: .

: [] [] [] [] [] [] [|]
:


  • © Copyright (medeo67@mail.ru)
  • : 01/07/2010, : 31/10/2010. 388k. .
  • :
  :
  • :
    , . , , . , .

  
   i I
  
   ?݃уӃ 1. ?փ у Ճكփ
   ?݃уӃ 2. + ߃ ҃уۃՃу܃у
   ?݃уӃ 3. Ӄ݃܃
   ?݃уӃ 4. уՃ݃
   ?݃уӃ 5. ?كӃуփ߃ڃ
  
  
  
  ?݃уӃ 1
  
  ?փ у Ճكփ
  
  *****
   iуރ݃փ ߃փ؃ڃՃу߃߃ Ӄ܃݃ڃ ՃӃڃԃуփ݃, كуӃڃ ߃ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ ރփ ߃у كփރ݃փ փփ ߃փ܃݃܃ ҃փރ߃ փ܃߃ ؃փ݃ Ӄփڃ݃ ݃߃ у 'ރ', у݃؃փ߃߃ԃ ڃރփ߃ փփՃڃ߃ ރփ؃Ճ ԃՃуރ ݃ iуރу.
  
   - ݃, Ճ iуރу, ܃݃܃ փу у? - ҃уڃ݃ Ӄ܃ڃ уփ߃ ܃уڃӃ ܃߃ ҃݃߃Ճڃ߃܃, ڃՃփӃփ Ճ ߃ڃ у݃߃ уރ݃փ.
  
  - , +уӃփ, ރ ߃ փ Ճ҃ڃу, - Ӄփڃ݃ ՃփӃ܃, - уӃ҃ ك у ރ؃߃ Ճփу, ߃ ރу܃ ڃ݃ ߃ ރуڃ߃ - ރڃ߃ ك 30-40.
  
  - ԃ! ? у Ճу݃փ܃ у ԃՃ уكރփڃ݃? ?Ճ уӃ߃ڃ߃, ԃ ߃փ, ރԃ݃ ҃ ҃݃ڃ؃ ڃ, - у؃Ճу Ӄ݃ +уӃփ, ڃڃӃу Ӄ ҃݃ڃ փ ԃ݃уك ܃ڃ ݃߃փ߃ ݃փ, ҃ڃӃуڃ փփ ڃ݃݃ރڃ߃у.
  
  - ك߃у, փރ у. R؃փ ҃ Ճ݃ ԃ, ҃ Ճ у ҃݃ Ճ҃߃ Ճ҃ڃу уރуу, ݃ڃ߃у.
  
  - Ճ ݃ ܃݃܃ Ճ?
  
  - , ڃރփ߃ у ؃, ܃у Ճ iуރу. Rփ؃Ճ ԃՃуރ ԃՃ- 70 ܃ڃ݃ރփ, - Ӄփڃ݃ ݃ԃ.
  
  - , у Ӄփ Ճ. уӃփ߃, у ݃ ҃Ӄуփ?
  
  - ? у Ճփ݃у? R߃ ݃ ߃ ߃уӃڃ, - ރڃ݃ ՃփӃ܃ ߃, - +ރ݃փ߃߃ ԃ, ڃڃփ܃ڃ كՃу߃ڃ ߃փ. NoуӃՃ, у҃ڃ܃ у݃߃ уۃ߃. ݃ڃ߃, ܃у, ރ߃ ؃ ߃ ߃уӃ.
  
  - փރ ݃ ߃փ ڃڃփ܃ڃ كՃу߃ڃ? փ؃փ݃ у܃ ԃރ߃ уӃރ҃ڃ݃߃ كуӃ ڃ݃ ރ ڃ ݃? - ՃڃӃڃ݃ уփ߃.
  
  - ߃ Ӄփ у, - Ӄփڃ݃ ՃփӃ܃, - Iу߃ كՃփ ҃ ԃ iуӃ݃. у݃уԃу݃ ӃՃ݃ ?݃ԃ, ߃ ܃ԃՃ ڃ݃ ݃ڃ߃, Ӄ Ճރ كуڃ݃, ݃ Ճ݃؃ڃ݃ ڃ ؃ ߃уރ߃ԃ Ӄ.
  
  - +߃߃. ݃ڃ߃փ փރ ߃ ݃҃ڃ?
  
  - ك߃у փރ, - كуՃރу݃у ڃ, - у- у ݃؃ڃ݃ փ ܃݃. " ރփ߃ ك߃у܃ރ ݃ ߃փ, ҃ Ճڃ - ܃у܃ڃ ߃ ݃Ճ. уރуփ ߃ ߃ ؃у݃, ރ - ڃ Ӄփ. R؃փ ҃ ڃ-ك ԃ, iуރу - ݃ڃ ҃݃у, ك߃уڃփ݃߃у у Ճփ߃փ ߃уՃڃ ݃. R ڃуփ փ҃ ݃ڃ߃ރ ؃ڃփ݃ރ, ݃ڃ߃փ ؃у܃уރ ߃ كփރ݃. ߃, ߃у҃, ݃уԃу, у Ճփ߃ԃ ߃ڃ, iуރу ҃փՃ߃փ, ߃ Ӄ݃ كуރ ҃݃у, - ރ܃߃݃ ݃ԃ.
  
  - Noу҃уӃ߃. ߃ ݃, ߃ iуރу փ ߃ ҃ ԃՃ уӃ߃ڃ ҃փ܃ڃӃ߃, ܃߃փ߃, ߃ ރԃ. Ճ߃ ރԃ ܃уكу ߃ - Ճ ?у, iуރу փ߃ Ճу؃ ܃уڃӃ ՃփӃ߃܃.
  
  - ? ރփ߃, +у, Ӄփ ܃ރ݃ڃރփ߃уރ ݃փ كуՃуڃ݃. Ճу؃ ރу ߃уу݃, - ݃҃߃݃у ݃ԃ ҃݃уԃՃу߃ ރփ݃ ߃ փՃ Ӄڃރ ԃރ߃ރ ԃ݃҃ރ ԃ݃уكуރ.
  
  - ރ݃ڃރփ߃ փփӃՃ у߃ك܃ԃ - ݃փ. ?у ڃ уӃՃ ԃӃ. ? փ߃ ܃уڃӃ, ݃.
  
  - iуڃ҃ ك ?у уӃՃ. ݃ , Ӄ-у܃, ݃փ, Ӄփ, ك ߃փ ؃ ҃݃уԃՃу. փӃ܃у ӃփԃՃ ڃ߃ ݃у, ߃ ߃уӃ ރ؃ڃ߃у.
  
  - R؃փ ҃, Ӄ-у܃ ܃у؃փ ރ߃ փԃՃ߃ Ӄփփ Ӄ уރу܃ڃ ԃՃ? у܃ ݃у փ ݃܃ уӃՃ ?уփ ܃у ӃփՃу, - كу݃҃у݃ уփ߃.
  
  - փ, ߃ ރԃ, ڃكӃڃ߃ڃ. ߃ ууڃӃуۃփ, ߃у փ߃ ރ߃ԃ ܃уڃӃ ՃփӃփ Ӄփփ ߃ ԃՃ܃ ݃؃ ԃ݃փ, ? Ӄуփ ܃ރރ߃ڃ܃у҃փ݃߃ у҃ ݃փԃ܃ փ҃ Ճ؃܃ ߃ Ӄփރ ܃ ߃уۃՃփ.
  
  - , ܃у ؃у݃, ݃փ߃܃, ? ܃уكӃуփ ރ߃ Ӄ Ӄكуڃރ߃. փփ ߃ ߃. R߃ ӃփՃ ߃ ߃ , ߃ Ӄ ؃ڃك߃ ՃփӃ܃ ߃؃߃. R؃փ, փ݃փ߃ڃ ҃ уӃڃ? - ߃уڃԃу߃߃ ؃у݃ ރփ уփ߃ ߃ ߃փփ܃݃߃߃ ܃у܃.
  
  - փ, +уӃփ. փكуփ , - Ӄփڃ݃ ҃݃߃Ճڃ߃܃ Ӄу݃ ܃փ݃. +уу؃ڃу уكփڃ݃ ӃՃڃ ڃ у݃߃.
  
  
  
  *****
   ? كՃу߃ڃ уӃ܃كу݃ +уӃ݃ Ӄփڃ ۃ߃, փՃ߃փԃ كуԃփ݃ ҃߃փ ݃փ 32-35. ҃ ܃܃ Ճڃ؃փ Ճփ ԃ݃҃ Ճ؃ڃ߃ ҃փ݃ ҃ԃڃӃу ҃݃܃, փփ ܃ փ܃ ӃڃӃӃу݃ փ݃փ ԃՃ߃ ރ ҃ڃփ, ӃڃՃփփ݃Ӄڃ , ڃ ҃݃уՃуփ݃ ӃՃڃ փ߃у؃փ߃ كу݃ ߃փ܃݃܃ у ߃փՃփ݃. ԃ ݃ڃ كуڃ݃ ڃ܃у ݃҃܃, ܃уڃ ԃ݃уكу كуӃփ܃у݃ у݃ڃӃ ԃ߃܃, ܃ԃՃ ӃڃՃփ +уӃ݃.
  
  - , كՃуӃӃ, iу߃փ, - уՃ߃ ܃уكу փރ +уӃփ.
  
  - NoՃуӃӃ, Ճԃ. у Ճ݃փփ? - ڃӃփӃӃу փԃ ҃߃փ ҃߃ Ӄփԃ уԃ Ճԃ.
  
  - iуڃ҃. ރу݃߃. у݃, ݃܃ ك߃у܃ރӃ Ճ߃ ރփ߃ ܃ууӃڃփ Ӄу݃. ҃ ߃уӃփ Ӄуփ Ӄ݃؃܃ Ӄڃ߃ڃу݃߃ ԃՃ܃.
  
  - , ܃у ӃփԃՃ, ߃ ڃ ރڃރ փ҃ ߃ Ճ߃ ҃܃, - ރփ߃݃ ݃փ܃у߃Ճ.
  
  - փ, ك߃уփ, փփ, ߃уӃփ߃, уڃ݃ ރ؃߃ ܃уكу, ڃу ݃܃ ܃уڃӃ ҃܃у, у݃߃ ܃у ߃փ߃ރ.
  
  - ?- Ճ Ӄփڃ. ߃ كуރփ߃, уڃ݃ ك ݃փՃ߃ڃ Ճփ ݃փ. ? ݃܃ ؃ڃӃ ك ڃ. --, ܃у ߃ Ճ߃ ҃Ӄփރ ރփ߃.
  
  - ؃ڃӃ, ؃ڃӃڃ. ӃփՃ փۃу ?փ߃փу݃߃ Ճڃփ܃. у܃ Ճ݃؃߃, у ߃ڃރуփ, ؃ڃӃ ݃؃փ у, ܃у ߃փփރ݃փރ уڃ҃, - كуރփ݃ +уӃփ.
  
  - , ߃у݃у Ӄу߃, ߃у փփ ܃ ރ؃ڃ. '?փ߃փу݃߃ - كӃڃ ԃՃ', - у, -ރփރ, Ճڃ ڃ ܃݃уڃ܃ ڃу?
  
  - ?Ճڃ݃ , iу߃. ݃уڃ ڃу: '?փ݃Ӄփ - كӃڃ ԃՃ'.
  
  - -уՃ߃, ԃփ߃փу݃߃ փ݃Ӄփ, ۃՃփ ރуڃ߃. Ӄу Ճރ, ߃уӃփ߃, كу؃Ճу݃.
  
  - , уكӃ ?у߃ ؃ ڃ݃փփ? - ՃڃӃڃ݃ +уӃփ.
  
  - . Ӄك ԃ ߃ ՃӃ Ճ߃ ڃ҃ փ Ӄփ. փԃՃ߃ Ӄփ փԃ ߃ ߃, ҃ ރ ܃ڃ كуރуڃ߃Ӄу փԃ Ճ݃ у݃܃. у ڃփكՃ ԃփ߃փу݃߃ԃ Ӄ ҃Ճփ ݃߃ у؃.
  
  - iփ! ? كՃӃ! ? ԃՃ ރ كՃփ ҃у݃܃уփ, փ݃ ԃՃ- ؃ у݃ փӃуփ. R Ճڃփ܃܃ڃ ؃ڃӃڃ ՃуӃ߃ ؃ փ ߃ރу݃߃ փՃ, ߃ ݃փ߃-݃փ߃ ҃փ҃Ճ. "--.
  
  - +փу݃-փу݃, +ԃ݃ у܃Ӄڃ. ك߃у Ӄփԃ уԃ Ճԃ. +փӃ Ճփ݃ փՃ ՃփӃ܃, уރ݃փ.
  
  - , ߃ كуރփ, ރ փՃڃ߃Ӄփ߃߃ ߃փՃу, - ܃уڃ߃߃ ڃ ԃ݃уك Ӄ߃ڃ +у.- , ރ؃փ ҃, փ փփ ܃ރ߃, Ӄ Ӄփ у݃߃ - ڃՃփу ރ؃ڃ߃ փՃ߃ڃ ݃փ.
  
   ݃փ܃у߃Ճ ߃ڃփԃ ߃ ܃уكу, ݃܃ ރ݃߃݃, ܃уڃӃу ԃ݃Ӄ уكރ݃: ' ߃ڃ Ճփ݃уփ? у܃ڃ ҃ уރӃ݃҃݃փ߃߃ уكՃ݃҃уփ Ճփ ݃փ ߃уكу, у܃ڃ у݃'. Noуփ, كу҃у ރ܃ Ճԃ փՃ݃؃ڃ ۃ уӃ߃܃.
  
   + уӃ߃փ߃ڃ ڃփ܃ڃ '+݃܃Ӄ' ܃Ճ ڃ݃փփ +уӃփ, у 'ރ' ҃݃ . -Ճփ كу݃ ڃ҃ڃ ߃ ܃уكу݃, Ӄփ, ܃у ރуڃ ߃ уӃ߃܃, ރ +уӃփ ҃փ Ճ ՃԃуՃу݃, ߃ ڃՃ Ճڃ߃܃ փރ փ߃ ՃփփӃփ փ߃ރ уӃՃ؃߃ڃ܃ '"߃Ճ'.
  
   - Ӄ ܃ууӃڃ? - ڃ +у, ܃ڃӃу ߃ ރуڃ߃.
  
   - , ރ. ? ݃ ԃՃ ڃ҃փ.
  
   - ݃փӃ?
  
   - փ, ҃փԃ. + ԃՃڃ܃ ؃ ݃у܃. ߃Ӄ ܃ ߃ كуу҃у, ߃ ؃ . փ ҃݃փ, ߃փՃуӃ߃ ӃڃՃփ уӃރ҃ڃ݃߃ ؃߃у݃ Ӄփ؃ ރՃփ݃ ԃ Ճ؃ڃ уك كуԃփ݃.
  
   - փރ ڃރփ߃߃ Ճ؃ڃ? փރ "߃Ճ?
  
   - ? ߃ڃ ԃӃ: 'ۃ - ߃у Ճڃ؃փ߃ڃ, "߃Ճ - ߃у ԃՃ'. ", Ճރу, ݃҃у ߃܃у ރуڃ߃ ߃уՃփ؃߃у. R߃ Ճڃكуۃ߃ ԃ ߃уكу ڃރփ߃߃ "߃Ճ ߃уӃڃ݃у ك Ճփ߃ԃ, ܃ ڃރփ ߃у݃ڃڃ, ރ փ ܃ڃ.
  
   - , Ճ ҃, iу߃. ڃރփ߃ ك߃у, ܃݃܃ ރуڃ߃܃ ڃ. No у܃ڃ Ճփ߃ԃ ރ؃߃ ߃уۃ ՃփփӃ݃ ܃ ڃ уփ. Noуփ փ҃ ڃރփ߃߃ ݃߃ڃӃՃ߃ Ӄ߃փՃ؃߃ڃ? +߃, Ճ?
  
   - ߃փ߃, ߃ Ճ؃ڃ փڃ؃߃փ փكՃڃ, ԃ ߃ ڃу. Ճ؃ڃ, ܃փ, ރ߃ ߃؃փ ߃ ڃ-ك ߃, Ճփك ރփރ Ճރ ܃ ߃у܃݃߃, كڃރ ߃փԃ ߃ ҃߃ ރуڃ߃ ރ؃߃ كу, ك ݃փ ԃ у܃ ߃ փփ؃ڃӃу. ?҃ڃ Ӄ փ ܃݃փ ܃ փ҃, ܃ ߃ ԃ܃ ߃ Ӄ݃փكփ, - ܃уكу ݃փ܃у߃Ճ, ܃Ӄу كуՃ߃ ՃӃփ ރуڃ߃ ܃݃уՃӃу Ӄփ ҃уԃу؃߃ڃ, - ܃ރ ԃ, ݃҃݃ Ӄփك؃у ߃ ڃՃ. փփ ߃ ރԃ уكՃ߃ڃ܃ كу݃ރ փу߃у ڃ݃ ߃ ܃Ӄуڃу, Ӄ ҃у҃փ܃ ߃ ڃՃ ҃؃у.
  
   - , كՃփ փ҃ ݃߃ ՃՃփ؃ڃӃу. - Ճ؃ڃ Ճ݃ ҃у҃փ܃ ߃ڃփԃ ߃փ. "--. +уӃՃ, ݃у, ߃у уكڃ Ճڃރ ݃ Ӄփ ڃ كуރ܃ڃ у܃փ߃ڃ܃. ԃ Ճу؃ ܃ك݃ ߃уՃ ܃݃ڃ, ރ ܃у ܃уփ ݃փ փփ ҃փӃ߃, ܃у ܃كփ.
  
   - , ؃ ݃у, ߃у уكڃ у ۃՃփ, ԃՃ у݃߃ Ճ؃ڃ Ӄك߃. كՃփ, +у, Ӄуփ ڃ݃ Ӄ ՃӃ - փڃ؃߃ уӃރ҃ڃ݃. ܃ ߃у, у ك߃уփ, ܃ ڃу ڃۃ܃ڃ ރуڃ.
  
   - ԃ! ?-у܃, ߃. փ҃ ߃ ڃ ӃՃ ӃӃփ?
  
   - , ރ փ ߃. ߃ ڃу. - ݃ڃ уރ ރу݃, - ڃԃڃӃ ݃҃߃݃ ݃փ܃у߃Ճ, كу܃ كуՃ߃ ՃӃփ փՃ݃؃ڃ ؃փ уՃڃ уӃރ҃ڃ݃.
  
   - ܃Ճ փكՃڃ Ճу ݃҃ڃ ߃ Ӄփ փڃ؃߃ у܃? - ڃ +уӃփ, у؃ڃӃу ߃ փփՃ߃փ ڃՃփ߃.
  
   - ?݃ԃ у Ճكރ ߃уӃփՃӃуփރ. ҃փ߃߃ ݃҃ڃ Ӄփك؃у ڃԃ݃փӃ܃ڃ Ӄу. у փ܃ փ܃уփ ރփ Ӄ܃ڃ ݃ރ ؃уփ Ճ ݃܃ڃ݃ރփ. Ճ߃ ڃ уރ ك܃ڃ ރփ ߃ ?݃ԃ. ӃփՃ, փ݃ ރ߃ڃ, ӃփԃՃ ݃҃ڃ ރփ ӃՃу݃ ܃у܃-߃ڃ҃Ճ Ӄ܃ ݃уՃ܃. ڃԃ݃փӃ܃ڃ ԃ Ӄڃ ߃ փ܃, Ճ ߃ ڃӃ݃؃߃ ܃ ҃փփ - փ߃ Ճу؃ كуӃуӃуڃ. у ڃՃփ, ރփ, у؃Ճу փ- ԃ݃҃у݃߃ ڃ݃ ރփу.
  
   - ؃ у܃ڃ ރփ ݃҃݃. R ރуփރ փԃՃ߃ Ճ?
  
   - փ, +у, ڃكӃڃ߃, ߃ փփ. ? փ݃ ҃ Ӄ Ӄу߃ ߃ ߃փՃփ݃ ڃփу݃, ߃ ߃ ՃӃ Ճփ߃܃, ރ ҃ ߃ ڃԃ݃փӃ܃ڃ, ߃ ?փ҃݃-ԃ ڃփӃ փكՃڃ݃ ҃. у у ݃߃, ܃ ݃߃ ݃փڃ ރփ. փ߃ ڃ߃փփ߃ ރփ. ߃ ?փӃ܃ڃ փڃӃу݃, ߃փփރփ߃߃, كуփу݃ ҃.
  
  - ك߃уރփ߃ڃ փڃӃу݃ уӃ܃ փ߃ ރ߃?
  
  - , ߃փԃ. ߃փ ܃݃у߃. -Ճ ߃ ݃܃ ߃ ރуڃ߃у Ճփك؃у, ߃ ڃ݃Ӄу ?݃ԃ ߃ ܃уփу, у, ܃ууރуу߃у, ݃у, - ܃, ߃ Ӄփ, ݃уӃуփ. iփ߃ Ճ݃ Ӄ݃փ߃ڃ ڃ߃ԃՃ ރ ߃ փ܃ ރуփ. փ߃, ك߃уփ, ՃփӃ߃ у ڃՃփ Ӄփփ܃ ߃ уӃ߃ڃ ܃݃߃ ݃у փ߃ ԃڃу.
  
  - у- Ӄу ߃ փڃӃу݃? - ڃ߃փփ ڃ +уӃփ, - ݃ ؃ Ӄ܃߃փ كу҃ڃ ԃڃу?
  
  - +Ճԃ߃, փ҃ ރ݃, - ރ݃߃݃ ݃փ܃у߃Ճ, - Ӄփ߃ ߃ . Ճ ڃփك؃у ݃ڃ ҃уՃ Ӄփ у ҃Ӄփԃ iك. ܃уڃ߃, уӃ܃уك, +ڃ҃у݃ڃ܃. +ރ Ӄу у ߃ڃ܃ԃՃ ߃ փ. ", Ճރ Ճ݃ ԃփ у ߃ ԃڃу ҃փ߃. ߃ ? Ճԃڃ ݃у ݃҃݃.
  
  - ҃ ՃӃ݃Ӄڃփ փ҃ ԃڃ, iу߃փ. փڃӃу݃ ҃ փكՃڃ, ?݃ԃ ҃ ܃у݃, كуԃу ҃. փӃփ߃߃, уރу܃уރ ҃ ҃݃ڃ؃ ك߃у܃ރڃ݃, - Ճރڃԃ߃ +Ճԃ߃, - , Ӄ ҃փՃ, Ӄу-, ߃ ރ؃փ كՃփ كуՃփ؃у. ?Ӄڃ, у փԃ փ݃ ڃ݃ у҃, ҃ ك ރуڃ߃ ݃ փكՃڃ. " փ, كՃփ ؃ڃӃփ ك߃уփ, ԃՃ ރ؃߃ ՃփփӃ݃ у܃ ڃ҃փ, у ރ ҃ ߃ փڃ݃ڃ Ճ ڃփك؃у.
  
  - , Ӄ ߃ڃރу, +у. Iу҃ փ у҃. ՃуӃу ܃у-߃ڃ҃Ճ ҃փڃ ҃ ߃ ߃փՃփ݃܃ ܃ ރ߃ ڃփك؃у. NoՃփ ރ߃ԃ փԃ ڃ߃փփ߃ԃ. у, ك Ճڃ Ճփ߃ ݃܃ ߃ڃփԃ ߃ փ Ӄу ܃уكу. ?փՃ ؃ كуӃ ߃уՃ Ӄփك؃у ݃ ك ރуڃ߃.
  
  - , ܃у, ܃փ-߃ڃ҃Ճ ݃ ؃ ՃԃӃڃ݃ Ӄփ? - ڃ߃փփӃу݃ +уӃփ.
  
  - ރփ߃ փ у ك߃у܃ރ уӃՃڃ݃݃փ. ؃ փՃӃуڃփ݃߃ كӃ߃ڃ ރ߃ڃڃ ߃. у݃ ݃܃ Ӄу߃ Ӄكԃ݃߃ уރރ Ӄ҃у ރуڃ߃, - Ӄփڃ ݃փ܃у߃Ճ.
  
  - ܃փ, ؃ ݃փԃ - Ճփ݃Ӄ ӃڃՃ ܃ڃӃ߃ ԃ݃Ӄ +Ճԃ߃.
  
  - ҃Ճփ كуӃ. փԃՃ߃ ރ ԃ݃փ ߃ ݃߃ ܃у܃! - Ӄ܃݃ڃ܃߃ ݃փ܃у߃Ճ, كуӃփ ރуڃ߃ փك܃ ߃݃ ރփ.
  
  
  
  ****
   ݃ ՃӃ у ݃ ڃ݃փ +уӃ݃, ܃у ؃ ݃փ؃у Ճ߃ڃ у ߃ ݃уރуӃ փك݃߃ԃ փՃ ߃փ҃݃ԃ ڃуՃփ҃߃ԃ у܃, ܃ԃ ߃փӃ܃, ߃ ԃ Ӄփ݃ كփ݃փ߃ уӃ. i փ у ܃؃у ՃӃރփӃ ՃփփӃ߃߃ كу҃, ܃-ԃՃ ݃߃ ܃ ԃ݃у փރ߃-كփ݃փ߃ ݃, уڃӃڃ Ӄ Ճ݃ڃ߃߃ փ҃݃ ܃߃ރ ݃ڃރ ߃ Ӄ ԃуՃ. Rփуރ уփ߃ڃ, ݃܃߃Ӄڃ ڃكԃՃ, ݃ك݃ ӃӃփ ܃Ӄу݃ ӃփӃ ݃ՃӃ ՃփփӃփ. ? ԃ݃҃ڃ߃ у܃ ݃ ߃փ܃݃܃ у ҃݃߃, ߃ڃރ ԃ у݃؃ڃ݃ڃ Ճڃ ܃ ރՃڃ߃ ރу݃ڃ߃ ӃփڃӃуڃރڃ ܃Ӄك كփ݃փ߃ كуӃփ ܃у߃ރ ԃՃуރ. + уރ у у܃ڃՃڃ ՃփփӃ Ӄ܃ڃ ރу߃ԃу, ߃փ ڃ߃ փ܃ ԃփ݃ ҃փփكӃ ݃փ߃. уރ у݃܃ ߃ ރу߃ԃу փ ߃ ݃؃ڃ݃ - ؃ڃՃу݃, ܃ԃՃ ԃ ՃӃ, ރ уރу Ճ؃уփ߃߃ԃ ރуڃ߃Ӄу߃߃ԃ ރ ӃكՃ փ ߃ Ӄڃу, ߃ уՃӃ у܃ ݃ڃ Ӄ߃ у݃ ڃ߃ كуу Ӄփ؃փ܃փ߃߃ ԃуك߃߃ уӃ.
  
   +Ճԃ߃ ݃փ؃у փك݃߃ԃ ރփ ߃ ߃ڃك܃݃ԃ, ܃փ߃уԃ ݃Ӄуԃ Ӄу߃, ߃у߃ڃكӃуփԃ ރ ڃ ҃݃ ރу݃ڃӃу߃߃ ܃у݃ ߃ ݃܃ڃ уރ, ߃ у ҃݃߃ ӃՃ݃ كу҃, ߃ փ҃߃ԃ ݃փ܃у߃Ճ, ӃكڃӃփԃ ܃ ߃ ރу߃ԃу݃. +уӃփ ߃у݃у؃Ճу݃ ܃؃уփ ҃у߃Ӄ܃. +փՃуӃ݃, ܃у كՃփ ߃ ܃уڃӃ փڃ Ӄփփ߃ڃ ҃݃߃, ܃ԃՃ ڃ Ӄփ܃ у ҃փ݃ كӃ ރу݃փ߃܃ڃ Ӄփ܃, ݃߃ ߃߃ ؃؃؃у߃ փ. +Ճԃ߃, ؃ڃ ރ߃ԃ߃уփ݃փ߃߃ у݃߃ уۃ߃ iу߃܃-+փփ҃ԃ уكӃڃ ڃ߃у܃, ߃ փۃу ߃уڃ߃у كуӃڃՃӃу Ճԃ, ܃ ރ ߃уՃڃ уۃ܃ڃ ݃Ӄڃ ӃՃу݃փ܃ ރ ߃߃ փ. փ߃߃ ؃ڃփ݃ ҃݃ԃ ԃՃ, +уӃփ, ܃߃փ߃ ؃, Ӄڃ 35 ԃՃу ߃ у Ӄփك؃у Ճу ߃ ڃՃ. у܃ԃ ӃӃ, ܃у ߃у ރڃ߃, փ ߃ у, ރ Ճу у߃փ ߃ ڃՃ ݃ڃ҃ у݃у܃ ҃փك Ӄ܃ڃ Ճ҃, ݃ڃ҃ ރ߃ԃ݃Ճ߃ ԃڃ߃ڃ, ԃՃ ߃ ҃݃ уރփ Ճ݃ փՃڃ߃փ߃ڃ ރ݃ރ (փՃڃ߃փ߃ڃ ރ݃ރ. փۃу +у уӃڃ փ҃ ߃ ރփ ݃փ܃у߃Ճ ڃփ ރ݃, Ӄփу݃փ߃ڃ ՃӃՃ߃փӃ߃ԃ ӃփكՃ ߃ ҃у݃܃ у݃у܃уރ ڃ݃ ߃փՃփ݃߃ԃ ؃ڃӃу߃ڃ كуԃՃ߃ փ݃ Ӄփ ߃ , уփ փ݃Ӄփ, ؃ڃӃڃ ߃߃ փՃ ՃփփӃփ Ӄփ. +Ճԃ߃ ܃ ߃ ރ Ճ݃ փ҃ փڃ - փ ҃ ރփ߃ Ӄ ҃݃ ܃Ӄуڃ ڃփ܃ ރ߃ԃу؃܃ ߃ Ճ҃߃ Ճރڃ у܃, ߃ ݃փ؃ փك݃߃ԃ ؃ڃӃڃ߃ уՃ, ӃӃӃу ߃փ҃Ӄу݃ ܃ۃӃڃ, ܃ރ .
  
   ' ރ؃փ ҃, ރ߃ كՃփ у ӃӃ ߃ ڃ-ك Ճރڃ܃ Ճփ߃ كփ݃փ߃ уӃ܃, ڃ-ك ԃ, ރ Ӄރփ, ܃у ܃ԃՃ- ՃуӃ߃-ՃуӃ߃? - уكރ݃ +уӃփ, у уك҃у Ӄփ ՃփӃ߃ ۃڃ, - ?փՃ у ڃ߃ ڃ ӃڃՃփ - iу܃ Ӄу߃. i܃у ߃ڃ, փ܃у'.
  
   +݃ ԃ, ܃у +Ճԃ߃ ܃ڃ߃ Ճփ ݃փ ߃уكу R܃Ӄ ڃփу Ճރ iу߃܃-+փփ҃, ߃ у ڃ܃у у҃ ݃փ߃߃ ڃ߃ڃ փڃу݃߃, уك ڃ݃ ك߃у܃ރރ ҃ڃك߃փރփ߃ ߃уу كу߃ڃރу ԃу߃ڃكуڃփ ؃փ݃փك߃Ճ؃߃ уӃ Ӄփ Iڃ. +уӃփ Ӄփ ݃ڃу݃ Ӄу߃ ݃փ܃у߃Ճ ҃݃փ ڃكڃփ܃ ݃փ߃ ڃ߃փ߃, ߃ ҃ Ճڃڃ݃ڃ߃ڃӃу, ڃ݃߃ڃփ݃փ, Ճ؃ڃ ԃ݃Ӄ ߃փՃуӃ߃ ݃ڃ ҃ ܃ӃՃӃ Ճփ݃߃ ڃރ, փ Ճ݃ԃ Ӄփރ ރփу. ݃҃ڃ ܃ރу߃ՃӃу ܃уكӃу, ߃уՃ Ճփ݃у, ߃ ڃ݃ڃӃу݃ ރ߃փ߃ڃ Ճڃ߃փ߃߃, ҃ ܃ރރ߃ڃ܃у҃փ݃߃ Ճ҃. ҃؃у ރ߃ ܃уރу߃ڃ, ߃Ӄ ك߃у܃ރӃ, ڃՃփ݃܃ уكԃӃ Ճу.
  
   i ݃փ܃у߃Ճ уփӃ Ӄу߃ ك߃փӃ +уӃ݃ ӃكӃу݃ ՃуӃ߃ Ճ؃҃. ?ރփ, ܃ԃՃ- ރ݃Ճ, ߃ ڃ݃ڃ R܃Ӄ܃ уӃڃуڃ߃߃ ڃ߃ڃ, ؃ڃ݃ ҃уԃ, ԃ݃݃ ߃߃ ܃݃҃у, Ճу҃уӃу݃ ԃكڃ܃уރ, ҃ ߃ ڃՃփ ߃ փ Ճڃփ݃փ ڃރփ Ӄكރ؃߃ ߃ Ӄ Ճփ߃ԃ ܃у ՃփӃ߃܃у Ӄփ, ރ؃փ߃, уރу߃܃ ܃݃уՃ܃. +݃ ܃߃у߃ڃ ?No Ӄ ݃ у҃у փڃу݃߃, ڃ݃ڃ R܃Ӄ ܃߃܃܃ ҃, ߃ փփ ԃ ߃уу݃ уփ փу iуރу ߃ Ճڃ߃, +Ճԃ߃ ҃ iу߃܃-+փփ҃. ݃܃ Ӄ܃ڃ уփ߃ Ӄу փԃ Ӄ, ݃փԃރуڃ߃ ߃փ܃݃փ҃ڃރ ՃփӃ߃ ܃ۃӃڃփ, ҃݃уԃ݃߃ փփ؃ڃ փڃ уՃууڃ ݃ڃ߃ ؃ڃك߃ у݃ у҃у ރ܃Ӄ܃ ܃߃܃܃ ҃. ݃уԃ փԃ Ճ߃ ڃ ݃ڃ ҃ ߃փՃу݃փ܃, Ӄу у փكՃڃ Ճރ Ճڃփ݃, ܃ԃՃ у߃Ӄڃ݃ Ӄփ ܃݃ڃӃ ߃ڃك܃݃уڃӃуփރ у҃ ҃փՃ߃ ؃ڃك߃ ҃փ؃ڃڃ. , ܃߃ ܃߃, كуՃփ؃у݃ ك߃փ R܃Ӄ, كуփڃ݃, Ӄ܃уу҃܃у݃ ݃Ճ, փփ߃փ Ӄ ߃փӃكԃՃ փу݃. ݃ރу փԃ ԃރ߃, у ҃փك؃у݃߃ ؃у܃у, ރփԃу݃ڃ. ߃փ܃ Ӄփރ ݃ڃ ك߃փ Ճ݃؃߃ уփԃ ڃ߃؃փ߃փ- ܃߃܃, ӃփӃڃ փԃу݃ڃ Ӄփ߃ڃ كу݃у, كӃ݃ڃ݃ փރ Ӄك ܃փՃڃ Ճ߃܃ރ߃у߃ ܃Ӄуڃ ߃ ܃уڃ߃ R܃Ӄ ݃߃уӃ߃ փՃуӃ݃ ߃փك߃у܃ރ ܃ރу߃ڃ ؃ ݃ڃ߃ ؃ڃփ݃փ. " ܃փ߃߃ ރ܃Ӄڃ уك փՃփ݃݃ كу݃у߃߃ԃ ܃уكу܃ փԃ ڃԃڃ߃у݃߃ރ Ӄ܃ރ ҃ރ ԃӃ. Ճ߃у܃ Ӄу ҃ ܃ރփ, փ߃ڃփ݃փ ߃ ݃Ӄ݃ڃ, ҃݃ ݃҃ڃ ݃у, փ ԃӃڃ. ?ууރ у܃уكӃу ك߃փ ރ ݃܃ كӃփكՃ уރ݃փ, ߃ փރ փՃ փԃ ҃݃ڃك܃ڃ ރ܃Ӄ܃ڃ ك߃у܃ރ ރу݃ كууԃڃӃу݃ڃ ރ у ҃݃ڃ ܃ރу߃ڃ Ӄу߃ Ճу؃ ߃ كуރփу݃.
  
   iу уփ, ڃփу iуރу, у݃ ڃ փڃу݃߃, ߃ ރփ߃ уӃڃуڃ߃߃ كуӃ փփ؃ڃӃу ߃փ Ӄփރփ߃, كу܃уك ߃ ߃Ӄ уރ݃փ ܃ууڃփ܃ у݃, у փՃڃڃ ܃уڃ݃ ߃Ӄ у҃߃ڃ܃ ߃ ߃у߃ڃރу݃. ԃՃ ݃փ܃у߃Ճ, уу݃݃փ݃߃ у҃у у܃ڃ, ҃Ӄу ԃӃу у܃ڃރ ߃ ߃ՃӃ ҃ڃ؃, Ӄ݃؃ڃ ߃ڃ Ӄ Ӄ ҃փփ؃փ߃ڃ, ڃ܃߃ , у ҃݃ ԃՃ߃ Ճ҃, ԃуՃу Ӄփރփ߃փ ܃܃ փ߃߃ ҃ރу. -ك ݃փԃ܃ كуу҃у߃߃ Ճփ߃փ, уփ փ ؃߃, Ճу Ճ߃܃ރ߃у߃ ܃Ӄуڃ ߃ Ӄ Ӄփ߃߃ Ճփ߃ԃ Ճ܃ڃ у܃ڃ. Ճ߃у܃ Ӄ܃ ݃ ԃ ߃ ߃ՃӃ ߃܃ փ߃ փك܃ ҃Ӄу݃ڃ݃ڃ. +ӃփՃ уۃӃ ߃փ܃݃܃ ߃փՃփ݃, Ӄу ҃փ߃߃ރ ߃уރ ԃу փ҃ ك у܃ ߃փ҃Ճރу߃߃ ڃ܃Ӄу߃߃ , ݃փ܃у߃Ճ, ߃у܃߃փ, ӃڃՃփ, փ߃ ߃ у܃ڃ ݃ ӃӃփ. уփ Ճփ݃у ӃӃ, Ճ݃ ڃڃփ܃ԃ уӃ߃Ӄփڃ փރ ߃փ҃Ճڃރ ߃ ڃ, Ճу҃ փՃԃуՃӃу ܃݃փ҃у߃ڃ ڃރ փ߃߃ ҃ރу ܃ۃ߃ у ߃у. ҃ ߃уփ ߃уу݃߃ ԃуރރ ҃փ߃ڃ, كу܃߃ڃ ك ރփ ՃӃ ܃ ߃Ӄу ҃ڃ؃փӃ Ճփփ݃߃, փփ ߃փ܃ Ӄփރ уӃڃ у҃ у܃ڃ ߃уу كуу҃уӃу փ҃ ߃ ݃փ ڃ܃݃ڃփ݃߃ ԃӃ݃փ у܃ڃރ. Iу҃ փރ ߃уӃڃ݃у, у ܃у փՃ݃уԃу݃, Ճ߃ ߃, Ӄڃ Ճڃ߃փ߃߃, Ճԃ ߃ - Ӄڃ ߃уу݃߃ڃ܃, Ӄރփ ՃуӃу݃ Ӄ҃Ճ ԃуڃ܃, փփՃӃڃ؃փ߃ڃ, Ӄ҃ Ӄփރփ߃ ܃ كуڃу݃ ڃڃ܃ փ, ܃ у Ӄփу Ճփ݃у ݃Ճރ. ݃ڃ߃ Ӄ҃Ճ ՃփӃ߃ ܃ۃӃڃ уփ փ߃ڃ ҃݃ Ӄփԃ.
  
   iу Ճփ߃փ܃ڃ Ճك Ճ߃ уك݃܃ փՃ܃ ҃у݃ڃ ރփ؃Ճ ҃, ߃ ҃كуփ݃߃ كՃуӃ݃݃ Ճ Ճԃ уكՃ߃ڃ܃у: ߃ Ӄ ԃ ߃ ؃Ճփ߃ڃ, փ݃ ܃ԃ- ރփ߃݃ փ݃փ ڃ݃ ݃փ܃߃߃у , ҃كуփ݃߃ փуڃӃ߃ ҃у݃ Ճ Ճԃ.
  
   Ӄ, ҃݃уԃՃу ؃փ݃у߃ڃ ڃ҃փ փ҃ ߃Ӄ փփӃփ߃߃ уӃރ҃ڃ݃ ՃփփӃ݃, Ӄу ڃ Ӄڃ ՃуӃ߃ڃ Ӄуڃփ ރ փރ Ӄ҃ ރуڃ߃ ݃ փփԃ߃ փ Ӄڃ Ճ Ճ R܃Ӄ. ރ ߃փ؃ڃՃу߃߃ރ ҃փ݃Ӄ Ӄ ҃݃ уՃ, ڃ҃, Ճу؃, ߃уՃ Ճ݃ԃ Ӄփރ уك߃ ԃՃу, у Ӄރڃ߃у݃ Ճ Ճԃ Ճ҃ ݃Ӄ ܃у݃, ރ ڃރփ߃߃ Ճփ߃փӃ, ܃ԃՃ փ݃Ӄփ փ ߃ كуރ܃߃, ߃ ҃փރփ߃փ փރփۃ߃ރ ҃݃փރуރ փރ ڃ߃փփ߃ ߃Ӄ ك߃у܃ރӃ, ݃փԃ ߃уۃ ݃Ճփ ؃ڃރ փ݃Ӄփփ܃ڃރ փ߃߃ރ ؃ڃك߃փ߃߃ރ ڃ߃փփуރ. Ӄ ҃уԃӃ܃ڃ ݃Ӄڃ, ߃փՃփՃу߃ڃփ ߃փՃу߃ڃփ, ܃߃݃ڃ܃уރ уك߃ރ ڃу߃ڃރ, ܃у փփ ڃ փڃӃу݃ ߃փ҃݃уԃ߃уՃփ؃߃ Ӄуڃփ, уӃ݃ ܃ԃ ݃܃ Ӄփ߃ Ճكփ, ߃ ܃ ރ؃߃ ҃݃ ݃؃ڃ ߃ Ӄ уӃ ؃ڃك߃, ߃փكуӃڃڃރ ԃՃ ҃ ߃ ߃уՃڃ݃ ܃݃܃ ҃ ߃ڃރ ߃ ҃ уك݃܃.
  
   - i݃у, iу߃, փ҃ ߃уڃ߃у كуӃڃՃӃу, - уكӃу݃ڃӃڃ փك݃߃ԃ, ܃уكу ڃ܃փ߃߃ +уӃփ, - +уӃՃ, كуӃڃՃ. ߃ փ߃ كуӃڃ, ҃փ݃ - Ճ҃. ݃, ܃߃փ߃, у܃у كуӃڃ ҃Ӄуփ.
  
   - փރ ރ؃փ كуӃڃՃӃу ڃփ܃ڃ ԃփ߃փу݃߃ Ճڃփ܃, ߃уՃ Ӄڃ߃ڃу݃߃ iуރу? - كу݃҃у݃ ݃փ܃у߃Ճ.
  
   - փ, փփك߃ Ӄڃփ߃ڃ ԃ, ܃у ؃ڃӃփ. "փ݃ ҃, ҃ փ҃ Ճу݃ ҃݃ Ӄ ܃փ. ?҃ у܃؃ ߃ Ճރڃ ߃փՃу݃փ܃ ?݃ԃ, ҃ у܃؃ ߃ у܃ уكӃՃڃ݃ ԃ߃ ؃уڃ݃ у݃, ҃ փ҃ ҃݃ ރ߃ԃ Ճكփ, ߃ ݃܃ ߃уڃ, у܃ڃ, ܃у ރ Ӄу߃. "--, - ڃ كуރփ݃ +у.
  
   - у փ҃ ڃ߃ԃՃ كуӃڃՃ, - ܃уكу ݃փ܃у߃Ճ, - , ރփу ؃ Ճԃ. ؃ ؃ڃ Ճރ, ߃ ҃݃ ܃уރփ߃߃, ߃ у܃ ރу݃փ߃܃ ՃփփӃ߃߃, ܃у փۃу. у܃؃ փ ҃, ҃ ރ Ճ ߃ уރ ҃փփԃ ?݃ԃ Ճԃ уۃ߃ ԃՃ - Ӄ փփ߃ڃ. "փ ҃, ҃ у ҃ ҃݃ Ӄփ у ҃ Ӄփу Ӄڃ߃ԃуՃ. ҃ ރփ߃ ݃ ԃуу؃ у܃ ރуڃ - Ճ؃ڃ ܃у҃ڃ݃փ, у܃؃ ܃ӃуՃуڃ܃, ҃ ԃ߃ ߃ ߃փ ҃փփ؃ ?݃ԃ ߃ ڃ݃ ؃փ߃.
  
   - NoՃу - ڃփу݃, - ރփ߃݃ +уӃփ, - у܃ ҃݃ փ܃ ؃ڃ ރуڃ߃у ރփу?! , iу߃փ. уՃ Ճу߃߃ ݃у Ճރу, Ճ ܃у܃у ڃ߃ ܃у݃߃ڃ܃у ߃ Ӄփ߃փ у݃҃, ߃ ܃ӃуՃуڃ܃݃ ؃փ߃. "--.
  
   - Ճ߃ Ճԃރ ߃ ރփуփ. Rփу, у ߃ ݃߃ ܃у܃. ӃփՃ փ ߃ Ӄ Ӄڃ ؃փ݃у߃ڃ у܃уكу. ރփу, ܃у ك߃уփ, ݃҃݃. ݃ԃ ރԃ ԃӃڃ ߃ փރ, - ڃ܃ ݃҃߃݃ ݃փ܃у߃Ճ.
  
   - , ڃكӃڃ߃, ҃у, փփ҃ڃ, - ݃҃߃݃ Ӄփ +Ճԃ߃, - уӃу, Ճ݃؃у Ճу݃.
  
   - у Ӄ, ܃ރ ԃ փ ҃ ҃Ճփ ڃރփ ܃уփ ߃ ߃փ ݃уӃ݃ փ܃ Ճ уރ уу߃. ݃ ӃӃփ Ճڃ Ճ ڃ؃߃փԃ ӃԃՃ. ?݃ԃ ߃փ܃ ރփу փ߃ ؃ڃӃڃ߃, ރ؃߃ ууރ ݃҃Ӄу. у ܃у݃ փ, ܃уރӃ كуӃՃ. ? ߃ փՃуӃ݃փ, ܃у ܃уڃӃ! у, ރ ؃, ߃ ?݃ԃ ރ؃߃ Ӄփڃ ڃڃփ܃ڃ كՃу߃ڃ, փ܃Ӄ, ܃փ.
  
  - , ڃ؃߃փ փރ݃ ރ؃߃ ރփ. ? уكу߃ ރ߃ԃ փԃ ڃڃփ܃ԃ փ, ߃ ߃ փ҃ ؃ Ճу݃փ܃Ӄу, - ܃уكу +уӃփ, - փ ԃՃ Ճ ҃ԃуу ڃڃ?
  
  - +у, Ճ ݃߃ +Ӄ݃؃ у܃ڃ ރփ. , Ӄ, ڃރփ, ݃ ݃փ ߃փՃу݃փ܃ ڃ؃߃փԃ ߃у܃߃݃ ߃փ؃ڃՃу߃߃ ߃ ҃փ݃܃уރփ߃߃ ܃փ, ܃у كуՃڃ݃ Ӄڃ ܃уփ ݃ ߃ Ճ փփՃڃ߃ փ܃. у ܃у, Ճ ڃ у݃؃փ ՃփۃӃڃ Rу܃уփӃ܃ڃ ރ߃у. уڃ - Ճ كуӃуӃуփ. уу߃ ؃ փރ݃ ܃݃у߃. փ +փ 1 Ӄڃу݃. ؃ ك߃уփ, ڃڃ ݃҃݃, Ӄ Ӄڃ܃ڃӃу փ ڃ уك߃ ރփ߃ ڃ߃ڃ܃. уڃ߃߃ Ճڃރփуփ݃߃փ ߃ փՃ߃փ ߃ڃ؃߃փ ?݃ԃ փ߃ ރ߃ԃ. փ ҃ ك Ӄ ؃ڃك߃ Ӄ ރփ, ҃݃уكڃ, ӃӃӃу ߃փԃփڃ܃ ߃ ރփу. ԃ݃уڃ, ڃ܃у߃у ݃҃߃у؃փ߃߃ރ ރՃփ݃ރ Ճ݃ ԃ ܃у- ߃ Ӄփ ՃՃڃ. ރփ߃ ݃ڃ߃ ߃ ҃݃ уڃڃփ уكӃу iփՃڃكփރ߃ ރ, փ փփ߃ڃփ փރ݃ ڃ݃ ՃփۃӃփԃ ރ߃у уу߃܃ ҃݃у. Ճ݃ڃ߃߃߃ԃڃ ރՃփ݃ ߃ ڃ݃܃у, Ӄ փՃڃ܃ ރу߃ڃ܃ ߃ ӃڃӃу ރ ڃڃ փ݃܃ڃ Ճރڃ. " ҃փ, ߃ ߃ ރԃ փՃуӃڃ, ܃у ߃ ܃у ܃у܃ ރփ ԃՃ.?-ԃ-ԃ.
  
   - ?- ߃ ڃރ߃, Ӄуڃ уփ, ҃ у߃ ރփу փ݃܃ ܃ۃ߃ ؃ڃك߃ у߃ Ճރڃ܃ ?݃ԃ, - ݃܃уӃ ރփ ߃ ݃փ܃у߃Ճ Ӄу.
  
  - у, ?у߃. ? R܃Ӄ Ճރу Ӄփ Ճԃ ߃ փՃ݃уԃу, Ӄփ߃ Ճރ iуރу كу փփ҃у ڃ ܃Ӄуڃ у߃ Ճ. ԃՃ ރփу, ܃у Ӄ, у ܃ уӃڃу܃߃܃, ؃ڃ փ߃ ݃ڃ ԃՃ-߃ڃ҃Ճ Ճ ?ڃރ +Ճуރ ڃ݃ ߃ iу ҃у. R߃ у ߃уӃ ރփ. Ճу؃ Ճ ڃ ߃ڃ ܃у.
  
  - у փ ؃ Ճփ݃, փ݃ ߃уӃ ߃у ރփ, փփփك؃у, - ݃҃߃݃ ك߃փ, - Ճރу, փۃу, Ճу Ճ, ܃ۃ߃ ރ؃փ ܃ڃ Ճ߃܃ރ߃у߃ ܃Ӄуڃ ԃՃ-߃ڃ҃Ճ ߃ ܃уڃ߃ R܃Ӄ. փ҃, Ӄփ ߃, փ ރԃ - ރԃ.
  
  - iуڃ҃, ܃߃փ߃, Ӄу, ߃ ؃ ؃ڃ ݃ڃ ߃ , - Ӄփڃ ݃փ܃у߃Ճ, - փ ݃փ ߃уكу ߃ ݃ڃ݃ у كу܃փڃ, փۃу Ճу ߃ ߃уՃ. R߃ ԃՃ у ݃փ݃ ߃ڃރу ܃Ӄуڃ, Ճ҃ڃу ՃӃ у Ճ у҃ ܃ ߃փՃӃ݃߃ ݃Ճփ, ܃ ߃߃ ܃Ճ- փу. كу݃у ҃ ߃ كӃ݃݃ ߃уՃփ ߃ , ܃ԃՃ-߃ڃ҃Ճ ܃݃ ߃ ܃Ӄуڃ. ڃ܃у ރ܃Ӄ܃ ߃փӃփ ؃ڃ݃݃уՃ ރ߃ ӃփԃՃ փڃ݃, ރ ܃у ڃу, ރ؃ڃ߃ Ճ݃؃փ ؃փ߃ փ҃ Ճރ ڃӃՃڃ, ߃ ؃ڃ ߃փ, ݃܃у كуՃ߃ڃуރ ߃ ܃߃ փփ. +ރ Ӄփ߃݃ iуރу. ݃уԃ كՃփ Ճڃփ݃ уكރփ߃݃ փ܃ރ߃у߃ ܃Ӄуڃ Ճуڃ݃ ރ߃ Ճ߃܃ރ߃у߃ у߃փ݃߃ Ճރ. " ߃ փڃ؃߃ уۃ߃, ߃ كу Ӄ у փ.
  
   -!? - ՃڃӃڃ݃ +Ճԃ߃, - ? ߃ ܃у! փރ- Ճރу, Ճփ߃ Ճރڃ ?݃ԃ - Ӄ ߃у݃փՃӃփ߃߃у ՃӃу уՃ҃. ܃у ؃ ܃уكу݃, փփփу ڃ ܃Ӄуڃ у߃ Ճ?
  
   - ڃك݃ ݃ ԃ, ܃у у ڃԃу ߃ ҃ڃ؃. ރփ߃ уك Ӄڃ݃у Ӄ҃Ճ ݃у߃ڃӃу߃ڃ у҃փԃ Ӄփރփ߃. Ճ߃у؃Ճ ӃՃ ك߃у, ؃ڃ ߃ ܃Ӄуڃ, Ճރ, ԃ ܃ԃ ރ؃߃ ݃҃ ރރփ߃ у ݃у߃у уԃ߃ у, ڃ у Ճڃ ҃݃߃փ ڃ݃ ڃ߃у ރڃ ߃ уӃ܃. ?փՃ ރ؃߃ Ճ݃؃у փփ ߃҃ ݃փՃڃ ك ӃփՃփ߃ڃփ ߃ՃӃԃ ߃܃. ? у܃ у҃ڃ ܃у҃ڃ߃փ ރ߃ ڃփ݃ Ճ, - ރ݃߃݃ уփ, ҃ӃՃ Ӄكԃ݃Ճ Ӄ ڃуՃփ҃߃ у, - փۃу ރփ߃ ؃ ҃у߃, у߃փ݃߃ ܃߃ڃ܃ ڃ݃܃ ߃ كууڃ.
  
  - у ރփ߃ Ӄ Ճ߃܃ރ߃у߃ у߃փ݃߃ ܃Ӄуڃ ߃ Ճփ߃ Ճރڃ? -߃ڃ +уӃփ, - փ؃փ݃ Ճ҃߃ Ճރ كՃփ ڃރփ߃ у܃؃ , ܃у Ճ߃܃?
  
  - փ, ܃߃փ߃. ? ԃуكՃ ݃؃߃փ. ?-փӃ, Ճ уك ՃӃ Ճ؃ ԃՃ ڃ, փ ރ уރу܃у ܃Ӄуڃ, Ӄ-Ӄ, ҃ ރރփ߃, ܃ԃՃ ރ Ӄ҃ ҃ރ؃փ ܃уكу, ރ Ճу փ, ߃ ܃ރ߃у, Ӄփ߃߃ Ճփ߃ԃ Ӄ݃؃ڃ у܃ڃ, ߃ փփ ރփ ԃ߃݃ڃ փ߃.
  
  - ߃!!??- ݃҃߃݃ +у. - ߃փփ߃-ڃ߃փփ߃. -܃ ܃݃ڃ, ܃у ڃՃڃ݃? ܃у Ӄ҃у݃ ڃ ҃݃? -҃݃ у܃ڃ Ӄփ ݃у, ܃ԃՃ ڃ ԃك - ܃߃ك. "--.
  
   ݃փ܃у߃Ճ ރփ ߃уу݃ ߃ +уӃ݃, ߃ Ӄу߃. +݃փՃ߃ڃ ރ݃у, ߃ Ӄփ Ӄڃ ӃڃՃ Ӄ܃уكу ܃уۃ߃ كуڃ߃փփӃу߃߃ Ճу݃߃փۃڃ у܃уك Ճԃ.
  
   - , Ճ݃ڃ߃߃у ڃڃ, - ۃރу ڃ ߃փՃӃރ݃փ߃߃ Ӄكԃ݃Ճ, у݃ ܃փڃ у܃уك уփ.
  
   - ރ ӃփՃ ߃ڃ܃Ճ ߃ ڃރ, - ܃уكу +у, - у݃ ݃܃ уӃڃ݃ ߃ ԃ݃, ڃӃ ݃܃ ܃݃, ك ރуڃ߃ كуӃ փՃփ. у уՃڃ, Ճԃ, ҃փ ڃӃ܃, ߃ փ, ߃у Ӄ Ճ҃߃փ߃܃ Ճ҃߃փ߃܃ у܃уكӃу. R уރ ك у݃܃ ރڃ ߃ڃރփ փԃ ރу߃ԃу݃, ܃ԃՃ ڃՃփ Ӄփރ. փ߃, ܃у ރ݃Ճ ҃փՃ߃ ރ܃Ӄ܃ڃ ڃ߃؃փ߃փ ߃уу݃ у уރу܃ڃ ҃ރ؃փ, Ӄփԃ ك փރ-Ӄփރ ݃փ փӃуڃ݃ փԃڃ߃у݃߃ԃ ރڃ݃݃ڃ߃փ. փ߃ ߃у ?у߃փ ڃ߃փփ߃. +уӃՃ, Ӄу?
  
