Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Аляксандр Трэцi I Турцыя

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Цяпер царскай Расii даводзiцца ваяваць з вялiзнай Асманскай iмперыяй. Зрэшты, гэта не бянтэжыць Аляксандра Трэцяга. Тым больш падтрымлiваюць прыгожыя дзяѓчыны - слугi Рускiх Багоѓ-дэмiургаѓ. Так што можна бiцца i перамагаць.

  АЛЯКСАНДР Трэцi I ТУРЦЫЯ
  АНАТАЦЫЯ
  Цяпер царскай Расii даводзiцца ваяваць з вялiзнай Асманскай iмперыяй. Зрэшты, гэта не бянтэжыць Аляксандра Трэцяга. Тым больш падтрымлiваюць прыгожыя дзяѓчыны - слугi Рускiх Багоѓ-дэмiургаѓ.
  Так што можна бiцца i перамагаць.
  Расiя ты цудоѓная краiна,
  У якой цар вялiкi сядзiць...
  Яна навекi Родам нам дадзена,
  Каб стаѓ свет сапраѓдным святла раем!
  
  Вялiкi Аляксандр там манарх,
  З роду iмператараѓ Айчыны...
  I дакладна ён магутны пры справах,
  За Русь б'ецца, не шкадуючы жыцця!
  
  Усё будзе людзi ведаю добра,
  Раманавы надзейныя хлопцы...
  Ты навастрыѓ паверце долата,
  I будзе хутка слаѓная адплата!
  
  Не вер таму, што топiць Русь цароѓ,
  Не засмактаць Бацькаѓшчыну багне...
  Арду са сталi ѓ лаянцы ты разбi,
  Каб было добра раней i дагэтуль!
  
  Нi ѓ чым мы не саступiм вер ворагу,
  За Радзiму на крылах наступаем...
  Сагну я войска нiбы качаргу,
  Хай перамагае Авель, а не Каiн!
  
  Не ведаем мы сумневу людзi ѓ тым,
  Што святло ззяць такое яркае ...
  I зарадзiм па пекле кулаком,
  Адказ няхай будзе людзi сапраѓдны!
  
  Вось Радзiма мая поѓная кахання,
  Яна здольная зрабiць свет прыгажэйшым...
  Нельга поспех пабудаваць на крывi,
  Служыце лепш вiцязi Расii!
  
  Калi быѓ просты сялянскi плуг,
  Потым пайшоѓ i трактар, культыватар...
  Хто за застой той вiдаць вельмi дурны,
  А за прагрэс iдзе мудрэц-аратар!
  
  Вось стане наша Радзiма мацней,
  Не прайграе ѓ лаянцы вы паверце ...
  Цар Аляксандр ты арду разбi,
  Мацней супостатаѓ дзеѓкi бiце!
  
  Карацей будзе пад пятою Марс,
  I паляцiм мы круцейшы да Венеры...
  Бо наша школа проста вышэйшы клас,
  Мы яркiя, а злыя звяры серы!
  ПРАЛОГ
  Алег Рыбачэнка i Маргарыта Коршунава выконвалi чарговае заданне Рускiх Багоѓ-дэмiургаѓ. На гэты раз яны змагалiся з "Дэѓлетам Гераем" , якi ѓ 1571 iшоѓ з велiзарным войскам на Маскву.
  У рэальнай гiсторыi двухсот тысячнае войска Даѓлет Герая змагла спалiць Маскву i забiць дзясяткi тысяч рускiх людзей. Але зараз пара несмяротных дзяцей, i з iмi яшчэ чатыры прыгожыя дзяѓчына - дачкi багоѓ, заступiлi шлях крымскiм татарам. I вырашылi даць вялiкi i рашучы бой.
  Алег Рыбачэнка быѓ у адных толькi шорцiках, з голым мускулiстым торсам. Яму было на выгляд гадоѓ дванаццаць, але мышцы ѓ хлопчыка адрознiвалiся вельмi рэзкiм рэльефам, i глыбокай прамалёѓкай. Пацан быѓ вельмi прыгожы, скура шакаладная ад загару, ён нiбы, юны Апалон, лiты бронзай, а валасы светлыя, ледзь залацiстыя.
  Хлопчык босымi пальчыкамi сваiх дзiцячых ножак шпурнуѓ забойнай сiлы бумеранг, i праспяваѓ:
  - Няма выдатней Радзiмы-Расii,
  За яе змагайся i не трусь...
  Зробiм сусьвет шчасьлiвым,
  Сусвету паходня святло Русь!
  Пасля чаго Алег правёѓ мячамi прыём млына, i ѓпалi ссечаныя татары.
  Маргарыта Коршунава таксама была ѓ мiнулым жыццi дарослай, i нават пажылой пiсьменнiцай. А цяпер дзяѓчынка гадоѓ дванаццацi, басаногая ѓ тунiцы. Яе валасы кучаравыя i колеры сусальнага золата. Яна рухаецца як i Алег хутчэй гепарда, i сячэ арды крымскiх стэпнякоѓ, нiбы лопасцямi верталётных шруб.
  Дзяѓчынка босымi пальчыкамi ножак шпурляе сталёвы, востры дыск, ссякаючы галовы нукерам i праспявала:
  - Раз, два, тры, чатыры, пяць,
  Будзем злых усiх забiваць!
  Пасля чаго несмяротныя дзецi ѓзялi i як засвiсталi. I аглушаныя вароны завалiлiся ѓ прытомнасць падаючы ѓнiз, i прабiваючы дзюбамi чэрапа надыходзячым войскам арды.
  Даѓлет Гiрай сабраѓ вялiзную раць. У паходзе практычна ѓсе мужчыны Крыскага ханства i яшчэ шмат нагаяѓ i турак. Так што бой мае быць вельмi сур'ёзны.
  Наташка дзяѓчына вельмi прыгожая i мускулiстая. Яна ѓ адным толькi бiкiнi, i яе валасы блакiтнага колеру.
  Яна сячэ ардынцаѓ мячамi, i яе босыя пальчыкi дзявочых ножак кiдаюць дыскi якiя зразаюць галовы.
  А вось голая, загарэлая каленка ѓрэзала хану ѓ падбародак. I скiвiца паляцела.
  Наташка праспявала:
  - Будуць новыя перамогi,
  Устануць новыя палiцы!
  Зоя таксама ваюе, нiбы самы баявы i агрэсiѓны тэрмiнатар. I яе босыя пальчыкi дзявочых ножак кiдаюць атрутныя iголкi. А таксама мячы сякуць без усялякiх праблем галавы.
  Зоя прачырыкала, скалячы зубкi:
  - У нашым войску ѓсё крута,
  Будзем злосных перамагаць...
  У цара слуга Малюта,
  Каб здраду раскрываць!
  Аѓгустына таксама змагаецца з вельмi вялiкiм размахам мячоѓ. I яе зброя проста смяротная i вельмi разбуральная. А босыя пальчыкi ножак кiдаюць iголкi, якiя забiваюць масу татарскiх ваяроѓ.
  Аѓгустына праспявала:
  - Малюта, Малюта, Малюта,
  Вялiкi i слаѓны кат...
  Дзяѓчынку на дыбе павесiлi крута -
  Пугай атрымлiвай, але не плач!
  I медна-чырвоныя валасы ѓ дзяѓчыны веюць па ветры, нiбы пралетарскi сцяг, з якiм штурмуюць Зiмовы палац.
  Святлана таксама мячамi ваюе, i ссякае галовы нукераѓ. I яе босыя пальчыкi ножак шпурляюць выбухны пакет з разбурэннем. I маса нукераѓ падае разадраных i забiтых.
  Святлана прабуркавала:
  - За Рускiх Багоѓ-дэмiургаѓ - слава!
  I зноѓ босымi пальчыкамi ножак як возьме i шпурне на гэты раз вострыя зорачкi.
  Шасцёрка ваяѓнiкоѓ узялася за войска Даѓлет Гiрая вельмi моцна. I зразумела босыя ножкi дзяцей i дзяѓчын, капiтальна знiшчаюць арду.
  I мячы ѓ руках таксама надзвычай эфектыѓныя.
  Але Алег Рыбачэнка разумее сваiм розумам вечнага хлопчыка, што гэтага мала.
  I вось ён разам з Маргарытай свiшча, i зноѓ атрымлiваюць сардэчны прыступ тысячы крумкачоѓ. I яны падаюць аглушаныя i прабiваюць дзюбамi голеныя галовы татарам.
  А Наташка секанула мячамi. Босымi пальчыкамi ножак шпурнула гарошынкi з узрыѓчаткай.
  I разарвала масу нукераѓ.
  Затым скiнула станiк, i як з пунсовага соску лупанет маланкай. Так праляцiць i масу нукераѓ спалiць.
  I так што застануцца толькi шкiлеты на конях.
  Наташка праспявала:
  - Я наймацнейшая краля,
  Ворагаѓ да канца разарву!
  Зоя таксама ваюе з вялiзным размахам. I яе мячы сякуць, нiбы гэта лопасцi культыватара. I вельмi рэзкiя робяць узмахi.
  I босыя пальчыкi ножак кiдаюць ляза бумеранга ѓ выглядзе свастык або зорак.
  А потым яе станiк зляцеѓ з грудзей, агалiѓшы малiнавыя соску.
  Пасля чаго дзяѓчына прапiшчала:
  - Мая каласальная сiла,
  Сусвет я пакарыла!
  Аѓгусцiна б'ецца з вялiкiм энтузiязмам. I яе кладцы паказваюць хуткiя абарачэннi. I махае дзеѓка iмi нiбы лопасцi млына падчас урагану.
  А медна-чырвоныя валасы лунаюць, нiбы нешта ад Ленiна. А калi голая пятка падкiне выбухны пакет i ѓсiх раздзiрае.
  А дзяѓчынка яшчэ i станiк скiне. I яе лалавы сасок як стрэлiѓ агнiстым пульсарам, i вякне:
  - За баявыя парывы!
  Святлана ваюе з вельмi вялiкiм напорам. Вось яна мячамi правяла прыём, якi ѓзяѓ i знёс галовы тузiну нумароѓ.
  Потым босымi пальчыкамi ножак дзяѓчынка ѓзяла i запусцiла нешта падобнае на лятаючага змея. I столькi качэѓнiкаѓ зараз пазабiвала i несла.
  А затым яе станiк лопнуѓ, i агалiлiся клубнiчныя соску. I вось маланкi возьмуць i так дзяѓбуць.
  I стала вельмi балюча.
  Святлана праспявала:
  Якраз за Божы дар,
  Атрымаѓ ксёндз ганарар...
  У Падмаскоѓi цэлы коксу гектар,
  Але вось хапiѓ яго ѓдар,
  I каб пазбегнуць суровых аѓтамабiляѓ,
  Ён дыктуе пра татараѓ мемуар!
  Алег Рыбачэнка гэты завадны хлапчук, секануѓ мячамi нiбы гэта былi лопасцi шрубавага знiшчальнiка i пiскнуѓ:
  - Ой, суймiся нуда,
  Душу мне не дзяры...
  Мы ѓсяго толькi хлопчыкi,
  Багi наперадзе!
  I несмяротнае дзiця як кiне босымi пальчыкамi ножак бамбёшку.
  Тая, як iрване, i масу крымскiх татараѓ разнясе.
  Пасля чаго хлопчык як засвiшча. У крумкач вочы ѓзялi i выкацiлiся.
  I вароны страцiѓшы прытомнасць узялi i павалiлiся на стрыжаныя нагола галавы ардынцаѓ.
  I пратаранiлi дзюбамi чэрапа.
  I гэта стала забойным уздзеяннем... Хлопчык праспяваѓ:
  - Чорны крумкач, у аблiччы смерцi,
  Ахвяру чакае ѓ поѓначную гадзiну!
  Дзяѓчынка Маргарыта то таксама дзюбанула з дапамогай голай, круглай, дзiцячай пяткi падкiнула разбуральны пакет з вугалю.
  I той возьме i капiтальна рване.
  Пасля чаго дзяѓчынка правяла мячамi прыём матылёк. Таксама зрэзала галовы, i зламала шыi.
  I заспявае:
  -Чорны ваяр, у аблiччы смерцi,
  Каля магiлы сустрэне вас!
  Пасля чаго дзяѓчынка ѓзяла i таксама засвiстала. I вароны апынулiся аглушанымi, i траплялi лiтаральна ѓ прытомнасць. I таксама чэрапы прабiвалi наскрозь ардынцам.
  Вось гэта ѓвогуле трунны разгром. I вельмi забойна.
  Ды гэта дзецi - несмяротныя i вельмi класныя дзецi.
  Але вядома ж гэта яшчэ толькi пачатак у баявой лаянцы. Вось у бой уступiлi яшчэ дзяѓчынкi.
  У дадзеным выпадку грозны танк IС-17. У гэтай машыны восем кулямётаѓ, i аж тры гарматы.
  Алёнка тут са сваiм экiпажам. Дзяѓчыны толькi ѓ адных толькi трусiках. Тым больш горача ѓ танку. I мускулiстыя целы дзяѓчынак, лiтаральна блiшчаць ад поту.
  Алёнка пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, выбiваючы аскепкава-фугаснымi снарадамi маджахедаѓ i праспявала:
  - Слава рускiм Багам!
  Анюта таксама стрэлiла пры дапамозе голай, круглай пяткi, i ѓразiла супернiка забойны снарадам, i прачырыкала, скалячы зубкi:
  - Слава нашай Айчыне!
  Рудая, агнязарная Ала таксама як возьме i босымi пальчыкамi ножак па нукерах дзюбне. I зарадзiць па непрыяцелю забойнае.
  Пасля чаго прачырыкае:
  - Слава вышэйшай эпосе свету!
  А вось i Марыя ѓляпiла па супернiку босай, хупавай ножкай. I таксама як пасыплюць кулямёты на непрыяцеля цэлыя патокi бруй кулямётаѓ.
  Вось Марыя ѓзяла i прашыпела:
  - Рускiя Багi - Багi вайны!
  Алiмпiяда дзейнiчала вельмi актыѓна i страляла па ардынцаѓ. Выбiвала iх з вялiкай iнтэнсiѓнасцю i забiвала труны.
  I яе босыя, точаныя ножкi, праѓда немалых памераѓ нацiскалi на кнопкi джойсцiка i нiшчылi войскi Дэѓлета. Вось гэта жорсткая пастаноѓка забойнай i разбуральнай сiлы.
  Алiмпiяда праспявала:
  - За Русь Кiеѓскую перамога!
  Алёнка паправiла:
  - Не Кiеѓская тут Русь, а Масковiя!
  I дзяѓчынка ѓзяла i нацiснула пунсовым саском грудзей на кнопку джойсцiка, i зноѓ ляцiць забойны, аскепкава-фугасны снарад.
  Ён уключаецца ѓ шэрагi ардынцаѓ, раздзiраючы татараѓ дзясяткамi.
  Алёнка праспявала:
  - Камунiзм i цар - гэта сiла!
  Анюта таксама ваюе вельмi арыгiнальна. I яе малiнавы сасок таксама выкiдвае сiлай цiск на кнопку джойсцiка. I вось снарад зноѓ разбiвае супернiкаѓ да смерцi.
  I Анюта прачырыкала:
  - Слава нашай Радзiме!
  А вось i Ала гэтая дзяѓчына з рудымi валасамi, як дзюбне па непрыяцелю пры дапамозе свайго лалавага соску. Разнясе нукераѓ i прараве:
  - За вышэйшы камунiзм!
  I вось б'ецца Марыя, з вялiкiм энтузiязмам, i таксама вельмi цiкава дзюбнула пры дапамозе клубнiчнага соску. Грозна застрачылi кулямёты, i давай ворагаѓ разбураць.
  Марыя прачырыкала:
  - Смерць дракону дажджу!
  Вось i Алiмпiяда таксама паказвае свой вышэйшы клас. А менавiта саском буйным як пераспелы памiдор цiсне на гашэтку.
  I палiваюць бруi з кулямётных стужак, нiбы лiнем з вогненных кропак.
  Алiмпiяда праспявала:
  - На славу найноѓшай эпохi камунiзму!
  Вось гэта дзяѓчаты на супертанцы!
  Вось гэта баi тут з ардынцамi i выдатная каманда.
  А вось яшчэ ѓ небе ваююць прыгожыя i агрэсiѓныя дзяѓчынкi.
  Анастасiя Вядзьмакова таксама змагаецца ѓ знiшчальнiку-штурмавiку. I лупiць па ардынцаѓ з паветра.
  I б'е забойнымi ракетамi. Тыя ляцяць i выбухаюць.
  Дзяѓчына выкарыстоѓвае босыя, точаныя ножкi для стральбы, дзiвiць супернiка вельмi трапна.
  Хоць конных мэт вельмi шмат. Зразумела, i страты каласальныя. I адрываюць цэлыя кавалкi ад конскiх ордаѓ.
  Анастасiя Вядзьмакова засмяялася i адказала:
  - За вялiкi, рускi дух!
  Мiрабела Магнiтная таксама ѓступiла ѓ бой. I давай знiшчаць супернiкаѓ.
  Вось гэтая Мiрабела дзяѓчына з залацiстымi валасамi. I босымi пальчыкамi ножак рэзае працiѓнiка.
  Пасля чаго праваркавала:
  - За магутны падарунак!
  I дзяѓчына зноѓ паказала язык.
  Акулiна Арлова ѓзяла i зноѓ дзюбнула па непрыяцелю. I вельмi моцна дзюбнула па нукерах рэактыѓнымi ракетамi.
  Дзяѓчына таксама страляла пры дапамозе босых, точаных ножак i напявала:
  - Раз, два, тры, чатыры, пяць,
  Усiх ардынцаѓ - забiваць!
  Вось гэты трыумвiрат ладзiць велiчэзнае знiшчэнне супернiкаѓ.
  Акулiна Арлова праспявала:
  - Будуць новыя перамогi,
  Стануць новыя палiцы...
  Вось уваскрэснуць нашы дзяды,
  Нам баяцца не з рукi!
  Анастасiя Вядзьмакова таксама лупiць i пры гэтым выкарыстоѓваючы пунсовыя саскi грудзей, нацiскаючы iмi на кнопкi.
  Дзяѓчына-ведзьма праспявала:
  - Я не анёл, але для краiны,
  Але для краiны, я стала святой!
  I блiсне сваiмi смарагдавымi вачамi.
  Затым дзюбнула Акулiна Арлова. I таксама дзяѓчынкi ѓжыла пры нацiску на кнопку клубнiчныя соску грудзей. I паднялася цэлая хмара пылу, раздзiраючы цэлых эскадрон нукераѓ на часткi.
  Акулiна прагарлапанiла:
  - За цара Гароху!
  Анастасiя са здзiѓленнем спытала:
  - А навошта нам цар Гарох?
  Пасля чаго дзяѓчына пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, наводзячы забойную ракету. Якая падняла масу пылу i сталi i агню.
  Мiрабела Магнiтная таксама вырашыла не адставаць ад сябровак. I ѓжыла лалавы сасок свайго пышнага бюста.
  I абрынула каласальнай сiлы моц на ардынцаѓ. I столькi ѓ раз труну, i цi разарваць на асобныя запчасткi.
  А затым дзяѓчына голай пяткай нацiсне. I падыме шквал агню.
  I столькi крывi распырскалася па полi.
  Мiрабела ѓ захапленнi праспявала:
  - Я анёлу служу, я анёлу служу,
  I войска вялiкае ѓдала парашу!
  Анастасiя Вядзьмакова таксама выпусцiла забойнае, сваiмi ножкамi якiя такiя голыя, загарэлыя i панадлiвыя. Ад iх не адарвацца, ну нiяк!
  Анастасiя пiскнула:
  - Анёлы, анёлы, анёлы,
  Будзе перамога за намi!
  Вось так ужо дзяѓчынка засмяялася ва ѓсе жамчужныя зубкi. Не выстаяць супраць такой блiскучай кралi.
  А ведзьма Анастасiя мае медна-чырвоныя валасы. I кахае мужчын. Вельмi кахае, i нават перад кожным вылетам дорыць адразу некалькiм самцам адначасова сваё цела. Таму Настасся якой даѓно ѓжо перавалiла за сто гадоѓ выглядае як дзяѓчына. I нiхто з ёй не справiцца.
  Анастасiя ваявала ѓ i першую сусветную вайну, i грамадзянскую, i Iспанскую i Вялiкую Айчынную. I ѓ многiх iншых войнах.
  Гэта жанчына, якую нельга не пакахаць.
  Анастасiя ѓзяла i праспявала:
  - У космасе я лётала як анёл,
  А атрымаѓся як...
  I тут рудая перапынiлася - у галаву не прыйшла падыходная рыфма.
  Анастасiя зноѓ голай, круглай, ружовай, дзявочай пяткай на педаль нацiсне i такую моц пашле.
  Акулiна Арлова адзначыла, дзяѓбаючы баевiкоѓ з крымскага ханства. I колькi iх ужо перабiта.
  Алег Рыбачэнка i Маргарыта Коршунава ѓзялi i зноѓ кiнулi атрутныя iголкi босымi пальчыкамi дзiцячых ножак, дзiвячы нукераѓ.
  А затым Маргарыта возьме i засвiшча правай ноздрай, а Алег Рыбачэнка левай. I аглушаныя вароны ѓзялi i павалiлiся нiбы кавалкi перхацi на голеныя галовы.
  I прабiваючы з вялiкай капiтальнасцю, пасля чаго праспявалi, несмяротныя дзецi хорам:
  - Далiкатны колеру пялёстак,
  Калi ён сарваны даѓно...
  Хоць свет вакол i жорсткi -
  Жадаецца рабiць дабро!
  
