Мазур Виктор Васильевич : другие произведения.

Обман на каждом шагу

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Роздiл перший. Шлюбнi еферисти
  
  Любов - дивовижний фальшивомонетник,
  який постiйно перетворює
  не лише мiдяки на золото,
  але нерiдко i золото в мiдяки.
  (О. Бальзак)
  
  В свiтi, а особливо в Європi, iснує стала думка про доскональнiсть нашо§ укра§нсько§ жiнки, дiвчини. Нашi сестри, дружини, подруги дiйсно найкращi в свiтi господинi, якi смачно приготують, дадуть ладу в домашньому господарствi, ще й нiжно приласкають. Нашi жiнки терпеливi, готовi довго чекати свого щастя. Але коли вони покохають, то це щиро i назавжди. Безумовно, що трапляються i iншi ситуацi§. Але причини §х виникнення необхiдно шукати не тiльки в жiнках, але й в чоловiках. Подружнє чи спiльне життя виховує однаковою мiрою i жiнку, i чоловiка. Тому не випадково, що укра§нок можна зустрiти i в Австралi§, i в Португалi§, i в Бразилi§. Є нашi красунi в африканських i американських державах. Врода i господиннiсть притягують магнiтом чоловiкiв рiзних достаткiв, смакiв i рас. Але не тiльки з гарними намiрами чоловiки з рiзних кра§н знайомляться з укра§нськими жiнками. Взагалi-то, шлюбних аферистiв жiнки люблять бiльше, чим звичайних. Чому ? Давайте розберемося разом в цьому питаннi.
  Шлюбним шахраєм може бути i молодий хлопчик-аспiрант, i учитель фiтнесу, i масажист, i вiдставний полковник секретного роду вiйськ, i бiзнесмен, i iноземець-багач. До речi, в ролi шахра§в можуть виступати як чоловiки, так i жiнки. Називаються такi шахра§ - скаммери, вiд англiйського слова scammer - шахрай. Втiм, головна "професiя" такого чоловiка, жiнки - аферист, а головнi таланти - харизма i магнетизм. Аферисти затребуванi на "ринку працi", оскiльки жiнки охоче ведуться на §х залицяння, радiють близькостi, приводять у будинок. Витрачають на них величезнi грошi, причому, абсолютно добровiльно. Шлюбний аферист - цiкавий в усiх вiдношеннях чоловiк, який :
  - стежить за тенденцiями в модi;
  - цiкавиться усiма новинами: вiд полiтики до плiток;
  - вивчає i знає жiнку, як товар, який хоче придбати.
  Психологiя шлюбного афериста спрямована на виявлення потреби жiнки, а його стратегiя - тиск на спiвчуття. Вiн входить в довiру, утiшає, створює деяку iлюзiю щастя, про яке мрiє будь-яка жiнка. На жаль, часом шлюбний аферист, як нiхто iнший, умiє зрозумiти жiнку, пiдтримати словами, увагою i турботою. Жiнки витрачають на аферистiв сво§ заощадження. Навiть, коли "кавалери" §х залишають, вони готовi вiддати останнє, щоб повернути "iдеального чоловiка". Часто аферист - кращий чоловiк в §х життi, а години i днi, проведенi з ним, - кращий вiдрiзок життя. Таких злодi§в визнає суспiльство. А як же iнакше? Адже нiхто, лкрiм них, не зробить еротичний масаж або приготує ванну з пелюстками троянд, пiдбере музику i схiднi аромати.
  Шлюбнi аферисти - це не юридичний термiн. Нi у одному iз законiв кра§ни такий термiн не вживається. Це буденне поняття, вживане журналiстами i юристами. Ним називають людей, якi шляхом шахрайства, так чи iнакше пов'язаного iз стосунками жiнки i чоловiка та з можливiстю укладення шлюбу, спрямованi на заволодiння чужим майном. Iнодi чоловiк залучає жiнку до афер i вона стає винною в скоюваннi серйозних злочинiв, навiть, не розумiючи цього. Наприклад, на iм'я жiнки можуть бути укладенi угоди, наслiдки яких потiм ляжуть на не§ важким тягарем... Це може бути шахрайство, можливо - крадiжка, заволодiння майном обманним шляхом i так далi. Тобто, схожий тiльки спосiб: шляхом встановлення стосункiв з жiнкою увiйти в §§ довiру, щоб потiм використати це у сво§х злочинних цiлях. Далеко не завжди такi дi§ пiдпадають пiд норми кримiнального кодексу.
  Про це теж потрiбно пам'ятати. Є окремi фахiвцi в цiй сферi, дi§ яких за усього бажання правоохоронних органiв, злочином вважатися не можуть. Жертва сама вiддає грошi. На вiдмiну вiд фiнансових пiрамiд, §й не дають якихось зафiксованих на паперi обiцянок. Вона просто стає жертвою i допомогти §й буває дуже складно. Найвидатнiшi злочинцi - це шахра§. Це блискучi iнтелектуали, блискучi психологи, вони детально вивчають нюанси конкретного випадку шахрайства, розробляють його технологi§, шляхи вiдходу. Тому не винитимемо жiнок в тому, що вони попалися на вудку таких високих професiоналiв. Людина, яка виступає в ролi шлюбного афериста, - теж особлива особа. Не потрiбно мати iлюзiй, що кожен може стати шлюбним аферистом, не у кожного це вийде. Для цього потрiбно володiти пластичнiстю, артистизмом, публiчнiстю, умiнням бути м'яким, пристосовуватися, набувати форми тiє§ посудини, в яку тебе наливають, пiдлаштовуватися до конкретно§ жiнки, щоб як ключ до замку доповнювати §§ фантазi§. Як у будь-якiй кримiнальнiй спецiалiзацi§, людина повинна мати певний набiр якостей. В першу чергу, це певна зовнiшнiсть, певний типаж, тому що зустрiчають все-таки по одягу. Друге, людина має бути певною мiрою психологом, актором i ерудитом. Шахрай повинен умiти пiдтримати бесiду, вiдчути характер, тип жiнки, щоб до останнього моменту приховувати сво§ iстиннi намiри, створювати якусь iлюзiю стосункiв. Вони загалом грають на людських почуттях.
  Найперше шахрая цiкавить матерiальне благополуччя, соцiальне положення жiнки. Якщо жiнка живе з двома дiтьми в старенькiй квартирi, працює на заводi, то навряд чи вона може стати жертвою шлюбного афериста, хоча, напевно, i таке може бути, але маловiрогiдно.
