Bugarow Ivan : другие произведения.

B04. Cyrkva Na Zhenskata Troica -- Copy Me Please -- in Bulgarian

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Tova e mojata posledna ideja za edna, zhelatelno ateistichna, Cyrkva, kojato mozhe da byde narechena ZHeTri (t.e. ZHenska Troica, WoTri) Cyrkva, ili PAV (PAW) Kult, zashtoto tam se preklanjat pred tri bogini, Putna (Putna), Afro (Afro), i Vimei (Wimei), i v triygylni cyrkvi, v tri razlichni oltara, no v edna cyrkva.


-->
===>*_CYRKVA NA ZHENSKATA TROICA (Ideja Za Nova Ateistichna Religija, kulta PAV)_*
-->
==>*_Ot Ivancho Jotata, izvesten oshte kato Ochnavi Atatoj, Ivan Bugarov, Jotabash Gjaurdzhi, Nostradamus Buladamus, i pod drugi kloning imena_*
-->
-->*_-_Rezjume_-_*: Tova e mojata posledna ideja za edna, zhelatelno ateistichna, Cyrkva, kojato mozhe da byde narechena ZHeTri (t.e. ZHenska Troica, WoTri) Cyrkva, ili PAV (PAW) Kult, zashtoto tam se preklanjat pred tri bogini, Putna (Putna), Afro (Afro), i Vimei (Wimei), i v triygylni cyrkvi, v tri razlichni oltara, no v edna cyrkva. Az namerih tova za dosta originalno, i imajki predvid mojata naprednala vyzrast, publikuvam idejata bez izmisljane na religiozni prikazki, a samo kato dylboko filosofski misli i idei za fenomena na zhenskoto choveshko syshtestvo.
-->
-->[ The -_idea for illustration_- is in placing of one picture in a frame under the title and the author, which has to be square and probably 450 x 450 pixels (because I use usually 525 x 725 for the cover and then multiply by 3, when necessary). The picture can be an ink sketch or painted in colours and shows one building of this triangular Woman Trinity Church, surrounded by some trees and parking lot, where the look is from above, and are seen the three cupolas near the angles of the triangle and the three babies in the center looking at the angles (this is described in the paper), and around them are written as with paving stones the corresponding names: Putna, Afro, and Wimei. This is all, and the same picture is used for the variants in all languages. ]
-->
==>*_SYDYRZHANIE_*
-->
-->0. Vyvedenie
-->1. Hramove
-->2. Putna
-->3. Afro
-->4. Vimei
-->5. Zakljuchenie
-->
==>*_0. Vyvedenie_*
-->
-->Tozi material ne trjabva da byde dylyg, i idejata za nego e oshte tvyrde svezha za men, no tja mi se vizhda tolkova filosofski zadylbochena, che az prosto ne moga da chakam poveche predi nejnata publikacija. A i zashto trjabva da izmisljam religiozni pritchi sega? Ot edna strana az sym izmislil dve religii pod moja tradicionen psevdonim (az dori zapochnah svojata pisatelska dejnost s edna ateistichna religija), a ot druga strana az i ne se kanja da stavam propovednik, az imam sumata drugi neshta, koito trjabva da svyrsha v ostanalite mi godini. Taka che tazi religija mozhe da se prieme prosto kato interesna ideja za hram, za mjasto kydeto chovek mozhe da poslusha razlichna muzika (zashtoto v tova osnovno se systoi mojata ideja za izpovjadvaneto na tazi religija) i da nameri vreme da pomeditira malko i da se zamisli za fenomena na zhenskoto syshtestvo, kojto zasluzhava tova. Tova e prichinata zashto az kazvam, che tova e ateistichna religija, t.e. vjarvane bez naivno obrisuvane na njakoi bozhestveni syshtestva, a syshto i teosofija, koeto v moeto, osnovno etimologichno, shvashtane za neshtata oznachava prosto theo + sophia, t.e. bog i mydrost. No ot druga strana tova e imenno tova, koeto e nuzhno v dneshno vreme, njakakvo vjarvane bazirano ne na prikazki a na vnikvane v /_duha_/ na vsichko syshtestvuvashto -- zashtoto bog mozhe da syshtestvuva ili ne, no vsjaka vesht si ima njakakyv duh, tova sa osnovnite zakoni na funkcioniraneto `i, nejnija princip na organizacija.