  Думкi дзiцяцi сумленныя -
  Святло давесцi да розуму ...
  Хоць нашы дзецi чыстыя,
  У зло iх уцягнуѓ Сатана!
  I зноѓ сякуць мячы, нiбы яны лопасцi шруб. I нiшчаць шматлiкiх нукераѓ нiбы камароѓ пякельны апантаны пажар.
  Наташа зараѓла, кiнуѓшы босымi ножкамi ѓ скачку, нешта надзвычай забойнае i разбуральнае. I цэлы полк з нукерамi падняѓся ѓ паветра са знiшчэннем.
  Аѓгустына адзначыла, паслаѓшы маланку са свайго яркага, рубiнавага соску грудзей i вiску:
  - Няма нiкога мяне мацней!
  I паказала сваю мову. А яе мова надзвычай едкая.
  Танк IС-17 са сваiх кулямётаѓ i гармат усаджвае. I робiць гэта вельмi эфэктыѓна. Снарады мноства аскепкаѓ раскiдваюць, вялiкiмi масамi ардынцаѓ нiшчачы.
  I вось гусенiцы яшчэ коней, i вершнiкаѓ цiснуць.
  Анастасiя Вядзьмакова дзяѓбае з паветра. Дзяѓчына-ведзьма прамаѓляе загавор, i пстрыкае босымi пальчыкамi ножак. I вось зноѓ ракеты абнаѓляюцца i з'яѓляецца дадатковая, i вельмi каласальная i амаль бясконцая сiла.
  Анастасiя, нацiснуѓшы клубнiчным саском на кнопку, i ракеты паляцелi з разбуральнай клаакай.
  I пайшло такое не перадаецца разбурэнне i знiшчэнне.
  Акулiна Арлова таксама вымавiла загавор, абнаѓляючы ракеты, i таксама ужыѓшы лалавы сасок грудзей.
  I як паляцяць гэтыя неверагодныя прэзенты гiбелi.
  Акулiна адзначыла са смехам:
  - Ракета, ракета, ракета,
  Дзяѓбае бязбожна!
  Ракета, ракета, ракета,
  Зразумець цябе складана!
  Мiрабела Магнiтная таксама ѓ баi дэманструе абнаѓленне, i потым яшчэ i лалавым саском як нацiсне на кнопкi. I столькi ракет возьме i павалiцца.
  Мiрабела ѓзяла i праспявала:
  - Будзе бiтва кенгуру,
  Мне спакой не даспадобы!
  Мiрабела зноѓ блiснула сваiмi жамчужнымi зубкамi.
  Вось гэта дзяѓчынка - самы вялiкi сок i яркiя паказчыкi iнтэлекту.
  А вось яшчэ i iншыя ваяѓнiцы.
  Альбiна i Альвiна ѓступiлi ѓ бой. Дзяѓчыны зразумела прыляцелi на лятаючай талерцы.
  Такi вялiкi дыскападобны апарат. I вось Альвiна босымi пальчыкамi ножак нацiснула на кнопкi джойсцiка, i выпусцiла паток лазера.
  I столькi зрэзала нукераѓ.
  Пасля чаго праваркавала:
  - За перамогi над ворагам!
  Альбiна таксама дзюбанула па агрэсары з вiртуознай сiлай. I зноѓ-такi выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак.
  I прачырыкала:
  - Песня пра зайцоѓ!
  Альвiна запярэчыла з вельмi вялiкай iдэяй i сваёй сiлай:
  - Не зайцоѓ, а ваѓкоѓ!
  I на гэты раз дзяѓчынка паслала падарунак анiгiляцыi пры дапамозе пунсовых саскоѓ грудзей.
  Ваяѓнiцы проста чэмпiёнка па сваiм пышным бюсце. А як прыемна, калi твае раскошныя грудзi цалуюць мужчыны? Мусiць, гэта вельмi крута!
  Альбiна таксама давай рэзаць непрыяцеля з вялiкай доляй агрэсii i нястрымнай сiлы.
  I яе, клубнiчныя соску нацiскалi на кнопкi, i вывяргалi нешта надзвычай, да калацця ѓ баку забойнае.
  Альбiна ѓзяла i засмяялася выдала:
  - Я ѓсiх мацней!
  I голай пяткай нацiснула тое, што прыносiць надзвычайнае i непараѓнальнае i дыстрафiчнае разбурэнне.
  Дзяѓчыны i мовы паказваюць i весела напяваюць:
  - Будзем усiх мачыць у сарцiры,
  А дракону-харакiры!
  Такiя вось ваяѓнiцы кралi баявыя i непараѓнальныя. А i ѓ iх грудзей такiя раскошныя, i загарэлыя. I дзяѓчаты смачныя. Яны любяць, калi ѓсе iх цела абсыпаюць пацалункамi.
  Альвiна праспявала, пасылаючы падарункi нукерам, i забiваючы iх нiбы б'е вялiкая мухабойка.
  I ваяѓнiца прашыпела:
  - I цалуй мяне ѓсюды,
  Васемнаццаць мне ѓсюды!
  Альбiна з гэтым пагадзiлася, скалячы зубкi прачырыкала:
  - Бедны Луi, Луi! Бедны Луi, Луi ...
  Не патрэбны мне твае пацалункi!
  I ваяѓнiца як вакуумную бомбу з самалёта скiне, i вось цэлы полк нукераѓ парваѓся.
  I ногi, i рукi знайшлi па кутах!
  Анастасiя Арлова падбадзёрыла, i падмiргнуѓшы напарнiцам, скаля зубкi ѓзяла i прапiшчала:
  - Разбурэнне гэта запал,
  Усё роѓна якая ѓлада!
  I дзяѓчынка як пакажа свой доѓгi язык.
  I прадставiла гэтая ведзьма як салодкiя рэчы можна лiзаць мовай, лядзяшы, якiя пахнуць мёдам.
  I ваяѓнiца праспявала:
  - Д'ябал, д'ябал, д'ябал - выратуй,
  Лепш дзяѓчына з макам сосi!
  I вось зноѓ новы разварот i разгромам, i смерцю.
  I вось ужо вельмi прыгожыя дзяѓчыны атакуюць нукераѓ, нiбы арлiцы палююць на гусей.
  А вось i яшчэ з'явiлiся дзяѓчынкi. Алiса i Анжалiка. Яны лупiлi па нукерах са снайперскiх вiнтовак.
  Алiса стрэлiла, прычым прабiѓшы галовы адразу траiм ардынскiм воiнам i праверашчала:
  - За Айчыну вялiкую!
  Анжалiка таксама пальнула са сваёй вiнтоѓкi. А затым кiнула босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы гранату i прачырыкала:
  - За Рускiх Багоѓ-дэмiургаѓ!
  Алiса адзначыла са смяшком, адзначыла:
  - Вайна вельмi бывае кусачоѓ.
  I зноѓ ваяѓнiца шпурнула босымi пальчыкамi ножак анiгiляцыйнай сiлы падарунак смерцi.
  Вось гэта дзяѓчыны - ваяѓнiцы проста супер.
  Вось гэта сапраѓды крутая пара.
  Ды Даѓлет Гiрай атрымаѓ тут разборку. Мала таго Алiса гэтага хана абклала дакладным як стрэлы Робiн Гуда стрэлам са снайперскай вiнтоѓкi.
  Дзяѓчынка праспявала, падмiргнуѓшы сваёй рудай напарнiцы якая i прыгожая i, мускулiстая адзначыѓшы:
  - Вось гэта наша пазiцыя! Будзе каалiцыя!
  Шмат, абклалi дзяѓчынкi татарскiх воiнаѓ, зрываючы паход i будучыню знiшчэнне Масквы.
  Алег Рыбачэнка, секчы мячамi, якiя то станавiлiся даѓжэй, то наадварот карацей, вельмi дасцiпна заѓважыѓ:
  - Я пасланы да вас зусiм не дарма,
  Несцi ѓ Русь ласку!
  Дзяѓчынка Маргарыта правяла мячамi прыём "каракацiца", i босымi пальчыкамi ножак шпурнула гарошынку знiшчэння i прапiшчала, падмiргваючы напарнiку.
  - Карацей кажучы, карацей кажучы, карацей кажучы -
  Маѓчаць!
  Несмяротныя дзецi пасля гэтага ѓзялi i засвiсталi ва ѓсе глоткi. I так гэта зрэагавала, што вароны ѓзялi i пападалi ѓ ступар мозгу. I панеслiся аглушаныя ѓнiз, таран чэрапа сваiмi вострымi дзюбамi.
  I столькi завалiлася зараз непрыяцеляѓ, з забойнай сiлай. I пратаранiла масу чэрапаѓ.
  Загiнула i два сыны Крымскага хана i тры ѓнукi. Так моцна вароны забiвалi нукераѓ. Супраць такiх дзяцей, якiя адрознiваюцца шаленствам нiкому не выстаяць.
  Хаця ѓ iх шаленства патрыятычнае. Гэта дзецi-тэрмiнатары.
  Алег Рыбачэнка адзначыѓ, голай пяткай падкiнуѓшы гарошынку з часцiцай анiгiляцыi:
  - Вайна - гэта школа жыцця ѓ якой на занятках пазяхаючы, атрымаеш кол толькi не сшытак, а драѓляную скрыню!
  Маргарыта Каршунова з гэтым згадзiлася, i таксама пальчыкi босых ножак дзяѓчынкi кiнулi круглую, тонкую кружэлку. I дзяѓчынка прачырыкала:
  - Як мы хацелi перамогi!
  I вось ужо ѓ баi Тамара i Аѓрора. Таксама дзяѓчынкi ѓ дэсанце Рускiх Багоѓ апынулiся.
  Дзяѓчынкi паднялi агнямёт, i ѓзялi зубамi ѓчапiлiся ѓ кнопкi. I з шасцi ствалоѓ палiлася полымя апантанага агню. I яно прымусiла гарэць арду.
  Тамара босымi пальчыкамi ножак шпурнула запалкавую скрынку з атрутай. I той патравiѓ момант пару сотняѓ нукераѓ.
  Тамара праспявала:
  - Дзве тысячы гадоѓ вайна,
  Вайна без разумных прычын!
  Аѓрора таксама кiнула, але ѓ дадзеным выпадку каробачак з соллю i той iрвануѓ так, што абвалiлася палова палка ардынцаѓ.
  Аѓрора хiхiкнула i прачырыкала:
  Вайна дзевак маладых,
  Лекi супраць маршчын!
  I ваяѓнiцы як возьмуць i зарагачуць нiбы шалёныя i вельмi нават слiзкiя свiнкi.
  Хаця няма ѓ прыгажунь вельмi нават рэльефная мускулатура. Супраць iх нiяк не папрэш.
  Анастасiя Вядзьмакова ѓзяла i таксама запусцiла з самалёта забойчую тарпеду з каласальным разбурэннем i паразай.
  Тая, як iрване, i паднiме хмару забойнага пылу.
  Ведзьма рускiх Багоѓ-дэмiургаѓ адзначыла:
  - Ёсць у нас ракеты самалёты,
  Наймацнейшы дзевак у свеце духу...
  Яны сонцазарныя пiлоты,
  Будуць вораг разгромлены, у пыл i пух!
  Акулiна Арлова пацвердзiла, падмiргнуѓшы сваёй напарнiцы i выпусцiѓшы з сапфiравых вачэй маланку:
  - Будзе разгромлены i ѓ пыл i, у пух!
  Мiрабела Магнiтная дасцiпна адзначыла, дзяѓбаючы супернiка сваiмi каласальнай разбуральнай i смяротнай сiлы:
  - Хто не схаваѓся, я не вiнаватая!
  Алег Рыбачэнка i Маргарыта Коршунава як засвiшчаць. I тысячы крумкачаѓ сталi падаць нiбы градзiнкi з неба.
  Апошнiя нукеры былi перабiтыя i прадзiраѓленыя. I двухсоттысячнае крымскае войска перастала iснаваць.
  Была здабыта гучная перамога. I без страт з боку царскай армii.
  Наташа праспявала:
  Здолеем Русь святую абаранiць,
  I як бы не быѓ вораг жорсткi, каварны...
  Працiѓнiка мы моцна станем бiць,
  I будзе рускi меч у бою ѓслаѓлены!
  Алег Рыбачэнка падскочыѓ, хлопчык-тэрмiнатар перакруцiѓся ѓ паветры i выдаѓ:
  - Смяялася Русь i плакала, i спявала,
  Ва ѓсе стагоддзi на тое яна i Русь!
  . РАЗДЗЕЛ Љ1
  Каманда дзяѓчынак i вечны хлопчык Алег Рыбачэнка, завяршыла мiсiю i зараз працавала будуючы горад на паѓднёвым узбярэжжы Аляскi. Яны былi амаль голыя, i працавалi нiбы ѓ паскоранай кiнастужцы. Горад будаваѓся. Прыбывалi ѓсё новыя i новыя працоѓныя з цэнтральных абласцей Расii.
  Пакуль было лета, працавалася нядрэнна. Але вось ужо надышла восень, палiлiся халодныя дажджы, падзьмуѓ ледзяны, палярны вецер. А многiя рабочыя: жанчыны i дзецi, усё яшчэ басанож i ѓ лахманах.
  Алег Рыбачэнка, якi атрымаѓ неѓмiручасць у абмен на служэнне рускiм Багам, i яго пецярым напарнiцам холаду i сырасць, i дождж зусiм не страшныя. Iх вечна юныя целы не хварэюць, i не старэюць, i амаль непрабiѓныя, а раны практычна адразу ж зарастаюць.
  Што iм холад, дажджы цi мокры снег? А вось простым людзям?
  Праѓда дзецi, шлёпаючы босымi нагамi па сцюдзёным лужынах, звычайна нават не кашлялi. Сяляне ѓ юныя гады босыя, ад снега да снега, а часта i па снезе. Як i жанчыны. Але некаторыя слабейшыя прастывалi, а ѓ той час без антыбiётыкаѓ i ѓ волкасцi зямлянак амаль дакладная смерць.
  Аднак дзяѓчаты-ведзьмы зварылi зелле, i далi простым дзецям. I тыя адразу ж здаравелi.
  I працягвалi зноѓ пляскаць босымi ножкамi па лужынах, якiя з ранiцы ѓжо пакрывалiся скарынкай лёду, а дождж пераходзiѓ у мокры снег.
  Алег Рыбачэнка, застаючыся на выгляд дванаццацiгадовым хлопчыкам, з вельмi рэльефнай мускулатурай, амаль не адчуваѓ ад мокрага снегу i маразоѓ, дыскамфорту.
  Толькi маральна пакутуеш. Сумнавата без кампутараѓ, гульнявых прыставак, тэлебачання, iнтэрнэту i гэтак далей у дзевятнаццатым стагоддзi. У 1970 годзе.
  Прусакi разбiлi французаѓ i ѓзялi ѓ палон Напалеона Трэцяга, падышоѓшы да Парыжа. Брытанiя дала вялiкi крэдыт Турцыi i так набiрае наймiтаѓ i закупляе прылады для вайны з Расiяй. Але пакуль яшчэ прама вайсковыя дзеяннi не пачала.
  Кiтай быццам бы прыняѓ расейскiя ѓмовы. Але пакуль таксама цягне з перагаворамi, вiдаць разлiчваючы на ѓступленне Турцыi ѓ вайну з Расiяй.
  Брытанiя таксама iмкнецца i Аѓстра-Венгрыю нацкаваць на рускiх. Але там пабойваюцца, i пакуль толькi збiраюць сiлы.
  Брытанiя ѓвогуле разгарнула вялiкую дыпламатычную актыѓнасць. Нават Японiю жадаюць на Расею нацкаваць. Але пакуль яшчэ самураi слабыя i да вялiкай вайны не гатовы. I iх эканомiка толькi пачынае выходзiць з сярэднявечча.
  Няма пакуль яшчэ ѓ Японii ветразны флот, i яна наступаць не гатовая. Кiтайцы таксама атрымалi вельмi жорсткiя ѓрокi, i наѓрад цi захочуць працягi. Хаця быццам бы i збiраюць новыя сiлы. Насельнiцтва ѓ Кiтая такое вялiкае, што з iм можна ваяваць шмат гадоѓ, а ён усё будзе кiдаць i кiдаць на цябе мiльёны салдат.
  На гэта i разьлiчвае Брытанiя. Што Кiтай закiдае трупамi, але рускiх звяжа на ѓсходзе.
  Алег Рыбачэнка працуе... Зямля ѓжо прамерзла, i стала цвёрдай як лёд. Усё блiжэй маразы з Арктыкi. Тут узiмку, зразумела, вельмi холадна. Затое ѓлетку цёпла i нават горача. Вiдаць, што ѓжо басанож могуць хадзiць толькi несмяротныя, дзецi i жанчыны рызыкуюць адмарозiць падэшвы. I даводзiцца iм тэрмiнова плесцi лапцi зiмовай формы. А гэта нядрэнны абутак, i якiя драныя футры i шапкi апранаць.
  Несмяротнаму Алегу i дзяѓчатам маразы не небяспечныя. У iх такiя целы, што не адмарозiць канечнасцi i ѓ вадкiм гелii. Толькi вось маральна пакутуеш, калi ѓсё менш святла, i ты заняты працай.
  Бо сапраѓды, сумна толькi працаваць. А ѓ мароз ужо не раз бiтыя ангельцы зразумела не рызыкнуць сунуцца.
  Алегу вельмi хацелася, каб у вайну ѓступiлi цi туркi, цi зноѓ паспрабавалi б шчасцi кiтайцы.
  Працаваць усё ж такi так нецiкава. Хлапчук забаѓляѓся толькi складаючы на хаду нешта крута е i цiкавае.
  Вось напрыклад, мiр у якiм ЗША прапанавалi ѓ сакавiку 1943 гады Гiтлер угоду: ён спыняе пераслед габрэяѓ, наѓзамен саюзнiкi аб'яѓляюць бестэрмiновае перамiр'е. Фюрар прайграючы бiтву за Афрыку, i быѓшы разгромленым пад Сталiнградам, змушаны пагодзiцца. Ну, а ЗША свой разлiк - няхай абодва дыктатары i таталiтарныя краiны анiгiлююць адна адну. А то СССР неяк надта ѓжо рашуча надыходзiць.
  Глядзi яшчэ ѓ Еѓропе раней, чым ЗША акажацца. Брытанiя натуральна без Амерыкi, адна ваяваць не жадае. Ды i акрамя таго Чэрчыль таксама, прыходу чырвоных у Еѓропу баiцца.
  Карацей кажучы, дамовiлiся. Гiтлер спынiѓ пераслед i знiшчаць яѓрэяѓ, а саюзнiкi згарнулi з 1 красавiка ѓсе бамбардзiроѓкi i баявыя дзеяннi. Але гэта зразумела яшчэ не ѓсё. Цiшком сёе-тое сталi прадаваць i фашыстам. А СССР зараз не атрымлiваѓ бясплатнай дапамогi, а мог купляць толькi за золата.
  На Захадзе наступiла поѓнае зацiшша. На ѓсходзе вайна iшла ѓ асноѓным у паветры. На сушы таксама пакуль паѓза. Немцы рыхтавалi наступ на Курскай дузе, Чырвоная армiя стаяла ѓ абароне i закопвалася ѓ зямлю.
  Але перамiр'е на захадзе сёе-тое змянiла. Па-першае, немцы сталi куды мацнейшымi ѓ паветры, амаль палову iх авiяцыi да гэтага адцягваѓ Захад.
  Па-другое, Гiтлер зараз не так спяшаѓся наступаць. Яму вельмi хацелася, каб у баях прайшлi выпрабаваннi яшчэ i "Тыгр"-2, i "Леѓ" i асаблiва "Маѓс".
  "Тыгр"-2 стаѓ паступаць у серыйную вытворчасць раней за ѓсiх яшчэ ѓ траѓнi. Але ѓ яго была лягчэйшая, у менш абароненая вежа Паршэ. "Маѓс" толькi ѓ чэрвенi прайшоѓ выпрабаваннi, якiя паказалi здавальняючыя вынiкi. Працы над танкам "Леѓ", аднавiлiся па-новаму. Але патрабавалася перарабiць машыну, пад больш магутны рухавiк ад "Маѓса", i ѓзмацнiць бранiраванне бартоѓ. "Маѓс" i "Леѓ" вiдавочна не паспявалi да наступу, а "Тыгр"-2 яшчэ меѓ патрэбу ѓ навучаннi экiпажаѓ i серыйным разгортваннi. Акрамя таго ѓ серыю запусцiлi i " Ягдпантэр ", i спешна распрацаваную "Пантэра"-2. Апошняя машына мела падобнае з "Пантэрай", узбраенне, але вялiкую таѓшчыню бартавой i лабавой бронi, што i вага павялiчыла. Але i "Пантэры"-2 не паспявалi да пачатку бiтвы.
  Цярпенне Сталiна лопнула i 5 жнiѓня 1943 г. Чырвоная армiя сама перайшла ѓ наступ.
  На гэты раз перавага савецкiх войскаѓ у колькасцi была меншай, чым у рэальнай гiсторыi. Немцы змаглi вывесцi свае войскi з Афрыкi i больш сiл перакiнулi з Еѓропы. Асаблiва дадалося зенiтак. Ды i танкаѓ было больш, i агульны выпуск узбраенняѓ, без бамбардзiровак саюзнiкаѓ аказаѓся вышэй.
  I абарона магутная. Асаблiва моцныя немцы на поѓднi, дзе Майнштэйн i iх асноѓныя сiлы. Там Чырвоная армiя спрабавала наступаць, але без поспеху. Яе атакi практычна адразу ж захлынулiся. Ды i нямецкiя "Тыгры", "Пантэры", "Фердынанда", вельмi моцныя ѓ абароне, i горш у нападзе.
  На арлоѓскiм напрамку немцы былi крыху слабейшыя. А Чырвоная Армiя наадварот асноѓны ѓдар нанесла менавiта там. Так што дабiцца ѓдалося большага.
  Але ѓсё роѓна абарона ѓ немцаѓ развiта ѓ iнжынерным стаѓленнi, танкi i самаходкi выдатна сябе паказваюць у абароне, ды i што iстотна, у небе ѓ рускiх няма перавагi. Хутчэй нават наадварот, хоць Фоке -Вульф i не зусiм апраѓдаѓ сабе, але Ме-109 мадыфiкацыi "Г", нядрэнны працоѓны конiк, i галоѓнае яго шмат. I асы даволi моцныя. Вось Хафман стаѓ новай ѓзыходзячай зоркай Люфтвафэ. Ды i з гаручым у немцаѓ лягчэй, сёе-тое з нафтапрадуктаѓ прадаюць ЗША i Брытанiя. Ды i Румынiю саюзнiкi не бамбуюць, ды i заводы сiнтэтычнага бензiну таксама.
  У паветры пакуль узяць уверх не ѓдаецца. Праѓда з Фоке -Вульфам савецкiя асы змагаюцца нядрэнна, тым больш машыне апынуѓся вiдавочных дэфект бакi з гаручым не запаѓняюцца iнэртным газам i iх лягчэй падпалiць. Праѓда сама машына даволi магутная ѓзбраеннем i пры правiльнай тактыцы можа быць небяспечная. I як франтавы бамбавiк нядрэнная, у два разы больш нясе бомбаѓ, чым ПЕ-2.
  Чырвоная армiя рухалася павольна. Гiтлераѓцы чаплялiся за кожны населены пункт i мелi глыбокаэшаланаваную абарону. Ды i яшчэ новыя сiлы падцягвалi ѓ бой. Вось i пара "Маѓс", прыняла ѓдзел у бiтве. Але ѓсё ж праз паѓтара месяца Чырвоная армiя акружыла Арол, i нямецкiя войскi пакiнулi горад. Арлоѓскi выступ быѓ зрэзаны, але на гэтым пакуль поспехi Чырвонай армii i абмежавалiся. Надзеi звязвалiся з зiмой. Калi баяздольнасць немцаѓ рэзка падала.
  Сталiн выступiѓ са зваротам, i адзначыѓ, што немцам за лета не ѓдалося захапiць i пядзi савецкай зямлi, а Чырвоная армiя адбiла Арол, i пацяснiла фрыцаѓ, а ѓ халодны час нас чакаюць новыя перамогi.
  I сапраѓды, нямецкая тэхнiка i салдаты зiмой ваявалi слабей. Чырвоная армiя змаглi прарваць абарону фрыцаѓ на поѓднi, i рушаць наперад да Дняпра. Поспеху ѓдалося дабiцца i ѓ цэнтры. Пад Ленiнградам таксама фашыстаѓ пабiлi ѓ студзенi i дэблакiравалi горад. Праѓда наступiла вясна, i фрыцы змаглi спынiць Чырвоную Армiю на Дняпры.
  Надвор'е стаяла халоднае, прыляцелi прыгажунi якраз дваццаць пятага снежня. Iдзе снег i накручвае кудзеркi вецер. Ды i месца яны сабе выбралi не самае цёплае - проста пад Ленiнград.
  Па прыбыццi, дзяѓчаты ѓ бiкiнi зладзiлi сабе прабежку па гурбах. Сапраѓды, сапраѓдныя арыйкi павiнны паказаць, што iм не страшны нiякi, нават самы люты холад. Разам з iмi бег хлопчык-нiндзя, якi прыбыѓ з Японii, якога ѓсе называлi Карась.
  Гэты дзяцюк праславiѓся ѓдзелам у спецыяльных аперацыях. Прыемныя ѓсходнiя рысы, разам са светлымi валасамi, атрыманымi ѓ спадчыну ад невядомага бацькi, рабiлi хлопчыка вельмi прыгожым.
  Дзяѓчаты нават будавалi яму ѓ адказ вочкi, хаця Карась, мабыць, iм пакуль не пара. Але рэльеф мускулатуры, нiбы дрот, i бяжыць, што за iм не ѓгнацца нават гэтым загартаваным i ѓсё якiя зведалi тыгрыцам.
  Дзяѓчаты пасля родаѓ, на трэнiровачнай базе цалкам аднавiлi форму, але вытрымлiваць такi ледзяны тэмп, не кожнаму супермэну дадзена.
  Стэлла, якая паспела, як i Магда фон Зiнгер пабiцца з рускiмi, заѓважыла:
  - Маразы i снягi iх галоѓны саюзнiк. А так, нiчым не круцейшы ангельцаѓ!
  Магда справядлiва заѓважыла:
  - Я б так не сказала. Рускiя значна мацней, i iх падраздзяленнi, практычна, нiколi не адыходзяць назад!
  Стэлла, зрабiѓшы сальта падчас прабежкi, хiхiкнуѓшы, заѓважыла:
  - Але гэта хутчэй iх слабасць, чым плюс. Я наогул не разумею, такiх вось метадаѓ кiравання войскамi, як стварэнне загараджальных атрадаѓ i растрэлаѓ камандзiраѓ якiя адыходзяць падраздзяленняѓ.
  Герда, сама перавярнуѓшыся пры бегу i зрабiѓшы расцяжку, пагадзiлася:
  - Вядома, з-пад палкi не атрымаецца добры ваяка. - Тут дзяѓчынка-бландынка, праѓда, была вымушана, рыпаючы сэрца прызнаць. - Але добра рускiя ваююць, калi ѓжо цэлых два з паловай гады пратрымалiся. Нам бы iх жывучасць!
  Клара пагардлiва фыркнула:
  - Нам, кажаш?
  Герда хiхiкнула, заѓважыѓшы:
  - Мы ж элiта! Асаблiва Марсэль!
  Лепшы ас усiх часоѓ i народаѓ, не гледзячы на катэгарычную забарону Гiтлера, якi хацеѓ, каб гэты сiмвал непераможнасцi засяродзiѓся выключна на выкладчыцкай працы - бо ён усё ж такi генерал-лейтэнант, усё ж вырваѓся на фронт.
  Дакладней, фюрар лiтасцiва дазволiѓ яму вярнуцца, калi будзе немцам недзе дрэнна.
  Фашысты, вядома, на ѓсялякi выпадак умацоѓвалi абарону i рыхтавалiся да зiмы, але моцна сумнявалiся, што ѓ рускiх знойдуцца рэсурсы для маштабных наступальных акцыяѓ.
  Аднак разведка працавала. Гэта значыць iнфармацыя аб падрыхтоѓцы наступу з мэтай вызвалення Цiхвiна, усё ж пратачылася. Прычым, савецкiя войскi пачалi магутную артпадрыхтоѓку, якраз на Каляды.
  Лупiлi "Кацюшы" i нават пару першых рэактыѓных пускавых установак павышанай магутнасцi "Андрюша". I грукат стаяѓ ад разрываѓ такi, што басаногiя, напаѓзмёрзлыя дзяѓчыны ѓлавiлi яго.
  Балазе слых у iх выдатны i вочы зiхацяць iскрынкамi.
  Пераглянуѓшыся памiж сабой, дзяѓчаты, прыйшлi да высновы:
  - Што ж, цяпер паб'емся, як трэба!
  А хлопчык-нiндзя Карась паведамiѓ:
  - Маё заданне будзе ѓвайсцi ѓ Ленiнград i там усё разведаць. Вы занадта прыгожыя для разведчыц!
  Магда млява нахiлiла вейкi, адказаѓшы:
  - I ты таксама. А калi рускiм здасца дзiѓным, твой акцэнт?
  Карась лагiчна заѓважыѓ:
  - Калi гаворыш на рускай мовы занадта правiльна, гэта ѓ табе значна мацней выдае замежнiка. Ва ѓсякiм разе, я пабег, а вы, добра прыцiснуць iх на флангу.
  Дзяѓчаты панеслiся да свайго танка. Яны ж танкiсткi-выпрабавальнiцы. I выбралi для сябе, нешта найноѓшае. Дакладней нават, адразу два танкi-навiчкi, якiя павiнны прайсцi абкатку на фронце.
  А менавiта "Ласкi", машыны з двума членамi экiпажа i вельмi нiзкiм сiлуэтам. Самыя першыя мадэлi танкаѓ новага пакалення, дзе немцы i сапраѓды сур'ёзна занялiся ѓшчыльненнем кампанавальнай схемы. I некаторыя цiкавыя ноѓ-хаѓ ва ѓпраѓленнi. У прыватнасцi, электрычная трансмiсiя i размяшчэнне каробкi перадач, уманцiраванай у матор. А самi танкiсты размяшчалiся фактычна лежачы. Пры гэтым, трансмiсiю i рухавiк змясцiлi ззаду, а дзяѓчыны зручна размясцiлiся на жыватах. I iх ногi цiснулi перадачы i кнопкi ззаду, а рукi, наадварот, пры пераключэннi рухалiся зручна. Самае ляжачае сядзенне зроблена пад замову i капiюе форму iх целаѓ. Вежы, праѓда, не - атрымалася САУ, прычым такое нiзенькае, што коѓзанкi размешчаныя вонкi.
  Вядома, паварочвацца не можа гармата, але крыху круцiцца здольная. Ну, а сам танк лiха разгортваецца вакол сваёй восi, i кампенсуе, тым самым, адсутнасць вежы.
  Магда растлумачыла дзяѓчынкам-напарнiцам:
  - Так без вежы танкi атрымлiваюцца танней i нiжэй. Вось мы можа рэгуляваць вышыню, апускаючы да 1,2 метраѓ i паднiмаючы да 1,5. Амаль як партызаны, паѓзем па-пластунску.
  Пры вазе 12 тон машына мела выдатнае лабавое бранiраванне ѓ 82 мiлiметраѓ пад вуглом нахiлу ѓ 40 градусаѓ ад гарызанталi ѓ верхняй частцы. А нiжняя зусiм маленькая. Барты абаронены горай, за 60 мiлiметраѓ, але яшчэ прыкрываюць самi каткi. Рухавiк у 400 конскiх сiл забяспечвае выдатныя хадавыя якасцi. Плюс яшчэ размяшчэнне каткоѓ i падвеска, даюць магчымасць не толькi зменшыць сiлуэт, але i звыш таго, забяспечваюць выдатную праходнасць па гурбах.
  Як нi круцi, але цяжэйшы звярынец, пачынальна з "Пантэры", куды цяжэйшы i нязграбны. А на гурбах i зусiм труннай.
  Гердзе, якая размясцiлася са сваёй даѓняй напарнiцай Кларай, i мiмаволi яна адчувала дыскамфорт у цеснай, кампактнай i даѓгаватай скрынi танка. Хоць, вядома, трэба аддаць належнае, што машына з узбраеннем Т-4 i лепшым бранiраванне ѓклалася ѓ вагу 12 тон. Бландынка-тэрмiнатар заѓважыла:
  - Самымi камфортнымi танкамi былi "Тыгр" i "Леѓ". У гэтай машыне нават нам дзяѓчатам цяжка павярнуцца.
  Клара запярэчыла:
  - Затое абарона. Як у найноѓшай "Пантэры", што толькi з лiстапада i стала паступаць у войскi з 60 - мiлiметровым корпусам. Праѓда, лоб зачынены лепш нашага з 120 мiлiметраѓ, але ѓ яго яшчэ трэба i патрапiць. У такiм вугле як у нас, 85-мiлiметровая гармата дасць рыкашэт i пры стральбе ва ѓпор.
  Герда пачухала сабе нагой за вухам, але ад гэтага руху ѓсё роѓна насок упёрся ѓ нахiлены дах, i заѓважыла:
  - У рускiх, нас папярэдзiлi, могуць з'явiцца танкi з калiбрам у 122 - мiлiметра. Разведка не дрэмле!
  Клара ѓпэѓнена вымавiла, надзiмаючы шчокi i крывячы ѓ гневе рот:
  - Наша разведка, як заѓсёды, на вышынi. Толькi нас замкнулi ѓ цеснай скрынi.
  Новы рухавiк у 400 конскiх сiл, як абвяшчала iнструкцыя, мог быць на кароткi час фарсiраваны водаметалонавай , або азоцiстай сумессю. У гэтым выпадку танк мог некалькi хвiлiн прамчацца з хуткасцю звыш 100 кiламетраѓ.
  Савецкiя пайшлi ѓ прарыѓ, перад гэтым, вырашэцiѓшы ѓсе траншэi i дзоты фашыстаѓ. Але гiтлераѓцы большую частку войскаѓ адвялi на другую i трэцюю мяжу. Пасля чаго паспрабавалi сустрэць пяхоту артылерысцкiм агнём i кулямётнымi радамi.
  Наперадзе, зразумела, рухалiся танкi. Бо больш магутная Т-34-85 яшчэ не паступiла ѓ масавую вытворчасць, атакавалi драбнейшыя i рухомыя Т-34-76. Яны, не лiчачыся з стратамi, лезлi на лiнiю акопаѓ i карысталiся сваiм цудоѓнымi хадавымi якасцямi на снезе.
  А вось i нямецкiя машыны спрабуюць адказваць. Т-4 ужо зняты з вытворчасцi, але некалькi такiх танкаѓ яшчэ знаходзяцца ѓ страi. Яны, як нi дзiѓна, лепш рухаюцца па гурбах, чым монстры навейшы. Тых яшчэ трэба завесцi, каб ачысцiць снег, якi забiѓся памiж каткамi. Нават смешна, як фрыцы кiпяцяць у катлах ваду, а затым льюць яе на гусенiцы, каб сышла гэтая агiдная скарынка.
  Нават лепшы нямецкi танк "Леѓ" i тое пакутуе з падобнымi коѓзанкамi. Праѓда, у самых мадыфiкацыях ужо французы гэта ѓлiчылi, ды i сама машына ѓ iх здольная i трыццацьчацвёрку абставiць. Але гэта толькi, умоѓна кажучы, так проста.
  Але вось пара нямецкiх танкаѓ усё ж ссунулася. Але затое астатнiя, як сказаць... У топе! Праѓда, са "Льва" стромкiя танкiсты спрабуюць лупiць па Т-34-76 з вялiкай дыстанцыi. Трэба адзначыць, што улiчваючы, далiкатнасць бранi ѓ лiтой вежы савецкай канструкцыi, шанец ѓразiць, нажаль, маецца.
  Недахоп легавальных элементаѓ гэтак вострая, што нават 50 - мiлiметровыя прылады фрыцаѓ небяспечныя. Зрэшты, ад трапленняѓ маленькай 37-мiлiметровай гарматы таксама здараюцца абвалы i абсыпанне бранi, або корпус з вежай зыходзяць расколiнамi.
  Адносная ѓразлiвасць "трыццацьчацвёркi" прывяла да таго, што iдэю пераѓзбраення "Пантэр" больш магутнай гарматай, адклалi да лепшых часоѓ. Або, дакладней, горшых - калi ѓ серыю пойдуць IС. Але пакуль IС-1 не стаѓ масавай серыяй. Але вось на рахунак IС-2 iнфармацыя ѓжо пратачылася. Паколькi многiя генералы ѓжо разумелi, што СССР амаль асуджаны, i не знаходзiлi ганебным здрадзiць за грошы Радзiму. Так што колькасць шпiёнаѓ, у тым лiку i ѓ генштабе, значна вырасла.
  Вось цяжкая мадыфiкацыя "Льва" з 128-мiлiметровай гарматай. Спрабуе даѓжынёй лапай дацягнуцца да трыццацьчацвёрак. Але паспрабуй, патрап.
  Зрэшты, савецкiя танкiсты вырашаюць атакаваць фрыцаѓ самi. Хай, нават улiчваючы хуткастрэльнасць прылад вермахта, гэта i самагубна.
  Вось "Льву" ѓдалося адарваць вежу, i чацвёра сяброѓ паляцелi галубамi на той свет. Але iншыя танкi яшчэ больш актыѓна падцiскаюць. Вось навастрылiся ѓмельцы неяк фарсiраваць дызельныя рухавiкi, што тыя, няхай на кароткi час, але без усялякiх сумесяѓ разганяюць танк да 70 кiламетраѓ. Няхай матор пасля гэтага i ламаецца. Але тут у атаку iдуць адчайныя хлопцы, у якiх вяртанне не прадугледжана. Ну што ж? Калi iнакш нельга жыць, то забудзься пра выжывальнасць.
  I вось, нiбы дэман са снежнага свету, савецкi танк, абраѓшы сабе самую дарагую ахвяру, таранiць цяжкага i забойнага "Льва". Нямецкая машына толькi-толькi пачала выязджаць з ангара.
  Удар моцны, рулю савецкай машыны згiнаецца. Леѓ даволi нiзкi, i карпусы абедзвюх машын сплескваюцца. А затым узрываецца размешчаны наперадзе нямецкi матор. I пачынаецца пажар, i ѓцёкi гiтлераѓцаѓ праз нiжнi люк.
  Не ѓсе, вядома ж, савецкiя танкi змаглi прарвацца на таранную дыстанцыю. Прылады ѓ фрыцаѓ працуюць i перамолваюць. Але каму ѓдалося, той, як урэжа!
  Герда i Клара крыху апярэдзiлi сваiх сябровак i апынулiся ѓ межах, калi ѓжо бачныя савецкiя машыны. Што ж, страляць можна, але лепей наблiзiцца. З пяцi кiламетраѓ, нават далiкатную браню трыццацьчацвёркi праблемна ѓзяць.
  Агнязарная Клара па-фiласофску заѓважыла:
  - Вось заѓсёды так. Нельга лупiць на адлегласцi!
  Герда запярэчыла:
  - Можна, калi асцярожна!
  Але пакуль сiтуацыя не прымушала адкрываць агонь з вялiкiх дыстанцый. Ды i iх, пафарбаваны ѓ белае танк, цi наѓрад хто заѓважыць. А як добра iдзе машына. Нiхто не папракне хадавую частку.
  Ды i ход плаѓны. Савецкiя машыны таксама нядрэнныя, i тут ужо ѓзламалi першую лiнiю нямецкай абароны i прарываюцца праз другую. А надвор'е нялётнае, паднялася завiруха, i шматлiкая авiяцыя вермахта ѓ адключцы.
  Улiчваючы лiкавую слабасць чырвонай авiяцыi, i найвостры дэфiцыт палiва, то лепшага надвор'я i быць, не можа.
  Няхай фрыцы хаваюцца. Вось ужо некаторыя з iх нават белымi анучамi сталi размахваць. Будзе Гiтлеру капут.
  Герда стрэлiла з двух кiламетраѓ. У прынцыпе, гэтая яшчэ параза не напэѓна, але бачачы, колькi немцаѓ рускiя паспелi пакалечыць, то чаго чакаць. Тым больш, трыццацьчацвёркi яшчэ менш жывучыя, чым у пачатку вайны, а распрацаваць новыя радовiшчы пакуль не паспелi. Так што...
  Бландынка-тэрмiнатар вельмi хвалявалася, калi нацiснула на курок гарматы. Ужо адвыкла ад баявой стральбы, хаця працягвала i падчас цяжарнасцi, а таксама першых месяцаѓ кармлення, практыкавацца ѓ цiрах i палiгонах. Але мабыць, у бiкiнi i босы ваяваць лягчэй, становiшся з машынай адным цэлым. Снарад патрапiѓ, i перакасiѓ вежу. Не, не загарэѓся, але ѓсё роѓна мусiѓ спынiцца, прыяцель. А зараз iншую ахвяру.
  Клара шэпча:
  - Хто абвык за перамогу дужацца. З намi разам у магiлу сыдзе. - Герда стрэлiла, а рудая ваяѓнiца паправiла. - Дакладней, мы ѓсе разам ворагаѓ звядзём у магiлу.
  Беласнежка-тэрмiнатар зло перабiла:
  - Калi няма натхнення, не адцягвай песняй!
  Клара умольна папрасiла:
  - Праспявай сама! Ты ж такая здольная.
  I Герда, ведучы агонь, заспявала;
  Радзiма i войска-гэта два слупы,
  На якiх трымаецца планета!
  Грудзi абаронiм цябе краiна,
  Усiм народам раць твая сагрэта!
  