  
  
  ***
  Шлюбнi аферисти, як правило, починають дiяти через служби знайомств, рiдше - в клубах, або на вулицi. Але в 21-м столiттi все частiше i частiше полем для шахрайств довiрливих панi стають Iнтернет-ресурси. Iнтернет, в якому повним-повнiсiнько сайтiв знайомств, самий благодатний грунт для дiяльностi шлюбного афериста. З легкiстю запудривши мiзки панi в iнтернетi, вiн намагається закохати §§ в себе при зустрiчi, що йому прекрасно вдається. Iнтернет для аферистiв ще хороший i тим, що можна одночасно листуватися з багатьма жiнками, посилаючи §м шаблоннi повiдомлення з освiдченнями в коханнi. Хто-небудь обов'язково вiдповiсть.
  Сила-силенна анкет, детальних, написаних в надi§ знайти свою "половинку", дають можливiсть шлюбному аферистовi заздалегiдь скласти психологiчний портрет потенцiйно§ жертви. Крiм того, в iнтернетi аферист може довiдатися безлiч додатково§ корисно§ iнформацi§ про жертву, на §§ сторiночцi в соцiальнiй мережi: §§ переваги в музицi, кiно i так далi. I при зустрiчi успiх йому гарантований, коли вiн ненавмисно почне розповiдати про сво§ переваги, якi, звичайно ж, спiвпадуть з тими, що любить жертва. Якщо ранiше чоловiк i помислити не мiг про те, щоб узяти грошi у жiнки, то сьогоднi усе змiнилося: вони безсоромно беруть грошi у сво§х дiвчат, жiнок, дружин. А деякi навiть перетворюють це на своєрiдну "професiю". Їх називають по-рiзному: шлюбнi аферисти, альфонси, жиголо. Але мета §х дiяльностi одна: дiстати якомога бiльше грошей у закоханих в них жiнок i пiти по-англiйськи. Скiльки разiв не сурмили ЗМI про те, що не треба зв'язуватися з особами, якi вже через декiлька тижнiв, а то i днiв знайомства починають тягнути з кохано§ грошi, усе марно. Шлюбнi шахра§ процвiтають, обманюючи усе нових i нових жертв. У чому ж секрет §х успiху? Усе дуже просто. Слов"янськi жiнки не розпещенi увагою наших чоловiкiв: вони рiдко чують вiд них комплiменти, а квiти в подарунок отримують, у кращому разi, лише на 8 березня i день народження. Їх життя починає крутитися навколо роботи i побутових проблем. I тут серед усiє§ цiє§ сiростi з'являється вiн: красень (навiть, не обов'язково красень) чоловiк, який розсипається в комплiментах, робить приємнi подарунки i влаштовує романтичнi сюрпризи. I серце жiнки тане, i вона вже готова заради цiє§ людини на усе. Шлюбнi аферисти дають жiнкам те, чого §м так бракує в життi i про що вони мрiють: любов, ласку, турботу i сiм'ю. А жiнки, що втратили голову вiд любовi, не розумiють, що це лише iлюзiя щастя, i це дуже скоро закiнчиться.
  Як правило, шлюбнi аферисти активiзуються у весняно-лiтнiй перiод. Адже в цей час, коли природа прокидається, навкруги спiвають птахи i свiтить сонце, так хочеться закохатися. Проте це не означає, що взимку ви застрахованi вiд цих геро§в-коханцiв. Полювання на жiнок здiйснюється цiлий рiк, так що втрачати пильнiсть не варто нiколи. В першу чергу, варто побоюватися заможним незамiжнiм панi. Вони - справжнiй ласий шматочок для будь-якого шлюбного шахрая. Цi жiнки, якi присвятили себе кар'єрi i забули про особисте життя, легко пiддаються чарам нового знайомого, особливо, якщо вiн привабливий зовнi. Здавалося б, жiнки, якi добилися успiху в роботi i непоганi грошi заробили в життi, повиннi розбиратися в людях i не пiддаватися впливу цих шахра§в. Проте, практика доводить зворотне. Шахра§ хвацько запудрюють мiзки панi, отримують вiд них дорогi подарунки, починають добре одягатися, лiтають за кордон. А коли знаходять собi нову, щедрiшу супутницю, благополучно зникають.
  Та що говорити про багатих жертв, якщо далеко, навiть не найбагатiшi жiнки, стають жертвами аферистiв, вiддаючи §м сво§ заощадження. Скiльки вже вiдомо випадкiв, коли жiнки, наслухавшись освiдчень свого коханого, брали кредити i, навiть продавали квартири, аби допомогти своєму ненаглядному. Чим же вони беруть? Чому жiнки готовi вiддати §м усе, вiрячи в усi §х iсторi§? В першу чергу, вiдзначимо, що стати шлюбним аферистом, який обманює жiнок направо i налiво, може далеко не кожен. Вони можуть не мати зовнiшностi Ален Делона, але у них є нескiнченне море чарiвливостi i харизми, вони можуть зачарувати, практично, будь-кого, чим i користуються у сво§х брудних цiлях. Вони буквально вистрибують з штанiв, намагаючись як можна сильнiше зачарувати i закохати в себе жiнку. Не обходять вони стороною i §§ найближче оточення: дiтей, родичiв, друзiв. Усi навкруги повиннi зрозумiти, як сильно вiн §§ любить i що нi про яку користь i мова не йде. Вони можуть не робити особливих зусиль. Вони дiють на жiнок якимось магiчним способом: жертвам самим хочеться приголубити його, привести додому i завжди бути поруч. Особливо схильнi до впливу шлюбних аферистiв самотнi панi за 35 рокiв. З роками жiнки стають сентиментальними, а вимоги до чоловiкiв знижуються. Вони розумiють, що знаходяться у вiцi, коли не мати сiм'§ або хоч би чоловiка вже просто непристойно, i чiпляються мало не за кожного чоловiка, думаючи, що ось вона, любов. А аферистам тiльки це i потрiбно, i вони активно пiдживлюють мiф про любов.
  Проте не варто думати, що жертвами можуть стати лише жiнки у вiцi з невлаштованим особистим життям. Попастися на гачок афериста може i молода приваблива дiвчина. Їй, розпещенiй чоловiчою увагою, i в голову не прийде, що комусь можуть бути цiкавi §§ грошi, машина i квартира, а не вона сама. Казок, якими аферисти виманюють грошi, не так вже i багато. I вони змiнюються залежно вiд того, який образ вони на себе примiряли:
  - Бiдний романтик. Як правило, це молодий гарненький хлопець, що зумiв переконати панi бальзаковского вiку у сво§й нескiнченнiй i безкорисливiй любовi. Вiн нiжно доглядатиме, заглядатиме в очi i нескiнченно говорити про любов. Одним словом, спробує зробити усе, щоб повiрили в його любов i закохалися самi. Коли аферист вiдчуває, що жiнка у нього вже на гачку i закохана по вуха, вiн починає дiяти: спочатку вiн ходитиме з трагiчним виразом обличчя, коли жертва поцiкавиться, в чому ж справа, вiн розповiсть жалiсну iсторiю, скажiмо, про хвору маму, якiй термiново потрiбно операцiю, а вiн не знає, де узяти на не§ грошi. Самовiддана i закохана жiнка обов"язково запропонує свою допомогу i зробить усе, щоб допомогти коханiй людинi. Коли ж вiн отримає грошi, то зникне з §§ життя i вiдправиться на пошуки ново§ багато§ жертви.
