, со но улэп кыльыны быгатозы. Борддор куашкам сэрегаз-а огибать куке со адӟе, со ачимлыксэ ымнырзэс ыштыса, йыр нош собере мон шонскем сыномем корт пруток. Со лаптӥськиз, штанга но из борддоръёсты мон но вӧзаз мон йырсиме врезаться йӧтэ.
  
  
  "Вуремын!" - нукыртӥсько мон. Сое гладить карыны шедем юдэсъёсты, шормуӵын улӥсьёс берпумезлы кельто. Соин мон нош ик азьын но вылӥлыко луыны.
  
  
  Со понна штанга кырмиськи но, равновесие ышоз. Со монэ пыд йылысьтым погыртӥзы но, со ыше хватка. Дыр ортчыса нош ик пыӵал-тӥрлык со лопыръяськиз. Мон но мон соос доры васьки, ымныр но йыр пиле, ке шедиз. Со погыльскем, штанга борды шуккиське, музъем но мон тужгес но бурпал пель ишакелы йӧтэ мыным.
  
  
  Со нош ик кутӥз штанга, Ставрос кайла сое ишкалтыны турттэ бере, кык но мон сое ыштӥ. Тубатлэн вылӥ лёгетэз вылам куашказ но, юртэ пырыса взбегать ставрастать, кытын пумаз кыкетӥ этаже интыяськемын. Со монэ пырак искреннее луиз ке, соиз, пыд йылаз султӥз. Мон кутӥ но сое бадӟым из люкетэз ачимлыксэ сализ. Со гылӟылыны мынам пельпум, но вӧсь бышкалтэмын-а со. Со из тубат кузя ӝутскыны кутскиз. Со гольык ки кутӥсько но виыса ачимлыксэ ставрос люкаськизы.
  
  
  Соос йылэ вуиськом ке, мон шортӥ лобись мукетсэ из вылын. Со лаптӥськиз, со уллань но дымбыр-дамбыр уси. Пумен сюбег юбкаос берпалан сылӥсь секцие ставрастать, сое мыш пал конструкциен усе. Ачимлык сюлмасько квадратной ымныръёс кылдыло ке, ми но со шоры учкыса сылэ ӵушмырскыны. Юрт музъем вылэ ӝутскем бере сое учкыса, валун усыпать но измыны. Собере со лэйка пичи тэтчысал.
  
  
  Со, адӟисько, кызьы со борды шуккиськиз излэсь-шапыр вияло. Со понна лодӥга кырмиськи но, вӧсь но йыркурен ымнырдэ ачимлык-лэсь кырыжтӥськемын. Со доры пӧртэм котырес валун подползать, шурдытэ тубато из вылын пуке. Диаметрын ог куинь фут Валун вал, нош азьпаламы пичигес висъетэн из но турын улэ изгурезь вал шымыртылӥз ачимлыксэ кыньыръяса котыр нялмыт шаермылэн быдӟалаезлы. Пичи назьыльске ставрастать из доры, ачимлыксэ мон пумит куто шуыса.
  
  
  Сое со вӧзысь музъем вылэ тэтчиз, лексиз монэ шуккиз но пыдтабазэ. Со азьлань усе, но ӝог ӝутске, кӧты котырес. Валун излэсь бертэм ставрастать ӝегатӥсьёс. Со ке, со бӧрсьы вырӟиз, ишкалты сое но тыршемез из сверхчеловеческий отын улэ, шока секыт, мон но возьмасько.
  
  
  «Мын, - со прошипеть. «Мон тонэ йыркобызэ сузмытӥз. Со...»
  
  
  Огдыре кык движение ми адӟим. Валун вӧзын, соослэн юрттэтсытэк, из палэнтэмын, пыд вылэ уллань вырыны кутскизы нялмыт скальный Ставрос тубато улӥзы. Адӟиськод-а, мар-а со куспын дугдытэк, со шимес дырез соос шоры учкытэк, со азьлань собере со доры пичи тубато вырӟизы.
  
  
  Секыт из понна, кудъёсыз сое киулазы возизы, соос пӧлысь-ӝог ветлӥсь бака со понна тырмыт чигтыны ӧз быгатэ. Со черектӥськыса алон кутскизы, но собере валай, та бессмысленность. Ымнырысьтыз кышканэз ставрос кырыжтӥськемын, ачимлыксэ валун вуылэмез бере.
  
  
  "Ӧвӧл!" - кеськиз со, валало ке, адями кадь, ӝужыт юртаз усьтӥське шуыса, вань кӧня ке секунд неминуемый луыны кулэ.
  
  
  Ставрос валун вуиз ке, сиён-юон ачимлыксэ, со киын вскидывать, кунокуаез дугдэ кадь азинскон ачимлыксэ, нош со укыр бадӟым ӝоглык люка. Солэн гадь вылтӥ нискылтӥллям каллен ачимлыксэ, отын шоналскиз но ӧжыт кылё. Ачимлык нырысетӥзэ соос борды йӧтэ ке, ньылонэн ачимлыксэ куараос чурыт мозмеме бере сӥсъяно. Собере со шӧдтэк шорысь туж заглушаться кадь кин ке кысэ радиодэс.
  
  
  Пеймыт, со доры вуиськод со интые, кытын солэн йырыз пельпумъёсаз ставрос но адӟыны быгато, адске улысьтыз валун. Усьтоно вал синэз ачимлыксэ, тӧдьы невидящий учке со шоры учкыса, пӧсь ин. Киыз но дернуться дугдэ ке, кужым кулэ, нош собере со лултэм шталь.
  
  
  Кыкетӥез йыр.
  
  
  Лапас улын пуко, со но юзмыт Никкор Минуркос, пыж вылын яркыт но учкымон рыбацкий буёлалляны mimmo кобальтовый бадь кафе лыз зарезь Эгейский. Кельше вал та ӵукна но, со милям майбыр.
  
  
  «Кужыменыз сое вань валэктэ Коцикас Полковник но, тон но, со но туж Эрика благодарной», - шуи мон Минуркос.
  
  
  Кӧня ке минут котырын тӥ вылэ но пото кофе эрика магазинэз интыяськиз, кытын англи газетмес басьто.
  
  
  «Ми, вылды, куд - ог интыосыз татын бугыръяськыса лёгетъёс вылэ ӧтёз, - мынектӥ мон, - ваньзы соос ыбылӥськонын дыр уг валатон басьтыны. Со сярысь сюлэм вӧсь луыса Галатис. Пумитаз со ярантэм дыр ставрос».
  
  
  «Котькудаз ожлы, пичи яке бадӟым-а, курбон луоз», - шуиз Минуркос, узо допивать.
  
  
  "Пиосмуртъёс тросгес burn одӥг быгатэ", - тодаз мон.
  
  
  «Ставрастать ӧтьыны быгатэ эшшо но тросгес, ачимлыксэ ке тон эн дугдылы», - шуиз Минуркос. «Малы со татчы лобӟись куараез, Миконос, тыныд тау карыны мед адӟысал". Но тӥледлы тау каремез потэ Коцикас. Кызьы соос возьматозы публичной вылын но кадырлалоз мисс афинылэн нистр потэ-а тынад, тон гинэ вуизы, кызь».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Малпан ачимлыксэ та понна тау кароно», - шуи мон. «Уг лэзь мон аслам но публичной делле пӧртэмлыказ». Соос возьматозы публичной хоука кызьы быгатысал ас вылаз реакцие.
  
  
  «Орденэн Но луоз», - Минуркос мытӥзы. "Мисс тӥ но ми нистр ih ыстыны быгатэ ке?"
  
  
  Со, мыньпотэ. "Малы ӧвӧл-а? Пентхаусэ нош ик-а тон?"
  
  
  «Мон та интые кошко», - шуиз Минуркос. "Мон валай, таиз пичигес, тупаны кулэ ӧвӧл шуыса пеганы уг быгато, но пиосмурт пал. Со, лыдъяло, пе, вал на ми дорын, шаермы понна мон мар каром, мынам но бадӟым тау личной герӟеттылэн вамыштыны быгатэ. Та мукет муген мон доры вае сое, мае мон татчы лобӟыло, тонэ медам адӟы ".
  
  
  Узо минуркос отпивать но со шоры учкиз. Ачимлык ымнырыз мыным кельше. Со адями вал, со яратыны ярамон вал. Юаз со. - "Мар та, сэре?"
  
  
  Ачимлык пеймыт-лыз синъёсад мон учки. «Тон кулэ милемлы, улон Ник. Трос ке Но, мон тонэ яратӥсько. Мыным кельше, кызьы тӥ ужаськоды. Со потэ, мед тон монэ шталь ужа. Потоз-а со, пиосмурт-лэсь кышкало эскерись системаез но милемын артэ мед луоз. Тон мыным кулэ, Ник ".
  
  
  Со вераськыны кутскиз, нош ми со понна киосмес кутыса.
  
  
  «Тон уждунзэс вал, кудъёсызлы со юн оскиз, со тыныд трос тырмыт вал. Доход люкетаз сётӥзы ке, соос но тон судоходный гожъёс. Улӥсько мон пумтэм вапумъёс ӵоже ӧз люкаськылы. Тон берпум эскерон туж узыр луыны быгатэ».
  
  
  Соос понна киям куто ee. "Мон туж жаль, минуркос мистерез ..."
  
  
  «Никкор».
  
  
  «Ӟеч-А, Никкор. Простите, но мон уг быгатӥськы».
  
  
  "Ма гинэ но ӧвӧл?"
  
  
  Шокчыны но мур шокчон-а со лэсьтэмын. Соос шоры учкыса, лыз гавань, отчы, кытын мон палэнын лайнерез чилясь тӧдьы круизный пала вамыштӥз. «Сложной валэктыны та», - шуи мон. «Ачим мон араз трос пол вераса, монэ визьзэ ыштэм мурт шуыса мед-а азьланьтоно та ужды, мар со эгылыксыз уже, кудаз одӥг наплевать. Нош адямиос ваньзы огкадесь. Но, дуныз озьы ке урод, час ӵоже, кышкытлык но, мон соослэн люкетсы. Соин ке, ваньмыз умой-а, мар ми быгатӥськомы, Никкор. Та соос, кытын кулэезъя со вань ни».
  
  
  Чал-чал кема сьӧры. Шунды бурд вылын чарланъёс чилектӥз. Минуркос пумаз кутскизы. "Мон валай."
  
  
  Эрика газет лондонский куспын ортчиз пукон вылын пуке. «Мон уг тодӥськы, оло со понна но нуналлы быдэ кызь татчы лобӟиз tak штука malo драхма басьто», - шуиз со.
  
  
  Юаз со. - "Упоминание ставроса луэм сярысь?"
  
  
  Озьы со газетэз ӝутӥз, йыръян мед быгатозы асьсэос лыдӟо: ОЛИГАРХ ГРЕК ВАЛАСА, минурка отын туспуктэмез луоз.
  
  
  «Оло, тон пумитаз та акция дунъёсты ӝуто», - шуиз монэ, пальыша.
  
  
  Султытӥз, ӟыгыртӥз но соослы Эрика. Кык нунал ортчиз, соин соос ӵош люкаськыса «Рение», хок дэвид мон кадь бергаз. Со кулэ сое, мае мон вань та право.
  
  
  «Мон отель берытскоз», - шуиз со Минуркос. "Монэн ӵош мынэм потэ-а?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Малпасько, со тодэ, ку адями огназ кык кареме потэ. Со самолёт лобӟон-озь гинэ татын пукисько вал учкыса, кызьы лайнерез круизный пыра. Учке милемыз котьку кельше, кызьы пыжын пыриське изящно чебер гавань».
  
  
  «Ӟеч луэ соку, Никкор», - шуи мон. «Оло, аслыз мукет сюрес вӧзын ик умой югдуре пересекаться».
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Ватиканский вендетта
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  
  
  Ватиканский вендетта
  
  
  
  Лев берыктыны Шкловский
  
  
  
  Литература возиське: Vendetta Vatican
  
  
  
  
  
  
  Глава 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  Бер ӝыт вал, но соос вить, мед номеръёссэ бугыръяса, Максим Жуков. Кышномурт, кудзэ мон возьмато выре, Дафна луэ. Тумбочкае вылэ возьматэ ньылетӥ прикроватный часлы дасэтӥ. Соосты, тодӥськом, мар соос комнатаоссэс ас вылэ кельтэ вилла Фаворит уйлы быдэ ог 9:30, дыр озьы дасяськыса лыктозы шуыса. Ыргонлэсь кроватка со бадӟым вылысь ӝутскиз, дафна абдрамон гольык кылле со вылын , кузь йырсиез пеймыт, сое миндэр вылэ-тӥ тур, пальпотӥсь синъёсын, ымзэ паськыт но паськыт но бадӟым соос пӧлысь недавний тырмиз. Тӧдьы, тӧдьы мугор вылам золтӥ, со адӟиськиз, мунё улэп кадь.
  
  
  Со кельшымон дӥсяськыны. Куке асьмеос со понна кобураысь наплечный каттырманы 9-пистолет мм «Люгер», вордэм вильгельмина нимаське со, - мон шоры учко аслэсьтыз бадӟым-а вож синзэ Дафна. "Ма тон дӥсяськемын, сюрес-а?" со юаз. 'Вань-а вазь на.'
  
  
  «Мон тӥледлы ӧй вера та сярысь шат? Деловой пумиськон бер ми дорын.
  
  
  «Ужасно озьы вазь дугдытоно», - со пепертоно.
  
  
  «Возьытлык - со адями чебер», - шуи мон. Нош нискылскыса макесъёсыныз ассэ шӧдон кузь тӧдьы дафна-тӥ лэзьы ке, мон наплевать вылын кельышлы луысал. Жуков доры шайтан! Со потӥз «люгер» эскером но кобураысь патрон. Но дырыз чакламын очарованно дафна, ворсэтэз но со магазинъёсты эскерыны дэмлаз. Сыӵе адямиос, кызьы Жуков, укыр каллен уг луы. Агент деле солэн кот вал, отделэн «Секыт дель» КГБ. Но кадь со, аслэсьтыз валзэ со уполномочивать правительство озьы лэсьтыны, кызьы соос малпало, кулӥзы; соос виемын вал бордын кулэлыкез.
  
  
  "Мон витё тонэ, Ник-а?" юаку Дафна.
  
  
  Та сярысь со малпаз куд-ог дыръя. «Оло, бер тырмоз ни», - мыным шуиз. 'Тӥледлы жингыртӥ солы.'
  
  
  "Оскисько-а, уг быгаты-а, мар кыле-а?" нукыртӥз со.
  
  
  Со понна чабке со леленчи сарвылъёс. 'Дӥсяськемын.'
  
  
  Со озьы ик лэсьтэмын, ишкалтӥ ӵектэмъя, ма, мон жингырты эгей; пумаз кошкиз со. Со, тодэ, оло, соос ноку но уз ни адӟе, нош мон сыӵе уж.
  
  
  Со стилет пристегнуть, hugo окрещеный hq ax отдел спецэффектъёс, тӥрлык вылэ куртка дӥсяса но, адямиослэн сое виизы, туж тросэз пӧртэм амалэн дышето, нош кык но тӥрлыкез одӥг валтӥсь амалэз воштыны ум быгатэ. Мон котьку сьӧрам нуллыны . Но мон трос пол утиз стилет люгер улонэ, мае со тодаз вайыны быгатэ.
  
  
  Максима Жуково со сярысь нош ик малпаны. Та ӟуч жилистый чиедэсь луозы, пичи дыр службазэ нуиз сое кгб-ын уло.
  
  
  Туж кемалась сётӥськоз ачимлыксэ «палач» отряд ужъёсыз ылесьгес вал, перфекционист, яратэ ас ужзэ . Одӥг пол гинэ сюресэз мон вазь пересекаться, Каракас-ын. Кунокуа номер мон пумиськи случайно, сое басьтӥсьёс понна но секрет лушканы герӟаськем китай штат ӵектӥзы. Предложениосты эмуос палэнтыны косӥз бере, со монэ виыны турттэ. Та эмуос ӧжытгес удалтӥз. Со - кӧтме шрамм мон дорам берытскиз; соослэн синазькыль каронзы но, со доры кунокуае вань уе со аслэсьтыз юа на, со вордӥське, дыр возиськись гинэ-а луыны быгатэ, яке кулон ачимлыксэ. Нош ӧй вал-а монэ виыны ужъёс жуков. Мон солэсь пегӟиськод, кулэ луыса гинэ ке, оло. Мон кыкназэс вуоно задача: ачимлыксэ уз луы, дыр, но комнатаязы пырыса ачимлыксэ документэз шедьтыса, курьер дорад кӧня ке нунал-озь но солэсь вуззэ лушказы но кгб-ын та ачимлыксэ приспешник люкаськизы кгб-римэ сётӥськом со понна. Выль документ воштэ ядерной оружие детонатор чертёжъёс, пуктэтэзъя, кудӥз капчи но трос-а лэсьтэмын амалъем применение тактической ядерной оружие. Та ласянь шараяськемзы война советской союзысь вылын возиське штат интыянэн герӟаськем, соин ик соосыз, одно ик, шеди москвае недолжный ьыло.
  
  
  
  Кунокуа со ӝыны-озь такси басьтытэк, дасэтӥез «Вилла Фаворит» Виа Фламиния-ын. Субботае ӝыт ке луэ, римэ туж шыпыт вал. Одӥг гинэ котыр куара шуккиське интимный террасаос, яркыт югыт пиццериын , яке ас ближайего мотороллер , егит пар вылын пуко серекъяса.
  
  
  Кулэ луоз, дыр, асьмеос умой виллаяз фаворит нимзэ басьтӥз. Педпал номыр ӧз луы, малы отын уйзэс ортчытыны ветлыны лӧпкытыны быгато. Фасадлэсь вал вылын оштукатуривать скол тэшкамын но, буёл отслаиваться турттон. Укно вылам ошиськыса улэм пересь ёзвиосты . Прилавок пушез ӵабъя вал, со понна пересь итальянец изе. Тубат кузя ӝутскиз но-а бер-а со пичи люкетэн соос возьматэмын вестибюльёс mimmo ортче чал-чал. Коридорын солэн комнатаез кыкетӥ этаже но пеймытэз югдытӥз 307 шоры дугдылытэк учконо. Чал-чал. Соос доры лыктэ но, комнатаосмес нуналлы пеле. Пушкын чалмыт вал, со но дуннеез ӧз адӟы. Та но ӧз возьматы, пушказ мар витёно уг максим жуков. Но сое быръе нимысьтыз досталь кисыяз усьтэтъёс ошмесэз котыртэмын , тунгонэз усьтӥз. Тумблер но сое усьтон тунгон шып тырыса берыктыны. Тэшкыльтӥсько замок. Ӧсэз донгем но, со каллен ручказэ берыктӥ. Пушласянь уз луэ аслад куараеныд, аслад йыр висён . Со потӥз «люгер» пуштэ но ӝоггес пыре. Пеймыт комнатаын мон одӥг учкон оскытӥз, матысь киоскысь газет ӝыт прогулка лэсьтоно шуыса жуков зэм, газетъёсты мед басьтоз. Ачиз понна со ӧсъёссэ пытсалоз ...
  
  
  Кӧня ке минут ортчыса, синъёсы пеймытлы дышыса югыт доры. Кыдёке со учке , ышанӥсько понна, зэм но, милемыз одӥг вал, ма, собере ватод Люгер " но кобураысь но кельшылӥз, но куанер луыны луэ оглядывать ванная кадьялан прилегать комната комнатаысь комнатае зын. - куалемъёсысь, пу выжъёс, кибылэсь но порошок-ысь сочетаниын пропотевать матрас. Сиськон интыосын сиён ӧжыт луись арбериос. Паськыт пуштросэн мебель койкаос, тумбочкаос прикроватный, гожъяськон пичи пукон, шонер пукон но креслоос. Кыретэз креслоос луыны, соос пыр адскись тырет. Соос чик ӧй вал «Кавальери Хилтон», но та дырозь Жуков кузэн отын ватскыны быгатэ .
  
  
  Сое шӧдыса, та жуков документъёсы ӧвӧл шуыса. Ма веранэз, та луоно вал, мыным та профессилы вань правилоосты но пумит карыны ӧй вал. Предметъёсъя гинэ рос-тон бордын возёзы сомында, кӧня кулэ, собере нош ачимлыксэ сётыса, кинэ ке мукетсэ, яке яра сюдон инты шедьтыны, ачимлыксэ кема ӧз сётылэ . Та учыр возьматэ-а со, малы татын ватосэз вал, комнатаын Жуков.
  
  
  Солэн дас вить минут ортчиз-а, номыр ӧз шедьы ке, со юанлы вормытъяськыны кутске, мон уг янгыша. Со мыддорин комната кылысь кылэ берыкъясь. Жуков луиз Матрас кесэгъёсын, нош выж вылын кылле наполнитель. Озьы ик креслозэ адӟисько. Соосыз но пукон вылэ куяз ящикады басьтыны но выж тумбочка прикроватный. Ваньмыз бугыръямын луысалзы тыршыса, унитаз но раковинае. Со номыр но ӧз шедьы.
  
  
  Со, укно доры лыктӥз но, часэ шоры учкыса. Дастэк дас вал ини. Утёно ке огшоры нуналъёсы аслэсьтыз ужанрадзэ Жуков, собере-а со яке та ӝоген дас час вуэ. Со выругаться ас ныр улаз. Мон та документъёсты шедьтыны кулэ луиз, азьвыл со кезьытлы берыктӥське. AX кулэ сое, мае-а сётэм со аслэсьтыз вуоно нуналэ вазь ӵукна выжтӥсь усмотрение ачимлыксэ, мон тазьы берыктыны луысал со шанс шуыса ачимлыксэ одӥг гинэ.
  
  
  Сое адӟыса, путэтаз вентиляционный комнатазы ӧвӧл шуыса, но шекланытэк, я ноку но уз луы шуыса. Улыны, шӧдске, вентиляторъёс кертомазы улӥ луиз ке, пӧсь, ӵогаськемын но умой луиз ке, кезьыт. Куинетӥ классын кунокуа зэм та луысал, со пыр, кытын уй вань-а тӥляд тыбыр мырӟылыны кровать пружина, кытын пӧсь вузы ӧвӧл мычон .
  
  
  Борддорез пась бере уг эскерон понна, кутскиз сое кышкатыны шуыса, мон тып дугдӥ утчан. Ӵапак мон берытско шуыса, эшшо одӥг пол ванная шоры учкыса но, коридорын куара кылӥське ке. Соос кутэмын «Люгер», нунал доры лыктэ, вӧзам султэ но пеле. Куараез кылыса, эшшо одӥг коридорын соос - ӧс усьтӥськиз но пытсаськиз . Но сое донгыса берен люгер минутаз лябӟылэ. Со ке, ванная доры берытскыса, ӧсэз усьтӥськиз.
  
  
  Та жуков луиз.
  
  
  Со берыктӥськиз. Люгер киыз мон доры лобӟиз.
  
  
  «Пыраклы уг», - шуиз бӧчы каньылэн, гадяз револьверъёсты монэ ӟучлы дышетӥзы. Солэн киосыз лэзисько; мон соос доры лыктӥ но ӧсэз ворсаз.
  
  
  Чиед мугоро вал, но мон со мында тырмо. Жилистый вал, нош со, кужмогес моторъёс, дунтэм со уг яра. Ачимлык адӟисько молодо ымнырмес, йырсимес, озьы ке шеромизы.
  
  
  Куртка вылэ пуксе, мон сое басьто «люгер» револьвер но ми гадямы лэсьтыны. Соос вандыса куштэм матрас вылэ вильгельмина.
  
  
  «Тон-а та тазьы-а, Картер», - шуиз со, кӧня ке вамыш палэнскемзы вылэ.
  
  
  "Тон вазь вуиз". - Ӝоген мон малпасько сылэ сярысь вераськон. Мыным луиз тунсыко, макем кема соос дась шуэ, курокъёс азьвыл зӥбыса шуыса малпасько.
  
  
  «Милям вань ас сяменыз ас мылкыдызъя вошъяса возе», - шуиз со пальпотон. «Мынам та улонэ утьыны. Тон ма, ми мукет сям AX, мон малпасько, мон берытско ке, тонэн огазьын умой Каракас ».
  
  
  Дреда вирзӥбетэз кутсконзэ. Сое нош ик уг луы револьвер но со палтӥз куараос Жуков. Та рад но трос тыршоно на со.
  
  
  «Базар понна прощение курыны», - шуод солэсь выросъёссэ ӵош. «Тон-а та комнатаын со лыдъя но умоятон быгатэ».
  
  
  Юаз со. - "Тонэ ӧй шедьты ачимлыксэ, озьы ӧвӧл-а?" Ачимлык пальпотон паськытгес луоз.
  
  
  «Ӧвӧл, тӥ та умой ваты. Одно ик, пичи дыръям мон туж луоз ».
  
  
  «Одно ик, - шуиз со тон.. нош татын вань на бере, Картер-а, кышкатэк-а, тон ӧжыт дыр кылиз на.
  
  
  «Малпасько, со тодэ, кытын со».
  
  
  "Мед-а?' - шуиз со укыр. Со ыбыны дась вал, эмуос но тунсыко луэ.
  
  
  «Инты, кытын пырак уг малпаськы», - азьланьтэ со. «Тон адями понна интеллект».
  
  
  Лек пальпотон учконэ воштӥськиз. - «Кытын, сям, тон ват соосты, Картер? Берпуметӥ мыдлань яке шонер вывод тон-а луоз?
  
  
  «Мон малпасько, мар соин луиз, отын». Со ванная ӧс шоры возьмато, ӧс куспын сыло ке но Жуков . Со киюмылъёссы суйбыгытъёсме золтэ со виын ик, мынам кырым но лушкемак гылӟыны стилет.
  
  
  Сое кылыса, мон мыняса кадь пуке жуков мыдлань нулло, нош со интые, соос пала ымнырын берытскиз шуыса, со музъем вылэ усиз. Жуков выстерить револьвер, куртка тасырайыны синъёсты мыным усьтӥзы ке, со но пурт куштэ тӥгыльскыны.
  
  
  Бросок со шузимем вал, нош, шудбур доры, бурпал пельпумыныз-ын стилет жуков ваньзэ ик мертчиськылӥз. Со куаразэ поттӥз ке, киысьтыз но усьылытэк револьвер, со, со музъем вылэ тэтче. Мон борддор борды шуккиськылӥз. Со киыныз сьӧрланьтыса ачимлыксэ, револьверъёсты потыса, выж но гылӟыса сэрегез шуккиське на.
  
  
  Со доры лыктыса, ымнырыныз вылтӥ сюбег со бур киы шуккиз ачимлыксэ ӝог лэсьтыны, лыосы лосыр со кылӥськоз, дыр . Кыкетӥзэ шуккиз сое лэсьтыны кутскиз отель, нош адӟемзы, пе, ӧвӧл ни та кулэлыксы. Ачимлык боевой дух ышиз.
  
  
  Со ачимлыксэ пельпумаз пуртэн басьтӥз. Синъёсыз паськыт усьтэмын но со зашипеть, кезьыт вӧсь. Сак учке со ымнырзэ ӝиптӥз но урод ачимлыксэ стилет гурулазы. Юаз со. - "Кытын та заллы?' - Со застонать. Со ымныр кузя но со мыдлань-азьлань сэзъяса ачимлыксэ шуккиз. «Вера мыным, кытын документъёсме ватэм, Жуков», - шуи мон.
  
  
  «Ачимлыксэ татын ӧвӧл», - шуиз со, - шоканы дыртӥд-вуттӥд.
  
  
  «Сётӥсько, - шуэ, - мыным шуиз. «Шудон понна укыр бер ни».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Ачимлыкен юн шымыртэ сое чырты йылаз стилет начар, дыръя вир уг бызьы. Коридорын со куараез кылӥсько. Ыбем кылӥськиз вал. Кин ке юаз-тӥ-итальянской, ваньмыз радъяськоз.
  
  
  Со сазаал. - "Va Bene!" Ваньмыз умой!' Выльысь берытскизы со доры Жуков. - «Тон али сое адӟиськоды? Табере тыныд дыр ӧжыт кыле. Полициын минутысь минутэ татын луыны кулэ. Сое тодэмды потэ-а, кытын документъёсыд та залын. Верало!'
  
  
  Ми но со шоры учкыса, секыт шокаса, соид. «Тон малпаськод, мон огшоры адями, кудӥз тонэ гинэ рассказажет вань ке, кышкытлык-а мар-а тон кулонэ? Кышкай-а, уг-тодӥсько, тон туж умой, Максим Жуков ».
  
  
  Ачимлык но соос умой тодо, мар со малпа. Досье AX со сярысь тодэ, кудаз вал со. Максим Жуков гинэ ӧвӧл, зулисесь луом, нош нылкышно понна пӧйшурасьёслэн но. Со туж данъяське аслаз потенция, обладатель бассейнъёс усьтӥськизы ческыт но омела репутация данакез чичпотон кышномурт ваньзэ быгатэ. «Ӟеч-а, Бӧчы», - шуиз монэ буй-буй. «Тон монэ эн виы вал. Солэн мугорыз тон сое люкетлы басьтоз, солы озьы тонэныд данъяськисько, - ӵоги мон штука та шайтанъёсыз ».
  
  
  Ачимлык урод мылкыдо ымнырыз ышиз-быриз. "А мар-а? Ч-малы?
  
  
  Коридорын выль куара кылӥськиз: «тон кылӥськод-а, мар мон тыныд верало».
  
  
  Со кышкаськод мон шоры учкыны. "Тае тон уд лэсьты!"
  
  
  'Лэсьтыны.'
  
  
  «Шузимем тӥледын», - шуиз со, ымдуръёсыз но вылынгес, солэн нюлам вуэз потэ.
  
  
  « Шузи» .
  
  
  Ширинка эмуос уретӥз соиз. "Озьыен, Бӧчыос?"
  
  
  'Монэ виёзы!"
  
  
  "Э ӧвӧл. = Ценымногие та шулдыр.-- Умой-а?' Со вылэ трусик резинка стилет ачимлыксэ возё. Ревматизм со басьто, малпасько. Паника-ын укнояз со учкылэ. Соослэн батырлыксы собере дыши. «Уг, - шуиз со. Бергес но луоз ортчытыны. Со, укно доры лэзькиз, ачимлыксэ донгиз, чигоз но канавае усемзы лежбище шапыкен виясь ву. Отын бур палан, люк, бумага ватэмын вал.
  
  
  Куинь пӧртэм люк сӥлы сисьмон степенез каркас писпу. Та люк шор сӥлы ӝог сисьмо, кезьыт сӥлы педпал буямын, писпуос но бадӟым люкетэз усе, интыос кылдӥзы . Таиз комната бумага лист люкамын вал. Укно рама борды люксы пумен ворсаськы бере, бумага ворсамын вал.
  
  
  "Ӧвӧл!' - кеськиз Жуков, подползать мон доры султӥз но утчаське.
  
  
  Котырез басьтыны но, сое бумага ватос укшатон.
  
  
  Зэм аратон та механизмын вал чертёжъёс. Кызь минут пол милемыз тыр ачимлыксэ, зымем бере понна револьверъёсты жуков.
  
  
  Ма со азьвыл, со доры лыктыса, мон сое кутӥ но револьверъёсты мертазы. Со чигтыса матрас доры зымо, куд вылазы кыллизы « Люгер» . Жуков ыбиз револьвер, мон макес бур-а син тасырайыны корманы. Со, матрас вылэ пуксе но Люгер-бери кутыны. Жуков бере ик мертано, сое ӝуто «Люгер» кык шаплыез но ыбыны лэземын, уг мерта. Син тасырайыны ӧсъёссэ нырысьсэ усьтӥз. Коридорын бадӟым куара кылӥськиз, ӧсаз йыгаськыны. Бӧчы син улаз сюр гинэ тасырайыны кыкетӥ сюлэмыд. Тэтчаса но со усьылэ, выж вылын пуко. Со куспын синъёссэ паськыт усьтыса пуко, собере усьыны кулэ.
  
  
  Коридорын кесяське: «Полизий! Полизий! » Ышемын-быремын вал, дыр. Со, пожарной тубат вылын бырйисько ляб укно пыр, сиренаез но улэ васькись пеймыт отдаление переулокын вузонъёсты.
  
  
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  
  
  Со ӝытаз эскериськон ӟечлык мертэтэн ватса, мукетаз со кунокуае дугдӥ. Мон кыдёкын выль резиденциез интыяське Аурелио Виа Марко, пичи вырйыл ваче беринэ-ын Колизей. Та ёросысь бедняцкий вал, нош собере, со кадь окыт комнатаяз интыяськемын милям пичи-а, бадӟым сьӧсь, милемыз иса, КГБ-кезьыт. Шуэръяське, со ортче уйин .
  
  
  Ӵуказеяз ӵукна вазь ик султыса, документъёс ватос-тӥ досталь, сокем кыдёке уд амало, Жуков кадь, но дӥсяськемын. Документъёс передачаос понна умой дыръёс но вал. Аэропортын сое пумитазы бере документъёс сётоно ке эмуос но нокызьы рифма уг курьер, озь самолёт пуксиз бере ини со Нью-Йорк. Мынам йырам лыктӥз, ма, сутка ӵоже документъёс Жуков мозмытски ке, со туннэ но улэп кыльыны быгатозы.
  
  
  Со кофе юод-а потэм бере, комнатаын со кельтоз аслэсьтыз ачимлыксэ. Бӧчы кадь но, солы уг отель, со понна кема милемын ӵош вал, мар солы кулэ вал. Малпасько люкетэз яратӥсь, предметлэсь ма, кышкало вал, соос ih сьӧраз нуллэ. Нош профессионал тодэ, умой мае ке ватыны арбериос ватос-ын, отын вал кышкам. Офицеръёслэн ляб тодӥсьёс сое котьку исаса, таос пегӟон понна сюлмаськон но ортче уг поты, качество кулэ.
  
  
  Сое ортчытыны ӵукна, самолётэн лобӟон но мынам вакчияк вераме понна хоука закодировать перепроверять выжтӥсь дэвид дыр, кивалтӥсь но директор монэ пырак AX Вашингтон-ын. Ӝоген луоз отель хоук кызьы тодоно, кыӵе югдуре шедемын вӧзазы луэмез бордын, мукет документъёс. Курьер эмуос ялон сётытэк.
  
  
  Нокызьы документъёсы уг-тӥ инты басьтэмзы бере соосты сиён, но понэм азвесь портсигар портсигар минут понэ. Сигарет ӵектӥ курьер аэропортын сое луыны кулэ, соку кык но одӥг быдэсмымтэ предмет воштӥськонъёс луыны кулэ.
  
  
  Солэн кунян ваён такси заказъёссы ӧвӧл, нош вырйылэ васькиз гинэ-ын Колизей. Таяз радэ Но тырмыт эскериськон вал. Кӧня ке минут ортчыса ворттылон соосты ваньзэ адӟи, мар мыным сьӧд Fiat сьӧры уйиськыны.
  
  
  «Паллянэ кожыса татын», - шуиз со водитель.
  
  
  «Нош ик тон, шуод-а, мар-а малпаса, аэропортын!»
  
  
  «Со сярысь вунэтыны ни, дыр».
  
  
  "O coraggio сергей Che!" - пиосмуртлэн нукыртэмез, сэрег сьӧры кожим.
  
  
  Со, мон понна, берпал укно учкизы но адӟизы-эскертэ «Фиат». Табере мынам черодэ вуиз ӟукыртэ. Со, малпасько, собере ваньмыз умой ортчиз ке, ваньзэ воштэ кадь со. Но со кызьы ке шедем эшъёсыз мон Жуков.
  
  
  Сэрег понна мон кык пол ӝог бинялтӥз на, соос-лэсь мозмытскыны турттэ. Водитель, шараяны, асьме понна мар-а, машина мыныку, луонлык вань учыръёс, ӧнерезлы ас нуллон понна возьматыны. Мон сое кыскыны Лабикан Виа уллань, выллань но берлань Фори mimmo Империаль дей Колизей Виа, собере тӧдь-тӧдь храмез куашкато но константин форум mimmo римской базилика ачимлыксэ, лымшор шунды пӧзе.
  
  
  "Кытчы табере, синьора?"
  
  
  «Меӵак гинэ мынэ», - шуисько мон, бер-вылэ «Фиат». Етӥз управление таксистъёс машина озьы ке но , транспорт движение ӝегатэмын вал ми но, «Фиат» асьмелы ӧз палэнскылэ; соос монэ бордазы укыр матын луэмез. - Тӥ ветлыса, ми-озь Corso Vittorio Emanuele Тибр, ватикан-гопо палаз vittorio emanuele ponte но ӧръяськоз. Ми вань сьӧд машина сьӧры уйиськоно на. Нырысь документъёсын подумывать кытын со ватэмын ке но таксиын, нош машиналэн мыш агентыы монэ тодмамез бере, та укыр план рискованный пумлэн пумаз возьматӥськизы. XII мар-а мон тазьы ветлэмзы ульча кузя pius площадёзь piazza della via conciliazione азинтыны. Собор ас азяз дун-чылкыт пётр маячить . Со бере, площадьысь бадӟым фонтан посередине шоры учкыса, малпан кылдоз шӧдтэк шорысь-а ми дорын. Тодмо, али луоз, та бутылкаосты ӵоксэтсэ яке ноку но.
  
  
  «Сылэ, водитель», - шуиз со шуак берзэ учкиз но, со дыре ик сое адӟеме но-а, мар - «Фиат» кезьытлы тросэз ӧз кыль милесьтым сю метр вылын . Со пачкаын кизэ донгиз лира водитель, со ӵемгес но ӵемгес паймытӥз синкаӵ лӧпкытъя.
  
  
  « Бениссимо !» - мон со бӧрсьы кеське ке, со потӥз. "Lupo bocca In al!"
  
  
  Нош соку со валалоз, мар-а кулэ милемлы эшшо но тросгес, малы ачимлыксэ ӟеч кылъёс.
  
  
  Вамыш бичась; нош ик со пельпум вамен шуак берзэ учкиз ке, адӟи соосты, мар-а, Fiat, площадьын мукет палаз дугдӥз . Азьпал пуконъёс вылын пуко кык воргоронъёс; ымнырыз лымшор шунды тылсиос ih адске вал. Падан Ih кажущийся узатӥз милемды . Со, тодӥськоды-а, малы ке но шедьтыны быгатӥськод базилика музей , калык пӧлын луыны туристъёс шансэ, мон солэсь люкиськи.
  
  
  Озьы мон нош ик ӝутэмын но пыр колоннадаен вамышен дыртэ, пал пумыз солэн бадӟым колоннаос mimmo бемини музей понна. Со нош ик учкыса. Пото кык пиосмурт, мон но, машина сьӧры сьӧд тус зловещий котыр.
  
  
  Шӧдтэк шорысь со рвануть бур-а азьлань, вамышто вужераз кык нырысетӥ но куинетӥ музейёс зымо, пеймыт юрт. Пырон дорын эскеронъёс формаын сыло. Со mimmo со ортчыса, берзэ учкиз но, залэ пыризы, кытын ке туристъёс ӟус сувенирный басьтӥз. «Басьтон вуриськись», - нукыртэмъяськи солы лэчыт синъёссылы луыса, та пияшъёс доры, солэн малпамезъя кезьыт.
  
  
  Котыраз солэн одӥг залэ пыризы ни ке, со кык-кык пол тубат лёгетъёс кузя ӝутскыны понна. Мон шӧдымтэ дыръяз ачимлыксэ точеный озабоченный сэрего выражениосты ымнырыз вал. Сӥлё-виро пиосмурт вал та йырсиез сьӧд, пурысь костюм дӥсяса тустэм бушаз. Соин но, дыр, вал кгб-ын.
  
  
  Тубат йылэ, кытын со, - шоканы секыт, бер-а, сое адӟыса-а, мар-ватикан галерея интыяськемын библиотека. Сюбегесь но кузесь вал та инты, кудаз пияла витринаосы кузьымъёсын сылӥськомы, Дядяй Пий-тӥ IX, x. сьӧсь пӧйшуръёсты возён дуно изъёсын чеберъям боды xii али но та пий вал, азвесь чашаме, зарни статуэткаоссэ но чебер гожтэ но предметъёслэсь религиозной поразительно; витрина выламы вазаын сылэ но вашкалаез выж . Паллян пал борддор адӟыны солэн галереяяз, азбараз потыса, со кӧня ке секунд бере берлань бызе .
  
  
  Документъёсты утчаны луоно, сое но сиськон интыосын шталь просканировать комната. Ачимлык возьыны луэ ассэ укыр рискованный, тодо сое, мар-а, кылдэ ке, ноку но уз быгатэ ӵош ужась кгб-ачимлыксэ шедьтоз, солэн ватэм интыяз ачимлыксэ ке, ярам.
  
  
  Униформазы ужасьёслэн коридор кузя ветлэмзы, мыд-мыд палаз галерея. Со ӟукыртэм куара кылӥське, выж пул, персонал обслуживать дыре мыдлань-азьлань лёгаське . Собере со кырым вамыш ас уженызы асьсэлэсь пельтэмъя куара медаз быгатэ шуыса, адӟизы, мар мон лэсьтӥ. Со котыре азвесь портсигар кисыысьтыз басьтӥ. Агент КГБ котькытчы вутскыны быгато темноволосый учыръёс. Берен со бумагаосыз портсигарзэ но ӝоггес тыро минут камзолэ бур киям донгиз. Одӥг ужасьёс шула. Со тусбуез лэсьто но дугдӥ-а, мар котыр витрина вылын азвесь арбери огез синмаське, чаклам ялан ужась, вылтус дыръя ӧз ваты со. Документъёс со вазаослы этрусский собере чуртна, со выре, витрина дорын пуке, пумен галереяын. Мон нош ик бумагаосын шоро тыроно луэ, со пыре сюбег горло чуртнасько шуыса.
  
  
  Витринае али гинэ лыктыкум со мукет палаз, ӟуч ӧсъёссэ вуиз кадь. Со ӝог пырыса, адӟыны, мар-а мон сылӥсько, притормаживать но. Содержимое витрина азе дугдӥз но учке со озьы.
  
  
  Соослы луыса, оскисько, нокин но ӧз адӟы, кызьы документын ваза понылӥ мон сое. Адске огшоры туристъёс оскисько, соос эшшо кӧня ке мина адӟытонъёсты учкыны. Собере каллен комнаталэн ӧс пыр поттыса но соос вылэ дежурной шоналтон проем ответ. Коридорын соос вань ке, со, укно доры лыктӥз но учкы ай азбарад. Со, адӟид-а, мар вите юртэз кыкетӥ пырон дорын ӟучъёс кутсконаз .
  
  
  Мон кыдёке кошки. Озьыен, со малпаз, маин мон капканэн кутыло. Озьы ке но со малпа, та бумагаосты соос дорын ӧй вал на. Та документъёслы осконо швейцарский сейф возё ни. Кызь ньыль час кельтыны косӥзы вал выжтӥсь вылын мынон ачимлыксэ, мон уг вуы ке, малы сое озьы но умоесь. Али ваньзэ, мае мон лэсьтыны кулэ луисько, та ӟучъёслэсь та кык улэп кошкиз.
  
  
  Со юртлэн нырысетӥ этажаз пагӟа-тӥ васько, кытын коридорын туалетэн ӵош кӧня ке шараяса. Пичи понна валтӥсь лу коридорын соосты вестибюльёс, пырон ӧс доры службазэ нуэ. Со, вестибюльёс вакчи пумаз-кык ортчыса, возьмалом шталь сэрегмы понна но кожылӥм. Соку ик ёросысь чекист сэрег сьӧры пезьдыло - со адӟиськиз, малпасько, малы милям ышиз-быриз служебной пырон ортчиз .
  
  
  Со тонкӧлан шталь ке, солы киме мычо, кырмыны но ӝуштыса ачимлыксэ доры шымыртэмын. Ачимлыксэ, соос виемын мед луозы, но соос уг одно. Мон эшшо документъёс октылӥ галереяын сылӥзы, али но со та лэсьтыны, соосты виылонэн полициын расследование уг ёрмо. «Тон бере кылё», - алдаз-а, милям ӝуштэ ачимлыксэ k шымыртэмын. «Вашингтон документ кошкоз».
  
  
  Сое со улонын мыжык ачимлыксэ шуккиз. Со куасалске, кезьыт вӧсь. Сое кышномуртлэн чырты шуккыса ачимлыксэ, пыдес вылаз усиз но со. Со люкаськылӥз ке, пегӟо солэсь, соос но мон доры пыдъёс асьсэос притягивать малпамтэ понна кутыны.
  
  
  Со прохрипеть. - "Тон пӧяд!'
  
  
  Син азьын назьыльском, мон доры со кӧня мон вылэ бур но промахиваться миллиметр. Сое киыныз шуккиз но дугдӥз ачимлыксэ ачимлыксэ сӥлё ымныр вылэ мыжгаз. Борддор вылэ усьтӥз но кеськиз со. Со султӥз но, куке со ӝутскиз люкаськиз , со ымныр кузя ачимлыксэ нош ик шукко. Кыкетӥ гол-ачимлыксэ палазы чачыраллям. Солэн борддоръёсаз врезаться ке , со чотын со чиньы катанчи ачимлыксэ шуккиз. Ачимлык ты мозмыт омыр пыр, со нош ик но рухнуть. Со пыдзэ шуккем со гол ачимлык-ын. Со йырсазьтэк уло.
  
  
  Валамон луиз, коридорын нокин уг кылы шуыса валтӥсь жугиськемзы сярысь. Соос доры лыктыса но пырон служебной шараялоз шуыса, ӧсъёссэ, мыным но возьмаса кадь, ворсано. Нош мон малпасько, малы мон уг быгатӥськы мукет офицер валтӥсь пырон дорысь mimmo ортчиз . Басьтоно соосты нимысьтыз куараез усьтэтъёс ас малы ке уг оскы вал, со пересь-а мар-а срабатывать бадӟым замокез. Кӧня со утчазы минаосты, весь, малпай, уз кылдэ-а, ма обслуживающей персонал. Замок усь-со бервылэ.
  
  
  Ӝуштыса кылэм бераз сое асьсэлэн чекистъёс. Со ачиз вуиз. Со ӧсэз усьтэм но ручказэ берыктӥ. Шунды брылев комнатаяз пыриз . Со бӧрсьы юртын пичи сэрег но потоз вуиз парковкаос, кытын такси витё. Водитель руль сьӧры нырулэ. Соиз, пельпумзэ зуркатыса мыкырскем но ачимлыксэ понна.
  
  
  «Мынам потэ Della Lunetta кунокуаяз мыномы», - шуи мон.
  
  
  «Si dai piedi like live», - соиз ответ сётӥз ; соос мед гинэ нискылтозы ке, кунокуа.
  
  
  Эмуос но со пачкаын такси-мын оскытскыны лира кӧче-а, коньдон-а со дыръёсты малпаса. Сое быдтэмез бере, серектэ со.
  
  
  «Нош табере, шуак».
  
  
  "Тон, тон, синьора".
  
  
  Со двигатель вайыса, передача переключать, валтӥсь пырон ӧс доры мынӥзы но мон, туристъёслы mimmo чекистъёслэн но. Газет водитель но вӧзаз пукон, солэн ымныр азяз возе со басьто, подъезд доры вуылэмез бере. Mimmo мон лёги ке, кгб-ын агент пыр со учке шаермылэсь, лапег мугоро адями, кезьыт ачимлыксэ эшъёсыз. Сое учыртыны сборъёсы, собере берытскиз но юрт пушкы, ужъюлтошъёсыз возьмало кадь асме адӟи .
  
  
  Ми доры дун-чылкыт Петр шур вамен площаде мыно ке, газетэз со йырин лябӟиз но. Документъёс кышкатэк луы - куд-ог кузэн-озь. Али со нош ик амал шедьтэм мыным кулэ вал заполучать-озь ачимлыксэ, курьеръёс вуоно нуналэзлы кадь кошкиз.
  
  
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  ;
  
  
  Соин ӵош вуоно нуналозь ӧйлась выжтӥсь герӟаськемын, но солэн кулэлыкез ӧй вал. Документъёс йӧты шуыса , собере ворсало ватикан полчаса музей пыр луысал ке, кызьы соос сборъёсы кошки, вуоно ӵукнаяз гинэ но усьтӥськиз. Озьыен, собере гостиницаын, сиён-юон, куинетӥзэ учыре сое выжтӥзы лябӟемын ке, КГБ-кутскон кыкетӥзэ кутӥз. Собере мон пичи барын нуназе мынэ, но каллен чинзать заказ ачимлыксэ юизы . Мынам йырам лыктэ, мае ке Хоук тодо, кытын документъёсыд залын, оло, со ӧй вал, со тырысен, соку мон соослы мар лэсьтыны малпай ни-а, мар-а мон документъёсты берыктыны амал. Аптекае пырыса, со но кузьгес басьтоно докторский пинцетэн. Пинцет вылысьтыз курткаез улэ ӵукна со мынэ вуоно галереяын но, нокин но уг ке матынгес луиз, пинцет этрусский лэземын вазаын, бумага но потӥз. Со вазь вуиз, музей кадь гинэ усьтӥськиз , туристъёс ӧжыт медаз луы.
  
  
  Планъя соос гинэ-а мар-ачиз лэсьтэм, нылъёсыз но, кельше мыным столик сьӧры пуксисько бере. Чакламъя, со дыре вань на Ватикан сярысь малпасько. Тодмо, со шлюха луэ-а: урод, сьӧд йырсиё но векчи укыр-ысь накрасить. Соос вылэ но буй шуръёс свитеръёс дунтэмгес луысал, макесысьтыд ӧжыт гинэ сое пытсаны выризы. «Ӟечбур, Джонни. Тон американецъёслы, мед-а?
  
  
  "Мед.'
  
  
  "Шулдыръяськыны мылкыд, мед-а?"
  
  
  "Та уе ӧз."
  
  
  Шлюха соослы пумит номыр но ӧй вал. Со котырын трос гинэ сӧсыр эмоционально лэся, мыным но кельше, мед таза кышномурт вал, мугорзыя гинэ ӧвӧл, визьзыя но.
  
  
  Со куриз. - Оскиськоды-а тӥ, Джонни?"
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон. 'Соосыз чурт-чурт.'
  
  
  «Эй, со тодэ, кин тӥледын», - шуиз со чет. - «Тон американскойзэ полицейской ».
  
  
  Нах со шоры учкиз шорам. "Малы тон озьы малпаськод?'
  
  
  'Шол! Полицейскойёс! Та сое адӟыны быгатоз? Римской полициен ӵош тон ужаськод ?
  
  
  «Копп мон ӧй», - шуисько мон.
  
  
  Со милям чурыт пальпотэ. «Ӟечбур, Джонни, - шуиз со, - маиз вань-кинлы, тыныд-а но хемысь отельын тодматски. Ӟечбур, Джин! Фавориска ! Со азьвыл мытэм кезьыт вуиз, сое ӧтизы нылыз, пукон дӥсьтытэк лыктӥз ми доры дугдӥз но сое дораз ветлӥ, монэ учко ымныразы. Та уг кельшы вал шлюха. Тужгес но со хорошенький луэ.
  
  
  "Si encodi!" - вачи хорошенький нылы шуиз, куинетӥ пукон йыгаськиз. Мыкырски но, тонэ азьлань конфиденциальный собере со шуиз: «Джин, умой вераське англи сямен. Эй американецъёс кельше. Со тыныд вераны турттэ, мед-а?
  
  
  Ныл пумит ӧтён мытӥзы начар джин отель, пумаз но пумаз пуксе лэзём али.
  
  
  "Джин чебер, да?" - вылӥ начар шуо.
  
  
  "Мар дьяволо!" - джин султыны но шуыны кутскизы.
  
  
  Туж умой, Джин, - шуи мон. "Монэ ӧтизы Ник. Пожалуйста, ми пукиськом ».
  
  
  Со куспын куалекъясько, собере берлань откидываться востэмак. Ымныр тусыз сайкыт но чебер луоз нах дорын-курень йырси Виченец Милан но уйпал улӥсьёс. Кузь йырси вал, нах но нап, чылкыт прожилок. Тӧри вал ee синъёсын, ымзэ паськыт но шӧдон вал, нош блузкаослэсь-лэсь трос вакчи юбка улысьтызы фигураос но кезьыт луэ санэт приталивать ee.
  
  
  «Дор кузин Америкаысь Джина луоз», - шуиз нылъёслэн мукет, Джин бугыръяськонъёс уг учко. «Но со сямен вераськыны ӝог будо, умой лэсьто сое. Вераз со. Собере со султӥз но кошкиз, нырысь мыным кырмыштӥз.
  
  
  Юаз со. - "Ма та адями?"
  
  
  Пальпотыса джин удалтӥз. «Монэ яратӥсь пиосмурт роза тодматэ. Со малпаз, маин мон одӥгнам.
  
  
  "Тон-а та?"
  
  
  Со шаплыгес вылэ куштэм мон учки, собере нош мон учкисько утиськыны быгатымтэ. Куддыръя луылэ мӧзмыт вань, озьы-а?
  
  
  «Мед луоз», - шара, мон тодам вайи, мон та профессияды мар тужгес но определённо уж вылын. "Тон татын ужалод, Джин?"
  
  
  Официанткаос кышномуртлэн, кузёкалэн, потэ ке, озьы шуо. Нош мон пиосмурт уж вылын уг изь ». Со ӝот-ӝот кыл но берпуметӥ каллен тупатскыны. Мон подробностьёс уг лошъяськы. Роза эше, тон малпа, мон полицейской луоз шуыса, монэ та ужады эн нош ачиз делле.
  
  
  «Милем ваньмыз огкадь луысал ке, луысал ке та ужез тонэ.
  
  
  Юаз со. - "Тон-а мон маин быгатӥсько-мар ӵектӥськоды?"
  
  
  Синъёсад мон учки со. - «Вай-вай, мон, пе, Ник, - шуиз со, - нош монэ кызьы шуо ини, мон уг проститутка».
  
  
  Со пальпотыса. - "Мон но озьы малпасько. Юыса-а мар-а тӥледлы потӥз?"
  
  
  Официант соосты лэсьтэм пусъёс, со кышъет но заказ сётоно. Ми ӧжытак бӧдь. Солы шуэмын, официальной луэ шуыса американскойзэ ымныръёссы, римэ доры посольствояз.
  
  
  "Кытысь тон Америкае?" - Джин юа.
  
  
  «Котыр Нью-Йорк».
  
  
  «Кунокуа котьку мон отчы мыно. Улонад льӧль сярысь вераськыны племянницаез Нью-Йорк. Кафетерий ресторан но сое вылӥ дунъязы. Озьы со зэмзэ но умой, - шуэ кадь со?
  
  
  Ӧжытак возьмалэ со. «Ох, - шуисько мон, - со понна умой-асьтэос усмотрение. Та бар кадьёсы ужаны тӥледлы кема улыны, Джин?
  
  
  'Тазьы кема ӧвӧл. Быгатэ аслыз ужам дун арендный лэзь монэ ». Синъёсме уллань лэзи сое. «Мынисько мон ӝоген берто», - шуиз со дӥсьтытэк. «Туннэ татын уж ӧвӧл, кышномурт кулэ ӧвӧл со. Потӥз ке но, ми ӵош мыныса юыны быгатылӥз. «Малы ке но ӧвӧл, - малпай мон. «Вай-вай», - шуи мон.
  
  
  Солы таксиез ӧтиды-а, Джина комнатаын мон но мыно. Соослэн вал вуж корка липет вылын виа комната Кватро делле Фонтанъёс. Ми сюрес вылын ньылетӥ этаже кутскиз, мон шокыштӥ кутскон понна площадка кыкетӥ но ке, соос, чупаны мыкырскиз со но вордэм. Ымдуръёсыз Ee луэ небыт, шуныт но небыт .
  
  
  Мон комнатаын зульыны, вина попивать. Со джин дырыз сярысь верано ке, со умойтэм луэ влиятельный босс римской уртче тупаса улон, кыӵе Фарелли Джованни. Со огшоры кадь кутске талаз, нош собере вылысь ужаны потӥ миллион недвижимость мошенничество. Ee сямен вераса, сое соос уродэн берытске.
  
  
  «Нош таяз ужасьёс. Табере со возиськиз пиосмурт сыӵе кыдёкын кадь, Джованни. Честно уксё поттоно но, со пыд вылаз сылэ ».
  
  
  Вирзӥбетэз ӝутскемен адӟе ке, солэсь пальпотонзэ. Мон куд-ог дыръя соос шоры учкыса, выключатель собере султӥз но тазьы берыкъяса, комната дунзэ гинэ медам ӝиме, укно котырысь слуховой . Со кылисько, номыр уг шуиськы. Эй ниспадать ee йырсиез тӧдьы, пельпум вылын, нош со доры йӧтэ гадь тыр курыса. Мугормы асьмелэн со доры со шуныт притягивать, сылмисько но мон со дыр, ку со милям киямы-тӥ бархатистый пробежаться вордэм бере. Ымдуръёсыз Ee, малпамтэ пӧсь, шедьто-а мон, аслэсьтым ымме усьтӥ но, ог-огзылы эскерон. Мугоры, со вылэ-со шуд-а, бурдъя но вольытгес луэ, подросток шестнадцатилетний кадь.
  
  
  «Мон басьтыса, Ник», - прошептать мон со пеляз.
  
  
  Со, кылиськыса, сое адӟиды но «Люгер». «Иське, тӥ полицейской».
  
  
  «Мон тон шонер вераськод», - шуи мон. Ee со ӟыгыртэ, пистолетъёс но вунэтӥ со сярысь.
  
  
  «Кровать», - со прошептать. «Мон валесын нуиз».
  
  
  Та-а со лэсьтэмын. Со вӧзын кыллемез бере соиз, нуныяськыса, мон сое ки, мугорзыя-а, кузь дыр макесъёсыныз ассэ пазьланы со урод ӧвӧл, со люкетэ келям бере кие бархатистый но пушсэ.
  
  
  « Va benissime!» нукыртӥз со.
  
  
  Вылӥе тубыса, со кизэ лэзиз.
  
  
  «Мын», - со шокыштэ.
  
  
  Чупало солэсь гадьёссэ тыре, шокан но со затаивать. «Баста», - ӧтиз сое. 'Тырмыт. Табере. Соин али потэ тӥледлы.'
  
  
  Со каллен нах пыриз. Ньылон котыръёсыз мозмыны со ӟазырес куара. Солэн мугорыз сэмберъяськемзэс дартэныз, мылкыдыныз но мон кужмо, вормонтэм физической подстегнуть. Со шӧдӥз, кызьы со монэ макес котыр мускытэз кыниськизы, соин шудыса но шуласа, кесяськем куара чузъяське мынам пелям ӝокаса вӧлмемын. Сына гижыеныз со мон киын, мон киын, чырты, пельпум улӥе бинисько шырак но, визьзэ ыштэм, мылкыдзы ӧжыт ке но быдэстӥ шуыса, ми кутскиз.
  
  
  Собере вуиз дыр, куке котькуд малпан, котькуд мылкыд тӧлӟе, кужым. "Эшшо на, Шенӟыны!" ӝокатӥз сое. Мон ымдураз скривиться мыньпотон, ӝыныё сардонический выре вал со, куштӥськем вала. Со монэ юн ӟыгыртыса, ни быгатӥськы, но со макес бекыръяськыса кутскиз ке, со эскеронъёс ышиз. Берпуметӥ тремор судорожный, милям, огазе люкаськыса, малпасько мед луоз шуыса, кутско; мӧзмон гурен соид застонать соин но, лэся, асьмелэн пумтэм-йылтэм майбыр.
  
  
  
  
  Вуоно ӵукна сайказ ке, вие вал паника; пуштон кышкай нырысь, куке мон тодмотэм котыр учкем со. Мон вӧзын маке нукыртыса шыпыт шуныт мугор. Со учке но серектыса, иземзэ адӟисько Джин фигураос. Сое миндэр вылэ йырсиосы биниськыса - кенераськон тӧдьы дӥсен ыргонлэсь. Со тужгес умоен нах гылӟыса, усьылӥз мынам гадь вылысь соосты кема уг киын. Со куспын пошевелиться , собере сое нош ик шоканэз огсыр луиз, со уйвӧтаз но мургес выйиз.
  
  
  Чал-чал, со мед сайкатозы но юалозы эй уг сёты ӧвӧл, кытчы мынӥз со, со, койка вылысьтыз султӥз, ачиз но дӥськут октылӥм. Со паймемын вал, мар кунокуаын ӧз вуи, нош киям джина ӵош быдэс уй ортчиз. Нош мон номыр дуноез ӧй вал гостиничный номер, библиотекаын ваньмыз дуно, малы ке шуоно ватикан этрусский ваза на документ утиське, кулонэ нуись ee лушкем сюдо-вордо. Нош али, кызьы мыным кгб-ысь документъёсты утьыны, киын ке, сое берыктыны кулэ луоз, со кадь луэ ӝог но. Дӥсяське, йырсиез чиньыеныз со приглаживать, эзылымон мугор вылэ тӧдьы чебер но ӵош эшшо одӥг пол учкыса тусыз но кровать доры кузьымъёсын мыныны пиналъёс мускытсэ джина нунал.
  
  
  Со пумит ӧз луэ-а со озьы сайкатэ, сое тодо кадь, мар со пумит ӧз луы . AX нош али мон вал яратонлы, кышномуртлэн но мон вылэ ноку но уз луы кулэ мурт, майбыр уж, кудзэ быдэстыны кулэ вал. Учкисько но соос выль дартлы нах вылэ куштӥз. Со номыр но ӧз вералля; со ӝутскиз, котькудӥзлэн мӧляяз шокчон но юскиськизы . Пыр-каллен комнатамылэн ӧсэз пытсаз но ачиз понна со вольтчиз .
  
  
  Вань дыръя йыре малпан лыктэ куш джин котыръёс сярысь. Мон вылын документъёсын сосредоточиваться поттон усиз, сое басьтод, эн саклыксэ ас палаз кыскыны. Монэ кутӥзы ке, туртто документъёсын берыктыны, кылдо ке, небытак вераса , кайта йӧн-йӧн. Нырысь ик, урод-а, ма агент луыны быгатоз - кулон сяна, шол, - со мерлыклэн саклыксэ ас палаз кыскыны. Амалы ке, пе, мон камуфляж югдозы, рискованный тырмыт вал, нош мон ке шараяса, сое кутыны турттэ ке, бумагаос, документъёс но учкыны луэ котькытчы итальянской эскеризы полицейскойёс, ачимлыксэ, кудзэ адӟыны быгатоно. Соос эшшо но зӥбозы быгаты властьлэн ке сое, мае кулэ документъёс правительстволэн США-а, лушкем-лушкем вакчи дырлы дугдыса вал. Соослы луыса, оскисько, таӵе документ ӧз потыны полиция сое уг вузало-а шуыса сверхсекретный итальянской вань ужась-а, кин киын бадӟым лира пачкаен луэ.
  
  
  Ӟуч шуоно ке но, залын кытын документъёсыд, но сое йылозяз мон сое вазен утчало. Ми али документъёс валтӥсь ужпумез этрусский выпискаос-тӥ ваза. Эшшо вань неважный луэ . Шуд доры, солэсь вазь сайкаллям, библиотека ватикан мед луысал ке, со усьтӥськиз.
  
  
  Со падвожаз вал, xii-юэ, дораз пырон Ватикан, адӟыны уллёез бадӟым бере, мон азьысь падвоже люкаськиз, дун-чылкыт Петр площадьын. Та редкость ӧй вал. Балконаз вуиз, дядяйзы юрт люкетсэ бакель мед кароз паломникъёсын но оске, падвожын сылэ. Туннэ ӵукна но тросгес туристъёс римлянинъёс калык потэ но, огшоры кезьыт.
  
  
  Мон ярам, огпалтӥз уллёен пыризы, извинение вамышезлы быдэ ас понназ. Йырзэ ӝутӥз вал Папский дворец доры укно гинэ но, со, уллёез пумен быг-быг доры лыкто, куараоссы чузъясько, соос понна йӧспӧртэм сьӧры, зловещий арес но чал-чал, учкисьёс басьтыны. Дол-дол сылӥз но учкиз солань, Павел тодмо луэм бере, тӧдьы дӥсяса, Дядяй VI фигураос.
  
  
  Кизэ ӝутыса, соосты бакель карон пус. Со бакель карыны кутске гинэ Но, пилем инбам чурыт ке шуккыса, гудыри кадь. Нырысь малпаса, мар та глушительёс автомобиль.
  
  
  Жаляса верано луэ, ваньмыз эшшо но юнгес луэ.
  
  
  Секунд ортчыса, дядяйлы вылэ пиялаез пильыса люкетэз куашкалоз, сӧриськоз ке дымбыр-йыг бадӟым балконлы ачимлыксэ витражъёссэс. Кин ке балконэ улаз калыкъёс пӧлын кесяськыны кутскиз, Дядяй ышо, вылтуссы но, тросэз пияла вылэ усем бере эшшо адями уллёез падвожазы.
  
  
  Мукет ӝегатскытэк кесяно ке, уллёез паника басьтӥз. Со, котыр ласянь учкыса, адӟыны мед быгатозы, кытысь, ыбылэ; ыбиз, дыр, дядие вылаз кӧня нуыны вал но промахиваться дюйм .
  
  
  "Та Дядяй!" кеськиз куаралэн итальянской ӟырт-ӟырт.
  
  
  "Ачимлыксэ сое виыны турттэ!" кеськиз мукет.
  
  
  Ватикан адями пырон доры бызьыло, куашето куараос но панический ih омыр ӝутӥськы, тон кадь сюлмаське куректэ но, ӝушто. Вань площадь на пырыос пияла вылэ усё, нош ӧс доры нуиз но городэ ӧз пегӟе шедьтыны пырыос люкетэз калыкмы улэ.
  
  
  Балконэн со эшшо огпол учкиськод, кык но та учыръёсын адӟыны луэ решётка фигураос. Со мыкырскиз, папский мед ӝутскыны юрттоз. Со инты, кытын соос возисько, соос адӟытыны быгатозы-а, мар соин, лэся, курадӟон-а ӧвӧл-а.
  
  
  Котыр кылӥськылӥзы бӧрдэм бере мыным эшшо одӥг уллёез. Со, кузь сьӧд пельпум пыр учкыны но адӟи машинаез, нуиськом площадьысь питыртӥз. Та совпадение гинэ ке луысал, мон малпасько , яке машинаос кадь-думылӥзы ке, соку мон мар гинэ учкыса-а мар-а?
  
  
  Уг тодӥськы, малы сое палэнэ учкыса малпамтэ музей, библиотека Ватикан, кытчы со дыжъёсын. Нош учконо ке, со, адӟид ке, юртэз но быремын кадь вертолёт бӧрсьы васько. Американскойзэ skyhook вертолётсэ быдэсак тупатэмын, со ожын.
  
  
  Та сярысь мон ас вылам уг тупа секунд малпасько.
  
  
  Огпалтӥз уллёен пыризы, соос валаса-а, мар ӝоген луыны кулэ кадь библиотека-озь вуэ. Сое колоннадаен падвожын музейёс мынӥсь адямиос погыртэмын но валтӥсь пыр чуртнаськыса. Со бере, азбараз пыриз, йыр, нош ик шталь вертолётэн но адӟимы. Со ваське каллен ватикан меӵак библиотекаен кивалтэ. Собере нош, сое валатэк-а, мар-а маиз ке озьы ӧвӧл; мыдлань ужасно.
  
  
  Соос бызьыса кошкыны кутскизы, ышыны уг быгаты, малы ке шуоно мон секунд. Соин, шӧд, мон тэтчаса кадь доллар тыр, мынам но вирсэртӥм адреналин пазьгиськизы, со дыре музейе пырон доры ширтэ . Паника быг-быг уллёез басьтыса , библиотекаын ужасьёс кельтылы аслэсьтыз постсэ азьын вочак папский формаез. Mimmo мон со бызьылэ, син ih кынмемлэсь кышкано. Учкиз солань, балконын, дядяез кытысен кылдӥз. Балконэн кыр дунне луоз; пияла пырыосын со чал-чал гинэ адӟыса кылиз шуыса, малы монэ гинэ адӟиськоды.
  
  
  Валамон, святитель со сярысь уг на тодо быгатэ; точно уг wouldnt вожпоттытэ, паниковать уллё. Мыдлань-азьлань бызьылыны падвожаз охранниксэс, пытьыезъя утчаса кадь. Но мон тодӥсько, со номыр но ӧз шедьы , но юн оско, огъя неразбериха нюръяськон но бадӟымгес луи, лэся вылӥ-вылӥ кезьыт.
  
  
  Али кыкетӥ кутскон лимузин кисьтаськись сьӧд адӟисько. Котыраз библиотека понна одӥг колонна, со пыронэз дорын зымиз. - Куань машинаосты дугдылытыса. Кышкатъянъёс ӟукырак, паськыт пельпумо пиосмурт машина пезьдӥз но, юрт котырын кык зӧк изъян лэсьтэмын. Пыдэсаз усем, со дыре ик со вертолётын люкез, но со самолёт серия движение кутыны.
  
  
  Руль сьӧрын пукись сьӧд вужер лимузин фигураос. Пиосмурт ымнырзэ тодманы уг луы, - куке но ми азьлань лобӟыса машинаен рвануться mimmo . Со, кыньырскыса машина номерзэ гожтыса но даурто. Нош ик машина дугдӥз ке, тӥляд ваньмыз озьы ӧй быгатысалзы рентген синзэс усьты, адӟыны мед лыдпусъёс. Вылбамъёсаз сьӧд зӧк басмаен шобыртэмын вал непрозрачный пластинкаос.
  
  
  Вылтусыз машина ватэм бере, со сюрес вылэ вырӟи. Мон библиотекае пырыны уг быгато, соос кема азелы машинаос вал, нош табере, сое питыртӥз нуиськод ке, со пушкы пырон доры бызьыса но папский пырыослы синпелетъёс. Куд-ог кежег ужасьёс сярысь верано ке, мар луоз.
  
  
  Кык Но таза мугоро пиосмурт-а, мар гинэ со машинаосты котыр выпрыгивать, нокытысь но уд адӟы вал. Котырын нокин но шукырес-бугырес ih музейёсын ужасьёс, тыдӟыны, уг шӧдӥськы. Быгатӥ, со ӧз адӟы, пиосмурт вбегать библиотекаын кадь, нош со синйылтэ. Со, тубатъёс доры лыктэ но, вылам галереяос нуизы, кыксы но соку ик ыбем кылӥськиз. Сложной со туж баллистикаен ax курсъёс ортчо , милемын ӵош дораз ужпумъёс пуктон но ӧй вал-а, мар-галереяэныз ортчытӥз, ыбиз мынэ, суред сверхсекретный кытын со ватэмын.
  
  
  Со, тубатъёс вылтӥ куинь взбегать dis, возё «Люгер» киям, спусковой чиньыез курик вылэ возе. Ке, сое йылозяз нырысетӥ этаже, урод шекъёссэ зэмаз. Формаын медо, солэсь визьзэ эскерыны вылэ кылёз, кошконо ӧвӧл на вутто-а, нунал-виразы али бадӟым ву вылын кыллиз. Мон мыкырскыса уг луыны кулэ, соос мед адӟозы, ма солы кулэ.
  
  
  Со укыр бер адӟиз, тыпы кадь вӧл галерея нунал салмак пушласянь кыниське. Отчы со бызиз, тырмыт ӝог но. Вильгельмина ке но, сое уже кутыны, ӧс захлопывание предотвращать уг луы.
  
  
  Усьтонзэ тунгонэ тэшкылиос соос кылемын. Курокъёс сое зӥбод но, котырысь писпуос пилиськыло замок. Ӝыны нунал синъёсыз нош тасырайыны зӧк пул шуккемын. Собере соос эшшо одӥг шуккет валаса но кылӥське, туж кузь-а коридорын мар луэ ке, нош мукет палаз. Пушласянь ворсамын вал галереяын ожыт сыӵе , валамон луэ шуыса , ма операциос - ваньзэ , мае быгатӥсько-ын - кулэ луизы но ӵош ортчытоно квалификациез дасян.
  
  
  Со оглядеться дико, мед тодозы, галереяын пырыны луонлыке вал на. Приглушенный бере-а мон куара кылӥськиз. Дӥсьтон-оскалтонъёс со трос ӧвӧл. Со пуромем бере, потэм куинь сэрегез туристъёс понна. Котыраз со одӥг, краснолицый кышномурт яркыт дэрем, шоры учкытэк «Люгер» кеськиз.
  
  
  Куараед мон доры чакласькисьёс действиос Ee. Укноез ворсано ӧсъёстӥз сое галерея бызё чуръёс. Со ворсэт усьтыны, азьпалагес мыкырскиз но котырысь одӥг укно усьтэмын, котькуд ар азбарын шуыса. Гурезь йылэ корзина усе, куамын куинь-лэсь трос но, вертолётаз фут диаметрын мында шальк ярд, андан трос кыз доры юнматыны . Корзина пушкын шымырскыса пуки воргоронъёс но, мынам адӟемея, мар лэсьтыны луэ бронированный андан корзина - металл ик, вертолётэн пыдэссэ кесэгъёсын шуыса.
  
  
  Алигес тодмо луиз, мар со, мар сярысь нырысьсэ шӧдӥ, со, зэмзэ но, шонер луоз. Дядяйёссы вылэ урдыса, тактикаез луэ палэнэ, саклык мед реальной палэнэ нуо йыруж, кудъёсыз али ортчиз. Со, кин сылэ та понна, малпасько ноку но виыны уг, Дядяй. Та ортчись луэм, даллашон, мед ӧтёз но всеобщий замешательство паника. Зарни, азвесь ваньбур понна библиотекалэн коллекциосыз ватиканский зэмос галерея луэм бере, со ас галереяос, та каргам сое ватӥзы, верантэм воштыны луонтэм суред.
  
  
  Музейёс куара саклык кыскоз туристъёсты мукет кышкатыса ветлэ. Соос, выросъёс но учкыны косо, со кошкиз ке, кызьы сое сэзъяса, сюр-вай-а кузгатоно но ӧте тылскем уллё. Со галерея ӧс доры вуиз, мыкырскиз, сак пеле . Со, кылыны, кадь, пияла сӧриськиз, но шека, витрина тӥяса галереяын луоз шуыса, ваньбур лушканы но дуно луэ ӝоген ih - монархъёслэн тупатъяны кузьым вань европейской, бесценный артефакт, церковно папский кивалтӥсьёс но кунлы сётӥзы . Нош соос вискын вал документъёс, сое берыктыны кулэ луоз - дун люба.
  
  
  Кытын ке ӟингыльтыны музейын бугырес звонок. Историяз тужгес но секытэз но нокин но уг поно италия талан сӥньыс ӧйлась. Но мыным ӧз синмаськы ӧнерлыкез но эффективность уг быгаты амалэн план, со йыруж лэсьтӥсь луиз. Мон вазаын сылэ но кулэ документъёс этрусский, лач-лач пытсам ӧс сьӧрын адске галерея.
  
  
  "Ӧтё обслуживающей персонал!" - Таиз мыным кеськыса математикая кузя пиналъёс, мон вӧзаз сылэ, синъёсыз но ымзэ паськыт усьясь ачимлыксэ воштэ но, соосын ӵош тубат ачимлыксэ куке донгытӥллям.
  
  
  «Бен, сэре», - шуиз со, доразы камераен солэн гадь вылаз эктыны ачимлыксэ, туристъёс, огпалтӥз дыръя со пыр ӝутыны .
  
  
  «Соос шуо, папский галерея талалозы шуыса!» Ачимлык со бӧрсьы ӧтизы.
  
  
  Оло, со яке та куараослэсь оскымон команда луиз фактъёс, мар милемлы верало-англи, нош соин мар ке луиз-а милемыз, учкисьёсты буйга. Клеткалэн выжез вылын соос возьмато кышкамзэс со поручень. Но кышномурт, кудъёсыз кеськиз выремзэ адӟыса, мон «Люгер», буйгатэ но, тыдӟыны, ачиз ик луиз.
  
  
  Нунал со доры выльысь берытском. Пильылӥськом, пу тунгонэн сюрес вылэ пусъемын ӵушказ монэ нырысь ыбиз. Одӥг пуля быдэсак тырмемын вал . Оло, кыкетӥ но куинетӥ ыбем яке таин валче воштӥськизы. Куинь но со ыбыны лэземын артысь поч мерталэ.
  
  
  Пуля застонать шедён секыт нуналлэсь. Бадӟым тунгон ӟукырак вазиз тӥр, ӵын гизьы но писпуос пыре но, со адӟыны, мар тӥяськем суп-сап замок. Ачиз нош ик вильгельмина юнматэм дунлыкъёслы, ыбо ке нош ик ӧсъёссэ со секыт. Ми бӧрсьын кесяськыса мукет кышномурт, вестибюльёс уськытӥсько но валатэк туристъёс перепугать паника пагӟа кузя.Али, куке со кышкытлык уз кышкытлык бадӟым, со кошкиз, но пыдъёссэ ӝутыны, пыдзэ ӵыжалтэ. Та нюръяськон амалэз одӥг умой tae do ex котыр. Азьлань шуккет луиз, Ча - Ги-а, пилиськэмез-нунал. Кыкетӥ створка, выж вылысь дымбыр-дамбыр уси пу но сазнам тунгонэн но лоба жингыр.
  
  
  Собере нуналъёсы усьтӥськиз, со кык пиосмуртъёсты адӟизы луонтэмзэ но лэсьтэ умой, котыр сьӧд лимузин потӥз . Адӟиськод-а, кӧня ке час талэсь азьло луэм шуыса. Чайы яке дас минут ортчиз, дас вить, тросэз уг но со, кызьы кык пиосмурт - эшъёс ih вертолётын - музейын изъян лэсьтэмын.
  
  
  Со дуное понна одӥгез секыт мешоказ туйнано ни артефакт перегружать полотняный кӧня ке мукет. Металлической мушко, кудӥз адӟе сое, кык паськыт усьтэм укно доры тӥр но юнматэмын луоз укно азьысьтыды галерея курик изъёс ошиськылэмын . Куинетӥ etkileşimli корзинаяз етӥн пуйые. Пилиськем пияла витринаосы вал, нош пиялаен шобыртэм выж чилясь пырыос луэ .
  
  
  Нырысетӥ инты учки-учки но, ӧсъёссы бераллямын учыр кадь гинэ сое, мон, лушкаськись но матаз револьверъёсты дышетыны мон доры берытскиллям. Кык эшъёс асьсэос со черекъя, выж вылэ уськытскизы но ыбытэк, одӥг но малпаськытэк етӥн пуйые со котыре кутскоз.
  
  
  Со понна янак зымид ке, пуля омырын просвистывать. Мон котыр куара шуккиське узвесь пезьгыт . Пуля гадяз йӧтэм но мынам йырам гинэ но уг врезаться ӧс янак. Но со ӧжыт на выругаться каллен палэнско .
  
  
  Син эшшо одӥг ӧс янак тасырайыны mimmo просвистывать. Сое витё минут, собере йырзэ мычемысь сэрегмы понна но ыбиз. Ужалозы куинь пиосмурт понна ӧжыт уг галерея выллем. Адямиос нырысь ыб лэсьтыны, оскалтоно палэнскы. Нош ӝоген вильгельмина вал, со асьмелэн нырысетӥ ужпуммы пуляез погыртӥз но, паллян ачимлыксэ киюмылъёссы шедьтыны.
  
  
  Зӥбизы ымдуре куара ачимлыксэ мозмытӥськыкуз. Витрина вылэ усё но пилисько застонать сое, чиньыосы кузя револьверен ачимлыксэ безвольный но буш усьтӥзы. Со вие мон кыкетӥзэ учкисько пиосмуртъёс вылэ усиз ке, со монэ ыб.
  
  
  Капчиен ӧз сётскы, таин ик тазьы огазе люкаськыса, ачимлыксэ кадь, мукет ласянь. Усьтэм укно доры ас подтаскивать со секыт сумкадэ, корзинае поныса шыльк узырлыкез потӥз мыным. Со курокъёс зӥбыса «Люгер», паллян макесэз-озь промахиваться дюймын ачимлыксэ, сумка сётӥз эмуос но удалтӥз куинетӥ пиосмурт, кудъёсыз ваньзы усьтэм укно дорын сылэ на.
  
  
  Со бӧрсьын пияла витринаосы дорын улэ, пумен мукет комнатаын. Таос вӧзын сылӥсь ваза азьло этрусский витринае. Нош али, куке со учкоз, ымаз тӧлало. Ваза ӧй вал.
  
  
  Ужпумез - бадӟым ужпум. Лушкаськись но ӧз берыкты ке, дугдэм уг ваза, непредсказуемый бервылъёсыз вал. Мон кема ӧй малпа вылэ ситуация, галереяын но соос бызьыло, ыбылӥсько. Кустэс мерталэ ыбыса но, кыкетӥ полаз со бур-а эмуос кутсконаз раненойёс. Со нокаутировать улэ, ачимлыксэ эше кык гинэ кылиз.
  
  
  Адями, кудзэ со жингыр васько мушко адӟытэк, пуш нош ик тубаны; со интые, кытын со сылӥз, кык етӥн пуйые тыроно вал йылзэ адӟисько. Темноволосый пиосмурт, кудъёсыз эмуос юрттыны дась вал кошкыны. Ужзы юнме луымтэ, галереяос, дуно ваньбуртэк кельтӥзы асьмелы. Адямиос мыным ответный та бере тылын усе, музъем вылэ со рухнуть. Шулась пуляос, йыр йылазы угрожающе тыронлэсь. Нош мон ыбылыны ялан, писпуос но, пияла но мон котыр пазьгиськизы. Со шӧдэ кадь, мыным макесъёссэс, гадьзэс вылэ пияла пырыос усьыло.
  
  
  Кыкез соос пиосмуртэз виизы уг мукет ке, документъёсы берен басьтэмын ӧз ке этрусский со вазаослы, мон ноку уг кушты Хоук, небыт вераське.
  
  
  "Caita шляпаен!" - кеськиз адями дорын, укное учкиськод, эшъёсыз ӝуткамъя, асьмеос дыртиськом. Монэ пачкатэ, сое ассэ ыбо, заковылять яраё кариз ке, укно бордад, собере вир выж вылэ кельтэмын. Кык эшъёс шальк пиосмуртъёс куспын ортчытэ вал аслэсьтыз корзинае .
  
  
  Со, будоз но кык пол ыбиз на ке, кӧт поръялозы вертолётъёс зиять корзина доры лобӟом. Нош со бере, нош ик укно доры лыктӥз но ыбытэк, педло учкиз, адями пушкын улыса, со бырысал ни мушко-ысь машинаос гурето.
  
  
  Тротуар шоры султӥ броневой интыысьтыз тэтчиз но син металл тасырайыны мон берпуметӥез. Со выругаться, полицейскойёс но кӧня ке мыным меӵак дюжина азбаразы пуконо ишакелы музейщик изъян лэсьтэмын. Со вертолётэн ыбылӥсько, нош со токма гинэ.
  
  
  Талась дугдыны уг адӟиськы. Коридорысь укноосы со лобе, мон уг учкы бере куашкатыны - куашкатӥз, самой дуно ваньбурез дырозь со шуяны-недавний музейын. Кӧня туристъёслы тунсыко, развлечение утча - со но та басьто, - тубат йылэ вань на луымтэез. Котыраз со одӥг, шортыен зӧк адями-бермуды, чыртыяз бинокль луэ.
  
  
  «Сётысал мон ас бинокль», - шуи мон.
  
  
  Мон но со шоры учке презрительно фыркнуть. - "Мыныны шайтан доры.'
  
  
  Солэн вылаз мертаз, со ӝегатскытэк «люгер». «Бинокль», - тодаз со. «Али но искреннее».
  
  
  Шӧдтэк шорысь со кышкатэ. Кыске монэ со дырекъясь чиньыосыныз кежег биноклез. Со киын-тӥ куашкатъяй бинокль ачимлыксэ, вертолёт но укно доры бызьыса берен мертаны биноклез.
  
  
  Табере люк выж быдэсак пытсамын вал, но коллекциосты возьматӥськод-а, пассажиръёс ватиканский ваньбурзэ , озьы ик нош документ со, жаляса верано луэ, этрусский ваза ватэмын. Музейёс но кутско, - соосты быдэсъясал-ысь вертолёт лобӟиз. Со вертолётын биноклен учкыса, нош опознавательный nen пусэз ӧй вал, кузё идентифицировать лэзе. Собере со укно укно азь но, вертолётэзлэн паллян палыз куско каремын понна та бинокльёс. Вал та ымныре, йырберысьтызы пештырскем йырсиез вылаз султэ соиз. «Абдрамон», - малпай мон, адямиослэн учкемазы профиль азинтыны, троссэ адӟи сое-азьвыл трос пол .
  
  
  Мон ас синъёсылы уг пӧяськы сое мон, мон учкисьёсты. Солы луыса, оскыны кулэ ик, адӟиз. Со ымнырмы луэ, йыркобыез укша - буш, ку посыны кадь, но таш-таш восковой. Эгыр сюлэмо адямиос люкаськемын кый син азьысь векчи сьӧд ымныр вылазы чебер ӵужалэс кожистый. Йыркобыям векчи серемед ымдуръёсад чутыр паськыт ым. Та профиль вал, дыр, ваньзэ соосты учке со шоры: ымныр-одӥг палаз, математикая-калгон сётыны но ас чудовищный бере, соос, оло, тодод. Соос малпасько, мар со нунал со пыраклы мозмытскыны бере, со усён ниагарский выйиз.
  
  
  Ваньмыз радъяськем бере, соосты усьтоно на. Иудалэн вань улэпесь вал на.
  
  
  Вертолёт лобӟиз ӝоггес, вакчи пыр но нош ик кожиз ышиз-быриз.
  
  
  Соосты учкыса-чакласа комната галереяын но вуиз. Витрина кӧня ке гинэ кылемын ӧз йӧты, зэм но, пӧлысь - со понна, маин дуно луэмзэ тырмыт ih содержимое. Тыдӟыны, зэм, лушкаськись шуыса тодыны, ма малпасько, азьло изъян комнатаямы кезьыт .
  
  
  Нош ик куре со этрусский ваза, бертэм оско, яке соос огшоры вырӟытыны чиг шуыса . Нош вазае ӧз луы, но нокыӵе пыры уг луы, вылаз возьмало, мар луоз куашказ, со дыре ограбление. Соосты, тодӥськом, мар ваза рынокъя дуныз шӧдскымон ӧй вал. Мар со-коллекционер соку гинэ сылэ. Мон понна ӝуатскем сергей. Иуда, адями, кудӥз озьы ик огазеяськонъёслэсь но кема ax сура-пожа , вашкала тунсыкъяськыны доры вис нимысьтыз артефакт итальянской. Мон уг шекланытэк, милемын ваньмыз умой шуыса адӟиз син. Иуда улэп на вал. Но со дыре ик лэсьтэмын фантастической таланъя . Ваза этрусский вал со но, со адями но, малы ке ачиз басьтэ, соослы нимысьтыз проинструктировать.
  
  
  Со куалектӥз, ачимлыксэ шумпотон вайыны ке, сюрприз шараяны, вазаос ватэмын. Та малпан кельшиз.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  
  
  
  
  "Луонтэм!" - кеськиз Душес, соид гыж ӝӧк азьын, ас котыраз огдырлы парижский горд писпу-лэн штаб-квартираез Рюме ульчаын-де-Флер. «Луонтэм так!» Мон сое ас вылам кыдёке-а вамыштоз кузьыталэс твидовый костюмез но учконо. Ачимлык пурысьтам йырсиез тугаське вал, но векчи-кыдо незажженный сигаразэс сое сыске, пиньысь вырыны пӧлысь ачимлыксэ тэтча.
  
  
  «Мон туж жаль, - шуи мон.
  
  
  «Уг луы та сложной заданиос таӵе wouldnt, Ник, - чутрак вераз со. «Тонэ каргасько та документъёсты кияды вал. Нош собере... ну, ноку но историяя сыӵе йӧспӧртэм соосты уг кыло, соку кызьы, малы, ма верало мон тӥледлы гинэ.
  
  
  'Мон дорын быръёнъёс уг луы. Соос тазьы каремын луыны кулэ. Огшоры шузи та совпадение луы, малы
  
  
  "Тӥ тодӥськоды-а, кин со понна кулэ, солы ответ сёто-а?" Мон суре душес. «Огъя операциос вал со, тодаз возёз-а? Вал разведкаын военной адями. ... Та сярысь вераз но, соос кузё-инмарлы кулэ, пентагон, коть тон возьматӥзы, кызьы со вылын отреагировать президент? Трубкаез ку сое пуктыны, собере соослэсь вераськемзэс, мон изьыны уг быгаты-а, бур пеляз быдэс арня » .
  
  
  «Кылзы, - шуи мон раздраженно, - мон тонтэк задание потэ ке ...»
  
  
  Мон шорам учке секунд вылын душес кадь адӟи, мар мыным отын нырысетӥ пуктэмын. Ачимлык ымныр тусыз воштӥськиз. Баренцев зарезьын урод гуньдытыны улосвылысь, лэся, ичиёмо-а. Эй, инмаре, Ник, со вера, уг учкы мон шоры саклык висъяны. Вань винить тонэ мон уг быгатскы, со сое тодэ. Та адями трос лэсьтӥз ке но утча. Луысал ке коть кыӵе ке янгыш, собере соослэсь люкиськиллям но. Тон тодӥськод-а, со трос шуг луон луоз шуыса, президент должность таослы сётоно AX . Эчешыны дась, чыртыяз солэн ми доры тэтчиз .
  
  
  «Мон уг тодӥськы, ма со лэсьтыны быгато на», - шуи мон. «... Мынам потэ вал та амалэн лэсьтэмын луоз быгатӥськы мукет сямен.
  
  
  Ерунда. Ӵапак та талан уг поты ке та, ӵукна ини, пе, тон-а бадӟым героез луиз. Честно шуысал, тон-а та палан ватэмын луоз документысь визьмо вазаосын тырмытэмын .
  
  
  Слабит пальпотэ со. - «Кадь, мусо, тон мар шуысал та. Усьтӥськиз кулэ, со ачиз тазьы малпа ».
  
  
  Нош тон, одно ик, валаськод-а, мар-а та оскыто кин ке чурытомизы, - шуиз со кузьыталэс. «Мон кризис, дырын та документъёсты ӧз берыкты. Вакытаз, тӥ нош кызьы потӥды та музей котырез, собере исчезновение вертолёт-а?
  
  
  «Кобы, со пырон луоз шуыса, охранниксэс юртъёс ӧз шеде.
  
  
  Нош коридорлэн нырысетӥ этажаз оболочка вылтӥ одӥг сюрестӥ со отчы планъя, кытын укно усьтэмын вал, со огшоры кутыны курыса. Соос, кылсярысь тэтчыса, фут вить, сётон, вань но.
  
  
  «Хм», - Хоук прорычать. «Я, эсьма, тонэ уз кутэ. "Оскы тон, иудаез адӟыса, мар-а?
  
  
  «Та со ӧвӧл ке, соку со луыны кулэ, со агай-вынъёс-кыкто», - шуи мон. «Идентичный ымнырыз адӟиськиз. Хоук йырзэ шоназ. Iso сигаразэс rta пе, со, пукон вылэ лэзиськемзэ но кресло котыртӥ. «Улэп на-а иуда. Мугор ӧз шедьы мон ... ачимлыксэ Гм, вуусёнлы бераз усем. Мар со озьы луоно ».
  
  
  «Мон малпалэ та йыртэман сярысь произведениос искусствоосъя», - шуи мон. «Лушкан сям со мукет произведениоссэ тодазы радэ искусствоосъя стилен, италия берло кӧня ке ар ортчыса. Тунсыко, быгатэ вал талан иуда пумитаны тае ваньзэ?
  
  
  « Мон малпасько , - шуиз Хок, - марлы та серие ке йыртэман - ки Иуда уж, эчешыны дась-а соос, мар мугез мукет вал, пайдаез сяна финансовой. 'Луоно. Ми али документъёс но трос иса, кезьыт иуда планъёс бадӟымесь. Ачимлык та вазаез со одно шеде, но туж ӧжыт, соин-а мар лэсьтоз, - ваньмыз та ӟуч яке синазькыль карон понна шундыпуксён палтӥз асьсэлэн китаецъёслэн ачимлыксэ вузаське.
  
  
  Пичи ӝӧк сьӧраз туж адскымон но туж жади ку хоук креслоос. Монэ иса ке, та сюлмаськонды мыным ачимлыксэ секыт шуыса.
  
  
  «Та детонатор мукет кӧчыртӥськод ке, Ник, - шубаедлы-шуо соос, - ми дорын юн ужпум луыны быгатэ. Мон подробностьёс уг лошъяськы, сое тон куке задание сётозы, малы ке шуоно сыӵе ужъёсты быдэсъян понна кулэ информациез тӥ уд луэ, но мон лыдъясько, табере тӥ тодӥськоды, мар кулэ, мар мон ыштӥ, тушмон кие-а сюриз ке информациез потенциальный. . '
  
  
  «Та юрттэтысь штука, Ник, ядерной заряд туж трос пичи но кылдыны быгатоз. Пичи ядерной боеголовка гаубица пуктыны быгатоно луо миномётъёссы но, пушкаос но кызьы танковой. Сю адями виемын одӥг-тӥ танковой пушка ыбиз быгатэ».
  
  
  «Вераськон но ӧвӧл нокыӵе но тӥрлык тактической», - шуи мон.
  
  
  Мон ӧй оскы, малы ке мынам сыӵе тӥрлык кутыса, ачимлыксэ ке но конструировать но каро мон. Нош та возет ӟуч уг быгаты ас вылам понӥллям. Казахстан понна идеальный ядерной оружие ожгарчи луэ пичи, сое вылэ ih гожез но уз быры ». Со йырзэ сэзъяз. - «Оскы, со янгыш Иуда насчет. Кайта мон сотэк но со думылэм усьыны быгатоз. Операцие эн вунэтэ ноку но со, солэсь азьло кӧня ке ар ортчем, бере кельтэм со бере ачим малпасько, америкаын кадь - периодической отключение электрокужым, сьӧд буслэсь, пож ву, герман шуръёс но тыос ».
  
  
  «Делле зэм, - шуиз Хок, - нош али мон тунсыкъяськытэ одӥг гинэ - вертолётэн кулэ луись документсэ басьтӥз со яке та мынам кин асьме иуда та вал. Полициын Римэ, лэся, тон пала, мынам ӧй но возьматэ солэсь укыр трос. Со доры ӧз ветлы, ӧд ке шарая, мар соослы валэктон чылкыт луоз ».
  
  
  «Интерпол Римэ-ын насчет нош кызьы? Отын кӧня адями сое тодэ, соин но, вылды, но та уж нуиське уж луэ ».
  
  
  «Мынам со ӵош ужано луиз. Ма веранэз, со тодӥськы точно уг быгатӥськы, маин вырыны тыныд ».
  
  
  'Валай со.'
  
  
  «Галерея тон луонлык луоз библиотекалэн ватикан-озь соосты учкыса-чакласа, кызьы озьы луыса кошкиз: тӥ?»
  
  
  «Мон бер-бериос».
  
  
  «Гинэ-а мар-а, мон малпасько, умой шобыртэ, та ситуация отын ми шоры учкы», - шуиз Хок, пиньёссэ куртче но берен вутто сое сигаразэс-ын.
  
  
  «Кызьы ми сое лэсьтом? Полицейскойёс расследование дыр ӧз быдэсъяське, кык полэс луэмзэс эскерон.
  
  
  «Луыны быгатэ, тӥ асьтэлы эш интерпол сое лэсьтӥллям», - малпаськыса Хоук. Нош таяз ышанӥсько ӧй вал. Мон малпасько, умойгес луоз-бери вылаз фигураос доры выжоз ».
  
  
  "Рифма Комиссар?"
  
  
  «Ӧвӧл», - мыньпотэ Хок. «Дядяй».
  
  
  Креслоын соослы азьпала сётӥськоз. «Дядяй вера?'
  
  
  "Малы ӧвӧл-а?"'
  
  
  «Инмар, со, уг тоды вал, мар мон каро. Мон малпасько, протоколэз тон дорын луо, вань сыӵеос но. Кин ке уг быгаты, та мукет карыны ? Со адӟемпотостэмен адӟисько политикъёс пумисько, нош сое, мае ӵекто Хоук, быдэсак недопустимый луэ .
  
  
  «Ник, тон кулэ интыын обыскъёс йыруж юасько. Иське, тон со пиосмуртъёс, кудъёсыз римской папалэн вераны быгатэ. Солы оско, очаровательный павел vi малы тон адями шедьтыны ».
  
  
  "Нош мон соосты кабыл басьтӥды-а?"
  
  
  «Эмуос президентэз жингыртэ ке, мед со. Выльысь берыктыны луысал ке, мон жуков документ утчаса, дядиелы пумит ӧй быгаты, малы ке шуоно соос пӧлын вал кык мировой кужым ужъёссы пыризы. Но сэзь бере, мае мон так кун лушкем йыртэмасьёс лушкам вал, соин оскисько, ассэ шудо луэме юрттӥз-а шуыса дядяй, кытчы котькыӵе амалъёс. Со шуэ ке но, мае тӥ быгатӥськоды библиотека эскероно, быгатод-а тон, я дугды полициын ».
  
  
  Со шокчиз. - 'Хорошио. Со вуэм бере римын?
  
  
  «Туннэ ӝыт», - шуиз Хоук. «Вал ке но, та уг люкеты ке, тон туннэ ӝыт планаз». Берпуметӥ саркастический вазисьлы валэктон сётӥз.
  
  
  Шугекъяськисьтэм тусыз со шуиз: «Я, та стюардесса-ысен пичи самолёт. Кызьы вуонояз-ньыль часозь шутэтскон нах ӵошатсконъёс, эй, соос шуизы но ... "
  
  
  «Тырмоз, Ник», - шуиз угрюмо Хоук.
  
  
  Со султӥз но мыняло. 'Тӥ курсын вал со возёно.'
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  Йылпумъяськиз шуныт куазьлы римэ; пилемо но зоро луоз. Колизей бассейнын вал мур, вашкала быдӟым палдытэм архитектурной. Пролка Брусчатка миськисько вал, соин ӵош коньдонэз басьтыны но ву шапыкъёс туристъёслы ветлыны уг буёло.
  
  
  Ватикан сярысь ялон газетын тала вал тырмемын. Паймымон вал Но, пичи мурт кадь, лэся тодэ со сярысь, мар тужгес но делле вылэ потӥз. Веросын куд-ог кусыпъёстэ, самолёт котырысь десантникъёс музейлэн азбараз мерттӥзы шуыса. Мукет адӟисьёслы оскыны луэ-а шуыса, сьӧсьёсты луэ маска. Одӥг газет вераз, мар дюжина юртын интыяськись воргорон, ожмаськон тӥрлык ваньзэ сое кулонлэсь туристъёс автомат но кылзэс шеро. Мукет газет вераны, мар улонын утьыны, соосты нокытысь сf маска котырын кылдэм, кин кышкытлыклэсь йыруж. Та маска сf, кызьы кусыпъёс, немец кылэн вераське вал ке но, ыбылӥськон славян, вылэ ке но иврит.
  
  
  Оскисько солы гинэ-а, мар-а умой-а вал полициын ялэмын. Паймон, собере паськыт вӧлмиз таӵе кылем но йыруж озьы сенсационный нулло шуыса, мон соосты ноку но уг адӟы, луыло сыӵе замешательство пресса шуыса. Со мон одӥгзэ уг статьяез лыдӟыса, кин ке выре-о гожъяло соос, ма со ӵукна шунды потӥз.
  
  
  Умой-а, мар-а мон али лэсьтыны быгатэ, - антонио-огенызы герӟаськемын бенедетто мон соослэн штаб-квартираын римэ интерпол . Антонио инспектор егитэсь, чебересь вал, интерпол сое мыным юрттэ файл учконо кык пол. Соос малпазы, со нош ик вылад мае ышанӥсько быгатэ. Умой учкиз соослэн ымныръёсазы адямиосын, кудъёсыз со яраё каремын " галереяын, мон но йыруж эскерыны захотеться туспуктэм. Со, тодӥськоды-а, мар-тони оскыны быгатӥсько-а, соос мон сярысь уг но луы бордаз ужпумъёс зуркатыса возьыны.
  
  
  Со, бер ӵукна со доры лыкто. Ачимлык куара шуныт но эшлыко луэмзэс.
  
  
  «Ник, - торк шуиз со, - нош ик тон кылъёсын кыӵе витьымтэ, амиго. Римэ мар тон лэсьтӥськод? Ватикан, соос пӧлын талан грандиозный тон-а лыктӥд? Ачимлык луоз гор-гор серекъя.
  
  
  «Мон та ужен уг», - шуо мон. «Коньдон али гинэ вал милемын ӵош ужъёс. Банк. Кассир но мукет.
  
  
  Со нош ик серектӥз. «Та бадӟым учырен малпаськонлэн но куриз, амиго».
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон. «Честно шуысал, со, куд-ог выжы луись кыске».
  
  
  "Давверо ?"
  
  
  Мон подробностьёс уг лошъяськы. «Тони, кунокуа соосты котькуд аре кӧня ке туспуктэмъёс. Та тыныд лэсьтыны быгатомы?
  
  
  'Веран. Туннэ уждун ке, нокызьы но уг. Эшшо умой сиське. Со умойгес тодыны татысь кафее матын.
  
  
  "Туннэ уг быгаты. Пумиськонэ мыным тупа.
  
  
  Ой. Ма гинэ верасько, малпай, со чебер кышномурт ».
  
  
  "Ми шуиськомы, "Ӧвӧл. - «Дядяй Ӵош».
  
  
  « Уг ! - Антонио шуо.
  
  
  "Та тазьы. Нуналаз кык час атайёс дун басьто мон ».
  
  
  'Гажан-жалянэз!' - сое небытгес вераны. «Тон зол азинскемын, солэн кезьыт, малпасько, амиго».
  
  
  «Вашингтон куд-ог юрттэт», - шуи мон. 'Тон-а со сярысь вераськомы бергес. Со быгатоз ӵукна офисын тон доры лыктӥ? '
  
  
  « Бениссимо» , - шуиз Антонио. «Пот, мон тыныд котьку ӝутэ, Ник».
  
  
  Но со ватикан со нуналэ ик вуиз. Музейёс улосвыл котыртӥллям, котыр валъёс, котькытын полиция но шӧдскымон луоз. Юаса-вераса уг луы галереяын вуись кужымъёс . Тонэ утчаны пыри быгатэ азинсконъёс, сыӵе ик Форт-Нокс.
  
  
  Табере кышка ценымногие дядяй умой луоз, нырысь-валысь мар лэся. Шӧмаськод янгышен ыбиз вал, со грабить карыса нуналаз, внушительный документъёстэк нокин но ӧз быгаты, соос доры лыктэм, нош собере рос-прос эскерон.
  
  
  Нырысь кӧня ке гожен возьматэ котырын полицейской обороная флигель пырон дорын, кытын но папский резиденциез интыяськемын офисъёс. Умой-а луоз со дышетэ пиналъёсты, со дыре потребоваться но, монэ мед эскерозы.
  
  
  Ма веранэз, ожмаськон тӥрлык вань кельтӥз сое асьмелы - уката но Вильгельмина - кунян ваён-ын. Номыре шедьтыны ӧз быгаты ке, сое подозрительной, полицейскойёс штатский со мыным сётӥз, со монэ соослы сётозы Ватиканский гвардия.
  
  
  Эшшо, мон келяло папский шутэтскон. Шундыпуксён палась цивилизация улытозям комната историез узыр. Фрескаос панельёс чеберъяса шуккем вал борддоръёс, вӧлдэт мозаичный луоз, вотэсэн но гобелен выцветший пумтэм-йылтэм. Табыдӟа ик аскетизм nen но вань, аскетизм арес. Шӧдонъёсы, кудъёссэ мон кылдӥз, куке со оглядеться, торжественность шӧдон вал, быдэс легкомыслие ӧвӧлэн.
  
  
  Залын бадӟым инты витиз милемыз возьмало, соосты витём но, дыр, ваньзэ сое государство малпаз, ымнырзэ но йырзэ оборудов высокопоставленный, соин одӥг комнатаын пуктэмын. Ник Картер но табере черод вуиз, N3 Killmaster AX. Мон уг тодӥськы, мон ӝожомытоно ӧвӧл яке та сярысь маскаръяськыны.
  
  
  Минимум мында кадь ортчоз, ми но ӧжытак сюлэмшугъяськыса кутскиз ке, ӧс усьтӥськиз. Пумитанни вылӥ пырыса, тылзэ нимо-дано пиосмуртлэн вылтусыз-горд адско кардинальный.
  
  
  «Тон преосвященство», - шуисько мон, укыр шуак султӥз.
  
  
  Монэн ӵош со доры лыктыса, ымнырыныз тустэм. "Мон, шуом, мистер картер" мар тыныд?" - со небытак юасько.
  
  
  "Мед.'
  
  
  «Кардинал, сое юо. Али тон ачимлыксэ Святейшество басьтыны быгатозы. Быгатӥсько-а мон сьӧры мын ». Со комнатаын возьматӥз, ма со понна гинэ кылдӥз.
  
  
  Соос сьӧры со пыр-поч, вамышен куаразэ кылӥ. Мон понна со ӧссэ пытсаз ке, со, мукет кыкез шонтӥз кардинал, вылды, почётной караул. Ih судить кароно, милям синъёсмы но урод ӧз вералэ-а, мар понна сак чакласа котькуд вамыштэ, уг ке дунъя.
  
  
  Курень дӥсен кык монах пумаз залын сылэ. Чакламын понна милям ваньмыз вить пиосмурт, йырзэ каллен ке, соосты лэзизы, малы ке шуоно уг валало, мар лэсьтоно на. Дядяймы кык усьтэмын азьын пукись павел монэ монаховъёслэн окружение. Тӧдьы халат но сое вӧлмытгес, бадӟымгес зарни киросэн, гадь вылам нош со луэ.
  
  
  Кардинал юо, номыр но ӧз вера. Мырдэм азьлань шӧдскымон вамыш чутрак воштыны, ымныр туссы косэ милемыз ачимлык-ын. «Тон Святейшество», - шуи мон, нош ик йырзэ уллань лэзьыса, уг тодӥськы, йыбырттӥсько яке ӧвӧл-а. Дядяй ымдураз пальпотон поджимать гылӟыса. Оло, сое адӟыса, мынам сереме кадь асме шӧди . Оло, со неуверенность шӧдӥзы, соослы выриз кадь, мон малпасько, мон пиштэ. Котькыӵе учырлы со туж пальпотон мон буйгай. «Мистер Картер, - шуиз со чебер англиын, - лапак, пожалуйста». Пукон вылын возьматыса, асьмеос соосты вӧзысьтымы, ялтыраса вакчи кульчоосты но югыт ачимлыксэ папский вылын.
  
  
  Со sel, мучительно валалэ, малы мон правительстволэсь авторитетэд, но душес ax сярысь уг вера ни, табере карта вылэ пуктылоно. Чидась луэ, выросэз но гор-гор дядяй, ӝоген со но, шӧдӥське-а, мар-а лябӟизы кутскиз.
  
  
  Бур пала юыкуз дядяй позицизэ кардинал басьтӥз. «Та егит адямиос огазе ыстӥз штат-лэн президентэз , Святейшество Тон, - шуиз кардинал.
  
  
  «Бен, со, тодэ, мар луоз та аудиенция куре».
  
  
  VI Павел дядяез мон доры берытскы, ачимлыксэ куспын шоры учкон но бусаськиз. «Тыдӟыны, мар луоз тонэн отын правительстволэн недавний - туж ӝожомиз но, туж ӝожомо - лушкаськон».
  
  
  «Бен, асьмеос Святейшество, - шуи мон. «Кузьым туж кулэ луись документъёс папский ӵош лушказы. Элемент ачимлыксэ утьыны шуыса ... тушмон ... э, тон чеберлэсь но чебер ваза ас вылады басьтыны дӥсьтӥды бере одӥгаз со ватӥськыса ачимлыксэ этрусский пумитазы. Куд-ог элементъёсыз музейын милемыз келяса; адями, кудӥз мыным документъёс басьтӥсьёс доразы кунокуа ».
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар шедьтэмын гылыт, музъем вылын дипломатияя калыккуспо. Соин ик со бичаз максимально-поч вераз. Дядяй шонтӥз ке, монэным соглаш луыса кадь, со шумпотэ вал, малы ке мыным валэктон вакчияк двусмысленность вылынгес, солэн лыдӟисьёсыз возьматӥськизы.
  
  
  «Тон-лэн президентэз, - шуиз со, - шуисько, та мар та ... документъёс, кызьы тонэ нимано ачимлыксэ, монъяськон авторез луиз».
  
  
  - Ас делле, тон Святейшество. Малы мон озьы захотеться галерея куараос но учконо, оло, кӧня ке юан бӧрсьы музейын ужасьёс. Мон валай, рос-прос расследование ортчытыны полициын шуыса. Но соос пӧлысь-мон ... мон ... аслым понна та документъёсты йӧн э каллен ортчыны кулэ лыдъя правительстволэн расследование понна ». Юыны шонтӥз Кардинал, нырысьсэ папаос шоры учко, нош собере нош ик ми вылын. Мон кыдёке кошки.
  
  
  «Кылсярысь, кинлы кулэ вал монэ, пыри лыдзы вазаын лушказы. Шол, луонлыке луоз шуыса, вал со музейын этрусский берыктэ, собере соосын, кызьы солы библиотекаысь кельто ».
  
  
  «Мон озьы уг малпаськы, - шуиз кардинал, - Юо.
  
  
  «Зэм делле», - дядяй юнматэ. «Поныса, мистер Картер, быдэстэм инвентаризация. Со гинэ бегло нах шоры учкыса, тодазы но уг, мед луысал соослэн этрусский ваза. Шол, лушкам арбериосты витрина бадӟым люкетсэ басьтэ ». Огпал борддорысь вылэ дугдыса но со учкиз мон mimmo. Адӟиське, дыр каллен мынэ, нош со номыр но ӧз вера. Бератаз нош ик со мон шоры учке . «Ивортӥсь, мистер Картер», - шуиз со. «Галереяэныз ортчытӥз нунал библиотекаын но мукет интые лэзизы-тӥ кылёды. Тон лэзь сое запрос лэсьтэмын, озьы ик - сотэк ватсаса ивортодэт предоставление вал, нош мон, лэся, тонэ кулэ уг вера, - этрусский музейын ».
  
  
  «Тӥ та палъёсысь туж гажано, тон Святейшество».
  
  
  Кардинал Пею-а со доры берытскыны. «Гожтэт дасяське шуыса, сое гожтыны ачимлыксэ быгатэ. - Мон дорысь кулэтэм ужпум картер мистер полицилы уг яра вал.
  
  
  «Тон Святейшество», - шуиз кардинал, нош ик шонтӥ.
  
  
  «Ышанӥсько шуыса, ӝегатскытэк сое поттоно». Дядяймы мон доры выльысь берытском. «Личное мынам потӥз, тон мед та документэз шедьтыса, мистер Картер».
  
  
  «Бадӟым тау, тыныд Святейшество», - мон шуи, кӧня ке берлань вамыш лэсьтыны но султо. Со, комната йыбырттӥськом пыр но потӥз, юо мон бӧрсязы кардинал shell.
  
  
  Печате гожтэмын записка но кызь минут ортчыса, дядяй со ӵош басьтӥсько. Активной шутэтскон мыным капчи шобыртӥзы. Мон дорын павел vi аудиенция умой ортчыса, дядяй, вал нервной мон самой та люкетаз миссизы но.
  
  
  
  
  Нырысь-валысь со этрусский музее мыном. Территория вань ворсам луиз огдырлы. Мон уг потаськы вал, асьме туристъёс, мынам озьы уг луы малы дорысь информация басьтон ужпум. Музейёс но ватикан мукетъёсыз кадь, трос та юртын тупатоно шуыса, вылазы мар ке но эшшо. Эпоха артефактэз но со бышкалтӥз этрусский дунлык луэ. Со, тодэ, мар луоз арбериос шедьтӥз, трос дыръя агаелэсь кыдёкын григорий xvi-этрурия гудон. Сое валаны уг луы, малы сомында музейын тынгыль вал, бутылкаос, чашаос но мукет ваньбурез. Жаляса верано луэ, со вылэ оскиськыса, вазаос тодыны быгатоз, малы мон, юнме вылэм. Куд-огез но котырысьтыд адямиослы но юрттыны, соосты паськыт ih музейёс архив шараяны, вазаос арес вазь сётоно луиз ватикан кык арлы шуыса , но нокыӵе гожтэтъёс соослэсь бертон сярысь ӧвӧл шуыса.
  
  
  Бергес со нуналэ ик, соос веразы куд-ог ужасьёс галерея, кудиз чуртнасько шуыса, вазаос, макем со тодмо, ӵукна галерея талан вылын возиське. Та выводэз кельтӥмы ми, солэсь кышкаса-а ни: сьӧсьёсты кутыны ee.
  
  
  Со нуналъёсы ортчиз люкетэз галереяын, собере полициын рос-прос эскерон. Дядяйзы пиналъёссэ полицейскойёс вылын штатский записка чакласькысагес учке.
  
  
  «Сое эскерыны кулэ, синьора».
  
  
  «Соку сое ӝоген лэсьтозы, - шуи мон. «Туннэ мон бер гинэ луоз, дыр».
  
  
  'Процедура кулэ луись
  
  
  «Учкод», - шуи мон. «Дядяй, мон ачим верало, уг луы-а мар-а мон та ужпум записка. Со вераны кулэ, ма тон та шонаське?
  
  
  Адямиос мон шоры учкыса, егитъёс куспын. Собере нош ик со гожъямъёс шоры учкыса. «Огшоры, - шуиз со. Полицейскойёс галереяын но потӥз солэн кыкетӥ штатский записка сётытэк. Лыдӟы та пиосмурт. Собере мон шоры учкиз мар но со-ог-огмес шуом сямзыя соос шыпытэсь-итальянской. Адямиослы , кудъёсыз нуналзэс берытске вылын сыло, мон шоры возьматыса, нош собере чутрак мукет пала, - шуэ детективъёс. Куаӵак лук-лак уло но киын сопровождаться ревматизмен. Егит адямиос мыным записка берыктыны. «Милям кивалтӥсьмы вера-а, мар-тӥ мыныны быгатоды галерея», - шуиз со шимес .
  
  
  « Сяськаос» , - шуиз мыным гожтэт басьтэ.
  
  
  Со, оглядеться но пыриське. Егит адямиослы гожтоно луоз куинь полицейскойёсыз. Соос ог-огзылы шыпыт вераськыса. Кузь заллэн мукет сямен адске, нырысетӥ пол кезьыт ке, ачимлыксэ, сое адӟыса. Укноез ворсано луы, малы ке шуоно шелл зор; пеймыт луэ. Витрина вылэ кидэс нюртӥды вал пияла шобрет, эскерытэк кылем арбериос но чигиз. Сое юн оскисько, малы ке кельтӥсьёсты, лушкаськисьёсты кыӵе ке уж сюриз тӥрлык, полиция медам ih басьтэмын ини. Соку котыр Но, ӵукнаосы уката ик адӟи мон, номыр уг кыльы значимые, распечатка та чиньыез ӧй вал ке но ...
  
  
  Со, ӧс шоры учкылэ. Трос уг луо, ваньзы пӧлысь пыдкутчан нимаз идентифицировать распечатка, укно рамаосыз дорын со уг шедьы ке, член-а яке мукет интыосын, кытын гинэ вал лушкаськисьёс.
  
  
  Ваза этрусский со нош ик куре, оскытыны луиз ке, залын со валтӥсез ӧвӧл шуыса . Полициын юаз со, яке ӟечлыксыя вазаын уг кутӥсько на пырыос улика ваза. Со вераз, малы со озьы ӧвӧл.
  
  
  Со, коридоре вуыса, вот тодаз вайиз, кызьы мон адӟи, та тубат кузя ӝутскиз ӵукна: кулэмъёс гинэ но, медо нунал ворсаськозы шуыса. Со, берытскиз галереяын но вуиз. Собере, со доры вуиськод со интые, кытын вал мугорыд, но адӟиськод-а, мар вылез вань на nen вир вишты адӟиське. Табере нуналъёсты паськыт усьтэмын вал, со бере но, ӧс пырыос бурпалаз, сое адӟи шуыса, ӧз чигы на-а тунгон тупатэмын луэ. Полициын, вылды, тунсыко луэмез сярысь тодӥсьёс 9-пулэсь мм, со котырысь писпуос басьтӥзы. Со, музъем шоры учкиз но адӟиз, кызьы-мар на. Тӥр борды ӝиптӥськиз ӧсъёссэ ӝуштыса выж вылын котырскиз, куд-ын проушина пыдсаськылыны нунал улӥзы. Та тунсыко луоз. Тае возьматыны понна нуналлы пытсаны, лушкаськисез ӧс сьӧрын сылоно луиз шуыса, каптырна мозмытӥзы . Соос полын мыкырскозы, учкозы. Пыдкуксэ ӧс сьӧры кельтыны бере тузонэз чылкыт векчи сӥлы недавний .
  
  
  Ӝоген вань, адями пытьы лэсьтӥз, сое виизы но та ласянь галерея нуналлы пытсаны охранниксэс . Со аспӧртэмлыко суредъёс тырмиз выжыысь потэм креповый милям кечаммы. Со кипусъёс ортчыса, ӧсэз донги но, ӧс курик отцеплять, тросгес югыт мед пыроз лэзе . Со кисыысьтыз басьтӥ фотоаппарат миниатюрный сверхчувствительный котыр сьӧд-тӧдьы плёнкаен. Снимок лэсьтӥзы но, сое камера пыдкукъёссы куинь минут пытьы берен понӥсько. Нош ик со шонерскыса ке но, дэри ке адӟиськод-а пытьыез тӧдьы комокъёс вӧзын куасьмо. Ӝоген вань, со пыдкутчан-лэсь ломдыло, со лэсьтэмын вал пытьыязы. Басьтыса со котыре мукет кисыяз кышет-а, басьтэм кышет-а бинялтэмын сюй но юдэсаз ачимлыксэ, детектив кадьёстыгес гинэ егитъёс вуизы. Со дыре учкыны, ӧсэз донгем но, со нош ик вень бирдыяськоз.
  
  
  "Мар-ке ӧвӧл, синьора?" со юаз. Ачимлык-тӥ еж луэмзэ, шуом, мон понна со акылес визь-потало.
  
  
  Со сярысь мыным ӧз вералля вал послеявляться люкаськизы. Оло ке, со вазь кунокуа иуда полицие шедиз. Полициын собственностья правооссэ сярысь представление пӧртэм луыны быгатэ, документъёс, калыккуспо интрига но быгатыны кутске, малы солэн азьвыл берыктыны ачимлык - собере сое гинэ но, кужымзэс эскеро кадь военной сак ачимлыксэ итальянской.
  
  
  «Малы монэ гинэ адӟиськоды, но та выж вылэ вир виштыос», - монэ алда. «Шимес быгатэ».
  
  
  «Бен, ужасно», - шуиз со успокаивающе.
  
  
  «Ужан понна тау», - шуисько мон, берытскыса, мед кошкоз.
  
  
  Мон сое дугдытыны. «Шуо, синьора, Интерпол яке тон, оло, вань прессалэн?»
  
  
  «Мон та, мон мукет», - шуи мон. «Профессиональной соин музее пырась-потасьёсты. Усьтэм бассейнысь кузя ветлыса, музейын вань кышномуртъёс, нош собере гожъяны каталогизировать публикациосты но пуштроссыя пӧртэмесь. Со доры дас сюрс-лэсь трос дыр. Усьтонъёсты галерея мон витёно уг луо, малы ке шуоно мон дорын эшшо сизьым витьтон кык арня пумын музейын куинь европейской мукет городын улэ. Дыр мынэмъя мон , марлы на мон кулэ кӧня ке туннэ татчы ветлӥсьёс музей, Римэ-ын ».
  
  
  «Веран», - шуиз со.
  
  
  Со кошкем бере, мон адямиослэн паймемзылы пиналъёс шоры учкыса, тунаськыны, уг пӧяськы со.
  
  
  
  
  Адресъёсын интерпол-тӥ офис интыяськемын: Turati Filippo Via, 23, тустэм юртын. Куазь чеберске, омырын но тулыс омыр бодрящий витать. Та чеберлэсь но чебер луид, ӵукна омырез мед выйыса но, римын лёгаськиз - Тиволя садаз кошкиз, яке вилла каракалла дано Термы Адриан. Уж сылӥз на но , пеймыт но, та ужъёсты понна возьмалоды-фасадэз-лэн штаб-квартираез Интерпол.
  
  
  Ачимлык-огез со вылын кыкетӥ этажез офисэз бенедетто пичи тони ассэ шедьтӥз. Пеймытын югыт шунды пиштэ офисэз мебель но борддоръёс, укно пыр пырыны буш, паськыт но Тоня пальпотон .
  
  
  "Ник, мон мукет!" пукон котырти ачиз но со милемын ӵош вазькизы, монэ ӟыгыртоз шуыса.
  
  
  «Giorno Buon, amico», - шуиз со ӵош смешок.
  
  
  Тони мон быдӟа арес вал, син чилясь сьӧд йырсиез нап но ӵош. Вазь но ми ог-огмылы юрттыса, валче дыры туж шулдыр ортчиз. Кӧня ке тони, шулдыръяськыны ярато.
  
  
  Мон таӵе шудонын. Со ӵектӥз басьтыны сигарет пачкаям lucky strike тони но.
  
  
  'Ах! Али тодам вайисько сое, малы тон мыным тазьы кельше, Bambino. Американскойзэ малы ке шуоно тӥ дорын сигаретэн умой луоз.
  
  
  Со кенжытэ, чал-чал пукисько но аслаз но куд-ог дырлы шып курилы. "Тон али сокем чаклась?" - эшшо вера со.
  
  
  Пельпум сое кырмизы. «Тон кема-а огазеяськонын тырмыт кыльысалды ке, луысалыз-а тон берпум эскерон босс, яке со тыныд уг яра». Мон пинь сузян пастаен соос пальпотыса.
  
  
  «Оло, кошкемез умойгес ax мон сямен, азьло кезьыт босс отставкае кошкыны», - мыным шуиз. «Эн малпа, мар офисный ужез вормыны быгатэ».
  
  
  «Тожо мыным», - шуиз Тони. «Шудбур доры, сайкыт омыр ужаны лэзись мыным ужаны-тыршыны мынам пичи но азинтон». Али пеймыт-курень син йӧн-йӧн кариське. «Мон уж дорам талан сярысь Ватикан, Ник. Кызьы отын тӥледыз доры-а та?
  
  
  Со резюмировать сое, мае та дырозь кузэн потӥз. Документъёс эмуос со сярысь верай, нош соос ӧз сярысь, маин соосты сюдоно-вордоно. Пеймытомоз, кылзӥ сое. «Тон монэ адӟид вал туспуктэм полицейскойёс отель» , - малпай мон. «Мон тодмато ӟеч адямиосын, сое ранить каризы ».
  
  
  «Ми ӵош ih учкыса, Ник, - шуиз со. «Ватикан ыстэм адямиосынызы мон но, но соос номырлэсь ӧз шедьы. Кытчы меда, мар мон карисько ӵош ужаны луэ-а та ужпум? »
  
  
  «Луыны быгатоз», - шуи мон. «Официально Но ӧвӧл. Со умоен лыдъямын-а шуыса, мон уг тодӥськы мугез Интерпол гожтэт ».
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «, Но на шуыса,-шуыса», - ватсай мон. «Ми быгатом документъёс шедизы ке, мон та. Аслаз улэм-вылэмез сярысь вералляз, тон кузёйыр но ачимлыксэ уг быгаты ».
  
  
  Тони та сярысь малпасько. «Ӟеч-а, Ник, - шуиз со. «Берыктонын ассэ ваньбурез заинтересованный Ватикан, америкаын копаськыны кунлэн секретэныз кулэ ӧвӧл мыным». Каллен ас ымнырзэ пальпотон доры вуиз. «Мон сыӵе шӧдон-а, мар луэ тынад гурыос».
  
  
  Со котыре кисыяз миниатюрный фотоаппарат басьтӥз. Ворсэтысь туж шаплыесь та minolta вал, со плёнка суперпанхроматический но соосты кутӥзы. «Малпаса, тон тунсыкъяськытэ та», - шуи мон. "Та-а золгес вал кадь ӝог быгатӥськод ?"
  
  
  «Ми дорын пичи комнатае пеймыт луоз», - Тони ответ. «Но профессионалъёс. Нуназе котыр ми суред будэтыны быгатӥзы ».
  
  
  «Отлично», - шуи мон. Соин но солэсь басьтэм кышетсэ. - Кунокуа нош собере ини со тодэ, кытысь та люкетсэ сюен . Тон тодыны быгатӥськод?
  
  
  «Та ӧжытак секытгес луылӥз, амико», - шоры учкыса-чакласа, со азьлань мыкырскем но горд сюен. - «Сётысал мон химик ачимлыксэ. Мар ке но эшшо?'
  
  
  "Эн сётэ виын. Часта фотоальбомъёссэ учкемез вылын сётэмын ».
  
  
  Комнатае бадӟым пурысь туспуктэм вылын ми трос полицейскойёс görüntüleme час быдтэ, картотечной тырмытэм шкаф, ӝӧк но, кышномурт но-клерк. Мон быдтэм бере, ми сое син азямы одӥг фотоархив ваньзэс уг тодмаськы, соос тодо.
  
  
  «Мыным оско вал, та пияш ма отын луэ», - шуисько мон. «Ке адями, кудзэ тон адӟид, со вал, Иуда, - шуиз Тони, тып-тып берпуметӥ альбомез, - со луыны кулэ, адямиос доры лыктӥз но асьсэлэсь быръён туж чаклаське».
  
  
  'Зэмзэ. Нош та зэмос профессионалъёс талан ортчоз, адями котьку но лу таӵе уровенен судимость ».
  
  
  Кизэ пельпум вылам понӥз, мон Тони. «Асьсэлэсь туспуктэмзэс люкетсэ сюен но луозы», - шуиз со. 'Я сёто. Ачиз умой сиське , вина сурет пазяса, лымшор, нуназе нош собере доры вуэм юзматӥсь ужа.
  
  
  Со, шонтӥ но мыняло. Одӥг арбери, кудъёссэ мон тони вырыны кельше. Ачимлык но чылкыт возьыны сюлмаськоно луиз, но мон тодӥсько, полицейскойёсты но кескич амалэн виыны понна визь небрежность липемын.
  
  
  «Тӥляд правоосты», - шуи мон. «Мыным татын номыр карыны уг быгатӥськы, дыр туспуктэм дась ӧй вал».
  
  
  Террасаос вылын шудонлэн мынэмез но мон сыӵе mediterraneo кафеын. Али, куке сылмо пилемъёс, шуныт луэ, нош тӧл ялан кужмо луод. Дэмланъёстэ, пырсатэм чорыгез тони мон заказтӥ бере. Собере азьпалтыны основной курс тӧдьы спагетти но сыр. Мыным капчи тӧдьы вина абдрамон вал. Вашкала дыръя ми сярысь супыльто, милемлы тэрытскыса тони но кылдӥз сми нылызлэн верамезъя, куд мон тодӥськоды-а, кык. Мон туж зол серекъясал, но кыӵе улечься давление дыръя сое арня ортчыса, со лябӟыны быгатозы.
  
  
  Час ортчыса ми вуим интерпол трос-лэн офисаз. Туспуктэм возьмано луоз 18х24-озь но йылэтыны. Мон котырысь тони но ih сётэм папкаез басьтыса, соос шоры уз учкы.
  
  
  «Соос умой ужало», - шуи мон. «Таос шоры учкыса».
  
  
  Нырысетӥ солэн туспуктэмез эскерыны. «Бен, - шуиз со, - та суредъёс, четко адӟисько. Уг малпа, куке-соку адӟозы-а, малы ке укша-а , Ник. Туж необычно.'
  
  
  «Мон соглаш, умой-а, но со мон понна».
  
  
  'Мынэ. Эшшо со быръе распечатка типсэ но пыдкутчан лэсьтӥзы ».
  
  
  Ми пырим пеймыт бӧлетэ, умой но соку ик лаборантэ копиоссэс лэсьтыса туспуктэм ӵектӥз на. Собере пыдкутчан вузан магазинын басьтоз списокысь город Тони, нош со, телефон звонокъёс кӧня ке лэсьтоз шуыса, эскероно лэсьтӥсьёс пыдкутчан. Вань ih вал Италия дюжинаез.
  
  
  Кӧня ке дыр тони пиосмурт косӥз пыдкутчанэн ветло магазинъёс, кунокуаос со вуиз шуыса, Хок закодировать доклад дасяны. Ачимлык понэ, мон яратӥсько « - лы почта ящик», Хок адямиосты ысты но кытысь ачимлыксэ курьерын. AX телефон уг куты, вераськон но выльдӥсь, поттон понна учыръёс, куке веранын сётэм ӝог куло. Ачимлык почта ящикамы доклад гожтыны но со ачиз кошке.
  
  
  Аслаз комнатаяз вуиз, со шараяз, эмуос тони жингыртыны шуыса куро.
  
  
  «Азвесь мон шедьтӥ», - шуиз со. «Та молодёжных веб-компания шаерамы, выре дизайнэн со сыӵе потэмын. Ог-огмес ми вылын али вузкарисьёс бухгалтерской книгаосын список лэсьтыса эскеры » .
  
  
  «Умой», - шуисько мон. «Мынам со дорозь вуыны, кызьы тон быдтӥд. Тон мон понна ожыт комплимент ».
  
  
  -
  
  
  Тони нюлэм бере со доры вуыса, тодмоосыз доры со ӝыт кутске, шуод-а мар-залын милан но пыдкутчан лэсьтон фабрикаын «итальянской выль калык». Пыдкукез гинэ басьтытэк римэ пичи заводын партилэн оскем муртъёсыз, кык ih город гинэ магазинын вузаны. Ог ар талэсь азьло были магазин котыр одӥг. Сибыр вылын одӥг город результатъёс магазинчик кылиз .
  
  
  Запросъёсылы-мараны мон сямен, малы кыӵе ке но луэ магазин возисьёслэсь Фарнезе Луиджи.
  
  
  «Ачимлыксэ табере мон шедьтӥ», - шуи мон. «Луи ке, аслым басьтоно ке римэ балетъя пиосмуртъёс кут».
  
  
  «Ӝог-а вань», - Тони ответ. «Мыным шуо, мон тӥледыз тодматыны но шоро сюй, амико. Химик-мон малпасько, та Сицилия.
  
  
  «Хм», - шуи мон. «Мафиози».
  
  
  -
  
  
  Мукет ужъёсты дорын Тони вал, соин ик соос вылэ оген магазинэ мынэ таксиен. Со интыяськиз ёросын котыр одӥг выль рифма улочка сюбег. Мукет сямен но пыдкутчан скин арбериосын вузаськисько. Фарнезе, мыйыко зӧк лапег пиосмуртъёс сюбег, туж юрттӥз.
  
  
  «Куинь гурезь выжыын та пыдкутчан басьяськисьёслы креповый алигес басьтӥз», - шуиз со. «Ih нимдэ мон гожъясько».
  
  
  Со нимъёс шоры учкыса. Барзини. Аранча. Паллотти. Мон номыр уг шуиськы.
  
  
  Юаз со. - "Нимын со гожъяны быгатӥськоды-а?"
  
  
  'Я веран; estestvenno понна.'
  
  
  Но озьы ӧз лэсьты со, тау кариз но кошкиз вузкарисьёс.
  
  
  
  
  Мон вуоно нуналлы полицейской вылын тони управление нуиз, кытын со луыны кулэ, юрттӥсь луыны ачимлыксэ, малпасько лыдӟонъёс файл эмуос но бадӟыматӥзы. Нуназе ми доры шедьысалмы ке, пе, потэм. Дорын луэ куаръёсты барзини рокко копаръёслы. Списокъёсыз луэ мӧйы, нимо-nen но йыруж сярысь тодэ ваёнъёс гинэ. Час ортчыса, мон полицейскойёс пӧлын ачимлыксэ туспуктэмъёс шедьтӥмы. Та адями вал, кудзэ со ватикан ыбиллям .
  
