Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

АлIса Селязнева Супраць ЛукашэнкI

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Пасля фантастычных прыгод у далёкай будучынi Алiса Селязнёва трапляе ѓ пачатак дваццаць першага стагоддзя. Яна дапамагае зрынуць дыктатуру Лукашэнку i аднаѓляе СССР. Пасля адраджэння савецкай iмперыi Чалавецтва чакае па-сапраѓднаму вялiкую будучыню.

  АЛIСА СЕЛЯЗНЕВА СУПРАЦЬ ЛУКАШЭНКI
  АНАТАЦЫЯ
  Пасля фантастычных прыгод у далёкай будучынi Алiса Селязнёва трапляе ѓ пачатак дваццаць першага стагоддзя. Яна дапамагае зрынуць дыктатуру Лукашэнку i аднаѓляе СССР. Пасля адраджэння савецкай iмперыi Чалавецтва чакае па-сапраѓднаму вялiкую будучыню.
   Саюз непарушны рэспублiк свабодных,
   Згуртавала не грубая сiла, не страх!
   Але добрая воля людзей адукаваных,
   I мудрасць, святло, розум i смеласць у марах!
  
   Народ Украiны з Расiяй адзiны,
   Мы браты-славяне навечна сябры!
   Ды славiцца Госпада вышэйшае Iмя,
   Усе нацыi свету святая сям'я!
  
   Слаѓся Айчына, наша свабодная,
   Сяброѓства народаѓ апора навек!
   Сiла законная, воля народная,
   Бо за адзiнства просты чалавек!
  
   Мы людзям усiм свету шлях у космас адкрылi,
   Фашызм знiшчаны, узвышаны прагрэс!
   Адмераем мiж зоркамi слаѓныя мiлi,
   За нас Усемагутны загiнуѓ i ѓваскрос!
  
   Няма духу Расii ѓ сусвеце мацней,
   Народ Украiнскi, нам па сэрцы брат!
   Мы служым Айчыне, мацней, дакладней.
   Хлапчук вазьмi ѓ свой кулак аѓтамат!
  
   На танках дайшлi да Берлiна, страляючы,
   Хоць шмат загiнула цудоѓных людзей!
   Ззяе, свабоду дора - рускiх сцяг,
   I сiлай кахання - кiнуты ѓ пекла злыдзень!
  
   Вер, Радзiму мы абаронiм i пашырым,
   Дамо акiян бясконцы кахання!
   Пад сцягам бязмежнай, Вялiкай Расii,
   Хай са смехам гарэзуюць нашчадкi мае!
  
  . РАЗДЗЕЛ Љ 1.
  Алiса Селязнёва ляцела па космасе Аркашам Сапажковым. Звычайны невялiкi караблiк з кiнезпрасторавым рухавiком. Толькi што яны выратавалi галактыку ад агрэсii робатаѓ. Хтосьцi ѓключыѓ гiперструнае размнажэнне матэрыi, i запусцiѓ праграму баявых iстот, якiя накiнулiся на суседнiя планеты. Алiса i Аркаша рызыкуючы жыццём заразiлi машынкi чарвяком, спачатку паралiзаваѓшы iх, а затым i адрамантаваѓшы сапсаваны механiзм гiперструннага канвеера. I пагроза ад галактыкi была адсунута.
  Алiса Селязнёва i Аркаша Сапожкаѓ, былi не адзiн з iмi каманда Наташкi Белай i Машкi Белай, а таксама Аляксей Цяцерава.
  Неразлучная пяцёрка, рабят. Яны ѓжо даѓно дарослыя, але дасягненнi чалавечай навукi канца дваццаць пятага стагоддзя дазваляюць мець абсалютна любое цела.
  Вось зараз Алiса i Аркаша, прыляцелi з iншай галактыкi ѓ сiстэму Стральца. Гэта асаблiвая Сiстэма чалавечай iмперыi ѓ цэнтры Галактыкi.
  Наташка Белая i Машка, гулялi ѓ баявую стратэгiю. А Цярэнцеѓ проста насiѓся па аѓкцыёнах. I ваяваѓ з Маратам Казеем на светлавых мячах.
  З якiм Маратам? Самым сапраѓдным. Героем Вялiкай Айчыннай вайны. Пасля таго як у пачатку дваццаць пятага стагоддзя была адкрыта iндывiдуальная рака часу - была пераможана апошняя, i самая галоѓная праблема чалавецтва - смерць!
  I зараз з'явiлася магчымасць уваскрэсiць любога памерлага чалавека. Дакладней, зрабiць так, што ён i не памiрае. А пападае ѓ будучыню з мiнулага, а замест яго застаецца бiямакет. I ход гiсторыi не мяняецца, а чалавек застаецца жывым, становячыся падарожнiкам у часе.
  Гэта значыць, чалавек становiцца рэальна несмяротным. I атрымлiвае асаблiвае цела з будучынi. Калi ты можаш быць кiм заѓгодна.
  Цяпер Леха i Марат падобныя на двух герояѓ зорны войнаѓ - Энакiна Скайуокера i Абiвана Кенобi. Яны б'юцца з адчайнай лютасцю. Затым раптам мяняюць, i зноѓ два хлопчыкi. Леха светленькi i мускулiсты голы па пояс, Марат рыжанькi, i ѓ шорцiках з аголеным рэльефным торсам, i абодвум на выгляд гадоѓ чатырнаццаць.
  У будучынi можна маментальна мяняць цела па сваiм жаданнi. I гэта так здорава. Вечным хлапчуком надакучыла секчыся на светлавых мячах, i яны цяпер сталi камандзiрамi.
  I пасылаюць сябар на сябра баявыя зоркалёты... А магчымасцi матрыцы Гiпернета ѓ гульнях яшчэ страмчэй.
  Алiса падмiргнула хлопчыкам, аднаму з якiх Леху ѓжо тры стагоддзi i прабуркавала:
  - Ну, хопiць прыгажуны! Колькi можна ваяваць!
  У вакол iх круцiлiся баявыя галаграмы, i кiшэла бiтва. Марат засмяяѓся i заѓважыѓ, зiхоцячы жамчужнымi зубкамi:
  - Якi цудоѓны свет Гiперкамунiзму! Тут адны забаѓкi i задавальненнi!
  Леха кiѓнуѓ з усмешкай:
  - Ды ѓ нас выдатна! Усе мары збiваюцца! Жадаеш, Гiтлера пабiць?
  Марат Казей згодна кiѓнуѓ:
  - Хачу!
  Перад iмi ѓзнiк чалавек сярэдняга росту i з вусiкамi. Хлапчук Марата ѓдарыѓ яго босай нагой у жывот. Чалавек падобны на Гiтлера са стогнам сагнуѓся. Марат сунуѓ яму сваю дзiцячую нагу ѓ твар i зароѓ:
  - Цалуй пятку!
  Алiса Селязнёва адмоѓна пакруцiла галавой:
  - Хоць Гiтлер i мярзотнiк, але гэта ѓжо перабор!
  Марат ударыѓ фюрара яшчэ раз i зароѓ:
  - Што ты ведаеш? Ты хоць бачыла, як сёлы жыѓцом спальвалi? I як вылi абгарэлыя людзi?
  Аркаша Сапожкаѓ бразнуѓ не да месца:
  - Тэарэтычна!
  Белабрысы хлапчук пстрыкнуѓ пальцамi. Узнiкла ѓ паветры некалькi нямецкiх танкаѓ. У Марата ѓ руках узнiк баявы бластэр, i стаѓ лупiць з гарматы па непрыяцелю. I нямецкiя танкi ѓзрывалiся фантанамi, i з iх зносiла вежы.
  Знiшчыѓшы ѓ пару секунд тузiн машын, хлопчык зароѓ:
  - Як я фашыстаѓ ненавiджу!
  Алiса са смяшком адказала:
  - I я iх не надта люблю! Але нельга жыць толькi нянавiсцю мiнуѓшчыны! Столькi ѓ гэтым свеце задавальнення!
  Леха Цецераѓ кiѓнуѓ:
  - Вядома! Можа, пабудуем што-небудзь?
  Марат Казей кiѓнуѓ:
  - Ды пабудуем камунiзм! Але спачатку па ваюем!
  У небе ѓзнiклi касмiчныя караблi. Дакладней гэта былi галаграмы баявых зоркалётаѓ. Яны былi абцякальных формаѓ, паходзячы на глыбакаводных рыб. Яны ладзiлi бiтву.
  Вонкава гэта былi цудоѓных маштабаѓ эскадры. Некаторыя зоркалёты дасягалi трохсот кiламетраѓ у дыяметры. I гэта глядзелася проста дзiкай i страшна.
  Касмiчныя караблi мiгацелi нiбы паплаѓкi на вадзе. I ствалы гармат i антэны выпраменьванняѓ, вагалiся ѓ хвалях вакууму.
  Марат Казей убачыѓшы мiльёны зоркалётаѓ зараз, свiснуѓ:
  - Вось гэта да! Гэта проста каласальна!
  Алiса Селязнёва падмiргнула i праспявала:
  - Космасу раѓнiна,
  Смерцi покрыва...
  Цёмная дрыгва -
  Смачна засмактала!
  
  Няѓжо гонару,
  У небе не знайсцi...
  Сэрца прагне помсты -
  Жадае мiр выратаваць!
  I вечная дзяѓчынка ператварылася ѓ мульцяшную вавёрачку i падскочыла, пераварочваючыся i выгiнаючыся, махаючы аранжавым i пышным хвастом.
  Леха Цецераѓ таксама змянiѓся ѓ мульцяшнага зайчыка. I заскакаѓ, а ягоныя вушкi круцiлiся нiбы лопасцi прапелера.
  Марат Казей свiснуѓ i спытаѓ:
  - Я таксама хачу ператварацца!
  Лёшка-зайчык вымавiѓ, пасмейваючыся:
  - Гэта проста! Вось глядзi!
  Цяцераѓ пстрыкнуѓ пальчыкамi сваёй заечай лапкi. I Марат зараз змянiѓся замест хлапчука чатырнаццацi гадоѓ, узнiкла прыгожая дзяѓчына, з пышнымi, залацiстымi валасамi i ѓ бiкiнi.
  Лёшка аблiзнуѓ вусны, i тут жа замест зайчыка атрымаѓся воѓк з "Ну пачакай!", такi вось худы, у джынсах, а ѓ зубах тырчыць цыгарэта.
  Алiска пiснула, крутануѓшы хвастом:
   - Вау!
  Воѓк-хлапчук выпусцiѓ колца дыму, якое атачыла дзяѓчынку ѓ бiкiнi.
  Марат сталых дамай, правiшчаѓ:
  - Не хачу быць бабай!
  Лёшка хiхiкнуѓ, i дзяѓчынка мядовая бландынка апынулася ѓ вялiзным, залатым фужэры з шакаладным марожаным. Яе босыя ножкi кранулi ледзяной паверхнi. Як нi дзiѓна гэта супакоiла Марата i ён заѓважыѓ:
  - Я як Зоя Касмадзям'янская!
  Лёшка-воѓк ахвотна пацвердзiѓ:
  - Ва ѓсякiм целе ёсць свае любаты!
  Аркаша, якi ператварыѓся ѓ двухногага тыгра, паказаѓ на неба заѓважыѓшы:
  - Тут вы гуляеце ѓ стратэгiю?
  Лёша i Марат кiѓнулi, галовамi цудоѓнай бландынкi i ваѓка з iкламi.
  I прабуркавалi:
  - Так!
  Алiса адзначыла са смяшком:
  - Пацешыцца!
  Зьявiлася, нiбы чорцiк з табакеркi i яшчэ адна дзяѓчына. Вельмi прыгожая i з сямiколернай прычоскай.
  Аркашка пiскнуѓ:
  - Наташка i ты хочаш пагуляць?
  Дзяѓчынка з цудоѓным прозвiшчам Белая, хiхiкнула:
  - Гэта будзе крута!
  I Наташка падзялiлася зараз на мiльён галаграм. I ѓ небе пачаѓся абстрэл зоркалётамi адзiн аднаго з вялiкай дыстанцыi.
  А вось чырвонымi валасамi з'явiлася i Машка Белая. Такая цудоѓная дзяѓчынка.
  I таксама ѓступiла ѓ гульню з крыкам:
  - Раз, два, тры - пражэктара працяры! Чатыры, восем, пяць - на кваркi разарваць!
  Так што легендарная пяцёрка ѓжо ѓ зборы. Яны сабралiся разам i развязалi касмiчную вайну.
  I з iмi Марат Казей, выняты з мiнулага хлопчык, якi зараз у целе дзяѓчынкi.
  Марат, Наташа, Машка з аднаго боку, i Аркаша, Лёшка, i Алiса з другога.
  Так што каласальных памераѓ эскадры з двух бакоѓ разбураюць адзiн аднаго.
  Марат гэта дзяѓчына з босых пальчыкаѓ ножак выпусцiла пульсар, i рыкнула:
  - За велiч СССР!
  Гэта ѓсё выглядала вельмi прыгожа. На зоркалётах экiпажы складалiся з адных толькi дзяѓчат. Ваяѓнiц былi мiльярды, i ѓсе без выключэння прыгожыя. З мiнiмумам адзення: толькi бiкiнi, i загарэлыя, дакладныя, босыя ножкi.
  Як прыгожа i непаѓторна глядзiцца гэты бой. Магутны з трыста кiламетраѓ у дыяметры лiнкор атрымаѓ пашкоджанне, ад траплення термопреновой ракеты. I загарэѓся.
  Некалькi вежаѓ адразу скасiлася. I вельмi прыгожыя дзяѓчыны з рознакаляровымi прычоскамi пабеглi, мiльгаючы голымi, круглымi пятачкамi. А босыя падэшвы дзяѓчынак лiзалi аранжавыя i фiялетавыя мовы полымя.
  Экiпажы складалiся з прыгажунь, многiя з якiх фарбавалiся i нашмароѓвалi сабе губкi памадай, i рознымi прыцiраннямi.
  Прычоскi ѓ ваяѓнiц былi самыя разнастайныя i экстравагантныя. I дзяѓчынкi часам загаралiся ад полымя i палалi нiбы свечкi. I пажары былi каласальныя на пашкоджаных судах.
  Некаторыя з дзяѓчынак вылi ад болю, калi iх падпальвала полымя. I аблазiла загарэлая, аксамiтная скура. Дзяѓчыны былi цудоѓныя.
  Адна ѓперлася босымi ножкамi i пальнула ѓ непрыяцеля анiгiляцыйным снарадам i гэта было забойна.
   Цiскi войска якой камандавала Алiса Селязнёва, няѓмольна сцiскалiся. Гiперплазменныя абдымкi, iмкнулiся шчыльней спрэсаваць магутнага супернiка з войска Марата Казея - дзяѓчыны вырашылi крыху даць пакамандаваць хлапчуку, якi цяпер апынуѓся ѓ целе прыгожай дзяѓчыны.
  Акрамя ваяѓнiц былi сiнтэзаваны для большай цiкавасцi i оркi з эльфамi. Так стала баявая разборка яшчэ багацей i страмчэй.
   Мiльёны i мiльёны зоркалётаѓ, знаходзiлi тут сваю гiбель. Часта гераiчную, i часам недарэчную. Гiнулi, з усмешкай на вуснах разлiчваючы з часам уваскрэснуць. У кожнай галаграмы была свая штучная асоба, якая магла лёгка i свабодна ѓзнаѓляцца.
  А рознага роду сузор'i i зоркi навiсалi мудрагелiстымi гiрляндамi i таксама ваявалi.
  Хоць i выглядала гэта вельмi жудаснавата... Абцякальнай кропляпадобнай формы махiна палае адмысловым жующим палi прасторы i вакууму агеньчыкам. Полымя нясецца па калiдорах i вентыляцыйных шахтах касмiчнага карабля. Дзяѓчынкi прыгожыя i басаногiя, вельмi сэксуальныя лiтаральна надсаджваюцца бялугамi ад страху. Мiльёны жывых салдат як людзей, так прадстаѓнiкоѓ iншых рас з мiльярдамi робатаѓ на борце iмкнуцца адысцi ад гарачага запалу. Амаль усе якiя змагаюцца людзi найпрыгожыя дзяѓчыны, размаляваныя з вычварнымi, авангардысцкага стылю прычоскамi, нiбы якiя сабралiся не жорсткую бiтву, а iмператарскi баль - маскарад. Вось у адной з дзяѓчат загарэлася прычоска ѓ выглядзе млына з лопасцямi ѓ форме крылаѓ паѓлiна, i яна нема загарлапанiла. Боль няѓяѓна жудасны i скальп лiтаральна зрывае. Лопасцi млына адрываюцца i далей ужо круцяцца ѓ дзевяцiпарадкавым вiхуры кiнезпрасторавых скрыѓленняѓ.
  Прыкладна на тысячу дзяѓчынак прыпадае адзiн хлапчук, звычайна гэта падлеткi з выгляду гадоѓ чатырнаццацi i таксама вельмi прыгожыя. Але дзяѓчат куды больш. I яна напрыклад падпалiла прычоску ѓ форме пеѓня, шахматнай дошкi i самавара. I таксама заплакала.
  Гэта вельмi дзiка калi адбываецца вiск дзяѓчат, i скокi iх нiбы пародзiстых коней у стайнi, што ахапiѓ пажар.
   Але асаблiва грозна равуць оркi i эльфы, для iх i сапраѓды кашмарней не прыдумаць, полымя прымае тую цi iншую форму. То гэта ашчэраная фiзiяномiя грэшнага духу выклiканага ведзьмаком-некрамантам з самых нiзiнных безданяѓ апраметнай, то агеньчык, якi скача па каютах i крывячы ствалы прылад у выглядзе жудаснага, лiмiтава раз'юшанага драпежнiка.
  Большасць эльфаѓ - гэта прыгожыя самкi, якiя адрознiваюць ад чалавечых дзяѓчынак толькi формай вушэй. I яны таксама падскокваюць, бо iх ножкi такiя прыгожыя, босыя, i хупавы з залацiстай ад умеранага загару скурай.
   А бывае страшней, што сюррэалiстычнае ѓ малюнку разбуральнай i пякучай субстанцыi.
   I ѓсё гэта маштабах зоркалёта памерамi, не якi саступае Меркурыю... Зрэшты, па мерках творцы вiртуальных светабудов не так i шмат. Сам жа стваральнiк падобнай суцэль матэрыяльнай рэальнасцi, вырашыѓ адарвацца па поѓнай праграме.
  Хай нават гэта ѓсяго толькi iлюзiя, ультраматрыцы Гiпернэту, прайгранай у рэальнасцi.
  Уваскрэшаны з мёртвых Марат Казей зараз мог адчуць сабе Госпадам Богам, у гэтай гульнi гiперматрыцы i такой абсалютнай iлюзii, што не адрознiваецца ад сапраѓднай.
  I Наташка з Машка вырашылi яму даць магчымасць адарвацца па поѓнай. А па-геройску загiнулы падчас Вялiкай Айчыннай вайны пiянер, зараз асвоiѓ гульнявую опцыю i iлюзiю ѓсемагутнасцi i стварэннi мiроѓ.
  Быць дзяѓчынкай надакучыла i ён зноѓ хлапчук. Хай нават са здольнасцямi супермэна.
  Ды гэта не бездапаможны хрысцiянскi рай дзе ты ходзiш строем, i спяваеш псалмы славы Бога! Тут ты сам сябе можаш адчуць Усявышнiм. I яшчэ здавалася так нядаѓна ты быѓ басаногiм хлапчуком, галодным i ѓ лахманах якiя змагаюцца з фашыстамi.
  Якi стаѓ няхай i ѓ Вялiкай гульнi Усемагутным Марат Казей адчуваѓ азарт i разам з тым задавальненне: адзiн нуль на яго карысць. Юны творца-тэрмiнатар зрабiѓ разварот, сышоѓшы ад пучка магаплазмы i пад шумок трэску гравiяядзерных прамянёѓ, калыхаючых вакуум усадзiѓ у спiну iншаму маголету.
  Той лопнуѓ нiбы феерверк выбухнуѓ.
  Патрапiць нялёгка, баявыя машыны скачуць як капыты коней, пушчаных у галоп, ды яшчэ i падганяюцца якiя сабралi ѓсю моц апраметнай шайтанам. I нiякiх законаѓ фiзiкi i касмалогii звыклых адсталым людзям мiнулага. Паняцце iнэрцыi толькi па жаданнi стваральнiка. Зараз (Складаны Гiпер-прынцэпс-мага-плазмы такога неспасцiжнага для чалавечага ѓспрымання выгляду матэрыi, то ты можаш прыняць любую форму i мадыфiкацыю iснага, змяняючы памеры ад ядра фатона, калi цэлае светабудовы ѓ трыльёны парсекаѓ у дыяметры вольна размяшчаеш у сябе на далонi! Марат абраѓ ва ѓвасабленне цела бiялагiчна мадыфiкаванага хлапчука, якога ѓ магутнай i тэхнiчна развiтай iмперыi Гордага Казейстана, трэнiравалi, яшчэ, калi ён зародкам спеѓ ва ѓлоннi iнкубатара-кампутара. З моманту зачацця iшло навучанне ѓ сне, якi перарываецца болевымi iмпульсамi, асаблiвай, касмiчнай вайне. I ѓсё роѓна былi прамашкi, бо траекторыi пазбаѓленых iнэрцыi магалетаѓ, была зусiм непрадказальныя.
  Але Марат дзiка гуляючы з гэтай нагоды не комплексаѓ. Ён наѓмысна абмежаваѓ, каб стала цiкавей свае здольнасцi. Бо Гордая раскiнуѓшыся на мiльярды галактык i квадрыльённы заселеных мiроѓ iмперыя Казейстан, гэта яго створанае падсвядомасцю тварэнне.
  Тыпу нешта таго, што чалавек бачыць цудоѓныя светы ѓ сне, таксама будучы творцаѓ iх сваiм мозгам.
   А гульня ѓ касмiчную вайну павiнна падпарадкоѓвацца правiлам. Каб увогуле не было хаосу. Хлапчук-стваральнiк. збiѓ яшчэ траiх, прамахнуѓшыся двойчы. Магаiмпульсы казачных па канструкцыi сiстэм узбраенняѓ разразалi вакуум i нават прымушалi яго адслойвацца, лустачкамi мядовага сырвелада, ужо на iншым узроѓнi светабудовы. Вось Марат зноѓ нырнуѓ у палонку прасторы выходзячы на рэжым атакi. Хлопчык-Стваральнiк, былы пiянер-герой, пры гэтым выбiраѓ момант, каб яго не маглi зафiксаваць сiстэмы кiбернетычнага назiрання, якiя даюць поѓны агляд прасторы навакольнага розныя па мадыфiкацыi маголеты.
   - Магаматрыца па кiнезфатоне паглынае! - Фiласофскi, збiваючы чарговы знiшчальнiк i, ухiляючыся ад паражальных шчупальцаѓ прынцэпс-плазмы, вымавiѓ Творца-хлапчук i былы пiянер уваскрэшаны з мёртвых.
   Армiю, Юлiя Цэзара якому Марат даручыѓ агульнае камандаванне працягвалi карыстаючыся колькаснай перавагай адцiскаць, не пакiдаючы пакуль беспаспяховых спроб ахапiць яе з флангаѓ. Стаѓнiк Алiсы Селязнёвы Ганiбал распыляѓ усё больш войскаѓ, iмкнучыся расцягнуць на некалькi парсекаѓ (парсэк гэта адлегласць якое прамень святла праходзiць за два з паловай гады) якая знаходзiцца пад сваiм камандаваннем велiчэзнае войска. Незлiчоныя табуны дзяѓчынак пры гэтым насiлiся, па калiдорах, i iх голыя, кругленькiя пятачкi так i мiльгалi, i гэта было вельмi прыгожа.
  Шчыльнасць пабудовы войскаѓ знiзiлася, i вырасла роля iндывiдуальнага майстэрства. Тут ужо абодва бакi аказалiся вартыя, дэманструючы вышэйшы пiлатаж i мастацтва манеѓру. I дзяѓчаты, i эльфы, i оркi цудоѓныя. Прычым оркi падобныя на мульцяшных мiшак, i хуткае сiмпатычныя i мiлыя, чым адваротныя i страшныя.
  А дзяѓчаты i iншыя iстоты - проста хараство i цуд у прыгажосцi.
  Але страты неслi каласальныя, ужо не адзiн мiльён зоркалётаѓ згарэѓ у прагнай паходнi анiгiляцыi.
  А як дзяѓчынкi вiскочуць, калi iх мускулiстыя i разам з тым далiкатныя целы ахоплiвае полымя.
   Марат раптам змянiѓ участак сутычкi i апынуѓся побач з цудоѓнай дзяѓчынкай. Таксама гуляючая Наташка, стала яшчэ прыгажэй i ярчэй размалёѓкай. Творца-хлапчук i Наташка Белая сцiснулi адзiн аднаму рукi, iншыя хлопцы i куды больш шматлiкiя дзяѓчаты перамiргнулiся. I тупнулi босымi, стройнымi ножкамi, i страсянулi раскошнымi сцёгнамi.
  Навялi батарэi i адкрылi ѓраганнае гiперплазменнае тарнада па катэрах, аднамесных магалетах, знiшчальнiкам, брыганцiнам, эсмiнцам, мiнаносцам i iншым судам невялiкай велiчынi. Марат Казей пераможна блiснуѓ вачыма.
  Хлопчык праспяваѓ:
  - На зоркалётах iмчым па хвалях,
  Пяняцца кваркi ѓ вiхурах эфiру...
  Я па рагах гiперплазмаю дам,
  Дзецi адзiнага вечнага свету!
   Агульны ѓзровень падрыхтоѓкi байцоѓ, якiх нацягвалi на вайну, нават калi яны плавалi зародкамi ѓ своеасаблiвым пажыѓным асяроддзi, быѓ вельмi высокi. Але яны з-за мноства расколiн i вакуумных калапсаѓ у прасторы не заѓсёды пападалi. У адказ i супернiк вёѓ свой бязлiтасны якi валодае нават асобаснай матрыцай агонь. Струмень гiперплазмы прапальваючы аслабленую матрычную абарону i, паѓпрасторавае поле ѓтыкалiся ѓ браню.
  А ѓ некалькiх дзяѓчынак лопнулi станiкi i агалiлiся адлiваюць рубiн саскi з якiх вывяргалiся маланкi.
   Вось яно, магопространство не вытрымаѓшы, трэснула, рознакаляровы струмень ультраагню, абрынуѓся на якая страляе пару. Марат згарэѓ адразу (гэта проста суперабыякавае адчуванне калi плоць анiгiлюецца!), у дзяѓчыны-напарнiцы выпарылася рука па плячо, нага па калена, тулава да рэбраѓ. Прыгажуня ѓскрыкнула i адхiснулася, яе пунсовы сасок выпусцiѓ маланку ад болю.
  Наташа Белая скамандавала.
   - Уключыць кiбер-рэгенерацыю.
   Цела дзяѓчынкi (як i iншых людзей) ужо даѓно не было бялковым. Гэта асаблiвая плоць з гiперплазменнымi ѓключэннямi, самi людзi пры гэтым сiлкуюцца суперэнергiяй. Так што плоць пасля ранення, стала павольна нарастаць. Адносна павольна, сам працэс бачны няѓзброеным поглядам, хуткасць нарастання тканiн па 0, 9 сантыметраѓ у секунду. Адбываецца цуд. I вось босая ножка ѓ ваяѓнiцы зноѓ хупавая i з точанымi, роѓна размешчанымi пад правiльным выгiбам пальчыкамi, i перламутравымi ноготочками. А рука моцная i чэпкая, нiбы яе i не выпаралi. Вось гэта прагрэс!
  Але найжорсткi бой вельмi хуткаплынны, браню прапалiла яшчэ ѓ некалькiх месцах. Выпарылася дзве гарматы, загiнула шэсць салдат - усе ваяѓнiцы-красунi, аднаго юнака спалiла да паловы, дзяѓчына часова пазбавiлася скальпа i пальцаѓ. Марат Казей смеючыся, вярнуѓся назад, маѓляѓ, цi шмат вы дасягнулi, разбiѓшы носьбiта творцы светабудов? Цудам удалося пазбегнуць дэтанацыi снарадаѓ. Але пашкоджаннi каласальныя, паветра сiфанiт, выкiдваючыся успыхваючы ѓ вакуум. Зрэшты, хлопцы годна адказваюць. Сам Марат пры дапамозе босых, дзiцячых пальчыкаѓ ножак, правёѓ фiлiгранны стрэл наѓскiдку, падбiѓшы трохмясцовы штурмавiк. Наташа, гэта дзяѓчына дзiвоснай прыгажосцi, яе язычок падаѓжэѓ, лiзнула юнага, вельмi прыгожага хлопца ѓ вусны.
   - Мегаквазарна!
   - Давай гiперанiгiляцыйнае (суперзнiшчальнае) плазмавывяржэнне! - Раѓнуѓ юны, але вельмi мускулiсты Творца светабудов.
  Наташа Белая босымi пальчыкамi ножак таксама пальнула нацiснуѓшы на джойсцiк.
  Касмiчная брыганцiна атрымаѓшы трапленне рассыпалася, а яе абломкi маментальна абвуглiлася, нiбы вата ѓ мартэнаѓскай печы.
   Два магалета было збiта iншымi прыладамi, тры страляючыя вежы апынулiся падстрэленыя ѓ эсмiнца. Але менавiта ѓ гэты момант на iх навёѓ гарматы ракетны крэйсер. Дзяѓчынкi, мiльгаючы голымi, ружовымi пятачкамi падскочылi да гармат. Хлапчук-стваральнiк-пiянер, не без задавальнення, вострымi адчуваннямi, адчуѓ дыханне смерцi ѓ твар. Зла велiчэзных памераѓ старая з касой прыгразiла, i капiтан Марат аддаѓ загад.
   - Гнуткая рэцiрада! Рухацца змейкай, праз вожыка!
   Батарэя рванула назад, але крыху спазнiлася. Здавалася, што вакуум ные ад болю, пранёсся гiперплазменная вiхура. Страшэнны ѓдар гравiяплазмы зачапiѓ батарэю. Адразу пяць гармат i дванаццаць чалавек каманды, аказалася цалкам выпарана. Марата Казея i iншых дзяѓчат адкiнула гравiтацыйнай хваляй, замiльгалi ѓ палёце, з голыя, залацiста-алiѓкавыя ножкi. Хлопчык-Творца пераляцеѓ, стукнуѓшыся галавой у прэс па-атлетычнаму складзенай, але пры гэтым надзвычай хупавай Наташкi Белай. А гэта цвёрда, калi плоць, у якую прыйшлося таранiцца не бялковая:
   - Ух, ты пульсарна-калапсавая дзiрка! - прамармытаѓ Казей. I ѓхмыльнуѓся, калi па iм пранёсся разрад гiперэлектрычнасцi.
  Поѓныя грудзi Наташкi павабна варушылiся пад тонкай палоскай тканiны.
   Па бранi прайшлiся буйныя расколiны. Яны прарэзалi як яры бэзавую паверхню металу, больш за мiльён разоѓ трывалага чым тытан. Якая каласальная моц утоена ѓ гiперплазме цi яшчэ больш дасканалай яе разнавiднасцi прынцэпс-плазмы здольнай зрушваць з месца зоркi, i гасiць квазары. А бо ѓсяго толькi шосты, сёмы i гэтак далей стан матэрыi. Цэлы акiян гiперплазмы можна атрымаць з любой малекулы. Тэарэтычна (пакуль гэта людзям недаступна) адна элементарная часцiца, прайграе ѓвесь сусвет. Або знiшчыць! Такiя квазiбоскiя магчымасцi гiперплазмы.
  Былы пiянер Марат i сам быѓ надзвычай уражаны: да чаго дайшоѓ прагрэс.
   Батарэя праслiзгвае па гнуткiм якi вiбруе ѓ кiнезпрасторы калапсу, салдат прыцiскае аслабленай сiлай iнэрцыi. Потым адбываецца выкiд спружыны, i батарэя зноѓ адчыняе агонь толькi ѓ iншы пункт прасторы.
   Марат камандуе:
   - Лупiць вузкiм промнем, перавесцi прылады ѓ рэжым канцэнтраванага шомпала.
   Бо кампутары адключаныя - гэта даводзiцца рабiць уручную. Рэгуляваць падачу гiперплазмы з дапамогай барабана. Але зрабiць такое вельмi нават не проста, ратуе тое, што ѓ праграме навучання прадугледжаны i гэты форс-мажор. Юнакi i дзяѓчаты спраѓляюцца з гэтай праблемай у рэжыме аѓто.
  Босыя ножкi беглых дзяѓчат панадлiва мiльгаюць, а загарэлая скура блiшчыць.
  Марат ловiць на прыцэл ракетны катэр, стрэл з невялiкiм апярэджаннем. Чуецца найтонкi пiск разбуранага вакууму, катэр раздзiрае на кавалкi. Мяркуючы па моцы выбуху, адбываецца дэтанацыя боекамплекта. Светлавая пляма разносiць машыну. Магалет таксама знiшчаны, дакладны стрэл аднавiла дзяѓчына.
  I страсянула поѓнымi сцёгнамi.
   Крылы адлятаюць асобна, заадно круцiцца ѓ вакууме палаючых хвост.
   Варожая брыганцiна атрымлiвае дадатковыя пашкоджаннi, але адказвае масiраваным залпамi. Скрозь расколiну пранiкае струмень, адкiдаючы дзяѓчыну, агаляючы поѓную, нiбы саспелыя дынi грудзi залацiстага колеру з кiнаварнымi, якiя даюць люмiнесцэнцыю соску.
   Ужо даволi дарослы гадамi Марат, узрадавана вiскоча:
   - Вось бачыце як клёва! Чарнадырна!
   Баявая Наташка пляснула ѓсемагутнага хлопца па пакрытай скурай з магопластика каленцы:
   - Прынцэпс-квазарна! Запульсар элiпсiс! Падымi вышэй вiцязь булаву!
   Капляпадобная брыганцiна натапырылася залпамi. Калючыя расiнкi гiперплазмы, распырсквалiся па ѓсёй баявой прасторы.
   Марат свiснуѓ:
   - Даеш фатон, у калапс безданi!
   З боку вынырнуѓ фрэгат, адначасова iрванула суседняя батарэя. Падобнае хлопцам не павезла, яны натыкнулiся на цяжкую ракету або Вiбра-поле сцiраюць у парашок самы трывалы метал.
   Хлапчук паспрабаваѓ закруцiць платформу, каб выжыць пры такiм нацiску. Але бо i супернiкi прафесiяналы высокага класа, якiя скончылi практычна адну i тую ж школу. Стваральнiца Алiса Селязнёва таксама не лахатроншчыца ѓ Тварэннi цывiлiзацый!
   Разбурылася темропреонновая гармата. Яе раскалола на груду iскрыстых запчастак. Галаногую дзяѓчыну, рэальную, а не гульнявую асобу i Стваральнiка-хлапчука абслугоѓваюць прыладу адкiнула нiбы ѓдарам бiтай. Яны каласальным паскарэннем урэзалiся браню, злёгку ѓцiснулi яе, а самi моцна спляскаць, калоцячыся ад ѓзрушэннi сваiмi вельмi пругкiмi i трывалымi целамi. Затым прынялiся адлiпаць звышмоцнага, пакрыцця, надаючы нармальную форму сваiм прыгожымi, рэльефным як статуi антычным багам фiгурам.
   Марат адчуѓ холад унiзе жывата. Шчыльнасць плазмовывержения супернiка ѓзмацнялася, падобна, у бiтву ѓцягнулiся свежыя сiлы. Напрыклад, ультра-лiнкор сам памерам з прыстойны астэроiд, а формай масiѓны кiнжал утыканы выпраменьвальнiкамi, выпусцiѓ цэлы найбагацейшы арнамент гiперплазменных бруй. Выгнутая, скрыѓленая па форме гiбрыд матрошкi i гармонiкi субстанцыя, абрынулася на крэйсер Гордай iмперыi Казейстана. Iншыя патокi анiгiляцыi змялi чатыры кропляпадобныя, артылерысцкiя платформы.
   Марату па калена выпарыла правую нагу, i ён не чакаючы пакуль яна, нарасце натуральным шляхам, маментальна нарасцiѓ сабе канечнасць.
  Потым i пару дзяѓчын спаленых напалову - разам аднавiѓ.
   Юлiй Цэзар, нягледзячы на ѓвесь свой талент, прайграваѓ бiтву, лiкавую перавагу пры прыкладнай роѓнасцi тэхналогiй, быѓ на баку супернiка. Адзiнае, што заставалася ѓ такiм цяжкiм становiшчы рабiць - адыходзiць, пазбягаючы асяроддзi. Казей без сумлення слухаѓ па прынцэс-сувязi, каманды, якiя аддаюцца робатам. У iх гучаѓ неабмежаваны аптымiзм, прага хуткай перамогi. Фрэгат Юлiя Цэзара атрымаѓ некалькi пашкоджанняѓ i яго хуткасць знiзiлася.
  Казей адчуѓ ярасць, створаная iм дзяржава, здаецца, прайграе, трэба знiшчыць як мага больш ворагаѓ. Гэта значыць, у яго выбар або перамагчы або памерцi. Хоць вiдавочна, што знiшчэнне некалькiх магалетаѓ; амаль нiчога не зменiць, але гэта амаль i ёсць тая бяспрыкладная гераiчнасць, асобных iндывiдаѓ якi складаецца ѓ струмень якi руйнуе любую перашкоду. Хлапчук i былы партызан, выкарыстоѓваючы памяць носьбiта, а фактычна свайго ѓласнага тварэння (Як яму ѓдаецца штампаваць асобы i такiя складаныя па структуры рэчы асобнае пытанне!) хутка ѓспомнiѓ, што яму забiвалi на шматлiкiх трэнiроѓках. Трэба, каб цябе не заѓважылi, трымацца ѓ агульных шэрагах робатаѓ. Так патрапiць куды цяжэй, але затое верагоднасць выкрыцця значна нiжэй. Але з iншага боку, цi мае ён права ѓ гэты крытычны момант адседжвацца? Бо салдат павiнен: клапацiцца аб захаваннi жыцця, пункт два: нiшчыць як мага больш ворагаѓ. У выпадку супярэчнасцi - такая традыцыя, рабiць выбар на карысць другога рашэння. Гэта амерыканцы ранейшых часоѓ: больш думаюць аб захаваннi ѓласнай скуры. Таму янкi i прайгралi, акрамя таго ѓ iх слабая прапаганда. Ёй не хапала татальнасцi i ѓсёахопнасцi. Калi ѓспомнiць старажытную гiсторыю Зямлi: у тыя часы, калi чалавецтва было прыкавана да адной планеты. Страшна, расколаты свет, трэба было сабраць усе нацыi i народы ѓ адзiны кулак. Некалькi iмперый прэтэндавала на гэта. У першую чаргу ЗША, Кiтай, Iсламскае таварыства. Свет станавiѓся шматпалярным i лiтаральна раздзiраѓся на часткi, расла колькасць незалежных дзяржаѓ, сепаратызм дробных нацый: ператвараѓся ѓ дакучлiвую iдэю. Агульны дом Зямля палала, чалавецтва лiтаральна падала ѓ бездань! У ранейшыя часы былi магутныя кiраѓнiкi, якiя хацелi аб'яднаць чалавецтва. Гэта ѓ першую чаргу Аляксандр Македонскi, адзiн з самых выдатных палкаводцаѓ усiх часоѓ i народаѓ. Ён быѓ непераможны, але провiду было заѓгодна, падарыць яму занадта кароткае жыццё. А так у яго былi немалыя шанцы, ён будаваѓ iнтэрнацыянальную iмперыю, нёс у Азiю высокую элiнскую культуру. Нават Карфаген i старажытны Рым даслалi вялiкую данiну Македонскаму, найвыбiтнейшаму славянiну, антычнай эпохi! Да Аляксандра Вялiкая Персiя пры некалькiх царах,(Асаблiва Кiры) дамаглася сур'ёзных заваёѓ, ад Iндыi да Егiпта, але дактрыну: на ѓвесь свет адзiн кiраѓнiк, першым высунуѓ менавiта ён! У Рыме на ролю сусветнага кiраѓнiка прэтэндаваѓ Юлiй Цэзар, але i яго жыццё аказалася недастаткова доѓгiм.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 2.
  Марат пагладжваѓ голую каленку Наташы. У сваiм мiнулым жыццi, ён меѓ сяброѓку, але не паспеѓ стаць сапраѓдным мужчынам у цялесным плане слова. У новым свеце такiя магчымасцi. Сэкс даступны з лёгкасцю напаѓнення вады з-пад крана, а можа быць нават i яшчэ лягчэй.
  I любая фантазiя, абсалютна любое скрыѓленне даступна ѓ матрыцы Гiпернета, або з бiяробатам. Ды i сапраѓдныя дзяѓчынкi вельмi сэксуальныя i раскаваныя. Iх не трэба доѓга ѓгаворваць, а многiя нават агрэсiѓныя да мужчын. Плюс яшчэ можна i бясплатна сабе цэлых гарэм замовiць з любых бiяробатаѓ, цi прайграць iлюзiю.
  Але пры ѓсiм прытым такая даступнасць нават палохала. А вось рамантыка з дзяѓчынай.
  Наташа падабалася Казею, i ён яе кахаѓ як вечны падлетак. Марат цалкам асвоiѓся ѓ гэтым свеце, i будучы ѓ момант смерцi гадоѓ чатырнаццацi, хутка ѓвайшоѓ у новую рэальнасць. Хоць былi тут сярод уваскрэшаных i людзi самавiтых узростаѓ. Напрыклад, Гётэ з якiм пазнаёмiѓся Марат. I яшчэ адзiн стары бальшавiк Ягор Лiгачоѓ. Абодва перамясцiлiся па iндывiдуальнай рацэ часу ѓ самавiтым узросце. Але стаѓшы юнакамi, амаладзiѓшы целы хутка прывыклi да новай рэальнасцi.
  Хоць новы свет i ѓражваѓ уяѓленне: гэта было нават больш, чым камунiзм. Тут чалавецтва стала касмiчнай iмпэрыяй на мноства галактык, i матэрыяльных праблем проста не iснавала.
  Нават палацы будавалiся праз Матрыцу Гiпернета. I мяжа мiж тым што рэальна i што iснуе толькi ѓ выглядзе энергii Гiперпавуцiны што аблытала сусвет усё больш i больш сцiралася.
  Кожны мог мець у сябе i палацы, i слуг, i рабоѓ, з лiку бiяробатаѓ любой формы i знешнасцi.
  I пайшоѓ працэс вымання людзей мiнулага. Як у адной песнi;
  У зарыве зорак, праз тысячы гадоѓ - усе мы сустрэнемся на нашай планеце!
  Мара, пра якую ѓсе пакаленнi людзей марылi: уваскрашэнне мёртвых, здзейснiлася. Толькi зразумела ѓ першую чаргу, пераносiлiся праз iндывiдуальныя калiдоры часу, найболей знакамiтыя i вядомыя, а таксама заслужаныя людзi.
  Марат далёка не першы, але i не апошнi. I вось зараз падчас кароткай паѓзы ѓ баi, можна пагладзiць вельмi прыгожую дзяѓчыну, нават пацалаваць яе пругкiя грудзi, i крыху паразважаць.
   Пасля Цэзара сярод iмператараѓ: не было дастаткова моцных палкаводцаѓ. Чароѓны Аѓгусцiн быѓ балючым i фiзiчна слабым, харызматычны Нерон наогул жудасны. Заваёвы Траяна не ѓтрымаѓ яго прыёмны сын. Найбольш знакамiтыя кiраѓнiкi Дыялектан i Канстанцiн ваявалi больш, за тое каб захаваць статус-кво, не падумваючы аб сур'ёзных заваёвы. Былi i iншыя палкаводцы, ужо пасля падзення Рыма. З iх самыя яркiя асобы: Чынгiсхан, Тамерлан, Напалеон, Адольф Гiтлер, Сталiн. Вельмi паспяховым быѓ Чынгiсхан. Ён пакарыѓ амаль увесь Кiтай, Афганiстан, Харэзм, перадавыя атрады дайшлi да Старажытнай Русi. У яго былi выдатныя шанцы перамагчы, нiхто не мог супрацьстаяць, якiя пастаянна растуць войскам гэтага хiтрага i ѓмелага палкаводца. Але нават яго даволi доѓгага па мерках сярэднявечча жыцця, не хапiла для сусветнага захопу. Чынгiсхан заснаваѓ дынастыю, але такога вялiкага як ён, здольнага згуртаваць усiх качэѓнiкаѓ ужо не было.
  Пагладжваючы загарэлую круглую каленку Наташкi, Марат цяжка ѓздыхнуѓ, хоць незразумела шкадаваѓ цi ён аб смерцi Чынгiсхана, цi думаѓ, што лепш такому i зусiм не нарадзiцца. Якiя прыгожыя i сэксуальныя ножкi ѓ Наташкi - ад iх не адарвацца.
  Каб адцягнуцца Марат працягнуѓ развагi.
  Дакладна таксама, як i Тамерлан. Перамога за перамогай, велiчэзная iмперыя, i раскол, разбурэнне Цiмурата, грызня памiж сынамi i ѓнукамi. I тут не знайшлося годнага пераемнiка. Напалеон i Гiтлер, скарыѓшы Еѓропу, зламалi сабе хрыбет аб Расiю. Нажаль, але i сама Расея не здолела, дамагчыся сусветнага панавання. Сапраѓды вялiкiм кiраѓнiком быѓ Сталiн, якi ператварыѓ, непiсьменную, якая хадзiла ѓ лапцях краiну, у наймагутную iндустрыяльную дзяржаву.
   А далей ужо ѓ дваццаць першым стагоддзi ѓладу з пачатку над Расiяй, а затым i над светам, атрымала загадкавая пара, якая валодае неверагоднай гiперiнтэлектуальнай сiлай.
   Яны стварылi найноѓшую прынцэпс-магiчную зброю, i чалавецтва паступова развiлося да стану фактычнай усемагутнасцi.
  Хлапчук скончыѓ гладзiць даволi буркатлiвую Наташку. Яна яго босымi пальчыкамi ножак пстрыкнула па носiку. Яны разляцелiся i зноѓ у баi.
   Але вайна ёсць вайна, асаблiва касмiчная, тут пралiкi i ахвяры непазбежныя. Вырашыла па-рызыкаваць ваяру Марату пакуль шанцавала, ён здолеѓ, не прыцягваючы да сябе ѓвагi анiгiляваць чатыры баявыя машыны.
  Сiмпатычны хлапчук, пагульваючы цяглiцамi прэса, заявiѓ:
   - Будзе людзям-малым каша бярозавая! Дакладней прынцэпс-плазменная!
   Робаты-лятуны выплёѓвалi нiбы трасiруючыя кулямёты смертаносныя гасцiнiцы (кожны энергiяй у тысячу атамных бомбаѓ скiнутых на Хiрасiму!), яны спрабавалi абыйсцi астэроiд, з сустракалi залпамi спецыяльныя гарматы. Некаторыя з гармат, былi без ствалоѓ i як бы змешвалiся з пакрыццём астэроiда. Нават галаногiя дзяѓчынкi што сядзелi за казённай часткай прыцiхлi.
   Тут Казею даводзiлася быць асцярожным. Ён пачаѓ перамяшчацца, далей ад краю, аддаляючыся ад анiгiляцыйных удараѓ. Тут трэба захоѓваць сiнхроннасць, каб не сутыкнуцца са сваiмi калегамi, i пры гэтым весцi агонь. Робаты i ёсць робаты, не цямяць, што iх выкарыстоѓваюць у выглядзе жывога шчыта. Не тое што незлiчоныя дзяѓчыны, з пышнымi грудзьмi, i раскошнымi сцёгнамi. Хлопчык-творца i былы партызан, стараѓся бiць такiм чынам, каб квазiмагiчная гравiяплазма вывяргалася метадам перамяшчэння. Гэта значыць сыходзiла па дузе, прычым выгнутай не толькi ѓверх, але i ѓ бок, i яшчэ хiсталася з боку ѓ бок нiбы аѓстралiйскi бумеранг.
  Яна абпальвала дзяѓчынкам, iх голыя, асмуглыя, вельмi прыгожыя ножкi. I тыя вiшчалi. З некаторых злазiлi станiкi, агаляючы падобныя на ружовыя бутоны соску.
   Апроч магалетаѓ, Казей стаѓ выбiраць сабе мэты i таѓсцейшыя, прэстыжныя. У прыватнасцi гравiё-магiчны грос-катэр. Таксама можна збiць, калi пашанцуе.
  Вiдаць, як па iм носяцца напаѓаголеныя дзяѓчаты, i адных толькi плаѓках, i вельмi мускулiстыя. У адной загарэлася прычоска ѓ выглядзе сумесi сэрца i будзiльнiка. I ваяѓнiца як залямантаваѓ, як замiльгаюць яе голыя, круглыя пятачкi.
   Але вось прыйшоѓ i яго шанцаванню канец. Сiлавое поле буйнейшай мэты, вытрымала трапленне, а сiстэма назiрання вылiчыла, што залп быѓ дадзены з боку робатаѓ-лятуноѓ. Грос-катэр неадкладна разгарнуѓся, у гушчу баявых машын быѓ пасланы сiгнал:
   - Чаму супернiк прабраѓся, праз ваш заслон?
   Робаты адказалi:
   - Выпадкаѓ пранiкнення не выяѓлена!
  Дзяѓчынка з аранжавай капой як запiшчыць:
  - У мяне ва ѓлоннi пчолка!
   Магутная машына раѓнула, мацней, што барабанныя перапонкi ледзь працiснула:
   - У такiм выпадку правядзiце зачыстку паверхнi астэроiда, пранiкнiце ѓ шчылiны.
   Атрад робатаѓ кiнуѓся ѓ прабiтыя ѓ паверхнi кратары. Хвацкаму Казею прыйшлося ѓ гэтай сiтуацыi разгортвацца, i рухацца за астатнiмi машынамi. Праѓда ѓ гэтым была i перавага, можна знiшчаць робатаѓ, выкарыстоѓваючы выгiбы калiдораѓ.
  Ну робатаѓ i не шкада, а вось дзяѓчын, такiх жывых i прыгожых, нават ведаючы што гэта гульнявыя юнiты стрымлiва. Яны цудоѓныя.
   Ну што ж машына не чалавек, але таксама каштуе грошай, i выкарыстоѓваецца як баявая адзiнка. У сваё час створаная Казей якая развiваецца то паскараючыся, то запавольваючыся па адвольна выбiраемаму хлапчуком-творцам часу цывiлiзацыя перажыла небяспечнае паѓстанне машын, якое ледзь не загубiла чалавецтва.
  Тут Казей на хаду пацалаваѓ дзяѓчына ѓ клубнiчны сасок грудзей.
  Iмперыю выратавала толькi тое, што яе ѓладаром быѓ сапраѓдны генiй, ды яшчэ i чараѓнiк, правадыр Леѓ Усемагутны. Гэты першы Расiйскi iмператар сучаснасцi здолеѓ аб'яднаць i Зямлю i стварыць дасканалую сiстэму. Спачатку гэта была абраная тысяча, а навошта навукова фармаваны мiльён. Ён прадбачыѓ бунт, якi набiраѓ сiлу штучнага iнтэлекту. Занадта магутным стаѓ кампутар. Але галоѓнага бунтара гiперразумную сiстэму, паспелi ѓразiць спецыяльным, асаблiва небяспечным вiрусам тыпу дракончык.
  Зноѓ мiльганула поѓныя дынькi грудзей, найпрыгажэйшых дзяѓчынак, Марата лiтаральна трэсла ад узрушанасцi.
   Найноѓшы разнавiднасць буйной антыкiбернетычнай зброi: дапамагла здушыць бунт, але некалькi мiльёнаѓ людзей было забiта, а таксама шматлiкiя мiльярды кампутараѓ, назаѓжды выйшлi з ладу. Пасля чаго былi ѓведзены шэраг абмежаванняѓ у развiццё электронiкi, у прыватнасцi робат, нi ѓ якiм разе не павiнен усведамляць сябе. Акрамя таго для самых прасунутых мадэляѓ быѓ прыдуманы iдэальны аркан рэлiгiя. Цяпер робаты сталi вернiкамi, а значыць паслухмянымi людзям. Раней рэлiгiя была опiюмам для народа, а зараз стала гуманным наркотыкам, для набiраючага сiлу рукатворнага розуму.
  Марат, збiваѓ робатаѓ, i абсыпаѓ пацалункамi пунсовыя, салодкiя як мёд соску дзяѓчынкi.
   Баявыя якасцi робатаѓ i здольнасць да творчага мыслення знiзiлася, але затое яны сталi куды бяспечней для чалавецтва. Так што гэтым, не грэх скарыстацца. Тым больш што чалавек, сам шматлiкае пераняѓ ад машыны. Напрыклад мазгi: пасля таго як iх залiлi прынцэпс-плазмай, сталi цямiць куды хутчэй. Бо прынцэпс-плазменныя часцiцы рухаюцца ѓ квiнтыльёны i секстыльёны, раз хутчэй фатонаѓ i дзейнiчаюць у мностве вымярэнняѓ. Гэта адкрывае сапраѓды фантастычныя магчымасцi.
  Дзяѓчынкi перад Маратам то ѓзнiкаюць, то знiкаюць. Чуваць, як iх босыя ножкi тупаюць па калiдорах, i голыя, круглыя пятачкi выбiваюць дроб. А соску грудзей якiя нагадваюць бутоны руж спараджаюць наймацнейшае ѓзбуджэнне.
   Лабiрынты астэроiда такiя загадкавыя, кожны калiдор нешта фантастычнае. Гульня каштоѓных камянёѓ, якiя былi раскiданыя па сценах, некаторыя з iх нагадваюць розныя асляпляльныя тварыкi дэманаѓ, можа казачных добрых i злых джынаѓ. Здавалася, што духi насяляюць у гэтых падзямеллях. Як, зрэшты, раз-пораз якiя ѓзнiкаюць галаграмы вельмi прыгожых дзяѓчынак у плаѓках, i вельмi сэксуальнымi постацямi, цяглiцамi прэса выкладзенымi шакаладнымi плiтачкамi.
   Так, зрэшты, збольшага i было, адмысловыя эфiрныя формы жыцця здольныя перасоѓвацца памiж зоркамi. Iснаваѓ легенда, што гэта душы безнадзейных грэшнiкаѓ выкiнутых у мiжсусветныя абшары.
  Хоць гледзячы на аголеных дзяѓчын, думаеш, што пекла не такое ѓжо i дрэннае месца. Так яны i асуджаныя на вечнае тулянне! Марат зрэшты, хлопец добры i заѓсёды даваѓ усiм шанец, шанаваѓ асобу кожнага iндывiда, даючы магчымасць спазнаць розныя радасцi быцця.
   Хлапчук-Стваральнiк узяѓ на прыцэл машыну. Ён бачыѓ як у ёй носяцца дзяѓчынкi, цi ѓ бiкiнi, цi ѓ адных плаѓках. Такiя прыгожыя i сэксуальныя дзяѓчыны. Але нажаль прыходзiцца iх уразiць - пiсаных прыгажунь. Хлопчык-партызан старанна выверыѓ i стрэлiѓ у мёртвую кропку. У тыле полупространственных вымярэнняѓ, што атачаюць робатаѓ, ёсць спецыяльны стык, якi можна ѓсадзiць адносна слабы разрад i прабiць абарону, знiшчыць машыну. Пры гэтым разбурэнне будзе лакальным, i iншыя робаты нiчога не заѓважаць. Заадно i дзяѓчынак у гэтым выпадку не заб'еш, i ѓ iх такiя прыгожыя грудзi.
   Аѓтаматычна адпрацаваны рух, дакладны стрэл i сапраѓды ѓ яблычак!
   - Вы пераканаецеся - якое хараство! Iмгненна ѓ робата патрапiць - амаль не цэлячыся! - Хлапчук-пiянер праляцеѓ яшчэ ѓсяго нiчога. Вось чарговы "дроiд", парыць хораша як у фiльме "Зорныя войны", таксама трэба працяць магаматрычную абарону. Зрэшты, кароткiм прынцэпс-iмпульсам можна ѓразiць i ѓ лоб, толькi iнтэнсiѓнасць павiнна быць вышэй.
   Пакуль хлапчук-партызан паляваѓ, бiтва ѓступiла ѓ самую кульмiнацыйную фазу. Ганiбал кiнуѓ у бой апошнi рэзерв, ён разлiчваѓ сцягнуць пятлю на горле войска Юлiя Цэзара. Ад чаго дзяѓчынкi завiшчалi яшчэ мацней. Гэты якi руйнуе ѓдар каѓшом, з мэтай сабраць рассыпаны па талерцы гарох i знiшчыць засяроджанымi залпамi. Акрамя таго адступаць далей супернiку было некалi, ззаду былi населеныя вобласцi Гордай iмперыi Казейстана. Юлiй Цэзар, не губляючы прысутнасцi духу, прашаптаѓ:
   - Надышоѓ драматычны момант! П'есы пульсарняѓ Шэкспiра! Але не губляйцеся, пералом блiзкi.
  Загарэлая дзяѓчына па правую руку ваяѓнiка згодна тупнула босай нагой i трасянула грудзьмi з лалавымi саскамi.
   Ваяѓнiк Ганiбал радаваѓся:
   - Падобна, нам удалося, утварыць вялiкi кацёл. Гэта ѓвойдзе ѓ гiсторыю; як касмiчныя Каны.
   Дзяѓчына-ваяѓнiца галаногая прыгажуня Алiса Селязнёва з запалам адказала:
   - Ды гэта куды маштабней i грандыёзней!
  I адразу дзве дзяѓчыны за яе плячыма, тупнулi босымi, точанымi ножкамi.
   Ганiбал зрабiѓ жэст, у паветры з'явiѓся блiскучы келiх. У iм плёскалася вiно, кiбернетычны посуд выдала галаграму i праспявала:
   - Вып'ем за Радзiму, вып'ем за Сталiна!
  Дзяѓчынкi ва ѓнiсон затрэслi раскошнымi сцёгнамi, ледзь прыкрытымi тонкiмi палоскамi тканiны.
   - Вып'ем i зноѓ нальём - Праспяваѓ Ганiбал, правае кiбернетычнае вока, высунуѓ механiчнае сцябло.
   Вадкасць у куфлi змянiла колер, стала ружовай, ад яе пайшлi зiготкiя каштоѓнымi камянямi бурбалкi. Галаграма над шклянкай ператварылася ѓ прыгожую аголеную дзяѓчыну, тая трасянула поѓнымi бронзавымi грудзьмi з лалавымi крышталiчнымi васьмiграннымi саскамi.
   - Мiлы мне вельмi сумна было, я да зорак шлях адкрыла! Узляцеѓшы вышэй горнага арла! Сiмвал - расiйскай слаѓнай моцы! Святых страляюць моцы! Ракета ѓ пыл квазар разарвала! - Голая дзяѓчына-галаграма танцавала, круцячы сцёгнамi i станам. Гэта было так сэксуальна, а пунсовыя губкi панадлiва гулялi.
   Ганiбал у сваiм новым целе, якi не старэе, адчуѓ прылiѓ жадання. Вось гэта гетэра, якi цудоѓны свет. Але i гэта яшчэ не мяжа: разу дзясятак самых рэальных прыгажунь, з iх палова эльфаѓ матэрыялiзавалiся перад гiпермаршалам.
   Дзяѓчаты сталi павольна танчыць, малюючы рэлiгiйныя танцы, а памiж iх босымi ножкамi струменiлiся палымяныя, якiя адсвечваюць усiмi колерамi вясёлкi ланцуга-робаты. Гэта выглядала дзiѓна. Былы палкаводзец першай Пунiчнай вайны, не паспяваѓ дзiвiцца таму, наколькi сучасныя жанчыны сэксуальныя i д'ябальскi прыгожыя.
   Дзясятак дзяѓчат напалову агалiлiся, пакiнуѓшы толькi танюсенькiя нiтачкi з каштоѓнасцяѓ, якiя ледзь прыкрываюць раскошныя грудзей i берда, а таксама блiскучыя бранзалеты на пэндзлях i лодыжках. Яны танчылi, гуляючы натуральнымi мускуламi. Самкi эльфаѓ былi крыху танчэй i хупавей. А якiя ножкi, лодыжкi, сцёгны, мускулiстыя, пышныя ѓ iх столькi сiлы, сэксуальнасцi, жывёлы i разам з тым iнтэлектуальнага эратызму. Гiпермаршал усё больш заводзiцца, ён нiбы ѓ апраметнай Люцыпара, якi жадае пераканаць святога добраахвотна адмовiцца ад раю! Раптам мары i вяршыню асалоды перарывае люты голас кампутара:
   - У нашым тыле назiраецца небывалае абурэнне энергii. Адкрыццё партала i выкiд фантомаѓ.
  Дзяѓчынкi рэфлекторна тупнулi босымi ножкамi, i запiшчалi.
   - Што?! - Твар Ракасоѓскага перакасiѓся. - Хто ѓ нас тыле!
   - Армiя мульты-клонаѓ! Пантэра з Леапардавым! - Пажартаваѓ магапрацэсарны кампутар.
  Дзяѓчынкi завiшчалi i закруцiлi сцёгнамi яшчэ мацней.
   - Квазарна! - выкiнуѓ Ганiбал.
  Прыгажунi, пiсаныя ѓ плаѓках, завылi, i закруцiлi станамi. А iх босыя ножкi адбiвалi чачотку.
   - Iдзе скiд фантомаѓ з субпрасторы.
   Да сяла гуллiвы Ганiбал збялеѓ: ён ведаѓ што фантомы, не гледзячы на тое, што не зусiм матэрыяльныя, валодаюць вялiкай ударнай моцай. Што такое чараѓнiка-матэрыя, гэта вызначаны стан вакууму, энергiй, розных палёѓ зорнай магii. Адмысловая змешаная прырода чараѓнiка-матэрыi, надае ёй велiзарную разбуральную сiлу. Гэта значыць яны суцэль, могуць знiшчыць iстотную частку касмiчнай армады. Дасведчаны палкаводзец, ужо бiты ѓ мiнулай гiсторыi Старажытным Рымам разумеѓ, якога гэта калi ѓ цябе ѓ тыле з'яѓляюцца моцныя войскi супернiка. Нездарма досвед антычных бiтваѓ, паказаѓ эфектыѓнасць якiя падсякаюць удараѓ.
  I дзяѓчынкi ѓ адных плаѓленнях, падобнае актыѓна пацвярджаюць i iх рубiнаѓ соску зiхацяць яшчэ ярчэй.
   Што рабiць у гэтым выпадку! Рэзерваѓ не засталося.
   Гiпермаршал Ганiбал скамандаваѓ:
   - Ажыццяѓляем перагрупоѓку войскаѓ. Пакiнуѓшы слабое прычыненне, усiмi сiламi абрынемся на войска фантомаѓ.
   - Слухаемся таварыш Ганiбал! - Дружна абвясцiлi iншыя маршалы i генералы.
  Прычым практычна ѓсе яны цi напаѓголыя дзяѓчыны, цi мускулiстыя хлапчукi ѓ плаѓках i пагонах. Вельмi камiчная армiя атрымалася ѓ гэтай гульнi.
  Адна з дзяѓчынак тупаючы босымi ножкамi, загарлапанiла:
   - Тады ѓ атаку! Уключаю выбарачны рэжым кампутара. Няхай сам электронны розум, расставiць прыярытэты!
   Падпарадкоѓваючыся загаду, войскi падзялiлiся. Прыкладна тры чвэрцi рушылi супраць фантомаѓ, а астатняя частка блакавала прыкрыццё.
   Ганiбал быѓ на сёмым узроѓнi апраметнай. Успамiны як рымскi палкаводзец Скарпiён, звярнуѓшы ѓ павальныя ѓцёкi сланоѓ, якiя затым, сваiмi цяжкiмi нажышчамi зараз затапталi войска Карфагена. Вiдовiшча было тое яшчэ, крывавая жыжка лiтаральна хлюпала, пад таѓшчэзнымi падэшвамi, пагражала засмактаць багною. I яго брат Граннiк з як мiнiмум тузiнам стрэл у грудзях. Якi памiрае i выходны канвульсiямi...
  I якiя ѓцякаюць, асмуглыя, мускулiстыя дзяѓчыны. А потым голыя рабынi сагнуѓшыся пад бiзуном наглядчыка. Аголеныя дзяѓчаты, якiм рымляне прыпякаюць клубнiчныя саскi распаленымi абцугамi.
   Усе гэтыя думкi ѓ iмгненнi вока пранеслiся ѓ гiперплазменным мозгу гiпермаршала. Мiльёны зоркалётаѓ Грознай iмперыi Селязнеѓстана, атакавалi войска фантомаѓ. Тыя перамяшчалiся з фантастычнай хуткасцю. Вось перадавы рыцар ударыѓ дзiдай ракетны крэйсер. Вастрыё прашыла i затым раскалола карабель. Лучнiца-эльф пры дапамозе хупавых пальчыкаѓ босых ножак, выпусцiла стралу, услед за ёй паляцелi iншыя гасцiнцы. Iх хуткасць шматкроць перавышала светлавую. Ультра-дрэдноут, атрымаѓшы некалькi дзясяткаѓ трапленняѓ, загарэѓся як кiнуты ѓ дроѓны склад "кактэйль Молатава". Мовы полымя былi мноства кветак i адценняѓ, гэта палала прынцэпс-магiя.
   Уявiце сабе чароѓны агонь, ён не патрабуе кiслароду, i пажырае матэрыял у мiльёны разоѓ трывалей тытана. Усё гэта прыгожа, цяжка адарваць погляд. Князь Уладзiмiр Красна Сонейка загадаѓ весцi стральбу на дыстанцыi, стрэлы iмчалiся хутчэй ракет, у адказ зорны флот адкрыѓ стралянiну з усiх гармат, выпраменьвальнiкаѓ i пускавых установак. Наймагутныя тэрмакрэзонавыя ракеты выбухалi, бударажачы мiнi-матэрыю з якой складалiся фантомы. Тэарэтычна i амаль несмяротнага фантома можна знiшчыць вялiкай канцэнтрацыяй суперэнергii. Але зрабiць гэта вельмi не проста.
  Хоць прыгожыя лучнiцы з аголенымi мускулiстымi тулавамi, i поѓнымi грудзьмi, пышныя.
   Уладзiмiр Сонейка скамандаваѓ Алёшу Паповiчу i Балдаку:
   - Разыходзiцеся кiтайскiм веерам! Няхай нашы войскi манеѓраюць i абхопяць ворагаѓ з флангаѓ.
  Дзяѓчынкi згодна тупнулi босымi, точанымi ножкамi.
   Алёша з сумневам пакiваѓ галавой i прапанаваѓ:
   - А можа проста раскалоць супернiка напалову?
  Дзяѓчынкi босымi ножкамi кiнулi вострыя, вывастраныя бумерангi, што зрэзалi супернiкаѓ.
   Уладзiмiр Сонейка запярэчыѓ:
   - Не варта! У гэтым выпадку нам давядзецца бiцца на два фронты. А мы супернiка не проста расколем, а ѓтвараем класiчны баксёрскi мяшок.
  Дзяѓчаты зноѓ трэслi сваiмi мускулiстымi целамi, i грудзьмi, што такiя панадлiвыя.
   Алёша Паповiч адбiваючыся, ад назойлiва спрабуючых яго ѓджгнуць термопреонновых ракет заѓважыѓ:
   - Працiѓнiк, падобна, менавiта гэта намагаецца з намi зрабiць.
  Дзяѓчыны ѓ знак пагадзiѓся затупалi босымi ножкамi.
   Балдак грамавым голасам прапанаваѓ:
   - Давайце камбiнаваную тактыку, удар выпуклай лiнзай, а ѓ цэнтры "ружа". Такая пабудова будзе вельмi эфектыѓная.
  Некалькi дзяѓчынак адначасова голымi пяткамi паддалi агнязарныя пульсары мегаплазмы, збiваючы супернiкаѓ.
   Уладзiмiр Сонейка пагадзiѓся:
   - Што ж паспрабуем прабурыць. У цэнтры атаку павядзе Святагор.
  Дзяѓчаты ад гэтых слоѓ завiшчалi ад захаплення, iх загарэлыя каленкi трэслiся.
   Начальнiк палка Святагор бадзёра адказаѓ:
   - Ёсць камандзiр!
   Ганiбал як няцяжка здагадацца зрэшты, сам, iмкнуѓся ахапiць супернiка з флангаѓ. Ён разумеѓ лепш за ѓсiх, прычым i з таго i другога боку, што такое бойка ѓ катле. Адначасова абедзве армii няѓмольна зблiжалiся.
  Дзяѓчынкi-фантомы тупалi голымi ножкамi па вакууме, i мышцы перакочвалiся пад iх загарэлай скурай.
   Князь Уладзiмiр Краснае Сонейка вырашыѓ, што аптымальная тактыка - гэтае спалучэнне абстрэлу i рубкi.
  Шматлiкiя дзяѓчыны, ростам з Эверэст кожная былi гатовы яго падтрымаць у дадзенай бiтве. I iхнiя мускулы, гэтых прыгажунь хадзiлi ходырам.
   Святагор, як заѓсёды вырваѓся наперад. Ужо ѓ гадах вiртуальны волат магутнымi ѓдарамi мячоѓ, засек два лiнкоры, яны рассыпалiся на палаючыя аскепкi. Праѓда, асiлка самога абпалiла гiперплазменным бiзуном. Асаблiва былi небяспечныя ракеты i выпраменьвальнiкi; злiзвальныя прастору. Яны ѓтваралi цэлыя дзiркi ѓ даспехах, наносячы страшныя, часам смяротныя раны.
  Вось адной дзяѓчыне нават апякло аголеную грудзi, i прыгажуня як заахкае ад болю.
   Якi змагаецца побач са Святагорам, рыцар-кароль Iльвiнае Сэрца круцiѓ сякерай, спрытна рассек грос-эсмiнец, а яго скакун затаптаѓ дзясятак ракетных катэраѓ. Затым манарх-волат разбiѓ тры крэйсеры спрытным узмахам. У лютасцi Святагор накiнуѓся на вялiзны ультра-лiнкор. Адразу засячы такога гiганта, было занадта ѓжо складана. Удары мячамi не адразу даходзяць да мэты. Яны рассякаюць браню, ссякаюць вежы. Але вялiзны зоркалёт адстрэльваецца, прычыняючы боль нават загартаванаму Святагора.
  Дапамагаюць тут i дзяѓчыны, што сякуць супернiка, мячамi, але таксама слабавата. Тым больш напаѓголыя прыгажунi драбней будуць Святагора, i ѓ гэта праблема.
   Iльвiнае Сэрца падказвае:
   - Урэж па рэактары. Пабi яго мячом.
  Дзяѓчынкi ѓ адказ ухвальна хiхiкаюць.
   Святагор паступае падобнай выявай. Гiперрэактар iрвануѓ, велiзарны зоркалёт, нiбы аброс зiготкiмi, якiя прымушаюць стагнаць вакуум пер'ем. Спелы волат-фантом адхiснуѓся, некалькi пласцiнак бронi расплавiлася, апякло каня.
  Дасталася i амаль аголеным дзяѓчатам. Адной так запалiла пятачку, што яна ѓ роспачы загарлапанiла на ѓсё горла.
   - Агрызаецца гад!
   Iльвiнае Сэрца затуляе шчытом, тэрма-крэоннавая ракета трапляе ѓ цэнтр, узнiкае страсенне, падобную на сталь паверхню злёгку прапалiла. Некалькi змагароѓ, якiя змагалiся побач з iмi, атрымалi сур'ёзныя пашкоджаннi, сёй-той нават рассыпаѓся.
   Але самыя цiкавыя i прыцягальныя байцы гэта дзяѓчаты.
   Напаѓаголеныя велiзарныя дзяѓчыны-фантомы пусцiлi ѓ ход сякеры i разышлiся на пяць лёзаѓ мячы. Графiня дэ Лаѓфер доѓгiмi, спрытнымi пальчыкамi сваёй босай ножкi, схапiла крэйсер за нос, змяѓшы адразу паѓсотнi зброевых ствалоѓ. У люстраную ад водсветаѓ ступню створанай магiяй, залатакудрай дзяѓчыны ѓдарыла термопреоновая ракета, маментальна выпарыѓшы падлогу нагi. Графiня ледзь не ашалела ад болю, яе сяброѓцы ѓразiлi грудзi, ад чаго ѓ розныя бакi разляцелiся кавалкi магiк-плоцi. А сэра Гамiльтана ѓразiла такой моцай, што шчыт рассыпаѓся, а ѓ грудзях узнiкла велiчэзная дзiрка. Атрымала i басаногая юная прыгажуня Герцагiня дэ Бекiнгема, яе ступнi пакрылiся пухiрамi ад разлiтага па вакууме магаплазменнага пажару.
  Iншым прыгажуням таксама даставалася пад арэхi. I iх рубiнаѓ саскi ѓ роспачы вывяргалi маланкi.
   Страты флота Грознай iмперыi Селязнеѓстан таксама былi вялiзныя. Асаблiва калi ѓ бiтву ѓступiлi дыназаѓры. Розных да таго лiку i гiбрыдных парод, змяшаных з крабамi, малюскамi, цi нават выглядамi арэхаѓ. Гэтыя гiганты толькi знешне здавалiся нязграбнымi, а ѓ рэчаiснасцi аказалiся вельмi грознай сiлай.
  А iмi кiравалi прыгожыя, прычыненыя толькi тонкай нiткай каштоѓных камянёѓ на гусенiцах дзяѓчынкi. Яны мiналi i раздзiралi канструкцыi, iмкнучыся абраць зоркалёты буйней. Iх абстрэльвалi караблi ѓсiх масцяѓ, але не маглi звалiць гэтак вялiзныя, памерам з планету сярэдняй велiчынi тушы. Адзiнае, што можна было зрабiць, гэта адысцi ад непазбежнай паразы дыназаѓрам-арэхам. Падобнага монстра i сапраѓды амаль немагчыма спынiць, але зоркалёты спрабуюць манеѓраваць, адхiляючыся ад волатаѓ.
  Дзяѓчаты вiшчалi, iх голыя, ружовыя, кругленькiя пятачкi мiльгалi. А пунсовыя соску грудзей выплёѓвалi пульсары.
   Князь Уладзiмiр Краснае Сонейка ѓпэѓнена камандуе:
   - Старайцеся падысцi да iх блiжэй. Зацягвайце перадавыя палiцы на дыназаѓраѓ. Разбiцеся на невялiкiя зграйкi i ваюйце кучно, пазбаѓляйце iх манеѓру, нахабна падсякайце!
   Воiны разбiлiся на групы: так нiшчыць зоркалёты, значна больш эфектыѓна. Святаслаѓ i Iльвiнае сэрца абрынулiся на круцячыся вакол iх крэйсера, абодва волаты былi сур'ёзна паранены, але iх рухi, захавалi iмклiвасць.
   А дзяѓчаты не толькi разбуралi мячамi, але спрытна падчапiѓшы зоркалёты ножкамi, перакiдвалi iх адзiн ад аднаго. Гэта было нешта, ад нажнога гандбола, пятачкi адбiвалiся ад мноства сонцаѓ, лупiна босых, дзявочых падэшваѓ гуляла ѓсiмi колерамi вясёлкi, хоць яе абпальвалi гiперплазменныя выбухi, разбураных караблёѓ.
   Ваяѓнiцы нават ускрыквалi ад болю, пялёсткi суперагню, палаючага полымя ласкамi iх шматпакутныя ножкi.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 3.
  Дзяѓчаты агрэсiѓна гарэзавалi i рагаталi, пагульваючы рэльефнымi цяглiцамi. А якiя ѓ iх цудоѓныя твары i фiгуры, проста залюбуешся!
   Мiльёны воiнаѓ у зоркалётах, перакiдвала з боку ѓ бок. Пяцi-зорны генерал падобны знешне на падлетка гадоѓ чатырнаццацi, Максiм Максiмавiч Танкалобы, любуючыся на пералiвы зiхатлiвых каленак, шчыкалатак, ступняѓ цудоѓных дзяѓчат, i iмкнучыся ѓтрымацца на месцы ѓ сваiм крэйсеры, якi падхапiла аголеная ножка светлай княгiнi Лiзаветы, з
   - Прыгажосць не забiць - прыгажосць сама забойная!
   Дзве ваяѓнiцы як у велiчэзным балеце, ускiнулi цудоѓныя ноженькi змясцiѓшы памiж iмi крэйсер i зараз сцiснулi яго. Метал у мiльёны разоѓ трывалейшы за тытан, лопнуѓ нiбы яйка пад гусенiцамi танка. Смерць вартая апiсання ѓ паэмах залатога веку!
   А аголенай бюст светлейшай княгiнi Таракановы, з клубнiчна-малiнавых саскоѓ вылятаюць маговолны, якiя прымушаюць дэфармавацца гармонiкам зоркалёты i зводзяць байцоѓ з розуму.
   Хлапчук-стваральнiк i былы партызан Марат Казей выгукнуѓ:
   - Чалавек можа стварыць усё, ён усяго не можа проста прыдумаць!
   Бывалы Ганiбал бачыѓ, што магiчная сiла сутыкнулася з нанатэхналогiямi, i пакуль бярэ ѓверх!
   Палкаводзец Карфагена загадаѓ:
   - Перавесцi караблi на максiмальны па iнтэнсiѓнасцi рэжым стральбы i павялiчыць хуткасць манеѓру. Нi ѓ якiм разе не даваць супернiку, шанцаѓ на паспяховую контратаку.
   Дзяѓчына-эльф у форму, якой звярнулася Алiса Селязнёва, паправiла:
   - Фантомы Ганарлiвай iмперыi Казейстан, як раз нас атакуюць i iдуць наперад, так што, хутчэй за ѓсё, гаворка можна весцi аб нашай контратацы.
   Хоць дзяѓчына i была маршалам, падобныя заявы ашалелi гiпермаршала: атрымлiваецца, яйкi вучаць курыцу, а баба мужыка.
  I дзяѓчынка злосна затупала босымi, точанымi, шакаладнымi ад загару ножкамi.
   Ганiбал нема прароѓ:
   - Заткнiся! Я пасылаю цябе на ультра-дрэднаѓце: перахапiць дыназаѓраѓ i паспяхова расстраляць iх. Бо ѓ табе такiя сiлы i неабыякi патэнцыял. Асаблiва жаночага розуму, дзiця расы легкаважнай i шчадралюбнай.
   Эльф-стваральнiца (насамрэч гэта чалавек-самка!) iранiчна заѓважыла:
   - Мы на мiльёны гадоѓ старажытней за людзей. Яшчэ малпа, ад якой адбыѓся чалавек, не ѓзяла ѓ рукi камень, а мы баразнiлi абшары космасу, i стваралi шэдэѓры.
  I босай ножкай дзяѓчына выпусцiла забойнай сiлы пульсар.
   Ганiбал, круцячы галавой, як вецер флiгелем назiраѓ мудрую думку:
   - Сутнасць у сучаснасцi! Няма больш бездапаможнай нацыi, чым тая, чые поспехi засталiся ѓ далёкiм мiнулым! Няма больш узвышанай iмперыi, чым тая, што жыве сучаснасцю, i з кожным годам станавiцца мацней!
  Алiса ѓ адказ босымi пальчыкамi ножак выпусцiла гиперплазменную кляксу i збiла зоркалёт.
   Эльф-Творца з сарказмам страсянула прычоскай у выглядзе гiбрыда будысцкага i Радоскага храма з фонтамi з шыпучых напояѓ:
   - Вы зямляне ѓсё ж традыцыйна грэбавалi сваiмi продкамi. У вас радавод быѓ не ѓ кошце!
   Ганiбал жорстка запярэчыѓ:
   - Я не проста зямлянiн, а самародак! Мае продкi былi простымi сялянамi, але тым не менш я ганаруся iмi!
   - Гэтым можна ганарыцца! - Алiса Селязнёва на iмгненне перанеслася ѓ гушчу бою. Выпарыла чатыры знiшчальнiкi мяльчэй, i маментальна вярнулася зваротна.
   Ганiбал жорстка ѓставiѓ, заѓважыѓ:
   - Не зразумець вашай гламурнай нацыi, што такое цяжкасцi i боль!
   Алiса Селязнёва зарагатала, яе нават удалося пляснуць брата па гульнi Марата Казея, голай хупавай пяткай па носiку, а затым вярнуцца назад. I хай усё палае яшчэ страмчэй, пры гэтым дадаѓшы:
   Моцны ваяр нават адзiн прыносiць больш карысцi, чым зграя слабакоѓ, падобна таму, як адзiн востры серп ссякае цэлае поле каласкоѓ!
   Але часам i сярод каласкоѓ слабой рацi можна сярпу-батыру натрапiць камень непрыемнага выключэння!
   Калi мiр, то шчодры баль, калi вайна, дык няхай пераможная чара вiна!
  Дзяѓчынкi ѓ адказ ухвальна закруцiлi сваiмi пышнымi грудзьмi, з саскамi як клубнiцы.
   Ганiбал як прараве:
   - Ды ѓжо хопiць дастала сваiмi пульсарамi красамоѓства!
   Яны размаѓлялi з вельмi вялiкай хуткасцю i таму за час дыялогу карцiна бою практычна не змянiлася. Але войска фантомаѓ вывяргала патокi смяротнай энергii. Яна цiснула, iмкнучыся скамячыць усе перашкоды, па космасе разляталiся пучкi энергii, як знiшчаных зоркалётаѓ, так i здзiѓленых фантомаѓ. Дзяѓчынкi акрамя лукаѓ, ножак i пяцiлезавых мячоѓ, ужылi бiзуны з уплеценымi ѓ хвосцiкi васьмiграннымi зорачкамi. Яны асаблiва крута, разбуралi драбнейшыя караблi. Армiя Ганарлiвай iмперыi тым часам перайшла ѓ контрнаступленне. Яна спрабавала раскалашмацiць ворагаѓ i пры гэтым захаваць твар - нельга лаѓры ѓсе перамогi аддаваць фантомам.
  I шматлiкiя напаѓголыя дзяѓчыны насiлiся ѓ бiтве, i iх прыгажосць дзiѓная.
   Юлiй Цэзар упэѓнена i энергiчна аддаючы загады, захоѓваѓ спакой, блiзкасць перамогi, рабiла яшчэ больш ашчаднымi вялiкага палкаводца:
   - Выкарыстоѓвайце пабудову бутон цюльпана браты. Варожыя скiвiцы аслаблi i засталося толькi добра рушыць па iх i паляцяць зубы.
   Вядзьмарка Мальвiна паслала галаграму-перадачу: яе выява цудоѓнай дзяѓчыны паѓстала перад палкаводцам:
   - Што Юлiй Цэзар ты мой кароль!
  I дзяѓчаты скалануѓшы грудзьмi пакланiлiся на гэтыя словы.
   Першы iмператар Рыма, жартам рыфмуючы, адказаѓ:
   - Ты добра згуляла ролю!
   - Я выконвала твой капрыз! - Падпявала Мальвiна дзяѓчына з валасамi зiготкiмi мiльёнамi зорных адценняѓ.
   - Цяпер атрымаеш першы прыз! - Iмператар Рыма, а зараз i камандуючы незлiчонай армадай ускiнуѓ уверх два магаатамных мяча.
  А дзяѓчынкi з аховы ѓскiнулi ѓверх клiнкi i затупалi босымi ножкамi, прагарлапанiлi:
  - Вiва Цэзар!
   - Згодна я! - I Мальвiна ва ѓнiсон заспявала. - Юлiй Цэзар наша сiла! Юлiй Цэзар - наш сцяг! Юлiй Цэзар - заѓсёды з намi!
  Дзяѓчыны энергiчна тупалi босымi, вельмi сэксуальнымi ножкамi i пацверджаннем.
   Палкаводзец Старажытнага Рыма пагразiѓ пальцам:
   - Не расквазар запас дарма!
   Мальвiна, страсянула раскошнымi сцёгнамi i жвава адказала:
   - Зараз аб галоѓным! Трэба не даць ворагу вырвацца з катла. З'яѓленне нашых войскаѓ у тыле ворага, гэта шанц перахапiць iнiцыятыву на тактычным узроѓнi.
   Юлiй Цэзар у думках пазяхнуѓшы, пагадзiѓся:
   - I не маленькi шанец!
  Дзяѓчынкi ѓ адказ нават падскочылi, i iх голыя, падэшвы нiбы люстэрка выпусцiлi сонечныя зайчыкi.
   Мальвiна прыжмурылася i праспявала:
   Малпы курчаць морду,
   I сядзяць на галiнцы!
   Лёгкадумныя ѓсё ж...
   -Былi нашы продкi! - Скончыѓ, хiхiкнуѓшы Юлiй Цэзар. - Хоць ведаеш красуня, мой бацька быѓ сам бог Сатурн, а таксама Юпiтэр.
   Мальвiне рэальна ад гэтага глупства, стала смешна:
   - Дык у цябе, што два адразу бацькi?
  Дзяѓчаты ѓ адказ на гэта як прытопнуць, босымi пальчыкамi ножак, выбiѓшы iскрыстыя маланкi.
   Юлiй Цэзар абарваѓ яе:
   - Справа фатонь!
  Клубнiчныя соску ѓ дзяѓчынак блiснулi, слова каштоѓныя каменьчыкi.
   Мальвiна хутка i выразна, заявiла:
   - Трэба раскiнуць пялёсткi "ружы" як мага шырэй! I абхапiць супернiку горла. Ты, вiдаць, i сам разумееш важнасць моманту!
  Дзяѓчыны выпусцiѓшы пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, забойныя маланкi пракрычалi:
   - Сын Юпiтэра i Сатурна ловiць iмгненне квазарам!
  Ваяѓнiца з валасамi колеру сусальнага золата, праарала:
   - Дык дзейнiчай баец, як Творца!
   Юлiй Цэзар паслаѓ тэлепатычны магаiмпульс, для таго каб кiраваць сваiмi шматлiкiмi войскамi.
  Колькi тут дзяѓчынак. Адны перамяшчаюцца сваiм ходам i мiльгаюць голымi пяткамi. А iншыя на аднарогаѓ, i да iх босымi ножкам прыкручаны алмазныя шпоры. А якiя ѓ дзяѓчынак мышцы прэса - проста цудоѓныя i лiтаральна шакалад. Целы ваяѓнiц здольныя выклiкаць у мужчын наймацнейшую ѓзрушанасць. I гэта iх абяцанкi.
   А дзяѓчына-камандзiр таксама карэктавала атаку фантомаѓ. Адначасова памiж сабой сталi секчыся чараѓнiкi.
   Наогул, калi чараѓнiкi ваююць гэта вiдовiшча, не для слабанервовых. I разам з тым яно ѓражвае. А калi мiльёны зоркалётаѓ з аднаго боку, сотнi тысяч велiчэзных вершнiкаѓ i дыназаѓраѓ з другога, пачынаюць секчыся, то на такую баталiю люба, дорага паглядзець.
  Асаблiва калi б'ецца каласальная колькасць вельмi прыгожых i фiгурыстых дзяѓчынак.
   Бiтва разгортваецца ва ѓсю невымерную лютасьць. З аднаго боку атакуюць жвавыя скакуны, яны лётаюць, уверх унiз, кiдаюцца ѓ бакi. Дыназаѓры махаюць крыламi, плююцца зубамi, брыкаюць капытамi, хапаюць лапамi. Дзяѓчаты паскараюць узмахi бiзунамi, браня пад iх ударамi карабацiцца, i ѓспыхвае як бензiн ад крэменю.
  Затым б'юць супернiкаѓ голымi, круглымi пяткамi, руйнуючы вежы i перагародкi. Святагор i Iльвiнае Сэрца прарвалiся да флагмана, на якiм знаходзiлася маршал Сакалоѓскi.
   Дзяѓчына-эльф загадала, прымянiць бiялагiчныя магаснарады. Ваяѓнiцы паддалi iх босымi, люстранымi падэшвамi, сваiх хупавых ножак. Вершнiка-фантома, якi трапiѓ пад iх удар, перакасiла. Ён скурчыѓся i ператварыѓся ѓ звычайны высахлы кляновы лiсцiк.
  Яшчэ дзве дзяѓчыны схапiлi за аднаго з байцоѓ i пры дапамозе сваiх босых ножак, яго лiтаральна разарвалi на дзве часткi. Брызнула кроѓ i кропелькi застылi ѓ паветры, нiбы гiрлянды рубiнаѓ.
   Святагор i Iльвiнае Сэрца ѓмудрылiся ѓхiлiцца ад паражэння i ѓдарылi мячамi па бранi. Да Машкi Белай дайшоѓ моцны грукат. Дзяѓчына выцягнула прыгожы твар:
   - З мячамi на зоркалёт! Што можа быць больш абсурдным!
  I голай пяткай накiравала на супернiка пульсар.
   Юнак чалавечай пароды адказаѓ:
   - Што зробiш! Бо гэта магутныя фантомы! Страшная сiла магii! Супраць iх амаль немагчыма выстаяць.
  Топаючы босы ножкай, Машка смеючыся, адказала:
   - Тады будзем манеѓраваць, пераходзiм на новую праграму кiравання, "Хаатычны хаос"!
   Iльвiнае Сэрца, бачачы, што магаплазмавывяржэнне ѓзмацнiлася, а зоркалёт разгортваецца, паслаѓ бумеранг. Ён праляцеѓ i зрэзаѓ частку бронi супернiка, а таксама знёс адразу сем баявых страляючых веж з агрэсiѓна тырчалi рулямi.
  Дзяѓчынкi ѓ гэтых вежах скапыцiлiся i iх босыя ножкi менавiта абпальвала. I загарэлыя, мускулiстыя ваяѓнiцы нема вiшчалi i трэслi аголенымi грудзьмi.
   - Вось сэкс-секстант! - Сказаѓ услаѓлены вонкава юны рыцар-манарх, адроджаны да жыцця чараѓнiцтвам, а дакладней Квазiбогам гэтай гульнi Маратам Казеем. У яго мозгу стала абуджацца, раней блакiраваная праграма, бiтваѓ з зоркалётамi. Наогул кожны фантом, мiнуѓ вонкава нябачную, але выразна зафiксаваную ѓ памяцi, праграму навучання. Вось i цяпер Iльвiнае Сэрца разумеѓ, што трэба пазбавiць вялiзны, падобны на чарапаху зоркалёт манеѓранасцi.
  А галаногiя дзяѓчаты гэта актыѓна пацвярджалi. I iх рубiнаѓ саскi выпускалi прамянi падобныя лазерам.
   Святагор, волат, якi атрымаѓ некалькi раненняѓ, па-ранейшаму бадзёры, з цяжкасцю трымаѓся ѓ сядле. Тым не менш, мужнасць не пакiнула гэтага вiцязя.
  Ён пацалаваѓ дзяѓчыну ѓ клубнiчны, салодкi сасок i прахрыпеѓ:
   - Давайце проста ѓрэжам па хвасце. Гэтыя зоркалёты стандартныя, i рухавiкi ѓ iх размешчаны аднолькава.
   Iльвiнае Сэрца з занепакоенасцю вымавiѓ:
   - Цяжка падабрацца! Бачыш, як ён манеѓруе!
   - А ты ѓрэж з дапамогай прынцэпс-бумеранга! - рыкнуѓ Святагор, блiскаючы вачамi.
  Дзяѓчынкi падскочылi i зароѓ, калыхаючыся пышнымi, панадлiвымi бюстамi:
  - Ды ѓрэж!
   - Вялiкая рызыка прамахнуцца! - адказаѓ рыцар-манарх.
  Дзяѓчаты расчаравана завуркаталi, i сталi адмоѓна махаць галовамi i тупаць такiмi чароѓнымi i точанымi ножкамi.
   - Нiчога страшнага! - Святагор узмахам мяча перасек эсмiнец, з абломкаѓ пачулiся стогны пакут якiя гiнулi людзей, iншамарцаѓ i робатаѓ. - Ён не разведзеная жонка, да цябе абавязкова вернецца, i ты паспрабуеш зноѓ!
  Дзяѓчыны падобнае энергiчна пакручваючы сцёгнамi, пацвердзiлi, iх мышцы перакочвалiся пад загарэлай скурай:
  - Усё будзе супер!
   Iльвiнае Сэрца ледзь адхiлiѓся ад страшнага памерамi з Месяц зоркалёта, i запусцiѓ свой бумеранг:
   - Калi доѓга пакутаваць! Што-небудзь атрымаць!
   - А калi не атрымацца! - На гэты раз падспявала Алiса Селязнёва, i кiнула ѓ супернiка босай ножкай забойны прэзент смерцi.
   - Паспрабуем зноѓ! - Аѓтаматычна адказаѓ рыцар-кароль.
   Прынцэпс-Бумеранг зрэзаѓ беражок хваста i вярнуѓся назад. Наогул мiнi-матэрыя, не гледзячы на ѓяѓную адсутнасць якiя злучаюцца звёнаѓ, быѓшы спаянной магiяй, даволi трывалая.
  Дзяѓчыны пры гэтым зiхацелi эратычнай прыгажосцю, i зiхацелi атласнай скурай, i вельмi прыгожымi па форме ножкамi.
   Пад Iльвiным Сэрцам павалiѓся, практычна дэматэрыялiзаваѓся аднарог блакiтнай масцi. Яму дасталася занадта шмат трапленняѓ з гармат рознага калiбру. Святагор тым часам сек з крэйсерамi, што было нашмат лягчэй. Тут амаль кожны ѓдар быѓ смяротны. Але вось паспрабуй зладзiцца з магалетамi i калдалетамi. Яны такiя маленькiя, як машкара i iх вельмi шмат. Iльвiнае Сэрца прымусiѓ спынiцца скакуна, якi страцiѓ вершнiка конiка i заскочыѓ на яго!
   - Героi iмчацца ад пагонi! Нас прынцэпс-плазма не дагонiць! - Праспяваѓ рыцар-кароль. - Нам трэба толькi пачуць лiру з балалайкай!
   Сапраѓды легендарны ваяр, якi атакуе пры дапамозе бумеранга, велiчэзную, прычыненую мноствам палёѓ i магаматрыцай машыну. У гэтым зоркалёце было восемдзесят пяць мiльёнаѓ байцоѓ, i амаль два мiльярды воiнаѓ. У iм змагалiся прадстаѓнiкi амаль дзвюх ста дваццацi рас i вiдаѓ. Уявiце сабе такi велiчэзны, практычна неспасцiжны для разважання i ѓспрыманнi Ноеѓ каѓчэг. Ультрасучасны якiя ѓключаюць у сабе формы жыцця розных галактык.
  А ѓ iм яшчэ i такiя прыгожыя, сэксуальныя i мускулiстыя дзяѓчыны, з бюстамi што пышныя, а саскi зiхацяць нiбы зоркi Крамля.
   I яго атакуе паранены вершнiк-фантом, на белым, таксама ѓ ранах канi.
   Такая карцiна вартая пэндзля Рафаэля цi Пiкасо, а можа нават Леанарда Давiнчы. Захаваць момант: калi ваяр кiдае свой бумеранг.
   - Я ѓ азарце, як хлапчук, як шпана! З Магабомбай, або вечка i хана! - Праспяваѓ, каб стала весялей i лепш засяродзiцца Iльвiнае Сэрца.
   А ѓнутры зоркалёта таксама жывыя iстоты, якiя жадаюць жыць! Нараджаць дзяцей i будаваць гарады. Вось тры сiмпатычны падобных на норак з галовамi мульцяхных свiней i падобных на крылы матылькоѓ вушкамi iстоты, рыхтуюцца высадцы як дэсант. Яны толькi што, прайшлi курс баявой падрыхтоѓкi i адпачываючы, дзеляцца ѓражаннямi.
   Першы матылёк-парася Вейча, выказаѓся ѓ своеасаблiвай манеры:
   - Вы ведаеце на маiм, крута мiлавiднай ранча я разводзiѓ меданясучай магострекоз, яны пасвiлiся на плантацыях званочкаѓ, капусных рамонкаѓ i лiпы. Але мафiя загадала замянiць пасевы, на грымучы гарошак, адзiн з наймацнейшых наркотыкаѓ. З аднаго боку гэта нашмат прыбытковей, але з другога ѓ мяне ѓзнiклi непрыемнасцi з законам.
   Другое парася-матылёк Вiконт дэ Порка пагадзiѓся:
   - Так! Гэтыя ѓлады Грознай Iмперыi Алiсы Селязнёвай сочаць за распаѓсюджваннем наркотыкаѓ. Асаблiвую актыѓнасць праяѓляюць чараѓнiкi-робаты, разведчыкi. Сярод iх кажуць, з'явiлiся зусiм маленечкiя памерам з малекулу, яны, выкарыстоѓваючы энергiю зорных фатонаѓ, актыѓна перамяшчаюцца па прасторы.
   Трэцi самы юны матылёк-парася Камiн, папiскваючы, заѓважыѓ:
   - Не ведаю! Сучасная руская мова, якую нас прымусiлi вывучыць у школе, вельмi складаная. У гiсторыi развiцця сказана, што ѓ iм першапачаткова было ѓсяго шэсць склонаѓ, а зараз стала дваццаць чатыры.
   Вiконт дэ Порке ѓсмiхнуѓся:
   - Што за жыццё школьнае! - I далей не без прышпiльнага шарму заспяваѓ. - Дзе кожны дзень кантрольная! Складанне, дзяленне! Фатонаѓ вывяржэнне!
   Вейча па-добраму як матылёк, а не свiння выскалiѓся:
   - А для мяне, калi я вучыѓся ѓ школе, самым цяжкiм прадметам была прынцэпс-фiзiка. Асаблiва калi трэба было пазначыць зададзеныя параметры гiперплазмы. Хоць спосабы давядзення матэрыi да гiперплазменнага стану вельмi цiкавыя. Сучасныя тэхналогii дазваляюць змясцiць термопреонновый i нават магопреонновый рэактар у запальнiчку.
   У гэты момант моцна грымнула i са сцен пасыпалiся малекулы i фатоны. Усё залiло крывавым колерам.
  Спалоханыя дзяѓчаты пабеглi, iх босыя, вельмi панадлiвыя дзявочыя пятачкi мiльгалi, нiбы прапелер.
   - Падобна на нас за фотатанii! - прагыркаѓ, выпараючыся сяржант - вiконт дэ Порке.
   Дакладна таксама завiшчалi i перапалоханыя дзяѓчыны, такiя прыгожыя i сэксуальныя.
   Адна з iх зараѓла абпаленая ва ѓсю глотку:
  -Вораг не пройдзе!
   Творца светабудов у дадзенай гульнi Марат Казей, ледзь не загiнуѓ, калi войскi Вялiкай iмперыi Алiсы Селязнёвай перайшлi ѓ наступ. Цяпер ужо баявыя робаты спрабавалi перастроiцца. Яны выкарыстоѓвалi пабудову "шыла". Не жадаючы выкарыстоѓваць звышздольнасцi Марат Казей, змушаны зараз, гэтак жа адыходзiць. Хлапчук-партызан, зрэшты, дзейнiчаѓ стрымана. Як заѓсёды з ледзяным спакоем, прышчэпленым знясiльваючымi трэнiроѓкамi i ѓсведамленнем сваёй значнасцi.
   - Стрыманасць для перамогi - што загартоѓка для сталi! - Сказаѓ сам сабе хлапчук-стваральнiк i былы пiянер.
   Настырны Марат зноѓ узяѓ на прыцэл калдалет, але перадумаѓ страляць. Занадта ѓжо лёгка яго заѓважылi. Хлапчук у думках перахрысцiѓся i стаѓ ажыццяѓляць плаѓны манеѓр адыходу. Яго ранейшы носьбiт гэта ѓжо рабiѓ шмат разоѓ, падчас упартых трэнiровак у разнастайных асяроддзях.
   Тут на Творцы-Ваяѓцу накацiла хваля радасцi: бо нельга адмаѓляць таго, што малюнак бiтвы змяняецца. Толькi што войска Грознай iмперыi Алiсы Селязнёвай наступала, пагражала зацiснуць у кацёл, а зараз яе асноѓныя сiлы адцягнуты ѓ тыл. Там з'явiлiся магiчныя фантомы, зброя чараѓнiцтва. Як гэта спявалася ѓ адной дзiцячай песнi старажытнасцi:
   - Трэба будзе, вярнуся без дарослых! Абыду iдучы ѓсю краiну! Паступлю я ѓ школу дзед-Марозаѓ, дзе вучаць чараѓнiцтву!
   Цяпер спраѓдзiлася мара светлых, вельмi прагрэсiѓных камунiстаѓ:
   Абмiнуць стагоддзi наступiць эпоха,
   У якой не будзе, пакуты i хлуснi!
   За гэта бярыся, да апошняга ѓздыху,
   Служы сваё Радзiме ты ад душы!
  
