Рондяк Олег Дмитрович : другие произведения.

Ти навчила мене писати драму

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Звичайний день, вiн нiс покiй
  У цi серця жорстокi ,
  Що мали в головi лиш золота потоки.
  Чудовi променi яснi,
  Холодний вiтер по спинi,
  Замети снiгу золотi.
  Блистiли цi зимовi гори,
  Аж поки сонця теплi сльози
  Не стали вироком в судi.
  А я присяжний за столом
  Сиджу i слухаю нуднi
  Великi лекцiї суддi.
  Про тугу, сум i про любов
  Говорить вiн у залi том,
  А ми присяги нарiд знатний,
  Виносить вирок голос панський,
  "Чого не б"єш, щоб всi пiшли
  Усi за страту - не тягни."
  Пролилась кров, цей час настав
  Час неправди i обман,
  Нi розуму й стида
  На лавi "чистого" суда.
  Цей чорний кокон павука,
  Що мав лиш назву вiд царя
  Зав"яз, не буде бiльше вороття.
  Чому ти думаєш вiн винен ?
  Бо було мало в нiм провини ?
  Бо був вiн злодiєм з новини ?
  Тому, що став вiн вiльним на хвилини!
  Подумай, нарiд, наш великий
  Чи станеш судовi покiрний ?
  Чи станеш здобичi подiбний.
  Часом ми забуваємо хто ми є i для чого ми тут, проте чи дiйсно це так важливо, чи можливо все це не має сенсу? Безлiч запитань на якi немає вiдповiдi, проте це навiть краще. Йдучи вперед, рухаючись саме туди, де ти хоч бути i робить нас людьми. Ми вправi самi вибрати свою долю i як вона складеться, але головне не забувати про одну важливу рiч...
  Велика сiмка
  Сон 1
  - Чому ти приїхав?
  - Скучив за тобою i я знаю ти теж. Та i менi уже 18, а вiдсвяткувати не було з ким.
  - Так, а чому не в гуртожитку? В тебе там би мали появитися друзi.
  - Ну... Було б так не приїхав би. Ти сама знаєш яка там обстановка
  - Нi - вона засмiялась
  
  - Думав це не скiнчиться - я посмiхнувся у вiдповiдь
  Такої напруги я не вiдчував ще вiд тодi як Джошуа бився з Кличко. Але я радий, що це був лише жарт i ми засмiялися ще сильнiше i обняв її, це була моя перша дiвчина. А iм"я? Воно на вiки втрачено, пропало без слiду, а в пам"ятi залишись тiльки моменти, якi не давали менi спокою довгими днями i мiсяцями.
  Все продовжилось палким поцiлунком, який продовжувався не менш нiж 10 хвилин i плавно переходив в такий самий iз ще бiльшою тривалiстю. Часом це могло продовжуватися дуже довго, причиною була довга розлука. Тяжке лiто. Та i молодiсть вона така, хочеться всього i чим побiльше.
  - Я знала, що ти приїдеш. Чекала i ось вiн ти. Вже такий дорослий, а ведеш себе дальше як дитина - скрикнула вона бо я вщипнув її в одне м"яке мiсце. Я любив коли вона злилася на мене. Настiльки милого створiння в такi моменти я ще не бачив. Хоча це можливо тому що i не уявляв бiльше нiкого в такому планi.
  - Ну вибач, вибач. Це все гормони. 18 то менi вже є, але ...- i ми двоє знову зайшлися шаленим смiхом.
  Я мав залишитися у неї на пару днiв так як її сусiдка поїхала до хати i квартира була вiльна. Але це був тiльки початок дня, тому ... Я не знаю чому, але той день пролетiв неймовiрно швидко. Ми гуляли в парку смiючись у весь голос, говорили дурницi на якi люди весь час звертали увагу, але нам було все одно. Ми просто жили, що не могли робити бiльшiсть людей у цьому свiтi. Ми жили один одним, насолоджуюсь кожним моментом. У нас були сварки i навiть такi через якi розходилися проклинали один одного, але в кiнцевому рахунку розумiли що не могли один без одного. Як казав великий український спiвак i просто надзвичайна людина : люди занадто багато думають, а треба просто жити.
  - Ати мене кохаєш? - i її очi засвiтились. В цi моменти вона була схожа на маленького котика, який хотiв щоб його не тримали i не вiдпускали
  Палкi обiймами та подальшi розмови про все на свiтi. Я вiдчув як насолода вiд заборонено яблука, яке з"їла Єва чим прирекла людей на вiчнi болi вiд смертi проника в мене i пливе по венах. Iнколи я проклинаю її, бо якби не це я б мiг кохати її вiчно.
  - Звiсно що. Тебе одну - я обняв її i цей запах врiзався менi в обличчя. Її запах, який я не мiг сплутати нi з чим. Вiн не був подiбний нi нащо, тому що вiн належав їй. Це було щось невимовне. Вiд нього я немов п"янiв i ..
  
  
  Роздiл 1
  Моя iлюзiя iз спогадiв пропала i перед моїй заспаним обличчям стояла жiнка рокiв 30 з гарною зовнiшнiстю, яку звали Алiса. Це була моя секретарша, хоча вона вже стала менi як сестра або щось таке. У неї було темне, аж вугiльне волосся i голубi очi в яких я весь шукав надiю. Вона була красунею. Засмагле обличчя, нiби то регулярно лiтає на острова загоряти. Невеличкий носик який нiбито i мав псувати всю цю красу, але тiльки доповнював її. Також уваги гiднi губи, якi завжди були помальованi у червоний колiр, що додавало їй неабиякої сексуальностi, принаймнi про це не раз вже менi казали всi хто тiльки її бачить. I нiби все, але нi фiгуристе тiло в купi з строгим брючним костюмом робили з неї справжню модель. Проте вона не завжди була такою та i насправдi Алiса зовсiм звичайна. Зранку вона як всi з кучерявим вiд сну волоссям, у звичайнiй пiжамi та жалiється на недосип як i всi ми.
  Я зустрiв її досить давно, її батьки померли i рiдних у неї не було. Ну i вiд тодi ми разом. Не в сенсi стосункiв, а тримаємося один одного. Це важливо, тому що це мене запитують кожен раз як бачать нас разом. У неї було жахливе дитинство, пройшло не мало часу поки вона менi щось почала щось розказувати, спочатку вона навiть не говорила зi мною.
  - Так Алiса вибач, я не спав минулої ночi, бо хотiв уже закiнчити справу невiдомого в плащi, це виявився чоловiк, який переслiдував свою колишню дружину, щоб вбити її за зраду. Так як вiн ранiше служив у спецназi - це було не просто, проте ми справились. Ми трудились над цiєю справою бiльше нiж пiв року i нарештi злочинець впiйманий. Що ти хотiла, кажи. - я все ще подавав мало ознак життя i вона це бачила тож дала менi пару хвилин щоб я проснувся повнiстю, тому вона принесла менi кави i поки я її пив папери що я мав переглянути вже стояли у мене на столi. Це були рахунки за наш офiс. Та багато iнших менш важливих паперiв...
  - Так Едварде я пам"ятаю, що це справа ми ж разом її розплутували пам"ятаєш? Не важливо , а i не забудь про посилку, яку принесли вчора ти так i не вiдкрив її. Вона в тебе на столi
  Дiйсно я згадав, що вчора якийсь дивний листоноша принiс менi її. Вона була на моєму письмовому столi, невеличка коробочка розмiром з шкатулку, в яких зазвичай танцюють балерини.
  - Через цю роботу взагалi про все забуваю. Як я мiг про неї забути. Добре, головне що я закiнчив важливу справу вчора. I так я пам"ятаю, що ми разом її вирiшили, я просто надзвичайно щасливий. Дякую, Алiсо ти найкраща - я їй всмiхнувся
  Я почав її розпаковувати. На диво це зайняло багато часу, бо настiльки багато липкої стрiчки я ще нiколи не бачив. Проте хвилин за 10 ця коробочка менi пiддалась. В один момент я подумав що там щось скляне, але нi. Я з подивом i вiдкритим ротом тримав рiч що була там i менi вдалось щось сказати тiльки тодi, коли Алiса повернулась. Вона одразу забула що хотiла i пiдiйшла до мене.
  - Едварде ця рiч неймовiрно дорога. Я читала про це, такi кишеньковi годинники носила знать у 18 столiттi i якщо взяти до уваги герб позаду циферблата, то вiн належав якiсь династiї - вона казала цi розумнi речi все одно продовжуючи з невимовним поглядом спостерiгати за цим скарбом.
  - Так я знаю, але хто нам його прислав?
  - На посилцi немає адресата. Тому спочатку я подумала, що це твоя колишня дружина знову робить пакостi або присилає якiсь казковi рахунки, якi ти все одно не оплачуєш. Прибила б її! - iз злiстю сказала вона
  - Що ти кажеш Алiсо?
  - Нi, нi нiчого - вона посмiхнулась
  - Давай зробимо наступний чином. Я як вiдповiдальний начальник спочатку розберусь з цими паперами i потiм ми займiмося ось цим - я поклав годинника до шухляди мого стола i почав розбиратися з письмовою макулатурою. Це були безтолковi рахунки за свiтло, примiщення нашого офiсу, воду та багато iншого зовсiм не цiкавого матерiалу.
  - О Господи як це нудно - я не мiг продовжувати тож я попросив Алiсу розiбратися з цим. Її нищiвний погляд при цьому мене просто вбивав. Тодi менi ставало дуже соромно, що я такий лiнивий. - Як закiнчиш приходи i займiмось тiєю рiччю. I її очi засвiтились. Через 5 хвилин вона вже була в мене. Не знаю чи вона закiнчила, але це вже не було важливо. Перед нами знову був цей годинник.
  - Едварде, а це не пастка?
  - Так я теж про це думав, але якби це була вона ми би вже з тобою так просто не розмовляли. Нам потрiбно довiдатися про це якомога бiльше, не попав ж нам в руки цей артефакт просто так. Не могла б ти розшукати що це за символ, а я буду дослiджувати сам годинник.
  - Так звiсно Едварде
  Довгi години ми дослiджували його, але я навiть не змiг його вiдкрити. Кнопка що вiдповiдала за це була зламана або це був якийсь шифр. Мене не покидало вiдчуття що ми щось не бачимо. Щось настiльки очевидного як нiс посеред обличчя, але не у випадку того кого не можна називати. Пройшло пару годин i я вже був на 100 вiдсоткiв впевнений що за нами хтось шпигує. Хтось хто купує каву у магазинi навпроти вже третiй раз. Це був чоловiк - невисокий, в чорних спортивних штанах та кофтою з капюшоном. Тому лице я не мiг розгледiти. Менi це здалося дивним тому що я сам виходив купити там кави i вiн дивився тiльки на мене i бiльше нi на кого, не вiдводячи погляду Я не придав цьому такої уваги. Ну дивився i дивився що такого. Але...
  - Що?!! Де вiн? - я встав з крiсла i крикнув що моя помiчниця аж пiдскочила.
  - Едварде що трапилось? З тобою все гаразд?
  Вона пiдбiгла до мене i таким материнським поглядом спитала це ще раз, але не встиг я щось сказати як у дверi хтось постукав.
  - Чекай мене тут!
  - Але Едварде що трапилось?
  - Без але!!! Я вiдкрию - я знав хто за дверима i у мене було дуже погане передчуття
  
  ***
  Дощ, сильний дощ, злива. Що я робив у той день на дворi? Дай бог згадати. А точно. Я гнався за викрадачем того безцiнного годинника, який вкрав його у мене. Коли я вiдкрив дверi вiн вдарив мене по обличчю i вирвав його з руки. Я нiчого не зрозумiв але побiг за ним. Я не знаю що робила в цей час Алiса, я просто побiг.
  - Стiй паскуда!! - кричав я йому в наздогiн. Не знаю чи вiн чув, але кричав. Я не мiг вiдпустити його. Я змок до нитки i це тiльки заважало бiгти. Я не взяв нi пальта i шапки.
  - Потiм я буду вислуховувати за це, але що вже
  Дощ посилювався i на небi появились блискавки i це не несло нiчого доброго. Я помiтив, що вiн почав сповiльнюватися i побiг так швидко як мiг. Але це було тимчасово за 1 хвилину грабiжник набрав шалену швидкiсть i я безнадiйно вiдстав вiд нього. Бiгаючи вузькими провулками я загубився i зрозумiв, що опинився в найнебезпечнiшому районi нашого мiста. Його називали Брудний Нiл так як ця вулиця тягнулася аж до кiнця мiста створюючи дуже довгу непереривну лiнiю. Як не дивно на вулицях було пусто хоча i це була тiльки 4 година дня. На щастя дощ закiнчився залишивши пiсля себе мокру та холодну погоду, яку доповнював неприємний вiтер.
  - Потрiбно звiдси йти. Тiльки цих проблем менi не хватало - сказав було я , але не помiтив як за мою спиною появилась постать, я обернувся i побачив, що i був той самий чоловiк, який втiкав вiд мене - Хто ти?
  Вiн нiчого не вiдповiдав. Десь 2 хвилини ми дивилась один на одного та стояли непорушно. I раптом тиша порушилась звуком мотору. Ми двоє подивились у вузьку вуличку крiзь яку їхала доволi знайома менi машина. Так, це була моя старенька машина, яка дiсталася менi пiсля смертi батька. Я вже знав хто мчить менi на допомогу, але я знов вернув погляд на того чоловiка, але було пiзно його величезний кулак наближався до мого обличчя i я не встиг зреагувати i получив сильного удару прямо по носi. Це надзвичайно порушило мою рiвновагу проте я встояв i ударив у вiдповiдь, з нього злетiв капюшон.
  - Зря ти в це вплутався детектив. Ти не зможеш нам помiшати - вiн сказав це i зник десь мiж будинками якраз як пiд"їхала Алiса.
  - З тобою все добре?
  - Так - але я не усвiдомив що удар був надто сильний - Алiса ! - перед очима поплило i я впав на тiльки политий дощем асфальт в серединi найгiршого району мiста Маєрсi - А звiдки тут асфальт ?
  Я знав той район як нiхто. Тому що вирiс там. Ми з мамою та татом жили там, коли вони тiльки но одружились. Це життя було надзвичайно бiдним, але дуже щасливим. Пам"ятаю як сьогоднi. Кожного ранку мама смажила на сковородi яєчню i ми їли її з самим хлiбом. Хоч цього було й замало батьки не жалiлися, але я ще був надто малий щоб розумiти щось, тому без перерви плакав. Пiсля цього тато завжди кудись йшов, постiйної роботи в нього не було, але вiн знаходив щось щоб кожного дня чимось дивувати мене та маму. Нiколи не забуду як одного разу вiн принiс цiлий кошик яблук. Мама старанно їх нарiзала i ми цiлий вечiр їли їх. Звiсно мої зуби ще не були достатньо сильними для цього, але все одно мама знаходила кожен раз спосiб щоб я змiг поїсти.
  Коли я прокинувся то вiдчув нестерпний бiль в головi та раптово повiв рукою в протилежну руцi сторону i через це конструкцiя до якої я був приєднаний тонкою трубкою повалилась на пiдлогу. Для моєї голови, яка тiльки-но прокинулась це було досить неприємно так як це створила неабиякий шум.
  - Довбана плитка! Хто взагалi ставить в лiкарнях плитку? - роздратовано сказав я та повалився на лiжко - дивно чому нiхто не прибiгав? - але це було хибне судження одразу в той момент до палати забiгла медсестра та двоє дуже знайомих менi людей Алiса та Бенi, iнспектор полiцiї та мiй давнiй, та хороший друг. Не раз помагав менi у справах хоча мiг позбутися роботи через це.
  - Що трапилось? З вами усе гаразд? - спершу обiзвався персонал лiкарнi, яку знав як свої п"ять пальцiв, бо вже неодноразово потрапляв сюди
  - Так, так все добре. Просто ця довбана штука, яка називається капельниця чуть не розбилась i якби так сталось менi б потрiбно було платити за неї - я з цим критичним поглядом щодо цього неприємного випадку глянув на цих двох, якi все ще стояли у дверях i дивились на мене як на малу дитину - Ну що? Це ж випадково?
  
  ***
  Iнспектор Бенi. Дивне iм"я для такого бугая як вiн. Хоча це нiяк не впливало на нього в цiлому. Я познайомився з ним ще зовсiм малим, коли ходив до тата на роботу. Навiть тодi вiн не вирiзнявся великими заслугами, проте мав добре серце. Не думаю, що це допомогло йому зайняти таку посаду i всi знали що цей слуга закону був дурачок ще той, але блiн колись я точно дiзнаюсь як саме вiн це зробив. Сам вiн був гладкий та не дуже повороткий, проте на дивно бiгав вiн досить таки швидко. Саме ця людина постала в моїй головi коли я думав про непоєднуванi речi. Завжди ходив у розтягнутому пiджаку та бiлiй сорочцi защепленiй пiд комiр, що свiдчило про невпевненiсть та схоже вiн дальше думав, що якщо вiн не защепить цього ґудзику то його жiнка з якою вiн розлучився рiк тому насварить його.
   Голос в нього був повiльний i тихий так як вiн не вимовляв пару лiтер алфавiту, проте на диво всi його розумiли.
  - I ви не бачили нi його обличчя, нi волосся? Взагалi нiчого?
  Я хотiв вбити його за це питання.
  - Так, саме так! Послухай Бенi зав"язуй з цим я тобi вже все розказав - я сердито лiг i кинув погляд на Алiсу, яка читала сьогоднiшню газету
  - Ти сам знаєш, що мiй бос не має знати, що я тобi допомагаю
  - Але вiн все одно знає - я знизив плечима
  - Добре, добре Едварде вибач за це. Коли одужаєш приходи я зроблю все що буде в моїх силах - вiн похлопав мене по плечу i вийшов
  - Не злись на нього - Алiса пiдiйшла ближче - вiн всього лиш боїться втратити роботу. Давай краще розкажи чи ти маєш пропозицiї хто це мiг бути. А потiм я розкажу тобi що менi вдалося дiзнатися поки ти спав i те що я найшла це не найцiкавiша новина.
  - Розкажи краще що пишуть сьогоднi в газетах
  - Звiдки ти знаєш, що це була сьогоднiшня ? - вона здивувалась
  - Так, Алiсо давай тiльки ти не починай. - я трохи заспокоївся, бо не хотiв на неї кричати - Коли ти читала, то кусочок газети зiгнувся i я побачив дату. Дай я теж почитаю, а ти поки розкажи менi що ти дiзналась поки я тут без дiла лежав. Скiльки я пролежав?
  - Приблизно 8 годин
  Я хотiв зiрватися з лiжка, але вона мене зупинила.
  - Як 8 годин! А годинник? Ми повиннi його вернути! - медичне обладнання дало сигнал, що мiй пульс посилився , прибiгла медсестра. Ми двоє своїми поглядами дали їй знати, що це всього лиш припадок моїх нервiв i вона пiшла.
  - Будь ласка вiдпочивайте вам не можна напружуватися, я принесу вам чаю
  - Краще кави - менi здалось, що на цих словах вона дiстане з халата пiстолета i застрелить мене
  Алiса подала менi газету i на першiй сторiнцi йшлося про смерть останнього графа якоїсь великої династiї i що все майно дiсталося дворецькому. Проте чуть правiше була зображена зовсiм знайома рiч. Це i був годинник, який я отримав сьогоднi зранку.
  ЗВЕРТАЮСЬ ДО ВСIХ ЖИТЕЛIВ, ЯКI ТIЛЬКИ ЦЕ ПРОЧИТАЮТЬ. ЦЕЙ ГОДИННИК Є СIМЕЙНОЮ РЕЛIКВIЄЮ РОДУ МОГО ПОКIЙНОГО ГОСПОДАРЯ, ОСТАННЬОГО ГРАФА СIМ"Ї МАЙН. ЯКЩО У ВАС БУДЕ ЯКАСЬ IНФОРМАЦIЯ ЗВЕРАТЙТЕСЯ ЗА НОМЕРОМ НИЖЧЕ.
  Я знов хотiв зiрватися з лiжка, але цього разу зупинила мене зовсiм не Алiса це був ремiнь з її класичних штанiв.
  - Алiсо, ти чого? Що це таке?
  - Я ж знаю, що ти маєш вибуховий характер
  - Хмм, ладно вже можеш зняти я буду спокiйний - вона навiть не поворушилася, тiльки знищуючий погляд змусив мене лягти назад.
  - Цi жiнки страшнiше диявола - добре, що я це сказав тихо один раз вона бiгала за мною з ножем по всьому офiсу за подiбнi слова
  - Але як це? Це не може бути збiг - я подивися на неї
  - Так, але глянь сюди - вона нову подала менi газету, але зараз вона була розгорнута на iншiй сторiнцi.
  Я був шокований. Там була стаття, яка критикувала наше бюро i людина, яка його написала пригрозила його закрити, а нас посадити за грати. Звiсно це була анонiмна стаття, але те що вона попала на другу сторiнку свiдчило про зацiкавленiсть преси у цьому або простому пiдкупi.
  - Кому це потрiбно? Треба швидше їхати до офiсу! - я чуть не пригнув, але забув про ремiнь - зараз вона навiть не глянула i тихо сказала.
  - Я не знаю ,але потрiбно бути обережними - i зняла з моєї руки ремiнь
  - Дякую
  Спочатку я не сприйняв це як щось серйозне i не послухав Алiсу, але я не мiг подумати, що наслiдки можуть бути такi жахливi.
  
