Мурашкин Михаил Георгиевич : другие произведения.

Статут

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    СТАТУТ Релігійної організації "Релігійна громада доязичницької народної віри "Храм Споконвічного знання Бога"


ПРИЙНЯТО

рішенням Загальних зборів

учасників Релігійної організації "Релігійна громада доязичницької народної віри "Храм Споконвічного знання Бога"

Протокол N1

від 28 квітня 2017 р.

СТАТУТ
Релігійної організації "Релігійна громада доязичницької народної віри "Храм Споконвічного знання Бога"

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

м. Дніпро

2017 р.

1. Загальні положення

  
   1.1. Релігійна організація "Релігійна громада доязичницької народної віри "Храм Споконвічного знання Бога" (далі за текстом - Громада Храму) складається з віруючих, які в установленому законом порядку добровільно об'єдналися з метою спільного задоволення своїх релігійних потреб - сповідання і поширення народної віри.
  
   1.2. Джерелом свого віровчення Громада Храму визнає Святе Письмо, основою якого є фольклорне письмо, а також піктографічне письмо Кам'яної Могили, що мають продовження у Ведах, Авесті, Трипітаці, Дао де цзін, Торі, Біблії, Корані (канонічних книгах індуїзму, зороастризму, буддизму, даосизму, іудаїзму, християнства, ісламу), в яких вірно записане Слово Боже. Святе Письмо є беззаперечним та остаточним авторитетом для Громади Храму, який не допускає, щоб хтось відводив її членів від Святого Письма, привчаючи до послуху будь-яким людським повчанням.
  
   1.3. Члени Громади Храму спільно сповідують свою віру у домашніх храмах, що є складовими Громади Храму, а також - єдиною громадою поклоняються Богу, духовно зростають, проповідують Святе Письмо та займаються місіонерською і благодійною діяльністю відповідно до заповідей Споконвічного знання Бога.
  
   1.4. Громада Храму здійснює свою діяльність відповідно до цього Статуту, Конституції України, Цивільного Кодексу України, Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" та інших нормативно-правових актів України, якщо вони не суперечать Святому Письму.
  
   1.5. Діяльність Громади Храму грунтується на принципах добровільності, рівноправності, самоврядування і законності. Громада Храму створюється і здійснює свою діяльність відповідно до своєї власної ієрархічної структури, обирає, призначає та замінює свій персонал згідно цього Статуту.
  
   1.6. Громада Храму є незалежною релігійною організацією, але з часом вона може добровільно вступати в союзи (асоціації) релігійних об'єднань, а також - виходити з них згідно рішення Загальних зборів членів Громади Храму та відповідно до статутних положень релігійних об'єднаннь.
  
   1.7. Громада Храму визначається юридичною особою з дня її державної реєстрації. Громада Храму користується усіма правами юридичної особи, має самостійний баланс, власний розрахунковий та інші рахунки в установах банку, печатку зі своєю назвою і символікою, штамп, бланк та інші необхідні реквізити зі своїм найменуванням.
   Емблемою Громади Храму є символ Никшарум, який являє собою восьмикутну зірку зеленого кольору на білому фоні. В середині та на першому (верхньому) кінці цієї зірки - пусте місце. На другому кінці (за ходом годинної стрілки) відображено символ індуїзму - "ОМ" (зеленого кольору). На третьому кінці зірки - чаша з вогнем зороастризму (чаша стального, а вогонь жовто-червоного кольорів). На четвертому кінці - "колесо дхармы" буддизму (коричневого кольору). На п'ятому кінці зірки - "Інь-Ян" даосизму (чорно-білого кольору). На шостому кінці - шестиконечна зірка іудаїзму (синього кольору). На сьомому кінці зірки - хрест християнства (коричневого кольору). На восьмому кінці - півмісяць із зіркою ісламу (червоного кольору).

0x01 graphic

  
   1.8. Громада Храму є неприбутковою організацією - усі її доходи використовуються виключно на її утримання, для реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами. Громада Храму володіє, користується і розпоряджається майном, яке є її власністю.
  
