Филимонов Дмитрий Витальевич : другие произведения.

Червоне золото.

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    История о вечном противостоянии сил добра и зла в социально-политической сфере жизни каждого общества. Рассказ был написан на украинском для участия в украинском конкурсе "Зоряна Фортеця". Переводить на иные языки нет времени. Если кому-то кто знает украинский будет интересно написанное буду этому рад а если нет то и расстроюсь не очень сильно. Периодически я буду размещать свои рассказы на русском и украинском языках. В ближайшем времени размещу продолжение рассказа "Красное золото" "Червоне золото".

  Червоне золото.
  
  Пролог.
  
  В 2054 роцi розпочалася ера колонiзацiї Марсу. На протязi вiкiв, виникали i зникали першi поселення i формувались країни Марсу. К 2800 року на Марсi iснували двi територiально велетенськi наддержави i 48 менш великих i дрiбних держав. Марiнерська республiка, має населення 114 мiльйонiв громадян. Серед країн червоної планети вона третя по територiї, по рiвню природних багатств, по рiвню промислового i науково-технологiчного потенцiалу. 511 рокiв нацiя республiки намагається досягти омрiяного демократичного розвитку i стабiльностi. Розвитку демократiї i цивiлiзованих загальнолюдських систем цiнностей, економiчнiй стабiльностi i добробуту нацiї весь перiод iсторiї заважає чума усiх країн людства: прагнення влади встановити диктатуру, корупцiя, кримiнал, наявнiсть п"ятих колон в складi урядових партiй i в прошарках суспiльства. Нацiя постiйно органiзовує революцiї i звинувачує владу в тому, що нiчого в країнi не змiнюється к кращому, нiщо не розвивається, а стає лише гiрше i гiрше, через корумпованiсть уряду i наявнiсть в його складi п"ятих колон якi лобiюють iнтереси iноземних держав. В свою чергу влада постiйно пов"язує низькi темпи розвитку країни i незмiннiсть полiтичної i соцiальної кризової ситуацiї з тим що в країнi постiйно вiдбуваються революцiї.
  Марiнерську республiку оточують чотири невеликi i не дуже багатi на ресурси демократичнi держави з бiльш вдалим внутрiшнiм розвитком i бiльшим мiжнародним впливом, а також двi наддержави.
  В даний момент в Марiнерськiй республiцi вiдбувається нова революцiя. Народ в усiх регiонах країни повстав проти правителя названого Нероном, через неадекватнiсть його полiтичних рiшень. Армiя зайняла у конфлiктi нейтральну аполiтичну миротворницьку позицiю. У вiдповiдь на сепаратистськi заклики деяких полiтикiв наближених до Нерона, генерали армiї вiдправили вiйська в прикордоннi провiнцiї країни, щоб не допустити розколу республiки i посилити захист її кордонiв.
  