  Аблокi прахалоду, а свяцiла спёку,
  Аѓтамат плячо нацёр салдату!
  Назаѓжды айчына мы з табой,
  Выкапаем магiлу супастату!
  
  Так, часам жорсткае фартуны аблiчча,
  Куля наровiць прабiць нам сэрца!
  Крыху адступiѓся, i баец загiнуѓ,
  Прыадчынi Гасподзь герою дзверцы!
  
  У нябёсах бяздонных нам спакой,
  Рай, блажэнны воiну не свецiць!
  Мiр у айчыне нашу з сабой,
  Плён перамогi спазнаюць нашы дзецi!
  Герда пакуль спявала, пабiла яшчэ дзевяць танкаѓ, прыкметна палепшыѓшы свой рахунак.
  Тады i Клара заспявала:
  Вабныя зорныя высi,
  Вабяць у бясконцыя далечынi!
  А нашых людзей свету думкi,
  Мара аб ляцiць Iкар!
  
  Мой погляд неадрыѓны ад неба,
  Да сферы дакрануцца цяжка...
  Ад першых шруб Архiмеда -
  Страгаталi iх доѓга i нудна!
  Тут дзяѓчына не ѓтрымалася i стала сама наводзiць i палiць. Савецкiя танкiсты не звярталi на стрэлы ѓвагi, хаця падключылася i самаходка Магды. Усё ж у завею не моцна разгледзiш, дзе, што i як б'е. Плюс яшчэ абодва танкi падселi i сталi амаль неадметныя з гурбамi. Ды i новая гармата была больш незаѓважнай, i на канцы стаяѓ глушыцель з адводам агеньчыка. Такая вось самая падступная машына атрымалася ѓ фрыцаѓ.
  У небе стала крыху горай. З'явiѓся рэактыѓны МЕ-262, якi меѓ вельмi высокую хуткасць, i яго было вельмi цяжка збiць. Хутчэйшым i дасканалым стаѓ Фоке -Вульф, i асаблiва яго мадыфiкацыя ТАЯ-152.
  Ды i з'явiѓся МЕ-309, вельмi нядрэнная машына. У яе чатыры кулямёты i тры 30-мiлiметровыя авiягарматы пры высокай хуткасцi 740 кiламетраѓ за гадзiну. Але i гэта не мяжа на фоне больш дасканалых мадыфiкацый.
  Улетку Чырвонае войска спрабавала наступаць у цэнтры, але не змагло дамагчыся поспеху. Немцы змаглi на гэты раз раскрыць задуму Сталiна. Ды i Дняпро стаѓ надзейнай мяжой абароны. У баях з'явiлася больш дасканалая "Пантэра"-3 з 88-мiлiметровай гарматай, i рухавiком у 850 конскiх сiл. Яна паказала сябе выдатным танкам у абароне, i нядрэнным у контрудара.
  Колькасць збiтых самалётаѓ для рыцарскага крыжа ѓзрасла да ста, так рахункi нямецкiя асы набiралi лiха.
  Наступ скончыѓся для Чырвонай армii разгромам, i фашысты зноѓ авалодалi Смаленскам. Праѓда зiмой Чырвоная армiя вярнула гэты горад назад. Лiнiя фронту застыла на Дняпры.
  Немцы разгортвалi выпуск рэактыѓнай авiяцыi i атрымалi перавагу ѓ паветры.
  Сорак пяты год прайшоѓ у пазiцыйных баях. Лiнiя фронту стала, як i ѓ першую сусветную вайну маларухомай. У фрыцаѓ з'явiлiся танкi серыi "Е", пакуль яшчэ даволi сырыя.
  У 1946 году на фронце ѓ фашыстаѓ сталi назiрацца i дыскалёты. Але дадзеныя машыны занадта дарагiя, i даволi ѓразлiвыя, адрознiвалiся толькi вельмi высокай хуткасцю, i здольнасцю набiраць вялiкую вышыню. Iх выкарыстоѓвалi ѓ разведцы i бамбардзiроѓках з адлегласцi.
  ХЕ-162 аказаѓся складзены ва ѓпраѓленнi i не апраѓдаѓ надзей. Затое з'явiлася больш дасканалая мадэль МЕ-262 "Х", якая паказала велiзарную хуткасць, лепшую манеѓранасць i грознае ѓзбраенне.
  Фашысты пакуль у небе захоѓвалi дамiнаванне...
  Тут Алег Рыбачэнка злавiѓ сябе на тым, што гэта не казка, а самы рэальны сусвет. I што iх шасцёрцы давядзецца тут бiцца. Якраз на новы 1947 год, каб зламаць рашучым манеѓрам хрыбет гiтлераѓцам.
  Нягледзячы на снег, цудоѓная шасцёрка была амаль аголенай, але затое зараджанай баявой магiяй.
  Алег Рыбачэнка секануѓ мячамi, рассякаючы гiтлераѓскiя танкi, затым кiнуѓ босай, дзiцячай ножкай гранату, раздзiраючы фрыцаѓ i прамаѓляючы:
  - Слава вялiкай савецкай Айчыне!
  Маргарыта Каршунова таксама дала трапную чаргу, зразаючы фашыстаѓ, а потым секанула мячамi. Пасля чаго босай ножкай запусцiла падарунак знiшчэння.
  Дзяѓчынка прагарлапанiла:
  - Слава камунiзму!
  Наташа перайшла ѓ наступ. Дала чаргу з аѓтаматаѓ збiваючы фрыцаѓ. Затым секанула па iх танкам мячамi. А пасля босымi пальчыкамi ножак паддала прэзент анiгiляцыi.
  А пад канец яе станiк лопнуѓ i з пунсовых саскоѓ праляцелi маланкi.
  Наташка пiскнула:
  - Я чэмпiёнка сусвету!
  Зоя вяла агонь з аѓтамата. Яна лiха скошвала фашыстаѓ. Яе мячы, даѓжэючы, рассякалi танкi. А яе больш хвацка босыя ножкi кiдалi пасланнi смерцi.
  А вось яе станiк таксама лопнуѓ, i з малiнавых саскоѓ паляцелi пякельныя пульсары.
  Зоя прачырыкала:
  - Слава Айчыне! Слава!
  Вось у нападзе i Аѓгусцiна. Такая вось агрэсiѓная дзяѓчынка. Яна босымi ножкамi шпурнула тое, што прыносiць гiбель. А затым дала чарга выкошваючы ворагаѓ, а пасля правяла мячамi млын. Напрыканцы яе станiк таксама лопнуѓ, i з лалавых саскоѓ паляцелi забойныя, не якiя даюць шанцаѓ на выжыванне разрады. I немцам прыйшлося вельмi прутка. Нiбы вогненная дубiнка прайшлася па iх галовах.
  Аѓгустына раѓнула:
  - Самы святы ѓ нас камунiзм!
  Святлана правяла мячамi прыём - матылёк. Зрэзала вежы ля танкаѓ. Потым дзяѓчына ѓзяла i паслала вельмi з аѓтаматаѓ. Потым яе босыя пальчыкi ножак паслалi апорнае разбурэнне i знiшчэнне. А далей станiк зноѓ лопнуѓ, i вось пякучыя шарыкi абрынулiся на фашыстаѓ.
  Святлана прабуркавала:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце! Ворагаѓ замачу ѓсiх у сарцiры!
  Алег Рыбачэнка, гэты вечны хлопчык, секануѓ мячамi. Потым даѓ чаргу з аѓтаматаѓ. Пасля чаго босымi, дзiцячым ножкамi шпурнуѓ забойны прэзент смерцi раздзiраючы фрыцаѓ. А пасля пацан-тэрмiнатар як засвiшча... Тысячы крумкач з перапуду таранiлi нямецкiя самалёты. Паказаѓшы самы вышэйшы пiлатаж.
  Маргарыта Каршунова таксама секла мячамi, зразаючы з фашыстаѓ вежы. Затым дзяѓчынка дала чаргу з аѓтаматаѓ, укладваючы гiтлераѓцаѓ. А потым босыя пальчыкi дзiцячых ножак шпурнулi вельмi забойны падарунак знiшчэння. I разарвалi фрыцаѓ.
  А пад канец дзяѓчынка як засвiшча ... I тысячы ашалелых крумкач ѓрэжуцца ѓ фашысцкiя самалёты звяртаючы iх у абломкi i попел.
  Наташа таксама не прамашка. I мячамi сячэ, i босымi пальчыкамi ножак прэзент смерцi адправiць. А потым як станiк лопне з пунсовых саскоѓ панясуцца разрады смерцi.
  I выбiваюць гiтлераѓцаѓ у смяротную катавасiю...
  Алег Рыбачэнка адзначыѓ:
  - Гэта ёсць наша рускае прывiтанне!
  Наташа пацвердзiла:
  - I бясплатны пакажам прыём!
  Зоя таксама сячэ мячамi гiтлераѓцаѓ. I не дае iм спусцiць куркi. А мячы праводзяць прыём матылёк. I сарваныя вежы з танкаѓ ляцяць. Зоя ѓсклiкае:
  - Слава Айчыне!
  I яе босыя пальчыкi ножак як шпурнуць разбуральны падарунак рэальнага i няѓмольнага знiшчэння.
  А затым з малiнавага соску вылецiць такое распаленае джала, што масу фрыцаѓ капiтальна замочыць.
  А вось i з пупка паддасць маланкай...
  Зоя вiскоча:
  - Адзiн два тры!
  Аѓгустына секанула мячамi, зразаючы галовы з фашыстаѓ, i пацвердзiла:
  - Лакатара працяры!
  . РАЗДЗЕЛ Љ2
  Босымi ножкамi дзяѓчынка запусцiла чарговы падаруначак анiгiляцыi. Разарвала фашыстаѓ. А затым i лалавымi саскамi паддала пульсар раздзiралы машыны.
  А як яе пупок вывяргае маланкi, якiя забiваюць гiтлераѓцаѓ. I здольныя засмажыць цэлы батальён.
  А вось i Святлана фрыцаѓ малоцiць, i дзейнiчае нiбы самы сапраѓдны баявы робат. А яе босыя ножкi шпурляюць чарговую порцыю знiшчэння.
  А малiнавыя саскi вывяргаюць паток магiчнай плазмы i цунамi. Што нават больш, чым смяротна.
  А як яшчэ i пупок па гiтлераѓскiх армадах возьме i забойнае непаѓторнае кiдае.
  Святлана раве на ѓсё горла:
  - Гэта ёсць мой супер-хiт!
  Алег Рыбачэнка ѓсмiхаецца. Вось напрыклад, нямецкi лёгкi танк Е-25. Пры вазе ѓ дваццаць шэсць тон, у iм увасобiлася ѓзбраенне i таѓшчыня бранi "Пантэры". А ѓсяго, немцы размясцiлi рухавiк i трансмiсiю разам i папярок корпуса танка. Вышыня "Пантэры" скарацiлася амаль у два разы. I амаль удвая зменшылася вага. А абарона нават стала яшчэ лепшай, з-за большага нахiлу бранi.
  Гэта, зразумела, не можа спадабаецца. Пры найноѓшым рухавiку ѓ дзевяцьсот конскiх сiл нямецкая машына вельмi рухомая.
  Яно проста iмклiва пырхае.
  Хлапчук зноѓ свiшча. Вароны трапляюць у хвалю i ѓ iх здараецца сардэчны прыступ, i яны падаюць на галовы фашыстам. I ѓкладваюць супостатаѓ.
  Але вось гучыць загад, i цудоѓная шасцёрка мiльгаючы босымi, круглымi, ружовымi пяткамi, пакiдае савецкiя пазiцыi.
  I адразу ж немцы пераходзяць у наступ. I прарываюць абарону ѓклiньваючыся ѓ савецкiя пазiцыi, зноѓ акружаючы Смаленск. I гэта сур'ёзная заяѓка.
  У палоне аказалася двое пiянераѓ гадоѓ трынаццацi Пецька i Сашка. З хлапчукоѓ гiтлераѓцы сарвалi адзенне i ѓ адных трусах пагналi па снезе. На гурбах заставалiся босыя сляды босых ножак палонных дзяцей. Пiянераѓ вадзiлi ноччу па паѓгадзiны. Быѓ люты i яшчэ марозны. Пасля iх амаль голых адводзiлi ѓ хату адагравацца на пяць-дзесяць хвiлiн, а потым зноѓ на сцюжу.
  Хлопчыкi моцна пакутавалi i былi чырвоныя скурай як ракi. Нiчога не дамогшыся гiтлераѓцы паднялi iх на прэнг. I пад босымi, дзiцячымi ножкамi распалiлi вогнiшчы.
  Вось так яны i лютавалi. Пецька i Сашка, не вытрымаѓшы мук сталi гарлапанiць. Але ѓсё роѓна нiчога вызначанага не сказалi катамi. Хоць тыя i спаласавалi пiянераѓ калючым дротам.
  Немцы таксама мучылi i камсамолак, прымушаючы iх басанож i ѓ адных трусiках хадзiць па снезе.
  Вельмi грозныя ѓ немцаѓ з'явiлiся танкi серыi "Е" i з iмi так папросту не зладзiцца. Асаблiва Е-75, якi быѓ выдатна абаронены са ѓсiх ракурсаѓ, але пры гэтым досыць рухомы.
  Вось здавалася, якую шкоду могуць нанесцi дзве машынкi ѓсяго па дванаццаць тон кожная? Аднак, у дадзеным выпадку, кадры вырашаюць усё. Дзяѓчынкi практычна не прамахвалiся, хоць i не ѓсе трапленнi аказвалiся смяротнымi. Тры цi чатыры разы нахiльная браня трыццацьчацвёрак давала рыкашэт, прыкладна дзесятак стрэлаѓ прывёѓ да пашкоджанняѓ рознай ступенi, але з разраду тых, што лёгка выправiць у поле. Але каля паѓсотнi, няважнай па якасцi бронi савецкiх машын, пацярпела сур'ёзна.
  Вось, напрыклад, камандзiрскую трыццацьчацвёрку стала iрваць, калi дэтанаваѓ боекамплект. Вежу далёка адкiнула, а дула згарнула абаранкам. Гiблi i людзi.
  Савецкiя танкiсты са спазненнем зразумелi, хто iх шкадуе, i паспрабавалi контр атакаваць.
  Дзяѓчатам-тыгрыцам вельмi цесна, але затое боекамплект у 82 снарада суцэль супастаѓны з "Пантэрай". Хоць боепрыпасы ѓпiраюцца ѓ нос, i аб iх дзяѓчаты абдзiраюць локцi. Але пакуль яшчэ ёсць чым стрэлiць, а пры зблiжэннi патрапiць у рускiх прасцей.
  Герда вельмi хутка хрысцiцца i, адпраѓляючы яшчэ адзiн танк на металалом, шэпча:
  - Божа прабач! Гэта адважныя хлопцы, але нехта з iх камандзiраѓ грунтоѓна звар'яцеѓ!
  Клара заѓважыла, iстэрычна шапнуѓшы:
  - Калi яны выйдуць нам у борт, то канец!
  Сапраѓды, трыццацьчацвёркi стралялi на хаду, ахутвалiся дымам, калоцячыся ад узварушэння. Вядома, iх трапленнi рэдкiя, стрэлы недакладныя, але танк гудзiць.
  Лоб усё ж добра абаронены i браня, як нi круцi, высокай якасцi, цэментаваная. А гэта значыць, паверхня падвышанай цвёрдасцi дае выдатны, проста як скокi труса, рыкашэт.
  Але ѓсё роѓна ѓнутры ад гэтага стрымлiва, усё роѓна, што залезцi ѓ барабан i па iм будуць лупiць важкiмi дубiнкамi.
  Праѓда, кабiна ад трапленняѓ моцна нагрэлася, але, калi ты ѓ бiкiнi, гэта нават прыемна пасля нырання ѓ гурбы. Але вось куды непрыемней, што савецкi снарад трапiѓ у правы фартух каток. Гэта для хадавых якасцяѓ машыны, як ломiкам пад вока. Хаця, калi ѓлiчыць, што каткi не шахматныя, а асобнай цялежкай, то танк яшчэ можа рухацца. Разгарнуцца i самiм сысцi. Вось гэта трэба было рабiць крыху раней. А так, абарона кармы слабейшая. I кут нахiлу паменш. Калi патрапiць, то можа i прабiць. Не такiя ѓжо гарматы ѓ рускiх слабенькiя.
  Герда прашаптала, зноѓ выпускаючы прэзент апраметнай з паѓаѓтаматычнай гарматы:
  - Але пасаран !
  Хоць дадзенае слова, дакладней, дэвiз iспанскiх камунiстаѓ, для нямецкiх ваяѓнiц-тыгрыц выглядае зусiм не дарэчным. Бо гiтлераѓцы ваявалi на баку Франка. Хаця, часам салдаты ахвотна пераймаюць чужыя прыёмы.
  Пры стральбе Клара крыху паварочвала самаходку "Ласку", разбiванне снарадам правага катка, стварыла iм у гэтым стаѓленнi праблему.
  Савецкiя танкi па гурбах iмчалiся не так хутка, як па шашы, але ѓсё роѓна iх iмклiвыя скачкi перашкаджалi i прыцэлу, i былi хуткiя.
  Вось снарады сыплюць фактычна ва ѓпор.
  I Герда палiць на лiмiтавай хуткасцi, аблiваючыся потам. Нахiльная браня
  у лоб дае рыкашэт, але вось калi па iх улупяць ва ѓпор па бартах...
  Клара праарала:
  - I нават калi патраплю я ѓ тоѓшчы пекла - да калыскi не вярнуся!
  Дзяѓчаты страляюць да канца, але снарады праносяцца з бартоѓ i ѓтыкаюцца, ламаючы каткi. Браня трэскаецца, i машына загараецца.
  Герда прымае рашэнне:
  - Падрываем машыны i сыходзiм!
  Клара з надрывам усклiкае:
  - Хочаш кiнуць жалеза?
  Герда рашуча прамаѓляе:
  - Ёсць рэчы важнейшыя за метал, напрыклад, кадры!
  Клара зрывае невялiкую кiнакамеру i крычыць:
  - Затое нашы подзвiгi будуць зафiксаваны навечна!
  Герда босымi пальцамi павярнула рычаг, якi прыводзiць у дзеянне ѓзрыѓчатку, здольную разнесцi на асновы эксперыментальны танк. Дзяѓчыне-тыгрыцы было вельмi шкада знiшчаць падобны твор мастацтва, але куды дзенешся, калi ѓ адваротным выпадку савецкiя ваяры, якiм не адмовiш у адвагi, захопяць унiкальныя тэхналогii.
  Так што падарвалi "Ласку" i нырнулi ѓ гурбу, каб выратаваць свае ѓнiкальныя жыццi.
  Магда фон Зiнгер i Стэлла таксама не хацелi адыходзiць, i iх машыну разарвалi дакладныя трапленнi снарадаѓ. Вось такi лёс - бязлiтасная Палада любой вайны. Калi табе даводзiцца рэцiравацца, пакiдаючы сваё сэрца. А бо дзяѓчынкi ваявалi ѓмела, i паспелi зрасходаваць практычныя ѓвесь боекамплект. Але цяпер iм давялося закопвацца, нiбы змеям у гурбу i там старацца адсядзецца ад няѓмольных савецкiх гармат.
  Калi ты спатнелая i ѓ бiкiнi, то залезцi ѓ глыбiнi снега iдэя не самая прыемная. Але хiба часта ѓ нашым свеце ты робiш тое, што табе прыемна? Ва ѓсякiм разе, напрыклад, агонь сур'ёзна паспеѓ, якая страляе да канца Стэлле , абпалiць падэшвы ног. Але дзяѓчына ад гэтага стала яшчэ злей i прагарлапанiла:
  - Гонар i адвага на разважванне не прадаюцца!
  Магда, якую таксама падпалiла, вось нават загарэлая скура пакрылася пухiрамi, усклiкнула:
  - Агонь - гэта жар, а не пажар!
  Савецкiя танкi, зрэшты, самi аблегчылi задачу. У лютасцi яны расстрэльвалi пакiнутыя "Ласкi" без усялякага жалю, усаджваючы ѓ пабiты метал шматлiкiя дзясяткi снарадаѓ. Заадно частка танкiстаѓ высунулася з люкаѓ i, нiбы каскад вадаспаду крыла самi нямецкiя машыны i тых, хто сядзеѓ за рулём матам.
  Магда зморшчылася, заѓважыѓшы:
  - Яны, бальшавiкi, вядома ж, адважныя, але вельмi безкультурныя !
  Стэлла, сплёѓваючы якi лез у рот снег, нечакана выявiла суровую справядлiвасць:
  - А ты думаеш нашы воiны лепш?
  Магда з прыколам заѓважыла:
  - Вядома ж лепш, раз перамагаем. Каѓказ ужо наш, далей да Масквы ѓсяго пару сотняѓ кiламетраѓ. - I мядовая бландынка сурова выскалiла доѓгiя iклы. - Цi ты хочаш весцi прамовы здрады?
  Стэлла, якая паспела ѓжо наглядзецца ѓсяго i ѓсякага, толькi падняла нагой фантан снежнага пылу i хiхiкнула, адзначыѓшы:
  - Часам маѓчанне, ёсць самы страшны вiд здрады.
  Ноч, завiруха i гурбы давалi чацвёрцы дзяѓчат добры шанц на выжыванне. Тым больш, супернiку не прыйшло ѓ галаву прачэсваць снягi i шукаць у гурбах галаногiх чартовак. Так што ваяѓнiцы, закапаѓшыся ѓ гурбу, адседжвалiся, а савецкiя танкi рушылi далей, развiваючы прарыѓ. Хоць больш за сотню машын так i засталiся валяцца разбiтымi, перакошанымi ѓ вынiку дзеянняѓ дзяѓчат-тыгрыц.
  У цэлым, савецкiя войскi ѓ першыя некалькi дзён дасягнулi некаторых поспехаѓ i здолелi прыкметна ѓклiнавацца ѓ варожыя пабудовы.
  Дэмiург-дублiкат асаблiва падкрэслiѓ Пятру Дзегцярова:
  - Ну вось, у дадзеным выпадку, мы вядзем гульню сапраѓды, i падзеi развiваюцца, як i павiнны развiвацца.
  Палкоѓнiк-iнжынер скептычна заѓважыѓ:
  - Нажаль... Гэта толькi тактычны поспех.
  Сапраѓды, як толькi надвор'е дазволiла, наляцелi шматлiкiя фашысцкiя сцярвятнiкi. Панаванне фрыцаѓ у паветры стала сапраѓды слабым звяном для Чырвонай армii. Фашысты маглi зараз гасiць савецкi наступ масiраванымi авiяѓдарамi. I iм практычна няма чаго стала супрацьпаставiць.
  Але гераiчная Чырвоная Армiя ѓсё ж працягвала перамагаць i ѓ такiх суровых умовах.
  Фрыцы адышлi да самога Цiхвiна i пастаралiся замацавацца ѓ горадзе. Натуральна, дамы i жылыя масiвы, самi па сабе ѓжо дастаткова сур'ёзная абарона ад надыходзячых савецкiх войскаѓ.
  Адважная чацвёрка дзяѓчат-тыгрыц паспела адысцi да Цiхвiна. Але iм прыйшлося, узяѓшы ѓ рукi пiсталет-кулямёты абараняць горад. А для танкiстаѓ гэта не самае прыемнае баѓленне часу.
  Клара, адстрэльваючыся ад насядалай пяхоты, адпраѓляючы чарговага чырвонага салдата на той свет, выказалася:
  - Ну хiба мы не пачвары ? А яшчэ жадаем атрымаць скарб!
  Цiхвiн атрымаѓ сур'ёзныя разбурэннi яшчэ пры захопе горада немцамi.
  Зараз жа фрыцы асядлалi барыкады i разлiчвалi выбудаваць непрыступную лiнiю абароны.
  Герда адкрыла агонь адзiночнымi - трэба было берагчы патроны. Савецкiя войскi страцiлi занадта шмат танкаѓ, i таму ѓ атаку пайшла пяхота.
  Вядома ж, бронетранспарцёраѓ савецкiх мадэляѓ не даставала. Таму i перлi салдацiкi на забой. А iх сустракалi кулямёты i аѓтаматы. Чацвёрка страляла нядрэнна i спрытна хавалася ѓ барыкадах.
  Герда абклаѓшы чарговага савецкага воiна, праспявала:
  - Нам трэба подзвiг ратны здзейснiць - iнакш сэнсу не атрымаем жыць!
  Бiтва кiпела ва ѓсiм горадзе. А зверху ѓжо сыпалiся бомбы, тым больш што надвор'е прыкметна палепшылася, i фрыцы атрымалi фору.
  Герда ѓ лютасцi кiнула свае хупавымi босымi пальцамi кiнжал i пракрычала:
  - Наш бой будзе пераможным, а iнакш нельга!
  Клара, не горш страляючы, у адказ дадала:
  - Перамога адна, але вялiкая!
  Герда, зразаѓшы кароткай чаргой некалькi байцоѓ, дадала:
  - Але i паражэнне малым не бывае!
  Савецкiя самаходкi абстрэльвалi Цiхвiн, палявая i аблогавая артылерыя падцягнулiся крыху пазней. Фрыцы ѓзмацнiлi абарону i авiяцыйны прэсiнг. Савецкiя войскi сцягвалi новыя самалёты.
