Stace : другие произведения.

Етюд до Життя

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


ЕТЮД ДО ЖИТТЯ

Того дня увечері вона сиділа на підвіконні і дивилася у нічне небо. Безхмарне й всіяне зірками. Дивилася довго, до того самого часу, поки все не почало розповзатися перед її очима. Згодом зірки яскравими вогняними згустками почали падати на землю, залишаючи чорне, безпросвітно темне, небо. Чи то все так трапилося у її уяві, чи було насправді - ніхто не відав, навіть вона сама.

А потім вона заплющила очі і все повернулося на свої місця - і зірки, і небо, і чіткі лінії нічного пейзажу за вікном.

Їй потрібно було вбити. Не тому, що вона була навіженою, чи професійним вбивцею. Тому, що якщо не вб'є вона - вб'ють її. А чи здібна вона позбавити людину життя? Чи здібна?

Раптом вона схопилася за серце, і повільно піднявшись з підвіконня, таки змогла дійти до столу, на якому лежали її ліки. Дві пігулки, обезсилений стан - вона лежала на підлозі й важко дихала.

Так, у неї було хворе серце і вона про це знала. Війна, паління й численні стреси підірвали її здоров'я. І кожного разу, коли їй траплялося робити вибір - серце її боліло, кожного разу вона сподівалася, що то було в останнє...

А зранку було червоне небо. Коли вона прокинулася на підлозі з батьківським револьвером у руці. Там, вдалині, була битва. Все горіло й полихало. І вона знала, що скоро вони прийдуть сюди, і увійдуть у її дім. Вона буде єдиною мешканкою у ньому. Батько і коханий були там... І серце, вірне й хоробре серце, підказувало, що вони вже давно...

А червоне небо все насувалося. Вони прийдуть і увійдуть у її дім. Знову питання - чи зможе вбити? чи здійметься рука? а мешканці міста? чи зможуть вони захиститися? я відчуваю, що ми не втримаємо цей фронт... чи зможу жити? чи зможу вбити?..

***

Наступного ранку вони увійшли у її дім, і знайшли лише мертве тіло молодої дівчини із простріленою скронею.

Вона змогла вбити себе...

Немає сенсу...

Немає сенсу...

Немає сенсу жити...

  
  
  
  
  
  
  
  
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"