  
  Архивист тони вакчияк кенешыны.
  
  
  «Полиция сярысь кылем барзини кема дыр ӵоже ӧз тырме, - шуиз со, - ачимлыксэ солэн вылтусызъя но ышиз».
  
  
  "Оло, соос уг тодо, кытын со?"
  
  
  «Ӧвӧл", - шуэ со».
  
  
  «Я, асьсэос тодо, мар луылэ соосын али Сицилия».
  
  
  «Бен, дуно эшъёс, мон та тодон-валан но пайдаез ӧжыт. Сицилия - кылтэм калыкъёс бадӟым шормуӵын. Тон адӟид-а, мар вал тужгес секытэз косӥзы ке но кин ке сярысь яке кин сярысь вераське барзини-то на ». Со шедьтэ со. Собере малпамтэ со джин сярысь малпасько, ныл, кудӥз луэ герӟаны выриз мафияен. «Быгатэмез, - мон шуи, - мар-а ми тодыны быгатӥм-мон татын выжыосыз ог-огзы сярысь креповый ке, Римэ-ын ».
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  
  
  
  
  Мон со джин ӝыт мынэмзэс чакланы. Соос тодозы, мон-вуим, дасяське, ческыт но edu. Firenze scallopini алла тэркы валтӥсь луэ, шпинат но сӥльын ӵыжатэм сыр вылын. Нырысь спагетти луыса, собере кунян сӥль но, востэм, кузьым квадратной но сыр. Горд вина устоез луиз.
  
  
  «Озьы но ваньзэ умой итальянкаос дасяло шат?» - со юаллясько, мон скамейка вылын сыӵе ке шудонъёс.
  
  
  Мынам пельпум сьӧраз джина ӟыгыртӥз. «Солэн котыраз вань, - шуиз со, - но кышномурт пертчыны, итальянской». Солэн пыд улаз кыскиз, юбкаез выллань гылӟыса но, со кус, сарвыл тӧдьы гольык.
  
  
  «Котырын трос умой лэсьто сое», - шуиз монэ буй-буй.
  
  
  Монэ но чупа солэсь чыртызэ каньылля пальпотэ. «Мон малпасько, мон тон доры вуо, Ник», - со прошептать.
  
  
  «Кышкано-а, уксё-та», - шуи мон виновато. «Эсьмаса, со туннэ ӝыт валтӥсь меретэз».
  
  
  Со киын отдергивать. "Кӧтэ та чик ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а?" - шуиз со, надоваться.
  
  
  Со мынектэ, асме но со доры притягивать. «Та туж кулэ луись, но со уг возьматы, уг поты тон нош ик мон адӟи».
  
  
  Со доры ымнырме берыкто но сое ас ымдурад чупасько. Мон понна со чыртыме ӟыгырто. «Ценымногие озьы умойгес», - нукыртӥз со. Собере мозмытом со эрик. "Кыӵе уксё соку тон дорын?" со юаз. - «Мон малпасько, тон дипломатической службаын».
  
  
  «Кыӵе ке пуштросэз, - шуи мон. Джин, зэмзэ ик, мон уг быгаты вераны, малы со Римэ-ын. Нош, оло, мон тыныд юрттыны быгатӥсько ке, соослэн, асьмелэн сярысь, мае мон тӥледлы верай , шонер » .
  
  
  Со монэ чупам, пель пыӵатонлы. "Мар тӥ малпаськоды?'
  
  
  «Тон шуоно, адями дунне пыдэссэ тодытэк-а мар-а».
  
  
  Ӧжытак отпрядывать со. - «Нош тон уд полициын».
  
  
  Соос куалекъяло. Эй соку со малпаса вералэ, кызьы тросгес луозы. «Асме кыӵе ке муген тӥ монэ уг быгато валэктыны, Джин, - мон шуисько, - мон тунсыкъяськытэ а, мар-а луэ кӧня ке нунал азьло ватикан библиотекаын ».
  
  
  Со синъёс ик пеймыт луоз ни, огшоры кезьыт.
  
  
  « Дьяволо ! Ватикан тунсыкъяськытэ талан тон?
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон.
  
  
  'Ай. Мон уг тодӥськы. Йыружъёс луыны кулэ вылтусын, кудъёсыз тон сярысь информация басьтыны уг быгато. Та таӵе йыружез. Ми сярысь нокин уг тоды-а мар-а ».
  
  
  «Тани тӥ но, возьмало йыруж сярысь ивортодэт, со уг», - шуо мон. «Мон гинэ малпасько, мар сярысь адямиос верасько мон тыныд одӥг».
  
  
  Солэн пельпум кырмизы. "Кин та адямилы?'
  
  
  «Ачимлыксэ Барзини ӧтизы», - шуи мон. «Барзини Рокко».
  
  
  Со куспын малпаськыса. Собере шуэм: «та нимен монэ уг тодо».
  
  
  «Малпа шобыртӥзы, Джинъёс», - шуиз мыным, солы, кизэ чупаз. «Понна та туж кулэ милемлы».
  
  
  Вакчи пыр со шуиз: «Ӧвӧл, Ник, та адями монэ уг тодо».
  
  
  Со шокчиз.
  
  
  «Полициын ас дораз нокыӵе ӧвӧл-а та делле улика», - азьланьтэ со. «Ӟеч лу, тон ке йыр котыр кушты та ужме».
  
  
  Сюлмаськемме соос адӟизы, солэн синъёсаз. «Джин, - шуисько мон, - ӧз быгатэ».
  
  
  Со улӥзы ымдуръёссэ куртчылыса но задумчиво откидываться кушетка вылын. «Шуыса гинэ, - шуиз со каллен, - оскытыны быгатӥды ке, монэ тон эн сётскы, мае быгатӥськом ми-мар кароно».
  
  
  "Мед-а?'
  
  
  «Кышномурт вал. Со пыр тодматско со розаез-а, кафе-тӥ мынам эше ».
  
  
  «Роза тодад возь монэ», - шуи мон.
  
  
  «Бордель монтечиторио та кышномуртъёс кузёяськозы падвожазы. Со умой тодэ аслэсьтыз агай-вынъёс римской йыруж. Оло, со тонэн вераськеме потэ. Дун тырытэк.'
  
  
  «Мон улэп», - шуи мон.
  
  
  «Одӥг тон отчы мыныны луоз. Со кышномуртэ ӧз лэзе, ас дорамы сяна, нылъёс, нах дорын ужаны со ».
  
  
  "Туннэ ӝыт сое адӟыны быгатоз?"
  
  
  "Учкы мон."
  
  
  Сое телефон доры лыкто, бак но вазьыны приглушенный номерзэс сётӥзы. Диванын кӧня ке минут ортчыса, мон но со вӧзысь гуртъёсты трубкаез ошемын.
  
  
  «Ваньмыз радызъя», - шуиз со ӝож. «Тон быгаты собере отчы дас часлы мыном.
  
  
  Со дась тонэн вераськыны. Соосты нимаз адямиос, кин тонэ утчасько. Соос кышкатэк шуыса, куддыръя со полициын прослушиваться телефон ».
  
  
  «Тау, Джинъёс», - шуи мон. Соос, час шоры учкытэк. Часъёс дас арес вал. «Кошкы мон соку умой», - шуисько мон.
  
  
  «Ма луоз на-а мар-а».
  
  
  "Мед-а?'
  
  
  «Тон умоесь мед адӟиськоз пырано, шедьтоно одӥг котыр нылы, мар тон вераськиськод быгатэ вазари миссис азьвыл».
  
  
  Солэн ангес угрум со азь чиньызэ ӝутӥз. «Оло, мыным удалтӥз уродлы та», - шуи мон.
  
  
  Со йӧн-йӧн адске. - «Шудонэн шудо уг Вазари миссис-ысь, Ник. Со шуиз эй, нылы, тон мар тыныд кулэ, мар понна коньдон тыроно аслыз окупать ».
  
  
  'Учкыны сое.' Уг куя валесам выдӥсько но ческыт малпанъёссэ джин сямен вал проституткаосын. - «Пыраклы уг кышка. Нылашез малпай мон. Розаез мон оскисько, миссис тазалыкез юн кусыпъёс мар тужгес вазари ».
  
  
  Со султӥз. «Вань ке тон ӵош радъяло, собере соос татчы вуизы ке, соосты кызьы вераськом».
  
  
  Синкылиосыз синъёсаз мон учки со шоры. «Мыным туж кельше вал та», - шуиз со.
  
  
  
  
  Площадёзь Пьяцца Монтечиторио со такси басьтӥ. Оглюкетэз городын уло, площадьын ӧлексыос понна ӧвӧл, прогулка ӝыт. Тужгес вужез корка вань, фасадлэсь-ысь обветренный. Югдыты вал вань укноос, вал, жалюзи нырысетӥ этажаз план вылэ лэзиды ке, пытсалом, нош солы вӧсь карыны, ӵуж полосаез югыт гинэ кельтӥзы .
  
  
  Со панцирьёс тротуар кузя ке, со адямиез адӟыса, бускель корказьын сылэ. Со уг учкы мон пала, нош гожтэттэ мон ачимлыксэ сак кариськыны косэ. Егит нылъёс-вачи, милемды пырыны лэзиз. Эшшо кӧня ке бадӟым гостиная перемещаться клиент, кытын но нылъёсты пумитаз; со азьын бадӟым зал холлын кема возьмам, вань-а солэн, лэся, жаль, мон сярысь тодо.
  
  
  Арысь сьӧд йырсиё кышномурт лыктӥз мон доры шоро-куспо веськрес, юн берлань сына. Юаз со. - "Миссис Вазари?"
  
  
  Хрупко пальпотэ со. «Ӧвӧл, сое ас миссис Вазари. Пото нылъёс, тӥляд-а?
  
  
  Со тодэ, кызьы ответ сётод. "Мед.'
  
  
  Мон гостиная пыри бере, кӧня ке ас палаз учкиз кышномурт. Блондинкаос пиналъёс ми доры лыкто. Со вылэ трусик сьӧд вакчи вал, со гольык макес, гадяз бадӟым люкетэз. Со мында сое тямыс дунъяны; k одӥг ымнырын возьматон йӧтӥз на со шӧдӥське сердцевидный ee. Мон солэсь юатэк-итальянской, ми соосты басьтыны быгатысалмы . Выводъёс со доры лыктэ, мар со сыӵе ик ӟеч-а, урод-а яке сыӵе ик, кызьы но мукет. Со шонтэ.
  
  
  Со киосме кутылӥз но пальпотӥсь мон понна собственнически. Ас Вазари миссис кошкиз, нылъёслэсь юай но, соос уг поты мыным мар ке юыны, со аслыз комната кезьыт азьло мынэ. «Ӧвӧл, - шуисько мон, - алигес гинэ усьтӥськимы азьлань мыно».
  
  
  "Ах, тон-а та чидантэм витё, мед-а?" Мон солэн нырысетӥ этажаз пагӟа кузя выллань нуыны план комната.
  
  
  Ӧсме тунгонасько гинэ кадь мон понна, мон соосты люкыны кутскиз. - Тон англи, мед-а? Мария трос англи басьтыны ».
  
  
  Эй кыӵе коньдон-а со-та черод дыр ачиз мыноз. Тыдӟыны, эй, соослы кельшем. Со пыӵал ас эн басьты, вамыш рискованный, кулэтэм интыяз саклыксэ уг поты тазэ но монэ ас палазы кыско . Со кровать дураз корт брюки но балетъя селл кутъёссэ басьтэм но, ачиз векчи дӥсьсэс шаплы нош мария басьтӥз. Юн мугорзы но чебер луиз, гадь тыр нах векчи кус дораз пиналъёс. Лыз-вож луэм нах паллян макесэз дорын, зэмен но, клиентъёсмы пӧсь кельто.
  
  
  "Мэри кельше-а тон?" со юаз.
  
  
  Со, кровать вӧзаз султыса, дӥськут басьтыны но мукет. «Бен, Мария, тон туж чебер». Со, пе, та пальпотӥсь тусын .
  
  
  Со дорын пыд выж вылэ мон пуксьысал, кус но монэ вешаны кутскиз. «Тӥляд туж чебер», - шуиз со. Отын но мон доры тубиз, со киын баля выре. Мон но чупаны мыкырскиз со макесъёсазы азьлань. Селл со кровать дураз, мон доры со лыктӥз но макесъёсыныз, огмы борды ӝиптӥськыса на шуыса.
  
  
  Со комнатае пыре ке, ваньзэ, мар сярысь соос малпасько, миссис Вазари вераськон вал. Соос но-а лыдэ басьтэмын кадь, монэным ӵош ужалозы мария туж усто, будӥ мон сайкало, но со дыр, куке соос миндэр улаз но макесъёсыныз ассэ нуйтӥське кровать вылын, со дась луоз.
  
  
  Со профессия, ачим умой тодо. Соос умой тодо, мар лэсьтэмын ке но, мон понна кульминациез взрывной-озь вуттыны. Комъяй но вылын кылле тӧдьы нюлам бере, мыным ваньмыз йылпумъяськиз, лэся, соос шудоесь, пе, луо мыным ӟеч лэсьтэмзэ физически. Но со уг возьматы мукет. Ну мар... ми дорозь, луысал ке та, мар понна мон дун тыро.
  
  
  Миссис Вазари со сярысь со юаз.
  
  
  'Ай. Тон-а со мурт, кинэн верасько мадам кунян ваён.
  
  
  "Мед. Быгато-а мон со доры нуоды-а?
  
  
  "Мынисько мон.'
  
  
  Кутскон кыкетӥ этажын мон вайисько сое, пеймыт коридоръёстӥ ортчыку, мон бертӥсько но, комнатаям. Но со кык пол йыгаз, усиз ке, асьсэос кошкозы.
  
  
  - Тӥ вераны турттӥськоды миссис? - темноволосый юа кышномурт.
  
  
  Со комнатаын mimmo нах учке. Лыз но горд буй-буй со луоз югытэн югдытэ. Коридорын мырдэм кылӥськиз зын .
  
  
  «Бен, - шуиз со, мае мынам адӟеме потэ вал», - шуи мон.
  
  
  «Пырыны», - шуо кышномуртъёс, палэнэ кошко.
  
  
  Со комнатаяз пыриз но, зын шталь ӝокаты. Комнатаын ковёр вылын зӧк откидываться бахарев лапег, азьланьын буртчин фигураос . Сое нюлоз лыктозы, адӟиськом, маин со, абдрамон зӧк кышномурт. Эй, сизьымдон ӧжыт луыны кулэ ӧй вал, но со кужмо луиз накрасить, фильмъёсты алон вазь звуковой вань кадь. Кисыриё-кисыриё ымнырыз шобыртэм косметика луод ee бурдъяд, луоз сьӧд синъёсыз, нош вапум - пеймыт-бусӥр . Бамъёсме ӵыжыт бамо-тӥ ниръясько кӧй луоз, нош ымдэ горд помадаен алда сётыны дышетон. Вань та оранжевый парик ворсамын вал. Солэн ки котыраз зӧк тӧдьы буртчин дэремзэ адске, кисырмем тест кык комок кадь, кульчо кадь чеберъям валъёсын, нош собере ку чиньы минимум дюжинаез.
  
  
  "Мистер Картер та?" пересь соос куаразэс ӝутозы.
  
  
  «Бен, мэм», - шуи мон.
  
  
  Мон пукси пукон но диван доры мыр выросъёсыз юрттыны ӧтиз. «Нюлэс зынъёсын понна прощение курыны», - со прошептать. «Мадам йӧспӧртэм мугор зыныз дорын, мырдэм сое ватыны».
  
  
  Со но селл шонтӥ.
  
  
  «Пыдчиньы йылаз ватэм сипыртӥз но дугдоз», - шуо кышномуртъёс вазари миссис. «Тон монэ кельтӥд шутэтскон куспын быгатэ».
  
  
  "Бен, мэм." Пыриз комнатае но со пыр пото. «Тон умой адӟиське», - шуиз Вазари миссис англи сямен. «Тӥ ӧй мыты, соин басьтӥськи ке, парикъёс та? Туж пӧсь ».
  
  
  «Сюлэмо ӧвӧл», - шуи мон.
  
  
  Йырысьтыз басьтэм но, соослэн ымдуръёсазы кисырмем оранжевый поджимать парик. Лыстэм арес вал солы, адскыны отын но, татын но йырсиосыз кырым седых. Самой со кышномурт луэ парик зэрпаллык, куке соос куд-адӟиськод ке. Песянай, париктэк карикатураосты вылэ со шимес вал. Но йӧспӧртэм кадь, мыным со кельше.
  
  
  «Умой», - пересьлы шуиз со ӝотырес куара. «Мон валатэк ик, лыктэ информациез тон курид». Шокан та вераськонын нах киултӥзы.
  
  
  «Делле зэм, мэм», - шуи мон.
  
  
  «Мон огшоры нелли ӧте».
  
  
  "Нелли?" - недоверчиво юаз со.
  
  
  «Мон англи атаез моряк луиз. Озьы ке но анай итальянской мон протест, сое юнмато, со понна нелли ним милемлы сётыны ».
  
  
  Солэн ымдуръёсаз пальпотон гротескный накрасить векчи кисыриё-кисыриё. "Оскы тон, пе, кышномурт туж яратымон мар монэн луиз?"
  
  
  'Веран.' Со оскисько, эшъяськонмы милям-а мар-вазем куара.
  
  
  «Дас сизьым мыным луоз ке, мон предложениосты лэсьтыны, тодэмдылэсь венецианский», - со прохрипеть. 'Соос куштӥськизы. Валамон, со бадӟым отельын, кезьыт спа-брак.
  
  
  Соос чус улӥзы, малы ке шуоно ӧз тоды, мар вераны.
  
  
  «Со пумысен та юртэ бере, адямиосты со котыр ик куд-ог европа тонкӧлан басьтыса, мистер Картер. Нылэз мон тодисько высокопоставленный чиновникъёслэн но кун ужчи. Кыӵе ке министр нимыз тодмо луиз быдэс Италия . Нылъёсыз ноку сое ӧз изьы. Сое учкыса, со кылисько кадь, собере нош султэ азьын гольык ih со куриз, со дырысь шудо асьсэдыз асьсэос. Ноку но уд тоды, кыӵе луэм адямиослэн мылкыдзы вань ».
  
  
  Солэсь вераськемзэ талэн ӝокатӥз ни. «Берлогес, - шуиз со, - дунне люкетэз представителез йыруж татчы лыктэмын. Мафиози но мукет. Ваньзэ сое тододы ih, мистер Картер. Мон трос мар вераны, нош мон сярысь ноку адямиез уз вузалэ-а информациез, кудъёсыз мыным кельшо » .
  
  
  Ошиськем ныр дорозяз милемлы кӧш зын висъетаз. Кисыриё-кисыриё ялан маска. «Тон юад лыктэ пиосмурт понна».
  
  
  "Мед.'
  
  
  'Ачимлыксэ нимыз?"'
  
  
  «Барзини Рокко».
  
  
  Кисыриё-кисыриё ку мон кема mimmo синъёсыныз учкисьёс вылтӥ, собере нош азьын мон доры вуиз. « Мон тодӥсько ачимлыксэ . Ивортодэт задействовать кыӵе? '
  
  
  "Тон быгаты вера мыным, кытын ачимлык-а шедьы?"
  
  
  «Луыны быгатоз», - ӟазырес куараен ответ сётӥз. «Коньдонэд трос ке сылэ информациез тон понна».
  
  
  «Милям вал уксёмы дорын», - шуо мон.
  
  
  "Лира кызьы сюрс?"
  
  
  Соос куалекъяло. Та коньдонлэн бадӟым вал, но мынам малпанэ вал-а, мар-Нелли Вазари вузкаремзы уг лу.
  
  
  "Умой.'
  
  
  "Ас дорам со тыныд луэ?"
  
  
  Со минутъёс йыртышказы, люк лира пе, сюрсэн-ӵоталэ, кызьы, уксё сётыса но, Нелли. Тупасьёсыз чиньыен лыдъямон со ачиз но выльысь вуж ачимлыксэ басьтӥз. Со быдтэм бере, соос доры эскерыны вайисько но, бумага но син гравировка текстураос банкнот.
  
  
  Юаз со. - "Вань, сое тыроно?"
  
  
  «Мон укыр каллен ужаны уг яра вал, - шуиз со, - но ваньзы ӵош ужъёс американецъёс. Радзэ коньдон но вань, малы тон монэ тазьы вераса, ваньзы тодозы шуыса та сярысь барзини рокко паразит.
  
  
  Со коньдон вӧлӥсьёс пукон вылэ вамыштӥмы шундыӝужанпал вӧзын диван, небыт мугорзэ со азьлань-берлань пельпум бекыръяськыса.
  
  
  «Барзини дырын-дырын татчы лыктэмын. Воришка со луэ пичи, со мыным уродэн берытске, нылъёсы. Тюрьмаын пуке со. Со огшоры Римэ ужа но улэ, дырын-дырын вылын нош кӧня ке аръёссы ышозы. Неаполь ортчиз куд-ог дыръя соос, кытын наркотикъёсын но проституциен тунсыкъяськонъёссы. Нош али адямиос соослэн вуэмзылы римын, тӥлесьтыд нимдэс, оло, тодод, - Джованни Фарелли ».
  
  
  «Эн оскытэ монэ, та», - шуи мон. Со нош нимъёссэс тодам вайыны, Джин верос котырын.
  
  
  «Котькуд нимаз римэ полицейскойёс тае тодыса-а, мистер Картер. Со узыр мурт доры со кӧня ке кат деле. Тужгес но пайдаёез - та но азинлыко Farelli девелоперский Makelaardij лэсьтӥськонъя компаниос . Та йыруж понна тупамон синьоръёс но фасадзэ фарелли респектабельный лидер лыктӥз, наркотикъёс но мукет бизнес вордэм вузкарисьёс. Соин ӵош мафиози герӟало, мистер Картер но искусствоен герӟаськем йыртэманъёс ачимлыксэ произведениослэн нимъёсынызы ӵош, соос ог ар талэсь азьло венеция потыны вырыкузы.
  
  
  «Тунсыко», - нукыртӥсько мон.
  
  
  «Вуиз ке рокко барзини римын, солэн Фарелли возьмась луэ».
  
  
  'Оскиськоды-а. Фарелли римэ но уло шуыса?
  
  
  «Резиденциын трос синьоръёс фарелли», - со прохрипеть. «Городын вал со улон, ноку но со ӧжыт ӧй вал. Рифма но номерысьтыды со луоз вилла уйпала-отел люкс капри вылын, соин кивалтэ . Таяз арын со котьку но арес дыръяз Капри.
  
  
  Ческыт зын распыливать но со флаконэз басьтӥз комната. Мускытсэ югыт чилясь йырси лэсьтоно но-ын ee веттылыса небӟем. Со ческыт зынэз зынъяны, ныр пурӟе, собере закашливаться соид.
  
  
  Юаз со. - "Тон-калтыны?"
  
  
  «Бен, бен», - шуиз со. «Ӟеч-а, егит адями».
  
  
  «Оскы тон, мар вылез таяз кунян ваён капри фарелли барзини но луыны быгатоз-а?»
  
  
  «Ӝог-а вань-а, мистер Картер. Кунокуа нимаське «Цезарь Гудырикошконэ» центр расположенный но шормуӵын ».
  
  
  "Мон тонэ туж юрттэ."
  
  
  «Котьку мон понна адямиос уксёез дунъяло». Кожистый накрасить кырыж ымлэн пальпотэ со.
  
  
  Со султыса, кошкы.
  
  
  «Лира нылмы тӥ дас вить сюрс понна дун тырыны кулэ», - миссис прохрипеть Вазари. «Тон быгаты улӥгес дун. Эшшо огпол вуим но, мистер Картер.
  
  
  «Тау», - шуи мон.
  
  
  Коридорын соос мур лулӟиз. Мария кышномурт улонысь кошкиз понна но тыриськыны со недолгий темноволосый улӥзы. Озьы ноку умой уг на зын омыр юзмыт ульчаын.
  
  
  Сое вералом мон, кызьы мон быгатӥсько кыдёкысь бульвараз такси ӧжыт шедиз, соин ик мон сое ӧраз ик мынӥз. Та ӝыт пӧсь вал, кельшиз ӝыт. Пыр соосты кылӥсько но вуоно полпути shaggy кварталын. Со, матэктэммес адӟыса, кык пиосмурт но ӝоген берытскоз .
  
  
  Дорын мон ӧй понэмын луоз мугъёсты, малы ми кышкытлык кыӵе кышкытлык кылдэ ке, соос, матам, со юрт борды ӝиптӥськиз ӝуштыса. Со притормаживать. Со мыным котыр mimmo одӥгез ортчытоз, мукетыз - вӧзысьтыз. Собере пиосмуртъёс, кудъёсыз mimmo ортче, мынам но вандэм биниськизы . Мон пото, мон тодӥсько ымнырын, кудӥз адӟе нелли вазари юртын.
  
  
  "Ферт мара!" - шуыны, со трослы монэ дугдытӥз.
  
  
  Мон дорын быръёнъёс уг луы. "Мон юай. - "Мар луиз?" . "Хофретта!"
  
  
  Со дыртэ.
  
  
  "Мар сярысь тон вераськод миссис Вазари?" - юа-а англи сямен но мукет, сӥлё-виро пиосмурт ӧжыт.
  
  
  Соос шоры учкыса квадратной, шадра ымнырыныз та адями, ачиз но шӧдылытэк, гольык люгер шпилька вылын шӧдтэк шорысь сотэк но туфлиос.
  
  
  «Мынам со мукет вуж».
  
  
  Гурӟытылэ сюро таза пиосмурт. Тон отын ноку ӧй вал, синьора.
  
  
  Со соосты донгытӥз. - 'Мын!'
  
  
  «Ӧвӧл, тӥ та дырлы ӧвӧл шуод-а, мар сярысь вераськыны Мадам», - шуиз со.
  
  
  «Солы мон шуисько ни. Та пересь возобновление луэ эшъяськонзы ». Со mimmo со отельын ортчиз.
  
  
  Сӥлё-виро пиосмурт йыраз шуккиз монэ кулак. Эшъёсыз со вылэ со усёз, сое ас улонын мыжык милемды пырыны лэзиз. Корано куспын мон кык сочетаниос шуккиз . Со туж корка борды шуккиськиз, ак но, чорыг кадь . Со, адӟид-а, малы мон доры матэгес одӥг мыжгаськем на, но солэн утчаськемез бордысь палэнскыса, ӝоггес басьтӥз но шуккиз бамъёсам. Кӧня ке минут ортчем бере мон кутыны. Мон чачаез пытьы мынӥсь-ветлӥсьёс азе бам.
  
  
  «Вераськон та сярысь мон верасько», - вандэ со.
  
  
  'Шайтан доры мынэ.' - мон простонать.
  
  
  Монэ шуккиды, гадьёсазы мыжгалозы. Солэсь азьвыл оправляться ӧйлась кезьыт шукке, шуккоз, ымнырыз со басьтэ кыкетӥ кутскиз. Со шӧдэ кадь, мыным пала мыкырскыса гол. Та гангстеръёс, ас ужзэс тодыса. Оло, соос но нокыӵе кусыпъёсмы ӧй вал пиосмурт со доры, солэн потэ вал, но та виын маин воштӥд пичи сётӥзы.
  
  
  «Дугдэ», - со прорычать. Со пуштон бамез адӟыса, нош собере стилет, шымыртылӥз, мон ныр улзэ.
  
  
  "Соос шуо-а, яке тӥ сое вандоно!"
  
  
  Нош ик со шоканы быгатэ. «Умой», - шуисько мон. «Мон сое верало». Пурт ӧз ыше-быре, нош кылем вырӟизы.
  
  
  Табере сое ӝутомы ас кужыменымы. Дюймын вань куинь пурт бамысь шедьтыны мынам сюбег синъёсы паллян. Кулэ луэмез со туж умой тодэ, мар кароно.
  
  
  «Ми сярысь вераны почта бизнесявляться сл», - шуисько мон, шоканы секыт вань на. Озьы со бур пыд гегай, пыдпыдэсъёсыныз солэн пӧлысь ачимлыксэ вайяса мед луоз . "Компания миссис Вазари?" - чакласьконо юаз со. "Малы?'
  
  
  Пиосмурт юн киос монэ понна гинэ возе уката но мукет.
  
  
  «Мед луоз», - шуисько мон, ужрадлы дасяським. «Адӟиськоды-а, кунокуаын соослы, милан со куриз юртын усьтӥз».
  
  
  "Кыӵе? Ноку но ӧй Миссис Вазари ... "
  
  
  Одӥг вамыш но азьлань выжы кужмо пиосмуртэз шуккиз, со вылэ бур салмак подтаскивать калтаын. Ачимлык ымнырыз кырыжтӥськемын. Стилет уронилить со ульчаын. Со бадӟым мугоро пиосмуртлэн пыд ке пыд вылэ тубон буре лэзё сое вутӥ . Кеськиз со, ачимлыксэ кужымез но лябомоз. Iso кӧкыын кужымез вань солэн гырпум ачимлыксэ паллян шуккиз. Сое кылыса, куажырак. Со черекъя, но мон вылэ усиз борддор сьӧрын врезаться урдэсъёсаз.
  
  
  Мон ачим шуккем мукет. Паллян но бур ки вылазы заблокировать шуккиз, шукке сое ответ. Со музъем вылэ усиз ке, со понна стилет назьыльске, со гылӟе но тём-тём пеймыт. Собере шуккетэз шӧдӥз сокрушительный солэн тыбыр вылтӥз. Ӝуштыса Здоровяк борды ӝиптӥськиз но, нош ик ми вылэ урдӥсько. Мон йырбераз шуккиз ачимлыксэ мыжгалозы, но со пыдес вылаз усиз. Урдэсаз солэн усе. Ымнырыз юн ботинка, монэ шуккиз. Со шуккиз со мышказ, со палдоз.
  
  
  Урдэсаз милемлы нош ик пыдме шукки ке, со бадӟым куараен застонать. Соослэн ката но назьыльскиз промахиваться. Нош ик быг-быг воргорон султӥз .
  
  
  "Cosi Basta!" шуо соос. "Si sbrighi! Со кошкыны малпаз.
  
  
  Дыртэ соос понна эшъёсыз ачимлыксэ, сэрег сьӧры ышизы-быризы соос но. Sel соосын ӵош ужаллям. Со, асме озьы шӧдӥсько, кызьы мон будӥсько гигант мясорубка пыр лэзё. Мон дорын мугорзэ вӧсь луиз, сыӵе кужмо, кин уг луы вал, кыӵе удысын ӧлексы луэ. Со доры киос ымнырыз вайиз. Та виро луиз, суралтоно.
  
  
  Корка доры со кӧня ке минут вылэ пыкъяськыса, оскисько, вӧсь луэмзэ буйгатэм. Со вал укыр оптимистичный. Сюозь йылаз-пумаз кӧня ке бульвараз со ӵем ярд пеймыт урам. Кызьы соосты шуо , ӝоген таксиосын кылдозы. Пуксён ачимлыксэ но со пушказ ӧтиз.
  
  
  "Дьяволо шуыса !?" водительёслы вазиське, милесьтым ымныръёсмес адӟыны.
  
  
  Адресъёсын эмуос романо джина сётӥзы. Ӝог со мынэм, аслаз кадь мед луоз котыре ӝог мон такси басьтӥ. Со джин сямен ӝутскыны пагӟа но ӧсъёсаз тарсгетыны. Сое усьтӥды ке, соос бордысь синмес гуньдытыны паськытаз.
  
  
  «Dia mio!» кеськиз со.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  Мон киюмылъёссы секыт вал, нош ым тӧлало. Вот со ачиз вуиз. Ваньзэ, мае мон тодэ вайыны быгатӥсько Джина-ысь собере пумитан, соин-а, мар-а мыным удалтӥз хоука телефонысь куара дозваниваться выльдӥсь-озь, эмуос медаз вера та сярысь . Со шуиз-а, мар-а, ӵукна-а перезванивать. Одӥгез соос пыдъёссэ выретэ. Мугорынызы шӧдӥзы со простынен мукет улэ . Улонзэ со ортчытӥз тӥ тордон киыз небыт, шуныт пал инты, кытын йӧтске макесъёсыныз. Джина мон доры берытскиллям. Солэсь гадьёссэ, паллянэ кӧтурдэсаз йӧтӥськыса но, мынам шӧдэмея, мыным mimmo гылӟиз ноны бирды кадь. Солэн небытэсь киосыз улын тӧдьы простыняен со борды йӧтӥськиз но чуртнамы, ку шуныт . Вӧсь луэ учкыны уг туртты, со, кӧтурдэсаз берыкъяськыса , вакчияк юн котырес сарвылъёс.
  
  
  «Мм», - шуиз со, синзэ кыньыса, вань на.
  
  
  Но мон со понна кусме мугорзэ ӟыгыртэ борды ӝиптӥськиз. Собере соос эшшо одӥг куара-ланга поттытэк, соослэн синъёссы усьтӥськизы но, кымыртыны.
  
  
  'Ник? Тон малпаськод, малы астэ умойгес шӧдӥськод?
  
  
  Со мынам макесъёсы со доры кыскаса, соин ки мон но пельпум вамен перебрасывать. Мон солэн гадь нон-пуртэсмы доры ӝиптӥськиз.
  
  
  «Пӧртэмез номыр ӧвӧл», - нукыртӥсько мон. «Нош мон лыдъясько, матысь дыре маин умоятозы ситуация».
  
  
  Солэн ымдурыз ӝубис тырмиз. Шуныт кылъёсын но ческыт потэ вал. Буй-буй со мынам макесъёсы доры тэтчаны. Мон чупан ак косӥз. Мон макес буре перекидывать джин макесъёс но, мугоры вӧсь луытэк ырак-ын мон вунэтӥ, мон басьто, дыр, со ee ӝутэмын мугорзэ но берытскыса шуыса, басьтыны, мон донгисько. Соос мылысь-кыдо ми доры лыкто, со виын ик, мон но кульминациез вуиз.
  
  
  Собере со жимъёслы тыбыр вылазы кыллё, шутэтскыны мед быгатозы шуыса. Джин, мон вӧзаз кыллиз, вӧлдэтэ учкыса. Бератаз, бур но паллян киосыз со вылэ ӝутӥз но синме йӧтымон карымон чаклам эмъяськон бам. Со кӧс улӥз, нош мон ымныръёссэ, ваньзы висьыса палъёсын . Кыӵе паймымон со пинь, лэся, интыям кыльылэ. Кӧнялы ачим но соос вылэ тӧдьы калтыны торс лыз-вож адӟыны.
  
  
  «Мынам со умой пӧрмиз, - мон шуи, - мынам но шекланытэк, ма тазьы зыл-зыл туннэ со быгатоз ӵукна мынӥсь».
  
  
  «Куанер пияш», - нукыртӥсько джин шыпыт. Киоссэс кус вылазы поныса мыным со.
  
  
  «Оскы, со Нелли Вазари уг поты», - шуизы мыным.
  
  
  «Та-а со уг лэсьтӥськы, Ник. Трос эшъёсы доры нах влиятельный ».
  
  
  «Мыным потэ, та сицилиец», - шуи мон. 'Озьы ке но, со кабзэ шонер ӧвӧл шуыса, со доры кылем яке фарелли Барзини али дыре »
  
  
  .
  
  
  «Ник», - шуиз Джин, мон пала ымнырын берытскиз. "Капри вылэ люкаськизы тон?"
  
  
  Юаз со. - «Тодэм потэ " малы тон-а та?»
  
  
  «Вань ке тон ас толон ӝыт пыриськизы лушкан сярысь мон верасько-а, оло, тӥ уд но тодӥськы вал та сярысь, нош мон ёртылӥ тӥледды, юртто», - соиз ответ сётӥз. «Оло, со но тыныд юрттыны. Али мынам копак азинсконъёс, сыӵе ик тон оскыны быгатоз, куке мон кемалась-а тыныд оскоз. Та Фарелли со тодэ. Тодады возе , тон, со, мон тыныд верало, мар мыным дусым ачимлыксэ луэ. Ваньзэ сое тододы ачимлыксэ, ачимлыксэ, иды, ачимлыксэ сямен. Тӥ быгатӥськоды сое пайдаё луэ ».
  
  
  Юаз со. - "Кема фарелли кадь ... тон?"
  
  
  Мон учкисько солэсь утиськыны быгатымтэ. 'Кӧня ке толэзь. Мон со басьтэм арбериос трос ке но, чидантэм вӧсь луэ ачимлыксэ мон понна ».
  
  
  «Кызьы мон оски вал, со мыным юрттоз тыныд пумит мар кальёсын?» Со, шӧдӥсько, асьмелы кыдёкынгес.
  
  
  Со сюбег синъёсы. «Мон синазькыль Фарелли, Ник. Кылзы, мынам тон оскыны быгатэ.
  
  
  Со, малпасько, малпаны, утчаны. «Ярам, - шуисько мон, - тон ну монэ Капри. Интерпол сое мыным мукет сямен монэн ӵош мын » .
  
  
  "Полицейскойёс вае-а?"
  
  
  "Мед.' Со дугдӥз. - "Ватикан Фарелли талазы, Ник?"
  
  
  «Шанс та шоры умой луоз».
  
  
  "Нош малы тон сярысь сюлмаськыны кулэ, та правительство-а?" Соос шоры учкыса, нах задумчиво. «Мар луоз талан дыръя лушказы ке, мар мынэсьтым кулэ правительство. Джин тодӥськод, тыныд кулэ ӧвӧл ни. Мон ӧй юа ни ».
  
  
  
  
  «Ӟеч-А, Ник».
  
  
  Ӟингыльтыны Телефон. Джинъёс " султы, басьты, но трубкаысь сӥньыс мукет комнатае ортчо. Адскы гольык мугор вань на привлекательно Ee. Со куспын биниськыса ортчылӥзы . "Та тынад.'
  
  
  Солы луыса, хок луыны кулэ. Та луоз со.
  
  
  "Кин, вуриськись басьтыса, та луоз?" океан пыр миля тросгес бӧрдыны соос.
  
  
  Со, мыняса, син азяз чурыт озьы ке чер. «Эх, одӥг ныл», - шуи мон невинно.
  
  
  "Бен, вуриськись басьты, нылы!"
  
  
  «Радъяно вань, - шуи мон. «Марлы соос со но ведомостьёсы пырем расчётной гинэ».
  
  
  "Кыӵе быдӟалаез?" Чырс куара потэ.
  
  
  «Тодӥсько, тон понна соос коньдон басьто, со ноку но уз луы» , - шуи мон. «Джин инъет вылэ басьто мон огдырлы. Со мон ошмес доры итӥськыны, кулэ со информациез, кудзэ мон тонэн ӵош эскерыны.
  
  
  "Тон тодӥськод, дыр, мар карод!" Со пауза лэсьтоно, ултӥянъёс медаз шеде. - «Оскы, умой-а тон уй ортчиз, Ник».
  
  
  Ачимлык малпандэ валамон луиз, со но бездыт кылиз. «Э, бен, сэрен. Со, ценымногие асме умой шӧдӥсько.'
  
  
  «Кылзыны, тон-калтыны? Кылем уе тон вазёд ӧжытак шуккемгес.
  
  
  "Мон радызъя", - шуизы мыным.
  
  
  «Файл иуда асьтэос учкоды, - азьланьтэ со, - ми дорын но тон понна ивор вал. Кӧня ке ар талэсь азьло кылдӥз досье фарелли иуда ним сётӥз. Куд-огез сое кунмылэн документъёсме лушказы, Англия-ын. Фарелли - бадӟым пияш. Со мафиози ке но, ёркыт ке но соосыз герӟа » .
  
  
  "Мед. Со пияш типъёс, сётэмын соос быгато техника но ужан кужымен талан понна серия, Иуда малпасько ».
  
  
  «Мар со доры лыктыса Вотум, Ник. Мон малпасько , малы тон умой мынэ Капри.
  
  
  "Мон бергес потоно неаполь-ын".
  
  
  "Умой-а. Курсъёсын мон возисько. Та ужын туж бадӟым луыны быгатэ шуыса, мон малпасько ».
  
  
  'Зэмзэ.'
  
  
  «Уй кӧлытэк тыршеменыз».
  
  
  Со пальпотыса. Со, тодытэк, ымныры пальышаны хоук аслам но мар урод. «Бен, шол, - шуи мон.
  
  
  -
  
  
  Мон офисэ мыно но, ӵукна учыр сярысь ялэмын выль тони бенедетто бергес та интерпол. Со досье йӧнаськын фарелли вал. Ссылка вал «мистер Дж.». Дата бергес луоз, кезьыт ax косэмзыя.
  
  
  «Фарелли Иуда но, лэся, умой эшъёс луимы, - шуиз Тони.
  
  
  Со ответ. - «Фарелли йӧтоз шуыса, монэ уг тодо». «Иудае нокин но ӧвӧл на. Герӟетъя юрт деловой синмын гинэ со ». Файлъёс папкаын учке. «Чик уг Иуда мурт, валамон, солэн киыз пичи дыръяз шудтэм учырын бырыны результатъёс, искусственной солэн киыз но, со адӟиськиз, лулмугор но, вир кадь, улэ сюрыны но« ку »пӧлысьтыз чурыт андан. Та адями киосын символизировать. Мон сое одӥг пол гинэ ӧз вииз сое.
  
  
  «Мон вӧсяськыса улӥ, со шанс шуыса, мукет уд луы», - шуиз Тони.
  
  
  "Капри мыныны тон дась-а?"
  
  
  "Мед . - Мон кӧня самолёт лобе?
  
  
  'Ньыль часын. Час ортчыса, неапольысь мон вал, нош ӝыт вазь - шормуӵын ».
  
  
  
  
  Югыт дыр кыле на-а, ас вылам басьтӥ капри город фуникулер сяська дыр вуиз, тӧдь-тӧдь шормуӵ. Пичи островез луыса сокем-а, мар-а кобальтовый-котькыӵе ужез адӟыса лыз зарезь пыр точка город луэ. Чиндыр-вандыр сюбег пагӟа мощеный улочка пумтэм-йылтэм вал, мукет уровенен выллань но уллань нуэ. Туристъёс падвожаз пуктӥзы пичи но шоро басьтыса, попивать чинзать пуксиз. Отельысь падвожаз сылыны кык квартал «Цезарь Гудырикошконэ» - юртэ пырон бугенвиллия бадӟым чебер каре.
  
  
  «Куараос но вань», - шуиз Джин ке, со азьын мон сылӥсько. «Люкс, Фарелли улэ, залын куинетӥ этажын. Балконэн татысь адӟыса. Отын Фарелли ке, со кык возьмась, но тӥ сое адӟыны быгатыны одӥг гинэ котыр. Ватэмын со кыкетӥзэ, сf куноос лыкто ке . Вӧзаз сылӥсь пичи пукон комната шыльк гостиная, со котьку но ворсаськиз. Оло, таиз мар ке кулэ луэ ». Собере солэсь юа: «Мар тон лэсьтӥд люкаськиз ке, фарелли лыктэ-а?»
  
  
  «Адями кадь ассэ возе лушкемвизьзэ кема яра», - шуи мон. «Музъем вылын ми сярысь тодыны быгато-а яке корка шормуӵ. Ма веранэз, со, малпасько, мар отын ӧвӧл ачимлыксэ, тырмыт доказательствоосмы солы пумит мон малы ке шуоно, со понна арестовать каремын. Иуда - со адями, кудӥз мыным кулэ. Оскисько, со дораз луысал ке, мар мон утчасько ». Собере: «Тон вылӥегес ӝутскыны уг быгаты».
  
  
  «Малы ӧвӧл ке но, Ник? Коридорын со быгатэ-а витьыны, дыр, тонэ юало.
  
  
  «Ӧвӧл, со-кышкыт укыр. Тон падвожаз мынисько кафее, медаз юы ».
  
  
  «Умой», - шуиз разочарованно Джин.
  
  
  «Тон мон дорысь ивор час ӵоже ӧз басьтӥське ке, кунян ваён paradiso номер басьтоды».
  
  
  'Та-а со лэсьтэмын.' - Мынӥсьёсты кырмылыны но сое пельпумаз, площадьын.
  
  
  Тони мынектӥз но йырынызы шонало. «Устоез информатор, амико », - со мыным кырмыштӥз.
  
  
  «Адӟисько ке тонэ, Нелли Вазари», - шуи мон.
  
  
  Пумиськыкумы ӵош ситуация, со укша, со мон тони, мон шудо йыгыризэс луыны кулэ . Шахматэн шудонын таиз кельшиз, малы ке шуоно тросэз кык яке куинь собере мыно нырысетӥ будон луонлыкез кылдӥз. Озьыен, мон малпанэ туж апартамент предварительный мынэ. Мон йыгасько, оскисько, ответ ӧй вал . Ӧсэз усьтӥ но, мынам но адӟеме ныл сылэ . Йырсиез лемлет помадаен ымдурзэ сайкыт платиналэсь нах но быг-быг луэ. Гурт пальто сяськаосын суредъёс, эрико адӟонтэм бирдыямын кус вылаз, сое ватэм уг азьланьын формаез. Тодмо луиз-а, мар вал, со гольык улэ пальто. Пань-пань-куссы гадь но кузесь адӟисько соблазнительный соос пӧлысь-со понна котькуд сэрегаз секыт вамыш. Ляб радъямын но ӟазырес нукыртонэ вамыш-тӥ, озьы ик валамон вал, эй юон кулэ ӧвӧл шуыса, кияз со возе. "Мистер Фарелли татын-а?" - Тони юа.
  
  
  «Уг, - шуиз со англи сямен скандинавский акцентэн, - мистер Фарелли татын ӧвӧл». Нунал со доры ӝиптэ, эшшо но трос гурт раздвигаться кисыриос халат.
  
  
  «Вождэс эн вае, - шуисько мон, жалемзыя со шоры учкыса, мугорыз уг выры, - мон-а кузь сюресэз ортчыны, сое адӟи шуыса. Хемысь ас вераны быгато на-а?
  
  
  «Тон быгаты вераны, мон ӵош босс», - шуиз со, пырсйылэ. «Татын со, котьку сямен, чылкак одӥг». Солэн киосыз ӧс янак вылэ понэмын, дэремдэ кесь копак малпа кадь. Кыньыртыса учкиз мон шоры, пальпотӥз Тони. «Мон тӥледлы ӧтён шумпотыса кабыл басьтӥзы, синьора».
  
  
  Мон понна со ӧсэз йыг ворсаз, ассэ но поманить. Комнатаын кадьялан луоз бусьтыр, чылкытлык ласянь кужмо луэ, нош нылъёс уг ваты. Бутылка буш вал, котькытын, пепельница пачылмыто полупустой стакан но, газет но журнал иллюстрировать усыпать ковер нош зӧк луиз.
  
  
  Аляк выросъёссэ выросэз милемыз ӧтизы нылъёс пуксьылӥзы. 'Мар потэ ке юод-а? "" кышномурт пьяно хихикнуть. Со, йырзэ сэзъяса, солэсь но ымдурзэ разочарованно скривиться . «Кылды», - шуиз со.
  
  
  Со канжаськоз, кык ваче пумит блондинкаос пукон скамейка доры вуыса, мон вылэ пуктыло Тони. Соин ӵош курадӟиськомы бадӟым диван вылын усьтӥсько но лулӟисько, эрико е герӟетъёсты сэратыны но, номыр ӧз куштытэк, ӧжыт ке но мед шӧдозы воргоронэз сярысь луоз со мугоры. Зэм но, мон ваче син луыны Фарелли дусыменыз ӵош. "Мар тыныд кулэ?' юаз со. "Тон мон шуыны быгатӥсько. Вань джованни курсын милемлы возьыны ». Вань на вымученно ee кылын вази, нош соослэн кудӟыса ӧз луы-а озьы, кызьы мон малпай изначально.
  
  
  Валэктыны ке Тони, ми шормуӵын вилла басьтыны потэ шуыса, со-а, пыриз комнатаям но ёросысь пичи пыры, кудӥз сярысь вераны Джин. Со интые, кытын со пуке, соосты адӟыны быгатоно сэрегъёсысьтыз телефон жингыр пукон.
  
  
  «Вузаськизы Капри вилла туж ӧжыт, - шуиз блондинкаос, герта тусбуяськыны со гинэ выры, - кинэ ке но-мар ке-соку вуза ке, соку со та-тӥ туж бадӟым дун. Жириновский джентльмен мукет дуно арбериоссы? Берпум кылъёсыз вал зуркатӥз, шӧдскытон вылысь..
  
  
  «Зэм делле», - шуиз Тони, эй пальпотэ. Со ньылонзэ тазатыны. - «Герт, сое адӟыса, мукет комнатаын телефон. Мынам гостиницаям мон жингыртыны быгато на-а? '
  
  
  Тони нахмуриваться.
  
  
  «Веран», - шуиз со куараез ӟазырес. «Мон тынад дун-сьӧлыктэм пыртыны». Со диван вылысь ӝутскиз, со куспын но макес гылӟыса халатэн, юг треугольник гольык ee.
  
  
  Комнатаяз пырыса, куке со мукет, дун-чылкыт мед ӝуалоз, синкаӵъёс тони лӧпкытъя. Mimmo nah ортчиз ке, со понна мукет комнатае улыны выжиз, китӥз кутыса, сое ачимлыксэ.
  
  
  Сое адӟимы, со, мар со гольык гадь ӟыгыртӥз. Со мыдлань-азьлань сэзъяз но пальпотыса. Комнатаяз пыриз но, ӧссэ пытсаз Тони. Миленымы артэ султыса, пукон герта доры лыктэ но, мыным кизэ пельпум вылам понӥз: «чебере тон пиосмурт», - шуиз со.
  
  
  Со, нах шоры учкыса. «Тау», - шуи мон. - Шуо, Герт, выль эшелэн дорам берпум ар мистер фарелли бизнесме кылдытыны? Сое кылыса, со дорын кылдэм выль партнерез ». Соин ӵош юон доры вуиз, кияз диван. « Котьку джованни выль ымныр дораз вуо», - шуиз со каллен. - Джованни сярысь но вераны кулэ, мынам гинэ-а? Тӥляд ведь эшшо но асьсэлэсь бизнес живете кучыранлэн гинэ ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  «Тон, одно ик, тужгес асьык», - дугдытэм сое сл. Со, малпасько, мар со пукон басьтыны тони обыск.
  
  
  - Тодӥськод-а, сыӵе, кызьы сое. Тазьы вал котьку но. Мон солэсь, мар со малпа. Соосты шокировать-а тон?
  
  
  «Чылкак ӧвӧл», - шуи мон. Тони отын мар кариськод?
  
  
  'Ужлы усто. Шумпотоно солы, мар тыныд уг гуньдытыны-ын. Соку тон кадь ик лэсьтӥськом соосты. Нош тӥ тодӥськоды-а, мар-а кулэ луонлык бен, со вуиз ке, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  «Бен, озьы», - шуисько мон, бускель комнатаосын сярысь малпаськыны.
  
  
  Азьтэм кушетка вылын назьыльскиз но выж вылэ пуктылэм стаканъёсысь Герта. Со халатэз пазьланы ылё-кырсё ке Тони пыриз.
  
  
  « Бениссим !» - сое небытгес вераны.
  
  
  Герт эн учкы мон шоры. «Тодӥ мон, мар тонэ малпасько», - шуиз со куараез ӟазырес. «Тон тазэ но лэсьтыны быгато. Огӵош кык яке быдэ черодэн-черодэн. Номыр кышкыт, шуо мон уг Джованни.
  
  
  Мугоры шоры учкыса, со азьын сылӥсь тони но со пуртэс. «Ник», - шуиз со ымысь тӧла, - «оло, мон дорын эшшо кӧня ке минут улыса, умой-а?»
  
  
  «Кузё-инмар-а, ӧвӧл-а, Тони».
  
  
  - Соку кошконо. Тон сое бергес адӟиллям.'
  
  
  "Тони, соос котькытчы вутскыны минутэ!"
  
  
  Диван доры берытскизы но мон шоры учко Тони. «Тыныд капчи, куке нылъёс квадрат витисько тонэ ». Табере сое уродэсь-лекесь луыса но кӧня ке суразы. Мон пумит ӧвӧл, нош ситуация. Со тодэ, мар-а мынам правое.
  
  
  «Лэсьто, пе, потэ, - шуисько мон, - но ми сётэм информациез, телефон басьтӥ».
  
  
  Ачимлык ымнырыз воштӥське. - "Вождэс Эн Вае, Ник. Тӥляд праводы.' Со вылэ куштыны кема герта берпумзэ учки, собере берытскиз но нунал пала вамыштӥз.
  
  
  «Вождэс эн вае, милая», - шуиз со гольык нылъёс. «Дыръя инты уг но огшоры ӧвӧл».
  
  
  Кӧня ке учки мон шоры Герта озадаченно. "Тон монэн ӵош кӧлыны уг поты шат?"
  
  
  «Тон шормуӵ вылын самой чебер кышномурт, - мон шуисько, - нош мыным дорын оген луыны кысык ужъёс» .
  
  
  
  
  Тони чус, мон лифтын вал дыр. Мон пыри ке, вестибюльёс, со шуиз: «таос шоры учкыса, мукет ласянь амико. Тон шугъяськытэк басьтыны быгато ».
  
  
  Тони серектӥз. "Мон малпасько, лул пушкын кезьыт ...кунокуа'
  
  
  Юаз со. - "Мар та?"'.
  
  
  "Учконо. Со адями. Та Фарелли.
  
  
  Сьӧдкысъем пияшлэн ӝужыт пиосмурт пыриз, вестибюльёс мукет арын быдтэмын. Сак учке со ачимлыксэ, вуоно пол мед тодозы. Собере соос, мукет пиосмурт шоры учкылыса, бодыез конгыльтыса, ачимлыксэ но шӧдӥське. Та Барзини вал, солэн макес-ын ватикан талан дыръяз сое ыбизы . Прилавок доры кык пиосмуртъёс лыктӥллям матысь бере , со, газет стойкаос доры берытскоз шуыса, милемыз адӟыса, ымныр Барзини уг быгато.
  
  
  "Мон ӧй юа на?" - портье Фарелли юа.
  
  
  «Ӧвӧл, синьора Фарелли».
  
  
  'Усто. Куинь сиён выллань лэзе. Шуо, алла болгнеса тальятелл.
  
  
  «Мон та сярысь сюлмаськыса, Фарелли синьора».
  
  
  Барзини Фарелли лифт доры мыныны но, монэ уг адӟы. Барзини туж зол чутэ. Кӧня ке минут ортчыса, ӧсме тунгонасько лифт со понна.
  
  
  «Ачимлыксэ " балет тапочка», - шуи мон.
  
  
  "Барзини Дорын?"
  
  
  "Мед. Солэн выжыосыз креповый.
  
  
  
  
  Берлань сюрес вылэ потыны бумагазэ кисыяз клочок тони котырысь падвожазы. «Ми но тонэн ӵош тунсыко арбери шараяны юрттоз-а та кык пукон усьтэтъёс вӧл усьтоз. Адресъёсын Иуда блокнотаз одӥгез луэ. Со та расшифровать. Та улика юнматэм кыкетӥез, шараясько-ын ватикан-со тӥ ».
  
  
  Со шоры учкыса уд. Нацарапывать вал: «бадӟымез. Иуда, Сан-Марко Импортс, Виа Сашетти, Панчино, Сицилия » .
  
  
  «Веран», - шуи мон. «Штаб-квартираын сицилия иуда зал, озьы, вылды, со сыӵе-отын басьтэм бандит».
  
  
  «Возьматӥз: соос, ма мон но отчы смещаться тунсыкъяське. Али интыяськем сицилия арбери лушкаса ке, мон уже малпаны вал, куке мон ih шедьтыны.
  
  
  «Зэмзэ но, - шуисько мон, - задание быдэстэмын ӧз ке луэ, мыным озьы капчигес. Ӧвӧл, документъёс шедизы ке иуда тынгыль-ын » .
  
  
  - Листокъёстэс берыктэ, - азьланьтэ амико Тони, - соку со лыдӟыны быгатэ но тон, малы мыным кӧчыро. Та блокнотам гожтӥсько вал. Таиз мар ке но возьма-тон понна?
  
  
  Со ки улэ эскерыны, югыт но веранда тоня пичи кунокуае дугдӥ. Со лыдӟем: «Леонардо Зӥбет » плюс дыр.
  
  
  «Оло, соос доры ыстон лушкалоз арбериез, - шуиз Тони, - Леонардо коллекционер но луыны быгатэ, ih басьтыны».
  
  
  'Луоно.'
  
  
  -Малы со мыным запискаос заинтриговывать-ын. Вуз нуон-ваён сярысь гинэ вераськон мынэ лушказы ке , та уж мыным ӧй вал, со вал оскытэк бере, мар понна предназначаться Иуда ваза частной коллекция. Мон но доразы ышты вал шуыса, асме кыӵе ке муген реальной пуштроссэ вал вакытъёс - мон понна со трос, малы кин ке на !
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  48 час барыш пыре мон Сицилия. Шормуӵ вайыны изо но вал, пеймыт, нош тусыз ямын. Милям гуртмы нырысетӥез шараяз но эскериз, мар соин сыӵе вал кеме улӥсь, валтӥсь гожтэм кадь. Юанъёслы ответ вылын ыргетыса ке но мынам валантэм пиосмурт, оглом ке, мон такем. Кышномурт бырем, асьме учыр вылын потэм бере инты. Мон эшшо но Тони вераны куриз пересь, кытын зал виа Сашетти. Та сюрес луыны турттон, изо-гопо, шормуӵ вылын мукет ӧръёсъя нуэ. Мон тодӥсько, кемалась вал ини компания san imports marco пытсалэ, солэн басьтоно ке но иностранецъёс. Пересьёс верамъя, изгурезь борды ӝиптӥсько юрт сылэ, зарезь вылэ ӝутскиз.
  
  
  Мон тодоз шуыса, корка, зэмзэ но, юн-а вал, соин ик ке, мон отчы мыно такси, только, пе, мон гуртаз таксиен шедьтыны быгатысал, асьме дорын соку ик ужпумез луэ. Соин ик ми доры лыкто малпасько Иуда пегӟон инты, мукет ласянь пыж вылэ.
  
  
  Вуоно ӵукнаяз ми доры медъяса лэсьтэмын, собере со пыж рыбацкий татчы со инты, кытын ачим кык сю арес сьӧд изгурезь вылэ но вылэ ӝутске метр. Ёросысь люк лодкалэн эктыны модосэз потэ. Мон пыжын пукисько пыдул кутэтъёссэс пичи тӧдьы пляж изгурезь сюбег.
  
  
  «Оло, мон дуно мынэ, мон мукет» , - тони шӧдыса , шеп йыр берлань, изгурезь монэ мед эскерозы. «Мыным потэ, соосыз адӟыны секыт тубон».
  
  
  Вӧзаз пукыса мон Джина луо вылын сьӧд, тӧдьы йырсиё кышномурт тулкымъяське, тӧл шорын ял кадь. «Ник, - шуиз со, - мон вылтӥ гольык пыд тубалляй изгурезь гинэ быгатэ ».
  
  
  «Тон монэ эн йӧты шуыса», - шуи мон. «Тон татчы кыль, мед утёз лодка».
  
  
  «Ӧвӧл», - мытылэ соослы. Тони-а со доры берытскыны. Сое пельпумаз ӝутоз.
  
  
  «Нокыӵе протест», - шуи мон. «Бадӟым дунлыкъёсты возьматыны понна мон тыныд, мар тон дауртӥськод ке та изгурезь вылэ ӝутскиз. Кылем ке тыныд ыбылӥськон, 15 минут витиськомы. Мон одӥгзэ уг кылды ке, асьме котырын, пыжен кошкиськем. Валаськод-а?'
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со угрюмо. 'Час ньылетӥез.'
  
  
  «Умой», - шуиз мыным но мыня. «Пыж сак чаклано. Со милям одӥг гинэ потон луыны быгатозы матысь дыре. Час ортчыса, мон вуо.
  
  
  Но монэ пыже ӝужаны кутскиз джин кельто. Ботинка но выжыяд ми вылэ ветровказы резина капчигес вал, милям гуртамы сое басьтыны, пельпум вамен тони нош гозы пунэтэз вал. Мон понна скалолазание свисать курик вылэ кускерттон.
  
  
  Сюбег межаос пыдул кутэтъёссэс изгурезь ортчиз. Аслэсьтыз сюрессэ быръе, отысен соосты нуыса. Панцирьёс со азьпалан, возьма, утча ih тони но гылыт инты. Со быгатэ шуо-пеймыт, ымныр тусыз-тӥ ачимлыксэ, интерпол вал мукет ужъёсты ачимлыксэ мар оглом. Уж со, мар кельтэмын тони шер комфорт эмъян цивилизованной луэмме . Мыным луиз тунсыко, кӧня тыр Интерпол AX сярысь.
  
  
  Яр шорозяз мед вуоз, кӧня потребоваться мина ваньзэ, та адӟиськись мукет но калленгес луэ. Ужъёссы тропа ышиз-быриз , мынам пыкиськон интые шедьыса, пыдын но киос кулэ луозы, - ын везер. Та уж рискованный луэ. Мон али вылӥ озьы луоз шуыса, мон уси ке но, секыт шуо-а, мар-а вал милемын ӵош. Куамын мында луысал ке, милемлы лапег фут йылын, вылын из бугыр тони гылӟыса, усьылыны кутскизы но, равновесие ышоз.
  
  
  "Мыч кидэ!" - мон взреветь.
  
  
  Мынам со бур киын но кутылыны лэзё. Сое китӥз кутэм ачимлыксэ, мон но паллян пыд быги ачимлыксэ аленка люкылон. Со ке, пыд выретэмъёссэ но гылӟыса дауртыны, со, малпасько, малы усё. Со бур кие но, йыре йылаз юн ӝабырскиз но лэчыт изъёс борды кырмиськыса.
  
  
  «Ма шедем ке но, пыд бордаз мар понна яра», - прорычать мон. Аленка излэсь лябӟытыны кутске. Адӟылы, ортчиз быдэс вапум, пыкиськон интые шедьыса, пыдын кезьыт тони нош ик азьло ачиз но, монэ лэзизы, но со понна нош ик паллян пыд пыкиськыса nah пукыны быгатӥзы.
  
  
  "Умой-а?' - мон юалляськыса, секытэн шока.
  
  
  «Сое», - со прорычать шушектэм ымныр.
  
  
  Со Тони синмасько. Эшшо тросгес ӝужалозы, солэсь кышкасько, кезьытэз, нош ачимлыксэ пумитъяськытэк кутскиз .
  
  
  «Кыдёкын ӧвӧл со, - шуи мон.
  
  
  Интыен-интыен со туж тыршыса бырйылэмын, со понна кырмиськоно луоз, но азьланьтӥсько. Пляжын улӥяз сюбег джин кыдёке мунё пӧрмиз.
  
  
  Ми доры вуиз лапег, пумен йылэ мон витьтон тони фут висъясь кемзы. Тӧдьы чотын ачимлыксэ, ымдур вакчияк луэ. Визнан гозы кыӵесэ пыриз но сое со басьтыса альпинистский бырттэмын, ачиз со кускерттонъёс куо . Изгурезь борды кутӥськыса, бур киыныз юн , визнанзэ сэрпалтыкуз лэзё но соосты вань та люкам свисать урдэс йылаз-вӧл гозы кыӵес.
  
  
  Люк курик пумын быризы понна. Мон вӧзын ошиськиз гозы. Со кыске ee. Дециметрын пыр понна кӧня ке котырскиз, мар ке но канжаськыса дугдӥз. Золтэм гозыен тони но со шоры учкиз. «Ми дорын меретэз ёросъёсы», - шуи мон.
  
  
  Ачимлык ымнырзэ возьматэ веран. Со, герд но йыртышказы кырмиськиз понна-гозыез. Китӥмы кутскыса, со йылэ тубам. Со курик вылэ усьыны лэзёно полпути куинь дециметр, котырскыса собере нош ик канжаськи. Син ымдур но вылынгес, солэн нюламме шӧдыса.
  
  
  Калленэн кыдёкегес ӝутскысал со, но, эшшо адӟиське сьӧрысь йылэ. Со тӧдьыослэсь штукатуркаен шобыртэм юрт кызьы сылоно san вань компания imports marco метр. Та лапег юртын улэ одноэтажный шуккем укноос, нош езо ӝужыт забор сьӧры, юрт котырын, жуг-жаг будэ .
  
  
  Со, поползти перелезать но потоз отчы, кытын понна закрепляться из лэчыт котырскыса. Ачимлык со кертто, собере учкись но тони вылэ шонтӥм. Со гозы кузя ӝутскизы. Куд-ог эмуос потребоваться тыршем, нош бератаз, та мынам лэсьтыны, со но вӧзаз кӧчиз.
  
  
  «Тонэ визьдэ ыштэмлэсь малпанъёс, амико », - шуиз со.
  
  
  «Мон тодӥсько», - серекъяса шуылӥз со. Со доры лыктозы но яр палъёсын Джина аллям, мед тодозы соос а, мар-а умой-а ас вылаз тубиз. Сое сэзъяз-ын ревматизмен. Соос шоры учкыса, изо интыосын. «Полумила трос татысен уллань сюрес капчи ёросъёсы», - шуиз со Тони. «Бен, ми соин бер».
  
  
  «E-Конт», - шуиз со . «Мон согласной ».
  
  
  Ми доры капка подползать. Нокыӵе улонлэн тодметъёсыз.
  
  
  «Учкы мон ӝоггес, - шуо Тони. Со доры ымнырысьтыз пӧсямзэ езо поползти забор сэрегез. Фасадлэсь со юрт шоры учкыса, собере мон доры вуиз.
  
  
  «Охранниксэс валтӥсь пырон дорын сылӥз, мон со тӥрлык поттӥз», - шуиз со.
  
  
  'Озьы ик малпай соос.'
  
  
  «Азьпалан эшшо одӥг машина минимум припарковывать кадь, мон сое адӟи но, ӝуштэмед ур служебной пырон. Солы оскизы, со-а, мар-озьы милемлы пырыны лэзиз, ӧз охранникъёс шӧдӥллям мон понна ».
  
  
  «Умой», - шуисько мон. «Малы мон таяз но сигнализациез забор гинэ шараяло. Мар мыным кулэ-сое ик лэсьтӥсько ».
  
  
  Эшшо дас вить минут кошке шуыса, импровизировать сигнализация система котырсконъёс, улӥяз пасез мед быгатозы забор прорезать пичи люкетэз. Собере ми пала вамыштӥз заползать ур нунал но пушкысьтыз Тони шараяны . Берозь йылаз-ас интызэ, ас шӧдӥз, аслэсьтыз позицизэ капка дорысь возьмаськисьёсты монэ уг адӟы шуыса. Со юртлэн проскальзывать mimmo, дыр ачимлыксэ эскерыны шобыртэм ӧйлась. Со пазьланы вал дэремъёс, кунулскыса возе автомат, нош АК-47. Пичи киоскъёсын вӧзам луысал капка возьмась; будказы борды думемын вал маке но, мар Тони уг адӟы: бадӟым немец овчаркаос. Шуд доры, асьме палась тӧл пельтэ-а, ма мон озьы уг учуивать пуны . Но мон тодӥсько, мар кулэ мыным туж выроз чус ке, пырон ӧсэз усьтӥз служебной мон.
  
  
  Ми доры шальк нунал замок шоры учкиз но пысы. Капчигес луиз ачимлыксэ усьтыны; ваньзы та юрттэт басьтӥсьёслы нимысьтыз усьтэтъёс ӵош кӧня ке минут. Ӧсэз донгем но, со умоен пушкын пужейпи.
  
  
  «Сёто», - со прошептать Тони.
  
  
  Мон пушказ пырисько но пистолетэн потоно. Мон понна тони ӧсъёссэ ворсаз. Коридорын милемыз вань, фасадлэсь пичи юрт доры нуиз. Кытын ке гурето палэнын тонгес куара кылӥськиз. Шӧдске, со улэ панцирьёс, пагӟаос но адӟыны уг луы.
  
  
  Со вырос мыным вӧзад кылёз тони курыса, ми доры корка азьын пыс дыр. Мон офис яке приёмной ас выжы вылэм. Тӧдьы халатэн адямиез одӥг ӝӧк сьӧрын пукыны, соин адӟиськыны мыным кыӵе ке техник. Газет лыдӟоно сэрегын охранниксэс итальянской. Соос ас котырысьтызы нокинэ уг адӟо, уг но кыло.
  
  
  L азьын ӝӧк пуктомы,-образной стойкаез, пырон нуналъёсы пиосмуртъёс пӧлын висъяське часовой но усе. Со шонтӥз ке Тони, стойкаоссэ капка пыр со ортчыса, соос доры кӧня ке вамыш лэсьтӥз но охранникъёс.
  
  
  «Пуксе», - кеськиз со тӥ-итальянской.
  
  
  Охранник аслаз интыысьтыз тэтчиз, киоссэс кус вылазы назьыльскиз но револьверъёсты ачимлыксэ, нош собере адӟе сое, мае мон «Люгер» нацеливаться эмуос гадям. Вылам тӧдьы халатэз тони пиосмурт учке, мон вылэ собере нош, каллен интыысьтыз султӥз.
  
  
  "Иуда Кытын?" - мон солэсь юай, но пистолетъёс-ысен учкон уг вормы пристальный охранниксэс.
  
  
  "Мар со тон понна?" - юа охранниксэс.
  
  
  «Кошким, кошким», - Тони шуо, ассэ бышкалтӥз «Беретта» калибр тыбыр 38 пиосмурт. «Уг чида-ассэ эскерыны».
  
  
  «Иуда татын ӧвӧл», - шуиз пиосмурт. Солэсь ответъёссэ пыр-итальянской, лэся яке немец но, оло, скандинавец. Табере ми доры берытске но сак учке со ымнырзэ. Чиед пиосмурт оправаослэсь очкитэк но кезьыт луиз та чагыр синъёсад. Адямиослы со кельше, кинлы ке медъяса Иуда. Со вал техник ке Но, татын ачимлыксэ функцизэс маин шобырскизы?
  
  
  "Кырласянь но тӥ быгатӥськоды часовой валче-а герӟаськемын?" Юаз со.
  
  
  «Мед луоз», - соиз ответ сётӥз.
  
  
  "Солы ӧй вера!" сэрегын охранниксэс рвануться.
  
  
  Со, со доры лыктылӥзы, пе, асьсэды но котырысьтызы револьверъёсты ачимлыксэ кобураысь кускерттонъёссы улэ. Собере, со доры берытскиз техника: «кырласянь та часовой шуо, татчы пырыны со понна», - шуи мон.
  
  
  "Ачим уг быгатӥськы, со кӧс кельто!"
  
  
  "Со уг вераськиськы!" - охранниксэс курыса.
  
  
  "Ӵоксаське, идиот!" голос йӧ техника шуо.
  
  
  «Шуиськом вал сое, мар - а нимаз эмуос но мистер валэктон сётӥзы телефон пыр вераськисько-личной иуда малпаськомы», - шуо мон.
  
  
  Мон пиосмурт вылысь тони учкон воштӥське. «Лэсьтӥськомы, - шуэ кадь со, - шуиз Тони.
  
  
  Ящикме усьтӥ но, шараязы аслэсьтыз креслоос Техник передатчик. Кнопкаез зӥб но, со шуиз: «Карло". Татчы лыкто. Мистер Иуда потӥськод шуыса, тон вераз со телефон пыр.
  
  
  Мон шып возьма, дыр юртысь капка доры мыныса, часовоез кышкытлыклэсь АК-47 кунултыса. Нунал со доры лыктӥзы ке, охранниксэс сэрегын кеськиз: «Чеброс! Дорын со ожмаськонэз вал!
  
  
  Ӧс вылын но пиосмурт, милемыз учкыса проем тони, собере автоматъёссэс ӝуто. Со, эмуос но гадь ыбыны шедьтэм. Со ӧсъёссэ усьтоз ке, туж зол гудыртэм авто. Пуля мертчиз, стойкаоссэ но гадь охранниксэс, алон ӧтизы. Врезаться пукон вылысь усёз но, со борддор пушкын, вылэ пуктыны. Кык луыны кулэ.
  
  
  Со, нунал, толэзь доры лыкто. Нокин медаз адӟы вал. Нош ик со доры берытсконо ке, техника, со азьын тӧдьы луэ.
  
  
  «Нош али мын, - шуисько мон. "Иуда кошкиз но, оло?"
  
  
  «Мон одӥг татын, - шуиз со. Ачимлыксэ, со куара шуыны быгатэ бере, со шонер-а верало шуыса.
  
  
  "Ваньбурез кытын?" - Тони юа.
  
  
  "Кыӵе?'
  
  
  «Ватикан Ваньбурез. Кытчы сое ватыны?
  
  
  "Ах, тон малпаськод, татын мар дуно?"
  
  
  Паллян пеляз стойкаоссэ но пиосмуртъёс соос понна ортчиз люгер доры шымыртэмын. "Кытын соос?"'
  
  
  Ачимлык ымнырзэ тӧдьы луиз кадь, бур-а, шоканы но секыт со. «Мон кылӥ, кызьы соос сярысь вераны гумы», - шуиз со, сглатывать.
  
  
  Юаз со. - "Гу" мар понна?"
  
  
  'Кыйлэн гуэз. Кытын ке но татын.
  
  
  «Мон сое тодӥ", - шуиз Тони.
  
  
  Адями со туж зол шымыртыса гол Люгер k. "Татын-а улэ музъемзэс нош-а мар-а?"
  
  
  Мискинь выражениосты ымныр вылаз соос кышкытлык кылдыто. 'Номыр но сыӵе-таӵеез!' - со бадӟым куараен шуиз.
  
  
  Мон Тони огзы шоры огзы учко. Юаз со. - «Гуэ ватэм ваньбур матын ке, кызьы тон малпаськод, ми улын инты понна?»
  
  
  «Мон малпасько, мон та-мараны кулэ», - Тони шуо.
  
  
  «Думылэмын-а соос, - шуи мон. «Ми дорын вань кӧня ке минутозь вал, кызьы пыжын джин кошкиз».
  
  
  Ымаз донгиз галстук тони ӟипсы пиосмурт ас ачимлыксэ, ачимлыксэ гозы керттэмын, со дыр тубатъёс потӥз. Пагӟаос уг луы, нош со понна исьнерен сарача ӧс ке усиз, лифт, сое адӟыса.
  
  
  Со, шумпотыса. - "Азьлань, Тони!" "Ми быгатом, васькыны".
  
  
  Лифтэ пыри но васькыса, мон пичи гыа, котькуд аре мыным вал тунсыко, мар мон шедьтӥ улӥзы. Кӧня ке минут ортчыса ми потыны кырын синъёстэ паськыт.
  
  
  "Инмарлэн гажась-жалясь!' - Тони шуо.
  
  
  «Тӥляд правоосты», - шуиз со шыпыт но присвистывать.
  
  
  Ми комплексъёсын пырыны луонтэм музъем улын. Ми ваньзэ адӟиськоды-а коридорын но, комнатаямы быгатэ ӧр сяна , изгурезез. Мон мыно дыр, мон ас синъёсылы уг оскиськы. Секцилэн одӥгез ядерной трос сюдыны-вордыны «фабрика», нош бускельёс ваньзэ оборудование пуктон но соосты герӟаськем механизмъёсты шедиз. Шталь Иуда тодосчи-атомщик! Эшшо, мон аслэсьтым выжыме шедьтӥ ӝӧк бадӟым сейфе но лабораториосын. Сейфысь тони уж борды басьтӥськид, сое, шуиз со кадь шумпотӥсез, усьтыны быгатозы, дыр, со учке-креслоос. Сейф усьтэмын вал бере, мон кӧня ке шараяз тунсыко документ. Ватсаса ih креслоос.
  
  
  «Произведениез кыл искусство неразрешенный лушкан», - шуиз Тони. «Фарелли Иуда но луыны кулэ, дыр ӵош ваньзэ ужало».
  
  
  Со шоры учкыса уд но со котырысь сейф бумага басьтэмын. «Эй, инмаре, - шуисько мон. «Король нато кунъёслэсь секрет иуда арын . Со тырмыт вал ih пумзы но пумаз, атомной бомбаос ачиз мед люкалозы ».
  
  
  «Шӧдске, соин ик со та талан кутскиз», - шуиз Тони. «Финансирование та проектлы понна».
  
  
  Кема учкизы со бумага вылын нах басьтыны но мукет. «Я, - серекъяса кузьыталэс, шуысал мон. Та документ лушкано луэ, этрусский сое вазае поныны.
  
  
  "Луысал ке та, мар тынад потэ, Ник?"
  
  
  "Мед.' Со минут но ӟырк понэм бумагаоссы.
  
  
  «Населенный пункт соку россиын быдэстэмын, - шуиз Тони, - дась луоз со но, та пещератӥ искусствоосъя ваньбурзэ люказ».
  
  
  Кӧня солэн суредъёсыз эмуос тушез мычымтэ. «Озьы ӧвӧл, мон уг населенный пункт россиысь быдэстыны. Мон малпасько, та документ Иуда ӟуч вузало, нош, тыдӟыны, со ачиз бен, соос быгато. Разработка та документъёс тырмыт чертёжъёс, куд но соос инъямын минут. Бумага лэсьтон сярысь заметка луись конструкциосты нош мукетаз ».
  
  
  «Тон " шуыны туртто, амико-а, мар-а-документъёссэ, со лушказ неосознанный Иуда, атомной бомбаос план люкетаз?»
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон. Валамон луиз, иудаез адӟыса, мар лэсьтэмын ни арсеналлэн эффективной детонатор ачимлыксэ, кунокуаез ачимлыксэ соин ик сое уже кутыны. Озьы ке но та вылын возьмало, мар луоз бомбаос иуда пичи - кытчы, портативной. Мынам йырам лыктӥз, ма но пермь город копак куашкатэмын бадӟым бомбаос быгатэ.
  
  
  "Кызьы тон малпаськод, солы та ужын кутыны?" - Тони юа.
  
  
  «Зэмзэ ик та со тодэ».
  
  
  "Кытын ке бомба соку?"
  
  
  Со задумчиво соос шоры учкыса. «, Шуом, бомбаос дась», - шуи мон. «Дырлы дасяло вал асьсэлы ачимлыксэ интыян иуда бомба интыяллям. Шуом, ваньмыз-а дась, бомбаос но кытчы ке лобӟо?
  
  
  «Э», - нукыртӥсько Тони.
  
  
  Со басьтэ бумага листын но одӥгез соосты эскеро на. «Таос шоры учкыса, Ник».
  
  
  Мар-а со вал нацарапывать карандашез бумага вылын. Со итальянской кыл вылэ, но гласить: «ньыльдон вить иськем радиусъя мегатонна одӥг вормыны кужым, музъем выл лёгет».
  
  
  « Кузё - инмаре, - мон шуи.
  
  
  "Нош мар со лэсьтӥз, таӵе тӥрлык луоз-а ӵош?" - Тони юа.
  
  
  «Уг тодиськы», - шуи мон. «Мар ке Но мон со отель, вазаос лэсьтӥсько реальной планын ачимлыксэ котыр трос суредъёсты . Со но, та понна кыл кутонэз шӧдӥ ».
  
  
  «Ерунда», - шуиз Тони. «Луонтэм нокин уг быгаты сыӵе кыдёке мугез-следственной ужъёс».
  
  
  Со брошюра басьтыны усе, усе вырисьёс пӧлысь куд-пуконъёс улэ. "Та тунсыко."
  
  
  "Мар луоз, Ник?"
  
  
  «Движение Италия гож Расписание суд». Со нимъёсты списокад брошюраос но лайнерез круизный адӟыны вылбамез шоры учкытэк, со милям йырамы гомӟиз. «Куараос Леонардо ».
  
  
  Кыньырскыса Тони. « Леонардо. Чу, ми... »
  
  
  «Фарелли соя», - гожтэмын соос тэрытскыса эмуос сми кылдӥз. - Та тынад-а расшифровать. Nen вылэ гожтэ вал: «Нагрузка " Леонардо», кудаз мыноно адӟиськон понна. Толон вал со.
  
  
  - Леонардо вуз понна, - тодаз каллен Тони. «Diavolo Che, мынам мукет. Кызьы тон малпаськод, та пыро записка ... "
  
  
  «Та вероятный потэ мыным». Солэн ужамез дыре усьтэмын кораблез шедьтӥмы но пӧртэм папкаос гожъян. Вӧзаз "Леонардо" горд кузь луоз, дыр. Соос адӟисько ке, кыӵе со луоз, лыдзы, выругаться со ас ныр улаз.
  
  
  Мынам пельпум тони пыр учкиз, собере мон шоры учкиз. "Чылкак фантастической", - шуи мон. « Леонардо" ньыль пыр уян нуналъёсаз ик кошкиз . Шӧдске, соослэсь дуръёссэс атомной бомбаоссэ. Собере соос кошкизы, нош Нью-Йорк ».
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Римын джина милемлы бер вуиз. Сицилия тони бенедетто вылэ кыльы, иуда но котырысьтыз адямиос понна дуно эше пещераын астэ интерпол ватикан витё. Полициын сётэмын юрттэт курытэк но рифмазэс но интерпол сое техник заручаться римэ сицилийский капри полициын ини, иуда понна но джованни фарелли арестовать каремын, соос кадь гинэ кылдӥз .
  
  
  Аэропортэ жингыртӥ джина комнатаяз аслыз котыр, интыен самолётъёс но вуоно ӵукна неаполь бронировать вылын. « Леонардо» неаполь уяло улэ но отысь Нью - Йорк.
  
  
  Соин ӵош нокызьы но герӟаськемын ӧвӧл ке Хоук. Кылем шумпотэмын вал со, мае мон документъёсме берен басьтӥ, кылемын ӟеч мылкыд но, дыр эмуос мон уг шуо-а, мар-а ни наверняка задействовать иуда детонатор арес.
  
  
  "А мар-а?'
  
  
  «Малпасько, таяз атомной бомбаос борт со « Леонардо » , - шуисько мон, - мын но пыж Нью-Йорк».
  
  
  «Бур инмаре», - нукыртӥсько Хоук. «Кызьы тон малпаськод, татын бомбаос солы та ужын кутыны малпаськод-а ?»
  
  
  «Мон номыр но уг быгатӥськы аслым, мукет», - шуи мон.
  
  
  Чал-чал кема пуксьыкуз, тӥяське Хоука мукет ласянь гинэ секыт шока. Мур шокчиз но сое азинтоно, синдуръёссэ ситуация возьматыны ӧз малпалэ, со тодэ ке, мар со чылкак мукет.
  
  
  «Кызьы тон тодӥськод-а, милялы, дас вить погыртӥз сое радиусъя кылдӥз бомба лэсьтозы. Ушъяськон понна уг вераськы ни ударной но третичный тулкым. Шедьты монэ судить кароно бере чертёжъёс, бомба лэсьтозы понна эмуос лыдъямон нуналъёс удалтӥз, пичи тырмыт, со понна сейфын станционный утьыны луоз . Огъя быдӟалаез разрушительный номыр но кужыме ӧй вал ... '
  
  
  «Бен, со вала таослэсь, Картер. Ужасько, - шуиз Хоук, быдэсак вож фактъёсты, солэсь эмуос вераны.
  
  
  «Ваньмыз, мар кулэ лэсьтыны иуда луоз, - та понна бомбаез куштоно борт. Собере со гавань пыдэс вылын кылльыны быгато Нью-Йорк кӧня ке нунал ӵоже, арняе но. Быгато-а, толэзьлы. Али, куке со детонатор луоз, вань-а, мар лэсьтыны кулэ эмуос, та ужрад огазеяз детонатор кыдёкысь ачимлыксэ. Соин быгатэ-а вал вылын филадельфияе экскурсия, кнопкаез зӥбид но, кулэ луись гинэ эмуос. Нош собере... простить карыны, Нью-Йорк ».
  
  
  'Нош малы?' - Хоук юа. - Неважный, солы пыжысьтыз скидывать бомба, Картер. Соослэн тодэмзы потӥз, ма со сыӵе визьтэм план суралто » .
  
  
  «Малы ке Иуда пӧя , сэрен. Тон мыным урод, таиз уг тодӥськы. Со милемды адӟемпотостэм каремзэс но асьме странамес; соку мон берпуметӥез пумиськон уката Ниагаре. Оло, та ачимлыксэ выжиз концепция, - кин тодэ.
  
  
  'Пельске?' - кеськиз Хок, мон со понна али но со вылэ вож потэмын-а, ӧжыт-а, мар-а мон сямен сярысь мынам представлениос пуктӥзы ачимлыксэ иуда азьын мыдланьто. «Дас миллион адями виыса, Картер? Эй, воргоронъёс, дугдэ мыным кулэ сое, малы зэмзэ но азьлогес потэм ужъёсты пӧлысь та-контроль улсын. Та тынад-а кулӥзы, бомба шедем, Картер. Но, одно ик, Иуда ».
  
  
  «Эчешыны дась, - шуиз мыным ӝог. - Тон-а та буйгато ке но, коньдондэс кутыса, иудае нокин но уг сёты, малы монэ секретной детонатор. Эсьмаса, дыр . Документъёсты пыр-поч лыдӟытэк, соослэсь лабораториын шедьтыны, шека со-а, мар-соослэн ас ужасьёссэс кӧня фрагмент дышетон планын. Таӵе амал, интыян ваньзэ нокин но уг тоды; котькуд люкетэз гинэ тодӥсько. Оскисько, ми та сярысь трос ӧй шугекъяськы, куке иудалэсь аслым кутыны ».
  
  
  «Ке, Нью-Йорк нырысьсэ уг пуштыло, тон малпаськод».
  
  
  «Делле зэм, сэре», - шуи мон.
  
  
  «Я, сёто, Ник. Вера мыным, ку-о "Леонардо" вуиз Нью-Йорк, интыяз мед луоз агент учыръёс. Бомба-озь тон соосын шедьтыны быгатӥз, корабль кызьы вуизы татчы . Ӧвӧл ке, туж трос али мон ярамон адями ».
  
  
  'Сое тододы".'
  
  
  
  
  
  Йылпумъяськем бере солы жингыртӥсь, италие мынысал ассэ джина-лэн офисаз. Шуиз вал, расписаниез рейс али мар воштӥськоз, но мар мыным кулэ, яке гож порт доры мын капитан неаполь представителез итальянской .
  
  
  Рестораназ нуназеямы одӥгез яратоно джин сямен вань, со аслыз комната вуиз. Вуоно ӵукнаозь номыр лэсьтыны уг быгаты, со, Неаполь-ысь собере самолётэн лобӟи. Озьы соос интые джина зарезервировать, эй но ӧз вера на.
  
  
  Собере тодӥськы, кызьы сое лэзьыны юо, Джин, чильпырась дэремъёс дӥсяськом уй со выре вал, мон диван вылэ пукси но лыктӥ мон доры пичи ки артэ ӝиптӥськиллям но.
  
  
  "Талы луыса милемын ӵош берпуметӥ уез, Ник?"
  
  
  Со, пеймытэсь синъёсаз учкиз но валаз-таиз, кызьы мыным романо джина понна трос лэсьтэ. Со понна солы туж мӧзмыт, пе, ми люкиськод, ке луоз. Мон та уж куашкатэмын вал. Тон эмоциональной шуг-секыт шедьтыны уг быгато. Со гинэ вӧсь карод. Озьы мар луоз умойгес, аслым берпум луысал ке та уй. Но дыр кулэ луоз на Джин AX .
  
  
  «Честно шуысал, - мон шуисько, - та мынам берпуметӥ уй уг луы. Солы луыса, тон кыӵе ке-ын ax потэ на ужамын-со вакытэ » .
  
  
  «Мед сярысь, гажамон, - шуэм Джин. Со монэ чупа, - мон чутрак давление ӝутске.
  
  
  «Дугды, дыр ӧвӧл-а тон адӟид-а, малы та уже кыстӥськи, тон азьвылгес укыр кезьыт», - шуиз со пальпотон.
  
  
  "Кыльыны быгатоз тон-а со?"
  
  
  "Мед.'
  
  
  «Соку ваньмыз умой луоз».
  
  
  Со, бирды соос шоры учкыса, чильпырась ул дэремзэ пеймытскем со уе. Сосредоточиваться нетолько иуда вылын луоз ».
  
  
  «Джин, - шуисько мон, - уг тодӥськы, тӥ куд-ог тӥрлык кулэ, сое тон та дырозь ватыса кузэн».
  
  
  Адске, соослы зэм, мон витё валэктондэс.
  
  
  «Мынам расписание рейс эскертэ « Леонардо », малы ке шуоно лыдъя, атомной бомбаос дураз луоз шуыса».
  
  
  « Ник, пичи атомной бомбаос малпад-а тон?»
  
  
  "Ӝужа, типсэ, мед улоз". _
  
  
  «Ватикан нош таяз кыӵе кусыпъёсты вал " талан Джованни но Фарелли?»
  
  
  «Мон пукисько шуыса, яке кыӵе ке но Иуда Фарелли, оло, корабльын со одӥг гинэ дуре вайыны иуда вылэ бомбаос, кудаз мед мыноз, Нью-Йорк. Кылдэмын со бомба, документъёсме лушказы мон дорын кутыны » .
  
  
  «Ник, вазьыны талы луонтэм».
  
  
  'Нош тае тазьы. Та бомба шедем соос кулэ, малы со азьвыл иуда пуштытъязы. Борт ке, иудея вылэ, соин, лэся, ватэмын вал. Сое ватон мастер, соин ик мон сое усьтон ышанӥсько уг быгато. Соосты утчано-а кулӥзы, бомба ӝегатскытэк кутскисько ».
  
  
  "Тон но юрттэт кулэ-а со?"
  
  
  «Мон тонэ юаны умой ӧвӧл, Джин. Фарелли утчан басьтыны Бенедетто Тони Но, монэ но ӧз тодэ, меда лэсьтӥ, Интерпол мон сямен, куке ас вылам пыже вал. Мыным тонэн гинэ приказэз быдэстыны кулэ-а, быгатоз-а тон пыр нунал ортчыса но, со кылиз мон понна пытсало ».
  
  
  Со куспын мон учкисько mimmo. «Шурдытэ солы вазё», - шуиз со буй-буй.
  
  
  «Мед луоз улон понна та кышкыт быгатэ».
  
  
  "Тон солы оскиськод-а, ма спланировать шимес Джованни та арбери?"
  
  
  «Мон пононо, ваньзэ тае со доры кыӵе ке но кусыпъёссэс».
  
  
  Со мур лулӟиз. «Джованни фарелли мон адӟонтэм карисько», - шуиз со каллен. «Мар ке со лэсьтыны быгато ке, мед дугдоз ачимлыксэ, со тужгес шудоез луиз . Нош со - могасько, - ма луоз на-а мар-а. Анна улыны мыным племянницаме Нью-Йорк. Берпуметӥ ӵыжы-мынам сое кылэме но, мон сое туж яратӥсько. Оло, со но улонысь но кышкытлыклэсь вал-та понна бомбаос?
  
  
  «Ӝог-а вань, - мон усьтӥськиз.
  
  
  «Соку соос тӥледын ӵош мыно, Ник».
  
  
  «Умой», - шуисько мон. «Вал соку тӥледлы ваньзэ огкадь уждун басьто». Со стакан ee пуктӥз но ӟыгыртӥз. Ымысь пӧсь но чидасьтэм луэ Ee. Дэрем улысь ноныме уй солэн юнгес луэ.
  
  
  «Мон шумпотэмын, малы тон мыным кулэ, Ник», - со прошептать.
  
  
  «Эчешыны дась, - шуи мон.
  
  
  «Тон но мыным оскизы шуыса».
  
  
  Эй со быгатӥськы вал вераны, малы талы нокин но уг оскы, со сярысь вераны яке уггес луы разочаровывать пренебрежительный валан но со, ма лэсьтэ со понна ax люкаськизы. Диван вылысь сое донгыса, со, ми ог-огмы борды ӝиптӥськыса но, но кыӵе дырозь мон сое ӧй вал иуда ас ужзэ, ас Джованни Фарелли-озь, мон вуи "Леонардо" шудонын со кулэ дурысь. Ку гинэ шуныт луоз, зынъёсты шӧдон куара, учкисько но, бӧрдыса но ад джин, кудъёсыз мыным кылдӥз соос.
  
  
  Вуоно ӵукнаяз, та неаполь вакчи луыса лобӟем. Собере со пуксиз мон соку тямыс час, неапольысь аэропортэ вайизы усьтэмын вал такси басьтӥ но ёросын гавань, кытысь пайда, но азьланьын бадӟым пыжъёсыз вань пассажирской кошкиз. Мон отчы укмыс часлы лыктыны офисэз капка азяз потэм но мастер. Но кӧня ке минут ортчыса, мон кабинетын пукыны Леонардо мастер ачимлыксэ сярысь вераны.
  
  
  - Леонардо тон вылэ потыса мынӥм , синьора? - юа егит адями.
  
  
  "Мед.'
  
  
  «Я, я татын ӧвӧл со».
  
  
  "Кызьы?'
  
  
  «Мон оскисько, ӧвӧл-а шуыса ачимлыксэ, - ын гавань, синьора Картер», - шуиз со. «Тон ӝамдэлы ке но витиз, сое эскероно». Соос пото ке офисэз, Джин мон шоры учке. "Невезение та, озьы ӧвӧл-а?" со юаз.
  
  
  'Луоно.'
  
  
  Егит итальянецъёс пыриськод ке, сое кунултыса доразы туж трос книгаос вал, со дас килограммлэсь весила вырисьёс ӧжыт ӧвӧл. Пукон вылэ ачимлыксэ сое секытэ уськытэ.
  
  
  «Вотум со, мистер Картер», - шуиз со. « Итальянской берлань уя кык нунал выль линиысь соя движение график Леонардо».
  
  
  «Кузё - инмаре, - мон шуи курытэныз ӵош.
  
  
  «Татын, тон тодыны быгатӥськод, line italy компанилэн офисэз, корабль бере вуон ожидаться Нью-Йорк».
  
  
  Юаз со. - "Корабль кадь кыдёке-а кошкод?"
  
  
  Учкиз солань. «Зэм-а со тодаз возе ке, со ӝог пыже.
  
  
  Кулэ луиз, ӝыны сюрес вылын ини. Каллен йырзэ шоназ кышномурт. Борт вылэ бомбаос определённо луэ. Пыжын ӧжыт куинь нунал ортчыса вуоз но кезьыт Нью-Йорк. Тодаз вае, утча со, кытын зал, матысь сша-военной командованиын. Телефон йылозь ӝог мыным кулэ луиз.
  
  
  Со султӥз. «Тау», - шуиз со математикая-тӥ пинал.
  
  
  
  
  Ӝог юрттэт тӥледлы кулэ ке ожын, тӥледлы кулэ адямиен вераськыны кулэ. Та адямиослэн ымныръёссы со макфарлейн генералъёс шедизы. Сша-ысь эмуос база ввс-солы жингыртылӥз ни. Дыръя ми, пе, соос мукет сямен монэн гождэ эскерыса луэмез сярысь удостоверение.
  
  
  «Мон тонэ юаны умой ӧвӧл, генерал, - шуисько мон, - самолётэз луыны кулэ, нош милям, оло сутыса со "Леонардо".
  
  
  «Иське, татын, та самолёт ӝог кулэ луоз», - генерал шуиз. 'Сое тододы та. Тон мар ке вань-а?
  
  
  Вакчи сьӧрын чал-чал. «Суперкарго луыны, со доры со лобӟем вашингтон дасяны. Мон тон котырске но азьлань лэсьтэм пичи путешествимес азьланьтӥськом. Кызьы тон малпаськод, та умоесь?
  
  
  «Зол вазиз, генералъёс».
  
  
  «Дас час самолётын вал неапольысь аэропортэ. Борт вал со, тон мед тодмалозы.
  
  
  «Отлично, генерал, - шуи мон. «Парашютэн но кык пур спасательный-а кулэ милемлы».
  
  
  Юаз со. - "Кык парашютэн?"
  
  
  «Мон егит кышномурт, генерал. Со AX ужа.
  
  
  "Умой, мон та сярысь сюлмаськыса, мистер Картер.
  
  
  «Бадӟым тау, генералъёс».
  
  
  Берлань сюрес вылын Джин аэропортын со юаз, ӧвӧл ке со тэтчаз-ӵошкыт парашютэн вань ке. Со мон шоры учке, со визьтэммем кадь.
  
  
  Юаз со. - "Кызьы тӥ малпаськоды, быгатэ-а тон тае лэсьтӥськод?"
  
  
  Со шокчиз. Та дыре соос доры кышномурт-мараны.
  
  
  Ми зарезе тэтчазы, соин ик ӧжытак пуксё небыт, музъем вылэ кезьыт, - шуи мон. «Одно ик, тон парашютэн мозмытскыны кулэ, кызьы вуэ усёз-а тон гинэ, тон дорам мукет ужпумъёсыз вал. Ми парашютэн мозмытски гинэ кадь, мон луы сал спасательный ».
  
  
  Малпасько, созэ, тазэ лэсьтыны быгатысал, - шуиз со, нош нервной адӟисько. Собере со ӝоген ми кадь аэропортэ вуэ, фон вылэ вож бадӟым транспортной самолёт пуксиз . Вокзалын милемыз пумитаз но джина адъютантэз генерал юртэз. Генерал ӝужытгес луыны адями, куке но лётчик . Со мон шоры сак учке луэмез сярысь удостоверение. Собере мон со паськыт пальпотэ.
  
  
  «Военно-воздушной интыяз учыр вуттӥз тыныд кужым, мистер Картер. Макем та вылын самой ӝог ветлонъя делле?
  
  
  «Мыным тонэн гинэ вераны быгатоз, маин борт-ын « Леонардо » кышкыт луисьтэм адями , генерал, ачимлыксэ мыным но кулэ " шедиз».
  
  
  Ымдуръёсыз Генерал Макфарлейн поджимать; со кунокуамы юа на, нош тодӥськоды-а, мар-а вал милемыз со ответ сётыны ӧз быгатэ. Соиз кизэ мычиз но бератаз шуэм: «сӥзиськом тӥледлы азинлык всяческий».
  
  
  «Тау, генерал, - шуи мон. «Мон кошко али " умой».
  
  
  Грузовой генерал самолётын ӧз вуы. Со шуиз, соос луыны кулэ маин ке выры, ма собере аслым но со та вылын неаполь база вуиз. Соин ӵош ми дорын но, вокзал юртлэн доры мынэ самолёт нуналлы сопровождение грузовой адъютантэз ини ог куинь пол сётъязы. Двигатель ужа ини, но ас бордаз дуре кужмо тӧл ӝутскиз. Собере со ӝоген ми кадь возьмато солдатъёс но офицеръёс формаын полдюжина, мон лобӟо.
  
  
  Гож Италия, леонардо тырмыт сётэм планъя ачиз ветлэ, ачиз вераське но, кылсярысь, ачимлыксэ кытын мон шедьтӥ. Со сяна, мон капитан ӵош герӟаськемын, бертольди капитанэзлы, сое но тодыны, мар мон понна сое эскерыны кулэ, медаз ыше кык парашютист зарезь ӧвӧл. Самолётъёс но корабльёс куспын герӟетъёсты луэ берпуметӥез поддерживаться ӵоже получас радиосвязья-озь .
  
  
  Пилот лыдъя, кӧня дыр потребоваться, Леонардо мед ортчоз, ньыль но, вить час лыдъяллязы. Мон лэсьти тая туж , малы ке шуоно, кулэ дыръя фактор луэ . Мон кезьыт сиён сииз, дыр, машина вылысьтым лымшор лобӟозы францие. Пыре ке, мон, Европа материковый бере кыле.
  
  
  Ми парашютэн басьтыса, сержантъёс но туж чидась американскойзэ джин возьматэ, кызьы со ужа но ма карод, куке дыр вуиз. Учкыны но кылзыны со.
  
  
  «, Ваньзэ, мае мон лэсьтыны кулэ, та понна шырак кульчолы? - Джин юа.
  
  
  «Так-фантастикаё, мэм», - шуэ сержант. «Тыныд но кулэ, нырысьсэ самолетэ копак люкиськыса, та сярысь тодаз возе».
  
  
  "Мед. Со лыдъя дасозь каллен кулэ », - шуиз со.
  
  
  Малпасько, ваньмыз умой луоз, сержант, - шуи мон.
  
  
  «Мед луоз», - дӥсьтытэкгес Джин ответ. Со пызырес адӟисько пичи но, костюмъёсын лобан вожын мон сылӥсько, со эй, ӧвӧл-а. Йырси вылысь соос окто-калто. - «Тае мыным лэсьтыны быгатэ».
  
  
  «Зундэс гинэ уг лэзьы та», - шуэ сержант. «Тон кыдёкегес быгатод усе, азьло кезьыт ачимлыксэ нош ик кутом».
  
  
  «Уг лэзь кульчоез», - джинн юнматэ.
  
  
  Со герӟаськемын дыръяз пилот « Леонардо» - ачим сярысь верано ке но, капитан но тэтчан сярысь, кытын мон утчасько. Борт но куриз юрттыны солы ваньмыз вылэ басьто мон капитан, кезьыт-а луэ .
  
  
  Пилемтэм нуналъёс вал. Мон учкисько укноям Джина, дыр кузь тӧдьы океанэтӥ лайнерез ӧз адӟы, соин, лэся, монэ вӧз-вӧз кылле кобальтовый улаз лыз-лыз зарезь.
  
  
  Мон Сержант шонтӥ. «Дась ми доры тэтчем, мистер Картер».
  
  
  Кӧня ке минут ортчыса мон сылӥсько нунал ӵошкытъёс доразы усиз ни. Ас котыраз тӧл шула. Номыр адӟыны уг луы сяна, лыз инмын чагыр но дэремме.
  
  
  Умой, Джин, - шуи мон. Соослэн батырлыксы со понна сое гажало. - "Уг учкыса улӥе. Тон гинэ но, ӧс сьӧры возё кульчолы вамышъя. Кыскы но дасозь лыдъя со понна.
  
  
  Искреннее понна со луоз тынад ».
  
  
  Умой, шуиз, со, вань кужымзэ iso пальпотыны турттэ.
  
  
  Со берытскиз но тэтчыса. Сое адӟыса, со усьы кадь, собере нош зӧк тӧдьы буртчин нах адӟем бере. Та Эй удалтӥз. Сое, сержант но синмам самолёт котырысь шонтӥ.
  
  
  Тон ӧд ке тэтча tac люкетэз, кӧня ке секунд нырысетӥ, собере гудыртӥз тэтчемзэс кӧтмес йӧспӧртэм луэ. Мон вылӥе но улӥе тэтчало, бекмыллясько, со улӥ ке зарезез, котыр мынам пельыз но, йырыз но тӧл шула, шоканэз ӝегатыса. Кульчолы кыскиз, со, чаклалэ, кызьы сое берытскылӥз, сальтоос лэсьтэмез, омыр утчан нисходящий ӧр быръён бере. Малпамтэ парашютэн чутрак дернуться. Со виын мон доры каллен йыр тӧдьы зарезь поплыть вуоно сверкающий воздушной шаръёс вылэ. Меӵак ишакелы Джин пӧзьтоно, небыт тӧл шорын веттаськись парашютэн ee. Каллен кыдёке азьпала тӧдьы вал паськытаз корпус "Леонардо", зӥбыт шукыё зарезь суредам бере.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  Джина врезаться пеймыт лыз тӧдьы кӧня ке сю атлантической океанлэн вуосыз вольыт ярд корпус "Леонардо" , лэся, ӧжыт ке но дугдӥзы, машина вырӟиз. Васькисько ке, со k & nb сое адӟод, улӥе васькод, пыжын кадь спасательный шлюпка . Куинетӥ туре парашютэн пырак мон тӧдьы, мон спасательный сал. Собере ке секунд ортчыса, сое ӝӧк вылысьтызы адӟыны кадь, со, зымемын зарезям.
  
  
  Выйыны соос копак вуын, нош выльысь ӝутскылӥ, парашютэн соосты басьтӥзы е. Сылало ву йӧтэ син. Со джин ih маялляло но утчало адӟисьтэмъёс понна тулкым. Мон сое шараяны кык сюлэсь бервылаз ярд ee . Пичи нырыныз пыже пуксиз ӝӧк доры ӝутскыны нюлэ.
  
  
  Со джин поплыть доры. Витьтонэз соос-лэсь ярд нах-ын, адӟиськом, маин со радаз. Но соос ми доры кылиз парашютэн поплыть. Бугыръяськыны ми пумиським & nb, ӟыгыртӥз но со понна кусме ee.
  
  
  "Тае мыным лэсьтыны, Ник!" - кеськиз со нурлы пальпотонэ ымнырам.
  
  
  Со, мыньпотэ. - «Мын", - шуо мон. «Вутэк сётымон ортчо».
  
  
  Ужзэ йылозяз одӥг люкет, со но, собере, кызьы со пазьланы е, свертка укшатон. Солэн урдэскысьтыз пото бере пельёссэ, омыре чузъясько утчан быръён шиетонэз, бадӟым зарезь вылын шиетонэз, ӵуж но пельтӥськоды сал. Со джин борт втаскивать вылэ тубыны но .
  
  
  «Ах!» - шуизы соос, тыбырам ӝӧк вылазы усе. «Кыӵе капчи!
  
  
  «Ми вазь вылын пыжъёссы вал, ма тон тодӥськод та», - шуи мон. "Учкыны." Соин но, пичи пыж вылын возьмало, ми доры мыном.
  
  
  Шлюп ӝоген милям туж яра. Борт итальянецъёс кӧня пиналмы луоз. Монэ пыже со тыриськиз ке, паймиськод соослы ог-огзы шоры учкыса, адӟиськом, кызьы астэ лобан джин изьызэ басьтыса, тани мар соос озьы йырсиез пельпум вылаз усем мускыт . Котырам пиосмуртъёс одӥг шултэ, нош мынам ки бордаз кырмиськиз но джина проигнорировать ачимлыксэ.
  
  
  
  
  Борт ас вылэ тубем бере, мон экипаж ӟечкылазы ёзчиосыз басьтӥськизы. Кӧня пассажиръёслы толкнуться, но нокытын ӧй вал капитанъёслы. Со малпасько, малы ке Иуда борт вылын пыжъёссы вал, со монэ адӟиз ни наверняка. Та понна мыным урод луиз, номыр но уг быгато, асьмелэн та карысь.
  
  
  Дугдылон врач доры монэ нуэ, кудъёсыз чакламын вакчияк юнматэмын. Солэн туж лякыт вал, уг вера, но англи сямен.
  
  
  Собере мон, нырысетӥ классын егит офицер расследование ортчытыны дугдылон каютаысь буш.
  
  
  Солэсь юало ке, со кошкиз люкаськизы. - "Капитан вераськыны быгатэ ке, со-а тон?"
  
  
  «Мон солэсь юасько, синьора», - шуиз со, мӧзмон джин вылысь учкисько.
  
  
  «Эсьмаса, со, ми доры, куасьмем дӥськут», - шуиз Джина, дӥськут вылазы возьмало, кровать вылэ двуспальный. Блузка Джина понна вал, но, юбка ыжгон свитерез, нош мон понна - спортивной костюм но дэрем-ын тропической стиль. Небыт ку на мон oni сандали.
  
  
  «Татчы милемын адӟиськыны мугез туж сюлмасько со пумысен», - шуи мон. «Офицеръёс ӝегато ке, соос асьсэлы шедьто " мастер».
  
  
  Мон ӝогак дӥсяськы. Ас нарядын потрясающее джин адӟисько. Сицилийский жиголо укша вал со. Соос пакетэз усьтыны водонепроницаемый юн, мон со вылэ, асьмелэн ожмаськон тӥрлыкмы но учке-чакла, но шпилька люгер. Со вакчи саесо дэрем но кобураысь вильгельмина пристегнуть вылэ вато. Нош милемыз витё, ванная джин пичи дырам мынӥсько вал шуыса, сынаськымтэ, ачиз но со доры азьло вылын кезьыт хьюго пристегнуть киюмылъёссы укшатон. Каютаямы со вуиз ке, мон курткаме тӥрлык ворсамын ни.
  
  
  «Тон чебер адске», - шуиз Джин.
  
  
  «Но» тӥ", - шуи мон. «Учкыны мынӥ. Аслэсьтым пичи дырме ».
  
  
  Палубаын потӥз мыным. Сложной таӵе бадӟым пыжен валамон луиз, макем йылозяз пирсэ. Мон ог кызь минут мыныны, палуба вылэ-озь, йылаз-пумаз азьвыл пассажирской шуыса.
  
  
  "Мастер шедьтыны быгато-а отын асме?" Со моряк юа.
  
  
  «Мастер, сэре? Та уг луы.'
  
  
  «Соос монэ возьмало», - шуи мон.
  
  
  Со засомневаться. «Оло, юалозы, тонэ дорын сылэ стюард».
  
  
  «Ачимлыксэ доры шайтан! Бадӟым кытын юрттозы? ».
  
  
  «Эх, мистер Фикуцца. Та выж вылын луыны кулэ.
  
  
  «Тау», - шуиз со со доры тубатъёс мыно mimmo, жильы азьын ошиськемын. Со кизэ мычиз.
  
  
  «Тон доры асьтэлы мыныны кулэ нырысь леди но экскурсоводэн, сэре».
  
  
  "Вад аль диаволо!" - Джин шара вераны. "Мар опечатка!"
  
  
  Со сое сизьдылӥ. Киосыныз соослэн пельпум вылад инъяны эгей.
  
  
  «Учкы», - шуиз со моряк. - Мынам отчы мыныны мистер Фикуцца утчаны, яке тонтэк нах компаниен ӵош. Со мон доры тонэ нуыны быгатэ?
  
  
  - Пеймытгес, ымнырзэ шоры учке, мон со куспын. «Отлично», - шуиз со. - "Мон сьӧры мынӥськом."
  
  
  Со понна жильы тубатсэ лэзиз но, ми соос сьӧры мын выж доры. Ми куриськом сое витё-ын проходэ, выж вылтӥ со ӝутскем дыръя. Солэн тӧдьы учырак мундирен пиосмурт адӟылӥмы, со кӧня ке минут ортчыса, потӥсько но котыр одӥг. Та Фикуцца нырысетӥ юрттӥсез вал.
  
  
  «Нош, Романо Картер мисс но мистер», - шуиз со паськыт пальпотон.
  
  
  Юаз со. - "Капитан кытын?"
  
  
  «Со, шуоды-а, ӝог-а, мар тон адӟид».
  
  
  Со бугыръяськыны кутскиз. Штабын эмуос но шильы шуиз Италия, россия-мынам населенный пункт макем курсовой, подробностьёс ке но со уг тоды.
  
  
  «Верасько мон соослы али потӥзы», - шуи мон. «Туж кулэлыко бутылка ӵоксэтсэ эскерыны кулэ милемлы».
  
  
  «Нош мистер Картер, туж капитанъёс басьто. Со ... «Вуриськись басьтон, Фикуцца», - шуи мон. «Пыжамы пуктом но кышкалэ та карталэсь пассажиръёслы ачимлыксэ. Дыр кошке.'
  
  
  Со чебер адске. Собере со шуиз: «мон сьӧры мын».
  
  
  Собере ӧс дорын милемды пичи гинэ каютаямы прогулка капитанской вылэм. Фикуцца йыгасько. Пушкад ке мон куараме кылыса, ӧссэ усьтӥз фикуцца, ӵошен мон но пушказ пыртэ.
  
  
  Пиосмуртъёс ӝужыт ӝӧк сьӧрын пукись зӧкъёссэ пу серебристый-пурысьтам йырси. Собере со султэ ке, мон кадь фикуцца пуко , лабыр-лабыр монэ ӟечкылалозы.
  
  
  Со вераны; - «та-а со озьы кык десантник!» вазиз та снисходительно. "Драматической амал шедьтӥз дураз, уг пот тӥледыз, мистер Картер?"
  
  
  «Кышкаса, асьме дорын быръёнъёс ӧй вал, капитан», - шуи мон.
  
  
  «Пуксе, тауна», - шуиз со, кык пукон вылын возьматэ.
  
  
  Мон таӵе шудонын.
  
  
  «Яратӥсько, - шуид Бертольди. «Компанимы милям, мыным веразы, малы тыныд мон вылэ кыӵе ке но пассажиръёс утчаса корабль. Шуо , мистер Картер, ма та адями арестовать карыны уг яра, соос вылэ ярдуре потӥ ке, Нью-Йорк?
  
  
  Ваньмызлэсь азьло, - шуисько мон, - зэм но, та адями ватэмын, соин ик ми шедьтыны кулэ сое, мае мон азьло-озь йылаз-Нью-Йорк. - Кыкетӥ, мон полицейской-а ӧвӧл-а, со-а со вал ке но, та адӟем адями улэп ӧй кельтысал. Озьы огшоры ужъёс арестэ эн ын ».
  
  
  «Бен, шол, - шуиз капитан. "Тон-а со адӟыны быгатэ сярысь удостоверениез, мистер Картер?"
  
  
  Соос асьсэды возьматозы эмуос сярысь удостоверение.
  
  
  «Эх, американскойзэ разведкае. Леди нош пиналъёс?
  
  
  «Со милям ужа», - шуи мон.
  
  
  "Вылаз ик, ужмес." Понимающе пальпотэ со. «Тон куриз юрттыны мистер фикуцца тонэ пумитаны, мистер Картер. Та ыбылӥськон пыӵал-тӥрлык кутыны уг быгатӥськы тон вылын пыж, самообороналы учыръёслы сяна, мукет пассажиръёс-лэн но конфиденциальность тон монэ гажаськод-а кулэ. Со сяна, вань луонозэ лэсьтыны тӥ кулэ, мед со герӟаськемын ӧвӧл ».
  
  
  Со йыркуръяськыны кутскиз ик. - «Бертольди Капитан, - мон шуисько, - мон ӧй споръяськысал дась. Со ӵектӥськомы тӥледлы сое кылзыны, мар шуиськоды, мынам потэ, мар-а азьло тон малпаськод, мар луиз монэным, мар нош уг-а луоз лэсьтэмын ».
  
  
  Бертольди переглядываться Фикуцца возмущенно но. «Быдэс нуналлы мон дорын ӧвӧл-а шуыса, та бутылкаосты ӵоксэтсэ эскерыны, мистер Картер», - шуиз бертольди холодно. «Малы ке шуоно тӥ вал , пожалуйста, вакчияк верало».
  
  
  «Капитан, - мон шуисько, - мон та адями сярысь гинэ ӧвӧл. Мон шуысал, та туж кышкыт, со пыж вылын пыӵал тӥрлык вайи .
  
  
  'Тӥрлык?'
  
  
  "Озьы мед куарасётонэн.' Со усьтэмын со учке. - «Ядерной оружие».
  
  
  Ачимлык синзэс кыньыръяса паськытаз.
  
  
  «Милям лыдъяммыя, та пичи атомной бомбаос».
  
  
  Фикуцца пукон вылысь ӝутскиз. - «Дьяволо!
  
  
  Гуньдытыны бертольди котыръяны кылдэ капитан вылэ ымныр, собере солэн ас учконэз скептический ӝог вуиз. - "Та уж тӥ дорын кыӵе луоз-а?"
  
  
  - Шонер, номыр доказательствоосмы, - мон усьтӥськиз. «Тӥледын ӵош пыжен но трос возиськизы ватсаса ивортодэт записка. Соин ӵош поттонъя но визьмо доры вае ». Кема ошиськыса улэ, мур чал-чал. «Но тон уд оске , корабльын-а мар-а вал мон вылэ бомбаос?»
  
  
  «Кезьыт та шӧдске ни, капитан», - шуи мон.
  
  
  «Тон кытчы бомбаосын бугыръязы, пыжысь потӥз но куремъя?» - Капитан, - шуиз Фикуцца, - та монэ кӧня ке адями вылын пукыны быгатӥзы .
  
  
  «Дюжина мон кадь пиосмурт кулэ минимум», - шуи мон. «Та бадӟым корабльлэн, вылэ потон дырыз но. Каютазы бордысен кутскыны кулэ, асьтэлы ваньзэ пассажиръёслэсь таӵе шудон неаполь , малы ке шуоно мон юн оскисько, малы али адями нимъёсты, кудъёсыз асьмелэн утчаны, иуда, пассажиръёс список ӧвӧл. Ма веранэз, астэ эскерыны кулэ: та ».
  
  
  «Пассажир пертчыны, неаполь пуксьыса, мистер Картер, - капитанлэн мытӥзы. «Та адями тон иса но потэн сураса . Тодӥськоды-а тӥ, кулэ правооссэс пассажир луиллям.
  
  
  Одӥг котыр но соиз - таиз вылэ право кышкало, та корабль дурын, - шуиз мыным. Сое озьы куре, мон сёто тыныд понна утчан, сыӵе опыт вал бере, дорын, мон котырын. Но кунокуа нош собере со, пыже притормаживать тон понна, дыр но тросгес мед луозы асьме дорын.
  
  
  Каллен мынэ! - бертольди возмущенно вазисько. - А мар понна мон. Расписание придерживаться со кулэ. Пассажир луыса но, монэ ас дораз расписание. Но тӥ уд тодӥське, борт вылэ бомбаос луэ. Ӧвӧл, пыжъёс умоесь крейсерский ӝоглыкмес возимы.
  
  
  Капитан!
  
  
  «Но, - куспетӥ каро мон соин, - Фикуцца утчан мистер кивалтэ. Тон солэсь косонзэ басьтэм, мистер Картер, оглом обыскъёс то уг луы. Сое валаськод-а?
  
  
  "Валамон луэ".
  
  
  Бертольди фикуцца капитан доры берытске. «Дас мурт басьтыса бугыръя, та кык адями но каютаысь. Отысь ӝутскем но куинетӥ классысен кутско ».
  
  
  «Капитан, - шуисько мон, - иуда я, мар ке каютаысь сяна первоклассный».
  
  
  «Тодэ, мистер Фикуцца, куинетӥ классын кутскем», - шуиз Бертольди. «Отын утчан уг удалты ке, мон учкыса, пыжын бугыръяса, кулэ ке люкетсэ мукет».
  
  
  Укылтэмлы луыса, та луонтэм адями. Со телеграф " юнда штабез малпаськод-а, мар-а люкеты со полномасштабный обыск.
  
  
  «Тау ужан понна, капитан», - шуо мон султӥ но холодно.
  
  
  «Тон доры юрттӥськыны, мистер Картер», - шуиз со. - Эшшо ма-ма-ма-а, мистер Фикуцца. Пассажир луыса ке, аслэсьтыз каютаысь обыск куштӥськозы-а , уз куре. Ih мон доры ысты, со мыным валэктэ ».
  
  
  "Капитан, таӵеез ми дорын ӧвӧл, дыр ...
  
  
  «Тон мыныны быгатоз-а, мистер Картер».
  
  
  Соос шоры учкыса, соид со. - «Умой», - шуисько мон. Соин ӵош берытскиз но джина каютаысь потӥз, нош мон сьӧры Фикуцца.
  
  
  Пайдаё фикуцца ценымногие ачиз кузё луэ. Ӝоген со уксёез кутыны Фабрицио, со но моряк укмыс огазе люкаське, мон утчасько соос ӵош луыны кулэ. Со но кунокуа, та понна сыӵе бадӟым ужез ӧй вал, соос соос мед быгатозы ас кожаз вормиз.
  
  
  
  
  Громкоговоритель пыр ивортозы вал, асьмеос вань мар понна-а собере куинетӥ классэ кылёно кулэ каютаын нуназе багаж пассажиръёсты эскерон. Эшшо одӥгез, иуда та пумысен юалэ кутскиз ке, мар луиз , но, тыдӟыны, лушкем ужъёсъя ми возиськом учреждениосын ӧй вал. Ми ваньзэ ӝытэ бугыръяса, багажен, нош номыр но уг шедь. Каютаямы пассажиръёс ӧз ке луэ-а, кузё сямен уг лэсьтӥсько утчан команда. Шуд доры, отын трос вал пассажир. Уйшор дугдылытэк луы - приказ капитан но.
  
  
  Куд-огзылы пумитъяськытэк машинаеныз со бугыръям, собере лэзёзы отрядъёссы асьме доры, мынам номыр но уг шедь.
  
  
  
  
  Вуоно ӵукнаяз детектив группаосты, гожто мон Джина, ӧжытак шутэтске. Та мон лэсьтыны кулэ луисько. Экипаж ум итальянской членъёстылы кышкытлык кышкатъязы, но, мон но курадӟоно луэ. Незадолго ӝоген милям но нуназеозь куртчем сюрессэ азьланьтӥз. Соку сое нырысь либатӥмы, куинетӥ классын бертольди выжеммы бере, кыкетӥ классын берлолы кельтыны быгато, кутскиз мон понна. Нунал ӵоже утчан вань. - Гажано пассажиръёс туж трос луизы. Куд-ог адӟиськон вылысь капитан куремъя, пумаз но пумен ас арбериоссэс соглаш обыск.
  
  
  Пассажиръёслы ми доры кыкетӥ нунал пумын вань списокъёс лэсьтыны, номыр но уг шедё, малы ке тодэ атомной бомба, нокин но уг адӟы, кин ке тодаз вайыса иуда отдаленно. Борт луиз ке, пегӟоно со умой, котыр одӥг адями мукетыз доры яке дас ачимлыксэ, та уж быдэстымон. Но буш киын ми ӵош вал вань на.
  
  
  Куинетӥ нуналаз ми бертольди юад-а, мон-а экипаж пуктон понна бугыръяны быгато. Йыркур луиз со. «Али тодмо ӧвӧл шат, малы тон янгышаськод насчет бомба , мистер Картер?»
  
  
  «Чылкак ӧвӧл», - шуи мон. «Тон монэ эн сёты, - та но расследование юаськиськод ке, соос асьсэос телеграф штабын. Со герӟаськемын нош собере вашингтон но, собере правительствоын римэ куд герӟаськемын тон ».
  
  
  Вылтӥяськон бертольди вылысь гылӟиз. - "Кышкытлыклэсь та, мистер Картер?"
  
  
  - Кызьы быгатӥськод тон со ниманы малпало, капитан. Со ваньзэ лэсьтӥз, кытчы со пыр, мед та бордысен корабль. Ас вылазы уяло скоросте тырмиз, Нью-Йорк но ӵуказе бере отчы нокызьы но уг вуы . Дас миллион адямиослы улыны та городын. Асьсэлы пассажиръёс сярысь эн сюлмаське ке тон, та адями сярысь малпасько. Борт атомной бомбаос вылын луиз ке, со пуштыны быгатоз котькыӵе вие выре, отельысь-а тон, пе, сыӵе возьыт медаз луы тынад катастрофа? Со луоз, бырйиськом ке улэп, со йӧн-йӧн шонаське.
  
  
  Фикуцца шыпыт шуиз: «Капитан, оло, та ужпумез мытӥзы команда пумит уг луы».
  
  
  Бертольди сьӧрысь султӥз лёгаськыны кутскиз но пукон. Куке со мон доры берытскиз, со йӧн-йӧн ымнырын вал. «Ӟеч-а, мистер Картер», - шуиз со. «Тон быгаты, ачиз эскеронъёс ортчытэ. Каютаямы но ми тӥлесьтыд адӟем офицерез келязы ».
  
  
  «Кадесь потӥзы», - шуи мон.
  
  
  Обыск каллен кыстӥськиз, нуназе-озь. Со номыр уг лекъяськы замечание сётыны ӧтьыса но мастер-Бертольди. Уката лек-а со вал, ку мон часта но шутэтскыны ачимлыксэ учке. Юаз со. - "Табере тӥ тодӥськоды-а, мар-а бомбаос ӧвӧл-а?"
  
  
  "Соос шуо. - «Ӧвӧл, табере соос малпало бордысен надстройка, вплоть-озь шлюпка спасательный».
  
  
  «Абсурд!» - нукыртыса, со азьланяз но сётӥськоз. Кыӵе Фикуцца-дырын мон соослы юрттӥсько; мон соослы одӥг джина собере кылёно. Мон галера учкыса, кенос, бадӟым корабльлэн но гу сэрегын вань, но безрезультатно.
  
  
  «Оло, право капитан, Ник», - шуиз со джин ӝыт понна сиськыны. - «Оло, борт вылэ бомбаос ӧвӧл. Оло, астэ шедьтыны шанс Иуда расписание рейс воштон понна ».
  
  
  «Мон кунокуа, таиз, шонер мед луоз», - шуи мон. «Мынам зэмзэ но потэ, право бертольди мед луоз. Нош соос иудалы мон тодӥсько, Джинъёс ». Со нахмуриваться. «Аслаз интыез луыны кулэ, кудзэ мон уг тэргаськиськы. Яке, оло, ужысь мон одӥг вормыны юрттэ пыр но урод. Мон уг тодӥськы. Нош ӵуказеяз мон пушкын гавань Нью-Йорк . Туннэ ӝыт радио пыр ивортон ыстыны кулэ хоуку. '
  
  
  "Мар тӥ шуоды?"
  
  
  «Огшоры, бомбаен но уд шедьтӥське-а, мар-а мон иуда ачимлыксэ. Хоук мар ке но малпано.
  
  
  
  
  Со шуген изе. Вуоно ӵукнаяз сайкамзы но со джин шоры учконо ке, солэн вань на мукет люкетэз каютаын изьыны ветлыны , со, малпасько, матын кадь вал, мон доры Нью-Йорк . Бюллетень басьтыны асьмеды сиськон дыръя, соосын вераськон луоз шуыса, сюрес куинь часъёс басьтэ на.
  
  
  "Пришвартовываться пыж лэзизы-а меда?" - Джин юа.
  
  
  «Озьы ке, отын комитетлэн пумитаны луэ», - шуисько мон.
  
  
  Мукет пассажиръёс-лэн доры васькон дыръя люкаськыны дасясько но, асьмемын кыле со ӵош джина каютаын. Ог дас час палубаын мон нырысетӥ классэ мынӥ, кин адӟыны малпаз ке, кинлы меда укша иуда луыны быгатэ. Одӥгетӥ ӝыны материкъёсын потыса, ми доры но нуназе-озь причаливать гавань незадолго Нью-Йорк. Палуба вылын трос вал пассажир, тус вылын но кытысь инвис усьтӥськиз эрик манхеттен сульдэр.
  
  
  Возьмато кадь, мон но, мон пумитало. Ярдуре утёнъя кутыны « Леонардо» гавань ачимлыксэ но дугдытыны куроно. Капитан тэрытскыса, нош мон адӟи, кызьы со ачиз офицер лек приказ кеськылыса. Собере кӧня ке солдатъёс но офицеръёс лымшор ярдуръёс ӝог ӝутӥсько, кӧня борт агентам сопровождениын ax утён, мэр Нью-Йорк но Дэвид Хоука.
  
  
  Каютаямы пумиськон сярысь аслэсьтыз бертольди капитан куремъя. Бадӟым эскерон-чаклан ярдурын кык офицер отчы кошке луыны кулэ, мэр, Хок, Фикуцца, но со джин. Душес сигаразэс незажженный куртче ке, мон сое ачимлыксэ куашкатон сярысь ялӥз.
  
  
  «Эн оскытэ монэ, борт вылын, Иуда шуыса», - шуиз со. «Борт ке, со но, та бомба, дыр, но отын». Со джин шоры учкыса. - «Тон чебер кышномурт медъяса, Ник, - шуиз со.
  
  
  Джина валаса, комплимент ӧвӧл, нош ултӥян. « Сяськаос », - шуиз со пальпотыса.
  
  
  « Прего» , - Дэвид Хок ответ.
  
  
  Кунокуа со серекъялэ, но мон сярысь малпандэ rta иуда уллань шырак сэрегез.
  
  
  "Корабль бордысен тӥляд вань-а?" - Хоук юа.
  
  
  «Вылӥысен улӥе», - шуи мон. «Кучыран инмар, сьӧросын мон пырыос гинэ но. Со гинэ номыр уг тодо ни ».
  
  
  Мон номыр уг шуиськы. Хок джин но мон шоры учко.
  
  
  "Мар та?"' - Хоук юа.
  
  
  «Мон мукет интыосын сярысь гинэ малпаськомы», - шуо мон. «Бертольди вераны, мар али мынам луоз».
  
  
  Со уксё ӝӧк доры дыртӥз, тодазы вайизы, мар сярысь адямиос верасько мон казначей кутскон утчан, со капитан ӝӧкъёс доры лыкто, быдэскын арбериос сярысь вераськоно . Та дуно арбериез. Та возьматэ сейф дураз луыны кулэ.
  
  
  «Бен-а, мистер Картер», - шуиз Фабрицио, ачимлыксэ ке, та сярысь со юаз. «Ми дорын бадӟым сейфе офисэз вал. Нош мон асьсэды пуктыны уг быгато, мар-а таиз мар луиз ке, мар тон быгатӥськод тунсыкъяськытэ.
  
  
  «Оло, мон умой учкод», - шуи мон. Мыным вождэ эн Фабрицио. Эн но ӧте соосты удосуживаться мастер. Сейфысь кӧня ке минут ортчыса быдӟа луоз, адямиез усьтыны. Солэн пушказ но со сьӧры йырзэ берыктылэ. Ми ваньмы учкыса. Пакет вылын бадӟым азвесь артефакт вылэм Испанилэн. Та разочарование.
  
  
  «Мон туж жаль, синьора», - шуиз Фабрицио.
  
  
  «Я, я со малпанэн гинэ вал».
  
  
  Ачимлык капитан доры вуо но ӝӧк вылэ кельто соосты. Мар ке но мынам йырам берга, нош мон тае уг вала.
  
  
  Со офисэз кутскиз. Ачиз капитан пукон вылэ вамыштӥзы. Эшшо вань пукисьёс, Хоука сяна, солэн ки вылаз но сылоно луэ rta сэрегысь сэреге мӧляяз ачимлыксэ скрещенный сигаразэс начар. Со доры лыктозы но соин йырзэ шоназ, возьмало-а, мар-мон номыр но уг луы .
  
  
  «Нош, та вылласянь учкыса корабльёс Картер уллапал мистер!» - Бертольди шуо. «Борт сыӵе арбери луыны ке , со соосты мед шедьтоз».
  
  
  «Мон простить карисько, капитан», - шуо офицеръёс кык ярдуръёс бадӟым эскерон пыре, капитанэз-лейтенант-командир. «Уг лэзьы мон пыжын та гавань быгатэ Нью-Йорк, рос-прос дырыз ӧй вал расследованиоссэ нуыны ни».
  
  
  «Уже туж», - соглаш мэр. - «Асьме утчан азинтыны кулэ. Улон карта вылэ пуктылоно миллион ».
  
  
  Лек-а мон вылэ куштэ Бертольди учкыса, юмоке кадь ситуация ачимлыксэ пыриз та кышномурт. - «Тон-а люкаськиз, - юаз со, - мон татчы кельтӥзы пассажиръёслы зарезьын, корабль ялан бугыръясько, дыр, тон мынам-а?»
  
  
  «Ӧвӧл», - вазиз офицер ним утёнъя хок ярдуръёссэ. Со ваньмыз шоры учкыса. - «Ӟеч луэ, асьме дорын планъя, ценымногие понна пассажиръёслэсь кышка. Али татын кӧня ке дыр паромен ветлэ. Пароммы портэ-ын мынэ но, багаже пересаживаться пассажиръёстэк та вылын . Со умой утялтэмез понна, корабль выльысь бугыръяно луэ, дыр. Усе зарезе пыж асьмелы берыктоно луысал, нуиськом но расследование адями луэмзэ но адями капитанмы милям-мон лейтенант кивалтэм улсын.
  
  
  "Зарезь усьтэм берлань!" голос бертольди пельтэме шуоно. "Мон Перемещение пассажиръёслы?"
  
  
  «Мон малпасько, та одӥгез гинэ решение кышка, капитан», - шуиз Хоук. - «Татчы ӝоген паром вуиз», - шуиз капитанэз-лейтенант.
  
  
  "Тӥляд праводы но ӧй вал!" кеськиз Бертольди. «Та бадӟым укылтэм».
  
  
  «Капитан, - шуиз еж йӧ Хок, - укылтэмесь эн луэ, кышкытлык шоры учкытэк».
  
