Шкондини-Дуюновский Аристах Владиленович : другие произведения.

A groys geyn arum sl abib

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


Оценка: 10.00*3  Ваша оценка:

  a groys geyn arum sl abib.
  
  
  mit berkh 6 yor tsurik hobn zey mikh gerufn tsu an aoyg aunterzukhung in der mkhbi poliklinik in rms abib aoyf brodetski strit. mir hobn kontrolirt es mmsh in 10 minut, aun di tseyt iz geven 8:00 in der morgn, aun ikh bashlosn tsu geyn leytli tsuzamen di gasn fun sl abib.
  
   fun der klinik durkh di prekhtik shpalt - tol (shaping tsenter) fun rms abib, ikh gegangen tsu einstein strit aun dan tsu namir avenue aun fargangenheyt di ishral muzey tsuzamen di brik iber di yarkon teykh, ikh slouli gat tsu di faktish kvarters fun sl abib.
  
   ikh geyn tsuzamen namir avenue, tsu di linx fun di skeyskreyperz fun rms gn, arayngerekhnt di bnin fun dyamond vexl aun di hekhstn (260 em) hoyz in ishral, aun ikh zikh aoysgedreyt rekht tsu jabotinski strit aun gegangen tsuzamen es tsu di groys kaylekhik medina (shtat) kvadrat.
  
   aoyb fryer ikh geyn aoyf prost gasn mit kmet keyn shaps, medina kvadrat iz mmsh seraundad durkh shaps, merstns tayer - di khiluk in kmet di zelbe produkt in sl abib iz mal tenfold (500 jins hoyzn in kanyanz aun 50 tshiper in storz).
  
   azoy ikh gekukt in di shaps aoyf di kvadrat aun plutsling aoyf ir - a bakant pnim leonid yakubovitsh - der hoypt shouman fun di "feld fun mirakalz". ikh puld aoys a yapanish aparat aun gevalt tsu khapn dem hintergrunt fun a boutikve fentster, ober er hat nisht lozn es. a shod, farshteyt zikh, hob ikh zikh gevolt barimen mit mayne khvrim, az ikh hob gezen yakubovitshn lebn in tl-oviv, ober vos ken ikh ton ...
  
   azoy ikh vendn fun di kvadrat tsu vayzman strit aun dernokh tsuzamen arlozorov gas ikh dergreykhn di groys bnin fun di hssdrus - di ale-ishral tsenter fun fakhman iunyanz. ikh bin gekumen tsu mayne khvrim aoyfn ershtn shtok zikh opruen aun trinken a kave aun in der labi hob ikh ongetrofn dem vikhtixtn demoltikn fakh iunyonist emir prts - nu, vi geveyntlekh, "shlum - shlum" aun tseshpreyt.
  
   azoy ikh gezesn, getrunken kave aun diskutirt vos mafya iz shtarker in ishral - ikh argiud az der handl farband, demolt dem mastashyoud prts stapt di gantse mdinh mit a general streyk - a gants balagan iber di mdinh, aun di handl iunyonists zenen gezesn aun getrunken kave.
  
   azoy ikh hob mnukhh aun fun der hssdrus bey arlozorov strit, ikh gegangen tsu ibn gviroul strit - durkh kave, es iz reguler kave in kave shaps far vi fil vi 27 shek, ober mmsh arum di vinkl bloyz 6 - yeder bazitser bashtimt zeyn preyz, oder etlekhe establishmants zenen gerekhnt vi lagzheryas.
  
   ibn gviroul - eyner fun di hoyft gasn ober in sl abib aun es iz afilu a krom mit ale minim fun vepanz, afilu bovs aun krosbouz - nor gegangen tsu kukn aun gezen a bilik bereta 22 kaliber - bloyz 300 shek. ikh hob letstns feyerd fun aza a shiserey - 98 fun 100.
  
   dernokh ikh geyn slouli aoyf ibn gvirool, aun do iz rbin kvadrat aun der denkmol aoyf der ort fun zeyn mord.
  