-->Taka, i neka az v nachaloto vi obyrna vnimanie na tozi fakt, che tova e Troica, kakto stojat neshtata sys sanskritskite bogove, t.e. tova e neshto /_poveche_/ ot dialektika, kojato ima dve "laktiki", koeto znachi elastichni neshta, tykmo lastik po bylgarski! I ne mi napomnjajte, molja vi, che i v hristijanskata religija ima sveta Troica, zashtoto tam, kakto i navsjakyde vyv hristijanstvoto syshtestvuva samo njakakva /_imitacija_/ na ideite ot Iztoka, hristijanskijat bog e edin "chovek" kojto ima 3 lica, tova ne sa tri razlichni bogove, kakto tova e v budizma. Dazhe i samijat Buda ne e bog a prosveten chovek -- kato men, moga da vi spodelja --, gore-dolu kakto i prorok Mohamed ne e bog a samo umen chovek, kojto se opitva da nasochi vnimanieto na masite kym nevidimija /_Duh_/ na Vsemira. Ako tova vi dovede do zakljuchenieto, che az ne sym osoben zashtitnik na hristijanstvoto, to vie shte ste pravi, az sym ubeden, che hristijanstvoto e vyzniknalo na Iztoka i e bilo /_razvaleno_/ ot Zapada, taka kakto i civilizacijata na Drevna Gyrcija /_ne_/ e izigrala osobeno polozhitelna rolja za Evropa i Zapada, tja po-skoro e /_sprjala_/ vlijanieto na Iztoka (na persijcite i arabite) na Zapad (predavajki neshto, razbira se, no ne mnogo), i togava, kato neizbezhno sledstvie, che cjalata Zapadna civilizacija ne e tolkova mydra, za kakvato tja se predstavja (i tova e prichinata za nejnoto zagnivane v dneshno vreme, za koeto az govorih njakyde). Az vi kazvam tova oshte v nachaloto, ne zashtoto tova ima neshto obshto s kulta PAV, a za da ne krija ubezhdenijata si, s ogled na tova, ako njakoj ot vas ne gi haresva, to da mozhe da izleze byrzo ot tozi material.
-->Taka che sega da pristypim kym ZHenskata Troica. Az prosto tvyrdja, che vyv /_vsjaka_/ zhena zhivejat 3 syshtestva, 3 bogini, koito az shte objasnja po-kysno v po-golemi detajli, i koga edno ot tjah poema juzdite na upravlenieto ne e lesno da se kazhe, tova zavisi njakak-si ot vyzrastta na zhenata, no ne samo ot tova. I tazi smesica ot 3 dush`i e tova, koeto pravi zhenata tolkova nepredskazuema ili izmenchiva (/_mobile_/, kakto e kazano v izvestnata italianska fraza: /_la donna e mobile_/), dokato pri myzha njama nishto podobno, toj mozhe da e glupav ili umen, no toj vinagi e gore-dolu edin i sysht -- igrach, kojto iska da eksperimentira, da probva tova i onova (koeto mozhe posle da byde predadeno v potomstvoto). Dokato zhenata mozhe da e syblaznitelka, mozhe da e syhranitelka (na genite), ili mozhe da e filosof po svoj nachin, predi vsichko intuitivno, no tja e po-praktichna ot myzha, tja mozhe i da ne izglezhda po-dobre ot nego -- tova vsichkoto sa "chetki", izmisleni ot /_myzhete_/, che tja e naj-krasivoto syshtestvo, tja /_mozhe_/ da e takava edno 10 godini, maksimum 20, dokato myzhyt e takyv prez celija si zhivot --, no tja e naj-/_nuzhnoto_/ syshtestvo, i predvid na tova mozhe i /_trjabva_/ da byde obozhestvjavana (koeto az, fakticheski, i pravja).