   *****
  
  По червоним дюнам, йшов колишнiй працiвник сервiсної служби Нолус, винний банкам i корпорацiї великi суми грошей взятих в кредит через необхiднiсть зробити операцiю вiд якої залежало його життя. Слiдом за ним йшла 19 рiчна Тамара, яка втекла вiд колишнього коханця олiгарха. Вони четвертий день йшли по дюнам i барханам з прикордонного мегаполiса Конфедерацiї к кордону Червоної Iмперiї.
  К вечору бiженцi пiдiйшли к кордону що пролягав через каменистий каньйон. Тут перетинались лiнiї кордонiв трьох держав. Межа мiж Червоною Iмперiєю i Конфедерацiєю розкинулась вiд вирiю до вирiю де дюни каскадами пiсочних хвиль впирались i вливались в скелi каньйону. Мiж прiрвами i схилами скель починались територiї безкрайнiх каньйонiв Марiнерської республiки. Далеко позаду за вирiєм палали бронескафандри i тiла вбитих солдатiв, плавились у вогнi збитi винищувачi i бронетехнiка Iмперiї i Конфедерацiї. Попереду, десь за вирiєм, на теренах Iмперiї, теж тягнулись лiнiї фронтiв i йшли бої. Там теж йшла вiйна. Але там починалась країна в якiй перемiг соцiалiзм.
  Тамара побачила попереду силуети трьох людей, що йшли зi сторони кордону Червоної Iмперiї. Дiвчина повiльно рушила назад, налаштовуючи рiдкокристалiчне скло шолому на режим бiнокля. Нолус теж помiтив появу людей попереду i почав вiдходити к червоним валунам щоб зникнути з їхнього поля зору.
  - Розслабся. Це не прикордонники. - Мовила Тамара. - На цих людях не бойовi, а цивiльнi скафандри.
  Навкруги, обвiювались вiтрами скелi каньйонiв i поглинали пiски i пил прiрви. Обхiдних шляхiв що вели к кордону не було. Повертатись назад, було запiзно i ризиковано. Через застосовану Iмперiєю електромагнiтну зброю проти вiйськової технiки Конфедерацiї, в цiй прикордоннiй зонi бойових дiй, захиснi системи кордону на багатьох дiлянках були дезактивованi. Однак, зграї безпiлотникiв розвiдникiв прикордонних вiйськ, в будь яку мить, могли пронестись над головами порушникiв. Троє людей що йшли к кордону Конфедерацiї, теж спинились про щось перемовляючись. Як потiм з"ясувалося, тi люди теж спочатку злякались i запанiкували, прийнявши Тамару i Нолуса за прикордонникiв.
  Нiч. Нолус, Тамара i троє громадян Червоної Iмперiї, сидiли в укриттi пiд покровом кам"яних громад i тiней скель. Вони чекали коли патрульнi шатли прикордонних вiйськ двох держав, закiнчать сканування прикордонних секторiв. В цьому районi, 4 доби тому йшли бої. Однак, системи стеження за кордоном, все одно працювали бездоганно. Двi групи бiженцiв, вчасно помiтили появу шатлiв i зграй безпiлотникiв на лiнiї небокраю. Вони встигли перетнути кордон республiки, щоб там пересидiти рейд прикордонникiв. Бiженцi кожну мить чекали на те, що їх можуть виявити, за допомогою систем наземного i орбiтального стеження прикордонники республiки. Однак, затишшя на кордонi республiки порушували лише вiтри. Поки бiженцi вiдсиджувались в тiнi каньйону, в них було багато часу на те, щоб познайомитись i визначитись зi своїми подальшими дiями.
  - Ви тiкаєте зi своєї країни через вiйну? - Спитав громадянин Червоної Iмперiї Йосип.
  - Не тiльки через вiйну. В Конфедерацiї Демократичних республiк офiцiйним центральним органом управлiння є Багато палатний Парламент. Попри iснування конституцiї i органiв демократичної влади в реальностi країною i її полiтичними лiдерами керують мега корпорацiї. Останнє слово в усiх питаннях внутрiшньої i зовнiшньої полiтики завжди лишається за елiтою. Династiї капiталiстичної корпоративної елiти контролюють: економiку i промисловiсть, торгiвлю, центральнi i регiональнi органи влади, науку i освiту. Всi галузi i сфери розвитку i життя країни. В суспiльствi створена iлюзiя народовладдя i верховенства свободи i закону, конституцiї i громадського права. В реальностi вiд волi елiти залежить життя i доля кожного громадянина середнього i робiтничого класу суспiльства. - Сказав Нолус.
  - Будь яка спроба народних активiстiв i верств населення об"єднаних спiльною метою i прагненням висловити протести проти несправедливостi i подвiйних стандартiв i протидiяти силовiй реакцiї уряду, завершується силовим придушенням повстання, з застосуванням сил внутрiшнiх вiйськ i армiї. - Додала Тамара.