  - Бiзнесмен. У нього вiдмiнна зовнiшнiсть одяг i поведiнка. Вiн має прекраснi манери i мову. Такий аферист умiло пускає пил в очi i умiє переконати жертву у сво§й забезпеченостi i високому соцiальному статусi. У його шикарнiй квартирi, звичайно ж, йде ремонт, i тому вiн доки не може вас туди запросити. А машина, як на зло зламалася i знаходиться в сервiсi або використовується орендована. Потiм у нього обов"язково починаються якiсь проблеми в "бiзнесi" i обов"язково буде прохання: "Дорога, менi зараз термiново знадобилися грошi, позич, будь ласка, на тиждень, менi скоро прийде переказ по великiй мiжнароднiй угодi, i я усе поверну тобi сповна". Зазвичай жертви "ведуться" на такi прохання i не вiдчувають брехнi. А потiм iз сльозами на очах пiдраховують сво§ збитки вiд нареченого "бiзнесмена".
  - Справжнiй чоловiк. Це брутальний, серйозний чоловiк, при поглядi на якого i думка не виникне, що вiн може наживатися на жiнках. Але це так. Як правило, вiн представляється вiйськовим, багатий армiйськими байками i iсторiями. Це справжнiй чоловiк, про якого мрiють бiльшiсть жiнок: сильний, серйозний, працьовитий i умiлий. Але це лише маска. Насправдi, це звичайний аферист, який або помалу витягатиме з вас грошi, поки не перекинеться до забезпеченiшо§ жiнки, або ж вiдразу попросить грошей "у борг" i випарується.
  Зустрiти шлюбного афериста можна повсюди, але в особливо великих кiлькостях вони мешкають в iнтернетi на сайтах знайомств, а також на рiзних курортах, де жiнки розслабленi i самi зовсiм не проти закрутити з ким-небудь роман. На курортах дiяльнiсть альфонсiв досягла просто велетенських масштабiв. Особливо славляться любов'ю до жiночих грошикiв жителi Єгипту i Туреччини. Вони беруть сво§м надзвичайним натиском, нескiнченними комплiментами, а вже через тиждень знайомства вони готовi одружуватися на своє§ новiй пасi§. I як не дивно, дуже багато жiнок ведуться на §х полум'янi розмови, i кидаються у вир "любовi" з головою. Звичайно, не останню роль тут грає i романтика мiсця: море, пальми, сонце. Як тут не закохатися в хлопця, який здається, готовий на усе заради тебе. Пiд кiнець вiдпустки вiн вже готовий пере§хати до своє§ кохано§, а потiм починає закидати §§ листами з проханнями вислати грошей то на операцiю, то на квиток, то ще на щось. Або ж починають тягнути з жiнки грошi ще пiд час §§ вiдпустки. Чи i зовсiм просто вкрадуть грошi, коли, наприклад, жiнка спить, i сховаються назавжди.
  I ще декiлька порад, як уберегтися вiд альфонса на курортi:
  - не берiть з собою у вiдпустку дуже цiннi речi i прикраси ;
  - не зберiгайте велику кiлькiсть грошей при собi або в номерi готелю;
  - не приймайте нiяких цiнних подарункiв: по-перше, вони можуть бути краденими, по-друге, поставити себе в залежнiсть вiд дарувальника;
  - усi шлюбнi аферисти бояться знiматися. Запропонуйте йому сфотографуватися або знятися на вiдео, i стежте за реакцiєю;
  - нi в якому разi не позичайте новим знайомим грошi.
  ***
  Далi наведемо реальнi iсторi§ шлюбного шахрайства. Щоб не розказувати багато iсторiй про шахрайства Петра з Днiпра, чи Томи з Комi, наведемо дивовижну iсторiю пригод теренами колишнього союзу одного ловеласа з Грецi§. На його злочинах можна написати навчальний посiбник як убезпечити свою гiднiсть i достаток вiд шахра§в-коханцiв. Декiлька рокiв шахрай Iоаннiс Даналiс подорожує по Росi§, обманюючи i оббираючи потенцiйних "наречених". Назвемо героя Iода (першi букви iменi i прiзвища). Iода спочатку полює на сайтах знайомств, яких зараз тисячi. Вiн спецiалiзується на жiнках бальзакiвського вiку, тому що вони вже трохи пожили в шлюбi i набачились: хто злиднiв i зрад, хто бiйок i п"янок. Знову ж таки переважно вiд незаможнього життя. У поведiнцi таких жiнок присутнiй фактор розчарування чоловiками. Тому, як правило, такi жiнки прискiпливо вибирають ще одного - "останнього i назавжди" чоловiка для щасливого життя. Цим i користується наш Iода ( на момент написання книги цей шлюбний шахрай ще не був затриманий мiлiцiєю). Так що, любi жiнки i дiвчата, коли ви прочитаєте цей роздiл, то складiть уявний образ шлюбного шахрая Iода, щоб часом не потрапити у халепу з ним.
  Iода, як правило, представляється власником велико§ нерухомостi i невтiшним вдiвцем. При§жджає у гостi, втирається в довiру, розiгрує спектаклi i, нарештi, грабує. Одних за допомогою махiнацiй з довiреними йому документами i банкiвськими картками. Iнших мало не пiд гiпнозом, виманюючи вiдкладенi про чорний день грошi. А то i просто краде. За пiдрахунками самих жертв, його "заробiток" вже склав бiльше сотнi тисяч євро. Постраждалi панi є в Укра§нi i Росi§, в Казахстанi i Молдавi§. Перiодично жiнки подають на нього заяви в мiлiцiю, але залишають справу недоведеною до вироку, соромлячись власно§ довiрливостi. Але одна з останнiх жертв - москвичка Марина А. - вирiшила йти до кiнця, щоб помститися за усiх...
