Коробкин Владимир Олегович : другие произведения.

Мiй Краматорський Часопис

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Ось вирiшив вести свiй часопис.Звiсно це може бути мертвою справою з огляду на мою невiдповiдальнiсть.

  Буду писати про моє життя у м.Краматорську, Донецької обл., до, пiд час, та пiсля бойових дiй.Прошу вибачити за деяку упередженiсть,пропуски не важливих подiй, та, можливо, перехiд iз української на росiйську/суржик та навпаки.
  
   Почну з того, що я мав свiй свiтогляд ще з рокiв школи, я мабуть був чи не єдиним не аполiтичним учнем свого потоку, я пам'ятаю як обирали Януковича, як у нас по школi ходили неповнолiтнi особи гоповатого виду та роздавали "на халяву" продукти агiтпропу: ручки, лiнiйки, шапки та, обов'язково, календарики iз переповненою здоров'ям та ситiстю пикою майбутнього президента.Завжди знаходилися вчителi якi казали немовби як жарт: "ну теперь ваши родители просто обязаны проголосовать", також пам'ятаю як на першому турi виборiв ходили агiтатори по бабусях i вiд 35 до 100 грн скуповували голоси, в на другому тiльки речi дарували бо:"Они деньги берут, а потом за других голосуют, они ж не знают, что потом все вместе голоса считаем", о так - тодi всi казали - ВIН НАШ, I БIС IЗ ЙОГО ЗЛОЧИННИМ МИНУЛИМ!, i завжди порiвнювали iз оппонентом - " та вiн же захiдняк, бендера, вони Донбас гiмном засиплють" i т.д. То була ейфорiя люмпен-пролетарiата, безглузда та нещадна.
  
   Поступово НАШ перзидент закрiпив свою владу, дописав собi повноважень i забув про всiх окрiм себе. То були часи свавiлля МВС, та посупового урiзання прав i свобод. Менi здається , що Янукович мав на метi скопiювати "понятiя" за якими жила РФ. Та на тлi зубожiння населення, яке всi цi роки пiдiймалося iз економiчної вирви 90-х та 00-х, президент вирiшив вiдволiкти народ його давньою мрiєю - європейськими законами, безвiзовим перетином захiдного кордону i таке iнше.
   Скажу вам вiдверто - в нашому краю його намiр пiдтримала тiльки машинобудiвна iнтелiгенцiя, яка вже була у Європi, та й то не вся.Переважна бiльшiсть подумала що пахан продався штатам i хоче бути як європейськi "бугри". Але - президент-то - НАШ, i погано його кидати посеред гейропи.
  
  Це вже зараз вiдомо, що пан президент з одного боку пiдтримував ЄС, а з iншого доручив комунiстам i Ко провести антипiар на сходi, щоб шахтар з волинi не об'єднався iз шахтарем донбасу у намiрi повернути свох статки за рахунок можновладцiв.
  
  Я був на сьомому небi вiд щастя, я сподiвався що ще до мого випускного введуть спрощений перетин кордону, i я поїду вчитися у яке небудь нiмкенське мiстечко.
   Та сран*й пан президент хитався як чоботар у вечiр п'ятницi, то ТС то ЄС, i вигодовував собi сра*у щоб усидiти на двох стiльцях.
   Невiдомо хто були його радники, але вони думали що тримати народ в постiйнiй напрузi та очiкуваннi мрiї/пiвнiчної лиси - то є дуже гарна iдея.Може народ перегорить i стане апатичною рабсилою. I коли Янукович просер черговi переговори i вiдклав їх на рiк народ перегорiв.Та аполiтичним не став.
  ----------------------------------------------------------
  ЕПОХА МАЙДАНУ
  
