Коця Татианна : другие произведения.

Вiпi

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Знайомство з тварючкою...

  День пройшов спокiйно,так вибравшись на доволi велику поляну мандрiвники влаштувалися нанiч.Сселаючись на те що треба поповнити запаси води i розвiдати мiсцевiсть Мел швидко зник у кущах,залишивши Латту готувати постiль.Нарвавши трави вона влаштувала два лiжка але трави було мало.ТОж Латта теж попрямувала у кущi,проте у протилежний вiд Мела бiк.Видивляючись,щоб ще прилаштувати у постiль Латта тихо мрiяла про взуття.В ноги постiйно впявалися гiлочки i iншi гострi речi.I раптом дiвчина почула якiсь звуки.Найбiльше це нагадувало схлипування.Перша думка була тiкати, все ж таки Мертвий лiс.Але потiм подумала що може хто всеж таки попав в бiду,а вона ось так тiкає.Латтi стало совiсно i стидно зате що вона когось залишила у бiдi.Тому вона тихенько,морщасчись вiд гiлочок пiд ногами,пiшла на звуки.Схлипування все голоснiшало i тепер змiшалося з якимись клацаючими звуками.Дiвчина зупинилася i ще раз присоломила себе за страх.Проте вона не розумiла звiдки iде звук,зараз вона стояла пiд величезним деревом невiдомо§ породи i слухала.Обiйшовши дерево нiчого не побачила i вiдiйшла-звук став слабший.Пiдiйшла сильнiший.Ще раз обiйшла дерево i цого разу помiтила мiж причудливо вивернутими коренями нору на половину рарошшою травою.Хоча в цю нору могла на карачках спокiйно залiсти i Латта. через густу високу траву у надвечiр§ i не помiчала §§ першого разу.
  -Ей!- позвала Латта, заглядаючи в нору.- Потрiбна допомога?
   Схлипування затихли i в темнотi засвiтилися два величезних , явно нелюдськi ока.В той ж час страх затопив дiвчину, але через мить вона зрозумiла що це не §§ страхю.Вона згадала проте що може вiдчувати сильнi емоцi§,як пояснив §й Мел.Розумно,чи не дуже,але полiзла в нору.Коли очi привикли до темноти,дiвчина побачила дитинча невiдомо§ тварини.Тiльце левеняти чи яко§сь iншо§ кiшки плавно переходило в орлину голову з великими золотими очима.Погляд притягували кiгтi на лапах вiд яких пiшов холодок по спинi.Повагу вони до себе викликали.
  -Кись-кись-кись-покликала Латта i вiдчула що страх викликає цiкавiсть.
  -Цiп-цiп-цiп-покликала,незнаючи як правильно.На це було вiдповiддю голосне бурчання живота у звiряти.
  Латта похлопала себе по кишенях i в жилетцi знайшла кусочок хлiба з м`ясом, який з розсiяностi туди поставила.
  Це §§ обрадувало i вона на витянутiй руцi запропонувала §жу. Зачувши запах §стивного звiря перестало трястися, принюхалось та почало повiльно пiдходити до дiвчини. Подивившись що на нього некидаються, осмiлiв i пiдiйшов впритул акуратно взяв з руки хлiб та проковтнув. Латта обережно торкнулася голови i легенько погладила. Пiр`я було мяке i шовковисте. Звiря довiрливо прищурило очi , тож дiвчина вже смiливiше погладила тварину. Звiря видало якiсь шиплячо-муркаючi звуки i раптом кинулось на Латту!!! Зважаючи на те що звiря було завбiльшки з дорослу вiвчарку, то Латту воно просто пiдiмнуло i почало облизувати шершавим язиком. Якось вилiзши з пiд
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"