  ***
  Ми вийшли з лiкарнi, на дворi було холодно i сильний вiтер. Люди були з iз зонтиками, якi нiяк не могли захистити їх вiд цього. Справа вiд нас з Алiсою йшла пара, проте люди вже були старшi. Чоловiк зняв плащ i завернув свою жiнку в нього. На ньому був гольф гарного пошиву, я розбирався в цьому ,бо мама деякий час працювали швеєю та навчила мене дечому. Ця картина викликала в мене як i хорошi так i болючi емоцiї, але тут..
  - Едварде, ти чого? Дощ падає, ходи машину - вона схопила мене за рукав мого до нескiнченостi перелатаного пiджака. Я мiг собi дозволити кращий, але навiщо. Треба радiти тому що маєш
  - Так, так йду - але коли я це сказав, то сидiв в моїй маленькiй машинi в яку мене Алiса запхала , iнакше не скажеш
  - Що з тобою? - вона все знала, але це звичне питання переживання, вона завжди задавала його. Хотiла щоб я сам казав що таке
  - Та нi, все добре, поїхали - да брехати було не моїм , але моя секретарша змовчала
  Ми проїхали хмурим мiстом. Вiд дощу воно здавалося ще темнiшим нiж завжди. Старi будинки, сумнi люди i все це доповнював монотонний голос радiо, який як i всi зараз розказував про дворецького та маєтки сiмейства Майн
  - Едварде обережно!!! - я задумався i не помiтив, що на дорозi де повно машин, якi їдуть вискочила людина. Я не встиг повернути, тiльки би зробив гiрше. Тому я на досить великiй швидкостi збив його i затормошив тiльки через 50 метрiв, де був з"їзд з дороги. Ми швидко вибiгли з машини, Алiса сварилася на мене, але я не звертав уваги, попри нас їхали машини взагалi не помiчаючи що тут щось сталось.
  - Та тихо вже Алiс я i сам бачу що зробив. Заспокойся вже! - я крикнув i вона замовчала, махнула головою i ми нарештi добiгли до нього.
  Це було жахливо, його лице було знiвечене i покалiчене. Нiс був обрiзаний, що виднiвся череп i це точно не через наше зiткнення. Його зламана нога було тому доказ, її вивернуло в iншу сторону, але це було ще не найгiрше, але це стало зрозумiло пiсля розтину. Бенi звiсно що повiрив нашiй розповiдi i нас не приволокли до кiмнати допиту в якiй Бенi сказав, що це не перший випадок i що вона начальниця хотiла б з нами поговорити. Бенi такого вислухав вiд мене, але все ж за пару хвилин ми з Алiсою сидiли в її кабiнетi. Порiвняно з попереднiм власником кабiнету зараз вiн був набагато охайнiший i чистiший. Це i не дивно.
  - Алiсо що ми тут робимо? Там треба труп оглянути, а ми тут сидимо i не знати чим займаємось
  - Ой не переживай Карема. Я тобi обiцяю вiн нiкуди не втече - вона стояла позаду мене i поклала руку на плече - я вас на довго не затримаю якщо вiдповiсте на всi мої питання
  Це була нова начальниця вiддiлку Софiя Фокс. Не досить висока, але з хитрим та проникливим поглядом, що робило її грiзнiшою. Сiвши на край столу, вона запалила сигарету i пильно вдивлялась на нас обох. При цьому поправляючи своє темне як сажа волосся. Бенi якось розказував менi за неї. Закiнчила юридичний та пiшла в полiцiю, де дослужилась до вищих звань буквально за пару рокiв, справжнiй професiонал своєї справи. Але не була такою строгою начальницею, бiльше розумiючою, яка при нагодi могла i вiдпочити разом iз офiцерами, якi п'янi до безпам'ятства починали розпускати руки до її тiла, яке по його розказах снилось йому не один раз. Але в момент розповiдi до нього задзвонив телефон i вiн зник витираючи слину. А тепер я i сам розумiю чому вiн був в такому станi. Ноги, незважаючи на її зрiст були не такi малi, а навпаки робили загальну картину ще кращою, переходячи в талiю, яка була нiбито бритва, заточена вiд бiлої як снiг сорочки, яка трималась на Божiй волi тримаючи ...
  - Едварде! - Алiса помiтила що я захопився аналiзом i дала менi про це знати стукнувши лiктем мiй бiк
  - Тут ж заборонено курити
  - Менi тут все можна. I так Карема Едвард i Алiса .... Як ваше прiзвище юна ледi
  - Теж Карема - вона нiколи не казала цього в слух. Я кинув на неї здивований погляд, але вона чiтко дивилась на неї. Здається її щось тривожить, треба вести себе акуратнiше
  - Зрозумiло. Ви що одруженi? - вона повiльно викурювала сигару i чуть тремтячими пальцями стряхнула попiл у попiльничку. Вiд її погляду в мене були мурашки по шкiрi
  - Так - Алiса сказала це достатньо голосно i чiтко. Але я зберiгав спокiйний вигляд обличчя
  - Зрозумiло, тодi все буде легше - дальше тримаючи сигарету в ротi, вона продовжувала говорити - ця вся справа з трупом насторожує мене. Ви вже ходили до Френка? Не треба прикидатися, що ви не знаєте хто це, хоч я тут недавно, але про вас багато що знаю, особливо про тебе хлопче. Це вже другий випадок смертi таким образом, тому я i закликала вас. Менi потрiбна допомога, мiй найкращий працiвник зараз у вiдпустцi, тому єдина надiю на вас. Не подумайте мої працiвники хорошi спецiалiсти, але цей випадок надто особливий, щоб доручати його будь-кому. В моргу вас вже чекає Френк та Бенi, спитаєте в когось з них мiй номер i в разi необхiдностi ми допоможемо вам всiма доступними силами. Не робiть такi квадратнi обличчя в мене на це є свої причини. Все ви вiльнi, чекаю новин в скорому часi.
  В мене було безлiч запитань на якi я хотiв отримати вiдповiдь, але ..
  - Так ми зрозумiли - i все, з цими словами Алiса витягла мене з кабiнету
  - Не чiпай її Едварде! Йдемо у нас гора роботи чи ти забув? - тож буквально за пiв години Алiса, Бенi та я стояли перед накритим трупом.
  - Ну що ж вам сказати? - це був Френк, мед-експерт. Родом з Америки i вiн судячи по розказам всiх знайомих, яких я знаю, дiвчата по ньому з розуму сходять. Ну вiн дiйсно мав феноменальну зовнiшнiсть. Засмагле та красиве обличчя з русявим волоссям i плюс добре обiзнана у професiї робили його не тiльки красенем, але й хорошим спецiалiстом.
  - Що з ним Френк кажи, бо я не можу вже чекати! - я був надто у великiй нетерплячцi, бо я був впевнений що лице це не найгiрше що з ним насправдi є
  - У нього немає бiльшостi органiв, таких як мигдалеподiбних залоз, проте це не є аж таким страшним, бо вони втрачають свою вагомiсть приблизно у 3 роки
  - Нiколи би не мiг подумати, що таке є - Бенi був таким здивованим i це було надто помiтно на його обличчi
  - Так так Бенi це ще вчать в школi на бiологiї. Френк продовжуй. Чого ще немає?
  - А так, ще немає апендецита - вiн показував мiсце де розташовувався даний орган на трупi, у правiй нижнiй частинi живота i Бенi вийшов - ви уж вибачте менi так легше та i вам зрозумiлiше. Шлунок, жовчний мiхур, нирка, репродуктивнi органи, тобто статевi та селезiнка. Якщо узагальнити, то в нього вiдсутнi всi 7 органiв без яких людина могла б жити, але без них всiх це надто важко, не назвеш життям. А i всi цi хiрургiчнi операцiї по вирiзаннi органiв були виконаннi надто блискуче, це був професiонал, не вiрю щоб хтось без належного обладнання та навичок мiг це зробити - вiн нарештi закiнчив свiй розказ i я хотiв спитати його, але Алiса мене випередила
  - Крiм цього є ще щось? - її голос як завжди був переповнений стiйкостi, на вiдмiнно вiд Бенi, чоловiка за 40 ця дiвчина не боялась таких розказiв та сцен, бо дитинство змусило бути її сильною
  - Так є, ось це - вiн дiстав з карману свого бiлого халату маленький пакетик, який зазвичай використовують для доказiв. В ньому були нитки
  - Нитки? А, ними вiн був зашити. Взяли вже ДНК ?
  - Так, але крiм його клiтин на них немає бiльше нiчого. Кажу ж профi - вiн нiбито вiдчув заздрiсть - Вам ще щось потрiбно?
  - Нiбито все, але ви можливо знаєте чия це робота? По ваших словах мало хто би мiг це зробити - я наблизився до нього майже впритул - Френк це би дуже допомогло
  - Вибач, Едварде, але це все що я знаю - вiн вiдвiв погляд та вiдiйшов
  - Добре тодi, якщо буде якась додаткова iнформацiя дзвони, ти маєш мiй номер i Софiя казала взяти її номер - я швидко записав цi 10 цифр та ми з Алiсою вийшли з моргу та попрямували до виходу
  - Едварде, вiн ...
  - Так я бачив, був надто нервовий. На скiльки я знаю вiн одружений, так?
  - Так, приблизно рiк
  - Ну то з цього i почнемо, щось вiн приховує, навiдаємося до його дружини , задамо кiлька запитань, можливо вона щось знає. Вона росiянка здається ?
  - Так, вiдома балерина, Вiкторiя Мижогалова.
  - Звiдки ти це знаєш?
  - Так ось досьє тримаю - вона посмiхнулась
  - А як ти? - вона мовчки пройшла попри мене i невимушено посмiхнулась - а не важливо - обiгнав її та вiдкрив дверi - Пiсля вас
  На то момент я вже деякi застереження щодо цих всiх подiй i о Боже яким я був дурнем, що тратив свiй безцiнний час замiсть того щоб повернути рiч яку вкрали у мене сьогоднi.
   
  Роздiл 2
   Це її квартира?
   Так, ну пише у справi, що саме за цими дверима проживає наша вельмишановна
   Нiколи не розумiв цього твого сарказму, ну окей - пiсля мого стуку я почув дуже сильний шум i приблизно за хвилин п"ять, нам з Алiсою все ж вiдкрила дверi ця балерина. Досить красива на вигляд, зеленi очi та волосся зiбране у клубок, мiшки пiд очима, яка робота може бути в ночi у балерин? Та домашнiй халат, можливо вона тiльки проснулась та вже була третя дня - Доброго дня, це ви Вiкторiя Мижогалова? Ми приватнi детективи i нас до вас кiлка запитань. Якщо вам стане вiд цього легше ми добре знайомi з вашим чоловiком
   Чоловiком? Ах так Френк, заходьте. У мене були концерти недавно i я нiяк не можу виспатися. А що ви хотiли запитати? У мого чоловiка якiсь проблеми?
   Нi, я так не думаю, сiдайте ми на довго не затримаємось - у квартирi був безлад i то страшний, не знаю як Френк будучи одруженим мiг таке позволити. Безлiч книжок стояли на столi та пiдлозi, розкиданий одяг та багато фото на сервантi, але нi на однiй не було його. Тiльки вона, напевно з сiм"єю. - Ну що ж - я присiв на великий стiлець, при цьому скинувши з нього весь зайвий одяг - почнемо. Ви нервуєте?
   Нi - проте у неї виразно тряслись руки, можливо лiки? Її чоловiк все ж лiкар
   Що ви менi можете розказати про Френка мiс. Мижогалава. Я правильно сказав?
   Мижогалова. Через о. Нiчого страшного. Залежно вiд того що вам потрiбно. Ми одружились вiдносно недавно та i наша зустрiч це така собi випадковiсть. Вперше ми зустрiлись на одному з моїх концертiв на якому я отримала травму i вiн єдиний лiкар в залi котрий змiг допомогти, вiд того часу ми активно вели переписку i одного разу вiн зробив менi пропозицiю i ось я тут. Переїхала з Росiї i живу тут вже приблизно пiв року. Трохи незвично, але нiчого.
   Я зрозумiв, а що скажете щодо його лiкарських навичок? Ви добре в цьому ознайомленi?
   Вибачте мiстер детектив, але я нiчого не розумiю. Чому ви самi його не спитаєте?
   Вiн менi не скаже тещо потрiбно та i схильний думати, що близьке оточення краще знає людину нiж будь-хто, тому я вас слухаю
   Менi починати переживати? - її руки затряслись з новою силою - мiй чоловiк хороша людина i вiн не мiг зробити чогось погано, ви його в чомусь пiдозрюєте? Навiть якщо так це не правда, вiн дуже добрий - вона сказала це все на одному диханнi i я думав що вона зараз задихнеться - щось менi погано - її очi закрились, вона втратила свiдомiсть
   Йомайо Едварде, що ти з нею зробив - ми iнстинктивно пiдбiгли до неї - пульс є я викличу швидку, а ти поки оглянься тут, не зря ж м прийшли.
  
  ***
  - Ти щось знайшла? - я косим поглядом глянув на Алiсу, не вiдводячи очей вiд автомобiля швидкої допомоги, який тiльки - що поїхав i по невiдомих причинах забрав нашу єдину зачiпку - Алiса? Ти мене слухаєш?
  - Так Едварде заспокiйся, все я чую. Задумалась - вона не часто буває такою, хоча i часто про щось думає, в неї добре розвинута iнтуїцiя. Це не раз допомагало нам у якiсь бiдi - Менi потрiбно поїхати в одне мiсце, зачекай мене в нашому кабiнетi
  - Що? Ей Алiса, ти куди? - один момент i її чарiвне волосся розвивав вiтер, коли вона вiддалялась вiд мене i крокувала в невiдомому менi напрямку. Я їй довiряв, але куди дiнуться переживання
  Я йшов мiстом в якому бурлило життя, кожен був зайнятий чимось своїм i його не хвилювало що про це думають iншi. Зазвичай люди в таких мiстах не мають уявлення про щось таке як доброта, але чи є це погано? Так їм легше жити, їх не мучить совiсть, у них немає причин вiдволiкатися вiд своїх справ. Можливо всi ми такi?
  Наш кабiнет був не так i далеко, але поки я йшов менi це здавалось вiчнiстю. Хмурi та сiрi будинки в яких жили такi ж люди. Чорнi вулички мiж цими будинками в якi ти один раз зайдеш i можливо не вийдеш. Страшно напевно так жити.
  Я повiльно пiдiйшов до дверей на яких був надпис "Детективне агентство Елда", встромив ключа в отвiр та повернув його. Зайшовши я побачив лютий безлад, здогадувався ,що так i буде, все ж я потрапив на територiю Нiлу, а це викличе пiдозри щодо мене
  - Ну хоч дверi назад закрили, при зустрiчi подякую
  Переступаючи через висунутi шухляди та розкиданi листи з податкової, роботу над якими я так i не закiнчив та, i Алiса також. Розвернув своє крiсло, налив у стакан трохи вiскi, яке стояло, на чудо не випите, у барi збоку вiд столу та сiв у крiсло. Я зробив один ковток, другий, стакан пустий. У мене не було сил вставати тож залишив все як є.
  - Надiюсь в Алiси все добре. Так багато сьогоднi сталось подiй i у мене передчуття, що це не кiнець
  Очi повiльно закрились, я вiдчув легкiсть, вперше за день, всi думки полишили мене окрiм одної. Кожен раз закриваючи очi я бачив її. В надiях не бачити ще один сон, я постарався не думати взагалi нi про що.
  
  Сон 2
  - Як думаєш коханий, а чи дiйсно iснує справжнє кохання? - вона дивилась на мене своїми чудовими очима та не вiдводила погляду
  - Думаю так. Не зря ж всi поети та письменники зображають її. Не вiрю, що таке можна самому придумати i впхнути у величезну книгу. Якби його не iснувало свiт давно б загинув
  - Хм, цiкаво ти говориш, але ж iснують люди, яким не може допомогти кохання або вони в ньому розчарувались. Що їм тодi робити?
  - Думаю головне не здаватися. Кожному є хтось присуджений, головне не промахати цей момент, не бути дурачком у вiдповiдний момент i все що ти хочеш збудиться
  Ми сидiли бiля колодязя, де на кiнець могли залишитися на одинцi i забути про всiх. Легенько дув вiтер, вона сидiла в моїх обiймах i я не хотiв її вiдпускати. Я думав, що так буде завжди. Безкiнечнi розмови до пiв ночi, час проведений разом, я думав все це мало хоч якийсь сенс, але чи це є так?
  - Коханий? Що з тобою? Все добре?
  - А так, просто задумався - але чи дiйсно щось буває просто?
  Проснувшись я вiдчував холод та неспокiй, зазвичай е не свiдчило про щось хороше. Встав з крiсла та вiдкрив шафу, взяв з неї старого халата в якому ще ходив мiй батько та вдягнув його. Стало трохи теплiше, але не настiльки, щоб я вiдчув себе бiльш комфортно. Вернувшись до столу я вiдкрив досьє нашого Френка, яке Алiса поклала менi до пiджака пiд час прощання та почав читати.
  - Ну i що ж ти нам розкажеш? - я гортав сторiнку за сторiнкою, де розписувались всi непотрiбнi менi деталi, дата народження, школа та безлiч iншого - ага ось. Премiї, попереднi роботи, я так бачу ти у нас не тiльки красунчик, але й вiдмiнник. Дивно це все. Закiнчив унiверситет на червоний диплом, брав участь у рiзних конференцiях та конкурсах. А ось i робота. Ану що тут Працював на мiському кладовищi, але був звiльнений по невiдомих причинах. Здається я знаю нашого злодiя
  Я машинально скинув халат з плечей на стiл, тримаючи в руках досьє та хотiв навiдатися до теперiшнього могильника. Пробiг через весь безлад, вже був готовий вiдкрити дверi як почув звук дзвiнка та стуку.
  
  ***
  - Френк... Френк. Що ти зробив? Будь ласка забери мене
  - Мiс. Вiкторiя? З вам все добре?
  На мене розвернувся лiкар у довгому бiлому халатi, тримав в руках щось подiбне на скальпель, проте мав приємне i гарне обличчя. Чоловiк середнiх рокiв. На бiльше мiй мозок був не спроможний зчитати бiльше iнформацiя i я знову заснула. В моїх думках був Френк, наша перша зустрiч. Це було як у казцi. Всi обставини склались так, щоб ми зустрiлись. Велика сцена, я виконую те що вмiю робити найкраще в життi, але чому? Моя нога раптово втратила рiвновагу i я повалилась на пiдлогу. Мiй крик почув весь зал, почалась панiка. Люди почали шептатися, моя кар'єра зруйнувалась в один момент, нiбито хтось клацнув пальцями i це сталось. Напевно всi колись стикаються з цим, чи нi? Думаю в той момент це мене не цiкавило. I з'явився вiн. Я пам'ятаю його слова
  - Дiвчино що з вами сталось? Яка саме нога болить? Хтось подзвонiть швидку!
  Але моя iлюзiя розвiялась, я вiдчула раптову бiль в нозi. Цього разу бiль проникла у все тiло i це допомогло менi прокинутися повнiстю. Я роздивилась навколо i в примiщеннi було дуже темно, не було видно практично нiчого. Здалека було чути звук дощу та його стуку по даху. Легенько дув вiтер, що робив моє перебування тут бiльше неприємний нiж було до цього. Здалеку з'явилась постать, яка тримала в руках факел та йшла просто до мене. Я вже не могла розпiзнати хто це або що це. На ньому була маска та каптур. Пiдiйшовши ближче вiн зняв каптур та витягнув з кишенi скальпель, наклонився над моєю ногою та глянув на мене поглядом спiвчуття. Я вiдчула бiль в його очах. Але вiн доторкнувся лiкарським спорядженням моєї шкiри по якiй одразу побiгли "мурашки", моє серце забилось швидше, дихання пришвидшилось, вiн занурив скальпель у мою ногу як крiзь масло i тремтячим голосом запитав
  - Мiс. Вiкторiя що таке?
  Я вiдчувала цей бiль i невимовно кричала та вiн раптом зупинився. До нього пiдiйшла ще одна особа в такому ж плащi i масцi обняла його
  - Ти молодець. Йди, брати тебе чекають, а тут я закiнчу - вiн в останнє глянув на мене i я побачила як по його щоцi потекла сльоза
  - Що таке мiс. Вiкторiя? Нога не сильно болить? На жаль швидкої ми викликати не можемо
  - Надiюсь Едвард не буде злитися. Я так рiзко пропала, ну хоч досьє вiддала
  На дворi був дощ. В головi я прокручувала всi подiї, якi стались за сьогоднiшнiй день, їх було надто багато. А скiльки ще має статися. Помалу пiдходячи до мiсця свого призначення я готувалась до гiршого, нiколи не любила такi мiсця, тим бiльше пiсля ...
  - Ви хто? - до мене звернувся чоловiк, який стояв за брамою цвинтаря. Невисокий, з чорним волоссям та приємним голосом
  - Мене звати Алiса i я приватний детектив. На прохання полiцiї я розслiдую одну справу i менi потрiбно поговорити з господарем цього мiсця
  - З полiцiї кажете, хм. Багато я знав таких, що так казали, а потiм в мене без слiду пропадали свiжi трупи. Нi, дамочка без доказiв я вас не пропущу!
  - Все в порядку Вiкторе, вона з наших - i той кого я нiяк аж не очiкувала тут побачити - Бенi
  Могильник глянув на мене з пiд лоба та вiдкрив дверi. Напевно, йому пора мiняти мiсце роботи.
  - Що ти тут робиш Бенi? Думала ти не любиш такi мiсця
  - Так, але новий капiтан попросила нас провiрити всi можливi варiанти i ось я тут. Поведiнка Френка менi здалась дивною i я вирiшив провiрити, а так як досьє забрав хтось з вас двох - вiн скоса глянув на мене i менi стало соромно
  - Бенi ти сам розумiєш це наша з Едвардом робота
  - Наступного разу посвятiть мене в неї добре? Алiса ти була права це мiсце не для мене, тому прошу тебе набери до мене як покинеш його. Я мшу здати рапорт
  - Звiсно Бенi, вибач за незручностi. Едвард менi багато про тебе розказував, дякую тобi
  Ми попрощались i вiн своїм ведмежим кроком пiшов скорiше всього в якусь бургерну, щоб поки що не появлятися у вiддiлку. Сторож закрив за мною ворота та провiв мене до будинку сiм"ї Лейт. Одної з найбагатших, проте їхнiй рiд майже зник. Останнiй член сiм'ї, який залишився це донька Мiстера Лейта з якою менi потрiбно поговорити.
  - Ось i дiм, надiюсь ми бiльше не побачимось - вiн сказав це i зник десь в темрявi вечора, яка панувала на вулицi не так давно. Я вдала вигляд, що не почула та розвернулась, щоб оглянути будинок. Старий та чуть не обвалений, сiмейне гнiздо як нi як. Його iсторiя тягнеться вiд сивої давнини, ще коли на дворi палили вiдьом, ще тодi цей цвинтар, величезний цвинтар взяв свiй початок. Я постукала в дверi i почула швидкий крок наближення.
   
  Роздiл 3
  Перед моїми очима стояла дiвчина рокiв 23 з короткою кучерявою стрижкою та червоними як кров губами. В свiтi останнiх подiй i не знаєш чи це помада, чи кров. Поки я стояла та розглядала її, вона грацiйно спустилась по трьох сходинках, якi вiддiляли нас. Щось в нiй було, що не давало менi спокою, але кожен раз як я дивилась в її карi очi бачила доброту з вiдблисками пустоти.
  - Доброго дня вам щось потрiбно? У мене немає багато часу, я запiзнююсь на зйомку - вона глянула на годинник i чуть не зблiдла - Можливо ви мене тут почекаєте, я буквально на секунду?
  - Доброго так, ем мiс...?
  - Мiс. Вiкторiя Лейт. Вибачте, але давайте я покличу свою сестру. Заходiть, не стiйте на холодi
  Коли я кивнула їй, вона з полегшенням побiгла i лишила мене на порозi одну. Зайшовши до будинку, я вiдчула тепло, хоча i воно розташоване в такому не благополучному мiсцi. Антикварiат та рiзного роду картини створювали антураж закинутого, проте охайного будинку. Я роззулась та зняла своє пальто. Дивлячись на вiшалку, яка трималась хiба що на вiрi i надiї, я взяла пальто iз собою та зайшла до будинку
  - Так як вас звуть - я почула голос. Який спускався зi сходiв. Вiн наближався все ближче i що це? Чамкання? - Ви уж вибачте, але я вiд самого ранку так не їла - ця молода особа тримала в своїх руках печеня невiдомої менi марки.
  - Мене звуть Алiса. Я приватний детектив. Розслiдую одну справу. Ви би не могли допомогти менi вiдповiвши на декiлька запитань?
  - Так звiсно - вона ще раз надкусила печеня та вказала менi жестом руки на вiльною
  - Дуже вам вдячна. А можна дiзнатися ваше iм"я? З вашою сестрою я вже знайома. Ви також Лейт?
  Ми сiли на дорогий диван з червоною оббивкою та продовжили свою розмову, проте цей старий будинок в якому, на мою думку, в якому все могло розвалитися в будьякий момент, невимовно лякало мене. I ця дiвчина, вона не складала враження спадкоємицi такого маєткiв, вона була бiльш простою нiж її сестра
  - Нi, ми не рiднi сестри. Моя мама, вийшла замiж за її батька. Ось так ми опинились в цьому величезному i пустому будинку. Моє iм"я Понтiя Флафi. Так я знаю надто дивне, за це треба дякувати моєму батьковi, розкопки та iсторiя були його покликанням
  Вона при кожному словi вiдвертає свiй погляд вiд мене, нiби ховаючи його. У мене не було варiантiв крiм того, що вона лiтає десь далеко звiдси i нашої розмови, хоча ...
  - Мiс. Флафi ви надзвичайно красива. Вiдкладiть це печеня та послухайте мене. Немає чого мене соромитися. Так ми не знайомi, але ж я бачу, що ви нервуєте. Вашi очi одразу зачарували мене, ще би побачити вашу посмiшку, думаю це було б неймовiрно. Знаєте як каже мiй близький друг?
  - Що вiн каже? Хто це?
  - Вiн менi дуже дорогий. Так ось. Посмiшка - це найкраща прикраса для жiночого обличчя. А якщо вона ще й щира, то рахуйте, що в цей момент ви найкрасивiша у свiтi - вона пiдняла голову та посмiхнулась менi прямо в обличчя - зробите менi чаю? I ми поговоримо, домовились?
  - Так мiс. ...
  - Просто Алiса
  В момент як вона брала пачку печеня i йшла на кухню я змогла роздивитися її ще краще. Гарне, тiльки но вимите та пряме волосся ховало її тендiтне личко вiд бруду цього свiту, а очi, якi свiтилися, тепер, вiд щастя нагадували море, яке в теплий лiтнiй день радує всiх хто його бачить.
  - Понтiя! Я йду, ти ж добре поводишся iз нашою гостею?
  - Мiс. Лейт, вона зараз на кухнi, але так все добре. Не переживайте. Мушу сказати, що ви виглядаєте фантастично. Це довге чорне плаття в точностi пiдкреслює вашу фiгуру. А макiяж, ох думаю на нього у вас пiшла не одна година.
  - Дуже вам дякую. Менi приємно - вона надягла своє пальто, то зробила крок за дверi з яких подув вiтер i я ще вiдчула солодкий смак її духiв, який заполонив всю прихожу - я мушу бiгти, мене чекає моя подруга
  
  
  ***
  Я вернулась до вiтальнi, де на столi вже стояв пiднос з двома кружками чаю та двома булочками
  - А з чим вони? - я з посмiшкою глянула на Понтiю
  - З вишнями, мої улюбленi - вона iз нетерпiнням чекала, поки я сяду, щоб почати трапезу
  Я присiла на своє мiсце на зробила один ковток i тепло побiгло по моєму тiлi приводячи його в дiю
  - Алiса, а ти знаєшся на травах?
  - Що ти маєш на увазi? Ну я закiнчила медичне училище, але це не було моїм покликанням, тому медицина для мене як космос. А чому ти питаєш?
  - Та менi було просто цiкаво. Так ти мала щось питати. Ти ж детектив правильно?
  - Так, але ж ти я тобi того не казала. Ти мене звiдкись знаєш? - я вiдчула легеньку слабiсть
  - Та нi, а може i так. Я не пам'ятаю. Так ось трави. Ти знала, що у них є рiзнi властивостi, що однi можуть бути лiками, а iншi ядом або якщо дати занадто багато лiкiв, то вони будуть навiть гiршi за яд?
  - Понтiя, що ти таке кажеш? - я взяла до рук чашку ,але в цей момент, щось рiзко кольнуло мене всерединi я її впустила. Чай розлився по пiдлозi i намочив менi носки - їх Едвард менi подарив - останнi слова, якi все ще звучали в моїй головi. Це не був чай, а ця дiвчина нiяка не сестра Вiкторiї - хто ти така?
  - Ти що дурненька? Я ж сказала я - Понтiя Флафi - п"ятий смертний грiх iз великої сiмки, а ти що мене не впiзнала Алiса?
  Всi ми рано чи пiзно зустрiчаємо їх, ми нiкуди не можемо втекти вiд них. Це ми їх створюємо, а потiм самi винимо iнших в їх створенi. Люди є зачинщиками цiєї зарази i це нiколи не змiниться поки ми будемо живi. Але це мене вже не страшить, ми можемо боротися з тим що бачимо, але якщо з'явиться абсолютно новий ворог? Чи зможемо ми об'єднатися, щоб побороти його? Забувши про гордiсть, титули, статуси та все iнше що вирiзняє нас? Ось в чому головна проблема людства, але замiсть цього ми воюємо з iлюзорним ворогом якого не iснує i робимо вигляд своєї важливостi, щоб вiдчувати, що ми потрiбнi iншим людям.
  
