Сергiй з Києва : другие произведения.

Село Шрамкiвка в контекстi Фрипульястану

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Глобалiзацiя по-українськi. Початки Фрипульястану, України Безмежностi тотожньої. Село Шрамкiвка Драбiвського району Черкаської областi. Обитель, мiсце проживання i творчий простiр моїх баби Настi i дiда Iвана (де вони i похованi), дiда Iвана, рiдного дядька, одного з численних наставникiв i спiвбесiдникiв дядька Федося з часiв його дитинства, яке вiн щонайменше один раз у своєму життi вiдвiдував, мiсце де народилась моя мама i я неодноразово проводив лiтнi канiкули, обитель i творчий простiр унiкального робочого християнина i красного козака-українця, трудового i бойового, довгожителя, свiдка епохи i просто життєрадiсного i цiкавого спiвбесiдника дiда Антона, чоловiка двоюрiдної сестри мого прадiда, дiда Якова з Капустинець i багатьох iнших цiкавих людей, яких я знав i з якими спiлкувався i взаємодiяв у своєму дитинствi. Мiсце де я познайомився зi Степом. Один з уламкiв старої, дореволюцiйної Полтавщини (Пирятинського повiту Полтавської губернiї), непоказних обителей знаменитої спiльноти "полтавських мужикiв", цих волелюбних i непокiрних християн-степовикiв Поднiпров'я з дiда-прадiда, трудових i бойових, якi як кажуть "не боялися нi Бога нi чорта" (напр. знаменитий коваль Вакула Миколи Гоголя). Села округи дали Українi i свiтовi немало цiкавих i знаменитих людей, вчених, вiйськових, хлiборобiв, лiкарiв, вчителiв, мандрiвникiв, священнослужителiв тощо, так само як i злочинцiв, цивiльних i вiйськових. У Бога всi живi, Вiйсько Боже - Вiйсько Вiчне. Господи, помилуй нас грiшних молитвами дiда Iвана i баби Настi, дiда Антона i дiда Якова, наших дiдiв-прадiдiв i всiх святих! Фрипулья, степовики!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"