   I стане тады вядзьмарства даступным,
   Любому немаѓляцi, а старасцi няма!
   I сiлу сваю не выкарыстоѓваю злачынна,
   З перамогай героi - айчыны прывiтанне!
   Ды зараз ён i на самай справе, нешта накшталт чараѓнiка, толькi вось жыццё вядзе нялёгкую. Вольнага часу амаль няма, усё занята татальнай падрыхтоѓкай да вайны. Гэта ѓжо стала дадзенасцю. Ды было што падобнае ѓ старажытнасцi, здаецца ѓ Спарце. Там таксама дзяцей жорстка трэнiравалi i бiлi. Праѓда не з маленства, i нанатэхналогiй, пры катаваннi не выкарыстоѓвалi. Але шмат падобнага, выдасканаленыя метады падрыхтоѓкi, трэнiроѓкi. Тэарэтычныя веды праѓда ѓ хлапчукоѓ i дзяѓчынак велiзарныя, нiбы закладзеныя ѓ цвёрдую кружэлку кампутара. Ён ведае гiсторыю ѓсiх войн: што вяло чалавецтва на працягу тысячагоддзяѓ. У тым лiку, тыя, што праводзiла шумерская цывiлiзацыя i старажытны Егiпет. Першыя воiнскiя пастраеннi, баявыя каляснiцы, тыпы старажытнай зброi. Асаблiва багатую гiсторыю войн меѓ старажытны Рым. Розных палкаводцаѓ сотнi, разнастайныя хiтрасцi, стратэгi продкаѓ, выкарыстанне прыёмаѓ у бiтвах. Адмысловую ролю гулялi таксама навыкi сутычак, у прыватнасцi вiртуальная язда на каляснiцах( апошняе вельмi спадабалася Марату Казею!). Наогул было не дрэнна вярнуцца ѓ старажытнасць, якiм бы вялiкiм чалавекам ён тады б стаѓ. Авэ Марат!!! Асаблiва цiкава: было б яшчэ якi раз паваяваць з Гiтлерам. Ён бы з сучаснай зброяй увесь вермахт у адзiночку раскiдаѓ, а чым не круты!
  Вось i дзяѓчына босай ножкай як возьме i шпурне тузiн гарошын, з антыматэрыi i разарве тысячу танкаѓ i тузiн дывiзiй.
   Хлапчук-партызан бачыѓ, што войска Гордай iмперыi Казейстана, iзноѓ зблiзiлася з ворагам, атрады зоркалётаѓ нават часткова змяшалiся. У гэтым быѓ ягоны шанец.
   - Я вас так проста не адпушчу!
  Дзяѓчынкi ухвальна тупнулi босымi ножкамi, i iх пунсовыя соску ѓзялi i блiснулi нiбы сонечны заход. Гэта глядзелася незвычайна прыгожа i багата.
   Калдалет лёгка знiшчаны, у iм здаецца, быѓ адважны хлопец на выгляд як дзяцюк гадоѓ чатырнаццацi, а так i зусiм тварэнне Гiперматрыцы. Ну што ж, дзяѓчат забiваць куды цяжэй. Хаця iх спецыяльна псiхалагiчна рыхтавалi да таго, што ѓ вайны няма ѓзросту i полу. Вораг ёсць вораг i яго трэба забiваць. Неабходна забыцца пра жаль i спачуванне.
  Дзяѓчаты страсянулi пышнымi як саспелая садавiна грудзьмi, з саскамi колеру пераспелай трускаѓкi, i босымi пальчыкамi ножак запусцiлi забойныя прэзенты смерцi.
   - Ад вайны зыходзiць ледзяны холад, паѓбяды калi ён замарозiць сэрца, бяда калi адмарозiць мазгi! - Сказала неяк iх настаѓнiца.
   Зорная бiтва, што нясе яна... Вось брыганцiны Грознай iмперыi Алiсы Селязнёвай выконваюць складаны манеѓр. Наблiжаюцца, выходзяць на востры вугал. Даюць залп. Вакуум абсыпаѓся, нiбы камень трапiѓ у люстэрка. У кожным аскепцы збiты зоркалёт i расплаѓлены крэйсер, эсмiнец, лiнкор.
  А па iх палубах носяцца напаѓголыя, i вельмi прыгожыя дзяѓчынкi.
   Робаты Грознаiмперыi Алiсы сутыкнулiся з робатамi Гардаiмперыяй Марата. Паядынак электронных тытанаѓ, тут справа нават даходзiла да рукапашнай сутычкi электронных монстраѓ.
  I зразумела дзяѓчынкi таксама кiдалiся, пускалi ѓ ход зубы, i адчайна грызлi адзiн аднаго. I дзейнiчалi да крайнасцi энергiчна. I iх босыя хупавыя ножкi ѓ пастаянным руху.
   Машыны сутыкалiся, мноства шчупальцаѓ ламалася, гiперплазменныя ѓспышкi бiлi практычна ва ѓпор. На гэты раз лiкавая перавага, была на баку робатаѓ створанай Маратам Гордай iмперыi. Яны прарывалiся, iмкнучыся рассекчы пазiцыю, i максiмальна выкарыстоѓваць сваю перавагу. Самыя буйныя робаты, памерамi з хмарачос, манеѓравалi з вытанчанасцю балерын. Вонкава яны таксама паходзiлi на голенькiх i мускулiстых дзяѓчынак з тонкiмi станамi i пышнымi грудзьмi, i вельмi раскошнымi, мускулiстымi сцёгнамi.
   Яны то сыходзiлiся, то разыходзiлiся, спрабуючы на трываласць уласную абарону. Вось адна з машын iрванула, так што ѓверх быѓ выкiнуты фантан гiперплазмы. Выпадкова якiя патрапiлi два калдалета, проста злiзаѓ апантаны запал, вогненным мовай. Iрванула яшчэ некалькi масiѓных машын. Здавалася, наступiѓ Армагедон, наколькi ѓсё было маляѓнiчым i разлютаваным.
  Дзяѓчаты што тут бiлiся былi такiмi агрэсiѓна-прыгожымi з аголенымi пунсовымi саскамi.
   Ваяѓнiк-тэрмiнатар Марат стараѓся, пазбягаць вогненнага кантакту са сваiмi дзецьмi-падданымi. Калi б выпадкова: ён бы забiѓ байца свайго войска, то мала таго, што ранейшы ѓладальнiк цела падвергнуѓся б найжорсткаму пакаранню, але сам бы сабе гэтага не прабачыѓ. Гэта ж такое глупства. У свой час немцы часоѓ другой сусветнай вайны, часта выкарыстоѓвалi хiтрасць: пераапраналiся ѓ савецкую ваенную форму(балазе, iм удалося шмат захапiць трафейнага абмундзiравання), а потым паведамлялi, што гэта войскi выходзяць з акружэння. Часта асаблiва спачатку: гэта давала эфект, а потым савецкая артылерыя, нават адкрывала агонь па сваiх. Зрэшты, у далейшым, сталi абавязкова патрабаваць пароляѓ i выкарыстоѓваць лiчбавыя коды.
  Што, зрэшты, не заѓсёды атрымлiвалася. Гэта Марат ведаѓ, хаця ваяваѓ партызаня. Неяк яго злавiлi зiмой гiтлераѓцы. Раздзелi i голага хлопчыка выгналi на снег. Босыя ножкi ѓ Мараты агрубелi, i так былi адчувальныя да холаду, але ледзяная завея абдзiмала худыя рэбры, у дубцы цябе падганялi. Павадзiѓшы пятнаццаць-дваццаць хвiлiн заводзiлi ѓ цёплую хату. Давалi пагрэцца, а потым зноѓ на мароз. Хлапчук тады здолеѓ уцячы. Аб яго галаву разбiлi бутэльку, Марат упаѓ i падхапiѓ асколак. Затым перарэзаѓ вяроѓку. Яго вёѓ толькi адзiн салдат, i хлопчык здолеѓ перарэзаць пяньку. А затым на ѓскраiне вёскi рвануѓ. Немец у нязграбных валёнках зразумела на дагнаѓ басаногага хлапчука. А ѓ пiсталет-кулямёты застыла змазка. I Марат здолеѓ пайсцi. Хоць быѓшы галышом. I збiтым ледзь не ачомiѓся на марозе. Але здолеѓ дабегчы да суседняй вёскi. I нават адмарозiѓ у адрозненне ад сваёй сястры ногi. Добра, што Марат ад марозу да марозу i нават па зiмовай порах бегаѓ басанож. I яго дзiцячыя ногi не паддалiся гурбам, пазбегнуѓшы абмаражэння. Вострыя, зразумела, былi тут адчуваннi. Гэта гiсторыя не ѓвайшла хрэстаматыю, як i некаторыя iншыя прыгоды i подзвiгi Марата. Але зараз ён апынуѓся ѓ эпосе Гiперкамунiзму, ва ѓмовах абсалютнага раю, калi выконваецца практычна любая твая мара. Няхай i вiртуалцы Гiперматрыцы.
   Юны Творца светабудов i былы пiянер-партызан абраѓ сабе чарговую мэту. Гэта была касмiчная мульты-галера. Збiць яе несумненна, невымерна цяжэй: чым магалет i хлапчук вырашыѓ, звярнуцца да хiтрасцi. Тут разлiк будаваѓся на прымiтыѓнасцi пасткi.
  Марат зароѓ:
   - Кажа робат класа Арго!
   З мульты-галеры яму адказалi:
   - Мы слухаем!
  Хлопчык круцячыся ваѓчком i пагульваючы цяглiцамi прэса, заѓважыѓ:
   - Мне толькi што на ѓзбраенне перадалi эксперыментальны "згортвальнiк" прасторы, але ѓ мяне бракуе энергii, каб яго запусцiць. Вы не маглi мне дапамагчы?
   Камандзiр мульты-галеры прыгожая дзяѓчына тупнула босай, дакладны ножкай з нецярпеннем у голасе вымавiла:
   - I якiм чынам?
  Марат рашуча заявiѓ:
   - Далучыце да мяне гiперплазменны струмень з рэактара. Тады зброя будзе поѓнасцю гатова i ѓведзена ѓ строй.
  Дзяѓчынка трасянула аголенымi грудзьмi з рубiнамi саскоѓ i заявiла:
   - Выдатна здзяйсняем стыкоѓку.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 4.
   Разлiк будаваѓся на тым, што ѓ момант стыкоѓку вялiзны рэактар мульты-галеры застанецца без прыкрыцця. У гэтым выпадку: па iм можна будзе нанесцi ѓдар з самай магутнай гарматы. Праѓда iснавала немалая рызыка загiнуць, як ад дэтанацыi генератара, так i агню мноства прылад мульты-галеры.
   Зоркалёт даволi буйны, экiпаж у дзве з паловай тысячы байцоѓ - амаль усе напаѓаголеныя дзяѓчаты, не лiчачы робатаѓ. Дзеля такога прыза можна рызыкнуць жыццём. Няхай ты ѓ невядомы нiкому лiк цыклаѓ загiнеш, але станеш героем. I не толькi слава дастанецца табе, затым героя абавязкова ѓваскрэс. Таго ѓ героя ѓ чыiм целе ваюе Творца светабудов няхай i вiртуальных Марат Казей.
   Ёсць загад iмператараѓ чалавечай Гiперкамунiстычнай дзяржавы, што ѓ будучынi ѓсе людзi будуць уваскрэшаны. Але адбывацца гэты працэс будзе, у залежнасцi ад каштоѓнасцi, якую кожны з сябе прадстаѓляе. Чым больш подзвiгаѓ, тым хутчэй уваскрэсяць. Нiчога агульнага няма з пацыфiсцкiм хрысцiянствам. Стукнулi цябе па правай шчацэ - падстаѓ левую, палюбi ворага свайго: хiба можна прыдумаць нешта дурнейшае!
   Першы iмператар Сусветнай Гiперкамунiстыкай Расii: напiсаѓ сваё Святое Пiсанне i прыдумаѓ уласную рэлiгiю. У ёй галоѓны дагмат, служы ѓсёй сiлай, усёй крэпасцю, усiм розумам: Гiперкасмiчнай Расii. I калi гэта адпавядае iнтарэсам тваёй Радзiмы, то можна пайсцi на любую ахвяру, на любы гвалт, на любую хiтрасць. Мэта апраѓдвае сродкi!
  Ва ѓнiсон гэтым думкам дзяѓчыны агрэсiѓна тупнулi босымi, точанымi ножкамi i iх шакаладныя ад загару грудзей з клубнiчнымi саскамi прыйшлi ѓ рух i калыхнулiся.
   Што ж гэта было сумленна! Бiблiя фактычна забаронена. Яму i самому не зразумела, чаму рускiя, паверылi кнiзе напiсанай лютым! Рускi чалавек: стаѓ рабом фiдаѓскага вучэння! Гэта проста несусветная ганьба! Тыя народы, што пакланялiся Бiблii, у канчатковым вынiку вырадзiлiся i дэградавалi, няма ѓ Хрысцiянстве нiчога здаровага, разумнага. Правiльная рэлiгiя павiнна ѓзнiмаць культ сiлы! Нездарма Iслам дабiѓся такiх поспехаѓ. Хоць Каран таксама кнiга ѓ асноѓным пацыфiсцкая, бо напiсана пад моцным уплывам Хрысцiян. Няма сапраѓдная рэлiгiя: здольная згуртаваць нацыю, не павiнна быць бяззубай.
  I дзяѓчынкi зноѓ тупнулi босымi, хупавымi ножкамi, i зноѓ раскошныя сцягна прыйшлi ѓ рух.
   Марат звыклым i зусiм зараз не складаным намаганнем волi здушыѓ хваляванне, падрыхтаваѓшыся страляць па рэактары. У галаве ѓсплылi цытаты першага iмператара:
   - Жаль падобна iржы, спачуванне шашалю - ачысцi сваё сэрца ад гэтага i крой браней: бязлiтаснасцi, лютасьцi, гневу!
   Залатыя словы!
   Марат Казей у нейкi момант дазволiѓ паглынуць сябе настрою свайго ранейшага носьбiта.
   Усе гэтыя думкi шалёным калейдаскопам мiльгалi ѓ прынцэп-плазменным мозгу Марата. Найкруцейшы вiдавочна вагаѓся, нацiскаць цi не нацiскаць! Каманда фiкс замерла ѓ мозгу. I расла рызыка магчымага выяѓлення, у прыватнасцi сканарам што робат мае дыверсанта ѓнутры.
   Практычна ѓсе людзi ѓ абедзвюх створаных Архiбратам i Архiсястрой сусветаѓ прыгожыя, дарослыя высокiя, але i вельмi. Мускулатура рэльефная, але як правiла не масiѓная, скура, медная, або бронзавая, у жанчын асмугла-залацiстая. Нязвыкламу гуманоiду: людзi маглi б здацца занадта падобнымi, але гэта не так. Кожны па-свойму добры i iндывiдуальны. Агульнае гэта толькi казарменны дух, якi пераследвае кожнага з нараджэння, да смерцi! Зрэшты чалавек: зараз можа жыць практычна вечна, старасць засталася кашмарам мiнулага. Яна ненатуральная. Асаблiва страшна нявечыць жанчын, яны становяцца настолькi агiднымi, што цягне на ванiты.
  А цяпер яны ѓсе дзяѓчаты, а мужчыны такiя юныя, як падлеткi без непатрэбнай i агiднай барады!
   - Няѓжо праклятая старасць, апаганiла такiя рысы? (Здаецца словы Шэкспiра.)
   Рэлiгiйныя правадыры ведалi аб вечным iмкненнi людзей: назаѓжды захаваць юнацкасць. I эксплуатавалi страх перад смерцю. Усе гэтыя казкi аб раi i пекле (Сучасная навука ѓстанавiла, што гэта сапраѓды казкi-прыдумка найчыстай вады!), у канчатковым вынiку накiраваны, каб вывудзiць у людзей пабольш грошай. Бо чым даѓжэй чалавек жыве, тым больш у яго грахоѓ, але царкоѓныя правадыры старажытнасцi iмкнулiся максiмальна падоѓжыць сваё iснаванне на зямлi. Iшлi дзеля гэтага на любыя подласцi i хiтрыкi. Гэта значыць словы айцоѓ царквы разыходзiлiся са справай i канкрэтнай жыццёвай практыкай!
  У пацверджанне гэтым словам дзяѓчынкi агрэсiѓна тупнулi босымi ножкамi прабуркавала:
  - Слава Бяссмертнаму камунiзму!
   Думкi праносiлiся як маланка! Казкi аб раi, куды трапляюць прававерныя або хрысцiяне, зараз не дзейнiчаюць. Але ёсць надзея, што твая Радзiма верне цябе да жыцця. Знiшчыць асобу, не можа нi адна самая дасканалая, сучасная зброя. Так што вера ѓ неѓмiручасць душы не такая ѓжо i зманлiвая. Цела смяротна, а душа пакуль няма! Справа ѓ тым, што асоба пераносiцца ѓ прастору, дзе няма вымярэння, верха, даѓжынi, шырынi. Гэта значыць асоба: як бы секстыльёны раз станавiцца менш крэона цi нават фрэтозола, мiкрачасцiцы на працэсе злiцця якой робяць бомбы ѓ многiя квадрыльёны разоѓ магутней вадародных.
   Прычым зараз распрацоѓваецца зброя ѓ квiнтыльёны разоѓ мацней пры аднолькавай вазе, чым тэрмаядзерная. Але нават такая зброя не можа знiшчыць, складзеную ѓ нулявое вымярэнне асобу. Праѓда i дастаць асобасны файл вельмi цяжка, але тэхналогii развiваюцца i не далёка той час, калi гэта паставяць на масавы струмень. I можна ѓваскрэсiць, абсалютна ѓсiх. Дарэчы, чым больш знакамiты чалавек, тым лягчэй яго дастаць з небыцця. Тут дапамагае энергiя магобиогиперплазмы!
   А бо i загiнулых ворагаѓ: пасля таго як бы заваюем Грозную iмперыю Алiсы Селязнёвы можна атрымаць усiх загiнулых i ператварыць у рабоѓ. Выратавальная думка паклала канец усiм ваганням.
  Хлопчык-пiянер праспяваѓ:
   - Не кажу вам бывай, а кажу да спаткання!
   Марат, здзiвiѓшыся сваёй талерантнасцi да твораѓ, выпусцiѓ канцэнтраваны прамень i аѓтаматычна адскочыѓ назад. Супермагарэактар зараз пагрузiѓся ѓ апантанае тарнада гiперплазмы!
  Аголеныя фiгуры прыгожых дзяѓчынак заскакалi перад iм.
   Юнага ваяѓнiка ѓдарыла гравiявалой, ды так што выгнулiся косткi i спляскала мозг. Робата апалi пякучыя пялёсткi i ён рассыпаѓся як картачны домiк.
   Абпалены Марат вылецеѓ з абломкаѓ, ён адразу аказаѓся адкрытым i ѓразлiвым. Зрэшты, на шчасце для юнака-партызана, войскi Гордай iмперыi Казея, ужо прарывалiся, iмклiва надыходзячы, засынаючы супернiка паражаючымi элементамi ѓсiх выглядаѓ.
  А дзяѓчынкi бiлiся i вельмi эфектыѓна сябар i сябрам. Пускалi ѓ ход вострыя зубкi i вывяргалi струменi з пунсовых саскоѓ, i разбуралi непрыяцеляѓ нават маланкамi.
   Хлапчук у прынцыпе дзякуючы асаблiвай канструкцыi цела, мог некаторы час знаходзiцца ѓ вакууме i лятаць. Зрэшты, тут гаворка iшла аб элементарным выжываннi. Самае лепшае, гэта прыстаць да абломка i паспрабаваць злiцца з iм, што робiць вельмi малой верагоднасць, што яго заѓважаць.
   Марат так i паступiѓ:
   - Баязлiѓцамi нас робiць роздум - трупамi неразумнасць!
  I аголеныя дзяѓчаты таксама скачуць ценямi разам з iм.
   Наогул iнструкцыя абвяшчае, можаш выжыць - выжывай. Жыццё на вайне, як шпага ѓ кулаку - губляць нельга, але i за спiну не схаваеш! А абломкаѓ усiх вiдаѓ: незлiчонае мноства. Вось ужо бачныя ѓласныя зоркалёты. Юнак выбраѓ асколак няроѓны i не асаблiва гарачы - каму паляванне палiцца. Прылёг на яго, злiѓшыся з паверхняй. зараз заставалася толькi малiцца, каб выпадкова не зафiксавалi шматлiкiя сканавальныя прыборы.
  I дзяѓчаты тут такiя прыгожыя i сэксуальныя.
   У галаву палезлi благiя чужыя думкi носьбiта: ты забiѓ дзве з паловай тысячы дзяѓчынак i некалькi дзясяткаѓ тысяч робатаѓ. Хаця апошнiя i маюць штучны iнтэлект, iх разумнасць вельмi ѓмоѓная. Не iх шкада! А што можна сказаць аб салдатах Грознай iмперыi Алiсы Селязнёвай. Кожны з iх у перамогу верыць горача. Яны ж шмат у чым падобныя-люстраныя светабудовы.
  Праѓда, чым больш iдзе вайна, тым мацнейшыя адрозненнi ѓ дробязях. А вайна, гэта такi працэс, падобна гарэнню, толькi кроѓ iдэальнае палiва, а вогнетушыцель перамога!
  А як разарвала гэтых дзяѓчынак, лiтаральна спапялiѓшы i размаляваѓшы на дробныя часткi?
   Цi можна перамагчы? Сама па сабе думка крамольная, салдат не павiнен у гэтым сумнявацца. Як казаѓ першы iмператар: няхай мая краiна не мае рацыi, але гэта мая краiна!
   Вядома, ён павiнен верыць у перамогу, асаблiва бачачы, як выйграваецца: яго першая ѓ жыццi такiх вялiкiх маштабаѓ вiртуальная бiтва. А яно сапраѓды iдзе да перамогi. Праѓда хоць у iм прымае ѓдзел некалькi трыльёнаѓ салдат - амаль усе дзяѓчаты: дакладнай лiчбы радавы не ведае, але гэта ѓсяго толькi эпiзод, маленькi мазок мiжусяленскай баталii.
  Многiя лiчбы сакрэтныя, у тым лiку дакладнае колькасць зорак у кантраляванай Гордай iмперыi Сусвету Казея. Недзе адрывiста, ён ведае iх колькасць больш за дзвесце секстыльёнаѓ, але наколькi больш невядома. Планет у сваю чаргу прыкладна разоѓ у дзесяць меншая, а прыдатная для жыцця, адна з тысячы. Праѓда. у апошнi час, шматлiкiя суровыя па сваiх умовах планеты абжываюцца. У прынцыпе вайна памiж двума сусветамi: iдзе не за прасторы i рэсурсы.
  Ужо iснуюць тэхналогii, якiя дазваляюць нават ствараць, здабываючы матэрыю з зорак iншыя планеты. Магчыма, недалёка той час, калi людзi падобны да Усемагутных Багоѓ, навучацца тварыць Сусветы i пашыраць прастору. Што ж месца пакуль усiх хапае з лiшкам, разумнае жыццё даволi рэдкая з'ява, i на ѓвесь сусвет толькi некалькi сотняѓ. (Можа каля тысячы?) цывiлiзацый, якiя асвоiлi касмiчныя палёты! Так што весцi вайну братам супраць братоѓ: быццам няма сэнсу. Пры гэтым iх вучаць: што менавiта Грозная Расiя Алiсы Селязнёвай вераломна напала на iх. А чаму вучаць у Грознай Расii iмперыi Алiсы? Магчыма, таму ж! Тут такi атрымаѓся расклад, абодва бакi калашмацяць адзiн аднаго, шчыра лiчачы сябе правымi, а вынiку няма да гэтага часу.
  А дзяѓчаты ѓсё скачуць i падскокваюць. I ѓсё больш актыѓна заводзяцца, i скаляць зубкi. I з пунсовых саскоѓ вывяргаюць забойнай сiлы маланкi.
   Большасць хлапчукоѓ i дзяѓчынак аб гэтым не думаюць! Ранейшы да Марата носьбiт крыху вольны час, вывучаѓ гiсторыю планеты Зямля i не толькi тое, што звязана з вайной. Гэта можна рабiць, праз мiжгалактычны Гiперiнтэрнэт: у яго мультикинепрасторы: можна нават знайсцi суперфайлы цывiлiзацый, якiя iснуюць перш, чым запалiлася Сонца! (Праѓда, ды будуць выдатныя аголеныя дзяѓчынкi, яму пакуль - гэта не атрымалася!) Ён ведаѓ, што, далёка не заѓсёды людзi жылi i выхоѓвалiся ѓ казармах. Хаця, з iншага боку, калi iншага не ведаеш i прывыкаеш з маленства, то i гэта шчасце. З аднаго боку Марат Казей любiѓ войска, але строгi лад жыцця, татальная рэгламентацыя, адсутнасць вольнага часу, яго гнялi. Акрамя таго, трэнiроѓкi i метады баявой падрыхтоѓкi: занадта руцiнныя. Жадаецца большага! А так гвалт, гвалт, i яшчэ раз гвалт! Занадта шмат жорсткасцi, што нават тры сэрцы( а ѓ людзей iх тры: праѓда маленькiх), пачынаюць смуткаваць.
  