  
  
   
  Фiнал
  Хто ми? До яких верств населення вiдносимось? Ким станемо як виростемо? Хто нашi батьки? Є безлiч запитань, на якi дати вiдповiдь ми не можемо, тому що дитина не задається цими питаннями. Їй нецiкавi дорослi проблеми, їй всього лиш потрiбно поїсти, щоб мати сили бiгати по дворi та бешкетувати, копати м"яча, лупцювати великими як меч палками кропиву та продавати знайденi речi людям, якi просто проходять повз, хоча... Коли ще ж таке було?
  Не ми творимо свою iсторiю до нашого народження. Хтось це зробить за нас i в кращому випадку - нам пощастить, а в гiршому - нам доведеться виправляти помилки минулого, якi до нас не мають жодного вiдношення. Сiм"я Майн була саме такою, яка несла за собою купу проблем, полiтичних iнтриг i, якщо ти народжувався в нiй, то iнакшого виходу, як стати покидьком, не було. Ця сiм"я, якщо її можна би було так назвати, не являла собою єднiсть любовi та ласки. Вони були невихованi та завжди злi та напруженi. Окрiм мати, яка старалась усiма силами вберегти сiм"ю, проте всi її спроби були марними, тому, в один момент, вона просто зникла. Вони її шукали, нiхто не мiг її знайти, вона нiбито перестала iснувати. Нiхто не шукав її з любовi або турботи, всi переживали за таємницi сiм"ї, за її брудне минуле та теперiшнє.
  Але вона не зникла, вона була жива та здорова, знайшла чоловiка, який полюбив її та прихистив. В них народився син - Едвард. Iнколи, холодними вечорами, коли чоловiк був на роботi, а Едвард тихо спав, вона сидiла бiля вiкна та згадувала минуле з думками, що все, напевно, було не так погано, проте повернутися вона не могла i одного разу, в такий самий вечiр, чоловiк повернувся з роботи трохи швидше i застав свою жiнку в сльозах. Його переповнювало бажання захистити її вiд всiх негараздiв, чвар та злих людей. Тiльки вiн зробив крок в її сторону, почувся дзвiнок в дверi.
  - "Сиди, кохана, я вiдкрию дверi", - але спокiйне життя не довго їх переслiдувало.
  Без зайвих запитань , дверi вiдчинились i на порозi дому впало тепле тiло батька, та трохи згодом i матерi, яка до останнього боролася за своє життя зi сльозами на очах, якi були пролитi саме через тих, хто прийшов i вбив її кохання. Це були рiднi їй люди, проте для них правда була зовсiм iншою.
  На дворi падав дощ. Його краплi бились об пiдвiконня, заглушаючи собою плач маленького хлопця. Буквально за 2 хвилини квартира двох щасливих та коханих людей перетворилась на криваву баню, запах якої ще досi згадують люди, що жили на тiй вулицi.
  9 жовтня 2005 року перетнулось життя двох чудових людей. Це стало початком чогось i когось нового, проте далеко не кiнець...
  - "Хто може стукати в такiй годинi? Нiкого немає вдома! - я, не звертаючи увагу на те, що вiдбувається за дверима, продовжував збиратися, щоб навiдатися на цвинтар, але почув пострiл.
  Схопивши досьє, я поклав його до кишенi пальта та почав рухатися у сторону вiкна. Я вiдчинив його та вилiз, лише спустившись, вiдчув полегшення. Проте, доля вирiшила iнакше, я вiдчув невимовний бiль в головi, який був наслiдком сильного удару. Я впав на колiна, а потiм - на холодну та мокру землю.
  - "Не хвилюйтесь, мiстере Майн, ми попiклуємось про Вас."
  - "Хто ти? "
  Моя пiдсвiдомiсть вiдключилась, проте мозок продовжував функцiонувати i створювати безлiч сцен, якi можуть трапитися зi мною, але найбiльше я думав про Алiсу. Що з нею? Де вона? Чи все добре? Я був настiльки занепокоєний, що не мiг нiчого вiдчувати, лише час вiд часу проходила вiбрацiя по моєму тiлу.
  Я прокинувся посеред великої зали i в мiй нiс врiзався дивний запах, який неодноразово чув, але нiяк не мiг пригадати що це було. Здається, вiдкривши очi, я побачив слiпуче свiтло та постатi в чорних халатах, якi стояли поряд та щось обговорювали.
  - "Пане Мижогалав, я її привела. Подивiться тiльки: ще тепла!"
  - "Флафi, скiльки ще тобi повторювати через "о", Мижогалов i взагалi, я просив кликати мене Френк."
  - "Так не цiкаво!" - дивна посмiшка не сходила з її обличчя. Це миле створiння було схоже на манiяка. На вигляд мила дiвчинка викликала почуття.
  До столу, поряд з яким стояла ця трiйця, принесли ще когось i я одразу вiдчув цей чарiвний фiалковий аромат.
  - "Алiсо!"
  - "О, пане Карема, або краще Майн, та неважливо. Бачу Ви впiзнали свою близьку подругу. В мене тут є ось така чарiвна штучка", - вiн показав шматок рваної ганчiрки.
  - "Вiдпусти її, Френку, я знаю все про тебе. Ти сядеш, i на довго, повiр!"
  - "Погрози тут не допоможуть, пане детектив. Понтiя, у нас все готово? Ви її прив"язали? - з цими словами вiн зав"язав менi рота та очi. - А тепер слухай. Надiюсь, тобi сподобається."
  Я чув цi слова, але не вiрив їм. Кроки поступово вiддалялись i наближались в сторону Алiси. До того як цей недомедексперт ослiпив мене, я побачив, що її прив"язали до того ж лiжка, на якому лежав я.
  - "Ммм, ммм..." - я намагався говорити, вмовляв їх не робити цього.
  Я почув звук медичної електропили, яку я вперше побачив в одному серiалi, нею легше розрiзати кiстки.
  - "О, Френку, а чому ти вирiшив почати без мене?"
  - "Пане сьомий, я думав Вас немає у маєтку, тому ми разом з Понтiєю та двома iншими грiхами вирiшили розпочати."
  - "Ех, Френку, Френку. - вiн нахилився до медексперта настiльки близько, наскiльки мiг. - Хто спiшить... Що далi?"
  - "Той людей смiшить ..."
  - "Правильно, хлопче, пощастило, що ти знаєш цей вислiв, а то хто зна, що з тобою сталося би. Ану дай менi цю штуку. Давай-давай."
  - "Ммм, ммм..."
  - "А це?" - вiн посмiхнувся.
  - "Так Сьомий, це ж Карема", - посмiшка з його лиця пропала.
  - "Як ти сказав? Хто вiн? I хто я? Все таки, Френку, ти надто поспiшаєш. Флафi, Похiть, Гнiв, тримайте його!"
  Я не розумiв, що там коїться, проте крики чоловiка балерини та звук, при якому крутилася пила, були максимально чiткими. Кров лилась рiкою, бризки попадали на мене, нагадуючи про який запах я забув, запах кровi. Не пройшло i п"яти хвилин, як крики закiнчились, а я почув як щось важке впало на пiдлогу.
  - "Вiн менi нiколи не подобався, але, пане Сьомий, нас тепер шестеро."
  - "Це не має значення, Гнiве, наше завдання ось-ось буде виконане."
  Сон 3
  - "Що думаєш? А наскiльки важко прощатися з людиною до якої ти сильно прив"язаний почуттями, спогадами?"
  - "Чому ти так раптово почав задаватися такими запитаннями? - вона повiльно повернула голову в мою сторону та рiзким рухом штовхнула мене на лiжко, яке так i не було застеленe вiд самого ранку, тим самим порушивши баланс, - Тебе щось непокоїть? - нiжно провiвши долонею по моїй щоцi, вона запитала це ще раз - Тебе щось непокоїть?"
  - "Так, i я думаю ти знаєш про що я", - мiй погляд був направлений на неї, її очi, волосся, мiшки пiд очима, але я не вiдводив погляд не тому що милувався її красою, а хотiв почути правду.
  - "Що ти маєш на увазi?"
  В кiмнатi гуртожитку запанувала тиша, ми нiчого не казали, лишe дивились один на одного. Я, який лежав з розкинутими руками, та вона, яка стояла та вдивлялась в мої пустi очi, якi по трохи почали заповнюватись слiзьми...
  
  ***
  - "Ми повиннi їм допомогти! Як ви не розумiєте? Едвард нiколи не пропадає на так довго, а в Алiси телефон завжди включений незалежно вiд обставин! Будь-ласка давайте пiдемо на пошуки. Менi не потрiбен великий загiн."
  - "Беннi! Ти забагато на себе береш! Цей Карема десь розважається, а ти за нього переживаєш, у мене немає на це часу." - Софiя Фокс нiколи не викликала вiдчуття безпеки в її оточення, весь час створювала собi непотрiбну роботу та була через край релiгiйна, хоча по нiй це i не скажеш.
  - "Потрiбно щось робити!"
  Беннi - на вигляд зовсiм не та людина, яка може викликати страх, проте вiн теж приховував в собi багато секретiв. Вiн закiнчив полiцейську академiю на вiдмiнно, фiзичнi показники в нього були на висотi, i це не всi його досягнення. Мало хто знав про це, але вiн багаторазовий чемпiон зi стрiльби в їхньому мiстi та призер на мiжнародних турнiрах.
  Вiн швидко збiг до зброярнi вiддiлку та, з трудом одягнувши бронежилет, перевiрив наявнiсть патронiв в його полiцейському револьверi, та з iскрою в очах покинув будинок на Саузенд Стрiт.
  Я прокинувся вiд незрозумiлого бурмотання, трохи вiдкрив очi, правда, так i не змiг зрозумiти звiдки йде звук, хоча вiн посилювався i посилювався. Навколо було безлiч голосiв та невиразних силуетiв, якi хотiли напасти на мене.
  Вiдкривши повнiстю очi, почав важко дихати, панiкувати та, коли я усвiдомив, що сиджу в своєму кабiнетi, я заспокоївся та вiдновив дихання.
  - "Це був лише сон, - я зiтхнув iз полегшенням та простягнув руку до стакана з вiскi та газованою водою, зробив ковток, два, поки склянка не стала пустою - Алiсо? Ти тут?"
  Пiсля цих слiв пiд дверi мого кабiнету хтось просунув невеликий пакет.
  - "Алiсо?" - я на рефлексах потягнувся до кобури з пiстолетом, але його там не було.
  Пiдходивши до дверей все ближче i ближче, я починав розумiти, що тут коїться. Повiльно пiдiбравши пакунок, мiй мозок одразу вiдчув щось дуже знайоме в ньому. Розiрвавши його, молодий детектив тримав в руках кишенькового годинника. Як тiльки взяв його до рук, в мене до бiса сильно почала болiти голова, я впав на колiна та закричав, i через секунду бiль пройшла.
  Перед моїм обличчям було дзеркало. Я бачив в ньому змученого себе, з мiшками пiд очима та незачесаним волоссям. Сорочка була непрасована, краватка не зав"язана, проте мою увагу привернуло не це, а сорочка, вона була в кровi. Я глянув на свої руки i вони теж були в нiй, вiдвернувшись вiд дзеркала, я хотiв бiгти, проте куди би я не дивився, всюди було воно, яке показувало мене справжнього - змученого, руки якого в кровi Едварда. Згадавши за годинник, я почав його шукати i, коли, врештi-решт, знайшов його в однiй з кишень, зрозумiв, що потрiбно його вiдкрити. Я стиснув кулак, з нього полилась кров, капля за каплею капала на цей малий витвiр мистецтва, аж поки не було чутно цокiт стрiлки... Всерединi я побачив фотографiю щасливої сiм"ї, чоловiка та жiнку, i дитину, ще зовсiм маленьку, в нiжних обiймах матерi...
  - "Ох, це все мило Едварде, але не думаю, що зараз розумiння того, що це твої батьки, хоч щось тобi дасть. Єдине, що ми мали знати, як його вiдкрити. Ей, хлопцi, несiть ножа... Зараз Карема пiде на м'ясо."
  - "Так це iлюзiя", - я поклав годинник поряд та схилив голову, не в моїх силах було вставати, бiгти, кричати, щось робити. Нiчого вже не мало значення...
  Прокинувшись вiд цього дивного iлюзорного сну, я усвiдомив, що все ще лежу на хiрургiчному столi, очi були розв"язанi, проте поворушитися я вже не мiг. Глянувши вбiк, побачив розчленоване тiло, кров якого вже засохла, навколо нього починали злiтатися мухи. Я не вiрив своїм очам, але чорне як вугiлля волосся вiдкинуло всi сумнiви. В повiтрi все ще лiтав цей фiалковий аромат в перемiшку з запахом кровi, вони створювали найсумнiший запах в моєму життi.
  Мої очi наповнились слiзьми, я вiдчув бiль в грудях, серце несамовито калатало, в очах проносились щасливi спогади, день знайомства, її жарти та надмiрна поведiнка, яка менi подобалась, впевненiсть в собi, яка давала менi сили йти вперед. Можна сказати вона була моїм єдиним другом в цьому свiтi.
  Її голос був в моїй головi, космос, в який поринав кожного разу як бачив її, не давав менi жодного шансу здатися...
  - "Едварде, Едварде! Це я, Беннi, нам потрiбно тiкати звiдси, - моє лице було все червоне та в сльозах, - Господи, Едварде, що сталось?"
  - "Беннi, будь ласка забери мене звiдси."
  - "Так, звiсно, друже, все буде добре, - вiн розв"язав мене та допомiг встати, оскiльки я одразу звалився на пiдлогу, - Тримайся, я з тобою. Нам потрiбно йти, скоро вони зрозумiють, що я тут."
  - "Беннi, чому ти сам? Це дуже небезпечно!"
  - "Не говори, ти i без того важко дихаєш. Скоро ми звiдси пiдемо."
  - "Який це має сенс?"
  - "Я теж так вважаю, який це має сенс? Твоя любов померла, загадку ми розгадали, ти нам бiльше не потрiбен. Цей маленький годинник вiдкриває архiв з iнформацiєю про сiм"ю твоєї мами. Корупцiя, заговори, пiдставнi вбивства та люди, якi повиннi були жити. Тепер, коли вся ця iнформацiя наша, ми королi цього мiста."
  Ми розвернулись i побачили перед собою шiстьох людей.
  - "Ми iменуємо себе як грiхи, правда один з нас вже вiдiйшов з землi, проте... Дозвольте вiдрекомендуватися. Понтiя Флафi - грiх ненажерства, Гнiв, Похiть, Жаднiсть, Зависть i я - сьомий грiх Гордiсть. I звiсно наш покiйний 5 грiх, Лiнь, всiм нам вiдомий як Френк. Надiюсь, вони зараз з жiнкою в раю. Ви ж розумiєте, що живi ви звiдси не вийдете?"
  - "Тут тiльки ти одного не розумiєш, - Беннi дiстав з кишенi детонатор та натиснув на кнопку. Прогримiв вибух. -Едварде ми маємо тiкати."
  - "Я вже зрозумiв."
  - "Зловiть їх живими або мертвими!"
  - "Ухти, в"язнi тiкають. Вбити їх!" - Понтiя сказала це з виразом обличчя, який змусить боятися кожного.
  Далi я не розумiв нiчого, все вибухало, ми бiгли без кiнця та краю, а я все ще плакав. I в один момент я зупинився та зрозумiв, що вихiд звiдси тiльки один. Спочатку, одна куля влучила менi в плече.
  - "Я тебе знайшла, Каремо!"
  Друга в ногу i, коли я в останнє хотiв глянути на небо над головою, єдине, що було перед моїми очима - це великий камiнь, який летить прямо на мене.
  - "Вибач, Беннi, це все моя провина."
  - "Едварде!" - вiн не втiк, вiн пiдбiг до мене та обiйняв мене так сильно, що страх навiть трохи вiдступив, проте через секунду ...
  - "Що це за мiсце?"
  - "Едварде, ти ще довго будеш стояти за дверима? Заходь вже, у нас купу роботи."
  Я стояв перед дверима нашого бюро i чув її голос, проте це не могло бути правдою...
  
  Чи може все що ми бачимо бути iлюзiєю?
   
  
  Коли приходить час забути?
  Коли ми вже не можем слухать
  Не можем нести хрест життя
  Ось тодi приходить забуття.
  А не коли ти сам, один
  Сидиш i плачеш :" Де ж це вiн?"
  Лиш тодi коли все життя в очах лiтає
  Ось тодi ми по справжньому вмираєм.
  Смерть не завжди є кiнцем, залежно
  Хто як її сприймає.
  Але усi на свiтi з часом розумiють,
  Що всерединi вмирають.
  Кожен думає :" Не чесно" ,
  Але забув вiн, Як саме лиш годину тому
  Вiн щиро бiг на зустрiч долi,
  А вона йому махала i до себе зазивала.
  Казала:" Хлопче йди, це твiй єдиний шанс"
  А вiн забув усе що було
  Усiх кого тiльки лиш любив.
  I коли в думках це промайнуло
  Вже було пiзно, вiн утiк.
  I можливо це лиш моє незбагненне слово
  Проте вiд нього хочу я трястись.
  Хочу все я зрозумiти i не забути
  Всiх на свiтi дорогих. Усiх що несли цей тягар зi мною
  Я хочу вiчно їх любить.
  Ми шукаємо її i шукаємо, але з часом нам це набридає i людська цiкавiсть прагне дiзнатися щось бiльш легше, i простiше для розумiння, але чи є це є правильно?
  Допит
  Я вже не дуже чiтко пам"ятаю подiї того дня, проте постараюсь згадати. Це була п"ятниця, тодi було холодно i сильний вiтер, це особливо вiдчувалося в цьому гадюшнику. А колись вiн був менi домом, а зараз це бiльше схоже на мiсце, де сплять наркомани, замiсть дивана або малого лiжка, на якому я засинав у дитинствi пiд нiжнi маминi колисковi, були подертi матраси. Пройшло багато часу i зараз цього всього немає, навiть малого чорно-бiлого телевiзора, що купив тато на свою першу зарплатню, вона була невелика, але не потрiбно було i того, ми були щасливi, аж поки...
  - Хто там? - я почув скрип дошки перед вхiдними дверима, ну як дверима, аркою вiд них, - не роби собi гiрше, покажись.
  - Я всього лиш хотiв запитати чи немає у вас поїсти. Я бачив, як ви зайшли сюди, а тут вже давно нiхто не живе, а ви виглядаєте досить.. - вiн обвiв мене пильним поглядом, - i я подумав..
  - У мене нема нiчого, не за цим я сюди прийшов - це був чоловiк рокiв 30, в обдертому одязi, подерта куртка, скорiше всього, з смiтника та чорнi штани, дивно, бо виглядали досить новими.
  - А навiщо ви тут? Ви когось чекаєте? - вiн пiдходив з кожним словом все ближче i цей сморiд посилювався.
  - Не пiдходи, мужик, собi гiрше робиш - але я не мiг рухатися i тiльки тепер я вiдчув в повiтрi дивний запах, газ, але вiн був якийсь дивний, проте, я чув його запах ранiше, навiть не повертаючи голову, вiдчув як вiн вже дихає менi в потилицю, це був мерзенний запах, але не той, який мають люди схожi на нього, вiд нього несло смертю.
  - Ой, дарма ти сюди прийшов - вiн сказав це менi прямо на вухо, - тут тобi i кiнець.
  - Як i тобi - на цьому моментi я нарештi змiг поворухнути рукою i витягнув з карману маленький пристрiй з червоною лампочкою, - через двi хвилини тут все злетить у повiтря.
  
  Роздiл 1
  - I що дальше? Кажи? - цей, не до жарту, повний охоронець порядку гримнув по столу у кiмнатi допиту, - не жартуй зi мною. Розказуй дальше - було видно що його це все стомило, але це i було менi потрiбно, менi потрiбен був час.
  - Це все. Чи може тобi розказати героїчну iсторiю моєї втечi з мiсця злочину? О, знаю, давай я тобi розкажу, хмм, як я втечу звiдси.
  - Ти? Звiдси? Ха-ха-хах - вiн довго смiявся, жирний дурак. Подивимось, як буду смiятися я, коли всаджу тобi кулю в лоба.
  У нього завiбрувала рацiя, напевно, сказали, що напарник доїв його останнiй пончик, бо вiн надзвичайно швидко вилетiв з кiмнати, навiть не зачинивши дверi. Це був полiцейський вiддiлок, який битком набитий продажними людьми, якi нiбито захищають нас вiд зла на вулицях. Нiколи в це не повiрю. Вiн питав, як я звiдси втечу? О, поглинач пончикiв, я маю план.
  - Продовжимо? - в кiмнатi появився знайомий запах i я поправив кiльце, що звисало на мотузцi з моєї шиї.
  - О, ну, що спас свою необхiдну для життя їжу - але це був не наш пухляш. Замiст нього до мене прийшов, як можна судити по званню - Капiтан полiцiї, Хмм. За що така честь? Невже працiвники пiшли на обiд? - моїй зухвалiй поведiнцi не було кiнця. Вiн спокiйно сiв навпроти мене, одягнув окуляри та в думках прочитав якийсь документ, що принiс з собою. Голос у нього був спокiйний та розважливий.
  - I так. Ви ,Карема Едвард, були затриманi за пiдрив бувшого житлового квартала в десяти кiлометрах звiдси та у пiдозрi щодо вбивства ось цього чоловiка - вiн простягнув менi фото.
  Я знав його. Це був друг мого батька. Часто приходив до нас у гостi на п"янки, якi закiнчувалися завжди погано не тiльки для мами, але й для мене. Один раз вони з ним закрили мене насильно у моїй кiмнатi, єдине що я чув - ззовнi маминi крики, вони i дальше звучать у мене в головi, нiколи їх не забуду.
  - Я не знаю хто це - не думаю, що моя вiдповiдь могла бути iнакшою, але ,думаючи про нього, згадував як вiн кричав, коли я знайшов його.
  
  Спогад 1
  Цю нiч я пам"ятаю досконало. Я вийшов з таксi рiвно о восьмiй, вже вечорiло i було досить холодно. Я був у чорнiй шкiрянiй куртцi та джинсах, такий собi наряд для того, хто хоче вбити когось, але в кураж цього району я вписався iдеально. Побитi та забитi вiкна, виламанi дверi та безлiч пiдлiткiв, якi втекли вiд батькiв, щоб накуритися i зробити все, що їм забороняють. Якраз вони i були менi потрiбнi, брат i сестра, Джеймс та Єва Вокери. Дiзнався про них у мiсцевих наркобариг. Ну як дiзнався, якби не вони я б не мав цiєї чудової курточки.
  - Джеймс та Єва?
  - А хто питає? - таких непривiтних обличь годi було шукати, але я вирiшив не говорити тих дурних жартiв, якi говорять охоронцi порядку на кшталт: "Що такi дiти тут роблять або давайте номер мами", тощо. Нi, нi, нi. Це занадто просто, якщо вже прикидаюсь полiцейським, то буду професiоналом.
  - Полiцiя Сiн-Сiтi - показав їм старе посвiдчення, яке викрав з вiддiлку останнiй раз, як там був. Ух шуму було. Мене ще пiсля того чотири мiсяцi шукали, - Детектив Елiот, я розшукую цього чоловiка i у мене є iнформацiя, що ви знаєте де вiн, - показав їм стару фотокартку, де був мiй старий та його цей "друг". Ешлi Майлз, вiд одної думки про нього в мене голова обертом, так що давайте викладайте що вам вiдомо.
  Вони переглянулися мiж собою обдумуючи що робити i брат почав розмову
  - Навiщо вiн вам?
  - Його запiдозрили у розповсюдженнi заборонених засобiв, iнше вам знати не потрiбно - я їм сказав те що i без того було вiдомо, не дарма вони ж тут.
  - Так, ми його знаємо, але вiн не мiг зробити чогось поганого, ми знаємо його тривалий час i можемо наполягти на цьому.
  Я пiдiйшов ближче, кинув око на дiвчину, їй вже було страшно. Я знав, що брат її єдина опора, але продовжив розмову з старшеньким.
  - Хлопче, послухай мене. Тут серйозна справа, i я в курсi ваших махiнацiй з наркотою i всiм iншим, але найголовнiше, ось ця малеча, яку ти сюди водиш, нiяким боком сюди, проте не зли мене. Кажу ще раз, що ви про нього знаєте - його це налякало i вiн час вiд час дивився на сестру i нарештi мовив:
  - Добре, нам не потрiбнi проблеми. Сестра для мене все, можливо, ця дорога на якiй ми зараз нас до добра не доведе, але головне, що ми разом.
  - Ну от, так би i одразу. Я слухаю.
  - Його звати Ешли Майлз, але тут його кличуть "Власник притулку". Це через те, що вiн володiє найбiльшим будинком у цiй мiсцевостi та тримає там людей, хоча, напевно, бiльше утримує. Я вам кажу, вiн не поганий чоловiк, вiн помагає людям - його серцебиття пришвидшилось неймовiрно.
  - Що вiн для вас зробив?
  - Вiн врятував нас, якби не вiн - ми б так i померли в тiй бруднiй канавi, де нас викинули нашi батьки! - вiн закричав.
  - Джеймсе! Спокiйно - мала вiдштовхнула мене. А в нiй не так мало сил, як я думав, здвинула мене майже на пiв метра.
  - Добре, синку, кажи - де менi найти цей притулок i ми подивимось що можна зробити?
  - Все, Єва, вiдпусти, все добре - вiн пiдiйшов впритик до мене i дав листка, - це його вiзитка, там є адреса.
  Якби це не було дивно, вiзитка наркопритону, неймовiрно. Я поклав її до кишенi i пройшов повз них двох.
  - Охороняй її синку, якщо вона дiйсно твоє все - вiдповiдi не було.
  Я прямував широкою вулицею аж поки не дiйшов до великих ворiт. Цей будинок був дiйсно великий, я би сказав, величезний i охорони було не мало.
  - Хто такий i чого тобi треба? - iз-за ворiт появилась постать. Я думав, це буде якийсь накачений амбал з металевим орлом в кобурi, але це був хлопець рокiв двадцяти пяти.
  - Менi до "Власника притулку".
  - Вiн не приймає гостей. Iди геть.
  - А якщо так? - я показав полiцейський жетон.
  - Нам тут такi не потрiбнi.
  - Ну якщо вам не потрiбно, багато таких як я, то краще впустiть - пiсля цього все затихло i я почув скрип ворiт. Вони були старi i скрiпили як костi моєї бабулi. Я зайшов, i це пацан, iнакше не скажеш, постав передi мною.
  - Хоч один фокус i ти труп - вiн пiдняв низ своєї куртки i показав менi новий револьвер 44 калiбру. Прямо такий ,якi носять мої фальшивi друзi
  - Зрозумiв
  - Йди за мною
  Всерединi, за цими воротами, свiт був зовсiм iнший. Порiвняно з бомжами, курящими пiдлiтками, що були передi мною буквально пару хвилин тому, це просто фантастика. Звiсно, це була утопiя, як писало на вiзитiвцi, проте, набагато краще. Як ми тiльки зайшли, на переднiй двiр до сторожа, що проводив мене пiдбiгло декiлька молодих дiвчат та хлопцiв. Посмiшки на їхнiх очах були, на диво, щирi. Я не зовсiм розчув їхню розмову, але, наскiльки я зрозумiв, у вечерi, коли молодого сторожа замiнять на вахтi, вiн пiде з ними дивитися Гаррi Поттера всю нiч. Моєму дивуваннi не було кiнця.
  - Кхм,можливо ти займешся своєю роботою i проведеш мене? - вiн роздратовано подивився на мене, попрощався з дiтьми i ми пiшли дальше.
  - Не любиш дiтей? - його тон все ще був розсерджений.
  - Я на роботi, а значить це на першому мiсцi - вау, i де я навчився такого полiцейського трудового тону, треба було йти в театральне.
  Вiн завiв мене у те саму найбiльшу будiвлю. З середини вона виглядала ще краще, нiж зовнi. Побiленi стiни увiшанi рiзними картинами, я наблизився до одної. На нiй було зображено охоронця порядку, який б"є безпомiчну людину, а позаду нього стоять двоє дорослих людей.
  - Картина невдалого дитинства, це дiти малюють, все що тут висить на стiнах намалювали вони, у всiх нас був важкий перiод - вiн глянув на мене, напевно йому щось згадалось, як i менi
  - Так, у всiх нас свої проблеми i кожен вирiшує їх по своєму, хтось малює картини, а хтось вiдновлює справедливiсть
  - Ти правий. Iдемо вже не далеко, дальше ти пiдеш сам. По коридору i на лiво. Не пропустиш
  Я пройшов повз нього, в нього було дивне обличчя, але я не прийняв цього до уваги. Коридор по якому я йшов дальше був не такий як при входi. Тут все було бiльш скромно. Стiни не виражали затишнiсть та турботу, а картини пропали на змiну їм тiльки пустi, голi кам"янi опори на яких i тримається це до чорта дивне мiсце. Я дiйшов до кiнця i правда цi дверi нереально пропустити - це були дверi моєї квартири, принаймнi вони були iдентичнi.
  - Не може бути, хiба що ... - я згадав ,що коли був меншим то не стукав у дверi а завжди бив ногою у нижнiй кут, де утворилась велика вм"ятина. Мама завжди сварилась за це, але що я мiг зробити. Я наклонився ,щоб глянути i я не мiг повiрити своїм очам ,вона там була - але навiщо йому це? Все одно вiн за все поплатиться - я хотiв постукати рукою .але щось мене змусило зробити це
  - Хто там такий розумний копати цi дверi догою? Заходи - його тон був роздратований i жалюгiдний
  - Ти не зрадiєш цьому вiзиту Майлз - я переступив порiг. Кабiнет належно вiдрiзнявся вiд всього будинку, тут грали чорнi тони. Починаючи вiд крiсла, закiнчуючи стiнами - Оо, ти уже побудував собi в"язницю
  - Едварде, що ти тут робиш? - його спантеличенiсть змушувала моє серце битися швидше, я пiдходив все ближче i ближче, його крик дзвенiв у мене у вухах, а очi наливалися ненавистю....
  Думки обiрвались i я знову сидiв навпроти нього, "капiтана", який все ще гортав документи шукаючи чим мене зачепити.
  - Я не вбивав його капiтане
  - У нас є свiдки та показання, що ти останнiй хто заходив до його кабiнету в той день. Вiн велика людина в цьому мiстi i його допомога полiцiї неоцiненна, втрача такого союзника погано вплине. на ситуацiї в цiлому
  - Я не знаю, якi у вас з ним зв"язки, але я тут нi до чого, а те що.. - вiн свердлив мене настирним поглядом
  - Те що. Що?
  - ќќТа нiчого, не буду вас напружувати своїми догадками
  
