Безуглый Алексей Анатольевич : другие произведения.

Написати дипломну, курсову роботу або замовити?

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    У статтi описано, як правильно писати самостiйно або замовляти дипломнi, курсовi роботи

  Дипломна або курсова робота - це наукова робота студента. Крiм них часто потрiбно i написання iнших наукових робiт: контрольних, рефератiв, есе, звiтiв про практику. Все це, звичайно, кожен студент повинен писати сам. Потрiбно пояснити, що ж є iз себе цi роботи:
  
  Реферат - теоретична робота по темi. Полягає в аналiзi джерел, власних висновках, зiставленнi iнформацiї. Зазвичай в рефератi є вступ, висновок, 3-4 пункти, список лiтератури.
  
  Контрольна робота - теоретична або практична робота з предмету, може i поєднуватися. Полягає в аналiзi джерел, власних висновках, зiставленнi iнформацiї (теорiя) або у вирiшеннi завдань (або однiєю наскрiзною великої завдання). У теоретичнiй контрольної може бути введення, висновок, 3-4 пункти, список лiтератури - як в рефератi
  
  Есе - це невелика теоретична робота з певного питання. Складається в аналiзi питання (з посиланнями на невелику кiлькiсть джерел у т.ч.) i висновками студента, його думкою. Зазвичай на 4-5 сторiнок, рiдко на 6-8 сторiнок. У ньому є вступна, основна i заключна частина, перелiк джерел лiтератури.
  
  Наукова стаття передбачає аналiз теоретичних, у рядi випадкiв i практичних положень з певного питання, висновки автора, обов'язкове зазначення джерел написання статтi i посилань на цi джерела в текстi статтi. Стаття може знадобитися майбутньому магiстру для подальшого захисту магiстерської дисертацiї, майбутньому кандидату наук або доктора - для зашитi ними дисертацiй.
  
  Звiт про переддипломної практицi - Ваш звiт перед вузом про проходження Вами практицi в певної органiзацiї за певний час. У звiтi повиннi бути щоденник (щоденне опис виконаної роботи), вiдгук керiвника практики вiд органiзацiї (пiдписаний, з печаткою органiзацiї, можна i на фiрмовому бланку з печаткою), а також i сам звiт. Текст звiту зазвичай вiдповiдає методичке, яку видають у вузi. Там описується структура звiту (що потрiбно розглянути, в якiй послiдовностi, який обсяг). У деяких вузах звiт про переддипломної практицi повинен бути пов'язаний з дипломною роботою. У ЮУрГУ i ЧелГУ часто вимагають написання звiту про переддипломної практицi як частини дипломної (навiть з теорiєю). У ЮУрГУ на деяких кафедрах в якостi звiту про практику на юридичнiй спецiальностi чомусь просять взагалi написання теорiї (що дивно). У будь-якому випадку - ПОТРIБНА методичка та Вимог до звiту (оскiльки вимоги в рiзних вузах i навiть на рiзних факультетах i кафедрах сильно вiдрiзняються). Якщо методичци немає - зазвичай викладач просить просто описати пiдприємства, враховуючи Вашу спецiальнiсть i, можливо, майбутню тему дипломної роботи. На невипускних курсах можуть бути промiжнi очети - звiт про виробничу практику, звiт про навчальну практицi, звiт про економiчну практицi, звiт про юридичнiй практицi i т.п. - Все залежить вiд фантазiї методистiв кафедри.
  
  Бакалаврська робота - пiдсумкова робота студента-бакалавра за курс навчання. Вона пишеться за спецiальнiстю студента на кафедру. Зазвичай в бакалаврськiй роботi 2-3 глави (залежить вiд вимог вузу), необхiдно розгляд не тiльки теорiї, але i практичних аспектiв. По сутi це теж саме, що дипломна або випускна квалiфiкацiйна робота бакалавра, про що мова нижче.
  
  Дипломна робота - пiдсумкова робота студента за курс навчання. Вона пишеться за спецiальнiстю студента на кафедру. Зазвичай в дипломнiй роботi 2-3 глави (може бути i 4-5 - залежить вiд вимог вузу), необхiдно розгляд не тiльки теорiї, але i практичних аспектiв. Останнiм часом дипломнi роботи частiше iменують як "Випускна квалiфiкацiйна робота". У деяких вузах їх досi називають "Дипломний проект" (хоча, суть вiд цього не змiнюється. Буває дуже багато дивних речей в дипломних роботах: наприклад, роздiл охорони працi в економiчнiй дипломної, або роздiл екологiчної безпеки в нiй же, та ще багато всякого бреда, що "перекочувало" з технiчних робiт у технiчних (або колишнiх, в основному, технiчних вузах). Це що, буває ще й "iнженерна частина" в економiчних дипломних, а то й "педагогiчний роздiл" ...
  
  Магiстерська дисертацiя - пiдсумкова робота студента-магiстранта за курс навчання в магiстратурi (для отримання звання магiстра). Вона пишеться за спецiальнiстю магiстранта на кафедру. Як правило, в магiстерськiй дисертацiї 3 глави (може бути i 4-5, що залежить вiд вимог вузу), i в нiй необхiдно розгляд не тiльки теорiї (докладного розгляду теорiї притому), але i практичних аспектiв, пропозицiй. Звичайно, нiяка це не дисертацiя, хоча, вимоги до неї вище, нiж до дипломної (ВКР) бакалаврiв i "фахiвцiв". Притому, сильнi вимоги тут i до теорiї (не тiльки до практичної або аналiтичної частини). Також вимагають в економiчних роботах "математичну модель" (як у багатьох кандидатських дисертацiях). Вимагають та розмiщення наукових статей за темою роботи магiстрантом в спецiалiзованих журyалах i збiрниках (чого при написаннi звичайної дипломної - ВКР не потрiбно).
  