  Эх якiя прыгожыя дзяѓчыны, гэтак маляѓнiчыя i басаногiя па вакууме скачуць. I босымi пальчыкамi ножак зоркалёты падкiдваюць.
   - Навошта разбураць, калi можна тварыць i ствараць! - Сказаѓ сам сабе хлапчук. - Але з iншага боку, уявiць сабе жыццё без вайны...
   Юнак сачыѓ, за ходам бою, трымаючы на прыцэле выпраменьвальнiк. Калдалеты Грознай Расii Алiсы Селязнёвы змагалiся, пры гэтым адыходзячы. Тут з'яѓляѓся шанц. Можна падбiць супернiка з кiшэннага выпраменьвальнiка. Зрабiць гэта вельмi складана, уявiце сабе падчас другой сусветнай вайны збiць знiшчальнiк з пiсталета. Але тэарэтычна такое магчыма. Вось класiчны комiк старажытнасцi: Рэмба з лука верталёты збiваѓ!
  Хлапчук-партызан агрэсiѓна прабуркаваѓ:
   - Маленькi хлопчык - знайшоѓ кулямёт! Больш у вёсцы нiхто не жыве! Маленькi хлопчык - ракету дастаѓ! Бушу прыкладам пад азадак даѓ!
   Успомнiлi старажытныя прыпеѓкi. Увогуле ён ужо дарослы, па каляндарных гадах ужо паѓналетнi, з улiкам часу, праведзенага пасля ѓваскрашэння ѓ свеце гiперкамунiзму. I тут ён доѓгi час толькi i рабiѓ што нiшчыѓ фашыстаѓ. Але знiшчаць "Пантэры", "Фердынанда", "Тыгры", танкi серыi "Е" не так цiкава як праводзiць рэальную, касмiчную бiтву.
   Наогул дурное: што ѓ старажытныя часы, дакладней у атамны век, падлеткаѓ усяляк абмяжоѓвалi: таго нельга, гэтага нельга! У вынiку нацыя дэградавала, дзецi станавiлiся iнфантыльнымi, не прыстасаванымi да дарослага жыцця, цi наадварот агрэсiѓнымi адмарозкамi.
  Марат Казей агрэсiѓна сцiснуѓ кулакi.
   Вось у iх, нават кiд-салдаты могуць ваяваць! Ён ужо можа стаць афiцэрам, або генералам! Зрэшты, аб узнагародах думаеш у самую апошнюю чаргу! Не гэтым трэба прыцягваць салдата. Пытанне ѓ тым, як падбiць калдалет?
  Перад iм пранеслiся галаграмы вельмi прыгожых дзяѓчат у плаѓках, i клубнiчнымi саскамi. А гэтыя соску iскрылi чымсьцi вельмi прыгожым.
   Трэба патрапiць, сапраѓды ѓ хваставой стык генератара, кароткiм пучком. У матрычнай абароне: ёсць свае ѓразлiвыя кропкi, як i полупространственном полi. Што ж рабiць, калi гэты пункт загадзя пралiчыць немагчыма. Тут патрэбен, або вельмi дасканалы биосканер, або вылiчыць з дапамогай магii, ды i яшчэ не прамахнуцца: калi машына нясецца на шалёнай хуткасцi, не ведаючы, што такое iнэрцыя!
  А дзяѓчынкi тут такiя выдатныя i сэксуальныя i, вельмi грозныя сваiмi мордачкамi, i калi соску ѓ iх адлiваюць рубiнамi, што зiхацяць нiбы вочы тыгра.
   Хлапчук паспрабаваѓ адкрыць восьмае вока, выкарыстоѓваючы магiчныя навыкi. Гэта праславутая тэхнiка васьмi вачэй, своеасаблiвае чараѓнiцтва. Як яго выкарыстоѓваць? Ёсць розныя прыёмы, засяроджваннi, медытацыi. Марат Казей перахрысцiѓся, такiм чынам злучаючы чакры. Гэта мусiць дапамагчы. Трэба ачысцiць прытомнасць зрабiць яго празрыстым i ясным.
   Марат пагрузiѓся ѓ паранармальны транс i не практычна не цэлячыся, на ѓскiдку стрэлiѓ! Цела зрэагавала само, энергiя ѓдарыла - тэтралет узарваѓся.
   - Ёсць яшчэ адно ачко на маю карысць! - шапнуѓ юнак-партызан. - Як спрытна я б'ю, проста "бычара".
   Хлапчук зноѓ пальнуѓ i трапiѓ! На гэты раз без канцэнтрацыi, бачанне было поѓным.
  А дзяѓчынкi сталi яшчэ лепш, i страмчэй i iх соску такiя блiскучыя i цудоѓныя.
  Марат прароѓ:
   - Я веру ѓ сваё прызначэнне!
   Юны пiянер-партызан бачыѓ бой: адразу ѓ мностве кветак i дыяпазонаѓ. Ён быѓ такiм яркiм, расквечаным, вакуум аддаваѓ срэбрам, выглядае як па прасторы, нiбы раскiнутыя каштоѓныя непараѓнальна ярчэй прыродных аналагаѓ камянi. Здаецца, гучыць дзiвосная мелодыя!
  I такiя прыгожыя дзяѓчыны, прайграваюць танцуючыя рухi, i круцяць сваёй пругкай станам. I якая ёсць каласальная моц.
   Юнак праспяваѓ:
   Радзiма мая - я кахаю цябе,
   Адлюструем зараз нацiск злых ворагаѓ...
   Без цябе мара не магу i дня,
   За Айчыну-мацi жыццё аддаць гатовы!
   Марат нават стала смешна, бо Бог Творца Ён! Але, не бянтэжачыся хлопчык стрэлiѓ яшчэ раз пры дапамозе сваёй голай, дзiцячай пятачкi. Калдалет брыняе i ѓзарваѓся асколкамi, як лопаецца саспелая вiшня.
  I шкада дзяѓчын, якiх вось так фiгуральна i парвала.
   - А што прыгожа! Разбiць бы брыганцiну!
   Пасля знiшчэння чацвёртага калдалета; юнак адчуѓ спусташэнне: акрамя таго бачанне раптам знiкла. З ледзь улоѓнай, для палепшанага зроку Стваральнiка Марата, хуткасцю кружылiся i стралялi сябар у сябра Маголеты. Яны адрознiвалiся ѓ рукатворных дзяржавах адценнем. У Грознай iмперыi Алiсы жоѓты, у Гордай iмперыi Марата пурпурны водблiск. А так па форме яны падобныя, у форме абцякальных драпежнiкаѓ, морды машын, шакуюць сваёй злосцю. Зброя што трэба!
  А дзяѓчынкi такiя класныя i галаногiя, i каленкi ѓ iх круглыя i такiя сэксуальныя i цудоѓныя.
  А якiя i дзяѓчынак магутныя i мускулiстыя сцягна, i так хочацца з такiмi заняцца каханнем.
   Бiтва хутка ссоѓваецца, кульбiты пазбаѓленых iнэрцыi калдолетаѓ неапiсальныя, пару разоѓ справа даходзiла да тарана. Усё гэта глядзелася жахлiвым чынам. Марат са слабой хваляй рэтраграднай настальгii, успомнiѓ старыя фiльмы па Вялiкую Айчынную i трэцюю сусветную вайну. Нягледзячы на ѓсю рознiцу ва ѓзбраеннi i хуткасць, у паветраных бiтвах захавалася нешта агульнае. А менавiта iмкненне зайсцi ѓ тыл, спроба бiцца парамi i тройкамi. Наогул тэхналогii мяняюцца, а тактыка бою застаецца амаль ранейшай. Сфэра ѓжо на аѓтапiлоце стрэл яшчэ некалькi разоѓ, але не дабiѓся вынiкаѓ, кiнэтычны агонь натхнення ѓ Творцы Сусветаѓ знiк.
  Хоць прыгожыя i сэксуальныя дзяѓчыны працягвалi бегаць, i iх целы блiшчалi нiбы змазаныя маслам, i вельмi прыгожыя нiбы бронза лiтая.
   - Генiяльны палкаводзец, ад генiяльнага кампазiтара адрознiваецца тым, што яго шэдэѓры - заѓсёды прымушаюць пралiваць слёзы! - Пальнул чаргой афарызму Марат.
   Хлапчук зажурыѓся, але тут жа ѓзбадзёрыѓся, бо яго войска наступала. Значыць, яшчэ не ѓсё страчана.
   - Радавы Марат Казей на сувязi! - юнак-Пераможца звярнуѓся да сваiх.
   - Мы цябе чуем! - Адказалi яму. - Кажа капiтан Машка Белая. Голас афiцэра-дзяѓчынкi вельмi чысты i прыемны.
  А яе голыя загарэлыя ножкi барабанiлi дроб, па гiпертытанавым пакрыццi.
  Хлопчык адважна адказаѓ:
   - Я толькi выбраѓся з варожага тылу, вiшу на абломку. Прашу дазвольце мне далучыцца ѓ вам, вылучыѓшы лiшнi магалет.
   Дзяѓчына весела адказала:
   - I гэта будзе! Я ѓжо даслала запыт у цэнтр размеркавання!
   Эрудзiраваны Марат Казей узгадаѓ у 1941 годзе, у савецкiм паветраным флоце не хапала лётчыкаѓ. Гэта, несумненна было вялiкiм мiнусам, а дасведчаных, добра падрыхтаваных кадраѓ i зусiм дэфiцыт. Бо вайну ѓ Фiнляндыi, паветраных баёѓ практычна не было, з-за слабасцi авiяцыi суомi. А падчас Iспанскай вайны, Сталiн накiраваѓ у пекла ѓ дзесяць разоѓ менш лётчыкаѓ, чым Гiтлер. Ды яшчэ палову перасаджаѓ i расстрэльваѓ. Так што ѓ якасным стаѓленнi люфтвафэ пераѓзыходзiла савецкiя войскi. У немцаѓ былi нядрэнныя асы. Трыста найлепшых з iх знiшчылi дваццаць чатыры тысячы савецкiх самалётаѓ. Але гэта не магло выратаваць вермахт, ад паражэння! У сучаснай вайне з самага пачатку быѓ парытэт. Многiя лётчыкi мелi вопыт касмiчных бiтваѓ з рознымi росамi, як гуманоiднага, так i негуманоiднага тыпу. Гэтыя баi ѓзбагацiлi ваеннае мастацтва, узнялi ѓзровень стратэгiчнага планавання на небывалую вышыню.
  Дзяѓчынкi затупалi голымi, i вельмi прыгожымi i сэксуальнымi ножкамi i засвiсталi.
   Абедзве iмперыi былi мiлiтарызаваны, мелi казарменную структуру кiравання. Гэта ѓсё было агульным, падабенства вялiкiх дзяржаѓ. Натуральна, таму за тысячу год нiхто не мог, нiкога перамагчы! Свайго роду бясконцая вайна! Ён юнак, па законе зусiм дарослы, зараз проста машына смерцi! Цi задавальняе яго падобнае?! Большасць хлопцаѓ i дзяѓчынак iншага жыцця не ведалi, але той, у каго ѓсялiѓся стваральнiк Марат, часам задумляѓся.
   Вось зараз, што ёсць забойства, анiгiляцыя тых, хто перашкаджае чалавецтву развiвацца. А колькi было з гэтай нагоды крывадушнасцi i ханжаскiх выкрутасаѓ. Калi спрабавалi свой бок адлюстраваць святы, а супернiка чарнiльна-чорнай.
  Дзяѓчыны ѓ знак пацверджання скаланулi сваiмi поѓнымi, i пышнымi грудзьмi з саскамi колеру пралетарскага сцяга. А iх валасы з такiмi вычварнымi прычоскамi.
   Цяпер стала больш сумленна, Марата Казея самога навучалi розным методыкам фiзiчнага i псiхасаматычнага ѓздзеяння, каб прымусiць супернiка выдаць iнфармацыю. Хоць сучасныя тэхналогii: дазваляюць яе проста спiсаць з гiперплазменнага мозгу, мiнi-кампутары ѓ целе палоннага, могуць яе сцерцi. Гэта называецца каналiзацыяй мазгоѓ. Гэта значыць катаванню вучаць, хоць карысць ад яе абмежаваная. Зрэшты, на баку супернiка: ваюе мноства куды больш адсталых рос. Вось iх i трэба катаваць. Часам падобны тубылец можа ведаць, больш за iншага генерала. Для кожнага вiду патрэбен свой спосаб катавання: у прыватнасцi метад мяккага пагладжвання, часам больш эфектыѓна удараѓ гiпертокам або уздзеяннем ультрарадыяцыi.
   Марат Казей, памятаючы гiсторыю, той светабудовы, што было iм створана, дакладней сказаць прачула. Басаногi хлопчык-пiянер ведаѓ, што пасля другой сусветнай вайны ѓ Еѓропе неѓзабаве адмянiлi смяротнае пакаранне. У 1996 годзе Расея таксама ѓвяла мараторый на смяротныя прысуды. Толькi ѓ iсламскiх краiнах: яшчэ доѓгi час дзейнiчалi законы аб цялесных пакараннях i катаваннях. Зрэшты, гiсторыя рухаецца па спiралi. У той жа Расii падчас чачэнскай вайны, катавалi i баевiкоѓ, i тых, каго падазравалi ѓ сувязях з баевiкамi. I вядома не маглi, не пацярпець нявiнныя людзi. У пачатку дваццаць першага стагоддзя, у Расii склалася дзiѓная сiстэма ѓлады. Яе нельга было назваць таталiтарнай дыктатурай, але да дэмакратыi ёй было далёка. Нешта сярэдняе памiж анархiяй i дэспатыяй. Пакуль трымалiся высокiя кошты на нафту, гэтая сiстэма худа-бедна працавала, але потым, калi пачалася дэпрэсiя, а ѓсе зручныя нафтавыя i газавыя радовiшчы скончылiся... Пачаѓся распад i катастрофа, успыхнула грамадзянская вайна. А тым часам Кiтай пад шумок акупаваѓ увесь Далёкi Усход...
   - Вось твой магалет! - Сказала дзяѓчына Машка, i тупнула хупавай босы ножкай, так што ад голай, круглай, дзявочай пятачкi пайшлi разрады маланак. - Можаш на яго ѓзлезцi, каб лятаць, змагацца. Бо мы перамагаем.
   Марат з у дадзеным выпадку зусiм непатрэбным пафасам, заявiѓ:
   - Я веру нашу справу правае!
  Дзяѓчынка трасянула поѓнымi грудзьмi, якая ззяла лалавымi саскамi, прараѓ:
   - Квазарна i пульсарна радавы!
   Малады уладар светабудов быѓ вышэй таго, каб камплексаваць з нагоды не занадта зайздроснага чыну, таго ѓ чыё цела ён сам ѓсялiѓся. Хлапчук узляцеѓ i ѓвайшоѓ у канструкцыю Калдалета. Наогул iснавала некалькi тыпаѓ падобнай машыны. У дадзеным выпадку гэта быѓ "Каратэ" - 13, адна з наймацнейшых па ѓзбраеннi мадэляѓ.
   - Выдатная машына! - усклiкнуѓ узрадаваны Марат Казей.
   Дзяѓчына-афiцэр завiшчала, i страсянула Машка сваiмi раскошнымi, моцнымi сцёгнамi:
   - Ты навучаны ёю кiраваць фатончык?
   Юны тэрмiнатар коратка адсек:
   - Вядома!
  Дзяѓчынка зноѓ злосна тупнула босай, точанай ножкай, i ва ѓсю глотку праарэ:
   - Дык давай змагайся!
   Вось ён зноѓ у баявым магалёце. Адчуваннi самыя прыемныя, асаблiва калi кiруеш метадам тэлепатыi.
   Хлапчук праспяваѓ:
   I калi наш iмператар, у бой святы паклiча!
   Мы пойдзем у атаку, у бой адна сям'я!
   Гiперплазмай супостата i фатонам хуткiм ѓзлёт!
   Ведаю, што круцейшы за смяротныя стану я!
  Дзяѓчынкi ѓ знак ухвалы танчыла, i iх вельмi прыгожыя, голыя ножкi раз-пораз тупалi, а круглыя каленкi блiшчалi нiбы надраеная бронза, святла карыцы.
   "Каратэ"-13 кiруецца тэлепатычна, у яго ѓсталявана дадатковая гармата. Ён страляе снарадам, якi раз'ядае вымярэннi. У гэтым выпадку пры трапленнi зоркалёт станавiцца як бы нематэрыяльным. Таксама надзвычай класнае зброю, бачыць, як ламаюцца контуры i крышацца целы. Праѓда гэты снарад цi дакладней сказаць пучок энергii параѓнальна лёгка, нейтралiзаваць iмпульсам вызначанага дыяпазону, але...
   - Заѓсёды можна падмануць ворага! - Сказаѓ сам сабе Марат.
  Дзяѓчыны пагульваючы цяглiцамi прэса кiѓнулi сваiмi галоѓкамi, з вычварнымi прычоскамi.
   Гармата, якая страляе "раз'ядаѓцам" матэрыi, таксама кiруецца разумовым загадам. Гэта зручна, тым больш што мозг дысцыплiнаваны як умелы салдат. У самой машыне хлапчук размяшчаѓся лежачы, ён атрымаѓ магчымасць назiраць практычна ѓсё поле бою. Цяпер вiдаць, як б'юцца фантомы, бiтва сярэднявечнага войска ѓ космасе - гэта супер!
   Марат Казей глядзiць, не адрываючыся: вось гэта так! Зоркалёты i супраць вершнiкаѓ i дыназаѓраѓ. Нават забыѓся, што яны самi з сястрыцай падобнае напрыдумвалi.
   У шматлiкiх мiрах ёсць дыназаѓры, акрамя таго атрымалася кланаваць шматлiкiх прадстаѓнiкоѓ найстаражытнай фауны на Зямлi. Розныя тыпы некаторыя даѓжынёй да трыццацi пяцi метраѓ былi вернуты да жыцця. Але ѓ iншых мiрах сустракалiся звяры куды дзiѓней. Велiзарныя складаючыя iх вадкiх металаѓ, кiслот, а нярэдка адно шчолачы. Былi дыназаѓры з паѓтранзiстараѓ, катодаѓ, чыстай ультра электрычнасцi. I гiбрыды з раслiнамi, у тым лiку садавiнай, у тым лiку архiрадыёактыѓны флору. Але ѓ цэлым дамiнавала бялковая форма жыцця. Як нi дзiѓна ѓ эвалюцыi ѓ розных мiрах, было нешта такое, што стымулявала атрыманне бялку.
  Насуперак сцвярджэнню крэацыянiстаѓ, самазараджэнне жыцця не выключэнне, а хутчэй нават правiла.
   Хоць звяры з крэмнiя цi лiтыя ѓражвалi. Вось цiкава з чаго складаюцца дыназаѓры-фантомы. Некаторыя з iх падобныя на зямныя формы жыцця, iншыя ад iх адрознiваюцца. А дзяѓчаты-ваяѓнiцы па пяцьсот кiламетраѓ i больш вышынёй кожная i зусiм супершык! З-за мноства шнараѓ i апёкаѓ на напаѓаголеных целах, яны здаюцца яшчэ больш сэксуальнымi, панадлiвымi i... пужалымi! Але пры гэтым гледзячы на iх мужчынскiя дасканаласцi брыняюць да бязмежжа, i пагражаюць лопнуць. I ад хупавых лiнiй дасканалых дзявочых целаѓ не адарвацца.
   Дзяѓчына весела крычыць, i барабанiць па пакрыццi сваёй хупавай, точанай, цудоѓнай босай ножкай, i яе галас нiбы цурчанне раѓчука, або перазвон званочкаѓ:
   - Ну што герой будзе, як каршун ваяваць!
   - Давай як сусвету мiры размножваць! - Жартам прапанаваѓ, адчуваю кiпенне ѓ сабе гармонаѓ Марат. Ён то ѓ размнажэннi мiроѓ ведаѓ толк!
   Дзяѓчынка чые поѓныя грудзей апраѓленыя нiбы торт вiшанькай клубнiчнымi саскамi, засмяялася:
   - З такiм слаѓным ваяром як ты, я гатовая!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 5.
   Зоркалёты Грознай iмперыi Алiсы кiраваныя мужнымi салдатамi, ваююць гераiчна. Войска фантомаѓ таксама радзее, хоць i наносiць страшныя страты. Выглядае гэта ѓсё настолькi грандыёзна, што сузiранне баталii, збiвае з думак i перашкаджае засяродзiцца на супернiку. Наогул кожны бой, тоiць у сабе пэѓную небяспеку, асаблiва калi станавiцца руцiннай справай. Зрэшты, хiба можна сумаваць, калi бачыш такiх прыгажунь, чыя разлiтая кроѓ, нiбы найлягчэйшы бiсер, пырхае па космасе.
  А вось праплывае адарваная грудзi велiзарнай дзяѓчыны, i яе сасок зiхацiць нiбы айсберг з зоркай.
   Марат аглушальна свiснуѓ, падпяваючы:
   - Нас цягне эмансiпацыя, што не бой, зноѓ сенсацыя!
   Дзяѓчына, падтрымлiваючы гуллiвы тон, i барабая голымi, круглымi пятачкамi, адказала:
   - Не анёл дзева, а д'яблыца! Людзей раздзiраю - як дзiкая iльвiца! Кожны выхад, iду смела ѓ бой!
   - Семiрамiда! Адна з першых жанчын ваяѓнiц, змагайся i перамагай - прыгажуня! Мне твая гонар падабацца! - Адказаѓ мяне рытм хлапчука-партызан.
   Марат Казей шпурнуѓ сваю машыну ѓгору, зрушыѓся ѓлева. Гэта было пэѓным, пераламаным зiгзагам, супраць небяспечнага ворага. (Асаблiвасць мыслення гуманоiдаѓ - яны куды цяжэй рэагуюць на ненатуральны рух, пераламанымi з вострымi кутамi лiнiямi.)
   Яго супернiкам аказаѓся не чалавек. На тэтралеце мiльганула эмблема расы шаклiслiва. Гэта значыць сумесь лiса, фрукта слiвы i шакала. Даволi небяспечныя тыпы, але занадта ѓжо самаѓпэѓненыя. Бывалы хлопчык-партызан Марат Казей зразумела ѓлiчыѓ гэта, мурлыкаючы песеньку пад нос:
   - Ну-ка карапузiкi! Скончылiся ѓсе танцы!
   Дзяѓчына, пагульваючы цяглiцамi прэса, i раскошнымi класнымi сцёгнамi, падтрымала яго:
   - У труну адпраѓ iх з музыкай!
   - З прынцэп-плазмай браткi! - Праспяваѓ уладар светабудов i кiнуѓся ѓ таран. Ён ведаѓ, што шаклiвыя баязлiвыя, i iм не прыйдзе ѓ галаву загiнуць або прыняць таран.
   Так i аказалася калдалет ухiлiѓся, i загадзя чакаѓ гэтага Марат Казей зрабiѓ веер i ѓсадзiѓ у знiшчальнiк зарад. Хлапчук-пiянер бачыѓ, як энергетычны выблiск, прачарцiѓ ледзь прыкметную лiнiю ѓ вакууме:
   - На пульсарык атрымлiвай!
   Дзяѓчына, тупаючы босымi, точанымi, вельмi панадлiвымi ножкамi, падхапiла:
   - Нам пакiнь на гарбату!
   Марат гучна засмяяѓся:
   - Будзе табе i кава! Будзе i какава з гарбатай! Панеслiся ѓ труну! Квазарык здох!
   Дзяѓчынка, чые пунсовыя саскi, ужо сталi вывяргаць баявой i разбуральнай сiлы маланкi, адказала:
   - Выбiрай наступную мэту.
   Побач з iм, толькi што збiлi таварыша. Простую, але вельмi прыгожую дзяѓчынку, якую можна толькi пашкадаваць. Нажаль, на вайне смерць, звыклая спадарожнiца.
   Марат наѓскiдку пару разоѓ стрэлiѓ, у лоб, проста для таго, каб зняць напружанне. Ён ведаѓ, што такiм чынам уразiць ворага немагчыма, але ж i супернiк увесь час страляѓ, спадзеючыся патрапiць у мёртвую кропку. I такая тактыка нярэдка прыносiла поспех.
  Асаблiва калi дзяѓчыны тут сталi нацягваць цецiвы сваiмi босымi пальчыкамi точаных ножак.
   Святагор i Iльвiнае сэрца разам са сваiмi байцамi прасвiдравалi ѓ шэрагах супернiка дзiрку. Вiкантэса дэ Лавальер зайшла з галаногiмi дзяѓчатамi з правага фланга, рухаючыся наѓскасяк i рэзка паскараем. Ваяѓнiцы атрымалi падсiлкоѓванне, ад загавораѓ-узмацняльнiкаѓ. Яны праламалi строй i бачылi, што ѓ шэрагах Грознай iмперыi Алiсы наспявае панiка. Зрэшты, усё гэта, больш за ѓмоѓнае паняцце.
   Рыцар-кароль Iльвiнае Сэрца ѓпарта бiѓся з лiнкорам. Той адчайна агрызаѓся, пасылаючы зарады i ѓ без таго параненага байца. Дзякуй Святагор, не юнак, а гiгант, але шустры, справiѓшыся з крэйсерам, прыйшоѓ на выручку, секануѓшы па дапаможным вузле, раскалоѓ велiчэзную машыну.
  Я iншая дзяѓчынка як дзюбне голай пяткай i раскрышыць крэйсер, нiбы кавадла арэх.
   - Ну як трымаешся! - Спытаѓ ён напарнiка.
   - Вядома! Нам нiчога iншага не застаецца! - адказаѓ Iльвiнае Сэрца.
   Святагор прыгледзеѓся ѓ гушчу сутычкi:
   - Добра было б знiшчыць камандзiра!
   - Галоѓнага палкаводца Ганiбала? - прыжмурыѓся кароль-рыцар.
   - Вось менавiта яго!
   Iльвiнае Сэрца, пырскаючы крывавым потам (яго таксама зачапiла, спалiла частку светленькiх валасоѓ на галаве.) уздыхнуѓ:
   - Не ведаю! Цi рэальна гэта! Дзе яго шукаць?
   Святога няѓпэѓнена выказаѓ здагадку:
   - Хутчэй за ѓсё, на самым вялiкiм флагманскiм ультра-дрэднаѓце. Звычайна палкаводзец на самым абароненым караблi.
  Дзяѓчынка кiнула босымi пальчыкамi i разнесла супернiка.
  А тут роѓ у адказ:
   - Не абавязкова! Бо такiя пасудзiны найбольш уразлiвыя. Можа лепш пашукаць на самым хуткасным.
   - Ганiбал палкаводзец з мiнулага, а яны звычайна кансерватыѓныя.
  Дзяѓчына злосна тупнула босымi пальчыкамi ножак, i вакуум зазвiнеѓ нiбы бронза.
   - Юлiй Цэзар таксама з мiнулага, а што, ён на самым магутным зоркалёце цi зусiм наадварот?
   Пастухоѓ закруцiѓ галавой:
   - У любым выпадку, трэба знiшчыць самы буйны карабель.
   Вiкантэса дэ Лавар'ер пацвердзiла:
   - Флагман у эскадры - трэба зафатанiць(замачыць)!
   Флагманскi ультра-дрэдноѓт памерамi перавышаѓ у два разы планету Зямля. Прыкладна дваццаць пяць тысяч кiламетраѓ у дыяметры, з экiпажам пяць з паловай мiльярдаѓ салдат, i сто шэсцьдзесят сем мiльярдаѓ робатаѓ. Гэта, вядома, сiла. Нават воiны-фантомы на яго фоне, здавалiся зусiм маленькiмi.
   Святагор з трывогай заѓважыѓ:
   - Не, гэтага хлопца мячом не возьмеш. Трэба дыназаѓрамi таранiць.
   Iльвiнае Сэрца, адкiдаючы кропелькi крывi, спытаѓ:
   - Як мы iх падгонiм?
  Адна з дзяѓчынак скалануѓшы аголенымi грудзьмi, прапанавала:
   - Трэба да Алёшы Паповiча звярнуцца!
   У Святагора была спецыяльная лiпучка i ён звярнуѓся да выконваючага абавязкi палкаводца.
   - Алёша! Слухай у нас праблемы! Бачыш галоѓнага монстра флагмана.
   - Чай не сляпы!
   - Дык яго: мы знiшчыць не ѓ сiлах! Час даслаць на дапамогу дыназаѓраѓ!
   Алёша тут жа адказаѓ:
   - Гэта можна, але спачатку расчысцiм подступы да галоѓнага флагмана. Гэта будзе наша задача нумар адзiн.
  Дзяѓчынка як запiшчыць:
   - У гэтым выпадку пастараемся дапамагчы.
   Тым часам галоѓны флагман Грознай iмперыi Алiсы сам iрвануѓ у гушчу сутычкi, яго наймагутныя гарматы разбуралi фантомаѓ.
   Адзiн з наймацнейшых палкаводцаѓ усiх часоѓ i народаѓ Ганiбал зразумеѓ, што надышоѓ крытычны момант, увёѓ у бiтву флагман, якi да гэтага выкарыстоѓваѓ вельмi асцярожна. Зразумела; дваццаць пяць тысяч кiламетраѓ у дыяметры: гэта не жарт для касмiчнага карабля. Гэта ж сапраѓдны твор мастацтва, коштам у квадрыльёны расiйскiх рублёѓ. Не гаворачы аб пятнаццацi з паловай мiльярдаѓ членаѓ экiпажа - лiчы насельнiцтва цэлай планеты. I пары трыльёнаѓ баявых робатаѓ. Цяпер трэба зруш гэтых чортавых фантомаѓ, каб яны не загубiлi ѓсё войска.
   Сам гiпермаршал знаходзiѓся на больш манеѓраным ракетным крэйсеры. Натуральна яго зоркалёт пазбягаѓ бою, не з-за баязлiвасцi, а таму што гiбель камандзiра, катастрафiчна адбiваецца на ѓсёй армii.
   Маршал эльф у якой знаходзiлася Алiса Селязнёва, тупнула босай хупавай ножкай, i прапанавала:
   - Давайце ажыццявiм агульны адыход нашага войска, выбудуем сiстэму цытадэль.
   Ганiбал, рашуча махнуѓшы рукой, адпрэчыѓ:
   - Ва ѓмовах асяроддзя, адыходзiць: значыць несцi вялiзныя страты. Акрамя таго мы такiм чынам, аддамо супернiку вялiкiя плацдармы.
  Дзяѓчынка пiскнула на ѓсё горла:
  - I што рабiць?
  Юны знешне палкаводзец адказаѓ:
   - Трэба знiшчыць галоѓнакамандуючага войскам фантомаѓ. У гэтым выпадку, яна спадзяюся, рассыплецца.
   Маршал-стваральнiца запярэчыла:
   - Заѓсёды знойдзецца намеснiк. Бо i ѓ выпадку вашай гiбелi прадугледжаны дубляж. Як казаѓ вялiкi патрон усiх часоѓ i народаѓ Сталiн: незаменных людзей - не бывае!
   Ганiбал, апусцiѓшы вокам маланку, заѓважыѓ:
   - Ёсць такое, але падобнае не заѓсёды прадугледжана ѓ сярэднявечным войску. А ѓвогуле: не трэба стаяць на месцы. Будзем атакаваць.
   Велiчэзны зоркалёт пад назвай "Святая Айчына": сваiмi звышцяжкiмi гарматамi лiтаральна выпальваѓ усю прастору. Гэта было нешта жахлiвае, гiперплазменнае, зусiм няѓяѓнае.
   Князь Уладзiмiр Сонейка спешна збiраѓ кулак з дыназаѓраѓ. Зрабiць падобнае было вельмi цяжка, ва ѓмовах, калi войскi расцягнулiся i ваююць па шырачэным фронце. Зрэшты, знешне ѓжо бывалы палкаводзец, не прамiнуѓ прымянiць хiтрасць. Ён загадаѓ паслаць сiгнал, з дапамогай якога дыназаѓраѓ-фантомаѓ клiчуць кармiць. Гэта аказала эфект. Праѓда, зазывалi дзяѓчыны-лучнiцы не гучна, каб не захапiць усiх монстраѓ. Голая скура ѓ iх таварышак: напаѓаголеных ваяѓнiц-мечнiкоѓ, ужо пералiвалася ад напружання, наколькi iнтэнсiѓны быѓ бой. I босыя пальчыкi ножак нацягваюць забойнай сiлы цецiву i запускаюць лукi. Супраць iх таксама пайшла сiла. А так была адабрана дзве сотнi самых буйных жывёл-монстраѓ.
   Насуперак усiм законам фiзiкi, дыназаѓры са страшным грукатам тупалi па вакууме, злёгку пылiлi, дробныя аскепкi адлюстраваных светлавых хваль i магiчнай гiперплазмы.
   А атаку iх павёѓ, падпарадкоѓваючыся загаду палкаводца сам Святаслаѓ, яго шлем быѓ разбiты, а валасы злiплiся ад крывi. Атрад, узначалены вiцязем: быѓ страшны, агiдныя фiзiяномii, жахлiвыя пашчы, загнутыя, не рэдка абламаныя iклы. Мноства шыпоѓ, лёз, iголак, штопар, пупырышак на панцырах, гэтых тварэнняѓ апраметнай магii, здавалася, нацэлiлiся як рулi танкаѓ.
  А ѓ якасцi кантрасту цудоѓныя дзяѓчаты, якiя маюць аголеныя, мускулiстыя целы, з рэльефнымi мышцамi, i загарэлай бронзавай скурай.
   Прагучаѓ гулкi горан(гравiяхвалi разышлiся па вакууме), i лавiна кiнулася на супернiка. Велiзарная маса монстраѓ накiравалася да флагмана "Святая Айчына".
   Дыназаѓры надрыѓна вiшчалi, iмкнучыся зруш усё i ѓся!
   Велiчэнскi флагман сустрэѓ iх, усiмi прыладамi паразы. Пачаѓся бесперапынны, мега-каскадны абстрэл. У вакууме нiбы прастрэлiлi дзiркi i з iх палiлiся апантаныя патокi энергii.
  Дзяѓчынкi абпальвалiся, i раѓлi ошпаренные i злёгку падпаленыя, са скурай i ошпаренными саскамi.
   Князь Чырвонае Сонейка скамандаваѓ:
   - Набраць лiмiтавую хуткасць i не спыняцца.
   Трапленнi прычынялi боль дыназаѓра-фантомам. У iх целах утварылiся глыбокiя варонкi, а таксама iрваныя раны, у якiх мог размясцiцца старажытны Нью-Ёрк. Некаторыя з монстраѓ проста рассыпалiся, ад шматлiкiх параз. Але спынiць паток не ѓдавалася, наадварот ён станавiѓся ѓсё мацнейшым i бурным. Флагман "Святая Айчына" паспрабаваѓ, павярнуць назад, але яго нагнала жывая лавiна фантомаѓ. Абрынуѓшыся на зоркалёт, нiбы зграя сабак на мядзведзя, дыназаѓры сталi рваць яго на часткi. Велiчэнскi карабель бiѓ з выпраменьвальнiкаѓ усiх выглядаѓ практычна ва ѓпор, але гэта мала дапамагала. Разнастайныя монстры, такiх неймаверных тыпажоѓ, што нават залiтыя гiперплазмай мазгi закiпаюць, з яго зрывалi браню, вежы, апоры, антэны. Зоркалёт азбучна гiнуѓ, прычым каб глядзець на гэта, патрабавалася валодаць немалой мужнасцю.
   Ганiбал, з намаганнем хаваючы панiку, скамандаваѓ:
   - Усiм iсцi на дапамогу!
   Маршал-стваральнiца Алiса Селязнёва, тупаючы босымi, точанымi ножкамi, яхiдна паправiла:
   - Усё не могуць, войскi скаваныя баямi!
  Дзяѓчынкi хорам рыкнулi, трасучы рубiнава соску:
   - Тады ѓсе тыя, хто вольны!
   Зоркалёты войска Грознай iмперыi Алiсы кiнулiся наперад. Тысячы тысяч караблёѓ выкiнулi мiльёны мiльёнаѓ смяротных пасланцаѓ. Уладзiмiр Сонейка таксама ѓвёѓ у дзеянне ѓсе рэзервы.
   - Мы не пры якiх абставiнах не павiнны дапускаць свабоду манеѓру ворагам. Бiць шчыльней, змяшаць шэрагi! - крычаѓ сваiм падначаленым бывалы палкаводзец. - Сыйдзiцеся блiжэй, не давайце прымянiць звышмагутныя ракеты.
   Сапраѓды апошняя зброя была найболей паражальным i небяспечным для фантомаѓ. Таму яны як сапраѓдны баксёр, iмкнулiся прарвацца ѓ шчыльны кантакт, дзе можна закiдаць супернiка серыяй удараѓ i навязаць рубкi мячамi. Некаторыя ваяѓнiцы-фантомы пускалi ѓ ход свае голыя, хупавыя каленкi( Дзiѓна як паражальным эфектам могуць валодаць, гэтак сэксуальныя часткi дзявочага цела!) Велiзарны зоркалёт "Святая Айчына" павольна дрэйфаваѓ, адступаѓ, iмкнучыся адбiцца ад цвёрдага прэсiнгу ворага. А на яго выкiдвалi, дыназаѓры пускалi ѓ ход бiѓнi i iклы, разломлiвалi вежы, плюшчылi сектары, ламалi перагародкi. Велiчэнскi карабель гiнуѓ, але i монстры-фантомы дорага плацiлi за часовыя поспехi.
  I дзяѓчынка нема вiскаталi.
   Уладзiмiр Чырвонае Сонейка, бачачы; што супернiк пусцiѓся ва ѓсе важкiя квазары, скрыжаваѓ два сваiх доѓгiх мяча, i разам з невялiкiм атрадам адборных ворагаѓ паскакаѓ на ворага.
   Хоць яго атрад iмчаѓся ѓ вакууме, iскры бiлi з-пад капытоѓ, трэслася пустата i абсыпаѓся зорны пыл.
   Уладзiмiр Сонейка скамандаваѓ:
   - Сарын на кiчку!
   Алёша Паповiч рызыкуючы жыццём, ужо даѓно секся на правым флангу. Яго коннiкi ѓцiскалi рассыпаных, па прасторы зоркалёты, але i самi неслi страты. Асаблiва балюча было глядзець на жудасныя раны, якiя прычынялi дзяѓчынкам, разнастайныя прылады анiгiляцыi!
   Ступенi Балдак секся з юнацкiм азартам. Ён разумеѓ: што кiдок можа стаць той кропляй, што разбурыла плацiну. А яго воiны як на падбор, пiсаныя прыгажуны i прыгажунi, палова дзяѓчыны з залатымi косамi. Даспехi вышыты золатам i каштоѓнымi камянямi. А ваююць яны доблесна. Вось адзiн з юнакоѓ упаѓ, прабiты ракетамi, другому каню адбiлi ногi, але забiѓшыся ѓ агонii, цягнуѓся пашчай да зоркалётаѓ. Вершнiк, якi ѓпаѓ, у сваю чаргу змагаѓся пеша. Выдатнай дзяѓчыне, адарвала галаву, залатыя валасы ярка ѓспыхнулi, а тварык ваяѓнiцы сказiць грымаса болю. Iншай жанчыне-салдату знесла ножкi, дзяѓчынка зараѓла ѓ тры раѓчука i магутная тэрма-крэзонная ракета - эквiвалентная квадрыльёну бомбаѓ скiнутых на Хiрасiму, трапiла прама ѓ адчувальны раток, з атласнымi губкамi. Квадрыльён (Мiльярд мiльёнаѓ) Хiрасiм зараз грымнулi ѓ дзявочым роце: гiперквазарная, сэксуальная прыгода!
   Грамадзiны спрабавалi, мачыць вершнiкаѓ паасобку, тыя ѓ сваю чаргу групавалi.
   Нарэшце адзiн з самых буйных дыназаѓраѓ, здолеѓ дабрацца да рэактара флагмана ультра-дрэднаѓта. Тут здарылася нешта жахлiвае. Алёша Паповiч ледзь паспеѓ, скамандаваць:
   - Усiм у бакi!
   Але было позна ѓжо. Iрванула з жахлiвай сiлай, успыхнуѓ сапраѓдны квазар, убiраючы ѓ сябе, сотнi фантомаѓ i тысячы зоркалётаѓ. Пякельная звышновая зорка; драпежнай, вогненнай пiранняй праглынула прастору.
   Крэйсер адкуль ажыццяѓляѓ каманднае гiпермаршал, па-зверску трасянула.
   Ракасоѓскi, падняѓшыся, абтрос пыл з абсыпаецца ультрапластыка, вылаяѓся. Прыклаѓ далонь да лба, прыжмурыѓся
   - Айчына загiнула!
   - I пятнаццаць з паловай мiльярдаѓ салдат, разам з ёй! - Сказала маршал-эльф, злосна i ѓ якi раз тупаючы босы хупавай дзявочай ножкай. Стваральнiца светабудов нават выпусцiла слязу - Дакладней нават больш!
   Гном прапанаваѓ:
   - Цi не час гуляць рэтыраду!
   Гiпермаршал нахмурыѓся:
   - Гiбель такога вялiкага зоркалёта, як "Святая Айчына", дэзiнтэгруе ѓсю абарону. Дакладней, уносiць разлад у наша войска. Мабыць нам давядзецца адыходзiць. Хоць не, адступленне ѓ дадзеным выпадку, стане павальным уцёкамi. Трэба ваяваць устойлiва, люта i фанатычна.
   - Як часткi вермахта? - Падкалола маршал-эльф Алiса якая не гэтак адчувальная да тэмы другой сусветнай вайны - бо гэта даѓняя гiсторыя.
   - Хто перамог, той i змагаѓся лепш! - Адказаѓ Ганiбал. - А фанатызм, фашыстаѓ не ратаваѓ!
   - I нас можа, не выратаваць! - Алiса Селязнёва ѓжо адчувала нуду i нават зноѓ агрэсiѓна тупнуѓ босы, точанай ножкай, а яе голыя грудзi калыхнулiся як буйкi на вадзе.
   Ганiбал, не гледзячы на трагiчнасць моманту, жартам скамандаваѓ:
   - Раз, два, тры - пражэктары працяры!
   Маршал-стваральнiца Алiса, у якi па лiку раз тупнула босай ножкай i прапанавала:
   - Давай падзелiм войска на дваццаць частак i рванём ва ѓсе бакi!
   - I што гэта дасць? - Правае вока Ганiбала ад здзiѓлення загарэлася пражэктарам.
   - Фантомы падзеляцца! А калi пяцярня растапырыцца, лягчэй паламаць пальцы! - Узрадавана (светлая галавушка), вымавiла маршал-эльф Алiса, i зноѓ гэта яе фiшка голая, хупава выгнутая падэшва ѓдарыла па вакуум.
   Ганiбал выпусцiѓшы з ноздры праменьчык (разрадка прынепс-плазменнай асяроддзя ѓ абноѓленым мозгу), заявiѓ:
   - А што ж, паспрабуем развеяць варожыя сiлы! У такiм стане, iм будзе цяжэй ваяваць!
   Гiпермаршал адрывiстым тэлепатычным iмпульсам, аддаваѓ каманды, прызначаючы камандуючых атрадамi.
   Да гэтага часу, больш за палову зоркалётаѓ Грознай iмперыi Алiсы Селязнёвы было перабiта. Адначасова моцна парадзела войска фантомаѓ. Жорстка патрапаны былi войскi i Гордай iмперыi Марата Казея. Юлiй Цэзар бачачы манеѓр супернiка: скамандаваѓ:
   - Неадкладна вылучыце ѓ тыле моцны рэзерв! Будзем бiць ворагаѓ па частках!
   Чараѓнiк Машка Белая, таксама тупнула босымi ножкамi, па гiпертытане, перадала яму:
   - Наша перамога, толькi пытанне часу! Толькi не мiтусiся!
   Бiтва перайшло ѓ новую фазу, дзе iнiцыятыва цалкам належала Гордай iмперыi Марата. Уладзiмiр Сонейка спрабаваѓ узгаднiць дзеяннi сваiх войскаѓ, але сутычка адбывалася ѓжо стыхiйна. Праѓда, адценнi, якiя адкiдаюцца сiлуэтамi, дазвалялi пазбягаць стралянiны адзiн па аднаму. Але шчыльным баi часам i ад сваiх даставалася. Сам князь Уладзiмiр страцiѓ адну руку, яму было балюча, але памагаты перавязаѓ канечнасць.
  Юны ваяѓнiк-фантом пажартаваѓ:
   - Што ж Ганiбал быѓ аднавокi, а я аднарук!
   Маркiза Анжалiка дэ Плюс падбадзёрыла (яе даспехi цалкам рассыпалiся, пад ударамi паражальных выпраменьванняѓ. Толькi кароткая спаднiчка ледзь прыкрывала, раскошныя сцягна мускулiстай, панадлiвай, не гледзячы на раненнi ваяѓнiцы), як заѓсёды дасцiпна:
   - Страта рукi; проста вялiкая страта - страта розуму - незаменная!
   - Чараѓнiкi другую зробяць! - Адказаѓ, матнуѓшы галавой Уладзiмiр сонейка. - Мяне так проста не зламаць! Хуткi напад правядзем. Вось толькi б вылiчыць галоѓнага палкаводца. Дзе гэты чортаѓ Ганiбал?
   Машка Белая трасянула аголенай, поѓнымi грудзьмi з клубнiчкамi саскоѓ трывожна заявiла:
   - Мяркуючы па багаццi iнфармацыi i розных гравiяперахопах, ён вось у той групе зоркалётаѓ. Цяпер ты яе ѓбачыш у карычневым святле.
   Князь Уладзiмiр паспрабаваѓ сабраць сваiх ваяроѓ, ён разлiчваѓ здушыць камандзiра. Коннiкi збiралiся, падцягвалiся дыназаѓры. Вось адзiн з дваццацi атрадаѓ Гордай iмперыi Казея, патрапiѓ пад удар рэзерву Юлiя Цэзара. Яго, iмклiва перамолвалi. Падобна, што тактыка раздзельнага бою, сябе не апраѓдвала. Але як казаѓ Капабланка: у дрэнным становiшчы ѓсе хады дрэнныя!
   Палкаводзец Ганiбал аддаѓ чарговы загад:
   - А цяпер зноѓ згрупавацца!
   Нiбы паасобныя шчупальцы сцiснулiся, асобныя групы сталi сыходзiцца ѓ адзiную сiстэму. Падобнае манеѓраванне дазваляла выйграць час, але сiтуацыю нiяк не магло пераламаць.
   Творца светабудов i былы пiянер-партызан Марат, выйшаѓ з дэпрэсii i ваяваѓ, як i ѓсё: апантана з фанатызмам. Ён i не думаѓ, што можа загiнуць. Дакладней, ужо столькi разоѓ глядзеѓ у вочы смерцi, што нiшто не магло яго спалохаць! Бiтва выйгравалася, ужо накатвалася стомленасць, жаданне каб, гэта як мага хутчэй скончылася.
  А дзяѓчынкi насiлiся, трасучы сваiмi пругкiмi бюстамi, i дрыгаючы голымi, загарэлымi ножкамi.
   Вось ён уступiѓ у бiтву з сябрам эралаком, некаторы час яны манеѓравалi, адстрэльвалiся, а затым разышлiся.
   Хлапчук Марат не колькi разоѓ страляѓ, але з-за назапашанай у першую чаргу псiхалагiчнай стомленасцi, патрапiць не змог. Супернiк таксама быѓ лiмiтава выматаны. Наогул нельга параѓнаць "вiртуалку" з рэальным боем. Усё ж на вучэннях, як не было балюча, цябе не заб'юць, а ѓ бiтве можна загiнуць у любы момант. А значыць, стаць бескарысным для Радзiмы.
  Што i пацвярджаюць напаѓаголеныя дзяѓчаты, якiя голымi каленкамi мiльгаюць. I такiя ѓ iх блiскучыя целы, а скура бронзавая, i якая адлiвае перламутрам.
  Вось гэта дзяѓчынкi - да чаго добрыя!
   Многiя зоркалёты атрымалi пашкоджаннi, большасць караблёѓ страцiла вежы, цэлыя сектары i адсекi. Адных аднамесных тэтралетаѓ, было збiта некалькi дзясяткаѓ мiльярдаѓ.
   Юнак-партызан уключыѓ галаграму, спрабуючы злучыцца з напарнiкаѓ. Узнiк прыгожы дзявочы твар. Дзяѓчына, пагульваючы бiцэпс загарэлай, аголенай рукi, спытала Марата:
   - Чаму ты такi сумны?
  Хлопчык-пiянер шчыра адказаѓ:
   - У мяне поѓны перабор! Мабыць на сёння, лiмiт знiшчаных ворагаѓ вычарпаны.
   Дзяѓчына злосна тупнула босай ножкай, i вельмi раззлавана, i зiхоцячы сапфiравымi вачамi, адказала:
   - Не смуткуй! Страляй па ѓбогiм! Цi табе iх шкада?
   - Не тое каб шкада, але неяк стрэмна! Чарнадырна- Адказаѓ хлопчык-партызан Марат, пускаючы з мовы фiялетавую маланку. - Адчуванне горычы магаплазмы на вуснах!
   - Давай у гэтым выпадку ваяваць разам! Вось уявi: я i ты; адна кампанiя! - Прапанавала ваяѓнiца i ѓжо каторы раз па пакрыццi тупнула босай ножкай.
   Хлопчык падспяваѓ:
   - Ты i я; адна кампанiя!
   Галасочак дзяѓчыны стаѓ нашмат званчэй:
   - У кожным моры абаяннi!
   - У нас з табой! - зароѓ Марат.
  Дзяѓчынка босай ножкай як ужо чарговы раз возьме i тупне, i праарэ ва ѓсю глотку:
   - Гонар нашай Радзiмы свята! Будзем разбураць усiх ворага!
  Хлопчык-партызан прабулькаѓ:
   - Я i не супраць рубака! Жадаецца з'есцi пiрагоѓ!
   Хлопец i дзяѓчына засмяялiся; пасля чаго красуня з сямiколернай прычоскай ( колер вясёлкi вельмi модны) прапанавала, трасянуѓшы папярэдне шчыльнымi грудзьмi:
   - Давай атакаваць у пары, у нас гэта лепш атрымацца!
  Марат Казей пагадзiѓся:
   - У пары! А значыць ва ѓдары!
   Ваяѓнiца аблiзала губкi, i зноѓ як тупне босы, точанай ножкай па пустаце:
   - Квазарна! Не зафотонь у калапс!
   Удваiх змагацца заѓсёды весялей: Марат Казей пагадзiѓся з вершам старажытнага паэта:
   Дрэнна, калi ты адзiн як сноб,
   Ты самотны, а ворагаѓ легiён!
   Нават слана можа з'есцi блашчыцу,
   Калi блашчыц не адзiн мiльён!
  Дзяѓчына страсянула раскошнымi сцёгнамi i дадала:
  Чорны пояс, я дзеѓка спакойная,
  I вельмi я карова прывольная!
   Яны ѓступiлi ѓ бiтву, i спачатку ѓсё iшло добра, адзiн за адным яны збiлi тры калдалёты. Рабiлi гэта хораша, нават хупава i з грацыяй. Марат Казей адчуваѓ натхненне паэта-змагара. Але вось здарылася нешта, практычна непазбежнае ѓ падобнай вайне. Яго напарнiцу ѓразiлi чараѓнiка-преонновые зарады. Такая ѓспышка, нiбы кiнезпрастора кальнула iголка, i на iмгненне выступiла яркая кропелька крывi. Потым вiльготная ануча вакууму яе бязлiтасна сцерла. Найвялiкшая трагедыя, за кароткае жыццё юнага байца! Прыгожую дзяѓчыну, з якой хлапчук паспеѓ пасябраваць, i нават аддаваѓся эратычным фантазiям: збiлi як муху! Ды так, што яна нават не паспела катапультавацца.
   Уражлiваму, i здавалася яшчэ нядаѓна ѓсяго толькi басаногаму, галоднаму пiянеру Марату Казею на iмгненне якi забыѓся сваю ѓсемагутнасць, вельмi жадалася гарлапанiць i плакаць. Ён з цяжкасцю здушыѓ гэта ѓ сабе, але пачуццi вырывалiся вонкi.
  Хлопчык-партызан прароѓ:
   - Будзь праклята вайна! Дурная цётка i сцерва яна!
   Юнак у роспачы нават пайшоѓ на таран. Каб скончыць падобна Нестэрту. Першаму выканаѓ таран. Рушыѓ услед люты выпад. Але ѓ супернiка, падобна нервы апынулiся слабейшымi. Чарговы раз лёс захоѓваѓ стваральнiка i юнага партызана Марата. Працiѓнiк адхiлiѓся i быѓ збiты. Падобны поспех, некалькi супакоiѓ хлопца.
   - А я думаѓ, чарнадырна будзе!
  Дзяѓчына-прыгажуня Наташка тупнула босай ножкай i прагарлапанiла:
  - На святой вайне, будзе наша перамога!
   Флот Грознай iмперыi Алiсы моцна прыцiснулi, ён вiдавочна гiнуѓ, здавалася, не будзе, нiякай надзеi на выратаванне.
   Ганiбал пстрыкнуѓ пальцамi: перад iм матэрыялiзаваѓся Дваццацiпяцiствольны прамянемет:
   - Што загадаеце камандзiр! - Праспявала зброю.
   - Будзь гатовы ѓ любы момант дэзiнтэграваць цела! - Загад бывалы i ѓжо адзiн скончыѓ жыццё самагубствам камандзiр, на выгляд хлапчук, i адноѓлены ѓ матрыцы Гiпернета, дакладней уваскрэшаны ѓ iндывiдуальнай рацэ часу. Ды гэта Ганiбал сапраѓдных, i цяпер вечна юны, i з двума вачыма з вострым зрокам.
   - Слухаюся! Хаця павiнен папярэдзiць у гэтым выпадку, вы страцiце здольнасцi ажыццяѓляць камандаванне! - Паведамiла нiбы гэта не зусiм вiдавочная зброя.
   - Мне ѓжо ѓсё роѓна! -махнуѓ Ганiбал.
  У адказ з'явiлася галаграма дзяѓчыны i прапiшчала:
   - А адказнасць?
   - Адказнасць? - Ганiбал задумаѓся: - Не ведаю! Выратаваць нас можа толькi цуд, а цудаѓ у сусвеце не бывае!
   Маршал-стваральнiца Алiса Селязнёва разыгрываючы святую прастату, заѓважыла:
   - У магаѓсяленскай прасторы: часам бываюць цяжкавытлумачальныя з'явы. Iх iнакш як цудам светабудовы, не назавеш. Вы, напэѓна, чулi аб такiх?
   - Чуѓ! Але на гэта разлiчваць наiѓна! - адмахнуѓся Ганiбал.
  Бывалая Алiса лагiчна заѓважыла, тупнула босай дзявочай ножкай i прабуркавала:
   - Як ведаць! Мы эльфы вельмi адчувальныя да маганармальнага ѓздзеяння i розных катаклiзмаѓ. Вось я адчуваю, што нешта: насоѓваецца на нас!
   Ганiбал пакруцiѓ галавой:
   - Гэта, магчыма, усяго толькi iлюзiя!
  Дзяѓчынка трасянула аголенымi грудзьмi i клубнiчнымi саскамi, праверашчаѓшы:
   - Не, глядзi! Ужо накацiла!
   У гэты момант сапраѓды здарылася нешта незвычайнае! Стралянiна маментальна сцiхла i невядомая сiла падхапiѓ зоркалёты i фантомы. Падпарадкоѓваючыся невядомаму парыву караблi i прывiды панеслiся ѓ розныя бакi. Гэта было невытлумачальна, нiбы неспасцiжна, велiчэзная Баба-Яга павяла венiкам, раскiдаѓшы якiя змагаюцца армады ѓ розныя бакi. Рабiлася гэта хутка, святло раптоѓна патухла, але пры гэтым цiск ад перамяшчэння, быѓ невялiкi.
   . РАЗДЗЕЛ Љ6
   Марат Казей i Алiса Селязнёва выраслi да памераѓ у мiльярды святлалёт i заключылi адзiн аднаго ѓ абдымкi. Дзяѓчына з уздыхам вымавiла, цалуючы ѓ безбароды прыгожы тварык хлапчука i яе галасок быѓ нiбы раѓчук:
   - Ды вось так бывае, пральеш акiяны крывi, а затым адчуваеш, як да цябе няѓмольна падкрадаецца сумленне.
  Марат Казей, якi забiваѓ у мiнулым жыццi самых сапраѓдных людзей. Ды хай фашыстаѓ, няхай нават захопнiкаѓ, жорсткiх як звяры. Зрэшты, i партызаны не былi анёламi. Ён разумеѓ, што такое сумленне. I ведаѓ дзяѓчынак, якiм гiтлераѓцы прыпякалi распаленым жалезам босыя пяткi, i ламалi пальчыкi на нагах дзяцей. I чаго толькi не паспеѓ перажыць за сваё кароткае, мiнулае жыццё гэты герой-хлапчук.
  Марат згодна кiѓнуѓ:
   - Правiльна сястра па зброi i пабрацiм па гульнi... Хоць мы ѓ любы момант можам усё выправiць i адкруцiць назад, але...
   Хлапчук змянiѓ сваё аблiчча, спынiѓшыся ѓ аранжавую iстоту ѓ выглядзе мульцяшкi-маманцяняцi, толькi замест бiѓняѓ будзе кветак, а вушы накшталт грамафонаѓ. Прыгожы i яркi звярок Марат, размахваючы маленькiм хвосцiкам з напорам вымавiѓ:
   - Прэч даросласць... Цi мы звар'яцеем цi правалiмся ѓ нiрвану! - Пакуль мы дзецi па светаадчуваннi, то можам усё, а абуджэнне сумлення першая прыкмета сталення.
   Алiса Селязнёва адарвалася ад былога пiянера-героя i блiснула вачыма, нiбы зараз успыхнуѓ секстыльён зорак у кожным воку. Магутная пара зараз, перамясцiлася апынуѓшыся на Зямлi...
   Гэта значыць, на тым, што раней было планетай Зямля. Людзi, якiя дамаглiся ѓсемагутнасцi, змянiлi ранейшы свет. Па-першае, памерамi планета стала ѓ некалькi сотняѓ квiнтыльёнаѓ парсекаѓ. Па-другое, яе структура ѓжо шматслойная як у Кiндэр-Сюрпрызе. Гэта значыць, калi ты ѓваходзiш у планету, то перад табой адкрываюцца новыя створаныя людзьмi светабудовы. Кожнае па-свойму цудоѓнае i непаѓторнае. I так гэтыя рукатворныя пласты iдуць мiльёнамi мiльёнаѓ бязмежных вымярэнняѓ.
   Алiса Селязнёва зрабiла тэлепатычны запыт вартаѓнiчаму кампутару:
   - У рэальным мiнулым цi ёсць яшчэ не перамешчаныя ѓ будучыню асобы?
   Машына, якая знаходзiлася ѓсюды i нiдзе праймала зараз усё i нiшто, адказала маментальна:
   - На жаль далёка не ѓсе рэальныя асобы мiнулага ѓжо перамешчаныя ѓ наша Надмiразданьне... Аднак дадзены працэс пад строгiм кантролем. Але калi вам цiкава, можна ѓзнавiць абсалютна дакладны дубляж любога зямнога i незямнога iндывiда.
  Марат лагiчна заѓважыѓ:
  - Я хачу сустрэцца з сапраѓднымi людзьмi! I не надта вядомымi, з дваццаць першага стагоддзя.
  Гiперкампутар ахвотна адказаѓ, серабрыстым як перазвон званочкаѓ галаском. А зверху нават зiхацелi дзяѓчынкi-галаграмы, дзiвоснай прыгажосцi:
  - Толькi што адбылося перамяшчэнне па iндывiдуальнай рацэ часу двух студэнтаѓ: юнакi i дзяѓчаты загiнуѓшых у вынiку бандыцкай разборкi. Хаця яны не прыярытэтныя, усё часцей i часцей мы можам дазволiць сабе здабываць не толькi знакамiтасцi! Закон гуманiзму абвяшчае: права на неѓмiручасць маю ѓсё калi-небудзь якiя жылi людзi на планеце Зямля. I нават магчыма, будуць уваскрэшаны i зародкi, якiя сталi ахвярамi абортаѓ, цi выкiдкаѓ, цi загiнулi разам з мацi!
  Марат усклiкнуѓ:
  - Каласальна! Яшчэ крыху i я сустрэнуся са сваёй сястрой Арыяндай i мамай Ганнай. Не магу дачакацца!
  Наташка Белая адказала:
  - Ну тут працэс такi, што трэба ѓстаць у чаргу! Першага па iндывiдуальнай рацэ часу дасталi Юрыя Гагарына, а потым пайшлi спрэчкi. На самай справе, колькi годных асоб. Вось напрыклад я гуляла ѓ падводную вайну з Жуль Вернам. Ён быѓ уваскрэшаны раней Аляксандра Дзюма. Так гэты Сашка, якi актыѓна выкарыстоѓвае лiтаратурных неграѓ i аѓтар "Трох мушкецёраѓ" пакрыѓдзiѓся:
  - А чаму Жуль мяне апярэдзiѓ?
  Маша Белая адказала:
  -На гэта рушыѓ услед дасцiпны адказ - Жуль Верн прасунуѓ навуку, а твае мушкецёры апусцiлi мараль.
  Марат, тузаючы вушкамi, спытаѓ:
  - Iм доѓга сюды ляцець?
  Наташка хiхiкнула i заѓважыла:
  - Праз Гiпернет перамяшчаюцца маментальна!
   Алiса Селязнёва прыняла аблiчча каласальных памераѓ раяля з кампутарнай клавiятурай i прайграла мелодыю.
   Перад iмi ѓзнiклi юнак i дзяѓчына. Самыя звычайныя студэнты дваццаць першага стагоддзя, якiя загiнулi ѓ вынiку бандыцкай разборкi. Прычым зусiм выпадкова, хаця ѓ 2021 годзе крымiнальная абстаноѓка ѓ Расii абвастрылася, а па краiне пракацiлася небывалая па масавасцi хваля пратэстаѓ. Асаблiва бурных пасля вельмi сумнеѓных па вынiках выбарах у Дзярждуму.
   Сiмпатычныя хлопцы - юнак i дзяѓчына са светлымi валасамi, разгублена азiралiся. Надта ж сюррэалiстычна глядзелася месца, дзе яны апынулiся.
   Вядома, горад, якi раскiнуѓся перад iмi з хатамi, то ѓ выглядзе калядных свечак на торце, то, як бы старадаѓнiх люстраѓ з каштоѓнымi ѓзорамi i завiтушкамi, якiя нясуцца з сотнi тысяч кiламетраѓ угару ѓзрушваѓ. А наогул будынак у выглядзе пакрытага сусальным золатам i чымсьцi па ярчэй i прыгажэй брыльянтаѓ ультрасучаснага танка з дзесяццю рулямi, з якiх выкiдваюцца асляпляльныя феерверкi здольна патрэсцi i авангардыста. Але самым галоѓным цудам было неба. Чаго на iм толькi не было, замест звыклага Сонца. Вось дзяѓчынка, якая нюхае зiхоткую ѓсiмi кветкамi ружу, вось хлопчык ловiць падхватнiкам матылькоѓ, вось юнак, якi iмчаѓся на самакаце, а затым самакат як загадам чароѓнай палачкi зараз звяртаецца ѓ гоначны з крылцамi аѓтамабiль. Прычым, колы таксама змяняюцца колеры i формы, становячыся, то завiтушкамi, то пончыкамi. А вось вiдаць, як пакрытая ружовымi i блакiтнымi кветкамi вяргiнь i архiдэй, пантэра паляваць на лань гатовая пусцiць у ход свае давальныя святло зубы. На небе цэлае ѓяѓленне: сапраѓднае кiно, а сам горад вычварны i па казачнаму выдатны. Тут былi будынкi i ѓ форме тартоѓ, пiрожных гэтак складаных i вычварных, што здавалася неспасцiжным цудам як яны, усякага, роду архiтэктурных валасам i глянцавых кудзерак. Падвесныя зады, фантаны, якiя бiлi насуперак законам прыроды на дзясяткi кiламетраѓ, феерверкi, якiя бесперапынна вывяргаюцца, i шмат iншага. Суцэльныя рознакаляровыя каскады з суперкаштоѓных камянёѓ. Узяць, напрыклад збудаванне з матэрыялу даражэй за рубiн, на яго ззянне нават глядзець балюча.
  Многiя будынкi i зусiм не мелi пэѓнай формы i былi раслiннага паходжання, а iншыя не толькi формай i знешнiм выглядам, але i рухамi цела паходзiлi на жывёл. У рабят зарябило ад падобнага калейдаскапiчнага багацця. Адно з збудаванняѓ паскакала як конь, потым скокнула, уверх накiраваѓшыся як ракета ѓ неба, знiкла бяздоннай прасторы. Потым з'явiлася яшчэ дзясятак, газэляѓ з шырокiмi вокнамi-iлюмiнатарамi на бруху, яны выскачылi, як чорцiк з батарэйкi затым сабралiся ѓ кольца, сплялi целы, утварыѓшы вянок.
   У якi развiѓся Марат Казей, чые здольнасцi раслi ѓ геаметрычнай прагрэсii, чытаючы iх думкi, заявiѓ з iронiяй:
   - Ды не, гэта глюкi... Адно з самых азбукавых месцаѓ, дзе дзецi творцы светабудов увасабляюць свае фантазii.
   Новаѓваскрэшаная дзяѓчына нявiнна заѓсмiхалася, i з прыдыханнем вымавiла:
   - А мы ж ужо дарослыя... - Гэта што накшталт раю?
  Наташа i Машка палiчылi за лепшае стаць пакуль нябачнымi. А чым занялiся два несмяротныя хлопчыкi Аркаша i Аляксей пакуль не ясна. Можа, яшчэ не дагулялiся ѓ касмiчную вайну.
   Алiса Селязнёва ѓ сваiм ярка-пунсовым з залатымi i алмазнымi бляскамi i ѓпрыгожваннi гарнiтуры ваяѓнiцы, прыкладна, такi як павiнны выглядаць прынцэсы з роду эльфаѓ, хiхiкнула:
   - Не ты трывiяльна хараство... Не рай, а накшталт Гiпер-раю... Зразумела, што казачкi Бiблейскiя не для цябе!
   Дзяѓчынка пацiснула плячыма i сумелася, тупнуѓшы босы, точанай ножкай па брыльянтавым пакрыццi:
   - Ды не... Я якраз са сваiм сябрам ахрышчаная ѓ царкве Адвентыстаѓ Сёмага Дня i мне здаецца дэман мяне спакушае...
   Марат Казей, у мiнулым жыццi, ваяѓнiчы атэiст, i заѓзяты пiянер-багаборац, хiхiкнуѓ:
   - Калi факты супраць нашай веры няхай горш будзе для фактаѓ! - Хлапчук змянiѓ аблiчча на грознага архангела, але голас пакiнуѓ ранейшым, звонкiм. - Цудоѓна! Вельмi да кварка цудоѓна!
   Юнак, азiрнуѓшыся яшчэ раз i ѓшчыкнуѓшы на ѓсялякi выпадак сябе, спакойна вымавiѓ:
   - А я таксама з чаго нам так моцна верыць, таму, чаму вучыць нейкая секта... На якой падставе?
   Дзяѓчына машынальна адзначыла:
   - Бiблiя кажа...
   Тут Марат весела перабiѓ:
   - Бiблiя... - Хлапчук прыняѓ аблiчча чарцяня-альбiноса, пляснуѓ у далонi. I яны ѓсе чацвёра аказалi, каля вялiзнай, памерамi, з дзясятак Эверэстам кнiгi. Хлапчук-партызан вымавiѓ, паказаѓшы на зiготкае ѓ зорках вокладку i падпаленыя гiперплазменным полымем упрыгожваннi кнiгi:
   - Вось гэта Бiблiя... Як на рахунак таго, каб наведаць бiблейскiя мiры?
   Дзяѓчына скаланулася i шапнула:
   - Вы ѓ натуры анёлы?
   Тут ужо засмяялася Арлекiнада:
   - Бяры сястра вышэй! Мы творцы светабудов!
   Юнак вылупiѓ вочы:
   - Вы багi iншых мiроѓ!
   Марат Казей змянiѓшы знешнасць, прыняѓшы аблiчча кiношнага Гары Потэра, у цылiндры адказаѓ:
   - Не! Мы людзi далёкай для вас будучынi! - Юны чараѓнiк, выпусцiѓшы паток энергii з чароѓнай палiчкi, ад чаго Святое пiсанне аказалася, маментальна раскрытым, прапанаваѓ. - Можа, хочаце ѓбачыць паядынак памiж Давiдам i Галiяфам?
   Юнак нечакана запярэчыѓ:
   - Не варта... У кiно глядзеѓ... Раскажыце нам лепш аб вашым свеце. Гэта так незвычайна.
   Алiса Селязнёва цалкам слушна на гэта адказаѓ:
   - А навошта балбатаць... - Лепш паказаць!
   Палыхнула, на iмгненне хлопцы апынулiся залiтыя гiперпрынцэпс-плазмай, нават у новых целах яны адчулi запал. Затым усё хутка спала, i яны аказалiся па той бок рэальнасцi. Зрэшты, новы не быѓ абсалютна пустым, было вiдаць, што свяцяцца зоркi i мiльгаюць планеты. Але дадзеныя зоркi i планеты хутчэй нагадвалi глыбакаводных рыб, чым рэальныя нябесныя целы.
  Марат Казей, якi ператварыѓся ѓ дзесяцiрукага, крылатага робата, паказаѓ на дзесятак маленькiх, млява зiготкiх, згусткаѓ матэрыi:
   - Вось гэта зыходны матэрыял для стварэння прынцыпова новых сусветаѓ.
   Алiса Селязнёва, якая звярнулася, у басаногую, золатавалосаю фею, у белай сукеначцы з блакiтнымi васiлькамi. Прыгажуня тупнула голай пяткай, ад чаго пайшлi маланкi па вакууме, i цвыркнула ѓ працяг:
   - Вы будзеце здзiѓлены, але i ѓ зыходным матэрыяле, якi канструюе iншыя свеце, абсалютна няма нiчога асаблiвага. Такая ж матэрыя, як у iншых створаных светабудовах.
   Марат Казей зноѓ змянiѓ аблiчча. Цяпер гэта быѓ хлопчык пастух, у прыбраным нацыянальным накшталт бы ѓкраiнскiм святочным сельскiм адзеннi. Яго босыя, загарэлыя ножкi крочылi па напаѓпразрыстай траве, якая рассыпалася па пустаце. Хлапчук выглядаѓ як вясковы аголец на купальскiм свяце з бiзуном у руках i карычнева чырвоным тварыкам, з чыстай скурай, i беленькiмi, блiскучымi валасамi. У руках абсыпаная лаламi i смарагдамi бiзун, якая зусiм недарэчна глядзелася на фоне, босых, закатаных па калена ног, простай кашулi i штанах на голае цела.
   Хлапчук-Творца i былы пiянер-партызан паказаѓ бiзуном у пустату:
   -А вось гэтае, выбiтае лiмiтнае месца на стварэнне светабудов. - I ѓсмешачка на ѓвесь рот. - Вядома, нiякiх лiмiтаѓ у прасторы ѓ прынцыпе быць не можа, пашыраць можна да бясконцасцi. I яшчэ нешта. - Ён паказаѓ на маментальна ѓзнiк на яго працягнутай далонi, люстраны шматграннiк. - Мульты-гiпер-прынцэпс-плазменны кампутар, якi дапаможа нам ажыццявiць пераѓтварэннi.
   - Дык у яго няма кнопак! - Звярнула ѓвагу Дзяѓчына з лiку ѓваскрэшаных студэнтак. Яна была ашаломленая апынуѓшыся пасля гвалтоѓнай смерцi, хай нават не ѓ Бiблейскiм раi, а звышчалавечым Гiпераю.
   Пасля гэтых слоѓ квазiѓсемагутная пара гучна засмяялася, i яны сiнхронным хорам адказалi:
   - Усе загады аддаюцца тэлепатычнай шляхам, мы будзем думак тварыць матэрыю.
   Юнак кiнуѓ погляд на сябе. Яны выглядалi як у момант катастрофы ѓ танным маладзёжным адзеннi, красоѓкi, джынсы-варэнкi. У хлопца яшчэ не расла барада, ад чаго ён здаваѓся падлеткам, з прыгожымi правiльнымi рысамi асобы. А ягоная сяброѓка была таксама вельмi добрая. Мм-так, яна пасля перамяшчэння, наогул сталi пiсанай, прыгажуняй, хоць у кiно здымайся. На любым подыуме свету за такую заплацяць мiльёны. Толькi вось красоѓкi з яе ножак знiклi, i яе нiжнiя канечнасцi босыя, але ад гэтага яшчэ больш сэксуальныя i панадлiвыя.
   Яго напарнiца з захапленнем заѓважыѓ:
   - А ты Гоша такi, выдатны стаѓ ... Не магу ад цябе адарвацца вачыма.
   Юнак адказаѓ сяброѓцы:
   - I я прызнацца ад цябе Людмiла погляд адвесцi няма сiл!
   Марат Казей з усмешкай кiѓнуѓ:
   - Трохi вас людзi будучынi падправiлi... - Хлапчук-Творца заѓсмiхаѓся, так што зубы свяцiлiся ярчэй за пражэктары. - Мы любiм усё прыгожае. Вось адрозненне ад Iеговы, якi хоць i ствараѓ мiры з прыгожымi кветкамi, але нявечыѓ самы колер светабудовы - людзей!
   Людмiла пачырванела, i паспяшалася перавесцi размову ѓ iншую плоскасць:
   - Гэта ѓсё выдатна, але раскажыце нам хаця б у агульных рысах, як адбываецца сам працэс. Вось гэтыя згусткi энергii яны асаблiвыя?
   Алiса Селязнёва скептычна пакiвала галавой:
   - Для вакуумнагалавых паѓтараю! Гэта самая звычайная гiперплазма, iншы сусвет можна стварыць з практычна любой матэрыi.
   Рабяты разгублена, нiбы зайцы ѓ струменi святла пераглянулiся i выклiкнулi:
   - Вось гэты цуд, неверагодна!
   Марат Казей адмоѓна закруцiѓ галавой:
   - Гэта яшчэ не цуд, i нават не чвэрць цуду! Вось зараз мы пачнем аддаваць разумовыя загады, не так, вядома ж, думаючы, як чалавек, але...
   Алiса Селязнёва яхiдна, заѓважыла:
   - Размножыць матэрыю проста, структураваць яе, зрабiць думаючай, жывой, прыгожай а не нагрувашчваннем атамаѓ непараѓнальна складаней!
   - Вось менавiта! - Студэнт Георгiй не асаблiва падзяляѓ гэты аптымiзм - з нiчога ѓзнiкае матэрыя, што можа быць цудоѓней. Нават зразумець такое...
   Людмiла падскочыла, завiсшы паветры, i праспяваѓшы:
   Усё немагчымае, магчыма ѓ свеце ведаѓ,
   Любiць навуку гэта лепшае паклiканне!
   А хочаш зрабiць з фатона сто сусветаѓ,
   Служы спазнанням ты з запалам нязменнай!
   Алiса Селязнёва пад мiргнуѓшы ёй у адказ( наш чалавек, вось што значыць маладосць маментальна перабудавалася!), аддала разумовы загад, шматграннiк прыйшоѓ у рух. Марат Казей на першы погляд, як бы засяродзiѓся, але пры гэтым яго вусны вывяргалi патокi слоѓ:
   - Насамрэч ва ѓменнi тварыць матэрыю, няма нiчога тагасветнага або мiфiчнага. Ужо ѓ канцы дваццатага стагоддзя вучоныя на паскаральнiках навучылiся разганяць i сутыкаць часцiцы. Прычым назiраѓся дзiѓны феномен, яны распадалiся на аскепкi з яшчэ большай масай, чым ранейшае рэчыва. Гэта значыць яшчэ больш старажытныя часы, чым вы дзецi нарадзiлiся, было ѓстаноѓлена, што энергiя нараджае матэрыю.
   - Але дзе ѓзяць столькi энергii. - спытаѓ, здзiѓлена мiргаючы, Георгiй.
   Алiса Селязнёва, залiваючыся салаѓём, прынялася тлумачыць:
   - Яе можна атрымаць з атама, цi нават больш дробнай часцiцы. - Дзяѓчына-Багiня хай нават у магчымасцях вiртуалкi, выпусцiла малюнак са мноства праекцый розных крышталiчных рашотак. - Напрыклад, пры злiццi пяцi атамаѓ вадароду, узнiкае адзiн атам гелiя, а астатняе разлятаецца на фатоны. Гэта ѓсiм вядомая тэрмаядзерная рэакцыя.
   Хлопцы не ѓтрымалiся ад смешка.
   - Ды памятаем, мы гэта ѓ школе праходзiлi.
   Марат Казей гуллiва праспяваѓ:
   - Цiлi-цiлi, тралi-валi! Гэта мы не праходзiлi, гэта нам не задавалi!
   Алiса Селязнёва раптам начапiла на кожную рулю сваёй галавы-вежы пенсе, i лiслiва працягнула:
   - Для свайго часу тэрмаядзерная рэакцыя вылучала вялiкую энергiю, яе яшчэ звалi моцным узаемадзеяннем. Яна ѓ сто пераѓзыходзiла самую масавую ѓ сусвеце электрамагнiтную энергiю. Ёсць яшчэ больш энергетычна выгодная анiгiляцыйная рэакцыя. Гэта калi памiж сабой сутыкаюцца атамы з рознымi зарадамi, прычым, iснуе заканамернасць, чым большая ѓдзельная атамная маса рэчыва, тым больш выдзяляецца энергiя. Калi, напрыклад, выкарыстоѓваць антыжалеза, то энергii вылучыцца больш за тысячу разоѓ больш, чым пры тэрмаядзернай рэакцыi, а фатоны будуць разлятацца амаль у пяць разоѓ хутчэй хуткасцi святла.
   - Каласальна! - Вымавiла Людмiла.
  Танцуючыя ѓ космасе дзяѓчыны ѓ бiкiнi, люта тупнулi босымi ножкамi.
   Марат Казей з хiтрынкай адзначыѓ:
   - Але гэта яшчэ залежыць ад напрамкаѓ вектараѓ у кiнезпрасторы... Думаю вам не варта лезцi ѓ нетры Надфiзiкi!
   Згусткi энергii тым брыняюць, i пералiвалiся, было вiдаць, што там працякае працэс. Iх формы мянялiся з калейдаскапiчнай хуткасцю, але ѓ той жа час усё роѓна здавалася, што маленькi звярок спiць.
  А памiж iмi танчылi напаѓаголеныя, вельмi фiгурыстыя з раскошнымi сцёгнамi дзяѓчыны.
   Алiса Селязнёва i далей усаджвала:
   - Самай галоѓнай для нас праблемай было тое што, антыматэрыю вельмi цяжка атрымаць, але тут на дапамогу прыйшло найважнейшае адкрыццё расiйскiх навукоѓцаѓ, а менавiта яны навучылiся дзякуючы сумяшчэнню, некалькiх радыяцыйных з рознымi iзатопамi i магнiтных з выкарыстаннем звышправаднiкоѓ палёѓ раскладаць трохмерную прастору на iншыя вымярэннi. Спачатку iх было шэсць, затым дзевяць, а пасля рабiлася ѓсё больш, галоѓнае толькi для стабiльнасцi матэрыi, каб iх лiк было кратна тром. З iх дапамогай было лёгка прайграць гiперкароткiя хвалi i памяняць зарад у матэрыi, амаль не марнуючы энергii. Гэта было нашым першым сцiплым крокам на шляху да ѓлады над сiламi прыроды.
   Дзесяць шароѓ сталi разбягацца сябар ад сябра, пры гэтым вырастаючы ѓ памерах i iмклiва змяняючы вывяргаюцца прамянi шматаблiчнага спектру. Успрымаць iх неспасцiжна iмклiвыя рухi ѓдавалася толькi таму, што ѓваскрослыя з мёртвых самi мелi гiперцела.
   Слова ѓзяѓ (размаѓляючы хлапчук-стваральнiк i былы пiянер-партызан не пераставаѓ кiраваць працэсам) гуллiвы Марат Казей:
   - Калi чалавецтва авалодала таямнiцай стварэння антыматэрыi, у яго з'явiлася новая магутная крынiца энергii, выкарыстоѓваючы розныя сумесi i каталiзатары, атрымалася стварыць выпраменьванне, якое разбэшчвае прастору на дзевяць вымярэнняѓ. I тады мы, капнуѓшы ядро атама глыбей, вырашылi дамагчыся парыву глюконных струн i злiццi кваркаѓ. Гэта пры выкарыстаннi дзевяцi вымярэнняѓ i накiраванага ѓздзеяння звышмагутнага лазера было ѓжо рэальным. Новая рэакцыi, далейшая эвалюцыя тэрмаядзернага працэсу, волат з вельмi кароткiмi рукамi. Вось тады i з'явiлася ѓпершыню гiперплазма - шосты стан матэрыi. Два, а яшчэ лепш чатыры кваркi злiвалiся ѓ адзiн, i вылучалася энергiя ѓ некалькi мiльёнаѓ разоѓ больш чым пры тэрмаядзерным працэсе. Але i гэта было не ѓсё! Потым калi было атрымана васямнаццаць вымярэнняѓ, удалося раскласцi кварк на састаѓныя часцiцы преоны i дабiцца iх злiцця. Падобная рэакцыя пераѓзыходзiла тэрмаядзерную ѓ сто мiльярдаѓ разоѓ. Для навочнасцi адзiн кiлаграм падобнага рэчыва пры выбуху здольны раскалоць зямны шар. Далей было адкрыта трыццаць шэсць вымярэнняѓ i, расклаѓшы прэон, на арыгоды, удалося дабiцца iх злiцця, гэта гiпербагатыр вылучаѓ энергiю ѓжо ѓ квадрыльён разоѓ больш чым ад злiцця атамаѓ вадароду. Потым ужо семдзесят два вымярэннi злiлi фарццан, энергiя вырасла яшчэ дзесяць тысяч разоѓ. Гэта ѓжо столькi, што адзiн атам вадароду здольны падняць дарослага чалавека на сто метраѓ угару.
  Дзяѓчынкi ѓ пацверджанне такiх слоѓ, дружна тупнулi босымi, хупавымi ножкамi.
   Людмiла, акруглiѓшы вочкi, усклiкнула:
   - Ого, гэта як у матрошцы. Адкрываеш адну часцiцу, а за ёй з'яѓляецца iншая яшчэ драбней.
   Марат Казей у адказ, зрабiѓ свае вочы ѓ выглядзе чыгуначнага памерамi са стадыён (Як здавалася хлопцам-пападанцам, на самой справе стала нават больш!) Лужнiкi, а па форме зорка з дзесяццю гранямi. А голас, наогул жудасны, нiбы выццё сабакi з каналiзацыйнага люка:
   - Бясконцай матрошцы, колькасць вымярэнняѓ расла ѓ геаметрычнай прагрэсii, узрастала i энергiя. Калi колькасць вымярэнняѓ перавысiла мiльён, адзiн атам стаѓ вылучаць энергiю падобную квазару - зорцы-гiганту ѓ квадрыльён разоѓ ярчэй Сонца.
  I напаѓаголеныя дзяѓчаты страсянулi дыньками грудзей з клубнiчнымi саскамi ѓ знак пацверджання.
   - Ого, гэта не верагодна! - Людмiла пляснула рукамi.
   - Але гэта ѓсяго толькi энергiя, адна вялiкая бомба, здольная падарваць сусвет! - усклiкнуѓ, пляснуѓшы рукамi Георгiй. Ад бавоѓны з'явiлася некалькi матылькоѓ з галовамi сiмпатычных змеек. - А як вы структуравалi матэрыю?
   У размову зноѓ уступiла Алiса Селязнёва:
   - Аб вельмi проста! Важным вынаходствам было адкрыццё стабiльнай гiперплазмы. Уявiце матэрыя яе шосты, сёмы. А вось яшчэ больш высокi ѓзровень прынцэпс-плазма: восьмы, дзевяты, дзесяты выгляд рухаецца квiнтыльёны квiнтыльёнаѓ разоѓ вышэй за хуткасць святла. Ну, што з гэтага можна атрымаць. Аказваецца, энергiю гiперплазмы i прынцэпс-плазмы можна ѓтаймаваць як электрычнасць, для гэтага зноѓ трэба выкарыстоѓваць шматмерную прастору i гiпергравiтацыйныя палi - гэта значыць тыя прыродная сiла гравiтацыi была неспасцiжная колькасць разоѓ, павялiчана звышмоцным узаемадзеяннем.
  Дзяѓчынкi ѓ пацверджанне тупнулi сваiмi босымi, дакладнымi, вельмi панадлiвымi ножкамi.
  Свайго роду на суперканя знайшоѓся надзейны хамут. Нам удалося запрэгчы звышмагутны конiк, падпарадкаваѓшы яго чалавеку. Дзякуючы гэтаму зараз разнавiднасцi гiперплазмы, прынцэпс-плазмы выкарыстоѓваюць i ѓ кампутарах i машынах усiх узроѓняѓ i нават у нашых целах. Ёсць стабiльная i ѓльтрастабiльная гiперплазма, халодная, суперрухомая, шматузроѓневая, з мноствам вымярэнняѓ, з практычна бясконцай колькасцю выяѓ. Мы здабылi неѓмiручасць дзякуючы кантролю над гiперплазмай. А зараз навучылiся разлогая прастора, пераѓтвараць энергiю ѓ матэрыю. Прычым у любую захоѓваючы разумнае пачатак. Тут няма нiякай мiстыкi навука. Зараз з грознай што кiпiць гiперплазмай i прынцэпс-плазмай зладзiцца дзiця, нават немаѓля. Мы дзецi новай эпохi валодаем прыроджанай здольнасцю ажыццяѓляць прынцэп-гiперплазмокiнез. Гэта значыць кiраваць усiмi вiдамi матэрыi. Вось i зараз глядзi, як мара ѓвасабляецца ѓ рэальнасць.
   Сапраѓды, здавалася, гэта выплюхнулася плынь боскай сiлы, з якой невытлумачальна вялiзнай хуткасцю выраслi шары. Яны запаѓнялi ѓсё i ѓся, раскiдваючыся на трыльёны парсэкаѓ. Па меры пашырэння гэтыя ѓльтрамячыкi станавiлiся ѓсё больш празрыстымi, было вiдаць, як ствараюцца i структуруюцца зоркi, квазары, планеты. Гэта адбывалася хутка, феерычна выдатна, iмклiва, як у шматразова паскоранай кiназдымцы, але з такiм неверагодным насычэнне рознымi выпраменьваннямi i адценнямi, што не пад сiлу ѓзнавiць нiводнай кампутарнай графiцы.
   - Немагчыма сабе ѓявiць, адразу фармаваць столькi мiроѓ, ды яшчэ збалансаваць усе канстанты! - Людмiла пляснула рукамi, яшчэ пры гэтым кiпцiкi яе пэндзляѓ заблiшчалi, ярчэй Млечнага Шляху.
   - Гэта для нас не цяжка, дапамагае гiперкампутар, дакладней нават цэлыя мiрыяды звышмагутных, але вельмi маленечкiх кампутараѓ у тканiнах нашых. - Упэѓнена, да снабiзму. Як само сабой разумеючае вымавiла Алiса Селязнёва. - Яго хуткадзейнасць выяѓляецца такой лiчбай, што калi падобнае яе запiсваць пропiссю, дзе кожны знак памерамi з мiкрон, лiкi дваццаць пяць разоѓ абмiнуты экватар такой планеты як старажытны Юпiтэр.
   - А чаму дзесяць сусветаѓ? - Хлапчуку-студэнту Георгiю стала цiкава.
  Дзяѓчаты страсянулi раскошнымi сцёгнамi, i iх голыя пятачкi, выбiлi iскры з атама.
   На гэты тлумачыѓ, вечна якi суне нос не ѓ свае справы Марта Казей:
   - Таму што нашы стварэння смяротныя i пасля гiбелi iх душы перамяшчаюцца ѓ наступнае светабудову, захоѓваючы памяць. Затым пасля чарговай смерцi ѓ iншы сусвет i толькi ѓ дзясятай, у светабудове якi ѓвасабляе ѓсё самае добрае: лепшыя з iх здабудуць неѓмiручасць.
   Студэнт узрадавана, i скалячы зубы выклiкнуѓ:
   - Гэта спрытна, дык, бадай, лепш чым, рай, пекла цi нiрвана. А зараз можа, разгледзiм тварэнне блiжэй.
   - Давай! Мы не супраць, бедавыя хлопцы! - Хорам усклiкнулi творцы светабудов.
  Дзяѓчаты працягвалi танчыць, пагульваючы прыгожымi цяглiцамi сваiх загарэлых целаѓ.
  Сусветы працягвалi структуравацца, першая з iх нагадвала нармальную чалавечую кампазiцыю: круглыя свяцiлы, цэлыя планеты, якiя нагадваюць шар, ледзь сплясканы да палюсоѓ. Толькi зоркi былi яшчэ маладыя, большасць фiялетавыя i ѓльтрафiялетавыя, але сярод iх сустракалiся i жоѓтыя, чырвоныя, аранжавыя, зялёныя. Размяшчалiся яны густа, мабыць, шчыльней, чым у чалавечым сусвеце. Былi бачныя асобныя галактыкi iх навалы i звышскопiшча. Вiдовiшча ѓражальнае!
  Прычым i дзяѓчынкi, цудоѓныя прыгожыя, i ѓ iх прычоскi надзвычай вычварныя.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 7.
   - Тут зорак секстыльёны, як прыгожа. Вось толькi цi ёсць на iх жыццё? - Спытаѓ, адчуваючы вiдавочны сумнеѓ Георгiй.
   Марат Казей пагардлiва фыркнуѓ, яго плоць змянiлася i стала ѓ выглядзе рыцара ѓ белых даспехах:
   - Вядома, ёсць, мы стварылi гiпернаасферу. Яна ѓжо нараджаецца.
   Людмiла скептычна свiснула:
   - I колькi нам спатрэбiцца гадоѓ? Мiльярды?
   Абодва стваральнiкi светабудов хорам усклiкнулi:
   - Няма значна менш! Мы гаспадары часу, i можам паскараць цi запавольваць яго. Найпростыя формы жыцця ѓжо зараджаюцца адразу ѓ шматлiкiх мiрах. Мы, даючы тэлепатычныя каманды, можа карэктаваць тыя цi iншыя формы жыцця. Напрыклад, гэты свет будзе разумным, а iншы наадварот некранута чыстым. Першасны сусвет падобны да таго, якiм яшчэ нядаѓна быѓ наш. У ёй i будзе першая прыступка жыцця разумных iстот.
   - А ѓ наступных? - Георгiй зрабiѓ крок па звонкiм пад мяккiмi красоѓкамi прасторы.
   Марат Казей, якi стаѓ празмерна самаѓпэѓненым, цярплiва адказваѓ, яму нават падабалася роля настаѓнiка:
   - Туды яны пяройдуць пасля смерцi ѓ першай сферы. Гэта значыць колькасць народжаных прама прапарцыйна колькасцi памерлых.
   Людмiла заѓважыла:
   - У гэтым выпадку многiя сем'i могуць застацца бяздзетнымi.
   Тут ужо падала голас Алiса Селязнёва:
   - Ну, нiчога, я падумаю, спачатку мы хацелi ѓвесцi, як i старажытныя часы Зямлi, старасць i хваробы, а затым падумалi, што гэта вельмi непрыемна i балюча. Таму жывыя iстоты будуць памiраць, не старэючы i не хварэючы.
  Людмiла злосна тупнула босай ножкай:
  - Старасць гэта жахлiва, але вам бачна гэтага не зразумець!
   - Гэта прагрэсiѓна! - Пацвердзiла, варушачы ад радасцi цяжкiмi залатымi валасам валасоѓ Алiса Селязнёва. - Нас жанчын засмучаюць маршчыны, мне неяк снiѓся страшны сон, быццам я бабулька. Ох, як гэта жудасна, я прачнулася ѓ халодным поце, i мне здавалася, што ѓ мяне ѓсё балiць.
   - Дрэнна, дык з людзей здзекавацца, я вось асабiста марыѓ памерцi маладым, поѓным сiл, пажадана ѓ баi. - З пафасам iдучага на фронт навабранца вымавiѓ Георгiй. А затым, некалькi сумеѓшыся дадаѓ. - Але мiр, у якiм адны дзецi i юнакi нецiкавы.
   - Ну чаму адны юнакi? Тут крыху гнутчэй, знешне яны будуць мяняцца прыкладна да трыццацi чалавечых гадоѓ, а можа крыху больш i ѓ пяцьдзесят. Калi ѓ iх будзе такое жаданне. Гэта ж яшчэ не старасць асаблiва пры моцным здароѓi. - Сказала, скаля выраслыя з шырокiх танкавых руляѓ iклы Алiсы Селязнёвы. - Я ж ведаю, не ѓсе хочуць выглядаць як дзецi, але мае жаданнi, застацца з выгляду падлеткам, то гэта яго права. - Стваральнiца светабудов замянiла iклы на папяровыя валютныя купюры розных краiн. - А каму падабацца самавiты выгляд з вялiкай, сiвой барадой, то i яму мы не адмовiм. Знешнасць нiбы ѓ касметычнай зале па жаданнi!
   - Пяцьдзесят гадоѓ самы росквiт мужчыны i дзяржаѓнага дзеяча. - вымавiѓ з натугай Георгiй. - Я вось заѓважыѓ, што гэта звычайна i росквiт палiтыкаѓ. У прыватнасцi ѓ гэтым узросце Пётр Першы давёѓ Расiю да пiка магутнасцi.
   Людмiла з хiтрынкай заѓважыла:
   - А вось ёсць цiкавы феномен, усе ѓладары, калi знаходзiлiся пры ѓладзе занадта доѓга, пад канец кiравалi горш, чым спачатку. Неяк псуе ѓладу чалавека, робiць яго...
   Алiса Селязнёва з хiтрынкай расамахi заѓважыла:
   - Калi ты маеш на ѓвазе Творцы нашага светабудовы, то нам пра яго нiчога невядома. Магчыма нават нашай усемагутнасцi недастаткова, каб выйсцi на сувязь з уласным Надаццем без Яго згоды.
   -Давайце блiжэй паглядзiм iншыя сусветы! - Прапанаваѓ, мяняючы стаѓшую слiзкай тэму размовы Георгiй.
   Узяѓшыся за рукi, яны паляцелi. Iншае светабудова было непадобным на папярэднiя, але моцна паходзiла на ѓльтрасучасную зямлю. I калi на другiм сусвеце ѓсё гэта абмяжоѓвалася трохкутнымi i шматкутнымi зоркамi i квадратнымi планетамi, то ѓ iншых светабудовах панаваѓ дасканалы дурдом. Жывыя i разумныя зоркi гулялi самi па сабе, свяцiлы-каровы мычалi, ваѓкi за iмi палявалi, планеты танцавалi танец, птушкi насiлiся за казуркамi, гэта значыць панавала падабенства хаосу. А калi гэта былi яшчэ не птушкi, а напрыклад гiбрыд каршуна i самазвала цi пантэры, дзiкабраза з трускаѓкай?
   Людмiла нясмела спытала Алiсу Селязнёву:
   - А як можна жыць пры гэтак бязладна якая рухаецца планеце?
   Дзяѓчына-стварацелька вельмi вобразна патлумачыла:
   - А так як блыхi жывуць на якi скача каню. Бо не памiраюць дакладна, так i разумныя iстоты: цуды эвалюцыi - выкарыстанне гравiямагнiтаѓ.
   Кожны новы сусвет адрознiваѓся ад папярэдняга ѓсё большай разнастайнасцю
   формаѓ зорак, сярод iх нават з'яѓлялiся акулы i дыназаѓры неверагодных канфiгурацый. Увагу Георгiя прыцягнуѓ калючы слон з чатырма ружовымi хобатамi i астрамi на канцах. У кожным хобаце было зацiснута па трубе, i што неверагодна для вакууму вывяргалася музыка.
   - Слон iграе на трубе, затое гукi прыстойныя. - Здзiвiлася ѓ соты па лiку разоѓ Людмiла.
   - Тут i зорка-мядзведзь на басэтлi задае канцэнтры. - адказаѓ Георгiй. - Ды калi б гэта проста мядзведзь, а то сюррэалiзм на сюррэалiзме.
   Сапраѓды мядзведзь з тулавам самавара, малпа ѓсярэдзiне якой круцiлася плацiнавая з тапазамi вула, жыраф з пёрамi паѓлiна i канечнасцямi краба, казёл, змяшаны з кавуном кветкай петунню, зладзiлi квартэт. Пры гэтым яны ѓвесь час змянялi тэмбр мелодыi. Планеты выконвалi павольны амаль эратычны танец. Многiя з iх выпускалi кольцы, i гэта глядзелася прыгожа.
   Шматлiкiя зоркi i планеты нагадвалi цукеркi з яркiмi вокладкамi. Часам з'яѓляючыся, страшныя драпежнiкi з выскаленымi пашчамi, якiя нагадваюць зубастыкi. Толькi доѓгiя плаѓнiк, нiбы ѓ пялёстках райскiх кветак. Вялiкiя iклы, шыпы ѓ роце, яны нанiзваюць цукеркi i са смакам жуюць iх.
   - А гэта ѓжо лiшняе! - Сказаѓ, не перастаючы дурэць i мяняць свае формы Марат Казей. - Такiх вырадкаѓ трэба прычасаць.
   У космасе зараз узнiкаюць разьбяныя, нiбы агароджы каралеѓскiх палацаѓ клеткi, упрыгожаныя каштоѓнымi камянямi. Да чаго прышпiльна, яны насiлiся за пачварамi, наганяючы iх. Было вiдаць, як вытканыя з павуцiння пасткi, праглынаюць монстраѓ, заключаючы iх пад варту.
  Уваскрэшаныя з мёртвых юнак i дзяѓчына ѓсклiкнулi:
   - Не дамо пажыраць iншыя мiры.
  Дзяѓчынкi дружна гарлапанiлi, пагульваючы цяглiцамi прэса:
   - Гэта правiльна ж разам з iмi гiнуць разумныя iстоты.
   У апошняй дзесятай сусвету, большасць зорак былi ѓ форме чароѓных дзяѓчат i выдатных юнакоѓ. Яны выконвалi нешта падобнае на "Лебядзiнае возера". Iншыя гулялi ѓ складаную гульню, наносiлi ѓдары нагамi i мячамi па круглай субстанцыi. Прыгожы як мноства жывёл, кветак i рыбак у адным твары. Яна разляталася, прама ѓ вакуум з'яѓлялiся кольцы, пры трапленнi яны мянялi колер. I дзяѓчаты, i юнакi гулялi ѓ гэтую незразумелую гульню з энтузiязмам. Здаецца, i так яркая зорка, а вочы гульцоѓ гарэлi яшчэ ярчэй.
   - Гэта магабафол! - растлумачыѓ i сам, пералiваючыся ѓсiмi кветкамi адценняѓ дыямента пад прамянямi мiльёна Сонца Марат Казей. - Ён значна складаней i зусiм непрадказальны - эвалюцыя старажытнага футбола.
   - Не блага! - Георгiй наблiзiѓся да поля.
   Але тут яго адцягнулi: дзяѓчаты сталi выконваць канкан, закiдваючы голыя цудоѓныя, у дасканалым эратызме ножачкi. Георгiй яшчэ больш ажывiѓся, вiдовiшча зiхоткiх прыгажунь зачароѓвала.
   - Табе падабацца? - Спытала Алiса Селязнёва.
   - Вядома, гэта не забываема. - З прыдыханнем, настолькi ад хвалявання цяжкiм, нiбы яго апусцiлi на дно акiяна, вымавiѓ юнак.
   - Тут i хлопцы выдатныя. - Пацвердзiла Людмiла.
  Алiса Селязнёва праспявала, пасылаючы ва ѓсе бакi рознакаляровыя пульсары:
  - Хлопцы, хлопцы - гэта ѓ нашых сiлах,
  Зямлю ад пажару зберагчы...
  Мы за мiр за сяброѓства, за ѓсмешкi свету,
  За сардэчнасць сустрэч!
   Марат Казей раптам перастаѓ калейдаскапiчна мяняць аблiчча, а павярнуѓся ѓ сапраѓднага Геркулеса. Не такога, якiм яго адлюстравалi ѓ забаѓнай, але зусiм непраѓдападобнай Галiвудскай версii, а вось менавiта горы жахлiвых па памерах цяглiц, якiя перакочваюць шарамi. Цяпер гэта ѓжо быѓ не хлапчук, зрэшты, Сфэра на самой справе, жыѓ адразу ѓ шматлiкiх мiльёнаѓ часовых патокаѓ, i яго малалетнiя заскокi, звязаныя не з узростам, а станам душы, што шалела з тлушчу ад усемагутнасцi i ѓсёдазволенасцi. I голас нiзкi, нiбы ѓнутры неабсяжных багатырскiх грудзей схаваны цэлы царкоѓны хор:
   - А хочаце з iмi заняцца каханнем? Мы можам гэта зрабiць.
   - Гэта так незвычайна. - Сказала Людмiла. - Трэба падумаць.
   Адзенне i скура зорак пералiвалася ѓсiмi колерамi вясёлкi, дакладней iх спектр быѓ яшчэ багацей мiльёны няѓяѓных адценняѓ, апiсаць якiх не можа не адзiн мастак. Затым разбiтыя на пары свяцiлы сталi павольна распранацца. Вытанчанымi рухамi яны скiдалi адзення. Касмiчны стрыптыз выклiкаѓ змешаныя пачуццi: дрыготка i ѓзбуджэнне, весялосць i сорам. Тое такое масавае вiдовiшча не магло нiкога пакiнуць абыякавым.
   Людмiла млява, густа чырванеючы ад сораму, прастагнала:
   - А хiба гэта не грэх?
   - З зоркамi няма! - Громавым голасам зароѓ Марат Казей. - Нiдзе няма забароны, нi ѓ адной з кнiг, што нашы продкi лiчылi адкрыццём нябёсаѓ, на сэкс са свяцiламi.
   - Па лiтары няма, а па духу. - Ледзь чутна шапнула Людмiла.
   Тут у размову меладычна ѓступiла Алiса Селязнёва. Яна казала вельмi пераканаѓча, нягледзячы на ??ѓсю мяккасць тону:
   - Успомнiце словы Хрыста: Запаведзь новую вам даю - ды любiце адзiн аднаго! Няма нiчога грахоѓнага ѓ чыстым i бязгрэшным сэксе.
   - А мая некранутасць? - Твар Людмiлы стала чырваней саспелай вiшанькi. Георгiй таксама нервова ѓздрыгваѓ.
   - Яна адразу аднавiцца ты гэтага нават не адчуеш, я маю на ѓвазе непрыемных адчуванняѓ. Бо гэта рэальны гiпертрах! - Алiса Селязнёва зрабiла прыкра-салодкую фiзiяномiю.
   Для юнай нявiннiцы спакуса была занадта вялiкай. Тым больш, пасля таго як Марат Казей i Алiса Селязнёва, гуляючы стварылi адразу дзесяць велiчэзных сусветаѓ( а Iегова на адну Сонечную сiстэму выдаткаваѓ шэсць дзён!), iх аѓтарытэт стаѓ амаль боскiм. А спрачацца з багамi не жадаецца.
   - Ну што давайце! - Дружна махнулi рукамi ѓчорашнiя студэнты
   Паколькi зоркi былi вялiкiя чацвёрка, адважных астранаѓтаѓ зараз вырасла ѓ мiльёны i мiльёны разоѓ. Потым хлопцы разляцелiся па парах. Марат Казей i Алiса Селязнёва ѓпэѓнены, для iх ужо няма таямнiц нi ѓ чым, што калi-небудзь было вядома чалавецтву. Абсалютныя веды i сiла усемагутны, толькi адзiн са шматлiкiх спосабаѓ даставiць сабе задавальненне. Але нявiнныя, чыстыя нявiннiцы Георгiй i Людмiла, наадварот дзейнiчалi вельмi нясмела. Для пачатку iм хацелася проста патанцаваць. Юнак узяѓ зорку за руку, ён адчуѓ запал яе скуры, хлопца зараз працяла эратычная хваля. Паклаѓшы руку на яе аголеную талiю, Георгiй пусцiѓся ѓ скокi, ён быѓ так моцна узбуджаны, што ѓ плоцi здавалася, зараджаецца вывяржэнне вулкана ѓ мiльярд Кракатаѓ. А пах свяцiла, усе гэтыя выпраменьваннi, гравiяплазмы, магаплазмы, прынцэпс-плазмы, кiнез-плазмы i iншых водараѓ зоркi, вакол якой яшчэ i круцiлася паѓсотнi населеных планет.... Аб гэта магатрах! Неспасцiжна для тых, хто раней не адчуваѓ, чалавечай мовай не растлумачыць. У гэты момант Людмiла адчувала яшчэ мацнейшыя эратычныя пачуццi. Дакрананнi асляпляльнага касмiчнага хлопца яе запаланiлi, а калi ён паклаѓ ёй руку на шыю, дзяѓчына адчула гарачую хвалю, якая падымаецца грудзей i запальвае нябесныя пачуццi. Хлопец усiм гiперплазменным целам адчуѓ яе стан, яго рукi сталi акуратна расшпiльваць сукенку, лазерныя зашпiлькi разыходзiлiся, агаляючы грудзей. Хваляванне дзяѓчыны ѓсё нарастала, вось "зорны хлопчык" раскрыѓшы рот з зiготкiмi, як сонечны дыск зубамi прытулiѓся да яе вуснаѓ. Людмiлу адразу кiнула ѓ жар, яе вусны пацёк нектар i стала незвычайна салодка. Яе здавалася, што лёгкiя iскрынкi прабеглi па валасах, гэта гнуткi, але хуткi язык юнака пракраѓся ёй за шчаку. Ён слiзгаѓ, выклiкаючы козыт, дзяѓчына павiскваѓ, яе вочы пашырылiся. Здавалася, паѓнаводная мядовая рака, з кiсялёвымi берагамi ѓлiваецца ѓ горла, дзяѓчына вiдавочна балдзела. Затым юнак адскочыѓ ад яе, потым выгнуѓся, яго доѓгi шурпаты язык дакрануѓся да грудзей. Ласкавае дакрананне энергетычнай субстанцыi ѓзбудзiла рубiнаѓ, прыпудраныя па бакамi тапазамi саскi. Яны разам набраклi, стаѓшы цвярдзей каменя. затым завiльгатнець. Зорка-хлопец актыѓна зарабiѓ, яго мова слiзгаѓ ад правай грудзiны робячы кругавыя рухi, да левай. Дзяѓчына смяялася ад шчасця, яе сэрца бiлася ѓсё мацней i мацней. Барабан адбiваѓ дроб, запал разгараѓся, Людмiла нават стала стагнаць. Ёй было вельмi магакласна, хацелася яшчэ i яшчэ. Затым па скуры сталi прабягаць хвалi, а валасы паднялiся тырчком.
   - А-аа! Да чаго добра! Гiперквазарна! - Шаптала упiваючыся яна. Але яе шэпт прымушаѓ, уздрыгваць нябёсы i паднiмаѓ буру ѓ акiян якiя верцяцца вакол яе ѓмiлаванага мiроѓ, з рознымi iншамiрцамi.
   - Зараз будзе яшчэ лепш! - Юнак з'ехаѓ па долу, яго мова слiзгануѓ па жываце, апускаючыся ѓсё нiжэй i нiжэй. Вось, нарэшце, ён намацаѓ адчувальны дыямент жаноцкасцi, затым паглыбiѓся ѓ увiльготнены каралавы грот Венеры. Жар, якi разлiѓся ѓнутры жывата, стаѓ i зусiм нясцерпным. Здавалася, ва ѓлоннi, разам вывяргаюцца тысячы вулканаѓ i перабiраюць лапкамi мiльёны казурак. Гэта было пакутлiва i разам з тым непаѓторна прыемна.
   - Ах! Якая ѓ цябе моцная мова! - Прахрыпела Людмiла. Яе пачуццi да таго абвастрылiся, што яна стала крычаць. Затым усё неба перад вачыма залiѓ суцэльны агонь, i дзяѓчына пагрузiлася ѓ свой першы ѓ жыццi, непаѓторны моцны i сладастрасны аргазм. Пры гэтым яе цела бiлася ѓ канвульсiях, улонне вырывала боскiя сокi. Хлопец, падобна, быѓ вельмi рады, што здолеѓ дабiцца такога ад сваёй напарнiцы, якую лiчыѓ багiняй. Калi яе крыкi змоѓклi, ён пачаѓ працаваць мовай, абуджаючы i варушачы вогнiшча запал. Полымя хутка падымалася, але цяпер дзяѓчыне было мала яго мовы, ёй хацелася большага.
   - Вазьмi мяне ѓсю цалкам! Я хачу аддацца поѓнасцю!
   Прамянiсты юнак кiѓнуѓ, яго мужчынскае дасканаласць велiзарнае i разам з тым хупавае прыйшло ѓ рух. Будзь ён чалавекам магчыма, Людмiла i спалохалася такiх памераѓ, але ён быѓ свяцiлам, вакол якога нават у момант самай цудоѓнай з усiх забаѓ якую толькi можна прыбумаць, круцiлася некалькi дзясяткам планет. Дзяѓчына нават падумала, што можа быць, мiльярды вачэй глядзяць на iх, ловячы кожны рух разгарачаных целаѓ. Як нi дзiѓна падобная думка выклiкала ѓ яе не збянтэжанасць, а яшчэ мацнейшы парыѓ запалу. Юная зорка падалася наперад, наканечнiк дзiды ѓвайшоѓ у скарбнiцу i выклiкаѓшы лёгкi стогн. Затым юнак акуратна, але энергiчна заварушыѓся, Людмiла падалася на сустрэчу, актыѓна дапамагаючы яму.
   - Як не добра, твая мова, а так яшчэ лепш! - Сказала яна. - Якi ён у цябе велiзарны i разам з тым далiкатны.
   Пасля таго як рытм рухаѓ паскорыѓся, дзяѓчына стала крычаць усё мацней i мацней. Яе воклiчы выклiкалi завiхрэннi ѓ атмасферы планет, а таксама моцны землятрус. Разам з тым, хваля наймацнейшых аргазмаѓ затапiла яе з галавой. Дзяѓчыне было настолькi дзiвосна, у галаве гулялi бравурныя маршы, а глыбiнi ѓлоння бушавалi ѓраганы, што яна была гатовая аддаць жыццё, каб яшчэ даѓжэй падоѓжыць гэтак салодкiя iмгненнi страсцi.
   Такi ж нявiнны ягня Георгiй адчуваѓ падобныя пачуццi, i колькi разоѓ ён ужо не разраджаѓся, узбуджэнне з яго не спадала. Наадварот кожны новы аргазм быѓ мацнейшы i працяглейшы за папярэднi. А калi ѓлiчыць, што сэксам ён займаѓся ѓпершыню, то i ѓражанняѓ у яго было вышэй за дах. Вось яго абляпiла адразу тры дзяѓчыны, яны ѓздзейнiчалi на яго зараз, гэта было жудасна прыемна. Мабыць i Людмiле вельмi хацелася, каб яе зараз авалодала трое мужчын, але яна саромелася. Паступова запал дасягнула сваёй кульмiнацыi, i калi мульты-гiпер-прынцэп-плазменныя целы яшчэ былi здольныя спраѓляцца з падобнай нагрузкай, то псiхiка ѓжо была вiдавочна перагружанай. За некалькi гадзiн спарвання яны перажылi не адну сотню, а то i тысячу аргазмаѓ, iм было нават занадта добра. Стваральнiкi светабудов безумоѓна перасягнулi новаваскрэшных смяротных. У iх гэта было ѓ мiльярд разоѓ страмчэй, так целы Супербогаѓ падзялiлiся на мiльёны выяваѓ i дарылi радасць свяцiлам не толькi чалавечых формаѓ. Нарэшце Марат Казей i Алiса Селязнёва павiнна быць, атрымаѓшы поѓнае задавальненне, пакiнулi гiперкасмiчную оргiю.
   А аголеныя, выдатны дзяѓчыны кiвалi iм наѓздагон, i ѓсмiхалiся жамчужнымi зубкамi. I трэслi голымi дынька грудзей з клубнiкамi саскоѓ.
   Юныя творцы светабудов не ведалi стомленасцi, але забава ѓвесцi ѓ грэх вернiкаѓ нявiнных нявiннiкаѓ iм крыху надакучыла. Жадалася чагосьцi яшчэ... Пагуляць, пакуражыцца. Тут Марат Казей, зноѓ з аблiчча найпрыгожага Юпiтэра-Геркулеса, размножанага на цэлае войска, павярнуѓся, стаѓшы як бы хлапчуком у сямiколерных шорцiках i прапанаваѓ:
   - А ведаеш... Вось калi чытаеш i вывучаеш зямную гiсторыю, часта думаеш, а ѓсё ж магло быць iнакш. Можна ж усё гэта капiтальна перайграць!
   Алiса Селязнёва, якая зноѓ памяняла аблiчча, цела стала як у двухнога тыгра, а галавы вежа танка IС-3, ахвотна пагадзiлася:
   - Безумоѓна, можна! Нават найцiкавая з iдэй!
   Марат Казей зацягнуѓся трубкай, якая выпускае замест дыму зiготкiя дыяментамi бурбалкi заявiѓ:
   - Дык вось адной з вечных спрэчак нашых продкаѓ, цi быѓ шанец у дзяржаѓ восi, выйграць Другую сусветную вайну, пры больш правiльнай ваенна-эканамiчнай палiтыцы, аператыѓна-стратэгiчным кiраваннi войскамi?
  Алiса хiхiкнула i адказала:
  - Для былога партызана i пiянера, тэма зразумела вельмi нават цiкавая, хоць я думаю табе брыдка думаць, што СССР сапраѓды мог прайграць.
  I дзяѓчына злосна тупнула босай ножкай.
   Марат Казей упэѓнена вымавiѓ:
   - Вядома ж, быѓ! Давай створым светабудову дублiкат ранейшага, i тамака зробiм некалькi паваротных кропак. Або напрыклад...
   Алiса Селязнёва перабiла:
   - Не! Дык не пойдзе! - У галавы вежы танка з'явiлiся дадаткова адразу тры рулi. Дзяѓчынка-Стваральнiца працягнула. - Я прыдумала, нешта i лепей i па-цiкавей!
   Марат Казей адразу ж здагадаѓся, усё ж ён таксама Творца Сусветаѓ. Усемагутны Юнак з усмешкай выказаѓ здагадку:
   - Хочаш усялiць у цела Гiтлера пападанца?
  Алiса Селязнёва, павялiчыѓшыся ѓ памерах, пацвердзiла:
   - Ты амаль угадаѓ! Але не толькi гэта .... Мая гульня цiкавей ... Простая як партыя ѓ шахматы!
  Мiльгануѓ сiлуэт Наташы Белай. Дзяѓчына падмiргнула членам сваёй каманды i пiскнула:
  - Будуць у нас i новыя гульнi!
   Марат Казей хiтра заѓважыѓ:
   - Я б не сказаѓ, як шахматы. У традыцыйнай шахматнай партыi колькасць фiгур, вядома, i можа павялiчвацца. У дадзеным выпадку поспех у вайне залежыць як ад мастацтва кiравання войскамi, так i ад эканомiкi. Апошняе можа нават у большай ступенi важна. Бо рана цi позна тактычныя iнавацыi вычэрпваюцца. Гiтлераѓцы перасталi дзiвiць рускiх i прайгралi. А апошнi раз здзiвiлi саюзнiкаѓ у Анддэрах, але ѓсё роѓна там у iх не было шанцаѓ. - Хлапчук-стваральнiк усяго, што можна прыдумаць прапанаваѓ. - Прагрэсара ѓкаранiць хочаш?
   Алiса Селязнёва ѓдакладнiла:
   - Двух прагрэсараѓ! Двух пападанцаѓ! Аднаго ѓ цела Сталiна, другога ѓ Гiтлера. Як гаворыцца няхай будзе ѓзаемная фора. Прыкладна ѓраѓнаваныя шанцы. Што зробiць гульню непрадказальнай...
   Марат Казей раптам прыняѓ аблiчча клоѓна i адказаѓ:
   - Не прадказальна... - званочка тоненька зазвiнелi. А голас хлапчука-Творцы стаѓ танюсенькiм. - Калi абодва пападанцы будуць роѓныя, то... У Гiтлера няма шанцаѓ, ведаючы, чаго можна чакаць ад яго Сталiн будзе гатовы да адбiцця ѓдару. Калi ѓ рэальнай гiсторыi фюрар прайграѓ, але амаль чатыры гады прабоѓтаѓся, то зараз ён садзьмуе куды хутчэй. Тым больш першапачаткова дзяржавам восi супрацьстаялi няроѓныя сiлы. А калi яшчэ i не будзе Перу-Харбар... - Клоун прыняѓ ружовае адценне i плаксiва вымавiѓ. - Няма занадта ѓжо прадказальна.
   Алiса Селязнёва пачухала сабе танкавыя дулiшчы кiпцюрастымi ластамi шчупальцаѓ i прапанавала:
   - У Гiтлера ѓсялiм больш развiтага i тэхнiчна падкаванага немца. А ѓ Сталiне будзе самы звычайны, звычайны савецкi генерал. Перавага пападанца ѓ загадзя слабейшы бок, наблiзiць шанцы да дынамiчнай раѓнавагi!
   Марат Казей звонка як Салавей-Разбойнiк свiснуѓ:
   - Ультрапульсарна! Ды гэта лагiчна! Цяпер зыход барацьбы не пралiчыць!
   Алiса Селязнёва ахвотна пацвердзiла, яшчэ рулi зазiхацелi ярчэй за золата.
   - Пападанцы самыя што нi на ёсць рэальныя асобы! Нiхто не будзе ведаць iх далейшы крокаѓ, а нам застаецца толькi рабiць стаѓкi! Але спачатку абярэм iндывiдаѓ для траплення.
   Марат Казей прапанаваѓ:
   - Стаѓкi зробiм яшчэ да выбару! Я пастаѓлю на Трэцi Рэйх!
   Алiса Селязнёва з ухмылачкай пасадзiла сама:
   - А я на СССР! - Дык вось баш на баш!
   Марат Казей прапануе ѓдакладнiць правiлы:
   - Цяпер я маю зносiны са Сталiным-пападанцам, а ты з Гiтлерам-пападанцам!
   Алiса Селязнёва пагадзiлася:
   - Вось менавiта! Толькi не перашкаджаць i не дапамагаць! Нi форы, i дадатковых цяжкасцяѓ, усё як у рэальнасцi!
   Марат Казей засмяяѓся:
   - Вось менавiта як! Бо жыць i дзейнiчаць яны будуць у тым сусвеце, якi мы з табой зараз створым. I што абавязкова будзе не такiм як у першапачатковай, у якой жылi нашыя продкi!
   Алiса Селязнёва пагадзiлася:
   - Вядома, будзе! Старых i старых стане менш i iх колькасць будзе паступова змяншацца, так каб у канчатковым вынiку ѓсе сталi б маладымi i прыгожымi!
  Наташа Белая, пакручваючы талiяй, пiскнула:
  - А я дзяѓчынка мiлая, з усiх бакоѓ прыгожая!
   Марат Казей скрывiѓ тварык:
   - А чаму не адразу?
   Алiса Селязнёва ахвотна патлумачыла хлапчуку:
   - Гэта ѓжо будзе не дубляж светабудовы. Адразу ж кiнуцца пападанцам у вочы. Амаладжэнне будзе адбывацца паступова, каб не аказаць вырашальнага ѓплыву на ход гiсторыi. А затым, калi пападанцы самi зменяць гiсторыю, фактар амаладжэння, i знiкненнi практычна ѓсiх хвароб ужо не гэтак кiдаецца ѓ вочы... Ды i цi мала што можа адбыцца. Можа, Сонечная сiстэма ѓляцела ѓ адмысловыя палi Сусвету якiя на бiялагiчныя арганiзмы дзейнiчаюць так што выклiкаюць амаладжэнне. Можа быць i такое вось навуковае тлумачэнне!
   Марат Казей пацвердзiѓ:
   - Гэта факт! I хапiць слоѓ! - Зрабiць сусвет-дублiкат для нас справа некалькiх iмгненняѓ. Вельмi руцiнная праца, усё роѓна, што дзiцяцi пляснуць формачку з пяску!
  Алiса Селязнёва згодна кiѓнула i нечакана заѓважыла:
  - Але гэта ѓсяго толькi гульня. А вось мне асабiста трэба будзе куды больш сур'ёзная i небяспечная мiсiя!
  Наташа Белая хiхiкнула i заѓважыла:
  - У матрыцы Гiпернэту ѓ прынцыпе не можа быць нiчога небяспечнага! Мы не можам загiнуць, а калi прайграем то толькi знарок!
  Алiса згодна кiѓнула:
  - Так! Але я буду дзейнiчаць не ѓ матрыцы!
  Марат Казей здзiвiѓся:
  - А дзе ты будзеш дзейнiчаць?
  Селязнёва заявiла з усмешкай:
  - Мне трэба будзе скакнуць праз кратавiну часу ѓ мiнулае планеты Зямля. I гэта мiсiя вельмi важная!
  Марат Казей пацiснуѓ плячыма i спытаѓ:
  - А хiба можна ѓносiць змену ѓ мiнулае? Што здарылася, тое ѓжо здарылася.
  Наташа Белая з гэтым пагадзiлася:
  - Калi памяняць мiнулае, то i будучыня змянiцца. А гэта ёсць не надта добра. Мы можам цi знiкнуць, цi стаць iншымi!
  Алiса Селязнёва цяжка ѓздыхнула i адказала:
  - Так... Але ѓ чым праблема - калi я не ѓмяшаюся, чалавецтва можа загiнуць у ядзернай вайне. А гэта не ёсць добра! Маё ѓмяшанне, гэта шанец захаваць цудоѓную будучыню!
  Марат Казей пагадзiѓся:
  - Я думаю Алiса ведае, што робiць! А што табе трэба?
  Госця з будучынi шчыра адказала:
  - Мне трэба будзе прымiрыць Захад i Усход. I найперш прадухiлiць грамадзянскую вайну ѓ Беларусi. А гэта вельмi важна!
  Марат Казей згодна кiѓнуѓ:
  - Гэта правiльна! Выратуй свет ад гiбелi!
  Алiса Селязнёва лагiчна прапанавала:
  - Я магу перамясцiцца туды без зброi, i без якiх-небудзь тэхналогiй. Але калi перастану, усё роѓна я чалавек далёкай будучынi мацнейшы i дасканалейшы за чалавека дваццаць першага стагоддзя. Так што пажадайце мяне поспеху!
  Наташа Белая агрэсiѓна вымавiла:
  - А я жадаю цябе ѓпэѓненай перамогi!
  Алiса Селязнёва кiѓнула i пацвердзiла:
  - Я буду бiцца з супернiкам, за будучыню Беларусi i Расii!
  Тут з'явiлася Машка Белая. Дзяѓчына заѓважыла:
  - Табе адной будзе вельмi цяжка Алiса! Можа, быць я з табою разам накiруюся?
  Алiса пакiвала галавой:
  - У мяне ёсць вопыт знаходзячыся ѓ мiнулым. Памятаеце мае прыгоды i Калi Герасiмава? А калi адразу дзве пападкi, то мы сапраѓды перакруцiм мiнулае i зменiм будучыню!
  Марат Казей злосна заявiѓ:
  - З ёй павiнен пайсцi мужчына, гэта значыць я!
  Алiса адмоѓна матнула галавой:
  - Ты Марат чалавек з мiнулага. I калi ты вернешся ѓ мiнулае, то станеш самым звычайным хлопчыкам гадоѓ чатырнаццацi. Я хаця б мець у мiнулым перавагi чалавека будучынi. I апынуся хай юнаку дзяѓчынай, але круты i дарослай, з вопытам больш за чатыры сотнi гадоѓ жыцця! Каго б я ѓзяла б з сабой ахвотна, дык гэтага Аркадзя Сапажкова. Але нажаль, пападанец у мiнулае можа быць толькi адзiн цi адна!
  Наташа Белая з гэтым пагадзiлася:
  - Мы i так рызыкуем усiм сваiм iснаваннем, i ѓ тым лiку будучыняй. Можа, быць лепей i Алiсе не iсцi туды?
  Дзяѓчына з будучынi запярэчыла:
  - Не! Вось якраз змянiць мiнулае i неабходна дзеля будучынi! I пачаць давядзецца з Беларусi. У ёй наспявае пагроза неабыякай грамадзянскай вайны i Алiса папросту абавязана выратаваць яе народ. А далей i ѓ Расii будуць дзеяннi!
  Маша Белая пагадзiлася:
  - Ну з Вышэйшымi сiламi Розуму Алiса!
  Марат i дзве дзяѓчыны ѓсклiкнулi:
  - Ды прыбудзе з намi Гiперсiла!
  Алiса пацвердзiла:
  - Ды застанецца Гiперсiла!
  I дзяѓчына зняла з сябе пояс i астатняе адзенне, застаѓшыся толькi ѓ лёгкiм бiкiнi. I босым ножкамi ступiла ѓ калiдор Гiпермартрыцы. Яе няѓмольная сiла панесла да кратавiны часу.
  Алiсе здавалася што яе ахапiла мяккая, цёплая хваля, i лiтаральна калыхаецца i вагаецца. I нясе па цячэннi.
  Алiса праспявала з натхненнем:
  Выдатнае далёка, не будзь да мяне жорстка,
  Не будзь да мяне жорстка, жорстка не будзь!
  Ад чыстага вытоку, у цудоѓнае далёка,
  У цудоѓнае далёка, я пачынаю шлях!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 8.
  Алiса Селязнёва аказалася ѓ горадзе дваццаць першага стагоддзя. У першую чаргу ноздры казыталi выхлапныя газы. А нюх у вечна дзяѓчыны вельмi адчувальны, лепш, чым у аѓчаркi. Алiса чула таксама вельмi добра. Была зiмовая ноч. Босыя ножкi дзяѓчыны ступалi па снезе. Дакладней ледзяной скарынцы асфальту. Гудзелi рэдкiя начныя машыны. Усё здавалася такiм спакойным.
  Не надта падобна на горад, у якiм бушавала рэвалюцыя. Хаця месцамi былi бачныя аскепкi, бiтае шкло, попел...
  Алiса здрыганулася i рушыла. Яна не баялася застудзiцца, ведаючы, наколькi ѓ яе ѓсё ж такi дасканалае палепшанае бiяiнжынерыяй цела. Дзяѓчына iшла хуткiм, iмклiвым крокам. Раптам ёй насустрач выскачылi мiлiцыянеры з мiгалкамi i дубiнкамi. Нядоѓга думаючы, яны накiнулiся на даволi рослую, з аранжавымi валасамi дзяѓчыну. Алiса ѓсмiхнулася i зрабiла крок iм насустрач.
  Мiлiцыянеры выхапiлi кайданкi i паспрабавалi заламаць Селязнёвай рукi, не занадта выразна лаючыся.
  Алiса ѓскiнула свае пярэднiя канечнасцi. I некалькi мiлiцыянераѓ адляцелi ад яе, нiбы адкiнутыя цунамi.
  Селязнёва з усмешкай вымавiла:
  - Я прыйшла з мiрам!
  Мiлiцыянты, лаючыся матам, выхапiлi пiсталеты. Алiса зразумела, што гэта сур'ёзна. I ѓдарыла босай нагой па руках. Яна правяла iмклiвую круцёлку рухаючыся ѓ дзесяць разоѓ хутчэй за алiмпiйскi чэмпiён па бегу, выбiваючы зброю.
  Мiлiцыянты гарлапанiлi ад болю, iм ламала косткi, гэтыя ножкi падобныя ѓдарам крышана. Алiса iх абясшкодзiла i вымавiла:
  - Я прыйшла з мiрам!
  У гэты момант яе пастараѓся таранiць аѓтазак. Алiса лёгка саскочыла i загадала:
  - Закрыйце вочы!
  Аѓтазак страцiѓшы кiраванне панёсся, рэзка паскорыѓшыся i ѓрэзаѓся ѓ сцяну, разбiваючы кабiну. Пасля чаго зацiх.
  Алiса адарвала замак i адчынiла дзверы. Дзяѓчына прагарлапанiла:
  - Выходзьце! Вы вольныя!
  Людзi - дзясятак маладых хлопцаѓ i дзяѓчат выскачылi з аѓтазака. Дзяѓчынка пакланiлася i прабуркавала:
  - Усё будзе добра! Усё будзе добра, я гэта ведаю!
  Палонныя мiлiцыяй людзi пачалi разбягацца. Адна дзяѓчына пакланiлася i вымавiла:
  - Вы багiня!
  Алiса з усмешкай адказала:
  - Магчыма, што так!
  Мiлiцыянеры з цяжкасцю паднiмалiся. Яны кланялiся Алiсе. Дзяѓчына ѓзяла i сунула iм сваю босую ножку. Вартавыя парадку станавiлiся на каленi, i цалавалi яе голыя падэшвы. Цалавалi са смакам i любоѓю.
  Алiса ѓзяла i праспявала:
  - У перамозе несмяротны iдэй камунiзму,
  Мы бачым будучыню нашай краiны...
  I Чырвонаму сцягу, чыстай Айчыны,
  Мы будзем заѓсёды бязмежна верныя!
  Мiлiцыянеры сталi танцаваць гапак. А потым пабеглi, кiнуѓшы дубiнкi, i зброю.
  Алiса рушыла далей, да яе прычапiлася дзяѓчына. Яна падмiргвала, i пыталася:
  - Вы агент ЦРУ?
  Алiса засмяялася i адказала:
  - Не я Джэмс Бонд, толькi ѓ спаднiцы!
  Дзяѓчына засмяялася i выклiкнула:
  - А мне не сумна зусiм, люблю агент нуль, нуль, сем!
  Алiса падмiргнула i спытала:
  - Як ваша iмя дзiця маё?
  Дзяѓчына адказала:
  - Акулiна!
  Алiса хiхiкнула i адказала:
  - Як у аповесцi Пушкiна "Паненка-сялянка".
  Акулiна з усмешкай заѓважыла:
  - Вы ѓ адрозненне ад гэтай паненкi не баiцеся хадзiць басанож.
  Алiса засмяялася, i падскочыла, перакруцiлася ѓ паветры i рушыла голай пяткай у руху ѓ лiхтарны слуп i зламала яго. Пасля чаго прачырыкала:
  - Басанож, толькi басанож,
  Пад лiпеньскi гром i пад шум прыбою...
  Басанож, толькi басанож,
  Танцаваць толькi нам з табою!
  Акулiна з гэтым пагадзiлася, i праспявала:
  - Ты ёсць дзяѓчына супер!
  Алiса пацiснула плячыма i заѓважыла:
  - Узiмку ѓ бiкiнi я занадта ѓжо кiдкая. Трэба было б апрануцца!
  Акулiна прапанавала:
  - Можа быць сходзiм у краму. Напрыклад, у Хiт?
  Алiса адзначыла з усмешкай:
  - Можна i ѓ хiт.
  Пачулася выццё сiрэн i зноѓ з'явiлiся мiлiцэйскiя машыны. Iх было шмат i з iмi некалькi аѓтазакаѓ. Алiса хiхiкнула i адзначыла:
  - Гэта за мной!
  Акулiна прапанавала:
  - Можа, зматаемся?
  Алiса пакiвала галавой:
  - Не ... Я гатова з iмi бiцца!
  Акулiна заѓважыла:
  - Iх шмат i ѓ iх аѓтаматы...
  Алiса пацiснула плячыма. На самай справе бiцца з цэлай армiяй унутраных войскаѓ рэзону не было. Што яна будзе забiваць беларусаѓ? Хаця яе ѓдарная моц гэта i дазваляла.
  Алiса схапiла Акулiну за руку i пацягнула за сабой. Адначасова Алiса вырашыла прымянiць гiпноз. Яе моцны, бiяiнжынерыi ѓзмоцнены мозг дазваляѓ гэта зрабiць.
  I мiлiцыянты перасталi яе бачыць... I сяброѓку таксама.
  Алiса бегла сабе i напявала:
  - Дэльфiн i русалка сюжэт гэтай песнi, сваё падказаѓ гiтара. Дэльфiн i русалка яны калi сапраѓды не пара, не пара, не пара!
  Дзяѓчына не паспявала за Алiсай i яе ногi не паспявалi перабiраць. Акулiна нават спатыкнулася.
  Алiса замарудзiла ход i адзначыла:
  - Спяшацца нам няма куды!
  Акулiна, задыхаючыся, адзначыла:
  - Асцярожней трэба. Я не такая хуткая як вы...
  Алiса пагадзiлася:
  - Ды трэба быць акуратней.
  I дзяѓчына перайшла на крок. Усё роѓна яе мiлiцыя не бачыла. Хоць адзiн з палiцыянтаѓ не гэтак адчувальны да гiпнозу падобна стаѓ вытарэшчвацца на яе.
  Алiса ѓзяла i босымi пальчыкамi ножак адарвала плiтку, i кiнула ѓ мiлiцэйскую машыну. Шкло лопнула, i палiцэйскi аслеп, ад паразы аскепкамi.
  Алiса паказала нос i адказала:
  - Не глядзi ты на мяне!
  I засмяялася ... Пасля чаго замерла, прымусiѓшы машыны прамчацца мiма. Бровы ѓ мiлiцыянера рассекла, але самi вочы, мяркуючы па ѓсiм цэлыя. Алiса нават падумала, цi варта ёй умешвацца? Не пакалець лiшнiх людзей, i будзь непрыкметнай. Ёй не варта даводзiць справу да касталомства. Але i бяззубай заставацца нельга. Вось на гэтай машыне едуць мянты якiя збiвалi жанчын.
  Алiса падмiргнула, i мiлiцэйская машына ѓрэзалася ѓ тэлеграфны слуп. I загарэлася.
  Дзяѓчынка з будучынi праспявала:
  - А жанчын бiць нельга паверце не,
  Вам ад Алiсы ѓжо прыйшоѓ адказ...
  Хто будзе бiць дубiнкай,
  Страсцю пакутуючы палкай,
  Будзе разбiты ѓ пух прах,
  У бурных Алiсы вершах!
  I дзяѓчынка паказала мову. Мiлiцыянеры выскоквалi з машын i беглi па вулiцы. Вось ужо i верталёт у небе закруцiѓся. Алiса засмяялася i праспявала:
  - Самавара-парахода-верталёт, ён пыхкае, дымiць i гарбату дае!
  I дзяѓчынка з будучынi шпурнула ѓ машыну босымi пальчыкамi ножак кавалачак плiткi. Яна разумела, што гэта не надта добры ѓчынак, але адчула ѓ сабе азарт.
  Верталёт атрымаѓ удар па антэне i страцiѓ кiраванне. Яму праѓда ѓдалося прызямлiцца. Але стукнуѓшыся аб асфальт мясасечка загарэлася. I мiлiцыянеры з палаю нiбы свечкi на каляды пачалi разбягацца. Дзяѓчынка паказала iм нос.
  Акулiна прапiшчала:
  - Ну ты i даеш!
  Алiса са смяшком вымавiла:
  - Я ѓсё магу i ѓсё здолею, пакiньце дурную задуму!
  I дзяѓчына паказала мову. I зноѓ пабегла, яе голыя ружовыя пяткi мiльгалi. I вось Алiса перавярнула ѓдарамi нагi яшчэ дзве мiлiцэйскiя машыны, у iх сядзелi тыя, хто збiваѓ у СIЗА дэманстрантаѓ.
  Пасля чаго Алiса праспявала;
  У небе не толькi жорсткасць пануе,
  Ёсць у iм паверце мары справядлiвасць...
  Прынцып святога кахання не забыты,
  Кiруе людзьмi высакароднасць i лiтасць!
  Дзяѓчына была настроена вельмi па-баявому. Прайграла ѓ скачку ѓдар, i яшчэ адна мянтоѓская машына перавярнулася. А потым i загарэлася.
  Алiса праспявала з захапленнем:
  - Увесь свет гвалту мы разроем,
  Да падставы, а затым...
  Мы новы, новы свет пабудуем-
  Хто быѓ нiкiм, той стане ѓсiм!
  Баявая скажам прама дзяѓчына гэтая Алiса... А мiлiцэйскi машын становiцца ѓсё больш i больш. I зноѓ круцяцца верталёты. Равуць сiрэны, абуджаючы горад. Такiя тут сутыкненнi.
  Але Алiсу мiлiцыянты не бачаць. Ён для iх неспасцiжная. Але бачна панiка сярод палiцыянтаѓ узмацняецца. Некаторыя мiлiцыянеры кiдаюцца адзiн на аднаго i малоцяць дубiнкамi.
  Алiса баднула голай пяткай i перавярнула чарговую машыну, агрэсiѓна прапiшчаѓшы:
  - Славiцца свабода камунiзму!
  Дзяѓчына поѓная вясёлага рызыкi. Яна проста пiсаная прыгажуня. Алiса хiхiкнула i прачырыкала:
  - Я вас разрываю на часткi!
  I ад яе ѓдару ѓжо якi раз перавярнулася мiлiцэйская машына. I закруцiлася локцем.
  Затым Алiса махнула рукой i ... Два верталёта сутыкнулiся разам, i загарэлiся.
  Дзяѓчынка праспявала са смяшком:
  - Я ваяѓнiца разумная, i ѓсiх разрываю!
  Пасля чаго ѓ Алiса заскакалi ѓ галаве крылатыя афарызмы;
  Будзь хоць крыху выкрутлiвай лiсой, калi не хочаш стаць заезджаным iшаком!
  Не вер палiтыкам, яны для выбаршчыка толькi мянташка здзiрае стружкi з дубоѓ!
  Хто не круглы дурань, той грош ператворыць у важкi пятак!
  У палiтыцы няма раднi, але ахвочых, падзялiць тваё па-братанску знойдуцца!
  У жыццi шмат гадасцей, але самае брыдкае, што калi жыццё падыходзiць да канца!
  Жадаеш стаць блiжэй да Бога, прыбi да крыжа малпе ѓ сваёй душы!
  Чалавек адбыѓся калi не ад малпы, то ва ѓсякiм разе перастаѓ быць малпай!
  Калi ты розумам малпа, то лiсiца цябе праглыне, нiбы драпежны ѓдаѓ!
  Няма нiчога бясконцага, акрамя часу, якi патрэбны палiтыкам, каб выканаць абяцанае!
  Калi шмат лаешся, то будзеш скуголiць пабiтым сабакам!
  Не вер таму ѓ каго чырвоная гаворка, i агонь чырвонага колеру здольны спалiць!
  Нават Бог не можа спрачацца з жанчынай, i выхаваць малпу да ѓзроѓню чалавечай культуры!
  Без кахання няма ѓсмешкi, калi толькi калi гэта не драпежны ашчэра палiтыка!
  Занадта доѓга кручаная ѓ аблоках, бяскрылы палiтыкi пралятае ѓ трубу!
  Дробная душа, заѓсёды мае амбiцыi гiганта!
  У дробнай душы, гiганцкая ганарлiвасць!
  Палiтык гэта зладзюжка якi пiша для сябе законы, i лiчаць краiну тэрыторыяй зоны!
  У палiтыка сем пятнiц на тыднi, але калi трэба выконваць абяцанае - надыходзiць юдзейская субота!
  Адзiнства гэта добра, калi толькi гэта не спарванне з палiтыкам!
  Палiтык гэта такая iстота, што хоча зрабiць з цябе авечку свiнскiмi метадамi!
  Свiнскiя метады палiтыкаѓ ператвараюць выбаршчыкаѓ у адбiѓную!
  Пры кiраѓнiку-свiннi жыццё не бывае тоѓстым!
  Зрабiць прэзiдэнтам свiнню - занадта тоѓста!
  Жадаеш стаць прэзiдэнтам, лавi ѓдачы моманты!
  Кiраѓнiк, якi лiчыць выбаршчыкаѓ за бараноѓ - тыповая свiння!
  Бог гэта не толькi ѓсемагутнасць, але i яшчэ i гатоѓнасць пайсцi на крыж, дзеля блiжнiх!
  Кiраѓнiк, якi доѓга сядзiць на троне, выклiкае прасяданне дзяржавы!
  Малады лiдэр, як свежы конь, стары, нiбы з разбiтымi капытамi кабыла!
  У сродках дасягнення Чароѓных вышынь, палiтык сам сатана!
  Палiтык Бог толькi ѓ адным, у прыдумленнi апраѓданняѓ, чаму яго перадвыбарныя абяцаннi былi так па-д'ябальску праваленыя!
  Палiтык як пiва, добры толькi ѓ халодным выглядзе i на стале!
  Палiтык салодкi прамовамi, але горкi асадак ад iх зусiм не пiѓны!
   У палiтыка толькi тады з вуснаѓ праѓда, калi ён перакручвае сам сябе!
  Палiтык каб хоць крыху заладзiцца Бажаством распiнае выбаршчыка па поѓнай!
  Нават мядзведжая сiла не ѓратуе, калi ты розумам калода!
  Лiса гэта такi звер, што i са льва спусцiць тры шкуры!
  Палiтык тады наймацнейшы, яго выбаршчыкаѓ слабы розумам!
  Палiтык таму зыходзiць мёдам, каб выбаршчык зусiм не распляваѓ!
   Моцна атрымае дубiнкай, той, у каго ѓ галаве пiлавiнне!
  Дуб цар дрэѓ, дубовая башка ператварае ѓ тым больш любога пня!
  Дуб устойлiвы да гнiлi, дубовая галава поѓная пылу!
  Калi ты пень, то табе хоць кол на башцы чэшы!
  Невядомасць страшыць, але вядомае, часам прымушае проста баяцца!
   Веды нараджаюць упэѓненасць нават калi цяжка, няведанне разгубленасць нават калi лёгка!
  Баязлiвец не той, хто баiцца, а хто адвага выхаваць у сабе лянуецца!
  Страх гэта слабасць, адвага сiла, але бойся ѓ сабе дэбiла!
  Хто дазваляецца сябе вадзiць за нос, рызыкуе заблудзiцца сярод трох соснаѓ!
  Прымушае хадзiць па крузе бясконцае глупства, з абнуленай кемлiвасцю!
  Не бяда калi не высахла малако на вуснах, горш, калi чэрствасць у сэрцах!
  Чорны хлеб мiласцi, горкая соль пакаяння!
  Мёд з вуснаѓ палiтыка, прыцягвае тых, у каго малако на вуснах не абсохла!
  Палiтык гэта не злодзей у законе, гэта злодзей якi выдае законы!
  Палiтык абяцае салодкае жыццё, вылiвае мёд з вуснаѓ, але лапкi ѓ яго лiпкiя як у мухi!
  Красамоѓны палiтык, п'явак упiваецца ѓ кашалёк выбаршчыка!
  Чаму маѓчанне золата, таму што яго аплачваюць!
  Якая самая вялiкая рэч на свеце? Гара выдадзеных палiтыкам абяцанняѓ!
  Палiтык хоча грошай i ѓлады, гатовы парваць любога на часткi!
  Палiтык гэта ѓ першую чаргу лiс, не заѓсёды яркi вонкава, але заѓсёды круцiць хвастом!
  Палiтык рады напоѓнiць ваш кашалёк, толькi аднымi пустымi абяцаннямi!
  Палiтык толькi ѓ адным сумленны, калi кажа - мы, дык свайго я ѓ яго ѓжо няма!
  Чаго больш, чым атамаѓ у сусвеце? Лiчын i масак палiтыкаѓ!
  Што палiтык робiць ахвотней за ѓсё - ачышчае кiшэнi выбаршчыкаѓ!
  Палiтык не заѓсёды стаѓ, але яго абяцаннi заѓсёды павеюць тухляцiнай!
  У палiтыка на тыднi сем пятнiц, але слухаць выбаршчыкаѓ заѓсёды выходны!
  Хто быѓ раней за ѓсё? Палiтыкi, бо яны стварылi хаос!
  Не вер у крутасць палiтыкаѓ-пеѓняѓ, яны заѓсёды спяваюць з чужога голасу лiсiцы!
  Калi палiтык вылiваецца салаѓём, значыць, фанаграму яму вырабiла лiса!
  Хутчэй за рак на гары засвiшча, чым палiтык выканае абяцанае, не чырванеючы!
  Палiтык падобны з начной феяй, толькi звычайна абдзiрае клiентаѓ у дзённы час!
  Чым палiтык падобны на сабаку, калi шмат брэша, то сапраѓды ручны i мае гаспадара!
  Тыя за каго галасуюць сэрцам, часта аказваюцца ѓ выбаршчыкаѓ у пячонках!
  Палiтык як гарэлка, выбаршчык пячонкай адчуе, што яна смаленая!
   Палiтык выварочвае мазгi нiбы гарэлка, толькi ѓ адрозненнi яе поѓны каламуты!
  Палiтык любiць напусцiць туману, з празрыстай мэтай узбагацiцца!
  У палiтыка шмат абяцанняѓ, але яшчэ больш адгаворак у выпадку iх невыканання!
  Палiтык гэта лiсiца, але часцей за шэрай масцi!
  Палiтык з дубоѓ здымае стружкi, i збiвае па-свiнску жалуды!
  Калi палiтык гаманкi як пiла, то з выбаршчыка дакладна зробiць пня!
  Палiтык любiць казаць пра Бога, таму што сам ён сатана!
  Палiтык хiтры як д'ябал, але анёл у раздачы абяцанак!
  Палiтык любiць хрысцiцца, але яго рукi заѓсёды цягнуцца да кашалька!
  Аддаѓшы голас красамоѓнаму палiтыкану, рызыкуеш потым харкаць крывёй!
  Звычайна людзi выбiраюць памiж катамi ѓ мяшку, ваѓкамi ѓ авечай шкуры, i лiсiцай з пратухлым сырам!
  Калi палiтык выканаѓ сваё абяцанне, паглядзiце на гару, цi не свiшча на ёй рак!
  Лягчэй павесiць калабка, чым прымусiць палiтыка выканаць абяцанае!
  Толькi ѓ адным палiтык паслядоѓны - у пошуках выгады ва ѓласную кiшэню!
  Палiтык мяняе паплечнiкаѓ як пальчаткi, толькi рукi ад гэтага ѓ яго становяцца яшчэ бруднейшымi!
  Палiтык гэта такая жывёла, што з выбаршчыка робiць аленя!
  Палiтык калi не воѓк у авечай шкуры, дык тыповы баран!
  Палiтык, якi не лiс, то баран, цi алень!
  Палiтык, можа наабяцаць горы, але пасля яго толькi разграбаеш завалы!
  Не спяшайцеся галасаваць за пеѓня, вас жа ён i задзяѓбе з вантробамi!
  Дыктатар, гэта лiсiца, на троне льва, у атачэннi бараноѓ!
  Не хочаш апынуцца аленем, будзь сам хоць крыху лiсой!
  Выйграе выбары той, хто дарма крумкач не лiчыць!
  Галасаваць можна i сэрцам, толькi без розуму, адаб'е пераможца мазгi!
  
   Палiтык гэта лiсiца якая аддае перавагу сыр зялёнага як колер даляра колеру, ад тых хто лiчыць крумкач!
  Жонка не рукавiца, як пальчаткi станеш мяняць, то сапраѓды спынiшся ѓ адмарозку, ад гарачых прыгод!
   Генiяльныя хлопчыкi робяць куды больш адкрыццяѓ, чым пасрэдныя старыя iнструкцыi!
   У юнацтве ѓ сэрцы агонь, у галаве адкрыцця, а ѓ вынiку перамога!
   Шлях да поспеху не заѓсёды прамы, але не трывае сагнутай у пакоры спiны!
   Палiтык згiнаецца ѓ паклон, каб вышэй задраць нос!
   Палiтык кланяецца, каб потым нагнуць выбаршчыка!
  Палiтык гатовы носам зямлю рыць, каб адказнасць перад выбаршчыкамi пахаваць!
  Усё немагчымае, магчыма ѓ нашым свеце, i жыць паверце вельмi складана, нiбы ѓ працяжнiк!
   Ишак з мяшком золата, лепш праб'е крапасную сцяну, чым мамант са сталёвым таранам!
   Палiтык з залатымi вуснамi, ператварае выбаршчыкаѓ у iшакоѓ, з залатым мяшкамi дароѓ!
   Хто наймацнейшы звер? Вядома iшак нагружаны мяшком золата! Лiсiца абпалiць жоѓты колер здрады i залатых манет дараѓ!
   Палiтыкi часта махаюць чырвонымi сцягамi, дзеля жоѓтага колеру манет, што бяруць з кiшэняѓ выбаршчыкаѓ, не чырванеючы!
   Чырвоныя прамовы салодкагучных палiтыкаѓ пралiваюць горкiя слёзы мацi, чые сыны згiнулi ѓ крывавай сечы!
   Хто абяцае залатыя горы не варта i ламанага меднага шэлега!
   Палiтык пятляе як заяц, круцiцца як лiсiца, але пры выпадку перагрызе выбаршчыку горла як воѓк!
  Палiтык любiць лiчыць грошы ѓ чужой кiшэнi, але раскашэльваецца як правiла толькi на хабары!
  Палiтык хiтруе з выбаршчыкам як лiсiца з пiражком, толькi з'ядае пад апладысменты!
  Палiтык здымае з выбаршчыка стружку залатым разаком серабрыстых прамоѓ, салодкагучных катаѓ!
  Дуб доѓга гарыць у агнi, але хутка ламаецца ад палымянай гаворкi палiтыка!
  Часам самая вялiкая праблема краiны, малы розум кiраѓнiка!
  Балюча на троне, велiзарная праблема для дзяржавы!
  Палiтык часта папяровы тыгр, i iкластая лiсiца, ён народжаны для подлых гульняѓ, i на хiтрасцi падыходзiць!
  Палiтык не заѓсёды поѓны кашалёк, якога ѓсе любяць, але заѓсёды кiшэнны кашалёк, якi сумленне губiць!
  Чалавек любiць зелянiну ѓ кiшэнi i мары на канапе, толькi грошыкi ѓ тумане, калi ты жывеш у нiрване!
  Палiтык ахвотна быкуе, але ахвотна арэ, хоць прыараць выбаршчыка iмкнуцца з усiм запалам бадлiвай каровы!
  Палiтык што гуляе на нянавiсцi да блакiтных, не счырванее калi зацягне выбаршчыка ѓ азадак!
  Палiтыкi пад чырвонымi сцягамi не чырванеюць ад сораму, пралiваючы пунсовую кроѓ!
  У свеце ты цi шэры воѓк цi белая авечка, цi сытая лiса цi з'едзены заяц, а ѓ палiтыцы нездарма, тыран наводзiць дэмакратыi глянец!
  У палiтыка воѓчыя звычкi, лiсiчны нораѓ, але ѓ глыбiнi душы ён усё роѓна шакаладны заяц, толькi зусiм неядомы для выбаршчыкаѓ!
  Чым з вялiкiм запалам палiтык абяцае, тым хутчэй выбаршчык адубее ад чакання!
  Палiтык падобны на прастытутку, шмат працуе мовай, але задаволiць можа толькi iнтэлектуальнага iмпатэнта!
  Чым адрознiваецца палiтык ад прастытуткi? У прастытуткi клiент заѓсёды мае рацыю, у палiтыка выбаршчык вечна трапляе ѓ няёмкае становiшча!
  Палiтык крыкам певень, амбiцыямi арол, хваткай каршун, прагнасцю варона, але ѓсё роѓна бяскрылы!
  Палiтык часта розумам як бот, але абувае выбаршчыка вар'яцка!
  Абуць палiтык можа любога, але пасля гэтага выбаршчык басяк па жыццi!
  Палiтык запускае руку ѓ ваш кашалёк, калi ѓзмоцнена хрысцiцца, i ставiць падножку, становячыся на каленi!
  Чаму вернiкаѓ называюць авечкамi, iх стрыгуць прайдзiсветы, у якiх няма нiчога святога!
  Калi будзе ты авечкай, будзеш век хадзiць босы, калi будзеш ты казлом, дык застанешся аслом! Калi розумам ты чалавек - то шчаслiвым будзеш век!
  Сапраѓдная лiсiца ѓ палiтыцы здольна не толькi авечку скаблiць, але i са льва спусцiць тры шкуры!
  Мужчына абавязаны жанчыну прапусцiць, але там, дзе яна не трапляе ѓ сiтуацыю, дзе патрабуе не жаночае цярпенне i мужчынскую мужнасць!
  Самы непатапляльны той, хто ѓ ратнай справе не сякерна майстэрскi, i меркаваннем не палена!
  Калi жанчына юрлiвая як котка, то ѓ яе мужа - мышы ѓ галаве!
  Самыя светлыя iдэi змрачнеюць ад ценявой палiтыкi, пры iх увасабленнi!
  Жанчына хiтрая як лiсiца, i рулiць нават iльвом, калi ѓ мужчыны меркаванне пеѓня!
  Бог можа ѓсё, толькi перасягнуць жанчыну ѓ запытах, Ён нямоглы!
  Жанчына, каб не быць праглынутай мужчынам як удавам, павiнна мець джала кобры!
  Чалавек ва ѓсiм можа быць падобны да Творцы, толькi перайманне па-малпу яго не фарбуе!
  Чалавек можа перасягнуць Усемагутнага Бога, толькi ѓ ганарлiвасцi, ды i то калi iнтэлектуальна створаны пiтэкантрапам!
  Жанчына не хоча быць курыцай, але яе iдэал мужчыны - певень!
  У жанчыны-лiсiцы сапраѓды ваѓчыная хватка на мужчын-баброѓ!
  У палiтыцы як у лесе, калi ты дуб злопае свiння, калi заяц зжарэ лiсiца, калi асёл - спусцяць тры шкуры!
  Чым ярчэй жанчына, тым больш яна лiса!
  У шэрых людзей, не хапае шэрага рэчыва ѓ мозгу, яркiх асоб, шэрае ѓ башцы ѓ вялiкай колькасцi!
  Шэры мужчына як воѓк самотны, i як заяц не мае спакою!
  Калi палiтык вялiкая лiсiца, то львiная доля яму забяспечана!
  Лiсiца-палiтык у выбаршчыка-вароны адбiрае магчымасць катацца як сыр у алеi!
  Менш зорак на небе, чым тлумачэнняѓ Святога Пiсання!
  Кат у чырвоным балахоне, справядлiвей, палiтыка з красамоѓствам!
  У ката завостраная сякера, у палiтыка вострае слова, першы зносiць галаву, другi капае на мазгi!
  Секчы галовы часам гуманней, чым капаць на мазгi!
  Калi дазваляць палiтыкам капаць сабе на мазгi, будзеш iрваць валасы ад прыкрасцi!
  Прамовы палiтыка як вада, для прамывання мазгоѓ!
  У чым палiтык самы вялiкi Бог, у тым, што творыць беззаконьне!
  Палiтык заѓсёды глядзiць на выбаршчыка як на асла лiсiным поглядам, каб прыараць!
  Жанчына любiць сваё беднае цела агаляць, каб апрануцца багацей!
  Басанож жанчына хутчэй абуе мужчыну, нават калi ён не зусiм бот!
  Голай жаночай пяткай, прасцей раскруцiць мужчыну на модныя боцiкi!
  Каб здабыць сабе модныя туфлi, жанчына павiнна добра "абуць" мужчыну!
  Жанчына, якая не ѓмее своечасова агалiць ножку, застанецца "абутай" навек!
  Занадта часта гледзячы на голыя жаночыя ногi, мужчына рызыкуе "абуць", сябе да стану басякi!
  Каб не застацца навек басячка, трэба ѓмець своечасова скiнуць туфлi!
  Босая ножка дзяѓчыны, лепш, чым кiрзавы бот акупанта!
  Самая моцная браня не выстаiць, перад далiкатнай скурай, чароѓнай дзявочай падэшвы!
  Жанчыны вельмi спрытна лезуць у кашалёк мужчыны босымi нагамi!
  Самая лiпкая частка жаночага цела для залатых манетак, босыя ножкi i аголеная грудзi!
  Трэба жанчыне часам скiнуць абутак, каб не стаць на каленi перад патрэбай!
  Босы нагой прасцей паставiць мужчыну на каленi!
  Своечасова босая, век не босячка!
  Басанож жанчыне прасцей забрацца на залатую вяршыню!
  Ты мужчына бот, калi не любiш жаночых ног!
  Жанчына са стройнымi нагамi, прымусiць сагнуцца мужчыну ѓ павазе!
  Босыя пальчыкi ножак, лоѓчэй ручак, калi жанчына здабывае манеты з кiшэнi "абутага" мужчыны!
  Спрытней жанчына запiхвае мужчыну пад абцас, босы ножкай!
  Шлях да сэрца мужчыны прасцей прыгажунi пратаптаць босымi нагамi!
  Босыя ножкi дзяѓчынак, больш чэпкiя пры ѓздыме ѓ Эверэст мужчынскага сэрца!
  Разуѓшыся, жанчыне лягчэй перасекчы пустыню мужчынскага абыякавасцi!
  Будзеш туп як бот, трапiш па абцасах нават басячкi!
  Пакуль Алiса вымаѓляла падобныя афарызмы, мiлiцыянеры канчаткова перадралiся i каля сотнi iх машын, згарэла i разбiлася.
  Алiса праспявала з захапленнем:
  Чакае перамога, чакае перамога! Тых, хто прагне кайданы разбiць! Чакае перамога! Чакае перамога! Мы здолеем дыктат перамагчы!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 9.
  Пакуль Алiса хулiганiла, каралi мiлiцыянтаѓ у адным з паралельных светабудов таксама адбылiся адхiленнi ад рэальнай гiсторыi.
  Падарожнiца ѓ часе Наташа Белая, выпадкова таксама ѓмяшалася. Аднаго маладога лётчыка Люфтвафэ пашкадавала, i падхапiла яго сiлавым падхватнiкам, калi той выпадкова разбiѓся ад тэхнiчнай няспраѓнасцi. I трэба ж атрымаецца, што iм аказаѓся Ханс-Ёахiм Марсэль, уладальнiк некалькiх рэкордаѓ авiяцыi. Уключаючы шэсцьдзесят адзiн самалёт збiты за месяц, i семнаццаць самалётаѓ за дзень. I першы нямецкi лётчык якi перавысiѓ бар'ер у сто пяцьдзесят збiтых самалётаѓ.
  Прычым яго дасягненнi былi пацверджаны англiчанамi, i нiхто столькi самалётаѓ саюзнiкаѓ не збiваѓ.
  Так што Наташа Белая выратавала зусiм выдатную асобу, якая вяла рэальныя баi i стала сапраѓдным феноменам. Але здавалася б што нават такi фенаменальны ас не ѓ сiлах у адзiночку змянiць ход вайны.
  Але справа не толькi ѓ колькасцi, але i ѓ якасцi. А Марсэль здолеѓ збiць самалёт з самiм Мантгомеры, i ѓслаѓлены ангельскi генерал загiнуѓ. Гэта прывяло да зрыву аперацыi "Паходня", якая была адкладзена не нявызначаны час. Дакладна таксама, як i высадка амерыканцаѓ у Марока. Што таксама вельмi iстотна. Але самае галоѓнае Гiтлер паспеѓ адчуць, што пад Сталiнградам рускiя намышляюць наступ з флангаѓ i паспеѓ распачаць прэвентыѓныя меры. У вынiку чаго фрыцы прыкрылi слабыя месцы i змаглi ѓ канцы лiстапада адбiць савецкi наступ.
  I тым самым утрымалiся пад Сталiнградам i на Волзе. Досвед Ржэѓска-Сычоѓскай аперацыi паказаѓ, што, калi фашысты гатовыя, яны здольныя адлюстроѓваць наступ праѓзыходных па колькасцi савецкiх войскаѓ.
  Ангельцы сталi наступаць пазней, калi войскi Роммеля былi ѓжо гатовыя да адбiцця атакi. I сам Роммель вярнуѓся з водпуску. У вынiку чаго атака ангельцаѓ доѓжылася пятнаццаць сутак i была адбiтая з каласальнымi стратамi.
  
  Нягледзячы на тое, што немцы ѓтрымалi фронт, Гiтлер аб'явiѓ татальную вайну i мабiлiзацыю. Выпуск узбраенняѓ у Трэцiм Рэйху рэзка ѓзрос. А авiяналёты з боку саюзнiкаѓ рэзка зменшылiся. Фрыцы сталi збiраць сiлы для новага наступу.
  Марсэль перавысiѓ колькасць збiтых самалётаѓ у трыста, i стаѓ першым лётчыкам i ваяром Люфтафэ атрымаѓшым паѓторна Рыцарскi Крыж Жалезнага крыжа са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. А ѓ лютым 1943 года колькасць збiтых Марсэлем самалётаѓ дасягнула пяцiсот, за што ён быѓ узнагароджаны спецыяльна зацверджанай з гэтай нагоды ѓзнагародай: Рыцарскiм Крыжам Жалезнага Крыжа з залатымi дубовымi лiстамi, мячамi i дыяментамi. Стаѓшы першым узнагароджаным гэтым ордэнам.
  Марсэль стаѓ сапраѓднай легендай i яго баялiся, як агню. А можа, нават i мацней, чым полымя.
  У снежнi Сталiнград быѓ канчаткова ѓзяты немцамi пад кантроль. I фашысты сталi рыхтаваць новы наступ. У атацы павiнны былi прыняць удзел i "Тыгры", i "Пантэры", i "Фердынанда". Выкарыстоѓваючы працоѓную сiлу з Афрыкi i працу зняволеных у тым лiку i габрэяѓ. Пагрозы прайграць вайну ѓ Трэцяга Рэйха пакуль не было i габрэяѓ масава не нiшчылi. А значыць i працоѓнай сiлы пабольш. I выпускаюцца i танкi, i самалёты, i iншая тэхнiка.
  Брытанiя i Амерыка фактычна пусцiлi вайну супраць Трэцяга Рэйха на тормазы. Тым больш вельмi моцна iх даставалi падводныя лодкi. Якiя палявалi ваѓчынымi зграямi i тапiлi мноства караблёѓ.
  Гiтлер таксама ѓзмацнiѓ i Роммеля, танкамi i авiяцыяй. I вось фашысты ѓ канцы красавiка пачалi наступленне ѓ Егiпце. На гэты раз больш паспяховае, i ѓ вынiку яго, англiйскiя войскi аказалiся цалкам разгромленымi. I гэта было поѓнае паражэнне iмперыi льва.
  Фашысцкiя войскi ѓступiлi ѓ Палестыну, i прарвалiся да Iрака. I заадно ѓзялi пад кантроль Суэцкi канал. I прасунулiся, захоплiваючы Кувейт. I iншыя нафтавыя свiдравiны. I гэта было вельмi агрэсiѓна i крута.
  А канцы траѓня пачалося наступленне вермахта на Волзе, з прасоѓваннем на паѓднёвым кiрунку.
  Гiтлераѓцы спрабавалi прарвацца да Каспiйскага мора, i захапiць Астрахань. Гiтлер у дадзеным выпадку абраѓ самы ѓразлiвы кiрунак для Чырвонай армii i самы эфектыѓны.
  У баях прыняѓ удзел i танк "Леѓ". Але дадзеная машына валодаючы занадта вялiкай вагай у дзевяноста тон, не занадта добра сабе паказала. I яе забракавалi. Затое нядрэнны быѓ i Фоке-Вульф. А ѓ канцы чэрвеня на ѓсходнi фронт прыбылi Марсэль. Яго з'яѓленне было нiбы пранеслася камета. I цэлая маса збiтых савецкiх самалётаѓ. Да канца лiпеня Марсэль давёѓ колькасць збiтых самалётаѓ да тысячы i атрымаѓ за гэта Вялiкi Крыж Жалезнага Крыжа, узнагарода якая была да гэтага, толькi ѓ Германа Герынга, за Францыю i не надта заслужаная. Марсэль вельмi баявы хлопец, i Гiтлер яго любiѓ. Такi лётчык аказаѓся: проста неспасцiжны феномен.
  Гiтлераѓцы выйшлi да Каспiйскага мора адрэзаѓшы Каѓказ па сушы. А Турцыя ѓзяла i адкрыла другi фронт у Закаѓказзе. I Чырвонай армii стала яшчэ цяжэй.
  I немцы сталi прасоѓвацца ѓздоѓж узбярэжжа Каспiйскага мора. I фашысты прасоѓвалiся з вялiкiм поспехам. I да канца верасня, немцы ѓжо ѓступiлi на тэрыторыю Азербайджана. I там такiя баi закiпелi.
  Сталiн загадаѓ наступаць у цэнтры, кiнуѓшы туды ѓсе свае сiлы... Немцаѓ удалося нават пацяснiць, рашуча прарваѓшы фронт. Прыйшлося фашыстам часова прыпынiць наступ, i кiнуць у бой новыя сiлы. Але перавага ѓ сiлах адбiлася.
  Гiтлераѓцы адбiлi наступленне савецкiх войскаѓ, i працягнулi зiмой наступаць на Каѓказе. I яны ѓжывалi найноѓшы рэактыѓны самалёты, новых мадэляѓ.
  А Марсэль ужо перавысiѓ дзве тысячы збiтых самалётаѓ. За што быѓ узнагароджаны, новай узнагародай дыяментавай зоркай Рыцарскага крыжа Жалезнага крыжа, са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
  А пад Баку ѓжо такiя баi, вельмi жорсткiя.
  Баявыя дзеяннi паказалi, што жанчыны: зусiм не слабое звяно i ѓмеюць нядрэнна бiцца. I несцi пры гэтым менш страт, чым мужчыны. Ваяѓнiцы бiлiся i ѓ пяхоце, босымi ножкамi шлёпаючы па гарачых пясках пустынi Сахара. I асвоiлi танкi. Выпрабаваѓшы "Тыгр", у баях з Брытанiяй.
   Зрэшты, нядрэнна б'юцца i савецкiя дзяѓчаты на СУ-100.
   Хаця становiшча Расii i здаецца безнадзейным. Але ваяѓнiцы разам з Лiзаветай ваююць нiбы арлiцы.
   Кацярына нацiскае босымi пальчыкамi ножак на рычажок. Пасылае снарад якi прабiвае гiтлераѓскую машыну Е-50 у борт i раве:
   - За вялiкi чырвоны i барвовы камунiзм!
   Алена таксама лупанула з гарматы выкарыстоѓваючы голую, хупавую ножку. Яна сапраѓды ѓразiла танк супернiка.
   Дзяѓчынка прачырыкала:
   - За маю цудоѓную Расiю!
   Эфрасiя агрэсiѓна заѓважыла, ведучы вельмi трапны агонь:
   - Слава нашай Айчыне!
   I таксама выкарыстоѓвае босыя, точаныя ножкi.
   Савецкая машына вельмi моцная i баявая. А страляе практычна трапна.
   СУ-100 здольная прабiць Е-50 у борт. Але дзяѓчыны нават у iлоб яе прабiваюць пападаючы ѓ заману цi ѓсутыч. I дзiвяць метал наскрозь.
   Лiзавета, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, стрэлiла ѓ супернiка. I прачырыкала:
   - З блакiтнага ручайка...
   Кацярына таксама пальнула, на гэты раз нацiснуѓшы на рычажок пунсовым саском i прабуркавала:
   - Пачынаецца рака...
   Алена, агрэсiѓна выскаляючыся, i шыпячы, выдала:
   - Ну, а сяброѓства пачынаецца...
   I голай пяткай таксама нацiснула на рычажок.
   Эфрасiя прабуркавала, ведучы агонь па непрыяцелю:
   - З усмешкi!
   Дзяѓчыны працуюць на СУ-100 вельмi актыѓна. I разбураюць варожую тэхнiку.
   А на подступах да Бака пiянеры рыюць акопы. Тут хлопцы розных нацыянальнасцей. Шмат у прыватнасцi i светлых галовак мiльгае. Ёсць i рыжыя i чорныя i русыя дзецi.
   Адно iх аб'ядноѓвае: вера ва ѓрачыстасць камунiзму i босыя ножкi. Зразумела, што не ва ѓсiх падчас вайны ёсць абутак, i таму ѓ знак салiдарнасцi ѓсе дзецi фарсяць голымi, круглымi пятачкамi. Зiма ѓ Закаѓказзе даволi мяккая, i калi рухаешся i працуеш рыдлёѓкамi холаду не такiя i страшныя.
   Дзецi працуюць з энтузiязмам, i спяваюць:
   Узвейцеся вогнiшчамi, сiнiя ночы,
   Мы пiянеры - дзецi працоѓных...
   Наблiжацца эра светлых гадоѓ,
   Клiч пiянераѓ - заѓсёды будзь гатовы!
   Клiч пiянераѓ - заѓсёды будзь гатовы!
   I вось зноѓ гучыць сiгнал трывогi. Хлопчыкi i дзяѓчынкi скачуць на дно акопа. А зверху ѓжо пачынаюць iрвацца снарады: працуе варожая артылерыя.
   Пашка з прасiла Машку:
   - Ну, ты думаеш, мы ѓстоiм?
   Дзяѓчынка ѓпэѓнена адказала:
   - Устоiм хоць раз, у самы цяжкi час!
   Пiянер Сашка лагiчна адзначыѓ:
   - Наш гераiзм непахiсны.
   Хлопчык пастукаѓ голай падэшвай па камянях. Мабыць, хлапчук набiѓ сабе самавiтыя мазалi.
   Дзяѓчынка Тамара заѓважыла:
   - Мы будзем змагацца не ведаючы страху,
   Мы будзем секчыся не кроку назад...
   Хай густа прасякнута крывёю кашуля -
   Больш ворагаѓ звярнi вiцязь у пекла!
   Хлопчык Руслан, пiянер з чорным валасамi, адзначыѓ:
   - Мiнуць стагоддзi, надыдзе эпоха,
   У якой не будзе пакуты i хлуснi...
   За гэта бярыся да апошняга ѓздыху -
   Служы сваёй Радзiме, ты ад душы!
   Хлопчык Алег, худзенькi i бялявы прачырыкаѓ, вершы:
   Няма не згасне зоркi,
   Погляд сакалiны, арлiны...
   Голас народа звонкi
   Шэпт прыцiсне змяiны!
  