   1.9. Громада Храму може від свого імені набувати майнові та особисті немайнові права, нести обов'язки, бути позивачем і відповідачем в суді, в тому числі арбітражному і третейському. Громада Храму відповідає за своїми зобов'язаннями всім належним її майном.
  
   1.10. Для виконання своїх статутних завдань Громада Храму може співпрацювати з іншими релігійними організаціями, державними установами, підприємствами, громадськими організаціями та окремими громадянами України, а також - з релігійними, громадськими організаціями та громадянами іноземних країн.
  
1.11. Громада Храму не бере участі у діяльності політичних партій і не надає їм фінансової підтримки. Члени Громади Храму мають право на участь у політичному житті на рівні з іншими громадянами України. Діяльність Громади Храму є гласною, а інформація про її установчі та програмні документи - загальнодоступною.
  
   1.12. Повна назва Релігійної організації: "Релігійна громада доязичницької народної віри "Храм Споконвічного знання Бога". Скорочена назва: "Храм".
   Повна назва Храму англійською мовою: "TEMPLE ANCESTRAL KNOWLEDGE OF GOD". Скорочена назва англійською мовою: "TEMPLE".
  

2. Мета, предмет діяльності та завдання Громади Храму

   2.1. Мета Громади Храму: сповідання і поширення Споконвічного знання Бога.
  
   2.2. Предмет діяльності Громади Храму: реалізація права на свободу віросповідання, задоволення релігійних потреб прихильних до Громади Храму громадян.
  
   2.3. Завдання Громади Храму:
   2.3.1. Навчати людей слухатись Споконвічного знання Бога в усьому, що Це знання говорить.
   2.3.2. Допомагати людям спільно сповідувати свою віру у домашніх храмах.
   2.3.3. Заохочувати людей до особистого поклоніння Богу.
   2.3.4. Робити все для того, щоб люди духовно зростали.
   2.3.5. Проповідувати серед людей Святе Письмо.
   2.3.6. Займатися серед людей місіонерською діяльністю.
   2.3.7. Займатися заради людей благодійною діяльністю.
   2.3.8. Робити все відповідно до заповідей Споконвічного знання Бога.
   2.3.9. Розвивати та зміцнювати єдність членів Громади Храму.
   2.3.10. Навчати людей істинам Святого Письма та практичного застосування Слова Божого у щоденному житті.
   2.3.11. Залучати людей до активної участі в практичних справах Громади Храму через реалізацію своїх талантів, здібностей та духовних дарів.

3. Діяльність Громади Храму, її права та обов'язки

  
Для досягнення статутних завдань Громада Храму має право на здійснення наступної діяльності:
  
   3.1. Громада Храму спрямовує свою діяльність на людей різних вікових груп та соціальних категорій, які проживають на території України. Форми, способи та періодичність проведення богослужінь та інших релігійних заходів Громада Храму визначає самостійно.
  
3.2. Богослужіння, релігійні обряди, церемонії, процесії, священнодії та інші заходи Громади Храму безперешкодно проводяться в храмових будівлях і на прилеглих територіях, у квартирах і будинках громадян, а також у приміщеннях, наданих на договірних засадах державними чи громадськими організаціями, або громадянами, також - просто неба, на майданах, стадіонах та в інших громадських місцях, на кладовищах, у місцях окремих поховань, у крематоріях, на території населеного пункту реєстрації Громади Храму. За потреби Громада Храму погоджує проведення вищезгаданих заходів із відповідними органами місцевого самоврядування.
  
3.3. Богослужіння, релігійні обряди та священнодії Громади Храму також проводяться у лікарнях, госпіталях, будинках для інвалідів, місцях попереднього ув'язнення і в'язницях та в інших установах на прохання членів громади храму та інших громадян, які там перебувають, та за згодою або офіційним погодженням з адміністрацією цих закладів.
  
3.4. Громада Храму проводить богослужіння, духовно-просвітницькі заходи, концерти та програми, фестивалі, табори, таборування, соціальні проекти та інші масові заходи, а також - внутрішньохрамову роботу через організацію груп навчання Святого Письма та груп спільності різних релігій (індуїзму, зороастризму, буддизму, даосизму, іудаїзму, християнства, ісламу), шкіл та курсів різних релігій (індуїзму, зороастризму, буддизму, даосизму, іудаїзму, християнства, ісламу), семінарів, тренінгів, презентацій та конференцій.
  