   Iсторiя з назвою "наречений, який втiк". Осiнь 2009-го. Аеропорт Денпасара на Балi. Блакитне небо, зеленi пальми, шоколаднi представники туристичних фiрм солодко посмiхаються туристам... Посеред цього екзотичного калейдоскопа - самотня жiноча фiгура, тривожним ховрахом завмерла над валiзою. Це Марина А., 50-рiчна москвичка, що прилетiла на Балi у весiльну подорож. Попереду - екзотичне одруження, два тижнi на березi океану. I усе це - подарунок нареченого... Iоаннiса Даналiса, Iода, §§ наречений, - грек. Знайомi майже рiк, познайомились по Iнтернету. П'ятидесятирiчний лiкар, забезпечений вдiвець... Вiдразу пояснив, що шукає серйозних стосункiв i браку, а не роману за листуванням. Що йому потрiбна не молода вертихвiстка, а добра дружина-господарка, друг. "Я вчився в унiверситетi Афiн, а отримував наукове звання в державному унiверситетi Флорiди - писав вiн. - Зараз управляю приватною лiкарнею в Женевi i готелем в Афiнах. Живу на сво§й вiллi. У мене §х декiлька. Часто подорожую по свiту, оскiльки беру участь у встановленнi мiжнародних зв'язкiв." Потiм Iода кiлька разiв при§здив "у справах" до Москви. "Абсолютно випадково" з його телефонних розмов Марина дiзналася, що мета при§зду - провести благодiйнi операцi§ росiйським дiтям. "Моя вiруюча мама просила", - наречений скромно опускав погляд. Нiяких хвастощiв! Якщо Марина бачила фото його "батькiв" на фонi шикарно§ вiлли або документи, що пiдтверджують його статус, то тiльки тому, що вони "випадково" випали з книги або були "забутi" на столi...
  "Чому б i не спробувати? - вирiшила жiнка. - Все одно одна." У один з при§здiв Iода зробив Маринi пропозицiю стати його дружиною, почав оформляти §й "вiзу наречено§" i запропонував зiграти весiлля на Балi. Отже, Балi, небо, валiза... Пiвгодини назад iз словами "зараз знайду таксi" Iода розчинився в натовпi i перестав вiдповiдати на §§ дзвiнки. Тривога "наречено§" зростала. На §§ численнi SMS: "ти де?" вiн вiдповiв дивним: "Їдь до готелю, а я потiм прибуду на машинi окремо! У готелi твоє iм'я знають - є броня." Ще декiлька панiчних SMS вiд не§ завершилися вiдповiддю: "На тебе усе зарезервовано, iдiотка!" Марина заплiталась в словах вiд жахливо§ здогадки, коли просила представника готелю перевiрити броню. Хлопчик радiсно повiдомив, що номер зарезервований на Марину, але не сплачений i про Iоду в документах немає жодного слова. Вмить морський бриз наповнився ароматом валiдолу. Хапаючись за серце, Марина зателефонувала синовi в Москву: "Вiн мене обдурив Зроби що-небудь! Заблокуй мо§ банкiвськi картки, адже вiн через туристичне агентство "заблоковував" на них певну суму, нiбито для страховки! Я спробую вилетiти додому." Яке щастя, що вона не послухала його солодких розмов: "Вiзьми тiльки 100 доларiв на сувенiри, решту сплачу сам!" Яке щастя, що вона заховала п'ять тисяч євро, якi зняла перед вiд'§здом. Це були §§ останнi грошi...
  Тому що iншi 60 тисяч євро - усе, що вона за довгi роки зiбрала на квартиру синовi, - Iода витягнув у не§ ранiше. Даналiс в цей час вже летiв в Сiнгапур. За допомогою пiдробних документiв заблокувавши з банкiвсько§ карти "наречено§" 20 000 євро, вiн заздалегiдь оформив собi подорож: Москва - Афiни - Дубай - Бангкок - Денпасар - Сiнгапур - Лондон - Монреаль - Афiни. Усi авiаквитки першого класу, шикарнi номери в готелях... Причому зробив усе так хитро, через грецьку туристичну фiрму, що вiдмiнити бронi в рiзних мiстах виявилося неможливо, навiть, коли роздратована "наречена" повернулася в Москву i марно намагалася добитися справедливостi.
  Росiйський банк в допомозi вiдмовив, грецька турфiрма не бiльше... Назустрiч пiшов сайт знайомств, на якому жiнка познайомилася з шахраєм. Адмiнiстратори сайту Марининiй скарзi на Даналiса анiтрохи не здивувалися - не перший такий випадок з ним.
  У нас ( в Росi§) вiн мешкає бiльше п"яти рокiв i за цей час обдурив бiльше п"ятисот жiнок, - прокоментували адмiнiстратори сайту. - Пiсля скарг обдурених ми видаляли його анкети, але вiн тут же вiдкривав новi, пiд iншими iменами. Постiйно змiнював IP-адреса. До того ж користувався i iншими сайтами знайомств.
  На анкети жiнок, з якими спiлкувався Даналiс, були розiсланi попередження про небезпеку. Деякi вiдгукнулися, повiдомивши, що шахрай вже встиг обдурити §х. Але боротися з ним самостiйно не готовий нiхто, тому що "сорому не оберешься" i "хочеться швидше забути цей жах". Послужний список грецького "серце§да" великий, хоча i не дуже рiзноманiтний. Як правило, шлюбний злочинець крав грошi з банкiвських карток. Суми рiзнi. У Ганни Б. з Астани зняв з рахунку 20 тисяч євро, у Валентини з Москви - 2500. У Олени С. З Нижнього Новгорода забрав золоте старовинне кiльце... А за рахунок Людмили I. - теж в Нижньому - замовив собi дорогий швейцарський годинник. Причому, мабуть, злочинець возить з собою скануючий пристрiй для банкiвських карт, оскiльки, iнодi, йому вистачало декiлькох хвилин наодинцi з сумочкою жертви, щоб зняти грошi з §§ карти.
   ... Ще одна шахрайська схема вiд Iода. Iода знайомиться з жiнками по iнтернету. У анкетi грамотно вказує вимоги: "Шукаю жiнку вiд 35 рокiв, можна з дiтьми, для створення сiм'§." Що ще потрiбне самотнiм "матрьошкам?". Попередження найбiльш обережних жiнок "навiщо тобi тягар? У мене нiчого немає, я бiдна" Даналiс пропускає повз вуха. Вiн вже вивчив на "вiдмiнно" психологiю слов'янських жiнок! Знає, що у кожно§ "бiдно§ слов'янки" є заначка. На чорний день, на вiдпустку, дiтям на квартиру! Тому пiд девiзом "бiднiсть не вада" Даналiс продовжує спiлкування. Представляється великим бiзнесменом, лiкарем мiжнародного рiвня, дипломатом... Випускає на електронну пошту жертв кулеметнi черги ласкавих листiв. Нiколи не давить i не квапить. Довго обробляє жертву, мовляв, у мене усе є, страждаю тiльки вiд самотностi, ми одружимося i пере§демо в Грецiю. Знайомиться вiдразу з декiлькома в кожному мiстi i пiдгортає усiх по черзi. Щоб не зiрвалася перспективна жертва, додає романтики - запрошує на Балi "зiграти весiлля".