  З'яѓленне легендарнага Марсэля рэзка змянiла суадносiны сiлы.
  Вялiкi ас лятаѓ на МЕ-309, вельмi магутнай па ѓзбраеннi машыне. I лiтаральна змятаѓ усiх на сваiм шляху. Нават у савецкiм войску спецыяльна папярэджвалi, што падобны монстр з'явiѓся ѓ паветры.
  Сам Марсэль нi ѓ якiм разе не лiчыѓ сябе злым, а тым больш жорсткiм чалавекам. Ён лiчыѓ, што, ваюючы з Чырвонай армiяй, усяго толькi выконвае свой святы абавязак перад Радзiмай. Тым больш, што многiя факты аб зверствах фашыстаѓ яму не былi вядомыя. Ды i занадта шматлiкае спiсвалася на вайну.
  Але вось першы, пасля вяртання, бой суперас . Ляцяць савецкiя бамбавiкi, штурмавiкi i знiшчальнiкi. Яны вiдавочна жадаюць даць жорсткi бой наземным часткам вермахта. Але Марсэль усё гэта бачыць i яшчэ з дыстанцыi ѓ пяць-шэсць кiламетраѓ адчыняе агонь, ды яшчэ насвiстваючы, праз нос.
  Савецкiя машыны i адважныя асы яшчэ толкам i не разглядзелi супернiка, як iх самалёты пачалi выбухаць, а крылы рассыпацца. Марсэль страляѓ, не цэлячыся, а iнтуiтыѓна. Ён нiбы загадзя ведаѓ, куды кожны лётчык паляцiць i накiруе сваю крылатую пачвару. Дык вось атрымлiвалася, што юнак з дзiцячым тварам змятае крылатыя армады.
  Новы год хоць i марозны, але выдаѓся гарачым. Савецкiя войскi, адчайна i ѓпарта атакуючы, спрабавалi ѓзяць Цiхвiн. Фрыцы ж упарта абаранялiся, iмкнучыся ѓтрымацца ѓ горадзе, дзе ляжала артэрыя, якая сiлкуе непрыступны Ленiнград. Акрамя таго, размова iшла аб прэстыжы нямецкiх войскаѓ, якiм цяжка i сорамна аддаваць вялiкiя гарады.
  Надвор'е, як на злосць, палепшылася, i шматлiкiя бамбавiкi супернiка, асаблiва масавы Ю-288, джалiлi пазiцыi савецкiх войскаѓ i бамбавалi камунiкацыi.
  Савецкi самалёт ЯК-9 i Лагг-5 моцна прайгравалi супернiку ва ѓзбраеннi i хуткасцi. У прыватнасцi, МЕ-309, нiбы цмок выбiвал больш слабыя савецкiя машыны. Акрамя таго, немцы распрацавалi тактыку падвойнага кiраванага, якая дазваляла эфектыѓна выкарыстаць свая колькасная перавага i змяншала некаторыя праблемы з манеѓранасцю ѓ жывучых, моцна ѓзброеных, але цяжкiх нямецкiх машын найноѓшых Фоке i МЕ. Акрамя таго, на франтах сталi з'яѓляцца i рэактыѓныя МЕ-262, праѓда, гэтая машына пакуль яшчэ не зусiм тэхнiчна надзейная, а таксама лягчэйшая, манеѓраная i танная мадыфiкацыя НЕ-162. Апошняя машына была прасцей у вытворчасцi i тэхнiчна надзейней рэактыѓных месершмiтаѓ . Але для яе кiравання патрабавалiся лётчыкi дастаткова высокай квалiфiкацыi. Што некалькi абясцэньвала такiя станоѓчыя якасцi дадзенай распрацоѓкi, як малая вага самалёта - усяго 1,6 тоны ѓ пустым выглядзе, таннасць вытворчасцi i самую лепшую ѓ свеце манеѓранасць.
  Але тыя нямецкiя асы, што асвоiлi дадзеную машыну, марнатравiлi ёй пахвалы. Асаблiва атрымаѓ поспех Хафман - лётчык нумар два, пасля Марселя, якi застаецца недасягальным. Перасягнуѓшы вынiк у 300 збiтых машын, Хаффман атрымаѓ высокую ѓзнагароду - Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа, з дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. Яго тактыка зблiжацца да мiнiмуму, а затым бiць i адлятаць назад - максiмальна зручная на НЕ-162. Так што Хафман паказаѓ сябе выдатным майстрам блiзкага бою. Хоць, вынiк Марсэля ѓ 3117 збiтых самалётаѓ, усё яшчэ недасягальны.
  Тым больш, другога студзеня 1944 гады гэты лётчык-легенда з'явiѓся ѓ небе, усё ж уламаѓ Гiтлера, нагадаѓшы, што нямецкiм войскам дрэнна, а больш магутная нямецкая тэхнiка вiдавочна пасуе ѓ снягах. Так што трэба забяспечваць паветранае забеспячэнне акружанаму Цiхвiну, дзе аселi нямецкiя войскi i бамбаваць усе подступы да горада.
  У першы ж дзень Марсэль здзейснiѓ шэсць вылетаѓ i збiѓ больш за сотню савецкiх самалётаѓ. Праѓда, 4 студзеня надвор'е рэзка сапсавалася. Падняѓся буран, а савецкiя войскi пайшлi на штурм горада.
  Пышная чацвёрка дзяѓчат-тэрмiнатараѓ аддавала перавагу ваяваць разам - плячо да пляча. Яны вымушаны былi з-за холаду ѓсё ж накiнуць на сябе камуфляж i змагацца ѓ белым.
  На падмогу прыбыѓ i хлопчык-нiндзя Карась. Бясстрашнае дзiця-тэрмiнатар не баяѓся холаду i ваяваѓ у адных шорцiках. Адзiным сродкам сагравання ѓ яго быѓ маскiровачны крэм, якi зрабiѓ шакаладную ад загару скуру белай пад снег, якi працягваѓ iсцi, засынаючы ѓсе вулiцы. Прычым, выкарыстоѓваѓ у баi кiдальныя, вельмi тонкiя металiчныя дыскi i меч-катана. Але, зразумела, i страляѓ ён выдатна, прычым з трафейнай зброi. Зрэшты, дзяѓчаты таксама не прамахвалiся, выкарыстоѓваючы аѓтаматычныя вiнтоѓкi.
  Такая зброя кучней пiсталетаѓ-кулямётаѓ, а галоѓнае надзейней. Зрэшты, аѓтаматы МН-44 немцаѓ, як правiла, не падводзiлi. Да трэцяй зiмы добра адладжаная нямецкая ваенная машына была гатова. У прыватнасцi, нават у завiруху Фоке -Вульф i МЕ, выкарыстоѓваючы падагрэѓ, прымудралiся наносiць савецкiм войскi балючыя, хоць i абмежаваныя ѓколы.
  Герда, страляючы наѓскiдку, старалася не глядзець у тут бок, дзе падалi савецкiя салдаты. Многiя байцы былi зусiм маладзенькiя семнаццацi-шаснаццацi гадоѓ. Пяхоту набiралi абваламi, падграбаючы ѓсе рэсурсы. Сапраѓды, шмат аказалася страчана.
  Але сярод фрыцаѓ поѓна замежнiкаѓ. У прыватнасцi, са Швецыi, у якой на нядаѓнiх выбарах перамаглi нацысты, i ад адкрытага ѓступлення ѓ вайну з СССР утрымлiвае толькi пазiцыя караля.
  Дарэчы, на Калантай , якраз на Каляды адбыѓся замах. Савецкi амбасадар быѓ паранены вельмi цяжка, i лекары змагаюцца за яе жыццё. Ужо дзве дывiзii i чатыры брыгады са Швецыi прыбылi ѓ ролi добраахвотнiкаѓ. У самой краiне праходзяць мiтынгi i масавыя шэсцi з патрабаваннем вайны. I носяць партрэты Гiтлера i Карла дванаццатага.
  Так што ѓступленне Швецыi ѓ прамую вайну, пытанне часу. Iспанiя i Партугалiя ѓжо ваююць, але пасылаюць войскi куды на поѓдзень. А зараз узiмку, яны ѓвогуле iмкнуцца забрацца кудысьцi за Каѓказскi хрыбет. Бразiльскi корпус, вiдаць, гатовы здзейснiць скачок у Сярэднюю Азiю, дзе ѓжо з новай сiлай разгараецца рух басмачоѓ.
  Але гэта ѓсё дэталi, у Цiхвiне ваюе i дывiзiй уласаѓцаѓ. Гэтыя хлопцы б'юцца зло, разумеючы, што ѓ палоне iх чакаюць страшныя катаваннi i непазбежная пятля. А што немцы? Iм таксама давядзецца несалодка, многiя здохнуць у Сiбiры, але ѓсё ж вешаць без разбору iх не будуць.
  Герда, змянiѓшы абойму i скошваючы апранутых у шэрыя шынялi салдат, на ѓсiх у рускiх не хапае маскiровачных халатаѓ, уявiла, што можа чакаць iх у выпадку паланення. I ѓсмiхнулася магчымай сэксуальнай, крутой прыгодзе. Праѓда, потым у Сiбiры будзе горай. Як гэты мароз дастае, агнямётны жар i тое лепш. Вось у пустынi яны хутка прывыклi да распаленага пяску i насiлiся басанож, але тут так не атрымалася. Праз пару гадзiн у бiкiнi на марозе, пачынала трэсцi i трэба было адагравацца ѓ лазнi. Там iм юнакi з элiтнага батальёна СС разагравалi целы ѓдарамi яловага венiка. Ну i не толькi, зразумела, венiкам,
  там хлопцы адборныя, прыгажуны-арыйцы, тое, што трэба!
  Яны ѓжо зусiм страцiлi былую сарамлiвасць, а можа, наадварот, набылi раскаванасць мачо жаночага полу. Але вось зараз iм даводзiцца крыху адыходзiць - савецкiя пяхотнiкi, завальваючы подступы трупамi, падышлi на занадта небяспечную блiзкасць i сталi закiдваць гранатамi.
  Варта разарваць дыстанцыю, каб не патрапiць пад аскепкавы град.
  Магда атрымала невялiкае рассяканне асколкам i ѓ адказ, за тры секунды выпусцiла восем куль. Савецкiя салдата беглi, амаль не зрываючыся, толькi крыху прыгнуѓшыся i, абойма знайшла сабе ахвяры. Разрадзiла восем патронаѓ i Стэлла. Агрэсiѓная шатэнка выказалася:
  - Вар'яцтву адважных, спяваем мы песню!
  Але савецкiя воiны, вiдаць, вырашылi даказаць, што ѓ гэтым мудрасць жыцця. Нямецкi штурмавы кулямёт лупiць з усiх сiл, а яго стрэлы нiбы iгнаруюцца. Хоць салдаты i падаюць, але тыя, хто ацалеѓ, працягваюць бегчы i нават гранаты кiдаюць амаль ва ѓпор, хаця можна гэта рабiць i раней.
  Карась вельмi спрытна кiдае дыскi, адным зразаючы двух трох салдат. Затым атакуе сваiм мячом, што рассякае аѓтаматы i вiнтоѓкi лёгка, нiбы запалкi!
  Хлапчук-нiндзя яшчэ зусiм малы, з выгляду адзiнаццаць-дванаццаць гадкоѓ, але такi хуткi. У яго не паспяваюць нi патрапiць, нi абаранiцца. Дзiця выхоѓвалi i трэнiравалi з самага нараджэння, шпурляючы ѓ немаѓля мячы, прымушала разблытваць i рассякаць стужачкi, акуная ѓ ледзяную палонку, нацкоѓваючы спецыяльна навучаных котак. Ну i шматлiкае iншае, ператвараючы генетычна адоранага хлопчыка ѓ сапраѓдную машыну смерцi. Яго мацi, нiндзя ѓ дваццаць пятым пакаленнi, бацька магутны сiбiрскi чарадзей i iдэйны вораг савецкай, "саѓковай" уладзе. Цудоѓная генетыка i трэнiроѓкi з магiяй - зрабiлi хлапчука лепшым сярод нiндзя . I натуральна, iмператар Хiрахiта, каб паказаць немцам, што не яны самыя крутыя Звышчалавекi , а ёсць i ѓ Японii крутыя хлопцы, адправiѓ хлапчука на германа-савецкi фронт.
  I Карась (рыба карась сiмвалiзуе сабой гонар i жыццёвую стойкасць самурая!) аказаѓся дастойным ваяѓнiком.
  Вось, напрыклад, ён босымi, злёгку счырванелым ад шматлiкiх гадзiн знаходжання на лютым холадзе пальцамi, кiдае, танчэй воласы сталёвы дыск. А ѓ руках адразу два мячы, каб лягчэй было секчы густыя шэрагi ворагаѓ. Якi страшны гэтае дзiця-тэрмiнатар, што можа, упершыню савецкiя ваяры, будучы безабароннымi пад ударамi мячоѓ i пускамi дыскаѓ, падалiся назад, выпрабаваѓшы рэальны страх.
  Дзяѓчаты ж, змянiѓшы абоймы, сталi прамяняць яшчэ хутчэй, а дакладней i няма куды.
  Трупы пяхотнiкаѓ нагрувашчвалiся курганамi. Яны амаль адразу ж застывалi на марозе, i па iх узбiралiся новыя салдаты. Вось так лезлi i не лiчылiся са стратамi. Але бой уступаѓ нiндзя i зноѓ, нiбы выпускалiся хвалi страху.
  Амаль цэлыя суткi бушаваѓ адчайны прыступ. Савецкiя войскi, коштам найвялiкшых страт, занялi пару-тройку кварталаѓ, пацяснiѓшы немцаѓ на шэрагу меж. Але слабая падтрымка артылерыi (нямецкая авiяцыя ѓ ранейшыя днi разбамбiла чыгуначныя пуцi, пазбавiѓшы падвозу) i вельмi шмат ахвяр сярод частак, якiя прыходзiлi, прымусiлi часова прыпынiць рух пяхоты.
  Нягледзячы на ??ѓсю рызыку падобнай тактыкi, у бой былi кiнуты танкi. Варта зламаць супернiка пад Цiхвiнам, пакуль фрыцы, выкарыстаючы свая перавага ѓ тэхнiцы, не дэблакуюць горад.
  I ѓ гэтым штурме было прынятае даволi рызыкоѓнае рашэнне - выкарыстоѓваць танк IС-2. Машыну, спецыяльна распрацаваную, як танк прарыву. Бо магутная прылада з-за нiзкай хуткастрэльнасцi i адносна слабой кучнасцi стральбы, дрэнна падыходзiць для дужання з чужымi танкамi, але затое можна iм паспяхова грамiць небраняваныя мэты.
  Так, хоць танкi ѓ гарадскiх умовах смяротнiкi, але трэба праломваць пазiцыi няхай нават iлбом.
  Першымi рушыся трыццацьчацвёркi. Адносна лёгкiя i не буйныя машыны, iмчалi па вузкай вулiцы. З дахаѓ на iх пасыпалiся гранаты i бутэлькi з запальнай сумессю. Затым узарвалiся замаскiраваныя бакi з бензiнам i напалмам. Але вялiкiя страты не спынялi танкiстаѓ СССР. Яны, губляючы сотнямi машыны, прарывалiся ѓ цэнтр горада, i там уступалi ва ѓпарты размен ударамi. Нават эфектыѓныя фаѓстпатроны, што разбiвалi трыццацьчацвёркам слабую бартавую браню, не застрашылi савецкага салдата.
  У бой былi кiнуты адразу тры танкавыя войскi. Сталiн нават вырашыѓ адмовiцца ад другога ѓдару ѓ напрамку Варонежа, дзеля, рашучай перамогi над Цiхвiнам i выратавання "Калыскi рэвалюцыi". Няхай нават гаручага выдаюць па жорсткiм лiмiту, на пару гадзiн язды за суткi Каѓказская нафта страчана, а на распрацоѓкi новых радовiшчаѓ патрэбны час i грошы, людскiя рэсурсы, якiх савецкай iмперыi, звязанай вайной на два фронты, катастрафiчна не хапае.
  Але Цiхвiн - гэта артэрыя Ленiнграда i дарогi жыцця, а галоѓнае - гэта сiмвал таго, што савецкiя войскi могуць i ѓмеюць перамагаць шматлiкiх i выдатна ѓзброеных фашыстаѓ. Так што, за коштам не пастаiм...
  Танк IС-2 выглядае вялiка, таксама падобны на 34, толькi вежа яшчэ мацней ссунута наперад. Вядома, сам ствол тоѓсты i доѓгi, не параѓнаць з Т-34-76, якая, пакуль яшчэ дамiнуе на поле бою. За ѓвесь студзень тытанiчнымi намаганнямi Т-34-85 будзе выпушчана не больш за сотню.
  Праѓда, кiдаецца ѓ вочы ѓразлiвасць iлба вежы: плоскаватага i не занадта тоѓста бранiраванага.
  Карась, якi ѓ танкi кiдаѓ невялiкiя, але вельмi магутныя разрыѓныя гранаты, падбег да дзяѓчат i прапанаваѓ:
  - Давайце захопiм IС-2 i пакатаемся на iм?
  Магда патрымала iдэю:
  - Вядома ж, пракоцiмся! Мы засумавалi па рубцы.
  Герда папярэдзiла хлапчука:
  - У гэтага танк цэлых чатыры кулямёты!
  Карась падмiргнуѓ дзяѓчатам, заѓважыѓшы:
  - Дык гэта добра. Хутка зноѓ пойдзе на прыступ пяхота, а вы яе пакасiце!
  Магда падштурхнула хлапчука-нiндзя:
  - Спяшайся, тэрмiнатар!
  Ружовыя пяткi замiльгалi, як крылцы камара, каратэ-пацан бегаѓ хутчэй за алiмпiйскi чэмпiён па спрынце. Для пачатку, ён шпурнуѓ у грозны IС маленькi камячок з дымавухай -скруткам. Успыхнула рэакцыя, павалiѓ густы дым. Пры гэтым чорныя струменi разышлiся ѓ розныя бакi, асляпiѓшы кулямётчыкаѓ.
  Ссекшы некалькi пяхотнiкаѓ, Карась праляцеѓ, як камень, выпушчаны з балiсты, i ѓскараскаѓся на вежу. Адмысловым гакам паддзел люк i адкiнуѓ цяжкае вечка. Далей ужо ѓсё проста: пара ѓзмахаѓ двума мячамi, i пяцёра чальцоѓ павозкi цяжкага танка расталiся ѓ галовамi. У след за iм заскочылi i дзяѓчаты, якiя скiнуѓшы футравай камуфляж зноѓ апынулiся ѓ бiкiнi. Што ж, у танку падчас руху цеплыня. Дызель у 520 конскiх сiл нядрэнна выгравае метал. Ды саму машыну босыя дзявочыя падэшвы адчуваюць нашмат лепш, чым праз адмысловыя зiмовыя боты з рабрыстай падэшвай з сiнтэтычнага каучуку. Нямецкая iнтэндант-служба ѓлiчыла досвед суровых зiм i стварыла новую амунiцыю, пры якой ногi ѓ мароз не так мерзнуць. А то, сапраѓды ганьба, фрыцы забiралi ѓ мясцовага насельнiцтва валёнкi i нацягвалi iх на сябе. Або хуталiся ѓ футравыя хусткi.
  Карась цмокнуѓ на развiтанне Магду ѓ вусны i вымавiѓ:
  - Ну, танк гэта для вас! Я буду бiцца, дзе куды лепш умею забiваць.
  Герда ѓ захапленнi пацалавала хлопчыка ѓ слiзкую, пругкую пятку i вымавiла:
  - Ты цуд!
  Стэлла дадала:
  - Эталон арыйца!
  - Я ведаю! - Вымавiѓ падшыванец i выскачыѓ на мароз адным скачком з напаѓадкрытага люка. Затым вечка, з грукатам упала... I дзяѓчаты атрымалi магчымасць ваяваць на зброi супернiка. А гармата, i праѓда, магутная. Мацней толькi зусiм нядаѓна якi з'явiѓся Леѓ-3, цi як яго яшчэ звалi -"Каралеѓскi Леѓ" з 128 - мiлiметровай гарматай. Але дадзены танк яшчэ на франтах у адзiнкавых асобнiках. Яго паказалi падчас святкавання 8 лiстапада д'ябальшаму фюрару. Вядома, пакуль ён яшчэ не ѓ сэрыi. Як дарэчы i IС-2, якi праходзiць сваю першую абкатку.
  Вось пакуль нават савецкiя танкiсты не зрабiлi нiводнага стрэл з гарматы, вiдаць, выбiраючы сабе мэту напэѓна.
  Стэлла яхiдна заѓважыла, паварочваючы механiзм:
  - Эх, старызна... Тут няма аѓтаматыкi i ѓсё трэба рабiць уручную.
  Герда, якая ѓ навядзеннi сабаку з'ела, заѓважыла:
  - I прыцэл галiмы , i обзорность няважная. Iм тое не занадта добра наводзiць на мэту.
  Магда, чапаючы босай нагой перадачы i паварочваючы скрынку, заѓважыла:
  - I ѓсё ж, у параѓнаннi з трыццацьчацвёркай, ёсць некаторы прагрэс. У прыватнасцi, пераключаць перадачы лягчэй. У кабiне зацесна, але больш-менш рухацца можна. Боекамплект, праѓда, замалы. Дваццаць восем снарадаѓ...
  Герда лагiчна заѓважыла:
  - Для стральбы па абмежаванай колькасць дзотаѓ, можа i хапiць, але для паѓнавартаснага танкавага бою, вiдавочна недастаткова.
  Клара знайшла ѓ танку i добрае:
  - Затое кулямётнае ѓзбраенне на вышынi! Чатыры кулямёты могуць забяспечыць нядрэнную абарону. А то глядзела я на гэты "Маѓс" - у iм усяго толькi дзве " плявалкi " на такую машыну.
  Стэлла, разганяючы матор, пацвердзiла:
  - Вось менавiта! Хiба гэта ѓзбраенне, для такога цяжкага сто восемдзесят тон танка?
  Магда, нiбы пантэра, завалiла буйвала, рыкнула:
  - Курам на смех!
  Дызельны рухавiк цяжка разганяе танк. Вiдаць, што IС-2 па шашы яшчэ едзе, але пры бездараж яго зрушаны наперад цэнтр цяжару мовiцца. Але нiчога, пакуль можна паслабiцца i выбiраць сабе годную мэту.
  Магда адчынiла вежу танка, каб лепш бачыць вакол.
  А вось яшчэ адзiн IС-2, гэта добрая iдэя прымянiць такiя танкi больш масiравана. За iм яшчэ тры IСа , але адзiн з лягчэйшай 85-мiлiметровай гарматай. Дарэчы, найбольш небяспечны, бо здольны ѓзяць машыну ѓ лоб, i б'е больш хутка.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 3.
  Магда прыняла рашэнне ѓсадзiць з дыстанцыi за два кiламетры. Загадала мiнорным тонам:
  - Страляць сапраѓды ѓ лоб вежы... I... Вам зразумела!
  Машына спынiлася, бо плыѓнасць ходу была нiякая, i Герда, наракаючы на няважную якасць оптыкi, якую, напэѓна, шлiфавалi ненавучаныя падлеткi, навяла ствол. Дзяѓчыны дапамаглi зарадзiць снарад вагой паѓтара пуды. Ваяѓнiца-бландынка прыклала да казённай часткi шчаку i пастаралася адчуць чужую машыну. Бо яна нiколi раней не страляла з гэтай гарматы, узору 1931 гады. Магутнай, але маральна састарэлай, з востраканечным, адчувальным да рыкашэту снарадам. Наогул, прылада, вядома ж, не планавалася для танкаѓ. Але, мабыць, распрацаваная ѓ 1940 году супрацьтанкавая мадыфiкацыя 107 - мiлiметровай прылады апынулася занадта ненадзейнай i ад яе змушаныя былi адмовiцца. А тут трэба ва ѓмовы дрэннай бачнасцi з дыстанцыi ѓ 2000 метраѓ уразiць цэль. Ды i супернiку цяжка будзе адказаць, i патрапiць, але...
  Герда пацалавала казённую частку гарматы, хутка вызiрнула з люка, падчапiла языком жменю снегу, праглынула, уперлася голымi пяткамi ѓ рычагi i... стрэлiла!
  Аддало так, што закалола запясцi i iкры i запахла дымком.
  Па доѓгай дузе прэзент праляцеѓ i... Якi iшоѓ наперадзе IС-2 спынiѓся, задымiѓ, а затым стаѓ рвацца боекамплект.
  Магда радасна адказала:
  - Вось мы iм далi! - I лагiчна, дакладней, алагiчна зблытаѓшы паняццi, дадала. - Не чалавек фарбуе зброю, а зброю чалавека!
  Герда рыкнула:
  - Перазараджвайце!