3.5. Громада Храму звершує священнодії та інші дійства у відповідності з віровченням.
  
   3.6. Громада Храму забезпечує дозвілля з духовним змістом дітей, молоді та дорослих, створюючи гуртки та студії творчості, клуби та центри, табори відпочинку, спортивні секції, конкурси, змагання, бібліотеки, читальні зали тощо.
  
3.7. Громада Храму створює об'єкти та установи духовного, соціального та оздоровчого призначення, реабілітації та ресоціалізації для залежних людей і людей з обмеженими фізичними можливостями, а також служби догляду та допомоги людям похилого віку, бездомним, безпритульним, сиротам, вдовам, важкохворим, малозабезпеченим, потерпілим від стихійного лиха та від різних форм насилля тощо.
  
3.8. Для формування здорового способу життя та виховання духовно-моральних цінностей Громада Храму проводить просвітницьку роботу у співпраці з державними установами, органами державного самоврядування, благодійними та громадськими організаціями, навчальними закладами, закладами охорони здоров'я тощо.
  
3.9. Громада Храму, у встановленому законом порядку, отримує та розподіляє гуманітарну допомогу, здійснює закупівлю продуктів харчування, предметів першої необхідності, медикаментів, медичних засобів та обладнання для подальшого безкоштовного розповсюдження серед малозабезпечених та незахищених категорій населення, а також надання лікарням, навчальним закладам, геріатричним будинкам тощо.
  
3.10. Громада Храму створює і направляє групи милосердя (або окремих членів Громади Храму) для благодійної праці в лікарнях, санаторіях, пансіонатах, дитячих будинках, притулках, інтернатах та інших закладах, а також для допомоги одиноким, пристарілим, хворим, неповносправним, малозабезпеченим і багатодітним сім'ям, сиротам, вдовам тощо.
  
3.11. Громада Храму організовує підрозділи та відділи, які є структурними одиницями Громади Храму і не мають власних статутів і прав юридичної особи.
  
3.12. Громада Храму, у встановленому законом порядку, має право засновувати благодійні заклади (притулки, інтернати, лікарні, їдальні, медичні асоціації, реабілітаційні центри, будинки милосердя тощо) та організації (громадські та благодійні) з правом юридичної особи.
  
   3.13. Громада Храму, у встановленому законом порядку, може заснувати виробничі, будівельні, видавничі, поліграфічні й інші підприємства та навчальні заклади з правом юридичної особи, в тому числі спільні з подібними за віросповіданням громадськими національними або закордонними релігійними організаціями.
  
3.14. Громада Храму має право встановлювати та підтримувати міжнародні зв'язки та прямі особисті контакти з окремими фізичними та юридичними особами, включаючи виїзди за кордон для участі в зборах та релігійних заходах (конгресах, конференціях, фестивалях тощо), направляти громадян за кордон для навчання в духовних навчальних закладах та місіонерської діяльності, а також запрошувати іноземних священнослужителів, релігійних діячів та проповідників, викладачів і наставників для ведення духовної діяльності, виконання релігійних обрядів та викладання, у встановленому чинним законодавством порядку.
  
   3.15. Для популяризації серед населення відомостей про свою діяльність Громада Храму, у встановленому законом порядку, може засновувати студії дизайну та поліграфії, відео- та звукозапису, а також власні засоби масової інформації (друковані видання, радіо, телебачення, Інтернет-ресурси та інші), а також користуватися послугами існуючих ЗМІ, розповсюджувати продукцію релігійного змісту на різноманітних носіях: друкованих, електронних, цифрових, зовнішніх тощо. Громада Храму виготовляє, експортує, імпортує і розповсюджує предмети релігійного призначення, релігійну літературу тощо.
  
3.16. Громада Храму має право представляти і захищати свої права, законні інтереси своїх членів, а також інших громадян в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та громадських об'єднаннях.
  