   Сталiн жыве ѓ маiм сэрцы,
   Каб мы не ведалi смутку,
   У космас адчынiлi дзверцы,
   Зоркi над намi зiхацелi!
  
   Веру ѓвесь свет прачнецца,
   Будзе канец фашызму...
   I заззяе Сонца,
   Шлях асвяцiѓшы камунiзму!
   Хлопчыкi i дзяѓчынкi дружна заапладзiравалi.
   Але вось ужо ляцяць рэактыѓныя штурмавiкi i скiдаюць бомбы. I гэта агрэсiѓны заход.
   Алег i Сашка паднялi рагатку i запусцiлi прэзент смерцi. I бочачка ѓразiла гiтлераѓскi штурмавiк.
   Дзяѓчынка Наташка праспявала:
   - Камсамол не толькi ѓзрост,
   Камсамол мой лёс!
   Пакорым я веру космас,
   Будзем жывыя назаѓжды!
   Ахмед хлопчык пiянер з Азербайджана з усмешкай адказаѓ:
   - Ты яшчэ не камсамолка Наташка!
   Дзяѓчынка злосна тупнула босай ножкай i адказала, пявуча;
   Побач з бацькамi, з песняй вясёлай,
   Мы выступае за камсамолам...
   Наблiжацца эра светлых гадоѓ,
   Клiч пiянераѓ - заѓсёды будзь гатовы!
   Клiч пiянераѓ - заѓсёды будзь гатовы!
   Алег таксама тупнуѓ босы, дзiцячай ножкай i зароѓ:
   Мацней молат сцiснi пралетарый,
   З тытана рукой ламаючы ярмо...
   Мы праспяваем нашай Радзiме тысячу арый,
   Прычым святло нашчадкам, дабро!
   Дзецi ѓ захапленнi. I сапраѓды, немцы адбамбiлi, i толькi адной дзяѓчынка асколак трапiѓ у босую, круглую, ружовую пятачку.
   Пiянерка ѓскрыкнула, але тут жа прыкусiла губу.
   I вось яны падрыхтавалiся адбiваць атаку. I ѓжо iдуць танкi з фашыстамi. Рухаюцца грозныя Е-100. Такiя магутныя i небяспечныя машыны.
   У iх такая абарона. Што не праб'еш нi з аднаго ракурсу. Не пад адным кутом не праб'еш. Адзiны шанц - гэта разбiць гусенiцы.
   Дзецi гатовы да бойкi, i махаюць босымi ножкамi. Вось яны на дроце штурхаюць пад гусенiцы фашыстам пакеты з самаробнай узрыѓчаткай. Тая спрацоѓвае i разбурае каткi танкам армii Роммеля.
   I гэта грозна выглядае.
   Сашка пiшчыць:
   - Слава камунiзму!
   Хлопчык Пашка страляе разам з Алегам з рагаткi i верашчыць:
   - Пiянерам слава!
   Хлопчык Руслан разам з дзяѓчынкай Суфiр падцягвае дротам мiну пад немца i крычыць:
   - Слава СССР!
   Дзецi з Азербайджана i рускiя хлопцы ваююць. Загарэлыя, худзенькiя, басаногiя пiянеры, супраць каласальнай армады танкаѓ.
   Дзяѓчынка Тамара тупае хупавай, маленькай, босай ножкай i прамаѓляе:
   - Слава Расii слава!
   Пiянер Ахмет пацвярджае, ведучы агонь па супернiку:
   - Мы разам дружная сям'я!
   Хлопчык Рамзан, рыжанькi азербайджанец пацвярджае, падбiваючы машыну:
   - Са слове мы сто тысяч Я!
   Дзецi дружныя... Вось i армянская дзяѓчынка Азатуi, таксама спрытна пры дапамозе дроту перакладае выбухны пакет пад гусенiцу фашыста, i пiшчыць:
   - СССР сям'я народаѓ!
   Iншая армянская дзяѓчынка Агас, кажа:
   - Не сагнемся па фашызме:
   I босымi пальчыкамi ножак падцягнула дзяѓчынка дрот. Многiя азербайджанскiя i армянскiя дзецi маюць светлыя валасы, i iх не адрознiць ад славянскiх дзяцей, якiх таксама шмат. Хто ад немцаѓ сышоѓ далей, iншыя рускiя сем'i сялiлiся ѓ Азербайджане яшчэ i пры царах.
   На Каѓказе шмат славян. Шмат змешаных пар. Ды i дзецi звычайна больш светлыя валасы маюць чым iх бацькi. А славяне-хлопцы загарэлi так, што не адрознiш ад мясцовых. Тым больш што дзецi звычайна больш падобныя, чым дарослыя.
   Так што iнтэрнацыянальны савецкi батальён з хлопчыкаѓ i дзяѓчынак змагаецца, i ѓсе яны адзiныя, i вельмi падобныя. Iх голыя пятачкi, мiльгаюць пры руху.
   I сноѓ дзецi дасылаюць прэзенты смерцi. Шамiль i Сярожка абодва хлопчыкi-пiянеры, цягнуць дрот. I вось нямецкi Е-50 спыняецца з прабiтай гусенiцай.
   Хлопчыкi хорам спяваюць:
   Саюз непарушны, рэспублiк свабодных,
   Згуртавала не грубая сiла, не страх...
   А добрая воля людзей адукаваных,
   А сяброѓства i розум, i смеласць у марах!
   I дзецi ѓ захапленнi. Усмiхаюцца белымi, роѓнымi зубкамi. I яны шчаслiвыя, хаця iм i пагражае гiбель.
   А немцы пруць. Падбiтыя танкi страляюць з гармат i страчаць кулямёты.
   Некаторыя нямецкiя машыны забяспечаны гранатамётамi i вельмi небяспечныя.
   Хлопчык Максiмка i дзяѓчынка Зара з Азербайджана i яны ѓпiраючыся босымi ножкамi падцягнулi мiну пад супернiка i падбiлi фашысцкага мастадонты.
   I прааралi ва ѓсю глотку:
   - За СССР!
   Дзецi такiя вясёлыя.
   Пiянеры Абас i Уладзiмiр таксама выкарыстоѓваю зброю. У дадзеным выпадку катапульту i разбiваюць гiтлераѓцу гусенiцу Е-75. Пасля чаго хлопчыкi праспявалi:
   - За велiч планеты пад покрывам камунiзму!
   Алег i Абдула таксама пiянеры розных народаѓ, але з адзiным сэрцам, таксама запускаюць узрыѓчатку. Здзiѓляюць Е-100 i спяваюць...
   Мы адкрылi нацыям планеты,
   У космас шлях, да нябачаных мiроѓ...
   Гераiчнасць подзвiгi апеты
   Каб сцерцi навечна смерцi шнар!
  
   Пад Святым сцягам Расii,
   У свеце, сяброѓстве, шчасцi i каханнi...
   Стануць людзi ѓсёй зямлi шчаслiвейшыя,
   Пякельная цемра развеецца ѓ далечынi!
   Баявыя тут дзецi...
   Абдуррахман i Святлана - азербайджанскi хлопчык i дзяѓчынка з Беларусi разам нацягнулi дрот i падбiлi фашысцкi танк. I праспявалi:
   - Вялiкае iмя святой Расii,
   Ззяе над светам - як сонечны прамень...
   Я веру ѓ адзiнстве мы станем шчаслiвей,
   Пакажам народам усiм правiльны шлях!
   Дзецi вельмi адважныя. I гiтлераѓцы проста ѓ шоку ад такога ѓпартага, i лютага супрацiву.
   Абудуррахман гэта пiянер, атрымаѓ асколкам у голую падэшву. Прабiла мазолiстым паверхню дзiцячай ножкi.
   Хлопчык прашыпеѓ:
   - А мне балюча!
   Святлане таксама трапiла ѓ круглую пятку, i падрапала плячо. Але дзяѓчынка прашыпела:
   - Пiянераѓ не зламаць!
   Азiм i Колька таксама таранiлi нямецкую машыну.
   Хлопчыкi навялi пры дапамозе дроту i праспявалi:
   Працiѓнiк падступны пайшоѓ у наступ,
   Але веру не здрыганецца, савецкi народ...
   Ворага чакае разгром i забыццё,
   А слава Расii мацней заквiтнее!
   Ворага чакае: разгром i забыццё,
   А слава Расii мацней заквiтнее!
   Дзецi адважныя i не згiнаюцца. I яны жадаюць выйграць. I спяваюць, i ваююць.
   Немцы нясуць вялiкiя страты. Праѓда ѓ асноѓным у iх разбiты гусенiцы i каткi. А гэта не смяротна.
   Горш пiянерам, якiя трапiлi ѓ палон.
   Хлопчыка Абдулхамiда, калi ён трапiѓ у палон, гiтлераѓцы паднялiся на прэнг. Уставiлi босыя ногi пiянера ѓ калодку, i сталi на крукi вешаць гiры. А затым распалiѓ агонь. I голыя пяткi пацана лiзаѓ агонь. А на спiну абрынуѓся пуга. Бiлi доѓга. А затым сталi фашысты ламаць распаленымi абцугамi рэбры.
   Хлапчук, памiраючы пад катаваннямi, калi яму паламала чырвонае ад спякота жалеза рэбры, заспяваѓ:
   Берлiн ужо амаль пад нашай уладай,
   У бiноклi бачым пракляты Рэйхстаг...
   Спадзяюся, хутка будзе мiр i шчасце;
   Якi апiшу ѓ сваiх вершах!
  
   Расiя камунiзм светам адкрыла,
   Яна сям'ёю стала людзям усiм.
   Але сунуѓ Вермахт да нас свiное рыла,
   I кроѓ зараз фантанам плёскае з вен!
  
   Што фюрар забыѓся ѓ нас выпадкова,
   Жадаѓ здабыць зямелькi i рабоѓ!
   Пайшоѓ фашызм з паходам вельмi далёкiм -
   I вось кашмар рэальны, пякельных сноѓ!
  
   Просты хлопец хлопчык басаногi,
   Нядаѓна чырвоны гальштук павязаѓ.
   Жадаѓ ён мiр пабудаваць сам без бога,
   Але з неба раптам выкiнуѓся напалм!
  
   Прыйшлося бегчы на фронт, нам самаволкай,
   Нiхто не хоча, браць такiх юнакоѓ!
   Але справiѓся дзяцюк-баец у вiнтоѓкай,
   Годным аказаѓся шлях бацькоѓ!
  
   Змагалiся дзе i хiтрасьцю, i сiлай,
   А слабасць таксама горкая нажаль...
   Таварышам прыйшлося капаць магiлы,
   Страгаць у мароз хваёвыя труны!
  
   Я пiянер прывык зараз да пакут,
   У разведку iшоѓ босы, гурба хрумстаѓ.
   Магчыма за нявер'е пакаранне,
   Што Iсуса ведаць я не хацеѓ!
  
   Але што такое тры гадзiны Галгофы?
   Тры гады з лiшкам працякло войны!
   У любым селiшчы плачуць горка ѓдавы,
   Як паляглi ѓ могiлкi краiны сыны!
  
   Я выжыѓ, быѓ кантужаны, паранены куляй,
   Але на шчасце сам застаѓся на нагах!
   Нямеччыны мы сапраѓды абавязак вярнулi,
   Тым фашызм растаптаны намi ѓ прах!
  
   Я памужнеѓ, але ѓсё яшчэ хлапчук,
   Вус не прабiѓся, але ѓжо тытан!
   Ды дарослы, i мабыць нават занадта,
   Бо сэрца стала цвёрдым як метал!
  
   Зорка героя - вышэйшая ѓзнагарода.
   Сам Сталiн мне яе павер, уручыѓ!
   Сказаѓ: з такiх як ты прыклад браць трэба,
   Куюць байцы да дзвярэй у Эдэм ключы!
  
   Але сягоння адкладзi храбрац вiнтоѓку,
   Вазьмi ты, абцугi, молат i працуй!
   Пабудуй з дрэва паруснiк i лодку,
   I самалёт ствары, каб птушкай уверх!
  Але нягледзячы на ѓсю масавую гераiчнасць пiянераѓ i ваяроѓ Чырвонай Армii, Баку загiнула. I фашысты захапiлi ѓвесь Каѓказ.
  Сталiн быѓ моцна напалоханы, i прапанаваѓ Гiтлеру перамiр'е. Фюрэр занепакоены выведвальнымi дадзенымi, што ЗША i Брытанiя распрацоѓваюць атамную бомбу, i перамагаюць Японiю, вырашыѓ пачаць вялiкi наступ на Захадзе.
  Было заключана перамiр'е. СССР згаджаѓся вярнуць Трэцяму Рэйху ѓсiх ваеннапалонных, i пастаѓляць бясплатна вялiкую колькасць сыравiны, на патрэбныя Вермахта.
  Гiтлер з гэтым пагадзiѓся. I з вясны 1944 года, пачаѓся вялiкi наступ фашыстаѓ у Афрыцы. Гiтлераѓцы, ужо кантралюючы поѓнач прасоѓвалiся на поѓдзень. I адначасова працягвалi падводную вайну. На поѓднi фашысты прасоѓвалiся паспяхова. Адначасова гiтлераѓцы рушылi i на Усход. Прасунуѓшыся, яны праз Iран, i амаль без супрацiву захапiлi Iндыю. I захапiлi не без поспеху вялiкiя тэрыторыi. Так што фашысты рэальна тут атрымалi поспех.
  А 3 лiстапада 1944 гады ѓ дату выбараѓ прэзiдэнта ЗША раптам высадзiлiся ѓ Брытанii i яе захапiлi. I гэта быѓ паспяховы ход. I гэта вельмi нават аказалася крута. I ѓсяго толькi за адзiн тыдзень захапiлi яе. I вельмi крута гэта атрымалася. У баях прыняѓ удзел i танк "Пантэра"-2, якi быѓ больш дасканалы i лепш узброены. Але яшчэ мацнейшым апынуѓся танк "Леѓ"-2. У iм Паршэ ѓпершыню ѓ нямецкiм танкабудаваннi размясцiѓ рухавiк i трансмiсiю адным блокам i папярок, а каробку перадач размясцiѓшы на самым маторы. Вышыня корпуса знiзiлася, а вежа была меншых памераѓ i вузейшай. У вынiку вага машыны паменшыѓся, а рухавiк наадварот быѓ больш магутны ѓ 1000 конскiх сiл.
  Так што танк Леѓ-2 апынуѓся шокам для ангельцаѓ, i самым лепшым на той момант.
  Брытанiя капiтулявала. I зараз фашысты перавялi вайну супраць ЗША. Амерыканцы змаглi ѓ танкабудаваннi зрабiць, толькi "Першынг", якi быѓ слабейшым за нямецкiя машыны. I толькi "Звышпершынг" яшчэ мог неяк змагацца з немцамi. Але ѓ фрыцаѓ ужо магутная серыя "Е". I сiлы няроѓныя.
  Сорак пяты год прайшоѓ у марскiх бiтвах. Гiтлераѓцы ажыццявiлi аперацыю "Iкар". I таксама захапiлi Грэнландыю.
  Але не так гэта i проста, дастаць Амерыку за акiянам. Але нямецкiя войскi выкарыстоѓваюць падводныя лодкi на перакiсы вадароду. Якiя вельмi хуткiя, па форме падобныя да глыбакаводных рыб, i лiтаральна выбiваюць амерыканцаѓ на моры. I гэта зразумела ЗША не фарбуе. А частка нямецкiх войскаѓ засяроджана ѓ Аргентыне i Бразiлii. I яны адтуль пачалi напаѓзаць на поѓнач. I гэта вельмi крута. Фашысты зацiскаюць ЗША. Новыя танкi серыi "Е", вельмi моцныя i з iмi немагчыма справiцца. Новы танк серыi Е-50 пры вазе ѓ 65 тон атрымаѓ лабавую браню ѓ 250-мiлiметраѓ таѓшчынi пад нахiламi, i бартоѓ у 170-мiлiметраѓ i таксама з вялiкiмi нахiламi. I гармата ѓ 88-мiлiметраѓ у 100 ЭЛ што вынiшчае амерыканскi танкi без найменшых праблем.
  Разбураюць фашысты ЗША. I ѓжо да восенi сорак шостага года захапiлi ѓсю Канаду. А за восень была захоплена i Мексiка. I ѓ ЗША пачалася панiка. I вось зiмой сорак шостага i сорак сёмага года, ужо i Аляска, i трэць тэрыторыi Амерыкi захоплена. Вясна, гэта вырашальная стадыя дабiвання амерыканцаѓ.
  Марсэль быѓ вельмi паспяховым лётчыкам. I вось пасля трэцяй тысячы збiтых самалётаѓ яму ѓручылi Брыльянтавую зорку Рыцарскага Крыжа Жалезнага Крыжа з залатым дубовым лiсцем мячамi i дыяментамi.
  У Трэцiм Рэйху зацвердзiлi яшчэ i шостую ступень Рыцарскага Крыжа Жалезнага Крыжа з плацiнавым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi, таму хто дасягне тысячы збiтых самалётаѓ, або такой жа колькасцi разбiтых танкаѓ.
  У дадзеным Рыцарскiм крыжы павiнна было начэплена не менш за сотню дыяментаѓ, i ён быѓ бы буйней, чым iншыя Рыцарскiя крыжы. Так што ѓзнагарода не толькi атрымлiвалася ганаровая, але i дарагая.
  Альбiна i Альвiна ляцяць па небе. Збiваюць сабе самалёты янкi i напяваюць скрозь зубы:
  - Прыгожыя дзяѓчаты,
  Вялiкiя сяброѓкi...
  Бы грозныя хлопцы -
  I класныя патугi!
  Альбiна пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак навяла авiяцыйную гармату, лупанула па амерыканцы i пiскнула:
  - Агеньчыкi вясёлых вачэй!
  I падмiргнула напарнiцы. Тая зрэзала свайго вiзавi. Разнесла супернiка ѓ дробныя трэскi, выкарыстоѓваючы босыя пальчык ножак, i прачырыкала:
  - За камунiзм i нашы слаѓныя перамогi!
  Альбiна паправiла напарнiцу, збiваючы самалёт янкi:
  - За арыйскi камунiзм!
  I абедзве дзяѓчыны разрагаталiся.
  I яны атрымалi шостую ступень Рыцарскага крыжа, збiѓшы больш за тысячу самалётаѓ кожная.
  А Марсэль збiѓ яшчэ чатыры тысячы самалётаѓ, i атрымаѓ Брыльянтавую зорку Рыцарскага Крыжа Жалезнага крыжа з плацiнавым дубовым лiсцем атрымаѓ, i мячамi i дыяментамi. Амерыканцы ад яго лiтаральна разбягалiся.
  Тым часам вайна працягвалася. Амерыканцы вiдавочна прайгравалi, лепшаму па тэхнiцы i вывучцы ворагу, ды яшчэ выкарыстоѓвалага замежныя дывiзii.
  Толькi "Звышпёршынг", мог прабiць нямецкi Е-50 у борт. Балазе гармата i калiбра ѓ 90-мiлiметраѓ i даѓжынёй ствала ѓ 73 ЭЛ. Але затое хуткастрэльнасць усяго чатыры стрэлу ѓ хвiлiну супраць дванаццацi ѓ нямецкага Е-50, i вага пяцьдзесят тон для рухавiка ѓ 500 конскiх завялiкi. Ды i браня недастатковая. У лоб нямецкага асноѓнага мастадонты амерыканцаѓ усё роѓна не прабiваѓ. А быѓ у фрыцаѓ яшчэ i Е-75 з гарматай калiбра 128-мiлiметраѓ i таѓшчынёй бартавой бранi ѓ 210-мiлiметраѓ пад нахiламi, з яшчэ лепшай абаронай i рухавiком у 1500 конскiх сiл.
  Так што з самага пачатку ЗША прайгравалi. Толькi танк Т-93, дакладней самаходка вагой у дзевяноста тры тоны, i таѓшчынёй лабавой бронi ѓ 305-мiлiметраѓ i гарматай у 155-мiлiметраѓ магла змагацца з нямецкiм мастадонтамi ѓ лоб.
  Але хадавыя якасцi дадзенай самаходкi былi няважнымi, як i хуткастрэльнасць. I немцы яе знiшчалi авiяцыяй.
  Так што амерыканцы ѓ цэлым не мелi поспеху, i безнадзейна прайгравалi.
  I нямецкiя войскi падыходзiлi ѓсё блiжэй i блiжэй да Нью-Йорка i Вашынгтона.
  Трумэн стаѓ малiць Гiтлера аб мiры.
  Але фюрар хацеѓ толькi без усялякiх умоваѓ поѓнай капiтуляцыi. Вашынгтон быѓ акружаны. I гiтлераѓцы пачала штурм сталiцы ЗША.
  Марсэль атрымаѓ за пяць тысяч збiтых самалётаѓ адмысловую ѓзнагароду: Вялiкая дыяментавая зорка Рыцарскага крыжа жалезнага крыжа са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. I гэта крута.
  Танкавы экiпаж Герды ваяваѓ за светлае заѓтра. I без лiшнiх праблем перамагаѓ.
  Дзяѓчына нават стала страляць не толькi босымi пальчыкамi ножак, i пунсовымi саскамi грудзей. I гэта выдатна дапамагала.
  Шарлота таксама пальнула нацiснуѓшы лалавымi саскамi на кнопку джойсцiка i праверашчала:
  - Велiч камунiзму ѓ тым, каб быць не рыбай, а кiтом!
  Крысцiна, ведучы агонь, нацiскаючы на кнопкi джойсцiка, адзначыла:
  - А мы немцы i пабудуем найвялiкшы з камунiзмаѓ!
  Магда, страляючы малiнавымi саскамi па супернiках, агрэсiѓна выдала:
  - Самы светлы камунiзм! Толькi ѓверх, нi кроку ѓнiз!
  Герда босымi пальчыкамi ножак навёѓшы гармату, i перавярнуѓшы трапным стрэлам амерыканскую гаѓбiцу, пацвердзiла:
  - За арыйскi камунiзм!
  Пасля падзення Вашынгтона, Амерыка неѓзабаве капiтулявала. I адбылося гэта 4 лiпеня 1947 года.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 10.
  Алiса ѓ тым паралельным светабудове зразумела таксама выконвала мiсiю. Але зараз яна ѓ Беларусi. I ёй нешта трэба рабiць. А Алiса дзяѓчына вельмi хорт.
  Праблукаѓшы ноч па Менску, узяла i нядоѓга думаючы адправiлася на вакзал. Дзе яе таксама не бачылi. I ѓзяла i заснула, кручаная ѓ касмiчных аблоках. Даѓно ѓжо Алiса не спала, i трэба сабрацца з сiламi для дужання. Тым больш калi ѓ сне да цябе прыйдуць твае сябры.
   Алiса Селязнёва спала як немаѓля. Ёй снiѓся такi выдатны сон, што яна прачнулася, шкадуючы аб страчаным iмгненнi асалоды. Селязнёва падцягнулася i нiбы рыбка выплыла з пакоя. Лётаць для яе стала настолькi натуральным, што яна ѓжо не думала па iншым сваiм жыццi. Наташа Белая выйшла ёй на сустрэчу.
   -Да заняткаѓ яшчэ дзве гадзiны можа, ты папоѓнiш калекцыю сваiх прычындал?
   Алiса пляснула рукамi:
   -Так, я зусiм забылася, мне трэба набыць чароѓную палачку.
   Наташка Белая здзiвiлася:
   -Палачку? А навошта, гэта што, твой фетыш цi артэфакт?
  Селязнёва хiхiкнула, тупаючы босай ножкай:
   -Не! Ды няѓжо ты не чытала Гары Потэра?
  Сямiкаляровая па прычосцы Наташка Белая засмяялася, i яе зубкi былi як жэмчуг:
   -Упершыню чую пра яго. Хаця не, адзiн з настаѓнiкаѓ i трохгаловы мядзведзь казалi, што на Зямлi вельмi папулярная казка пра маленькага чараѓнiка. Але, я яе не чытала.
   -Так ведай, у яго была такая вось! - Алiса Селязнёва развяла рукi - чароѓная палачка i з яе дапамогай ён тварыѓ вялiкiя справы.
  Яе пышная напарнiца праверашчала:
   -А разумею, табе патрэбен акумулятар магiчнай магутнасцi, разам з чароѓным артэфактам. Ну што ж, я памагу табе набыць яго. Але ѓ выглядзе палачкi ён сустракаецца рэдка. Звычайна аддаюць перавагу кольцы. Гэта i зручней i выкарыстоѓваць значна лягчэй.
   Наташа Белая паказала сваю руку.
   -Гэты пярсцёнак я купiла ѓ крэдыт, бо сапраѓдныя чароѓныя камянi вельмi дарагiя. Гэта казачны агат. Але я не самая выбiтная чарадзейка. Табе я думаю, патрэбен вядзьмарскi дыямент, а ён стаiць цэлае стан.
   Алiса Селязнёва ѓздыхнула:
   -А ѓ мяне няма нi цэнта.
  Наташка Белая суцешыла напарнiцу:
   -Не хвалюйся, па-першае, усiм пачаткоѓцам даюць крэдыты, а па-другое, нам плацяць стыпендыю, а асаблiва адораным выплачваюць каралеѓскi ганарар. З тваiмi здольнасцямi я думаю, ты хутка даможашся прызнання i грошай.
  Алiса Селязнёва здзiвiлася:
   -А што, тут у вас ёсць кароль?
  Наташка тупнула босай ножкай i пацвердзiла:
   -Вядома. Ён жыве прыкладна за сто мiль адсюль. Вы можаце да яго смела падысцi, праѓда, ён не ѓ ладах з суседзямi, але мы чараѓнiкi не даем успыхнуць маштабнай вайне.
  Госцi з будучынi стала цiкава:
   -Якiмi сiламi кароль размяшчае?
  Напарнiца з усмешкай адказала:
   -Не самымi малымi, у яго ёсць драконы, вялiзныя дыназаѓры i бронтазаѓры, лятучыя лебедзi-маманты i многае iншае. Але галоѓная сiла кожнага караля, гэта баявыя чараѓнiкi.
  Алiса скептычна заѓважыла:
   -А як жа зоркалёты, гарматы, танкi, самалёты? Больш сучасная i эфэктыѓная тэхнiка?
   Наташа Белая цяжка ѓздыхнула:
   -Гэтай тэхнiкай яны не карыстаюцца. На гэтай планеце i ѓ значнай частцы сусвету ѓсю тэхнiку замянiла чараѓнiцтва.
  Селязнёва пагадзiлася:
   -Зразумела, затым тэхнiка, калi па ѓзмаху рукi можна разбурыць горад цi пабудаваць палац.
  Наташка са смяшком заѓважыла:
   -А ты малайчына, разумееш. I ѓсё ж некаторыя вучнi майструюць тэхнiчныя самаробкi. Вось я, напрыклад, мару збудаваць гравiтацыйныя крылы. Я не ведаю, як у цябе гэтак выдатна атрымлiваецца, але я лётаю дрэнна. А вось з дапамогай антыгравiтацыi можна развiваць субсветлавую хуткасць.
  Алiса ѓхмыльнулася, выскалiѓшы зубкi:
   -А звышсветлавую?
  Сяброѓка ахвотна адказала:
   -Таксама, калi канструкцыя будзе цяжэйшай i дасканалай. Але гэта вельмi небяспечна, лётаць на такiх хуткасцях без выхаду ѓ гiперпрастору. Можна распляскаць або згарэць. Праѓда, з дапамогай загавораѓ падарожнiчаць значна хутчэй i больш бяспечна. Але для гэтага патрэбен спецыяльны медальён, а яго выдаюць толькi тым, хто скончыѓ школу.
  Алiса з вялiкай доляй прыкрасцi ѓ голасе, пабулькала:
   -Шкада, я б хацела наведаць iншыя мiры. Але хопiць размоваѓ. Дзе можна атрымаць крэдыты?
  Наташка Белая ахвотна адказала:
   -У цэнтральным казначэйстве, яно знаходзiцца ѓ верхнiм падвале школьнага замка.
  Госця з будучынi прабуркавала:
   -У верхнiм склепе, пацешна!
   Алiса Селязнёва засмяялася. Паветра было прасякнута чараѓнiцтвам. Яна павольна парыла спачатку па калiдорах, потым памiж лесвiц, вiтаючы рукамi пацешных звяркоѓ, намаляваных на партрэтах. Тыя адказвалi ёй вясёлымi воклiчамi, статуi таксама прыйшлi ѓ рухi, нiбы жывыя кiбаргi. Гэта моцна нагадала, што нешта падобнае на фiльм пра Гары Потэра. Толькi сам замак быѓ нашмат большы, маляѓнiчы, блiскаючы вытанчанай раскошай i багаццем золата з магiчнымi камянямi, а партрэты i статуi разнастайней, вычварней. У яе з'явiлася не добрае прадчуванне, нiбы нехта за ёй назiрае. Яна толькi дадала хуткасцi, як яе на сустрэчу вылецеѓ Аляксей Цяцераѓ:
   -Марш вампiраѓ! - Са смехам вымавiѓ ён. Пракруцiѓшы ѓ паветры пятлю, узяѓ юную фею за руку.
  Хлопчык прабуркаваѓ:
   -Хочаш купiць кольца?
  Алiса пiскнула:
   -А як ты здагадаѓся?
  Леха суцэль лагiчна заѓважыѓ:
   -Усе новенькiя гэтага жадаюць. Яшчэ нiводная дзяѓчына не адмовiлася ад такога артэфакта.
   Тут Алiса заѓважыла на шыi ѓ Аляксей Цецерука вялiкi медальён серабрыстага колеру.
  Дзяѓчынка прабуркавала:
   -Вось якая класная ѓ цябе рэч. З яе дапамогай ты можаш наведваць iншыя мiры i планеты.
  Лёшка засмяяѓшыся, вымавiѓ:
   -Якая ты хуткая Алiса. Усяго дзве хвiлiны павучылася ѓ школе, а цябе так i цягне на подзвiгi. А ты ведаеш, што на iншых планетах можа быць вельмi небяспечна. Страшныя монстры, якiя дыхаюць плазмай пачвары, а самае галоѓнае злыя ведзьмакi i чараѓнiкi шныраюць па мiрах i зорным сiстэмам. А ты яшчэ такая зялёная, не ѓмееш карыстацца магiяй.
  Селязнёва даволi кiѓнула:
   -Затое здольная. Я хачу атрымаць крэдыт, дапаможаш мне?
  Хлопчык крутнуѓся дзвярэй:
   -Без праблем.
  I Лёшка памчаѓся, нiбы ашалелы верабей па паветры.
   Школьны банк знешне быѓ не замецены, размяшчаючыся ѓ пашчы дракона. Зубы пачвары зiхацелi як алмазы, а вочы ззялi пякучымi рубiнамi. За сталом у перасоѓным крэсле сядзела падобная на пчолку банкiрка. Яе паласатае брушка адлiвала каралам, бэзавыя палоскi прыгожа глядзелiся на авальным целе. Праѓда ѓ адрозненне ад пчалы, яе фiзiяномiю вянчала паѓназубая ѓсмешка чэшырскага ката:
   -Мы рады вiтаць нашага новага клiента. Жадаеце адкрыць рахунак цi ѓзяць крэдыт?
   Алiса патрэсла пустыя кiшэнi:
   -Нажаль, я не магу адкрыць рахунак. Вось калi б узяць крэдыт.
  Ласкавы галасок адказаѓ:
   -Вы вучанiца, такiм чынам, можаце атрымаць крэдыт у тысячу манархаѓ. А калi вас прызнаюць элiтнай феяй, то да пяцi тысяч. Якую вы суму хочаце?
  Селязнёва прапiшчала:
   -Давайце адразу тысячу!
  Цмок зароѓ голасам нiжэй:
   -Добра! Вернеце праз тры гады! Са сваiх мы не бярэм працэнтаѓ.
   Алесей Цяцераѓ зграбным рухам нахiлiѓ галаву.
  Хлопчык з пафасам вымавiѓ:
   -Такой здольнай дзяѓчыне неабходны ружовы алмаз тыпу "фарсi". А ён каштуе тры тысячы манахаѓ.
  У адказ голас стаѓ стражэйшы:
   -Алмаз "фарсi" толькi для элiтных фей. Няхай прынёс свой атэстат.
  Аляксей агрэсiѓна вымавiѓ:
   -Але для гэтага ёй трэба чакаць паѓгода. Таму аформiце i на мяне крэдыт. Як элiтнаму чараѓнiку ѓ тры тысячы манахаѓ.
  Цмок усумнiѓся:
   -А вы не вычарпалi свой лiмiт?
  Хлапчук упэѓнена заявiѓ:
   -Чароѓнае люстэрка пакажа .-
   "Пчолка" усмiхнулася.
   -Добра, я аформлю абодвух.
   У акне з'явiѓся казачны, вельмi яркi i маляѓнiчы змей. Ён разгарнуѓ сваю пашчу i з яе пасыпалiся залатыя манеты.
   Леха Цецераѓ падставiѓ кашаль, мiльгануѓ маленькi язычок зараз злiзнуѓ манеты. Алiса здрыганулася.
  Хлопчык упэѓнена адказаѓ:
   -Не бойся, гэта проста чароѓная рэч. У яго страѓнiку ѓсе нашы грошы згорнутыя пакавальным загаворам. Вось паспрабуй на вагу.
   Дзяѓчына ѓзяла падобны на жабу мяшочак у руку. Ён нiчога не важыѓ.
  Хлопчык ахвотна пацвердзiѓ:
   -Вельмi зручная рэч у яго можна запхнуць цэлы банк i схаваць за пояс.
  Алiса агрэсiѓна прапiшчала:
   -Гэта выдатна! А дзе прадаюць пярсцёнкi?
  Хлапчук упэѓнена заявiѓ:
   -Тут недалёка ёсць крама, дзе купляюць усякiя каштоѓнасцi. Але я табе скажу, самыя каштоѓныя рэчы можна набыць толькi ѓ сталiцы старых чараѓнiкоѓ.
  Алiса з сумневам заѓважыла:
   -У нас мала часу, мы не паспеем да заняткаѓ.
  Лёшка са смяшком заявiѓ:
   -А медальён на што. Ён перанясе нас у iмгненне вока.
   Цецерукоѓ павярнуѓ свой талiсман i прашаптаѓ заклён.
   Як хутка ѓсё змянiлася, зусiм нядаѓна яны стаялi каля пашчы школьнага банка, а цяпер апынулiся ѓ вялiкiм горадзе.
   Алiса са здзiѓленнем разглядала велiчную сталiцу. Тут былi высокiя замкi з белага мармуру i пазалочаныя дахi. Здзiѓлялi ѓяѓленне вiсячыя сады, i купалы ѓ старажытнаѓсходнiм стылi. Мноства пышных палацаѓ з вычварнай архiтэктурай, статуi багам, героям, жанчынам ваяѓнiкам, iстотам настолькi дзiѓным, што iм нельга нават падабраць аналагi на Зямлi. Дарогi былi роѓныя з зялёнай цi жоѓтай цэглы, а ѓ самым цэнтры сталiцы яны цяклi раѓчуком, палягчаючы шлях мiнакам. Адзiн з будынкаѓ нагадваѓ па форме ананас i павольна круцiѓся, з яго бiлi пражэктары. Iншае было як аранжавы апельсiн, вiсела ѓ паветры. Алiса працягнула руку нiбы дзiця, паказаѓшы пальцам:
   -Гэта сiлавое поле або антыгравiтацыя?
  Лёшка са смяшком адказаѓ:
   -Магiя! Сiла чараѓнiцтва насычае ѓвесь горад. Ты ведаеш, колькi на службе ѓ караля чарадзеяѓ?
  Селязнёва са смяшком адказала:
   -Не! Але я думаю, што найлепшыя не з iм.
  Лёшка з гэтым пагадзiѓся:
   -Напэѓна, вышэйшая элiта аддае перавагу свабодзе.
  Юная дзяѓчына, амаль дзяѓчынка заѓважыла:
   -Палац у караля вялiкi.
   Алiса зноѓ па-дзiцячы ткнула пальцам. Сапраѓды, збудаванне ѓражвала, вышыня ѓ тры кiламетры, велiчэзныя купалы з ярка зiготкiмi гербамi на вяршынi. Самы вялiкi купал, натуральна вянчаѓ герб караля. Ён адлюстроѓваѓ сямiгаловага дракона з мячамi ѓ шасцi лапах. Затым прытрымлiвалiся эмблемы васальных герцагаѓ, князёѓ i графаѓ.
   Якiх толькi звяроѓ тут не было, грыфоны, драконы, акулы. Зiхацелi трохгаловыя кракадзiлы, сланы, тыгры, мядзведзi. А адзiн герб быѓ у форме аголенай дзевы з усеяным шыпамi веерам у руцэ. Араге была ѓражана:
   -Грандыёзна .- Прашапталi пунсовыя вусны дзяѓчынкi. - I якой трэба тэхнiкай валодаць, каб збудаваць падобнае.
  Лёшка, засмяяѓшыся, адказаѓ:
   -А што ты думала, станеш феяй i не такое зможаш. Вось вучыся добра ѓ школе i цябе чакае вялiкая будучыня.
  Алiска пiскнула:
   -Я спадзяюся, а зараз пакажыце, дзе я магу набыць камень.
  Хлопчык кiѓнуѓ ёй:
   -Iдзi за мной.
   Сталiца была вельмi вялiкiм горадам, не менш чым Лондан i разам з тым вельмi чыстым. Хоць у горадзе было шмат коней, па дарозе не сустрэлася нiводнай аладкi. Многiя экiпажы былi самарухомыя i праносiлiся па паветры. Карэты, як правiла, былi разьбяныя i надзвычай раскошныя. На вулiцах было шмат маляѓнiча апранутых дзяцей, праѓда, у асноѓным у юнацкiм узросце. Хоць большасць з iх мелi мiнулае жыццё, выгляд ва ѓсiх быѓ самы жыццярадасны, свет здаваѓся суцэль шчаслiвым. Акуратныя крамы былi поѓныя тавараѓ, прадукты былi складзеныя ѓ мудрагелiстыя горкi, i глядзелiся вельмi апетытна.
  Алiса ѓспомнiла, што яшчэ не снедала:
   -Лешенька, давай зойдзем куды нi будзь i купiм пiражкоѓ.
  Хлопчык з гэтым пагадзiѓся:
  -Гэта можна.
   Яны падляцелi да ларка. Аляксей Цяцераѓ кiнуѓ залатую манету i, атрымаѓшы жменю рэшты, атрымаѓ дзве пышныя апетытныя булачкi.
   Яны былi мяккiя, як цукровая вата, а ѓсярэдзiне было мяса, аддалена якое нагадвае кальмара. Праглынуѓшы пiражок, Алiса адчула сябе лiмiтава сытай, а цела булькатала ад энергii.
  Дзяѓчынка прабуркавала:
   -Выдатна, гэта цудоѓная краiна.
  Хлапчук з уздыхам, адказаѓ:
   -Не ѓсё тое золата, што блiшчыць. Ты яшчэ пазнаёмiшся з гнюснымi заганамi нашага грамадства. Вось глядзi.
   Удалечынi здалася гiганцкая лятаючая рыба. На яе спiне сядзела жанчына нябачанай прыгажосцi. Яе пышныя вогненна-рудыя валасы нагадвалi блiскучую лаву вулкана. Твар быѓ злым i рашучым, сукенка пакрыта алмазнай скарынкай, пазногцi доѓгiя пунсовыя, пальцы ѓ пярсцёнках. У цэлым яна рабiла дваiстае ѓражанне, захапляла i палохала адначасова.
   -Хто гэта? - Прашаптала Алiса.
  Лёшка Цяцераѓ
   -Вярхоѓная жрыца каралеѓства. Асабiсты чараѓнiк караля, яе клiчуць Атыла. Вельмi моцная i, разам з тым, помслiвая жанчына, не даруе крыѓдаѓ. Ходзяць чуткi, што ѓ мiнулым жыццi яна была цi то царом, цi то прэзiдэнтам. Лепш пакланiся i не падымай вачэй, а то цi мала што.
   Аднак Алiса не паслухалася, i калi рыба пралятала мiма, падняла вочы. Iх погляды сустрэлiся, i ёй здалося, што смарагдава-каралавы погляд блiснуѓ маланкай. Следам за iмi пранеслася варта на крылатых чорных i белых конях з доѓгiмi грывамi.
   Лёшка Цяцераѓ павярнуѓся:
   -Яна цябе запомнiла. I як ведаць, якiя думкi прыйдуць ёй у галаву. Можа яна ѓжо прыгатавала табе поскудзь.
  Селязнёва з усмешкай адказала:
   -Але я ж ёй нiчога не зрабiла, толькi паглядзела ѓ вочы.
  Хлопчык без вялiкага палявання пагадзiѓся:
   -Гэта падобна на выклiк. Ну добра, тым хутчэй табе трэба абзавесцiся каменем. Для гэтага трэба патрапiць у трынаццаты завулак.
   Месца куды яны прыляцелi, было, мабыць, самым змрочным у сталiцы. Дома вугальнага колеру, дрэвы шэрыя, маставая фiялетавая. На стаячым, на тратуары паласатым слупе, было напiсана: "Трынаццаты завулак - тушы святло". I сапраѓды, адразу чатыры свяцiлы патухлi, нiбы зайшлi за хмару. Алiса Селязнёва адчула моцнае паколванне ѓ далонях. Лёшка Цяцераѓ узяѓ яе пад руку:
   -Цяпер нам трэба сапраѓды ѓвайсцi ѓ слуп i тады апынемся ѓ магiчнай краме. Уявi, што там дзверы i не бойся, усё ѓ цябе атрымаецца.
   Алiса Селязнёва зажмурылася i тут жа адчула ѓдар па галаве, на лбе ѓспушылася шышка. Лёшка Цяцераѓ у сваю чаргу прайшоѓ без праблем. Вярнуѓшыся, ён з прыкрасцю вымавiѓ:
   -Не трэба баяцца. Гэта дзверы, а не слуп. Вось уявi сабе, што вышэйшыя сiлы зрабiлi спецыяльна для цябе дарожку. А гэта так, галаграма, фантом няхай з магii.
  Алiса пiскнула:
   -Добра я пастараюся.
  Хлопчык-чараѓнiк упэѓнена падказаѓ:
   -I трымай вочы адкрытымi.
   На гэты раз, Алiсе здолела стрымаць эмоцыi. Яна адчула лёгкi ѓдар электрычнасцi i апынулася на другiм баку рэальнасцi.
   Над ёю было начное неба, адразу сем месяцаѓ: адна ѓ форме абаранка, другая крэндзеля, трэцяя вiшнi, чацвёртая кубкi, пятая талеркi, шостая вазы, а сёмая скрыпкi млява плёскалiся ѓ чорным апраѓленым жэмчугам зорак аксамiце дывана.
   Алiса Селязнёва спынiлася, любуючыся пейзажам.
  Хлопчык-чарадзей лагiчна заѓважыѓ:
  -Я згодзен, прыгожа, але ѓ нас мала часу. Ты хiба забылася, навошта мы прыйшлi?
   Дзяѓчына кiѓнула. Яны накiравалiся да разнога домiка, якi стаяѓ на лапах дракона. Дзверы рассунулiся. Унутры дом быѓ значна прасторней, чым здаваѓся звонку. Гэта была сапраѓдная крама чароѓных рэчаѓ. Доѓгiя палiцы, маленькiя дракончыкi ѓ клетках, блiскучыя матылi i стэлажы кнiг, вялiкае мноства прадметаѓ: ад такiх традыцыйных, як мячы, шчыты, боты-скараходы, дываны-самалёты, жорнаѓ, залатая рыбка ѓ акварыуме i многае iншае, да самых незвычайных рэчаѓ, накшталт агню ѓ колбах, якi вые ветру, звычайнага кляновага лiсточка i нават тэлевiзара з дубовым корпусам. Акрамя гэтага, тысячы вузенькiх каробачак з невядомымi прадметамi сталi ѓздоѓж сцен ад падлогi да столi. Кольцы таксама былi на вiтрыне, ад вялiкiх, iх можна было надзець на шыю цi на нагу слану, да маленькiх, памерамi з шпiлькавую галоѓку.
   Алiса нават раскрыла рот ад здзiѓлення, а гарэзлiвы Лёшка, мяркуючы па яго ѓпэѓненаму выгляду, паспеѓ пабываць у краме. Прадавец быѓ, пад стаць памяшканню, нагадваючы простае паѓтараметровае бярозавае палена. Тры вочы чырвонае, жоѓтае i зялёнае надавалi яму падабенства са святлафорам. Маленькi рот выскалiѓ зялёныя, як гарошак зубы.
   -О, прыбылi маленькiя сябры. Прывiтанне Лёшка-чараѓнiк, як клiчуць тваю сяброѓку?
   -Мяне клiчуць Алiса Селязнёва .- Злёгку сумеѓшыся, прыгожая дзяѓчына зрабiла рэверанс.
   -Выдатна. Будзем знаёмы, мяне завуць Кнур. - Палена падало сухую шасцiпалую руку. Упэѓнены Тэтэраѓ пацiснуѓ яе, потым дайшла чарга Алiсы. Яе далонi ад хвалявання сталi вiльготнымi.
  Iстота прараѓла:
   -Э-эх! Не трэба так трэсцi, вам здаецца, што я падобны да палена?
  Селязнёва пiскнула:
   -Так!
  Палена кiѓнула:
   -Многiя так кажуць. Вы, з якой планеты?
  Дзяѓчынка ганарлiва выпрастаѓшыся, адказала:
   -Зямля!
  Кнур прабуркаваѓ:
   -Ого, значыць, вам патрэбен нейкi асаблiвы камень.
  Аляксей упэѓнена вымавiѓ:
   -Яна вельмi здольная дзяѓчына, сама практычна адразу навучылася лётаць, ёй патрэбен дыямент "Фарсi".
  Алiса ѓ знак пацверджання нават тупнула босай ножкай, прачырыкаѓ:
  - Ды патрэбен!
   Кнур зрабiѓ адмоѓны жэст:
   -Не! Не чалавек, якi выбiрае камень, а камень чалавека. Калi памiж iмi не будзе поѓнай згоды, то i чарадзейства не будзе. Ты памятаеш, як доѓга мы падбiралi твой дыямент?
  Леха засмяяѓся:
   -Так, мне гэтага не забыць, ледзь усю краму не разнеслi.
  Голас стаѓ стражэйшы:
   -Так прыступiм.
   Палена, з нечаканай грацыяй падышло да прылаѓка i ѓклала смарагд у далiкатную руку Алiсы. Дзяѓчына адчула ледзяны холад.
  Спакойны голас вымавiѓ:
   -Пастарайся вымавiць жаданне, напрыклад, падняць вось гэтую вазу.
   Кнур паказаѓ, накшталт плацiнавага чыгуна.
   Алiса тузанулася, але нiчога не здарылася.
  Бывалы прадавец адзначыѓ:
   -Вось бачыш, каменьчык табе не падыходзiць. Наступны.
   Затым рушыѓ услед буйны лал, ён зноѓ аддаѓ у руку сцюжай. На гэты раз, праѓда, ваза злёгку ссунулася, з'явiлася не вялiкая ѓвагнутасць. Потым быѓ сапфiр, ён злёгку пашукаѓ i тут жа згас.
  Леха агрэсiѓна выскаляючыся, заявiѓ:
   -Я табе кажу, патрэбен дыямент "Фарсi". Як у мяне.
  Палена неахвотна пагадзiлася:
   -Ну, алмаз так алмаз.
   Кнур дастаѓ брыльянт i ѓклаѓ Алiсе Селязнёвай у руку. Дзяѓчыне камень здаѓся гарачым.
   -А цяпер акуратна падымi вось гэта. "Палена" паказала рукой на плацiнавую, ужо ладна прагнутую ёмiстасць.
   Алiса сцiснула камень мацней, рушыла ѓслед выблiск i выбух. Памяшканне зараз ператварылася ѓ вэрхал, усе вядзьмарскiя рэчы апынулiся перамяшаныя, шматлiкiя паламаныя, клубiѓся дым, пахла смаленым. Кнур i то злёгку пачарнеѓ, а фiзiяномiя Алiсы Селязнёвай стала мурзатай як у мурынка.
  Палена ѓзрадавана закрычала:
   -Вось так! А ты казаѓ "Фарсi". Няма поѓнай гармонii. Ад таго i здараюцца катаклiзмы. Не, наступным разам я апрану процiвагаз з бронекамiзэлькай.
   -Прабач Кнур, я i сам не чакаѓ такога эфекту, але нам патрэбен камень i без яго мы не сыдзем .- Твар Лёшкi Цецерука злёгку пачырванела, але засталося чыстым. А вось iклы падаѓжэлi, ён стаѓ вельмi падобны на вампiра.
  Палена адзначыла:
   -А хто сказаѓ, што яна не атрымае камень, але выбiраючы практычна ѓсляпую мы рызыкуем падарваць усю краму.
   Кнур падняѓ пярсцёнак, кiѓнуѓ лапай, палiлася бiрузовае святло i ѓсе рэчы ѓсталi на месцы, а мурзатая тварык Алiсы стала чыстай як у немаѓля.
   -Вось зараз мы зоймемся справай.
   Ён падышоѓ да дзяѓчыны паклаѓ ёй на галаву фрукт. Налiѓны яблычак зрабiѓ абарачэнне вакол галавы, заiскрылася, потым прайшло яшчэ адно кола. Загучаѓ меладычны голас.
   -Чалавек, гэты прадмет унiкальны, i яго сiле няма абмежаванняѓ. Камень патрэбен адмысловы, астральны з чароѓных меж.
  Кнур з задавальненнем аблiзваючы губкi, вымавiѓ:
   -Вось у мяне як раз ёсць такi непаѓторны. Вока дракона.
  Лёшка абурыѓся:
   -А што ѓ воку дракона непаѓторнага, у кожнага дзясятага такi камень?
  Палена напышлiва адказала:
   -А тое, што, гледзячы, якi цмок. Гэта вока iмператарскага, вельмi рэдкага i незвычайнага звера.
   -Iмператарскага! - Лёшка Цяцераѓ ускiнуѓ бровы. - Але ж ён непераможны, як жа вы яго здабылi?
  Кнур шчыра адказаѓ:
   -Часам звер аддае самае каштоѓнае, што ѓ яго ёсць, добраахвотна. Цяпер я яго прынясу.
   Кнур схаваѓся за стэлажамi, затым рушыла ѓслед мармытанне, некалькi загавораѓ зляцела з яго вуснаѓ.
   Праз некалькi секунд ён з'явiѓся ѓжо ѓ абноѓленым выглядзе. На iм быѓ карычневы сурдут, а на галаве бразготкi.
   -Вось, табе .- Ён працягнуѓ фiялетавы з выгляду, мабыць, цьмяны камень.
   -Ён твой, вазьмi яго ѓ рукi.
   Алiса працягнула далонi, вока дракона адразу нагрэлася. Затым пачулася цудоѓная музыка, i ён стаѓ мяняць колер.
   Спачатку стаѓ, сiнiм, потым блакiтным, зялёным, пасля жоѓтым, аранжавым, i на канец чырвоным, ярчэй за любы рубiн.
  Палена даволi прабурчала:
   -Выдатна, ён пазнаѓ цябе. Быць табе вечнай гаспадыняй. А цяпер я зраблю вам пярсцёнак, змешчу каштоѓнасць у аправу.
   Кнур вымавiѓ загавор, i на ѓказальным пальцы правай рукi Алiсы паѓстала цудоѓнае колца з пастаянна змяняе колеры артэфактам.
  Палена стала задаволеным:
   -Ну, зараз ты ѓ парадку.
   -Колькi з нас? - З ледзь прыкметнай дрыготкай у голасе вымавiѓ Лёшка Цецераѓ, i нахмурыѓся.
  Кнур упэѓнена заявiѓ:
   -Тысяча манархаѓ. На самой справе гэты камень не мае цаны, але я не буду патрабаваць занадта шмат.
  Хлапчук з палёгкай уздыхнуѓ:
   -Выдатна. Бяры iх.
   Леха Цецераѓ дастаѓ магiчны кашалёк i, адлiчыѓшы манеты, працягнуѓ iх Кнуру. Пасля чаго сказаѓ злёгку сонным тонам:
   -Я хацеѓ бы набыць у цябе медальён, спадзяюся, што выбар не зойме шмат часу.
  Палена, панiзiѓшы голас, заѓважыла:
   -О! Я бачу, ты хочаш поѓнасцю ѓкамплектаваць сваю сяброѓку. Аднак табе вядома, што вучням першага курса яго не належыць мець. А я правiлаѓ не парушаю.
  Лёшка, умольна склаѓ рукi:
   -Але дзеля гэтай дзяѓчыны, зрабi, калi ласка, выключэнне. Бо, магчыма, яна абраная.
  Кнур упэѓнена заявiѓ:
   -А ты, я бачу, таксама памятаеш легенду. Калi вылiецца вялiкая вайна, дзяѓчына з iншага мiру выратуе наш сусвет.
   Але гэта ѓсяго толькi легенда. Насамрэч блукае занадта шмат чутак i казак, не ѓсiм трэба верыць.
  Лёшка панiзiѓшы голас, заѓважыѓ:
   -А хiба ты не чуѓ, што ѓскраiны мiроѓ падверглiся нашэсцю дзiѓных прышэльцаѓ, чыя прысутнасць забiвае ѓсё жывое. Ня выключана, што яны прыйдуць i ѓ наш сьвет.
   Кнур сумеѓся:
   -Адразу два артэфакты за раз. Гэта зашмат. Акрамя таго, мне спатрэбiцца час, каб падабраць прыдатны медальён. Пакiнь, дзяѓчынка, пасму тваiх валасоѓ i тады я, магчыма, змагу зрабiць правiльны выбар.
   Алiса ѓзяла з палiцы срэбныя нажнiчкi i акуратна абрэзала тонкую пасму. Затым працягнула адлiваюць золатам валасы Кнуру, той схаваѓ iх у крыштальную скрыначку.
  Клапатлiвых Лёшка зiрнуѓ на гадзiннiк:
   -Цяпер нам пара, праз паѓгадзiны заняткi. Мы i так у вас затрымалiся.
   -Ляцiце дзеткi, ляцiце! - Кнур памахаѓ было драѓлянай лапай, але Алiса Селязнёва не ѓтрымаѓшы цiкаѓнасцi, спытала:
   -Кiм вы былi ѓ мiнулым жыццi?
   "Палена" хiснулася:
   -У мяне дзяѓчынка няма мiнулага жыцця. Я нарадзiѓся на гэтай планеце 10000 гадоѓ таму. А колькi буду жыць, i куды пойдзе мой дух пасля смерцi, сумленна не ведаю. Тут у нас розныя iстоты сустракаюцца, адзiнае, што я адчуваю, што хутка якiя жывуць на вашай планеце прыйдзецца сутыкнуцца з сур'ёзным выпрабаваннем.
  Селязнёва з уздыхам, адказала:
   -Я гэта, i сама адчуваю!
  I тупнула сваё босы, дакладны ножкай.
   Пакланiѓшыся, Алiса i хлапчук-чараѓнiк рушылi да выхаду. Хатка на лапах дракона, пасля прасторнага памяшкання здалася маленькай i шэрай. Яна, таксама крэкнуѓшы, адвесiла паклон, побач праляцеѓ шасцiгаловы змей. Аляксей Цяцераѓ машынальна ѓскiнуѓ руку з пярсцёнкам. Аднак, гадзiна, пакруцiѓшыся, праляцела мiма. Мабыць монстр быѓ толькi страшны з выгляду.
  Хлапчук-чараѓнiк цiха вымавiѓ:
  - Асцярожней!
  Алiса з гэтым пагадзiлася:
   -У гэтым паралельным свеце ѓсё па-iншаму, чым на нашай планеце, можна наткнуцца на небяспечных iстот.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 11.
   Яны хуткiм крокам накiравалiся да слупа, як нечакана перад iм вырас шматрукi павук з каравымi галiнкамi замест ног.
  Лёшка папераджальна, вымавiѓ:
   -Гэта клiѓвер. Ужо сур'ёзна, паспрабую яго абысцi.
   Аднак пачвара раптам скокнула на iх. Яго вонкава нязграбны рух, быѓ iмклiвым i два юныя чараѓнiкi ледзь паспелi сустрэць яго промнямi. Кальцо Алiсы Селязнёвай спрацавала аѓтаматычна. Аддзялiѓся пурпурны прамень i практычна адразу прапалiѓ сiмбiёз раслiны i жывёлы. Аранжавы прамень Лёшка Цецерука, быѓ слабейшым i, тым не менш, таксама нанёс iстотны ѓрон монстру. Сумесь павука i пня зараѓла, але працягвала напiраць. Хлопцы былi вымушаны разысцiся ѓ розныя бакi. Алiса Селязнёва ѓзляцела ѓ верх i, накiраваѓшы паток энергii паспрабавала спапялiць нежыць.
   Аднак звер аказаѓся вельмi ѓстойлiвым, адны галiны згаралi, i на iх месцы з'яѓлялiся новыя ѓцёкi. Тым часам ён завiс над Аляксеем Цяцеравым, у якога нi як не атрымлiвалася ѓзляцець. У роспачы юнак дастаѓ медальён i паспрабаваѓ стварыць падабенства абароны. Вакол яго паѓстала перламутравая бурбалка. Гэтая абарона, зрэшты, была не зусiм надзейнай i трашчала пад напорам клiѓвера. Тады Алiса Селязнёва, нечакана для сябе вырашылася на таран. Зрабiѓшы мёртвую пятлю, яна з усяго размаху ѓрэзалася ѓ монстра. Павучы пянёк грымнуѓ, полымя iрванула да неба, асвятлiѓшы пануры пейзаж. Калi агонь спаѓ, застаѓся адзiн толькi попел. Аляксея хлопчык-чараѓнiк хутка падняѓся, яго злёгку падрапала, але, увогуле, нiчога сур'ёзнага. А вось Алiса Селязнёва пацярпела мацней, на твары апёкi i сiнякi, сукенка ѓ чорных плямах.
   -Ты магла загiнуць. Як ты неасцярожная, мая дзяѓчынка. - Лёшка Цецерук правёѓ пальцам па закуранай шчацэ.
  Алiса злосна тупнула, сваёй босай, хупавай ножкай, агрэсiѓна, жорстка закрычала:
   -Я ратавала цябе хлапчук. Твая абарона доѓга не вытрымала б напор клiѓвера.
  На гэты дзяцюк-чараѓнiк пагадзiѓся:
   -Ты маеш рацыю, з мяне пот так i хвошча. Але вось чаму ён ашалеѓ? Звычайна яны не агрэсiѓныя.
  Алiса лагiчна выказала здагадку:
   -Можа вярхоѓная жрыца?
   -А, гэтая ведзьма. Ня думаю, што так хутка. Што, у яе iншых няма спраѓ, акрамя як ваяваць з намi? - Хлопчык-чараѓнiк Леха адкiнуѓ галаву. - Хоць хто яе ведае. Але ѓ такiм выглядзе ты не пойдзеш у школу - гэта стрэмна! Трэба акунуцца ѓ чарадзейны ручай.
  Алiса ахвотна пагадзiлася:
   -А пакуль, абмiнуць слуп.
   На гэты раз у горад яны патрапiлi без сучка i зазорынкi. Мiнулi суровы квартал i выбралiся на цэнтральную плошчу. Па-ранейшаму свяцiлi, паступова падбiраючыся да зенiту, чатыры сонцы. Гэта вельмi прыгожым з найбагацейшымi адценнямi рабiла неба. Горад выглядаѓ прыбраным i, хоць прайшло крыху больш за гадзiну здавалася, што тут яны не былi вельмi даѓно. Алiса Селязнёва моцна бянтэжылася свайго абадранага выгляду, ды яшчэ i як жабрачка босая, на яе азiралiся мiнакi i, яна з маленнем звярнулася да напарнiка:
   -А можа, паспрабуем загавор аднаѓлення? Ты ж вопытны чараѓнiк i ѓсё ѓмееш.
  Лёшка сумеѓся:
   -Хто табе гэта сказаѓ, я ѓсяго толькi на трэцiм курсе. Ну добра, паспрабую, хоць гаючы крынiца дакладней. - Стаѓшы насупраць дзяѓчыны, юны чараѓнiк скорагаворкай прачытаѓ доѓгi загавор. Павеяѓ моцны вецер, сiнякi i драпiны на твары знiклi, сукенка стала свежай нават накрухмаленым. Толькi адно дрэнна, дзяѓчына стала напаѓпразрыстай.
  Селязнёва засмяялася:
   -Ну, ты Лёшанька, даеш. Я як прывiд.
  Хлопчык-чараѓнiк збянтэжыѓся:
   -Прабач Алiса. Я не занадта шмат лянiвы i верагодна зблытаѓ пару гукаѓ у заклiнаннi, таму i ѓзнiк падобны эфект.
  Дзяѓчынка блiснула жамчужнымi зубкамi:
   -Лянота мацi ѓсiх заган. Што мне, з'явiцца ѓ такiм выглядзе да сябровак?
  Лёшка адмоѓна матнуѓ галавой:
   -Не, акунемся ѓ гаючы ручай.
   Яны падляцелi да скульптур багоѓ з аголенымi мячамi, якiя атачаюць вялiкiя вароты. Шматлiкi натоѓп людзей сабраѓся каля крынiцы. Самаѓпэѓнены хлопчык-чараѓнiк адразу абмяк.
  Лёшка праскуголiѓ:
   -Падобна тут чарга. Добра, папраѓлю сам.
   Ён зноѓ вымавiѓ загавор. Вакол Алiсы Селязнёвы ѓспыхнуѓ арэол i праз iмгненне яна апынулася зноѓ у сваiх лахманах.
  Дзяѓчынка з будучынi крычала:
   -Ну, нiчога лепш ты прыдумаць не мог. Вяртанне на кругi свая.
  Лёшка адмоѓна пакiваѓ галавой.
   -Не! Цяпер я паѓторна скажу чароѓныя словы i буду вельмi старацца нiчога не наблытаць.
   Хлопчык-чараѓнiк i сапраѓды пачырванеѓ ад натугi, i яму ѓдалося правесцi магiчную аперацыю iдэальна. Нават дым з вушэй павалiѓ, а ноздры заiскрылi.
   -Ну, не варта так старацца! Лопнеш! - Гучна, засмяялася дзяѓчына i тупнула босы, точанай, злёгку запыленай ножкай. Затым падняла руку i выпусцiла праменьчык у аранжавы струмень. Вада пырснула i абдала абодвух чараѓнiкоѓ з ног да галавы.
   -Вось зараз нам прыйдзецца сушыцца .- Хлопчык-чараѓнiк зноѓ вымавiѓ загаворы i ад iх павалiѓ пар.
  Алiса, здзеклiва хiхiкнула:
   -А ты, я бачу, вельмi шмат чаго не ѓмееш. Вось калi я стану чараѓнiцай, дык буду рабiць усё.
  Хлапчук-чараѓнiк лагiчна заѓважыѓ:
   -Абсалютна ѓсё ведаць, немагчыма.
   Пара ѓзляцела i, зрабiѓшы развiтальны вiраж, пакiнула горад. Прынамсi, з заклiнаннямi перасоѓванняѓ, Лёшка Цецераѓ умеѓ нядрэнна звяртацца.
   На ѓрок, як i трэба, чакаць яны спазнiлiся. Iм паставiлi штрафныя балi i развялi па класах. Алiсу Селязнёву выклiкалi да дошкi, яна напярэдаднi прачытала падручнiк i адказвала правiльна. Ёй паставiлi дзявятку i адправiлi на месца. Многiя вучнi i вучанiцы з зайздрасцю пазiралi на яе новы пярсцёнак. На перапынку да яе падышла Наташка Белая з сяброѓкамi.
  Дзяѓчына разгойдваючы раскошнымi сцёгнамi, i зiхацячы каштоѓнымi камянямi, заѓважыла:
   -Якi цудоѓны камень. Нiколi такога не бачыла.
   -Гэта вока iмператарскага дракона .- З гонарам адказала Алiса i лiмiтава выпрастала спiну.
  Наташа недаверлiва заѓважыла:
   -Iмператарскага? Ого! I дзе нарадзiѓся рыцар здольны перамагчы такога звера?
  Алiса ѓпэѓнена адказала:
   -На Зямлi, я думаю.
  Наташка забiяцка хiхiкнула:
   -У вашай слаѓнай iмперыi? Але ж ты ведаеш, на гэтага звера не дзейнiчае магiя.
  Алiса сцiснула кулакi i зароѓ:
   -А навошта магiя, калi лазерныя гарматы, рэактыѓныя гравiяракеты, сiлавыя палi.
   Наташа Белая ѓпэѓнена, запярэчыла:
   -Тут iншая цывiлiзацыя, акрамя таго, мне здаецца, што гэтыя монстры складаюцца з гiперплазмы i iх немагчыма забiць звычайнай, нават самай сучаснай зброяй.
  Алiса ѓзрадавана вымавiла:
   -Тым лепш, значыць, мой пярсцёнак дасць мне шмат сiлы.
  Наташка пакiвала галавой:
   -Не асаблiва спакушайся, гэта вельмi цяжкая ноша.
  Дзяѓчына рыкнула:
   -Як нi будзь, знясу!
   Алiса Селязнёва выпусцiла маланку, ледзь не збiѓшы трохгаловую саву. Птушка, зрабiѓшы вiраж, праверашчала:
   -У цябе, што, дах паехала? Гэтак жа да смерцi забiць можна.
   Дзяѓчына сумелася, i рыкнула:
  - Прабач, а ты не поѓзай пад промнямi.
  Сава зараѓла:
   -Ну, я табе гэта ѓзгадаю.
  Алiса пагрозлiва страсянула пярсцёнкам:
   -Хочаш яшчэ!
   Сава паспешлiва схавалася ѓ суседнiм пакоi.
   -Вось так прыстрашыла .- Алiса засмяялася.
   На наступным уроку ёй, як яшчэ новенькай, выдалi партфель. Туды яна i склала падручнiкi. А калi яна на перапынку паляцела ѓ бiблiятэку, ёй удалося набыць два цiкавыя, але вельмi тоѓстыя тамы ѓ старажытнай вокладцы, а таксама пяць кнiг паменш. Партфель, зрэшты, так i застаѓся бязважкiм, гэта было вельмi зручна, i Алiса Селязнёва ѓ чарговы раз падзякавала магii, якая палягчае мясцовае жыццё. Наступны ѓрок выдаѓся вельмi вясёлым. Iх трэнiравалi ѓ стральбе вiртуальнымi маланкамi, i вучылi ператвараць адных жывёл у iншых. Асаблiва цiкава было ператварыць муху ѓ асла. З дапамогай кольца дзяѓчыне гэта адразу ѓдалося i, яна нават праехала на спiне iшака.
  Алiса праверашчала:
   -Вось як цiкава.
   Чарговы занятак быѓ прысвечаны магiчнаму трансу. Падобная на сумесь мышы i краба настаѓнiца тлумачыла iм:
   -З дапамогай спецыяльнага складанага настою i загавораѓ можна пагрузiцца ѓ магiчны сон. Там у сне ѓбачыць незвычайныя рэчы, некаторыя чароѓнай уласцiвасцi, а таксама цалкам звычайныя. З дапамогай спецыяльных прыёмаѓ iх можна выняць са сну i перанесцi ѓ рэальнасць. Праѓда наспаць нешта сур'ёзнае могуць толькi дасведчаныя i вельмi прасунутыя чараѓнiкi, таму гэты ѓрок выпрабавальны. Калi нiчога не атрымаецца, прашу не засмучацца.
   Настаѓнiца разгарнула клюшнi.
   Алiса Селязнёва i iншыя вучнi прыгатавалi настойку, прачыталi заклён, але з-за моцнага ѓзбуджэння доѓга не маглi заснуць. Калi ж пагрузiлiся ѓ падабенства сну, перад вачыма дзяѓчыны мiльгалi адны кветкi i мыльныя бурбалкi. Нягледзячы на ѓсе намаганнi, ёй так i не ѓдалося засяродзiцца.
   Калi яна прачнулася, у руках у яе быѓ букецiк пакамечаных кветак. Iншым абiтурыентам пашанцавала яшчэ менш, толькi Наташа Белая змагла ѓ сне атрымаць падабенства пэйджара, штучкi ѓ дадзеным выпадку зусiм бескарыснай.
   -Ну, нiчога, не засмучайцеся. - Настаѓнiца пстрыкнула хвастом. - Па меры назапашвання досведу ѓ вас будзе атрымлiвацца ѓсё лепш i лепш.
   Урокi магii, Алiсу Селязнёву, вельмi захаплялi, яна пагрузiлася ѓ незвычайны казачны свет. Калi першая хваля заняткаѓ скончылася, i яны атрымалi хатнiя заданнi, дзяѓчына прынялася шукаць Лешку Цецерука. Ёй чамусьцi вельмi падабаѓся гэты загадкавы хлопец. Акрамя таго, у глыбiнi душы яна марыла ѓ вольны час злятаць разам з iм у горад.
   -Як дарэчы называецца ваша сталiца?-
   Спытала яна Наташу.
  Белая адказала:
   -Эльвiра!
  Госцi з будучынi гэта спадабалася:
   -Па-мойму вельмi прыгожае iмя для горада! Сёння я буду там.
   Алiса Селязнёва памахала сяброѓкам рукой. Аднак Аляксей Цяцера затрымаѓся, на трэцiм курсе адным урокам больш, i яна села ѓ адно з шматлiкiх крэслаѓ i стала чакаць. Каб не губляць дарма часу яна вырашыла прагледзець раскошна аформленую вялiкую энцыклапедыю паранармальных з'яѓ. Яе асаблiва спадабалiся рухомыя карцiнкi, нiбы жывы тэлевiзар на кожнай старонцы. Цяпер яна, нарэшце, зможа запазычыць мудрасць найстаражытнага мастацтва.
   Алiса падняла партфель i ѓжо прасунула ѓ яго руку, як нечакана, у яго з'явiлiся зубы, i ён вельмi ѓчапiѓся ёй у далонь. Дзяѓчына ѓскрыкнула - школьная сумка ператварылася ѓ пажадлiвую пачвару. З ашчэранага рота капала слiна, з цяжкасцю, абарваѓшы скуру, Алiсе Селязнёве ѓдалося вырваць руку. "Звер" падскочыѓ i паспрабаваѓ учапiцца ёй у горла, дзяѓчына сустрэла яго ѓдарам локця. Яна не шмат валодала прыёмамi рукапашнага бою, займалася ѓ мiнулым, касмiчным жыццi ѓ секцыi, i гэта ратавала. Сустрэѓшы чарговы скачок монстра нагой, яна павярнула кольца i паслала маланку. Аднак прамахнулася, мiшэнь нядосыць буйная i, вельмi рухомая. Вывярнуѓшыся, сумка ѓчапiлася ёй у голую, мускулiстыя шчыкалатку. Было вельмi балюча, у Алiсы Селязнёвы выступiлi слёзы. Нягледзячы на гэта, яна ѓсё ж пусцiла прамень, трапiѓшы ѓ круглявую спiну. Хватка аслабла, партфель вывалiѓся, расцiснуѓшы зубы, якiя на вачах расталi як iльдзiнкi.
  Дзяѓчынка прагарлапанiла:
   -Вось чорт!
   Алiса Селязнёва накульгваючы, падышла да крэсла i павалiлася ѓ яго. Вытанчаная рука была разадраная i апухла, сукенка парвалася, а ѓ давяршэнне да ѓсяго быѓ разбiты нос.
  Дзяѓчынка злосна адзначыла:
   -Нiчога сабе партфелi выдаюць школьнiкам.
   Дзяѓчына зноѓ ткнула нагой ненавiсную торбу. Да яе падышла Наташа Белая.
  Дзяѓчына з усмешкай спытала:
   -Што здарылася Алiса?
  Дзяѓчынка злосна заявiла, тупнуѓшы босай ножкай, па прыгожай, каляровай плiтцы паркета:
   -Ды вось шалёны партфель пакусаѓ, што i ѓ цябе ёсць такi?
  Наташа Белая ахвотна пацвердзiла:
   -Вядома! Трэба ж кудысьцi складаць школьныя прылады. Але, у адрозненне ад твайго, мой не кусаецца. Тут нешта нечыста. А табе трэба да лекара. Ён iмгненна ацалiць усе твае пашкоджаннi.
  Алiса злосна прабурчала:
   -Не, я, як нi будзь сама!
  Больш дасведчаная ѓ справе магii, Наташа Белая вельмi нават лагiчна i разважлiва заѓважыла:
   -Самы небяспечна! Партфелi проста так на школьнiкаѓ не кiдаюцца, значыць, нехта яго зачараваѓ.
  Селязнёва здзiѓлена спытала:
   -I хто гэта мог зрабiць?
  Напарнiца злосна рыкнула:
   -Разбяруцца. А пакуль пайшлi.
   Наташа Белая падала руку, i Алiса Селязнёва зрабiла крок, а затым, не ѓтрымаѓшыся, узмахнуѓшы рукамi, узляцела.
   Не гледзячы, на боль яна заспявала:-
   Як матылёк фея над штармом пырхае,
   Выратаваць рыбакоѓ яна ѓ таямнiцы марыць!
   А злы ѓраган усё мацней шкарлупiну кiдае!...
   Так i не завяршыѓшы куплета, яна ледзь не павалiлася ѓнiз, ледзь не сутыкнуѓшыся з дракончыкам. Маленькiя звяроняшы часта лёталi па замку, яны былi хутчэй прыгожыя, чым жахлiвымi, i многiя школьнiкi iмкнулiся абзавесцiся маленькiм сябруком.
   Алiса Селязнёва, зрэшты, не стала абурацца, ёй на сустрэчу ляцеѓ нi хто iншы як Лёшка Белы. Хлопец усмiхаѓся, яго светлыя валасы луналi па ветры.
  Хлапчук пабулькаѓ:
   -Прывiтанне Алiса, ты мабыць зноѓ пабiлася?
  Дзяѓчынка агрызнулася:
   -А ты ѓпершыню атрымаѓ дзясятку. Якi ѓ цябе квiтнеючы выгляд.
  Лёшка энергiчна кiѓнуѓ галавой.
   -Ну, нешта заѓсёды здараецца ѓ першы раз. Не хмурся Селязнёва, калi ты пабiлася, то гэта не падстава засмучацца.
  Алiса злосна заѓважыла:
   -Так вядома, асаблiва калi гэта твой партфель. Слухай, ты можаш мяне аднавiць?
  Хлопчык-чараѓнiк ласкава прасiѓ:
   -У дзве секунды, але чаму ён на цябе напаѓ?
  -Не ведаю .- Селязнёва нецярплiва тузанулася.
   Лёшка Цецераѓ пацёр пальцамi медальён, затым прашаптаѓ заклён.
   Алiсу накрыла белае воблака, яна забiлася ѓ пене.
  Дзяѓчынка загарлапанiла:
   -Ты што здурнеѓ?
  Лёшка iмклiва папрасiѓ прабачэння:
   -Цяпер! Адзiн два тры!
   Хлопец-хлопец зноѓ паѓтарыѓ загавор. Воблака знiкла, затое з'явiлiся ландышы, яны выраслi ѓ Алiсы Селязнёвы проста на галаве.
   Праѓда, драпiны знiклi. Дзяѓчына паспрабавала iх выдраць, але атрымала толькi моцны боль.
  Госця з будучынi праарала:
   -Праклён, чым ты займаешся?
  Лёшка ѓпэѓнена заявiѓ:
   -Гэта магiя аднаѓлення i жыцця. Бачыш, колькi ѓ цябе пазiтыѓнай энергii, нават кветкi распусцiлiся.
  Дзяѓчынка агрэсiѓна прахрыпела:
   -Здзекуешся. Вось я цябе.-
   Алiса вымавiла толькi што вывучанае на папярэднiм уроку загавор. Лёшка Цяцераѓ заѓсмiхаѓся i раптам адчайна затрос нагамi. У яго выраслi хвост i аслiныя вушы. У адным з вялiзных люстэркаѓ ён убачыѓ сябе.
  Хлапчук-чараѓнiк загарлапанiѓ ва ѓсю глотку:
   -Што ты нарабiла, сварлiвая дзяѓчынка. Быѓ прыгожы хлопец, а цяпер дублёнка!
  Алiса агрэсiѓна заявiла:
   -Не дасцiпна Лёшка чараѓнiк, а як ты знявечыѓ мяне сваiмi кветкамi?
  Юны чараѓнiк прароѓ:
   -Так я не наѓмысна! Да таго ж я ведаю, як выправiць загавор, а ты не.
  Селязнёва запярэчыла:
   -Я таксама ведаю! Трах тыбiдах! Ух, i эх!
   Алiса прачытала зваротную формулу. Вушы знiклi, хвост адпаѓ.
  Лёшка пацвердзiѓ:
   -А ты таленавiтая.
  Селязнёва злосна рыкнула:
   -Не хвалi, а лепш папраѓ сваю памылку.
   Лёшка Цяцераѓ прамармытаѓ чароѓныя словы. Аднак iзноѓ, асечка, замест ландышаѓ з ноздраѓ i вушэй пасыпалiся феерверкi.
  Хлопчык-чараѓнiк прачырыкаѓ:
   -А што, па-мойму, вельмi прыгожа.
  Алiса злосна тупаючы босымi, дакладнымi ножкамi, якiя ѓ яе не трывалi абутку, прагарлапанiла:
   -Калi ты зараз жа мяне не расчаруеш, я з цябе нават не асла, а казла зраблю.
  Лёшка Цяцераѓ пiскнуѓ:
   -А я не баюся.
   У гэты момант нiбы з паветра вырас выкладчык Шлем Банiфацый. Ён быѓ падобны на чалавека, толькi тры чырвоныя падпiлаваныя рогi i празмерна як шафу, масiѓныя плечы выдавалi яго не зусiм гуманоiднае паходжанне.
  Пачуѓся роѓ:
   -Што гэта за разборкi памiж вучнямi. Спадар Цяцеру, як вам не сорамна здзекавацца над новенькай.
   -Я не наѓмысна .- Нясмела запярэчыѓ юны чараѓнiк.
  У адказ роѓ стаѓ яшчэ гучней:
   -Тым больш. Такi неумеха, а яшчэ носiш дыямент "фарсi". Элiта чараѓнiкоѓ, а не можаш зладзiцца з элементарным загаворам.
  Хлопчык-чараѓнiк прабурчаѓ:
   -Ды я зараз выпраѓлю.
  Роѓ у адказ:
   -Адставiць.
   Шлем махнуѓ рукой. Феерверкi зараз патухлi.
  Грубы голас, ледзь памякчэѓ:
   -Перш чым чараваць, думаць трэба. I яшчэ, штрафных баляѓ вам налiчваць не буду, але калi злаѓлю яшчэ раз, так проста не адкараскаецеся.
   -Мы больш так не будзем .- Прамармытаѓ Лёшка Цяцеру.
  Алiса запярэчыла:
   -А чаму вы яго асуджаеце? Бо тыя веды, што мы атрымлiваем у школе, бескарысныя без практычнага прымянення. Мы трэнiруемся i часам неабходна набiваць шышкi.
   Шлем правёѓ пальцам па аснове рога:
   -Вось калi ѓ цябе такiя будуць, то ты зразумееш, як дорага абыходзiцца кожны гуз. А зараз хлопцы, я вас папярэджваю, калi будзеце ѓ горадзе. а вы туды сабралiся, нi ѓ якiм разе не падлятайце да каралеѓскага палаца.
   -А чаму! - Лёшка Цяцераѓ падняѓ галаву.
  Выкладчык прароѓ:
   -А гэтага вам ведаць не належыць. Зрэшты, кароль не ѓ гуморы i зласлiѓцы падбiваюць яго зачынiць магiчную школу.
   -Зразумела, але горад i без палаца вялiкi! - З непрымiрымым выглядам, вымавiла Алiса.
  Тып з трыма рагамi, сказаѓ, што гучала пры такой знешнасцi больш, чым двухсэнсоѓна:
   -Ну, тады з богам.
   Дзяѓчына пра сябе падумала, да чаго зманлiвая знешнасць. Вось Шлем, з выгляду такi хмурны i грозны ѓ глыбiнi душы мяккi i паблажлiвы. А вось не зразумела, навошта ён падпiлоѓвае рогi? Напэѓна, яны б не сапсавалi яму знешнасць. Цi ён баiцца, што яго прымуць за чорта?
  Алiса праарала:
   -Ну што Лёшка. Iрванем!
  Юны чараѓнiк заявiѓ:
   -Я пакуль вольны на пару гадзiн, але ѓвечары ѓ мяне зноѓ справы, так што не разлiчвай на занадта доѓгае шчасце.
  Алiса Селязнёва тупнула босымi ножкамi i пiскнула:
   -У нас сёння выхадны дзень i можна пацешыцца!
   Медальён блiснуѓ, на iмгненне ѓсё змеркла, а затым яны апынулiся ѓ цудоѓным горадзе.
   Усё было маляѓнiча i велiчна.
   -Куды цяпер? - З надзеяй спытала Алiса Селязнёва.
  Хлапчук-чарадзей прыклаѓ указальны пальчык да вуснаѓ i прашаптаѓ у паѓголаса:
   -Да каралеѓскага палаца. Мне здаецца, за папярэджаннем Шлема хаваецца, нейкая таямнiца.
  Тут Алiса Селязнёва на самым цiкавым месцы прачнулася. Яна падчас сну стала бачнай. I трое мiлiцыянераѓ учапiлася ѓ яе надзеѓшы кайданкi. Мянты раѓлi:
  - Бамжыха басаногая, чаго разлеглася!
  Алiса рэзка тузанулася. Кайданкi на яе запясцях лопнулi. I дзяѓчына рушыла мiлiцыянеру кулаком у падбародак. Скiвiца ѓ мянта паляцела i ён высек. Iншаму мiлiцыянеры Алiса зарадзiла локцем у скронь, высякаючы палiцэйскага. А трэцi пацягнуѓся да пiсталета, але атрымаѓ моцны ѓдарам каленам у пахвiну. I адразу ж адключыѓся ад болевага шоку.
  Алiса праспявала:
  - Я не анёл, а д'ябла,
  Ну, а проста арлiца!
  Вакол былi людзi, i яны вытарэшчвалi на прыгожую, басаногу бландынку вочы. Вось гэта да. Абклала гуляючы трох мiлiцыянераѓ. Вось гэта дзяѓчынка крутая з крутых.
  Алiса рушыла з вакзала. Яе голыя, ружовыя пятачкi замiльгалi. Яны лёгка магла разганяцца кiламетраѓ за трыста, i круцiлася з вакзала, нiбы метэор.
  Двое мiлiцыянераѓ што былi на пасадзе ѓпалi, збiтыя iмклiвай дзяѓчынкай.
  Алiса хiхiкнула:
  - А хто мне трапiцца, той вечна не збярэцца! I паказаѓ мову!
  Пасля чаго дзяѓчынка крыху прытармазiла. Ёй было не занадта прыемна хадзiць басанож. Ды i людзi азiраюцца. На самой справе, яна што бомж?
  Алiса прачырыкала:
  - Я простая, руская дзяѓчынка -
  За мяжой нiколi не была!
  У мяне кароткая спаднiчка,
  I нагою я зусiм босая!
  Ну што ж яна можа i нешта круцейшы вытварыць. Вось напрыклад, цi не абуць ёй туфлi, i цi не апрануцца па сезоне? Дасканаламу целу Алiсы не холадна, але занадта ѓжо яна кiдкая ѓ такiм выглядзе.
  Алiса накiравалася да блiжэйшай крамы. Яна ведала, што патрэбны грошы, але вырашыла прымянiць гiпноз. Як гiпнатызаваць гэта не таямнiца, i можна знайсцi ѓ iнтэрнэце. А мозг у Алiсы вельмi моцны. I нiводны з людзей дваццаць першага стагоддзя, ёй у сiле гiпнозу не супернiк.
  Алiса папрасiла прадаѓшчыцу:
  - Прынясi мне на мой памер туфлi, джынсы i футра!
  Тая пакорлiва кiѓнула ѓ адказ. Крама выглядала суцэль прыстойным. Шмат люстэркаѓ.
  Алiса паглядзела на сябе. Яна вельмi прыгожая бландынка, у купальным гарнiтуры. Вельмi атлетычная i моцная, з рэльефнымi мышцамi. Валасы нейкiя светла-аранжавыя, i ненатуральнага колеру. Але гэта якраз яе Алiсы натуральны колер. I нiякiх нанаботаѓ усярэдзiне. Чыстая структура генетычна палепшанага, вечна юнага цела.
  Бiяiнжынерыя творыць цуды. I тут яна i без тэхналогiй прыкладна ѓ дваццаць разоѓ хутчэй за добра трэнiраванага чалавека дваццаць першага стагоддзя i ѓ сто разоѓ мацней. А гэта сапраѓды дзяѓчынка што трэба!
  А зараз апранулася i стала не столькi кiдкай. Хаця ѓ туфлях i не зручна. Алiса папрасiла боцiкi. I прадаѓшчыца ёй прынесла. Хоць такiя ножкi як у Алiсы басанож куды прывабней i сэксуальней.
  Алiса нават вымавiла некалькi афарызмаѓ на гэтую тэму;
  Голая жаночая ножка, прымушае мужчыну ѓпасцi ѓ басаногае дзяцiнства!
  Часцей за ѓсё ѓпадаюць у басаногае дзяцiнства абутыя боты!
  Калi ѓ дзяѓчыны прыгожыя ножкi, значыць яна не басячка па жыццi!
  Босы дзяѓчынцы лепш, чым абутай старой, юнай котцы, весялей чым старому льву!
  Лепш за ѓсё жанчына здабывае ѓзнагароду голымi грудзьмi, а модныя туфлi босымi нагамi!
  Ад калючак мужчынскай абыякавасцi, лепш за ѓсё абараняе жанчыну голая пятка!
  Самы трывалы абцас для мужчыны ад босы жаночай нагi!
  Босая жаночая пятка, самага прапаленага бота абуе з вантробамi!
  Не здолееш скiнуць своечасова туфлi - станеш басачкай!
  Калi ты розумам дубiна, то зможаш добранька абгрэць, толькi самога сябе!
  Добра мець дубiнку, блага быць дубiнай!
  Чыгунныя кулакi могуць дапамагчы выжыць, але дубовая галава прывядзе да гiбелi!
  Калi няма ѓ кiраѓнiка ѓ галаве цара, у краiне пануе анархiя, i прадаюць дарма!
  Карона не для той галавы, што капялюш!
  На дубовай галаве i карона сядзiць нетрывала!
  Як не моцны дуб, але матэрыял для галавы з яго самы нетрывалы!
  Хто дубiна галавой, той атрымлiвае па галаве дубiнай!
  Палiтык трымае ѓ руках кашалёк i дубiнку, толькi грошы ѓ яго драѓляныя, а дубiнка папяровая!
  Светлая галава, у самую апошнюю чаргу ставiцца да сiвiзны!
  Бландынкай можаш ты не быць, але светлай быць душой прыгожа, дзяѓчынкi могуць зласлiвых бiць, каб iншым пражыць шчаслiва!
  Не збудуеш трывалую абарону з адных дубоѓ на пнях!
  Калi палiтык не дзяцел, то здыме стружку, не толькi з выбаршчыка-пня!
  Хоць палiтык i не арол, але лiчыць выбаршчыкаѓ за крумкач i дзятлаѓ!
  Калi дазваляеш з сябе здымаць стружкi палiтыкам, то ты сапраѓды дзяцел!
  Палiтык з выбаршчыкамi лiса лiсой, а з сам з сабой, хамяк хамяком!
  Разумны палiтык, як лiсiца ѓ куратнiку, а дурны, нiбы слон у пасудной краме!
  Парадак наводзяць моѓчкi, бардак палiтык спараджае размовамi!
  Шмат балбоча палiтык, асаблiва калi хоча заткнуць раты!
  Спрачацца з палiтыкам, што таѓчы ваду ѓ ступе, хiба што мышцу языка разарвеш, з выгадай зманеш!
  Палiтык гэта сумесь лiсы i ваѓка, але вельмi шмат свiнячыць!
  Чым больш палiтык лiса, тым больш ён свiнячыць!
  У палiтыцы суцэльны звярынец, ваѓкi, зайцы, куры, певень i дзятлы, толькi царом выбiраюць заѓсёды лiсiцу!
  Дыктатар, якi строiць з сябе льва - сапраѓдная свiння!
  Палiтык толькi тады сыдзе за льва, калi выбаршчык дасканалы асёл!
  Палiтык апранае авечую шкуру, але з ваѓком яго раднiць толькi крыважэрнасць, а кемлiвасцю суцэльны баран!
  Лепш калi кiраѓнiк воѓк у авечай шкуры, чым баран у аблiччы льва!
  Палiтык як авечка блее аб свеце, але ваѓчыныя iклы бразгаюць вайной!
  Палiтык каб атрымаць голас выбаршчыкаѓ пралiваецца салаѓём, але трымае iх за дзятлаѓ!
  Калi табе гаворка палiтыка здаецца трэллю салаѓя, не будзь у гэтым выпадку варонай!
  Калi палiтык спявае як салавей, значыць, лiчыць цябе прыдатнай дзiчынай!
  Паляванне на выбаршчыкаѓ адрознiвае ад лясной, што паляѓнiчы робiць, як мага больш шуму!
  Палiтык у адрозненне ад кiшэннага злодзея пры крадзяжы стварае шмат шуму, а пры рабаваннi бярэ лiслiвасцю!
  Палiтык гэта таксама ѓ пэѓным сэнсе Бог, але лепей у яго не верыць!
  Палiтык любiць абяцаць выбаршчыкам Месяц, толькi забывае дадаць, што акрамя пяску, там жыцця няма!
  Гора не ад розуму, а ад адсутнасцi практычнай кемлiвасцi!
  Усе беды свету не ад грошай, а ад iх адсутнасцi ѓ патрэбнай колькасцi!
  Тут Алiса раптам зразумела, што ѓ выслоѓi афарызмаѓ занадта ѓжо разышлася. А час выконваць мiсiю.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 12.
  Акулiне Церахавай пашанцавала значна менш. Яе зафiксавала камера, побач з Алiсай Селязнёвай. I дзяѓчыну хутка арыштавалi.
  Следчы задаѓ некалькi пытанняѓ.
  Калi Акулiна пачала гаварыць, сьледчы раззлаваѓся:
  - Хопiць дурасцi малоць! Табой iншыя зоймуцца, а пакуль у камеру.
  Пракурор выдаѓ ордэн на яе арышт i зняволенне ѓ асаблiвым сакрэтным iзалятары КДБ.
  I крочыла дзяѓчына-студэнтка, захоѓваючы бачнасць спакою калiдору. Тут прагучала яе прозвiшча, i заява:
  - Акулiна Церахава! Акулiна Церахава! Сардэчна запрашаем у пакой для спатканняѓ i прыёму!
  Маладая жанчына здрыганулася. Турэмны калiдор з тоѓстымi сеткамi здаваѓся бясконца доѓгiм. Даволi цёпла i чамусьцi пахне морам i пахам танных духаѓ ад наглядальнiц. Студэнтка Акулiна падумала, што трэба ѓявiць сабе, што гэта проста, бясплатны, недарагi, але цалкам нiштаваты для жыцця жаночы санаторый, без надакучлiвай кампанii мужчын i табе будзе лягчэй. Не Бутырка ѓсёткi, а суцэль прыстойная ѓстанова. Напэѓна, па сто чалавек у камеры не трымаюць, у асаблiвым сакрэтным iзалятары.
  Праѓда, вось рашоткi наперадзе на дзверы, iх са скрыпам адчыняюць жанчыны ѓ мiлiцэйскай форме. Ты iдзеш далей, яны на цябе глядзяць... Неяк непрыемна. Не тое каб з пагардай, але нiбы на нейкую сабаку, праѓда не паршывую валацугу, а пародзiстую.
  Паварочваеш направа i паднiмаешся па прыступках. Уваходзiш у хол. Таксама дзверы ѓ шорках, завалы, рашоткi, далей за шклом, нiбы слоiку жанчыны. Адна з iх нацiскае на кнопкi кампутара, надрукоѓвае.
  Жанчына ветлiва пытаецца на беларускай:
  - Iмя, прозвiшча, iмя па бацьку калi ёсць!
  Акулiна пакорлiва называе:
  - Акулiна Уладзiмiраѓна Церахава!
  Жанчына з усмешкай спытала:
  -Артыкул?
  Недурная студэнта Акулiна, ужо ѓ чымсьцi, бывалая, па-разумнаму адказала:
  - Абвiнавачанне пакуль не прад'яѓлена!
  Жанчына кiѓнула i спытала:
  - Рэчы якiя-небудзь ёсць?
  Акулiна цяжка ѓздыхнула i адказала:
  - Мяне на вулiцы ѓзялi, нiчога акрамя таго што на мне няма!
  Жанчына кiѓнула i паведамiла:
  - У суседнiм памяшканнi, можаце здаць усе каштоѓныя рэчы! А пакуль распiшыцеся аб сваiм прыбыццi!
  Акулiна паглядзела тэкс на добра ёй знаёмай беларускай мове i ѓпэѓнена паставiла роспiс. Усё толькi аб азнаямленнi з правiламi. Далей яна пайшла далей, якая праводзiцца жанчынамi i мiлiцыянтамi далей. Яе папрасiлi зняць усё каштоѓнае. Жанчына папярэдзiла:
  - Калi што ѓтоiце, i гэта выявiм пры асабiстым надглядзе, то будзе канфiскавана. Акулiна зняла з сябе кольцы, ланцужок i завушнiцы, адчуѓшы ѓжо нiбы аголенай. Падумала, цi не схаваць кольца ѓ роце. Яна гэта бачыла, як фiльма Банког Хiлтан падобная на яе дзяѓчына-бландынка схавала медальён у роце. Але меѓся быць яшчэ i асабiсты дагляд, i мала шанцаѓ штосьцi ѓтаiць, асаблiва ѓ асаблiвай турме КДБ.
  Акулiна мiмаволi здрыганулася, пры думцы аб турэмным шмоне. Паспрабавала сябе супакоiць. Гэта не балюча, а хiба яе, напрыклад, не аглядаѓ вораг-гiнеколаг. Нават неяк дзiѓна, што ѓ вядомым фiльме пра жаночую турму "Пад прымусам", так закрычала юная францужанка пры спробе даследаваць похву. Цi гэта для надання большага драматызму.
  Тым не менш усё роѓна непрыемна, калi думаеш, што вось-вось пачнецца працэдура ператрусу. Гэта накшталт як пламбаванне зуба. З-за замарозкi i не балюча, але ѓсё роѓна чакаеш, калi гэта хутчэй скончыцца.
  Вось яе адвялi ѓ спецыяльнае памяшканне, дзе ва ѓсiх чатырох сценах люстэрка. Некалькi крэслаѓ i вешалак. Адразу ж уключылiся магутныя пражэктары. Дзве магутныя, чарнавалосыя жанчыны, i адна сярэдняга росту, немаладая жанчына ѓ акулярах увайшлi ѓ памяшканне. Мiлiцэйскiя чыны засталiся за дзвярыма, таксама з люстэркам. Зарабiлi вiдэакамеры, а святло стала яшчэ ярчэй, нiбы рабiлi вельмi важную аперацыю хiрурга, так каб не даць мэты.
  Акулiна ѓбачыла i гiнекалагiчнае крэсла, i адчула, як мiмаволi халаднее страѓнiк.
  Немаладая жанчына ѓ акулярах i белым халаце ласкава спытала:
  - Гэта твая першая ходка дзяѓчынка?
  Студэнтка Акулiна дрыготкiм голасам вымавiла:
  - Ды першая!
  Жанчына ѓ халаце кiѓнула:
  - Зараз мы зробiм твой поѓны асабiсты дагляд! Калi ты не будзеш рэзка тузаць i крычаць, то мы зробiм гэта прафесiйна i не балюча! Гэта турма КДБ максiмальнай бяспекi, i ператрус павiнен быць самым дбайным! Тым больш нас папярэдзiлi, што вы руская i можа быць шпiёнка!
  Акулiна адмоѓна закруцiла галавой:
  - Божа ѓратуй! Я студэнтка i крыху здымалася ѓ кiно, а не шпiёнка!
  Жанчына кiѓнула:
  - Распранайся! Павольна i плаѓна! Тут толькi жанчыны, i не бянтэжся!
  Акулiна нервова буркнула:
  - Мяне здымаюць на вiдэа!
  Жанчына з усмешкай кiѓнула:
  - Гэта аператыѓная здымка, яна пры ператрусе абавязковая! Не бойся яе будуць глядзець толькi асобы аднаго з табою падлогi! Збаѓ сябе ад залiшнiх пакут, не кусайся i не брыкайся.
  Чарнавалосая, буйная жанчына выняла з-за пояса пакуначак i стала нацягваць на лапы тонкiя медыцынскiя пальчаткi.
  Жанчына з усмешкай пацвердзiла:
  - Яны аднаразовыя ѓсё стэрыльна! Калi чытала раман "Калi наступiць заѓтра", то такога ѓ нас няма, у турме максiмальнай бяспекi следчага iзалятара горада Мiнска ѓсё ѓ парадку i выконваюцца правы чалавека! Ну добра хопiць, балбатаць, здымай.
  Акулiна з уздыхам стала расшпiльваць блузку. Як нi дзiѓна яна адчувала сябе ад такiх слоѓ нават больш прынiжанай.
  Нiбы яна самая рэальная злачынца, i гэта сапраѓдная турма. I яе абшукваюць не дзеля здзекавання, а проста выконваюць свой абавязак.
  Вось зараз чарнавалосая жанчына прамацвае кожнае шво яе адзення, старанна мне, глядзiць на свет пражэктара... Перадае iншы, а тая кiдае ѓ выварку ад якой моцна пахне хлоркай i нейкай яшчэ дэзiнфекцыяй.
  Акулiна стала расшпiльваць сукенку. У яе ѓзнiклi асцярогу, цi не аблiняе яно, ад пражаркi? Цi як яго там? На яе глядзяць уважлiва, сочаць усе тры жанчыны за кожным рухам.
  Акулiна завяршыла расшпiльванне i рэзка скiнула, застаѓшыся толькi ѓ станiку. Жанчына з цiкавасцю паглядзела на цела зняволенай. Спартовае, мускулiстая, але не вельмi. Загарэлая... Прыкладна, як Шына ѓ знакамiтым серыяле. Не культурыстка, але падцягнутая. Прыгожая без усялякiх сумневаѓ.
  Жанчыны ѓважлiва мацаюць i прасвечваюць сукенку. Дама ѓ белым халаце i акулярах робiць жэст, маѓляѓ, пакуль не спяшайся. Правяраюць сумленна. I сама жанчына глядзiць чэпка i з падазрэннем. Акулiна адчувае, што яе сэрца пачынае бiцца гушчару. Iмкнецца супакоiцца .... Не варта нервавацца. Уявi, што гэта проста медсястра, тым больш у белым яна халаце, i цябе аглядаюць на прадмет хвароб.
  Чарнавалосыя асмуглыя жанчыны скончылi агляд сукенкi i кiнулi яго ѓ выварку з хлоркай i злёгку перашкодзiлi. Жанчына ѓ белым халаце скамандавала:
  - Далей!
  Акулiна, не спяшаючыся расшпiлiла спаднiцу. Цяпер яна будзе толькi ѓ трусах, калготках, туфлях, i станiку. Ужо не надта прыстойна ѓ такiм выглядзе з'явiцца ѓ грамадскiм месцы. Хаця Алiса i з'яѓлялася. А тут на яе яшчэ i глядзяць з такiм падазрэннем. Асаблiва жанчына ѓ белым халаце.
  I спаднiцу ѓважлiва мацаюць i прасвечваюць. Потым зноѓ кiдаюць у дэзiнфекцыю. Зноѓ бляха, працягвай распранацца.
  Акулiна скiнула спачатку правую, потым i левую туфель. Жанчыны на гэты раз не сталi iх правяраць, а паклалi ѓ адмысловы пакет. Вiдаць, абутак будуць даследаваць асобна, падумала Акулiна. Затым яна стала сцягваць калготкi. Успацелая скура дзяѓчыны супрацiѓлялася.
  Жанчына ѓ белым халаце ветлiва пацiкавiлася:
  - Вам дапамагчы?
  Акулiна адчайна закруцiла галавой:
  - Не трэба!
  Жанчына адзначыла:
  - Асцярожней не парвiце!
  Акулiна сяк-так сцягнула з правай нагi, занялася левай. Адчула, што зараз яна стала босай i безабароннай. I што яе ѓ гэты момант здымаюць з розных ракурсаѓ.
  Вось, нарэшце, i калготкi з левай канечнасцi сцягнула. Жанчыны ѓ пальчатках iх старанна прамацалi, i адукавалi дадаткова лiхтарыкам.
  Юная дзяѓчына Акулiна стаяла ѓ станiку i трусiках, i мiмаволi чырванела ад сораму. Хаця ёй i даводзiлася быць такой у пляжы, але тут яе аглядаюць i абшукваюць нiбы ѓ звярынцы...
  А яшчэ самае страшнае наперадзе. Вось у жанчыны ѓ белым халаце пад шклом акуляраѓ блiшчаць вочы.
  Наглядчыца, панура вымавiла:
  - А цяпер станiк.
  Акулiна цяжка ѓздыхнула. Падумала, а раптам у вiдэакамеры на яе глядзяць мужчыны? I будуць пажыраць поглядамi яе поѓныя, высокiя, пругкiя грудзi. А яе ж напэѓна памятаюць лапамi гэтыя гарылы.
  Жанчына, бачачы яе ваганнi, прасiпела:
  - Давай, здымай! Цi табе дапамагчы?
  Акулiна паспрабавала зняць станiк, але пальцы яе не слухалiся. Нiяк не хацелi расшпiльваць ... I было так сорамна, твар дзяѓчынкi залiлося чырвонай.
  Жанчына ѓ белым халаце загадала:
  - Дапамажыце ёй, толькi акуратна!
  Буйныя чарнавалосыя жанчыны спрытна схапiлi за пяцелькi станiкi, нягледзячы на тое, што iх лапы ѓ тонкiх медыцынскiх пальчатках, даволi спрытна расшпiлiлi яго, сарваѓшы з грудзей. Пасля чаго сталi камячыць i прасвечваць яго магутным лiхтаром, вышукваючы сляды дуры.
  Акулiна машынальна прыкрыла свае пышныя, пругкiя грудзi рукамi, але жанчына ѓ белым халаце прыкрыкнула:
  - Стаяць рахмана! Ты так выглядаеш проста сьмешна.
  Маладая жанчына, чырванеючы ад сораму, выцягнула рукi па швах. Ёй было б яшчэ больш сорамна, калi б яна ведала, што ѓ вiдэакамеры на яе глядзяць мужчыны мiлiцэйскiя чыны. I не проста глядзяць, а робяць яшчэ i фота на памяць. Вельмi ѓжо прыгожая Акулiна бландынка, i тварам i постаццю, спартовай i iдэальнымi прапорцыямi цела. Такi б фотамадэллю працаваць, i ѓ рэкламе часопiсаѓ для мужчын здымацца. А тое, што яе мордачка крывiцца i дзяѓчыне вiдавочна сорамна надае дадатковы шарм, гэтаму.
  Не нейкая шлюха, у прыстойная дзяѓчынка падчас працэдуры асабiстага дагляду, у турме максiмальнай бяспекi КДБ.
  I ѓ адных трусiках засталася, босая, i безабаронная, нiбы Анжалiка падчас аѓкцыёну рабынь.
  I яе асвятляюць пражэктары, i загарэлая скура зiхацiць, нiбы змазаная маслам. Вiдаць, ад хвалявання i спякоты дзяѓчына злёгку пацее, ад чаго яшчэ прыгажэй i сэксуальней становiцца. А скура ну грудзей крыху святлей, так менш часу яна загарала, але гэта ледзь прыкметна.
  Акулiна бянтэжыцца, усё мацней...
  Далей iдзе каманда, якую аматарка дэтэктываѓ Церахава чакала з трымценнем:
  - А зараз трусiкi ... Ну чаго крывiшся, гэта апошняе!
  Акулiна з уздыхам укладвае рукi на сцягна i сцягвае апошнюю дэталь туалета. Яна слiзгае па яе мускулiстым, залацiста-алiѓкавым нагах.
  Затым голыя, хупавыя ступнi дзяѓчыны стрэсваюць трусiкi. Чарнавалосы наглядчыцы хутка падхоплiваюць, i зноѓ пачынаюць iх камячыць i прасвечваць.
  Аѓгустына мiжволi зноѓ прыкрылася рукамi. Жанчына ѓ акулярах схапiла яе за рукi i стала разводзiць. Былая наглядчыца была моцная, але i Акулiна неслабая. Узнiкла барацьба. Абедзве чарнавалосыя, буйныя жанчыны падхапiлi яе i развялi рукi.
  Наглядчыца ѓ белым халаце вымавiла:
  - Падчас вобыску трэба трымаць рукi па швах, i выконваць каманды. Тады вам не будзе балюча. Стой спакойна...
   Баязлiѓцы рушылi ѓ кошык, i цяпер Акулiна стаяла перад наглядчыцамi i камерамi зусiм голая.
  Выцягнула рукi па швах, уздрыгвала, каб не заплакаць.
  Жанчына ѓ акулярах скамандавала:
  - Нахiлi галаву!
  Акулiна паслухмяна сагнулася, сваю моцную шыю. Рукi жанчыны ѓ тонкiх гумавых пальчатках сталi абмацваць яе валасы. Яны ѓ Акулiны доѓгiя i густыя, наглядчыца прамацвала i расчэсвала кожную пасму. Яна гэта рабiла прафесiйна, амаль не прычыняючы боль, але Акулiне гэта ѓсё было так зневажальна, што хацелася адапхнуць рукi i загарлапанiць. Але гэта значыць павесцi сябе як дзiкунку. Акулiна паспрабавала сябе суцешыць, уявiѓшы, што гэта ѓсяго толькi медсястра, а не палiцэйскi.
  Вось белы халат, акуляры, нават нешта падобнае на прыбор для слуханняѓ вiсiць на грудзях.
  I яна яе проста аглядае на прадмет вошай, а не абшуквае, нiбы мацёрую злачынцу.
  Ну, што ты будзеш лiчыць зневажальнай агляд лекарам. Або тым больш лекаркай?
  Акулiна ѓсмiхнулася, крыху казытлiва ... Пышную прычоску аглядаюць старанна, i дзве чарнавалосыя жанчыны дапамагаюць, таксама расчэсваюць, але акуратна, iмкнучыся не тузаць. Але ѓсё роѓна калi ѓ валасах калупаюцца гэта непрыемна, i крыху адчуваецца каранямi.
  Але вось яны скончылi агляд прычоскi, i зараз сталi глядзець у вушы. Свецяць лямпамi, i нейкiм прыборам рассоѓваюць барабанную перапонку.
  Трохi балюча, i непрыемна, калi рассоѓваюць вушкi, i праглядаюць капiтальна.
  Жанчына ѓ белым халаце адзначыла:
  - Вы там часта хаваеце недазволенае!
  Яна агледзела вушы па чарзе i ёй чарнавалосыя жанчыны падалi нейкi прыбор. Ён нагадваѓ маленькi зонд.
  Наглядчыца, перахапiѓшы разгублены погляд Акулiны, патлумачыла:
  - У нас быѓ выпадак, калi нягледзячы на ператрус з дбайным аглядам iнтымных месцаѓ, жанчына глыбока ѓ ноздры запхнула малюсенькую капсулу з ядам, i прымудрылася пакончыць з сабой. Так што зараз проста паглядзець праз лiхтарык у ноздру недастаткова. Табе не схаваць там недазволенага! Гэта турма максiмальнай бяспекi КДБ!
  Акулiна задрыжала ад знявагi, адчуѓшы сябе яшчэ больш злачынкай. Вось як яе дбайнай абшукваюць. Вось спачатку агледзелi ноздры, злёгку рассунуѓшы, ад чаго шмат балюча, i падсвятляючы. Затым сунулi ѓ мiнiяцюрны зонд у левую ноздру. Стала вельмi далiкатна, i Акулiна чхнула. Зонд выпаѓ.
  Жанчына ѓ белым халаце кiѓнула.
  - Спакайней! Трымайся за руку Мантаны, i дыхай глыбей...
  Адна чарнавалосая працягнула лапу ѓ якую ѓчапiлася Акулiна, а iншая моцна зафiксавала яе галаву. I зноѓ наглядчыца ѓ белым халаце сунула прыбор. Ён казытаѓ ноздру i дыхальны праход, сваiм хабатком, але было не балюча.
  Акулiна ѓявiла, што яе проста абследуюць лекары. Праѓда, дзве чарнавалосыя асмуглыя, амаль двухмятровыя бабы ѓ мiлiцэйскай форме i ѓ фартухах псавалi ѓражанне. Насамрэч яна толькi зняволеная, якой робяць на рэдкасць скурпулёзны шмон. У расiйскай турме яе мацi так не шманалi. Толькi распранулi, сунулi пальцы рот, нават не надзеѓшы пальчаткi i, пяць разоѓ прымусiѓ прысесцi. А тут яе вiдаць i сапраѓды прымаюць за шпiёнку.
  Цi ледзь не да найлягчэйшых прасвяцiлi, праз хабаток. А жанчына ѓважлiва глядзiць i кажа:
  - Чыстыя ѓ цябе дыхальныя праходы! Вiдаць, нiколi не палiла! Пасядзiш тут гадоѓ дваццаць, i будзеш марыць аб лiшнiм ператрусе каб пацешыцца.
  Акулiна рыкае ѓ адказ, нешта невыразнае, ёй страшна.
  Спачатку адну ёй ноздру адукавалi, а затым i iншую... I так старанна гэта робяць.
  Ноздры нарэшце скончылi, зараз абмацваюць павекi. Не вельмi прыемна, калi iх выварочваюць. Але гэта хоць хутка... Выняла павека на святло, адукавала i ѓвярнула спрытная прафесiяналка зноѓ.
  А вось у рот...
  Пальцы наглядчыцы палезлi туды. Яе мама таксама якая пабыла пад арыштам, распавядала, што яе ледзь не званiтавала, i яна нават укусiла турэмшчыцу. Ды i брыдка калi рукамi без пальчатак лезуць у рот. Хто ведае, што яна да гэтага рабiла? Можа, яны там шукаюць гранату? Але наглядчыца ѓ расейскай турме, пальчаткi апранаць не стала, i ператрус быѓ параѓнальна кароткi. А тут...
  Калупалася за шчокамi, да самых гланд, потым пад мовай, што амаль не вырвала. А пад канец ёй чарнавалосая жанчына падаѓ прыбор. Ну-так, тыпу зонда, якiм правяраюць страѓнiк, але больш кампактны. Iншая чарнавалосая сунула ёй адмысловую губку, каб не сцiснула скiвiцамi хабаток.
  I вось шнур увайшоѓ ёй у горла i рушыѓ далей у страѓнiк. Ён быѓ больш тонкiм, чым звычайны медыцынскi зонд, i крыху зручней слiзгаѓ, чым звычайны прыбор пры глытаннi кiшкi. Але, вядома ж, гэта непрыемна, хаця не сказаць, каб было балюча.
   Жанчына ѓ белым халаце, адзначыла:
  - У страѓнiках часта хаваеце каштоѓнасцi i яшчэ часцей наркотыкi. Можна, адукаваць i рэнтгенам, але так лепш бачна. Адна зняволеная, напрыклад, хавала ѓ страѓнiку дыямент, i рэнтген яго проста не ѓбачыѓ. А вось, напрыклад найноѓшым зондам мы твой страѓнiчак агледзiм. Дарэчы, я яшчэ i прафесiйны лекар, i ѓ скажуць у цябе на рэдкасць здаровы страѓнiк. Так што ѓ турме ты працягнеш яшчэ гадоѓ пяцьдзесят... Калi цябе не прырэжуць!
  У Акулiны пасля такiх слоѓ мiмаволi сталi слязiцца вочкi. Вось чорт, у такiм месцы як турма правесцi пяцьдзесят гадоѓ. Адзiнае адчуванне, што ѓ Беларусi ды яшчэ пры падземным моры не бывае халодных зiм. I гэта ѓ нейкай ступенi санаторый. Калi зняволеным дазваляюць купацца ѓ моры, дык ужо не так страшна. Вось яе мацi пасля Бутыркi маглi адправiць у Сiбiр. Але да суда справа не дайшла, i яе проста выкiнулi з СIЗА за непатрэбнасцю, нават не папрасiѓшы прабачэння. А вось у ЗША нават за дробныя злачынствы часта даюць вельмi даѓгiя тэрмiны. Так што застаецца толькi цяжка ѓздыхаць...
  Аб Божа, а можа ёй гэта ѓсё толькi снiцца?
  Скончыѓшы абследаванне страѓнiка, наглядчыца ѓ белым халаце загадала:
  - Выцягнi рукi...
  I стала мацаць, пачынаючы з шыi па плячыма. Далей закранула паголеныя падпах Акулiны. Маладая, адчуѓшы козыт, мiмаволi хiхiкнула. Ёй аглядалi далонi i пальчыкi рук. Адмысловая ѓвага, надаѓшы пазногцям.
  Жанчына ѓ белым халаце кiѓнула, напарнiцам:
  - Пазногцi доѓгiя, трэба састрыгчы!
  Дзве жанчыны-мiлiцыянеры вынялi ножкi, са сваiх фартух сталi састрыгаць, лакаваныя кiпцiкi.
  Аѓгусцiна, якую збянтэжыла, страта такога ѓпрыгожвання, пiскнула:
  - Не трэба!
  Наглядчыца ѓ белым халаце пакiвала галавой:
  - Усiм жанчынам рэгулярна стрыгуць, каб вы не драпалiся. А будзеш узнiкаць, здабудзем i галаву! У валасах вам зручна забароненае хаваць i вошы водзяцца!
  Аѓгустына здрыганулася, уявiѓшы, што яна пазбавiцца такiх выдатных валасоѓ, i сцiснула мацней зубы.
  А наглядчыца моцнымi пальцамi стала камячыць яе грудзi. Яна правярала, цi ёсць у ёй сiлiкон цi якiя-небудзь схованкi. Дзейнiчала прафесiйна, але старалася не пакiнуць сiнякоѓ. Акулiна цяжка задыхала. Як ёй было сорамна - грудзi лапаюць як у апошняй прастытуткi.
  Але яшчэ больш сорамна, ведаць, як за гэтым уважлiва глядзяць мiлiцэйскiя чыны-мужчыны i здымаюць на вiдэа.
  Грудзi мяла наглядчыца старанна i доѓга. Потым яе рукi апусцiлiся нiжэй i нацiснулi на пупок.
  Аѓгустына ад болю ѓскрыкнула. А наглядчыца пасвяцiла на яе пупавiну i, пакалупаѓшыся, адзначыла:
  - I там вы часта праносiце забароненае...
  Пасля чаго ѓхмыльнулася i заѓважыла:
  - А вось зараз будзе самая зневажальная для жанчын стадыя асабiстага надгляду. Прашу не гарлапанiць, не супрацiѓляцца i не ѓладкоѓваць iстэрыку. Калi мы не будзеце тузацца, я пастараюся зрабiць гэта максiмальна бязбольна.
  Аѓгустына здрыганулася... У заходнiх фiльмах пра жаночую турму, такое практыкуецца i ѓ гэтым трэба змiрыцца i стрымаць слёзы i крыкi, ад болю i асаблiва знявагi.
  Жанчына, бачачы яе засмучаны твар, мякка вымавiла:
  - На гiнекалагiчнае крэсла, калi ласка! I павер, я ѓсяго толькi выконваю свой абавязак!
  Аѓгусцiна цяжка ѓздыхнула i падышла да спецыяльнага крэсла. Асцярожна прысела i легла ѓ яго. Лежак быѓ зручны пакрыты белым дэрматынам.
  Стаялi спецыяльныя гумовыя завесы для ног.
  Аѓгустына адчула ѓ сабе такi сорам, што не магла прымусiць сябе рассунуць ногi i сунуць у завесы. Як гэта зневажальна i брыдка, вось так паступiць i стаць зняволенай на ѓсе сто працэнтаѓ.
  Дзве жанчыны вiдавочныя па паходжаннi азiяткi, узялi ѓ свае лапы ногi i замацавалi iх у завесах.
  Жанчына ѓ гумавых пальчатках капнула на пальцы вазелiну i, усмiхаючыся, вымавiла:
  - Паслабся i дыхай глыбей ... Гэта зусiм не балюча!
  Акулiна, якая была чырвонай ад сораму, збялела i прачырыкала, мiмаволi сцiскаючы каленкi:
  - Не! Калi ласка, не трэба!
   Жанчына ѓперлася ѓ каленi. Дзве наглядчыцы рассунулi ногi... I наглядчыца плаѓна ѓвайшла. Яна старалася рухацца мякка i прафесiйна. Акулiна смяротна бледная ад сораму i знявагi, раптам адчула, што ёй не балюча, а нават амаль прыемна. I яна залiлася пунсовай фарбай, i паспрабавала адключыцца ад рэчаiснасцi. Уявiла сабе, што яна партызанка ѓ палоне ѓ гiтлераѓцаѓ.
  I яе падвяргаюць рознага кшталту катаванням... Гiтлераѓцы жорсткiя... Цi яе катуюць амерыканскiя вайскоѓцы... Ганяюць босы па снезе, а на шыi цыдулка - гэта руская тэрарыстка i яе будуць бiць. I ѓдары iдуць адзiн за адным...
  Акулiна, калi пальцы ѓвайшлi занадта ѓжо глыбока, адчула невыноснае жаданне памачыцца. I сцiснула зубы i стала балючай.
  Ну, калi, нарэшце, у ёй перастануць калупацца. Што яна, туша якую трыбушаць.
  Жанчына ѓ пальчатках вымавiла:
  - Яна чыстая! Цяпер праверым яе пятую кропку!
  Чарнавалосыя жанчыны-мiлiцыянты павярнулi ѓстаѓныя канчукi i крэсла паднялося вышэй...
  Жанчына зноѓ падышла да шуфлядкi, адкрыла яе i выняла зонд, вымавiѓшы:
  - Проста пальцы соваць мала! Трэба праверыць зондам кiшачнiк. Не бойся, будзе крыху балюча, але гэта памяркоѓна!
  Акулiна са стогнам вымавiла:
  - Аб Божа! Лепш бы я села ѓ расiйскую турму!
  Жанчына ѓ белым халаце iранiчна ѓсмiхнулася:
  - Там занадта холадна! I не бойся, абшукваюць у нас кожны дзень, не гэтак скурпулёзна, як цяпер! Але раз у месяц пры добрых паводзiнах такога шмона табе не пазбегнуць! Так што змiрыся дзетачка, i пастарайся падумаць аб чымсьцi прыемным!
  Акулiна са стогнам прыняла хабаток зонда, якiя наглядчыца вышмаравала вазелiнам. Тут Акулiна падумала, што яе пятая кропка не першая якую правяраюць зондам, i ёй стала так брыдка, i агiдна ... Акулiна затросся i яе за ногi зноѓ схапiлi наглядчыцы, i намёртва зафiксавалi сваiмi лапамi.
  Акулiна закацiла вочы i паспрабавала ѓспомнiць нешта прыемнае. Вось напрыклад, яна на здымках рускага фiльма "Спартак", па Яна гуляла танцорку. У iрванай, шэрай, тунiцы i босая на нявольнiцкiм гандлi.
  Яна ѓ жабрачай сукенцы здавалася яшчэ эфектней, так прыгажосць яе асобы куды лепш адцяняе, шэрай тунiкай, а валасы свяцiлiся ярчэй. Акулiна тады знялася ѓ другараднай ролi, але здалася цудоѓнай. Але ѓ варыянт фiльма гэта не пахабна. I замест яе паказалi актрысу не такую прыгожую, але больш вядомую. I яшчэ чарнавалосую. Тамака вырашылi, што жанчына па кнiзе, не была бландынкай.
  Так, яна босая па вострых камянях хадзiла, i было балюча, i камянi нагрэлiся i голую падэшву палiлi i калолi. Балюча на здымках, але гэта нават рэжысёру здавалася i лепей. Каб не надта вясёлы быѓ выгляд у рабынi. А потым пасля здымак ступнi ѓ яе лiтаральна палалi, i пакрылiся драпiнамi i пухiрамi. Бо знялi тузiн дубляѓ.
  Хлопчык, якi грае Гету, таксама збiѓ ногi да крывi. Яму iх нават заклеiлi пластырам i мазалi мазямi, i пару дзён ён не выходзiѓ. Ды ѓ Крыму горныя стромы колкiя, а ѓлетку распаленыя. А сучасныя хлапчукi басанож ходзяць не часта.
  Больш далiкатным стала пакаленне ... Але хоць дзецюку далi згуляць ролю Гету. Акулiна хацела, каб дадзенай ролi, дарэчы, зняѓся яе сын, але ён тады яшчэ быѓ занадта замалы. Зрэшты, яе хлопчык з чатырох гадоѓ запiсаны на секцыю адзiнаборстваѓ i старанна трэнiруецца. I ѓжо пару дзiцячых роляѓ у кiно асвоiѓ.
  Акулiна цяжка ѓздыхнула, у яе ѓвайшло некалькi метраѓ хабатка, i праглядалi лiтаральна ѓвесь кiшачнiк. Логiка ѓ гэтым была. Яна яшчэ ѓ дзяцiнстве чытала раман "Папiён", як зняволеныя хавалi каштоѓнасцi ѓ азадках, i прапiхвалi ѓ кiшку. Так што проста засунуць палец гэтага было мала. А яе абшукваюць па поѓнай праграме....
  Вось нарэшце-то i зонд вынялi ... Знялi з завес ногi ... У Акулiны ад ляжання ѓ няёмкай позе нават зацякла спiна i яна прастагнала, устаючы.
  Жанчына ѓ белым халаце суцяшальна вымавiла:
  - Самае цяжкае ззаду, зараз прасцей!
  Акулiна здрыганулася, што яшчэ? Ёй памацалi каленкi, i праверылi ступнi. Памiж кожным пальчыкам праводзiлi скурпулёзна i, прасвечваючы. Акулiна адчула, што яе пятцы ад такiх дакрананняѓ казытлiва. I пальчыкi згiналi, што ѓжо не так прыемна.
  Нарэшце ператрус з галавы, да пят скончыѓся... Жанчына зняла са сваiх рук тонкiя, гумовыя пальчаткi i шпурнула iх у смеццевы бачок.
  Акулiна адчула ѓ сабе радасць: нарэшце... Але не тут тое было. Яе голую павялi ѓ наступнае памяшканне.
  Там яе чакалi жанчыны ѓ мiлiцэйскай форме i ѓ белых халатах.
  Там сталi фатаграфаваць з розных кропак. Спачатку сфоткалi твар. У профiль, у анфас, напалову бокам, ззаду. А потым усё цела.
  Знакамiтая аматарка дэтэктываѓ палала ад сораму, а яе твар стаѓ пунсовым ад збянтэжанасцi i дзiкага прынiжэння.
   Выглядалi i выпiсвалi прадметы, прымушалi паварочвацца i прысядаць. Даследавалi яе цела капiтальна. Сфатаграфавалi так i далонi, прымусiѓшы iх выставiць, i босыя ступнi ножак...
  Кожную радзiмку ѓ дзяѓчыны сфатаграфавалi, i запiсалi ѓ часопiс... I здымалi актыѓна....
  Потым завялi ѓ наступнае памяшканне. Сталi валiкам мазаць тушшу далонi, затым аддрукоѓваць iх на паперы. I рабiлi гэта вельмi акуратна i мякка. Потым вышмаравалi тушшу i губкi. Затым прыклалi да шчыльнай паперы, i таксама надрукавалi. Далей вышмаравалi i вушныя ракавiны, зрабiлi адбiткi i iх.
  Аѓгустына зноѓ чырванела ад прынiжэння, усё казала, што яна зняволеная i скончаная для жыцця асоба.
  I зразумела ѓ дзяѓчынкi пад канец сталi мазаць цёмнай тушшу i ступнi, вышмаравалi ѓсе падэшву. I кожны пальчык адцiснулi. У тым лiку i малюнак хупавых пальчыкаѓ.
  Пасля чаго дзяѓчына стала брудней, i яе павялi ѓ душ. Аѓгустына адчула палёгку - нарэшце зневажальныя працэдуры падыходзяць да канца.
  Душавая кабiна ѓ турме была белая, бруi цяклi з гарачага i халоднага крана. Тры наглядальнiцы не менш глядзелi на Аѓгусцiну, якая мылася. I яны любавалiся яе мускулiстым, вельмi прапарцыйным i з iдэальнай фiгурай целам, з роѓным загарам.
  Аѓгустына сумеѓшыся, крыкнула iм:
  - Ну, чаго вы глядзiце?
  Наглядчыцы, рыкнула ѓ адказ:
  - Мыйся зэчка! А то зараз новы шмон зробiм!
  Думка што яе зноѓ падвернуць скурпулёзнай працэдуры ператрусу была для Аѓгустыны такой страшнай, але яна збялела, i ледзь не ѓпала. Але выстаяла на нагах, а наглядчыцы засмяялiся.
  Затым крыкнулi:
  - Ну, хопiць мыцца!
  Аѓгустына выйшла з турэмнага душа. Ёй кiнулi ручнiк. Дзяѓчына стала выцiрацца. I тут да яе даспела наглядальнiца i стала лезцi пальцамi ѓ рот. I гэта так зневажальна i брыдка. Аѓгустына стала супрацiѓляцца i, жанчыны схапiлi яе i раскрылi рот сiлком. Яны былi буйныя i моцныя. I зноѓ пальцы мацалi ѓ роце i небе. На гэты раз Аѓгусцiна не вытрымала, у яе вырвала. Праѓда страѓнiк быѓ пусты, i пайшла толькi вада.
  Дзяѓчыне ѓрэзалi па фiзiяномii i вылiлi воды... Пасля чаго зноѓ прамылi пад душам, i павялi ѓ суседнi пакой.
  Там яе чакаѓ лекар мужчына i дзве жанчыны ѓ белых халатах. Нiкалета ѓжо смяротна стамiлася, i не саромелася сваёй турэмнай галiзны. Ёй праверылi зрок. Дзяѓчына хутка назвала лацiнскiя лiтары. Потым памералi цiск, падлiчылi пульса. Далей узялi кроѓ i з вены i з пальца. Прасвяцiлi рэнтгенам. Не зразумееш для агляду цi ѓ пошуках хвароб. Пасля мужчына зноѓ агледзеѓ зубы i адзначыѓ:
  - Нiводнай плямкi! Вось гэта дзеѓка!
  Далей завiсi i вымералi немалы для жанчыны рост Аѓгустыны, метр восемдзесят.
  I яе павялi ѓ суседнi кабiнет.
  I зноѓ вораг i медсёстры. Задалi кучу пытанняѓ, праверылi жывот, i зноѓ прыйшлося сесцi гiнекалагiчнае крэсла.
  Але не для шмона, а праверкi наконт гiнекалагiчных захворванняѓ. Лекар зняѓ мазкi i адправiѓ яе далей... Праверылi ѓ Аѓгустыны i слых, i рэакцыю, стукаючы малаточкам па каленках.
  Аѓгусцiна ѓсiм больш стамлялася, ад гэтых бясконцых працэдур. Насамрэч, ну i бюракраты гэтыя мiлiцыянты ѓ турме максiмальнай бяспекi КДБ.
  Хацелася хутчэй у камеру i легчы на ложак. Добра было б у адзiночку. Вось, напрыклад, Клер Вiньен, у фiльме "Пад прымусам", дарма знервавалася. У параѓнаннi з гэтым у яе проста быѓ курорт. I асобная камера, якая ласка. Так хочацца легчы на матрац...
  Вось Аѓгусцiну зноѓ вялi ѓ памяшканне выкладзенае кафляй. I як сыпануць з мяшка хлоркай. Прама вочы выядае i скуру шчыпле. А тут тры наглядчыцы проста са шланга, ледзяной вадой шырокiм струменем, як лупнуць.
  I Аѓгусцiну лiтаральна збiла з ног. Дзяѓчына ѓпала i закрычала. А яе пад брую i як вымываюць капiтальна.
  Ды i гэта яна ѓ жаночай турме ѓ кiно бачыла, але не думала, што з ёй так зробяць.
  А нiбы сабаку мыюць бруёй i абмываюць. I ад гэтага дзяѓчыне рэальна так бляхi. А вось халодны струмень змянiла гарачая, ды такая што ледзь скура не аблезла.
  Аѓгустына крычыць... Потым зноѓ халодным яе абмылi. Ну, проста як жывёлiну мыюць.
  Але вiдаць наглядальнiцам такая гульня хутка надакучыла. Яны выключылi душ. Аѓгусцiна паднялася i падышла да iх. Ёй зноѓ сунулi ручнiк i прымiрэнча вымавiлi:
  - Дэзiнфекцыя скончана!
  Аѓгустына абцерлася... Яна дрыжала ад страху i гневу. I вось яе зноѓ павялi. На гэты раз мiма кратаѓ, каля якiх стаялi жанчыны-мiлiцыянты. Яе чакала адзiночная камера.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 13.
  Алiса апранулася i накiравалася па Мiнску гуляць. У яе не было пэѓных планаѓ. Сапраѓды, як ратаваць у такой сiтуацыi свет? Цi не атрымаецца яшчэ горш? I нездарма кажуць: добрымi намерамi выбрукаваная дарога ѓ пекла! I Алiса падобнае разумее. Дзяѓчына пакуль без плана дзейнiчае. Успомнiлася паралельная светабудова.
   Здавалася, надышоѓ працяглы перыяд свету. Сапраѓды ѓсе войны скончаны, ЗША захопленыя i чаго яшчэ жадаць? Але заставалася яшчэ адна звышдзяржава з калонiямi: Японiя. I Гiтлер хацеѓ i яе заваяваць.
  20 красавiка 1953 гады пачалася новая вайна за перадзел мiру. СССР усё яшчэ iснаваѓ ва ѓсечаным выглядзе. Ваенныя што прыйшлi да ѓлады пасля Сталiна, паставiлi фармальным галоѓнай урада Вазнясенскага. Гэты лiдэр здолеѓ часткова аднавiць эканомiку Расii. I прапанаваѓ Гiтлеру ѓдзел СССР у вайне супраць Японii. Той пагадзiѓся, але пры ѓмове, што Расея верне сабе толькi раней захопленае самураямi Прымор'е, востраѓ Сахалiн i Курыльскую граду.
  Так што Вазнясенскi атрымлiваѓ новы шанец адрадзiць СССР, i часткова рэабiлiтаваць iмпэрыю.
  Баi разгарнулiся на поѓную сiлу.
  Алёнка i яе каманда змагалiся на новым, эксперыментальным танку Т-11. Дадзеная машына была цяжкай i выдатна абароненай. Яе лабавая браня дасягала 300 мiлiметраѓ пры вазе машыны ѓ шэсцьдзесят восем тон i гармату ѓ 130-мiлiметраѓ калiбрам. А пакуль яшчэ ѓ СССР асноѓны танк Т-54, якi таксама зусiм нядрэнны.
  А Алёнка са сваiмi напарнiцамi вядзе агонь з магутнай гарматы з вялiкай дыстанцыi. Японцы, вядома ж, маюць свае машыны. Вось у прыватнасцi i Е-75, скапiяваную з нямецкай мадэлi па лiцэнзii. Але дадзены танк ужо некалькi састарэлы.
  А Алёнка яго падбiвае выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак. I яна пасылае снарад сапраѓды ѓсутыч.
  Дзяѓчына цвiркае:
  - Слава эпосе камунiзму! Слава Ленiну ѓ сэрцах!
  Сапраѓды гэта прыгажуня найвышэйшага ѓзору.
  Анюта таксама страляе, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi точаных ножак i пiшчыць:
  - Я ваяѓнiца вельмi крутая, i такая нiбы лялька завадная!
  Вядзе агонь па чарзе i Ала. Гэтая дзяѓчына лупанула па самураях i выдала:
  - У iмя святла, цяпла i ветру!
  I таксама зразумела выкарыстоѓваючы босыя ножкi.
  А потым пасадзiла i Марыя. Гэта дзяѓчына каласальнай душэѓнай сiлы. Разбiла японскi танк, i праверашчала:
  - За магутны камунiзм!
  I паддала голай пяткай.
  А пад канец пальнула пры дапамозе босай ножкi i Маруся. Дзяѓчына ѓразiла супернiка i прашыпела:
  - Слава эпосе лепшага свету!
  I як засвiшча... Вось гэта сапраѓды вельмi нават крутая дзеѓка.
  Савецкi танкавы экiпаж выдатна працуе i набiрае рахункi. Дзяѓчыны зразумела хутка выходзяць у лiдэры. У iх i машына лепшая з лепшых для Чырвонага войска.
  А Герда ваюе на пiрамiдальным танку. Гэтая машына ѓжо больш дасканалая i ѓ ёй усяго толькi два чальцы павозкi.
  Яны разам з Шарлатай вядуць агонь па японцах, i дзейнiчаюць вельмi эфектыѓна.
  Герда выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак нацiснула на кнопкi джойсцiка i ѓразiла японскую машыну, прашыпеѓшы:
  - I ляцелi долу самураi пад напорам сталi i агню!
  Шарлота ща ёй таксама пальнула, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi сваiх точаных ножак i прашыпела:
  - Але наш вермахт ад тайгi да брытанскiх мораѓ, усiх у мiльёны разоѓ мацнейшыя!
  У iншым пiрамiдальным танку ваююць Магда i Крысцiна.
  Дзяѓчыны-тэрмiнатары вельмi баявой i каласальнай сiлы.
  I вось Крысцiна страляе, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак i прабiвае японца.
  Пасля чаго верашчыць:
  - Наша эпоха з перамогамi наперадзе!
  Магда таксама страляе па супернiку. Зносiць з самурая вежу i верашчыць:
  - I здзяйсненнi чакаюць яшчэ страмчэй!
  I зноѓ босымi пальчыкамi ножак нажывае на сiстэму, зносячы непрыяцеляѓ.
  Ды тут дзяѓчынкi, якiя i каня на скаку спыняць i ѓ палаючую хату ѓвойдуць.
  Ваяѓнiцы адольвалi супернiка i бралi паступова ѓверх.
  Японiя прайгравала. А немцы выкарыстоѓвалi грозную зброю - дыскалёты.
  Гэтыя лятаючыя талеркi не ведалi сабе роѓных.
  Вось Агата i Адала ваююць на дыскалёце. Ваяѓнiцы кiруюць машынай з дапамогай джойсцiкаѓ, i разгортваюць гэты наймагутны агрэгат. I так разбураюць супернiкаѓ. I лупяць цеплавымi промнямi з паветра. Лiтаральна знiшчаючы моц сапернiкаѓ.
  Агата вядучы агонь па непрыяцелю, раве:
  - Шалёны мой запал!
  I голай, круглай пяткай як нацiсне.
  Адала страляючы па ворагах, упэѓнена заяѓляе:
  - Гэта толькi ѓлада!
  I таксама босыя пальчыкi ножак выкарыстоѓвае, супраць ворага.
  Дзяѓчынкi канкрэтна разышлiся. I такiя скажам прама баявыя прыгажунi.
  Што ад Японii цi наѓрад што застанецца.
  Краiна ђзыходнага Сонца прайгравала. I нажаль гэта здавалася амаль безнадзейнай справай.
  Самураi сутыкнулiся з тэхналагiчнай перавагай. I вельмi сур'ёзным супернiкам у плане аператыѓнага планавання.
  Японiя перамагала ѓ свой час Расiю, але зараз прайгравала каалiцыi.
  Пад канец Трэцi Рэйх нават нанёс ядзерны ѓдар па астравах, i краiна ѓзыходзячага сонца капiтулявала.
  У вынiку чаго завяршылася заваёва каласальных земляѓ. Зрэшты, Трэцi Рэйх яшчэ крыху паваяваѓ у Лацiнскай Амерыцы, i правёѓ дадатковыя захопы тэрыторыi.
  Але вось калi ѓвесь мiр пад Трэцiм Рэйхам, пакуль яшчэ вольны СССР дражнiць фюрара.
  I 20 красавiка 1957 года пачынаецца агрэсiя супраць Расii. I каласальныя сiлы прасоѓваюцца на СССР.
  На што разьлiчваць у гэтых умовах Чырвонай Армii? Сiлы ѓжо вельмi няроѓныя.
  Але мабыць нейкiя разлiкi ѓ рускiх i iншых нацыянальнасцяѓ усё ж такi ёсць.
  I яны б'юцца вельмi нават адчайна.
  Наташа, Зоя, Аѓгусцiна, Святлана ваююць з гiтлераѓцамi.
  Дзяѓчыны па традыцыi басанож i ѓ бiкiнi. I гэта iх крэда. Яны б'юцца з дзiкiм азвярэннем.
  Наташа, ведучы агонь з аѓтамата, заѓважае:
  - У чым мы добрыя, што ѓмеем бiцца!
  Зоя, страляючы па супернiку, пагадзiлася:
  - Умеем!
  I кiнула босымi пальчыкамi ножак гранату.
  Аѓгусцiна штабнавала па фашыстах з кулямёта, i вялiкiм азартам, прагарлапанiла, кiнуѓшы голай пяткай гранату:
  - Я знiшчальнiк зла!
  Святлана, таксама ведучы агонь па супернiку, i трапна страляючы, выкошваючы ворагаѓ i кiнуѓшы босай ножкай пакет з выбухоѓкай з-за якога перавярнуѓся танк, забiяцка выдала:
  - Я сатру Трэцi Рэйх у парашок!
  I дзяѓчына зноѓ паказала язык.
  Вось гэта ваяѓнiцы. З iмi ты можаш ваяваць практычна супраць любога монстра. I нават гiтлераѓскага.
  Наташа, страляючы па гiтлераѓцам, i абараняючы Маскву, праспявала:
  - Нас цiсне ярмо арды,
  Нас прыгнёт ярмо басурман...
  Зоя, ведучы агонь па фрыцах, i запускаючы босымi пальчыкамi ножак забойнае прасiпела:
  Але ѓ нашых жылах кiпiць,
  Неба славян...
  Аѓгусцiна страляючы па фашыстах, i дзеяннi вельмi энергiчна, паддаючы гранату голай пяткай, працягнула:
  I ад чудскiх берагоѓ,
  Да берагоѓ Калымы...
  Святлана з дзiкiм азартам напявала, пагульваючы цяглiцамi ног, i плiткамi прэса выдала:
  Усё гэта наша Зямля,
  Усё гэта мы!
  I тут дзяѓчаты трэба сказаць былi з вялiкай ганарлiвасцю i каласальнай агрэсiяй.
  Iх нiхто не спынiць, iх нiшто не пераможа. Злыя ваѓчыцы душаць ворага, злыя тыгрыцы - салют героям.
  Цi можа быць гераiням. Вось гэта азартныя дзяѓчынкi самага высокага палёту птушкi.
  I калi б'юцца, то ѓжо ад душы....
  I Алёнка са сваiм экiпажам на танку Т-13. Машына, якая гатова супрацьстаяць нямецкiм, пiрамiдальным кампазiцыям. Дзяѓчына страляе па супернiку, i спявае:
  - Нашы танкi, гэта проста цуд,
  Ад пустыняѓ, да паѓночных мораѓ!
  Разарвем цябе павер Юда,
  Будзе знiшчаны страшны звер!
  Анюта пацвердзiла з лютасцю, таксама пальнуѓшы па супернiку пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак:
  - Я непрыяцеля парву i сатру ѓ парашок.
  Ала па чарзе зарадзiла ѓ супернiка пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i прачырыкала:
  - За велiч камунiзму чырвонага колеру!
  Марыя таксама лупанула па непрыяцелю, зрабiѓшы трапны стрэл голай нiжняй канечнасцю i зароѓ:
  - За прыгожыя перамогi!
  Маруся таксама пры дапамозе босых пальчыкаѓ ног рушыла непрыяцеля, нiбы яго ѓразiѓшы i вякнула:
  - За самыя вышэйшыя iдэi камунiзму!
  Пяцёрка бiлiся з фашыстамi, нiбы тэрмiнатары.
  А ѓ небе ваявалi i савецкiя лётчыцы. Вось у прыватнасцi Анастасiя Вядзьмакова i Акулiна Арлова.
  Яны бiлiся нiбы былiнныя волаты-самкi. Выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак пасылалi авiяцыйныя снарады. Здзiѓлялi непрыяцеляѓ вельмi трапна.
  Анастасiя нацiснула пунсовым саском на кнопку джойсцiка, уразiла фашыста i прачырыкала:
  - Слава iдэям камунiзму!
  Ведучы агонь па супернiку, выкарыстоѓваючы клубнiчныя соску, напаѓголая Акулiна таксама прабуркавала:
  - Героям СССР слава!
  Вось такiя тут гарачыя i моцныя дзяѓчынкi. Як яны ваююць, нiбы сапраѓдныя звяры. I ѓ iх звышчалавечая рызыка i каласальная сiла.
  Анастасiя, круша гiтлераѓцаѓ, праспявала:
  - Над няшчаснай планетай завiсла,
  Злосных фрыцаѓ кiпячая цемра.
  Акупант свая сякера ненавiсная,
  Завастрыѓ i сячы галава!
  
