В темряві, в глибоких фіолетових складках ночі, він чує шепіт: низькі, жалібні звуки, які метаются, здригаються і дряпаються за дерев'яними панелями, карнизом, пересохлої і червивой дерев'яною обшивкою. Спочатку слова здаються чужими, як ніби вимовленими на іншій мові, але по мірі того, як сутінки наближаються до світанку, він починає дізнаватися кожен голос - кожну висоту тону і тембр, - як мати дізнається свою дитину на переповненій ігровому майданчику.
Іноді ночами він чує самотній лютий крик з-під мостин, що переслідує його з кімнати в кімнату, вниз по парадних сходах, через фойє, через кухню і комору, в священну тишу підвалу. Там, під землею, похований під тисячолітнім шаром кісток і хутра, він усвідомлює всю тяжкість гріхів. Можливо, винна сама вогкість, крижані крапельки на камені мерехтять, як сльози на парчевому ліфі.
Коли розквітають спогади, він згадує Елізу Босолей, дівчину з Чикаго. Він згадує її горді манери і вмілі руки, то, як вона торгувалася в ті останні секунди, ніби все ще була найкрасивішою дівчиною на випускному вечорі. Диккенсовская беспризорница у високих чоботях і пальто з поясом, Еліза Босолей любила читати. За її словами, Джейн Остін була її улюбленою, хоча Шарлотту Бронте вона вважала другий. Він знайшов пожовклий примірник "Віллетт" в її сумочці. Він тримав Елізу в бібліотеці.
З часом він згадує Моніку Ренці, її товсті кінцівки і волосся на тілі, тремтіння порушення, коли він з ентузіазмом підняв руку, як один з її презирливих однокласників, коли вона спитала чому. Дочка власника магазину в Скрентоні, Моніка любила одягатися в червоне; сором'язлива, балакуча і незаймана. Моніка якось сказала йому, що він нагадує їй молодого банкіра з одного з тих старих фільмів, які вона дивилася зі своєю бабусею суботніми вечорами. Кімнатою Моніки був солярій.
Він згадує гострі відчуття від погоні, гіркий кави, випита на залізничних та автобусних станціях терміналах, жару, шум і пил парків розваг, Домашні будні і окружні ярмарки, холодний ранок в машині. Він згадує хвилювання від поїздки по місту, коли його видобуток була так витончено затиснута в руці, а головоломка так заманливо складена.
З часом, в цьому прозорому проміжку між тінню і світлом, в цій сірій сповідальниці світанку, він згадує все це. Щоранку в будинку запанувала тиша. Пил осідає, тіні йдуть, голоси затихають.
Цим ранком він приймає душ, одягається і снідає, виходить через парадні двері на ганок. Нарциси у тротуарної огорожі вітають його, безсоромні блондинки жваво пробираються по холодному берну. Легкий вітерець доносить перший подих весни.
За його спиною маячить великий вікторіанський будинок, леді давно поблекшем вбранні. Її сади за будинком і бічні дворики зарості, кам'яні доріжки покриті пучками, водостоки густо заросла зеленню. Вона - сам музей його існування, будинок, збудований в той час, коли осель з такою відзнакою і характером давалися назви, назви, які повинні були увійти в свідомість пейзажу, душу міста, перекази регіону.
В цьому божевільному місці, де рухаються стіни, а сходи нікуди не ведуть, де шафи перетворюються в підпільні майстерні, а портрети урочисто поглядають один на одного в полуденній тиші, він знає кожен коридор, кожну петлю, кожен підвіконня, стулку і зубчик.
Це місце називається Фаервуд. У кожній з його кімнат мешкає неспокійна душа. В кожній душі - таємниця. Він стоїть у центрі переповненого торгового центру, вдихаючи аромати: ресторанний дворик з його незліченним багатством; універмаг з його лосьйонами, пудрами і нудотними ароматами; сіль молодих жінок. Він роздивляється повні пари років двадцяти з невеликим, штовхають навантажену дитячу коляску. Він оплакує невидимих людей похилого віку.
Без десяти дев'ять він прослизає у вузький магазинчик. Він яскраво освітлений, від підлоги до стелі заставлена глиняними статуетками і трояндами з штучного шовку. Маленькі блискучі повітряні кульки танцюють в перегрітому повітрі. Ціла стіна присвячена вітальним листівкам.
