Мирский Христо : другие произведения.

Рабочий верстак

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


  • Аннотация:
    !Нечего смотреть сюда, это в самом деле рабочий верстак!
    Keywords: ...

     Нечего читать здесь, редактирую разные куски

     ( но коли охота

        поболтать со мной
        летом иль зимой,

     то можете попробовать дозвониться около 17 ч. (+- 1 час) болгарского времени по телефону:
        889-101-365 )


sharp # ieyauo ç ş sh, ț 'c' 'ts', åäö, ĉĝĥĵŝŭ, iїєґ, Pol-ąćęłńóśźż, Cze - áčďéěíňóřšťúůýž , Slk = áčďéíľĺňóôŕšťúýž, Ser - ??????, vulgar Lat, and now vulgar Teu. ,
'1' '2' '1' "2" -- - plain '1' '2' '1' "2" - -
-------------here!! ouºr ßüöä !!from !!till           ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

     - - - - -

     Господа читатели,
     Я вроде бы отказался писать больше стихов по русски, да вот, каждый год что-то да появляется и накапливается, так что я подготавливаю следующий сборник стихов, который уже имеет название, "Мирскизы", да только он появится нескоро, наверное к 2020-му году, к моему семидесятилетию. Однако даже и когда он появится, то он будет открытым и будет дополняться через год-два, потому что это последние стихи, и даже тогда перед тем как добавить что-то к его разделам, я буду публиковать вещи сначала в это окошко. Это может быть и непривычно, но для меня становится привычным, потому что я не могу позволить себе люкс публиковать каждый стишок в отдельном файле, я просто не могу разбрасываться по мелочам. У меня и так куда больше сотни вещей, и это при условии, если вы заметили это, что мои материалы на других языках я публикую только по целым книгам, чтобы они не превалировали перед русскими вариантами, и чтобы уменьшить хотя бы число вещей.
     Так что вам придётся привыкать к тому, что нужно будет хотя бы раз в месяц заглядывать и сюда чтобы проверить не появилось ли что-нибудь новенькое. А оно будет появляться через месяц-два и на трёх языках, на которых я пишу, на болгарском, русском, и английском, только что постоит там некоторое время, постоит, и потом исчезнет, чтобы уступить место новым добавлениям, учтите это! Единственное что я могу сделать, чтобы облегчить вам немного жизнь, это информировать на видном месте перед открытием этого файла (на некоторых сайтах может и добавлением в конце заголовка) о дате последнего добавления, и об языке. И так будет продолжаться пока я не отправлюсь на тот свет. То что будет добавляться как отдельные файлы это серьёзные вещи, а поэзия для меня так, отдушина. Ну, это всё.

     - - - - -

     Dear readers,
     I have to tell you that after I have finished my early poetry I have begun to write new verses in English, and hope them to become even more than the early ones, and have found a name for my new collection of verses, "Variations On Ho-ho-ho Theme", only that it will appear not soon, probably in the year 2020, for my 70th anniversary. But even when this new book appears it will be open and will be supplemented with new things after one-two years, for the reason that these are last verses, there will be no other book; still, before adding to its sections I will publish the new pieces first here, in this window. This may seem unusual, yet for me it becomes usual, because I can't allow myself to be diverted with trifles, can't publish each verse in a separate file. I have much more than hundred pieces, and this under condition, if you have paid attention to this, that I publish in foreign languages in whole books, so that they did not prevail before the Russian variants, to decrease at least the number of the things.
     So that you have to become used to this, that at least once in a month you have to look here for to check whether something new has appeared. And it will appear after one-two months and in the three languages in which I write verses, Bulgarian, Russian, and English, only that the new things will stay here for a while, and after this will disappear, in order to make place for new additions, mark this! The only think that I can do to make your life a bit easier is to inform you on a noticeable place before opening of this file (on some sites maybe even adding to the very title) the date of last addition and the language. And I will proceed in this manner until I will leave this world. This what I will add as separate files will be serious things, and the poetry for me is just so, for diversion. Well, that's all.