   Мета спектаклю - умовити жiнку вiдкрити банкiвський рахунок з немаленькою сумою, як доказ платоспроможностi панi, "щоб не виникало питань з отриманням вiзи". Якщо ж банкiвська карта вже є, Iода просить максимально збiльшити суму на нiй i передати йому ксерокопi§ документiв, щоб вiн мiг швидше оформити "вiзу наречено§". Усе це, природно, пiд акомпанемент, що грошi на рахунку потрiбнi тiльки для виду, що нi копiйки не знадобиться... Якщо жiнка не потрапляє пiд чари, а це, як не дивно, буває рiдко, i не жадає пере§хати в Грецiю, Iода задовольняється звичайним крадiйством тих же карт.
   - Вiн попросив мене нафарбувати губи, i я пiшла до дзеркала у ванну, - згадує Людмила I. - А коли вийшла, то вiн "шукав жуйку" в мо§й сумочцi. Увечерi я отримала повiдомлення з подяками вiд рiзних iнтернет-магазинiв за дорогi покупки i тiльки тодi зрозумiла - кредитки вкраденi.
   Довiрливi самотнi тiтки, хитрий безжалiсний аферист... Можливо, ситуацiя була б звичайною, коли б не зовнiшнiсть Даналiса, що виходить за рамки банальностi! Вже давно звикли до iсторiй про 20-рiчних арабiв i туркiв, якi за допомогою карамелевого личка i пари завчених фраз про любов оббирають панночок до нитки. Тут хоча б доречно виглядає вiчна iстинна: "За любов молодого красеня треба платити". Але я дивлюся на численнi фото Iода - неймовiрно товстий, до потворностi неохайний мужик непершо§ свiжостi. Як мовиться, "стiльки не вип'єш!". А його жертви - якщо не красунi, то цiлком миловиднi панi. Куди ж вони дивилися?
  Його жалко... - одна за одною невпевнено знизують плечима обдуренi "нареченi". - Спочатку вiн присилав фото зi своє§ молодостi, де у нього пронизливий синiй погляд i вольове пiдборiддя. Плюс пара невиразних фоток, де знятий здалека на тлi "власного" будинку або яхти... Ну, а потiм вже, коли при§жджав i бачив спрямований на нього повний жаху погляд, робив беззахиснi очi плюшевого ведмедика i сумно запитував: "Ну що, менi по§хати"? Хiба могла наша жiнка пiсля цього вiдповiсти: так, вiд'§жджай.
  - Крiм того, вiн дiйсно володiє гiпнозом! - зiтхає Марина. - Гаразд я, дурна, але, навiть, мiй дорослий розумний син пiдтримував його i повторював: "Мам, нi про що не хвилюйся, вiн тебе любить!" Його привозили у гостi, годували, по§ли, по довiрливостi ставали спiвучасниками. Одна з "наречених" розповiдає:
  - За день до виселення з готелю вiн вiддав менi валiзу, щоб я поклала його у багажник своє§ машини. I перед вiд'§здом в аеропорт попросив чекати не у готелi, а на сусiднiй вулицi. Потiм я дiзналася, що вiн не заплатив за проживання...
  Така "мила витiвка" у дусi шахрая. Якщо не вдається узяти по-великому, вiн "обскубує" жертву за принципом "з паршиво§ вiвцi хоч вовни жмут". Але недооцiнювати його не варто. Де по дрiбницi, де по великому вiн примудряється заробляти на безбiдне iснування сiм'§- до речi, в Грецi§ у Iода є дружина - i на подорожi по всьому свiту тiльки першим класом. А це сотнi тисяч євро! Працює нахабно, професiйно, не бо§ться залишати копi§ документiв. I упевнений у безкарностi. Коли обдуреним жiнкам вдавалося вчасно заблокувати рахунок, на §х Iнтернет-скриньки сипалися образи i загрози, а у банк приходили пiдробнi листи з проханнями вiд жiнок "розблоковувати рахунки"...
  В Грецi§-то зрозумiло. Там у нього сво§ люди навiть в полiцi§ - адже на пiдробнi "запрошення" i iншi документи хтось ставив полiцейськi штампи. Але схоже, що i у нас вiн не завжди працює один. "Коли треба для "спектаклю", йому завжди вчасно хтось телефонує, - згадує Марина. - I в посольствi його слова завжди пiдтверджують..." Є i зовсiм волаючi злочини, в органiзацi§ яких жертви теж пiдозрюють Даналiса. На одну з "наречених", Валентину, була здiйснена спроба замаху в день продажу §§ квартири. Про заплановану угоду знав тiльки Iода. Жiнку оглушили, запхнули в машину i вiдвезли за мiсто. Правда, вона зумiла втекти - машина несподiвано затихла. Валентина вискочила i кинулася пiд колеса авто, що про§здило мимо. Та i грошей у не§ при собi не опинилося - угоду перенесли, просто аферист про це не знав. На жаль, розслiдування у справi закiнчилося, не почавшись. Коли пiд'§хала мiлiцiя, викрадачiв слiд пропав. "Пiдеш в полiцiю - влаштую на тебе полювання!"
  Але головне - Даналiс як злочинець росте якiсно. Його остання жертва Марина втратила бiльше усiх. Першi 50 тисяч доларiв вона вiддала вже через пiвроку знайомства сама. Вiн розповiв "казку", як, дiзнавшись про його одруження, батьки подарували йому велику суму для будинку з "молодою дружиною". Показав документи, нiбито, про придбання садиби на островi Крiт, яка "звичайно ж, записана на тебе, дорога, тiльки не вистачає ще 50 тисяч, якi я потiм вiддам!" Ще 20 тисяч євро вiн умовив §§ покласти на рахунок у банку, "щоб пiдтвердити платоспроможнiсть", i потiм витратив на свою подорож.
  Так вiн робив i ранiше, але не вiз "наречених" на Балi, а просто знiмав з рахунку усi грошi, купуючи, наприклад, дорогий автомобiль... Але iнодi банки встигали анулювати угоду i повертали жiнкам вкраденi суми. Так цього разу аферист передбачив усе - оформив багато пiдробних документiв, доручень i iнших паперiв, якi дозволили йому користуватися рахунком Марини, навiть, пiсля того, як вона повiдомила у банк про шахрайство.
  - Ми не можемо повернути вам "заблоковану" грецькою стороною суму, - твердили нещаснiй в рiдному банку. - Вона нам вже не належить.
  - Ми не маємо права "заблокувати" грошi на вашому рахунку, тому що пан Даналiс надав оформлене вами на нього доручення! - вiдрiзували в грецькому банку.