-->OK, hajde togava az da zapochna ot ZHeTri hramovete, zashtoto te ne sa kato pri drugite religii -- nishto pri men ne e tradicionno (i tova e osnovnata prichina poradi kojato bylgarskite vlasti ne mi obryshtat absoljutno nikakvo vnimanie, mezhdu drugoto).
-->
==>*_1. Hramove_*
-->
-->Hramovete na tazi nova religija sa triygylni, i tova e osnovanieto za srichkata "tri" v nejnoto ime. Zashto te trjabva da sa takiva, sled kato nikyde ne se strojat triygylni domove, e prav da zapita chitatelja. I az shte otgovorja s kontra-vypros: a zashto pyk ne? Vizhdate li, tova ne sa sgradi, v koito shte zhivejat hora, triygylni stai ne biha bili osobeno udobni ako te sa malki, no ako tova sa hramove, koito se predpolaga che shte bydat golemi, to togava v tova njama nishto neudobno. Edinstvenijat moment, na kojto si struva da se akcentira tova e samijat ygyl -- tuk ot 60 gradusa -- no tam, syvsem estestveno, mozhe da se napravjat zakryglenija, naprimer na polovin do edin metyr razstojanie, taka che tova shte e neshto kato nisha, kakto chesto se pravi v cyrkvite. Trite oltara shte bydat tochno v yglite, zaemajki okolo 1/3 ot stranata na triygylnika, a v sredata na stranata shte byde vhoda, t.e. 3 takiva vhoda. Az mislih za tova, no ne vizhdam nikakvo seriozno osnovanie da se pravi edin ot yglite po-malyk, ili po-goljam, trite bogini mozhe da ne sa ednakvo zhelani, tova e taka, i te mozhe da zaemat razlichen broj godini ot zhivota na zhenata, no tova ne znachi, che edna ot boginite e po-vazhna ot drugata, taka che da se pravjat yglite-oltari s razlichni razmeri shte byde nepravilno.
-->Obache ime edin vazhen moment po otnoshenie na tezi hramove, tova e pokriva, kojto trjabva da se vizhda ot dalech. Tuk az imam njakoi symnenija, no ima i tochno opredeleni neshta. Az se symnjavam po otnoshenie na visochinata na centralnata chast, no njamam nikakvi symnenija za chastite okolo vyrhovete, tam pokriva trjabva da byde vyv formata na naj-vazhnata zhenska harakteristika! Razbrahte li me? Ami razbira se, che az imam predvid gyrdite, pylni, dobre zakrygleni, koeto znachi polusferichni, i s hubavi zyrna v sredata -- koeto, vsyshtnost, pochti i ne se razlichava ot pokrivite na vsichki cyrkvi, tam vinagi ima njakakvi kupoli s podobna forma. Cyrkvite imat kupoli i te tvyrde chesto sa krygli ili imat mnozhestvo zakrygleni sferichni elementi, zashtoto kryga tova e "carskata" figura (tam vsichki tochki sa na ravni razstojanija ot centyra, kydeto se predpolaga che stoi carja). No gyrdite dejstvitelno sa osnovnija (prilichen) zhenski element, i toj prisystvuva dazhe v izobrazhenieto na ... /_chisloto tri_/ -- spored men --, zashtoto tova prosto ne mozhe da oznachava nishto drugo! I gyrdite simvolizirat chisloto tri po prostata prichina, che te ne napomnjat za dvojka, a za trojka, te sa neobhodimi na deteto (ili sa bili takiva ot kraj vreme). Taka che vie vizhdate, che triygylnika tuk se okazva neposredstveno svyrzan s okryzhnostta, s tova predlozhenie az kato che li pravja, hym, /_triangulatura_/ (obiknoveno narichana triangulacija, koeto ne e syvsem syshtoto) /_na okryzhnostta_/. Nakratko, moeto predlozhenie e da se strojat ne mnogo visoki ZHeTri hramove, naprimer kolkoto 2-3 etazha e syvsem dostatychno, kydeto nad chastite blizki do vyrhovete trjabva da se izvisjavat kupoli s forma na gyrdi, zlatni ili pozlateni, posle po-blizo kym centyra mozhe da ima razpolozheni oshte 3 podobni kupola (no te e po-dobre da sa po-niski, te ne sa samite oltari), i v samija centyr trjabva da ima pripovdignata triygylna (ili krygla) ploshtadka, kydeto sa postaveni skulpturite na 3 ... bebeta, koito gledat v posoka na yglite, s gyrbove edin kym drugite, syshto pozlateni, i nad tehnite glavi, mozhe bi, njakakva korona ili oreol, ili vyrtjashti se 3 zhylti svetlinni lycha, kakto go oformi arhitekta na sgradata.
