Edelweiss Анна : другие произведения.

Запах м'яти

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Повний текст твору можна прочитати у моїй книжцi "На кучерявих берегах Бугу": https://andronum.com/product/edelweiss-anna-na-kucheryavih-beregah-bugu/

  Вдихаю запашну прохолоду м"яти i поринаю в спогади дитинства, коли прокидаюся вранцi пiд радiсне цвiрiнькання горобцiв за вiкном, вiдкриваю очi, i сонний погляд ловить на пiдлозi промiнь липневого сонця.
   Горобиний галас змушує мене встати з лiжка i вийти на подвiр"я. Перед очима зелене море змоченого росою споришу, шматки синього неба, що проглядають крiзь густе листя буковинського горiху, i океан яскравого свiтла навкруги. День обiцяє бути гарним.
   Проходжу по вологiй травi до вмивальника, змиваю залишки сну холодним кришталем води, вiд якого аж дух захоплює, але пiсля цього остаточно просинаюсь i зi здоровим рум"янцем на щоках бiжу в лiтню кухню, де бабуся зустрiчає теплою усмiшкою i смачним снiданком.
  Пiдкрiпившись удосталь, знову виходжу надвiр. Там iз ґеґотом мене зустрiчає великий бiлий гусак, який, наскубавшись соковитої трави, починає скубти мою спiдничку в квiтах. Цей нахаба з довгою шиєю вважає, що намальована на одязi рослиннiсть теж є його власнiстю, тому нахиливши вбiк голову, спрямовує на мене повне невдоволення око в помаранчевому обiдку i починає сердито шипiти, бо роблю спробу вiдiгнати вiд себе його царську величнiсть.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"