Косiвчук Юлiя Фелiксiвна : другие произведения.

Жiнка

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

   Стояла вчора i безпомiчно дивилася на злякану спину лiтньої жiнки. Таку знакопитальну i самотню спину з двома горбиками (точно, крила!) пiд вицвiлою футболкою кольору забрудненого дощовими хмарами неба. Безформнi, залоєнi джинси, якi перестали бути модними в далекi дев'яностi, були пiдперезанi мотузкою: "На нiй повiсився Юда!" - вiдповiла менi спиною жiнка. Вона кричала таким страшним дитячим голосом, що менi захотiлося бiгти до неї, повзти, хапати за руки, кропити святою водою i плакати, притискачи до грудей срiбну голову.
   Я знала, що вона нiколи не переможе свого демона, але вона все ще намагалася. Плюнула пiд видимi лише нам з нею ноги i вiдчайдушно перерiзала йому вени страшним криком. Демон знову вижив. А вона знову померла. Так тяжко. Так боляче, що моє серце впало на брудний асфальт, бiля її переляканих кедiв. Вона помiтила i вiдскочила назад, щоби не роздавити його. Пiзно. Демон стрибав на ньому, як маленька я на батутi бабусиного лiжка. А два горбики нервово пульсували пiд багатотонними путами котону. Як мило з її боку не повертатися до мене обличчям.
   - Мамо де ти? Захисти мене вiд нього! - жiнка була такою маленькою, що я обережно (щоби випадково не побачити очей) поклала її у кишеню.
   Свiтлофори стекли червоним свiтлом, коли я перелiтала через дорогу. Машини не розумiли, що нам конче треба встигнути перетнути заасфальтовану Лету, поки демон загрався м'ячиком мого серця, вони обурено сигналили, не бажаючи сповiльнюватися, i жiнка зробилася ще меншою, ховаючи голову в айстрах мого напарфумленого носовичка.
   - Лети!
   Жiнка полетiла. А я дивилася на її безпомiчну спину, стоячи по тiй бiк свого серця, бо свiтлофори все ще стiкали кров'ю.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"