  Копiя цього "доручення" написана на грецькiй i англiйськiй мовах, яких Марина не знає, не §§ почерком, iм'я, прiзвище, паспортнi данi - з помилками, виправленнями, нотарiально не завiрена... Як таку фiльчину грамоту могли прийняти за документ?! Напевно, подумали: не буде ж розумна жiнка довiряти це пройдисвiтовi? На жаль, буде, ще як буде! У Марини на руках копi§ його двох паспортiв, листи, навiть податкова декларацiя! Здавалося б, приходь до нього додому i бери "тепленьким". Кого i де "шукає" прокуратура ось вже рiк, незрозумiло. Хоча справа-то, мабуть, не в тому, що його ТУТ не шукають, а в тому, що його ТАМ не вiддадуть. Аферист не аферист, головне, що грек - свiй! I яка справа грецько§ полiцi§ до росiйських обкрадених жiнок? Тим бiльше документи, за допомогою яких здiйснювалися махiнацi§, вони самi пiдписували. Та i росiйськiй мiлiцi§, судячи з усього, теж немає справи до потерпiло§. Як сказали Маринi не для протоколу: "Заслужила сама! Нiчого на iноземцiв вiшатися. Сво§х, чи що, бракує?" Мабуть, не вистачає, iнакше "сво§" захистили б Марину вiд злочинця, який, нiкого не побоюючись, письмово пообiцяв: "Звернешся в полiцiю, влаштую на тебе полювання!"I доки росiйськi мужики в погонах лають сво§х баб за дурiсть, шахрай продовжує подорожувати по кра§нам колишнього союзу, безкарно обкрадаючи §х.
  
  ***
  Сво§х жертв вiн шукав на сайтах знайомств i в рiелторських конторах. Шахрай представлявся Олександром, називав себе впливовим бiзнесменом з Санкт-Петербургу. Насправдi, чоловiка звуть Володимир Фомiчов, йому 29 рокiв. Зараз його "шукають пожежники, шукає мiлiцiя"... Нiби i на його слiд вийшли, в Пiтерi. Але доки не затримали. А переслiдують його ось за що. Однiй миловиднiй жiнцi пообiцяв зробити кар"єру - призначити §§ генеральним директором престижного пiдприємства. Людмила Iванiвна збиралася продавати квартиру в елiтному районi. А тут якраз пiдвернувся клiєнт. Сказав, що обов'язково купить житло, але спершу знiме на пiвроку. Передоплату Олександр внiс тiльки за один мiсяць - квiтень.
  - Ми з квартирантом швидко подружилися, - розповiдає Людмила Iванiвна. - Вiн здався менi дуже iнтелiгентним чоловiком. Багато розповiдав про свою сiм"ю. Сказав, що його батьки живуть у Великобританi§. А у нього бiзнес в Санкт-Петербурзi. Займається вантажоперевезеннями з Росi§ в кра§ни Європи. У Курськ при§хав, щоб вiдкрити свою фiлiю. Обiцяв зробити мене генеральним директором, а сина - сво§м особистим водiєм. Уся наша сiм'я була в захватi вiд Олександра. Квартиру Людмили Iванiвни, в якiй оселився Олександр, можна назвати шикарною. Сучасне планування, дорогi меблi, кiмнати напханi всiлякою технiкою. Були там i DVD, i комп'ютер з iнтернетом.
  Другу жертву - Ольгу - Олександр знайшов на курському сайтi знайомств. Переписувалися недовго - незабаром зустрiлися. Роман розвивався нестримно. Олександр при§жджав до Ольги на роботу на власному авто "БМВ" з особистим водiєм з розкiшними букетами квiт (машину вiн орендував в службi таксi, а щоб нiхто нiчого не запiдозрив, попросив водiя зняти шашечки. - ред.). Молоду жiнку спiвробiтницi проводжали заздрiсними поглядами. Потрiбно ж, таке щастя посмiхнулося! Принц на бiлому конi дiстався не кому-небудь, а самотнiй жiнцi з маленьким сином.
  - Олександр запросив мене вiдмiтити у нього удома новосiлля, - розповiдає Ольга. - Усе було так чудово! Накрили стiл. Саша дiстав свiй фотоальбом. На свiтлинах - вiн з батьками у Великобританi§, у себе удома - в Петербурзi. Через декiлька днiв Олександр запропонував менi пере§хати з синочком до нього. Я погодилася. А ще через день "наречений" попросив у Ольги у борг 250 тисяч рублiв! Сказав, що грошi йому потрiбнi на хабар чиновнику для вiдкриття фiлi§. Таких грошей у жiнки не було. I Олександр запропонував §й узяти кредит або продати свою квартиру.
  - Я тодi подумала - раптом це обман? Але вiдiгнала цю думку, - говорить жiнка. - I зайняла у знайомих 50 тисяч. Бiльше я Сашу не бачила.
  Останнiм його бачив таксист, з яким аферист теж "забув" розрахуватися. Водiя Саша кинув на 400 рублiв. Як говорить слiдчий мiлiцi§ Курська Марiя Бубликова, можливо, Олександр не зник би так швидко. На це його, мабуть, пiдштовхнула власниця орендовано§ ним квартири Людмила Iванiвна, без п'яти хвилин "генеральний директор".
  Рiч у тiм, що Олександр, як справжнiй друг, вирiшив допомогти жiнцi вирiшити "транспортне питання". Мовляв, негоже майбутньому генеральному директору §здити на "Жигулях" 15-о§ моделi. Саша запропонував §й продати "Ладу", додати грошей. А вiн обiцяв дешево купити у Воронежi новенький "Мерседес". Людмила Iванiвна погодилася. Олександр швиденько "знайшов" покупця i попросив завдаток 5 тисяч рублiв. На зустрiч Людмила Iванiвна повинна була §хати одна. Але в останню мить, запiдозривши недобре, вирiшила подзвонити Сашi на мобiльний. Попросила привезти §й паспорт, але в трубцi повисла тиша...Не дочекавшись нi вiдповiдi, нi паспорта, вона вiдразу ж по§хала на квартиру, яку здавала аферистовi. Вiдкрила дверi, а там - Ольга з сином. Спочатку жiнка не розiбралася, в чому справа. Адже пускала хлопця з умовою: не надумайся водити сюди дiвчаток. Але бiзнесмен §§ заспоко§в: "Нi в якому разi. До мене може тiльки сестра з сином при§хати на пару днiв". Так i познайомилися "сестра" i "генеральний директор". I незабаром пiшли в мiлiцiю.
  ...Усi, з ким зустрiчався Олександр, вiрили йому. Людмила Iванiвна стверджує - вiн прекрасно розбирався в економiчних i юридичних питаннях, як i належить бiзнесмену. Таксист говорить, що не раз чув, як Саша телефонував по мобiльному сво§м "пiдлеглим" i лаяв §х за погану роботу, як справжнiй начальник. А Ольга розповiдає, що до не§ i дитини вiн вiдносився дуже нiжно, як люблячий чоловiк i батько. Не бiднi, але, розчарованi в життi, самотнi жiнки у пошуках красиво§ iлюзi§ щастя часто потрапляють на приманки шлюбних аферистiв в Iнтернетi.