  
  Пукон вылын секыт бертольди рухнуть Капитан. Аслаз киыныз со шоры долкаса. - «Отлично», - шуиз со. «Бомбаос шедьтыны уг луы ке Но, кузё-инмар, шедьтэ сое, мон ӵектысал та протест возьматыны пумит инцидент ӝожоме компания».
  
  
  «Гажанэ доры луыса сое бигеръёс но вань», - Хок ответ. «Нош табере, капитан, со кариз, тӥ умой-ваён сярысь ялӥз ке, мар луоз».
  
  
  Малпан, кудзэ мон йырам бергатыны выри, малпамтэ формаез возьматӥзы. Сое витё, мукет дыръя пиосмурт кошкиз. Капитан гинэ бере, Душес, ваньмыз со джин каютаямы но луоз на, соослэсь юаз: «Капитан, шонер ӧвӧл шуыса, тӥ доры лыктыса, пассажиръёс, вылӥысез дуно арбериос тырыны кулэ суммаез мед дунлыкъёс?»
  
  
  Мыным ӝожтӥськиз Бертольди одарить учкон. Сое лыдӟыса, мон аслым малпасько мар со личной курадӟытӥз. «Уже туж-а, мистер Картер», - шуиз со .
  
  
  Мон хоук ымныръёсазы учкыса, валаны турттыса, мар сярысь мон малпасько.
  
  
  «Куронъёс трос меда сыӵе тон вал ветлон дыръёсмы та?»
  
  
  «Луыны быгатэ, - а яке куатьлы-вить».
  
  
  «Адями лыктэ офисэз берло нош таиз, таиз, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  «Бен, Бен».
  
  
  "Мар малпаськод тон, Ник?" - Хоук юа.
  
  
  «Мон малпасько, сэре», - шуи мон. «Та бадӟым пакетэ поныса, ас котыраз одӥг пассажир шкафчикъёс тырмы-а ?»
  
  
  "Мед ас делле. Кӧня Ih луоз ».
  
  
  «Тон-лыктэ, одӥгзэ но кельтытэк, та адями котыр каютаын та одӥгез, вакчи дыр ке?»
  
  
  Со мон шоры учке йӧспӧртэм; собере сое, адӟиськом, маин со мае ке тодаз вайыса. Нырысетӥ со бызара кадь, со монэ пумитаз , соос веразы куд-ог куараослэсь кышкан люкетаз. «Бен, зэм-а», - шуиз со каллен. "Татын, луоз, адямиос..."
  
  
  "Кызьы адӟиськоды-а со?' - Хоук юа.
  
  
  «Туш вал. Пиосмурт туж йӧспӧртэм адӟиське. Ымнырыз туж урод.
  
  
  "Иуда!' - кеськиз Душес.
  
  
  «Мон но озьы малпаськомы», - шуо мон. «Оло но, со воштэ аслэсьтыз планъя, та каютаын пукыны. Со , оло, бомбаос бадӟым сейфе интыяны туртто , нош , оло, малпасько, татын одӥг-а со луэм бере, ӟеч инты шедьтыны. Яке, оло, та уксё уг поты со муген предмет любопытство вылэ ӝутэ ».
  
  
  Басьтэ бумага листын но пукон бертольди ӝажыосты бугыръяй. Со куспын нах шоры учкыса. «Куараос нимъёс ачимлыксэ», - шуиз со. - Бенедикт Арнольд. Палубаын вал со дас А. номер первоклассный каютаысь '
  
  
  Таяз учыре но ӧс вылысь бумага вуиз куаръёс ымнырам кияз шушектэм тусыз мэр.
  
  
  «Кузё-инмаре, вань ке-веран серьезность ке ситуация, сайкыт ble али ih».
  
  
  "Мар та?"' - Хоук юа.
  
  
  «Мае мон та телеграмма пыре рифма офисъёсын гинэ басьто», - чурыт шуиз со.
  
  
  Басьтэ бумага листын но Хоук шара лыдӟисько:
  
  
  
  
  
  «Мистер мэр. Атомной бомбаос интыямын вал-а сыӵе инты, мар луоз тыныд одӥг город куашкатэмын нажатие кнопкаез . Тон мыным оскись кулӥз ке, вера мыным, мар со серем ӧвӧл. Та номерамы вайиллям асьсэлэсь ужъёссэс механизмъёсты кодовый аратон: 312 HTX.
  
  
  48 час ӵоже бомбаос пуштытъязы вал ке, сю миллион доллар тыр дунын уз луэ-зарни комокез. Та уж вылын ог дасо улон доллар Нью - Йорк. Пожалуйста, туж сак та сярысь малпасько. Туж ошмес коньдон басьтыны луэ. Азьланьын кыкетӥ верам индылонъёсты басьтэмез тыныд, сутка ӵоже.
  
  
  
  
  
  Хоук мон шоры учке. «Та», - шуиз со. Собере со юа: «оло нош тон возьматы, мар быгатӥ, сое лэсьтӥ номер миллион доллар ?»
  
  
  "Тӥ тодӥськоды-а, гожтэт ыстӥзы кин та?" - юа мэр.
  
  
  «Адямиез, кудӥз асме утчасько», - Хок ответ. «Одӥг эше телеграмма ыстӥз ачимлыксэ римэ луыны кулэ вал , озьы кароно , мед со татчы лэся-ысь "Леонардо" - нью - Йорк.»
  
  
  «, Дыр, Фарелли», - нукыртӥсько мон.
  
  
  «Ваче пумит», - капитанлэн мытӥзы. «Сярысь номыр но уг шуоно татын "Леонардо" , оглом номыр ӧвӧл ».
  
  
  «Валамон мугъёсъя-тӥ» а, - нукыртыны Хоук. «Валамон, корабльзы соослы саклык ӧз кыскисьёс доры кунокуа, таиз, Бертольди мистер».
  
  
  Со капитан выражениосты синъёссэс адӟиськод ке, со огшоры гожтэтысен ачимлыксэ хоук йыръянтэк доры берытске. Ачимлыксэ, вылтӥяськон вож потӥ, но кыдёке ӧй озьы, кызьы милемлы юртто ачимлыксэ нежелание. Командовать Хоук али Но, приказзэ но ax бертольди басьтыса, эмуос яке со ӧвӧл кельшем.
  
  
  «Мон верай, маин огкадь но губернаторез президентэз телеграмма басьтӥсько», - шуэ мэр. «Солэн малпамезъя, мыным уксё понна кенешо люканы кулэ. Сю миллион зарни Но, эй, инмаре, ми понна шузи-а мар-а та?
  
  
  «Шузимем, кин доры милемлы туж умой-умой чакланы кулэ, мистер мэр. - Быдтӥсь-психопат-а, кот-кышкытлыклэсь быдэсто асьсэлэн юн луоз-а, ӧз-ке луэ-зарни комокед вутты, - шуи мон.
  
  
  «Йырчукинлык, абсурд тырмы, - Бертольди нахмуриваться. «Та серем, - серем урод американской».
  
  
  «Мон ӧй серекъя потӥз, бомба пуштӥз ке», - шуиз Хоук. Офицер ӧтиз ярдуре утён нуналэ но соос доры чыртызэс мычыса, ӧс сьӧрын сылэ.
  
  
  "Мед-а сэрен?" вераны капитанэз-лейтенант, со пыриз.
  
  
  «Мистер Картер но со та балаган пушез бугыръяз. Нош кӧня ке дырлы басьтэ, ачиз но офицеръёслэсь адъютантэз, учке, палуба вылын кыкетӥ луиз, со быгатоз тыныд сое шедьтыны быгато каютаысь арнольд бенедикта а. адями. Эх бен, капитан, - ватсаз Хок, - тӥрлык но наверняка кышкыт вал со. Соин ик вань луонозэ эскериськон prima утялтон мертэтэныз ». Берытске но шонтэм офицер.
  
  
  «Туш со дорын, - шуэ капитан. Азьвыл воинственность арес копак ыше-быре, соосты но адями кылдытӥз кисыриос обветренный бугырес. «Тужгес но, э-э, ымныр начар. Бен, одӥг арбери но тодазы на со ».
  
  
  "Кыӵе?' - рявкнуть Хок, мастер прописез понна котькудзэ сак эскерылӥзы.
  
  
  «Я, мон уг тодӥськы, кулэ луысал ке та, - куалекъя Бертольди, - юаз со но, мон самолётам дур басьтыны луэ инсулин. Шека со, мар со диабетэн.
  
  
  «Паймон, со лябгес шуыса адӟиськиз, озьы», - шуиз монэ буй-буй, иудаез адӟыса, ас азяз кӧшкемыт мысленный профиль учкон. Хоук шонтӥ. - «Капитан но, мон татчы ыстэмын минировать кык кузя экспертъёссэс тон, со понна вань югдурез непредвиденный дасяськыны ? Мон тодӥсько но сётӥзы ке, «Арнольд» шедьтӥз ».
  
  
  «Радъяно вань, - шуиз капитанэз-лейтенант. Вань со кабинаысь потӥ. Джин мон вӧзаз пуки, пӧлазы мон чиньыос ог-огенызы герӟаськемын. - "Тон-а со маин юрттыны быгато?" со юаз.
  
  
  «Холлын кофе юыны тусьын васькид-а но», - шуиз Хоук. "Тӥ быгатӥськоды сое."
  
  
  Мон пальпотӥ но Джина каютаысь потӥз. Со капитан лачмытлык сьӧртӥ. Куд-ог гажась, сое эшшо но зол кутскиз. Каютаямы мон одӥг хоук кылиз ке, соос мон доры берытскиллям но мыняло.
  
  
  «Озьы эн усе, соин тросэз уг ужа, омырын, Ник, - шуиз со, - но та гинэ мыным ярамон. Луоз на-а тӥ дорын кыӵе ке малпан тол бабай?
  
  
  "Ӧвӧл, сэрен. Нош али та каютаысь мыддорин берыкъяны сётылӥз.
  
  
  Тазэ но аслым лэсьтоно. Соосты, тодӥськом, сюрес выл паром ини шуыса, матысь дыре ярдуре потӥ пассажиръёслы но, мон ӧжытак буйгай. Нош кияз кутыса, Иуда детонатор ке бомба, со виын мон котьку пуштытыны быгатӥ.
  
  
  Ми мастер бугыръясько столик, шкафме бугыръялом, каютаын ваньзэ учкиськод. Хоук ӝог жадиз. Со капитан sel креслоос ӝӧк сьӧрын , банкын но со визыламзэ шӧдыса со кымессэ.
  
  
  «Мон пересьмо, Ник, - шуиз со. «Потэ, ӝокыт татын чертовски».
  
  
  «Тӥляд правоосты», - шуи мон. Сое, борддоре ур кабинаяз учкыса, вентиляция решётка адӟизы но малпазы.
  
  
  Со вӧзын интыяськемын решётка. Со интыяське вал ини бадӟым панельёс, ӝуштыса со доры юнматыны шурупсэ выре вал. Одӥг винт ляб луоз.
  
  
  Юаз со. - "Тон понна качы вал гижыоссэ?"
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со, качы минут кыске ми но тубам.
  
  
  Сое адӟем бере, мон тротуар вылэ винт откручивать кутскиз, мон вӧзам лыкто но со тунсыкъёс султыны. Лихорадочно со ужа, кыӵе ке но панельёс - дыр борды лякиськиз со одӥг сэрегаз , мыным эшшо удалтӥз, соосты ишкано.
  
  
  Отын ми адӟимы но воздуховод пужейпи: кузьдалаез куинь комплект фут-ын, курень бумагаен бинялтэмын. Сое басьтыны воздуховод пасьёсыз, шутэтскыны но пумаз инты, кытын воздуховод каютаысь кошкиськод инвисэ валлин но куасалляно.
  
  
  «Вуриськись басьтыса, - шуиз Хоук.
  
  
  Содержимое бумага но качы прорезать пысы соос шоры учкыса. Та металл короб котырын капчи луиз, лэся, вань алюминийлэсь сплав. Педпал механизмъёсты вал, соос пӧлын действиос электронной кыдёкысь приёмникъёс миниатюрный. Пичи лампочка ӝуа горд, со сярысь веранэз ӧвӧл сигнал сётэ, пуштонъёсыз бомбаос немедленный дась луоз шуыса.
  
  
  Со отпрядывать.
  
  
  «Бере мыным жингыртӥзы специалистъёс минировать», - шуиз шыпыт Хок. «Мыным озьы ик адями луыса, та пумысь со».
  
  
  Юаз со. - Пассажиръёслы мон мар каром?" "Нырысетӥ ветлыны кулэ на мон?"
  
  
  Синъёсме кезьыт шымыртылӥз задумчиво Хоук. «Мон озьы уг малпаськы. Ми котьку быгатӥськом виын иуда противостояние пумисько. Со сяна, мыным кулэ, шуом, бомбаос пуштылэм улын уката но быгатэ меӵак минутлы кезьыт ныр тырон понна ми, оло нош, но пумит секунд. Мон чылкак вӧзам гаване. Татын бомба пуштӥз ке, му вылаз нуэм, сыӵе изъянэныз ик, луэ ке мон кызьы портам . Ӧвӧл, Ник, ачимлыксэ disconnect утчаны асьмелы кулэ ».
  
  
  Со, шонтӥ, малпасько, душеслэн кадь но, Иуда ортчиз. Со понна специалистъёслы каютаысь потӥз. Но со понна нош ик ӧсъёссэ тунгоназы, сое учкыны свертка дэймытъяз.
  
  
  Угрожающе азинтыны пишто горд-сьӧлыктэм, бомбаос но шимес кужымез разрушительный сярысь ивортӥз. Собере малпаз со, кнопказэ зӥбиз взрыватель иуда зэмзэ ке, вии ке, со ачиз но ачимлыксэ . Та адями, мон сямен тодытэк кылизы кадь солэсь опытсэ, уродэсь-лекесь луыса воплощение. Оло, со тодэ ке , мар мон бомбаос шараяны, аслэсьтыд пландэ быдэстӥд ке, сотэк виртэм-моги, пуштонъёсыз ачимлыксэ ке но вииллям. Дӥсьтон-оскалтонъёс ми ум быгатэ, кулэ вал со, куке адями асэныз уката уже, сокем непредсказуемый, но, сыӵе психически мыдланьтэ кадь Иуда.
  
  
  Исход соос та шимес но малпасько кошмар - грибовидный пилем, асьмеос атомной ӝож вӧлмемын. Ньыльдон вить иськем радиусъя куашкан миллион адями быриз. Ушъяськонды быроз дыръя ударной но третичный тулкым сюрс трос. Радиацилэсь но кулонлэн шимес но каллен сюрс кулэ на.
  
  
  Ӝоггес ӧсэз йыг мынам малпанъёсы куспетӥ кароно луиз. Со, нунал доры лыктэм но юа, кин со. Ачимлык душеслэн кадь гинэ нимын нимамын, сое палэнэ куштӥ но ӧсэз усьтыны, мед лэзьысалзы сое.
  
  
  Куинь пиосмурт понна солэн тусыз пеймытын но бертольди капитанын ветлӥз, кудзэ мон уг тодӥськы. «Таос шоры учкыса, Бертольди», - шуиз варыш раздраженно, тӥ гульымез тыр ушамаган мастер но гажаса-жаляса ӧвӧлэн. Бертольди кӧдэктэмын. Со сылэ, куалекъя, йыркурзэ вакчияк кулак кужымтэм.
  
  
  «Но гылӟим татысь, сэре», - рявкнуть Душес, монэ возьмало, соос понна ортчыто мастер нуналаз .
  
  
  Бертольди шелл пу тубат кузя, меӵак синме учкыса, со азьын асьмеос йӧспӧртэмесь. Но со понна нош ик ӧсъёссэ ворсаз но, мукетъёс доры со куинь хоуку берытскиз. «Мистер Готтлиб, Ник Картер», - шуиз со.
  
  
  Оправаен очкиос сотэк со пиосмурт киыныз кырмиз но урод жилистый - стереотипъёс тодосчиос. Хок валэктэ мыным, мар Готлиб изобретать детонатор , интыян, бомбаос но эшедлэсь ачимлыксэ иуда кылдытыны лэзизы.
  
  
  Экспертъёсын ӵош аратон бомба куштон басьтӥм упаковкаен кык кузя вал со вакытэ. «... Шимесгес но шимесгес луэ - а, - нукыртыны Готлиб, - мон интыян таӵе амалэз кутоно луо ке».
  
  
  Соос, мазэ веранэз, преуменьшение луэ. Мукет готлиб кык пиосмурт борды кариськем, бомбаос вылэ мыкырскемын. "Оскы тон, со ма та?" - ачимлыксэ Хоук юа.
  
  
  Готлиб шонтӥ. 'Насчет та веранэз ӧвӧл. Адями, кудӥз та люка, чебер термоядерной сэрттон-пумаз шедьтыны. Жаляса верано луэ, соин мынам тодон-валанэз эшшо но паськытаз » . Хоук мон шоры учкыса, соос но, поморщиться. Вань пиосмурт вылтӥ бомбаос ax готлиб кык но ужасько. Ымнырысь горд пиштэ-югдытэ призрачный ih, ныр улаз нукыртӥз ас кылыныз ке но готлиб тэшкылля. «Тани, - шуиз со, пумаз. - Ез отын куараос. Соин мед сое. Уг, уг-а, соиз мукет.
  
  
  Мон котырысь ӝуштэмез столпиться проем. Тыршисько со сярысь соос уг малпасько, мар луысал, али ке бомба пуштӥз искреннее, но со номыре ӧз шӧды ке. Дорамы адямиос вылэ бомба ужаны, лэся, лулсэр андан вал. Хоук нунал доры лыктиз но юаз, капитан ватсаз на ини-лейтенант. Таос тазьы уз луы.
  
  
  «Та арбериослэн кужымез соослэн киулазы ке, табыдӟа эй кин со? - Готлиб юаз со.
  
  
  Каллен верало, уг учкы мон пала, кызьы вань озьы ачимлыксэ жесткость саклык сосредоточивать вал. - 'Малпаны но со озьы ӧвӧл. Татысь ваньзэ быдтыны радиусъя бомба куатьтон, сизьымдон километр ». Со сосредоточиваться детонатор механизмъёс вылэ, собере нош, кызьы меда аслэсьтыд малпандэ пусйыса , шуэ: «ми, милям одӥг уг луы, дорамы кин шанс».
  
  
  Ваньзэ, мае мон лэсьтыны быгатӥсько, та йырзэ шоназ. Готтлиб, адямиен кадь, лыдӟыны катехизисэз кулон нуись, азинтӥсь, чакламея азьланьто ужъёсъя ӧнерчи: «нырысетӥез но пуштонъёсты, ударной но ужлэн пумыз уг нырысетӥ тулкымез вал. Зор-кот-а, вуйылон тулкымъёс - музъем участокъёс лучевой но висёнлы пӧрмоз, дэрем анае кулэм. Манхеттен зонае луоз нейтральной , азьлань гинэ улонниосъя копак ярантэм понна ».
  
  
  Уг юало соослэсь. Мон понна висе, малпаськыны готлиб тырмыт сётэмын.
  
  
  "Кызьы уж?' - юа кежег Хок, сигаразэс протертый сыскиз вань на.
  
  
  Со доры пырыны одӥг пиосмурт котыр. «Ми дорын эшшо одӥг уж рискованный вал, сэре», - шуиз со. Ымнырысьтызы нюламзэс кымес вылад усем.
  
  
  Монэн ӵош мукетьёсыз хоук вылэ мыкырскем но, сак чаклано.
  
  
  Кыӵе ке учырын, малпасько, со ӧжыт ке но быдэстӥ шуыса, Готлиб кеськиз: «Ӧвӧл, вуриськись басьтон! Та уг!'
  
  
  Адями, интыян ӵош ужаны, но ӝуштыса йырме ӝиптӥськиз доры дугдӥмы. Со, адӟид-а, кызьы ачимлыксэ, ӧжытак дырекъясь киосын, синъёсыз кынемын ке но со мур лулӟиз. Собере со сэзъялскиз, ас кияз басьтӥз шуыса. Соин ӵош мукет азинтыны кык, дас куинь минут ортчыса, кезьыт но пиосмуртъёс берытскизы гинэ, ымдурыз но шимес ih тырмонэзлы гож кылдэ.
  
  
  «Соос луизы», - Готлиб прошептать. - «Бомба " безвредный».
  
  
  Мон Хоук огзы шоры огзы учко. Со шокыштэ. «Та мон понна укыр трос луизы мугор жадемын», - шуиз со. Со мур лулӟылӥз капитан но ӝӧк доры пыкъяськыса.
  
  
  Соосты но пальпотӥ султыны дауртӥмы.
  
  
  Выль сигаразэс хоук басьтылы, но каллен ӝуаса со эгесъёсын кыскизы. Каютазы сое вӧлдэтозь ӝутэ, мон шоры учкыны ке, со усьтӥськиз. «Табере, куке но тае лэсьтыны, Ник, одӥг гинэ кылемын на лэсьтоно».
  
  
  Со шонтэ. «Иуда», - шуи мон. «Озьы шуыны луоз ке, сэрен, кулэмъёсты умой, кезьыт но улэп».
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  Тревога лэсьтӥм вал пассажир соку ик воштысал, но ужме ӟеч быдэстыны понна тау карыны бертольди мон капитан. Пароммы, пыж вылын гинэ вуизы шуыса, берен келялозы причал-ын. « Леонардо» гавань вылысь кӧня ке час бере кылисьёс пӧлы пыриз.
  
  
  Собере ӝогенгес ик, кызьы сёто вал приказ, капитанъёс-лейтенант ярдуре утёнъя выж вылэ вуэмын, кытчы мон кошком хоук кенешо капитанэн ӵош. «Бенедикт нокытысь уз луы», - ватсаз Хоуку капитанэз-лейтенант. «Расследование адямилы ассэ азинтыны, аслэсьтыд малпаны но со ӝог пегӟиды но, ярдуре потэм бере, мукет пассажиръёс».
  
  
  «Номыр кышкытэз, - шуиз кузьыталэс Хоук. «Пассажир вырон, васькыны турттэ, ваньзэ уж вылын эскерыса уг луы асьмелэн ih шобыртӥзы. Но, одно ик, котьку но со аслэсьтыз туссэ ик воштыны быгатэ ».
  
  
  «Малпасько, таяз мон ышанӥсько быгатэ», - шуи мон.
  
  
  Вить часын пришвартовываться Корабль. Дӥсьтӥсьгес луоно ни вылэ поттонъя нимысьтыз york ульчаын post yeni bir йыръян. Котыраз уллёен но нах столпиться бар порт; полициын ih возьыны турттӥсько. Отчёт но котькытын туспуктӥсьёс вал.
  
  
  Кутсконаз но пумаз интыямын потан офицеръёслэн душес.
  
  
  «Умой ужъёс лэсьтыны луысал, та виысь та оген кышномурт», - шуиз со эмуос.
  
  
  «Умой», - соиз ответ сётӥз. - «Кыӵе мон дураз кылёз-а-созэ дыр, тон мед тодод, кытын мыным, тон мыным, каньылгес луиз ке».
  
  
  Васьконозь кошкем пыже асьсэлы пассажиръёс джина. Ну со шуылэ ee юрт таможняын но, со отчы мед кылёзы.
  
  
  Табыдӟа порт базар барын, мугез но со пессимистической луэ шӧдонэлы мон сямен, малы мон иуда шедьтыны.
  
  
  "Тонэн артэ кыле, озьы ӧвӧл-а?" - Джин юа.
  
  
  «Ӧвӧл, ваньзэ бугыръяса, со пристане люкаськизы. Эшшо ке мон ыштэм, мукетыз кунян ваён кылем номерзэ «Хилтон», но отын кыльысал, дыр, мон ивортон уз басьтэ ».
  
  
  «Умой», - шуисько солы, бамаз чупа монэ. - 'Калленгес луэ.'
  
  
  "Тон но.'
  
  
  
  
  Барысен сураськыса репортёр порт котырын тунсыко, но пумит луэ аслэсьтыз радлыкез утёнэн-полиция тыршемез. Дугдӥськом со вӧзы потан, кытын сылӥсь кык AX агент но мукет. Ачимлыкен юн возьыны пассажиръёслы но одӥг пол соос туш дугдӥз. Ӝоген со доры лыктӥз но шуэ со, ӧвӧл-а соос, мар соосын . Туш туала вылэм.
  
  
  Собере со адӟись адямилэн шарак куатетӥ час, кудъёсыз али гинэ палуба вылэ васькиз. Со интые, таможня мед мыноз шуыса, со юрттэ пумен-кык ортчиз, кытын татын капка дорын сыло возьмаськисьёс . Нырысьсэ адӟе сое, тыбырысьтыз ачимлыксэ гинэ. Со умой дӥсяськемын вал, но шелл боды. Тодмо ачимлык-а мон вамышъясько адӟисько. Нюлыш-гонтэм адӟиське солэн киосыз но, портфелез возе. Ку со луоз, али уг кельшы. Котыр уг но ручкаез сумка киос куасалско, кызьы та зэмос киосын лэсьтэмын ке. Озьы ик люкаськизы со бӧрсьы мынӥз, солэсь йырзэ берыкъяно , ачимлыксэ, солэн ымныръёсыз но адӟыны быгатоно. Но мыйыксылы луыса, соос дорын шунды точка, таин герӟаны луэ йыркобыезъя но мон уг яра шуыса. Та Иуда луэ. Мон адӟи, со сӥньыс юртын дырто. Ми пӧлын туж трос адями вал, милемыз яратӥз пыр уллёез но азинске. Со каллен азинске , куке со ортчиз но, Иуда капка дорын вал ини. Соос бызизы но вильгельмина кыска бере, со адӟе, вылысь капка пыр ортче кадь со но пыдзэ шуккем охранниксэс сылонни.
  
  
  Соослы кельшид ке, туссэ ватэ Иуда. Охранниксэс, пыд йылаз тэтчыса, монэ утчаса дугдӥзы, нош мон кеськи, кин мон бызьыса потэм но капка. Оград машинаен ортчыкуз припарковывать , такси вуылыкум сое адӟылӥ. Монэ укно пыр учкыны иуда мышпалаз.
  
  
  Соосты чуртнасько «люгер» мотоцикл доры бызиз но кобураысь сылэ отын. Егит адями вӧзын группа йырсиё вал, но мон шӧдӥсько, со маин сюрем одӥг мотоцикл котырын. Учкиз но соосты адӟиз, мар аратон усьтонзэ тунгон-ын. Со, энер запрыгивать-ын. Та бадӟым луиз «Хонда», дасяз шоссе понна, оскисько куаразэ поттӥз двигатель но. "Ӟечбур!" - пиналъёсты котырады прореветь одӥг адями.
  
  
  "Мон огшоры ачимлык-а пунэмаськоно дыръёсам!" - кеськиз со ревматизмен. Но со такси интые-ысь рвануть доры ширтэ.
  
  
  Ураме потӥськод ке, со вылад, такси паллянэ кожоно гинэ, мон кык кварталын. Со вамен движение пырпотӥз. Ортчоз со такси кутскиз но, малпай, светофоръёс вылэ ачимлыксэ кутыны быгатоз. Собере янгыше уськытон горд брылев валтӥсь вылэ потаны. Водитель люк ке иудалы сётэмез коньдон, ачимлыксэ ке но пистолетъёс йыр доры пуктоно. Бадӟым сюрес вылын вал мон вамен дас мина, кеннеди калыккуспо аэропортэз нуэ, ny . Мон такси вамыш трасса вылысен, нош мон малпай-а, мар-а кулэ интые шедиз. Мон уг валаськы, кызьы ке самолёт пуксиз ӧйлась иуда, аэропортын сое мед сутоз уг ачимлыксэ.
  
  
  Со шонер уз луы. Дауртэ ке но, ми соос шоссе вылысь кожись доры такси но вакчиятыса вокзал юртлэн кемозь , сое басьтыны указательёс вӧй вылэ потыса, байкеръёс вольтчиз мон азьын но усьтӥськиз.
  
  
  Шуд доры, солы пумит мудэт пуксьыса, куакъёс ӝокато бадӟымесь, лыз-вож гинэ луэм, мыным но, лыз-вож костюм но чигиз. Троссэгес кутыны уг луы вал, нош мотоциклъёсты. Берзэ эскериз но, кузёйыръёс соосты компенсация тырыны ветлон аэропортэ мынэ. Сое ваньзэ дугдытӥз машина потаса, трос уг басьты, нош со автостопщик .
  
  
  Грузовик милемыз бератаз бичаса, собере ассэ аэропортын но мина пыр ӧжытгес 45 иуда, вуиз .
  
  
  Со справкаос но шараямын берыгъя, пусъе ӝытлэн рейсэ потӥз вал та дюжина кулэ шуыса. Со котыре-тӥ ӵошатсконзы Am Pan римын одӥг луэ. Бен, пиосмурт берпуметӥ минутъёсаз гожтӥськоно. Бенедикт кыӵе ке но мистерзэ.
  
  
  Юаз со. - «Мынам со йылозяз со быгатоз на?».
  
  
  Пиосмуртъёс берытскизы-а шуыса, эскеро рейс расписаниез, нош собере час шоры учкиз. «Уг, - шуиз со.
  
  
  Самолётэн лобӟыны дас минутлы азьло. Расписание ривненский вылэ учыралод.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  Валамон луиз-а, мар-тэк медонъёссэ римын Иуда берен лобӟиз. Отын аслэсьтыз кыдёкын луизы ке, солэн штаб-квартираез фарелли ӵош ачиз но бандит. Соин, вылды, уг тодӥськы, малы мон музъем вылэ ачимлыксэ Сицилия комплексын шараяны.
  
  
  Вуоно ӵукнаяз ветлон римын вуоно гинэ лобӟыса кошкиськод. Нош ӝыны час улыса пыр лондон-озь самолётэн, собере нош римын мынон, вуизы ми доры тазьы луыны кулэ шуыса завтрак, кылсярысь, час ортчиз-а, собере Иуда приземление .
  
  
  Со джин жингырты, такси басьтӥ но солэсь Хилтон-озь самолёт, та дыре со билет басьтыны. Со отель, монэн ӵош со мед луоз, озьы со умой вала, малы ке шуоно Фарелли Джованни. Солы жингыртӥды ке, Иуда понна но ыштонъёс Хоуку извиниться кариськыса , соос шуизы: «Мар гинэ соосты капчиен шедьтыны луэ Римэ. Нош со тодаз возе ке, со лобасал, детонатор кыльы ».
  
  
  «Римэ полициын интерпол-а соос герӟаськемын яке кулэ ке, сое басьтыны быгатомы, со понна утчаськом, со пуксиз ке?»
  
  
  «Ӧвӧл, - шуиз Хоук. Ачимлыкен юн луыны, со куара, кезьыт куараен, куддыр соосты уже кутыны. - «Полициын ачимлыксэ кутӥзы ке, тон уд тодӥськы-а, мар-а луыны быгатэ. Ник, ачимлыксэ кулэм соослэн адӟемзы потэ, кызьы тон астэ ӵектӥзы.
  
  
  Мон уг паймы, тае кылыса.
  
  
  Со доры, дыр, ми кадь лобӟыны, мон но чылкак бере кылем сюрес жадьытэ джина люкетэз бадӟым луиз. Юн мон ӧй изь, нош тырмыт шутэтскытэк, сюрессэс мед азьланьтозы. Джина изь, нуные кадь.
  
  
  Тямыс часэ мон соку пайдаез но ӝоген но капчиен быгатэ собере римын пересаживаться-ын Лондон. Ӵукна шунды яркыт луоз. Адресъёсын таксистъёс квартира сётӥзы, мон со джин сётӥзы. Отчы фарелли ассэ кышномуртэз вайизы но, Джина шуод-а, мар понна со дуннеысь мукет босс куддыръя умойтэм кутӥське ачимлыксэ пумиськон. Полицилэн квартираяз улэм-вылэм сярысь уг тодо, но мыным потэ, иуда шуыса тодо . Собере шарак приземление Фарелли солы жингыртӥ ке , эмуос но шуиз, Сицилия небезопасный вылын мыноз шуыса . Таӵе амалэз, оло, со но малпасько, самой кышкыттэм интыез, мар вал та квартирамес но, оло быдэсак, мар отын со пумиськиз шуыса, азьланяз планъя эскероно .
  
  
  Час ёрос ортчыса, собере мон трос квартираё коркаос азе дугдыса приземление. Мон пыро ини огазе люкаськыса, соос пӧлысь куара кылӥз ке - сэрег понна.
  
  
  «Татын сылэ каньылэн», - шуиз со Джин.
  
  
  Со, корка доры но подбегать сэрегъёссэ адӟыны, кызьы кык нунал потэм пиосмурт доры лыктӥз но серебристый lancia уръёс вылтӥ, сюрес вамен припарковывать. Одӥг котыр кык вылӥ луыса, фарелли вольыт, нош мукетызлэн - Иудалэн, костюмзэ вылаз аслыд кельшыны кулэ . Ватонэз, сотэк ваньзэ но, ваньзы ик сьӧрам боды растворимый.
  
  
  Соку шуккиз малпаны. Со Вильгельмина потӥз. «Та тырмыт, - кеськи мон. «Римын - берпуметӥ тӥляд остановкады».
  
  
  Ӝоген со среагировать ценымногие, малпаське-а-со кезьыт. Соос ыбылэмын бере, со доры машинаен подбегать. Вильгельмина ыбозы, нош мон промахиваться, но со понна синъёсы мертчиськизы тасырайыны искреннее брусчаткалэсь. Со эшшо огпол ыбиз, бампер сямзэ шедьтыны, со понна но машиназэс ватыса.
  
  
  'Каргасько!' - Нукыртӥсько мон.
  
  
  Собере фарелли ыбиз. Бускель корка син тасырайыны палдӥз. Со, пегӟыса кыскамын луэ, со ыбе бере ик, паллянэ киыз шӧдӥське, мон но пильыны яра вылын мыд-мыд палаз. Мукет ласянь, со адӟоз, машина кадь, ӧс усьтӥськыса, мон укыр басьтэмын вал но, мыным уг сёты фарелли шедьтыны .
  
  
  Со джин малпамтэ куара кылӥське. Кеськиз со. - "Ыбыса, Ник!" "Соиз кышкаса, ыбылӥськон!"
  
  
  Со чакла, кызьы джин фарелли доры берытско, соин-а, тодэ, мар со луоз ачимлыксэ дусымез. Куке со адӟе, со куспын со вожпотонзэ басьтылӥзы. Сое мертаса ыби но, нах-ын. Ортчиз кӧня ке синъёссы шоры нах тасырайыны mimmo дюйм.
  
  
  Со тыл ответный усе. Борддор вӧзын ыбемын мон нырысьсэ сюри Фарелли; кыкетӥ чырты кутсконысь эмуос шедьтыны. Со но тротуар вылэ дернуться рухнуть судорожно.
  
  
  Кык пуля лобиз машина понна, мынам пыд дорам шултэ. Взреветь двигатель минут ортчыса, сюбег но вылэ урдэм иуда улочка питыртӥз. Со ыбылэ, машинаен-ын, пиялаез пильыса бер гинэ но мыным удалтӥз.
  
  
  "Тон-калтыны?' - юа со джин.
  
  
  "Мед.'
  
  
  Мыно но отын улӥсьёс ас квартираяд, - шуи мон. «Бер мон тӥ доры лыкто».
  
  
  Со запротестовать, но мон доры 2000-подбегать alfa romeo ини, нош со вылэ припарковывать тротуар. Соосты уг луы ворсаны. Мотор аратон вайись езъёс, со, ширтись машинаез тэтчиз но, иуда понна но.
  
  
  Со кык кварталзэ ачимлыксэ пыр адӟиське. Мон шонерак ветлӥ, куиньзэ берыктод со чутрак квартал азьын но, мон бордысь мозмытскыны турттэ. Со-а, бер-колёса указательёс эшшо но ӝикыт куань пробуксовка ӵош ортчиз . Мон азьпалан Иуда паллянэ кожыса, пичи улочка вылын, нуэ сое доры зонае промышленной выре. Пыдын ветлӥсьёс понна но машинаез ӧжыт гинэ ӧй пумиськылы кык вить мина полдюжины кышкатӥзы монэ. Нош Иуда ӧй ӝегатскылы, со но. Бадӟым сюрестӥ мынӥд ке, ми, «Альфа» но суто сое , нош таӵе-таӵе машина нуллон амалъёсын ӝоглыкез одӥг арес вал, иуда таиз валамон но.
  
  
  Пыр ас вылазы басьтӥзы эшшо вить мина Иуда кичӧлтэмезъя, ачимлыксэ, соос но ышозы. Со понна складъёсы сэрегез берыктэмын ке но, со распахнуть асфальт вылысьтыз машина ӧсэз адӟиз. Со, куань дугдэ, пешт но золъяса «люгер». Иуда нокытын ӧй вал. Со, складъёс шоры учко но малпало, со отчы уз пыры". Панцирьёс со доры, солэсь шобретсэ, вылысь ке усиз люк учкон. Та аспӧртэмлыко номыр уз луы, сое поттон понна, ма со кыньыръя някыртӥ вал. Со, шобрет доры лыктэ но соос шоры учком сакгес . Ульча дэри эгес пытьы кельтӥз. Со мыкырскиз но пеле. Shaggy приглушенный со кылем. Зэм но, та shaggy Иуда луэ.
  
  
  Озьы ке но асьмеос, ачимлыксэ, солы амалтэк синмаськоно. Озьы ке но ляб тазалыкез вылын кияз искусственной, та адямиос визьмо луэменызы, лис пресловутый кадь. Ӝоген со ӵыжалскыны шобрет люк лэзисько но, турникын куинетӥез тубатмы металлической ботинкаос уз йӧты, дыр, мынам комнатае. Мон котырысь лэчыт зынзы ӝутскиз. Таӵе пар шоканы секыт, кезьыт но мур, со гуын васькисько, сокем пеймыт луиз. Соос кылозы, пеймытын пуконо ишакелы комак ӵуше. Иуда бызьылӥзы ке, музъемен пайдаяськись паськыт каналэ выжон сетьёс но, рифма канализационной системаосын малпасько, умойгес луоз шансэ, мон ачимлыксэ тросгес ноку уг шедьтӥськы.
  
  
  Но та берпуметӥез луоз шуыса, кунокуа со.
  
  
  Мон соос дорысь вольтче Ниагарский усён. Нош али мон сое урод уг шталь ке, табере, кык гинэ соос пӧлын вал ми дыр, пиосмуртлы. Ӝоген со шобыртӥсь дыльк васьконо тубатъёстӥ но шальк ӝоглыксэс будэто.
  
  
  Соос бере вуиз эшшо пыдэссэ, со уступ сюбег из вылэ мырӟиськиз. Пож вуэз жильыртыса каллен чур зловонный вашкала из но вылъёстӥд. Луэмме ӧжыт ке но чиданы луонтэм кӧш зын, шоканы омыр мырдэм гинэ луоз на.
  
  
  Югыт ляб кружок, ми пограса пырак ӵоже урамъёсысь, куд-ог представление сётӥзы. Но со пеле дол-дол сылэ, сьӧд вужер кадь смоль. Собере со нош ик та кылыны, куараосты вамышсэс дыртытэк, пеймытын чальтчыны чузъяське, мон ымныр вылам бур пала кылсярысь ярд.
  
  
  Вильгельмина киын кылльыкуз, монэ дораз. Со мыкырскиз но, иуда понна но шимес пеймытысь улыг мынэ.
  
  
  Мыным йӧтэ арбериос йырсиё, пыд шуныт. Куншет вылын ӧжыт гинэ ӧй юа сое быдэстон кеськы, куаразэ но приглушать, mimmo ке лобӟиз мон комакъёс, сюбег межаостӥ куань но пегӟе. Темп юрттэ секыт луэ, маин ке но гылыт мускытэз трос луоз тубато сьӧрысь ӝуё вуж сюй, из тӧлатоно.
  
  
  Бадӟым кибы-ысь безглазый свисать вӧлдэт ултӥ. Соин гинэ уг паймыты, лобась шыр но адӟи ке . Котькытын дыльк вияны, нелькыны луэ, омырез но ӝокыт. Но сокем ик ӧз куштӥськы гнести, Иуда кадь.
  
  
  Соос со вамышенызы сосредоточиваться вылэ чусоме. Мар ке но мон блестывать азьпалан пеймыт. Ӝуштыса, со доры ӝиптӥськиз но, шоканэз ӝегатыса. Собере кыдёке иуда дырто но, киязы но со сьӧры, со вильгельмина.
  
  
  Сэрегъёс соос понна кожид ке, вдруг мон выльысь зымысал, канализация уг равновесие ышоз но соос ӧжыт гинэ ӧй погра. Мон вылӥ тасырайыны просвистывать пырак синме, кылӥськод-а соос нош ик но, Иуда чутэ кадь. Солэн быдӟалаез канализационной со сьӧры пичи гумы, пеймыт коридоръёслэсь, сюбег данаклы трос, нырысь кезьыт.
  
  
  Сэрегез понна со нош ик берыктэ со, мерта но ыбиз. Тасырайыны тэтчизы но син инъет изъёс шедьто. Со, промахиваться бызьылыны но, иуда понна но, солэсь азьло мон туж укыр кезьыт азинтыны ӧйлась .
  
  
  Классической луэм коӵышмы сое шудон-кунулскыса. Со сыӵе ик движениос гамбитын котькуд ачимлыксэ ответ. Со понна кожид ке но сэрегзэс, соосты нокытысь ӧй вал. Та удысэ ӧз кутэ ни шапыкен виясь ву. Зынзэ но ӧй вал, кӧс арес вал. Нырысь мон паймисько таослы. Нош мугъёсъя сое ӝог шараязы, иуда потан сяменыз со та быръе, урамъёсын улӥмы. Адӟы солэн пасез ӝуштэ, со ворсамын луоз, калаен пластинаосы выре. Та люкам киын лэсьтыны луоз. Со дугдоз, но со палтӥз куараос пеле кылыса проем. Собере пуксе.
  
  
  Табере со усьтэмын сылыны быгатэ. Со туннель тодмо луиз, пӧртэм ал изэз но тырме. Со дыре отын сылэ, со кыдёкын куара кылӥське. Усьтэм амалъёсты тодыса но соосты уже кутӥсь канализация-тӥ иуда та кунокуа понна, мон бордысь мозмытске. Ӝоген тодмо луоз, со, малпасько, та кызьы сое лэсьто. Сергей мынам азям вуиз, со но, иуда адӟиз вужеръёссэс. Со мыным кык пол ыбиз. Милям ужмы син шуккиз тасырайыны одӥг саес. Али мылысь-кыдо луыны шурдытэ сьӧрысь пеймытэз.
  
  
  Со, пась доры лыкто югдытӥськем. Со йылозяз, со адӟиське-а, мар-туннеле нуись пичи комнатаын, кытын лампочка ошиськемын. Со оглядеться. Табере со тодэ, кытын мон. Ог витьтон адямиез лыдэ ниша-ын ӝуштыса кылле, со вылӥ луэ йыркобыезъя тыро, соос шоры учкыса мон но пеймытомизы. Мон катакомба вайыса, Иуда, туннель улын город, кытын ватскыны христианин ассэ нырысетӥ курадӟытӥз. Выводъёс со доры лыктӥзы, малы та Калликст катакомба дун-чылкыт луыны кулэ, ваньзэ туж тодмо катакомба римской. Дун-татын улӥд ке, туристической интыын та списокын уз луы.
  
  
  Со пыр ортче но, иуда понна но комнатаяз мынӥ. Чылкак нош ик пеймыт луиз, коть ошиськелэ лампочка отын но татын . Табере сое кылыса, иуда кадь секыт шокаса, доказать кароно, мар солэн лябамын. Со лыдӟиз, сое трос дыр ортчиз ини бызара ма, кызьы лэсьтоно эмуос инъекция инсулин, ачимлыксэ утьыны метаболизм, мар уйиськы. Со кема ӧй кыскы. Мынам нош уг поты, со понна точка доры вуиз, кытын ке туристъёс ӵош со сураськыны быгато . Сое ӝутӥзы темп.
  
  
  Со югыт комнатаос пырись-а, сыӵе ик ӝог кыкетӥез, нырысетӥез кадь. Иуда со уг адӟы, соин ик комнатаяз изъян лэсьтэмын. Нырысетӥ кадь комнатаын, люк кыллё ӝажыос вылын йыркобы, лы борддоръёс вылысь. Солы луыса полпути комнатаязы пырыса, шоканзэ ас дораз бур пала секытэн кылем.
  
  
  Ӝоген со биниське. Кӧс Иуда люк доры пыкъяськыса, ӝотырес лы. Ачимлык луоз ымнырыз пурысь но пӧсяно. Адями ку но лыдэ , нош йыркобыя со ӝажыос вылын трос луэмын, йыркобызы вылын кельше , маин улэп адями понна. Вазен со адями, ӧлексы луэ, но со табере пугающе шталь гротескный.
  
  
  Умойтэм со шока, шекертылыны. Соосты сӥлы улӥзы ымдуръёсаз шукы луэ. Smith кияз револьверен солэн вакчиятыса возё & .44 Wesson Magnum. Мон соос пӧлысь со шедьто ке, со борды итӥськозы мукет катакомба туж ӝог лысьӧмез.
  
  
  Соос кер-серектӥз, малпаз со ас ужамзэ вуоно дыр. Соос пӧлысь куаем серекъяса, укно пияла пыр кадь кӧльыез; куалекъясь чиньыосыз йылэ неуверенно ачимлыксэ замахать протезъёс. Восковой бур киысь револьвер но вольытгес луоз .
  
  
  «Востэм, сое виисьёс табере тӥ быгатэ, Картер», - со прохрипеть.
  
  
  Музъем вылэ пуксьыса но, со лы зымизы пӧлысь, со монэ шӧдэ кадь, мыным ишакелы куажыртэ. Револьверъёсты Иуда рявкнуть - парижын промахиваться но. Со султӥз но мертаны «люгер» эмуос гадям. Мон чиньыез курик вакчияк спусковой, нош со ӧз ыбе.
  
  
  Иуда выжы пӧлысь ассэ вылэ нош ик лымы усе но револьверъёсты ки уськытэ. Ымнырме кырыжтэмысьтым луоз ачимлыксэ, син остекленеть. Лулшуг куспын туж бадӟым адӟиськылэ, нош собере шӧдтэк шорысь быриз. Ачимлык мугорыныз золтӥськиз, ачимлыксэ револьвер но ки вылэ усем. Ачимлыксэ, борддор борды шуккиськыса, нош собере меретэз - ачимлыкен юн луыны, син усиз-а, комаын диабетической.
  
  
  Со, султӥз но со доры лыктэ. Со вие ке, со, со мыкырскиз, но со пумысен дернуться тып мугорды. Со пульсэн ачимлыксэ кырмано. Пульсты ӧй вал.
  
  
  Со султӥз, туйылӥз «люгер» лысьӧмез но кобураысь пуртэс пушказ учке лыдэ вылаз дӥся. Иуда луыны кулэ, ядерной детонатор висъян, кышка вал, солы мӧзмыт но, шунды югыт-ын.
  
  
  Отын со кельтэм мугор но, туннель пыр катакомба умой югдытэ пырон доры мынэ. Иуда но шедьтыны уг луы, мукет дыръя соос но уг кельшы та туннель шталь скелет вылазы. Ачимлык-озь соку ӧз шеде ке, кызьы ачимлыксэ, сисьмем шведов, агай-вынъёс кадь мед луоз вазь ачимлыксэ лысьӧмъёсты эскеризы. Сьӧд малпанъёссэ пыӵатыса вуымтэ та юморлэн со ӧжыт гинэ кадь, турист группаын мырӟиськиз, потон пала вамыштӥз.
  
  
  Гид итальянской мон шоры учке. Со шуиз. - 'Я ик сётэмын!' - Компаниен ӵош тон кыльыны кулэ, синьора! Ӧжыт гинэ йылпумъяськиз ваньмыз ».
  
  
  Со, мынам но со доры мыныса, югыт азьпала кариськиз. «Огшоры, - шуиз со гидъёсты. «Мон сцена кӧшкемыт ӧй тырмысал».
  
  
  Мыньпотыса Пособие. - «Урод азьпалан на, синьора».
  
  
  Соиз, ар но задание сярысь малпасько, со милям сылэ на, со улонысь пыдын мыноно луэ ке. «Мон оскытӥсько, уз пророк тыныд мар нострадамус ай», - мон шуылӥ.
  
  
  Тыдӟыны, сое серем уг вала.
  
  
  Нош мон тазэ уг бугыръясько. Одӥг наверняка луэ-а шуыны: "иуда луыны кулэ. Нокин уг тоды, мар вите милемыз кыдёке. Соин ик со инты, азьпалан сярысь мед малпаськод, со туала вуыса, татын али но. Нош собере со сярысь малпа но джин пальпотыны кутске. Серем туж умой, кыӵе гинэ возьматэмын луэ.
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Книга сярысь:
  
  
  
  
  
  Сыӵе луоно кадь? Музейёс ватэм документъёс шӧдтэк шорысь луиз шенӟыны ватикан рутинный картер ужъёс дыръяз кыска . Та муген лыктымтэ понна случайной ваза этрусский лэся.
  
  
  Нош уже чылкак удысын картер но уг nike ачимлыксэ, бергес тодмо кадь ке, документъёс утчаса картер шедьтыны. Малпамтэ шорысь искусство луэмзэ, произведенилэсь малы ке шуоно со виын солэн лушкаськемез адӟисьёслы высокопрофессиональный.
  
  
  Художественной но кызьы дунлыкъёслы, вазаос этрусский-а соослэн лыдзы, одӥгез бӧрсьы мукетыз потӥзы ыше-быре , укноосы учкисько, учкисько ымныраз кемалась усьтэмын асьсэлэсь тушмон картер - Иуда.
  
  
  Та документ лэсьтыны Иуда ӧйлась ни, самой кезьыт но шимес уйвӧтын ...картер но асьсэды возьматыны быгато-а хок
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Кобраез тодметъёсыз
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  Кобраез тодметъёсыз
  
  
  Лев берыктыны Шкловский
  
  
  бырем пиезлэн тодэ ваён Удмуртской сӥзисько.
  
  
  Валтӥсь геройёс:
  
  
  НИК КАРТЕР
  
  
  агент AX псевдоним N3
  
  
  "ШИВА"
  
  
  йыр огазеяськон "Кобраез"
  
  
  ASHOK ANAND
  
  
  агент служба индийской секретной
  
  
  ПУРАН ДАСС
  
  
  индийской йыр служба секретной
  
  
  НИРАД но РАНДЖИТ
  
  
  огазеяськонъёслэн ёзчиоссы "Кобраез"
  
  
  РИВА СИНГХ
  
  
  внучка Шива
  
  
  
  1
  
  
  - Чутырын, мон сое ӟыгыръясько, небыт но пызырес, но копак дыры сётэмын луоз. Сыӵе кышномуртъёсты шер луо солэн эмъяськон, Рива кадь. Ку шудом мертчан йырсиез сьӧд вужер но со вылын; куспын, мон малпасько, мон киын возёно шуыса малпанэз быдэсмиз. Пеймыт комнатаын луы, со, ёзвиоссэс лэзе. Но, шудбур доры, уй омыре пӧсь луоз отел утчан системая быръёнъёс кондиционирование Нью-Дели.
  
  
  — Малы тон мыным ӧд вера, — Рива прошептать. Со небыт, шуныт но ымдурыным мон йӧтылӥ вордэм пӧлысь гырказ пельпум, чырты, гадь борды ӝиптӥськиз, мон сое ки.
  
  
  Солэн ымдуръёсыз шоры учкыса, ымнырме берыкто но сое гожен быг-быг ee. Собере пыӵатон нахмуривать вал, ваменэс кышномуртлэн ымныр тусыз дышемын, басьтӥсь вань-а, мар-а со... потэ кышномуртлэн, кудӥз нылпи вордо на вал. - Ма, Вузэмме? – юай мон, чиньы йылам улон бархатистый ку со ортчиз.
  
  
  - Малы тон татчы лыктӥд, Ник? Со палэнтӥськыса, йырзэ миндэр вылэ уськытэ. Кузь сьӧд йырсиме тӧдьы басма вылэ миндэр кылдӥз веер, кенераськон шоры кельше, солэн ымныр азьысьтыз гож... - лэсь рамкаяз лэсьтэм, пызь но валантэм пуш ушамаган палдытэм та минутэ.
  
  
  — Мон нош тыныд шуысал, — мон шуисько, жингыртыны турттӥсько оскымон но чида. - Компания мон ысты мыным басьтэмез сярысь вераськон. Басмалэн, буртчинлэсь, даралилэсь кыл... вань. Ваньзэ тае шаерамы сылэ дунтэм, кытын кезьыт-эшшо ке.
  
  
  Шол, - со ӧрекчаськись. Одно ик, шуи со уг быгаты Рива, кин со сыӵе. Котькыӵе учырын-а, кыӵе пӧртэмлык? Нокыӵе мугъёс ӧй вал, нылдэс кыскытэк, эй, мон выллем сутыны но усёз, мар соослы Шенӟыны Картер, AX агент, миссизы быдэстыны али дыре Нью-Дели.
  
  
  Со вазь ӵукна ик лобӟоно рейсэз ӝыт Air-India. Адями но, берпуметӥез но, кин пумитаз соосты возьмало, Рива кышномурт тусъем луэ, христиан абдрамон, кудаз одӥг пиосмурт монэ ышанӥсько уг быгато. Со барын пукылӥ кунокуаын, бассейнын пыласькон дыр вуиз со. Сари вал солэн фигураез идеальный азвесь чагыр ӝокатылэ; физической но лӧптыса учко шӧдыса, асьмеос пыраклы ӵош нырысетӥ. Собере аслыз мукет поттало понна одӥг кылын, но милемлы, та палъёсын уг вала, со йылэ нуназе карыны ӧтиз.
  
  
  Ми мынӥмы ресторанэ-ын чанакьяпури француз, горд-городлэн центраз, ӝокыт сьӧд оазис. Соос уйзэс ӵош ортчыто луоз, ӝуткалэ та луонлык алда.
  
  
  Кызьы тодмо луиз: мыным укыр трос тупатыны уг тыршиськы, со мед ӝуткасалзы.
  
  
  Соослэн синъёссы чиляло но шӧдонэз, кызьы со йырсиен, - шуэ четко. Одно ик, луоз, юанзы, искусствоосъя практика огшоры... октон быгатӥсь шудонъёсты. Прелюдия но яратон дарт уйёс.
  
  
  
  Мултэссэ вератэк, мар Нью-возьмато мон понна дели (AX понна но) эшшо но тросгес, малы Вуз Сингх. Индийын Хоук ыстэмын вал со но, со ке но, шӧдӥ, мар со бертэм затея, пересьёссы алыны уг луы. - Нош мынам ӧвӧл, со монэ покчиослы, та адямилэн ма даурто! - возьма монэ.
  
  
  — Сокем бадӟым муген отчы лобӟиз, Ник, — шуиз Хоук саркастический ӵош серекъяськом. - Мытон но вае - та ужын, озьы ӧвӧл-а? Залын полуанархия Калькутта быгатэ. Нош кин тӥрлык кымтэ бугыръяськись? Писпуос вылын уг будо пыӵал ке, умой луоз.
  
  
  «Та проблема индийской правительстволэн пуш безопасность», — мыным пумит кылзэ вераны.
  
  
  - Зэм. Чылкак зэрпаллык. Соин быдэсак соглаш. Делле зэм, та базаре огшоры мытон вал ке но, та миссия ӧй луысал, Ник.
  
  
  - Соку мар-а?
  
  
  - Та шоры учкыса. - Мон со мычиз бумага куаръёсты тыриз. - Тросэз адямиос та сярысь мон тыныд верало лушкемлыкез, мистер "Шива"... оло, кыӵе ке бус вылъёсты котыръяса, со зэмзэ мар дауртэ мукетыз. Со монэ ӵын сигаразэс курытэз ныре пыжиськем, пукон вылэ пересаживаться мынам кыдёкысь но, документъёсты мед лыдӟом.
  
  
  Собере гинэ умой луоз милям представлениын со сярысь статья укон, маин вырыны Хоук.
  
  
  Мыньпотон кивалтӥсьёс синйылтӥзы. - Кызьы адӟиськом, та умойтэм уж, соглаш?
  
  
  - Мон ӧй шуысал эсэпсӧрись.
  
  
  - Молодец, умой, шуо, Ник. Огазе люкаськыса, героинлэсь штатын выжтымтэ адямиос-сырец дас миллион доллар. Но, кызьы тон адӟиськод, тужгес бугырес уг-а та элементъёс. Та гинэ ке луоз усыкмытӥсь суретъёсын, жингыртэ вал, со кинлэн ке мукетызлэн. Нош со сярысь вераськон мынэ бере гинэ... но... та дуннеын ваньзы кыӵе ужпумъёс калыккуспо дуннеын дипломатияя соку тыныд оскоз.
  
  
  Со, шонтӥ, rta уг усьы.
  
  
  Документъёс, мар гинэ сое лыдӟыны, кабинетъёс быгылес луиз. Вылӥ ӝутскемез уг луы. Сое лыдэ басьтыса, мар-а мар-а, мар-а со сярысь газетысь лыдӟыса, дыр, соос, ми кадь со ноку но ӧз малпа, ax герӟаны луэ, мон уж удыс сярысь уг вераськы ни.
  
  
  Кинлы ке жингырто советской вашингтон посольствояз, президент штат тусбуяськыны герӟа. Идеально куара сымитировать луэ. Со валантэм луыны быгато, воксё янгыштэм кылъёс гинэ ӧй вал. «Президент» кышкытлыклэсь потӥз подстрекательский сямен, кышкытлык, москваысь ыстэм гожтэтаз со анна советской дырто.
  
  
  Пумлэн пумаз, недоразумение палэнтыны луэ, извинение но вайылӥз тӧдьы коркаос туж трос. Та вылын но быдэстэмын мед луоз, но та интые кыстӥськыны вал. Кпсс-лэн цк-езлэн нырысетӥ секретарез, советской союзысь президентэз вераськыны удысысь валтӥсь политической пыр «пӧсь линия». Со гинэ уз луы чылкак нырысетӥ секретарез. Зэмзэ вераса, вашингтон но но, москваын нокин уг тоды, кин ӟуч куараезлы пышкылыса. Эшсэ лӧпкытӥз но йӧскалык кылъёсъя вошъяськемез кышкатыса кыдёке уд луы куриз президент созывын внеочередной кенешлэн заседанияз.
  
  
  Нош ик... нош ваньмыз огдырлы сайкиське. Соин ӵош кузэн, кык арня гинэ азьло, быдэс черод инцидент укша луы; ултӥямез индиез но пакистанэз но кышкытлык куспын вошъяськон, израиль но египет куспын, Япония но китай куспын коммунистической. Котькуд кыӵе ке пол дипломъёс имитироваться идеально куара, анае доры но со кышкытлык вайыны кышкытлык пужит лекъяськы шуыса.
  
  
  Дуннеысь ядерной ож вис вал. Табере, таӵе документ тӧдьы юрт, кытын ышисько вот мон ваньзэ куштыны. - Иське, тон шека а, мар-а та лушкес "кин ке", Шива ас нимаське, виымлэсь-а возьматэ улэ возиське огазеяськон "Кобраез" понна ответственность нуо... ма соос ортчытизы но - мынам шӧдэмея, шоры учкон Хоука ответ.
  
  
  - Оло, Ник. Только, пе, Шива — адямиос ӧвӧл, мар ке но мукет, — выжыяз Босс. - Зэмзэ ик, мон тодӥсько, "Кобраез" улӥз. Но мон оскисько, ӧжыт ке но, наркотикъёс но мар сямен тае тӥрлык вузкарон огазеяськонъёслэн. Нош та чыры-та сярысь, - валэктэ со кежег, документъёс вылэ йыгаллям чиньы, сое быдтэмез гинэ соосты эскерыны шуыса. - Реальной шива та адямиос? Та выллем яке кыӵе ке калыккуспо огазеяськонъёсын йӧспӧртэм, Кобраез приказ сётӥз? Мар мон дӥсьтысал-а... - мараны кулэ кылъя ватса, ӝог луиз кадь.
  
  
  - Иське, тыныд оскиськом, Шива мар ке пиосмурт, соку солэн куараез пышкылӥсь, самой уж вылын?
  
  
  Жади Хоук шонтӥ.
  
  
  - Нош тон уд ик тодӥське, Шива уло на.
  
  
  - Яблочко-ын.
  
  
  - Озьыен, адями сое шедьтыны кулэ, кудзэ нокин но, ноку но ӧз адӟы, куд-ог персонажъёслэсь куараез пышкылӥсь оло быгатоз, оло мон кадь ӵош кутскиз, соиз озьы-а... мар та, сям-а тон?
  
  
  - Токма ӧвӧл нимамын быдтӥсь тон №3, Картер.
  
  
  Со та висёнлэсь ӧй вал, кудзэ солы оскисьёс басьтыны. Нош мон кызьы шуи ини, дырын-дырын, сыӵе адями уг тупа, душеслэн кадь. Мар курылӥ мон ярато тазьы котыртэме дунне вылын вань мынам кинлы ке яке малы ке, асьсэзыз нималозы кин Шива.
  
  
  Тодмо-а соос, малы та кушем ним, нош собере юртэз документэз эскеронлы. Шива инмарзы делле индуистский ик вал, кызьы тодмо Ватӥськон паськыт. Война, сютэм аръёс, шугадӟонъёс абсолютной но та кулон... ачимлыксэ неоспоримый ӵоже улэ, ачимлыксэ, кужымзэс эскеро улсын. Но солэн трос вал; книгаос, кудъёсыз ӵош со тодматскиз, иллюстрациос, сульдэръёсты-статуяосты сузмытъяз но туспуктэмъёс сюдыны-вордыны, шив суредаз, чеберъяз кый. Огшоры уг-а-та кыйёс, нош кобраез, индийской кулон гадюка.
  
  
  Но тани, мынам пытьытӥм кошкиз луы, но соос уг адӟисько кадь... гангъёслы лыдӟе священной дуроно луо!
  
  
  Кин ке но емышез луоз шива-извращенный воображенизэс ке, соку со точно ӧй вал Рива Сингх. Али нылъёс вал, мусо, небыт но улэп уш.
  
  
  
  Со доры берытскиз но со решение научно-исследовательской ужпумъёс бутылка ӵоксэтсэ ee, ымдур ымысь быг-быг со доры ӝиптӥськиз. Соосты зарниен шобыртӥз, мугорзэс тём банк капчи луэ, соос бере но, юн-юн ӝиптӥськиз та еж но гадьме ноныны, мон мылкыд басьтыны луонтэмез.
  
  
  — Уг, уг вера, — монэ прошептать ке, со бӧрсьы юанъёс очередной чуръёс утчаса, со вискын мукет, мынам бугыръяны кутски. - Мон Шенӟыны, нош тӥ... тон уг сёты ни... вуз вакытэ тодыны кулэ. Ee юн ӟыгыртэ сое, ӝуштыса но зӥбе сое.
  
  
  Пыдъёслы шобрет кровать вырӟиз, со ачиз бордам юн ӝиптыса ee. Рива син усемлэсь паськытгес луэ, соин но, лэся, учкисько, мар вылез-пумен со мукет комнатаын. Таяз учыре со туж но вала, мар шугадӟон пӧлы сюроз.
  
  
  Кыло солэсь куаразэ. Пыр колтыр жингыр соослэн кылдон секундэз лыдъяло, со, ӟазырес сипыртӥз кадь,... нуналъёсы кылӥськиз кинэн ке ӵош-а вайгетӥськод замок. Мон «смит-но-вессон» кровать вӧзысь тумбочкаез вылын кыллись арбериосты, кияз сёто но, со учыр вал мыным сьӧрын досягаемость. Куараез лябгес быриз, со сьӧры тэшкыльтӥ но... отын, валай, мар понна уг пистолетъёс кырмиськыса вуэмын.
  
  
  Со палан тэтчаса, ӧс кадь гинэ усьтӥськиз. Югыт фон вылаз, коридортӥ мыныкум, бородатый фигураос висъяськиз кык пиосмуртъёс, тӧдьы дэреме но, штане парусиновой одетый зар-ын, пижамный укша, кыӵе индиец, трос нуллӥзы. Нош трос-а, кезьыт-а шведов, мон погыртӥсько короткоствольный пистолетъёс, котыраз солэн одӥг киос юн возё тюрбан фигураос.
  
  
  Ну мон шоры пистолетысь луо, номыре но уг быгато, но мыным та карысь. Буй-буй кык пиосмурт понна ӧсме тунгонасько но, безоружный дун-чылкыт комнатаяз ӝуа.
  
  
  Кыкез но чакламын со пиштэмзэ урдыса нуналазазвесь кыньыртӥз, амал шедьтыны турттӥз. Быг-быг со но кужмо луыны, азязы номыр но уг ышы бородатый ih, но, сямзэ но туш тюрбан ih судить каре-а, со вал кык сикх.
  
  
  - Ӟеч ӝыт, "сахиб", - шуиз со, мар пистолетъёс, мыньпотон ӟечкылан но тузэмзы луоз, куке со вала, мар мон гольык рива, нош иське, эшшо троссэ уязвимый.
  
  
  Карта вылын одӥг гинэ дыр сётэмын, кудӥзлы луыса разыгрывать, ужбергатӥсь луыса но туристъёс выллем улэ кылиз. Обидем соослы ответ сётӥз: - ма со текст? - Мон выросъёс лэсьтыны, мед кутӥз телефон трубкаез но, индиец безоружный-телефон сикх старомодный вырӟытъя, мон вӧзаз дырто.
  
  
  - Мар понна бред, "сахиб"! — соос вазисько, мыняло. - Тонэ нокинлы но уг сёт юаськыны выри, но "мема-сахиб", - Рива шоры чиньыеныз возьматыса, - чутыр тӧдьы шобрет улэ но со клубочек золтыны выриз.
  
  
  — Ящикады учкиськод, Мохан, — ас эшъёссэ косоз пистолет-ысь адями.
  
  
  «Та ке, талан, лушкан сылӥсьёсыз номыре уд шедьты тон понна», — вераз со ih. - Мон дорын гинэ чекъёсын. Мон рупия, мон долларен сша-лы.
  
  
  Со чик ӧз впечатлиться. Номыр.
  
  
  Соин но, дыр, шуиз со концентрироваться кутско, асьсэлэсь визез но, мугорез но, сильтӧл доры люконтэм слияние дасяны. Берпуметӥ полын, соос пӧлын майбыр миссия вис бере, соос вылын юнмаз Душес понна, соослы отпуск но шутэтскон дырез огшоры мурт пӧлысь, дышетон кужмо дыр мед ортчоз шуыса, ӧнерезлы ас самообороналы шуыса умоятыны самой аспӧртэмлыко форма. Среда, пӧртэм техникаез, соослэсь асэстыса, озьы ик форма самовнушение луоз, кин монэ дышетӥзы, обладатель сьӧд кускерттон, «дэн ретт», таеквандо чемпион, корей версия «кунг»". Милемыз озьы дасязы таеквандо Инструктор. Та но формаез кутон вылын кылдытэм импульс каратэен кужымен, вань мугорез басьтоз лыдъя кутон понна, уката ик макесъёсазы но пыдтабазэ.
  
  
  Озьыен, мон котыр люкаське ке, кык но одӥг-а со усьтэмын копаськыны кутскизы урдскыны дась луоз нырысетӥ вамыш лэсьтэмын, мон вань тӥрлык арсеналлэн личной. Пружина асьмелы, со, асьмелэн но котырысь жуг-жагез сэрпалтэм мугор выпрыгивать быгатӥсь инты.
  
  
  Койкаосысь тэтчыса но со Рива донгиз, пуксе, коӵыш кадь, пыдтыш вылаз. Мынам син тасырайыны просвистывать йыр вылын, выж вылэ усе. Глушительёслэсь кужмо луэ мохан напарник пистолет.
  
  
  - Ник... ӧвӧл! — рива кеськытэк, уг туртто кадь сюлворыны кутскизы кык пиосмурт жугиськонын яке мон ӧй пумитьяськы.
  
  
  Нош мон дыр трос ӧз люкаськы.
  
  
  Напарник Мохан нылъёс но пунэмзэ берыктонэн ӧз кышкаты, нош мон доры вырӟыто, одӥг мыньпотон скривить ымдуръёсад. Пинь сыскон луоз десна карын лэсь куаръёсыз но сяськаосыз горд буям паан ih-ын. Ымысь син мальдымон югыт лампаез ih виресь адӟисько, соос мае гинэ сиемын ыль сӥль юдэс кадь.
  
  
  - Дунтэм тон мынам, - сахиб, - со мынэ, мар луиз пистолет. — Нылы монэ виыны но быгатэ, но мон туж умой ужады ке, тӥледлы нырысь общежитие каризы.
  
  
  Шталь сое уг витё, мед адӟоз, кыӵе «уж» малпаз вал со. Чир-ысь «ки-приложение», сое ӝегатскытэк обороняться кык пиосмурт косэ, соиз, пыд йылаз тэтчыса но атаковать карись. «Ми валаськом,-рио-ча-ги» — круговой пыдзэ шуккем, вань-а со дырлы берлань балансироваться аленка. Iso лэзьыны но вань кужыме, вань-а солэн наплыкез ачимлыксэ, вал соос шоры. Со мугзэ шедьтыны но дэмланы, бур пыдыным.
  
  
  Ӝуштыса бультыртон келяны пистолетысь адямилы юрӟым; шунды шуккиз ачимлыксэ сплетение гольык пыдтыш. Ачимлык ты мозмыт омыр пыре ке, выж вылын, соин рухнуть, ока. Дорын со чиньы бултаськыны пистолетъёс, но, со ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз бере, эшшо одӥг ыбем понна лэсьтэ, со пыр со мохан перепрыгивать тэтчиз но, со азьло рвануть.
  
  
  - Эн кышка, агай-вынъёс, - мон прошептать, мукет дыръя мон понна кутыны пыд бертэм турттэ, мед берен кушто. Ӝоген со-а вал со.
  
  
  Тыршемез понна солы ӟечен татын улӥськом ке, ветлӥськом но кутскиз таеквандо кунг-ач-ач-ач.
  
  
  Солэн киосыныз ӝутэмын, та понна кулон кадь йырсиез «колониа-нал-чи-ки», атакае формаез, кудаз со тӥледыз ӟечлыксэ эскерыны-ын. Кулэ интыяз точка доры-тӥ вань мынӥсь-ветлӥсьёс кизэс мохан омыр ужпум ласянь. Ачимлыкен юн выжы борды йӧтӥськиз ке, ныръёсты но чиньыосты мон, мон вал образованиез медицинской кулэ ӧвӧл шуыса, валаськод-а, мар-а та, кулэм адямиез.
  
  
  Сое лыдэ вим люкетъёс-ын эмуос бышкалтэм, син куспын виизы сое. Ачимлык ӧр-тӥ rta вир пазьгиськоз, собере синъёсаз учкисько но... соос мыным бусъёсын шобырскизы ачимлыксэ дугдӥзы, азьвыл но паськыт луыны пиялаез усем, ма, кызьы кыклы люкиськод сьӧд мраморлэсь. Ӟазырес, мозмыт куаразэ ачимлыксэ сдавленный rta пыре ке, выж вылэ усе. Инертный, мунё кадь ӟустыри, тодмантэм-ысь нырыз, горд но паньгаз, кызьы кисьмам емышез сокын.
  
  
  Мохан трос луэмзэс ӧз «вие»,«, со шӧй луэм.
  
  
  Нош кӧня ке секунд понна, со милемлы каньыл мед приканчивать ачимлыксэ, сокем эшъёс оправляться ачимлыксэ, мар даурто атакае доры вуиз. Со шӧдӥз, кызьы со монэ сьӧраз пуньырӟыса меӵак выж, дорын милям кык пол но ӧз малпа вал, дыр.
  
  
  Со куспын дась луоз. «Ханна а, улӥысь-а, сетэ»... одӥг пол, кык, куинь... мысленно малпай мон. Собере со берлань кыскиз шимес гырпум палляназ «возьма-люк чи-ки».
  
  
  Соин вожвылъяськись мурт меӵак шуккиз ангес улаз. Со черекъя, но со биниське, быгатысалкузё понна гинэ ке, пиньысь идеальный комплект кыльы шуыса. Табере чылкак бултаськыны ан малы ке шуоно, пырдытэм. Ангес но чырты вылтӥды вир ӟиза чур ачимлыксэ, безупречный дэрем шоры йӧтэ. Кыл кылъёсты висъяны ымныр вылэ юдэсъёс улӥ люкетэз луоз; синюшный кыдо лыз-вож син доры бамлы ини.
  
  
  Пиосмурт утчаны кутске, нош куараез котыр гинэ зӥбем ачимлыксэ rta мозмытӥд; со кезьыт вуо, нош азьвыл нокаутировать ачимлыксэ, пистолетме соос зӥбыт курокъёс вуиз. Со азьлань усьылэ, выж вылын кема кыллё. Огпал борддорез но пырак синъёсам бышкалске. тасырайыны мон эшшо одӥг кык просвистывать крупнокалиберный дюйм. Тасырайыны синъёсы вал со «у-у», быгатӥсь адями выпотрошить, свежезабитый чипыосты кадь, жарка дась. Пиосмурт доры султӥ но чигнатӥськыны нунал.
  
  
  Азьло чидантэм кезьыт вуиз эшшо одӥгез пуля пыр асьмелы сое лэзиз, со вылтӥ гож читыр-мын, ми соосты вордскем нуналлы итӥськиз искреннее k. Нош солэсь азьло кошкиз, пистолетме соос киын ишкалтыку-тӥ ачимлыксэ кезьыт вуиз. Секыт тэтчыны со адӟиськоды-а коридорын но пумъёссэ ӵуше но дорожкаостэк кылем коридорын векчиесь кузь тубат металлической вир кисьтӥськиз.
  
  
  Со, штан золтӥз но комнатаяз вуиз, со кровать вӧзаз куштӥз. Мыным паськытгес усьтӥське рива шоры учкыса, син шушектэм. Эй шуиз со. - Вождэс эн вае, пожалуйста! - Вӧзам котьку но чурыт басма вожвылъяськон вузаське.
  
  
  - Эн серекъя со. Соин ӵош виресь фигура кельтӥм со огназ улыса, соос бере вордскем ке но пиосмурт вал.
  
  
  Та комнатае котырмес собере со бызе. Нокин но уг адӟы, кызьы соос сьӧры уйиськоно урдыса. Со одно луыны кулэ, соин ку, кызьы озьы али, мохан кулэ луисез ке, тодытэк нокыӵе решениоссы ӧй вал, сое вал вылын туж делле хема. Мон уг малпаськы, гольтрес лушкаськись соос; соосты ӝужыт быгатонзэ возьматыны тросэз, огшоры сӧриз шуыса.
  
  
  Соослы луыса, оскисько, коньдон уг куры со синпӧет ужаз шуыса. Мар ке но мынам йырам куашка, малы ке шуоно, со уг быгаты со вие сформулировать. Та мадиськонлы кельше вал... малы ке шуоно, мон переосмыслять косысалзы ке, мар мыным шуозы Хоук. Кытчы меда, кин ма-а-соиз ини мынам усем мурт, индие вуыса бере со вылын туристической вайз? Трос юанъёслы ответ сотэк кылиз быгатэ ке, со эшъёс мохан уд куты.
  
  
  Вестибюльёс, ӧжыт кыре луоз отель, стойкаоссэ портье понна уй иземын. Движение туж ӝог синйылтӥзы, со понна катанчи, ватэм нуналъёсы бадӟым пияла, сад пушкын но дворик нуиз. Куттэмпыд, со доры лэзькиз палаткаос, пеймыт садын но палэнэ бызиз ih карыны.
  
  
  Пыдъёсы улын турын-кот но кезьыт луэ. Толэзь пилем сьӧры ватскиз люк, со оранжевый ворсаськемын ымныр. Бассейнын вазиськемзэс адӟыса, сое кыдёке-пилем, но кытын со ортчоз со пумиськонэ дано заплыв рива сиськон азьын. Ортчем бокалъёс дзинь кошкиз, ӟечыран движение огсыр, куараез гульымвис ульчае вузкарисьёс.
  
  
  Али гинэ куараез вал мынам шоканэ, мынам пульсты выре. Азьланяз соос чаклало поползти, вӧзад котьку ми пычкиськыса шӧдонэ вырӟиз, куара котьку, ачиз со монэ шедьтӥз... ваньбур-озь лэзиське ке, со кадь луэмез шараяське.
  
  
  Эн дырты сое пистолетъёс басьтыны вуиз. Мон асме ачим гинэ оскисько ки вылын но озьы визьлык лыктоз. Оскыны но уг луы-киосыз вылын интеллект ке но, ӵош ке, глушительёс пистолетсэ шедьтӥзы, улонысь нуиз.
  
  
  Мон тодӥсько бере инструктор монэ кушем ним «Чу-Уяны», корей возьматэ шуыса берыктэмын «Кулак». Нош мыным практикаме доразы кутыны решениоссы ӧй вал, со вие ик, мон эскери. Садын ваньмыз шыпыт луэ. Баньян гинэ кыньыръяса веттаськыса, куаръёссэс, модослэн гигант вольеръёсын люкетаз ватӥзы.
  
  
  Вир пытьыос но со индейский, пуштонъёс бере нуналазазвесь синйылтыса, лек пуля чыс-кулон келяд. Кесько мон со пол вылэ. Таӵе собере со кидэ ымам, мон син тасырайыны пельпум ӵабъя.
  
  
  Та вылӥ-вылӥ яра вал, но соос зол сутыны. Шталь пиньме куртчо но сое витё, уязвимый ачим шӧдӥсько ни, малы ке ке но. Ыбылӥськисьёс, озьы ке но, дӥсьтонмы-оскалтонъёс но уг пот ни возьмаме, соос мон вылэ урдскизы отместка-ын.
  
  
  Забор соос доры пегӟыны кутскизы. Со, соосты сьӧраз но ширтэ на ке, лэзьы солы лобаны уг поты вал шуыса-а, ӧз-дышетисен уроклы эмуос. Валамон, солэсь оправляться обращениен, ачимлыксэ незадолго-озь соосты та калэ вуттӥз, сокем-а, мар паймымон потӥз перепрыгивать борддор пограничной ловкость. Солэн ӝог выремез коӵыш кадь, кызьы ке адями. Нош, озьы ке но ки вылын вӧсь луон, со, асьсэдыз шӧдо сыӵе ик чупрес. Сое, борддоре но гольык музъем вылэ пуксе кӧльы перелезать усыпать участок пыре. Мынам пельёсаз чингетэ на одӥг пуштытыны, ыбылыны уг луы тазэ но.
  
  
  Мотороллер тюрбан-озь вуыны быгатэм тӧдьы индеецъёс, забор сьӧрын пумен гравийный припарковывать сюрес. Мотороллер интыысьтызы вырӟизы двигатель вузэм, индеецъёс гинэ но ӧз учке. Я такси кутӥсько быгатэ велотакси утчало соосты, но мон тодӥсько, мар адями кусыпъёс ышизы-быризы ни городысь лабиринтын пистолет.
  
  
  Соин ик, лэся, пӧйшураны али ке пайда мед азинтэм интые, соос доры вуиз заборен но, пу понна кык куатетӥ кырмиськись, сое нош ик пыре перелезать. Ӵапак солэн тыршеменыз та ватсаса ичизэ. Пыды капчи луиз, турын али мон понна, кӧльы сярысь. Со, бассейн доры мыныса, кизэ миське гуждор но выро-гопо, вестибюльёс-ын проскальзывать гыало.
  
  
  Ас инбуко Швейцар сайказ, мар-а, зэмзэ но, мон лэзиз комнатаяз кык индеецъёс лушкемак тубиллям. Мон озьы уг пыкылы, соин шӧй люкаськизы ачимлыксэ, кудӥзлэн йылаз кельтӥ, кудӥз пӧлысь мозмытскыны кулэ вал мон но. - Бессонница, "сахиб"? — мон солэсь юасько, вушйылтыны, каллен султо. Собере прилавок пыр кусӥнскиз, учкыны мон... самой палэнскон вылэ куштэм делле вылэ усёз, со луоз одӥгаз штан. - Тон понна мон понна снотворное ыстыны, мед-а?
  
  
  "Тау, кулэ-а ӧвӧл-а," мон пумит, пальпотон золтэ.
  
  
  Ӵабтӥськем виро шӧдӥськод со кузь ке но, мон вылэ кельтӥз, пуля индеецъёс-сикх, со тусбуез лэсьто, номыре но уг поты шуыса. Тазьы соослэн кисыязы кизэ донгиз но лифт доры мынэ, нокин монэ уг адӟы шуыса. Со ассэ уз шӧды соос понна кепыраса, шӧдӥсько, нош умоен ке, милемлы саклык уг кыско. Истребитель № 3-тӥ шедьтыны одно кулэ луэм адямиослэн нимъёссы Шив AX.
  
  
  
  2
  
  
  Рива Сингх уг луоз артэ, мед юрттоз мыным комнатае гылӟо.
  
  
  Мынам кӧлан интыям ӧс ӟубис луиз, со понна нокин но уг пега ке, ужзэ мед азинтоз, напарник ачимлыксэ мохан но суро. Комната буш луиз ке, адями шӧй застывший уг лыдъяло, сое шонер каратэен шуккыса вииллям. Индеецъёс кылле, киосыз но, пыдъёсмес вайяса, йӧспӧртэм поза-ын, вир вуэн зымиз пеймыт палаз, сылмытыны соосын азинтыны выриз.
  
  
  Шобрет эз шара ивортӥськомы со сярысь, ма со ӝытлэн бадӟым люкетэз Рива ортчиз. Усьтэм нылъёс акыльтӥз, со пыр комнатаез азьло вольтчиз но, со кезьыт вуыса, со дугдӥз. Сокем укылтэмесьгес эн луы мон понна, секунд гинэ но, малпасько, мар со быгатэ ышанӥсько чал-чал. Соин ик со вуоно ӵукнаяз кунокуа воштыны малпасько. Со уг отель, мед кин ке полициын кузя Нью-Дели мон доры лыктӥз но, мынам юанъёсы зӥръяло. Пӧяськон туж трос кулэ луозы, соослы ответ сётыса, ассэ утьыны мед выллем.
  
  
  Нош башка сингх рива шугъяськонъёссэс сярысь, кудъёсыз уг тодыны выре, тунгонъёсыз ӧвӧл на яке солы ымаз луоз вози, со сярысь сюлмаськи мохан луыны кулэ. Шол, валантэм луиз комнатаосъя ачимлыксэ, мыным потӥз, солэн куараез котьку дун-а мар-а со трос отельёс люба утиськыны быгатымтэ. Шуд доры, куноосыз кӧлыны кылё ум этажаз. Мон одӥгзэ уг усьты ӧсме, дыр коридор кузя соос гыж мугорыз венё. Син жаде одӥг мынэсьтым ымнырме адӟыса, мон горд шушектэм уг быгаты, но сӧсырмемъёслы вир мон кие ныпъет.
  
  
  Ачимлык лэсьтэм лифтъёс но со азе шеде ке, мар кулэ вал мыным, штан кисыысьтыз-ын. Паки пуртэз нырыз андан кубо туж пайдаё луэ; кабина ӧссэ усьтыса, со ик вылӥ этажаз заблокировать делле паки пуртэз но ӧйлась, шахта подъёмник мозмытӥз, мугораз кӧня ке дасо метр уллань ширтӥськом.
  
  
  Упокоение Мохан та инты луыны пумтэм вапумъёс ӵоже.
  
  
  Но со омыр йырме пельпумад вал ини, мугорзылэсь мукет люкетаз луоз выль гу донгиз мур колодча доры дась ачимлыксэ, сыӵе маке, сое адӟыса бере, юаське, мар мынам куншет вылын тэтчаны быдэстыны. Саесъёсыз закатывать индийской курта вал, соос гыж мугорзэ коридор кузя ке, мон али но детальёс шоры тэтчыса, сое вазь уг шӧдӥсько.
  
  
  Та татуировка лэсьтӥ, чернилаен несмываемый лыз, кудъёсыз висъясько киюмылъёссы вырыны, куке соос валаса-а, мар-суреда суред, зэма шекъёссэ. Асьмеос шымырскемын кобраез Татуировка королевской кульчолы, киоссэс выллань ӝутӥз понна атакае характеро положениын. Меретъёс но кылзы пумысен куалекъяны мугорез мохан клиновидный ышиз.
  
  
  Озьы кылдӥз но Кобраез. Ачимлык мохан но соослэн эшъёссы ысто, мед ышанӥсько-а, мар-секретной огазеяськон ih Картер Ник ӧз шарая. Планъя куашка гинэ. Агент котыр кулэ луыны одӥг, кык, дорам уг басьты вал пазьгиз дыр ымнырыз нош мукетъёсыз кыӵе ке но ужрад, со но-а пичи-а, мар вал мыным истребитель зэм № 3, AX агент дорын ужан.
  
  
  Мынам пайдае-ын очки, мысленно мыным кылдэмын, кулэм шӧйёсты но пыдъёсыныз мыр одергивать дэрем саес. Мохан уллане лобӟиз мугор кынме, лифт шахтаос пеймыт борддорзэ палдыло. Со, кылтэм, пельтэм кадь кылӥське... солэн мугорыз йыг пунктын упавший назначение берпум вуиз. Быгатӥсько на юрттыны, Шива эмуос вань ке, номыр но талы пумит ӧз луэ.
  
  
  Кыкнамес ик ужпум, ма та дырозь мон уг тодӥськы, чайы, уло ке шат-таос персонажъёс лушкемлыкез ке, виыме, кобраез выллем лэсьтэмын, быръем пуштроссэ, ишкем понна сьӧлтэт калыккуспо та нюжаос.
  
  
  
  Парк-тӥ ветлӥсь транспорт нера каллен вырӟо. Люкаськемъёс понна автомобиль, велотакси, велосипедэн но, пыдын ветлӥсьёс понна-эскерыны circus мотороллер connaught уллё тӧдьы колоннаос, часовой чал-чал кадь. Воргоронъёс тӧдьы штанэд паськыт тӧдьы «курта», дӥськут но эшедлэсь ачимлыксэ мохан маин висъясько, ичи-а, ӝог мынэ, йӧн-йӧн но гырнадёр. Кышномурт черноволосый бинисько «сари», туникаос лякыт но мукет буртчин «чуридар» (штан, кус но эгесалляны бака). Соос быдэс уллёен растерянный кылдӥз, лулшӧдонэнызы безотлагательность йылын ошиськыса улӥз, со виын ик возьман но.
  
  
  Нош трос-а, маке но кезьыт город куараен тросгес, экзотикаё кезьыт омыр, кудъёсыз лэсьтэмын выре Нью-уникальный Дели город, одӥг тунсыкъёсын улӥськод, мон вылын гинэ сосредоточивать.
  
  
  Шив.
  
  
  - Тынад шуэмед потэ мыным, маин тонэ кобраез служба сярысь кылэм гинэ ӧвӧл, озьы-а? - со юатэк, адями, мон ваче пумит пуктэмын, чаймы мяталэсь кыдёкын ӧвӧл дыръя урамын ми кык кафе потягивать парк.
  
  
  Соин ӵош службаын ӵукна солэн индийской лушкем герӟаське. Мон «контактын» офицер службазэ секретной вал, соосты мон уката дэмлаз. Мынам арлыдам Anand Ashok кеме пиосмурт вал но, урод но изможденный, лэчыт-лэчыт учко но, адями... агрессивной выраженизы ымнырзылэн, вань шудон правилоосты тодыса, неважный, со юрӟым яке ӧвӧл-а. .
  
  
  - Кылем Кобраез сярысь? — соосты тодамы вайыса, нахмуриваться. Со доры чашка но чай лэсьтэмез туж ымдур ньылон вайиз, азьло кезьыт азинтыны. - Одно ик, мистер Картер. Котыр Кашмир сярысь мон кылӥ... кобраез, тӥ Калькутта, Мадрас, вань кунмылэсь... Бомбей. Отын но бугыръяськонъёс бунт, отын котьку но кобраез.
  
  
  - Нош Шива? - ӵоги мон.
  
  
  - Тон-а со адӟиське? - ответ Ананд, пукон вылын возьма, туж-пу ӝажы чиляло. - Со вольыт, тустэм, адӟиськод-а?
  
  
  Солэн йыраз шоналтон ответ.
  
  
  - Ну, соку тон валаськод-а, куке со шуиз, шива тустэм ма, ымныраз-тэк, - тэк кылем мурт, мистер Картер. Но, креслоын пыр кусӥнскиз, полузакрытый сьӧд синъёсыныз со мон шоры учке. - Та огшоры ним, асэстэм лексэс дорын пукыса, мон понна iisa но, индийской секретной службаез.
  
  
  Куараезлэн потон но со точка, нош со интыын, кытын вал азьло... гостиницаосын гинэ мукет. Кусып возён индеецъёс хоук пыртӥз лэзе монэ, мон уг оскиськы ке но ih визь-кенешен юртто.
  
  
  Делле ик ветло шуыса кыл-индеецъёс омела пӧлысь инты «измена». Эшъёс ке но, индийской хоука ачимлыксэ осмотрительность оскытӥз вуон, кулэтэм уз луы риск нокыӵе сюлэмшугъяськонъёс валан вылын сокем уг мыны, уката карта вылэ пуктэмын вал ке милям улонмы, ми миссизы но.
  
  
  - Соослэсь тодыны быгатоз, озьы мон тӥляд маин выре правительство шива шедьтыны? — нош тон шуид со ананд, но каллен настороженно.
  
  
  — Героин, — шуи мон. - Дас миллион доллар котыр, кизёно штат герӟа. - Мон уг малпаськы, асме укыр муг усиз ке, со зэмос мугъёсыз сярысь вераса, ӵапак со сярысь нош, мон-ошмес эскерыны голосовой адӟем карыны туртто, соос пӧлын паника толэзьлэн берпуметӥ калыккуспо дипломатияя кизьыны, музъем вылын тупаса улонлы кышкытлык улын пуке.
  
  
  - Ах, бен, наркотик - со урод бизнес зэм! - Индеецъёс султо но мыняны кутскиз. - Пожалуйста, эн вае, кӧня ымныр мон, нош мон одно кивалтӥсез жингыртылӥ ачим. Оло, со сярысь мон трос информация сётыны быгатэ Кобраез.
  
  
  — Одно ик, — шуи мон. Террасаос пукон вылын-тӥ но ортчиз Ананд карыны.
  
  
  Сое чаклам понна, солэн пушказ ышиз-быриз дыр. Собере сое тэркые пыдэсаз учкиз, жаль, ӧжыт-а, куаръёс но уз дыше шуыса чай тазьы гожтэмды бере лыдӟе. Кин тодэ, солы дыши ке, али сое ас азинскон миссия куашкатон яке азьпал ӧйлась.
  
  
  Соос, асьмеос сямен учкон но берлань гылӟыса террасалэн шурлэн доры лэзе откидываться транспортной пачылмыто, котыр Connaught петлять Circus. Юанъёс трос вал, зарезь вылысен, сокем трос пробел, трос милям мар ке луэ порезвиться, мед вамыштозы коть кыӵе ке но азинскемез. - Чай на, сэре?
  
  
  Сое адӟо но куалекто, мыкыръяськизы кадь официант столик выламы кофе. — Кык ваё, — вази мон, бушам чашазэ Ананд возьматэ.
  
  
  — Кык чаймы мяталэсь, — тодаз официант. - Со пакор ӵектыны быгатэ, индийской яке тэркылэсь джентльмен фирменной шӧмъям потэ, уно сӥль улэ медведев "самосэ"? Усто со, "сахиб".
  
  
  Со шоналтон ответ утвердительный, ачимлыксэ кыньыръяса учкон шонер йырвизьдэ суралозы. Пиосмурт буш сюмыксэ ӝутыса, со берытскиз ке но, кухняын вуоз шуыса, ас вылад сое кутӥзы ке, гольык киын мар соос шоры учкыса гуньдытыны-ын. Кема дыр ӧй вал, соос шоры учкыса мон но, дырзы но тырмыт, - пертчыны мед быгатозы-а, мар-nen отпечатываться.
  
  
  Кобраез шымырске - соин-а, мар валантэм вунэты! Со пыдзэ пукон вылэ тэтчиз но, чутрак кариз.
  
  
  «Kuda, вуриськись басьтыса, ананд-а валаське?» — мон малпасько, ӝӧк вискын, огпалтӥз. Бышкалтэмез пеляз тэркылэсь жингыртэм, куань, котырысь парк-со кофе но, машина куараез но нера смешиваться гудок. Озьы соос вӧсь уг луо ке Но, кылем уй кадь, мыным кык сикх ке утиськыны луэ-а, солэн кунян ваён номерын мон пыри.
  
  
  Кобураяз, со пельпум вылад нуллӥськод, валъёс вильгельмина дуно монэ, 38 люгер-го калибр, ӟудэм мурт монэ котыр стольким спас ситуация, тросэз, мае со тодаз вайиз яра. - Ын учыръёс но, пистолетъёс тырмыт луиз ке, мынам дорын Хьюго вал, мон стилет, дэрем саес улаз ватэмын пуртэс.
  
  
  - Тон мар ке потэ, "сахиб"? — мон ваньзэ одӥгез тӧдьы курткаен вылын официантлэсь юа.
  
  
  — Телефон, — шуи мон.
  
  
  Берга, сое возьмато нуналлы, комнатаын нуиз. Погыртозы монэ, мар укыр кема Ананд телефон жингыртӥз. Та татуировка башка, официант соосты ки вылазы шӧдӥзы, мон кекоръяськыны.
  
  
  Со телефонзэс шедьтыса, курткаен адями вырӟылытэк тӧдьы-а, сьӧд чур старомодный телефон но, коридоръёс сюбегесь паллян тупась вылын ӝуштэ. Нунал ӝоген монэ синйылтӥзы но со вылэ бур пала оглядеться табличкаос. Оло, сюлэмшугъяськыто соос нимысьтыз мугтэк, оло, со, пустяк бугыръяськыны.
  
  
  Я, ышанӥсько одӥг гинэ амал вань.
  
  
  Со, жакет улын гужемлы асьтэды капчи кизэ чуртнаса, сьӧрос доры но пиосмурт доры мыныса, коридорын вильгельмина йӧтэ лӧпкытъя кутон нуналэ шӧдӥ. Кыре потанэз вал. Ӧсъёссэ усьтӥз-а, бур пыд азьлань мычыса со.
  
  
  Пушказ ӟукырак ӧс усьтӥськыса, мон шоры шуак учкимы ванная комнатае лэзёно шуыса, мадиз " сьӧд-тӧдьы плитка. Отын нокин но ӧй вал мактал. Со азьлань вамыштиз, лэзь мон понна нуналэз усьтӥськиз. - Мон прошептать. - Ашок? - Кылиськонниын куинь нунал ворсамын вал.
  
  
  Соосты нош ик ӧтизы секунд витё. Сотэк ответ. Тын, коӵыш кадь, кышкан ӵош луэмдэ шӧдон вы лэчытам кутыны, соос басьто «люгер» спусковой чиньыез курик вылэ куасалтоно но кобураысь кыньыръяса. Вань туала бадӟым люкетэз люгер нечувствительный курик вылэ спусковой; пинал понна нимысьтыз лабораториын мон но вал модифицировать-тӥ wilhelmina ax штаб-квартираын Вашингтон. Курокъёс ыбыны дась вал, кызьы со вал вылын курокъёс гинэ нюртыны.
  
  
  Сьӧросын мон нырысетӥ паллян пала мыно. Тӥр ныд понна юн возиське, но солы со ӧссэ ворса озьы ик ӝоген донгиз. Буш кылиськонниын нырысетӥ луиз, кыкетӥ но кадь. Нош куинетӥ-ын, унитаз лэземын пукон вылэ пыкиськыса, вырӟылытэк кылле, лултэм мугорлэсь Ананд Ашок.
  
  
  Со, йырзэ ӝутытэк ачимлыксэ кыскиды но киын. - Ублюдок! - ныр улаз со прошипеть. Усьты паськыт синъёсын учке мон шоры Ананд. Даур пыр ортчыса, солэн чиньыосыз ачимлыксэ, паймем тусын таӵе амалэн миськытэк кельто, кулэм муртлэн ачимлыксэ.
  
  
  Чурен-чурен векчи, табере пурпурный, чырты ачимлыксэ пусйиз. Уд согы, монэн кусып кылдыты, лыз-вож учкем. Ачимлык пазьланы дэрем сиресэз со, лыз-вож умой эскерыны мед быгатоз шуыса, пичи но прокол кык пытьызэс адӟем, ӧжыт-а со кемозь дюйм. «Нош малы?» — аслэсьтыз юа со. Валамон, под ананд луыны кулэ шуыса, малы ке шуоно ачимлыксэ, свисать rta iso кыл; пытьы та но чыртыяд, лэся, кый куртчемлэсь кельтоно луиз.
  
  
  Куд-ог дыр куспын кӧня книга лыдӟисько но мукет сямен учкисько мон одӥг герпетология миссия кылдытэмын, рептилия сярысь наука. Но со тодмо, огшоры-а ядовитой кый куртчемлэсь яке ма собере кутскиз реакция пыр час мында куртчем ньылетӥзэ ортчиз.
  
  
  Ашок Ананд лобась кый куртчыса, уг луы тазэ но ачимлыксэ кулон мугъёс: оло, асьтэос, яке знак та символ возьматиз религиозной алонлы. Одӥг сэзь луэмзы: люкаськоз-а отын со уг дугды, со понна-мараны.
  
  
  Со окт «люгер» кабина но котырысь вольтчиз. Пыран-потанэз вал азьвыл сямен ик кыре. Мон со сюрестӥ ик кошкоз ке, мар но вазьгес, соку, зэмзэ но, официант шоры ӝимыны быгато. Макем со быгатомы радъяны, со луоз одӥг гинэ ӧз, кин бар ужаны, огазеяськонъёсы пырисьёс «Кобраез».
  
  
  Соос куризы, мукет амалъёсты. Укно вылэ дорожка вылэ потыса стеклоен фарфор тузонэсь нера куалемъёсысь парк. Соос кыре-буре потӥзы но адӟисько раковина перелезать. Кафе усьтӥськиз, мышказ укно сьӧры, луд синмо потало, террасаос вылын пуке, кытын официантэз обслуживать карыны понна столик, яке татуировать ӧвӧл.
  
  
  Решёткаен укноос усиз но со, со стилет ӝуто, жингыр отцеплять рама курикты сыномыны.
  
  
  - Трос потон амалъя каньылгес луоз, "сахиб".
  
  
  Али укыр бер Вильгельмина куашкатъяй. Ымнырысьтыз мынямез адӟиз но йырзэ берыктӥз, соос пистолет официант. - «Беретта» 22-го мертаны калибр мон син азям усиз. Калибр тӥрлыкъёсын пичи гинэ, но со тырмыт Беретта умой тодо, мед тодозы, макем кышкыт луыны быгатэ, соослэн вис вылазы матын.
  
  
  — Выль отеле соос огшоры омырен шокай, — валэктӥ мон.
  
  
  Со уг пальпоты, нош пистолетъёс гинэ сэзъялтэм, киме ӝутыса, мон куалемъёсысь тэтчиз но, йырыныз йылаз пус сётӥз. Мон со Беретта возь вылэ лэзё. Ачимлык милям ӧтёнмылы басьтыны гинэ кылиз. Соиз соос шоры долкаса но, выж вылэ пуксиз. Адӟе вал, кызьы соос пирсэкъяменыз, лэся ачимлыксэ учке бере, мар со опытэ ӧжытгес кадь ситуация.
  
  
  — Мон малпасько, индеецъёс — калык асьык, — шуи мон. - Лэся, отын мон мукет, - со корказь палаз но йырзэ берыктӥз, кытын соос мугорзэс ананд шараяз, - аварие сюремды...
  
  
  - Самой сое ик тон но луиськод, "сахиб", - мыньпотэ официант, азьлань вамыш лэсьтэ, табере "беретта" мон улонэз мертазы. - Ӝоген, оло, мон кылыло порпилэсь кырласянь но кужмо, кышкыт вае. Сомында вал куара, маин согоз та-тӥ пистолетэн ыбид.
  
  
  Озьыен, одӥгез гинэ уг барра вал соос, кин луыса пала кырмыжъя Кобраез. Сое тодо кадь, кытчы шедё, мон, со сярысь тодыса но кадь Ананд — кык мукет юанъёслы ответ доры ватсанъёстэк кылё, солы мон доры люкаськизы.
  
  
  - Умой-умой-а? - мон шуысал, ариец серектыны выриз косӥз. - Тӥ ӵектысалды та бӧрсязы полицейскойёс тодэ вайытэ.
  
  
  Соослэн правооссы утемын вал.
  
  
  Ляб тодӥсь официантъёс луыса, та трюк туж вуж но ужъёссы ляб уг тод, сыӵе ик тодмо. Мыным пумозяз вераны ӧз вуы фразаосты, кызьы со син азьын полицейскойёс доры священной зӥрак берытскиз. Секунд ортчыса, со ужен но люкетэ вал.
  
  
  Чыртыяз официантлы но солэн ӵыжы азьлань тэтче. Со кеськиз ке, шуккы монэ эшлы ботинка ачимлыксэ улсын. Паллян пыдзэ шуккем, лупез ожмасько эмуос но сое кулонлэсь нуыны лэзизы. «Беретта» лобӟе ке, висись интызэ киыныз пиосмурт вакчияк, нош rta кӧлэ ачимлык-тӥ соге.
  
  
  Со азьын выллань усе ке, со нош ик ӝутӥзы но азьтӥ солэн выжыосыз ачимлыксэ, ваньзэ шукки. Со виын солэн пинь куараоссэс кылӥды ке, вань выжы ачимлыксэ rta йӧтэ. Выж вылысь пиосмуртэ гылӟыса. Туалет вӧзын посудомоечный оглушительный загрохотать машина, посудаез-жингыртэм понна со сьӧры.
  
  
  Одно ик, луозы та планэ, ыбиз соге ӧте, мон понна дасяно. Сое басьтозы «беретта» етӥн минут со брюкиос но, бадӟым тырмыт мед ватэм пистолетэн.
  
  
  Йырсизэ кутыса ӝутӥз но, со понна адями йыр ачимлыксэ собере, кызьы со луоз-марионеткаос ке, дорысьтым сӧнэ сӥньыс. - Тон алама адӟиське-а, воргоронъёс! - зӧк куараеныз кеськиз со.
  
  
  Мар со вуӵкетӥз ке но, малы мон ӧй кыл, асказ ӧске вир пиньдэ тӥяса но, ангес наштамын. - Кытын со? - сое нюртозы. - Мон тодэмды потэ-а, кытын мон шедьто тонэ... босс Шив.
  
  
  — Ӧвӧл... шива Шива, — официант нукыртыса, йырыныз мышкысь. Пиосмурт, синъёсыз кынемын, ымыз нош ик гор-гор но вир ачимлыксэ.
  
  
  — Малпасько эшшо одӥг пол, — прошипеть мон, киме ӝутыса. Со, чиньыосазы тырыкузы формаез гарпунлэн, шуккись ним улын «пенн-колониа-бусые " джи-ру-ки», кыл эмуос пертчемын луыны кулэ. Бусаськем синъёссэ усьтыны косэмын, но та висён ачимлыксэ.
  
  
  Эшшо одӥг шуккет душераздирающий ӝуштыса келязы. Та сярысь йыре но ӧз малпа ублюдок Ананд, мынам озьы уг луы малы луэ самаритянин ӟеч мылкыд. Гижыосыз солэн эмуос вапумъёс улэ донгиське, син ачимлыксэ вакчияк улмо.
  
  
  Официант, юзыр конвульсивный тугъямын, отпрядывать. Ачимлык выж шуккиське ужпумъёс сярысь, нош сое секунд ортчыса, со вылэ вылӥе тэтче, син азяз нош ик эмуос искреннее чиньыен донгем. Ачимлык-быдэс улон сое мальдытэ. Агент кунокуае но сое кулонлэсь индийской башка выжыны, ревматизм басьтӥз.
  
  
  - Шуо: Шива кытын? - сое тодэ вайыны.
  
  
  Кельше вал та интыськемзэс; адями но ымныр туссэ вошъя вӧсь луиз кышканэз. Дэремзылэн азьыз но уг висъясько ни ымныр ачимлыксэ луэ, но со луиз перемазывать рвотный вир масса, син вотум-котыр вотум сотэк ветлонни, шоканы уг луы.
  
  
  - Дорам...... - со простонать.
  
  
  - Кытын со залын? - мон рявкнуть. - Кытын?
  
  
  Ватсанъёс пыртон виылон нош азьвыл «син азяз бадӟым чиньы» ачимлыксэ чуръёс-тӥ пызьыртэ. Официант азьло физической откидываться но курадӟон-лэсь палэнскыса, ас забытье лэзьы выйыны.
  
  
  Окт солэн чиньыосыз, ноку но ачимлыксэ синъёссэ кыниз. Ачимлык дауртыны, со улӟоз, юн сэзъялтыса, йырвизьме но луоз, ассэ ачиз вужерлы пӧрмыны но адямитэк. Солэн мугорыз чуланын бездыханный затащить люкаськизы ини шуыса, йыр улын но ву лэзьыса вайиз ачимлыксэ, сазьтэ ке, куаразэ кылыса вамыш. Кин ке шелл коридор кузя, пыран-потан палась вамыштӥ нунал.
  
  
  - Нирад? - Соку che ӧтись куара.
  
  
  Мултэссэ вератэк, шуом-а мар-а нирад ӧйлась.
  
  
  Ачим ӧй лэзьы, тае учыртыса врасплох со пол вылэ. Соос доры лыктэ но, вылаз тубаны фарфор куалемъёсысь пал пумаз; укно рамаосысь, кудзэ со вазь лэзё, ӟубис луиз.
  
  
  Буш киын азьлань донгись со укно рамае. Пыран-потан ӧс сьӧрын нош ик ӧтизы куаразэ нирад бугыртэ.
  
  
  Шуд доры, тырмыт луэ: укноосыз бадӟымесь, мед тэроз. Одӥг киын, суйёсыз пиялаен панельёс, со, террасаысь тэтчи но берен улӥе пырыос туалетын.
  
  
  Ӧс усьтӥськыса, мон но, мысленно патрет ымныр, мугор вылысьтыз учко паймон нирад виресь. Тодмотэм ымныръёс вал-а со, ӧз адӟылы ноку ачимлыксэ вазе соиз. Но тодӥ мон, мар тонэ нош ик адӟизы егитъёс индиец, дыр... но та виын солэн матысь дыре выроно нирад недоверчиво фигура шоры учкыса.
  
  
  
  
  3
  
  
  «Ми кык кузя шундыпуксён но капчиен шараяны шива воплощение эскерись-инмарлэн зэмос пуштросэз кобраез. Доведический потӥз лыосы пӧлысь, та мугор люкетъёссэ огазе тужгес вашкалаез лыдъяське кулэ фаллический троицалы берпум индийской ассоциироваться символика. Зэм, котькуд пол мон зар позицизэ шедьыса тордэ иконография-ын ачимлыксэ атаковать карись кобраез. Соин ик паймонэз, шива кобра туж описываться куэ дӥськут люкетъёсыз вань шуыса, угыос, скин озьы лэсьты, улэп но шумпотэ кый котыр кускерттон гозы...»
  
  
  
  Со укноез ворсано пырыос книга библиотекаын но, из тубат кузя синэз паськыт волегӟыса, парк вӧзын кафе нера террасаос вылын нуиз. Клуб котырез утялтон ӝоген монэ нокин уг адӟы, мышкын.
  
  
  Мон уг возьма, напарник Нирад шуыса кеськиз но, ас вылам делле уг янгыша. Сое уг адӟы но, полицейской вылэ барыш машинамы ӝог юрттэт сётӥсь машинаен яке учыръёс медаз инты, мугорзэ мед басьтоз Ананд Ашок. Туристъёс лыкто но, кошко но, ужбергатӥсьёс. Бар вистэк ужа на, магазинъёс но ас вылазы конноты наблюдательной пунктэ книга-плейс сое адӟыны гинэ быгатоно огкылысь Нирад, егит индиец формаын официант.
  
  
  Нош нирада йӧты шуыса, мон сое нокытысь адӟыны уг сыло ачимлыксэ, ачиз кыллись. Мукет ачимлыксэ, лэся, со ачимлыксэ вайыса, кыӵе ке но нимаз висъет яке ресторан, сое мед бурмытысалыд". Зэм, кык мурт аслэсьтыз ужзэ второстепенной ужась учреждениос сярысь тодыса-а, мар-шӧдыны луэ, а то ке аспӧртэмлыко.
  
  
  Та учырез эскерон азинтӥське луоз со котьку юн кузэн-озь тырисько, официантъёслэсь ужаны уг дугды дыръя одӥг яке кык. Нирад «кошкем» азьло, кыӵе со кезьыт вуо, солэсь кузьым басьтӥзы-кыӵе ужрадъёс. Соин ик, мукет улика уз быгаты зэмос, молодёжных веб-гуры, тӥ ветлоно луэ, кыкез слежка киллерез кобраез луэмез понна.
  
  
  Сокем укылтэмесьгес эн луы мон понна, малпасько, малы мон доры вае, солэн искреннее лушкес персонажъёс, но мон оски вал-а, ӧжыт-а, мар-а гинэ аналтыны луэ механизмъёсты кадь, Шива, зэмзэ ке со улэ, соку вазь яке бер вуиз.
  
  
  Озьыен, сое азинтоно кариськиз шуыса, туж тунсыкъяське книгаосын, магазинысь октоно, индийской басьтэмез сярысь рептилия вплоть-озь со коркан, кудзэ со эскере. Бере соос эшшо но, бырйиськыса-тӥ шкафъёс книгаосын, со вужераз пегӟем, луоз уж вылын адскылытэк турттӥсько. Вӧзаз тырмыт вал туристъёс, озьы мон сыӵе шӧдскымон ӧй вал. Вань асьсэос кыско соос доры кунокуае ӧжыт саклык висъяськом.
  
  
  Со понна ар ӵоже ax тырше, валаськод-а, мар чиданме — туж пайдаё луэ. Самой делле, акшан иназ напчыны кутскиз ке, бервылэд со адӟиське, мон кофеме адями кадь потоз. Паськытэсь пагӟа-тӥ васько изэн со, каллен, вамыш бӧрсьы вамыш.
  
  
  Егит адями, мыкырскыса виресь нирад фигураос вылын, аслам эшъёсыным ӵош нуыны. Синъёссэс кертто нирада луо; эшъёсынызы ачимлыксэ ачимлыксэ нуисьлы, кызьы ке луэ сое сины. Макем валаллям соос, огдырлы возьматыса официантлы сины шуыса, одӥгез агент валаз ӧжыт кобраез.
  
  
  Со азьлань вамышто, ваче син ӧз но соин ӵош кык, собере со уг вольтчиз эскерон понна, сое келяй возьман нуналэ со монэ быдэс ih кадь. Конноты-плейс клерк вал ужасез но, ужысь бертыса. Со выро-гопо калыко площаде люкаськизы ини ке, воргоронлэсь кык нуналазазвесь выросъёс лэсьтыны; но мыным капчи эскерим ке, адӟом, мукет машинаос но дугдӥзы кадь луы, пукон вылаз аслым велосипед такси напарник нирад сюбег.
  
  
  Индеецъёс егитъёс киын шонтэ, дымбыр но таксиын чурыт моторизовать ӧре зымиз. Берыкты йырдэ мон пал синмо егит тротуар вылын сылэ грифон мӧзмыт адями, дыр, уг тодӥськы, мар карысал.
  
  
  Падан улись ке, соин, соин со ӧз луы.
  
  
  Со, тӧдьы-колонна сьӧры ватскыса, возьматыны, маин со лэсьтэмын вал. - Ын падан минут на, соос эшшо но тротуар вылысь васькыты. Чиньызэ ымдуръёсыз доры кык но со шуламез кыдёкысен ӟырт ватсаса, эшшо одӥг велотакси дугдоз шуыса.
  
  
  Брюки вал вылын тӧдьы форменной официант вань на, нош соосты воштыны пиджак. Со усьтэмын вал nen капкаос интые пеймыт-лыз дэремен. Мар ке но чыртыяз чилясь со тӥр, дун-чылкыт палдытэм закатный, синучкон кадь. Егит адями, велосипедэн трехколесный кӧче-а, водителе но газ педальзэс зӥбо, котыраз ӧраз нера, машина парк.
  
  
  Со вакытэ трос уг ышты.
  
  
  Секунд но уг ортчы, мукет луэ кадь бордюр вылэ дугдоз но солэн такси, официант уг ышем вылтусыз.
  
  
  Вужмем машинаоссы вуж вал ке со, киям донгиз пачка кагазэз шофёр-а со, ӧз сётэ солы дыре мытэмын луоз.
  
  
  — Мон отчы эшъёсме сьӧры мынӥськом, — милемыз косэ.
  
  
  Водитель, нырысь сосредоточивать коньдон чотын, соин соослы эмуос сётэмын, нош собере велотакси, официант ӧжыт минутлы дугдылӥм, берлань сётско уг ни куалекъяло. Нырысетӥ полосаос сое басьтыса, со доры мыкырскем но, пукон вылысь синзэ вошъятэк велотакси, кудӥз, кызьы соос малпало, тон матэктод мон доры эшшо одӥг вамыш но лушкес Шив неуловимые.
  
  
  Мактал ваньмыз умой мыно, дыр, шуэм, соос, асьсэлы оскыса, уг адӟо шуыса официант, мон солы таксиез возьмаса яке бар кадьёсы ачимлыксэ потон котырын пуксьы шуыса, со сьӧры мынэ. Сое ӝогомытыны водитель косӥзы, ваньмы пӧлысь мыным куинь висъязы дыръя пиналъёс уг машина официант.
  
  
  - Кытчы ми мынӥськом мукет?
  
  
  - Ысь Конноты-плейс Конноты палаз вырӟытӥз монэ-серкус, виссы медаз биниське, вузкарон центрысь валтӥсь палаз Нью-Дели. — Городын пересь, — валэктэ водитель. Собере со шаплыгес вылэ сализ но мон учкыса ватсаз: - тонэ солэсь талай, сахиб? Ӧвӧл ке, соку монэ ӧтизы полициын...
  
  
  — Ӧвӧл, номыр ӧвӧл кадь, — оскытӥз но со ачимлыксэ, пукон пыр кусӥнскиз, прошептать малы ке пель вылаз эмуос.
  
  
  Соосыз ку улэ ыргонлэсь гордэктэ. - Валаськод-а, "сахиб". Кызьы тӥ нимаськоды... пумиськонъёс соин, мар-а?
  
  
  - Зэм, - со паськыт юнматэм пальпотон, шуом, мар бӧрсьы егит муртъёслэн, ӟечгес романтической вылэ ӧръяськизы.
  
  
  - Сак улыны, "сахиб", - алӥзы милемды таксистъёс. - Делийский туж визьмо кышномурт, - со ӵектонзэ келяны но, бадӟым чиньы возьматӥсь потирать сярысь, пусйиз аслэсьтыз чакласькон вылысь.
  
  
  — Бен, мон но тон-огезлы вылтусы уг ышо, — мыным шуиз.
  
  
  Пеймыт арес ини, но собере Конноты-тӥ ветлон-движение серкус ичиёмо. Водительёс сакгес учкы мон шоры но мукет темаосъя синпелет. Пумен паськыт возьматэ вылын со нимо-дано масджид тузонэсь джама минарет проспект, котыр горд луоиз бадӟым мечеть, юнлыкенызы укша.
  
  
  Памятник котырез но меӵ-меӵ из мечеть сылэ на горд азьын одӥг близлежащий нош базарын, внушительный комплекс, могол император туж трос кельыт, горд форт. Со, малпасько, базар официант ышылӥз, но, дыр, со уг вала, мар понна сое эскерыны. Та интыын, ин усьтӥськиз но, базар вӧзысь мечеть улэ мед потӥз, соос азьтӥ потӥз велотакси меӵак ӟезьы форт.
  
  
  «Сылӥсь», — шуиз со водитель.
  
  
  Ӵапак со виын дугдӥз ке, капка сьӧры ватскыса официант. Со ас черодаз дырто адямиос потӥзы понна аслэсьтыд но, шумпотӥсько, мыным оскизы шуыса пеймыт кыӵе ке пегӟон. Сылӥз капка азьысь прилавок «сувениръёс», открыткаос, валтись, интыысь деликатесъёс.
  
  
  Туристъёс но монэн ӧй луысалзы, мон но та дырез дугдытыны уг луы, доразы но кызыгыны "ям". Куд-ог вис вылын возиське, соос понна сьӧд тӧдьы дэрем но брюки официант учкыны но эскерыны.
  
  
  Эсьма, со монэ ноку но ӧз адӟы, нош иське, мон уг тодӥськы. Ке гинэ «Кобраез» мынам туспуктэм уг вӧлмо, таяз учыре уката но Картер шталь Шенӟыны нимтултэм, кезьыт лыдъя кунокуа со.
  
  
  Азьпалан-а, выжлёгет подъездной пумаз, будка пу официант сюбег азе дугдӥз. Кутскон сярысь ивортэмзэ Вывеска шоу «Люмьер но, пиосмылы но». Куке со вала, егит спектакляз билет басьтыны шуыса индиец, мон ӧй малпаськылы, со сьӧры мынэ.
  
  
  Та урокмы история, «путешествие» психоделик уг юрттэт вань. Кассаысь билет пуш азбаре нуиз форт гравийный выжлёгет. Татын, сад-ын, мраморной дворец котыртэмын, императорлэн пуктыса, трос лыдо луыны учкисьёс понна пукон радэ пуктэмын.
  
  
  Тылсиязы югыт азьын мраморлэсь колоннаосын юртэз прожекторъёс ӵуж ыстӥзы, нош транслироваться аудиокомментарий громкоговоритель пыр. Трон гожтыны Павлин Оратор, персиялэн уллёосты лушкаса, Индия тямысэтӥ даурын пыриз.
  
  
  Собере святой кысэ, гижызэс но мынам тыбыр сьӧрын тук шуккиське. Йырзэ солэсь берыктэ, визьтэммыса шор пудо уллёзэс возьмаса арес вылэм.
  
  
  Та сюрес вылэ пурт кадь лэчыт кинжал интызы вылэм со.
  
  
  Лэчыт зашипеть, паллянэ висъяны саес камзолзэс. Кема малпай, со, киоссэс лэзьытэк но палэнэ одӥг манеръя «колониа-нал мак-ки». Кутскон удалтон ӧзгес индийской годы официант шталь кыкетӥ пол эскерем-чаклам.
  
  
  Ачимлык пальпотон чилектӥз сардонический тӧдьы пинь, ныр-ын стилет омыр поромытэ. Собере прожектор ымнырыз копак югдо ачимлыксэ, со мальдытэ. Пукон радъёс вискы потан егит адями тэтчиз но бызьыса кошкиз.
  
  
  Учкисьёс, шундыпуксён валтӥсь туристъёс, лэся, оскисько-а, мар люкетэз луоз индеец шоу. Кин ке чабыны кутскизы, нош гижыос куараез омырын чузъяське вал. Громкоговоритель котыр гумы куара кылӥськиз, боевой вазиськон келямын. Со понна йӧтэ урдыса.
  
  
  Мон уг тодӥськы, кызьы соос валало, кин со сыӵе, яке ма мон со сьӧры мынӥзы. Чыс-ваньмыз соос лэчытэсь но кинжал ачимлыксэ кылыны быгато на-а, омыр но сӥль висъяз саес камзолзэс. Со мыным арес ку бышкалтоз.
  
  
  Кошкыкум ӧз дугдытэ, со понна куртка пистолетъёс йыртышказы. Котыраз нокин но монэ ӧз шедьы, учкисьёс номыре но йӧспӧртэм выриськоды, юрт ке но, мраморлэсь прожекторъёс кырсьмытэ, мальдыт вужеръёс пегӟон рамкаяз официант.
  
  
  «Эксэй мунчо...» — веросчи ялэмын.
  
  
  Мрамор вылын луоз на солэн котыраз-озь одӥг колонна, сое кутыны мон прожекторъёс кадь. Но солэн вужерез утчаны но пӧйшурлэн синъёсыз шталь шымыртылӥз. Сисьмизы борддоръёс кыр сотэк но лэчыт зын пыӵатыны юртэз ӝуаз. Со отын пегаса, возьмало, ку соосты капканъёсты шедьтӥз, сое, табере мон валай кадь, мон понна пуктыны.
  
  
  Кунокуаын ке вуиськод, со но пуромыны быгатоз шуыса, вуоно вамыш эскерыны; нош мон та малпанлэсь куштӥськиллям, табере, шӧдысал ке, мар но кобраез операция юрӟым... усьтон матысь Шива. Та адямиез вазенгес кезьыт шедьтыны соос, сокем ӟечгес луоз, вань.
  
  
  Официант торк сопровождаться вамыштэ егит куара. Со, кылем, кызьы со доры бызьыса юрт, мышказ, туристъёс кыдёке но кыдёке, ваньмызлы, кин сад-ын спектаклез учкизы. Таос шумпото ке вал на соослэн ик, мае лэсьтэме уг поты, туж секыт медаз луэ учкисьёс противостояние янгыштэм муртъёсты куара сётон-голосование поттэмын луыны кулэ.
  
  
  Со бызьылыса, кык пол куасалске, колонна доры колонна, пельёссэс сак карыса бордаз шаръёс вань. Кылем секыт вал кыӵе ке шудӥз, со сяна, мар карыны фон историзэ гожто. Ӝуштыса дробез приглушать сураськыса барабанэн, звуковой система зол кужмо, садын пукисько. Ӧй ке тӧдьы штанъёсын, пиосмуртлэсь вылынгес луиз, со, веранэз ӧвӧл, ӧй вужераз пегӟем ӧйлась.
  
  
  Дун-чылкыт кыстӥськы ке Но, ачимлыксэ со эшшо одӥг пол адӟоно. Соос мрамор вакчи тубатъёссэ ортчыса, юрт одӥг герӟаськем мукет ласянь, али но выж вылын зоньтӥськи.
  
  
  Солэн чиньыез курик вылэ спусковой пистолет куто ни. Со вие курок тэшкыльтӥсько, куке со курик вылэ спусковой нюртӥз. Мукетаз барабан куара, котыр громкоговоритель кылӥськоз-а, ыбылыны утэм итӥськиз, ыбемзылэсь ватылы.
  
  
  Со, адӟи, макем ёрмыса тасырайыны син колонна мраморлэсь, ӵын тӧдьы пилемъёс омыре ӝуто. Активной шутэтскон оглушительный согиське мукет ыбиз, пыдъёссы тапыр лэсьтэмын вал. Мугез мон уг шедьы, соин ик азьлань бызе. Официант пыд йылаз тэтчиз но, нокытысь но адӟылэммы ӧй вал ачимлыксэ.
  
  
  Со вакчи тубат ортчиз, со бере гинэ мазэ-созэ бызьыло, турын пӧлысь выжлёгет но сюбегесь луизы, мраморлэсь котыртэм юрт. Мон бӧрсязы чыс-кылӥськиз кинлэн ке но шокан секыт. Пайдазэ, малпасько, пушказы медаз ыбы. Озьы мон кутски, бергасько, кык гырпум кузьда. Индеецъёс сое урдлыосаз сюрем пиналъёсты но, нош, со куспын ӝокатӥз ке, мыным удалтӥз ӝегатӥсь эмуос вамыш берлань.
  
  
  Монэ эн виы, ачимлыксэ планамы пыртӥськом. Мон со кулэм мед луоз, пайда, тропъёсты но, со мон доры вайыны кулэ шив выро вал-а, отын-а уз-а, Горд форт пуш азбар. Ивортодэт сётыны быгатоз, мон улэп дуно официант.
  
  
  Котыр пеймыт ӟазырес бере мон шӧдтэк шорысь кылӥськиз, куараез мырдэм кылӥське.
  
  
  - Отлично, Ранджит.
  
  
  Солэн бур пыдыз берлань ӵыжалскыны кужмо шуккем но, мон солэн пыд выжыяз пуксиз пыдбер кин вань. Кыкетӥ но вӧсь кутсконысьтыз отпрядывать застонать урдыса. Со отпрыгивать палаз, шоканы секыт, вамыш берлань карыку но, кык мертаны вильгельмина вылэ урдскиз.
  
  
  Одӥг кык пумит, Ранджит официантъёсмы вал, адямиос, кудъёсыз со сьӧры мынӥз; нош мукет сf но ӧй вал. Но мон нош ик пумисько -- куарасётон, сахиб -- а, со зӧк -- шуисько, кужмысь смешок. Кыллэсь мозмытоз соосты, куд-огзэ ужысьтызы iso rta, малы ке шуоно ымнырзэ тӧдьы бинетъёс ачимлыксэ улӥ люкетэз бине вал.
  
  
  — А — а-а-а, - шуисько мон, ачимлыксэ тодӥ: со мохан огкылысь луыса, сикх бородатый, солэсь азьло пиньёсын пильыны ӝыт.
  
  
  Бен, воштӥськонъёс ранджит кылъёс вакчиесь мед колонна сьӧры лаптӥське, палэнскыны фатальный траектория куспын «Люгер». - Ялан пайдатэм, "сахиб", - резюмировать сикх индийской. - Тон монэ вииз ке, тон номыре но уг тодӥськы.
  
  
  - Мар луиз ке, со тон эн виы? - юало солэсь. Нош таяз минут, секунд люкетэз, мар-а-со синпӧет милям бусыосмы ӝоггес шыльк-гопо. Со, курокъёс зӥбиз но пуромиз. Син азьын-тӥ лобӟиз омыре тасырайыны, межа кузя тэтчаса юртъёслэсь борддоръёссэс. Самой со пистолетсэ нош собере мон кылысь кылэ вольтчиз чиньыос котыр-ысен, модос, бинялтиське кыӵес металлической.
  
  
  Ас пегӟон ранджит пыр потыса но пистолет куто. Соку со валалоз, мар-а та луоз шуыса, вазь шӧдӥсько мон, предметлэсь ачимлыксэ, чырты котыр пишто. Та ыргон ез юдэс вал, веранэз ӧвӧл, капканъёсын, кудъёсыз уже кутыса, Ананда Ашок виизы шуыса.
  
  
  «Озьы ӧвӧл, тынад визьмоесь, тон кадесь потӥзы», — сахиб, — мукет ласянь смешок индусъёсты адӟеме.
  
  
  Со утчаны кошкиз, дыр ранджит но дунтэк уг ышты. Мынам гадь дорам пукыны официант пистолетъёс, тырмыт шӧдыны шуыса, мон тып дугдӥ. Мон матын но тырмыт уг луы, китӥм ачимлыксэ пистолетъёс ишкалтыны мед дауртозы. Соиз но пыдзэ шуккем ке, берыктӥсь утчано, солы оско, малы черноволосый официант егитъёс, эн куалекъя, курокъёс зӥбозы-а.
  
  
  - Нош табере киыз йыр йылад ӝутоз изволить, "сахиб", - подросток косӥз. Со но вамыштэ азьлань лэсьто, сое круг скривиться ымысь пальпотон.
  
  
  Со, киыныз ӝутыса, мукет палаз сикх но сак учкиськом. Эмуос ранджит ыргон ез мычемын. Загудеть ез, ас котыраз биньыны ке пиосмурт пумзэ посэ.
  
  
  «Кулэм Мохан», — шуиз со, ӧжыт-кылонтэм музыкалэн куараез улаз, котыр вискы динамик. Пумыз уг шоу доры лыктэ на, кызьы улон но истребительёсын № 3, кызьы мон малпай. - Гурнек, озьы ке но, улэп на-а, "сахиб". - Мон матаз лыктыса, индийской сикх, лыкто ке нюлэмлэсь ранджит
  
  
  Ныр улын модосъёссы вильгельмина люгер вал мон, мынам йырам лыктӥз но, мар со мыным пересь но трос ӧвӧл на. Ыргон ез сярысь уг вераськы ини, со кык киыныз ик кутыны Гурнек.
  
  
  «Быгато-а тон урод, — сахиб, — эшшо уродгес луоз», — шуэ официант.
  
  
  Ӵош соос шудо, "капчи" курок. Туж давление тырмыт луоз капчи, мед басьтоз но, тупаса хоуку Истребитель № 4. Нош егит мурт ас вылаз быдэстыны кезьыт кышкытлык-лэсь азьло, мон понна гурнек вырӟизы. Ӵапак та омырын мон пыд вылэ шуккиз, берлань гинэ ышы, муг уз сюры.
  
  
  Мыным чырты кыӵес басьтӥськиз, нош ик кизэ ӝутэ, мыным но тупа. Со усьтэмын учкыса дуло «Люгер», курокъёс ранджит нош лэзьыса но, пистолетъёс тэшкыльтӥсько, мон кымесаз прикладэн шуккиз. Со вырӟытыны дауртӥ ыргон езэн со виын ик, мон соосты пачкатыны трахея.
  
  
  Сӥньыссэ вандӥз ку мон, мон шоканы уг быгаты. Куара поттыкузы, сое зӥбод но, Ранджит, серекъяло, пӧртэм выжы зыныз ӝутӥз шуккизы монэ но. Мыным вӧсь застонать, куасалсконо косӥз.
  
  
  Гозы выжы кыкетӥ ползэ ӝутскыны кутсконэз вань, пуштэмлэсь мыным вӧсь карыса, курадӟытӥллям. - Тон визьтэм, "сахиб"... кобраез кобраез тодиськы... ваньмыз тодо, мистер Картер.
  
  
  Куара ачимлыксэ, лэся, котырамы пеймыт туннель потӥз. Iso со мозмытскыны турттэ, вань кужымзэ, ез ӝегатӥсьёсты, Гурнек со монэ кекатэ. Нош кутскиз мон понна нах уг быгаты, со укыр векчи. Ӝуштыса азьлань усиз соосын ӵош, вот шока.
  
  
  Собере мон пистолетсэ йыр прикладэн шуккиз, нош куараез котыр громкоговоритель кыдёкын вераз: - рай музъем вылын улыны ке, со татын ке татын..., татын!
  
  
  Эмуос со уг оскы. Нош со вакытэ со юан вормытъяськыса улӥз, ми ке дорады-шанс на оско ке, мар ке укша.
  
  
  
  
  4
  
  
  Азьло капчигес вал.
  
  
  Бархатистый, небыт но вольыт, бусаськем нап чыс-чыс. Защитный пеймыт, монэ со пальпотыса вырыны косэ. Нош собере со сутылыны кутскизы, мон вандо ку, пияла пырыос кадь туэ. Со кошкиз луыны кулэ, соос мукет сямен монэн люкетэн-люкетэн висъяны, улэпкын мыным ӵош ку ни. Озьы мон азьлань рвануться, зарезь пыдэсысь вуэз вылэ потоно кадь. Ма со вылӥе ӝутскиз но, мон уката но висъяське люкетэн-люкетэн.
  
  
  - Ӧвӧл! Со-а... со уг поты! - Мон ас куаразэ кылӥ. Та гур тодэ-а со, вот ӝутыны секыт, пачкатэ монэ син азяз. Со кыньыртӥсько но, мае ке тодымтэысьтыз сяська, азьло кутскыса но азьлань мынэ, мон азьын, дырекъясь инты но, солэн палэназ.
  
  
  Кутскон годы кыкетӥ ползэ солы син усем, собере-куинетӥ, со вие ик мыно со кыдёке но дауртыса, шуккиськыса оборудов дыр уг понна мон мар ке но чурыт. Дырекъян быремын, со нош ик юскиськи, укыр жумгес но жумгес, одӥг движениоссэ мед лэсьтоз на.
  
  
  Мон уг тодӥськы, кӧня дыр ортче, собере сое. Со, шӧдӥське-а, ум-а, мае ми басьтӥськом, но котькудиз соос полысь ih ӝегатӥсь но син усьыны турттэ, нош мар-ӵабъям мынам куме со, мар-а-со сутэ. Нырысь кутскиз, пумен со вань, но влад чередоваться пӧлысь вӧсь тулкымъёсын азьлань мынэ.
  
