Сергiй з Києва : другие произведения.

Iсторiя дiдiв-степовикiв. Блаженний дiд Якiв з Капустинець i його наука

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Капустинцi - старовинне козацько-християнське село в Яготинському районi Київської областi, ранiше Пирятинський повiт Полтавської губернiї, засноване в 17 ст. бiля Лубенського шляху. Цими краями проїздив Данило Галицький, коли їхав в Орду. Саме в цьому селi проявився на свiт Божий i все життя опановував науку Кари i Благодатi, непросту науку воїнiв Христових, людей Небесного Владики i Його Вiчного Вiйська, Грiзної Орди Степу Безкрайнього мiй прадiд, добрий учитель i блаженний красний козак Якiв Капустинський, дiд Якiв. Християни-степовики Поднiпров'я, козаки-українцi, русини Київщини, їх життя i творчiсть. Рiдне село i творчий простiр дiда Якова, одного з добрих i благих учителiв простих красних козакiв i робочих християн вiльної України (святої Русi) 20 сторiччя. Науку дiда Якова його нащадкам, рiдним, близьким i землякам можна описувати самими рiзними словами. Важливо те, що ця наука була i що на думку багатьох людей, якi його знали вона була досить благодатною. Навiть грiхи i помилки дiда Якова можуть багато чому навчити. Дiд Якiв як людина, яка пам'ятала стару науку дiдiв-прадiдiв про Живого Бога i Його Страшну Орду в непростi часи 20 ст. Теоретик i практик робочого християнства, красного козацтва, русинства, українства, києвоцентризму, а також iнших практик життя i творчостi во славу Божу, на радiсть собi i iншим людям мiсцевого, сiльського масштабу. Дiд Якiв з волi Божої став заступником за всiх грiшних людей перед Христом-Богом i Карою Небесною, Страшною i Кривавою Ордою, заступником перед Богом за всiх - як за прихильникiв Кривавої Орди так i за її противникiв. Господи помилуй нас грiшних, молитвами блаженного Якова, наших дiдiв-прадiдiв, козакiв Степу Безкрайнього i всiх святих, прости i помилуй, заступи нас вiд Свого гнiву, Своєї Страшної i Кривавої Орди! Амiнь.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"