-->Kym vyprosa zashto boginite sa taka narecheni az shte stigna v konkretnite sekcii, no sega iskam da objasnja kak samija triygylnik trjabva da e razpolozhen -- zashtoto vie znaete, che za tova obiknoveno syshtestvuvat pravila. Az stignah do zakljuchenieto, che, v harmonija s imenata, oltara na Vimei trjabva da byde pozicioniran na zapad, razbira se (kydeto se ima predvid tjahnoto anglijsko izpisvane, Wimei i West); vie shte vidite posle, che zaljazvaneto na slynceto syvpada v obshti linii sys zaleza v zhivota na zhenata. I sega, s ogled na tova po-dobre da obrisuvam kak ostanalite oltari trjabva da bydat orientirani, vie trjabva da si predstavjate mislovno obiknoven ciferblat na chasovnik s 12 chasa, kojto e orientiran s cifrata 0 /12 na iztok, sledovatelno zapad shte byde tam kydeto e 6 chasa. V tozi sluchaj oltara na Putna shte byde nakym 10 chasa, i tozi na Afro kym 2 chasa. Posle vhoda za oltara se predpolaga che trjabva da e razpolozhen taka, che vlizajki da zavivate vinagi na djasno, t.e. v posoka na 12 chasa shte byde vhoda za Putna, kym 4 chasa -- tozi za Afro, i kym 8 chasa -- za Vimei. No tova vlizane e uslovno, zashtoto v sredata na cyrkvata prostranstvoto njama da byde razdeleno, v tova njama nikakva nuzhda, a tova i ne se pravi v drugite cyrkvi; v sredata shte ima samo triygylni (tova kato che li e logichno) malki stolcheta bez oblegalki, i dostatychno mjasto pokraj oltarite i vhodovete, taka che stolovete shte obrazuvat vytreshen triygylnik paralelen na sgradata.
-->Neshto poveche, sluzhbite na oltarite trjabva da sa razdeleni v techenie na denja, i az stignah do estestvenoto reshenie da razdelja denonoshtieto na 4 chasti, 0 - 6 - 12 - 18 - 24, i da izkljucha samo chastta ot noshtta mezhdu 0/24 i 6 chasa. Togava oltara na Putna shte byde obekt na pochit ot 6 do 12 chasa (i samija oltar e pozicioniran v 10 chasa), tozi na Afro shte byde aktiven ot 12 do 6 vecherta (i oltara se namira v posoka na 2 chasa sled objad), i Vimei shte byde pochitana ot s 6 do 12 vecherta (a oltara stoi tochno kym 6 vecherta). Tova e mnogo udobno, ostava samo da se kazhe s kakyv vid muzika, a syshto i v kakvi ... cvetove. Muzikata za Putna trjabva da byde pop i dzhaz, zhizneradostna utrinna muzika, mnogo podhodjashta; tazi za Afro shte e folklorna, koeto syshto ne e losho za sledobednite chasove i za rabotnata chast na denja, tja e syshto zhiva i mobilizirashta, no kato che li poveche za cjaloto naselenie; i za Vimei ostava klasicheskata muzika kato naj-podhodjashta za vechernite chasove. No kato dobavychna ideja mi dojde v glavata -- makar che tova zavisi ot urednicite na hrama, razbira se -- da se reduva 1 chas muzika s 1 chas tishina (s vyzmozhno pokazvane na video) za meditacija, i togava mozhe da se prieme muzikata da byde, primerno, ot 30 minuti na cheten chas i do tozi moment na sledvashtija chas, tova mi se struva dobyr izbor.