   3.17. Громада Храму зобов'язана: дотримуватися законодавства України, загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, що стосуються сфери її діяльності, а також норм, передбачених цим Статутом; надавати на запит органу, що приймає рішення про державну реєстрацію, рішення керівних органів та посадових осіб Громади Храму, а також річні та квартальні звіти про свою діяльність в обсязі відомостей, що подаються до податкових органів та допускати його представників на заходи, що проводяться Громадою Храму.

4. Членство в Громаді Храму, служителі Громади Храму

  
4.1. Членами Громади Храму можуть бути повнолітні люди, незалежно від національної чи расової приналежності, які увірували в Святе Письмо як особисте спасіння.
  
   4.2. Ритуал Громади у Храмі здійснюється за Святим Письмом. Кандидати до вступу в "Братерство Всіх" проходять підготовчі навчання і співбесіду зі служителями та допускаються до вступу членським Зібранням Громади Храму на основі рішення Ради служителів Громади Храму.
  
4.3. Кожен член Громади Храму джерелом свого віровчення визнає Святе Письмо, а також Веди, Авесту, Трипітаку, Дао де цзін, Тору, Біблію, Коран, в яких вірно записане Слово Боже, записане Споконвічне знання Бога, та дотримується цього Статуту.
  
4.4. Членство у Громаді Храму є добровільним. Кожен член Громади Храму повинен брати активну участь у житті й діяльності Громади Храму: вивчати Слово Боже, зберігати єдність, розповідати іншим про Споконвічне знання Бога, служити Богу своїми духовними дарами та здібностями, жити побожним життям, поклоняючись Богу, а також належати до громади одного з домашніх храмів, яка є складовою загальної Громади Храму.
  
4.5. Кожен член Громади Храму є служителем, тому його служіння є однаково важливим та цінним як для Громади Храму, так і для Бога. Тому член Громади Храму може бути обраний до керівного служіння в Храмі відповідно до духовних дарів, Божого поклику та вимог Споконвічного знання Бога до служителів.
  
4.6. Член Громади Храму має право: брати участь у богослужіннях, релігійних обрядах, церемоніях, процесіях, священнодіях та інших заходах Громади Храму; брати участь у роботі членських Зібрань Громади Храму з правом голосу; звершувати служіння в Храмі; обиратися до керівних органів Громади Храму з подання Ради служителів Громади Храму; користуватися майном Громади Храму в порядку, визначеному Храмовою радою; користуватися іншими правами, передбаченими Статутом Громади Храму та рішеннями керівних органів Громади Храму.
  
   4.7. Якщо член Громади Храму у своєму житті не керується вченням Святого Письма, а також вченнями Вед, Авести, Трипітаки, Дао де цзін, Тори, Біблії, Корану та не згідний зі статутними положеннями Громади Храму, до нього можуть бути застосовані храмові дисциплінарні заходи, а саме: взяття на храмове зауваження, або вилучення з Громади Храму за рішенням Ради служителів Громади Храму з подальшим поданням цього рішення для членського Зібрання Громади Храму. Метою дисциплінарних заходів до членів Громади Храму є виправлення неправильної поведінки та повернення до світогляду Споконвічного знання Бога з метою відновлення у храмовій спільноті, яке відбувається за рішенням Ради служителів Громади Храму з подальшим поданням для членського Зібрання Громади Храму.
  
4.8. Кандидатури служителів Громади Храму затверджуються керівними органами Громади Храму відповідно до Статуту. Керівні служіння у Храмі здійснюють люди, які відповідають критеріям служителів Споконвічного знання Бога, самовіддано виконують свою працю, мають необхідний досвід та зарекомендували себе здібними у служінні.
  
4.9. До керівних органів Громади Храму належать: Головуюча Рада Громади Храму, Храмова рада та Рада служителів Громади Храму, у які входять лише члени Громади Храму: благовісники, керівники відділів служінь, служителі домашніх храмів, а також, за необхідністю, інші досвідчені служителі.
  
4.10. Згідно вчення Споконвічного знання Бога, Громада Храму, піклуючись про потреби своїх служителів, може надавати їм фінансово-матеріальну допомогу відповідно до їхніх потреб.
  
