Ģąķīéėī Ąķäšåé Āčźņīšīāč÷ : äšóćčå ļšīčēāåäåķč’.

Professori Andrei Manoilo: Elämme Informaatiosotaa

Ńąģčēäąņ: [Šåćčńņšąöč’] [Ķąéņč] [Šåéņčķćč] [Īįńóęäåķč’] [Ķīāčķźč] [Īįēīšū] [Ļīģīłü|Ņåõāīļšīńū]
Ńńūėźč:


 Āąųą īöåķźą:
  • Ąķķīņąöč’:
    čķņåšāüž ōčķńźīģó čēäąķčž "Ņīšćīāūé ļóņü"


0x01 graphic

   0x01 graphic

0x01 graphic


0x01 graphic

    SUOMALAIS-VENÄLÄINEN VERKKOLEHTI

0x01 graphic

  
  
  
  
  
  
   0x01 graphic
  
  
   0x01 graphic
Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

0x01 graphic
Huoneistohotellit

0x01 graphic
Ravintolat
0x01 graphic
Ostoksille
0x01 graphic
Kaupungit ja kunnat
0x01 graphic
Luostarit, kirkot

0x01 graphic
Messut
0x01 graphic
Kokous- ja

0x01 graphic
Juhlapalvelut

0x01 graphic
Matkailupalvelut:
0x01 graphic
Etelä-Suomi
0x01 graphic
Keski-Suomi
0x01 graphic
Häme
0x01 graphic
Lappi
0x01 graphic
Pohjois-Karjala
0x01 graphic
Etelä-Karjala
0x01 graphic
Savo
0x01 graphic
Satakunta
0x01 graphic
Pohjanmaa
0x01 graphic
Majoitus Ruotsissa

0x01 graphic
Matkatoimistojen


0x01 graphic
Viisumit
0x01 graphic
Bussilla Venäjälle

0x01 graphic
Elämysmatkailu
0x01 graphic
Kalastus

0x01 graphic
Loma-asunnot
0x01 graphic
Lomakeskukset
0x01 graphic
Kuntokeskukset
0x01 graphic
Vesipuistot ja

0x01 graphic
Huvipuistot

0x01 graphic
Myytävät kiinteistöt
0x01 graphic
Myytävät tontit
0x01 graphic
Myytävät

0x01 graphic
Vuokrattavat

0x01 graphic
Säilytys- ja


0x01 graphic
Asuntoja
- Myydään
- Vuokrataan
- Asuntoja ulkomailla

0x01 graphic
Rakentaminen

0x01 graphic
Autot ja liikenne
0x01 graphic
Muuttoautot
0x01 graphic
Kuljetus-huolinta

0x01 graphic
Vuokralle.Net

0x01 graphic
Terveystuotteita
0x01 graphic
Ilmanpuhdistimet
0x01 graphic
Suomalaisia

0x01 graphic
Työkoneita
0x01 graphic
Turvallisuus
0x01 graphic
Aseet ja


0x01 graphic
Palveluja ja


0x01 graphic
Liikekontaktit

0x01 graphic
Palveluja


0x01 graphic
Töitä tarjolla
0x01 graphic
Yhteystiedot
0x01 graphic
Mediatiedot
  
  
  
  

0x01 graphic

  
  


   0x01 graphic

 

  

   Professori Andrei Manoilo
ELÄMME INFORMAATIOSOTAA
   0x08 graphic
Informaatiopsykologisesta sodankäynnistä on kirjoitettu runsaasti 1990-luvulta alkaen. Suomessa maanpuolustuskorkeakoulu julkaisi artikkelisarjan informaatiosodasta vuonna 2005. Georgian sota nosti informaatiosodan otsikoihin suuren maailman mediassa. Venäjän parhaita asiantuntijoita lienee Andrei Viktorovits Manoilo (s. 17.10.1975). Hän valmistui Moskovan yliopistosta fysiikan tiedekunnasta vuonna 1998. Hänellä on työ- ja tutkimuskokemusta Norjasta ja Tanskasta 1999-2002. Vuonna 2003 hän suoritti tohtoritutkinnon informaatiopolitiikasta moskovalaisessa akatemiassa ("Akatemia Venäjän federaation presidentin hallinnon tehtäviin"). Nyt hän toimii maineikkaassa Venäjän federaation ulkoasiainministeriön diplomaattiakatemiassa (Diplomaticheskoi akademii Ministerstva innostrannih del Rosiiskoi Federatsii), sekä toimii RDI ryhmän aluejohtajana. MID Diplomaattiakatemia valmistaa diplomaattikunnan edustajia ja kansainvälisten suhteiden asiantuntijoita. Manoilon julkaistujen tutkimusten määrä on huikeat yli 40. Erityisosaamiseen kuuluvat tiedotuspolitiikka, psykologinen sodankäynti, fuusiot ja yritysostot.