  - Корпорацiї контролюють усi сфери життя громадян впливаючи на їхню свiдомiсть i свiтосприйняття за допомогою ЗМИ i Iнтернет мережi. Камери вiдеоспостереження встановленi всюди: в мiстах i в промислових зонах, на вулицях, в магазинах i на ринках, на стiнах будiвель i в їхнiх примiщеннях, в квартирах i офiсах, на територiї промислових об"єктiв i в їхнiх цехах. Iнтернет мережа пiд пильним зором спецслужб. Розмови по всiм засобам зв"язку прослуховуються. Кожен громадянин зобов"язаний носити при собi бiометричний паспорт з нано маяком. Крiм того, спец служби вiдстежують пересування громадян за допомогою орбiтальних супутникiв i нано iмплантатiв з маячками, якi вживлюються кожному, одразу ж пiсля народження. В Конфедерацiї життя громадянина залежить вiд його працездатностi i спроможностi сплачувати податки. Держава не забезпечує громадянина пенсiю. Пiсля припинення трудового стажу громадянин живе за рахунок збережень покладених в банк. В цiй державi немає нiяких безкоштовних соцiальних гарантiй. Цiни на товари i послуги астрономiчно високi. Громадяни змушенi працювати на декiлькох роботах. Усi бiльш менш високооплачуванi професiї вимагають вiд працiвника працювати по 18-20 годин на добу, без вихiдних i з вiдпустками тривалiстю до тижня. Величезний вiдсоток громадян, через постiйну нестачу грошей, бере грошi в кредит. Як наслiдок кожен третiй потрапляє в боргову кабалу банкiвської системи. Якщо громадянин не здатен погасити кредит, чи банкiвську позику, закон держави передбачає можливiсть дати громадянину дожити роки життя в борговiй кабалi. В свою чергу, громадянин згiдно з законом, пiсля смертi стає власнiстю корпорацiї. Пiсля смертi боржника перетворюють у кiборга раба, здатного працювати безкоштовно, на протязi сотень рокiв завдяки технологiям збереження цiлiсностi органiки нано машинами. Кiборги-раби i кiборги-солдати-раби, складають ядро ударних трудових сил i бойових авангардiв армiї. - Виказав все що наболiло Нолус. - Ми хочемо жити у по справжньому вiльнiй країнi. Тому, кожен з нас прийняв рiшення втекти вiд капiталiстичної системи, в якiй грошi важливiшi за людське життя i життя триває поки в тебе є грошi. На щастя, скоро ми житимемо в вашiй вiльнiй вiд капiталiстичної системи країнi соцiалiзму i соцiальної рiвностi. Хочеться хоч другу половину життя, пожити в країнi де життя людини важливiше за грошi.
  - Чорт. - Сказав громадянин Червоної Iмперiї Микола. - А от ми з товаришем, як раз тiкаємо з нашої країни, щоб жити там де можна дихати вiльно вiд тотального контролю влади. Ми були впевненi, що все що розповiдають нашi урядовi ЗМI про вашу країну, брехня. До нас доходили чутки про те, що у вас там країна демократичних свобод i безмежних можливостей.
  - Всi братськi народи нашої країни поколiннями контролюються тоталiтарним режимом правлячої партiї i династiєю Червоних Iмператорiв. Офiцiйно, в країнi процвiтає соцiалiзм, стабiльнiсть, соцiально-матерiальна благодать в життi усiх рiвних мiж собою громадян, а в найближчi десятилiття настане свiтле соцiалiстичне майбутнє. Не офiцiйно, в країнi встановлена тоталiтарна диктатура, з тотальним контролем за усiма сферами життя громадян. Що до омрiяного соцiалiзму, то в країнi сформувався адмiнiстративно-керiвний соцiалiзм. Тобто в свiтлому майбутньому вже живуть i житимуть поколiннями лише члени адмiнiстративно-керiвної елiти, елiта армiї i силових структур. Усi спроби народу висловити протест проти несправедливостi i подвiйних стандартiв, завершуються силовим придушенням народних громад силами внутрiшнiх вiйськ i армiї. - Сказав шахтар Йосип.
  - Iмператори i партiйнi iдеологи Червоної Iмперiї, подiбно Лiкургу, скомбiнували системи законiв, системи соцiального устрою i державного ладу, попереднiх комунiстичних режимiв: КНР(перiоду пiсля реформ Ден Сяопiна), КНДР i СРСР(перiоду правлiння Сталiна). Не зважаючи на використання державними i приватними пiдприємствами в промислових галузях роботiв, в регiонах iснують не лише мережi концентрацiйних таборiв, а також виправнi трудовi табори. Вiдправленi в табори репресованi громадяни, з вiдти вже не повертаються. - Сказав шахтар Микола.
   В цю мить, на обличчя усiх бiженцiв, само навились лазернi прицiли гвинтiвок бiйцiв революцiйного ополчення.
  
