Дарин Моррийскй : другие произведения.

Праздник в Африке

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Репортаж из Нигерии. (На Украинском языке).

  Доброго дня друзi.
  До вашої уваги, сьогоднi ми вирiшили викласти детальний звiт нашого перебування у Нiгерiї на честь свята драпового врожаю, та iнтервью з премьєр мiнiстром Нiгерiї Чуквою Папа Окаквою.
  
  Шановний пане Окаква, наразi нам стало вiдомо, що в данний момент у вашiй країнi вiдбуваються трагiчнi подiї.
  По вiдгукам ЗМI, ми з колегою зрозуиiли, що країна потерпає вiд масових безчинств, та заворушень. Що стало причиною трагедiї?
  
  (Пан Окаква, ломаною Українською).
  
  -Доброго дня шановнi. Все почалося з щорiчного фестивалю, драпового врожаю. Цього року, працею наших провiдних ботанiкiв, та комбайнерiв, було вирощено, та зiбрано небувалий врожай драпових культур, майже чотиреста центнерiв з гектару чистого драпового листя.
  По задуму влаштувачiв свята, тисячi простих громадян, мали вийти до центральної частини мiста з драповими вiниками в руках, i рiвно у опiвнiчi, запалити вiники, на знак солiдарностi та дружби Африканськiх країн. Навiть лозунг придумали, "запали вiник, скажи нi братовбивчi вiйнi".
  
  Щож сталося, чому усе не пiшло по задуманому плану?
  
  -Сталося непередбачуване. Заготовщики драпу, вирiшили зкористатися допомогою волонтерiв з Полiсся у в"язаннi вiникiв, як виявилося, це була критична помилка, прорахунок усього нашого комiтету по плануванню мiсських свят.
  До третьої ночi, приблизно двi тисячi волонтерiв в"язали вiники, i нiчого не передвiщувало трагедiї.
  Але пiсля третьої, пiлот гелiкоптеру ВВС Нiгерiї, помiтив дивну хмару диму що вiдлiтала вiд бараку волонтерiв, у невизначеному напрямку.
  Виявилося, що вже на той час,волонтерами було вишмалено приблизно 30-35 вiдсоткiв драпової сировини, яка призначалася, для вязання вiникiв.
  Станом на 9-ту ранку, я отримав факс, в якому було чiтко зазначено, що волонтери з Полiсся, вишмалили вже 80 вiдсоткiв заготовленої сировини, i очолюванi лектором мiсської приходської школи Мама Папа Матумбою, вийшли групами по 200-400 людей, у напрямку центральної частини мiста.
  
  Але як вони пройшли пости полiцiї, та внутрiшнiх вiйськ.
  
  -Некерований, накурений натовп, змiв нашi загороди, як лютий пiвнiчний вiтер паперового лiтачка.
  Ми боялися за тверезих громадян мiста, але усе обiйшлося малою кровью.
  Спраглi волонтери, спочатку випили усю воду з центрального фонтану на площi свободи.
  Потiм, вандали начисто пообїдали усi мiсцевi пекарнi, та кондитерськi, пiсля чого поснули прямо на мiських алеях. Проспав 15-40 хвилин, з новими силами, вони вирушили у напрямку центрального зерно-заготовчого амбару.
  Прибувши до амбару, спьянiлi та шаленi, вони викурили приблизно 15-20 вiдсоткiв запасiв озимої пшеницi, та 20-40 ящикiв сушених печериць.
  
  I тут ви вiддали наказ, штурмувати !
  
  -Я майже був готовий до радикальних мiр, але менi повiдомили факсом, що приблизно десята частина натовпу, лежить на землi, без явних ознак життєдiяльностi, а згодом по околицях мiста, лягли усi двi тисячi волонтерiв.
  Спiвробiтники окружної ветлiкарнi "Цуцик", оперативно вирушили на мiсце скупчення постраждалих, i провели належний огляд.
  За п"ять хвилин до вашого приїзду, я отримав факс, що хворi iдуть на поправку, у всiх холоднi, та вологi носи, припинило вилазити хутро.
  
  Щож стало причиною массового захворювання?
  
  -З факсу отриманого мною вiд головного лiкаря вет лiкарнi Чау Какау стало вiдомо, що причиною отруєння двох тисяч волонтерiв з Полiсся, стала неналежна якiсть сушенних печериць.
  На данний момент, усi постраждалi знаходяться на стацiонарному облiку вет лiкарнi "Цуцик", пiд постiйним наглядом лiкарiв.
  
  Останнє питання, чому хворi лежать у клiнiцi для тварин, а не у мiсськi лiкарнi?
  
  -А ви як гадаєте,?
  Цi собаки викурили майже весь мiсський запас драпового листя, i навiть не подiлилися зi мною, а я очикував цього свята, майже рiк.
  Була б моя воля, я б цих гадiв, приспав прямо у тiй клятi лiкарнi, але це було б не полiт коректно.
  Але усе вже в минулому, я трохи заспокоївся, випив валiуму, i почуваюся добре.
  
  I на останок, запрощую вас на наступний рiк, на свято бамбукового стояння.
  Завжди радi бачити вас у Сонячнi Нiгерiї.
   Репортаж Остапа Топчи-Пiвня, та Олесi Вертисраки.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"