Marillion : другие произведения.

Виїзне засiдання уряду

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Як козаки вiдпочивали...

  На засiдання уряду у недiлю мiнiстри з'явилися дуже стомленими. Поглянувши на обличчя колег, до прем'єр-мiнiстра Юлiї Тимошенко звернувся Микола Томенко.
  - Юлiя Володимирiвна, у мене є просто супер-пропозицiя.
  - Так, Микола. Давай.
  - Я бачу, що всi стомилися. Давайте засiдання проведемо на льду, на ковзанах покатаємося та обговоримо усi питання.
  - А що, слушна думка! - зрадiла Тимошенко. - Ми їдемо кататися!
  
  ...Кабiнет Мiнiстрiв у повному складi i на ковзанах несподiвано з'явився на катку. Кияни, що прийшли у недiлю у Льодовий Палац покататися, спочатку здивувались, а потiм дружно зааплодували i почали займати мiсця для глядачiв. Ще б пак, такого шоу вони ще нiколи не бачили.
  
  Мiнiстри стали на лiд, попереду виїхала Юлiя Тимошенко, i всi, поклавши руку на груди, почали спiвати: "Ще не вмерла Україна". Глядачi, що не очiкували такого початку, швидко зорiєнтувалися, i над усiм палацем голосно залунав гiмн України.
  
  Тут Кабмiн роздiлився: хлопцi пiшли грати у хокей, а частина Мiнiстерства культури разом iз Юлiєю Тимошенко займалися фiгурним катанням. Глядачi аплодували Юлi, яка з легкiстю виконувала складнi рухи.
  
  Тим часом почалася нарада на майданчику для хокеїстiв.
  - Ну що, Юрко, ти як наймолодший сьогоднi будеш голкiпером, - говорив мiнiстр з Євроiнтеграцiї Олег Рибачук, що був капiтаном однiєї iз команд. - Згоден?
  - Мiлiцiя з народом! - засмiявся Луценко, i натягнув шолома.
  - Толiк, ти будеш грати в оборонi, за фахом, так би мовити, - наказав Рибачук мiнiстру Оборони Анатолiю Гриценку. - Женя, ти разом зi мною у нападi, будеш розiгрувати i пасувати, - мiнiстр транспорту i зв'язку Євген Червоненко згiдно закивав.
  - Давиде, ти у захистi разом iз Толiком, - звернувся Рибачук до Давида Жванiї. - Потрiбно ж комусь пожежi бiля ворiт гасити, - розсмiявся мiнiстр.
  
  На iншому кiнцi майданчику командував мiнiстр юстицiї Роман Зварич, що ще змалку грав у хокей у Пiвнiчнiй Америцi.
  - Сьогоднi використовуємо тактику швидкого вкидання до зони суперника, як роблять у Америцi, - доводив вiн свiй план на гру. - Не важливо, куди, як i що ми туди кидаємо, важливо вкинути. А потiм Боря, - продовжував вiн, кивнувши на керiвника МIДу Бориса Тарасюка, - чiпляється за шайбу i пасує її у зону Євроiнтеграцiї, на п'ятачок ворiт Луценка. Я iз Миколою (Томенко) у нападi, вiн сьогоднi у ролi вiльного плеймейкера. В рамцi у нас СБУ, - Турчинов вже надiвав шолом. - Рома у захистi, тому за оборону я спокiйний, - Роман Безсмертний, як завжди, зконцентровано розглядав свою ключку.
  - Непоганий люстратор, - раптом сказав вiн.
  
  Отримавши останнi директиви, всi зайняли свої позицiї у серединi майданчику, i почалася гра.
  Спочатку перевагою володiли пiдопiчнi Зварича, що раз за разом проривалися у зону Євросоюзу, але шайба нiяк не бажала влiтати у ворота.
  Раптом до Луценка, що стояв на воротах, пiд'їхав мiнiстр економiки Сергiй Терьохiн.
  - Юра, тобi одинадцять заступникiв потрiбно? - спитав вiн.
  - Та нi, у мене стiльки портативних люстраторiв немає, - вiдповiв Луценко, викидаючи шайбу далеко на половину суперника.
  - Зрозумiло, викреслюємо, - кинув Терьохiн i поїхав далi.
  
  - Що ви робите, ну хто так грає? - гарячкував Олег Рибачук, розпiкуючи своїх колег. - Ви ж граєте як справжнi американцi! Ми ж до Євросоюзу iнтегруємося, а не до Америки, тому грати потрiбно у короткий пас, за атакуючою схемою, як у Європi.
  
  Тим часом Терьохiн пiд'їхав до Євгена Червоненка.
  - Женя, по чому Майбах? - запитав вiн.
  - Сiм сотен, i забирай, - не зупиняючись, вiдповiв той.
  - Зрозумiло, так i запишемо, - сказав мiнiстр економiки i поїхав далi.
  
  - Боря, ну куди ти кидаєш?! - лютував Зварич пiсля того, як шайба знову перелетiла майданчик i потрапила до глядачiв. - Ну навiщо ти в оту Росiю знову цiлиш?
  
  Терьохiн пiд'їхав до Турчинова.
  - Саша, побажання є?
  - Хочу собi завести структуру накшалт ЦРУ, щоб було круто, як у Америцi. Що скажеш?
  - Гарна думка, я передам Юлi.
  
  Тим часом пройшла швидка комбiнацiя за участю Зварича, Томенка i Тарасюка, останнiй красивим рухом поклав мiлiцiю на лiд i закинув шайбу.
  - А що, непогана подача мiнiстерства iноземних справ! - задоволено радiв капiтан Роман Зварич.
  - Нiчого, зараз ми вас точно євроiнтегруємо, - вiдповiв Олег Рибачук, налаштовуючись на серьозну боротьбу.
  
  Атмосфера у палацi була просто фантастичною. Глядачi почали пiдбадьорювати гравцiв, i заспiвали "Разом нас багато i нас не подолати".
  Матч тривав...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"