   *****
  
  В Палацi з червоного мармуру, в залi засiдань Iмперського Полiтбюро, за прямокутним столом сидiли керiвники Червоної Iмперiї.
  - Який поточний стан подiй в Марiнерськiй республiцi? - Спитав Червоний Iмператор.
  - В республiцi чергова революцiя органiзована нацiоналiстичними i демократичними партiями i соцiальними органiзацiями. Все як завжди. Пiдроздiли внутрiшнiх вiйськ охороняють периметр навколо адмiнiстративних будiвель, натовп активiстiв органiзував мiтинги в центрi столицi i в усiх мiстах країни. Мiтинги тривають 5 мiсяцiв. Полiтична i соцiальна напруженiсть стрiмко зростає. Наша п"ята колона що зосереджена в складi трьох партiй, що забезпечують правлячiй партiї бiльшiсть в парламентi, тримає ситуацiю пiд контролем.
  - Лiдери опозицiйних партiй налаштованi на радикальнi дiї?
  - Вони сподiваються органiзувати мирну революцiю. Одинадцять попереднiх разiв, демократичним опозицiйним силам вже вдавалося взяти владу в країнi, користуючись невдоволенням народних мас. Лiдери нинiшнiх опозицiйних сил об"єднали народ проти неадекватного президента.
  - Чи не настав час, розпочати здiйснювати наш давнiй план що до республiки?
  - Здiйснити наш план, можливо лише в тому разi, якщо в країнi розпочнеться революцiя з застосуванням сили з обох протидiючих сторiн. I звiсно ж, якщо революцiя переросте в громадянську вiйну. Тодi ми зможемо використати наших агентiв впливу. I тих що входять в склад партiй республiки i членiв громадських органiзацiй, прикордонних регiонiв. В прикордонних регiонах нашi агенти впливу зараз увi всю розпалюють сепаратистськi i колаборацiонiстськi настрої. Ми можемо дати команду лояльним нам полiтикам вплинути на рiшення керiвникiв уряду застосувати силу проти народу i процес пiде по потрiбному нам сценарiю.
  - Я даю дозвiл розпочати операцiю. Нам потрiбнi новi територiї i ресурси для розгортання наших мереж ВПК i новi свiжi людськi ресурси, для наших проектiв будiвництв вiку. Крiм того, нам потрiбнi поповнення рядiв наших вiйськ на фронтi. Вiйна з Конфедерацiєю зараз в самому розпалi.
  - Яку роль у подiях нової революцiї на цей раз грає Конфедерацiя?
  - В Конфедератiв завжди були агенти впливу в парламентi i в громадському середовищi республiки. В парламентi республiки Конфедерати контролюють двi партiї, одна з яких повнiстю складається з агентiв впливу п"ятої колони. Друга лояльна їм партiя, складається на 47%, з агентiв п"ятої колони. Цi партiї пiдтримують зв"язок з опозицiйними партiями i демократичними громадськими рухами. Обидвi партiї мають iнфiльтрувати провокаторiв i агентiв впливу в склад опозицiйного полiтичного Альянсу. Їхня мета створити п"яту колону в складi опозицiйних партiй що очолюють революцiю. П"ята колона Конфедерацiї i її агенти впливу, у потрiбний час, спровокують конфлiкт мiж владою i опозицiю з застосуванням зброї з обох сторiн.
  - А Конфедерацiї навiщо розпалювати громадянську вiйну? Менi здавалось що Конфедерацiя i Марiнерська республiка вiчнi союзники i дiловi партнери. Республiка входить до блоку демократичних країн регiону.
  - Республiка має великий внутрiшнiй потенцiал, щоб в майбутньому розвинутись до рiвня повноцiнного конкурента Конфедерацiї. Поки в республiцi то тиранiя, то анархiя, Конфедерацiя використовує цю ситуацiю в своїх iнтересах. Республiка ринок збуту товарiв успiшних країн iмпортерiв i країна експортер ресурсiв, важливих для промисловостi капiталiстичних держав, в тому числi Конфедерацiї. Конфедерацiя не хоче, щоб республiка стала по справжньому незалежною i конкурентоспроможною країною, зi стабiльним рiвнем економiчного зростання. Мiж державами як мiж людьми, завжди ведеться конкуренцiя i часто ця конкуренцiя не чесна i пiдступна. Конфедерацiя хоче розколоти республiку на дрiбни держави, якi вже нiколи не зможуть стати рiвними по потенцiалу з великими капiталiстичними країнами. Дрiб"язковi країни що виникнуть пiсля падiння республiки, стануть регiонами з яких в Конфедерацiю будуть надходити ресурси i дешева робоча сила.
  