  I дзяѓчаты напружылiся. Вядома, тут iм не "Тыгр", прыходзiцца папацець, але так яно i весялей, тым больш, што стаялы танк, хутка астывае. Жалеза, як нiяк добры правадыр.
  Другi раз Герда стрэлiла хутчэй i больш упэѓнена. IСы працягвалi рухi, i, мабыць, там яшчэ не разабралiся адкуль б'юць гарматы. Ды i спыняцца не ѓ рускiм звычаi. Раз ёсць загад... А другi снарад ужо ѓпэѓнена кладзецца ѓ мэту.
  Герда аблiзвае вусны i камандуе:
  - I трэцi сюды.
  З вялiкiм спазненнем чацвёрты IС-1, адкрыѓ на хаду агонь. I, як нi дзiѓна, патрапiѓ, хоць з такой дыстанцыi з якая рухаецца машыны гэта амаль немагчыма, але кадры вырашаюць усё! Аднак дыстанцыя для 85-мiлiметровай прылады занадта ѓжо вялiкая, за мяжой прабiвання. Але грымнула ѓ вежы капiтальна, i лабавая браня прагнулася. Герда паслала ѓ адказ чацвёрты "лiст-бандэроль" вагой у паѓтара пуды... Лоб танка IС-1 раскалоѓся i высока ѓ неба ѓзвiлiся аранжавыя мовы. А вось яшчэ адзiн IС-2, гэта добрая iдэя прымянiць такiя танкi больш масiравана. За iм яшчэ тры IСа , але адзiн з лягчэйшай 85-мiлiметровай гарматай. Дарэчы, найбольш небяспечны, так здольны ѓзяць машыну ѓ лоб, i б'е больш хутка.
  Увесну немцы ѓзялi Смаленск i падышлi да Вязьмы i Ржэва. Потым нечакана павярнулi на поѓдзень да Данбаса. I гэта было вельмi нечаканым i моцным ходам. Чырвоная армiя не паспела зрэагаваць. I фашысты захапiлi ѓсю левабярэжную Украiну. А да канца лета выйшлi на лукавiну Дона. Толькi ѓвосень савецкiя войскi з цяжкасцю змаглi спынiць гiтлераѓцаѓ.
  Немцы таксама зноѓ блакiравалi Ленiнград з поѓдня, перакрыѓшы кiсларод.
  А на поѓначы ѓжо фiны спрабавалi наступаць.
  Наступiла зiмовая паѓза. У СССР у серыю пайшоѓ танк Т-54, лепш абаронены i мацней узброены. А вось IС-4 i IС-7 запусцiць масава ѓ серыю не ѓдалося. Хоць IС-7 машына здольная змагацца з гiтлераѓскiмi мастадонтамi, але занадта ѓжо складана ѓ вытворчасцi, тым больш ва ѓмовах ваеннага часу.
  Сорак восьмы года вызначыѓся ѓ лютым спробай Чырвонай армii наступаць у цэнтры якая была адбiтая. Немцы, выкарыстоѓваючы замежныя дывiзii са ѓсёй Еѓропы былi моцныя. Тым больш дыскалёты сталi больш дасканалымi, i iх збiць зараз не вось так проста. Ды i рэактыѓная авiяцыя ѓ фашыстаѓ развiлася. Вельмi моцна. I новы знiшчальнiк МЕ-362 проста шакiраваѓ савецкiх лётчыкаѓ. А ѓ серыi рэактыѓнай авiяцыi ѓ СССР не было.
  У траѓнi пачаѓся вялiкi наступ гiтлераѓцаѓ у абыход Масквы. Адначасова ѓ вайну ѓступiла i Турцыя, адкрыѓшы паѓднёвы фронт у Закаѓказзе. I баi палыхнулi з новай сiлай.
  Але ёсць прыгожыя дзяѓчынкi што ваююць з лютасцю; у прыватнасцi экiпаж Лiзаветы.
  Вось дзяѓчына ѓ бiкiнi, нацiскае босымi ножкамi на спускавы кручок, i вылятае снарад з 100-мiлiметровай гарматы.
  Ваяѓнiца з СССР паслала яго так спрытна, што нямецкi танк Е-50 нягледзячы на магутную браню - уражаны.
  Кацярына агрэсiѓна адзначыла, скалячы зубкi:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце!
  I голай пяткай як нацiсне на педаль.
  Алена таксама стрэлiѓ па супернiку, разнясе "Пантэр-4" i праваркуе.
  - За СССР!
  Еѓфрасiння агалiць грудзi зняѓшы станiк, i як дзюбне пунсовым саском, i праспявае, скалячы зубкi:
  - Бацька Махно,
  Глядзiць у акно...
  На двары цёмным -цёмна!
  I дзяѓчаты хорам заспяваюць, скалячы зубкi:
  - Мы наймацнейшыя ѓ свеце,
  Ворагаѓ усiх замачым у сарцiры...
  Не верыць Бацькаѓшчына слязам,
  А злому дракону дамо па мазгах!
  Вось - гэта дзяѓчынкi - проста класа гiпер...
  Вось ужо лета наступiла. I зноѓ цяжкiя баi. Немцы да канца жнiѓня 1948 года замкнулi кольца вакол Масквы.
  Адчайна ваявалi i пiянеры.
  Хлопчык Алежка, кiнуѓ босы, дзiцячай ножкай гранату i праспяваѓ:
  - Вось першая праталiна,
  У сне я бачу Сталiна...
  I трупамi завалена
  Мая родная Русь!
  Хлопчык Пецька, страляючы па фашыстах, праспяваѓ:
  - Калi б хлопцы ѓсiх Зямлi,
  Разам дракону ѓрэзаць бы змаглi!
  I голай пяткай дзiця запусцiла забойчую лiмонку.
  Яшчэ адзiн пiянер у шорцiках Сярожка, то стрэльне па фашыстах абклаѓшы гiтлераѓскага афiцэра. А затым босы, дзiцячай шпурне анiгiляцыйны падарунак смерцi.
  Вось гэта дзецi - вельмi баявыя.
  Хлопчык-пiянер Сашка дзёѓб фашыстаѓ, яму ѓсяго-то гадоѓ дванаццаць, i выкошваючы фрыцаѓ, праспяваѓ:
  - У перамозе несмяротных iдэй камунiзму,
  Мы бачым будучыню нашай краiны...
  I чырвонаму сцягу - слаѓнай Айчыны,
  Мы будзем заѓсёды беззапаветна верныя!
  I дзiця голай, дзiцячай пяткай падкiне выбухны пакет, раздзiраючы немцаѓ.
  Вось яны за справу i ѓзялiся, вельмi агрэсiѓна. I рэальна па-баявому, што надзвычай аказалася крута.
  Дзецi вядома ж байцы найвышэйшага класа, але Масква акружана адрэзана.
  А гiтлераѓцы ѓжо наступаюць i на Каѓказе. З поѓдня прэ Турцыя.
  I такое адчуванне, што рэальна супраць ворагаѓ не выстаяць.
  Але дзяѓчаты ваююць, як i дзецi нiбы вялiкiя гераiнi.
  Асаблiва Алег Рыбачэнка. Гэты хлопчык-тэрмiнатар проста скажам юны ваяѓнiк i супермэн.
  Хлопчык гадоѓ дванаццацi на выгляд, шпурнуѓ забойнай сiлы гранату, раздзiраючы фашыстаѓ, i праспяваѓ:
  - За Вялiкую Расiю
  Будуць хлопцы ваяваць...
  Мы вялiкiя месii,
  Зможам фрыца разарваць!
  Маргарыта Коршунава - таксама вельмi баявая дзяѓчынка, таксама дала чаргу па фашыстах.
  Затым шпурнула босы, дзiцячай ножкай прэзент анiгiляцыi, раздзiраючы на часткi фрыцаѓ i турак, пасля чаго праспявала:
  - Слаѓся Радзiма-СССР,
  Чалавецтву ты прыклад!
  Пасля чаго дзецi як вазьму i засвiшчаць. Звар'яцелыя вароны завалiлiся ѓ прытомнасць i падаючы, прабiвалi галовы гiтлераѓцам. I гэта выглядала вельмi крута.
  А можа i не глядзелася, а дзеянне вытваралася.
  Хлопчык i дзяѓчынка былi вельмi крутыя.
  У iх столькi рызыкi i сiлы.
  Каѓказ ужо на мяжы падзення, i становiцца ѓсё больш драматычным.
  А немцы лютуюць i ѓжываюць катаваннi. Асаблiва любяць катаваць нямецкiя дзяѓчаты пiянераѓ.
  Вось Герда i Шарлота хлопчыка гадоѓ трынаццацi распранулi. I сталi казытаць пiянера. Завушнiца рагатаѓ i муркаѓ. Потым Герда паднесла запальнiчку да голай, круглай пятачкi хлопчыка. Полымя лiзнула злёгку агрубелую падэшву пiянера. Той крыкнуѓ ад болю. З'явiлiся пухiры.
  Дзяѓчыны-немцы захiхiкалi:
  - Будзе вельмi выдатна!
  I сталi хлопчыка сцябаць бiзунамi. Той стагнаѓ i стаѓ крычаць. Асаблiва калi дзяѓчынкi сталi падносiць паходнi з агнём да яго босым ножкам. Затым пiянеры прыклалi да голай грудзей распаленае жалеза i хлопчык страцiѓ прытомнасць.
  Ды нямецкiя ваяѓнiцы на вышынi. Памучыць хлапчука ѓ iх у парадку рэчаѓ.
  Катаваннi зрэшты не толькi хлапчукоѓ, але i камсамолак. Дзяѓчат распраналi, i вялi на прэнг. Там уздрыгвалi, прымушалi выгiнацца i лiтаральна курчыцца ад болю прыгажунь. I пад босымi ножкамi дзяѓчат запалiлi жароѓню, пагражаючы абвуглiць падэшвы.
  Як гарлапанiлi ад дзiкага болю камсамолкi... Наколькi гэта ѓсё было жорстка. А фашысты ѓдыхалi ѓ ноздры пах смаленай плоцi i рагаталi, пляскалi адзiн аднаго па сцёгнах i гарлапанiлi:
  - Хайль фюрар! Мы ѓсiх замочым!
  I зноѓ катаваннi i катаваннi людзей. Асаблiва цiкава катаваць пiянераѓ. Хлопчыкаѓ лупяць смяротным боем, а затым соллю сыплюць на iх раны i прымушаюць стагнаць. Ды гэта вельмi непрыемна.
  А калi яшчэ i ѓжываюць распалены дрот. Тое атрымлiваецца значна балючай.
  А фашысты ѓжо ѓзялi Махачкалу. I рухаюцца да тэрыторыi Азербайджана. I ѓжо акружылi i блакiравалi Ерэван. I штурмуюць з усiм адчай Батумi. I гэта агрэсiѓна.
  Маршал Ракасоѓскi сам ледзь не загiнуѓ. Адчувалася, што савецкiя войскi пад прэсiнгам i абвальваюцца. Расце колькасць тых, хто здаѓся i дэзерцiраѓ. I многiя лётчыкi ѓпадаюць у дэпрэсiю.
  Хаця Анастасiя Вядзьмакова i Акулiна Арлова i пазбягаюць пакуль паражэння. Б'юцца дзяѓчыны адважна i адчайна.
  Анастасiя перад боем, з трыма хлопцамi адасобiлася, каб сабраць у сабе фенаменальную касмiчную сiлу.
  I сапраѓды зарадзiлася капiтальна. I давай ворагаѓ адчайна збiваць.
  I пры гэтым выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак.
  I пiшчала ва ѓсю глотку:
  - Я вялiкая чэмпiёнка свету!
  I як голай пяткай нацiсне на рычажок.
  Акулiна Арлова таксама ѓ баi адчайная краля. I выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, ламае самалёты вермахта.
  Вось яна збiла МЕ-109 К. Гэтая машына ѓжо мабыць састарэлая, але якая перажыла серыю мадыфiкацый. I на ёй можна паспяхова ваяваць.
  Акулiна Арлова дзейнiчаючы з дзiкай лютасцю, праспявала:
  - Слався вялiкi камунiзм! Будзе зрынуты фашызм!
  I зноѓ голай пяткай, ды як нацiсне.
  Такiя вось тут шалёныя дзяѓчынкi.
  Але надта ѓжо няроѓныя сiлы на Каѓказе. Хаця лiчыцца што там мужчыны ѓсе арлы. Але супраць рускай бабы нiхто не выстаiць.
  А ваяѓнiцы такiя агрэсiѓныя i крутыя. Паляць самалёты нягледзячы на iх якасную перавагу.
  Акулiна Арлова праспявала:
  Сонечнае кола...
  I збiла супернiка з дапамогай босых пальчыкаѓ ножак.
  Анастасiя Вядзьмакова, душачы на кнопкi пунсовымi саскамi i збiваючы фашыстаѓ, працягнула:
  - Немцы вакол...
  Акулiна пiскнула, падрэзаѓшы чарговы нямецкi самалёт:
  - Гiтлер пайшоѓ у разведку!
  Анастасiя ѓпала па фашыстах працягнула:
  - У ямку ѓпаѓ...
  Акулiна, ведучы дакладны агонь, хiхiкнула:
  - Ножку зламаѓ...
  Вядзьмакова iнтэнсiѓна i сапраѓды паля, адзначыла:
  - I на развiтанне сказаѓ!
  I дзяѓчаты палаца зароѓ:
  -Няхай заѓсёды будзе гарэлка,
  Каѓбаса i селядзец...
  Памiдоры, агуркi,
  Вось i Гiтлеру канцы!
  Акулiна, зноѓ паслаѓшы прэзент смерцi ѓ фашыстаѓ, заѓважыла:
  - Наогул-то трэба спяваць; Роммелю канцы!
  Вядзьмакова босымi пальчыкамi накiраваѓшы гармату з авiяснарадамi , пагадзiлася:
  - Вядома ж - Гiтлер - гэта ѓжо пройдзены этап!
  Там дзе няма асабiстага ѓплыву ашалелага Гiтлера савецкiя войскi спрабуюць, арганiзаваць нейкi супрацiѓ. Але гэта надзвычай цяжка. Але ѓсё роѓна робяць усё магчымае i немагчымае.
  I дзецi ѓ тым лiку ваююць. I ѓ бой iдуць пiянеры. Якiя сустракаюць супернiка бутэлькамi з запальнай сумессю, i стрэлам са стрэльбаѓ.
  Хлопчыкi i дзяѓчынкi, схуднелыя i падрапаныя, як заѓсёды, у баi. I б'юцца адважна i вельмi адчайна.
  Колькi iх дзяцей гiне i застаецца разарванымi на часткi.
  Нямецкiя лётчыцы Гертруда i Адала, шлёпаючы босымi ножкамi, забралiся ѓ двухмесны ХЕ-328, у рэактыѓную машыну - гэта монстар з дзесяццю авiяпушкамi.
  Толькi што прайшоѓ дождж i, дзяѓчынкi пакiнулi хупавыя, вельмi выразныя сляды голых ножак.
  Яны былi гэтак панадлiвым, што прыслугоѓваючыя ѓ аэрадроме падлеткi прагна пажыралi босыя сляды вачыма, i нават у хлапчукоѓ сталi брыняць дасканаласцi. Наогул лётчыц было шмат - баявыя дзеяннi паказалi, што жанчыны адрознiваюцца пры роѓных умовах удвая большай выжывальнасцю, чым мужчыны. А значыць, i эфектыѓныя. А Гiтлер-Роммель, дакладней фельдмаршал-фюрар, зразумела не такая асоба каб кагосьцi шкадаваць.
  У самiм Трэцiм Рэйху афiцыйна ѓведзена шматжанства - права на чатыры жонкi. Гэта вельмi практычна. Але не занадта ѓпiсваецца ѓ хрысцiянскiя традыцыi. Нездарма фашызм шукае новую форму рэлiгii. Фюрэр-фельдмаршал настойвае на тым, каб гэта быѓ манатэiзм, але такi асаблiвы - з пантэонам паганскiх, старажытнагерманскiх багоѓ. Вядома ж, сам Гiтлер-Роммель у дадзеным пантэоне пастаѓлены вышэй за ѓсiх у якасцi веснiка i пасланца Усявышняга Бога.
  Так што фюрар, зразумела вельмi нават кахае сябе культываваць.
  Гертруда i Адала запускаюць у неба свой шматмэтавы штурмавiк, якi можа гуляць ролю i знiшчальнiка.
  Ваяѓнiцы вельмi ѓпэѓненыя ѓ сабе. У рускiх няма рэактыѓнай авiяцыi, i яны цi наѓрад здолее супрацьстаяць нацiску тыгрыц неба.
  Гертруда прабурчала:
  - Я вiцязь пякучага струменя...
  Адала захоплена пацвердзiла, скалячы зубкi:
  - I ѓсiм пастаѓлю мат!
  Дзяѓчыны, разрагаталiся. Яны нацiскалi босымi пяткамi на педалi, i раскруцiлi рэактыѓны штурмавiк.
  Было яшчэ цёмна, але крыху на ѓсходзе паказалася светлая паласа. Дзяѓчаты засвiсталi... Пад iмi ѓжо паплылi абшары Расii. Ваяѓнiцы хiхiкалi, i падмiргвалi адзiн аднаму. Яны такiя экстрапаветраныя , i прыгожыя.
  I босыя зразумела, не абцяжарваючы сябе такой непатрэбнай для дзяѓчыны рэччу на вайне як абутак.
  I адчувальнасць у самалёце ѓзрастае ад гэтага шматкроць.
  Вось iм насустрач узлятаюць савецкiя машыны. Шрубавы ЯК-9, мабыць, самая масавая машына з лiку апошнiх выпускаѓ. Не занадта ѓзброеная, але адносна танная i з невялiкiм бранiраваннем. МiГ-5, больш хуткасная, з кулямётным узбраеннем машына. МiГ-3 больш ранняя мадэль. ЛАГГ-7 верагодна самая хуткасная i ѓзброеная птушка. У апошняй мадыфiкацыi цэлых тры 20-мiлiметровыя гарматы.
  Але гэта ѓсё шрубавыя машыны - рэактыѓных самалётаѓ не створана. I немцы сябе адчуваюць вельмi ѓпэѓнена.
  Гертруда страляе з дзесяцi авiягармат. Лупяць 30-мiлiметровыя i дзве 37-мiлiметровыя прылады. Яны праносяцца, нiбы агнiсты смерч па савецкiх самалётах. Аднак чырвоныя лётчыкi iмкнуцца ѓхiлiцца i зайсцi ѓ хвост.
  Адала ѓ гэты момант манеѓруе. У лоб нямецкую машыну не возьмеш, але выхад у хвасты багаты. Для войскаѓ СССР напад не з'яѓляецца нечаканым. Ужо зарабiлi зенiткi. Свецяцца ѓ цемры снарады, якiя разарвалiся.
  Немкi адчуваюць пэѓную нервовасць. Здавалася, ужо столькi пабачылi, што нiчым не здзiвiш, але... Савецкiя лётчыкi адважныя i не баяцца страт. Iх нiчым не спалохаеш. Але вiдаць досведу замала. Нямецкi самалёт лёгка выходзiць з пiке, i збiвае савецкую машыну. Разносiць яшчэ адну ѓ трэскi.
  Моц нямецкага ѓзбраення вельмi вялiкая. Гэта кампанент, у якiм фрыцы маюць вялiкую перавагу над Расеяй. Але ж яшчэ i хуткасць у фашыстаѓ каласальная.
  Адала паскараецца i прарываецца наперад. А Гертруда выпускае рэактыѓныя ракеты па супернiку. Парады атрымлiваюць па зубах. Некаторыя боепрыпасы наводзяцца на цеплыню цi гук.
  Адала шэпча:
  - Яны нас не заб'юць!
  Дзяѓчынкi раскручваюць сваю машынку ... Яны iмкнуцца быць стрымана. А тут савецкi знiшчальнiк як таранiць суседнi нямецкi, рэактыѓны штурмавiк. I як пачне iрваць, i расколвацца. I неба i паветра.
  Гертруда прашаптала:
  - Шалёная смерць!
  Ваяѓнiцы яѓна разгубiлiся, i iх так таранiць могуць.
  А да мяжы рухаюцца танкi. Легендарны экiпаж з Герды, Шарлоты, Крысцiны i Магда.
  Чатыры ваяѓнiцы паспелi, пакрыць сябе славай ваюючы i англiчанамi i амерыканцамi. У ходзе баявых дзеянняѓ з Амерыкай, прыгажунi асвоiлi танк "Пантэра"-2. Добрая машына праѓзыходная " Шэрманы " i ва ѓзбраеннi, i ѓ лабавым бранiраваннi. Пазнейшы "Першынг", практычна не паспеѓ паваяваць. Ды i ён не супернiк для "Пантэры"-2.
  Тады чатыры дзяѓчынкi i заваявалi легендарную славу. Хаця ѓвогуле iх слаѓны шлях пачаѓся яшчэ ѓ сорак першым годзе. Гiмлер угаварыѓ фюрара паспрабаваць у баях жаночыя батальёны, са спецыяльна падрыхтаваных арыек.
  Баявыя дзеяннi паказалi, што жанчыны: зусiм не слабое звяно i ѓмеюць нядрэнна бiцца. I несцi пры гэтым менш страт, чым мужчыны. Ваяѓнiцы бiлiся i ѓ пяхоце, босымi ножкамi шлёпаючы па гарачых пясках пустынi Сахара. I асвоiлi танкi. Выпрабаваѓшы "Тыгр", у баях з Брытанiяй.
  Зрэшты, нядрэнна б'юцца i савецкiя дзяѓчаты на СУ-100.
  Хаця становiшча Расii i здаецца безнадзейным. Але ваяѓнiцы разам з Лiзаветай ваююць нiбы арлiцы.
  Кацярына нацiскае босымi пальчыкамi ножак на рычажок. Пасылае снарад якi прабiвае гiтлераѓскую машыну Е-50 у борт i раве:
  - За вялiкi чырвоны i барвовы камунiзм!
  Алена таксама лупанула з гарматы выкарыстоѓваючы голую, хупавую ножку. Яна сапраѓды ѓразiла танк супернiка.
  Дзяѓчынка прачырыкала:
  - За маю цудоѓную Расiю!
  Эфрасiя агрэсiѓна заѓважыла, ведучы вельмi трапны агонь:
  - Слава нашай Айчыне!
  I таксама выкарыстоѓвае босыя, точаныя ножкi.
  Савецкая машына вельмi моцная i баявая. А страляе практычна трапна.
  СУ-100 здольная прабiць Е-50 у борт. Але дзяѓчыны нават у iлоб яе прабiваюць пападаючы ѓ заману цi ѓсутыч. I дзiвяць метал наскрозь.
  Лiзавета, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, стрэлiла ѓ супернiка. I прачырыкала:
  - З блакiтнага раѓчука...
  Кацярына таксама пальнула, на гэты раз нацiснуѓшы на рычажок пунсовым саском i прабуркавала:
  - Пачынаецца рака...
  Алена, агрэсiѓна выскаляючыся, i шыпячы, выдала:
  - Ну, а сяброѓства пачынаецца...
  I голай пяткай таксама нацiснула на рычажок.
  Эфрасiя прабуркавала, ведучы агонь па непрыяцелю:
  - З усмешкi!
  Дзяѓчыны працуюць на СУ-100 вельмi актыѓна. I разбураюць варожую тэхнiку.
  А на подступах да Бака пiянеры рыюць акопы. Тут хлопцы розных нацыянальнасцей. Шмат у прыватнасцi i светлых галовак мiльгае. Ёсць i рыжыя i чорныя i русыя дзецi.
  Адно iх аб'ядноѓвае: вера ва ѓрачыстасць камунiзму i босыя ножкi. Зразумела, што не ва ѓсiх падчас вайны ёсць абутак, i таму ѓ знак салiдарнасцi ѓсе дзецi фарсяць голымi, круглымi пятачкамi. Зiма ѓ Закаѓказзе даволi мяккая, i калi рухаешся i працуеш рыдлёѓкамi холаду не такiя i страшныя.
  Дзецi працуюць з энтузiязмам, i спяваюць:
  Узвейцеся вогнiшчамi, сiнiя ночы,
  Мы пiянеры - дзецi працоѓных...
  Наблiжацца эра светлых гадоѓ,
  Клiч пiянераѓ - заѓсёды будзь гатовы!
  Клiч пiянераѓ - заѓсёды будзь гатовы!
  I вось зноѓ гучыць сiгнал трывогi. Хлопчыкi i дзяѓчынкi скачуць на дно акопа. А зверху ѓжо пачынаюць iрвацца снарады: працуе варожая артылерыя.
  Пашка з прасiла Машку:
  - Ну, ты думаеш, мы ѓстоiм?
  Дзяѓчынка ѓпэѓнена адказала:
  - Устоiм хоць раз, у самы цяжкi час!
  Пiянер Сашка лагiчна адзначыѓ:
  - Наш гераiзм непахiсны.
  Хлопчык пастукаѓ голай падэшвай па камянях. Мабыць хлапчук набiѓ сабе самавiтыя мазалi.
  Дзяѓчынка Тамара заѓважыла:
  - Мы будзем змагацца не ведаючы страху,
  Мы будзем секчыся не кроку назад...
  Хай густа прасякнута крывёю кашуля
  Больш ворагаѓ звярнi вiцязь у пекла!
  Хлопчык Руслан, пiянер з чорным валасамi, адзначыѓ:
  - Мiнуць стагоддзi, надыдзе эпоха,
  У якой не будзе пакуты i хлуснi...
  За гэта бярыся да апошняга ѓздыху
  Служы сваёй Радзiме, ты ад душы!
  Хлопчык Алег, худзенькi i бялявы прачырыкаѓ, вершы:
  Няма не згасне зоркi,
  Позiрк сакалiны, арлiны...
  Голас народа звонкi -
  Шэпт прыцiсне змяiны!
  