-->A po otnoshenie na cvetovete, makar che tova ne e syvsem jasno v momenta zashto trjabva da e tochno taka, no vie shte razberete prichinite malko po-kysno, te trjabva da bydat ... cherven, zelen, i sin! Oltar v cherven cvjat sutrinta e lesno da si predstavim, taka syshto i zelen za sled objada mozhe da se razbere (makar che tuk /_mozhe_/ da ima i drug izbor, no folklora obiknoveno se svyrzva sys zeleni poljani), i za vechernite chasove i za noshtta sinija cvjat e prosto naj-dobrija. I ne zabravjajte syshto, che po tozi nachin sa zadadeni /_vsichki_/ cvetove, tova e palitra, ploskost (2-D obekt), taka che chovek mozhe da interpretira, ako iska vseki cvjat kato smesica ot tezi cvetove, sledovatelno, haraktera na vsjaka zhena shte byde svyrzan s njakakyv cvjat, tova mozhe da e ne losho vnushenie (ili samozalygvane, kakto vi haresa)!
-->
==>*_2. Putna_*
-->
-->E, znachi imeto na Putna az izmislih prosto izhozhdajki ot izvestnata latinska duma /_puttana_/, ili /_putain_/ po frenski, ili p##ka na bylgarski, i t.n. (v sardinski dialekt tja bila dazhe /_buttana_/, i v nemskija syshtestvuva dumata /_Putte_/ kato Amurche-detence), koeto -- zashtoto vie ne znaete tova, to e lichno moe domisljane -- ni vodi kym sanskritskata ... demonica Putana (chetena 'puutanaa'), kojato bila ubita ot bog Krishna, za amoralno povedenie (koeto az malko izmisljam, no to e tvyrde pravdopodobno, i koeto pravi, kakto kazvat anglichanite, dylgata istorija kratka). Vyv vsjaka zhena zhivee syblaznitelkata Puttana, tova e izvestno, no nomera e v tova, che to taka i trjabva da byde, taka ja e napravil Bog, tova e neizbezhno (cjalata tynkost e v proporcijata s ostanalite bogini v neja). Tyj kato e estestveno (makar i tova ne vinagi da e zadylzhitelno) zhenata da se podchinjava na Putna kogato e mlada i oshte ne e razhdala, to nejnite gyrdi trjabva da bydat izobrazeni -- tova e osnovnija simvol na oltara -- leko virnati nagore, kato chipo nosle, i oshte ne dobre zakrygleni. I vie vizhdate, che chervenata tonalnost dostatychno dobre pasva na tozi oltar, kakto syshto i pop muzikata, dzhaza, neshto burno.
