Сергій з Києва : другие произведения.

Дід Павло - полтавський мужик

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Дід Павло Федотович Бублик, батько блаженного Якова Капустинського - полтавський мужик. Дід Павло Бублик - яскравий представник тої частини українського суспільства, яка була пов'язана з закріпаченими людьми самоназви "козак" епохи ліквідації Гетьманщини, Держави Війська Запорізького, Війська Божого на Подніпров'ї, яка багато потерпіла від обмеження прав і вольностей місцевого люду. Дід Павло Бублик належав до тої спільноти людей, яка з гордістю називали себе "ми - полтавські мужики", маючи на увазі під цим "справжні козаки", "вільні люди по волі Божій, а не царській чи панській", "люди Бога-Христа і його Вічного Війська" чітко відрізняючи себе від панів і пихатих представників "козачого сословія", які були забули якого вони роду-племені і в часи розвалу Гетьманщини помагали царським вельможам неволити своїх же братів, соратників і земляків, простих трудових і бойових козаків-християн Подніпров'я, Київської Русі-України з діда-прадіда, людей самоназв "християнин", "козак", "русин" і "українець". Показово, що діти діда Павла і його дружини Єлизавети зберегли пам'ять про те, що вони є нащадки старих козацько-християнських родів, принижених і поневолених в часи ліквідації Гетьманщини, так само як і спогад про пророцтво дідів-прадідів, яке віщувало неминучий розпад Російської імперії, побудованої значною мірою на кістках, горі, крові і сльозах простих людей регіону, пророцтво про відродження зганьбленої і забороненої у часи ліквідації Гетьманщини священної для дідів-степовиків старих часів самоназви "козак". Показово, що майже всі сини діда Павла так чи інакше сприйняли і підтримували справжню українську народну козацько-християнську радянську владу в смислі влади рад, робочо-християнського громадського (комунального) народовладдя для всіх, а не лише для обраних під всіма, зокрема під червоними прапорами, в міру сил розбудовували і захищали Українську Республіку і її робочо-християнське суспільство не за страх, а за совість. Господи, помилуй! Мати Божа і всі святі, моліть Бога за діда Павла і всіх його рідних, близьких, друзів, земляків і благодійників! Козацькому роду нема переводу, Військо Боже - Військо Вічне! Благодать Божа, спасай козаків!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"