   - у ڃ߃փփ߃ԃ!? փփՃ߃у ҃у߃у݃߃у ܃уك܃ ߃Ӄԃ ܃ԃ. ݃߃ փ ߃уڃу߃, - Ӄփڃ ݃҃܃ Ӄу, - , Ӄ ؃, փ݃ , iу, ߃у߃փ у܃уكӃу, ҃փ ރփ߃ ߃ ߃уڃ߃у. R߃ ك ҃݃܃ ӃՃ ߃уՃ Ճ ҃փԃу, ҃ ԃ݃ كу݃ڃӃу, ߃ у݃, ك݃ ݃ڃ. ? ڃՃ, у܃уكӃу Ӄ ڃڃ փ߃ уփ.
  
   - փ ܃ у܃? - ڃ +уӃփ Ӄу߃.
  
   - iу߃ փ҃ ܃у؃փ. R߃ ߃ ܃߃ ߃уՃ, - Ճ ҃ уԃ, փكу ك߃փ.
  
   +Ճԃ߃ Ӄڃփ݃߃ ރփ ߃ уփӃ.
  
   - ԃ ҃ڃ؃փӃ ԃӃ݃, Ճڃ ڃ ߃уڃ҃݃փ ڃكӃփ߃ ڃ߃Ӄփ, ߃ڃ ܃ԃ փ߃ڃӃуփ ߃փ܃݃܃ Ճփ܃ ރڃ݃݃ڃуՃ Ճ݃݃у, - Ӄփڃ ݃փ܃у߃Ճ, - փ 11 ݃փ ܃ڃ ՃӃ у܃ڃ, ߃ уك ݃ ԃ փԃ у܃ڃ ߃у݃Ӄڃ߃ у݃ փ߃. уփ كу߃փӃ߃ڃу, ߃ Ճу݃ ҃Ճ ߃ڃ؃у ڃރ, ߃ ՃуӃу у܃ڃ ߃ у. ؃Ճу݃ ߃уу݃ ڃ ݃܃ Ճу, كуу҃у 10 Ճ݃݃у у܃ڃ. ܃уكу݃ ڃ҃܃, ރ ك ߃փ܃݃܃ ݃փՃڃ Ճ߃փ փ߃ փԃ у܃ڃ Ӄك݃փփ݃ ݃ 3, ݃ 5 у. Noуփ Ӄփރփ߃߃ ҃ڃ؃փ كуӃكу, ԃӃ݃ у܃ڃރ Ӄփ߃݃ ݃ ԃ, ܃у у Ӄك݃, ܃߃ڃ ߃ڃӃփڃփ ݃ڃ ߃у݃փՃӃ ߃փ҃݃ڃ Ճփ߃ԃ . փ߃ ҃ уփ у ك߃уރփ߃ڃ ҃ڃ؃փӃ ڃԃ܃, ܃у ߃փՃփ߃փ߃߃ у܃ڃ, ܃ ߃ڃ܃ԃ ҃݃ ߃ ڃ߃փփӃу݃, ՃуӃу ڃ كՃ߃փ, ܃ԃՃ у܃ڃ ܃ރу߃ڃ Ճ߃ڃރу݃ڃ փ߃. No փӃ ڃ݃փ܃ ܃݃ڃ փ҃ ߃ڃ ߃ ҃у܃, փۃу, ߃уӃփ߃, ӃՃڃ Ճփ܃ уރ ҃ԃу ݃Ճփ ރڃ.
   - Ӄ փ уփ у܃уكӃуփ ڃ݃ ؃ Ӄڃ ރփу ߃у ӃփՃуփ? - ڃ ރփڃӃу, ܃уكу Ӄу, Ճ ރڃރ +уӃ݃ Ճփ؃ ܃у ݃уڃ܃Ӄ ҃݃܃ ӃՃ.
   - Ӄ փ ҃݃у ԃ, ܃ރ փ߃ ڃ݃߃ Ӄփك݃ ҃ڃ؃փӃ ԃӃ݃. ?փՃ, у܃ڃփ܃ ߃ڃ܃ԃՃ ߃ڃփԃ ߃ փ, ݃܃ ڃ҃փу. + ӃփԃՃ Ճփ݃у Ӄփ߃ уԃ. R߃ ҃ у܃ Ӄփكփ߃ڃ, - Ӄփڃ ߃уڃԃу߃߃ ӃكՃ ݃փ܃у߃Ճ.
  
  - ? у փу݃߃ ӃكՃуփ? "փ ߃уރփ܃߃, Ӄ ߃ ҃ڃ؃ ҃ ߃уރ߃ԃ փ߃ڃփ, փ ԃ Ӄփԃ փ?- ڃ +Ճԃ߃.
  
  - փ, уփ, ߃փ, - ރ܃߃ уփ, - ߃փ߃, փ߃ڃփ. ؃ ӃփՃ, ރ Ӄ ܃Ӄуڃ Ӄփ փ. +Ճу փ Ӄ݃؃ڃ Ӄ Ճփ߃ԃ у܃ڃ. ? ߃ ԃփ. у܃ Ӄփكփ߃ڃ? No߃уփ, ܃у܃ ރփ߃ ԃփރ փ݃ ՃӃ ރփ ԃՃ ҃?!
  
  - у-у. Ӄ ރڃ߃, , ڃ܃݃ڃփ݃߃ Ճ݃ ރփ߃, ԃ݃ԃ, у܃уكӃу փ ރփՃ݃փ߃߃փ, փ Ճ҃߃փ, - ܃уكу +уӃփ, - , ؃ ߃уу ؃у݃փ , - ?փ߃փу݃߃ Ճڃփ܃ у ܃у ݃уՃ Ճ߃ ڃ 12 у ܃ Ӄփރ, ܃ԃՃ كՃփ ܃у܃ڃ- ҃ڃ؃փӃڃ܃ كуу҃уӃу ߃ ҃у܃ ԃ, Ӄу݃ փك݃߃ԃ փՃ уӃ܃ Ӄփ. уӃу, iу, ܃݃ڃ, ܃у ԃӃڃ, Ӄփރ ԃуڃރ ҃փ݃Ӄуރ. Iу܃уكӃу Ӄ, ܃у ߃ Ճ, ߃ڃփԃ Ӄڃ Ճكփ ߃ уڃӃу. R߃ փރ у߃Ӄڃ փ߃ ڃ߃փփ߃. Ӄу߃, ރ؃փ ҃, ݃܃ уރ݃փ ڃك҃փу ߃փ, ރ߃ ރ߃ԃ Ճփ߃փ كуу҃у փ. ӃփՃ, ܃у, ҃݃փ ރփ܃у߃ڃ݃߃ ܃߃ փ݃Ӄփ, փ Ӄ ߃у Ӄуڃ ҃݃܃ ރу߃ԃу݃. "--. +ރ ӃփՃу, ҃у, ߃ , ރ߃ փރ߃ރ, у܃ ҃ڃ؃, փ փ փՃ, ܃ у ڃԃуփ ܃у у Ճփ߃ԃ Ճփ݃у. уӃу! R Ӄ Ӄ Ӄ߃ڃރу߃ڃ.
  
   +Ճԃ߃ ҃Ӄփ у Ӄكԃ݃Ճ, ҃փՃڃ݃, у҃ ܃у փԃ Ӄуڃփ ڃ, ܃ڃ߃݃ ߃ փك݃߃ԃ, ߃у҃ڃ ߃ԃ ߃ ߃ԃ, ԃ݃߃ Ճ҃ ԃ݃ ڃӃ ڃ ҃݃܃ уӃڃ݃ ߃ уփӃ.
  
   - , ՃуӃу, ҃ у܃уكу, ܃݃ ߃ ڃ, - ܃уكу ݃փ܃у߃Ճ, - ? ҃փ, Ճڃ ރ ك߃у܃ރ, ܃ ؃ ݃փ փ ڃԃуփ ߃ ߃ՃӃ ҃ڃ؃, ӃփӃу ރ߃ ܃ڃ у܃ڃ, ރ Ӄփރ كу܃у߃ڃӃу݃ Ճ݃ԃڃ у ߃ ߃܃, ރ߃ԃڃ у܃ڃ Ӄ܃ Ճ݃؃߃ ҃݃ ڃ݃߃ ҃ Ӄу փ߃. ރփ߃ ڃރփ݃ڃ ߃ ރރփ߃ Ӄ҃Ճ߃ Ճփ߃ԃ, ڃ܃߃ - ܃ڃ. ߃уу ܃уۃӃу, ރ ܃у؃Ճ Ճփ߃ ߃Ӄ, ܃у ڃރ ރڃ ҃ރу уփ. ?փփ ރփ ރ ؃ Ӄڃ Ճу؃ Ӄڃ у܃ڃ ރރ ߃ Ճփ փ߃ ҃݃, փ Ӄ݃؃ڃ ܃܃. +ڃ܃ڃ߃, ܃у уڃ݃! ؃ ߃уу كуՃރӃу - ߃ ڃԃ ރ߃ ԃՃ- у҃у, փ݃ ރ؃߃ ܃ڃ у܃ڃ ڃ Ճփ؃у, ݃у Ӄ݃߃ Ճۃ߃ ՃڃӃڃՃփ߃Ճ. , ܃у ԃӃ, ؃уՃ߃ уۃփ ԃ҃ڃ݃. Ӄك Ճ, Ճу ܃Ӄуڃ, у փփփу ؃ڃ փރ߃ ܃ރ߃у, Ӄփ߃߃ Ճу؃ Ճփ߃ԃ, Ӄ݃؃ڃ ߃ ҃ڃ؃. ߃уу ؃ ރփу, ܃у փփ у ݃փ ܃݃ փ҃ ҃߃ ԃՃ-߃ڃ҃Ճ ߃ ڃ ҃Ճ Ճ, ݃փ؃ Ճ ҃уփۃ߃, ڃԃу ߃փ ߃ ҃ڃ؃. ؃ڃك߃, ރу݃ڃ߃! - ރ܃߃ уփ, - , ܃у ݃܃ Ӄ݃؃ڃ Ճփ߃ԃ у܃ڃ, ߃ՃӃ ߃ փك܃ ރփ߃ փ߃ ߃уу ߃ڃ؃у. , ߃ڃ؃у ߃ Ճڃ Ճփ߃, ߃ ߃փՃփ݃, փ݃ ރփ. ܃߃ ԃ ރփ, ؃ ߃ у ߃уރ, ރڃ݃ ҃փ߃߃ڃփ ԃу փ҃ ك , ڃ܃߃ ܃уڃу݃, ރ ߃փԃ ؃ у݃у ݃܃ ݃Ӄڃ߃, ރ؃߃ ҃݃ ܃ڃ ݃ڃ ܃ރ߃у كууу߃߃ уރу܃ уۃ߃. +݃ ԃ փڃ ڃ. +݃у Ճڃ ݃у߃ ܃ ݃փ܃ڃ, փփ ߃փՃփ݃ - Ӄ. ك߃у у ߃ ܃у܃ڃ ߃Ӄ, ݃ у܃ ڃփ߃ڃ у߃ڃ܃ ߃܃ ߃уу у ڃԃу ߃ ҃ڃ؃. +у܃ڃփ܃ ܃у؃Ճ Ճփ߃ Ճփ݃у ߃փ܃݃܃ уӃ, ܃у ՃуӃу у܃ڃ , ܃߃ ܃߃, ߃ ߃փ܃ ߃Ӄ ߃؃߃ Ճփ݃у, ҃ كуу҃уӃу ߃ у܃ڃ.
  
   уփ كу܃߃ڃ Ӄ у܃у, ݃փ҃߃ ڃӃ ڃ ҃݃܃ ڃ ك߃փӃ ԃӃ߃ у݃܃.
  
   - у݃܃ ߃ ҃փ܃ۃ, - ҃ Ӄփڃ փރ +уӃփ, - у ҃Ճփ ރ ԃӃ, ރ փ҃ ܃у؃փ, ܃ ߃ Ӄ݃փ܃у Ӄу߃ ܃уۃ Ճу݃, ܃у Ճփ߃ԃ ߃ ҃ڃ؃ كуу҃уӃу. Ճރуփ, Ӄ у܃уكу? ރ߃ڃ ܃у܃ ߃уփ݃. у Ӄу߃ у ߃ ӃփՃփ- ՃуӃу Ճу݃ ҃݃у. ؃ ރ Ճރڃ ߃ ?݃ԃ, ܃ӃуՃуڃ܃ ܃уփ ܃уڃӃ ܃, փ ܃уڃӃ ՃփӃ܃ ҃уփۃ߃ ڃՃу. "--.
  
   - ՃփӃ܃ ߃ڃփԃ у܃ԃ ߃ ԃӃڃ, - كу݃҃у݃ ݃փ܃у߃Ճ.
  
   - ?Ӄڃ, ߃ ԃӃڃ, ܃у܃у уك߃ڃ, - уރփ݃ +у, - Iу ݃ уփ߃, ܃уڃӃу ՃփӃ܃, փՃփ݃փ߃ڃ փՃ݃уԃуփ ܃у؃Ճ Ӄփ у܃уك, ҃Ճ ܃ӃуՃуڃ܃, , Ճރڃ փ܃ ڃ݃ ҃ڃ؃.
  
   - ?- ރփ߃ ك߃уփ?
  
   - ߃փ߃, ܃у Ճރу? ڃ݃ڃ ރ Ӄރփ, ԃ݃݃, Ճу݃, փۃу ҃ ݃, Ճ փ Ճك ރ ؃. փ҃, ܃у ҃݃݃փ߃߃ԃ ك߃у, ރ у у܃. +ރ, ՃуӃу, iу߃փ, Ճփ݃ڃ, Ճԃ ݃փك߃ ڃ߃ރуڃփ, ߃ ߃, ڃӃ ߃у, ݃Ӄڃ߃ Ӄփԃ փ߃ڃ ߃ ۃރ փԃ Ӄڃ كуӃ Ӄ߃Ӄ. , Ճރу, փ҃ փ у у܃уكӃу?
  
  - փփ. Ӄ у ߃ڃ܃ԃՃ ߃ Ӄ. ?, Ӄу߃ ڃ ԃՃ كуӃ, փ݃ փԃՃ߃ ߃ ҃Ճփ ߃փуՃփ܃Ӄу߃ ݃уփ݃փ. , ӃՃ ҃, у݃ ߃ ރу߃ԃу݃ ӃуڃӃуփ, ރ݃ڃ ߃ ݃уփ, уރԃ ߃у ߃ уكӃփ߃݃ڃ, ܃у ݃ ڃփ҃ڃփ݃ i-27 ڃ݃߃փ߃ڃ ڃԃ Ӄփԃ ڃ݃у؃. ?ڃՃڃރ, у у݃ڃ ڃ߃؃փ߃փ-܃߃܃ уރ݃փ у܃уك уރփڃ܃у߃܃ڃ ރڃ݃݃ڃуՃփу ڃ߃ԃՃ Ӄ ؃ ڃ߃փփ߃. ك ؃ كуރ߃ڃ݃ ڃރ փ߃ уփ փӃԃ уك. փރ, +у, ݃܃ Ճڃ у ؃ ՃуӃ߃փ߃܃ ߃փ߃у܃ ڃރ ڃރ ރ߃, уك, փՃуӃ݃փ, ҃փكڃ҃߃ փԃ كуރ߃ڃ. iރ-܃, ڃ݃ڃ- ܃у܃ փՃ ߃у كуփу݃.
  
   - , у, ҃؃ փك݃߃ԃу! ݃ ҃Ճփ ރփ ߃у ҃փՃ߃ ڃۃ܃ڃ ڃ߃؃փ߃փ, Ӄу Ӄރփ ރ ߃ у݃܃у ԃ݃ ڃ߃փ, - ԃك߃, ܃ރу߃Ճڃ܃ڃ ԃ݃ ܃уكу Ӄу, - , ܃у, у ރك܃ ߃փ, ރ؃փ ԃރ уكԃӃуڃӃу. ރ߃ كՃփ ܃߃ Ճ߃ރ ރу߃ԃу݃ ,- ڃ ݃Ӄу Ӄу Ӄփ߃ ݃҃у Ӄ Ӄփ ڃكڃ߃ރڃ Ӄڃ Ճك.
  
   - Ӄ ߃ Ճ݃ڃӃуۃ уكԃӃ, Ӄуڃ փ-Ӄу у݃܃у, - ԃރ܃ ߃уڃԃу߃߃ ܃ڃك߃ ܃уكу +Ճԃ߃, - уӃу, iу߃ Ճ݃؃у, ߃ ҃уу ߃ ԃ Ӄуփ߃܃ Ӄ߃ڃރу߃ڃ.
  
   уփ ܃у ރ؃߃ ڃ݃ڃу߃փ у܃уكу Ճك ߃Ӄ ҃ڃ؃փӃ ԃӃ݃. +ӃփՃу փ߃ڃփ܃ڃ ߃Ճуރփ߃у݃߃ у߃у݃ڃ, ܃ ڃ݃ك ڃԃ܃ ڃ߃ڃ փփ߃ڃ; ڃ߃Ճփ܃ ڃ߃ރփ߃ փ߃܃ ߃܃. ݃փ܃у߃Ճ كуރփڃ, փԃ ݃у ݃҃Ӄ, ڃ߃ރуڃ Ճ݃ փ, ܃ ߃ ك߃у܃ ߃ՃӃ ҃ڃ؃փ ҃݃ Ճ߃ Ճ݃ Ӄڃڃ. ?ڃՃڃރ ҃݃ڃ߃Ӄ ރ؃ڃ ӃփԃՃ Ӄ߃ڃރуփ݃߃ ߃ڃ փ, ܃ ރ؃߃ ҃ ܃݃ڃ ܃уڃу, ԃՃ փ ڃ, у߃у݃ڃ ԃ߃. ڃ߃փփ, ߃уӃփ߃, փՃуӃڃփ݃փ ڃ݃߃ԃ ݃ ܃Ӄ ՃփӃ߃ڃ Ӄփރփ, ܃ԃՃ ߃ ӃՃڃ݃ ߃ փփ߃ڃ Ճ߃ ڃ܃Ӄу݃ փՃԃуՃӃу݃, ܃у ӃփՃփ փ҃ Ճ҃ كуӃڃڃރ ݃Ӄڃ փ݃փՃӃу߃ڃ ڃ݃ كууՃ.
  
   ك ߃ փփ҃ڃӃу݃ ݃փ܃у߃Ճ, Ӄ߃ڃރуփ݃߃ ݃у݃, ݃ڃ Ճ߃у؃Ճ Ӄу փӃу у܃уكڃ܃ ڃ, փރ у܃ ҃݃ ك߃уփ߃ڃ ߃ ߃ՃӃ ߃܃ Ճփ݃փ ԃуڃփ܃ރ у߃у݃ڃك - Ӄփ ڃ ڃԃу, ܃ ӃڃӃӃуփ փ߃ ߃ Ճڃуԃуރރу.
  
  - Ӄу, ڃ݃ ݃ڃ܃ ރ߃, ߃ у߃ ԃ ߃ كуރփу, ڃ݃ Ӄ ؃ ߃уу ڃ߃܃ ڃӃу ҃ڃ؃փӃ ԃӃ݃, - ܃уكу ݃҃܃ уփ.
  
  - ߃փ߃, ݃ڃ܃ ރ߃, ߃ ڃ-ك Ӄփ ڃՃ߃ ܃ރ߃, ݃ڃڃ ߃փ܃, ڃՃڃ ߃ ݃߃ ҃փ, ߃ڃ܃ԃՃ Ӄڃ ރ ߃ Ӄуу, - ݃҃߃݃ Ӄփ Ӄу.
  
  - ܃ԃ ҃ ҃كӃу? - ڃ ߃уڃ ҃ڃՃ +Ճԃ߃ уփӃ.
  
  - փ҃, ܃߃փ߃. ރփ߃ ؃! - ҃ Ӄփڃ ݃փ܃у߃Ճ, - , ܃у ݃܃ ރ, ԃуՃփ߃, ރ ܃уڃӃ у ݃у߃Ճу߃ Ճڃكуۃ߃ Ӄփ܃уރ ҃كӃу ߃փփ҃߃ ܃ڃރڃ߃у݃߃ ݃Ӄ '+݃߃', ԃ ߃ ߃ڃރу. ?Ճ у߃ Ӄփ?
  
  - ՃуӃу, iу߃, փރ ڃӃ ҃݃ ߃ ՃуՃڃ?- ڃ փՃ݃؃ڃ +Ճԃ߃ كу݃҃у݃.
  
  - уӃу. ݃܃ ߃уу݃ у݃ ߃փԃ ݃ڃ, ڃӃ ݃ڃڃ, - ԃ݃уڃ݃ Ӄ݃ԃ݃ ݃փ܃у߃Ճ.
  
  - Ӄ ݃, ҃, - ܃уكу ԃރ܃ Ӄу.
  
  - ؃ ԃӃڃ, ߃փԃ ҃݃ڃ , - ߃ރу݃߃, ߃ރу݃߃, - كуڃڃ܃у уփ.
  
   - -уՃ߃, փ ҃݃у. уӃу у܃уكӃу Ճу݃, - ڃԃڃӃ ԃ փكу Ӄу.
   - i݃у, - ҃, -݃Ճу܃, уӃу уփ. ԃ߃ Ճ҃уӃڃ, - ? ݃܃ ك у݃܃ у݃܃ ߃ ߃уԃӃڃ, ߃ ߃уڃ߃փ. . у, Ճ݃؃у ҃փ݃у߃, ߃, كуރփ, փ߃ ك߃уӃуփ݃߃ ݃փك߃ ݃փ܃ڃ. , փ݃ փփك߃, ՃуӃуۃ Ӄу ߃փ Ӄ݃ ރ߃؃փӃ ڃ߃ރуڃ, ҃ Ӄ ܃ۃ߃ Ճރ ރԃ݃ ڃу փ߃ڃփ܃ڃ у܃, ԃуڃփ܃ڃ у߃у݃ڃ, ރփ Ճڃуԃуރރ Ӄ ݃у ܃܃ ڃ݃ Ճу؃ у܃ڃ. փۃу Ӄу Ӄփ ڃ ԃكڃ. ߃уՃ ڃكу ҃փ ڃӃ ߃ փكӃ ԃ݃Ӄ. ؃ Ӄփ ߃ Ӄу ܃߃܃փ߃ Ӄ, փ݃ փ ߃ՃӃ ߃ Ӄу ҃Ճփ ڃ߃փփփ. "?! փۃу, ՃуӃуۃ ݃ у܃у؃ ߃փ܃ ՃڃӃڃփ݃߃ Ӄփ, ܃ ك߃у ߃ փރڃ߃уу ܃ ރ؃߃ ߃փ ߃ ݃܃ ҃ڃ؃փӃ ԃӃ݃, Ӄ҃ ݃҃ ڃփރ, ԃу߃ڃփ܃ ߃փԃу߃ڃփ܃.
  
  - ? ڃރփփ ӃڃՃ? - ߃ ߃ ރ ݃փՃ߃փ уك ك߃փ.
  
  - փ ߃ Ճփ Ӄփ ڃكփ߃ڃ ҃ڃ؃փӃԃ Ճփ݃ Ճ ڃ݃Ӄԃ Ճ ڃ҃߃у? - ڃ уփ ك߃փӃ, ڃڃӃу.
  
  - փ փ, ߃ Ճփ, - ҃, ܃у ߃ Ճ Ӄփڃ Ӄу.
  
  - у. ? փ҃ ۃރу, ?у߃. у ݃܃ ڃك߃у݃, Ӄ-у܃ ڃуփ ݃ڃփу ҃ڃ؃փӃ ԃӃ݃, - уރփ݃ ԃރ܃ уփ , ҃уу, +Ճԃ߃ރ, Ճ݃؃ڃ - , +у, ԃӃڃ, ߃уփԃ Ӄу߃ ݃܃ уރ݃փ كӃփكՃ ڃ߃փփ.
  
  - , ݃уՃ߃, ݃уՃ߃, Ճу. Rփ߃ ߃ ݃܃ уރ݃փ, ߃ Ճփ߃ԃ, ҃ڃ؃, Ճу؃ ՃփӃ܃ ڃ߃փփ, - ܃уكу ݃҃܃ ك߃փ.
  
  - փ, +у, ݃у?! уփԃ Ӄу߃ ՃփӃ܃ ؃ ڃ߃փփ?!? ܃у܃ڃ- 36 ݃փ!!! ؃у. +у, ӃڃՃփ, Ӄ փӃууփ, ӃكуӃڃ ҃? - ߃у܃߃ փӃԃ ڃ уփ +Ճԃ߃ԃ, - --, ܃у܃ ރу݃ڃ ڃ ҃.
  
  - , ڃ܃у݃Ӄу, iу߃. уӃу у܃уكӃу Ճу݃, у ҃߃у؃ڃ, - ҃ڃ ߃փփփ݃ڃӃ, ߃ ݃҃܃ ك߃փ.
  
  - , +у, ؃ ߃ ݃у ڃ҃߃у? - ڃ ݃փ܃у߃Ճ, Ӄ߃ڃރуփ݃߃ ރփ ߃ Ճԃ.
  
  - iуރ ރу݃, փ߃ ՃуӃ߃. у, ܃у܃у كу܃߃ރփ߃ ڃ݃у ӃӃ݃փ߃, Ճ? -Ӄփڃ ރ߃փ߃ڃփ ԃ݃ +Ճԃ߃.
  
  - i Ӄуރ Ӄ ߃߃. , ԃՃ, Ӄ Ճ҃߃ у܃у؃, ރ ܃у փ߃ Ճу؃ كу߃ڃރуփ݃߃ , ߃ փӃ Ӄكԃ݃, у߃փ Ճу؃ ܃у܃- у߃уڃ܃, - ܃уكу ؃ փփك߃փ уփ, ԃ݃߃ ڃӃ Ճ݃؃ڃ Ӄ у܃у - ? ҃փ, ԃՃ- Ճڃ߃߃уՃу ڃ݃ ՃӃփ߃уՃу Ӄփ܃, ܃ԃՃ ߃ փӃ߃ I փ ߃ ڃ݃ ރ߃ԃ݃ - уу, у݃ڃ ؃ڃ-؃ڃӃу Ճڃ ރуփރуڃ ڃރփ߃ ڃ҃߃у. ރ߃ԃ փփӃӃу, ҃Ӄу ?փڃ, ԃڃ, كڃ ܃Ճ- ڃӃփ ՃփӃ߃ڃ ك߃у߃ڃ , փӃփ ߃փ܃ڃ ڃփ, ܃ ڃՃ ԃ ݃փՃӃуփ݃߃ ՃӃփ؃փ߃ փՃփ݃փ߃߃ كу܃߃ރփ߃. ? ރڃ! ݃ Ӄك ڃ݃ 1 2 ݃؃ڃ ڃ, ܃у܃ ڃ݃ ݃ڃ? . +уӃڃ݃߃?! փփ փ݃ ݃؃ڃ ՃӃ ݃փՃ߃ڃ ڃ Ճ '1,2,3', ݃ڃ ڃ 5, у? - Ճك ܃ڃӃ߃݃ ك߃у Ճ҃փ߃ڃ, - փ݃ Ճу݃փ ݃փ߃߃ Ճ '1,2,3,5' ݃؃ڃ ՃӃ ܃уۃ߃ڃ ڃ݃ - 3 5, ݃ڃ ڃ 8. у?! փ ڃփ ڃ҃߃у -1 , 2, 3, 5, 8, 13, 13 ݃ 8 ҃Ճփ 21, Ճу݃փ 21 ݃ 13 ҃Ճփ 34, у Ճ ҃փ܃߃փ߃ ރ؃߃ уӃ݃.
  
   - փ ؃ ڃ܃? - ߃փՃރփ߃߃ ڃ +Ճԃ߃, - -Ճ ߃փփԃ Ճփ݃у ڃՃރу݃ ܃݃уՃӃу ݃փՃ߃ڃ ڃ Ճ ݃у ߃Ӄ ڃ݃, - ՃڃӃڃփ݃߃ԃ?
  
  - Ӄփփ߃߃ у - ܃ ߃ڃփԃ ՃڃӃڃփ݃߃ԃ Ճ ߃փ, - Ӄփڃ ݃փ܃у߃Ճ, - Ճ߃у܃, փ݃ уكՃփ݃ڃ Ճ ݃փՃփ ڃ݃ ߃ փՃՃփ, ݃уփ ӃփԃՃ Ճ߃ ؃ ڃ - '1,6' ރ߃؃փӃ ܃փփ - 65 , - 647 ߃ у Ճу݃փ! փ ҃݃ Ӄփ݃ڃڃ߃ ڃփ Ճ ڃ҃߃у, փ ҃݃ڃ؃ у҃݃߃ ڃ '1,6' ݃уփ ك߃уփ߃ڃ ڃ Ճփ݃փ߃ڃ. у у у܃ ڃ - '1,6' ߃уكӃу݃ ك݃ փփ߃ڃփ.
  
  - , Ճ. ?كރ؃߃, - ߃փ҃߃ڃރ փ, ߃ ރԃ ҃ ڃՃ ރуփރуڃ܃, - Ӄ у܃؃ ܃փڃփ܃ ԃӃڃ +Ճԃ߃.
  
  - كՃփ ҃ ԃ݃уփ, +у, - ݃҃߃݃ уփ, - , уރ ڃ߃փփ߃ փ ӃփփՃ.
  
   уփ كуރ݃у ؃уՃ߃ Ճփ݃у ߃փ܃݃܃ ԃ݃܃ ڃӃ, ҃Ճ ߃փԃ ߃փ؃ڃՃу߃߃ Ӄك߃ڃ܃݃ ڃ݃߃у ؃у؃Ճ. +уӃփ Ӄу ރփ݃ ߃ Ӄփԃ Ճԃ ރ݃у݃, ҃ Ӄԃ߃ ރ݃ уփӃ փ-, ڃ ܃ Ӄփփ߃߃ ߃փӃփՃރ ߃փك߃у܃ރ. +ڃӃ܃ڃ ܃݃߃ ܃уރ ڃ߃փփӃу Ӄփ ߃փ҃߃ڃރ, у߃ ݃ ܃߃у߃ڃ ܃݃ ڃ݃ уӃڃуڃ߃߃ ڃ߃ڃ, փӃ փփՃ, ڃ-ك ݃҃ك߃уփ݃߃, ҃ ߃, ܃у ԃރуՃ߃ ܃܃ ؃փ݃փك, ߃уكӃуփރ уރ݃փуރ, ރԃ Ӄу كփރ݃ ҃ ݃փу. +Ճԃ߃ ك߃փ ڃ߃ڃڃӃ߃ ӃӃӃу݃, Ճу݃߃փۃփ ڃك݃؃փ߃ڃ ڃڃ ڃփ ڃ҃߃у ރ؃փ ҃ Ӄփރ كу߃߃ ڃ߃փփ߃, ރ ރփ݃ ڃӃ Ӄރڃ уփ݃, ݃ڃ Ճكփ у݃ փՃփ߃߃ރ.
  
   ߃ԃՃ Ӄփуփ Ӄكԃ݃, փփ ܃, փ݃ ҃ ރփ, كу҃у݃ ҃ Ӄ߃ փ݃Ӄփ܃, ك߃у܃ރڃ݃ ҃ փԃ ރ݃ރ, ҃փ ݃ ߃ ҃, փ҃ ܃уكу. + փ҃ փ у҃݃߃у Ӄփփ߃߃, փփ у܃ Ӄكԃ݃ كу҃у уك ҃փփՃ߃ڃ܃ ރ؃߃, ߃, ؃у݃փ߃ڃ, ܃ ߃ ك߃уփ ރփՃڃ܃ ܃у Ճփ݃у. +Ճ҃߃ Ӄكԃ݃ ҃ ݃փ܃у߃Ճ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ. уփ փ փ҃, ҃ Ճփ݃у Ճ݃ Ӄڃ Ճكփ ܃у܃ փكރ ڃ ԃރуՃ߃ԃ ҃փރ ڃу߃߃ԃ ރуփڃу݃. +Ӄڃ݃ ߃փ҃݃у уك, ݃у݃ ݃ڃ ڃփ߃ڃ ܃уփ݃փ ؃ڃ, уՃуփԃ уރ ߃ ԃ݃, Ճ߃ڃ݃ ك݃ ݃у ҃у܃ փփ ݃ڃ փՃփ, Ճ փ߃ ҃ڃك كу݃փփ Ճރ ؃߃ ԃՃ уՃ, ݃Ӄփԃ ?݃ԃ ԃՃ- ӃՃу݃փ܃. ك ߃ Ӄ݃փ܃у݃ у܃уكڃ܃ փփ݃ڃӃ ؃Ճу݃ ރڃ߃߃ ڃڃ߃.
  
   - , ۃՃփ Ճу݃, ԃՃ ڃ؃߃ كуփՃуփ݃, - ߃у܃߃փ ܃уكу ݃փ܃у߃Ճ Ճ݃؃ڃ Ӄ ӃփӃӃу߃ڃ, - у Ӄ, ݃ ԃ, ܃у ڃ҃߃у ҃߃уՃӃу Ӄ ӃփՃփ߃ڃ ك݃ փփ߃ڃ, ҃݃ڃ߃Ӄ փՃ߃փӃփ܃Ӄ փ߃ ߃уу݃ ܃փڃփ܃ ރ ߃փ݃ڃ, ߃ ܃-܃ ڃ ڃ݃փՃӃуփ݃փ ߃уу уك݃ڃ߃ փу ڃރփ߃ ߃у҃݃Ճу, ܃у ՃփۃӃփ уӃڃ݃ ߃փ܃ ߃߃ ߃փ҃߃ڃރ ܃߃у߃. +ك؃ Ӄ߃ڃ݃, уӃڃ݃ ك݃ԃ փփ߃ڃ ҃݃ ڃكӃփ߃ ߃ ݃܃ ՃփӃ߃ڃ ԃփ܃у, у܃؃ փӃ߃փ ߃Ճڃ, Ճу؃ ?уӃڃ݃߃. ڃރփ, ڃуփ, փԃڃփ܃ڃ ڃуރڃՃ փ߃ ڃ݃كӃу߃ڃփ уӃڃ݃ ك݃ԃ փփ߃ڃ. ՃփӃ߃ڃ ԃփ܃, Ӄ҃ ܃уփԃڃ߃ كуӃ݃݃, ك݃у ڃ Ӄ݃փ '߃ڃӃփу݃߃ ڃ݃ RڃكՃу߃ڃ'!- ݃ у܃уكӃу уփ, - Ӄ Ճރуփ?! ߃уփރ Ӄփރփ߃ у ރ߃ԃ ؃ ӃӃ݃փ߃ ՃӃփ؃Ճփ߃ڃ ك݃ԃ փփ߃ڃ, ؃ ߃уكӃу ߃ փڃփ, كу܃߃ރփ߃.
  
  - ?- ܃ ߃ Ӄ҃у, փރ ڃуփ ՃڃӃڃփ݃߃, - ܃уكу +Ճԃ߃, - у փۃу ߃уۃՃ փ҃ ރ߃؃փӃ ڃރփ, ԃՃ уكރփ փՃރփ Ճփ݃ ߃ Ճ߃ փ݃ փ Ճփ. уك ؃ ߃уۃՃ փ ؃ փՃރփу, ڃ Ճփ݃փ߃ڃ, ڃރփ, ߃ 1,8 ڃ݃ ߃ 2,3. ҃߃ ރ߃, ԃ݃ރ, ߃ ܃߃܃փ߃ у܃у, ؃ ڃ 1,6 ߃փ҃߃ԃ ҃؃փӃփ߃߃ԃ.
  
   - , Ճ؃Ճ , +у, ߃ փڃ, Ճу ރ߃ Ӄ ݃փՃӃуփ݃߃ ڃك݃؃ڃ, - Ӄփڃ ݃҃܃ уփ, - ?փԃՃ ҃փ؃ڃ ӃփփՃ уӃك.
  
   - , у у ?փ߃փу݃߃ Ճڃփ܃, ރ ӃփԃՃ ҃փ؃у ӃփփՃ уӃك. , ߃փ܃. "--. Ճ߃у܃ ߃ ҃Ճփ ܃уكӃу ߃ ߃ڃ у݃փ, - ҃уӃуՃ ߃уڃԃу߃߃ Ӄу؃߃ ܃уكу +Ճԃ߃.
  
   - , ݃уՃ߃, Ӄփ߃ՃڃӃу, - ҃ փуԃڃӃу ك߃փ, - у҃у փ݃Ӄփ܃ ڃރ, ߃уكӃу݃ ?փ߃փу݃߃ Ճڃփ܃ Ӄууփ كՃփ ރփ.
  
   - + ރփ߃ ڃ݃߃ ߃ ܃ڃڃ܃Ӄу. ԃ ՃփӃ ߃ ݃҃݃ ߃ փփӃуڃӃу, - Ӄփڃ +у, - , ރփ, كуރփڃ, ރփ߃ ߃ փ݃Ӄփ܃ ڃރ, . ݃ ڃу փ ҃ڃ ӃՃڃփ݃. "--.
  
   - " Ӄ ҃փكރփ߃ كу݃ԃ փփڃ݃, كуփ߃ Ӄփ ߃փ݃߃փ߃߃ كу҃Ճ , փ Ӄу ܃уكу, - ݃҃܃ ܃уكу уփ. ӃڃՃփ, Ճك ܃ڃ݃ڃ, Ճ݃؃ڃ Ӄ у܃у, - у, +у, Ճփ ك݃ԃ փփ߃ڃ, ܃߃փ߃ ؃, ߃ , ڃ݃ Ճփ݃ Ճ ߃ Ճԃ ݃уփ ӃփԃՃ 1,6. ?Ճփ , Ճ ڃ҃߃у Ճփ݃փ߃ڃ ߃փփӃ߃ Ӄփ݃ڃڃ߃ ߃ ՃӃ у ڃՃڃ у܃ ߃փ߃ڃ, ܃ ރփ߃у у у ߃ڃ ҃݃փ, ܃у ҃݃у ܃ Ӄփ Ӄփ݃ڃڃ߃.
  
   +Ӄڃ݃ уك. ݃փ܃у߃Ճ ڃڃ݃ ރփ ߃ փՃփ߃߃ ݃ڃ Ӄڃ Ճكփ.
  
  - iу߃, փۃу ܃փ уكԃӃуڃӃуփ? - ڃ كу҃փ߃߃ Ӄу؃փ߃ڃփ ݃ڃ +уӃփ, уك ݃ ԃ ԃރ܃ كуރփ݃, - ҃߃, ҃݃ڃ, ߃уՃ߃ރ, ߃ փ߃ރ, ߃ փ߃ ӃփՃ ߃փ߃߃.
  
   - ?, փ у ҃Ճփ ݃у ߃ Ӄ Ӄ܃ڃ ڃ ?փ߃փу݃߃ԃ Ճڃփ܃ ߃уփ ݃փ҃փۃ܃ ܃ރу߃ڃ, ԃՃ ҃Ճ ҃߃ ݃܃ ߃у߃ ك܃.
  
   - ?-Ӄ, Ճу! i܃у ԃփ߃փу݃܃ - Ճڃփ܃܃ڃ Ӄ Ӄу ߃ ҃փ߃߃ у҃-܃փ߃܃ كփރ݃, - ҃ Ӄփڃ +уӃփ, Ճփ݃у ރ݃ ڃكڃ߃ރڃ Ճ߃ ӃӃփ ՃӃ ܃.
  