В магазині тільки один покупець. Він стежив за нею весь вечір, бачив смуток у її очах, тягар на плечах, втому в ході.
Вона - Потопаюча Дівчина.
Він сідає поруч з нею, вибирає кілька карток з блискучого набору, тихо сміється над кожною, повертає їх на стійку. Він озирається. Ніхто не дивиться.
Прийшов час.
"Ти виглядаєш трохи збентеженою", - говорить він.
Вона піднімає погляд. Вона висока і худа, чудово бліда. Її попелясто-русяве волосся зібрані в безладний пучок і утримуються білими пластиковими шпильками. Її шия вирізані зі слонової кістки. На ній надітий бузковий рюкзак.
Вона не відповідає. Він налякав її.
Йди.
"Занадто багато варіантів!" - каже вона жваво, але не без обережності. Він чекає цього. Зрештою, він невідома фігура на її ігровій дошці з незнайомців. Вона сміється, гризе ніготь. Чарівна. Їй близько сімнадцяти. Найкращий вік.
"Назви мені випадок", - просить він. "Може бути, я зможу допомогти".
Спалах недовіри - котячі лапи на дверцятах духовки. Вона оглядає кімнату, дивуючись публічності всього цього. "Ну, - починає вона, - мій хлопець ..."
Тиша.
Він просить продовжити розмову. - Він хто?
Вона не хоче говорити, потім говорить. - Гаразд.... він не зовсім мій хлопець, вірно? Але він мені зраджує. Вона заправляє пасмо волосся за вухо. "Ну, не зовсім зрада. Поки немає". Вона повертається, щоб піти, але повертається. "Гаразд, він запросив на побачення мою кращу подругу Кортні. Повію". Вона червоніє, на її бездоганною шкірою проступає яскраво-червона пелена. - Не можу повірити, що розповідаю тобі це.
Цього вечора він одягнений недбало: потерті джинси, чорний лляної блейзер, мокасини, у волосся додано трохи гелю, срібний браслет на шиї, окуляри сучасного стилю. Він виглядає досить молодо. Крім того, у нього така постава, яка викликає довіру. Так було завжди. "Хам", - говорить він.
Неправильне слово? Немає. Вона посміхається. Сімнадцять, скоро буде тридцять.
"Швидше за придурок", - говорить вона. "Повний придурок". Ще одне нервове хихикання.
Він відсувається від неї, збільшуючи відстань всього на кілька дюймів. Важливі дюйми. Вона розслабляється. Вона вирішила, що він не представляє загрози. Як один з її класних вчителів.
- Як ти думаєш, чорний гумор доречний у даному випадку?
Вона обмірковує це. "Можливо", - каже вона. "Можливо. Я не знаю. Я припускаю".
"Він змушує тебе сміятися?"
Бойфренди - хлопці, які стають бойфрендами, - зазвичай так і роблять. Навіть ті, хто зраджує до болю красивим сімнадцятирічним дівчатам.
"Так", - каже вона. "Він трохи кумедний. Іноді". Вона піднімає погляд, встановлюючи глибокий зоровий контакт. Цей момент майже розриває його серце. "Але не в останній час".
"Я дивився на це", - говорить він. "Я думаю, це може бути як раз те, що потрібно". Він бере картку з підставки, мить розглядає її, передає. Це трохи ризиковано. Його нерішучість говорить про його повазі до різниці у віці, до того факту, що вони тільки що зустрілися.
Вона бере листівку, відкриває її, читає привітання. За мить вона сміється, прикриваючи рот. У неї виривається тихий смішок. Вона зніяковіло червоніє.
В цю мить її образ розпливається, як це було завжди, як особа, приховане дощем на розбитому лобовому склі.
"Це, типу, абсолютно ідеально", - говорить вона. "Абсолютно. Спасибі".
Він спостерігає, як вона дивиться на порожню касу, потім на відеокамеру. Вона повертається спиною до камери, засовує картку в сумочку, дивиться на нього з посмішкою на обличчі. Якщо й існувала більш чиста любов, він не міг собі її уявити.
"Мені теж потрібна інша картка", - говорить вона. "Але я не впевнена, що ви зможете мені допомогти з цим.
"Ти був би здивований, дізнавшись, на що я здатен".
"Це для моїх батьків". Вона піднімає стегно. Черговий покриває рум'янець її миле личко, потім швидко зникає. "Це тому, що я..."
Він піднімає руку, зупиняючи її. Так буде краще. - Я розумію.
