Маришка : другие произведения.

Коротко про погоду...

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  Мабуть, кожен з нас хоча б раз на день скаржився на погоду. Щойно вийшли з дому, як нагрянула неочiкувана злива. Або ж в деяких регiонах її чекають мiсяцями. Навiть у нашi днi, в час новiтнiх технологiй, вченi не в змозi скласти точний прогноз. Атмосфера i надалi залишається однiєю iз величнiших загадок планети Земля.
  
  Ще у XVII ст. тодiшнi науковцi намагалися зрозумiти її природу. Саме в цей час i виникла наука 'метеорологiя'. Важливим поштовхом до цього став винахiд термометра Галiлео Галiлеєм та барометра Отто фон Герiке. Далi з'явилися й iншi прибори: флюгер, анемометр, гiгрометр. Вченi все бiльше i бiльше захоплювалися метеорологiчними дослiдженнями. З кожним сторiччям вони розробляли новi методи та прилади, якi дозволяли глибше проникнути у суть цiєї науки.
  
  Сьогоднi у кожнiй країнi, майже у кожному регiонi метеостанцiї цiлодобово стежать за станом нашої такої мiнливої атмосфери. Метеорологiчнi центри щогодини видають найбiльш вiрогiднi прогнози. Та все ж, процент похибки залишається досить великим.
  
  Кожен з нас також може 'брати участь' у прогнозуваннi. Наразi у лiтературi та в iнтернет-мережi можна знайти силу-силенну прикмет погоди, як короткочасних, так i довгострокових, якi дiйшли до нас вiд наших пращурiв. Вони описують все: i хмарнiсть, i поведiнку тварин, i стан рослин, i ще багато чого. Деякi досить скептично ставляться до прикмет. А дарма! Потрiбно частiше i пильнiше придивлятися до прекрасного свiту, який нас оточує. Кожен листочок деревця, кожен рух крил птаха, кожна мурашка допоможе нам при складаннi 'особистого' прогнозу. Адже представники флори i фауни здатнi вiдчувати найдрiбнiшi змiни в атмосферi. Це i змушує їх змiнювати свою поведiнку, або стан.
  
  I якщо ви помiтите в лiсi, що мурашки копошаться, стараючись якнайшвидше закупорити усi ходи у свою домiвку - не сумнiвайтесь, що вам теж потрiбно шукати укриття. Або ж коли надворi сонячно, а квiти починають складати пелюсточки - це знак, що найближчим часом погода змiниться.
  
  I коли ви побачили на горизонтi чорну грозову хмару, зовсiм не потрiбно панiкувати i метушитися, скидаючи все в одну кучку i залишаючи незакiнченi справи. Придивiться до навколишнього свiту i прислухайтеся до власної iнтуїцiї - саме вони пiдкажуть вам як потрiбно дiяти.
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"