  Чалавек ён аднак не пешка,
  I не вечна хадзiць пад ярмом...
  Ператворыць злых ворагаѓ у галавешкi,
  Уладарам стане мiроѓ!
  А тут яшчэ i Лiзавета на танк Т-55. Машына з больш магутнай, чым у Т-54 гарматай у 105-мiлiметраѓ i гатовая з ворагамi ваяваць.
  Дзяѓчыны ѓ танку зразумела ѓ адным толькi бiкiнi.
  Лiзавета нацiснула босымi пальчыкамi ножак на кнопку джойсцiка страляючы дастаткова дакладна ѓ непрыяцеля, i прабуркавала:
  - За Расiю камунiзму!
  Затым па чарзе стрэлiла i Кацярына, выкарыстоѓваючы для стральбы пунсовы сасок грудзей.
  Уразiла гiтлераѓскi танк i прабуркавала:
  - За поспехi ѓ будаѓнiцтве камунiзму!
  Алена таксама пальнула па супернiку, выкарыстоѓваючы босымi пальчыкi ножак. Разнесла ствол пiрамiдальнага танка, усё гэта зрабiла трапна.
  Пасля чаго прачырыкала:
  - Самы светлы ѓ нас будзе камунiзм!
   Далей лупанула i Эѓфрасiя, хоць яна звычайна ѓсяго толькi кiроѓца. Але дзяѓчына ѓрэзала вельмi трапна, адбiваючы ѓ танка гiтлераѓцаѓ рулю.
  Пасля чаго праваркавала:
  - Наш камунiзм ярчэй сонца!
  Дзяѓчыны на танку босыя i ѓ бiкiнi вельмi хораша i харызматычна глядзяцца. А ѓ iх грудзей з такiмi пунсовымi саскамi.
  Лiзавета праспявала з захапленнем;
  Зьнiшчым ярмо павер фашызму,
  Калi трэба горы зварочу....
  Будзе эра, эра камунiзму,
  У нябёсы я з песняй палячу!
  I зноѓ дзяѓчына пунсовым саском нацiсне на кнопку джойсцiка i ѓрэжа па гiтлераѓцам.
  Так што фюрару мала не здасца.
  З такiмi дзяѓчынкамi зразумела, што СССР яшчэ жывы, i не зламаць яго так проста Гiтлеру.
  I вось каманда Алiсы таксама ѓступае ѓ рашучы бой. Сама Алiса Селязнёва i яе дзве сяброѓкi i два сябры. Яны пачалi наступленне на рэзiдэнцыю Адольфа Гiтлера 22 чэрвеня 1957 года.
  Алiса шпурнула босай ножкай гранату з анiгiляцыяй. Парвала фашыстаѓ i пракрычала:
  - Слава камунiзму!
  I дзюбанула па гiтлераѓцам з бластэра.
  Аляксей Цяцераѓ вядзе па супернiку агонь з лучеметов i верашчыць:
  - Будзе наша перамога.
  I нямецкi танк лiтаральна расплаѓлены. А хлапчукi пускае маланкi з вока.
  Наташа Белая таксама вядзе агонь па непрыяцелю. I адначасова без лiшнiх слоѓ яе босыя ножкi шпурляюць, каласальнай важкай сiлы, забойную гранату.
  Дзяѓчына вiскоча:
  - Слава нашым дасягненням!
  Аркаша Боцiкаѓ таксама ѓ атацы. Хлапчук поѓны азарту. Раз дапусцiлi ѓ паралельным свеце гэтую гiдоту, значыць трэба выпраѓляць.
  Юны баец лупануѓ з лазернага аѓтамата i заявiѓ:
  - У славу iдэй патрыятызму!
  Машка Белая таксама ѓ баi гарачая. Дзяѓчына выпусцiла паток пульсараѓ i вогненных бурбалак праваркаваѓ:
  - Фашыстам смерць!
  I босымi пальчыкамi ножак таксама шпурнула гарошынкi анiгiляцыi.
  Пяцёрка разышлася выкарыстоѓваючы ѓ нападзе супраць цэлага горада, пабудаванага для Гiтлера Версаля свае магчымасцi.
  I яны разразалi напрыклад магутны танк з серыi Е-800 каласальных памераѓ. I далей сталi разбураць пiрамiдальныя машыны з магутнымi стваламi. Дзейнiчалi члены пяцёркi па баявым. I вельмi адважна.
  Аляксей Сапажкоѓ ужыѓ сiлавое поле якое адлюстроѓвала, снарады i бомбы вермахта, i дзюбнуѓ паралiзуючым промнем. I тысячы фашыстаѓ, маса танкаѓ i самалётаѓ завалiлася.
  Наташка пiскнула, выдаѓшы:
  - Кожны ѓ перамогу верыць горача!
  Аляксей Цяцераѓ пабулькаѓ:
  - А мне любое мора, мора па калена! А мне любыя горы па плячо!
  
  Машка Белая з гэтым пагадзiлася:
  - На самай справе па плячо!
  Дзяѓчына глядзелася па-баявому, асаблiва калi дзюбанула патокам анiгiляцыi па фашыстах. I вось iх каманда ѓсё блiжэй i блiжэй да палаца, дзе Гiтлер.
  I што з таго, што на iхнiм шляху пiрамiдальныя танкi, i iншая фашысцкая моц?
  Некаторыя нямецкiя машыны такiя вялiзныя, што нагадваюць самую сапраѓдную егiпецкую пiрамiду. Але супраць прамяня лазера iм не выстаяць.
  А вось яшчэ фашысты i прымяняюць дыскалёты. Але яны ад снарадаѓ i куль непаражальныя, а супраць гiперлазера - слабаватыя!
  Алiса ѓ атацы, i зноѓ яе босыя пальчыкi ножак выкiдваюць, нешта вельмi нават смяротнае. Дзяѓчына крычыць:
  - Выдатнае далёка, да фашыстаѓ ты жорстка,
  Да фашыстаѓ ты жорсткага, Алiса прэ як танк!
  I кроѓ пралёт патокам, да фашыстаѓ ты жорсткая,
  Да фашыстаѓ ты жорсткая! Алiса б'е ѓ пятак!
  Лёшка Цецераѓ, нападаючы, таксама вiшчае, i рыкае. Хлапчук лупiць з магутнага лазера, зразаючы фашыстаѓ дывiзiямi, i напяваючы:
  - Вы сама дасканаласць, вы сама дасканаласць,
  Ад усмешкi да жэсту, вышэй усякiх хвал!
  Наташка Белая ведучы вельмi трапны агонь па гiтлераѓцам, i босымi пальчыкамi дзявочых ножак вывяргаючы патокi смерцi, агрэсiѓна падхоплiвае:
  - Ах якое шчасце, ведаць, што я дасканаласць,
  Ведаць, што я дасканаласць! Ведаць, што я iдэал!
  Аркаша ведучы агонь каскаднымi выпраменьвальнiкамi, i даючы гiтлераѓцам непасрэдна па рагах, прашыпеѓ:
  - Сталiн, ты таварыш Сталiн,
  Як заѓсёды волат ва ѓдары!
  Машка Белая, ведучы агонь па гiтлераѓцам, праспявала:
  У цяжкi час нас акрылiѓ,
  Зрабiѓшы волю мацней сталi...
  Ад чумы выбавiѓ свет -
  Дарагi таварыш Сталiн!
  I дзяѓчына босымi пальчыкамi ножак запусцiла баявой энергii разбуральны бумеранг. I вялiзны ѓ тры тысячы тон танк у форме пiрамiды перавярнуѓся.
  Алiса, ведучы агонь па фашыстах, прагудзела:
  - У шматлiкiх выявах мераѓ,
  У сусвеце бясконцай...
  Шлях нам верны ты адкрыѓ -
  Указаѓшы яго навечна!
  I яе босыя ножкi, зноѓ вельмi трапна шпурнулi прэзент забойнай смерцi. Дзяѓчынка падцiскала фашыстаѓ i прычым вельмi энергiчна.
  Аляксей Цяцераѓ, б'ючыся з гiтлераѓцамi, напяваѓ:
  - Плазменны меч,
  Хоча цябе рассячы...
  Пякельным вогнiшчам палае,
  Лазера прамень...
  Наташа Белая, ведучы агонь па фашыстах, i сцiраючы iх машыны як на небе, так i на зямлi ѓ парашок, прачырыкала ѓ падтрымку:
  Але ты не думай,
  Як сваё жыццё зберагчы,
  Верным каханнi,
  Ты да канца будзь!
  I босымi пальчыкамi ножак, як кiне прэзент татальнай смерцi. I гэта сапраѓды рэальна забойна. I столькi разбурэнняѓ гэтых гiтлераѓцаѓ.
  Аркаша Цяцераѓ, спальваючы карычневае паскуддзе, усё блiжэй падбiраѓся да Гiтлера. Агрэсiѓны хлапчук, напяваѓ:
  - У перамозе несмяротных iдэй камунiзму....
  I гiтлераѓцы скошаны.
  Машка Белая, ведучы дакладную стралянiну, i выбiваючы фашыстаѓ, пацвердзiла:
  - Мы бачым будучыню, нашай краiны!
  I яе босыя пальчыкi ножак, кiнулi гарошынкi смерцi.
  Алiса змяняючы фашысцкiя орды, i ѓжываючы баявое ѓзбраенне з далёкай будучынi, запiшчала:
  - I чырвонаму азнаку, нашай Айчыны!
  Аляксей Цяцера, збiваючы гiтлераѓцаѓ, i дзiвячы iх нiбы зайчыкаѓ, зароѓ на ѓсё горла:
  - Мы будзем заѓсёды беззапаветна верныя!
  Наташа Белая зноѓ у дзiкiм нападзе спальваючы полчышчы Трэцяга Рэйха якiя захапiлi фактычна ѓвесь мiр. Дзяѓчына вельмi нават тэхнiчна абсталяваная i супраць яе гiтлераѓцам не выстаяць.
  Вось яна кiнула босымi пальчыкамi ножак прэзент анiгiляцыi. Спалiла масу фашыстаѓ i прабуркавала:
  - Слава Вялiкай Расii!
  I зноѓ дзяѓчынка ѓ наступе.
  Аркадзь Сапожкаѓ дзюбнуѓ патокам анiгiляцыi. Сцёр масу гiтлераѓскiх салдат. Раскiдаѓ iх, раздзiраючы на часткi, i адломлiваючы рукi i ногi. I адрываючы вежы танкаѓ.
  Хлапчук прачырыкаѓ:
  - Слава эпосе камунiзму!
  Машка Белая ѓ дзiкiм нападзе зносiць галовы фашыстам, выбiвае масу тэхнiкi, i раве:
  - За велiч планеты!
  I босыя пальчыкi ножак дзяѓчына, запускаюць нешта рэальна i надзвычай забойнае.
  Алiса ѓ нападзе i такая агрэсiѓная, i баявая дзяѓчынка. Усiх капiтальна выкошвае. I будуе тварыкi i гарлапанiць. А дах палаца ѓ Гiтлера, узяла i абрынулася.
  Госця з будучынi завыла:
  - За наймацнейшы ѓ свеце камунiзм!
  I босыя пальчыкi ножак Алiсы зноѓ як запусцяць нешта настолькi разбуральна, што фашысты пачынаюць разбягацца. А сама Алiса як возьме i заспявае:
  - Веру ѓвесь свет прачнецца,
  Будзе канец фашызму...
  Ярка ззяць стане Сонца,
  Шлях асвяцiѓшы камунiзму!
  Лёшка Цецераѓ падтрымаѓ дзяѓчынак пасылаючы забойны струмень разбурэння.
  Хлапчук быѓ у дзiкiм азарце, нiбы звер. Ён адчайна атакаваѓ супернiка i верашчаѓ:
  - Слава краiне Рад!
  I лупiѓ гiтлераѓцаѓ нiбы яны былi адбiѓныя.
  Наташа Белая таксама ѓ нападзе. Сцiрае фрыцаѓ у дзiкай азарце. I выкошвае асабiстую ахову фюрара. Такая вось цудоѓная дзяѓчына. I баявая - зносiць фашыстаѓ капiтальна.
  I босыя яе пальчыкi ножак, рассыпаюць забойныя прэзенты смерцi.
  Наташка раве:
  - У iмя iдэi!
  Аркаша Боцiкаѓ, таксама вельмi агрэсiѓна дзейнiчае. I страляе, расплавiѓшы Гiмлера.
  Пасля чаго дзяцюк зароѓ:
  - За нашу велiч i перамогу!
  Машка Белая таксама дзейнiчае па-баявому. I разбурае фашыстаѓ у сутнасцi сваёй больш, чым капiтальна. I яе лазерныя промнi, проста настолькi баявыя, што фашыстам ад яе нiяк не ѓратавацца. Машка Белая надзвычай ваяѓнiчая красуня.
  Босымi пальчыкамi ножак кiдае забойны прэзент смерцi i пiшчыць:
  - За новы камунiзм!
  Алiса ведучы агонь па непрыяцелям, шчэрыць зубкi i пiшчыць ва ѓсю глотку, выпускаючы iскры з вачэй:
  
  - У камунiзме ѓсё новае!
  I вось нарэшце яны акружылi Гiтлера. Босымi пальчыкамi ножак дзяѓчына сцiснула фюрару яйкi, i той прагарлапанiѓ ад болю:
  - Здаюся!
  Пяцёрка тут жа прымусiла галоѓнага фашыста, спынiць наступ на СССР i адвесцi войскi з тэрыторыi Расii. Перапалоханы фюрар на гэта пагадзiѓся.
  Трэцi Рэйх пасля гэтага распаѓся, пачалася вялiкiя рознагалоссi памiж верхаводамi фашысцкай дзяржавы.
  А Гiтлера вывезлi ѓ Маскву. Там яго судзiлi i 7 лiстапада 1957 года павесiлi фашыста нумар адзiн на Краснай плошчы. Тут i Гiтлеру канец, а Алiса малайчына!
  I ѓвесь свет зараз вызвалiѓся ад фашызму, i СССР захапiѓ увесь свет, пры новым чале Вазнясенскiм!
  Слава камунiзму i СССР!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 14.
  Алiса паказала свой вышэйшы пiлатаж у тых баях. Але зараз яна ѓ футры i капелюшы не гэтак прыкметная. Ды яшчэ i цёмныя акуляры апранула. I мянты яе не ловяць. Нават стала неяк прыкра дзяѓчынцы. Ходзiш сабе па Менску, i нiчога не робiш.
  Алiса зайшла ѓ кафэтэрый i замовiѓ сабе шашлык, i мясцовага баршчу з капустай i грыбамi. I запiла гэта порцыяй кавы. Пасля чаго адчула ѓ сабе дадатковую бадзёрасць.
  Дзяѓчына адчувала сябе заведзенай. Хацелася бойкi. У галаве мiльганула думка: а калi выпусцiць зняволеных з СIЗА? Бо i сапраѓды правiльна будзе!
  I Алiса рашуча накiравалася да блiжэйшага iзалятара. Па шляху дзяѓчынка для больш бадзёрасцi прыхапiла дзве двухлiтровыя бутэлькi "Кока-Колы" i выпiла iх лiтаральна з горла. I гэта дзяѓчыну капiтальна ѓзбадзёрыла.
  I яна, скiнуѓшы якiя замiналi ёй боты, панеслася нiбы ѓраган, мiльгаючы босымi пятачкамi.
  Вось i СIЗА. Алiса пайшла на штурм, следчага iзалятара. I яе босыя пальчыкi ножак кiдалi камянi. А кулакi абрынулiся на скiвiцы мiлiцыянтаѓ. А яшчэ ваяѓнiцы з далёкай будучынi ѓжыла гiпноз, ад чаго палiцыянты сталi разбягацца. Дзяѓчынка разышлася з-за ѓсiх сiл. Яе голая пятка выбiѓ браняваную дзверы турмы. Затым Алiса стала ламаць дзверы камер. Шматлiкiя зняволеныя сталi разбягацца.
  Алiса заспявала з захапленнем:
  - Чакае перамога! Чакае перамога! Тых, хто прагне кайданы разбiць! Чакае перамога! Чакае перамога! Мы здолеем Луку перамагчы!
  Вось яе голая, круглая пятка зламала мянту скiвiцу. Сапраѓды, што такое мiлiцыя? Ва ѓсiм свеце палiцыя, нават у Расii. А ѓ Беларусi мiлiцыя i КДБ - тыповая iмпэрыя саѓка.
  А савок якраз загубiѓ iдэю камунiзму! Рэальны камунiзм - гэта зусiм не савок!
  Вось дзяѓчына-тэрмiнатар лупанула каленам мiлiцыянеру па скiвiцы, i паламала яе нiбы крышталь. Вось гэта сапраѓды каты, як здзекавалiся з людзей.
  Алiса ѓ баi, i раве на ѓсю глотку:
  - Велiч рускiх прызнала планета,
  Ударам мяча разбурылi фашызм...
  Нас любяць i шануюць усе нацыi свету
  Iдзе народ усiх краiнай у камунiзм!
  I Алiса зноѓ б'ецца нiбы монстр. I ѓсе вязнi вызваленыя. А мiлiцыянеры або разбеглiся i валяюцца без прытомнасцi. Жартаваць з госцяй з будучынi небяспечна.
  А Алiса пабегла да наступнага СIЗА. Трэба ѓсiх зняволеных у Менску вызвалiць. А яна дзяѓчына большая за баявую. А як разбурае гэтых катаѓ свайго народа.
  Ваяѓнiца нават у азарце заспявала, народную песню;
  Як цяжка народу матухны-Расii,
  Зацiснуты ѓ цiскi i ланцугi сiры чалавек!
  Марыць Русь, аб вiцязе-мiсii,
  Каб даѓ свабоду тым, хто iмкнецца на век!
  
  Паляванне спiну выпрастаць салдатам,
  А араты хоча для сябе араць!
  Не для баяраѓ пузатых даваць плату,
  А ѓтрымлiваць з братоѓ сваiх раць!
  
  Але ланцуг ад года, грузне, цяжэе,
  I ѓсё мацней, лыч заплылых прыгнёт!
  Пра да чаго раздзiраѓ багацей Расiю,
  Перапынiѓ арлоѓ iмклiвы палёт!
  
  Але з'явiѓся воiн Стенька Разiн,
  Казак хвацкi i доблесны баец!
  Ён стаѓ секчы галаву ѓсё брыдкай брыдоты,
   Правадыр для народа - бацюшка Бацька!
  
  Рабоѓ не будзе ѓ святой Расii,
  Вольным быць нам загадаѓ Хрыстос!
  Нам да Усявышняга, што мы i прасiлi,
  У вачах Гасподнiх чалавек узрос!
  
  Валодаць штыком, мячом i пiсталетам,
  Абавязаны кожны вiцязь i казак!
  Каб заклiкаць арду баяр да адказу,
  Каб тоѓсты кныр ураз атрымай у пятак!
  
  Бо толькi моцны - сапраѓды вольны,
  А крылам патрэбен меч, дзiда i лук!
  Хто не ѓ ланцугах, душою высакародны,
  Яго не ѓзяць, бандытам на спалох!
  
  А мiр паверце стане Божым садам,
  У iм будзе сытасць, маладосць, рызыка!
  Але за мару ваяваць смела трэба,
  Тады надыдзе ѓ бiтвах вынiк!
  Пакуль спявала, яшчэ адно СIЗА было вызвалена. Зняволеныя атрымалi свабоду. Некалькi з iх рушылi ѓслед за Алiсай. I ѓ Менску стаѓ збiрацца натоѓп. Людзi iшлi тысячамi дзясяткамi тысяч.
  Мiлiцыянеры адыходзiлi. З'яѓленне басаногай дзяѓчынкi, выклiкала страх.
  Усё прыгадалася прароцтва Бабкi Вангi, што дзяѓчына прынёс свабоду Беларусi пазбавiѓшы краiну ад дыктату!
  Людзi спявалi ва ѓсю глотку, колькасць манiфестантаѓ расла;
  Нашы браты, скаваныя ѓ ланцугi, пад замком стамляецеся Вы ѓ палоне. Да Вашых бед людзi глухiя, сляпыя. Наша Русь пераѓтвораная ѓ турму!
  
  
  
  
  Колькi Вас, паплечнiкаѓ годных,
  Нашых крэѓных братоѓ i сясцёр, Мы не ѓ новае сярэднявечча, За веру сваю ѓзыходзяць на вогнiшча?
  
  
  
  
  Свабода слова, свабода сходаѓ,
  свабода ѓ самой нашай крывi. Свабоду, свабоду, усiм нашым камератам, Вязням сумлення, вязням вайны!
  
  
  За кратамi i пад канвоем Псы сiстэмы Вас жадаюць зламаць. Толькi не зламаць iм нашу волю, Ваш гонар i гонар не патаптаць!
  
  
  
  
  Турмы, зоны, катаваннi i прэс-хаты, Не пачуюць тут хоць як крычы. Але аднойчы абрынецца прыгнёт пракляты, I за ѓсё адкажуць Вашы каты!
  
  
  
  
  Свабода слова, свабода сходаѓ,
  свабода ѓ самой нашай крывi. Свабоду, свабоду, усiм нашым камератам, Вязням сумлення, вязням вайны!
  
  
  
  Ваш гонар, сабе i братам вернасць, Ваша мужнасць змагацца да канца, Ваш iдэалiзм i Ваша сумленнасць, Натхняюць новых ваяроѓ сэрца!
  
  
  
  
  Рэвалюцыя, што вы так чакаеце,
  Вас пазбавiць ад няволi пакутаѓ. I свабоды паветра Вы ѓдыхняце У дзень, калi ѓпадуць кайданы з Вашых рук!
  
  
  
  Свабоду слова, свабоду сходаѓ,
  Свабоду, што ѓ самой нашай крывi! Свабоду, свабоду, усiм нашым камератам, Вязням сумлення, вязням вайны!
  
  
  
  Свабоду слова, свабоду сходаѓ,
  Свабоду, што ѓ самой нашай крывi! Свабоду, свабоду, усiм нашым камератам, Вязням сумлення, вязням вайны!
  
  
  Алiса i яе сябры вызвалiлi ѓсе следчыя iзалятары сталiцы. Многiя тысячы палiтычных зняволеных, нарэшце, расправiлi плечы. Ды i хто па крымiнальных артыкулах далучылiся да рэвалюцыi.
  Алiса была натхнёная. А Мiнск зноѓ кiпеѓ. Людзi запоѓнiлi ѓсе вулiцы. I мiлiцыя на гэты раз сабралася на ѓскраiнах.
  У дыктатара Лукашэнку пачалася iстэрыка, i ён запатрабаваѓ ачысцiць усе плошчы ад манiфестантаѓ.
  
