Рось Анна : другие произведения.

Книга 6 Перший улов, або Кiт Матрос йде на справу

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Перед вами шоста книга з серiї "Пес Барбос йде по слiду". Прочитавши її, ви дiзнаєтеся, чи здiйснилася мрiя кота Матроса, також ви дiзнаєтеся, хто врятував кабанчика, ким став Дзига, хто боїться лiкувати зуби i багато iншого. А ще ви познайомитеся з двома новими чудовими героями. Вам цiкаво хто вони? Тодi перегортаємо сторiнку i починаємо читати казку з яскравими iлюстрацiями.


ПЕС БАРБОС ЙДЕ ПО СЛIДУ

Перший улов, або Кiт Матрос йде на справу

   Новий першокласник
   Пiсля новорiчних канiкул дiти знову зiбралися в школi. Першокласники звично сидiли за своїми партами, тiльки парта Мишка була порожня. Совуша дуже сумувала без свого друга. Хоча вона знала, що ведмедi прокидаються ближче до весни, але їй так хотiлося, щоб одного разу дверi класу вiдчинилися i на порозi з'явився Мишко. Совуша тихесенько зiтхнула.
   Продзвенiв дзвiнок на урок, дверi в клас вiдкрилися, увiйшов Їжак Їжакович, а за ним молоденький лосеня.
   - Здрастуйте, дiти, - привiтався учитель.
   - Здрастуйте, Їжак Їжаковичу, - хором вiдповiли дiти, встаючи.
   - Сiдайте, - дозволив учитель. - Знайомтеся, це ваш новий однокласник лосеня. Вони з мамою прийшли до нас, рятуючись вiд мисливцiв. Тепер його мама працює шкiльним садiвником. Проходь, лосеня, займи вiльну парту.
   Лосеня мовчазно пройшов на задню парту. Єнотик повернувся до нього i прошепотiв:
   - Це парта Мишка, вiн зараз спить вдома, але коли вiн прийде, то буде радий новому друговi. Мишко добрий.
   0x01 graphic
   Лосеня посмiхнувся у вiдповiдь.
   - Увага, дiти, - сказав Їжак Їжакович i кашлянув, - кха-кха. Сьогоднi ми вчимо букву "С". Ви знаєте слова з буквою "С"? - запитав учитель.
   - Сищик, - вiдразу вигукнув Йойо.
   - Собака, - згадав зайченя.
   - Сир, - посмiхнувся мишеня.
   - Лисиця, - крикнув Єнотик i всi засмiялися.
   - Правильно, - посмiхнувся Їжак Їжакович, - в словi "лисиця" є буква "С". А що скаже Совуша?
   - Снiг, сонце, сова, - вiдповiла Совуша.
   - Молодець, - похвалив Їжак Їжакович, кашляючи, - кха-кха.
   - Їжак Їжакович захворiв, - шепнула братовi Йоїчка. - Треба принести йому малинового варення.
   - I меду, - вiдповiв пошепки Йойо, - пiсля школи пiдемо до татка ведмедика.
   До їжачкiв повернувся Зая, який чув розмову друзiв, i сказав:
   - Йому потрiбен теплий шарф.
   - Запишiть в зошити букву "С", - сказав учитель, поправляючи окуляри. - А тепер до дошки пiде Єнотiк i напише слово "лис".Ось так зустрiч
   - Ой, кого я бачу, посунься, - сказав Сiрий, зустрiвши в тюремнiй камерi Дзигу.
   Дзига швидко вiдсiв на лiжку, щоб Сiрий вовк не сiв прямо на нього.
   - Ну що, друже, як ся маєш на загальному харчi? Що ти тут запас в тумбочцi?
   Сiрий безцеремонно вiдкрив тумбочку Дзиги i став ритися в його речах. Розкидавши все по пiдлозi, вiн сказав:
   - Не густо. Погано ти готувався до зустрiчi товариша, хоч би цигарку запас.