4.11. Вищим колегіальним органом Громади Храму є членське Зібрання Громади Храму (далі за текстом - Зібрання). Зібрання вважається легітимним, коли на ньому присутні не менше 2/3 членів Громади Храму. Усі рішення приймаються на основі принципів єдності за вченням Споконвічного знання Бога (є правомочними, якщо за них проголосувала більша частина присутніх).
   4.11.1. До виключної компетенції Зібрання входять:
   - прийняття у члени Громади Храму та виключення з членів Громади Храму за поданням Ради служителів Храму;
   - обрання (переобрання) служителів Храму: благовісників; затвердження членів Храмової ради і Ради служителів Громади Храму з подання Благовісницької ради Громади Храму;
   - вибори та перевибори членів ревізійної комісії Громади Храму;
   - затвердження стратегічних рішень та періодичних звітів служителів Громади Храму:
   Благовісницької ради Громади Храму, Ради служителів Громади Храму, Храмової ради, зборів членів домашніх храмів, ревізійної комісії Громади Храму;
   - внесення змін і доповнень до цього Статуту;
   - прийняття рішень про утворення громадських організацій, благодійних закладів, заснування підприємств;
   - припинення діяльності Громади Храму (злиття, приєднання, поділ та перетворення);
   - вирішення майнових питань;
   - обрання старшого благовісника Громади Храму та затвердження питань рукопокладення служителів Храму;
   - розгляд важливих господарсько-фінансових та внутрішньохрамових питань Громади Храму;
   - прийняття рішення про придбання та відчуження храмового нерухомого майна, земельних ділянок та інших матеріальних цінностей, якщо ці питання не входять до компетенції Храмової ради, майнових та особистих немайнових прав і обов'язків Громади Храму;
   - доручення окремих питань керівним органам Громади Храму.
   4.11.2. Зібрання скликаються керівними органами Громади Храму при потребі, але не рідше одного разу на рік. Головує на Зібранні старший благовісник Громади Храму, або один з благовісників Громади Храму за його дорученням. Усі питання порядку денного, які виносяться на розгляд та голосування Зібрання, узгоджуються одноголосним рішенням керівних органів Громади Храму.
  
4.12. Для ефективної та оперативної організації внутрішньої роботи Громади Храму скликаються Збори членів домашніх храмів (далі за текстом - Збори), до компетенції яких належать дисциплінарні питання, питання членства в Громаді Храму тощо. Збори скликаються Радою служителів Громади Храму, або відповідальним за домашній храм за умови погодження з Благовісницькою радою. Збори вважаються легітимними, якщо на них присутні 2/3 від загальної кількості членів домашнього храму. Оскільки домашній храм - це мала група людей, що входить до числа Громади Храму, то її рішення приймаються за принципом єдності з приводу Споконвічного знання Бога. Головувати на Зборах може один із благовісників Громади Храму, або служитель домашньої громади.
  
4.13. Для якісного управління домашнім храмом, з подання Ради служителів Громади Храму, Збори затверджують служителя домашнього храму, який має право звершувати священнодії в межах своєї компетенції та доручення Зібрання, веде душеблаговісницьку роботу, проводить богослужіння домашнього храму та організовує його діяльність.
  
4.14. У періодах між Зібраннями та Зборами на постійній основі працює Рада служителів Громади Храму, Храмова та Благовісницька ради.
  
4.15. До складу Ради служителів Громади Храму входять служителі усіх домашніх храмів, благовісники, інші досвідчені служителі. До компетенції Ради служителів Громади Храму належить розгляд стратегічних питань життя Громади Храму, догматичних та духовних питань, особистої душеопіки членів Громади Храму, а також життя і розвиток домашніх храмів, членство людей у Громаді Храму, дисциплінарні питання, утворення нових храмів та вибір служителів Храму. Головує на Раді служителів Храму старший благовісник Храму, або один із благовісників Храму за його дорученням, питання порядку денного узгоджуються Благовісницькою радою Храма, рішення приймаються на принципах єдності з приводу Споконвічного знання Бога.
  