  
  Собере "котыр" кыл. Соослэн борддоръёссы вал, борддоръёс музъем, со азьын мон пуктыны выриз, нош собере будэтэмын яке кулэстэмын... умоесь. Артысь, монэ уг юы, со кукей кӧм кадь толэзьлэн... раздавленый ужпумез луэ. Со, сылэ, матысь ӝуштыса борды ӝиптӥськиз, дунне вылын самой чебер куараос пеле доры, гадь мон шудо, пурӟе но юскиськоз, котькудӥз шокчон.
  
  
  Куэз кесямын но мар монэ кормаса-сазь дыръяз но таос пӧлысь чистилище кема визьсазь, кызьы со озьы улэ, со тыбыр вылысьтыз вылаз кылле. Со гинэ валазы кадь, малы мон улэп, со пыд вылысьтыз улӥе васькыса, скамья, куроен шобырто, султӥ но куалекъясько.
  
  
  Киосыз солэн бордаз пыкиськыса, мед султоз. Со, - ын тӥян наркоманъёс аслам шӧдэмея, мон вужаз. Кыкетӥез, кудзэ со басьтӥз йыр, ньылон ез затяжение плюс, милемыз кораны.
  
  
  Табере, ваньмызлэсь азьло, ас кужыменыз со выльысь кулэ луизы.
  
  
  Кӧня ке вамыш лэсьтӥз-а со, дыр, милям выжыос уг куасалскы дугдӥз. Ортчиз со клеткае-камераос борддоръёс но выжъёс... каморка сюй квадратной. Мон ӧй вал, укноосты, ӧсъёсты, мон но. Бергес, вуоно вал ке но, солы оско, ӝуштыса стык шедьтыны быгато шуыса, ӧсъёс кытын кулэ луоз, малы ке шуоно кин ке.... Кин ке но монэ валтэ басьтӥз.
  
  
  Одӥг пумаз камераос, паллян-ысь поддон, кыказ борддорын решётка вмуровывать луэ. Кусъёсмы но сеткаен шобыртэмын вал мон со кык езо-озь вуэ. Со, шол, уз люкаськы витим, возьмам кема курадӟиз монэн, ачиз, балясъёсаз соин ик со доры лыктэ, вот оправляться вӧсьлэсь, пистолет вайиллям мон со прикладэн шуккиз ранджит.
  
  
  Нош мар бордам йӧтӥськиз но сетка кык езо решётка нырысь учкыса-чакласа, котькуд арез шуыса, кылем ih луиз ке, со пыдкутчан басьтэмез. Адямиос мыным киултӥзы, штанэз но дэремез монэ кельтӥз. Стилет быремын, но кызьы «Беретта», но, одно ик, «Люгер». Камзол соос уг но адӟо, уг но луы, дыр... кезьыт камерае лыдпусо улӥзы.
  
  
  Со ботинкаоссэ куям но решётка ачимлыксэ басьтӥз. Номыр уг поты. Тылгизьыед ӧвӧл. Пиштӥсь данлыклэн инмарез, решётка электрифицировать карыса уг луы. Сое нош ик дӥсялозы но шальк ньыль винтэз борды кутъёс котыр балетъя одӥг назьыльске, со доры решётка ӝуштыса юнматскиз. Мынам чиньые но йӧтӥськиз ке, я, чал-чал куара шуккиське куара, мынэсьтым куалектӥзы.
  
  
  - Ӵукна ӟеч-а, мистер Картер. Али нуналлы малы ке шуоно, тодиськом. Оскымон, тонэ ӟеч вӧт-вӧт, "сахиб"...
  
  
  Куара кылӥськиз-одӥгез котыр кык решётка сьӧрын. Веранэз ӧвӧл, экран понна, металлической усилительёс ваты. Настораживать нош вань ни ке но, тодмоосыз куара... пугающе тодмо луэ шуыса.
  
  
  «Чырткемесь, та Картер, - шуэ агент № 3. Зэм; душес вань верало мон тӥледлы оборудов. Озьыен, тон та агент, Ананд, лэся озьы ачимлыксэ ӧтизы. Ма, со пумиськонэ уз возьматэ. Ӧвӧл, чӧлляськыны кулэ ӧвӧл. Мон тодӥсько, мар милемлы вормонтэм адями, но... соос сярысь ӧвӧл, чик ӧвӧл! Ачимлык уг уло, сётон, вань но. Ӧвӧл, со ӵуказе-ын Вашингтон вуиз. Кобраез? Со туж кышкай вал, уггес быгаты шуыса, ас уженызы пыриськизы правительстволэн-ын индийской безопасностья службаоссы. Валалозы-а тонэ, одно ик мед луоз..., тау со понна сюлмаськонъёсты но. Мистер Ананд шуо, мыным жаль, соин пумиськылыкум, мон уг луы шуыса решениез».
  
  
  Кема вис сьӧры. Собере нош ик чал-чал. Со, койка дорысьтыз кошкиз решётка доры но вуиз. Озьы ке кӧт вылын омыр, шимес мылкыдзэ усьтэ озьы ке но, соос луо одӥгеныз валаны кулэ: туала Шива луоз синмын, йыр вандӥсьёс нӧзёмыны, кескич тушмон, кыӵе со ӧз пумита на.
  
  
  Мон вакчияк верамзэ кылзыны гинэ-а мар-а, телефонэн вераськон, со, веранэз ӧвӧл, луо ини, чик вератэк тодмо луись куараосты. Мон ачим таослэн куаразы, сыӵе ик интонациен идеальный, интонацизыя но веран.
  
  
  Мон сьӧлтаськи но Шива, дыр уг ышты, лушкем индийской службазэс ӵош сцена ӝуто. Ӝӧк сьӧры но ӧз ни ананд асьмелы кылдымтэ бере, нокин но со сярысь уз малпаськы, мон кык герӟаськем шуыса. Нош ма, соос пумен пумаз? Шат «Ник Картер» незадолго-озь ӧз жингырты сое, со но уз вера шуыса, Шива — могдосэз? Нош со «Ник Картер» возьмато, кызьы ке но «Кобраез» зэм ик, вордскем, огазеяськон, солэн индийской исаса озьы выре правительство, огъя лушкес персонажъёсын номыр ӧй вал.
  
  
  «Ник Картер», ваньмыз таин верамын оборудов. Но судить карись вань бере, со доре нуэ ни, штаб-квартираын ax Вашингтон. - Мон туж впечатлевать, Шива. Оглом син азе пуктыны удалтӥз кызьы тон мынэсьтым куараме?
  
  
  «Номерын эскерыны гостиничный звуковой тӥледыз интыян, мистер Картер», — шуи мон куаразы, сыӵе амалэн ик электронной син азе пуктыны, кылыны, эн куалектэ, малы мон уг быгатӥськы астэ ачид.
  
  
  - Соку, пожалуйста, мон тонэ электронщиклы комплиментъёс вераса. Мон сое одӥг пол но бугыръяз, но ӧз шедьты... ньыль комнатаен микрофон ик та интыосын немыслимый, - мыным пумит кылъёс вераськоды, куаразэ будэтыса, кадь шонаськыса, мар мон солэсь кылӥ. Со умойгеслушкем микрофонэз адӟыса уг быгаты, али сэзь луы ке, мар мон соку гостиничный азинлык номерын, сотэк одӥг уж камерае интыяло.
  
  
  - Изобретение котырысь та одӥгез берпуметӥез Хаджи; ӧбылес туж зол, кужмо, микрофон малогабаритный, - валэктэ мыным дубликат куара.
  
  
  — Мар шедьтӥ-а-ваньзы огкадь турын зуродысь венез, — шуи мон.
  
  
  Мон серекъяса омырын чузъясько, мынэсьтым куараме собере азьланьтӥз: «туж умой, мистер Картер. Шумпотыса адӟод, мар тыныд уг ышо шӧдонъёс юмор. Хаджи Но, тонэ уг кылы ке nen сярысь, — молодёжных веб-тӥрлык яраз, соос понна берпуметӥ кызь ар экспортировать албания. Нош али со ужа, мон... кобраез шив вылын! - Шумпотыса куара.
  
  
  - Хем соос ужа-а?
  
  
  - Тӥ туж умой тодӥськоды-а, мистер Картер. Пумлэн пумаз, тон гинэ ӧвӧл, келяло индие AX понна пыӵал-тӥрлыкен вузкарись бандаен героин яке шараяны! Усьтонъёсты Хаджи тунсыкъяськытэ шулдыр тон-а, шкатулка-изобретение ачимлыксэ... гениальной!
  
  
  - Шкатулка-а? - сое тодэ вайыны.
  
  
  - Кушемним пышкылӥськись куара, изобретениезлы со, люба куара вокальный улыны быгатӥсь син азе пуктыны. Пичиосмы сое но, мистер Картер, тон миниатюрный standart-тӥ модельёс но. Сигарет пачкаям уг но... кышкыт эшшо но тросгес, валамон.
  
  
  Юаз со. - Марлы тон аслэсьтыд лэсьтэм шкатулка но, ӵош люкаськыса? Мон экранысь металлической синъёссэ вошъятэк, котькуд движение решётка фиксировать карыны быгатӥм кадь.
  
  
  - Тон малпаськод, со визьзэ ыштэм мурт, со озьы ӧвӧл-а?
  
  
  - Псих? Чылкак озьы ӧвӧл, Шива. Тон визьмо ценымногие; сложной план малпаны сыӵе шузимем огшоры уг быгато.
  
  
  - Тау, мистер Картер. Тон-а со комплимент дунъяны. Ӧвӧл, со аслаз шузимемез шоры делле уз, эсьма, малпанъёсмы милям ӧвӧл. Шкатулка-а йӧтэ шуыса, изобретение Хаджи ке, службалэсь ышанӥсько ини, но макем со эффективной гениальной. Огшоры инцидент та тестъёслы луыса, эксперимент ке, умой луоз.
  
  
  «Нош ӝоген, аслыз гинэ пыртэм куд-ог воштонъёс пыртэмын интыян хаджи кадь, дугдыса эксперимент огшоры шудтэм учыр луиз. Голосование адӟыса, мистер Картер, Индия, шундыпуксён вискысь возьмато китаез нейтральной али дырзэ но кужымзэ. Та ласянь милемлы юрттозы пекинысь партнерез-ын, ын противовес ӟечлыкез ӝутскоз, рухнуть куспын, мон но соку вашкала малпанэз быдэсмиз, ваче ки ке но, Индийской субконтинент Китай, макем ӟеч тыршо, соосты кема-кема кусыпъёс, дунне историын котькыӵе кезьыт мукет».
  
  
  - Юало солэсь. - Кыӵе кусыпъёс? Мысленно сое ваньзэ гожтэ, ма со вераны, дырез шыръяны туртто. Камераос со дыре кунгож мон син сак эскеро. Со каллен султо, эн ӵашеты понна; та кунокуа ӧвӧл, шива понна кыл, мон кадь выриз, яке кылӥськод, мон сярысь ӝабыртылыны борддор кадь, усьыны турттэ кыӵе ке но пась. Ӧс луыны кулэ, собере гинэ со уг но адӟы.
  
  
  - Китай-индийской союз, мистер Картер, кык альтернатива нациосын, тупаса улонлы пумитъяське блок мозмытӥзы. Ӧвӧл, вакытын мон ӧвӧл чеберлыкез, мон сялазы, пыдесъяськыса мар мынам пыд дорам тупа. Коньдон ми дорын вал, тросгес, малы соосты изъянтыны быгатоз. Куд-огаз мон но мынам вллияние правительстволэн вал. Нош одӥг кутскиськод ке но, индия китай нациосты, калык монэ уз ни луы «золотой орда сютэм», мукетыз нимаське ачимлыксэ шундыпуксён журналистъёс кадь. Ми кужмо луимы, Бхарат кадь, вашкала Индия. Мон вашкала калыкез инмар доры вуиз но соку ик, кый пуктэ... мон вашкала Наг.
  
  
  - Мон кызетӥ даурын, Шива. Берыктозы миллион адямилы валантэм. Туннэ тунсыкъяськытэ адямиосты наполнение трос ӝуш, кезьыт кыйлы йыбырттӥз.
  
  
  Индийской менталитет сярысь туж ӧжыт тодӥсько-а тон, Картер. Со королевской семья пото, семьяенызы, Наг доры тубиз, вашкала кый. Со тюрбан нуллэ, лобась кый кадь сое, кияз зундэс кобраез йыръёс шымырскемын, кымыс дорын мон шутэтскисько, - шуиз Шива. Куара куара шталь кезьыт... ачимлыксэ, рептилия кадь. Солы кык полэс сокем вӧсь луоз шуыса, со тау но изобретение берыктыны быгатӥз аслэсьтыз мылкыдзэ вераны Хаджи.
  
  
  - Адямиез маин сюдӥськом, тон астэ нырысь уг меда? Уксё трос ке тон, малы тон ӧд сёт-а правительстволэн ih, нылпиосыз сютэм медаз ӧвӧл-а? Яке тӥледыз кышкатыны шуыса, уг дунъяло солэсь выросъёссэ, сук-а, мар тон лэсьтӥд ке, со куронъёсты ӧз поты-а? Ачимлык малпан но солэн йыраз шталь запрокидывать серем карись, со понна кышкыт, солы со аслыз пуктоз.
  
  
  Нош ачиз воксё тыриз уг шива.
  
  
  "Мон укыр трос верасько, Картер," ялӥз. - Кунокуа нош со, тӥ мед тододы, тӥледлы кыйёс вылэ мырӟиськиз кар зэм, мон сыӵе адями уг чида но пичи, тыныд кадь. Дуннеысь полицейскойёс но мон уг быгатӥськы тон азьын уз люкеты правительстволэн адӟыса, мынам малпанэ быдэсмиз кадь. Али мон армиын китаен кунгож саклыксэс сосредотачивать уйпал коммунистической ини, куанер индия но мукет шаеръёсты iga слаборазвитый дась мозмытӥзы.
  
  
  - Азьланьтыны малпасько, Шива. Укмыс пекинэ кужымез тыныд но, тынад... наживка пумаз кык ньылӥз. Пересечь гинэ кадь армие индия уйпал кунгожез луэ, оскы, шундыпуксён мар тэк уз луы, котькуд ар мед-а, мар луоз. Ож нуиське-а вал тӥледлы, музъем вылысь соосты ӵушыны выризы адями. Озьы-а, таиз но умой луыны уг быгаты..., кыйёс гинэ кылиз, кый пумтэмлык, луоё кыр дуннеетӥ ветлыкузы, соос но радиоактивной луоз планетаосты.
  
  
  Со, ӝуштыса борды ӝиптӥськиз но, шокан затаивать. Мар сярысь соос малпасько, сыӵе адямиос кадь луизы, шива кадь-а? Мон кадь визьмо вераськыны быгатэ но, вань бере, малпаське со сярысь, мар быгатэ, пегӟон амал-а вал? Улонын со аслаз шузимемез тодӥды, но таӵезэ ӧз лад-лад но, визьзэ ыштэм мурт кадь, Шива нима ассэ.
  
  
  Ӧвӧл, сое со кулэ уг поты, тупаса улонлэн кузёяськемез, кунокуаын соослы гинэ уд вутскиське, дун пертчон куинетӥ мировой война. Но соослэсь, соос-а ми доры луоз шуыса замечаниоссэ пельтэм, визьзэ ыштэм уг адӟы шуыса кышкытлыклэсь планъя, тыбыр кузя-бызёд-а мыным мурашки.
  
  
  «Котькыӵе учырын-а, мистер Картер, тон, адями пӧлын стольким, малы татын кык трагической пумен таӵезэ уд адӟы. Гурнек мохан кулон сярысь мон вераны; тон-а со куз шедьтыны луонлык сётэ. Картер Мохан понна, Картер Мохан понна. Но таосыд шаплыесь вуӵак пол гинэ кулонэн ӧй вал. Тон тодӥськод-а, оло, кӧня калык курадӟыса, кый куртчемлэсь азьло кулэ шуыса, мистер Картер? - Шива кылдӥз холодно.
  
  
  - Та кыйёс гурт.
  
  
  — Зэм, — соглаш Шива. - Мон шумпотӥсько, мар тӥ быгатӥськоды на, малпасько, Картер. Нош таяз учыре ке, шедьты кыӵе ке детальёс, кулэ тон-а со юри сётыны дась.
  
  
  Сое, пож борды ӝиптӥськиз, ӝуштыса, потайной ӧс утча дугдэ, ватӥське, берен берытскыны экран доры шальк понна но динамика. — Мын, Шива, — кӧс мытӥз со. - Мынам вань лыосы.
  
  
  «Мынам со уг секунд та шонаськыса, мистер Картер, — серектэ со. - Мон но со вакчигес луиз, мон озьы ужелэсь трос луыны кулэ кадь. Лыктэ кӧня ке ар ини герпетология мынам хоббие, ватсаса дӥсьты-а, мар-а мон зэмос авторитет нюж ёросын, уката ядо. Коллекциме мон дорын, ог дасо кык пӧртэм тусо.
  
  
  - Кыӵе нош тон понна мон бырйи?
  
  
  - Вить, кый Картер. Нырысетӥ учконын ih уг быгатӥськы тонэ тодмаз, нош тон сое одно тодоно. Кый территориальность мур шӧдонзы вань. Мукетыз солэн ӧвӧл, корка берысь ih ih иса. - Озь адями куртчыса кык часлэсь курадӟыса кулонэз нуыны быгатоз-ын ih сизьым-тямыс нунал.
  
  
  — Азьдагалэсь пинь ке пинё-тӥ мугорзэ бышка, ӝоген тон доры вир бызьыны кутскиз, вань бызара iso, мистер Картер; тынад дыльдыед виресь буямын вал, кызьы горд луо. Курадӟе, курадӟе луэ, кӧтыз висе, тӥлесьтыд, виыме вир кошкон результатъёс кулон нош вуиз».
  
  
  - Зэм заманчивый! - мон вазиськись, котькудӥныз движение син уг лэзисько, утчасько возьматон та огшоры кышкытлык уг луы.
  
  
  - Мон ке тон бырйид любимица, королевской кобраез, солэсь аноксия кулэ, но каллен курадӟыса формаез кутон. Мукет ласянь, кобраез королевской двоюродной братэз, кобраез азиатской, яд-а вал, со кадь луэмез возьматыны, токсичный стрихнин пол. Озьыен, тӥ понна быръёнэ, мистер Картер. Кобраез тонэ бырйизы ке, мискинь, тон кулон пумысен кӧня ке час ортчыса кулэ; тонэ бырйизы ке, азьдага, зэмен но, чидантэм вӧсь вал-а дась гротескный доры, ас кыӵе гинэ возьматэмын луэ.
  
  
  - Нош со номыр но ӧз быръе ке, Шива? Мар луиз?
  
  
  Тон дорын быръёнъёс ӧвӧл, Картер, альтернатива ӧвӧл. Пумлэн пумаз, тон валаськод, кыӵе адями со йӧн-йӧнэсь! Озьыен, мон тонэ уг тодӥськы бервылчи дыр, дозволительный, тыныд кельшысал-а мон та кылэз азинтыны. Мыным луиз тунсыко информациез, мистер Картер. Туж тунсыко.
  
  
  Та луиз берпуметӥез, мар мон кылӥ «асьмеос асьмемыз», зэм, аслэсьтыз куаразэ шива. Нош ик пуксе чал-чал, мынам шоканэ сӧриське гинэ. Со быдэсак кезьытомиз, оскисько, та кышкытлык уг малпа. Юн Шива котӥ вал монэ виыны, мед адӟысалзы, кызьы кулон курадӟоназ-а ми доры лыкто. Оло, со кинлы ке вӧсь карисьёс юн трос вал кадь, сое номырлы ярантэм ачимлыксэ подпитывать малпанзы но турттон.
  
  
  Нош мон кыӵе ке муген анна ачимлыксэ, сое сюлмын ачимлыксэ шонаськыса уз кылзы. Пичи камера син учкыса сое; сое но, потон ваньмыз потэ бертэм бере, кыӵе ке куара яке, зэм, ми вылын кык берыктыны капчи карон решётка адӟиськон.
  
  
  Одӥг каллен ӝутскиз, медаз ыше-быре ӝуштыса. Пайдатэм луэ шальк ньыль винт, кызьы озьы управляться экран электронной амалъёс. Таяз учыре ачимлыксэ адӟыны уз ни луы; со пась интыосазы квадратной. Чал-чал валаны но утьыны косэ чал-чал мон визьмогес, макем луымон та.
  
  
  Нош милям тыршеммы сверхчеловеческий лэсьтыны луэ, интыяз мед кылёз шуыса, пичи пась пыр кузьдалаез дас минут бере выж вылэ камера пыр фут куаемды уг королевской кобраез.
  
  
  
  
  
  5
  
  
  Атаковать карись позицизэ кобраез королевской ни ӝутске, чыртыяз, йыр чатырес, пась эшшо ке ӝуштыны усиз лобась-ын котыр одӥг. Солэсь нимзэ тодо, мон уг быгатӥськы бере, юн но таш-таш луэмзэ, нош сьӧмез нах дорын, выж вылын, соин раскладываться ке но, со чыс-йӧспӧртэм потэ, тыл вылын шудыны кельше.
  
  
  Со борддор кузя гылӟыса, кровать куро йылзэ-пумзэ утчано. Шива шуод-а, мар милемыз вите кыйёсты лэзьыны. Куинетӥез, эшшо ӝыны метр кузьда, та виын васько пась котырез. Та кобраез азиатской, типъёссэ, солэсь тодэм-бери клиновидный сюмъё характеро йыртышказы.
  
  
  Кык полэс стрихнин Ee ӝож-а ядовитой, тодэ, со доры каллен мыно тюфяк, музъем вылэ лӧпкытъя.
  
  
  Мон доры ватсаськиз шуласа но серекъяса чыс-куинь громкоговоритель котыр рептилия ыштӥз, пытсэт сьӧры ватыны, серекъяса, камера кӧшкемыт выльысь тырмиз. Шива серектэ, тодосчи изобретение албанский бен, ачим мон мед серекъям куара син азе пукты, со пелез но жонгетэ ми дорын.
  
  
  - Ӟеч луэ, мистер Картер! — тушмонъёсы мынам вазиськиз чупрес адске. - Ӟеч нунал!
  
  
  Припев гротескный финальной ӵош серекъяны кулэ. Кый адӟиське соослэн чилясь синъёсазы вайяса но ньылетӥ кылэз, рамкаяз проем-ын. Та крайт луоз, азиатской кобраез уенкы; нӧд вылэ со музэн гылӟо.
  
  
  Со нырзэс усьтыса; кужмо зын омырын сылэ, кыӵе ке кунын шӧмзэ. Та зын, мускус тодам вайисько. Затаивать со шоказ, тужгес но шталь зын, ӝикатыса камераос аресын шӧдӥз.
  
  
  Ваньзэ малпаз Шива.
  
  
  Эшшо вож кый лэчыт ih шӧдэмзы потэ: кыӵе со милемыз мед луоз инкуазь, керӟегъяськонъёс-озь кудӟытӥсь зын ih лэчытатэ. Королевской кобраез, мукетсэ кык пол кузь, выж вылэ изящно волегӟиз. Койка вылысь со доры матэгес тюфяк азинтыны, ӝог ветлонлэсь палэнско, кудӥз кулонэ нуись быгатэ рептилия спровоцировать атакае-ын.
  
  
  Мынам кутсконэз гинэ кызьы йӧтыса пум пу ӟусъёс, котырамы пеймыт пась кылдӥз лобась витетӥ огпал ӝуштыса. Вань со самой пичиез вал бере, уката королевской сярысь кобраез. Нош со номыр уг огъя быдӟалаез быгатонлыкъёссэс ваньзэ вииз; со но та берпуметӥез рептилия кышкасько, кадь, ӵош ньыль басьтыны но мукет. Алигес ми со доры матэктыса, тыбырзэ сылэ ӝуштыса.
  
  
  Яке уг кельшы со мыным, мыным лыктылизы перемещаться.
  
  
  Со, азьлань тэтчиз, интыязы, наплыкез мыслительный напряженный нырысь юрттэт, нош собере скамейка вылэ пуксьыса куроен шобыртэм выж вылэ тэтчем. Мон шултӥ королевской вылэ тэтчиз но кобраез. Шапык ядмы сое адӟыны быгатыны, лэчыт вылын соос чиляло, бритва вазерпиньёсыз кадесь.
  
  
  Со, палэнэ, куке шӧдӥськод, со ботинка задница мон куртчиз кадь. Мон понна со лодӥга куртчыны уг быгато. Жидкость куро вылэ ядо ӵужалэс сяська вия, кытын сое возёд. Кровать вылэ поползти кобраез. Со котыре ӝог дэрем саес высвобождать пазьланы но киын.
  
  
  Кыйлэн паськыт зар лэся, азьло кезьыт, рептилия бекыръяськыса бур пала но, паллян пала но дась лэсьтыны кутскизы кыкетӥзэ шуккиз. Со куспын, позыръяськиз ньыль выж вылэ кыле, ваньзэ тюфяк кылыныз нюлэ но нюлэ. Со сокем зол отпрядывать, гинэ быгато кадь, но расправлять дэремъёссэс, басмаоссэс матадор горд ош кадь разъяренный азяз возе.
  
  
  Кобраез ке азьлань тэтчиз, аслэсьтыд лулмугордэ понна пинь мертчытъяз, соос вылэ аслэсьтым но мамык нах буям дэрем урдсы мыкырскиз. Дэрем выре, улэпесь кадь. Кынгыль-конгыль но басма шиетэ рептилия улаз, котыр вот вы импровизированный мозмытӥз.
  
  
  Мынам возьматэм уг люканы, эрикын кобраез мозмыны дыр, соин ик ӝог ку вылэ пазьланы е брюки. Пумаз кӧня со куро вылэ дюйм бычыоссы кутӥз, сое мыш скамья доры лыкто. Та учырын одӥг гинэ, мае кулэ вал лэсьтыны, сое йылозяз ӝуштыса пась утча.
  
  
  Соин ӵош кузэн металлической решётка управление активировать электронной ӧй вал, кызьы борддор экран вылэ ӝутскиз. Проем, судить карод-а, кытын солэн пумыз кыдёкысь камераос сыло, тырмыт бадӟым потӥз, кытчы со сюресмы понна мон пушъетъёссэ сётӥз.
  
  
  Но оглом, пырак утчано луэ. Ваньзы ӵош атакае мыныны рептилия-ын озьытэк, пе, мон соку витё, курадӟыса кулонэз но насильственный утиськонъя но ӧй луысал. Кузьдалаезъя кровать дураз позыръяськизы сьӧмъёссылэн вань лобась кый-пинё.
  
  
  Рептилия-а со вал, кудӥз сярысь мон верай Шива, сыӵе кужмо яд-а, мар-а, со куртче ке, мон сое вир кошкон быриз ке но вань, пуш органъёсты кузэн ӧтиз. Куинь кылиз, кыйлэн шиетонэз кобраез королевской кыске, дэремъёсазы турлы поползти выж доры, со пытсамын вал бадӟым рептилия улэ.
  
  
  Лобась кый, мукет ласянь, лэся, мон гинэ тунсыкъясько-а, син темая кезьыт ӵош, соин, лэся, вир палдытэм. Но, мон сямен, та кобраез уг луы, нош кый-рептилия, шива воплощение ассэ шедьтыны быгатӥз.
  
  
  Произведениосыз печатласько эстониын со кузьдалаез куатьтон котыр вал, пеймытэн но адӟиськиз пужыез кизер урдэс вылысь сьӧмез. Со движенилэн оборонительной чылкак уг луы, нош шиетонэз, со каро, дуръёссэ-ын тюфяк заползать, мон куалектӥ.
  
  
  Со сӥньыс е золтыса, вылӥе ӝутыса, омырын ачимлыксэ, нош со скоростеныз лобась кый-чырым но луонтэм тэшкыльтӥсько, омырын метнуться. Солэн е бычыез рептилия йыр сӥньыс вылэ лэзисько. Бугырес тэтчысал металл сьӧмзэ, кыйёс но берлань гылӟыса шуккыны косӥз, ог-огенызы кульчолы вылэ шымырскиз.
  
  
  Та учыр луиз, кудӥз соосты витё.
  
  
  Со син улэ ватэмын шаермылэн королевской кобраез капюшонэз йыр адӟыса, пилеш-ул дэрем. Табере сое мон гурт улонлэсь, соос ӝоггес вырыны кадь; со мур лулӟиз но, сокем вылэ тэтчыса, гинэ быгато кадь, палэнэ.
  
  
  Со дыръя, огпал сэргаз ӝуштыса пась доры лэзькиз, рептилия вить засвистать зашипеть но, вожпоттытэ хор убир кадь. Со, пельпум вамен учке. Зын, кудӥз солэсь вазь шӧдӥсько, кужмо шталь, сокем миазмы зловонный пыры вал, мар адӟиськись лэся.
  
  
  Табере мон доры матэгес рептилия, ожмасько но шуккыса вииллям дась. Ке, сое йылозяз-ын проем ӝуштыса, солы луыса мон уката кезьыт кык метрын. Со лӧпкатӥсько, нош кобраез чыс-озьы матын кыл, малы нӧд пыдъёсме выж вылэ лёгем но юн биниськемын.
  
  
  Со, лаптӥське, чилекъям кадь, кышкыт музъемез кырымаз соос сэрпалтэмын йырме ӝутӥ но кобраез. Рептилия вскидывать йыр но, соос усьтозы зымылӥз, сюбег потан пумаз кугӟаллям.
  
  
  Берпуметӥез, мар со сярысь малпаське, луэ-а сое, кытчы нуод туннельёсы, яке тон мукет потан рептилия вал. Мар ке борды шуккиськиз выжы кулэсь ботинкаос, нах кужым пырыны ӧз пыриське. Со но пыдын потан отдергивать пеймыт вырӟиз, йырзэ лапег сярысь туннель сюбег вылэ шуккисько.
  
  
  Интыяз луоз шуыса, йырез берыктэ, но котькуд ар, ми сьӧры ӧз на туннель понна кыӵе ке лыдпусо котыр лобась камераос. Со, азьлань вырӟиз, бӧрсязы кылиз на ваньзэ урмем рептилия шиетон. Инмарлэн пиштӥсь данлыкез, сое лыдэ басьтыса, кызьы потан сяменыз со азинскоз, вань куара шыпыт луэ.
  
  
  Сюрестӥд мон мыно, кытчы со шонер альтернатива единственное луыны кулэ. Кый витиз, кӧня мыным удалтӥз ке но, ас вакытаз быгатӥллям наверняка мынам лулмугоры бышкалтӥз вазерпиньёссэс, соос быгато азьлоосысьтыз ih дугдӥз. Вить палэнтыса, со вань ке но, оскиськом, соин-а, мар-тэк ыстэм кыкетӥ группаын лэйкась ядо камераос Шива кыстӥськиз. Кызьы озьы кыӵе-сыӵе быгатэ валаны, кышкаменыз со ачиз каризы.
  
  
  Табере, ачиз лэсьтысал ке, соос быръён, сое азинтыны ньыльпыдъяськыса пуньырӟытэмын. Туннельёсы, лэся ӧжытак ӝутскиз, уклон шӧдскымон ӧжыт вал. Со югдытэ пеймыт луэ; вазиськем бере мон чылкытомыны тупаса улонлы, вылӥысез усиз но пиштэ ӟарытгес. Кезьытъёс кыдёкын Но, сокем пеймыт луиз. Югыт ошмес шталь кужмо ӧвӧл ни. Сое адӟыны гинэ быгатоно ас кизэ, куке шелл потан вылтӥ сюбег.
  
  
  Дэри пыкмем зыныз гинэ но мон котырысь мускыт луэ. Но со сюреслэн мина кӧня ке улыса, эшшо дугдэ, йырез тӧлатоно но воштӥсько шуыса. Соос улонзэс дась вал вылын пуке, ачиз со, мар электронной лэсьтон, шива лыдпусо камераос возе, синъёсыз но видео... электронной оло ӧй вал, мон кылемын соос гинэ, но со уг верасько ке. Но арессылэн оскемын вал мыным, мон мар понна чаклам решениез ӧй вал, солэсь движение.
  
  
  Дыр вуиз, лэся, дугдэ, дыр шедьтэменызы но, туннельысь со сӥньыс утчаны-мараны со вие ик, кытын со улэ, ачимлыксэ сеть амалэн шараяны шедё но мозмытӥськемзы план котыр шива китай-индийской союз. Чыс-мон сое ӧй шӧды кыстӥське ини, мар-а ми сое зыныз вӧлдӥське... лыдпусо зловонный камераос вылын.
  
  
  Быръёнъёс азьын мон омырен шокан утчан борды йӧтыса, лушкем тӧл пельтэмез. Бурдъямен, со движениез азинтыны. Нокыӵе сигнализация уг срабатывать-а, яке огшоры сирена звонок улӥзы. Валамон, шива ышанӥсько луэ шуыса, ма Картер Ник мозмытӥз.
  
  
  Аслэсьтыд но эшедлэсь гинэ шива картер шенӟыны та интызэс лыдэ басьтыса, визь-нод-а, шкатулка-тӥрлык но кужмояз... ачимлыксэ кобраез. Яке со ассэ возьматыны уг ке изобретение штуковина план эх, луысал ке ужез вань дуннеысь шива ӧйлась. Мар сярысь мон соку представление трос сётӥз, планын ачимлыксэ нуись луод шуыса. Нош вылтус шедьтэ, кулэ луись арбериосты Шива: уг, со мыным усьтӥз, со аслыз ачиз понна кутыны луонтэм кадь шкатулка-а вал азинскон понна.
  
  
  Со индие вуыса, вормытъяськыса юан, Шива зэм уло на. Но табере, со ачимлыксэ шедьтӥз ке, кылёз соин вань на тустэм персонажъёсын, лулмугор но, вир ке но. Озьы неизвестное соосын ӵош вылэм, уравнениосты нерешенные. Мон киултыны лыктӥд ке изобретение Хаджи, валтӥсь тусбуй ке, мон ӧй быгаты валаны, куараме пуктон понна луисько вань дуннеысь абсолютной власть пышкылӥськись кутыны кадь.
  
  
  Кизэ пельпум вылтӥз мон но мускыт музъем лапкатыса гожмам борддоръёс, гадь вылэ нюлам шапыкъёс. Али сое дугдытыны уг быгаты, но тоннельёс сюбегомо, но мыным ялан азьлань мыныны кулэ вал, борддоръёсын но ку ке мон вылын ни.
  
  
  Мон ачим адӟон возьма, туннель ёрмытэк, котыр потон ӧвӧл. Мынам гижыме но чигтӥ виресь луиз, лэся, мон, мон-арлан, кудаз ас элементъёссэс журналэ мыныны. Солэн оскиськонэз но ыше кутске гинэ кадь, мон шоры учкозы шуыса, дугдӥз ке, мон шӧдтэк шорысь дугдытӥзы шуыса.
  
  
  Мон азьын могӟет луиз. Пыр дун-сьӧлыктэм формаез пырисьёс люкаськизы кык искусственной квадратной пу тротуаръёс. Ачиз куаразэ уг потыса, со азьлань поползти, асьмелэн мугорамы та туннель согнутый кыске.
  
  
  Мукет ласянь барьерзэс пу мон уг кылӥськы куара. Одӥгез соос син k люкаськизы ӝиптӥськыса, представление мон пичи ӧй вал, мар со понна. Кӧня валун, излы, писпулы но бадӟым юдэсъёслы пӧсь вуэз коласа нырысетӥ бадӟым луоз шуыса, мон адӟи. Собере тодмо кылӥськиз кыйлэн шиетонэз.
  
  
  Зымиз потӥзы улысь изгурезь валун, чырты весь-весь кузьгес кый ачиз ӝутӥське, зарезь, пичиесь йыр вылысьтыз вылаз пӧсь ву уш. Мар-вылласянь усись соос, ыль сӥлен виресь. Ачимлык лобась кый соку ик сютэм арес тык. Собере гуэ куштӥзы бадӟым вал кенӟали. Королевской кобраез быдӟалаеныз, шуо, соин, соин со лыдпусо камеразэ кельтыса, нах понна характеро понна атакае ӝутске позициын.
  
  
  Кенӟали изгурезь борды басьтӥськиз, ӝог но кобраез вылэм. Капюшонэз йыр чукин берыктыса, со азьлань тэтчиз, пӧйшурлэн чыртыяз понэмын, чорыг сьӧм пиньёссэс мертчытыкузы. Кенӟали секунд нюръясько, но берлань гылӟыса кобраез; со адӟе, кызьы пудо-живот куртчыны выро, кудӟем муртлэн кадь, пыдъёсыз сэзъясько но урдэс вылаз мыкырскиз судорожно. Собере азьлань йырыныз ньылыны ee кобраез.
  
  
  Кӧтыз тыр, сюро таза валун рептилия-чутыр котырын скалистый, лымшор шунды кадь шунтӥд-ын. Шедем гутёысь трос сиён - комакъёс, кенӟалиос, ыль сӥль. Со, йырзэ ӝутытэк, адӟыны турттыса, шива коллекция лобась кинэ сюдэ.
  
  
  Нош из борддор пась омела, нош пу люк интыяськемын улӥмы, мон юанъёс трос ӧз сётылэ. Лобась нонтэм бере, буйга шиетон. Соку со валалоз, мар Шива туннель кутӥз, сютэм медаз алдаськы рептилия-мыным камера, зэм но, зын зын ih сайкай, комнатаын пичи-а со вӧлмемын.
  
  
  Табере пу люк лэзизы вал, но синъёс уг вормо, монэ ӵош люкаськыса, возьматэ, дыр, вань рептилия сюдоно луизы. Дунне вылын номыр ӧз оскалтыны косэ мон лобало, кӧтсэс тырыны кезьыт дыръя уз ни луы, котькудӥз лобась кыйёс. Собере со агрессивной сыӵе сиён ӧй вал кадь, вить особь, лыдпусо камера вылэ кельто соосты. Со тырмыт рептилия сямен умой тодо, мед тодоз, котькыӵе движение нуналазазвесь, кышкытлыклэсь ih кышка, бичатӥсь ih куректон-кайгу, сютэм ке но буйганы.
  
  
  Озьы ми возьматом шуыса, ваньзэ тык со дырозь выль пырыос. Интыськем та юрӟым луэ: кыйёс, мукетыз но кобраез пол рептилия урдыса, ассэ курбон ньыло, со конвульсивный сэрпалляське. Нош со вакытэ со утчаны-мараны, кин сиён ответ сётъяны понна. Кузь ки бервылзы шӧдӥське, со кижи-кожи, кыстӥськись кыйёсты гу дуре пуктӥзы.
  
  
  «Сииськом ваньзэ, мар со сётоз», — шуо саркастический кезьыт куара.
  
  
  Шива ке азьвыл сямен ик тустэм куараез кылыса, тодэ ваён монэ уг ке сётэ та радаз. Тодмо куара монэ ужасно луэ. Берпуметӥ нуналаз кык пол учке, со сое кылӥз, солы кылъёсыныз мыным мадьыны ке, ненег яратон. Соку со шӧдӥське мылкыд, дарт. Табере со шӧдэ кадь, мыным вожпотон быректоно.
  
  
  Та Сингх Рива луэ, чебер нылъёс темноволосый, лобась кый-лэсь руль выре.
  
  
  
  
  6
  
  
  Оло, мон сокем уг паймо-а сыло. Оло, та огшоры мон доры бигер но цинизмез солы дурбасьтӥз, озьы мон трос янгыше уськытэмлэсь, кезьыт нимаське, чурытоме, эмоциостэ быгатӥсьтэмъёс доры. Угось улон люкетэз дӥсьтон-оскалтонъёс бере, уг яра-а уг-а луы «меӵак», цинизм ымнырам лек учкыса жалясьтэм дуннеысь реалиос.
  
  
  Ваньмыз ик ӟыгыръясько сое рива астэ возьыны но, зуркак сотэк, но ӟыгыръяса-чупаса ненег шӧдонъёсты, эмъян вазь шер адӟод. Со незнакомка луиськод ке, соос но шуныт мылкыдын тодаз возе соослэсь, со мон пушкын сайказ, санэт та майбыр, соос монэ вайиллям. Опытэз, кудӥз нелегко вунэты.
  
  
  Нош мон, со кылъёсты кылыны, валаны, мар гинэ таосыз алдан луэ, алдан, ӧтем мынам люкетэ, куке мон гостиничный номерын мохан гурнек изъян лэсьтэмын но, йыркуред соосты шузимыны. Табере шталь пушъетъёс но трос, малы выживание огшоры юан. Со отель, со визьзэ ыштэм шуыса кышкасько рива шӧдыса ик, луоз, солэн камераын лыдпусо, со ик чидантэм вӧсь луонэз.
  
  
  Киыз кузь векчи синмо вань бусые ышизы. Берпуметӥ сьӧд шыр курбон луыса, одӥг гуӵыкен кый куртчиз но ньылӥз. Бератаз, чал-чал пуксиз ке, со кизэ мычиз но, каллен пу люк донганы кутскизы, мон но эрик вискын сылэ.
  
  
  Али мон номыр уг люкеты панельёс ӝутӥзы, сое но ваньмыз огкадь уг дырто. Сак луэ предельно выри, умойтэм лэсьтӥськод, будонзы уг мыно. Со гу учыре оглядывать ке, кыӵе ке котыр лобась кый уг буйгатскы. Номыр Но уг вырӟы. Номыр сяна, пу могӟетъёс.
  
  
  Пумен, люк ӝутӥзы, со но гылӟыса берен шокан затаивать вужераз. Распределение дыръя шӧдскымон татын адзыны луэ но, малпасько планлэсь люкетъёссэ. Соос вань на ньыльпыдъяськыса сылэмез; мынам ки пельпум гожмам борддоръёс пӧсяно но тоннельёс. Со вал валантэм, нырысь ик, нёжал пыр потӥсько аслым, нош собере-гопо пасьёсыз, мед ӝутскиз зӧк из борддоръёс вылэ.
  
  
  Мед нош, та берпум населенный пункт самой кутсконаз россиысь капчи ӧй вал. Кышкытлыклэсь — мон кужмо палзы, вызове — мынам улонэ основаез; определённо шталь но Со уг Истребитель № 3 сьӧрысь асьсэлы чебер ымнырыд. Озьы со та учырез уг-а, мыным опыт, со басьтэ, ax трос аръёс ужаса.
  
  
  Соос куаразэс малы уг потто дӥсьтон-оскалтонъёс. Кузэн-озь со возиськиз отын, ышанӥсько ӧвӧл дыре, мон нокыӵе решениос эн мукет лӧпкытӥз ма, со сяна, мон дорын улӥз, со виын сётыны выро. Соку со ас палаз гинэ кыскыны, вань пыр кабылӥськыны палаз, зӧкесь борддоръёсыз туннель мозмытски.
  
  
  Синъёсыд югыт доры милям дышемын ини, соин ик со ассэ ӧз ни шӧдылы арлан ачимлыксэ кар сьӧрын. Пась йырзэ мычиз но, каллен-а солань но пельпум пужейпи. Вань на бадӟым валун королевской калачик кобраез-чутыр, йырзэ бералтыса зар; кый кылле кылем лябӟе, поза неагрессивный.
  
  
  Бызьыса, Картер, пегӟы ӝоггес!
  
  
  Со азьлань поползти, вань на кык полэс куасалскиз. Мон одӥг палаз берытскиз, асэныз ӵош тунсыко учконэз гожтэт ӧз, пасьсэ номыр но уг вырӟы. Я-я, ваньмыз умой дыр. Али быдэсак со доры потэм дыръя, но, туннельысь курыса котыр рептилия зын шӧдыса, ошиськыса кадь, бус, ih гулэн пыдэсаз.
  
  
  Ӝоген со улон но кулон вискын вис лыдъяллязы, кый куртчемлэсь кулон но собере кема агония. Огпал борддорысь йылады но тубай-озь вуыны кулэ луиз монэ пась, азьло кезьыт кый адӟод, мар луоз.
  
  
  Со выре, пыд йылаз султыны уг вичак дырзэ, тыбыр ӝуштыса доры пыкъяськыса. Со, кылем, кызьы кин ке гу вылысьтыз вырод, капчи чте ӵуше сое. Со, малпай, ма луоз, одӥг рива, нош тазэ уг тодӥськы вал. Со мур лулӟиз, шонерскиз но азьлань чутрак тэтчизы.
  
  
  Со, тыбыр вылэ пуксем чутыр спираль королевской кобраез. Асьмелы гинэ валамон, мар ӧй вал та фермеръёс. Шталь но со уг возьматы, кыӵе реакциос вал кобраез. Со понна бадӟым из комок тубӥз ини, гу педпал борддор кылдэ бере, нош ик кыл тодмо кыйлэн шиетонэз.
  
  
  Мон пельпумъёсме гинэ учкыны уг луы дырлэсь ортчемзэ. Iso вань мугорыныз азьлань донгыны солы аслэсьтыз кужымзэ, огдыре тужгес но пыдъёсыныз донгиськыса ветлыны. Соин, шӧд-мыным ботинка йӧто марлы ке небыт, уз но учкы, котькуд мед-а, мар-а со луоз. Ки кырмиськиз но потыны со гу дуре вамыштыны из борддор.
  
  
  Чыс-рептилия-куань басьтӥ но пась луиз сайкатскиз. Со бекыръяськыса, тэтчаны омырын, из вылэ из перелетать; повторлэн görüntüleme мон понна со вал шоулы укша. Воштыны уз но луэ дыр, мон дугдӥ. Секунд ортчыса, соослэсь люкетъёссэс, нош ик пыд йылаз султэ, нош со вылын куншетэз лэзёнэн но куаразэ поттӥз вакчи рива сингх быдэсъян.
  
  
  Со нылъёс доры тэтчиз но кизэ ым кырмыштӥз эй, куараез мурт пумит кариськиз. Куд-ог дыръя со мыло-кыдо нюръяськыны, ӵыжаськыса но ӵабъяськисьгес, пичи пӧйшур кадь, но со пумысь пумаз гуньдэ. Соос быдэстӥзы мукет рептилия-а мар-а гинэ сюдоно, ӟенелик пичи клеткаосыз возисько, комнатаын, кудаз возьматӥз ас удыссэ частной герпетологический сочетание но лабораториос зоопарк.
  
  
  Соин соослэн ки куасалтӥз, со кема-а азьлань усьтыны уг; синйылтӥсько сое, мар-а сое лыдэ ӟукырак вазиз. Со сярысь мон малпанъёсам, тодэ ваён... тэльы вужерак небыт, шуныт мугор, со вылын со ки ке кутӥсько. Одӥг кышномурт туж но чичпотон Рива луиз, куке со кинлы ке пумитаз. Табере сое но вала, мар со монэ пӧяз, - вера!
  
  
  - Эн но вера! - мон прошипеть. - Одӥг кыл но вераллямтэ!
  
  
  Кизэ ӝутэ, чиньыосыныз куасалтоно, сое эшшо но вылӥын со ымысь кырмыштӥз виресь ee. Паника ӝокаса кышномурт. Юаз со. - Сюрприз? - - Мон гинэ уг вера, малы тон уд тодӥськы, мон татын шуыса, шлюха!
  
  
  Со вераськыкуз, киысьтыз ишкалтыны но, со соку rta ee кыньыртӥз, мед со нукыртӥз: - мон... мон уг тоды, кылме сётӥсько...
  
  
  - А-а-а-а, тон сярысь уг тодо мохан гурнек кадь но, нош-а? Та шудон ӧвӧл, Рива, та улонын, тае тодад возь.
  
  
  Йырез биньыны со соид, кулэтэм карыса, мон янгыше уськытонлэсь. Хватка со нош ик ымдураз лэзе сое, мед быгатом вераны со.
  
  
  — Мон уг тодиськы, — юнматэм со, - шоканы секыт, киын возьыны ке со тыбыр сьӧрад соос. - Мон номыре но уг тодӥськы, Ник. Мон оскисько, соос сюлворыса курисько тонэ! Тон мыным оскыны кулэ.
  
  
  - Молодец, пуля кадь луо... со йырам басьтэмын луыны кулэ, со уе? - юай мон, нуналаз лабораториысь синзэ уг вошъя. - Кытын усьтон? - Шталь но со уг возьматы, ответ сётыса, мыным рива дыр. Соку халатэн минут но йыртышказы ачимлыксэ шедьтоды сое, мае поттэ. Асьтэлэн, нылдэс кыскытэк, со понна; сапрес выж нискылско сл тапочка сямен-мамык.
  
  
  Ӧс пушласянь ворсаз но усьтонзэ минут понӥз сое; собере со берен комнатае сюбег кыдёкысь ӝегатӥсь рива кузь сӥньысэн. Со вожвыл дугдэ, куке соос со доры ӝиптыса, мугор но киос бурдъя, сюлэмы сое шӧдоз, со учащенный выре.
  
  
  — Милям соос ноку но номыр сярысь эн вера тон-а со..., — со простонать.
  
  
  - Кин?
  
  
  - Агайёсы мынэсьтым... шива.
  
  
  - Кин-лэсь" ?!
  
  
  - Мынам ӵужмуртэ. Со - мынам ӵужмуртэ. Ник, пожалуйста, лэзь мыным валэктӥзы, мар со каре милемын... - нукыртӥз со. - Милемыз кылзыны, нош собере нош собере..., тон мыным уд ке оскиське, мын, лэсьты, мар малпасько.
  
  
  Со шугекъяськисьтэм кылиз. Соосты та кышномурт кескич амалэн ачим ӧй лэзьы годы кутскон пичи нылэз кыкетӥ пол эрекчаськыны. Зэмзэ но, соослы номыр но кышкыт-а, мед солы кылоз, малпаз со, ма солэсь трос ке, сюлворыса курисько: аслэсьтыд улонэз уте адями, шонергес вераса, солэсь люкетъёссэ. Нош собере Рива, соосты шонер вера ке, матысь троп Шив доры луэ.
  
  
  «Бен, оскалтоно-а, со тон тодматско, басьтэм тодон понна, сое лыдъяны», — со ик ӝокатӥз ке, соослы со выльысь пукон вылаз пуксемез пу.
  
  
  Мон дорын нокыӵе но ӧй вал пыӵал-тӥрлыкез сяна, ки, но мон уг малпаськы, уродэсь-лекесь луыса но, ми ӵош ожмаськон тӥрлыкъёсын серем ныллы жингыртыны быгатозы.
  
  
  - Тон талы тазьы луиз. Ма пӧяськиськод тон, Рива? Кутсконысеныз ик-а тон монэ ӧрекчад, шара!
  
  
  Со вань кылъёсты уггес валало, но соин, лэся, соку мыдлань валаськем, мон-эй, - шуэ. «Тонэн гинэ мон кӧня ке юан бӧрсьы вал кулэ», — соиз ответ сётӥз. - Тодӥсько, малы тӥ индие вуыса. Агаелэсь мон номыр ӧз ни вера, кык пиосмуртъёс сое ӧз вераллялэ, тӥ соослы изъян комнатаын!
  
  
  Со мон доры кожыны личико, юмал личико акыльтэ но, сьӧд йырси нюжаос усе, эгей герӟамын пыӵатон. Со прошептать, со кылэз гинэ кылӥськод вал. Озьы со янгыштэм мурт ӧз ке луы, юнматэмын кадь, кесяськыны турттэ-а меда ини со, мон малпасько, мед кыскоз кин ке саклык висъя. Нош, оло, соин, дыр шыръяса вот, малпай, малы сое мукет ӧвӧлэн шӧдӥське. Сое басьтыны номыр но уг быгаты, кызьы сомында, оскон вылын.
  
  
  Озьыен, тӥ куд-ог информация басьтыны косӥз вал. - А ма? - куараезъя со кезьыт азинтыны.
  
  
  - Малы ке-а мон лэсьтӥ та Шива, Ник. Мон уг тодӥськы, мар тон татын. Оглом ке, сое но уд тодӥське-а, мар-а со тонэн огазьын луоз собере, кызьы со котыр кунокуае потӥмы. Мон отын улыны уз быгатэ, кулэ ке луысал...мохан
  
  
  - Со озьы тынад "кароно"? - сое тодэ вайыны.
  
  
  — Пожалуйста, кылзӥське монэ, — нукыртӥз со. - Кутсконысеныз ик монэ лэзь ваньзэ валэктыны.
  
  
  Со нош ик шекланытэк, дырез шыръяны туртто-а мар-а со, тынад куараед но ачимлыкен юн луыны, бугырес. Со сое кылзыны луыны кулэ. Соин шонергес верано ке, мон ӧй быгатысал кобраез рива доры вайизы; со пӧяськытэк ке, кылзыны турттӥсько, со мынам верам кыл кутыны но со вань луыса озьы коть кыӵе ке подсказка, ваньзэ, мар милемлы та подсказка возиське. Со вӧзын сылэ со, веросъёсыз, со дась тып пукисько ке, кин ке лабораторияз вуиз.
  
  
  Уд-а ӧрекчаськы рива движениос лэсьтоно. Сётэм куараосты, со уз воштӥськы, куке соослы валэктыны кутски, ма со косӥз, шива борды итӥськиз огазеяськон «Кобраез». - Атае мынам со ас дораз возьыны, Ник... ачимлыксэ бадӟым агай-вынъёс-а, яке кин ке доры берытскем но сое полициын-правительстволэн котыр ке но, уг малпаськиськы вал со шталь, азьло кезьыт ачимлыксэ вииллям. Атае мынам туж висе, висись бертэм. Эн гинэ виы агай кышкытлыклэсь ачимлыксэ, ачимлыксэ сотэк но кыӵе ке приказ быдэстыны, уг ке мон... эмъян ачимлыксэ.
  
  
  - Нош тӥ али кытын атай?
  
  
  - Мон уг тодӥськы. Ачимлык возё Шива кытын ке пленын, но та юртын ӧвӧл.
  
  
  Мон котьку малпасько ассэ тодӥсь-валась адямиос быгато вие, адями-а яке эшъёсыныз ӧвӧл. Но али ке но пелез сак возёно, со но вите, кыӵе ке но музъем вылын куараме сётыны вырисько быгаты, солэн вожпотонэзлэн мон нырысь озьы ке но, со шараяз, верос Рива шуыса оскытылӥзы. Азьвыл вань ке, тазэ басьтоно шуыса валан. Уката, соос пӧлысь шантажировать ке, Шива-атайёс понна, план жоб медаз ачимлыксэ со пыриськыны косэ.
  
  
  — Ма луоз на-малы, валэктэ кулэ шуыса, — шуи мон.
  
  
  Та рад ми но пукимы. Кин ке нунал со палъёстӥ ветлэме. - Рива? — ӧтизы пиосмурт куара. - Ма ӧсъёсты ворсано? Лэзьы монэ!
  
  
  - Кин та? - мон прошептать, нылаш пукон вылэ султыны косӥзы.
  
  
  - Мон одӥг адями котыр агаез, Нирад.
  
  
  - Мон тодско сое. Тусбуйзэс лэсьты, номыр но уг поты шуыса. Оскыны эй, рискованный вал, нош таяз учыре милям уг луы дорын быръёнъёс мукет.
  
  
  - Ӝамдэлы! — Рива кеськиз. Дэймытӥсез вылэ куштӥз но мынам соосты учкыны ке, со нунал, со доры донге мын оскытскыны эй усьтон но.
  
  
  Лаборатория ӝоген со учке, но номыр ӧз шедьты, мар понна нюръяськон кулэ луэмъя мон ӵош ожмаськон тӥрлыкъёсын нирад ӟечлыкез. Я, котькыӵе учыръёс, азьло соосты кузэн эмуос арбериос возьмало-а, мар-милям таиз ужмы уг лэсьтӥськы уж а тазьы-а асьмеос усмотрение. Сылӥз со ӧс сьӧрын возьмало но, пельёссэ сак карыса, егит дыр индеецъёс азинтыны ручкаез бергатэ, рива ee усьтыны курыса.
  
  
  Вазен сое пырыны кезьыт, сокем ӝог обезвреживать ачимлыксэ, малпаз со.
  
  
  Нирад луоз, Ранджит, Гурнек, Хакша, шива инмарзы но тодӥськоды-а, кӧня на. Котькыӵе учыре, со понна асьмеос кылдытэмын, кулэ луыса мон марлы ке пышкылӥськись голосовой утчан кутски, Шива со кузёяськоз, Нирад кутсконэз умой вал но, вань но кыле кадь.
  
  
  Рива кыскыны куалекъясь киосыз тунгонэз усьтон тыро.
  
  
  Мон али ке но сое воштоно, сложной ваньмыз мед луоз; нош со вал одӥг гинэ амал тодэ, оло со монэ пӧяз. Та дыре со усьтонзэ тунгон берыктыны, лаборатория ӧсъёссэ усьтыны малпало.
  
  
  
  
  7
  
  
  - Мае соос возьмато? — Нирад юа. Индеецъёслэсь бинт но уг нулло форма котьку официант дӥсьсэ воштэ.
  
  
  «Мон... мон уг валаськы, мар-а, ӧсэз ворсазы», — шуиз Рива, берлань чигна. Пычкиськыса солы, озьы кадь уг оскиськы на вал, мар мон со сярысь уг шӧдӥсько нирад ӧс сьӧры гожтэт.
  
  
  Егит адями, удосуживаться уг учкы, но, ӧсэз йыг ворсаз, ассэ лаборатория пырем понна. - Азьланяз но трос мед-а ӧвӧл-а та! — со сокем шумпотэ кадь, барра-коштанъяське.
  
  
  Рива вамыш берлань карыса, лэся, дораз матын медэ, лулсэрзэс ышты ас вылазы эскеро. Ачимлык ачимлыксэ выросъёсыз вырон сётӥзы. Оскы солы, соку эй, эй малпасько но оскисько, собере гинэ, соин мар луэмез.
  
  
  — Агай мылкыд каризы асьсэлэсь кабинетын тон адӟид, — индеецъёс кӧс ялэмын. - Али ик.
  
  
  Верам кылъёсыз, омырын ошиськыса кадь сигнал, анна, мынам уж доры. Нош ик, та «таеквандо», ситуациез но сложной потӥз мыным. Азьланяз соос лэзькозы-а, эмъясь-а ӧжытгес, омырен сямен, кужмо карон понна лэсьтэ.
  
  
  Луп Нирад сое мертало; ударной кужым «ча-ча-ги» ачимлыксэ музъем вылын ук. Индеецъёс урдэс погылляськиз, со вӧсь гримаса гротескный ымнырзэс кырыжто.
  
  
  Со но аслэсьтыз гадьзэ, куссэ кутэ аленка лапкомиз вань шуыса, ачимлыксэ шуккизы ангесам. Гаӵоло усем Нирад улын «цзи-лулы-ки», ачимлыксэ, кечырскыны ужпумъёс чукин; соос валаса-а, мар монэн, киосы азьпалан чотын эмуос лыэз пыргытыны. Но со уг сётскы.
  
  
  - Ӧсъёс ворсамын! - со прошипеть, Рива. Усьтонзэ тунгонэ тыр тэтчиллям нылъёс.
  
  
  Удалтӥз нирад берыктӥськиз но пыд йылаз султӥз. Со понна асьсэлы но йыртышказы р брюки кускерттон, ныдзэ пистолетэз адӟыса соосты, кудъёсыз сое кутыны турттэ. Ваньмыз поты-кыдёкын, уйвӧтын кадь ӟуго, черод уж, малпаськыны продиктовать. Со шуак пуромем метнуться бурпала но, паллян пала ӝутыса, пӧртэм выжы кускерттон. Одӥг пыд вылад сылыса, пӧртэм выжыям со пуксьысал, нош паллян пыды шуккиськем ик татын идеальный золтэ.
  
  
  «Джоп-мар-ги» со ачимлыксэ, суйпосъёс, выж вылын пистолетъёс тышкасько. Табере сое безоружный, егитъёслэн синъёсынызы учкыса мон луд вылэ индеецъёс. Кышкатэк мылкыдо огшоры парлан ачимлыксэ, солэсь палэнскыны кутскиз, нош со вылэ шуккемын ангесысьтыз мар гинэ лэсьтыны кутскемын паськытаз пеймыт лыз лыз-вож.
  
  
  Со ымзэ усьтэ, мед кеськоз, соку со доры тэтчаны но кылысь кылэ ньылон ачимлыксэ, ньылон бордад бадӟым чиньызэ нюртӥз. Нирад, лэся, окай, нош ми дорын но пыдзэ шуккем кужымен ӝутӥзы на нах зыныныз тырмиз. Вӧсь луонэд лэзиз, чырты вылэ хватка мон мукетъёссэ дунъяны косӥды. Шонскиз со, мед воштоз; пол мыкырсконо лыктэ мон доры, вакчияк кизэ гадь вылам.
  
  
  Нирад нунал доры лэзькиз. Со азьлань тэтчиз, аслаз ваньзэ басьтыны шимес шуккетъёсызлы ӧвӧл на. Со вылэ со тэтчиз, пыд понна кутыны. Со торк усе.
  
  
  Со соку ик nen вылэм вылӥын, макес выжыезлэн ачимлыксэ пыкиськыса. Юаз со. - Кызьы тынад синъёсыд, Нирад? - Обращениез вань пытьыосты адӟиз вал на, со баре эмуос ӧтиз, отын со ужа.
  
  
  Соос азьлань кыскись ответ аслаз интыез вань, мынам сэрпалтыны турттыса. Эмуос эшлы ке, сое тӥяз, вал-а со кӧкыын эмуос но тӥрлыкез, со трос ӧз ке но ӝутскылы ӧйлась. Соин ик сое басьтыны киос каратэен ӝутэмын.
  
  
  Нош Нирад луыны кулэ, боевой искусствоосъя сярысь фильм фанатъёсыз луизы, а то кин ке ачимлыксэ каратэен инъетэныз тодматӥзы. Кызьы гинэ солэн киосыныз ӝутэмын, мон туж шуккиз сое уж вылын вандылыса парировать «колониа-нал мак-ки». Талы кулэ луоз жугиськонъёс ӧжытгес луизы, соослы но та вал, кунокуа со.
  
  
  — Озьыен, тон... умой-а, мар-малпаз со, — монэ адӟыса, палэнтӥськеммы понна нош ик пыд йылаз султэ.
  
  
  Шоналскиз но, со султоз но, поръяны кутске со котырын, со бере. Солэн куараез ӟазыресгес-ысь, азьлань тэтчиз, кулонэ нуись шунды шуккиз сплетение ожмасько, нош собере гырпум ан. Ужрадэ дэмен «пан-цзи дэ-лулы-киосыд» но возьма-люк чи-ки» тырмыт вал, оскисез гинэ мед зуркаса но ачимлыксэ, эмуос но кык урдлыез чигтэмын.
  
  
  Берлань чигна Нирад, вӧсь сырымӟытыны. Ачиз со йӧтытэк ӧз лэзе. Шимес кулонэн кулэ луэме монэ юн шива тырыны косод, мон сярысь но тодэ ваёнъёсын ваньмыз улэп на ананд тодаз ашок виись вал. Трос-а со, мае мон ноку но уг вайы кышкытлык ашок шив зэм, ас вордэм операция Кобраез.
  
  
  Соин ик соосты жаляса нирад уг шӧдӥсько. Киллерез медъяса адями виись вал вылын со ышем... службаез. Соос, дунтэм кин мон, мон но гижысь-утён инстинктэз проигнорировать.
  
  
  Мон уг малпаськы, мар-а луыны быгатэ со жугиськиз ик, но урдлыез чигтэмын кык ымысьтыз пазьгыны. Оло, капчи ӵош пасьсэ но.
  
  
  Со понна чакламын но соин дыр, соос ас улонзэс азьланьто дун агония физической нюръяськыны. Со кылысь кылэ выжед гожмаськемын, пистолетсэ кутыса усьыны турттэ. Ачимлык киултыны, соос чиньыосын гинэ вутты, кезьытъёс вуыса азьло со ачимлыксэ дугдӥз.
  
  
  - Мон малпасько, тон эшшо ке мынэсьтым малпанме валаса ветлыны кутскизы, Нирад... - шуи мон чиньыен эмуос но, ӵыжыса лэзь, пистолет лобон нош ик келяллям. Ӝӧк вылэ тэтчиз но тӥрлыкез одӥг пол лабораторной котыр усе.
  
  
  Со сярысь вераськон уг мыны ини, егит дыр сётэмын кильымъёс индеецъёс сямен мед потоз. Со укыр трос адӟыса, уката соучастие Рива. Соос керттылэмын ке но донгиз но ым ачимлыксэ, Шив вазь яке бер со вераз, кызьы мон юрттӥ ӝог ачимлыксэ племянницаез.
  
  
  Мыным потэ, со котыръяса но бедолага жалян вылын шӧдӥське. Нош мон валасько, уг луы-а мар-а одӥг адямиез берпум эскерон замешать, нош миллион адямиос улонзэс сётӥзы. Аслэсьтыд пландэ быдэстӥд ке, Шива, валъёстэк ӧз адӟы дышетон блокъёслы индокитайский шундыпуксён шталь пыриськон. Та дыре вань ядерной оружие задействовать луоз, арсенал, межконтинентальной баллистической ракета кутскиз «Тритон» термоядерной-ысь боеголовка. Нош самой но пиосмурт кышкась луэ понна берпумзэ но результатъёс нӧзёмыны закаленный.
  
  
  "Нӧзёмыны" - определение-а ӧвӧл-а со, мыным кельше со. Мон уг садистэз, опыт но дырысен мыным но, одно ик, "лекомем". Нирад сюрес вылын вал мон, улон сюресэ, сое мон доры вае азинлык миссия. Реальность-ысь пумиськылӥсь ситуация луиз. Озьыен, дырзы егитъёслэн шымырске индеецъёс выж вылын, зар-зар бӧрдыса, шушектэм нылпи кадь, пыд кыйлэн гуэз доры донго но со вылын из ачимлыксэ рывок косӥз ӝуштыса ик султӥз.
  
  
  Ачимлык ымнырыз вир басьто вал, бамам пужыос йӧспӧртэм малы кылдэ, луоз, ым ӧрры, нош свисать кылъёс, тылобурдоос кадь тӥя бурдъёсме. - Ӧвӧл... "сахиб"... тау, мон ӧвӧл......
  
  
  - Тыныд приказ быдэстисько гинэ, со тодэ, - мынам соос виыло, быдто фразаосты. - Мон но, Нирад, со но.
  
  
  Со бӧрсьы кылем солэн, шуланы рептилия но шиетэм кадь, из гуосы борддор борды шуккиськылӥз. Кобраез нирада ужаны косӥсь ӧвӧл, ачим мылкыдме та вылтӥз мынӥсьлы со. Татын, али со аслэсьтыз ужзэ быдэстӥз, эшшо но вазь-а, шуом-а мар-а.
  
  
  Сое валазы ке, малы та мыным малпасько, парен ачимлыксэ шӧдтэк шорысь воштӥськиз. Мозмытски со пыдыныз утчаса, мон шеди со ымнырзэ выре, но прошипеть: - тон шива кулэмзэ адӟеме потэ! - Со та луонлык уг шталь зацикливаться.
  
  
  «Оло, Нирад, нош тон татын ӧй вал, но тон уд адӟы, мар луэмын». - Уг быгатӥськы, мон трос дырез быдтӥ. Со вал мынам гурулам шедьтыны мыжгалозы, но гаӵоло усем со. Со понна ачимлыксэ брюки кускерттон куыны. Нирад кеськиз оскалтоно-а, но урдлыез чигтэмын вал, со приглушенно застонать гинэ лэземын. - Ветлон умой! — милемлы вазиськизы ачимлыксэ гумы лэзёзы но потӥз.
  
  
  Со понна шаерамы ӝабыр-ӝабыр утча, но уг ӧйлась. Куалекъяло пыдъёсыз омырын ачимлыксэ, собере индеецъёс но гаӵоло усьыло искусственной тымет вылэм, кытын соос адӟо, зарезьысь шимес кыйлэн выллем йырыз выретэ.
  
  
  - Ын бультыртон & nb, кульчолы шевеление но быжзэ. Агония мугоразы шузимытӥсь нирад. Индеецъёс урдэсъёсаз пыре, бырйиськыны кузя пӧсь ву туртто. Лобась кый солы аслэсьтыз ачимлыксэ, зарезь пинь вакчи киюмылъёссы бышкалтӥз; собере сое ву вамен пото асьсэдыз, ас дуннезэс неуверенно выре. Нош соиз вазерпиньёссэ аслэсьтыз кылемысьтыз, воргорон кияз мертчиськоз, ваменэс йӧспӧртэм ужасающий ӵош.
  
  
  Эшшо ке со ваньбурзэ куштыса, нош Нирад султыны дауртӥмы, визьтэммыса кадь, йӧтскы кобраез королевской мед возьматоз шуыса, сое нокин но исаны уг быгаты, соин улосвыл шутэтскон. Со понна чакламын та сцена вылын кыӵе ке шимес зачаровывать. Луысал ке та, мон малпамъя, ма понна Шива. Закачаться омырын султӥз но кобраез.
  
  
  Кесько мон нирад ӧз вуылы, милемыз пегӟон сярысь малпамын. Рептилия ӵош ширтӥсьёслэн ӝоглыксы чилекъяса, нош ачиз индеец егит дыръяз со но пинё сьӧмъёссылэн лодӥга гадюкалэн вазерпиньёссэ бышкалтӥз. Ымдуръёсыз судорожный бультыртон нирад мозмытӥськыкуз. Сое чакласа, гу шулан дырысен улӟизы, шиетонэз, хлыст.
  
  
  Индеецъёс спазматический мугор юзыр тугъямын. Ачимлык пыдыз либыр-либыр луыса, дэрем сиресэз киыныз бордам кырмиськиз, шока кадь со ӧз быгаты. Со ядэн кобраез ӝокамлэсь, кин шокан центр лулсэръёсмес коскатэммы.
  
  
  Адями киын но горд виштыос кылдо Нирад; вир пуш луэ. Кый, шиетӥз уг дугды, ачимлыксэ луоз пол бышкалтэм, асьмелэн лулмугор кулон нуыкум пинь куртчыны курадӟем сериын. Со, бералтӥсько, кыл rta iso нирада мычисько ке, мон али но уг быгатӥськы соослэсь кылъёс верало.
  
  
  Мугорыз йыг сӧсыртӥзы, гулэн пыдэсаз усе, вал неизбежный ватон гур; вуиз кӧня ке минут ортчыса, Кулон. Черод но ӧз луэ соос монэ, шуд доры.
  
  
  «Та, мар понна тон мыным агай отель», — шуиз со, Рива. - Одӥг понна мукетсэ куртче.
  
  
  Со пуке креслоын, киосыныз ымнырзэ пытсаса. Со вера ке, со милям йырамы но синзэ ӝутыса учкем. Мальва палочка уг Ee быльыр-быльыр луэм, умой-умой учки но син сьӧд холодно. Соос ас вылазы эскеро лулсэр ӧз быры, собере шимес интыськем но, со адӟыны кутскиз.
  
  
  — Умой, — со прошептать. - Мон шудо. Куке-соку со тыныд ваньзэ вералоз. оборудов, зверский унизительный арбериос сярысь но, адямиос сое асьсэлэн карылӥзы монэ... монэ парсь агай, кудӥз вылэ со ужано, солы йыбыртъя, со кадь луо, солэсь гольык ке луысал, инмарен. Элькунысь Нирад урод, тон оскытӥз.
  
  
  Соку вузыны гинэ, лэся, вис вылазы ӵуж луэ, со кужмо мылкыддэ палдытэм ымныр. Киыз со вылэ ӝутӥз но со басьтыны чакламын. Соос куалекъяло. Со, ас бордаз ӝиптэмзэ ee, чупан, чырты, соин капчи йӧтӥз. Ӝог, солы оско, мыным дыр вуиз но, дыр, нокинэ но уг ке карыны луэ. Табере со но кошкиз луыны кулэ, со кезьыт но ӝоггес кошкоз, сокем ӟечгес.
  
  
  Соос но милемыз шӧдо, ми сюлмаськон палэнтӥсько.
  
  
  - Юай мон солэсь. - Кытын мон? Городлы матын кыӵе?
  
  
  — Мыным ваньзэ верало, — соиз ответ сётӥз. «Тон мыным кулэ, нырысь думылӥзы Но, мукет агай-мон валасько, мар кулэ, сётыса, атай но мон ӝоген азьын тон милемлы юрттоз». Мон, дыр, со но вииллям.
  
  
  Соос сьӧразы мынӥсьёс гозы созэ но, пукон вылэ возьматыса. Собере ке, ваньзэ со валэктэ, тодӥсько, малы ми кулэ вал, бинялто но со бакаез соосты гозыен кус, мынам потэ, мед адӟиськом сцена estestvenno понна.
  
  
  Эй, со вакчияк вераз, кыӵе мон понна миссия; эй быгатэ солы оско, табере, дуно луиз ке, тыршиз со. Мынам нош уг поты адӟеме-а со кышкытлыклэсь.
  
  
  Но куке со валаз, эй, малы ми кулэ вал, оло, золгес-а, кезьыт-а мон, со, берпум веранэ быриз, туж оскымонэсь кожаса инты тырмоз.
  
  
  — Татысь вань кӧня ке Агра миля, — валэктэ нылаш. - Бери вилла сюрестӥ мынэмзы понна валтӥсез: соос усьтэм сюлмын, тӥ городэ вайи. Туннэ ӝыт ми пумиським кулэ: "мон трос информация басьтыны тыршо. Тон понна.
  
  
  - Астэ, тынад тусбуед вал. Атае но улонзэ утён понна, - верамын соос вуизы эгей сми тэрытске.
  
  
  Пумиськонэ дырлы дасямын луозы ке, шкафчикъёс шедьыны соослэн кыӵе ке ӟустариослы, ӵоксаз эй, ым люкаськыса кошко. Соос полын выль ышанӥсько, пуконаз ӝикатэ шуыса, Шива шекъёс понна дораз уг ӧтьы.
  
  
  Нирад пистолетъёс выж вылын кылле. Ачимлык минутлы бергес соосты вылэ понэ, собере тӧдьы вакчи куэм дӥськут, шкафчикъёс ошиськыса улэ, ачимлыксэ... примитивный дэрем дӥсязы но, со выре, эсьма, рос-прос лэсьтӥды ке, со мыным кулэ вал.
  
  
  Бералтӥськы Рива. Со бодыосты синву мускытсэ кутскиз. Со вуимы отеле, эй сётыкуз, валай, мар луоз умойгес доры вань, нош малы-мон дугдӥ ке, оло, золгес кышкано-а солэсь ноку но уд адӟы. Со, рива сингх сярысь малпакум, йырам лыкто нырысетӥ агентэн ax но шӧдон. Со разочаровывать рива быгаты, аслым осконэ но правительстволэн разочаровывать нош мон уг быгатӥськы, уг... соку мон со возьматэ куд ке, ярантэм луэ миллион адями улонын кышкытлыклэсь малпаськонзэс, визьзэс йыруж планирование.
  
  
  
  
  8
  
  
  Кылтэчетын кутон каньыл, лаконично общечеловеческий малы ке шуоно со зэмлыкез возьматэ: со доры капчиен ситуация всевозможный йӧнзэ шедьтэ. Мынам йырам лыкто шуыса, куке со одӥгзэ сингх кельто рива лаборатория, комнатаын ӵош кыллись но коллекциосыз официант гротескный рептилия мугорыз-а ядовитой, вал: «мынысалды-а зоре ке, одно ваньмыз уг котмы».
  
  
  Пичи-пичи-а уж уз луы; мон сое солэн вылэ куашкаса кылысь кылэ кузэн, кызьы со вуиз Нью-кык нуналлы вазьгес Дели. Та вакчи дырлы вис понна, собере со кадь вормытъяськыса юанъёсты со трос пол, алданэн уд мыны шат со понна, мыным соос тупикын уськытыны выро, алдай мон быгато асьмелэн кармы шива. Та валантэм сюресэз луыса, кузёез милемыз адӟем но уг луэм виымен но... берпуметӥ хакша лушкес шива Кобраез. Нош тырмыт доказательствоос мынэсьтым тросгес басьтэ шуыса, асьсэды зӥбыт-а, мар-а солань-а уг-а. Адями улэ, монэным ваче син пумиськыны уг ке но.
  
  
  Вазь яке бер-а со потоз но, озь со ивортӥз, кызьы соос тодо, мар соослы луыса мон марлы шуыны луоз. Мон али ке но йылаз-озь агра-озь луыны кулэ, яке мон кадь, солэн пушъетъёсыз горилла ачимлыксэ шараясал, созэ но, буш со нырысьсэ уг шедьты пырыос кезьыт камера, витез разъяренный кый уг лыдъяськы ке.
  
  
  Сюбег коридорлэн борддоръёсаз лаборатория потытозяз, сюйын лапкатыны. Со понна кылем шива борддор особняк лапег, такъя куака гулкий куара. Чуръёс «пу-пу пу......» тревога воштӥськиз, кудаз мон кадь пишты котькуд малпан, котькуд движениын. Мон нырыз сюбег потан вылтӥз ортчыса, нош со куспын но омырын куара шуккиськоз, шуккиськоз, кык пумен, кыдёкысь чузъяське потанъёс вань.
  
  
  - Нирад? Тон мар татын кариськод? Нош тӥ тодӥськоды-а, уг яра сое витёз...
  
  
  Кулэ луоз, яке гурнек ранджит луоз та, вылды, нырысетӥез-а, кызьы озьы бинтъёсын биньылэмын, ымнырыз гурнек вал вань на. Куара чидантэм со воргоронъёс кутӥськом, коридоре но интыятэк ниша-ын ке, мон доры матэгес shaggy. Со, ранджит учко но адӟо. Гадь вылазы дэрем вал пазьланы ачимлыксэ, удавка нош, кин со нуллӥзы чыртыязы, жингыр-ворекъясь вӧлдӥське. Индеецъёс лаборатория ӧсазы йыгаськи, со уг витё ачимлыксэ шталь но реакция.
  
  
  Шоро куасалскыку, сое, коридорын бызьыло мукет, кыӵе ке лабиринт. Со вилла вал, малпай мон, нош ӧсъёссэ котьку вилле вал, нош трос-а со но, та но. Со пыр шедьтыны минут ee. Со салмак донгисько, ӧссэ пу зэрпаллык инкрустировать но кыньыртӥз, шунды доры вот дышемын ӵукна син мальдымон югыт.
  
  
  Эксэй юртлэн пуш азбараз, лэся, котыраз быдэсак выжтэмын вал кыӵе ке средиземноморский инты. Нап лысъёссы, сяськаясь куакъёс, ӝуй-ӝуй будос. Тодмо, шива уг жаля амал луэ шуыса, шонер интые мед тусъетъёс вылэ кизем сэрегез лымшор франциысь гуртэз син азе пуктыны.
  
  
  Буй-буй ӧссэ ворса, со бызись дорожкаос вылын кӧльы усыпать, фасадлэсь ур нунал вырыны кутскиз. Люкаськемъёс борды итӥськизы сусыпу ветлон сюресъёсты но ӵем куакъёс, ӵышкем но йӧскадь кошкоз. Огъя на срабатывать эн ӧтьы, соос но, шол, уз люкаськизы витё-а соос срабатывать. Ӝоген монэ юнматӥзы пельпум вамен учкиськод-а, мар кыле на ваньзэ ранджит шӧдыса уг вуо.
  
  
  Но мон тодӥсько, кӧня ке минут та уж. Капка мон ачим шедьтыны уг быгато, мон мукет амал сяна, забор котыр писпуос. Йырыз но чыртыез но пельпум вжимать со азьлань вамыштыны, котыр шуг-гольык вай карем чиньыос. Азьланяз сое трос-а куашето, кезьыт кунокуа, таиз населенный пункт самой кутсконысеныз ини россиысь катастрофа берыктӥське но, уж вылын юнматон искреннее али но уг мыно.
  
  
  Вай мыным ӵош шырӟизы кылысь кылэ дӥськут но, ымныр но, синме тыроно. Со движенилэн кылэм бере, мынам капчи, вань куараосты йырсазьтӥськыны путаница луэ. Со ялан улвай но, огпалтӥз пыр, бератаз, мозмытӥд; со вылын сыло пичи сюрес дурын тузонэсь, вилла кузя нуиз.
  
  
  Но дырыз воштэмын уз луы. Со бызьылэмен, тузон ӝутӥське, клубе вамышлы быдэ. Мон чузъяськись крезьгур шуккиське куара ляб азьпалан приглушенный: куарае мынам бӧрсьы мынӥзы, малпазы, со яке сюрес кузя грузовик агра фургонъёс потэ шуыса.
  
  
  Сое тодазы возё ке луоз географи зэм, валэн ворттылон кемысь куинь часын Агра Нью-всемирной дели кызьы тодмо луиз, но интыез, кытын залын Тадж-Лопыръяськы. Мон лыктон планъёс ӧз ке городэ пыриз ке, соку луоз, шива.
  
  
  Солэн валтӥсь сюрес вылэ потӥзы. Соос сюбеггес луо луонтэм, молодёжных веб-кесэгъёсын, кудъёсыз кык направлениен мынӥ бере движение. Кӧня ке толэзь ортчыса, муссон сезон кутскиз, со но гольык кыр дэра сюресмы луоз, однородной интыен сьӧд тузон. Кисырмем кузя кыстӥськись сюрес урдсысь писпуос, вайёс вылын пукисьёс, нош стервятник-кукыр, гольык йыр шӧй пожиратель ворсанэн кышкато.
  
  
  Рива тупен валэктон сётӥз дыр мон дорын ӧй вал. Со кык направлениен сюрес уллань учке, номыре но уг адӟы, мыным шонер сюрес возьматӥзы шуыса Агра-ын. Со, шундылэсь яркыт кыньырскыса-а, но семья пыр адӟымтэ дыръя, котыр сюресэз мукет палаз пичи тылскем куасалскиз.
  
  
  Ньыль но бадӟымъёслы кык нылпиос мон шоры учкозы любопытство нескрываемый. Со пыр бызё малпасько рискнуть урам, тып дугдӥз, добегать группамы вуэм бере. Чиед пиосмурт, кус зонаын гинэ дӥсяй, ымнырам ӝутӥське шуыса, мыным котькуд ар ӧз султыны турттэ. Солы луыса, луыны кулэ, мон дас ареслы егитгес ке но, кисыриё, типсэ ачимлыксэ гырказ ымнырыз ценымногие бадӟым уж лэсьтэмын.
  
  
  - Агра? - мон юалляськыса, вал кадьёс гинэ тупало, со нокинлы но уз вера шуыса, котыр англи сямен. Сое ульчаын возьма, нош ик юаз: - Агра?
  
  
  Анаен атай паймизы но вошъясько учконъёс, нош мон понна-ньыль нылпиос, кык штан ишкыны кутскиз. - "Бакшиш, бакшиш!" - тодаз девчушка чылкак гольык, киын ишкыса штаньы одӥг ми понна, нош мукетыз ымзэ возьматӥз. Векчи ачимлыксэ, нискетэ, ялан тэльмырыса курись куараез.
  
  
  Вылам куртка но ми соосын ӵош вилла басьтыны уксё пуйыез, пуш кисыяз сое возьыны, озьы ик вань-а мар-а, мар монэн луысал, ас — кырым та рупия, кудӥз солэсь рива басьтӥз. Куараос эшшо одӥг ужпум, куд-огез борды ватсаса луоз. Шедьты со киыныз мычиз но кикур вылэ понэм ыргон манет, со озьы нылпиос сютэм.
  
  
  — Агра, — тодэ, со кежег кенер шоры учкыса, вилла ваты. - Тадж-А Шонаське...
  
  
  - Ох, "сахиб", Тадж-Лопыръяськод! — шуиз пиосмурт. Соиз ялан сылэ лаптӥськод, нош ачиз лыо ки ӝутыса, мыным сюрес возьматӥз шуыса, паллянэ вилла.
  
  
  Со нош ик бызьыса, куссэ чурыт вӧсь луонэз шӧдытэк. Оскыны гинэ кылёз шуыса, машиналэн, уроболэн, котькытчы mimmo транспортной амалэн пырпотыса, йылозяз агра мыным мед юрттозы. Со но фургонэ интые автомобиль-а яке куараез кылыны, сое мон доры соку ик берыкто суретъёсты событиосты нырысетӥ ӝытаз, монэн ӵош учырам лыктон Нью-Дели. Кызон-а со вал, нош мон бӧрсьы мотоциклэзлэн собере вузыны.
  
  
  Со ялан бызьылоно, ӵош кариськыса, котькуд т тропъёслэсь вилла котыртӥ ветлэ, мотоциклэн сюрес вылаз кык адямиос валтӥсь дуре потӥз; мон доры мынэм но сое бинялтыса ih тюрбан йырыз луиз. Нирад соос пистолет куто, со штан кисыысьтыз возе.
  
  
  Та Astra луэ.32, котьмае быгатӥсь номерын радиусъя метр понна погырто. Astra " юнда пистолетэн потоно, пистолетэз но вал lindner colt идентичный кунокуа (со данаклы дуногес сылэ), соос полын ортчемез ih но ӧз куты. Нош куке соос дугдылӥзы, вылазы мертасьёс но мед нюртозы курок, соос валаса-а, мар-а разрядить пистолет. Пистолетсэ берен понэ но нош ик бызьыса со брюкиос соослэн пасьталазы, син кӧня ке лобӟиз но шуккиськыса тасырайыны дюйм мон, палляназ но юдэсъёсты писпуос султэ палдэм, ми кӧня ке вамыш.
  
  
  Со, кин ыбиз, но синъёсыз практика куд-ог куяло вал. Соос ватӥськон-пегӟон чутыр-чатыр бызьыса курыны кутскизы, кудзэ мон лэзё троп васькыса, пуля утиськыны быгатымтэ, соос бордаз кадь, арахис. На ыб, йӧтты син азьын бурпал пельпумзэ но, ма мон но та радын тасырайыны. Витьтонэз соос адӟыны азьпалан лачугаосын метр пу, кирпич юбоос, сьӧд муръётӥ ӵын ӝутӥськиз.
  
  
  Сое валаны но ӧй вал, мар со сыӵе вал, но бызиз озьы азинтыны, улонын ноку уг бызьы кадь. Мотоцикл кеме вакчиятыса, тузон но, сюрес вылысь ӝутскиз, водитель адӟыны люкето, нош иське, максимальный-озь ӝоглыкен но транспортной амалэн нуэ. Бен, та азбар тэтчиз но, со, жуг-жаген тырмем, кык юлтошъёс кыдёке ветлон дырзэ но одӥг пиосмурт ас котыразы кызьы мынэ сое дугдытыны косэмын.
  
  
  Оло, таиз вал Гурнек Ранджит но, мон малпасько, мон юн оскисько ке но, возьмасьёсыз трос дорын кык шива шуыса. Ӧс усьтӥськиз пу юртлэн урдэскысьтыз; одӥг ӧслэн вылтӥз кыӵе гинэ сыны ошиськемын. Солэн, пушказ тэтчиз, отын ик шуккиз вир зын ныр пелесъёсаз но тошнотворный экскременты пудо-животъёсты но.
  
  
  Пудовандонни вал со но, ассэ озьы шӧдэ, укмысэтӥ даурын вуизы кадь. Индусъёс скал сӥль эн сие, сие мусульманин. Таза сюро пудоос бӧксо, чидасьтэм адями паймем йыг пыд учконо таза сюро пудо но, скалэз вандэм дасясько, вылды, лыдӟисьлы возьмало, соос монэ ярато наименее интыяз вуыса, пегӟозы шуыса.
  
  
  Пиосмурт кутскиз кесяськыны, мыжгаськыны кутскизы. Со понна солэн луэ незваный кунооссэ, соин ӵош пудо-живот огъя номыр ӧй вал, со виемын луыны кулэ. — Вождэ эн вай, эше, — нукыртэ, мон доры бадӟым ваннае метнуться куспын кык скал, вир орсме, кин педпал дренаж нуыны выризы.
  
  
  Таӵе зын луоз шуыса, котькытчы кӧт дорын кожылӥз; со отель, Шива понна со йыр быдтӥсен дугдӥз. Сӥль зын омырын кышкан но разделывать. Скотт ерзать паника кутскиз, соиз но жоб пыдъёсме выж вылэ ачимлыксэ ужъёс йыгаське. Со кылэз кылэме бере мон кыл вылын вошъяськон, со уг вала. Куара вамыш собере, мон доры матэктыса, пудо-живот но чузъяськись куаразэ липыны.
  
  
  - Картер! — Ранджит кеськиз. - Мон огшоры вераны турттӥсько. Сделкаос Шива пытсаськеме потэ!
  
  
  Ужез умой, со малпаз: улон мон понна со номыр но уг сыло...
  
  
  Пудо-животъёс, азария бадӟым люкетэз, грозиться бызьылӥсьёсмы ваньзы ӵош. Сое но, тае лэзиськод. Паньгатэм пудо уллё скал ортчыт шимес луэ, - утён инстинктэз кӧчиз. Асьмелы гинэ валамон, сое шӧдыса ик инстинктсы. Соин ик сое ялан бызьылӥсько, йыр вылам но мынам эшшо одӥгзэ синме просвистывать тасырайыны, вӧзазы ванная лёгет тэтчиз.
  
  
  Синъёсыз вирен тасырайыны пырыос ӝутыны, кыед, кизь но, со мыным сьӧд штанэн. Соос кулэмъёс доры кошко точка, ӝуштыса, мышказ-бадӟым комната, кытын ӧй вал мон адӟиз, укно, ӧс мон.
  
  
  Мар солэн верамез потэ ке, кӧня ке дыр секунд дуно мар мыным кузьманы. Со вил ӝутске, куто вышкылэн дуръёсаз, люк сиён адӟем карымон. - Картер! Нош ик кеськиз куаралэн. - Ваньзэ йылпумъяса, "сахиб"!
  
  
  - Чик ӧвӧл! - мон бадӟым куараен шуиз, вил возё, шибоды кадь.
  
  
  На ыб одӥг Ранджит лэсьты, ньыляз ик виль лэчыт пиньёс ваче гадь эмуос но со мертчиськоз. Озьы со инструмент туж сыномыны куштэм, гинэ быгатэ кадь. Табере соос дол-дол сылэ, чакласа кадь, шоналскиз индеецъёс азьло пиналъёс, ымзэс усьтэмын, нош ки лэсьтэ, пу ныдын пыӵалъёс тӥрлык та куртчем.
  
  
  Гурнек, сьӧрад эшъёсыд сыло, выжытэмез милемыз такем, вир ӟиза зачарованно ньыль шоры учкыса, котыр пазьгид яра. Соосты утчаны высвобождать саник, азьланьтыны но ранджит кесяськытэк, вӧсь лудысь ваньзэ секунд ляб луэ котькуд куара.
  
  
  Та куараослэсь ранджит, курадӟыса улэ, ачимлыксэ агония ӝуштыса но вожпотон, саник ке, гадь вылэ потыны туртто гурнек ачимлыксэ, скал косӥзы, вань дюжинаен, ву бызён гумы доры потанзы сюбег укылтэм кесяськизы. Со рокот ih пельтэмъёс кыло, гижы йыг, бӧксӥсьлэн; Со доры выпрыгивать канализация пуньырӟыны кутскиз.
  
  
  Гурнек кеськиз, омырын киыныз шоназ. Тыбыр кылысь кылэ но сюре омыр шуккыса подбрасывать ачимлыксэ, ванная бадӟым-а со вӧзам пуксиз. Пудо уллё пӧлысь ранджит рухнуть визьтэммиз. Ӝуштыса вӧсь ачимлыксэ берпуметӥ ымдур мозмытски бере, созэ киын разжиматься, пародия-ын гротескный вылэ мыжганы но кынисько.
  
  
  Собере пудо шокан зловонный бам йӧтӥськиз но, мон потан уллань лэзьке, борддораз кыдёкысен пудовандонни пумаз ялан шуккиське. Зын но дэриесь, ӵош ымнырыд тӧрнамын, собере вир но шобыртэ, соослэн луыны кулэ, асьмелы уг кельшы, - шуиз со, куке сюрес вылэ потӥмы, боевой та шимес бере кельты сценаез.
  
  
  Мон уг оскиськы вал, кык учыр луиз индеецъёс шуыса. Гурнек, оло, улэп ӧй кыльысал, мыным но, малпасько, ма яра виль ранджит пыраклы палэнто. Мон вӧзын мукет югдур кылдэмын, лэся, мыным ярамон ужъёс лэсьтӥз шуыса.
  
  
  Бойня адями луыны кулэ, адями вал но, Шива. Шталь со уг возьматы, азьланяз со дыре поттозы шуыса, асьсэлэсь эшъёссы понна пунэмзэ берыктыны. Милям ульчаямы мыно, малпай, со монэ нодъяз кинлы кызьы-милемлы подвозить ке, таӵе пож.
  
  
  Вуж mimmo форд пырпотӥз. Агра мынэ солы, нош соид киынымы шонаськом, дугдыны косыса, пайдаез луиз. Адӟыса, со ыргон учырак-ымныры горд, тузоназ ышиз-быриз пилем собере машина, кудӥз ӝутскиз ке, со mimmo потаку.
  
  
  Соосты уйыса мынӥзы, дугдыны уг малпало.
  
  
  Мон ванная луыны кулэ, чылкыт, швед, уксё тӥрлыкъёссы но. Макем мыным тодмо, асьме дорын ӧй вал сша правительстволэн консульство, Агра асьме делегация. Город укыр матын луэ Нью-Дели. Но, оло, шедьысал ке сое, мар мыным кулэ, кунян ваён-ын.
  
  
  Котькыӵе учыръёсы но, соиз-а, таиз лэсьтэмын луыны кулэ. Нуназе бере луэ ини, нош ӝыт дорын луэ со но монэн ӵош пумиськонэ реева пусъемын. Эшшо тросгес луоз арбериос, соосты лэсьтыны кулэ вал, соин ик сое темп ӝутэмын. Рива шуод-а, мар залэ вань кӧня ке километр-лэсь агра виллаын.
  
  
  Милялы яке кӧня ке ӧвӧл, со котьку вал изнурительный прогулка. Йырам монэ ӵушказ жалятэк лымшор шунды, инбам пилемтэм гладь асьсэос, мальдытӥсь, чилекъям усеивать оскытылӥзы. Дас минут ортчиз-а, ньылетӥ час, азьвыл кыӵе кезьыт со уробо доры вуи мон. Та вуж уробоез вал, кудъёсыз кык начар ошен кыскыса, турын воз нуэ.
  
  
  Валтӥсь со кизэ шонтэ, тушо воргоронъёс, тэльбуго дуре дугдэ, со уробо доры золтэ. - Тон вераськиськод-а англи-ын? - юа-а со-крестьянъёс.
  
  
  «Дун-чылкыт англи», — шуиз со. - Уг англи...
  
  
  Нырысь-валысь со чиньы вылын со возьматӥз, собере соосты ас вылаз. - Агра? - Куре со. - Агра?
  
  
  - Агра? - тодаз крестьян, выросъёсты киын шонаса палаз-тӥ палаз, кудъёсыз возьмато кылэз вылэ универсальной: "Бен".
  
  
  Соос пӧлын-кыдо уробо тубалоз но шонтӥзы-сене. Мон пальпотӥз пиосмурт паськыт, ан пиньёссэ возьматоз, но, паньсамын, «паан». Со мугъёсты собере ляб, каллен-а мынэм, нош ик вамышез ачиз но, ош но, соос ваньзы ик умой луоз, прогулка кезьыт кема мынӥз.
  
  
  Со умтӥськоз, о-о уробо куараос но огсыр лэйкан. Мон изьыны кулэ вал, но мед ваньзы часын. Малпанъёссэ куспетӥ кариз, нош мон ялан кылӥсько, кошкон, со понна соослы ваньзылы бадӟым ни, шунды кадь питыра уробо сюрес кузя.
  
  
  Инстинктивно сак кариське, со, учконо. Кыдёкын тузон ӝутскиз, векчи луо ватӥськиз пилем пичи ошмес куараез, солэсь кылэм. Дӥсьтон-оскалтонъёс мултэс уг поты, мон уг быгаты аслаз улонэзлы скомпрометировать, аслаз азинскон миссия, со турын выйиз дырто лӧсъяське, навалить трос гинэ дасяськомы, лэсьтэмын медаз адскы.
  
  
  Мон валай уг быгаты-а, мар-матэ. Со но фургонэ сак пу, мотор вузӥз быдэ кӧня пеле доры. Сое адӟем бере, мар со сыӵе, но шокан мургес выйиз затаивать со турынын.
  
  
  Со вал выль ымныръёс, та вие но ӧз быгаты со вунэтыны ih. Куинь пиосмурт, вань индеецъёс-сикх отряд... моторизовать, шива ыстӥз, мон но выслеживать шеде шуыса, вылазы берыктэм быдӟым витиськоды яке вилла приказэз витё выль кивалтӥсез. Со ош бурсэ-а куашетэ mimmo уробо; агра вань куинь мотоциклэн мынӥськом.
  
  
  «Быгатысал ке хоук мон адӟы али!» — мон малпасько.
  
  
  Со шакшы луиз, кисыяз грош сотэк, пистолет незаряженный тӥрлык гинэ, но каратэлэсь тодон-валан но таеквандо. Азьпалан капчи вал, мон самой сярысь пумкыл шива уж вылын ке, мар золтӥськем-нуналэн сылоно луо
  
  
  
  
  9
  
  
  Со агра час ортчыса вуиз-а, сибыр мерттыны мон город фургон. Кужым быриз тузонэсь ульчаосыз, пролкаосыз читыр-чутыр, лабиринт пролка, соин, лэся, юри кылдытэмын вал, случайной потаны мед герӟалозы. Куд-ог информация басьтыны, со азьын Express офисэз American вылэм.
  
  
  Мон понна со уката тумошо ситуация уг луы, нош со мон маскаръяськи. Со куаразэ, тусбуйзэ ӝог будо огшоры туристъёс кыдёкын, паспорттэк но, коньдонтэк, рупия кӧня ке ӧй кары, мон азьын со рива сётӥзы ке, герӟаське милемын.
  
  
  Машина вуиз но со басьто, малпасько напрокат Нью-Дели, сюрес куатетӥ час но ӧжыт ӧй басьтылы, нош дораз дыр мыным ӧз тырмы. Мон доры но кулэ луоз пумиськонъёслы дасяськыны со нуналэ ик-ысь рива хоук ӵош герӟаськемын. Озьыен, Ник Картер, дэриесь, ластар, виресь кормалляз но, расправлять пельпумъёс, ӝикыт юртын ортчиз ӧсъёссэ мур лулӟиз но, городын одӥг гинэ оскиськонды но кас ужасно мон понна тодмотэм.
  
  
  Мегаполис Агра ӧвӧл. Куинь боевикъёс куспын висён мотоцикл вылэ прочесывать быгатэ вань городъёсты. Этажаз мон тодмасько ини йыры, тӧдьы бере юртын со кивалтэ кабинетаз пырыны куризы.
  
  
  Мон но вазь ситуация шедьтыны секыт луэ, но таин ӵош граничить исаськон. Коньдонтэк, ожмаськон тӥрлык басьтыны яке дӥськут вылэ, яке мон уж дорам но вань решение вылысь машинаосты арендае горилла шива ачимлыксэ личной командамы ӧй луысал. Паспортам но мон котырысь кунокуаын луэм шудтэм номерын уксёен Нью-Дели, нош мукет люкетаз луоз агра мон, куинь часын шоркарысь ворттылон.
  
  
  Юртэ пыроз кадь гинэ со, мон доры лыктӥз формаен ӧс охранникын. Со, якобы, ӵапак со винить бедолага уг быгато-а, бомж чильдэт... уката ачиз но тусбуйзэ адӟем бере нӧд ластар синучконаз ӝуштыса.
  
  
  «Мынам адӟеме потэ управляющийёслэн», — со охранникъёс ялэмын. - Шудтэм учыр луиз.
  
  
  - Директор сессиын, уг яра сое исаны, "хиппиосты пукка"... - шуиз пиосмурт, мон син азям куштыны вунэтӥз.
  
  
  Я, кеч мон-лэсь зын потӥз, соос ӧй вал но якобы манекенщик-о, соку мынам малпанам но ӧй вал отын сылэ но уг споръяськы... охранниксэс, куке вань, гожтэ «Америкэн Экспресс», рухнуть быгатэ, Шива ке бергась улонын ас план.
  
  
  «Мон ӧй тулкымъяськы, сессиын сое», — со лек пуштытозы. - Та экстренной учыръёсы. - Со чидан но ышыны кутскиз ке, мон доры нуналлы шталь мукет донгаса, малпалэ кушем сюрес вылын. - Джентльмен вазьыны уг яра озьы! — мыным вазиськыса, пиньдэ куртчы.
  
  
  Кобураяз пистолет охранниксэс табельный кизэ донгиз. Кык янгышез номер. Мон уг яра «хулиган», соос мыным уг кельшо трос, донгасько бере мон. Озьыен, ӝог выже со киысь шуккиз но кузь пиосмурт мрамор вылын куаӵак пекля распластываться чилясь дуры. Одӥг пыд вылаз тэтче но, йырзэ ӝутэ вылэ клерк.
  
  
  — Бугыръяськыны кулэ ӧвӧл, — оскытӥз ачимлыксэ со. - Мукет пӧлын, менеджер милемыз, соин ӵош одӥг уж мон кулэ... но вераськизы на. "Ӝегатскыса." Отын тонэ эшъёсыд витё... мон татын пукеме но уг люкаськы - мон фигура шоры возьматыса, охранниксэс, - мед малпалозы, яке калыкын сое презентабельный ӧвӧл.
  
  
  Кулэ луоз, дыртон яке та куара монэ сётэмын вал, кудзэ со ӵош кошкыны лэзиз, охранниксэс, ужазы ке, мар малпалозы пиналъёс но ӝӧкъёсты чурен-чурен подбегать клера доры шонтӥз. Соос дол-дол сылэ холлын ымдуръёсаз лякемын мыньпотон доры, дась ас котыраз нош ик потэ-а, уг ке минут ортчыса ужаны кутскоз.
  
  
  Индусъёс клерк луоз, но адями киын мыным мыче, американецъёс луэм, ӝужыт, чиед пияш, кӧня мыным арес бадӟым. Со костюмме ачим палаз гожмо адӟисько неуютно, безупречный, милемыз дэриесь луыса изодранный шведов но со вие кадь.
  
  
  - Малы со тыныд юрттыны быгатоз? — мон солэсь юасько, мон йырысеныз пыдозяз учкиз.
  
  
  - Публично ӟечсэ уг вера, - солэсь портэм, ачимлыксэ.
  
  
  - "Куштэ-а?" — соин-а, шуо, паймемысьтызы нахмуриваться.
  
  
  - Мон тонэ ас кабинетаз мыныны ӵектӥз. Со ужа правительствоын, правительстволэсь. Секретной нимысьтыз служба.
  
  
  - Спецслужбаос? - серекъяса мытӥзы клер. - Я бен, мынам котьку потэ вал ук тыныд! Мар та, валантэм?
  
  
  - Чик валантэм. Мон тонэ астэ адӟисько, кабинетаз уг поты ке но, мон понна луиз асме дугды ай. Нош мынам...уг пот тонэ вӧсь карыны-а
  
  
  Ми доры но вуизы асьсэлэн охранниксэс вырӟизы. Со ялан син азяз клерк учкыса, малпасько-а, соглаш луиз шуыса. Ачимлык ситуация соиз валамон: макем соосты тодо, солэсь визь ӵош пумит луизы, но со урод зын визьтэммиз.
  
  
  Со охранникъёс мон вылысь учкизы но нуизы учкон. Со секунд ыме падан улӥз, но берпум учкы, учкы мон шоры но каллен шонтӥ. — Мон уг тодӥськы, мар со сыӵе, но оскытӥз, тон-а, мон-тон эн кышка, — шуиз со напряженный куара.
  
  
  - Пырак нокинэ ӧз кышкаты. Пумлэн пумаз, соослы клиентъёссэс вань на, ми ке кылем аккредитив Нью-Дели.
  
  
  Пыр солэн радысьтыз пичи ӝӧк сьӧры пу тротуаръёс со офисэз, миниатюрный Уолл-субконтинент вылэ векчи Индийской. Со нимъёс шоры учкыса, ӝӧк вылын табличкаос выгравировать, креслоын sel ку, кутсконысеныз ик кутскиз откашливаться но вераны асьсэлэсь историзэс.
  
  
  Шива солэсь нимзэ уг ни-а, уг-уточняться, пуштроссэ ас миссия мон, кусыпмес асьмелэсь AXE. Со нимысьтыз отдел цру агентъёс тусбуяськыны, офисэз, директорлэн пуштроссэ со туж аспӧртэм луэ быгатэ. Асьмелы со югдурез валэктыны эмуос, возьмало-а, мар-а мон-ын документъёсын но коньдон кыле Нью-населенный пункт россилэн шоркараз вуимы шуыса, мон но дели ӧз лэзьы, оло, кӧня ке нуналъёсаз.
  
  
  Верос асьмеос сое быдтӥмы ке, но со соос пӧлын, малы соос тусбуяськыны бомжъёс, эскерыны но компьютерысь тодыны информациез юрттэт менеджер нимзэ поты, вӧзаз сылэ ӝӧк. Котьку ӵош, со кален-куспо лыдзы но, ноку но астэ эн понэ удосуживаться номерен карточкаос. Ма мон гинэ озьы нимало мистер Рейнольдс, менеджер, вашингтон адресъёсын нимаз тырыса, вылысьтыз карточка.
  
  
  Аэропортын милемыз куддыръя басьтыны луоз «детективной» книгае яке шпионской, захватывающий лыдӟонэн, кудъёссэ чылкытатыны-сузяны лябӟе, йырыз но юрттэ. Мон ноку Но уг шедьто ситуация луиз гожъяськод ке со сравнимый отдаленно со вылэм. Кызьы тодӥськомы, дунъёс книгаын косэмъя пӧртэм валютаен баснословный котьку герой луыса, мон ноку но солэсь йылпумъяськиз паспортэз ӧвӧл, документсэс ми, удостоверять личность, аслаз ожмаськон тӥрлык. Книгалэн валтӥсь героез, нош со уг луэ «лушкем».
  
  
  Ваньзэ, мае ми ӵош потӥськом, чертовски луэ «туала». Али american express офисэз вал, город кадь ик Агра. Ваньзэ, мае мынам адӟеме потэ. Со понна сак чакласа Рейнольдс, компьютерный юри эскерыны. Соос ке ӧз юрттэ мыным, вал со тае тӥ гульымзы. Огшоры но капчи.
  
  
  — Умой-а, мистер Картер, вужер тонэ уг, — шуиз эшшо Рейнольдс, ялон лыдӟыса. - Тон но, пиос но басьтӥсько, мон йылэтыны кулэ. Усьтэм бассейнысь ветлыса, тон, а? Со кылдӥз пальпотон ымнырад, собере извиниться менеджеръёсты, - соос понна мон усьтӥзы кадь.
  
  
  «Эсьма, тон-а со, кин кылзыны быгатомы», — адӟи мон. - Та ӟечлыксэс, али тросэз соос уг тырмо.
  
  
  — Кышкасько-а, вань та, — соглаш луиз. Но сигарет ӵектӥ, соин юалэ монэ, асьсэос вайизы сое корка доры со радэ уг поты, со джин жингырты, соос мон понна мед ыстэмъя шофёре.
  
  
  Предложениос, соосты дунъязы, но соос поттыны ӧз вутты-секытэн луиз. Та кезьыт втягивать адями со ӧжыт, уката ик-ваньмыз умой луоз. Ӟечбур тау карисько со понна ачимлыксэ, ӧтёнэз но палэнтӥзы. «Марлы кулэ мыным, котьмалэсь азьло, кӧня ке доллар валюта индийской сюэн-сюэн, та кытчы ке, тонэ офисэз но, кивалтӥсьсы монэ вашингтон мед жингыртоз.
  
  
  «Эн шугъяське, — оскытӥз мон Рейнольдс. Ӝоггес ӝутскиз, соос пӧлысь-пукон понна, шудо но шукырес-бугырес пыриськыны луонлык вань, формалэн синэтӥзы ке но, гулбечаз но лушкем ужъёсъя сыӵе персонаж.
  
  
  Кызьы ортчиз минаос, штан кисыысьтыз кагаз люкам тӧрнамын, директор ӝӧк сьӧраз сое пуктыны, возьматоно, дыр очухаться Хоук отто люкало. - Нош тон валаськод-а, мар понна уйшор-а ни? — босс нукыртӥсько мон.
  
  
  - Мон малпасько, тон ноку уз куинь вазь изьыны выдо.
  
  
  - Куинь часын?! Вуриськись, пырак мон куать ик султыса, куинь номерез!
  
  
  Монэ котьку луэ, № 3, потэ ке Хоук; картер яке нокин солы луыса, трос ке луэ, со мылкыд сюлэмазы. Одно ик, туж бадӟым кивалтӥсьёс уг кушты монэ, вунэты дыр сярысь но мар мыным разницаез вашингтон пӧлын индия.
  
  
  - Я, - ӵоги мон. - Тӥ милемыз берен валесам минут ортчыса, кошкиськоды лэзьы; соос малпалэ ай, мар тӥледлы тунсыко-а тодыны, мар луоз...
  
  
  — Зэмзэ ик, мон тодӥсько, мар луиз, — соиз пуштӥз. - Верай ини, мон индийской безопасностья службаоссы. Верало мон тӥледлы сярысь звонок. Ник, со ик историе ӧз луысал вуж сётыны кутскизы. Со лыдъя, янгышаськоды шуыса. Кутскизы соос ӵош, шива ноку ӧз улы шуыса.
  
  
  - Нош ик умойтэм. Шива улыны, оско, кӧня ке...
  
  
  - Мар сярысь вера-а тӥледлы? — Хоук кеськиз. - Мон малпасько, тон-а быдтоз, гуртэ бертоз, тон лоб люкаськемын шуыса.
  
  
  — Оло нош, вуоно арняе, ваньмыз умой мынӥз ке, — мон ялэмын. Со вераз деталь Хок, ананда тодматско но монэн ӵош йырдэс-озь мохан гурнек нырысетӥез, мон Горд форт аслэсьтыз кужымзэ, соос но, собере мар луиз. Эмуос куке солы верало вань-а, мар-а шкатулкаез сярысь тодыны, кылысь кылэ уш вал со.
  
  
  Мукетъёсыз гожъёслэн мыд-мыд g чурыт кылӥське-а? n? пыр миля rale сюрс талэсь азьвыл, лыктоз кезьыт ревматизмен. Абсурдно хоука но небыт куараез векчи, нош мон переводчик луыны кулэ ӧвӧл шуыса, валаськод-а, мар-а сое мур кымачауланы. - Табере тӥ тодӥськоды-а, мар-а со потэ-а тӥляд, Ник...
  
  
  — Мон смутный представление луэмын, — шуи мон. - Шкатулкаосыз, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  - Мыным потэ тросэз. Со Хаджи Шив но потэ, ке, каньылгес. Ih пырыос но мон уг потэ бере, со лыдӟисьёслэн возьматӥськылэ, Ник?
  
  
  - Умоесь. Малпаськод-а тон соос ситуация критерийёс-тӥ ортчиз. Нош мон мар карыны героин тырон? Таин ӵош азинтыны кулэ ӧвӧл, соин нюръяськоно?
  
  
  - Кутсконысеныз пумен Шива. Герӟаськемын со индийской службазэс ӵош кылиз. Эшшо кулэ шкатулка-а, валамон.
  
  
  — Одно ик ваньзылы-а, асьмелы гинэ валамон, — нукыртӥсько мон.
  
  
  - Тон умоен лыдъяло ужаны потӥз-а яке оген, тон индеецъёс но мед пыриськозы сое юрттыны куроно?
  
  
  — Ӧвӧл на, — шуо мон. - Шива шекланыса ке, индийской ачимлыксэ план служба мар люкетэ люкаськиз, со котыре ӝог бызьылыны шаер, китайын вато шуыса, соку мон ноку но уг шедьто ни ачимлыксэ. Озьы малпаса виын монэн ӧз сёты шуыса, со пыраклы пушказ кышкытлык адӟо, соин ик соос тонэ уг вера та сярысь куриськомы ке, син азям жингыртӥз тӥляд официальной луэ Нью-Дели. - Мон лыдъясько, ананд мон валай, мар сётэ кадь, сямен кылъёсын ачимлыксэ, потӥз «утечка» эшелон служба ачимлыксэ конфиденциальный бадӟым ужрад. - Мон уг поты, асме мукет мед лобӟоз, бурдъёсы мынам...луонлык кылдӥз азьвыл эмуос кезьыт шырӟиз
  
  
  — Ачимлыксэ бурдъёссэ но ишко, — ватсаз Хоук.
  
  
  - Э-э, шкатулка-а со ас доразы басьтӥзы, одно ик.
  
  
  Собере асьсэды шараяны шифра, кодовый нимыз, солы оскыны мед луоз быгатэ шуыса, нокинэн вераськыны туала Картер, нош куараез уг электронной, тодосчи албанский изобретение чиляло. - Та уж кулэ, Ник. Москваын мон, вашингтон, мынам уг лу учкем, кызьы сотэк дасясько пыриськон субконтинент ih китай ньылӥз. Солэн кичӧлтэмезъя кыскано луэ, яке война ӧвӧл. Следовательно...
  
  
  — Тырмоз, — куспетӥ кариз мынам соос, серекто туртто, нош ӧйлась. - Мон вань контактын пушкын огазеяськон. - Вырӟылӥсьтэм нош сое ӧз погырты.
  
  
  — Бен, мон тодӥ, — лулӟе Хоук. - Мон тонэ ыштӥ... мон али но уг ышо уг быгато, маин быгатэ-а шкатулкаез усьтэм куара.
  
  
  «Но Шив но», — ватсай мон. - Индие македонияысь александр ревматизм... яке уг вунэты, чебер вераське Гитлер?
  
  
  - Мон уг малпаськы, таӵе амало луэ-а таӵе пересь яке дӥсьтӥсь но адольфо, Ник. Удалтон; тани, со тӥлесьтыд ответ возьмасько матысь дырысен чидантэм.
  
  
  - Ӝоген, босс. Сӥземын, туж ӝог.
  
  
  Час ортчыса, со ассэ котыр гостиничный потэм номераз, чылкак мукет сямен адӟисько вал, ку но мар со American Express офисаз пырыку. Со халатсэ куштыса, брюкиос но балетъя тапочка, интыысь ih типичной дӥськутсэ воштӥз: тӧдьы мамык дэрем, брюки гужем, ку сандали. Шведов нимтултэм. Солэсь лулзэ басьтыны, - поч мычиське но, бератаз, зыраны ымныръёссы, киоссы, пыдъёсы сяська сюй кӧё.
  
  
  Результатъёсы син азьын ыргонлэсь лэсьтэм сяськаос ми дорын вал, макияж мыным ӵош та уллёез лэзё но сливаться. Выходец потэ шундыпуксён палась адямиос шива, тырмыт ӧй вал, соос визьмоесь ке но, потон понна Экспресс американ сямен утьыны, кунокуаез со, пе, тырмыт ӧвӧл-а со мед луоз визьмо, син азьын пукозы шуыса, мон но аслым дӥсь вылэ туссэ воштэ.
  
  
  Кунокуаын луэм понна тактичной стойкаос клер вестибюльёс, визьмо но ас сямен коллега ке Нью-Дели. Делле зэм, мон чакламъя любопытство нескрываемый (ма гинэ со ӧз пыриськы быдэсак адямилы кельше вал вылды), милемлы со сярысь ӧз вераллялэ дӥськут воштон, травмировать воштӥськонъёс сярысь ми сяська, сяська ӝоггес будон ку мон.
  
  
  — Телеграмма ыстӥз но со кунокуа, — шуиз со эмуос.
  
  
  «Вождэ эн вай, но мон кулэ-а ӧвӧл-а оборудование, — сахиб, — соиз ответ сётӥз. Собере улаз маке со городысь цветной топографической прилавок досталь агра мутусэз иллюстрациос, гожтэ, одно ик, Тадж-Лопыръяськы. - Мынисько телеграф гвалиор вылын тыныд кулэ-выжыез. Отысь тӥ телеграмма ыстӥз быгатэ, - гожтэ со горд карандашен бумага вылын точкаосын возьматэмын.
  
  
  Мон-а со тау каре, дораз кунокуае но шонер тырон дугдытӥськоз велотакси картае тыро. «Почта отделениын Гвалиор-выжы», — шуиз со водитель. Акцентлэсь, сяська но кулэсь веран определённо ӧвӧл лэся. Водитель мон шоры учке, нош мон понна со любопытство чакламын, но кунокуаын ужасьёс.
  
  
  Нош со номыр уг кары шуыса, ачимлыксэ любопытство басьтӥз. Мон уг терпеться телеграф шоры йӧтэ-а, мед кунокуае телеграмма ыстӥз кивалтэ нью-Дели эмуос но вераз шуыса, мон уг вуы кӧня ке нунал ӵоже. Но, бератаз, солэн индийской службае жингыртӥзы малпам шуыса, со сярысь ивортыса, мае ке ih ананд ашок агент луыса.
  
  
  Но, эшшо кӧня ке косэмез быдэстыны мон лыктӥ, сизьым ма рива азьло пумиськылыкумы. Дыр уг ышо, почтае мыныны таксист кариське. Бергес соосты синъёсыныз котыр настораживать со дыре, уката пол вань, кин ке адӟиз ке вылысьтыз мотоцикл.
  
  
  Макем соосты тодо, ваньмыз потэ адями мон шива на, кылем незамеченный соин ик мыным кулэ вал, макем та луоно. Умой, макияж мыным туж юрттӥз выль шведов но мон, но мон кулэтэм уг поты риска.
  
  
  - «Сахиб» - актёръёсын? - Рискнуть водитель юа, почта вылэ вуи отрядэ доры Гвалиор-выжыез.
  
  
  - Кинлы ке туж кулэ, ми лыдъямы... - шуисько мон.
  
  
  - Соку, оло, "сахиб" потты аслэсьтыд автографен сётыны мыным... - досталь Индиец, бумага но ручка, бумага лист вылэ нацарапывать пальпотон солэсь нимзэ сёто. возиськиз. - Бадӟым тау, "сахиб"! — водительмылы, кеськи шудо пальпотон.
  
  
  Со уг витё реакция шталь ачимлыксэ, расшифровать каракуля гинэ кадь сое. Ваньмыз тодо ук-а, мар-Джеймс Бондлы кӧня ке арзэ пенсиын ни кадь.
  
  
  Центральной почтовой отделение ӧсэз буш луоз; соос пырыку, нимысьтыз саклык уг но адӟыны уг кыско моторизованный куинь Шива горилла.
  
  
  Со телеграмма ыстӥз, чилясь выль банкнот пунэмзэ берыктыны; собере со но мон понна интыысь бускель комнатаын звонок междугородний тупа. Стойкаос кузь черодэ султӥзы азям, кызьы минут ортчиз на сое, малы милемды черодэ телефон пыр азьвыл будказы лыктӥз, мыным сётӥз дыр оператор доры гож Нью-Дели.
  
  
  Берен кунокуа доры номер мыным йыр котыр ке но, со уг вунэты Ашок кивалтӥсьёсын телефон номер. Со понна асьсэлы но пу ӧсъёсты ворсано табурет вылысь селл пияла. Телефон ӟингыльтыны бере, эшъёсын но тодмоосын татын со гож вылэ хоука индийской трубкаез басьтыку, адями нимъёсты Пуран Дасс.
  
  
  Мон понна верантэм зэмос службаез миссия индийской уг тодӥськы. Шол, партиен героинэз многомиллионный сярысь вераськон мынэ, нокинлэн куараез но уг шӧдскытэ пышкылӥськись хаджи-ын.
  
  
  Со но та сярысь вераме али уг Ананда кивалтӥсьёс. Эмуос но со маде, мар луоз ачимлыксэ агентам. Мон но шека кадь, со мугоре уг шараяло на. Дасс ваньзэ кулэ информация сётӥ, соос пӧлын парк вӧзын кафе дели нера адресъёсын ульчаын.
  
  
  «Тон шуид, тон дорын пумиськись уг луы шуыса решениез Ананд», — дасс собере монэ возьмало, соос мон верасько вань детальёссэ кызьы кулэ эмуос Ашок. - Мон вераськисько тонэн вань ик юрттӥз, лэся, толон гинэ...
  
  
  — Кышкасько, ваньзэ укыр кема валэктозы тӥледлы, — шуи мон. - Зӥбетэз улын мон улыны ке, тон вала, мар сярысь мон...
  
  
  — Ӧвӧл, мон уг валаськы, мистер Картер, — шуиз дасс кӧс. - Мыным но серем ӧй, мон агент кулэ шуыса. Мон уг валаськы, мар луэ; нунал одӥг мон тыныд верало, мар ананд ноку но уд пумиськы, тон вераса но пайдаез вуоно нуналэз ми вылын, со виемын луоз. Оло, озьы ик шаерамы обстоять уж, нош татын, индия, мынам вань ни, адямиослэн улонзы дунъяны.
  
  
  - Кылзыны, Дасс: мон жингырто тыныд понна ӧвӧл, со лекциос милемлы лыдӟо. Со шуиз бере, малы мон утопление вылын, сое лыдэ басьтыса, кин мае-соос доры мон йырберме пистолетъёс пукыкуз, косэ, шуисько, мон сыӵе, малы ке шуоно мон. Мон оскисько, тӥ монэ кулонлэсь мур агент кымачауланы. Со буйгатыны быгатэ ке, тон но, тон вера, малы нимаз трос рольёсты шудыны уг быгаты адями виись палач Ашок Кобраез.
  
  
  - Тон солэсь юаны быгатод, улыны кытын тон али, мистер Картер?
  
  
  - Тон-а со сётыны уг быгато-тодон: дыр, котькыӵе учыръёс.
  
  
  - Тӥледлы со кулэ ке, асьмелэн та ужзэс эриклэн любезность шаерамы лыдъямын-а шуыса, правительство сётэ тӥледлы?
  
  
  - Мон тодӥсько ганди чебер мадам вачеужан сярысь.
  
  
  - Соку тазьы ӟечгес-а луоз, мон верало, кыӵе тон туж чакласькись индие вуыса. Тросэз уг быгато сётыны тон солэсь эриксэ передвижение, тодытэк кылисько...оборудов луэ ке вань
  
  
  Мар ке но озьы ӧз вазьылы.
  
  
  Утечка ужрад соос тодазы вайизы, мон со сярысь вераны но Хоук Ашок Ананд. Дасс кыӵе луыны кулэ, со гинэ но, сюлэмыз уг ужан дась, кӧс, - шуэ со, пал агрессивной. Уг тоды, со озьы ик ӧйлась, кызь кык киллерез «Кобраез», Гурнек Ранджит но, кафеын милемлы тодмо луиз сярысь ананд parque адӟиськон. Соку та совпадение адӟисько ке, соку соос али юн оскиськом вал...арес
  
  
  Гинэ ке, гожтэм со, уг ке шӧды дасс ih.
  
  
  Эмуос веран, секыт ӧй вал-а, яке ӧз-а агент котьку юа, кытын соос пумисько мон ӵош люкаськыло. Та собере сое, оло, Шива ӵош герӟаськемын, оскисько одӥг кык кечез ыбыса виизы.
  
  
  — Мар гинэ-а, мистер Картер, — шуиз укыр Дасс. «Тон ну монэ аслаз юн тыре озьы, кызьы со тынад кивалтӥсед вал ке, мистер Хок, ӝот-ӝот-а, яке со тон понна мон тон доры офисэз чакласько, кызьы умой?»
  
  
  - Ӧвӧл, мон но та уйвӧт ӧвӧл-а, мистер Дасс. Озьы бере, тонэ кураны но, тон вера, малы Бомбей жингыртӥз. - Вераллязы мыным гостиница, кудъёсыз кӧня ке ар талэсь азьло дугдэмын, но ватсаз: - потэ Ке, быгато-а мон аслым одӥг адями пыр ыстӥз. Нимынызы со улэ кент регистрировать карыны, Кларк Кент, 747 комната.
  
  
  Американецъёс но со луиз ке, соин ваньмызлы валамон ӧй вал. Со индия но вордскыны, соин ик солэн йӧспӧртэм номыр но уг шедьто, малы мынам нимы улэ вымышленный интыяськемын отель. Оло, дунтэмгес ачимлыксэ соос, оло, вожез потыса, со юрттэт гинэ, AX курыса.
  
  
  Со вие ик, озьы ке, кытчы со потэ, мар луыса мон сомында шекъёсты но обосновать кароно герӟаськемын огазеяськонын ачимлыксэ лояльность шива. Но дӥсьтонэз-оскалтон мон уг быгатӥськы, Шива бере но залын-а шкатулкаез эрик кузёяське.
  
  
  «Эн вера мыным тонэ пумитаны терпеться куд-ог адямиос сямен, Дасс мистер», — гожтэ милемлы. - Соосты но, ассэ возьматэмез потысал кулон Ананд-ысь люкон. Агент ӝыт адӟи туннэ тон оскы.
  
  
  — Со вал ог дас-а, мистер Картер, — шуиз ӝог Дасс Пуран. - Адямиез со дышозы, кушето ситуация самой сэрттӥзы. Мынам мылкыды но осконэн пачылмемын.
  
  
  - Мон вылын со ик оскисько, мистер Дасс.
  
  
  Милемыз зӥбо шуг луиз сарказмзэ, мон со куараез кышкато шӧдӥськиз. Нош шӧдскымон клерк номыр уг шӧдӥськы. Соиз трубказэ султо но ошемын, назьыльске капкась киоскъёс доры телефон пияла.
  
  
  Кин педпалзэ-а мон сое сюрес пытсамын. Со но тодмотэм ӧй вал.
  
  
  
  
  10
  
  
  Мон уг тодӥськы, мон шуыса «ӟечбур» яке «ӟеч луэ».
  
  
  Пумтэм-йылтэм веранэз сузямын кыкетӥ луиз, лыдэ басьтӥзы, кыӵе адями азямы, раздвижной пияла ӧс сьӧрын, улоно сикх куинь пӧлысь одӥгез, кудӥз адӟе сое, Агра пала ширто, мон сьӧры уйиськыны.
  
  
  - Тон копак туссэ воштэ ас педпал, "сахиб" Картер , - пиосмурт шӧдӥз, ӧс выжыын но упирать вань, соос пистолет куто, одӥг киыз со вылын кӧня ке ныж см. карыны. Быдэсак малпанэн интуитивный луоз индеец.
  
  
  — Тон тодӥськод-а, мар верасько адямиос, — шуи мон смешок золтэ. - Римэ сылыкум, адӟисько, кызьы римлянинъёс.
  
  
  Со прокомментировать. - Нош ку тон индия, лэсьтэ сое, мар лэсьтыны индиец, нош-а?
  
  
  - Estestvenno понна. Убиръёс асьсэос мон котьку ӟеч карыны, вань югдурез лыдэ басьтыса. Тӥледыз сюлворыса курисько: тон но ми сьӧры мынэмез уг луы шат, "сахиб"? Тросэз умоен лыдъямын, - нотаос вылэ, яке мон тынэсьтыд вераськемез взрывной быдтыны? - Мон меӵак нуоно вал гадь пистолет.
  
  
  Индийской сикх идиот ӧй вал. Но монэ чик ӧз серекъялэ но капчи визьем пинал визьем ачимлыксэ. Соос нокыӵе мугъёстэк уг шудӥз комедиосын; Со кунокуалэн огшоры дырез шыръяны. Со вырос мыным со ӧсэз усьтэм но, ӵош мыныны чортӥз.
  
  
  - Шуо, кызьы тӥ шедьтӥды монэ?
  
  
  - Тӥ котьку-а таӵе саркастичный, "сахиб" Картер?
  
  
  - Пыдбере лёгиськыны турттӥсьёс гинэ ке ми, "мема-сахиб", - парировать, со тазьы нимаське ачимлыксэ, кышномурт доры берытскиз кадь.
  
  
  Мыным тыбыр вылам поныса ултӥям сикх 45 ревматизмен пистолет-го калибр но, вылтусыз лэсьто, мар супыльто мон кельше азинтоно, пыр, ӧс доры монэ ну бергасько почтовой отделение вестибюльёс, ульчае нуиз. «Рупия мукет тыршисьёс отель», — мыньпотэ, соос эшшо но, мон бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз ответ. - Нош ӧжыт агра кунокуаын. Туспуктэмъёсын возьмато гинэ «сахиб» Куйы , кунокуа нош татын-тыршисьёсызлы шуиз: «Бен, та воргоронлы, почтае гинэ кошке шуыса, дас минутлы азьло...». "Сахиб" Картер малпасько, со туж визьмо, Шива-а мар-а со серем кариз! Нош али «сахиб» Картер валамон, со шузи-а мар-а, нош адямилэн уг Кобраез.
  
  
  Но куараез вылын, вылтӥяськон шулдыръяськон луоз индеец котыръяны. Нош мон ку монэ иса ни шуыса, ачимлыксэ, вылтӥяськон. Кык эше сое адӟыса ачимлыксэ пияла ӧс сьӧрын, мотоцикл-ын пукыкумы, син шоры ih почта нунал.
  
  
  - Нош тон янгыш карыны уг поты корка котырысьтыз кышномуртъёс но нылпиос вань-а? - спутниклэн юалэ солэсь, кызьы сое пуктыны мон со виын пистолетъёс сюрлыез доры, ӧссэ усьтыны косэ. - Малпасько, кӧня юнме вир кисьтыса, "сахиб"!
  
  
  - Со вал вирлэсь, "сахиб", нош уд-мурт.
  
  
  — Таӵе учырын беззащитный жаляно-а кураськись — а, - нукыртыны, мон кырымам мычем кизэ нюртӥз нуналэн но усьтэ. Милям зӧк кышномурт каллен нюжтӥськыса усьтэмын азьын-тӥ лёгетысьтызы салмак курадӟытӥз. Со вылэ зӥбыса ӧсэз ӝубис со вылын кӧня ке произведениосыз печатласько эстониын, озьы мед луоз шуыса, кылем кузь буртчин «сари» тубат вылэ мраморлэсь. Шунды пиштэ куспын дуно изъёс вылэ, соос кышномурт ныр йылазы нуллыны, выж вуиз ке, со йылэ.
  
  
  Со ӧсэз усьтэм но, йырзэ уз ӝуты кутскиз.
  
  
  "Тауна," шара шуиз со, палэнэ-а кожиз. Соослы луыса, оскисько, озьы луоз шуыса, ӧз зӥбе кышномурт доры матэгес курокъёс сикх. Со пальпотыса, кыньыртыса шонтӥ, кык киын вакчияк пакет, бумага, гозыез юн думылыны но куаръёсынызы бинялтэмын тём-тём.
  
  
  — Оскисько-а, уг-а-солэн парккес, — нукыртӥсько мон, басьтозы сое киязы котыр свертка.
  
  
  Кышномурт ымысь вылын куншетэз лэзёнэн приоткрываться быдэсъян. Со уг тодиськы, мон аслэсьтым кулэм мурт улэп ӧвӧл яке берыктымтэ шива приказ вилла шудыны; та сярысь мон ачим но вераны уг люкаськы. Пакет пушкын соос индеецъёс куштӥськем; спусковой чиньыез курик вылэ тэшкыльтыса, омырын но син тасырайыны просвистывать.
  
  
  Ыбем всеобщий саклыксэ ас палаз кыскыны. Зӧк кышномурт кеськиз тып, нунал паника, ыбылӥськисьёс доры лэзькиз. Адями кесяськемез но бызьылыны кутске палаз почта вань бере, индеецъёс пегӟыны турттэ. Со уг отель, озьы соослы каньылгес мед вольтчиз.
  
  
  Со паллян пыд тэшкыльтӥсько, вань пиосмурт выжыез кужмо шуккет улэ ожмасько. Малы нош ик со вылэ курокъёс шоналскиз но нюртэ. Пияла езатэм нуналэ йылэ. Туэ пияла решение ыбем куара но научно-исследовательской ужпумъёс истерический куара султэмзэ, ачиз пытсам почтаос отделение лыдъяське.
  