   - - ؃. ԃՃ Ճ݃؃у. у, փ݃ , +у, ڃރփ, ҃փ Ճփ݃ڃ ܃у܃-߃ڃ҃Ճ, Ӄփ߃߃ ڃՃ ҃փ܃ ߃ Ӄ ڃ݃ 1,8 ڃ݃ 2,3, Ճރу, փ҃ ҃Ճփ Ճ߃ Ճփ݃у, ރ ӃփԃՃ ԃ ҃փ܃ ҃Ճփ уӃу ߃փՃփ݃ڃރ ܃߃փ - ܃у܃у ݃ڃ߃ у. Ӄ ߃ ڃ 1,6 փ ڃكӃՃ߃, Ӄ ҃Ճփ Ճփ݃ڃ ߃уރ߃ԃ у, - уփ Ӄ߃ڃރуփ݃߃ ރփ ԃ݃уك +уӃ݃ , ߃, ݃փՃڃ ك փԃ ރ݃, Ճ݃؃ڃ, - փ߃ ރ߃ԃ ߃уڃу߃ ؃ ߃ փރ ك݃ԃ փփ߃ڃ. ? уу ӃՃڃ Ճу؃ փڃу݃ڃكڃӃу߃߃ ؃߃у, Ճ ߃փ Ճу߃ ڃ߃ރуڃ - ڃуۃ, փ݃ ڃ߃փփ߃. Ӄكу݃փ у ݃փ ߃уكу ڃ ك߃у܃ރڃ݃. ڃރփ, փރփ܃ Ճ݃߃ у ՃӃ Ճ ڃу݃փ, Ճڃ ڃ ܃ ڃՃփ уӃ փ݃܃, Ճԃ ڃ. ܃у܃Ӄ ؃ ڃ݃ փރ ܃у؃Ճ ݃у? ܃уكӃуփ, ڃ݃ ڃ Ճ ڃ҃߃у! - Ӄ؃փ߃߃ ܃уكу уփ, ԃ݃Ճ ߃ +Ճԃ߃ԃ, ߃ ك߃փӃ, - ݃ Ճԃڃ ڃރփ: ڃ҃߃у ՃڃӃڃփ݃߃ ߃уۃڃӃ Ӄ݃փ ߃ ܃؃ ߃Ӄ ڃփ, ܃у܃ ڃ݃ у߃у߃у. Ճу؃ փ ڃ݃փՃӃу߃ڃ, Ճ܃уكӃуڃ, у߃ڃ ރփ؃Ճ Ӄփ܃уރ ߃ Ӄ݃ ՃփփӃփ ߃ ك݃ ڃ.
   -+ԃՃ, iу߃, ߃ ԃՃ ؃ كՃփ ҃؃փӃփ߃߃у ߃, փ݃ Ӄփ уڃփ݃߃ ރڃ ڃكփ ڃ Ճ߃ڃ փ ؃ ܃߃ ݃փރփ߃? - ڃ Ӄу, - ߃ Ճ݃؃߃ ԃՃ ӃփӃڃ ԃփ߃փڃփ܃ уރ уكӃڃӃу ܃у܃- ؃փ, փՃڃ߃ ԃуރރ.
   - - Ճփ݃, ߃ ݃܃ уڃփ݃߃, ߃ ؃ڃӃ߃ ރڃ, Ճу؃ ߃փԃу߃ڃփ܃ڃ ܃ ՃӃփ؃փ߃ ރ ߃ڃӃփу݃߃ރ Ճփ݃փ߃ڃ, - ݃ уڃӃу ݃փ܃у߃Ճ, - ؃ փ Ճ܃уكуփ݃Ӄ, у܃܃ ݃ڃ ރ݃݃܃ ڃރփ ڃу݃ ӃփӃڃ ك݃ փփ߃ڃփ. ҃݃փ ԃ, փ݃Ӄփփ܃ у݃у߃ԃ у݃փ ؃ ڃރփ Ճ҃߃ ڃ. ݃ ߃ ڃ҃у, փ ڃ݃փՃӃу߃ڃ ߃ Ӄ߃ , 'ك݃ փփ߃ڃ' ݃փ؃ڃ ߃Ӄ ԃփ߃փڃփ܃ԃ ܃Ճ, փ ߃Ӄ Ӄփԃ ؃ڃӃԃ ߃ Noփރ݃!
   - ? , ܃߃փ߃, փ߃ ڃ߃փփ߃, ߃ ؃ Ӄփރ, ߃ ՃڃӃڃփ݃߃, ރ ҃߃ڃރ. ك߃уڃ - ߃ ҃؃փӃփ߃߃, - ܃փڃփ܃ ڃك߃փ Ӄу.
   - -܃, ߃-܃! у ҃߃ڃ? - ӃكӃу ރփ ߃ ك߃փӃ ݃փ܃у߃Ճ.
   ك Ճփ߃փ܃ڃ ԃՃ у ڃ݃ уك߃ Ӄу, ރփ݃ ݃у Ճ Ճԃ, ߃ փփ҃ڃӃу݃, ݃уԃу, Ճ݃ ܃߃܃ Ӄу؃߃փ ߃ уރ҃ڃڃ ҃փՃڃփ݃ , ڃ ڃڃ߃.
   - , փՃ݃؃ڃ,- ܃уكу Ӄу, - ރڃ݃݃ڃ߃ ݃փ ߃уكу ߃ Noփރ݃ у уփڃ ڃ߃փ ҃ ҃у܃փڃ, փۃڃ ؃ڃӃ ԃу߃ڃكރ, ܃ փ Ӄ݃ڃ, ӃփӃڃ Ӄڃ ԃփ߃փڃփ܃ڃ ܃Ճ ڃ҃߃у փӃуڃ݃ڃ уك߃҃уك߃ ؃ڃӃ߃ уڃփ݃߃ ރڃ. ԃՃ ؃, كՃփ, ܃у уӃڃ݃߃ كуރփڃ +у, ҃؃փӃփ߃߃у ߃, - ߃փփу݃߃, ߃փ҃߃ڃރ ڃ݃ Ճփ߃? ? ܃ ҃߃փ ݃ԃڃ܃ Ճڃу݃փ܃ڃ܃. ݃ ߃ у?
   - R؃փ ҃, Ӄу, ڃ؃Ճփ߃ڃ уփ߃ڃ ؃ڃӃ߃ փ ރ؃߃ ߃ڃ փڃփ Ӄ݃ڃ, ߃ ܃у ԃՃ ҃߃ڃ ڃӃڃ ߃ڃӃփу݃߃ ڃ Ճу؃ ܃Ӄу߃Ӄ ڃكڃ܃, ߃ Ӄ߃ уރ? - Ճ݃؃у ߃ууՃу ؃у уփ, - ݃ ܃у ݃ԃڃփ܃ ڃ݃܃Ӄу , уރ ݃߃ ރك܃у݃߃ ڃكӃփՃփ߃ڃ ڃ݃ ك߃уރփ߃ڃ уڃփ܃߃ ؃փ߃ڃ ڃރփ Ճփ݃փ߃ڃ ӃփӃڃ ҃؃փӃփ߃߃ ڃփ. +ڃуۃ ߃փ, у ؃ ރ߃ԃ Ճ҃߃ Ճ܃уكуփ݃. ߃փރу݃ փ߃ ؃ ڃуփ, ك݃ փփ߃ڃ - ܃ڃփڃ ԃуރ߃ڃ߃ Ӄ Ӄփ, ߃փ܃ڃ у݃ ܃у.
   - փ, փ݃ уӃڃ݃߃ փ҃ ߃ڃރу, уރ ܃уڃӃ كՃу߃ڃ ߃ Noփރ݃ ؃ ڃރփ ڃ ӃփӃڃ ك݃ փփ߃ڃփ? -߃ڃ +уӃփ.
   - iڃу, Ճ. , ރ؃փ ҃, փ ߃у ҃փփ݃Ӄփփ܃ڃ ڃՃփу ܃у, ڃ߃у݃߃ ԃуރ߃ڃ߃, - Ӄփڃ ݃փ܃у߃Ճ.
   - ". ܃уڃӃ ՃփӃ܃, ؃ ݃؃փ߃ ӃփӃڃ ڃ ك݃ փփ߃ڃփ? - ڃ +Ճԃ߃.
   - ԃ , +у ӃփԃՃ ڃ߃փփ ݃܃ ܃уڃӃ ؃փ߃ڃ߃, - ރփ߃݃ уփ, - , ߃ уރ Ճփ݃, ڃ߃փփ߃ Ӄ. փ ߃ Ճރу . ރ ؃ ߃ Ӄփу у܃ ӃՃ ԃ, ܃у Ճ݃ڃ߃ փ ܃у܃-߃ڃ҃Ճ Rڃ Rڃ ߃ڃ уكރփ փ ҃. ݃ ߃ ܃у܃ у߃ڃ ݃ڃ߃ڃ ҃Ӄփ у݃؃փ߃ ԃ݃уك ܃ууӃڃ. , Ӄփփ, փ݃ ݃܃Ӄ ރуփރуڃ уփ݃߃ ڃ݃փՃփ ݃ڃ ڃԃ уރ ܃уڃӃ ݃Ճփ ݃у߃փ, ߃уۃՃփ ރ߃؃փӃ Ճ܃уكуփ݃ ڃӃڃ ߃ڃ ك݃ԃ փփ߃ڃ.
   - i݃у, iу߃փ, , ՃփۃӃڃփ݃߃, փ߃ ڃ܃݃߃, - ܃уكу +Ճԃ߃, - ӃփՃ ӃуӃՃ, ܃у Ճ݃؃߃ ҃߃ , ҃݃ڃ߃Ӄ ݃Ճփ ߃уӃڃ ڃ݃ ڃ߃у Ӄ߃փ߃ փ݃Ӄփ܃, ڃ݃ ڃ߃ كՃу߃ڃ, ڃ݃ ڃ߃у ރуڃ߃? , ߃у҃, ՃуӃ݃փ ҃݃ڃ߃Ӄ ݃Ճփ ܃у؃փ ߃ Ճ߃ԃ ԃ ؃ փ݃Ӄփ܃, ܃у ߃ у߃ԃ, ߃փ܃уڃӃԃ, Ӄуڃփ݃߃ԃ. Noу߃߃. у߃ ڃ߃ԃՃ Ճރу ߃ڃӃփу݃߃ ܃у Ճ݃ ҃݃ڃ߃Ӄ ݃Ճփ, ߃ ߃ ߃уՃڃ Ճ݃ փ҃ Ӄփ.
   - ؃ у߃ у كуՃуӃу փ҃ Ճ҃߃ Ӄ, ܃ ߃ ڃу Ճ߃ ڃ ܃߃ڃ ڃكӃփ߃ԃ ڃуփ݃-у߃у ڃكڃ݃ԃڃփ܃ڃ ܃ڃփڃ ܃у, - ܃уكу ك߃փ, - փփ ӃӃ, ߃ Ӄ у ރڃ.
   - ڃރփ߃߃ ڃу ܃ڃփڃ ܃у? - ڃ ߃փՃՃփ݃߃ ڃ߃փփ уփ.
   - , փ݃ ՃӃ ݃Ӄу, ߃Ӄ ߃уփԃ ߃ڃރу߃ڃ փ܃у߃ԃ у߃ ԃփ߃у ڃՃ փ ڃ ܃уރփ߃߃ԃ Ӄփ܃, - Ӄփڃ Ӄу, - ?փՃ փ݃Ӄփ ؃ڃӃփ ڃӃڃ݃ڃكӃу߃߃ ؃ڃك߃ Ӄփ ߃ڃ؃߃ Ӄփރ уӃ߃փ߃ڃ փڃՃ փӃӃу߃ڃ փӃ҃߃ ҃փӃ. +уӃڃ݃߃?! , փփӃփ߃߃, ރ փ߃ڃӃуփ ڃуփ ܃уڃӃރ փ ݃ڃ ڃԃ, ܃ ҃ ڃރփ݃ ݃ փ܃ڃӃ߃ ؃ڃك߃ ՃփӃ߃ڃ ݃Ճփ ݃Ӄڃ ߃߃ у߃. ރփ߃߃ , ߃ Ӄكԃ݃ ԃ ڃуփ݃-у߃у, ܃փ ߃ ܃у - ܃у ߃уփԃ Ճك߃уփ݃߃ԃ փՃуӃ݃փ߃ڃ уރ ݃ڃ ڃ ԃу߃ڃكރ.
   - ߃ ڃރփу? - փփ҃ڃ Ӄу߃ +уӃփ, - , - ݃ڃ܃ كуރ߃ Ճ݃ ރփ߃.
   - , ܃݃܃ ԃՃ߃, - ܃уكу ك߃փ, - ? ܃߃ڃԃ ԃ ڃ ܃. ڃރփ, ߃у ߃уӃڃ, ܃ԃՃ ؃փ߃ڃ߃ ҃݃ڃ ԃ݃уك. у?! ރ, ߃у ԃփ߃ ڃԃ߃у݃ڃكڃ , ҃݃ڃ ԃ݃уك ݃ ӃڃՃ ݃ރ փփ, ܃ԃՃ ރ؃ڃ߃ Ճуփ ݃ Ճ, ؃փ߃ڃ߃ փփ؃փ փԃ . ݃, ڃރփ, ߃у ߃уӃ Ճ݃ڃ߃߃ փ߃ڃ - ߃ у ߃ ݃ڃ߃ كуڃу ԃ݃уك ܃ ݃߃փ߃ Ӄփ, ߃уӃڃ ڃ ڃكԃ߃, у ރ, ڃكԃ߃ ӃӃփ ܃߃ڃ܃ փ߃ڃ ߃ Ճу ڃ ݃ڃу ރփكу.
   - ". ?ӃӃ, փփ ҃Ճ -Ճԃރ փ߃ڃӃу ҃߃у؃փ߃߃ ܃уڃӃ ՃփӃփ - փ ԃփ߃փڃփ܃ уރ փՃ܃. "--! - уރփ݃ +Ճԃ߃, - уӃу-܃ փ ڃރփ ڃ ܃߃ڃԃ. ? ՃуӃу, Ӄރ߃ڃ. ߃փփ߃!
   - , ߃ Ӄ ރ߃, - ՃӃ݃߃ ݃҃߃݃ Ӄу, - Rԃ ڃ҃у ߃ у܃Ӄ܃, ߃ ݃ԃڃ܃ уӃ Ӄ ߃ ڃ߃ Ճ݃ փ҃ ߃ Ӄփ. +уу у߃у ڃ݃߃ ߃ ڃ܃Ӄփ܃у. ? փ ڃރփ, ܃ ԃ݃Ӄ ܃. у ߃уӃ ԃ, ߃ ߃փڃ܃ڃ ҃Ӄ ރ, ڃՃ߃ ߃уك߃уփ߃ڃ ҃Ӄփ - ӃՃڃ ԃ݃у ݃ڃ ݃ Ճփ݃у ڃރփ߃߃ ԃ ҃Ӄ. ؃ Ӄփރ ҃Ӄ ߃ Ճ݃؃߃ ҃ փփ ڃ܃ڃރ, ҃ у ߃ ܃у݃ڃӃу݃у ԃك, ߃ كуӃՃڃ݃ڃ ҃ ууكڃ. ݃, ڃރփ, փރ ؃փ߃ڃ߃ كууՃу ߃ ރ؃܃ڃ ڃԃ Ӄ܃݃ރ ރуރ? у ރ, ރ ԃӃ ڃ݃ ߃ڃ܃-Ճ҃ڃ܃. ރ؃ڃ߃у ؃փ߃܃ փ݃, ߃у҃, ߃уӃ ߃ Ӄуڃ ڃ- ܃؃ ރ, ݃уӃ߃ փփՃ ڃԃ. +փރ? ރ, ӃڃՃփփ݃Ӄփ Ճу߃ ؃ڃӃ ݃ ؃փ߃ڃ߃, ܃ ݃؃ڃ փكփӃ߃ كуу ߃փԃڃ ݃у ߃փՃу߃ Ӄ݃փ փ݃Ӄ ڃӃՃу߃ ڃك݃ڃփ Ճ݃ փ ݃Ճ. ? ҃փ, փڃ ڃуփ݃-у߃у Ճ݃ ރփ߃ ӃփԃՃ ҃݃ ݃ԃڃ߃ ߃߃, ܃ , iу߃, Ӄك ߃ ӃՃу ރ߃ փԃՃ߃ Ӄ ك݃ փփ߃ڃ.
   - ߃փփ߃у ܃ كփ߃ڃ, - ҃Ճ у؃Ճу Ӄ݃, ߃ ԃӃ Ճك, ڃك߃փ уփ, - փۃӃڃփ݃߃, փ߃ у, ݃ԃڃ߃у ߃߃у ރ݃ փ ߃уڃ ك߃у߃ڃ Ճڃ܃ ؃ڃك߃ փ݃Ӄփ܃ ߃ ؃փ߃ڃ փ݃փڃ. , ك߃уփ, ?у߃, Ճރу, փڃ ߃ ڃӃփڃ ڃ ڃ҃߃у. ރ Ӄكԃ݃, كՃу ރڃ, كуԃуރރڃӃу փԃ уكӃڃӃу փՃփ݃փ߃߃ރ ܃у܃уރ, փڃՃуރ, ؃ڃރ ߃ փփ߃ڃ ڃ҃߃у, փ Ճу ܃у؃Ճރ ԃу߃ڃփ܃ރ ߃փԃу߃ڃփ܃ރ փՃڃ߃փ߃ڃ ܃у܃- ܃փ݃փ, Ӄ ߃у ߃ ܃փ݃փ - ؃ փك݃у փփӃփ߃߃ԃ ҃ ߃ Ӄ݃ڃ.
   - R؃փ ҃, ރ؃փ ҃, - كуՃރڃӃ ߃ ݃ڃ ԃ݃уڃ݃ Ӄу, - + ܃уۃ߃փ ރփ, ރփ߃ փԃՃ߃ كуڃ߃ڃԃӃу كуՃуڃ. +ڃփՃ R܃Ӄ, , ڃ ރуփڃу݃ Ӄ ڃ҃߃у. փ ҃݃փ, у ރ߃ ك݃ փփ߃ڃ ܃Ӄу߃Ӄ ڃكڃ܃ уރу, ?փ݃փ߃߃у Ճ݃؃߃ ڃރփ ܃у܃- у߃у݃ԃڃ փڃփ. ؃ ރ߃ у߃Ӄڃ ӃՃӃۃ߃ ڃ߃փփ߃.
   - , Ճ, ؃ ߃у ӃփԃՃ كӃփكՃуރ Ӄ݃փ܃у݃, - ܃уكу +у.
   - كӃփكՃуރ, у߃ރڃփ, Ճ҃ڃ߃, - ރ݃߃݃ Ӄу, - " كӃփكՃуރ ڃ݃.
   - уӃуۃ ݃܃ փۃу كӃփكՃу ԃӃڃ ߃ ҃Ճփ, ҃ у߃ Ӄуڃ ߃у߃ уكԃӃ, - ڃڃ܃߃ +Ճԃ߃, - ?փ߃փу݃߃ԃ Ճڃփ܃ Ճ݃ڃփ݃߃ Ӄփރ ߃ ҃փ փփӃуڃӃу ݃؃߃ ڃ߃ރуڃ. No ߃у Ճ݃؃߃ Ճރу Ճԃڃ. "--.
   - փ ԃՃ Ճ݃؃փ Ճރу ?փ߃փу݃߃? - ݃҃߃݃ уփ.
   - ?փ߃փу݃߃ Ճ݃؃փ փރڃ ҃ Ճڃփ܃ ӃՃуՃ. փكуӃڃڃރ ԃ, ڃӃփ ݃ ڃ ܃ӃՃڃփ݃ ڃ݃ ߃փ փԃ, ӃՃу ݃҃ ݃у Ճ݃؃փ ރփ, ӃՃ ߃փ уՃу. Ճڃփ܃ Ճ݃؃փ ڃՃփ Ճރу, ܃у܃ ҃ ܃уރփփ ҃у, ҃ ӃՃ ҃݃ ҃փ؃у݃, ԃՃ كуՃ ߃у܃ڃՃу, ҃ ӃՃ փփ ܃у ރڃރ ӃՃуՃ ߃ ݃, - ҃уӃуՃ Ӄփڃ +уӃփ, - ݃܃ ՃуӃуۃ, ރ؃ڃ܃, у҃ փۃу ؃ ԃӃڃ ߃ ҃Ճփ. - փ-߃ڃ҃Ճ ߃փڃكӃփ߃ ڃ݃, ڃރփ, ؃փ߃ڃ߃у ҃݃уփ. "--.
   - у, ؃փ߃ڃ߃у! - уփ ڃ܃ ڃԃڃӃ كу݃҃у݃, - ? كуރփڃ݃, ܃у ރ߃ԃ iуރу ܃уڃӃ ՃփӃփ?
   - , ݃ڃ߃ уك ރփڃ, - ރփ߃݃ +Ճԃ߃, - Ճу փ҃ كу, ܃у-߃ڃ҃Ճ փ Ճ ڃփՃ ߃ . "--. Ӄу, уӃڃ ރ߃ ܃ރу߃ڃ?
   - уփ߃ ܃уڃӃ كՃփ, ՃփۃӃڃփ݃߃, փ߃ ރ߃ԃ, - ܃уكу Ӄу, - iуރу ރ݃Ճ ؃ ҃Ӄу ԃ݃ ڃ ك߃уރփ߃ڃރ ԃՃ܃ރ ݃؃. +ڃփ, Ճ փփ߃ڃ ԃ ԃՃ, ӃփԃՃ ڃу, ߃уڃ҃݃փ у փՃ ՃփӃփ ܃ууӃڃ Ӄփу R܃Ӄ, ރ ܃у Ӄكރ؃߃փ Ճփ݃у ܃уփ ރՃփ݃փ Ճ݃ ރуك݃ڃӃ ՃփӃ߃ ҃ԃу ݃ڃ ߃уރ߃ԃ ҃݃, փ ҃փՃ߃ Ӄڃ߃ڃ. ? Ճ Ճ݃ڃ߃߃߃ԃڃ уӃу܃ Ӄփ փԃڃ߃ Iڃ. , ܃ԃՃ ԃ݃ iуރу, ߃, ߃уڃ҃݃փ у ܃уڃӃ ՃփӃ߃܃ Ӄփу ڃރփ߃߃ كՃփ.
   - փ , iу߃փ, ҃߃ڃ у܃? փ؃ iуރу ߃уՃڃ ߃ уу݃݃փ݃ ڃ҃߃у iփӃփ߃ԃ ݃ ؃߃ރ? - Ճ߃ڃ +Ճԃ߃.
   - уփ ԃ ߃ ك߃у, ߃ ߃уՃ, ܃у, Ӄփڃ Ճу݃փ߃ڃ iуރу ݃ Noփރ݃, - ރփ߃݃ ݃փ܃у߃Ճ, - ", ܃փ Ӄփԃ, كՃփ Ӄ ݃ڃ݃ ߃уރ߃ԃ ҃у߃у݃߃փ. -ك, уރԃ ߃ ߃ փ, փփӃփ߃߃ԃ ҃. ݃у ڃڃ , у +փ ڃ܃уكу ܃у- Ӄփ ڃ R܃Ӄ iу߃܃-+փփ҃ԃ Ӄ݃у iуރу, Ճу҃ у҃ڃ ߃ كՃփ߃ڃ Ճ߃ڃ܃у ߃ ܃߃ ҃݃ փ Ճ҃Ӄу. փ߃ ԃӃу Ӄڃ փ݃ ރԃ݃, փփӃփ߃߃, ݃܃ ڃރуڃ߃ ՃփӃ܃. ? у Ӄڃ݃у كՃփ ܃уڃӃу Ճ. , փ݃ փ߃, у ܃уك܃ ߃ Ӄփ, Ӄ ڃ-ك ރփփ߃ڃ ܃Ӄփ ܃ڃ, ܃уڃ߃փ, уу, ܃у݃ރ܃, ރՃӃ, ߃փރփ Ճԃڃ ߃уՃ, ܃ كՃփ ߃ Ӄ݃؃܃ ԃӃ ӃփԃՃ ҃݃ ݃߃, ܃փ Ӄփԃ, уރу܃ڃ ܃ууӃڃ ݃.
   - , ܃у كуڃ߃ Ӄ Ӄ݃. Ճރу, - ҃؃փӃփ߃߃ ݃у, Ӄ у߃у - Ճփ݃у߃߃ уۃӃ ܃уكу +Ճԃ߃, - փރ, Ӄу, уރу܃ڃ ݃ ك߃уރփ߃ڃ ߃уكӃу?
   - ߃у ߃ ڃރ у iуރу ݃փу. ރу߃Ճڃ ܃ԃ-߃ڃ҃Ճ у ܃Ӄуу у҃ڃ݃߃. NoՃփ ؃, փ݃ ރ߃ڃ, ߃уՃڃ Ճڃ ڃ уރ ܃߃ уӃڃуكуӃՃ. R߃ԃڃ ܃݃݃փԃ, ܃ ҃Ӄу, ӃփԃՃ ރփу݃ ՃӃ ԃ݃уӃ߃ Ճڃރփуփ݃߃ ԃՃ - уӃڃуكуӃ ݃. +݃, ߃ уރ Ճփ݃, كՃփ փ߃ ߃, ҃݃, ܃уڃӃ. ރ؃փ ҃ փ҃ փԃՃ߃ Ճ ӃՃڃ, ҃ ߃ ߃у Ӄуރ ڃуӃу, уރу܃ڃ ՃփӃ߃܃у? iу߃, Ճу݃փ܃ Ճ ҃Ճփ Ճ ݃؃?
   - փ. փփԃ ܃ڃ݃ރփ ՃӃ. iփۃу у݃ փՃڃ ރ؃փ ԃ݃. у ݃փ ӃփԃՃ ރ߃ԃ ߃уՃ Ӄփփ݃.
   - ? Ճ߃փ߃܃. у݃ ؃ փ. +Ճ߃ڃރуۃ Ӄ كуՃ߃ڃ, ҃؃, - ߃уу у؃у ك߃փ, - +у, ݃ ԃ?
   - ܃у Ճރу, كՃփ ҃у߃ iу܃ уكڃ߃ ݃у -݃? ݃ ك Ӄփރ كуރуڃ߃Ӄу, Ճу؃ ރڃՃ܃ ԃڃ܃уރ Ӄу փكу.
   - ݃уԃՃу, - ܃уكу, ڃڃӃу ݃҃у ܃߃ڃ܃уރ ԃ, уփ, - ?-у܃ ؃ փփу ؃у݃փ , Ӄ ڃփу݃. ҃݃у݃ у݃ Ճփ߃ ڃԃӃڃ݃. +ڃփك؃уۃ у, ރ؃ڃ܃. ?-ԃ-ԃ.
   - , ууكڃ, у ߃ у -݃ ߃у? - ڃԃڃӃ ҃ڃՃ ڃ +Ճԃ߃.
   - у݃܃ у, ރڃՃڃ܃у ԃڃ܃у у, ڃӃ ݃Ճ߃ރ ؃ у, Ӄу Ӄу߃ - ߃ փ߃ у, - كуރփ݃ уփ.
   - - ؃. ݃܃ ڃ݃߃ ߃ у݃у҃݃ۃ, - ܃уكу ݃҃܃ +Ճԃ߃, - Ӄփ, ߃ڃރуփ, ڃ߃܃ уكԃӃ ߃, كуփ ݃؃, ՃփӃ܃у Ճރу փ҃ у߃, Ճ? R߃ ؃ у ߃ 25 ݃փ, у ՃуӃу ҃ڃ؃ у܃уكӃу, ރ߃, ՃփۃӃڃփ݃߃, փރ ڃ߃փփ߃. ރ ߃փ, ܃߃փ߃, Ճ҃߃ ڃу, ߃ Ӄ у܃ փۃу у܃у؃ - ڃփ كՃփ ҃؃փӃփ߃߃ ڃ҃߃у ߃ ߃ՃӃ ߃܃?
   - у ރ փ҃ Ӄу߃ ؃ ݃у ӃڃӃуփ, ҃؃փӃփ߃߃у ڃ ڃ҃߃у փ ӃփكՃ, ރ؃փ ҃ Ճу؃ у݃܃ у݃܃, Ճу߃߃ у݃ Ճփ݃у ߃ ԃ, Ӄу߃, - ރ܃߃ уփ.
   - ԃ, ݃ ՃуӃуۃ ԃՃ, ߃ ߃ у݃܃ ݃ڃ߃ڃ ڃ҃߃у ҃Ճփ ڃ܃у, , ߃փԃ كуӃ у߃փ. ? ҃݃߃܃ փՃ݃уԃу Ӄփփ Ճڃ ߃؃Ճ, у ҃ڃуփރ, ڃ߃ڃ ҃ ݃ڃ߃փۃ܃, ڃ܃݃, ܃у݃܃݃, ܃ փуՃ܃ ߃уڃ߃уփ ӃՃڃ ڃ݃փՃӃу߃ڃ, - كуу Ӄу.
   - , Ӄ ߃уՃ ؃ у Ӄ ݃ڃ, - ܃уكу ܃ڃ݃ ݃ڃ +уӃփ, - ?ك уփڃ փփ҃ڃ. փ, ҃ у, iу߃, ՃփۃӃڃփ݃߃ Ӄу߃ ݃ڃ܃ ҃݃ڃ . ރփ߃ Ӄ уӃ߃ уӃփՃ߃ԃ Ӄу ߃ ҃ڃ ߃ у݃܃, ߃ փ, ߃փԃ у߃փ. уӃу-ՃуӃу, у܃уكӃу Ճу݃ ҃ڃ؃.
   - , ܃у܃ ؃ كу߃Ճ߃ ԃփ߃փу݃߃ Ճڃփ܃ у݃, - ݃҃߃݃ ݃փ܃у߃Ճ, - փՃ߃ Ӄ Ճڃ߃փ߃߃ ҃ڃփ ӃՃڃփ݃փ Ӄރփ Ӄك. ؃ Ӄփ ڃ Ճу߃փ. , Ճ ݃уՃ߃! i݃уۃ Ճу݃, ݃. у, ߃փ܃ڃ уރփڃ܃у߃փ ڃރփ߃ ݃݃ڃ 30- ԃՃу كу߃݃ ԃуڃփ܃ڃ у߃у݃ڃك փ ߃ ҃ڃ؃ Ӄ܃ փՃ݃؃ڃ, у ك ܃ڃӃ܃уރ ڃ ރу ݃Ճփ, ߃, ܃у Ӄ ރڃ, ՃӃփ؃փ߃ ڃ܃݃у ك݃ փփ߃ڃփ. ރփڃ܃у߃փ Ճރу, ҃݃ڃ߃Ӄ ݃Ճփ ߃ ҃ڃ؃ ՃՃ փ߃ у܃ڃ ݃ڃ߃ڃ ڃ҃߃у Ճ݃؃փ Ճك߃уփ݃߃ у҃у ڃރ݃ ߃ ܃уփӃփ߃߃ ڃكރփ߃փ߃ڃ, փك݃у ܃ԃ ڃԃ ҃Ճփ ݃ڃ҃ ՃуӃу, ݃ڃ҃ ܃у փ߃߃ ҃ރуԃ. уՃ ܃уكу, Ӄփރփ߃փ փڃ ݃݃ڃ Ӄփփ߃ ڃуփ Ճ߃ڃ ڃ ݃у у҃ ߃ ߃܃.
   - ? Ճу؃ ԃՃ ӃڃՃ߃ ܃ ?Ճ! у؃ ߃ ՃӃڃ؃փ߃ڃ փ߃ у܃ڃ ߃ ҃ڃ؃, - ރփ߃݃ Ӄу.
   - ك, у ܃փڃփ܃ ԃӃڃ, - ԃӃڃ ݃փ܃у߃Ճ, - R ӃփՃ ރ߃ԃ փ ڃՃ ߃ ߃ڃރуփ ߃ ك߃уփ. R؃փ փ ݃܃ ӃӃӃу, ߃ у߃у݃ڃكڃӃу. ك ԃӃ, у փӃ, ڃփՃڃ ߃ փփ߃ڃ, Ӄ݃ уރރ уӃڃ݃߃ރ. R؃փ ҃ ރ, ҃݃ Ճ݃ у܃ڃ փփ߃ڃ ڃԃуփ Ճك߃у߃ڃ, ܃ ߃ ԃփ߃փڃփ܃ Ӄ߃ у߃ ك߃у߃ڃ փ݃փڃ.
   уڃ݃ уك. ? уփڃ փ݃ уރу߃ у݃. +փփՃ߃ ܃у݃ ߃ ރ ܃, у݃ փԃ ܃у߃ փփ, ՃՃփӃу݃ уރуރ كуރуڃ߃Ӄу߃߃ ܃݃ ݃܃.
   - ?у-Ӄу-Ӄу, ܃у܃ كуу, - ܃уكу +уӃփ, Ճ߃փ ߃ у݃܃ у݃܃. ?݃уك փԃ ڃڃ݃ڃ ߃у݃у؃Ճփ߃ڃ, ߃ ݃ڃ كуڃԃу݃ ݃҃܃ ҃݃у؃փ߃Ӄ, - у ؃ كՃփ փ҃, iу߃. փ߃ ՃփӃ߃.
   - ܃у? R ؃уڃ݃? - ڃ߃փփӃу݃ Ӄу كӃуރ Ӄփ Ճփڃ.
   - ?܃߃ڃ߃, - ڃ܃փ߃߃ Ӄփڃ уփ, ߃Ӄڃ ك ߃ Ճ݃܃ ރڃՃ, - ރ؃փ, ߃ փ ރуڃ߃? уӃуۃփ ߃ ݃փ. у؃Ճ Ճփ߃ у݃-ރу݃, ?݃ԃ, ݃. փ߃փ, փ݃ ރуڃ߃ ߃ ܃у, Ճ փ߃ Ӄуڃ. ?-ԃ-ԃ.
   - , ߃ у߃. ? ؃ كՃփ Ӄڃރ ރ߃ރ уكԃӃуރ ރ߃ ܃ ߃ ՃуՃڃ, - ܃уكу +уӃփ, փփ؃փӃӃу ҃݃ ܃ ރ, - Ճރу, iуރу ރكԃуރ Ճ߃, ߃ ݃؃ كуԃу, ՃփӃ߃ ԃ݃؃, Ӄ ރփ߃ փ- ߃փك߃у߃߃ ߃փ҃߃ڃރ ԃكڃ.
   - у, ݃؃. у ރ փԃՃ߃ ԃ݃փރ Ճ ߃փԃ ڃ݃ ߃փ? - ڃ ك߃փ, - NoуӃ ؃ ߃փ܃ԃՃ ҃Ճփ, ߃уՃ ك ރуڃ߃ ݃ փу, ݃ ܃܃ ҃փ ҃ ރփՃ݃փ߃ڃ փ݃ ҃ Ճރ Ӄу߃. փ߃߃, Ճԃ ރ؃փ ݃ڃ, փփ Ճ߃ ރ߃ ؃ ߃ у҃ ߃уՃ Ӄڃ.
   - , у, փ ؃ Ճփ݃? փՃуփ у݃ Ӄփփ ߃ ݃ - ݃҃Ӄу уރу܃ڃރ ܃у܃уރ, - كуՃ߃ Ӄփڃ уփ.
  
  
  *****
   ݃ ݃ у, ܃у Ճكփ ؃ ܃у݃ڃ ?݃ԃ ك܃ ݃܃, ڃՃփ ރփ؃Ճ Ճރуރ. ݃ڃ߃Ӄ كՃу߃ڃ ҃݃ у ۃ܃. уփ߃߃ ՃփփӃ߃߃ փ߃ ՃуӃ߃ ӃӃփ݃. Noу݃փ߃փӃփ݃ ڃփ ߃ ܃у ߃փ܃ ރփу փ܃у݃. у܃փ߃ڃ ӃՃ݃ Ճԃ ߃у܃݃߃ڃ݃ у ݃Ӄ. iуՃ كуփ߃, у܃ كу݃ уӃ. ڃ߃ԃՃ ߃ ݃ڃ уՃу݃ڃ ߃Ӄ ҃݃ڃ ܃ڃڃ߃ Ճރ, ՃӃ փ у؃߃, ԃ؃փ߃߃ Ӄ܃ڃރ, ܃уރփ߃߃ރ ڃ݃ ؃փ݃փك߃ރ كу҃уރ ܃Ӄу߃ރ Ӄуރ. у ؃փ߃߃ރ ؃ڃӃڃ߃ރ у܃уރ, ܃փ Ӄփԃ, Ճڃ݃ڃ փڃу݃ڃ ݃у߃Ճу߃ԃ Ճڃكуۃ߃, ӃڃӃڃ Ӄ ރу݃փ߃܃ Ճ ߃ ܃߃ ܃݃܃ كփރ݃ փ-Ӄփރ .
   уփ ݃҃ڃ ԃ݃ڃӃу ݃ڃ ރуڃӃу ߃Ӄ Ճރ. ҃؃у ݃҃Ӄу ҃փփՃ܃уރ, Ӄڃރ փՃ փ݃փ, , ҃݃߃ Ӄփ. ?у كуރڃу ܃у Ӄڃ߃ԃуՃ߃ڃ܃, ܃ ҃Ӄ݃у܃ڃӃу Ӄ Ճ ڃ݃ ߃уӃփ Ճ݃ ރуڃ߃ كՃуӃу փ߃ڃ ԃуރ߃ڃ փ߃ڃ ڃՃ. ݃փ܃у߃Ճ ރփу, ߃փԃ ܃ԃՃ-߃ڃ҃Ճ Ӄڃ Ӄكރ؃߃ ܃ڃ ڃ݃ ڃ ߃Ӄ ҃݃ Ճ, ܃݃߃ ރփփ߃ڃ ܃ԃ ҃Ճփ փ߃у؃փ߃ كу ҃у߃, ӃՃу ܃ރ ҃уփۃ߃ ݃߃ ߃ كՃу߃ڃ. уփۃ ҃كуփ݃߃ Ճ݃؃փ ҃ ՃӃփ܃, كӃ݃փ ӃڃՃփ, ܃у ݃уӃуփ փ݃Ӄփ փރ߃ Ӄփރ . ރփ߃߃ ݃уӃуу ߃ ҃уփۃ߃ ۃ߃у ܃уڃӃу ؃փ߃, ܃у ݃ ܃у߃ڃ كуӃуڃӃу݃у ҃ Ӄփ݃-كӃ у݃у ՃՃڃ݃ ҃ ߃փރ, ڃՃփރ ݃ރփ߃߃ ܃փ݃ փރ ԃڃ ܃Ӄ у, փՃуӃ݃݃у ݃փ܃у߃Ճ уڃ҃ փԃ ݃ڃ߃ԃ ҃݃у؃փ߃Ӄ . iփރփۃ߃ у - ܃ԃՃ уՃ ރ؃փ ҃ ҃փك Ӄ܃ ڃڃ߃, у, ރ փ҃ ܃ۃ߃ ߃ Ճ, ܃ރ߃ փ݃. +ރ ݃҃ڃ ރڃ݃ Ճ҃ ؃փ߃ڃ߃ ݃҃ڃ փ. +ރ Ӄ݃߃ փ߃ ރу߃ڃ߃ ݃փ ҃уփۃ߃, كуՃ ߃փԃ ڃ ҃݃ ܃уރփ߃߃ ߃уՃփ؃߃ Ճ ܃уރڃ߃ Ӄ܃ڃރ ܃߃уރ ݃Ӄ, ڃ ܃ у ߃ ރփ ߃ փӃ ߃փ, ܃Ӄуڃ ҃փ݃ ݃փ ܃у؃Ճ Ӄփ܃ ҃݃߃ ڃ݃ ߃у҃݃Ճу ك փ, ܃у ܃؃ڃ ߃ڃك܃ ߃ كփރ݃փ փ߃߃ڃ Ӄփփ уӃ ݃ڃӃ ܃݃փ߃. ݃ ݃у, ܃у ݃ڃӃ߃ ݃Ճ߃ ݃ڃӃփ߃ ރ߃ ҃փ ܃уރփ߃߃ уՃӃ Ճ؃܃ ҃уу҃у߃ڃ ރ߃؃փӃ ܃уփ݃ ӃՃ߃ ԃ݃уՃ ҃уփۃ߃. у݃ڃ փ ރ, Ճރ ڃ ݃ Ӄփ ݃҃Ӄ - ՃփӃ܃, ؃у ߃ ރуރ ߃ ݃܃ փуރ ݃ڃ, ߃ ރڃރڃ܃, ؃փуރ, ՃӃڃ؃փ߃ڃރ, Ճ܃ Ճу؃ уу܃փ. ڃԃуփ ڃ փ҃փ߃܃ ߃ كփރ݃, ԃՃ ܃у؃Ճ ܃ӃуՃу߃ ރփ у߃ڃ Ӄ ݃҃Ӄ كу҃, Ӄ , Ӄ уكՃރ, Ӄ ރփ ҃݃уԃփ߃߃ փڃڃ Ӄڃ ރڃ܃܃݃ڃރу. ?Ճ ݃փԃ܃ Ճڃ, ԃՃ փՃ ڃ ܃ۃ߃ ԃՃ ߃ ߃у ԃ݃Ӄ ߃уӃڃуփ ҃փكՃ߃߃ փ߃ كӃփكՃ߃ ߃փ҃, ӃՃу݃ ݃փ ؃߃, ߃ ߃ ԃ߃ ԃՃ уՃ.
   уփ ߃ փ ܃у݃ كуփ уӃ ܃у߃ڃ܃ ݃ڃ, ӃփՃփ ?݃ԃ. +փփ܃ڃ߃ ܃ԃ݃ ԃ݃Ӄ܃ փփ كу҃, ܃-ԃՃ Ӄԃ݃ՃӃу݃ ߃ Ճԃ ܃-؃փ݃ Ճ݃߃. i փ܃ ҃ ՃӃ݃߃ ܃, Ճ փ ܃܃уރ ރуރ, ރ у փ߃ փՃ܃ փك؃у݃ ރуڃ߃. ݃փ܃у߃Ճ уՃӃу݃, ߃ ڃ ݃ڃ Ӄ у у у݃ Ӄ݃ ߃Ӄ ܃уڃӃ Ճރ. iу ՃփփӃ߃߃ ҃ ݃ڃ҃ փуӃڃӃу݃, ݃ڃ҃ ߃ڃ݃ ݃߃ ߃ ڃ ރփ ӃكՃӃڃԃу݃ ܃ڃڃ߃ ܃փՃ؃. уփ уՃӃу݃ ك ߃Ӄ كփ, Ճу؃ ߃ ك߃у ڃ ݃ڃ. ߃ ҃݃ ߃ڃ܃у܃ كуӃڃ. ރ ҃݃ ڃ߃ ك߃уӃу, փԃ ԃ ҃ԃуփփ у߃Ӄڃ ܃у. ?у؃߃, у܃ ߃փՃӃڃ؃ڃރ iуރу у߃Ӄڃ݃ Ӄ ҃݃ ҃݃, iу ߃уՃփ݃, ܃ԃՃ-߃ڃ҃Ճ ؃ у߃փ كڃ߃ Ճ҃߃ԃ ҃߃܃.
   ك ݃փ܃у߃Ճ ߃ у Ӄ߃ڃރуփ݃߃ ރփ݃ ߃у, ރ ҃݃ Ճ ԃՃ܃ڃރ ؃ڃփ݃ރ, ڃ Ӄփ ߃ փ݃у݃ ҃Ճփ, ܃ ߃ ؃ڃ݃ ҃ у߃ փ܃. +уӃփ Ӄу߃ ݃ ߃փރ߃ԃ ӃփփՃ уփӃ փ- ڃ ҃փփՃӃу݃, ߃ Ӄ݃փ܃у ߃ ݃ڃ߃ ؃ڃӃڃ߃ Ճڃރփуփ݃߃.
   'уу߃܃ փփ݃' - ރփ߃݃ уփ, ރ ߃ Ӄуڃփ уӃ߃ڃӃу ڃ ڃكӃփ߃ރ ݃ փ݃փӃڃكڃ߃߃ރ ރڃуރ. +у ҃ Ӄ܃݃ у߃փ, ߃ ԃ݃Ӄ Ӄ Ӄу߃. ҃ ՃփӃ Ճڃ݃ ڃӃ߃ փ܃ڃ. +уӃփ ރ߃ԃ ݃փ كу߃ڃރу݃ ܃߃܃҃փ؃߃ , ߃у݃؃ڃ݃ փу ߃ փԃ Ճ܃ у߃܃ - ݃ڃ݃, փ ڃ܃ڃ уԃ, ߃ Ӄރ݃ ݃߃ ܃݃փ߃, ߃݃ Ճ҃ ߃ ӃӃփ, Ӄփփ. Ӄу ؃ ރ݃Ճ كу߃ڃރу݃ , ߃ Ӄփ Ճԃ ڃу - ҃ уރуڃ. i ߃ ߃փӃ܃ڃ уӃ߃փ߃ڃ Ӄփ߃ڃ܃уރ, ك߃փ ӃփԃՃ Ճփ؃у у߃܃, ߃݃ ܃Ӄփ, ҃ ރу܃ڃރу݃߃ ڃ݃كӃу Ӄ , Ճ҃ ܃у؃Ճ у݃܃ڃӃу߃ڃ Ճ߃ڃރу݃ ߃ Ճփ , փԃ փԃ у ܃уكу݃ ؃ڃ߃ڃ كуރփ߃ރ ܃݃փ҃у߃ڃރ ӃӃփ-Ӄ߃ڃ. у ݃ ݃܃ у܃ - Ӄ܃ڃ ݃߃Ӄу ҃݃߃Ճڃ ڃكփރڃ, у܃уփ Ճ܃ ߃ڃك܃݃, ۃ߃, ރ ܃у ݃ ՃԃڃӃуڃ ߃ ܃у؃Ճ уԃ, ҃߃փ كу݃ڃ߃уރ ߃ ݃҃ كу݃܃. iރփ݃ كу҃уӃ߃. уփ كу݃҃у݃, ߃у҃݃Ճу ك ߃ڃރ ߃.
   iڃӃڃ փ܃, Ճك ݃ ӃՃ݃ ҃փփԃ, ڃ߃ԃՃ փփԃڃӃу ҃݃ڃ ݃؃, уӃڃփ ݃ ڃ݃ڃӃ߃ Ӄ݃߃. ?у ߃ ڃ Ճԃ уՃу݃ڃ փփӃփ߃ ݃Ճ܃, ߃ ܃ ރփ߃ ރ؃ڃ܃ ҃уڃ݃, ݃Ӄу ߃ ރ܃у ك փՃփ݃ ԃՃ, Ճ, ԃՃ ӃՃ փ܃ ڃ, ӃكՃ ߃ у كуԃу؃փ ރԃ ߃փ ߃уՃփՃ݃ڃӃԃ ԃՃ܃ԃ ރ.
   ڃ݃ރփ ݃ Ճك ݃ ԃ߃Ӄ Ճ؃܃, փ݃փ ރփ؃Ճ ݃؃уރ, ܃у كރփ. -Ճփ ߃ Ӄփڃ݃, ߃ ܃ڃ ڃӃڃ݃ڃكуڃ ߃ փ݃, ރ Ճу؃ ߃ Ճу݃߃փ у߃ڃ Ճ ߃ڃ Ճ߃ڃ݃ڃ ރك܃ ݃؃ փ߃ уڃ ڃ ߃уՃ, ؃փ݃уڃ Ӄуу ܃уу܃ Ӄڃރ Ӄ܃у݃߃ރ Ճу߃߃ރ ރك܃у݃߃ ݃.
   ?փփ ՃӃуՃу ރڃ߃ Ճ҃ ߃ Ճكփ у݃ ߃փӃ܃ ԃу߃ڃ߃ كуԃу؃Ճփ߃ڃ, كу҃уӃڃ ߃ ܃, у߃ уك ڃ݃ڃ ߃ ڃ܃ փу߃ ݃؃, Ճփ ӃՃу݃ ߃ -փ ܃ڃ݃ރփ ݃ڃӃуڃރ ރփ܃у փ܃. փރ ߃ كՃ߃ڃ Ӄփփ߃ڃ у ߃ ݃؃ փ ҃݃ Ճуڃ. - ݃փ؃у ߃ ܃Ӄу݃, ܃- ڃՃփ ߃ ՃփփӃ߃߃ ܃уރփۃ܃у, ܃-܃ ݃փ܃ڃփ܃ڃ ݃ڃ߃ Ӄփփ߃ڃփ у݃ ڃԃу Ӄ݃փۃ҃.
   - уӃуۃ ۃՃփ ӃՃ݃ փ܃ փ܃ Ճ ԃ у, Ճ߃ڃރփރ ӃӃփ ܃݃߃, - փՃ݃؃ڃ уփ, ܃уكӃу ܃ڃӃ܃ ԃ݃Ӄ Ӄփփ, - iփۃу ߃у ߃Ӄ߃ ߃ փуу كу؃ڃԃуփ, у - Ӄփ, ރك܃, ܃уу܃, ܃ ܃уփ܃, у݃-ރу݃ ڃ ރփ݃ ԃՃ܃ԃ у.
   ك ԃ݃уڃ݃ڃ ݃փ܃у߃Ճ ݃ ߃փރ߃ԃ ӃՃ݃ փ܃, Ӄ݃ փ߃܃у ߃ ߃ڃ؃߃ փу, փփՃڃ߃ ܃ ҃ уك҃ڃ ܃уڃӃ Ӄփ߃ڃ. ڃу݃ ܃у уكՃփ݃ڃփ݃߃у ݃ ރփ؃Ճ ڃ܃ڃރ уу݃ڃӃу߃߃ރ Ճ؃܃уރ, ܃ у փك؃у݃ ߃ ݃ڃ܃у ރ݃Ճ у߃ ՃփӃ܃, ڃ߃ԃՃ ڃ߃܃, ӃكӃڃ ك ܃, ܃уڃ݃у Ӄ ڃӃ߃у փރփۃ܃ - ރуރ, у, ߃ ڃ݃ Ճ܃. Ӄփ߃ڃ܃ Ӄփу݃ڃ ܃݃ރ҃ уك݃ڃ߃ ܃߃ڃԃуڃ كуރ, ڃ߃уރ, ݃у߃уރ ڃ݃ ڃу݃܃уރ. + ܃у ؃ڃӃ уك߃Ӄփ߃ ܃Ӄ ڃ߃ԃՃ ݃ ҃փ߃߃ ރ҃ ڃ݃ ؃փ݃փك߃ Ӄу߃ ܃߃܃ڃ Ӄփڃރ ߃ ؃փ߃ڃ Ӄփԃ ݃փ փ߃ރ. փу, ܃ ݃ փ҃, ߃уՃڃ݃у ߃ Ӄ ڃރփ߃ Ӄރ ރփ ߃у Ӄ߃փ ӃՃ ?݃ԃ, ރ у߃ ڃ߃փփ уރуڃӃу݃ Ӄփ ݃ ҃փ߃߃ Ӄ߃ڃރуփ݃߃ Ӄԃ݃ՃӃу݃ ՃփӃփ. iރփ܃у݃, ߃ ܃߃ ݃Ճփ ߃ ݃؃ ҃݃ փ ӃڃՃ߃.
   Ӄփރ уكуӃу߃ڃ, Ճڃ߃܃ڃ փՃуӃڃփ݃߃ڃ փ܃у߃ԃ ݃, ۃՃ փӃ ՃӃփ ރփ, у߃ ߃ Ӄփڃ݃ у߃Ӄڃ݃ڃ Ճ߃ԃ ڃ у - ߃փ҃݃ԃ փу߃ڃ܃ ܃ ݃уՃ܃.
   ?ك݃ փ҃ ܃؃܃ ؃ڃӃԃ ڃӃ كу߃݃ Ճڃ ڃ ՃփփӃ߃߃ ݃ڃ܃ Ճ ууփ փу, ܃Ճ Ճ߃ ߃ ܃Ӄу݃ ݃ڃ߃ Ӄڃ ߃ փ܃ ݃, Ճԃ - ӃڃՃ߃փ݃ ܃ Ճփ ݃փ߃ڃփ, ӃփՃփ Ճڃ߃܃ уփ ߃у ՃփփӃރ, ԃڃ߃ڃ. уރ߃ԃ Ӄ, ߃ ԃփ҃߃ ݃ރ ߃уڃ߃у݃ ؃ كуԃу ܃߃ ؃ڃ݃ Ճރ.
   iփރ߃փ݃, уك ރ݃܃݃ ڃ. ݃ ڃ ߃ у݃ ݃߃ ڃ-ك Ӄكփ փ݃ Ӄփ܃. ууڃփ ߃ ݃ڃ܃у ߃փكуރփ߃ ڃփك݃. փу Ӄփу݃ڃ, ߃ ߃փ܃ ރփу ߃у ҃݃ уك҃ڃ, Ճփ݃у݃ փփՃ߃ Ճ؃܃ ߃փԃ݃Ճ߃ރ, փރ߃ރ ԃ݃܃уރ, ҃ӃӃу݃ ރу߃ڃփ܃ރ ߃уփ߃ڃ. уكу݃, ܃у؃Ճ ܃ ԃ݃у, ԃ݃܃ ڃ ܃уރփۃ܃, ߃ ܃ ڃՃ ՃӃ Ӄ݃҃݃փ߃߃ Ӄ݃ԃ݃ уكԃӃуڃӃу ڃ݃ ރ݃ փ݃ ߃уӃڃڃރ ߃у ߃ڃރ ԃكՃރ ڃփ߃. ? ܃؃уу ҃у߃Ӄ܃ ݃փ߃փԃ, փ݃ԃ ӃՃ߃ԃ Ӄփփ Ӄ҃݃ڃك ܃ууӃڃ փ܃, փՃ كуу ރ߃ԃڃ݃փ߃߃ Ӄփ փ߃ڃ Ӄփ܃ ߃уӃՃڃ݃ ߃ ݃҃Ӄ߃ уكՃރ. ܃у؃Ճ ڃ Ճكփ, ߃уӃփ߃܃, Ճރу , ܃у ҃݃ ҃ ڃՃփ Ճ߃ ԃ݃܃ ܃уڃӃ ՃփӃ܃. +уՃڃ փ ߃ ܃݃փ߃܃, ҃߃ڃރу كуԃӃڃ܃ փу Ճ Ճԃ ߃ ܃у܃-߃ڃ҃Ճ փ, ߃у݃у؃Ճу փރ҃ ԃ݃, كуу Ӄ݃, ܃уڃӃ ڃ݃փ ҃݃փ܃ ԃ݃у уӃуփ݃߃ԃ փӃ.
   ك ҃݃ ݃܃уރ. +ڃփ, ҃݃ڃ у؃փ. Ӄу, ރ ؃, փփ؃ڃ ߃փՃуӃ߃ ҃փكӃփ߃ ݃҃Ӄ كу݃փڃӃу փՃփ߃ у߃. +у߃ ڃՃփ݃ ߃փ܃݃܃ ރڃ߃ ڃڃ߃, ԃ݃ՃӃу Ӄ߃ڃ ߃ ݃؃߃ փ, ߃ ӃՃ߃ ҃, Ճ ߃ ԃ߃, Ӄ݃ڃփ ӃՃу݃, ߃ ڃӃ݃؃߃ ҃փփԃ. Ӄу݃ у߃, փ҃, փՃӃуڃփ݃߃ ߃ ԃӃуڃӃу, ӃՃ ރ݃܃у݃, ܃у؃Ճ Ճރу Ӄփ, كу߃Ӄу уك ߃ڃ܃ԃՃ ߃ڃ܃ԃ ߃ փӃ؃ڃ݃. у܃߃փ, ك߃փ փӃ ߃݃ ԃփ ҃уڃ݃ Ӄуڃу.
   - iу߃, ރ߃ ܃у؃փ, ڃ݃ փփ ރ߃ԃ ڃӃ փԃՃ߃ Ӄڃ ԃу݃݃ڃ܃ ߃уу݃ڃ? +-ރփރ, ӃՃ փ܃, ҃݃փڃ? ݃ ڃ҃у?!
   - ڃӃ փփڃ, у݃܃ փփփ, ߃ ӃՃ Ӄ ؃ ҃݃փڃ ߃ ڃ-ك ԃ, - ݃҃߃݃ уփ, - ?݃ԃ փۃу Ӄփփ.
   - ? ك߃уڃ, Ӄփփ? - ߃ڃ +уӃփ.
   - ڃ߃-كփ݃փ߃ ӃՃ݃ у у܃ڃӃ߃ ݃փ уكރ߃؃у. ? ڃ уڃ܃ ҃݃փ փ܃, - Ӄփڃ ݃փ܃у߃Ճ, - ?Ճڃ Ӄփփ ݃ ܃у߃ڃ Ӄփ ҃݃փڃ Ճ܃ уكރ߃؃փ߃ڃ ӃՃ݃փ. ܃݃ԃ ڃ, ߃уփӃڃ ڃ уփ߃ڃ у݃ ݃փՃӃڃփ ރ݃փ߃߃ ҃ , փ߃ ރ߃ԃ у݃ Ճуރ ݃ڃ ߃ ?݃ԃ ڃ-ك փԃ ӃՃ у߃Ӄڃ ߃ у܃ ߃, ܃у ҃݃ у߃.
   - у ҃Ճ у߃ ?݃ԃ ҃݃ ԃ߃ փ܃ ҃ փփ߃ڃփ. "--, - Ճ߃ڃ +уӃփ.
   - ԃ߃, ߃ փփ߃ڃ ߃փ ҃݃ ߃уރ߃ԃ ڃ݃߃փ, - уڃӃу уփ, - ? ރփ߃ ԃуكփ ߃փՃуӃ߃ ڃу, у߃ ӃՃ փ܃݃ ݃уӃ݃ Ճ уу߃ ك ރփ-ՃӃ, ߃у Ӄփރ - ݃ ԃՃ. у ߃ ڃ݃փՃӃу݃ - ߃ ك߃у, ߃ ӃӃ փ݃ރ݃փ. +փՃуӃ݃փ - ݃ ԃՃ ӃՃ փփ փ܃!
   - ڃփԃ փ҃, ܃у܃у ?݃ԃ Ճ݃ڃ߃߃у?! - ՃڃӃڃ݃ +уӃփ, - No߃уڃ, ԃӃڃ, փ݃ ҃ уڃ߃ Ӄ҃ڃ݃ ҃փӃ߃ փ܃ ԃՃ-߃ڃ҃Ճ ܃݃ ݃уӃ݃, ߃ ҃ Ճ Ճ҃у݃ ҃ ك ՃӃ ރփ?
   - Ճ. , كуރփ, у ҃݃ у߃, ܃ԃՃ ӃՃ փ܃݃ ߃уރ߃ԃ ҃փ. փۃу ܃݃ ܃у؃Ճԃ ҃݃у߃ԃ փ߃ ߃уڃ݃ ݃ڃ, ҃փӃ߃ ݃уӃ݃ ҃Ճփ ݃ ߃уރ߃ԃ Ճ݃. փփ߃ڃ у݃ ރփՃ݃փ߃߃փ, كуՃу ӃփكՃ у ӃՃ, ܃ ҃ ӃՃ݃ ڃڃ݃ڃ. +ڃ, ߃, уك݃уԃу, փ҃݃ ܃ڃ݃, ӃՃփ݃ փ ܃у܃ڃ- ܃ڃփ܃ڃ ӃփփӃ, у߃ Ճ݃ . iуރу܃ڃ Ӄ݃у ҃ڃу ߃ ݃փՃڃ ԃ уӃڃ ރփ݃܃ - كփ߃ڃ փ܃ ԃՃڃ ݃ ӃՃ݃փ, ߃ ڃ ԃ ݃ڃ, ܃ ߃փ߃߃. уރ Ճփ݃, ރ؃߃ ߃уكӃу ܃݃ԃڃփ܃ ܃уу, ރ ӃՃ݃ уكރ߃؃у ܃у؃Ճ ԃՃ Ӄ ҃݃ ҃݃, ߃փ܃ كу݃ڃӃ ?݃ԃ ؃ ҃݃ փӃуڃ݃ڃ. у, ҃݃փރ ߃ ݃܃ iуރу, ߃ ?݃ԃԃуՃ, iууӃ ރ߃ԃڃ Ճԃڃ ԃՃ +Ӄ݃؃.
   - , ԃ߃у ڃڃ, - ܃уكу Ӄу, - у܃у ܃уڃӃу փ܃ ҃݃ փӃууփ. փ݃Ӄփ܃ փۃу ރ؃߃ ܃у ڃ݃ ӃփՃ߃?
   - ߃у ܃у, ރփ߃, փ Ճ Ӄփփ߃ڃ ӃՃ. ӃփՃ߃ ӃՃ݃փ Ճ݃ ܃؃ ߃ ݃у. փڃ߃ ݃܃ ݃уӃу փՃ уӃ, - Ӄփڃ ݃փ܃у߃Ճ, - , ߃փ ӃՃ? "փ ڃ܃߃?
   - ҃ ՃӃ݃Ӄڃփ. ߃Ӄу Ӄփփ փԃՃ߃. R؃߃ Ӄփ؃ڃ, - ܃уكу Ӄу, - ݃܃ ݃уӃ܃ ҃ ߃ Ӄك.
   - ރ ߃уۃՃփ ރփփ܃, ԃՃ ރ؃߃ Ճуރڃ܃уރ. у Ճу؃ ڃ߃փփ߃փ ҃Ճփ. ӃՃ݃փ ރ ރփ߃ ڃу߃փ. +փ߃, ߃փ҃, ڃуӃу ԃ݃ރ ރ؃ڃ߃, - ܃уكу уփ.
   - ԃ. ӃՃ, ߃у҃, ߃ Ӄу ԃ݃Ճ߃, Ճ ܃у ߃у҃ ߃ уރ Ӄу؃߃ ރ؃܃ڃ ڃڃ߃Ճу݃, - ރփ߃݃ ك߃փ.
   - iՃ Ӄփ ݃ԃڃ܃, ?у߃, ӃՃ݃ ҃Ճ ڃ݃փ߃߃ Ӄڃփ ڃރփ߃߃ փ ރփу, ܃ Ճ݃؃߃ ҃ у߃ ݃уӃ܃. "--, - уރփ݃ +Ճԃ߃.
   - +у, ߃ փ҃݃ Ӄރփ, ؃у݃ۃ, ݃Ӄ 'Ӄڃփ' փރ ރփуރ, ܃ ރփ߃ у߃ ݃уӃ܃. փ҃ у ԃӃ. ҃ ރ߃ ߃ ߃уՃ, - уރՃӃ݃߃ ڃ Ӄу.
   - , ܃у ݃܃, +у, ރ Ճރу, ߃у ރԃ ҃ у܃ڃ Ӄ݃ԃу߃ уփ߃ڃ. Ӄу ڃփ܃ڃ ڃ߃܃-҃у݃ڃۃ܃ڃ ӃՃ݃ Ӄ݃ԃу߃, ߃у уރу܃ڃ Ӄ݃؃܃-܃ڃ - ܃ރ߃, - ՃӃуڃ ܃ уփ, - ߃ Ӄփރ փ݃ уӃ߃ރփ߃ уփՃփ݃, у ܃у ܃ރ ߃ ރ݃փ ߃ڃ փ ݃у߃ڃփ܃у ݃҃Ӄ փ݃Ӄփ܃ ڃރփփ.
   - -уՃ߃, ۃՃփ, Ӄփڃ ߃ у܃ڃ܃. ڃӃуۃ Ӄփփ - փރ߃ փ܃ ߃уӃփ, - +Ճԃ߃ كу݃ Ճڃ ڃӃ Ӄуكڃփ݃߃ ރփ ߃ Ճكփ, ڃԃ݃уу ڃ ҃փ ݃փՃӃу փԃ ڃރփ.
   i ՃӃуՃу ރڃ߃ ݃փ܃у߃Ճ كуӃփ Ӄڃ ԃփ уރ Ճу݃߃ڃ ԃ݃ ݃؃. у ҃݃ ڃ փރ߃. i݃߃ ܃݃ ك ԃڃك߃, փك܃ ߃уڃ݃ ߃փԃ݃Ճ߃у ؃߃у ߃. ڃփԃ ߃ ҃݃ ӃڃՃ߃ ߃ у߃ڃ Ճփ-߃уՃу уԃ.
   уփ ߃ փ҃ Ӄ Ճփ؃Ճ, ݃؃ڃ փ ߃ ܃уރփۃ܃ Ӄكԃ݃у '?уՃփރуڃ߃, Ӄփփ!' уك҃փ؃у݃, Ճփ݃у ߃փ܃݃܃ уԃ ӃՃ, كу߃݃ ڃ-ك ԃ, ߃ ރ ߃ ԃ݃҃ڃ߃ փփ߃փ ߃ԃ Ӄу݃ڃ݃ փ܃.
   ك ߃ كууӃڃ݃ փ҃ Ճ݃ԃ ؃Ճу - ҃ уكՃփ݃ڃ, ؃, ҃փ؃у ߃փރ߃ԃ, كу߃݃ڃ ݃փ߃݃ڃ ӃՃ.
   ݃ ҃փփԃ ރփ ߃ ߃уՃу ڃӃڃ ރփ, ԃՃ ҃݃ ߃փԃ݃҃܃ ރ؃߃ ߃ Ճ߃, у߃ ߃уу݃ փكӃڃ, ҃ууу, كуԃڃӃу Ճ Ճԃ ߃ ݃փ, ҃, Ճ߃ڃރу փ߃ڃ܃ ߃ ܃у, Ӄу Ӄփ߃ ӃՃ كуփ փك܃ փփ҃уӃу փփ ԃ݃Ӄ. Noуԃփ݃ փ݃ ݃ڃӃу݃ڃ փރ߃ ӃՃ, ݃ڃ ҃փ݃ ԃՃڃ ܃у܃ԃ-߃ڃ҃Ճ ߃݃ڃ܃ ܃ Ӄ݃݃ڃ ߃ Ճ߃Ճ߃ փ߃ ߃.
   у ҃҃, ݃փ܃у߃Ճ փڃ Ճ߃ փ ҃փփԃ. ؃ Ӄփ ڃ փ܃ , ܃ԃՃ ݃у уكԃӃ ݃Ճփ, ڃՃڃ փԃ ߃ууӃ݃փ߃ڃ. уփ ڃփ ߃ ܃܃, ߃у ӃՃ у݃у у ݃ڃ փԃ ԃ݃Ӄ. փ߃݃ Ճу݃ ӃՃڃ ߃ ҃փփ, ރ փ܃ ݃Ӄڃ ڃ҃݃ڃ؃уڃփ ؃փ߃܃ڃ ԃ݃. ݃փ܃у߃Ճ փڃ փփ؃Ճу ӃՃ, ܃ ߃փ؃Ճу߃߃у ܃ރу߃ڃ ۃՃփ ރڃރ. , փԃ ؃у, ߃փ؃ڃՃу߃߃ ԃ, ߃ ՃۃՃ ߃փ܃݃܃ڃ ރփ Ճ ܃уރփۃ܃, ߃ ܃ ݃փ؃у݃ Ճփ؃Ճ у߃փ, уփ݃ڃ݃ ߃ փ܃ ܃Ӄу݃ у݃؃ڃ݃ڃ ߃ ߃փ Ӄփ ԃ҃. +уӃփ Ӄу߃ ؃ ݃у݃ ԃ݃ ڃ Ճ݃݃ ݃փ܃у߃Ճ.
   - ? ҃Ճփ Ճփ݃у? у ՃփӃ߃܃, - փ ڃ уփ Ճكփ.
   ԃ݃Ӄ, уڃ ڃ փ܃, كуރփ݃ ߃ ރփ, ܃у փڃ܃ ՃӃՃ߃ ݃Ճ, ݃փՃڃ ك փփރփփ߃ڃփ ڃӃ߃ڃ܃ ߃ ҃փփԃ.
   - Ճփ݃у? R كՃփ ރڃ߃ փփ Ճփ كуރփك߃փ, ߃, ؃, ߃уՃ݃ԃ ڃ݃ - ߃ ԃڃу փۃу, ߃ Ճу , ߃у߃ փ ߃уڃӃу, - փ ܃уكу +уӃփ.
   - уӃуۃ, ԃՃ ؃փ҃ڃ ܃ڃՃу, ܃ ߃ڃ ߃ փփԃӃ ۃՃփ? - ރ݃܃ փՃ݃؃ڃ уփ.
   - փփ. Noуփ ؃փ҃ڃ? + ك߃փ ڃՃփ, - ܃уكу +Ճԃ߃.
   - ӃՃ ك߃փ? , ݃, ݃? - ݃փԃ܃ڃ Ӄكރփ߃ڃփ ڃ Ӄу.
   - , Ӄ-փӃ, Ճ. ڃ ߃у уރ ݃. , Ӄ-Ӄ, ۃރ, Ӄу, iу߃ ߃փ݃ك ӃՃڃ, ԃՃ ؃ڃӃփ. ?Ճ ك߃у փԃ. + ݃փ߃ ۃՃ уكރփу փԃ Ճڃ߃Ӄ Ӄ у܃. "--, - փ݃ ݃߃ كуރփ݃ +Ճԃ߃.
   - ԃՃ у ڃՃ. ؃ ߃ ڃ iуރу, փ҃ ߃ڃ܃ ߃ ك߃уփ, - փՃ݃؃ڃ Ӄу.
   - փփփ. - Ӄ ؃ փ҃ ۃ. Ӄ, ރփ߃ كۃӃ ҃݃, уك كуރփ, ԃ݃, - ݃҃߃݃ +уӃփ, - ރу݃փ߃܃ڃ, ߃փ҃݃ڃ ڃ߃ڃ܃, ރ؃փ ҃, փ҃ ՃփӃ߃܃ ߃ كуރփ. "--.
   - փ҃ ߃փ҃݃ ڃ߃ڃ. ރփ߃ - ߃ރу݃߃. +Ճ؃܃ ߃ ؃у݃Ӄу݃ڃ, - Ӄكރփ߃߃, ߃ ڃ Ӄփڃ ك߃փ, փ܃у߃ ܃у؃Ճ ݃Ӄ, ܃у ߃ كуڃ Ճ܃܃ Ճڃփуڃ.
   - ߃ ууڃӃу փ҃ ߃ փ݃ ڃӃ݃ڃ, - Ճ݃؃у ڃ ߃у Ճԃ +уӃփ, - , ރ؃փ ҃, ڃ уӃ߃ڃ ҃݃ ߃ փ. ? ك߃у܃ރ ڃ ރ߃, ރڃ - ܃փ Ӄ Ճ؃܃ у߃.
   - " Ճ܃у݃Ӄу Ճ Ճԃ. , ԃуփ ߃ ܃у փՃփ݃ڃ - ܃ރ ڃ ߃у ӃՃڃ ك Ճփ؃Ճ. ؃ كуރփ, ܃ Ӄ كՃփ ҃уكуڃ, - փу уփ, - у ՃփӃ ؃փ҃ڃ ܃ڃՃу݃, ރ߃ڃ? ܃ ҃փ؃Ճуփ ߃؃߃ڃ, ރ ߃ ߃ ӃՃ. ؃߃ڃ ҃փ؃Ճу ҃ރуԃ, ރ ܃у փ уكփكу. ҃ރуԃ ҃փ؃Ճуփ ҃܃, ރ ߃ ߃փ. ?҃уӃуۃ ڃԃ ߃уу݃ ރփ؃Ճ ҃, ڃԃуӃڃ у؃. ? Ճ݃؃߃ ҃ -փ߃ރ, ރ ؃ уӃ.
   +уӃփ Ӄу߃ ߃ փ 'Iу-ՃӃ-' ܃ڃ Ӄ҃ڃ݃ ڃԃ. +Ճԃ߃ ܃уكу ؃у ܃݃у, ҃ك߃уу݃ ҃܃ ӃՃ, ك߃փ - у܃ ݃уՃ߃, ك߃ууӃ ݃ڃ ҃ރуԃ.
   - ݃у! - ҃ уՃ߃ փу Ӄу, - ? ڃՃ փփ ߃ ҃փփ ܃у؃ ՃփӃ߃܃у - ܃у܃ڃ ԃу݃у߃߃ ܃уӃу݃փ ؃ڃӃ ܃݃߃ ݃ڃ Iڃ. , - ڃ كу҃݃փ Ӄу.
   - уӃу, +у, փփ ރ߃ ԃу, - ڃ ܃уكу уփ.
   уփ ߃ ؃ڃՃу, փԃ Ճ у у܃ڃ ܃߃փӃуڃӃ߃ - +уӃփ Ӄ߃Ӄ ܃уكу ߃ ܃у ҃܃ ӃՃ. iу ߃ ߃փ Ӄڃރ ؃փ݃ރ ؃փ݃փك߃ރ ߃؃߃ڃуރ.
   - , كуރփ Ӄփ? ݃у܃ уك؃у ߃ ރ؃փ? - ܃уكу ܃ڃ݃ ݃҃܃, уكՃуՃӃу߃߃ ڃԃփ, ݃փ܃у߃Ճ.
   - փփ. كу҃, ܃у܃ڃ փ ڃԃ ރ؃߃ Ӄ܃ڃՃӃу. "--, - ڃ كуރփ݃ +Ճԃ߃.
   - ރ؃փ ߃ ߃уՃ փ҃ ӃՃڃ, iу߃? уӃу, ރ +у܃ փ у ԃуփ, ܃-߃ڃ҃Ճ ڃ ߃у ۃՃփ? - փփك߃ փՃ݃؃ڃ ك߃փ, - փۃӃڃփ݃߃, ӃՃ уՃփ ܃-݃ڃ҃ ڃ ك߃у܃ރ - كуރփ .
   - , փ݃ уՃ ك߃у܃ރ, ԃՃ ߃уу݃ ߃ڃ ՃۃՃ, ܃ ߃, كՃӃу, ܃у ߃у ڃ߃. +уӃՃ, ރ߃փӃу, Ӄ ރ ܃ ҃Ճ ؃ڃރу. ?-ԃ-ԃ. +ԃӃ ߃փރ߃ԃ , փ, Ӄփڃ܃у Ӄڃ ߃. у Ӄ ރ݃ڃփ, փ, ҃ ك߃у܃ރ ރփ߃ ܃ރу߃ڃ ߃ ҃݃, уك ҃ Ճփ؃Ճ كу҃у փ. ڃԃ݃у ߃ڃރ ڃՃփ, ҃у݃у܃у, у Ӄރ߃ڃ, ڃӃ܃ Ӄڃ Ճ Ӄ҃݃ ԃك. ԃՃ, у, كуރփك߃փ كՃփ Ӄփ, ݃,- كу݃҃у݃ ݃փ܃у߃Ճ, - -уՃ߃, փ. ݃ ߃ Ӄփ߃, ڃуۃ ރփ߃ ܃ރރ߃ڃ. ?փуփރ уӃփ, ߃ڃ؃ փփ߃ڃ. ҃փփԃ ރփ փփ ڃՃу Ճ ՃۃՃ.
   уփ փڃփ݃߃ Ճ߃݃ ڃ ӃՃ ݃߃ փ ܃ރу߃ڃ, փ߃ уكރփڃӃփۃ уރԃ ҃փփԃ.
   - +ڃӃփ փ߃ރ ߃уՃ, - ԃރ܃ Ӄփփ߃߃ ܃уكу уփ, ӃۃՃ ߃ ҃փփ. ? փރ߃ iу ߃ ҃݃ ӃڃՃ߃, ߃ ߃ Ӄ܃ڃ ݃у, كу܃ Ӄ у ܃уރ.
   - NoՃуӃӃۃ-كՃуӃӃۃ, - ڃӃփ݃ڃӃ Ӄփڃ݃ ՃփӃ܃, ڃՃу ҃݃ڃ؃ Ӄփ, ߃у݃Ӄڃ߃ ՃԃуՃу݃у, ߃у݃Ӄڃ߃ ӃڃՃփ݃, ߃փك߃у܃ރփ у҃݃߃ ԃ݃, уՃ߃ Ӄ܃݃ڃ܃߃݃ كуރփ݃у - , Ӄ ܃Ճ у܃ ܃уڃӃ?!
   - Iփ҃, Ӄ ڃكӃڃ߃ڃ, ԃ уՃ, ك ރ ܃, - փփك߃ ܃уكу уփ, - Iу݃܃, փ܃ ߃уу݃. ݃ ҃ڃ݃. Ճփ؃Ճ ߃ Ӄ-у܃ ރփ߃ уڃ݃.
   - ? у݃߃ ߃ փ݃? ڃփԃ ߃ уՃу݃, ܃ރ Ӄփڃփ? - ڃ ӃكӃу ރ؃܃ ԃ݃, ՃӃ ՃփӃ܃ уك كуڃڃ܃у݃.
   - уփ ߃ ރڃ у߃Ӄڃ݃. i كуՃуփ߃߃ ݃ڃ ރփ Ӄ փ݃, ݃у ҃փՃу, ԃՃڃу Ӄփڃ փփك߃, - ?, у݃߃ ӃՃ ҃ ߃ ރփ.
   փփ ؃ ߃ ݃܃ ՃփӃ܃, ߃ Ӄ ууփ߃߃у փӃփ܃ Ӄ߃݃ ԃރ܃ уރփ݃у, ՃڃӃ݃ ߃уՃڃӃ ރփ݃ փ߃ԃ ԃ.
   ڃ܃ ڃ ߃ڃ փރ߃ ߃ ӃڃՃփ, ܃у ԃ ܃у߃փ݃ փ܃ ݃փ܃у߃Ճ Ճ, ߃ ҃݃ ߃ڃփԃ փԃ Ӄ߃փ߃ ߃ ӃՃуӃу݃ Ӄ݃߃փ߃ڃ, ߃у҃, ԃ݃ ҃ Ӄփ, ՃӃڃ؃փ߃ڃ Ӄփփ߃߃.
   - كӃڃ߃ڃ, ك ҃փ܃ۃӃ, ރփ߃ كՃփ Ӄփ у݃ڃ. ӃՃ ߃փ܃݃܃ ރڃ߃ ڃՃփ كуރփكу ߃уу, - ܃уكу уփ, - փۃу Ճփ؃Ճ Ӄكރ уك ۃՃ. كӃڃ߃ڃ, փ у.
   - , ރ؃փ, ߃у ڃփՃڃ߃ڃփ? - ߃ ڃу݃ ՃփӃ܃, - ߃у փ Ӄڃ, ҃ ?у ԃփ ߃ Ճڃ.
   - ݃уԃՃу, ߃ ރփ߃ Ճك ؃Ճ.
   - ԃՃ ߃? ߃ڃ ؃ у݃܃ ߃уу݃? - ؃ڃӃڃ݃у ՃփӃ܃, - , ؃ ܃у.
   - փ҃ ܃у, - ܃уكу ߃уڃ փփك߃ Ճڃ ڃ у߃փ, - ؃ ҃փ ܃у݃߃ڃ܃.
   - ?! NoՃփ у ڃ߃ ܃у. ?, у ރ, ܃у كՃփ Ӄك݃ ݃Ճ ݃уӃу, - كуՃڃڃ Ӄփڃ݃ ՃփӃ܃, - ? كуӃ Ӄփփ Ճ ڃՃփ? -܃ڃ܃߃݃ ߃ Ӄ݃փ Ճփރ уփӃ.
   - R؃փ ҃. уՃփ߃ ӃՃ݃уك߃ ܃ރ҃ڃ߃փك ڃՃ, - ԃރ܃ Ӄփڃ уփ.
   - i ӃՃ݃уك߃ ܃ރ ߃ ڃ߃փփ߃, - ҃ڃ؃փ߃߃ ڃك߃փ݃ ҃у߃, - ?, փ݃ ҃ ܃у փԃՃ߃.
   - ? ߃փރ ڃуփ? - ڃ уփ߃ ڃ ܃ރу߃ڃ.
   - ރ߃ ߃ ރ, ҃ ܃уكӃу ܃ރ ڃуӃу, ܃ރ ߃փ, - փڃу݃߃ ԃރ܃, ҃ փ ݃у уփ, Ӄփڃ݃ ՃփӃ܃.
   IуكԃӃ Ճ݃؃у݃ڃ, ߃ ݃փ܃у߃Ճ ؃ ߃ уك҃ڃу ݃. ?փփ ߃փ܃ Ӄփރ Ճփ ҃փփԃ ܃ڃ܃߃:
   - , уރփڃ܃у߃܃ڃ ރ܃ڃ ܃ڃ܃, Ӄ ԃՃ?
   - R كՃփ, . +уу݃݃փ݃߃ ܃ ݃Ӄփ, - уكՃу݃ Ӄփ ԃ݃ +Ճԃ߃ԃ.
   - , ؃у݃܃, كуӃ Ճރ ߃уՃ փك؃у. ҃ ڃփ Ճ ڃ܃у ߃уՃփ؃Ճ Ӄփڃ ҃ۃ܃ ՃփӃ܃, - ܃уكу +уӃփ, - ?ӃӃփ, փ ߃уӃڃ݃, iу߃փ, ߃ كуӃ Ճ ߃փփރփ߃߃ Ճ߃ ڃ݃ Ճ؃܃ Ճ܃уڃ. փ ҃ ߃փ ҃݃ڃ؃ ك߃у܃ރڃ?
   - +у, Ճރу, у܃ڃ ՃփӃ܃ ߃ Ճ؃܃уރ Ճ, Ճكރ, - Ӄփڃ уփ, - , ރ߃ ܃у؃փ, ߃ كՃу߃ Ճ݃ Ӄփ ރ؃ڃ уك, ߃ Ճ݃ ܃ԃ- Ճ߃ԃ. ؃ у փփك߃ փ݃Ӄփ. ރ߃ ߃؃߃ у܃, ܃у ҃݃ ҃ ݃܃ Ճ݃ ރփ߃ - ܃ރ߃, كуփ߃ڃӃ, Ӄփ߃, ߃ ڃуӃ ߃փك߃у܃ރ ԃ݃ ރ؃ڃ܃у.
   - "у߃؃, iу߃, - ܃уكу +Ճԃ߃, - ރ߃, ߃у҃, ߃уӃ у܃փփ߃߃, Ӄփփ݃, Ճу؃ ߃փރ߃؃܃ Ӄ݃ԃу߃ ՃփӃ߃܃.
   - у؃Ճރ - Ӄ, - ܃уكу уփ.
   - ҃ ܃уكу Ճԃރ - ܃у؃Ճރ Ӄ, - ރփ߃݃ Ӄу, у߃ փ߃ڃ݃ ߃փԃރ܃ڃ ރփ ڃԃ ݃.
   ՃփӃڃ, Ճك Ճ߃݃ڃ ߃ փу Ӄ܃ Ӄ݃ ߃ Ӄփ߃ у݃݃փ. уփ߃ڃ ݃ ܃у߃ڃ ڃ܃݃փ߃ڃރ ҃݃ ݃ڃ߃. ?كՃ ݃у܃у փ݃, كуу Ӄփ؃փ܃փ߃߃ уӃ Ӄ҃փ߃߃ ߃ ҃փփ ڃ߃. كՃу݃ Ճ߃ڃ݃у ރك܃ ܃ԃ ܃у, ߃ ߃ ߃ كуԃ݃у݃ ݃փ܃ Ӄ݃, ߃у܃ӃуӃڃ փ ݃ ؃Ճփ߃ڃ ܃߃ ҃у؃.
   - iރڃ, ܃у܃ ܃ууӃփ, - ܃ڃӃ߃ Ӄу ߃ փ܃.
   - , Ճփ߃ ܃у҃݃ڃ, - ܃уكу +уӃփ.
   + ?݃ԃ ݃Ӄу ԃރ߃ Ճ݃ փ߃ԃ ݃ փփу݃҃߃ у. ? Ճ݃ڃ߃ փӃу ރփ. i ҃փփԃ ӃڃՃ߃փ݃ڃ ҃݃ڃ ܃ӃуՃу߃ ܃߃ ܃у, у݃؃փ߃߃ ӃՃ݃ ܃у؃Ճ у݃҃ Ӄփڃփ ܃ԃ݃ ڃ݃݃ރڃ߃у, ߃у܃݃փу߃߃ ҃ ߃փރ߃ԃ Ӄ Ӄуփ݃ڃ߃ڃ. ܃ރ փփ у݃҃ ݃ Ճڃ܃փ܃. у߃݃уՃ܃ ރڃԃу݃ уك߃Ӄփ߃ރ ݃уރ܃уރ. ԃу݃ ރփՃ݃փ߃߃у ރك܃, у уу؃ڃ փ݃Ճ ܃؃ڃ݃у ууރ, у ڃՃփ݃ ߃ Ӄ܃ڃ ݃ ҃у ӃՃ݃ փڃ ك ݃ڃ܃уރ. ݃ у܃ڃ, ܃ ууփ ߃ уރ Ӄփ Ճ߃, ߃ փӃփ у݃҃ ރփ ߃ ҃փփ, ݃҃ ރփуڃ ߃߃ ԃՃ Ճ݃ڃ߃߃ Ӄփуփރ ݃؃փ Ӄփ߃ރ փууރ.
   - , ߃уӃփ߃, ڃ R܃Ӄ ڃՃփ? - ܃уكу Ӄу, - ߃у iփӃփ߃ԃ Iփ߃ԃ Ӄ܃كу݃ уՃ Ճ уك߃ ރуу. R ك߃у܃ރ у у ܃у. Ճڃ у ݃уӃу݃ ߃ փӃփ, ܃у߃у݃ ڃ. R܃Ӄ Ճ +ڃփ Ճу݃ Ճ Ӄ ?у݃уу -уՃ؃܃ كփ. Ӄ у - ߃ , Ճ уރ уу߃ ҃у߃. ? ?݃ԃ ރփ݃ у߃Ӄ܃уރ ܃߃ ԃՃу. у݃ڃ ݃߃ Ӄԃ. ڃ܃ ڃу݃.
   - ܃у܃ ڃ ރу ڃ ՃӃ ҃݃ ߃уӃڃ݃? - ڃ уփ.
   - փӃփ ܃уكу݃, ҃݃ ڃ߃փփ߃փ. , ރ؃փ ڃ-ك ԃ, ݃փ ߃ ԃ, ڃ ݃Ӄу, ҃݃ փ߃ Ճ߃. ܃у ރփ - у, у փ ރփ. ?Ӄڃ݃, ?݃ԃ у܃у уك߃у. փ, كу݃ڃӃ, փ܃Ӄ, у ՃփփӃ߃ ߃ ݃ރу. ӃփكՃ ڃ ߃уӃڃ݃.
   - , ҃ ՃӃ݃Ӄڃփ ݃ ҃ Ӄ ?݃ԃ ڃ܃ Ճ Ճփ݃, - ܃уكу +Ճԃ߃, - ՃуӃуۃ ߃ ݃փՃփ ݃փ у Ճփ݃уփ? i҃փփރ R܃Ӄ ݃Ӄփ Ճ уу߃ Ճڃ ܃߃փ. ރփ߃ у Ճ؃ փ, у ԃу߃ڃكփ ڃՃу ҃у݃܃ ܃у ?݃ԃ. R؃փ ҃, Ճу؃ уڃۃ܃ ރ ӃڃՃڃ. iӃփ؃փ ҃܃ ؃уڃ, ڃ܃ փՃڃ ߃ ڃ ӃكՃ փՃ ܃уރփ. Iރу߃ڃ܃, ҃݃ڃ! уӃуۃ, ? փ, уӃՃ, ՃуӃуۃ ݃уӃуփ ߃уу݃ Ճ ܃߃? ?- у كуԃփ݃ ڃՃփփ.
   - R߃ ڃՃփ ؃ Ӄ܃. ݃ڃ߃ ՃӃ݃Ӄڃփ ݃҃ Ӄփރ, - ՃՃփ؃у փՃ݃؃փ߃ڃ уփ, - Iу҃у ߃ փ҃, у Ӄփރփ߃փ Ӄ҃Ճ߃ у݃уԃу. i҃ڃ ݃܃ Ճу كуփكՃ.
   - ߃ ރԃ, ؃у݃փ߃ڃ, - ܃уكу ك߃փ, - +ރփ ҃ ?݃ԃ ߃ Ӄփ փ ؃փ߃ڃ ҃уڃ ҃ Ճփ݃ уу߃ փӃփ݃ڃ܃ڃ ՃӃ݃Ӄڃփ, ߃ ҃ڃ݃փ ߃ у܃ у Ճ ݃ ҃у܃ ߃ փ݃Ӄփ܃. R؃߃ у݃ڃ ڃ݃ у߃ڃ փكՃڃ ك у܃ڃ Ճփ߃ԃ.
   - , ݃уՃ߃, Ӄ փ ރڃ. у ڃ߃փփ߃, ܃߃փ߃, ߃ Ճԃ Ճ, - ҃ уڃӃу +уӃփ, - уՃ, փփӃփ߃߃ ҃Ճփ ߃ у ܃ރ߃, ܃у ܃ փ݃ ߃ ҃փփԃ iփՃڃكփރ߃ԃ ރ, ߃ Ӄ у߃ ݃ փӃփ ߃ , Ճ փ ܃ރу߃ڃ у كу܃уՃ߃ Ճكփ Ӄփփ݃ރ Ճԃуރ ҃Ճփ ߃ ؃, փ҃ ԃуу߃ڃ.
   - ԃ݃уփ уރڃ, - ݃҃߃݃ ݃փ܃у߃Ճ, ؃ڃՃу Ӄփ Ӄу߃.
   - , +у, ܃߃փ߃ ؃, у. ރփ߃ փ ރуփڃу݃߃ كуՃ߃փ߃ڃ. փՃڃ ك ܃Ӄуڃ փ 5 ݃փ Ӄ݃уڃӃу. ? Ӄ҃Ճ߃ Ճփ߃ԃ كуӃ ܃܃ ރуڃ߃ Ӄ݃؃. Ճ փكՃ ރ߃ փۃу.
   - ރ كу݃уڃ iу߃փ ك փ҃. Ճу , ܃ԃՃ ރ؃փ, փփ ݃փ, փփ Ճփ - Ճ݃؃у ԃӃуڃӃу Ճԃ +уӃփ, - +܃ Ճփփ ߃փ ރ ҃݃փ-ރփ߃փ Ӄ҃Ճ߃ փփՃӃڃ؃փ߃ڃ, ߃уՃ ߃у ރу ݃уӃу߃ڃ.
   - փ, Ճ݃ ߃ ҃у, ܃ ߃ у݃у ܃փՃڃ. iуڃ҃, у߃, ك փՃ݃؃փ߃ڃ ՃӃփڃ, ߃ у.
   - ݃ڃ, Ӄ ރ ܃у܃, - уڃ݃ +Ճԃ߃, - у܃ڃ ҃ у߃, у܃ڃ у݃. у ҃уу ߃Ӄ Ӄ փ - ߃ڃփ փԃ ߃ ՃӃڃ߃փ.
   - , , Ӄу, - ܃уكу փփك߃ уփ, - փ݃ Ճ݃ փ҃ - Ճԃ ՃӃ݃Ӄڃ. ԃՃ ՃуӃу ߃ ҃уۃՃу܃у, ߃ ݃у ڃ݃ ߃ ݃Ճ܃у ?݃ԃ ݃Ӄփ. +у Ճ߃փ ӃӃփ փփ߃ڃ, у ߃փӃ܃, ރ؃߃ ك Ճڃ Ճփ߃ Ӄ߃ڃ ڃ. у܃ ߃ -փ Ճ߃ ݃ڃ Ӄփ Ճу؃ ߃փՃԃڃ.
   - փ, - ҃ փуԃڃӃу +Ճԃ߃, - ڃ փփ߃ڃ ?݃ԃ ԃփ ߃ ؃у ՃӃ Ճ߃, ߃ Ճ. ߃ Ճ݃ ރփ߃. уՃ ܃݃у߃, ߃ ݃Ճ܃у ڃփ߃߃ փ܃ - كՃփ ڃ߃փփ߃ԃ. ݃Ճ܃у ߃уՃ ݃уӃу ك܃ڃ փ܃у - у ߃уރ߃ԃ ڃ܃݃߃փ.
   - Rփ߃ Ճԃу ރ݃ փڃ݃, - ӃՃ ؃ڃӃڃ݃ ԃڃӃڃ Ӄу, - ՃуӃуۃ ݃Ӄփ ߃ ҃уۃՃу܃у ߃уփރ ?܃ރ ܃у? ߃փ܃݃܃ у Ճڃ у܃ . ? ݃փՃ߃ڃ у ՃӃ ԃՃ ߃уكу. ?փԃՃ уՃ Ӄރڃ߃у у܃ڃ Ճփ߃܃. i܃ փՃ ߃ Ճڃ߃, Ճڃփ݃ ڃ, уكك߃у у Ӄ ڃ Ӄу. R؃߃ ҃Ճփ ߃ ރуۃ܃ڃ уكՃ߃ڃ܃у Ճڃ ߃ Ճ߃. +у݃у܃, ԃڃу, كӃփكՃ߃ ߃փ҃ ߃у ԃ݃Ӄ ܃ԃ уۃԃ - ؃ كՃӃ. ? ߃ ؃у݃փփ, Ӄփ. , ߃փރу݃Ӄу؃߃ Ճ݃ ރփ߃, уՃ ҃Ճ ރڃ߃ڃރу݃߃.
   - كՃփ ߃ ڃ, - ܃уكу уփ, - ރ ؃, +у, ރ ރ؃փ ҃ ރу ߃ ҃уۃՃу܃у уۃԃ ݃уӃу, ܃߃ ݃փ - Ӄ ߃ փ݃Ճ ?݃ԃ ڃ.
   - ԃӃڃ݃, փ ܃у߃փڃӃ, - +уӃփ ݃؃ڃ Ӄ ܃ ߃ ݃փ Ճكփ, ڃՃڃ уӃ ݃փӃ ߃փԃ, ڃ݃ ڃ߃ у߃փ փ҃ , Ճ؃у ߃ԃ, Ӄڃ ߃у كփރ݃փ.
   - ݃ڃ, ؃փ݃- ܃у܃ у, - كу܃փ Ӄփ Ӄу, - Ճу , ߃ԃ ՃӃփ߃փ уۃԃ, փ҃ ߃ փ҃ ߃ Ӄ݃܃. փ ҃ ԃՃ ҃у҃, ܃у ܃߃ ߃ ܃у܃ у߃Ӄڃ, փ҃ ڃ ݃փ ߃ ܃у Ӄ߃փփ.
   - у, ԃՃ փՃӃуڃփ݃߃ փ݃܃ كу҃ڃ݃, - ܃уكу уփ, - ? ߃уу݃ Ӄփ߃ ߃уՃ ҃Ճփ كӃ߃ڃ ڃ݃ ڃу, ҃ ߃уӃփ߃܃ كу݃у߃ڃӃу ߃ ރуۃ܃ڃ уكՃ߃ڃ܃ Ӄփك Ӄ ԃ݃ ?܃ ԃ҃փ߃ڃ.
   փ ۃՃ ҃у߃ ߃߃ ԃՃ܃ڃ ݃ڃу iуރу, ݃ڃ ԃ݃܃ ՃӃ݃Ӄڃ, ܃ ރ݃Ճ كՃӃ ݃Ճ ݃у ҃߃ ߃փփ݃ڃӃ Ճ҃ փ݃ ݃փ߃ڃ ރփ, Ճك, ڃՃ Ճރ, уك ݃ у. փ҃ Ӄփу݃ ݃ փ Ճ ҃փՃ ܃ڃ݃ уӃރ҃ڃ݃. ?փփ iуރу ܃ރ߃ уكՃ߃Ӄу݃ ڃ҃փփ߃ڃ ؃փ݃փك߃ԃ ܃߃, ߃ ݃փՃڃ Ճփ߃ փ Ճ ӃՃ ݃߃ уփ ӃՃڃ +уӃ݃ Ӄу߃ Ճ݃ԃڃ Ճ R܃Ӄ. ݃ԃՃ ك߃փ ߃уڃу Ճك, ՃԃӃփ߃߃ Ճ ߃ ҃уۃՃу܃у ڃ݃, Ӄ ؃ ԃу߃ڃكӃу߃, ؃Ճփ ڃ 1 ރу ڃӃ.
  
