Ходоривская Нина Александровна : другие произведения.

метро

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Комментируйте, пожалуйста!


   Внаслідок моєї шаленої та нестримної любові до життя я гарячкувато силюся не проґавити жодної його хвилини, кожен проміжок вільного часу, кожну його мить чимсь заповнити.
   А чим заповнити найдовший у місті ескалатор? Ще й подвійний? Та моя безмежна гостра фантазія подужує навіть цю тупикову ситуацію. Я стаю ближче до того краю сходів, проти якого в протилежному до мого напрямку рухається нескінченна череда людей, наверх, до сонця, до світла, до виходу. І ось чим розважаюсь: по кожному з цих людей читаю, у яких справах (і злівах) він поспішає. Читаю його долю, вдачу. І його місце. І стан. Душу. А вони ж ніхто і не підозрює, що хтось щойно просвітив їх наскрізь, прочитав їх життя від початку до кінця! Що їх бачать, в чому мати народила, і нічим од того променя прикритися. Отакі беззахисні, як пташенята. Тільки хіба що я - не пацюк.
   А між двома ескалаторами стоять рекламні табло. І певний процент тих, хто проїжджає, начисто закритий від мене ними. Приблизно кожен сьомий, в години пік - десятий. Це воля випадку, хто опиниться за цими табличками. Їх ніяк не побачити: ескалатори пропливають повз один одного з однаковою швидкістю, значить, навіть коли я озирнуся, таблом буде затулено ту саму людину.
   Чим ці люди відрізняються від інших? Я нічим не можу підтвердити свою здогадку, але мені здається, що вони абсолютно такі самі, як всі інші. Вони просто відібрані Фортуною серед таких самих.
   Виходить, доля робить-таки щось безнадійно закритим для мене?
   Насправді таку перепону завжди можна зламати. У моєму випадку з табличками це навіть не потребує великих зусиль. Тільки навіщо? Адже за табличками такі самі випадкові люди, як і всі інші. Такі різні і цим однаково остогидлі.
   А інші в метро і не їздять. Інші - десь в іншому місці.
   Піду, пошукаю.

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"