     - - - - -

     Господа читатели,
     Трябва да ви кажа, че след като аз приключих с ранната си поезия, въпреки че се заричах да мина само на английски, започнах да пиша нови стихове и на български, и дори съм измислил име за новата стихосбирка, "Последно Люпило", само че тя няма да се появи скоро, вероятно към 2020-та, по случай 70-тата ми годишнина. Но дори и когато тя се появи тя ще е отворена и ще бъде допълвана с нови неща през една-две години, защото това са последни стихове, няма да има друга книга след тях; независимо от това, обаче, преди да добавя нещата към нейните раздели, аз ще ги слагам първо в това прозорче. Това може да изглежда непривично за вас, на за мен започва да става привично, защото аз не мога да си позволя да се отвличам с дреболии, не мога да публикувам всяко стихче в отделен файл. Аз имам доста повече от стотина неща, и то при положение, ако сте обърнали внимание на това, че на чужди (за руските сайтове) езици аз публикувам в цели книги, така че те да не превалират над руските варианти, да се намали поне броя на нещата.
     Така че ще трябва да свиквате някак-си с това, че поне веднъж месечно ще трябва да поглеждате тук, с оглед да видите дали се е появило нещо ново. А то ще се появява през месец-два и на трите езика, на които аз пиша стихове, български, руски, и английски, само че ще постои известно време, след което ще изчезне, за да направи място за нови добавки, обърнете внимание на това! Единственото нещо, което мога да направя за да ви облекча малко живота, е да слагам на видно място преди отваряне на този файл (на някои сайтове дори като добавка в края на името) на датата на последното добавяне и езика. И ще продължавам по този начин докато си отида от този свят. Това, което ще се появява в отделни файлове, са сериозните неща, а поезията за мен е просто така, за отдушник. Ами, това е всичко.

     - - - - -


---!!till

IDEA ABOUT NEW CALENDAR



October 2012




---
 



HOMO

RATIONALIS

(SCIENCE FICTION)


Chris MYRSKI,   ? ... 2016






     [ As far as this is a whole book let us give an idea about the cover (if there are no better propositions).
     In front: On a blue background, in the middle, hang, suspended on a rope, scales (pharmaceutical), in the left and heavier plate of which is put the Earth globe (with picture of the continents), and in the right one is seen only a stem of clover (in a pot) with four leaves, as symbol of happiness.
     On the back: whatever, or even nothing. ]




CONTENTS

Foreword
The recruit
It sounds logical
The discovery of professor Kolossov
The stimulator of Peter MacGreeves
The clover
The marriage proposal
Right of choice
Homo Rationalis
The tunnel
The cannibals
Biological partner
The order
The sixth day
Homo Retarded
Nights and days of a young robo-mother
New ?




FOREWORD

     Forewords to collections of short stories are usually not written, but in this case some phrases are probably necessary, because the author is Bulgarian, as well also new one (not that he is young but is unknown), so that the readers may not be able to orient themselves good. This is science fiction, but not of adventure or action kind. It would have been more correctly to use the a bit outdated and chiefly German term "utopian" stories, what says that they are again some inventions, i.e. fiction, and differ from the real world today, though who knows, maybe such ideas will be possible to realize in some utopian future? And how it is usual for an utopia the main problems are social, describing situations and relations between people, but not conflict situations between personages. In these utopias the conflicts are, up to some extent, already solved, though there can be argued about this, is the concrete decision correct, or it is of dubious value. In this sense the majority of the stories are some (different) models of the future. However, as far as they inspire thoughts, and the meaning of the author is that in the near future the main problems in the society of, more or less, general prosperity will be chiefly social, i.e. not how people have to earn their living but how to make their life interesting enough, we suppose that these stories will find their circle of readers, at least between people with some inclination to philosophical perception of life.
     On the other hand, the stories are quite different in their character and are written over many years, even in totalitarian time, and moreover, some of them are still less like science fiction but have something in common with the known from the antiquity dialogues of Plato, or, rather, with some conversations at a table with a glass in hand, as is said. Well, in this case simply fill your glass, make yourself comfortable, and read the stories in this book. They are light and pleasant, and during the narration you may learn also some curious linguistic details, which you will not find even in specialized literature. It can be added also that they were written with some sense of humour, or rather slight irony, because of the low quality human material, with which the evolution is performed. In addition to this they are also up to certain extent sexy, what, according to the author, is also to their advantage. Only that, let us remind you, this does not mean erotics but quite ordinary "classical" sex, or at least talks about it.
     So that, if you are not prejudiced against Bulgarian literature -- and, as a matter of fact, the very author was quite prejudiced, before it did not emerge the insipid Western wave of mass "tickling of basest human instincts", if we want to express ourselves in some degree cultured, which has convinced him that by the others is also bad -- so that if you are not prejudiced against Bulgarian attempts, then you can "taste" a portion of this science fiction.