  ***
  Ми ще довго сидiли, вiн ставив дурнi запитання на якi я, звичайно ж, не вiдповiдав. Я знав все про нього. Про всi його справи з Майлзом та i не тiльки, але головне було не це, далеко не це. Саме вiн, цей виродок був .....
  - Капiтане, вiддiлок пiд обстрiлом. Група невiдомих почала атаку
  - Що? Хто це? Зараз, я вже йду, а ти тiльки попробуй щось зробити поки...
  - Ой капiтане, а що я можу зробити? Я ж прикутий до столу наручниками
  Атака? Але я нiчого не органiзовував, хоча в мене є здогадки, хто це може бути. Я чув безлiч пострiлiв та вибухiв i чим довше я чекав, тим нуднiше менi ставало, але... дверi в один момент рiзко вiдчинились. До кiмнати зайшла не дуже висока дiвчина з чорним волоссям та зброєю в руках. Її рiшучий погляд пробивав мене наскрiзь. Цi чорнi очi в"їлися в мою душу ,але не на стiльки, щоб помiшати моєму плану
  - Навiть не буду питати чи це ти, бо я знаю вiдповiдь
  - Воу дiвчинко, невже це ти органiзувала? - але вона мене перебила. Вона швидким кроком пiдiйшла до мене, взяла за сорочку i поцiлувала
  - Завжди мрiяла поцiлувати найбiльшого негiдника нашого мiста - вона облизала губи, якi я встиг стерти вiд червоної як кров помади i продовжила - немає часу пояснювати
  Всього лиш на один момент я вiдчув запах її духiв. Нiжний фiалковий аромат в поєднаннi з порохом створювали мiкс небачених до цього вражень. Вiн нiби манив мене i просив ще.
  - А я побачити проститутку в полiцейськiй формi. Ми Будемо в рольовi iгри грати чи перейдемо до дiла - я жестом голови вказав на наручники, якими я був прикутий i вона дiстала з кишенi ключ - а в тобi повно сюрпризiв
  - Як i в тобi Карема Едвард
  Ми вийшли з кiмнати допиту i одразу повернули в протилежну сторону вiд пострiлiв. Ми йшли не кажучи нi слова, а позаду були крики та вибухи. Однi за одними вiдкривали дверi та вийшли через чорний хiд вiддiлку, я побачив фургон з надписом "Морозиво", оцiнив ситуацiю на вулицi та протер синцi на руках, якi залишились вiд наручникiв ,повернув голову влiво i побачив його. Жирнючий пончикоїд сидiв i трясся вiд страху
  - Привiт офiцере, яка неочiкувана зустрiч. Я знав, що ти далеко не втечеш - вiн нiбито провалився пiд землю, я дiстав з його кобури пiстолет, понюхав його - ммм запах пороху, а знаєш що це означає? - пострiл i величезне тiло впало на смiттєвi пакети - а я тобi казав - вона глянула на мене i навiть не моргнула
  - Все йде по плану. Мої люди захоплять капiтана i вивезуть по вказанiй адресi. Це наша єдина цiль, так що надiюсь обiйдеться без трупiв, ну ... - вона дiстала з кишенi ключi та шматок паперу i передала менi. "Вулиця Маккавеїв 07"
  - Як символiчно. Тiльки Квентiн мiг таке придумати - склав шмат паперу та кинув собi пiд ноги
  - Думаєш все вийде? Ми ж так i не знаємо твого повного плану. Коли ти до нас подзвонив це була несподiванка i звiсно ж честь - вона все ще довго щось розказувала з дурною посмiшкою на обличчi, яка починала мене дратувати. Коли вона вiдкрила i розвернулась до мене час зупинився
  - Едварде? Ти... Що це значить? Давай все обговоримо - пострiл
  - Немає, що обговорювати. Геть з дороги i дякую за виконану роботу. Я залишу рев"ю на вашому сайтi - забрав з її все ще теплих рук ключi i на всякий оглянув куртку
  - Оо сигари. Те що потрiбно, бо запах пончикiв менi вже набрид - я запалив одну з її сигар - це був John Morris. Такi ж курив мiй батько. Я знав цей запах, але вiн вже став частиною мене, яку нiяк не вилiкуєш. Звук iржавого двигуна, дурна музика фургончика з морозивом та сигаретний попiл, який падав прямо на адресу мiсця, де все закiнчиться. Почалась фiнальна арка
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Фiнал
  
  Я приїхав по заданiй адресi. Це був величезний ангар, який я знав як свої п'ять пальцiв
  - Надiюсь це мiсце колись згорить повнiстю - запалив ще одну сигару, дiстав з багажника канiстру бензину та облив машину, але в цей момент - твою ж маму, це вже занадто швидко, перекинув сигару в iнший бiк рота та вилив все що залишилось i викинув канiстру - хто знав, що вони такi здiбнi. Зробив останню затяжку та глянув на вечiрнє небо на якому почали з'являтися першi зiрки i викинув бичок у вилитий бензин. Зайшов до ангара, дверi якого дико скрипiли та закрив їх на колодку i викинув ключ у вiкно
  - Ранiше мого назначеного часу ти сюди не зайдеш, Крiста
  - Детектив Рейс, вiн закрився в ангарi та пiдпалив фургон. Що будемо робити?
  - Штурмувати
  - Детектив Крiста Рейс?
  - Так, а хто питає?
  - Замiсник капiтана центрального вiддiлка мiста Сiн сiтi - Джастiн Лок. Ми зайнялись тушiнням фургона, але це займе деякий час, пiсля цього ми оточимо ангар i почнемо штурм
  - Маєте олiвець або ручку?
  - Що? Детективе я все розумiю, але зараз не час для забавок
  - Господи ти маєш його чи нi? - вона засунула руку в передню кишеню його форми та дiстала ручку i з її допомогою зв'язала волосся в клубок - у нас немає часу на тушiння, вiн їх вб'є
  - Що ви про кого? У нього тiльки капiтан
  - Мушу з вами не погодитися. За останнiй п"ять мiсяцiв в моєму районi та двох сусiднiх пропало четверо людей та двох знайшли вбитими у своїх же квартирах. У кожних були вирванi або вiдрiзанi язики, пальцi. Загалом все що могло в його уявленнi стирчати не з того мiсця
  - Тiльки не кажiть, що це той хто захопив капiтана i тримає там. Я мушу звернутися до вищого командування для отримання пiдмоги
  - Немає часу! Якщо не почати дiяти зараз, все пiде котовi пiд хвiст. Скiльки людей ми маємо? Надайте менi план вулицi та самого ангара. Все потрiбно робити швидко. Я зупиню тебе Едварде
  Я закрив колодку, з-за двору було чути сигнал машин стражiв порядку та запах горiлого металу. Я глибоко вдихнув, натиснув на кнопку справа вiд мене i свiтло включилось. На перший погляд, звичайний ангар, проте за ширмою ховався вiн справжнiй. Бризки кровi та застояний запах гнилого м'яса. В ряд висiло сiм гакiв на яких за руки були пiдвiшенi четверо людей, а п"ятий лежав на землi
  - Вони дiйсно виконали все по красотi. А в них є той сайт? Хорошi хлопцi. Поставлю їм 5 зiрок i сонечко за екстра поцiлунок. Ну що ж капiтане, ось тепер ми помiнялись сторонами - витягнув шмат тканини з його рота i вiн вдихнув повними грудьми пiсля чого закашлявся
  - Тобi це так з рук не зiйде! Чуєш вони дiстануть тебе, а я ще помочусь на твiй труп - вiн плюнув прямо на мої туфлi, але навiть не звернувши увагу я потягнув його до гака, повiшав i пiдтягнув, щоб ноги не волочились по мокрiй пiдлозi. Коли я глянув йому прямо в очi, вiн щось кричав, плювався, що це було? Можливо погрози розправи, вбивства. Не чув нiчого. Вiн в них не бачив нiчого крiм пустоти, безмежної темноти, яка з'явилась в той самий момент як
  - Будь - ласка не треба. Ти вже тут? Вiдпусти мене. Я зрозумiв тебе, благаю зупинитись! - крики доносились з гака номер чотири. Я вiдвiв та витягнув пiстолет з кобури капiтана, пiшов повiльно влiво - благаю вiдпусти нас Едварде. Коли вiн почув що я наближаюсь його мочковий мiхур не витримав та пустив струю, яка забризкала всю пiдлогу повiльно стiкаючи з його штанiв.
  - Скажи Томi, ти мене боїшся? - iз цими словами я повiльно зняв мiшок з його обличчя, його мокрого та зблiдлого вiд болю обличчя. Вiн продовжував плакати - Чому ти мовчиш? Коли вона кричала ти не мовчав. Кожен з вас не мовчав!
  - Пробач Едварде, це все твiй батько ... ми нiчого
  - Мовчи старий брехун. Я все бачив. Бачив цими очима. Подивись в них, що ти бачиш? Подивись! - Я дивився просто в його душу, а палець на курку так i шепотiв менi випалити йому мiзки, щоб вони розлетiлись i бiльше не змогли нiкому не зашкодити - але не переживай ти так просто не помреш. Ти за все поплатишся. Бачиш ось це - я пiдняв пiстолет до його обличчя i сказав - знаєш що це? А знаєш що воно робить?
  - Будь ласка, не треба
  - Ось що! - я вiдстрiлив йому в його томi молодшого - ну шо тепер не так весело, так Томi? - кров лилась не так сильно, як я думав, але вiн мучився i менi цього було досить. Я глянув на гаки злiва вiд нього, люди, серця яких перестали битися давним-давно i їх ноги просто висiли в спокої - берiть приклад з них - вказав рукою на них та зняв з гака бiдолаху, який кричав вiд болю i викинув пiстолет
  - Та ти збожеволiв
  - Божевiльний не я капiтане, а свiт навколо мене
  - Двi групи зайде позаду, ти солдате пролiзеш по каналiзацiї, всi iншi штурмують головний вхiд. Всiм все зрозумiло?
  - Так мем
  - Детективе Рейс, скажiть чесно у вас з ним особистi рахунки?
  - Замiснику капiтана, вас це так цiкавить? Я думаю у нас зараз немає на це часу, а якщо ви стараєтесь мене пiдтримати, то у вас погано виходить! - вона вибiгла з оперативної палатки та направилась до штурмового пiдроздiлу - Едварде, ну ти й придурок
  
  Спогад 2
  - Крiста я тобi кажу, що це вони всi. Всi цi 7 семеро. Вони це зробили - ми сидiли в невеличкiй кофейнi, де було вiд сили декiлька людей, хоча i був обiд понедiлка. Можливо всi вiдлунювали вiд роботи. Хто знає
  - Едварде, я перевiряла їх тисячу разiв. Це не вони. Ти був дитиною, коли це сталось. Як ти можеш пам'ятати це? Тим бiльше бiльшiсть з них це кримiнальнi авторитети Сiн-Сiтi, навiть якби я хотiла я не можу їх заарештувати просто так, тому що ти хочеш - моє обличчя напружилось i я хотiв зiрватися, проте
  - Ось ваша кава. Експрессо без цукру та лате для чарiвної дiвчини
  - Дуже дякую вам - я невдало посмiхнувся до офiцiантки i вона пiшла - Крiста, ти не розумiєш. Чому ти не хочеш менi повiрити?
  - Я хочу Едварде, але глянь. Джек Айворi та Генрi Бенкс - два брати i за сумiсництвом голови мафiї нашого мiста. Ешлi Майлз або як його називають власник притулку робить величезний вклад для мiста i полiцiї також
  - Знаю я, який там вклад - вiдхилився на спинку крiсла i задивися у вiкно. Люди без жодних цiлей ходять на роботу, яку вони ненавидять, слухають начальникiв, якi плювали на їх iнтереси та живуть в сiм'ї, яка створилась по випадковостi i в натовпi я побачив його - Том Вотс
  - Едварде ти мене слухаєш? Едварде - вона поклацала менi пальцями перед очима i я нарештi звернув на неї увагу
  - Так, але я мушу бiгти. Побачимось пiзнiше Крiста
  - Ей Едварде, не кидай мене тут. Едварде!
  - Як думаєте шановнi? - я взяв до рук телефон та включив запис - Чи просто так я вас тут зiбрав? Думаю по розмовi з Томi ви мали все зрозумiти, я вам повiдаю одну iсторiю, але через те, що мiй любий детектив Крiста через 10 хвилин почне штурм ангару, ну приблизно, то у нас не так багато часу
  - Стоп ти її знаєш? Звiдки ти знаєш Крiсту Рейс?
  - Капiтане невже ви почали ставити правильнi питання? Так я її знаю. Це моя сес... - я зупинився i почув кроки оперативникiв на даху та позаду ангара - схоже народ у нас ще менше часу нiж я очiкував - я зняв мiшки з усiх трупiв та назвав їх поiменно по черзi - Адам Вокер - капiтан центрального вiддiлку мiлiцiї, страж порядку та за сумiсництвом ... - я плюнув йому в обличчя - Бен Джонсон - лiкар, на жаль вiд нього мало що лишилось пiсля вибуху, але мої кур'єри дiстали все що можна було, Томi Вотс, всi ми його чудово знаємо i звiсно ж та Ешлi Майлз - власник того самого притулку. На мiй превеликий жаль Джек Айворi, Генрi Бенкс не змогли вiдвiдати мою вечiрку i так вибачте капiтане, я вам збрехав, можете мене заарештувати - i тут у капiтана прийшло прозрiння
  - Як я мiг забути Карема Едвард. Ти ж син Маргарет - його обличчя зблiдло
  - Не смiй називати її iм'я кусок гiвна, ти не гiдний навiть i пасма її волосся пiсля всього що ти зробив, а я знаю що ти зробив i всi дiзнаються
  - Я ... я не знав, я думав вона всього лиш iграшка в руках Майлза. Навiть не здогадувався, що вона має сiм'ю. Та i твiй батько вiн прикидався її сутенером. Ой... блiн
  - Капiтане ви самi вiдповiли на своє запитання. Всi ви стражi порядку брехливi та несправедливi сволочi. Чи у вас хоч капля святого? Я знаю про твiй зв'язок з Майлзом та Притулком, тебе з батьком - всi ви лише куски м'яса, якi сьогоднi будуть вiдповiдати за свої вчинки - я тримав його за обличчя, вiдпустивши пiдiйшов до столу та забрав телефон, пiд'єднав його до телефону та включив запис
  - Що, що ти робиш? - вiн почав пручатися на гаку i повалився на пiдлогу - виключи, моя репутацiя, моя робота, все чого я досягнув. Вiн глянув менi в очi i я побачив в нього очах себе
  - Що капiтане? Нехай всi знають. Нехай всi знають як вона кричала, коли ти робив це з нею. А що ж ти зробив, коли вона бездиханна валялась бiля смiттєвого контейнера у мiстi, коли батько послав її за продуктами. Чому ж вона там лежала? А? Мiстере полiцейський? Та тому що була схожа на безнадiйну шлюху, яку ви i вся шайка трахала по велiнню мого батька! - мої очi горiли вiд злостi, але я поправив волосся i розвернувся - Ти заплатиш за це
  
  Спогад 3
  - Мiстер полiцейський, а чому ви знову прийшли? Щось сталось? - малий хлопчик вiдкрив дверi перед вже знайомою йому особою, капiтаном центрального вiддiлення мiлiцiї Джоном Маром
  - Так Едварде, до мене подзвонив твiй батько i нас потрiбно узгодити декiлька нюансiв. Ти ж не проти? - його посмiшка була зовсiм не веселою, а лише всиляла в душу хлопчика безнадiю та безвихiдь. Очi нiбито втонули в безкiнечнiй темрявi. Полiцейський пройшов повз нього i закрив за собою дверi залишаючи хлопця на дворi, поза власним будинком
  Це продовжувалось мiсяцями, роками. Мало не кожен день я копав у дверi, щоб допомогти мамi. З часом я почав не вiдкривати дверi всiм хто тiльки не приходив, але через те, що батько був проти я лише отримував ременем та сидiв на порозi будинку i слухав її крики
  - Всi ви виннi в її смертi i сьогоднi ви отримаєте, те що заслужили, а ти капiтане - я пiдiйшов до нього ближче i посмiхнувся - всi запам'ятають тебе - я нажав кнопку на телефонi, звук на колонках залунав ще голоснiше
  Голос капiтана лунав в колонках, якi я встановив за довго до цього моменту. Впевнений, що Крiста чула це. Ну що сестро тепер ти менi вiриш? Я пiдiйшов до середини ангару, знав, що скоро все закiнчиться, вiдкрив люк
  - Ей Томi, Томi - капiтан помiтив що пiстолет лежить прямо бiля бiдолахи без господарства - Томi, швидше поки вiн десь там. Вiзьми пiстолета та кинь менi, Томi!
  Ледве живий чоловiк витягнув руку та незграбними рухами пiдсунув пiстолет ближче, проте втратив надто багато кровi
  - Батькiвщина тебе не забуде
  - Капiтане! - бездиханне тiло впало на холодний асфальт ангару - а я знав, що тебе не можна лишати без нагляду. Тому в мене був ще один - нiкого не залишилось - я глянув на трупи перед собою та знову вiдчув себе самотнiм. Сiв на стiлець посерединi ангару та дiстав з пiд футболки кiльце моєї мами - я йду до тебе
  - Ну що народ починаємо! - один удар по воротах - два - три
  - Вибач Крiста, але дозволь менi померти спокiйно, я передам їй привiт замiсть тебе - я глянув на свої руки, вони були в кровi. У револьверi був один патрон - який же ти iронiчний, завжди любив це в тобi, прийми же мене
  - Це був ще один пострiл! Акуратно заходьте - але як тiльки оперативники увiрвались до ангара пролунав вибух, спрацювала бомба, яка з допомогою розлитого швидше бензину пiдпалило все навколо та виштовхнуло всiх на вулицю, а на колонках дальше грало зiзнання капiтана
  - Не може бути детективе, ми не встигли
  Вона не могла ,просто впавши на колiна вона плакала, її очi захлинались слiзьми вiд правди та втрати. Вона помилилась колись i тепер це вже не виправити. Всi бiгали, приїхала пожежна машина та її робiтники, тушили цiлий день. Першою в те що залишилось вiд ангара зайшла Крiста, але посерединi було тiльки одне вогнестiйке крiсло на якому залишився недогорiвший револьвер її батька та кучка попелу.
  Пiсля цього випадку на вулицi Маккавеїв 07 встановили меморiал, саму територiю обгородили вiд небажаних гостей. Крiста вкравши револьвер iз вiддiлку та з кучкою попелу в урнi поїхала на кладовище.
  
  - Ох Едварде, надiюсь ти здiйснив свою мрiю i зараз ти з нею там. Я молюсь за вас - вона витягнула з кишенi сигарети john Morris i запалила одну. Довго Крiста вдивлялась в могилу, а дим летiв все дальше в небо
  
  А чи завжди є тiльки один вихiд?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Нехай весь свiт пропаде!
  Нехай вiн брудом загниє
  НЕХАЙ згорить у вогнi святому
  Немає в ньому нiчого дорогого.
  I буде гниль текти по венах
  Немов той вiрус всiх уб'є
  I все з собою забере.
  Але в цей час все стане краще,
  Бо люди люблять всiм чинити бiль
  Потонуть в алчностi вони
  Заберуть їх слова мої.
  Можливо винятки є в свiтi, якi
  Найбiльше гiднi всiх похвал i честi,
  Але скiнчиться все що ми любили
  Усе впаде на стежку гною
  Цього вiчного побою
  Що кожен день травмують душi тi
  Що несуть щастя, радiсть в цiй кричущiй темнотi.
  I не буде це кiнець. Це буде лиш
  Початок того, що справдi ми всi прагнем по ночах
  Щоб люди - звiрi бiльше не любили
  Щоб люди - звiрi нiколи бiльше не хотiли
  Казати всiм слова брехнi.
  Щоб звiрi цi з кiнцем пiшли
  I нiкому бiльше бiль не принесли.
  
  Чи є взагалi щось правильним? Вчинок, слово, ставлення до людей? В наш час ця лiнiя розмита i дiзнатися як чинити правильно просто неможливо, але є один вихiд! Що з'явилось з нами на самому початку, що не покидало нас нiколи?
  Втрачений дiм
  Роздiл 1
   Так що? Сьогоднi ти вертаєшся до дому?
   На жаль
   Чому ти так це описуєш? Я думав вернутися до дому пiсля важкого робочого тижня, до жiнки та дiтей, i вiдпочити - це те чого хоче кожен чоловiк
   ...
  Я бiльше нiчого йому не сказав до кiнця дня. Вночi я прокинувся через страшний сон, але мене заспокоїв легенький i тендiтний вiтерець, i навiть коли зранку пiшов через густий лiс до дому, не промовив i слова. Мене звати Лост i я не хочу мати сiм'ю.
  Я все життя працюю на цiй роботi i кожнi вихiднi я вертаюсь назад через дуже густий лiс, якби тут зайшла людина, яка б не знала його як я, точно б в ньому загубилась, а я знаю його як свої п"ять пальц....
   Що це? Я... я цього ранiше тут не бачив, не повiрю, що тут хтось може жити - зупинившись перед одним з дерев, яке простягалось до самого неба i тим самим зачiпало своєю верхiвкою його шматок, я побачив дерев"яну табличку з гарними узорами та вирiзьбленими словами "сiм"я - це наше все" i стрiлка, яка показувала праворуч
   Хмм, все одно якась нiсенiтниця, пiду дальше - але я навiть не помiтив, як звернув не в ту сторону, яку мав би i о яке було моє здивування, коли я вдруге стояв перед тим деревом
   Що це все означає? Я ж знаю цей лiс, як я ...... - я вiдчув, як легенький вiтерець скользить по моєму обличчi i нiби падає на нерозчищену вiд листя стежку i звiльняє її вiд листяного покриву
   Це все дуже дивно - хоч я так i думав, проте ноги самi розвернули моє тiло i понесли його тiєю стежкою. 
  Роздiл 2
  Я продовжував йти далi i зрозумiв, що це не ноги йдуть замiсть мене, а я по власнiй волi крокував стежкою, яка тiльки-но чарiвним чином стала чистою i привела мене до дому
   ЩО? ЯК? Як тут може бути...? Я ....я не розумiю, все життя я ходжу цiєю дорогою i нiякої стежки i тим бiльше будинку тут не було! - мої нервовi крики перервали звуки грому, почався дощ
   Ще й це. Ну звiсно. Я щасливчик! Немає iншого вибору прийдетеся тут перечекати зливу. Цiкаво тут хтось живе? Хоча по його зовнiшньому виглядi не скажеш
  Як тiльки-но я його побачив вiн менi нагадав дiм з привидами. Вибитi вiкна, згнили дерев"янi стiни i по всьому ньому росте яка-небудь зелень. Коли я ступив крок на фасад будинку, який був накритий невеличким дашком дошки заскрипiли як кiстки моєї бабцi багато рокiв тому
   Ну.. я не сумнiвався - постукавши в дверi вони самi вiдчинилися i заскрипiли ще сильнiше нiж гнила пiдлога пiд моєю ногою
   Як це все ще не розвалилось? Тут хтось є? - я вiдкрив дверi повнiстю з цими словами i завмер, в цей момент я думав мої очi виваляться з голови вiд здивування
  Всерединi цей будинок зовсiм не нагадував себе ззовнi. Навiть вiкна, якi нiбито є вибитi виявились зовсiм цiлими. Злiва вiд мене була кухня i я такої чистої кухнi ще не бачив нiколи в життi, крiм тiєї, яку доглядала моя бабця. Нi одної брудної тарiлки в раковинi, на поличках безлiч приправ та соусiв, якi розташованi так гармонiчно нiби їх складали люди, якi переграли в тетрiс. Посерединi кухнi був невеличний стiл з вишуканою скатертиною, судячи з узорiв ручної роботи. В тумбах я помiтив велику кiлькiсть каструль та рiзного посуду. Я не мiг повiрити в те що я бачу ... Обiйшовши кухню i порухавши все що там було я в нервовому станi я сiв на диван, що був справа вiд вхiдних дверей. В той момент вiдчулась слабiсть i соннiсть, а диван здавався менi на стiльки м"яким .... раптом в моїй головi почали появлятися рiзнi спогади з мамою та сiм"єю, але вони не насторожили мене, а навпаки заспокоїли, тендiтний вiтерець знов скользив у мене по обличчi i кров у моїх венах закипала, тепло переповнювало мене, я згадав маму "Синок допоможи .....", хорошi спогади змiнили поганi i вже в менi кружляв страх, вiтер став холодним ....
   Що, хто тут? - почувши виразнi кроки позаду себе я вiдчув як нiжний жiночий голос прошепотiв менi на вухо
   Допоможи нам синку
   Коли я повернувся там нiкого не було, але сон поборов мене i заснув. Я спав весь день i всю нiч, i прокинувся аж на ранок наступного дня з криком i сльозами на очах
   Мамо ...
  