-->Sega, az ne mislja, che tuk trjabva da se izobrazjavat porno sceni, tova e cyrkva vse pak, no mozhe da ima razlichni abstraktni kartini, voali, cvetja (cherveni kato pravilo), plodove, vsichko koeto hudozhnika schete za podhodjashto. Obache e hubavo nad samija vhod (kojto e orientiran kym 12 chasa, kakto objasnih) da ima njakakvi zavesi kydeto tezi virnati gyrdi da bydat izobrazeni. E, az ne znam kakvo oshte da objasnjavam tuk, sigurno mozhe da ima njakakyv lek aromat, kojto da se schita che e seksi, mozhe bi triygylnite stolove blizo do oltara da bydat cherveni, no tova sa podrobnosti. CHasovete na aktivnost na oltara, kakto beshe kazano sa ot 6 to 12 sutrinta. A-a, v tazi cyrkva ne se predpolaga, che shte se paljat sveshti, no mozhe da ima njakakva kutija za darenija, syshto s oborudvane za plashtane chrez bankovi karti. No tezi hramove trjabva da stanat mesta za poseshtenija i dazhe za opredeljane na sreshti na horata, i za njakakva meditacija, kakto az nameknah. Zashtoto v tova e tjahnoto prednaznachenie, chovek da nameri vreme da se postavi v centyra na Sytvorenieto, da pomisli za drugite, kakvo e napravil vchera i onzi den za drugite. Vseki mozhe da dojde tuk, da sedne i da pomisli njakolko minuti, i da byde vyznagraden s malko muzika, obache ne silna. I tova polozhenie, che tova ne e njakakvo nakazvashto bozhestvo, trjabva da sposobstvuva za spokojnija harakter na tezi meditacii, bilo to ot zhena ili myzh ili dete.
-->
==>*_3. Afro_*
-->
-->Boginjata Afro trjabva da se asociira s razhdaneto na decata i uvelichenieto na broja na naselenieto, ako ne po druga prichina, to pone zatova, che v Afrika e goreshto i v minalite geologichni vremena (v lednikovija period) tam sa vyzniknali pyrvobitnite hora. Az lichno svyrzah tova ime s nemskata duma /_Affe_/, kojato oznachava ... majmuna, koeto e tvyrde vyzmozhno, zashtoto nie izglezhdame podobni na tjah, tova e fakt. No tuk, ochevidno, e oshte i gryckata boginja Afrodita, kojato mozhe da ima njakoi syblaznjavashti funkcii v tjahnata mitologija, no za nas Afro e duha samo na razmnozhenieto, na razhdaneto na decata. Nejnite gyrdi, pri tova polozhenie, trjabva da bydat pylni i zakrygleni, i trjabva da bydat izobrazeni nad vhoda (kym 4 sled objad). Pri tazi situacija e jasno zashto trjabva da se slusha narodna muzika, zashtoto narod tova veche e goljama populacija. Sledobednite chasova sa syshto podhodjashti za narodnata muzika; edinstvenoto neshto, koeto ne izglezhda mnogo podhodjashto tuk e zelenata gama, no vsichko e vypros na navik, i RGB metoda za zadavane na cveta e prosto neobhodimost. No vie mozhete vinagi da si predstavjate v uma zeleni poljani, kydeto izrastva vsichko (Vse pak az dojdoh i do oshte edna dopylnitelna asociacija po otnoshenie na poslednata glasna ot imenata, kydeto 'a' e naj-otvorenata i vesela glasna, tja podhozhda za Putna; posle 'o' pri Afro e po-civilizovana i tova e otvor, tova mozhe spokojno da se prieme za simvol na utrobata; i pri sledvashtata Vimei imeto svyrshva na 'i', koeto e ... ridaeshta glasna, i vie vizhdate, che tova syshto e udachno.)
