Черная Дракона : другие произведения.

Сфера Душ

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Написано на приливе вдохновения...

   Я сиділа на високому різьбленому троні і байдуже дивилася на молодого мага, що з дитячою рішучістю стояв переді мною. А він, стискаючи свій перший посох так, що у нього побіліли пальці, і дивлячись своїми яскраво-зеленими очима прямо на мене, викрикав своїм ще не до кінця чоловічим голосом ритуальні фрази. Знову.
  - Я, маг Тезаурус, пройшовши світло і темряву, викликаю! Думки мої чисті, розум гострий, душа спокійна! Перед ликом Стихій, я вимагаю! Сила і могутність!
  Я продовжувала спостерігати за ним. Час повільно проповзав через реальність, сухими краплями зрошуючи дорогу небуття. У цьому залі мені нікуди спішити. Мені взагалі нікуди спішити. Молодий маг напружено чекав. А разом з ним напружено чекав і смерковий готичний зал. Всіма своїми колонами, рельєфами і порталами він благав і надіявся - Невже на цей раз? Тільки б на цей раз! Заспокойся, мій вічний і єдиний друже, буде видно. Не підганяй мене, я вже прийняла рішення.
  - Я підтверджую Право. Перед ликом Стихій я приймаю.
  Маг зітхнув з полегшенням. На марне ти переймався, хлопчику. Хто я така, щоб перешкоджати ідеалістичним самогубцям? З вами найлегше - ви фанатики Ідеї і завжди впевнені в своїй правоті. Ваші душі завжди чисті, бо ви впевнені в чистоті своєї Ідеї. Мені вас шкода.
  Я піднялася з кам"яного крісла і підійшла до дальнього кінця залу. Легкий помах кігтів і у стіні відкривається ніша, освічена мертвим білим світлом. Протягнувши руку, я виймаю з неї Сферу і підношу її молодому магу.
  - Якщо ти зможеш її підкорити - вона твоя.
  Він несміливо бере її в руки, але через секунду на його обличчі висвітлюється рішучість і він заглядає в ї глибину. Я терпеливо чекаю. Я не надіюсь. Після тисяч і тисяч років, у мене майже не залишилось емоцій. Їх стер своїми незчисленними доторками безжальний і байдужий час. У цей Замок і цей зал приходило уже стільки людей... Жінок і чоловіків, магів і воїнів, злодюг і святих. Їх кількість пам"ятають, напевно, тільки Стихії. А тепер і цей маг. Надійся, мій добрий друже. Надійся, зал Чорного Замку. Але я вже бачу, що надії твої знову марні. Обличчя мага вже посіріло, волосся стало тьмяним, а значить що вже недовго. Я підійшла до нього зовсім близько. Я подарую йому спокій. Мало хто удостоївся його у цьому залі. Я обхопила його ззаду за шию і швидким рухом перерізала його горло кігтями. Сфера впала і покотилася по чорній кам"яній підлозі. Маг підняв на мене свої яскраві очі, і в них спалахнула вдячність, а в наступну мить він помер. Я підняла Сферу і повернула її на місце. Вона не образиться на мене - їй і так достатньо душ. Замкнувши нішу, я повернулась до одного з вікон, яке виходило на пусту рівнину, в якій не було життя. Тіло мага вже зникло - Замок поховав його між тисяч інших, що приходили сюди. У мене майже не залишилось емоцій. Вижили тільки дві. Рідкісна гостя - цікавість, яка проявлялась у моїх постійних подорожах і величезній колекції книжок. І деколи, дуже рідко, швидко зникаюча роздратованість на себе. Будь проклятим той день, коли я попросила у Стихій безсмертя за будь-яку ціну. Стихії назначили її. Не можу сказати, що вона несправедлива. Хранителька Сфери Душ, вічна і безсмертна ув"язнена Чорного замку, відвернулась від вікна і, як тисячі разів до того, пішла в Бібліотеку. До неї завітала безцінна гостя-цікавість, і зі сторони хазяйки, невиховано було не вшанувати її.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"