  Сталiн жыве ѓ маiм сэрцы,
  Каб мы не ведалi смутку,
  У космас адчынiлi дзверцы,
  Зоркi над намi зiхацелi!
  
  Веру ѓвесь свет прачнецца,
  Будзе канец фашызму...
  I заззяе Сонца,
  Шлях асвяцiѓшы камунiзму!
  Хлопчыкi i дзяѓчынкi дружна заапладзiравалi.
  Але вось ужо ляцяць рэактыѓныя штурмавiкi i скiдаюць бомбы. I гэта агрэсiѓны заход.
  Алег i Сашка паднялi рагатку i запусцiлi прэзент смерцi. I бочачка ѓразiла гiтлераѓскi штурмавiк.
  Дзяѓчынка Наташка праспявала:
  - Камсамол не толькi ѓзрост,
  Камсамол мой лёс!
  Пакорым я веру космас,
  Будзем жывыя назаѓжды!
  Ахмед хлопчык пiянер з Азербайджана з усмешкай адказаѓ:
  - Ты яшчэ не камсамолка Наташка!
  Дзяѓчынка злосна тупнула босай ножкай i адказала, пявуча;
  Побач з бацькамi, з песняй вясёлай,
  Мы выступае за камсамолам...
  Наблiжацца эра светлых гадоѓ,
  Клiч пiянераѓ - заѓсёды будзь гатовы!
  Клiч пiянераѓ - заѓсёды будзь гатовы!
  Алег таксама тупнуѓ босы, дзiцячай ножкай i зароѓ:
  Мацней молат сцiснi пралетарый,
  З тытана рукой ламаючы ярмо...
  Мы праспяваем нашай Радзiме тысячу арый,
  Прычым святло нашчадкам, дабро!
  Дзецi ѓ захапленнi. I сапраѓды, немцы адбамбiлi, i толькi адной дзяѓчынка асколак трапiѓ у босую, круглую, ружовую пятачку.
  Пiянерка ѓскрыкнула, але тут жа прыкусiла губу.
  I вось яны падрыхтавалiся адбiваць атаку. I ѓжо iдуць танкi з фашыстамi. Рухаюцца грозныя Е-100. Такiя магутныя i небяспечныя машыны.
  У iх такая абарона. Што не праб'еш нi з аднаго ракурсу. Не пад адным кутом не праб'еш. Адзiны шанец - гэта разбiць гусенiцы.
  Дзецi гатовы да бойкi, i махаюць босымi ножкамi. Вось яны на дроце штурхаюць пад гусенiцы фашыстам пакеты з самаробнай узрыѓчаткай. Тая спрацоѓвае i разбурае каткi танкам армii Роммеля.
  I гэта грозна выглядае.
  Сашка пiшчыць:
  - Слава камунiзму!
  Хлопчык Пашка страляе разам з Алегам з рагаткi i верашчыць:
  - Пiянерам слава!
  Хлопчык Руслан разам з дзяѓчынкай Суфiр падцягвае дротам мiну пад немца i крычыць:
  - Слава СССР!
  Дзецi з Азербайджана i рускiя хлопцы ваююць. Загарэлыя, худзенькiя, басаногiя пiянеры, супраць каласальнай армады танкаѓ.
  Дзяѓчынка Тамара тупае хупавай, маленькай, босай ножкай i прамаѓляе:
  - Слава Расii слава!
  Пiянер Ахмет пацвярджае, ведучы агонь па супернiку:
  - Мы разам дружная сям'я!
  Хлопчык Рамзан, рыжанькi азербайджанец пацвярджае, падбiваючы машыну:
  - Са слове мы сто тысяч Я!
  Дзецi дружныя... Вось i армянская дзяѓчынка "Азатуi" , таксама спрытна пры дапамозе дроту перакладае выбухны пакет пад гусенiцу фашыста, i пiшчыць:
  - СССР сям'я народаѓ!
  Iншая армянская дзяѓчынка Агас, кажа:
  - Не сагнемся па фашызме:
  I босымi пальчыкамi ножак падцягнула дзяѓчынка дрот. Многiя азербайджанскiя i армянскiя дзецi маюць светлыя валасы, i iх не адрознiць ад славянскiх дзяцей, якiх таксама шмат. Хто ад немцаѓ сышоѓ далей, iншыя рускiя сем'i сялiлiся ѓ Азербайджане яшчэ i пры царах.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 4.
  На Каѓказе шмат славян. Шмат змешаных пар. Ды i дзецi звычайна больш светлыя валасы маюць чым iх бацькi. А славяне-хлопцы загарэлi так, што не адрознiш ад мясцовых. Тым больш што дзецi звычайна больш падобныя, чым дарослыя.
  Так што iнтэрнацыянальны савецкi батальён з хлопчыкаѓ i дзяѓчынак змагаецца, i ѓсе яны адзiныя, i вельмi падобныя. Iх голыя пятачкi, мiльгаюць пры руху.
  I сноѓ дзецi дасылаюць прэзенты смерцi. Шамiль i Сярожка абодва хлопчыкi-пiянеры, цягнуць дрот. I вось нямецкi Е-50 спыняецца з прабiтай гусенiцай.
  Хлопчыкi хорам спяваюць:
  Саюз непарушны, рэспублiк свабодных,
  Згуртавала не грубая сiла, не страх...
  А добрая воля людзей адукаваных,
  А сяброѓства i розум, i смеласць у марах!
  I дзецi ѓ захапленнi. Усмiхаюцца белымi, роѓнымi зубкамi. I яны шчаслiвыя, хаця iм i пагражае гiбель.
  А немцы пруць. Падбiтыя танкi страляюць з гармат i страчаць кулямёты.
  Некаторыя нямецкiя машыны забяспечаны гранатамётамi i вельмi небяспечныя.
  Хлопчык Максiмка i дзяѓчынка Зара з Азербайджана i яны ѓпiраючыся босымi ножкамi падцягнулi мiну пад супернiка i падбiлi фашысцкага мастадонты.
  I прааралi ва ѓсю глотку:
  - За СССР!
  Дзецi такiя вясёлыя.
  Пiянеры Абас i Уладзiмiр таксама выкарыстоѓваю зброю. У дадзеным выпадку катапульту i разбiваюць гiтлераѓцу гусенiцу Е-75. Пасля чаго хлопчыкi праспявалi:
  - За велiч планеты пад покрывам камунiзму!
  Алег i Абдула таксама пiянеры розных народаѓ, але з адзiным сэрцам, таксама запускаюць узрыѓчатку. Здзiѓляюць Е-100 i спяваюць...
  Мы адкрылi нацыям планеты,
  У космас шлях, да нябачаных мiроѓ...
  Гераiчнасць подзвiгi апеты
  Каб сцерцi навечна смерцi шнар!
  