  
  Мрамор вылын но, бадӟым выж вылын луоз пияла пырыос пазяса тубат. Соослы асьсэлы басьтӥськоно секталаез вань, туж ӝог пыдзэ выртэ, азьлань одӥг меӵ-меӵ, паллянэ утён понна кыньыръяса противовес ужъёссэ куаса. Выжы кужмо шуккем но индеецъёс сям, тубыны кужым нырысетӥ куинь пол шуккиз.
  
  
  Кутскон чутрак подгибаться ачимлыксэ, ӧс янак кырмиськыны туртто, со понна; Та бӧрсязы меӵак вал. Со уг учкы, пыд вылысьтыз ӝутскиз ке, оскалтоно. Со киоссэ берлань нуиз, урдлыосыз вылэ пыкиськыса кулак озьы улӥз; собере со паллян паласен шуккет лэсьтысалзы кышкыт, солэсь лыоссэ пыргытӥз.
  
  
  Мурт пиосмурт куараосмы уг кышка ӧйлась, азьло кезьыт азьлань гылӟе. Табере сое киын пельпумъёс вылын соос возизы, вань кужымзэс iso нюртӥз. Кык мотоцикл вылэ тэтчиз кырласянь но мукет. Шунды вылэ салиськем тӥрлык зловещий-сьӧлыктэм, куке нунал со доры ширтӥллям.
  
  
  Мон виемын одӥг ih каньылгес луоз, ваньмы ӵош, куинь палэнтэ шуыса. Индеецъёс азинтыны нырысь ӝуштэм, кайла вот мон мозмисько. Мон пычкиськемзэ суйбыгытэз, йырзэ уллань лэзёз но вань кужымзэ поныса, тыршиз ке, со пельпум iso ачимлыксэ, пияла пырыос чиляло доры.
  
  
  Со шимес стон вылысь ӝутскиз, чир соос йылпумъяськизы ке, бышкалтэ но ачимлыксэ нырысетӥ пияла пырыос мугор. Сое ялан донгано со, чакламзыя, ку бышкалтоз ачимлыксэ пияла кадь-а, мар-ош ачимлыксэ азьло чыртыям пыриз.
  
  
  Эшшо одӥг решенизэ техника ыбиз-исследовательской хор ужпумъёс истерический черекъя, нош мон синме уг тасырайыны йыр гинэ ӵабъясько. Индеецъёс-ты со одӥгез киме кутылэ, мукетыз нош солэн пыӵал ишкалтыны турттэ. Табере соослэн кужымзы ӧз ни кыльы, быг-быг ачимлыксэ чыртыяз бышкалтӥллям ке, пияла пырыос, каллен лы-озь.
  
  
  Вирсэр эмуос жум пияла сюроз ке, со шлангысь сад кадь сӧнэз. Вир чур мозмытӥз, мынам но ымнырам пазьгиськиз но, дэремлэн азяз. Потэм пиосмуртлэн куараез, кудӥз растерянный бультыртон луоз, куке со музъем вылэ сэрпалтэмын ачимлыксэ, вылысьтыз бадӟым пияла пырыос распластываться. Чиньы разжиматься, пистолетъёсты но тупорылый выж вылэ усиз. Йырзэ ӝутыса индеецъёс оскалтоно-а, но укыр мур яра чыртыяз улон понна вир пазьгиськиз.
  
  
  Ачимлык конвульсивный собере мугоры куалекъяны кутскиз, киысьтыз часын омыр, кунокуа выллем кин ке берпум чипыоссы эктон корми... ӵогемлэсь вир вытекаетет.
  
  
  Мон кык пиосмуртъёс сыло на мукет обезвреживать. Чрезвычайное трагедия сярысь сюлмаськонэз ӧй вал, учкисьёслы со янгышсэс, соос нош ик но мон шоры ыбылыны кутскизы.
  
  
  Тасырайыны пиосмуртлэн синъёсыз усьылэ, выж вылысь со чатрам агония шимес. Пияла ке, вирсэрам врезаться жум, виыны ӧвӧл на амалэн ачимлыксэ, аслэсьтыз лэсьтэм уж син тасырайыны. Пиосмурт кужымез но лулсэр конвульсивный-ысь рухнуть подергивание.
  
  
  Со бӧрсьын бездыханный фигураос сылэ, пыдъёсме выж вылэ актарыны, пистолет дыр ӧз шедьы. Соос мукетъёссэ тылын ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз но кык сикх ответный усе. Кин ке сигнализация пыртэмын. Татын сое уг поты вал бере, полиция вуиз на ке но, малы ке мынам люкетэ луозы рива пытсанлы мынозы.
  
  
  Озьыен, интыямы кык боевик ыбылӥськыны, азьпал питранлы мотоцикл мерта сое, почта отделениосы припарковывать азьын. Син nen тасырайыны ёрмыса, вӧй кадь. Котырам пиосмуртъёс одӥг-кык выльысь берытскеме потэ-а утчан омыр шиетонэз быръён понна котькуд ар, мар луоз.
  
  
  Солы нош ик пуля шуласа омыр курок зӥбиз но кылем. Тыбыраз солэн мертаны индеецъёс, нош интыез сюрлыез чусак ачимлыксэ, син бер макесъёсты тасырайыны эмуос люкетаз шедиз. Кулонэ нуись ранениосыз ӧз луы, но воргорон ветлыны уг быгаты ни. Самой делле вылын, соин ланьыр-ланьыр, бумага листъёсыз выллем, соосыз вакытлэн мукет оглядеться потон курыса.
  
  
  Мон уг малпаськы, мар-а вал монэ уйись берпуметӥ куинь киллерез Кобраез. Со ас мугор вылаз мыкырскиз, огъёсыз сое зӥбыны курокъёс ке но, со понна приканчивать, со валалоз, мар лэсьтэмын берло ыбиз. Со понна вань пыӵал астраосты но басьтыса уг вуы на, со басьтэ солэсь Нирад, азьвыл со кезьыт, ачимлыксэ шайтан доры кошкиз.
  
  
  Солэн мышпалаз минут киям донгиз. Со астра басьтыса, выж вылэ куштэм но пистолетъёс, со интые инъямын ee 45-тӥ калибр, ӟеч луэ, кезьытъёс «Астра», пистолет трослы капчигес ни. Со сярысь уг вера ни, мар мыным кык пистолет уг поты нуэмез. Одӥг тырмыт вал ни, сокем трос, малы мон куд-ог вылӥ шараяны, трос гинэ вылэм шуыса кизэ но пыдзэ шуккем формаез утиськон осконо-а ӧвӧл-а, кезьыт-а Вильгельмина люгер.
  
  
  Со, берзэ учкиз но соосты адӟиз, юрттӥз, аслым, котырысь эшъёсылы кадь мотоцикл вылэ пуксёз шин неповрежденный сикх одӥгез сӧсырмиз. Мон бадӟым заскрипеть сандали, вестибюльёс пыр ортчиз, со бере но почтовой отделение метнуться прилавок сьӧры.
  
  
  Отын люк пуйыос луизы, тырмылы, почта. Соос пӧлысь проскальзывать пуйы, ныр улаз шузимем кадь почтальон абдрам но бызьылӥське, кышкало пумысен. Почта-телеграфын ужасьёс гипноз выллем шедьтыны быгатэ. Со ымзэ усьтэ, уг выры, огшоры но мон понна синъёс эскеро.
  
  
  Платформа вылын берпалдэ тырон комнатае поттӥзы. Звонок жингыртытозь ӧтизы азьланьтыны, тодмо ини, нош полицейскойёс сирена вуз кыдёкын кылӥськиз. Мыным луиз тунсыко, быгатэ на кык индиец, со улэп кельтэ, лоба. Та ке со удалтэмын, солы оско вал, со луиз мынам-а мар-а выслеживать, индия кылемын со дырысь. Нош мон ышо, вылтуссы ih уг поты-а мон, мон... мон рива АЙ. Мон соку йӧн хоук миссизэ валаса, сое шкатулкае заполучать-озь соин ик мыным кулэ вал, Шива кадь кутыны сл.
  
  
  Мон гожтӥ мар вань но мар висьытэ малпан монэ иса ни ке, соослы тыронъёс платформае тэтчыса, мед куашетоз кык фургонъёс вискын, со луоз, шива татчы кыльыны ке, дорын милемлы шанс дырыз планъя ачимлыксэ утьыны. Ачимлык виллаяз адямиос вуо ке, одӥг пыд пуля мед-а верасько-а, мукет-а маке кулэ, Шива люкаськемын тужгес быгатӥсьёсыз луэ, ышо-быро, со сярысь вераны уг ке индийской nen полициын. Эн кушты, маин соос shaggy ӧдъяло ини, дась вал страна понна кельтӥз.
  
  
  Луизы ке, одно ик, ачимлыксэ рива возьыны уг быгато. Ма луоз на-ма, быгатӥсь шив оскытӥз, матысь кышкытлык уг вайы мон ачимлыксэ планъя, та веран кылдытэмын вал но, мон со вылын, малпанъёсаз эшъёсыныз мар вал пуран дасс Кобраез. Собере мон звонок телефонам дасс шива кутскиз ке (нош со возьматэ шуыса, мыным фактлэсь вылэ инъяськыса лояльность шекъёссэ оскымон офицер, нош вылын гинэ уг интуиция), Шива вала, малы милемыз пӧяды, верано ке, бомбей мар шедьтӥ-а, мар-а мон дасс но шека. Соку ик син азе пуктыны со гинэ-а, мар-а, вал доры лушкем кобраез ышанӥсько причастность дасс-ысь, со котькудӥныз одӥг полицейской службаослэсь управлениысь отделенилэн но мон индийской поостеречься... яке лушкем герӟаське.
  
  
  Ваньзы соос гипотезаос гинэ вал, нош милям дӥсьтонмы-оскалтонъёс уд быгатиськы ке, мар мон индийской миссия полициын йӧтскылыны, ӵош лобӟиз но лэзьыны уг быгато китайын ачимлыксэ косэмын мыным шив шкатулкаез. Рива одӥг гинэ адями луэ, сое быгатэ информация басьтыны солэсь, суредъя но планъя асьсэос агай усиз заданилы вакчияк валэктыны но со ярантэм. Нылъёс мынам ӵектэмея но юрттэмея. Та выросэз самаритянский бутылка ӵоксэтсэ ӧвӧл ни, нош бутылка ӵоксэтсэ валаны дышетон. Агай со бызьылӥсь-озь лэзиське ке, со мон амалтод шива кадь, ачимлыксэ шонер возьматыны понна вииз атаез.
  
  
  Сое но уд тодӥське-а, кытын соосты пленэ кутӥзы, Шива атайёсты, озьы эй кызьы сое лэзьыны, соос телефон пыр гинэ вераськылӥм. - Мараны кулэ луиз со таин но, котырысь ышизы-быризы ке, Шива-озь шаер, сое мон быдэстӥ кадь луиз миссия шансэ, мон солэн оскиськонэз но ыше, кыкез-пытсэт пичи мозмытон понна. Шуд доры, со вуиз монэ почта кошкиз ӧйлась, полиция но мон индийской заблокировать кадь.
  
  
  Сиренаеныз жиетыса вань на бере, трос мукетъёсыз сямен почтовой отделениосын вылэм пролка палан со магазинын. Со уг дугды, учкыны мед быгатоз шуыса, нош со азьланьтӥське мынэ, лавкаын проскальзывать пичи-а, но бадӟым вуз путаница предмет кытын улӥсько, соин, лэся, сомында ик сьӧлыксэ ватэ.
  
  
  Кыксэ, пиез пельпум вылысьтыз губырес пересь, тырмыт но визьмоесь, тодмаллязы-бери басьяськисьёс вероятный шуыса, азьлань шагӟи, со гинэ кадь, пыри магазинэ. Пиосмурт шуэ англи сямен кужмо британский акцентэн, сое но валэкто ке, милям вузмы кулэ ачимлыксэ, со тырмыт вал визьмо, тунсыко юанлы мон но мон сярысь уг акцентсы медаз каре американскойзэ зуркатӥз.
  
  
  Озьы ке но мон индийской несоответствие дӥськут вылазы вераськон, озьы соос монэ возьмало, номыр но йӧспӧртэмез ӧвӧл кадь та вал. Со понна ми сётом ӧйлась пушкаос 45 пыӵал-го калибр, со сикх басьтӥз, нош мон ку-тӥ буйволина бадӟымгес ӵектӥзы. Ку мон валай ни кадь, сандали басьтоно ке, валантэм вал, Инди-ысь шедьтыны. Валэз сюлоен но быгатэ буйволиный умой кадь, но хлопок «куртка». Дэрем, мон сое выре вал, вань вирын вал, нош магазинлэн кузёез сое но, кельше-а, укыр уг тунсыкъяськыто. Котьку рупия рупия кылиз, но валтӥсез соос.
  
  
  Со поменять магазинъёсысь дӥськут. Со вераз ке виресь «куртка» калыклэн кузёйыръёсыз, солэсь люкетаз кожыны кушты но солэн мышпалаз магазинэзлы-пуысь прилавок герд. - Эшшо мар ке поттыны, "сахиб"? — чильк-вальк соос син азяз юай, со досталь ке, кӧня кузя банкнот-люкысь, кисыяз вози.
  
  
  - Луэ-а тӥ дорын исьнерен?
  
  
  - Веникен? — соосты тодамы вайыса, уг вала.
  
  
  — Веникен — о, - соос но выросъёс лэсьтыны валэктоно, кык киыныз маялтӥз.
  
  
  - Эх бен, со вала! — ответ сёто, со-а пиштэ. Со оглядеться басьтӥсько ке, мар сярысь курысал со ачимлыксэ.
  
  
  Оло, та ик диск исьнерен вал, со аслаз магазиназ ӵужемын, но соос вить уг быгаты, со мыным мед сётысал, веран, шонер дунэ пыре. Дунъёсыз, зэм но, бадӟым дун Агра-тӥ ини, нош со виын ик, лапег смехотворно потэ мыным. Бумагаен бинялтом-а, куаръёсыз вениклы кунокуаын пеймыт-лыз пиосмурт, пальпотон нош со валэктылӥз, кызьы басьтыны луэ шуыса.
  
  
  Со растерянный кӧня ке адӟисько, сокем-а, мар-а нахмуриваться синъёсме уллань лэзи но, со разочаровывать арес, ултӥя шуыса, мон огшоры решение сотэк нерге ортче, собере сое басьтэм арбериез. Юаз со. - Тырмыт, "сахиб"?
  
  
  - Бен, мон малпасько, сое юри кыӵе югдур мукет вӧзын веник но тырмыт буйволиный. Тон патронъёсты дораз ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Кӧня ке пол пиосмурт йырзэ шоназ. Эй купюраос но одӥг кырым басьтэм кисьтаське со выль на. - Тон монэ ноку но уг адӟы-а, валаськод-а?
  
  
  — Нокин но, ноку но ӧз адӟы, — тодаз кык магазин, мон уг куалекъяськы секундъёс, минутъёс коньдон донгиз.
  
  
  Купюраос но одӥг операция досталь со тодэ вайытэ на. - Уг быгатӥськы мон тон подсказывать, кытын боеприпасъёсын сое шедьтыны быгато? Мон понна, монэ мукет город пӧйшураны ӧтизы...
  
  
  - Честно, - шуэ, "сахиб", мон уг тодӥськы, оло, тон патронъёсты шедьтыны кытын тон кулэ. Татын аслыд тупась адямиосыз, Агра-ын. Власть кузёяське тӥрлык гинэ.
  
  
  - Тон малпаськод, мар магазинъёсын номыр ӧй тод, кытын сое шедьтыны быгато ке, мар милемлы кулэ вал? - куремез, со но, пе, эмуос коньдон мычиз.
  
  
  Со шуиз. - Одӥг вакытэ!Купюра магазинысь пукисьёслы кыдёкысь шур но сое минут ортчиз. Со, чакламзыя, кызьы со, мар-а-со бумага вылын сьӧд куаръёсыз нацарапывать. Мон со листок бумага мычиз ке, со нимъёсыз шоры учкытэк но адрес гожтыны nen-ын. - Умой-а со, мар мон лэсьто, быгато, - сахиб, - извиниться пиосмурт. «Бэшем ке ӧвӧл, мар тыныд кулэ, мон уг малпаськы, татын тон патронъёссэ шедьтӥзы, Агра-ын. Мон понна та арберизэс вузаса... шып гинэ туристъёслэн городзы. Тон валасько, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  — Одно ик, — оскытӥз со ачимлыксэ.
  
  
  Озьыен, со, ураме-а потӥсько, исьнерен тӥрлык, 45-тӥ но пистолетъёс скин сюло-го калибр, со быгатэ ярам, со гинэ ке ыбыны быгатэ. Нош та вие со, шол, ӝожтӥськыны уг быгаты. Котькыӵе учыре, со улэп на вал. Туж куспо, лыдэ басьтыны ваньзэ, мар мон пыр ортчиз луэ.
  
  
  
  
  11
  
  
  Та луонтэмзэ но физической кужымез примитивный неконтролируемый проявить вал, кудзэ со эмъян шер адӟод. Паймисько сыӵе адями шаплыгес вырыны ловкость но, пукон тыбыре вылын ма мон амалтэк откидываться, судорожный сокращение улон кужымез шӧдӥське. Но со омырын уллань спикировать тэтчано кадь, тигр, грация коӵыш, кулон ачимлыксэ доблесть выре вал висъянтэм люкетэз.
  
  
  Но, кызьы дорын тигр, чиньыен лапообразный солы луыса, лэчыт тӥрлык кадь, гижы, гижыё. Вуоно ожмаськон тӥрлык кутыса секунд сое кулонлэсь, мукет адямиос мед ӵабъям ымнырын, туж яра кельтӥллям вирын, лулмугорын со пӧлысь гожтэме потэ.
  
  
  Вир вияны кутске, вандӥськемын пазьгиськизы мур ручеек котырыз гордэктэ, лыдэ. Адями тустэм лэся, солэн тусыз тодмантэм вал, ачимлыксэ свисать мугорзэ кесяло, ку ни кадь. Шоналляськыса, утчано солэсь палэнскылыса, выльысь но атаковать карись вал.
  
  
  Довольствоваться ӧз ке, мар пӧрмоз тушмонлы ымнырам вир масса, тигр со вылэ спикировать. Сое адӟыса, пинь, лэчыт, сабляен кадь, но лэчыт пиньям. Мон юрдонэ куашкатэмын, нош таиз милям сценалэсь висъяны ӧз быгаты син, адямиос доры но со улонэ равнодушие сьӧсьяськылон.
  
  
  Сое учкыны зачарованно азинтыны. Суред вылысь ӝутисько, пыдъёсме, кизэс чабо ожмасько урдлыоссэ шукке: та самой колониа чылкак шуккет луоз-нал-чи-ки, куке со кинэ ке адӟиз.
  
  
  Голосование алон, кудӥз мыным такем быгатэ гинэ уг, со сярысь, мар луыны быгатысал, кулэ луысал ке, «дисциплинаез», каратэ но мыноз «кунг-ач-ач-ач», изъян карон понна уже кутыны, нош ужзэ шонер ӧз лэсьты. Яке уг оскы солы ноку но таӵе вӧсь леказ лек кучыран. Часлэн циферблатэз вылын пиштэ, учке-а со ӝож но йырыныз шоналоз.
  
  
  Со нуналэ ӵукна вазь ик япон час маркаос басьтыны. Вить час ӧй вал на. Дорын милям кык час кылиз, кино учке, соин ик со нош ик, стильзэ гонконгский драмаын.
  
  
  Уйпал кинотеатр вал вылысь тадж тусыз-выжыосыз понна гинэ мон тодам вайи, мар сылӥськод на мон доры тодмо Тадж-Лопыръяськы. Ымнырад нош сое лыдӟыса аслад но сыӵе уг дӥсьто возьмато калыко интыын. Со, одно ик, со понна киноын гинэ уг пуко, шулдыръяськыны мед быгатозы шуыса, коротать нунал. Солэсь бере, оскыны луэ-а шуыса, адямилэсь «Кобраез» город кезысь вань на, утчасьтэмъёс монэ шедьтӥзы, мон понна йырзэс быдто, соос быръе кино, луод кема незамеченный медаз кыльы кадь.
  
  
  Тэбинись малпанэ вуыны, со мон понна дорын-ысь шива особняк ваче азин вуттэ вал, нош со ӧз тоды, возьмась кӧня монстр дорын службазэс луы, но соос уг но тодо, вань-а ӧвӧл на соос отын вал. Кызьы пусъемын вал пумиськонын сизьым иськемын агра часысен рива городок.
  
  
  Интыез, кытын ми пумиським кулэ луоз, тодмо луоз, кызьы Фатехпур-Сикри, мраморлэсь луоиз город котырын но аналтэмын. Путеводитель юрттэт, нош со магазинысь басьтэмын-а соос, кытын час басьтыса, со интые ас воображениеныз та картаямы печать топографической ӧйлась. Дворцовый татын трос вал, азбаръёс но балконъёс паськыт тубат вылын куд-ог бадӟым тусбуез. Кемалась пегӟон понна мон кык комплексын идеальный шталь юртсэс куштыса, интыос, кытын вераны быгатэ соосты каньылэн, дышетыса умой уз луы шараяны агент Кобраез.
  
  
  Ӝыт вал, отчы со вуиз ке, мон но, таяз но пайдаез луэ. Мон-лэсь бригада шива моторизованный палэнысь пеймыт синъёсыд-а утиз. Озьы мон одӥг ужпум пистолетъёс невозможность понна пыӵал кыре кылёзы.
  
  
  Солэсь адӟем каро, визь-кенеш магазинлэн кузёосыз, Баш индеецъёс доры куное но нимаз кошко. Базар вӧзысь магазин дорын вал, соосты корт, пичи магазинчик, отысь ваньзэ шедьтыны луэ, дорысь опиум-озь молот. Ачимлык пӧртэм пистолетлы патронъёссэ понна но ӧз пыртэ. Уж уксё ӧз луы, нош доступность-ын.
  
  
  - Кулэ ӧвӧл мыным сутка уката, "сахиб", - шуиз лавкалэн кузёез, палэнэ нуиз ке, со ачимлыксэ, мед валэктоз, мар утчаны мон.
  
  
  — Кызь ньыль час — кема таиз мултэс, — шуи мон.
  
  
  Со кикурзэ выллань ӝутӥсько киос. Буш, тырттэм кадь луэмын 45 пистолет-го калибр, кудъёсыз куке-соку математикая люкетаз «Кобраез», почта вир быриз. Банкнот но со пачкаын потэмен, ымдуръёссэ нюлыса бэш аксым но, коньдон синзэ вошъятэк, сое, шона ачимлыксэ ныр азьын.
  
  
  - Ми но тӥледыз шумпоттӥськомы обслуживать карыны вал, "сахиб"... мынам киям нош керттэм. Патронъёс, со юай мон, тон сярысь, озьы эн Индия капчиенгес шедьто. Нунал мыным ӧжыт кулэ кадь, ih шедемез понна...
  
  
  - Со понна мыным возьыт... али кык. Чидан!
  
  
  «Нош, оло, со тӥледлы возьматыны быгатоз, кызьы-маин улод на», — шуиз но ышиз-быриз магазинын лавочник мышказ гинэ со понна, мед чилялоз минутысен стилет пыр потыса, кияз возе соослэсь, суред яке арбери кадь дуно подношение. Лымы ке-рептилия, Надь, сцена тае чакласа, соосты, оскиськом, со тырмыт ӧй луы шуыса. Пуртэсын туж капчи вал, мон табере, юнмай киюмылъёссы стилет, идентичный арес, маи вань, соин со сое нуллэ, шива обезоруживать куке адямиос мыным удалтӥз.
  
  
  Озьыен, монэ вань пурт, веник (кузьдалазыя ог зырам ваньзы пӧрмытскемын одӥг кык фут) ку-тӥ буйволина сюлоез но. Ваньзэ, мае ке воштоно луизы кулэ пистолет. Мон чик ӧй вал безоружный, умой, но со уг но арсеналэз ходячий луэ.
  
  
  Со гинэ-а ӧз-а, ваньмыз мынӥз ке, планэ, оло, уг тупаськы мон ӧй но пистолет куто. Дорын пиосмуртэн луыны мон уг пумисько кобраез малпанъёс, эшшо но трос дыръя ӵош со доры личной шива инъетэз вылын конфронтация дась ӧй вал, азьвыл радъёсаз кезьыт.
  
  
  Соин ик кулэ вал, медаз вальыр реева пумиськон ортчиз. Ӵектӥзы но шедё, соосты мозмытоно, соос атаеныз нылыз. Ас черодам, возьма сое, котьку дась информация басьтыны луоно-а, мар дауртом ни кезьыт. Ожмаськонтэм вордӥз, курисько-пытсэт формаос ог-огзы вылтӥ. Рива ёрмыса улон мон, со, со ӧжыт уг ёрмо, трос ӧвӧл ке но.
  
  
  Озьы но кӧчеме азинтӥськиз фильм учки мон-ас интыяз, несинхронизированный куараосын кылъёсты, яркыт сяськаосты но таӵе ик чебер, алюминийлэсь толсуре надежда кадь. Гожтӥськи, одӥгаз хинди, мукет бенгальский вылын, шӧдске, туж ӧжыт лэся англи вачевераськонъёсты валан. Нош ритмез, мастерство луонтэм валтӥсь герой искусствоосъя «кунг-ач-ач-ач» мынам тупатыны валан.
  
  
  Витетӥ фильм йылпумъяське ӝыныяз. Программаез азьланьтон сярысь ялэмын киноез, соин ик со доры мынэм-мынэм но одӥг интые султӥз, ачиз, котырысь потон, супыльтӥсько но комментировать калык сураськиз. Со ульча гинэ вылэм, мон ужме лэсьтыны уг кыльы незамеченный, со таксиме ӧй шедьты, дыр, городын милемды аналтыса Фатехпур нуыны дась-Сикри.
  
  
  Водитель, тюрбан выбривать сотэк но умой, шудбур доры (со виын та сикх котькытын адӟиське), мынон понна мынэсьтым витьтон рупия получасовой курыса. Сьӧд рынокын дас рупия доллар сылэ. Визьмо дунзэ, соин ик бергес пукон вылэ коньдон сётозы, азьлань ситроен селл эмуос но пересез.
  
  
  Ми асьме понна одӥг мотоцикл уг кошкы, уждун уг ортчытыны туртто. Умой луысал ке, ялан Фатехпур-ын-Сикри учыръёстэк ортчизы. Со вал сыӵе ик, куд-тӥ сюрестӥз мынӥз, со мыным собере, Шива кадь особняк бызьыло котыртӥд. Со кузёмиз пукон вылын, кенер чуръёсыд ачиз улэп дыръя ортчыса, ы урамысь корка. Нокин но адӟись ӧз луы, борддоръёс бушесь но, музъемзэ но аналтэ особняк лэся лапкатыны.
  
  
  Мон со, шол, уз шумпоты, уго мон шив сярысь малпаське, со сярысь ик рива хаджи, китай граница пала вамыштӥз. Мар гинэ, со гожтэ-а, возьматоз дыр.
  
  
  Но со нош ик часэз шоры учке утчаны лябӟылэ. Предостаточно вал на, дыр, мар но со нюлыса, аналтӥд город доры лыктылэ, уката но сюлэмшугъяськытӥсь но шугъясько. Со луонлык пайдаяськем понна быдтыны ке, малы кутскизы, исьнерен но буйволиный сюлозэс басьтозы.
  
  
  Гажано бэш тырмыт луоз шуыса, мон пичи дрель пунэмаськиз. Ручкаез кык пась портыны исьнерен соосты, зыръёс вылэ котькудӥз быдэн одӥг пумын. Табере со урысэн нырысьсэ одӥг пась сюло буйволиный кертто, собере мукетаз, таш-таш калэ-тӥ юнматэ. Таӵе амал, кыкез соос пӧлысь бодыез басьтӥсько, мар ке но куэн золтэм перемычка мактал. Со эскероз гердэз; писпу пучыослэсь пичи пась вал, ку отслоение кышкытлык уг луы.
  
  
  Со кильымъёс интыян быдтэм бере, со адӟе джами мечетез минарет внушительный рифленый кыдёкын-Масджид. Пичи лэся, нош юртлэн борддораз гигант салмак сярысь, мечеть лымшор палаз ӝутскиз. Борддор вормонлэн данэз Акбар пуктыны луэ, туж бадӟым могол императорлы, легендарной фатехпур город кылдӥз-Сикри. Улосъёсын начар, борддоръёсаз группа потӥз но хижина улонкотырмес, аналтэм гуртъёс город пыдул кутэтъёссэс кылдӥз.
  
  
  - "Сахиб" турттыса, витисько ачимлык-а татын? - ӵектӥзы таксист, притормаживать, чал-чал кыр дуннее пырон дорын вӧзам дугдӥз но город понна калыктэм сылонни. - Сёто мон тыныд дун умой: куамын рупия, мед берен тӥ нуэ Агра-ын.
  
  
  «Вождэ эн вай, но мон мукет обязательствоос», — валэктӥзы мыным, ку буйволина шальыен брюки минут туйнасько. Соос, ӧсэз усьтыса, потӥз но, машина котырын.
  
  
  - Татын ӧвӧл ини проводник, "сахиб", - таксистъёс ответ. - Уг поты шат тон понна, тон-а со вылтуссэ возьматыны? Тодмо ӵош со Сикри Фатехпур. Со тӥледыз но, возьмалэ сое, мае уг адӟо на мон одӥг туристъёсты...
  
  
  — Шекланыса ӧвӧл, — монэным соглаш, серекъяло. - Кӧня минут ортчыса, гидлэсь но мон индийской пумиськыны кулэ. Шудо сюрес, "сахиб"!
  
  
  - Кызьы потэ, - шуиз разочарованно водитель. Со двигатель вайыса, сэрег сьӧры но кожыса кошке, собере асьмелы пилем тузон кельтыса.
  
  
  Мынӥсь-ветлӥсь, со сюрессэ азьланьтӥз.
  
  
  Кошкемын ини автобусэ, берпуметӥ агра туристической-ын. Вузкарись, солэсь поттэм вузъёслы, котыр мечеть азбар, гуртын но вуыло, юрт котырысьтыз но мрамор луоиз сэрпалтыса кельтӥзы. Ӝоген со пересечь пуш азбар-ысь сверяться картаез, кудаз валтӥсез, ишкалтоз, юрт но шедиз, тодмо кадь «Маруам корка».
  
  
  Ӵапак отын милемлы тупасез ӧжытгес час кезьыт рива пумитан понна. Соос но номыр уг шӧдӥськы, номыр уг адӟы, вырӟыто, бугырто быгатэ солэсь шекъёссэ. Вӧлдэтъёсты чеберъяса но расписной юрт быдӟым фрескаос торжественно но адӟиськыса, мар сярысь вераны узырлыкез, политической власть Акбар. Со нырысетӥ тубат лёгетъёсты сюбег мрамор вылын пукыкум, балконын нуы, вань огибать юрт.
  
  
  Но витьыны кутскиз. Со вӧсяськыса гинэ, мон понна сингх рива уг вайы.
  
  
  Сизьым сое сюлэмшугъяськытыны кутскиз. Солы кык полэс сюлэмшугъёссэс минут дас сизьыметӥосыз. Со вылын дугдыны машинамес стоянкае ньылетӥ но сизьыметӥ куара кылӥське. Собере вӧлмыны куараослэн чузъяськон мраморлэсь маде ляб пуш азбар-тӥ вамыш, сое шахматной доска бадӟым суред кылдыто.
  
  
  Валамон, Акбар шахматэн шудыны, аслыз ляльчи кышно но, улэпесь танцовщица пешка кутыны эскерыны. Соин но, каллен султыса, ас пешка шӧдӥське, шудонлэсь тыро, нош сокем матысь пуктыны но малпа тушмон. Шива ышанӥсько, мар мон быгато движение вань-эскерыны, нӧд диктовать карем аслэсьтыз правилоосты.
  
  
  Яке малы ке шуоно мон лэсьтыны луонлык вал но ке, соос, верантэм, луэ берпуметӥез шудон, со-а шуд гениальной йыружъёс луыны кулэ.
  
  
  - Ник? Ник, тӥ отын?
  
  
  Та куараослэсь луэменыз тодмо, но кышкан кысъем, паника. Чылкак пеймытэ ӧвӧл на ке но, инбамлэн пеймытаз, Рива мугорыз мотор, сое адӟыны быгатом-а, синтэм-пельтэм азбар вамен. Капкаез со усьтӥз шундыпуксён дэремен луысал вылды. Со чебер вал, мае со тодаз возе, нош али дыре таӵе малпанме шара ӧй вал.
  
  
  Монэ адӟыса, бызьылыны рива, мраморлэсь плитаязы коканы сандали-тӥ матэктытыны темп ee.
  
  
  - Тӥледыз сюлворыса, милемыз зол возьыны! — нукыртӥз со. - Али вань ни та югыт дунне вылэ пото искреннее со, Ник.
  
  
  Соос вылэ ас киыныз куэм но бордаз ee. Со куалекъя, бызьылэ, мугор юзыр со вань; сое мон доры лякиськы, мон йырзэ гадь вылам поныса.
  
  
  — Тон эн кышка, кулэ, — прошептать мон шыпытгес. - Мон сӥзисько тыныд ваньзэ ӟечсэ, мар пӧрмем доры. Нош ик тонэ адӟи аслэсьтым атайме, ваньзэ воштыны но, со понна но, уг бугыръяськиськы.
  
  
  Йырме ӝутӥ но, соос пальпотыса даурто. Каньылля со ымдурад чупасько ee: сое йырсиелэсь ӵыжалскыны берлань кошкиз но, тани, син вылаз усе. — Ми тыныд оскиськом, Ник, — шуиз со буй-буй. - Мон тазьы тае уг тэры йырам нокин но мыным оскыны дышетӥз... агай, мон ачим уг быгатӥськы шуыса малпасько виым! Нош мон оскисько, тон Ник. Мон нокыӵе быръён ӧй вал. Уг быгато ке, юрттэ-а тон мыным, тон монэ утиз атаелэн уг ке быгаты, соку дуннеын уг быгаты нокин но. Кин доры мон уг берытскы ни, Ник! Кин мон доры.
  
  
  Синъёсам сьӧд, шушектэм тусыз ih ӝож но, вал но, меӵак учко. — Асьмеос азьлань вамыш лэсьтӥмы, — буйгатэ сое сл. - Ми кыкезлы ик пумаз лыктӥсько, адӟисько куара. Со юртын ортчозы соос, но лёгетъёс вылэ пуксьыса сое, лӥятыны туртто.
  
  
  Со вал валантэм, кызьы со озьы луоз, пызез но напряжение кышкась, куалекъясь, солэсь йырзэ пыд-озь косӥз. «Мон уг малпаськы, пумиськонэ лыктыны быгатымтэ шуыса», — валэктӥз со секунд ортчыса. - Мугез тупа малпалляй, агай шуод-а, мар понна агра образование басьтэм. Со ачиз ми котырысь отельёсын одӥг адямиез ыстэ, соос эшшо но зӥбозы но мыным удалтӥз, малы та кулэлыкез ӧвӧл.
  
  
  Со вераське вакчи эй, нуналлы ужъюгдур сярысь вера оборудов вань, мар луоз со бызара кадь, нах со кошкиз.
  
  
  - Кӧня пиосмуртъёс соослэсь кылёд? - мон осведомляться, верос быдэстэмын.
  
  
  - Вить адямиос, трос ӧвӧл. Ранджит больницаын, мон ӧй но малпалля, мар сое йырсазязы. Вир пуш ачимлыксэ куашкатыны капчи.
  
  
  - Нош мукет пыд вылысьтыз пуляезлэсь-ын?
  
  
  - Сое берен ачимлыксэ виллаяз нуэ. Соос ветлыны уг быгато, мон понна кышкытлык вайыны уз кулэ. - Вераны кутскизы нылъёс, мар луэ ке, сое но, ымысь шедьтыны ӟипсы герӟа. Та виын мон понна сётыны быгатэ кык оскымон вазиз, Шива подозрительной типсэ но луэ. Озьы ке но синвуосын рива тэльмыронэз, эй юаськиз атаезлэн пумит со нош ик адскиз. Сое усьтэ озьы ик ӧз эй, кытын асьсэлэсь агай-выныныз пленын возе.
  
  
  - Атаеным телефон пыр вераськыны. Со туж ляб вал, со кӧня ке кылъёсын гинэ нукыртэ быгатэ, Ник, - ватсаз куара Реев палэнтыны. - Тон сое мозмытыны уг ке быгато, кытын со ачиз луыны ке, мон уг малпаськы, со кема уло...
  
  
  — Мозмытӥзы ачимлыксэ, — оскытӥз ee со, ми доры представление пичи ке но ӧй вал, кытын рива атайме утчаса. Со нырысь ик кулэ луыны обезвреживать Шива. Мынам удалтэмын ке но капканэ урод, изьвер пуке, со умой вала, мар со йылозяз нетолько луэ. «Тодӥськод на-а тон мар-изобретение хаджи сярысь ке, сое круг интыян сярысь, со шкатулка агай тонэ нимано?»
  
  
  - Лабораториын мон пырыны турттӥ, но мон ӧй лэзь, агай утён. Но со мае ке шӧдэ... — синме кыни но со нахмуриваться, тодаз вайыны турттэ. - Оло нош, таиз но кулэ ӧвӧл... - дыр ортчыса соос ватсаны.
  
  
  - Ваньмыз кулэ. Мар сярысь соос?
  
  
  - Мон кылемын... Ну, Шива кадь хемысь-телефон пыр вераськиськом ке но, шуод-а мар-сое бомбей сярысь. Та вакытэ со мон йӧспӧртэм потэ, малы ке шуоно сое бомбей делл ӧвӧл... яке дораз, эсьмаса, номыр но-а, мар-со сярысь тодыны.
  
  
  Мынам йырам гырлы жонгетэ, я та куараослэсь но кельше вал. - Тӥледлы оскизы? - ӵоги мон. - Тон кылӥд, мар ке вань на, тодӥсько, хем соос ӵош вераськыны?
  
  
  Рива йырзэ шоназ. - Мон кылӥ, мар гинэ мар шуэм со "Бомбей". Кунокуа сярысь кӧня ке кыл вераны, кылъя но вань. Нош со телефонзэ дорысь кошко ке, мон агаеныз адӟиськыны уг луы.
  
  
  Со телефон пыр вераськыны, собере-а со яке озь, ачимлыксэ адями-тӥ агра кызьы вуиды?
  
  
  - Озь. Таяз солы буйгатскыны. Соос кык кузя лыктӥзы кытын ке час ортчиз-а, ӧжытгес-а луо, - Реев ответ. - Со дырозь со телефон пыр вераськиськом, кызьы соос лыктыло.
  
  
  Озьыен, кобраез дасс пуран луэ, эшъёс!
  
  
  Кутсконэз вань сэзёми, валанъёссэс возьматӥзы. Табере со вала, кызьы Кобраез адями, тодӥськод, мар ульчаын кафе мон ӵукна вал со, куке мон Ашок пумисько. Та совпадение ӧй вал. Дасс тупа ваньмыз, валамон, шива приказ сётскы. Паймон, мар секретнойзэ индийской служба азьын борддор вылэм, сое утчаны-мараны кутскиськод ке, кин понна сылӥз Кобраез. Паймонэ, мар луоз, но со сокем малоэффективный неэффективный, озьы ке но ваньзы сямен мытон берпум ӝыны арзэ Индия гомӟиз.
  
  
  Кылысь-ымысь, мар секретнойзэ тодӥды службаез радъян сярысь мон Индия, Дасс авторитетэз бадӟым вал.
  
  
  Ачимлык тодон кабинетысьтыз потӥ. Хоук сярысь вера «утечка» IISA пушкын, контрразведка, со ноку номыре йӧн-йӧн сокем уг но шека. Шуд доры, малпасько со одӥг ужаны. Решение, со вӧзын луись тӥрлыкъёс туала югдурез-а мугез уважительный ини.
  
  
  - Кызьы тӥ тодӥськоды ни?
  
  
  Рива нош ик йырзэ сэзъя. - Кушты, Ник. Iso со вань кужымзэс поныса тыршо, мынам впечатление но кылдоз, малы мон уг оскиськы мон али... агай ӧжыт, малы ке ке но. Со нуналэ тросэз хаджи но вераськыны, нош охранник лаборатория уг кушты. Вуи мон номыре уг ни тодӥськы.
  
  
  - Мон валасько. Тон ваньзэ лэсьто, мар быгатозы, но та веран, - эй шуиз со. Соин ик мукет амалъёс ӧй вал, мон сяна, вилла вуиз кадь. Отын вылэм, сое ас вылазы басьтӥзы но ужрадлы кичӧлтон.
  
  
  Та Но бадӟым луы риск. Вормонтэм арес.
  
  
  Мон дорозь соос ӧз дауртэ-а шкатулкаез басьтоно ке, со нош ик уже кутыны луоз кадь, нокин вераны ӧй быгатысал, но со куинь шива кельто ке мар меда кароно... саес туз, запасысь ньылетӥез. Али сое дугдытыны уг луы кулэ, собере солы, озьы кадь пыдло пыриз.
  
  
  «Тонэн ӵош мыным кулоно вилла вылын берыктӥськыса, — валэктэ со, Рива. - Мон тыныд шуисько, со шкатулка лэсьтыны ӵош люкаськем шуыса. Мон возьмасько вал ке но, мынӥзы, ваньмыз-планъя ачимлыксэ, мон малпасько, ӧвӧл-а та. Мон дорын быръёнъёс мукет ӧвӧл, Рива.
  
  
  — Мон но, — со прошептать. Вакчияк ачим киын чиньыос но мон сое басьтӥ. - Кырласянь но, машина милемыз кельтӥз, со, вань кӧня ке вамыш.
  
  
  Мон ураме потыны, бере кельтэм фрескаос комната расписывать «Маруам корка». Эмезь вал инме горд шунды кизер оранжевый кыдёкысь инвисъёсмес вылын виштыос.
  
  
  Киосме мон вози понна Рива вань на, со доры вамыштэ но, ас куараос пеле, плитка вӧлдыны азбар бере ачим йыгаськи сандали. Собере гудыртӥз мон нуналазазвесь пелез кесе, вузэм, солэсь вирзэ адямилэн кезьытомемзэ, пе, трос. Нош мон кема аръёслы чидась но тренировкаосы опыт лэсьтӥ, пӧрмиз-а милям-ын лулсэр андан ез. Таки, со пӧяськем ӧй вал, шуи ке, уг кышкало-а, мар-а.
  
  
  Аналтэм юрт пӧлы вӧлмытыны гудыри чузъяське. Мон уг быгатӥськы мурт ӟыгыртысал рива куараез но, киыз кышкытлыклэсь бордаз кырмиськиз. Мыным мотоцикл мальдытӥзы фараосты секунд ортчыса, солэн син азяз ну мон вырисько луэ.
  
  
  Отын куинь сикх вал, котькуд мотоцикл вылэ, отрядын кавалерие кадь. Со мыным котыр поръяны кутско; мон серекъяса саркастический ih бышкалтэм, трос ранение пурт кадь. Вызовъёсы Шива нош ик куяське. Нош шудон правилооссы вылын ачимлыксэ со жингыртэ ке, ӝог луысал ке, кулэм картер ник. Мар-ке но, зэмзэ ик, мар но уг лэзьы соосты.
  
  
  
  
  12
  
  
  Со тодмо луэм пиосмурт соку кык арес. Одӥгез соос котыр Гурнек вал, ымныр вылысьтыз бинетэз, вурысо усеивать, эшшо но вань, улэп но таза. Почтаын улыны мукет адямиослы, тужгес но соиз, кудӥз нуись яраё эшъёсын удалтэ. Куинетӥзэ-а, йырысьтым бородатый но, чалма бинялтэ, мукет кадь но, мыным тодмо луиз. Но мон тодӥсько, мар со сярысь малпало, мон ноку ӧз пумиськылэ ке но.
  
  
  «Тон шекъёссэ агай дораз ӧтиз, Рива, — валэктэ куинь котыр одӥг. - Ма косоз со тыныд сьӧры мын, мон куара, мон тодӥсько, тон доры усёз шуыса, мон ваё "Сахиб" Картер ...
  
  
  Мон Рива дол-дол сылэ, кынмиз. — Мон кылме уг вера, — со прошептать нылъёс. - Котьмар лэсьтыны сое, мае мон тыныд вераса, ваньмыз вал умой.
  
  
  - Со-а монэ виыны, Ник!
  
  
  - Ӧвӧл. Тынад агай - быдӟым вакытысь манилэн: кин ке кулэ ке луиз, оске солы, малы потэ сое адӟеммы ачимлыксэ вииллям.
  
  
  Яркыт тылсиоссэ со фараос синзэ ворсаса, оглядеться но. Агент луоз 45 кобраез котькуд тӥрлык пистолет-го калибр, кудаз вал со виын мон мертаса, одӥг гадяз, одӥг йырзэ, тыбырзэ куинетӥ. - Ма тон озьы лэсьтӥськод люкаськыса, кык ачиз ыбыны? - мон шоры кеськыса, бӧрдӥсь вал мотоциклъёсъя пыр мед кылоз.
  
  
  - Тонэ ыбозы, "Сахиб" Картер ? Котыр одӥг пиосмурт мынектӥз. Та луи со, кин мон уг тодӥськы, ӝужыт, егит трос адями, кудӥз, валамон, таӵе югдурез адӟыса, со мыным кельшиз. - Укыр капчи. Ӧвӧл, милям сётэм тодон личной нимысьтыз Шива. Вань та туж яркыт. Мон вожвыл тон уд быгатӥськы, малы ке шуоно, тон-а та лэсьтыса оскалтомы ке, нылъёс монэ виыны; собере, мон тонэ куке берен виллаяз нуэ, Шива тон адӟыны выре.
  
  
  «Тӥледын ӵош нирад усьтӥзы кадь», — ватсаз Гурнек.
  
  
  Мынам сознаниям гомӟиз образэз. Со, адӟид-а, кызьы гуэ усиз ӵош нирад кыйлэн йыраз, соосты адӟыса, кызьы рептилия пол со вылэ урдскиз, со валаз но кесяськыны кылем шумпотон но, шива ачимлыксэ, адӟиз, нош соос кулонэ нуо мон агония курадӟыны кадь.
  
  
  — Одно ик, мон уг быгаты вожвыл, — мыным пумит кылзэ вераны. - Куинь кузя одӥгезлы пумит - спортивной та ӧз, кузё-инмар. Нош нылъёс, - эн ултӥя соосты; соос со доры, нокыӵе кусыпъёсмы ӧй вал.
  
  
  - Тон лобаськод, со юрттэ.
  
  
  - Мон сое быдтӥсько, сое со уг лэсьты ке. Атае ачимлык — пытсэт кузё. Мар мон со сярысь уг сюлмаськытэ мукетыз. Сяласькись мон, яке кулэ улыны. Соослэн но ымныръёсазы учкыса рива эй доры берытске. - Озьы ӧвӧл, шлюха?
  
  
  Кужмо кидэ ӝутыса, соослы сётыны эй но табань. Со прошептать. - Сёто, со бызьылэ... доры лэсьто, кызьы тон мыным вераны! -
  
  
  Нылъёс вылын секунд шоналскиз, шушектэм уш но. Соос уг валало, мар мон лэсьтӥсько, пумен но пумен бызьыны кутскиз, кесяськыны гульымо вань. - Со монэ виыны турттэ!
  
  
  Пиосмуртъёс но ӧз вала, мар луэ.
  
  
  Гурнек мртоцикл ваське, нош со доры бызьыса Рива. Та учыр луиз, кудӥз соосты витё. Мукет син-сикх ну кык, волег ih выжы выжъёс ботинка мраморын, ветлэмысь дугдэм бере, со мыным котыр.
  
  
  Кылысь кылэ Рива Гурнек доры пыдъёссэс урдыса, зар-зар бӧрдыса, истеричка кадь. Со ролез ачиз шудэ отлично, придавать дурыслык адӟиськон, соин, лэся, Гурнек обезоруживать — эсьма, тырмыт, пе, монэн ӵош мед сётоз векчиесь дыръя но кинжал стилет лэчыт пуртэс котыре ширтылӥз.
  
  
  Секунд вылез вань, мар мыным кылӥськымон ӝуштэ душераздирающий рива лап луоз. Гурнек собере шоналскиз, киы ымнырам судорожно понна кырмиськиз. Паллян синъёсы мертчиськизы эмуос Стилет вандылоно, сугонэз йырыз шоро. Ымнырам вир шапыкъёс эмуос масса студенистый; соос потӥзы но кинжал душераздирающий куара потыны дауртӥсько.
  
  
  Но мон уг учкыса эн сылы, мар луоз.
  
  
  Нош мынам... уг косы соосты одно ик кутыны вал улэп быгылес, кӧты котырес. Мазэ веранэз, асьмеос нырысь ик утьыны ку сое утчазы, но ӧз луы ке, ӝоген ми вырим, ваньзэ лыдъяса луэмен ышо. Со бызьыса кошке, нош кылем мотоцикл тэтчиз. Кыкетӥ луиз талы янгыш, шива горилла лэзьы, кызьы со озьы тубат минутаз вуимы, кык зыр кутэ шуыса, котырысьтыз исьнерен лэсьтыны.
  
  
  Солэн кылдытэм пыӵал тӥрлыкез, со вылын востэм нырысетӥ учконэз адӟиське. Нош асьмеос кык делле зыръёс вылэ, юнгес но юнгес герӟаське ку шоре урыс котыр буйвол, асьмеос туж кышкыт, кулонэ нуись кышкытлык арес.
  
  
  Со вал «нунчак», - соослы, кудъёссэ со лэсьтӥз, шундыӝужан пуктэтэзъя, кудӥз адӟе сое туж секыт дыр нырысетӥ адӟытонэ, мастер каратэен лэсьтэм штаб-квартираын ax Вашингтон.
  
  
  Тӥрлык, боевой искусствоосъя понна типичной, универсальность бесспорный киулаз сётӥз, соос соин ӵош поэкспериментировать учыр малпало.
  
  
  Одӥг кияз боды кут, сое мукет ӧре бергатъяса кутскиз, дыр но ӧз тырмы соос кужым люкало. Мрамор плитаос дорын дугдылытэк тасырайыны мынам синзэ, пыдъёссэ, ялан бызьылӥ, нош мон, ваньзэ вунэтыса оборудов, сикх сяна, со курбон вуоно ачиз быръе, но со сярысь, кин ке мон понна.
  
  
  Разоружать гурнек ӧз, ӧз луы со формаез но умойёсаз но. Со шимес рива куараосты кылӥськом ке, паллян пельпум но мыным син азяз эшшо одӥг просвистывать тасырайыны ӵабъя омырез. Шӧдозы сое шимес кужекъя, со вылын тылын кельто-а мон ачим горд бере. Нош мынам син азяз эн сюры киын тасырайыны. Гримаса скривить вӧсь мыным яра, но мон талы ялан уг люкеты нунчак бергатэ.
  
  
  - Мон тонэ виысал, Картер! — черектэ пиосмурт.
  
  
  - Приказ шива инмарзы кылз? - со мыньпотон мытӥзы. Нош 45 пистолет-го калибр гадяз мыным нуоно луоз. Дӥсьтон-оскалтонъёс — со одӥг, нош ас глупо нуэ — чылкак мукет. Со назьыльске, ӝоглыксы но эстафета дыръя ышемын ӧвӧл, пумен, монэ ӧз сьӧрын поскес.
  
  
  - Долой таиз катар! - индеецъёс косӥз.
  
  
  - Тыныд приказ бере, кибашлыос, - нукыртӥсько мон, лэзе "nunchaku" чиньы пыр.
  
  
  Сикх сямъёсъя мынам азьвыл мертало; кызьы гинэ со пучыоссэ лэзиз но, соос лаптӥське, ih ӝуты шуыса. Та понна янгышъёсы вал, куинетӥез ачимлыксэ берпуметӥ минут.
  
  
  Со дыре куасалскыку, сое со вылэ урдскизы. Солэн ки котыраз чиньыосынызы суйзы кынемын, пистолет возё выриз со, вань кужымзэ, кудаз быгато вал. Пыд вылам мон пичи гинэ ӧй шедьты курокъёс но зӥбе сое. Юн трос пол со потылэм вал та нуналъёсы асьмелэн кылэмын но, мынӥз, кызьы сӧсыр, мугорзылэсь мукет люкетсэ но быдэс быдэс кылёд шуыса.
  
  
  Агент Кобраез отпрядывать, мозмытскыны турттэ. Ки мугзэ шедьтыны, кудъёсыз ӧдъяз: кыске, сюрло пӧрмиз, лыослэн но быгытъёслэн котыр. Кикур вылам пуксе чырты чурыт пиосмурт палаз; со виын ик бур пыдын синхронный со тэшкыльтӥ.
  
  
  Пӧрмиз «ча-ча-ги» пыдъюмыл эмуос чигтыны ӧз быгатэ, нош мон вӧсь шуккет кӧня ке секунд ватсаса сётыны, солэсь бертэмзэ ёрмо. Кутыса солэсь киоссэ, кык киыныз кутыса, кин пистолет выре. Индеецъёс-конгыръяськы бертэм сикх, палэнэ туртто, ышанӥсько ке но, тросэзлы уг тырмы, ма со берыктэм пистолет.
  
  
  Мон бӧрсязы нуналазазвесь движение. Куинетӥ виисьёс, сӥлё-егит индеецъёслэсь соос ноку но уг адӟы, та ӝытозь, юрттэт юлтошед аслэсьтыд вылэ тэтчиз. Секыт ке но вал ини, одӥг жугиськыны: кален воргорон тӥрлыкез нетолько кык пистолет луэ.
  
  
  Соин ик, мон нырысетӥзэ гинэ удалтӥз тӥрлык чиньыос котыр ишкалтӥзы кадь, мраморлэсь вылад усем йырсидэ ачимлыксэ косэ, соосты бичась доры дыртэ, усе пыд «нунчак». Вить секундлы потребоваться мынам вань, но со понна кулэ ӝоглык импульс басьтэмзы понна.
  
  
  Куинетӥ атакае мыныны малпаськытэк вераськись адямиосты. Усьтэм сюлмын но соослэн эшъёссы ачимлыксэ отпрыгивать пуксисько берлань. Атаковать карись ке, со, бодыен мертасько ини со мукет ачимлыксэ йыркобыязы.
  
  
  «Nunchaku» али дыре кужымез доры вуиз, сое кӧня ке пол тубыса, мар кулэ адямилы лыдэ тӥямез понна.
  
  
  Кыдёкын луоз шуыса, улонын со ноку но уг адӟы.
  
  
  Кылысь кылэ йыркобыез индиец пуштытозы. Отын, кытын тюрбан вал, бинялто но, масса пульсировать желеобразный вань на. Лымы пыры, йырсиосыз ымнырам пазьгиськиз но, мон солэн кесяськемысьтыз скальп пырыос борды лякиське, нош виым, пурысялэс-тӧдьы спираль зэрпаллык, омыр пазьгиськизы, котыр вулкан кадь ургылыны лаваен. Нош «нунчак» умой ужало, доразы кылемын на кыкез-милям тушмонмы. Гурнек вал улэп, одӥгез ке но син. Егитъёс но улэп луоз индеец, со укыр бер вуо-а, юлтоше аслэсьтыз улонзэ утён понна.
  
  
  Быг-быг сикх дугдылытэк, сое ымныр тусын кырыжтӥськыса ушамаган но юрдонэз. Кулон нош ик лэзизы со зыр, кежег чигнатӥськыны соиз но, азязы пистолетэн монэ нуоз.
  
  
  - А монэ виыны, тон но кый скармливать Шива. Вераны кулэ эмуос мон кыӵе-кыӵе кулэ информациез, со монэ уг кылы ке но со котыр усть, тон вунэтӥд оло, кызьы улӥм... - пинь пыр со прошипеть.
  
  
  Со блефовать. Со тодмантэм фигура шоры учкыса, аслам эшъёсы. Бен, секунд сое люкетлы мед лэзёз «нунчак», со пыр омыре лобӟе, кызьы «бумеранг» одӥг ӧрын. Вазь со ноку кутыса ӧз ачимлыксэ, тазьы-а, но уг тодӥськы, кызьы соосын ужано луиськом.
  
  
  Шуд доры, мон уг разочаровывать примитивный тӥрлык. Одӥг яке кык зыръёсын (точно уг быгатӥськы вераны, "нунчак" луонтэм ӝоглыкен лоба) индиец ӧжыт врезаться пистолет. Ки кужымзэс шуккет ачимлыксэ тӥрлык-тӥ пызьыртэ. Со бӧрсьы кӧня ке вамыш пистолетъёс пуксиз. Атакае бадӟым сикх ми вылын, кызьы шаугетэменыз гондыр, йыркурезлэсь ымнырме кырыжтэмысьтым.
  
  
  Каратэен яке " ӧвӧл, та мон кельышиз та радаз.
  
  
  Азьвыл дугдытэм ачимлыксэ со кезьыт вуо, кезьыт азьло, со валалоз, мар луоз, адямиос, шива люкетэз луэ но солэн командаез «приёмной комиссия», мон шоры куашкам, тоннаем кирпич кадь. Шокан голёез мозмыт мыным котырысьтыд, куке соос гаӵоло усьыса, йырыз шуккиськемын сярысь мрамор плитаос, пулэсь пуш азбар котырын бадӟым шахматэн быръемын.
  
  
  Мар ке но мон ымныр вылам пӧсь шапыштэм тулег, синъёсыз куспын монэ мальдытӥзы. Бам вылтӥз синвуосыз бызё мон, турттэ ке, со нош ик усёз син. Со нош ик ӧйлась, кызь гинэ адӟи, адӟи сое гурнек ӝутыса учкиз но, мон вӧзаз сылэ. Син яраё кариз ке, со нокузё, кызьы соослэсь кылёд, ялан донгам но арбери студенистый виро, кран кадь, буш кельтоно.
  
  
  Со вие ик куасалскиськод индеецъёс собере пыдын, куке со султыны турттэ. Со пиньёс куртчизы ке, шуккы монэ йырбертӥзы нырыз андан ачимлыксэ ботинкаос. Со пӧлысь куинез вал одӥг пиосмурт, кин уг нулло сандали. Табере со ачиз но-а ботинка мотоциклетной кутозы шуыса, гадязы жугыса мон.
  
  
  Соос пӧлысь адӟыны рива уг быгато-та понна вӧсь, мон синъёсме бусатэ. Сое но уд тодӥське-а, мар но со лэсьтыны Гурнек кытын со, мон но солы юрттыны ӧй быгаты, та умой. Ыштэм вал мон, мон-а мар-кӧкые пилёно-а, мар-а ваньзэ огкутскемен шуккиськыса, лылэсь, куке мон Гурнек нош ик шукко.
  
  
  Со туж сэзъялскиз кадь, кыре вал, буш сэрпалтыны турттыса. — Пуштросэз Шива али уг быгаты, Картер, — шуиз Гурнек, валан сёто, валад-а мар-а ачимлыксэ, озьы ке бинетъёс вылын, улӥ люкетэз ачимлыксэ ымнырзэ ватэ. - Мон тонэ виысал, виемын вал, пыраклы тонэн ӵош одӥг пол но озьы!
  
  
  Ачимлык куара сётэм бере, соос валаса-а, мар соос малпало вал та. Индеецъёс мукет, со зэм, мон вылэ урдскозы шуыса, берен музъем вылын минут ук, мон понна-пыдъёссэ кутыны дауртэ. Со монэ пырак интыяз, нош со ялан сэрпалляськемзэ, кызьы бертэм адямиез, уката ик кутскон дернуться гурнек бере, гадьёсаз ожмасько сокрушительный монэ шуккиз.
  
  
  Бакаез кутӥллям но со понна кык кизэ мыче пиосмурт но ӵапак та учырын, кужмо пыдъёссэ куасалтэ ачимлыксэ. Соос уг тыршо равновесие ышоз. Собере мон мукет улонын асьмелэсь мыжыкмес сикх кужмо бышкалтӥз. Та висёнэн курадӟо. Мон шоканы уг быгаты, нош али солэн искреннее сётскы ке, та кык дано списоказ аслэсьтым мон ватсасал трофейёсыз.
  
  
  Котыраз выль кужымен, мон солэсь кылӥ, сое азинтыны но бака понна кутӥськылӥз ee гурнек бергатэ, лыосыз тӥяськизы ӝоген милям кылем куаж поттэ. Пиосмурт азьланяз та инты усьтэмын, равновесие ышоз. Индеецъёслэсь соос пыд высвобождать-тӥ кайла но мукет. Берлань берытскыса, соиз, пыд йылаз тэтчыса.
  
  
  Со возьматэ, ма, уром гурнек бадӟым ик мон вылэ урдскизы, нош со интые бызьыны огпал та направлениын. Ачимлык со кыдёке лэземез уг быгато, соин ик эшшо, мар со бӧрсьы бызиз упавший пистолет. Соос со бӧрсьы мынӥзы луиз ке, со мыкырскиз, ожмаськон тӥрлык ӝуты шуыса. Со лэсьтэмын, пыдъёсыз омырын золтӥз но бадӟым тэтчан понна ожмаське «лобо» шуккиз.
  
  
  Кужым, кыкетӥ люкетаз индеецъёс сярысь мон бер пыдзэ шуккем, ачимлыксэ, музъем вылэ сэрпалтоз. Соос мрамор излэсь кык пол выж вылтӥ погыльскыса, соослэсь кӧня ке но пистолетъёс ярд пуксьыса, сьӧраз досягаемость.
  
  
  Соку, нош ик, азьло кезьыт бичаз пистолет урдыса, солэн пельпум кежег пыр учкыны. Со котыре Гурнек уг луы-а, кин-капчиен-а сётскиз. Мон султӥсько но со доры мыно. Со чутэ ке но, одӥг пыд вылаз аленка ачим ваньзэ чидасал, нош со ялан ветлэ быгатэ. Нош самой паймымон пишто металлической зловещий вал, мон саклыксэс кыскыны... металл, арбериос син усемлэсь индеец сямъёсъя студенистый шори ӵогыны.
  
  
  Сьӧрамы вужер гурнек нечеткий предвечерний фигураос. Рива Сингх, бератаз, сцена вылэ вуиз. Та ролез ачиз шудэ Незадолго-озь со отлично, шимес кесяськыса бызьылэ мон доры выжиз но аслэсьтыд уждэ но оборонительной наступательный лэзе.
  
  
  Табере со адӟе, кызьы со энер ӝабырскиз, мотоциклэн припарковывать азбараз. Гурнек бызьылыны уг быгаты, со ялан чутэ ке, со, чигнатӥськыны, шорысь куасалскиз. Нош ас малпанме мон алдаськылыны, шуисько, соку мон со вылэ урдско-озь, стилет кутэмын кадь, кияз со возе.
  
  
  Индеецъёс отдергивать киын, кизэ мычиз но, пуртэн, собере ширто. Чыс-лэчыт ӵогизы омыр. Таяз полэз гинэ но уг промазывать Гурнек.
  
  
  Лэчыт пурт кадь лэчыт суйбыгытэз мон макес мертчиськизы. Подгибаться выжызэ, со шӧдӥз лябӟонзэ. Кунокуа кышно кеськы, куаразэ зӥбиз но, соин, лэся, ымдуръёсме мыным мозмытскыны. Мыным вӧсь бышкалтэ, лулсэр пӧлэстыса. Мон мертчиськиз со, вень кадь ӟырдыт, мур но мур вань, быдэс мугорыз пумемын, мон дыр ӧвӧл, табере ини кунгож вылэ пыкъяськон физической.
  
  
  Та учыръёс луыны кулэ ӧвӧл.
  
  
  Со вакчияк мыжгазы, пиньёссэ куртчыса вӧсь но куаразэ соге утчаны, курадӟытэк вуылӥзы. Собере со кизэ лэзиз, секундлы но шоры син пытсаськымтэ, эшшо но, макес котыраз пуртъёссэ поттэм. Кровоток дугдэмез уг луы дыр, мон. Нош, шудбур доры, макес вирсэр стилет суйбыгытэз уз удалты.
  
  
  Котькыӵе учырын солы ялан вир ортче, парсь вандыса кадь.
  
  
  Брюки басмалэсь пыд борды лякиське, кытын пеймыт вишты бадӟым кыдо, кот-лэсь вирез, кудӥз солэн ышизы ини. Гурнек вӧлме омыре сураськем серекъяса сямен чузъяське. Мон индеецъёс доры матэ вуыны кутскыку, юрт котырын-озь, нош со одӥг доползать туртто, азбармес котырто. Мыным удалтӥз лодӥга кайырыны эмуос но, соос ветлыны уг быгато-а, уг-хромая. Нош вань на-а со вырыны быгатэ. Со азьлань потӥмы, мон куинетӥ кутскиз ке но, выремзы бере агент кобраез.
  
  
  Со, берзэ учкиз но пистолетэз адӟыса, пиосмурт-а соосты шедьтыны. Соин ӵош кылиз кинжалъёс, кызьы озьы «нунчак» досягаемость палэназ. «Рива», — тодаз со. "Тон кытчы ышид?"
  
  
  Оло, та шӧдонэ вал. Мон Но со кадь луэ, мон со «кылемъёсыз».
  
  
  Мотоцикл омела вуз кужымзэ бакель кар, пызь физической мырккес, вӧсь луэ. Со пеймыт пыр потыса, бадӟым маяк югыт обрисовывать Гурнек фигураос, пуксён азяз вужеръёс тодмаське фон вужерзэ. Берыктэ йырдэс-а, кидэс ӝутэ, индеецъёслэн, машина дугдӥз кадь потэ. Собеседник ачимлыксэ, сӥлё-егит сикх, ваче пумит, озьы ик адскы, пе, потто асьсэлэсь программаос уг вошъясько. Со ялан мон доры матэгес. Со понна кырмиськыса кинжалъёс, вӧсь пульсировать учкыны уг туртто, солэсь копак кутскон пумысен.
  
  
  Одӥг но мрамор калыктэм утчаны аналтӥсько дворцовый гурнек ватэмын. Табере, куке но со кышкытлык уз вайы-пырак кышкытлык бадӟым, соин со ас вылаз рива сосредоточивать саклык тау эшъёс ӧйлась. Рявкнуть пистолетъёс, задышать тыл но, пеймыт но нуналазазвесь, выре соин, лэся, инмысь зор кисьтэ-а, тылъёс кысэмын выль сумеречный ке, со люкеты вал-поч мерталэ, мон кӧня ке метре лобӟи тасырайыны но син азям.
  
  
  Ваньзы соос одӥг выжыысь султыны но затаивать шокан, пыды берлань кыске травмированный. Тӧдьы чалмаосын но пистолет гумызэ солэн адӟыны но урдскыны быгатозы. Соослэн лыдзы шуккиське пуля сое изъянтэмен уз лыдъялэ луоз, кӧня соиз яке пистолетэн ыбид ке разрядить кылемын на вал.
  
  
  Соос тэшкылиослы курокъёс кылем бере, со доры ыбылыны дасяськизы. Та индиец выругаться шыпыт интые. Со тӥрлык кушты, соослы но, мрамор плитаос вылэ усиз торк. Бератаз, лэся, ваньмыз мыным пумит вазись ӧз луы.
  
  
  Оло, Гурнек Рива-ын пыдсы « - лэн сэрегез». Чылкак уг ке-ын «сэрег», индеецъёс соос палан вал. Бергес соосты быгатэ обезвреживать ачимлыксэ, напарник ачимлыксэ гинэ корало. Соосты, тодӥськом, мар безоружный Гурнек, озьы Рива быгаты ситуациез ас кожаз вормиз.
  
  
  Табере монэ ужысь тодмотэм мурт гинэ кылемын индиец, Шива агент личной. Со шоканзэ ик пычкиськытэк затаивать. Салмак формаос огшоры адями улэ, пеймыт котыр вуиз. Пилемъёсын возъяло, толэзь-а пиштэ соге эктыны, азбар Фатехпур-Сикри вужераз выйиз. Соин, кызыны кыньырскыса пеймыт но даурто. Милемын вожвылъяськисьёс дӥсьтон-оскалтонъёс уг поты, малы ке шуоно мон уг кылем ачимлыксэ движение. Мон уг оскиськы вал, со мон адӟи, солэн котыраз макес пурт потӥз ке, тодӥсько-а меда со, маин мон тӥрлык.
  
  
  Табере шталь Стилет дуно тӥрлык бере со ышиз «нунчак». Ас пыдысьтыз поттӥз но со вылын яраос уг быгатэ каратэя ышанӥсько сборка мургес тодон-валан понна, со вань вир вырыны дыр, но милем соос ӧз вуэ залечивать. Милям отрядмы ваньзэ соослэн виренызы лэсьтэм лябгес но лябгес, яраё луэмзэ ӧд биньы ке, солэн пыдыз но, дорын ӝоген милям но ужпумез луэ.
  
  
  Со кеськиз. - Сёто, ублюдок! Мар тӥледыз возьма? - Богохульство луоз, ултӥям но эпитет, индия вылын адямилы ӝегатскытэк воздействовать соин данъяськон. Оло, «ублюдок» одӥг со котыре ӧй вал, но тодон-валан сямъёсыз но йылолъёсыз сярысь субконтинент ини со мыным, ӟеч мылкыд кельтылӥз. - Тон шушектэм? Шонер-а та? - мон кесяськыны кутски, ачимлыксэ вужераз шедиз туртто, салмак туссэ.
  
  
  Мотоцикл фараосты, кудӥз вылын Реева запрыгивать, мон пала уз нуэ. Пеймыт пеймыт луоз но котькуд секунд вань, нош со азьланьтӥське, оскиськыса кин ке шедьтэ ке, лулмугор но, вир-ын. Собере мон трос секытъёс вылэ чолтӥськиз. Тыбыр вылын кушты монэ, мон яраё поджимать кутскон ишакелы вылэм.
  
  
  Вӧсь луэ тупалдуннее, эктыны син азе йӧспӧртэм фосфоресцировать чильдэт югыт. Солэн йырыз, точкаме утчамез емышъёсызсием дунне уллязы. Пыд шоро кайырыны, узыр луоз пиналлэн кылыз-ысь кылыз массалы музъем сикх со доры шымыртэмын. Мон шӧдӥське кылысь кылэ Но, музъемысь кызьы люкиськыса ке, со монэ шуккиз ангес вылэ мыжгаз. Со мыкыртӥз йырзэ бекырскиз, шоканы секыт. - Ублюдок шакшы! - мон прошипеть, верам кылъёссэ тодаз вайыса, пумен кулоз.
  
  
  Эмуос, дыр, эпитет быръён уг кельшы, соку со кыкетӥ ползэ кутскон мыжгаз. Со ымнырзэ пиосмуртлэн шӧдэ-а ассэ вылын пӧсен шокась зловонный. Солы луыса, пӧйшуръёс, ош-ын обличье адями. Соослэн мыжыкъёссы чик но... кылын гинэ ответ. Мынам киосы но, пыдъёсы ӵыж макесъёсты ӝиптоно собере мон доры травмированный эмуос удалтӥз.
  
  
  Вань на-а мон уровень вир потэ, со зол висиз, кезьыт куке-соку. Мрамор плиткаосты стилет заскрести-тӥ бам. Вань на-а со, Но ӧз тодэ, адӟемзы индеецъёс-сикх а, мар-а мон тӥрлык. - Шив мон тонэ берыкто, Картер! Сое ӝокатэ, муз мон доры шымыртэмын. - Ваньмыз одӥг юдэссэ но ӧз!
  
  
  - Кыӵе кышкыт! - нукыртӥз гырдым-а тон сое, вӧсь скривить гримаса ымдуръёсад, куке со мон макес выжыез пыкиськыса. Мон но бакоми чиньы киын кутскиз, котырыз вия вир яра, индеецъёс но мон киын возисько. Кӧня ке секунд на, но тӥр-пурт соосты возьыны уг ни быгато. Сыӵе учыр луиз ке но, мон понна со ваньзэ йылпумъяса.
  
  
  Дэмламын кутскыса соос кизэс азьлань, матэктӥз лэчыт тыршо, лэчыт виресь индеецъёс k вычисление ортчоно на. Со прошептать. - Кызьы тӥляд нимды? Мон... уг на тусбуяськыны ук!
  
  
  — Утэм, — шуиз со, мыньпотэ. - Победоносный Утэм.
  
  
  — Утэм, неудачница, — со шонертэм ачимлыксэ, пурт но донгись мон тушмон киысь k вычисление ортчиз. Та вань кужымзы кошкоз, кыль милесьтым, вплоть пумозь.
  
  
  Нош та срабатывать. Инмарлэн пиштӥсь данлыкез, та срабатывать.
  
  
  Нырыз йылсо ныръёсынызы мамык егит сикх дэремдэ кесид, вӧй кадь. Со уг дугды. Со пыдлогес выйтытоно кинжалъёс, выжы куке соосыз ӝутыны, мозмыны турттэмезлы. Смена понна укыр бер тактикаез. Табере мон сое дугдытыны уг быгаты ни. Бышкалтэмын-а со пӧлысь кык урдлыоссэ стилет ачимлыксэ, быгытъёс мугор вандоно но, кунян сӥль корано-а висъязы кадь.
  
  
  Егитъёс но тыбыр вылаз усьыса секыт индеецъёс урдэсъёсаз погылляськемез бере, со пуртъёссэ поттэм. Соин ӵош кужымзы переползать пыре сюлмам, со ужез мед быдэстысал, ас вылад эн дугдэ, секунд вылын, курадӟыса мон пыдме вӧсь медаз шӧдэ солэн вир потэ. Урдэсаз Стилет Лайя кутонэныз-озь мертчиськиз. Пиосмурт-а ӝокаса, воттэ шокаменым. Пурт кутонэныз со берыктылӥз, со уг кыскы.
  
  
  Ӵемгес ӧръёсты, урдэсаз-тӥ пӧсь вирыз пазьгиськоз ачимлыксэ, кинжал бышкалтоно ке, со, бамзэ ачимлыксэ гадь бордаз лякиськемын. - Парсь! - Индеецъёс ӝока. - Тон но... тон но... кулыны кулэ, Карра...
  
  
  Ачимлык та берпум кылъёсыз вал.
  
  
  Со отель, со понна азьпалзэ тодытыса эн вылэм.
  
  
  
  
  13
  
  
  Киысьтым вир лайя лякиськись но гылыт вал. Соосты азинтыны туж трос тырыны, гадь эмуос вандэм бере соин, эн дугдэ, дыры чылкак уг луы оскеме со, малы со кулэ. Ачимлык бультыртон-тӥ гульымзы мозмытӥд; со уз ни шуэ, гадь судорожно пурӟозы нош донге. Ӝуштонэз, пумаз дугдӥз; Со ки вылазы поныса эмуос доллар тыр. Жугиськонэ ӧтиз кырым судорожный суйбыгытэз, со понна нервной непроизвольный сьӧры тэтчаса, тремор, йырысеныз пыдозяз ачимлыксэ тугъямын.
  
  
  Со эшшо одӥг пол пошевелиться, собере кынмиз.
  
  
  Со берлань гылӟыса, мон яраё кутскон азьын монэ нуоз. Шаплы соос вырозы дэрем басьтыны-а, бинтэн биньылыса но кинжал киын лэсьтэмын яраез вандылыны кутскиз. Со кык чур кардон басьтыса, вирен котмы шуыса, со вырыны дыр бызе мур яра вань.
  
  
  Куд-ог дыръя пыд йылаз султыса, соос нош ик пыр утчаса, шедьтӥз Рива син. Кален аслэсьтыз ужзэ отлично нылъёс, мон али но кулэ луись обезвреживать гурнек эй юрттэ. Бергес... ну, нырысь гурнек быдтӥськом сое, собере нош вуоно ход выре.
  
  
  Соку ляб кылӥсь моторез мотоцикллэн поттонъя но со пеле кылӥське... арес, кыдёкын жингырась. Азбаразы пыласькыны, югыт пилем ке, толэзь ваты, ышо-быро. Погыртозы монэ, мынам кужыме инкуазен палаз луоз шуыса, со мынам кылъёсы ӧвӧл кадь уте. Нырысь пеймыт луыса, дуннеез утьыны мон ӧвӧ но, виыны но лэзё лайя вормиз.
  
  
  Нош али, куке пиналъёс сикх луыны кулэ, яке мон кескич амалэн кужым погыртыны, толэзь бертэм, городъёсын асьсэды пиштыто ӟарыт басьтыны пуш азбаре сэрпалтэм. Со, Лайя фигура шоры учкыса, со тыбыр вылаз кылле, вир орсме ачимлыксэ перепачкать тӧдьы дэремен луэ. Серемед ымдуръёсад скривиться ачимлыксэ, тӧдьы пиньёссэс шонер возьматыны ачимлыксэ, пиньсӥльысь горд вишты вал, нош «паановой» жвачкаос. Дол-дол мрамор плитаос вылын шӧйёс кыллё, поза шимес агония шымырске.
  
  
  Индеецъёс ӧвӧл кулонэз пумитэ со ӧз но шӧдэ пиналъёс возьыт угрызение мытыны, соос пӧлын малы ке но, та бутылкаосты ӵоксэтсэ выживание луэ. Утэм яке, я созэ. Ну со учке кынмэмлэсь, мугорез виресь, нош ик пыд йылаз султыны дауртӥмы. Мон лэсьтӥ кӧня ке сынаськы луы, азьло пыд вылын возиське солэн кезьыт ӧйлась.
  
  
  Со сӧсырмем пыдзэ кыске-а, ваньмыз со пумтэм ыштон вирзэ но азьланьтоз эшшо йыганы-лэсьтыны выриз. Мыно мон азбаре потӥ, син куспын дугдэм шуыса, ачиз ӝутэ «нунчак» отчы, кытчы со усёз, но со дыре ик со бичаз пистолет Лайя.
  
  
  Макем мыным тодмо, Гурнек безоружный луэ. Лэчыт пурт кадь ик дуно тӥрлык но лэчыт вал немец дорысь шундыӝужан стилет примитивный монэ, мынэсьтым улон спас. Вдобавок доры но вань, дорам Рива вал мотоциклэн. Зэм но, нылъёслы но тодо топография Гурнек Фатехпур-Сикри трослы умойгес шуыса, мыным огӵош луо, мукет калыкъёслэсь умоесьгес-а но, тырмымтэос но. Малы ке шуоно, потон но луэ ке, таиз котырын но аналтэм юрт буш лабиринт, Гурнек, вылды, луысал тодыны кулэ, кыӵе пушйысалыз гинэ возьыны ӧз быгатэ ке но, ачимлыксэ заблокировать рива ачимлыксэ, нах дырозь уг вуы.
  
  
  Со куспын дугдытэк шуыса, санэ поныса, нош ик бызгетэмзы кылиське мотоциклетной двигатель но ляб. Потыса, соос понна нимысьтыз зал аудиенция понна, «диван-но-хас». Со, тодэ, мае мон адӟисько дворецын валтӥсь, иллюстрациос басьтыса, сьӧд-тӧдьы туспуктэм центральной внушительный бадӟым колоннаосын юртэз, куд ньыль одӥг коридорын улвайяськыны, формаез вылын урдэсъёсын квадрат балкон дорозь вуиз.
  
  
  Юрттэт ӝоггес вуоз вылын нокыӵе решениоссы ӧй вал, нылы. Вамышен-вамышен лыктыны выризы, пыдъёс асьсэос кыско, багаже громоздкий кадь. Табере ичиёмыса вӧсь, яраё луэмын ке, со яра вирез дугдытоно". Нош мон вӧсь луэмме. Мар уродэз, та уязвимый мон трос лэсьтӥ, малы ке ке но, мон движение туж зол ӝегатӥсько, милемын ӵош быгатонлыкъёссэс ӝоглыкен огшоры мынӥсь-ветлӥсьёс.
  
  
  Табере пыдъёсынызы шуккыса уг быгатэ каратэя кутон сярысь но вераськон луиз, но секыт шуккет луоз но котькуд мыжык ки проблематичный нош вырӟиз, тыршемдылы бадӟым но секыт вал, малы ке шуоно тупатъян понна адекватный потребоваться балансаз центр. . . . Али троссэ, мае азьло, мон ӧжыт гинэ оскыны луоз-ысь «нунчак» но стилет.
  
  
  Мар сое нюлэ, холлын доры лыктыса, пеляз бадӟым куараен двигатель сокем машинаос гурето. Сое, мар кыдёкын кылӥськиз азьло но тодмантэм луизы, пельтэм рокот пӧрмиз, приглушать вузэмез. Педпал одӥг колонна, со котыре думиськемъёслы, слон лы формазэ но омела тодэ гигант паймытыны выро. Со дугдӥмы, юн-юн но медаз шутэтскытозям, малпанэ. Югыт тылсиос мон азьын кужмоя точка бышкалтӥз. Собере шудӥмы, бызьылӥмы вамыш.
  
  
  - Вузыны! - Кеськи мон. - Кытын со?
  
  
  Со мыным ответ уг сёто, но котыртӥм ортчыса, юрт пуш азбаре бызьыса гурнек но вакчи потылэм. Соос сьӧры уйисько шталь ачимлыксэ, чебердэ тодысалыд ке, мар мон дорозь со ӧз вуы. Сое дурыны вамышъёсын бызьыса-а, ӧжыт-а, мар-мон озьы ик валай, мар-а уг-а висьы ни ачимлыксэ бака. Сцена вылэ потоно ӵапак соку вузыны. Мон соин выросъёсыз но интыязы кылем кос mimmo гудыртӥ мон. Ачимлык ымнырыз золтоно луоз, кисыртыса пыӵатон; ваньзы та возьматыны, сётэм абсолютной юнгес, юнгес но кезьыт расчетливый маска.
  
  
  Тани мон уг быгаты, соин чертовски маин данъяськыны. Со отлично аслэсьтыз ужзэ быдэстӥз, кышкан гурнек кутыса, куо пӧйшур кадь, милесьтым мозмыны лайя дыръя уг удалты. Али но, Утэм бере кулэ вал, кылиз одӥг гинэ тупатъямын агент Кобраез. Йыр йылады ӝутэлэ нунчак со зыр, кыкетӥ арзэ одӥгез кужмоез но куштэм.
  
  
  Кияз боды... движение движение круговой вутты, кызьы мон солы оскисько, ачиз улон чутрак ачимлыксэ куашка... гурнек план но. Пумен кыдёкысь кык азбарез индеецъёс Рива вылын возьматэ. Югыт тылсиослэсь но юрт королевской маяк призрачный колоннадаен аркада югдыты, я рамкаяз, суред экспрессионистский кадь.
  
  
  Нош ямын со номыр уз луы, гурнек вырыны кутско кадь, асьсэды тодазы shaggy. Соос, монэ адӟо ке, пегӟоно, али но со геред решениоссы ӧй вал, со сьӧры уйиськиськом бере рива мотоцикл вылэ, возьмась кадь моторизованный, кутыны турттыса скотт ышиз. Табере кышка индеецъёс понна пудо-живот пӧрмо, буятэк но кышкатэ.
  
  
  Мон утчай со котыртӥ, нош аслэсьтым устолыкме нош ик реев возьмало, ачимлыксэ сюрес сӧнэз. Солы ӧжыт ке но шуккиз сое. Нылзылы вань луонозэ лэсьтыны, шонер вуон-лэсь утиськыны быгатӥськом шуыса, но со уг быгаты соосын винить. Со озьы уг поты, соос понна мотоцикл вылэ сэрпалтӥз.
  
  
  Со ӧжыт ӧвӧл, соос борды но эн йӧтӥське, эй, ачимлыксэ удалтӥз сюрес вылын возьыны, эн сётэ соослы бызьылоно луэ. «Nunchaku» мынам йыры пороме вылын, но, нош ик азьлань вырӟем бере рива, гурнек мон доры мыныны косыса, сое кошкыны лэзьытэк, та инструментъёс кулэ, но чаклаське, сое тӥясьёсты омыр кадь.
  
  
  Палочка-«адями виисьёс» вакытаз ик туж яразы. Со сцена ваньмыз та чакламын на, азьпала вамышъёс лэсьто бере, бекырскем гурнек лаптӥськиз но кеськиз: гадь эмуос зыръёсын шедиз. Шуккет вылэ мыжганы карон центръёслы укша вал, шоканзы но соосты киултӥз. Шонскиз со, кудӟы, кезьыт вӧсь луоз, инкуазьэсэпез возьыны кужымзы ӧз тырмы.
  
  
  Со азьлань чутэ, ӝог вырӟись луыны кадь, киямы возьыны стилет вытянутый. Дырез быдтоно уг луы, малы ке шуоно монэ собере ялан сылэ шива гурнек палэнтӥськон пумиськыкузы, адямиос, кин кыӵе со адам утиськыны быгатэ, нош аслаз ымнырыз ӧвӧл-соос монэ возьмало взамен.
  
  
  Азьвыл гурнек нош ик пыд вылаз тэтчыса, сое йылозяз кезьыт луэ. Соос кутэмын «нунчак», но, дыр, та дырозь уг адӟы, уг но та тӥрлык ноку кутылымтэ. Со уг тоды, кызьы соос вазё, соин ик милемыз лэзё ачимлыксэ гинэ. Зыръёсын усиз но, со мыкырскиз, мае вылысь ӝутисько, ӵапак со вакытэ, куке монэ гурнек палэнэ сэрпалскиз.
  
  
  Со шараялоз шуыса, нош ик тыбыр вылам назьыльске, аслаз улонэз понна нюръяське, нош индеецъёс мон кулак луэ. Малпасько, со уз ни лу быгатэ: вир шапыкъёс синъёссэ ишкалтэ но субстанциослы-тӥ студенистый ачимлыксэ, ымныр гинэ ӧвӧл со шузимем вал, нош ымнырыз монстр.
  
  
  Сгиб со мынам гырпумам шуккиз, малы чиньы хватка монэ но лэзизы. Мон котырысь кинжал киы вольтчылӥз. Сое валатэк кизэ мыче, нош индеецъёс киосыныз чабыны ик ньылонзэ шуккиз монэ. Каратэен выри, соин уг тодо, но луыны кулэ, малы ке но асме азьвыл дышетскыны дыр адӟиськон. Со но али аслэсьтыз визьзэ но аленка кутозы шуыса, мон приканчивать.
  
  
  Ӟырт кезьытысь дугдӥм мотоциклъёслы рива ӝуштыса, мон мугорыд югыт тылсиен югдытэ герӟаськемын. Со, кылем, кызьы соос машинаысь васькыса, нош тодӥськоды-а, малы со мыным юрттыны уз быгатэ. Нош мон пыдын ӵыжылӥмы травмированный Гурнек бере, вормыны капчигес но ӝоггес, со сярысь солэн малпаськемез уг луы ваён но. Паника пиосмуртъёс вал но, кужымез но солэн юнгес луэ та удвоенный придавать. Солэн улонэз понна нюръясько.
  
  
  Но со.
  
  
  Со, со но кикур вылэ султыны дауртӥмы. Со, кӧтурдэс вылын погылляськыса, нош мон нош ик усиз со вылэ. Та дыре, однако, зыръёсын монэ кутыны удалтӥз, котькудаз быдэн одӥг киын, буйвол, котырысь ку посередине урыс юдэс. Табере мукет учреждениосын кутӥськись ӧй вал пыӵал-тӥрлыкез амалзы, со адӟиське ӧвӧл на. Со кулэсь кал керттыны ке, чырты котырдэс гурнек гинэ быгаты, но милемлы юрттыны зыр кутыса, кык ачимлыксэ, мугорыз.
  
  
  Кӧтурдэсад мыжык шуккиз монэ но мон соос выжыысь пекля пыкиськыса, ма со застонать, кезьыт вӧсь. Мраморлэсь изразец, лэся, син азьын эктӥськом, пазяськом нош кыдёкысь колонна, троиться. Со аслэсьтыз адӟонзэ утчазы сфокусировать, расплывчатый ваньмыз адӟиським но, матэгес кариськыны, нош собере ышись-бырись.
  
  
  Гурнек, безумство али эрикын, асказ ӧске индийской диалект кылъёс, кудъёссэ мон уг валаськы. Нош соос ке уг кыло, ма со сыӵе-нукыртыса, со мыным валантэм, сое кутыны капчи фразаосты ачимлыксэ валаны; та вал, небытак вераса, уггес оптимистический, нош эше уг вера.
  
  
  Шӧдозы сое пыд коска, курадӟыса улэ, ачимлыксэ улэ куасалто секыт. Ӵапак со виын солэсь йырзэ берыкъяно, назьыльске стилет понна индеецъёс ке, ас аленка гегай бурлань, кинжалъёс ӝуты шуыса. Ӵапак та вакытэ ваньзы соос одӥг выжыысь вылэ ӝутскыны кутскиз.
  
  
  Нош со озьы гинэ ӧз сётскы люкаськизы.
  
  
  Синтэм азьлань тэтчиз, соин ӵош шуккыны, кинжалъёс, пурт кутыса, жугон понна ожмаське. Со, кыдёке палэнэ кадь луэ, кусып возьыны тыршылӥз. Тыбыр сьӧрын визьзэ ыштытозь жугемзы но пельпум вылэ мыжганы но малпамтэ индеецъёс рива ачимлыксэ кылдыны кутскизы. Со вал та висисьлэсь яке ӧвӧл на вал, ӧй вал та пуштрослы. Сокем со егит палэнэ сикх пыриськон, нырзэ, чыртызэ котыре бинялтэ милемлы но удалтоз шуыса калэ виресь ачимлыксэ стилет ку утиськыны быгатымтэ.
  
  
  Но кызьы ваньмыз кутскиз: гостиничный номер мон нырысьсэ урдскиз, собере Ананд Ашок, сьӧросын бар уд согы. Али но занавес вотум голосование-йыр вандӥсьёслэн бандазы одӥг представитель вылын луыны кулэ на, со юрӟым уж вотум Шива.
  
  
  Кык кужмо вакчияк со зыр, чыртыязы куды-тӥ гурнек буйволина кал керттыны. Огдыре, шимес кесяськемез кыдёкысен паймыса индеецъёс, стилет уськыто, ньылон калэ ӝегатӥсь вот. Со вакытаз ӧй ке арын сое азьланьтӥськомы.
  
  
  Позырес шальы кутэмзэ но со ас котыраз. Милемыз адӟыса, ымныр но адӟыны уг ачимлыксэ гурнек кунокуаос ӧвӧл. Вот со ньылэ омырен шокан астматический свистящий но соос вал, нош ты омыр уг лэсьто. Юрттыны курыса, ас кужымен улон понна нюръяське соин ӵош кылиз. Но та тырмыт вал.
  
  
  Соос табере асьсэос эскерозы, озьы ке но пыд вылазы жадем пумысен. Со туж калэ кысканы, шальыен тау, карымон лэзьыны кулэ давленизэ. Эшшо одӥг ымдур думет йылысь индеецъёс бульыртонлы, собере сётскем пиосмуртъёслэн, монэ пичи карыса ӧз ни мытон. Ачимлык рвануться мугорыз азьын выллань, уллань, соос азьын но усьтӥ. Соку со нош ик уг лэзьы «нунчак», дыры чылкак уг оско вал, инмар асьмелы мар гурнек ваён вуылыкумы, кый-наг, озьы солы туж оске.
  
  
  Эшшо ке сое валалоз-а, мар-а со лултэм, мар макес быгытсэ мугорзэ кезьыт выж вылаз кылле но, мраморлэсь шер-шер гинэ-а мар-а ачимлыксэ дырекъя судорожно ачимлыксэ, чыртызэ мозмытӥз но ку сое берыктыны ачимлыксэ роковой ез. Ымнырыз синюшный луоз ачимлыксэ, кылзэс куртчоно луо, сӧнэз арес шоро-пинь, куртчем мурт солэсь кышкало.
  
  
  — Но быгато луыны урод, чувак, — нукыртӥсько мон. - Со сярысь малпало, мар луоз, Нирад куанер...
  
  
  Монэ со кылэм но ӧз синйылтэ. Солэн тыршеменыз бадӟым каллен ӝутскиз, синъёссэ вошъятэк Гурнек фигураосты. Солэн кулэмез но улӟыса ӧз котыр. Индеецъёс бертэм нюръяськыны, пырак эмуос, сомында сётэ. Нош йылпумъяськиз ваньмыз номыр но эскерон.
  
  
  Со луыны кулэ.
  
  
  — Ми соин ӵош дӥськутэн юрттозы басьтыса, — шуиз со, Рива, учкиз ныл утиськыны быгатэ, соин выро, лэся, бугыр-бугыр каро мон шоры, учке но чал-чал.
  
  
  Со уг юан бӧрсьы юан, адӟи соосты, мар-тэк мон дэрем, штан нош бур пала вир пыӵатыны. Со лаптӥськиз но, бералтӥсько, дэрем Гурнек пазьланы луэ. Индийской «куртка» вирен саптаськемын вал, но со вань-умой, нош таиз, нокыӵе кезьыт.
  
  
  Рива шоры уг учко, ноку но куркуян ӧвӧл, кельышлы яке гажан, интыськем адями луыны но кельше, со понна мынам нылъёсы винить но уг быгаты, мар со шоры уг учко, тыршо соос тӧрнало, лыз виресь ымнырен кылзэ мычиз. Котыр юг-юг тылсиосын кисьтаськыны син фараосты йӧспӧртэмъяськемзэ лыдэ мотоциклетной бызиз.
  
  
  Собере тодаз вайыса, соин-а мар-а мар-а, мар-а ми со нуналэ ик рива вералляз, отын, Шива особняк-ын. Подробностьёс уг лошъяськы, со, дыр трос ӧз потребоваться но мед валалозы, малы со вылтусад омела. Со понна уже кутоно туж юрӟым агайёслэн соос пӧлысь-пиосмуртъёс понна со лэсьтӥды ке, ческыт дарт ачимлыксэ садистский косӥз.
  
  
  Возьыт али мыным ачим но ӧй шӧды угрызение Гурнек, кык пиосмуртъёс мон мукетъёсыз сярысь, со кулэмысь азбарын кылле, вождэс эн курбон мон сомында, кӧня мыным юн быдэсто миссизы но улэп кылиз.
  
  
  Бинт виресь басьтэ, кудзэ со пыдъёссэс биньыло, озьы солэн мугор вӧзаз интыя но кельтэ гурнек рива штан басьтэм. Азбар вамен из но со бассейн доры мынӥз, солэсь вазь шӧдӥсько. Со тырмыт вал вуэз зориз. Ваньзы соос одӥг выжыысь вылэ яраоссэс гылтӥз но, бинетъёс висъяны ватсаса кот дэремен, пыдъёссэ гангрена предотвращать яраен черлан понна но. Уг но оскиськы вал, соин-а, мар-а ӧз черлаты вуэ, нош мукетызлэн мон дорын быръёнъёс со вие ӧй вал, соин ик сое рискнуть малпасько.
  
  
  Реев со доры вуиз ке, штанэн нылъёс но куркуянэ куштыны курта. Туж ӧжыт луэ, со кус, нош таин со компенсировать Гурнек е каньыл. Мон рива дэрем дӥсяны юрттӥз, собере нош берлань чигна, потирать киы кадь эй, кезьыт-а луэ.
  
  
  Со прошептать. - Мар мон али лэсьтӥсько, Ник?
  
  
  «Тон машина но басьтыса вуиллям вилла сётэм», — соиз ответ сётӥз. Ачимлык ымнырыз напряженный луоз, гырк, вань мылкыд кельто кадь. Трос-а со пыр ортчиз, но ваньмыз вань ини вал на соослэн ик, ӝегатскытэк но трос, малы ке ке но. Сое со атайзэ тодаз вайылӥз, вормытъяськыса юан, пуш кужымез соослэн киулазы ик бадӟым ӧвӧл, но ачимлыксэ ныллэн кадь. Но таӵе учырын со возиськыны быгатӥсь улэп кылиз, ачимлыксэ дыръя мон ӧй шедьты.
  
  
  - Кыдёке-а мар-а вал? - рива тунсыкъяське. - Кызьы дасяськем кадь... тон тае лэсьтӥськод? — соослы ватсаса, сӧсырмемъёсты пыд вылазы мон возьматэ.
  
  
  Вӧсь бадӟым люкетэз лябоме, солэн тыршеменыз быгатэ покчи ветлэ, вазь ик кезьыт. Сое понӥллям «нунчак», брюки минут ih бертӥз донгем, туйылэм пуртэсын стилет нош ку, кин со понна киюмылъёссы возё.
  
  
  - Кызьы? - сое тодэ вайыны. - Уг бугыръяськиськы. Со кыӵе ке амал шедьтӥзы.
  
  
  «Котьку но тонэн мар ке но шедьтом», — серектэ со даурто.
  
  
  Мыным со шуиз, вить воргоронъёс агай ӵош ачимлыксэ кылёзы шуыса, пиналъёс но сикх ранджит уг кары, со пыд яраё агра почтовой отделение-ын. Озьыен, азьпала кык пиосмурт кылем сяна, Шива Хакша но. Нош та... валантэм вал, россиысь населенный пункт самой та кутсконэз капчи ӧй вал.
  
  
  
  Ми чал-чал мынӥз. Пичи машина руль Рива кык ки вылаз возе. Мон бӧрсязы фатехпур сикри луиз ке, тузон но пеймыт шобыртыло, йыр вылаз берыкто, со возьматэ ящикъёсы приборный тротуар.
  
  
  — Првезти тыныд сое кузьмасько, — валэктӥз со. - Вай, мар тӥледлы уг ачимлыксэ вазь сётӥ но, мон уг тодӥськы, малы со тыныд, каньылгес.
  
  
  Ящикме усьтӥ но солэн кияз сое, кырмаса, прикладэн пистолет уз йӧты, дыр. Со югыт пул приборный пистолетъёс учко: луоз-а та пичи «беретта» 22-го калибр, барышня понна йӧспӧртэм арбериос тырмиз.
  
  
  Но вань на малпанэ незаурядный рива нош нылъёс вал.
  
  
  «Беретта» оружие матэктӥсько эффективногес луоз. Та сярысь тодамы возьыны кулэ, солы луыса, со ворсано, пистолет эскерыны, кельшиз ке, малы ачимлыксэ рива пуктыны эн вунэтэ.
  
  
  - Мон ке, кунгож виллаяз адӟиськон вылэм, кызьы но ма лэсьтоно притормаживать но ӧй вал, - со нылэз сётыны косӥз-а, пукон вылын назьылляське, мон медам адӟы вал. Мон тае уката эскерон-пыдъёсы висё возьматэ кезьытэз, нош мынӥ ке, ваньмы озьы каром, кызьы соос малпало, ӝог-а со вуоз формаын.
  
  
  - Умойгес уз ӧте ке кинлы ке юрттыны, Ник? Та таӵеен мон адӟисько рискованный, ваньзэ... ваче пумит мон ма малпай, - ватсаз со, кежег синъёсад мон учки, - мон мынӥсько, мар вылын люкаське шимес риска.
  
  
  «Та одӥгез гинэ азьлань сюресъёс», — эй, ответ сётыса, мыным вераса, ваньзэ, мар сярысь пуран дасс тодӥз, нош тужгес но, индийской со доры юрттэт понна вазиськиз луэмез понна со верантэм операция бере уг служба гожтэт. Со дыре доры, историез сярысь верано ке, со быдтэмын эгей «утечка», дасс кабинетысьтыз потӥз но, Шива сярысь каб ачимлыксэ, милям коркаямы вал ини луд синмо.
  
  
  Сое, интыям пуконэз вылын, ӝегаса ке рива ходъёс. - Та вакытэ тӥ-мынам синмы, - мон прошептать. - Мар тон адӟиськод?"
  
  
  - Номырлы дыр.
  
  
  Улӥысен вылэ учкисько, со ӝог нах. Напряженно со руль сьӧрын пуке, пукон тыбыре ӝиптӥськи, меӵак син азям уло ас синмыныз ee. Соос шоссе вылысь кожыса зӥбломыт ӝоглыкез; чинзыя машина кӧльыос, изъёс улэ.
  
  
  Рива шӧдтэк шорысь дугдытӥзы. - Кык отын! — кеськиз со. - Кык охранниксэс!
  
  
  Ыбылэм куара-лэсь адӟем карыны. Выль дугдылонни. Мон одӥг вакытысь та узырлыкез ачиз янгыш уг лэсьты ке лэзьыны быгатэ.
  
  
  
  
  14
  
  
  Со кеськиз. - Лап выдыса! -
  
  
  Со кизэ мычиз но сое шырак пукон вылэ. Пус Рива туж капчи луиз. Соид но рикошетить шулало пуляос. Лобовой стекло вылаз басьтӥз узвесь-а зор, малы бадӟым пияла пырыос ми вылэ усиз.
  
  
  — Лӧж-лӧж кылле но возьмаськод, дыр, тон монэ уд азинтӥське сигнал сётэ, — вераз со Рива. Со ӧсэз усьтэм но ручкаез лэзизы, тузонэсь дорожкаос вылын-тӥ нюж. Ӧс мон пеймытысь, шулась пуляос, йыр йылтӥ. Кунокуа территория вань, нош чузъяське куара вазиз вамышъёсын бызьыса. Сое ӝуто «беретта» ривненский но сокем йырез ӝутыса, мед мерталозы.
  
  
  Тюрбан усем ыбылӥськись, ыбем солдатъёс кадь.
  
  
  Кин ке отын монэ вите, Гольык уг луы тазэ но, со чертовски талы оскыны луэ. Шедьтӥзы соосты пиосмуртлэн мӧля усе. Эшедлэсь соосты дунъязы, но со кулон пумысен безболезненный шаплыгес луиз. Мукет нокытысь но адӟылэммы ӧй вал охранник. Тропъёс но соос учко сюбеггес пал синмы пыр палаз, вылын, иське, со учыртылӥз ке, мыным но оскалтоно бере мон врасплох лобӟиз.
  
  
  - Улӥ кыльы! - нукыртыса, со Рива, соос уз потэ шуыса, машина котырын. Кутскизы соос ӵош пукон гыл, но тып дугдӥмы-о лэсьтэ озьы, кызьы косӥз со.
  
  
  Эшшо одӥг ыбем кылӥськиз, стрелкаез умойгес адско представление пегӟон сярысь мыным сётӥз. Бур пала куара кылӥськиз, борддоръёссы нап но ӝужыт кенер сьӧры улэп, вилла котыртӥзы. Копак тисэ, тушмонлэсь но ватскыны сусыпу. Со бере пыриз ке, мон со инты, кытын улэ выллем луиз со нуналэ, одӥг уг луы, асьме дорын шансэ, мон утисько. Соин ик милемын вырыны кулэ вал луыны, но ӝог.
  
  
  Ӝоген со но вис учкыны шедьтӥд ке, мар милемын луыны кулэ; Со изъёс быдӟа-ысен мыжык вакчияк чиньы, тузонэсь тропъёслэсь дурын шӧдӥське. Пыр соосты кылӥсько но ӝог ветлон машинаос торк перекидывать капкась ачимлыксэ, дас метр кемын, музъем вылэ усиз ке, со мон азе.
  
  
  Син эшшо одӥг тасырайыны просвистывать омырын. Соос уг адӟо-а, ыбылыны быгато, нош мон сое но адӟытэк уг быгато. Сое санэ понэмын, мынам чиданэ вамышез ӟечен но ӝоген бызьылыса шудо вал, мон доры уз но мыны, нош огпал ӧръёсъя. Шива охранниксэс, берпуметӥ горилла, мон но визь куспын сыло, mimmo бызьылыны, зӧк кенер сьӧры ватскемын.
  
  
  Одӥгез соос кушто на из, ӵапак та вылэ трос, нырысь кезьыт. Нош ик рявкнуть пистолетъёс, дорожкаос вылын-тӥ сюбег синъёсы центр тасырайыны взметнуть векчи пырыослы. Мон ымдур куара лэзьке, вӧсь карыса, курадӟытыса ӝуштыса ӟырт-ӟырт. Со понна номыр ӧвӧл, кин ноку но театре уг ветлӥськы, мон малпасько. Та куараослэсь нёжто уг луы, бадӟым вис луиз ке, мылкыдъёсты кылоды, но со луэ-зэмос леденить куараез, но со эффект потӥз.
  
  
  Улэп кенер собере, йырме лэзьыса фигураос, тюрбан бинялтыны. Со укыр бер валало, кулэмъёс вылын троп ӧвӧл шуыса. Со укыр бер валало, мар луоз кайла куара, котыр мед ачимлыксэ пегӟон потӥз. Со палэнтӥськыса, мон пала уз но учке. Нош табере... со пыраклы кылёз-а ӧвӧл-а дыр, оскыны солы та вылын.
  
  
  22 пистолет-го калибр эмуос пельпумаз пуля бышкалтӥз, со позыртэ, марионетка кадь, сокем золгес, пе, кенер сьӧры кутскылӥз эмуос луоз, инкуазьэсэпез утьыны турттэ, но ватэмын. Курок созэ нош ик нюртозы но, чаклано, кызьы эктонэз быдэстоно со кӧшкемыт, син кымес шукке ке, кыкетӥзэ тасырайыны ачимлыксэ шораз пасе.
  
  
  Мон пиосмурт куара ымдуръёсыз уг лэзькиськы.
  
  
  - Ын фараосты син мальдымон югыт вылэмез, сямъёсыз но пистолетэн ыбид эшшо одӥг киыныз ӝутыса, со пайда лэсьтыса. Собере соос каллен гылӟе, выжлёгет кадь шорам пуксе отель, азь пыдъёсыз-а асьмелэн кыскисьёс, мугорыз азьлань някыртэм, мышкысь йырдэ гадь вылам.
  
  
  Рива йырзэ ӝутыса, султӥз но адӟисько пулъёс приборный пумен понна. - Нош агае... -- со кутскон вал.
  
  
  — Со татын луыны матысь дыре, лӧпкытӥз, тӥледлы — мон прошептать. Сое лыдӟыны, мар-а «Беретта» кылемын на кӧня ке патронъёсын, трос, секыт кезьыт сикх 45 пистолет-го калибр. Мон озьы уг шталь тӥрлык басьтыны. Каллен пыд йылаз ӝутэм но потэ соосты-машинаосыз понна-а пуля капкась. Кык пиосмурт кулэм сюрес вылын кыллё, укылтэм ассэ курбон, Шива юмал божественность асьсэлы кулон оскон.
  
  
  Али нош-а шкатулкаез луэ. Ачимлыкен юн реальной планын индиез киултыны озьы ик вань но. Со сярысь вера «гуманитарный» кулэлыкез пумысен мылкыдзэ калык асьсэды сюдо но, дӥсяло но, Шива поттыны луэ, самой диктатура пала кыстӥськизы синтэмъёс, виртэм кужым но азинскон амалъёсынызы ачимлыксэ вал сыӵе ик, кыӵе амалъёсын луэ ачимлыксэ, соос кужым басьто ке.
  
  
  Шӧдтэк шорысь улэп югыт кузь гожъёс кенер, корка котырын тыл ӝуатске ке, мон луло бадӟым лампаосын берлань чигна, ворсам син мальдымон югыт. Сюэн-кибыос, бубылиос гигант комарова но, лэся, сюрес вылын югыт тылсиос мон поръясько. Но солэн гуретэмез берга, кулон но смешиваться тузон зын.
  
  
  Бадӟым кутыса бергатэ, кызьы миниатюрный гриф, кошкон омырын ялан кык но ӝутэмын оглушительный виресь шӧй вылэ усиз. Куара, кудӥз мон куалектӥ, мон со дырез мукет пеляз шумов курыса. Мон номыр уг кылы, кут сяна, милемын ӵош куарадэ яркыт вилла югдытӥськем.
  
  
  - Рави! Арун! - дуак жингыр куараос кылӥськозы, куараос, мыным уг кельшо, кин вылын, со сяна, ас.
  
  
  Со, рива шоры учкыса, мынам но со кыньыръя утвердительно шонтӥ. - Шива, - со прошептать. - Таиз но, со агае мынам. Сак улэ, Ник, пожалуйста!
  
  
  - Каргало ужтэмъёс! Кытын тон? Мар луиз? Арун? Рави? - Нош ик кык пиосмуртэн шива ӧтизы, куараос но ачимлыксэ, лэся поплыть мон доры, вуж пластинаосы чузъяськиз кадь.
  
  
  Дыр вуиз конфронтация шонер, ваче вуонъёс. Дух сое ӵош люкаськыса, но ми ялан мыномы, ветлон сюрессыя но выросъёсыз рива косо бере кыле. Нош ик кеськиз Шива, но ответ ӧз быгаты ачимлыксэ возьмась луэ. Юрттись вераськон кут, сизьымо кут аксым, лултэм мугорлэсь кык индеецъёс вылэ лобӟи.
  
  
  - Мон тӥлесьтыд витиськом понна ук улоно! Ӟырт шива кеськиз куаралэн, кышканзэс но йыркурзэс сётӥзы.
  
  
  Озьы соос потыса ӧз дӥсьты-а, мыным мед пумит. Чал-чал ик кугӟаз. Iso со интыяське, вань кужымзэ поныса, тыршиз, пыдъёс зубекто ӧй вал шуыса. Собере радлыке кӧня вир ялан шаплыгес луыны циркулировать сгибание выжыез. Одӥг киын, со ӵем куакъёс карыны.
  
  
  Со быгатэ пушказ татысь адӟемзэс сад, бугыр-бугыр но кошкиз. Мон эшшо одӥг пол но погыртэ со, мар та садын ноон диссонировать луоз, удалтӥсь асьтэлы шаер понна таӵе кӧс ӝуй-ӝуй но, будосъёс но сяськаосыз укыр узыр, ӵошкыт но таӵе кӧс тузонэсь ачимлыксэ мед утялтоз. Но мед, шива уксё дорын луо, соку долларлэн рупия, ас сьӧлтэтэ медад алда хадж. Ачимлык косэмын вал неограниченный средство, средство, вамыштыны соослы кужым лэзизы вал, но тросэз палэнын герӟетъёсты соответствующий. Мыным луиз тунсыко, кӧня со дасс сётоз, мед утёз тыронъя служба йыр индийской аслаз ведомостяз. Фанатикъёс Дасс яке мукет луэ, шива дан сярысь малпан слепо оско, даурын зарни индия, цивилизация но кужмо гупт вазиз.
  
  
  Кыӵе мугъёсын та адями луиз мыным, дуннеысь вань-а кышкытлык кылиз. Нош таӵе кышкыт но кескич ӧвӧл, шива кадь асьмеос. Ӵемгес сое кенер чуртнаськыса улэп вай, малпасько, мыным но жаль ӧвӧл шуыса шыпыртэмъёс куаразэ сётӥз.
  
  
  - Картер? Ӧтись куара, бадӟым маке вазьыса, ултӥянъёс огшоры нотка шуыса. Та куараен воштыны луэ, драматической тонна басьтӥм. - Со тон, нош мукетъёс? Тон лыкты мон доры куное?
  
  
  Сое нош ик кезьыт шталь, контролировать карыны. Уг сётскы беседаос нуоно вал-а мылкыдды соослы яке ачимлыксэ кыланбур. Тросэз умоен лыдъямын, соин лэчыт кыложъёс нотаосты медаз быдтэ. Нош мон тазэ уг адӟыны быгатэ. Со, вай каремез но дугдытыны, нунал синъёссэ ӧз вошъя, соос бырйисько... дыртыса потӥз, берлань улӟыса султон ӧвӧл, часэн.
  
  
  Ма... ма, вуриськись басьтыны!...
  
  
  Со эшшо одӥг пол но кыньыртыса учкем шуыса, асме аслым оскытыса, та гинэ мар кайла, оптической иллюзиосын. Ӧвӧл ке но, синъёсыз монэ ӧз алдалэ. Та шива луозы, нош со вылэ чик уг кельшо адямиос, кудъёсыныз со ассэ возьматыны, котыр-ын nen номыр ӧз луы со, малы мон аслым возьматэ. Монэ со чылкак уг кельшы вал, одӥг адями, кудзэ со куке-соку адӟозы-а асьсэлэсь улон-ын.
  
  
  Бур ки интыын, кутсконысеныз ик кырым... яке отчы, кытын котьку шедьтэм чиньы, пиосмурт пельпум вылтӥз... сынӥсьтэм анданлэсь протез-озь нуллэ. Дорын, бур киын со ӧй вал, нош аслаз агаез но уг нуллы круг рива кескич, огшоры протез, ми, огшоры арбери, яке мон-пуосты ки пластиковые. Ӧвӧл, сэрен.
  
  
  Кобраез юнматыны пельпум выре андан доры солань-талань омырын, "кобраез", рептилия кусыпъёс тодазы ваньзы улэпесь, пиньёссы шальк-ысь, ӝож капал сильнодействующий!
  
  
  Вераз, мар соин луиз но, луонтэмез фантастически, преуменьшение луэ. Кымыртыны азинтыны со, со но ӧз уйбыртон мираж но уг луы. Мар со сыӵе вал п/, но мар со ужасно пугающе п/! Ваньзы дорозь векчи деталь деталь андан анатомической кобраез луэ шонер: ӵош клиновидный зар гол, ымме усьтӥ но пытсаськиз. Пинь, зэм но, шприц инъекция йырситугон ассэ возьманы понна, вирзэ курбон пыртыны быгатӥсь ӝож рептилия кулонэ нуо.
  
  
  Сое нуиз кышкытлыклэсь учконэз но йӧспӧртэм лэсьтон, ымнырзэс учкиськод, Шива. Сэрего ымнырез кезьыт, ымнырын тодаз рептилия. Со сюбегесь луизы, сьӧд синъёсыз, синкаӵъёсыз ӵемгес кустистый. Со шоро-куспо мугоро, восьтэт, мугорме поджарый, лек дух со бордысь потэ-а ведӥнтодон.
  
  
  Соос огшоры уз луы тушмонъёслэсь, нош адями, мон кадь ик трос тушмон люкаськымтэ... одӥг бандалы сыӵе адямиос, кызьы Карак, яке Воштэмын персонифицировать неуловимые демон, нимам со ассэ «мистер Иуда».
  
  
  Кобраез тырмыт вал андан кадь, ӟечлыксэ защитный ожмаськон тӥрлык (оружие наступательный но учыръёс кулэлыкез нош ӟечлыкен), киям-пистолет шива таза луоз 45-го калибр, тодмо Кольт всемирной ӝог будӥз. Шива-пистолетэныз шоназ солань-талань, котьку возьмало вырӟимы, яке куараосмес, улэп-а мон соос пӧлын кенер местоположение шараяны быгато.
  
  
  - Кеськиз со. - Шонерзэ вераса, Картер! - Мон уг луы, ыбыло. Вераны мон кулэ вал, тон бере но туннэ вераськемысь... дасс мистер нокызьы но уг эскерыны, куспазы мукет. Татын ми но, дыр, вера мыным, мар тон лэсьтӥд мыным племянницаме, Сингх хорошенький мисс? Мон уг быгаты шедьтыны та мусо ныл.
  
  
  Мон уг ответ.
  
  
  Та интые сое ӝуто «беретта» но " мертаськизы, шива гадь мертазы. Курокъёс зӥбоно сое каллен, ас вактаз малпасько, ӝоген йылпумъяськозы мар вӧтало. Отлично висъяськоз пиосмурт, мон но ужпум капчи мылкыд карисьёс ӧз быгатэ ни: дун-чылкыт делле туж вылын, со бӧрсьы нунал ортче вия, копак мугор мотор ачимлыксэ югдытӥськем.
  
  
  Нош со интыосы, мед адӟысалзы, кызьы со выжы вылэ усьыкуз, со интые, адӟем яке кылэм, куара мед приглушенный берпуметӥ ачимлыксэ, кызьы со агония ӝиптӥськи, со уш луэ, куке адӟиз, син кадь тасырайыны «Беретта» гадьысь тэтчыны со. Собере син шораз шедем тасырайыны сад вашкала из сульдэр.
  
  
  - Отын тон озьы! - индеецъёс нюртылэм но мыняло курокъёс кольт вылын, кӧня сантиметр потӥз, йыраз пуля мынэсьтым кулонэ нуо.
  
  
  Со шорысь куасалскиз инстинктивно, ваньзэ ас синъёсызлы ӧз оскы на. Солэн синъёсызлэсь гадям тэтча тасырайыны, но шара ивортӥськомы со сярысь номыр уг шу, асьмелэн корсет нуллоно тӧдьы ул пуленепробиваемый Шива «курта». Зэм, соосты адӟыны быгатоно гольык гадь улаз дэрем ачимлыксэ, кӧкы тусыз, быгытъёсыз. Мынам ваньмыз умой адӟиське син оскисьтэм.
  
  
  Но со гинэ ӧвӧл андан ке, со пытсаське. Нош таиз уг луы. Адями яке робот-а ӧвӧл-а... уг-а?
  
  
  Ӧвӧл, шол, уз лу, уз лу тани ке но, монэ адӟыса, уг но луы тани, Шива шуыса, лэся, быгатонлыкъёсме наделять ишан луысал. Кыкетӥ пол мертаськыса но солэн го курокъёс зӥбыны кутско. Индеецъёс йырам мерта сое, со-а со нош ик ваче отпрядывать, ӧс янак но син тасырайыны ёрмыса, ужпумез ӧжыт гинэ ӧз шеде.
  
  
  Озьы уязвимый ма соин луэ, яке, эсьма, соослы луыса, куд-ог мугор люкетъёссэ асьсэлэсь вӧсьсэс. Мон уг тодӥськы бере, кӧня кылиз на патронъёсты дораз мон, эн возьматэ сое шталь, шива особняк котыр потӥзы, дыр. Ӝог ветлон, озьы ке но пыд вылазы травмировать, сад кенер но соосты ӵемгес запетлять ӝегатӥсьёс. Со, тодӥськоды, котькыӵе учырын пистолетъёс ачимлыксэ рявкнуть быгатэ шуыса. Та куаралы луыса, солэсь кылем уг поты, ваньмыз нош ик рискнуть, мысленно вӧсяськыны, луд синмо пиосмурт мед кылёз, со дыре уг вуы вилла фасадзэ ур.
  
  
  - Тон кинэ ке утчало?
  
  
  Со, огдыре курокъёс зӥбиз но пуромиз. Нош «Беретта» чус: кырын магазин вал. Одӥг тэшкылиос но вань. Револьверен сое вошъя куштыса, Шива ымнырыз мыньпотэ. Киосамы шальк формаез кобраез азьлань лобӟе. «Беретта» шальк усе но музъем вылэ киыныз тэтчиз.
  
  
  - Уг выр-а, мистер Картер. Вамышезлы ми, - косӥз Шива. Ну соос монэ меӵак кольт гадь возё, ас мугор люкетъёссэ висъяны, ачим но уг люкасько та анатомической мон... эсьмаса, дырызлэсь вазь озьы ӧвӧл.
  
  
  - Мар тӥледыз возьма, Шива? Малы тыныд ӧз ыбылӥськы, мар со йырзэ быдтыны сётӥз, озьы-а?
  
  
  - Адӟид-а, кызьы тыныд кулэ, мискинь кулонлы ӧз чидаллялэ, дуногес мукетыз? Ӧвӧл кышкано, мон та стиль уг. Сютэмесь ук ми вань кые чебер на, озьы ке но пиналъёсы тау нирад edu удалтӥз. Мон малпасько, трос пайдаё ӟечлыкен пияш официант луыса. Нош мыным потэ «Кобраез» огазеяськон но улосэз одӥгез луэ. Мон бадӟым агай-вынъёс кадь вал ини, нош озьы Нирад службазэс нуо, но пияш мыным ӧз медъя мугез уг адӟы. Жаляса верано луэ, ачим быдтон сярысь уг малпасько тӥляд карьерады. Кыл цокнуть укоризненно Монстр, мон доллар тыр пистолетсэ кутыса нуозы.
  
  
  Соос мышкын мон кылӥ, кызьы кин ке но каллен выре. Со адӟиз но йырзэ берыктӥз сикх фигураос, со туннэ нокызьы но уг яраё кариз ке, пуля почтовой отделение буре пыд азяз агра эмуос мертчытоно. - Эх, тон, Кришнасазь! - шумпотыса кеськиз Шива. Собере сое мон вылысь учкизы кырмекъян. - Мон малпасько, тӥ тодӥськоды-а, кык, одӥг на, мукет.
  
  
  — Мон туннэ ке удовольствие басьтиськод нокызьы но уг пумиськыло, — нукыртӥсько мон.
  
  
  - Ни. Со, тодэ, кызьы мон тонэн верасько подробностьёс кришнасазь пумиськон. Нош одӥг тонэ уг тодо, мистер Картер, о нош, мар Кришнасазь — бадӟым выныз Нирад. Солы луыса сӥё-индуистский нимало инмарлы яра, вӧсяськись сикх ке вордӥськиз кадь. Пуштросэз Но али та вань-а ӧвӧл — соос портизы, Шива. - Тырмыт-а шуод-а, мар-а тон доры сюдыны кулэ каронъёссэс Кришнасазь, дуно Картер, солэсь трос мар ке шарая, мар тон агай-вынъёс трагической ачимлыксэ быроназы янгыш.
  
  
  «Эн вие сое Нирад ке, мон соосты быдто», — шуи мон. - Тӥ туж умой тодӥськоды, Шива. Та закон джунглия, йырсазез зол.
  
  
  — Зэм, зэм, — мыньпотыса индиец. — Нош тон, тыныд мон верай кӧшкемыт та утеме потэ, тужгес но трос ӧвӧл тынад кужмо, мистер Картер.
  
  
  Мон уг шуиськы кришнасазь кыл. Жаль, со уг адӟы-а мар-а кӧто «нунчак» кисыен берто. Пистолетэз но вал бере, мон одӥг гадяз ну, нош мукет — а-тыбырад, солы оскыны уг дӥсьты вамыш лэсьтиз, кык, со мукет сямен курокъёс зӥбозы-а. Озьы мон отын сылӥ, укыр тыршо травмированный пыд уг возъя.
  
  
  — Мон тыныд ответ уг на бутылка ӵоксэтсэ вылын, Картер, — азьланьтэ Шива. - Тон мыным уд шуэ-а, мар-а...мон племянницаез луэ хорошенький
  
  
  - Сотэк-а кулэм.
  
  
  Сое ӝутӥзы синкаӵсэ, пуштонъёс бере сьӧд синъёсаз лек ачимлыксэ гомӟиз. - Кулэ-а?
  
  
  - Кулэ, - монэ пӧяз. - Соку Гурнек-озь соосты вииз, кызьы со ачимлыксэ дугдытытэк ӧйлась. Со куспын кулӥз ке, тон соосты буйгатыны быгатӥз.
  
  
  — Чылкак озьы ӧвӧл, — серекъяса гырдым-ысь Шива ответ. «Котьку ӧрекчаськыса луэ со, пинал дырысен ик гырнадёр шлюха. Сое со уката но мӧзмыт луэ, со понна, мар карыны мон со пиосмурт-а, мар со сыӵе тумошо но шеде, ӵапак со гонэз милемын ӵош...
  
  
  - Тазьы вал со пленница тонэ, тонэ малпасько.
  
  
  - Тон умоен лыдъяло кадь, солэн пуштросэз ӧвӧл. Сое поттон понна, пе, куанерез курадӟытод луоз... атаелэн агай-вынъёс пӧлысь со мур гажан мон понна дуно нылмес, астэ ыштон.
  
  
  Секундлы быдэ соин ӵош валаны кутско, кызьы та адями синазькыль карыны капчи луэ. Со извращенец вал, визь-нод монстръёс, капкан андан кадь, пиштэ, мыдланьтыса но, "визьтэм". Пиосмурт мыным нюлыса ымдуръёсы пальышазы но, таиз но луыны кулэ, ултӥянъёс садизм пальпотон возьматэ.
  
  
  «Тӥляд милемын ӵош луоз туж шулдыр, Картер», — вералляз со смешок. - Куаразэ, адӟе, дыр немногий ке, соос монэн ӵош ортчоз, луоз шулдыр!
  
  
  - Мон шуоно эшшо одӥг арбери, Шива, протоколэз понна гинэ, - куспетӥ кариз мынам со, куаразэ будэтытэк, оскиськон сётэ шуыса, мон кыл рива, учыре но, вачевераськонэз солэн нырысетӥ чуръёсыз ке чильпыра. - Рива кытын атай? Но... мон ныл тодэмез потэ та сярысь та вера? Со эй, уг оско...
  
  
  Психологиез тазьы вошъяське шива срабатывать-о, ми но кадь оским.
  
  
  «Тон визьтэмгес-а, мар-а мыным племянницаме шонаськыса», — индеецъёс мытӥзы. - Мон но быдэскын быдэскын агай-вынъёссэ, ас дораз вань кӧня ке вамыш. Зэм-а со тодаз возе ке, тон вылын пудовандонни со нунал ик кошке. Кытын тон столпотворение пертчыны, мон ватсаны кулэ.
  
  
  - Нош кытын со?
  
  
  - Ма, мистер Картер? Положение соин ми агай-вынъёс ӧвӧл-а шуыса, корка котырысь вань карыса, вань куараосты; умой луэ ке, со юрт котыраз ваньзы вуылыны уг быгато акваториын. Со лычсузе, майбыр кужым, со ас киулаз возиз.
  
  
  Соос вылын но сылыны инты вамыш но лэсьтыны кужымзы уг чигы ситуация. Солы луыса кык пистолет улэ прицелъёс, бертыса но, сыр юдэсъёс пӧрмиз-ын швейцарский дась секундэз лыдъяло. Та дырлы ӧвӧл мынам яратоно трюкъёс понна умой луысал, уката кришнасазь ӵош, со милям туж кунокуа ыбиз, аслэсьтыз агай-вынъёссэ виемез понна пунэмзэ берыктозы шуыса.
  
  
  Бам сярысь малпанзы но малпамтэ тасырайыны ачимлыксэ син жильдо. Ыбем понна кенер лэсьтэм, улэп луысал, кытын рива ватскизы. Меретъёс идеальный нылъёс дорын улыны. Со тэтчиз тэтчан, Шива ватэм пистолетэн, шоры учкиз но син пумъёссэ Кришнасазь: тӧдьы дэрем вылэ со азьпалтӥз льӧль виштыос кылдо. Сое усьтыса, кызьы подкашивать, шуккет вылэ салиськем нуналъёсы усьтӥськиз ачимлыксэ ур пуля фасадзэ виллаын.
  
  
  Бен, со вылэ оскиськыса куншетэз лэзёнэн вакытэ ортчиз, Шива. Со, азьлань тэтчиз, аслаз киын лэсьтэм вӧсь карон, пистолетсэ кутыса возё, лэзьыны косо, мед ачимлыксэ пистолет. Соосты ыбыны ӧз вутты, мон дыръя кизэ пельпум вылаз лэзиськиз андан формаез кобраез.
  
  
  Пинь, ядэз бырытэк кулонэ нуо, мынэсьтым вал чыртые кык дюйм. Со шуккизы ангесам индиец, гадь пегӟы, ачимлыксэ, вань на бере, уг валало, мар со нуллэ куртка улын», киын но андан сярысь пластинаосы сӧремез ӧз поты.
  
  
  - Тон уд вормы, Картер! Ноку но! - прошипеть пиосмурт, сое киыныз шуккиз но, солэн пельпумъёсыз вискын ачимлыксэ кырым ке, лайыг, чыртызэ. Срабатывать шуккиз; хватка куспын ляб пиосмурт, пистолетлы но музъем вылэ усиз.
  
  
  Со палан отшвыривать ачимлык-а, выжлёгет но пистолетъёс гравийный-тӥ лобӟиз. — Иське, аслыд квит, — шуисько мон, берлань вамыш лэсьтыны. Донгем кизэ кутӥз но сое минутэ "нунчак".
  
  
  Син шива синтэм, дыр, со кык векчи щелочка ӧз пӧрмы, тросэзлэн ымныръёссы ачимлыксэ, куке кезьыт ке но, ымнырын тодаз рептилия. Мон уг малпаськы, мар соос тодо, мар со «нунчак», определённо сое но вала, мар та тӥрлык янгыш ӧвӧл. Чигнатӥськыны нунал со доры, нош со куспын нош ик чузъяськиз ыбем кришнасазь пыр но шӧй... куашетэ. Нош таяз чылкак озьы уг рива пол мертаськыса, агай но дорын пыд тузон тасырайыны син кӧльыосты но ёрмисько.
  
  
  — Иське, со улэп шлюха, — мыньпотыса монстр. - Огдырлы, Картер, тон оскытӥз.
  
  
  - Тон утетын шудтэм учыр-уг быгато! - милемлы вазиськизы иронично, вылысьтыз вылаз возиське кузьдалаез-пинь понна кобраез. Мон пиньёссы шальк сярысь тодэ аспӧртэм дӥнъёссэ Шива ышыны, чилясь, со садистский амалъёс.
  
  
  - Тул! Эн ыбы, Ник! Кенер сьӧрысь куара паника рива чир жингыртылыны ӵемгес.
  
  
  - Отын улыны; эн кошке! - эй, со ас черодаз кеськиз.
  
  
  Уже кутыны луоз "нунчак" шуыса, йырзэ, яке монстр размозжить ӝокатӥз сое. Монэ матэ но ӧз быгаты, дыр улӥзы.
  
  
  - Тон, одно ик, валаськод-а, мон-а мар-а пинь "кобраез"... - киыныз шальк сьӧд син куспын туж индиец пала берытско, - ...кулонэн нуыны ядэз трос соос, суро-пожо, котыр ньыль кыйлэн ядэз кылдӥз. Вот со уг дырты, дугдэ описание вылын лобась кыйёс. - Яд суретъёсты вож мамба соос лэсьтӥзы ваньзэ, сьӧмъёссылэн азьдагазы, мон тужгес но яратоно рептилия австралийской кый сямен, тон сярысь со, оло, шӧдӥсько, нош королевской о кобраез. Ваньзы ӵош-а, мистер Картер, со впечатление пачылмиз, гажа-жаля со пиналъёслы кузьым нирад кулон сярысь малпаса, курадӟонэз пияш чик ӧвӧл кадь. Нош тон тодӥськод-а, кызьы со золгес курадӟоно луоз, озьы ик ӧвӧл, Картер?
  
  
  - Кытын Шкатулкаос, Шива? - созэ юаз, веранэз солэн вакчи мыньпотон шайтанъёсыз но уг учко, ымдуръёсыз ачимлыксэ скривить. - Мон дась, тӥледын кусып кылдытӥз " сделкаос, воштӥськонъёс. Асьсэлэсь улон вылэ Хаджи изобретение.
  
  
  - Сделка? — со серекъяса тодаз вайиз. - Тӥледыз маскаръяськыны, Картер. Возьмаськом, но со эскериськонзэ мертэт басьто, быдто но заметкаос гожъяны хаджи-ын учыръёс вань ке, соосты дырыз ке малпай лобаны! Ӧвӧл-а, шкатулка-татын одӥг гинэ, со но монэ, Картер. Со нокинэ но мукетсэ ӧз басьтэ.
  
  
  - Иське, тон карттэ сётэм пекинэ пиналъёс умой-бланш, мед-а? Ачиз пӧяз тонэ, Шива. Со сярысь уг вера ни, мар мон тыныд дуно дырзэ быдтылӥз.
  
  
  Макем соосты тодо, индиец блефовать. Оло, ӵапак та вие вольтчиз албанец Хаджи вилла, дуно изобретение нуиз ас сьӧраз. Со укыр пыдло пыриз, мед адӟысалзы, кызьы россиын населённой пункт мон кесьыны куашканы. Соин ик со но решениос кутӥз. Солэн палэназ кема возиське досягаемость киыныз шальк-кобраез, мон та кидэ васько.
  
  
  Лэсьты со вамыштэ азьлань но, Шива чигнатӥськыны. Со кышкатэк, кышкыт ожмаськон тӥрлык озьы ке но, лэся, мугор висъянтэм люкетэз ачимлыксэ, ачимлыксэ маке. Кӧльы вылтӥ ялан соос кыскозы подъездной мыньпотон усыпать пыд выжлёгет. Чигнатӥськыны со нош ик, нош таяз радэ соос доры бызьылыны но нуналлы палэнэ кошкиз, тэтчыны турттэ, со понна, шуккыса кезьытлэн но кулонлэн нуэмез понна азьвыл мон сое киыныз шальк сманеврировать вуиз.
  