  
   
  Роздiл 3
  Прокинувшись перше, що побачив це був камiн, полум"я в якому легенько потрiскувало, а над ним висiла картина, яку я, скорiше всього, не помiтив, коли прийшов сюди вперше ввечерi, але щось з нею було не так i те що вiдрiзняло її вiд всього що було в цьому будинку - це її не доглянутiсть, вона нiбито пережила страшну вiйну, пожар i тiльки пiсля цього її сюди повiсили через це не можна було сказати, що на нiй зображено, але все ж я розгледiв чотири постатi, три великi i одну маленьку
   Це напевно власники - з цими словами вiтер, який вже втретє мене супроводжував вказав менi дорогу на другий поверх сходами я був ще бiльш розгублений нiж тодi як прийшов сюди, хотiв вийти на двiр подихати свiжим повiтрям зiбратися з думками, щоб добре зрозумiти все що тут робиться, але ...
   Я не розумiю, що тут твориться, але я мушу дiзнатися - пiднявшись по сходах, якi на диво не скрiпили i виглядали зовсiм новими, я побачив чотири кiмнати : двi злiва, одну справа i ще одну прямо передi мною
  Невеличкий коридор, який вiв до цих кiмнат був зовсiм пустим i темним, як чорно-бiла фотографiя, що кардинально вiдрiзнялось вiд першого поверху i перше, що попалось менi на очi - це таблички, але вони не були схожi на ту що привела мене сюди, вони були ...
   Звичайнi? - я завмер з цим питання i постарався вiдкрити першi, на табличцi яких писало
   Я працюю, нi в якому разi не заважайте менi. Це якийсь жарт? - вони не вiдкрились - невже тут потрiбен ключ i в цей момент дверцята в центрi коридору легенько вiдчинились. Дерев"яна дощечка вказала менi що в цiй кiмнатi жила дитина "Моя сiм"я найкраща" - писало на нiй
   Ну що ж вже пiзно йти назад
  Я зайшов i побачив розкiшну дитячу кiмнату, де повсюди були розкиданi iграшки, книжки, олiвцi - тобто все чим дитина тiльки можна володiти.
   Тут прямо все так як в моїй старiй кiмнатi - цi думки перервало зовсiм iнше i єдине що було доглянуто, i стояло в цiлковитому порядку - письмовий стiл на якому лежав альбом судячи з напису
   Що ж тут сталося, можливо ти щось менi пiдкажеш? - я повiльно взяв його i перегорнув на першу сторiнку з сiмейною фотографiєю, де всi посмiхаються, всi щасливi граються на подвiр"ї цього дому пiд великим дубом, який я скорiше всього не помiтив. На цiй фотографiї була неймовiрна кiлькiсть людей, по нiй неможливо було визначити хто ж люди з картини. Я гортав i з кожною ю переверненою сторiнкою настрiй фото змiнювався, людей ставало менше, посмiшки зникали i коли я побачив останнє фото у мене волосся стало дибом
   О Господи, нi, нi це не правда, не може бути - вiд шоку я впав на пiдлогу i вибiг з кiмнати, я хотiв покинути будинок ,але вiн не випустив мене, коли я вибiг з кiмнати, дверi закрились i будинок почав ходити ходуном, всi iншi дверi гупали i моє серце чуть не вискочило з грудей, я запанiкував почав кричати i повалився на пiдлогу все затихло i дверi, якi я не мiг вiдкрити легенько вiдчинились
  
  
  Роздiл 4
  I перед тим як у них увiйти мною керувала не цiкавiсть, а страх. Зайшовши до середини я був здивований величезною кiлькiстю....
   Невже це правда - я смiливим кроком пройшов через всю кiмнату до письмового столу i вiдкрив шухляду, в нiй було те що я шукав, навiть стiйкий запах дiдових сигарет не зупинив мене
   Це неможливо, це не може бути правдою - я вилетiв з тої кiмнати i вона гучно та швидко закрилась за мною, але я не звернув на це уваги, тому що на цей момент всi дверi були вiдчиненi. Я зайшов у сусiдню на якiй було написано "Тiльки за обiдом побачимось". Так само лаконiчно та iз знанням того, що менi було потрiбно я пройшов, нi, пробiг через всю кiмнату i забрав рiч зi столу
  Вийшовши передi мною були останнi дверi i я боявся в них заходити. В порiвняннi з iншими кiмната кардинально вiдрiзнялась. Стiни були обгорiвшi, але я не вiдчував якогось занепокоєння, навпаки я вiдчув якусь легкiсть та спокiй i вiтер знову направив мене, але я наважився пiти глибше i коли повернувся за порогом була червона як кров троянда. Хотiв пiдiбрати її, але щось не пускало мене, я знову вiдчув тепло, нiбито хтось обняв мене.
   Мам
  Кiмната загорiлась, навколо було багато полум"я, а я просто стояв посереднi i продовжував вiдчувати це тепло, яке переповнювало моє серце, моя кров знову кипiла, але менi не було погано я був щасливий i раптом .... все пропало. Вогонь згас, я впав на колiна i холодний, нiжний та легенький вiтерець пробiгся по менi нагадуючи страшну правду. На пiдлогу почали скапувати сльози.
  Коли я вийшов з кiмнати i пiдiбрав розу, коридор змiнився на одну величезну кiмнату в якiй було все вiд всiх чотирьох. В повiтрi лiтав запах старих дiдових сигарет, а з iншого кiнця доносився солодкий подих бабусиної випiчки. Ця частина кiмнати, де перемiшались речi з їхнiх кiмнат нагадували корiння дерев, якi посадили один бiля одного. Вони переплiтались i внаслiдок цього там були i рiзьбленi та вишитi вироби з дiдусевої кiмнати та пiчка i каструлi, i форми для випiчки з кiмнати бабцi, якi гармонiйно перемiшались та створили витвiр мистецтва, який не перевершить нi один художник, архiтектор чи скульптор, але на мiсцi, де цi кiмнати перетинались стояв стiл, де були два крiсла. За ним вони двоє завжди займались своїми справами, тому я витягнув з кишенi нiж для рiзьблення та ложку на ручцi, якої було наше сiмейне фото i подивився в iншу частину кiмнати, де була моя i мамина. Я з неймовiрним зусиллям переступив через бiль i пiдiйшов до альбому, перевернув на останню сторiнку положив там троянду i повернув альбом на мiсце. Там не було фотографiї, тому що я спалив пiд дубом - великим деревом на подвiр"ї, де ми її i похоронили. На тому мiсцi в альбомi була дата.... Дата пiсля якої наше життя змiнилось. В цей день ми її втратили. Я закрив очi i побачив її обличчя, згадав тi щасливi моменти i свята на яких була вся наша велика сiм"я, але коли я розплющив очi я був перед будинком, перед тим великим дубом i тримав у руцi фото.
   Як давно це було. Чому саме зараз? Чому саме зараз це стається зi мною? Чому так мало статися? Я не хотiв... н ...е хотiв щоб ти йшла, менi так тебе не вистачає
   Я не пiшла, я завжди була з тобою. I в страшну грозу, коли дощ не замовкав i у важких ситуацiях, хоч ти i не знав цього. Я живу в твоєму серцi i поки ти будеш мене пам"ятати, я буду жити
   Що? Мам? - я розвернувся i хотiв схопити її за руку, але там нiкого не було, тiльки альбом. Мокрий та гарячий, хоч дощ уже закiнчився. Я знову вiдкрив останню сторiнку i вставив туди фото. Наше останнє спiльне фото на якому був я ,мiй дiд, бабця та вона, моя найрiднiша .найкраща за всiх на свiтi. Я обняв цей кусок паперу, що тримав у руках i знову заплакав, так голосно, що птахи позлiтали з дерев i в лiсi стало настiльки тихо, що можна було почути шелест листя та дихання природи.
   
  Роздiл 5
   Тату, а що стало з тим чоловiком?
   Так ,так розкажи, що було далi
   На цьому моментi iсторiя обривається i тiльки йому було вiдомо, що сталось дальше
   Ееееее так не чесно, ми хочемо знати - вони сказали це в унiсон, я засмiявся вiдповiв
   Як же я вас люблю, але треба лягати спати, бо мама нас приб"є. Вона злиться, коли я вам таке розказую
   Ми їй не скажемо тату!
   Даєте слово???
   Даємо
  Я був дуже радий, що цi два малих розбiйника є в моєму життi Алiса та Едвард. В останнє глянувши на них скрiзь щiлину у дверях я закрив дверi.
   Коханий, ходи вже спати. Що ти тут робиш? Вони що ще не сплять?
   Тихо, тихо тiльки-но заснули. Будь тихiше - я обняв її, жiнку, яка подарувала менi щастя пiсля того як знайшла мене в тому лiсi
   Так ти правий, коханий, ходи теж спати, сьогоднi був дуже складний день - ми пройшли попри стiну з картиною з якої вiтерець з вiкна здував будь-якi пилинки...
  Я багато разiв думав про подiї того дня i я можу з впевненiстю сказати, що якщо розказати це комусь вiн подумає, що я божевiльний, але завдяки тому дню я зрозумiв одну дуже важливу рiч, тiльки сiм"я може зробити людину по справжньому щасливою. Мене звати Лост i я повернув своє щастя, а що на рахунок тебе?
  
  Який скарб є найцiннiшим?
  
  Не потрiбно бiльше iнших людей
  Ми розумiєм один одного без зайвих речей,
  Хоч пусти свої кроки посеред ночей.
  Посмiхаюсь знов крiзь сльози
  Немов би мої почуття не знали болi.
  Нi, багато я не хочу -
  Цiлу вiчнiсть кровоточу.
  Дай менi свою руку, буду тримати!
  Прошу подари слово, я буду пробачати!
  А якщо ти не будеш кохати
  Менi вже не потрiбне це життя проживати.
  Кожен вечiр згадую тебе
  Чи хочеш повернути все?
  Проте рана зажити вже не зможе.
  Вдумайся в слово ти моє!
  Все ще мрiю, десь випадково, зустрiтись,
  Твоїм вогнем загорiтись.
  I не потрiбно мене словами жалостi тушити
  Я хочу повнiстю згорiти.
  Дай менi свою руку, буду тримати!
  Прошу подари слово, я буду пробачати!
  А якщо ти не будеш кохати
  Менi вже не потрiбне це життя проживати.
  
  Вiдчуття, емоцiї! Ось що в поєднаннi з холодним розумом повинно керувати нами, але на жаль бiльшiсть з нас використовує один або максимум два елементи, але чому? Що заважає нам iнколи прислухатися до нашого серця?
  Страшний дiагноз
  Роздiл 1
  - Лiкарю, який дiагноз? - в хлопчика трусилися руки i вiн не мiг зупинити плач. Його лице спухле вiд слiз перетворилось в один великий гранат з якого рiкою ллється вже червоний сiк - будь-ласка скажiть що це не правда? - впавши лiкарю на груди вони обнялись
  - Менi дуже шкода, але вже занадто пiзно. Слиз заповнив майже всi частини легень. Ми вже нiчим не можемо допомогти. Ме...менi дуже шкода, вибач хлопче - вiн теж заплакав
  - Я хоч можу її побачити Будь-ласка
  Лiкар довго вагався ,не знав що робити i його мучила совiсть. А за дверима сидiв вiн, той маленький хлопчик, який нiколи бiльше може не побачити свою рiдну маму. Його плач, напевно було чути на всю лiкарню. Лiкар iнколи його не забуде. Колись давно вiн дав клятву i не змiг врятувати життя. Виходить вiн порушив її, але можливо вiн зможе допомогти хоч цьому хлопчику. Пiсля довгих роздумiв вiн вирiшив.
   Я зроблю все для нього. Можливо це буде щось незначне, але я постараюсь
  Роздiл 1
   Мам, а коли ти пiдеш до магазину по їжу, бо вже дуже голодний
   Вибач, синочку мамi мають прислати повiдомлення ,щоб вийти з дому. Зараз дуже важкий перiод i тому потрiбно бути акуратними. Почекай ще трiшки.
   Добре, мамусь
   Ану, йди до мене - вона пiдiйшла i стала на одне колiно поряд з ним - Господи, який ти вже великий, скоро буде бiльший нiж я - її нiжка посмiшка зiгрiвала його краще нiж будь-що на бiлому свiтi - давай обнiми мамцю
  I в цей момент запищав телефон. Вона пiшла по нього на кухню так i не обнявши сина, i крикнула
   Сину, я вже йду скоро ми щось поїмо. Почекай мене пiв годинки i мамуся зробить щось дуже смачне
  Вона одягнулась в осiнню червону куртку та чорнi черевики, одягла шапку та замоталась шарфом
   Ти схожа на снiговика. Шкода що цiєї зими не було снiгу i ми так i не злiпили його
   Нiчого наступного року обов'язково - вона поцiлувала його в лоба, так i не обнявши i швидко вибiгла на вулицю так як на закупiвлю продуктiв їй дали всього лиш 20 хвилин
  Хлопчик радий вiд того, що вони з мамою зараз з мамою будуть їсти пiшов пританцьовуючи на диван дивитися телевiзор, але в нього в головi виникла генiальна iдея. Вiн захотiв зробити їй подарок. Та такий що вона здивувалась не на жарт. Вiн облазив весь будинок в пошуках чогось особливого i знайшов це, бабусин старий медальйон, який вона подарувала йому. Незадовго пiсля того вона померла, але її пам'ять назавжди буде з ним в цьому медальйонi. Пройшло 18 хвилин, а вiн вже знайшов iдеальний сюрприз i вже чекав маму бiля дверей сховавшись позаду висячого одягу, але її не було. 20 хвилин, 25 хвилин, 30 , година. Дальше вiн збився з рахунку як запищав телефон, мама забула його дома.
   Ало мам?
   Ало доброго дня, вас турбує мiсцева лiкарня до нас потрапила жiнка iз затягнутими симптомами COVID-19 ви її знаєте? У неї у гаманцi був цей номер. Ало? Ало? Ви ще там
  Телевiзор був увiмкнутий i ведучий новин казав
   Давно вiдомо, що страшний вiрус, якого вже охрестили COVID-19 тероризує весь свiт. Будьте обачнi, мийте руки та використовуйте дезiнфектори. Не забувайте одягати маску та уникайте великого скупчень людей i як завжди бережiть себе та своїх рiдних
  Вiн ще довго розказував про наслiдки вiрусу та що робити у разi виявлення та хлопець вже нiчого не чув, а на тiй сторонi слухавки не було вже нiкого. Його переповнювало якесь незрозумiле вiдчуття пустоти та самотностi. Тiльки недавно вiн бачив її перед собою, але це не мало значення так як вiн впав на пiдлогу , в очах стало темно i вiн заснув, але все ще бачив перед очима її образ. Той самий бездоганний образ тiєї людини, яка є для нього цiлим свiтом, зiркою в небi ,що показує шлях. Вiн спав i йому снився сон. Разом з мамою вони були на пляжi .але це був дивний пляж .вiн був пустий та зовсiм не такий, який уявляють пляжi дiти. Тут не було малечi ,яка грає в пiску, не було дорослих якi купаються в морi ,не було людей якi розносять їжу по ньому ,навiть сонце не свiтило. Хлопець повернувся до неї i почув
   Не переживай синку все буде добре. Ще краще нiж є зараз. Вiриш менi?
   Але мам я не хочу, не залишай мене. Вона обняла його в останнє i вода понесла її далеко в море, а вiн не мiг рушити з мiсця. Його нiби почав поглинати пiсок i море враз почервонiло ,воно було як закипiвши, кров ринула на нього
  
  
  
  Роздiл 2
   Хух. Де це я? - хлопець прокинувся в дивнiй бiлiй кiмнатi з величезним вiкном, а точнiше дзеркалом.
   О ти вже прокинувся
   Де я? Де моя мама? Чому я тут? Хто ви? Допоможiть!!! МАМ
   Спокiйно хлопче ти в мiськiй лiкарнi i ти не сам, i це напевно єдина приємна новина - медсестра пiдiйшла до того великого дзеркала та натиснула кнопку i воно стало прозорим, а за нм бал жiнка. Без тями лежала на лiжку пiд'єднана до якогось пристрою з багатьма трубками. Звiдки малiй дитинi знати що це?
   Мам? Це моя мама? МАМ. Пустiть мене до неї. Де дверi? Мам!
  Медсестра не могла мовити нi слова , дивлячись як дитина б"є кулаками те скло i плаче вiд того що його мама не поряд ,аж коли у дверi прийшов чоловiк у бiлому халатi та бородою. Вiн сказав їй пiти допомогти iншим хворим i вона зникла.
   Сину нам потрiбно поговорити
   Пустiть мене до мами!
   Обiцяю ти з нею побачишся ще час є, але спочатку давай поговоримо
  Хлопчик трохи заспокоївся i сiв на стiлець на який йому показав цей чоловiк
   Це ж твоя мама ось там?
   Так моя - вiн все ще силою стримував сльози
   Я тобi зараз скажу дещо дуже важливе ти уважно мене послухай, добре? - малий промовчав - так ось це дуже складний випадок i навряд чи навiть я зможу щось зробити, проте ти маєш знати найголовнiше. Ти єдине що в неї є i вона любить тебе бiльше усiх на свiтi i це не її провина, а моя i я щиро прошу пробачення за це i все iнше. То не вини її, пам'ятай та живи з пам'яттю про бабцю i з цим медальйоном - вiн вказав на мою кишеню. Хлопчик засунув туди руку i витяг його, найкращий подарунок, який вiн таки не змiг подарувати. Втер сльози
   А до чого тут ви? - але коли вiн розвернувся чоловiка вже не було, а до кiмнати зайшов, збентежений чимось, лiкар i побачив хлопчика
   Ходи я тобi допоможу, ти зможеш її знову обняти
  Мати звiсно не вижила i розповсюдження злого вiрусу продовжується з чим людство ще досi продовжує боротися, але лiкар допомiг хлопчиковi останнiй раз її обняти за що отримає винагороду i кожен з нас її отримає, якщо зробить щось добре у цi надзвичайно тяжкi часи, коли кожному потрiбна пiдтримка. I ця винагорода це вони дiти, наступне поколiння, свiтло, яке породить щось нове. Навченi гiрким досвiдом вони будуть прагнути запобiгати подiбним випадкам знову.
  Бережiть своїх рiдних, але не втрачайте голову i живiть заради тих хто ще живий. Пам'ятайте про померлих та допомагайте живим. Живiть так щоб потiм все ще була можливiсть згадувати все це як страшний i дурний сон.
  
  Яка справжня цiна нашого життя?
   
  В реальностi все iнакше.
  Не так як слова i думки
  Немає в цьому свiтi пом"якшень
  Лиш ти, лиш ти, лиш ти!
  Проте прийде i з часом та людина,
  Яку пошлють немов з небес
  I буде це божественна хвилина,
  Коли ти будеш з нею, а не десь.
  
  Часом хочеться, щоб мене пiзнали
  Щоб взяв хто-небудь i сцiлив всi рани
  Я хочу щоб про мої почуттi ви знали,
  I знайте затягнулися всi шрами.
  Пишу це, бо мої монстри реальнi
  Вони сидять у мене в головi
  Змушують робити вибори моральнi
  Роблять боляче не тiльки менi!
  Всеж, коли ви ламали мене змiг посмiхнутися
  Не змiг вiд правди задихнутися
  I тому я тут щоб свою правду сховати
  Нiхто не буде про неї знати.
  Я хочу забути їх i легко по ночах засинати
  Щоб не було такого - не хочу в страшних снах я лiтати,
  А тихо i спокiйно перед сном молитву читати.
  
  В будь-якому випадку - це не має значення
  Я не хочу знати причини ваших зрад
  Рано чи пiзно я задихнусь вiд звуку ваших слiв
  I нiчого вже не буде мати значення
  Врештi-решт - це одне з видiв прекрасного.
  На сьогоднiшнiй день багато людей довiряють вибiр своєї долi комусь iншому, батькам, друзям, але це найгiрше що може бути. Саме ти i тiльки ти маєш вибирати. Не твоїм батькам працювати на твоїй роботi, друзi не завжди залишаються в твоєму життi. Тому думай головою. Що ти хочеш? Ким ти хочеш? I найголовнiше - для чого ти це хочеш робити
  Поклик долi
  Роздiл I (Пересмiшник)
   Вимiтайся звiдси, не хочу тебе бiльше бачити
   Але ж ти не можеш мене просто так вигнати. Це дiм мого дiда
   Якщо ти забув ти всього лиш паскудний музикант i я легко зможу вiдсудити його в тебе. Мiй брат юрист вiн менi допоможе. Не хочу тебе бiльше бачити. А i якщо ти хочеш забрати свої безглуздi речi то випередити мене, бо завтра вечором приїде машина iз смiттям i я без каплi сумнiву все викину
   Але ж Марто, зачекай - я не встиг нiчого не сказати, вона виштовхала мене на вулицю i закрила дверi прямо перед моїм носом. I що тепер? Перша думка напитися, але... - звiдки в мене грошi, все залишилось дома - я не знав що менi робити ,це було 10 година i спрямувавши свої ноги вулицею я залишив свiй дiм позаду
  Я Ентонi Тейлс i чого б вам не почути мою iсторiю? Того ж вечора я понишпоривши в кишенях i найшов трохи грошей, якi ховав вiд жiнки . Бар в який вирiшив пiти не важко описати. Це було невеличке примiщення на краю мiста. Хороше мiсце...
   О Ентонi !! Народ подивiться хто вернувся - не встиг я зайти до бару як Джек, а саме так звали бармена i власника почав збирати людей - Ви тiльки подивiться сам Ентонi Тейлс - жива легенда.
  I тiльки всi бiльш менш притихли i повернулись до своїх столикiв, i я спокiйно присiв бiля барної стiйки
   А може ...- вiн глянув на мене косим, проте заiнтригованим поглядом
   Що Джек? Якщо ти про те що я думаю, то нi! Категорично нi!
   Але ж чуваче ти був зiркою. Мiй бар тiльки тому i живий ще, бо ти його зробив популярним, а що сталося з тим дзвiнкоголосим красенем, який таке виробляв на сценi, що волосся дибом ставало. Де вiн пропав?
   Його бiльше немає друже - з цими словами я простягнув йому тi грошi що в мене були i отримав своє вiскi, завжди любив його. Його смак породжував спогади i ой дарма я сюди прийшов i п"ю цей алкоголь. Я обернувся i побачив сцену......
  Спогад 1
   Ей Ентонi, Ентонi .... Ало ти тут?? Земля викликає мiстера Тейлса
   Що? А Майкл це ти, вибач я задумався - це був Майкл - головний гiтарист i моя опора, а тобто мiй найкращий друг. Досить високий хлопець з довгим до плечей волоссям, прямо як iкона стилю у 80-х. Веселий та безтурботний, батьки хочуть вiддати його до коледжу i вiн завжди менi казав ...
   Ох Ентонi ти хочеш жити майбутнiм i забуваєш про теперiшнє, колись ти i не зрозумiєш, що втратиш все що маєш i будеш жалiти. Ти мрiйник - це добре, але не забувай про нас, твоїх друзiв - вiн вiдсунув кулiсу i я згадав ,чому я тут, думки пропали, мрiї забулись я просто жив цим, музикою ....
  Але це були всього лиш спогади, лише дитяче захоплення, яким не було суджено стати чимось бiльшим. Але якщо чесно, то я був вмiлий в цьому, мiй голос крав жiночi та дiвчачi серця. В якийсь момент навiть думав, що саме цим я хочу жити все своє життя, але iснує така рiч при появi якої ми забуваємо про все - кохання. Так саме це змушує людей робити не обдуманi речi та говорити слова ,якi вiн думав що iнколи не скаже. I це дуже дивно, коли тебе приймають таким який ти є, якщо ти той ще гiвнюк.
   Як там Марта? - я виринув з своїх думок через питання бармена, який вернувся до мене пiсля того як обслужив декiлька людей, якi сидiли збоку i неприродньо витрiщались на мене
   Все добре Джеку, не переймайся - я зробив ковток
   Якби було все добре ти б не прийшов сюди, того дня ти ясно дав всiм знати, що не повернешся
   Все гаразд. Вона просто поїхала до мами i я вирiшив зайти - я допив все що було в моїй склянцi
   Не бреши менi чуваче, я добре тебе знаю i ти не вмiєш брехати. Якщо хочеш ...
   НIЧОГО Я НЕ ХОЧУ! I ВIД ТЕБЕ МЕНI НIЧОГО НЕ ПОТРIБНО ,ЩО ТИ ВЧЕПИВСЯ? ВСЕ У МЕНЕ ДОБРЕ - це було так неочiкувано, що Джек навiть вiдiйшов назад
   Якщо так, думаю тобi варто покинути це мiсце, старий друже - вiн без зайвих слiв показав менi на вихiд
  Мовчки вставши я пiшов на вулицю. Там було холодно. Передавали похолодання на весь наступний тиждень. Ну хто знав, що в мене буде неочiкувана нiчна прогулянка
   Треба знайти де заночувати
  Недалеко вiд бару був вокзал. Саме завдяки цьому вiн i виживав останнiм часом, так як всi розумнi люди поїхали звiдси, а Джек залишився виключно через нього, бар був його всiм. Надто багато ми сил в нього вклали.
  Вiтер тiльки посилювався i в мене головi паморочилось вiд тої склянки вiскi, напевно через довгий сухий закон органiзму не пiшов менi на користь. Проте якимось чином я дiйшов до вокзалу. На входi лежала собака
   Привiт хлопчику, теж вигнали з дому так? Ну нiчого все буде добре - я любив собак, хотiв було навiть завести одну, але Марта була проти. Залишивши в спокої собаку я зайшов до середини - не так багато людей як я думав, в мене чомусь почалась панiка, я трясся i чуть було не почав бiгати у всi сторони, але ...
   Ей хлопче спокiйно, тут є ще люди окрiм тебе - на мої переживання звернув увагу якийсь чоловiк i почав пiдходити все ближче i ближче - оо хо хо невже це сам Ентонi Тейлс - зiрка музики, який залишив кар'єру через жiнку
   Вам чогось треба? Я зараз не в настрої спiлкуватися, хотiв би загрiтися якщо ваша ласка - я з дивною посмiшкою вiдсунув його в сторону i пiшов до батареї
   Я якраз їхав до готелю, можу вам допомогти, якщо ваша ласка звiсно ж - я зупинився на пiв дорозi i повернувся до нього
   Навiщо вам менi допомагати?
   Я всього лиш хочу виступити в ролi доброго самаритяна - його дика посмiшка мене лякала, але в мене було iншого виходу, на цьому вокзалi я б не дотягнув до ранку ...
   Так який номер ви хочете? - його посмiшка збiльшилась в рази.
  