   *****
  
  Шатли прикордонникiв i каральних пiдроздiлiв внутрiшнiх вiйськ, летiли в повiтряному просторi вздовж державного кордону республiки. Генерал прикордонникiв Кант i офiцер вiйськової розвiдки Лавр, оглядали територiї прикордонного регiону.
  - Що та в столицi? Я чув, що пiдроздiли внутрiшнiх вiйськ "Гiдра" i "Фенiкс", вже розгромленi революцiйними бойовими пiдроздiлами. Це правда? - Спитав Кант.
  - В результатi останньої збройної сутички мiж урядовими внутрiшнiми вiйськами i бойовими пiдроздiлами народних революцiйних сил, режиму був завданий фатальний вдар. Народ розгромив столичнi пiдроздiли внутрiшнiх вiйськ i захопив усi адмiнiстративнi будiвлi. Армiя i служба безпеки прийняла нейтральну позицiю. Революцiя перемогла. Демократичнi i нацiоналiстичнi революцiйнi органiзацiї, почали формування Нацiональної i Клерикальної гвардiї. Президентська гвардiя, внутрiшнi спец вiйська "Фенiкс" i "Гiдра" розформованi. - Вiдповiв Лавр.
   - Користуючись високими повноваженнями, ви стягуєте к кордону нашої провiнцiї, всi регiональнi сили внутрiшнiх вiйськ i регулярної армiї. В чому причина? Чому ви вважаєте, що прикордонникiв не достатньо?
  - Вiйськова розвiдка повiдомляє, про зосередження великих сил армiї Червоної Iмперiї, бiля нашого кордону.
  - У Iмперiї вiйна з Конфедерацiєю. Передислокацiї i зосередження вiйськ на фронтах i в тилах, типове явище.
  - Той район, де зосередженi 25 полкiв Iмперської армiї, вже давно очищений вiд сил Конфедератiв. Фронт зараз пролягає дуже далеко вiд прикордонних районiв. Наша вiйськова розвiдка повiдомляє про те, що к кордону постiйно пiдходять новi i новi сили. Внутрiшня розвiдка в свою чергу, спостерiгає активнiсть iноземних агентiв впливу в наших прикордонних регiонах. В провiнцiях розповсюджуються iдеї сепаратизму. Агенти п"ятої колони Червоної Iмперiї активувались в кожному мiстi, в складi урядових структур i громадських органiзацiй. Лiдери демократичних i нацiоналiстичних партiй, очоливши новий уряд, оцiнивши ситуацiю, вирiшили що в регiон необхiдно стягнути як можна бiльше сил внутрiшнiх вiйськ i передислокувати значнi сили прикордонникiв з сусiднiх провiнцiй. Армiя стягне в регiон свої сили в перiод найближчих двох дiб.
  - Ми в повiтряному просторi провiнцiї Мiлара. Починаємо йти на зниження.
  - Усiм пiдроздiлам i дивiзiонам приготуватись до висадки!
  