"Ти знаєш?"
"Так".
"Що ти маєш на увазі?"
Він посміхається. - Коли я був у твоєму віці.
Вона відкриває губи, щоб відповісти, але замість цього зберігає мовчання.
"Зрештою, все виходить", - додає він. "Ось побачиш. Так завжди виходить".
Вона на секунду відводить погляд. Неначе в цей момент вона прийняла якесь рішення, неначе з її плечей звалився величезний тягар. Вона оглядається на нього, сумно посміхається і говорить: "Спасибі".
Замість відповіді він просто дивиться на неї з ніжністю. Верхнє світло відкидає золотисті відблиски на її волосся. В одну мить до нього доходить.
Він буде тримати її в коморі.
Десять хвилин потому він слід за нею, ніким не помічений, на паркування, відчуваючи тінь, світло, вугільно-блакитну світлотінь вечора. Почався дощ, легка мряка, яка не загрожує перерости у зливу.
Він спостерігає, як вона переходить вулицю, заходить в укриття. Незабаром після цього вона сідає в автобус, наступний до залізничного вокзалу.
Він вставляє компакт-диск у програвач. Через кілька секунд машину наповнюють звуки "Vedrai, Carino". Це радує його душу - знову, піднімаючи цей момент, як може тільки Моцарт.
Він слід за автобусом до міста, його серце горить, полювання відновлено.
Вона - Емма Боварі. Вона - Елізабет Беннет. Вона - Кассіопея і Козетта.
Вона належить йому.
1
ТІНЬОВИЙ БУДИНОК
Шумний, прикрашений будинок – але мертвий, мертвий, мертвий.
ВОЛТ ВІТМЕН
ОДИН
Мертва дівчина сиділа всередині скляної вітрини, бліда і витончена дрібничка, поставлена на полицю божевільним. За життя вона була красива, з прекрасними світлими волоссям і кобальтово-блакитними очима. У смерті її очі благали про благословення, про холодною симетрії правосуддя. Останнє, що вони бачили, було чудовисько.
Її могила знаходилася в задушливому підвалі покинутого будинку в Бэдлендс, районі площею п'ять квадратних миль з безлюдною місцевістю і зруйнованими життями на півночі Філадельфії, тягнеться приблизно від Ері-авеню на південь до Джирард, від Брод-стріт на схід до річки.
Її звали Кейтлін Еліс О ' Ріордан. У день його вбивства, в день, коли її коротка історія підійшла до кінця, їй було сімнадцять.
Для детективів Кевіна Бірна і Джесіки Балзано з відділу по розслідуванню вбивств Департаменту поліції Філадельфії історія Кейтлін тільки починалася.
У відділі по розслідуванню вбивств Філадельфії є три підрозділи - Оперативне відділення, яке займається новими справами; Відділення по розшуку злочинців; і Відділ спеціальних розслідувань, який займається, серед іншого, нерозкритими справами. Для детективів SIU, всі з яких були членами "П'ятого загону", елітної групи слідчих, підібраних капітаном на основі їх здібностей, швидкості розкриття злочинів і навичок розслідування, розслідування нерозкритого справи являло собою другий шанс виправити помилку, ультиматум вбивцям, які зарозуміло розгулювали по вулицях Філадельфії, заяву, в якій говорилося, що Співдружність Пенсільванія і Місто Братської любові ще не покінчили з ними.
Розслідування Кейтлін О ' Ріордан стало першим ділом SIU для Кевіна Бірна і Джесіки Балзано.
Коли детективи прибутку за адресою на Восьмій вулиці, там не було ні жовтої стрічки, огораживающей територію, ні машин сектора, перекривають рух, ні синьо-білих фургонів криміналістичної служби, ні офіцера, який охороняє вхід, з журналом огляду місця злочину в руках. Все це було давно в минулому.
Вони прочитали звіти, ознайомилися з протоколом розкриття, переглянули фотографії та відео. Але вони ще не напали на слід вбивці.
Обидва детектива вірили, що їх розслідування дійсно почнеться в той момент, коли вони увійдуть в кімнату, де була знайдена Кейтлін О ' Ріордан.
