ФарІон Іван : другие произведения.

"Газовий пальник Екимовского"

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


Оценка: 3.71*5  Ваша оценка:
  • Аннотация:


СКАЧАТЬ КНИГУ

ВЕЛИКИЙ ПОХОД ЗА ЭНЕРГИЕЙ:
  

"Газовий пальник Екимовского".


   В львівському часописі "Високий замок" була надрукована сериия статей про львівського підприємця Олександра Єкимовських та винайденого і запатентованого ним незвичного газового пальника. Олександр Єкимовських змайстрував, випробував і успішно користується принципово новим нагрівальним пристроєм, який зовні мало чим відрізняється від традиційно§ конфорки. Перевага цього винаходу - в ефективності. Вода у чайнику чи каструлі завдяки йому нагрівається удвічі швидше, в кімнату без додаткових енергозатрат надходить більше тепла. З приміщення зник надокучливий кожній господині запах шкідливих викидів від плити, оскільки пальник зі спеціального сплаву є каталізатором повного згоряння газу, а відтак відповідає екологічним вимогам...
  
 []

Фото Мирона МАСЛЮКА

  
      Можна уявити, скільки наших співвітчизників, у багатьох з яких у кишенях гуляє вітер, воліли б мати такий ощадливий і "оздоровлювальний" пальник у своєму помешканні. Скільки коштів, потрачених на купівлю дорогих енергоносі§в, зберегли б на промислових об'єктах!

Щоб обґрунтувати сво§ спостереження, аматор Олександр Єкимовських звернувся до науковців. Зокрема, до завідувача кафедри метрологі§, стандартизаці§ та сертифікаці§ Національного університету "Львівська політехніка", доктора технічних наук, професора Петра Столярчука. Разом зі сво§м соратником - доцентом ціє§ ж кафедри Василем Яцуком протягом двох місяців (!), використовуючи сучасні методики і вимірювальне обладнання, моделюючи різні режими і аварійні ситуаці§, вони провели дослідження "пальника Єкимовських". А згодом на 11 сторінках запротоколювали результати роботи. Кожне своє твердження вчені аргументув
али з допомогою формул, діаграм, порівняльних таблиць. Ось деякі висновки з цього документа:

"Розроблений О. Єкимовських металевий диск на 99 відсотків є випромінювачем інфрачервоного (теплового) випромінення. Ефективність розробленого нагрівача за різними методами досліджень і при різних витратах газу становить від 2,5 до 7 разів".

Науковці ствердили, що винахід О. Єкимовських вартий велико§ уваги. Принцип, за яким працює його нагрівач, може бути корисним не тільки в побуті, а й сільському господарстві, промисловості. Доцент В. Яцук зізнавався журналістам, що протягом двох місяців досліджень пальника був очевидцем маленького дива.

Професор П. Столярчук каже, що значного ефекту досягнуто за рахунок особливо§ конструкці§ пристрою і особливого сплаву, з якого він виготовлений, хоча феномен явища до кінця не з'ясовано. Він додав, що новий пальник такий же безпечний, як традиційний. І пошкодував, що не має подібного в хаті...

Таємниці металу, з якого змайстровано унікальний газовий нагрівач, Олександр Анатолійович не розкриває нікому. Це - його інтелектуальна власність. На не§, як автор, він має виключне право і тому резонно захищає від конкурентів. Не знають компонентів цього сплаву не тільки укра§нські вчені, а й бізнесмени з Росі§, Румуні§, Німеччини, Польщі, Швеці§, Японі§, котрі марно домагаються викупити винахід "львівського Едісона".
   Література:
     -- http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=28497
  

Оценка: 3.71*5  Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"