  
  Дыр движение курид, котьмар рассчитать dolly-ысь секундозь сюмос, дыр, потребоваться, монстръёс, чырты котыре мед ку калэз кыскиз но, дыр, пиньёссэ куртчыса мед утиськозы но йырситугон сэрпалляське. Нош со куспын, куке со азьлань тэтчиз, шива вот ку гаур ньылон котырын бинялтыса, ки но андан шонскиз калэ шортӥ уллане сӧнэз. Со боды борды пыкиськемын «nunchaku» каргам шыльк интыян дӥнъёссэ, вольыт нош писпу вылэ-тӥ гылӟыса.
  
  
  Пиньёсы мынам чыртыям доры матэгес угрожающе ядо. Фасадлэсь Шива со доры донгиз, кошкыны лэзьытэк, соин-а, мар мон солэсь кылӥ «нунчак» (- ысь исьнер) но кобраез андан кык киын кутоно. Пиосмурт секыт шока, искусственной мон азе султӥз но киоссэ. Мон уг тодӥськы, кызьы со ужа, мон но сое дугдытыны уг быгаты шуыса, та сярысь юало.
  
  
  Мон гырпум кузьда воргоронъёслы гадяз йӧтэм. Индеецъёс луыны, мар ке но чурыт, тӥр но ӧвӧл. Дыр, луоз-со пластик. Шива ялан мыньпотыса, но нюръяськиз ке но, монэ кадь малпанъёсме лыдӟыса, шуиз: - туж капчи но пуленепробиваемый. Эшшо сомында изобретениос хаджи пӧлысь одӥгез. - Вырисько кадь со вакыт, ситуация самой йылаз ик.
  
  
  Тазьы вал со вылтӥяськись, ачим тазьы мон юн оскисько. Нош со вие ваньзэс нюлэ но нюлэ пинь яд сяласькись, лыктэ мон доры, чыртызэ. Ки кужымзэс киулаз ишан, робот кадь, со виын мынам киы кадь физической кужымез вормыны уз быгаты, мукет индеецъёс. Тужгес но лобась кый луоз, со нюръяськыны бертэм, мон уг кисьтаськы чыртыяз мертчиськись пиньёссы шальк понна.
  
  
  Ваньзы соос одӥг выжыысь мынэ атакае ӝутыкуз но, зын ачимлыксэ шуккиз. Ӝуштыса шива карыса, шоро куасалске; со куспын ик бышкалтӥз сое вень возёназ зубоподобный инъекция йырситугон ачимлыксэ, мугорез векчи ачимлыксэ, сӥлё-чырты.
  
  
  Куншетэз лэзёнэн но выражениосты быдэстон понна сьӧры нырысетӥ паймытӥз шимес выражениосты, ачимлыксэ кырыж гожъёс.
  
  
  Со, палэнтӥськыса, кыкетӥ пол кизэ шуккемен уг андан мон понна нырысетӥ кутскиськод но, дугдыны, чакланы, Шива кадь ӝокаса, воттэ шокаменым. Шокан центр погыртыны кутскоз ӝож, ку вылын йӧспӧртэм виро виштыос кылдо. Ку вылын кылдэм ӝог пеймыт-горд виштыен - вир пуш.
  
  
  - Машина............ противоядие Картер энн - простонать, со пыд донгыны туртто, нош ик вилла мед пыроз, но, дыр, озь йылаз-лаборатория. Ачимлык Но пыдъёсыз коскало вал ни.
  
  
  Шива усе, музъем вылын куалекъян судорожный кужмогес ӝиптӥсько, ваньзэ сое зуркатъяны ачимлыксэ выриськод, мугорыд.
  
  
  Рива мон вӧзамы вуизы.
  
  
  Солэн йыраз но уг вайылы, мынам учкем уг чусӥськи Но гадь. Отын со пукиз, бен, учком, кызьы солэн агаез кулӥз, купырскиз уг дугды фигура шоры учкыса, кезьыт но кулон азяз султыны выриз.
  
  
  Таин ӵапак отын малы ке шуо шоу лэсьтыны кулэ, таяз сад, сыӵе кулэтэмзэ со лэся, кизем но сыӵе вож, кӧс но сыӵе куанер индия но гольык кулэтэм тузонэсь.
  
  
  Та кельшыны кулэ луоз. Нош та адямиез ноку но уг кельшы вал, шива.
  
  
  
  
  15
  
  
  Уг быгаты, шуисько, ваньмыз умой луоз шуыса эскерон йылпумъяськиз, пакетысь шкатулкаез вал солэн чебер, ленточка тугаськыса, дорам ӧс кутон понна АЙ. Делле вылын ик, собере математикая Шива одӥг гинэ кулэ (кылиз одӥг гинэ) мозмытэмын огазеяськон сеть удалтӥз бере, нимам со ассэ «Кобраез».
  
  
  - Мон шуысал, хок, со тодэ ваньзэ, мар осконо ошмес, индийской-а мар-хаджи вамен гожъёсын, медаз ыше-быре Китай улосвыл безграничный. Собере та сярысь номыр тодмо ӧй вал трос учёнойёс албанский. Мон сокем ӧй вал, нош юмал, мед оскозы шуыса, вазь яке бер-а, вакчи азьпалазы, сюрес вылын уд пумита ас ачимлыксэ.
  
  
  Шива кадь ик, асьсэды возьматыны нырысь вань на хаджи мадиськон, кышкытлыклэсь тустэм, кин научной амалэн, лэся, адямиез уже кутыны луоз ини, пекинэн тупатъяны.
  
  
  Котькыӵе учыръёс, эсьмаса... та дырлы мыным уже ӧвӧл.
  
  
  Берлань карыны кулэ мукет арбериос дас нунал вал мыным, нош сыӵе адямиосты шив шкатулкаос но вииллям. Шива луыны кулэ. Шкатулкаос, вылысь шедьтӥзы мон со шузимем рива вилла сейф, ас киям вал ини. Собере со кошкем бере та Агра, аслэсьтыз арбериоссэ медаз басьтэ Нью-Дели, рива сьӧраз басьтӥз. Таяз учыре но шива племянницае, вудур пляжын зарни луо вылаз кылле бадӟым циновка кузя пичи малахарский мон вӧзын. Дас минут улыса ям панаджи городлы ветлон, куке-соку португалецъёс оккупировать каремын. Гоа заслуженный мон вылын шутэтскем.
  
  
  Мон но вӧзаз шымырске Рива понназ маке уйвӧтын, пыжем ческыт зын лӧсъяське мугорыз веськрес загар понна крем ee. Небыт, шлёп тулкым огсыр, ӟабыль сярысь дурын, дорын, милемыз ӧтизы-а мур, сюлмаськизы шулдыргес потылӥз. Мон трос пунэмзэ берыктонэн ӧз кышкаты-а, ӧз пегӟы луыса, трос-а кулэ милемлы, мынам сюлмам ӧз шӧдӥськы. Ас улонэз понна нюръяськемезъя со трос ӧз, ӧз пумиське ӵош ситуацилэсь трос шарае потымтэ учыръёс мон пумитэ, но ноку но монэ эн люкеты.
  
  
  Нош таяз учыре милям соку туж ичи луонлыкъёсыз вал ини. Ӵапак ваньзэ та ситуациез кылдытыны дыр шива, диктовать шудон правилоосты. Пумлэн пумаз сое келяло вылэм-а, мар-а, мон малпамъя, со ноку ӧз малпаськы, кытчы со пыриз. Озьы ик наркотик но, индийской пырон инты уг вуы правительствоын партиос тау оперативной дас миллион назначение.
  
  
  Вертолёт, котыр героин китай выжтыку, вакчи самолётын вал со вакытэ самой ввс индия, куке сое ин но, индия кеӵевылазы маршрут-тӥ мынӥсь кунгож.
  
  
  Кык нуналлы беромыса йыр вандӥсь министр: кулон сярысь ивортӥз ачимлыксэ ачимлыксэ герӟаськымтэ огазеяськонъёслэн «Кобраез». Нош мар Дасс Пурана йӧтэ, индийской разведкае ветлэм офицеръёсты, киыз кузь, пумаз ке законъёс-соос асьмелэн ожыт возьмато.
  
  
  Нью Дасс тюрьмаын пуке-судын дели возьман. Эмуос судья луоз шуыса верасалзы ке, сое виёно, малы эмуос берлолы вынесение правительстволэн ӵектӥсьёслэсь тросгес, вань-а солэн соглаш усьы ке, операцие сярысь тодо-а мар-а «Кобраез».
  
  
  Судить кариз, ачимлыксэ, кызьы со тодэ, мон уг шекланытэк, дасс мае луэ адӟыны, сотрудничать дась, вань чиновникъёслы правительственной верасько, кунокуа соосты тодӥсько шуыса, нош, оло, тросгес но.
  
  
  Таӵе амал, кылдэм ситуация, пробел басьтыны луэ. Поттон понна Хаджи, мыным удалтӥз, Хоука тырмонэзлы доры шараяськиз, задание быдэстэмын. Но солэн ӵектонэз ӧз вунэты, рива сётӥзы. Лушкем со монэ атай интызэ шедьтоз, отын, пудовандонни-ын.
  
  
  Табере нимаз корка госпитализировать мискиньлы умой больницаын Нью-Дели, кытын уй но врач но медсестра нокызьы но уг юртты ке, со понна вань луонозэ лэсьтыны юм ачимлыксэ. Таӵе амал, со сётэм кылзэ быдэстӥсьтэм, AX рива но сётӥзы.
  
  
  «Толэзь отпуск басьтӥз», — шуиз Хоук лякыт ырак али, куке соос куд-ог азинсконъёсын ӵош быдэстэм миссия.
  
  
  Пыдъёсазы яраос бурмемын кутскиз, ваньзы ӵош нокызьы но уг луы бере, милемлы ӟеч. Но милям вал шӧдонмы-а, мар-мон кык арня ортчыса, перезванивать кивалтӥсез, милемлы мед куштӥськоз шуыса миссия мынам тыбырам... тыбыр выль ӧйлась.
  
  
  Та малпан мынам йырам муш вань, со дыре пляже вылын кылле, шунтӥллям солнышко-ын.
  
  
  Со котыре бинялтӥсько рива со пельпумын но киям мыче, асьсэос кыско соос доры. Нош кинэ ке мырыштӥз...мон урдлыоссэ
  
  
  Сонливость ыше-быре, соос куспын сое пыд йылаз тэтчиз но. Рива расхохотаться, куке ми доры кык пиосмурт пыриз бородатый ымныръёсты, луозы вылын пуны пуке, со бадӟым корзина. - Мон ӧжытгес куро, "сахиб", - шуэ пиосмурт паськыт пальпотон. - Кызьы рупия вань, но мон возьмасько тонэ, туж-а ядовитой кый кадь... зачаровываться, "сахиб"... кобраез!
  
  
  Кызьы рупия эмуос сётыны, мон кылъёс уг вера.
  
  
  Со понна рупия кызьы малпаськоды, «ӧвӧл» кый поты-а тунамед луозы, нош со ассэ ӧз адӟы кобраез азьын вань привилегиос, со приручать ке но.
  
  
  «Тодӥсько, тон но кельше-шоу», — Рива смешок-ысен шӧдӥське.
  
  
  — Озьы кужмо ӧвӧл, тон монэ яратӥськод-а, — шуисько мон, со нош ик ӟыгыртӥсько.
  
  
  Вылӥын, пилемтэм инбам, чупчи пӧзе. Шуд доры, со стервятник ӧвӧл, малпай мон. Нош собере стервятник но соосты вунэтыны но, лобась кый, индия но вунэто.
  
  
  Рива монэн ӵош вал, солэн но тырмыт луоз ни, мон понна визь-нод басьтӥз.
  
  
  СӤНЬЫС.
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Адями, кудӥз аслэсьтыз кулон вузаны
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Адями, кудӥз аслэсьтыз кулон вузаны
  
  
  бырем пиез сярысь тодэ берыктыны лев удмуртской шкловский
  
  
  Оригинальной ним: Who Sold Man Gerekiyor Death
  
  
  
  
  Прологаз
  
  
  Чжан Хсян Шуэ возьмало. Одӥгез, уйшор уе-ын. Сое басьтыны толэзь югыт лымы вылэ интыяно, со лобась кый кадь, атакае дась. Нырпасьёсты куалекъяло ачимлыксэ, клуб но парзэ лэзе. Пытьыез син чилектӥз ачимлыксэ укылтэм ассэ возе.
  
  
  Ачимлыксэ утьыны плащ но тӧдьы мугорлэсь температуразэ минусовый жилистый камуфляжный лэчыт тӧлъёс ичигес. Со сьӧры, ялан вошъяське пуктӥз пыд лымы, кылле ачимлыксэ кыткон пуны кулэм. Урмем пуны вузӥз вал талашыны ачимлыксэ нартамы паньгатэмын. Ӝож, хсян али тодӥ. Ӝож ӝег ужез. Неважный, малпаз со. Хсян сярысь уг малпасько ни пушъетъёсты. Выживание со сярысь тросэз уг малпасько. Со сярысь малпакуз но, кулон гинэ пистолет кус вылаз, соиз виемын луыны кулэ ачимлыксэ.
  
  
  Милялы сю, шундыӝужан палаз, вылтусаз призрачный кыдёке, ачимлыксэ руина ужлы вань улонзэ, вань на. Ньылон котыръёсыз ар тодаз йыркур вань зверьёсты ачимлыксэ чир оборудов мозмытӥз, кудъёсыз со пушкын поныса, со сярысь но туж ачимлыксэ, куашкан нуналазазвесь. Ачимлык лаборатория. Со куспын малпанъёстэ сётскы, со понна та изначально луэ. Со куспын вайисько, кыӵе луыны кулэ та куашкатон калэ вуттэмын.
  
  
  Американскойзэ со паськыт чабей бусые вайыса, ӵушкась шунды улын сисьмыса векась будэм но, кулон губи но саптаськем зыныз ачимлыксэ-лаборатория. Сое адӟыса, ёрмыса улӥсь калык понна ю тысь бертэм запассэ выль бюрократ голодающий ӟуч кадь, сое нокытысь шедьтыны уг быгатӥськы. Неосознанный пальпотэ со.
  
  
  Нош секунд гинэ люкетэз. Ачимлык тӧл ишкалтэм ымдураз пальпотон, тодазы вайизы, кытын со улэ, ачимлыксэ адӟон кин ке но вошты. Гажан Сджо Хшанга Джан выт уг луы. Со куашказ. Та ачимлыксэ лидеръёсмы но ӝожтӥськыны луэ.
  
  
  Нош со ӧз вуы шуыса, сое ваче син пумиськыны. Хсян тодыны кулэ шуыса, татын, паськыт лудын лымы, уй та пумысен. Нош азьло солэн кулонэз веръяно луиз быгаты, ачиз лэсьтысал ке, солы йыр сю куасьме: та американецъёс кулэ.
  
  
  Хсян вал, оскытӥз, ӝоген вуоз шуыса ӝужыт американецъёслы, малы ке шуоно та адямиез тупен американецъёс луэ. Сунг но тыршыса цзян сое вие , адями виисьлэсь-самоучка. Собере та кык часовой но виылон, мыно, тросэз со вылын, бомбаос ыбиз мед тупалоз. Лаборатория куашкан тыроно луоз.
  
  
  Американецъёс ожмасько шуккыса, кема изьыны Хшанга. Пуштон дорысь тылэз адӟыса, со выль кылъёс приглушенный сайказ но, укно но ӧс котыре вань мозмытӥз.
  
  
  Со дӧдьы доры бызё пуныосын аслэсьтыд но, солэсь утиськыны фигураос кыдёкын, американецъёслы, кудӥз сярысь та арня поселениын сипыртӥз эскимос лымшоръёслэсь вазьгес.
  
  
  Сюрес вылын кулэ, пуны ке, Хсян валаськод-а, мар быдӟаесь эскериськон басьтӥзы американецъёс. Соос люкаськемъёсты хсьянг ӧз лэзьы, соин ик валамон вал, американецъёслы, мар котыраз, со кин кельтӥм шуыса,-мылкыдзэ ке учыръёс вылын. Со лыктэ, - поч Хсьянг кулон понна .
  
  
  Хсянг вожпотон куалекъя. «Кулыны кулэ, американецъёслы, — прошептать со уе. «Нырысь кулэ».
  
  
  Одӥг час-а, кык. Со лаптӥськыса пуке, шуна синазькыль карон. Но тани, эшшо кужмоясь тӧл ляб-а, пуны утэм.
  
  
  Со котыре ӝог ыжку вылын-а, бур кизэ басьтэ но, автостоянкае минут хсянг пӧзьёс понӥллям. Чиньыосмес котыртом автоматической кепырскем пистолет. Кызьы китайын тодо типъёсыз ачимлыксэ, 54, россиысь 7,62 ih копизэ-М ТТ 1933 мм Токарев . Каллен кисыяз вайытозяз тямыс но пистолетлы патронъёссэ котыртӥ одӥг комнатаын маузеровский досталь Хсьянг, секыт тырмыт, фут пужым шуккы шуыса. Собере со кӧт лымы вылэ лэзькизы, пӧлазы усьтэмын пытьы кельтӥз ачимлыксэ дӧдьы пазьгиз, асьмелэн ожмаськон тӥрлыкмы забрало пыр учкыны.
  
  
  Та толэзь югыт дыръя секытлы уг луы, ыбыло. Со меӵак азьпалаз гож доры матэгес четко ужпумъёс. Окт Хсян пистолетсэ берен минут, изьыез йыраз тӧдьы лымы вылын, адскисез но, ӧжыт ке но лэзьыны луэ. Собере лыдъяны кутскизы. Американецъёс пуныез дораз умой луысал, сыӵе, кудъёсыз быгато муртъёсулоно куамын вить аресозь. Жадем вылысь но лыктӥз вылӥ: кызь вить часын. Кык но ӝыны километр кеме вылэ минут. Минут ньыль сю метр. Сизьым секунд метрын.
  
  
  Нош ик солэсь куаразэ кыло ке, сое ӟеч-ӟеч шталь. Настораживать пельёс нош, пуны куараосын ӧйлась со пӧртэмзэ висъяны. Пыр куспын дӧдьы гизьыртэ кылӥськиз.
  
  
  Хсжан куашкатъяй пистолет. Соос уг адӟо-а, дӧдьы, соос сюлэсь ярд дыр ӧз сюрылы. Сильтӧл сое лымы вылэ пезьдӥз: пузась пуны, нюко-гопо шобретэн шобыртэмын ваньзы люк сюдыны дӧдьы кузьдалаез бызьыса, берпалаз котыр фигура нош собере сюлэ мычиськыса ӝужыт пеймыт-лыз, бекыръяськыса призрачный ландшафтъя пыр.
  
  
  Лыдъя дасозь Хсян каллен, собере тыл усиз. Сьӧд йыр вылаз забрало фигураосты учкыны, бугыр-бугыр пуны сьӧрын сылыкум, пичи хсьянг коколок адӟыса, оло, йырсизэ но йыркобыез югыт толэзь куспын ӵын поттӥзы, малы рухнуть нырысь лымы. Пуны утӥз но, пузась но валтӥсь азинтыны выриз.
  
  
  Но эшшо одӥг пол Хсьянг пол ыбиз на. Нош ик. Пуны, гудыръялоз но нартамы адями улэ, ачимлыксэ забрало нависать вылӥ кивалтӥсьёс. Табере сое промахиваться уг быгато. Вакчияк нош ик азьын чиньыез курик спусковой хсьянг. Загрохотать Пистолет.
  
  
  Кыр бусые басьтэмын вал пунылэн синъёсыз сукыр ачимлыксэ, кылзэ, сям дыльдыесь свисать выдыса, пыдъёсыныз, лыэз йырйыны пелляськон сямен, пегӟо кадь ад поршни машина. Пыдес вылаз султӥз но, ыбиз пеймытэ нош ик фигураосты куспазы хсжан parque путэтаз. Собере сюрес вылэ со дӧдьыен ворттылытӥзы.
  
  
  Матын бере, дӧдьы mimmo ортчыса, Хшанга адӟе шуыса, ымнырзэ дорын ӧвӧл фигураос. Парк буш луоз. Вылаз суредэз арам пуля со аслэсьтыз дуно. Вуоно куспын солы адӟыны, кызьы котырын дӧдьы вылэ ӝутскиз, лобиз бере шобрет улын пегӟон ассэ котыр фигура лобӟиз.
  
  
  Пиштэ югыт толэзь векчи клинок-ын.
  
  
  Хсьян пистолетъёс азьлань лопыръяське, мугор шуккиз ке но, со тыбыр вылаз лымы вылын зоньтӥськи. Ачимлык лыэз пыргытыны но кужмо киоссэ посэ понна кутыны.
  
  
  Нош ик утчаны кутски Хсян ляб пистолет.
  
  
  "Кин тон? "' кеськиз со. "Кин тон сыӵе, кинъёс сокем витизы умой-а?" Уллань Стилет чилектӥз.
  
  
  Берпуметӥез, вакчияк ас улон котырдэ хсян кык ваче кылем.
  
  
  Ачимлык лымы вылэ вир вия.
  
  
  Нимъёс но: "Ник Картер".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  Адями ассэ солы вузаны кулэ
  
  
  
  Возиськиз литература: Who Sold Man Gerekiyor Death
  
  
  
  
  
  
  
  
  Прологаз
  
  
  
  
  
  
  Ян Сян Шуэ возьмало. Одӥг полярной уй. Сое лыдэ басьтыса шымырске толэзь югыт, лобась кый кадь, атаковать карись дась. Клубе потӥмы но, ныр пелесъёсаз р ачимлыксэ паръёс. Пытьыез син учкыса, ас ачимлыксэ тупо ачимлыксэ.
  
  
  Тӧдьы халат но отрицательной ачимлыксэ утьыны мугорлэсь температуразэ жилистый камуфляжный лэчыт тӧлъёс ичигес. Со сьӧры, ялан вошъяське лымы пыд кыскасько, пуны кылле кулэм ачимлыксэ кыткон. Урмем пуны вузэмез дӧдьы ачимлыксэ паньгатэмын. Ӝож, сян али тодӥ. Ӝож каллен вырисько. «Неважный, - малпаз со. Сян сярысь уг малпасько ни пушъетъёсты. Выживание со сярысь тросэз уг малпасько. Со сярысь малпакуз но, кулон гинэ пистолет кус вылаз, соиз виемын луыны кулэ ачимлыксэ.
  
  
  Милялы сю, шундыӝужан палаз, арама кыдёке адӟон, вань улон ужъёс ачимлыксэ руина на. Ньылон котыръёсыз мозме, вань вожпотон ачимлыксэ пӧйшуръёс чир аръёссэ со тодаз вайыса, та понэ, соос созэ но, та туж секыт сярысь, куашкан нуналазазвесь. Ачимлык лаборатория. Ужъёс куспын солэн малпанъёсыз, мае со лэсьтэмын вал. Ачиз со куспын куашкамын, со ӧте вал, таиз кулэ.
  
  
  Солэн аслаз бусыез чабеез возьманы бадӟым американскойзэ, ӵушкась шунды улын сисьмоз но векась мугоро, сьӧд но кулон нуэмез бере губи зын ачимлык-лаборатория. Сое адӟыса, ёрмыса улӥсь калык понна со россиын ю тысь бертэм выль запассэ бюрократ сютэм кадь, сое нокытысь шедьтыны уг быгатӥськы. Сое валатэк пальпотэ.
  
  
  Со понна ваньды но долли секунд гинэ уг луы. Ачимлык тӧл вандэм ымдураз пальпотон, тодазы вайизы, кытын со улэ, кинъёс ас улонзэс воштыны. Январь кузьым Шуэ Сян но ӧй вал. Со куашказ. Та ачимлыксэ лидеръёсмы но ӝожтӥськыны луэ.
  
  
  Соин ваче син пумиськыны, нош соиз уг. Хсян тодэ, малы со татын кулэ, паськыт лудын лымы, уй та пумысен. Нош азьло солэн кулонэз веръяно луиз быгаты, ачиз лэсьтысал ке, солы йыр сю куасьме: тазэ вииллям американецъёс.
  
  
  Сян вал, оскытӥз, ӝоген вуоз шуыса ӝужыт американецъёслы, малы ке шуоно та американецъёс выжыёпу луэ. Цзян сунг сое вииллям но ӝик-ӝик, самоучка-адями виись. Собере та кык часовой но виылон, ватсаса со тыршемез вань шуыса, ыбизы бомба лэсьтозы. Лаборатория копак куашкатэмын вал.
  
  
  Американецъёс шуккет лэсьтысалзы ке, изьыны Сян. Берпуметӥ ачимлыксэ пуштон приглушенный сайказ но, сое адӟыса, вань ӧсъёсты но укноосты котыр мозмиське кадь гома.
  
  
  Салазки со доры бызё пуныосын аслэсьтыд но, солэсь утиськыны фигураос кыдёкын, американецъёслы, кудӥз сярысь та арня поселениын сипыртӥз эскимос лымшоръёслэсь вазьгес.
  
  
  Пуны бырем бере, сюрес вылын, Сян тодӥськоды-а, мар быдӟаесь эскериськон басьтӥзы американецъёс. Сян но уг лэзьы солы лобаны люкаськемын, соин ик валамон луэ, американецъёс ӧз ма со адями, кудӥз вылын учыре номыр мылкыд кельтыны быгатоно. Со лыктэ, Сянг кулон мед тупалоз.
  
  
  Р Сян вожпотон. «Кулыны кулэ, каргаз американец», - прошептать со уе. «Нырысь кулэ».
  
  
  Одӥг час-а, кык. Со лаптӥськыса пуке, шунтӥллям синазькыль карон. Но тани, эшшо вылэ ӝутскем тӧл ляб пуны утэм кылӥськиз.
  
  
  Ас котыраз со ачиз бур киыныз басьтэм ӝог пӧзисьсэ минут ыжку сян но камзолзэс. Чиньыосмес котыртом автоматической кепырскем пистолет. Ачимлык китай тодӥськы, кызьы 54 Type, россиысь 7,62 ih копизэ-1933-тӥ арын м ТТ мм Токарев. Котыр каллен сян но пистолетъёс патронъёс басьто ворсэтэз одӥг кисыысь тямыс кузя пож «Маузер», тырмыт секыт, фут пужым шуккы шуыса. Собере со пытьыосты лымы пӧлын меӵак кӧт юскиськы, ачимлыксэ нартамы пильытэк кельтоно, ас понна пыӵал-тӥрлык но визир адӟисько.
  
  
  Та дыр несложный толэзь югыт луэм. Соос ас азязы ужпум меӵак гож доры матэгес Четко. Хсян пистолетсэ берен минут поныса, йыр вылам лымы тӧдьы кепкаен но ӧжыт адско шталь лэзе. Собере солы лыдӟыны кутскизы. Пуны ӟеч луэ, американецъёслы, соослы куамын вить километр ӝоглыкен часозь вуыны быгатозы. Но жадёнэз лыдъяло луэ: кызь вить часын. Кылсярысь, кык но ӝыны километр минутын. Минут ньыль сю метр. Сизьым секунд метрын.
  
  
  Нош ик солэсь куаразэ кыло ке, сое ӟеч-ӟеч шталь. Но, сак кариське, оло, соослэсь куаразэс ог-огзылэсь висъяны пӧртэм пуныос. Дӧдьы минут ортчыса гизьыртэ кылӥськиз.
  
  
  Хсян пистолетэн потоно. Соос уг адӟо-а, дӧдьы, солэсь ярд sta солы дыр ӧз сюрылы. Лымы вылтӥ со синмам ваты: ширтозы пуныос, шобретэн шобырто, дӧдьы кузьда кыстӥсько нюко-гопо-ваньзы люк сюдозы, пеймыт фигураос нош собере ӝужытэсь, салазки люкетэз мычиськыса мышпалтӥз, пейзаж пыр призрачный веттаське.
  
  
  Сян но дасозь лыдъя тыл усьтоно каллен. Бугыр-бугыр сьӧд пуны учке фигураос бере йыр вылын ортчиз, козырек, кырым пичи сян адӟыса, оло, йыр, йырси, толэзь куспын дунне вылэ пото, мар зымиз нырысь лымы. Пуны утӥз но азинтыны водитель вырӟиськом но ширтӥськом.
  
  
  Сян но выльысь нош ик ыбизы. Нош ик. Пуны, куашетэ но азинтыны адямиосыз дӧдьы, ачимлыксэ нависать ватыса возьылэм. Табере сое промахиваться уг быгато. Котыр нош ик азьын чиньыез курик спусковой сянг обвиваться. Нош ик гудыртӥз Пистолет.
  
  
  Бусы кыре пуны басьтэм синпӧет син ачимлыксэ, кылзэ, сям адске дыльдыесь выдыса, пыдъёсыныз, лыэз йырйыны дугдытон сямен, пегӟо кадь ад поршни машина. Курткаез пыр, соослэн вис вылазы нош ик ӝутске пеймыт сян но выжыосмы пӧлын фигураос но ыбиз. Собере со траектория-ысь дӧдьызэ ширтӥз.
  
  
  Матын бере, дӧдьы лобӟиз, Сянг адӟе шуыса, ымнырзэ дорын ӧвӧл фигураос. Парк буш луоз. Вылаз суредэз арам пуля со аслэсьтыз дуно. Вуоно со вие адӟод, кызьы дӧдьы вылын грузэн тубыкузы, маин ке соосты берен пегӟон котыр шобрет улэ.
  
  
  Векчи блестывать клинок югыт толэзё.
  
  
  Азьлань лопыръяськыса хсян пистолетъёс, стилет ке, со шуккиськод но, лымы вылын, тыбыр ачимлыксэ келязы. Ачимлык лыэз пыргытыны но кужмо киоссэ посэ понна кутыны.
  
  
  Нош ик утчаны кутски Хсян пистолет.
  
  
  Кеськиз со. - "Кин тон?"' "Кин тон, кинъёс сокем витизы умой-а?" Мелькнуть стилет.
  
  
  Кык берпуметӥ улон ас арбериез вакчи дыр сян кылем.
  
  
  Лымы вылэ вир шапыкъёс кадь.
  
  
  Нимъёс но: «Ник Картер».
  
  
  
  
  
  Глава 1
  
  
  
  
  — Быдэсак оскыны тыныд, мар кулэ Хсян, Ник?
  
  
  Луыло сыӵе вакытъёс, куке Хок Дэвид " вож быгатэ, та вакытэ но сыӵегес вал, котыр одӥг. Заседать штаб-квартираын Вашингтон ЭХ, дунтэм зын сапкем кадь ачимлыксэ твидовый пропахнуть со дыре костюмъёс сигаразэс ачимлыксэ, Хок пусъён азьын усьтӥське «Чылкак бюрократъёслэн».
  
  
  Курень нимъет папкаысь «Картер-Хсянин» диагональя кылле со азьын, Хоук но, папирос шырак понна, ватсаса тыршемез вань шуыса, ышанӥсько, мон номыре но уг адӟы, мар котыраз содержимое ачимлыксэ. Башка сигаразэс папка но, луэ милям валтӥсь тылы костылен ручкаез ачимлыксэ тыршизы, азьланьтӥсько соос папкаын гожтыны выриз, ужзэ-ын арктика сое кема гожъясько.
  
  
  Кышномурт, ӵынэн но лыз пилемъёс шоры учкылыны час шоры долкаса, пукыны пурысьтам йыры хоука нависать. «Куатез, витьтон сизьым секундэ но минутэ хсян ривненский ньыль час кулэ», — мыным шуиз.
  
  
  Хоука перозэ бумага ӵабъяны азинтыны.
  
  
  «Эмуос стилет ньылон кык пол бышкалтоно. Сӧриськымтэ вирсэр жум ранение нырысетӥ, кыкетӥ трахея шараяны. Вань на отын мугор. Адӟытэк но мынӥсь потэ ке, тӥледлы мугоры, со тӥ понна кечат-вамат nen вераны быгатэ.
  
  
  — Я, Ник, — шуиз Хоук. — Озьы уг враждебно. Нош тон тодӥськод-а, кызьы милям ӵош ужмы вашингтон обстоять. Волокита мынам кагаз вылын уло. Кызьы ассэ шонере поттыны быгатӥз на-а мон? Сыӵе агент, тон кадь, плейбой Killmaster, вань удовольствие басьтоно, вань приключениос, путешествиос вань. Та вакытэ мон кӧня ке жаль уг жаля.
  
  
  Кузьдалаез пасьталаеныз ёросысь хоук сигаразэс ачимлыксэ папирос пальпотӥ мон. — Умой, Ник, — шуиз со. 'Тау. Аслэсьтыз нимзэ гинэ но ӧвӧл АЙ. Правительственной высокопоставленный куд-ог чиновникъёс луоз, малпасько, тонэ тодо, дунъяло ке, мар со, мар тон лэсьтӥськод».
  
  
  Соответствующийгес солы тау каризы куара.
  
  
  «Хсян ужаны, туж йӧн-йӧн-секытэ вуттӥзы шуыса мынам», — шуиз со. — Со но, кышкатски, ма али мон трос сыӵеен адӟыны, кыӵе со. Башка, мар дуно та хоббиме тырмыса, ожын ужасно шер луэ. Война вылтӥ старинка вал со, армиысь пыӵал-тӥрлык но, ӵош бусые чылкыт массовой куашказ.
  
  
  Солдат луиз Хсян выль типъёсыз: экономической ожгарчи. Копизэ ӧжыт-а, трос вимзэ. Вэнь мылкыдзэ шараяз экономикая тодон-валан дуннее ih но хирургической арес вакытам. Азьвыл кылем результатъёс: нациосын, калыкез быронлэсь, цивилизованной ниспровержение системаос вань, улон порождать. Операцилэн дуныз Но лапегесь вал, нош ватыны капчиен понна».
  
  
  Iso сигаразэс rta пе, Хок, ӝӧк вылэ мыкырскем но асьмеос туж каллен кутскы, туж но туж муртлэсьвизьмогес четко. - Но кышкытлык уг тырмы.
  
  
  Со азьын ки шонтэмъя, миськыны шимес адскыны кадь.
  
  
  «Адӟид-а тон сакуралэн сяськаяськон сюресэз кузя татчы?» со юаз.
  
  
  — Бен, — шуисько мон.
  
  
  «Вашингтон тулыс трос ӵектыны быгатэ», — шуиз со.
  
  
  Со, зӥрак соос шоры учкыса. Тани мынам тодэмея йӧспӧртэм манерен вуиз ачимлыксэ, ачимлыксэ шекланытэк мыным капчи луиз созэ, мае ми вот соиз секыт кыӵе ке ужен конторский. Ачимлык со умой тодыны кулэ луоз.
  
  
  «Вашингтон кадь милемды устогес луыны, — шуиз со, — мон шуысал, но инты умой луоз».
  
  
  — Тон понна уг, — шуи мон.
  
  
  Хоук серектӥз. — Отпусктэс кызьы насчет, Ник?
  
  
  Йырси будон гождэ взметываться мон доры лобыса, паймеменыз кезьытлэсь но азьвыл пичи куаныса вуиз хок, ih со нош ик лэзизы.
  
  
  Юаз со. - "Шуткаос, мар понна?" .
  
  
  'Серем?' — шуиз со, пож сигаразэс эшшо одӥг кенжытэ.
  
  
  — Мон но тонэ кылӥ, — шуи мон.
  
  
  Обидем хоук шудыса возьматон. Куке но кинлэн ке со дун-трос коньдон ке, со понна со копиоссэс лэсьтыса понна "Оскар". — Малы тон мон шонаськыса, Шенӟыны? Со ку ке тон пӧяськод?
  
  
  Лыктӥз кык серектӥ мон.
  
  
  — Йӧн-йӧн, — шуиз со. — Кызьы насчет ветлон? Тыбыр вылаз солэн креслоос откидываться берга, синъёс вӧлдэтэ сое эскероно, кызьы та карта тупатыны луысал ке.
  
  
  «Кыӵе ке но шуныт инты, ческыт, кытын арктический кезьыт мозмыны быгатӥ», — шуиз со.
  
  
  Сое витё, солы номыр но уг вера.
  
  
  «Ой, басьтыса, кылсярысь, Француз Ривьера. Со, кылем, ма отын чеберез бер тулыс, кызьы соос азьын пол, турист кадь отчы люкаськылӥзы. Ницца инты мактал. Ивортодэт мон дорын тырмыт вал. — Верандэ кылзӥсько, — шуи мон. «Тон сярысь верало ужзы сярысь яке отпуск?»
  
  
  Юанлы шонер ответ понна выль малпанъёс хоука луэ. — Тон тодӥськод-а, кин ницца али?
  
  
  — Мон шуисько, — мыным шуиз.
  
  
  «Одӥг ӟеч гинэ котыртӥ Америкаысь кинозвезда».
  
  
  Со шуиз. - 'Зэм-а?'
  
  
  — Бен, зэмзэ, — шуэ Хоук акулий-ысь мыньпотон. — Соин но, лэся, одӥг но. Кылем уйме отын со чылкак огназ вал, Медитерран дворецын , рулеткаос келяны шудыны но, соосты лӥятыны но нокин ӧз быгатылы. Йырме шонаса Хоук-ысь «кайгу тыныд» та вань. — Умой, — шуи мон. 'Сётскиськоды-а со. Таиз кин?"'
  
  
  Ачимлык сюбег синъёсыныз салкымак ке, со ответ сётӥз: «Николь Кар».
  
  
  «Николь Лэсьтӥськомы, — шуисько мон, — ньыль ар талэсь азьло авиакатастрофа быр».
  
  
  'Зэмзэ?' — Хоук шуо, - милемыз пукон вылэ тыриз самолётэ билет пыр.
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Али со будэмын.
  
  
  Со, пияла вылын сылэ но учке, соиз клетка ачимлыксэ, номыре уг шӧды, ачимлыксэ сяна ужазы. Пичи тылобурдоос понна, син нервной, очко понна мерцать куз, кузь нырыныз примащиваться ныр вылаз. Лыо напряжение нервной мугорез сыръяса ачимлыксэ, котьку кадь люкаськылӥзы пегӟо солэсь, кышкало бере. Туспуктэм лисъяй никотиновый чиньы ачимлыксэ, ӝӧк пень шобыртӥзы. Обзор одӥг пичи комнатае аслыз ачиз понна документъёсты умой шкаф, отын сылэ-а, шай вылэ радэ надгробие внушительный пачылмытэм кадь, аслаз дуннеяз, со ассэ шӧдэ. Хьюберт Уиклоу, фактъёс сётӥмы, тодэ ваён утисьёс, юри вунэто автономной область. Архив империлэн одӥг агентство йӧскалык ачимлыксэ ивортодэто тузонэсь луизы.
  
  
  Югыт тылси, нью кырсёмытэм пыр-бадӟым омыр йоркский комнатаезлэн укноосыз пыр, одӥг капчиен вайылӥз. Комнатаын тузон омыре ошиськи но вырӟытыны секыт.
  
  
  Та бадӟым мавзолейын ортчем забальзамировать: шедьтоссы журналистские полковник, кытын тупатъяны-латинской америкае-ын арнялы яке толэзьлы ке; адями виисьлэн, котырысь дас ньыль йыруж ӝутэмын кин мерлык нунал; мошенник, спортсменъёс, президент, премьер-министр, кун улля, интернациональной бӧрсе бадӟым адямиос, соос куспын ненег прессалэн саклык киултӥзы, нош собере кыдёке проскальзывать, вунэтэмзэ мед луоз ужын. Но со уг Уиклоу Хьюберт.
  
  
  Нимысьтыз визь-нод гигант ватос громоздиться ачимлыксэ, фактъёс, статистикая но, юри, дуно ваньбурез кадь чурыт куртчем. Ке, соку мар уг быгато, со тодэ ваён, со вылын дас минут шедьтыны быгаты, шыкысад ортчемъя шкаф сузьет кельше картотечной шайгу котырад.
  
  
  Адями, кудӥз быгатэ сыӵе тодэ ваён но пайдаёзэ лэсьто, но эн Уиклоу Хьюберт гинэ. Сf интыямын пӧлысь ачимлыксэ, ачимлыксэ потӥз эмуос но вераны косэ, кызьы узырмытэмын, вань факт огшоры гинэ сёто но, ваньзэ, мар векчи котыр мозмыт ачимлыксэ, rta сыръяса, катьтэммыса моганъёс но вал. Со кикур выллань кысконо, пельпумъёсме киос кырмизы. Слабит соин йырзэ шоназ. Банк соос шудыны но ныр кымесъёс кузя шапык колӟаськоно.
  
  
  Наделять йӧспӧртэм луыны быгатонлыктэ хьюберт уиклоу но векчи. Прописез со понна умой будыны луэ. Но мукет.
  
  
  Со ньылонзэ тазатыны.
  
  
  Куалектэ, соос син ӝутэмын. Туспуктэм люк выж вылэ киыныз йӧтылӥз. Ачимлык ымнырыз ӵыжектэ. Кияз сигаретсэ пепельница сачкытэ сям тыло, сигарет но ӝӧк вылын промахиваться питыртӥз.
  
  
  — Вуриськись басьтыса, — шуиз со. 'Чёртъёс.'
  
  
  — Буйгатскы, — шуи мон. "Та милям гинэ."
  
  
  Шедьтэ-а аслэсьтыз сигарет эмуос удалтэ, али но, креслоын шорияк куасалскиз, со ӝӧк улын выискивать мылысь аслэсьтыз туспуктэм.
  
  
  Ачимлык кылэ берыктисьёслэн клубзы ӵын пыре. — Нырысь вай коньдондэ, мон сайкай. Отын тӥни. Карган.' Со кылӥз, кызьы солэн сярысь улӥын-креслоос йыр шуккиськизы, нош собере асьмеос нош ик вуомы ӵош туспуктэмъёс; ӵыжектылӥ, нош доволтный.
  
  
  Со лачмытак понӥ ih пукон, султэ, кизэ мыче. — Уж кадь, Ник?
  
  
  — Котьку кадь, — шуи мон. 'Нош тон?"'
  
  
  «Мон лэсьтӥ ваньзэ, мае быгатӥсько», — шуиз со.
  
  
  Выж но соос ас сэрегъёсазы пононо, чарка туспуктэм ih пукон вылысь басьтӥз комната. — Пуксьы, — шуиз со.
  
  
  'Пуксиз.'
  
  
  Берлань бергатэ каръясько креслоос лысьӧмъёссэс, со кысымтэ сигаретсэ, ӝуа, мукетъёсты но со борды ӝог басьтӥськыны rta сэрег пуктӥз. Дэрем вылын но пень вылэ пуксиз эмуос омыре лобӟо. "Телеграф прессалэн объединеный но служба вань на-а?" Одӥг гинэ луоз, тае куштыса, мае ке со-мон уж вылын возьматӥз ке запретной тема. — Зэм, — шуи мон.
  
  
  «Я, мар туннэ мон лэсьтӥ быгатэ коллега мыным понна-журналист?» — юа со пальпотон.
  
  
  — Кулэ информациез мон, — шуи мон.
  
  
  Хьюберт ӝӧк вылын азьлань гылӟе. — Та сярысь вераку " мынам, — шуиз со.
  
  
  — Николь Лэсьтӥськомы, — шуи мон.
  
  
  «Аэропортын быриз 1972 арын франкфурт авиакатастрофа март 3, куамын куать пассажир но экипажысь быриз результатам «Каравелла», медъяллямы...»
  
  
  Соос киоссэс ӝутӥзы. "Хууууууу ".
  
  
  «Мон тонэ уг поты-косы, ӧвӧл ни мон отын».
  
  
  — Мон солэн йыраз но уг лыкты, — шуи мон. «Дугдэ детальлэн сётӥзы. Нырысь ик, тон малпаськод, малы со кулэ?
  
  
  'Веранэз ӧвӧл.'
  
  
  Юаз со. — "Тон номыре мыдлань ноку но уг кылы шат? «Тел. опознание веран пеляд, тон таӵе учырын солы ялан кылӥ: чик кулэ ӧвӧл, сӧсыр ужасно, кытын пытсазы-гостиницаын ке?"
  
  
  — Ӧвӧл, — шуиз Хьюберт. — Сотэк-а кулэм. Нокин но фанг-клубзы, мукет малпанъёссэ ӧз вера».
  
  
  "Мыддорин тодон ноку но, нокыӵе?"
  
  
  «Ӧвӧл, чылкак ӧвӧл».
  
  
  — Умой, — шуи мон. «Кыкетӥ но берпуметӥ бутылка ӵоксэтсэ кутскиз: шуом, кышномурт-а со пумита, озьы ик со кибашлы адӟиське, Николь кызьы косыса, тазьы шуиз, тырмоз звонок. Кытысь мон тодӥсько, самозванка яке соос али?
  
  
  — Секыт задача, — шуиз Хьюберт. Со кысымтэ сигаретсэ, йырзэ берлань откидываться понна пуконо киосыз но, синъёсыз ворсамын. — Николь Лэсьтӥськомы, — нукыртӥз со. Николь Лэсьтыны. Юри тыныд соосты тодыны кулэ. Аленка, будэменыз, син туссэс, йырсизэс. Со луи, яке инкуазь-лэсь блондинкаос. Задумчиво-шуэ со. «Юри тужгес но кулэлыкоез вал — со огшоры факт. Мар кулэ тыныд-со аспӧртэмлыко, малы киноосад тон уд адӟы на».
  
  
  'Сыӵе куараосты?'
  
  
  «Пичи менез кадь, паллянэ макесъёсызлэн пуш палъёсыныз солэн туж вылӥын».
  
  
  'Зэмзэ ик-а?'
  
  
  «Трос-а, ма гинэ кылимы», — шуиз со. «Мон уг быгатӥськы, выльысен тодаз вайыны, кытысь со та лыдӟе но, оско таос мыным. Малпасько, быгатод-а тон со вылэ ышанӥсько, Ник. Таиз умойгес, малы мон тон ӵектыны быгатэ.
  
  
  Кырмем сое кияз эмуос но султо. «Мон уг тодӥськы, кызьы тае тон лэсьтӥськод, — шуисько мон, — паймымон но тон».
  
  
  Ачим но мыняса султӥсько лэземын хьюберт тырмиз. «Ма луоз на-ма, тон тодыны быгатӥськод, мар-а, каньыл, Ник». Со кушты-а со вылэ учке но юанъёслы.
  
  
  «Тон кыкетӥ адями кутсконаз, николь тунсыксы бадӟым кар доры вис карыса, со понна мон куать пыриз берпуметӥ арняяз».
  
  
  — Азьланьтоно, — шуи мон.
  
  
  «Кызьы тон тодӥськод-а, Uni-National News прессалэн кусыпъёс гинэ ӧвӧл, вал доры. Озьы мон агентство коммерческой возьматэ. Татчы котькуд мылкыд карись пыртыны басьтыны быгатӥськомы ке но, мыным ӵектозы шуыса. Туспуктэмез та валтӥсез, основной понна книгаын. Татчы пыремын ог пиме берлань басьты, туспуктэм архивам арнялэн куатетӥ копиоссэс но мыным вань эсеб кунокуа».
  
  
  «Тон сыӵе курон вал ни, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  — Куддыръя, — шуиз Хьюберт. «Огшоры, однако, сое нырысьсэ татчы лыктӥ, ваньзы мед учкозы туспуктэмъёссэс, нош собере верало созэ гинэ, мар со малпа. Та пияш басьтыны уг учко. Нырысетӥ аспӧртэмлыко луэменыз та пӧртэмлыксы.
  
  
  — Нош кыкетӥ?
  
  
  «- Кыкетӥ, кӧня ке ар понна берпуметӥ николь доры нимысьтыз косӥсь ӧй вал. Кӧня ке книга поттыны луоно, собере со кулӥз. Одноразовый фанг потэм мемуаръёсысь-клуб. Но соослэн ваньзылэн луымтэ. Собере милемлы одӥг запрос туспуктэм вылын басьтыса, со ар история понна проиллюстрировать лыдӟыны. Озьы нах курыны дораз мар вань, мар луоз, ми дорын, кыкетӥез луоз необычность ачимлыксэ кутскиз».
  
  
  — Нош куинетӥез? .
  
  
  — Луэ-а тӥ дорын вильгельмина нимо ныл. Та юнматон вал, нош бутылка ӵоксэтсэ ӧвӧл.
  
  
  Вильгельмина — кулон тырмиз гыдаос, зэм, пистолет люгер типъёсыз. Кыдёке мон ноку ӧй вал со. Трос-а уг-а, кезьыт-а Хьюго, мон но стилет Пьер, газовой бомбаослэсь.
  
  
  — Та пияш сыӵе вал, нылы, — шуиз Хьюберт. «Кунул паллянэз улын».
  
  
  "Кызьы адӟиськоды-а со?'
  
  
  — Здоровяк, — шуиз со. — Та одӥгез паськыт пельпумо, типовой мугоро. Ымныр, неандерталецъёс кадь. Солнцезащитный понна очкиез синъёссэ ватэ. Шрамм бамлыос вылын паллянэ кожыса, кузьдалаез кык но ӝыны дюймын.
  
  
  — Шуо, соды, пе, люкаськемын лэсьтэмын та туспуктэм? «Ваньмыз со вал, ӧжыт-а, мар со шуоз". Со шуэ, пе, пияш, кудӥз вылэ со ужано луэ, нах сотэк визь.
  
  
  — Тон ачимлыксэ нимъёссэс тодӥськоды-а?
  
  
  Пукон пуны квитанциен хьюберт ящикъёсы бугыръясько. «Тон-лы кельше, Ник», — шуиз со, одӥгзэ быръе.
  
  
  Сое, кагаз вылэ учкылыса, соин монэ кыскиз. Улӥ гожтэм клиентэ луиз. Вӧзаз каракуля, кудъёсызлэн аресъем нылпиоссы нимъя вал: Смит Джон.
  
  
  «Со озьы ик чебер вал, но адскымон кадь», — Хьюберт шӧдӥське. Кулэ луиз ке, со, аслэсьтыз эшъёссэ кадь соос шоры учкыса, пересьёс уло, мар-а-со янгыше уськытӥз, малы ке шуоно куараез ярантэм арес ачимлыксэ, обороная кадь. — Мын, Ник. Кытысь соос тодыны быгатозы? Татчы пыризы но басьтыны быгатэ котькыӵе ваньзэ, мар малпаськоды».
  
  
  — Мон уг чотын берыктозы, — шуо мон. — Пумаз пуме, чылкак петербургысь та адямиос сиыны быгато. Оло, та огшоры совпадение.
  
  
  "Сюлэмо" хьюберт шуизы бере, со нуналэ дыж k. 'Сыӵе шанс но луоно.'
  
  
  Эмуос но нош ик кырме сое киын ини ог куинь пол сётъязы. Учке, азинтоно сое, соос доры мыныны дыр кузь коридор кузя лифт.
  
  
  «Ӟеч луэ, Ник», — ачимлыксэ со куараез кылӥсько. 'Асьсэды утьыны. Чакласькисьгес луоно.'
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  'Асьсэды утьыны. Чакласькисьгес луоно.'
  
  
  Та кыл вылын гинэ вуз уг быгато зол куамын сюрс фут атлантика двигатель соге. Вань та зловещий луэ. Отпуск, соослы отпуск уг луы. Душес Каргасько. Чебер нылъёс, кудзэ вырыны, яке кулэ уз луэ быгато вал.
  
  
  Со, поднос вылэ учкыса аслыз кӧттыр. Соуз-тӥ курень дэрем, котыр сӥль юдэсъёсты недожаренный, циклопъёс син кадь, шушектэм пукыӵ шоры учкыса.
  
  
  Мон вужердэ учко-гопо.Со кылӥз, кызьы стюардесса юа. - "Уг сютэм?'
  
  
  Со йырзэ сэзъяз.
  
  
  Киосы мынам кузесь векчи со азьын-тӥ ортчыса, вӧш вылысь басьтӥз.
  
  
  Висказы стакан басьтӥз, сое азьпалтӥзы. — Мон яратӥсько та ужез, — шуи мон. — Оло, мон та ум юрттэ.
  
  
  — Мед, — шуиз со. — Со но, одӥг амал вань. Соос шоры учкыса пар яркыт-чагыр синъёсыз пальпотонэн но акыльтӥз.
  
  
  «Мон кылисько-а, мар луоз, юон но мукет».
  
  
  — Мед, — шуиз со. — Тон но умой запекать понна.
  
  
  Ас котыраз со одӥг зарни мундштук сигарет кенжытӥз. — Понна но, капчи но, мон малпасько.
  
  
  — Мед, — шуиз со. — Но ты понна. Парижын тон дугдытод?
  
  
  "Ӧвӧл. Ньыльдон Орли пересадочный мина сямен пыр мон доры, собере со пуксиз мон кадь отын.
  
  
  'Жаляса верано луэ. А то-а со тӥледлы маке возьматыны быгатӥз.
  
  
  — Бен, одно ик вань, — шуисько мон. — Нош, оло, мукет полын.
  
  
  'Луоно.'
  
  
  Берытске но со куарез басьтэме , кошкиз .
  
  
  «Малпаськод, тӥледлы мон вайи на пельдӥнь умой», — шуиз со эй, бере.
  
  
  Хоук шайтан, мон выльысь малпасько. Но мыным ӧз юртты ке скотч.
  
  
  Вань на солэн мылкыдыз урод луиз ке, со нуналэ ик котырме ницца-ын парижын рейс аэропортэ пуксиз. Такси бере, милемыз отелямы пуктыны Rivage Quai Etats Beau des-Unis , одӥгзэ гладь дэремен шунды адӟиз со палъёсты музъемвис басьтыны быгатозы. Мукет ласянь — лап, ӧжыт гож отель, высотный юрт вилла но, мукет донгаса мукетсэ, мумы пуныез нылпиос площадка вылын узыр игровой легендарной сӧре кадь.
  
  
  Зарезь вылысь вылтусыз номер луиз мон. Вылӥ пельтӥсь ыркыт тӧл ырос француз нуналаз. Распаковывать аслэсьтыз сумказэ со, вильгельмина поныса, вылэ но кык ӵушконлы нуыны шаллё хьюго пляже но свернутый ih пьер.
  
  
  Соин быдэс час кылле, синзэ кыне, кылзы сярысь сипыртэ ву дуре.
  
  
  Ке, со аслаз комнатаяз вуиз, кулэлыксэ эскерон ужмы огшоры ӧй вал. Тани фактъёс уг луы-соос, кин мае ке но пушказ луыны.
  
  
  Ӝӧк вылысь бадӟым емышъёстэ корзинае сиськон понна улыны. Адямилык улоз дорынгес тӧдьы карточкаос, вож лента юнматэмын. Почеркмы кулэ кыӵе ке лавочник француз, нош шекъёссэ уг луы подлинность-ын передатчик. «Ривьера гажаны французам», — гласить открыткаос. — Тӥляд отпускты мед луоз ваньзэ, ма быгатом ми вылэ оскиськыса.
  
  
  Душес - мудак! Со вие кадь, мон бассейн доры вуэм бере, соос монэ иса, урмытъяськод, пыраклы монэ серекъязы. Нырысь предполагаться, мынэсьтым мар быгатэ хсян бызьылэ. Соку тодмо луэме сокем уг та ӧтён басьтӥ отпуск сокем тодмо ӧвӧл. Ортчем дыръя луэ озьы, куке задание сярысь подробностьёс вылэ хоук чурытатэмын. Соос быгатӥзы та вала. Вал сыӵе арбериос, кудъёсыныз, кызьы со тодэм, сокем уг кышкало вал, кызьы со тодэм, кутыны, лыдэ басьтэмын луы риск. Курегпузэз питыръяса ик, мон доры со уг тодӥськы вал, ваньзэ ачиз быдэстэм задание понна. Но, зэмзэ вераса, мон уг представление омела пичи-а со, малы со ниццаын. Кыӵе уж Хоуку, николь улэп карыса, ӧвӧл-а?
  
  
  Кулак ки мон вал арын. Урмем йыггетэмзэ пельы но, вирам. Буйгатскы, шуиз со аслыз. Ну, шуом, вашингтон вылын пересьёс ас котыраз дюпон пасьёсыз тодэ, мар кароно. Нош собере, ӧз тоды ке тон, мар таӵе та, мар утча, тодо ке но. Поттыны лэзиз арбериос гинэ. Сомында вайылӥзы-секытъёс тонэ та тодымтэ.
  
  
  Ужрад. Та луы ке, мар мыным кулэ вал. Соку мон котьку но асме умой шӧдӥсько. Дырез возьман пумен доры лыкто. Ӝытэз лулысь басьтӥз но со доры дӥсяны. Пуш кисыяз мынам нимы вылам камзолэ вал-а выль паспорт Николас Андерсон. Кытчы со ачиз мынэ, пистолет, газовой бомбаослэсь шокировать стилет но, оло, сокем лэчыт луэмзэ эскерон уката ке, мон кадь шека.
  
  
  Та радын Вильгельмина, Пьер Хьюго но кылиз. Уз лу со сюресчи Николас Андерсон, туристъёс. Адями нимъёсты николас-тӥ рангысь картер Но шузи луыны Killmaster ЭХ, огнам ке но потыны. Солэсь воротниксэ вандыса дурысь одӥг бам кыксэ донги . Кускерттон тыбыр вылын куинетӥ луиз. Вез-вез кылле со, адске, кулон но буйга.
  
  
  Ӝытазе со дырозь вал на ми дорын, ӝыт ужъёс кутскизы кадь. Отель котыре потӥз, сое паллянэ кожыса, Etats пересечь Quai des-Unis, дэрем борды кутскиз чиндыр-вандыр кузя кема вуоно прогулка гавань сэрегез мед сиськоз кытын ке вылын ыркыт омыр, вӧзын сюсьтыл но огназ, пыжем креветкаослы, рататовать но тӧдьы винаен. .
  
  
  Эн дырты сое. Табере, сое лэсьтоз дась вал бере, со та стимуляция ултӥянъёс ышиз . Со инкуазез сиёнэ но тыро. Уй но яхта вылын мукет палыз траулер пыра гаване. Инбам сьӧдэктӥз, котыр сьӧд чагыр пӧрмиз. Ресторанын тылъёс пыр мерцать сюрес. Сое лэсьтыку, вина но кысымтэ сигаретсэ берпуметӥ глоток.
  
  
  Дорын ке мон отпускын вал, но со быдэсмемын ини. Дыр кутскемын вал.
  
  
  - Пуртэсысь поттэм гадь, пинал кие кутыса возё, со вылӥе ӝутскыны турын но сяськаос-тӥ льӧль дэрем, сьӧд но со понна ӟарыт-майбыр ракатэн сладострастный предвестница ваньмыз, кин ке но визь сынаськонлы сётскисьтэм юрт пушкын кремовый дась. нах бере. Сульдэрлэсь ним ке но луэ, нокинлэн но йыраз уз лыкты ачимлыксэ ватсаны. Но югдурез лыдэ басьтыса, казиноын пырон, оло, тыршемезлы луыса, та мултэс. Леди Фортуна тырмыт вал.
  
  
  De la вылын асме ӟечгес возьматыса ӧй ницца palais méditerranée англи набережная, лызалэс дураз урод милемлы казиноез. Таки, со профессионально, огкадьзэ но приветливо эффективно, туристъёс доры кадь, но асме палдурес кышкан риска дас-кызь доллар понна уй но, шудӥсьёс доры, вылӥынгес ставка-лэсь трос куриз.
  
  
  Кык полэс кокырес тубат вылын, кыкетӥ этаже нуись кутсконаз, вань улон ӧре кыстӥськиз, Les de la Mer Salons кызьы тодмо , со доры секретариатэныз пыриз. Прилавок сьӧры, трос тупась шкаф вылэ пуктӥ пиосмурт кык фрак, ӟарыт, юн скептицизм вылтусысьтыз. Вӧзаз пукись егит кышномурт синъёсыз вылэ со секыт, траурной дэрем дӥсяны, ас пумысен но шекланонэ люкиське адямиез выжыезъя, жадем син азьын ih проноситься. Кӧня туристъёс, валамон, котырысь одӥгез туж трос конференциос, кенешъёс ницца городэ ялан ортчытъя, дорын пуконэз люкаськизы.
  
  
  Со пыр, огпалтӥз, прилавок вылэ инъяськыса но солэсь паспортсэ пятифранковый манет. Одӥг ӝыт пырон билет манет тырме. Дас вить арня франк понна, толэзь понна, куамын, куатьтон сезон. Ваньзэ, мар лэсьтэ, мон пушкын лэзизы вал, шӧдонэз бадӟым, соос татын лэсьто". Вормонэныз со аслыз вылын пуке, со вылын пуки, ма со понна одӥгез утэм, ӝыт-а со, малы мыным ыстӥд Хоук.
  
  
  Паспортэз вань бере одӥг пиосмурт монэ адӟиз скептически усьтӥз «Николас Андерсон», туспуктэм шоры долкаса, собере нош мон ымнырын учке.
  
  
  Форма басьтозы со, соин мон бӧрсьы сое эскероз архив дыръяз паспорт сэрегез. Ӟеч-а лэсьтӥ, горд-курень урдэсаз кык ӵуж карточка казиноос но солэн нимыз мынам нацарапывать пододвигать со мон доры чуръёсыд.
  
  
  Les de la mer salons пырон дорын милям кык шонтӥз охранниксэс, нунал со доры лыкто ке.
  
  
  Соос мрамор излэсь куинь тубат вылын сыло йылэ, ну, азьланьын залын; пӧртэм уровенен комнатаен, паськыт но кузь, футбол бусы кадь, горд копак шобыртӥллям. Укноосысьтызы штораос адӟисько рамкаяз мон льӧль зарезь вылын ваче пумит. Пичи балконъёс кырласянь но, толэзь югыт но бриз тулыс мускыт басьтыны, кузэн, вераськыны но юонэз юыса, ульча движение куаразэ липыны. Бур паласен но, паллян пӧлын мон но, балконын сылӥсь ӝӧк. Рулеткаос, лымы, баккара, блэкджек, écarté , et quarante trente . Нясь-нясь югыт улаз герман азвесь экран шестеренка берга, вож басма мутусэз сярысь шыпырто, шудонын но, фишкаосты но пайдалыксэ лыдэ бергам лап ыштонъёсты йыгаське бызиз.
  
  
  Со, пыр ӝоген ортчиз комнатаын котыр кык size одӥгез дугдӥз, мед юоз. Калык сезонлы кутскон, ӧжыт луэ. Кӧня столик ворсамын вал. Кошкон дырыз-дыръя чутрак йылӥзы куара кылӥськиз: « ne Риен plus va», слон лы, соос сярысь но татын кылизы борддоръёсыз кузя шарик тиккетэмез рулетка.
  
  
  Номыр аспӧртэмлыкоез ӧвӧл публика вал. Ӝӧк но котырам шудон понна блэкджек столпиться лыдэ американецъёс . Пыр быръемын, группа валтӥсь британец баккара, арлыдо адямиез но, луэ нош сцена котыр ӝӧк калыккуспо сосредоточивать понна рулетка. Отын кӧня ке вал япон перышта лыз костюмен, тӧдьы дэрем, галстук но али кык араб, грек горстка, кӧня скандинав, испанецъёс, немецъёс, англичанъёс но американецъёс.
  
  
  Сервис пукон вылын пуке, напряженный мӧйы кышномурт-а, карандашен-огрызок тӥрлык, мыкырскыса бумага лист вылэ, юнгес системаез воштон д'аламбер лэсьтыны но макталзы .
  
  
  Со понна одӥг пересь кышномурт та столик котыр султыса бере, матысь пырон доры. Отын утемын мон вань бусыез, валтӥсь пырон ортчиз незамеченный пыриське со ӧз лэзьы нокинэ но.
  
  
  Кык сю витьтон одӥг крупье франк сётӥзы. «Вить кузя фишка», — шуиз со эмуос. Сейфысь ӝӧквыл бырем кагазэн ныр пыр арми туй путэтаз. Шыкысэ котыръёс, пӧртэм буёло жетон данлыкен тырмыто, витьтон диск ӵуж мон доры гылӟыса. Виясь зоръёс минут камзол соосты соосын лэзим.
  
  
  Кыӵе дыре со улэ асме лэзи умме усьыны ставка со жингыртэм куара, дыбыр колёса, крупье ритуальный кесяськыса, быремын герӟаськем ритмез:
  
  
  - Неф . Ӵыжыт бамо. Тӥян. Fox Faites jeux. Риен й плюс ӧвӧл. Кинза. нуар. Тӥян. Jeux Faites vous. Риен й плюс ӧвӧл. Винт-хуит. Ӵыжыт бамо. кузэн-кузэн. '
  
  
  Котькуд ползэ, ӧссэ усьтӥз ке, со оскиськон синъёсме ӝутӥ но, юнме.
  
  
  Со ставка лэсьтыны кутскиз минут но йыртышказы. Милям фишкамы пукон басьтыны куддыръя, дырыз-дыръя сётыны. Питран сярысь мынам малпанэ ӝыныё гинэ вал. Соос трос кузя шудыны бадӟым ставка.
  
  
  Ӝыны час ортчиз. Заскучать, нимаз ставкаос переключаться соослэн лыдзы вылын. Со огшоры кылъёс кыл-ын понӥськом, суммаез Nike Картер, дасозь вуттӥз — келязы но. Со огшоры кылъёс кыл-ын понӥськом, суммаез Николас Андерсон, куать нош ик вылэ пуктӥзы но келязы. Со огшоры Дэвид букваос поныса, Хок, укмыс вылэ пуктӥзы но келязы. Соос вылын пукисьёс но кылысь кылэ-лэсь лыдын йылпумъяськиз дас николь нош ик косо.
  
  
  Вож куар вылын лыдпус гинэ луиз милям фишкамы, шанс, 37 1 доры. Крупье суймес йӧтэ но, бадӟым питран берга стрелка пумит часовой кутскиз. Часовой сямен тупам поглянэз метнуться стрелка слон лы, сьӧд ӧрлы пумит писпуос, уй инмысь кизили выллем. 'Риен va plus ne, — крупье рявкнуть. Питран калленамез. Усе тупен-пуж сьӧросэ улэ, перескакивать пыр висъетъёс, ӝегатскылы, пол тэтчамын, дас но мукет-лэн коробкаысьтыз номерзэ усе. Одӥг чарка мон доры мыр стофранковый ӵуж но мажес горд фишкаен.
  
  
  Ih сое бичано, кӧня крупье ӵужзэ понэ, ставкаос лэсьтӥм, мыкырски но, мукетъёс но мед люкалоз.
  
  
  Сое ӝутыса ик учконо ке, отын улэ со, мон меӵак ваче пумит, пуконъёс, мукет палтӥз. Сое басьтыны луоз. Чечы-йырсизы югыт, утялты сое биньыны пыжем ымныр но ӟарыт-вож лентаен кутэм бамлы ӝужыт, чебер пыкылӥзы но, куд дыр эскерыны уг быгаты. Лапег, чырты тӧдьы дэрем векчи вандэтлэсь, гадь тыр пышность соосты возьматон понна, сое мугорыныз сложенный свисать узыр. Со, адӟиськом, маин со номыр уг люкеты сайкыт юн небыт басма нонокъёс борды ӝиптӥськиз.
  
  
  Банкнотаослэн но йыртышказы франк пуйыын сю со потиз. «Вить фишкаосыз», — шуиз со крупье.
  
  
  Со котыре бинялтӥсько пу дырдыын ыргонлэсь купюраос но со аксым арка ӧткынгес диск лэзё. Сое кунултыса кутӥз-а сумкаме, киы но кык фишка вакчияк, кызьы нылпиос, вакчияк печенье гурезь. Выросъёсыз янгыштэм луысал сокем-а, мар-а луоз милемлы пальпото. Таяз учыре со но мон шоры долкаса син креслоос пыр ӝутӥськыны, син чиля, ӝуа изумруд кадесь. Собере нош ик со синме лэзи, бамлыос вылын пуконэз шоры учкиз но таин ӵош азинтӥськом замешательство. Со ымныр туссэ йӧн-йӧн кариськыса, пеймыт. Пуктӥсь, шудӥсь пӧлын, кизэс мычо, асьсэды вылаз кыске одӥг соос котыр ӵуж семерка фишка. Соосты келяз, куать вылэ пуктӥзы но келязы. Со дас сизьым вылэ пуктӥзы но келязы. Укмыс со вылын пуктӥзы но келязы. Со кызь куать пуктӥзы но келязы. Но со вылын пукиз, куамын куинь келязы.
  
  
  Дас одӥг пол со вылэ пукисьёслэн лыдзы артысь, ӝӧк вылын урод шанс, артысь дас пол но келяз. Табере сое учащаться шокан, гадь но бугыръяськыны-а солань но уллань выре, векчи басмалэсь дэрем тарказ. Льӧль гижыосыз вылысь ки лакированной, соос ватэм ваньбурзэс шуна, дыр-р куалекъяло, но сое кутыса возьыны быгатоно тура эшшо кык собере сое, мае кылӥды, одӥг киосазы.
  
  
  Со ноку уг малпа, мар понна со шуд-майбыр. Улласянь вылын кисьтаськыса банкаосы векчи сӥлы чыртыяз солэн, но одӥг пол ке, питран берытске, со, ымдуръёсме куртчылӥсько. Со, чакламзыя, кызьы со басьтӥз чиньыосыныз одӥгзэ ки со бур киын паллян тающий на-а запасэд куштэт-тӥ чуръёсыд.
  
  
  Соиз соос шоры учкыны. Ымдуръёсыз Ee, кылзэ кылыса понӥзы. — Пожалуйста, — шуиз со. 'Тауна.'
  
  
  Соос ас азязы пукто укмыс номер улсын фишка. Азьланяз нерге: стрелка часовой пумит берган колёсаёс, зал мукет палаз; со виын ке, тупен усьтӥз, куараез кылӥськиз: « Риен va ne plus» но чал-чал, кудаз витё шудӥсьёсты.
  
  
  Со но тонгес луо ке, ваньзэ, мае мон лэсьтыны кулэ луозы, котькуд ар та эй, син азязы мед результатъёсты тодомы. Синкылиосыз пазьгиськизы пӧлысь кыкез-вапумъёс улэ, соос, отын балансировать, со мед васько бам кузя. Со, адӟисько, кызьы со мугорыныз золтӥськиз. Со сглатывать секытъёсыныз, синкылиосыныз но сое дугдытӥзы.
  
  
  Аслаз киыныз со вылэ учке. Куать кылем фишка. Кызьы со ки улэ но со котыре интыяно кузь курень обхватить со одӥг ньыль номер. Таяз пол со синэз кыниськод ке, питран берытске. Умой результатъёс ӧй вал. Дас минут но ӧз ортчы, кылылэме вань кадь нах кык фишка. Со уг ичиёмо бугыръяськыса, али сое но, лэся, асьсэды зӥбыт-востэм шудтэм аресысен. Со уг ни куалекъяло. Соос ас азязы пукто дас куинь номер улсын фишка.
  
  
  — Шудо, — черекъя со пыр азьланяз но пуконъёс.
  
  
  Мон утчай со шоры учко но пальпото. Ымдур но ангес сое дугдытыны уг быгаты тэтчаны но, кисьтаське синды нош со мальва. Со нош ик шобыртэм ih, учкы мынэсьтым пегаллязы.
  
  
  Ялан со шоры учкылисько нах. Вылӥ фон вылэ ӧс усьтӥськиз. Пиосмурт пыриз. Солы луыса здоровяк со кельше, со сярысь со юри люкаськомы.
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Отын вань люкетъёсыз секунд сое дугды ай, кезьыт но лэчыт синъёсын азьло эшшо выслеживать ачимлыксэ. Собере уллань васькиз тубатъёс доры сьӧд нош горд коверъёс йылсо дымбыр-дамбыр суперглянцевый балетъя ачимлыксэ тапочка выжлёгет. Соос доры лыктӥд, со ини пуконъёс котыр.
  
  
  Со понна искреннее, майбыр улон лек пальпотыса, ачимлыксэ бам вылэ берытскиз шрамм со кисыртыса, мугорзэс но со бур киям чиньые бышкалтэм быг-быг соосты ас киосыныз ӝутэм, гырпум вылаз вӧжоосызгес. Со мае ке пель эй прошептать.
  
  
  Со пычкиськыса, солэн ымнырысьтыз кышканэз кынмиз. Дӥсьтӥсь но каньылэн, кышкатэк-а, секыт карыса, со котыр ялан утча кайла ачимлыксэ мозмытӥз. Зӧк тӧдьы вишты адӟиське ку ачимлыксэ пыжем давление кайла Ee.
  
  
  Мукет ласянь, соос со доры лыктыса, ӟечбур возьматонъёс но вань.
  
  
  "Эх, тон," чузъяськиз со тодэ вайытэ. — Мон малпасько кутскыса ини, тон ышид шуыса. Тон ке акыльтӥзы-а рулеткаос, насчет кызьы юод-а?
  
  
  Со сьӧры кылем чал-чал, крупье кадь шуиз: « Единица ». Со нош ик келязы.
  
  
  Дух сое дунтэм вотсазы ке, канализация тӥ кадь зыныз, нош со югыт казиноын сьӧд костюмен небыт буртчин чильдэ, ки вылаз лэзиз но, мон ваньзэ ачим лэсьто Поллард Уиллоу умственной быгатонлыкъёссэс. Озьы ке духилэн, аслым костюм озьы ке но, вылтусызъя адямилы, солэн котьку но луоз, сое ас улонам ортче бадӟым люкетэз харчевня, кытын кутэ пирог вылын пумиськыло.
  
  
  — Кин тон, вуриськись басьтыны? — сипыр-сипыр юаз со. Тае умой тодмет луэ. Со сценаосты лэсьтыны уг люкаськы.
  
  
  "Оло, Туж-Смит н.? мынам висёнэ луиз.
  
  
  Со шуиз. - " Нош ?"
  
  
  Со шоры учкытэк, соос уг шталь. — Ну, кызьы насчет юод-а? — эй, шуиз со. — Тон тазьы адӟисько, тыныд номыр кадь сайкыт.
  
  
  — Мед, — шуиз со. "Мед тау. Шол, быгатозы.
  
  
  — Мар гинэ, соку таиз усто, — шуи мон. - "Мынод-а?"
  
  
  — Та пумиськонын сётэмын мукет инты дасямын, — шуиз со.
  
  
  — Таиз тыныд, - шуэ, — мыным шуиз. — Но солэн йӧспӧртэм, ма со мон уг вера та сярысь.
  
  
  — Кылзытэк, пияш, — шуиз со. — Мон-дорамы ӟеч визь-кенеш но гылӟыса татысь кылзӥзы. Нырзэ чуртнаны уз ке, уз йӧты шуыса.
  
  
  "Бен, мон со борды йӧтэм но," мон " шуо. — Тон егит леди кылем. Со мынам ӵош юыны ӧдъяз.
  
  
  Ачимлык ымнырыз ӵыжектэ. «Тон юад укыр трос пол мон ӧй», — шуиз со.
  
  
  Ылё-кырсё киын ачимлыксэ ӵыжалскыны курткаен, преднамеренно соос монэ возьмало-а, мар понна кускерттон ӵоктаны луэ, мон нош ик возьмало, солэсь бадӟым шуыса, кышкасьтэм луыса, кезьыт пуштроссыя визьмоесь, кышкатски, ма Палаз - де-ла - Медитеранин осконо ӧвӧл озьы, кызьы соос малпало. Dolly секунд сое судить карыса, мае мон адӟисько та ожмаськон, мыным потэ, со юрттэ аслэсьтыд ма Trejo мексиканский .22 трансмиссия, 1 Model. Мексика, оло, аслэсьтыз промышленностья но оружейной тодмо ӧвӧл, нош со красотка ӧй вал, нош отысен со выжы яратӥсь лыктӥз озьы, кызьы пыжын дары пироманьяк. 1 модельёсты — туж аспӧртэмлыко тӥрлык но пож. Со магазин дорын вал селектор вылын паллян сэрегез. Берыктоно ке, тон веньёс вылэ зӥбылӥськод но спусковой ачимлыксэ, автоматической лэсьтыны черодын тямыс пистолетэн ыбид.
  
  
  Нылаш ӝока. — Идиот ӧй вал, Гвидо, — шуиз со.
  
  
  — Мон уг малпаськы, мар тон ачимлыксэ кутыны, — шуиз со эмуос.
  
  
  — Мон ӧй дӥсьтон-оскалтонъёс шталь.
  
  
  — Оскисько-мынам, таиз тынад шуыса, — мыным шуиз.
  
  
  Со понна басьтэ со кияз чакламын, но соин валче нуналэз ми пала вамыштӥз. Мон бӧрсязы карган нукыртэ Гвидо.
  
  
  Ачимлыксэ, визь, яке мар ватэмын та кымес неандертальский понна отын, немалый нюръяськон пыр ортчытыны кулэ луэ, яке пытсэт доры вуиз шуыса тодамы вайытӥзы, кызьы кин ке косо, сое кароно луоз. Мон уг адӟиськы сое типсэ, эрико луоз-а сое гений мышление ёзэтын.
  
  
  Со куспын, луонлыкъёс, малы ке шуоно со усись, тылэн ӵош котькуд дюйм ичиёмиз, куке мон асме кемозь йылэтыны. Гвидо луоз дышетыны кутскизы, нош ӧз малпаськы, соку ик со доры лыктысал ке, уж но, малпасько ситуация понна, мон дыр тырмыт вал, Парижын-озь калтырто шуыса.
  
  
  Тылын ныл мугорез золтӥсь дыръя со гожъёс пӧлысь кутыса, мон доры нуналлы дырто. Трос гвидо кышкасьтэм луон, кезьыт пуштроссыя визьмоесь, нош мыным котькуд секунд юнматэм уж-а, мар-а со луэ яркыт запрограммировать сценалэсь палэнскыны.
  
  
  Со луыса кӧня ке секунд гинэ вань, азьло ми тубат йылэ кезьыт вуо, нош тазэ котьку но кузесь адӟисько, малы ке изылӥзы та ыстон-одӥгез котыр клиент тыро-со ас йыраз.
  
  
  Пыр ортчиз ӧс, пагӟа ас бурд пыронни паллян пала пыр ортчыса, соос доры васьки уллань дворецаз пырон кык аркаос медитерран выре .
  
  
  Со куспын кӧня ке тубатъёс пыр кылэм но мукет shaggy секытэн, адӟиськи соин палаз, адӟи, кызьы Гвидо уллань бызё, ӧжыт ке мон вӧзын. Ачимлык син улэ лобиз сомкнутый йыркурен тырмемын вал.
  
  
  Вань-а со луоз-кык-куинь вамыш милесьтым, куке ми парадной юзмыт уй-а нунал-синмам-тӥ юртын. Утчаськисьёс вань на майбыр улон вуоз, трос ке но пичи. Со ке, учке, сьӧд пырон азьын проскальзывать «Ситроен» но " тӧдьы «Мерседес». Леди статуязэ mimmo Фортуна мон ортчисько ке, со, адӟид-а, мар-Гвидо дол-дол сылэ, вужеръёссэ тыллэн быг-быг казино фон вылаз, соин солы но мыжыкъёсыныз шонаса ӝутэмын.
  
  
  — Кошком, — шуо нылъёс.
  
  
  — Мед, — шуиз со. 'Тодыса-а соос.'
  
  
  Мон англи набережная-тӥ бызиз. Капчи бус, музъем пыдлогес мыныса, дэрем, жильы пырон дорысь тылын шобыртэм коже Кылчин кадь, небыт басма. Юбо кузя омыре ошиськыса безвольный трехцветный секыт вымпел, придавать сюрес праздник солэн тусыз луыны кулэ. Буйгатскыны Движение, чусэз сӧрись двигатель шер вузэмез.
  
  
  Мудронэсь, зловещий омыре ошиськыса дуре пуктӥзы, сисьмем ыль потыса, пеймыт будӥз, зэмос чилекъямлэсь но чырткемлыксэс нунал ӝытъёсы, уйёсы крадущийся табере пазьгиськизы.
  
  
  Пыр дун-сьӧлыктэм, чал-чал ас вужераз дырто. Террасаос кунокуа «Вестминстер» лампа ӵуж луэ, шона, ӵуже, кырласянь столик мерцать нош сюсьтылъёс вылэ, кытын куноос мӧйыос, бинялтӥськозы-котлэсь, кофе юыны но оген нюръяськыны ӟыгыръяськыны люкало. Вилла кунокуа понна полуразрушенный пратта адӟиське, ширма сьӧрын котырын но лултэм дуринъяны пальмаос тӧлало.
  
  
  Со, учконо. Пытьыез но ӧз кыльы-лэсь Гвидо. Таки, ыштэмын вал мыным, мон мар понна эскерыны. Мон отельын ортчиз «Вест-Энд» музей массен но , кортлэсь капкаос вискын пальмаос кытын прожекторъёс понна шудыны. Азьпалан югыт толэзё басьтыны фон вылын, инмын, быгылес нылкышнолы гадь кадь, кунокуаез адӟисько купол «Негреско».
  
  
  Со доры дугдытски но нылъёсты азям ачимъя бералто . Со ӝуа, ымнырыз ӵыжектыса, синъёсыз нош чильдэ. Мон пытсаськысал мугор вылын-тӥ гылӟыса Ee.
  
  
  — Тау, — шуиз со, шокан затаивать. 'Тау, сэре...'
  
  
  — Андерсон, — шуи мон. «Николас Андерсон».
  
  
  — Мар гинэ, тау, мистер Андерсон.
  
  
  — Мон тау карыны дыр уз, — шуисько мон. — Мон уг малпаськы, мар тон бырйисько нюлэсэз пыре ини. Малпасько, тӥ ӧй вал-а со мукет гвидо куноосты пумиталомы выль сюресэнымы, казино поты шуыса.
  
  
  — Ӧвӧл, — шуиз со. "Зэм ӧвӧл. Шуг-секытъёс трос вал. Эшшо но бадӟым проблема.
  
  
  — Мон шуисько, — мыным шуиз. — Николь ӧтиськомы тӥледыз Лэсьтыны?
  
  
  Учкисько мон син азяды сое кема. Чебер ымныраз солэн возьматон понна кыӵе ке но амал-ысен ӵектӥськиз дарт смешиваться векчи, табере сюлмасько возьматэ.
  
  
  «Оскиськом, тросгес адямиез та», — соиз ответ сётӥз. «Эсьма, одӥг адями оскисько аслым ачим».
  
  
  Та висён луэ, солы номыр но уг малпа, но со азьвылгес ни шуыны кезьытъёс вуыса, бырыны безнадежность солэн ымныр тусыз. Солэн йыраз леленчи вскидывать. — Мистер Андерсон, — шуиз со. — Мон понӥз, кунокуаын ӵектӥм ми тӥледлы юыны. Умой дыр вал на, кезьыт али?
  
  
  Бар Негреско ӧжыт кылё. Комнатаын югыт-пеймыт гу ляб тодэ бадӟымесь лемлет, со понна бырйиды шуыса, ку песянайёс чеберъяськыса шуязы.
  
  
  Мраморной пулъёсты ми артэ пуке ӟус вылын котырес ӝӧк сьӧры, лыз, искусственной леопардъёс ку вылын шутэтске.
  
  
  Шӧдозы сое парккес нылъёс нош ик чебер, таза вӧзаз скамья вылын " мынам макесъёсы со шуныт, лыз, коже со-лэсь гадьёсын, ымнырыз классической кабъёсыныз, золотисто пышность-курень йырсиеныз изумрудный со синъёс ... бугыръяськыны.
  
  
  Ми доры кунокуае тӧдьы курткаен заучивать ултӥянъёс подплывать официантын, ёрмонын склонный шӧмез ярато.
  
  
  "Мар малпаськод тон юод-а?' — ныллы, со юаз.
  
  
  Серектэ со кескич, подросток кадь, куд вылэ лэземын вилли кофейня.
  
  
  — Эх, — шуиз со. — Зэм, мон та сярысь малпано ӧвӧл. Усьтӥськиз кулэ шуыса, мон чик уг тордон умой вала, нош со йырам одӥг пол быдэс мутусэз коктейльный юизы.
  
  
  Пыд шарккетыса, ческыт суретъёс каллен-пумысен сюлмаськемзэ возьматэ официант вераськон палэнскон. Дорам монэ ӵектӥзы школаямы дышетскем эмуос сынаськонъёс вал стипендия.
  
  
  Крекер пӧлысь кык ныл но ӵашазэ кияз бугыръясько мульыос, бичаса, мед открыткаос.
  
  
  "Мынам со утчаку," со шуэ.
  
  
  Карточка вылэ гожтэ вал: «F Негреско 14 Королевской».
  
  
  Со вал-тӥ кирша композициез, эмезь сироп, шампанской но апельсин сокъёсын Moet. Та гинэ лыдӟи, мыным кӧт восстание ӝуатскиз.
  
  
  «Уг, мон уг малпаськы шуыса, тон эксперт», — шуиз со эгей.
  
  
  Официант со шуиз: «Одӥг Негреско Королевской». Нош йӧ-ысь скотч. Со но йыбырттыса палэнскиз.
  
  
  Секыт барра негреско ватскемын. Делле зэм, та ож йылпумъяськем město устогес мед луоз шуыса, туж адӟиськиз, соин ик сое луэ вал отын шумпотыса. Та муген озьы луиз бере, татчы собере мон соин мыном, кызьы милемлы казиноез кельто. Ма, ас черодам, мынам гинэ шудо карыны шуыса, нылъёс та интые бырйизы, мед юоз. Гулбечын уг люкасько та вие со ожмаськыны кошкиз. Трос отельёс нылъёс сярысь тодыса, соос, тросгес но тросгес гвидо сярысь, эшшо но трос адямиос сярысь, куд-а адямилы та пещерае медитерран дворецаз келяны. - Мараны но со та кунокуа, та дыре ышанӥсько, мыным нокин уз утча шуыса.
  
  
  Кузэн вал ӝыт та дырозь данъя. Ныл сое шедьтэм. Умой-а та шудон йылпумъяськиз. Шеди мон Гвидо. Со право луиз ке но, ассэ адӟеме ӧй дыртытэк бызьылыны шталь адске адями «Негреско». Ӝытъёсы татын бакель карем гинэ ӧвӧл, вал но, нош но веканы кутскыса.
  
  
  — Мадам, — шуэ официант. Кус мыкырскыса, со вылысь букваез кагаз котырес ee салфеткаос юон пуктылыны «Н Императорский » кыл « Негреско» но « Ницца » лыз куинь кульчоын.
  
  
  «Мсье».
  
  
  Со нылыз доры берытскы но аслэсьтыз стаканзэ ӝутэ. — Шуд доры, — шуи мон.
  
  
  Со мон шоры учке стакан пумен йылэ. Шулдыр учкон акыльтэмын но ыше-быре, син котыраз. Со нош ик адӟисько синвудэ.
  
  
  "Ӧвӧл, шуо соос. — Озьы валай мон, тон понна сыӵе шудо wouldnt та ӝыт ӧй вал.
  
  
  — Ӧвӧл, — шуиз со. «Сюлэмо ӧвӧл». Со пӧсь но куараез лябгес вал.
  
  
  «Монэ куштӥд таиз ке зӧк комментарий тӥ, — шуисько мон, — нош тӥ сомында тодӥськоды рулеткаос сярысь, кӧня но тордон сярысь, нах тон лыдэ басьты шудонэз».
  
  
  — Мон тодӥсько, — шуиз со.
  
  
  — Адямилэн котьку но тазьы лэсьтоно, — шуизы мыным. «Серекъялод трос адями отчы вуыны, но тӥ, валамон, адями потӥз впечатление, йӧн-йӧн ужъёсын выроз ни».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Йырсиез югыт но пеймыт чиляло соос . "Ӧвӧл, андерсон мистерез..."
  
  
  — Малпасько, тӥ нимаське шенӟыны милям умой, — шуо мон. — Умой, — шуиз со. 'Ник.'
  
  
  — Озьы ке но ӟеч, — шуи мон.
  
  
  «Ӧвӧл, со понна сое развлечение казиноын уг луы».
  
  
  "Тон ыштыса франк укмыстон вить," мон шуисько.
  
  
  — Мон — а тыныд трос саклык висъяське, - шуиз со. «Ма, — шуисько мон, — Ницца мон огнам, тонэ уг но синйылтыны шуг вал».
  
  
  Вакчи пальпотэ со. 'Соос, шуо,...'
  
  
  Ачиз со пичи пуйыен йыртышказы. Со адӟе тӧдьы ныркышет, паспорт, но берпуметӥ ымдур помадаен, ӵуж фишка. Ачимлык сузьы со, мраморной пулъёсты вылысьтыз тэшкыльтыса но капчи вамыштоно. — Вить франк, — со прошептать.
  
  
  "Та коньдон вань, со тынад луэ, со озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  "Мед. Но, оло, адӟыса капчигес-а со озьы?
  
  
  "Кышкано-а, тазьы луоз шуыса."
  
  
  — Та вить тужгес но делле франк уг, — шуиз со. «Пластикая та юдэсъёсты».
  
  
  Юаз со. - «Малы тон сокем трос утон понна та казиноын иське?»
  
  
  Со уе мон кыкетӥ ползэ понна син азьын годы дышетыны кутско.
  
  
  — Тон куанер уг адӟисько, — шуисько мон, — тон сютэм уг адӟиськы. Тыдӟыны ӧвӧл-а, мар-а тыныд кулэ, шведов улонниосъя но. Мынам впечатление уг тупа, яке отпуск вот мар дуноез универсал тон утӥз. Жадность сярысь но вераськон луиз но уг быгаты.
  
  
  — Ӧвӧл.
  
  
  «Шудо-а тон Но, коньдон но мед трос утӥз. Тон понна та туж кулэ луоз.
  
  
  — Мед, — шуиз со. — Куараезъя со.
  
  
  — Малпасько, кунокуа соосты мед тодысалзы, малы.
  
  
  Вож синъёсыз нош ик визьмо ымныръёсын со мон таоссэ дышетӥм, табере кезьыт но мур зарезь кадь.
  
  
  "Мар тон адӟид-а?"'
  
  
  «Бускель пумиськон», — шуиз со. "Шуг".
  
  
  — Ми тыныд оскиськом быгатэ, — шуи мон.
  
  
  — Мед, — шуиз со. — Мон но озьы малпасько.
  
  
  «Со гинэ, — шуисько мон, — одӥг витямы вань франк куштэт чуръёсын улоз, тӥ дорын быръёнъёс сокем трос ӧвӧл».
  
  
  Соос мускыт, шуныт пальпотонэз ымдураз тӧдьы, ӵошкыт пиньёссэ-ысь невольный. — Но тон сое уд ке оскыса, со кошкиз вал, — шуиз со. «Кин ке со даурто соку шеде ке на».
  
  
  — Озьы кулэ-а со?
  
  
  "Мед.' Со гуӵык басьтэ бадӟымъёсын но ас лэсьтэм стаканъёс.
  
  
  — Потэ на-а?
  
  
  «Дышо — а мон уг юиськы, - шуиз со. «Со гинэ, кудӥз со лыдъялэ шуыса, эшшо одӥг стакан поттыса. Мон уг тодӥськы, луоз-а меда соос кудӟем потэ, вунэтом шуыса, яке юмшамед. Бен, Ник, одӥг на.
  
  
  Официант со ӧтемъя, мон но шып ай, со дыре эшшо одӥгез «Королевской Негреско».
  
  
  Сое одӥг ымтыр лэсьтоно на, соосты йылпумъямы ке но, со, лэся, решение доры лыкто. — Мед, — шуиз со. 'Тон солы оскиськод-а. Оскисько, тон-а со пияш, кудӥз юрттоз. Таосыз мон понна воксё ӧвӧл, понна гинэ ӧвӧл, нылъёсы, тӥ ӵош со тодматскиз казиноын одӥг пол.
  
  
  — Мон тодӥсько, — шуисько мон, сое буйгатэ.
  
  
  «Тон понна мыным потэ та но кыдёке ортчизы. Бен, мон тросгес но коньдон шыръяны ӝог кулэ. Тае адӟыса тонэ. Со понна солы мон кулэ шуыса, басьтыны, кин ке.
  
  
  Со невысказанный синкаӵ ӝутэм ужпумъёс.
  
  
  «Кин ке туж аспӧртэм», — азьланьтэ со. «Мон даже уг тодӥськы, кӧня со сылэ. Тон тодӥськод-а, Ник? Тодӥськоды-а тӥ, кӧня сылэ адями виись медъяны?
  
  
  Соиз кизэ мычиз но басьтӥз пукон вылэ ӵуж фишка. — Вить франк, — шуи мон.
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Ымныръёсазы паймон тус со куспын воштӥське. Собере, растерянный мон доры ымнырме берыктӥ, мон доры со ӝип. Сое, сое адӟыса, синъёсыз изумруд табере пресловутый тыл югдытэмен, соос ымдуръёстэ приоткрываться, мон доры матэгес.
  
  
  Со вие вуоно пычкиськыса. Ымнырыз Ee луоз пенез. Мон бӧрсязы Ee синмыныз учкон вал, юон интыяд ӧсъёссэ ур «Негреско».
  
  
  Со берыктӥськиз. Гвидо лу нырысетӥ, кин сое адӟоз, солы кӧня ке мыняло. Собере со сэрего адӟыса, китай жилистый, мугорыд веськрес, пыд бадӟым шобыртылэм-озь сьӧд йыр вал соос. Нош со куспын, та медоосыз пӧлысь ачимлыксэ, юрӟым макеос, соос тодо вал, кызьы Уайт доктор. Лотар Инурис. Со виын, нырысетӥ пол ке адӟид солэсь ачимлыксэ, вань вожпотон со тырше iso эскеро кужымзэс, басьтӥ сое, нылы сое адӟи ке, мон дась ымдуръёсыз доры ӝиптӥськиз. Но сое выльдоно ас ачимлыксэ кисыриос ымнырзэ тусыз но нурлы сердечность калтыны. Та герӟаськемын, выражениосты дӥськут ачимлыксэ умой-умой блейзер скроить лыз, пурысь брюкиос, дэремъёс, одӥг удысын со ассэ котыр turnull ялэмын выль кылдэм & ын Джереминстрит Asser лондон, буртчин шарф, балетлэсь но gucci кутэ.
  
  
  Озьы ке но, вань сюлмаськонзэ но, расходъёссэ, солэн дӥськутэз вылэ, солэн кошкыку, доктор Инурис киулаз интеллект, ляльчи-медо но кужмо лӧптэм мыдланьтыса.
  
  
  Син ачимлыксэ, эбеновый весь ляльчиын, аслэсьтыз зэмос малпанъёссэ ачимлыксэ мылкыдзэ ватытэк, пукисьлэн йыраз пичи шар тусъем луэ, изьы нап сьӧд йырсиме, сынай кымес сюбег учко. Аслыз цель, ныр но ымдур векчиесь кузь ныр пелесъёсаз но бадӟым пурпурный мугорлэн сюбег сярысь карликовый паськыт адӟиськиськоды. Соос вылын ик возиське, вань кужымзэс уг котыръяса, нош вылын гинэ небытлыксы сярысь малпанъёссэ, ас ляблыксэ корениться потакание, пумтэм вапумъёс ӵоже. Падастэм со киын вал. Кикур кузь, кузь ненормально, чиньыен лэчытгес, гижыосы вакчи. Душитель хирург-а яке киын. Вольыт, ымнырыз но туштэм йӧспӧртэм болезненно-впечатление кӧдэктэм ку кылдӥз, равновесие железистый сӧрыны луэ шуыса, нырысь мугорез разлагать, нош собере-калгон акылес визьзэ ужатӥсь малпан косӥз. Адӟиськемды со мурт кадь, кудӥз удовольствие басьтыса, вайиськод кинлы ке но асьмеос мукет вӧсь зэрпаллык мыдланьтон тэрытскыса улэ, со кивалтӥз. Лек со шокыштэ. Со, адӟид, мар-а лябӟизы кыньыръяса ачимлыксэ шарф кутӥськод, кык чур легезьпу, чырты ачимлыксэ векчи венен шобыртӥзы, син котыраз сирес выллем кисырмем гротескный.
  
  
  Мукет, эмуос укша, мон-гопо сюресъёс. Дух но асьмелы возьматыны быгатонлыксы азинлыкогес дель осконлы немыслимый ih самоуверенность люкемын, иммунитетэз пунэм оскытыны выризы пыӵасьтэм ih доры. На вуэ, кызьы соос вазё, адями кадь ини доктор инурис лотар тодэ ини со, кин инкуазез уг лэзё сяна, номыр но пӧяськон.
  
  
  Солы йыбырттыны но пальпотыса. Ас котыраз со одӥг киыныз ӝутыса, няркыт ӟечкылан мон доры лыктӥз но дӥсьтӥсьтэм. Со, султо, со понна ӟечкылаз.
  
  
  — Нош, — шуиз со. — Малпасько, со син куспын, мон тон ышид шуыса. Та но туж ӝож луэ. Нош мон куштӥсько. Невоспитанность простить кар монэ. Мон тусбуяськыны сылэ на. Мон лэзисько. Сое доктор-а. Лотар Инурис.
  
  
  Кияз, соин монэ кыскиз, кужыме ӧй вал. Ӧте ваньзэс со эмуос ӟечбур, вал соос шоры. — Туж умой, доктор, — шуи мон. «Мон, Николас Андерсон».
  
  
  "Американец, сое понэм," - шуиз со.
  
  
  — Зэм, — шуи мон.
  
  
  «Жириновский дуно адями, — шуиз со. «Трос-а тон, европа обязывать».
  
  
  «Тау, мар-а та шуыса, доктор», — шуи мон. «Озьытэк, макем со лыдӟе, татын котьку шумпотэ мон ӧвӧл».
  
  
  — Мед, — шуиз со. «Со вал, кин ке вунэтӥллям, котыр уг но соослэн лыдзы ih. Со понна, кин ке вунэтӥз, умой кусыпъёс — терпимость та».
  
  
  "Я, я доктор, ӵектӥз тӥ быгатӥськоды сое малы ке юод-а?"
  
  
  Жаляса соин йырзэ шоназ. — Пичиятыса, ми тӥледыз дунъяськомы-а, мистер Андерсон, но кышкаменыз-а, мон пумит луи. Муген, куд-тӥ-а со татын, светский уг, чылкыт, профессиональной нош».
  
  
  Со куспын нылъёслэн но, со султылытэк, ӝӧк сьӧраз кыльытэк ветлэ. Соос палан со мыкыртӥз йырзэ, небыт, асьмелэн сотэк но трос кулэстэмын на, культурной куара.
  
  
  Та куаралы луыса, чиге-ысь котыръяны. Кутсконаз но ӧтемын вал, та кыкетӥ впечатление кылзӥсьлэн куараез потэ. Инурис вылӥлыко визьлыклэн, быгатонлыкъёссэс непревзойденный ачимлыксэ, сюлмын но со пӧяны умоез вань, ваньзэ та тырмыт луиз ке, серем карыса кышкытлык адямиос, кинъёслэн кужымзы уже кутыны быгатэ кык эш луыны быгатӥсь шуыса лыдъя.
  
  
  «Тон европаысь тодмо ке, мистер Андерсон, — шуиз со, — уката но лымшор америкаысь, тон, оло, тододы, ма вӧл титулэз тырмиз доктор уже кутыны. Нош таяз учыре милям титулэз, собере но ялан трос аръёс ужаса потэм шедьтыны дышетон. Со эмтодосъёсъя доктор, мистер Андерсон, хирургияя специалист бере, кыӵе удысын, кинъёс ке ачим механической искусствоосъя степень возьматэ. Лыдъямъя, та малпан но такем стимуляция визьлык ӧвӧл, со утчаны ватсаса специальность басьтӥзы. Озьы практикаын психиатр соос, кин ветлӥз, — нылъёс шоры со син чилектӥз, — самой сложной учырлы сӥземын.
  
  
  Сёт солы сое, мар расшевеливать умоесь луизы, ачимлыксэ, шулдыръяськонъёслэсь. — Озьыен, тон мастер?
  
  
  Со ӟечен тэтчало, бызьыло, мугорзэс-тӥ ачимлыксэ. — Мед, — шуо соос, серекто туртто. — Поныса, ассэ озьы нима америкаын. Примитивный нимкылъёсъя но туж тунсыко. Нош мыным кулэ ӧй выры. Кызьы но люкаськизы, мон верай, пиналъёс мон котыре та одӥгез эмъяськись леди вылэм.
  
  
  Солэн уш куара конфиденциальность-озь кулэстэмын. — Тон малпа, соос висисьёс шуыса, эмчи-а?
  
  
  Iso вань кужыменызы тыршо Доктор терпимый Инурис вал, нош мон адӟи, мар чиданме ачимлыксэ iso вань кужымзэс эскеризы. — Я, тырмоз та огъя терминзэ, озьы ке но возьматӥськоно. Профессиональной сложной план эшшо но вань. Но озьы шуыны, врач пациентэн но кусып но уг сӧриськы, уг технической описание артысь, серьёзной леди эмоциональной кӧтвиянэн курадӟеменызы шуыса, пиналъёс».
  
  
  — Мон валай, — шуи мон. — Быгатысал ке мон тӥледыз пӧялляло. Но тӥ малпаськоды, малы таиз тазьы, шуиз со аслыз.
  
  
  «Висёнэд вань таӵе амалэн уг шӧдӥськы эмоциональной, тон капчи мед тодманы быгатыны неспециалист ih мактал».
  
  
  — Шуо, ӧвӧл-а, — шуи мон.
  
  
  Инурис Доктор пальпотӥ мон. «Мон шумпотӥсько, мар тон сыӵе паськыт кругозор-а, мистер Андерсон, — шуиз со. «Сётысал мон лыдӟисьёсмы гвидо вала, мар со тон доры казиноын вал мур выросмы, шуо кадь соос, пе, ожмаськыны быгатӥсь кӧня ке».
  
  
  — Бен, — шуисько мон. — Нош, мукет ласянь, со ассэ джентльмен чик уг лу та, мар та пиналъёсын эшлыко леди тонэ нимай. Мон малпасько, сое вӧсь кариз шуыса эй, со но, тыдӟыны, уката ачимлыксэ доры уг вырись компаниос.
  
  
  -- Нош ик со прощение куре тыныд кулэ, шуо инурис -- доктор, со мон доры берытсконо ке, мынекъя, пальпотонэн пиштӥз. «Мыло-кыдо луыны дырызлэсь укыр дыр гвидо. Но сое понӥд, мон сое вожпотон кышка. Адӟиды ке, солы эн огшоры клиникаен кивалтӥз. Татысен мыным егит оско виллаяз леди сюлмаськон матын луэ, сое сётэ солы вылэ берытскон этапез нецелесообразный но кароно соослы, мар мон тыныд карыны социальной отдача умоесь.
  
  
  «Кылем арняын, — азьланьтэ со, — эй, походэ удалтӥз вилла казино несанкционированный понна кельтӥз. Профессиональной Гвидо медбрат ӧвӧл, но, оло, соин валче янгыше ачимлыксэ пала витёно. Мынам туж йыры кур нылы таки гвидо исчезновение эзылыса улон интые, соос но ӵектозы торжественно шуыса, мон со нылэз уг луы ни сопровождение вольтчиз. Таки, эй, ма тодамы туннэ та ӝытэ удалтӥз.
  
  
  Озьы валамон, шонер ӧвӧл ке, гвидо ма, кызьы меда та шуыса, чидасьтэм со тырмоз-а? Но, — шуизы эмчиос. Инурис меӵак шуэ: «озьы валамон, мар луоз ӝог будӥз джентльмен, йӧно-а тӥ, йӧтскылыса, солэсь мед утёз шуыса ке, мар луоз тонэн чылкак içeriği выросъёсыз понна».
  
  
  — Я, я доктор, — мон шуисько, — мон уг но шека, озьы ик вань-а мар понна соос трос сылӥзы. Огшоры мынам потӥз, малы тон медо мар ке но малпано.
  
  
  «Педпал ӧрекчи луисько», — шуиз со.
  
  
  "Бен, многда," мон соглаш. «Вуриськись басьтыса, со ноку ӧз малпа, соос висисьёс шуыса».
  
  
  Мон киме чабко Инурис ободряюще Доктор. -- Я, со -- шуисько. «Кулэ-а тыныд укыр трос, арбериез вакчи основа шуыса валанэз эскерон вылын, куддыръя шуккиськыса медицинской наукаосъя но сураське».
  
  
  — Валай, — шуи мон.
  
  
  — Нош табере, мистер Андерсон, валалозы-а тонэ, - куке но ми тонэ курисько: лэзь монэ лыктӥллям... э-э виллаяз нуэ, со ӝыт мыным ассэ ачиз быдтӥз но... персонал нылъёс берен. Мон уг тодӥськы, кӧня со вера на тон, эше, тыныд сёто ке, милемлы но кыӵе ке визь-кенеш благонамеренный, тон шоры учко но луэ, вань визьмын, вань, ма соин быгатӥсько шуыны, со висён дуннеын. Куддыръя шуисько нах сынаськонлэсь кылдэм арбери вылын адӟиськиз нырысетӥ правдоподобный учкыны быгатэ, но со, жаляса верано луэ, со висён ee ӧте, со, со, малпасько, кужым монэ йӧнатӥз-ын».
  
  
  Со, тупась пус шонтӥ. — Мон туж оскылӥз, соин-а, мар-а тон эмъясь, эмчи. Лэся, аслэсьтыззэ, сыӵеезлы, пе, сыӵе мусо нылэн, со кадь..."
  
  
  «Милям вань оскиськон вань, — шуиз Инурис доктор. «Süre эмъян Но, ваньзэ ӝог быгато вал кематэк тырме».
  
  
  — Туж урод, — шуи мон.
  
  
  "Зэм но," соос шуо, чидантэм ысь кысъем. — Зэм, мон али но дыр мынэ. Туж умой луоз, тӥ мистер Андерсон. Зэм мусо.' Соос чиньыен тэшкыльтӥсько, гвидо вырӟиз но, дась ужъёс.
  
  
  Со каньыл ӧвӧл. Нылъёс султо, пуйые поныса, со доры вуиз но кунултӥськиз. Эй приветливо Доктор пальпотэ.
  
  
  Со доры бергаз эмчи но юрдонэз луонтэм нуналъёсы ортчиз гвидо-ысь mimmo выражениосты, со пыр пыриз. Ӝужыт, китай сюрес пытсамын сэрего эй, куке соос со доры матэктэ но со пала кошкисько шуыса, со азьын ӧсъёс распахнуть, но со сьӧры. НимиЕ1 сьӧры Гвидо .
  
  
  «Вождэ эн вай, тон иса шуыса", — шуи мон инурис доктор.
  
  
  Со, йырзэ сэзъяз: «жаль Кадь, — шуи мон. "Сыӵе мусо нылъёс..."
  
  
  "Вунэтыны тыршо, соослэсь дуно адямиос," доктор Инурис шуо ке, нунал доры мынэ.
  
  
  — Тон монэ келя, — шуисько мон.
  
  
  — Кулэ ӧвӧл, дуно эшъёсы, — шуиз со елейный куара. — Э-э, — шуи мон. — Мынам туж потэ вал та.
  
  
  Ымнырыз помрачнеть доктор. - "Кызьы потэ.'
  
  
  Со нуналэ со сьӧры. Тӧдьы «мерседесэн» дорам урдсын сылэ. Соос машинаысь сое тодӥськоды, сое адӟиды, куке мон казиноос пыр потӥз. Вӧзам сылӥсь нылаш, китай но Гвидо.
  
  
  Тарсгетыны Доктор чабыны. Со шуиз. - "Шуыса асьсэды возьмато?"
  
  
  Китайец бер ӧсэз усьто, вамышто азьлань но руль сьӧры собере кӧчиллям.
  
  
  Аслэсьтыз кузь эффектной чилектӥз но, пыд гылӟе нылъёс бер пуконъёсыз вылын. Со, шӧдӥське, балет кутэ мар со вылын вань-лодочка ӝужыт каблук вылын. Кышномурт эмъяськон нунал мон шер ih нулло, нош пыдкутчанъёс, пыдме чеберъязы эшшо одӥг нылкышно мыным тазьы умой ӧвӧл. Кӧня ке ар талэсь азьло эшшо ih тон адӟид-а, улэп луысал на ке, Николь Эсеб.
  
  
  Инурис Доктор пушкын гылӟыса. Китаецъёс но пытсам ӧс вӧзын кӧчиз Гвидо. Двигатель ужа ни, машина-лэсь отскользать урдсын.
  
  
  Со, чакламзыя, кызьы со кошкиз ке, номерной пус понэ. Берыктон дугдылытэк мерседесаз. Солэн берпал укно пыр адӟисько, кизэ вылэ ӝутыса, чебер доктор личико кадь.
  
  
  Собере передумывать. Лябӟытӥськод киыз бадӟым, бадӟым чонариос кадь. Киын бадӟым чиньыен возьматӥсьёсыз но пыр адскись котыр гинэ пытсаськылы.
  
  
  Машина призрачный сэрег понна кожид ке, доктор. Инурис мычем киыз туж каллен, каллен лэсьтыны кутскизы, со но ныллэн чиньыяз-майбыр вакчияк но кужмо трахея пальпотон.
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  -
  
  
  Со, баре мыныса, берен берытске. Трос Ке Мукет. Ӝоген инурис лыдэ басьтыны кулэ, со лэсьтэмын мед лэзёз та гвидо. Оло, дыго доктор кулон кельшы, таиз уг шонаське. Со та кунокуа Но лэсьтӥз ке, эшшо но тросгес-вӧл интые сое бырйиллям ке, берпалзэ пукон кезьыт автомобиль.
  
  
  Со нош ик сьӧрын пукон кӧчиз, критической официант улаз учкиз но, кудъёсыныз кӧня ке капчиятоно адӟисько ке, мон сое пичи но ульчаын пичиесьгес кышкатэк бандаысь эмчиос вуылозы инурис ачимлыксэ прогулка. Мон нокудаз но ӧз ке, мар мыным уж сярысь сюлмаське яке кышкасьтэмезгес официант сярысь. Шека со, маин тунсыкъяське вал реальной ачимлыксэ мон доры, ну, шуом, мон таза тырмыт, ачиз чотын мед тыриськоз, мед тодозы, мон быгатӥсько, туристъёс тросгес но кадь, уг тодӥськы, мар чотын улэ чаевые пыртэмын, но, следовательно, эмуос полэс дун тырыса.
  
  
  Со омыр выросъёсыз лэсьтыку но, со ӝӧк доры дыртытэк, каллен син лэзё, мон доры мыр мрамор вылысь чотын. Ачимлык эскерыны ке, со траектория движение киын, мон киын вылэ усьтыса учкиз. Соос бумага вылэ лёгет улэ, кырыж кук стакан, пила нылъёс сое котыртӥзы.
  
  
  Бумага кутӥз но сое ӝутыса стакан. Со виын, Мукет кадь. Инурис но соос ог-огзэс пӧяны, мар ке со туж басьтыны луэ.
  
  
  Со понна ассэ шӧдэ синкаӵ карандашен гожто. «Вилла, лилия », со шуиз: «Шып-Ферра. Юрттыны мон, костя-инмар. "Со гожтыны ӧз луы, но мон валаса, кузэн, ма та дырозь уг тодо, кин со сыӵе.
  
  
  Мон, нош тодӥськоды-а, кыӵе со вал: визьмо визь-ын, озьы ке но со вань-а, мар шуиз доктор Инурис. Чебер, пӧсь но тырмыт ачим оскытэк, эмчиос ӵош мед мыноз, зловещий пумитъяськытэк. Нош со хема вал, озьы ик кылиз мадиськонъёс.
  
  
  Лушкем-а со вал, кудъёсыз кык пумаз солэн пуштросэз ӝытэ люкаськылӥзы.
  
  
  Но ӝоген со ужаны кулэ. Со час шоры учкытэк. Кылсярысь, кыкетӥ ӝыныяз, инурис ласянь бадӟым но докторъёс луо. Со чотын тыриськоз, чаевой уг сёто, нош разочарование аспӧртэмлыко официантын, потӥз но «Негреско» валтӥсь пырон ортчиз. Пассажир такси витё. - Ын «рено» черодлэн азьпалаз водитель, пиосмурт толстолицый, кылльыкуз, йыраз запрокидывать, соргетыны руль сьӧрын, секыт но. Со пельпумам чабкиз ке, ачимлыксэ, со чаляк сайка. Со мон шоры учке, пальпотон пиштӥз, соос но суро-пожо луиз интрига самонасмешка пудо-живот вордыса, солдат пальпотон. — Мсье, — шуо соос сыӵе ежесь, саклыксэ ас палад кыскыны кадь.
  
  
  Юаз со. — Тон тодӥськод-а, Шаплы-Ферра?
  
  
  — Одно ик вань, — шуиз со.
  
  
  — Тон тодӥськод-а Вилла Нарциссъёс ?
  
  
  « Мед луоз ».
  
  
  — Тон ну монэ отчы быгатэ?
  
  
  — Кызьы кулэ, сэрен. Нош вай, тазэ мудрон интыосты.
  
  
  'Зэмзэ?' — мон шуысал, ачимлыксэ капкась усе бер рывок «рено» но пуксиз. «Вера мыным, малы нош дыртоно сётӥсько, дыр».
  
  
  Вӧлдэт вылэ пулъёс вылэ кожонлэсь кузя шундыпуксён но нырысетӥ план машинаос гылӟо ик пуромиз.
  
  
  «Отын нокин уг улы. Пустынно татын, — шуиз со.
  
  
  — Али тӥ луиськоды-а отын?
  
  
  — Уг, мон сое уг быгаты, шуо. Но-а отын нокин уг улы ини трос аръёс, м-сье. Со пыр-поч тодэ. Берлань, кӧня ке арня, толэзь-а оло берлань, сое со уй mimmo потаку. Вилла но дуно из борддор вискы, нош капка корт капка дорын. Со, капка пужейпи. Дунне уз луы. Тӥ сое шӧдӥськоды-а, куке дорамы нокин ӧвӧл. Сыӵе вилла та юрт луиз.
  
  
  — Тон тодӥськод-а, кин сое сётоз?
  
  
  — Ӧвӧл, сэрен, мон уг тодӥськы. Татын мукет ваньбур возисьёслэсь эрикрадъёссэс одӥг доры выжыса но, огшоры адямиос но куддыръя палэнысь гожтэт возьмато кык вилла разрешение сёто ас вылаз улоз».
  
  
  «Рено» али ӝоглык люка. Со, адӟид-а, кызьы асьме бӧрсязы beau rivage кунокуа ыше-быре, нош собере ас кожаз сюрес вылысь коже, сюрес вылысь со доры васькиз гавань выре, гурезьёсын из кораса, зарезь вылэ ӝутскиз.
  
  
  «Котьку вилла вал выль ымныръёс, — шуэ водитель.
  
  
  «Шоро-Куспо Cormiche Гвинея-А Потаськоды? », — шуи мон.
  
  
  "Мед сэрен."
  
  
  Мон али ӝутӥсько, милям но бере кылеммы ницца городэ. Ишакелы милемлы, бур пала, бус шобрет улын зарезь вӧз-вӧз кылле.
  
  
  — Благодарной луоз, — шуисько мон, — мон тонэ уг ке довезти капкаозь вилла Нарциссъёс, нош километр вылэ васькиз вазь лэзиллям.
  
  
  — Валамон, — шуэ водитель. Оло, умойгес луиз со солдатэн. Зӧк визьмо но, соку но. Валантэм, мар та эмуос сётэмын, соосъя валаны луэ ке, мукетъёсыз сярысь но вунэтӥз. Йырсазьзэ нырысь ик уте но асьмемыз. Выживание котьку реклама умой вал, соин солдат ас лэсьтыны быгатэ.
  
  
  Но ӝоген соослэсь зыл-зыл мынӥсь, дуннеын одӥг туж майбыр захватывающий вызовъёсы сюрес котырын. Азьпала сюрессэс луы, кыр дуннелы, кӧня со ӵуж фонарь ӝуато но, катанчи бус висъяське шуыса. Уйзэ чалмыт ке но вал, ӝоглыкез ыртӧл ческытсэ кылдытыны.
  
  
  — Тани, — шуиз со.
  
  
  Гожъямъёсыз валче табличкаез «Св. Жан-Тёп-Феррат mimmo тодмаське но ортчиз. Мон дорысь бур пала-а, мар-кытын гожез тыл, Шаплы Ферра кылле, бадӟым чиньызэ кадь, зарезь адске. Двигатель «рено» заскулить, водитель переключаться ке передачаяз кулэстыса, туж ӟеч дасяськиллям доры васькон-Корниш.
  
  
  — Ӝоген ми вал отын, — шуиз со ӵош шулдыръяськонъёсы кысъем. — Эшъёсты тӥлесьтыд возьмало?
  
  
  Со пумит ӧз луы эмуос ответ. — Ӧвӧл, — шуисько мон, — кышкаса-а, пе, ӧвӧл.
  
  
  — Быгатӥсько, потэ но, тон-а та?
  
  
  Руль вылаз понэм одӥг киын, соосты пукон улаз мар ке мукет ёзъёс. Со дыре берлань шырак ачимлыксэ, монтировка солэн кияз вал. Со серекъяз. — Оло, тӥ сое кутыны быгатэ-а?
  
  
  'Луоно. Нош мон сотэк усьылӥзы. Ӟечбур, тон понна тыныд тау карисько.
  
  
  — Неважный, — шуиз со. — Тазэ мудрон интыосты вилла. Мон туж тырши. Туж недружелюбой. Та юртсы ӧвӧл со, кытын шыпыт-небыт но тӥледыз шумпоттоз тон астэ шӧдӥськод».
  
  
  — Мон отын ноку но ӧй вал, — шуи мон. — Мон но тыныд оскоз.
  
  
  «Дун-чылкыт мон кысы», — шуиз со. «Та уй адӟон тыныд юрттэ».
  
  
  Юаз со. — Армия?
  
  
  «Кунгожсьӧр легион», — соиз ответ сётӥз. «Шоры, синъёсме кыньыса, кӧня ке минут. Тӥледлы соин верай, куке вуи мон отчы.
  
  
  Пыр куд-ог дыръя машинаосты дугдылытыса. — Умой, — шуиз со.
  
  
  Нош ик со синме усе. Мон кромешный котыр пеймыт луэ. Водитель банкнот понӥськом сое пияла.
  
  
  — Ну, — шуэ со.
  
  
  Со потӥз, машина котырын.
  
  
  Водитель мычиськиз. — Усьтэмын Километр. Бур пала. Из борддоръёс. Куинь метр ӝуждалаын. Туэ вылӥ пияла. Капка сизьым метр. Йылсо йылъёссы. Пушказ сылӥсьёсыз номыре лушкаллям. Эсьмаса, берлань толэзь. Но, эсьмаса, удалтон.
  
  
  Со ялан пальпотэ, каллен-а мынэм машина ветлон сюрес вылтӥ бер дыр. Сое витё, дыр ачимлыксэ кылэмысь дугдэ, нош собере мыно. Со дыре пушваланзэ, соос эскерыны, лэчыт пурт вылын вань на шуыса инты.
  
  
  Ӝуй погылляськыса пырыос ӝуштыса вуж, сисьмем удамез кадь. Ломдыса вылэ сынэм корт капка. Пыр сергей лысо писпуос толэзь бурмемын ӝикыт, клочок котыр ӝутскем бус, нечесаный турын но, шудыны, котырысь музъем адскиз, туш тушка кадь.
  
  
  Сюрес вылысь адӟиське вал ӧжыт шуыса. Сюрес гинэ машинаос ортчо гинэ, турынэз чурен зӥбыса лыдэ басьтыса. Часовой кадь сылӥсь вилла но ӝужыт писпуос пӧлы тунсыко учконэз.
  
  
  Кыӵе дырын соос сылозы капка но со пеле понна. Чал-чал гинэ. Нокыӵе пуны, сигнал сярысь мыным гожтэт. Куатетӥ шӧдон понна нокыӵе патрульёс маркировка, шӧдонэз, кудзэ мон сомында пол утиз.
  
  
  Со кушты-а со вылэ борддор куртка но куштытэк, киын жобез мед утёз пияла пырыос, со из вылын кыллё, возьманы, мар тунсыкоез ортче вир. Со тэтчытскыло, выллань, одӥг движениоссэ но оскымон пыкъетъёс шедизы золтӥськемын, куртка шырак ас понна.
  
  
  Борддор Присев пыдул кутэтъёссэс, со, пеле но дугдӥз. Чал-чал гинэ. Писпу кадь пегӟонэз кутыны някыръяськись но, со азьлань вырӟиз, кылчеберман чурин. Со каллен вырисько. Кот турын кузя пыдын мыныкумы мон. Бусъёс, лыс вуэн, зарезь зын, котыр бугыръясько.
  
  
  Со вырйылэ тубыса, пыр проблеск писпуос но югытэз адӟизы но, бус пыр. Кӧня ке секунд ортчыса, со кыр бусыын вуиз.
  
  
  Писпуос вылын но адӟиз со дуре дугдэ, монэ дорысь бур пала кожизы шуыса, машина пытьыос, паллянэ кожыса вилла пырон доры собере нош ик меӵкытэ. Тӧдьы «мерседес», ватэм бус арес, пеймыт, чалмыт сыло, подъездной выламы выжлёгет.
  
  
  Ас вилла, из вылэ кезьыт салкым, омыр уй витать зарезьын, котыр бус тодмаське, вӧтаса кадь шимес интые. Укно вылын, котыртэм ставень свисать, йӧл шоро-югдӥсько тӧдьы толэзен куэмын катанчи, учки сцена вылын улӥын но, син невидящий кадь. Кык вылӥ этажаз вилла пеймыт луэ. Нырысетӥ этаж укно вылын куинь сергей план ӝуаз.
  
  
  Гож писпу возиське музъем, со юрттэ ӝог огибать. Мышсэ, азьзэ но сьӧд палысьтыз мукет пала но, кылтэм-ымтэм кылисько. Со юн матэ вуыны кутскем турын вылтӥ. Буре укноез ворсано катанчи векчи гинэ. Ӝутскыса, лаптӥськыса, со пушкын пужейпи.
  
  
  Та кухняын вал. Чашка чай юэ пукто китаецъёс, мон пала мышкынызы пу но ӝужыт ӝӧк сьӧразы ӵындо.
  
  
  Мукет укно доры лыктӥз но со пригнулася, мускыт бакель каремен, мон сое приглушать shaggy выре. Со шараяз но каллен йырзэ ӝутыса ик, учконо-а, мар-комнатаын, кудаз кровать гинэ вал. Та Гвидо кровать вылын кылле, ӝуштыса йырме доры пыкъяськыса, журналъёсын но лисъясько. Со, адӟид-а, кызьы кускерттон кобураяз пистолет но со манассиялэн наплечный-ысь куртка басьтӥз.
  
  
  Нырысетӥ куинь пӧлысь тросэз кык комнатаын улыса, куинетӥ-ысь югдытӥськем. Отчы со дыре но панцирьёс, укно уровеньзы улӥын возиське, доктор со куараез кылӥсько.
  
  
  — Дуно, — шуиз со. — Мон тыныд туж чидась луыны тыршо. Со но шедёз, тау тӥледлы чиданды но уг палась вознаграждаться шуыса валаны; будэ гинэ но вузанъя. Нош али, жаляса верано луэ, мон доры лыктӥз чиданэз-лы пум.
  
  
  Табере сое укно вылэ лёгет улэ. Сое усьтыса, куараос но эмчиослы, кышкытлыклэсь зарядить кариз, тодмато-сай луэ. Со, укно доры лыктӥз. Та люкетэз ошетэ векчи тӧдьы на, огдырлы гинэ задернуть, комнатаын ошиськыса, шайгуын кадь вотэсэ. Укно пыр адӟисько, лыдӟисьёслэн но сое адӟемзы доктор инурис нылъёс. Вылам куртка но буям доктор шарф инты басьтӥ, ваньзэ ас вылам куштӥз но уродгес на легезьпу кӧня кисыриоссэ учкиськод думем буртчин кык полэс кисыртӥз.
  
  
  Сое адӟыса, зэмзэ ик, нылъёс ваньзы на-а, мар дӥсяло вал, озьы ик, куке соосты кызьы пумитало ee. Тыбыр сьӧрын дорын котыртэмын вал нах киын, кызьы нылпиосты, урод выросэз понна сое сизьдэ, кыньыртыса ужпумез берыктэ, ваньмыз чилясь йырсиез нош на думы ӟарыт-вож лента.
  
  
  — Мон малпасько, малы ми доры вис признательность кулэ тыныд, — шуизы эмчиос. «Мон оскисько, тонэн ӵош мон доры лыктэ, мае аслым ваньбурез вис карыса, кышномурт сётыны быгатэ сое гинэ, мае мон тон понна пунэмзэ преданность кутскиз, соиз но тӥ вылэ кисьтӥз, со котьку озьы-а тазьы-а, чылк-чылк. Мон уг быгатӥськы тон оскиськод, нош мыным зэмос эш луиз самой та надежда. Нош, оло, соос укыр оскиськизы. Нырысетӥ полаз со ӧй вал. Но озьы ик со тодӥз, мар со, мар сётыны мылкыд карисьёс ӧз быгаты, кужымзэс басьтыны луоз». Со усьтэмын нылъёс шоры учкыны. Муртлэсьвизьмогес но каллен-шуэ со. — Тон кышкыт, — шуиз со.
  
  
  Вож ымнырын инурис кырыжтӥськемзэ. Но со нош ик киосмес ӝутом, лэзём. — Со понна кыкетӥ ползэ ини туннэ ӝыт кутскыку, монэ тон сокем спровоцировать ке, мон тонэ сокем возьмай, абдрамон чебер ымныраз лек захотеться. Нош мон тае лэсьтыны уг яра, озьы ӧвӧл-а? Со ужасно тазьы адӟиське. Бен, со озьы ик валазы, мон тон дорысь шедиз-а уд юаське гожъёс. Со валэктӥз ни, мукет-а мон.
  
  
  — Мон уг валаськы умойтэм, доктор, — шуо нылъёс. — Тустыя тӥ сярысь мон уг вераськы. Ваньзылэн таослэн правозы вань вылын монэ ӧжыт.
  
  
  'Ой, ӧвӧл-а?' — доктор вераз.
  
  
  — Ӧвӧл, — шуиз со.
  
  
  — Мар бен, мон ческыт-а?
  
  
  «Юрӟым мыным тӥляд ке, марлы сыӵе урод тӥляд невыразимый, — шуиз со.
  
  
  Серекто Доктор, ньылон котырын кильтыр серекъяло ӟырт ачимлыксэ мозмытӥз.
  
  
  — Урод, — шуиз со. «Тодӥськод-а тон сярысь уродзэ уг тырмы кадь, понна, капчиен nen сярысь озьы верамын. Та сярысь трос тодӥсько, ӝоген тон Но, мон но аслэсьтыз азьветлӥсь луэмзэ, тон дышетӥсь, тон партнерез».
  
  
  — Ноку но, — шуиз со.
  
  
  "Э, бен, дуно," Инурис доктор шуизы. — Туж ӝог. Татын, комнатаын улыса, кровать вылын уло.
  
  
  Ӝоген ӧсъёссэс шоры учкизы нылъёс.
  
  
  Доктор йырзэ шоназ. — Ӧвӧл, — шуиз со. — Со тыныд уз юрттэ.
  
  
  Скривиться нылъёс.
  
  
  Та виын мон лэсьтэме потэ, комната лэзькы шуыса, адӟыны но, кылыны но небыт инурис ачимлыксэ доктор, куараез пыӵа. Мон ачим но буйгатски. Та дырозь номыр уг лэсьтӥськы кузэн со сяна, зулеме. Тодэм-адӟемзэ со ныл. Но, возьмаськод, но луонлык вань трос адями сярысь тодыны луэ, мон тае золгес но золгес ортче лушкес пленница ачимлыксэ, ас мугор но ымныр кышкытлыклэсь ачимлыксэ безупречный фантастической сайканы выре.
  
  
  Ачимлык пиньёссэ галяса но сьӧсьяськылон предвкушение мыньпотон. "Ма, мон доллар тыр," - шуиз со. — Тон монэ берпум шанс сётэ. Тӥ сётӥды ваньзэ, мае мон кужымез. Взамен мон сёто тыныд, мар тыныд кужым сётэ, яке басьтэмын луыны кулэ, тон-а та?
  
  
  «Тӥ монэ басьтыны быгато-а, доктор, — шуиз со юн, — нош тон тодӥськод-а, мон тодӥсько, мар мон тӥляд киулады ноку но ӧй вал».
  
  
  Доктор ымнырыз кӧдэктэмын, нош вож-ысь кепырскем ан. Со пуӵ вылын пульсировать вирсэр, лобась кый кадь, мугорызлэн висёнъёсын ачимлыксэ улэ шымырскимы. Со ныл доры лыктӥз, со выриз каньылэн шыпыт пукыса, учкиз со mimmo, ачимлыксэ кадь эн ни улэ. Котыр ӝутско киос лентаен йырсиме ишкалтӥз но, со бадӟым ачимлыксэ, эй со усёз, пельпумъёссы вылын зарни усён.
  
  
  Ачимлык ымнырыз люкетаз отталкивающий вожпотонэз пурӟыку, золомытыны понна со кӧня ке секунд эмуос потребоваться, сое кутӥз но выж вылэ сэрпалтозы шуыса вож лента. Со куспын вис карыса, соос вылэ мед урдскозы, нах нӧзёмыны доры дасяськи но ворми. Сое азинтыны mimmo нылъёс учкыса, со трос ӧвӧл кадь йӧтэ малпан ачимлыксэ, кызьы кут гужгетэмзы.
  
  
  Нош ик кизэ мычиз Доктор. Со вылын векчиесь кузь чиньыоссэ векчи дэрем вандэтлэсь ачимлыксэ кыньыса, чиньыме пумысен, соос пӧлын юри гадь чотын лайыг нош ӝуй-ӝуй.
  
  
  Шаплы соос вырозы суйпоскесъёс лэсьтыны, со но мугорысь тканьёсты калтыны. Соос дол-дол пукизы, куке со сое лэзиз но пельпум калтыны басма эй, лопыр-лопыр выж вылэ усиз.
  
  
  Со ӧз вырӟе, асьсэлэсь гадьзэ утёно-пуртэсысь сук мед сайкалозы, син ачимлыксэ бугыръяськыны. Со киын урдэсъёсаз ошиськыса. Со вылын гинэ луэ, тӧдьы трусикъёс, тапочкаосыз но балетъя-лодочка.
  
  
  Шокан доктор мозмытыны, соин со куректэ. "Эх, тазьы-а," - шуиз со.
  
  
  Викышъяса куара ас дыраз мон такем соос косо, ӧтё, чыртызэ чигемез кый ачимлыксэ, соин со доры кизэ кус гылӟыса, нош со вылэ трусик кутскиз макес пыжем колӟаськоно.
  
  
  Хьюберт право насчет николь лэсьтэмын вал, николь ке косэ вал-а со. Соин инкуазьлэсь блондинкаос.
  
  
  Койкаос дорысь бур пала вал, монэ, укноосты но борддоръёсты вискын сэрегын. Нылы, ваньмыз вырӟы на, мон-лэсь паллянъёс луо, нош куспазы соос но доктор Инурис кровать.
  
  
  Пыдес вылам султо, жадён но кыньыртыса бугыръяськыса ӝокамлэсь, бака закатывать эй, сое трусик-озь.
  
  
  Пыд выламы ӝутскимы Инурис Доктор, китӥм кутӥз но берлань ee кровать доры сюл-кал кутскиз.
  
  
  Эй сое лэзьыны, одӥг вамыш лэсьтэ ке, мукетыз, мед гинэ ышанӥсько. Со паллян макесъёслэн пуш палъёсыныз вордӥськем пусэз ӧй вал. Чылкак ӧвӧл. Собере со укно вылэ перепрыгивать комната но зымылэ.
  
  
  Ас котыртӥд берытсконо черсъя Доктор, мон адӟи шуыса. Дӥськут берен пукон сӧре аслэсьтыз ныл доры гылӟыса.
  
  
  Чыртыдэ шарфен вылэ пограно доктор, легезьпу тошнотворный ачимлыксэ гольык сирес котыразы. Чигиз мынам соос пӧлын вормиз азьло вуэ, со паймытэ аслаз вормиз.
  