   - Ми тут не куримо, - вiдповiв Дзига. - Дiтям i дорослим палити шкiдливо.
   - Ну, ти даєш, шкiдливо! Iди, вiдбери для мене цигарки у того старого, - вовк показав лапою на сивого худого барана, який сидiв неподалiк.
   - Слабких ображати не можна, - несмiливо вiдповiв Дзига.
   - Ось тобi й маєш! - здивувався вовк. - Ти що, перевиховався? - вовк стиснув п'ятiрню i випустив два пальця з пазурами. - Ось я тобi зараз, - заворушив вiн кiгтями.
   Дзига встав з лiжка i насторожено дивився на Сiрого.
   - Йди на сусiднє лiжко, тут я тепер спати буду, - зi злiстю буркнув вовк.
   0x01 graphic
   Дзига мовчки зiбрав свої речi.
   - Ти ось що, Сiрий, ти мною не командуй, я нове життя почати хочу, я трактористом стати хочу, щоб користь приносити.
   - Ха-ха-ха, - голосно засмiявся вовк, - трактористом! Та який ти тракторист! Ха-ха!
   - Я так вирiшив, - твердо сказав Дзига. - Я вже навчився управляти трактором.
   - Молодець, - зметикував Сiрий, - ти трактором колючий дрiт на парканi зiпсуєш, i ми втечемо звiдси удвох.
   - Нi, нiкуди я не побiжу. Менi нову роботу в лiсництвi обiцяли.
   - Дивись, дивись, не пошкодувати б, - пригрозив вовк колишньому друговi.
   Дзига зi своїми речами вiдiйшов вiд Сiрого i присiв на вiльне лiжко поруч зi старим бараном.
   - Треба ж, - здивувався Сiрий, - що в'язниця зi звiрами робить. Був звiр - немає звiра, - почухав вiн потилицю.
   Мишко прокинувся
   Пригрiло сонечко i розтопило снiг. Природа радiла несподiванiй вiдлизi, молодi ялинки розправили голки, а берiзки вiд подихiв вiтру ворушили тонкими гiлками. Вiдразу в лiсi защебетали птицi, радiючи сонцю i теплу.
   Рано вранцi малюки в бадьорому настрої чекали шкiльний автобус. Яке ж було їх здивування, коли вони побачили, як поспiшає Мишко.
   - Вiн прокинувся! Ура! Мишко! Друг! - кричали радiсно малюки.
   - Привiт, малюки! - ведмедику було дуже приємно вiд такої зустрiчi.
   - Ми тебе дуже чекали, - посмiхнулася своєму друговi Совуша.
   - У тебе не заболiли боки? - запитав Єнотик.
   - Як можна так довго спати? - дивувалися зайчата. - Тобi не набридло валятися? А що тобi снилося?
   Мишко не вiдповiдав на питання, а тiльки широко усмiхався. Потiм, коли всi питання закiнчилися, вiн вiдповiв:
   - Спати менi зовсiм не набридло. Якщо б ви знали, де я подорожував! - Мишко з захопленням подивився на небо.
   - Подорожував? - здивувалися друзi. - Але ти ж спав в лiжку!
   0x01 graphic
   - Я зустрiчався з Великою Ведмедицею, - вiдповiв Мишко.
   - Розкажи, розкажи, - просили навперебiй малюки.
  
  
   ПОВНА ВЕРСIЯ КНИГ НА ЯКАБУ
   https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Anna_Ros_
  
   В СЕРIЮ ВХОДЯТЬ КНИГИ:
   Книга 1 Смiливий їжачок, або Дуже дороге слово "нi"
  Книга 2 Вiрний друг, або Пес Барбос спiшить на допомогу
  Книга 3 Веселий цирк, або Ближнiй бiй
  Книга 4 Засiдка, або Невгамовна бабуся Розi
  Книга 5 Раз Дiд Мороз, два Дiд Мороз
  Книга 6 Перший улов, або Кiт Матрос йде на справу
  Книга 7 Велика мандрiвка, або Канiкули почалися
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"