4.16. До складу Храмової ради входять керівники відділів служінь Громади Храму та благовісники Громади Храму, інші досвідчені служителі Храму. До компетенції Храмової ради належать організаційні, господарські, структурні та майнові питання, вибір відповідальних за напрямки служіння, питання зовнішніх зв'язків Громади Храму. Головує на Храмовій раді старший благовісник Храму, або один із благовісників Храму за його дорученням, питання порядку денного узгоджуються Благовісницькою радою, рішення приймаються на принципах єдності з приводу Споконвічного знання Бога. Керівники відділів служінь Громаді Храму призначаються Радою служителів Храму з подання Благовісницької ради Храму та з подальшим представленням їх перед Зібранням.
  
   4.17. До складу Благовісницької ради Храму входять благовісники Храму. До компетенції Благовісницької ради Храму належать: відповідальність за духовне життя Громади Храму, священнодії, богослужіння, представницька функція, вибір служителів Храму, підготовка та проведення Храмової ради, Ради служителів Храму, Зібрань та Зборів. Головує на Благовісницькій раді Храму старший благовісник Храму, питання порядку денного пропонують благовісники. Рішення Благовісницької ради приймаються на принципах єдності з приводу Споконвічного знання Бога.
  
   4.18. Щорічно старший благовісник Храму скликає робочу конференцію (семінар), на якій члени Ради служителів Храму, Храмової та Благовісницької ради Храму звітують про зроблену за рік роботу та планують роботу на наступний рік. Рішення, прийняті на робочій конференції (семінарі), оприлюднюють перед Зібранням.
  
4.19. Для повсякденного служіння та ведення поточних справ Громади Храму, у відповідності зі Святим Письмом, Громада Храму на Зібраннях обирає благовісників Храму та старшого благовісника Храму.
  
4.20. Обрання та переобрання благовісників Храму здійснюється Зібранням за поданням Благовісницької ради Храму та узгодженням з Радою служителів Храму. Обрання благовісників Храму здійснюється на принципах єдності з приводу Споконвічного знання Бога; вибір вважається чинним, якщо кандидатуру підтримало не менше 2/3 членів Громади Храму, присутніх на Зібранні.
  
4.21. Обраний на благовісницьке служіння проходить випробувальний термін впродовж одного року. Після закінчення цього терміну керівні органи Громади Храму, за погодженням, виносять його кандидатуру для підтвердження Зібранням до посвячення на служіння (рукопокладення).
  
4.22. Старший благовісник Громади Храму один раз на рік звітує перед керівними органами Громади Храму та Зібранням.
  
4.23. Обвинувачення на благовісника Громади Храму приймається Благовісницькою радою Храму відповідно до вимог Споконвічного знання Бога та в подальшому розглядається керівними органами Громади Храму.
  
   4.24. При неналежному рівні духовного стану благовісника, невиконанні своїх прямих обов'язків та неможливості виконувати свої повноваження за станом здоров'я, керівні органи Громади Храму мають право порушити питання про припинення повноважень благовісника перед Зібранням.
  
4.25. Благовісники Громади Храму відповідають за проведення богослужінь, духовне виховання членів Громади Храму, здійснюють храмові дійства - медитативні засвідчення своїх спонукань, молитви та інші священнодії, які можуть, за погодженням із керівними органами Громади Храму, доручати членам Ради служителів. Члени керівних органів Громади Храму теж несуть відповідальність за духовний стан Громади Храму, сприяють і допомагають благовісникам та виконують їхні доручення відповідно до покладених на них обов'язків.
  
4.26. Благовісники Громади Храму відповідальні за організацію роботи у всіх її напрямках, з усіма категоріями членів Громади Храму, відвідувачами та його служителями. У випадку тимчасової відсутності старшого благовісника його обов'язки, за його дорученням та погодженням із Благовісницькою радою Храму, виконує інший благовісник Храму. Кожен із благовісників Храму відповідальний за доручений йому відділ служіння.
  
4.27. Благовісник Громади Храму - духовний керівник Громади Храму, який також представляє інтереси Громади Храму та окремих його членів перед органами влади, різними громадськими організаціями, від імені Громади Храму оформлює клопотання, угоди, контракти та інші ділові документи. За дорученням Громади Храму представником цих інтересів може бути інший представник керівних органів Громади Храму.
  