  Пад Святым сцягам Расii,
  У свеце, сяброѓстве, шчасцi i каханнi...
  Стануць людзi ѓсёй зямлi шчаслiвейшыя,
  Пякельная цемра развеецца ѓ далечынi!
  Баявыя тут дзецi...
  Абдуррахман i Святлана - азербайджанскi хлопчык i дзяѓчынка з Беларусi разам нацягнулi дрот, i падбiлi фашысцкi танк. I праспявалi:
  - Вялiкае iмя святой Расii,
  Ззяе над светам - як сонечны прамень...
  Я веру ѓ адзiнстве мы станем шчаслiвей,
  Пакажам народам усiм правiльны шлях!
  Дзецi вельмi адважныя. I гiтлераѓцы проста ѓ шоку ад такога ѓпартага, i лютага супрацiву.
  Абудуррахман гэта пiянер, атрымаѓ асколкам у голую падэшву. Прабiла мазолiстым паверхню дзiцячай ножкi.
  Хлопчык прашыпеѓ:
  - А мне балюча!
  Святлане таксама трапiла ѓ круглую пятку, i падрапала плячо. Але дзяѓчынка прашыпела:
  - Пiянераѓ не зламаць!
  Азiм i Колька таксама таранiлi нямецкую машыну.
  Хлопчыкi навялi пры дапамозе дроту i праспявалi:
  Працiѓнiк падступны пайшоѓ у наступ,
  Але веру не здрыганецца, савецкi народ...
  Ворага чакае разгром i забыццё,
  А слава Расii мацней заквiтнее!
  Ворага чакае: разгром i забыццё,
  А слава Расii мацней заквiтнее!
  Дзецi адважныя i не згiнаюцца. I яны жадаюць выйграць. I спяваюць, i ваююць.
  Немцы нясуць вялiкiя страты. Праѓда ѓ асноѓным у iх разбiты гусенiцы i каткi. А гэта не смяротна.
  Горш пiянерам, якiя трапiлi ѓ палон.
  Хлопчыка Абдулхамiда, калi ён трапiѓ у палон, гiтлераѓцы паднялiся на прэнг. Уставiлi босыя ногi пiянера ѓ калодку, i сталi на крукi вешаць гiры. А затым распалiѓ агонь. I голыя пяткi пацана лiзаѓ агонь. А на спiну абрынуѓся пуга. Бiлi доѓга. А затым сталi фашысты ламаць распаленымi абцугамi рэбры.
  Хлапчук, памiраючы пад катаваннямi, калi яму паламала чырвонае ад спякота жалеза рэбры, заспяваѓ:
  Берлiн ужо амаль пад нашай уладай,
  У бiноклi бачым пракляты Рэйхстаг...
  Спадзяюся, хутка будзе мiр i шчасце;
  Якi апiшу ѓ сваiх вершах!
  
  Расiя камунiзм светам адкрыла,
  Яна сям'ёю стала людзям усiм.
  Але сунуѓ Вермахт да нас свiное рыла,
  I кроѓ зараз фантанам плёскае з вен!
  
  Што фюрар забыѓся ѓ нас выпадкова,
  Жадаѓ здабыць зямелькi i рабоѓ!
  Пайшоѓ фашызм з паходам вельмi далёкiм -
  I вось кашмар рэальны, пякельных сноѓ!
  
  Просты хлопец хлопчык басаногi,
  Нядаѓна чырвоны гальштук павязаѓ.
  Жадаѓ ён мiр пабудаваць сам без бога,
  Але з неба раптам выкiнуѓся напалм!
  
  Прыйшлося бегчы на фронт, нам самаволкай,
  Нiхто не хоча, браць такiх юнакоѓ!
  Але справiѓся дзяцюк-баец у вiнтоѓкай,
  Годным аказаѓся шлях бацькоѓ!
  
  Змагалiся дзе i хiтрасьцю, i сiлай,
  А слабасць таксама горкая нажаль...
  Таварышам прыйшлося капаць магiлы,
  Страгаць у мароз хваёвыя труны!
  
  Я пiянер прывык зараз да пакут,
  У разведку iшоѓ босы, гурба хрумстаѓ.
  Магчыма за нявер'е пакаранне,
  Што Iсуса ведаць я не хацеѓ!
  
  Але што такое тры гадзiны Галгофы?
  Тры гады з лiшкам працякло войны!
  У любым селiшчы плачуць горка ѓдавы,
  Як паляглi ѓ могiлкi краiны сыны!
  
  Я выжыѓ, быѓ кантужаны, паранены куляй,
  Але на шчасце сам застаѓся на нагах!
  Нямеччыны мы сапраѓды абавязак вярнулi,
  Тым фашызм растаптаны намi ѓ прах!
  
  Я памужнеѓ, але ѓсё яшчэ хлапчук,
  Вус не прабiѓся, але ѓжо тытан!
  Ды дарослы, i мабыць нават занадта,
  Бо сэрца стала цвёрдым як метал!
  
  Зорка героя - вышэйшая ѓзнагарода.
  Сам Сталiн мне яе павер, уручыѓ!
  Сказаѓ: з такiх як ты прыклад браць трэба,
  Куюць байцы да дзвярэй у Эдэм ключы!
  