  
  
  
  Роздiл II (421)
  Як тiльки ми вийшли за межi вокзалу почався сильний дощ, стало ще холоднiше i пробував якось себе загрiти.
   Мiстер Тейлс чому ви там стоїте сiдайте в машину, якщо ваша ласка - з цими словами вiн сiв на мiсце водiя та вiдкрив менi дверi - я все ще вагався
   Добре, все одно втрачати нiчого - його машина напрочуд була схожа на мою. Вперше я зустрiв цю частинку мене в моє повнолiття, коли тато подарував її менi i о Господи я обожнював все в нiй
  Ми їхали по вулицi Хол оминаючи безлiч сiрих та страшних будинкiв, якi вiдрiзнялись один вiд одного тiльки що номера i якби звичайна людина сюди приїхала вона б не кидала монети у фонтан щоб повернутися знову, в цьому я був впевнений. А як же я тут опинився?
   Мiстере Тейлс, якщо ваша ласка....
   Та перестань ти це говорити! Тобi що пластинку заїло? Досить мене передражнювати! Ти ж це не я! - вiн не аби як здивувався моїй реакцiї, але мовив дальше тим самим спокiйним тоном
   Вибачте, я постараюсь. Чому ви опинились в такому неблагополучному мiсцi в таку годину?
   Не твоя справа
   Так, я розумiю. Ви мене не знаєте i не помiтили би якби я не почав розмову з вами, але мушу сказати, що я знаю вас - ми оминули мiй будинок, в ньому посеред ночi було ввiмкнене свiтло - це бiльше не ваш дiм, забутьте про нього
   Що? Звiдки ти знаєш що це мiй дiм? Хто ти такий? Ану зупини машину я вийду
   Але мiстере Тейлс ми вже приїхали. Якщо ваша ласка, будь ласка вiзьмiть одяг iз заднього сидiння. Я знаю у вас багато запитань, але давайте ми перше пройдемо у номер i там я вiдповiм на все. Домовились? - тепер вiн не виглядав таким веселим як ранiше, але все ще повторював цi слова, так якби грає зi мною
   Добре - з суворим поглядом я зробив те що вiн просив
   Зачекайте секундочку до мене дзвонять, ви заходьте - вiн витягнув свiй телефон з кишенi, проте я не чув звуку дзвiнка, напевно вiбрацiя
   Так, так. Слухайте, а може не треба. Мiй гараж уже не пiдходить? - вiн говорив декiлька хвилин i ми зайшли до готелю
  Його назва пiдходила цьому мiсту дуже сильно - "Лiгво вовка". Я тут був один раз, коли нам з групою було потрiбне мiсце, спокiйне мiсце щоб все як слiд пiдготувати на скiльки я пам"ятаю ми вибрали кiмнату 421
   Доброго дня, я би хотiв орендувати кiмнату на одного на одну нiч i в мене є прохання, може це бути ця кiмната - вiн витягнув з своєї куртки шматок паперу i показав дiвчинi на рецепшинi
   Так звiсно, вона зараз вiльна - поки вони обговорювали цiни та iншу фiгню, яка менi була зовсiм не цiкава в головi знову спалахувати обривки спогадiв ....
  Спогад 2
   Хей народ ви купили все що нам було потрiбно? - Майкл як завжди кричав у весь голос, не зупиняючись
   Ей хлопче спокiйно, тут є ще люди окрiм тебе i так ми все купили - це був Артур, наш барабанщик. Суворий та дуже високий, нiби то сам Майкл Джордан благословив його. Лисий та мускулистий вiн не виглядав на наш вiк, проте саме так i було. Якби не вiн ми б не могли пити алкоголь до 21, а так у нас козир
   Слухайте, а може не треба. Мiй гараж уже не пiдходить? - а ось цей переляканий хлопчина наш басист, Френк. Дуже талановитий, але й надзвичайно скромний. Я взагалi дивувався як вiн виходить на сцену. Його вiчно довге волосся, яке вiн вiдмовляється стригти падало йому на очi i створювали вигляд крутого рокера. Але саме це нам i потрiбно
   Все буде добре, Френкi, не переживай. Це ж всього лиш одна нiч i твiй гараж надто шумне мiсце для наших приготувань, тому ми й обрали цей варiант. Я як головний в групi завжди його заспокоював i в мене це непогано виходило
  I поки ми говорили Артур з Майклом орендували нам кiмнату на четвертому поверсi, кiмнату 421 ...
   Мiстере Тейлс все готово. Ходiть - вiн пiдiйшов до мене i дав в руки ключ вiд кiмнати 421 - все буде добре, Ентонi, не переживай - вiн знову почав посмiхатися
   Не потрiбно менi твоїх заспокоєнь, ходи вже - в мене почало сiпатися обличчя, я потiв, цi сходи, що вели до кiмнати здавалися безкiнечними i ще цей дивний чоловiк... звiдки вiн знає номер цiєї кiмнати, звiдки вiн все це знає ... я .. що менi робити, втекти? Що?
   Мiстере Тейлс ми прийшли. З вами усе гаразд?
   Що? - ми стояли перед нею, кiмната 421. Я повiльно вставив ключа i повернув, проте коли я зайшов страх пройшов. Я згадав всi безтурботнi днi з моїми друзями, нашi концерти та ....
   Бачите мiстере Тейлс я був потрiбен вам - тепер коли я глянув на нього вiн посмiхався, але не так як ранiше, а по справжньому. Доброю, невинною посмiшкою, моєю посмiшкою....
   Хто ти?
   Все по порядку Ентонi. У нас ще є декiлька хвилин, заходи до номеру i дозволь менi повiдати щось цiкаве
   До чого декiлька хвилин? Що цiкаве??
   Ну Мiстере Тейлс майте терпiння i все побачите - я вiдчував тепло та спокiй, не знаю чому, але я став собою. Сум та злiсть пропали i менi хотiлось щось робити, а не просто вiдвiдувати роботу з метою заробiтку
   Так от. Розкажи менi, що сталось як ти тiльки приїхав сюди? Не то що сталось як ти був тут останнiй раз, а тi подiї, що стались з тобою вперше як ти приїхав сюди, в це Богом забуте мiсто
   Я? Я приїхав на поїздi i .... - я глянув йому в очi
   Так правильно ти допомiг нужденному, який зайшов до вокзалу, щоб загрiтися i вiдвiз його сюди, саме сюди, в цей готель - вiн на емоцiях злетiв на ноги i почав енергiйно розказувати - ти був тут не один раз Ентонi - Вiн звiдкись взяв чашку кави i зробив ковток - я тут щоб допомогти тобi згадати хто є насправдi, але щоб тобi було легше я це зроблю словами твого друга. Ентонi ти хочеш жити майбутнiм i забуваєш про теперiшнє, колись ти i не зрозумiєш, що втратиш все що маєш i будеш жалiти. Ти мрiйник - це добре, але не забувай про нас, твоїх друзiв.
  Спогад 3
   Ну що хлопцi ви готовi? Цей вечiр мусить стати нашим кроком у вищу лiгу. Я спитаю ще раз. Ви готовi??? - вiн це викрикнув уявляючи себе американським футболiстом, команда якого тiльки от вийшла на поле
   Так Майкле ми готовi - всi iншi члени групи викрикнули це в унiсон i побiгли на сцену. Я пiдiйшов до мiкрофону, сказав людям хто ми i що взагалi вони тут забули, i це почалось. Я ще досi пам"ятаю, як я рвав свої зв'язки на тiй сценi, але сталось непередбачуване, коли я вiдволiкся i глянув на вихiд з бару, то побачив, що Марта - дiвчина, яку я кохав всiм серцем виходить за руку з кимось iншим i це вибило мене, це не був нiж в спину - це був укол в серце. Укол iз смертельною отрутою, яка розтiкалась по кожнiй частинi тiла, затiкаючи в кожний її сантиметр. Бiль переповнював мене, але я ... я злiз зi сцени i вибiг на двiр
   Ей ти, ану вiдiйшов вiд неї - вiн не встиг зреагувати як я вдарив його точнiсiнько в нiс, розвалившись на холодному асфальтi вiн почав плакати вiд болю, я хотiв ще вдарити його, але Марта почала мене заспокоювати
   Заспокiйся коханий вiн нi в чому не винуватий, я просто хотiла перевiрити що для тебе важливiше якась музика чи я - вона поцiлувала мене i глянула в очi, я їй повiрив, але що було страшнiше я кинув хлопцiв
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Роздiл 3 (покликання)
   Але ж .... - з вiдкритим ротом я дивися на цього чоловiка що сидiв навпроти мене i посмiхався
   Питання не потрiбнi - вiн показав рукою на дверi. Хтось в них постукав
  Не знаю чому, але я зiрвався i побiг до них i коли я їх вiдкрив я не повiрив своїм очам. За ними стояли Артур, Френк i Майкл. Вони вже були не дiти, а дорослi люди. Проте Френкi не змiнився.
   Хлопцi, що ви тут робите? Я дуже радий вас бачити - я хотiв їх обняти, але Артур вiдштовхнув мене
   Ти думаєш ми тобi пробачили? - тиша - Такий серйозний став та ходи сюди, ми скучали - вони всi почали з мене смiятися - ми тебе давно пробачили, ми розумiємо, що молода кров, кохання, все добре - моїй радостi не було меж
   Заходьте! Ви пам"ятаєте цю кiмнату? I ще я хочу вас з деким познайомити - я хотiв їм вiдрекомендувати цього загадкового чоловiка, але вiн пропав
   Кого Енi? Тут нiкого крiм нас - здивованi хлопцi стояли на порозi i дивились на мене як на дурачка
   Та не зважайте, а як ви дiзнались що я тут?? - я був трохи розгублений
   Тобто як? Ти ж сам подзвонив, години двi назад, до Френкi i попросив нас приїхати. Ти не пам"ятаєш?
   А так точно, я забув хлопцi. То ж давайте розказуйте, як ви живете ? Як справи? Я так скучив
  Цiлу нiч ми сидiли i говорили про все на свiтi, навiть домовились на днях завiтати до бару Джека i дати пару концертiв. Треба буде перед ним вибачитися. Нiч пролетiла як орел на полем. Майкл як завжди розказував небилицi про дiвчат, Артур про свiй магазин який вiн вiдкрив, а Френкi розбив лампу, що стола на комодi i всю нiч переживав що їх посадять. Наступного ранку, ми вернулись до мого старого будинку, де Марта викидала мої речi та спорила з своїм братом. Але вiн був не з тих, хто допомагає людям, якi роблять щось зi зла, хоч вона i була i його сестрою вiн прийняв нашу сторону, бо їй надоїло, що вона вiчно його тероризує i вiн через неї попадає в неприємностi. Таким чином, через пару тижнiв як ми з хлопцями завiтали до Джека i вiн на диво зустрiв нас дуже весело, будинок був повнiстю мiй, але я продав його i купив невеличкий бар недалеко вiд готелю - "Лiгво вовка" i справи пiшли в гору.
  Я займався тим чим дiйсно хотiв, поряд були друзi i радiв кожнiй митi свого життя. На мою думку, такий чоловiк, що явився менi в образi мого минулого в той день мусить хоч в допомогти кожнiй людинi, яка збилась з свого правильного шляху, щоб нагадати хто ти такий i для чого ти появився на цей свiт. Нiколи не iгноруйте своє покликання, а якщо хтось хоче забрати його у вас, то борiться за нього. Мене звати Ентонi Тейлс i вирiшив йти за покликом серця, а що вибереш ти?
  
  
  Хто все вирiшить? 
  
  Не потрiбно бiльше iнших людей
  Ми розумiєм один одного без зайвих речей,
  Хоч пусти свої кроки посеред ночей.
  Посмiхаюсь знов крiзь сльози
  Немов би мої почуття не знали болi.
  Нi, багато я не хочу -
  Цiлу вiчнiсть кровоточу.
  Дай менi свою руку, буду тримати!
  Прошу подари слово, я буду пробачати!
  А якщо ти не будеш кохати
  Менi вже не потрiбне це життя проживати.
  Кожен вечiр згадую тебе
  Чи хочеш повернути все?
  Проте рана вже не заживе.
  Вдумайся в слово ти моє!
  Все ще мрiю, десь випадково, зустрiтись,
  Твоїм вогнем загорiтись.
  I не потрiбно мене словами жалостi тушити
  Я хочу повнiстю згорiти.
  Дай менi свою руку, буду тримати!
  Прошу подари слово, я буду пробачати!
  А якщо ти не будеш кохати
  Менi вже не потрiбне це життя проживати. 
  В один момент нашим головним страхом стає рiч, яка все життя дарувала радiсть, щастя та гармонiю в нашому життi. I що ж робити в такий момент?
  Голос
  Я бiг пустим коридором, оглядаючись назад, але не зупиняючись. Скiльки я вже бiг? Менi було все одно, бо якби зупинився - воно би догнало мене. Стiни перетворювались на цеглянi, це вже був не коридор, а сходи, якi вели мене дальше - рiзко обiрвались. Встигнувши зупинитися, я подивися униз i не побачив дно, а воно було все ближче i ближче. Я чiтко чув його дикий голос, який з ненаситною жадобою наближався до мене, з кожним разом посилюючи мiй страх. Вiн не покидав мене, подув холодний вiтер i ,затрусившись з новою силою, я повалився на пiдлогу. Це вже не були сходи - мiй кабiнет. Страх пропав, вiтер вщух i я почув стук у дверi. Повiльно пiдiйшовши i вiдчувши жар, моя рука вiдмовилась вiдкривати їх. Переборовши ќќце, я, на силу, вiдчинив дверi i наринуло полум'я.
  -А-аааа-а - я закричав, вiд болю почав кататися по пiдлозi в надiї потушити його, i я почув голос, який кликав мене i вогонь погасився. Вже в пустiй кiмнатi, а точнiше обгорiвший, я встав на ноги i пiшов на голос, проте вiн був всюди. З усiх бокiв був цей голос. Моя голова розривалась на шматки аж поки..
  -Вiкторе..
  Голоси пропали, а цей один був настiльки нiжний, що знаходив вiдлунання в моїй головi. Я закрив очi i побачив квiтучий сад з безлiччю квiтiв та дерев. Спiвали пташки, аромат квiтiв розносився на багато кiлометрiв, а качеля, що тихенько погойдувалась на одному з дерев, висiла в гордiй самотi, лише вiтер був її супутником. I я почув його знову.
  -Вiкторе?
  -Хт..о це? Пок..ажись - вiд болi в горлi я схопився за нього рукою.
  Я почав розглядатися по сторонах шукаючи цю людину чий голос кликав мене, але..
  -Я завжди з тобою.
  На цих словах все стало темним, а коли я вiдкрив очi - зрозумiв, що це був лиш плiд моєї уяви. Я глибоко вдихнув i закрив їх знову в надiї знов почути її голос, але сон закiнчився i його вже не повернути..
  Роздiл 1
  Сильний дощ заважав менi думати, саме тому моя робота вiд ранку була незакiнченою, а мене ще просили, щоб сьогоднi вона точно була готовою.
  -Ц..е все в..же так на...бридло - напруживши свiй голос у мене заболiло горло, - ах, ну так, як я мiг забути.
  Сiвши за стiл i включивши екран комп'ютера, я одягнув навушники i поринув у роботу. Пiсля того моменту нiяк не мiг зрозумiти, чому я вибрав саме це, але мої думки перервав грiм з блискавкою.
  -Пог..ода нас не шко...дує - сказав я, намагаючись говорити якого мого спокiйнiше, - з цiєї проблемою легше заселитися в замку i жити в повнiй самотi, нiж старатися говорити з людьми кожен день таким чином. Чо..чому я? - стиснувши кулак, я хотiв вдарити ним об стiл, та раптом почув дзвiнок у дверi. Утримавшись вiд коментарiв, я встав i пiдiйшов до дверей ближче. I я не розумiв, чи то я так помалу йду, чи персона, яка стояла за дверима, така нетерпляча. I ось, Господи! Краще б я того дня не вiдкривав тi клятi дверi..
  -ќХт...о там? Ой, н...у блiн, я нiко...ли до цього не при...викну - звiсно ж мене не почули i я просто вiдкрив дверi.
  -Привiт, Вiкторе, давно не бачились.
  Це була моя молодша сестра Веронiка. Мiсцевий прокурор, мама нею б дуже пишалась.
  -Пфф.
  -Що ти пхикаєш, Вiкторе. Можна зайду?
  Я махнув їй головою у вiдповiдь, не хотiв витрачати на неї свої дорогоцiннi сили. Я не бачив її декiлька рокiв, вона сильно змiнилась. Перейшла з джинсiв та кофт на бiльш офiцiйний одяг, прокурор все ж. I зовнiшнiсть стала iншою. Це вже була не та малеча, над якою я смiявся в дитинствi, а доросла жiнка. Але все ж її веснушки так i не пропали, i дальше поєднуються в мiру довгим свiтлим волоссям. Не можу поспорити, що вона стала досить гарною, проте поки вона роззувалась, в мене в головi промайнула думка, що я не дуже радий її бачити.
  -Навi...що ти при...йшла? - мiй i без того хрипкий голос звучав доволi агресивно
  -Так ти все ще не вилiкувався. Можна пiдiйти? - вона повiльно поклала свою сумку на тумбу в коридорi i почала наближатися.
  -Ду....маю не вар...то, хмм - вiдкашлявшись, я продовжив - то що ти хочеш? - моє бажання бачити когось було рiвне нулю.
  -Я тут заради тебе, Вiкторе, давай поговоримо. Якщо ти не погодишся з моїми словами, я одразу пiду.
  -Брешеш! Дума...єш я тебе не зн...аю - розвернувшись, я попрямував до вiтальнi i помахав їй рукою, щоб вона йшла за мною.
  -Дякую. Тож як ти тут поживаєш? Тебе було досить складно знайти.
  -Саме цього я i пр...агнув. Буд...еш щось?
  -Нi, нi дякую. Краще сiдай i поговоримо.
  Мертвим поглядом i легким кроком я вiдiйшов вiд бару, наливши собi магазинне вiскi, пойло ще то, але на краще в мене грошей не було. Iз стаканом в руках я сiв навпроти неї, зробивши один ковток. Я спопеляв її поглядом, нiби хотiв зробити в головi величезну дiрку i не слухати всього, що вона скаже дальше..
  -Вiкторе вислухай її.
  -Я сам знаю, що менi робити.
  -Що? Кому ти це говориш?
  -Не зве...ртай ува...ги - сказав я, прокашлявшись, - кажи, що хо...чеш, Вер...онiко! - мене почав переповнювати гнiв i я зробив ще один ковток.
  Було помiтно, що вона переживає. Перебирає в руках волосся i весь час вiдводить вiд мене погляд. Якби це не була моя сестра, я думав би, що вона хоче менi зiзнатися в коханнi.
  -Я хочу тобi запропонувати допомогу у лiкуваннi твого недугу - вона це сказала на одному диханнi, одразу почала лапати ротом повiтря.
  -Менi цьо...го не по...трiбно, ме...не все вла...штовує. Все од...но мене нiх...то не слуха....є.
  -Але слухали, згадай як це було. Сцена, ти, натовп. Це було..
  -Це було о...гидно.. Єд...ине, що вело мене то...дi - це були грошi. Я не м...iг ни...ми насоло...дитися - сказав я, зробивши третiй ковток.
  -Вiкторе, не смiй таке казати! У тебе є талант i ти все ще можеш його реалiзувати, якщо..
  -Як..що що, Веро...нiко? Нiчого не вийд...е, ти сам...а знаєш!
  -Так ми багато раз пробували, але не можна втрачати надiю. Головне не здаватися! - в її очах запалився вогонь i мене це настрашило, я згадав свiй сон.
  -Твою умова про те, якщо менi не сподобається i ти пiдеш, в силi? Я все ще хочу валятися i жалiти себе - четвертий ковток.
  -Послухай, Вiкторе. Є шанс, я знайшла один метод... - вона почала витягати щось з своєї сумки.
  - I щ.о ти менi по...радиш? Невже поя....вився нов...ий метод тiлесних утiх. На такий я б пого...дився - п'ятий ковток.
  -Що ти таке говориш? Вiкторе, я, я хочу допомогти тобi..
  -Як можна менi допом...огти? Невже ти не б....ачиш, що я не хочу цьо...го. Т..и не п...ам'ятаєш тi днi, пе...ршi днi. Яке вiдчуття мене переповн...ювало?
  -Брате, менi шко...
  -Заздр...iсть в менi була. Я не ро...зумiв, чому у в...сiх є те, що во...ни хоч...уть, а в мене забр...али все. Все, що я мав, у мене вiдiб...рали.
  - Але ж
  Я не мiг зупинитися. Я не хочу вертатися до того часу, де я хотiв все, що тiльки можна було. Я не мiг насититися всiм тим i хотiв ще бiльше. Я нiколи таким бiльше не стану - зробив останнiй ковток та кинув склянку об пiдлогу, розбивши її на друзки i впав на пiдлогу, порiзавши собi ногу - я не гiдний всього цього, що мав, тому прошу тебе йди - я зайшовся кашлем i вже лежав на пiдлозi, чуть не захлинаючись. В очах було темно, поки я ще бачив Веронiк, яка пiдiйшла до мене i хотiла допомогти. Принесла менi води i посадила на диван. В очах все ще був туман, а я знову почув її голос..
  -Вiкторе дай їй шанс. Вона тебе любить понад усе, якби ж ти знав як їй тебе не вистачає.
  Я знову проснувся у циклi безкiнечних коридорiв i сходiв, яким не було кiнця, проте тепер я не вiдчував страх, а лише збентеження. Там було холодно i сиро. Я пробував загрiтися руками та диханням, проте холод був неймовiрним i я почув гарчання.
  -Знову ти? Вiдстань вiд мене - я побiг з усiєї сили i побачив свiтло. Воно майже наздогнало мене, але я встиг доторкнутися до ...
  
