Рось Анна : другие произведения.

І вітер розвіє печалі Кн2 Яблуневий цвіт

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    В другій книзі під назвою "Яблуневий цвіт" події розгортаються в місті Керчі, куди переїжджає сім"я. Милуючись красотами древнього міста, герої переживають внутрішню драму, пов"язану з втратою малечі. У Керчі народжується і майбутній Святитель Лука. У справах служби голова сімейства повинен переїжджати, спочатку до Херсону, потім у Кишинів і, нарешті, до Києва. Вірна дружина завжди супроводжує свого чоловіка. Підростають діти, цікаво складаються їх долі. Син Валентин отримує диплом лікаря. Хто знав, що це майбутнє світило медицини? І тільки батьки завжди вірили у своїх дітей.


І вітер розвіє печалі

Книга 2

Яблуневий цвіт

   На новому місці
   Прибувши до Керчі, сім'я Ясенецьких-Войно зупинилася в будинку Мазані. Фелікс Станіславович за попередньою домовленістю став управляючим аптекою провізора Миколи Івановича Соколовського. Аптека розташовувалася у великому багатоквартирному будинку колишнього міського голови Миколи Івановича Мазані, на перехресті Строганівської та Воронцовської вулиць, в самому центрі міста. У будинку Мазані були квартири для господаря, управляючого, а також окремі кімнати для співробітників-фармацевтів.
   Сім'я Ясенецьких-Войно оселилася на другому поверсі. З вікон було видно великий фонтан. Недалеко від будинку розташовувалася булочна, звідки часто доносився аромат свіжої здоби. У Керчі було прийнято в булочних пекти хліб.
   На Марію місто відразу справило приємне враження. Їй подобалося, що тут є чоловіча і жіноча гімназії, собор, театр, телеграфна станція, музей, міська бібліотека і безліч історичних пам'яток.
   Незвичними були високі кам'яні будинки з різноманітними архітектурними елементами, широкі чисті вулиці з хорошими тротуарами, лавками та магазинами.
   Влаштувавши побут і відпочивши після виснажливої ??дороги з Перекопу, сімейство Ясенецьких-Войно вирушило подивитися на місто поближче. Спочатку пішли на набережну, до царської пристані, де знаходився фонтан, оточений низькорослими деревами. Зелені взагалі було мало в місті. На центральній Воронцовській вулиці, де стояв їхній будинок, і на Дворянській зрідка росли акації.
   Марія милувалася морем, високою горою, що називалася Мітридатовою, куди вели широкі кам'яні сходи, прикрашені фігурами міфічних грифонів. Щоб піднятися до Олександро-Невської церкви, розташованої в музеї старовини, треба було подолати понад двісті ступенів[4]. Оскільки Марія була вже на п'ятому місяці вагітності, похід на гору вирішили відкласти.
   У центрі міста знаходилася велика базарна площа, де у Марії просто розбігалися очі від розмаїття. В кінці літа тут були дешеві кавуни, дині, виноград, яблука, груші, горіхи, гарбузи та інші дари землі.
   Молода пара купила фрукти і поверталася додому.
   - Подобається тобі тут, Марієчка? - запитав Фелікс, обіймаючи дружину.
   - Дуже подобається, краще, ніж в Перекопі, ти не переживай, - посміхнулася вона.
   - І мені подобається, - сказав трирічний Володя, кусаючи соковиту грушу.
   - Марія, у нас на першому поверсі є агентство компанії "Надія", вони мені пропонують роботу.
   - А чим вони займаються?
   - Це Санкт-Петербурзька компанія. Займаються страхуванням майна від вогню, а також багажу від пошкодження або втрати при доставці морем, річками або сухопутним транспортом.
   - А як же аптека?
   - Аптеку я не кину, ось закінчу реставрацію, поповню запаси кращими медикаментами та інструментами і заживемо. Але я б ще хотів спробувати себе в якості агента. Що ти скажеш?
   - Фелікс, ти так мало відпочиваєш.
   - Головне, щоб ти справлялася з домашніми справами, щоб не втомлювалася.
   - За мене не турбуйся, мені домашні клопоти в радість, а крім того, мені Катруся допоможе. Впораємося.
   - Моя ти люба, - Фелікс поцілував дружину в щоку.
   - І мене, тато, і Сашка, - сказав син.
   Батьки засміялися. Фелікс поцілував дітей:
   - Хороші ви мої.
  
   Повна версія на АНДРОНУМІ
   https://andronum.com/product/ros-ganna-yabluneviy-tsvit/
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"