  
  
  ?݃уӃ 2
  + ߃ ҃уۃՃу܃у
  *****
  ?փփ 1 ރу уփ, +Ճԃ߃ ك߃փ ڃ݃ у ߃ ܃Ӄуڃ ڃӃ, Ճփ݃ڃ݃ڃ ݃փՃ߃ڃރ ߃Ӄރ ҃؃Ճу݃ փՃڃ ߃ ҃уۃՃу܃у.
   Ӄуڃ ڃ߃уՃ݃փ؃у݃ Ճڃփ݃ Ӄу߃, ܃, ҃ ߃ փ߃ ԃփ փу݃ ߃ Ճу, փՃуӃڃ ݃߃ у؃փ߃ڃ у߃փ ՃӃ ܃ރ߃у.
   ݃߃, ҃ԃӃڃ ݃у߃ ߃ ݃փՃڃ Ճփ߃ Ӄփڃ ڃ܃, Ӄ ݃ ڃ Ճ܃ Ӄփփ ߃ ҃у݃, Ճك ݃ у. ? ܃Ӄуڃ ݃ ڃ܃у ܃Ӄу ߃ у܃݃уՃӃуڃۃ ՃڃӃу, Ӄك փ, Ճڃ ڃ у߃փ Ճ݃؃փ ҃ ݃փ ߃ ՃڃӃу߃ كу݃, ՃӃ - ߃ ܃Ӄу ڃӃу݃߃. уփ, ܃у ӃփԃՃ, ҃ Ӄ ҃݃ -փ߃ރ, փՃ݃؃ڃ ԃу '҃܃-߃؃߃ڃ-҃ރуԃ'. у, ӃڃԃуӃڃ ܃уكу݃ ݃փ܃у߃Ճ Ճك, уӃڃ փԃ ҃݃ ܃ރ߃у, ݃ Ճу у݃߃.
   iу ރ у ҃փ ҃Ճڃ݃߃ڃ܃, ڃ҃܃ - ރڃ߃ ރ Ӄփރփ߃, ܃ كуу߃փ փփ ߃ Ճ݃ փ҃ ҃ك߃уڃ. ڃӃ܃ Ӄу҃у ك ݃փՃ߃ڃ ԃՃ, փ , ܃у ߃уу ڃԃу ߃ ߃ՃӃ ߃܃, փރ ڃ߃ԃՃ ҃݃ ߃փ҃Ճڃރ у у߃ , ҃ у߃у݃ڃكڃӃу ԃ ߃ уكڃу܃ڃ ҃ڃ؃у, Ӄ݃ڃڃ Ӄ փփՃ ߃ Ճڃ߃уރڃ܃ ڃۃ܃ڃ у܃ڃ.
   IӃ߃ 7 ݃փ܃у߃Ճ ߃݃, ܃ ԃ݃уك, փӃу ڃ߃փփ߃ ރу߃ڃ߃ , ߃уу݃ ߃ ߃, ԃՃ ߃уՃڃ. փك߃у܃ރу ҃у߃Ӄ܃ ߃փ߃߃ كӃ܃ ߃փ܃݃܃ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ ҃ڃӃу݃ փԃ ݃܃. ҃ Ӄރ߃ڃ, ڃ كу݃ ߃ ܃Ӄуڃ Ճڃփ݃փ Ӄу߃. ? ݃܃ ߃ڃ܃у ߃ ރ ߃, ڃՃڃ փՃ߃փ ܃ރ߃у, ڃ ܃ փփ ܃ ՃӃփ Ճ߃ڃ݃ ڃ݃߃ փӃڃ Ճу߃ڃ. - ރփՃڃ߃, уӃ߃ރ ރփ؃܃уރ Ӄփރփ߃ ڃ݃ ӃՃу ӃكՃ, ܃у Ճփ݃уփ փ݃Ӄփ كу߃ڃރуڃۃ փ܃. ރփ߃߃ ߃ у܃ уڃуڃ ݃у߃߃ԃ ߃уӃփ ݃փ܃у߃Ճ փԃ փӃу߃߃ ܃у߃ . Ճ߃у܃, Ӄރ߃ڃ, փՃ߃փ ܃ރ߃у, ߃ ރރփ߃ كуу߃ڃ уӃу݃ڃ ݃܃ փԃ Ճك, ݃փ܃у߃Ճ ڃԃу݃ Ӄփ ރ݃ - փ݃ Ӄу Ճ +уӃփ ӃՃ ߃ ރփ؃Ճ ҃...
   'փ. ރ؃փ ҃! ߃ڃރ ߃ ك ԃՃ ߃ ۃՃ', - ݃փ܃у߃Ճ Ӄуփ߃ڃփ ރڃ݃ уك у݃ ҃ڃ ߃уӃكڃӃ ݃ ރ݃, ߃ Ӄ ؃ ߃փՃӃփڃփ ؃߃ ڃ ܃ڃ߃ Ճփ݃, Ӄу, Ճփ ߃ ܃у փރ ՃӃփ كуԃ݃߃ у݃߃.
   , ӃڃՃփ ݃փ܃у߃Ճ, كууӃڃ݃ փԃ ݃҃߃, Ӄ߃ ԃ݃Ӄ, ܃у ҃ ԃ߃ փ҃ փՃՃڃ ҃у؃փ߃ڃ كуۃ ܃ރ߃у.
   ? ԃ݃ у݃߃ Ճ Ճ܃߃߃ڃ܃ Ճ߃ڃ у +уӃփ , ԃ݃Ճ փփ ܃߃ ߃ ݃ڃ, ܃у߃փ, ؃у փ߃ ՃӃ ԃڃ. ?ڃՃ߃ ҃݃ ڃ݃ڃ, Ӄ؃ڃރу ԃڃ ؃ ՃуӃ߃ ܃ ؃ ߃ ރ؃փ ߃ уك Ճ߃ փ ߃у ԃ݃Ӄ. ߃у؃փ߃ڃ +уӃփ ؃փ݃ у Ճу, ߃ ۃ܃ Ճ݃؃у Ճփ݃у у؃߃փ߃ڃ.
   - ҃ , +у iރփ. كՃӃ, ԃڃփ كу߃ڃރуփ, ߃ Ӄу߃, - ܃уكу уփ Ճփ܃, Ӄރ߃ڃ Ӄ ߃փՃуӃ߃ڃ ރ݃, - i у܃ڃ Ӄуڃփ ߃ у߃ Ճу؃ Ӄу߃.
   - كуփ ރ߃ Ӄу߃ كу߃ڃރу? ՃփӃ܃ ݃? - Ճ߃ ݃҃߃݃ Ӄփ +уӃփ, ܃у ؃փ݃ ߃у ߃ .
   +݃ ڃ ݃ уփӃ ݃߃ ݃փԃ݃ ߃ փՃ, ߃уу ݃܃у ك߃փӃ, ރ߃, ӃփԃՃ փ߃ ؃փ݃ Ճ݃ԃ Ӄуփ.
  
  *****
   +كуӃу܃у, Ճك փу݃ ك߃у܃ރރ Ӄу߃, у҃уփރ փ߃փ ڃӃ߃ ܃݃, ԃՃ ݃ڃ݃ ߃փ҃Ճڃރ ߃у؃փ߃ڃ - уك҃у߃߃ у ҃уۃՃу܃, ݃؃փ߃߃ փڃу݃߃ փ݃у. ԃՃ уփ ߃у҃ڃ փ҃ ك ڃ߃ ҃݃ ܃كу, уك ߃փރ߃ԃ ܃ڃ. у؃ ރփ݃܃߃݃ ރ݃, كуփ Ճ ڃփ, كуԃу ҃ ݃ ԃՃ-߃ڃ҃Ճ փك݃߃ԃ ߃ ݃߃փ߃ ݃؃ ރ ڃ߃փփ߃ ԃ݃߃փӃ ؃߃у݃ڃ܃, ߃ у܃у ҃ ؃փ ߃ Ӄփ ڃ߃.
   Ӄу ӃڃՃփ Ӄу؃փ߃ڃ ݃ڃ Ӄփԃ Ճԃ փӃ ڃރփ܃ ڃ܃ԃ ߃у؃փ߃ڃ, Ӄރ߃ڃ Ӄ ҃݃ փ߃ڃ փӃԃ ك߃у܃ރӃ ҃уۃՃу܃, ԃރ܃ уу݃ ߃ Ӄփ ڃӃ߃ كу ܃݃.
   - ܃у, ҃уڃ܃, ߃ ؃ڃՃу, ҃уۃՃу܃ ҃Ճփ у܃у ؃փ݃у? - ڃ ك߃փ, Ճ݃؃у ރփ, - փ҃, Ճރуփ, ߃ ڃԃ Ճ ڃփу?
   уփ ߃ փ҃ Ӄ܃ڃ փ , ރ݃܃ ҃փփ߃߃ԃ ߃ ރ܃ ك߃ڃ܃, ܃уكу,
   - ?- ӃՃ Ӄރ߃ڃ ݃Ӄ ރփԃ փԃ ك߃у܃ރԃ, Ӄփ߃ԃ ڃ. у Ӄ, Ճ ԃу փ ՃӃ փ܃у߃ ރރփ߃. +փӃ - ܃ԃՃ ߃уڃ߃уփ փփӃڃ ӃڃՃڃ ӃփփՃ փ߃ ܃у݃, Ӄ܃ڃ փփӃу݃, ҃փ݃߃փ؃߃ ڃ܃, փ҃ փփ݃߃փ уՃ , ܃ Ӄ ۃՃփ, ҃փՃڃ ܃ڃ߃փ Ӄڃ ߃ԃу, ߃ Ӄփڃ߃ уރ ԃރ߃ ԃ. Ӄ փ܃у߃ ރރփ߃ Ճ - ܃ԃՃ ڃ݃ ߃ уӃ߃ڃ߃, ރփ ߃уكу ߃ Ӄփڃ߃ ҃փكރփ߃ у݃ڃ ރ, ߃у܃߃փ- Ӄ Ӄ ރփ߃ڃ уՃу߃ڃ у݃ڃ كуՃ.
   ? ԃރ܃ уރփ݃ڃ.
   - ԃ݃уփ ҃, ԃ߃ փփӃу݃у Ճڃ ڃՃуڃ܃ڃ݃ԃуރރӃ ܃كу܃ ߃ ݃փу ҃݃ уՃ ߃փ, - ܃уكу Ӄу, - , Ӄփ ރ߃, iу߃փ, ݃уӃу߃ڃ ߃ ҃уۃՃу܃у - Ӄփփ߃߃ Ճԃ Ճ. у ߃؃߃ ݃܃ Ճ փكՃ ҃уу݃ Ճ߃փ, ݃ڃ Ӄԃكڃ փԃ ڃ Ӄуԃ߃ ߃ Ճу݃߃փ у߃ڃ уڃ ߃փރ߃ԃ Ճ փ܃. Noуփ ҃уۃՃу܃ ҃ ҃փփ, ߃ ӃՃ ڃ, ܃݃у؃ ݃Ճ܃ كуԃكڃ ݃Ӄփ ҃փ ҃ԃ ߃у؃փ߃ڃ, ݃҃ ՃڃӃ߃ރ ރփуރ. ܃߃ Ճ ރ ӃۃՃփ ߃ ?܃ ڃу݃ڃ ҃փփԃ, ߃փՃу݃փ܃ ܃݃. +ރ, ӃكӃуу ݃Ճ܃ ߃у ҃Ճփ ߃уރ߃ԃ ݃փԃ, փ ڃ كу҃ڃу. ܃كу܃ Ӄڃكڃփ ڃكՃ߃ Ճփ, Ӄу ԃуу߃ڃ. ڃՃ, Ճ ߃ Ӄփ؃փ ӃكՃ Ӄփ у܃ ҃փփ߃ уփڃ, ؃. ߃ԃՃ Ճރуփ, ܃݃܃ ؃ փՃ Ӄ݃փكуփ ԃ ރу݃փ߃܃ԃ փ݃Ӄփ܃. i܃ у ҃փՃڃ.
   - , ܃у, ܃у ؃ ރ уڃ փԃՃ߃ Ճ Ӄ܃كу݃ уك ҃уۃՃу܃, ܃كу܃ Ճ܃уރ? уۃՃу܃ Ӄփڃ, ߃уӃփ߃, 30-35 ܃ڃ݃ԃуރ ܃كу܃ - ߃ ރփ߃փ ՃӃуՃу. ؃փ݃Ӄу ҃Ճփ. ݃ ՃӃ كуՃ փփуڃ? - ڃ +Ճԃ߃.
   - ߃ۃ, у߃, Ӄ Ճރу߃, - ܃уكу Ӄу, - ߃у փ ҃փӃ Ճԃ. ߃ Ճ ՃۃՃ. i܃, ܃у, Ճ݃؃߃ ؃ ҃.
   ?փփ ރڃ߃ Ճ݃ փӃу ՃփӃ܃ - -уڃ. փ ڃՃ Ӄу у܃уكу Ӄڃ Ճك , -уڃ փ߃ ڃу݃߃-у܃ڃӃ߃у ՃփӃ܃. уӃփ у҃ уك݃ڃ߃ ݃ڃڃփ܃ڃ уڃ, Ճу؃ كу߃ڃރуփ ߃ڃ ӃփӃփ߃߃ Ճ݃؃߃. ? ݃܃ ݃ڃ߃ ؃ڃك߃ ܃ փ ߃ Ӄփكփ. ڃ݃ ԃу؃Ճу߃܃ ҃у܃, ߃ ܃у܃- ڃڃ߃ ރ փу ߃փ ڃ ԃՃ Ճ߃ ՃփփӃ߃. ? ߃ ҃уۃՃу܃у ՃփӃ܃ փ ߃ уك ߃ Ճڃ݃, ߃ ߃ уڃۃ߃ ڃ߃փ܃ڃ ݃փу уك݃ڃ߃ ݃уԃփ ҃Ӄу݃ ߃߃. Ճ߃ ڃ Ճ҃߃ ރփڃڃ Ӄу ك߃у܃ރڃ݃ -уڃ. ҃у݃ڃ ރу݃, ߃ ܃у- уكԃӃ كуփ ҃уۃՃу܃у, ߃ ڃ݃ ك߃փӃ Ӄك փ ݃у .
   +܃ ؃ڃՃу݃ у݃߃ ՃփӃу, уփ ڃރփ݃ -уڃ. ҃݃ փՃ߃փԃ ڃу߃߃у ՃփӃ܃ ؃ڃރ ܃ՃӃރ Ӄ݃уރ, ߃܃ڃރ ؃уރ ԃ҃уރ ߃փ҃݃ڃރ ܃уڃރ ڃރ ԃ݃уك܃уރ. ?у؃փ߃ڃ փ ݃ڃ у ރփ߃݃. ߃ ߃փ Ӄ݃݃у ڃ܃у, ߃, ܃у ܃уكу݃ ݃փ܃у߃Ճ, ߃уу҃у߃߃у, ߃уփ߃ڃӃу߃߃у, ߃փڃ܃փ߃߃ ݃҃܃. ݃ڃ у߃Ӄڃ݃ ߃уՃރփ߃߃ ڃ߃ڃ߃. ڃ߃ԃՃ -уڃ ރփ݃ у, ܃у ރ ܃ӃՃڃփ݃, փ҃ڃ Ճڃ߃փ߃߃ ҃ԃ ҃փփ܃݃Ӄ߃ԃ Ճڃ߃փ߃ڃ. iу Ճރу, у܃ڃ փ݃Ӄփ܃ Ӄ ݃ ҃ у Ճ؃ڃ, ߃ ԃӃ ؃ ݃҃Ӄ߃ ߃փ߃ڃ. ؃ Ӄփރ, уփ ߃ ӃӃӃу ߃փڃك߃ ՃփӃ܃ փڃ, Ճ ߃ Ճ Ճԃ ڃ ߃ Ճ݃؃߃. ?݃уӃ߃ - ߃ ݃ ߃փ Ճ߃ ҃уۃՃу܃. Ӄу ؃ كуу߃փ ҃ڃ у߃, ܃у؃Ճ ݃Ճ܃ ҃Ճ ݃ ՃӃ - ރу݃ڃ ՃփӃ܃. + ҃у߃ ڃՃ ӃփփՃ ߃уكӃу ݃փӃރ, у߃ - كуՃ, كуԃփ҃уڃ.
   Ӄ Ճԃڃ ՃփӃ܃, ҃ ҃߃փ܃, ڃ݃ ك؃, Ճ߃Ӄփރփ߃߃. Ճ߃у܃ уփӃ ߃ Ճу݃ ڃ ڃу݃߃ уރփ. ߃ у݃ Ӄփރփ߃, ߃уՃ ҃݃ ӃՃڃ ߃ Ӄ܃كу. ? ҃ փՃуӃڃ݃ڃ, ك߃у܃ރڃ݃ڃ, уك݃؃ڃ݃ Ճփ؃Ճ ܃كу܃у, ڃ ڃՃփ݃ ߃ Ճ؃܃ ߃݃ڃ . +у߃ ߃уу݃ ރԃ݃ ՃփӃ܃у ߃уՃփ ܃كу܃ Ӄڃكڃփ Ӄփуރ, уރ Ճ كу܃ڃ߃݃ փ҃ ߃ ݃փ փ݃ ҃уۃՃу܃уރ. Noуփ ڃ у݃ڃ ڃ߃܃ ރփՃ݃փ߃߃ ݃ Ճ Ӄ܃كу݃. փ݃փك߃Ճ؃߃у у߃ڃ ߃уՃڃ݃у ߃փՃу݃փ܃, ߃ ߃փڃӃ܃ ؃ փփ ߃ ރփ Ӄ у݃, Ӄփփ݃ уكԃӃ փփ߃߃ ڃ݃, ܃у؃Ճ փ ރ݃у߃ڃ, у ߃ ууڃӃу ڃ݃, ߃ уӃу Ӄу߃ ӃՃփ؃у, ߃ ܃݃, փӃ у Ճ.
   i ݃у Ӄ ܃ރу߃ڃ Ճ݃ ݃уރ ҃݃փԃփ߃ڃփ ܃ڃ߃݃ ؃փ݃ ߃.
   - փ ك ҃ڃ݃փуރ, - ܃уكу Ӄу, - Ճуۃ ܃, ߃у҃ڃуۃփ ڃ. у փ Ӄփփ у߃ڃ ߃уك߃уփ߃ڃ Ճ փ܃ ߃؃߃ ҃Ճփ ܃ڃ݃ރփ ۃ.
   - i܃݃܃? - Ӄ փك܃ ރփ݃ ߃ Ӄу߃. - ߃փԃՃӃу߃ڃփ, փԃ у ҃ރу߃݃, ރ؃߃ Ճу؃ ܃уكу ܃ڃ߃݃ - ҃փу݃ ܃ރ߃ Ճ, Ӄރփ ԃ Ճу݃ ݃уՃڃ߃ у҃. - ރփ у, ܃- ؃у, ܃- ҃փփ߃߃ ܃ڃ݃ ݃҃܃.
   - -, - ҃ Ӄփڃ Ӄу ԃރ܃ уރփ݃, - ҃ ރу݃փ߃܃ڃ у߃ك܃ڃ уۃڃ. +ڃ ރփ߃ Ӄփ݃ڃ܃Ճ߃. "փ Ӄփڃ Ӄу փу܃ڃ. փփ Ӄփփ, փу܃ڃ ߃ރу݃߃у - Ճփ ҃Ճ, - ك߃փ, Ճ݃؃у ރփ, уكӃփ߃݃ у Ճڃ كՃу߃ڃ Ӄ܃كу݃, ߃ ܃ڃ܃߃ ߃ Ճ, - у ҃݃ڃك܃ Ճ փ܃. Rփ߃ уك , փ ރ փۃу ݃.
   - ..., - уكՃу݃ уՃ߃ ރ߃ԃԃ݃ ӃكՃ ҃݃փԃփ߃ڃ.
   - ߃ڃ, -ރ. у ڃ߃у܃ ރ؃߃ ݃ڃ. "--, - у݃ ރփ݃ +уӃփ, - Ӄ, ՃփӃ߃܃, ҃݃ ؃ у܃ Ճ? - ҃уڃ݃ ڃփӃڃ ߃ ܃уރփۃ܃ ՃփӃ܃у.
   - ߃ ҃݃, - Ӄփڃ݃ Ӄ܃у, Ճփ߃܃у ҃߃փ܃.
   كӃу݃ ?у݃ڃ߃. ? փу ݃ڃ ԃуՃӃу݃, փ ܃Ӄ ڃރփ݃ ܃уӃ܃уك܃ уӃ݃. ?у݃ փӃ ރڃ߃ ك߃у܃ރӃ, ܃уكу݃ փ҃ уރ ҃ۃ܃, ܃ރރ߃ڃ܃у҃փ݃߃ у܃ڃӃ߃ փՃ ՃփӃ߃. փփӃ߃ - ҃݃у݃, ߃у փ- ރփ݃у. уփ Ճރу, ߃ ߃уӃփ߃܃ Ճ݃؃߃ ҃݃ ߃уӃڃ +уӃ݃, ڃ݃ ԃ, +Ճԃ߃ у ؃ڃك߃ ҃ ݃փ߃ڃӃ ߃ у܃ڃӃ߃ փ݃Ӄփ, փރ ӃփԃՃ ߃уӃڃ݃ڃ Ӄփփ߃߃ ڃӃ݃؃߃ уу܃փ, у҃ڃ كу҃݃ڃӃ ՃփӃ߃܃. i܃փ Ӄփԃ, Ճ߃ у ؃ ރڃӃу݃у, ރ +уӃփ уك ܃݃ փ ߃փуك݃߃ Ճ ?у݃ڃ߃.
   уփ ؃ уڃ Ӄ ҃уۃՃу܃ Ӄփ ԃՃ Ճڃ߃փӃ, Ӄу ՃӃރ Ճԃڃރ ՃփӃ܃уރ փ ӃփփՃ Ӄփ. ݃ كуރփ߃, ك߃փӃ ҃݃ Ӄփ ߃уӃڃ݃у Ӄу ҃߃փ܃ - у, փ ߃փ уӃڃ у, ރ ڃ ܃݃ Ӄփ Ճ. Ճ߃у܃ уڃۃ߃ ݃ڃՃփ - уփ߃܃ -уڃ, у ՃуӃу ߃ ҃ڃу݃у. ߃ ҃ ߃уԃ߃у݃ у܃, ڃڃ݃у Ճԃ ߃ Ӄу߃ փփ ߃փ܃ Ӄփރ, փփ؃у ҃ڃ, كу҃߃ڃӃу݃ փ҃ ރփ Ճ Ӄڃ ՃуӃ߃ڃ ك߃у܃ރ, ڃ ك߃փӃ ҃ ߃փ Ճ߃ ҃уۃՃу܃. Ӄу, ܃߃փ߃ ؃, уڃ݃, ߃ փ ՃԃӃڃ у ҃݃փ ڃރуڃ߃ уփ, ߃ ߃ڃփԃ ߃ уӃу݃ Ӄڃу߃߃ރ у, ܃у ՃӃ݃փӃڃ ҃ Ճуރ.
   - ؃ ߃ уك ߃ ҃уۃՃу܃у ߃ ݃уӃу݃, ߃ ݃у у߃܃ ߃ڃփ ݃уӃ݃݃у, - Ӄփڃ݃ у ߃ Ӄ +Ճԃ߃ԃ.
   уփӃ Ӄڃ݃у Ӄكރ؃߃ Ӄ߃ڃރуփ݃߃ уރփ у, ܃ ߃ ҃փփՃӃу݃ +уӃ݃. ҃݃ ۃ߃у ՃփӃ܃, ݃փ 22-25-, փՃ߃փԃ . Ӄ݃߃ڃ ܃уу߃Ӄ Ӄ݃ ҃݃ у܃܃у߃ ҃у߃ Ӄڃ ߃ كу݃܃, ԃ݃ ۃ߃ Ճ݃ڃ߃߃ փ ҃փ݃ ܃؃. ԃՃ ߃ ݃҃у݃у, ҃݃ڃ Ӄу݃߃ ܃уڃ ԃ݃уك փ߃ ܃уڃӃ ؃у݃ڃ, , ߃ڃك уكփ ԃ݃у у߃Ӄڃ݃ ԃڃك߃у݃߃, Ӄփ փ ڃك߃ Ճԃ. ԃ݃уӃ߃ փ݃փ փ ݃ڃ ҃݃ ݃҃܃ - Ճ҃Ճ߃у, ܃у, ڃ܃у, Ճ݃߃փ߃߃у ރڃ݃ރ ރ܃уރ ߃ փ܃у. փӃ܃ ߃߃ ݃҃у݃у. у܃ Ӄփу݃փ߃ڃ, ߃ уՃӃу݃у ܃у؃Ճރ փ݃Ӄփ܃, ܃у؃Ճ ރڃ߃ ҃փ߃ڃ, ܃у؃Ճރ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ ؃ڃك߃. i Ճ҃߃ ҃Ӄ؃ڃփ݃߃ ݃҃܃ փ݃Ӄփ ߃ ރ ҃ ؃փ܃ڃ, Ճ݃ ڃ݃ ك݃, уփ փՃփ݃ڃ уك.
   - փ߃ ރփ߃ փփӃڃ ߃ ݃у Ӄփу݃ڃ݃, ҃փ߃߃, ܃ԃՃ ߃у Ճփ߃ ݃ڃӃ߃փ ߃ փ߃ ԃу ܃ڃՃу݃, - Ճ݃؃у݃ ӃՃփӃ݃փ߃߃ у܃уكӃу у, - , Ӄ҃ Ճރу݃, Ӄу݃փ߃ڃ ݃փԃ܃ڃ ݃, Ӄ Ճ؃у݃ ݃Ճ. , уӃՃ, ڃ߃܃ ߃у ҃у߃ ԃփ݃, كууӃڃ݃ Ӄڃ у܃у ӃՃ܃ փփ, ܃у݃ ՃӃ փ߃ Ճփ݃, ߃ ؃ ҃݃, ܃у ԃڃ.
   - +Ճ؃Ճ, у, - ރԃ܃ փփ҃ڃ ՃփӃ܃ уփ, - փ ԃӃڃ? у܃ڃ ԃ у߃܃? ҃ у߃܃. у ߃ڃփ ߃у݃܃ ڃ܃ڃ ڃڃ, ߃ ܃у܃ڃ ԃу փ ҃ ߃ ރ؃փ.
   - ߃ уރ у߃܃. у ܃уكу݃, ҃ Ճ݃ԃ ߃ ҃߃ ԃփԃуڃ. ߃ уރ Ճփ݃, ރ ՃӃу ܃ڃ݃ރփу ԃՃ ݃уӃ݃݃ڃ. i߃уу݃ ߃ уՃ ݃݃, ߃у ߃ ݃ փփуՃڃ݃, ރ ݃ ك߃уރփ߃ڃ уكуڃ߃܃ڃ ԃ. у у ܃уڃӃ. ڃ܃ڃ Ӄڃڃփ݃߃ ރփ. i܃у݃ ރ ҃փփԃ ՃՃ, Ӄփ߃ փ܃ ߃ ܃у؃Ճ ܃ڃ݃ރփ ܃уփ Ӄ߃ڃ ߃ փ݃ ރփ, փՃуӃ݃փ!
   - ҃߃ ރ߃ ݃܃ ԃ݃ރ, - ܃уكу ރ݃܃ +уӃփ, - ԃՃ Ӄ у, Ճڃ܃ уۃԃ ҃у߃- ߃у݃? Ճփ݃߃ ݃ ҃у߃܃ Ճ ݃ ݃?
   - փ. у߃܃ уۃԃ ڃ߃܃ уރ Ճփ݃у݃. ߃ уكӃփ݃ ܃փ ҃փփԃ, уكԃփ݃ ߃փ ҃݃ڃ ܃уރ߃, كуփ ڃ݃ ԃ߃ у߃݃ Ӄփ ߃уу݃ ҃փكփ߃, ߃у܃ڃ߃݃ ߃ ߃փԃ ݃փ߃܃. ҃у߃ ԃӃ! No߃уփ, ܃у܃ у ԃڃ у ҃?! Rу݃ڃ܃ Ճу؃ ܃у݃ڃ փ܃ ݃ ܃у؃Ճ уڃ݃܃. ؃ ݃ փփԃ كуՃ ؃ փ݃ ݃փՃ߃ ӃՃ ҃ڃ, ߃ ރփ߃ ԃӃڃ݃ - ܃уكу݃, ߃уу݃ Ճ݃؃փ ߃уރ ۃ.
   - , փՃуӃ݃, ܃у كՃӃ, - ӃуӃڃ݃ ݃Ӄ ?у݃ڃ߃, - ՃуӃуۃ ߃уփ Ճ у܃ ڃՃރуփ! у߃܃ ڃڃ? - ՃփӃ܃ ރփ݃ ߃ +уӃ݃.
   - у߃ ߃ ҃փуփ. ߃у ݃܃ Ճ߃ у݃у܃. ݃փ߃܃ ߃փ. ܃уރ߃փ ރ Ӄ ݃ ߃ уӃ߃ڃ߃ ߃уۃՃփ, - Ӄփڃ +Ճԃ߃, - Ӄ, ܃փ, ԃڃу ؃у܃ ܃ރу߃ڃ - ރ Ӄу ԃуу߃ڃփ.
   - ܃ Ӄу ߃ ԃڃу ڃԃуփ? - ڃ݃ -уڃ.
   - R iу߃փ ߃փރ߃ԃ ҃у݃܃уփ, - Ӄփڃ +Ճԃ߃, - փՃ Ӄу փ уڃ?
   - , ܃߃փ߃ ؃, уڃ܃, - ރ݃߃݃у ?у݃, - ߃ ԃڃу ڃԃу ߃ ރփ. ? ߃ ߃փӃу - у ՃӃ݃Ӄڃփ, ߃ ڃ߃ރփ߃у - ؃у݃փ߃ڃ, ߃փ. ?-ԃ-ԃ.
   - Ӄ, ՃփӃ߃܃? - ҃уڃ݃ +уӃփ у -уڃ, - ԃуփ?
   փӃ܃ ڃуփ݃߃ ܃уу݃ ԃ݃Ӄ.
   - NoՃӃ! - ҃уՃӃу݃ +Ճԃ߃, - ԃՃ, ߃у ߃Ӄ߃у ҃كу߃߃ iу߃փ Ճ - ߃уۃ܃ ԃڃу ڃ݃كӃу߃ڃ փ ރރ ߃уك߃уփ߃ڃ. Ӄ, փփӃփ߃߃ - Ӄփуփ ك ڃԃӃ݃փ߃ڃ ڃ, ҃܃ ރۃ܃ Ճ. Ӄ ك уكӃփՃփ߃ڃ ܃ у߃Ӄ܃ у݃у܃ Ӄփуփ Ӄу. ݃܃ փރ ՃуӃуۃ ܃у؃փ ߃ փۃу, уۃԃ, ܃ԃՃ ߃ ރփ ڃ҃Ճփ. "--.
   - ԃӃڃ݃ڃ, - Ӄփڃ݃ ك Ӄփ ?у݃ڃ߃, - ݃܃ ҃ Ӄ ԃՃ փ݃ ԃڃу Ӄ Ӄփփ Ճ уރԃ ҃, ҃Ճ ރ уՃڃ ҃ Ӄك݃ ߃уڃ݃ փԃ ߃ ҃уՃӃ܃ Ӄ݃߃.
   ?܃ Ճփ ك߃փ ҃ڃ݃փуރ, փփ ߃փ܃ Ӄփރ Ӄ ܃ރу߃ڃ كуԃكڃ݃у փك, كу߃݃ ݃ ݃у܃у߃ Ӄуԃ߃ Ӄ҃Ճ߃ ܃ уӃڃ݃у ӃރڃуӃ ?܃ ԃ҃փ߃ڃ, Ճу݃ Ճ, ރуڃ, ݃Ճփ ԃՃ܃ փ.
  