Будівлю було опечатано чотирма місяцями раніше, під час первинного розслідування, двері замінені і замкнена на висячий замок, фанера на вікнах закріплена запірними болтами. Спочатку це кутова будівля являло собою рядний будинок на одну сім'ю, але його багато разів купували і продавали. Його останнім втіленням була невелика бакалійна лавка, вузький, неохайний торговий центр, який торгує дитячими сумішами, чіпсами, підгузками, м'ясними консервами, журналами, лотерейними квитками. Її товаром, її життєвою силою була Свята Трійця наркоманів, які страждають від залежності від крека: губки для миття посуду, одноразові пластикові запальнички і чайні троянди в індивідуальній упаковці. Троянди випускалися в довгих вузьких скляних тюбиках, які через хвилину чи дві після виходу з магазину перетворювалися в стрілялки - швидкий і простий спосіб підпалити камінь, попіл від якого вчувався сталевою щіткою для протирання. У кожному цілодобовому магазині в Бэдлендс продавалися чайні троянди, що, ймовірно, робило цю частину Північної Філадельфії найромантичнішим місцем на землі. Сотні разів в день хто-небудь купував квітка.
Винний магазин закрився більше трьох років тому, і жоден орендар не в'їхав. Фасад будівлі як і раніше був яскраво-зеленим, а над фасадним вікном красувалася дивна вивіска:
ВІДКРИТИЙ 24 ГОДИНИ. Щодня З 12 До 8 вечора.
Джессіка відкрила висячий замок на двері з рифленого металу, підняла її. Вони увійшли всередину, і їх одразу ж зустрів неприємний запах цвілі, крейдового присмаку вологою штукатурки. Був кінець серпня, і температура на вулиці була вісімдесят вісім градусів. Всередині, має бути, наближалася до ста.
Перший поверх був напрочуд чистим і охайним, за винятком товстого шару пилу на всьому. Більша частина сміття була давно зібрана в якості доказів і вивезена.
Зліва від них знаходилося те, що колись було прилавком; за ним тягся довгий ряд порожніх полиць. Над полками збереглися кілька вивісок - KOOLS, BUDWEISER, SKOAL, - а також дошка з меню, що пропонує півдюжини страв китайської кухні навинос.
Сходи вниз перебувала в задній частині будівлі ліворуч. Коли Джессіка і Кевін почали спускатися сходами, вони клацнули магнітами. Тут не було ні електрики, ні газу, ні води, ніяких комунальних послуг будь-якого роду. Який би слабкий сонячне світло не просочувався крізь щілини між листами фанери на вікнах, його миттєво поглинала темрява.
Кімната, де була знайдена Кейтлін О ' Ріордан, перебувала в дальньому кінці підвалу. Багато років тому маленькі вікна на рівні вулиці були закладені цеглою. Морок був абсолютним.
У кутку кімнати стояла скляна вітрина - комерційний охолоджувач для напоїв, який колись використовувався для пива, газованої води і молока. У нього були стінки з нержавіючої сталі, і він був більше шести футів заввишки. Саме в цьому скляній труні було виявлено тіло Кейтлін - вона сиділа на дерев'яному стільці й дивилася на кімнату широко відкритими очима. Її знайшли двоє хлопчиків-підлітків, разыскивавших мідь.
Бірн дістав жовтий блокнот і олівець. Тримаючи ліхтарик під пахвою, він зробив докладний нарис підземної кімнати. У відділі по розслідуванню вбивств детективи, що проводять розслідування, повинні були складати схему кожного місця злочину. Незважаючи на те, що були зроблені фотографії і відеозаписи з місця події, найчастіше посилалися на начерк слідчого, навіть на стадії судового розгляду. Схему зазвичай становив Бірн. За її власним визнанням, Вона не могла накреслити коло циркулем.
- Я буду нагорі, якщо знадоблюся, - сказала Джессіка.
Бірн підняв погляд, темрява кімнати чорним саваном огорнула його широкі плечі. "Ну і справи, спасибі, напарник".
Джессіка розклала папки на стійці, радіючи яскравого сонячного світла, що струменіє через відчинені двері, і легкому вітерцю.
На першій сторінці папки була велика фотографія Кейтлін, кольорова, вісім на десять. Кожен раз, коли Джессіка дивилася на фотографію, їй згадувався фільм Джин Хекмен "Бродяги", хоча їй було б важко пояснити чому. Можливо, це тому, що дівчина на фотографії була з сільської Пенсільванії. Можливо, це тому, що в обличчі дівчини була відкритість, довірливість, яка, здавалося, була замкнута в світі Америки 1950-х років - задовго до народження, життя і смерті Кейтлін - часу, коли дівчата носили сідельні туфлі і шкарпетки, жилетные светри й сорочки з комірцями в стилі Пітера Пена.