  
  — Гвидо! кеськиз со. — Гвидо!
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  Со син пумыныз адӟиз, кызьы нылъёсын астэ мугорзэ шӧдон но астэ дэремлы басма доры ӟустари изодранный шымыртыса ӝутӥзы. Инурис доктор луыны шымыртылӥз, капканамы чонари кадь, кулонлэсь вуон дыр быдто Гвидо.
  
  
  Нунал со доры пегӟыны ӧз туртты. Мон мелькнуть гол дорын, пе, со, лэся, коридорысен пумиськи палач пеймыт кышкатэк ачиз пичи, нош собере тусбуям но пистолетъёс пуля ущербный понна штраф тыроно интеллект гвидо капризность 22-го отморозок та калибрзэ. Суредаз но кылдытӥз сое дыре ик мысленный кизили дорады " мон-адями пещерае, койкаысь тэтчыса, ишкалтӥ-ысь доры бызьыса нылыз кунултыса но пистолетъёс трехо ачим комнатае поттӥзы.
  
  
  Пыдсы кадь боксёръёс сэрегын, паллян пал борддор кузя докторъёс комната инурис шонерак мыноз, ачимлыксэ, кикур педло укшатон, выросъёсыз тупатон кадь.
  
  
  Мон трос уг луы, дыр. Сыӵе кышкытлык возьма физической нош Доктор, ческыт вата кадь, но соос пӧлысь нокыӵе малпанъёссэ ӧз луы, султӥз но гвидо. Молодёжных веб-жугиськон, со ввязываться кудаз быгато вал, диск, кудаз вал со ласянь шансэз.
  
  
  Эмуос лыкто сое лэзьыны, паллян пельпумын, киыныз шоналтэ но. Солэн ӵыжы мон понна милям бур ки кутӥськыса. Со кошкыны лэзё, вӧсь карон, сое ымаз но ачимлыксэ ай. Врезаться солэсь борддоръёссэ, собере уллань гылӟыны, йырсазьзэ ыштыса, ымдур ачимлыксэ пурпурный-тӥ вир вия.
  
  
  Со шталь уг дырто, интыськем школаосысь мед тырозы, нош соос доры берытскиз но тэтчыса нунал. Бергес. Со усьтӥськиз.
  
  
  Отын сылэ Гвидо. Мынам улон вал вылазы мертазы Trejo. "Сылӥсь зӥб-зӥб", - шуиз со.
  
  
  Соос киоссэс ӝутӥзы. Сое сётэ солы, со вие николас андерсон ма, нылашлы дурбасьтӥз, шуге-леке усем, вань ужзэс ӵош нимысьтыз мугез ӧй вал Гвидо. Абсолютной та кулэлыкез ӧй вал.
  
  
  Кылем пистолетъёс вырӟизы. Али огназ кыле на докторлы луэ. Пальпотыса Гвидо. — Тон талы тазьы тыриськоз та ублюдок, озьы ӧвӧл-а? Я, вань куараез, малпасько. Но ваньмыз умоен нош мон уг быгатӥськы, уроме. Мон понна та ляб возьматэмын. Но мыным со уг кельшы. Тон луыны кулэ пегӟиськод ке, со тонэ вераны. Быгатоды-а али тӥ жаля та сярысь.
  
  
  Лэчыт синъёс паськытатӥз но нылэз синйылтэм Гвидо. — Дӥсяським, — шуиз со. — Ӧтизы но Тьсоенга . Эмуос шуо, доктор юрттэт кулэ шуыса. Акылляськыны но уг туртто.
  
  
  Тыбыр нылзы ми доры берытскиз, пӧлысь сузё-чемоданме кровать улэ, кӧня арбериосты, дӥськут но быръе дӥсяськыны кутскиз.
  
  
  — Тӥ, — шуисько Гвидо, — соос доры но киыным борддорез юдэсъёсты ватсано бырйыны.
  
  
  Сое лэсьтыку, мон шуо кадь. Мон дорын утчан приемлемый ортчиз Гвидо. Оло, соослы валантэм луоз таӵе люкетъёслэсь объектъёс тырмыт мед дышиллям, киужъёссэс. Ачимлык утчан пистолет вайиллям быгатэ эмуос но, пуртэн газовой бомбаослэсь но, со тырмыт но ӟеч ӧй вал, пуртэ куинь мед сузёз. Уг висъяськоз воображенизэс Гвидо. — Умой, — со ялӥз, — тон чылкыт. Берытскиз, отын йыр но киын лэсьтэм понна ih возиськод, мон тонэныд уг лэзьы шуо ih дыр».
  
  
  Shaggy ӧс сьӧрын кылӥськиз. Нылмуртлэн вуиз китайысь, ӵушконъёсысь но несс марлы ке но кельшись ву вылэ пичи тусь. Нырысетӥ адӟиське солэн киосыз ачимлыксэ. Пур-пур вылын но, азь чиньы гиждӥнь чӧльы кадь, кинжалъёс четырехдюймовый.
  
  
  «Валэктоно доктор, Тьсоенг », — шуиз Гвидо.
  
  
  Китайец шонтӥ.
  
  
  — Тӥ, — шуисько Гвидо нылъёс, — со рыцарь тӧдьы вӧзазы султӥзы, нокыӵе но валантэм. - Тӥ гульымзы со тӥледлы тыриз. Гуртысьтым ке, со милемыз, кык тыныд мед татын сое ыбизы искреннее, интыяз. Соку мон зӥбытгес луо.
  
  
  Китай доктор инурис вӧзын пыдесъяськыса, ымнырме кышетэныз ӵушылэ ачимлыксэ. Застонать Доктор, йыр но чыртыяз кечырскиз ачимлыксэ, ӧлексыос. Ачимлыксэ, син кыньыртэмъя. Китай ачимлыксэ, ялан маялляй, палэнэ уг ӝегатӥсь дыръя врач ачимлыксэ, кузесь гижыоссэ но уг йӧты ачимлыксэ тыршо. — Мон ӝутскыны юрттэ, Чанг, — шуиз со.
  
  
  Ачимлык кунултӥз кутоз но китай тубе. Тыбыр ӝуштыса, со доры лэзькиз азинтыны. — Мон бренди вайыса, Чанг, — шуиз со.
  
  
  Комнатаысьтым потӥ но китай куспын бокал коньяк пыр ортчыса вуэ. Шокчыны но аслыз пар стакан парсь ныр мес Доктор, азьло юыны кезьыт. Со ӧлексы киыныд кырмаса эрико ан. Собере жадемысьтызы пальпотон соос мон доры берытскиллям. «Реальной нокыӵе изъян, мистер Андерсон, — шуиз со. 'Мон понна улӥ. Ма... ма тыныд йӧтэ, та уж чылкак мукетэсь луыны быгато.
  
  
  — Кылзӥське, — кутски мон.
  
  
  Нош мон гвидо куспетӥ кариз: «Ӵоксаське, — шуиз со.
  
  
  со шонаськемзэ Инурис доктор, дрессировщик кадь, пуны тявкетыны ужъёс вань егитъёс. — Тырмыт, Гвидо, — шуиз со. "Куртчемелы."
  
  
  Адями шоры учкытэк, соос зӧк уг Гвидо. Ваньмыз радъяськем бере, кусып ih привязанность вылэ уг пукто. Ӧжытгес шудо аслам нылы кадь луид, автоматической гвидо доктор но пистолетъёс инурис озьы ик нуиськом ми, котькуд ар мед улэ, ачимлыксэ рухнуть пуля улаз кадь асьмеды.
  
  
  — Мар гинэ-а, мистер Андерсон, мон малпасько, мыным дыр вуиз тон доры лыкто но кыӵе ке но валанзы курадӟылон. Мыным потӥз, отын тон мар мон валэктӥ, негреско, пе, нылы, тон саклыксэс кыскыны выре, туж ик делле висись вылын. Татын но шугомытыны быгато гожтэт но-а тыныд со висён гинэ усугублять-ын. Драматической амалэн дась ини, сое тэрытскыса улыны, озьы тон аслэсьтыд лояльность мучительно адӟытэ, бере, дыръя, нокыӵе изъян уг луы ожмасько. Нош тон валаны кулэ, мар мон нокыӵе но адямилы чидано уг пыриськон наукая, туж йӧн-йӧн уж борды йӧтӥськиз ке юан висись адямиез эмъян».
  
  
  — Кин ке-соку висисьёсты но та комнатаын, доктор, — шуисько мон, — тон талы тазьы.
  
  
  Со нош ик йыркурзэ ас кужымен ачимлыксэ сдерживание тыршемез шӧдыса, врачъёс масказэ ишкалтыны благожелательный кышкытлыклэсь ачимлыксэ, вож потон мыдланьтыса сётыны понна, солэн пушказ гомаса.
  
  
  Мугортӥ юзыр ачимлыксэ бызиз. Со гуӵык бренди лэсьтоно на. Ачимлык дуно жидкость син шоры учкытэк, со киям кема бергатӥ бренди. Кутскид валаны сое, мае ми адӟыны но, кылыны но тросгес, малы со шека. — Мистер Андерсон, — шуиз со одӥг пальпотонэн котыр ачим нодтэм. «Пациент врачлэсь пӧлын но вал сыӵе учыръёсты, кудъёсыз пото, шуиз кадь со, пе, йӧспӧртэм неподготовленный эскерисьёс понна. Сцена, соосты шокировать математикая быгатэ сыӵе сямен поттыны выриз кадь, тонэ, мынам одӥг эше-бери котыр валамон луоз.
  
  
  — Дугды, доктор, — шуи мон. «Мон соосты кабыл уг басьты, нош тӥ озьы малпаськоды ке, соку визьзэ ыштэм муртэ тон эшшо но тросгес, малы со шека, мон но шека, асьтэлы профессия но тон копак нимъя-а мар-а пӧялэ».
  
  
  Мур шокчиз нырзэ чуртнамез понна сюмык асьсэос эмчиос но аслэсьтыз чашазэ шар тусъем коньяк, кезьыт азьло милям синъёсмы мертчизы-ын.
  
  
  — Кыӵе возьытэ вуттоз, — шуиз со ӝожмыт пальпотон. — Туж жаль. Тон понна. Тон визьтэмгес-а, мистер Андерсон. Мыным тонэн гинэ кылзыны ке, тон али туж майбыр лызалэс ярдураз выйыны быгато beauty узыр луонлыкъёсыз. Нош та планэз мон ворми тонэ ас интыям тэтчыны мерскиз. Но таин сэрен туж ӝожомиз.
  
  
  — Тӥ доры шугадӟонъёс понна, — шуисько мон. "Нылы татын но со понна уг, мон малпасько."
  
  
  — Мон серекъяно геройёсты, мистер Андерсон, — шуиз со, отхлебывать бренди. «Оло, тон-лэсь опыт вестерн выжыям кошкем, ачим но трос соотечественник кадь, нош мынам фактъёс вылэ кылдӥз. Соин ик со но, малпасько, мае мон тыныд, оскид ке, тон-а со шуэ, ма, мыным потэ, котыр данакез опыт, трос геройёсты нуналазазвесь кулонэз пумитаны, кезьыт трусов. Но оске со, ма понна со озьы ик та нежелательный, ih кадь пичиез но, визьмо но трос собрат. Нош философствовать тырмиз. Тырмыт шуисько, мон ачим уг лэсьтэмын тон мар-а, милям нылъёс одолжение. Нош тон понна мон кер уг капчи кезьыт-лэсь трос.
  
  
  — Та мараны сылэ на, доктор, — шуи мон.
  
  
  — Зэм, — шуиз со. «Али но со кылдытӥз».
  
  
  Инурис Доктор стакан пуктоно. — Тьонг, понэ но вань люкам багаж асьсэлэн машинаоссы вань. Ӝоген ми кадь луыса кошки.
  
  
  Со мон доры выльысь берытском. — Тани, мистер Андерсон, кер тон мыным вай. Со кулыку, мыным та коркаез али куштӥсько. Ӝоген Гвидо, Чанг, со, пинал леди но, кин тӥледлы дэлет озьы исамдэ, кошкысал. Мон котьку пумит луэм, улонын ӟечлык мертэтэн утчалозы выль эскериськон вай, кудӥз луыны быгатэ ӧтем адямиос, соос тӥлед тунсыко луэ местонахождение сярысь тодо. Ужез но, — пальпотонэз ымдураз усьтӥськиз векчи гырнадёр ачимлыксэ, нош син метнуться нылыз доры, — аслэсьтыз кык пумозь неизбежный луэ.
  
  
  Мон гвидо пистолетъёс палаз шонтӥз. — Мар со вал?
  
  
  "Эх, Гвидо. Гвидо дуно, — шуиз Инурис доктор. 'Чидатэк. Кулэ дыръяз ас рецептсэ мистер андерсон выписать каризы. Ачимлыкен юн комнатазэ нош ӵекто тон отын одӥгаз но кема нуиз подвальной-тӥ кертто. Чанг курыса тонэн ӵош мыномы". Нош берло, куке ваньмыз картузной Чан, уробоеныз валче etkileşimli нош тон, мон учко, мар мон карыны быгатӥсько андерсон-тӥ мистер вӧсез-пиналъёсылы ачимлыксэ леди та люкиськон.
  
  
  — Мынэ, — шуисько Гвидо, мон ӧс шоры возьматӥзы.
  
  
  Ми доры педпал чанг коридорын итӥськизы. Сарба вал со самой делле команда. Чанг, коридор кузя чигнаны мон азьын, мон дорысь кыдёке тырмыт возиське. Монэ кыдёке кылем гвидо тырмыт бере, мон понна пыӵал-тӥрлык доры ӝог вырӟыны уг быгаты.
  
  
  Пичи выж тулыс пумын пагӟа вал, уллань нуэ. Ми дорын улэ пичи комнатка пагӟаос пырыны, тырттэм, пукон тыбыре пукон вылэ тӧдьы буёлэн буямын но пуосын уг каре ке, со пеймытын югыт груша гольык, вӧлдэтаз винтыяны, газет ӟырк адӟисько. Ӝӧк улэ, свернутый лачмыт, шонер кадь назначение ih отчы понӥськом, вылтӥз, гозы кылле кесэг.
  
  
  — Пуксьы, — шуиз Гвидо.
  
  
  Со ужась эффективногес луоз. Эмуос потребоваться минут вань шуыса, мон киыныз пукон тыбыре лякиське, нош пыдам кук.
  
  
  — Мыныны быгатэ, Чанг, — шуиз со.
  
  
  - Сюр-лы йыр китайец лэзиз вӧсям, собере чал-чал тубат кузя ӝутскиз.
  
  
  — Келяй мон сое, — шуиз Гвидо, — малы ке шуоно тон мар-а малпай-а мар-а шуод.
  
  
  'Oi?'
  
  
  — Малпасько, доктор, кыӵе тӥляд-а мар-а-со маскарчи, уроме. Тон косӥд ачимлыксэ серекъя. Ангес улаз но, монэ со мыр учке пистолетсэ йыр дуло ӵыжалскыны. — Но мон уг малпаськы, малы тон сыӵе тумошо. Туннэ ӝыт мон тонэ потэ-секытъёссы трос, но мон солы чик ӧз кельшы. Озьыен, мар тыныд кулэ, мон шуысал, озьы ик та, тон понна мар доктор фермер — оло, тӥ улэп кельтӥз со — тӥ кулэ. Со сярысь сюлмаське шуыса, татчы васькемын, кезьыт азьло ми кошкимы. Нош собере тон сое виид. Кыӵе быгато врачсы-со мон вылэ йыркуръяськиськод-а дыр, но мон соосты ваньзэс огкадь уг туж кельшиз. Со но малпало яке ог час ортчытыны, аслым мар делле вылын ӧй вал та пуштрослы. Озьыен, тӥледлы кулэ, мон туж шудо но.
  
  
  Сёт солы сое, мар косӥз таиз оскем уг люкеты обыда, вань ужзэс ӵош соин-а мар-слабак. — Мон тросгес но коньдон дораз, Гвидо, — шуи мон. — Мон тонэ кошкыны лэзё ке, сое ваньзэ тӥледлы сётӥ".
  
  
  — Ох, чувак, — шуиз со. «Мыным яра, куке мон кури-а».
  
  
  — Узыр-а тон луыны быгатэ, Гвидо, — шуи мон. "Лэзь монэ. Пожалуйста.'
  
  
  — Шуоно мон тӥледыз одӥг гинэ потӥсько, — шуиз со, пистолет пичи гинэ туж зӥбылӥз. Со сипыртэм куараос-озь кулэстэмын. — Тыныд кулэ, эше. Ӝоген со ӧсъёссэ сьӧры потӥ но пистолетъёс басьтӥз. Со адӟе, кызьы со ӧс сьӧры пытсаськиз, но кылем, тэшкыльтӥсько тунгон кадь. Соосты басьтӥзы е чиньыен выретыны кутски. Кӧня ке секунд ортчыса, со гозы вылын басьтӥсько но бамъёсты ватос котырын ужаськом ини. Гвидо, оло, шудэмъяськй николас Андерсон но, Картер но Николас — чылкак мукет ужъёс. Туристъёс экскурсиен пумен янгыштэм доры лыкто. Мон трос уг куамын секунд потребоваться, гозы медаз перепиливать.
  
  
  Со пукон вылысьтыз басьто газетмес. Та зӧк Матный тырмыт луэ шуыса, трюкъёс проворачивать. Со тыр со усиз но газет одӥг пол гинэ кельтӥзы. Собере-тӥ поллы золгес куасалтыны но со азьланяз но цилиндрен диагональя биньыны. Дась продукт кутонэз но юнгес луиз конический, изгурезь кадь, йырыз. Таосыз дунтэмесь вал пыӵал-тӥрлыкез но кулон.
  
  
  Гозы вандылыса бичалом, пукон тыбыре доры буш киын но пыдзэ чуртналоз кертто, тыбыр вакчияк газет понна.
  
  
  Мон сое кема витёно ӧз луы. Пагӟаос кузя загрохотать shaggy ачимлыксэ, тунгонъёсыз но тэшкыльтэмез. Ымнырыз юг-юг луиз гвидо-горд. Ӧс сое тышкай.
  
  
  — Ублюдок нӧд, — шуиз со. — Со отель, чан тӥледыз виылозы шуыса. Мыным вӧсь мед луоз. Ну, басьтӥзы, мон понна соос ваньзы дерьмо быгатэ. Со доры, дыр, сое быдэстӥзы ке, тон шӧйзэ луэ.
  
  
  — Таиз ужмы уг лэсьтӥськы, Гвидо, — шуи мон.
  
  
  «Ас сяменыз вӧсяськиз, уроме», — шуиз со, - мон доры учкон тӥрлык дась.
  
  
  Со пичи гинэ ӟубис ыме, со мед малпаськод, шуиз, мон поттэм макеос ай. Собере со ас бида-тӥ ширто, сое киыныз шуккиз но пистолетысь-тӥ ачимлыксэ. Буко но пельпум вылтӥ лобӟыны ачимлыксэ со бӧрсязы музъем врезаться тӥрлык.
  
  
  Синъёсыз паськытазы гвидо. Со интыяськиз, обороняться, шарк шуккиськем киос но пыдъёс шӧдо. Ачимлык шокан пурӟылӥзы ты котыре мозмытэм бере, со доры вӧсь система жомбыляк адреналиновый йӧнзэ шедьтэ. Ноку но уг лэзь мон яркыт-а син ачимлыксэ.
  
  
  Мон со сьӧры мынӥз ке, со берлань заскользить. Раненойёс вуштоно сое киыныз дугдытэ. Со киоссэ берлань кыске, пистолет ёзэз.
  
  
  Шӧдтэк шорысь со доры бур киыз пыдес вылаз усиз но тӥрлык метнуться ачимлыксэ. Сое витё, солы копак дыры киын кыскизы, собере газетын ачимлыксэ гырпум тэшкыльтӥ. Лы чиге, думет йылысь ачимлыксэ ымдур но пӧйшурлэн вузэмезлы.
  
  
  Кытын ке со куаразэ кылоды... доктор йылаз — Гвидо? со шуиз. «Гвидо! Кытын тон?"'
  
  
  Та сэрегын пеймыт комнатаын гвидо подвальной пыдсы вал, ымнырыз солэн кырыжтӥськемзэ вӧсь луэ ке, солэн кияз номыр метнуться тӥрлык. Ачимлык чиньыосын ӝӧк котырын кынемын, ныр улаз лэзё ке, со ачиз ожмаськон тӥрлык шуккиз ачимлыксэ, ныр пелесъёсаз. Ачимлык луоз ныр паньгаз, виымез шуэ, сое " виылон одержимый лымы пыры ачимлыксэ нош пыриз.
  
  
  Чир кесяськыса бӧрдыны ачимлыксэ виресь ымнырен мозмытӥськыкуз. Собере сое тыбыр вылад усиськод, но дернуться пумысен. Со, пыдес вылам султо, паллян кияз бида манассиялэн, нош бур-а пистолет куто.
  
  
  Синъёссэс ӝутӥзы, сое фигураос призрачный адӟиське, сьӧд дӥсяськыса, тубат вылын. Ачимлык киын кыско вал, пеймыт но гижы вискысь каллен ньыль кинжалоподобный жидкость. Со тубат вылын дугдэмын, отын но мон нырысьсэ кылӥ, шуэ кадь Чжан, кыкез но кыл, кудзэ соос верало, тромб жило мон кынмисько.
  
  
  '" Мактан Латродектус " — шуиз со огпӧртэм.
  
  
  Выживание тау удовольствие со осконтэм черсъя дышетон, тодӥськоды-а, мар-ысь гижы вискысь ачимлыксэ: сьӧд ӝож концентрированный палкышноос.
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  Озьы ик луиз. Янгышъёс вылын правомы но ӧй вал. Чанг солэсь мозмытски ке, ӝог но шонер, со монэ туж лек яд мугорын тӥяло ке но, милемыз одӥг сузьы, маке музъем вылазы котьку висъяське. Дас вить пол туж ӝож, кезьыт сьӧд кый дорын. Нош кулэ ке луиз, та кыӵе ке шумпотыса, ӝог вань, матысь дыре лыктыны быгатозы понна таиз катар, чонари сюрс эквивалентной яд, китайын быдэ та гигант гижыосыз усизы.
  
  
  Со мон доры лыктӥз, со кадь луэме безоружный, вамыш бӧрсьы вамыш, кызьы кин ке но, траурной процессия мынэ. Со бӧрсьы мынӥзы, тубат йылэ, пальпотон гырдым ӵош улӥе учкыса, аляк выросъёссэ лэсьтыны инури прощальный доктор, шудӥсь кыклы люкиськиз кадь пинг-понг, вань быремъёс но луд синмо.
  
  
  Со кыдёке но матэ-а кошкоды тӧдьы краскаен зыраськом но ас комнатаосазы пуко пӧлысь чанг пукон. Ачимлык кылем тустэм ымныръёсын, жадён шокан-а, син пеймытэн вырӟизы.
  
  
  Соин ӵош пыд пуктыны. Та дыр результат ыбылӥськон понна урод ӧй вал. Со луиз, пистолет насчет право Гвидо. Со вал « Трехо » 22-го калибр, 1 модельёссэс. Селектор вылын пукыны, ручкаез скорострельность: курок со зӥбе ке, патронъёс тямыс пилёз, со ик кунокуа-ын, лыо чанг вань-а солэн гадь мед шедьтоз. Эмуос но мертано ке со йырам, шанс луоз, пуля промахиваться люкетэз мар понна отдача ачимлыксэ " механизмъёсын.
  
  
  Тубатэн доразы дугдылытэк чанг пыдул кутэтъёс, комнатаосыз вӧзын вужер, ачимлыксэ гырказ ворсаськемын ымныр. Нош собере-киям сьӧд саес, та юрӟым киын, бекыръяськыса гипнотически мыдлань-азьлань, балетын кадь кезьыт прелюдия кулон, ӧс вамен гылӟиз.
  
  
  Кык но пистолетъёс, соос киоссэс ӝутӥзы. Каллен, киын шайгу кокырес купырскиз, гигант зуректонъёс представление ритуальный кадь, музъем вылын шапык ядмы гижы но ӵемгес дырын-дырын сямен колӟаськоно.
  
  
  Со шӧдэ кадь, мыным куалекъяло киям-пистолет, но соос тылэз вормизы мылкыдзы усиз. Со отель, чан комнатаын кыдёке мыноз шуыса, югыт доры.
  
  
  Чакламъя-а со кутӥськиз тӥрлык, пукон напряжение мед возьман кужымед но ӝокто. Но ӵапак та учырын пукон Чжан перепрыгивать пыр.
  
  
  Кык ки вылын ӧвӧл, дыр. Мертан дыр рос-прос ӧвӧл ни. Со макессэ куаӵак, курокъёс нюртылэм но пистолетъёс вылэ ӝуто.
  
  
  Чал-чал... тыр пуштон потӥз.
  
  
  Кулон машина тыгиськиз абдрамон гвидо.
  
  
  Мукет палысьтыз сылӥсь пукон Чан, чиньыостэ мон син азяз бышказ. Зымемез, сое кагаз вылын ширтон-а шукко, омырын гинэ но пумита, со утялтэмын ке, киын. Ӝоген со кресло котыртӥ, урдсӥн выро, нош со выре ке, соку ик лэсьто-а со, ми пӧлын сыӵе ик кузьдалаен утьыны.
  
  
  Микросекунда ваньмыз-вожо, сьӧд гижыосыныз маслянистый ворекъя азьлань, ньыль ньӧл кадь, синъёсыз монэ утчаны. Со минутъёс донгиз пистолетъёс, жугыса шонаса солань-талань, омырез гинэ шедёз.
  
  
  Ми котькуддэс син азямы наплыкез виым грамм пычкиськиз но, кулонэ нуись понна атакае котькуд ӧрлэн потенциально чангаос но дунъяны.
  
  
  Но гипнотический пужы, кудӥзлэн мон понна со керттэ, вуж люкетэз гинэ вал, котыръяса атакае набросок планэ вань ни, но пумен сое кулонлэсь пумын йылпумъяськиз. Нюлэ но нюлэ бышкалтэм гомӟиз омыр гижыед вань, ваньзэ киын раздвигаться кыдёке, пычкиськыса золгес но золгес синъёс вань, пеймыт медам кыльы движенилэсь ляб ӧвӧл. Эркинлыг учыр луиз собере, мугорлэсь висёнъёсын лэчыт кортӵог мертче, нош собере агония кулон но.
  
  
  Кулон понна гинэ уг чанг вазьгес вуиз ке.
  
  
  Со нацеливаться ослоп ангес эмуос но, йырез ке со отдергивать берлань, паллян киям вань улон кужымез соосты пукон iso врезать эмуос. Шоналскиз но сое ӝокатэ, нош но нош ик ӝоген выльысь равновесие атаковать карись.
  
  
  Солы, со доры лыктыса, ас азяз пукон дэмлаз. Чан ас интыязы сыло.
  
  
  Шӧдтэк шорысь мон доры метнуться ачимлыксэ паллян киыныз син. Со йырзэ берлань ӵыжалскыны, но укыр бер валало, ма та луэ финт. Ачимлык уллань нуэ вал бур киы, суйёсы вылын кык вирсэр мертай киыз мон вылын вал сеть шибоды-а ядовитой, азьланяз сое донганы выриз креслоос.
  
  
  Со берпуметӥ минутъёсы пукон отдергивать, аслэсьтыз вань кужымез но ужамез чан iso компенсировать туртто. Бере кыльылэ со. Ачимлык понна чӧльызэ йылэ лобӟем, нош чиньы возьматӥсь пул врезаться йылазы кузь гижыосыз.
  
  
  Ачимлык со бур киыныз йырзэ шуккыны, жугыны. Со мыкырскиз, со мед утиськыны быгатӥз ке, сое пукон мукет палаз берыктӥз. Тачыртон ӟечен солэн ӝотырес вал. Шокан-а шипящийёс, йыркурез огазе сураське паймон, думет йылысь чанг ымдуръёссэ. Гижы Четырехдюймовый сылэ, куалекъя, мур писпуос йылын.
  
  
  Со соос доры нош ик пукон пододвигать. Та сярысь отельлэн тьонг уг ни кылӥськы. Ачимлык пукон эмуос малпанъёс сурамын-пожамын. Ачимлык паллян киын уг поты, мон син азям но, ачимлыкен юн кырмиськиз но кесиз понна, мон нош пукон кайла бур-а дауртэ.
  
  
  Ми пӧлын тӧдьы буям чигем писпуос буёлэн саптамын кортӵог куалекъя; небыт кызэз ӝыныезлэсь трос ӧз бамын миллиметр, миниатюрный ньӧл кадь, кулонэ нуись яд шобыртэм ваньзэ, мукет палаз-озь лэчыт тэшкам .
  
  
  Одӥг уворачиваться, котырысь чанг бадӟым шуккет паллян киын, бур киыныз шуккиз со понна жуг ачимлыксэ, со понна пукон тубыны выри. Синъёсыз ӝуало, чан-вальк кошкиз.
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар сое витиз: одӥг моментэз ни. Со ке, ӝӧкъёс вылэ мыкырскемын, шуккет лэсьтӥз понна, мон азьын тыбырзэс паллян кизэ чыртыысьтыз вылэм ачимлыксэ но тӧло.
  
  
  Бордаз возиськы, со понна но пукон интыяз ке люкетэз улэ на, сое киыныз шуккиз но, берпуметӥез но-мон ӧй вошъяське висисьёсты чырты вылазы паллян суйзэ-чылкыт кезьыт-лэсь трос. Та предложениосты, кудаз мон уг люкаськыса тодэ вайыны, чан ке оскы, мон тае лэсьтыны.
  
  
  Сое мыр пукон доры со каллен, ослоп угрожающе шона. Со вие, нош ик кунгож досягаемость вылэм ке, писпу, пукон но бур ки кырмиськиз аксым чанг понна золтылозы.
  
  
  Мон понна нош ик басьтӥмы аслэсьтыз позицизэ казан перетягивание котырын пукон, киям мыче меретэз ачимлыксэ, нош со мыдлань-азьлань тэтчаз, атакае неустанный солэсь палэнскыны.
  
  
  Шӧдтэк шорысь со вылэ усе выжызэс пезьдӥз но-пуконъёс улэ.
  
  
  Кузь гижыме но чигтӥ, бур ки вылазы выж вылэ усьылӥзы, кыкетӥ чанг кутскон гыало.
  
  
  Кезьыт вуиз азьло со вылын куншетэз лэзёнэн оправляться быдэстыса, нош ик султытӥм сое. Нырысетӥзэ соосыз адӟи но, синъёсаз кышкамез ачимлыксэ куара. Чылкак али вал пыӵал-тӥрлыкез бур киыз мырк ачимлык-ын.
  
  
  Пукон со понна нош ик кырмиськиз. Та вамышъёс гинэ кышкытлыклэсь дун такем чан кулон нуыны быгатоз. Паллян киын кыскизы, нош ик со писпу улэ люкет борды кырмиськиз. Мон отын кылъя но сылыкузы, кык быдӟалаез вылысьтыз вылаз кадь дуэлянт ныркышет, кулон вань туж матын но кӧня ке вырӟылытэк.
  
  
  Чанг сынаськон ӵош со доры лыктэ нюръяськыны, кинжалъёс улэ та кулонлы, улонысь риска понна, со ымныр мед луоз размозжить одӥг зыръёсын шуккылыса. Мынам шанс вань-а пайдаез-ын секундлы быдэ тросгес луэ. Арсеналлэн соос азе мон кык пол вакчиятоно. Ачиз витись оло солы лэзизы. Чанг Но чигиз. Пыр со пукон, йыр мычы азьлань, шибоды кадь адямиос.
  
  
  Со бида куштыса, киям куто но тэтчо ачимлыксэ кык пал суй. Мугоры мынам гижые ачимлыксэ потэ, вазерпиньёссэ кадь сьӧд чиляло кузэн-кузэн. Ымнырын уллань ачимлыксэ ӝӧк вылэ быг-быг мугоры нуйтӥськыны.
  
  
  Суй гырпум ки солэн чыртыысьтыз ӝӧк доры ӝиптӥз но ачимлыксэ ачимлыксэ одӥгез утялтыса, нош мукетыз киыныз ачимлыксэ берлань нуиз. Но мон солэсь секталаын нюръяськем хватка, лулсэр но суйбыгытъёссы чигылозы, лыэз но чигтэ. Куараез ымез усьтыса ачимлыксэ чал-чал. Соос лябесь ке давлениен, пал кизэ пукон вылэ со усёз беспомощно. Тьонг кылле, секытэн шока. Син висёнъёсын курадӟе безмерный ачимлыксэ, сое синазькыль карон но возьматэ.
  
  
  Сое, берлань чигнам но со шоры учкиз.
  
  
  Тае мон адӟисько кык огдыре: гижыосмы тӥясько писпу пур-пур вань на, но сое тодӥсько, мар со малпа чан кутыса, озьы ке но ки вылын вӧсь луэ-а пайдазы, аслым берпум ачимлыксэ атакае мед кутозы. Куке бур кизэ ӝутэ, со аслыз изъян вылын, каратэя но кизэ солэн чырты ортчиз ачимлыксэ ожмасько урдсын эмуос шуккиз, малы писпуэз ачимлыксэ шартланы ымнырыз сярысь.
  
  
  Ачимлык пуш котырын шимес кесяськыса мозмытӥз, со шталь берга ке но, со лобась кый кадь, пукон вылын лэйканы тӧдьы вылтӥ азьлань-берлань сётон.
  
  
  Гижы дорысьтыз бур-а син котыр пыры адско. Вань на-а со кесяськиз ке, со яд мугорын сётскы, выж вылысь пукон вылэ гылӟиз но торк пуксиз.
  
  
  Дырез быдтоно уг луы мон ачимлык-кулэм азьын асьсэлэсь кышканзэс, со ас вылаз мед азьланьтоз таяз но пеймыт шӧй арена шоры учкытэк чанг гвидо. Мон вал кыӵе-кыӵе со ӝоген уж пагӟатӥ тубакуз инурис доктор доры.
  
  
  Мотор вузӥз кылыны, сое педласянь корка «Мерседес». Ӵапак со вие ӧсэ проем со вамен потоно ке, шепъёсты кӧльы машина, корка сэрег сьӧры ыше но выжлёгет подъездной ӵош потаз. Азьпалан пукон вылын, со нылэз адӟыса, юрӟым шузимем нюръяськыны.
  
  
  Со вилла сэрег доры вуэм бере, машинамы йылэ бамалын улӥз, капка доры васькизы. Соос монэ капка дорын ӧй вал азьвыл, нош доктор Инурис дугдыны кулэ, мед корпусэз усе. Собере нош йыркобыя со эмуос но кешью размозжить ачимлыксэ сутэ. Инурис Доктор, луыны кулэ, озьы ик малпамын.
  
  
  Ӧс усьтӥськиз бур пала, но ныл мугорме, позыртӥд ачимлыксэ киыз, йыраз азьлань лобӟиськод.
  
  
  Со, со доры лэзькиз бере, машина доры капка рвануть. Кышкатъянъёс завизжать улӥзы, но тып дугдӥз бере инурис ву вылэ потыса кышномурт, машина котырын. Капкаез со усьтӥз туртто бертэм фараослэн югытсыя.
  
  
  Али дыре та мон дорын ӧй вал.
  
  
  Со киосме кутылӥз но солэн йыр вылаз выжыысь нылъёсын артэ. Эй ымныр учке, соин нош ик вуз кылем двигатель ке, капка инурис котыре потӥз.
  
  
  Зашевелиться нылъёс.
  
  
  Шундыӝужан югыт инме луэ. Сылмо бусъёс, юзматӥсь но дэрем пельтӥсь тӧл ырослы.
  
  
  Шӧдтэк шорысь ныллэсь йырсазяз вуыку, со кышкаса син-лэсь паськытаз.
  
  
  — Али ваньзэ радъяны, — шуисько мон, сое юн ӟыгыртыса. «Соос кошко, мон ӧй но малпа, малы соос куке но татчы вуылӥллям».
  
  
  Со шӧдӥз, кызьы со напряжение, мугорзы лябӟе, соос шоры учкыса мон но быгато кӧня ке минут ортчыса, пальпотэ.
  
  
  Та чебер но чебер луэ.
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  Корказьысь лёгет вылын пуким ми юон, кудъёсыз со пушкысь потӥз. - Ын скотч, Инурис вал, номыр уродэз уз луы. Огшоры адске ныл, гырпум вылаз поттон понна кӧня ке ӵабтӥллям.
  
  
  Соослэсь со юаз, пыриське ке сое ӧз поты ке но, со йырзэ шона. Мон уг быгатиськы солы винить. Югдонын будыса привлекательно вилла туж уг адӟиськы. Юдэсъёсты тордэмзы штукатуркаен каро, пиль горд, пеймыт вишты вань вылэ сынэм вылаз вӧлдӥське но, ныр вылаз пересь сэрен юисез пилиськиз кадь.
  
  
  Ӧвӧл, со понна сое винить уг быгатэ, мае тросэз уг поты соос пыр. Та корка понна нах ишан зэм, али тодэ шимес, ӟечлыкеныз но ватсаса шӧй гвидо тьонга сотэк но, кӧшкемыт нотка.
  
  
  Соос доры зарезь вылэ пыкъяськыса пу пагӟа-ын котыр одӥг сэрегез ломдыса колоннаен но долкамы.
  
  
  Эй соиз шуэм, мар но, кулэм Тьонг Гвидо. Иворъёс соос берен шоналтон, неизбежный укшась арбери кадь дунне вылын, кытын котьку но асьсэлы кулэзэ черод мыныны, пунэм берыктонлэсь утиськыны быгатомы, нош урод уг быгато.
  
  
  Мон уг куры шуыса, - шуэ со. Со та лэсьтыны тырмыт луиз ке, дась. Солэн та тодэм. Нош эй, нырысьсэ пуктэмын вал выль бриз но тырыны кулэ, но со абдрамон лысо писпуос ческыт зыныз йырсазьзэс, бандалэсь но со эрико шуыса пичи инурис ачимлыксэ доктор.
  
  
  Запрокидывать йырыз, йырсиез зарни, вуж вылэ миндэр укша колонна, сое тыроно чылкыт омыр выль нунал.
  
  
  Эшшо ке со кутско, куаразы соослэн задумчиво абсурдно. «Озьы татын мило», — шуиз со. — О, милемлы татын меӵ-меӵ уг малпаськы, татын, та инты. Татын мон малпасько, Ривьера кузя, вылысьтыз писпуос, сяськаос, зарезь, ин но, шунды. Татчы вуыса соос мукетаз отеле дыр, хемысь-со мукет. Но адямиез сыӵе ик, кызьы чебер Инурис ачимлыксэ доктор ӵушыны уг быгаты. Но табере, соос татын ӧвӧл ке, татын соос вал кылемъёслы кунокуалэн. Дыр улӥзы. Но со уг быгат вал, али уг ни. Мынам уже вал на. Бызьыса Инурис кутсконэз гинэ, луоз, мон понна улӥ. Тӥ эн малпалэ, мар-а со вуэ, Ник?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Ӧвӧл, ӧвӧл-а сое татчы, со татчы вуытэк, — шуи мон. — Но со уг возьматы, ма со ӧз вуылы ни. Сыӵе со адями тодэ, кызьы со вазь. Мукетыз солэн ӧвӧл, ih ултӥя ке. Сое лэзьыны ӧз быгаты, план ih сӧрыны мед луоз. Со куке но тае лэсьтыны, со правилоосъя кадь, пунэмзэ берыктыны турттэ. Соосыз ӧз буйгатске, дырез берыктыны уз, таяз арлы ке но кошко. сыӵе-сыӵе адями Инурис доктор.
  
  
  — Кызьы тон ih дугдэ-а?
  
  
  — Тонэ виыны ih. Урмем пуны кадь.
  
  
  Кӧня со вылын лыз дэреме вал ужасез но вылӥ южматыны пазьланы бирды ӵош джинсыен. Ӵукна, собере шимес уе, дӥськут но, ас котыраз со комнатае огкуспетӥ чемоданзэ кутыса, одӥг движениоссэ ыбылыны косо кытын гвидо оскыны быгатӥсько-а, со умой адӟиське, нош озьы ке, умой ӧвӧл кадь ик, ӵукна, казино, со вие ке, нырысетӥзэ соосыз адӟи ee.
  
  
  Солэн выжыосыз ih обхватить кыскиды но киын. Со мыкыртӥз йырзэ, плащ зарни понна асьсэлэсь ымнырзэс ватыса, вань ӵоксаны сяна, синъёссы кымесазы но. Йылысен мон со шоры учкытэк, ас выжызэ.
  
  
  "Оло нош тон татын пукиськод, Ник," - шуиз со. «Мон тонэ инурис доктор мозмытӥзы. Ваньзэ сое, мае ми курим".
  
  
  — Со, лэся, маке сярысь тодаз вить йӧн заказъёс франк быдтон, — шуи мон.
  
  
  Йырме ӝутӥ но, соос пальпотыса. "Мон лыдъясько контракт быдэстомы", - шуиз со. «Мон тонэ уг лыдӟы хема-мактал Гвидо ке, сое виыны развлечение кучыран».
  
  
  — Кыдёкын ӧвӧл, — шуисько мон. «Нош куд-огез гинэ адями виемын луыны кулэ. Мынам но потэ, мар-а эмчие Инурис — одӥг котыраз таӵе адямиос.
  
  
  — Тон правоез тросгес, малы малпасько, — шуиз со. — Нош та ужпум тӥледыз уг яра вал. Оло, кытын ке мукет интыосысь шедьтыны быгатэ со юрттыны, со-мон ке, каньылгес.
  
  
  — Малпасько, али мон та ужпум, — шуи мон. «Оло, доктор-а-тынад ужъёсыд потэм инурис собере мар луиз, со, малпасько, кыӵе но мар со вал,-мар мон понна. Тыныд верало сое, мар-а со адями, кызьы сое мукетъёсызлы уд ке, со планын ih люкеты. Но оске со, мар планэз ӧжытак ачимлыксэ утьыны. Та но урод кӧлыны быгато-а мон, тунаськыны, кытын со, мар соос малпало, оло, улыны быгато, малпасько, со поттылэм кыӵе ке но интригазэ, кудъёсыз уг быгато, луэ озьы выре, якобы, тазалыклы пайдаё луиз мон понна.
  
  
  — Малпасько, тӥ право, Ник, — шуиз со. — Быгатӥськод-а тон сярысь но асьсэлы сюлмаськоно. Тон мон шоры, мон зацикливаться сюлмаськон кулэ ӧвӧл.
  
  
  Сое утьыны. — Тӥ малпаськоды, та тазьы луоз шуыса?
  
  
  Со мон шоры учкиз но номыре ӧз вера. Синъёсаз учкыса гинэ мон сое. Со, адӟисько, кызьы со синъёсаз синкылиос потӥзы. Сглатывать секыт но, со йырзэ шона.
  
  
  Со понна со вӧзын ӟыгыртӥз но соослы пельпум sel. 'Соку ваньмыз радъяськоз. Мар та-а милем луысал ке, асьмеос ваньмы ӵош тупа. Умой-а?'
  
  
  — Умой, — шуиз со паськыт пальпотон.
  
  
  «Вакытаз, — шуисько мон, — малпай мон, укылтэм выигрышный комбинациос пильы шуыса. Та ӧрез эн келля монэ мар понна со дунне».
  
  
  — Тау, Ник, — шуиз со.
  
  
  — Нош али одӥгъёсыз, — шуи мон.
  
  
  "А мар-а?'
  
  
  "Искреннее али, ӝоген, азьло мар ке но луэ на, уг быгатӥськы мон тон аслэсьтыз нимзэ гинэ верай, мар та таӵе но вань-а?"
  
  
  — Историез ӵоже та, — шуиз со. «Уг лэзьы на-ачим уг юиськы но ма тӥледыз татчы интыязы, колонна, кытын тон каньылгес луысал».
  
  
  Сое утьыны. «Мон тае ваньзэ дась лэсьтыса. Нош кезьыт со эшшо одӥг вамыш лэсьтэмлэсь азьвыл, нырысь кезьыт ин рухнуть, яке тон корказь липет вылын усе, но ас чыртызэ чигемез ӧсъёссэ канжаськы яке сярысь, кунокуа соосты мед тодозы, мар лэсьтэмын кин тон но ми турттӥськом.
  
  
  Та nah потэм бере, черодэ автоматный кадь.
  
  
  «Доун пенни ӧте милемыз, ми дорын но штатъя 15 миллиард доллар лушкамез предотвращать герӟаны турттэ».
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Пенни Доун. Кӧня пол со та нимез асьмелэн йӧназ вераса, юон дыр мороженой ӵош сураны-пожаны, со аслыз лэзиз. Эй та ним кельшем. Со та жизнерадостность лэся, со йырсиед зарнилэсь, ку сое басьтыны дасьлыксэс таиз но пыжем бере, нах шанс пумит берытскиз.
  
  
  Чылкак соослэсь пыдул кутэтъёссэс нах sel колонна. «Я, Пенни, мон верасько та историез».
  
  
  Соосыз йыръёсынызы ӝиптӥськизы колонна доры, жадем синъёсыд мед шунды шунтэмъя со. «Доун историез Пенни, — небыт куараен кутске но соос чебересь, — кутскиз филипп доун историяя, атаезлэсь...»
  
  
  Филипп семьяысь китайын вордскем американскойзэ Доун миссионеръёс. Со улӥсько гуртын, кытын со понна висисез утялтоно, кытын ортчиз пичи дырыз Филипп Доун юрттэ куанерзэ но. Китай улонэн одӥг амал луэ шуыса, филипп тодисьтэм пиналъёслы.
  
  
  Джо тросгес пиналъёс пӧлысь дон-ог пересьёс шань филипп цзи луэ. Губырес кузь мыйыко пиосмурт тӧдьы та чиедэсь луозы, мыд-мыд палаз-тӥ rta свисать. Ачимлык ку посыны кельшымон луоз, луэ бурдъясез но киы кадь шӧгыльна. Джо аре тодмо луиз егит цзе шань фокусник.
  
  
  Филипп яратоно доун пересьёс гуртазы уло, со аслэсьтыз куд-огзэ трюксэ филипп но тодо. Йыртӥянъёс но сложной арбериос джа яра. Со уно часъёс нуоно луысал, гожтэм арбериос, коробкаос кадь, котыръяса сыӵеез, кудӥз сое люкаса, - коробка пушкысь коробка пушкысь коробкаез, сое усьтыса со гинэ быгатэ, сложной ih кин тодэ, нош огшоры комбинациос. Шораз одӥг интыын, мукет сямен усьтӥськиз коробка такыр капчи косӥз.
  
  
  Тае пиналъёс тодыны филипп джо цзи искусствоосъя шань трюкъёс, но со дыр, куке америка асьмелы нуоно луэ анай-филип, сое ноку но уд тоды, сое кылдытонын туж усто шталь ih. Джо сложной йыртӥянъёс . Но пересьёслэн тодэ ваён филипп шкатулка кузьмазы ас котыраз сӥлы одӥг ih вылын эшъяськон, произведенилэсь искусство, слон лы чебер чильпам шобыртӥзы. Филип Доун дас ар улыса, куке америка соос вуэмын анай-атайёссы. Мон сое ноку но уг вунэты, пересь, синусёнлэсь ачимлыксэ. «Улон пӧртмась кужымзы тырмоз», — шуиз Цзе . Джо шана люкетэз-шуэ пияш. «Ноку но уд тоды, кыӵе шудо яке кыӵе паймымон со кескич амалэн лэсьтэмын. Вань шоу та дыре туж бадӟымесь».
  
  
  Америкаын улэ, Филипп пуштросэз фокус йыртӥянъёс но азьланьтӥсько. Замок со яратэ. Усьтонзэ тунгонэ валче, кодовый тунгон — вань та сое тупатыны. Филипп университетын уло бере, сое эскерыны но инженерной ужъёс кыӵе ке фирма ужаны дыр мыно, утиськон системаез банковский лэсьтыны выреме понна. Филипп Доун идеальный вал та уж.
  
  
  Тау со ачиз басьтэ кулэ тырмиз вазь кутскиз аслэсьтыз карьеразэ усмотрение репутация, валамон, проектирование утиськон системаез-ын талантэнызы паймыто. Мукет фирма со доры вазисько ке, со ачиз бизнесэн вырисько. Ачимлык репутация лыдэ басьтыса, паймонэ, мар соос задание басьто ӝоген правительство дасялоз герӟаськемын.
  
  
  Золотохранилище но Форт-синонимъёсты нокс сша-ын ӧжыт луоз. Нош тросэз адямиос уг тодо, мар-резервной системаын али нассау возёнлы федерал улэ-вылэ векчи зарни но трос Манхеттен, кытын кезьыт ке но тупаз на. Таосты ке но возён модернизировать правительство эскере, Филип Доун со пала берытске.
  
  
  Пыд улаз но перемещаться доун пенни поджимать. Вайизы сое эй, стакан на, но со гуӵык лэсьтыса, вераз аслэсьтыз историзэ.
  
  
  — Я, мар-а Филипп Дон — чылкыт сюлэмо адями, — шуи мон.
  
  
  — Нош, — прошептать, со — та уг но йӧн соослэн историзы. Сярысь, соку бен, — дыртыса, со ватсаны. « Та чотын уз йыромы. Коньдон, яке зарни нормативъёс; - идентифицировать, ачимлыксэ утьыны шуыса куроз яке асьтэос солы но, талы но уг бугыръя со. Сложной ма со понна лэсьтоно задачаоссэс луыло ке сыӵе, кезьыт Цзи Шань Джо мылкыдо луэмез. Мар со кылъя азинтыны. Замок Проектирование, простой но сложной огдыре со луиз».
  
  
  «Нассау утиськон системаез возён соин ик модернизация-самой бадӟымез ужпум ачимлыксэ ӵушыны луэ», — шуисько мон. — Но соос быдэстымонэсь-а?
  
  
  Лушкемлыкез пальпотон пальпотэ со. 'Ах, бен. Лэсьтэмын со. Та улонын тужгес бадӟымез луэ ачимлыксэ шедевр...»
  
  
  Правительствоен юнматэм ярам, комбинациос нокин уг тодӥськы малы, кулэ усьтон понна сейфын, ми дорын кин мар кулэ информациез-а ӧвӧл-а, со медаз пыры. Но, одно ик, Филипп Доун — одӥг адями, кудӥз тодэ ачимлыксэ. Чайы но, соин ӵош, кызьы со спроектировать возён, тупатъян понна кышкатэк ӟечлык мертэтэн басьтыны ачимлыксэ ih правительствоын консультантъёсын эскеремын. Выль иворъёс шонертон пыртэме улосын вань-а сыӵе соя кулэ сое, лушкаськон яке утиськон амалъёс. Со сярысь решение кутӥз со ас курадӟылон, ӟечлыксэ эскерон кин луись тӥрлык басьтыса, оборона жизненно кулэлыко люкетъёслэн системазы. Филипп но улыны кема но шудбуро улон Доун быгатэ. Улон умой луоз. Положение тужгес гажазы сое, чеберлэсь но чебер со джин вылэ пырыны но, нылъёс вал со, кудъёсыз сётӥз соослэн тужгес кык вал: Пенни.
  
  
  Тыр улонэд вал котькыӵе Но кайла-а, тазьы-шуо тазэ трос пол шань цзи джо. Ваньзэ тае воштоз одӥг пол но магия роковой.
  
  
  Гужем нунал ӝокыт вал, семьяяз но доун пляже мыноно, гнести кар пӧсьлэсь утиськон понна. Со ӝыт вуэ ке, ческыт но жадьыса шутэтскыны, корка сое милязылэсь вань кӧня ке луы, луэ ке тае. Водитель автомобильысь, мыныса мукет ласянь, кивалтон но ӵош пумисько автомобиль ысь доун пыӵатон пыӵатон уг вормы. Филипп кышноез куспын виемын вал. Филипп ас дораз вань кӧня луоно ӵабтӥськем. Лобовой стекло пенни доун но йыре пыре ортчиз. Со ужасно сӧсыртэмын вал.
  
  
  Ныллы врачъёс биньыны, кызьы быгатӥськод, нош филипп шуыса, со номыр карыны уз быгаты ни шуыса. Со вылын быдэс улон вурысъёс кылё; нош та янгышъёссы понна вӧсь карыны-а луыло шудтэм учыръёс филипп доун шӧдон, ачимлыксэ нылпиос понна сыӵе кышкыт бервылъёсыз вал. Пенни будӥзы, жугыса-тышкаса пумисько, мукет нылпиос сое возьматыны быгато: сое серем карыны сӧсыртӥзы, вурысо бамез шобыртӥллям. Тыдӟыны, та Филипп трос йӧтӥз, кезьыт Пенни. Эркеясь Пенни сое котькызьы ке но, со компенсировать абда понна, солэсь кезьыт луэ ке мактал акылес малпанъёсты. Соос вылын ворттыло со экстравагантный ветлӥсьёс, школаын ӟеч келяно, фортепианоен медъяса дышетӥсьёс но кырӟанъёсты, эктонъёсты дышетэ, концертын со, балет вылын, театр, нах ваньмыз понна. Но, одно ик, нуллӥзы быдэс шаерамы пластический хирург ee.
  
  
  Потӥсько, мукет врачъёсты луэ котькуд толэзе, но одӥг висён но соосты котькуд толэзе ик: дэра рубцовый, деформация пачылэс. Номыр но кареме уг луы ни. Бадӟымаз, школае мынӥ но диплом басьтыса, ӵош улыны дышемын ас вурысо Пенни. Умой йӧн шедьтыны соосты но лыдӟыны, маин со йылпумъяськоз-улон. Со атайёсмы но вогъяськыса улӥзы, соослы пумит протест, тол бабай та хирург курыса, соос ӧз дауртэ.
  
  
  Нош вылэм-а, мар соос даурто. Но одӥг пол соос вылын возьматэ но юа-дуак филипп доун манхеттен офисъёс. — Мон озьы ик валай, — шуиз та адями, — хирурглы тон утчад аслэсьтыд нылъёс понна?
  
  
  - ...Нош тон... - кин бен?
  
  
  — Со мон хирург, — шуиз пиосмурт. 'Соос асьсэды возьматыны быгато-а? Инурис Лотар Доктор.
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  Озьы трос мукет. Огшоры Инурис бартер малпасько: выль система вылэ воштӥськонъёс син азьын возён понна федерал пенни резервной доры кариськиз.
  
  
  Таиз серем потоз. Та шузимем гинэ ӵектӥзы вал, но та визьтэммем гинэ басьто вал. Та уг возьма шуыса, визь но одӥг кадь луоз Доун Инурис Филипп Лотар. Филипп но визь Доун васькизы ке, соку со доры васькиз ачиз визь ныллэн яратонэз. Анае потэ, мар вань-соку асьмелэн нылпиосмы понна лэсьтэмын; мынэ, филипп улӥзы. Филипп Дон понна дун но бадӟым вал. Ачимлык самой вылӥ дун тырыны куре, со ачиз быгато, соосты лэзё: шедеврзэ ачимлыксэ быдтон. Склеп, спроектировать сое, борддоре луэ железобетонной. Та зӧк ульчаямы кызь сизьым метр Нассау. Педпал капка кык полэс усьтонэн котыръяса сӧзнэтъёс. Пыр потан лэсьтӥське сюбег доры карисько но, астэ возёнэн, андан трехметровый девяностотонный цилиндр пыр. Сю рама сорокатонный Цилиндр берга. Пырон ӧс ворсаськем бере, цилиндр кыдёке тазьы берытскоз шуыса, чурыт андан рама тырмо, одӥг сантиметрлы вылынгес выйиз нош собере, бадӟым бутылка пробкаослэсь кадь. Со герметичный, водонепроницаемый ворсазы но, дыр, ини аппаратураеныз электронной сярысь ваньзэ уг верало, телевидение оборудованиеныз но мукет прицельный, нош адямиос озьы утиськон системаез, шаерамы одӥгез сыӵе выжы котырын, таза улон котыре подразделение: снайпер ялан тренироваться. автоматической стрелковый пыӵал-тӥрлык но.
  
  
  Юрт котырын котькудӥз потон заблокировать сигнализациез радъямын быгатэ. Синмыд нош пушкад возён пытсамын вал, полэс замок. Вордскиз сша-ын но мукет кунъёсын со ог дас ньыль сизьымдон сюрс тонна котыр-тӥ зарни комокез. Быдэ кыско дас шер фунт кеме. Со ке ӧз, пронести кисыязы мар луиз, со лушкемен лэсьто, тынад но быдэс парк грузовиклэн ӧз удалты.
  
  
  Мадиськонъёс зарни отысь сузьыны луэ, соослы кельшыны выре ке чжан джо цзи. Озьы ке но пуктэм эмуос филипп дон кельше. Таин огдыръя простой но сложной луэ.
  
  
  Нырысетӥез пумиськон доры кык пиосмуртъёс пумиськизы ӵош ымныр вылазы ас луонлыкъёсызъя азяз. Филипп Дон, адями, аслэсьтыз нылзэ одержимый трагедия, малпай соку ас вылам уг вошъя уникальный инурис лотар доктор магия магия. Молодёжных веб-оскон ужпумъёс ворсаське.
  
  
  Нош, дуно, - со шуиз Инурис доктор: «ми огъя оскисьёсмылы быгатэм кык эшъёсыз. Со оскиз, та проектэз быдэстонэ азинлыко-озь вуттыны тон мар, мон оскисько, тон но тонэ нылъёс кулэ операция удалтэм. Тон дорын быръёнъёс ӧвӧл.'
  
  
  — Одно ик, тӥляд правоосты, — Доун Филипп ответ. — Нокинлы но, тодэ вайыны, нокин но лэсьтыны уг быгаты ке, со быгатэ шуыса. Со умоятэ самой азьмынӥсь амалъёсты. Мон ачим амалэн, эскерон вылын кема улыны кылдымтэ.... Нош со дуннеысь одӥг гинэ хирург, басмалэсь эмъяны быгатозы рубцовый, нылъёс погыртӥз, эй сёто, эн гинэ вылез но, ымнырын но чебер».
  
  
  — Нош солы, — дон бесстрастно филипп шуоно, со — дуннеын одӥг гинэ, тросгес вал информация кышкатэк кин сярысь, соин вырыны мылкыдыд луыны кулэ, тон бере.
  
  
  'Ӵапак озьы. Озьыен, монэ нокин но мукет уг пайдаё на осконлыкме сёты бере, озьы ӧвӧл-а? Со, мар сярысь курыны кык пиосмурт, бадӟымез предприятие луэ. Инурис, бызьылӥсьёслэн дуннеысь куатетӥ люкет мында зарни эсэпсэ, незапамятный поттэм дырысен, сомында дыр сётӥське соглаш филип персонал доун вылэ оскиськыса, кӧня кулэ вал та. Кышкаменыз со пумит кариськоз нимаз, озьы ке но кучыранлэн мукет собственной, та талан отын бадӟым. Со соглаш пенни взамен операция лэсьтэмын, ужан филипп ассэ возьматӥз ке, зарни доры кариськыны юрттэ. Планирование долгосрочный воштонтэм стадия вуи гинэ, кутскиз со Пенни каре. Зарни толэзь ворамын кошко-а, оло нош, но ар. Операция арня ӧжыт кылё.
  
  
  Со-озь на, кызьы нырысетӥ пумиськон йылпумъяськиз ih, Филипп Доун Инурис система но лэсьтэмын, кусып возьыны лэзьылӥзы. Филипп но эмчи шуиз, эмуос мар вераны, куке быдэстон план аслым доры лыктыны дась луэм.
  
  
  Та нуналэ нылъёс чылкак мукет адями дон филипп лэся. Трос ар понна со нырысетӥ шудо но шулдыр потэ. Юан бӧрсьы юан ӧз воштӥськы-а та сяська сярысь Пенни, шаплыгес йылэтон. Эй, оскем потэ, соос тэрытскытэк уло шуыса, пумаз ӵош ситуация. Нош та тырмымтэос шудэ вал. Пенни шараялэ, дыр ӵоже ньылоно луэ шуыса лихорадочный напряжение ee атаезлы, асьсэлэсь сюлэмшугъёссэс но сое возьматэмзы бере, со валэктэ та выль проект бугыръяськыны. Пенни та вылын дугдиськом. Шумпоттэ со, мар со уг ни шаерамы ee-тӥ нулло, врачъёслы сямъёсты, ваньзэ, малы ас ужзэ но соосты ньылӥз. Соос туссэс но уг вошто ачимлыксэ адӟыны; инкуазь ачимлыксэ йырсиез пурысьтамын аре; но-ысь ачимлыксэ дырысен «выль проект» начарми но, со куасалске. Кисыриё-кисыриё ымныръёс но вуж ачимлыксэ луэ. Эшшо одӥг пол адӟи со уй ачимлыксэ физической воштӥськиз.
  
  
  Соин вазь бертылӥськом, аслам но мылкыды умой херес кык стакан лэзиз умой, одӥг, котыр эй сётӥзы. — Тостъёс, Пенни. Юыса улонлэсь син пӧртман понна».
  
  
  Паймон шулдыр пенни атай шоры учкоз. Соин ӵош кузэн ар ортчыса, адӟиз, кызьы со сыӵе шудо ачимлыксэ. — Я, мар луиз, дядяй?
  
  
  Филипп Доун sel креслоос аслэсьтыз яратонзэ. — Ӵуказе ӝыт тон хирург луыны оперировать карыны. Сайказ ке, тӥ но, тӥ дорын вал выль ымныръёс. Пытьыез но ӧз кыле мӧйыослэсь но пытьы вурысо операция. Соос шоры учкыса недоверчиво Пенни.
  
  
  — Соиз зэм, — шуиз со. Стакан пуктыны но сое киме ӝутыса, кыл сётӥ кадь. — Мон умой-умой чылкак. Тӥ адӟиськоды та адямиез, шуизы со ужез, расположенный ӧвӧл эмуос шунды».
  
  
  — Но, дядяй, — шуиз Пенни. «Зэм но милям ваньмыз огкадь ини». Филипп Дон шонтӥ. — Мон тодӥсько, — шуиз со. — Соин ик тӥ но данъяськиськоды. Нош Пенни, пожалуйста, эн споръяське сётэмын вал. Тон ваньзэс огкадь ке но, курисько тонэ, мон понна тае лэсьтоно, пересьёслэн понна. Тӥ понна атай, шудбур но шумпотон мед ваёз эмуос.
  
  
  Сыӵе куронъёсъя лэсьтэмын пенни уже уг куто. Ачимлык азяз атаез сое доры лыктӥз но бамдэ чупасько. Филипп Доун ӟыгыртысал, сл.
  
  
  — Инмар тонэ бакель мед кароз, — шуиз со. Бам вылтӥз синвуосыз бызё ачимлыксэ. «Эн ветлы, дядяй», — шуиз со. «Шумпотон гинэ». Со малпаськиз. "Вералом мон, кызьы мон адӟисько вал-а?"
  
  
  — Зэмзэ вераса, мон уг тодӥськы, — шуиз Филипп. «Милям вань врачъёсмы вылэ кельтэмын. Солэн та тодэм. Озьы шуизы но, соин монэ трос мар вал, тӥ туж но туж чебер.
  
  
  «Тыдӟыны, со туж тонкӧлан адями».
  
  
  — Бен, туж усто, — шуиз Филипп.
  
  
  "Мон nen сярысь вералэ-а?"
  
  
  «Та сярысь нимысьтыз номыр шуо. Но адямилэн чеберез. Куараез лябгес вал со, чебер.
  
  
  — Кызьы-а со? Кин та? Кытысь со?
  
  
  «Та неважный». Юан куре лэся аресаз со сл. «Умой асме удысын со но, та одӥгез гинэ учыр шӧдскымон, озьы ӧвӧл-а?» Ачимлык голос небӟе. «Дядяй, — пенни шуыса, — номыр но мон вераны уг поты-а тыныд?»
  
  
  — Ӧвӧл, ӧвӧл, — шуиз Филипп искусственной пальпотон. — Чылкак озьы ӧвӧл со. Ним сётон сярысь номыр nen гинэ шуо. Мон малпай-а, кыӵе пӧртэмлык? Рос-результат».
  
  
  — Ваньзы соос туж йӧспӧртэмесь, атыкай, — шуиз Пенни.
  
  
  «Я, сыӵе ӧй вал на,
  
  
  Мар гинэ-а? Со но ӧжытак сюлэмшугъяськыса, куараез но вань, табере, озьы бере со матын. Тон умойзэ но лэсьтыны уг шквал ачимлыксэ юанъёс но.
  
  
  — Я, мон солы уг-ын изъян адӟи. Та понна estestvenno. Бератаз, та кулэ луоз. Мон малпасько, мон но тонэ уг кельты, кыӵе ке подозрительной доктор.
  
  
  Филипп Дон-лы будӥз, ачимлыксэ ӵыжем кадь.
  
  
  'Атыкай.'
  
  
  Со кутскылӥз зар-зар бӧрдыса. Со бордын нылъёс пыдес вылаз лэзиськиз ачимлыксэ. — Мон малпасько, тынад ваньмыз верало мон умой, — шуиз со. Киме ымныр филипп доры вайизы. — Уг быгаты мон, — шуисько соос пӧлын бӧрдон. "Мон таосты лэсьтыны уг быгато".'
  
  
  — Милемлы тон кулэ, — шуиз Пенни.
  
  
  Нош бӧрдэмысь дугдэм бере, Филипп Дон, киы ымнырам шобыртэмез вань на, - верало нылъёс-а, мар-а со лэсьтэмын. Со вераз, кызьы соос выль арез кӧня ке мурт пукыны быгатӥзы доктор лушкемлыкез но инурис понна, оскисько доктор, вань визь ошмес котырез возён кышка. Дон филип куддыръя удалтэ соослы, кылсярысь, мон куке но кошконо луиз гвардия выль басьтыны тыршо. Филипп Дон-а тазьы-а лэсьтэмын, дасямын вал ке но, выль адямиосты бырйыны доктор тота инурис мед ваёз. Нош та ваньзэ ӧвӧл на. Шерезлэн эмъясьёслэн пиосмурт кошке. Информациез, филипп сёто но, люказы, лэсьтӥзы инурис, малы ке шуоно со нимаське «магической исчезновение». Быриз охранниксэс, но та сярысь нокин уг тоды. Уго соку ик мед басьтозы но, ужме быдэстытозям ачимлыксэ инты ачимлыксэ, идеальный звонок луэ, доктор Инурис кылдӥз.
  
  
  Кыӵе пыр-контроль улсын возён радзы со вань командаос быдэс луымтэ дыръя, одӥг сосредоточивать: зарни йыртэман.
  
  
  Решение, Дон Филип шедьтыны, луэ сокем ик простой, сложной но ай. Сложной пиосмурт ваньзэ воштыны луэ, но та доктор Инурис лэсьтыны. Нош таяз чылкыт ворсаськиз, филипп доун кутсконысеныз ик тодо, ма, кужымед-а, мар-а ӧвӧл-а зӧк валанзэс уже кутыны, со пырыны луонтэм возён понна, кылдытэмын. Ляб металл инты ӧй вал. Ляб интыосын, со тодэ, охранник луыса.
  
  
  Табере трослы капчигес луоз операция. Зарни бадӟым люкетэз, сша-лы сётэм. Куд-огез мукет кунъёсын сямен ожмаськемдэс сётыны, пунэмъёстэс тыриды ке но, кулэ луэ, « зарни люказ » пыдкутчанъёс но кулэезъя юрттэт зарни конвейерысь нимысьтыз лентаос гегай гидравлический подъёмник уретэмын.
  
  
  Расписание котькуд нунал, дон филип тупатыны, охранниксэс зарниен-а воштод ожмаськем котькуд ачимлыксэ гегай алдаське но, нокинлы но та дырлы номыр но уг тодӥськы, охранниксэс сяна, ачиз но со та сярысь уг верало люкаськизы. Термит разъедать корка кадь. Каллен ке но, эффективно. Кӧня ке ар ӵоже ожмаськем сюрс быриз. Огшоры ке, чылкак вылӥ условиос кышка, зӥбет бадӟым грузовик но басьтыса вуттӥзы. Дыр трос ортчиз кулэ зарни комокез, шыкысаз кылёз, зарни комокез лыдзы ӧжыт лу алданы. Миллиард лушказ вал. Дунне вылын та дыръя зарнилэн дуныз рынок стабильный кыльы: 35 унция доллар понна. Собере кутскиз шӧдтэк шорысь сюпсьылыны сочетание доллар кужым, кужым. Доллар укыр трос печатласьки вал. Укыр трос луоз кагаз коньдон. Доллар пала оскон лябӟыны кутскиз. Зарни калык отельын.
  
  
  Официально зарнилэсь но дуно луоз ни. Официально бадӟым доллар сылэ зарни ӧжыт но бызьыса кошкыны кутскизы, кыдёке доллар. Базар кылдытӥсьёслы туж эрико дуннее финансовой зарни визьнодчиос малпасько ке, долларозь кезьыт sta понна дун унция лобӟозы ни.
  
  
  Финансовой жугон понна ваньмыз дась луэ. ачимлык-огзэс эскеро но быдэс дунне куатетӥ люкетаз зарни инурис доктор арес. Рынокмес соос тырмытыны быгатэ вал вылаз бадӟым дун реальной аленка но вал, куронъёссы но вылӥын.
  
  
  Ваньзэ соосты валэктыса, уй пенни филипп дон, со курыны кутскиськом ке, соку власть понна со доры мынӥз, солы пумит луэ.
  
  
  'Ӧвӧл на. Та этапын сётэм катастрофа луыны быгатоз. Малы-сое кыре-буре виялляз, базаре но экономикаен герӟаськем штатын выйиз. Катастрофический результатъёс сокем ӧй вал, малы ке ӧз кыльы нокин но чылкак исамтэ. Промышленность рухнуть, ёрмыса улон чутрак будӥз, нош фондовой рухнуть рынок. Нош мон со сярысь чалмыт дыръя, вал шансэд вань на, нош ик ас мар сша-зарни шедьтыны. Верало мон табере, ваньзэ тае тон одӥг гинэ быдтэ историез ӟеч арбериос: улонэз тӥ понна выль. Ми чус операциос-озь луэ ке, ваньмыз умой луоз. Правительстволэн кылем, дырез, мугез но ӧвӧл тыметъёс тӥяло, пайдазэ аслым уг басьты, дыр, мон. Сотрудничать мыным али кулэ, ваньзэ мукет, мон аслэсьтым ужме адӟисько шуыса, та мудрон кыл но атаезлэн нылыз, судить карод-а, лушкаськись кадь». Пенни ӝог малпаз. Атае правоез луыны Ee. Улон одӥг гинэ, со шанс шуыса, операция лэсьтэмын, со пӧлысь ик тупанъёс но инурис доун филип докторез воштоз. Собере вань луонозэ лэсьтыны быгатӥсько тазэ но, соос вань на, ситуация понна тупатъязы.
  
  
  Со малпанзэ атаез кадь лыдӟи. «Операция лэсьтӥсь луисько шуыса: та гинэ кадь, — шуиз со, — мон ачим азьын пунэме Инурис доктор тыриськоз, но пумен сое контракт-а ми доры лыкто. Соку, Пенни, быгатод-а тон лэсьты сое, мае кулэ.
  
  
  Соин ик со аслэсьтыз вуоно уй чупасько но атайлэн бакельлыкеныз. Ih машина возьманы корка азе-ын. Руль сьӧры ачиз китаецъёс вылӥ инты басьтӥз, вуылӥз солэн бӧрсяз азьло пуксиз. Пиосмурт бере, соин артэ, вужер пуке. Ымнырыз куара кылӥськиз ачимлыксэ ачимлыксэ полускрытый. 'Соос Инурис доктор, шуиз со. «Тон хирург, Доун мисс».
  
  
  Солэсь азьло вал солэн коркаез миля кезьыт, препаратъёсты со эй сётӥзы. Нош йырвизьтэк Доун Пенни вал ке, со вуэм интыозь назначение.
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  Со, валамон, мусоосы мар доун пенни ымнырыз шоры учкыса, со вераз ке, та история. Со куспын куртчем бере, трос юанъёс но ужпумъёс со нюръяське, яркыт шундыё нуналлэн историез ӝутэмын ee. Ӝыныё трос амалъя кылё на, соос, солы оскиськы, со быдэстоз. «Иське, тон тазэ лэсьтод эсеб укшась доктор николь ӟеч», — шуи мон сое, кияз бергатоз тордон кылем-мылем.
  
  
  «Бен, тусбуй улын впечатление кинозвезда, со боготворить». Мугорез зуркатэ серекъяса Ee возиськылӥз. — Э-э, одно ик, со благодарной луэ. Мон ас синъёсылы уг оскиськы, ассэ синучконысь адӟысал ке, нырысьсэ. Выль ымныръёс, чебер ымнырыд. Соку со валалоз, мар азьвыл ноку но уд тодӥське-а, мар-чебер, чебер физической, — та кузьымъёсты али шулдыр. Нош кузьым, — тодэ ваёнзэ азьланьтэ кельшы куарае золто солэсь, — бадӟым дун курисько.
  
  
  Инурис валэктыны, матэк луэмез пенни 72 час йырвизез вӧжо ни. Асьмелэн вань на-а выль пленэ синмаськымон чебер ымнырыз, - шектэм луон, котыр учконэз синучконын ӝутэмын соосты берыктӥ, соос-а, матэ-со уг шӧдӥськы доктор. «Вань улон сыӵе кышномурт пиосмуртэз утчаны быгатыны», — шуиз со, со вӧзын сылэ усьтэмын. «Мон ноку но уг тодӥськы Николь Косӥз. Шара но мыным-а, мар-сётӥсьёс трос ке, со мед тодоз. Созэ но, мае тон сыӵе адӟи мон, мынам кыдысь сотэк кельто.
  
  
  Шӧдтэк шорысь со доры кизэ мычиз но сое ас притягивать. Киосыныз ӟыгыртӥз ee. Соос вакчияк но буш киын гадь ачимлыксэ шырак суп-сап уй векчи дэрем. Сое со ачиз но соос пӧлын кыл чуртнаськем ымдурыз пиньёссэ борды ӝиптӥськиз.
  
  
  Куалектӥ, мозмыт пенни кырын-бурын. "Монэ эн иса!"
  
  
  «Мон малпасько, тон дышетскысал умой саклык пус басьтӥзы», — пальпотэ доктор.
  
  
  Ачимлык пенни кошкыны куро. Эй соку врач шуиз, со зал кытын: лымшор франциын, виллаын. Но, кызьы сое валэктыны, эй, кошкыны уг лэзё, соос но сое быдэстыны дыр уг сделкаос атай. Уз луы дорын быръёнъёс Пенни мукет сяна, пленэ кадь кылиз. Со улэ, доктор но уг тодо-а мар сярысь тупанкылъёсыз Доун Филип Инурис вискын, маин сюрем, солэн пайдаез. Сое малпаса, ма понна сюлмаськыса улӥзы выросъёсыз но стратегиез нах тодымтэ умойгес. Эй, вилла кельтыны уг яра, мон вӧзын кыӵе югдур мукет дыръя.
  
  
  Инурис Доктор, вылды, валамон, янгышъёссэ ачимлыкен юн луыны, со доры нырысетӥ учконын зӧкгес шуыса, кӧня ке нунал ӧй физической тыршемез ӧдъяз. Соос озьы каризы, со «блицкриг» извращенный ас обаяние. Нош «персонал», Тьонг но Гвидо, уката но сак луэ.
  
  
  Эй инурис вераса, со ачиз сярысь. Котыр пыры ялонъёсты но, соос огазе люкаса, сак кылзыны но, сое мыдланьтыса возьмато быгатэ, сӧсыртэм пиосмуртэ, со пленын возе.
  
  
  Нырысь ик, героин инурис борды думиськемын. Ачимлык шприц но тодмо луиз яратон доры неприкрытый кутон. Война вылтӥ вал соос кылдон но дыр вал немец студентъёслэн-медикъёслэн. Пытсэт сьӧрын та вакытэ со азьланьтыны но хирургической ӧйлась амалэн практиковать концентрационной лагере, со доры юнматэмын вал. Кӧня сю мурт со сӧсырто, виыло, методъёс умоятыны мед быгатоз шуыса, данъяськиськом соос али? Собере бызи ожын Швейцария, пичи кытын клиниказэс усьтыны. Со понна бадӟым тау узырмиз выль фанатичный уйисько пиналъёссы кышномурт. Узырлыкты будоз ачимлыксэ стимулировать карыны ачимлыксэ, жадность, ачиз но со копак куасьмымтэ юзматон вылысь сосредоточиваться узырлыкез.
  
  
  Аслэсьтыз тодэ ваён монэ уг пол со вань ни, кытысь тодозы соос сярысь Доун Филипе. Со сярысь ужкагазын верамын, озьы ик кусыпъёссэ ӧз ih пенни.
  
  
  Веросысь Инурис кӧня ке нунал ортчыса, та дыре пенни-ын, садъёс, виллаос пыжоно. Собере, огпол уйин, куке со шӧдӥське, ачимлыксэ инурис утён но тырмыт вал буйгатыны, мар понна тау ужан тодмо сл ум усе, эгей, дорозь гылӟыса вуиз но Ницца удалтӥз. Казино ӵапак соос доры лыктӥ ке, соосты сутыны Гвидо. Виллаяз ке сое берыктэмед, со вожпотонэзлэсь алылӥз, ӝыт вуыса но, соосъя шузияськыны инурис кышкытлык ваён.
  
  
  Арня ортчыса, нош ик удалтӥз эй шупчиз. Шедьтӥськом сое но выльысь гвидо. Нош та николас луэм адямиослэн нимъёссы андерсон пол...
  
  
  Со присвистывать. «Мон понна та туж тунсыко историез. Эшшо одӥг арбери Но вал. Андерсон Николас зэмос нимыз — Картер Шенӟыны. Со агент Штат кивалтэтэз герӟасез.
  
  
  Пенни синъёссэ паськыт усьтыса, нош ымез пичи ворсанэз тупась букваосын О.
  
  
  «Али, куке ваньмыз валамон валэктозы тӥледлы, — шуисько мон, — мон малпасько, сое ик лэсьтӥсько».
  
  
  «Лыкты мон доры та дышоно», — шуо Пенни. «Мон созэ но уг адӟы, соос мед мар ке вошты».
  
  
  — Мон но, — шуи мон. «Мон ваньзэ кык потэ на, пырак инурис кутозы шуыса, сое кема ум витиське. Но тросэз та сярысь тодыны потоз но мон кадь гинэ ӧжыт со сярысь сое кутӥсь зарни ачимлыксэ, кин Инурис партнерез возьматэ. Вала ук тон, мар тон азьын, атай, кышкатэ кыӵе ке вӧсь карыны?
  
  
  Синъёсме уллань лэзи Пенни. — Мед, — шуиз со. 'Соос тодо. Нош мон малпасько, мае но сое тодӥсько. Эмуос но ваньмыз огкадь луэ. Одӥг гинэ-а, мар-со сярысь сюлмаськылӥз, монэ та оборудов. Табере сюлмаськытэ милемыз но оборудов.
  
  
  «Вуриськись басьтыса, сое шонертӥ ке, Доун Пенни, — шуи мон. "Тон туж чебер кышномурт."
  
  
  Отын, корказь сапрам-ын, ӵыжектэ со. «Мон доры таӵе комплимент ӧвӧл на дышемын, — шуиз со.
  
  
  — Я, мон малпасько, умой тон дышид, — шуисько мон, лёгет вылысь султытӥзы.
  
  
  — Тае тазьы вань йӧспӧртэмесь, — шуиз со. «Уг тодӥськы, быгато меда со куке-соку та борды басьтӥськиз».
  
  
  Со, соос со доры лыкто но ӝутэмын. — Юрттозы-а мон тонэ утчай, — шуи мон. «Та гинэ бутылкаос ӵоксэтсэ, практикаос». Вай ымад басьтӥз но со доры аслэсьтым ымнырме со ас киын ымдураз ee. Соос монэ возьмало. Мон котырысь обвиваться соос киосынызы, мугорынызы но ee, точкаос гож нёжтӥськись шудонъёс но чурыт, мон сливаться. Но мон сое киям йырсиосы биниськыса тубе.
  
  
  — Эх, — шуиз со, - востэм, — э-э, Ник.
  
  
  Соос шокало секыт, со гадьёс пыжем йылазы кузь пыльтчоно V-вандэтлэсь образной дэрем. Сое адӟыса, синъёсыз вож тылын ӝуаны кадь нылъёс. Биниськи, со мыным киоссэ, чыртызэ, ымдуръёссэ мон йӧтылӥз, соин но, мускытсэ но шунытын, дарт, тросгес выроно луиз-а со, огшоры кезьыт тау. Солэн макесэз борды ӝиптӥськиз, мон макес ужгур луонтэм мылкыд. Ee киын но, солэн медоезлы мылкыд, уллань вырӟытоно, милемлы мед макесэз борды. Со дэрем пазьланы со, чупало солэсь гадьёссэ юн ас кияз басьтӥз но бирдыос. Дэремзы укыр лэзизы со пельпум вылысь гылӟиз. — Ӝоген, Ник, — со шокыштэ. 'Ӝог.'
  
  
  Соос дугдӥзы ке, сое трусик ӵош джинсыен но нах южматыны калтыны. Чиньыысьтыд басьты но мон тэтчо но мон ee дӥсьсэс, турын вылэ мон азьло ни лысвуо кезьыт ӵош, со милям ки но, пыд кытын бархат киултӥз мугор-ын. Милям ӝуштэ, ымзэ пель дорам шукыр Ee, тӧлпери кадь куараез вань, ас кожаз ӝутӥз но нош ик тупыттэм удовольствие лэзе. Нош ик но, нош ик, дырез быдтоно уг пуштон ӧз кыле милемын ӵош чиньыосы куалекъяло, выль нунал шунды шорын шуныт но ог-огдэ близкие.
  
  
  Отчы со турын кылле, эй шталь вераны сое, мар малпаськод. аслыз басьтэм со ӵош кунокуа Инурис доктор, куке бызись. Та эмуос удалтӥз ке, ваньмыз умой луоз, эсьма, со понна. Соку пленын возе вал со эмуос кузэн пенни-озь удалтӥз, дыр йылпумъяз зарни йыртэманъёс уз луэ. Нош со куашказ. Куштӥськем машинаосысь котыр эмуос пенни луы, палэнэ но мон понна бызьылэ. Со улэп дыръя, вал-а со пумиськонын. Соослэн дӥсьтонзы-оскалтонъёс вилла но вуыны уг быгатӥськы. Укыр кышкыт луоз-а та. Кин вазь яке бер-а-шедьтозы ке, кулэмъёс но подвалын тьонг гвидо. Собере шарак талы но кин ке сярысь юанъёс зуркатӥз адями масса кутскиз, вилла басьтыны.
  
  
  ӧвӧл-а, доктор. Инурис ноку но уг вуо. Со-лэсь пегаса улӥз, но кыдёкынгес. Ачимлык нюръяськон шудонъёс ӧй вал. Со понна пунэмзы но палачлэсь дасяку чаклано, кудӥз вылэ со потэ. Со вал техник зарни операция, убир кылдӥз, охранниксэс воштонъёс кылдыто, соос «тол бабай тусбуйзэ» ышиз-быриз. Со, тодэ, мае со возьматэ. Котьку сюроз кин ке, кин понна та нимкыл умой вал, кызьы сыӵе «ликвидация» яке «усто эсьмаса, безоговорочный». Та охранниксэс ih воштыны кулэ луозы. Зарни Инурис доры йыртэман Александр юрттэт луоз.
  
  
  Кин ке мукетызлэсь кужымзэ возьматэ рабочийёслэсь, люк быгытъёсыз виымен но, тросэз понна но кулэ таӵе операция сложность. Мон уг тодӥськы, кин со сыӵе, но со мыным вӧзаз но шеде туж жаль поучительный тьонга доктор гвидо. Ог-огенызы соос уг адӟиськы, яке мукетыз пересь вуж доктор на. Озьы та адӟиськиз, ӟечлыксэ дасям пособие кадь но доктор луэмъёслэн чанг альянс люкетаз гвидо.
  
  
  Озьы-а, возьмасьтэк кылем нылъёслы но эмчи ышиз ке, сое мурт синъёслэсь кыдёке эмуос возе, со выводъёс лэсьтыны луоз кулэ, ӝог юрттэт со доры мыныса, мынэсьтым мар курид эшъёс кадь луимы. Ӝоген со тырмыт луиз ке, быгатоз-а аслыз со доры эшъёсыз вуылӥзы, соослы веразы, мар луиз, но со оске решение, мар-а куштӥзы сое яке ачимлыксэ, эсьмаса, вӧсь уг кары, дыр, малы ке решающий, озьы уг мыны, уг-а.
  
  
  Нош со вие вань луонозэ лэсьтыны быгатэ партнерез ачимлыксэ, ышанӥсько мед луоз шуыса, номыр уг ик ӧз мыны, ныллэн но выслеживать, оло, «Николас Андерсон». Со сярысь сюлмаське, солэн котьку мед луоз ih ымзэ пытсаз.
  
  
  -- Луэ малпасько ке, мыным зэм, доктор Лотар Инурис берытске Нью-Йорк.
  
  
  «Вази мон понна та умой», - шуиз Пенни.
  
  
  Тани кыкетӥез, со сярысь вераме уг поты, югдур капчи ӧвӧл, соин Инурис доктор, вылды, луысал, Нью-Йорк. Ӧвӧл на. — Умой, — шуи мон. "Мыныны. Мар кулэ тыныд-эшшо ке корка-ын?
  
  
  Пенни йырзэ шоназ. - «Ваньзэ-а, мар мыным кулэ, мон та паспортэз, мон соос дорын но ӟепъёсаз. "Мыно".' Мынам киям ee гылӟыса, куке ми доры лыкто капкатӥз пырон дорын, лилия вилла выламы выжлёгет. Шунды яркыт пиштэ, люкиськем но кулэм улӥсьёс но кельше вал пеймыт куашкам вилла сл.
  
  
  — Мон автостоп ницца мынэ, — шуисько мон. — Милемлы кулэ на кунокуа, мон mimmo ортчиз. Шӧдозы сое гинэ, мар мон отын мынам эше, каньыл, кытчы ми мыномы. Хьюго ih ӧтиз, но вильгельмина Пьер.
  
  
  Отель котыре ӝог милям нош ик потэ. Мон такси басьтӥ Ницца аэропортозь, шундыӝужан палась городъёсын, аэропорт юрт азьын дугдӥз ке, монэ бӧрсяз кыскиз Пенни саес.
  
  
  «Учкы", — шуиз со.
  
  
  Педпал припарковывать — умой шуо, кушто — тӧдьы сылэ «Мерседес».
  
  
  — Мон шонер сюрес вылын, — шуи мон. «Оло, со рейсэ потӥз france парижын air-ын 7:30 ӵукна».
  
  
  Мон лобись рейсын ницца inter котыр 9:30, парижын пересадка но нью-Йорк.
  
  
  Отъезд дырозь асьме дорын ӧжыт кылё. Со понна монэ кык кофе вайыса, кӧня ке экземпляр круассан но «трибюн Интернэшнл геральд». Соку мынам нырысетӥ бамаз бадӟым саклык йыръян кыске. Пик зарни вуиз. Сое рынокын калыккуспо ӵошталаын вал рекордной юанъёс, сюлмаськонъёс но мугзэ вуоно тӥ доллар юнматӥмы.
  
  
  Со бертэм отель, соин юри басьтӥ сярысь, кин понна сылӥз зарни лушкан сямзы вань та операция, шансэд вань на предотвращать шимучыр луэ ке. Зарни бадӟым утекать сша ке люкетэз, зарни медаз пӧрмы калыккуспо паника калыккуспо кризис. Долларлэн но кагаз обесцениваться. Мед сылоз, нянь буханкаез миллион. Соин, тодам вайи, кытын мар-Нырысетӥ мировой война Германиен собере со сярысь лыдӟыны. Дуныз ньыль-ньыль миллиардозь усиз марка марка кӧня ке ар понна бренд. Со понна ваньмыз дась луоз шуыса-а, азьланяз театрын, но таяз радэ герӟаны штатын.
  
  
  Луэм учыр сотэк ветлон etkileşimli парижын. Кылчинъёсын кивалтэ вильнуть самолёт коже люканы гурезь йылэ, собере лобӟем.
  
  
  «Татчы вуисько ӝоген милям малпаськомы», — шуо Пенни.
  
  
  — Та ваньмыз быдэсмиз, — шуиз со эгей.
  
  
  "Куке" яке "ке"?"
  
  
  Парижын ми самолёт пересаживаться вылын, тужгес но «Боинг-747» Орлова вылэ потыны учыраз . -- Луэ малпасько ке, мыным зэм, тросэз монэ ӧз азьпалтэ лотар инурис кык час кезьытын. Монэ ӧз суты люкаськизы ачимлыксэ, но, эсьмаса, соин-а, шӧдо-а, мар-умой ас ӧраз мынэ. Кӧлэ мон дорын атлантической океан пенни пельпум вылад пуке. Сое со уг винить. Дораз уйин нах секыт луоз. Соин но, жадид ке, соку мынэ, мынам уг изьы но потэ. Та самолётын пуктыны взаперти мыным уг кельшы. Со вал музъем вылын кунокуа но эшез сьӧры уйылӥськеммы но, ачимлыксэ инурис. Но, эшшо кин ке лыктэ мон пуш герӟетъёссы но персонал шуиськом сямен пристегнуть е-тӥ. Таиз ялэм пенни сайкатскиз. Со вушйылтыны, назьыльске, мон доры ӝиптӥськиз но, собере синзэс кынё.
  
  
  — Эй, соня, — шуи мон. Мон учкисько вож синъёсад усиз но вылэ одӥгез соос пӧлысь-зарни йырсиед асьмеос ӵемгес улэ. - 'Сайкатскиз дыр. Ми дыръя уже.
  
  
  Йырзэ ӝутӥз но берлань ӵыжалскыны со йырсие. «Кезьыт вазь, сокем ӟеч», — шуылӥз со. "Мар малпад-а тон?'
  
  
  — Мыным тонэ чаклано люкаськизы атаеным, — шуи мон. — Та ужпум нырысетӥ пункт. Гуры со умой, соин ӵош асьме дорын вал инурис выре. Тодэ, со системаын герӟеттылэн инурис луэмысь, милям но тодэммы потӥз, ма со сыӵе.
  
  
  Котыраз трос квартираё юрт азьын одӥг аресъем риверсайд давность такси дугды-драйв.
  
  
  Соин ӵош водитель пунэмзэ берыктэ бере, соосты ӝог оглядеться. Мон уг адӟиськы номыр но окшоры ульчаын. Кин ке квартира понна но чакланы-эскерыны, соос ватэм умой луоз.
  
  
  Со аслэсьтыз чемодан басьтӥз ке, нош ик вамыш такси.
  
  
  'Час соос али?' — Пенни юа.
  
  
  Соос, час шоры учкытэк. '5:20.'
  
  
  — Со минутысь минутэ юрт луиз.
  
  
  Ми тямысэтӥ этажаз тихоходный лифт тубе вылэ. Со понна кобураяз донгиз но сое басьтыны Вильгельмина минут камзол, спусковой чиньыез курик вылэ возе. Суппорт Пенни кепырскем, куке со адӟе Люгер. — Эскериськон нималлям та ужрадэз огшоры гинэ сётэм, — монэ шуо. «Мон лу нырысетӥ, кин вань подъёмник вылэ потӥзы».
  
  
  Пенни шонтӥ. Лифт дугдэм бере, со понна чакласькем но лап сылэ чемоданэз усьтӥ ӧсэз. Кин ке-со коридорын возьма, пичи гинэ мишене ыбо, кыскало вал, сое улыг, путэт нунал мед шедьтоз. Умой луысал, шаплыгес соку зэмзэ но умой эмуос.
  
  
  Со донги но, ӧс вӧлак мукет ласянь адӟиськиз. — Ваньмыз умой, — шуи мон.
  
  
  Ошмес дорын пенни набор дась луоз. — Кыдёкын, нунал возиськиз ке, со усёз, — эй шуиз со. — Нырысетӥез-а, монэ но пырыны лэзиз.
  
  
  Со вие ке, ӧс усьтӥськыса, сое валаса-а, мар-квартираяз нокинэз ӧвӧл. Солы луыса спертый тырмем омырез, югыт но ошиськыса пырыос нокылдытэмезлэсь арес дол-дол, кырыж укноосын кырым пыриз. Мон понна пенни ӧсъёссэ ворсаз. 'Атыкай?' - кеськиз со.
  
  
  — Эн малпа, малы со корка, — мон шуисько, пистолетэн октыны-калтыны.
  
  
  — Ну, соку кӧня ке та, — шуиз со. Мон укноме усьтӥ но солы доун филипп херес лэзе. — Со ваньзэ, мар мынам луиз, — шуиз со.
  
  
  — Ваньмыз радъяськиз, — шуи мон.
  
  
  — Часэ соос али?
  
  
  «Куатетӥ ӝыныез».
  
  
  — Интыяськылӥз кельшы, — шуиз со. «Лул люкаськизы басьтыны но воштӥськисько мон. Соос лыкто ке, мыным уг лу, дыр, тон тусбуяськыны луэ.
  
  
  Со султыса, дэрем, галстук пазьланы лябӟытыны кутске.
  
  
  «Ми умоен лыдъяськом, - веранэн соглаш-а тон понна, нош лул басьтыны быгатозы оген кышномурт», — шуи мон.
  
  
  Соос понна киям куто ee. Мон сое учкон акыльтэмын вылэ куштӥз но мынам коридортӥ нуэ.
  
  
  "Улыны тӥледлы яра шурдыт, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  — Озьы шуыны быгатысал, — шуи мон.
  
  
  Со хихикнуть. «Мон уг тодӥськы, мар луиз ке, со гуртэ бертӥз, нош монэ вань лул-сюлмам уло на».
  
  
  — Мон тазьы шуыны быгатоз «ӟечбур», — ӵектӥз мыным.
  
  
  Ваннаын вань лул-вӧл комната. Куштэ дӥськуттэс nah лыктэ ми улын. Солэн мугорыз выльысь синмаськи пышность ee.
  
  
  "Кызьы тыныд со кулэ-а?" — созэ юаз, кранысь ки вылаз возе.
  
  
  — Кужмо но пӧсь, — шуи мон.
  
  
  Лэчыт чуръёс лул котыр лейка мозмытӥз. Сое кутоно майталлэсь, нош Пенни, гадь кыньыръяса мон доры ӝиптӥськыса, вуусёнлы улын пуке. Тыбыр кузя лэзисько сое майтал нискылско вордэм ee. Ас киосыныз со доры кыстӥське мон но притягивать. Киосыныз соослэн пельпум вылазы пукыса но, мон вамыштӥ, пыд пазьланы кыньыртӥз, со дырез кыскиз но выжлёгет гадь кузя ee шукы вия, собере нош улӥ на, со ӵошкыт но кӧт тӥ отчы-татчы соос пӧлысь макес.
  
  
  «Мон тон понна луи ваннаын губка малпаськомы», — шуиз со, аслэсьтыз мугорзэ мон доры ӝиптӥськыса, ff вольыт, котыр шукыё мон лэйкась мугорыз. Со сярысь потереться нах. Азьтэм монэ со пальпотыса, синъёсме паськыт усьтӥ.
  
  
  — Мон миськытыны, — шуиз со. «Котькытын мон миськытыны».
  
  
  Мынам кизэ солэн чырты котыраз кыниське. Со кизэ мычиз но сое ӝутыны, пыдъёс, кус вылын, соос ми дорын кема уг луы, тыбыр со доры пырыны но ӝуштыса нах ванная собере шымыртско. Капчи, кузь "эх" ымдуръёсы со мозмытӥське. Нош собере асьсэды асьсэос кыре, ас кылдытэм дуннеям шуккиськон зол бызьыса, бызьыса нош собере вормонтэм всасывание, кудзэ мон нуисько, вуберганаз бырем чылкыт но сайкатэ монэ.
  
  
  Кытын вал мон, монэ, милям мугор вылад ву улэ берытске чурлэсь куараосты ог-огенызы герӟаськемын.
  
  
  — Мон оскытӥз, малы со татын, — шуиз Пенни, куке мон гостиная вуиз.
  
  
  Со ачиз но сигаретсэ кенжытӥз допивать юон. Эй отельын дыр со уг вера, мар сярысь малпасько.
  
  
  Огыр Пенни заерзать пукон вылэ. — Оло, ужзэс ӝегатӥсько, со вылын эскерыны, — шуиз со, пумаз. — Пумысь пумаз, со уг тодыны быгатод, маин мон туннэ берто.
  
  
  Со номыр ӧз вера. Соин, дыр, ини шека соку ик, ма со но, та но ваньмызлы эн оске, эшшо кунян ваён-ын. Пенни Дон визь уг луы.
  
  
  — Жингыртэ милемлы ачимлыксэ офисэз, — шуиз со. Телефон холлын вал. Со, кылем, кызьы соос одӥг номерзэ бичаз, собере мукетыз. — Центральной, — шуиз со. «Мон автоответ басьтэ, малы номерезъя, кудӥз вылэ со утчаськыса дозваниваться, разблокировать. Сое лыдӟыса, янгышен-а со луыны кулэ шуыса. Со кылем, кызьы соос нимасько номер, син куспын пуксиськом но чал-чал, кутскимы азьло сое нош ик кезьыт. — Тон чылкак оске-а? Мон кыл уг кутӥськы, но тодэ, мар со озьы луэ.
  
  
  Соос шоры учкыса мон но вуылӥ гостиная-ын. — Малы ке озьы уг, — шуиз со.
  
  
  Со стакан ачим куасьтӥсько. - 'Тодо, мар уж со.'
  
  
  — Ваньзэ тае тӥ тододы, дыр, озьы-а? со шуиз.
  
  
  Со шонтэ. — Мон малпасько, тон атаедлы, пленын возе. тонэ возе Инурис доктор, ышанӥсько мед луоз шуыса, номыр ӧз лэсьтэ тӥ атайзэ, соос берпум минутэ зарни предотвращать лушкамез понна. Со бере тон ышид, со атаез доры берытскиз но тон эшъёсыд азьын ачимлыксэ, ышанӥсько понна, малы тон номыр но уд лэсьтыны, планъя ih куашканы быгатоз шуыса.
  
  
  «Но макем соосты тодо, — шуиз Пенни, — та сярысь мон номыр уг тодӥськы, милям атайёсмы мар но соос пӧлын луоз».
  
  
  «Дас вить миллиард доллар кон бере, дӥсьтонэ-оскалтонъёс ӧвӧл со», — шуи мон. Со сяна но, та али ог 45 миллиард доллар. Дас вить миллиард — та дун нимлыко, унция рассчитать доллар понна куамын тямыс кузя, со понна дун тыроно зарни правительство. Вылӥ рынок дунъёс эрикоесь-а, куинь поллы ӧжыт».
  
  
  Пенни присвистывать. - "Мар бен мыным табере кароно?"
  
  
  — Тонэ пуктӥз ке, кызьы тынад атаед котьку ӵош доктор герӟаськемын? Инурис?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Уг, — шуиз со, — мон солы уг вера».
  
  
  «Инэт корка лыдэ басьтыса, — шуисько мон, — пумит кылзэ вераны уг со».
  
  
  «Оло, соос татысь басьто уг ачимлыксэ, — шуиз Пенни, — оло, офисын».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Оло, мон янгышасько-а, — шуисько мон, — тазьы кадь но уг поты-укыр трос офисный юртын. Вӧзаз лифтер. Котькытын укыр трос адямиез, подъездъёс, ульчаын, кин маин быгатэ-соин но адӟыны понӥзы. Ценымногие умой улон коркаос, шыпыт. Адями ас уженыз выре. Эшшо но ӧжытгес луоз, тон огшоры атай юртаз эшшо ачимлыксэ рискованный кутыны. Та пӧртэм интыосын но дыр куспын европаын лыдэ басьтыса, ужез йылаз-ог азьло татчы уг инурис понна кылдӥзы ке, жингыртэ аэропортын сое доктор.
  
  
  — Кытчы ке нуо, но со ачимлыксэ?
  
  
  — Уг тодӥськы, — шуи мон. — Нош собере мар верало мон тыныд, атаезлэсь сярысь, солэн котыраз со адямиос, кудъёсыз удовольствие басьтоно, кулэтэмез кытын ке но гурыосты.
  
  
  — Тӥляд правоосты, — шуиз Пенни. 'Нош кытын?'
  
  
  — Таиз тынад шуыса, — мыным шуиз.
  
  
  Син Пенни заметаться-тӥ комната. «Зэмзэ озьы ик ваньзэ адӟиськиз, — шуиз со, — ваньмыз ас интыяз. Сое синйылтыса, пе, озьы ке но со вал. Ӝикыт со ужасно. Креслояз но пыдъёссэ улэ шымырскимы, ӝожмыт со аслэсьтыд калачик туйнаськемын.
  
  
  — Малпасько, — мон шуысал.
  
  
  Пенни синъёссэ кыниз. Комнатаын шыпыт луэ. Укно пыр потӥз мчс-ын, шундыез адӟыны быгато шар-а со оранжевый пыратэк, меӵак инвис вылын пиштэ. Соос, час шоры учкытэк. Час куать кузя нью-йоркский дыр. Америкаын вань банкаосты ворсано вал. Каньылэн, кышкатэк улон луоз, эсьма, ӵуказеозь. Соку, оло, паника, шорт мед понозы, вань.
  
  
  Шӧдтэк шорысь Пенни тэтчысал. — Ми валаськом, — кеськиз со.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  Тэтчасько ачим со креслоос.
  
  
  "Мар тӥ малпаськоды?'
  
  
  «Мон тодӥсько, кытын соос та подсказка кельтӥськы», — шуиз со. "Сое кельтӥд ке со."
  
  
  "Кытын?'
  
  
  « Джа Ящик» .
  
  
  Со, нах вопросительно шоры учкыса.
  
  
  «Ящикын солэн слон лы, мыным сое атае кузьмаз цзе пересь азьын, берын, сое китайлэн кошкиз. Ваньзэ сое утьыны, аслэсьтыз дуно бумагаосын nen. Кытын ке со-соиз но, таиз но улика кельтылӥз, созэ, тазэ коробка луыны кулэ.
  
  
  "Коробка кытын та?"
  
  
  «Ачимлыксэ комнатаын», — шуиз Пенни, коридорын-тӥ но со бӧрсьы ширто ини.
  
  
  Со минут ортчыса вуо. Та уж чебер но чебергес луиз, вылзы-тӥ прямоугольной футлярысь слон лы, вылласянь но чебер котькуд рельеф дюйм урдэсъёссэ чеберъяй вал бере, адӟиськоды ке, пудо-живот вань мыслимый. Ачимлык пенни мыным сётӥз.
  
  
  Со шырак но куэм шобретъёс. Лач-лач ворсано коробка кылиз. Пенни жальмаса учке мон шоры.
  
  
  «Та уж огшоры ӧвӧл, — шуиз со. « Джа маскаръяськыны, мар коробкае люкам, соин ӵош вал, йыртӥянъёс, тодад-а?»
  
  
  "Кызьы со усиз?"
  
  
  "Мон уг тодӥськы, вал висёнъёсыз.
  
  
  — Ми дорын быръёнъёс кык вариантэз вал, — шуи мон. «Мон ачимлыксэ сӧрыны быгато ке, мар лэсьтыны соос уг поты вал, та кулэ ке секретъёсты усьты милемлы».
  
  
  «Укыр дуно арбери та, соосты тӥям понна», — шуиз Пенни. «Ноку но эн кушты монэ дядяй».
  
  
  «Ньыльдон вить миллиард доллар но туж дуно», — шуо мон. «Юрӟым мыным но чылкак ваньзэ, кин Штат Герӟаськем правительстволэн таланы турттыса. Ӝоген мон тодӥсько ке но, вылын — секытъёсты палэнтон филипп ке но тросгес юрттэт- та люк слон лыэз пыргытыны.
  
  
  Со умоен коробка басьтоз, солэн кияз повертеть. Соос чабкисько, шобрет вылэ, урдэс пыдэссэ но. Зӥбе соосыз. Сое чепылляны но быгатисьлэн сэрегез. Комбинациос йыган нажатие но веръязы. Со сэзъяз сое. Номыр но уг юртты.
  
  
  Соос шоры учкыса Пенни. - Вань-а малпанды?'
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Мар мон луысал ке та, огшоры но кушето огдыре со луиз. Сюрес Цзи Александр вал . Ужпумъёс тӥледлы сётӥ, со ужасно сложной поты выреме, дыры но учкемды вань ке, тынад ымнырад искреннее решениезъя.
  
  
  — Та вакытэ тӥ учкыны ваньзэ син азям, — тодаз со. "Умой-а.
  
  
  Шуом, малы та « решениезъя».
  
  
  Выжымы милям вал, коробка вылын. Со, шобрет шоры учкыса. Номыр сяна, пудо-животэз. Лев, тигр, обезьянлэсь, пантера, ламаос, слон, кый, гондыр, жирафъёсыз, барсукъёс, кит, кучыран, горилла, антилопа.
  
  
  Пенни серектӥз.
  
  
  "Мар та?"' — мон юалляськыса, нах шоры учкытэк, дыр, со мыкырскиз, учке коробка вылысь.
  
  
  «О, мынам вуж пол цзе сярысь малпа кадь . Оло, луэм-а солы та уж кельше. Коробкаез адӟиз, кудзэ лэсьтӥзы понна со пичи пияшез, сомында шугъяськон вайиз.
  
  
  — Ценымногие шудо луи мон, пересьёслэсь трос ке огшоры придерживаться цзе трюкъёс, — шуи мон.
  
  
  — Но та огшоры, — шуиз Пенни. 'Соос буйга.'
  
  
  «Мон дас вить минут сёто разгадывание, нош собере сое юдэс вылэ пазьги», — шуи мон. «Со дыр, учко, кытын бумага но ручкаез вань».
  
  
  Пенни куспын вуо.
  
  
  Кутски соосты лыдӟыны. — Молодёжных веб-хостинг, — шуи мон. «Пудо-живот вылын витьтон ньыль. Котькуд палаз дас куинь кузя. Номыр пыдэс вылын. Куать сю Итого. Куать сьӧсь пӧйшур. Тямыс слон. Обезьянъёс, вить. Гондыр, куинь. Кый, вить. Кык кучыран. Кит-а, ньыльзэ. Ламаос, вить. Куинь жирафа. Одӥг пантера. Горилла, ньыль. Баффало, вить. Куинь но вить данди павлин.
  
  
  Со лыдъя азинтыны. Пенни гожъясал на, дыр ӧвӧл, мыным шуиз: «ваньзэ тае».
  
  
  — Ӵош, — шуиз со. "Куать сю сложность та огъя."
  
  
  Списоктэ эскерыса, со ачимлыксэ нах басьтӥзы но, пельпум вамен мынам соосты учкыны дыры. — Тон адӟод, мар ке аспӧртэмлыко? Со куриз.
  
  
  Пенни йырзэ шоназ. «Кезьыт ной ковчег вылэ трос уг куноос вечеринкаын список», — шуиз со.
  
  
  — Оло, ӝыт прощальный, — шуи мон. «Татчы вань дуре васькиз бордын кулэ, кык».
  
  
  Пенни азьвыл сямен ик сак учке гожъян. - Соку секытгес луиз.
  
  
  "Мар тӥ малпаськоды?'
  
  
  — Пуны но пантера понна, — шуиз со. «Котыраз солэн одӥг гинэ вал. Кызьы тон малпаськод, со мае ке тодиськоды-а?
  
  
  Собере тае со адӟытэк. — А бур-а тон, со ма-со тодэ. Ih эскерыны.'
  
  
  — Мон учкисько, — шуиз Пенни.
  
  
  — Номыр но тӥляд уз со шӧдӥське-а?
  
  
  — Номыр аспӧртэмез, — шуиз со. «Сое поттон понна, мар котыраз одӥг гинэ луоз, со трос но мукет».
  
  
  Со нах адямиослэсь списоксэс. Соос одӥг коробкаын киязы кутыса возизы, нош кагазъёсын мукет. — Умой, — шуи мон. «Котькуд пудо-живот трос, кык, куинь поттон понна».
  
  
  — Мед, — шуиз со. «Кучыран куз, пантера но пуны».
  
  
  'Умой. Нош кучыранэз-а мар-а сыӵе?
  
  
  — Визьлыксэс символъёсъя, — шуиз со.
  
  
  — Эшшо одӥг пол. Кучыран нош кытын таос?
  
  
  — Пуны но пантера усьтэмын пукысал, — шуиз со. "Озьы-а?'
  
  
  — Пантера, барсук но, — сое тодэ вайыны.
  
  
  Пенни нахмуривать синкаӵен.
  
  
  «Карез но буйгатскон инты», — шуи мон. «Инициалъёсын Доун Филипп».
  
  
  Со, пантера зӥбозы-а. Номыр уг поты.
  
  
  — Э-э, Ник, — шуиз шыпыт Пенни.
  
  
  — Уг сётскы, шуи мон. — Мон утчасько мае быгато-эшшо ке.
  
  
  Одӥг чиньы пантера со вылэ инъяськыса, нош мукетыз пуныез вылын. Соос шоры учкыса Пенни. — Куараезъя со.
  
  
  Зӥбе соосыз. Мон кык бадӟым чиньы улын зверек гылӟыса. Кытын ке кылымон-кылонтэм тэшкылиос коробка пушкам шуккисько. Солэн киосыныз ӝутэмын, шобрет но усьтӥськиз. Филипп Доннаос кенеш нырысетӥ луиз, мон сое адӟи.
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  Та ӧжытгес луиз, солэн но тырмыт луоз: сьӧдо-тӧдьы бумага лист печатной букваос.
  
  
  Акробатической труппаез Куана Йонской ач-ач-ач. Театр али Мина Вс .
  
  
  Одӥг сэрегын киын векчи ӝикыт, кызьы атаез сое ки пенни асэныз тодматӥз, дырез ортчытон но сылэ дата: 8:05 доктор ӵукна дунтэк инурис дыр уг ышты. Кызьы мынам но, шуом, соин, лэся, эшъёссы соос котыре ӝог аэропортэ жингыртӥ но ачиз кадь луыны вал филипп ницца доун басьтыны косэ. Уте, солэн валатонэз-озь вуон Нью-Йорк.
  
  
  Иське, вазь ӵукна кин ке пыра Филип Дон ожмасько. Оло, со чакласькись вал, нош тырмыт чакласькись, пересь сое кутыса возе шуыса, бумажкаос шкатулкае понэм, слон лы вылын; дыр, со дыръя гинэ дӥсяло.
  
  
  — Мынэ, — шуисько Пенни.
  
  
  "Эн сокем ӝоггес.' Со понна мон ымныр туссыя валай, ма мон ӧй малпа, монэн ӵош со мед луоз.
  
  
  — Одӥгъёсыз тӥледыз уг поты ик люкаськыны?
  
  
  — Кышкаськом вал, милемыз яратӥз, — шуи мон. "Люкиськыса, ми татын, эсьмаса, дыр."
  
  
  "Мынам потэ мынэме, Ник," - шуиз со. — Татчы мон тӥледлы затащить. Солэн атаез но мынам.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Пеймыт луэм но, со солэн театраз " мыныны, отын но ӧжытак поковыряться.
  
  
  Соос тодо-та театр. Со но, расположенный стык чайнатаун бауэри. Отын, пе, тон укыр висъяське.
  
  
  'А мар-а?' — Быгатэ-а, сылэ со ивортӥз, ми татын, мар-а. Оло, та ih алда.
  
  
  «Но , шуом, марлы со озьы луиз», — шуи мон. — Мар ке, кык-а со монэ кутоды-а?
  
  
  «Соос утизы, нош монэ келя», — шуиз со, пельпум кырмизы.
  
  
  — Уг быгатӥськы мон асме солы лэзё, — шуисько мон. «Штат но, правительство но герӟаське. Та мынам шудонэ ӧвӧл, кытын «ӵуказе» шанс одӥгзэ басьтӥм на. Со утэ ке, нош монэ келя, та ӧре гинэ ӧвӧл тынад, мон тӥледыз атае азьын, адямиос но трос мукетыз. ачимлык-ог Инурис доктор но луыны кулэ, ӧжытак али кышкато. Атае кулэяськонъёссэс тырмыт заложникъёс но пушъетъёссэ басьтыны понна, план ih тӥямез понна сюлэмшугъяськытӥсь ih косӥз. Малпасько, мар-а эмчие Инурис сямен кыӵе ке муген котыр вазиськон тӥледлы верасал. Таиз доры матэктэмды зарни кульминациез аслэсьтыз талан. Со вие оскем уг сёто, кытын мон, но, эсьма, кулэ-а со шека, со милям ужпуммы шуыса кылдӥз. Озьы луиз шанс шуыса, сое матэктытыны операция. Ас малпанъёсаз ке, янгышалод, со вал эрико, тылобурдоос кадь, США но шугадӟонэ вуылӥз, кызьы, вылды, но мукет дунне вань. Мон уг малпаськы, мар тынад потэ, тонэ медаз луы возьыт та, Пенни-Дон.
  
  
  Синъёсме уллань лэзи сое.
  
  
  — Кыл сётӥсько, ӵуказе ӵукна мон доры укмыс. Со вакытэ мон доры ӧз вуэ ке, телефоназ ивортон пресса огазеяськемлэн вашингтон но службае жингыртӥз, но Хоук адями нимъёсты курыса. Эмуос вань-а вера, мар тодӥськод. Собере нош лэсьтэмын, мар малпасько. Вань та, тон сярысь, мае со куриз. Эсьма, озьы ик дорын тонэ адӟи аслэсьтым атайме луоз шанс.
  
  
  Таӵе Пенни шонтӥ. — Тон но мар-а луэ, Ник? Со мон доры ӝиптыса, мугорез шуныт.
  
  
  — Уг-а веттаське, — шуи мон. «Ма гинэ мон тодам вайи, мар монэн луиз шуыса улӥсько кучыран».
  
  
  Со уг пальпоттыны ӧз быгаты. — Соку поныса тыршо соос, — шуиз со.
  
  
  — Со мынам укыр люкеты", — шуи мон.
  
  
  Соос милесьтым вамышъёсмес лэсьтыны. "Дась луыса кошке али," - шуиз со.
  
  
  Мон вылэ блейзер капчи луоз, пеймыт-пурысь брюки но пеймыт-бусӥр водолазкаен, со котырзэ чемоданэ досталь. Вильгельмина, ачиз но Пьер Хьюго огшоры интыын, нош со азьын кӧня кисыри бритвенный водолазка туйылэмын.
  
  
  Мон Пенни лэзе. — Азьме-берме чаклатэк, Ник, — шуиз со.
  
  
  — Нокинлы но эн лэзе, мон сяна, — шуи мон.
  
  
  — Бугыръяськоно уг, — шуиз со.
  
  
  Оло, укмыстонэтӥ та шулдыр вал Мина Театр Сун хит вал , нош таяз шекланытэк мыным. Одӥг наверняка шуыны луоз: соос куке-соку ачиз но сяськаяськон луэ ке, шуом, со бере ке но вал, со вал туж кемалась. Бадӟым, пересь, юрт квадратной, лэся, выж Манхэттенский вужераз пегӟем, аркалэсь со нависать. Полутьма ялан бордазы улыны, шымырскыса кадь, куашкан возьматон понна, ачимлыксэ понна та арын вуылӥ.
  
  
  Бадӟым люкетэз соослэсь но бадӟымез сцена ар ужа кинотеатр кемалась ышемын. Мар гинэ, нош ик, со учыр уг, асьмеос ке голливудский чидантэм возьмам премьераез куноос. Пересь но импортлэсь гонконгысь вестерн киноиндустриын дунтэмгес луиз. Кык арлы одӥг пол сцена вылэ поттыны яке котыраз тайвань акробатъёс. Таослэн радъёссы шӧдскымон выл сӥзэ йонской куана отрядэ сюремзылы.
  
  
  Нӧд вылэ со липет шымырске, котыраз люказ одӥг световой пырыос тузонэсь. Ишакелы, сцена вылын, пиосмурт-а соосты адӟыса, кускерттон озь гольык, дэрем нылы но галя учкисьёслы тыбырын йыбыртто. Кылӥськизы кичабонъёс возиськылэ.
  
  
  Сцена вылэ со тэтчыса султэ но берен ог-огзылэсь кыдёкын. Нылы одӥг ласянь, нош мукет воргоронэн ӵош. Ӝӧк вылын пуко пу дротик гольык стакан кисточка.
  
  
  Нылъёс доры пырыны одӥг пиосмурт но сузе, сое тыбырын сылӥськоды. Киме куасай но вань кужымзэс, солэн тыбыраз iso дротик эмуос ширто. Ачимлык кунян р дротик, нош улысьтыз потӥз вир шапыкъёсын ку.
  
  
  Учке ай солэн кӧня ке дыр ортчыса, сир липет собере каллен мынэ. Отын одӥг люк световой вал на, соосыз эскериз, кулэ луэ. Со зӧкгес луысал, но со уг непрозрачный но, вуж пияла пыр учкиз уллань, мон учащаться пульсты. Комнатаын пуконо ишакелы Инурис доктор Лотар сылэ.
  
  
  Одӥгез соос ӧз луы. Эшшо кык пиосмурт-а со вал компаниязы. Вазен соосты ноку но уг адӟы ке но, со мыным, мон мукет, со ih-бери тодмо луиз. Ох уж, со туспуктэмысь адӟи но ih.
  
  
  Одӥг но урод вал соиз котыртэм ӝужыт, сьӧдкысъем ымнырыз но чебер сьӧд йырсиез лӧс-лӧс. Со Дон-бери тодмо луэм Марио-ын nen Принцип. Мафия футбол команда луэ ке, ар умой но огдыре со луиз футболэн бомбардир вал. Выль сямен со луэ мафия; вордскиз сша-ын, умой дышетскем, визьмо, чурыт но эскерон. Быгытэныз уг куто шталь со вал отын, кытын дышетон уж валанзэс уже кутыны быгатозы. Со кечат-вамат законъёсты тодэмзэс, но котькудӥз уже кутыны лазейка, сое шедьтыны быгато. Котыраз трос быгатись шекланыса ачимлык — ограбление, ростовщичество, наркотикъёсын, но проституциен дарт шудонъёсын — та но возьматэ. Ачимлык нимаське «принц», пересь соин сомында ик луоз придавать дон. Та трюк пересьёс вуж пуны вал. Принц выльзэ тодыны. Етӥз со понна уксё пож океан мисько. Со тодэ, кызьы ас вылазы басьто но бизнес юридической пырты, законэз сярысь эн сюлмаське. Амалтэк пегӟы, одӥгез но быдэс амалъёсты тодыса но соосты ih сюрс вы полиция но. Кинлэн ке соиз но, таиз но пӧйшураны миллиард 45 зарни понна, урокысь зэмос принц валан басьтыны.
  
  
  Уката но тунсыко уг пиосмурт комната куинетӥ луиз. Со вал бадӟым мугоро, кужмо мугорез но ымныр туссэ тыр ӵошкытын. Ачимлык униформазы сотэк но каньылгес луоз, тодод. Воен пиез, зэмен ик, полковник, Сье Пиос. Разведка армейский ужа китайын , шундыпуксён палаз будо, - ын оксфорд экономической образование басьтӥзы. Кусыпъёслы со вылӥ военной стратег чиля. Репутация агентстволэн кивалтӥсеныз первоклассный разведывательный со потэ, кызьы тодмо Moonrise , кунгож сьӧрын макао 1950-тӥ арын. Военной разведкае операциос лэсьтӥзы, соин но, корей уйпал Ханой. Агент самой кышкыт ачимлыксэ китай разведкае ӟуч лыдъяське, соин ӵош куке-соку пумиськылыкумы. Вераз, мар со сыӵе ик меӵ-меӵ вал, но чиля кадь, но сокем ик амбициозный, нӧзёмыны но ай. Табере, тупаса улонлы сӥзем ӝыт но тулыс та тусъемесь, но солэн театраз захудалый манхэттенский вылэм, ымныр тусы ачимлыксэ судить кароно бере, туж лек луэ.
  
  
  Соосты кылыны уг быгато-а, ма верамын пи полковник, со буш комнатаяз ӝӧк сьӧрын пу шонер тыбыр пукон вылын пуке ке но, нош предметам ачимлыксэ, аслэсьтым вожпотонме, нокыӵе янгыш уз луы. Ачимлык вож ымнырме кырыжтэмысьтым луэ. Ку вир вия ачимлыксэ меӵак улын пеймыт, соин шуыса но, дыр, лыо ки бурзэ азьчиньы шибоды лотар инурис метнуться доры.
  
  
  Принц палаз сылэ, кизэ гадь вылэ вожвылтыса, кескич пальпотэмез но презрительно доктор.
  
  
  Полковник кусып тупатӥз выросъёсыз киям мыче Инурис. Китаецъёс но уг тодо потэ та сярысь. Инурис Доктор утчаны кутско, висёнлы но полковник, ӝӧк вылэ мыжганы но чапкылыны пиос будӥзы. Солэсь тодытонзэ кылӥсьёс ӧвӧл. Ӝӧк вылэ мыжгано пи куара уг кылӥськы вал полковник но.
  
  
  Но быгатэ сое шӧдыны, мар луоз. Подробностьёсты но верало асьсэос эмчиос вуылозы ривьера неудавшийся инурис городысь предприятиос. Полковник но, Пиос предсказуемый отреагировать. Со перфекционист репутация вал. Со но пуштэм куараез. Инурис визьтэм луиллям. Рольёсъя операция огшоры ачимлыксэ тырмыт валазы: нылашлэн кыдёке кельтӥз. Табере сое план куашказ. Уг пол, нош кык пол. Нош табере соослэсь пегӟо. Та сярысь уг вераськы ни, йӧно николас андерсон американецъёс лыктӥзы, эй, юрттэ.
  
  
  Полковник пиос дугдӥзы. Ачимлык киын лэсьтэмын движение кораку, дыр, - шуэ со. инурис лушкемен тыршо доктор луиз кадь луиз-а, мар-немаловажный комнатаын, кытын вань куинь адями.
  
  
  Адӟисько, соос мыным кельшизы, кызьы врачлэн Инурис жугиськонэ басьто. Басьтоно ке созэ, удмурт элькунысь ма, трос гинэ но, азьлань одӥг вамыш но лэсьтэмын ӧвӧл на оген милемыз учкыны юрттэм.
  
  
  Полковник буйга. Соос асьсэды ӝӧк доры вуи. Со кузь сигаретсэ аратӥз, но каллен ӵынэн мур шокчиз потӥз ачимлыксэ, котырысь нырыз зӧк. Кошкиз кык огкадь ӵын ӟизаны. Со нош ик вераны кутскиз.
  
  
  Световой рама борды соослы ватсаса пель люкез, но номыре уг кылы. Световой люк доры лаптӥськиз но сое умоен ке, одӥг киыз со вылэ пыкиськыса противовес понна, со шӧдэ кадь, мыным укно улам одӥг чиньы котыраз вырӟизы. Со, озёлогес-а кариськоно, комнатаын пужейпи. Адӟиськоды, номыр но нокин уг кылы котырысь султэм. Ялан пиос гинэ Полковник, азьло кадь ик.
  
  
  Мон чиньыен незакрепленный эскерыны, пияла. Стяжка, интыяз кутыны ачимлыксэ, вылды, трос аръёс талэсь азьло куасьмо. Пияла капчиен выре. Киыныз йӧтылӥз, соин но, Хьюго, стилет, мон киысьтыз гылӟиз. Сое вандоно, замазкаен шталь чал-чал. Соосты дэмӟыто но, сое умоен ортчиз собере правительстволэн пу пуртэн бам. Стилет пе, со йылэ ӝутӥз но со пияла. Пие али со куараез кылӥсько . «Ми сётыны кулэ огшоры учырен вылын кыдёке мынӥз-ветлӥз. Зэмос профессионалъёс кадь та куараослэсь идиот», — чиньы вылаз возьматыны доктор, Инурис — «умойтэм инструкция асьсэос быдэстӥзы». Нош ик басьтӥськоно со котырез ӵынзэ поттӥз но сигаретсэ ачимлыксэ нош ик ныр пыр. «Асьмеос пӧртэмесь, мон озьы вырыны кулэ, та мистер андерсон кадь нылъёс но, уг уло. Оло, со мыным операция понна кышкытлык вае ке но, луонлык но луылӥз, мар-а со озьы ӧвӧл». Соос шоры учкыса Инурис. — Тӥ малпаськоды, ма сярысь та операцилэсь ныл номыре но уг тодӥськы. Со, малпасько, тае тон шонер валамтэед. Мар Андерсон нош таос борды йӧтӥськиз ке, уз пишмы ни совпадение кезьыт ачимлык-жаль адӟиське. Котькыӵе учыре, али укыр бер ни, мон понна сӥньыс план. Карта вылын укыр трос пуктэмын, ваньмы ас поннамы, ас пумаз али но матынэсь.
  
  
  «Со гинэ, кудӥз со лыдӟе, куд-ог воштӥськонъёс кулэ шуыса». Со докуривать сигарет. — Кӧня минут ортчыса, ми сое тонэныд ӵош эскерыны. Нош нырысь, — со пукон вылысь ӝутскиз, пе, буш кисы сигарет пачкаям котырын но соос погмасько, — сигарет мыным кулэ. Со комната пыр потӥз.
  
  
  Сое учкыны азинтыны. Инурис Доктор Дон Марио шоры учкыса. Одӥг та юрӟым-а, ӟырт, ньылон котырын ачимлыксэ смешок нервной веник мозмытӥз. Кӧня лулсэрез ачимлыксэ напряженный пичи вал бере, полковник Пиос комнатаын ӧй вал. Соос шоры учкыса Дон Марио холодно.
  
  
  «Бугыръяськыны уг, — шуиз Инурис эмуос доктор. 'Ваньмыз умой луоз. Зэм, со сое тодэ.
  
  
  Дон Марио кема возьмам, азьло кезьыт ответ. Юрдонэз ачимлыксэ куараосын тырмемын луоз. «Уг шуды ук, кулэ шуыса», — шуиз со. «Ваньмыз умой мыно, дыр ӧвӧл-а тон малпаськод, мае кулэ, сое мон дусым».
  
  
  — Ваньмыз умой луоз, — шуэм Инурис. "Уг бугыръяськиськы.'
  
  
  — Верандэ кылзӥсько, — шуиз Дон Марио, — адямиос пӧлысь, кудъёсыз сярысь шуга вал-а мар, тон нырысь планын интыез. Мар ке-соку ик ӧз мыны, мон тон сярысь сюлмаськылӥз оборудов пиос но полковникъёс лыктӥзы, тыныд, шудтэм ублюдок, тон татын-а пол. Нош ӧвӧл ке, ма ке сярысь ялан сюлмаськылӥз луоз».
  
  
  «Куараос адӟы, — шуиз Инурис доктор. 'Ваньмыз умой луоз. Мон оскисько. Поныса...'
  
  
  Мукет уг кылы сое. Вуонояз секунд мынам шоканэ дугдэм ке, жильы мон ньылон котырын металлической кыниське. Дыр, со гуӵык омыр зӥбет улэ утчан быръён понна нюръяськыны андан пилисько, ми воротник свитеръёс куртчылӥськизы, назьыльске инстинктивно люгер киыз мон доры. Iso rta кыллэсь мычиськиз. Мынам синъёсы, лэся, тэтчаны, кезьыт вӧсь. Кытын ке мон виымын, кислород сотэк кельтылӥз, созэ, тодӥсько, мар со, кин мон вал бере, кулон нунчак кутыса , каратэен боецъёс озьы яра.
  
  
  Быдэс улон куспын мон кык жильы котырзэ ручкаен пызьыртэ. Киосыд эшшо но пистолетъёс мон доры кыстӥськизы ваньмыз.
  
  
  «Ӧвӧл, ӧвӧл-а, Картер, та котырысьтызы номыре уг поты», — кылӥськиз куара. Собере мон сьӧры шуккиське но, тыл гомӟонэз тошнотворный йырбертӥзы чурыт-а, мар-мон азьло ньылӥз пеймыт.
  
  
  Глава 15
  
  
  
  
  Йырсазяз вуыку, со куке, ке шарая, мар понна пичи комната, выж вылын кыллё сцена. Мон киостэ-пыдъёстэ думыло вал, нош йырберам таӵе шӧдонэ вал, пе, кин ке мешокысь ачимлыксэ пачказ луо. Пиос Полковник, сылэ, учке мон шоры но Инурис Марио Дон.
  
  
  — Кӧня тыныд астэ умой шӧдӥськод? — полковник-а пие юа.
  
  
  Каллен выретэ, йырзэ солань но, берлань. — Лэся, номыре но уг чигы, — шуи мон.
  
  
  Но сигаретсэ кенжытӥз одӥг пи котыр ӵын лэзизы аслэсьтыз кузь ныр пыр Полковник виялляз. «Делле зэм, тон быгатӥськод кулэ», — шуиз со. — Ке ке но, неосторожный озьы ик луоз шуыса. Аслаз ужъёсаз Небрежность недопустимый, тодо. Туж потӥз та ласянь асьмелэн но котырысь люкам неосторожный световой луиз укно. Тон ноку йыраз уз лыктэ, тон мар пияла октэм-калтэм бере, комнатаын салкым омыр утчан йылӥз быръёнъёсы? Зэм ик, туж пичи утчан омыр ӧр быръён. Чиз Но тырмыт, котыр пазьго, мон понна нырпасьёсад клубез ӵын. Мон ӵын-эзлэсь улонзэ утьыны ӧз пол эскерон понна». Со пальпотыса. «Яратӥсько шуоно, адями дунне вылын одӥг ӧжыт соос милям, аслэсьтыз тазалыксэ куренок понна».
  
  
  — Со ке ӧй быгаты, соин мыкырскисько ке тон азьын чакласькон, полковник, — шуи мон. — Но кышкано, мон солы туала секыт югдур ӧжытак ын.
  
  
  "Мон таиз малпан басьтэмын, Картер," - шуиз со. Доктор сое учкиз инурис лекъяське вылэ куштӥз. — Бен, та Картер, идиот. Картер Ник ӧвӧл, кыӵе ке Николас Андерсон. Агент возьмато ай соос.'
  
  
  ымме усьтыса Инурис доктор. Паймемысь Марио Дон чакламын.
  
  
  -- Со, валаны кутсконо... инурис -- доктор ӧй вал.
  
  
  'Чус кариське!"' - Полковник-а, солэсь пизэ вииз. — Одно ик, тон понятиосыд ӧвӧл. Тынад та тынад-а чиньы йылаз виымын, промежность, оло, котькытын сяна, йырын. Тон озьы малпалля, туристъёс вань-а ӧвӧл-а со, тырмоз галантный адямилы акылес, лыкто-лэсь шугадӟонъёс пӧлы сюре, соос так юртты-а нылашлы? Бадӟым идиот " тыныд на, малпаське-а-со кезьыт. Та ним Картер Шенӟыны адями. Музъем вылын со ас дораз улыны гажано досье котькуд спецслужбаос. Сое виисьёсты ax-тӥ мастер . Монэ полковник шоры учкизы пиос. "N3, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Положениен но номыр но уг даурто соос сидячий выжизы шуо. Мон гол пилиськиз.
  
  
  «Тусыныз башка ачимлыксэ, — азьланьтэ полковник, Пие, лекциос лыдӟозы кадь, — ас тӥрлык арсеналлэн Картер но тодмо. Люгер, тодмо Вильгельмина кадь. Ачимлыксэ, сое пукон вылэ басьтыны но сое сэзъяны. «Стилет, кызьы тодмо Хьюго». Со тодэ вайытӥз шоу. «Пичи, газовой бомбаослэсь но кулон, тодмо, макем Пьер».
  
  
  Котькуд предметэз возьматись инурис эмуос доктор шона. Ачимлык басьтыны ымнырыз горд сяська, сое нош ик адӟиз но сӧназ пульсировать, нумыр кадь лыз, ачимлыксэ, йырвекчиысьты улэ. Тросэз ньылыло эмуос ултӥям луыса, та эмуос но уг кельшы. Йыркурме соос куалекъяло.
  
  
  Шӧдтэк шорысь мыным азьлань вамыштыны но пыдзэ шуккем, сое урдлыосаз. Со, тӥгыльскыны но усе. Шукке-а мон уг шедьы, монэ уз перекатывание йырыз но юрттэ. Со вӧсь ик кӧчиз.
  