Manoilo tavataan myös paneelikeskusteluissa, kun käsitellään kansainvälistä politiikkaa ja informaatiopsykologista sodankäyntiä. Äskettäin pidettiin Moskovassa konferenssi "Informaatiosota nykypäivän maailmassa". Puheenjohtajana oli Venäjän Federaation Liittoneuvoston puhemies
Sergei Mihailovits Mironov. Paneelissa keskusteli Euroopan parlamentin jäsen, italialainen Giulietto Chiesa. Hän lausui Georgian ja Venäjän konfliktista, että Venäjä teki täsmälleen, mitä piti tehdä. Paneelissa istuivat myös professorit Igor Nikolaevitz Panarin ja Andrei Manoilo. Molemmat näkivät, että Venäjä on saavuttanut merkittävän aseman maailman politiikassa. Tämä on iso ero Jeltsinin aikaan. Näissä oloissa tietoteknologian ja psykologian vaikutusten tutkimus kansainvälisissä konflikteissa on tärkeää. Huipputohtori yllätti valmiudella haastatteluun kulissien takaisesta psykologiasta.

Suunniteltu taloushysteria

Manoilo ei pidä maailman hysteriaa globaalin talouskriisin tähden luonnollisena ilmiönä: "
Se on valtaosin valvottua ja johdettua, ja tietenkin etukäteen suunniteltu! Tässä me näemme jälleen esimerkin psykologisista toiminnoista, joiden tarkoituksen voit vain arvailla." Heti haastattelun jälkeen 23.10. Iltasanomat pelotteli talouskriisin avulla suomalaisia, että Venäjällä olisi ruoka loppumassa kaupoista. Toimittaja ei ollut käynyt Venäjällä, sillä samana päivänä hyvin varustettu pietarilainen tavaratalo möi tavanomaisen ruokavalikoiman lisäksi mm. kaviaaria, eläviä rapuja ja punaviiniä - niitä ei saa suomalaisesta ruokakaupasta.

Manoilo tulkitsee: "
Jos suuri väkijoukko menee nyt paniikkiin, heitä on helppo hallita". Informaatiosodan erityisasiantuntija muistuttaa, että psykologit ovat jo kauan tutkineet joukkojen käyttäytymistä. Vastaavia menetelmiä ja tekniikoita käytetään laajasti, "kun totalitaarisissa lahkoissa varmistetaan seuraajien tottelevaisuus. Kuka tietää, valmistautuuko USA nyt uuteen sotaan. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan Yhdysvaltojen hallinto otti käsiinsä kolme tärkeää pankkipeluria, koska ennakoi maailman sotaa."

Georgian hyökkäys tilattiin Washingtonista

Manoilon mukaan nykymaailma on tullut monimuotoiseksi. Paikalliset ja alueelliset konfliktit laajentuvat helposti suuriksi ja kansainväliksi. Ne eivät enää rauhoitu perinteisillä diplomatian keinoilla. Sotilaalliset operaatiot alkavat psykologisesta sodankäynnistä.

Etelä-Ossetian sodan avulla Yhdysvallat yrittää pakottaa Venäjää, jotta se hyväksyisi Yhdysvaltojen kannan Irakista. Professori pisti merkille McCainin lausunnot Tshetshenian itsenäisyyden tunnustamisesta ja Pohjois-Kaukasuksen kiistämisestä. "
Ne tekivät selväksi, että Yhdysvallat painostaa Venäjää, jotta Venäjän pysyisi rajoillaan, heikentyisi ja tuhoutuisi. Seuraava kohde voi olla Vuoristo-Karabahin". Etelä-Ossetian yhteydessä Yhdysvallat käynnisti informaatioteknologisen sodan Venäjää vastaan. Tämä johti siihen, että kansainvälinen yhteisö laittoi välittömästi syrjään Kosovon, Irakin ja Afganistanin kysymykset.
"
Lännessä me kaikki tiedämme, että Georgian hyökkäsi ensin, mutta kaikki ovat vakuuttuneita siitä, että hyökkääjä oli kaikesta huolimatta Venäjä."

Tosiasiallisten tapahtumien vastainen tunne syntyi psykologisten operaatioiden tähden, jotka oli suunniteltu etukäteen. "
Länsi-poliittinen strategia osasi odottaa, että Venäjä puuttuu konfliktiin. Georgian aggressio oli vain tekosyy aloittaa psykologinen sodankäynti".

Georgian harkittu vihamielisyys Etelä-Ossetiaa vastaan johtaa Venäjällä poliittisiin päätöksiin, joiden perusteella rakennetaan informaatioteknologian ja psykologisten menetelmien avulla uusi järjestelmä. Venäjän kansalaisten on saatava tehokas suoja ulkomaisia aggressioita vastaan. Hän ennakoi täysin uudentyyppistä järjestelyä, erilaista kuin edellinen Venäjän virkamieskeskeinen järjestelmä, jossa pääasiana oli tietoturva. "
Nyt tarvitaan enemmän joustavuutta, reagointikykyä ja luovuutta! Sen vuoksi voidaan väittää, että minun ja kollegani tieteellinen työ tällä alalla on nyt poikkeuksellisen hyödyllistä ja ansaitsee tarvittavan rahoituksen".