  
  Роздiл 2
  -Вiкторе, Вiкторе, Вiкторе! Що з тобою? Ти не забув, що ми тут важливi гостi? Не смiй виявляти неповагу!
  - Що, що..? Де це я?
  -А зараз ми запрошуємо на сцену людину, яка в своєму досить ранньому вiцi змогла пiдкорити безлiч сердець своїм ангельським голосом, зачарувавши в себе всiх, хто тiльки мiг його почути. А що про зовнiшнiсть, то можна сказати, що Бог явно любить його. Зустрiчайте Вiктор Пекатум. Найвеличнiший спiвак нашого часу!
  -Щоо? - моєму здивуванню не було пояснення.
  -Вiкторе, встав i йди, тебе кличуть, не забувай,чому тебе запросили - Веронiцi в цей момент який я на неї дивився було i близько стiльки рокiв, скiльки мало би бути i я, в мене все добре з голосом, але чому.
  -Мiстере Пекатум, будь ласка, виходьте на сцену. Вiн встидається, давайте ми його пiдтримаємо!
  Безлiч людей в дорогих костюмах аплодували менi i кричали моє iм'я. Люди, яких я взагалi не знаю або просто забув, бо тодi мене то не цiкавило. Я згадав, що це був за вечiр. Церемонiя вручення престижної нагороди за музикальнi заслуги i я мав отримати її. Але чому я тут, я не розумiю. Я повiльно йшов мiж столами, оглядаючи кожне обличчя в надiї зрозумiти, хто це зi мною робить, але я не знав нiкого в цiм залi крiм сестри. I ось я пiднiмаюсь по сходах на сцену, усмiхнений ведучий дивиться менi прямо в очi i щось говорить, але я не чую його, як тiльки вiн менi простягає цю статуетку, що слугувала нагородою, я вiдчув холод i почув гарчання. Маленький хлопчик в менi налякався ще бiльше, нiж старший Вiктор з багатоповерхiвки. Я почав роззиратися по сторонах. Всюди були цi люди, вони кричали, аплодували, цi звуки роздирали мiй мозок, я не мiг мислити i коли почув гарчання вдруге побiг. Вони навiть не звернули на це уваги, всi дальше дивились на мiсце де я мав би стояти i коли я побачив чому за мною почав гнатися вiн. В нього з рота текла слина, а очей в нього не було, вiн моментально вiдчув мiй запах, запах страху i побiг. Пiдлога пiд моїми ногами пропадала, але я все ще чув звуки бенкету, i коли вони пропали - я полетiв в низ. Монстр кудись зник, а я прокинуся посеред пустої кiмнати. Страх зник i в моїй пам'ятi появились фрагменти того дня.
  -Це я у всьому винний. Вони дивились на мене, коли я бiг i вiн бачив мене. Його очi були переповненi ненавистю i гордiстю. Вiн любив всю цю увагу i водночас думав про всiх, хто його хвалить як про непотрiб. Це все я. Через мене вона зробила..
  Я сидiв посеред тiєї кiмнати, скрутившись i зжавши колiна. Я їх стискав неймовiрно сильно. На менi все ще був костюм з того вечора i я не був старим нiкчемою, а красивим молодим хлопцем, життя якого змiнилось пiсля цього самого дня.
  Я довго сидiв в суцiльнiй пiтьмi, не вiдчуваючи нiчого i жалiючи себе. Пройшло багато часу, але я знав чи йде тут час, чи нi, та пiсля довгого затишшя я почув голос.
  -Вiкторе, не здавайся, ти в силах все змiнити. Ти зможеш все, якщо тiльки цього захочеш..
  -В мене не вийде. Я всього лиш мале хлопчисько, яке тiкає вiд минулого в надiї забути його!
  -Ти не правий.
  В цей момент на моїх очах почали робитися божевiльнi речi. Кiмната почала обростати корiнням дерев, листя на яких росло з неймовiрною швидкiстю. Квiти, запах, яких доносився за кiлометри нагадали менi наш садок в селi, куди я часто приїзжав з сестрою та мамою. На душi стало дуже тепло i пустота пропала, дверi передi мною вiдчинились i я побачив її. Неймовiрна красива жiнка сидiла на пагорбi з маленьким хлопчиком. Вона розказувала йому казки, щоб задовiльнити його уяву. Я повiльно вийшов за порiг i попрямував туди. Вiтер нiжно лоскотав моє пiдборiддя i кучерявив моє волосся. Знову я вiдчув це - справжню любов, яка нiколи не буде фальшивою.
  -Вона любила мене бiльше всiх на свiтi, але я пiдвiв її. Мамо - я з криками побiг до того пагорба в надiях, що вона почує мене, але коли я хотiв доторкнутися до її плеча..
  -Що? Нi, нi, нi. Чому я не можу. Ну чому це має бути саме так - руками я пробував доторкнутися до неї, але це була всього лиш iлюзiя, iлюзiя минулого, яке я не мiг змiнити.
  -Бачиш, Вiкторе, .принц i принцеса жили довго i щасливо.
  -А розкажи ще щось, розкажи. Я хочу знати що було далi.
  -А продовження завтра - вона легенько доторкнулась до його носика i посмiхнулась. Її посмiшка була схожа на щось неприроднє. Щастя i краса, молодiсть i старiсть. Вона була неймовiрна - тому йдемо до хати, Веронiка нас уже зачекалась - i на цих словах вони двоє тримаючись за руку спустились з пагорба залишився хлопця в костюмi самого сидiти i дивитися як сонце тихенько сiдає за обрiй.
  -Я тебе люблю мам, вибач мене - сльози самi покотились по моїх очах. Сонце сiло i залишилась тiльки темнота, коли я вiдкрив очi передi мною була Веронiка i якась людина в бiлому халатi.
  - Се...стро - я схопився та обняв її, - вибач мене.
  -Все добре, Вiкторе. Ми тобi допоможемо. Ось вiзьми - вона простягнула менi хустинку так як все моє обличчя було червоне вiд слiз, - все буде добре.
  
  
   
  Роздiл 3
  Коли я вже вдягнувся i вперше за багато мiсяцiв вийшов на вулицю, сонце заслiпило менi очi. Холодний вiтер подув i нагадав менi, що я все ще живий i мушу ним дихати.
  -Зараз сюди пiд'їде мiй водiй i ми поїдемо, Вiкторе. Ти як все добре?
  -А що ? Так. Зi мн...ою все д...обре.
  -Окей, i що з тобою сталось, коли ти втратив свiдомiсть? Ти був без тями декiлька годин..
  - Я, я бач...ив її - схиливши очi до тротуару.
  -Кого? Добре, потiм розкажеш, ось вiн сiдай на заднє сидiння - до нас пiд'їхала досить дорога машина з якої вийшов накачений чоловiк середнiх рокiв в костюмi та вiдкрив менi дверцята.
  -Дяку..ю - вiн закрив за мною дверi i менi стало дуже холодно. Пара йшла прямо з рота i раптово менi стало навпаки дуже жарко. Я зняв пальто i хотiв..
  -Вiкторе, все добре? - Веронiка взяла мене за руку та iлюзiя пропала. Її погляд був переповнений переживання та спiвчуття. Менi було огидно навiть дивитися на себе у скло машини, в якому я бачив своє обличчя. Машина зрушила з мiсця.
  -Нам до...вго їхат...и? - свiже повiтря переповнювало мої легенi i вiд цього мої словами стали ще бiльш не зрозумiлi.
  -Нi, це зовсiм не далеко.
  Поки ми їхали, я почав згадувати мiсто та його жителiв. Проїхавши декiлька вулиць, машина зупинилась i Веронiка вийшла, сказавши, що їй тут треба щось забрати i я сказав водiю, що хочу вийти подихати. Але коли я вийшов, появився вiн. Монстр з мого сну - я не мiг втекти вiд нього, заставши мене зненацька, вiн притиснув мене до машини своїми сiмома лапами i почав обнюхувати. Його слина скапувала на мене, а чорнi лапи з неймовiрною силою перетискали менi всi кiнцiвки, змушуючи їх нiмiти. Я хотiв закричати, але страх не давав менi цього зробити.
  -Що ти вiд мене хочеш? - його обличчя, якщо можна це так назвати, рiзко повернулось до мене.
  -Я тут, щоб звiльнити тебе. Ти, Вiктор Пекатум, здiйснив безлiч невиправних речей, але.. Рррр, вона каже, що ти зможеш змиритися з цим. Але знай одну важливу рiч - semper victorem solus. Переможець завжди самотнiй.
  -Х...то во...на? - я трясся вiд нерозумiння та страху, яким вiяло вiд нього, але я почув голос Веронiки.
  -Вiкторе, чому ти тут стоїш, залазь назад до машини. Вiкторе?
  -Так. Так - куди вiн дiвся. Як тiльки появилась Веронiка - вiн пропав.
  -Нам залишилось зовсiм трохи. Потерпи.
  Коли ми вже проїхали те мiсце, я в останнє глянув на нього i знову побачив себе, правда тепер на тому мiсцi стояв стiл, з якого я з'їдав все, що попадалось менi на очi, а позаду був вiн. Цей монстр.
  - Невже я здатний на таке?
  Через десять хвилин ми зупинились бiля великого будинку, який сягав самого неба. На дворi хмура погода, тож я замотавшись у пальто та оглядаючись по сторонам пiшов слiдом за сестрою. Вона поговорила з охороною на входi та нас впустили до середини.
  -Це будiвля Medical Industry. Найбiльш проривної медичної органiзацiї в свiтi i в них спосiб, щоб тобi допомогти - вона поглянула на мене i посмiхнулась.
  -I щ..о ми тут бу...демо ро...бити?
  -Не переживай, я все проконтролюю.
  Пiсля її розмови з дiвчиною на входi ми попрямували до лiфту, i я кожну хвилину озирався, чекаючи коли вiн появиться. Я вiдчував, що вiн десь поряд, але як це могло бути можливим? Незважаючи на це, ми пiднялись на останнiй поверх лiфтом спостерiгаючи за нашим мiстом з висоти польоту. Воно було неймовiрно красивим, але далеко я побачив концертний зал нашого мiста, i коли я клiпнув очима, побачив, що вiн горить, проте це одразу пропало, коли Веронiка сказала менi декiлька слiв про цю органiзацiю. Я не знаю чому, але я слухав її надзвичайно уважно, розумiючи кожне слово, i коли лiфт дав сигнал, що ми наближаємось до нашої цiлi я вiдчув холод, знову. I це було не випадково, коли дверi вiдчинились перед ними був вiн, на його головi появились очi повнi ненавистi та ненажерства, прямо як в мене в тих моментах, якi я бачив ранiше в своїй головi. Без розбору, його погляд попав на Веронiку i вiд страху вона хотiла тiкати, але вiн моментально наздогнав її та..
  -Це все твоя провина, Вiкторе! Це ти у всьому винуватий. Я не вiрю, що ти можеш змiнитися - i з цими словами вiд вiдiрвався вiд кричущої сестри i побiг до мене.
  Коли вiн стрибнув на мене, я вдарився головою об пiдлогу i втратив свiдомiсть. Я прокинувся закутий в крiсло качалку з прив'язаними руками.
  -Ти пiзнаєш всю бiль, якої зазнали люди по твоїй провинi - це створiння кружляло навколо мене помалу перетворюючись на людину i за мить в моїх очах постав лiкар, якого я десь бачив.
  -Ти пам'ятаєш мене, Вiкторе? Ти мусиш мене пам'ятати. Саме через твоє ненажерство славою ти змусив мене, погрожуючи моїй сiм'ї, зробити невдалу операцiю своєму супернику! Чи ти забув? Ти забув, як плакала його мама, коли я сказав їй це - вiн повiльно дiстав скальпель i замахнувся в мою сторону, та коли iнструмент до мене наблизився, вiн розтворився, крiсло пропало i я впав на пiдлогу.
  -Чому ти це зi мною робиш? Скажи менi.
  -А чому ти в полонi гнiву вiдрiзав молодому художнику руки, тiльки тому, що тобi не сподобалась його картина? Чому, Вiкторе? - з тiнi вийшов хлопець без рук i прямо дивлячись менi в очi сказав, - чому, Вiкторе?
  -Залиш мене в спокої! - я почав бiгти по темнотi в надiю втекти вiд цього кошмару.
  -А ти залишив спокої журналiста, який всього лиш хотiв взяти в тебе автограф? Через твою скупiсть вiн зараз знаходиться в тюрмi, тому ти подав фальшивi обвинувачення в суд, в суддi не було iншого виходу! Ти не залишив їм виходу, не дав другого шансу! Чому я маю дати його тобi?
  -Я.. Я не хотiв.
  -А ти думаєш я вже закiнчив? Нi, це тiльки початок! Вiдчувай себе як дома! - цей монстр появився нiзвiдки i, вiдкривши свою величезну пащеку, поглинув мене.
  Коли я вiдкрив очi, то опинився в невеличкiй квартирi i почув голос чоловiка:
  -Мiстере Пекатум, ви будете щось пити?
  -Що, де це я?
  -Мiстере Пекатум? - чоловiк рокiв тридцяти зазирнув до кiмнати i нiмим поглядом спитав ще раз.
  -Нi. Дякую - мiй голос знову на мiсцi.
  -Тодi давайте почнемо. Ви писали менi, що хочете, щоб я написав вашу автобiографiю за дуже малий промiжок часу, але вимушений вам повiдомити - вiн рукою показав на диван i ми сiли - що це не є такою легкою справою i за моїми пiдрахунками це може зайняти до року часу, тому я i запросив вас сюди особисто, щоб обговорити все. Я є вашим великим фанатом i для мене це би було честю.
  -Тихо будь! Скiльки ти сказав?
  -Вибачте, що?
  -Я тобi повторюю, що менi лiнь стiльки чекати, хоч би який ти був спецiалiст!
  -Але ж ... - його руки затряслись i склянка, в якiй вiн тримав алкоголь, впала з рук, мене чомусь переповнювала злiсть i я хотiв його задушити, але ...
  -Менi лiнь це робити самому. Охорона, кiнчайте його - стоп, що, але я не хотiв цього робити, але мiй мозок знову зiграв зi мною страшний жарт, iлюзiя минулого, яку я не можу змiнити. Я подивився на свої руки, вони всi були в кровi, але в цей момент все пропало i передi мною появилась красива молода дiвчина, вона наближалась до мене, проте коли вона наблизилась i тiнь пропала, я побачив, що вона гола, але голову вона тримала в руцi.
  -I це ще не найстрашнiше, що ти зробив, Вiкторе.
  -Нi, хватить. Я вже не можу цього витримати - я зжався i повалився на пiдлогу.
  -Вiкторе, ти не такий поганий як вiн тобi це показує. Ти не робив всього цього, але твоя уява помагає йому це показувати, бо ти дiйсно думав про це. Так чи iнакше ти причетний i за це тобi немає прощення. Ти пiддався усiм смертним грiхам в перегонах iз життям та за славою. Ти став номером один, але якою цiною. Ти став переможцем, але дуже самотнiм. Невже це було того варте?
  -Вiн нiколи не зрозумiє цього, Марiй, рррр. Невиховане хлопчисько злими намiрами отримало те, чого хотiло, але втратило ще бiльше, рррр- вiн кружляв навколо мене, сперечаючись з мої внутрiшнiм голосом, - якщо ти так сильно в нього вiриш я можу дати йому один останнiй шанс, але якщо вiн не використає його, вiн мiй ,ррррр.
  
  
   
  Роздiл 4
  -Я знаю чому ви всi тут! Ми всi цього дуже довго чекали i нарештi вiн тут. Зваблювач жiночих сердець та власник ангельського голосу Вiктор Пекатум!
  Зал закричав i його крик заглушив мої вуха, якийсь чоловiк проводив мене до сцени? розказуючи як тут все працює. Привiвши мене до неї, я взяв до рук мiкрофон i вибiг на сцену. Руки i ноги рухались самi собою, я слухав натовп i кричав їм щось у вiдповiдь. Все як в у всiх минулих випадках я не мiг нiчого контролювати, але коли я зрозумiв, що вiн наглядаю за мною, то цей день здався менi доволi знайомим0
  -Точно. Ану, Вiкторе, давай йди геть звiдси. В тебе є важливiшi справи. Ну давай, рухайся, але я не мiг нiчого зробити. Тiло просто рухалось так само як в той день i все. Нiякi з моїх зусиль не могли цього змiнити.
  -Ти будеш мiй, ррррр - я вiдчув, як вiн дихає менi прямо в спину i як його слина скапує на подiум.
  -Що ж менi робити? Я мушу щось зробити. Цей день не можу так закiнчитися.
  -Ха-хах-ах, ти стараєшся щось змiнити? Коли ж нарештi запам'ятаєш - минуле не змiниш.
  -Не змiниш, але ... - мої слова обiрвали пострiли та вибухи, i я вiдчув запах свiжої кровi. Куля зачепила моє горло i з нього почала стiкати кров, я повалився на пiдлогу, а десь далеко в залi щось сталось i в той самий момент охорона вибiгла забрати мене. Спiв перервався i почалась бiйня, а вiн бiг за мною, смiючись та повторюючи одну i ту саму фраза - semper victorem solus.
  -Вам небезпечно тут залишатися, сiдайте швидше в машину. Везiть його додому. Концерту кiнець. Ми тут розберемось - коли я їхав через мiсто воно було в панiцi, терористи захопили концертний зал i вбили дуже багато людей. Моє горло продовжувало кровоточити, а охоронець по рацiї щось без розбору говорив.
  -Вони ненормальнi, мiстере Пекатум. Заспокойтесь, ми вже майже приїхали, скоро вам допоможуть - ми приїхали до мого будинку, в якому жили я, мама i сестра - скорiше всередину - пострiл i мiй охоронець рефлективно застрелив одного чоловiка зi зброєю в руках, який був позаду нас - швидше. Швидше - вiн закрив дверi на всi замки i повернувся до мене.
  -Так, Вiкторе, спокiйно, хлопче, скоро прибуде допомога, а поки я постараюсь зупинити кров. Тiльки не втрачайте свiдомiсть, мiстере Пекатум, ей Вiкторе. От чорт, нi. В очах потемнiло i я почув його.
  -Ти програв Вiкторе, ррр. Тепер ти пiдеш зi мною.
  -Нi, не пiду, тому що куди би я не пiшов - ти завжди зi мною. Я знаю хто ти! Я не боюсь тебе, я не можу боятися сам себе!
  -А ранiше боявся - його голос змiнився i це був, це був мiй голос, але молодший, - ти завжди боявся себе, Вiкторе, хоч ти i був найкращим, тебе мучали тi жахи в головi, кожної ночi ти згадував свої грiхи, але не мiг зупинитися, тому що для тебе все це не мало сенсу. Твоя найрiднiша покинула тебе, чи не так?
  -Нi, ти не правий. Вона завжди зi мною. Хоч я i втратив свою маму того дня. Так, вона стала жертвою їхньої атаки, але вона завжди буде в моєму серцi. Вiд тепер i назавжди. Я виправдаю її сподiвання щодо себе i покажу всьому свiтовi, що Вiктора Пекатума не так легко зламати!
  -Це добре, Вiкторе, тому що є ще одна особа, яка чекає твого повернення. Вставай, ти їй потрiбен. Вставай, Вiкторе, i йди до неї.
  
  
  
  Роздiл 5
  -Ах. Щ...о? А, так, я му...шу верну...тися до н...еї - зiрвавшись з лiжка, я побiг до телефону, набрав її номер...
  -Ало вас слухає мiсцевий прокурор мiста Сент-Мерi, чим можу допомогти?
  - ...
  -Ви тут? Це що, жарт?
  -Вер...он...iко..
  За вiкном все ще йшов дощ. А на комп'ютерi блимало сповiщення про те що роботу зi звуком треба закiнчити саме сьогоднi. Поряд з диваном був мiнi-бар з найдешевшим пойлом, а поряд з лiжком була наша фотографiя. Я, мама i Веронiка. Ми сидiли на тому самотньому пагорбi i слухали веселi маминi iсторiї. Я був переможцем, я був самотнiм, задовольняючись славою та дорогою їжею, але справжнє щастя не в цьому, тому краще я буду програвшим в колi дорогих менi людей.
  Йшов дощ, а голос шепотiв менi - "I жив принц довго i щасливо.."
  
  
  Коли наш монстр прокинеться? 
  Нехай життя - це "шлях шрамiв",
  Але ти проложиш iстинний шлях
  Роздiляло людей завжди величчя станiв,
  А ти вiзьми до уваги весь прах
  I вилiкуй рани суровi, i склади з них узори чудовi.
  У снi я бачу твiй образ,
  Що бiжить далеко вдалi
  Не бiйся, постiй, зачекай, залишся собою
  Я бiжу, тому що хочу бути тiльки з тобою.
  У снах я бачив немало
  I страх, i посмiшку твою,
  I рiзнi жахiття страшнi,
  Що не давали спати менi.
  Я йду по дорозi протоптанiй вовками,
  Якi женуть мене далеко в далину,
  Але вiрю в силу, що запалю
  Я вуста що мерзнуть по вiтру,
  Бо я живу для того, щоб бути iз тобою
  I ми достигнем цiлi, що нас десь там чекає,
  I нiякi злiї тварi не зможу боротися iз нами.
  При думцi, що втрачу, терпне вiд болi язик
  I тiло починає трястись,
  Я немов той бунтiвники серед поля -
  Хочу кричати:"Борись!"
  Кожен день хочу бачить твоє свiтле обличчя
  I наповнену щастям тебе я цiлу.
  Хочу щоб сум вiтром з тебе пропадав
  Кожен день Бога про це я благав.
  Що взагалi нам може дати таке поняття як дружба? Вона настiльки важлива? Я вважаю, що кожен повинен дiзнатися це сам, на власному досвiдi. I самi в складнiй ситуацiї ви зрозумiєте хто є справжнiм...
  Безкориснiсть - залог дружби
  Всi ми знаємо, що нiчого не стається просто так. Завжди iснує якась причина, яке потаємне бажання. Так само iз друзями. Справжнi друзi не приходять i не йдуть з простого "менi надоїло" або "з тобою скучно". People became true friend in some diffuclt cases.
  Сонце так сильно грiє сьогоднi, напевно все таки прийдеться зняти куртку i пiти до школи на своїх двох, тому що автобус доб"є мене, якщо я в нього сяду, тим бiльше сьогоднiшнiй водiй менi не подобається, весь час щось хоче вiд мене, набрид - з цими словами я вийшов з пiд їзда свого будинку, який сягав неба, якщо стояти прямо бiля його стiн. Нiколи не любив такi, ця безкiнечна кiлькiсть стiн та квартир змушували мене вiдчувати дискомфорт, надiюсь колись ми все таки повернемось до старого, рiдного дому.
  Мене звати Джек i це мав бути звичайний шкiльний день, проте часом життя дивує нас пiдкидаючи сюрпризи.
   Хей Джекi, зачекай - це був мiй приятель Олiвер - не надто високий, але все ж вищий за мене з русим волоссям та красивими очима. Це був мiй єдиний друг за весь час. Я надзвичайно радий колись зустрiв його радий, - ти вчора довго не вiдповiдав на дзвiнки, усе добре?
   Так, були деякi проблеми, але все обiйшлось. Немає причин для переживання - я кинув легку посмiшку i ми пiшли до школи. Дорогою ми обговорили в якi iгри на комп'ютерi можна пограти так як скоро почнуться канiкули або куди можна поїхати вiдпочити. Нашi розмови не шибко вiдрiзнялись одна вiд одної, але вони завжди були цiкавi, iнколи ми могли мовчати всю дорогу, але яка рiзниця
  I ось ми i тут - в школi, а точнiше тюрмi обов"язкового вiдвiдування. I ця думка в мене появилась тiльки тодi, коли ми з мамою та її чоловiком переїхали сюди. Я знаю, що вона хотiла кращого для мене, але приватна школа це занадто. I звiдки в неї були такi грошi. Не встигли ми зайти на подвiр"я як почули цей противний голос
   Ей ви, ану ходiть сюди - ось i вiн Елiот Блек, головна бiль цiєї школи, головний розбишака i багатiй, завдяки чому вiн i залишається тут. Невисокий, коротко стрижений хлопець з веснянками по всьому обличчi стояв в оточенi своїх "браткiв"та докурював сигару, вiн їх так кликав, i розказував брехливi iсторiї, щоб бути кращим та крутiшим нiж вiн насправдi був
  Моя перша зустрiч з ним була не зовсiм привiтна, бо вiн образив мене на очах всього класу - це було дуже принизливо, але ж я не можу засуджувати людей без мозку. Я досi йому того не пробачив, але я краще промовчу нiж в моєї мами можуть бути через цього олуха проблеми
   Ви мене що не почули??? Ану ходiть сюди! - вiн почав кричати, надто нервовий як для дитини, яка вчиться в 9 класi - Ой нє тепер ви так просто не пiдете - зiрвавшись, скоротив дистанцiю мiж нами i почав не те що кричати ,а волати, проте ми з Олi не звертали уваги, набридло нам це i ми просто зайшли до школи. Блек все ще щось там кричав, але знав як влаштує це всерединi школи навiть його вiдчитають i проблем не уникнути
   Ну що Джекi, я йду в свiй клас. Пiсля урокiв зiтремось перед парадними дверима
   Домовились Олi - ми стукнулись кулачками, обнялись i побажали один одному удачi i вiд цього моменту починалось пекло, перший урок у найгiршого вчителя школи, який ще й мене не любить. Зайшовши в клас я сiв за парту i лiг на неї та раптом жагучий бiль паралiзував мою ногу, були такi вiдчуття нiбито її помалу вiдрiзують чимось гострим
   Аа.... - я закрив рот двома руками, хотiв вийти до туалету i подивитися що це означає та в цей момент одночасно iз дзвiнком заходить вiн Едуард Петрович
   А куди це ти йдеш Джек? Вже продзвенiв дзвiнок ану швидко займи своє мiсце
   Я на секу.....
   Нiяких заперечень i сiдай! - у мене не було вибору. Я розвернувся i помалу йшов до парти. На щастя бiль пропав, принаймнi цi поганi вiдчуття пропали. З горем пополам я досидiв до кiнця уроку i вилетiв з класу до туалету.
   Якого бiса???? - я дивився на свою ногу в цьому бридкому туалетi з вiдкритим до неможливостi очима i менi хотiлось кричати. Коли я спустив штани i глянув на свою ногу я викрикнув - звiдки це???? - по моїй нозi текла кров з рани, яка блiн появилась нiзвiдки. I це була не проста рана, а досить глибока - як я не вiдчув її ранiше?? - мене охопила панiка, але я постарався опанувати себе. Витерши трохи кровi туалетним папером я надiв шатни i вирiшив пiти до Олi, бо якщо я буду йти до лiкарнi в трачу свiдомiсть вiд втрати кровi буде ще гiрше, але на виходi з туалету мене чекав Елiот з своїми братками
   Куди це ти йдеш? - вiн штовхнув мене об стiну i притиснув лiктем - його названi друзi стояли навколо i смiялись
  Вiн щось мене питав ,але я не чув нiчого, в головi потемнiло, але я все ще був при пам"ятi. Коли вiн зрозумiв, що я його не чую в рух пiшов крик, такий сильний ,що навiть я почув його, на нього збiглися всi. Учнi оточили нас i пiдбiгали вчителi. Шум посилювалася, але чомусь в цей момент менi полегшало i я вирвався, коли цього хулiгана забирав вiд мене охоронець. Я побiг до виходу
   Джекi!! Стiй, чекай мене - це був Олi - почувши крик вiн зрозумiв, що сталось i прийшов
   Доганяй, нам потрiбно в лiкарню i давай без зайвих запитань - я теж уже кричав це до нього, бо балаган, який утворився через Блека глушив будь-який звук
  Я вибiг на вулицю i єдиний спосiб ,швидкий спосiб дiстатися до лiкарнi на даний момент це був шкiльний автобус. Нехотя побiг до нього ,але в цей момент бiль вернулась i кров полилась з новою силою, я впав на твердий цемент.
   Допоможiть хтось !!! - Олi кричав з усiх сил
   Хлопче що з ним сталось??? - це був дуже знайомий голос, але я не мiг зрозумiти кому вiн належить. На очах була нiби плiвка ,яка заважала менi дивитися i у вухах дзвенiло. Я втратив свiдомiсть
  
  4 години пiсля
   Де це я? - я прокинувся у палатi нашої лiкарнi ,бiля мене була мама, Олi i ще один чоловiк
   О Господи, нарештi ти вiдкрив свої очi - мама була вся в сльозах i одразу почала обнiмати мене
   Мам легше, все ще тiло болить - вона не почула - МАМ!
   Ой, вибач синочку. Ти як, все добре?
   Ну важко сказати, а хто це справа вiд Олi сидить??? - я з пронизливим поглядом дивився цьому чоловiку прямо в очi
   Джекi ти що мене не пам"ятаєш? - вiн вдихнув - Напевно нi, але зараз ти мене можеш знати як водiя автобуса
   Це твiй рятiвник Джек, саме вiн взяв тебе на руки i на тому автобусi привiз сюди - Олiвер дивився на мене так нiби то я забув щось надзвичайно важливе
   Що ви вiд мене хочете? Звiдки я можу знати цього чоловiка, який спас мене - i тут в моїй пам"ятi появилась картинка - а так, я згадав, що пару рокiв тому ,щось схоже сталось зi мною- ви вже не перший раз допомагаєте менi так?
   Вiн згадав - мама знову вчепилась в моє понiвечене тiло, яка все ще болить вiд падiння
   Ну мам, боляче - мама вiдпустила мене i я змiг лягти, тiло заспокоїлось i продовжив - пару рокiв назад я попав в аварiю з своїм татом i на жаль вижив тiльки я. I ... менi сказали, що якийсь чоловiк спас мене i принiс до лiкарнi, проте потiм вiн пропав. Так це були ви?
   Так ти правий. В цей день я вирiшив прогулятися i заодно вивести мою маленьку Емiлю прогулятися. Я не знаю чому я це зробив, але тiльки но я зрозумiв що сталось я просто побiг туди. Коли я принiс тебе до лiкарнi у лiкарiв було багато запитань i потiм мене навiть допитала полiцiя ,але пiсля цього я втiк. Я не знаю чому. Зробивши добре дiло не потрiбно просити за це винагороду ,але ти. Чомусь я вiдчував що роблю помилку коли тiкаю навiть не заявивши про себе, пробач. I в мене є питання. Ти ... будеш моїм другом?
  Я був радий, що знову зустрiв цього чоловiка, вiн врятував менi життя двiчi. Часом мене дивує циклiчнiсть цiєї iсторiї, але це на краще. Пiсля цього випадку ми з мамою повернулися до старого мiста, до рiдного будинку, без мого вiтчима ,мама кинула його, але наша сiм"я не зменшилась. Гаррi, а саме так звати цього безстрашного водiя автобуса, який згодом запропонував одружитися найкращiй жiнцi на свiтi i це мабуть найщасливiша подiя, що ставалось в моєму життi. Мiй вiтчим не мiг в це повiрити. I так саме вiн ранив мене в той вечiр перед попаданням в лiкарню, як завжди п"яний вiн не розумiв що робить.
  Цього ранку теж свiтило сонце, але я не йшов до школи, а їхав у подорож з своєю сiм"єю: Олi, мамою та Гаррi.
  