  
  *****
   كу܃у փك у߃Ӄڃ݃ ߃ ߃փڃރփ߃ у߃ڃ, ߃ ߃փ ރڃ߃ ߃݃ Ճу݃, уӃڃ ߃ ؃փ݃փك߃Ճ؃߃ ߃у փփ փ݃Ӄփ ҃݃ڃރ ܃كу܃уރ փ݃уރ.
   ڃ ԃ ҃у݃ڃ Ӄ܃ Ӄу߃, ؃ڃՃу Ճу݃߃փۃڃ ڃ߃܃ڃ. փՃу݃փ܃ у߃ڃ փփ҃ڃ݃у ߃ ݃߃ ߃փ҃݃у փ܃, ڃڃ߃ ރփ Ճփ. iуك ك ߃փ ӃڃՃ߃փ݃у ݃߃܃ ߃փӃ܃ Ӄփ݃ كփ݃փ߃ уӃ, ҃߃փփ߃߃у Ճԃ ԃ у܃݃ Ӄۃ߃ԃ Ӄ܃ԃ ݃փ. ݃؃܃ у݃у ҃у ܃Ӄ, ڃӃكу߃߃у ӃփփӃ܃ Ճ݃ڃ߃߃ރ ؃փ݃փك߃ރ ܃݃. փ܃݃܃ ՃփփӃ߃߃ ܃уփ߃߃ Ճރ, ܃؃փ߃߃ Ӄփ ݃ՃӃރ ՃփփӃރ, у݃؃ڃ݃ڃ Ճԃ ߃ ؃փ݃փك߃Ճ؃߃ փ. No փ݃, փ փރ߃փ كӃу փ҃ ރփу߃߃ ݃փ.
   ك߃փ Ӄ߃ڃރуփ݃߃ ԃ݃Ճփ Ӄڃ ԃՃ܃ڃ Ӄуڃփ, у ݃Ӄڃ ڃ փӃ Ӄփу݃փ߃ڃ ӃڃՃ уۃԃ.
   - у Ӄ, ԃՃ ߃уڃ߃уփ ڃуԃу?! - ڃ ܃уكу уփ у҃݃߃ ڃڃ߃, ރ ߃ ߃փڃ܃ փ܃.
   +փك ՃуӃ߃ ڃփ Ճރ܃ ԃڃك߃. ؃փ݃փك߃Ճ؃߃у Ӄփ܃ ߃ Ӄ݃݃у ރуԃڃу݃߃, ݃փՃڃ у ރ ܃уكу ݃ڃ ߃ ݃փՃփ . փڃӃ߃ Ճ߃ ܃уكу݃ Ӄڃ Ӄփ߃ԃ ԃՃ܃ԃ ރ. ރ Ӄу߃ -уڃ, ߃ڃ܃ ڃ ڃӃڃ ߃ كу҃ڃу݃ у߃ у Ճу݃փ܃ ڃӃڃ݃ڃكуڃ, ߃Ӄڃ܃у Ճу؃ Ӄփ ߃փ҃ ܃уكу݃ ߃ ԃ݃ у߃ڃ Ӄփփ߃߃ Ճԃڃ, ҃݃փ ܃ڃ ԃ݃҃. NoуӃу؃ڃӃу݃ уك߃ԃ݃ փ߃ڃ ڃ ߃փ؃߃ փ݃փ ݃ڃӃ ՃփփӃփ, ܃݃ڃ ݃у҃ԃ Ӄփփ܃. ܃Ճ- ڃ փ݃ ڃ ڃӃփӃӃу փ. كу҃уӃڃ݃ ڃփك؃ڃ كууӃڃ݃ ރ߃ԃڃ ݃҃߃.
   - , ݃уՃ߃, ݃҃Ӄу݃ڃ ՃփփӃփ߃܃ڃ փۃكу؃փ ҃Ճ. у Ճ, - ܃ڃӃ߃ Ӄу ߃ փ܃, Ӄ܃ڃ߃ ߃ ݃փ Ӄ փ ҃уۃՃу܃ ߃уу ܃у ܃уރփ߃ڃ ߃у.
   ك߃փ Ӄك ܃ӃՃӃ Ӄ ܃. ҃߃ ܃ۃ߃, ߃փރ߃ԃ݃Ӄ߃, Ճу݃ڃӃ ӃփՃރ փՃ Ճكփ ԃՃ܃ ؃ڃك߃, ҃Ճ ڃ݃ փՃ Ӄփ ڃڃ, у, ԃՃ ރփ߃ڃ ܃уڃӃ ԃӃڃ, ڃރփ߃ փՃ܃ڃ ރՃ߃ ߃փڃكӃփ߃ ݃Ӄ, ރу݃ ك߃уڃ݃, ҃݃ ݃ փ߃ڃ݃ڃ ՃփۃӃڃ - уكރփփ߃߃, Ճރу߃߃, փ߃߃.
   +ՃۃՃ ߃ڃك܃ރ ҃փփԃ, ك߃փ ҃ڃ ݃փ փ, у߃Ӄу փԃ ӃӃу݃ڃ Ճփ؃ڃރ ߃ уӃ. Ӄу ՃփۃӃӃу ҃ փڃ߃у݃߃. փӃу Ӄ ҃уۃՃу܃ ҃ڃу ڃ у݃ރڃ߃ڃփӃ Ӄ݃փ, Ӄڃ݃փ, ҃փ, ܃փփ؃փ, ߃уكӃу ڃ у߃ԃуރ, ݃ڃ߃уރ, ڃ߃ԃփ-܃݃ڃуރ, ރڃՃփ݃Ӄփۃуރ Ճԃڃރ كуރ݃Ӄуރ ݃Ӄփ܃уރ, كуՃ߃ ރփ݃ ӃփӃփރփ߃߃ ܃ӃՃڃ у߃ރ.
   +Ճԃ߃ уփ ߃ ڃ݃ Ճڃ߃݃ڃ ҃փփ܃݃Ӄ߃ ܃ރу߃Ճу Ճԃ. ܃ууփ ՃփӃփ, ڃ ك߃փ ӃӃ ߃ كуރփу, ރ ݃у҃ރ ݃ ڃ݃ Ӄރ߃ڃ, уۃԃ ՃփۃӃڃփ݃߃ ݃у҃ ރ݃ ڃ߃уӃ݃ڃӃу ՃփۃӃڃ у߃փ. փӃ߃܃ ރԃу݃, ܃у ރԃ݃ - ރփ݃ ك ՃփۃӃڃރ Ӄу߃, ڃ܃у݃ փՃ Ӄփ Ճփу݃փ ߃؃߃, ՃуӃу݃ +Ճԃ߃ރ ڃ݃ уփӃ. i݃؃ڃ݃ у, ܃݃ +уӃ݃ փڃ݃у ?у݃ڃ߃, Ճ уփӃ - уփڃ߃. -уڃ ؃, ݃ ߃փՃу݃փ܃ Ӄу߃ ҃݃ ݃҃Ӄу݃у ܃؃уփ ՃփۃӃڃփ݃߃, փ ރԃу݃ ك߃փӃ.
   ݃փ܃у߃Ճ ߃փ܃݃܃ у Ӄփу݃ Ӄكԃ݃Ճ уփ, ܃ԃՃ ߃, փՃӃڃڃ փԃ ՃփۃӃڃ, ՃуӃу݃ փރ փփՃ߃ Ճփу݃ Ӄ ҃уۃՃу܃. уփӃ ߃уӃڃ݃ Ӄكԃ݃ ՃփӃ܃ - ܃, كуڃ߃փփӃу߃߃, ڃكуڃ, Ճ҃. փ܃݃܃ у у ރ݃ ݃҃߃݃у, ܃ԃՃ ڃ҃݃у, ՃуӃу ߃ Ӄ݃܃ ڃ݃ ҃܃. ݃փ܃у߃Ճ ߃ ك݃ڃ݃, ݃ڃ ݃҃у݃ Ӄփ. ڃӃ ؃ڃك߃ Ճփ݃у Ӄ уރփ݃߃, ߃ ڃ ߃ڃ܃ԃ ރ, փ݃ ߃ ҃݃ ܃уۃ߃փ ߃փ҃Ճڃރ, ރ ݃҃у Ճ҃Ӄ݃߃у Ճރԃ փރ ӃփԃՃ ҃݃ ڃ߃. ߃ԃՃ, փփՃу ރփ݃܃ڃ Ճփу݃փ ݃փ܃у߃Ճ ܃уу݃ ܃ڃ ՃփӃ܃ ӃӃӃу ڃ܃߃Ӄփ߃ڃ كу؃ՃуӃ ԃՃ- ԃ݃҃܃ փ҃ ԃՃ փ݃ ߃փԃ.
   у܃߃փ, ߃Ӄ ܃ރӃ у Ӄփ ҃уۃՃу ҃݃ ҃у߃, Ӄу كӃу ߃ ރ փ҃ ߃уՃփ ߃ ߃ փӃ ݃Ճ܃ ӃՃ߃փ߃ڃуփރ ҃ڃӃ܃ - փكڃ߃Ӄ փ.
   - R؃ڃ܃, ރڃ, ҃ ߃ ҃ڃӃ܃ ӃуՃу Ӄ ҃܃, - փփك߃ ӃڃՃ ܃уكӃу Ӄу ߃ Ճփу݃ ҃܃, - ߃у уӃ݃փރ ҃уۃՃу܃ ҃Ճփ ݃. Ճփ փփՃփ݃Ӄу, ܃ ߃ ӃۃՃփ уӃڃ݃߃. ؃ ރփ܃ ܃ ߃уԃ߃, у Ӄ߃ڃރуփ݃߃փ ҃Ճ. - Ӄ Ӄփ߃ Ճփ݃у փӃ ܃.
   iӃރփ߃ރ ڃ݃ڃރ у߃ ӃՃփ݃ փكڃ߃Ӄ ҃ڃӃ܃ ߃уу݃ у݃ރڃ߃ڃփӃ ܃փ݃փ փփՃ߃փ у ҃уۃՃу܃, كуփ - كуՃ߃փ. Noуփ ԃ߃ ݃у ݃Ճ܃ уӃڃ݃ ܃߃уރ كփރ݃, փՃڃ߃ڃ݃ ҃݃уރ ܃у܃у ߃ ܃ރ Ӄփ ߃уՃуӃڃ݃ Ӄփ. ߃܃ڃ ӃڃՃ փԃ݃߃ڃ܃ ؃փ݃ Ճу݃у ރփՃ݃փ߃߃ ݃ Ӄ߃ڃ. ܃ރ, ܃݃ك уӃ, Ճу݃݃ڃ Ճ Ճԃ, ܃ Ӄ ݃Ճ܃ ߃ уރڃ݃у ߃ كփރ݃ ߃ ڃ߃݃ ك߃у܃ރ Ӄڃ ҃уۃՃу܃. уӃу݃ ݃܃ كу܃փڃ ԃуۃ܃уރ փ߃у݃߃ , Ճ߃ ݃ڃ ҃݃ ԃӃ.
   i ՃӃރ уӃڃރڃ ҃уۃՃу܃уރ уك҃у݃ڃ ҃փ. + ԃӃ߃ ڃ ߃փ݃ ߃ ӃՃ. փ ߃у؃փ߃ڃ ݃Ճ܃ ݃փԃ܃ փփ߃ڃ݃у ՃӃރ у߃ރ, Ӄԃ݃Ճփ݃ Ӄ߃ڃփ݃߃. ك߃փ уՃڃ݃ уك҃у ܃كу܃ Ӄڃكڃփ Ճփ؃Ճ, كуԃكڃ Ӄփ ڃ߃у݃߃ ߃Ӄ ܃ރӃ փ܃ ܃у؃Ճ ݃Ճ܃, كу܃݃փ߃ڃ Ӄփ ߃փ҃݃ ڃ߃܃у Ճ݃ ߃փ߃ ҃уۃՃу߃ڃ܃, ܃у ߃փ҃Ճڃރ ݃у؃փ߃߃ у҃у Ӄփ݃уރ Ճ߃Ӄփރփ߃߃ ݃փӃރ كуԃփ҃уփރ.
   + ܃߃у߃ڃ ܃у܃ ݃փ܃ڃ, Ӄу ܃ރ߃ ݃҃߃݃ ܃уكу: 'у, փփ Ӄ ԃӃ ݃ Ճ -փՃӃڃԃ ܃փу߃. у - ! i܃ փރ߃փփ, ߃у ߃؃߃ ۃ ӃՃ փ у܃ ܃ڃ݃ރփ. у ߃ ݃߃ Ճ ݃փ ؃ փ ՃԃӃ݃փ߃߃у ߃܃. R ӃփԃՃ у߃уӃ݃ڃӃуփރ փӃ ߃ ߃ ߃փ. ?փփ, ҃Ճԃ, Ӄ݃߃ كӃփ!'.
   i ߃уӃڃփ уՃރڃу݃ Ӄ ݃ ҃уۃՃу܃у. ك߃փ Ճ؃Ճу, ܃ ܃у؃Ճ كуۃރփ Ӄ ރփ, ݃܃߃ ҃փփԃ ߃уу݃ ݃Ճ܃ +уӃ݃ ?у݃ڃ߃, كуփ - ݃փ܃у߃Ճ у, ރփ߃݃, ӃڃՃу, փӃ Ճ߃ уك كу݃փك݃ ߃ Ӄ܃ ڃ҃փ؃߃ уӃ, փԃ ?у݃ ԃރ܃ كуӃڃك؃у݃ ӃփӃ ڃ܃ڃ܃߃݃ ߃ +уӃ݃. +Ճԃ߃ ܃ۃ߃ փуԃڃӃу ߃ փу܃ڃ ݃փӃԃ, ӃӃփ ҃уۃՃу܃ ҃у߃ Ճ ߃ууӃڃ փ փփ߃ڃ. Ӄу, ՃӃփڃӃڃ, ك߃у܃ރӃ ӃՃ Ӄփ ݃ ҃փ փփӃփփ ԃރ܃ԃ ރу, , ك߃уڃ, Ӄ݃߃ ҃݃уԃ݃߃ ڃۃ߃, ݃܃߃ Ӄ ݃Ճ܃ Ճ߃ ߃ԃ ҃փփԃ ҃ كуу҃у Ӄփ݃, ߃у܃݃߃ ݃Ӄڃ Ӄ݃փӃ, ӃуӃ. -уڃ ރ߃ڃ ߃ ރԃ݃, ܃у ڃ ҃уۃՃу܃ ؃ ߃уԃ߃у݃ Ճԃڃ. Ӄу ӃӃӃу Ӄ փӃՃӃ ߃ ӃՃ փփ ߃փ߃ރ ڃуރ ԃуփӃу ރуۃ܃ ҃փ ܃уӃ. ? ރփ܃у փԃ ҃ڃփ ߃ ܃܃ փՃ݃փ ܃уكу݃ڃ ܃у؃Ճ ՃӃڃ؃փ߃ڃ Ӄփ݃ у݃߃ރ Ӄу ҃݃, փ Ճԃڃ у߃փ. ? ڃՃփ ݃؃փ߃ڃ, ك փ Ճ݃ڃ߃߃ԃ ݃Ӄڃ ك߃փ ߃ ܃уكу݃ ރփ߃ , փ փԃ Ճك, ԃ փԃ փ݃҃ڃ փ ҃݃ уكԃу݃. +уփ߃ ӃӃӃу փ҃ Ӄփ уփ݃܃. уу݃ Ճ փރ Ӄ߃ ڃ݃ Ճ.
   i ՃӃуՃу ރڃ߃, ܃ރу߃ڃ ڃу݃ڃ݃ ؃ڃӃڃ߃ ݃߃܃, փփՃڃ߃ ܃ ߃уՃڃ݃ ܃ԃ݃ ܃ڃ ݃ ރփ Ճڃуރփ. ܃у ك݃ у݃ ڃ كփރ݃ ՃӃ ҃ԃ݃փ߃߃ ՃփփӃ߃߃ ԃ݃, ߃ ܃ Ӄك݃փ؃у Ճ݃ڃ߃߃ ރփу݃݃ڃփ܃ڃ փ, ڃ҃݃փ߃߃ Ճ݃ ՃӃփڃӃу߃ڃ уۃ߃ڃ܃, ӃփՃ ڃ݃ ܃у݃. + փڃރփ ܃ڃ уӃуփ݃߃ Ճԃ у݃؃ڃ݃ڃ ܃уރփۃ܃ ڃ ҃փփكӃ ҃փӃփ. No ݃߃ փރ߃փ ҃փ݃, уӃ ݃уՃ܃ փ܃ ӃуՃу ߃փ҃݃ փ, ڃ܃ڃӃу Ӄу؃܃ ރփ Ӄ܃ уӃ, ڃ ܃ ߃ Ӄ ܃ԃ уكՃуӃу݃у ڃӃփӃփ߃߃у փ݃ Ӄփ܃.
   Rփ ҃݃ ߃ ڃ, ߃ Ճ݃ԃ ڃ ݃҃Ӄу Ӄу ڃу ߃ Ճу. уك ڃ +уӃ݃ Ճڃ ݃փ ڃ߃փ ԃ Ӄу݃փ؃߃ڃ܃, уك؃փ ܃փ كуփ ҃ڃ ߃փ܃݃܃ ڃ ݃ փ݃Ӄ у݃ Ճ݃ ՃՃփ؃у߃ڃ ԃ߃.
   փӃփ ك߃փ ڃ ڃԃӃڃ ؃ڃ, ݃փ܃у߃Ճ كӃу у߃уӃ݃ڃӃу у݃у܃.
   Iу҃ ݃уՃڃ݃у. i܃ ߃ كуփу Ճ؃؃փ߃߃ Ӄу݃փ؃߃ڃ, ՃփӃ߃܃ ߃у ܃ Ӄփڃ݃ уۃ߃ڃ, Ճ ӃփՃ ӃՃ, ҃ ރ փ݃փ߃܃ ӃՃڃ܃ փփ ߃. у փ܃ Ӄك݃ ҃݃у, փ փփ݃߃у ރփ܃у, ݃߃. ڃ ݃փ уكՃуӃу݃ ՃӃփ܃ +уӃ݃. +-Ճރу߃փރ ҃у݃ ރփу݃݃ڃփ܃ڃ уփ݃܃, ܃؃܃ ݃Ӄ ڃ҃ ՃуӃуփރ ՃփӃ܃уރ ڃ ܃у߃߃ ܃҃܃.
   ?փكՃ փ ܃ۃ߃, ߃փփ݃ڃӃ, փՃރփ߃ уكԃӃ:
  -Ӄу, Ճу ރ߃ փ. уՃ Ճփփ ܃.....
  - Iуރ݃ ߃ڃ у݃у܃......
  - +߃ ߃уރփ ߃ փ҃. Noу܃փ փԃ ܃݃܃. ݃܃ ߃ ڃ݃߃, փ у ߃уԃڃӃу ҃Ճփ....
  - كу҃ڃӃу ܃, ߃ ڃ݃߃փ ....., - ݃у݃ڃ ҃уӃڃ ރ؃܃ڃ ԃ݃ ރփ у߃Ӄ܃ ҃փكփ߃Ӄԃ Ճރڃ܃.
   ߃փՃу݃փ܃ ܃ Ӄփփу݃ كӃ߃܃ڃ - ؃փ߃܃ڃ, ԃՃ у ?у݃ڃ߃ ԃӃڃ݃ ԃփ܃ փ߃܃:
  - ?у݃, ԃՃ ԃփ܃?....
  - ? ڃ߃փ ރ܃....
  - ݃? ....
  - ? уӃ ܃уރу߃ ܃كу܃, ܃ ߃уփ ҃уۃՃу܃ ڃ....NoуӃу ݃փ ؃..
   уփՃփ݃ ҃كу߃߃, ߃ ܃уكӃу Ճ Ճԃ Ճփ݃у, ?у݃ у ҃ у݃ у҃у Ճ߃ ܃ރу߃Ճ, ܃у ՃуӃ߃ڃ Ճ؃܃ ߃ ك߃у܃ރ ܃߃. ݃܃ -уڃ ߃ ك߃у݃, փ كу߃. iڃ݃ ՃփӃ߃ - ߃؃߃ ݃ փ ރ - Ӄփڃ݃, ܃ ߃փ. +Ճ݃ Ӄу߃ ݃փ܃у߃Ճ - ڃ݃ ߃ڃ. ك߃փ ރ ҃ уӃڃ ҃փ փ уڃ, ߃ Ճ ܃у؃Ճ Ճ݃؃փ у҃у, ރ ڃ -уڃ Ճփ؃у ߃у߃ уӃ փ߃܃ у݃у܃, ܃ ߃ ߃ ڃӃ؃ ܃݃. у܃߃փ, Ӄ ݃߃ڃ ߃у߃݃ كу܃փڃ݃, كуփ݃ڃ݃ փكڃ߃Ӄރ ڃ܃ڃރ ܃Ӄڃ܃уރ փ߃ރ Ճփ݃уރ, ڃكԃ݃Ӄ ݃؃ڃ݃ ރу݃փ߃܃ڃ Ճ܃.
   - ރ Ӄ Ӄރփ كՃփ ݃؃փރ? - ڃ݃ ߃փՃӃ݃߃ -уڃ, كуԃ݃߃ у݃у܃, ܃ԃՃ Ӄ ҃݃ ԃӃ, - ߃ ؃ ރу݃փ߃܃у.
   - , ރу݃Ӄуփ߃܃у ҃Ճփ, - Ӄڃ߃Ӄу ݃҃߃݃ Ӄу, - փփރփ߃у у݃у܃, ߃у փփ. ҃݃, ؃у݃փ߃ڃ, ߃ڃ܃у܃ ߃ ߃у݃. , ߃ڃփԃ, ރ Ճ߃у؃Ճ ؃ Ӄփփ у܃ ߃փӃу݃. Noу ߃ كуރփك߃փ. ܃ Ӄ ӃۃՃ, Ӄփ. +Ӄփփ߃ ߃ փ҃. Noу у݃߃ ރփ܃ ߃ ߃уՃ. у Ӄփ փ݃ ҃Ճփ.
   - ؃у, - ܃ڃ݃ ݃ڃ -уڃ, - ?, փ߃ ݃.
  
  
  *****
   у߃Ӄڃ у݃у܃, Ӄу ߃ ܃ ӃփՃ, ݃ڃ ڃ ߃փԃ ԃփ ӃՃڃ ܃փ݃ كӃу уփӃ ރӃу . iڃӃڃ Ճ߃ڃ܃, ك߃փ уك҃уӃڃ ԃ ӃՃ ܃փ݃܃ ՃӃރ ܃؃܃уރ ݃Ճ߃, уكՃփ݃ Ճ , ڃ ݃ڃ փރ ӃՃڃ܃ ߃ փ ڃ߃ ڃ ܃؃܃.
   - փ܃ ӃՃ փ ݃Ճ߃у? - ݃ڃӃу փ Ճԃ, ڃ ݃փ܃у߃Ճ, - у ߃փ݃ك?
   - "݃Ճ߃Ӄуу փ, - ܃ ՃӃ݃Ӄڃ, ԃӃڃ Ӄу, - Ճ߃փ ރ ҃Ճփ ܃у. +уӃՃ, ߃уՃ Ճփ݃у -҃ރ, ҃ ߃ Ճڃ. уك ߃ ݃߃܃ ԃփ. փۃу - ރ߃ Ӄփ ߃ փ փ܃ كу݃փكу. ?փփ ݃уՃ߃ كуՃӃуփ. ԃ ݃܃ ۃՃ у ݃߃ Ӄ. у, ՃуӃу ݃փ߃. , - ܃у. у܃߃փ- ӃӃу݃ Ճ.
   ߃փԃڃ߃ уփ ݃Ӄڃ ݃փ߃փ. ҃փ݃ ܃؃ ڃ܃ ڃ߃ ҃ ߃у݃ڃ݃ڃ ܃у߃ ك܃ڃ ݃. Noуփ ߃уՃփ ҃݃܃ Ճ݃ڃ߃߃ ܃уӃ փՃ݃؃ڃ ݃ڃ փ݃ ӃՃ ߃ ڃ߃ Ճԃ. уփ ߃ у ܃уكӃу, ߃уу݃ ҃݃ ߃փ܃ރ߃ ҃߃у؃у ߃ ݃уՃ߃ Ӄփփ܃. փփ ރڃ߃ ݃փ܃у߃Ճ ؃ ܃փ ߃у݃у؃Ճփ߃ڃ, уڃу փ҃ ݃փ߃փ. ?܃ ݃Ӄڃ ڃ߃ كуу ԃփ߃փӃ ܃у, ܃ԃ уك كуӃ݃߃Ӄу݃ ԃ݃Ճ ؃փ݃Ճ. уփ ҃ ߃уՃփ ҃у܃ ҃փ؃у փ܃, ԃՃ, كу܃уу ڃ܃ ܃݃փ߃, ؃ ӃՃ ߃փՃу݃փ܃ ҃փփԃ Ӄу.
   ܃߃ڃ ӃՃ߃ރ փՃуރ, Ճك Ճ݃ ܃, ԃՃ ?у݃ڃ߃ уكՃуӃу݃ ԃ݃Ճ߃ ڃу уރу߃ ԃփ߃փӃ ܃у, Ճ҃ڃ փ ҃݃ڃ ܃݃ڃփӃ ݃ڃӃ߃ԃ ރу݃.
   - ڃ܃ԃՃ у߃ у܃ڃ ߃у݃у؃Ճփ߃ڃփ ߃ փ ܃у, - уӃ܃у, ܃уكу +уӃփ, ԃ݃ڃ ؃уՃ߃ ߃փ܃݃܃ ݃؃փ ԃփ܃.
   - كՃփ ߃ ڃՃ Ӄ Ӄ܃߃. у؃ ݃փ ރу݃ ڃՃփ, ܃у Ճփ݃ڃ܃уփ, - ݃҃߃݃ Ӄу, ݃ڃ Ӄ ڃ ܃у ߃уу ރփՃ݃փ߃߃ փ, ރ ߃ ܃փ.
   ؃ڃ փ ҃ ߃փރ߃ԃ݃Ӄ߃. Iу߃߃ڃ Ճփ , ރ߃ԃуӃ փփփك, ߃Ӄ ك߃у܃ރӃ, ܃уՃڃ߃у݃߃ փփރփ߃ ܃؃уփ ՃփۃӃڃփ݃߃ փك܃ڃ փփՃ ԃՃ܃ ރ߃ ؃ڃك߃ ރڃӃփ߃߃ރ ߃ڃ Ճڃ܃ ڃՃ - Ӄ փ҃փ ރ߃ԃ ؃ڃك߃փ߃߃ ߃փԃڃ, ڃ ܃߃ Ճ߃ ӃӃӃу݃ уՃ ڃ ߃ ՃՃփ؃ڃӃу݃ уكԃӃ ܃.
   iփ ܃у, ك߃փ ߃у݃ڃ փ҃ у ރփу݃݃ڃփ܃ ܃؃܃, ڃՃӃڃ߃ ҃݃ڃ؃ ԃ߃ ҃փփكӃ ܃܃ ҃փӃ߃, փ݃ ߃ ߃փԃ ߃уу ߃փփ߃ ӃуӃу, ܃у ڃ ҃݃Ճփ܃, ԃڃ Ճڃ ߃уڃ, ԃ݃Ճ ߃ ك܃ ݃уރփ߃ փ-, Ӄփ, уكރ݃.
   у݃߃ ܃݃݃փ܃ڃ փ ރ Ճ ރӃу. փ փփ ݃у Ӄ, ܃ރ Ӄу߃, ҃у݃ڃ у݃у܃. iރփ, Ճփ݃ڃ݃ڃ уփ؃߃ރ Ӄփу݃փ߃ڃރ, ߃ ߃ڃ܃ ߃ փу݃ كуۃ փӃ ҃փكփ߃Ӄ Ճރڃ, у ܃у ߃ ك߃у݃, ܃у ڃ Ӄփ ރփڃ ރу݃փ߃܃ у݃߃.
   ' Ӄ ҃܃ ݃؃ڃփ, - ԃރ܃ ܃уكу Ӄу, ڃՃ ܃. - +у߃ ݃ԃ ҃܃у у݃у܃, ރ փ ߃ ڃ݃߃ Ճփ. iу ܃у ҃Ճփ փփՃ. Rԃ, ܃у, փԃՃ߃ փ߃܃ ݃փ. ҃ ՃփӃ߃܃ փۃу ߃ ؃Ճу݃ ރփ߃, Ӄ, ރ؃ڃ܃, ՃуӃуۃ փԃՃ߃ ܃у ݃ԃ, كуӃ у ڃރу. 'у փ ڃՃփ ܃. փ݃ ՃӃ ԃՃ ؃Ճу ރڃ߃, у Ӄփփ߃߃ ߃ փ. NoуӃ , ܃у ݃փكуӃ ރ ҃Ճڃ݃߃ڃ܃ ӃуӃу ߃ ҃Ճփ. ڃ ߃у ܃ ߃փ܃Ճ - Ճуۃ, Ӄуۃփ. փ ܃ ރڃ ك߃у܃ރ ރփу, ߃у܃݃܃ уփ ԃуڃ܃, ݃܃ ߃у߃փ ӃуӃу у߃փ߃܃ ҃Ճڃ݃߃ڃ܃.
   у ܃уكу߃ڃ, ك߃փ Ӄփ߃݃ ܃ ؃ ߃ ҃уу Ӄ߃ڃރу߃ڃ ߃ Ӄуڃփ.
   i܃уكу߃-Ճփ݃у߃. уփ փӃ كу݃փ у݃у܃ уكރփڃ݃ ݃փӃԃ ܃у. No ߃ڃ كуփ +Ճԃ߃ ڃ݃փ ߃ ҃ ڃӃ݃؃߃ փ߃܃.
   Noуփ փ߃ ҃ у݃у܃ Ӄ݃փك݃ у ݃փԃ݃ Ճ iуփ, Ӄփ߃Ӄڃ ߃փރ ڃ߃. ?у݃ڃ߃ ؃ ߃ كууӃڃ݃ փ҃ Ճ݃ԃ ؃Ճу كу߃݃ ރփ ҃݃ڃ +уӃ݃. -уڃ ߃ڃփԃ ߃ уӃу݃, ܃у у݃؃ڃ ރփ ՃӃ ՃփӃփ. у؃ Ӄփ ҃݃ փ߃Ӄу, ܃уۃ߃փ-ރփ, ՃӃ Ճ݃؃߃ ҃݃ ݃փ ߃ ҃, ҃ у݃߃ Ӄ݃փك݃.
   - ك߃փ, - ߃փՃ҃؃փ݃уփ݃߃ ߃փރ߃ԃ уكՃу؃փ߃߃ ܃ڃ܃߃݃ -уڃ, - R؃փ уӃу ܃ Ӄ ߃, كՃփ у ؃ ߃փ ރփ.
   - ڃփԃ, Ӄу у݃܃у, ܃ԃՃ ڃՃ. ӃփӃ. iӃփ уك ߃ ڃ߃ ߃ ݃؃ڃ, ڃՃփ փ Ӄ݃ ܃ڃ ك ҃, - ݃у݃ у݃у܃ Ӄփփ݃ Ӄփ Ӄу߃.
   уփ كуӃփ߃݃ Ճփ݃. ҃փ߃߃ уփ݃߃ ڃ܃ փ҃ ڃ߃ - ؃ ӃӃӃу, ܃у փ߃܃ у݃у܃ ߃փ ݃Ճ߃ Ӄ݃у؃߃ ӃكՃ. ?у Ճփ݃ ݃փ܃у߃Ճ ڃ ރփ؃Ճ ҃ уփ, ҃ ߃ ރу ՃփӃ܃. +уӃՃ, Ճ ߃փ уӃу݃ փ ܃у܃- Ӄ҃Ճ߃ у߃Ӄ, كӃ݃Ӄփ ߃ ܃уу փ݃уރ, ߃ ߃փڃكӃփ߃ ҃Ճփ, ܃ԃՃ ڃՃփ Ӄу.
   ݃փ܃у߃Ճ ݃փ؃у Ճރу: '݃ڃ, ߃ ك ݃ Ճ ڃփ? +փу ҃ ݃ ߃ ރ. Ճ߃ ҃ ڃӃڃ݃ڃكӃу߃߃ ݃Ӄڃ, փ݃ ܃ރ'. iу ߃уу ڃӃу Ӄ҃у؃փ߃ڃ, ܃у ݃փ؃у ҃ փك݃߃ԃ ݃ރփ߃߃ ܃փ ҃փփՃ܃ ߃ уރ ҃փփԃ у߃ԃ ރ, ڃك߃Ӄу ҃ ؃у, ݃у ރ܃ ڃ҃ ރփ ҃ ӃՃу݃ ߃ ܃у߃ كу܃у. у߃уكڃӃу ݃փ܃у߃Ճ ҃݃ ڃ߃, ߃, ӃރуӃڃ ك Ճփ߃, ҃ ߃.
   уփ ߃݃ ؃܃ԃ у ݃Ճ كуՃӃуփԃ ڃ߃. уӃփ߃, ؃ ӃуӃу݃ ݃߃. iӃփ ݃у҃Ӄу ߃ڃ܃у ܃Ӄك ҃փكփ߃Ӄ փ߃܃, كу܃ у݃у܃ փ ҃݃ ރу߃, ߃ փу߃ڃ փՃރփ ؃ ރуڃӃу݃ڃ.
   ݃փ܃у߃Ճ ӃڃՃփ, ڃ ؃ڃ݃ڃ ڃ݃߃ ܃ڃ݃ ڃ-ك ԃ, у ߃ ߃ ݃, ߃ ҃փكփ߃Ӄ փ߃, ܃у, ڃكԃ߃Ӄڃ Ճԃ, փ݃ Ճփ؃у݃ փԃ Ӄփ. уփ ܃уكу݃ ՃӃփփ߃߃ ߃ڃ, Ճփ݃ ܃ރ܃у݃ ҃߃у؃ڃ݃ փԃ ڃ߃.
   +փփՃڃ߃ у݃у܃, у݃܃у Ӄ ߃ փՃփ, у܃ڃ߃Ӄڃ ߃ ڃ߃, ԃރ܃ уփ݃ -уڃ. у݃߃ փ҃ у݃ ߃ ҃܃ փ߃ փ߃ Ճ Ճԃ, ҃Ճ ܃߃փӃ߃ ҃у߃܃.
   уփ ՃӃڃ߃݃ ڃ߃܃ ݃܃߃ -уڃ ݃փ, փԃ уك փփу݃ уփ. Noуփ ߃ ߃ փ҃ Ճփ݃, ҃ ܃ ڃ߃ փӃ؃ڃ ڃ у. փӃ܃ ߃ ߃݃у, уӃу݃у ݃փ؃у ߃ ҃܃ ڃ߃ уփӃ, ݃ڃ ߃փރ߃ԃ Ճ؃у݃ ߃ԃ. ?҃ ߃ ҃Ճڃ у, ݃փ܃у߃Ճ ؃߃ ڃ߃ ك Ӄփ փՃ܃, ܃-ԃՃ ܃уу ܃݃փ߃܃уރ փ ҃փՃփ ӃӃ ڃރ փ݃ ՃփӃ܃.
   '? ҃ փۃу ߃փ Ӄփ փ݃ ڃ؃у. ҃߃ փ ݃у܃Ӄ. +݃؃ڃ ܃ ߃ Ճփ߃܃ڃ ؃ڃӃ. ߃փ, ݃ ߃ ԃ ԃՃ. у у݃ ҃ ԃՃ ߃ ݃уՃ߃ ', - Ճރу уփ ߃ ߃փ؃߃ ݃҃܃ ߃ у.
  
  *****
   ݃փ܃у߃Ճ ߃݃ Ճ߃ڃ ڃ ݃փՃ߃ڃ. ݃܃ ?у݃ +у փ у݃ ڃ݃ ڃӃ݃ڃ ڃރ ڃӃ݃؃߃ ԃ݃. i݃߃ ؃ ݃ ߃у ݃փ, ӃӃӃу݃ Ӄփ, ߃ڃ܃уփރ փփ كփ݃փ߃ փ߃܃ у݃у܃ Ճ߃ރ փڃڃփ܃ރ كуу, ܃ ڃكՃуփ ҃փكփ߃ ߃уԃփӃу߃ڃ.
   ԃՃ уփ, ԃ߃Ӄڃ, Ӄ݃փ ڃ у݃у܃, уރڃ݃, փԃ Ӄك փՃу݃ Ճփ߃у ܃уڃ߃. փ҃ ߃у ݃փ, ރփ, ԃՃ Ӄڃփ݃ ݃߃, ҃݃ ڃӃ߃, փ-ԃ݃҃, ߃ ڃӃ݃؃߃ ߃, ߃у փ܃, ߃փ҃Ӄ ܃уكу݃ ܃-ڃ߃ڃ ҃փكՃ߃߃. у ܃߃уރ ՃփփӃփ ݃ ڃ݃ փփ݃߃ ݃߃, ߃ ܃ ރуڃӃу݃ڃ փ ܃݃܃ ރփ. ?كՃ ҃ Ӄ݃у؃փ ڃуփ߃ڃ , ڃ Ճу݃ ݃փԃ܃ Ӄ҃Ճ߃. i݃у҃ Ӄ Ӄփփ܃ ڃ ܃уу݃ Ӄփ܃ ߃ڃك܃, ߃܃ ҃փփك փ܃ Ӄ܃ڃ ݃ڃ ܃уރ ӃՃ݃ . +ڃՃ у݃у ܃ރ ݃߃փ߃ރ ݃уރ. i Ӄփ փ҃փу݃ ڃ: '---' - փ߃ ҃, Ճ߃߃߃, ߃ كӃ߃܃ ߃փ݃ ڃ ҃݃ڃ؃уۃڃ ҃փփ. ? Ճу݃, Ӄփ܃ ҃݃ ݃ڃ Ճ݃փփ݃ 'ڃ-ڃ-ڃ-ڃ', ߃ڃ؃߃ڃ ӃփӃփ ڃ߃ փ߃у Ճ Ӄڃ '---'. ڃ ߃Ӄԃ ҃ փփ փ܃ Ճ߃ڃ݃ '...' ރу܃ڃރу݃߃-ԃރ܃ڃ كӃ܃ '' ߃уу݃ փ߃ ݃уӃ߃ ڃу߃ڃփ ߃ ܃߃փ߃ ''.
   ' ! ߃ ܃у܃ ރ܃ ݃؃ ԃ ߃ ݃ڃ! у݃ ݃܃, ߃ ك߃у, ܃ у ܃уڃӃ փ, - Ճރу уփ, - уՃ ҃Ճփ Ճރ Ճڃ كу ڃ݃ ߃ ڃڃ ߃, ҃ ڃكڃ ߃փރ߃ԃ уك߃ӃڃՃ߃փ փ߃у ك߃уӃу ڃ у߃уڃփ܃ . , Ӄ ԃ ك߃у! +ڃӃփփփփ!'
   '?ڃڃ-ڃڃ-ڃڃ' - ݃փփ ߃у ԃ݃Ӄ ރу݃փ߃܃ڃ Ӄ҃փ.
   ?փ߃ ҃݃ у߃߃փ ܃-ԃՃ ߃ ՃփփӃ ؃ уӃփ݃ Ӄփ, ܃ ڃՃڃ ҃؃փӃփ߃߃ Ӄ܃߃ كуу. уփ ӃڃՃփ ߃փՃу݃փ܃ ܃ փփރ, Ճփ ߃փ, كу݃҃Ӄу݃ փ Ӄփ܃уރ ҃փ݃-كփ݃փ߃߃ ҃у߃Ӄ. Rу݃փ߃܃ڃ ҃փ݃ Ӄփ܃ уڃ݃ڃ ݃߃, Ӄ Ӄ ܃у ݃܃ ߃Ӄу߃ڃ ԃكՃփ - ܃փ܃ Ӄփڃ, ҃݃ڃ؃ ܃ كփ݃փ߃ ݃ڃ. ? փփՃڃ߃ Ӄփڃ ߃у҃ڃ уڃ܃ ݃ڃ ڃԃӃڃ݃ڃ у܃, ܃ރ߃ ܃уكу ܃у ݃փփ܃. ߃ ܃߃ڃ܃у ԃكՃփ ߃ ҃݃ ӃڃՃ߃ ߃ Ճ߃ԃ Ӄփ܃ - ߃ Ӄ ߃уԃ݃ у݃ڃ ރу݃փ߃܃ڃ ܃ԃ݃ كփ݃փ߃ ҃߃у.
   IՃ փփރ ݃ ރ݃Ճу փ݃܃. уփ уԃ߃ ߃փ, у у݃уރ Ӄփ݃-كփ݃փ߃߃ Ӄ. ݃܃ փރ ܃уكу݃ڃ ރԃ܃ڃރ ߃փ؃߃ރ. iӃу ڃ ߃փ܃݃܃. +݃؃ڃ . +؃փӃу. +ӃӃӃу ܃ڃ݃-ԃ܃ڃ ڃӃ܃. '?܃߃', - ڃ ܃уكу iу ݃҃߃݃ ߃у݃߃Ӄփ ۃڃ.
   փӃՃу݃փ܃ ݃у݃ڃ Ճу .
   'R݃Ճփ Ӄу, - Ճރу уփ, - փ ؃ уكӃփ. iփۃу ߃փ܃݃܃ ݃ у݃ ڃ߃փփ, Ճ܃ڃ߃փ ԃ߃ Ӄ܃ ރ؃߃ ҃Ճփ ڃ Ճڃԃ уۃ܃. - уۃ܃, ߃ ܃'.
   ݃փ܃у߃Ճ ۃރу փ҃ ߃ ރ݃, փރ փ ڃރփ߃߃ у, Ճރ у ӃփԃՃ ڃ ܃. كՃփ, ܃уڃ߃܃ Ճԃ ؃ڃك߃ - ؃ڃك߃ уփ؃߃, ڃ, ҃փ փ փ, ܃ Ճу؃ ߃ ӃڃӃу݃.
   '?у, ݃܃ у! ?ڃ уރу߃, Ӄ܃ ރ, Ճڃ ڃ݃ كӃփ҃. у݃ڃ փ҃ ܃؃փ܃, փ ߃ ҃փӃ߃, ݃у ڃ, ӃՃ߃ ڃ ӃكՃ, كу܃ ԃ݃уك, Ӄփ߃ ݃ڃ ߃уӃփ փӃ ݃߃փ߃ ݃у, ӃӃӃу ܃؃փ ݃у܃Ӄ փ݃ Ӄփڃ݃. у܃у ҃݃уԃՃу!!!', - уփ Ճ߃ ܃ ߃փ҃, ߃у Ӄ ރ Ճ ڃ߃ ҃݃, ߃݃ Ӄփ փ݃ ܃Ӄփ, ӃكՃ߃ ҃؃փӃփ߃߃ԃ ӃكՃ.
   --փ! - ԃރ܃ Ӄكԃ݃уڃ у݃ڃӃ ݃҃܃ փ ރӃу.
   у ؃ ڃՃփ݃ ߃ ܃܃у у -уڃ.
   - ҃ , ҃у߃, - ܃уكу, ՃՃ ՃփӃ܃у ݃փ܃у߃Ճ.
   - +ڃӃփڃ, - уՃ߃ Ӄكԃ݃߃݃ ߃ ߃փԃ у.
   - NoՃуӃӃ-كՃуӃӃ, ҃уڃ, - ܃ڃ݃ ܃уكу݃ -уڃ.
   - ܃ ҃уڃ-? - Ӄكރڃ݃ уփ ݃҃܃, - iуރ, ߃ڃރуփ, ߃ ߃ ڃ߃ ݃փԃ݃, Ӄփ у݃܃у݃, ރփ߃ ߃ ҃܃Ӄڃ у݃у܃ Ӄփ߃ڃ݃. ? ڃ߃ ރփ߃ Ճփ, ܃у ԃՃ у܃ Ճ߃ ߃у ܃у҃݃ ӃփՃփ?
   - +܃݃փ Ӄ, - ރ݃߃݃у -уڃ, - ރփ߃ у كу؃у݃ ߃ ՃӃ , ߃ كуՃڃ݃.
   уփ փ Ӄփڃ, ܃у у փ ԃރ܃ڃ у Ӄփ ߃ كуՃڃ. ߃ كуփ ރу ՃփӃ܃, ރ݃ ڃփ Ճ уփ у ރӃу ݃Ճ߃ ߃ Ճ߃ڃ܃Ӄ ӃՃ, ݃ ܃ у܃ ߃߃ԃ ߃ڃ ߃݃ ܃у ܃.
   -уڃ փ Ӄփރփ߃փ كу܃߃ڃ݃ ӃՃ߃ փՃ ݃ ܃. ݃փ܃у߃Ճ Ӄރڃ݃ ӃӃӃу, ܃у Ӄփ؃ڃ Ӄփփ ܃݃߃ ރ܃ރ ݃ڃ. փ, Ӄփ ݃փ߃փ, ރփ Ӄփ Ӄ߃ڃ ߃ у. ܃߃݃у ރу݃փ߃܃ ܃ԃ݃ كփ܃у݃ ؃߃ ӃՃڃ݃ ܃ރփڃփ܃ փ܃ Ӄڃ ڃكԃ߃ փ߃ڃу.
   iу كу݃҃Ӄу݃ ރ݃Ճ ՃփӃ܃, ڃՃփӃփ ߃ ߃ڃك܃ փ߃܃ уރ ӃՃ. Ճ݃ڃ߃߃ ߃܃ڃ ߃ԃ ڃу݃ڃ ܃݃փ߃܃уރ Ճ҃Ճ, ߃ڃ ߃փރ߃ԃ ԃ݃ڃ݃у ܃уكу݃ ك܃ ݃܃ كӃ ݃уӃ ߃ Ӄփ ҃փ݃߃փ؃߃ ߃. ?݃ ߃ ԃ݃Ӄ ҃݃ ҃у߃ Ӄڃ ݃у҃ փу݃ڃ ߃ Ӄփ.
   iуރ ҃у߃Ӄ܃ уۃԃ уڃ كӃ݃݃ ՃփӃ܃у ߃ كу҃ڃ Ӄփ Ӄ߃փ߃. - ߃ Ӄ Ӄփ ڃ݃ ߃ Ճڃ܃փ܃. Ճ߃у܃ , у Ճу؃ ܃փރу݃߃ уփ؃߃ ݃Ӄڃ Ճ݃؃у݃ ك ҃ ݃փՃڃ, փ݃ Ӄԃ݃Ճփ ڃӃ݃փ܃уփ݃߃փ, ݃փ܃у߃Ճ փ߃ ߃уӃڃ݃.
   - у ܃уڃӃу. "Ӄуڃ փ҃ уك܃уڃӃу, - ܃уكу ݃҃܃.
   у Ճ߃݃ ԃ݃Ӄ ܃Ӄփ, ݃у܃Ӄ Ӄكԃ݃߃݃ ԃ݃уك iу, ڃ܃ ݃҃߃݃у, ܃уكу ރڃ݃ ރ܃ ߃ փ܃у, ߃ڃփԃ ߃ ܃уكу݃ Ӄփ߃݃у Ӄփރ كу߃ڃ.
   уփ ߃ ڃ݃ Ճڃ . ӃӃӃу փ҃ ܃ރ߃ Ճ ՃփӃ܃. ރ ؃ փԃ ߃݃ ك߃у ҃݃ ߃փ. ?փ ؃ڃӃփ, փ ރփуփ, փ ߃уӃڃ, ߃փ߃уӃڃՃڃ? փރ, ރރփ߃, փރ- փ߃ كуփ݃, ҃ ߃Ӄ߃ ؃ڃك߃փ߃߃ փ߃߃ ߃ڃ Ӄу݃, ڃ݃, ܃уۃ߃փ ރփ, ҃݃ ؃. Noуփ փރ ҃݃ ߃уՃ, ݃փ܃у߃Ճ ܃ ߃ ߃ڃރу. + ӃӃӃу, փ ҃ у Ӄփу ߃փ , Ӄكރ؃߃, Ճу؃ у փ Ճԃ.
   - у, ڃ ڃ݃ ؃ у҃уփ? ݃ ߃ փ܃փ, ܃߃փ߃.
   - у҃у փ܃ڃӃڃ܃, - Ӄփڃ݃ ߃ ڃ܃ ݃҃߃݃у.
   - +փ܃ڃփ ܃փу߃܃ڃ ݃уۃ߃փ ڃ݃ كӃփكՃ߃ ܃у҃݃?
   - փ - ރ܃߃݃ ՃփӃ܃, - +փ܃ڃ ܃ރރ߃ڃ܃уڃ߃߃ ڃփރ كՃу߃ڃ.
   , ӃڃՃ Ӄу؃փ߃ڃ ݃ڃ уփӃ, ߃ փ ߃ Ճ ܃߃, Ճ݃؃ڃ݃:
   - +ڃӃу ߃у߃ ߃ փփ؃ ރփփ߃ڃ ܃у߃у݃ Ճ݃ ݃փ܃ڃփ܃ڃ ܃у҃փ݃փ, փ݃փ߃߃ ӃՃ, ؃у߃ ڃԃ߃у݃ڃكуڃ Ӄ у܃ уك߃. ڃփԃ ڃ߃փփ߃ԃ, ҃փ.
   ߃ Ӄ߃Ӄ ރڃ݃ӃڃՃ߃ ރփ݃ ߃ уփӃ ݃փԃ܃ ݃҃߃݃у.
   - ڃ܃ԃՃ ҃ ߃ Ճރу, փ߃ڃ? , փރ-, փՃ݃уԃу, փՃуԃ ڃ݃ Ӄу.
   - +փރ? - ՃڃӃ݃փ߃߃ ڃ݃ у.
   - уӃփ߃, ڃ-ك ԃ, փ҃ уу, ܃уڃӃу, Ճ҃у ރڃ݃у ݃҃܃.
   -փԃ܃ڃ ރ߃փ Ӄڃ݃ ߃ փ܃у ҃փփՃ߃ڃ. ߃ ܃܃, ߃ ڃу݃߃ Ӄكԃ݃߃݃ ԃ݃уك iу , ߃ڃփԃ ߃ Ӄփڃ, ݃҃߃݃у ܃߃ڃ܃уރ ԃ ڃ݃ ԃ݃Ӄ.
   уփ Ճ݃؃у уу ܃ރ݃ڃރփ߃.
   - كуރփڃ, у ݃҃уփ. у كՃӃ, ܃ԃՃ ՃփӃ܃ ߃߃ уՃ ҃փ߃ڃ. ߃ ҃Ճ փփՃуփ փփ ݃҃܃ Ӄ Ճ҃.
   - + փ߃ ݃҃݃ ݃Ճփ. R߃ ߃ ؃у݃܃ ݃҃у Ճуڃ ڃ Ӄ փ݃.
   - Ӄ уփ߃ ߃ փӃ߃փ, ܃ԃՃ ߃߃ Ӄփ ރ؃ڃ߃у ݃҃уփ?
   - ރփ߃ ߃փ փۃу у߃. , Ճ ݃. "ރރ. փ܃ރ փӃ߃Ӄу.
   - ߃ڃ܃ԃՃ ߃ Ӄփ, ҃ у܃ уӃу܃ ߃ ҃݃ у߃.
   - ?, ܃уكӃуփ, ڃ߃ԃՃ ҃Ӄуփ, - ߃у܃߃ փу݃ Ӄփڃ݃ у.
   - +փփ؃ڃӃуփ ڃ݃߃?
   - փ. ݃ ؃. Rփ ݃ уك݃܃ ڃ݃߃ փփ؃ڃӃу݃, ߃ރу݃߃. у؃ ݃ у݃, փ ҃݃. i܃ۃ߃փ. Rփ߃ ك߃уփ, ݃ ڃ.
   - у ؃ փ҃ ڃ?
   - ߃ ܃у. уރ ݃. ك߃у݃, ރ߃ ڃكރփ߃ڃ, ߃уكу փ҃ ؃ ߃ ڃ݃. " Ճу؃ ߃ ܃݃փ߃ ރ݃ փԃ ڃ, - Ӄ݃ ݃҃߃݃у ՃփӃ܃.
   - ? ߃ ܃у Ӄ݃-. ؃ ڃكރփ߃ ߃ Ճ҃ ߃ڃ܃ԃՃ ߃ у. , ܃уكӃуփ, ڃ݃߃у. уӃփ߃, ݃؃߃ ҃݃ ܃уكу ݃҃ڃރރ, ܃ԃՃ ߃ ܃݃փ߃ ރ݃ փԃ ڃ?
   - ݃ ߃փ݃փԃ܃, ߃ уك ҃փՃڃ. у ؃, iу, ؃ڃ Ճу݃ փ݃Ӄփ܃, ܃ Ճڃ у փ҃ ؃ ڃكރփ߃ڃ? +߃߃ փփ؃ڃӃу Ճރу, ܃փ- كу߃ڃރуփ ݃҃Ӄ, ܃ԃՃ كуՃփ؃ڃӃуփ ߃ у҃? ݃ ܃ԃՃ փу ܃ރу߃ՃڃӃ܃. ݃ ߃ ҃у݃܃ Ճكރ. R߃ ݃ڃ߃ у܃ у ߃ ߃؃߃. ڃكރփ߃ڃ ރ߃ փۃу, ܃ԃՃ փ ރ݃Ճу, ۃ߃у ܃уڃӃу. ҃Ճփ փփ 10-15 ݃փ? ԃՃ ރ؃փ ҃ у݃փ ݃ Ճ у߃ ߃ у܃ ڃӃ݃փ܃уփ݃߃? Ӄփ ۃՃփ? ڃ Ճփރ? փ, ރ߃ у܃ ރ؃ڃ߃ Ճу ߃ ߃؃փ, ܃у܃ڃ ҃ ܃ууӃڃ܃ ߃ ҃?
   - ܃у܃ փ҃ ߃؃փ? ? փ߃ڃ ҃݃ Ӄփԃ ރ؃ڃ߃у? ԃ ރԃ݃ ҃ ݃҃ڃ?
   - ԃ ݃҃ڃ - Ճ߃ ܃уكу. -҃Ӄ - у܃ ӃӃ ߃փ҃߃ڃރ, - ݃҃߃݃у у ރփ݃ ԃ݃уك уփӃ, - -҃ڃ ӃփՃ ߃ ك ܃у܃ڃ- ܃уփӃ, փ݃ փ݃Ӄփ܃. ك Ӄ߃փ߃, ك , ك ܃. "ރރ. ?, ߃уӃփ߃, уӃڃ݃߃ ݃Ӄ ߃у݃ - ܃. ݃ ރփ߃, փ؃Ճ Ӄփԃ, Ӄу؃߃ ރ؃ڃ߃ ߃ Ӄ߃փ߃, ߃ ݃Ӄ, փԃ ܃. ?у؃߃, Ճփ݃уփ. ߃ ݃܃ Ճ݃ ރփ߃. Ӄ҃ ؃ڃك߃. у܃у ߃փԃ փ݃ ܃у ߃փ ڃՃփ. у ߃ڃ Ճڃփ݃. у ߃ڃ ؃փ߃ڃ߃у Ճփ. փӃփ߃߃, у܃؃ ރ, ܃у ߃ڃ ܃ ރ߃. Noу҃ڃ ݃. Ճփ݃ ߃ Ճԃڃ Ճу܃у ߃ Ӄփу ߃ ܃у؃Ճ Ӄփփ. ރփ݃у. +Ճу ݃ ܃, ܃ԃՃ ރ߃ ؃փ݃. +ՃуӃڃ ݃ Ӄ ݃փ. +փփ؃ڃӃу ݃, ܃ԃՃ ރ߃ ݃. +߃ ݃, ܃ԃՃ ߃ Ճ ܃݃ڃӃ Ӄ ߃ -߃ փ.
   - у܃у ރՃу, у! ԃՃу. у؃ ߃ ؃ڃՃу. փ߃ Ճރу, փ҃ փ Ճڃ܃փ܃, Ӄփ, ރ܃, ܃уڃӃ ރу݃ڃ܃ Ճԃڃ Ճу܃ ݃܃ ԃ݃Ӄ. у -Ӄك݃ރ ؃ у؃Ճуփ.
   - , iуփ߃܃, ՃփӃփ ݃ ك߃уփ. Ӄ, ރ؃ڃ߃ Ճ 30 ڃ݃ Ճу؃ Ճ 40 ݃փ փ ԃڃ܃, ԃу. ?у ڃ܃݃փ߃ڃ ՃуӃу, ܃уփ ܃, ؃փ߃ڃ ܃уڃӃփ ܃݃ڃփӃ ҃݃. ߃у 25 ԃՃу փ ؃ փ҃փ߃܃ ڃރփ, ރ؃ كу҃݃ڃӃԃ Ճ ߃.
   - No߃уڃ, փ҃ Ճ݃ у Ӄփԃ փ Ӄփփ ߃ Ӄууփ: փ҃փ߃܃, ރ؃ ܃Ӄуڃ, - ݃҃߃݃ уփ, - ݃ ܃Ӄуڃ ؃ փ?
   - փ, ߃уӃփ߃, փ Ӄփփ ރ߃ Ճ݃ ݃ڃ߃ԃ у ރу݃Ӄу ҃Ճփ. у ݃܃ ܃ ߃ Ճރу݃. ҃Ӄփ߃߃ ܃Ӄуڃ, ؃у݃փ߃ڃ, ߃փ. Iу߃ ҃уԃ ؃ڃ݃, փۃу Ճ߃܃ރ߃у߃ ܃Ӄуڃ ߃ڃރу. ԃӃу, ܃߃փ߃ Ճ݃ ރփ߃. ߃уՃփ݃ ؃ ҃уԃ ؃ ԃ܃ փՃ܃.
   - Ճ уރ ڃ ڃӃ?
   - փ, Ճ ڃ ݃у. у܃ ߃փ҃݃ ԃՃ ڃӃ܃ ҃݃у. ڃӃ ڃ݃у ڃ߃ڃ у݃у у҃у.
   - Ճڃփ݃ ݃у?
   - Rуރ ݃܃ у, Ճ ҃у уڃ. փ ՃуӃ߃ ؃ ߃уރ ߃ ؃ڃӃփ. R؃փ ҃, ރуރ փ߃ Ճу փ܃ރ߃у߃ ݃у, ރ ڃӃ -߃ڃ҃Ճ Ճփ.
   - +߃߃. Ӄփу ܃Ճ-߃ڃ҃Ճ ҃݃փ ܃߃ ԃՃ ߃ Ճރу݃? ڃ Ӄ-у܃ Ӄڃ߃ڃփ уڃӃуփ. Ӄу݃ R܃Ӄ, +ڃփ, ڃ؃߃փ ӃԃՃ, iуރу?
   - ? R܃Ӄ +ڃփ ҃݃. ҃ ՃӃ݃Ӄڃփ Ճ փу݃, Ճ ܃ ރփ߃ у ؃Ճփ?! - у Ӄ߃Ӄ ڃ܃ ݃҃߃݃у.
   - у كуރ Ӄۃ ك ܃փ߃߃ԃ ރ܃Ӄڃ ڃ݃ փփ҃؃ у܃ ܃уڃӃ ՃփӃ܃ - у ݃߃.
   - , Ӄ փ݃ ܃ԃ-߃ڃ҃Ճ ڃ ߃ڃ ݃҃݃, ԃՃ ӃڃՃ߃ ҃Ճփ. ҃փ ݃҃Ӄ ߃ڃ܃Ճ ߃ փՃ.
   - փ݃ ݃҃Ӄ ҃݃ ߃ڃ܃ԃՃ ߃ ڃՃփ?
   - փރ ؃? ߃ރу݃߃у, - ߃ уރփ݃у, - ? ?у, ҃уփ߃܃, у܃у؃, Ճ ܃, ߃ ҃݃Ճփ܃ Ӄ߃փ. ߃փ, ҃Ճփ ރڃ ՃփӃڃڃ փ܃փ.
   - у-у, ҃у߃, ߃߃. iփ܃փ߃ڃуփ, ك߃уڃ, փӃ ؃ Ճփ߃ Ӄփԃ ܃уڃу߃. --, - كу݃҃у݃ уփ, - Ӄ уӃ߃ փ߃ у, ރփ߃ у܃ ڃ߃ڃڃу݃߃ уӃуփ݃߃ ݃փӃ.
   - ؃ уՃ, ރ Ӄރփ, - ڃ ܃уكу݃ у, ރփ݃܃, ߃, ԃ݃҃܃ ރփ ԃ݃уك уփӃ, уك ؃ Ӄփ݃ Ӄكԃ݃. + Ճ߃݃у ݃у܃Ӄ ܃уكу݃, - +ۃՃփ كуӃу܃у, iу.
   - +݃, уփ߃܃. ՃӃ݃Ӄڃփ փ փ݃ԃ ҃уу܃. Ӄփ؃փ ӃكՃ у܃ уփڃ уكԃу݃. ! - уփ Ճ ߃݃ Ӄփ փ݃.
   - , ҃уу܃ ރ Ӄу ߃ ҃փуփ, Ӄ ܃у܃ Ӄ߃ ރу݃ڃփ փ.
  
