Приймак Александр Иванович : другие произведения.

Думки вголос-2 Реформа форми правління

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Тільки сліпий або наївний не помітив постійних поривань до переділу влади між Президентом, Прем'єром і ВРУ. До чого це вже один раз привело - у нас перед очима. Думка експертів : на війні потрібна єдина Ставка Верховного головнокомандувача, якій підкоряються усі інші структури.

  Думки вголос
  Реформа форми правління
  
  
  Тільки сліпий або наївний не помітив постійних поривань до переділу влади між Президентом, Прем'єром і ВРУ. До чого це вже один раз привело - у нас перед очима.
  Думка експертів : на війні потрібна єдина Ставка Верховного головнокомандувача, якій підкоряються усі інші структури.
  Чи влаштовує нас нинішній "лад" - парламентсько-президентська республіка?
  - Упевнений: нікого не влаштовує!
  ВРУ неповоротка, незадовільно повільна, мало дисциплінована.
  Але, згідно Конституції, - це і є, так би мовити, Верхівка влади!
  Чи допустимо це в умовах війни?
  Відповідь більш, ніж очевидна - НІ!
  Рішучі дії - ЄДИНИМ КУЛАКОМ повинні прийматися миттєво!
  Тільки так виграються війни.
  У нас же поки що - "Лебідь, Рак і Щука" (Президент, Прем'єр, ВРУ).
  Але багато зайвого піде, коли змінимо форму правління. Президент - він же глава КМУ (посада Прем'єра відсутня), - він же глава правлячої партії (тієї, що набрала більшість голосів на виборах). Ця система успішно зарекомендувала в США (президентська форма правління) .
  Додаткові переваги:
  - істотно скорочується Адміністративний апарат Президента (АПУ)
  - істотно скорочується паралеллизм структур КМУ і АПУ
  - персоніфікується відповідальність!
  І найголовніше - підвищується ЕФЕКТИВНІСТЬ роботи усього державного апарату. Це важливо завжди, але особливо в період військових дій.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"