     2001, Sofia, Bulgaria     Chris Myrski




!! !!

NEW ?




*      
     
    * text.

E N D


----------- !! here
 

РУССКАЯ ПОЭТИЧЕСКАЯ ТЕТРАДЬ


(ранние стихи на русском)


Chris Myrski,   1996 - 2015





СОДЕРЖАНИЕ РАЗДЕЛОВ


Вводные замечания
Почти серьёзное
Каламбуры и нонсенсы
Лёгкое секси
Пародии
Детские стихи
Разное





ВВОДНЫЕ ЗАМЕЧАНИЯ

     Здесь собраны все мои стихи на русском языке, которых, вообще-то, маловато для сборника стихов, тем более что они самые разные по своему естеству, но лет 25 после того как я начал писать (с приходом демократии, и оставшись без постоянной работы) я решил всё таки закрыть эту книгу, потому что у меня появились новые типы стихов, новой заголовок, а и это довольно длинный срок. Да я и начал писать стихи по обыденной причине, что:

          Как железы выделяют секреты
          Так и стихи пишут часто поэты.

     Ну, или иначе говоря, в своё удовольствие, и по этой причине мои стихи не совсем то, что принято понимать под художественной поэзией, а относятся к так называемой "лёгкой", где основное внимание обращается на рифмы, а не настолько на содержание.
     Вообще говоря, по моему, в поэзии (которая льётся как ... ну, скажем, как речка По в Италии, или, иначе, её можно просто "пить" глотками) имеются три элемента, которые желательно чтобы присутствовали, и которые в их кумулятивном эффекте дают поэзию (т.е. они могут присутствовать, или одиночно, или попарно, а ещё лучше "втроём", но которые, увы, часто отсутствуют целиком), и эти элементы: рифма (в конце стиха), ритм (самого стиха), и смысл (сказанного). Так вот, в лёгкой поэзии налицо первые два элемента, а третий не обязателен, особенно при нонсенсах (хотя, и я на этом настаиваю, существует разница между наличием некоторого, как бы сказать, не совсем соответствующего привычным нормам смысла, и отсутствием смысла вообще; или ещё когда этот смысл так глубоко запрятан, что его и не найти, или не выразить словами).
     Вот, и разделы у меня, которые более или менее обусловлены типами стихов, следующие: почти серьёзное, каламбуры и нонсенсы, лёгкое секси, пародии, детские стихи, и разное. Так что сборник разношёрстый, но читать можно для развлечения.

     Христо Мирский, 2016, София, Болгария






ПОЧТИ СЕРЬЁЗНОЕ






          KHALTURA

     С древности глубокой слово
     "культ" сюда пришло;
     ведь оно совсем не ново,
     весь мир обошло.

...
     дата




          СЕКСОТИКА

     В нашем мире воцарился,
...



          НЕУЖТО
          (Горбачёву М. С.)

...







КАЛ...






          ЗАГ..

...      03. 2001




...
          РАЗНАЯ МЕЛОЧЬ

          * * *
     Человеку много ль надо?
     Утром выпить шоколада,
     водку на обед с икрой,
     а на ужин -- пир горой.

          * * *
     Мучит меня часто вот такой вопрос
     (хоть и кажется он с виду очень прост):
     почему когда я пью -- ну, прямо гадость --
     на душе она потом приносит радость?

          * * *
     Выгнал раз свою жену,
     к чёрту я её послал.
     'ё всё нет и не пойму
     где ж' она его нашла.





ЛЁГКОЕ СЕКСИ














К О Н Е Ц

----- !!
 

FOR ARABS, CHINESE, AND HINDUS

(..)

by Chris MYRSKI,  2011 - 2016





TITLE


Abstract: This paper .