   rabin kvadrat iz iuzhavali an ort fun eng mentshn, mal 100 toyznt, oder afilu 200 toyznt, demolt di rekht-partey vet haltn a miting, dan di linx, di engshaft kenen zeyn shreklekh aun dan es iz shver tsu bakumen heym, di gantse shtot iz in farker jamz.
  
   ikh kum tsu di gopl - kaplan gas tsu di linx, dizengoff gas tsu di rekht aun ikh trakhtn vu tsu geyn vayter - in fakt, ikh bin letstns aoyf kaplan gas, di skeyskreyperz fun di shaping tsenter. ezryali hat fatagrafirt aun iz areyngefaln in di klats fun shabak, der ishral zikherkeyts dinst.
  
   dernokh ikh fotografye di skeyskreyperz - eyn kaylekhik, an ander treyanggyaler aun di drit, demolt anfinisht kvadrat fun kaplan strit, ir zukht far a beser vinkl, plutsling iung mentshn in tsivile kleyder foderung dokumentn, ober zey oyskumen tsu fargesn di dokumentn.
  
   ikh fregn, vos iz der enin - es turns aoys az di algemeyne staf fun di ishral armey aun di armey tsenter bkhll zenen do aun es iz an inskripshan aoyf der vant az es iz aummeglekh tsu fotografye, durkh di veg, nor letstns, a rusish turist iz do diteynd far a por fun khdshim far fotografing.
  
   nu, dokh zey lozn mir geyn, gefunen mir in meyn beytl !!! - ha !!! - fartey kartl fun der fartey ishral ba elya mit a fata, a far biznes kartlekh fun khnss mitglider aun dem hoyft rabey fun di baltishe shtatn, hgm men hat gedarft habn an identitet kartl. gey, zey zogn, fater aun ton nit nemen keyn mer bilder do.
  
   itst, ikh vendn rekhts tsu dizengoff - di tsenter, dos iz tomer di greste shaping tsenter mit tayer aun zeyer modish shaps - es zenen shtendik a plats fun mentshn aun merstns vomen zenen farknast in shaping (zey zenen kukn far kleyder aun shikhlekh tsu shreklekh preysiz, ober mit geherik labels - tsu mekane fun ​​andere) ...
  
   ikh bin dort gezesn in a heymish kafe aoyf di 2 shtok, gekukt aoyf dem tip fun antkhil mit file mentshn aun gedenkt az ikh volt koyfn taps - es iz a laytish nutsn krom aoyf der nideriker shtok. in der zelbiker tseyt, ikh gekoyft kleyn drilz far shtol aun angehoybn tsu bakumen aoys fun di dizengoff tsenter.
  
   ikh gegangen tsu di embangkmant - ale meyn lebn ikh hobn gelebt lebn di siz, nor rareli ikh bin dort letstns, ober in aroysgevorfn. azoy ikh geyn tsuzamen di im tsu yafa, ikh nemen bilder - plutsling ikh kuk tsu itskhk shamir zikh martshing, nu, ir kenen zen a mentsh iber 80, ober geyn tsuzamen dem im sheyn geshvind.
  
   ikh shtey dort, ikh ken nisht gloybn meyn aoygn, ikh gebetn paserz, zey zogn - a prost zakh, oft geyt tsu shtitsn kentik gezunt. nu, ikh trakhtn es iz a zeltn gevezener hoypt minister vos steyz azoy noent tsu di mentshn, andere zenen ale aunter shuts aun ir rareli zen zey tsvishn prost mentshn.
   azoy ikh trakhtn, ikh nor gebetn a paser-durkh vi alt shamir kenen zeyn itst - es turns aoys az er iz geboyrn in 1915. azoy ikh slouli aun kmet ritsht yafa, gat aoyf a oytobus aoyf di irushlim strit aun, mit a enderung in di hoyft oytobus stantsye, besholem bin ikh heym tsu netanya.
Оценка: 10.00*3  Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"