  
  ***
  
  Цю iсторiю я почув вiд Юлi, яка в сво§ 37 роки вiдчула на власному достатку "любов" шлюбного шахрая. Юля познайомилася з молодою людиною не через iнтернет, а на сво§й роботi. Молода людина була на рiк молодше Юлi: усе нормально, загальнi знайомi. Через якийсь час вони стали жити спiльно. Оскiльки у жiнки є доросла дочка, молодий чоловiк запропонував винайняти окрему квартиру. Так i зробили, оформили договiр про оренду житла на нього, стали жити разом. Оскiльки квартира була в жахливому станi, вiдповiдно §§ потрiбно було вiдремонтувати. Почали цей ремонт переважно за грошi Юлi, пройшло десь тижнi три i у цiє§ молодо§ людини почалися проблеми у бiзнесi. Юлi довелося узяти кредит i дати йому грошей на купiвлю якихось будматерiалiв. Потiм у нього раптом виявився серцевий напад, неприємностi на роботi, 2 мiсяцi жили за жiнчин рахунок. Молодик признався, що у нього є дiти, з дружиною вiн не живе, але нiби як дiтям вiн допомагав. Якихось викликiв недовiри не було. Пройшов деякий час i вiн обкрав Юлю. Тобто, один раз вона приходить з роботи i у будинку немає великого телевiзора i так далi. Юля заявила в мiлiцiю в районi, надала усi документи, його прописку, де вiн конкретно був. Вiн знаходився i речi знаходилися на територi§ Федерально§ мiграцiйно§ служби. Це дуже серйозно, тому слiдча вiдмовила вiдкрити кримiнальну справу.
  Ще один дуже цiкавий випадок розказала директор шлюбного агентства Тетяна. Вона вiдзначила, що знайомство через агентство бiльш безпечне, але говорити про 100 % захищенiсть вiд шлюбних аферистiв не можна. Тетяна навела приклад з своє§ практики. При§хав чоловiк в обласний центр, зателефонував Тетянi i сказав, що телефонує за рекомендацiєю свого близького друга, колишнього клiєнта. Будь-якiй людинi, яка займається шлюбними справами це, звичайно, лестить. Вона купилася на цю вудку, i у свiй вихiдний день прийняла його. Чоловiк прийшов у бiлому костюмi i вiдразу засипав §§ сво§м благополуччям. Ця типова поведiнка, коли заманюють спроможнiстю. Показував §й свiтлини: замок з павичами в Iспанi§. Ї§ це насторожило трохи: "Щось ви дуже добре говорите росiйською". А вiн говорить, що у нього бабуся була росiянка, у нього будинок, мавпи, павичi, ставок, басейн i вiдразу ж пiшло, що вiн постраждав в розлученнi, жiнка вiдiбрала частину майна, в таку ситуацiю потрапляти другий раз не хочеться, тому цiкавлять жiнки приблизно його рiвня. Ну, iз замком з павичами Тетяна йому, звичайно, жiнку не знайшла, але, проте, повелася на цей гачок. Подивилися вони декiлька альбомiв, вибрали кiлькох жiнок, десь приховано у Тетяни було почуття, що щось тут не те. Але вона вiдразу зателефонувала тим жiнкам, з якими вiн мiг би познайомитися, i розказала, що людина без паспорта, без прописки, пояснила, в якому готелi вiн зупинився. Проколовся цей чоловiк на другiй жiнцi. Першiй вiн сказав, що у вихiдний день не спрацьовує його платинова картка у банкоматi. А до друго§ вiн прийшов до не§ додому i вона його упiймала на дешевих шкарпетках вiтчизняного виробництва. Ось вам i iноземець, фальшивий мiльйонер.
  Знайома журналiстка Олена познайомилась на сайтi знайомств з однiєю людиною. Це було у вереснi. В результатi вiн вкрав у не§ 40 тисяч росiйських рублiв. Причому нiяких його даних у не§ не залишилось: нi прiзвища, нi iменi. Вiн називався чужим iм'ям. В результатi, Олена не захотiла залишитися просто жертвою i зробила сторiнку вiд його iменi на сайтi. З часом знайшлося ще 5 потерпiлих жiнок, яких шахрай "кинув" на такi ж суми. Людина ця дiє на сайтi знайомств на протязi вже 3 - 4 рокiв. Олена знайшла його данi i подала заяву в мiлiцiю, але мiлiцiя не приймає нiяких заходiв. Iмена вiн змiнює, то називає себе Германом, то Глiбом, то Сергiєм. Мiлiцiя говорить, що це недоказовний злочин i тiльки потiшається над постраждалими...
  В iншiй ситуацi§ 25 рiчна Настя познайомилася через службу знайомств з Олегом. Спiлкуючись по стiльниковому зв'язку, вияснилось, що вiн закiнчив рязанське десантне училище, був в гарячих точка, живе у друга, який його врятував пiд час бойових дiй. Попередня робота була пов'язана з ГРУ i ФСБ, була дочка, але трагiчно загинула. Олег наполягав на офiцiйних вiдносинах. У Настi не було свого житла, заощаджень. Тiльки робота з нормальною за мiрками мiста зарплатою. Олег признався в коханнi , зробив пропозицiю вступити в шлюб. Поженились.Знiмали квартиру за рахунок Настi, яка працювала на двох роботах. Олег змiнив 10 робiт за час §х знайомства i нiде не затримався, а може i не влаштовувався нiкуди. Настя тепер стверджувати не береться. У подружжя народилась донька. Олег неодноразово просив Настю взяти кредит тисяч на 100 спочатку, потiм бiльше, але наявнiсть маленько§ дитини стримувала Настю вiд фiнансово§ боргово§ прiрви. Потiм сiмейнi обставини склалися таким чином, що вiн вимушений був по§хати до рiдних в iнше мiсто. Нiбито жити i допомагати, але там знайшов iншу розведену жiнку Катю, оселився у не§, узяв у не§ 340 (!) тысяч рублiв для вирiшення питання виписки §§ чоловiка з квартири. Витратив на одяг, машину i гульки. Чоловiка сказав, що виписав - довiдку показав. Будучи одруженим запронував тiй жiнцi вийти за нього замiж i т.д. Ставлячись вiдповiдально до майбутнього нового шлюбу Катя виявила у Олега номери телефонiв десяткiв жiнок, 5 сторiнок знайомств з жiнками в iнтернетi. Пiсля цього i розкрилася його брехня. Не служив вiн нiде, нi з якими гру i фcб не пов'язаний, i дочка старша, судячи з усього, є i жива. Настя довгий час не могла повiрити, що Олег теж шлюбний аферист.
