Котенок Муррр : другие произведения.

Осiннiй полiт

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


Я теж можу лiтати!

  
  Павучка Пiма розбудив веселий сонячний промiнчик. Пiм потягнувся, протер по черзi усi свої вiсiм вiчок i виглянув з-пiд листка глоду.
  Приємний вiтерець злегка погойдував гiлочку, яку вiн вибрав для ночiвлi. Повiтря було прозорим, мов кришталь. Починався один з чудових теплих днiв бабиного лiта.
  Павучок задивився на горобця, який пурхав неподалiк у пошуках їжi.
  - "Я теж можу лiтати". - подумав вiн. - "I навiть iще краще!"
   Хоча павучок до того часу нiколи не лiтав, вiн знав, що йому для цього треба робити. Вiн випустив невеличку петлю з павутиння, перекусив її, а вiтерець спритно пiдхопив її кiнчик. Павутинка ставала все довшою, тягла Пiма убiк, i нарештi вiн вiдчув, що вже не може утриматися на гiлцi. Тодi вiн заплющив очi, пiдгорнув нiжки i... опинився у повiтрi!
  Минуло кiлька хвилин, поки павучок наважився подивитися навкруги. Павутинка повiльно несла його далi i далi вiд рiдного лiсу.
  "Який чудовий свiт! Як добре, що в мене є власний повiтряний корабель!" - радiв Пiм.
  Аж тут вiтерець почав ущухати. Вiн опустив павутинку бiля бiлої хати, знесилив i зовсiм зник. Мандрiвку було закiнчено.
   У цей час на подвiр"я вийшов хлопчик. Вiн побачив павутинку i схопив її рукою.
  Ой, а де ж павучок? - здивовано вигукнув вiн.
  А Пiм в цей час лiз уверх по стiнi хатини. Вiн швидко дiстався горища, уважно роздививсь його i задоволено усмiхнувся: "Здається, менi пощастило знайти чудову домiвку! Як тут затишно, як сухо! Нiякий морозисько не страшний..."
  Пiм вiдшукав пiд самим дахом затишну шпарину, залiз у неї, заплющив усi свої маленькi очка i поринув у глибокий щасливий сон.




 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"