Юрченко Лидия : другие произведения.

9 мая

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


   9травня - свято зi сльозами на очах. Мiльйони жителiв планети були переповненi радiстю зустрiчi з рiдними. Вiйна скiнчилася.
   Але багато родин так i не змогли обiйняти своїх рiдних синiв, дочок, матерiв,батькiв, дядькiв, тiток, онукiв, бо вони загинули на вiйнi.
   В родинi мого батька, Юрченко Iвана Федосiйовича було 8 дiтей, з них 5 синiв. Три сина загинули на вiйнi. Олексiй - льотчик. Микола -танкiст. Дмитро -танкiст. Їм було вiд 20 до 25 рокiв. Моя бабуся отримала три похоронки. В похоронцi дуже скупо було написано: " загинули смертю хоробрих". Олексiю за вiдвагу ,проявлену в боях , пiдготовленi та вiдiсланi документи на присвоєння звання Героя Радянського Союзу. Їхнi прiзвища вкарбованi на обелiску в селi Маломихайлiвка Покровського району нашої областi.
   Та хiба це втiха для матерi. Загинули її сини, її втiха, її надiя, її радiсть. Вона випестувала їх випестувала, а вони загинули за визволення своєї Вiтчизни. Не змогла вона навiть пролити сльози на могилах своїх синiв. Загинули вони в рiзних кiнцях Радянського Союзу. Один з них в Латвiї, другий в Калiнiнградi... Хлопцi з села Маломихайлiвка Покровського району нашої областi загинули за визволення республiк Прибалтики.
   На протязi всього життя бабуся проливала сльози за загиблими синами. Стiни були завiшанi фотографiями синiв. Фотографiї синiв були обвитi рушниками, вишитi дбайливими руками матерi. Олексiй любив голубiв - його фотографiя була обвита рушником зi зображенням пари голубiв. Другий любив квiти... Дивлячись та плачучи за своїми недолюбеними в життi синами, вона завжди називала їх орлами. Дiйсно, з фотографiй на нас дивились молодi , красивi, з розумними очами хлопцi - мої дядьки.
   Тепер я зрозумiла неприхований бiль моєї бабусi. Вона нам з братом могла без кiнця розповiдати про своїх загиблих синiв. Вони були кращими iз кращих.
   Моє серце переймається бiллю при спогадах про мою бабусю. До кiнця своїх днiв бабуся не вiрила в смерть своїх синiв. Кожного разу виходячи на подвiр'я. чи почувши скрип фiртки вона мала надiю що то буде хтось iз її синiв, що хтось iз її синiв повернеться в рiдну домiвку.
   Вiйна не потрiбна . Давайте збережемо мир.
   Баша (Юрченко) Лiдiя Iванiвна 0970047301

м. Днiпропетровськ

  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"