4.28. Громада Храму, для допомоги благовісникам Храму, з подання Благовісницької ради Храму та Зборів після затвердження Радою служителів Храму, відповідно до вимог Споконвічного знання Бога, обирає помічників, які опікуються духовними питаннями людей та дбають про їхні матеріальні (фізичні) потреби. Помічники також піклуються про матеріальний стан Громади Храму та його членів, є служителями домашніх храмів, можуть бути відповідальними за окремі напрямки служіння чи відділи Громади Храму, за дорученням благовісників Храму звершують священнодії у межах своєї компетенції.
  
   4.29. Особа благовісника Громади Храму, чи помічника Громади Храму засвідчується відповідним посвідченням, виданим за протоколом Зібрання про його обрання.
  
4.30. У духовно-виховній роботі, окрім благовісників Храму, можуть брати участь інші духовно-авторитетні члени Храму. У своїй діяльності вони керуються відповідними рішеннями Зібрання, дорученням благовісників Храму та інших керівних органів Громади Храму.
  
4.31. Роботу з утворення нових храмів і поширення Споконвічного знання Бога координують благовісники, їх помічники та місіонери Храму. Помічники обираються Зібранням з подання керівних органів Громади Храму серед його служителів, відповідно до своїх духовних дарів. Місіонери - це люди, які виявили бажання працювати з метою утворення нових храмів, у своїй діяльності підзвітні благовісникам та керівним органам Громади Храму. Новоутвореними храмами опікується материнський Храм, який об'єднуватиме їх у спільноті дочірніх храмів для росту, розвитку та проведення спільних проектів.


5. Майновий стан Громади Храму

  
5.1. Громада Храму володіє, користується і розпоряджається майном, яке належить йому на праві власності.
  
5.2. У власності Громади Храму можуть бути будівлі, предмети культу, об'єкти виробничого, соціального і добродійного призначення, транспорт, кошти та інше майно, необхідне для забезпечення його діяльності.
  
5.3. Громада Храму має право власності на майно, придбане або створене ним за рахунок власних коштів, пожертвуване громадянами, організаціями або передане державою, а також придбане на інших підставах, передбачених законом.
  
5.4. У власності Громади Храму також може бути майно, що знаходиться за межами України.
  
5.5. Громада Храму має право звертатися за добровільними фінансовими та іншими пожертвуваннями й отримувати їх.
  
5.6. Фінансові та майнові пожертвування, як й інші доходи Громади Храму, не оподатковуються.
  
   5.7. Громада Храму не проводить примусове обкладання своїх членів.
  
   5.8. Право власності Громади Храму охороняється законом України.
  
   5.9. Кошти Громади Храму складаються із добровільних пожертвувань, внесків за заповітами в Україні та за її межами.
  
5.10. Громада Храму має право використовувати для своїх потреб будівлі і майно, що надаються йому на договірних засадах державними, громадськими організаціями або громадянами, а також здійснювати будівництво культових та інших споруд у порядку, встановленому чинним законодавством для об'єктів цивільного призначення.
  
   5.11. Кошти Громади Храму витрачаються на досягнення статутних завдань Громади Храму, оплату праці духовних і господарських працівників Храму, а також на добровільні пожертви та внески.
  
5.12. Громада Храму може продавати, дарувати, передавати за заповітом, давати в користування (здавати в оренду) належне йому майно.
  
5.13. Розпорядниками храмових коштів є благовісники Храму разом з помічниками та членами керівних органів Громади Храму.
  
5.14. Громада Храму, як суб'єкт цивільного права, відповідає своїм майном згідно своїм зобов'язанням і не відповідає за зобов'язання інших організацій чи підприємств (закладів), що є складовою Громади Храму або діють при ньому як громадські організації, мають свої власні статути, що зареєстровані у встановленому законом порядку. Також Громада Храму не несе відповідальності за зобов'язання окремих його членів.
  
5.15. Громада Храму здійснює користування землею у порядку, встановленому Земельним Кодексом України та іншими законодавчими актами України.
  