-->
==>*_4. Vimei_*
-->
-->Tuk njakoj ot anglogovoreshtite mozhe da nastojava na tova, che trjabva da se pishe Wime/_y_/ po anglijski, no pozvolete mi da ne se syglasja s nego, zashtoto az predlagam edna Cyrkva za celija svjat, a anglijskoto "y" ima dosta "ekstravagantno" izpolzvane, to ne e kakto v drugite zapadni ezici. Taka che Vimei tova e vechernata boginja, syshto i v smisyl na zaleza vyv vyzrastta na zhenata. No, kakto kazah, vyzrastta ne e zadylzhitelen parametyr, vyprosa e filosofski, idejata e v tova, che vyv vsjaka zhena zhivee njakakvo /_mydro_/ syshtestvo, po-mydro v njakoi aspekti ot myzha, zashtoto nejnata mydrost e po-estestvena, tova e mydrostta na samija Bog, tova e neshto takova, koeto go iziskva samija zhivot! Ako myzha e igrach i lovec, toj eksperimentira, toj iska da nameri neshto novo, to zhenata se opitva da izpylnjava svoite zadylzhenija, da zapazva zhivota, i da pravi tova, koeto prirodata schita za nuzhno, tja ne se opitva da promenja a da se /_adaptira_/ kym zhivota. Tova sa razlichni aspekti, no te se okazvat nuzhni i te motivirat neobhodimostta ot nalichieto na dva pola (bez znachenie dali te, kakto i vsichko syshtestvuvashto, sa syzdadeni ot njakakyv bog, ili sa vyzniknali v rezultat na njakoi svojstva na materijata). Drugojache kazano, zhenite sa /_vyzprepjatstvani_/ ot tehnija pol, i tova e prednamereno, da stanat po-umni ot myzhete, no predi ili sled vyzrastta na seksa te sa i stavat mnogo umni, te imat intuicija, kojato v mnogo otnoshenija e po-vazhna, otkolkoto sposobnostta da razsyzhdavat (kakto i zhivotnite se podchinjavat na svoite instinkti).
-->No mydrostta na zhenata e malko, che i malko poveche ot tova, tyzhna, tja iziskva ot neja da se otkazhe ot izpylnenieto na osnovnoto `i zadylzhenie, tja predpolaga, che nejnite gyrdi sa provisnali (ili pyk che tja izobshto njama dobre oformeni gyrdi), i zatova na oltara (kym 6 chasa vecherta) i na vhoda (kym 8 vecherta) trjabva da sa izobrazeni otpusnati gyrdi. I vie vizhdate, che sinija cvjat e mnogo podhodjasht tuk, vechernija chas, serioznata, klasicheskata muzika, syshto, i dazhe samoto ime e malko placheshto (weeping na anglijski), i korena tuk e syshto mnogo star, toj e predstaven i na Iztoka i na Zapada, no horata prosto ne go razpoznavat. Az imam predvid slednite dumi: anglijskata woman-zhena, syshto wife-sypruga, nemskoto /_weich_/ ('vajh') kato mek (soft), latinskata /_femina_/ (zhena), slavjanskoto ... vime (to i v polskija e /_wymie_/), latinskija /_vacuum_/, ispanskata i italianska /_vacca_/ kato krava, i dazhe njakakvo /_wahinee_/ ot ... ostrov Haiti oznachavashto pak zhena. Taka che i tova ime e prosto briljantno, i nejnija oltar e razpolozhen v posoka na zaleza, nakym West-zapad.
-->
==>*_5. Zakljuchenie_*
-->
-->OK, az izpylnih svoja dylg, syzdadoh oshte edno socialno predlozhenie, za oshte edna (za men, no tuk samo za edna) ateistichna religija, posveteno izcjalo i samo na zhenite, na trite duha predstaveni v tjah, koito gi karat da funkcionirat po tvyrde nepredskazuem nachin. Az opisah syshto i hramovete na tazi ZHeTri religija, nejnoto izpovjadvane (kydeto ne schitam za nuzhno da postavjam poslednata duma v kavichki, tyj kato meditacijata ili prosto spokojnoto sedene i razmishlenie slushajki muzika e veche vid religija), vyvedoh napravo revoljucionna forma na hramovete, svyrzah triygylnika s kryga, objasnih vi njakoi interesni vryzki mezhdu razlichni dumi v redica ezici, i dazhe uspjah da vi propovjadam i malko moral. Az ne vizhdam zashto takiva hramove da ne vzemat da vyznikvat na edno ili drugo mjasto, mojat edinstven nedostatyk e v tova, che az ne moga da izmisljam /_ne_/verojatni istorii, az izmisljam samo verojatni takiva! Ami, tova e vsichko. Kakto zhelaete.
-->
-->05, 2018
-->


 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"