Suomalaisiin vaikutetaan alitajunnan kautta

"'Venäläiset - menkää pois!' Suomi pelkää Venäjää" (
'Russkie idut'" Finljadija ispugalas Rossii). Pravda-lehden online-versio väittää, että suomalaiset huutavat iskulausetta, koska pelkäävät Venäjää. Lauseesta on linkki Venäjän yhtenäisyyden (Jedinaja Rossija) kotisivulle. Linkki ironisoi suomalaisia pelkoja. Informaatiopsykologian spesialisti näkee Suomen tilanteen yksinkertaisena. "Suomen mediassa toteutetaan erityistä "myynninedistämistä": tarkoituksena on työntää Suomea Yhdysvaltojen politiikan suuntaan, vaikka itsenäisen valtion tulisi valita itsenäisesti oma polku!"

Manailon mukaan "myynninedistämisessä" käytetään hyväksi suomalaisten pelkoja, joiden mukaan Venäjä oli "uusi aggressiivinen uhka". Pelokkaat ihmiset menevät paniikkiin. He etsivät mitä tahansa saalistajaa. "
Ja silloin Yhdysvallat ojentaa auttavan kätensä, tietenkin, sen omilla ehdoillaan eikä ilmaiseksi: USA tarvitsee poliittisia liittolaisia ja tykinruokaa, kun on lopettanut sodan Afganistanissa ja aloittaa uuden - ehkä sotilasoperaation Irania vastaan." Venäläisasiantuntijan mukaan tavallisiin suomalaisiin sovelletaan "poliittisen polarisaation" - mustavalkoisen vastakkainasettelun - tekniikkaan. Tällä tavalla vaikutetaan alitajunnan kautta. "Vaikutusta tehostetaan olemassa olevilla arkkityypeillä - esimerkiksi talvisodan kauhuilla. Yhdysvaltojen politiikka on jo pitkään käyttänyt häikäilemättömiä keinoja."

Professori tähdentää, että mielipiteet eivät saisi olla seurausta poliittisteknologisesta psykologisesta sodasta. Professori viittaa jo psykoanalyysin isän Sigmund Freudin havaintoon ihmispsyykeen tiedostamattomasta. Alitajuisten toiminnan osuus on 95 % kaikista psykologista toiminnoista, loput ovat tietoisia. Alitajunta - tiedostamaton - ei noudata loogista ja standardikäyttäytymistä. Psykologiset teknologiat voivat muuttaa kansalaisten "
luontoa, ohjata heitä sokeisiin vaistoihin, ja siksi se on kätevä poliittinen väline". Poliittisten johtajien ja liike-elämän päättäjien persoonallisen ominaisuudet ovat haluttua tietoa, jotta isku voidaan suorittaa haluttuun kohtaan. Skandinavian maat eivät ole psykologisen sodan ulkopuolelle. Yhdysvaltojen sotilaalliset ja poliittiset edut koskevat näiden valtioiden asemaa, vaikutusvaltaa ja voimavaroja. Skandinaviassa tutkimustyötäkin tehnyt professori väittää, että Yhdysvallat tekevät psykologisia operaatioita tätä väestöä ja Skandinavian poliittista johtoa vastaan, jotta saisi tuen uusille sotilaallisille toimilleen. Demokratian kehittyneisyys ja sananvapaus eivät takaa suojaa informaatiosodalta - maailman kehittyneimmät demokratiat voivat olla muita alttiimpia psykologisille hyökkäyksille. Venäläinen professori suosittaa kansalaisia varten julkista keskustelua tiedotusvälineissä. "Georgian presidentin turvautuminen valtionsa brändin uudistamiseksi mainostoimistoon todellakin osoittaa, että poliittiset seuraukset eivät synny enää itse muuttumattomista tosiasioista, vaan mitä ihmiset ajattelevat, subjektiivisesta esittämisestä. Median tai Internetin valvonta ei ole kuitenkaan ratkaisu."

Ihmisen kohtalo ei ole lohduton. Globaalista näkökulmasta katsottuna psykologinen sota on "
pelkkä pyramidi", jonka "derivaatassa on Yhdysvallat", joka lopulta "epäonnistuu: ennemmin tai myöhemmin kaikki manipulointi tulee ilmi".

Juha Molari
molari
0x01 graphic
kauppatie.com
  

  

  
  
  
 Āąųą īöåķźą:

Ńā’ēąņüń’ ń ļšīćšąģģčńņīģ ńąéņą.

Ķīāūå źķčćč ąāņīšīā ŃČ, āūųåäųčå čē ļå÷ąņč:
Ī.Įīėäūšåāą "Źšąäóų. ×óęčå äóųč" Ģ.Ķčźīėąåā "Āņīšęåķčå ķą Ēåģėž"

Źąź ļīļąńņü ā żņoņ ńļčńīź
Ńąéņ - "Õóäīęķčźč" .. || .. Äīńźą īį'’āėåķčé "Źķčćč"