5.16. Громада Храму має право на використання складських приміщень для зберігання та розповсюдження гуманітарної допомоги, релігійної літератури, предметів релігійного призначення тощо.
  
5.17. Для здійснення прозорої фінансової діяльності Громада Храму створює Ревізійну комісію, що складається з Голови Ревізійної комісії, керівника адміністративного відділу, бухгалтера та інших членів Громади Храму, які мають відповідну освіту. Комісія збирається при потребі, але не рідше чотирьох разів на рік. Комісія переобирається щорічно Зібранням з подання керівними органами Громади Храму, термін каденції Голови комісії - два роки.

6. Трудові правовідносини у Громаді Храму

  
6.1. Громада Храму має право приймати на роботу громадян України. Умови праці встановлюються за угодою між Громадою Храму і працівником та визначаються трудовим договором, який укладається у письмовій формі, реєструється у встановленому законом порядку. У такому ж порядку реєструються документи, що визначають умови праці служителів Храму.
  
6.2. На громадян, які працюють у Храмі за трудовим договором, поширюється законодавство про працю нарівні з працівниками державних і громадських підприємств, установ та організацій.
  
6.3. Працівники Храму підлягають соціальному страхуванню та соціальному забезпеченню відповідно до чинного законодавства України.
  
6.4. З метою соціального забезпечення та соціального страхування працівників Храм робить внески до фонду Державного страхування та Пенсійного фонду в розмірах і порядку, які встановлені чинним законодавством України.
  

7. Порядок внесення змін і доповнень до даного Статуту

  
7.1. Зміни і доповнення до Статуту Громади Храму вносяться за рішенням Зібрання відповідно до пункту 4.11.1 цього Статуту і набувають чинності з моменту їх державної реєстрації.


8. Порядок припинення діяльності Громади Храму і вирішення майнових та інших питань у разі припинення діяльності Громади Храму

  
8.1. Діяльність Громади Храму може бути припинена у зв'язку з її реорганізацією (поділом, злиттям, приєднанням чи ліквідацією).
  
8.2. Рішення щодо припинення діяльності Громади Храму приймає Зібрання відповідно до пункту 4.11.1 даного Статуту.
  
8.3. Для виконання дій, пов'язаних із припиненням діяльності Громади Храму, за рішенням Зібрання відповідно до пункту 8.1 цього Статуту, Зборами обирається Ліквідаційна комісія (до складу якої входять представники керівних органів Громади Храму), яка діє згідно чинного законодавства України.
  
   8.4. У разі припинення діяльності Громади Храму майнові питання вирішуються відповідно до його Статуту та чинного законодавства.
  
8.5. Після припинення діяльності Громади Храму майно, надане їй у користування державними, громадськими організаціями або громадянами, повертається його власникам.
  
8.6. На майно культового призначення, що належить Громаді Храму, не може бути звернене стягнення за претензіями кредиторів.
  
8.7. Після розрахунків із кредиторами та здійснення інших обов'язкових розрахунків все рухоме і нерухоме майно Громади Храму, його кошти та решта цінностей передаються безпосередньо релігійним організаціям, як неприбутковим організаціям.
  
   8.8. У випадку виникнення розколу у Громаді Храму юридичні права Громади Храму лишаються за його існуючими керівними органами, підпорядкованими старшому благовіснику Храму. Відповідно, усіма правами та усім майном Громади Храму користується та частина його членів, що підпорядковується правомочним керівним органам Громади Храму.


9. Закони, обов'язкові для виконання Громадою Храму

  
9.1. Забороняється розподіл отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників) Релігійної громади, членів Релігійної громади, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб.
  
   9.2. Доходи (прибутки) Релігійної громади використовуються виключно для фінансування видатків на утримання релігійної громади, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.
  
   9.3. Доходи Релігійної громади використовуються також для здійснення неприбуткової (добродійної) діяльності, передбаченої законом для релігійних організацій, у тому числі надання гуманітарної допомоги, здійснення благодійної діяльності, милосердя.
  
   9.4. У разі припинення діяльності релігійної громади (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення) її активи передаються одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зараховуються до доходу бюджету.
  
  
  
  
  
  
  
  
  

- 15 -

  
  
  
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"