   *****
  
  22-43 вечора. Периметр державного кордону перетворився на палаючу лiнiю фронту. Долина червоних дюн вкрилась трупами i палаючою бронетехнiкою. Десять полкiв Брунатної Армiї Червоної Iмперiї наступали на територiю республiки, обстрiлюючи обороннi фортифiкацiї, доти i дзоти. Важка бронетехнiка i штурмовi бойовi роботи, хвилями атак не давали прикордонникам i спец призначенцям жодної хвилини на перекур. Iмперськi штурмовики в броне скафандрах обладнаних потужним арсеналом зброї, декiлька разiв штурмували фортифiкацiї i захопили 7 бункерiв.
  Офiцер Кант, сидiв в окопi, мiж руїнами фортифiкацiйної споруди i розстрiлював Iмперських штурмовикiв з кулемета. Поряд з ним, в окопi тримав оборону офiцер Лавр, знищуючи ворожу бронетехнiку з плазмомета.
  - Їх надто багато! Чорт! Пiдмога прибуде лише через 14 годин! - Нервово промовив Лавр.
  - Що це за машини?! Звiдки вони? - Промовив прикордонник, який нiс боєприпаси з тилу.
  - Якi машини?
  - Позаду нас! Вони їдуть зi сторони мiста...
   В цi хвилини, усi прикордонники i спец призначенцi, обернулись i поглянули назад. К периметру кордону, по трасам що тягнулись зi сторiн десяткiв мiст провiнцiї, їхали тисячi всюдиходiв обладнаних народними вмiльцями самодiльним озброєнням. Модифiкованi всюдиходи, якi в мирний час слугували позашляховиками i потужними вантажними тягачами, руками революцiонерiв технарiв, були перетворенi в мобiльнi вогнеметнi i бомбометнi машини. Машини переобладнанi i озброєнi самодiльними вогнеметами, були зарядженi газовими балонами. На машинах переобладнаних пiд мобiльнi бомбометнi комплекси, виднiлись встановленi станини з пусковими устаткуваннями, з котрих по цiлям запускались великi газовi балони. На кожному балонi мерехтiла пластикова вибухiвка з таймером. Коли колони всюдиходiв спинились у лiнiї фронту, з них почали виходити i вистрибувати, десятки тисяч людей в бронескафандрах, з емблемами революцiйних бойових органiзацiй. Важко озброєнi революцiонери, зайняли позицiї в окопах i на фортифiкацiях, неподалiк вiд прикордонникiв i силовикiв. Революцiонери зайняли тi мiсця на периметрi кордону, де фортифiкацiйнi лiнiї оборони були зруйнованi ворожою артилерiєю. Всюдиходи переобладнанi пiд вогнеметнi i бомбометнi машини i тягачi з балонами, боєприпасами к вогнепальнiй зброї i iншими необхiдними припасами, потягнулись з мiст прикордонної провiнцiї, к кордону нескiнченними колонами. Отримавши пiдкрiплення, захисники кордону почали поступово тiснити ворога. Командир i лiдер революцiйної органiзацiї, пройшовся по траншеї i розпитуючи солдатiв, дiзнався де перебувають їхнi офiцери. Вже через декiлька хвилин, командири революцiонери i офiцери прикордонних i внутрiшнiх вiйськ, сидiли в одному окопi i спiльно координували дiї своїх бiйцiв. Пiд час коротких хвилин затишшя, мiж новими хвилями ворожих атак, командири державних збройних сил i народних революцiйних ополченцiв, вiдстрiлявшись вiд ворогiв, вели дискусiї на полiтичнi теми.
   - Небезпечно жити в системi, яка iснує завдяки домiнуванню хибних систем цiнностей, тиранiї i несправедливостi. Рано чи пiзно, може настати день, коли ти сам станеш жертвою такої системи i її законiв, якими ще вчора вигiдно для себе користувався, досягаючи своїх життєвих цiлей. Якщо влада дарує щастя i стабiльнiсть не усiм, а лише обраним, то вона слугує iнтересам Люцифера, а не людей. - Сказав лiдер революцiйної органiзацiї Святослав Канту i Лавру.
   - Ви намагаєтесь себе само iдеалiзувати. Ви утопiсти i фанатики. - Промовив Лавр.
   - Якщо добро програло злу у вiйнi, то це не означає, що це сталося тому, що зло може перемогти добро. Це означає лише те, що сила яка позицiонувала себе як добро, насправдi добром не являлася. - Сказала емiгрантка революцiонерка Тамара.
  - Iнколи, добро програє злу, через те, що насправдi воно було аналогiчних злом. Злом що боролося з iншим злом, за сфери впливу i владу. - Промовив Кант. - Що ви знаєте про зло i про вибiр мiж добром i злом, смаркачi!
  - Ми знаємо, що вибiр мiж меншим злом i бiльшим злом, мiж гiршим i ще гiршим, це не вибiр вiльної людини. Це вибiр раба, у якого не може бути свiтлого майбутнього. - Сказав емiгрант революцiонер Микола.
   - Якщо тирани продовжують жити i процвiтати, перетнувши усi межi i порушивши усi закони i їх роками, чи десятилiттями, не карають небеса, то це не означає, що день їх покарання нiколи не настане. Це означає, лише те, що тирани так само як i усi люди дiти Творця, який любить усiх однаково i усiм бажає спасiння i вiчного життя. Iмовiрно тому, небеса не карають тиранiв десятилiттями, щоб дати їм час на те, щоб зрозумiти свої грiхи i схаменутись, спинитись, покаятись. Щоб вони могли виправити скоєне зло, настiльки, наскiльки це можливо, щоб врятувати безсмертнi душi. Нажаль, бiльшiсть тиранiв i злочинцiв сприймає цю вiдстрочку, яку дають небеса на передоднi кари, не як данний з милостi час на змiну своєї долi. Вони до самої останньої митi, думають що вищої кари немає i що на землi можна жити не так як написано в Бiблiї, а по мiркам власної логiки i подвiйних стандартiв, з лицемiрством i самодурством. - Мовив революцiонер Нолус.
   - I вашi революцiйнi лiдери, такi ж iдеалiсти? - Промовив Лавр.