  Пачалася бойка i сутыкненнi. У бой пайшлi вадамёты i гумовыя кулi. Iшла сапраѓдная бiтва. Мiлiцыю i АМАП i спецназ здымалi з розных гарадоѓ iмкнучыся здушыць хваляваннi ѓ Мiнску. У горад таксама рушылi i танкi.
  Людзi будавалi барыкады. Алiса з-за ѓсiх сiлы пусцiла ѓ ход гiпноз. I шматлiкiя часцi сталi спыняцца i адмаѓляцца iсцi на штурм.
  Дзяѓчына напружвалася з усiх сiл iмкнучыся прадухiлiць кровапралiцце. I шматлiкiя часткi спецпрызна спынялiся i замiралi. I верталёты гублялi вышынi, i спешна прызямлялiся.
  На Захадзе ѓжо паказвалi карцiнку. У Маскве таксама былi вельмi ѓстрывожаныя падзеямi ѓ Беларусi. Менск аказаѓся пад поѓным кантролем рэвалюцыянераѓ. Нават некаторыя мiнiстры выходзiлi перад народам i станавiлiся на каленi, прасiлi прабачэння. Генералы таксама пераходзiлi на бок паѓсталага народа.
  У горадзе ѓпершыню не засталося больш вязняѓ. Вось i Акулiна здабыла волю.
  Яе прыгоды ѓ турме КДБ былi таксама вельмi цiкавыя.
  Вось яны праходзяць дворык i ѓваходзяць у турму. Камеры ѓсё адкапаныя з рашоткамi i ѓ iх усё вiдаць. Чатыры ложкi ѓ цеснаце нiбы ѓ купэйных вагонах цягнiка i са столiкамi.
  Жанчын-вязняѓ не бачна, камеры пустыя.
  Якая прыняла Акулiну бывалая наглядчыца патлумачыла:
  - У штрафным сектары жанчыны працуюць дзесяць гадзiн i чатыры гадзiны вучацца. Ты новая пакуль можаш адпачыць. Зранку пойдзеш вучыцца, а потым працаваць.
  Спалоханая Акулiна з удыхам спытала:
  - А ёсць, мне дадуць?
   Наглядчыца кiѓнула:
  - Вечарам павячэраеш! Ежа простая, але дастатковая каб вы не хварэлi. У Амерыкi няма праблем з харчаваннем! Смартфоны i тэлевiзары ѓ штрафным сектары забаронены. Але можна кнiгi, па нядзелях. А так чакай чытаць у вас не будзе.
  Акулiна з яшчэ больш гаротным уздыхам i тупаючы босай, точанай ножкай, папрасiла:
  - Можна, паспаць?
  Назiральнiца адказала са строгiм позiркам:
  - Наогул-то не пакладзена! Але ты прыгожая дзяѓчына, i я бачу iнтэлiгентную. Спi пакуль не прыйшлi вечарам з працы iншыя зэчкi. Ты iх не бойся. Уначы за вамi сочаць вiдэакамеры i сталае назiранне, i табе нiчога не зробяць. Тут у нас строгi кантроль, чысцiня i парадак.
  Пяройдзеш у звычайны сектар, столькi ѓкалываць не давядзецца, як i вучыцца!
  Акулiна заѓважыла:
  - А навошта мне вучыцца? У мяне вышэйшая адукацыя?
  Наглядчыца засмяялася, адказала:
  - Вас вучаць урокам дабрынi, каб вы дзяѓчынкi выправiлiся i сталi лепш! Ты ж тут не за прыгожыя вочы!
  Акулiна, злосна тупнуѓшы босай нагой, вымавiла:
  - Я невiнаватая! Я стаѓ ахвярай маньякаѓ!
  Наглядчыца пакалашмацiла Акулiну Церахаву па плячы, заѓважыѓшы:
  - Дзве трацiны жанчын абсалютна невiнаватыя. На словах вядома! Хоць па сваiм досведзе ведаю, адсоткаѓ дваццаць сапраѓды сядзяць няма за што.
  Акулiна, асцярожна ступаючы босымi ножкамi, падышла да камеры, яе адкапала наглядчыца чыпам. I вымавiла:
  - Тут чарнаскурая Нiгрэта, наша госця з Афрыкi сядзiць. Баба злая, але справядлiвая. З ёй цыганка, рамантычная душа, i юная зусiм яшчэ Монiка, рыжанькая дзяѓчынка. Думаю, ты тут ужывешся. А пакуль можаш паспаць на верхнiм вольным ложку.
  Разгубленая Акулiна заѓважыла:
  - Няма нi пасцелi, нi матраца, нi коѓдры?
  Наглядчыца злосна заѓважыла:
  - Навошта гэта вам? Толькi грошы марнаваць. Тут цёпла, нават горача ад мноства жаночых целаѓ уначы, а дэрмацiн, даволi мяккi, i ёсць узвышэнне для галавы. Спаць зручна i ты хутка абвыкнеш. Адно дрэнна, адна захрапе, i ѓсiм чуваць. Але тут ты будзеш настолькi змучана цяжкай працай што заснеш без працы!
  Акулiна здзiѓлена спытала:
  - Цяжкай працай? А нам хаця плацяць за яе?
  Наглядчыца засмяялася:
  - Канешне не! Вы там цi круцiце лопасцi дынама-машыны на электрычнасць, а гэта капейкi, цi пераносiце камянi з месца на месца, цi перамолвае муку ѓ ручных жорнах, але гэта прасцей зрабiць машыне.
  Ёсць яшчэ i палявыя працы. Але плошча палёѓ на востраве ѓ цэнтры Мiнска малая, i там штрафнiкi не працуюць. Вось там яшчэ хоць нешта ды заплацяць.
  Так што ты была жабраком да гэтага, жабраком i босы i выйдзеш!
  Акулiна запярэчыла:
  - Я не жабрака! Я студэнтка даволi вядомая i нават у кiно здымалася!
  Наглядчыца надзьмулася i адзначыла:
  - Так? Можа ты яшчэ i пiсьменнiца? Ну, зрабi мне аповяд, на тэму працягу "Зорны войнаѓ", калi спадабацца, то ананасаѓ i бананаѓ на сняданак i абед атрымаеш. А можа, будзеш пiсаць для часопiсаѓ апавяданнi. Гэта ѓсё ж такi лепш, чым дынама-машыну круцiць!
  Акулiна Церахава адказала з усмешкай:
  -Пастараюся! Але пакуль проста пасплю!
  I дзяѓчына лёгка заскочыла на верхнюю палiцу. Выцягнулася. Ну ды прыкладна як у цягнiку, на верхняй палiцы, даволi мякка. А ѓвогуле ѓ турме максiмальнай бяспекi жыць можна.
  I дзяѓчына са здаровым целам, стомленая i перапоѓненая эмоцыямi, практычна адразу ж i заснула. I ёй снiлася такое ѓражальнае i крутое, што проста дах едзе;
  Акулiна Церахава ѓбачыла сябе ѓ бiтве... Яна зараз ваяѓнiца i правадырка не слабога войска.
   Прыгожыя дзяѓчыны: у iх толькi грудзей i сцёгны прычыненыя лёгкiмi бранiраванымi пласцiнамi. А рукi, ногi i жывот голыя, загарэлыя.
   I пляскаюць гэтыя дзяѓчынкi босымi ножкамi. Iх сабралася тысяч сто. I ѓсе дзяѓчаты, нiводнага мужчыны! I ѓсе прыгожыя, стройныя, спартовыя, мускулiстыя, загарэлыя, з жамчужнымi зубкамi!
   Нiбы амазонкi... Выстраiлiся кагортамi. У руках мячы, а за спiнамi лукi. Шытаѓ няма - ваяѓнiца лiчыць, што меч дакладней шчыта.
   I над дзяѓчатамi ганарлiва лунаюць флагi. Яны гатовыя бiцца, i жадаюць упэѓнена перамагаць!
   А вось здалёк рухаюцца арды оркаѓ. Валасатыя, брыдкiя мядзведзi. I прыкладна ѓ сто разоѓ меншая колькасць троляѓ, якiя служаць у iх камандзiрамi.
   I вось гэта арда рухаецца на дзяѓчынак.
   Акулiна Церахава аддае каманду:
   - Страляць з лукаѓ, па высокай дузе!
   Дзяѓчыны, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi сваiх хупавых ножак, нацягваюць цецiвы. I выпускаюць забойныя стрэлы.
   Пры гэтым ваяѓнiцы скаляць зубкi i равуць:
   - Ды будзем мы чэмпiёнкамi!
   I ляцяць на супернiка густым роем стрэлы. Яны абаткне супостатаѓ, нiбы вожыка iголкамi.
   Оркi i тролi падаюць, здзiѓленыя забойным i жорсткiм.
   А баявая Акулiна, рыкаючы, прамаѓляе:
   - За новыя рубяжы iмперыi!
   Ваяѓнiцы дзейнiчаю сiнхронна. Iх загарэлыя целы, такiя цудоѓныя i блiскучыя. I босыя ножкi мiльгаюць загарэлымi шчыкалаткамi. I пальчыкi такiя ѓ нiжнiх канечнасцяѓ чэпкiя. I ляцяць сабе прэзенты знiшчэння, дзiвячы супернiкаѓ.
   Оркi i тролi падаюць прабiтыя. I ѓ iх перакошаны звярыныя рожы ад болю.
   Ваяѓнiцы жа проста захапленне выклiкаюць. Яны з тонкiмi, мускулiстымi станамi, i жылiстымi нагамi. Як выпусцяць адразу тысячы стрэл.
   I ѓразяць масу оркаѓ. I праспяваюць:
   - За наш вялiкi гонар,
   Будзем, бандытаѓ ёсць!
   I зноѓ масу стрэл, ды i выпусцяць. I ѓсеюць трупамi ѓсе падыходы да ѓзгоркаѓ, дзе яны размясцiлiся.
   Ды гэта выдатныя ваяѓнiцы. У якiх такi дзiкi аскал, i развароты тэл у патрэбным кiрунку са знiшчэннем супернiкаѓ.
   Мiльгаючая голымi пятачкамi Акулiна сама страляе з лука. Яна нацягвае цецiву босымi пальцамi ног, i паражае вельмi трапна.
   Пры гэтым дзяѓчына сабе напявае:
   - На гвалце, трымаецца мiр,
   Вулкан лютасьцi хвошча з размахам!
   Напружанне вышэйшае сiл,
   Абуджаецца з болем i страхам!
   I зноѓ ляцiць пушчаная босай ножкай ваяѓнiцы страла. I прабiвае адразу траiх оркаѓ.
   Тыя захлынаюць ад фантанаѓ крывi. I напаѓголая Акулiна як запiшчыць:
   - Слава маёй магii!
   I зноѓ выпусцiць босай ножкай стралу. Вось гэта дзяѓчына - самага вышэйшага класа ѓ яе i цела, i ѓсё астатняе.
   Першая хваля нападу оркаѓ i троляѓ захлынулася. Толькi засталася маса трупаѓ. Але вось з'яѓляюцца новыя атрады касматых стварэнняѓ.
   Баявая Аѓгустына зноѓ страляе, i робiць гэта трапна, i пры гэтым рыкае:
   - Слава нашаму свету!
   I ад яе босы ножкi адлятае маланка. I маса оркаѓ падпаленая, i разарваная на шматкi.
   Ды гэта ваяѓнiца-прынцэса i пiсьменнiца. З ёй любы мужчына адчуе сябе надзейна абароненым.
   А iншыя сто тысяч дзяѓчат нiчым не горшыя. I вельмi трапна страляюць. I галоѓнае хутка.
   Iх голыя, мускулiстыя ножкi толькi i паспяваюць мiльгаць.
   Вось яны хорам прамаѓляюць:
   - Даем актыѓны пас,
   Ворагу б'ем проста ѓ вока!
   I зноѓ выпускаюць босымi ножкамi новыя падарункi смерцi. Гэта ѓвогуле iх запуск баявой энергii.
   Вось нават крутая Акулiна праспявала:
   - Оркi равуць - журботныя твары,
   Ведайце, сябры я ёсць забойца!
   Усiх пераб'ю, усiх знiшчу,
   I разаб'ю, хто касматы морду!
   Ды дзяѓчына рэальна надзвычай баявая. I вось калi арда оркаѓ падбегла блiжэй, яна па iх як урэжа пульсарам. I адразу паѓсотнi стварэнняѓ разарвала на дробныя часткi з мясам.
   Баявая Акулiна рыкнула:
   - За вялiкiя iдэi, каб усе пачвары згарэлi!
   Ваяѓнiца пасля гэтага ѓзяла i выпусцiла са свайго пупка маланку. I пара тузiнаѓ оркаѓ, апынулася, нiбы бараны, прабiтыя шампурам. Iх амаль маментальна засмажыла.
   I астатнiя дзяѓчыны зароѓ:
   - За Святую Зямлю!
   I таксама вазьму i з голых пятачак скiнуць згусткi энергii! I разарвалi масу касматых байцоѓ.
   Агрэсiѓная Акулiна, працягваючы весцi агонь, на гэты раз нацягваючы цецiву лука рукамi, прапiшчала:
   - За нашу магiю!
   I таксама з голай пяткi стрэсла разрад маланкi... I так дзюбанула, што цэлая сотня оркаѓ i троляѓ абвуглiлася. Нiбы прамакаткi, якiя трапiлi ѓ агнямёт.
   Босая Акулiна зароѓ:
   - Я вялiкая чарадзейка!
   I зноѓ як дзюбне па супернiку. I яе вочы блiснулi. А дзяѓчаты з яе вялiкiм азартам кiдаюць у оркаѓ i троляѓ стрэлы.
   Растуць курганы з трупаѓ. Яны ѓсё нагрувашчваюцца i нагрувашчваюцца. I ѓсё больш i больш забiтых.
   Баявая Акулiна ѓзяла i са смяшком заѓважыла:
   - Што рабiць, калi ѓ галаве ёсць цар?
   Тады яму палац ствары!
   I зноѓ прынцэса босы ножкай запусцiць забойны, i паражальны да смерцi падарунак анiгiляцыi.
   Вось гэта дзяѓчына - проста ѓвасабленне смерцi. Але пры гэтым прамянiстыя яе вочы такiя добрыя.
   А астатнiя дзяѓчынкi якiя нiшчаць масу жывёл стварэнняѓ, такой хваляй цунамi якая напаѓзае на iх, гэта наогул супер. I так люта абсыпаюць супернiка стрэламi. Прабiваючы часта зусiм наскрозь.
   Ваяѓнiчая Акулiна крычыць:
   - Я нарадзiлася ѓ такiя часы,
   Што мяне памятае мiлая краiна!
   I ваяѓнiца стала на рукi, пакруцiла над галавой босымi ножкамi, закруцiла вялiзны, агнiсты камяк. I як шпурне гэта згустак энергii ѓ супернiкаѓ.
   I адразу тысяча оркаѓ узарвалася. I iх шкуры падпальвалiся, i зараз расслаiлiся.
   Акулiна пракрычала:
   - Я ваяѓнiца класа Джы!
   I як разрагатаецца.
   Затым з мовы выпусцiць маланку. I спалiць масу непрыяцеляѓ.
   Пасля чаго дзяѓчына-прынцэса зароѓ:
   - За мяне ѓвесь свет!
   I з зялёных вачэй прыгажунi пасыпалiся маланкi... I як яны бачылi ѓсiх гэтых незлiчоных стварэнняѓ.
   Агрэсiѓная Акулiна нават праспявала:
   - Мiльярды шакалаѓ, чарцей! А мой лозунг просты - усiх забi!
   I босымi пальцамi дзяѓчына-прынцэса выпусцiла чарговы, вельмi нават забойны пульсар.
   I як усiх парве...
   А iншыя дзяѓчаты ёй не саступаюць. Усё цiснуць i душаць супернiкаѓ, сваiмi стрэламi. Выкарыстоѓваючы, зразумела свае вельмi спрытныя, без непатрэбнага абутку ножкi.
   Оркi вiдавочна выдыхаюцца. Але iх так многа. I напаѓзаюць усё новыя i новыя палiцы стварэнняѓ.
   Аднак дзяѓчын падобнае збянтэжыць цi пахiснуць не ѓ сiлах. Яны калi ѓжо ѓзялiся ваяваць, так i ваююць. I не ведаюць, што можна спалохацца. А дакладней i не жадаюць шляхту.
   Вось iх босыя ножкi запускаюць забойныя прэзенты смерцi. Якiя расколваюць оркам iлбы.
  Асаблiва эфектыѓна яны гэта робяць босымi пальчыкамi сваiх хупавых спрытных ножак.
   Вось гэта дзяѓчынкi - рэальна яны супермэны ѓ вельмi кароткiх спаднiцах. А такiя прывабныя i прыгожыя.
   I сто тысяч дзяѓчын - гэта каласальная сiла! Супраць якой, нiшто не ѓправiцца!
   Падняѓшы настрой, Акулiна прачырыкала:
   - Слава нашаму феномену!
   I ад голай пяткi зноѓ выпусцiла пульсар знiшчэння. I маса оркаѓ, стаѓ насельнiкамi пекла.
   А што хiба такiх калматых пусцяць у рай?
   Крутая Акулiна раве ва ѓсю глотку:
   - Буду абсалютнай чэмпiёнкай свету!
   I зноѓ дзяѓчыны босымi пальчыкамi ножак выпусцiць распалены i забойны пульсар.
   Усiх перапалiць i прымусiць згарэць.
   Баявая Акулiна з задавальненнем праспявала:
   - Я дзяѓчынка не простая,
   I карона залатая!
   I зноѓ з пупка прыгажунi вылецiць маланка. Урэжа па касматых стварэннях i абвуглiць, нiбы спаленыя дровы.
   Жорсткая Акулiна раве:
   - Вас я спалю, вас я ѓ попел ператвару!
   I з пупка зноѓ пашле маланку...
   I маса оркаѓ падсмажылася, нiбы катлеты на патэльнi.
   Вясёлая Акулiна ѓзяла i праспявала са смакам:
   - Орк важыць сабе ѓ пятлi,
   Жар яго ты на агнi!
   I вось ад голай пяткi дзяѓчынкi як паляцiць нешта вельмi жорсткае i забойнае. Ад чаго нельга абаранiцца.
   I зноѓ сотня оркаѓ разам абвуглiлася. I ператварылася недагаркi, i попел з поѓсцю.
   А дзяѓчаты як прапiшчаць:
   - За вялiкую Айчыну!
   I зноѓ iх голыя пяткi прэзенты смерцi кiдаюць з пякельнай хуткасцю. Гэта дзяѓчаты, якiх не спыняць нi буры, нi штармы, нi перашкода!
   Вось гэта дзеѓкi-тэрмiнатары!
   Ваяѓнiцы не даюць оркам навязаць блiзкi бой i трымаюць сапернiка на дыстанцыi.
   Але ѓсё роѓна касматыя пачвары адчайна спрабуюць прарвацца блiжэй. Але iм ваяѓнiцы не дадуць гэта дакладна.
   Акулiна Церахава зноѓ на руках, i босымi ножкамi ѓзнаѓляе васьмёрку. I з'яѓляецца агнязарнае воблака. I яно абвальваецца дзiкай плынню на оркаѓ.
   I пару тысяч касматых стварэнняѓ, разам узяла i згарэла.
   Баявая Акулiна зароѓ:
   - Чорныя пачвары гарлапаняць як мухi! Што не зварганiш з галадухi!
   I вось ваяѓнiца адразу тры стрэлы выпусцiць, нацягнуѓшы цецiву босай нагой, i тузiн оркаѓ праб'е!
   Вось гэта дзяѓчына-тэрмiнатар. I ѓ ёй такая дзiкая i апантаная энергетыка.
   Акулiна Церахава ѓзяла i праспявала:
   - Дзяѓчыны бываюць розныя,
   Толькi яны не заразныя!
   Калi ѓжо трапiцца,
   То i ѓ пекле не ѓратуецца!
   I ад голай пяткi дзяѓчынкi нясецца забойны пульсар. I раскiдае ва ѓсе бакi калматых мядзведзяѓ.
   Баявая Акулiна ѓ дзiкай рызыцы прамаѓляе:
   - Я iх племенi такога, што заб'ю i вас дзеля Бога!
   I зноѓ ваяѓнiца выпусцiць стрэлы, якiя прабiваюць любую браню, i iрванае, калматае мяса орка.
   Яе напарнiца Алiса Селязнёва, вельмi прыгожая дзяѓчына, у дадзеным сне, з рудымi валасамi, зароѓ:
   - За магутнае сяброѓства!
   I таксама пашле пякельны пульсар разбурэння!
   I маса забойная супернiка задушыць.
   Акулiна Церахава пiскнула:
   - За мой дэманiчны свет!
   Пасля чаго дзяѓчына-прынцэса, як запусцiць, што косткi перакроiць у пясок. Ваяѓнiца цырымонiй не ведае.
   Рудая напарнiца, княгiня Алiса дэ Селязнёва вiскоча:
   - Будучыня за намi!
   Баявая Акулiна пробулькала ѓ адказ, перад гэтым кiнуѓшы дзiкi разрад, забойнага пульсара:
   - А мiнулае толькi дапаможа нашым будучым перамогам!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 15.
   I вось дзяѓчаты ѓсе сто тысяч, як возьмуць i босымi пальцамi ног выпусцяць дзiкiя маланкi.
   I войска оркаѓ возьме i запалае. Ды страшна патрапiць пад раздачу падобных ваяѓнiц.
   А яны яшчэ i скаляцца, i паказваюць зубкi, якiя адлюстроѓваюць промнi зорак.
   I вось дзяѓчаты возьмуць i босымi пяткамi як тупнуць, i па зямлi пройдзе хваля, i цэлае войска оркаѓ накрые. I закапае!
   Ваяѓнiцы з асляпляльных зубоѓ выпусцяць сонечныя зайчыкi, i аслепяць шэрагi касматых салдат.
   Вельмi прыгожая i вельмi крутая дзяѓчынка Акулiна Терехова, аглушальна, прапiшчала:
   - За маё рашэнне i паводзiны!
   Дзяѓчыны ваююць са ѓсё вялiкiм напорам. I вось як возьмуць i кiнуць босымi ножкамi дыскi. Тыя пранясуцца, i маса оркаѓ уляглася.
   Прынцэса зараѓла ва ѓсю глотку:
   - Я вас зарэжу, я вас зарэжу, я хутка вас усiх перарэжу!
   Я вас зарэжу, я вас зарэжу, я вас зарэжу!
   I вось ваяѓнiца голай пяткай адаб'е сонечны прамень i нiбы лазерам па орках.
   I вырэжа цэлую, касматую шарэнгу. А оркi вiскочуць i раскаталi на фекалii гэтае войска.
   I зноѓ оркi ѓ дзiкiм нападзе, i кiдаюць у iх дзяѓчыны босымi ножкамi прадметы смерцi.
   I грудзi ходзяць ходырам. I вось i кожныя грудзi, гэта цэлая вежа танка!
   I вось узялi дзяѓчаты i з пупкоѓ выпусцiлi маланкi. Усе сто тысяч дзяѓчынак пупкамi разанулi лазерныя промнi.
   I цэлых паѓмiльёна оркаѓ была зараз засмажана. I iх пераварыць магла толькi прастора.
   Агрэсiѓная Акулiна зароѓ:
   - Я вас парвала i спалiла,
   Я дзеѓка - проста сатана!
   I зноѓ з пупка выпусцiць маланку. А гэта б'е забойна. I потым як паляцяць стрэлы. I ѓсе сталi кратамi.
   I зараз оркi як дзiравыя рашоткi.
   А дзяѓчаты як лупнуць з бюста магiяй, i скасуць масу смярдзючых оркаѓ. I тыя былi выбiтыя.
   Зноѓ Акулiна праспявала:
   - Мы ѓсiх парвем!
   Ты такая дзяѓчына - проста прынцэса!
   Ваяѓнiца яе напарнiца Алiса дэ Селязнёва, таксама вельмi шляхетная i радавiтая асоба, зароѓ:
   - Я вас парву i не памiлую!
   I вось як трасе сваiм бюстам. I зноѓ выпусцiць, дык прыносiць рэальную смерць.
   Оркi iмкнуцца лiтаральна закiдаць пазiцыi непрыяцеля трупамi. I яны iдуць наперад i падаюць, i падаюць. Вось растуць новыя горы забiтых. Але оркi не саступаюць.
   Яны рухаюцца ѓсё далей, i далей. I гiнуць, без усялякай лiтасцi. Але ваяѓнiцы абсыпаюць оркаѓ, нiбы градам стрэламi. I ваяѓнiц не спынiць гэта бруду. Але прэ сабе касматая хваля. I рухаецца гэтае iкластае мора.
   Дзяѓчыны ѓ дзiкай рызыцы. I мускуламi пагульваюць. А оркi рухаюцца сабе, нiбы пайшла чарговая хваля цунамi. Але гэта нiкога не бянтэжыць.
   Нязломная Акулiна нават праспявала, перад гэтым нацягнуѓшы босымi пальцамi ног, адразу ѓ пяцi лукаѓ цецiву, i выпусцiѓшы магiчныя стрэлы:
   - Прама голымi рукамi,
   Выпроствалася я з цунамi...
   Я любы дзявяты вал,
   Мой палюбоѓнiк разарваѓ!
   Ваяѓнiца нават як падскочыць, i адразу з пупка разрад выпусцiць. I разарвае працiѓнiка.
   I прараве:
   - Маё войска моцнае,
   Пакарае свет яна!
   Драбаючы голымi, круглымi пяткамi Акулiна зусiм разышлася. Яны i iншыя дзяѓчыны - гэта, вядома ж, блiскучы клас ваяѓнiц. Якiя, нiкому не дадуць нi найменшай лiтасцi.
  А iх раскошныя сцягна так i трасуцца. Мiльгаюць голыя, загарэлыя лодыжкi, а таксама рэльефныя мышцы прэса, у найпрыгожых i вельмi нават сэксуальных дзяѓчынак.
  Алiса дэ Селязнёва вiскоча:
  - Абаронiм саюзных людзям эльфаѓ!
  I босымi пальчыкамi ножак, як запусцiць нешта зусiм забойнае i якое руйнуе!
   Яны проста лютыя звяры. А можа нават i нешта накшталт оркаѓ! Толькi прыгожыя, а не пачвары.
   Бязлiтасная Акулiна як выпусцiць маланку са свайго раток. I спалiць сотню оркаѓ i засьпявае:
   - За маю мiлую душу!
   I падмiргне на непрыяцеля!
   Пасля чаго яе босыя пальчыкi скiнуць пульсар. I парвуць усю зграю на дробныя, iрваныя часткi.
   Захапляльная Акулiна Терехова пасля гэтага, трасяне аголенай грудзьмi з пунсовымi саскамi i прапiшчыць:
   - Забойства маё крэда!
   Яе рудая напарнiца княгiня Алiсе дэ Селязнёва, голай пяткай паддасць прэзент смерцi i раѓне:
   - I маё таксама i ѓ квадраце!
   Акулiна выпусцiла каскад разбурэння i зароѓ:
   - А маё, наогул, у кубе!
   I абедзве ваяѓнiцы як тупнуць босымi ножкамi. Паднялася новая хваля з магii.
   I вось ад оркаѓ зноѓ трэскi i iрванае мяса ляцiць. А затым яны смажацца на патэльнi.
   Непераможная Акулiна вiскнула:
   - Ставiм новыя рэкорды!
   Рудая напарнiца Алiса пацвердзiла ровам, пускаючы босымi пальцамi ножак агнiстыя пульсары:
   - Каб вырасла зямля!
   Акулiна Церахава, выкiнула з пунсовага соску пульсар i, дзюбанула па орках i пiскнула:
   - Удвая, утрая вышэй за норму!
   Рудая ваяѓнiца, Алiса дэ Селязнёва, агрэсiѓна ѓзяла i паддала голай пяткай бурбалка чароѓнай энергii i з азартам скалячы зубы, i паказаѓшы мову, дадала:
   - Каб цвiла краiна мая!
   Так дзяѓчаты i разышлiся, прычым вельмi капiтальна. I разбураюць гэтае войска калматых стварэнняѓ з вялiкiмi для сябе набыткамi.
  Алiса дэ Селязнёва пiшчыць:
  - Слава Рускаму духу!
   Непераможная Акулiна зноѓ з пупка выкiнула магiчны лазер, i вякнула, блiскаючы вочкамi:
   - Я ёсць кобра i гюрза ѓ адным флаконе!
   I як выпусцiць па непрыяцелю новы пучок таго, што спальвае оркаѓ жыѓцом.
   Рудая напарнiца княгiня Алiса дэ Селязнёва, выпусцiла пульсар з пунсовага саска. Вельмi прыгожая i сэксуальная, мускулiстая дзяѓчына, якая, заявiѓ раптам:
   - Цяпер мяне завуць дэ Лавальер!
   Непараѓнальная Акулiна Церахава кiнула босай ножкай забойны пульсар i ахвотна пацвердзiла:
   - Дэ Лавальер, дык дэ Лавальер! Так нават прыгажэй! Хоць я шчыра кажучы думала, што цябе клiчуць Алiса Селязнёва!
   Рудая ваяѓнiца княгiня Алiса дэ Селязнёва, агрэсiѓна зароѓ, пiскнула:
   - Я рыцар святла на каленi дзiкуны,
   Я гэтых оркаѓ, усiх каштарыс з твару зямлi!
   I як рушыць па iх сваiмi босымi, дакладнымi ножкамi... I астатнiя дзяѓчыны, усё войска ѓ сто тысяч салдат, возьме, адкрые раты i выпусцiць з iх агонь.
   I зноѓ на оркаѓ абрынецца каскад полымя, спапяляючы без усялякага сораму i не даючы шанцаѓ.
   Адразу тры мiльёны калматых стварэнняѓ загарэлася зараз. Нiбы iх аблiлi напалмам. Або яшчэ фосфарам разам з шэрай. I ѓспыхнула ѓсё нiбы мiльярд запалак зараз.
   I як загарыцца гэтая маса. I колькi выцця i крыку, i праклёнаѓ ад усяго гэтага зараз.
   Непераможная Акулiна, паддала голай пяткай, пякельны прэзент смерцi i раѓнула:
   - Оркаѓ не шкадуй,
   Вынiшчай iх гадаѓ...
   Як блашчыц душы -
   Iрвi як тараканаѓ!
   I возьме сваiмi босымi пальцамi ногi выпусцiць маланкi. I ѓгоддзi вельмi буйнага троля. Той возьме i iрване. Уявiце сабе, што дыназаѓра ѓзарвалi.
   Рудая напарнiца пiскнула:
   - Вось гэта ваѓкалак!
   Зноѓ Акулiна Церахава ѓ адказ, голай пяткай падаѓшы бурбалку магаплазмы, вякнула:
   - На ваѓкалакаѓ у нас выццё адказ!
   Агнястая ваяѓнiца, Алiса дэ Селязнёва, агрэсiѓна скалячыся, зароѓ:
   - I будзе яму i труна, i з вянком прывiтанне!
   Непераможная Акулiна, паслала з лалавага соску маланку, скалячы зубкi, адзначыла:
   - Вянок можа быць i пахавальны i лаѓровы! Так што не занадта вось заводзiцеся!
   Рудая княгiня Алiса дэ Селязнёва рыкнула, таксама, але на гэты раз прама з пупка выпусцiла маланку, якая збiла нямногiх ацалелых оркаѓ, ад чаго запахла шашлыком:
   - Мы iм нешта больш важкае, чым вянок прыгатавалi!
   I вось ваяѓнiцы, усе сто тысяч дзяѓчат, возьмуць i па камандзе непераможнай Алiсы падскочаць уверх, i закруцяць голымi, мускулiстымi ножкамi ѓ паветры. У вынiку як паднiмецца бура, i сапраѓдны магiчны шторм. I пойдзе каласальнай сiлы хваля, i мiльённы вал чароѓнага цунамi.
   У вынiку чаго апошнiя оркi знiшчаны, i цалкам расплясканыя.
   Засмажаны i сталi катлетамi.
   Непераможная Акулiна, таксама босымi ножкамi такое забойнае кiдае, з пафасам прамаѓляе:
   - Гiмн Радзiмы ѓ сэрцах, у нас спявае,
   Мы зробiм усё ѓ сусвеце шчасце...
   Здабудзем легендарных плазмамёт,
   I неба, i зямля ѓ вялiкай уладзе!
  Маладая жанчына, дакладней дзяѓчына, прачнулася, ад козыту. Адкрыла вочы. Перад ёй стаяла чорная дама ѓ аранжавым камбiнезоне. Ёй з выгляду каля трыццацi, хоць у афрыканак узрост вызначыць складаней. Баба жорсткая поглядам, не занадта прыемная, але ѓ ёй быѓ бачны прыроджаны лiдэр у спаднiцы. Побач цыганка, даволi прыгожая, i больш падобная да iндыянкi, таксама гадоѓ трыццаць. I юная рудая дзяѓчына, такая з далiкатным тварыкам, i падобная на школьнiцу з касiчкамi, i таксама ѓ аранжавым камбiнезоне. Глядзiць даволi нясмела.
  Чарнаскурая вымавiла з ровам:
  - Разлеглася тут! А хто парашу выносiць будзе!
  Свавольная Акулiна саскочыла з ложка, яна была вышэй чарнаскурай, i гэта яе супакоiла. Паэтэса i студэнтка, рыкнула:
  - Я парашу не нашу!
  Чорная ѓдарыла яе галавой у нос. Акулiна Церахава не чакала такога прыёму i села на спiну. Але тут ускочыла. Боль дадала ёй лютасьцi, i яна адказала ѓдарам у пахвiну. Чорная была вiдаць дасведчаным байцом i блакавала. Якая ѓмее бiцца Акулiна як яе вучылi ѓ секцыi праспявала тройку кулакамi. I зачапiла чорную ѓ падбародак.
  Тая зараѓла, i кiдалася не дзёрзкую бландынку. Абедзве жанчыны счапiлiся. Яны былi моцныя, абедзве ѓ спартыѓнай форме. I змагалiся з дзiкай лютасцю. Акулiна Церахава пераканалася, што чарнаскурая напарнiца, вельмi моцная, i загартаваная цяжкай працай. Перамагчы яе цi ледзь атрымацца. Але вось на дыстанцыi, студэнтка Акулiна, якая займалася адзiнаборствамi, i асаблiва добра ѓмела дацца нагамi, з цудоѓнай расцяжной на танцах, магла атрымаць перавагу.
  Адштурхнуѓшыся нагамi, свежая ваяѓнiца i яе чарнаскурая пасiя вылецелi з клеткi-камеры.
  Дыстанцыя разарвалася i Акулiна Церахава ѓстала ѓ стойку. Яе супернiца сцiснула кулакi. Вiдаць, была яна ѓмее бiцца, але расцяжкi ѓ нагах нiякай. Непараѓнальная Акулiна не сказаць, каб вялiкi баец, але шмат танчыла, i яе пластыка дзiвосная. I студэнтка адскочыла ад дзiкага кiдка чарнаскурай, i ѓрэзала ёй нагой у галаву. Тая паставiла блок i пахiснулася. Непераможная Акулiна ѓляпiла з другога боку з развароту. I зачапiла супернiцу. Пасля зноѓ урэзала, ды яшчэ з развароту.
  Тая раѓла i хiсталася ... Хуткая Акулiна ѓрубiла бакавы, потым сагнула нагу ѓ палене, i рушыла прамой. Першы ѓдар чарнаскурая парыравала, але другi аказаѓся нечаканым i круглая пятачка дзяѓчына Акулiны сапраѓды трапiла ѓ падбародак.
  Чарнаскурая пахiснулася i апусцiла рукi. Настырная Акулiна з развароту ѓрэзала ёй у галаву. Адчула боль у галёнцы, якi не надта ѓжо ѓ пiсьменнiцы набiты. Чарнаскурая ледзь не ѓпала, але выстаяла на нагах. Нiкалета ѓдарыла, перакруцiць пяткай, што не так балюча.
  Зноѓ патрапiла... Нiгрэта ѓпала на калена, i лавiла ротам паветра.
  Непераможная Акулiна зноѓ перакруцiлася i пяткай у нос. У бландынкi нос разбiты ѓ кроѓ, няхай i гэтай будзе. Нiбы з трэснутага памiдора плюхнула чырвоная вадкасць.
  Чарнаскурая лаялася, паспрабавала падняцца i пайшла наперад...
  Настойлiвая Акулiна нiбы ѓ танцы перакруцiлася, i дадала ѓ скачку сваёй моцнай нагой. Яе пятка трапiла сапраѓды ѓ падбародак. Нiгрэта якраз паскорылася ѓ скачку на ненавiсную сапернiцу. Хуткасцi склалiся.
  Не занадта жорсткая i набiтая пятка студэнткi Акулiны ѓзарвалася болем. Але i скiвiца ѓ Нiгрэты, не вытрымала, лопнуѓшы.... I чарнаскурая бандытка адключылася, упаѓшы раскiнуѓшы рукi.
  Непераможная Акулiна таксама ѓпала, схапiлася за пятку, якая ѓ яе моцна пасiнела. Нiбы па ёй вырабiлi пару тузiн удараѓ бамбукавымi палкамi, выконваючы фалаку.
  Пачуѓся свiст. З'явiлася старэйшая, грозная наглядчыца Лоджыя. Яна буйная, чарнаскурая, i са злым тварам у форме палкоѓнiка мiлiцыi.
  Праарала:
  - Новенькая! Ты што ашалела! Толькi прыляцела, ды адразу скiвiцы ламаць! Дзевяноста сутак карцэра па максiмуме не хочаш?
  Адважная Акулiна якой перамога ѓ рукапашнай схватцы надала нахабства, адважна адказала:
  - Калi пакiнуць агульны сшытак i ручку, я не супраць!
  Наглядчыца прагарлапанiла:
  - У карцэр яе! Голую!
  I Акулiну павялi па прыступках у падвал. Аголенай былi зiмой у падвале гэта значыць рызыкаваць смяротна застудзiцца. На шчасце, дзяѓчыну-студэнтку паспелi своечасова вызвалiць.
  Малайчына Алiса Селязнёва - ведае, што робiць!
  Сярод вызваленых вязняѓ быѓ i Сярожка хлопчык гадоѓ трынаццацi. Яму былi амапаѓцы палкамi па пятках, затым лiлi са шланга ѓ рот ваду. Ледзь не парвалi жывот. А пад канец нават пусцiлi ток. Завушнiцу так змучылi, што вынеслi на руках.
  Вядома ж каты, i многiх падвергнулi катаванням. Але сам дыктатар схаваѓся ѓ рэзiдэнцыi пад Мiнскам i шмат там крычаѓ i пырскаѓ слiной.
  I зноѓ памяняѓ усiх генералаѓ, што выклiкала чарговыя смяшкi ѓ асяроддзi.
  Прэзiдэнт Расеi Пуцiн заявiѓ, што расейскае войска ва ѓнутраныя справы Беларусi ѓмешвацца не будзе.
  У адказ Лукашэнка панёс адкрытую лухту. Пасля супакоiѓся i больш лагiчна спытаѓ:
  - Вы што Цiханаѓскую хочаце?
  Уладзiмiр Пуцiн пацiснуѓ плячыма i адзначыѓ:
  - Яна нам не патрэбна. Але ваяваць з беларускiм народам нам рацыi няма. Тым больш па нашых дадзеных там рулiць нейкая Алiса. А яна гэта новы козыр!
  Лукашэнка, ухмыльнуѓшыся, заѓважыѓ:
  - У нас краiна цудаѓ, вось i Алiса з'явiлася!
  Пуцiн прапанаваѓ:
  - Уступаць трэба вам у склад Расii, тады ѓжо горад Мiнск стане нашай праблемай!
  Лукашэнка пацёр лысаватую галаву i адзначыѓ:
  - А што застаецца мне?
  Пуцiн адказаѓ з усмешкай:
  - Магу прапанаваць пасаду старшынi Дзяржсавета Расii. I гэта вельмi ганарова!
  Лукашэнка незадаволена буркнуѓ:
  - Я магу пагодзiцца толькi на пасаду прэм'ера Расii!
  Пуцiн запярэчыѓ:
  - Расiя не калгас. У нас i так у эканомiцы праблемы. Кiраваць Расiяй у беларускiм стылi нельга!
  Лукашэнка лiслiва сказаѓ:
  - Расiя заѓсёды для нас была старэйшым братам i самым адданым, горача каханым саюзнiкам i мы разлiчваем на брацкую дапамогу з боку найвялiкшага палiтыка сучаснасцi...
  Пуцiн жорстка адказаѓ:
  - Палiтык што любiць салодкую лiслiвасць - мае iнтэлект мухi!
  Умоѓны прэзiдэнт Беларусi заѓважыѓ:
  - Калi вы страцiце Беларусь, то потым упадзе i Масква!
  Прэзiдэнт Расii жорстка вымавiѓ:
  - Цi гатова Беларусь стаць другiм Крымам!
  Лукашэнка жорстка адказаѓ:
  - Патронаѓ i салдат у нас i так хопiць! Канчацца камеры - будуць стадыёны!
  Пуцiн холадна адказаѓ:
  - Ну паглядзiм ... А я пакуль паспрабую пагаварыць з Алiсай!
  Лукашэнка пачаѓ нешта невыразнае раѓцi. Прэзiдэнт Расii кiнуѓ трубку. Пакуль дамовiцца не ѓдалося.
  Дыктатар Беларусi сутыкнуѓся з незвычайным страшэнна нерваваѓся. На самай справе хто гэтая Алiса якая выклiкае страх i што спыняе цэлыя войскi? Адкуль у яе такая каласальная сiла!
  Можа, гэта быць iншапланецяне? Вось гэта атрымлiваецца ѓлiплi. Можа, самому ѓступiць у перамовы з Алiсай?
  А Пуцiн усё ж такi хiтрая лiса. Напрыклад, здрадзiѓ Арменiю ѓ Карабаху. Паступiѓ подла са сваiм саюзнiкам. Вядома, Пуцiн здрадзiць з-за выгады любога. I Асада зразумела i Мадура. Апошнi дарэчы, таксама iмкнецца падлашчвацца да Еѓропы. Вось у прыватнасцi прапанаваѓ легалiзаваць аднаполыя шлюбы.
  Бруднаваты i слiзкi тып гэты Мадура. На ѓсё гатовы дзеля таго, каб утрымацца ва ѓладзе. Наогул гэты Пуцiн найкаварнейшы дыктатар, i магчыма, ён i паслаѓ гэтую Алiсу, каб узяць Беларусь цёпленькай. Цалкам лагiчная здагадка. Тым больш простыя людзi такiмi здольнасцямi не валодаюць. А гэтая дзяѓчынка вiдавочна валодае.
  Наогул шмат ад выпадковасцi залежыць. Прайдзi мiна на якой падарваѓся браняносец "Петрапаѓлаѓск" на пяць метраѓ лявей, i быѓ бы Кiтай Расiйскай губерняй, а на троне знаходзiлiся б Раманавы.
  Цi наадварот. Колькi нямецкiх агентаѓ правалiлася з-за звычайнай скрабкi.
  Нават было такое апавяданне ѓ адным часопiсе.
  Наогул, як нi дзiѓна, але ѓ большасцi раѓналежных сусветаѓ ход другой сусветнай i Вялiкай Айчыннай Вайны быѓ для Расii яшчэ горш, чым рэальнасцi. Магчыма таму, што фашысцкi рэжым, якi ѓзяѓ пад кантроль Еѓропу, валодаѓ куды большым патэнцыялам, чым здолеѓ рэалiзаваць. Спалучэнне жорсткага таталiтарызму, i рынкавых элементаѓ эканомiкi - гэта больш эфектыѓна, чым лiберальны капiталiзм Захаду, i празмеру цэнтралiзаваная, ураѓняльная, бюракратычная Сталiнская мадэль. Да шчасця па цэлым шэрагу прычын, як аб'ектыѓнага, так i суб'ектыѓнага характару. У тым лiку i вялiкаму шанцаванню супрацьстаялых нацызму сiл: фашысты не змаглi выкарыстаць свае шматлiкiя казыры.
   Вось колькi нямецкiх шпiёнаѓ было правалена толькi таму, што немцы выкарыстоѓвалi ѓ дакументах сашчэпку з нержавейкi, а рускiя з простага жалеза? I як такая вось дробязь паѓплывала вырашальнай выявай на ход вайны?
   Ва ѓсякiм разе, iснавала паралельная сусвет, дзе ѓжо ѓ кастрычнiку 1941 года, адзiн вельмi ѓжо з'едлiвы разведчык выпадкова выявiѓ гэты факт. Сапраѓдныя савецкiя дакументы i фальшывыя нямецкiя прамоклi i... На савецкiх дакументах сашчэпка заржавела i гэта прыкметна, а на нямецкiх няма.
   Вось дробязь, а яе ѓплыѓ на ход Вялiкай Айчыннай Вайны аказаѓся вельмi iстотным.
   Пазбегшы правалаѓ i працы пад кантролем нямецкая агентура, выявiла iстотныя доказы падрыхтоѓкi савецкiмi войскамi наступу пад Сталiнградам. Настолькi пераканаѓчыя, што ѓпарты Адольф Гiтлер з гэтым пагадзiѓся i даѓ загад перагрупаваць якiя стаяць на Волзе нацысцкiя войскi. А гэта мела значэньне.
   Калi падчас Ржэѓска-Сычоѓскай аперацыi, Чырвоная армiя маючы больш, чым у два разы больш сiл, чым Вермахт не змагла прарваць нямецкую абарону, то пад Сталiнградам суадносiны сiл былi для гiтлераѓцаѓ больш спрыяльным.
   Ды i надвор'е на 19 Лiстапада 1942 гады не спрыяла наступальным дзеянням. Авiяцыя, асаблiва штурмавая не змагла ѓзляцець, а артпадрыхтоѓка аказала толькi вельмi абмежаванае ѓздзеянне, на развiтую абарону супернiка. Савецкiя войскi, перайшоѓшы ѓ наступ, угразлi. Нават увод у дзеянне танкавых карпусоѓ не змог праламаць пралом у гiтлераѓскай абароне.
   Разлютаваныя баi разгарнулiся i на Ржэѓска-Сычоѓскiм кiрунку. Яны працягвалiся Новага года. Толькi тады нясучы сур'ёзныя страты, савецкiя войскi на абодвух напрамках прыпынiлi свой наступ. Гiтлер утрымаѓся на Волзе, затое немцаѓ сталi бiць у Афрыцы. Чэрчыль назваѓ наступ Мантгомеры ѓ Егiпце: канцом пачатку. А таксама заявiѓ, што зараз саюзнiкi будуць толькi перамагаць.
   Сапраѓды Роммелю, нягледзячы на якое працягваецца перакiдку ѓ Афрыку буйных сiл не везла i яго войска цярпела паражэнне за паразай. Каб забяспечыць вядзенне вайны на два фронты, Трэцяму Рэйху прыйшлося ѓ лютым 1943 гады абвясцiць татальную мабiлiзацыю.
   Тым больш, што асноѓныя мэты аперацыi "Блау" аказалiся не выкананы. Аднак узiмку 1942-1943 гады Вермахт у адрозненне ад рэальнай гiсторыi, здолеѓ пазбегнуць сур'ёзнай паразы на ѓсходзе. У канцы студзеня савецкiя войскi аднавiлi наступ у цэнтры: трэцяя Ржэѓска-Сычоѓская аперацыя i пад Сталiнградам. Але прабiць якi сядзiць у трывалай абароне супернiка не залiхвацкай. Баi нагадвалi, зараз першую сусветную вайну. Зацяжныя, пазiцыйныя. Калi больш губляѓ той, што наступаѓ, чым той, хто абараняѓся.
   Аперацыя "Iскра" па дэблакадзе Ленiнграда была адкладзена. Сталiн хацеѓ як мага хутчэй зрэзаць Ржэѓскi выступ, i разбiць супернiка пад Сталiнградам. Немцы, памятаючы ѓрокi мiнулай зiмы, актыѓна абаранялiся. I iм пакуль удавалася адбiць нацiск савецкiх войскаѓ. Як высветлiлася, калi фрыцы гатовы, iх абарону прабiць няпроста. Ды i якасць нямецкiх узброеных сiл усё яшчэ на вышынi.
   Наступ савецкiх войскаѓ працягнулася да канца лютага, але так i не дасягнула поспеху.
   У пачатку сакавiка савецкае камандаванне распачало спробу наступу на Варонежскiм кiрунку. Пасля першапачатковых поспехаѓ, Чырвоная армiя патрапiла пад контруадар Майнштэйна. Буйныя савецкiя сiлы аказалiся ѓ асяроддзi i былi вымушаны прарывацца назад з боем. Страты асаблiва ѓ тэхнiцы аказалiся вялiкiя, i немцы з iх саюзнiкамi, змаглi ѓмацавацца на дадзеным кiрунку i цалкам захапiлi Варонеж i яго прыгарады.
   Падчас кантрудара Майнштэйна ѓ бою ѓпершыню прынялi ѓдзел "Пантэры" i масава "Тыгры". Новыя танкi збольшага апраѓдалi ѓскладзеныя на сябе спадзяваннi. Пры пiсьменным выкарыстаннi яны пераѓзыходзiлi савецкiя машыны ѓ сустрэчным баi.
   Наступiла вясновая бездараж i на ѓсходнiм фронце запанавала зацiшша. Разлютаваныя баi грымелi ѓ Тунiсе.
   Фюрэр спрабаваѓ любой цаной утрымаць плацдарм у Афрыцы. Для гэтага фашысты нават вырашылiся на беспрэцэндзетны крок. Паставiлi Франка ультыматум: цi ён прапускае нямецкiя войскi да Гiбралтара, цi яго звяргаюць, як i ѓрад Вiшы. Генералiсiмус струхнуѓ i даѓ згоду. Пры гэтым ён звярнуѓся да ѓрадаѓ Брытанii i ЗША са слёзнай просьбай: не аб'яѓляць Iспанii вайну, дык гэта адбылося не па яго волi!
   15 красавiка 1943 гады немцы прыступiлi да штурму Гiбралтара, кiнуѓшы туды i найноѓшыя "Тыгры" з "Пантэрамi". Крэпасць упала пад ударамi сотняѓ танкаѓ за два днi. Камандаваѓ штурмам адклiканы з усходняга фронту Паѓлюс. Па iронii лёсу немцы змаглi захапiць апошнiя кварталы, дамы Сталiнграда i Сталiнградскiх заводаѓ толькi да 1 красавiка 1943 года. Такiм чынам Паѓлюс часткова рэабiлiтаваѓ сябе i атрымаѓ званне фельдмаршала i мячы да дубовых лiстоѓ рыцарскага крыжа ѓ прыдачу.
   Узяцце Гiбральтару заблакавала доступ ангельцам i амерыканцам з захаду ѓ Мiжземнае мора. I акрамя таго самi фашысты змаглi ѓварвацца па найкарацейшай адлегласцi ѓ Марока, адцягваючы частку сiл саюзнiкаѓ ад Тунiса.
   Нацiск на Тунiскi плацдарм аслабеѓ, i тут зноѓ перакiнулi Роммеля. Гiтлер прыняѓ рашэнне пакуль замарозiць ваенныя дзеяннi на Усходзе, i паспрабаваць узяць пад кантроль Мiжземнае мора.
   Савецкае камандаванне таксама стала прытрымлiвацца чакальнай тактыкi. Так Сталiн паступiѓ i ѓ рэальнай гiсторыi, так вырашыѓ дзейнiчаць i зараз. Хай капiталiсты сплываюць самi дурылкi крывёй. Хай малоцяць адзiн аднаго, а мы падкапiм сiлы i стукнем, калi канчаткова выдыхнуцца.
   Немцы пакуль утрымлiвалi поѓнач Тунiса, а войскi пад камандаваннем новага фельдмаршала Паѓлюса наступалi на Касабланку. Амерыканцы сутыкнулiся з "Тыграмi" i "Пантэра". Аказалася што iх "Шэрман" супраць такiх танкаѓ, а таксама мадэрнiзаванага Т-4 слабы.
   А Чэрчыль пасля трох месяцаѓ ваганняѓ усё ж аб'явiѓ Iспанii Вайну. Аднак да гэтага часу немцы ѓжо захапiлi цалкам Марока i ѓварвалiся ѓ Алжыр. Таму для Франка гэта не стала шокам. Дваццаць пятага лiпеня германскiя войскi захопiлi сталiцу Алжыра i нанеслi поѓнае паражэнне англiчанам. Поспеху спрыяѓ контрудар з боку Роммеля, i раптоѓны разгром i высадка Кiсiрынгу на Мальце.
   Усходнi фронт быѓ стабiльны i спакойны. Сталiн, чые войскi панеслi ѓ папярэднiх баях вялiкiя страты, папаѓняѓ Чырвоную Армiю. Немцы таксама фармавалi новыя дывiзii i перакiдвалi iх, праз Гiбралтарскi пралiѓ з Мiжземнае мора.
   Актыѓнасць германскiх падлодак прывяла да таго, што танаж амерыканскага i ангельскага флота стаѓ скарачацца. I гэта таксама не спрыяла поспеху ѓ баях за найбуйнае паѓднёвае мора ѓ Еѓропе.
   Пагражальнае становiшча ѓ Мiжземным моры прывяло да таго, што 6 жнiѓня Чэрчыль вырашыѓся на высадку ѓ Францыi. Але аперацыя прайшла пры неспрыяльных умовах надвор'я i была дрэнна падрыхтавана.
   10 жнiѓня Роммель i Паѓлюс злучылiся, утварыѓшы на ѓсходзе Алжыра здаравенны кацёл. А 19 жнiѓня ѓжо Майнштэйн, падступны майстар пастак адсек войскi саюзнiкаѓ ад узбярэжжа.
   Поспеху фрыцаѓ спрыяла нерашучасць амерыканцаѓ, якiя лiчылi высадку ѓ Францыi ѓ 1943 годзе заѓчаснай, востры недахоп дэсантных сродкаѓ. Зацiшша на ѓсходнiм фронце. Акрамя таго выпуск авiяцыi ѓ 1943 году ѓ Нямеччыне больш, чым падвоiѓся, перавысiѓшы трыццаць дзве тысячы самалётаѓ за год - балазе немцы мелi больш працоѓнай сiлы i падкантрольна тэрыторыi, чым рэальнасцi. I новыя машыны Фоке-Вульф з моцнай браняй i ѓзбраеннем, а таксама 30-мiлiмеравымi гарматамi наносiлi занадта ѓжо вялiкi ѓрон саюзнай авiяцыi.
   Катастрофа ѓ Алжыры i ѓ Францыi зрабiлi для саюзнiкаѓ сапраѓды чорным жнiвень 1943 года.
   Сталiна нават узрадавалi такiя поспехi. Але цярпенне Чэрчыля лопнула. На Усходзе нават паветраныя баi практычныя спынiлiся, i знiзiлася актыѓнасць партызан. Немцы фармавалi ѓсё новыя i новыя карпусы з былых савецкiх грамадзян i нават стваралi падабенства нейкi марыянетачных мясцовых урадаѓ. Так, што асобныя брыгады з мясцовых нацыяналiстаѓ з усходу, ужо бiлiся ѓ Афрыцы.
   Балгарскi цар Барыс таксама накiраваѓ тры лепшыя дывiзii ѓ Тунiс, разлiчваючы мабыць атрымаць сабе сякiя-такiя калонii на чорным кантыненце.
   У вераснi Роммель пачаѓ вялiкi наступ у Егiпце. Яму ѓдалося, выкарыстоѓваючы колькасную i якасную перавагу сiл ужо праз тыдзень пасля сiгналу да атакi захапiць Трыпалi.
   Ангельцы i амерыканцы цярпелi ѓ Лiвii паражэнне за паразай. У гэтых умовах Чэрчыль абвясцiѓ аб прыпыненнi паставак у бальшавiцкi СССР якой-небудзь дапамогi i запатрабаваѓ неадкладнай актывiзацыi баявых дзеянняѓ. Сталiн зрабiѓ выгляд, што iгнаруе ѓльтыматумы. Хоць вядома падрыхтоѓка да наступальных дзеянняѓ i вялася. Але Коба хiтраваѓ i нават спрабаваѓ прамацаць глебу для сепаратнага свету. Адна да канца верасня немцы захапiлi Лiвiю целиков, у тым лiку i Таѓбук, i нават прарвалiся ѓ Егiпет да Александрыi.
   Паѓлюсу ѓдалося абысцi, самы галоѓны англiйскi ѓмацаваны пункт, i выйсцi паѓднёвей на Нiл. Фактычна гэта абазначала катастрофу для Брытанii ѓ Егiпце. Далей немцы маглi выйсцi да Суэцкага канала i iсцi на Iрак, а там i да Баку недалёка.
   Прамаруджванне станавiлася небяспечным, i Сталiн аддаѓ загад аднавiць наступаць на Ржэѓ, а таксама адбiць Сталiнград, i адначасова цiснуць ворага на Паѓночным Каѓказе.
   Гэта значыць, у кастрычнiку баявыя дзеяннi аднавiлiся адразу ж на трох напрамках. А ѓ Лiстападзе яшчэ i на Ленiнградскiм.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 16.
   Аднак прарваць добра якi акапаѓся i мелага магутныя цяжкiя танкi "Пантэра" i "Тыгр" супернiка было няпроста. Савецкiя войскi сутыкнулiся з глыбокай пазiцыйнай абаронай. А ѓ абароне новыя нямецкiя танкi i САУ дзейнiчалi добра.
   Так што iстотных пасоѓванняѓ у кастрычнiку i лiстападзе не было. Хiба што наступленне немцаѓ удало прыпынiць на Суэцкiм канале. I тое толькi часова... Зрэшты, Паѓлюс i Роммель павярнулi свае войскi на Судан. I сталi захоплiваць Афрыку.
   Вермахт пакуль яшчэ не гатовы наступаць зiмой.
   Акрамя таго фрыцы вялiкiя надзеi звязвалi з "Пантэрай"-2 як больш дасканалай машынай i "Тыграм"-2 i "Львом".
   Зiма прайшла ѓ спробах Чырвонай армii прарваць абарону фрыцаѓ. Але нiдзе не ѓдавалася дабiцца буйных поспехаѓ. Калi нават i адбываѓся прарыѓ, то вораг аднаѓляѓ становiшча контрударам.
   А абстаноѓка ѓсё абвастралася. У Брытанii на фоне ваенных паражэнняѓ узнiк палiтычны крызiс. Кабiнету мiнiстраѓ Чэрчыля быѓ вынесены вотум недаверу. А як жа iнакш, калi паразумнелы Паѓлюс, выбiѓ Англiю з Судана i Эфiопii.
   Новы ѓрад, прапанаваѓ Германii сепаратны свет. Улiчваючы больш страты ЗША ад нямецкага падводнага флота, не пярэчыѓ i Рузвельт. Тым больш яго становiшча ѓ Амерыцы пахiснулася. Ды i японцам удалося атрымаць пару-тройку невялiкiх перамог, замарудзiѓшы амерыканскае прасоѓванне. Так, што пункт гледжання - наша хата з краю перамагла.
   Гiтлер зрэшты, высунуѓ спачатку празмерныя ѓмовы. Затым кампрамiсам стала французскiя Зямлi i Егiпет, а таксама раней належыць Iталii вяртаецца. Судан таксама адыходзiць ва ѓладаннi Трэцяга Рэйха, але затое Суэцкi канал эксплуатуецца сумесна.
   Такiм чынам, развязаѓшы сабе рукi на Захадзе, фюрар кiнуѓ усе сiлы на Усход. Наступ фашысты пачалi ѓ траѓнi на Маскву. Нафты дзякуючы французскiм i англiйскiм калонiям, i Лiвii ѓжо хапала, а Гiтлер хацеѓ перамагчы як мага хутчэй.
   Плюс яшчэ другi фронт адчынiла i Турцыя.
   Аднак ужо Чырвоная армiя праявiла ѓ бiтвах за савецкую сталiцу неверагодную стойкасць i гераiзм. У сярэднiм тэмп нямецкага прасоѓвання не перавышаѓ аднаго кiламетра за дзень. Да канца жнiѓня гiтлераѓцы змаглi прасунуцца максiмум на сто кiламетраѓ шырынёй прарыву крыху больш за трыста.
   Яны наблiзiлiся да Масквы, але ѓперлiся ѓ Мажайскую лiнii абароны. Гэта былi сцiплыя вынiкi. Акрамя таго савецкiя войскi ѓвесь час контратакавалi супернiка. У бiтвах бралi ѓдзел новыя савецкiя танкi Т-34-85 i IС-2. Нельга сказаць, каб немцы поѓнасцю страцiлi свае перавагi, але i Чырвоная армiя не стаяла на месцы, як i навука!
   З'явiлiся новыя савецкiя знiшчальнiкi ЯК-3 i ЛА-7 здольныя канкурыраваць з нямецкай шрубавай авiяцыяй. Праѓда, у ворага наѓзамен вельмi моцныя рэактыѓныя казыры. МЕ-262 i НЕ-162 не мелi сабе аналагаѓ у свеце. Гiтлер таксама прыняѓ рашэнне забаранiць вытворчасць i распрацоѓку танкаѓ лягчэй за пяцьдзесят тон. У вынiку на Т-4 i "Пантэры" быѓ пастаѓлены крыж. "Пантэра"-2 атрымалася вагой 50,2 тоны i магутнай гарматай пры рухавiку 900 конскiх сiл. "Каралеѓскi тыгр" i "Леѓ" i зусiм вымахалi монстрам пад 70 тон. Савецкiя ж машыны па вазе не перавышалi згодна з партыйнай пастановай 47 тон.
   Не здолеѓшы ѓзяць Маскву, фашысты асноѓную ѓвагу пераключылi на Ленiнград. Вельмi ѓжо iм гэты горад даставаѓ. У вераснi пачалiся масiраваныя артабстрэлы. У iх прымалi ѓдзелы i прылады калiбра ѓ 1000 мiлiмераѓ i крылатыя робаты-снарады.
   Гiтлер загадаѓ узяць Ленiнград любой цаной.
   Гораду ѓдалося адбiць у вераснi кастрычнiку тры штурмы. Аднак немцы змаглi рушыць наперад ад дзесяцi да дваццацi кiламетраѓ, а таксама захопiць Пецяргофскi плацдарм. Месцамi iх часткi ѓвайшлi ѓ горад, пагоршыѓшы аператыѓнае становiшча групоѓкi. У лiстападзе 1944 года пасля перамогi на парламенцкiх выбарах фашыстаѓ Швецыя таксама ѓступiла ѓ вайну супраць СССР.
   У ёй актыѓна рэкламавалi лозунг: рэванш за паразы ад Пятра Першага i Аляксандра. Новы шведскiя дывiзii прыбылi на фронт i сумесна з фiнамi пачалi наступленне на горад з поѓначы. А гiтлераѓцы аднавiлi атакi выкарыстоѓваючы ѓ тым лiку "Штурмтыгр" i яшчэ больш магутны "Штурмаѓс", а таксама танк Е-100 першы ѓ свеце серыйны монстар, якi перавышае вагу ѓ сто тон.
   Нягледзячы на масавую гераiчнасць i стойкасць савецкiх салдат i апалчэнцаѓ, а таксама адчайнае адцягваючае контрнаступленне на Ноѓгарад, выратаваць горад не ѓдалося. Тым не менш, апошнi квартал упаѓ толькi 27 студзеня 1945 года, паказаѓшы прыклад бязмежнай устойлiвасцi. А сам горад пратрымаѓся ѓ блока цэлых: 1270 дзён! Мусiць, рэкордная па працягласцi блакада горада ѓ сучасных войнах.
   Хоць немцы i iх саюзнiкi панеслi вялiзныя страты, але ѓсё ж мэта часткова аказалася дасягнута. Другi па велiчынi i значнасцi савецкi горад упала, i апынулiся развязаныя рукi ѓ наймагутнай групоѓкi супернiка.
   Узiмку баi насiлi разлютаваны характар. Немцы выкарыстоѓвалi на ѓсю моц серыйную, рэактыѓную авiяцыю. Супраць iх у СССР не было парытэтнай сiлы. Гэта перашкаджала дабiцца перавагi ѓ паветры. Наадварот, вораг там дамiнавала. Дакладна таксама як пакуль нямецкiя танкi захоѓвалi свае перавагi. I нават павялiчылi iх са з'яѓленнем серыi "Е".
   У параѓнаннi з "Тыграмi" i "Пантэрам" танкi серыi "Е" мелi больш шчыльную кампаноѓку, нiзкi сiлуэт, i з прычыны гэтага значна таѓсцейшую пад нахiлам браню.
   Адказ савецкай навукi пакуль быѓ толькi IС-3, мацнейшай абаронай iлба вежы. Т-54 яшчэ толькi распрацоѓваѓся, а Т-44 атрымаѓся не паѓней удалым.
   Гiтлер зрэшты, у траѓнi 1945 гады памяняѓ планы. I абмежаваѓшыся асобнымi выпадамi, асноѓны наступ правёѓ на Каѓказе. Там весцi баi было зручней. Так пасля ѓзяцця Сталiнграда забеспячэнне савецкай групоѓкi аказалася абцяжарана. Акрамя таго ѓ лютым савецкiя войскi нанеслi асманам у Закаѓказзе моцнае паражэнне, прымусiѓшы турак уцячы ад Ерэвана, i вызвалiѓшы Карскую вобласць.
   Немцы прарвалi абарону i прайшоѓшы ѓздоѓж Волгi выйшлi да Каспiйскага мора. Грозны ѓпаѓ 15 чэрвеня, пасля ѓпартых баёѓ, Сухумi 23 чэрвеня, Зугдзiдзi ѓ 29 таго ж месяца. Тбiлiсi быѓ узяты ѓ канцы лiпеня разам з Кутаiсi. У жнiѓнi канчаткова захапiлi фашысцкiя сцярвятнiкi Дагестан, а таксама Поцi i выйшлi з поѓначы да Арменii. У вераснi яны злучылiся з туркамi, i пачаѓся штурм Баку. Ключавы горад пратрымаѓся да 6 лiстапада 1945 года. Асобныя баi ѓ гарах, асаблiва ѓ Ерэване цягнулiся да канца снежня.
   Разлютаваныя бiтвы iшлi i ѓ цэнце. Немца змаглi ѓшчыльную падысцi да Тулы i нават узяць Калiнiн, але далей аказалiся спыненыя. Тым не менш, лiнiя фронту наблiзiлiся, i ѓжо засталося месцам не больш за восемдзесят кiламетраѓ ад сталiцы.
   1946 пачаѓся з гарачай зiмы. Савецкае камандаванне, жадаючы апярэдзiць нямецкае наступ, адчайна кiдалася на ворага.
   Нажаль, у паветры перавага супернiка толькi ѓзрастала. Рэактыѓная авiяцыя Люфтвафэ, нажаль усё ѓдасканальвалася. З'явiлiся новыя мадыфiкацыi МЕ-262, у тым лiку i звышхуткасная. Таксама моцны рэактыѓны знiшчальнiк ТА-183, больш дасканалы са стрэлападобнасцю крыламi НЕ-262, i сапраѓдны шэдэѓр самалётабудавання МЕ-1010 з крыламi кiраванай стрэлападобнасцi.
   А ѓ СССР асноѓным знiшчальнiкам заставаѓся ЯК-9. Некалi новая, але зараз ужо вiдавочна маральна састарэлая машына.
   Хоць у Люфтваффе ёсць яшчэ i Ю-287, i выявiѓся рэактыѓны бамбавiк Ю-387, ТАЯ-400, ТАЯ-500. I штурмавiкi рэактыѓныя. I НЕ-377 рэактыѓны i НЕ-477, таксама рэактыѓны i шматмэтавы.
   I серыя Е-70 з танкам вагай як "Каралеѓскi тыгр", але са значна мацнейшай абаронай.
   А сапраѓдным шэдэѓрам стаѓ паказаны ѓ метале да дня нараджэння фюрара 20 красавiка 1946 гады пiрамiдальны танк. Яму Гiтлер асабiста прысвоiѓ iмя "Iмператарскi леѓ".
   Машына была формы падоѓжанай пляскатай пiрамiды, з маленькiмi каткамi, якiя зачыняюць усё дно танка. Такiм чынам, у яго не было паддона, што значна падвышала праходнасць. Акрамя таго танк не меѓ даху, а i яго браня з усё ракурсаѓ мела высокi кут рацыянальнага нахiлу. Пры вазе ѓ 99 тон, машына была ѓзброена 128-мiлiметровай зенiтнай гарматай доѓгай ствала ѓ 100 ЭЛ, меѓ рухавiк у 1800 - конскiх сiл, i лабавую браней у 300 мiлiметраѓ. Прычым плiты пад вялiкiмi кутамi рацыянальнага нахiлу, у першай лабавой палове i 250 - мiлiметраѓ у другой нахiльнай палове. Такiм чынам, гэта атрымаѓся самым магутны танк у свеце, непрабiѓны з усiх кропак стральбы i пры нападзе бомбамi зверху.
   Фюрэр неадкладна загадаѓ, як мага хутчэй запусцiць яго ѓ серыю i ѓ той жа час стварыць яшчэ штурмавую мадыфiкацыю з гаѓбiцай i бамбаметам.
   Так што фашысты затарылiся iх трэба было разбiць. Але, нажаль, вельмi ѓжо ѓпарты i тэхнiчна моцны вораг трапiѓся. I ѓ канцы траѓня па традыцыi, калi падсыхаюць дарогi, пачаѓся наступ.
   Фрыцы спрабавалi абысцi Маскву i Тулу. Баi кiпелi нябачаныя па напружаннi i размаху. Але савецкiя войскi былi вартыя называцца непераможнымi. За тры месяцы бесперапынных бiтваѓ гiтлераѓцы змаглi толькi акружыць Тулу i выйсцi да Кашыны i падысцi да Масквы з поѓначы, часткова перарэзаѓшы камунiкацыi. Баi iшлi ѓжо на вулiцах самога горада.
   Сталiн пакiнуѓ сталiцу i эвакуiраваѓся ѓ Куйбышаѓ. Але гiтлераѓцы пачалi ѓ лiпенi наступленнi на Саратаѓ. Гэты горад упаѓ 8 жнiѓня. Паколькi Куйбышаѓ апынуѓся зараз у небяспечнай блiзкасцi ад фронту, той Вярхоѓны галоѓнакамандуючы перанёс сваю стаѓку ѓ Свярдлоѓск. Баi ѓ Маскве працягвалiся i ѓ вераснi. 18 чысла ѓпала Кашыра. У пачатку кастрычнiка сталiца СССР аказалася амаль акружаная, а 29 пасля ѓпартых баёѓ упаѓ i Куйбышаѓ. Акрамя таго немцы захапiлi Гур'еѓ i Уральск.
   Лiстапад iшоѓ у страшных баях. 7 Лiстапада фрыцы прарвалiся да Крамля, але адчайнай контратакай апынулiся адкiнутыя. I падчас гэтага бою загiнуѓ выконваючых абавязкi кашталяна Масквы маршал Ракасоѓскi!
   А знакамiты савецкi лётчык Кажадуб збiѓ соты нямецкi самалёт, стаѓшы першым савецкiм чалавекам - удастоеным звання чатыры разы героя СССР. I таксама на 7 лiстапада 1946 гады.
   4 снежня кольца блакады вакол Масквы канчаткова замкнулася. Але сталiца i рэшткi яе гераiчнага гарнiзона ваявалi да Праваслаѓнага Раства 7 студзеня 1947 года.
   Штурмам сталiцы кiраваѓ Майнштэйн. За гэта яго ѓзнагародзiлi другiм пасля Германа Герынга ордэнам Вялiкага Крыжа Жалезнага крыжа.
   Але вайна яшчэ не скончана. Сталiн са Свярдлоѓска абяцаѓ працягнуць барацьбу. Немцы таксама ладна выматалiся. На поѓднi iх войскi падышлi да Пензы i ђльянаѓска i спынiлiся. У сакавiку савецкiя прадпрымалi контратакi. Але ѓ красавiку ѓсё ж вымушаны былi пакiнуць Разань. А ѓ траѓнi гiтлераѓцы акружылi горад Горкi, а поѓдня прарвалiся да Казанi. У чэрвенi фрыцы захапiлi, i Арэнбург i падышлi да Уфе. Супрацiѓленнi Чырвонай армii аслабла, баявы дух упаѓ i пайшлi масавыя дэзерцiрствы. Яны зрэшты, былi заѓсёды, але пасля падзення сталiцы ѓзмацнiлiся шматкроць. Ужо нi ѓ кога не засталося жадання памiраць за Сталiна. Але затое людзi змагалiся супраць фашызму за сваю Радзiму.
   Аѓтарытэт савецкай улады таксама ѓпаѓ. У лiпенi немцы ѓварвалiся ѓ Свярдлоѓск. Сталiн i яго свiта падалiся ѓ Новасiбiрск. На ђрале кiпелi баi да жнiѓня... Немцам замiнала расцягнутасць камунiкацый i актыѓныя дзеяннi партызан. Але далейшая вайна ѓжо страцiла сэнс.
   Зрэшты, Сталiн яшчэ на нешта спадзяваѓся. Немцы ѓ вераснi ѓварвалiся ѓ Табольск. Але аказалiся затрыманыя пралiѓнымi восеньскiмi дажджамi. Блiзкасць зiмы прыпынiла наступленне ѓ Сiбiры, але затое фашыстам удалося захапiць усю Сярэднюю Азiю. Узiмку яны не рызыкнулi iсцi на Новасiбiрск. Але i Сталiну не дужа, i ён перасялiѓся ѓ цяплейшы Уладзiвасток.
   Наступiѓ 1948 гады. На ѓзбраеннi ѓ фашыстаѓ ужо былi дыскалёты. Акрамя таго з'явiлiся больш кампактныя танкi на турбарэактыѓных рухавiках. Фактычна iм пасля таго як пацяплее, засталося рухацца пераможным маршам i займаць гарады.
   Але Берыя прытруцiѓ ужо i так цяжка хворага Сталiна i, прапанаваѓ Трэцяму Рэйху капiтуляцыю, пры ѓмове захавання савецкай улады ѓ Сiбiры.
   Гiтлер, якi сам страшэнна стамiѓся ад вайны, амаль пагадзiѓся, але для пачатку ѓсёткi ѓ траѓнi 1948 гады захапiѓ Новасiбiрск. А капiтуляцыю падпiсалi 22 чэрвеня 1948 гады ѓ сiмвалiчную дату - роѓна сем гадоѓ з моманту нападу на СССР. Так i скончылася Другая сусветная вайна. ЗША яшчэ ѓ 1945 годзе разграмiлi Японiю i правялi выпрабаваннi атамнай бомбы. Так што за акiян фюрару совацца няма чаго.
   Берыя зрэшты, кiраваѓ нядоѓга. Самы славуты савецкi ас, маршал авiяцыi сямiразовы герой СССР Кажадуб змагу ажыццявiць ваенны пераварот i зрынуць непапулярнага старшыню ДКА. Берыю i шэраг яго хаѓруснiкаѓ расстралялi. У самiм Трэцiм Рэйху ѓ сакавiку 1953 гады патрыёты прыкончылi Гiтлера. А Герынг памёр ад злоѓжывання наркотыкамi крыху раней, Гiмлер ж быѓ расстраляны з-за падазрэнняѓ у змове.
   Разгарнулася, жорсткая барацьба памiж СС на чале з Шэленбергам, i ѓзброенымi сiламi з генералiсiмусам Майнштэйнам. Гэта ѓсё вылiлася ѓ грамадзянскую вайну. У вынiку, Трэцi Рэйх распаѓся. А зрэзаны СССР стаѓ патроху аднаѓляць свой уплыѓ. Гiсторыя зноѓ прайшла па спiралi. Фантастычнае ѓзвышэнне Нямеччыны, набраклай круцейшы, чым iмперыя Чынгiсхана, затым смерць галоѓнага лiдэра - хаос i згасанне.
   I паступовае збiранне княстваѓ, толькi сталiцай стаѓ горад Байкальск. СССР, падзелены на мноства губерняѓ з марыянеткавым пастаѓленымi немцамi правiнцыямi, аб'ядноѓваѓся зноѓ. Самай буйной перамогай стала, далучыце Масквы, якая скiнула нацысцкае ярмо. Праѓда ђкраiна, Беларусь i Прыбалтыка, а таксама Грузiя, Арменiя, Азербайджан захавалi свой суверэнiтэт. Пасля распаду Трэцяга Рэйха, сусветным гегемонам стала ЗША. У Кiтаi ж таксама ѓсталявалася праамерыканскi ѓрад.
   Але паступова паднябесная iмпэрыя станавiлася ѓсё больш i больш самастойнай. У СССР пасля фактычнай дыктатуры Кажадуба, усталявалася па сутнасцi прэзiдэнцкая, але з абмежаваннем на два тэрмiны ва ѓладзе канстытуцыя. Выбары праходзiлi на альтэрнатыѓнай аснове, а пасада прэзiдэнта называлася па-iншаму: народны старшыня.
   Краiна мела змешаную i бурна якая развiваецца эканомiку.
   Але вось як змянiлася гiсторыя ад адной сашчэпкi. Другую сусветную вайну прайгралi, хоць ваявалi i доблесна. I вынiк аказаѓся сумным. Прычым i Нямеччына змагла толькi на час атрымаць велiч.
   Ды i ЗША паступова гублялi ѓплыѓ, мiр станавiѓся шматпалярным, а значыць i бардака ѓ iм усё больш i больш. А парадку наадварот менш. I прыкладна як у сучаснасцi дваццаць першым стагоддзi.
   Ну, чаму чалавецтва так i цягне да раздробненасцi i хаосу?
  Лукашэнка правёѓ бяссонную ноч.
  А вось Алiса Селязнёва зрасходаваѓшы на наймацнейшы гiпноз шмат псiхiчнай энергii ѓзяла i заснула.
  Яна лагiчна лiчыла, што штурму ѓ найблiжэйшыя гадзiны не будзе. Так Лукашэнка спачатку павiнен будзе даручыць дабро ад Расii i Кiтая.
  А яны яму проста такое дабро не дадуць.
  Значыць, трэба правесцi адпачынак i аднаѓленне. Акрамя таго сапернiку яшчэ патрэбны час для перакiдкi войскаѓ з заходняй мяжы да Мiнска.
  У любым выпадку добры, здаровы сон Алiсе Селязнёвай вельмi патрэбен.
  I вечнай дзяѓчыне зноѓ снiлася.
   Як i трэба было чакаць, горад бурлiѓ, незвычайнае ажыѓленне ѓражвала. Алiса Селязнёва i Аляксей Цяцера заблыталiся сярод незлiчоных паклаж, падвод, вазоѓ. Усюды былi развешаны дываны, на плошчы перад палацам iграѓ сапраѓдны аркестр. Скакалi танцоѓшчыкi i танцоркi, як людзi, так i самыя экзатычныя звяры i экстравагантныя iстоты. Па небе лёталi дываны-самалёты, самарухомыя экiпажы, велiчэзныя матылi i совы. Iскрылiся высачэзныя да паѓкiламетра фантаны, напаѓненне шматколернай вадой. Было вiдавочна нейкае свята. На купале стаяѓ вядзьмак, ён надзiмаѓ шчокi i махаѓ кiем. У той жа момант па сiгнале неба загароджвала густая чорная хмара. Станавiлася цёмна i ѓ дзiвоснай цемры ѓспыхвалi феерверкi. Алiса Селязнёва ажывiлася:
   -Пад покрывам ночы можна пракрасцiся ѓ палац, нiхто не заѓважыць.
   Аляксей Цяцераѓ адмоѓна матнуѓ галавой.
   -Можна i самiм заблытацца, я прапаную выкарыстоѓваць заклён нябачнасцi.
  Алiса ѓсумнiлася:
  -А ты здолееш? Бо гэта тонкая праца накласьцi такiя чары.
  Хлопчык-чараѓнiк упэѓнена адказаѓ:
   -Мой медальён справiцца. А я не настолькi тупы.
   Цяцераѓ узяѓ свой скарб у руку i стаѓ прамаѓляць загаворы, iншай рукой ён трымаѓ цёплую далонь Алiсы.
   Пасля некалькiх пасов святло вакол iх злёгку памутнела, дадаѓшы фiялетавага адцення, а ѓ паветры адчуваѓся пах бэзу.
  Хлопчык-чараѓз узрадавана выклiкнуѓ:
   -Ну, зараз можна смела ляцець да палаца.
  Алiса лагiчна прапанавала:
   -Можа быць, спачатку пройдземся па кiрмашы, праверым нашу нябачнасць?
  Аляксей кiѓнуѓ:
   -А што, лагiчна.
   Яны накiравалася памiж столiкамi i крамамi, народу было даволi шмат, i Цяцеру нецярплiва расштурхоѓваѓ iх плячыма. Людзi лаялiся, адштурхвалiся i тузалiся, многiя не разумеючы глядзелi ѓ пустату. Было вiдаць, што яны здзiѓляюцца. Нечакана ён спатыкнуѓся, упаѓ i збiѓ з ног худога бамбiзу. Ён загарлапанiѓ, i тут жа ѓспыхнула не жартоѓная кулачная бойка. Каралеѓская варта кiнулася разнiмаць тых, хто бiѓся. У кiрасах са сталёвымi надраенымi шлемамi яны нагадвалi, iмправiзаваных палохаѓ. Размахваючы капальнямi i кароткiмi дубiнкамi, вартаѓнiкi так-сяк утаймавалi натоѓп, а некалькiх самых заѓзятых адправiлi ѓ турму. Iх валаклi, бесцырымонна i груба штурхаючы, некалькi чалавек былi лёгка паранены, адзiн даволi сур'ёзна. Да яго падляцеѓ чараѓнiк з падхватнiкам у руках i ѓ чырвонай, вышытай жэмчугам чалме, ён пачаѓ лячыць. Праз хвiлiну, страшная рана на жываце стала зацягвацца, паранены расплюшчыѓ вочы. Бывалы Лёшка схапiѓ Алiсу за руку i паспешлiва ѓзляцеѓ. Ужо ѓ палёце, ён прашаптаѓ:
   -Гэта моцным чарадзей i ён можа нас убачыць, нягледзячы на загавор.
  Дзяѓчына разрагаталася:
   -Вось як. А я думала, што ён падхватнiкам матылькоѓ ловiць. А вось ты Лёшка дарма справакаваѓ бойку, трэба быць больш уважлiвымi.
  Хлопчык-чараѓнiк, просячы прабачэння, адказаѓ:
   -Прабач, я ненаѓмысна. Слухай, я прагаладаѓся, давай прыхопiм што-небудзь перакусiць.
   Пад iмi мiльгалi рознакаляровыя шатры, яны то пералiвалiся ѓ промнях чатырох сонцаѓ, то апускалiся ѓ змрок. Лёшка Цяцера зрабiѓ круг, затым, пракруцiѓшы пятлю, прыхапiѓ два апетытных шашлыка. Судзячы па ѓсiм, iх пяклi з кракадзiлiвага мяса. Гаспадар нават не заѓважыѓ манеѓру, калi мяса знiкла, ён тупа ѓтаропiѓся на жэрдачкi i дурное працiраѓ вочы, iмкнучыся ѓразумець сабе, было цi не было. Юны чараѓнiк, тым часам набраѓшы хуткасць, iзноѓ злавiѓ за руку Алiсе i прашаптаѓ:
   -Гэта Лiсардскiя трохгаловыя кракадзiлы, iх мяса вельмi карысна i падаѓжае маладосць. А якая сакавiтая заправа!
   Алiса паспрабавала, i сапраѓды было вельмi смачна, а сiл як быццам дадалося. Яна вызвалiла руку, пракруцiла васьмёрку, потым вiртуозна выканала прыём, названы лётчыкамi як падвойная страказа. Хлопчык-чараѓнiк зрабiѓ знак рукой:
   -Будзь асцярожная i не адрывайся ад мяне надоѓга, а то можа знiкнуць поле нябачнасцi.
  Дзяѓчына пагадзiлася:
   -Я зразумела.
   Усё ж такi як ён прыгожы, Аляксей Цяцераѓ. Нечым нагадвае зорнага хлопчыка або перапранутую дзяѓчыну, са светлымi злёгку прыпудранымi золатам валасамi. Будзь яна фiзiчна старэйшая то... А так пакуль яна сама юная дзяѓчына, то i ѓспрыманне стала нейкiм дзiцячым. Цягне на жарты, памiдор падкласцi цi кнопку. Нiбы i не было мiнулага жыцця, хаця ѓсе ѓспамiны як на далонi. Некаторыя хвалюючыя, iншыя палохалыя. А якi пад iмi палац!
  Яна яшчэ ѓ дзяцiнстве пабывала на экскурсii ѓ Зiмовым палацы, дзе была ѓражана дзiвоснай пышнасцю. Прыходзiлася бываць i ѓ музеях Крамля. А цяпер яна наяве ѓбачыла скульптуры вышынёй ад ста да двухсот пяцiдзесяцi метраѓ, нават амерыканская статуя Волi цьмянее перад iмi. Iх роѓна сто дваццаць восем. Яны размешчаны побач з залатымi, пакрытымi дыяментамi купаламi, утворачы своеасаблiвы ансамбль. Некаторыя з манументаѓ прысвечаны багам, iншыя героям, трэцiя выдатным жанчынам, ёсць таксама экзатычныя звяры, аднарогi, грыфоны, шаблезубыя чатыроххвосты тыгры, трохгаловыя львы i многае iншае.
   Ёсць нават драпежныя ружы, якiя трымаюць у руках дзiду. Алiса з прыдыханнем вымавiла:
   -Цiкава, яны насамрэч iснуюць цi гэта выдумка скульптараѓ?
   Хлопчык-чараѓнiк ласкава адказаѓ:
   -Усё што тут намалявана, iснуе на самой справе. Чараѓнiкi, што стварылi падобную кампазiцыю, не ѓключалi сваю фантазiю, а бралi прыклады з жыцця. Калi ты наведаеш iншыя мiры i планеты, то i не такое ѓбачыш.
  Алiса Селязнёва заѓважыла:
   -Аднак дзiѓна, у мiнулы раз статуi адлюстроѓвалi гербы каралеѓства. А зараз скульптуры сталi зусiм iншымi i з'явiлiся алмазныя купалы.
   -Гэта магiя! Чарадзеi час ад часу мяняюць кампазiцыю палаца, каб было цiкавей. Кожны раз пры наведваннi, ты будзеш знаходзiць палац крыху змененым. Тут не будуюць, а вядзьмараць.
   Алiса падарыла яму саму асляпляльную ѓсмешку:
   -Хутка мы наведаем зноѓ магiчную краму, i мне падбяруць медальён.
   Дзяѓчыне i раней даводзiлася бачыць светлавую гульню на залатых купалах, але каб купалы пакрывалi дыяменты, такога яшчэ не было. А яшчэ ѓявiце сабе, у iм гуляе не адно сонца, а цэлых чатыры. Такiя незвычайныя пералiвы, гульню фарбаѓ, калейдаскапiчныя змены спектру немагчыма апiсаць беднай чалавечай мовай. Гэта проста мiльёны адценняѓ, вочы слязяцца ад блiкаѓ. Алiса мiмаволi залюбавалася купаламi, як казачна яны выглядалi зблiзку, яна нiбы зачараваная магла яшчэ доѓга атрымлiваць асалоду ад падобным вiдовiшчам, але Аляксей падхапiѓ яе, панёсся ѓ глыбiнi палаца.
   -Мы з табой яшчэ не раз палюбуемся гэтым хараством, а пакуль давай даведаемся таямнiцу, чаму нам нельга спускацца ѓ палац. Можа яна значна цiкавейшая.
   Даведацца таемнае, што можа быць павабней для пачаткоѓца феi. Яны праслiзнулi мiма купала, iмклiва заляцелi ѓ адно з адчыненых шырокiх вокнаѓ. Было горача, добра, што на гэтай планеце адсутнiчалi казуркi паразiты. Унутры палац, зразумела таксама блiскаѓ раскошай. Па сценах былi развешаны даспехi, многiя статуй былi цалкам выразаны з каштоѓных камянёѓ. Лёшка Цяцеруш памацаѓ гладкую паверхню, яму стала весела:
   -Маленькiя, але вельмi каштоѓныя. Можа ѓкрасцi адну i раскалоць? Будзе цэлае багацце.
  Дзяѓчына запярэчыла:
   -Не смей Лёшка! Я не пацярплю, каб маiм сябрам стаѓ злодзей.
  Хлопчык-чараѓнiк запярэчыѓ:
   -Гэта завецца па-iншаму, экспрапрыяцыя! Раб нарабаванае!
   -Тады на зваротным шляху .- Алiсе стала смешна, яна ѓявiла, як бы гэта выглядала.
   Па такiм шырокiм замку блукаць можна было не адну гадзiну. Хоць слуг не было, усё глядзелася з iголачкi, нi пылу, i нi бруду.
  Дзяѓчынка спытала:
   - Хто ж тут прыбiрае?
  Аляксей выказаѓ меркаванне:
   -Хутчэй за ѓсё, магiчныя слугi. Ёсць такiя, нябачныя i вельмi хуткiя. Калi нi будзь, мы самi сабе такiх начаруем.
  Дзяѓчынка пагадзiлася:
   -Абавязкова.
   Алiса дадала кроку, падняѓшы руку з кольцам, яна адштурхвала дзверы. Хлопчык-чараѓнiк прытрымлiваѓ яе, заклiкаючы быць больш асцярожнай.
   -Я ѓключу магiчнае праслухоѓванне, можа тады, што нi будзь цiкавае, здолеем пазнаць.
   На гэты раз, Лёшка вельмi пастараѓся, i Алiса пачула шэпт. Затым нечый выразны голас.
   Яны падляцелi блiжэй, стала чуваць значна лепей. Падобна, яны наблiзiлiся да пакояѓ караля, бо каштоѓнасцяѓ на сценах стала яшчэ больш, яны ператварылiся ѓ багатыя ювелiрныя лаѓкi. Бягом, па жамчужных i каралавых прыступках, накiроѓваѓся высокi шыракаплечы, але вельмi смешны чалавечак. Ён быѓ апрануты ярка нават раскошна, абчэплены каштоѓнасцямi як навагодняя ёлка. Галаву суб'екта, праѓда, вянчаѓ каѓпак з залатымi званочкамi, ён вiдавочна нагадваѓ блазна, i ѓ сутнасцi, i быѓ iм.
   -Ваша вялiкасць, лячу на сямi крылах.
   Блазан i сапраѓды меѓ крылцы за спiной. Каля дзвярэй каралеѓскiх пакояѓ стаяла варта. Гэта былi голыя па пояс ваяры вельмi магутнага целаскладу. У руках ятаганы, скрозь ноздры апранута кольца. Калi блазан прабег мiма, i яны вiталi яго ровам, з рота вырвалася смарагдавае полымя.
   -Гэта Iфрыты. -
   Ледзь чутна прашаптаѓ Хлапчук-чараѓнiк. - Не пойдзем далей, будзем слухаць на адлегласцi.
   Каштоѓныя дзверы зачынiлiся за блазнам, i толькi дзякуючы магiчнаму заклiнанню, быѓ пачуты каралеѓскi голас. Ён быѓ нiзкiм i глыбокiм:
   -Што, дурань! Калi што ѓ цябе новае?
   Слуга весялосцi выпусцiѓ смяшок:
   -Усё новае, кляновае. Па-першае, кароль Лiхе заключыѓ саюз з ультрагерцагам Бида. Яны дамовiлiся разам дзейнiчаць супраць нашага каралеѓства, так што ѓварвання трэба чакаць з хвiлiны на хвiлiну. У лепшым выпадку з дня на дзень.
   -Вось як, дурань! Хоць яны звычайна варагавалi сябар з сябрам. Хто здолеѓ памiрыць заклятых ворагаѓ?
  Хрып у адказ:
   -Ёсць тут адзiн страшны вядзьмак Алiбаса. Вось ён даѓно ѓжо зубы на наша каралеѓства точыць.
  Глуха было заѓважана:
   -Я даѓно чуѓ пра Алiбас, кажуць ён некрамант, i п'е таемную сiлу ѓ iншых чараѓнiкоѓ.
  Упэѓненым голасам пацверджанне:
   -Так, гэта чорная душа, можа нават самая кашмарная на гэтай планеце.
  Прапiшчала:
   -А што наша вярхоѓная жрыца, бо ѓ баях вырашаюць не толькi дзiды, але i сiла чараѓнiкоѓ.
   -Лэдзi Атыла, слоѓ няма, моцная, але больш аддае перавагу будаваць крэпасцi i палацы, чым ваяваць на поле лаянцы. Я думаю лепш за ѓсё звярнуцца ѓ вышэйшую школу магii, тамака рыхтуюць лепшых адмыслоѓцаѓ на планеце.
   -Я ведаю, але большасць выкладчыкаѓ прытрымлiваецца палiтыкi нейтралiтэту. Ды i ѓвогуле блазан, ад куды ѓ цябе такiя думкi?
   -У мiнулым жыццi я служыѓ у разведцы i прывык пралiчваць разнастайныя варыянты развiцця падзеях. Калi на нас нападуць, то ѓ ворага будзе паѓтарачная перавага ѓ людзях. Праѓда ѓ нас высокiя сцены i трывалыя вежы, але калi супернiк загонiць нас у крэпасць, то на яго баку могуць выступiць i iншыя народы. Асаблiва мяне турбуе iмперыя Заiр. Яна самая магутная на планеце i ад яе слова залежыць шматлiкае.
   Кароль цяжка ѓздыхнуѓ:
   -Гэта сапраѓды магутная iмперыя, але звычайна яна ѓ справы астатнiх дзяржаѓ не ѓмешваецца. А ѓвогуле, дай стратэгiчнае мысленне мне. А то, як кажуць, не па вершнiку конь. Так, i што б ты мне параiѓ?
   Вiдавочна супярэчачы сабе, прабурчаѓ кароль.
   -У першую чаргу аб'явiць усеагульную мабiлiзацыю, паставiць пад дзiду ѓсiх, хто здольны насiць зброю. Другое, абзавесцiся саюзнiкамi. Золата, у нас шмат, можна наняць наймiтаѓ у асяроддзi iншагаросаѓ i мервiнаѓ. У iх ёсць не толькi моцныя ваяры, але i магутныя ведзьмакi. Прычым нам трэба паспяшацца, перш чым нас не апярэдзiлi ворагi. Так, яшчэ i магутнае каралеѓства Заiр, вось там таксама могуць аказаць нам ваенную дапамогу. За грошы iмператар ахвотна аддае свае войскi.
   -Ды блазан! А потым запатрабуюць за гэта частку нашай тэрыторыi.
   -Але мы можам гэта кампенсаваць, захапiѓшы пад свой кантроль, каралеѓства Бида i Лiху. У гэтым выпадку ѓ нас будзе магутная iмперыя, i ѓ будучынi мы разбярэмся з Заiрам.
   -А калi Заiр пашле свае войскi i чараѓнiкоѓ супраць нас?
   Блазан кашлянуѓ:
   -Вось гэта нам i варта прадухiлiць. Дзейнiчайце рашуча, пасылайце паслоѓ.
   -Ты, дурань не раi мне што рабiць. Зрэшты, выгарыць дзялку, зраблю цябе графам. Быѓ блазан, а зараз граф. Ха-ха-ха!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 17.
   Голас у караля быѓ грамавы i, хоць яго самога не вiдаць, адчувалася, што гэта вельмi моцны чалавек, праѓда не самага выдатнага розуму.
   Пачулася надрыѓная, нiбы кагосьцi рэжуць музыка. Кароль вохнуѓ, i проста перад iм узнiкла пад крыштальны звон разбiваючыхся ледзяшоѓ.
   -Лэдзi Атыла, ты як заѓсёды раптоѓна i пад музычнае суправаджэнне. Можа быць, рэпертуар зменiш i згуляеш нешта вясёлае?
   Голас вярхоѓнай жрыцы гучаѓ уладна i калюча:
   -Не да весялосцi мне. Я толькi што даведалася аб змове.
   Найсвятлейшая асоба нават папярхнуѓся:
   -Змова? Гэта так цiкава. Не стамляй Атыла.
   Жрыца рыпнула кiсцямi рук:
   -Вядомыя краiны Бiда i Лiху даслалi шпiёнаѓ не толькi ѓ сталiцу. Iх людзi ѓкаранiлiся таксама ѓ школу чараѓнiцтва. Як называюць гэтую ѓстанову - акадэмiя Долараса! I iм удалося сёе-каго перавербаваць на свой бок.
   Алiса i Хлапчук-чарадзей задрыжалi, бо гаворка iшла аб iх навучальнай установе. Дзяѓчынка нават нервова пляснула босай ножкай. Няѓжо там завёѓся здраднiк? Цi гэта блеф.
   Блазан паспрабаваѓ запярэчыць:
   -Я ведаю гэтую школу, там вучаць, самых лепшых i здольных з лiку перамешчаных, магii i шматлiкiм цудоѓным рэчам. У рэшце рэшт, гэта яны пабудавалi гэты цудоѓны палац.
   Злая фея варухнула пасмамi валасоѓ:
   -Нiхто не адмаѓляе iх заслуг. Асаблiва ѓ мiнулым. Але цяпер сапраѓднае, а цяпер мы стаiм на парозе вайны. А вораг хоча аслабiць нас, засылаючы сваiх агентаѓ. Я мяркую трэба старанна праверыць атрыманую iнфармацыю i накiраваць у школу нашых эмiсараѓ. У прыватнасцi, мой вучань Макс Доѓэл, цалкам здольны правесцi стараннае расследаванне. Падазраваных у здрадзе, мы адправiм у турмы, дзе нашы дазнаѓцы хутка прымусяць iх казаць.
  Пачулася вясёлае хiхiканне:
   -Вядома, пад катаваннямi яны прымусяць любога прызнацца.
  Голас феi выпраменьваѓ упэѓненасць чалавека якi пражыѓ не адно стагоддзе:
   - Ёсць яшчэ i магiчныя метады дазнання. Яны выключаюць самаагавор.
   Кароль пляснуѓ у далонi:
   -Усё вырашана. Даю дазвол на самае дбайнае расследаванне. Сапраѓды, змова чараѓнiкоѓ, гэтая справа сур'ёзная.
   -Ды ваша вялiкасць. I, акрамя таго, трэба асаблiва старанна праверыць навiчкоѓ, тых, хто не так даѓно рэаркарнiраваѓся.
   Менавiта такiх часцей за ѓсё i прыцягваюць.
   Лёшка сцiснуѓ Алiсе руку:
   -Гэта выпадкова не пра цябе?
  Дзяѓчына шэптам адказала:
   -Цалкам магчыма. Ну i помслiвая змяя, але я не веру, што ѓсё гэта з-за аднаго позiрку. Тут хаваецца нешта iншае.
   Атыла прашамацела сукенкай па падлозе.
   -Усё будзе старанна праверана.
   - А цi не лепш, - уставiѓ блазан, - што б вы асабiста выклiкалi на дуэль i бiлiся з Алiбасай? Тады мы маглi б зараз прадухiлiць грозную небяспеку, прыбраѓшы асноѓнага падбухторшчыка.
   -Алiбаса не будзе бiцца са мной. Ён можа схавацца i адсядзецца ѓ гарах, забраѓшыся ѓ самую глыбокую пячору. Вось калi хоча, няхай яго дурань i выклiкае, таксама, нябось, нейкi чараѓнiк.
  Блазан прапiшчаѓ у адказ:
  -Я яшчэ толькi пачатковец вядзьмак i мая прафесiя смяшыць караля, а таксама не шмат шпiёнiць.
  Рушыѓ услед сярдзiты рык:
   -Вось i пасьмяшы!
   Жрыца папярхнулася, пачуѓся звон куфля. Аддавалася абуджаным крышталем.
   Блазан зладзiѓ страшную морду, потым вылупiѓ вочы. Кароль хiхiкнуѓ:
   -Сапраѓды твае жарты плоскiя, а гумар пачварны. Што ж, заставайся шпiёнам.
   Алiса прытулiлася да вуха Хлапчукi-чараѓнiка:
   -Мне здаецца, што зараз яны скажуць нешта важнае. Узмацненне якое падслухоѓвае загавор.
   Аляксей цiха зашаптаѓ, зрабiѓ пару пасов рукамi. У гэты момант iфрыт тузануѓся, нiбы нешта пачуѓ. Яго напарнiк павярнуѓся.
   -Ты чуѓ, я адчуваю тут чужую магiю.
   Iфрыт пацягнуѓ носам: - Вызначана. Давай праверым кiрунак з залы.
   -А як жа дзверы?
  Упэѓнены рык у адказ:
   -Яе пiльнуе ахоѓнае загавор. Нiхто чужы не пройдзе.
   Два монстры накiравалiся ѓ пакой, дзе залеглi Хлапчук-чарадзей i Алiса. Юныя чараѓнiкi не сталi чакаць развязкi, бiцца з такiмi магутнымi ваярамi было найчыстым вар'яцтвам, а накiравалiся ва ѓцёкi. Добра яшчэ, што абодва выдатна ляталi. Зрэшты, на бяду iм, iфрыты таксама ѓмелi выдатна разразаць паветра, без усялякiх крылаѓ. Нiбы два сабакi, якiя ѓзялi след, яны панеслiся за iмi. Выгляд мускулiстых целаѓ, якiя размахваюць двухмятровымi ятаганамi, выклiкаѓ жах. Алiса на лёце падняла пярсцёнак i хацела было паслаць разрад, але Цяцеру спынiѓ яе:
   -Не варта iх дражнiць. Яны занадта моцныя i iх баяцца нават магiстры.
  Дзяѓчына спалохана пiскнула:
   -Тады дададзiм хуткасць.
   Раскошныя пакоi i залы палаца засталiся ззаду. Хлопцы праляцелi над блiскучым купалам. Замест статуi жанчыны зноѓ стаѓ праяѓляцца каралеѓскi герб. Сямiгаловы цмок выпусцiѓ агнiсты феерверк з пашчы. Алiса ледзь не патрапiла пад брую. Iфрыты iх вiдавочна заѓважылi, скачкi сталi здзейснена дзiкiмi, здавалася, што паветра разгойдваецца. Якi ляцеѓ справа, кiнуѓ вогненную брую, на кароткае iмгненне юныя чараѓнiкi сталi бачнымi i iх зачапiла. Хлапчук-чарадзей апёкся i ѓ лютасцi павярнуѓ кольца. Палыхнуѓ агнiсты шарык. Iфрыт яго проста расьсек адным узмахам мяча.
  Тады ѓ бой уступiла Алiса. Яна накiравала на ворага вока дракона. Яе пульсар аказаѓся больш дзейсным, ад удару ятаган пачвары расплавiѓся. Iфрыт тузануѓся ад апёку, затым скрыжаваѓшы пальцы, паслаѓ суцэльны энергетычны струмень. Здавалася, што гэта бервяно з агню, Алiса ѓхiлiлася ад яго, а вось Хлопчыка-чараѓнiка сур'ёзна апалiла. Хлопец павалiѓся ѓнiз, зачапiѓшыся за грэбень пяцiгаловага пеѓня. Яго твар ператварыѓся ѓ суцэльны апёк. Алiса Селязнёва ѓскрыкнула, яе перапаѓняла лютасьць. На гэты раз, туга прыйшлося iфрытам. Яны трапiлi пад шалёны напад, агнiстыя пульсары абрынулiся на iх. Вандроѓны справа воiн, быѓ падбiты, на шырокiх грудзях праступiлi крывавыя плямы, закапала блакiтная кроѓ. Той, што злева, запусцiѓ у адказ агнiстым павуком, расставiѓшы лапкi, ён паспрабаваѓ заскочыць Арагу на шыю, але быѓ збiты чыстай энергiяй. Алiсе не хапала тэарэтычных ведаѓ, i яна усаджвала свае разрады, падпарадкоѓваючыся iнстынкту i памятаючы толькi малую частку чароѓнай кнiгi. Iфрыт тым часам атакаваѓ, здзейснiѓшы кульбiт, ён як рэактыѓны знiшчальнiк, паспрабаваѓ зайсцi ѓ тыл Алiсе.
   Маладая фея была напагатове, сустрэѓшы ворага струменем полымя. Праѓда i монстр не застаѓся ѓ даѓгу, выпусцiѓшы кулямётную чаргу з распаленай павуцiны. Алiсу злёгку закранула, на далiкатным твары надзьмулiся пухiры. Пачвара падбадзёрылася, узмацнiѓшы нацiск, пасылаючы зарад за зарадам. Вось на чараѓнiцу абрынулася сетка, яна стала няѓмольна сцiскацца, спрабуючы яе задушыць. Дыхаць станавiлася ѓсё цяжэй i цяжэй, трашчалi косцi, агнiстыя палосы ѓпiлiся ѓ скуру, прапальваючы сукенку. Бедная дзяѓчына зусiм нечакана для сябе ѓспомнiла адно магутнае загавор. Як яно дзейнiчае на iфрытаѓ невядома, але ѓ гэтым яе адзiны шанец. З цяжкасцю прашаптаѓшы, запечанымi вуснамi, яна паслала валявы iмпульс, iмкнучыся дзейнiчаць праз кольца.
   Першыя паѓхвiлiны нiчога не адбывалася, наадварот хватка ѓзмацнiлася, i яна ѓжо пачала страчваць прытомнасць. Iфрыт дзiка зарагатаѓ, выскалiѓшы буйныя зубы. Раптам яго смех спынiѓся, ён замёр i стаѓ завальвацца. Алiсе стала лягчэй дыхаць, пруты апалi, у гэты момант яна ѓбачыла, што спараджэнне злой магii скамянела i павалiлася ѓнiз. Ад падзення на мармур iфрыт раскалоѓся. Яго ацалелы напарнiк, убачыѓшы такi страшны лёс, звярнуѓся ва ѓцёкi, схаваѓшыся ѓ глыбiнях палаца i адчайна заклiкаючы аб дапамозе. Алiса зразумела, што трэба спяшацца, яшчэ не шмат i сюды зляцяцца, новыя магiчныя iстоты, i тады ёй зусiм яшчэ зялёнай вядзьмарка не справiцца. Падляцеѓшы да Хлапчука-чарадзей, яна ѓзяла ѓ рукi яго медальён i ласкава пляснула па шчоках: - Лёшка, прыйдзi ѓ сябе. Нам трэба хутчэй iсцi адсюль.
   Лёшка расплюшчыѓ вочы, яны былi запалёныя:
   -Ты хочаш хутчэй? Тады абдымi мяне мацней.
   Алiса выканала гэта.
   -А цяпер пацалунак.
   Дзяѓчынка замест гэтага ледзь не сiлай упiхнулi яму медальён.
  Шлёпая голай падэшвай дзяѓчынка прабуркавала:
   -Калдуй хутчэй, iнакш нам крышка.
  Лёшка праверашчаѓ:
   -Гэта не спрацуе, пакуль ты мяне не пацалуеш.
   Як не хацелася цмокнуць такога хлопчыка-прыгажунчыка Алiса, вырашыла заляпiць яму поѓху, але затым намаганнем, волi яна стрымалася i нясмела цмокнула яго ѓ шчочку.
  Лёшка злосна рыкнуѓ:
   -Не. Не так цалуюць таго, каго кахаюць.
   Дзяѓчына здрыганулася, затым, перасiлiѓшы збянтэжанасць, пацалавала яго ѓ вусны. Хлапчук-чарадзей паружавеѓ i, схапiѓшы абедзвюма рукам свой талiсман, прашаптаѓ:
   -Аугоро люшчара.
   Iх разам перанесла, святло на iмгненне пацямнела, i яны апынулiся на ружовым лужку. Буйныя пурпурныя кветкi ѓпрыгожвалi мяккую траву. Хлапчук-чарадзей сарваѓ пучок i працёр свае палаючыя вусны i прыѓзняѓся. Побач цёк блакiтны ручаёк, плёскалася празрыстая вада. Алiса, сама абпаленая, ступiла да люстраной роѓнядзi. Скiнуѓшы вопратку, яна акунулася, стала халаднавата i прыемней, боль ад апёкаѓ сцiхла. Хлапчук-чарадзей таксама з задавальненнем плёскаѓся. Выкупаѓшыся, яны выбралiся на бераг. Алiса заѓважыла, што пухiры на твары яе партнёра сталi разгладжвацца i знiкаць. Гэта ѓзрадавала дзяѓчыну, але з iншага боку яе ѓласны выгляд выклiкаѓ асцярогу:
   -Ты ведаеш Лёшка, нас могуць пакараць за самавольнае наведванне палаца i сутычку з iфрытамi.
  Цяцераѓ з гэтым пагадзiѓся:
   -Могуць. Але зараз паспрабую прыбраць усе сляды. Так, i яшчэ не клiч мяне "Лёшка", калi табе не падабаецца маё прозвiшча, то называй мяне проста Чынганчук.
  Алiса засмяялася:
   -Або цмок. Што ж я буду клiкаць цябе драконам.
  Лёшка ахвотна пацвердзiѓ:
   -Гэтая iдэя мне падабаецца.
   Хлапчук-чараѓнiк адкiнуѓся i паспрабаваѓ засяродзiцца, затым набраѓшы ѓ рот паветра, прашаптаѓ загавор.
   Нiчога, аднак, не змянiлася, падзьмуѓ толькi лёгкi ветрык, светлыя злёгку апаленыя валасы распалiся, калыхалiся.
  Алiса злосна тупнула босай ножкай:
   -Ты што, зноѓ пераблытаѓ нацiску?
  Хлапчук-чарадзей адказаѓ:
   -Не! Проста разумееш як гэта цяжка, вось так з запалу з жару раскруцiць паѓнаважкае вядзьмарства.
   Перахапiѓшы поѓны недаверу погляд, юны чараѓнiк нiбы папярхнуѓся.
   -Карацей, дзяѓчынка не замiнай засяродзiцца, а лепш дапамажы. Дай мне свой пярсцёнак.
  Алiса злосна прабурчала:
   -Яшчэ чаго, каб ты падарваѓ мяне. Не, абыходзься саматугам.
   Юнак моцна напружыѓся, на лбе выступiѓ пот, i тым не менш вусны працягвалi шаптаць. На гэты раз вакол Алiсы заззяла яркае зарыва, затым рушыѓ услед бавоѓна, i раз, дзяѓчына апынулася зусiм голай. Праѓда, усе пашкоджаннi знiклi.
  Дзяѓчынка пiскнула:
   -Ну, а зараз што ты будзеш рабiць?
  Лёшка даволi працёр рукi.
   -А што, загавор удалося.
  Алiса злосна прабурчала:
   -А хто верне адзенне?
  Юны чарадзей усклiкнуѓ:
   -Я!
   Хлопчык-чараѓнiк зноѓ закруцiѓ свае чары. Алiса глядзела на яго з вiдавочным скепсiсам, вiдаць, чакаючы, што знiкне скура. Аднак усё адбылося не так трагiчна. Пасля таго як нарынула аблачына, неба заiскрыла, i адзенне вярнулася. Яна была чыстай i нават злёгку адпрасаванай.
  Дзяѓчына была вельмi задаволенай:
   -Вось вось так яно лепш. Цяпер iрванём у школу цi яшчэ падарожнiчаем?
  Лёшка шчыра вымавiѓ:
   -Што ѓ школе мы забылiся? Не ведаю як табе, а мне яна надакучыла як горкая рэдзька. Прапаную, наведаць якую нi будзь з варожых сталiц. Напрыклад, каралеѓства Лiхэ. Я там яшчэ не быѓ, а вось у нашай сталiцы нам лепей тыдзень не з'яѓляцца. У выпадку чаго мы можам i Биду наведаць.
  Алiсе стала цiкава:
   -Гучыць iнтрыгуюча. Ты там не быѓ?
  Юны чараѓнiк упэѓнена адказаѓ:
   -Быѓ. Мястэчка не такое ѓжо i страшнае, але асабiста для мяне тамака прыемнага было мала. Ты ведаеш, яны танкi i самалёты робяць, а гэта сур'ёзна.
  Дзяѓчынка здзiвiлася:
   -Як, самыя сапраѓдныя?
  Хлапчук-чарадзей ахвотна пацвердзiѓ:
   -Ну так! Чаму гэтае ультрагерцагства назвалi Бида? У свой час там было сапраѓднае паляванне на чараѓнiкоѓ. Калiсьцi там кiравала дынастыя Ваѓчкоѓ, але потым быѓ ажыццёѓлены ваенны пераварот. Караля i яго сям'ю поѓнасцю знiшчылi i да ѓлады прыйшоѓ прэзiдэнт, былы генерал Жучу. Але кiраваѓ ён не доѓга. Неѓзабаве i яго зрушыла групоѓка "адбойныя малаткi", гэта былi, вельмi левыя. Але ѓладу сваю яны зноѓ не ѓтрымалi, тады прывалiла новая пошасць у асобе чорных львоѓ. Гэта быѓ вельмi жорсткi таталiтарны рэжым, але нават яму не ѓдалося надоѓга выстаяць. Нарэшце, да ѓлады прыйшоѓ Бида, па чутках чырвоны злы вядзьмак i некрамант. А ты ведаеш, што ѓ нас наркаманiя забаронена, бо яна перашкаджае нармальнаму абароту душ i не дае iм рэаркарнiравацца ѓ iншых сусветаѓ?
  Алiса злёгку здзiвiлася:
   -А што, Бiда, больш небяспечны, чым Алiбаса?
  Лёшка не надта ѓпэѓнена адказаѓ:
   -Гэтага нiхто не ведае, але яму ѓдалося перабiць усiх ведзьмакоѓ у сваiм каралеѓстве. Потым ён аб'явiѓ сябе ультрагерцагам. Пакуль ягоны рэжым стабiльны. У гарах, праѓда ёсць паѓстанцы, але яны слабыя i iх асноѓныя сiлы ѓжо перамолаты падчас зачыстак. Бiда, у адрозненне ад iншых каралёѓ першым усвядомiѓ усю сiлу i магутнасць сучаснай тэхнiкi. Iншыя царскiя асобы або не маюць мiнулага жыцця, або прыйшлi з адносна адсталых светаѓ. Вось якое пануе меркаванне: навошта прагрэс, калi ёсць магiя. Мая цывiлiзацыя была вельмi развiтая, але нават мы не валодалi iмгненнай тэлепартацыяй i не маглi так хутка будаваць велiчныя палацы. Ды ты сама бачыла. Дарэчы, я прыкладна ведаю ваш тэхнiчны ѓзровень i тое, што ты напляла Аэмона пра тысячу захопленых галактык вiдавочны блеф.
  Алiса, якая ѓ сне з Лёшкам Цяцеравым хiтравала, капрызна i з крыѓдай пiснула:
   -А ты адкуль можаш гэта ведаць?
  Хлапчук-чарадзей упэѓнена заявiѓ:
   -Настаѓнiк Кром ѓ мiнулым жыццi быѓ чалавекам, як-то мы з iм разгаварылiся, i ён мне падрабязна распавёѓ аб сваёй планеце, а таксама аб войнах, што на ёй грымелi. Нiшто так не сiмвалiзуе навукова-тэхнiчны прагрэс, як добрая вайна.
  Алiса прыклала пальчык да вуснаѓ i заѓважыла:
   -Вось як? А можа ён знарок, як вопытны разведчык прынiжае наш патэнцыял.
  Лёшка ѓпэѓнена адказаѓ:
   -Не думаю, акрамя таго, я адчуваю, калi мне хлусяць.
  Селязнёва злосна адказала:
   -Асабiстыя адчуваннi могуць падманваць. Я вось, напрыклад, таксама шмат чаго адчуваю.
  Хлапчук-чараѓнiк спытаѓ:
   -Што канкрэтна?
  Алiса з вясёлым выглядам адказала:
  -А тое, што хутка адолею Атылу. Занадта шмат думае пра сябе вярхоѓная жрыца!
  Лёшка ахвотна згадзiѓся:
   -Вось гэта дакладна! Можа твае пачуццi цябе i не падводзяць.
  Алiса набычылася:
   -Я ведаю, чаму яна супраць мяне. Адчувае маю якая расце сiлу i баiцца канкурэнта.
  Тут хлопчык-чараѓнiк пагадзiѓся:
   -Гэта цалкам магчыма. Каб вучань першага курса адолеѓ iфрыту! Табе павiнны налiчыць дадатковыя ачкi.
  Селязнёва засмяялася:
   -А што, у вас таксама ёсць спаборнiцтвы як у Гары Потэры.
  Лёшка насцярожыѓся:
   -Я ѓжо некалькi разоѓ ад цябе чуѓ гэтае iмя. Гэта кiнагерой?
  Алiса ѓпэѓнена вымавiла:
   -Можна i так сказаць. Хлопчык i моцны чараѓнiк. Ёсць цэлых сем кнiг, дзе апiсваюцца яго подзвiгi.
  Цецерукоѓ расчаравана вымавiѓ:
   -Сем, гэта не шмат! У нас таксама ёсць кiнагероi чараѓнiкi, напрыклад жамчужны Кустара, так пра яго знялi дзесяць тысяч пяцьсот дваццаць адну серыю!
  Алiса прапiшчала:
   -Ого! Стромка!
  Лёшка шчыра адказаѓ:
   -А ты ведаеш, я б хацеѓ прачытаць гэтыя кнiгi.
  Селязнёва пацiснула плячыма:
   -Але ж гэта немагчыма. Яны засталiся ѓ маiм сусвеце.
  Хлопчык-чараѓнiк заѓважыѓ:
   -Ты iх прачытала, значыць запомнiла.
  Дзяѓчына разгублена прамармытала:
   -Я не магу ѓсё ѓспомнiць да коскi.
  Лёшка ѓпэѓнена заявiѓ:
   -Затое твая падсвядомасць памятае. Не бойся, мы ѓвядзем цябе ѓ стан трансу, i ты ѓспомнiш. Твае ѓспамiны запiшуцца ѓ чароѓнай кнiзе, i кожны зможа iх прачытаць.
  Алiса ѓзрадавана прапiшчала:
   -Выдатна! Мне самой хацелася яшчэ раз прачытаць гэтыя кнiгi.
  Хлапчук-чарадзей зароѓ з радасцю:
   -Няма праблем, калi мы не шмат прасунемся ѓ магii, то зможам начараваць кiнафiльм з такiмi спецэфектамi, што нават гiперплазменны кампутар згарыць ад зайздрасцi.
   У кустах зашамацела. Алiса напружылася i падняла пярсцёнак. Не разбiраючы толкам дарогi, да ручая прабiраѓся аранжавы воѓк. Ён быѓ паранены, дыханне з шумам вырывалася з грудзей, кроѓ не была асаблiва прыкметнай у ружовай траве, але, калi ён дабраѓся да вады, яна адразу афарбавалася ѓ чырвоны колер. Звер упаѓ, захлынаючыся ѓ ручаi. Руханая, невядома якiм парывам, Алiса падбегла да яго i прыклала пярсцёнак да адкрытай раны.
   -Серазнева! Спынiся, гэта самагубства! - крыкнуѓ Хлапчук-чарадзей. Але дзяѓчына працягвала гладзiць зблытаную, у плямах поѓсць.
   Тады Цяцераѓ падбег да яе. Жывёла зусiм не выяѓляла агрэсii, наадварот, боль у вачах знiк, i яны сталi добрымi, амаль чалавечымi. Кроѓ перастала струменiцца, рана проста на вачах зацягвалася.
  Дзяѓчынка махнула далонню па паветры:
   -Ты бачыш. Ён таксама можа адчуваць.
   У вачах звера свяцiлася падзяка. Тады Алiса цмокнула яго ѓ нос. У наступнае iмгненне са зверам сталi адбывацца метамарфозы. Поѓсць апала, рассыпаѓшыся i растаяѓшы нiбы снег, лапы i пашча падцягнулiся, i праз паѓхвiлiны перад iмi апынулася прыгожая дзяѓчына, на выгляд гадоѓ васемнаццацi. Яна была чарнавалосая i асмуглая з усходнiмi рысамi твару. А вось вочы, насуперак колеру скуры, былi блакiтныя, яны як сапфiры гарэлi на яе твары.
   -Ён з пярэваратняѓ, а можа быць анiдак. - здзiѓлена сказаѓ Хлапчук-чарадзей.
   -Хто вы? - З уздыхам спытала дзяѓчына.
   -Мы чараѓнiкi. - Адказала Алiса. - Выпадкова апынулiся тут. А хто вас паранiѓ?
  Дзяѓчынка-пярэварацень развяла рукамi:
   -На жаль, я не памятаю. Тыя днi, калi я ѓвасабляюся ѓ ваѓка, праходзяць як благi сон. У такiм стане я магу забiць мацi, цалкам адсутнiчае кантроль над сабой.
  Алiса неахвотна пацвердзiла:
   -Я гэта ведаю. Пярэваратнi, у адрозненне ад анiдакаѓ, сябе не кантралююць. Гэта ѓсё адбываецца спантанна, як удар маланкi.
   Хлапчук-чарадзей працягнуѓ руку:
   -А цяпер давайце пазнаёмiмся, мяне клiчуць Аляксей Цяцеру.
  Дзяѓчынка праверашчала:
   -Я Перламут. Мне трэба схавацца, мяне пераследуе страшных мясцовы вядзьмак Абаз, ён i нацкаваѓ на мяне жыхароѓ вёскi. Падазраю, што менавiта ён i наклаѓ на мяне страшны заклён.
  Алiса злосна тупнула босай ножкай:
   -Мы разбярэмся з гэтыя чарадзеем. Вядзi нас да яго!
  Дзяѓчынка з уздыхам запярэчыла:
   -Але вы ж яшчэ такiя юныя. Ён вас проста спалiць пякельным полымем.
   -I не такiх бачылi! - Хлапчук-чарадзей зрабiѓ грозны выгляд.
   Алiса нахмурылася:
   -Вiдаць гэты стары монстр не адной табе прычынiѓ гора. Мы маем рацыю, пазбавiѓшы планету ад такога пудзiла. Пакажы нам шлях.
  Дзяѓчынка кiѓнула:
   -Як нi дзiѓна, я вам веру. Выконвайце за мной.
   Шлях быѓ даволi доѓгiм, дзяѓчына мiльгаючы голымi, ружовымi пяткамi, iшла хутка, але для якiя ѓмеюць лётаць Аляксея i Алiсы час цякло пакутлiва павольна. Урэшце, не вытрымаѓшы, яны падхапiлi яе пад рукi i ѓзляцелi над блакiтнымi хвоямi. Так было нашмат хутчэй. Вось i вёска. Яна даволi вялiкая i багатая на выгляд, моцныя дамы, прыгожа апранутыя людзi. Убачыѓшы якая ляцiць тройку, яны здзiѓлена ѓскрыквалi i паказвалi пальцамi.
   -Дзе дом ведзьмака? - Прашаптаѓ Хлапчук-чарадзей.
   -Вось гэты, з чорнага каменя, самы вялiкi .- Ледзь чутна прашаптала Перламут.
  Лёшка рыкнуѓ:
   -Калi ён там, яму канец.
  Дзяѓчынка папярэдзiла:
   -Асцярожней, у яго ахова.
   Два жалезныя балваны з крывымi сякерамi перакрылi ѓваход. Выгляд у iх быѓ грозны i адначасова смешны, насы як шрубкi, рукi ѓ пупырышках, вырадкi, адным словам. Памеры, праѓда, выклiкалi павагу, па пяць метраѓ.
   Хлапчук-чарадзей, як i пакладзена хлопцу, першым паслаѓ прамень са свайго пярсцёнка. Удар уразiѓ стражнiка ѓ нагу, ён тузануѓся i завалiѓся на спiну. Натхнёны поспехам, Лёшка стрэлiѓ iншаму балвану ѓ вока. Разрад праляцеѓ мiма i ѓдарыѓ у камень, выбiѓшы сноп iскраѓ. Дом ведзьмака быѓ страшны, злавесна паблiскваючы, ён па форме ён нагадваѓ старажытнарускi княскi церам, верхавiну якога вянчаѓ белы чэрап з ярка паблiскваючымi чырвонымi вачыма. Алiса агнiстым шарам стрэлiла ѓ чэрап, нечакана ён ударыѓ у адказ чымсьцi падобным на аѓтаматную чаргу. Шматпакутная сукенка зноѓ прашыла наскрозь, на шчасце не закрануѓшы цела, i гэта ашалела дзяѓчыну. Яна ѓ лютасцi, стварыла цэлы ком з бушуючага полымя. Закруцiѓшы яго над галавой, Араге, падобна дасведчаным баскетбалiстам, запусцiла згустак смерцi ѓ мэту. На гэты раз, выбух быѓ настолькi магутным, што знесла ѓвесь версе дома. Назiраючыя за iмi жыхары вёскi, анямелi ад страху, а затым сталi разбягацца, толькi цiкаѓныя дзецi аказалiся больш адважнымi i засталiся сачыць за сутычкай. Грамiлы тым часам паднялi свае сякеры i прынялiся нязграбна паскокваць.
  Алiса ѓсмiхнулася i выпусцiла свой "лазер". Загарэлася запалам, металiчныя пачвары пачырванелi i сталi плавiцца. Iх фiгуры паступова гублялi форму, а ногi падпальвалi траву. Шызы дым падымаѓся ѓ паветра, клубiѓся i казытаѓ ноздры. Дзецi дружна скандавалi, падтрымлiваючы юных чараѓнiкоѓ:
   -Давi! Гасi! Абаз - жаба!
   -А ѓ нас ёсць заѓзятары. - Хлапчук-чарадзей памахаѓ дзятве рукой. Тыя засвiсцелi ѓ адказ. Алiса засмяялася, тупнула босай ножкай, затым павярнулася i прашаптала:
   -Ледзяны ком.
   I прачарцiла далонямi ѓ паветры. Аляксей павярнуѓся да яе:
   -Не Алiска, ты робiш няправiльна. Гэты заклён прамаѓляцца так.
   Выдаѓшы чарговую порцыю тарабаршчыны, хлапчук-чарадзей запусцiѓ шар лёду.
   Стукнуѓшыся, ён разляцеѓся, уразiѓшы на палову расплаѓленых балванаѓ. Разам скурчыѓшыся, яны рассыпалiся ѓ iржавы пыл.
   Алiса Селязнёва ѓсмiхаючыся, выдала:
   Зрынуты вораг на зямлю так прыгожа
   Працiѓнiк упаѓ, рассыпаѓся ѓ пацяруху!
   Перамога наша - гэта справядлiва
   Змяя раздушана - арлы ж на версе!
   -Вы не арлы, а кураняты. -
   Прахрыпеѓ адваротны голас. Неба закрыла свiнцовая хмара, перад хлопцамi ѓзнiк велiзарны цень, ён цягнуѓ да iх драпежныя клюшнi. Алiса зiрнула ѓ нiз. Вядзьмак, якi спускае цемру, не асаблiва ѓражваѓ. Тоѓсты, тлусты з патройным падбародкам, ён больш нагадваѓ перакормленага абата, чым грознага чарадзея.
   -Што, хочаш з намi пацягацца? - Хлапчук-чарадзей ухiлiѓся ад прагнай лапы. - Так атрымай.
   Лёшка прашаптаѓ заклён, затым махнуѓ пярсцёнкам. Загарэлася яркае залацiста-зялёнае святло. Цень патрапiѓ пад промнi i тут жа скурчыѓся i апала. Чарнакнiжнiк напружыѓся, тоѓсты твар пачырванеѓ. Растапырыѓшы кiпцюрыстыя рукi, ён стрэлiѓ вогненнай сетачкай.
   -Гэта ѓжо было .- Хiхiкнула Алiса. I не чакаючы, калi яе схопяць мядзведжыя абдымкi, спляла рукой нажнiцы i секанула наводмаш.
   -Ну ты даеш. - здзiѓлена выклiкнуѓ хлапчук-чарадзей, калi створанае з полымя зброя раскрамсала сетку.
  Рушыѓ услед роѓ:
   -А што ты думаѓ, што аднымi толькi шарыкамi песцiцца. Цяпер мы гэтага монстра вытрыбушым.
   Нажнiцы iрванулiся да вялiкага жывата, спрабуючы яго прапароць. Чарадзей злосна раѓнуѓ i намаганнем волi ѓвагнаѓ iх у зямлю i, раскрыѓшы пашчу, выплюнуѓ цэлы вулкан бурнага полымя. Лёшка i Алiса лёгка ѓхiлiлiся. Зрабiѓшы матылька, Цяцераѓ пракрычаѓ:
   -Ты ведаеш, нажаль, я пакуль не магу начараваць лазерную гармату, але затое паспрабую меч.
   I ён выдаѓ скорагаворку. У руках мiльганула маланка. Нiбы застыѓшы, яна звярнулася ѓ меч.
   -Цяпер вядзьмак табе канец.
   Злы чараѓнiк таксама падняѓся ѓ паветра, па празрыстай паверхнi пацяклi хвалi каламутнай энергii.
   -Я падстрыгу табе галаву .- У яго руках грозна блiснула сякера.
   Яны сышлiся твар у твар, вочы ѓ вочы! Пачалася бiтва. Абодва супернiка спачатку абменьвалiся ѓдарамi, сыпаѓся дождж iскраѓ i загавораѓ. У Абаза быѓ мабыць вялiкi досвед валодання клiнком, ён выпiсваѓ складаныя постацi - патройная шруба, падвойны конь, шаблязубая кобра i шматлiкiя iншыя. Тым не менш, хоць вядзьмак выдатна фехтаваѓ, маладзейшы i стройны Аляксей, пазбягаѓ усiх выпадаѓ i даволi спрытна, а галоѓнае хутка наносiѓ зваротныя ѓдары. Вось адзiн такi выпад, i жывот Абаза афарбаваѓся крывёй. Адскочыѓ назад, чарадзей пастараѓся стварыць фантома. Прывiд мiльгануѓ i з разбегу атакаваѓ Аляксея. Юнак парыраваѓ удар i працяѓ прывiд наскрозь, пасля чаго яно растала як дым. Абаз завiшчаѓ, адкiнуѓ сякеру, i з яго шурпатых далоняѓ палiѓся цэлы струмень шкоднасных рознакаляровых фантомаѓ, якiя лётаюць змей i iншых выродлiвых стварэнняѓ. Яны атачылi, з цяжкасцю якi адбiваецца, Цецерука. Ён практычна адразу быѓ паранены, вонкава бесцялесныя пачвары былi здольныя паражаць i джалiць. Каб пазбегнуць гiбелi, Лёшка паспрабаваѓ настроiць абарону. Але яго загаворы не давалi вялiкага эфекту. Алiса зразумела, што яе сябру даводзiцца туга i абрынула на ведзьмака зорны дождж. Абаз завiшчаѓ i паставiѓ абарону, але яго фантомы страцiлi сiлу i сталi цьмянець. Энергiчна круцячы мячом, хлапчук-чарадзей разагнаѓ стварэнняѓ, пасек на кавалкi. Цяпер ужо ведзьмаку прыйшлося прутка, ён патрапiѓ пад падвойны ѓдар.
   Тым не менш, злодзей яшчэ не выклаѓ усе свае казыры. Сарваѓшы з шыi ланцуг, ён шпурнуѓ яе ѓ нiз. Яна рассыпалася, на зямлю ѓпалi звёны. Прама на вачах яны сталi ператварацца ѓ сабак пярэваратняѓ i дрэнна пахнуць ѓпiраѓ з доѓгiмi iкламi. Дзiка завываючы, гэтыя страшныя пачвары рынулiся на дзяцей. Хлопцы кiнулiся ѓ рассыпную, у пыле замiльгалi голыя пяткi, але вылюдкi пекла наганялi iх, iрвалi на часткi, праглынаючы цалкам цэлыя часткi цела. Алiса ѓскрыкнула i перанесла агонь на спараджэнне цемры.
   -Я павiнна выратаваць дзяцей. Змагайся адзiн.
   Хлапчук-чарадзей замёр. Скарыстаѓшыся, што яго сяброѓка адцягнена, Абаз усiмi сiламi абрынуѓся на юнака.
  . РАЗДЗЕЛ Љ18
  Алiса Селязнёва добра выспалася. I зноѓ на трыбуне. Алiса выступiла з кароткай прамовай. Пасля чаго людзi доѓга апладзiравалi, i скандавалi:
  - Алiса наш прэзiдэнт!
  - Ты проста генiй!
  Алiса Селязнёва энергiчна аб'явiла:
  - Будуць новыя выбары прэзiдэнта i парламента!
  I натоѓп роѓ:
  - Слава Алiсе Селязнёвай!
  Дзяѓчына была ѓжо вопытная па жыццi i разумела, што дыктатар так проста не здаецца. I трэба неяк устанавiць у краiне мiр i спакой. I самае галоѓнае яшчэ вырашыць праблему з Расiяй. Каб урэшце скончыѓся раскол чалавецтва i людзi сталi б адзiнымi.
  Алiсе гэтага вельмi хацелася. Трэба скончыць з канфрантацыяй. Тым больш з-за каранавiруса свет ашалеѓ. А калi чалавецтва выратаваць i аб'яднаць, то яго ѓ будучынi чакае шчасце i неѓмiручасць!
  I тут трэба пазьбегнуць грамадзянскай вайны ѓ Беларусi!
  I ва ѓсiм свеце i Расii таксама. Галоѓнае гэтае прымiрэнне.
  Алiса заявiла з усмешкай:
  - Варта сабраць Палату Прадстаѓнiкоѓ, i Савет Рэспублiкi, каб працаваѓ канстытуцыйны сход. I абедзве палаты i канстытуцыйны суд павiнны аб'явiць iмпiчмент прэзiдэнту, i затым правесцi свабодныя выбары!
  Дзяѓчына тупнула босай ножкай i пацвердзiла:
  - Усё павiнна быць у рамках канстытуцыi i абсалютна законна!
  I з гэтым былi ѓсё згодны.
   Пасля чаго Алiса зноѓ пагрузiлася ѓ медытацыю. У яе галаве заскакалi крылатыя афарызмы;
  Мова дадзена палiтыку хаваць свае думкi, але не якiм красамоѓствам палiтыкан не схавае сваё шэрае ѓбоства!
  Калi жалеза сыдзе на ланцугi, яго не застанецца для мячоѓ, калi срэбра разлiваецца ѓ прамовах, то няма чым стане плацiць заробак!
  Цi валодае палiтык дарма выконваць абяцаннi? Валодае, але не дарма!
  Слон накладвае вялiкую кучу лайна, а палiтык-лiса, яшчэ большую гару слоѓнага паноса!
  Палiтык вылiвае багата салодкi мёд прамоѓ, топячы выбаршчыкаѓ у слоѓным паносе!
  Салодкая прамова палiтыка як мядовы раѓчук, толькi па iм заплываеш у памыйнiцу!
  Палiтык можа выканаць абяцанае толькi для таго, каб выбаршчык паверыѓ у невыканальнае!
  Шмат палiтыкаѓ на выбарах, а выбiраць няма каго, хто пень, хто калода, што лiс, хто свiння, хто мядзведзь - ад прыкрасцi адно застаецца - раѓцi!
  Палiтыку што часта дзярэ горла, варта добра надзерцi вушы!
  Палiтык у адрозненне ад салаѓя, нiколi не спявае дарма, i валодае лiсiным дарам!
  Палiтык хоча стаць арлом, але выбаршчык у яго заѓжды не птушыных правах!
  Чаму ты на птушыных правах, бо розумам дзяцел!
  У палiтыка шмат розных песень, але ѓсё толькi на адзiн матыѓ: абяры мяне!
  Выбаршчык як пiражок, сыходзiць ад зайца, ваѓка, мядзведзя, але да палiтычная лiса, яго ѓсё роѓна пажырае!
  Палiтык разлiчыць салодкiмi прамовамi на iнтэлект мухi, трэллю салаѓя, на меркаванне дзятла, але свiная яго сутнасць бачная сакалiнаму воку!
  Жанчына таксама добры палiтык, прычым прынамсi дорыць шанец, што абяцанне вернасцi выканае, i задавальненне падорыць!
  Салдат павiнен мець крэпасць дуба, але не дубовую галаву!
  У кожным дубе ёсць дупло, у кожнай дубовай галаве дзiрка, адкуль выцякаюць мазгi!
  Калi ты розумам як дуб, то сагнешся як асiна!
  Калi ѓ табе, няма лiсiнай хiтрасцi, то з цябе спусцяць тры шкуры!
  Будзеш туп як дуб, абдзяруць як лiпку!
  Юны салдат, лепш лядашчага генерала!
  За кожны свой новы касцюм палiтык дзярэ з выбаршчыкаѓ тры шкуры!
  Будзеш розумам як дуб, абдзяруць як лiпку i зайцы!
  Хiтрая лiсiца нават са льва спусцiць тры шкуры, калi ён розумам баран!
  Не хочаш, стаць лiсой будзеш скуголiць як галодны сабака!
  Палiтык гэта лiс, то патрашыць выбаршчыкаѓ-курэй пры дзённым святле!
  Будзеш тупым як пень, абдзяруць як лiпку, не толькi хiтрыя лiсы, але i баязлiвыя зайцы!
  Нават арла хiтрая лiса, можа выставiць мокрай курыцай!
  Чалавек марачы аб ролi льва, часта становiцца iшаком прыараным лiсiцай!
  У чалавека львiныя амбiцыi, аслiная ѓпартасць, непаваротлiвасць мядзведзя, грацыя слана, але лiсiца яго заѓсёды здольная зарагатаць!
  Лiсiца рудага колеру, палiтык крывавай масцi!
  Жанчына перамагае моцных мужчын, гуляючы на iх слабасцях, палiтык пераконвае слабых выбаршчыкаѓ, вiдавочна перайграючы!
  Жанчына гэта самы хiтры палiтык, ёй не трэба вучыцца, каб быць лiсой, але трэба ѓмець абуваць, застаючыся босым!
  Жанчына таксама любiць юнацкасць, але зелянiна даляра ёй мiлей зялёнага ѓзросту патрона!
  Зелянiна юнацкасцi дзяѓчыны, прыцягвае зялёныя купюры якiя расжырэлi ад баксаѓ мужчын!
  Не турыся за зелянiнай даляра, у бяды вочы таксама зялёныя, i абалонка хрумсткая!
  Верачы ѓ Бога, не апусцiся да ѓзроѓню жывёлы: чалавек не пакорлiвая авечка, i не смярдзючы казёл!
  Рабiць на веры людзей грошы, усё роѓна, што на золата сыпаць гной, прарасце недавер!
  Верачы ѓ нядзелю, не дакацiся да сямi пятнiц на тыднi!
  Вера ѓ вечнае пякельнае полымя кiпяцiць малако забабонаѓ, з якога здымаюць плеѓкi, прайдзiсветы ад рэлiгii!
  У пякельны вогнiшча вечнага полымя вераць толькi пнi i дубы, якiя дазваляюць абадраць сябе як лiпку!
  Чым блiшчыць полымя вечнага пякельнага агню? Бляском залатых манет у кiшэнях прайдзiсветаѓ ад рэлiгii!
  Прайдзiсветы выкарыстоѓваюць Бога, каб набiць кiшэнi, i паддаюцца падману не толькi з пустой галавой!
  Прайдзiсветы ад рэлiгii здзiраюць з авечак тры шкуры, казлам ламаюць рогi, iм толькi прыбытак дарога, а вера для халтуры!
  Сумленны сьвятар як воѓк-вегетарыянец, толькi вера заѓсёды сумленная, а яе выкарыстанне карыслiва!
  Любая рэлiгiя казка, толькi прыбыткi здабываюць ад гэтай фантастыкi ѓ сапраѓды ѓ казачных памерах!
  Хто дазваляе вешаць локшыну на вушы, будзе вечна галодным!
  Не будзеш сыты ад локшыны на вушах!
  Локшына на вушах страва апошняй свежасцi выклiкаюць млоснасць!
  Калi Бог гэта нiкому невядома, але ѓвесь час распiнаюць чалавека, нiбы ён падабенства Хрыста!
  Чалавек iмкнуцца авалодаць Божай сiлай, але пакуль толькi атрымлiвае распяцце не па Бажык!
  Сэрцам чалавек iмкнуцца да дабра, розумам да выгады, а страѓнiкам да абжорства, i ѓ канчатковым вынiку заплятаючыся ногi, цягнуць у яму!
  Калi ѓ чалавека iнтэлект гарылы, дык будзе араць як конь, i харчавацца як сабака!
  Чалавек дазваляе на сябе апранаць хамут, але каб праараць, яго варта нагрэць бiзуном прымусу!
  У палiтыка вялiкая кiшэня, але яна ѓсяго толькi нiкчэмная кiшэннiк!
  Палiтык, якi абяцае для выбаршчыкаѓ месяц з нябёсаѓ, прыйшоѓшы да ѓлады, пакiдае месяцовы пейзаж, i скуголенне ад голаду на свяцiла!
  Д'ябал у кожным палiтыцы падахвочвае заняць месца ђсявышняга Бога, толькi таленту ѓ палiтыкана зусiм няшмат!
  Чалавек iмкнуцца стаць усемагутным, але яго мараль прагрэс не робiць лепш!
  На вайне як у добрым тэатры, наступнае дзеянне непрадказальнае, слёзы пралiваць будуць абавязкова!
  На вайне як у кiно: дзеянне захапляе, сумна не бывае, толькi нажаль суцэль рэальна забiвае!
  Калi ты не лёгкi на пад'ём, на вайне будзе зямля табе пухам!
  Кат любiць са зброi сякеру, але ѓ лаянцы ѓ яго сякерная спрыт!
  З сякеры яшчэ можна зварыць суп, але напiсанае гераiчным пяром, не высекчы катавай сякерай!
  Бязмежныя магчымасцi ѓ таго, хто не ставiць сабе межаѓ!
  Наймацнейшы чалавек не пацягне непад'ёмныя амбiцыi!
  Далёка чалавеку да Бога, таму што недалёка сышоѓ ад макакi ѓ сваiм перайманнi прыродзе!
  Палiтык у амбiцыях бог, у метадах асобы, а ѓ карыстаннi вынiкамi адкрытая свiння!
  Хто па жыццi не воѓк, з таго спускаюць тры шкуры, хто розумам не лiс, таго трыбушаць нiбы курыцу!
  Воѓк вечна галодны, чалавек заѓсёды незадаволены, а палiтык не можа сказаць слова праѓды!
  У лiсы каштоѓны мех, а вось лiсiны запэѓнiваннi палiтыкаѓ нiчога не вартыя!
  З казла больш малака, чым толку з палiтыка, якi розумам баран!
  На выбарах палiтыках, як памiж чумой i халерай, хаця палiтыканы куды заразнейшыя ѓ сваёй шызафрэнii!
  У палiтыка ваѓчыны нюх на пажыву, але само яно гатовае парася на трыбушэнне!
  Палiтык гэта баран што рвецца да львiнага трона, а дабраѓшыся вяршынi, ператвараецца ѓ лiсiцу трыбушыць выбаршчыкаѓ-курыц!
  Палiтыкам не вераць, але галасуюць, музыку не разумеюць, але ахвотна слухаюць, локшыну не ядуць, але ахвотна чапляюць на вушы!
  Золата толькi на выгляд прыгожа, на самай справе гэтага металу, чалавецтва заѓсёды пакутавала, станавiлася пыхлiва!
  Аголi грудзi, жанчыне прасцей садраць з мужчыны тры шкуры!
  Босыя ногi дзяѓчынак, садзяць мужчын у галёшу!
  Калi мужчына розумам ботаѓ, то вечна садзiцца ѓ галёшу!
  Своечасова аголеная ножка жанчыны, пасадзiць у галёшу любога бота!
  Мужчына, якi часта глядзiць на голыя, жаночыя ножкi, садзiцца ѓ галёшу!
  Босая жаночая нага, добра заганяе пад абцас i выдатна садзiць у галёшу!
  Мужчына гатовы выкруцiцца навыварат, дзеля таго каб сарваць з дзяѓчыны туфлi!
  Голай жаночай пяткай вывернеш любы бот навыварат!
  Босая нага жанчыны выверне навыварат любога мужчыну, нават калi ён апошнi бот!
  Хочаш вывярнуць мужчыну навыварат - скiнь туфлi, хочаш пасадзiць яго ѓ галёшу, агалi пятку!
  Чаму дзяцiнства басаногае, таму босая жаночая нага прымушае губляць мужчын галаву, нiбы яны хлапчукi!
  Жаданне ѓбачыць жанчыну аголенай, прымушае мужчыну выварочвацца навыварат!
  Каб жанчыну распрануць, трэба спачатку яе добра абуць!
  Распрануѓшыся ѓ патрэбны час, дзелавая жанчына здзярэ з мужчыны тры шкуры!
  Жанчына, якая своечасова агаляецца, не стане босячкай i капiтальна абуе мужчыну!
  Босая жанчына мужчыну-бота i абуе, i ѓ галёшу пасадзiць, i навыварат выверне i апошнiм басякi зробiць!
  Мужчына падобны з гiбонам, толькi на жаль часцей iнтэлектам, чым патэнцыяй!
  У мужчыны аслiная ѓпартасць, амбiцыi льва, але ѓ рэальнасцi ён казёл!
  Мужчына для жанчыны як адстойнае месца для каровы, без не абысцiся, але падыходзiць брыдка!
  Што агульнага памiж мужчынам i ѓнiтазам у жаночым туалеце - тым што жанчыны на мужчын толькi блеют!
  Жанчына гэта хiтрая лiсiца, якая любога льва здольная зжэрцi як труса!
  Мужчына патрэбен жанчыне як хлопчык для бiцця, яму мужчыну не бiць, не будзе жыцця!
  Жанчыне мужчыны патрэбны, як свiнне рогi, толькi футра падоранае мужчынамi - дарога!
  Не ѓсё, тое золата, што блiшчыць, не ѓвесь скарб, што асляпляе!
  Але кот у мяшку, усё ж такi лепш, чым лiс у авечай дублёнцы!
  Наймацнейшага льва, можа трымаць на павадку хiтрая лiсiца!
  Нават маючы сiл як у ката, пераможаш iльва хiтрасцю лiсiцы!
  Каб не быць дзятлам, не лiчы крумкач!
  Лягчэй прымусiць варону спяваць салаѓём, чым палiтыка выконваць перадвыбарныя абяцаннi!
  Спрачацца з палiтыкам, што лiчыць крумкач i быць апошнiм дзятлам!
  У лiсiцы не самыя буйныя iклы сярод звяроѓ, але больш за ѓсё ахвяр сярод людзей!
  Няпрошаны госць горш за ката ѓ мяшку!
  Калi ты розумам палена, то будзеш укалываць як тата Карла, i не знойдзеш залатога ключа!
  Калi ты не хочаш вучыцца як Бурацiна, дык застанешся на ѓсё жыццё паленам!
  Калi ты знаходлiвы як Бурацiна, дык розумам зусiм не палена!
  Розум як у палена, у таго хто як Бурацiна замест школы бяжыць у тэатр!
  Зарываючы золата ѓ зямлю, ты становiшся падданым краiны дурняѓ!
  Калi ты залатыя таленты закапаеш, прападзеш за медны грош!
  Залатыя горы серабрыстых прамоѓ i грошы ламанага не каштуюць!
  Калi ѓ палiтыка зносiць дах, дык выбаршчык вылятае ѓ трубу!
  Майстэрскi майстар можа зрабiць з палена Бурацiна, але хто розумам палена, i з залатым ключыкам зайдзе ѓ дрыгву!
  Каб народ даспеѓ да дэмакратыi яму патрэбнае сонца свабоды, а ва ѓмовах цемры дэспатыi ён назаѓжды застанецца палiтычна зялёным!
  Дарагiя боцiкi, жанчына здабывае голай ножкай!
  Палiтык часта быкуе, каб надзець на выбаршчыкаѓ хамут!
  Петушачыся палiтык, цiсне выбаршчыкаѓ нiбы курэй!
  Палiтык марыць заехаць на белым канi, каб надзець на выбаршчыка хамут!
  Лiсiца невялiкая iкламi, i жадаючы праглынуць, iх наогул хавае!
  Палiтык, якi шмат размаѓляе пра чалавекалюбства - тыповы людаед!
   I мядзведзя можна закалыхаць салодкiм як мёд прамовамi!
  Для алкаша горкая гарэлка саладзей мёда!
  Кравец схлусiць i не счырванее, палiтык "пачырванее" i схлусiць!
  Жанчына, скiнуѓшы туфлi, абуе мужчыну, да ѓзроѓню басякi!
  У вайны не жаночае аблiчча, але фiзiяномiя, якая прываблiвае аматараѓ вострых адчуванняѓ!
  Жанчына гэта галубка, якая ѓпiваецца ѓ мужчыну-дзятла каршуном!
  У жанчыны заѓсёды сем пятнiц на тыднi, а без нядзельнага падарунка ад шлюбнага абавязку заѓсёды выходны!
  Бог не ва ѓсiм моцны, жанчыну спрачацца ён бяссiльны!
  Бог хоць усемагутны, але не ѓ сiлах заткнуць жанчыне рот, а палiтыку пасцi!
  У палiтыка няма сумлення, у жанчыны пачуццi меры, а ѓ жанчыны-палiтыка ѓсё пачуццi без меры!
  Жанчына гэта кветка, калючы як ружа, але салодкi яе водар, прыцягвае казлоѓ i трутняѓ!
  Упадае ѓ дзяцiнства выбаршчык, галасуючы за абрыдлых старых дубоѓ з дупламi!
  Рускага салдата можна прымусiць абрынуцца як скошанае бервяно, але не паставiць на каленi, i прымусiць трэсцiся нiбы асiну!
   Не хочаш выконваць воiнскую дысцыплiну, будзеш як палонны гнуць спiну!
  У нашым свеце шмат бруду, толькi рэдкiя ѓ iм князi!
  У палiтыка мова доѓгая, але выканаць iм намалочанае - рукi кароткiя!
  Палiтык хуткi на абяцаннi, марудлiвы на выкананне, просiць мiлату, i за падман прабачэнне!
  Калi жанчыне не хапае на туфлi, яна абувае мужчыну басанож!
  Жанчына гэта ѓ першую чаргу лiсiца, якая хоча заарканiць iльва, але звычайна ѓ яе ласо трапляюць аслы!
  Жанчына гэта курыца, якая любiць залатыя яйкi, прыносячы iх носьбiту толькi страту!
  Жанчына гэта курыца, толькi залатыя яйкi яна можа прынесцi таму мужчыну, што сапраѓдны лiс!
  Сапраѓдная лiсiца i пеѓня прымусiць несцi залатыя яйкi!
  У лiсiцы кiпцюры не львiныя, але тры шкуры яна здзярэ i з цара звяроѓ!
  Хто розумам не лiс, той i артыкул не леѓ!
  Жанчына лiса здольная пераканаць любога мужчыну, што ён леѓ, развядучы як простага асла!
  Жанчына львiца толькi з лiсiным розумам i ваѓчынай хваткай!
  Леѓ не той, хто раве, а хто шмат зелянiны дзярэ!
  Калi палiтык не лiсiца, то з яго самога здзiраюць тры шкуры i пускаюць на каѓнер!
  У палiтыка шырокая заднiца, каб сядзець на двух крэслах, але шырынёй душы ён валодае толькi на словах!
  Танк прабiваюць снарадам з уранавым стрыжнем, палiтык прабiваецца наверх без сэрца, але з залатым кашальком!
  Босымi ножкамi жанчына можа завесцi i мiльярдэра ѓ трушчобу спусташэння да ѓзроѓню басякi!
  Палiтыкi любяць, i босыя ножкi жанчын i выбаршчыкаѓ абуваць!
  Палiтык жанчын распранае, а мужчын "абувае"!
  Палiтык марыць агалiць жанчынам ногi, а мужчын абуць да вушэй!
  Палiтыкi хочуць распрануць жанчыну ѓ ложку, а мужчын абуць каля скрыняѓ галасавання!
  Для палiтыка босая ножка дзяѓчынкi для ѓздыму добрай якасцi, а вось рэйтынг паднiмаецца, абуваючы выбаршчыкаѓ!
  У палiтыка ѓ галаве голыя пяткi жанчын, а выбаршчык для яго тупы бот!
  Палiтык любiць жанчын зусiм без адзення i выбаршчыкаѓ, абуты па поѓнай праграме!
  Жанчына, своечасова скiнуѓшы туфлi, загонiць пад абцас палiтыка, нават калi ён мацёры бот!
  Палiтык, якога жанчына здольная загнаць пад абцас босай нагой, тупой валёнак!
  Кахай голыя жаночыя ножкi, але не будзь валёнкам!
  Як не прыгожыя голыя ножкi жанчын, дазволiць iм цябе загнаць пад абцас агiдна!
  Любуйся голымi нагамi дзяѓчынак, але не дазваляй iм сябе абуць як валёнак!
  Жаночыя голыя ножкi, зробяць са звыклага абуваць выбаршчыкаѓ палiтыка поѓны валёнак!
  Жанчына, скiнуѓшы абутак здольная паставiць на каленi не толькi валёнак!
  Удар ад жанчыны мацней, калi яна яго праводзiць, скiнуѓшы абутак!
  Палiтык круглы валёнак, калi яго заганяюць пад абцас босыя ножкi жанчын!
  У босых нагах дзяѓчынак такая сiла, што яна загонiць пад абцас самы мацёры бот i капiтальна абуе самы заѓзяты валёнак!
  Жанчыну не пераканаеш агалiць ножкi, калi ты поѓны валёнак!
  Пасля чаго Алiса Селязнёва была вымушана перапынiцца: на Мiнск iшлi войскi.
  Дзяѓчына пакiнула памяшканне для медытацыi i рушыла насустрач супернiкам.
  Генералы не надта ахвотна гналi войскi на штурм. Прэзiдэнт Расii фактычна адмовiѓ беларускаму дыктатару ѓ падтрымцы, i гэта змяншала баявы дух войскаѓ. Акрамя таго з'яѓленне Алiсы Селязнёвай натхнiла народ - з'явiѓся такi новы, рэальны лiдэр. А значыць надакучлiвай нацыi дыктатуры - ёсць альтэрнатыва!
  Алiса Селязнёва выбегла, мiльгаючы босымi пятачкамi, i прачырыкала:
  - Няма выдатней Радзiмы-Расii,
  За яе змагайся i не трусь...
  У светабудове няма краiны прыгажэй -
  Усёй сусвету паходня святла Русь!
  Дзяѓчынка ѓ суправаджэннi многiх тысяч людзей выбегла на вулiцу i працягнула наперад рукi. Вывернула далонi i звярнулася ѓ салдатам, заспяваѓшы;
  Гiмн Радзiмы ѓзвышанай святой,
  У сэрцах спявае ѓ нас босых дзяѓчынак...
  Таварыш Сталiн самы дарагi,
  I галасок прыгажунь вельмi званок!
  