  Євромайдан, спочатку, взагалi нiкого не турбував, нi патрiотiв, нi тих, кого потiм нарєкут "ватою". Тiльки коли Яник з легкої руки своїх радникiв розiгнав студентiв(мабуть використав методички Болотної площi, та Україна - НЕ Росiя!)
  українцiв сколихнуло, Майдан незалежностi вибухнув рiзномаїттям одягу i полiтсил, останнi, в бiльшостi, в свою чергу хотiли виторгувати собi мiсця бiля годiвнички. Все що мало мiсце на Майданi висвiтлювали лише декiлька iнтернет-каналiв, Еспрессо ТВ, Громадське ТБ(особливо полюбляв їхнi випуски), та стрiмери.
   В Краматорську в цей час йшла напружена боротьба думок колишнiх прибiчникiв яника, всi дивилися на мiсцевого князька-феодала - Г.М. Скударя, людини яка невiдомим чином пiсля развалу Совка стала власником промислового гiганта НКМЗ, щоб ви краще зрозумiли: ця людина не є покидьком останньої марки, вона дуже багато зробила для мiста, але в бутнiсть дкпутатом ВР пропонувала збiльшити робочий день до 10-ти годин i тд, тобто такий собi Катерининський магнат-заводчик: "люди - раби, але я - меценат".
   На перших порах були мiтинги в пiдтримку Яника. I складання спискiв КрамЄвромайдану(спiльнота у ВК нараховувала до 800 пiдписникiв, на вiче виходило значно менше). Зате розквiтли спiльноти НОД Краматорськ, Антимайдан, Краматорський Пiдпiльник(закликала до розправи над євромайданiвцями, дл речi iснує i досi, тiльки тепер розробляється контррозвiдкою та СБУ) та iншi.
   Представники мiсцевої оппозицiї зметикували що в разi перемоги євромайдану у них буде шанс посiсти тепленькi мiсця. Але в цiлому на город опустилося полiтичне приголомшливе мовчання. Всi розмовляли про Новий Рiк, сусiдiв, родичiв i нi слова про полiтику на вулицi.
   Хочу пояснити таку поведiнку жителiв Донбасу: наш робiтничий волелюбний край криваво обпiкся у часи срср, у пiслявоєннi роки тут розгорнулася антитоталiтарна боротьба, вона не була органiзована як УПА, але кожну нiч шахтарi, збираючись по двоє-троє, скидали самотньо блукаючих НКВСникiв у вiдпрацьованi шурфи. Це призвело до тотальних чисток робiтникiв, i заселенню вiльних мiсць ЗК-ми(це i створило нам репутацiю бандитьської вольницi).Тому тi хто вижив або змагались у голосностi кричання "слава КПРС!", або , хто смiливiший, хором мовчали про свою думку.
   I так воно i продовжувалось - у києвi стрибають на морозi, у нас, кому цiкаво, дивлятся стрiми з мiсця подiй, i всi мовчать, або жартують.
  Це брехня що Донбасс одразу засудив Євромайданiвцiв, тут їх просто не зрозумiли, бо як же можна йти проти ВЛАДИ?Це ж смерть!I 90% почали чекати реакцiї влади - що скаже керманич?Звiсно нам усiм жилося не айс пiд Яником, але 90% боялися змiн бiльше нiж ганебного iснування...I влада дала нам "полiтичне обжиралово" з усiх видiв ЗМI.
  -----------------------------------------------------------
   Вчера 10.02.15 произошел обстрел Краматорска. Как говорит администрация, стреляли из 4-х РСЗО "смерч", с Горловки, в это можно поверить, поскольку неразорвавшиеся ракеты встряли под наклоном в сторону Юго-Востока. Основной удар был по нашему аэродрому, но некоторые заряды перелетали и попадали по Соцгороду. Часть людей утверждает что видели самолеты отбомбившие аэродром и попавшие в боеприпасы(?), вояки на это говорят что это был чужой беспилотник и они его сбили. Как оказалось, заряды имели кассетный боезапас, поэтому к нам приехал президент, я надеюсь, что использование кассетного боезапаса позволит считать сепаратистов и террористов военными преступниками и судить их военно-полевыми трибуналами с исполнением приговора в течении 12 часов.
   Во время обстрела страшно не было, как оказалось зря, меньше чем в 50 метрах от моего дома заряд угодил в крышу дома и осколками убил одного человека на улице, его спутника(-цу) сильно ранило.
  По сведениям на 22:02 11.02.15 - всего погибло 17 человек, часть из них это скончавшиеся от ранений в больницах. Вроде бы задержали корректировщика огня, но самое интересное, что матерые ватники знали про обстрел, и в снятых видео злорадствовали чужому горю, вопрос только один - куда смотрела контрразведка и СБУ? Надеюсь что в следующий раз они заметят что некоторым людям было известно заранее.
   Сегодня 11.02.15 все ожидали повторного удара по городу, но все ожидания оказались напрасными, лишь утром прогремел взрыв, вояки опять сказали что это сбитый беспилотник.
  -----------------------------------------------------------
   Боже, отплати северным захватчикам за все горе что они причинили нашей стране!
  -----------------------------------------------------------
  Це поки що все, якщо комусь цiкаво - ласкаво прошу до коментiв, вони здається вiдкритi))Вашi побажання щодо охайностi, помилок, мови викладення, чи запитання по подiям, будуть прочитанi i врахованi.
  ------------------------------------------------------------
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"