  ***
  Досвiдчений шахрай є хорошим психологом, тому завжди вибирає найбiльш вiдповiднi стилi спiлкування i безпомилково визначає прийоми, якi принесуть йому результати максимально швидко. Розглянемо варiант, коли чоловiк або жiнка починає спiлкуватися з кимось онлайн. Найчастiше це вiдбувається на сайтах знайомств. Тут вам буде представлена схема, по якiй працюють шахра§, якi, навiть, не зустрiчаються з жертвами. Спочатку шахрай наполегливо переконує майбутню жертву у сво§й щиростi i повнiй безпецi, що, природно, є брехнею. Далi, шахрай спiлкується з жертвою до тих пiр, поки у жертви не розвинеться повна стiйка довiра до нього.
  Наступний етап, який реалiзує бiльшiсть iнтернет-шахра§в, - розповiдь про те, в якiй важкiй ситуацi§ вiн знаходиться зараз. Примiром, це може бути вигадана iсторiя про те, що вiн або хтось з членiв його сiм'§ потребує термiново§ дорого§ операцi§, i, як наслiдок цього, вiн не зможе найближчим часом спiлкуватися, оскiльки у нього немає коштiв на оплату iнтернету. У свою чергу, жертва, що вже встигла "прив'язатися" до шахрая, починає пропонувати свою допомогу, щоб спiлкування не урвалося. Саме цього шахраєвi i треба. Зазвичай, допомога зводиться до того, що жертва розщедрюється на певну суму грошей. Розмiр залежить не стiльки вiд професiоналiзму шахрая, скiльки вiд мiри прихильностi i можливостей жертви. Як правило, спосiб перерахування грошей вибирається шахраєм, а потiм пропонується майбутнiй жертвi. Причому спосiб вибирається такий, щоб при перерахуваннi грошей особу шахрая неможливо було встановити. На жаль жертв таких способiв iснує маса.
  Для iнтернет-шахра§в основним способом отримання грошей є платiжнi системи електронних грошей. Пiсля того, як грошi перерахованi, жертва з потенцiйно§ переходить в iнший статус - реальний. Хоча, якраз саме у цей момент, вона цього ще не усвiдомлює, i вважає, що зробила неоцiниму послугу i виручила друга або коханого. Але, проходить час, а вiд "коханого" нi вiдповiдi, нi привiту, нi банального "дякую". У бiльшостi випадкiв саме так i вiдбувається, хоча "великодушнi" шахра§ можуть глумливо подякувати i чиркнути декiлька слiв, не бiльше, оскiльки йому вже нiколи розмовляти з жертвою - його чекає чергова робота по обробцi наступно§ жертви. Безумовно, тривалiсть очiкування жертви виходу "коханого" на зв'язок, залежить вiд прихильностi i наявностi оптимiзму у жертви. Коли цей процес очiкування закiнчується, приходить прозрiння. До вищевикладеного необхiдно додати, що в переважнiй бiльшостi випадкiв iм'я i фото шахрая не вiдповiдають дiйсностi. Тому, одними iз способiв виявлення потенцiйного шахрая на початковому етапi, являються дi§ з його iдентифiкацi§. Що пiд цим мається на увазi? Якщо у вас закралися якi-небудь сумнiви, то виконання порад, приведених нижче, не буде зайвим:
  По-перше, необхiдно попросити у нього номер мобiльного телефону. Швидше за все, якщо перед нами дiйсно шахрай, вiн свiй номер телефону не повiдомить. Якщо ж номер телефону ви дiзнаєтеся, то не зайвим буде пiд час розмови записати його голос. Сучаснi засоби комунiкацi§ дозволяють це зробити з легкiстю.
  По-друге, якщо у вас вже є якiсь його свiтлини, то ви обов'язково повиннi упевнитися, що на них зображена людина, з якою ви спiлкуєтеся. Наприклад, пiд час розмови онлайн, ви можете попросити спiврозмовника сфотографувати себе мобiльним телефоном або цифровим фотоапаратом в певнiй позi - в крiслi, на стiльцi, з кiшкою на руках, з сигаретою i так далi (тут треба орiєнтуватися по ситуацi§ i ваша фантазiя в цiй справi буде вам помiчником). Причому, необхiдно, щоб спiврозмовник вислав вам фото зараз, а не вiдкладав це на завтра, оскiльки протягом години в Iнтернетi можна знайти будь-яке фото.
  По-третє, при спiлкуваннi в iнтернетi дотримуйтеся найпростiшого правила: нiколи не висилайте грошi на чиєсь прохання! I якщо хтось просить вас вислати йому грошi, самим кращим варiантом буде занесення цiє§ людини в чорний список. I, вже, тим бiльше нiколи не називайте свою домашню адресу i не розповiдайте спiврозмовниковi про багатства, наявнi у вас у будинку. Пам'ятайте! Люди, з якими вам довелося познайомитися за допомогою мережi iнтернет, не є добре знайомими людьми. Це усього лише випадковi знайомi, до яких краще всього вiдноситися з побоюванням. Таким чином, ви зможете уберегти ваш гаманець вiд спустошення i не допустити стресiв у вашому життi.
  
  ***
  Юридичну оцiнку шлюбного шахрайства дати досить складно, Але, на мiй погляд, це люди, якi не просто примушують iнших людей страждати матерiально, але i вбивають вiру в почуття. У нас, на жаль, жiнки забули звичайнi iстини або забувають iх потихенько. Якщо чоловiк намагається вирiшити якiсь проблеми за рахунок жiнки, вiн навряд чи може iменуватися справжнiм чоловiком. Поняття вийти замiж має iнше тлумачення, бути за чоловiком, тобто, бути за стiною, бути за тiєю людиною, яка оберiгає тебе вiд якихось проблем, вирiшує тво§ проблеми, а не вирiшує сво§ за рахунок тебе. Людям потрiбно вiрити, але потрiбно завжди бути насторожi, i пам"ятати, що природа людська недосконала, суб'єктивна, рацiональна, упереджена. Про всяк випадок, потрiбно перевiряти сво§ почуття реальнiстю i логiкою. Треба думати, що робиш, розумiти, з чим маєш справу, тверезiше дивитися на речi. Особливо, якщо iнша сторона зображує надмiрну пристрасть, особливо, якщо усе це занадто швидко, занадто яскраво, занадто сильно, занадто переконливо, занадто красиво.
  Насправдi, вивести на чисту воду шлюбного афериста нескладно. Ось тiльки панi, заслiпленi любов'ю, не хочуть помiчати очевидних речей, i розплачуються за це з власно§ кишенi. Отже, треба насторожитися у разi, якщо чоловiк:
  - дуже наполегливий, з першо§ ж зустрiчi намагається якнайшвидше скоротити дистанцiю;
  - упродовж довгого часу видає про себе мiнiмум iнформацi§: не повiдомляє домашнiй телефон, адресу, практично нiчого не розповiдає про своє життя;
  - перiодично зникає на декiлька днiв пiд надуманими причинами;
  - через короткий час пiсля знайомства починає просити грошi у борг;
  Сподiваємося, вам нiколи в життi не доведеться стикатися з шлюбними шахраями.
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"