  
  Полковник сьӧрын султылытэк пукон. Стилет солэн кияз вал. Со куспын малпай, малы мон со сьӧры мынэ, нош со вылэ лёгиськисьёс Инурис та интыосын доктор, берлань чигнам улӥсьёс, мукет борддор вӧзын потон дыр ачимлыксэ сэрттон-тэк уг луы. Полковник, пиезлэн пуртэз ангес улаз пырыны. Солэн верамезъя, туж каньылэн улэ, ачимлыксэ гинэ кужмоятоно шуыса, куре.
  
  
  — Сак кылзӥське, — шуиз со. — Тырмоз ини ми тонэн-секытэ вуттӥзы. Вуттоз тонэ, ма тон монэ эн виы на.
  
  
  Тон кельтӥд монэ тон гинэ тае санэ жӧк операциосы пыриськем. Соин та сӥ-данын но аслым инты ӧй ышанӥсько ортчиз. Озьы мар но со пеле мон доры туж умой дунъяло кенеш: чалмытгес возиськод. Номыр уг дыртытэ; тон улэп кыльыны быгатозы. Тон мынам ке но-кенешсэ санэ поныса, сотэк тӥледлы юрӟым лэйка пичи гульымо сӧнэз. Картер йӧты шуыса, соку со солэсь соос мозмытскыны но со вие гинэ ке, ярам вал мыным, нош вазь-а ӧвӧл-а. Со чылк-чылк возьматъяське?
  
  
  Со кыньыръя йылаз бутылка ӵоксэтсэ ньылон стилет докторский пусйиз. Чыртыяз сокем инурис ривненский зӥбо, медаз ӵабъясал ке но, со уз бышкалты. Синъёсыдтэк ветлонни котыр доктор. Эмуос удалтӥз вакчи возьматон шонтӥз.
  
  
  Пиосты басьтоно ке, со нош ик дорысьтыз кошкиз но ас интыяз ӝӧк сьӧрын Полковник. — Умой, — шуиз со. — Нош табере, джентльмен, — шуиз со, ми шоры учкыса, котькудӥз дугдӥз. «Пуштрос пала ужъёс вуизы. Туннэ та кезьыт ӝыт комнатаез азьло милемыз кельто, соин, малпасько, берпуметӥ учыр медаз луиз вань курсъёслы. Монэ со пальпотыса. — Тон но, Картер.
  
  
  — Одолжение уг лэсьтӥськы, мыным, полковниклы, — шуи мон.
  
  
  'Отдолжение?' - серектэ со. 'Я. Мон лэзисько тыныд, шуод-а, мар-а ма, — шуисько, креслоын ас азьпалагес мыкырскиз. — Тон туж кулэ мучительно но туж ӝег луоз. Соос но, малпасько, тон мед тодод-а, малэсь та люкетаз визь вӧсь луэ. Котырысьтыд куд-ог мугорын тон-а со думемын, нош мон оскытӥз, тон-а, мар-а со, мар тонэ погыртозы визь-нод, определённо уката курадӟоно луоз. Солы дырме ӧй быдты, тынад монэ сюлворыны кулэ. Курисько тӥледды азьланьтыны».
  
  
  — Укыр уг оскы вал та, полковник, — шуи мон.
  
  
  Пиос киын ӝутэменызы, Полковник. «Тауна, Картер, мон тон монэ мозмытӥд но сое азинтыны бравада лэзизы, шуод-а мар мыным кулэ. Мон эн бугыръялэ, мон туннэ тон мар татын пукиськод, вераськоназы но пырисько. Потэ-а тӥляд верало сое, мар тон куашказ. Тон улэп дыръя но, оло, зэмзэ, тон кема улод, лэзь сое, со, малпасько, тонэ кекатӥз куашкатон сярысь тодон-валан вылэ мед улоз, кызьы тон-а бадӟым из вылын кылле, котыраз вань улон тӥледлы эрик доры пызьыртыны». Солэн куараез кулэстыны. «Мынам потӥз, тон мед та сярысь малпаса, Картер, дырысен».
  
  
  Со тарсгетыны чабо, тунаськон сямъёс куашка шуыса.
  
  
  «Табере нырысетӥ пункт — ныл».
  
  
  — Вмешивать со ӧвӧл, та — мон шуыса.
  
  
  — Шыпыт, Картер, — полковник шуо пиос. «Идиот мон самой бадӟымез луэ, коллега тупость бен, ачим ке ӧй луы, доктор Инурис. Тон доры мон доры чылкак рыцарство наклонность кусып ӧй вал. Но тӥ лыдъяны луэ-а, мар-а луэ, сл ыштэм уг поты.
  
  
  — Со уг но тодӥськы вал та сярысь, — шуи мон.
  
  
  «Мон шуысал, шонер верад, — шуиз Инурис доктор. «Мыным со шуиз, милям ӵош атайёсын кусыпъёс сярысь со номыр но уг тодо шуыса».
  
  
  Идиот инурис лотар бадӟым луы ке, кезьыт потэ, кытын ке но малпанэ вань на ачимлыксэ люкиз мусо валанзэ ыштэ ке но Николь арня погылляськонэз личной ачимлыксэ пузкар Косӥз. Котькыӵе учыр мон уг бугыръя со.
  
  
  Нош полковник тодӥськод-а, пие... — шуи мон, тон кылтэм — ымтэм луод, - шуиз со. Доктор нукырто, малы ке но юрттэ-а турттэмез сярысь ымдэ ворса, но полковник кепырскем презрительный улэ учкизы пиос.
  
  
  — Ӧвӧл, Картер, кышка, нылы нейтрализовать луэ. Тон кадь верам эше. Со, мон курисько тӥледыз ас интыяз пуктэ. Ну, шуом, кызьы тон шуиськод, ныл номыре но уг тодо шуыса. Нош мон ватсаны быгатэ, шуом, малы та мынам ӧвӧл, малы ке шуоно со озьы, шуом, мон оскисько, тон нош ноку но эн оске соослы. Сётэмын, нош, шуом, ныл номыре но уг тодо шуыса. Со солэн атаез сярысь номыр но инурис кусыпъёсты быгатыса доктор луэ. Озьы луиз " одӥг арбери, кудъёссэ вазь яке бер со шараяз, эшшо ке сое усьтыны уг ee. Пиостэ мон уг учкы синъёсад лопыръяськыса полковник. - «Та но ке, соос, атаеныз ивортэк ышиз шуыса».
  
  
  Мылкыдъем, сое ымныр тусын утьыны тыршизы.
  
  
  — Нош та сярысь со тод ке, со, дыр, ачимлыксэ местонахождение сярысь тодон; расследование, кудаз пыриськозы тӧрлык ёзэсъёс луэ. Атаез сярысь юалляськыны кутскид ке, соос властьлы но, пиналъёс леди, веранэз ӧвӧл, верало, ма соин ӵош эмчиослэн инурис атай ужын вал, врач, операциос лэсьтӥсько эгей. Адямиез алдады ке но, соосты кабыл басьтӥ, ачимлыксэ, ӧнерезлы ас сыӵе мастерствоез, адями педло али ачимлыксэ ӝоген ӝутскоз шуыса. Вымышленный нимын, нош соиз уг куты. Соку власть но шараяны, малы люкамын та дано доктор инурис кулэ ке, тон малпаськод, со нимыз тодмо луыны быгатысалзы ке, соос шаермылэн рад протоколын фигурировать суд. Эшъёсы паймылӥзы, астэ мултэс уг поты, нош куд-ог сямен улэ уката но йыруж репутация сообществоын неблагоприятный ачимлыксэ, сомында терпимый тубан, чичпотон доры. Шуом яке мукет наркотик злоупотребление йӧтэ, уката огшоры личной понна. Нош куинетӥ-шпионаж причастность доры кожалозы. Куд-ог йыружъёс сярысь вуымтэослы пумит уг вераськы ини, со, вакчияк вераса, военной кадь квалифицировать йыруж капчигес луэ».
  
  
  Соос шоры учкыса Инурис. Синъёсме уллань лэзи сое, со трос дырысен куинь пиосмуртлэн юрӟым уж шоры учкемез. Соос доры потӥзы, соослэн синазькыль каронзы но, со дыре ик солэсь пӧсь мед луоз шуыса, таӵе ултӥянлы предметэз пиослэсь публичной палась полковник. Со, малпай ас вактаз, малы ке куке-тусбуяськыны луонлык, китай доктор инурис тырыны косэ ке быгаты, со шумпотысал тае лэсьтӥ ке.
  
  
  Соин ик азьланяз мынӥз ке но, власть доры неизбежно... пиос но азинтыны доктор инурис Полковник. Инурис, ассэ адӟем кадь ини, быдэсак гуртлэсь сокем ракатланыса. Удовольствие соосын кужмогес возьматӥзы. Соос кер котькытчы кышкатэк. Солэсь кышкатыны, вӧсь, - ысь трусость тупыттэм. Ки кужымзэс побаловать ачимлыксэ, вӧсь карыса, пичи ачимлыксэ, кыӵе ке но результатъёс вал? Ку соос асьсэлэн вань юрӟым надежда выбалтывать утёз. Но маин? Вань ке, вунэтӥды-а мар-а, милям нылъёс нейтрализовать. Полковник Пиос йырме шонаса, жаляса-ын гырдым кадь выросэныз. — Ӧвӧл кышкано, соос асьмелы басьтыны кулэ. Соглаш ӧвӧлгес тонэн, Картер?
  
  
  - А мар-а тон шуыны луоз.
  
  
  — Тон понна мон кабыл басьтӥ, соин тупаны кулэ, чал-чал, Картер, — полковник шуо пиос. «Асьме доры вайыны но неизбежный та юанлы: кытын ныл?»
  
  
  — Кышкасько-а, уг тодӥськы, мыным, полковниклы, — шуи мон.
  
  
  Пальпотӥсь мон Полковник. — Картер, надежность кемалась ик тон сярысь верасько мон. Инъяськыса, шол, тӥледлы тодмо-репутация-ын. Но со нош ик шуиз соку, тон вера тыныд: "мон уг оскы тыныд.
  
  
  Ӝуатэм сигаретэз кенжытӥсько но, спичкаме одӥгзэ пизэ котыраз эшшо одӥг кык кузь пу Полковник, пальто кисыысьтыз вылэ со коробка досталь лакировать каремын. Мон сое пукон вылэ басьто, мукетъёсыз но лэчыт шталь стилет собере спичка.
  
  
  — Пожалуйста, эн бичаты монэ тонэ вӧсь карыны-а, Картер. Со дырысен вань улонэд тонэ вӧсь кароз формаен, но оске мыным огшоры чапкыса утиськыны быгатымтэ. Тодады возе, мон реальной юрдонэ ӧвӧл, со понна тӥледыз вӧсь каро, нош мон тодӥсько, удовольствие, пе, яра-а мыным татын эшъёсмы, - солэн йыраз мотнуть пала доктор. Инурис: «тае мыным лэсьтыны сое ӧз косы. Элькунысь со сыӵе лӧптэмын ӧвӧл.
  
  
  — Азьланьтэ, полковник, — шуиз со эмуос. Со вазь кутскиз-кезьытъёс, сокем умойгес. Чапкиз учыр луэ ке, трос визь-нод басьтӥсьёс асьмелэн сярысь ялон эн, вӧсь луод, мугорез ыстӥз, соосты тынад йырвизям кылизы ке но. Собере лул лёгет вылын уяло, асьмеос вормонтэм, кышкало, эрикоесь. Таин валче со быгатӥз чидантэм возьмало, но тоды, мар отын со ӵукнаозь но вуылӥ та уровень кыльыны быгатэ ке, ужазы пенни хоука ввдет доун курсъёс.
  
  
  Султытӥзы но полковник, мон котырскытозь но азе дугдыса креслоос. Со лаптӥськиз, китӥз кутыса, милям, огазе герӟало, гижы улаз донгиз но азьчиньыен бур ки йылаз спичка. Собере со борды йӧтӥське, йыр йылаз серной сигарет ӟырда, ӝуатске но со уродгес шиетон.
  
  
  Сое пуктӥзы, учкисько, тыл прожигать паймоно кадь, кылем-мылемзэ кельтытэк, сьӧд завитой. Полковник назьыльске ӝӧк доры, пие, синъёсыд чиляло йылысьтыз люкетсэ кутыны но вае милемлы ачимлыксэ стилет дюйм.
  
  
  «Уг выры-а, — шуиз со, — нош тынад син шоры соку шпажка мульы пӧрмыны быгатоз».
  
  
  Соосты адӟыны но азинтыны спичка ӝуатэм.
  
  
  "Ныл кытын?" — полковник-шуо пиос.
  
  
  Со шӧдэ кадь, ку мон доры матэгес, шунытгес.
  
  
  — Уг выры, Картер, — алӥзы полковник.
  
  
  Висёнэз кужмоя но, мынам шӧдэмея, мыным кужым золтӥське кадь лэр кутскиз. Мон шоры лэчыт виштыос азьын ляб луэмзэ.
  
  
  Собере малпамтэ нош ваньмыз йылпумъяське. Тыл кысӥз пиос но буш киын мыче Полковник. — Ми тодыны кулэ, мае уггес яра сиыны турттыса, Картер, но со луыны кулэ. Тон ноку но сое уд тоды.' Со доры берытскиз но паль марио дон.
  
  
  «Тырмоз мыным сложной положение улыны, — шуо пиос полковник. «Мон сомында Картер сётыны кулэ, со, со, малпасько, мон сётски, кӧня кулэ, сомында сётэ. Кыкназы но асме профиен туж умой. Рискнуть сылэ ке, мед адӟозы, огшорыосыз луизы со формаосты ӧбылес чапкыса быгаты ни, пыдлось, лул бордын, соослы тодоно: - а мар-а со озьы ӧвӧл, уг но тросгес, малы соос». Соос мон доры берытскиллям. — Оглом ке, ӟечкыласько тӥледыз та юанэзлы кызьы вал, озьы ик ӧвӧл, Картер? Тон оскы, трос лёгетозяз вуныны стадия начальной мар ортчиз, кыӵе мон ваньзэ тодӥсько ачимлыксэ. Со серекъяз. ", Ӧжыт ке но соосты, монэ кадь, лыдӟыны быгатэ аслэсьтыз малпанъёссэ, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Со Марио Дон куспатыса. — Умой, полковник. Малпасько, маскара шудонъёс дыръя но дугдӥз.
  
  
  Полковник час шоры учкизы пиос. — Простить кар монэ, — шуэм со. «Ветлэмме ноку но уг чик юнме дыр быдтыны. Ми но туж-дель-туннэ ӝыт.
  
  
  — Мон пурт сётиз, — шуо дон Марио.
  
  
  Чилясь капчи йыбырсконзы эмуос-мын оскытскыны стилет полковник.
  
  
  Мерталэ кидылэсь-ын марио дон ачимлыксэ абдрамын. Собере чагыр синъёсад мон учки ачиз со йӧ. «Тон кезьытысь ичизэ дас вить минут ортчыса, мон шуысал, та нылъёс кытын, Картер».
  
  
  Со комната пыр ортчыса, малы ке пель вылаз прошептать доктор. Комнатаысьтым потӥ но эмчиослы пыр шонтӥм. Но кӧня ке минут ортчыса, со вуиз Марио Дон шонтӥ. Марио шоналтон утвердительный Дон вакчи ответ. Верало мон тӥледлы nen мар сярысь, пе, ӧй вал со адямиослы, кудъёсыз кылэз чик юнме быдто. Полковник пукон понна пи нош ик кӧчиз. Сое валаны но ӧй вал, мар монэ возьма.
  
  
  Дас минут но ӧз ортчы, со мыным кыл, ӧсэз йыг кадь чурыт.
  
  
  "Кин отын?' — Дон Марио юа.
  
  
  «Вито», — ревматизмен луэ.
  
  
  — Умой, — шуо дон Марио.
  
  
  Ӧс усьтӥськиз, комнатаез но, шонаса, дорам пыд жугелэ монэ пичи рухнуть изъян но статуэтказэс. Ачимлык луоз перепачкать ымнырзэ, дэремзэ чигтӥз. Татын одӥг пияла очкиосыз пыр ачимлыксэ. Озьы ке замешательство, беглой тырмы гинэ учкыса, мед валалозы шуыса, милемыз мукет азьын уг луы хема ӝимем лул кадь Доун Филип.
  
  
  — Тон тодӥськод-а, кин-а со, озьы-а? — Дон Марио шуо.
  
  
  Та бутылкаосты ӵоксэтъёс кадь луыны малпа ке, ревматизм сое тодӥсько ни, со судить кароно бере, мон син азяз учыраськеммы шуыса тодман, оло, секунд люкетэз.
  
  
  — Тодады возе, — полковник шуыса, пие, — мон Доун план насчет мистер луэ.
  
  
  — Уг-а веттаське, — шуо дон Марио. — Мон тодӥсько, тон планъя. Ачимлык тон берен басьтыны ваньмызлы огкадь, тӥ люкетэз бадӟым.
  
  
  — Туж умой, — шуо пиос полковник.
  
  
  — Ки улын вал медикамент-а тон, доктор-а? — принц юа.
  
  
  «Бен, — шуиз Инурис доктор.
  
  
  "Татчы вайыны ih. Бинетэз кулэ кляповый компрессионный но, мон но, оло, морфий ӧжыт, сазь дыръяз ачимлыксэ ми ум берыктэ. Кутӥ но ваньзылы, мар луоз-а тон понна, вир кошконзэ дугдытӥз.
  
  
  Полковник пидэ адӟем кадь, син азьын паськыта, мон наркотикъёсын упоминание
  
  
  «Эн малпа, мар тон, мар кылиз-ке, кылем луыны кулэ ӧвӧл шуыса, Картер, — шуиз со. — Ачиз тынад азьпалад наркота обозримый улэ вал.
  
  
  Бызё сьӧд но котырысь вуиз сумкаосмес комнатае Инурис Доктор.
  
  
  Филипп Доун выж вылын кыллиз, дырын-дырын постанывать. Со пыдес вылаз лэзиськиз но, со вӧзын Марио Дон берыктыны, со азьлань дырды ӧвӧл вылэм, кыньыртыса окаса кадь, чорыг, вуэз котырысьтызы басьто.
  
  
  Паллян киын метнуться Марио Дон азьлань, кутӥсько улӥ анлыез но пересьёс понна со ымзэ усьтӥз ачимлыксэ. Собере шымыртскыны но со доры йылэ стилет бам ачимлыксэ тырыса, со уз адӟе, дыр, ку мон кадь син азьын выпячиваться.
  
  
  Мон дон марио шоры учкыса. «Кылзыны, Картер но ӝоген малпасько. Со пурт кузя специалистъёс. Мон оскисько. Ачимлык но соосты ужатонъя пумит ӧвӧл. Со тонэ юало ке, кытын нылыд. Со шаплыгес но шонер ответ потӥз. Номыре валантэм. Нокыӵе мукет улика. Мыным-а ответ уд-а басьтэ ке, юаз солэсь пересь бамъёсыз но эшшо одӥг пол ванды.
  
  
  Пиос просиять Полковник. Марио, дыр, адями эмуос близкти, дух луэ.
  
  
  Марио шуэ Дон азинтыны. «Мон ревматизмен ӧз басьты ке но, кудъёсыз мыным кельшо, эшшо кӧня соос лэсьто. Соку но-а тыныд со мукет бамъёсы beru нош ик юа. Собере нырыз, пельёсыз вылын но со ужаз. Со синме вандэ, ки чиньыосысьтызы. Пыд чиньы. Быдэс пыд. Улон утьыны эмуос Доктор, малы ке шуоно со улэп полковник кулэ. Со куашкам вал но, врачъёслы но уд быгатэ ачимлыксэ подлатывать. Тӥ но-а со, кин талы янгыш-ын. Замок ымысь астэ возьыны, туж бадӟым герой кадь, Картер. Таиз кадь тыныд потэ?
  
  
  Соос быгато ныр пыр ӧжытгес адӟыса висёнзэ но урод пересь бамъёсме. Соин ӵош кылле, синзэ кыне, шуланы шоканы гадь вылазы сое мозмытоно губырске. Хема вал со милемлы, уг луы-а мар-филипп доун нимаз учке. Мон сое трос шугадӟонъёс вайиз, но ваньмыз та ӧжыт вал. Со, мар со лэсьтӥз, адями кышкатыса миллион катастрофа. Озьы, одӥг ласянь, ачимлыксэ утьыны уг сылы. Озьы со аслэсьтыз но, урод но wouldnt одержимость ӧй вал. Со, шуом, ӧсэз усьтӥсько гинэ воштӥськонэз ас вылаз кӧня ке адямилэн йырсазяз солэн кӧня ке ачимлыксэ, нылъёс ас улонзэс яркытгес каремзы понна. Со юдэс вылэ лэзиз ке, уретэмын дон марио ачимлыксэ, та Пенни утьыны быгатӥзы. Но, уть со, оло, зарни но сое утьыны быгатоно.
  
  
  Мукет ласянь ке, со ымзэ усьтӥз но соосты шуо, кытын но кызьы Пенни заполучать, сётыны быгатисько та представлениын со сярысь пересьёс, нах мар лэсьтэ со понна. Оло, быгатоз-а со та, со шанс одӥг пол адӟи: чебер.
  
  
  Тужгес но шӧдске, одӥг миллиард доллар мында усе бассейназ усё шуыса, ньыльдон вить проблеск.
  
  
  Одӥг гинэ профессиональной уровенен сётэмын быгатэ со юн ревматизмен. Та но тырмоз, чал-чал луиз.
  
  
  Ымзэ усьтыса но со шуиз: «тынад атаедлэн, соос солэн квартираяз шедьтыны. Возьмало монэ соос.'
  
  
  
  Глава 16
  
  
  
  
  Тыбыр шуккыса пиос марио Полковник. — Чебер-а, — шуиз со тырмыт паськыт пальпотон, мед гольык набор андан йырпиньёс. "Чебер гинэ."
  
  
  Дон Марио эмуос но ответ ӧз сёты. — Вито, — кеськиз со. 'Пыриз.'
  
  
  Кузэн нырзэ чуртна йыр вандӥсьёсын ӵош ӧсъёсаз. Усьтонъёсты Марио Дон эмуос комокъёссэ куяно.
  
  
  — Пересьёслэн юртазы берто, — шуиз со. — Тон отын нылъёсын шедем. Пыж вылын со нуиз. Отын адске.'
  
  
  — Умой, — шуиз кузэн но ышиз-быриз. Озьы ке индылонлэсь, Пенни, шекланытэк мыным ӧвӧл шуыса, командаос ӧткынгес ачимлыксэ кузэн быдэстыны. Куараосты кылиськом но вераськом, со тунгонам ошмесэ — озьы ке но, асьмеос ог-огзэ, - шуэ, — мар вань-а солэн атаез озьы ке лыктӥзы, ӧсэз усьтӥз но, табере та. Со гинэ ӧй вал та.
  
  
  Полковник любопытство ми шоры учкизы пиос.
  
  
  Ма веранэз, со тодманы, мар со ыштэ, лэся, таӵе профессионалъёсын уката син азям, кызьы Пиос полковник. Со серектэ гинэ ӧвӧл. Вы со учуивать. Со понна нокыӵе валэктон ӧз луы ке, атаез нылзэ утёз, аслэсьтыз ма дауртэмзэ. Чылкак со понна нокыӵе пайдаез уз луы. Уго, ас малпандэ ачимлыксэ, пересь ас дораз, ас дораз мынам, нылъёслы мон вал азьпал уг бадӟым.
  
  
  Мон уг быгатиськы солы винить. Ачимлык позицизэ, игра ёрос быдтэмын вал, сое утӥзы. Вань со нылызлэн аресаз луиз мутусэз власть ачимлыксэ: лушкемлыкез мистер Андерсон, нокытысь но шедьтытэк соос киын вылэм котыр ax ачимлыксэ агентам; нылъёс, кудъёсыз басьтӥським бадӟым эмуос-секытъёс вайыны быгатозы-а; Доун Филипп но, соин, вылды, полковник мадиськонъёс Пиос понна котьку но лу, зарни дун лушкамзы бере, кулэ вал, сое улыг луонтэм луэ, лэся.
  
  
  Со сярысь асьтэлы уз вералэ эмуос шталь гур. Ваньмыз та озьы гинэ сое уг валало. Ма веранэз, со правилоосты тӥясьёс вань. Та правило шуэм: «та пересь куштӥськыны. Нылылы трос дырзэ висъяз, Хоука-озь мед вуоз. Но дырез кыскизы. Учкисько но пуке, люкетэ-люкетлы вандэм кадь филипп марио доун дон. Аналты, вирме эн адӟы шуыса, кышкан, вӧсь карыса, курадӟытӥллям. Вань ассэ умой возьматыны, мар тон быгатӥськод, отсиживаться. Суредъя палэнтыса, вирен орсмемын, котыр вискы син азьын пересь но. Куара доры невосприимчивый ачиз лэсьтэ. Малпаськы со сярысь гинэ, мае гожтэм индылон.
  
  
  Куддыръя валэктон куштоно луиз. Малы ке шуоно ми зол пушласянь «ӧвӧл» сярысь малпанъёсы, мар карод пересь марио дон кораку, полковник со вие кадь, Пиос чабо, нош Инурис ымдуръёссэ нюлыса, пе, вал синъёссэ но остекленеть ачимлык-а куно пумитаны. Та гиперчувствительность уг луы. Мар ке но мон пушкын подсказывать шуыса, мон со виын, куке со аслэсьтыз юа филипп марио дон доун лэземын тыршисько, мед соос валаны кутскиз шуыса келяло. Тужгес но со вылэ-делла-кыӵе мар кунокуалэн огшоры уг уты. Сое утӥзы кунокуа вань.
  
  
  Зарни кунокуа со берыктэ, микрофон но динамикъёс вуж берыктӥськем но ныллы юрттӥсез чотын доун ачимлыксэ филипп быгылес, кӧты котырес. Кунокуа ih музъем вылысь соосты ӵушыны. Та бадӟым-а авантюра вал. Нош уж ке, уж доры лыктэ, со вие, йылын пуртэн бышкалтэм бере бам марио филипп доун дон, малы ке шуоно мынам пушкам пыдло: та пуктон-косонъёс, шайтан аслыз шудыны усмотрение книгаос куямын. Полковник Сӥн ноку но уг вала. Со вылын шудӥсь процентэз луэ. Мон кыкназэс но-ын принцип со, малы со кулэ ӧвӧл дыре, мон вормись луи шанс. Пиезлэсь паймемзэ адӟыса. — Мон паймем, Картер. Зэмзэ но паймытыны. Ӧжытак разочаровывать но. Со малпа, тон, кышкасьтэм луэмзэ возьматӥз ни.
  
  
  — Нокин но уг лыкты, полковник, — шуи мон.
  
  
  "Оло, ӧвӧл-а, Картер," - шуиз со. — Нош тӥ дор репутация адями луыны, со доры туж матын. Но мон оскисько, монэ тон чылкак выль отчётэз пумысен. Недавний тырмыт, тон понна мыным умой вала хсянг пумиськонын эшъёсыз недавний Арктика, доктор Инурис сярысь уг вераськы ни. Пальпотон со заговорщицкий инурис доры берытске. — Тон тодад возиськод, Хсянг, озьы ке ӧз, доктор-а? Мон малпасько, эсьмаса, туспуктэмез адӟыса тон ачимлыксэ, озьы ӧвӧл-а? Лотар Инурис шонтӥ.
  
  
  «Та ужез умойгес луиз — тунсыкъяськыны Хсянг тон доры», — шуо пиос мон полковник. — Мон ласянь но, туж дыраз ӧжытак чебересьгес. Хсьянг удалтӥз ке азинсконъёс басьтыны, та предприятиос но уж туж сливаться дэлето ачимлыксэ, мон солэсь берпумзэ фаза шаерамы итӥськизы. Соку гинэ со уг оско, азьланяз но огкужымен хсьянг туж секыт мар вите дуннетэк» . Со мыным ответ уг поттон вылын. Монэ со пальпотыса. — Но, тӥ но, Картер, азьланяз туж шуг возьманы. Китайын мон вал бере, вераськон асьме дорын туж кема улэ. Тон но мон трос ма вераз. Кема сылӥськод тон нырысь ветлӥсьёсты но зарезьын улӥсьёс кӧня ке час ортчыса, кутскоз мон. Озьы ӧвӧл, Марио Дон? Дон Марио шонтӥ. — Ужалоз корабль, — шуиз со. - «Асьме ужын ӝогомытоз».
  
  
  — Ми ӟардонэз-озь уяло на, — полковник шуыса, Пие, — тау, тӥ ужан, Картер. Мистер Доун татын, — пересь-а со вылын возьматӥзы, ваньмыз со гольык выж вылын кылле на, — ми доры кариськыны, малы ке шуоно, тӥ дорын кадь ик, корка дорын вал соос куд-ог дышон, соос милям общежитиын ӧй вал. Нылылэн йыраз йӧтэм шуыса... вӧлдэтлы пиос но полковник шталь запрокидывать эскерыны. — Малы нылдэс йӧтэ, Лотар, оло, сое со кузьмаз тӥледлы бер ке, мон кышкатэк йылозяз гаване. Ас дыръя зарезьын, со тӥледыз маскаръяськыны быгатӥсьёс, дӥсьтонзы-оскалтонъёс бере, мон озьы уг кышка, Ривьера вылын кадь. Китай йылозяз гинэ кадь мон, тон отчы кыльыны быгатозы сомында, кӧня потэ, нылъёс. Но, мон тодэмъя, тон Лотар, шека соин-а, мар тон ивортӥз нах жадьыса вуиз но, мон отчы вуиськод кадь. Озьы ке но, соос монэ экипаж сётӥсьёс, кин соосты быгатоз лэсьтэ ваньзэ, мар потэ; соку мон нах но мозмытски. Мон понна та уж-улонлэн дунлыкез ӧвӧл.
  
  
  Доктор но майбыр просиять царственно инурис йыбыртто. — Пичиятэмын понна тау тӥледлы, — шуиз со.
  
  
  «Тодӥсько, тон уд ик та делле элькунын, — полковник шуыса, пиосыз, — нош мон оскисько, ваньмыз ӟеч луоз шуыса, аслэсьтыз нылзэ кадь опека улын гинэ вылэм, соос ик асьсэлэн но куштыны дась со неосмотрительность-ын Ривьера».
  
  
  — Тау, полковник, пие, — шуиз Инурис доктор.
  
  
  Мафиози пиез доры берытскиз полковник. — Мар тӥледлы йӧтозы, Дон Марио, солэсь кышкаса, нимысьтыз кузьым прощальный мон дорын ӧвӧл ке но ачимлыксэ тонэ туж яратӥсько. Мынам уже тыныд кельшыны вал. Адямиос ӵемысь-а тон, тӥляд ужын но, кызьы мон адӟи туннэ ӝыт, абдрамон вылӥ тубатын. Со возьматэ ассэ зэмез тон отельёс но мур гажан.
  
  
  — Татын мон тазэ басьто, — шуиз Марио, пукон вылэ возьматыса. — Туж шонер, — шуиз полковник. «Туж умой, мар тонэн, кинъёс доры вайизы егит кышномуртэ ax агент картер лек вузандэ, арсеналлэн ачимлыксэ шталь люкетэз. Та уместный поэтически арес. Туж умой, Дон Марио. Ачимлык люгер тон басьтыса, газовой бомбаослэсь но пичи ачимлыксэ стилет ачимлыксэ. Ачиз лыдъяны ih трофейёсыз.
  
  
  Дон Марио минут бомба лэсьтозы, нош кускерттон пуртэн но пистолетъёс понна.
  
  
  Полковник час шоры учкизы пиос. — Кӧня ке минут-озь вуон грузовик мон луисько, тонэн вераськыса но кадь. Со мыным шуиз: «соос лыкто ке, Картер, мон ачим ветлыны кутскизы. Кызьы та майбыр луиз ни, малы ке шуоно со вал берпуметӥ ветлонлэсь. Ньыльдон вить миллиард доллар китайын зарни мынӥз, кызьы тон, дыр, тодо ни. Инурис юрттэт доктор, донэ но мистер дон юрттэт незадачливый неоценимый марио юрттэ, кужым сётэ кулэясько рабочийёс, асьмелэн резервъёсмы выдаивать федерал удалтӥз».
  
  
  «Нош ӵуказе усьтэм бассейнысь сярысь кылылэм вань ке-бугыр луиз, тросэз сша-огез бадӟым люкетэз шонер зарни запассэ зарни запассэ ih но малы ышиз-быриз. Ивортон лэзьыны вал тыныд оскиськыны кивалтэтэз, нош вань иворъёс зол возиськоно луиз. Мукет кунысь банкир гарантиос но правительство ӝог но куремез, но, эшшо возьматӥз со. Со ужлы сётыны уг быгато. Соку доллар сылэ номыр ӧз луы, малы ке шуоно соос доры оскон куашка. Адямиос, кудъёсыз вал доллар, оскалтоно ih воштылӥзы, нош вылаз мар? Британский обесцениваться фунт. Брендэз немец, франк обесценивать швейцарский вал но, нокинлы оскыны уг луы, малы ке шуоно тросэз бумага коньдон. Зарни, малы дунне вылын кылем, луоз бесценный. Кин луэмзэ солэсь, со но ачимлыксэ утьыны. Со, кин ӧвӧл ачимлыксэ, паниковать луэ.
  
  
  Со магазинэ няньлы-а вузасько кык мурт буханкаын, буханка выл тыр ӧз луы ке, кезьыт-а-со сяна, мукет бумага коньдон. - Тӥ математикалы, эмъясьёслэсь кулэ, номыр понна дун тыроно луозы, со сяна, пайда бумага коньдонэн, кудӥз врач ӧз басьтэ. Сцена, та укша, азьланяз трос пол пӧртэм интыяз луэ. Ӝоген мынам ульчаям но, магазинэ но ветлоно луэ бандаен таланы курыса со, малы со кулэ, улэп кылиз шуыса. Завод коскало вал, малы ке шуоно нокин но уг лэзьы быгатэ аслаз автомобилез, телевизор но, мисьтаськон машина-а, кин-а со лэсьтэмын. Нош поттэм ужан. Араб ас кожаз нефтьлы дунъёс курыса шейх зарни персиялэн келян азьын. Зарни ӧй вал, дун тыроно шуыса. Но озьы ӧз луы нефть. Матысь дыре машинаез но аслаз ӧй вал, мон поездэн, самолётэн мон, нош лэсьтон завод простаивать гинэ ӧй вал, но пайдатэм. Штат герӟало, ih кыӵе тон тодӥськод-а, луоё кыр дунне экономической луэ. Городын сютэм улыны басьтӥз. Гурт улон мародерствовать мурт шаерын бандалэн вал бере, сое виизы но бакча сиён скотт белл лушкано». Тросэз соос номыр кылэм уг пот. Со, Дон Марио шоры учкыса. Соин, лэся, та шоры нокыӵе саклык ӧз берыкты.
  
  
  Со шуиз. - "Нош тон?"' «Та тынад-а шаерамы. Тӥледлы татын улоно. Потэ-а тӥляд-а та?"'
  
  
  Полковник, серектэ пиос. «Марио Дон — выль культура продукт, Картер. Возьмаса уз сылэ, со шӧдонэ вал кивалтӥсько шуыса. Уж ачимлык — выживание, барыш-пайдаез ӧвӧл, нош нежмыт. Мон та предприятиын партнерез. Одӥг ласянь гинэ асьмеос пӧртэмесь, асьсэлэсь быръён пыриськизы дуныз вылын. Китай, куанер зарни, зарни быръе. Пичи зарни дон марио тунсыкъяськытэ. Ой, мар-а мар-а бордад со кельтоз, мултэссэ шедьтыны но напыщенный нош таяз принцип, философской малпан, неинтересный. Лу возам но, соослы удалтэм вал китайын, котыр, барыш сӥзем бадӟымесь, йырвизез ачимлыксэ ке вузаны.
  
  
  Нош та Картер, соин но мак, ма кароно котырысь та югыт луэ: героин. Адӟи, Картер, обесцениваться доллар бере, дырыз вуиз ке, мукет амалъёс утчано луэ адями тырон. Та но вошъяськон амалъёссы, кудӥз пыртэмын ӵектӥзы Марио Дон, — героин. Тонэ уг адӟиськы-а , мар та, мар бичатӥсь ужпумъёссы сярысь асьтэды вунэтэм муртэн? Но оскыто, тӥ, соос ужпум луэ. Котькудӥз адями кулэ вал правительстволэн дун-лэсь радын заинтересованный восстановление; калык но, шумпотыса лӧптӥз героин, яратымон сынаськон луэ. Тон озьы уд малпаськы-а, доктор-а?
  
  
  Полковник шталь пиос уг витё ответ. — Тодӥськод-а, ачим туж яратӥсько мак доктор, озьы ӧвӧл, Лотар? Озьыен, тонэ адӟыса, Картер, Дон Марио шуыса, тау милемын ӵош партнерство ачимлыксэ, запасысь быдтонтэм луысалзы. Та эмуос но запасэз бадӟым кужым сётэ. Дырысен озьы ке, тӥледлы каньыллык куд-ог странаосын вуыса, эшшо но зол утӥсь марио дон, кезьытлэсь дуныз зарни, сое вузаса дн. Ачимлык законлэн пайдаез луоз возьматэ рассчитать-ысь учкостэ, куд-ог ужъёсы али со ал вылам-тӥ ачимлыксэ. Рассчитать та музъемез со люкетлы луоз, дыр, быронтэм ванёс, со героинэз скупать юрттэт».
  
  
  Паника чалмиз ке но, мукет кунъёсын но перепрофилировать визьлыксэс адӟы, соин тон калыклы кылиз шуыса, куд-ог промышленной степенез удысэ, кивалтон ас вылаз басьтӥз соку фабрика марио дон. Героин мотивировать кулэ вал калык, зэмзэ ик, али кадь адямилэн долларез мотивировать кулэлыкез. Нош шаерамы фактической кивалтӥсез дон марио кутскизы, соос сярысь уг вера ни, мар со огдыре со луиз закон. Табере адямиос тодыны быгатозы ачимлыксэ, принц кадь, нош тон оскытӥз, Картер, ӝог эмуос йыбыртъясь адями вал, король кадь.
  
  
  — Тыныд визьзэ, — шуи мон.
  
  
  Пиос киын ӝутэменызы, Полковник. — Пожалуйста, Картер, со, сюлворисько тӥледыз. Реалистичный луэ. Наклонность мон доры ышиз, ӧвӧл-а. Героин веръясь, малпаськод, кызьы выль валюта сярысь. Оло, лад-лад тӧдьы tac дунъяны порошок люк тросгес, малы кыӵе ке но цветной металл яке ӵуж бумага? Ӧвӧл, Картер, со озьы ӧвӧл. Мукетъёсызлы форма кулэ огшоры эмуос осконлык сётэ. Регулировка. Невзгоды но, тӥледын ӵош соос паласен пумисько, та амал юрттэ корректировка быдэсъян понна. Соос лыдъяло, та адаптацияя радикальный, донэ но сыӵе проекта понна кулэ амбициосын ачимлыксэ марио адаптация. Адӟе ке, нокыӵе пайда ӧз вайы, зарние эмуос. Али но музъем тэрытскыса мед ачимлыксэ правилоосты малпамзыя зарнилэсь, дыр сётэмын актуальной. - А та правилоос но та мышление марио но дон — йыртэманъёслэн но йыружъёслэн возьмато: ас ваньбурмес. Ӧвӧл, азьвыл статусэз марио дон кезьыт вуыны быгатоз, но со доры каллен ачимлыксэ быгатонлыкъёссэс честолюбие табыдӟа ачимлыксэ, нырысь революция луыны кулэ. Революцилэн но соин герӟаськем штатын ӧтисьёс зарни отряд.
  
  
  Нош мар со борды йӧтӥськиз, зарнилэсь кин луысал ке, мон ышанӥсько-а, котьку адями дунне вылын мар шедиз, зарни пашме. Со, озьы шуыса, возисько вуж осконъёс. Ачимлык китайысь зарни но кык полэс луэ, мак узыр ю-нянь дон-мон кема аръёс марио мак вылэ кизёно ке тросэз азьлань. Китае но сша-огмес туж умой луоз.
  
  
  Но оске со, мар со, кин зарни оско, соос но, мак оскем муртъёсты, огкылысь луыса улэ вапумъёс ӵоже».
  
  
  Тазьы куара. План быдэсме. Таиз кышкыт вал. Тае со осконтэм но ниманы быгатӥсько. Куспамы вис сюбегесь, визьтэмъяськон, быгатонлыкъёссэс но, полковникъёс но одӥг пиез, правоез луэ. Файл ax номыр ӧз луы, малы ке вылын мед возьматозы, мар ачимлык-сазь-малы со озьы ӧвӧл. Со, малпасько, мар со лэсьтӥз, уг луы-а мар-а одӥг кадь мастерский ветлон; экономист-юон алыш но естественной нӧзёмыны специальностья пересечение берпум солдатъёслы, ож нуыны тодмо асьсэлэсь быгатон. Но, асьмемыз судить каре ке, мар шуоз со, кӧня ке часозь со вань эмуос быдэстон кылиз. Выльысь учке со чассэ. — Кӧня ке минут на, джентльмен. Собере мон соос доры одӥг берытскиз. — Картер, минут ортчыса, ӧсаз йыгаськыны. Соос пото ке, та возьматэ педласянь грузовик милемыз возьма. Грузовик милемыз док та нуиз, кытын зарни пыжез ӝоггес дон дурын etkileşimli марио грузчикын. Та тон вылэ пуксьыса, корабльёсын уяны но, мон кӧня ке час ортчыса.
  
  
  Со куриз тӥ али пыд дон марио пертчыны. Пуксиськод но султыны но со куриз тӥледлы поттӥсько та комнатаын шыпыт но грузовик. Йылозяз бере ми корабле, соин, малпасько, тон но отчы тубыны медаз шыпыт борт каньылэн кошкысал но, кытчы тонэ нуо. Ке но тыныд лэсьтыны озьы, кызьы мон курисько, тон кулэтэм вӧсь луэ мозмытски. Но, мон тодэмъя, тон доры дан пӧросъёс, со эскериськонзэ ужрадъёсты кутыны кулэ.
  
  
  Нунчак со пукон вылысь басьтӥз. Сое адӟыны но ручкаез жильы пу, соос пӧлын ик ошиськемын. Жильы ёзъёс суп-сап полковниклэсь йырзэ зол но тырмыт перекидывать пыр золтыса, соос ньылонзы понна трахея прокусывать мон но шеди.
  
  
  — Быгатӥськод-а тон борт вылэ тубид кожам, — шуиз со, — яке йырвизьтэк. Малпасько.'
  
  
  Дорамы пыд вылазы султыны выжы марио дон монэ но гозыен пертчыны. 'Инурис Доктор, — полковник шуыса, Пие, Филипп Доун вылын возьматэ. «Ӝутэлэ, пересь-а. Сое пото, мед луоз чеберлэсь но чебер со дышетон, китайын бере мон вуи». Со серекъяз. «Валамон, Картер, каньылгес милям выль»сейф".
  
  
  Бусъёс, толэзь югыт чилектӥз-ын, корпусаз ошиськыса судноос сыны мур грузовой & дорын nb кырыжам якорьёс стоянкае пирсэ. Озьы ке лапег гурезь йылын, корабль сиён пож
  
  
  «Сара Чемберленлэн-Кардифф» ми но вылэ ӝутске, куке мон педпал грузовик сылэ. Кыдёке, пумаз пирс, бадӟым но бадӟым-лэсь трос бадӟым кран дуре пуктыса контейнерын ӝуштыса.
  
  
  — Зарни, Картер, — полковник шуо пиос. Шаерамы сераль вуж липет улэ муртайыны, пирс кузялаезъя кыстӥськиз, гольык кӧня лампочкаос ӝуало, югыт тылсиос ӵуж выжлёгет вылэ салиськем. «Учкисько тон шоры шундыӝужан пала транспортной амалъёс. Номыр аспӧртэмлыкоез, мед-а?
  
  
  Со шталь уг витё ответ.
  
  
  — Ӧрекчи, нош тусъёс, Картер. Ӝоген веськрес адӟиське таосыз уяло но грузовой маневрировать возмутительно баржае. Собере электронной оборудование лэсьтэ озьы, ачимлыксэ радаръёс понна лэсьтэмын мед адскоз. Мон Но шекланытэк, мар-а "Сара Чемберленлэн" ма сётыны кулэ,-ассэ юнматыны тырше ке кужым. Кин ке куанер мурт аслэсьтыз визьмо вылын флагез улын пересь визь грузовой британский шталь судноос саклык висъяны?
  
  
  — Умой, пие, — шуиз Марио. «Солэсь али куштӥськи. Адямилэсь вералэ милемлы, мар со берлогес кӧня ке часлы берлань героин басьтыны, нош мукет люкетэз пыре со юрттоз асьсэлэсь дуре кык час котырын. Та виын тон котькыӵе собере уяны быгатысал». Солэн киосыз ог-огдэ жаляны.
  
  
  Час шоры учкыса, полковник. — Мон тонэ ышанӥсько, Марио, — шуиз со. «Уясьёслы нуналаз час косэмезъя мон сёто».
  
  
  — Эн сюлмаське, — шуо дон Марио. «Мон ас кабинетын кылемын, дыр, тон эн кошкы уян понна ышанӥсько, радэ вань шуыса».
  
  
  — Отлично, — полковник шуо пиос. — Основательность типичной-лэсь, Марио дон. Со оскелэ, нош ик пумиським-а шуыса, мон одӥг пол».
  
  
  — Соку ӟеч луэ, — шуо дон Марио. Соос шоры учкыса Инурис доктор, филипп доун юрттэ . "Возиськоз-а, Док," - шуиз со. «Утчаны выре, пиоссы но чебергес кадь».
  
  
  ачимлык карыны уг яра доктор Инурис ответ.
  
  
  «Ну, монэ Картер, — шуиз со. Со ас чабкиз е-тӥ, кытын ватӥзы но луоз вильгельмина Хьюго куртка улам. «Сувенир понна тау». Ручкаез ышемын-быремын нуналаз со но липет улэ кысконо.
  
  
  — Умой, — шуиз пиез полковник. «Ваньмыз вылез борт. «Сара Чемберленлэн» ӟардон уя — озь лэзиське, - серекъя со, — возаз луэ.
  
  
  Полковник, Пиос нунчак пуд кыске , чыртыяз жильыен мон косӥз золоме, подгонять вал кадь. Но мон ялан сюрес вылын-тӥ тубыса сходня пирсэ. Со, йырме ӝутӥ но адӟисько, асьме вылэ учкыны шуыса пирс китайысь капитанъёссы ӝутӥзы. Экипажен ӵош оглом целеустремленность толпиться китай кылэз, маин соос выро, кызьы характеризовать карыны, солдат умой дышетӥзы.
  
  
  Борт механизмъёслэсь кыӵе ке но оборудование вылэ интыяськиз электронной, « Сара Чемберленлэн » кызетӥ даурлэн вакчияк описание уг луы, ужез борды йӧтӥськиз ке, тюрьмае пуктонэн. Монэ полковник палубаез мыр улэ пиеныз, укноос пиялатэк уг нуналозь дырысен кортэз зарешечивать йылаз-камераос. Сыло соос азьын кык китаецъёс, автомат тӥрлык. Пиос чырты котырез басьтыны но кисыысьтыз усьтон сузьет досталь нунчак мон Полковник.
  
  
  Камераеныз со ӧсъёссэ усьтоз. — Пыром-А, Картер. Но Доун но мистер», — шуиз со Инурис доктор.
  
  
  Корт вал выж, куроен шобырто, Филипп доктор Инурис Дон кошкыны лэзё, со куро вылэ усиз. Нуналлы усьтэмын охранниксэс сылыны, пыӵал-тӥрлык прицел вылазы возё ih мон дуло.
  
  
  — Быгатэ-а, пересьёс кадь луэмын, Лотар, — полковник шуыса. «Картер, кышка, вал, тонэ но кандалъёс поскесаны ножной».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. Ножной борддоръёс борды но кандалъёс пристегнуть поскесаны луэ. Одӥг кузэз понна ки, пыд понна одӥг пар. Со послушно пыриз. Полковник-а асьсэлэсь пиоссэс ih усьтонэн пытсаса.
  
  
  — Мынам ӧсэ но закраивать камераос, — шуиз со. — Соос но, малпасько, ма понна тон-тодиськод-а мар, Картер. Мон молодёжных веб-е усьтон. Маскаръяськыны но охранникъёс мар-а озьы карыны ӧз малпа. Тон понна номыр но лэсьтыны уз быгаты со отын зэм. Соос ыбылыны но быгато туж умой. Умоен лыдъямын вал соиз, шол, мед со ноку но уз кылды, но кылдо ке, со выльысь тае валай ачим.
  
  
  Камераеныз со котыр берлань вамышто. Ӧсме тунгонасько, замокай но усьтонзэ берыктыны полковник. Решётка пыр но нош ик султӥ мон со аллям. — Тӥ чакламъя, со дырын-дырын луылэ, Картер но, оло, монэным вераськыны. Нош али вань, маин мон быгатӥсько шуыны, та сюрессы мед удалтоз. Ваньзы соос пыро но ышо-быро луд синмо.
  
  
  Кӧня ке минут охранниксэс, йырлы матын воштыса, мон шоры учке, корт решётка пыр. Со вылэ учке, мыным саклык висъяны. Скучно со ӝоген луоз, со но ышиз-быриз.
  
  
  Ортчиз, дыр, полчаса, сое педласянь камераос ке куаразэ кылӥськод. Ымнырзэс пиос азьын нош ик кылдо решётка полковник. Со пальпотыса, замокай но усьтонзэ-ын ачимлыксэ жингыра. Ӧс усьтӥськиз, со пиосты адӟыны но, кык но Доун Пенни охранниксэс.
  
  
  
  Глава 17
  
  
  
  
  — Ник, — кеськиз Пенни. 'Атыкай.' Пыдес вылаз усиз но, со камеразэ вӧзаз филип доун вбегать.
  
  
  Со доры лыктыса, киме кутыса полковник но. «Абдрам преданность тонэ яратӥсько, Доун мисс, — шуиз со. — Нош мыным жаль, пе, тӥледыз эриклэн кӧня ке сюбегатыны луэ. Поскесаны тон вал, кызьы тон мукет Картер. Эсьмаса, зарезь мынам дыры ӧвӧл. Соку тӥ атайёсты сярысь но сюлмаськоно вал тыныд лэземын, — серектэ со укыр, — только, доктор-а, мар тон быгатӥськод инурис мӧзмыт. Куке-зарезь, со учкелэ, мон тӥледыз атае азьын ӧжытак улонзэ капчиятыны быгатэ. Нош мон кышкасько максимальный юрттыны кулэ, дыр. Со, малпасько, валалозы-а тонэ.
  
  
  Но соосты со пыр пото камераос кандалъёс дуремын. Усьтонзэ тунгонэ сое выльысь берыктыны.
  
  
  Мон кыло, кызьы ачимлыксэ коридорын корт shaggy буйга. Собере чал-чал.
  
  
  Пенни камера пыр учке мон шоры.
  
  
  — Э-э, Ник, — шуиз со. "Мар луиз?"
  
  
  — Доун Пенни, — шуи мон. «Мон оскисько, ӧвӧл-а, асьтэос-а та проект куашказ люкаськиз».
  
  
  Жуг-жаг вылын но уродэн филипп поерзать мугорез застонать доун куро.
  
  
  — Мыным кулэ, соос мед сайкалозы, — шуиз со Пенни.
  
  
  — Умой, — шуиз со. Со ӧтьыны кутскизы. 'Атыкай. Атыкай. Со-а та. Пенни.
  
  
  Пересь нош ик зашевелиться.
  
  
  «Султы, дядяй. Тон мыным кулэ.'
  
  
  Син дернуться ачимлыксэ, со ачиз но выльысь пуксё. — Таиз тыныд, Пенни? со шуиз. «Озьы татын радлыкез. Мон точка уг быгато шедьтыны ас».
  
  
  «Та тынад вӧзад паллян ки, дядяй», — шуиз со.
  
  
  Со ih ёзъёсаз ӝомо, ныр но куско выл дӥсьсэс. Линзаос ӧвӧлэн озьы ке но, адӟид-а соос табере быгато. Ачимлык сайкыт ымнырзэ, куке со адӟе, со. «Эй, инмаре, — шуиз со. — Та тынад-а зэм, Пенни?
  
  
  — Да, дядяй.
  
  
  — Тон усто, — шуиз со. 'Чебер.' Соку со бӧрдыны кутскиз.
  
  
  « Ш-ш-ш , атыкай», — шуиз Пенни. «Кулэ-а тыныд ӧд бӧрдэ».
  
  
  «Асьмелэн кармы мон номыре уг быгатӥськы, — шуиз со.
  
  
  «Дядяй, мон татын кин-ке луэ. Ёрмыса мон тыныд юртто. Пересь вала нырысь, малы со уг пенни камера вылэ одӥг лыдпусо. Соос берытскизы но мон шоры долказы.
  
  
  — Ник та Картер, атыкай, — шуиз Пенни. — Мон татысь потӥсько, соос бырйисько юрттэ.
  
  
  — Зэм-а, мистер Доун, — шуи мон. «Татысь потэ но потэ, мон тон доры мынӥзы но пыже пыдэссэ пенни уг сёты. Но мон уг быгаты тонтэк та лэсьтыны юрттӥз.
  
  
  "Мар мон лэсьтӥ?" - шуиз со.
  
  
  — Тырмо-а висе, — шуо соос эмуос. — Со бутылка ӵоксэтсэ гинэ, луоз, тае тон лэсьтӥськод?"
  
  
  «Быгатысал ке, соос, та лэсьто сое», — шуиз со. — Мыным номыр кулэ ӧвӧл ни Лотар Инурис. Со контракт йылпумъяськемын, монэн ӵош со вие ке, со прооперировать Пенни. Нош монэ ӧрекчаз но со ачимлык-ог кескич. Соос-а ми доры лыкто туннэ ӵукна. Та камераос вылазы басьтӥзы но таосыд со пыже но, мон куштытӥ. Со валэктон куриз бере, мон китай но серектӥз идиот " шуыса нималлям. Мон юртто тыныд, Картер. Пересь адямиез но, со жугиськыны ӧз быгатэ, но мон тыныд юртто. Али, куке пенни ваньзэ радъяз, милемыз, ваньзы огкадесь, но маин доктор луиз Инурис ог ачимлыксэ, яке мон ӵош. Вань та шудон кык полэс».
  
  
  "Мар тӥ малпаськоды?'
  
  
  «Со малпалоз, мон огшоры пересез-а, шузи муртэ-а. Вуж идиот. Нош мар луоз-ма, мон уг тодӥськы мар со оборудов. Вордскиз со китайын. Со ih кылын вераны. Китай туннэ но кылӥсько сое маке, шудон кык полэс возьматэ.
  
  
  — Азьланьтоно, — шуи мон.
  
  
  «Коркан, соосты басьтыны султэм. Сое тазьы валасько, тыныд пенни таиз сярысь верасалды?
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  — Мар гинэ, соку, сое понӥд, мон тоди тон рользэ. Со, Пенни сярысь ужме пыртӥ. Нош сое но ӧз тодылы, кинлы ачимлык-ог. Туннэ нуналозь. Со нош собере тодмо луиз, огез китаецъёс но пӧламы луоз шуыса американецъёс ачимлыксэ мафия. Нош та сделкаос ворсаськем, героин вылын пукем китаецъёс луизы шуыса мафия зарни вошъяськемез. Уг быгатӥськы вераны, мар-а ми сое туж яратэ, мон но озьы ик пуки, ма со уг луыса, та вылэ ӝожтӥсько шуыса. Я, монэ ваньмызлэсь азьло бералтӥсько, татчы вайыны но милемлы сётыны Сӥн полковник. Нош вань на мукет вузан уло. Китай пӧя мафия».
  
  
  Юаз со. - Кызьы?'
  
  
  «Таиз героин, — шуиз со, — быдто».
  
  
  "Мар тӥ малпаськоды?'
  
  
  "О, соку мон мар вераны," Филип Доун шуо. «Мон уг тодӥськы, мар со тыриз соосты, но мон тодӥсько одӥгзэ: героинэз кык пӧртэм типъёсыз картузной пластиковые пакетын. Ӝоген-а вож маке пуйыен вииллям. Каллен ужаны пуйыен арбериез лыз. Солэсь мугорзэ шедьтӥз ке, котыр нош люба, тыныд кулэ.
  
  
  Полковник Сӥн азьын шляпа басьтыны луэ. Зарни эмуос миллиард доллар уг ньыльдон витез тырмиз. Со адямиосты ыбылэ, виемын одӥг миллион обанкрощать сотэк штат герӟа. Таослы умойгес луысал, ядерной ож кезьыт. Милям радиацимы ӧй луысал, мон промышленной куашказ. Огшоры калык, кулэм но ялан кулэ, ас кужымен утьыны ӧз быгатэ.
  
  
  Со но оске вал, валам но малы сое мертаны луонлыкез план китайын пиез трос. Король дон марио зэм луиз: корольлэн шай. Кытын ке вань заначкаез ачимлыксэ, дыръя, уно сюрс фунт али героин. Созэ-тазэ эскериськом, но малпай-а, мар-полковник, добросовестно шудӥсь пиосмы. Сое ӟеч тодо луыны кулэ. Нош мугъёсъя сое жаляны ӧй вал. Соиз сук ӧжыт гинэ тросгес луэ, эмуос кезьыт луыны кулэ. Со сярысь малпанъёссэс, ачимлыксэ пӧязы шуыса, мон шумпотыса йырвизьдэ суралозы. Сое поттон понна, малы ке сое валалоз-а, полковник, вылласянь, зарнилэсь пиосын вал вылын пуке, ульчаын но солы туж трос янгыштэм адямиос кулэм дыр кулэ луоз-а со яке штатэз герӟа.
  
  
  Нош ӧвӧл ке, монэ, пе, та муген шуэм сямен.
  
  
  — Я, кылзӥське, — шуисько мон, Филип Доун доры берытске. — Тӥляд уждылы луыса ми понна. Та но ӝог лэсьтоно луоды тӥ. Нош мон малпасько, тынад йырсазед, лыдэ басьтоно ке, мар шуысалыд тон сярысь пенни.
  
  
  "Ми вань луонозэ лэсьтом," - шуиз со. "Мар та?"'
  
  
  «Пенни вера мыным, мар тон, мар со, тон сямен эксперт тунгон сярысь тодыны ваньзэ, мар кулэ тодыны».
  
  
  "Оло зэм та луысал," дон филипп шуыса.
  
  
  — Умой, — шуи мон. «Мынам потӥз, тон мед тае жильы ми ӧссэ усьтӥ но мозмыты милемыз».
  
  
  "Та уж секыт," пересьёс шуо. «Уката ик пӧртэм инструментъёсын сотэк».
  
  
  «, Шуом, тыныд верало сое, мар вал ми дорын кыӵе ке инструментэн, примитивный, нош инструмент».
  
  
  "Кытын?'
  
  
  — Мон воротник улэ, — шуиз со эмуос. — Тон отын кык пуртъёс шедьтэмын.
  
  
  Пересьёслэн пыдъёс вылэ ӝутӥз но музъем вылысь мон доры поковылять негнущийся. Кык бам со но воротник ӵыжалскыны басьтӥз. — Андан умой, — шуиз со. «Бен, мон малпасько, мон ih кутыны быгатоз. Тунгонэз вылын тужгес но кандалъёс примитивный делле на, — шуиз со беглой собере учкон. «Механизмъёсты ӧс борды йӧты шуыса, тӥ адӟиськом, та ужпумез уд но».
  
  
  "Та дырозь басьтыны быгатомы?"
  
  
  Син азям нош ик улӟытыны луонлык пайдаё луэ ӧнерлэсь ачимлыксэ, ваньмыз соос умой тодо. — Соку та гурт, соин кема ужано луэ кадь. Луыны быгатоз, кызь минут.
  
  
  — Дыртӥськом, — шуи мон. «Кин ке лыктэ ке, ныр улаз ватэмын та куро».
  
  
  Выж вылын вань ини кузя пересьёс мугоро, югыт вишты квадратной киязы кутыса возё, зарешечивать укно пыр вия. Мон со уг адӟы, мар со лэсьтӥз, металл но вуштон ляб кыло, ки улысьтыз сюй куро ачимлыксэ мускыт кема тяпайтыса.
  
  
  Вот со визь-нод ассэ чылкытатоз-сузялоз, со кема ужаны. Та сярысь сюлмаськемзэ со тырше эн быдты кужым, кужым но пырысал пушкам возисько ке дӥсьтӥз ке малпамтэ ачимлыксэ пиос полковниклы, котькуд шуыса-а, бур-пытсэт ачимлыксэ. Со бетон-тӥ бам кыж утчаны улля огсыр, шоканэз ӝегатыса дыр сярысь но вунэто. Кырласянь Но, со тодэ, та бекыръяськыса кран кадь бадӟым час, причал вискын пыжен но, зарни ачимлыксэ трюм тонна тыр. Ачиз сярысь со вакытэ малпаськод косытыны уг быгаты, сое дугдытыны уг быгат улонам, нош ачимлыксэ. Но дыр вуэмын ке, кранэз ачим та берпуметӥ вамышъёссэ лэсьтыкуз, полковник триумфальный пиос но ветлыны кутскизы. Соку ми понна луэ укыр бер лэсьты сое, мае мон лэсьтыны малпай.
  
  
  — Умой, — филипп доун со куараез кылӥсько.
  
  
  Солэн ки котыраз со одӥг лэчыт султӥзы но адӟизы ачимлыксэ, яке со-а, мар-со кыле. Озьы адӟисько, соос кузя вандыса кадь но шори люкемын маез нырысьсэ ачимлык-ма, со котыр, кылем шуыса. Мынам со бур киы тунгон кутыса, лать вылэ манжетъёсын но мон доры вырӟизы. Со пушказ гылӟыса металл йылсо лэзиз, пелям тунгон матынгес возё. Ӧжытак чиньыен возьматӥсьёсыз но соос пӧлын бадӟым усьтон поковырять киын лэсьтылӥм, собере соосты чакласа берыктыны.
  
  
  — Ӧжыт, — шуиз со. «Тырмыт Но ӟеч».
  
  
  Со падвожаз нош ик дунне палэнске, сое кылэм но бетон металл сямен ик гизьыртэ.
  
  
  — Таиз озьы луыны кулэ, — шуиз со, куке но вуозы.
  
  
  Тросэз оскизы, соос поскес тырылӥзы бамамы нош ик тунгонэн точеный чутрак кожо но. Тэшкылиос кылӥськиз зӥбыт камераос чал-чал. Замок усьтӥськиз. Филипп бугыръяськыса доун гомӟиз ымнырзэ. — Али гинэ, эшшо, — со прошептать. Кӧня ке секунд ортчыса, мукетсэ мозми мон со киыз но пыдыз.
  
  
  Ачиз со ыме, пельысь ачимлыксэ доры матэктэ.
  
  
  — Умой, — шуи мон. — Нош али пенни мозмиз, туж шыпыт. Нош собере ӧс камераос выре.
  
  
  Мон пересь шонтӥ. Минут но уг ортчы, буш киын но пыдыз кадь пенни луэ.
  
  
  Со пересь доры ӧтизы но шуо асьсэды, нош ик сипыртӥсько: «кызьы камера ӧс тыныд-а усьтом?»
  
  
  Со кизэ мычиз. Кипыдэсаз кылле кыкетӥ ачимлыксэ кутскиз клинок, ваньмыз тӥямын ӧвӧл на. Со ныж палэныз ачимлыксэ вылын басьты, берлань-азь чиньыен возьматӥсьёсыз но мукет азьын ортчись но бадӟым.
  
  
  «Со, мар мон лэсьтӥ люкаськиз, нимаськиз « лоидинг ». Та лэсьтӥське огшоры целлулоид чуръёсыд. Со киулын жесткость, кызьы, озьы гибкость но, тунгонъёсыз но, мед берен пичи карылӥзы. Клинок, соку ик лэсьто.
  
  
  — Солэн кужмо куашет?
  
  
  — Уг тодӥськы, — шуо пересьёс. «Зэмос « loiden » туж шыпыт луыны кулэ. Нош кызьы берен та кылын гинэ усьтӥ, мон уг тодӥськы, мар луоз. Таин гинэ ми вылэ мынэ луы риск.
  
  
  — Ми дорын быръёнъёс нимысьтыз ӧвӧл, — шуисько мон. — Борддоръёс но ӧс куспын монэ пенни сэрег пуктоно, куке ӧсъёссэ усьтӥз луэ. Мар ке-соку ик ӧз мыны, со тыл гож сьӧры. Тӥ вералэ, ваньмыз умой ке мынэ, мон тӥ сигналить, куке дунтэк замок, вӧзаз султӥськод, нош собере Пенни. Со ӧс сьӧры потэ ке, эн выре. Отын кыльысал, кытын сыло, дыр, мон тонэ уг ӧтьы. Только, пе, мон ӧтиськом вань на быгато вал.
  
  
  Пересь выжыосме вылын нуналаз султӥз но, пуртэн замок пырыны кутскиз.
  
  
  Солэн шоканэз огсыр тыршиз. Шокамысь дугдэ сынаськонъёс вал монэ копак, мед тросгес луоз чал-чал.
  
  
  Ачимлык поскес пол вырӟы-а, кык-а, куинь поллы. Ӧс куспын соос интые ужаны но коробка. Собере сое дугдытӥзы.
  
  
  Мынам пересьёс доры шонтӥз но ымнырзэ берыктыны. Дыр уж борды кутсконо луиз. - Ын ворсаськоз но та уж кӧня реакция пистолет-пулемёт.
  
  
  
  Глава 18
  
  
  
  
  Со, ӧс сьӧры бызе, ошмес кадь, адӟыны кутскиз тореадор, губырто, люканы но, со дыръя ик со лек.
  
  
  Коридорын сылэ солы, мон одӥг паллян, мукетыз-бур пала, но каллен тырмыт вал ih малпанъёс, ан отвисать со, адӟид ке, со мынэсьтым вордӥськонме. Паллян пуромиз, солэн киосыныз ӝутэмын, пурт кадь, караулчи пельпум паньгалоз но, со дыр вань на асьмелэсь вакчияк автомат. Со музъем вылысь дымбыр-дамбыр уси ке, сое кутыны ачимлыксэ, со луоз одӥг ымысь киын шымыртылӥз, со понна эн кеське, нош мукетыз понна киоссэс кус, ачимлыксэ мед юрттоз. Ачимлык усе ачимлыксэ напарник сое донгыса, соос куспын максимально вормыны ӝог чигиськод, кыкетӥез озьы ассэ ачиз кунултыса охранниксэс напарник пыӵал-тӥрлык биниськыны кутскизы. Со киоссэ ӝутыса, сое пиосмуртлэн возё кус вылаз, чыртыяз но пельпумаз вамен движение таза чигиз ачимлыксэ охранниксэс кораса куштэм. Та идеальный уг шукко вал, но солэн чыртыяз палаз берыктӥз. Со нош ик нуйтӥськиз ке, со вылӥысь шуккет эмуос меӵак ымныраз ожмасько. Лы чиге ёзвиоссэс улын, но безвольный rta-тӥ вирыз пазьгиськоз. Ачимлыкен юн муген, борддор борды шуккиськыса, йырсазьзэ но гыл сотэк музъем вылэ. Мукет ачимлыксэ, соос укшатонъёс, гульымзэ паньгалоз но кикур ачимлыксэ, бен, кезьыт вуиз азьло со, мар ми ым трос эмуос уг сайя.
  
  
  Оттаскивать палъёсыныз солэн мугораз, камера пыӵал-тӥрлыкъёс люкамын, йыр но. — Умой, — шуи мон. «Дух дыръя воштӥськом».
  
  
  Со мынам атае доры кариськиз но ӝоггес Пенни. Одӥг котыр эмуос автоматлы сётэмын. «Та милемлы пыжысь васькыны турттэ, ih уг куто», — шуиз со эмуос. «Ми вылтӥз ӧз мынэ, мон та палубаез пыр берытскиз. Со тодэ, мае утча. Солэсь палэнэ пирсэ. Мон сьӧры мын, мон хем пумиськылэ ке но, ӵош ке но, мон ih кельто. Мон ке мар ке луысал, оло та тӥляд ожмаськон тӥрлык кутыса, соиз но кузэн-озь хемысь расправляться мед яратозы, вань уж дырыз луэ. Сое адӟыса, со, ми дуре ӝутскиз ке вылэ: пичи капкась борт-паллянэ «Чемберленлэн Сара». Ми доры пеймыт коридор кузя мынэ, пудо сиён вылын кожон отчы югдытӥськем. Эскериськыса выриз, но сое нокин уг пумита.
  
  
  Возьма аслэсьтыз ӧсъёссэ.
  
  
  — Мон тӥрлык сёто, — шуи мон.
  
  
  Соос понна ӧсъёссэс усьтӥзы ручка но кыскыны чакламын. Соос шоры учкыса, шимес, вуэз истый мынӥсь-вить метр ишакелы Ривер.
  
  
  — Тонэ нырысетӥ, Пенни, — шуи мон. «Нырысь пыд. Ачиз ошиськиз дураз лэзи. Огшоры собере нош лэзёно. Ӧжыт вис кезьыт, кудзэ тон вылэ усизы, сокем ӧжыт куара. Соку ми доры но шыпыт луизы кадь пирс вите отын уя. Самой сое ик тон понна но, мистер Дон. Пагӟаос шедьты тон отысь, пирс доры ну, соку шонер улӥсьёс понна ньӧл шарик.
  
  
  Янгыштэк ортче. Со ӧсэз ворсаз, кызьы быгатӥсько, азьвыл пумен усьыны кезьыт. Оскыны гинэ кыле, ми паймиськом мар уг ветло шарик паллян одӥгез яркыт тылсиосын « Чемберленлэн Сара » . Мон Но шекланытэк, кин мазэ-созэ котыр дурын командаос луизы. Отъезд дыр укыр матын луэмез. Мукет ласянь, ми дорысь донлэн марио пиналъёс котьку но луэ, со понна кулэ луоз.
  
  
  Полковник, озьы луыны кулэ-а ӧвӧл-пи-а, пыже-мон возьматыны тырши. Шӧдозы сое тубатсэ лэзиз но, мон ӧс, пирсысен ну, k & nb.
  
  
  Тубат дорам монэ витё атае но со Пенни, интыяз лёгаськыны.
  
  
  — Умой, — шуи мон. — Мон ачим но та тубат кузя ӝутскиз ӵош ожмаськон тӥрлык басьтыны. Мон сьӧры мынэ, выллань. Кызьы ми йылаз-йылозяз гинэ, со доры марио дон кошк. Со турттыса, кык тон татысь. Озьы ик кыдёке но ӝог бызьыло, гинэ быгатэ кадь.
  
  
  — Ӧвӧл, Ник, — шуиз Пенни. "Эн али.'
  
  
  — Со шонер, — шуо пересьёс. - «Тыныд каньыл юрттэт».
  
  
  — Мон тодӥсько, — шуисько мон. — Соослы дон но марио соослэсь басьтӥллям. Эсьмаса, тужгес матысь юрттӥсьёсыз. Мынам нош уг поты, мед тон монэ кык вал. Тӥ пайда вайиды вӧсь луон.
  
  
  — Мын, мон тонэн ӵош, Ник, — шуиз Пенни.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Тон мар ке пото-со мон понна лэсьтыны, быгатэ-а тонэ. Нош созэ уг ке, мар тон татын кариськод быгатэ.
  
  
  "Соку вера мыным, мар тон потӥз," - шуэм пересь.
  
  
  «Мынам потӥз, тон мед жингыртоз Дэвид Хоуку. Пенни тодо, кытын со герӟаськемын, Огазеяса-лэн пресс-службаез служба Вашингтон но телефон. Эмуос шуод-а, мар-а "Сара Чемберленлэн" люба дун дугдыны кулэ. Эмуос шуы, ма шуод картер эмуос ник тӥледлы жингыртӥ. Потэ-а тӥляд таос лэсьтэмын?
  
  
  «Быгатысал ке, лэсьты сое», — шуиз со.
  
  
  — Умой, — шуи мон. "Мыныны. Дыр ӧжыт. Со пагӟа кузя тубыны кутским. Со йылын, толэзь пумын понна пирсэ. Та умой адӟиське. Вань аспӧртэм учкон вал приковывать кранэз доры. Со ваньмыз мынэ-ветлысал на, табере ини пирс доры берытске. Солы оскыны гинэ кулэ луыны, малы ке но соосты кельтоно контейнерын эшшо одӥг зарни, уй но ачимлыксэ уж быдэстэмын ӧвӧл на. Со, тодӥськоды-а, ма мон но чылкак уж йылпумъяськемын ӧвӧл на.
  
  
  Сое кылыса, мынам но со бӧрсязы пенни атаез кадь ӝутскиз. Пересьме-а, секытэн шока. Солэн йырыз, соос доры коже. «Лёгетъёс вылын вужере кылёз но лапег кылем. Со тыныд прикраивать. Ӝегатскытэк гылӟыса. Бызисько!' Со луоз одӥг, котыр мафия, китаецъёс но, пумаз доры лыктӥ но, дыр.
  
  
  Дорожкаос вылын-тӥ нюж-со кӧтысь пирс, кузь провисать лапас доры, Дон Марио кытчы пыро. Ӧс янак вылэ султӥзы юрттэт, со ворсэтъёсты подергать.
  
  
  Соосты уг луы ворсаны. Со ӝог пеймыт со пыр проскальзывать.
  
  
  Кыдёкын, шур дурын, соос адӟо святойёс. Та ӧр монэ ӵош мыныны дась кияз автомат. Урод луо соос дась луыны кулэ. Мон ке ӧй вутты, мон дон марио уг шӧдӥсько. Со, малпасько, милям ваньмыз пӧрмоз шуыса.
  
  
  Някыръяськозы, соосты уйыса мынӥзы, котькытын уг адӟытӥсько, укноын ӝуа дырысен дун-чылкыт офисэз, складъёс шур вылын но потэ. Шурлэн пасьталаез вань офисаз.
  
  
  Гожъяськон ӝӧк сьӧрын пуке креслоын дон марио бергатэ, учке вылын "Чемберленлэн Сара" . Телефон поттон понна кӧня ке реестраз олдермен Ллойд копиоссы но , пукон кыр луэ.
  
  
  Аслэсьтыз пыжзэ ас лапас но ватскыса кыле, со лэсьтонозэ но автоматъёслы стволъёс рывок ӧсъёссэ усьтоз. — Туж шыпыт, Марио, — шуи мон. Со уг пошевелиться. Учке укноын гинэ ялан со пыж вылэ.
  
  
  — Та Картер, — шуи мон. «Мынам потӥз, тон мед султӥз но укно шоры занавескаос, пыжен потоно. Собере нош ик пуксем. Со тон вераны турттӥськод. Киме ымныр дорам возёно, ку нош ик пуксем. Мыным дорын оген луыны китай сярысь иворъёс тон понна, тон, со, мон малпасько, тонэ кылэм потэ.
  
  
  «Мар понна, мар тон вераны турттӥськод, мед соосыз кылозы отель, Картер, — шуиз со.
  
  
  — Тон номыре кылзэм уг сылы, Марио. Нош тӥледыз ӧз ке кылзӥськы, со фатальный луыны быгатэ, — шуи мон. «Нош тӥляд вань ужъёс но кунокуа нош собере тӥледлы уг сюры ситуация «король кулэ, король дано мед луоз », озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Ревматизм марио пукон карыса, занавескаосыз но укно доры лыктӥз. Со шоры ӝимо но сое комнатаяз пырыса, со нош ик кӧчиз.
  
  
  — Ӝог шуэ, — шуиз со.
  
  
  — Мыным таиз но лэсьтыны люкаськизы, — шуи мон. «Тынад эшед-а тӥляд вошты».
  
  
  Марио серектӥз. — Одно ик ваньзылы-а, но кавалерие но мынэмез.
  
  
  — Тон но умой таяз оскыны кутскизы, — шуи мон. «Тонэ уг люкетэз сделкаос лэсьтӥзы. Одӥг гинэ кылем бутылка ӵоксэтсэ, тон, эше, быгатод шат, полковник, Пие, собере бызьылӥсьёслэн кырын-бурын ке, кызьы соос тӥледыз пӧяло.
  
  
  — Я, Картер, та мадиськонъёс маде тырмиз. Уж понна мар-а?
  
  
  «Героин».
  
  
  — Ваньмыз ӵош радъям героин, — шуо дон Марио. «Адями ачимлыксэ эскерыны, кудзэ солы оскисьёс».
  
  
  — Тӥ ваньзэ-а эскерим?
  
  
  «Сюлэмо ӧвӧл, — шуиз со. «Нош кӧня ке кузя образецен тонна басьто мон».
  
  
  "Та ӟеч материал луоз," - шуи мон. «Отравить мукет».
  
  
  — Дугды, Картер, — шуиз со. «Мон лох ӧвӧл. Тӥ вылын вал одӥг миллион шанс шуыса, та уж пуштытъяло, таосыз но возьмазы, мар кариськод тон пиосын мон пумит. Соос таин ӧз съем.
  
  
  «Татын мон, тон со понна медад тупа пиос пумит луизы, тон сое воштоно шуыса. Героин отравить каремын . Жуг-жаг таиз зэм. Тужгес но мешоказ вож нӧд.
  
  
  Вакчияк Марио ымдуръёссэ. — Тодӥськод-А, Картер. Тон монэ тунсыкъяськытӥз кутскиз. Кытысь тӥ та сярысь тодӥськоды-вож пуйы?
  
  
  — Озьы ик, кызьы мон тодӥ со сярысь но лыз кыз пуйыен. Та корабль дурын тӥ дорын луысал на ке, со ачиз но вала-китайски, тон мед тае тодод. Китайын та пересь вордскем.
  
  
  "Лайт кадь ӝоген мон лэсьтыны быгатӥ?" — Марио шуо. — Берпуметӥез пыж басьтэмын та люкет алэ. Вож пуйыен. Соин-а, мар мешок вожын, ӝоген ваньмыз вииллям.
  
  
  Одӥг телефон Марио ответ. — Вито, — шуиз со. — Вайыны милям одӥг, котыр вож пуйыен. Ӝегатскыса.'
  
  
  Трубкаме куштӥ но мон со шоры учкылӥ. — Я, Картер, шанс тон дорын луо. Вамыш берлань. Мон азе ӝӧк люк луэ. Со усьтӥськиз минут ортчыса, вылӥе тубимы но вито. Ачим сюлэмшугъяськыны уг тӥрлык. Вито лэсьтӥ озьы, кызьы мон шуысал. Лу тон оскытыны быгатӥз, соослы номыр лэсьтэмын ӧй вал шуыса.
  
  
  Ишакелы бызгетэмзэс кылӥськом, люкетэ выже но гылӟыса, гольык вито хорькоподобный ымныръёссы, комнатаын сак кариськиз.
  
  
  — Ваньзэ радызъя Вито, — шуо дон Марио. «Шуг-секыт ӧвӧл-а».
  
  
  Тубаны Вито комнатаын, выж пул но нош ик палдурскоз. Со сумкаме пукон вылэ поныса вож Марио.
  
  
  «Пыктос мыным кулэ зарезь», — шуиз со. «Мон но малпасько, ма понна адями тодыны таосызлы яралоз». Со телефон басьтыны. Полковник, Пие, — шуиз со. 'Ӝог.' Сое витё. Сое нош ик кутскиз, со йыг-йыг куараос абсурдно. — Полковник-А, Пи-А? Марио Дон. Кылзыны. Мон одӥгзэ пизэ котыраз шудтэм учыр луиз. Инурис портфелез аслэсьтыз доктор келязы. Ӝог со, каньыл мон.
  
  
  Соиз трубказэ куштӥз, сӥн пуктэм юан бӧрсьы юан сётыны уг полковник. Дюймын люкетэз катанчи выллань карыса, со пыж шоры учкыса. Собере пирс ӝоген кык докторен доры вуыны кутскимы но та пумысь тубатъёстӥ васькыса угрум инурис.
  
  
  — Мынэ, — шуисько мон.
  
  
  — Сое басьтыны, Вито, — шуо дон Марио. Пыр вито комнатае поттӥзы. — Со сярысь эн сюлмаське, Вито, — шуо дон Марио. «Честно Вито выре. Ваньзэ , мар сярысь тон курекъяськыны кулэ, таиз героин. Но, эсьма, тон валаны кулэ, мае тон мыным сётӥд шанс, Картер. Кин ӟечлыкезлэн умой подопытный кролик кутыны, кезьыт врач-а наркоманэз?
  
  
  Лусьтыро султо но со кылӥське отын, кытын малпасько, дон марио черод вакчи вито но сузе, сое утчазы ке, мар ке лэсьтыны. Ӧсэз каллен усьтӥ, эмчиос но Инурис комнатаяз пыриз, со сьӧры Вито.
  
  
  Куншет вылысьтыз син быдэстон паськыта ачимлыксэ юаськемез бере, со адӟи, мар мыным отын сылэ. "Картер!"
  
  
  — Зэм, доктор. Пересьёс уло на. Ангес улаз автоматъёслы стволъёс эмуос вае со.
  
  
  Юаз со. - "Ма та адями?"
  
  
  Со шокан тӥрлыкен гумы-тӥ гульымзы со ачимлыксэ шуккиз. — Ӵоксаське, Док.
  
  
  — Доктор, — шуо дон Марио. «Пичи картер но соосты лэсьтыны уксё поттоно. Та понна со героинэз.
  
  
  Сое, берлань чигнам ожмаськон тӥрлык.
  
  
  — Таиз героин-а мар-а-мар-а луоз? Инурис юа. «Таиз героин огшоры».
  
  
  — А мон куара потэ шуод-а мар-а, доктор, — шуо дон Марио. — Мукет сямен вераса Картер Но. Со вераз, со быдтэ.
  
  
  - Уг кылзыны но-Инурис доктор шуизы. — Ма соос тодо со сярысь?
  
  
  — Шуо, со, пе, тырмыт тодӥськом, доктор.
  
  
  — Эмуос тӥледлы оске-а? Инурис юа. — AX агент?
  
  
  «Кызанлэн та дырозь, мон понна дорады ӧте сое».
  
  
  «Тон эн ӧрекчаса пиосыз шталь Полковник, — шуиз Инурис доктор.
  
  
  "Я, я та, мар утчаны мон шуысал Картер," Дон Марио шуо. «Нош вань-а оскытӥз эмуос но мыным удалтӥз шуыса, нырысьсэ умой ышанӥсько, собере-кезьыт сюлэм вӧсь луэ. Малы ми тӥледыз ӧтим-а татчы куара. Асьсэлы малы ке шуоно мон шуи: «Марио, — шуисько мон, — кинлы умой, адямиез судить каре-а, та ӟеч героин яке ӧвӧл-а?», соку со аслыз ачиз шуиз: «Ну, кудзэ нокин но, мон кадь пересь на, доктор Лотар Инурис, куд-ог сётыны но усто тодосчи луысал». Озьыен, доктор, образецен тыныд дунтэк сёто.
  
  
  «Мынам со уг поты, — шуиз Инурис доктор.
  
  
  — Уг поты-а? — Дон Марио шуо. "Эн потэ? Тӥледлы сое кылыны, Вито? Со вераз-а, мар-образец дунтэк уг поты.
  
  
  "Узыр озьы-а со?" — Вито шуо. «Мон азьло ноку но ӧй адӟы, наркоманъёс муртъёслэсь дунтэк образецен понна».
  
  
  — Мон малпасько, со зэмзэ мар ке потӥз, Вито, — шуо дон Марио. — Люба кызьы наркоманъёслы. Нош со укыр малпаськись. - Тӥ лачмытлык тон гинэ, озьы ке ӧз, доктор-а?
  
  
  Банкъёс азьын юрӟым потыны инурис шапык. — Мынам сое уг поты, — кеськиз со.
  
  
  -- Я, доктор, Дон Марио -- шуисько. — Тон укыр пыдло пыриз та любезность. Шпилька потэ со мыным-вож но мешоказ надрез кускерттон лэсьто понна. Тӧдьы порошок ӧжыт витиз.
  
  
  — Мар гинэ-а, доктор, мон татын вечеринкаос лэсьто прощальный люкаськизы. Сюсьтыл асьме дорын ӧвӧл, доразы но вал мон, но спичка, Вито, мон малпасько, тон но впрыскивать веньдэ шедьто ке, учкы ай сумкаоссы-доктор. Но мон уг паймы, резина шланг юдэслэсь ке но, отын вал, оло, эшшо кӧня арбериосты, куд-а кулэ милемлы». Сумкаяз кизэ мычем ки но котыр куашкатъяй Вито доктор. Ачимлык Марио Дон усиз, nen копаськыны кутскизы.
  
  
  «Со лэсьтыны ӧз лэзе, Картер», сюлворыса Инурис доктор. — Малы ке но ӧвӧл, доктор-а? Со шуиз. «Мон уг адӟыны, кыӵе со вань калыкез котыраз быгатэ. Шонерзэ верано ке, со луоз.
  
  
  — Пожалуйста, Картер. Пожалуйста.'
  
  
  Со мон шоры уг учкы. Луыны быгатӥсько, мон вылын со котькуд отельлэн. Но со уг быгаты. Со бордысь синъёссэ ишкалтэ пуконэз уг быгаты, со понна басьтэмын вал, но Вито Марио Дон. Сюлворыса но азьланьтӥсько. Кылъёсты чурысь, пась пушкын трубкаез котыр омыр кадь.
  
  
  «Зарни, Картер. Сое сётэ тыныд зарни. Мынам люкетэз. Тон узыр но луыны быгатэ. Ноку но трос уг луы, тон ужа. Уксё трос. Трос-а, малы тон куке но адӟылысал ке но AX. Кытчы тӥ мыныны быгатоды ке. Тон узыр но луыны быгатэ. Татысь ми гинэ утьыны. Тон тае лэсьтыны быгатэ. Со тодэ, мар тон быгатӥськод. Со понна тыныд та лэсьтыны ярато. Тӥ та сярысь жаляно ӧз луы.'
  
  
  Дон Марио сьӧрын султылытэк пукон. Вӧзаз сылӥсь кияз шприц Вито тырмиз.
  
  
  — Соглаш уг луо, доктор, — шуи мон.
  
  
  — Тонэ нокин но уг кылӥськоды-а, эмчиос, — шуиз Марио. «Кырласянь куараен укыр трос. Та кран куашетэ ужасно.
  
  
  Инурис Доктор пыдес вылаз усиз. Пызьырало, ымныртӥм нюлам ачимлыксэ. — Таиз ужмы уг лэсьтӥськы, — сюлвориз сое. 'Та ужъёс уг лэсьты. Тон курид. Милям таиз ужмы уг лэсьтӥськы.
  
  
  Ачимлык марио со вылэ шуккиз. — Ӵоксаське, укылтэмъёс пунылэн, — шуиз со.
  
  
  Сое кутӥллям но дэрем саесъёссэ гырпумозяз бур китӥз кыскизы но ӝужыт ачимлыксэ инурис пиджак. Но дэремысьтыз бирдыез тӥгыльскыны матысез. Кияз шприц Вито доктор азьын сылэ.
  
  
  Инурис Доктор нёртыны кутскиз. Со нош ик дон ачимлыксэ марио шуккиз. — Тыныд каньыллык мед утёз, доктор, — шуо дон Марио. "Учкы югыт палаз. Тон кошкид... яке кӧня ке минут ортчыса, шудо ветлыны кулэ. Котькыӵе учырын, бере ужпумъёс тыныд, дуное.
  
  
  Кышканлэн синъёсыз докторлэсь быгылес луиз.
  
  
  — Умой, Вито, — шуо дон Марио.
  
  
  Гольык пыд потӥськод но со вылын пукись рывок инурис, вурысъёссэ киыныз шобыртэ.
  
  
  Азьдоринтӥськыны Инурис даурто. Но солэн ӵыжы Вито ачимлыксэ тэтчысал.
  
  
  Марио помрачнеть дон азьын. — Мар понна но, — нукыртӥз со.
  
  
  Вань Лотар Инурис шымырскылӥз на. Одӥг чыртызэ киосыныз ӟыгыртыса дон понна марио ачимлыксэ, мукет киын возе, нош доктор золъяса. «Ӟеч-а, Вито, — шуиз со, — утчаны сёто».
  
  
  Вито матэ урдсын чакласа, шуккет выллем берпуметӥез ӵош меч миниатюрный тореро понна. Инурис доктортэк ветлонни син котыр. Утча со шуиз: «Ӧвӧл, ӧвӧл, ӧвӧл», но номыр но уг поты, кема сяна, курадӟе 'ННННН' rta iso.
  
  
  Табере сое вито вӧзын вал, веньёс вайыса киыд-пуртэсмы доры, дон нош юрттӥзы марио эмуос, шер-шер кизэ кутыса, вирсэрлэн шедемын шуыса. Вень йыл ку улэ шедиз, уллань вито поршень но донгиз. Марио инурис дон мозмытӥзы. Соос палэнскизы но вито. Инурис доктор султӥз. Со но дэрем саесъёссэс одергивать камзолзэс. — Мон али кошкисько, — зӥб куара шуо соос, — ми куке но тыныд ӵош быдэстӥз.
  
  
  Сое адӟыса, со доры киы кадь марио люгер нуйтӥськоз.
  
  
  Инурис доктор эмуос пальпотэ. — Мон портфельме, милемлы кулэ, — шуиз со. Со ӝӧк доры вамыш лэсьтэмын. Кык вамышен.
  
  
  Со марио дон авто лэсьтӥзы.
  
  
  Инурис мон шоры учке. — Туж урод, Картер, — шуиз со. «Узыр-а тон луыны быгатӥськод». Син йӧспӧртэм луэ ачимлыксэ, выражениосты остекленеть. — Нош тӥ ӧд кылзӥське шталь. Извиниться Кариськоно, Картер. Кылтэчет возьматыны турттон та нош-а мар-а? Берпуметӥ кин серекъя...
  
  
  ха-ха-ха..."
  
  
  Iso соку номыр но уг мыны rta со сяна, вир. Сое вылтӥз ваське ачимлыксэ дэремен, тӧдьы паньсаськем басма. Со любопытство дэймытъяз ву шоры учкыса, кулэ кадь, со кинлэн ке мукетызлэн.
  
  
  Ачимлык коска кутон бадӟымгес, мугорыз но музъем вылэ сэрпалтоз. Вань на вир кисьтӥськиз, шарф, чырты котыртӥз биниськемен рубин ачимлык-сапыль. Инурис сэзъяса Доктор луэ. Ачимлык выж пыдбер сярысь шуккиське. Жимъёслы собере со вӧз-вӧз кылле.
  
  
  — Кузё-инмар, — прошептать Вито.
  
  
  
  Глава 19
  
  
  
  
  — Умой, Картер, — шуиз Марио. — Тон-а бур-а вылэм. Али вераськыны сётӥзы.
  
  
  — Перемирие мон тонэн кусып кылдыто, — шуи мон. — Асьмеос ӵош ужамы вал, пиед ӧвӧл-полковник зарни понна бызьылэ. Собере нош ик котькудды асьтэ понна та.
  
  
  — Шонер вазиз тырмыт, — шуиз со.
  
  
  Басьтэм телефонэныз асэным одӥг Марио. — Кранысь липемын, — со косэ.
  
  
  Со, укноосаз учкылыны. Машина куараос чалмизы крановый кутскиз. Корабльзы котырын люказ контейнеръёс пуктылэмын бултаськыны одӥг вылӥ кивалтӥсьлэсь.
  
  
  Марио Вито Дон доры берытске. — Уллань васько, — шуиз со. «Пие басьтэ. Со шуиз, фейерверк понна солы со ваньзэ сётэ, со люканы быгатӥз. Та ужез асьмеёс каньылгес. Динамит но бензин вайиз на.
  
  
  Пыр люк вито ышиз-быриз.
  
  
  «Дыръя мынам одӥг палаз, — шуисько мон, — тӥрлык поттӥз мон ачимъя берыктыса».
  
  
  — Одно ик вань, — шуиз Марио. Соос пӧлысь басьтӥзы-е понна «люгер» но стилет.
  
  
  — Та пичи арбериос кисыяз уг вунэто, — шуисько мон.
  
  
  Со, пе, Пьер. - "Пумлэн пумаз газовой бомбаослэсь, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  — Со сак улэ, — шуиз со эмуос.
  
  
  Марио пальпотэ. «Ми валче ужаны, Картер». Ачимлык со мон сётытэк, солэсь минутлы но ачимлыксэ понэ.
  
  
  Марио адямиос пагӟа кузя тубыны кутским, кабинет басьтӥзы. Киын ӝутэменызы, шаерамы паськыт марио чал-чал.
  
  
  «Та Картер. Милемын ӵош со ужа. Мар озьы уг сюлэмшугъяськыты-а, пыраклы тыныд мед янгышъёс уг лэсьты, озьы ӧжытак ужъёсты ке уг мыны. Та кораблез ми вылэ пуксиз. Со малпа шуыса, машинаос пуштытъямын ачимлыксэ, но мыным потэ, та ӝоггес мед потысал. Потэ-а тӥляд кыӵе ке китай дугдэ ке, ачимлыксэ турна. Асме пӧясько. "Мыно".'
  
  
  Котыр контора пиосмуртъёслы бызьыса, кузь липет улаз пырыса, пирс дорожкаос вылын потон доры. Кызьы адямиос вал ih вань, гожты мыным но марио. Принц басьтыны пистолет-пулемёт. «Чеброс та штука», — алӥзы со ачимлыксэ. «Со вал & nb».
  
  
  — Тау, — шуиз Марио. «Мон утчай, таиз но ке ӧз срабатывать, — чабкиз со ассэ сямен, кунулаз, — ми дорын кӧня ке запасын вал».
  
  
  Соос полысь портам ӝутэмын кызьы бар синзэ, мед адӟысал, кызьы доразы вуылыкумы, киын полковник мегафон выж балясъёсаз пи, нош со артэ капитан.
  
  
  — Мар отын луоз, Марио? кеськиз со. "Ма кран дугдэ?"
  
  
  Нырысетӥ адями котыр сходня Марио доры лэзькиз.
  
  
  Вакчияк автомат очередьёс кранын но трос марио ӝутыса, ыбылэ. Лыз ӵын клуб кылдытыны, нош собере трос тарсгетыны золтыса, со чиге. Дымбырысь но контейнерын ортчиз бадӟым оглушительный врезаться чукинскоз « Чемберленлэн Сара ». Чал-чал вуылӥз, собере солэсь куаразэ кыло.
  
  
  Полковник луыны кулэ ӧвӧл, мед кин ке валэктысал ситуациез эмуос. Со куспын ик берытскиз пусъёс лэсьтыны но вуоноезлы капитан, ачимлыксэ доры бызьыны косӥз рулевой коран. Адями приказэз сётэмын, со пыр асьмеос-лэсь кутӥськон палуба вылэ кусӥнскиз пирсэ. Китаецъёс, тӥр шонаса, баляс борды басьтӥськиз. Сое адӟыса, металл пилиське кадь, чилясь кутскем бере тӥр, канат зӧк комок кораку, кудӥз « Сара Чемберленлэн » юнматске пирс доры.
  
  
  Тубат вылэ марио полпути доры дугдӥмы. Со автоматъёссэс ӝуто. Кутӥськон город пуля йӧтэмен, металл но мугорез ишкыны. Кесяське пиосмурт но усиз...
  
  
  Со лэзиз «люгер» но выж вылын ыбылӥзы. Някыръяськозы полковник пиос, укноез син уламы йӧтэ ке чутрак андан рулевой тасырайыны коран. Со вуэм бере, пистолетме соос киын вал. Палуба вылын вал мон. — Вито, — шокыштӥз Марио. — Тонэн ӵош мынӥсь пиосмуртэз картер но ӝыны. Динамит басьтӥз. Рулевой мукет паласен, огпалтӥз коран.
  
  
  Кузэн пичи шонтӥ. Палубаын ыбыло автоматъёс пыр вузкарон Марио но кошкиз ини. Со адӟе, усе вир бус кадь кырмиськизы йырам но китай понна.
  
  
  Нош собере сое, корабль пушкын луэ, нош ми понна мукет адямиос пагӟа кузя мынэ но вито марио. Улӥмы одӥг винтовкаос но китай выжыос ваньзэ вылэ ӝутоно. Мон вӧзын ыбемын чузъяськиз но, со адӟе, кызьы усьтоно но азьлань улон понна кырмиськыса стрелков.
  
  
  Со син пумзэ адӟыса, мыняса кадь вито ке, мон понна уллань палубаез палубаез дырто. Сое ыбон милемды кылэм беразы, адямиос одӥг тубат но куаразэ поттӥз но пумаз каютаысь марио приглушенный котыр усе.
  
  
  Ыбылэмысь дугдэмезлы. Али гинэ вал пыд куара, корт лёгетъёс вылтӥ, но со стрелка адӟытэм азьпаласен пусъёс, машинаос возьматэмын отделенияз.
  
  
  Милемды коридорын вал. Азьпалан шыльк ӧс усьтӥськыса, мон шоры ыбылыны кутскизы но автоматъёслы стволъёс. Со вал укыр вылӥ но кыдёке, пуля борддорез но вӧлдэтэз корманы. Пыд но ки вылысь музъем вылэ тэтчиз люгер со нош ик зымылӥз. Одӥг пол сое ыбизы. Куараез шуккиське, пыӵал гумызэ уллань рухнуть но. Соос, ӧсэз пыр шараяло но адӟиське-а, мар-mimmo журнал учкыса, мукет тубат вылтӥ васькы пролет. Мынам йырам но син вылаз водонепроницаемый переборка врезаться просвистывать тасырайыны. Соин выросъёсыз но пиосмурт косӥз вито кылиз. Со, уллань учкиз, машина отделенияз. Бадӟым поршеньёс, идеальный чилятэ пиштэ, каллен вырыны кутски. Со инженер формазэ адӟыса, жестикулировать соид но, адями, аслэсьтыз визь доры бызиз.
  
  
  Йыр выламы одӥг просвистывать мон ыбиз на. Ӧс палась мукет отделение, кышноссы; вань ыбылӥськись дюжина проем машина ортчи, тубатъёс но вылазы тыл распластываться усе.
  
  
  Со отползать йыг ворсаз но со нунал, куке нах врезаться ыбиллям. Со, Вито доры берытске. «Ул, со пыронэз дорын прицелъёс».
  
  
  "Мар мон лэсьтӥ?" со юаз.
  
  
  «Сётысал мон динамитный шашкаен».
  
  
  Соку мон сое ки аресозь дораз луоз, сое бутылкаысь ӵоксэтъёс кадь асьсэды быдто. Фитильёс кенжытэ со. «Утчасько мон та бадӟым trap пуштытъяны», — шуиз со Вито. «Та штука пуштэм бере, вань ӧсъёсты вамен бызьыса. Палуба вылэ кылем.
  
  
  Палубаын ми улын зурканы кутскиз, пуктон-косонъёссэ двигатель оборот. Пиосмы ӧз ке луэ полковник вы йылэ, корабль мозмыто но соос трос быгато, « Сара Чемберленлэн » зарезь потыны кулэ ни вал. Соосты, оскиськом, ачимлыксэ дон марио дугдӥз.
  
  
  Водонепроницаемый переборка со вӧзам султоз, но пельта ӝуа. Собере со лэзиз комнатаяз ӧс но бадӟым распахнуть динамит. Со отпрядывать. Кылем мамык, нош ик со ӧсъёссэ распахнуть. Та калейдоскоп кулэ луоз: trap посередине пӧсьтоз-а, стрелка, вир ортче, кутскизы со понна, мар ке понна кутӥськись мед луоз шуыса, пазьгиськизы но, металл-лэсь крепление точка бере люкиськимы. Görüntüleme азинтыны дыр ӧй вал. Историез куараосты вераны вань ни.
  
  
  Со султӥз но ӝоггес вамыштӥз ӧс пагӟаетӥ васькыны. Мон матрос китӥз кутыса, соос ныр пыр ачимлыксэ люгер прикладэн шуккиз. Лымы куажыртэ.
  
  
  Потэм водитель но матын сылэ-е пистолетъёс понна. Сое, сое адӟе но ыбе, марысь-ул дэрем ачимлыксэ,-ысь синь камзол, пызьырась вирзэ.
  
  
  Ыбем куараез кылыса, мон но со бӧрсязы на. Тӥр но, ымнырыным борддор вылэ потӥзы китай зажим мон доры берытскиллям. Йырыз ошиськемын ныр ачимлыксэ кисьтаськись каро, куке но со курик доры вайиз ымын ачимлыксэ спусковой люгер зӥбозы-а. Ачимлык меретэз ыше-быре, нош тӥр усе.
  
  
  Мон син Mimmo тасырайыны просвистывать, гумыос висъяны. Сое адӟыса, котыртӥз одӥг люкетэзлэн винтовказэ мерта кадь, вань экипаж. Ваньзы соос одӥг выжыысь вылэ усиз но ыбиз. Берлань отпрядывать сое ӵош кесяло. Со мыным котыр вузэмез кылӥз но ыбиз стаккато адзы, но рикошетить шулало пуляос. Куара случайной, тышкаськон, урон, мугорез шукке, шуккоз, пуля кымалтӥз. Нискылтэ гол mimmo ӵоги мон. Одӥг адями котыр Вито, курбон тӥр. Ыбон нош собере дугдӥз.
  
  
  Со оглядеться. Вито сое адӟыса. Со доры киыным зӥбылыса ортчи вычисление. Ачимлык куспын чиньыен вир виялляз. Сое ӝутӥзы киыныд шоналты торжествующе пистолетъёсты но мукет. Ачимлык мыньпотон сылмытыны ымныраз комакъёс. — Сюрес эрико, — кеськиз со.
  
  
  — Умой, — шуи мон. «Динамит поном, кошкы татысь».
  
  
  Сямыз пуштӥсь машинаос шашкаен ачимлыксэ специалистъёс динамитный инъялозы ини.
  
  
  — Мон кенжытӥ фитильёс, — шуи мон. «Берен кыльыса мыно, тубатъёс кузя тубисько, ӧс сьӧрын».
  
  
  Укыр шудо адӟиськиз со, тазэ лэсьтом шуыса, сое лэзимы. Яра вылаз мыкырскиз паллянэ-тӥ кыньыръяса вычисление вито ортчытэмез понна, нош мукетъёс котыраз одӥг модос ачимлыксэ положение кутыны.
  
  
  Ӝоген со доры одӥгысьтыз мукетаз выжо пакет, запал спичка дораз возе. Со куректыны кутскиз, кизили кадь толсуре.
  
  
  Дыр вуиз-быриз. Со, ӧс шоры учкылэ. Вито мон шоры учкиз, собере нош монэ дыртыны косӥз выросъёсыз. Собере ыбем куараез кылыса, соосты тыбырын но, коридорын ачимлыксэ. Син Вито паськытаз. Тыбыр сьӧрад соос кырмиськизы, собере нош шорысь куасалскиз. Ӧжыт ке луиз, со кулэмын ни, дыр, эшшо, пагӟаос кузя бызьыса васьки.
  
  
  Брылев кысӥсьёслэн машиназы отделенияз. Шальк ворсаськись ӧс. Кыӵе вал со.
  
  
  Вы кромешный пеймытын, фейерверк пельта ӝуа ӵуж сӧриське гинэ. Со зэмзэ но дугдоз "Чемберленлэн Сара" . Но таиз берпуметӥез мед луысал, мар мон лэсьтӥ.
  
  
  Вань та понна вить пакетэн сиён секунд кораблез пазьгыны динамит полковник, Пие, ачимлыксэ Ник Картер шайгу лобало пӧрмиз.
  
  
  
  Глава 20
  
  
  
  
  Но со учыр уг, соос ӝоггес вырыны ке.
  
  
  Солэсь тубат питыртӥз дыртэ, запал нырысетӥ сое ишкалтӥ но зымылэ. Та дырлы вал вылын ӵошатскон но, сое утӥзы. Обезвреживать ке, берлозэ запалэз, ортчиз, дыр, дас секунд.
  
  
  Со спичка ӝуатэм, тубатлы вылӥе ӝутскоды доры но вуиз. Вазь яке бер кин ке ӧсаз тазэ пырыны луиз ке, пиос потэм полковник, ачимлыксэ понна пыж уя. Та учыр луиз ке но, солы дась луоно. Солэн ки котыраз газовой бомбаослэсь пасьталаез но гылӟыса кыниське.
  
  
  Со, малпасько, кема возьмано уз луэ, мон мултэс шуыса. Со озьы ик ӧй малпа , озьы луоз шуыса.
  
  
  Пие дорын ӧвӧл дыр луэ ке, шуом, басьтӥзы созэ марио дон уг луы.
  
  
  Нош кызьы басьтод сое ачиз гинэ шанс, шаплыгес луыны кулэ, солы луыса. Уг лэзь мон аслам промахиваться быгатэ. Со, малпасько, малы монэ педпал кин вал, кин мон экспедиция пичи возглавлять, боевой ачимлыксэ вито группа но мукет люкетэз быдты, чиданлыксэ ышыны кутскиз.
  
  
  - Озь соос адӟисько ке, соку запал ӝуатӥз кадь, ӧсэз йыг ворсаса, соин, лэся, витьыны пуштон али но паймисько, малы та дырозь ӧй кылылы кузэн ачимлыксэ. Соосты уг ке но адӟы, ма, соин, лэся, перегруппировываться, отрядын вань-а адямилы ассэ быдтонын дасяны захватчикъёс улэп машина доры.
  
  
  Котькыӵе учыръёс луо, соос ӝоггес вырыны кулэ, малы ке шуоно тодскод-а, мар-а, сокем трос дыр уг кыльы пизы полковник. « Сара Чемберленлэн » нокытчы уг вала, отрядлы дыр уг ачимлыксэ машинаез эскерись адями.
  
  
  Кузь зыръёсын ӧсъёс усьтэмын — одӥг котькуд палысьтыз. Ачимлык педло уг быгаты нокин но дэмлалэ, ӧз гегай пушкын. Мыным та пайда луоз. Солэсь номыр паймытӥсьсэ ӧз быгатэ. Одӥг киын чиньыос йылын зыръёс вылэ поныса, вылэ, пичи реагировать настороженно тодметъёсыз котькуд лулсэрез вырӟытэ. Мукет ласянь, мон пьер.
  
  
  Собере шуак кутске, ӧжыт ке но соос, озьы ӝоген, пе, монэ ӧжыт гинэ ӧз ышты зыръёсын. Юг-юг Сергей ӝуатскиз. Нырысетӥзэ соос бордын югыт тылсиос Пьер взведеный возё. Iso коридорын соос вань кужымзэс лэзёно бомбочкаос но ӧсэз ворсаз.
  
  
  Со кылем приглушать пуштонъёсыз, собере ни номырлы но. Соосты, тодӥськом, мар адямилы кулэ, кырласянь но ньылонме понна коридоре али кутӥськись. Вакчи дыр ортчыса, вань йылпумъяз вал. Нокин уз пегӟы. Нош минут пыр-татысь бырйисько кышкало мукет луыны. Лэсьтэм ужъёсызлы ӝоген асьсэос но чиптэм-чаптэм ышиз-быриз Пьер.
  
  
  Тубат улӥе ныд йылаз донгаса со нунал, час шоры учкытэк. Пыр лэзиз но васькиз, со берен машинаяз но ӝыны минут хватка отделенияз.
  
  
  Та радын уг лэзьы со юн котыны луоз, ма понна-уз мынэ ке, озьы. Со ӝуатӥз запал, пагӟаос но ӧсъёс усьтӥсько рывок-тӥ взбегать. Мугор коридорын погыльтэмын вал. Ӝоген со ӧсэз йыг ворсаз, ассэ понна но бызиз озьы, быгатэ кадь гинэ, вылын лыдъя ветлэме. "Кин кызь-кызь кык... одӥг..."
  
  
  Кызьы со ньыль, палуба вылэ зыми. Пуштон оглушительный кылӥськиз, вань пыж тугъямын. Замерцать мынам йыр йылам тыл но, нош ик пыжен ӵошато. Кужым люка, нырзы борды кутскыса тубисько со. Со марио мидель вылэ кельтӥз, кытын со азьпала мычиське. Мон уг тодӥськы, кызьы тазэ но созэ лэсьтыны, со но соос быгато ныр матын бичасько ке, со бӧрсьын но экипажысь вылэм. Оло, манёвр-а люкеты сое уже кутыны быгатэ.
  
  
  Со, тубатъёсыз кузя тубиз но кузь коридор кузя дырто. Со, шӧдӥсько, ӧжытак ӵынатоно шуыса. Собере, сое валаса-а, мар-ӧжытак гурезь-ын мынэ. Корпус « Сара Чемберленлэн » шоро тӥялске. Выйись корабльын. Машина вузэ бызьылоно табере отделенияз.
  
  
  Мон уг тодӥськы, кызьы сое кыдёке бызё, нош меӵ сэрег луиз пумен-пумен вань. Соос ас азязы тубат йылэ люк адӟыны. Со, тубат кузя ӝутскиськомы-а, йырзэ но мычыны. Со, палубаяз потӥськод но берытске. Нокин монэ уг адӟы.
  
  
  Татын ыбылон куртчем. Со, адӟид-а, кызьы пӧлысь-люк куинь ыбиз китай понна. Мон чиньыен котыр кыниськизы «люгер». Одӥг пол со пыр котькудӥз сое ыбизы.
  
  
  Палуба вылэ-тӥ табере милям шыпыт луиз. Ваньзэ тыл вылын эшшо адӟиське автоматической мидель пуштонъёс луэм.
  
  
  Някыръяськозы, солэсь, марио адями доры бызиз. Со, шӧдӥ, мар со ӟечлык спасательный щит шлюпка кутыны. Кык но Марио гинэ кылемын на. Одӥг котыр но сое ранить каремын вал.
  
  
  Сое со вӧзысь зымем. Юаз со. - "Мар ужмы?'
  
  
  Выж марио палаз ыбиз. Сое пельпумаз ӝутоз. «Мон трос адямиос быро, — шуиз со. — Отын вань на Полковник, капитанэн ӵош.
  
  
  «Кулэм но мукет Вито», — шуиз со. — Нош машинаос пуштытъямын отделение.
  
  
  — Мед , — шуо Марио. «Мон кылӥ, пуштонъёсыз. Умой лэсьтыны. Нош мон уг буйгатскы, асэныд эн сэрттыны дыр полковник.
  
  
  — Ма мон но тонэ уг кельты, Марио?
  
  
  — Ӧвӧл, — шуиз со. — Личной та уж. Безнаказанно мон нокинэ но уг пӧяськы».
  
  
  Пуля спасательный врезаться шлюпка корпусаз.
  
  
  — Татын буш кылиз, — шуиз со. — Мон тӥледын соглаш ӧвӧл шуыса. Со азьлань мынӥськом со доры. Мон котырысь та одӥгез канистраен бензин сёто.
  
  
  "Маин вырыны тыныд планировать карыны?'
  
  
  «Мон атакае мыном», — шуиз со. — Мыном, мон сое выж тубат улын. Аслэсьтыз сэрегзэ улэ шедьыса, со шуг, нош татын кыльыны кулэ ӧвӧл.
  
  
  — Ми тӥледын ӵош мыном", — шуи мон.
  
  
  — Лэсьто, мар малпа, Картер. Али мон ас ужзэ ачиз валтэ. Мын, пие.
  
  
  Спасательный шлюпка со мыд-мыд палась пезьдӥз. Ӵуж выж вылэ ыбем. Пӧртэм выжы куасалске пол яраё, палуба вылэ-тӥ гылӟиз но, соос рельсъёс улэ. Одӥг пол кеськиз со, кезьыт азьло вылэ рухнуть пирсэ.
  
  
  Со арьергард сформировывать. Палубаын пуля мертчиз мон котыр, нош али сое ас вылады тубат кузя вал. Марио правоез луэ. Урод но пиез дораз мастер луыса полковник ыбылон сэрегез. Мон шулало пуляос. Палуба вылэ уллань лобӟе но котыр дымбыр-дамбыр усе одӥг автомат. Та возьматэ со пыӵал йылпумъяськиз. Марио канистраен бензин усе. Со тубат йылысен вуиз бере, пизэ но ӧс сьӧры поттыса капитан рулевой коран. Берпуметӥ Марио спутниклэн ыбыны шедьтэм. Шорем понна улонысьтыз кырмиськи но, со куасалске. Али асьмелэн кык гинэ вал басмалы вылын, полковник коранын но, сӥн рулевой капитанэн ӵош. Марио мыняло мыным, ул зымем бере милемлы тыл гожъёс.
  
  
  "Нош тон соку адӟод, мар но со?"
  
  
  Укно вылын чиньыосын возьмато согнутый со рулевой коран. Пуля зиять nen пась шуккиз. Бензин канистралэсь бадӟым чиньы вылын возьматэмын Марио но мыняло. Собере со пась пыр басьтод бензин но ӝутыны кутскизы.
  
  
  Ӧс усьтӥськиз. Со, адӟид, макем юн капитан Марио мертаны. Ӧсъёсты син пыӵатон со ыбыны но тӧло. Со ышем-бырем горд бус, выж вылын, мугорзы но гылӟыса капитан.
  
  
  Ке, со вылэ учкемзы Марио, спичказэс, со укноетӥ кушты но султы.
  
  
  Соку со ыбысь пиос полковник.
  
  
  Соослэсь ӧжытак бере кылиз. Спичка рулевой шедьтыны коран. Вузэм кылӥськиз, собере нош вань ӝуаз кабинаез.
  
  
  Ымныр вылын сылозы, укылтэмъёсты мыньпотон Марио вань на.
  
  
  Со мыным бадӟым чиньы выллань ӝутӥ но учкисько. «Эй, Картер, кызьы тон малпаськод, али со сэм дядяй?»
  
  
  Соос но, собере кӧчиллям чукин уси. Солы, со доры лыктэм но пульс-ме ачимлыксэ кырмано. Пульсты трос ӧй вал. Пилиськем но укноос тӥ пыр буёл ломдыса тыл виялляз кыл пуньырӟыны кутскиз, мар люкетэз луиз ватонэз "Чемберленлэн Сара".
  
  
  Дырыз вуыса кошкоз. Со, тубатъёс доры лыктыса. Тасырайыны металлэсь синъёс пезьдэмын. Со, ачиз котыр берытскылэ черсъя курокъёс но зӥбом «Люгер». Син тасырайыны-ын шуккисько омыре.
  
  
  Сылэ со, пилэн ымнырыз шоры учкыса полковник сьӧдэктӥз. Ачимлык кисыртыса эгырӟытылыны ку но вал, мумия кадь. Адямиос мыным зӧк уг пинь ачимлыксэ галяськыны-ын. Киостэ сэзъя кыньыртӥз, соос пистолет ӝутэмын.
  
  
  Со транс вал ини, куке со курокъёс зӥбозы-а. Киям мынам вал ини Стилет, бышкалтэ но солэн улонын ачимлыксэ. Дугдылытэк укыр бер луиз ке, буш комната тӥ со кылем молотэн шуккиз. Пушкын пуртъёс гылӟыса. Пиос ак Полковник.
  
  
  Сое пуртэн отдергивать. Со шоналскиз, котыр тыл шар котыре коран ачимлыксэ рулевой ишкалтӥз ке, йырсиед, ымныр но.
  
  
  Со, шуом, мар солы кулэ вал ини, куке со пыр шоналскиз но кынгыль баляслэсь. Определённо со кулэ луиз ке, со сярысь улӥын-палубаез виымзы сӧриське. Гомась тыл дурын тачырто кутскиз кыдо выж вылтӥ. Со, тубат вылтӥ васькы.
  
  
  Соослэсь жадьыны но физически жӧломыса, пирс ке вылэ урдскыны. Мынам матэ вузон сирена виялляз онграм, берпуметӥ но, шуи мон бере мон учки но, вӧтъёслэн урод ӧй вал шуыса. Нырысетӥ ини пожарной машинаосты дугдылытыса. Яркыт тыл югыт вал-тӥ ляб ih сярысь, кораблез пиштэмез выж ӝуаз.
  
  
  Кыдёке, пирс mimmo, лапег пиосмуртъёс костюмен адӟыны твидовый сое сэсто, сигаразэс потягивать.
  
  
  Солы, со доры лыкто. Солэн кияз саламез ӟечлыксэ ӝутоз. — Ну, Николас, — шуиз со. "Тон-а? Татын? Нош со, малпасько, малы тон отпускъёсы келямын.
  
  
  
  Глава 21
  
  
  
  
  Зын офисэз озьы ик вань: пересьёсты но ӵын сигарный твид. Ӝӧк сьӧрын пукыса но, йырзэ сэзъяса Дэвид Хоук неодобрительно.
  
  
  — Туж неосторожный, Николас, — шуиз со. «Алангасарлэн туж».
  
  
  — Кышкасько-а, со вал умой, мон вӧзын юри-а, мар-а мукет югдур лэсьтыны быгатэ, — шуи мон. «Зарни луэме туж чебер веран сӥн полковник ӧз сётэ. Со дэрем кадь йылозяз гинэ мед усьылозы, вань быгато сложной ӧжыт луоз. Поползти сярысь кыло ке но зарни шедьтод.
  
  
  Сигаразэс хоук нуйтӥськоз. «Мон дугдытытэк ӧйлась та кылдытэмын», — шуиз со. «Тонэ толон отсыпаться дыр, юри поттэм сярысь впечатляющий статистической правительстволэн вузкарон балансъёс, арлы умоятон экономика азьпалан сылэ, нош зарниез озьы аслыз дун будэтэ дӥсьтӥсь вылэ официальной луон юнматэ. Рынок дунъёс эрикоесь результатъёс вылын зарни Цюрих, Лондон но Парижын усьтэмын, толэзьлэн берпуметӥ нуналъёсаз доллар понна мукет валютаосын-тӥ курсын нош пиналъёс ӟечгес тодыны-адӟыны. Но со, шуисько, бырон насильственный полковник ини, пиос лыкто ни, - озь со адямиос, кудъёсыз возьматӥзы сигнал "Чемберленлэн Сара". '
  
  
  — Мар гинэ, — шуи мон. Тыдӟыны, мынӥсько уж вылын юнматон.
  
  
  «Сузяны трос сылэ на», — шуиз Хоук. «Мон шумпотыса вераны быгатӥськом, милемлы юрттыны бадӟым кужым возьматэ шуыса вашингтон-ын. Тылпу пожарной службаез пыж доры ӧжытэз, ваче борт. Полициын мозмытски ачимлыксэ марио семья шудо луэ соку, со пӧлын героин шедьтыны. Солы луыса, трос гольтрес, отын, пирс со улсын, шур ӧраз быдэс кенос улын». Выль хок сигаразэс спичка доры вайизы. «Мон котьма басьтыны луэ полициысь собере гинэ куронэз ситуация дон марио радзэ валан. Корабльзы котырын абдрамон юн, нош ненавязчивый эскерон. Чиновникъёс вылӥ военной разведкае пыриськи но зарни шыкыс бертон чинзыя казначействоын. Вань охранниксэс, думылытэк возён федерал-ысь резервной система, офицеръёс но вань, ачимлыксэ пала кырмыжъя кышкаса, возьмаськисьёс улаз басьтӥз. Оло, бадӟым люкетсэ мон арня, каньыл, сайкыт мед вань, нош ми доры витё арня пумын, кенос зарни вуиз шуыса, нош зарни алдаса куштоз луэ. Героин таламын бырйыны.
  
  
  — Тӥляд, шуо-а, мар-ваньзылы, кин пыриськиз возён утёнын, улады басьтыны? Со шуиз. Сигаразэс хоук нуйтӥськоз, азьло кезьыт ответ. — Мар гинэ, — шуиз со. "Эн чылкак. Одӥг адями сяна.
  
  
  — Филипп Доун?.
  
  
  Хоук шонтӥ. «Толон сое адӟыса, ачимлыксэ, нылы, — шуиз со. «Со ӝытэ мыным жингыртӥсь азьло бере, со шуиз, кытын соосты шедьтыны. Соин ик, куке вань бар портам буйга, со мон мынэмзэс чакланы. Мон кема вераськыны. Со вера мыным, мар тон туж юрттэ эй, Ник. Эй, соин шуыса но, соос мыным туж юрттозы шуыса. Котькыӵе учыръёс мар ке, тӥляд ке мар ке луэ борт корабльёс шоры, нош со уг жингырто, я, мон уг тодӥськы, луоз-а, туннэ шаерамы та кыӵе инэтын. Ӧжытак пень вылэ эмуос сигаразэс гиллетта усе. Со адӟиськы, уг шӧдӥськы.
  
  
  — Нош атай?
  
  
  Лыз ӵын донгыса лэзиз но, пепельница хоук сигаразэс. «Кулэм Филипп Доун, — шуиз со. — Нылы монэ шуо. Ӝоген со солы кулэ-а собере, гуртэ бертылэм кадь со. Со, шуом, эскеро, маин со жадиз невзгода но та пыж вылэ. Милям шуо, сое, пе, бертыса соин но, лэся, соос шудоесь. Со гылтӥськизы но, креслоын гостиная кӧчиз. Со сярысь вераны куриськомы ке но сое курисьёс вань стакан херес историяя, мар луоз со. Со вал туж впечатлевать тон, Ник. Со шуэ, пе, пересь китаецъёс луизы...
  
  
  — Бен , — шуисько мон.
  
  
  «Бен, тазьы шуисез но та», — шуиз Хоук. «Малы, шуиськоды, со, атайзы соослы мар малпасько, тӥ шумпотӥды та цзи. Мар вал-а тынад кыӵе ке туно. Адями улонын магической куд-огез уж тырме. Собере пукон вылэ тыбыр откидываться нылъёс но синмасько соослы. Мон солы шуисько, мар но соос собере ас тост верамтэзэс стаканзэ ӝутэ. «Улон сярысь пӧртмаськон». Собере со гуӵык карем, синъёссэ кынем но стакан пуктоно. Пенни шуо, ма тодо, мар соослы кулэ.
  
  
  — Кушто, — шуо мон. «Со трос шугадӟонъёс вайиз, но со адямилэн лул урод уз-а луы. Ачимлык ворсаськиз янгышаз ке, ваньмыз, мар луыны эмуос неважный сяна, ачимлыксэ нылъёс.
  
  
  — Туннэ ӵукна ачимлыксэ ваты, — шуиз Хоук. 'Вань-умоесь. Нылъёс но, озьы малпа. Со улэп луысал ке, соос милемыз янгыше пукто вал кулэ луыны. Мед кылёз со аслым улон пытсэт сьӧры келямын».
  
  
  — Со вылын пукисько мон ӧй шталь, — шуи мон.
  
  
  Хоук пеймытомоз, пальпотэ. «Ма, мон тодӥсько, талант ачимлыксэ, со уг пукы ке но, со шталь», — шуиз со. «Мон но тодӥсько, мар ачимлыксэ, асме шӧдӥсько умой, нылъёс, со, ӝоген ваньмыз, эй ке ӧз ӧтьылэ, трос йыр висён ортче. Со сяна, вань луонозэ лэсьто, со понна астэ янгышен тупатъяны. Со быдэс комплект система кышкатэк выльзэ чертёжъёс шыкыссэс кельтӥллям. Пумаз гожтэмын, мар но соосты ӧз шедьты на нах учреждение пыр келяны».
  
  
  — Иське, ваньзэ сое быдэстыса, — шуи мон. «Вань-пумен, лэся, нош ик герӟа. Инурис доктор, полковник, Пие, Дон Марио, Филипп Дон: кулэмез вань. Зарни сейф но героин таламын.
  
  
  «Нош ик кышкатӥзы пала», — шуиз Хоук. "Виын улӥын сётэмын." Со сигаразэс зол нуйтӥськыны. — Вань ик, Николас, луоз-а сое кызьы ке суп-сап. Собере солы мыняз, кизэ мычиз но монэ кутыны. «Эшшо одӥг пол, — шуиз со, — мон тау но тау кивалтӥсьсэ быръён ымнырзэ адӟисько».
  
  
  — Тау, — шуи мон.
  
  
  «Мон благодарной», — шуиз Хоук. «Я, ник мон малпай, отпуск тон быгатод».
  
  
  — Минуточка, — шуи мон.
  
  
  Хоук киын ӝутэменызы, чал-чал доры ӧтизы. — Ӧвӧл, таос полын йӧн-йӧн со. Тӥ быгатӥськоды сое. Куд-ог дыръя-ын. Кытчы мынэмез потэ.
  
  
  "Мон талы уг оскиськы.'
  
  
  'Утчано.'
  
  
  — Оло, — мон шуисько, кельто кабинетъёс люкаськизы.
  
  
  — Эх, — шуиз Хоук. 'Секунд витё. Со ма-ма-ма вунэты. Назьыльскыса, сое асьсэлэн ӝӧксы доры. «Тае мон тӥледлы нылэз сётыны кури. Со шуэ, атае ee-кунокуа, пе, тон дорын мед луозы. Сое ӝутӥзы прямоугольной, туп гозыен бинем курень бумагаен бинялтыса но.
  
  
  Но со распаковывать со нош ик кӧчиз. Джа Ящик . «Нылы, мар шуод на-а мар-а. — Вай-ка, арлы быдэ та эшшо одӥг пол-а мар-а вал? Эшшо одӥг серем ачимлыксэ. — Мон гинэ уг вера, мар тон лэсьтӥд аслэсьтыд тодэ ваён. Ee гласить верам: «мистер Картер Шуиз, со, вить франк пуктыса, тодэ, мар солы ӧз, та штука усьтӥзы кадь».
  
  
  Со пальпотыса, пуные зӥбтӥськыса но, пантера. Коробкаез ворсэтэныз палдӥз.
  
  
  Самолёт лобӟон дыре со пушкын списоксэс адӟи, ветлон дыръёсмы но кузь номеръёссы. Ӝоген со шобыртэ шобрет, азьвыл хоук адӟоз кезьыт, кызьы пушкын. Соос, час шоры учкытэк, султӥ. — Ма, со умой мынэ. Кизэ кырмиз но, нош ик султо но мон Хоук. — Э-э, Николас, — шуиз со. «Одно ик гожтӥсько, кытын мон тӥледлы шедьыны быгатоз».
  
  
  — Одно ик, — шуи мон. 'Тыршемзытэк. Мон тон гонконгысь шедьтыны быгатэ. Кунокуа утчаськом « Пенинсул ».
  
  
  Эмуос но сэзъяло нунал со доры дыртэ. Со отын сылэ, мыньпотэ, чеширский коӵыш кадь, сигаразэс кыске.
  
  
  Ривьера вырйыл вылын пукисьёс, сюрес пумаз пичи гостиницаын городок сылэ, борддорен котыртӥз. Соос, кинъёс пушкын, кырласянь но ваньзэ адӟыны быгатылӥзы. Нош со, кин кырласянь но, пушсэ адӟыса уг быгато. Та инты, дуннелэсь висъя.
  
  
  Апельсин тупатэмын борддоре но виноград бакча бер арама пейзаж, кыдёкысь зарезе мальдымон музъемвис доры васькизы. Пуш борддоръёсыз сяська но садысь писпуос трос луизы, тылобурдоос но яркыт буёлалляны. Шунды пиштэ ке, нокызьы но уг из борддор вылэ вуж, бассейн доры чагыр вуэз, ачиз нош дорын мугорзэ кызыктырыны призывно.
  
  
  Сайкыт инбамез вотсазы улад небыт сюсьтыл интимность мерцать педласянь ӝытэз сергей столик, усеивать кизили.
  
  
  Вуоно дырыз луэ ке, ӝытъёсы эшшо но нош тӥ со куспын дораз нокызьы уз-а...
  
  
  Толэзь дун басьтэмзыя комната, азвесь басьтӥз, солэн ымнырыз пиштэ вал. Со выж вылысь жуг-жаг пролеживать, мускыт но небыт ку вал со, мон доры ӝиптӥськиз.
  
  
  — Шампанской-а луоз?
  
  
  Со йырме шонаса но мыньпотыса. «Омыр сырымӟытыны сотэк но». Со мон доры мыкырскыса нюлыса: «Ник?»
  
  
  Мон сое йыраз пельпум вылэ вамыштӥзы. Солэн ческыт зыныз шокчиз солэсь ческыт йырси . "А мар-а?'
  
  
  'Неважный.'
  
  
  "Ӧвӧл, шуо соос. 'Азинтыны. Люкаськизы мар тӥ шуоды? Мынам макес вылтӥз гылӟизы киын Ee. "Уг быгаты пуштросэз.'
  
  
  — Умой, — шуи мон.
  
  
  — Мыным тунсыко вал огшоры...
  
  
  "А мар-а?'
  
  
  «Та шузи». Киы зэмзэ но устоез луиз но туж таланто Ee.
  
  
  — Номыре но, — шуисько мон. «Йӧн ӧвӧл-а, мар-а со визьтэм».
  
  
  «Я, та визьтэмлы .
  
  
  «Ма, тон иса ке, соку тон сое шуыны быгатоз», — шуи мон.
  
  
  Со куспын тӧдьы улаз зымиз. Озьы ик чебер вал нах представлениын со сярысь, мар отын лэсьто.
  
  
  Акыльтӥз, огдыре нахмуривать но пепертысалыз, сотэк нош ик улысь тӧдьы вал. Кизэ басьтытэк ик вал.
  
  
  — Ӧвӧл, — шуиз со. «Зэм но милям уг юаны кулэ».
  
  
  — Пожалуйста, — шуисько мон. 'Юаса гинэ. Мон понна майбыр.
  
  
  Киыз вал туж ee али выриськом. — Тон эн мытӥзы?
  
  
  "Ӧвӧл, шуо соос. — Оскиськоды-а, мон пумит уг луы.
  
  
  "Тӥледлы оске-а?'
  
  
  «Чылкак, чылкак оскиськом».
  
  
  — Тон-а со бӧрсьы кык ужпумез быгатэ?
  
  
  «Мон бӧрсьы куинь, вить, сю ужпумъёс».
  
  
  — Татын чебер, шонер, Ник?
  
  
  — Таиз тынад одӥгез юанэн пумитало?
  
  
  — Ӧвӧл, — шуиз со, ымдурыным мон доры ӝиптӥськиз. — Тау карисько тӥледлы огшоры кунокуа со.
  
  
  — Нош та ужпум?
  
  
  — Умой, — шуиз со. «Бутылка ӵоксэтсэ нырысетӥез: уг берыкты франк вить тон мыным, тон мыным кинлы кулэ?»
  
  
  Котыраз висёнъёс но назьыльско, со доры вить досталь франк тумбочка банкнот бумажник ee. Эй соослы сётӥзы.
  
  
  — Кыкетӥ бутылка ӵоксэтсэ кутсконэз?
  
  
  «Али вералоз адямилы, мар монэ туж чебер. Нош адямилэн котьку но вераны вань-а, мар-а чеберлыксэс педпал кунгож сьӧры эн потэ. Шенӟыны, со чебер ке но, кырласянь но ми чеберзэ гинэ?
  
  
  Кыл луыны кулэ ӧвӧл. Со ревматизмен, сое мугор вылэ мырӟиськиз.
  
  
  * * *
  
  
  
  Книга сярысь:
  
  
  Картер Ник адӟыса, Лев вылын казино Француз Николь Ривьера. Но николь уг луо... трос. Кӧня ке ар талэсь азьло автокатастрофа со быриз.
  
  
  Соку кулэм мурт ымнырам кин луыса, та нылын кышномурт? Со картер ужпумъёс ворсаськиз, со понна-мараны.
  
  
  Нош ачиз кӧня ке адями лыдъя шуыса, ачимлыксэ, шимес югдурез миллион доллар сылэ. Со вие кин ке мировоеныз шпионской зарниез резервын басьтӥзы тросэз пыре лушкем, француз, азьланьын со вӧзын кыстӥськиз пляжысь «зын» набережная Нью-Йорк...
  
  
  Та кыӵе ролез шудӥськод делле осконтэм даун пенни бурдъяз-а?
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"