Крок Лера : другие произведения.

Первая годовщина Вго Ло "Кобзарь"

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

руководство ЛО
   Це було феєрично, це було неперевершено, це було казково - перша рiчниця Всеукрансько громадсько органiзацi "Лiтературне об'єднання "Кобзар"!
  
   Символiчним став той факт, що першу свою рiчницю ЛО "Кобзар" вiдзначило в Спiлцi письменникiв Украни. Як сказав секретар мiсько органiзацi СПУ Сергiй Батурин: "Це повернення лiтератури до Спiлки".
   Выступление Сергея Батурина []
   Бiльше 30 зiркових гостей "Кобзар" зустрiв не тiльки концертом класично музики та шампанським, але i знаковими нагородами. Дипломи отримали: Наталка Поклад - вiдома поетеса та берегиня укрансько лiрики, жiнка яка зробила для Украни бiльше багатьох вiдомих полiтикiв; Сергiй Батурин - автор багатьох бестселерiв укранською мовою та справжнiй подвижник сучасно лiтератури; Вiктор Баранов - голова мiсько органiзацi СПУ, автор вiдомих читачу книг; Юлiя Червiнська - iстинний янгол-охоронець для багатьох, як вiдомих так i не вiдомих авторiв.
   Юлия Червинская []
   Розпочав святкування Сергiй Батурин, його слова сильно вразили усiх присутнiх. Вiн розповiдав про проблеми сучасно лiтератури, про вiдмiнностi мiж популярнiстю та популiзмом, пiаром i брудним самовихвалянням, мiж працюючими та тими, що iмiтують бурхливу дiяльнiсть. Кожен з присутнiх на власному досвiдi стикнувся з вищеназваними проявами, а тому його слова були зустрiтi схвальними оплесками.
  
   Перейняли естафету основнi органiзатори та керiвники ЛО "Кобзар": голова об'єднання Дмитро Папета та його заступник Лера Крок. На превеликий подив усiх присутнiх, Лера Крок розмовляла щирою кримськотатарською мовою, на що Дмитро пожартував: "У мене часто запитують, чому Ваш заступник так погано розмовляє укранською? То я завжди вiдповiдаю - коли ми вперше зустрiлися вона й росiйсько не знала". Лера, неймовiрно обурившись, сказала щось по кримськотатарськi, i важко були чiтко сказати - наскiльки лiтературною була  бурхлива реплiка.
   Выступление В. Кулинича []
   Ось так з жартами, дотепами та веселими розiграшами бiльше нiж чотири години тривало святкування. Виступали Наталка Поклад, Тимур Литовченко, молодi поети Надiя Нiколаєва та Ярослав Ковальчук, голови осередкiв Андрiй Лемешко та Тетяна Шкурак. Особисто привiтали ЛО "Кобзар" представник компанi "Кивстар" Наталiя Дадiверiна та видавництва "Гранi-Т" Юлiя Червiнська. Особливо зворушливим було привiтання В'ячеслава Кулiнiча, директора Нацiонального музею "Кивська фортеця": "Кивська фортеця стоть на сторожi не тiльки кордонiв мiста. Я впевнений, що вона стане справжнiм бастiоном для культурно-лiтературного життя нацi". Лера Крок з щирою подякою вiдповiла: "Це дуже не очiкувано, але, звiсно, дуже приємно. Ми пишаємося, що знайомi зi справжнiм патрiотом Украни, який не тiльки говорить про свою любов до держави, але й реально готовий допомогти  розвитку".
   Выступление В. Кулинича []
   Особливе вразив усiх всесвiтньо вiдомий укранський вчений, доктор фiлологiчних наук, професор Станiслав Казимирович Росовецький. Вишуканiсть його висловiв, шляхетнiсть поведiнки та внутрiшнiй аристократизм стали чудовим прикладом для багатьох молодих людей, якi були присутнi на святi.
   Н. Поклад, С. Росовецкий []
   Спiлкування могло б тривати безкiнечно, але корки шампанського вже рвалися назовнi, тому Дмитру Папетi довелося завершити офiцiйну частину коротким звiтом про виконану за рiк роботу:
   Т. Шкурак, Н. Николаева, Т. Литовченко, С. батурин, Н. Поклад, С. Росовецкий []
   "За перший рiк роботи нам вдалося втiлити у життя дуже багато корисних та необхiдних укранськiй освiтi та культурi проектiв. Спiльний с УДЦПО дитячий всеукранський фестиваль "Тарасовими шляхами"; конкурси "Подорожжю Чумацьким шляхом", "Майстерня чудес", "Кохання у мережi", "Шпигачки"; загальнонацiональний проект "Майстри сучасно класики", схвалений Мiнiстерством освiти Украни" та iн. I яким би успiшним не був минулий рiк, майбутнiй вимагає вiд нас ще бiльшого. Узятi зобов'язання тримають у робочому тонусi не лише керiвництво "Кобзаря" та його членiв, а i величезну кiлькiсть людей по всiй Укранi".
   Н. Дадиверина, Т. Шкурак, Ю. Червинская, Д. Папета []
   Отже офiцiйну частину було завершено та почалося саме цiкаве. По-перше, це був дарунок вiд Наталi Дадiвєрiно молодшо - виконання на роялi композицi Чайковського "Пролiсок" та ще декiлька iнших не менш вiдомих музичних творiв. По-друге, це були дарунки вiд iнших друзiв: дипломи, книги, квiти, вiршi та iн..
   Н. Дадиверина младшая []
   Келихи не встигали наповнюватися шампанським, усмiшки впевнено оселилися на обличчях, веселi жарти сяяли так же, як i х зiрковi автори, i нiкому нiкуди не хотiлося йти. I том,у пiсля чотирьох годин святкування, гостi перенесли свято до одного з ресторанiв на Хрещатику.
   С. Батурин, Н. Поклад, Т. Литовченко, В. Кулинич []
   Отже - свято триває!
   Т. Тычинская, Д. Папета, Т. шкурак, Ю. Червинская []
  
   Андрiй Лемешко

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"