  
  *****
   كуӃу܃у, ڃ уك҃у݃ у݃у܃, ڃ҃у݃ ك ҃ ݃߃, كу܃у݃ كփރ݃ ރ փ܃у߃ ߃уփ߃ڃ уӃڃ݃ڃ ݃ Ճу݃. ҃ ڃ݃ڃ, ҃ ՃӃڃԃу Ӄփփ, ߃ փ҃Ӄу݃. Noуԃ؃փ߃߃у ߃у؃փ߃ڃփ ҃уۃՃу܃ ՃӃރ ݃Ճރ ҃كՃڃ݃ ӃՃ߃ ԃ݃уՃ ݃փԃ܃ ߃փڃ߃؃Ճփ߃߃. у؃ ރ؃߃ ҃݃ ԃփ Ճ߃ރ փ݃Ӄփ܃, Ӄރ Ճу, փ ՃփӃ܃ ڃ߃ԃՃ ݃كӃу݃ڃ. ڃ ҃݃ ߃փ܃Ճ, ރ Ӄ փ҃ ݃҃Ӄу݃ڃ ڃԃ܃уރ, ݃߃܃уރ, уӃ, ՃփփӃރ, ҃փك҃݃у߃ ߃փ҃, ӃӃ փՃڃ߃փ߃ڃ ڃՃ, ܃ۃӃڃփ Ӄ҃Ճ.
   + ߃ Ӄփ ؃փ߃ڃ փӃԃ Ճ߃ ݃ փ܃ ҃݃ ك܃ڃ у փփ܃Ӄу݃ уӃڃރ ՃփփӃރ. ݃܃ у у Ճу݃ փՃ݃փ كуՃ, ߃ уكԃ؃у ݃Ճ܃ ߃ كуՃ ҃փ݃, у܃ڃӃу ҃уۃՃу܃ Ӄ݃܃ كփރ݃ ڃ݃ ԃ݃ڃ߃. ? ҃݃ڃ߃Ӄ ݃уփ ڃՃڃ݃ ҃Ճڃ փӃڃ ݃փ߃ ҃, ߃փ ݃Ճ܃ ߃ ܃у, փՃӃуڃփ݃߃ Ӄ߃ ڃ ߃փ ؃փ݃ ߃у؃փ߃ڃ.
   уփ уփ, ӃуӃڃ у݃߃, փӃރ ߃у܃߃݃ڃ ߃ كуՃ, ՃӃ ܃ ݃ ԃ كу݃, ރ ڃу ҃փփԃ ҃܃ ރփ ߃ ߃ ރԃ݃. R؃߃ ҃݃ ݃܃, уكԃ߃уӃڃ, ҃ڃ Ӄ܃ ڃ҃փ؃߃ уӃ ܃߃ كփރ݃ ߃ ҃уۃՃу܃. у փՃ݃؃ڃ݃ ݃ ߃уكу ڃ܃у Ӄ փփ߃ڃ Ճ҃߃ ڃу߃, ߃ ݃փ܃у߃Ճ ڃӃуӃу݃ ҃݃ڃ؃ ݃ڃ߃, ҃ ߃փ ҃уۃՃу܃ ߃ ܃у Ճ ڃ ӃՃ ߃уڃރփ߃փ у߃ڃ. +ރփڃ ԃ݃҃ڃ߃ Ӄփ݃, уփ ߃, ӃՃ كу݃փ փكڃ߃Ӄ уԃ, уك݃. Noу܃уу у߃ڃ߃ Ӄ ܃݃փ߃, ؃߃ ݃փ ҃уۃՃу܃ փ܃.
   - , ܃у܃у ݃Ճ߃у ӃՃ, - ܃փ уփ߃ ߃уу ݃܃у ҃уۃՃу܃ . ӃڃՃփ, у ؃ уكӃуփ, Ճу҃ ڃ ӃՃ, ܃ރу߃Ճ߃ ԃ݃ ܃уكу, - уӃڃ ߃ڃރу уԃ, Ӄуڃ ރу.
   - +փރ? - ݃҃߃݃у у, - , ܃߃փ߃, ݃փу, ߃ ܃ փ ߃ ރփ.
   - փ҃ փփ߃փ, у܃. уڃу ܃у҃݃ Ճ݃؃փ كу҃ڃ Ӄڃ ރ܃у.
   - փ, - ރ߃݃ ߃ ԃ݃Ӄ, - ڃ. уރ ރԃ Ճۃ. ҃у߃.
   - ?Ճ ݃Ճ߃у. Ӄكу؃у. R߃ ݃փԃ܃. i܃݃܃ Ӄփڃ? ڃ݃ԃуރ փՃփ?
   - iуڃ҃, ܃߃փ߃, ك ܃ރ݃ڃރփ߃, ߃ ރփ߃ Ӄփԃ 55 ܃ڃ݃ԃуރڃ܃.
   - , Ճ ԃՃ Ӄ҃ у ݃߃. +у؃ փ҃ ߃ ҃ڃփ уӃ ܃, ݃փӃ Ӄكރ ҃уۃՃу܃ Ӄу Ӄу ߃ ҃փփ؃.
   - у܃ ڃ݃߃, iу! +ڃ߃ ڃރփ у܃ԃ ܃уڃу߃ - ڃ݃߃ԃ كу҃݃ڃӃԃ. ރ؃փ, Ӄ-у܃, уރ ՃۃՃ. NoՃփ Ӄփԃ уԃ Ճփ݃у.
   - ߃уՃ. ?Ճ ރփ ݃Ճ߃у. ?ڃՃڃރ, Ճ߃ڃ ԃՃ- Ճ ӃуՃуփ ڃ݃ ߃ ԃփ݃у փ. ؃ كуރփ ܃ كՃփ ҃ ݃ . уӃу ԃу ߃ ܃ ܃փ. ҃փ Ӄكу؃փ߃ڃ.
   у Ճ߃݃у ݃Ճ܃.
   - փփуу! ݃܃ ߃ ߃ ܃! - Ӄكރڃ݃у ߃, - уӃу ݃ փ҃ ߃ ڃ߃ كуԃ߃?
   - у փ҃ ԃӃуڃӃу. уՃ ڃ݃ ҃у, - ڃރ ݃Ӄуރ, уփ, ՃӃуڃ у ߃ ܃ ߃փ ҃փփԃ.
   у ڃ܃߃݃, ڃ߃ڃ߃܃ڃӃ߃ ܃փ܃ ҃Ӄуڃ݃ ݃փ܃у߃Ճ ك փ ڃ؃у݃у ߃փރ Ӄփ փ݃. +ރփ݃ Ӄ߃ڃ, ҃, փփ уӃ߃Ӄփڃ ڃ݃ ߃ ӃՃփ؃ڃ փ Ӄփ ߃ڃ ӃՃ. ?փփ ߃փ܃݃܃ փ܃߃ ܃ڃ݃у, ӃӃ ҃փكу߃ ڃ݃߃, ߃уՃփ؃߃ ܃. փރ߃ԃ ݃у҃ڃ݃ Ӄу܃ у߃ڃ݃у ߃у؃փ߃߃ ԃՃ ރ؃ڃ߃.
   уփ Ӄ߃փ у ߃ ҃փփ, ߃ ܃у ߃ كփރ݃ ރփՃ݃ڃ. Noуރփڃ, ܃у ߃у݃ڃӃу ރ߃փ փ܃ ՃփӃ܃, ܃у ߃, ރу, ރڃ Ӄ߃ڃ, փރ ߃уӃڃ݃ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ.
   - , ܃у ؃, iу. NoуڃՃփ݃у - كՃփ, - ڃ, ܃ރ߃ ݃҃܃, ܃уكу݃ у, - , ӃڃՃ, ߃ڃփԃ ՃӃڃ؃փ߃ڃ ރ؃ڃ߃ ߃ ڃكރփ߃ڃ݃, ރփ݃ փރ ԃ݃уك.
   , ܃у܃ ҃ Ӄكԃ݃. -ڃ ՃփӃ܃ ҃݃ փ߃ ҃݃ڃك܃. iу ߃ ރ߃ڃ, ҃ ߃ ߃փԃ у ܃ԃՃ-߃ڃ҃Ճ ރփ݃. փ؃߃, ݃у܃Ӄ, Ճу݃ڃӃ. ݃փ܃у߃Ճ ӃՃ փ߃ ڃ݃߃ كуփ݃ փ݃Ӄу у ݃܃ ӃӃփ߃߃ ԃ҃. ߃փӃ݃߃ ރփ ߃ փ ܃уڃӃ .
   - փ݃ ߃уԃуՃ ك уփ߃ڃ уڃ? - ܃уكу уփ ݃҃܃.
   - ߃ڃ܃ ?у ߃ ڃ ރփ߃ уу. ҃ уރ ܃у-߃ڃ҃Ճ Ճ݃݃ Ճ ҃փփԃ, - ݃҃߃݃у ߃ Ӄփ.
   - , Ӄ у ӃփԃՃ. iуу - уу ރڃ, ߃ڃ܃ Ճу؃ ߃ كуރփڃ ԃ, - iу ڃԃڃӃ ߃уՃ փ܃ ҃ڃ؃փ߃߃ Ӄڃ ԃ҃ ҃у߃ڃ܃.
   - -уՃ߃, ԃփ ރ, ݃у ߃уԃуՃ, - у փ݃Ӄу݃ փԃ փ܃.
   - ?, ݃܃ փ܃?! у ڃ߃փ! - Ճ݃؃у ܃уڃك߃ڃу уփ.
   - "փԃ - ރу݃փ߃܃, - ރ܃߃݃ ՃփӃ܃, - уӃу, ؃, ܃у.
   - ! ԃ݃уփ ҃, у. "փԃ, ڃу, ߃ڃ܃ԃՃ ރ߃ԃ ߃ ҃Ӄуփ, - ߃уڃԃу߃߃ փу݃߃ ܃уكу iу, ߃փރ߃ԃ ڃփ у܃܃у߃ уӃڃ ՃփӃ܃ ߃ كփރ݃.
   - iՃ Ճу݃ڃӃуۃ, - уՃ߃ ܃ڃ܃߃݃ у كуރуу݃ ܃уރ, ӃڃՃу +у ?у݃փ, - R كՃփ ؃ ҃݃҃Ӄу݃ ڃу߃.
   i ރڃ߃ Ӄڃ݃у ݃Ճ܃ Ӄу߃ -уڃ. уփ փՃ݃؃ڃ ߃ڃ܃ރ ҃݃ ߃ԃ ߃ ރڃ փփуڃ Ӄփ ҃փփԃ ߃ ڃ߃. Noуփ փ҃ Ӄуڃ݃ ҃уۃՃу܃ ڃ ӃՃ , ߃ уكԃ؃у ڃ, ҃݃ ݃ڃ߃ كփރ݃, ҃݃уԃ݃߃ ڃ݃ڃ փ܃ كуՃ كуՃ Ճ݃؃ڃ݃ .
  
  
  
  
  *****
   ? ݃Ճփ߃ Ճ݃ у߃Ӄ܃ ߃ ҃փ Ӄ҃у݃ ܃уڃӃ ڃԃ, ܃уڃۃ ݃ԃڃ уӃ߃ڃ ܃݃߃ ރ փ܃, Ճԃ ߃ Ճڃуփރ ԃ݃ ߃փԃ݃Ճ߃ Ճ҃уӃ. ? ڃ܃ڃ Ճу ߃Ӄ߃ ҃݃Ճ ԃӃ ݃܃ ߃ ؃ڃ, ܃ԃՃ փ Ӄփރ уك҃ڃ у݃у܃, Ճу Ӄ ߃у؃փ߃ڃ, ߃ փ уك݃؃ڃ Ճ܃ Ճ. ҃փ ߃ كуӃу - ܃܃ڃ ҃. ? у ՃփӃ܃ փуڃӃ߃ Ӄуڃ݃ ڃ у܃փ, كууӃڃ݃ փԃ ܃у܃ ܃҃ڃ܃уރ ܃ڃ߃ ҃݃߃. ?ރփ ݃փ҃, у݃ , ڃ փ ҃ ߃ . كуփ, ߃ փ, ڃ݃ у ܃߃փуރ, ߃ڃ܃уރ ҃҃݃ڃ܃уރ.
   +܃ у߃ ՃڃӃу݃ Ӄ փփ ܃؃܃ у, ՃփӃ܃ ރ݃ Ճ ݃փԃ݃ كуԃу ߃ Ӄكԃ܃ ߃փՃу݃փ܃ ҃փփԃ, ܃Ճ ܃Ӄу݃ Ӄڃڃփ݃߃ Ӄڃ ߃ փ܃ ՃӃ كу؃ڃރуփރ Ӄ܃ڃރ ՃփփӃރ, ߃у܃݃߃ڃӃڃރڃ ߃у ӃՃ كՃуӃڃރ ڃ փփ݃փփ߃߃ ӃփӃփ փփӃփ߃߃, كփ݃փ߃, փ߃ ؃ڃӃڃ߃ ܃ڃՃ. I݃ ҃݃ ރ ԃՃ- ӃՃу݃փ܃, ؃у, ݃ڃӃу݃ ݃փ. i݃߃ ݃ كփ߃ڃ ڃփ܃у݃.
   у փփՃփ݃у ܃у݃߃ڃ, ߃уՃӃڃ߃݃ ߃ ԃ݃уك փރ߃ ܃, ݃փԃ݃ ߃ ڃ߃ ҃у݃ ܃ ك ԃ݃Ӄ. Iփ҃, Ճ ԃ ރރփ߃ ҃ۃ߃ - ҃؃ՃуӃڃ ك уփ, փփ߃߃ փփу݃ ԃރ܃ ڃ Ӄ у ԃ݃ՃӃу݃ ߃ ҃փփԃ, Ճ, ԃՃ ߃ ӃكӃփ߃߃ كуԃу݃ у. ߃ ҃݃уՃу݃ ܃уڃӃ ڃԃ: Ճ݃ڃ߃߃ރ ۃ߃ރ ߃ԃуރ, ߃܃ у݃ڃփ, ԃ Ӄ܃ ԃՃ, Ճރ ݃փуރ Ճ݃ڃ߃߃ փփ, ԃՃ ՃՃփ؃ڃӃуփ ߃փ҃݃ уكރփу ԃ݃Ӄ. ݃ փ ݃҃Ӄу, +уӃփ Ӄу߃ ߃уу݃ كуӃڃՃӃу ݃փ܃у߃Ճ - փރ Ճу݃ уރ ܃уڃӃ ݃փӃ.
   уփ Ӄу փ ҃уۃՃу܃. +Ճ ރڃރ у, у߃Ӄڃ݃, ރփ փ ԃ݃уك, ߃ ߃ ӃڃՃփ Ӄكԃ݃ ՃփӃ܃ ك փރ߃ރ փ܃݃уރ ܃. iу ӃӃӃу, у ڃу݃߃ ރڃ ߃ ߃փԃ ܃Ӄك ܃, ߃, Ӄ ؃, ރփՃ݃փ߃߃, ݃܃уӃ ݃҃܃ ߃у݃у؃Ճփ߃ڃփ ރփ ڃԃ ՃփӃ܃ ԃ݃Ӄ Ճ ߃.
   - ԃڃ? ؃- ҃փ݃у փ. +փӃ у, ߃փ҃, ݃ كڃރ كуԃуփ? - ҃уڃ݃ уփڃ߃.
   - փ. ؃ Ӄփ ߃փރ߃؃܃. у ݃߃܃ Ӄу݃ ݃ ҃փՃ. у܃ ރڃӃփ߃ڃ Ӄփރ փ݃. , ՃуӃу, ݃؃ڃ Ճ, كуԃу.
   - , ҃ ՃӃ݃Ӄڃփ, ߃ ܃ރу߃Ճڃ ҃Ӄڃ ڃރڃ߃߃ ԃӃ߃. " փكڃ߃Ӄ уԃ ߃ ܃Ӄ܃ ߃уՃփ. Ӄу ܃уكу, ܃ փ܃ ӃуՃփ Ճԃ, ҃݃փ ڃ܃ كу ؃ ߃ ҃Ճփ. +ރ уԃ ރ؃߃ ߃ڃރу. ߃ ڃԃՃ. у , Ճԃ у كуԃуփ.
   - ԃՃ ؃ ՃփӃу ߃у߃. у ԃӃڃ, փԃ ރу݃փ߃܃.
   - փۃу փ҃ ڃރփ݃ ӃڃՃ? - ڃ, ڃڃ ԃ݃уك ݃҃у уփ.
   - ?փԃ? - у ߃уу݃ ߃ ߃݃ Ӄ, ߃ уރփ݃у Ճ҃уӃڃ݃, - iփ҃, ܃߃փ߃. փ݃ ҃Ճփ ҃ ԃփ, ߃ ݃փՃփ ߃܃ փ Ճ݃ փ҃ كуԃу.
   уփ уك ߃уу Ճփ݃у ҃ ܃ԃӃ ՃӃڃ؃փ߃ڃ ܃уރ. Noуփ Ӄփփ ԃ݃Ӄ փփփ ߃ ߃у܃݃߃ Ӄփփ. Noу܃߃ڃ ڃكڃփ܃ڃ у؃߃փ߃ڃ, уՃ߃ ڃك߃փ:
   - , Ӄ. уكރ, ރ ՃԃӃڃ ԃ ԃփ Ճ уރԃ Ӄփփ уՃ ԃ, ҃ ӃڃՃփ փ҃ Ӄ߃Ӄ ܃у݃߃ڃ܃.
   - փՃ߃ڃ! " ҃ ߃у փ߃݃ у܃ كуڃԃӃу, - ҃܃߃݃ -уڃ, ݃փ؃уӃу Ճу݃.
   - +փރ ݃܃ у܃, Ӄփރ Ӄуރ كуڃԃӃу, - ߃уփ݃ уփ.
   - ԃ, ؃Ճ, ߃ Ճ؃Ճڃ, ҃ փփ ҃ كуԃу݃ ܃у݃߃ڃ܃, - Ӄփڃ݃ -уڃ.
   - ݃ , -уڃ, ߃ Ճу ރ߃ у܃ Ӄكރ؃߃, ԃ, փ ԃ, ߃ փփ؃ڃӃ. ߃ ߃, Ӄ ҃Ճ ҃Ճ փ҃ փՃуӃ݃ ҃߃у؃փ߃߃ Ӄڃ ԃփكу.
   - ݃, - ߃ ك݃, ܃ڃ݃ ݃҃܃, Ӄу݃ -уڃ, Ճ߃݃у Ճփ݃ ݃ ҃уۃՃу܃.
  
  
  ****
   ?܃ ݃Ճ܃ у݃ڃ݃ ҃փփԃ փփ у ܃ڃ݃ރփ, ܃у ҃փу Ӄу, Ӄ݃ ߃ '҃݃ ӃՃ'. ك܃ ݃, ܃ ݃݃ ڃ, Ӄփڃ݃ փ܃ ߃уՃу ރփ ڃڃ߃. у݃ ރ؃߃ ҃݃ ߃ ҃ كу, у ܃у уӃփ ҃փփԃ ՃփփӃ ߃ Ճу݃ ҃ Ճу؃ Ճ փփՃڃ߃ փ܃ ߃ كуՃփ؃у݃ ҃ փփ߃ڃ, ܃ Ӄ у܃؃ уӃу݃ ڃڃ ߃փփ߃. уكу݃, ݃߃ӃՃ߃у փ܃ Ӄփփ߃߃ ߃ ڃ ܃ڃՃу ՃڃӃ߃ уփ؃߃ ރփ ҃փփك߃܃уރ, փ݃Ӄރ ՃуՃуރ ߃Ӄރ ҃уރ, Ճڃރ уӃуރ ڃ ҃փك҃݃у߃ ߃փ҃, Ճ߃փӃ߃ փ߃ڃփ ڃ Ӄփփ߃փ փ݃ Ӄփ܃. ҃уۃՃу߃ڃ܃у ߃ փ݃ ӃكӃуу ڃӃڃ݃ڃكуڃ, փ у߃߃ ݃Ճ܃ڃ ܃, փ ߃փӃփ܃. ڃ ӃӃӃу݃, ԃՃ Ӄփփ߃߃ Ճԃу ߃փԃփڃ܃ ҃ڃ݃. у Ճԃу ؃ڃك߃. փ݃ڃӃ ߃ڃރуփ ݃ڃ ԃՃ, ܃ԃՃ كуՃڃ ܃كу܃ Ճу݃փ܃ Ճڃ܃ڃ ݃փ.
   ? у ݃݃ Ճ݃ԃ, ߃ у߃уӃ݃ڃӃу݃ڃ. Ӄу փՃ݃؃ڃ ҃փ ҃ ߃؃Ճ ߃ ރكڃ, ݃ у ՃӃ ҃փ Ճ كуփ Ӄ҃у ؃ڃӃڃ߃ ݃߃܃, ߃ ܃ ߃Ӄуփ݃߃ у݃؃ڃ كу߃փӃу. Noуу߃փ ՃԃӃ݃փ߃߃ ݃уՃ܃ ҃݃ ߃ ؃ڃՃу݃, Ӄك փ, փڃ݃ у߃Ӄڃ ߃ ߃݃փ у߃, Ճу҃, ߃ փ, ܃ Ӄփ݃ у߃Ӄڃ у݃у܃, ڃԃӃڃ ՃӃ Ճ݃ ܃, ҃ڃ ԃ݃ڃ߃, ҃փу ҃փӃ߃ Ճ݃ ܃уރփփ ݃.
   ԃՃ ݃߃ ܃݃ ك ܃߃уރ ՃփփӃփ, Ճك ڃу݃ ҃փփԃ, Ӄ݃ ߃ ݃߃, ߃փӃ܃ уӃ, ރփ݃ڃ, ߃у݃ ރփ Ճ҃߃ ܃уڃӃ, փڃ݃ كу߃փӃу.
   Ӄу ݃փ܃у߃Ճ Ӄك݃ڃ ߃уԃڃӃу у݃у܃, +Ճԃ߃ փ ߃Ӄ ҃, ՃփӃ߃܃ ݃ ߃փՃ݃ԃԃ Ӄփу߃ڃ փڃ݃ ҃у݃Ӄу փ҃ Ӄуփ߃ ܃у܃ փ߃܃ у݃у ڃ Ӄփ؃փ ܃у ԃڃ܃ كփ݃փ߃ ԃ܃.
   i ߃Ӄ܃ Ճփ݃ ݃уՃڃ݃, փփ у ؃ ߃ Ӄ܃ ԃ߃, ҃ ՃӃփփ ك ܃ ܃уكу߃, ڃ ܃ԃ уу߃݃ ߃ Ӄ ݃߃܃ уރу߃ كуу փ߃ԃ ރ.
   +݃ ߃ԃ ؃ڃ߃ ڃ у݃؃ڃ݃ڃ Ӄ܃ ܃ ڃ݃ у Ճڃփ. ?Ճ +уӃփ ՃڃӃ݃փ߃ڃփ Ճ߃ ܃, ܃уكӃу ߃ ݃փ, ڃك߃փ ڃ, ߃ ߃у؃փ߃߃: 'iރڃ! ?'.
   ? ҃ ԃ݃߃݃ڃ ߃ ߃Ӄԃ ҃, ߃ ߃ڃ܃ ߃ ڃك߃փ ߃ ݃Ӄ - ݃ڃ܃ уڃ߃Ӄփ߃߃, كуԃуՃ߃ ރ ߃փރ߃ԃ у߃Ӄу ҃݃ ܃уڃ߃, ܃ ߃ ӃڃՃփ݃ ԃ݃ уۃԃ. ? ރփ܃у ڃ փރ߃ ՃփփӃփ ރփՃ݃փ߃߃ Ӄփу ӃуՃ߃ڃ փ߃ ܃у߃ ߃ ҃փ݃ ܃߃. уփكՃ߃ڃ ڃՃփ ԃՃ, ܃݃փӃ܃ у߃܃. ݃ڃ߃߃у ԃڃӃ ܃߃ ܃݃у݃ڃ ܃у؃Ճ уԃ ؃ڃӃ߃ԃ. ?уՃ߃ڃ كуރփڃ ڃ, у߃Ӄڃ݃ ߃ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ փу ރ ߃ڃ. ԃՃ ߃փ؃ڃՃу߃߃ ԃ ڃ҃݃ڃكڃ݃, ߃ ԃ݃Ӄ ܃у, Ӄ߃ ԃ݃Ӄ, փ҃ ӃڃՃփ݃, ߃ ݃уՃ ڃՃփ݃ ރ݃Ճу ՃփӃ܃ ރރ Ӄփ݃ ރ, уփ߃߃ރ Ճ , Ӄ݃уރ.
   - Iу݃܃ ҃փ Ӄ, ߃ كу ߃ ܃߃. у ރу߃ڃ߃, - ރփ߃݃ уփ.
   ܃Ճ уփ؃߃ ԃ݃ ރԃ݃ Ӄڃ ܃ууӃڃ, كՃ߃ Ӄփփ Ճ߃- Ճڃ߃փփ߃܃ - ߃ڃ܃ ߃ ߃ڃރу. ܃у؃Ճ, ߃уӃփ߃܃ كуՃу փ҃ у܃ Ӄ ߃ ރ ߃уۃ Ӄփ. ? ܃уكу݃ ރڃڃփ܃ڃ, ܃уك߃, уڃ߃Ӄփ߃߃ у߃.
   - NoՃуӃӃۃ, ݃Ճ Ճ҃, - ԃރ܃ ܃уكу݃ ՃփӃ܃, Ճփك؃у ܃. ?݃ كӃփ߃փ ҃փ ߃ уԃփڃ.
   - ڃփԃ փ҃! Iу݃܃ փ ԃӃڃ ރփփ! - ڃ ܃уكу ݃փ܃у߃Ճ, ڃ كу݃҃у݃ڃ.
   ݃ ҃ ߃уփكՃ߃ڃ ҃݃ Ճփ Ճ݃ڃ߃߃ ݃у ڃ߃փ, كуރփуփ݃Ӄ ܃ Ճ݃؃ڃ݃ ҃ փ Ճ݃ڃփ݃߃ Ӄփރ, ߃ ՃփӃ܃ ߃ڃ݃ փ߃ ܃ ܃у߃ ڃ߃ڃ Ճ؃ڃ߃, ܃Ӄփ߃߃ ӃڃՃփփ݃ӃӃу݃ փ كփރ߃, ߃ ܃уك߃, ڃ؃Ճփ߃ڃ.
   - NoՃуӃӃۃ-كՃуӃӃۃ, ?у ӃփӃ! у܃ڃރ Ճ҃уރ ?у ߃у - ރփ߃ كу߃փ݃? - փӃ كӃу݃ +Ճԃ߃. ӃڃՃփ, ՃփӃ܃ փ߃ ܃уڃӃ. i݃уӃ߃܃ ݃ڃ, Ӄփ݃ ԃ݃уك, كуԃփ݃у ܃؃, Ճ҃؃փ݃уփ݃߃у ݃҃܃. уӃуփ݃߃у Ӄ߃փ߃ ӃՃ߃Ӄڃ݃ +уӃ݃ ߃ у߃ ՃӃڃԃ, ڃ҃ ߃у Ӄփ ҃ ԃу, Ӄփ ܃ڃփ݃ ؃փ߃܃ڃ փՃփ.
   - + ߃уփރ ݃, ܃ у݃у, - +Ճԃ߃ Ӄу ҃փӃ߃ ߃ууӃڃ݃ ߃уӃփ ӃуՃ߃ڃ.
   փӃ܃ ݃փك݃ ܃߃ , Ճփ؃ ܃ كՃփ܃, ݃ փ܃ ڃу.
   - iуڃ҃. ՃӃ݃Ӄڃփ Ӄуރ ڃ؃ ܃ ԃփ, - ރԃ܃ Ӄփڃ݃ ԃ.
   - ? ܃у كՃփ ܃уكу݃ڃ? у܃݃܃ ك߃у, փӃу ՃփփӃ߃ Ճ ܃ڃ݃ރփу ڃՃփ ҃Ճփ. Noу҃݃Ճڃ݃ڃ? - ڃ Ӄу.
   - փӃ ՃփփӃ߃ ܃݃ ڃՃу ܃ڃ݃ރփ. ՃփՃ܃ ԃ ڃփу݃ ߃ ރуۃ܃ڃ уكՃ߃ڃ܃. iуރ ڃ ?փ݃ڃ܃ԃ ԃ, Ճփ ݃փ߃ڃ܃ كՃփ у҃уփ. у ڃك҃܃ ߃փՃу݃փ܃ - ݃у Ճ҃ Ճ. +ۃՃփރ ߃у ԃ. ߃у ݃уՃ, ߃փ܃݃܃ ҃у ܃݃ڃ܃ Ճу؃ փ. +ރڃ ߃у ڃރ߃ڃ. փփ߃փӃу Ӄу ҃Ճփ ԃՃ.
   - iуڃ҃, ߃ ރ փڃу݃߃ Ճу݃ ڃӃڃ݃ڃكуڃ Ճу݃, ҃ у݃у܃ у, ݃փ ҃, ܃ ڃՃփ. у ݃ ރ ߃ ڃՃ փփ߃փ, - ܃уكу +Ճԃ߃, - ރ؃߃ ߃ ?уփ ݃уՃ ܃уڃ?
   - ؃ ܃߃! - كуރփ݃у ՃփӃ܃.
   - , ԃՃ ߃ ݃ڃ ܃߃ - ރ؃߃? - ߃ ߃ڃރу݃ +уӃփ. ރ փ߃ փ݃ ܃уكу Ӄ ރ؃փӃ ݃Ӄ܃ փփ ՃփӃ߃܃уރ, ҃փ߃߃ փփ ԃփ - ܃ууӃڃփ.
   - Ӄ ރփփ? Iу߃ փكՃڃ݃ ߃ ݃уՃ? ރփ߃ փكӃ, - ڃ݃ ՃփӃ܃ ރ߃փ߃ڃփ ԃ݃.
   - , Ӄ ߃ ҃փ܃ۃփ, ރփ߃ ՃՃ уփ߃ڃ, ՃփӃ ރ߃ԃ у ߃ ܃҃݃у ܃уу݃, - Ӄуу݃ +Ճԃ߃.
   - ԃՃ, ؃у݃ۃ. ҃Ճ ؃߃.
   +уӃփ Ӄу؃߃ փփ܃ڃ߃ كՃփ܃ փփ ԃ݃Ӄ ܃߃, ݃؃ڃ ݃փӃ ܃ ߃ ݃܃, уӃ ރ ӃуӃڃ ߃ԃ փރ, ڃՃ߃݃, Ճ߃݃ փ փՃ݃. ߃փ؃ڃՃу߃߃ ؃փփ҃փ, ӃӃӃу ߃ փ҃ Ӄփ ՃӃ уك ҃݃ փՃՃփԃ, Ӄу߃ ރփ ԃу݃. +уӃփ ߃ уփ݃, ߃ ڃԃу݃, ݃ڃ Ӄуڃ݃ ՃӃރ ܃уރ ك փՃ݃. +, ڃ߃ӃڃӃڃ ԃу݃, Ӄك݃ ك ݃܃ ԃڃӃ փ Ճу ӃՃ, ܃ Ӄ Ӄփރ уك҃փԃ փу݃ ߃ փփՃڃ߃ փ ܃߃. ߃ փ. +Ճԃ ҃݃ уڃу߃ ߃ Ӄփ Ճփ߃܃ ՃփӃ܃ ߃ ӃՃփ؃у݃ ҃݃փ ؃փ݃ԃ ߃уփكՃ߃ڃ܃. +уӃփ ރփՃ݃փ߃߃ փу ҃ Ӄރփ փՃ݃. փ݃ ؃փփ҃փ Ճփ݃у Ճփ ڃ݃߃ ؃܃ Ӄփփ, ܃ԃՃ Ӄ ӃڃՃփ݃, ܃у +Ճԃ߃ ݃փփ ߃ كփރ݃. ݃܃ ӃڃՃփ݃, ߃ Ӄ߃ ݃у݃. Noփރ݃ ߃ ݃߃܃ ҃݃ Ӄ݃у؃߃у, ҃݃ڃу, ܃у ރ уՃփ߃ڃ ܃߃ уكՃу݃ كӃ у߃у݃ԃڃ߃ ރ, ܃ԃՃ ܃ ҃݃ ԃك ܃ڃՃу ߃ փ߃ ڃ݃ уу݃.
   '?ރ' - уكՃу݃ ӃكՃ, ݃փՃփ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ ߃ Ӄ ݃߃ уك߃փ ԃރ܃ڃ ރփ Ӄփ ڃӃڃ ߃ փ܃у܃݃ ܃ՃӃ ߃уكӃу߃ڃփ 'у߃ڃ ԃу'.
   ?уՃ߃ڃ ڃ݃߃ ܃у߃փ, ߃ ҃ Ӄу ҃ڃ݃ ك ܃߃փ. Ճ߃у܃ ؃ڃӃ߃ ؃ ߃ Ճ܃у݃ փ҃ ߃փكуՃу݃ڃӃԃ փՃ܃ ҃݃ڃ؃ Ճփ ރփ.
   - Ճ ݃ ܃, ԃփ. уӃ Ճփ݃ كۃ܃, ߃ ܃߃ ߃ ܃у܃ у߃Ӄڃ ԃ ڃك҃ ӃۃՃփ. ݃ ߃ڃփԃ ߃ Ճփ݃у ҃Ճ '?փ߃փу݃߃ Ճڃփ܃', - ܃ڃ܃߃ Ӄу, Ճ߃ڃӃу ߃у Ճԃ.
   - уӃ փԃ. Ӄ уӃ߃ փփ ?у փ҃ ߃ Ճڃ. ߃ ҃փ܃ۃփ, ߃ڃ܃Ճ ܃߃ ߃ ҃փ؃ڃ, уփ ߃փރ߃ԃ, ܃ڃ у ܃ ރ߃ ՃۃՃփ, - ܃уكу݃, ݃҃у уރуك߃܃.
   +уӃփ ߃ ރ݃ Ճփ ܃.
   - ?у, - ܃уكу +Ճԃ߃, - RփՃӃփՃ, ߃уӃփ߃, ݃փԃ ҃كՃу փՃ݃ ߃ ߃փԃ ߃у܃ڃ߃, փ ?уփԃ ؃փփ҃.
   - փ. + ߃ ߃փ ݃܃ փك؃. փ ߃ ܃҃݃ уۃԃ ууփ, ԃ ܃ууӃ ݃ڃ Ճ݃ ރփ߃ ҃փփ؃փ. ߃ ӃӃӃу Ճԃ Ӄփ ڃԃу݃, - Ӄփڃ݃ ԃ, - ރփՃӃփՃփ փՃ݃ փ҃ ߃ փՃуӃ݃. փӃكރ؃߃ .
   - +փރ ؃. ? ڃ܃ ރփՃӃփՃ ߃ Ӄփ݃ڃփՃу ܃уу, ߃ ܃߃܃у ܃܃փ ڃԃу, - ܃уكу +уӃփ, - уӃփ߃, ރڃ܃ ރ؃߃ كууӃڃ ܃߃փ ҃.
   - Ճރу, - ܃уу݃ ԃ݃Ӄ ߃уփكՃ߃ڃ, - RփՃӃփՃ ރ؃߃ ߃уڃ ݃܃ ރ, փރ ڃ߃փփ߃ уރރ. NoууӃڃ փԃ ߃փ݃ك. փ߃ ރ߃ Ӄ҃Ճ݃҃ڃӃ ؃ڃӃ߃. R у߃ iڃ҃ڃ ؃ڃ݃, Ճփ у ؃ ݃փ߃ڃ܃ у҃у у܃уكӃу ރ߃ԃ ڃ߃փփ߃ ڃڃ ރփՃӃփՃփ. ? уփ؃߃ փ݃܃у ރփՃӃփՃ Ճփ܃ڃ ݃Ӄ 'Rڃ܃' ߃ڃ܃ ߃ ߃уكӃуփ. ԃ ڃу كڃ߃ уۃԃ, փ߃ ҃ Ӄу؃у.
   - ރփՃӃփՃփ ?у Ճփ у܃уكӃу? - ڃ݃ у.
   - ރ߃ԃ ڃڃ ҃݃. + у߃, ܃ ߃փу߃߃ уك҃Ճڃ݃ كڃރ߃ ܃. ݃ у ԃ݃Ճ كڃރ ҃փ փ݃Ӄփփ܃ԃ ރ, ߃уӃփԃՃ у߃Ӄڃ ݃ՃփՃ. ݃ ߃փԃ Ӄ܃߃փ ރ ؃ ߃ ҃Ӄуփ. + փ Ճփ у܃уكӃу, ܃у܃ ڃ ރփՃӃփՃ, ܃у у ҃ރу߃Ӄуփ փ݃Ӄփ܃. R؃փ, ߃уڃރփ, ڃӃڃ ރփӃ ߃ փуԃڃӃу ߃ уՃу߃ڃ ߃փԃ ܃уރ߃փ ڃ݃ у݃, փك܃ Ӄ܃ڃ كуՃу ߃փуՃڃӃԃ ߃ڃ܃. +уӃՃ, Ճ߃у؃Ճ, ՃփՃ܃ у܃уكӃу, ܃у Ճڃ Ӄփ߃ у܃ڃ ؃ ҃уك ҃ރу߃ ރփՃӃփՃ - ڃӃڃ݃ ރփӃ, ރ ߃ փ Ӄуڃ ؃ڃ. у, ܃ԃՃ ރփՃӃփՃ Ӄփ߃܃ Ճڃу ܃؃ ڃ߃, ݃փ؃у ރ݃у, ߃ ܃ڃу ߃ փӃփ݃ڃ݃, ރ ك߃у - փ݃ փӃփ݃ڃ, كуԃӃڃ ڃ݃ ߃у߃փ ڃӃ݃, փރ ܃܃. " ރփՃӃփՃ ܃уكу݃ ߃ ԃ݃Ճ߃. ߃ Ӄփ߃܃ ݃܃ ܃؃ ڃ߃, ڃ܃ փԃ Ӄփ܃уރ, у Ճ҃ փ. i܃փ Ӄփԃ, ރփՃӃփՃ ك؃ Ӄփ߃݃, ߃ Ӄփ߃ ރ ۃ. iу, ߃ Ճ݃ԃ ݃փ؃у ҃݃߃ڃ.
   - , - փփՃփ߃݃у ?у݃ڃ߃, - Iփ҃, ރ؃փ ҃, ރ ݃փ߃ڃ܃ ڃك҃܃ ۃՃփ ߃փӃу? ?- ރ߃ у߃ у݃ ݃ у܃ڃ ڃڃ. ?-ԃ-ԃ. ?у ܃у كӃ?
   - Rփ߃ - ݃уӃ߃. ?у?
   - - ?у݃. +у, у, iу, Ӄу -уڃ - ҃ ҃փ؃у݃у ܃ԃ ڃ Ӄك҃؃Ճփ߃߃у ?у݃ڃ߃ Ӄ߃Ӄ ڃ݃ ԃ, - у ރփՃӃփՃ كՃփ փ?
   - NoՃփ ߃ Ճ݃؃߃ ҃ ރփՃӃփՃփ, - Ӄփڃ݃ ݃уӃ߃, - i݃ڃ܃ ރ߃ԃ փ݃փ߃ڃ. у݃ ߃ փӃփ ܃݃уԃ ރ؃߃ Ӄփڃ, كՃփ - փ߃ ރу݃Ӄփ߃. ? ڃ݃߃ ߃ ҃փ܃ۃփ. ݃ ݃уۃ߃ كу҃փՃփ, у փӃ փՃ܃ ߃ууՃуփ. -Ճփ ҃ڃ, ҃Ճڃ ߃. ?݃уӃ߃ փԃ уރԃ ݃уۃ߃ ߃ ߃уԃу. +ރ Ӄ Ճу݃փ܃ ݃փ ߃ Ճڃ. փ܃ у ҃уۃՃу߃ڃ܃ ݃уӃ݃, ރ كӃփ Ճփ؃у փ ߃.
   - փ݃ ݃уۃ߃ ߃уӃփ ߃ ރփՃӃփՃ ݃փ, ԃՃ Ճփ݃у? - ڃ݃ у, - ҃փԃу փ ރ ڃ݃ ߃ ՃփփӃ كу݃փكу?
   - ރփՃӃփՃ ߃ ܃փ. ҃փԃуփ ҃փ, ߃ ՃփփӃ Ӄу Ճу߃փ, - Ӄփڃ݃ փփك߃ ԃ, - ݃ Ӄу ߃ ӃڃՃփ, ڃ Ճڃ. փ݃ ӃڃՃփ, ߃уڃ߃уۃ ރփ, Ӄڃփ, у. ?փ ҃݃ ރ, փ ݃. ك߃у փރ, ߃ ууۃփ ߃ ރփ ރփՃӃփՃ ԃ݃уك. ?كރ؃߃, ӃڃՃڃ ԃ݃уكу փ݃Ӄփ܃ у ރ ߃ууՃуփ ҃փ.
   փك߃у܃ރ܃ ҃Ӄփ݃ փ҃ Ӄكԃ݃Ճ ݃҃߃݃у.
   - Ӄ ߃ ҃ۃփ, - Ճ݃؃у݃ ߃, - փ ؃ ݃փ كՃփ ݃փ߃ڃ܃ у҃уփ, ߃ уك ߃ Ӄփу ܃݃у. Ӄ܃ڃ ݃у ݃փ ߃ ԃ݃҃݃ۃփ, փ݃ ۃՃփ, ڃ ՃփփӃ у݃܃, ރڃ ԃރ. ߃ ߃ у݃у܃ ݃߃ كу܃ۃ. ? iڃ҃ڃ ҃݃ ݃у, ܃ԃՃ ރփՃӃփՃ ڃ-ك ݃҃ك߃уփ݃߃ ڃ݃ ڃ܃у Ճ܃ كуԃ݃ՃӃу݃ у݃у܃.
   - у փ҃, ՃуӃуۃ ܃փ Ճ у݃у܃ уك؃؃փ. ӃӃ, փԃՃ߃ ߃ ԃ߃ ߃ ۃՃ. у݃փ ۃՃ ݃܃ Ӄ؃Ճփ߃ڃ փ ރ؃ڃ, - ڃփڃփ܃ ރփڃӃу, ܃уكу݃ ?у݃ڃ߃.
   ? ރփ݃ڃ Ӄރփ ?у݃փ, ߃ ܃ۃӃڃ փ Ճ݃ԃ Ӄփރ ߃ ܃ރ ߃ ڃՃڃ݃.
   ԃՃ Ӄك݃ ߃у ݃փ ؃փ݃у ܃у ݃߃ Ӄփڃ݃ ݃߃, уރуك߃܃ ҃݃уԃՃуڃ݃ ڃ ك ؃ڃ, ك у ܃߃փуރ, ؃փ݃у݃ Ճ҃ԃ ރփՃ݃փ߃߃ փу݃ ԃ݃҃ ݃փ.
   փփӃփ߃߃ڃ܃ փ Ճ݃ԃ ߃ Ճڃ݃ ܃, ڃ݃, ڃԃу݃ ߃ ԃڃу, փ݃ у܃уكӃу݃ уك݃ڃ߃ у߃ ڃڃ. ݃܃ ܃ԃՃ ԃ߃ ԃу, ݃ у. Ӄу, Ӄރڃ߃у ߃у܃у ݃уӃ߃, كу܃ у݃у܃ ڃك߃, ڃ߃݃ ҃܃ փ߃܃, ܃ڃ ?у݃, ܃уكу, ՃӃփ كу܃ ߃ Ӄ ԃӃڃ ҃ ߃, ڃ߃ -уڃ.
   ?܃ ߃уڃ݃ ڃڃ߃, Ӄ փփу݃ Ӄу уكԃӃуڃӃу. уփ ߃ ރ ߃. ? փԃ Ճ - ڃՃڃ݃. Ճރу у. ރ ߃ փ߃ ߃уӃڃ݃у. Ӄ у ݃҃Ӄу݃ փ, ҃ Ӄڃփ߃ڃ փ ڃԃ, ՃӃڃ؃փ߃ڃ, փ ݃ڃ, كуՃ߃ԃ ރփ Ճ҃ ݃҃܃. ݃փ܃у߃Ճ ڃՃڃ܃ ߃у҃݃Ճу, ܃у ߃ ԃӃڃ݃ ڃ, ܃у ރ݃ Ճ ڃ݃ ރӃу݃у. ӃӃӃу, ߃уӃڃ у. No߃у, ߃ ؃ ك ߃ڃ ߃у҃݃Ճуփ, ڃރуڃӃуփ, փ߃ڃӃуփ. уփӃ փ݃, ܃ԃՃ -߃ڃ҃Ճ ԃӃڃ փ҃у ܃, كуՃփ؃у Ӄ Ӄك ߃ у, Ӄփڃ ߃փ Ӄكԃ݃Ճуރ, ҃Ճ , ܃ރ ݃Ӄփ߃, փփՃуӃу݃у փ ܃у܃у- ڃ߃ރуڃ.
   փ؃ڃՃу߃߃ у݃у܃ كуу݃ ܃у݃ Ճ؃Ճ. փ߃ ؃у܃ڃ ݃߃փ߃, كփރ݃ փ݃ ߃уԃփ, ݃փ܃у߃Ճ ߃ ӃӃӃу ݃Ճ. у҃, ҃݃ փ݃ ߃ ݃փ؃у փ߃ Ճփ݃ ݃у Ճ҃߃ ӃՃ ҃փكփ߃Ӄ ܃. уփ ݃҃ڃ ݃ڃӃ߃ Ճ؃Ճ у Ӄ Ӄփރ ߃փԃ Ճу؃ у߃уӃ݃ڃӃу Ӄ ރуڃ߃, ҃ ߃у݃уՃڃ ڃڃփ. ?݃ڃ ՃӃڃԃуփ݃, Ӄ܃݃у ރуԃ߃ڃ ރ݃ ݃у ҃уу҃у߃߃ Ճ҃ ܃߃ ܃уփ݃ ܃у ރփ ܃Ӄك ӃՃ߃ փ݃փ߃ ݃҃Ӄԃ փ܃݃. ? у܃ڃ ރڃ߃ Ճރу݃, ރփу݃ Ճ كу؃Ճу݃ ރу߃ڃփ܃ ߃уփ߃ڃ.
   ? փރ߃ у݃у܃ ݃փ܃у߃Ճ ߃ ӃڃՃփ փу߃ڃ Ӄփ փՃ܃, ߃ ӃӃӃу փ ߃փԃփڃ܃ փ݃. Ӄ݃߃ ڃՃӃڃ߃݃ у. Rփ؃Ճ ߃ڃރ уӃу݃ ݃܃ ՃӃ Ճփ݃, ߃ ߃ ܃уكу݃ڃ ҃փكՃ߃. ރ كуփ݃, ҃ Ӄ҃ ߃ ҃݃ ߃ڃ܃у܃ڃ փԃу. уփ ڃ߃܃ ܃ڃ߃ Ӄ Ճփ݃, ԃՃ ݃փԃ܃ ܃߃݃ ݃у ՃփӃ܃, уك փ ҃փՃփ уك ڃ݃߃ Ӄك҃Ճڃ݃ ԃ ڃ܃߃Ӄփ߃ڃ. ?҃ ߃ ӃՃу փ҃, ߃փރ߃ԃ ՃӃڃ߃݃ у݃ ܃ڃ. ӃՃ, у փփӃփ߃݃у ߃փރ ݃ڃ, ݃փ܃у߃Ճ ӃӃӃу у փӃڃ Ճу߃ڃ ՃփӃ܃. ߃уՃڃ݃ ߃ Ӄ߃ փԃ Ճ҃Ճ܃, , ܃уكу݃, ҃ Ӄփ Ճ, у߃ڃރփ ߃փԃ. iу ߃ ރ Ճփ؃у, Ӄڃ ԃ҃, ؃у ڃ ك܃ Ճу Ӄ ݃ڃ Ӄփփ. փރ߃ ܃߃݃ ԃ҃уރ ݃҃ у уك ߃.
   уكу݃, ՃփӃ܃ Ճ݃ԃ ؃Ճу݃ ԃ փ݃, , Ճ؃ՃуӃڃ, ؃ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ Ӄԃ߃݃у ߃ڃ, ڃ؃у݃у уփӃ Ӄփ փ݃, ӃӃӃу݃ Ӄك҃؃Ճփ߃ڃ ݃փ܃у߃Ճ. Noуփ Ӄփ݃ ݃ڃ ߃փރ߃ԃ ӃӃփ, ܃߃݃у Ӄ݃у؃߃ރ ԃ҃уރ փ܃ ߃փ؃߃ ڃ܃߃݃у ߃փ. +փ݃փ߃ ܃у݃ ك߃у߃ڃ iу, ԃ ڃ܃߃Ӄփ߃ڃ, փރ كуփ݃ ҃߃ у, ڃ݃߃ ڃ؃у փ҃ Ӄڃ ԃ҃уރ փ , ߃ փӃփ݃ڃ ҃݃ ߃փ݃ك, ڃ߃у ܃-߃ڃ҃Ճ ރ ߃. +ڃՃڃ݃ ܃ Ճփ؃у Ӄу ҃փރ߃, ҃փ ރ܃у߃ڃ փ݃Ӄу փ܃, ߃ ݃ ؃փ݃у߃߃ փՃ܃. ?ك҃؃Ճփ߃ڃ ߃ууу݃, Ӄ܃ ԃ҃ փރ߃ Ӄփڃ݃ڃ ݃ڃ݃ڃ Ճ݃ԃ ҃փރ߃ փ݃.
   ݃փ܃у߃Ճ ԃ ҃݃ ރу݃. ރ ߃փփڃރ փ݃ ݃у܃у уӃуփ݃߃ ՃփӃ܃. ݃؃ڃ Ӄ ݃уՃ߃ ߃ փ у, ڃ ރփՃ݃փ߃߃ Ӄփ Ӄ߃ڃ ҃փՃ, Ӄփ߃݃ ߃уكу Ӄփ ܃ڃ ӃӃփ. у܃߃݃ ߃ ݃܃, ߃ у փԃ ؃ ڃՃ߃݃, ܃у ߃уԃ݃ ԃ ݃уՃ߃ ݃փ܃у߃Ճ փ҃ ߃ ԃՃ. уփ ӃӃӃу, ܃у ՃփӃ܃ ߃уԃ݃у, ܃ԃՃ փԃ ܃ڃ ܃߃݃у ߃ڃ؃߃փԃ ܃у փ ԃՃ ރփՃ݃փ߃߃ ݃ك݃ Ճу݃ ӃӃփ. iу փ ԃ݃Ӄ ߃у݃у؃Ճփ߃ڃ, ݃у܃у ԃՃ у ߃փ؃߃ փ݃ փ ԃ҃. Noуփ ҃փރ߃ Ӄ߃ Ӄ уӃ ܃, փփ߃փ Ӄ߃ڃ, ؃߃ ߃уу у ߃ԃ ՃփӃ܃ ݃؃ڃ ݃уՃ߃ ރփ؃Ճ փ ܃݃փ߃. у уփ߃߃ كуՃу݃ уكՃӃڃ߃݃ ߃ԃ, ܃у ܃ڃ ݃փ܃у߃Ճ. Noуփ ڃ݃߃ ؃у݃ ҃փՃ كу݃. ԃ҃ ڃ܃݃ڃ ߃ ՃӃڃԃу݃ڃ, ܃уكу݃, ߃ Ճу؃ փփу݃ Ճу. i ߃փ܃݃܃ փ܃߃, ߃уԃ݃у Ӄփ փ݃, փك܃ у݃у҃ڃ݃у , Ճփ؃ڃӃу Ճу߃ڃ, ރփՃ݃փ߃߃ ӃՃ߃݃ ԃڃ ӃكՃ. Noуփ, уу ߃ ރփ, ՃӃу؃Ճ փ݃Ӄу݃ ݃փ܃у߃Ճ փ܃, փփӃփ߃݃у ߃ Ճԃ ҃, փՃӃуڃփ݃߃ ҃у ܃ у߃ ҃փՃ ݃؃ڃ փ փ҃ ߃ ؃ڃӃ.
   iу ߃ڃރу, ؃փ݃у߃ڃ ݃у܃у Ճ Ճԃ փ ߃ ݃܃ ߃փԃ, ߃ ߃ փ݃ ууу߃փ ҃Ճڃ Ճكփ ՃуӃу ӃՃ Ճ݃ փ߃߃ڃ ݃փփ. +ރ փރ ߃ڃփԃ ߃ уӃу݃, ܃у Ӄك փ҃ ܃ уу ܃ڃ. ݃փ܃у߃Ճ Ճ݃ԃ ߃ ՃуӃу݃ كу߃ ރ ݃ڃ ܃ԃՃ у݃у܃ ؃ у݃ Ӄփ݃փ, ރ؃߃ ҃݃ փ݃ڃӃ уރփ փՃރփ.
  
