Сергiй з Києва : другие произведения.

Дядько Федось i вiра у Безмежжя у контекстi хресного ходу

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Дядько Федось у контекстi хресного ходу присвяченого хрещенню Київської Русi-України. Дядько Федось, людина Благодатного Безмежжя не цурався прихильникiв обох патрiархатiв, нi Київського нi Московського i їх духовної опiки. Швидше вiн протиставляв Благодатне Безмежжя грiшнiй обмеженостi i з цiєї точки зору мiг звертати увагу на недолiки i одних i iнших. Тому в нинiшнiх умовах, з ким i в якiй би хреснiй ходi ми не йшли - пам'ятаймо за Бога-Христа i Його Єдину, Вселенську Православну Церкву пiд опiкою всiх православних патрiархатiв свiту, а також про самого дядька Федося, фiлософа i чудотворця з Києва, нащадка козакiв-християн Київської Русi-України з дiда-прадiда, вiльну людину по волi Божiй, а не царськiй чи панськiй, людину вiльної України i святої Русi, який як мiг i умiв говорив про Безмежжя в умовах обмеженостi i виступав за єднiсть усiх i вся через Вiчну Благодать (одним з виявiв якої вiн бачив в т.ч. i самого себе, просту українську людину-козака, якiй вiдкрилася Благодать Безмежжя), яка доступна кожному, хто цього щиро прагне i який звертав увагу на проблеми пов'язанi з правом людини на власну вiру i свiтогляд, проблеми пов'язанi зi строкатiстю i неоднорiднiстю нашого суспiльства i т.д. i т.п. задовго до того, як з ними впритул зустрiлися бiльшiсть iз нас. Дядько Федось, простий воїн Бога-Христа з Києва може розглядатись як живе втiлення Єдностi Православ'я пiд опiкою всiх патрiархатiв свiту на теренах Київської Русi-України у наш час.
   За свободу у Христi проти рабства грiха, за Благодатне Безмежжя проти грiшної обмеженостi! Господи, помилуй! Мати Божа i всi святi молiть Бога за нас грiшних! Слава вiльнiй Українi i святiй Русi! Радуйся Федоре, київський чудотворцю! Фрипулья Бога-Христа, спасай козакiв!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"