  Дипломна (дисертацiя) за курсом МВА - master of business administration - це вже спецiальна робота за вiдповiдною (МВА) програмою, яка дає ступiнь "магiстра дiлового адмiнiстрування". По сутi вiдмiнностей вiд ВКР тут не так багато - теж потрiбна теорiя, практичний аналiз по компанiї, в якiй автор працює, i пропозицiї по нiй же. А вiд магiстерської дисертацiї вiдрiзняє дану програму те, що немає необхiдностi публiкувати статтi i розробляти тi самi сумнiвнi математичнi моделi. Та й упор бiльше робиться на практичну частину, а не на теорiю (за деякими програмами теоретичну частину i зовсiм робити не потрiбно).
  
  В цiлому, написання курсової та дипломної (включаючи магiстерськi, бакалаврськi, МВА) - бiльш складно, нiж написання реферату або контрольної . Ми давали поради з написання дипломних робiт на нашому сайтi за посиланнямhttp://refcom.info/napisat-rabotu. Там досить докладно написанi всi "пiдводнi каменi" написання дипломної роботи, послiдовнiсть викладу, проведення аналiзу, особливостi кожної частини дипломної роботи (теорiї, аналiзу, пропозицiй). Їх справдi чимало i дуже не заважає ознайомитися з даними матерiалами. Крiм того, в обов'язковому порядку треба вивчити методичнi рекомендацiї з написання дипломної роботи Вашого вузу, де детально описано, як i що робити i як оформляти (а до оформлення вимоги в рiзних вузах i навiть на рiзних факультетах i кафедрах можуть бути дуже рiзними). Зазвичай, вимоги до курсової аналогiчнi, але трохи слабше, що й зрозумiло. Вимоги до курсової теж описанi в однiй з наших груп на ВК за посиланням https://vk.com/topic-102281406_32287368 - рекомендую ознайомитися.
  
  Важливим питанням є ще й унiкальнiсть дипломної роботи, а в рядi випадкiв - унiкальнiсть курсової роботи (якщо вона здається в електронному виглядi) теж важлива. Тобто, потрiбна перевiрка робiт на Антиплагiат. Що таке антиплагiат i навiщо вiн потрiбен - є матерiал на нашому сайтi, досить докладний (http://refcom.info/articles/52294). Як обiйти антиплагiат з урахуванням змiн в 2015-2016 роки , а також як пiдвищити унiкальнiсть дипломної чи курсової роботи - є теж один iз недавнiх наших матерiалiв на сайтi (http://www.refcom-ural.ru/sta19.html). Також коротко цей матерiал про зменшення плагiату викладено i в однiй з наших груп ВК (https://vk.com/topic-16719958_32735003). Там же пiдкреслюється те, що не коштувати вiрити Антиплагiат-кiлерам i технiчному пiдганяти унiкальностi (технiчне зниження плагiату - як правило, обман).
  
  Варто пам'ятати, що якщо Ви написали дипломну роботу, перевiрили її на Антиплагiат, правильно оформили - це ще не означає, що дипломну у Вас приймуть. Звичайно, у вузах порию спецiально вимагають зi студентiв те, що написати складно або неможливо для студента (i стосується це не тiльки дипломних робiт - про це теж писали на сайтi - http://refcom.info/articles/52297), але буває i так, що при звичайних вимогах викладач не приймає дипломну роботу. Конфлiкт з викладачем з приводу курсової чи дипломної роботи описано теж в нашiй статтi на сайтi http://refcom.info/articles/247779. Слiд врахувати цi нюанси. Якщо ж все пройшло вдало, то захист дипломної роботи вже не так страшна, i як захищати дипломну - теж описано на нашому сайтi - http://refcom.info/articles/52674.
  
  Якщо не впевненi, що напишете самi дипломну чи курсову - Ви можете її замовити. При цьому, треба пам'ятати, що вибiр того, хто Вам буде писати на замовлення дипломну чи курсову - завдання з непростих (http://refcom.info/articles/52291). Дешево замовити дипломну роботу можна, але те що її напишуть добре - далеко не факт (http://refcom.info/articles/52295). Можна i купити готову дипломну роботу(http://refcom.info/articles/52758). Готовi дипломнi та курсовi продає i наша фiрма теж (http://www.refcom-ural.ru/gotov2.htm). Звичайно, це не найбезпечнiший шлях, але якщо у вузi немає сильних вимог до дипломних i курсових - можна купити i готову.
  
  В цiлому, що пропоную я за замовленням дипломних i курсових робiт:
  Ви можете:
  замовити дипломну, курсову у Києвi, Львовi, Українi - +380 (94) 710-03-13 Skype - bezugly
  Пошта - 2258825@mail.ua
  нашi сайти http://www.refcom.info та http://www.refcom.nethouse.ua Група UkrOpen - https://ukropen.net/diplomy_kursovye_kiev_lvov
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"