Дедикова Анжелика Александровна : другие произведения.

Osamocená Holka

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Сказки на чешском языке от меня

  Na kraji města žila-byla jedna malá holčička, která vypadala trošku jinak než její spolužáci.
  
  Měla moc dlouhé vlasy, které byly zrzavé jako slunce, také bylo zrzavé její obočí a řasy.
  
  Ta holka ráda tančila a zpívala, proto se setkávala často se svými kamarády na malém náměstí, aby tančila a zpívala spolu.
  
  Maminka a tatínek zrovna zemřeli a nešťastná holčička utekla z domu pryč, aby jí nenašla policie.
  
  Proto žila holka se svou kamarádkou, která pracovala doma jako kartářka. V jejím bytě vždycky bylo plno lidí.
  
  Jednou se setkala s jedním divným člověkem, který navštívil její kamarádku.
  
  Ten člověk byl oblečen v drahý oblek a na jeho ruce byly zlaté hodinky, proto nevypadal jako jiní lidi v domě kamarádky.
  
  Člověk dal něco kamarádce a rychle odešel. Holčička pospíchala na balkon, aby ho mohla lépe vidět.
  
  Ten muž se podíval na chvilku na mladou krasnou holku a pak odjel autem pryč.
  
  - Kdo to byl? - zeptala holka své kamarádky.
  
  - To byl známý podvodník a podfukář! Vyloupil hodně bank a nikdo ho nemůže dostat do vězení. Nikdo ho nemůže najít, protože se skrývá pořád.
  
  - No proč?! - vykřikla holka.
  
  - Nevím to! Nevím... - odpověděla kamarádka.
  
  - No chtěla bych se o tom dozvědět!
  
  - Ne, ne, ne! To je špatný nápad! Pojd´ do ložnice, a neptej se mě víc na to!
  
  Příští ho holčička uviděla, když tančila se svými kamarády za domem na malém náměstí. Člověk jen stál a díval se na holku. Tak to bylo několikrát.
  
  - Proč na mě hledíš? - zeptala holka, - kdo jsi?
  
  - Myslím, že ti tvoje kamarádka hodně o mně pověděla.
  
  - To je pravda! Ale kamarádka nepověděla, proč jsi nepochopitelný! Jsi čaroděj?
  
  - Ne. Proč se to chceš dozvědět?
  
  - Chci mít také hodně peněz jako ty.
  
  - To je moje tajemství... Ale jestli ho chceš rozluštit, musíš jít se mnou!
  
  - Dobře, půjdu s tebou.
  
  - Ale pamatuj si, když mně uvěříš a dozvíš se mojí záhadu, nebudeš moct dále žit s lidmi. Ale budeš mít hodně peněz jako ja!
  
  Mladá holčička odjela spolu s tím člověkem. Ta holka podporovala toho muže a taky vyloupila banky a měla hodně peněz.
  
  Koupila si auto a velkou bílou lod´, na které chtěla odplout s tím člověkem pryč a pak s ním žít, protože se jí ten člověk líbil.
  
  - Pojd´me na procházku, - řekla holka, - poplujeme lodí až na horizont...
  
  - Už je pozdní hodina... vezmi si s sebou svetr, když by ti byla zima, nebudu tě moct ohřát.
  
  - Co se to stane...
  
  - O půlnoci před tebou vstane osamocený přízrak, protože ja jsem už dlouho mrtvý.
  
  - At´ to bude. Miluji tě, - řekla holka, - pojd´ se mnou!
  
  - Víš, nejsem jako všichni. Už dlouho jsem smutný, a nemůžu milovat. Můžu ti dát jen peníze...
  
  Holka ho neposlouchala, a políbila přízrak na studenou pusu. Za chvilku přízrak zmizel. Holka plula lodí sama moc moc dlouho. A nikdo ji už neviděl.
   Ale v městě nebylo více zločinců, kteří loupili banky.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"