  Мы народжаныя фашыстаѓ перамагаць,
  На не паставiць Вермахт на каленi...
  Iспыт дзеѓкi здалi ѓсё на пяць,
  Ды будзе ѓ сэрцы прамянiсты Ленiн!
  
  А Iллiча захоплена кахаю,
  Ён у думках разам з добрым Езусам...
  Мы пераб'ем фашыстаѓ на пнi,
  I зробiм усё гэта так майстэрска!
  
  На славу нашай Радзiмы святой,
  Мы за Айчыну будзем адважна бiцца...
  Бiцца ты з камсамолкай босый,
  Такiя ѓ святых бываюць твары!
  
  Мы дзяѓчаты адважныя байцы,
  Павер, заѓсёды ѓмеем адважна бiцца...
   Ганарыцца камсамолкамi бацькi,
  Нашу значок у сваiм ваенным ранцы!
  
  Босая па марозе я бягу,
  Б'ецца камсамолка на гурбе...
  Хрыбет зламаю дакладна, я ворагу,
  I оду прапаю адважна ружы!
  
  Я зраблю Айчына прывiтанне,
  Дзяѓчынка ѓ сусвеце баб усiх прыгажэй...
  Пройдзе яшчэ нямала праѓда гадоѓ,
  Але будзе мiжусяленская вера наша!
  
  Для Радзiмы даражэй няма слоѓ,
  Служы Айчыне ты босая дзеѓка...
  У iмя камунiзму i сыноѓ,
  Увойдзем у покрыва мы светасвету светлы!
  
  Чаго я толькi ѓ бiтве не змагла,
  Ганяла 'Тыгры', палiла, жартам 'Пантэры'...
  Лёс мой як вострая iголка,
  Надыдуць у светабудовы змены!
  
  Вось я шпурнула звязку тых гранат,
  Што хлопчыкi галодныя кавалi...
  За намi будзе грозны Сталiнград,
  Убачым камунiзму хутка далi!
  
  Усе мы здолеем дакладна, адолець,
  Нас не зламаюць 'Тыгры' i 'Пантэры'...
  Падыме роѓ расейскi Бог-мядзведзь-
  I дзюбнем - не ведаючы нават меры!
  
  Пацешна па марозе басанож,
  Красе дзяѓчынцы вельмi хутка бегаць ...
  Не трэба валачыць на фронт сiлком,
  Ладна весялiцца ѓ поле нежыць!
  
  Фашыст баец вельмi нажаль моцны,
  Ён можа рушыць нават i ракетай...
  Поѓна ѓ камунiстаѓ ведай iмён,
  Бо гераiчнасцi подзвiгi апеты!
  
  Патрапiла дзеѓка, было ѓ жудасны палон,
  Яе босую па гурбе гналi...
  Але не кране камсамолкi тлен,
  I не такую сцюжу, мы бачылi!
  
  Дзяѓчынку сталi каты катаваць,
  Жалезам, распаленым да босых пятак...
  I бiзуном на дыбе катаваць,
  Фашыстам камсамолку ж не шкада!
  
  Ад спякота чырвоны люты метал,
  Дакранаѓся, да падэшвы дзяѓчынкi босы ...
   Кат прыгажуню голую катаваѓ,
  Падвешваѓ збiтую за косы!
  
  Круцiлi рукi, ногi жудасна мне,
  Агонь пад пахi дзяѓчыне совалi...
  Я неслася ѓ думках, ведай да месяца,
  Нырала ѓ камунiзму, святла далi!
  
  У рэшце рэшт i выдохся кат,
  Мяне голую гоняць фрыцы да пласе...
  I раздаецца чую дзiцячы плач,
  Равуць i бабы з жалем да дзяѓчыны!
  
  На шыю гады кiнулi пятлю,
  Яе мацней каты зацiснулi...
  Я люблю Езуса са Сталiнам,
  Хоць падонкi Радзiму стапталi!
  
  Вось скрыня выбiтая з-пад босых ног,
  У пятлi дзяѓчынка голая крутнулася...
  Няхай прыме душу Усемагутны Бог,
  У раi навечна будзе радасць, юнацкасць!
  Пры гэтых словах салдаты i афiцэры склалi зброю i аб'явiлi аб пераходзе на бок народа. Фактычна адбылася капiтуляцыя. Лукашэнка быѓ зрынуты. Нават элiтны спецназ аб'явiѓ аб пераходзе на бок паѓстаѓшага народа. I гэта было выдатна.
  Многiя тысячы салдат складалi зброю i iшлi братацца з народам.
  I гэта было прыгожа i рамантычна.
  Алiса праспявала з захапленнем:
  -Калi мы адзiныя! Мы непераможныя! Калi мы адзiныя! Мы непераможныя!
  I натоѓп людзей з захапленнем прагарлапанiѓ:
  - За СССР! За Савецкi Саюз!
  I людзi хорам, ва ѓсе глоткi заспявалi;
   Я, ты, ён, яна! Разам - цэлая краiна,
  Разам - дружная сям'я! У слове "мы" - сто тысяч "я",
  Вялiкавокiх, гарэзных, чорных, рудых i льняных,
  Сумных i вясёлых - у гарадах i сёлах!
  
  Над табою сонца свецiць, радзiма мая.
  Ты прыгажэйшая за ѓсiх на свеце, радзiма мая!
  Я люблю, краiна, твае абшары,
  Я люблю твае палi i горы,
  Сонныя азёры i бурлiвыя моры.
  
  Над палямi выгне спiну вясёлка-дуга.
  Нам адкрые сто сцяжынак сiняя тайга.
  Iзноѓ надыдзе час саспелых ягад,
  А потым iзноѓ на зямлю лягуць
  Белыя, велiзарныя, раскошныя снягi,
  Як быццам свята!
  
  Прыпеѓ:
  Будуць на цябе зоркi здзiѓлена глядзець,
  Будуць над табою добрыя свiтанкi гарэць у паѓнеба.
  У сiняй вышынi птушкi будуць радасна спяваць
  I будзе песня звiнець над табой у аблоках
  На крылатых тваiх мовах!
  
  Я, ты, ён, яна! Разам - цэлая краiна,
  Разам - дружная сям'я! У слове "мы" - сто тысяч "я"
  
  Над табою сонца свецiць, льецца з вышынi.
  Усё на свеце, усё на свеце зможам я i ты!
  Я прытулю, зямля, да тваiх бяроз,
  Я зiрну ѓ вочы вясёлым навальнiцам
  I, смеючыся ад шчасця, упаду ѓ твае кветкi.
  
  Абняла вясна каляровы абсяг тваiх стэпаѓ.
  У цябе, краiна, я ведаю, сонечна ѓ лёсе!
  Няма табе канца i няма пачатку,
  I цякуць светла i велiчна
  Рэкi неабсяжныя, як песня пра цябе,
  Як быццам свята!
  
  Прыпеѓ:
  Будуць на цябе зоркi здзiѓлена глядзець,
  Будуць над табою добрыя свiтанкi гарэць у паѓнеба.
  У сiняй вышынi птушкi будуць радасна спяваць
  I будзе песня звiнець над табой у аблоках
  На крылатых тваiх мовах!
  
  Я, ты, ён, яна! Разам - цэлая краiна,
  Разам - дружная сям'я! У слове "мы" - сто тысяч "я"
  Я, ты, ён, яна! Разам - цэлая краiна,
  Разам - дружная сям'я! У слове "мы" - сто тысяч "я"
  Я, ты, ён, яна! Разам - цэлая краiна,
  Разам - дружная сям'я! У слове "мы" - сто тысяч "я"
  Я, ты, ён, яна! Разам - цэлая краiна,
  Разам - дружная сям'я! У слове "мы" - сто тысяч "я"
  Прыбыла сенсацыйная навiна - генералы i сiлавiкi ѓ асяроддзi Лукашэнкi, перайшлi на бок паѓсталага народа.
  Злачынны дыктатар у страху бег з бункера, прыхапiѓшы пару валiзак з дыяментамi.
  Хаця паводле некаторых звестак, яшчэ ѓ асобных гарадах былi яго прыхiльнiкi.
  Бачылi i Кольку з атрадам узброеным малакасосаѓ. Але яго напарнiкi разбеглiся, калi iх атакаваѓ натоѓп.
  Людзi выйшлi на вулiцы ва ѓсiх практычна гарадах, з букетамi кветак. Каляровая рэвалюцыя падобна адбылося.
  I было весела i маляѓнiча.
   . РАЗДЗЕЛ Љ19
  Алiсе Селязнёвай зноѓ прыйшлося адцягнуцца на адну з мiсiй у паралельным светабудове. Трэба было ратаваць СССР ад фашыстаѓ. Ну што ж у добры.
  Дзяѓчынка i яе каманда i тамака папрацаваць паспела.
   Дзецi працягвалi ваяваць, але ђльянаѓск ужо было не ѓтрымаць. I прыйшлося патрапанаму батальёну пiянераѓ сыходзiць з акружэння.
   Хлопчыкi i дзяѓчынкi, зрэшты, прарывалiся.
   I ѓжо фактычна выйшлi з акружэння.
   Дзяѓчынка Лара кiнула босай ножкай забойны прэзент смерцi. Разарвала фашыстаѓ i пiскнула:
   - Самы моцны рускi ѓ свеце дух!
   А тым часам на савецка-германскiм фронце было вельмi горача. Ехалi гiтлераѓскiя танкi па расiйскай зямлi.
   Герда вяла агонь па савецкай батарэi пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i напявала:
   - Шалёны штруматрад, люты штурматрад! У сэрцы маiх дзяѓчат, сiлай агнi гараць!
   I вось расiйская гармата разбiта.
   Шарлота ведучы агонь з аскалам зубоѓ адзначыла:
   - Мы павiнны перамагаць, бо мы немцы.
   Танк Е-50 скакаѓ i падскокваѓ. Ён проста пагражаѓ перавярнуцца. А бой кiпеѓ з вялiкiм такiм азвярэннем. I чара шаляѓ вагалася з боку ѓ бок.
   Танк Е-50 адлюстроѓваѓ снарады якiя ѓ яго пападалi. Пальнула i Крысцiна выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак i праверашчаѓ:
   - Слава iдэям камунiзму!
   I тут жа, дадала, разбiѓшы савецкую гармату:
   - Зразумела на арыйскi лад!
   Магда, страляючы ѓ супернiкаѓ, рыкнула:
   - Ну-ка ад шрубы!
   I падмiргнула сяброѓкам. Яна ж дзяѓчынка вельмi баявой агрэсii. Але пры гэтым на выгляд сапраѓдны анёл.
   Дзяѓчаты катавалi савецкiх пiянераѓ. Смажылi iм пятачкi пры дапамозе паяльнай лямпы. Як гэтыя прыгожыя хлопчыкi пры гэтым вiшчалi. А нямецкiм ведзьмам вялiкая асалода. I ён ад гэтага трывiяльна заводзiлiся.
   Герда нават падняла паходню да валасоѓ пiянера, i гэта было дзiка.
   Але ваяѓнiцы зразумела будуць за гэта пакараныя. А пакуль бой iдзе. I супраць iх Т-34-85 танк некалькi састарэлы. Але з адважным экiпажам якi iдзе на таран. Але дзяѓчыны паспелi яго падбiць i гарлапанiлi:
   - Капiтошкi гэта мы, дзяѓчынкi поѓныя арлы!
   Герда пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, супраць чарговы савецкi танк i прашыпела:
   - I песенька мая гучыць,
   I песенька мая гучыць...
   Як званкi ручаi!
   Шарлота адзначыла, скалячы зубкi:
   - Ну-ка ад шрубы!
   I падмiргнула прыяцелькам.
   Магда дала чаргу з кулямёта i выдала:
   - Будзе ѓ нас Трэцi Рэйх!
   Крысцiна падмiргнула, лупануѓшы:
   - Я сказала не дрэйф!
   Ну фашысты тут завялiся капiтальна. Але i савецкiя дзяѓчынкi як правiла ва ѓдары. I б'юцца адважна.
   Сталенiда проста хараство i заѓсёды ва ѓдары. Але калi сячэ, то мала нi здасца нiкому.
   Дзяѓчына i яе батальён ваююць з гiтлераѓцамi. I нясуць самi страты, але i наносяць страты i ворагу.
   Валянцiна, ведучы агонь па супернiку, пiшчыць:
   - Слава эпосе камунiзму i лепшым часам!
   I босымi пальчыкамi ножак як возьме i шпурне гранату.
   I iншыя дзяѓчаты заѓсёды ва ѓдары;
   Наташка кiнула босай ножкай гранату ѓ фашыстаѓ i праспявала:
   - Дарэмна...
   Зоя запусцiла голай пяткай прэзент смерцi i дадала:
   - Працiѓнiк...
   Аѓгусцiна паддала нешта знiшчальнае i пiскнула:
   - Лiчыць...
   Святлана босымi пальцамi ног падкiнула гранату i пiскнула:
   - Што...
   Наташа шпурнула босымi ножкамi пару лiмонак i вякнула:
   - Рускiх...
   Зоя таксама паддала нешта энергiчнае i смяротнае, пiскнуѓшы:
   - Здолеѓ.
   Аѓгусцiна запусцiла смяротнае, прабурчэѓшы:
   - Вораг ....
   Святлана зноѓ паддала знiшчальнае i вякнула:
   - Зламаць!
   Наташа дала чаргу i пiскнула:
   - Хто...
   Зоя таксама пальнула па чарнаскурым iншаземцам, што набралi фашысты i пiскнула:
   - Смеѓ!
   Аѓгусцiна выдала з напорам i лютасцю:
   - Той...
   Святлана паддала з аскалам пантэры:
   - У...
   Наташа кiнула босай ножкай гранату i вякнула:
   - Баю...
   Зоя шпурнула босымi пальцамi прэзент смерцi i буркнула:
   - Нападае!
   Аѓгустына дзюбанула i буркнула:
   - Ворагаѓ...
   Святлана паддала звязку гранат босымi падэшвамi, i як праарэ ва ѓсю глотку:
   - Будзем...
   Наташа цвiкнула чаргой i прашыпела:
   - Люта ....
   Зоя зрэзала фашыстаѓ i пiскнула:
   - Бiць!
   Аѓгустына зноѓ пальнула i вякнула:
   - Люта ....
   Святлана прачырыкала, вядучы стралянiну:
   - Бiць!
   Наташка зноѓ кiнула хупавай, босай ножкай гранату, прачырыкала:
   - Мы знiшчым фашыстаѓ!
   Зоя ѓзяла i прачырыкала:
   - Будучы шлях у камунiзм!
   I кiнула босымi пальчыкамi ногi лiмонку.
   Аѓгустына ѓзяла i раскiдала чэргi, i паляцелi яе голыя ножкi з разбурэннем па фрыцах:
   - Мы расколем супернiкаѓ!
   Святлана ѓзяла i босай пяткай падкiнула, звязку гранаты, i прапiшчала:
   - Разнясём фашыстаѓ!
   I чацвёрка працягвала страляць i кiдаць гранаты. Рухаѓся нямецкi Е-75. Машына з 128-мiлiметровай гарматай. I страляе сабе.
   А дзяѓчаты кiдалi гранаты. Падрывалi фашыстаѓ. А тыя стралялi ѓ адказ. Лезлi наперад. Зноѓ пруць танкi. Рухаецца найноѓшы нямецкi "Леапард"-1. Вельмi рухомая машына.
   Але i яго дзяѓчынкi ѓзялi ѓ абарачэнне i падбiлi. Разарвалi рухомую з газатурбiнным рухавiком машыну. I разнеслi яе на шматкi.
   Наташка са смяшком заѓважыла:
   - Мы выдатна ваюем!
   Зоя з гэтым пагадзiлася:
   - Вельмi нават выдатна!
   Аѓгусцiна дасцiпна заѓважыла:
   - Будзе ѓ нас перамога!
   I запусцiла босай ножкай супрацьтанкавую гранату. Моцная дзяѓчынка. I столькi ѓ ёй дасцiпнасцi.
   Святлана таксама пальчыкамi голай нагi запусцiла прэзент смерцi, i патрапiла ѓ супернiка. Вельмi агрэсiѓная дзяѓчына, з вачамi колеру васiлькоѓ. У ёй такая дасцiпнасць, i пасаж сiл!
   Наташа дала чаргу, i выскалiлiся:
   - За Русь святую!
   Зоя страляла вельмi актыѓна, i скалiлася, паказваючы жамчужныя зубкi:
   - Я ваяѓнiца таго ѓзроѓню, што не згасае!
   Аѓгусцiна таксама стрэлiла. Скасiла фашыстаѓ i прабулькала:
   - Я ваяѓнiца з вялiкiх амбiцый!
   I выскалiла жамчужныя зубкi!
   Святлана пацвердзiла:
   - Вельмi вялiкiх амбiцый!
   Дзяѓчыны ваююць нядаѓна. Але вядома ж атрымалi поспех у ратнай працы. Яны ѓвогуле класныя прыгажунi. Выбiтны розум. I страляюць першым гатункам.
   Тамака таксама ваявалi дзяѓчыны. У прыватнасцi прыгожыя Ганна i Алiса. Абедзве дзяѓчыны стралялi з вiнтовак i спявалi.
   Ганна пальнула, збiла немца i прачырыкала:
   - У iмя Радзiмы святой!
   Алiса цвыркнула:
   - Ты Гiтлер проста блакiтны!
   Дзяѓчыны ваявалi, i пакладзена ваяѓнiцам у адных чорных, тоненькiх трусiках i босыя. Гэта дазваляла iм трапляць увесь час i не прамахвацца.
   Яны ваяѓнiцы, якiя нiколi не схiляць галаву, не складуць крылы i не паѓзуць у ракавiну.
   Ганна ссекла фрыца i прачырыкала:
   - Ленiн малады!
   Алiса зрэзала фашыста. Кiнула босай ножкай гранату i пiскнула:
   - I самы круты!
   Абедзве дзяѓчыны фiгурыстыя, моцныя, бландынкi. З асобамi мужнымi i прыгожымi. I вядома ж яны кахаюць мужчын. Хоць, здаецца, як мага такога вырадка як самец кахаць?
   Але дзяѓчынкi ѓсё ж зараджаюцца.
   Ганна страляе i летуценна заѓважыла:
   - Шкада, што цара зрынулi!
   Алiса збiла фашыста i спытала:
   - А чаму шкада?
   Ганна зноѓ пальнула i растлумачыла:
   - Дабiлi б тады Германiю, i Гiтлер не асмелiѓся б сунуцца!
   Алiса ѓразiла фрыца i пiскнула:
   - Ды можа быць але...
   Дзяѓчына застрэлiла яшчэ аднаго чарнаскурага ваяра з лiку Афрыканскiх дывiзiй вермахта i заѓважыла:
   - Магло быць i горш! Калi б Гiтлер пайшоѓ бы супраць царскай Расii.
   Ганна свiснула i рыкнула:
   - Мы я веру, пераможам!
   Дзяѓчаты зрэшты, яшчэ не зусiм былi ѓпэѓненыя. Занадта моцныя фашысты. Чым iх спынiць?
   Лiтаральна трупамi закiдвае вораг. Але ѓ яго шмат людскiх рэсурсаѓ. I арабы, i афрыканцы. Паспрабуй з такой пошасцю зладзiся. Але ваяѓнiцы ѓпэѓненыя, што Вермахт рана цi позна выматаецца.
   Алiса пальнула, збiла фашыста i пiскнула:
   - У любым выпадку мы не саступiм нi пядзi зямлi!
   Ганна з гэтым пагадзiлася:
   - Памром, але не здадзiмся!
   I зноѓ лупанула па фашыстах. Яна ваявала адважна i апантанай лютасцю.
   Алiса цвiкнула i пiскнула:
   - Вечна будзе жыць камунiзм!
   I шпурнула босай ножкай прэзент смерцi!
   Ганна спрытна падсекла фашыста, i прабiла:
   - Мы ва ѓсiм будзем панаваць!
   I зноѓ дзюбне. А яе босая ножка як запусцiць гранату. Як атрымлiваць фашысты па самыя гланды. I столькi ѓ iх, у гiтлераѓцаѓ розных трунаѓ i смерцяѓ.
   Алiса з аскалам зубоѓ, узяла i запусцiла чарговую лiмонку. Раскiдала фашыстаѓ i пiскнула:
   - Свабода цi смерць!
   Ганна хiхiкнула, i лупанула, зрэзала гiтлераѓцаѓ i пiскнула:
   - Ва ѓсiм будзем мы першымi!
   I зноѓ босыя пальчыкi шпурляюць забойчую гранату.
   Алiса палiць па супернiку. Збiвае фашыстаѓ i цвiркае, паказаѓшы жамчужныя зубкi:
   - Я дзяѓчына, якая прама скажам супер!
   I каторы раз ляцiць кiнутая босай ножкай граната.
   Ганна збiла фашыстаѓ дакладным стрэлам. I зноѓ запусцiла гранату. Таксама пры дапамозе босых пальчыкаѓ. Вось гэта дзяѓчына, усiм дзяѓчатам дзяѓчына.
   Проста супер i гiпер!
   Ваяѓнiцы тут прыгажосцю блiскаюць. Алiса ѓспомнiла, як яе лапалi за босыя ножкi адразу тры юнакi. Гэта так здорава. Шэсць спрытных рук гладзяць табе i падэшвы, i галёнку, i каленкi, i лодыжкi. А затым i паднiмаюцца вышэй. Да дзявочых ляжак i сцёгнаѓ. Вядома ж, гэта дае задавальненне. Дзяѓчына тэмпераментная.
   Алiса стрэлiла па фашыстах i пiскнула:
   -Ды будзе з намi сiла духу!
   I голай пяткай паддала лiмонку смерцi.
   Ганна таксама дзюбанула. Трапна разбiла супернiка. I прапiшчала з энтузiязмам:
   - У iмя Расii i братоѓ славян!
   I зноѓ кiнуты босай нагой гасцiнец ляцiць, змiнаючы фашыстаѓ.
   Алiса трапна паклала палкоѓнiка нямецкай армii i раѓнула:
   - За Айчыну балiць маё сэрца!
   I паказала сваю мову. I зноѓ босая, точаная ножка пры справе.
   Дзяѓчына ѓспомнiла, як яна босая бегла па снезе, каб даставiць лiст у штаб. Кiламетраѓ дваццаць дзяѓчынка, iмчалася па белай, калючай, пякучай скарынцы. Добра, яшчэ, што яе ножкi не такiя далiкатныя былi, увесь час ад маразоѓ i да маразоѓ босая. А то iнвалiдам засталася б.
   Але данесла ѓсё ж лiст, з важным шрыфтам.
   А як пяткi пячэ снег. Яны ѓ яе такiя пунсовыя, мазолiстыя, падрапалiся. Потым i назад Алiса бегла босая. Яе прапанавалi, праѓда, надзець валёнкi, але дзяѓчынка сказала, што ёй так спрытней. Ды i наогул ёй успомнiлася Герда са Снежнай каралевы. Так тая дзяѓчынка ѓсё ж такi аказалася не зусiм мужнай. Папрасiла, ткi пару чаравiкаѓ, каб шукаць названага братка Кая. А вось Алiса ѓпарта заявiла - што абыдзецца. Яна ж нiколi не хварэла, не кашляла, не атрымлiвала катар. А раз так то за гадзiну бегу з ёй нiчога не станецца. I ѓвогуле можна басанож хадзiць круглы год.
   Карацей кажучы, Алiса з тых часоѓ, канчаткова расталася з абуткам i нi разу не чхнула.
   Тое ж самае i Ганна.
   Наташа дала чаргу. Збiла пару тузiнаѓ фашыстаѓ. I зароѓ:
   - Русь у часы была...
   Зоя таксама дала чаргу i пацвердзiла:
   - Ёсць i будзе!
   Пасля чаго дзяѓчына босай нагой шпурнула гранату. Раскiдала нацыстаѓ, i прапiшчала:
   - Дух Сталiна з намi!
   Аѓгустына таксама стрэльнула па гiтлераѓцам. Звалiла iх з тузiн. I прачырыкала з гневам:
   - Слаѓся наша Русь!
   I босымi пальцамi ногi запусцiла смяротную гранату. I атрымалi гiтлераѓцы вельмi шчодра па рагах.
   Святлана таксама лупанула, i праверашчала, нiбы ваѓчаня, якi ѓхапiѓ кавалачак мяса:
   - Слава Русi i цару!
   Наташа дала чаргу i праспявала:
   - Героям слава!
   Успомнiлася дзяѓчыне Барадзiно. I масавы гераiзм рускiх людзей. I што змаглi спынiць Напалеона. I паказалi сябе непераможнымi. I вышэйшы клас вайны.
   Зоя таксама запусцiла гранату i пiскнула:
   - Слава Расii! I самым лепшым рускiм воiнам!
   Аѓгустына прабурчала з лютасцю:
   - Самым лепшым воiнам слава!
   I як шпурне босы ножкай гранату.
   I Святлана таксама возьме, i запусцiць лiмонку смерцi. I раскiдае фашыстаѓ, прапiшчаѓшы:
   - Рака смерцi нас не адолее!
   I зноѓ ляцiць пушчаная босай ножкай граната.
   Дзяѓчыны з гiтлераѓцамi ваююць нiбы волаты.
   Гiтлераѓскiя танкi гарэлi. I ѓзрывалiся, нiбы гранаты. I такiя прыгожыя ваяѓнiцы тут былi. Поѓныя захапленнi i грацыi. У iх такая прыгожая прыгода.
   Наташка шпурнула гранату.
   Прачырыкала:
   - Зламаю ѓсiх фашыстаѓ!
   I як шпурне босай ножкай чарговы шэдэѓр смерцi.
   Зоя таксама выкасiла гiтлераѓцаѓ.
   Шпурнула босай ножкай тое, што забiвае.
   Пiснула з лютасцю:
   - За святую Русь! I вялiкiя перамены да лепшага! I зноѓ ляцiць паддаты голай пяткай прэзент смерцi.
   Вось i ѓ небе лётчыцы. Таксама ваююць. У прыватнасцi Маргарыта. Дзяѓчына звычайна вылятае на бой у адных толькi трусiках. Затое як збiвае. Мужчыны-асы так не могуць.
   Маргарыта вельмi прыгожая, валасы ѓ яе як сонечныя промнi. I постаць супер. А для дзяѓчыны стыль вельмi прышпiльны быць у адных толькi трусiках. А трусiкi яшчэ i чырвоныя з белым сярпом i молатам. Такую дзяѓчыну можа цэлы батальён зараз любiць.
   Такая вось сiмпатычная дзяѓчынка.
   Маргарыта збiла фашыста, якi iмчаѓся на МЕ-462, i прымусiла гiтлераѓца дымiцца хвастом. А дзяѓчына з залатымi валасамi, дзiвоснай прыгажосцi. I вельмi чырвонага раток.
   Маргарыта ссекла яшчэ фрыца i вякнула.
   - Без вайны пражыць можна, а без мiру няма!
   Ды ваяѓнiцы гераiчныя i адважныя да крайнасцi ѓтрапёнасцi.
   . Немцы ѓсё яшчэ вельмi моцныя ѓ паветры. Асаблiва небяспечныя ѓ iх дыскалёты. Гэтыя машыны проста непаражальныя i развiваюць хуткасць да дзесяцi гукавых. Самая вялiкая праблема, з якой не могуць зладзiцца МiГ-15.
   Дзве нямецкiя дзяѓчыны Альбiна i Альвiна якраз на дыскалёце палююць за савецкiмi машынамi.
   Прыгажунi, вядома ж, у бiкiнi i басанож. I вельмi сэксуальныя.
   Кiруюць дыскалетам пры дапамозе джойсцiка.
   Альбiна выварочвае машыну, збiвае савецкi знiшчальнiк i пiшчыць з захапленнем:
   - Ды славiцца наш крыважэрны Рэйх!
   Альвiна ѓзяла i таксама запусцiла магутны ѓдар па расiйскай машыне. Збiла i прачырыкала:
   - Генiяльны экспрэс!
   Абедзве дзяѓчыны пляснулi босымi ножкамi. Яны бландынкi такiя сiмпатычныя. I прэс у дзяѓчат вельмi ѓжо рэльефны. Iдзе плiтачкамi.
   Альбiна зноѓ зносiць савецкi самалёт. I падмiргвае, i раве:
   - Слава забойнаму пасажу!
   Альвiна таксама лупанула па рускiх. Сплюшчыла iх i свiснула:
   - Ды будзе з намi фюрар!
   Дзяѓчыны ѓ самым апломбе! I столькi ѓ iх шарму. А зубкi такiя зiготкiя. Нiбы жэмчуг здабыты капiтанам Нэма.
   Альбiна таранiла машыну i пiскнула:
   - Вось так i хлопца асядлаем!
   Альвiна раздрабнiла знiшчальнiк i прагыркала:
   - I тузiн хлопцаѓ!
   Альбiна хiхiкнула i заѓважыла:
   - Вялiкi сэкс, калi жанчына здымае мужчыну за грошы!
   Альвiна пагадзiлася:
   - Гэта клас, толькi грошай шкада!
   Альбiна разбiла яшчэ адзiн савецкi самалёт i пiскнула:
   - А што дзеля задавальнення i грошай не шкада. Хутка б пераможам рускiх i атрымаем сабе па маёнтку!
   Альвiна збiла чарговую чырвоную машыну i зароѓ:
   - На жаль, вайна зацягваецца! Гэтыя рускiя такiя ѓпартыя. Нiбы кулакамi лупiць па гуме!
   Альбiна з прыкрасцю запярэчыла:
   - Каб яшчэ па гуме. Хутчэй за гэта жалезабетон. I косткам рук вельмi балюча!
   Альвiна прачырыкала, збiла савецкую машыну, i зароѓ:
   - Мы любы бетон праб'ем!
   Альбiна звалiла з разбегу знiшчальнiк МIГ-10:
   - I зламаем метал, i выпарым!
   Альвiна з гэтым пагадзiлася:
   - Зламаем i расплавiм! Хутка ѓ нас з'явяцца лазеры! I тады рускiм будзе сапраѓды канец!
   Альбiна з гэтым была ѓ гармонii:
   - Супраць лазера не выстаяць!
   Альвiна хiхiкнула з лютасцю:
   - Возьмем Маскву, а пасля i Лондан!
   Альбiна ѓ прыкрасцi заѓважыла:
   - Лондан даѓно трэба ѓзяць!
   Дзяѓчыны вывернулi свой дыскалет. Колькi не страляюць па машыне гiтлераѓцаѓ авiягарматы савецкiх Мiгаѓ, нiчога талковага зрабiць не могуць. Магутны, ламiнарны струмень збiвае ѓсе снарады i аскепкi.
   Альвiна ссякаючы расiйскi знiшчальнiк, пiскнула:
   - Не пройдзе ѓ мядзведзя танец матыля.
   Альбiна з дапамогай босых пальчыкам навяла сваю машыну i зароѓ:
   - Ды мядзведзь... Ты вельмi добры звер. Асаблiва на ланцугi i калi з цябе садраная шкура!
   Дзяѓчынкi працуюць з лютасцю тыгрыц. Эх, у ложку яны таксама тэмпераментныя. Вельмi любяць быць актыѓным бокам. I не церпяць сталасцi. У гэтым плане проста акулы. I любяць эксперыменты. I раток ѓ iх вельмi шчадралюбны.
   Альвiна разбiла савецкую машыну i пiскнула:
   - За перамены ѓ вайне да нашай перамогi!
   Альбiна з прыкрасцю i лютасцю заѓважыла:
   - Ды вайна зацягнулася... Гэта проста фабрыка кашмараѓ i кухня Сатаны. Колькi нашых хлопцаѓ i дзяѓчат загiнула!
   Альвiна з уздыхам праспявала:
   - Колькi нашых братоѓ тамiцца ѓ магiлах... Блукаюць ценям па свеце таму... Не разумею, што да чаго.
   Альбiна, пажадлiва выскаляючыся, i руйнуючы расейцаѓ, прабiла:
   - Як ты думаеш, сяброѓка, а Бог ёсць?
   Альвiна таксама забiваючы, прашыпела:
   - Вялiкiя сумневы ѓ мяне ёсць. Гэтулькi гадоѓ доѓжыцца вайна. I што ђсявышнi не кахае Нямеччыну, калi дазваляе, каб гэтулькi яе лепшых сыноѓ i дачок гiнула!
   Альбiна выказала здагадку:
   - Можа, у гэтых выпрабаваннях ёсць нейкi глыбiнны сэнс?
   Альвiна хiхiкнула i рыкнула:
   - Сэнс? Каб больш памучыць людзей, i асаблiва нас немцаѓ?
   Альбiна выказалася з энтузiязмам ваѓчыцы, якая нагнала ягня:
   - Тады мы больш востра будзем успрымаць любаты свету! I мiрнага кахання!
   Альвiна выскалiѓшыся, буркнула:
   - А ваеннае каханне ѓсё ж такi нашмат лепш!
   Альбiна з гэтым пагадзiлася:
   - Вядома, асаблiва з хлапчукам. Яны пахнуць юнацкасцю, i не такiя валасатыя як дарослыя мужчыны! З iмi прыемна мець справу!
   Альвiна руйнуючы савецкiя самалёты пiскнула:
   - А яшчэ працэс навучання вельмi вабiць. Падабаецца браць на сябе ролю настаѓнiцы! Гэта ж так здорава!
   Альбiна з гэтым пагадзiлася:
   - Здаравей не бывае!
   Дзяѓчыны, увогуле, вясёлыя, але шлюхi. I вядома робяць тое пра што чытаць не занадта прыемна.
   Дзяѓчыны скачуць ад нецярпення. Жадаецца iм як мага больш ласкi! I каб гладзiлi iх кожны дзень. А яшчэ лепш па тры разы на дзень. Няма па дваццаць разоѓ на дзень!
   Альвiна звалiла, чарговы знiшчальнiк i пiскнула:
   - Не, Бог ёсць! Ён дазваляе нам нiшчыць савецкiх ваяроѓ!
   Альбiна таксама лупанула i зароѓ:
   - Эх, я чаго нам не хапае? Сэкс ёсць, мужыкi ёсць... Забавак навалам, а рызыкi загiнуць няма! Дык навошта нам канчатак вайны?
   Альвiна з гэтым ахвотна пагадзiлася:
   - Уласна кажучы, i не навошта! Будзем бiцца да канца!
   Альбiна прашыпела ѓ некаторай прыкрасцi:
   - А вайна гэта тое, што пасля заканчэння, ты адчуваеш сябе не вельмi нават спустошаным.
   Альвiна вельмi любiла, калi яе мацаюць за грудзi. Бо гэта так адчувальна i эратычна. А пацалункi яшчэ лепей. I калi мацаюць цябе адразу некалькi тэмпераментных мужчын. Асаблiва калi гэта хлапчукi, i яшчэ узбуджаныя.
   Карацей кажучы, дзяѓчаты, увогуле супер i антыгероi!
   Вельмi прыгожыя, сэксуальныя, i выдатна накачаныя дзяѓчынкi. Загарэлыя, галаногiя.
   Наташа ссекла фрыцаѓ i пiскнула:
   - Мы дзяѓчаты вельмi сабой ганарлiвыя!
   Зоя таксама свiснула i прабурчала:
   - Iмкнемся толькi ѓ першыя шэрагi!
   Аѓгустына, гэта рыжая д'ябла, праспявала:
   - Мы проста прымы i балярыны!
   Пасля чаго запусцiла босай нагой гранату.
   Святлана ѓзяла i стрэльнула. Шпурнула лiмонку:
   - Чыста будзем бiцца! У нас не розум паяца!
   Дзяѓчыны працавалi на славу. Яны стралялi i кiдалi сваiмi такiмi панадлiвымi ножкамi гранаты. А што фюрар...
   Наташка агалiла грудзi, i пунсовым саском паддала гранату. Тая праляцела i трапiла ѓ рады фашыстаѓ, пiскнула:
   - Ды будзе вялiкае канец свету!
   Зоя цвыркнула:
   - I Сварог Вялiкi Бог прыйдзе!
   I таксама як босымi пальчыкамi запусцiць гранату.
   Аѓгусцiна хiхiкнуѓшы, адзначыла:
   - Усё ж цiкава. У хрысцiян пацыфiст Iсус. А ѓ нас вялiкi збройнiк Сварог! Бачная рознiца!
   I таксама падкiне голай пяткай выбух пакет.
   Затым i Святлана босай нагой дзюбне па ворагу гранатай. I прапяе, скалячы зубкi:
   - Наш Бог гэта Бог вайны! А не пацыфiзму!
   Пасля чаго дзяѓчынкi запусцiлi сняжком сябар у сябра. Наташа хiхiкнула i заѓважыла:
   - Добра яшчэ, што хапiла розуму Уладзiмiру не прымаць юдаiзм. Зрэшты, я думаю, лепей было б сваё развiваць! Навошта нам чужыя веры?
   Дзяѓчына ѓзяла i запусцiла босай нагой гранату. I раскiдала фашыстаѓ.
   Зоя, страляючы, дадала:
   - Не, сапраѓды, зрабiць веру пацыфiсцкай! А бо можна i свой Iрый прыдумаць!
   I таксама босымi пальцамi ног як запусцiць прэзент смерцi, i разнясе пару тузiн фашыстаѓ.
   Тут i Аѓгусцiна таксама дзюбнула па гiтлераѓцам. I зноѓ босымi ножкамi паддала, выбуховыя пакеты.
   Раскiдала фашыстаѓ i пiскнула:
   - Старая казка на новы лад!
   I паказала мову!
   Святлана пасадзiла чаргу. Скасiла фрыцаѓ i пiскнула:
   - I вялiкiя перамены да будучынi!
   I голай пяткай запусцiла, ламаючы хрыбты фюрэрам.
   Наташка ѓзяла i зароѓ з адчайнай мiнай:
   - Я самая крутая дзеѓка! Усiх зараз каштарыс!
   I босыя пальцы ножак кiдаюць смерць i хаос.
   Зоя таксама лупанула. Збiла кучу фашыстаѓ.
   I раѓнула:
   - За гонар i Радзiму!
   Пасля чаго зноѓ яе босая ножка нешта ды запусцiць.
   Тут i Аѓгусцiна як возьме i дзюбне гарачанькiм. Сумне фашыстаѓ. Раскрышыць iх на часткi.
   Пасля чаго возьме i заспявае:
   - Слава Радзiме i Гонару!
   Святлана таксама прэзент смерцi запусцiць, i вякне:
   - I мы будзем разам!
   I голыя ножкi як запусцяць разбурэнне.
   Наташа таксама як возьме i цвiкоѓ ... Выкасiць фрыцаѓ.
   Потым возьме i чаргу дасць.
   Праспявала, скалячы сваю пашчу:
   - Я дзяѓчынка не простая! Шавялюра залатая!
   Наташка, вядома ж, дзяѓчына сабе ѓ галаве. Усё можа i на ѓсё гатова. Як страляе, проста залюбуешся. I косiць ворагаѓ, нiбы культыватар.
   I пiшчыць:
   - Каханне вядзе да смерцi!
   Зоя таксама страляе. Голай ножкай паддае гранату, i шыпiць:
   - Генiяльны акорд!
   I дадае:
   - Усiх фашыстаѓ у расход!
   Аѓгустына таксама страляе па супернiку. Вынiшчае фрыцаѓ. Выкошвае гiтлераѓцаѓ i пiшчыць:
   - Яшчэ крыху i мы стане ѓсiх мацней!
   I босыя ножкi прыгажунi зноѓ кiдаюць апорнае смерць.
   Святлана таксама палiць па гiтлераѓцам. I запускае гранату, пры дапамозе пальчыкаѓ босай нагi. I цвiркае:
   - Не ведалi мы бед, ды прыйшоѓ сусед!
   I таксама смяецца.
   Дзяѓчыны такiя цудоѓныя. А грудастыя. I так любяць калi iх тузаюць за сiськi.
   Вось гэта прыгажунi. Вось гэта вышэйшы пiлатаж кахання i паэзii! Ды славяцца цудоѓныя дзяѓчынкi! Ды няхай будзе з iмi вельмi нават добра!
   Наташка дзюбанула свiнцовай бруёй па фашыстах, i пiскнула:
   - Дакладней нас паверце няма!
   I голай ножкай зноѓ запусцiць смяротнае!
   А тут i Зоя як лупанет. Звалiць фашыстаѓ. I пiскне:
   - На нас управы не знайсцi!
   Аѓгусцiна, таксама як лупане, пры дапамозе босых пальцаѓ ножак, выб'е масу фрыцаѓ i пiскне:
   - I будучы век стане нашым!
   Пасля чаго яе зубкi блiснуць нiбы люстэрка!
   Святлана таксама ѓзяла i запусцiла босай нагой гранату. Збiла фашыстаѓ. I прапiлiкала з апломбам:
   - Вечная перамога! Сварог з намi!
   Наташка запусцiла босымi пальцамi нага асколак шкла. Перарэзала iм глоткi фрыцам i пiскнула:
   - I Iсус будзе з намi!
   Пасля чаго дадала:
   - Як Рускi Белы Бог!
   Зоя таксама паддала гранату i прагарлапанiла:
   - Слава Вялiкай Расii!
   I голенькай пятачкай падкiне выбух-пакет.
   Аѓгусцiна трасянула саском, падобным на трускаѓку. Усадзiла чаргу па фашыстах.
   Потым босай нагой кiнула ѓ фрыцаѓ смерць i вякнула:
   - Ды няхай у нас не будзе праблем!
   I паказала мову.
   Святлана таксама пасадзiла чаргу. Разарвала фашыстаѓ... I потым пушчаная босенькай ножкай граната ляцiць.
   Дзяѓчына-бландынка гарлапанiць:
   - Ды застанецца з намi сiла Рода!
   I ѓсе чатыры дзяѓчыны залямантавалi:
   - Слава Усемагутнаму, Усюдыiснаму, Усезнаѓчаму, Вечнаму, i Адвечнаму Роду!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 20
  Паведамленне аб уцёках дыктатара Лукашэнкi выклiкала вялiкае натхненне ѓ народзе. Але Алiса столькi зрасходавала тэлепатычнай i гiпнатычнай энергii, што яе зноѓ пацягнула на сон.
  Дзяѓчына з будучынi вырашыла паслабiцца, i зарадзiцца каб ваяваць з новымi сiламi. Ваяѓнiца касмiчнай эпохi пагрузiлася ѓ смажанiны абдымкi Марфея.
   Ужо ѓ палёце, Абаз падзялiѓся на некалькi частак i атакаваѓ з розных бакоѓ. Паранены Аляксей Цяцераѓ адчайна адбiваѓся, з яго гронкамi капаѓ пот, змяшаны з крывёй. А лятаючыя пачвары працягвалi насядаць. Алiса Селязнёва, тым часам, збiвала сваiмi маланкамi монстраѓ i яе босыя пальчыкi точаных ножак вывяргалi пульсары ѓсiх колераѓ вясёлкi. Дзецi вiшчалi, тыя, хто трапляѓ у страшныя зубы, тузалiся пакутлiва памiраючы. Каб аслабiць на сябе цiск, Лёшка пачаѓ адыходзiць, выпiсваючы ѓ паветры вiражы. Атакуючы чараѓнiк пасылаѓ хвалю за хваляй, але нiяк не мог патрапiць у рухомую мiшэнь. Тады чарадзей дастаѓ з кiшэнi сетку i паспрабаваѓ накiнуць яе на хлопца. Першая спроба не ѓдалася.
   Хлапчук-чарадзей лёгка вывернуѓся, а вось другi кiдок быѓ больш дзейсным. Мяркуючы па ѓсiм, сетка была саманаводнай. Яна накрыла Лёшку, спавiѓшы яго як немаѓля. Абаз выскалiѓся ва ѓхмылцы:
   - Трапiць, шчанюк! Цяпер з цябе будзе барановае сядло.
   Пруты сцiснулi хлопчыка-чараѓнiка, ды так моцна, што рэбры затрашчалi. Юны чараѓнiк затросся. Стары вядзьмак зноѓ выкiнуѓ моцнае полымя, з якога ѓтварылася вялiкая дзiда.
  Пачуѓся дзiкi рык:
   -Цяпер я пасаджу цябе на ражон.
   Аляксей Цяцераѓ зразумеѓ, што гэта не жарты, i неѓзабаве яму давядзецца даведацца, якое гэта кавалку мяса на круку ѓ мяснiка. У душы змагалiся гонар i жаданне жыць. Перамагло жыццё. Яшчэ раз у дзiкай роспачы тузануѓшыся, ён пракрычаѓ:
   -Алiса, выратуй мяне!
   Дзяѓчына тым часам працягвала знiшчаць спараджэння д'ябла. Вось iх ужо засталося няшмат, усяго два. Пачуѓшы крык свайго напарнiка, яна выпусцiла два сонечныя зайчыкi. Яны ѓдарылi ѓ спiну жудасным стварэнням, рассыпаѓшы монстраѓ у пыл, затым разгарнулася. Чарадзей кiнуѓ дзiду, i Алiса ледзь паспела парыраваць, адхiлiѓшы вастрыё ад мэты. Яно накiравалася ѓнiз, праляцеѓшы, глыбока ѓпiѓся ѓ зямлю.
   Цяпер дзяѓчына апынулася тварам у твар з ведзьмаком.
   -Вось як ты паводзiш сябе, стары хрыч.
   Абаз напяѓся, ён не кахаѓ, калi яго звалi старым. Выпусцiѓшы зарад, ён i некалькi яго выяѓ, рынулiся на Алiсу. Дзяѓчынка падняла пярсцёнак. У iм свяцiлася такая моц, што нават пякло руку.
   -Амбра кадабра! - вымавiла Алiса Селязнёва загавор.
   Густы светлавы паток абрынуѓся на злога чараѓнiка. Удар неверагоднай сiлы прасвяцiѓ яго наскрозь. Былi бачныя нават чорныя рэбры. Вядзьмак паспрабаваѓ паставiць абарону, але ѓся яго энергiя скончылася. Алiса Селязнёва ѓвайшла ѓ раж. Убачыѓшы плавае меч хлапчукi-чарадзея, яна падхапiла яго i кiнулася з iм на ведзьмака. Фехтаваць Алiса не ѓмела, але Абаз настолькi аслабеѓ, што з цяжкасцю варочаѓ мячом.
  Хуткая i спрытная дзяѓчынка прайграла падгледжаную ѓ Хлапчукi-чарадзея постаць i адсекла пэндзаль. Абаз пахiснуѓся i паспрабаваѓ сысцi, але яго хуткасць была як у чарапахi, ён з цяжкасцю рухаѓся. Алiса нагнала яго i прыставiла меч да горла:
   -Здавайся вядзьмак цi табе прыйдзецца адказаць за ѓсё зло, што ты здзейснiѓ.
   Абаз прастагнаѓ:
   -Пашкадуй мяне адважная фея. Я болей не буду.
  Дзяѓчынка разрагаталася:
   -Ну, ты прама дзiця. А хто адкажа за трупы?-
   Алiса кiѓнула ѓ бок акрываѓленых дзiцячых цел.
  У адказ спалоханы пiск:
   -Да Я! Я ж не хацеѓ.
   Абаз пусцiѓ слiны, вiдавочна косячы пад вар'ята. Хлапчук-чарадзей скiнуѓ з сябе сетку, зорныя аскепкi абсыпалiся. Iзноѓ прашаптаѓшы загавор, ён начараваѓ меч i ѓзмахнуѓ iм:
   -Хопiць цырымоннiца з некрамантам. Лепш забi яго!
  Селязнёва ѓпэѓнена заявiла:
   -Няхай ён спачатку адменiць свае загаворы, а потым можа быць, мы захаваем яму жыццё.
   Абаз не выразна прамармытаѓ. Тады Алiса нацiснула клiнком на шыю. Выступiла ружовая раса.
  Вечна юная ваяѓнiца, зароѓ:
  -Не касi пад дурня, а то лiквiдуем, а потым самi знойдзем спосаб справiцца з варожай магiяй. Не атрымаецца, старшакурснiкi дапамогуць.
  Спалоханае булькатанне ѓ адказ:
   -Я ѓсё зраблю. Толькi захавайце мне жыццё.-
   Абаз малiтоѓна склаѓ рукi.
  Алiса строгiм тонам вымавiла:
   -Пачынай i будзь канкрэтны i кароткi. Памятай, тваё жыццё на валаску.
   Абаз выдатна памятаѓ. Ён шаптаѓ заклiнаннi, здымаючы наведзеныя чары цi псуту, а то i заклён пярэваратняѓ, нават дзецi, пашкоджаныя ваѓкалакамi былi, у асноѓным параненыя, а не забiтыя i iх удалося аднавiць. Тыя, хто загiнуѓ зусiм нядаѓна i душа яшчэ не паспела паляцець у iншы свет, уваскрэслi. Жыццё даражэйшае, i Абаз стараѓся ва ѓсю. Так як сiлы яго былi знясiленыя, то Алiса яму дапамагала. Вядзьмак казаѓ ёй, якiя загаворы трэба вымавiць, а яна карысталася сваёй магiяй. Калi ѓсё, што можна добрага зрабiць, было выканана, Алiса i Хлапчук-чарадзей задумалiся над лёсам палоннага.
   Забiваць яго перахацелася, а вось ад патэнцыйнай небяспекi ѓ яго твары трэба было пазбавiцца.
  Аляксей Цяцераѓ як больш дасведчаны вымавiѓ:
   -Я мяркую, што цябе трэба пазбавiць чараѓнiцтва. Ты занадта небяспечны.
   -I я так думаю. - Дадала Алiса. - Адным злым чарнакнiжнiкам будзе менш.
   Абаз прагугнявiѓ:
   -Не трэба! Як я буду жыць простым чалавекам?
  Селязнёва прабурчала ѓ адказ:
   -А так, моѓчкi. Як усе жывуць. Будзеш працаваць, але калi ты аддаеш перавагу смерцю, то...
  Спалохана чарнакнiжнiк пабулькаѓ:
   -Я згодны. З двух попелаѓ трэба выбiраць меншае.
   Хлапчук-чараѓнiк разгубiѓся, загавор, якое пазбаѓляе iншага чараѓнiцтва, было складаным, яго наогул вывучаюць толькi на апошнiм сёмым курсе. А ён просты трэцякурснiк таемна падслухаѓ загавор i хацеѓ прымянiць на крыѓдзiцелi. Праѓда, потым яны памiрылiся. Дзiѓна, але ён адчуваѓ пэѓную дрыготку ѓ каленях. А што, калi не спрацуе? Вось ганьба будзе звыш даху.
   Алiса нахмурылася:
   -Калi не ѓпэѓнены ѓ сваiх сiлах, перакажы яго мне, а ѓжо я тое здолею!
   У Хлапчуку-магу загаварыѓ гонар:
   -Не, я сам! I ѓ мяне хопiць сiлы, але спачатку абезрухом яго.
   Алiса паслала дадатковы зарад. Абаза перасмыкнула, ён выцягнуѓ язык.
  Лёшка пiскнуѓ:
   -А цяпер прыступаем.
   Хлапчук-чарадзей прачытаѓ доѓгую мантру, потым паслаѓ злучаны iмпульс ад медальёна i пярсцёнка. Вядзьмак задымiѓся i абмяк, страцiѓшы прытомнасць.
   -Гэта ѓсё? - Здзiѓлена прапiшчалi Алiса.
  Лёшка прабуркаваѓ:
   -У прынцыпе ѓсё!
   Хлопчык-чараѓнiк пляснуѓ у далонi.
   -Гатова!
   Абаз заiскрыѓся i стаѓ празрыстым. Яго тлустае твар трэслася, погляд зашклянеѓ. Алiса свiснула:
   -Падобна, што ты яго замарозiѓ.
  Лёшка няѓпэѓнена сказаѓ:
   -Адтае.
   Вядзьмак так i застаѓся стаяць з высунутым языком i каменным позiркам. Хлапчук-чараѓнiк пастукаѓ па застылай руцэ, яна, аддавалася крыштальным звонам.
  Лёшка ѓпэѓнена заявiѓ:
   -Як бы тое не было, ён зараз не будзе шкодзiць. А цяпер куды, можа, назад у школу?
  Алiса прапiшчала ѓ адказ:
   -Спачатку разбярэмся з нашымi прыхiльнiкамi.
   Шматлiкiя хлопцы абступiлi iх як медыя-зорак i наперабой патрабавалi аѓтографы.
   Хлапчук-чарадзей дастаѓ магiчную ручку i пачаѓ распiсвацца. Ён рабiѓ гэта з задавальненнем, адчуваючы сябе супермэнам. Алiса была больш сцiплай, але ѓсё ж таксама вырашыла распiсацца. Ёй гэта ѓдалося з усёй уласцiвай ёй грацыяй. Якiя хупавыя атрымалiся закавыкi.
  Лёшка быѓ вясёлы i таварыскi, калi яго вельмi ветлiва папрасiлi расказаць пра мiнулыя подзвiгi, ён пачаѓ бессаромна ва ѓпэѓненым тонам прыцiскаць:
   -Я лётаѓ на планету Оххела, дзе жывуць велiчэзныя драконы. Нядобрыя стварэннi, якiя здзяйсняюць набегi на iншыя мiры, якiя пажыраюць дзяцей. Яны мелi сваю ѓласную iмперыю з лазернымi гарматамi i плазмамётамi. Калi я прыляцеѓ, супраць мяне было цэлае войска. Тады я прапанаваѓ дуэль мясцоваму цару. Ён пагадзiѓся i прыхапiѓ з сабой гiперплазменную ѓстаноѓку. У мяне ж быѓ толькi медальён i пярсцёнак. Але я не спалохаѓся варвара. Спачатку ѓсталяваѓ магутную магiчную абарону, затым адбiѓ яго агнiстыя залпы i сам перайшоѓ у наступ. Выкiдваючы салюты з магiчнай энергii, я перабiѓ яму крылы, потым схапiѓ меч i адсек усе сем галоѓ. Пасля чаго пачалося. Тысячы кашмарных стварэнняѓ накiравалiся на мяне, яны нiбы горная лавiна знiшчалi ѓсё на сваiм шляху. Тады я ѓжыѓ новы заклён - ляза ледзянога ветра. Лава застыла, стала далiкатнай як фарфор. Тады я ѓдарыѓ промнем па ёй i разбiѓ на дробныя аскепкi. Драконава войска было зрынута, а я ачысцiѓ ад захопнiкаѓ цэлую планету.
   -Вы павiнна быць вельмi багатыя?-
   Спытаѓ адзiн з хлапчукоѓ.
  Лёшка набычыѓся:
   -Так, мабыць, не бедны.
  Хлопчык шлёпаючы босымi ножкамi, прачырыкаѓ, шырока развядучы рукi i вылупiѓшы блакiтныя вочкi:
   -Не, вы не проста не бедныя, а жахлiва разбагацелi, бо ѓ вас павiнны быць скарбы драконаѓ. Нават у аднаго звера, якi доѓга жыве, гэты цэлы стан, а ѓжо ѓ тысяч...
   Тут Хлапчук-чарадзей, вядома ж зразумеѓ, што захлусiѓся, але спынiцца не мог:
   -Я ѓсё раздаѓ людзям, бо на вялiкiм мностве планет у сусвеце столькi галечы. Многiя дзецi галадаюць, а вы я бачу цалкам сытыя i задаволеныя.
   -У мяне, напрыклад, абутку няма.-
   З прыкрасцю вымавiла басаногая дзяѓчынка.
   -А ѓ такую спякоту, навошта вам абутак. Басанож хадзiць значна зручней. А калi на пару дзён выпадзе снег, то для вас што-небудзь знойдзецца.-
   Хiхiкнуѓ Хлопчык-чарадзей. Больш сталыя людзi закiвалi. Басаногi хлапчук нават дэманстратыѓна наступiѓ на крапiву, дэманструючы, што яму не балюча.
  Iншыя хлопцы запiшчалi:
   -Дзякуй, што ты выбавiѓ нас ад ведзьмака. Абклаѓ iрад данiнай, горш не куды.
  Лёшка ѓпэѓнена заявiѓ:
   -Вось даѓно б так. А то вас ратуй, дык яны яшчэ i грошай патрабуюць.
   Сардэчна пацiснуѓшы рукi, Хлапчук-чарадзей i Алiса, таксама вельмi юныя з выгляду падлеткi, ветлiва раскланялiся. Хлопцы пацерлi медальён i пакiнулi вёску. Але, вiдаць, занадта шмат было выдаткавана магiчнай энергii i яны зноѓ не даляцелi да школы. Медальён брыдка зашыпеѓ - аварыя, не вiдаць вам дома!
  Замест гэтага яны прызямлiлiся туды, дзе адбывалася нешта, што нагадвала вялiкi збор. Цэлае войска маршыравала, чаканячы крок. Тысячы салдат на аленях i ласях з завостранымi рагамi, воiны, закутыя ѓ цяжкiя рыцарскiя латы, пешы строй магутных байцоѓ у лёгкiх даспехах i кальчугах з доѓгiмi дзiдамi, усе яны сталi ѓ фалангу. Праѓда, у часткi воiнаѓ за плячыма мушкеты са штыкамi. Гэта значыць, агнястрэльная зброя на гэтай планеце ѓжо ёсць.
   -Дзiкуны.- З пагардай прамовiѓ Хлапчук-чарадзей. - Тут пражывае вельмi шмат перасяленцаѓ, але нiхто не здолеѓ прайграць дастаткова магутную зброю. Нават простых аѓтаматаѓ няма, не тое што лазерных. А гэтыя дзiды, фаланга, пасля таго як вынайшлi агнястрэльную зброю, сталi каменным стагоддзем.
   Алiса запярэчыла:
   -Тут прагрэс пайшоѓ магiчным шляхам. Замест тэхнiкi чараѓнiцтва. Так што галоѓная сiла, гэта не гарматы, а баявыя чараѓнiкi.
  Лёшка цалкам упэѓнена заявiѓ:
   -Нават магii патрэбен лазер. Вось таго самага вядзьмарка можна было б зрэзаць адным стрэлам. А так прыйшлося павазiцца. Калi б не твой магутны пярсцёнак, дык дасталася б мне.
  Алiса лагiчна заявiла:
   -Гэта лiшнi раз кажа аб тым, што трэба ѓдасканальвацца ѓ вядзьмарскiм мастацтве. Хадзiць у школу не прапускаць урокi. Набiраць форму, у рэшце рэшт.
   Хлапчук-чарадзей усмiхнуѓся:
   -Мы гэтым займаемся кожны дзень. О! Вось паглядзi, гарматы нейкiя не звычайныя.
   Сапраѓды, па дарозе прайшлi гiганцкiя сараканожкi. Яны цягнулi за сабой вялiзныя шматствольныя гарматы. Некаторыя мелi тры рулi, iншыя сем, а асобныя экзэмпляры паѓсотнi, праѓда не вельмi вялiкiх ствалоѓ. Такiя прылады цягнулi на адмысловых шырокiх колах, каб спружынiць i змякчаць ход. Дзьмулы былi доѓгiя чорныя i глядзелiся жахлiва.
   Алiса была, злёгку, ашаломленая iх выглядам:
   -Ён глядзяцца нiбы прылада суднага дня. Якая ѓ iх утоена моц!
  Аляксей упэѓнена адказаѓ:
   -Ой, Алiса, не смяшы мяне, прымiтыѓнае зброю. Я бачыѓ шмат бiтваѓ, а таксама дакументальных фiльмаѓ пра вайну i тамака было такое... Тысячы зоркалётаѓ i мiльёны ракет збiвалiся ѓ космасе. Цэлыя зорныя сiстэмы выгаралi, нiбы па iх мiнуѓ тайфун анiгiляцыi. Гiсторыя нашай цывiлiзацыi - суцэльныя касмiчныя канфлiкты, у адным нават я ѓдзельнiчаѓ. Праѓда, як след, паваяваць не прыйшлося, супернiк аказаѓся слабым тэхнiчна i быѓ хутка разбiты. Пра што гэта гаворыць? Што трэба найперш нарошчваць навукова-тэхнiчны патэнцыял. Як казаѓ Вялiкi Iркi: - Тэхнiка, у перыяд вайны вырашае ѓсё!
  Госця з будучынi на гэта запярэчыла:
   -А як казаѓ адзiн наш правадыр Сталiн: - тэхнiка без духу мёртвая! Мы павiнны быць iдэалiстычнай iмперыяй i верыць у духоѓны пачатак, яго панаванне над матэрыяй.
  Лёшка лагiчна заѓважыѓ:
  -Алiса, я размаѓляѓ з настаѓнiкам з планеты Зямля. Ён казаѓ, што Сталiн крывавы i жорсткi тыран. А ты яго цытуеш.
  Алiса ѓ адказ, зноѓ злосна тупнула, сваёй босай, хупавай ножкай, i прабурчала:
   -Не ведаю, кiм ён быѓ у мiнулым жыццi, можа быць дысiдэнтам, але Сталiн вялiкi кiраѓнiк. Ён зрабiѓ нашу Радзiму наймацнейшай краiнай на Зямлi, мы выйгралi вайну, нас шанаваѓ i паважаѓ увесь мiр. А што да жорсткасцi, то вялiкi кiраѓнiк i павiнен быць жорсткi. Iнакш не будзе парадку, i табе сядуць на галаву гiдкiя стварэннi.
  Лёшка спакойна вымавiѓ:
   -Жорсткасць павiнна быць разумнай. А ѓ цэлым, я з табой згодзен - моцная ѓлада - цвёрдая ѓлада. Але ж у нас была дэмакратыя, i народ меѓ выбарчае права.
  Селязнёва стала ѓпарцiцца:
   -У нас таксама была дэмакратыя i народная выбарная ѓлада. Парады самы дэмакратычны iнстытут у свеце.
  Лёшка iранiчна ѓсмiхнуѓся:
   -Тады я згодны, у вас не дрэнная iмперыя. Хаця лiшак дэмакратыi, горш за яго недахоп!
   Тым часам войска стала выстройвацца ѓ кружочкi. Наперадзе замаячылi сцены крэпасцi. Хлапчук-чарадзей адцягнуѓ увагу ад дыскусii:
   -Ого, Алiса. Падобна, зараз будзе штурм.
  Селязнёва прачырыкала, скалячы зубкi:
   -Вось толькi, што яны будуць браць на прыступ? Як ты думаеш, чыя гэта крэпасць?
  Лёшка трасянуѓ кулакамi:
   -Разбярэмся!
   Крэпасць, якая стаiць на шляху, была цёмна-вiшнёвага колеру. Куцыя вежы з тоѓстымi зубцамi цьмяна адсвечвалiся ѓ промнях чатырох сонцаѓ. Даволi вялiкая цытадэль з глыбокiм ровам, напоѓненым барвовай плёскальнай лавай. Яна здавалася жывой, ад яе цягнулiся доѓгiя шчупальцы. Калi самы дзёрзкi з вершнiкаѓ падскочыѓ да яе, яго схапiла распаленай лапай. Лось вiскнуѓ i ляскаѓ нагамi, а сядок выпарыѓся ѓ агнi. У адказ войска пачало перабудоѓвацца. Па пярэднiх шэрагах прайшлi агнiстыя палосы, гэта абаронцы пачалi страляць.
  Лёшка насцярожыѓся i мiмаволi ѓцiснуѓ галаву ѓ свае моцныя, але не занадта шырокiя хлапечыя плечы i прабуркаваѓ:
   -Падобна на трасiруючыя кулi. Можа ѓ абаронцаѓ ёсць кулямёты?
   Алiса працягнула руку:
   -Гэта наѓрад цi, тады была б супярэчнасць памiж тэхнiкай i агульным узроѓнем прагрэсу. Iншая справа, што звычайныя стрэльбы маглi ѓзмацнiць магiяй.
  Лёшка ахвотна згадзiѓся:
  -Вось гэта значна больш зразумела.
   Войскi, якiя маршыруюць пад сцягам каракацiцы, разгарнулiся назад, адводзячы салдат. Галоѓны генерал, ён быѓ у чорных латах, не разгубiѓся. Яго выгляд наадварот стаѓ напышлiвым i ганарлiвым. Надзьмуѓшыся, нiбы жаба, ён скамандаваѓ:
   -Разгарнуць артылерыю.
   Гарматы прыйшлi ѓ рух, iх размясцiлi такiм чынам, што яны былi недасягальныя для стрэлаѓ з крэпасцi i, у той жа час маглi паражаць напавал. Пад коламi ламалiся невялiкiя дрэѓцы, ад аддачы сталёвыя тушы падавалiся назад. Нават на адлегласцi было страшна, ад iхняга грукату закладвала вушы.
  Лёшка спалохана прароѓ:
   -Ого, Алiса! Падобна, што гэта "глушылка".
  Селязнёва спалохана праскулiла:
   -Не, гэта гром. Вунь i градзiны.
   Цяжкiя ядры з грукатам урэзалiся ѓ вежы i сцены. Чулiся разрывы, узнiмалася ѓ неба зямля, аскепкi камянёѓ i цэглы. Вага асобных ядраѓ дасягала трох пудоѓ, i яны прабiвалi вялiкiя праломы.
   Генерал пыжыѓся i нешта гарлапанiѓ, з-за грукату яго не было чуваць. У адказ загаварылi прыгонныя гарматы, яны былi невялiкiя i бiлi на меншую дыстанцыю. Праѓда, часам яны даставалi аблогавую артылерыю, прычыняючы ёй пашкоджаннi.
   Камандзiр зноѓ загадаѓ i ѓ ход пайшлi бомбы. Яны з выццём ляцелi па паветры, а потым узрывалiся, раскiдваючы аскепкi. Алiса Селязнёва ѓважлiва глядзела на сцяну. Адна з бомб упала побач з сiвавусым салдатам у той момант, калi той набiваѓ трубку. Спакойна падпалiѓшы тытунь, ён сунуѓ яе ѓ рот. А калi побач упала яшчэ адна бомба, проста плюнуѓ.
  Дзяѓчынка хiхiкнула, прачырыкаѓшы:
   -Не эфектыѓна, затое эфектна.
  Лёшка рыкнуѓ з лютасцю:
  - Курыць шкодна, i гэта зусiм неэстэтычна!
   -Гэта значыць не эстэтычна, затое практычна.-
   Засмяялася Алiса i зноѓ каторы раз яе босая, вельмi прыгожая, загарэлая ножка тупнула.
   Абстрэл узмацнiѓся, адна з гармат страляючай крэпасцi была збiта, яна паляцела ѓ роѓ, плюхнуѓшыся ѓ чырвоную жыжку. Месца падзення зашыпела. Генерал даволi пацёр рукi. Артпадрыхтоѓка была даведзена да свайго максiмуму.
   I тым не менш заставалiся рэзервы. У прыватнасцi, нейкi чалавек у жоѓтым халаце падыходзiѓ да гармат i прамаѓляѓ загаворы, пасля чаго яны бiлi значна часцей i iх снарады набывалi разбуральную сiлу. Вось вежа, якая стаiць на тарцы памiж сценамi, раскалолася, затым яе рэшткi абвалiлiся. Сцены таксама пакрылiся спачатку буйнымi расколiнамi, потым у iх узнiклi вялiкiя праломы. Усё гэта суправаджалася прывiтальнымi крыкамi i радасным улюлюканнем. Урэшце агонь перанеслi i на сам роѓ. Бомбы i ядры яшчэ больш разагрэлi вогненную вадкасць, прымусiѓшы яе бiцца фантанам. Пасля чаго стральба яшчэ больш узмацнiлася, абвалiлася iншая вежа, а затым канчаткова абвалiлася сцяна. Стральба ѓ адказ прыкметна аслабла.
   Разбурэннi станавiлiся ѓсё значней, сiлы абаронцаѓ раставалi.
   Генерал - яго клiкалi Джакопо, скамандаваѓ:
   -Наперад! На штурм, на злом!
   Некалькi дзясяткаѓ тысяч салдат прыйшлi ѓ рух, лiнулi шэра-жоѓтай масай. Тыя, што беглi наперадзе, неслi з сабой туга звязаныя фашыны. Яны старалiся схавацца за iмi ад рэдкага ружэйнага агню. Вось жывая натапыраная штыкамi рака, дасягнула падлогi засыпанага, ускудлачанага ядрамi рова, кiдаючы змочаныя ѓ вадзе звязкi, засыпала лаву. Хутка пераадолеѓшы перашкоду, салдаты iрванулi ѓ скрышаны кавалкамi жалеза калiдор. Раптам iх радасныя воклiчы перапынiѓ здушаны крык, ужо разбураная ѓ пацяруху сцяна, зноѓ устала ѓ iх на шляху. Атака захлынулася, шматлiкiх салдат прыцiснула. А з узрослай на iх шляху перашкоды палiлася запаленая смала i падабенства напалму.
   -Вось тыя раз! - здзiвiѓся Хлапчук-чарадзей. - Нават метал гарыць, нiбы прамакатка.
   -Магiя! - Глыбокi ѓздыхнуѓшы, прабурчала Алiса Селязнёва. - Прычым вялiкай сiлы.
   Воiны раѓлi i гарэлi, лава ѓ рове ѓспыхнула з новай сiлай. Не вытрымаѓшы такога здзеку, яны падалiся назад. Гэта было нават не адступленне, а павальныя ѓцёкi. Армiя, гнаная нiбы статак бараноѓ, кiдала зброю.
   Джакапо кiнуѓся на сустрэчу якая адыходзiць ардзе. Гучным голасам ён загадаѓ спынiцца i перабудаваць рады. Адборныя вершнiкi кiнулiся яму на дапамогу, з вялiкай цяжкасцю яны спынiѓшы пяхоту. На хаду войскi перабудавалiся клiнам, а гарматны агонь дасягнуѓ сваёй мяжы. Аднак ён быѓ бескарысны, ядры пападалi ѓ сцены, прабiваючы дзюры, але яны тут жа аднаѓлялiся. Многiя гарматы ѓжо раскалолiся, адна з самых буйных трэснула, iншую i зусiм разарвала. Пакалечаных воiнаѓ адцягвалi ѓ медыцынскiя палаткi. Так-сяк аднавiѓшы свае шэрагi, войскi каралеѓства Лiхе, прыналежнасць войска хлопцы вызначылi па гербе на сцягу, адышлi на бяспечную дыстанцыю. Неѓзабаве агонь змоѓк, пераканаѓшыся ѓ бескарыснасцi абстрэлу, кананiры далечы прыладам адпачынак. Далейшае супрацьстаянне абяцала зацягнуцца, i Алiса Селязнёва прапанавала прыбрацца назад у школу.
  Дзяѓчынка прачырыкала:
   -Нам пара ѓжо ѓкладвацца спаць. Хутка праверка i нас хопяцца.
  Лёшка са сярдзiтым тонам заявiѓ:
   -I ты хочаш, што б мы прапусцiлi гэтак займальнае вiдовiшча?
  Алiса з натхненнем заѓважыла:
   -А што тут такога цiкавага? Войскi стануць у правiльную аблогу, i яна працягнецца не адзiн месяц. Ты ж бачыш, што крэпасць абаронена магiяй i практычна непрыступная.
  Юны чарадзей лагiчна заѓважыѓ:
   -Ды бачу. Але вайна, гэта з'ява дынамiчнае i нiхто не дазволiць цэламу войску стаяць доѓгiя месяцы. Хутчэй за ѓсё, яны цi здымуць аблогу цi распачнуць нейкую хiтрасць. Павiнен жа знайсцiся ѓ iх козыр у рукаве.
   Алiса Селязнёва з сумненнем паглядзела на "сонцы", чатыры свяцiлы ѓжо пачалi злёгку цьмянець. Замест ночы на гэтай планеце толькi лёгкi прыцемак, але i гэтага цалкам дастаткова для кароткага асвяжальнага сну.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 21.
  Юная вучанiца чараѓнiкоѓ, пакруцiѓшы галавой са сваiмi яркiмi прычоскамi, суцэль лагiчна, заѓважыла:
   -А калi ѓ iх не апынецца козыра? То тады мы застанемся ѓ дурнях. Акрамя таго, вярхоѓная жрыца дашле рэвiзораѓ. А iм падасца вельмi падазроным, што мы так доѓга затрымалiся.
  Лёшка прароѓ ва ѓсю глотку:
   -У нас выхадны дзень i гэта наша права!
   Хлапчук-чарадзей быѓ упарты. З iншага боку, i ён разумеѓ, што яны затрымалiся ѓ гасцях.
  Лёшка прачырыкаѓ:
   -Добра, давай дамовiмся так. Калi пройдзе паѓгадзiны, i нiчога не зменiцца, то мы рванём назад. А калi будуць навiны, то прагледзiм iх да канца.
  Алiса дасцiпна заѓважыла:
   -Гледзячы, што ты маеш на ѓвазе пад канцом i навiнамi. Мы сёння ѓжо дастаткова рызыкавалi жыццём, i я асабiста вырашыла нi ѓ што не ѓмешвацца.
  Лёшка прабурчаѓ:
   -Ах, ты вырашыла. Гэта эгаiзм.-
   Хлапчук-чарадзей скрывiѓся.-
   -Але я табе дарую. Слухай Алiса. А вось калi б ты была палкаводцам, што б зрабiла на месцы абложнiкаѓ?
  Селязнёѓ падняла ножку, i пачухала босымi, хупавымi пальчыкамi нiжнiх канечнасцяѓ за вухам, пасля чаго прамармытала, прычым не занадта ѓпэѓнена:
   -Хто я? Трэба падумаць. Атака па сушы захлынулася. Лагiчнае прымяненне авiяцыi, але дзе яе ѓзяць, не той тэхнiчны ѓзровень. Акрамя таго, маё меркаванне, што калi б у мяне i былi самалёты, то iх трэба было пускаць у ход адразу. Раптоѓны авiяѓдар мог бы вырашыць справу.
  Лёшка рэальна ѓсумнiѓся:
   -А калi ѓ iх ёсць загаворы супраць авiяцыi? Напрыклад: "Паветраная блакада".
  Дзяѓчынка з сумнай усмешкай заѓважыла:
   -Тады гэта кепска. Але застаецца яшчэ шлях пад зямлёй. А цi наогул так ужо важная гэтая крэпасць, цi не лепш яе абысцi.
  Юны чараѓнiк заѓважыѓ:
   -Абходны манеѓр тыповы для ѓдарнай стратэгii прымiтыѓных i не вельмi прымiтыѓных стагоддзяѓ. Што ж, мацуйся.
   Алiса Селязнёва ѓсмiхнулася. Неба стала светла-лалавым, па iм прайшлiся зялёныя хмаркi. Прыгледзеѓшыся, больш уважлiва, яна падскочыла i засмяялася:
   -Вунь глядзi, i дракончыкi прыляцелi. Якiя яны прыгожыя.
   Хлапчук-чарадзей паглядзеѓ уверх:
   -Бачу, яны сапраѓды вельмi прыгожыя, рознакаляровыя нiбы матылi. А галоѓнае iх шмат. Вось зараз крэпасць "падшэрсцяць".
   Цмокi i сапраѓды былi велiчныя, вырабляючы ѓражанне памерамi i вытанчанасцю лiнiй. Яны мелi ад адной да трох галоѓ, i толькi адзiн з iх, вiдаць, самы галоѓны, налiчваѓ цэлых сем. Гэта была вялiкая армада, у палёце, яны выстраiлiся ѓ правiльныя фiгуры, стройныя лiнii, i вычварныя завiтушкi, i з ходу атакавалi крэпасць з паветра. З пашчаѓ вывяргалiся вогненныя мовы i клубы дыму, гэта нагадвала рой метэарытаѓ. Удар стратэгiчнай авiяцыi быѓ страшны. Вежы i сцены зраѓняла з зямлёй, а прыгонную артылерыю проста расплавiла ѓ чырвоныя раѓчукi з вадкага металу. I ѓсё ж цытадэль не адразу здалася, яе збудаваннi тут жа аднаѓлялiся, здавалася, што валы не зыблемы.
  Тым не менш, удары iшлi за ѓдарамi, грунт планеты кiпеѓ i гарэѓ, нiбы палiты бензiнам. I калi сцены яшчэ i маглi аднавiцца, то ѓваскрэсiць абаронцаѓ, магiя была мабыць не ѓ сiлах. Крэпасць паступова пусцела, воiны гiнулi, а мiрнага насельнiцтва ѓ ёй практычна не было. Вось драконы прызямлiлiся, далi крыламi сiгнал. Армiя прыйшла ѓ рух, накiраваѓшыся на чарговы штурм. Монстры так старанна махалi крыламi, што лава ѓ рове хутка патухла.
   Салдаты, закiдаѓшы роѓ вязанкамi, зноѓ прайшлi па iм, для iх цяпер не iснавала перашкод. Войскi iмклiва запаѓнялi крэпасць, пачалося павальнае марадзёрства.
   Здавалася, што ѓжо ѓсё скончана. Алiса Селязнёва тузанула за руку Хлапчука-чарадзея i прабуркавала:
   -Нядрэннае было вiдовiшча, а зараз па хатах. Цi ты хочаш, каб у нас таксама былi непрыемнасцi?
  Лёшка з усмешкай заѓважыѓ:
   -Ды я ѓжо таксама насыцiѓся. Вiдавочны перабор. Хоць паглядзi больш уважлiва, што гэтыя салдаты робяць?
   Некалькi салдат валаклi за валасы маладую i вельмi прыгожую дзяѓчыну ѓ раскошнай сукенцы. Яны гэтак адкрыта мацалi i задзiралi ёй спаднiцу, што не заставалася нi якiх сумневаѓ у iх брудных намерах. Вось яны сталi зрываць з яе адзенне, агалiѓшы высокiя грудзi. Гэтага, прыроджаны джэнтльмен Аляксей Цяцераѓ, вытрымаць не мог i нiбы камета пранёсся, дзiкiм каршуном абрынуѓшыся на гвалтаѓнiкоѓ. Яго меч мiльгануѓ нiбы маланка, засекшы пецярых разгубленых ваяк. Потым ён падхапiѓ дзяѓчыну на рукi. Алiса Селязнёва не адразу зрэагавала, а, прыйшоѓшы ѓ сябе запусцiла ѓ салдат пульсарам.
  Пякучы ѓдар раскiдаѓ iх у бакi. Рэдкiя стрэлы не маглi прычынiць шкоды, а драконы нiбы ѓпалi ѓ спячку i, зрасходаваѓшы агонь, зiхацелi лагоднасцю. Хлапчук-чарадзей, не гледзячы на лiшнюю вагу, лёгка паднiмаѓся, аголеная дзяѓчына моцна прытулiлася да яго, яе залацiстыя валасы казыталi твар, а вусны нязграбна цмокнулi ѓ ружовую, безвалосы шчаку:
   -Ты, мой рыцар.
  Лёшка пiскнуѓ у адказ:
   -Так! Я патомны салдат.
   Хлапчук-чарадзей ганарлiва выпрастаѓся. Яго погляд i шчокi гарэлi, ён вiдавочна збянтэжыѓся. Будучы фiзiчна яшчэ зусiм юным, ён меѓ розум дарослага чалавека i, тым не менш, адчуваѓ сябе нявiннiкам. Яго пасiя зрэшты, нагадвала нявiннага ягня. Гледзячы ѓ яе глыбокiя смарагдавыя вочы, цяжка было ѓтрымацца ад мiрскiх спакус. Алiса Селязнёва адразу адчула рэѓнасць:
   -Не забывай, што ѓ нас занадта мала часу. Трэба даставiць яе ѓ бяспечнае месца i вяртацца, ведаеш куды.
  Лёшка ѓ адказ, агрэсiѓна заявiѓ:
   -Я то разумею. Але не ветлiва кiнуць яе вось так адну, не распытаѓшы толкам.
  Аголеная, цудоѓная дзяѓчына, вельмi прыгожым, серабрыстым галаском прабуркавала:
   -Я прынцэса Навара з краiны Буцэфал, яна знаходзiцца ѓ трохстах мiлях адсюль. Я прыехала сюды пагасцяваць, як на крэпасць напалi прадстаѓнiкi каралеѓства Лiху. Не выключана, што мой бацька аб'явiць iм вайну i сатрэ ворагаѓ у таполевы пыл!
   Хлапчук-чарадзей зло ѓсклiкнуѓ:
   -Даѓно пара. А каму належала крэпасць?
  Прыгожая дзяѓчынка ахвотна адказала:
   -Каралеѓству Цветандо, якiм кiруе кароль Цветанд, вы яго ведаеце?
   Аляксей Цяцераѓ усмiхнуѓся:
   -Так, гэта наш кароль. Мы яго ѓжо добра ведаем.
  Прыгожая дзяѓчынка скалячы зубкi, адказала:
   -А вы чараѓнiкi са школы Доллароса? Яшчэ мабыць вучнi?
  Алiса лiслiва спытала:
   -Так! А ты кiм была ѓ мiнулым жыццi? Можа быць шпiком?
  Прынцэса са смяшком адказала, яе голенькiмi, хупавыя ножкi трэслiся ад хвалявання:
   -Не! Я была балярынай, а потым, зусiм выпадкова, была абрана дэпутатам парламента. Вось на гэтай пасадзе мяне i забiлi.
  Селязнёва злосна заѓважыла:
   -Зразумела, дэпутатаѓ часта забiваюць.
   Алiса прыгадала гiсторыю сваёй краiны. Ёй стала сорамна, што яна хлусiла пра тысячу галактык. Хоць не хлусiла, чалавецтва нават не адну тысячу, а ѓжо мiльёны галактык асвоiла i працягвае асвойваць.
   - Мне здаецца, у цывiлiзаваных краiнах забойстваѓ быць не павiнна. - Прабурчэѓ хлапчук-чарадзей.
  Юная прынцэса з уздыхам адказала:
   -А мы былi не вельмi цывiлiзаваныя. Напрыклад, кароль, ён у мiнулым жыццi належаѓ да больш высокаразвiтага свету, але, тым не менш, адмовiѓся ад навукова-тэхнiчнага прагрэсу, за выключэннем толькi вадаправода i электрастанцыi. Вядома, i магiя можа ѓсё асвятлiць, але так надзейней.
   -Гэта ясней яснага! - Алiса ѓсё яшчэ не давярала чароѓным штучкам. Хлапчук-чарадзей нахмурыѓ лоб:
   -Да твайго дома трыста мiль, гэта шмат. Лепш за ѓсё скарыстацца загаворам перамяшчэння.
  Дзяѓчынка рыкнула:
   -Так карыстайся хутчэй.-
   Алiса ѓ нецярпеннi тупнула босай нагой, ад чаго нечакана вылецеѓ фантанчык смарагдавых пырсак.
  Лёшка разгублена прамармытаѓ:
   -Але я нi разу там не быѓ, магу памылiцца.
   Дзяѓчына з будучынi працягнула руку:
   -Дай мне свой медальён. Не бойся, у мяне быѓ падобны, я даѓно навучылася iм карыстацца.
   Хлапчук-чарадзей мiмаволi паглядзеѓ на аголеную грудзi прынцэсы, яго дзiцячая мордачка стала чырвонай ад збянтэжанасцi, хоць вядома ж Аляксею Цецеруку гадоѓ ужо вельмi нават нямала. Няѓжо што цела вельмi юнае i пры гэтым прыгожае.
   Затым вечны хлапчук збянтэжана прамармытаѓ:
   -Вы цудоѓныя, але калi ѓ такiм выглядзе прыбудзеце ѓ палац, нас не правiльна зразумеюць.
  Алiса пацвердзiла асцярогi, на абрабаванай прынцэсе зараз былi толькi крыштальныя туфлiкi, нават дзiѓна, што салдаты не паспелi садраць падобную каштоѓнасць. Хоць можа быць таму, што дзяѓчынка была толькi што босы, i туфлiкi набылi рэчыѓную форму, прама цяпер. Вось Алiса апранутая даволi раскошна, але ѓмоѓна басанож. Яе туфлiкi таксама могуць увасобiцца ѓ любы момант.
  Ды i iншым людзям здаецца што Селязнёва абутая.
   Дзяѓчына найсвятлейшых кровей збянтэжылася, i паспешна прыкрыла грудзi. Хлапчук-чарадзей стаѓ у позу:
   -Цяпер прачытаю загавор i начарую сукенку. Праѓда вытканае з чыстага чараѓнiцтва ён праiснуе толькi некалькi гадзiн, але яго будзе дастаткова, каб вам у годным выглядзе паѓстаць перад бацькам.
   Навара перастала бянтэжыцца, яе вочы затросся. Атрымаѓшы адабрэнне, Хлапчук-чараѓнiк вымавiѓ загавор.
   Яно быццам бы не занадта складанае i рыфмаванае.
   Алiса Селязнёва здрыганулася, пачулася гудзенне пчол, яны кружылiся вакол Навара, праѓда не кусалi.
   -Вось чорт! Зноѓ ты наблытаѓ. - Алiса Селязнёва была ѓ лютасцi i злосна затупала босымi ножкамi.
  I прагарлапанiла злосна:
   -О Божа, калi я, нарэшце, змагу сама авалодаць усёй паѓнатой магii.
   Прынцэса, зрэшты, не разгубiлася:
   -Ну i што! Адбылася памылка. Наш прыдворны чараѓнiк Чыхалiна, жыве ѓжо хутка трыста гадоѓ i гэта яго жыццё толькi ѓ гэтым сусвеце, а ѓсё роѓна часам памыляецца. Вось гэтыя пчолкi такiя ласкавыя i зусiм не кусаюцца. Няхай паспрабуе яшчэ раз.
   Хлапчук-чарадзей моцна напружыѓся, нават закапаѓ пот. Затым не без працы выцiснуѓ чарговы загавор.
   Гэтым разам, збольшага атрымалася, на Навара паѓстала паветраная напаѓпразрыстая сукенка. Праѓда чарговая калiзiя, туфлiкi знiклi, i прынцэса аказалася босай. Зрэшты, яе ножкi адрознiвалiся прыгажосцю i вытанчанасцю.
  Яна чымсьцi нагадвала пасталелую i сталую непараѓнальна прыгажэйшай Герду.
   -Ты што Алiса! Знарок! - Алiса абурылася, i ад яе голенькiм, круглай пятачкi, пайшла ѓ паветры, хвалi гневу i магiчнага цунамi, аранжавага i блакiтнага колеру.
  
