Лакинский Евгений Борисович : другие произведения.

Таємниця Корецького замку

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


  -- Таємниця Корецького замку
  
   Дякую Тiнi за iнфу та iдею (http://tin-tina.livejournal.com/207599.html)
   Усi подi i персонажi, описанi у повiстi - суто iсторичнi i документально завiренi.
  
   I. Пояс вiрностi
  
  
Князь Самуель-Кароль Корецький увiйшов до покою. У лiжку пiд масивним золоченим балдахiном спала його дружина, панi Марцiана з Бобрка. Охмiстриня, панна Красовська, сидiла поруч iз розкритою книжкою. Вочевидь, читала господарцi на нiч, поки та не заснула. Мабуть, зачиталася.

Князь жестом показав й на дверi. Почекав, поки вийде, а тодi пiдiйшов до лiжка.

Рiзким рухом зiрвав з дружини ковдру. Кiлька хвилин роздивлявся. Княгиня Марцiна з Бобрка, удовиця покiйного вельможного Яна Кароля Тарла, вiслицького каштеляна, лежала перед ним у самiй лише сорочцi. Увiснi сорочка зiсковзнула, оноживши лiве плече.

Князь пiднiс свiчку i подивився - чи нема там бува чого? Пригадав же ж бо, що сталося iз графом де ля Фер у Францi - одружився з гарною паненкою, а в то - клеймо у формi лiле, яким тамтешня прокуратура помiчає злочинцiв. Довелося  втопити, а самому податися до королiвських мушкетерiв.

- Хвала Боговi, - сказав собi князь. Плече було чисте, без жодно подряпини. Та й як воно могло бути iнакше? Сам же ж перевiряв Марцiанiну бiографiю: усе iдеально. Шляхетна панi, перший чоловiк помер. Якби там щось не те було, цiлий Бобрик про це б балакав!

Заспокоєний, князь поставив свiчку i задрав дружинi сорочку. Та все ще спала - тiльки пойожувалася вiд холоду. Корецький дiстав з кишенi ключа i почав вiдмикати пояс вiрностi. Замок заскреготав, але не пiддався.
"Знов заржавiв, - подумав феодал. - треба буде змастити".
Вiд скреготу княгиня прокинулася.
- А, це Ви? - позiхнула вона.


Далi: http://gak.com.ua/creatives/1/33326
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"