   - Лiдери наших громадських органiзацiй i демократичних партiй, мають iдеї i програми дiй, якi вони готовi почати реалiзовувати, в регiонах, на мiсцях, не по принципу оберiть нас, а ми все для вас зробимо, через мiльйон рокiв. Нашi революцiйнi лiдери, в усьому прагнуть брати приклад з таких полiтикiв як: Рузвельт, Клемансо, Хуан Перон i Евiта Перон. Перш нiш балотуватись в парламент, кандидат має працюючи в своєму регiонi, створити там тi умови, якi обiцяє створити в усiй країнi. Так вчинив Рузвельт. Клемансо розпускав парламент декiлька разiв, доти доки парламент не сформувався з депутатiв бажаючих працювати не лише для себе i своїх партнерiв. Хуан Перон i Евiта Перон правлячи країною, дбали не лише про свiй власний добробут, а i про добробут усiх класiв суспiльства, особливу увагу придiляючи проблемам робiтничого класу. Евiта Перон народилась в бiднiй родинi i ставши першою ледi Аргентини, продовжувала пам"ятати з якого класу вона вийшла i переймалась долею робiтничих народних мас. Нашi революцiйнi лiдери, носiї великих iдеалiв i систем цiнностей, а їхнi прихильники не бездумнi фанатичнi практики. Ми знаємо за що ми боремось. - Мовив Святослав. - Ось наш Манiфест Народних громад не залежних вiд впливу елiти i її представникiв i агентiв впливу.
  1. Нашому народу не потрiбнi нiякi варяги, з iнших земель, для управлiння нашою землею. На усiх державних посадах, не має бути жодного члена мiжнародних офiцiйних i таємних органiзацiй, орденiв i лож, котрi керують країнами ставлячи iнтереси своїх органiзацiй, бiльш прiоритетними нiш iнтереси держави, в якiй вони живуть i до керiвництва якою обранi i залученi.
   2. Iстинний народний уряд, має дбати про те, щоб у держави були фiнансовi резервнi стабiлiзацiйнi фонди, якi можна в важкi часи i при стратегiчнiй потребi, використати для вирiшення кризових ситуацiй в серединi держави. А також, для розвитку науково-технологiчного потенцiалу i пiдтримання обороноздатностi країни. Фiнансовi стабiлiзацiйнi фонди, мають створюватись за рахунок обкладання податками магнатiв i олiгархiв країни. Кожен хто користується природними ресурсами держави, для самозбагачення, має в знак подяки землi, що дарує багатство i добробут, дбати про її безпеку i процвiтання.
   3. Iстинний народний уряд, має дбати не про нескiнченне переписування Конституцiї i законiв Громадського кодексу i Кримiнального кодексу, а зосередитись на тому, щоб очистити i вiд лагодити систему управлiння i виконання законiв, таким чином, щоб вже iснуючi закони працювали i виконувались.
  4. Iстинний народний уряд, має ввести закони, якi вимагатимуть вiд кандидата в депутати, на властi кошти зняти не рекламнi ролики про себе, а документальний фiльм про свою позитивну дiяльнiсть в рiзноманiтних сферах життя свого краю. В цьому документальному фiльмi, мають бути показанi усi позитивнi здобутки i потенцiал майбутнього народного обранця. Для того, щоб на передоднi виборiв, були висвiтленi усi свiтлi i темнi сторони дiяльностi i особистостi кандидата, в регiонах виборчих округiв, мають iснувати нейтральнi мас-медiа служби, чи громадської органiзацiї. Цi нейтральнi журналiстськi i громадськi органiзацiї, мають знiмати документальнi фiльми про кожного кандидата в депутати.
  5. Iстинний народний уряд, має ввести закони, якi зобов"яжуть кожного кандидата в депутати, сформулювати i оформити офiцiйно на документi, свою програму дiй в разi обрання на посаду депутата. В програмi дiй, мають бути вказанi проблеми, якi має вирiшити депутат в перiод свого перебування на депутатськiй посадi. До кожного пункту, з описом проблеми i справи, яка має бути вирiшена, має додаватись обґрунтована конструктивна детальна iнформацiя про проблему, про причину її виникнення, про причини що призводять до того, що проблема досi iснує, про те як проблему слiд вирiшити. Особливо детально, в кожному пунктi, має описуватись як ця проблема буде вирiшена i за який перiод часу. Документ програми депутата, має завершуватись письмовою клятвою, виконати передвиборчi обiцянки у вказаний термiн часу. I письмовою заявою, про готовнiсть депутата достроково пiти у вiдставку, якщо обiцяне ним не буде виконане.
  6. Уряд має створити закони, якi дадуть громадi провiнцiї можливiсть, вимагати дострокового звiльнення з посади будь якого депутата i високопосадовця, в будь який перiод його перебування на посадi. Мають iснувати закони i структури взаємодiючi з громадою здатнi позбавляти депутатiв посад за невиконання своїх обов"язкiв i за не реалiзацiю своїх зобов"язань, з якими вони йшли на вибори. Якщо депутати будуть вiдправлятись у вiдставку достроково, через мiсяць пiсля обрання, в серединi термiну строку, чи на при кiнцi свого строку перебування на посадi, корупцiонери не зможуть встигнути, окупити грошi вкладенi у передвиборчу кампанiю. Це призведе до того, що в полiтику перестануть йти виключно заради збагачення.
  7. Уряд який не здатен забезпечити виконання законiв Конституцiї, Громадського Кодексу, Правового Кодексу, у вiдношеннi усiх громадян, вiд робiтничого класу до середнього класу i елiти, не може бути легiтимним i має пiти у вiдставку. Парламент i Кабiнет Мiнiстрiв має розпускатись i переобиратись стiльки разiв i до тих пiр, поки цi державнi структури управлiння, не почнуть працювати з максимальною ефективнiстю i результативнiстю. Прикладом в цих процесах, має бути iсторичний приклад, управлiнської дiяльностi в сферi органiзацiї i реорганiзацiї роботи уряду, полiтичного дiяча Францiї Клемансо.
  