  Лёшка папрасiѓшы прабачэння, i яго мыска працягвала чырванець, буркнуѓ з хваляваннем:
   -Не! Але гэта было не шмат iншае загавор. Мабыць замест чыстага чараѓнiцтва, на сукенку пайшла матэрыя з туфляѓ. Хоць так нават прыгажэй! Можна я выпраѓлю?
   -Я думаю, i так сыдзе .- Празвiнела салаѓём Навара .- Акрамя таго, увесь час хадзiць у сумесi крышталя i алмазаѓ вельмi не зручна, мае ногi стамiлiся. Бо не можа ж хадзiць басанож, тытулаваная асоба, не плебейка ѓсё ж.
  Алiса ѓ адказ засмяялася:
   -Тады нам пара! Вазьмi медальён i вымавi чароѓную фразу. А то Лёшка зноѓ што-небудзь наблытае.
   Дзяѓчына акуратна ѓзяла пальчыкамi чароѓны артэфакт. Ён блiснуѓ жоѓтым колерам. Навара зашаптала ѓ яго, яе пунсовыя вусны нiбы пялёсткi руж, затым спынiлася:
   -Ды ён зусiм халодны, трэба яго падзарадзiць. У вас ёсць пярсцёнкi, так апырскайце ѓ яго энергii.
   Алiса хацела кiѓнуць, дык раптам яе голас абарваѓся. Дзяѓчынка ткнула пальцаѓ у неба:
   -Глядзiце, цмок.
   Сапраѓды, трохгаловая пачвара з'явiлася з-за сплеценых у карункi хмар. Ён быѓ велiзарны i шугаѓ полымем.
   Прынцэса ѓскрыкнула:
   -А ён агрэсiѓны. Час хутчэй сыходзiць!
   Алiса пiскнула:
  - Разумна!
   -Цяпер я з iм разбяруся. Здаецца, я ведаю адзiн заклён супраць драконаѓ, - расхрабрыѓся Хлапчук-чарадзей.
   -Не трэба!-
   Закрычала Алiса i рэзка тузанула яго за руку.-
   -Ён яшчэ зблытае палярнасць i мы самi станем драконамi цi чымсьцi горай! - Дзяѓчынка тупнула, босы, вельмi хупавай ножкай. - Давай, перанось нас хутчэй.
   Навара моцна сцiснула медальён i зашаптала. Праз iмгненне, зноѓ, як звычайна бывае пры пераносах, стала цёмна. Затым змрок рассеяѓся. Перад iмi ѓзнiк дзiвосны горад. Ён быѓ блакiтным. Высокiя вежы колеру нябеснай блакiту, на вежах лунаюць сцягi, усё гэта займала толькi частка спектру.
   Убачыѓшы здзiѓленыя твары сяброѓ, Навара таксама тупнула босай ножкай, ёй гэта падабалася i растлумачыла:
   -Тут усё блакiтнае толькi з знадворку. Не зусiм дарма гэты горад называюць Блакiтнай усмешкай.
   -Выдатна! - Усклiкнула Алiса. -Унутры, за высокiмi сценамi ѓ нас мноства кветак, аднастайнасць стамляе. Можаце прайсцi за мной.
   Салдаты, якiя стаяць на вежах, а гэта былi ѓ асноѓным срэбныя мiшкi, адсалютавалi ляцiць Навара. Некалькi васiльковых драконаѓ, якiя кружылi над сценамi, таксама паднялi ѓверх свае драпежныя пашчы. Тым не менш, не гледзячы на грозны выгляд, яны былi добразычлiвыя. На спiне ѓ кожнага з iх сядзеѓ ваяр з пазалочанай цыбуляй. Вось адзiн з воiнаѓ стрэлiѓ уверх, страла рассыпалася хупавым феерверкам. Сам горад, якi ляжыць у нiзе, глядзеѓся багата, яго вулiцы былi шырокiя i прамыя, дамы маляѓнiчыя i крыху вычварныя.
  Народу на вулiцах шмат, большасць з iх, як i чакала Алiса, апрануты ѓ блакiтную вопратку, але ёсць таксама i шмат iншых фарбаѓ невычарпальнай палiтры. Па небе слiзгала некалькi крылатых экiпажаѓ, чымсьцi гэта нагадвала ѓжо пакiнутую сталiцу каралеѓства Цветандо. Тым не менш, горад адрознiваѓся своеасаблiвасцю, купалы, i дахi былi ѓ асноѓным пакрыты срэбрам i алмазным пылам. Акрамя таго, было шмат будынкаѓ падобных на мiнарэты, увянчаныя буйнымi рубiнамi. Толькi чатыры сонцы ранейшыя, i промнi пералiваюцца рознымi фарбамi. Алiса Селязнёва, i нават больш перасычаны вiдовiшчамi Аляксей Цяцераѓ, мiмаволi залюбавалiся. Збудаваннi круцiлiся вакол восi, ажыѓляючы пералiвы светлавой гамы. Заглядзеѓшыся, Алiса ледзь не ѓрэзалася ѓ флюгер, зачапiла яго босай ножкай ад чаго было балюча.
   Разгарнулася i ледзь не вылаялася. Горад вялiкi, не менш за Санкт-Пецярбург, а, мабыць, i больш. Але каралеѓскi палац бачны здалёку. На каласальных купалах вiдаць вялiзныя, нiбы лiтыя з плацiны рыбкi з дзесяццю плаѓнiкамi, касаткi, акулы, трохгаловыя цюленi. А вось i самы галоѓны сiмвал, асабiсты герб караля - вялiкi волат з рыбiным хвастом i трызубцам. Яму належыць усё падводнае царства.
   -Няптун! - Са здзiѓленнем вымавiла Алiса, надзiмаючы ружовыя шчокi. - Узрушальнiк Зямлi.
   Хлапчук-чарадзей паказаѓ сябе граматнейшым:
   -Не, гэта бог касмiчнага ветру саманi!
  Алiса здзiѓлена спытала, пацiраючы адну сваю босую, загарэлую ножку, аб iншую:
   -Чаму тады з рыбiным хвастом?
   На гэты раз, адказала Навара:
   -Таму, што гэта сiмвалiзуе адзiнства касмiчнай i планетарнай прыроды.
  Алiса Селязнёва зарагатала, i яе вейкi мiргалi, а вочкi свяцiлiся адразу трыма кветкамi спектру:
   -Вось як! Бывае. А вось у мяне ѓзнiкла асацыяцыя з русалкай.
   Прынцэса засмяялася:
   -З русалкай? Выдатна. Адны з iх, дарэчы, з iншай планеты будуць гасцяваць у майго бацькi. Я вас пазнаёмлю з бацькамi. Яны вам, абавязкова, што нi будзь падораць у падзяку за маё выратаванне. Прашу не адмаѓляць iм, гэта будзе крэѓная крыѓда.
   Хлапчук-чарадзей залюбаваѓся ёю:
   -Ты цудоѓная. Асаблiва валасы. Чым ты iх мыеш?
  Прынцэса з захапленнем прабуркавала, i правяла па пасме, сваёй голай, хупавай падэшвай:
   -Слёзамi аднарога i сокам лотаса. А што, ты хочаш паспрабаваць? Яшчэ прыгажэйшы хлопчык станеш!
  Лёшка згодна кiѓнуѓ:
   -Нiчога ганебнага няма ѓ тым, што мужчына даглядае за сваiмi валасамi. Я асабiста аддаю перавагу магiчнай шампунi "Лiстрол", яна надае iм колер зоркi.
   Хлопец страсянуѓ кароткiмi пышнымi валасам.
   -Так, ты прыгожы, я не спрачаюся .- Прынцэса падмiргнула. - Але ты яшчэ такi малады для шлюбу хлопчык!
  Лёшка лiслiва вымавiѓ:
   -А ты ведаеш, гэта ад iндывiда залежыць, некаторыя растуць, нiбы на сваёй планеце, а iншыя хутчэй, хаця часцей за ѓсё сустракаецца, калi працэс сталення iдзе павольней, мабыць гэта звязана з тым, што прапушчана фаза ранняга дзяцiнства.
   Хлапчук-чарадзей уздыхнуѓ. Навара смеючыся i скалячы зубкi агрэсiѓна, адказала:
   -А хiба дрэнна быць даѓжэй юным? Калi ты i адчуваеш, якi то дыскамфорт, то гэта ѓсё з-за ѓспамiнаѓ аб мiнулым жыццi. У мяне таксама былi падобныя праблемы, але я перахварэла на гэта. Не хвалюйся, а лепш падымi вышэй галаву, мой бацька не любiць песiмiстаѓ.
   У Алiсы Селязнёвы таксама, якая вельмi нават па юнаку выглядала, круцiлася на мове пытанне:
   -А як вы з iм ладзiце? Бо i ѓ яго i ѓ цябе было мiнулае багатае жыццё. Такiм чынам, вы абсалютна розныя асобы, звязаныя толькi ѓмоѓным актам нараджэння.
   Навара матнула галавой:
   -Я прынцэса не па факце нараджэння, а таму, што гэта наканавана магiяй. Чароѓная сiла вызначыла мяне быць прынцэсай, як у свой час вырашыла лёс караля. Ды дзяѓчынка, каму кiраваць, а каму араць, вырашаюць чарадзеi. Вось i ты здабыла такi магутны камень не без умяшання вышэйшых сiл.
   Пакуль доѓжылася размова, яны падляцелi ѓшчыльную да галоѓнага купала палаца. Адтуль, нiбы па ѓзмаху рукi выплыла лесвiца. Чатыры стражнiкi з тварамi добрых касатак, трымаючы ѓ доѓгiх плаѓнiках мячы i дзiды, адсалютавалi наблiжаным падарожнiкам. Дзяржальнi мячоѓ былi пазалочаныя, а ляза коп'яѓ былi з алмазаѓ, што свяцiлiся разам на трох сонцах.
  Лёшка ѓпэѓнена вымавiѓ:
   -Вось зараз мы ѓсе разам. Ступаем!
   Тры фiгуры прызямлiлiся. Усходы былi нiбы выкладзена з крышталю. Алiса i Хлапчук-чарадзей звонка пляснулiся чаравiкамi ( Селязнёва вырашыла абуцца, каб не выглядаць занадта ѓжо жабраком, i не паходзiць на вясковую дзяѓчыну), а Навара была амаль бясшумнай. Ахова зноѓ адсалютаваѓ iм. Алмазы блiснулi на некалькiх сонцах, i пусцiлi нават яркiя iскры.
  Дзяѓчына махнула рукой, а затым i босай ножкай. Хлопцы прызямлiлiся, i яны накiравалiся ѓ раскошныя пакоi.
   Тут усё, як i ѓ папярэднiм палацы было пышна, цудоѓна, нагадвала палацы Петэргофа, толькi было яшчэ велiчней, больш памерамi з багаццем каштоѓнасцяѓ. Самым цудоѓным творам мастацтва была, зразумела, тронная зала. Па сваiх памерах ён нагадваѓ стадыён, а яго сцены былi ѓпрыгожаны цудоѓнымi карцiнамi. Штучная магiя давала святло, якое яшчэ больш узмацняла ѓражанне. Пол быѓ люстраным i ѓ iм адцiснулiся выкладзеныя мазаiкi i карцiны. Алiса паказала палец, ён адбiѓся i стаѓ даѓжэй, кiпцiк злёгку вырас.
  Госця з будучынi радасна вымавiла:
   -Таксама вядзьмарства.
   Дзяѓчына адкiнула валасы i, пабароѓшы нясмеласць, зiрнула на трон, разлiчваючы ѓбачыць там вялiкадзяржаѓнага ѓладара. Ён ёй уяѓляѓся ѓ шытай залатым гарнастаевай мантыi, увесь абчэплены каштоѓнасцямi, нiбы навагодняя ёлка. Але, на яе здзiѓленне на высачэзным трайным троне нiкога не было. Сам пасад быѓ цудоѓны, сапраѓдны твор мастацтва. Праѓда, замест чаканых львоѓ цi грыфонаѓ, падлакотнiкi падпiралi нарвалы з крыламi. Яны зiхацелi ярчэй золата i не вольна прыкоѓвалi погляд, а вочы тыпу лалавых зорак, якiя ззяюць нiбы квазары далёкага космасу. А вось i сам кароль, ён стаiць перад iмi, вiдаць, загадзя сышоѓшы з трона. Не ѓ мантыi, а ѓ чорным строгiм гарнiтуры ён больш нагадваѓ не манарха, а лорда ѓ брытанскiм парламенце. На галаве самавiты цылiндр, чорныя валасы, бакенбарды. На грудзях стужка з блiскучым у форме дыяментавай зоркi ордэнам. Твар вялiкi i разам з тым дружалюбны.
   - Мабыць, ён больш падобны на прэзiдэнта Заходняй дзяржавы часоѓ дзевятнаццатага стагоддзя, чым на найсвятлейшую асобу. - Падумала Алiса Селязнёва з цяжкасцю стрымаѓшы смех.
   Хлапчук-чарадзей бянтэжачыся, пакланiѓся, ён упершыню заслужыѓ аѓдыенцыi ѓ манарха i па гэтым нерваваѓся. Навара рашуча падтрымала яго за руку:
   -Тата, гэты сцiплы юнак i гэтая дзяѓчына, - яна кiѓнула ѓ бок Алiсы Селязнёвай, - выратавалi мне жыццё i самае галоѓнае, гонар, калi нялюдскiя ваяры iмперыi Лiху спрабавалi мяне згвалтаваць.
   Кароль усмiхнуѓся, яго вусны былi шырокiя, як мора.
   -Я ѓдзячны вам. Асаблiва табе адважная дзяѓчына. Наколькi я бачу ѓ цябе на пальцы, зiхацiць пярсцёнак вочы дракона?
   -Так, гасудар .- Алiса Селязнёва збянтэжылася i тупнула абцасiкамi ( босы перад манархам зразумела нават госцi з будучынi няёмка!). - Я яго набыла ѓ краме.
  Манарх усумнiѓся:
   -Да ну! Такiя рэчы на лаѓках не валяюцца. Раскажаш мне падрабязней.
   Кароль падышоѓ i пляснуѓ Аляксей Цяцерука па плячы.
   -А вы адважны юнак. Спадзяюся, не збаялiся?
   Навара вымавiла з дакорам:
   -Фактычна, ён мяне i выратаваѓ. Пакажы бацьку шаблю, на ёй павiнны быць плямы крывi.
   Лёшка дастаѓ з-за пояса магiчную зброю, у адрозненне ад звычайнага, яе можна было скласцi ѓ кiшэню.
   Манарху было дастаткова зiрнуць, каб ацанiць подзвiг рыцара.
  Пачуѓся грамавы, ухвальны голас:
   -Ды ты баец! I да таго ж чараѓнiк. Што ж, ты варты ѓзнагароды, а пакуль, прашу да стала.
   Ледзь кароль вымавiѓ гэтыя словы, як страшна загрукала, нiбы здарылася каласальнае па маштабах вывяржэнне вулканаѓ, магчыма нават падзенне астэроiда. Столi затрэслiся, цiхая музыка намакла, у зале стала цёмна.
   -Якога чорта! - Пракрычаѓ манарх.
   Грукат узмацнiѓся, сцены сталi расплывацца, загучала тужлiвая замагiльная музыка. У паветры запахла навальнiцай. Алiса ѓцягнула галаву ѓ плечы. Кароль, зрэшты, павесялеѓ.
   -Гэта наша сiрэна Вiльчыда вярнулася.
   -Сiрэна!? - перапытаѓ хлапчук-чарадзей.
  Кароль буркнуѓ:
   -Ты здзiѓлены?
  Лёшка прабуркаваѓ у адказ:
   -Не, я наогул-то чуѓ пра iх, але дык вось, у адчуваю не бачыѓ.
   Зноѓ страсянула, зашыпеѓ шызы дым, i ѓ залу ѓпаѓзла не зразумелая iстота. Больш за ѓсё яно нагадвала русалку з фiялетавымi валасамi i чатырма хвастамi.
   Алiса зрэшты, не асаблiва здзiвiлася. Яе васiльковыя вочы здзiѓлена мiргнулi. Вiльчыда разгарнулася i нядбайна пакланiлася каралю. Яе доѓгiя валасы вiлiся як змеi, а голас надрыѓна рыпеѓ:
   -Я толькi што прыляцела з планеты Эпселон. Там была неабыякая катавасiя. Шмат трупаѓ i крывi.
   Сiрэна выпусцiла зялёны праменьчык, ён ударыѓ у люстэрка i некалькi разоѓ адбiѓшыся, абляцеѓ памяшканне.
   Хоць выгляд у Вiльчыда быѓ далёка не бяскрыѓдны, Навара ѓсмiхнулася i працягнула ёй руку. Хлапчук-чарадзей рушыѓ услед яе прыкладу, пальцы сiрэны былi мокрыя i лiпкiя, ён мiмаволi паморшчыѓся. Нечакана сiрэна паклала яму руку на плячо:
   -Чароѓны юнак i мабыць моцны чараѓнiк.
   Лёшка пакруцiѓ галавой:
   -Я яшчэ трэцякурснiк.
  Голас пралiваѓся срэбрам:
   -Але твае здольнасцi вялiкiя i ѓ цябе цудоѓны медальён. З iм можна наведваць не толькi iншыя планеты, але i сусвет.
   Алiса здзiвiлася:
   -Але ж гэта даступна толькi нешматлiкiм абраным. Пракрасцiся ѓ iншае вымярэнне складаней, чым пераскочыць з адной планеты на iншую.
   Вiльчыда блiснула блакiтна-блакiтным святлом:
   -Я адчуваю магiчныя здольнасцi, калi хочаце, я вас навучу.
   Алiса, хацела было адказаць згодай, але Лёшка нечакана запярэчыѓ:
   -Нам пара ѓ школу. Мы i так ужо занадта затрымалiся.
   Кароль расцвiѓ у прамянiстай усмешцы:
   -Вы я бачу руплiвыя вучнi. Але я не дам вам пайсцi без падарунка. За выдатныя заслугi вам скардзяцца тытулы. Маркiза табе, - манарх кiѓнуѓ Аляксею, - i графiнi вам мадам...
   -Алiсе дэ Селязнёве.
  Кароль прабулькаѓ:
   -Серазнева! Якое выдатнае прозвiшча. Пагасцяце ѓ мяне падлогу гадзiны, вам выправяць дакументы i граматы. А пакуль паабедаем.
   Зала, дзе яго вялiкасць уладкоѓваѓ абед, не саступаѓ у пышнасцi троннаму. Гэта была звычайная трапеза, а не баль гарой i таму людзей прысутнiчала няшмат. У асноѓным гэта былi самыя шляхетныя дваране каралеѓства. Велiзарны стол у форме лiтары "П" меѓ спецыяльнае ѓзвышэнне там, дзе размяшчалiся каранаваныя асобы. Ён быѓ выразаны адразу з некалькiх каштоѓных драѓняных парод i iнструктаваны золатам i каштоѓнымi камянямi. Зверху на столi гарэлi магiчныя агеньчыкi. Цудоѓныя дзяѓчаты ѓ лёгкiх, не хаваючых фiгуры касцюмах, расстаѓлялi раскошныя стравы i пахучыя напоi.
   Хлапчук-чарадзей мiмаволi залюбаваѓся iмi. Сярод страѓ вылучаѓся алень з плацiнавымi галiнастымi рагамi, а таксама буйны дзiкабраз з алмазнымi iголкамi. Шмат было i iншага. У прыватнасцi падавалi хлеб у форме крэпасцяѓ або ветразных караблёѓ, пакрыты хрумсткай скарыначкай. Падносы са срэбра i золата былi велiзарныя, i пры гэтым вельмi майстэрска зроблены. Алiса таксама адзначыла вытанчанасць працы сталовых прыбораѓ.
  Дзяѓчынка прабуркавала:
   -Нават цяжка паверыць, што такое можна зрабiць без высокiх тэхналогiй.
  Лёшка адзначыѓ:
   -Гэта чараѓнiцтва. Нi чаму не дзiвiся.
  Селязнёва весела запярэчыла:
   -Якiя дурныя словы, бо наадварот, калi ты чалавек, то ѓвесь свет вакол цябе павiнен быць светлым i дзiѓным.
   Хлапчук-чарадзей засмяяѓся:
   -Калi добранька налiць сябе вiном, то i не тое здасца. Я вось, напрыклад, уяѓляю сябе суперваяром. Дык вып'ем за гэта.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 22.
  На наступны дзень палата прадстаѓнiкоѓ i Савет Рэспублiкi аб'явiлi аб скiданнi i iмпiчменту беларускаму дыктатару Аляксандру Лукашэнку.
  Пасля чаго дэ-юрэ быѓ скiнуты тыран. I можна было аб'явiць па канстытуцыi новыя выбары.
  Пуцiн заявiѓ, што гэта ѓнутраная справа Расii. Ваенныя i сiлавiкi заявiлi аб падпарадкаваннi канстытуцыi.
  Лукашэнка ѓ страху на прэзiдэнцкiм лайнеры паляцеѓ у Кiтай Так што Алiса змагла адцягнуцца на выкананне важнай мiсii ѓ паралельным светабудове.
   Паколькi становiшча СССР i ѓсяго свету супраць дзяѓчынак-клонаѓ практычна безнадзейнае, то ѓ падтрымку Расii адпраѓлены дэсант трапляльнiкаѓ.
   I ѓ дадзеным выпадку гэта вечны хлопчык Аляксей Цяцера, якi рашуча гатовы змагацца. I дзяѓчынка Алiса Селязнёва, якая таксама ѓ страi.
   Няхай нават з самураямi, якiя спрабуюць наступаць з усходу.
   Тады хлопчык i дзяѓчынка, таксама басаногiя i напаѓголыя ѓ мароз залеглi ля кулямётаѓ.
   Калi ты басанож у мароз, то рускiя багi даюць табе фенаменальную сiлу i ты здольны на вялiкiя цуды.
   Хлопчык i дзяѓчынка сталi страляць з кулямётаѓ па якiя насоѓваюцца японцам. I рабiлi гэта надзвычай трапна. Што не стрэл, тое трапленне. Такi цуд тварылi напаѓголыя, басаногiя дзецi ѓ мароз. I менавiта дзякуючы холаду i таму, што босыя ногi датыкалiся са снегам, рускiя Багi-дэмiургi прыйшлi iм на дапамогу.
   Аляксей Цяцераѓ, страляючы i, выкошваючы японцаѓ, прачырыкаѓ:
   - Верная Лада ты нам дапамажы!
   Алiса Селязнёва гэтая адважная, залатавалосая дзяѓчынка вынiшчаючы фашыстаѓ, таксама празвiнела:
   - Будуць зрынуты злыя ворагi!
   Хлопчык Лёшка шпурнуѓ босай нагой гранату, раскiдаѓшы японцаѓ, прашыпеѓ:
   - Слава Айчыне - мацi нашай!
   Алiса Селязнёва таксама запусцiла босай ножкай гранату i пiскнула:
   - Будуць ворагi тырчаць ля парашы!
   Хлопчык i дзяѓчынка змагалiся з каласальнай разлютаванасцю. У iх было столькi волi, сiлы i характару, што можна было толькi дзiвавацца.
   Аляксей Цяцераѓ ведучы агонь, праспяваѓ:
   - Слава Сварогу!
   Алiса Селязнёва страляючы, выдала:
   - I Усемагутнаму Роду!
   Юныя ваяѓнiкi былi вялiкiмi i выдатнымi!
   Аляксей, пасылаючы без промаху кулi з кулямёта, выдаѓ:
   - За намi Радзiма, са мной Белы Бог!
   Алiса Селязнёва прачырыкала з энтузiязмам:
   - Каб Радзiмы вораг у цяжкiх пакутах здох!
   I паказала дзяѓчынка свой доѓгi язык.
   Аляксей, крышачы японцаѓ, вiскнуѓ:
   - Хай будзе слава на Зямлi!
   Алiса Селязнёва з гэтым пагадзiлася:
   - Ды будзе слава!
   I касiла сабе японцаѓ.
   Дзецi выкошвалi японцаѓ сотнямi i тысячамi. Тыя лезлi i лiтаральна закiдвалi ѓсе подступы трупамi.
   Аляксей хiхiкнуѓ i заѓважыѓ, знiшчаючы японцаѓ:
   - I Чорны Бог у лаянцы дапамагае!
   Алiса Селязнёва з энтузiязмам пагадзiлася:
   - За нас i Чарнабог!
   I босай ножкай як запусцiць гранату.
   Аляксей хлапчук, праспяваѓ:
   - Тысячы тысяч...
   Алiса Селязнёва, круша фрыцаѓ, дадала:
   - Полк за палком...
   Хлопчыка-тэрмiнатар знiшчаючы, пiскнуѓ:
   - З кулямёта японца прыб'ём!
   Дзяѓчынка-тэрмiнатар захоплена дадала:
   - Нашы героi гэта прыгажосць!
   I зноѓ ад босай ножкi ляцiць граната.
   Хлапчук Аляксей пiскнуѓ:
   - Дзяѓчынка дакладна, красуня боса!
   I хлопчык таксама кiдае босай нагой гранату.
   Дзiця трэба сказаць прыгожы, i вельмi мускулiсты. А як ваюе.
   Алiса Селязнёва усклiкае, вынiшчаючы самураяѓ:
   - За Русь святую!
   I ляцiць кiнутая босай ножкай граната.
   Аляксей дадае:
   - За рускiх багоѓ!
   I таксама граната пушчанай босай нажанькай хлопчыка пралятае. I раскiдвае супернiкаѓ.
   Алiса Селязнёва, знiшчаючы японцаѓ, шэпча:
   - На славу Радзiмы Багоѓ!
   I паказвае мову!
   I зноѓ граната, кiнутая босай нагой дзяѓчынкi выпростваецца з японцамi. А кулямёты ѓсё пiшуць.
   Аляксей, секчы ворагаѓ, цвiркае:
   - Герояѓ Айчыны збiрае набат.
   I зноѓ дае чаргу.
   I ляцiць кiнутая хлопчыкам граната.
   Алiса Селязнёва таксама разбурае працiѓнiка i шыпiць:
   -За святую Русь!
   I вось ляцiць ад кiдка босы ножкi дзяѓчынкi граната. Раскiдвае ва ѓсе бакi непрыяцеля.
   Аляксей, страляючы, i амаль кожная куля ляцiць у цэль, спявае:
   - Радзiма мая...
   I зноѓ босай ножкай гранату па японцах.
   Алiса Селязнёва, вынiшчаючы самураяѓ, пiскнула:
   - Ганарлiва i мiлая!
   I ад босы ногi дзяѓчынкi iмчыцца граната.
   Хлапчук Аляксей кулячы па непрыяцелю, дадае:
   - Радзiма мая...
   Дзяѓчынка, з лютасцю ведучы агонь, дадае:
   - Ты вянок розуму!
   I зноѓ ад босай нагi дзяѓчыны ляцiць забойная граната.
   Гара Высокая лiтаральна завалена трупамi самураяѓ. Японцы яе вельмi багата абросiць крывёй.
   Хлопчык i дзяѓчынка тады азарылiся незгасальнай славай, але гару Высокая не аддалi.
   Накат адбываецца хвалi цунамi. Якая абвальваецца на пазiцыi расейскiх войскаѓ. Але тыя доблесна адлюстроѓваюць нацiск супернiка. I паказваюць сваю гераiчнасць.
   Аляксей страляе i цвiркае:
   - Вернымi будзем заѓсёды!
   I ад яго босы ногi зноѓ ляцiць граната. I разносiць японцаѓ.
   Алiса Селязнёва таксама страляе. Прычым робiць гэта вельмi i надзвычай трапна, прамаѓляючы:
   - Русь не сагнецца!
   I таксама пушчаная босай нагой граната пападае па самураях.
   Дзецi-тэрмiнатары руляць i мiнаюць супернiка.
   А ѓжо гiтлераѓцы 1 верасня 1947 года адзначаюць восем гадоѓ пачатку другой сусветнай вайны.
   Сам Адольф Гiтлер сядзiць на троне, абсыпаным каштоѓнымi камянямi. Вялiкi заваёѓнiк, што трымае пад акупацыяй Еѓропу, Афрыку, Блiзкi Усход, Iндыю, а таксама частку СССР.
   У фюрар пачалi радзець валасы на лбе i некалькi з'явiлася сiвiзна на скронях. Але пакуль выглядае дастаткова бадзёра. Рухi энергiчныя. Здавацца iдал Вялiкай Германii не мае намеру.
   Як заѓсёды перад Гiтлерам гароднiна, садавiна, кашы, i супы. Вегетарыянец. Акрамя таго фюрар яшчэ трымае форму размiнаючыся на трэнажорах. Ва ѓсякiм разе разлiкi злоснiкаѓ Трэцяга Рэйха, што Гiтлер сам здохне пакуль не апраѓдваюцца. Фюрар усё яшчэ кiруе шырокай iмперыяй. I рыхтуе дабiць СССР.
   У Трэцяга Рэйха дастаткова дывiзiй з чарнаскурых i арабаѓ, а таксама дзяѓчат-клонаѓ каб гэта зрабiць. Ва ѓсякiм разе, фрыцы ѓпэѓненыя, што скончаць гэтую амаль бясконцую вайну.
   Фюрэр спытаѓ у Майнштэйна:
   - Калi, нарэшце, мы пяройдзем у рашуча наступ?
   Рэйхмаршал упэѓнена адказаѓ:
   - Думаю 1 кастрычнiка мой фюрар. Да Масквы ѓжо менш за дзвесце кiламетраѓ. I яе падзенне не за гарамi. З вайной пара канчаць, i маса чарнаскурых байцоѓ ужо набраная i навучана. Рускiя падскрабаюць апошнiя рэзервы i вайна на знясiленне, несумненна, будзе выйграна намi аб найвялiкшы з найвялiкшых.
   Гiтлер незадаволена буркнуѓ:
   - Столькi гадоѓ вы абяцаеце мне перамогу! А яе ѓсё няма i няма! Становiцца рэальна стрымлiва!
   Майнштэйн упэѓнена адказаѓ:
   - Але мой фюрар... Рускiя вельмi глыбока закапалiся.
   Фюрэр зароѓ:
   - Дык раскапайце iх! Мы абавязаны спынiць пакуты нямецкага народа i спынiць вайну!
   Майнштэйн лiслiва вымавiѓ:
   - Рускiя не супраць мiру... Тут ёсць пра што падумаць!
   Гiтлер рашуча вымавiѓ:
   - Няма мiру ѓ любым выпадку не будзе! Толькi перамога! Трэба скончыць з бальшавiцкай заразай раз i назаѓжды!
   Майнштэйн з гэтым пагадзiѓся:
   - Ды трэба скончыць мой фюрар! Мы стараемся па максiмуме берагчы кроѓ арыйцаѓ. I надыходзiм звычайна ѓ цеплыню, каб наперадзе iшлi арабы i негры. Такое ѓ нас крэда!
   Фюрэр жорстка загадаѓ:
   - Наступайце ѓздоѓж ракi Дон... I адначасова, было б нядрэнна ѓзяць i Цiхвiн i задушыць Ленiнград у падвойным кольцы блакады!
   Майнштэйн згодна кiѓнуѓ:
   - Гэта было б нядрэнна мой фюрар! Вельмi нават нядрэнна!
   Гiтлер, скалячы зубы, прашыпеѓ:
   - Бiць будзем раскоса!
   Тым часам прагучаѓ горан. З нагоды свята забаѓка: гладыятарскiя баi.
   Фюрэр пабулькаѓ:
   - Мы народжаныя, каб казку зрабiць бадыллю! I яшчэ трэба быць эканомнымi!
   Сапраѓды, на арэну выйшла тры дзяѓчыны чорнага колеру скуры, у насцегнавых павязках, з голымi грудзьмi i басаногiх. Узброеных трызубцамi i кiнжаламi.
   Супраць iх вывелi трох прыгажунь з белай, але асмуглай скуры. У дадзеным выпадку габрэек.
   Таксама амаль голых, толькi ѓ тоненькiх трусiках. Узброеных мячамi i маленькiмi шчыткамi.
   Гiтлер вельмi кахаѓ, калi б'юцца дзяѓчынкi. Але яму непрыемна, калi гiнуць дзяѓчыны белай расы. Таму на рынг выводзiлi чарнаскурых, габрэек, цыганак - тых, каго не шкада пускаць у выдатак. Часам бiлiся i рускiя палоннiцы.
   Наогул фюрар некалькi змянiѓ сваё стаѓленне да славян. Светлавалосыя i прыгожыя славянкi сталi выдавацца замуж немцам. Прычым, як другiя, трэцiя i чацвёртыя жонкi.
   У Трэцiм Рэйху ѓзаконiлi шматжанства. Тым больш што ѓзнiк рэзкi дэфiцыт мужчын. Акрамя таго беручы ѓ жонкi прыгожых бландынак iншых нацый фюрар разлiчваѓ павялiчыць колькасць Фолькдойчэ. Наогул немцаѓ занадта мала, каб кiраваць мiрам. Таму даводзiлася браць усiх запар.
   Многiя палякi атрымалi нямецкае грамадзянства. Славянаѓ з арыйскiмi рысамi, таксама запiсвалi ѓ немцы.
   Актыѓна выкарыстоѓвалася штучнае абнасеньванне, самымi генетычна адоранымi самцамi. I гэта рабiлася вельмi актыѓна.
   Гiтлер i сам падумваѓ аб мiры на ѓсходзе. Але выяѓляѓ упартасць. Тым больш у ЗША i Брытанii ѓжо ёсць атамная бомба i так проста супраць iх i не сунешся.
   Басаногiя i стройныя дзяѓчыны: чарнаскурыя i беласкурыя сашчапiлiся. Пачалася бiтва.
   Фюрэр спытаѓ у Шпеера:
   - Вось скажы мне мiнiстр, чаму рабоѓ хапае, а перамогi няма?
   Галоѓны збройнiк сапраѓды адказаѓ:
   - Таму што квалiфiкацыя ѓ працоѓнай сiлы нiзкая. Афрыканцы працавiтыя, хай i з-пад палкi, але дрэнна навучаны. Таму не ѓсё так проста з тэхнiкай.
   Гiтлер загадаѓ:
   - Навучаць рабоѓ трэба! I не шкадаваць на iх бiзуны i печаѓ. Наогул, даѓно сiтавiна скончыць з рускiмi. Што там у вас не атрымоѓваецца?
   Шпеер лiслiва паведамiѓ:
   - Новая гармата высокага цiску, дае нам пераважную перавагу на поле бою. У гэтым пляне мы моцныя як нiколi. Плюс яшчэ пiрамiдальныя танкi новага пакаленьнi. Тэхнiка ѓдасканальваецца мой уладар. I перамога блiзкая!
   Фюрэр кiсла заѓважыѓ:
   - Дай Бог... Але гэта вы мне гаворыце не першы год!
   Шпеер заѓважыѓ:
   - Рускiя падскрабаюць апошняе рэзервы. У iх амаль не засталося мужчын. У нас жа ёсць Афрыка i арабы, i, зразумела, Еѓропа. Мы iх возьмем зморам. У iх трывiяльна не хопiць насельнiцтва супраць нас. Так што перамога непазбежная i час працуе на нас!
   Майнштэйн палiчыѓ патрэбным дадаць:
   - Яшчэ Турцыя актывiзуе баявыя дзеяннi, атрымаѓшы ад нас масу зброi ѓ крэдыт!
   Фюрэр прамаѓчаѓ i паглядзеѓ на сцэну бою. Габрэйкi ваявалi больш зладжана. Адна чарнаскурая ѓжо была забiтая. Другая атрымала некалькi раненняѓ i вось-вось павiнна была ѓпасцi. Ух, лепш было б выпусцiць на iх львоѓ, цi кракадзiлаѓ.
   Гiтлер заѓважыѓ даволi жорстка:
   - Туркi недастаткова актыѓныя. Гэта факт. Трэба будзе iх прастымуляваць. I ѓвогуле, чаму няма нейкiх стратэгiчных прарываѓ?
   Майнштэйн запэѓнiѓ фюрара:
   - Каѓказ сёлета будзе наш аб вялiкi. А з iм разам i вайна пайдзе па-iншаму. I Сталiнград будзе намi ѓзяты. Я ѓ гэтым упэѓнены. Мы стварылi вельмi магутныя газамёты, якiя вырашаць, зыходзiць бiтвы.
   Фюрэр зароѓ:
   - Не атрымаецца - адкажаце галавой!
   А японцаѓ савецкiя дзяѓчынкi вельмi нават актыѓна i агрэсiѓна пацiскаюць i выкошваюць трапнымi стрэламi.
   Дзяѓчаты спявалi i кiдалi ѓ японцаѓ гранаты.
   Вось шпурнула лiмонку босай нагой Вiкторыя i праспявала:
   - У Расii дзяѓчыны байцы!
   Тут i Веранiка запусцiла голай канечнасцю смяротны прэзент i выдала:
   - I мы ваяѓнiцы класа супер!
   I дала чаргу з кулямёта. Выкасiла пару шэраг японцаѓ.
   Юлiяна прыгожая дзяѓчына таксама дала чаргу. Зрэзала самураяѓ... I скалячы зубкi праспявала:
   - Велiч рускiх спазнае планета!
   I блiсне вострымi зубкамi!
   Прыгожая i агнязарная Ганна таксама запусцiла гранату. Раскiдала самураяѓ i пiскнула:
   - За новы свет! Ты зараз мой кумiр!
   I босая ножка як мiльгане!
   I цудоѓная Ангелiна таксама як возьме i запусцiць гранату. I раскiдае ѓсiх супостатаѓ.
   Вельмi здаровая гэтая дзяѓчына-воiн. I проста сапраѓдная багiня. У ёй такая энергетыка.
   I ваяѓнiца зароѓ:
   - Слава Радзiме, i нам!
   Вiкторыя ѓзяла i прашыпела, ведучы агонь наѓскiдку:
   - Ды будзе наша Радзiма на самым пiку поспеху!
   I босая ножка шпурляе гранату. Якая ляцiць i ѓсiх знiшчае.
   Веранiка таксама страляе, i вельмi ѓдала забiваючы генерала з лiку шляхетных самураяѓ.
   I ляцiць кiнутая босай ножкай граната. Падаюць японцы.
   Дзяѓчына крычыць:
   - У велiчы Расii сумняваюцца толькi нябожчыкi!
   I пакажа жамчужныя зубкi!
   Юлiяна ахвотна пацвярджае:
   - Мы ѓсiх мацней! Былi ѓчора, ёсць i сёння!
   Рудая Ганна з захапленнем дадае:
   - I будзем заѓтра!
   Кiнутая босай ножкай граната раздзiрае супостатаѓ.
   Ангелiна цэлую скрыню са снарадамi запусцiла босымi нагамi i выдала:
   - Будучыня за намi!
   Наташка выкарыстоѓвала апошнiя спакойныя днi для знiшчэння фашыстаѓ. Пякла, сабе трымаючы пяро босымi пальцамi ног.
   Наперадзе iшлi хлопчык i дзяѓчынка: Алег i Маргарыта.
   Дзецi нiшчылi японцаѓ i прасоѓвалiся сабе да iмператарскага палаца. Мiкада ѓрачыста аб'явiѓ, што не пакiне сталiцу, i застанецца там назаѓжды.
   Алег даѓ чаргу па самураях i шпурнуѓ босай нагой гранату, прапiшчаѓшы сабе:
   - Русь нiколi не здасца!
   Маргарыта таксама запусцiла босую ножавую лiмонку i прасiпела, скалячы зубкi.
   - Пераможам цi памром!
   I батальён дзяѓчынак прарывацца да палаца мiкада. Усе дзяѓчаты ѓ форменнай вопратцы, засталiся толькi ѓ трусiках. I такiя амаль аголеныя ваююць нiбы гераiнi.
   Вiкторыя шпурляе босай ножкай гранату i пiшчыць:
   - Мiкалай ты мiкада!
   Веранiка таксама запусцiла голай канечнасцю прэзент смерцi i праверашчала, скалячы зубкi:
   - Наш цар страмчэй усiх!
   I жэмчугам як блiсне! I такая асляпляльная дзяѓчынка.
   Юлiяна таксама шчабеча з захапленнем, i запускае босай нагой гранату:
   - Я пераможца псiхалагiчна!
   I паказала мову.
   Разбурае сабе самураяѓ.
   Страляе i Ганна, гэтая рудая д'ялiца. I так трапна гэта робiць. Выкошвае японцаѓ.
   I раве на ѓсю глотку:
   - Славiцца мая краiна святая!
   I скалiць свае зубкi!
   Ангелiна таксама жанчына-волаты як возьме i цэлую скрыню з узрыѓчаткай запусцiць.
   I японцы ва ѓсе бакi паляцелi.
   Дзяѓчынкi iдуць у наступ, змяняючы супернiкаѓ. Дасягаючы адчувальных поспехаѓ. У iх адчуваецца грозная грацыя, i нястомны напор, i адсутнасць слабасцей. А голыя грудзi лепшая гарантыя непераможнасцi i непатапляльнасцi.
   Вiкторыя, зразаючы японцаѓ, шчабеча:
   - Рукi з дуба, галава са свiнцу!
   I босай ножкай кiдае гранату. Раскiдвае самураяѓ.
   Валянцiна таксама вядзе агонь.
   Зьмiнае японцаѓ. I разносiць iх на аскепкi.
   Усё блiжэй i блiжэй да палаца. I босая ножка кiдае гранату.
   Здаюцца спалоханыя японцы. Расколваюцца на часткi.
   Дзяѓчына-тэрмiнатар прамаѓляе:
   - Пярун хай будзе з намi!
   Юлiяна цудоѓная дзяѓчына-тэрмiнатар страляе сабе i разбурае мiлiтарыстаѓ. Ашчэрыла зубкi.
   Дзяѓчына прасiпела:
   - Мы вiцязi самай вялiкай Расii!
   Дзяѓчына кiнула босай нагой гранату. Раскiдала непрыяцеля.
   Юлiяна ѓзяла i зноѓ праспявала:
   - Вучыѓ Сувораѓ наперад глядзець! А калi ѓсталi, стаяць на смерць!
   I выскалiлiся ва ѓхмылцы.
   Агнязарная Ганна таксама праспявала i раѓнула:
   - За новыя рубяжы!
   I дадала з аскалам:
   - А мы заѓсёды наперадзе!
   Ангелiна дзяѓчына-волаты таксама дзюбанула па непрыяцелю. Раскiдала iмператарскую гвардыю i пiскнула:
   - За дасягненнi эпохi!
   I зноѓ кiнутыя босыя ножкамi гранаты ляцяць.
   Дзяѓчыны прасуюць непрыяцеля. Памятаюць гераiчную абарону Порт-Артура, якая не забудзецца ѓ стагоддзях.
   Эх, ну як такое войска магло ѓ рэальнай гiсторыi прайграць, ды яшчэ i японцам?
   Вось гэта ганьба.
   Вiкторыя кiдае босай ножкай гранату i свiшча:
   - За Рускi рубеж!
   Веранiка таксама запусцiла нешта смяротнае босай нагой i адчайна пiскнула, выскалiѓшы зубкi:
   - За новыя поспехi!
   I дала чаргу па японцах.
   А тут Юлляна таксама як возьме i бiць. А тут яшчэ босай ножкай узяла i пусцiла гранату.
   I пасля гэтага праспявала:
   - Мы не паддадзiмся варожаму дыктату!
   I выскалiла сабе мыску!
   Прыгожая вельмi маладая дзяѓчына з фiгурным спартсменам. I вельмi адважны.
   I Ганна як дзюбне па японцах. Разбурае iх, i босай ножкай гранату вельмi спрытна кiдае.
   I раскiдвае ворагаѓ, нiбы бутэлькi адляцелi ад шара.
   Дзяѓчына раве:
   - Шакалад, гэта па-нашаму!
   Ганна сапраѓды вельмi любiць шакаладныя цукеркi.
   Ваяѓнiцы тут найвышэйшага ѓраджаю i баявой камплекцыi.
   Баi на ѓсходнiм фронце iдуць у млявым выглядзе, i не занадта актыѓна. Немцы не спяшаюцца. Гiтлер расцягвае задавальненне.
   Немцы наступалi ѓздоѓж Дона. Адначасова спрабавалi ѓсё ж узяць Варонеж.
   Чатыры дзяѓчыны змагалiся мужна i паказаѓ гераiзм.
   Яны стралялi трапна.
   Вось Наташка кiнула босай нагой гранату, раскiдваючы фашыстаѓ. I прабурчала:
   - Слава героям Расii!
   Прыгожая, вельмi фiгурыстая чацвёрка дзяѓчынак. Яны знялi станiкi i агалiлi грудзi. А соску такiя клубнiчныя, апетытныя.
   Вядзе вельмi трапны агонь i Зоя. Выкошвае фашыстаѓ, i папiсквае з захапленнем:
   - Я чэмпiёнка свету!
   I таксама як босы ножкай шпурне гранату. Фашысты разлятаюцца ѓ розныя бакi, нiбы хвалi ад падзення метэарыта.
   Ды Зоя любiць забiваць!
   А тут яшчэ агонь вядзе Аѓгусцiна. Таксама страляе вельмi трапна. Вынiшчае фрыцаѓ.
   I зноѓ ад яе босай нагi ляцiць граната. Разбiвае ѓ трэскi фашыстаѓ.
   Святлана таксама цвiчыць па фрыцах. I яшчэ напявае:
   - Я звонкая дзяѓчына! Сумну ѓ анучу ѓсiх!
   I яе босыя пальцы ног кiдаюць разбурэнне.
   Дзяѓчыны вядома нават вельмi! Выдатныя, квiтнеючыя, дзёрзкiя.
   I немцы прытармажваюць прасоѓванне. Хаця артылерыя i актыѓна працуе. Што ѓвогуле супер! Проста самы пiлатаж гросмайстра.
   Наташа вядзе агонь... I перад вачыма праносiцца сцэна катавання.
   Немцы злавiлi дзяѓчыну-камсамолку. Падзялi яе дагала. I засунулi ѓ кацёл з вадой. Распалiлi пад iм вогнiшча. Сталi варыць жыѓцом. Дзяѓчына закрычала ад невыноснага болю. Фашысты дазволiлi ёй выскачыць з катла.
   Потым астудзiлi ваду, i зноѓ яе шпурнулi i пачалi награваць. Так варылi дзяѓчынку некалькi разоѓ.
   Вось каты... Потым павеселi дзяѓчыну на прэнг i прыпякалi распаленым дубцом. Замучылi прыгажунi да смерцi.
   Ну як такiм не помсцiць.
   Наташа шпурляе босай нагой гранату, раскiдвае фрыцаѓ, i ѓсмiхаецца сабе з ухмылачкай.
   Такая вось цудоѓная прыгажосць.
   Дзяѓчына прамаѓляе:
   -Гэта будзе крута!
   Зоя таксама дала чаргу. Выкасiла фашыстаѓ. Зрэзала гiтлераѓцаѓ i iх наймiтаѓ.
   Потым зноѓ кiнула босай нагой гранату i прачырыкала:
   - Цудоѓная чацвёрка i брамнiк!
   Далей бой працягваѓся, з напорам i выявамi.
   Рудая Аѓгусцiна запусцiла босай нагой гранату. Раскiдала фашыстаѓ, замачыла масу народа гранатай. I ѓсiх гэтых фрыцаѓ.
   Пасля чаго раѓла:
   - Я ѓвасабленне Радзiмы!
   I дзяѓчына ѓявiла сябе згвалтаванай. Як гэта прыемна i крута! I яна малоцiць сабе фашыстаѓ. Дзяѓчынка проста супермэн. Самая крутая з усiх i стала зараджана на перамогу.
   Святлана таксама чароѓная дзеѓка. Дала трапную чаргу, i выкасiла фашыстаѓ. А затым як кiне босымi пальцамi ног гранату. Як раскалашмацiць фрыцаѓ.
   I такое бландынка задаволiць. Усiх пакосiць з аднаго стрэлу. I чырыкае скаля зубкi:
   - Будзе вечнае святло i свiтанак!
   Дзяѓчыны тут i такi пасаж. Выдатныя ваяѓнiцы - вышэйшага пiлатажу.
   Наташа свiснула. Кiнула босай нагой гранату i прашыпела:
   - Я вялiкая дзяѓчынка!
   Хоць гэта i нясцiплая заява, але збольшага дакладная. Такiя тут ваяѓнiцы сiмпатычныя.
   I вельмi прыгожыя. З iскрыстымi вачыма, i зубкамi жэмчугамi.
   I б'юцца хвалебна, кiдаючы босымi ножкамi паражальныя прадметы.
   Але перамагчы фашыстаѓ надзвычай складана. Гэта як кулаком бiць у сцяну.
   Зоя ѓзяла i пусцiла чаргу па гiтлераѓцаѓ. I выкасiла iх, нiбы быѓ капытом велiканскi конь, выбiваючы траву.
   Пасля чаго дзяѓчына кiнула босай нагой гранату i прабуркавала:
   - Я такая мара мiльёнаѓ!
   I паказала мову. Вось гэта дзеѓка - рэальны тэрмiнатар. Усiх запiярыць i разарвае. I пiлуе без усялякага сумневу з вялiкай хуткасцю.
   Зоя ѓзяла i праспявала:
   Салдат заѓсёды здаровы,
   Салдат на ѓсё готаѓ!
   Аѓгусцiна таксама кiнула босай нагой гранату. Раскiдала фашыстаѓ i выдала з апломбам:
   - I пыл як з дываноѓ, мы выбiваем з дарог!
   Святлана, страляючы, дапоѓнiла:
   -I не змянiць ногi! Ззяюць нашы твары! Блiшчаць боты!
   Ваяѓнiцы як мы бачым пры поѓным парадзе. I абутак дзяѓчынкам не патрэбны. Яны здольныя ѓсiх сцерцi ѓ пыл цi ѓ парашок, такога вось шэрага колеру.
   Наташа, ведучы агонь па фашыстах, задумалася. На самай справе, чаму немагчыма дабiцца поспеху без падману? Вось Сталiн, напрыклад, узяѓ i падманам захапiѓ уладу. Абяцаѓ Зiноѓеву i Каменьеву залатыя горы, а сам iх расстраляѓ.
   Цi лагiчна падобнае? Дакладней якраз лагiчна - не падманеш не пражывеш!
   Наташа кiнула босай ножкай гранату i прабуркавала:
   - Я зорка вялiкага памеру!
   Зоя таксама стрэлiла. Патрапiла i прачырыкала:
   - I я таксама супер!
   I ляцiць кiнутая босымi пальцамi ног граната. I як фашыстам дастаецца. Па самыя вялiкiя гланды.
   I Аѓгусцiна страляе. I пападае вельмi нават выдатна. I разграмiла фрыцаѓ, нiбы ѓдарам кавадлы.
   I босая ножка таксама кiдае гранату вельмi лiха.
   Аѓгустына пiскнула:
   - Не страшна бяда, пакуль цiха!
   I зноѓ дала трапную чаргу.
   Святлана зноѓ лупанула. Зрэзала фашыстаѓ. I прамычала:
   - Я дзеѓка наогул супер!
   I блiсне вочкамi i пiскне галаском!
   Ды гэта такiя дзеѓкi, што з iмi палец у рот класцi не варта - укусяць!
   Наташка страляючы, вымавiла:
   - Пачалi казаць, усё пра даѓгалецце.
   Зоя, шпурнуѓшы босай ножкай гранату, дадала:
   - Кроѓ пакуль смактаць вырашылi пачакаць...
   Аѓгустына кiнула гранату i прачырыкала:
   - Смачнае на трэцяе!
   Святлана босымi пальцамi ног запусцiла прэзент смерцi i правiшчала:
   - Эх ды я крутая!
   У кастрычнiку 1947 гады немцы амаль занялi Варонеж i спынiлiся. Наступiла часовае зацiшша.
  . ЭПIЛОГ
  Алiса Селязнёва з гэтай гераiчнай мiсii вярнулася. Малi быць новыя, цiкавыя падзеi. У прыватнасцi, у Беларусь вярталася Святлана Цiханоѓская. Яе прызналi часова выконваючым абавязкi прэзiдэнта.
  
  Алiса Селязнёва заявiла, што Беларуссю павiнны кiраваць беларусы, а яе мэта аднавiць СССР. I гэта галоѓны крытэрый. А калi будзе вайна? Алiса паведамiла, што народ усiх краiн сам i адновiць СССР. Але камунiстам патрэбен новы лiдэр. I ѓ першую чаргу ѓ Расii, дзе КПРФ ужо практычна згнiла. А Зюганаѓ стаѓ яе фактычным далакопам. Што да Пуцiна, то ён вiдавочна ня хоча аднаѓляць СССР. А трэба!
  Алiса Селязнёва праспявала;
  Мы зможам Русь вялiкую з каленяѓ падняць,
  Расiя стане звышдзяржавай iзноѓ...
  I над планетай будзе рускi сцяг ззяць,
  Падарым свету - шчасце, свет, любоѓ!
  Дзяѓчына з будучынi заявiла, Пуцiну кароткай тэлефоннай размове, што час Беларусi i Расеi аб'яднацца i адрадзiць СССР. I гэта самае галоѓнае. Без СССР не будзе ѓ свеце стабiльнасцi i парадку.
  Пуцiн адказваѓ унiклiва. Алiса нагадала аб здрадзе з боку Пуцiна армян, i што ён наогул пераемнiк Ельцына i працягвае яго згубны курс у эканомiцы. I што Кiтай хутчэй нагадвае свет з рамана Яфрэмава: "Гадзiна быка", а зусiм не сацыялiзм з чалавечым тварам. I што ѓ СССР патрэбны былi перамены, але шмат што рабiлi няправiльна.
  I не толькi Гарбачоѓ у гэтым вiнаваты. Тым больш радыкальнае амаладжэнне кiраѓнiцтва ѓ СССР можна толькi вiтаць!
  Лукашэнка схаваѓся ѓ Кiтаi. Разумеючы, што ѓ Расii яго становiшча ненадзейнае.
  А вярнулася Святлана Цiханоѓская. Дзень стаяѓ сонечны, адносна цёплы. I Святлана была ѓ простай, сялянскай сукенцы. Босымi ножкамi маладая жанчына спусцiлася па трапе самалёта. Яна выглядала вельмi кранальна. Напамiнаючы Рэбеку, якую таксама ѓ белай сукенцы i басанож вялi на вогнiшча.
  Святлана, зрэшты, крочыла ганарлiва. Яна хутчэй нагадвала не сцiплую габрэйскую дзяѓчыну, што вялi на вогнiшча, а прынцэсу, якая iшла на эшафот i захоѓвае годнасць.
  Дзесяцi тысяч людзей станавiлiся на каленi, i цалавалi сляды босых ножак Святланы Цiханоѓскай.
  Гэта быѓ сапраѓдны трыѓмф, i вяртанне рэальнага лiдэра нацыi. I наколькi гэта ѓсё было цудоѓна.
  Людзi апладзiравалi i скандавалi:
  - Слава Святлане!
  Загучала песня, складзеная самым Вялiкiм Пiсьменнiкам i Паэтам усiх часоѓ i народаѓ Алегам Рыбачэнкам, пра найвялiкшага лiдэра краiны;
   Была такая цудоѓная краiна,
   Звалася яна iмперыя парад...
   Разбурыѓ яе подлы Сатана,
   Даѓно пара заклiкаць яго адказ!
  
   У ёй правiлаѓ Ленiн - проста iдэал,
   Якi зрабiѓ Радзiму вялiкай...
   I Сталiну кiраванне перадаѓ...
   Той паламаѓ парывы арды дзiкай!
  
   Ды будзе наша Радзiма ѓ колеры,
   Бярозкi, таполi, дубы, рабiны...
   Я войска фашызму разнясу -
   Бо рускiя ѓ баях непераможныя!
  
   Расiя будзе сонцам над Зямлёй,
   Яе промнi i зоркi i каметы...
   Ты станеш самай лепшай краiнай,
   У ёй гераiчнасцi подзвiгi апеты!
  
   СССР, калi пышна цвiѓ,
   I вёѓ краiну за руку да камунiзму...
   Але лысы развалiѓ яго асёл,
   Аддаѓшы на водкуп подламу фашызму!
  
   Але веру нашу Русь не адолець,
   Яна як сонца над Зямлёй ззяе...
   Магутны рускi, Белы Бог мядзведзь,
   I будзе месца ѓ высакародным раi!
  
   Любiце вы Расiю сэрцам усiм,
   Яна ёсць наша Радзiма вялiкая...
   Хоць разяѓляе пашча на зямлю Сэм,
   I атакуе монстар тысячалiкi!
   Святлана наша светлая зорка,
   Што абяцае шчасце i свабоду...
   Споѓнiцца вялiкая мара
   Пабудуем камунiзм, павер народу!
  
   Нiхто не зможа сьцерцi краiну,
   Якую клiчуць, павер Расея...
   Ты прыбяры ад улады Сатану -
   Прыйдзе Хрыстос вялiкая месiя!
  
   I з намi будзе Лада назаѓжды,
   I камунiзм практычны пабудуем...
   Пройдуць стагоддзi i хвiлiн года,
   Мы будзем са справядлiвым самым строем!
  
   Вялiкая наша Радзiмы мара,
   Свет зрабiць самым бурным i прыгожым...
   У нас ёсць горы, рэкi i лясы -
   Усё будзе вельмi чыстым, справядлiвым!
  
   Сталiца наша Радзiма Масква,
   Але Кiеѓ, Менск сталiцы будуць таксама...
   Разгромлена мангольская арда,
   Нам перамагчы дапамог Усявышнi Божа!
  
   Не, вы паверце рускiх не зламаць,
   Адзiны стануць браты ѓсе славяне...
   Паляѓнiчы ператварыцца хутка ѓ дзiчыну,
   А мы байцы заѓсёды павер ва ѓдары!
  Пасля чаго басаногая прыгажуня Святлана Цiханоѓская рушыла ѓслед да прэзiдэнцкага палаца.
   Пасля чаго рэальна стала лягчэй усiм. А колькi замежных журналiстаѓ? Круцяцца яны лiтаральна як мухi.
  I стала здымаюць. А Алiса Селязнёва тут як тут. I абяцае аднавiць СССР у найблiжэйшыя ж гады.
  I гэта не пустыя словы. Святлана Цiханоѓская прапанавала першым жа крокам, правесцi рэферэндум па далучэннi Беларусi да Расii. Гэта выклiкала вялiкую ѓхвалу парламентарыяѓ. Палата Прадстаѓнiкоѓ i Савет Рэспублiкi аднагалосна адобрылi правядзенне рэферэндуму аб далучэннi да Расii. I гэта зразумела многiм спадабалася.
  Алiса Селязнёва заявiла:
  - Толькi вяртанне да камунiстычнай формы кiравання нас можа выратаваць!
  Ва Украiне iдэю адраджэння СССР, успрынялi вельмi станоѓча. Там таксама народ стамiѓся ад хаосу, бардаку, галечы, беспрацоѓя i каранавiруса! I гэта зразумела рабiла iдэю адраджэння савецкай iмперыi яшчэ папулярнейшай.
  Азербайджан страцiѓшы дзясяткi тысяч забiтымi падчас вайны з Арменiяй, таксама расчараваѓся ѓ сямействе Алiевых. Людзi рэальна вельмi хацелi пераменаѓ i зменаѓ да лепшага.
  Ды i Сярэдняя Азiя марыла аб ранейшых, камунiстычных часах. Iдэя Алiсы: СССР адрадзiць у абноѓленым, дэмакратычным выглядзе, аказалася вельмi нават папулярнай.
  I не толькi сярод народа, але нават элiты. I людзi патрабавалi адраджэньня Чырвонай iмпэрыi. Народ разумеѓ што лепш за савецкую эканомiку, калi кошты не мянялiся дваццаць гадоѓ нiчога быць не можа.
  Алiса Селязнёва прапанавала правесцi выбары прэзiдэнта СССР.
  I народ Расii i Украiны i Беларусi гэта рашуча падтрымаѓ.
  Алiса Селязнёва рашуча вылучыла ѓ прэзiдэнты Святлану Цiханоѓскую.
   Выбары прэзiдэнта СССР - саюза свабодных славянскiх рэспублiк наблiжалiся нiбы ѓраган. Пуцiну споѓнiлася семдзесят тры гады i ён успрымаѓся як мiнулае, а знешне юная Цiханоѓская сiмвалiзавала будучыню.
   А калi яна босымi, хупавымi ножкамi хадзiла па лiстападаѓскiм снезе, то людзi захаплялiся ёю непадробна. Яна была сiмвалам чысцiнi, мiру i росквiту.
   I ѓсё новыя i новыя прыхiльнiкi далучалiся да Цiханаѓскай. Пуцiн жа захварэѓ i злёг. I практычна не з'яѓляѓся на публiцы. Так што Цiханаѓскую ѓвесь час цяпер паказвалi, i ѓсё пра яе казалi. А яна нiбы ярка сонца надзеi ѓставаѓ над краiнай. Многiя кандыдаты нават сталi здымаць на яе карысць свае кандыдатуры. I было ясна, што надыходзiць, прычым непазбежна - новая эпоха! Народ Расii абуджаѓся. Алег Рыбачэнка таксама ѓдзельнiчаѓ у агiтацыi i браѓ рэкорды. Генiяльны хлопчык быѓ проста супер. I такi слаѓны дзяцюк. Асаблiва калi збiваѓ, кiдаючы босымi, дзiцячымi ножкамi крумкач.
   Вось выбары прэзiдэнта ѓсё блiжэй i блiжэй. Надыходзiць 25 лiстапада 2025 года.
   I пачалося галасаванне з Далёкага Усходу i, рухаючыся на Захад. Пайшло хваляй выбухны, што пагражала ѓсiх накрыць.
   Святлана Tikhanovskaya, як звычайна, выйшла на галасаванне ѓ простым белым сукенка i хадзiла басанож па снезе на працягу ѓсяго блока. Цалкам неахоѓваемая, толькi ѓ суправаджэннi аднаго з басаногага хлопчыка ѓ шортах, Алег Рыбаченко. Пры поглядзе на яе, людзi сталi на каленi i цалавалi сляды босых ног прыгажунi i хлопчыка, якi за ёй. Алег Рыбаченко заѓважыѓ снайпер таргетаванне Святланы Tikhanovskaya. I хлопчык узяѓ яго, i кiнуѓ кавалак лёду з яго босымi нагамi. Празрыстая кропка працяѓ вачэй супернiка, i снайпер прамахнуѓся. Куля прайшла мiма.
   Святлана ѓсмiхнулася i адказала:
   - Нас не спынiць i куля!
   I зноѓ рушыла далей. I за ёй iшоѓ басаногi хлапчук-тэрмiнатар якi перабiѓ масу каранавiрусы i iншых ворагаѓ Расii. Святлана iшла, i людзi цалавалi яе босыя, хупавыя, жаночыя слёзы на снезе i гэта было вельмi сiмвалiчна.
   I вось яна ѓзышла на ѓчастак i чыркнула на даѓжэйшай бюлетэнi, i апусцiла ѓ урну.
   Пасля чаго вымавiла:
   - За будучыню i Вялiкую Русь!
   Дзе галасаваѓ Пуцiн, не паказалi. Падобна, прэзiдэнт Расii ад тытанiчных перагрузак захварэѓ i канчаткова злёг. Сiтуацыя склалася напружаная.
   Галасавалi i iншыя кандыдаты ѓ прэзыдэнты. Iх яшчэ заставалася шмат. Анатоль Кашпiроѓскi галасуючы, заявiѓ:
   - Я такое магу, што вам i не снiлася!
   Ала Пугачова галасуючы, выдала:
   - Я жанчына, якая спявае!
   Вiталь Клiчко ѓ апошнi момант зняѓся на карысць Святланы Цiханоѓскай, i заявiѓ, што магчыма паспрабуе пабiць на рынгу рэкорд Хопiнса. I таксама прагаласаваѓ. Ламачэнка таксама зняѓся, а вось Вусiк застаѓся i заявiѓ што пойдзе да канца. Дарэчы i Клiчко i Вусiк, i Ламачэнка атрымалi ад Пуцiна залатыя ордэны Iллi Мурамца i вельмi гэтым ганарылiся.
   Узнагародзiлi таксама i Паветкiна, якi свой чарговы бой на прафесiйным рынгу здолеѓ-такi выйграць. Аляксандр Паветкiн паведамiѓ, што ён застаецца, каб пабiць рэкорд Формана, а калi трэба, то i Хопiнса. Сяргей Кавалёѓ таксама адмовiѓся зняцца, i нават заявiѓ, што ён можа аднавiць кар'еру, дзеля бою з Бiвалам, якому пакажа, дзе ракi зiмуюць. I што ён зусiм не слабак. Дзянiс Лебедзеѓ зняѓся на карысць Пуцiна, за што атрымаѓ i залаты ордэн Iльi Мурамца, i зорку героя Расii. Паветкiн i Кавалёѓ прайшлi да канца дыстанцыю i прагаласавалi самi за сябе. Ксенiя Сабчак таксама прайшлася да выбарчага ѓчастка, басанож пераймаючы Цiханоѓскай, але ѓ яе гэта крута i натуральна не атрымалася.
   Галасавалi i iншыя.
   Максiм Сурайкiн паведамiѓ, што толькi камунiзм выратуе Расею, што трэба галасаваць за яго. А Святлана Цiханоская пабудуе капiталiзм. I што ѓвогуле ѓсё ѓ Расеi дрэнна i вiнаваты ѓ гэтым Пуцiн.
   Шмат было i iншых кандыдатаѓ... Усё iшло як след. Алег Рыбачэнка таксама прагаласаваѓ. Ён толькi выглядае дзiцем, а па пашпарце дарослы.
   I вось усе прагаласавалi, засталося толькi чакаць, калi вынiкi выбараѓ аб'явяць.
   I вось мiнула восем гадзiн, i выявiлiся скрынi. Пайшлi першыя вынiкi з Далёкага Усходу. I тут сенсацыi не было, Святлана Цiханоѓская ѓпэѓнена лiдыравала. Адзiнае што аказалася нечаканымi: другое месца не ѓ Пуцiна, а Максiма Сурайкiна. А так пакуль Святлана перамагала ѓ першым туры. I гэта было цiкава. Сярод iншых кандыдатаѓ трэба адзначыць Дзямушкiна. Гэты кандыдат апярэдзiѓ Жырыноѓскага i стаѓ галоѓным нацыяналiстам у Расii i Кiеѓскай Русi. Пакуль iншых сенсацый не было. Вынiкi хутка паступалi са ѓсiх рэгiёнаѓ.
   Святлана Цiханоѓская ѓпэѓнена лiдзiравалi, мела больш за пяцьдзесят працэнтаѓ галасоѓ. Праѓда, блiжэй да цэнтра Расii Уладзiмiр Пуцiн апярэдзiѓ Сурайкiна, але ѓсё роѓна безнадзейна прайграваѓ.
   Алег Рыбачэнка адзначыѓ:
   - У адзiн тур перамагчы лепш! Менш выдаткаѓ!
   Наташа лагiчна заѓважыла:
   - Часам эканомiя вельмi марнатраѓная!
   А выбары працягвалiся. Калi сталi паступаць вынiкi з Украiны i Беларусi лiдэрства Святланы Цiханоѓскай стала толькi ѓзрастаць. I яна ѓжо набiрала больш за шэсцьдзесят працэнтаѓ галасоѓ. I дзяѓчына дзейнiчала вельмi ѓпэѓнена.
   Зоя з усмешкай адзначыла:
   - Пры такой канкурэнцыi ѓ першым туры перамагчы - крута!
   Лiдэрства Святланы працягвала нарастаць. Калi ѓлiчыць што кандыдатаѓ у прэзiдэнты заставалася яшчэ 79 чалавек, дык гэта вялiкi вынiк Святланы Цiханоѓскай. I яе паказчык перавысiѓ семдзесят працэнтаѓ.
   Алег Рыбачэнка заѓважыѓ:
   - Вось гэта перамога! I галоѓнае сапраѓды ѓ канкурэнтнай барацьбе! Ну чаму, Пуцiн нiколi не праводзiѓ выбары на сто працэнтаѓ сумленна? А Лукашэнка тым больш! А вось зараз сапраѓды выбары самыя сумленныя i празрыстыя ѓ свеце! I канкурэнцыя на iх самая рэкордная i гэта ѓзрушаюча i крута!
   Наташа адзначыла з усмешкай:
   - Але ж самае галоѓнае наперадзе, пасля перамогi! Толi яшчэ будзе? Толi яшчэ будзе! Толi яшчэ будзе - ой, ой, ой!
   Сапраѓды расслабляцца пакуль рана i, СССР пакуль не адноѓлены.
   Вось падлiчыла электронiка канчатковую лiчбу: 74,5 працэнта за Святлану Цiханоѓскую ѓ першым жа туры. Вось гэта гучная перамога!
   Святлана Цiханоѓская стала новым прэзiдэнтам Расii i Кiеѓскай Русi i СССР. Цяпер засталося толькi прыняць прысягу.
   А Святлана Цiханоѓская са сваёй iнаѓгурацыi зладзiла чарговае шоу. Як звычайна маляѓнiчае з феерверкамi, i падскокамi. У дзень iнаѓгурацыi, Вiталь Клiчко на стадыёне ѓ Кiеве правёѓ бой з Майклам Тайсанам. Знакамiты амерыканскi баксёр пагадзiѓся на паядынак з-за вялiкiх праблем з грашыма. Клiчко дамiнаваѓ усе дванаццаць раундаѓ, але ѓ накаѓт Тайсана дыпламатычна не адправiѓ.
   Фармальна разыгрывалася адна з другарадных версiй чэмпiёна свету.
   Пасля чаго Вiталю Клiчко ѓручылi дыяментавы пояс.
   Святлана Tikhanovski прымала вiншаваннi з усяго свету - у тым лiку Кiтая. I беспарадкi ѓзмацнiлiся ѓ Паднябеснай. Я не хлебам адзiным жывы. Людзi хацелi свабоды i дэмакратыi. Дэспатызм Камунiстычнай партыi Кiтая хворых, усе хацелi волi.
   Зяленскi стаѓ менавiта такiм вось сiмвалам. Сiмвалам дэмакратычнай сiлы, пасля падзення дыктатуры спецслужбаѓ пры Пуцiне.
   Святлана Цiханоѓская шмат казала пра змены, эканомiку i новыя здзяйсненнi. У Расii i ѓ СССР ужо праходзiѓ конкурс на пасаду прэм'ер-мiнiстра. Некалькi тысяч было суiскальнiкаѓ. Вельмi напружаны праходзiѓ адбор. I гэта выглядала выдатна.
   Пакуль усё iшло дастаткова гладка. Святлана Цiханоѓская нават зрабiла сальта на сваёй iнаѓгурацыi. Сарвала апладысменты. Пасля прадэманстравала свае веды замежных моѓ. Дзейнiчала вельмi актыѓна i жвава.
   Нарэшце, Святлана Цiханоѓская ѓзяла i вымавiла яшчэ пару прамоѓ.
   Далей пасля iнаѓгурацыi былi кадравыя рашэннi. Мноства перастановак i новых асоб ва ѓрадзе.
   Iшоѓ рэальны адбор "жалезных наркамаѓ". У Расii адбывалася кадравая рэвалюцыя.
   Святлана Цiханоѓская ѓ самыя першыя днi выдала шмат указаѓ. Дазволiла продаж алкаголю ѓ начны час i раз'язных кропках. Увяла новыя падаткi на багатых. Зняла недатыкальнасць з дэпутатаѓ i суддзяѓ. Павялiчыла выпуск прадукцыi. Увяла мыты на гандаль з Кiтаем.
   У Казахстане прайшоѓ рэферэндум аб аб'яднаннi з Расiяй i СССР. I гэта таксама пайшло ѓ заслугу Святлана Цiханоѓскай. Большасць казахстанцаѓ падтрымала аб'яднанне з Расiяй i СССР.
   Святлана Цiханоѓская паскардзiлася, што Уладзiмiр Пуцiн перад выбарамi занадта ѓжо задраѓ латы, але паабяцаѓ, што iнфляцыя супакоiцца. I што нiчога страшнага не здарыцца.
   Сапраѓды хутка рост коштаѓ прыпынiѓся. А эканомiка Расii i СССР i Кiеѓскай Русi пайшла ѓ рост. I на Каѓказе выступы баевiкоѓ неяк зацiхлi. Стала куды спакайней.
   Святлана Цiханоѓская, нарэшце, прапанавала i кандыдатуру на пасаду прэм'ера Расii. Ёю стала трыццацiдвухгадовая доктар навук Ангелiна Бальшакова. Яна вельмi ѓпэѓнена перамагла на конкурсе. I стала прэм'ерам, самай маладой у гiсторыi Расii. Уладзiмiр Пуцiн адышоѓ ад хваробы i паляцеѓ у водпуск на Канары, i атрымлiваѓ пенсiю былога прэзiдэнта, проста забаѓляючыся. Пакуль у яго не было праблем. А вось Шайгу арыштавалi, абвiнавацiѓшы ѓ спробе дзяржаѓнага перавароту. А што ён хацеѓ?
   Iншых рашэнняѓ таксама хапала... У Амерыцы перамагла сарака аднагадовая жанчына-дэмакрат. Такiм чынам, змянiлася ѓлада. I прыйшла да ѓлады i жанчына i самы малады кандыдат за ѓсю гiсторыю ЗША. Скончылася эпоха Байдэна i Трамп. Але сяброѓства з Расiяй толькi стала квiтнець. Натуральна супраць дыктатарскага Кiтая, зараз сябравалi ЗША i новая Расiйская iмперыя.
   Святлана Цiханоѓская нават правяла рэферэндум, i ѓвяла iншую назву: замест, Расiя - Кiеѓская Русь - СССР. Што таксама казала аб многiм. Беларусь i Украiна i Казахстан увайшлi ѓ федэрацыю. I пачалося адраджэнне iмперыi... На дэмакратычных падставах.
   Новая жанчына - прэзiдэнт ЗША, атрымала ѓ спадчыну ад Трампа непрыязнасць да Кiтая, i стварэнне каалiцыi сябе прысвяцiла. Кiеѓская Русь - СССР эканамiчна развiвалася пры Цiханаѓскай паспяхова. Расея некалькi стрымлiвала Кiтай. Потым, уступiла ѓ НАТА. Неѓзабаве ѓ Казахстане канчаткова прыйшоѓ да ѓлады прарасейскi ѓрад i ѓтварылася саюзная дзяржава. Сярэднюю Азiю расейцы адцiскалi ад Кiтая. Процiборства ѓсё нарастала.
   Святлана Цiханоская правёѓ антысталiнскую i антыпуцiнаѓскую кампанiю. Пазбавiла Сталiна i Пуцiна ѓсiх узнагарод, што даѓ iм з папулiзму.
   Але нiчога ѓсё абышлося мiрна. Хаця камунiсты i пратэставалi. Хадзiлi на мiтынгi.
   А там i Ленiна нарэшце вынеслi з Маѓзалея. Гэткая радасць, для многiх. А Праваслаѓная царква прылiчыла да лiку святых Аляксандра Другога i Iвана Грознага - рускiх цароѓ. Узрасла i колькасць помнiкаѓ Мiкалаю Другому.
   Стаѓ неяк модны царызм i заходнiцтва. З Еѓропай зблiзiлiся, многiя пасты сталi атрымлiваць замежнiкi. Расея стала часткай заходняга свету, а пасля сыходу Трамп працэс глабалiзацыi ѓзмацнiѓся. А Кiтай патрапiѓ у iзаляцыю i сутыкнуѓся ѓнутранай смутай.
   Адначасова Святлана Цiханоѓская ѓ славянскай iмперыi павялiчыла нараджальнасць. Адбыѓся, нарэшце, даѓно абяцаны палёт на Месяц. I ѓсё атрымалася неяк выдатна.
   Памiж Расiяй i ЗША ѓстанавiлiся саюзнiцкiя адносiны, дакладней памiж Кiеѓскай Руссю-СССР i Амерыкай.
   I канфрантацыя адышла ѓ мiнулае. Свет стаѓ усё больш i больш станавiцца глабальным i бяспечным. Хаця i былi войны. Кiеѓская Русь - СССР разам з ЗША правялi аперацыю ѓ Лiвii, дзе скончылi з iсламiстамi. Далей разабралiся i з Блiзкiм усходам, стварыѓшы тамака разам з Амерыкай базы. Кiеѓская Русь-СССР i ЗША разам сталi нахiляць мiр, i выцясняць Кiтай з Афрыкi. А тут без войн не абысцiся. I сухапутных аперацый таксама.
   I авiяѓдары Кiеѓская Русь-СССР i ЗША наносiлi сумесна.
   Паступова кiтайцаѓ выцеснiлi з усiх пунктаѓ свету. I паднябесная iмперыя ѓпала ѓ глыбокi эканамiчны i палiтычны крызiс.
   А Кiеѓская Русь-СССР усё больш i больш квiтнела.
   Такiх тэмпаѓ эканамiчнага росту Расея не ведала яшчэ нiколi. А што Кiтай абвалiѓся - Кiеѓская Русь-СССР узнялася. I iмклiва расла.
   У рэкордныя тэрмiны была пабудавана чыгунка да Чукоткi. Што само па сабе вельмi крута.
   I капаѓся тунэль пад Аляску. Амерыканцы таксама пачалi будаваць чыгунку, што звязацца з Расiяй. Будавалася i чыгунка да Дэлi... Адначасова рылiся каналы з Сiбiры, каб абрашаць Сярэднюю Азiю.
   Супраць Iрана была праведзена ЗША i Кiеѓскай Руссю-СССР сумесная аперацыя. I быѓ пастаѓлены разумны свецкi рэжым. Пасля чаго сталi рыць канал ад Каспiйскага мора, да Персiдскага залiва.
   НАТА пашыралася, у тым лiку ѓ сябе арабскiя краiны. У Саудаѓскай Аравii, узнiк парламент. Жанчыны сталi здымаць паранджу. Пачалося будаѓнiцтва свецкай дзяржавы.
   У Расейскiх СМI ѓсе лаялi Пуцiна за экстрэмiзм i палiвалi брудам, што ледзь не зрабiѓ Расею калонiяй Кiтая. Хацелi арыштаваць, але ён ды дзякуй Богу своечасова памёр. Казалi i больш рэзкiя словы. А на Мядзведзева ѓсё ж такi ѓзбудзiлi крымiнальную справу. I не адно.
   Сталiна вынеслi з Крамлёѓскай сцяны. Ленiна куды раней з маѓзалея.
   Многае змянiлася i дзяржаѓнай сiмволiцы. Зьявiлася некалькi новых вiдаѓ сьцягоѓ. У Расiйскi флаг дадаѓ жоѓтага колеру, i сiнi колер замянiѓ блакiтны.
   Гэта таксама было цiкава. Герб змянiѓся... Адбылася i грашовая рэформа. Абмянялi грошы па суадносiнах: адзiн да тысячы. З'явiѓся залаты стандарт рубля Кiеѓскай Русi. Заадно ѓзнiклi i новыя, старыя грошы - грош - паѓкапейкi, i паѓшка - чвэрць капейкi.
   Усё чын чынам...
   таксама назвы пачалi ажываць ... Princes, бароны, графы, маркiзы, i нават герцагi з'явiлiся. У прыватнасцi, муж Святланы Tikhanovskaya стаѓ герцагам. Алег Рыбаченко таксама атрымаѓ тытул герцага. Малдавiя таксама ѓвайшла ѓ склад Кiеѓскай Русi. Гутарка пра выбары цара ѓжо пачаѓся.
   Але Святлана Цiханоѓская паведамiла, што прэзiдэнта Кiеѓскай Русi-СССР будзе абiраць толькi народ. I не больш чым на два тэрмiны.
   Прычым Цiханоѓская скарацiла тэрмiн паѓнамоцтваѓ расейскага прэзiдэнта з шасцi гадоѓ да пяцi. Праѓда, свой першы тэрмiн Святлана Цiханоѓская прабыла гадоѓ шэсць.
   Да гэтага часу яна завяршыла далучэнне Сярэдняй Азii ѓ склад Расii. I аднавiла межы СССР. Засталася толькi не занятай Прыбалтыка.
   Але яе пакуль не хацелi аддаваць амэрыканцы. А так Сярэднюю Азiю i Каѓказ аддалi.
   На Каѓказе ѓспыхнула новая вайна, памiж Арменiяй i Азербайджанам. I яна iшла вельмi жорстка. Так што Расея-СССР змаглi заняць гэтыя рэспублiкi i правесцi ѓ iх рэферэндумы па далучэннi.
   Такiм чынам, Святлана Цiханоѓская вярнула сабе Каѓказ, пашырыѓшы Кiеѓскую Русь. Вялiкая скажам прама яна заваёѓнiца. Прычым i дэмакратка... Яе iмперыя пашыралася i надалей...
   Вось i Аѓганiстан ужо падчас другога тэрмiна кiравання вечнай дзяѓчыны-ведзьмы Святланы Цiханоѓскай, i частка Iрана сталi часткамi Расii.
   У ЗША жанчына-прэзiдэнт прайшла i на другi тэрмiн. Яна пакуль была паспяховай у эканомiцы, i галоѓнае здолела накаѓтаваць Кiтай. Што вялiкая перамога. Ды i Кiеѓская Русь-СССР зараз саюзнiк на чале са Святланай Цiханоѓскай.
   Але, вядома ж, моц Расii занадта ѓжо хутка расце. Яна вось ужо i поѓнач Iрака да сябе далучыла.
   Барзо сябе паводзiць. Кiеѓская Русь-СССР па тэмпах росту, першая краiна свету! I насельнiцтвам яна абагнала ЗША. I ѓжо ѓ Амерыцы з трывогай глядзяць - цi не занадта ѓзмацнiлася Расея-СССР?
   Тым больш iмперыя Кiеѓскай Русi-СССР, iмклiва пашыраецца. Вось ужо i Прыбалтыка аказалася пад яе кантролем. Ды гэта сапраѓды вялiкая праблема для амерыканцаѓ. Святлана Цiханоѓская сабрала ѓжо ѓсе былыя тэрыторыi СССР.
   I працягвае падобна рускаму цару экспансiю на поѓдзень. Вось ужо Iран i Iрак цалкам увайшлi ѓ склад Кiеѓскай Русi. А на другi тэрмiн Святлана Цiханоѓская абралася лёгка i ѓ першым жа туры набрала звыш дзевяноста працэнтаѓ галасоѓ.
   Хаця кандыдатаѓ у прэзiдэнты было шмат, а выбары прайшлi дэмакратычна.
   Святлана Цiханоѓская паведамiла, што яна не збiраецца браць прыклад з Лукашэнкам i кiраваць пажыццёва. Прычым абставiны знiкнення Лукашэнкi так i былi нявысветленыя. Магчыма, ён проста стаѓ не патрэбен i Расii i Захаду. I прапаѓ... А вось Святлана Цiханоѓская толькi набiрае сiлу. I сапраѓды яго кiраванне па паспяховасцi засланяе папярэднiкаѓ, i Пятра Першага.
   На самай справе - аднавiць тэрыторыю СССР, плюс Аѓганiстан, Iран, Iрак не кожны здольны i не кожная царыца такая вось паспяховая.
   А Святлана Цiханоѓская на гэтым не спыняецца. Вось ужо i Польшча, i Фiнляндыя пад прыцэлам - таксама калiсьцi ѓваходзiлi ѓ царскую iмперыю. I сапраѓды праходзяць у гэтых краiнах рэферэндумы, i яны добраахвотна ѓваходзяць у Кiеѓскую Русь-СССР.
   Ёсць поспехi i на навуковым фронце. Мiнуѓ даѓно чаканы палёт на Марс. Расейскiя касманаѓты высадзiлiся там. Узялi грунт i пакiнулi сцяг, што стала вялiкiм трыѓмфам.
   Адначасова Кiеѓская Русь-СССР забрала ѓ Кiтая спрадвечны Порт-Артур. I скарыстаѓшыся тым, што ѓ Кiтаi пачалася грамадзянская вайна, узялi пад заступнiцтва i Манчжурыю.
   Заадно Кiеѓская Русь-СССР далучыла да сябе i частка Турцыi. Тыя землi, што адышлi Расii па Версальскай дамове. Што таксама было вельмi моцным ходам. Святлана Цiханоѓская яшчэ больш пашырыла Кiеѓскую Русь як iмперыю. А па эканомiцы яна выйшла на першае месца - абагнаѓшы ЗША.
   Ну, а Кiтай пагружаны ѓ кашмар грамадзянскай вайны, i яго ѓжо сталi дзялiць.
   Кiеѓская Русь-СССР стала наймагутнай краiнай. А папулярнасць Святланы Цiханоѓскай унутры краiны настолькi вырасла, што людзi сталi на каленях малiць вечную дзяѓчыну-ведзьму - каб яна не сыходзiла. Збiралiся сотнi тысяч людзей.
   Святлана Цiханоѓская ѓ якасцi выключэння правяла рэферэндум якi дазваляе ёй балатавацца яшчэ на адзiн трэцi тэрмiн кiраѓнiка Кiеѓскай Русi-СССР.
   У ЗША змянiѓся лiдэр. Iм стаѓ ужо рэспублiканец. I ѓжо не такi ѓжо i малады - старэйшы за Святлану Цiханоѓскую. Так што адносiны памiж Кiеѓскай Руссю-СССР i ЗША iзноѓ сталi пагаршацца. Ужо балюча Расiя Святлане Цiханоѓскай узмацнiлася. Узгадалi што разам з украiнскiм i беларускiм праѓленнем, гэта ѓжо чацвёрты тэрмiн Святланы Цiханоѓскай.
   Што, маѓляѓ, паѓнамоцтвы Расiйскага прэзiдэнта так i не былi зменшаны. Адзiнае, што Святлана Цiханоѓская зрабiла: гэта ѓнесла папраѓку ѓ канстытуцыю згодна з якой Дзярждума мае права дзвюма трацiнамi галасоѓ адправiць асобнага мiнiстра ѓ адстаѓку, цi простай большасць двойчы вынесла вотум недаверу.
   I тое гэта папраѓка не такая iстотная, бо прэзiдэнт i светлая ведзьма захоѓвала за сабой права прызначаць усiх мiнiстраѓ i вызначаць структуру ѓрада. Ды i Дзярждуме ѓ прыхiльнiкаѓ Святланы Цiханоѓскай канстытуцыйная большасць.
   Больш iстотным стала ѓвядзенне прамых выбараѓ у Савет Федэрацыi, а таксама дазвол зняволеным галасаваць.
   Але ѓвогуле на гэтым абмежаванне паѓнамоцтваѓ прэзiдэнта i скончылася. Права здымаць губернатараѓ захавалася. А ѓ заканадаѓчай сферы нават пашырылася.
   У ЗША сталi вiнавацiць Святлану Цiханоѓскую ѓ Аѓтарытарызме, i аб тым, што партыя - "Айчына мацi народа", кантралюе практычна ѓсе пасады ѓ дзяржаве. ЛДПР i КПРФ, спынiлi сваё iснаванне. Узнiкла партыя - "Справядлiвы свет" з левых. Замест ЛДПР з'явiлiся Патрыёты Расii. Але партыя "Айчына мацi народа", татальна дамiнавала.
   Пэѓныя рэформы закранулi i цэрквы. Праваслаѓе ѓзаконiла права мець чатыры жонкi, зблiзiѓшыся з Iсламам. Крыху змянiѓся падыход да iкон, зблiжэнне з пратэстантызмам. Пачалi больш казаць: што Бог ёсць Адзiн, i што простыя смяротныя Божага пакланення не вартыя.
   Заадно была адменена Тройца, як не бiблейскi сiмвал, i незразумелы простым смяротным.
   А ѓвялi: што Бог ёсць Адзiн, Бог-Айцец. А тэрмiна Бог-Сын няма ѓ Бiблii. А тым больш няма тэрмiн: Бог - Святы Дух. Таму, чаму б рэлiгiю не спрасцiць.
   Тым больш Бог, якi вiсiць на крыжы - даверу не выклiкае. Калi Ён сябе абаранiць не мог, то як Ён абаронiць людзей. Карацей кажучы, перайшлi да манатэiзму. А саму Бiблiю змяшалi са старажытнымi славянскiмi мiфамi. Узнiкла Евангелле ад Велеса.
   Узмацнiѓся i атэiзм - маѓляѓ, хопiць казкамi чалавечымi захапляцца. У нас адна планета, i ёй не трэба, каб людзi верылi ѓ цуд i асаблiва ѓ канец свету.
   Нiякага канца свету не будзе i быць не павiнна. А чалавецтву трэба стаць касмiчнай iмперыяй, i дайсцi да самага краю галактыкi. А што галактыкi? Хутчэй за сусвет. А дайшоѓшы да краю сусвету перайсцi ѓ iншую частку светабудовы. Бо сусветаѓ незлiчонае мноства. I так можна пералятаць i аднаго сусвету ѓ iншы. I з часам навучыцца тварыць самiм! I будуць новыя, невымерныя сусветы, па ѓсёй практычна прасторы.
   I планета Зямля ѓсяго толькi калыска чалавецтва. I будзе ѓ будучынi iмперыя на секстыльён у секстыльённай ступенi сусветаѓ, i не спыняючы далей пашырацца i заваёѓваць прастору.
   А кiраѓнiк i прэзiдэнт Кiеѓскай Русi-СССР Святлана Цiханоѓская, нiбы яркае сонца надзеi над планетай устае!
   I яе будучыня i будучыня Кiеѓскай Русi-СССР - хай будзе светлым!
   Славе Вялiкай Расii i яе генiяльнаму прэзiдэнту-дзяѓчыне Святлана Цiханоѓскай!
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"