Сергій з Києва : другие произведения.

Ідеальний портрет красного козака вільної України 1920х

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Як описати ідеальний портрет простого і грішного красного козака вільної України (святої Русі) 1920х рр., який був склався у моїй уяві. Не знаю, це дуже непростий, збірний і багатогранний образ. В більшості випадків це простий і непоказний на перший погляд представник простого народу, часто з сільської місцевості, хоч можливо і міський, нащадок трудових і бойових козаків-християн регіону з діда-прадіда або представник того чи іншого народу-племені, доля якого переплелася з представниками козацько-християнської цивілізації в цю епоху, грішна, але в тій чи іншій мірі вільна людина по волі Божій, а не царській чи панській, представник крестьянського, козацького чи міщанського, рідше священницького чи дворянського сословій Імперії, який вирішив захищати, утверджувати і поширювати Правду Життя так як він бачить і розуміє, так як йому це було відкрито Самим Життям. Нерідко це фронтовик, який побачив смерть, горе і сльози на фронтах Першої світової війни, який знає, що таке справжня людина, знає ціну горя і страждань, підлості і зради, який пройшовши через безліч випробувань перестав ділити людей за національностями, важливіше аби людина була людяна і порядна. Якраз такі люди в 1917-1920х рр., в роки громадянської війни на теренах колишньої Російської імперії массово стали горою за радянську владу, комунальне народовладдя під красними прапорами, за краще життя для себе, своїх рідних і близьких, друзів і земляків, наступних поколінь, своїх дітей так онуків і врешті решт для всього людства. Багато з них наклало тоді головою, багато втратило на фронтах громадянської війни своє здоров'я, рідних і близьких, друзів і побратимів, але разом з тим багато з них повернулося до мирного життя, створили сім'ї, зробили кар'єру, виховали дітей, прийняли посильну участь у розбудові Української Республіки на теренах історичної Київської Русі-України і Радянського Союзу в цілому на теренах Великої Європи і Великої Росії. Пам'ятаймо про них. Козацькому роду нема переводу, Військо Боже - Військо Вічне! Сонце Правди, помилуй нас грішних!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"