  Бiй за рiдну землю, тривав до ранку. Вiйськовi, силовики i революцiонери, зайняли гарну позицiю для оборони периметру. Солдати вiдстрiлювались сидячи пiд прикриттям бронi фортифiкацiйних споруд. Офiцери сидячи в бункерах i керуючи автоматизованими оборонними комплексами, протидiяли ворожiй авiацiї i важкiй технiцi. Революцiонери i бiйцi внутрiшнiх вiйськ, ставши союзниками, цiною великих жертв, стримали наступ агресора.
   В саму тяжку мить бою, к кордону прибули вiйська республiки. В цей же час, вiйська Конфедерацiї посилили наступ на фронтi i змусили Червону Iмперiю термiново закрити другий фронт, повернувши вiйська на попереднi позицiї.
  
   Епiлог.
  
  Незалежнi вiд полiтичних партiй народнi революцiйнi органiзацiї, спiльними зусиллями з полiтиками патрiотами, виявили i нейтралiзували усiх агентiв п"ятої колони двох наддержав. Полiтичнi партiї i громадськi органiзацiї, само очистились вiд п"ятих колон. Завдяки цьому, революцiйним органiзацiям i полiтичним партiям, вдалося перемогти корумпований режим, уникнувши загрози громадянської вiйни. Уряд позбавлений можливостi силою придушувати народ, був змушений пiти у вiдставку. Парламент взяв пiд свiй тимчасовий контроль армiю i силовi структури. Армiя передислокувала вiйська в усi прикордоннi провiнцiї країни, для забезпечення територiальної цiлiсностi, а силовi структури розпочали арешти полiтикiв i чиновникiв причетних до сепаратистських закликiв i змов. Незалежнi вiд елiти революцiйнi органiзацiї, набирають сили i продовжують за допомогою своїх представникiв, в усiх соцiальних верствах i державних структурах, домагатись реформ i змiн в країнi на користь усiм класам, не лише для елiти i середнього класу, а також i для робiтничого класу i трудової iнтелiгенцiї. Новий президент в кiнцi своєї промови, зазначив, що поки вiн правитиме, найвищою цiннiстю в державi, буде не жовте металеве золото i платина, не чорне нафтове золото, а червоне золото - людська кров, вартiсть якої знецiнилась в роки правлiння попереднього уряду. В склад нового уряду, увiйшли партiї сформованi з громадських революцiйних органiзацiй. Таким чином, до влади прийшло багато носiїв iдеї, повної незалежностi країни не лише вiд Червоної Iмперiї, а також i вiд Конфедерацiї. Народ на протязi декiлькох рокiв, не припиняв мiтинги на площах усiх мiст країни, до тих пiр, поки новий уряд не був змушений пiд тиском i контролем нацiї, здiйснити обiцянi змiни в полiтично-соцiальнiй сферi республiки. З часом, новi поколiння полiтикiв, приходили до влади завдяки полiтичнiй iнiцiативностi i креативностi, а не завдяки наявностi у них впливових родичiв, друзiв i грошей.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"