  
  *****
   +߃݃ iу ԃރ܃ ރك܃. IՃ у݃у܃ ߃ уӃ ރуԃ߃ڃ փӃփ փ߃ ݃փԃ ?уكރу߃Ӄ '܃уՃ'. ރփ߃߃ ԃރ܃ ރك܃, Ӄу ҃Ճڃ ݃փՃ߃ڃ ߃, ܃ԃՃ Ӄ у݃߃ ڃ ؃ Ӄу݃, ރ݃ڃ ҃݃ ԃӃ كуӃу܃.
   уփ Ӄ݃փ ڃ у݃у܃. ?݃Ӄ ܃уكу݃у ؃փ݃ ߃փՃу߃ڃ. i݃߃ у݃ ك փڃރ ҃݃у܃уރ, ߃ ӃكՃ ؃ փ ԃփ, ݃ڃ ݃у܃у݃ ܃ރ߃у փ݃. +݃ ߃߃ԃ Ճ؃Ճڃ܃ ҃݃ Ӄփ؃ ݃փԃ܃ Ճу݃. +كՃӃуӃڃ Ӄփރ ߃փ؃߃ Ӄكԃ݃߃ ߃ у, փكуӃ ݃փ, ݃փ܃у߃Ճ փ ރӃу փ܃ Ӄ܃ ڃރ܃߃ ܃ Ӄփ ڃу ߃ كуӃу܃ ܃.
   - ? , у ݃҃ڃ, iу, - ރփ߃݃у -уڃ, - ? ؃ ՃуӃ߃ Ӄу݃, كуӃу ڃԃӃڃ݃, ܃փ уكӃփ݃, Ӄ ڃ ڃ.
   - Ӄ Ճ؃Ճڃ Ӄڃ߃Ӄу. ߃փԃ ߃ ߃ Ճ݃ԃ ߃ ރ, ރ у փԃՃ߃, - ڃ݃ уփ.
   - R؃փ ҃ ߃ Ճ؃Ճڃ, у Ӄڃ߃Ӄу? , - كу҃݃փ݃ -уڃ.
   'уӃփ߃, -уڃ܃ ߃ كуՃփ݃. iڃՃڃ, Ճ܃у݃Ӄуփ, ӃՃ', - Ճރу ݃փ܃у߃Ճ Ӄփڃ Ӄ݃ ܃ڃ݃ ݃҃܃ ߃ ݃ڃ:
   - , ܃у ރ߃ у ރ؃փ ރփу? ߃ ڃ փ߃ ڃ, ߃ ڃ ߃ Ӄуփ. ? Ӄ уӃу߃ڃ, -у, Ճу؃ ܃уރу܃ ݃.
   - Ӄ ܃݃փ, Ӄ փރ ߃ Ӄփ, - ߃у҃ڃ փՃ ڃك߃փ݃ -уڃ.
   уփ ߃փӃ݃߃ ރփ -уڃ, ӃڃՃփ у܃ ڃ уك փ уփڃ. ݃փ܃у߃Ճ փփ ߃ ރ уӃ܃у߃ ك ݃ уكԃӃ ߃у҃ڃ , ރ ߃ у ߃ڃփԃ Ӄփу ՃփӃ܃, ҃ ߃ ݃у փ уكՃу؃у փ. у݃ Ճރу փ܃у߃. ݃уԃ, փ܃у߃ ڃՃփ݃ ߃уڃ ݃҃у݃ փރ ҃փ݃ك҃ уӃуփ݃߃ރ ރ܃уރ.
   +ރփ ߃ у ӃڃՃу ԃ߃܃ փ փރ߃-܃уڃ ԃ݃уكу, iу ރރփ߃у݃߃ ҃փ ՃփӃ߃ ܃ۃӃڃ. ? ܃ у كу݃҃Ӄу݃ փуރ ݃ڃ ՃփӃ܃, ՃӃڃ؃փ߃ڃރ Ճ݃ڃ߃߃ރ у݃уރ, Ӄуރ ԃ݃Ӄ, ҃݃уԃՃ߃ ߃܃ փփ Ӄ܃Ճ߃ Ճ҃Ճ܃. уփӃ ߃уӃڃ݃, ܃у у փ݃. ߃ ߃ փ փփ؃փӃӃу݃ ߃փ҃݃ڃ ܃у߃߃ ܃܃ ҃փ҃Ճ, كуڃӃу݃ ԃڃ у ҃փ ԃރ܃ԃ ӃуӃу߃ڃ, ߃ уكԃӃуڃӃу݃ ߃у҃ڃ .
   ' ރ؃փ, ߃уڃ߃у Ӄ݃҃݃?' - ڃ у փ҃, - 'iރփ ܃߃уڃӃу, ރ߃ ؃ у҃݃߃ Ӄ ߃уӃڃ ՃփӃ܃. ߃ ߃ ߃ ܃ԃ ރփ, ܃ԃՃ ߃ Ճ. ݃܃ ߃ ߃փ. փ Ӄ߃ ڃރރ փՃփ߃ ҃݃փك߃'.
   - փ҃ Ճփ݃у ҃փ҃ , iу, - Ӄ݃փ܃݃ уփӃ Ӄڃ ڃ߃ ރ݃փ уփڃ߃. كу߃ ߃փރ߃ԃ Ӄփ.
   - R߃ Ճփ݃у, уփ߃܃, - ߃уՃڃӃ Ӄ܃݃ڃ݃ Ӄу.
   - փ҃ Ӄ ރ߃ڃ, փ - ڃԃڃӃ Ӄكރڃ݃ ݃փ܃у߃Ճ, ӃӃӃу, ܃у - ڃ߃݃ փԃ փӃ߃, - Rу -уڃ, Ճփ݃у Ӄփރ ܃уڃу߃ ҃փ҃.
   - ? փ փԃ. ߃у уӃ߃уӃڃ ߃ ݃Ճ܃ уރ҃݃؃ڃӃу߃ڃ ݃Ӄ, - ރ݃߃݃у -уڃ.
   +܃ -уڃ ݃փ܃у߃Ճ ԃӃڃ݃, у ؃ Ճփ݃у݃ ҃փ҃ ݃҃܃ ߃݃ փԃ ك߃փӃ.
   - ݃уԃՃу, уփ߃܃. у܃у كу҃݃ڃӃу, - ܃уكу ҃уՃӃу߃߃ Ӄу.
   у փӃ߃ ڃ߃݃ ݃փ܃у߃Ճ ؃ ڃ݃߃փ. " ރ ߃ڃރу, ӃՃ Ӄփփ߃߃ ߃փ, ߃ ՃփӃ߃ڃ ރ؃܃ڃ ڃ߃ڃ߃܃ ҃у݃ Ӄ - ߃ ܃փ ߃ փ Ճփ݃ڃ Ӄփ ՃփӃ܃ - ߃ փ Ӄ߃ڃރу߃ڃփ, ߃ փ ݃҃܃уރ, ߃ փ كу҃.
   у ҃ Ճփ݃у݃ Ӄ ҃փ҃ ߃݃ փԃ ݃փ܃у߃Ճ.
   - փ҃, iу.
   - iуڃ҃, у, - ܃уكу ҃݃уԃՃу߃ уփ, - уރ ؃ ܃у, ҃݃. у փԃՃ߃ ރ߃ԃ ݃, ރ Ճ݃؃߃ ҃ ҃ ݃ڃՃփу. ?ԃ ރփ ߃ ڃك߃у - ݃܃ փӃ.
   - Ճփ ڃ݃߃փ߃, ܃уڃу, - ݃҃߃݃у у, - Ճ փ ҃݃.
  
  
  *****
   +݃߃ كуӃу܃у, ڃ уӃڃ݃ڃ Ճу݃߃փۃڃ . ݃Ճ߃ ݃Ճ܃ ݃փ܃у߃Ճ у ݃ Ճу݃փ܃ Ӄփփ. -ڃՃփу ߃уՃփ݃ у߃уӃ݃ڃӃу ؃Ճу, ܃ԃՃ ڃ Ճԃ߃ Ճك , փՃփՃڃ Ӄу߃, ߃ ݃݃ Ӄփփ ڃ܃у ރփ Ճ݃ у߃Ӄ܃ ߃ ҃փ. Iփ܃ ڃ݃߃ փ݃݃, ڃكӃڃӃу݃у ܃у كރփ. i Ճ߃ ߃ ҃փփ ҃ Ӄ܃ڃ, у уՃу݃ڃ ҃Ӄ, ߃ Ӄփڃ߃ ܃, ߃у܃݃߃ ߃у ӃՃ փ݃ ك ݃ كփރ݃ ܃у؃Ճ ܃փ܃, ݃ ՃփփӃ.
   ߃ Ճԃ ߃ Ӄփу݃ڃ كу߃ փ, ߃փ߃ ӃՃ, ҃уكӃуӃڃփ уك݃ڃӃ փ܃ Ӄ Ӄփރ у߃ڃ ߃փԃ. +݃Ӄу ރڃރ ՃӃ уӃ߃ڃ ҃ԃ, уكՃփ݃փ߃߃ ك܃ ܃, ݃փ܃у߃Ճ ҃уڃ݃ Ӄփރ ݃փӃރ:
   - у, ރ ܃у ܃уڃӃ! у؃ ߃փރ߃ԃ ؃܃Ӄу. у ܃уك܃, ҃Ճ Ӄ Ճكփރփ݃.
   փӃ܃ ރփ݃ ߃, ܃Ճ ܃ڃӃ߃ уփ. փ܃ ԃ݃҃ ݃փ Ճڃ ك܃ڃ كу݃ڃ. փ܃݃܃ ՃփփӃփ ܃у ܃ Ӄу݃ڃ݃ڃ Ճ ߃ Ճԃ, ҃уكӃу كփ݃փ߃߃ Ӄ ރ у.
   - у كՃӃ! ՃуӃу Ճ ݃уӃуփ! - փՃ݃؃ڃ݃ у.
   - уӃу. ߃у փ ڃ݃ڃ߃ ԃу߃Ճڃ܃у փփ у݃߃ރ - Ճу݃փ܃ ߃ ߃ ۃՃ. ރ؃փ, Ճу؃ փփ Ӄփ߃ Ճ ڃ ڃ҃ڃ.
   уۃՃу܃ ܃ Ӄփ߃݃ ݃݃ ҃փփԃ, ߃ ܃ ԃ ݃ Ӄ܃ڃ ߃. Iփ҃ ڃ߃փփ ߃ууӃڃ݃ Ӄ ݃Ճ܃ փփӃփ߃߃ ҃. iՃփ݃у ߃փ܃݃܃ ԃփ҃܃, ݃փ܃у߃Ճ у ڃ݃ Ӄփ݃, ҃уۃՃу܃ ݃݃ ڃ߃փڃ. ?Ճ ԃ݃҃܃ Ճڃ݃ ݃փ. ? كу߃ ݃ ރփӃу ڃڃ߃. +ڃ ڃփك݃, ݃߃փ߃ Ӄփ փ݃ уڃӃу݃ փփ ԃ ܃߃ ՃփփӃփ. +Ӄڃ݃ Ӄփу݃փ߃ڃ, كу݃݃ ҃݃ փփ. + ߃у Ճу݃փ܃ ӃփփՃ փރ߃փ ҃փ݃. ?ӃӃӃу݃ كу݃ كуу ԃ߃ڃڃ ՃփփӃփ, ҃݃ كփރ݃. ӃՃ уڃ߃Ӄփ߃߃ у݃ ݃Ӄ ܃ԃ, ԃ߃ڃ݃ ҃փӃ߃ փ߃ ڃكԃ߃, ܃у كރփ ܃߃փӃڃ. ?Ճ ҃݃ ߃у݃܃ كу߃, ڃ ރԃ݃ ӃڃՃփ փރ߃, ރу߃ Ճ߃ ҃փ уӃ - Ճ߃ كփރ݃.
   - , ! у كՃփ ߃փ҃߃, - ܃уكу ߃փԃރ܃ iу.
   - уӃփ߃, у܃ڃ Ӄ ރփу ؃ڃӃ ݃փڃ, Ճ ܃ڃ܃ڃރ? - ڃ ܃ڃ݃ ރփ߃݃у у.
   - ߃. уӃу ڃ كӃփ?
   - փ, ߃ ߃уՃ, iу, - ҃ ܃уكу݃ ՃփӃ܃, - R߃ - у߃ كՃփ у݃. уӃу ݃ ߃уكу ݃Ӄփ.
   - ?փփՃ Ӄփ ܃уكу݃. ?ڃՃڃ? Ճ Ճ݃Ӄփ, ރڃ, у ҃у߃. "?
   - , ՃуӃу, փ݃ у փ, - ߃փӃփփ߃߃ Ӄփڃ݃ у.
   - ҃ۃ, ݃߃, ؃ ҃, - ӃփՃ ԃ݃ Ճ҃Ճڃ ՃփӃ܃ уփ.
   ݃փ܃у߃Ճ Ճփ݃у ߃փ܃݃܃ ڃ݃߃ ԃփ҃܃. -Ճ܃ ҃փރ߃, ҃Ճ ӃكՃ ݃݃ ރփ Ӄ܃ڃ ܃߃փӃڃ Ӄ܃ كу݃փك݃ ߃ ك܃ ӃՃ߃ փ݃ ރփ؃Ճ ܃уރ, ԃ ҃݃փڃӃڃރ ҃݃ڃ ܃܃.
   iӃփփ߃߃ ߃փ؃ڃՃу߃߃, ҃уۃՃу܃ Ӄ݃݃ ߃ ҃݃ ӃՃ. ҃݃ փ܃, ܃ ߃ ߃փ܃݃܃ ރڃ߃ ߃уكу ؃ ݃݃. ܃уكу݃, փ܃ Ճփ݃у݃ ރփ уكӃ ރ Ճ܃Ӄ. No߃у كуу߃փ ܃, ރ؃߃ ҃݃ ҃ ߃уރ߃ԃ ܃уڃ .
   - ߃փփ߃, ߃у ؃ كՃփ ݃? - ڃ݃ у.
   - ؃. i݃ڃ ԃ݃? +-ރփރ, +у܃ ?у݃܃ Ճ݃Ӄу.
   - ՃуӃу ڃ ߃уԃуփ? R߃ ߃փՃуӃ߃ у ҃݃ у߃, փ ܃փ- Ճփ݃ڃ Ӄڃރ փ߃ڃރ, - ӃՃփӃ݃փ߃߃ փՃ݃؃ڃ݃ у. ?݃уك܃ փ كу҃݃փփ݃, ߃ ݃ڃ Ӄڃ݃у Ճփ܃у ܃Ճ݃ڃӃу ݃҃܃.
   ݃փ܃у߃Ճ كу݃҃Ӄу݃ уփ. ރ ӃփԃՃ ߃уӃڃ݃ փ҃փӃ Ӄك݃. у ؃у݃, у Ճރу , ރ߃ԃڃ ݃Ճ, у߃Ӄ у, փՃ܃ ӃփՃ փ҃ -Ճփ܃, у݃Ӄ݃ڃӃ у܃Ӄу߃߃. ڃ у݃ ҃ ڃ߃փփ߃փ. у ڃ߃ԃՃ ރ, ܃ԃՃ كӃ݃݃ ҃у߃Ӄ܃, ڃ ߃у Ӄуڃуރ, Ճ߃ڃ, ՃڃӃڃ ڃ݃ уރփڃ ڃ. +ރ уփ уՃ߃ ԃ݃уڃ݃ уփ.
   Noуփۃ߃ڃ܃ ҃ Ӄփ߃݃ڃ ҃у߃ كу, уكӃփ߃݃ ݃Ճ܃ у݃ڃ ڃ҃փ؃߃ ܃у, ՃԃӃڃӃڃ ڃуڃ كууՃ Ӄ݃փփ ڃ ܃ڃ ԃރ܃ڃރ ܃ڃ܃уރ ރރփ߃, ܃ԃՃ ҃уۃՃу܃ ڃ Ճكփ ҃Ճփ ݃Ӄу Ӄփ Ճ. +уڃكу߃ كууڃ݃ڃ, Ճԃ݃ՃӃу ܃Ӄك ݃ڃӃ. Ճ߃у܃ ҃ك ރփ ߃܃ ߃ڃ ҃ ރڃ߃ڃރу݃߃, ރ +у ?у݃ ߃ ރԃ݃ ҃ ӃڃՃփ ݃ڃ ك ߃փ܃݃܃ ރփ Ճ Ӄփ. уփ уփ كуރ݃у݃ ڃ݃у݃ڃ.
   'Iу - ՃӃ. Iу-ՃӃ. Iу-ՃӃ', - ݃у݃ ߃ Ӄ܃ ܃ރу߃Ճ Ճ݃ ԃ݃уӃу߃ڃ ՃӃڃ؃փ߃ڃ Ӄփ݃уރ. ك߃у݃ ԃ݃ +уӃ݃ ڃԃӃڃ݃ڃ ڃك Ӄփ ڃ ԃփ, ܃ڃу, ԃу Ӄڃ Ӄуڃփ, ܃у ݃܃ ڃ ҃уۃՃу܃ ՃۃՃփ Ӄ݃߃.
   , ܃ԃՃ ڃ҃݃ڃ؃уу ݃Ճ܃ Ճ݃ كууՃ, ݃փ܃у߃Ճ у ߃ у݃ уу ܃ڃу, ԃރ܃ уރփ݃ڃ, у ܃у ӃڃՃփ݃, +у, уكރփڃӃڃ ߃ ܃ރ, ߃ڃփԃ ߃ Ճփ݃у. ?݃كӃуӃڃ փ, ?у݃ڃ߃ ߃ ӃڃՃڃ փԃ ߃փՃӃ, +Ճԃ߃ ڃ Ӄփ݃, уكӃу݃ڃ݃ ڃՃփ߃, Ճу у Ӄփփ, ҃݃܃ڃ݃ ߃ ҃ ҃փكՃփ݃߃ڃу, ՃуӃу ݃ڃ ܃ރу߃Ճ-փ Ճ݃ ԃփ҃܃. փӃ܃ ӃуڃӃу ߃уكу Ӄ Ӄփރ ݃уӃу߃ڃ ҃݃ ߃փ؃փ݃уփ݃߃, ӃփՃ ݃҃ ҃ ԃփ҃܃ ݃փӃԃ, փك܃ ڃكރփ߃ ߃ууӃ݃փ߃ڃ ՃӃڃ؃փ߃ڃ ݃Ճ܃, Ӄك փ, ?у݃ ߃ ҃уڃӃу݃у փՃ߃ у҃у݃ Ӄփ݃ ܃ރу߃Ճ +уӃ݃, Ճރу, ރԃуփ փރ, ߃ уރ Ճփ݃ - уу݃ Ճڃ߃܃.
   ԃՃ уփ уփ Ӄ݃݃ ڃ كууՃ ݃փكуރ ރփ ߃уփփ҃ у݃ Ճփ݃ڃ Ӄփу݃փ߃ڃރ ӃڃՃփ߃߃ԃ, ?у݃ڃ߃ ڃ܃փ߃߃ Ӄكރڃ݃у Ճу؃ у݃у Ճуڃ Ӄփԃ ܃уڃу߃ Ӄփ݃. +Ճԃ߃, уӃՃӃу, Ӄ ڃ܃ ݃؃ ڃ-كуӃڃ߃ڃ܃ ڃ Ճ؃߃ރ ܃݃݃փ܃ڃӃ, ԃރ܃ ރփ, Ճ݃ԃ ҃ڃӃу݃ ܃уރ Ճڃ ݃փӃԃ.
   +ރփӃڃ ӃՃӃ݃, Ճك փڃ݃ ߃уԃу Ӄу߃ -уڃ, ܃ ݃݃ كуՃ Ӄփ ڃ݃߃ у݃. ? كу߃ у݃ڃ ҃ ҃уۃՃу܃ у݃؃ڃ݃ڃ Ճ ك Ճԃ. ݃ڃ؃ փ܃ كуރփ݃ ݃Ճ܃ у ݃փ܃у߃Ճ. ?܃ ڃ ؃Ճу݃ փ Ճ߃ ڃ߃փփ߃у ܃уڃ߃. у ؃ у҃у ݃ڃ Ճڃ ݃փ ܃ރу߃Ճ. iڃ݃߃ ؃у փ݃ ك݃, Ӄڃ ԃ҃ ҃ڃՃ, ԃփ Ӄփ݃ Ӄу. փԃ Ӄ܃ ݃҃ Ӄڃ݃ ܃߃ ܃у݃ . ك߃փ ؃փ݃ ރփ ڃ߃ -уڃ, ܃у ԃރ܃, ڃ܃݃Ӄ ԃ݃܃ փ݃ ܃ ߃уՃ߃ փ߃ '-ك Ӄ ߃ փ؃փ߃'.
   ?փ݃ ܃у փӃ߃ փՃ܃ ܃у݃ ӃՃ փ݃ ܃у݃, ݃܃ уӃ ߃ ҃уۃՃу܃. ?փ҃ ҃ ߃ ڃ݃߃ - у ݃փ Ӄփ݃, ߃ փԃ у߃Ӄڃ݃ Ճу߃, ҃ ߃ ҃уۃՃу܃ ߃уڃ߃у փك܃ Ճڃ ߃, Ӄу߃ ڃՃڃ݃ у҃у ҃݃ ݃փӃރ ҃, Ճу҃ Ӄփ߃ ߃ փ؃߃ڃ ܃.
   ك߃փ у у Ճփ݃у كуރփу߃ڃ -уڃ, ݃߃ ߃ փ ՃփۃӃڃ, ؃у ԃ҃ ރ݃ ڃуӃ݃ ڃ҃܃. R݃у݃ڃӃ ڃՃ, ߃ ݃҃ڃ ڃ, փ݃ ރ Ճփ݃у у. ڃ ՃӃу؃Ճ Ճ߃ ؃ Ӄ҃ ڃу ߃փӃу؃փ߃ڃփ փ҃. +ރ у҃у Ճڃ ҃уۃՃу܃. փԃ ܃݃у ك݃ ߃у؃փ߃ڃ ڃԃу݃ ؃փ݃Ӄу܃. փӃ܃ ؃ ݃߃ ݃ փ҃, ߃у݃у؃Ճу݃у փރ҃ ҃Ӄփ߃߃ԃ ԃ݃ ߃ڃփԃ Ӄ܃ ߃ كуރփу݃.
   ? у уփ уփ ߃ у݃ ރփ, ҃ ߃ ҃ڃՃփ Ӄу߃, ߃уԃу݃ ڃ ԃރ܃ڃރ ߃փ؃ڃՃу߃߃ރ ܃ڃ܃уރ. iӃ Ӄڃ߃ уڃكу߃ كуփ كуԃ݃ڃ݃ ܃уك ܃܃ԃ , ݃փԃуփԃ ߃уփփփ փփ փރ߃ كу. Ӄу߃ كу݃ڃӃڃ փ߃ ߃уӃڃ݃. ݃ ڃ-ك ܃, уڃ, ܃у ܃уك܃ Ճփރփ ݃փ, ݃ ڃ-ك ԃ, Ճԃ у݃ ߃уރ߃ԃ ܃, , ߃փރ߃փ߃߃, уՃփ, ܃ԃՃ у҃уփ Ճڃ߃܃. -уڃ, у ك߃փӃ, փփу݃ փ, ݃ڃ ҃уۃՃу܃ كу݃ ԃ ܃߃ ՃփփӃփ.
   Rڃ߃Ӄу ԃރ كу, ڃ Ӄ݃ ߃ Ӄփ݃ ҃݃ ӃՃ Ӄ܃ ߃у݃ ؃ڃӃڃ߃ ݃߃܃, у߃߃ ؃փ݃ރ ՃӃу߃ڃ܃уރ. ߃փ у߃Ӄڃ݃ڃ ҃փՃу݃, ݃҃ ܃у ڃՃ. كуӃуڃ݃ ܃փ܃ڃ у Ճу݃ փփ߃.
   i݃߃ ݃ كփ߃ڃ. iу߃Ӄڃ݃ ؃у܃Ӄу Ճу؃ փ߃ ҃փփ, ԃՃ ڃՃփ݃ ڃ ߃փփ߃ Ӄփ݃ ҃փփՃ, ڃӃу уރу߃ ԃڃ ߃уڃ.
   - iރڃ, ܃у܃у كуӃՃ ܃݃у߃у, - ܃ڃӃ߃ Ӄу ߃ كу݃ڃ Ճڃуރփ ڃރփ߃ ՃӃуՃу ރփ, - ԃ݃у, ܃у ҃݃Ճ. փ܃ ҃уփ ݃܃ փփ ՃӃ ك܃ڃ ܃. уӃփ߃܃, ߃ ߃ ԃ݃҃܃ڃ. ڃ܃݃ڃ փ, ߃ ߃ ڃ݃߃у, ރ, ӃӃ, ӃՃ у, ܃у у߃ ރ݃܃.
   - ՃуӃуۃ ڃ܃уփރ?! - уՃ߃ փՃ݃؃ڃ݃ у, - , ؃у݃ۃ. كуԃуփ уڃ ߃ ݃߃܃!
   ? ރփ݃ ߃ Ӄу߃.
   - у ڃ, - ҃փكу߃ Ӄփڃ ك߃փ, - уԃу ҃Ճփ كуӃ. , փ݃ уӃу ԃуڃ܃ ߃у߃փ. փԃՃ߃, ܃уۃփ, كуԃуۃ, ߃ۃ كՃփ.
   - уу, - Ӄ܃݃ڃ܃߃݃ у, - փӃ߃܃, ۃՃփރ փփՃփ߃փރ ܃у݃߃ڃ܃. ?у݃, ڃՃփ?
   - كуփ Ӄу ܃Ճ- Ճڃ? +փփՃփӃуۃփ كՃփ. R ؃ ՃӃ Ճ߃, ܃у ك߃у܃ރ. "--, - كуރփ݃ +уӃփ, ߃ ؃ كуу ڃ݃߃ԃ ݃փ܃ ?у݃ڃ߃ ݃уՃ߃ փԃ ڃ߃.
   - փ҃ ܃у؃ 'IуكՃփӃуۃփ كՃփ'! - ؃ ڃ܃ڃ܃߃݃ ߃ ߃փԃ ?у݃, - iփۃу ك Ӄփ݃ ؃ Ӄ ҃փ؃ ڃ߃܃ փԃ ݃ރу.
   - ?, Ճԃу, ރ݃-ރ݃, - у ރփ, ܃уكу +уӃփ, - уۃփ у߃у уԃу. R߃ ؃ Ӄ уӃ߃. -ڃ ҃ у݃ փ݃ Ӄփ݃. "--.
   - - ؃. iރ ރփ߃. , - ?у݃ ԃكڃ݃ ܃݃у܃, ҃փՃ߃ ڃ܃ كу݃҃у݃у ҃փ؃у݃ ՃуӃу ܃у݃߃ڃ ڃ ܃كу܃.
   +у߃ ؃ ݃ փփՃփӃу ݃уӃ܃, كуۃՃ ݃փ Ճԃ ߃ ܃ڃ.
   ?܃ уփ؃߃ ԃ݃ уكՃу݃ڃ у݃ڃӃ Ӄكԃ݃у ܃уڃ ݃Ճփ. Ճԃ ҃كԃу݃, у݃ڃ ڃ, Ճ߃ڃӃу Ճփԃу ك ߃ԃ. ݃ڃ, ݃܃у݃ڃ, ҃у݃Ӄу݃ڃ ܃ ߃ у݃. Noуփ у߃ ԃу݃ уك҃փԃ ݃уՃ߃ փ܃ ҃ ӃكӃуу݃ڃ уӃ߃ڃ ߃փԃ݃҃܃ փ݃ كуӃՃ ݃փ؃у݃ ӃՃ Ճ ҃փփԃ, ܃у Ӄу߃߃, ރփ ҃݃у ܃у, ՃփӃ܃ ӃՃӃ݃ ߃у܃уӃڃ, у݃؃ڃ݃ڃ ߃ ݃߃܃ كуԃу ߃ ڃ܃ڃ ܃Ӄڃ܃у.
   ݃у փ҃уރ, уփ у ރуڃӃу ߃ у, ݃փ؃уփ Ճڃ߃փӃ ߃փՃу݃փ܃ փ݃ԃ كу߃, , ߃у܃߃փ, փڃ уӃڃ ރ؃܃ ܃ރу߃ڃ ڃփՃڃ߃ڃ Ӄփރ уӃуփ݃߃ރ ݃փӃރ. iу Ӄ݃փ ڃ ӃՃ, ҃փ ݃փ߃փ, Ճڃ ك ڃ܃ڃ ܃Ӄڃ܃ Ճփ у.
   - , ܃у كуԃуփ, у? - ڃ , у܃݃уՃӃу Ճ ՃփӃ܃ փكڃ߃Ӄ ܃Ӄڃ.
   у ݃փ؃у݃ ߃ ڃ߃, Ӄ߃ ܃ ӃՃ݃ ݃Ӄڃ. ݃у ݃փ܃у߃Ճ, ߃ ܃݃ ߃փރ߃ԃ ԃ݃уك, ڃڃ݃у ܃ԃ Ӄփ, ؃ ڃ كу܃݃ Ӄփڃ݃ ݃҃܃:
   - ݃ڃ߃! +ڃփ܃уփ Ճу؃. ؃ փڃ ߃փރ߃ԃ كуԃу?
   - ԃ. у ԃՃ ރу, у Ճ݃؃փ ҃ ܃уڃу. iԃу, у ԃу Ӄރփ.
   - уӃу, у݃уԃуۃ, - ߃݃ ܃ ӃӃփ у, ߃ ܃Ӄу ԃ݃у, - ރփ у , Ճу؃ ݃Ӄу Ճ ߃ փ.
   - ߃. NoՃփ كуރփуփ݃߃, - ԃ݃уڃ݃ уփ, у ؃ ݃҃Ӄу݃ ۃ߃ ڃԃ܃ Ӄփ ߃ڃ, փ ߃փ؃߃ ҃փ݃ ܃؃փ, ރ܃уރ ߃у ܃݃ڃуރ, Ӄу݃ ؃ڃӃ, ߃܃ڃރ ܃݃փ߃ރ Ճ݃ڃ߃߃ރ ҃փՃуރ.
   ݃փ܃у߃Ճ Ӄփ߃݃ ߃ уӃ ҃, ҃ փރ ҃݃ Ճ҃߃փ уރуڃӃу у. +݃؃ڃ уӃ ܃ փ҃ ԃ݃Ӄ ރу߃ڃ߃ ݃҃߃݃, ߃у݃у؃Ճу ҃փӃ ܃уڃӃ ՃփӃ܃.
   - ؃ փۃу ԃڃ. iރ փ҃ ܃؃ ܃у܃у ҃փ݃у? - ڃރ ݃Ӄуރ уփ փ݃ ܃߃݃ у݃уރ ؃ڃӃ ՃփӃ܃ Ӄփ ڃރ ܃ փ҃у.
   ߃փ؃ڃՃу߃߃ԃ ڃ܃߃Ӄփ߃ڃ, ҃߃ փ у փك܃ ؃у݃. +݃уӃ܃ ՃփӃ܃ ߃ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ Ӄڃ݃ ߃ ՃӃكՃ߃ ܃ ҃߃у؃ڃ݃ ߃ڃ ؃ڃӃ. փڃكӃ݃߃ iу ߃у܃݃߃ڃ Ӄ ԃ݃Ӄ ߃ڃ؃, ҃ ݃ ӃڃՃփ , ܃Ӄу݃ ك ܃у݃߃ڃ܃. ؃ у ߃уу݃ փփӃуڃӃу ߃ ڃ߃, ݃у܃Ӄ փ܃у փՃ:
   - Ճփ݃уփ, iу!? у كуڃ܃ у߃. +փՃփ؃Ճу ߃уՃ, Ӄуڃ ܃уڃу, у܃ڃ ރу߃փӃу.
   - كӃڃ߃, у, ߃ ك߃у, у փуԃڃփ? 'փ܃߃ -݃?
   - ! ܃у! Rփ߃ ك ؃ڃӃ ߃փ݃ك ԃу, ܃ڃ܃߃ Ճу؃ ߃փ؃ڃՃу߃߃ԃ ڃ܃߃Ӄփ߃ڃ ރԃ.
   - +߃. ߃ у. ? ݃փՃڃ у ҃Ճ փՃփ؃Ճу. "ރ. +փՃփ؃Ճу! - уփ ؃ Ӄփ ܃уكуփ݃߃ у݃փ ڃ߃ ՃփӃ܃.
   у Ճԃ߃݃у. уك ڃ уރփ݃у.
   - iу, ߃ փփу߃. + ڃ߃ ؃ ߃փ݃ك. R߃ у ؃ փ܃߃, - Ӄփ߃݃ ߃ ݃҃уփփ Ճ փ ݃ڃ уփӃ. ?݃҃܃ ރփ݃ փރ ԃ݃уك.
   - ԃՃ ރ؃߃ - ? + ߃ԃу ރ؃߃ Ӄփ? - уփ փك܃ ߃݃ ҃փՃ у.
   - փփփ, - ܃Ӄك ރփ ҃ Ӄփڃ݃ ߃, - ԃ Ӄ҃ ߃փ݃ك ԃу. у փ߃ ڃ݃߃ փ܃߃.
   - , ك߃уփ. Ӄ ܃у܃у- փ܃߃у, - ߃փ؃߃ ރ у ԃ݃уك, ܃уكу, ݃҃у ݃փ܃у߃Ճ, - ݃ ҃ ރ߃ у߃ ҃ڃ݃, ҃ ߃ڃ܃ԃՃ ߃ Ӄك փ҃ փ҃ ݃Ճ܃ ݃փӃ.
   - No߃уڃ, փ҃ ߃ ߃уӃ݃, - у ߃уՃ݃ ԃ҃܃, ߃ Ճ݃؃у݃ ݃҃у ܃܃փ݃ڃӃ ރփ у߃ ԃ݃уك.
   - уӃڃ. փ߃ ߃уӃڃ, - ڃ փփك߃ Ӄփڃ iу. + كуރу݃, Ӄփ߃݃ ߃ ڃ߃ уӃڃ݃ ߃փ҃.
   - ؃ ߃ڃփԃ, - ܃уكу݃ у, Ճ݃؃у уރуڃӃу ڃ݃ у߃.
   - +уӃՃ? - уփ Ӄփ߃ ߃փ ԃ݃Ӄ.
   - ԃ. ?փ߃ ڃ߃փ܃, - Ӄփڃ݃ ՃփӃ܃ ڃ܃ ݃҃߃݃у.
   - , ԃՃ Ӄփ, - ܃уكу iу уӃڃ݃ ߃փ҃.
   ҃ ߃ ރڃ߃ كуރ݃у݃. у Ճ݃؃у݃ уރуڃӃу Ӄ҃݃ڃك ݃ڃ уփӃ. + ߃փ؃߃ ڃ݃:
   - iу, փރ у܃ ڃ Ճڃ? ҃ ؃փ߃у?
   - փ, ߃ ҃.
   - у? ڃ܃ԃՃ ߃ ݃҃ڃ?
   - -҃ڃ уك. , Ӄ ܃у- ݃у݃, ݃҃݃ ՃփӃ܃, ߃ ރփ߃ ߃փ, ڃ݃, ߃у҃, ߃ ރփ߃ ݃҃ڃ, ݃Ճփ уӃ߃Ճփ. Ӄփك݃, ҃փ. Ӄփ ߃у ރу܃ڃރу݃ڃ. " Ӄكуڃރ߃.
   - у Ӄ ؃ڃك߃ ҃Ճփ ڃ܃у Ӄكуڃރ߃ ݃҃Ӄ? - ڃ߃փփ ڃ݃ у.
   - փ, ߃ Ӄ ؃ڃك߃. R߃ ؃ ԃՃ܃ ރ߃ԃ, Ӄуڃ ҃ ރу߃ڃ܃. +߃, փ߃ ݃؃߃ Ӄփڃ Ӄكуڃރ߃ ݃҃Ӄ. ?, փ Ճփԃу ؃փ߃ уՃ Ճփփ ߃ փӃ փ߃܃ Ճ҃ ՃփӃ܃.
   - ܃у ҃Ճփ ԃՃ Ӄ҃ڃу - ҃ ߃ փ҃ ݃҃ڃ݃ ڃ݃ ҃ փ? - ߃ ߃ڃރу݃у у.
   - ރу, уӃڃ݃߃փ, փ݃ ߃ ރփ߃ ҃Ճփ ݃҃ڃ.
   - +փރ? IуكӃ փ҃ ߃ փ փփ؃ڃӃу Ӄ܃ڃ ӃӃ, ݃҃ڃ, ڃу ڃ, ݃փу ރ݃?
   - "փ݃ ҃, ܃߃փ߃. ҃Ճփ كՃӃ ݃܃ ԃՃ, ܃ԃՃ ҃Ճ Ӄփփ, ރ ڃ ӃӃ ߃؃߃ ՃփӃ܃. փ݃ փ Ӄ ҃Ճփ ҃уу҃у߃, у܃ ؃ڃك߃ ߃ . փՃу ߃ ՃՃ ރڃ߃, փ݃ ߃ ҃Ճփ ݃҃ڃ. у , у܃, ݃ ߃ ݃փуփ Ӄփ ݃҃Ӄ ܃ ރ߃, уу փ ك Ӄу؃у, փ߃ڃ, ߃ փՃуӃу كу҃ڃ ߃փ.
   - ރ؃փ փ ߃ փՃуӃу? - у ڃу݃߃ ރփ݃ ߃ ݃փ܃у߃Ճ.
   - , - ҃ Ӄփڃ , - iރԃ. iуӃ݃. , փ݃ ߃ ރ߃ ҃Ճփ Ӄփ߃. +ރ ڃ , ܃у ݃҃ڃ, ރ ԃՃ, ߃уՃփ, ߃ ރ߃ ߃ ڃكރփ߃ڃ.
   - ? Ӄуރ ߃߃, Ӄуڃ ܃уڃу, - ܃ڃ݃у у, փփӃփ߃݃у ߃ ڃ߃ փ݃, Ճ؃у Ӄ Ճ݃ڃ߃߃ ߃ԃ.
   +Ճ݃ ?у݃ڃ߃ ݃փ߃փ ރ݃߃ڃփ.
   - у, ۃՃփ ԃ݃Ӄ ރ݃ ރփ? - փՃ݃؃ڃ݃ ?у݃, - у, كу߃ у܃у ӃՃ փ݃у, ܃у ރփ߃ Ճރ Ӄу߃߃. Ӄу ܃уكу, ރ كՃփ փ ރڃ߃ ڃՃу ҃Ճփ . у у փփ.
   - ! كՃӃ ڃՃރу݃! - Ӄ܃݃ڃ܃߃݃ у, - iփۃу ك ݃փ߃փ ݃܃ ҃փԃу.
   у ܃ڃ݃ ߃уу݃ ӃփӃу ڃ܃ڃ ܃Ӄڃ.
   - уӃ, у, ҃փ, - ܃уكу уփ.
   փӃ܃ ݃҃߃݃у, ܃܃ ҃݃уԃՃуڃ݃ iу ҃ ҃փ؃у݃ ҃уۃՃу܃. ?у݃ ݃ كӃу -уڃ.
   i݃߃ ރ Ӄփރփ߃ ؃ ݃ كփ߃ڃ, ߃ Ӄ փ ڃփ܃у݃. փӃ߃܃ ݃ փ݃ރ كу߃ ރ ԃ݃Ӄ, у߃ փڃ݃ փփ҃у փ߃ ҃փփ уك؃ԃ݃ у ܃փ. Noуփ Ӄ܃ڃڃ݃ ӃՃ ߃у݃уՃڃ݃ڃ Ӄ܃ Ӄփ؃փكуӃуփ߃߃ԃ у ݃ڃރ ރ. ?փփ ߃уՃу ރڃ߃ ܃ Ճ݃ ރ߃ ՃփӃ߃܃ ރ܃ރ Ӄ݃уރ ڃ ԃڃ݃ ԃڃ уރу߃ ߃уڃ܃ փփ߃փ ܃߃փуރ. փ փփ ރڃ߃ у߃ Ӄуكڃ݃ ؃փ݃у߃ڃ ߃ уӃу ԃڃԃڃփ߃ ՃփӃփ, ݃ ރ݃ փ݃ كуӃՃ. ڃ у, ՃփӃ܃ փ݃ Ӄփ ߃ Ӄу݃փ߃߃ Ӄփ ݃ ҃փփك, у݃ ڃփӃу Ӄ݃. ҃݃ ՃփӃ߃, ܃ۃ߃ .
  
  
   ****
   ? փ у ڃ ݃݃ ݃߃܃ ڃՃ߃ փ݃ ҃уփۃ߃. ݃Ӄу, у ԃރ܃ ܃ڃ܃߃݃ ߃ ߃փՃуӃ߃փ ߃܃:
   - iуڃ҃ փ҃, ރփ. كуރփуփ݃߃փփփ.
   Iփ҃ كу݃҃у݃ڃ, ߃փ܃, ڃރփ у, ҃݃уԃՃуڃ݃ Ճփ߃ ڃу߃. +, Ճ߃Ӄڃ ߃у҃уӃڃփ ڃ, Ӄ Ճ؃߃ كуу҃у݃ Ӄփ݃уރ. i߃Ӄ ݃փ܃у߃Ճ уփ, ݃у؃փ߃߃ ՃփۃӃ, ҃ ݃ Ӄփփ փփ у ܃݃ڃ ك уރ Ӄуރ փ܃. ?܃ ߃ ӃڃՃփ݃ փӃ ݃Ճփ ݃ փՃ߃փӃ߃ԃ ݃уӃу߃ڃ, ߃ ڃу, Ճ܃ ݃փ߃ڃ܃. у уՃ߃ ڃӃփӃӃу݃ ՃӃ ރ؃ڃ ܃уރ݃؃߃ ރ. Ճڃ ڃ ߃ڃ ҃ڃ ՃփփӃ ߃ ܃ ҃փփԃ, Ӄ Ճ ރփ Ӄ փ ߃ ݃.
   - ! -Ճڃڃ! +ڃӃփփփփ! - уՃ߃ ܃ڃу݃ у, ރуу ܃, - у Ӄ ууууу? +ރ ߃ ߃؃߃уу? у݃փ܃ ݃ Ճ ԃՃууу? - ߃ ߃ڃރу݃у ՃփӃ܃.
   R؃ڃ߃ ӃڃՃփ݃ ҃уۃՃу܃ , ߃уӃփ߃܃ ݃у݃ ڃӃփӃڃ у, փ݃ ݃܃ ߃ ҃݃ ԃ݃ڃރ. ߃ Ճу؃ ߃ ݃҃߃݃ڃ, уӃڃ݃ Ӄ Ӄ ҃փ Ӄփ. Ճڃ ڃ ߃փك߃у܃ރփ, փ߃ ܃܃ ҃Ճ܃ ݃ڃ Ճ߃ ܃ ރуу, ܃у Ӄ؃Ճ ߃ ڃ҃߃ ރуӃك݃փ. Ӄ, փ Ӄփރփ߃փ, ԃރ ڃփ ߃ Ӄу݃փ߃߃ Ӄ ҃փփك, Ճу ڃԃуփ كу܃ڃ.
   - iу߃߃ ߃ ܃у܃ڃ-! - ҃փ߃݃у у уփӃ. "ރ܃߃݃, ؃у݃ ݃փуރ, Ӄ܃݃ڃ݃у փރ ԃփ҃܃ ݃փ܃у߃Ճ.
   +݃݃ ҃փ у߃Ӄ Ճ݃ԃ. ׃ փՃ݃փՃ߃ڃ Ճփ߃ уփ؃߃ԃ փփӃڃ, ӃՃу݃ ԃՃ܃ ؃ڃك߃, ڃӃڃ݃ڃكуڃ. уӃу݃ ۃ ߃ ҃݃փ Ճփ ܃ڃ݃ރփ Ճ , ԃՃ ڃ փ܃ ӃуՃу݃ ڃ܃ ݃߃ӃՃ߃ ?܃, ߃ ܃ у Ӄփу݃ڃ ܃уփ, ҃у؃ уՃ. ?փփՃ ҃݃ ݃փՃ߃ ߃փӃ܃, ރ ރփ Ճ݃ у݃߃ԃ ؃ڃ߃ Ӄ҃ڃу݃ ҃փ߃߃ уփ݃߃ у߃Ӄڃ݃ڃ ߃ ڃكރڃփ݃߃ ܃у ݃߃܃, ܃ ҃߃у؃ڃ݃ iу уփ.
   -؃уۃ܃ у݃уԃу݃у ߃ Ӄكԃ܃ ՃӃ ҃݃ كу؃у ߃փԃ݃҃܃ڃރ Ӄуԃуރ, փփ - ߃Ӄ ҃. iуӃ ݃߃, ك Ճ߃ڃ ڃ Ӄу؃܃ ҃փ݃փ݃ Ӄ݃уރ ҃փփكӃу , ݃փӃ, ك Ճԃڃ - у܃ڃ߃݃ ڃ܃ ݃ ߃փӃ܃ уӃ ؃փ݃ރ ܃уڃ߃܃уރ ՃӃу߃ڃ܃. No ݃փ Ӄڃ݃у փ߃ ՃփփӃփ. +փӃ Ճ Ӄփ݃փ݃ ҃փփك, كуՃ ߃у ߃ڃރ ߃уӃڃу݃ փރ߃ كփ݃փ߃у ܃߃ փ݃Ӄ. ? ߃ փ܃ ݃؃уۃ܃, ԃՃ փڃ݃ уӃڃ у݃у܃, Ӄփ փу߃ ܃ փՃ܃ уڃރ ߃уރ. փփ ރփ ҃݃ Ճڃ ߃ ҃у݃ڃۃ܃ Ӄكރ, ߃փ؃փ݃ ߃ Ӄ܃ уۃԃ.
   ؃ڃ ҃ ڃԃӃڃ݃ ރу܃у߃ -݃܃. ? փ ӃՃ ڃ уۃԃ Ӄу Ճу ڃ كуу߃ڃ܃ ݃؃܃ ӃՃ܃, Ӄ܃ ܃ ݃ ܃܃ԃ كуу݃ ܃у߃փ ރփу݃݃ڃփ܃ڃ ܃؃܃. у Ӄރ߃ڃ݃ ރփ݃ڃ ߃у كууՃуރ كу߃, ?у݃ Ӄ߃Ӄ, ڃԃу ܃߃݃ +уӃ݃ ݃уՃ܃ ڃ܃ ڃ߃.
   +݃ уփڃڃ, ك ڃ߃ރ уكԃӃуރ, ރփՃ݃փ߃߃ ߃у փރ߃ރ ՃփփӃރ Ӄك݃ ҃݃у ؃փ݃у ݃߃ Ӄڃ݃ ك Ӄуԃ ߃у ݃փ. ߃ԃՃ փ Ӄփ ҃݃փՃ߃փ, كу҃ڃуփރ փڃރ, كу߃ރ ҃݃у܃уރ, ݃փуӃڃރ уك߃҃уك߃ у߃уڃփ܃ڃ ރу. -߃߃ Ӄփփ߃ڃ كՃуӃу݃ փ܃ ݃у҃ ՃӃփ܃ Ճ݃ ܃уڃ߃, ܃ ڃӃу݃ ܃؃փӃ ҃݃у܃ Ӄ܃ ߃߃ԃ Ӄփڃ݃.
   Ճ уփӃ ҃݃ փ݃, ߃ ރу߃ڃ߃. Ӄك ԃڃу, Ӄփڃ ߃уۃ܃, ڃԃу ҃ ߃փ܃݃܃ у܃܃Ճ, у߃Ӄڃ݃ փփ҃ ߃ Ճ߃ ڃ ߃ڃ, كуՃփ؃у Ӄكԃ݃ ߃ ԃڃ, փ܃уڃ ݃փ߃ كуփ:
   '?߃Ӄ , Ճփ߃ Ճڃ Noփރ݃,
   ? у Ӄփփ߃ڃ ރ߃,
   Ճփ߃ ҃ ރ؃փ ԃՃ- ӃՃу݃
   R ߃ Ճ߃у؃Ճ Ӄރ߃ڃ,
   ?ރ߃ڃ ܃у كӃփكՃ Ӄ ߃ ߃у݃փ,
   iރڃ ڃ߃ڃ Ӄكԃ݃Ճ,
   -ڃ , Ӄ ۃՃփ,
   ?ރڃ߃у ߃ ߃уՃ',
  
   + Ӄ уك ՃӃуڃ݃ ڃփ ՃփӃ߃ փ߃:
   '-ڃ , Ӄ ۃՃփ,
   ?ރڃ߃у ߃ ߃уՃ'.
  
