Астрая Рая : другие произведения.

Квiти (укр.)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Почалася наша iсторiя на лузi.
  Вранцi лiтнє сонечко свiтило особливо яскраво, а зi сходу дув легкий свiжий вiтерець, злегка хвилюючи зеленi паростки трав.
  Незважаючи на раннiй час, бджоли вже щосили працювали, збираючи солодкий нектар. Не клопоталися лише самi-самi маленькi бджiлки. Вони поки що лише вчилися, уважно слухаючи свою мудру стару вчительку:
  - Дiти, не здiймаймо гармидер! Отже ... квiти бувають рiзнi. Бувають червонi, синi, жовтi ...
  - А фiолетовi? - не витримав Смугастик. Вiн мовчав вже цiлих п'ять хвилин i страждав вiд цього просто неймовiрно.
  Медуниця Нектарiвна стомлено почухала вусиками лоб:
  - I фiолетовi. Гм ... Продовжимо, дiти. Квiти буваю великi i маленькi, запашнi i не дуже ...
  - А смердючки? -хитро примруживши очi, поцiкавився Смугастик.
  Маленькi бджiлки дружно загудiли, передчуваючи веселощi.
  - Ой лишенько! I смердючки теж. Дiти, не галасуймо! Тема нашого заняття дуже важлива ! Так , про що це я ?.. Ага! Квiти ! Квiти ростуть будь-де: i в саду, i в полi, i в лiсi, i на лузi ...
  - А на рiчцi ?
  - Фу-у-ух, Смугастику ! Коли ж ти вгамуєшся ? Так, на рiчцi теж. Латаття . Бiльше ти нiчого не хочеш дiзнатися?
  - Поки що нi, Медунице Нектарiвно.
  Вчителька зiтхнула i багатозначно пiдняла свою праву верхню лапку :
  - А тепер , дiти , найголовнiше ! Всi квiти або красивi , або дуже красивi!
  - Всi-всi? - в один голос вигукнули маленькi бджiлки.
  Медуниця Нектарiвна гордовито повторила :
  - Так!
  I тут почалося :
  - А чому?
  - А вiд чого ?
  - А навiщо ?
  У старої бджоли вiд пiднятого шуму зовсiм запаморочилося в головi:
  - Дiти , тихiше ! Не дзижчiть всi вiдразу! Заспокойтеся !
  Але її нiхто вже не слухав. Всi так розохотилися, що зовсiм забули про дисциплiну та розлетiлися в рiзнi боки, почавши грати в квача. Один Смугастик залишився бiля вчительки , серйозно дивлячись з висоти свого польоту на велику червону квiтку , що хитала своєю голiвкою серед зеленої трави.
  - Медунице Нектарiвно, а я знаю , чому всi-всi квiти красивi .
  - Чому ж, Смугастику ?
  - Тому, що вони цвiтуть саме для нас, бджiл! Вiрно ?
  Мудра вчителька посмiхнулася , пригладила Смугастику вусики i тихо промовила :
  - Багато хто так гадає. Але вiдкрию тобi одну таємницю: квiти ростуть не тiльки для нас. Вони квiтнуть для ВСIХ i цим роблять свiт кращим!
   КIНЕЦЬ
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"