Дівчата більше так не виглядають, подумала Джессіка. Правда?
Не в наш час каталогів MySpace, Abercrombie & Fitch і райдужних вечірок. Не в наші дні, коли дівчина може купити пакетик "Доритос" і кока-колу, сісти в автобус в окрузі Ланкастер і через дев'яносто хвилин з'явитися в місті, який поглине її цілком; довірлива душа, у якої ніколи не було шансу.
Передбачуваний час смерті Кейтлін було між північчю і сім'ю годинами ранку 2 травня, хоча судово-медичний експерт не міг сказати більш точно, враховуючи, що до моменту виявлення тіла Кейтлін О ' Ріордан вона була мертва щонайменше сорок вісім годин. На жертві не було ніяких зовнішніх ран, ніяких рваних ран або саден, ніяких слідів перев'язки, вказують на те, що вона могла бути пов'язана, ніяких ран, нанесених при обороні, які свідчили б про те, що вона боролася з нападником. Під нігтями у неї не було ні шкіри, ні яких-небудь інших органічних речовин.
У момент, коли її виявили, Кейтлін була повністю одягнена: в сині потерті джинси, кросівки Reeboks, чорну джинсову куртку і білу футболку. На ній також був бузковий нейлоновий рюкзак. На її шиї висіла срібна ланцюжок, і хоча вона не була особливо цінною, той факт, що вона носила її після смерті, не підтверджував ніякої теорії про те, що вона стала жертвою невдалого пограбування. Як і причина смерті.
Кейтлін О ' Ріордан потонула.
Жертви вбивств в Північній Філадельфії, як правило, не тонули. Розстріляних, зарізані, забиті кийками, порізані мачете, побиті рукояткою сокири, так. Прохромлений арматурою, переїхав "Хаммер", прохромлений льодорубом, облитий бензином і підпалений - так, постійно. Джессіка колись розслідувала вбивство в Північній Філадельфії, вчинене з допомогою газонокосарки. Іржава газонокосарка.
Але потонув? Навіть якщо жертву знаходили плаваючою в річці Делавер, причиною смерті зазвичай була одна з перерахованих вище причин.
Джессіка переглянула лабораторний звіт. Вода в легенях Кейтлін була ретельно проаналізована. В ній містилися фтор, хлор, ортофосфат цинку, аміак. У ньому також містилися сліди галогенуксусной кислоти. Звіт містив дві сторінки графіків. Все це пройшло повз вуха Джесіки, але у неї не було жодних проблем з розумінням висновку звіту. За даними лабораторії судової експертизи та офісу судмедексперта, Кейтлін О ' Ріордан не потонула в річці Делавер або Шайлкилл. Вона не потонула в струмку Виссахикон, ні в якому-небудь з фонтанів, якими по праву був відомий Місто Братської любові. Вона не потонула в басейні, громадському чи приватному.
Кейтлін потонула у звичайній філадельфійської водопровідній воді.
Початкові слідчі зв'язалися з Департаментом водопостачання Філадельфії, і їм сказали, що, згідно з EPA, вода, виявлена в легенях Кейтлін, дійсно була специфічною для Філадельфії. Всі три очисні споруди в Бакстере, Бельмонте і Куїн-Лейн внесли певні корективи в процеси подачі питної води в березні за розлив нафти на танкері.
У цьому будинку не було водопроводу. Не було ванн, пластикових бадей, відер, акваріумів або консервних банок - жодного посудини, що вміщує достатньо води, щоб втопити людини.
У "Раундхаусе", адміністративній будівлі поліції на розі Восьмий і Рейсской, розгорілися тихі дебати про те, чи було це справжнє вбивство або немає. І Джесіка, і Бірн вірили, що так воно і було, але допускали можливість того, що Кейтлін випадково потонула, можливо, у ванні, і що її тіло було перенесено на місце злочину постфактум. Це призвело б до звинувачення в нарузі над трупом, а не вбивство.
Одне не викликало сумнівів: Кейтлін О ' Ріордан прибула сюди не по своїй волі.
При жертві не було документів, на місці події не було сумочки або портмоне. Кейтлін була пізнана з фотографії, яка була поширена через веб-сайт ФБР. Не було ніяких доказів сексуального насильства.