 



C U R I O U S

M A N I F E S T O S

(politistics)



Chris MYRSKI,        Sofia,  2000, 2007






[ As far as this is a whole book let me give here an idea about its cover. When you open it (and look from the back) it has the following view: on the left half, which goes to the back of the book, in its down part, is seen the world globe with the continents, around which there is a small ring on the Equator (like by Saturn), from which somewhere in the bottom part goes out continually broadening band reaching 2-3 cm. at the place of the fold of the cover, but later at the front (bottom) part of the cover this band broadens more reaching on the right verge width of about 10 cm.; in this band already is seen human crowd (on some demonstration) on a gray background, who are caring placards with three capital letters, on each of which, starting from the right (and frontal) broader end, can be read the following: "DDD", "EEE", "ZSG", "IIE", "CCC", "NNI" (maybe also "FCP and "BRD"); the background of the cover is neutral (say, light-blue), and in the right (front) part there is enough place: above -- for the title and the author, and below (under the band) -- for the publishing house (and whatever else may be needed). ]




CONTENTS*


Foreword
Manifesto of the DDD (Deliberate Democratic Dictatorship) Movement
Addendum to DDD
Manifesto of the EEE (Enigma of the Exploitative Elite)
Manifesto of the ZSG (Zodiacal Significance Group)
Addendum to ZSG
Manifesto of the IIE (Initiative for Iterative Elections)
Manifesto of the CCC (Corrupted Cadres Crew)
Manifesto of the NNO (New Nomenclature's Offensive)
Manifesto of the FCP (Forever Changing Party)
Addendum to FCP
Manifesto of the BRD (Believers in the Reasonable Difference)
Addendum to BRD
Manifesto of the USC (Union for Strength and Competition)
Manifesto of the TTT (Tandem for Total Totalization)
Manifesto of the FFF (Feminism Forcing Formation)
Manifesto of the CCC (Civilized Centralization and Circuses)
Addendum to CCC
Afterword
Supplement: Hurray, Is It Possible (Government of the Reasonable Alternative)?









E N D


---------------------------------no double quote " '1', "2" *


 



РАЗУМНЫЙ

ЧЕЛОВЕК

(ФАНТАСТИЧЕСКИЕ РАССКАЗЫ)


Христо МИРСКИЙ,   ? ... 2012nbsp;

РУССКАЯ ПОЭТИЧЕСКАЯ ТЕТРАДЬ


(ранние стихи на русском)


Chris Myrski,





СОДЕРЖАНИЕ РАЗДЕЛОВ


Вводные замечания
Почти серьёзное
Каламбуры и нонсенсы
Лёгкое секси
Пародии
Детские стихи
Разное





ВВОДНЫЕ ЗАМЕЧАНИЯ

&

&
&

&
&кумулятивном эффекте дают поэзию (т.е. они могут присутствовать, или одиночно, или попарно, а ещё лучше "втроём", но которые, увы, часто отсутствуют целиком), и эти элементы: рифма (в конце стиха), ритм (самого стиха), и смысл (сказанного). Так вот, в лёгкой поэзии налицо первые два элемента, а третий не обязателен, особенно при нонсенсах (хотя, и я на этом настаиваю, существует разница между наличием некоторого, как бы сказать, не совсем соответствующего привычным нормам смысла, и отсутствием смысла вообще; или ещё когда этот смысл так глубоко запрятан, что его и не найти, или не выразить словами).
&

&






ПОЧТИ СЕРЬЁЗНОЕ






&KHALTURA

&
&
&
&

...
&




&СЕКСОТИКА

&
...



&НЕУЖТО
&(Горбачёву М. С.)

...







КАЛ...






&ЗАГ..

... &




...
&РАЗНАЯ МЕЛОЧЬ

&* * *
&
&
&
&

&* * *
&
&
&
&

&* * *
&
&
&
&





ЛЁГКОЕ СЕКСИ














К О Н Е Ц

----- !!
&

FOR ARABS, CHINESE, AND HINDUS

(..)

by Chris MYRSKI,&





TITLE


Abstract: This paper .





&



C U R I O U S

M A N I HDD
WD Caviar 3.1Gb85$
Quantum FB ST 6.4Gb110$
Video
Matrox G400115$
Voodoo III129.95$
*


ДЕМОКРАТИЧЕСКИЕ ЦЕННОСТИ

-------------------------

К О Н Е Ц

==
 

!!Вмъкване тук след чертата 50% и BR и до чертата вкл.



Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список