  Хто є справжнiм другом?
  
  
  
  
  
  
  
  Очi володарки як сонце жаркi
  Й червонiшi за корал, що лежить на глибинi.
  Снiг бiлий, як очi мої, а її груди тонуть у моїй душi,
  Чорнi локони ось цi в"ються в пам"ятi її.
  Троянди ростуть у долинi. Червонi i бiлi як смерть, i життя,
  Але жодна з них не пахне як її чарiвна щока.
  Цей парфум зробить iз мене заручника,
  Але це краще за подихи мученика.
  Кожен раз на колiнах стою, промовляю "люблю як ти розмовляєш"
  Ця музика пливе у мене в головi. Це повинна бути тiльки.
  Благословення отримав i бачу
  По землi богиня йде,
  I мою любов до серця, можливо, пiднесе,
  Але небеса не цього хочуть
  В їх рiвняння я не входжу
  130 сонет Шекспiра(в перекладi)
  
  
  
  Нiхто не знає, що нас чекає по ту сторону. Але одне можна сказати точно. Все що ми побачимо це буде наслiдком наших дiй в життi...
  Монолог Смертника
  За 10 хвилин до виконання вироку
  Про що думають люди перед смертю? Багато разiв я задавався цим питанням, але не мiг конкретно на нього вiдповiсти. Може тому що я не був на порозi в смертi чи може не думав, що це все буде так серйозно? Напевно зараз це немає значення. Суддя винiс вирок i нiчого вже не зробиш. Я знав що моя цiкавiсть погубить мене. Залишилось ще трохи. Натовп уже зiбрався подивитися на шоу, яке влаштовую я. Нiколи би не подумав, що перед смертю, люди так i спокiйнi. Чи це зi мною щось не так? В будь-якому випадку я ще не вiдчуваю того страху, який мав би i це дуже дивно. Скiльки ще часу? Годинника в мене забрали, але якщо подумати то десь хвилин 10. Не впевнений.
  Чув гiпотезу, що прямо перед цим людина переживає своє життя заново, яке проноситься у них перед очима в цi секунди до фiнального кадру. Я був звичайним художником i те що все так обернулось досить феноменально та неочiкувано, але долi не уникнеш i якщо це i є мiй кiнець я зустрiну його з усiма почестями.
  За 7 хвилин до виконання вироку
  Час йде неймовiрно довго i я починаю потiти. Цi звуки вже поринули в мою голову i захопили її. Натовп на дворi зовсiм скажений i їхнi крики тепер здаються ще бiльш агресивними. Що? Здається я почув як хтось крикнув моє iм"я. Суддя уже тут? Треба виглянути у вiкно. Якщо я пiдстрибну я дiстану? Оо, я бачу так суддя тут. Довго не витримаю, сил уже немає, але ж де вони дiлись я просто сидiв тут? Я потiв ще бiльше. Треба чимось повтиратися, думаю сорочка пiдiйде, все одно, менi вона вже не потрiбна. О так, так вже краще, ще би позбутися вiд головного болю, але як? В моїй головi був лабiринт з якого не мiг вийти, якою дорогу б не йшов, кожен раз потрапляючи в глухий кут я божеволiв. Я вже не ходив, бiгав. I менi здається навiть на марафонi так не бiгають, але це ще бiльше зводило мене з розуму, тому що чим частiше я розумiв, що йду неправильно, то ....
  За 3 хвилини до виконання вироку
  Я вже не можу менi надто гаряче! Треба роздягтися! Штани нафiг, сорочку геть. О так, це вже iнша справа. Тепер навiть трохи прохолодно, але нiчого! А ви хто? Що ви вiд мене хочете? Не чiпайте мене. Менi боляче, залиште мене в спокої!
  Мене вивели на вулицю i я вiдчув це. Страх, безвихiдь, бiль, серце вивертається i кров кипить. Натовп кричить i не зрозумiло чи це все вiд радостi цього заходу чи вiд злостi. В цей момент мої думки покинули мене i в менi пробудився iнстинкт. Я почав кидати своїм тiлом то в одну сторону, то iншу змушуючи сторожа, що вiв мене тримати з ще бiльшою силою, але я не здавався. В кiнцi кiнцiв, я як дикий звiр вирвався i натовп закричав ще бiльше, йому подобалась ця вистава. Але вона була не довга. Бiль в головi i я вже лежу на землi, позаду мене стояв iнший сторож який вдарив мене по головi з такою силою, що я втратив свiдомiсть.
  За 1 хвилину до виконання вироку
  Поки я спав, менi снився сон. Я був в своїй майстернi i змальовував з натури неперевершене жiноче тiло, не знаю хто вона, але моя жiнка була категорично проти такого мистецтва, її можна було зрозумiти, але я не отримував нiякої насолоди вiд її тiла, тому що ...
  Я вiдкрив очi, руки були закутi в наручники, а голова вже була в петлi i серед натовпу я побачив її. Елiс, моя люба Елiс. Вона стояла вся в сльозах i дивилась менi прямо у вiчi. Я бачив в її очах питання"Навiщо?". I я сам собi задав це питання. Я убив ту жiнку, щоб картина була iдеальна. В той момент кров стiкала по її бедрах, утворюючи небачену людьми красу, очi були закритi, а навiщо їй було це бачити та i вона вже не могла. Стiкаючи до самих нiг, кров утворила маленький басейн в якому вона стояла. Цей багряний колiр i дальше є в моїй пам"ятi. Я нiколи його не забуду. Волосся були зiбранi у пучок, щоб кожна риса її обличчя могла вiдобразитися на моєму шедеврi. Я сидiв у майстернi 5 днiв, насолоджуючись своєю роботою, але я забув про найголовнiше.
  Ј Елiс...
  -1 хвилина пiсля виконання вироку
  Коли я це сказав вже було пiзно, мої ноги звисали, корчячись поки повiтря перестане надходити до легень. Життя в моїх очах пропало i не було в них бiльше нiчого. Нi спогадiв, нi кохання, нi мого iдеального мистецтва. Закiнчивши життя я думав про Елiс i тепер, пiсля нього, коли я сидiв в суцiльнiй пiтьмi посерединi того самого лабiринту, але не мене не тягнуло шукати вихiд, тому що мої думки були забитi загиблою дiвчиною. Її образом, волоссям, очима, нiмим мертвим поглядом, який тепер буде зi мною назавжди. I все частiше я задавався питанням
  Ј А хто така, Елiс? ...
  
  Що чекає нас на iншiй сторонi?
  
   
  
  Голова розкололася на дрiбнi останки
  Залишаючи квiти бiля тихої альтанки
  Залишись гнити лишаючи гнiй
  Вiдходять в страшний, гнiтючий вiдбiй.
  "Чому ми однi, чому у землi?"
  "Не знає друже чому ми в страшеннiй iмлi
  "Та знаю - не зможемо жити однi
  "Вiрь - не залишимось назавжди в кричущiй пiтьмi!"
  Пiтьма огортає серце усяке
  Згадуючи щось мiлке,
  Згадуючи щось незначне,
  Щось зовсiм невдале ,але саме те .
  Пiдкинеш лиш дров для пожару у свiтi людини
  I забудеш щасливi години.
  Згадаєш у найпотрiбнiший лиш час
  I зможеш проснутись забувши пожар.
  Найщасливiшi не знають пожару
  Получають вiд нього тiльки забаву.
  Gamzat Cadasa
  "Достаточно и малого словца,
  Чтоб страсти грозным вспыхнули пожаром,
  И одного хватает подлеца,
  Чтоб жизнь для многих сделалась кошмаром."
  
   
  Боятися - це не страшно. Кожен колись вiдчував це, проте жити страхом ось що є жахливо. Перед нами стоїть вибiр. Прийняти його або пiддатися...
  Страх - це ти!
  Страх - це ти. Чи погоджуєтесь ви з цим висловом? Чому питаю? Викладач - це ж я. Отже, страх у своєму первинному видi появився за довго до нас i ваших прадiдiв. Вiн бере початок вiд створення перших людей. Чому їх вигнали з Раю? Всi ми знаємо цю iсторiю з яблуком i про її наслiдки. Саме тому менi 40 i десь через рокiв 30 я помру. Не дуже велику послугу вони нас зробили, погодьтесь? Але цей бездумний вчинок вiдкрив для людства безлiч можливостей, першою з яких були вiдчуття. Коли Адам i Єва покинули райський сад, то опинились сам на сам з природою. I що їм було робити? Виживати, але коли людина опиняється в незнайомому оточеннi та незвичнiй обстановцi всi її почуття, особливо негативнi, загострюються, змушуючи нас вiдчувати його - страх. Страх перед невiдомим, напевно, один з найпоширенiших його видiв, звiсно якщо ви не дурачок, який думає, що вiн нiчого не боїться. Будь-яке живе створiння, вiдчуває це, у кожного з нас вiн є, можливо ми про нього не знаємо, але десь там глибоко всерединi вiн чекаю вдалого моменту, щоб завдати удару.
  Так ви можете сказати, що є смiливi люди, якi не бояться нiчого. I я з вами не погоджусь, тому що, навiть той хто вилiз на Еверест, навiть той хто перейшов по канатi нiж двома скелями без паска безпеки та навiть тi хто ризикують своїм життям заради iнших мають його. I зазвичай у таких людей вiн проявляється дуже гостро, тому що ця людина не очiкує цього, не знає коли це станеться, коли страх поглине її. Вони вiдкидають страх смертi, але не можуть вiдкинути його в iнших, ось в чому їхня слабкiсть - це тi хто їх оточують. Вони є їхньою та нашою найбiльшою слабкiстю, нашою раною на яку рано чи пiзно впаде шмат солi. I це не тiльки зрада, як бiльшiсть могла подумати.
  Але це вже не має значення, ви вже мене не слухаєте, можете йти, лекцiя закiнчена. На наступний раз я буду питати хто який страх має, а хто хоче пiдняти собi бали, може скласти реферат, доповiдь, будь-що, пiсля вiдповiдi ми з вами все одно домовимось. Все можете бути вiльнi! Щоб мої очi вас до наступного четверга не бачили. А ти в окулярах, Вiктор так? Тобi 5 за то що не спав.
  Безтолковi днi проходять дуже помалу, думав ця лекцiя нiколи не закiнчиться. Але що дома робити? Вже щось придумаю. Де там мої ключi? Ага, ось. Треба швидше звiдси їхати, бо зараз знову ректор прийде i буде менi розказувати свої дурнi думки, щодо його жiнки. Йому немає з ким поговорити? Не розумiю.
  Сiвши в машину менi стало якось легше i я поїхав. Поки їду можна включити радiо, можливо, це розвiє скуку сьогоднiшнього дня. Оо, це менi подобається, треба зробити голоснiше. Хм, а це дiйсно допомагає. Включивши її на повну гучнiсть, я перестав вiдчувати дорогу, в моїй головi лiтали заспокоюючi ноти, якi створювали ефект спокою, але це було великою помилкою. З усiх сил я втискав педаль газу в пiдлогу автомобiля, не помiчаючи, що їду iз забороненою швидкiстю. Я вiдчув адреналiн, вiн проникав у кожний нерв, змушуючи мою кров горiти вiд задоволення, музика грала надто гучно i в той момент як свiтлофор помiняв свiй колiр на багряно червоний, було вже пiзно. На повнiй швидкостi я вдарився об iншу машину, яка почала рух, перечекавши багрянець, в якому тепер я сидiв у крiслi i не мiг поворушитися. Хоч i подушка безпеки зменшила ударну силу, але все одно голова хотiла розколотися на безлiч шматкiв, щоб бiль затихла. Нi рук, нi нiг я не вiдчував, вони як вата просто звисали, як спiлi та налитi соком яблука. Тiльки голова працювала i в нiй був не страх, а ...
  Час вiд часу прокидаючись я бачив безлiч людей у бiлих халатах i вони весь час щось кричали, дивились на мене, i щось питала, але я не чув взагалi нiчого. Неймовiрний дзвiн у вухах заважав менi думати i без того постраждалою головою. Очi заливались темнотою i я знову поринув у сон. Прокинувшись я сидiв в своєму лекцiйному кабiнетi номер 16 за першим рядом. Вiн весь був пустий, а на дошцi була записана тема лекцiї "Страх".
  Я ходив по аудиторiї в якiй провiв безлiч рокiв, розповiдаючи учням все що тiльки можна було. Моя спецiальнiсть була не тiльки психологiя та її лiкування, а також iсторiя, тому мене i взяли сюди, я виявився досить цiнним. Для студентiв я був, напевно, хорошим, на мою думку. Не знаю, що вони про мене говорили, але ...
  I тут мiй свiт перевернувся з нiг на голову, бо до кабiнету зайшов я. Так саме цей професор, який вiв усi цi лекцiї тiльки, що зайшов до кабiнету та iгноруючи мене сiв за стiл та почав вести її, вiн почав вести кляту лекцiя про страх, яку я буквально пару годин тому вiв сам. Повторюючи мiмiку, жести - це була моя точна копiя, яка без упину продовжувала пародiювати мене. Повертаючись кожен раз i починаючи цю лекцiю спочатку. Але це не найдивнiше, а те що пiсля 10 дня, як менi здавалось, я рахував днi по його доповiдям, у мене на столi появилась карточка, листочок на якому сповiщалась моя смерть. I в цей момент я вiдчув його, це вiдчуття переповнило мене, як чаша з налитою до країв водою, вiн почав виливатися з мене, ця чорна рiдина, яка замiнила менi кров почала пульсувати по моїх венах приводячи моє серце в дикий марш. Я думав воно зараз вискочить i на цьому все закiнчиться, але не можна передати те вiдчуття тривоги та безвихiдь, яке я тодi вiдчув. Я просто впав на пiдлогу i скрутився в клубок очiкуючи поки бiль пройде.
  Вiдтепер вiн завжди зi мною, моє серце вже не билось в нормальному ритмi. I тепер я нарештi почав думати, в моїй головi кружляло безлiч думок з можливими варiантами, щодо того, що я взагалi можу зробити. Пробував пiти на контакт з iншим собою, але вiн все одно не звертав на мене нiякої уваги i кожен пiсля того як вiн прощався на моєму столi виникала нова карточка. Кожен чортiв раз пiсля того як вiн покидав кабiнет, кожен раз як дверi закривались я читав її. Читав iз вiдкритими на повну очима i не мiг повiрити в це. Як я можу бути мертвий, якщо я тут навiть не один. Мене тут двоє. Пройшло багато часу, дуже багато. Десь пiсля 146 разу, я перестав її читати i почав складувати цi листки на заднiх партах. Їх було все бiльше i бiльше, а моя копiя i дальше продовжувала свою рутину, розповiдаючи менi все ще ту саму доповiдь.
  Я починав повторювати його мiмiку, жести. Ходив за ним. Став його двiйником. Радiв коли вiн вертався i сумував як дверi за його спиною закривались. За цей час я продовжував складати листочки i їх була вже неймовiрна кiлькiсть, спочатку я пробував їх рахувати, але пiсля 1259 перестав. Тепер я не те що знав лекцiю, вона закарбувалась в моїй пам"ятi. Я перестав спати i в моїх думках почали виникати дивнi розмови самим iз собою.
  Серце все ще калатало в моїх грудях, а я лежав посеред кабiнету на пiдлозi i думав це вiдчуття. Що таке страх? Невже пiсля безлiчi лекцiй я не зрозумiв цього. Я слухав, але не чув. Я став собою, але не знав хто я є насправдi. А вiдповiдь була на виднотi, вона завжди переслiдувала мене i безлiч разiв лунала в моїй головi, але я iгнорував її. Страх - це ти. Головна причина страху сама людина та її думки. Вона сама закопую себе в цiй ямi та вколює собi дозу страху, яка пливе по тiлi та змушує нас трястися. Нiхто не винуватий в тому, що ми боїмось, ми самi ставимо цю стiну та внушаємо собi, що нам її не перейти. I так само я запевнив себе, що дверi до кабiнету зачиняються пiсля мого зникнення за їх порогом. Вони завжди вiдкритi, просто кандали, якi повiшав страх не дозволяв менi навiть припустити, що з ними можна щось зробити.
  Коли я вiдкрив їх за ними стояв вiн, змучений професор, який вкотре хотiв зайти i почати лекцiю, але той хто вийшов з кабiнету бiльше нiколи не буде тим, хто став його заручником.
  Я прокинувся посеред лiкарняної палати де був пiд"єднаний до безлiчi апаратiв життєзабезпечення, а поряд на стiльцi i впираючись руками на лiжко спала мама. Схоже вона тут була довго, що аж заснула чекаючи поки я прокинусь. Згодом до моєї палати збiглась величезна кiлькiсть лiкарiв, якi вивели її та сказали, що менi потрiбен час на реабiлiтацiю та скоро вона зможе мене побачити.
  Я був у комi 10 рокiв. За цей час моя сестра вийшла замiж та народила двох дiтей. Мене звiльнили з мого унiверситету, але студенти продовжували навiдувати мене. Все таки я був хорошим професором i якщо чесно я не жалкую про цi 10 рокiв. Для мене вони були ще довшими i болючiшим нiж все моє життя до аварiї. Але коли я прокинувся воно змiнилось кардинально, тому що я бiльше не боявся цього вiдчуття, а став з ним одним цiлим. I на це є одна причина. Страх - це ти.
  
  Який твiй найбiльший страх?
  
  
   
  
  
  
  
  
  
  Знайомi не довго, але вiдчуваю,
  Коли з думками про тебе засинаю,
  Що вийде в мене тобi вiдкритись
  I змусити вогонь в серцi знову загорiтись.
  Священним вогнем палати
  I нiколи тебе з обiймiв не пускати.
  
  Я хочу сказати, що боюся втрачати
  По ночах вiд болi кричати.
  Менi хочеться просто жити i знати,
  Що менi є заради кого життя проживати.
  
  Божевiльно звучить, так я сам це все знаю,
  Але не вмiю тримати у собi, завжди стiни ламаю
  Нехай тебе це не лякає i не стане причиною втекти,
  А навпаки, ти просто стань i вухо до мого серця приклади
  Послухай, пойми, що все що я кажу не вигадка моя,
  А лиш чарiвний спiв солов'я. 
  В один момент ти зрозумiєш, що шумнi вечiрки, великi компанiї людей не замiнять тихих спокiйних вечорiв, коли ти неспiшно п"єш свiй улюблений напiй i думаєш про все що сталось з тобою, вiдбувається в даний момент i найголовнiше - що буде з тобою в майбутньому...
  Один на один зi своїми думками
  Знаєте, часом хочеться вiдпочити вiд всiх думок, побути з собою на одинцi та подумати про те, на що нiколи немає часу. Коли можна це зробити, якщо всi люди весь час зайнятi i кудись поспiшають, забуваючи насолоджуватись прекрасним? Мене це хвилює, тому що, рано чи пiзно, людина стомлюється вiд самої себе i немає, навiть, сил думати "Як менi це продовжувати далi?".
  Коли ж викроїти час на цi думки. Зранку ми встаємо i незалежно який день тижня, у нас є робота, навчання. Ми маємо встигнути поснiдати, бо бути голодним протягом всього дня - погана iдея, помитися, зробити всi гiгiєнiчнi процедури, поцiлувати кота. I ... Все, ранок закiнчився.
  Далi йде найважча частина дня, обiд, в якiй зосереджена основна робота, протягом якої думати про щось своє - просто нереально. В когось злий начальник, хтось не вивчив домашнє завдання в школу чи в унiверситет та доказує викладачу в онлайн чатi, що в нього не було свiтла i вiн не мав можливостi його виконати. Дай Бог посеред цього хаосу встигнути пообiдати або посидiти без роботи хоч десять хвилин.
  I пiсля цього всього наступає вечiр. Ми повертаємось з робiт, шкiл, а у студентiв - закiнчується остання пара, яку i так можна пропустити. Змученi, падаємо на диван i єдина думка, яка нас переслiдує - це "Я хочу спати". В рутинi знайти час для себе i своїх думок, практично нереально, але ...
  - "Пане, не затримуйте чергу, поїзд ось-ось поїде, - з цими словами панянка з двома великими валiзами обiгнала мене та поспiшила до свого вагону. Навiть не встигнувши їй вiдповiсти, я просто подивився їй вслiд та звернув увагу на свiй бiлет, який тримав у руцi.
  Навколо бiгало багато людей, всi поспiшають. Великi валiзи, в яких може бути будь-що, не давали менi спокою. Я подорожував з одним рюкзаком, який i був моїм маленьким свiтом. Поїзд не був нiчним, тому заснути в мене б не вийшло. Нiколи не виходило спати сидячи.
  - "Так, значить, це є мiй вагон?"
  - "Ага, ось - номер 8."
  - "Доброго ранку, можна глянути на ваш бiлет? - до мене звернувся на диво привiтний контролер i простягнув руку чекаючи, щоб я вiддав йому цей чарiвний бiлет, який вiдкриє менi дверi в iншi мiста - Так, все добре, можете заходити i я Вам скажу, Вам дуже пощастило!" - з невимовно широкою посмiшкою, вiн вiдкрив менi дверi вагона.
  Всерединi я побачив всього декiлька людей, якi були зануренi в свої проблеми, телефони, а деякi, навiть, у книжки. Виявилось, що моє мiсце в кiнцi вагона, тому менi випала можливiсть розглянути моїх сусiдiв по подорожi. Першою була жiнка - напрочуд красива, в дiловому костюмi та з телефоном в руках. Вона була надто зайнята своїми справами, тому я не хотiв тривожити її своїм вiтанням з нею.
  Наступними сидiли мама i син. Останнiй був надзвичайно занурений в свiй планшет, де скорiше всього вiн рятує галактику вiд монстрiв високого рiвня, а мати, хоч i старалась його вiд цього вiдволiкти, та нiчого не виходило.
  - "Доброго ранку i вдалої поїздки!" - випередивши мене, вона привiталася зi мною, що стало для мене здивуванням.
  - "Доброго ранку, i Вам." - я нагородив її легкою посмiшкою та пiшов далi.
  Та останнiй, хто сидiв в цьому вагонi, був чоловiк з книгою в руках. Я не змiг побачити, яку саме книгу вiн читає, проте, коли я намагався це зробити i нахилився надто низько, вiн вiдволiкся вiд читання.
  - "Це книга "12 правил життя" Джордана Пiтерсона. Зацiкавило вас?" - його голос був надзвичайно приємним i милозвучним, що я прослухав його слова i просто поринув в свiй свiт.
  - "Так, так, вибачте, я мабуть пiду сяду на своє мiсце."
  - "Звiсно, хорошої поїздки!" - пiсля цих слiв вiн знову занурився в книгу.
  Я зайняв своє мiсце, майже останнє у вагонi, скинув рюкзак та глянув у вiкно. Неймовiрний пейзаж, який поєднувався iз сходом сонця заспокоював мене. Пагорби та рiчки, якi доповнювали пейзаж створювали картину, за яку, якщо намалювати, можна отримати всесвiтнє визнання. Я побачив як в небi летять пташки i подумав, "Чому я не лiтаю?". Ця природа була чистою i я, навiть, трiшки засумував, що маю покидати це чарiвне мiсце. Звуки ось-ось починаючого свiй рух поїзда дали менi можливiсть нарештi побути з самим собою на одинцi та зi своїми думками...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"