Кейтлін О 'Ріордан була дочкою Роберта і Мерилін О' Ріордан з Миллерсвилля, штат Пенсільванія, містечка з населенням близько 8000 чоловік, розташованого в п'яти милях на північний захід від Ланкастера. У неї була одна сестра Ліза, яка була на два роки молодша.
Роберт О ' Ріордан володів і керував невеликим домашнім рестораном на Джордж-стріт в центрі Миллерсвилля. Мерилін була домогосподаркою, в минулому міс Барт Тауншип. Обидва були активними парафіянами церкви. Хоча вони були далеко не багаті, у них був затишний будинок на тихій сільській вулиці.
Кейтлін О ' Ріордан була беглянкой.
1 квітня Роберт О ' Ріордан знайшов записку від своєї дочки. Вона була написана червоним фломастером на канцелярської папері, по краю якої були намальовані Скотті. У О Риорданов було два шотландських тер'єра в якості домашніх тварин. Записка була прикріплена скотчем до дзеркала в спальні дівчини.
Дорогі мама й тато (і Ліза теж, прости Лізі No)
Мені дуже шкода, але я повинен це зробити.
Зі мною все буде в порядку. Я повернуся. Я обіцяю.
Я пришлю листівку.
2 квітня двоє патрульних із поліцейського управління Миллерсвилля були направлені в будинок О Риорданов. Коли вони прибули, Кейтлін відсутня дев'ятнадцять годин. Двоє патрульних не виявили ні слідів викрадення або насильства, ні будь-яких ознак нечесної гри. Вони взяли свідчення у сім'ї та найближчих сусідів, які в цьому районі перебували приблизно у чверть милі з обох сторін, і склали протокол. Справа пройшла за очікуваним каналах. Через сімдесят дві години воно було передано в филадельфийское відділення ФБР.
Незважаючи на більш ніж скромну винагороду і той факт, що фотографія молодої жінки була опублікована у місцевих газетах і на різних веб-сайтах, через два тижні після її зникнення не було ніяких зачіпок щодо місцезнаходження або долі Кейтлін О ' Ріордан. Для всього світу вона просто зникла.
По мірі того як йшов квітень, розслідування справи ставало все гострішим, і влада запідозрила, що Кейтлін О ' Ріордан, можливо, стала жертвою акту насильства.
2 травня їх найгірші підозри підтвердилися.
Початковий провідний слідчий по справі Кейтлін О ' Ріордан, людина на ім'я Рокко Пистоне, пішов на пенсію два місяці тому. У тому ж місяці його партнер Фредді Рорк помер від обширного інсульту, спостерігаючи за стрибками в парку Філадельфії. Впав прямо в огорожі, всього в декількох футах від фінішної риси. Кобилка з рахунком 25:1, на яку Фредді поставив двадцять доларів, поетично названа heaven's Eternity, виграла з перевагою у три очки. Фредді Рорк так і не забрав жодного очка.
Пістон і Рорк відвідали Миллерсвилл, взяли інтерв'ю у шкільних товаришів і друзів Кейтлін, її вчителів, сусідів, інших прихожан церкви. Ніхто не згадав, щоб Кейтлін згадувала одного, інтернет-знайомого або бойфренда у Філадельфії. Детективи також опитали сімнадцятирічного хлопця з Миллерсвилля на ім'я Джейсон Скотт. Скотт сказав, що, коли Кейтлін пропала, вони зустрічалися випадково, підкресливши слово "випадково". Він сказав, що Кейтлін ставилася до відносин набагато серйозніше, ніж він. Він також розповів, що під час вбивства Кейтлін він був в Арканзасі, відвідував свого батька. Детективи підтвердили це, і справу було закрито.
Станом на серпень 2008 року не було ні підозрюваних, ні доказів, ні нових доказів. Джессіка перевернула останню сторінку папки, в сотий раз за останні два дні подумавши, навіщо Кейтлін О ' Ріордан приїхала у Філадельфії? Було це просто чарівністю великого міста? І, що більш важливо, де вона була всі ці тридцять днів?
Відразу після 11:00 у Джесіки задзвонив телефон. Це був їхній бос, сержант. Дуайт Б'юкенен. Бірн закінчив начерки підвалу і вийшов подихати свіжим повітрям на тротуар. Він повернувся всередину. Джессіка включила свій мобільний телефон на гучний зв'язок.