   ݃܃ уփ ڃԃу ߃ ԃڃу, ߃ +уӃփ. R߃ԃڃ փ߃ ڃ Ӄփԃ Ճփ߃փ܃ԃ փփу ߃ ڃ݃߃݃ ӃՃӃփ, ڃ߃ԃՃ ڃ ڃ ՃփӃу Ӄу, փ߃Ӄڃۃ Ӄփԃ ڃ݃Ӄуԃ ԃ݃.
   - у ! у ՃփӃ߃! iуڃ҃, ރу݃ڃ܃, - ܃уكу݃ у, փ݃Ӄу݃ ݃փ܃у߃Ճ փ܃, ݃ ԃ ܃у ԃڃуڃ у݃ ڃԃу փڃ݃ ڃ у.
   - ރփ߃? - ҃ڃ؃փ߃߃ ܃уكу +уӃփ.
   - փ҃ փ݃, Noу, - ܃уكу݃ ڃ݃ ?у݃, ԃ҃Ӄу Ճփ߃݃ +уӃ݃ ك ܃܃, ڃ؃у݃ փ҃ ҃ ރ܃у߃փ ڃ݃߃ڃ݃ ҃փу߃ڃ. ? ԃރ܃ كуރփ݃ڃ.
   Ӄ у ڃՃփ݃ ߃ ҃փӃ߃у ҃߃ڃރ܃, Ӄу -уڃ у݃؃ڃ݃ڃ Ճփ݃߃, уӃڃӃڃ Ճԃуڃ ܃փ. + ރ݃у݃ڃӃރ ԃ݃уڃ, ߃ڃ܃ ԃ߃ ߃ ՃՃփ؃ڃӃу, փփ߃߃ ڃ. iу݃ փ݃ڃӃ ӃڃՃ߃ փ߃-܃у߃ փփ݃ڃӃуڃփ ԃ݃Ӄփ܃, ܃ փ ڃՃڃ ڃ݃߃ ؃у, ӃكՃ ߃у ԃ߃փ ܃уڃӃу݃, ҃Ճ у ҃ Ӄ Ճԃ ڃكރփփ߃ڃ. ݃؃уۃ܃ փރ߃փ݃. -߃ ՃуӃ߃ ܃݃у ك Ӄ܃ڃރ ՃփփӃރ. у؃ ݃ڃ Ӄу߃, ڃՃփӃփԃ ҃݃ڃ؃ Ӄփ ܃, ݃ ك߃уӃу݃. +ԃ݃ՃӃу݃ڃ ݃ڃ ك߃у܃ރ ܃߃ ԃ݃Ӄ ڃԃ. ڃ߃ԃՃ Ӄ Ӄփփ܃ ԃ݃ ܃ у݃ڃ Ӄփу݃ փԃ ݃ڃ ؃܃Ӄу ܃у߃ Ӄփ. -уڃ у݃؃ڃ݃у ރփ ك߃փӃ ݃փՃڃ݃, ҃ ߃ Ճԃփ݃ ܃у܃ ԃ݃. ԃڃ ڃ ڃՃփ݃ ууރ Ճу݃ ܃ڃ, փރ߃, ҃߃Ӄڃ ߃ ܃уӃڃ Ճփ݃уރ. Noууڃ ԃ߃ ߃ ރ ؃ Ӄփڃ ڃ, ރ Ӄփރ Ӄփރփ߃ Ճփ݃уރ ܃- ߃փكуރփ߃ ԃ݃уՃڃ Ճԃԃ ڃ߃ ڃ݃ ҃փՃ, ڃ߃ԃՃ ҃փރ߃ ރ܃у ԃ҃уރ كу݃ ڃ݃ փ܃.
   у ރփ݃ ߃уӃփ ڃكރڃ݃у ܃у ߃߃ԃ ߃փ҃. ߃ ӃփӃ ӃڃՃփ݃ у܃ ҃݃ ܃݃ڃփӃ كӃփك. Iу߃փ ӃփԃՃ ڃу݃, Ӄ ߃ Ճڃ߃у܃Ӄ Ӄփ - ҃փ݃. كӃփكՃ, ܃уكӃуփ, ݃ڃу݃ڃ փ߃܃. Ճ߃ ܃у߃у, Ճԃу ҃փ݃у փ ؃փ݃у, փ - ԃ݃҃у, փփ҃ڃу, ݃уڃ߃Ӄу.
   - iރڃ, ܃у܃ у߃уڃփ܃ ߃փ҃! у ރ߃ԃ كӃփك! + Ӄ у߃! փ ߃ Ճ߃ԃ ރփ Ӄ҃Ճ߃ԃ! - Ӄԃ ܃уكу݃ у. - ߃ڃ܃ԃՃ ؃ڃك߃ у܃ԃ ߃ ӃڃՃփ݃!
   ? ރփ݃ ߃уӃփ.
   - у܃у ܃уڃ! - Ӄ܃݃ڃ܃߃݃ ?у݃ڃ߃, - у܃ ߃փ҃ ӃڃՃփ݃ ݃܃ ߃ уӃ܃уك, ԃу, у, ԃՃ ރԃ ߃փ, ݃փ܃ڃփ܃ڃ Ӄփ ߃ ރփуփ.
   - +փՃуӃ݃փ, ܃-߃ڃ҃Ճ փу݃փӃ փ߃ԃڃ ڃՃڃ փۃу كӃփكՃ݃փ ߃у ߃уރ, ߃ ߃ ރ؃փ, փރ ߃ у Ӄڃу փރ у كуՃփӃ߃ ԃڃу ӃуӃу܃ڃ փ߃, - ރփ߃݃ уփ.
   - ڃփԃ, ރ ؃ ܃ ݃փڃ ڃ ݃у߃փу, ؃ ҃Ճփ ՃڃӃ݃ ڃ ՃуփӃу, - ܃уكу +Ճԃ߃.
   - ܃݃܃ ݃փփ Ճ ҃݃ڃ؃уۃڃ كӃփك, Ճ ҃݃ڃ؃уۃփ ԃу݃у܃ڃ܃? - ڃ݃ ?у݃ڃ߃ +уӃ݃.
   - , ߃ ܃ ރ߃, ԃ݃ރ, Ӄ. ?փ߃փу݃߃ Ճڃփ܃, ރ߃ރ Ӄуރ كӃփكՃу - Ӄу߃. ߃у ԃ ҃ ܃ԃ݃ ݃ڃ߃ڃ܃ ӃփԃՃ у߃ރڃփ ڃ߃փփӃу݃.
   ك߃փ ݃у كу܃݃փ߃ڃ Ճԃ, ߃ Ճ݃؃у ރ݃у. -ڃ كуՃރڃӃ ރփ Ճԃуڃ ԃ݃.
   - ?у߃, ߃ у܃у؃, -߃ڃ҃Ճ. R߃ ӃփԃՃ كӃփكՃ ڃ߃փփ߃ ҃݃ ݃у. ؃ у уڃ߃Ӄփ߃߃, - ߃ ߃ڃރу݃у ?у݃ڃ߃.
   - փ҃ у܃уكу? - ڃ Ӄу.
   - , ߃уڃރփ, ܃ ݃ كփރ݃߃ Ճԃڃ ԃу݃у܃ڃ܃у ݃փ? - ܃уكу݃ ?у݃.
   - -ڃ߃ ރ ߃ ߃ ݃փڃ. ރ߃փӃу, ܃ރڃփ܃ڃ ܃у҃݃ ݃Ճރ ҃݃ڃ؃уۃڃ 100 ݃փ Ճ ݃փڃ. Iу߃ڃ ߃փރ݃ڃރ. ڃӃ փӃ ߃ ރԃ Ճ҃у Ճ Ճԃڃ ԃу݃у܃ڃ. ? ӃՃ, ܃ Ճ݃փ. у؃, փ݃ ҃Ճ ڃ߃ڃ كӃփكՃ݃փ ރӃ Ճ݃ ރփ߃ ܃݃փ߃ڃ. , Ӄ ҃ ރԃ уӃڃ. +уӃՃ, ܃ԃՃ Ճ݃փڃ Ճ Ճԃ ԃу݃у܃ڃ܃ փփՃу ڃԃ߃у ߃ Noփރ݃, ߃у ݃у߃փ ރ؃փ ރ Ӄփރփ߃ ؃ ߃ փӃӃу, - كу݃҃у݃ Ӄу.
   - փ؃փ݃ Ӄ у փу݃߃, ?у߃? ߃փ ߃ڃ܃у܃ ߃уՃփ؃Ճ ӃڃՃփ, у ڃՃڃ Ճу݃փ܃ ܃ރ? - ڃ݃ у.
   - Ӄ у уԃڃ߃, уփ߃܃. R؃փ ҃, ݃Ճ ڃՃރу ҃Ճփ уӃڃ ҃փ߃ڃ Ӄރփ Ӄփ, - ܃уكу Ӄу, - Ӄփ уރу Ӄ܃у ܃ ڃ ڃكӃփ߃ փ݃ӃփփӃ - ڃ ܃ڃ݃ރփ փ܃߃Ճ.
   - уӃփ߃, ރڃ߃, ߃ փ܃߃Ճ? - ߃ڃ݃ у.
   - փ, у, փ܃߃Ճ, - ҃ уڃӃу ك߃փ, - ڃ ܃ڃ݃ރփ փ܃߃Ճ! ؃փ݃ փ҃ փՃуӃڃ, уӃՃ?! ݃ уӃ߃փ߃ڃ - Ӄ܃ Noփރ݃ Ӄփ ك փ܃߃Ճ Ճփ݃уփ ҃݃փ փރ Ӄڃ܃, ރ ܃؃߃ ߃уփ ݃у߃փ, ڃ҃݃ڃكڃփ݃߃, ܃ڃ݃ރփ.
   у Ӄу؃ڃփ݃߃ ރփ݃ ߃ Ӄу߃, ؃ Ӄ݃փ܃ ݃҃ڃރ փރ Ճ݃؃у у܃уكӃу ҃փ ߃уӃՃڃ Ӄ Ӄуڃփ.
   - у ݃߃փ߃у ڃփރ, ؃у݃փ߃ڃ, ރ؃փ ҃, у, ߃уՃڃ ߃ փ߃ ?у݃у܃ڃ܃, ԃՃ ރ߃ԃ كӃփكՃڃ, ߃ փ փڃփڃ. R؃߃ ܃уكу Ճу؃, ރ Ӄڃ߃ڃу݃. Ճ փ߃ ߃у փ߃ Ճу݃փ܃.
   ك߃փ Ӄу ҃փӃ߃, փ Ճу݃ ܃, ҃ փԃ ߃փ҃݃ Ӄփփ߃ڃ ߃ ރփу݃ ރփ ߃ ߃փ҃. +Ճ߃ ԃ݃Ӄ Ӄփ, փ܃߃Ճ, փ݃ كуރփ߃ ܃ڃӃ߃ Ճփ у.
   - ?ڃՃڃ, Ӄ ܃݃փ߃ڃ كӃփك? - ܃уكу у݃փ ߃ ߃փ҃, - R݃փ߃ . ؃ ߃у ԃу݃у܃ڃ܃, ߃ ԃՃ- ҃݃ڃ؃ փ փ߃. у؃ Ճ Ӄփ ߃у ڃՃփ 25 ݃փ! Ճ݃ڃ߃ Ӄփ ߃уփ ?у݃у܃ڃ܃ ڃރփ߃ 100 ӃփӃ ݃փ. +փՃуӃ݃փ!? ?ڃ؃, ԃ݃уكу, ߃ փ߃ փՃуӃ݃փ. "ރ, - Ӄу ߃փރ߃ԃ уރՃӃ݃߃ ރփ݃ Ճ݃؃ڃ у܃у, - ҃փ փ҃ փՃуӃڃ, у, ߃ ރ؃փ. ؃ у߃ ߃ ރ ҃уك߃ փ҃ ߃уڃӃу у܃ڃ ރуу҃, ܃ ߃ փփ݃؃ڃ у߃ڃ Ճ҃߃ ݃܃. iփۃу փ҃ ڃރփ ڃӃփՃ. R܃Ӄ ҃݃?
   - , ߃փ܃݃܃ у ԃڃ݃ ՃӃփ߃߃ڃ܃.
   - No߃уփ ԃՃ iуՃӃ ܃݃?
   - ߃փ߃, ك߃у.
   - ԃՃ ܃݃փӃу Ճԃ Ӄ܃ ԃՃ, ك߃уփ?
   - ԃ, - ܃ڃӃ߃݃ у.
   - ". ԃՃ ۃރփ. ?, ڃރփ, փ݃ уӃ߃ڃ ߃у ?у݃у܃ڃ܃ R܃Ӄ, փ߃ ԃՃ, ԃՃ- փՃփ݃у iуՃӃԃ ܃݃, ҃փ߃߃ уۃ߃ փރ݃, ҃Ճփ փ߃ ރ߃ԃ كӃփك, փ ߃уփ ڃރփ - ރ߃ԃ Ճރ. փ Ճу݃ iуՃӃԃ ܃݃, փ Ճރ уՃу݃ڃ ҃ Ӄ փ؃ փ؃, ԃՃ-, ߃ Ճփك؃у ܃ڃ݃ރփ Ճ ܃݃փӃ Ճԃ, ҃ ߃ ҃݃ Ճڃ߃܃ڃ Ճ - ߃у i݃߃ Ճу߃߃ ڃރփ. +փՃуӃڃ݃ փރуڃ߃, ԃՃ ߃уՃڃ i݃߃ ߃уփ ?у݃у܃ڃ܃ ܃у Ճу݃փ܃ ߃ փ߃?
   - , у. +ڃރփ߃ փՃуӃڃ݃, - ݃҃܃ Ӄփڃ݃ у.
   - ܃у փ҃ ރуу҃ ?у݃у܃ڃ܃?! փӃ҃уكڃރ, уӃՃ!!!?
   у ܃ڃӃ߃݃.
   - Ճ Ճރ ߃уՃڃ݃ ҃ ԃуу - ߃у Noփރ݃, - ރփ߃݃ +уӃփ.
   Ӄу كуՃރڃӃ ރփ ߃ +уӃ݃, ރڃ ݃ ރփՃ݃փ߃߃ Ճ݃؃ڃ:
   - , փ݃ ҃ ҃ ߃ Ճ, ߃փ҃܃փ, ԃՃ ރуу ԃуу؃, ރ؃փ ҃, Ճփ ҃ Ճ݃ ԃ ڃރփ.
   Ӄу Ӄ߃Ӄ كуރ݃у ߃ ߃փ܃݃܃ փ܃߃, փ ރ݃ރ փ҃, ݃҃߃݃ ܃уكу.
   - ՃуӃуۃ Ճڃуփ?! R߃ уރރ Ճу؃ у݃ ڃ߃փփ߃. +փՃ݃؃ڃ, Noփރ݃ - ރڃ܃ ܃݃܃ Ճ݃ڃ߃, Ӄ ڃڃ߃ Ճڃ ރփ. у?! ڃփ ڃރփ߃ 10 у ҃݃ Noփރ݃, ރ ܃у ҃Ճփ Ճ߃ՃփكՃ߃ փу؃߃ Ճރ Ճ ڃ ރڃ܃݃ - Noփރ݃փ. у?! , i݃߃, Ӄ փփՃ, ڃރփ߃ 10 у ҃݃ ڃփ, ރ Ճ݃؃߃ ҃ ރփӃ Ӄ, ڃڃ߃ Ճ݃ڃ߃ كՃу߃ڃ. + Ӄ, ܃у, ߃уӃփ߃, ՃۃՃփ уу܃ڃփӃ܃ڃ ҃ +ڃփ.
   - , ރ ݃Ճ ԃՃ ߃ ރڃ܃݃ Noփރ݃, ߃уӃփ߃, ܃у ҃݃? - ރփ߃݃у у.
   - Ճރу, ރ փ ރփ߃, - ҃ փփك߃ Ӄփڃ ك߃փ, - Rڃ܃҃, уރ, ߃. փӃكރ؃߃, Ճу؃ ڃރփ ڃӃփ. R у܃ڃ ރփ݃܃ڃ, ڃ߃ԃՃ ҃ Ճރу. ރ ݃܃ ҃уك߃ փՃуӃڃ݃ ߃у i݃߃փ߃ ڃփރ. ӃփՃ, փ كӃփكՃ, ܃ у ҃݃, փ ߃у i݃߃. ݃ у܃у كӃփكՃ ҃Ճփ ރփփ߃ Ӄރփ i݃߃, ߃ كуۃރփ Ӄ ߃у i݃߃փ߃ ڃփރ, Ӄ݃ Ճ iу߃! Noփރ݃ ߃փ փ ԃ߃.
   ? ߃ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ كуރ݃у݃, у փՃуӃڃ ߃փރ݃ڃރ ރуу҃.
   - Ӄу, ܃уكу, Noփރ݃ Ճ փ߃ ߃уփ ?у݃у܃ڃ܃ Ӄփ ڃՃփ 25 ݃փ, у? - ڃ уփ. ӃփԃՃ ՃӃ݃Ӄڃփ ݃у كӃփكՃ߃ ӃփӃӃу߃ڃ Ճԃ, - Ճ Ճԃڃ ?у݃у܃ڃ - ܃݃܃?
   - ݃ ߃ ڃ҃у, Ճ ݃ڃ؃уۃփ ߃у ?у݃у܃ڃ܃ - Rуԃփ݃݃у߃Ӄ ҃݃у܃ ԃՃ- 150-200 ӃփӃ ݃փ. փ, ܃у, ӃڃՃ߃ ߃փӃ؃փ߃߃ Ӄكԃ݃Ճ ؃߃ ݃уڃ. , փՃуӃ݃փ, փۃу ܃ރڃփ܃ڃ փ݃փ܃ ؃ уك߃у݃ ԃу݃у܃ڃ܃, Ճ ܃ Ӄփ ڃՃփ ރڃ݃݃ڃ߃ ݃փ! +փՃуӃ - Ӄփ ރڃ݃݃ڃ߃ ݃փ ڃՃփ! "-. ؃ ރ, ܃у܃ڃ у߃ڃ! +ڃփ փ ߃ Ӄ Ӄփ݃փ߃߃у ڃكփ߃! уӃփ߃, ݃܃ ߃փ҃݃у փ у. у Ճу݃ - ك ӃڃՃڃރ, ߃ڃ܃ ߃ ك߃уփ!
   - у, ܃- փ߃ ҃݃, уӃڃ уڃ܃-ԃу݃у܃ڃ܃ ߃ ҃ڃ݃݃ڃуՃ߃ ԃӃڃ ߃ڃ Ճуڃ ܃ڃփ, - ܃уكу уփ, - ރ كՃփ у܃ڃ ރу݃փ߃܃ڃ ҃փككуڃ߃ уރ-߃-݃փ܃߃ ߃ڃփԃ ԃ ߃ ك߃уփ. R؃փ ҃, ߃у ؃ ݃փڃ Ճԃ у-ԃу݃у܃ڃ܃, Ӄ܃ ؃ڃك߃ ߃ Noփރ݃ փ܃уڃ, ރ كу߃ڃރуփރ փ - ҃փԃуփ, ܃у ރуӃ ҃݃ ރуӃփۃ߃ڃ܃, փڃރ, Ճփ߃ԃ كуу҃уӃуփ, փփ؃ڃӃуփ ރփ݃у, ڃ߃у܃ ݃уփ. ܃- ҃݃ ރڃ ߃ ߃у փփ ރڃ܃܃ ރփփ ߃у ߃уփ ԃ݃, ߃ڃ܃փރ߃ ؃ڃك߃.
   - , iу߃, ܃݃߃ڃ ҃؃փӃփ߃߃ ߃уу݃ Ӄ Ӄփ ?փ݃փ߃߃? - ރփ߃݃ Ӄу, - у, ڃу Ճރ ߃փ Ӄփԃ ڃ҃߃у. ߃уփ Ӄ ؃ ڃރփ փԃ փڃ Ӄ ?փ݃փ߃߃.
   - у܃ ڃ҃у߃у? ܃у܃у- ߃܃у ՃփӃ߃ كуԃуՃ܃? ?-ԃ-ԃ, - уރփ݃у ?у݃ڃ߃.
   - ؃ ߃ ݃у݃ , - كӃу݃у у, - Iу܃у؃ڃ. R߃ ߃уӃ уك݃ڃ߃ كуԃуՃ܃.
   - , ߃ كуԃуՃ܃, ՃփӃ܃, փ݃у ߃ڃ܃݃փՃڃ كуԃуՃ. уڃ߃Ӄփ߃߃у Ӄ݃փ҃߃у փڃ, - ݃҃߃݃ ك߃փ, - ߃ ك у ߃уكӃу ҃؃փӃփ߃߃. ܃ ڃ߃փփ߃у ڃڃ. iу߃ у܃у؃փ Ӄу ߃փ. ރփ߃ كуڃ߃ڃԃӃу ݃ ݃փ у, փ݃ Ճփ߃ ڃ ߃փ ߃ Ӄ݃փكу. уӃу, iу߃փ, ރփ߃ ރփ߃ ߃ ݃փ܃. փ҃ փ у ՃӃ݃Ӄڃփ ݃у.
   уփӃ ߃ڃփԃ ߃ уӃу݃, ܃у Ӄ߃Ӄ у܃уكу Ӄփ , փ ӃփՃу +уӃ݃ Ӄу߃ փ҃ Ճރ iуރу - , ҃փԃ ރփ؃Ճ փԃڃփ܃ڃރ ڃуރڃՃуރ, Ճ݃߃, ݃ڃ܃, ߃Ӄ ڃ܃ у݃у߃ԃуރ у݃փ փ݃Ӄփ܃. Ӄу ܃߃ Ճ݃߃ڃ у܃у փڃ ك݃ ڃ ߃Ӄރ Ճу߃߃ރ. ҃ڃ, Ӄ ڃكӃփ߃ փ݃ӃփփӃ ԃу݃у܃ڃ܃ Ӄ փ݃ ߃ڃ փӃ ރ ڃу݃, ܃у Ӄ փփՃ ӃփӃփ ރ݃ ك݃ԃ փփ߃ڃ ڃ҃߃у. + ܃уۃ߃փ ރփ, , ڃу ߃փ߃փ.
   - ?- ރ߃ ߃ Ӄփڃ Ӄ Ӄ , - ܃փڃփ܃ ܃уكу݃ -уڃ, - ݃ ߃ ߃݃ Ӄу.
   - -уڃ, Ճ ܃у ڃփՃփ Ճރ, ڃكރփ Ӄ у݃ ߃ ܃у, - ܃уكу Ӄу, ܃уكӃу -уڃ ܃ ݃уՃ߃, - ? ӃڃՃڃ, ߃ у݃у փ҃ у݃у߃ԃ, Ճ? փ փۃڃ ڃރփ Ճ ڃ҃߃у. Ճރ ڃكރփڃ Ӄ ܃уكуփ݃߃ у݃փ - ܃уكу݃ Ӄփރ у߃ڃރփ Ճ݃ڃ߃. ރރ ՃӃ փӃ у݃у߃ у݃ ރփ߃ уӃ߃ у߃ڃރփу. Ӄփރ уكՃփ݃ڃ ߃ - ҃Ճփ Ճ߃ փ݃у փ Ճփ! ? ԃփ߃ڃу݃߃ . "--.
   ? كу݃҃у݃ڃ, ރփ ߃ փ߃߃ Ӄу؃փ߃ڃ ݃ڃ -уڃ.
   - , - كуՃރڃӃ ڃك߃փ݃ ?у݃, - ?Ճڃ у, Ӄ Ӄ܃ ރу݃փ߃܃ԃ Ճ Ӄփ݃ڃ܃ԃ փӃփ փՃڃ߃ كу܃߃у уكӃڃڃ. ރ уރ Ӄ ?փ݃փ߃߃. ߃ڃփԃ ڃكރփ߃ڃ ߃ ރ؃փ. ? ؃ كуу߃փ كу݃у߃ڃӃу߃.
   - , ҃, ?у݃܃, - ݃܃߃ փ ރԃ܃ +у, - փ؃ ߃ ܃Ӄփ, Ӄ ڃ݃փ. R փ Ӄփ. +҃փԃуփ уك߃ ߃ كу݃у߃ڃӃу߃߃ ݃ڃ߃ڃ. "Ӄуڃ Ճ݃ ߃у . +؃ڃӃփ փ ރ߃ԃڃ Ӄփ܃ ߃ ݃߃ ܃у܃. ݃܃ ރ, ܃у܃ڃ ރ ރ݃Ճ! ڃރփ ӃڃՃ, ݃Ճփ. Rڃ܃҃ ރуу҃у, ؃ у ރ߃ԃ ك߃уփ ԃރуՃ߃ ?փ݃փ߃߃. ރ ߃ ރڃ܃݃, уރуڃӃуփ ڃكуփ уу܃ڃփӃ܃ڃ ҃ ӃڃՃڃ Ճڃڃ؃у҃݃ ߃у ߃ڃ. "--.
   - R, ܃߃փ߃ ރ݃Ճ, уރуڃӃуփ փ݃փ܃ Ճԃڃ ?у݃у܃ڃ܃, - ܃уكу уփ, - ߃уՃ ҃ ߃уу݃ Ӄ i݃߃փ߃ ڃփރ Ճ܃߃у݃߃ ڃكڃ. у؃ уփڃՃ փ ߃ Ӄ ك߃уփ. , Ӄ, ߃փՃуӃ߃ ߃у ?݃ԃ ӃڃՃփ ߃փ҃ у߃߃ ҃փ܃ ܃у߃Ӄуԃ Ӄփ.
   - ߃փ҃߃ԃ? ҃ Rу, - փՃ݃؃ڃ ك߃փ.
   - ؃ փӃ Ӄփփ, Ճރу, Rу. +ڃ܃ڃ߃ ߃уу݃, у܃ ҃݃ ҃փ܃ ރ؃փ ҃ ݃܃ ݃у߃փ. у ߃ ܃у߃Ӄуу - , փփӃփ߃߃, Rу. ߃ ݃փՃڃ Ӄփփ ҃փ܃ ߃ ڃكރփ߃ڃ Ӄփԃ ރփ݃؃փ߃ڃ ߃փ߃ڃ Ӄփ܃ ՃփփӃ, ܃ ڃփ߃ڃӃу݃. ՃڃӃڃ݃. ?փՃ ݃у߃փ Ճ݃؃߃ Ӄуу Ӄ܃ i݃߃. +уӃڃ݃߃?! , ك߃уڃ, Ճ݃؃߃ ߃߃ Ճڃ Ӄփԃ ރփ ߃ ߃փ҃܃݃߃. ҃փ܃ ߃ ڃكރփ߃ Ӄփԃ ރփу݃؃փ߃ڃ Ճ߃ -փ. NoуӃڃ ߃ ރփ Ӄ! -ڃ փ݃-փ݃, ԃՃ- у߃ڃރփ ܃, ܃݃߃݃ ރփ ރ܃ ߃ ՃփփӃ. у Ӄڃփ Ճ߃ -փ, ڃ߃܃ ԃуу, ܃у ҃Ճ Ճу݃݃ Ӄ Ճу݃ Ճу݃ Noփރ݃, Ӄփ ڃփ.
   - ߃ڃ, ߃уӃփ߃, ݃փփ, - ܃уكу݃ -уڃ.
   - փ, - уڃӃу ݃փ܃у߃Ճ, - Ӄ҃- у Ӄڃ؃ ߃ ߃ڃ܃ ߃у ?݃ԃ. ߃ у܃ڃ Ӄ ރу݃փ߃܃ڃ ҃݃փڃ. ?փ݃ڃڃ߃ ܃. ҃ փփ݃փу ߃փ҃ ܃у ߃ ܃у. - ԃуكՃ ҃݃փ ܃߃, փ ߃ڃ. ؃փ݃ փՃуӃڃ փ҃, ܃у܃ Ӄփ݃ڃڃ߃ ҃ ҃փ܃, փ݃ ڃ ߃ ߃փ҃ӃՃ, ܃у ݃у߃փ! R߃ Ճу؃ փу݃߃ ҃݃ у߃. ?ӃӃӃу փ҃ Ӄփփ߃߃ ҃փككуڃ߃ փփ у܃ ރуڃ߃.
   - ރ؃փ ҃, уփڃ ܃у܃-߃ڃ҃Ճ ݃փփ Ճ Noփރ݃փ? - ڃ݃ у.
   - ؃ у ߃уу݃ Ճރу Ճу؃ у݃ ߃уۃ ݃܃ ߃փ߃փ ڃ݃ ݃у ҃߃փ߃ڃ ߃Ӄ. ߃ڃփԃ ߃ ߃уփ, - ܃уكу ݃փ܃у߃Ճ, - ݃܃, Ӄփփ߃߃ ݃уۃ߃, ܃уփ ݃у, ܃у Ճڃ Ճڃ܃ уՃڃ ܃уكу, ۃՃփ Ӄփ փԃՃ߃ ك , ؃ڃ у݃, у ܃у ܃уރփӃ уփڃ ݃փփ ރڃރ Noփރ݃. ҃݃ ߃ڃփԃ ߃ ݃у. փ Ճރу, ރ؃փ ҃, Ӄ݃у ك߃у݃ ԃك ݃ڃ܃ كՃ߃ Ճу݃ у؃փ߃ڃ ߃ уу߃ ڃ߃ރуڃ. ߃уу݃у ҃ у߃у у߃ڃ܃. ߃ԃ܃ڃ ރփփڃ, ܃у, ҃ Ӄփԃ 40-50 ރփ Ճڃуރփ. ރ, ܃у Ճփ݃у ߃փփԃ, ߃ڃ؃ڃ ҃݃ ԃ.
   - ߃ ݃у ߃ڃփԃ , - ܃уكу Ӄу ރ݃߃݃, - փ Ӄ Ӄփ܃. ԃՃ܃ ߃у Ӄ ك؃. Ӄу փۃу у܃ у܃у؃. "-. iփۃу ߃уڃ҃݃ ԃك փՃуӃ݃փ уփڃ ڃ. ݃փ у փփ 25 ݃փڃ Noփރ݃ ߃ у߃ڃ ҃݃ڃ؃, փ -߃ ރ؃փ Ճу؃ ҃ڃ ߃у ߃ڃ܃. + уكރփу ߃ Ճ ҃݃, փ ߃ԃ܃ڃ ރփփڃ, փ݃ ߃ ڃ҃у - ԃՃ- ܃݃ ݃܃ڃ݃ރփ Ճڃуރփ ރу ߃փ܃݃܃ Ճփ܃ ރڃ݃݃ڃ߃ ߃. ԃ уՃփ߃ڃ ߃ Noփރ݃ ރ؃փ ރփ, ڃރփ, ݃Ӄڃ߃ Ӄ. փ݃ уՃփ ރ, ӃكӃփ ԃރуՃ߃ ߃уރ у߃ ԃՃ Ӄփ ڃ҃փ؃߃ у߃у. ݃ ؃ уՃփ ߃ , ݃ ߃ ԃ-ՃӃ كу܃փ i݃߃, у߃փ ݃Ճ߃ Ӄփ ؃у ԃڃ҃߃փ.
   - փ҃! ? ߃Ӄ! փ ߃ ݃у. ؃ ߃ у߃Ӄڃ݃, ݃փڃ ރڃރ ߃ ݃܃߃փ Noփރ݃փ? ݃ ރ؃փ ܃уփփ ݃у߃փ ߃փ߃у܃ كуփڃ? - كуՃуփ߃߃ ڃ уփ.
   - ? у , ܃փ Ӄփԃ, ݃փڃ ރڃރ. Ӄփ߃ ݃܃߃Ӄփ߃ڃ, ߃, ڃ, ߃ փ߃ փ߃ ރу݃, - Ӄփڃ ك߃փ, - , ܃у Ӄ݃ڃփ ߃ уփڃ ԃуӃڃуڃ Noփރ݃ -߃ փ ߃ ߃߃. R؃փ ݃ڃ у, ڃكރփ߃ڃ Ӄ ҃ڃ ݃փՃڃ у, փփ Ճփ ݃փ, Ӄփ߃փ ԃՃ ؃ ߃ ݃܃߃փ Noփރ݃փ.
   - iփփك߃у ڃ߃ރуڃ, - ڃ, ܃у - ҃Ճ, у փ҃, ߃ Ӄу߃ ߃ у݃߃ փ҃у ܃уكу уփ.
   - , Ӄ փփك߃, - ܃уكу ܃ڃ݃ ݃҃܃ Ӄу, - + ܃уۃ߃փ ރփ, Ճ߃ ڃكӃփ߃у уڃуڃ, ܃у كу߃ڃރуփ ڃكփ߃ڃփ ܃ރ, ҃Ӄڃ݃ ܃߃܃ ߃ ݃ڃ փ܃ ڃ݃փՃӃу߃ڃ ԃ уփڃՃ. +ڃ ҃փՃڃփ݃ ҃Ճփ ԃՃ- уكރփ ڃՃփ ҃у܃.
   - Noу߃߃. +҃փՃڃփ݃ у߃Ӄڃ, Ӄ ރ؃փ ܃ ԃڃ҃߃, ߃ փփ߃ڃ ݃ڃ 50 ܃܃, ҃ ڃ ڃ ك ݃փՃ߃ڃ ݃փ Ӄփԃ ܃ރ߃ԃ փӃӃу߃ڃ ߃ Noփރ݃, - ރփ߃݃ уփ.
   - iу߃, ߃ у, - ܃уكу փփك߃ +уӃփ, - 50 ҃у܃ ރ؃߃ ڃ ԃуكՃ ҃փ, փ ك ݃փ.
   ? ߃݃ ރփ, ߃ փփ ߃փ܃݃܃ փ܃߃ փփ߃߃ كуރ݃у݃, ҃ՃރӃу ݃у߃߃. փ ԃу.
   'у Ӄ у܃ كӃڃރ, - Ճރу ݃փ܃у߃Ճ, - ߃ у ރ ؃ڃӃփ, ߃ փ كу߃ڃރуփރ. уՃ ؃ڃ, ݃҃ڃ, ӃڃӃу Ճփփ, Ճփ݃у Ճ҃ ߃у݃у؃Ճу ڃՃ, փ߃ڃ ܃у؃Ճ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ. ܃ Ӄ ԃу߃ڃ. +փփу Ӄփ ԃ݃ Ӄۃ߃ ك փڃڃ ߃ Noփރ݃, ܃у ڃ߃уՃ݃փ؃ڃ Ӄփ ݃Ճ, ߃փكуӃڃڃރ ߃уڃ߃у݃߃. у܃߃փ, փփڃ ك߃у߃ڃ, ҃ ԃ݃уӃ߃ ؃ڃك߃ ҃݃ ߃ كуу҃уӃу߃ڃ Ճփ߃փ, уރ ؃ڃك߃, ݃҃Ӄ, փփӃڃ ڃ܃݃փ߃ڃ'.
   փ݃Ӄу كу݃, Ӄڃ ߃ փԃ ݃փ у, ܃փ܃ ߃ փ܃߃Ճ ڃ؃у փ փ҃, ՃՃփ؃у, ҃ ՃփӃ܃ ߃ у݃ ҃փӃ߃, ܃ ߃у܃݃߃փ Ճԃ ߃ ك ԃڃу, Ӄك ܃ ڃ߃ރփ߃, Ճփ݃у ߃փ҃݃ ރك܃у݃߃ Ӄ݃փ߃ڃ, ҃ փփ҃ڃу ߃ у݃уރ, ރփ߃ у܃܃Ճ, كуփ:
   '+ڃكу߃ Ӄ, ރڃ ҃փ,
   ݃܃ ރڃ, ك ߃փԃ Ճփ؃ڃ,
   ݃܃ ރڃ ރփ؃Ճ ݃ ҃Ճڃ,
   ڃރփ߃߃ ߃уكӃуփ ؃ڃك߃'.
   у, ߃ Ӄу Ӄփ ԃ݃Ӄ ݃փ уփӃ كуՃރڃӃ ރ ߃ ݃փڃ ԃ݃ ܃, ڃ߃ԃՃ ݃у҃ ӃڃӃуڃ ߃փ݃߃ԃ Ӄփփ܃, ߃уу݃ ڃ ՃփӃу:
   ' ݃܃ ރڃ ރփ؃Ճ ݃ ҃Ճڃ,
   ڃރփ߃߃ ߃уكӃуփ ؃ڃك߃'.
   - NoуӃ ؃ ҃Ճփ ԃՃ Ճ݃ԃ ߃ ӃڃՃڃ у܃ԃ ڃكރڃփ݃߃ԃ ߃փ҃, - ܃уكу Ӄу, ܃ԃՃ уփ كу܃߃ڃ փ.
   - , ҃փ ҃, - Ճ܃݃ڃ݃у уكԃӃ ރ݃уӃу Ӄփ Ӄփփ -уڃ, - у Ӄ܃݃ڃ ރуԃ߃ڃ, كу݃փك ԃ Ӄу߃߃ ߃փ؃߃ ރ݃߃ փ߃܃ Ӄу݃ у у-Ճԃ.
   -уڃ ݃уՃ܃ ߃݃у Ӄރڃ߃у߃ڃ փ݃ Ӄу߃߃.
   - , Ӄу߃߃у - كՃӃ,- ՃӃуڃ уփ, - ڃӃڃ݃ڃكуڃ ܃ރ փӃ ߃ Ճ ؃ Ӄރ߃ڃ Ճу؃ ؃у݃փ, Ճ փу. +Ճރу, ߃уރ߃ԃ ݃ ҃݃ ҃ Ճу ڃ܃у߃ ԃڃ߃ڃ ߃ ҃փփԃ ރ, փ ރփك߃ ݃Ճ߃ у݃у܃. փۃу փރ- ߃ ڃ уۃԃ Ճڃ. у- Ճԃރ كՃփ Ճރуփ ރփуփ. ܃ރу܃ ߃у كуރփуփ݃߃у, ҃ Ճу؃ ܃уكу - ՃփӃ߃у. +уӃՃ, у܃?
   - , ރڃ݃, уӃՃ. ؃ ߃ Ճ փك؃у, - ڃ ܃уكу݃ у߃ ߃ у փ݃Ӄу݃ փԃ փ܃.
   ?܃ Ӄ ݃ ރӃу, у , ڃكރ؃Ճփ߃߃ Ճ߃, ߃ ڃ߃փփ߃ Ճ߃փ, ҃ كу߃݃.
  
  
  *****
   уփ ܃Ӄك ӃӃӃу ߃փ؃߃ փ݃. ܃ ԃ݃уك. ? у݃у܃ ؃ ҃݃ Ӄփ݃ - փփ ҃փكփ߃ ߃ڃ܃у݃ փӃ ݃ уӃփ. у ԃփ݃ Ӄك҃؃Ճփ߃ڃ. ߃ ڃ փ݃Ӄу݃ ԃ҃ ݃փ܃у߃Ճ, كу܃ ԃ݃уك. iу у ؃у ՃփӃ܃, փރ ҃݃ ڃ߃ փ у. փ Ӄփڃ փ ؃, ߃ ҃݃ ރ ݃܃уރ уك҃Ճڃ -уڃ.
   - +ۃՃփ ߃ ݃ڃ, iуփ߃܃, - փ߃݃ փރ у, ߃ Ճ؃ՃуӃڃ ԃ݃уڃ, ߃уу݃ Ճ߃ڃރу. ݃փ܃у߃Ճ ڃ ݃փՃӃу ك ߃փ.
   ӃՃ ڃ у݃у܃ ߃ ߃уՃփ݃ փكڃ߃Ӄ уԃ, уރڃ݃ڃ, ԃ݃Ճփ݃ڃ Ӄ܃ كууڃ݃ Ճу߃ڃ ܃у փ߃߃փԃ փۃكу؃. i߃܃ у݃уԃу݃у ߃ ߃փ҃݃ ӃكӃփ߃߃ ܃уكу݃у Ӄ܃ ރ ރу߃, ܃ փ݃ڃ݃ ߃у փ܃, كу݃كу ܃уӃуރ Ӄуԃ уӃ ݃փӃ ݃؃уۃ܃ كу܃Ӄу ҃ك ڃӃ݃؃߃ ߃ڃك܃ڃ ҃փփ, уӃ ݃փ.
   i݃߃ փ ߃ Ӄك݃, ߃ ߃ Ӄ܃ Ӄփ ՃփփӃփ ؃ ݃у݃ ܃у߃-؃փ݃у كу. i݃ ڃكރڃփ݃߃у ڃڃ߃. +ڃ ߃ փ݃, Ӄփ܃ ߃ փ܃у݃, ݃ڃ ԃՃ- Ճу݃փ܃ ҃ փ݃ ݃փ уكރփփ߃߃ ڃ ܃܃܃: '-܃, ܃-܃, ܃-܃...'.
   ?݃уك у ҃݃փփ݃, փ܃ ܃у߃փ݃, Ӄփ܃ ڃ݃ڃ. ߃ ރ݃ ҃߃݃ iу, ߃у؃փ߃߃ ԃ߃݃у ߃ڃ, ڃ؃у݃у Ӄփ փ݃ ރ؃ڃ߃, Ճ߃݃ Ӄփ Ճ҃Ճ, ߃уӃփ փԃ ݃ڃ ڃ݃߃ Ӄڃ݃у ԃ҃, ڃ܃ӃуӃڃ ؃у܃ڃ Ӄ҃Ճ߃ փ݃. +݃ Ճ݃ԃԃ у߃ԃ ݃҃كу߃ڃ, ՃփӃ܃ ܃݃ ԃ݃уك, ރփ݃ ߃ у߃ փ߃ ߃փ؃߃ Ӄكԃ݃Ճ ߃ڃփԃ ߃ ԃӃ, ߃ Ӄ܃у փԃ ܃, Ӄփ߃݃у ܃ԃ ߃݃ ك ҃.
   ߃ ڃ݃ڃ Ӄу. у ߃ڃك܃ փ݃ڃރ ރу߃ ܃у܃- Ӄփރ ӃڃՃ߃ ҃݃ ݃܃ ڃ ԃ݃Ӄ. ?܃ ߃ Ӄ݃ ߃ ڃӃ݃؃߃ ߃ Ӄу؃܃, ܃Ճ ܃Ӄу݃ Ӄփ݃ڃ܃݃փ߃ ݃, ܃уۃރ݃փ߃߃ փ ܃݃߃߃ ҃փփ ߃Ӄ у܃݃. ? уك߃ ރփу ݃߃ ԃ݃ՃӃу݃ ܃Ӄك ߃ڃك܃ уӃ ؃փ݃ Ӄփ܃ ՃӃу߃ڃ܃.
   у у߃Ӄڃ݃у Ӄу݃փ߃߃ Ӄփ ߃, كу܃Ӄڃ у݃у܃ ҃݃ڃ ܃Ӄ ܃߃փӃڃփ ӃكՃ҃݃փ߃߃, уу كփރ݃փ. փӃ܃ ҃ уكӃփ߃݃у iу փ ҃݃ڃ ؃у ڃރ܃߃݃ ߃փރ. ߃ ؃ ߃ Ճփ؃ڃӃу݃ Ӄ у. ?ڃӃу݃ڃ ԃ҃уރ ԃ҃, у Ӄу Ӄ ܃, ܃փ܃ ؃ڃރу݃ Ճ Ճԃ ҃ڃ, ԃ҃ ݃у܃у݃ փփ Ճփ؃Ճ, Ճ݃ԃ ߃ كуՃփ؃ڃӃу ܃уރ ߃ Ճ߃ ރփ, , уу ݃ ݃܃ڃ Ճ߃փ ރڃփ߃ڃ, Ӄփ ݃уՃ߃ރ ӃփكՃ, ԃՃ ݃܃ ރ؃߃, Ӄփރ ܃߃, Ӄփ ӃуՃڃ߃܃у Ӄ܃݃ ؃փ݃у߃߃ԃ փ݃ у߃փ.
   ?փփ ߃փ܃݃܃ ރڃ߃ Ճփ؃Ճ у݃ ܃ӃӃу ՃӃڃ؃փ߃ڃ, ރփу ӃӃӃу Ճ Ճԃ ҃݃, , ݃уՃ߃փ, ߃уу݃ ߃ уӃ ݃փփ݃ ܃ ҃у܃, ҃݃܃ ҃ԃу݃փ.
   ݃փ܃у߃Ճ ڃփ ߃ ܃܃, փ݃Ӄу ڃރ ؃у؃Ճ ԃ҃уރ ؃ڃӃ у, ރփ ߃ڃك ӃӃփ փ ԃ݃уك , ߃уۃՃ ߃ڃ уكփփ߃ڃ, ރփՃ݃փ߃߃ уփԃ߃ ԃӃڃ ߃ Ճ؃ڃ߃у ՃփӃ܃ ڃ ڃ Ճ ܃݃փ. + Ճ߃݃, Ӄڃ݃ ԃ҃уރ ԃ҃, ڃ݃߃ ڃ؃у у փ҃ ك ԃՃڃ كуڃ ܃ փ ك ݃уӃ܃. у փك܃ Ӄڃ݃ փփ ؃у܃ڃ ؃у ӃكՃ, ڃ߃݃ ك҃ كу܃݃ ߃у݃у؃Ճփ߃ڃ ԃ݃уك. ݃փ܃у߃Ճ كуރу߃ڃ݃ ԃ݃Ӄ ӃӃփ߃߃ ݃у݃҃ڃ. ߃у݃у؃Ճу݃ ܃у؃Ճ փ܃߃Ճ. Ճ݃ԃ ҃߃ڃރу ՃփӃ܃, ݃у܃у, փ݃Ӄу, ݃҃Ӄу݃ ҃߃у؃փ߃߃ փ݃, уكӃփ߃ փ҃ ڃ߃ Ӄ݃уՃփ փ. ڃڃ уكՃу݃ ߃у ݃ԃ, փ݃ ҃ у ߃ ڃу݃у ܃уރ Ӄ Ӄу݃փ߃߃ԃ ՃփփӃ, у݃ ҃ ݃у҃.
   ՃуӃڃ ݃ փӃԃ ڃ у, ՃփӃ܃ ߃փ؃߃ փ݃Ӄу݃ ݃փ܃у߃Ճ, ܃ڃ߃݃ փكڃ߃Ӄ уԃ, ߃݃ ߃܃, Ճ؃ڃ߃, ݃уӃ܃ ݃߃ ҃߃у؃փ߃߃ ރփՃ݃փ߃߃ ڃ݃у ߃ كփރ݃, ߃փӃ܃ Ӄ݃у؃߃ уӃ. -փԃ݃ ߃ ڃ߃, ݃؃ڃ݃ ܃ ك ԃ݃Ӄ, ߃݃у ӃуӃ, Ӄ݃փӃ, փփӃփ߃݃у ߃ ؃ڃӃ, ߃݃ ߃ Ӄփ ՃӃу߃ڃ܃. ? Ӄփރ ߃ փ ݃ڃ ڃ݃ ݃҃܃ у݃ڃӃ ؃փ߃ڃ߃. уփ ߃փ܃݃܃ ރԃ߃Ӄփ߃ڃ ߃у݃у؃Ճу݃ ܃уڃ߃, ҃ ܃ڃ߃ Ӄ Ճփ؃Ճ ԃ݃ Ӄу݃ڃ݃ Ճ уփ, ӃӃӃу փ݃ ݃уՃ ߃փԃփڃ܃ փ߃߃փ уӃ, ܃у ҃ Ӄу߃уӃ݃ڃӃу݃ ڃ݃. i ߃փ܃݃܃ ރڃ߃ ՃփӃ܃ уփ߃ Ӄ߃Ӄ كу߃݃ڃ ݃҃Ӄ, ҃߃ڃރу݃ڃ, փ݃݃ڃ, уكփՃڃ߃݃ڃ փփӃуڃӃу݃ڃ, ڃՃуӃ݃ڃӃу ҃փՃ߃ ՃӃу߃ڃ܃.
   - R߃ փ ߃ڃ܃ԃՃ ߃ ҃݃ у , iуփ߃܃, - ܃уكу݃ у ݃ ՃӃуՃу ރڃ߃ ҃փփӃ߃ ݃у.
   - R߃ ؃, ݃߃܃.
   - Ӄփ ҃փ ڃ. у؃ Ӄу уӃ ߃ ރԃ. ߃уՃ Ճ߃ڃރу. у, ߃уӃփ߃, ؃ փ݃. i܃ ܃ڃу ߃у߃ ߃ Ӄ ܃ԃ, - ݃҃߃݃у ՃփӃ܃ ڃ؃у݃у ԃՃ ݃փ ݃փ܃у߃Ճ.
   - уӃу, փ҃ Ճ߃փ ߃ ܃у.
   - ? у܃ ӃڃՃ ڃ݃ ҃ كӃ݃ڃ уԃ ߃уՃփ? - ڃڃ܃߃݃ ՃփӃ܃.
   - ݃܃ уԃ ރуփ܃. +؃у݃, у ҃Ճփ Ӄԃ݃Ճփ ߃уڃ҃݃փ փ܃уڃ݃߃.
   - փ, փ߃, - ݃҃߃݃у у ܃ރ߃ ڃ݃ ԃ݃уك.
   ߃ ރ݃ Ճփ݃ڃ , ӃكӃڃ ك ܃, ҃փ݃ ߃уكу. ރу ߃у փ܃ ؃ уփ݃. i݃߃ փ ߃ Ӄڃ݃ ߃у ՃփփӃރ, ߃ ߃փ҃ ؃ у݃ ܃ ԃ݃҃, ܃у܃ڃ ߃ ҃Ӄуփ ݃܃ ߃ уӃփ.
   ?݃܃ փڃ݃ ߃ ڃ Ճ߃ڃރу փ҃, Ӄу ߃у܃у߃߃ ܃уكу, ڃՃփ Ӄу փރ , ҃ փ كуӃփ݃ Ճ݃ Ճ ԃՃ. ݃փ܃у߃Ճ уكӃփ ԃ߃, у كуӃуڃ݃ у ݃܃ ݃ ԃ, ߃ Ӄ܃݃ڃ݃ ߃ Ӄ ԃރ܃ уڃ҃ уփ؃߃ԃ Ӄ܃ԃ - ރуԃ߃ڃ փՃڃ߃Ӄփ߃߃ ܃уփ ?уكރу߃Ӄ. ?ރփ كӃ߃ ҃Ճڃ݃߃ڃ܃ ߃ у փ߃߃ ڃڃ߃ Ӄ܃݃߃݃ ݃Ӄ: ' փԃՃ߃ ߃ у܃, ܃у Ӄփ...'.
   ݃փ܃у߃Ճ ߃у݃ڃ ܃؃܃ у ڃփ Ճ уփ, ԃӃփ ܃ փ݃Ӄ ܃у. у݃у܃ Ճ݃ԃ Ӄփރ ߃ڃ܃ ߃ ӃՃڃ. у܃߃փ Ճ ܃уكу݃у ރу, كуу߃߃у ڃكڃ߃ރڃ ك߃փӃ, ܃у փՃڃ ڃ݃ Ӄ܃݃ڃ ރуԃ߃ڃ.
   - Ӄу, ؃ у ܃уكу, ߃у ߃уՃ փރ Ӄу, - ܃уكу փރ уփ.
   - ? փރ Ӄу߃փ, - փՃڃ Ӄփڃ Ӄу.
   - փۃу ܃݃܃, ރ. փ҃ ؃ у. уӃփ߃, ؃ ߃уу݃ Ӄރԃ.
   Ӄу, ߃߃, ڃڃ ԃ݃уك, ރփ ߃у߃ у ߃փՃӃ݃߃ ܃уكу, -
   - iփۃу ՃӃуՃу ރڃ߃ փԃ. ރփуۃ у, ڃكӃփԃ, - ҃܃߃ ك݃ ݃փ ҃у߃ у݃у܃.
   уփ, ߃ڃփԃ ߃ ߃ڃރу, ҃ Ӄу Ӄ܃݃ڃ ރуԃ߃ڃ.
   - փ؃փ݃ у у߃ كՃփ Ӄփуփ? - ڃ у.
   - уӃփ߃. R ؃ ߃ փӃփ. ߃ڃ܃ԃՃ у߃ փރ ߃ ӃуӃу݃ ݃փ. ݃܃ كڃރ ҃Ӄу݃. كڃރ փރ߃ Ճу؃ 10 .
   ߃ ڃ ރփ݃ڃ ߃у ߃փ҃߃ ҃у߃Ӄ܃. +ڃՃփ݃ փ ݃у ڃڃ߃. + уփ փՃ݃؃ڃ ۃ у уڃ, ҃ Ճ܃ڃ ڃ݃ ߃ Ճ߃ ݃փՃ߃ڃ փփ. Ճ߃у܃, у ܃уكу݃у. i܃уكу݃, փ ڃՃփ ԃ߃ փԃՃ߃ ؃ ߃ ߃փ. ԃӃڃ݃ у߃ ۃ Ճ߃. ? Ճփ݃у. ? у݃у܃ уփ ҃ كу߃ ߃݃ ݃ڃ ԃރ܃ ڃԃуڃ ރуԃ߃ڃ.
  
  ****
   ݃փ܃у߃Ճ Ӄփ ڃ у݃у܃ ރԃ܃ ߃݃ ߃. i݃߃ ݃ ߃у ՃփփӃރ كу҃݃ڃӃ ڃԃփӃу݃ ڃ߃. -փԃ܃ڃ ߃у݃у؃Ճփ߃ڃփ ӃڃӃу݃ Ӄփ؃փ ڃ у, Ճ݃փуӃ ݃؃уۃ܃. +ڃ փ҃փу݃ уك߃ , у փփ܃ڃу ރуԃ߃ڃ. ?ك݃ ܃ փڃ݃ڃ -уڃ ?у݃փ, уكԃփӃу ܃у. +Ճփ Ӄу, փՃڃ كՃӃу݃, كу݃փ у݃у܃ ߃уу Ӄ܃ڃՃӃу ڃ ߃փ փكڃ߃Ӄ ܃Ӄڃ܃. +уӃփ уރ҃ӃӃу Ӄփуރ ܃كу܃ Ӄك݃ ҃уۃՃу.
   уփ ڃ݃ փ܃, ރ݃ Ӄփ߃݃ ރԃу Ӄу߃ ߃ڃރу у݃у܃. i ߃փ܃݃܃ ރڃ߃, уӃڃӃڃ у҃, փ҃ ڃփ݃ ܃ كуӃу܃у. Ӄփ ҃݃ Ӄփ݃ڃ܃݃փ߃ ߃уփ߃ڃ. +փ܃у߃у ԃՃ Ӄփ؃փ ރ ҃ӃӃу݃. +, كу܃у߃ڃӃу݃, ߃ փՃуӃ݃ ڃу փ փ݃ Ճփ߃ ݃уӃу߃ڃ ߃Ӄރ Ӄփу݃փ߃ڃރ ؃ڃӃڃ߃ރ ܃уڃ߃܃уރ Ճڃ܃ ڃՃ. փ ҃݃փ, Ӄ܃, ݃Ӄу Ӄу߃, ڃ փ܃ Ճ݃؃߃ ҃݃ ݃ڃ փ܃ ?܃, ڃ܃ ݃߃ӃՃ߃, ߃ ܃ ރ؃߃ ҃Ճփ Ӄփڃ ҃݃ڃ уՃ ҃у؃, , ߃փރ߃փ߃߃, ҃փу݃ ڃ߃փփ߃ ܃߃у߃ڃ փփӃڃ.
   փ ܃у ݃؃ڃ у܃, уփ ҃у݃ ڃ ?у݃ڃ߃, уك݃ڃӃуӃ у, ߃у݃߃ڃ փރ ܃؃܃. كՃփ ݃܃, كуރփڃ, ڃ ܃ރу߃ڃ ߃ Ӄууփ փ Ճ߃ԃ փ݃Ӄփ܃.
   - ܃Ճ у у݃? - ܃ۃ߃ ڃ ?у݃.
   - , - փ Ճ݃ԃ ߃փ. փ ߃ ӃڃՃփ݃. R؃փ, ߃ у݃փ ݃, - у܃؃ ܃ۃ߃ Ӄփڃ݃ ?у݃ڃ߃.
   - ؃ փ ߃ ӃڃՃփ, - Ճ߃ ߃у؃փ߃߃ ԃ݃Ӄ Ӄу, - R ؃ у, ܃у Ӄу݃. ԃՃ Ӄ݃փكу ڃ у݃у܃, ߃ ҃уڃ Ӄ߃ڃރу߃ڃ ߃ - ߃ ރփ ݃ ߃. уك Ӄ݃փ܃ ҃уރ كу߃݃.
   - R؃փ ҃, ߃փ ؃ڃӃ كу҃݃փ, ߃ ԃՃ-߃ڃ҃Ճ ݃փ ڃՃڃ? - ܃уكу݃, փփ؃փӃӃу ݃փ, -уڃ.
   - i݃ڃ܃ Ճ݃ԃ փ ߃փ. у؃ փ уۃӃ ؃փ݃Ճ܃, - ܃уكу +у.
   уӃڃ݃ ߃у؃փ߃߃у ڃڃ߃. ? փփԃ݃߃݃ڃ.
   'у!', - ԃރ܃ ܃ڃ܃߃ ݃փ܃у߃Ճ ߃ ݃փ.
   +ڃ݃у݃ڃ - Ӄփ ߃փ.
   - уӃуۃ Ӄ Ӄރփ ܃ڃ܃߃փ, - փՃ݃؃ڃ Ӄу, - -փ.
  'у!' - كу܃ڃу݃ ߃փ܃݃܃ ԃ݃.
   +ڃ݃у݃ڃ. ڃڃ߃.
   - R ߃փ Ӄу݃ ߃, - ߃փӃ߃ ܃уكу уփ, - ރу݃, ؃ ҃ڃу. ? ڃ ڃу Ӄփ݃փփ у߃, ރ ߃ ك߃у݃ . ?҃ Ӄу у߃ ߃ ҃Ճڃ, ރ ܃у у уكԃփ݃, ؃ ߃уу݃ ރփ. Ӄу, Ӄ ߃݃ ҃ڃ, Ӄփԃ փԃ . уك Ճу݃ у փ, у у փڃ݃ ڃ ܃. Ӄ. Ӄу ك؃ Ӄփ փ ߃ ӃڃՃփ.
   - iу߃߃ Ӄ, - ܃уكу Ӄу, - i ރ߃ Ճу у܃ԃ փ ߃ڃ܃ԃՃ ߃ ݃у݃. уۃՃу܃ ߃ ރփ, ك߃уڃ, ߃ ߃ ݃݃. Rԃ݃, ڃ߃ڃ, ܃Ճ-߃ڃ҃Ճ ۃ كу҃݃Ճڃ. уՃ փ ڃ܃у. уӃуۃ ڃփ.
   Ӄу كуރ݃у, ԃ݃Ճփ݃ ߃у Ճ݃؃ڃ:
   - +у, ڃՃ ߃ууӃ ݃փ уу݃݃փ݃߃ ҃փփԃ. ?Ճ݃ փ܃. у! iу߃, ՃуӃу փփ ݃, ߃Ӄ ҃. փӃ߃܃, Ӄ ӃՃӃփ ҃փփԃ ۃՃڃ. i݃փӃ ҃݃. Ճ ؃߃. ߃ ӃՃ݃ ҃փփԃ. Ճ Ӄу ߃ ߃уՃ. ӃуӃ փ - Ӄ ߃փރ ܃ڃ݃ރփ ԃ݃ۃփ. у݃փ܃ ݃܃ ߃ Ճڃ. ӃփԃՃ ӃՃ݃ փ܃ Ճփ؃ڃփ. ߃փ ߃ ߃ у. у! ߃ ҃уۃՃу܃ ݃Ӄ փ܃ ߃уу݃ ӃӃփ փփ߃ڃ, Ӄу . у! +у߃, Ӄ ڃփ߃ڃۃփ ݃߃ ܃ڃ܃у. ؃ Ճу݃փ܃ ݃փ ܃ ߃ Ճڃ. у؃Ճރ ܃ڃу ܃у؃Ճ ރڃ߃ փ ރ. ?փуփރ փփ у-݃ كՃփ. iуރ ߃ փۃփ. , Ӄ. уӃуۃ. i ԃ.
   ҃у݃ڃ . փӃ߃܃у ӃփӃу݃ Ӄك у݃܃ ߃. Iփ҃ Ӄ؃ڃ݃ڃ Ճ҃ڃ߃܃уރ.
   ݃փ܃у߃Ճ ҃ փՃ݃փ Ӄу Ճփ Ӄу݃փ߃߃ ߃у ߃ ݃ԃ, ԃՃ փ ߃փՃуӃ߃ كу߃ڃރу݃ уփ ݃҃Ӄ. ߃уу݃ Ճރу, у ރԃ݃ ڃ-ك Ӄރڃ߃у߃ڃ Ӄփ߃ ރ ރփ, ݃փ уӃ ߃, ߃ ܃ڃ܃ Ճ݃؃߃ ҃݃ փ Ӄ уӃ߃ уك҃Ճڃ. ܃݃ Ӄу݃փ߃߃ ՃփփӃփ у ߃ ܃уكу݃, ݃փ܃у߃Ճ Ӄփ ߃Ӄ ҃. ڃ܃у܃ڃ ݃փՃ փރ ߃ уՃу݃, Ճ ݃؃߃ ҃݃ ҃߃у؃ڃ ݃փՃ ҃փ ߃Ӄ܃ ߃ڃ܃ ڃ݃ ԃփ݃ԃ ߃ уӃڃ ڃԃ݃܃у. уփ ܃у؃Ճ Ճփ-߃уՃу փ܃߃ ԃރ܃ ܃ڃ܃ڃӃу у ݃у, у܃؃ Ճփ݃у݃ у݃߃ ڃ. ك߃уӃу ԃ݃ Ӄփ, ك߃уڃ, Ӄ ڃ܃у , уӃ փ ߃ ߃у݃.
   ݃փ܃у߃Ճ փ ރփ ڃ Ӄԃ݃҃ ҃, ܃ԃՃ ݃у ܃ڃ ՃփӃ߃: 'Iփ҃ууу! Ճڃ Ճууу!'. уփ ؃ уكӃփ߃݃ ߃ ՃփӃ߃ ԃуՃ փ ߃ууӃ݃փ߃ڃ փ܃. ?ۃՃ ߃ ҃փփ, ӃڃՃփ, ߃փՃу݃փ܃ ڃՃ ߃ փ܃ ?у݃ڃ߃ -уڃ. +ՃۃՃ ߃ڃ, Ӄڃփ݃߃ ܃ڃӃ܃ ރփ ߃ ՃփӃփ. ߃ ރ݃ ܃уكу݃ ߃ ݃փ уރ ܃ރ܃ ӃՃ.
   - +؃, ݃Ճ܃ ڃуӃу݃ ҃փփԃ. ݃փՃ ݃Ճփ ӃڃՃ߃, - ҃܃߃ ԃރ уփ.
   փӃ܃ ߃ڃփԃ ߃ ܃уكу݃, ߃ ڃ ԃ݃уكу Ӄڃ݃ڃ كуރփуփ݃Ӄ, փӃԃ у. փ уۃԃ كӃփ у߃փ փ݃Ӄփ܃. у݃փ փ܃ Ճу݃փ. +݃߃ ݃փ܃߃߃ Ӄփڃ ԃ ރу߃, у܃؃ ރ ܃߃ڃԃ "ӃփՃ Ճڃ߃܃ԃ ރ؃ڃ߃" ރ؃߃ ڃ҃փ ߃ уۃ -ڃIփ. i݃܃: http://www.litres.ru/vyacheslav-landyshev/ispoved-odinokogo-muzhchiny/ уՃփ, ڃ߃ԃ փ߃ڃ. i Ӄу؃փ߃ڃփ,
  
  
  ?փ݃у -у߃Ճփ.
  • © Copyright (medeo67@mail.ru)
  • : 01/07/2010, : 31/10/2010. 388k. .
  • :
  :

.

, :
". "" "

o
- "" .. || .. ' ""