Сергій з Києва : другие произведения.

Бублики. Дід Данило, брат діда Якова

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Історія забутих захисників України (Русі) у казках і картинках. Уродженці Степу Безкрайнього, прості й добродушні онуки дідів-степовиків. Рідний брат діда Якова з Капустинець, прикордонник Данило Павлович Бублик, убитий під Перемишлем у 1941 році. Зараз на жаль такі захисники для багатьох "некомільфо". Але у Бога всі живі і вони теж. Господи, помилуй нас грішних, молитвами діда Якова, наших дідів-прадідів і всіх святих!
   p.s. Цей хлопець народився у селі Капустинці Пирятинського повіту Полтавської губернії, пережив громадянську війну, колективізацію і голодомор 1930х. Вчився у технікумі готельного господарства, встиг завести сім'ю, народити сина. Жив в Одесі. По призову був призваний до лав військ НКВС і направлений на західну Україну у кінці 1930х. За спогадами його племінниці, моєї баби Насті, а для нього просто Тусі: "дядько Данило був дуже хороший". Яким він був для чужих людей - хто його знає, хоча його брати зазвичай були на хорошому рахунку, веселі і енергійні. Пам'ятаймо як це воно було.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"