  Але сягоння адкладзi храбрац вiнтоѓку,
  Вазьмi ты, абцугi, молат i працуй!
  Пабудуй з дрэва паруснiк i лодку,
  I самалёт ствары, каб птушкай уверх!
  Як бы тое не было, але Чырвоная Армiя бiтву за Каѓказ прайграла. I гэта зразумела, не падвышала шанцаѓ СССР на выжыванне. На самой справе ѓсё было стромна.
  Каѓказ упаѓ i наступiла зiма. Масква i Ленiнград у поѓным асяроддзi i блакадзе. Немцы i iх замежныя дывiзii мацней i колькасцю i якасцю. I фрыцы, напрыклад, вельмi нават прыстойныя аѓтаматы маюць. I здаецца, што ѓжо i шанцам нiякiх на выратаванне ѓ акружаных савецкiх войскаѓ няма.
  Але вось пакуль Сталiн яшчэ не здаецца. Хаця прапановы аб сепаратным свеце фашыстам ужо i пасылаѓ.
  Масква горад вялiкi, i ѓ iм велiзарная колькасць баявых прыпасаѓ, снарадаѓ, куль, i харчавання засяроджана. Дык проста гэты горад не ѓзяць. I ён яшчэ трымаецца нягледзячы на абстрэлы, i масавую скiдку бомбаѓ.
  Аднак немцы працягвалi надыходзiць. Асаблiва вясной. Як толькi падсохлi дарогi, фашысты рушылi да Казанi. I iх фашыстаѓ шмат.
  Але тут б'юцца прыгожыя савецкiя i зразумела босыя ѓ бiкiнi дзяѓчыны.
  Наташа пагладзiла сама сабе клубнiчны сасок. I з прамянiстай усмешкай вымавiла:
  - Я ты! Ён, яна - разам цэлая краiна!
  Вiкторыя падтрымала:
  - Разам дружная сям'я! У слове мы - сто тысяч я!
  Аксана хiхiкнула i, паказаѓшы на мастадонтаѓ, заѓважыла:
  - Танк "Е" вельмi нiзкарослы i прысадзiсты. Яго цяжкавата будзе дастаць.
  Веранiка сумна прашыпела:
  - Ды дапаможа нам Бог!
  Наташа хiхiкнула i прачырыкала:
  - У Амерыцы для ѓсёй краiны, у Амерыцы для ѓсёй краiны, у Амерыцы для ѓсёй краiны - магчымасцi роѓныя!
  Вогнезарная Вiкторыя як хiхiкне, i прараве:
  - Для розных пластоѓ грамадства магчымасцi роѓныя!
  I як захоча. I зубкi свае прыгожыя як пакажа.
  Аксана выказала меркаванне:
  - Калi немцы адарвуцца, ад сваiх баз забеспячэння iм вельмi дрэнна будзе!
  Веранiка хiхiкнула i прапанавала:
  - Давайце тады памолiмся!
  Наташа пагардлiва фыркнула i пакiвала галавой:
  - Не! Мы камсамолкi, а значыць атэiсткi!
  Вiкторыя агрэсiѓна папярэдзiла:
  - А я наогул ваяѓнiчы атэiст! I Бога няма - гэта медыцынскi факт!
  Веранiка асцярожна заѓважыла:
  - Але вы не можаце гэтага даказаць!
  Вiкторыя ѓ адказ агрэсiѓна блiснула смарагдавымi вачамi. I прашыпела з аскалам:
  - Я магу! Калi iснуе Бог, дык ён павiнен быць адказным. А значыць клапацiцца аб людзях. - Рудая дзяѓчынка агрэсiѓна ѓдарыла босай ножкай па ствале хвоi. - Цi можна сабе ѓявiць фенаменальны касмiчны розум, якi б не клапацiѓся б аб сваiм стварэннi!
  I дзяѓчына босы, дакладны ножкай шпурнула гранату.
  Наташа ахвотна пацвердзiла:
  - Вось менавiта! Мы ж для Бога, як дзецi для Айца, а ён пра нас не клапацiцца!
  Веранiка асцярожна заѓважыла:
  - Але ж i клапатлiвы бацька карае сваiх дзяцей...
  Наташа хiхiкнула ѓ адказ:
  - Але не нявечыць iх!
  Вiкторыя сярдзiта адзначыла:
  - Вось ужо сапраѓды бываюць дзiѓныя ѓ вашага Бога метады выхавання! Ён, напрыклад, узяѓ, i патапiѓ усё чалавецтва i нават нявiнных жывёл. Узнiкае пытанне, а што за фашысцкiя метады?
  Аксана з усмешкай дадала:
  - I наогул вечныя мукi ѓ пекле... Гэта таксама вiдавочны перабор, бо нiякiя метады справядлiвасцi не могуць апраѓдаць катаваннi!
  Веранiка разгублена развяла рукамi, i з уздыхам вымавiла:
  - Я таксама лiчу, што патоп Ноя вiдавочны перабор. Але ж Зямля напоѓнiлася грахом перад вачыма Бога...
  Вiкторыя са смяшком заѓважыла:
  - Ды дзецi сталi сваволiць. Бацька ѓзяѓ у рукi аѓтамат i прыстрэлiѓ тых, хто вякаѓ, пакiнуѓ толькi цiшэй вады, нiжэй травы. - Рудая выскалiла буйныя зубкi. - Такая атрымлiваецца аналогiя!
  Веранiка пацiснула плячыма, i нягучна вымавiла:
  - Я не святар, каб даваць адказы на падобныя пытаннi. Але думаю, на гэта ѓ Бога былi прычыны.
  Вiкторыя хiхiкнула i адзначыла:
  - Так... З прычыны траплялi без прычыны, толькi ѓсiх i бачылi нiбы згiнулi!
  Наташа выказала здагадку:
  - Можа, быць, Бiблiя гэта проста габрэйская казка. Чаму мы павiнны ѓ яе верыць?
  Аксана выказала сваю думку:
  - Трэба, ва ѓсякiм разе, ахоѓваць свой гонар. I не занадта разлiчваць на пасмяротны рай!
  Вiкторыя хiхiкнула, i заѓважыла:
  - Так... Святары любяць расказваць казкi! Прычым, не занадта прывабныя!
  Веранiка цiха заѓважыла:
  - Але ж Iсус Хрыстос цалкам прывабны вобраз!
  Вiкторыя хiхiкнула i матнула галавой:
  - Я б за такога пацыфiста замуж бы не выйшла!
  Наташа хiхiкнула i заѓважыла:
  - Ды мужчына павiнен пастаяць за сябе... А чаму вучыць Бiблiя? Стукнулi цябе па правай шчацэ - падстаѓ левую!
  Веранiка хацела сказаць, але вiдавочна сумелася. А тут уставiла Вiкторыя:
  - Сапраѓды дзiѓная мараль. То Бог вучыць любiць ворагаѓ, то топiць разам усё чалавецтва. I як такое можна растлумачыць?
  Наташа адказала сама:
  - Думаю, тым, што Бiблiя напiсана таленавiтымi фантазёрамi!
  Веранiка на гэта млява запярэчыла:
  - Хто як глядзiць... Але iнакш чым iснаваннем Бога немагчыма растлумачыць з'яѓленне Сусвету. - Тут дзяѓчына ѓзбадзёрылася. Правяла босы, стройнай ножцы па кары i працягнула. - Як нi круцi, але больш пераканаѓчай версii паходжання Сусвету, акрамя як яе стварыѓ Бог знайсцi цi прыдумаць немагчыма!
  Наташа пацiснула плячыма i спытала:
  - А першапрычына з'яѓлення Бога?
  Веранiка ѓздыхнула i адказала, губляючы ѓпэѓненасць:
  - Гэта ѓжо аксiёма... Варта прыняць верай, што Бог iснуе. I што ён iснаваѓ вечна i не мае першапрычыны.
  Наташа адмоѓна матнула галавой:
  - Прыняць верай адвечнасць Бога? Але я магу прапанаваць прыняць верай вечнасць светабудовы, але ѓжо без Усявышняга...
  Веранiка лагiчна заѓважыла:
  - Гэта выглядае алагiзмам. Як гэта матэрыя вечная, а адкуль яна зьявiлася?
  Вiкторыя тут жа парыравала:
  - А што лагiчна - Бог вечны... А адкуль ён з'явiѓся!? Тым больш адразу ѓсемагутны i ѓсёведны?
  Веранiка з адчаем адказала:
  - Iснаваѓ заѓсёды... Мы прымаем гэта верай! А як гэта магчыма - неспасцiжна!
  Наташа тут заѓважыла:
  - Сапраѓды, мы тут стаiм на роѓных. Матэрыя таксама павiнна была неяк узнiкнуць. А адбываецца неспасцiжнае. - Дзяѓчына ѓхмыльнулася i ѓпэѓнена адзначыла. - Але ѓсё ж такi пытанне, чаму на зямлi столькi зла застаецца адкрытым.
  Наташка кiнула босай ножкай гранату ѓ фашыстаѓ i праспявала:
  - Дарэмна...
  Зоя запусцiла голай пяткай прэзент смерцi i дадала:
  - Працiѓнiк...
  Аѓгусцiна паддала нешта знiшчальнае i пiскнула:
  - Лiчыць...
  Святлана босымi пальцамi ног падкiнула гранату i пiскнула:
  - Што...
  Наташа шпурнула босымi ножкамi пару лiмонак i вякнула:
  - Рускiх...
  Зоя таксама паддала нешта энергiчнае i смяротнае, пiскнуѓшы:
  - Здолеѓ.
  Аѓгусцiна запусцiла смяротнае, прабурчэѓшы:
  - Вораг ....
  Святлана зноѓ паддала знiшчальнае i вякнула:
  - Зламаць!
  Наташа дала чаргу i пiскнула:
  - Хто...
  Зоя таксама пальнула па чарнаскурым iншаземцам, што набралi фашысты i пiскнула:
  - Смеѓ!
  Аѓгусцiна выдала з напорам i лютасцю:
  - Той...
  Святлана паддала з аскалам пантэры:
  - У...
  Наташа кiнула босай ножкай гранату i вякнула:
  - Баю...
  Зоя шпурнула босымi пальцамi прэзент смерцi i буркнула:
  - Нападае!
  Аѓгустына дзюбанула i буркнула:
  - Ворагаѓ...
  Святлана паддала звязку гранат босымi падэшвамi, i як праарэ ва ѓсю глотку:
  - Будзем...
  Наташа цвiкнула чаргой i прашыпела:
  - Люта ....
  Зоя зрэзала фашыстаѓ i пiскнула:
  - Бiць!
  Аѓгустына зноѓ пальнула i вякнула:
  - Люта ....
  Святлана прачырыкала, вядучы стралянiну:
  - Бiць!
  Наташка зноѓ кiнула хупавай, босай ножкай гранату, прачырыкала:
  - Мы знiшчым фашыстаѓ!
  Зоя ѓзяла i прачырыкала:
  - Будучы шлях у камунiзм!
  I кiнула босымi пальчыкамi ногi лiмонку.
  Аѓгустына ѓзяла i раскiдала чэргi, i паляцелi яе голыя ножкi з разбурэннем па фрыцах:
  - Мы расколем супернiкаѓ!
  Святлана ѓзяла i босай пяткай падкiнула, звязку гранаты, i прапiшчала:
  - Разнясём фашыстаѓ!
  I чацвёрка працягвала страляць i кiдаць гранаты. Рухаѓся нямецкi Е-75. Машына з 128-мiлiметровай гарматай. I страляе сабе.
  А дзяѓчаты кiдалi гранаты. Падрывалi фашыстаѓ. А тыя стралялi ѓ адказ. Лезлi наперад. Зноѓ пруць танкi. Рухаецца найноѓшы нямецкi "Леапард"-1. Вельмi рухомая машына.
  Але i яго дзяѓчынкi ѓзялi ѓ абарачэнне i падбiлi. Разарвалi рухомую з газатурбiнным рухавiком машыну. I разнеслi яе на шматкi.
  Наташка са смяшком заѓважыла:
  - Мы выдатна ваюем!
  Зоя з гэтым пагадзiлася:
  - Вельмi нават выдатна!
  Аѓгусцiна дасцiпна заѓважыла:
  - Будзе ѓ нас перамога!
  I запусцiла босай ножкай супрацьтанкавую гранату. Моцная дзяѓчынка. I столькi ѓ ёй дасцiпнасцi.
  Святлана таксама пальчыкамi голай нагi запусцiла прэзент смерцi, i патрапiла ѓ супернiка. Вельмi агрэсiѓная дзяѓчына, з вачамi колеру васiлькоѓ. У ёй такая дасцiпнасць, i пасаж сiл!
  Наташа дала чаргу, i выскалiлiся:
  - За Русь святую!
  Зоя страляла вельмi актыѓна, i скалiлася, паказваючы жамчужныя зубкi:
  - Я ваяѓнiца таго ѓзроѓню, што не згасае!
  Аѓгусцiна таксама стрэлiла. Скасiла фашыстаѓ i прабулькала :
  - Я ваяѓнiца з вялiкiх амбiцый!
  I выскалiла жамчужныя зубкi!
  Святлана пацвердзiла:
  - Вельмi вялiкiх амбiцый!
  Дзяѓчыны ваююць вельмi даѓно. I вядома ж атрымалi поспех у ратнай працы. Яны ѓвогуле класныя прыгажунi. Выбiтны розум. I страляюць першым гатункам.
  Наташа, ведучы агонь, падумала, што без Сталiна, калi б яго забiѓ бы фюрар. утварылася ѓ душах людзей нейкая пустата. Нiбы памёр блiзкi чалавек.
  Хоць гэты грузiнаѓ i быѓ жорсткi. I не ѓсё рабiѓ правiльна. Нават ёсць на гэты конт анекдот. Чаму Ленiн ходзiць у чаравiках, а Сталiн у ботах? Таму што Уладзiмiр Iльiч выбiраѓ дарогу, а гэты вусаты ѓсё прэ напралом.
  У гэтым плане Сталiн быѓ не аптымальны кiраѓнiк. Сапраѓды, як ахарактарызаваѓ яго Ленiн - занадта грубы.
  Гэта кухар гатуе толькi вострыя стравы. У плане жорсткасцi гэта была палка аб двух канцах.
  З аднаго боку, гэта дапамагала трымаць дысцыплiну i стымулявала партыйны апарат. З iншага, выбiвалiся найболей каштоѓныя кадры i здольныя людзi. У прыватнасцi пасля вайны страцiлi такога вялiкага кiраванцы як Вазнясенскi. Якiя меѓ найвялiкшыя заслугi перад Радзiмай.
  Узнясенскi быѓ, мабыць, iдэальным кiраванцам: не толькi цвёрдым, але яшчэ i разумным, адукаваным. Самы малады доктар навук у СССР, акадэмiк, выбiтная асоба. Без Узнясенскага неяк эканомiка Савецкай Расii непазбежна ѓ выпадку яго гiбелi б разладзiлася. I перамагчы фашыстаѓ не могуць.
  Наташка кiнула босай ножкай лiмонку i праспявала:
  - З неба...
  Зоя таксама шпурнула босымi пальцамi гранату i выдала:
  - Зорачка...
  Аѓгустына запусцiла голай нагой прэзент смерцi i праспявала:
  - Яркая...
  Святлана таксама кiнула гранату, пры дапамозе босай ножкi, i выдала:
  - Крышталiна !
  Наташа дала чаргу i прашыпела:
  - Я вам...
  Зоя запусцiла босымi пальцамi падарунак смерцi, прашыпеѓшы:
  - Песеньку....
  Аѓгустына паддала голай пяткай, што нясе смерць i прапiшчала:
  - Праспяваю...
  Наташка працягнула, агрэсiѓна напяваючы:
  - Пра....
  Зоя кiнула босенькай ножкай выбух-пакет, раскiдаѓшы фашыстаѓ i пiскнула:
  - Роднага...
  Аѓгустына паддала голай пяткай звязку гранат, выдала:
  - Сталiна!
  Дзяѓчынкi ваявалi мужна, але Казань падобна iм не ѓтрымаць. Патрапiлi прыгажунi пад раздачу. Вельмi ѓжо яны баявыя кралi. I даводзiцца адыходзiць змацуючы сэрца. А гэта непрыемна.
  Наташка прачырыкала з прыкрасцю:
  - Мы доѓга моѓчкi адступалi...
  Аѓгустына з лютасцю блiскаючы вачыма, пагадзiлася:
  - Прыкра было - бою чакалi!
  Зоя ѓзяла i заспявала з лютасцю, а астатнiя дзяѓчынкi з радасцю падхапiлi;
  Уставай, праклёнам затаѓраваную,
  Увесь Свет галодных i рабоѓ! Кiпiць наш розум абураныI ѓ смяротны бой весцi гатовы.
  
  Увесь Свет гвалту мы разбурымДа падставы, а затымМы наш, мы новы Свет пабудуем:Хто быѓ нiчым, той стане ѓсiм.
  
  Даволi кроѓ смактаць, вампiры Турмой, падаткам, галечай! Для вас - уся ѓлада, усе даброты Свету, А наша права - гук пусты.
  
  Мы жыццё пабудуем па iншым,I вось наш лозунг баявой:
  Уся ѓлада - народу працоѓнаму,
  А дармаедаѓ ѓсiх - далоѓ!
  
  Грэбныя вы ѓ сваiм багаццi,Вугалю i сталi каралi!Вы вашы троны, дармаеды,На нашых спiнах ѓзвялi!
  
  Заводы, фабрыкi, палаты -Усё нашым створана працай. Час! Мы патрабуем вяртання Таго, што ѓзята рабаваннем.
  
  Даволi, каралям ва ѓгоду, Дурманiць нас у дзiцяцi вайны! Вайна таранам! Свет народам! Бастуйце, армii сыны!
  
  Калi ж тыраны нас прымусяць У баi па-геройску загiнуць за iх, Забойцы! У вас тады накiруемМы жарала гармат баявых.
  
  Нiхто не дасць нам збавення: Нi бог, нi цар, i не герой. Даб'емся мы вызвалення Сваёй уласнай рукой.
  
  Каб зрынуць прыгнёт рукой умелай,Адваяваць сваё дабро,Уздувайся, горан, i куйце смела,Пакуль жалеза горача!
  Прыгожа дзяѓчыны праспявалi, i круцiлiся. А вайна iдзе....
  Грозныя ТА-400 i яшчэ больш магутныя ТА-500 якiя нясуць да дваццацi тон бомб, разбураюць савецкiя пазiцыi. Але Чырвоная Армiя iмкнецца ѓтрымацца. Нават песнi спяваюць з вялiкай мужнасцю.
  Будзе людзям шчасце,
  Шчасце на стагоддзi...
  У савецкай улады -
  Сiла вялiкая!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 5.
  Алег Рыбачэнка працаваѓ i скакаѓ па паралельным сусвеце. Але вось у хлапчука было яшчэ адно бачанне, будучынi паралельнага свету.
  Цяпер у стратэгii бушавала вайна. Iшло ѓзаемнае, татальнае знiшчэнне.
  Гарэлi самалёты i танкi.
  Чабурашка прапанаваѓ Кракадзiлу Гене:
  - Можа, аб'яднаемся зялёны?
  Мультяшка запярэчыла:
  - Не! Ты чуѓ правiлы - кожны сам за сябе!
  Мурзiлка лагiчна заѓважыѓ:
  - Дык наша гульня будзе доѓжыцца вечна!
  Дзяѓчынка запярэчыла, тупнуѓшы босай ножкай:
  - Нiчога няма вечнага, нават мульцяшак рада цi позна забываюць цi яны сыходзяць з моды!
  Залаты клубочак праспяваѓ:
  - Мода, мода, мода,
  Да чаго ты давяла...
  Нават бабуля Матрона,
  Тэлевiзар прапiла!
  I ѓся пяцёрка засмяялася. I гэта надзвычай шустрыя мульцяшкi i дзяѓчынка-хулiганка.
  А танкi з розных бакоѓ напаѓзаюць. I нясецца кавалерыя, i прэ пяхота.
  Частка дзяѓчын бяжыць у атаку басанож. Яны мiльгаюць ружовымi круглымi пятачкамi. Так куды больш спрытна i практычна.
  Вось такiя вось тут гульнi з дзяѓчынкамi.
  А ѓ небе карты перамяшчаюцца самалёты. I iх вельмi вялiкая колькасць.
  I ѓсе новыя авiяцыйныя заводы будуюцца. I праз ваенную акадэмiю можна прагнаць i яшчэ больш паскорыць вытворчасць i бамбавiкоѓ усiх мадэляѓ, i штурмавiкоѓ, знiшчальнiкаѓ, i лёгкiх разведчыкаѓ.
  Ды тут наспявае каласальная моц. I гэта ѓзрушае.
  Яны гэтыя самалёты, нiбы раi казурак разлятаюцца i джаляць. Выглядае ѓсё надзвычай эфектна. Цi можа быць нават эфэктыѓна. Але адны машыны сутыкаюцца з iншымi машынамi.
  Дзяѓчынка-хулiганка лагiчна заѓважыла, зрабiѓшы перастаноѓку частак:
  - Тут сiлы i магчымасцi ва ѓсiх роѓныя. Так што вайна можа зацягнуцца да бясконцасцi!
  Чабурашка згодна кiѓнуѓ:
  - Ды гэта не зусiм правiльная гульня. Можа, лепш нешта iншае паспрабуем?
  Кракадзiл Гена прапанаваѓ:
  - Можа, у танкi пагуляем?
  Мурзiлка пацiснуѓ жоѓтымi плячыма i заѓважыѓ:
  - Можна правесцi танкавую дуэль i падчас гульнi!
  Зялёная мульцяшка пагадзiлася:
  - Паспрабуем! Я выпушчу сваю машыну з экiпажам гераiнь!
  Жоѓтая мульцяшка пагадзiлася:
  - А я сваю! Але каб шанцы былi хоць роѓныя, але не зусiм сiметрычныя!
  Дзяѓчынкi хiхiкнула i адзначыла:
  - Калi хтосьцi мацней, то супернiк проста трывiяльна мочыць таго, хто слабей. А вось пры роѓнасцi - вырашыць зыход бою можа любая выпадковасць!
  Кракадзiл Гена прапанаваѓ:
  - На выбар танкi часоѓ другой сусветнай вайны. З тых, што былi ѓ серыi.
  Мурзiлка запярэчыѓ:
  - Гэта ѓжо надакучыла! Лепш танкi часоѓ 21 стагоддзя! Гэта яшчэ цiкавей!
  Дзяѓчынка згодна кiѓнула:
  - Правiльна! А то глядзець як б'юцца "Тыгр"-2 i IС-2 не самая прадуктыѓная iдэя! Тым больш тыгр у любым выпадку вiдавочна мацнейшы!
  Мультяшкi палезлi ѓ архiѓ узбраенняѓ. У вобласцi танкабудавання прайшла эвалюцыя ѓ дваццаць першым стагоддзi да машыны з адным чалавекам. Або зусiм без чалавека з кiраваннем праз радыё. Тут дарэчы i экiпаж не патрэбен.
  Кракадзiл Гена i Мурзiлка могуць адразу адзiн з адным змагацца, без усялякiх пасрэднiкаѓ.
  Вось i выбар двух танкаѓ: амерыканскi "Арлан"-10 i расiйскi "Арол"-7.
  Абедзве машыны мелi форму пiрамiды, i прыкладную роѓнасць характарыстык. I iх браня шматслаёвая, а гармата плазменная.
  Гена i Мурзiлка зараз танкамi кiравалi самi.
  А кiраванне вайной перадалi дарадцам. Так што баi канкрэтна працякалi.
  Дзяѓчынка дэманстратыѓна пазяхнула, прыкрыѓшы раток далонькай:
  - Так не занадта цiкава! Можа, паспрабаваць нешта больш iмклiвае.
  Залаты клубочак прапанаваѓ:
  - Адгадай загадку: вышыня слупа дзесяць метраѓ. Па iм паѓзе вусень. За адну палову сутак яна паднiмаецца на шэсць метраѓ, а за другую спускаецца на пяць. Колькi ёй трэба часу, каб дабрацца да самай вяршынi!
  Дзяѓчынка хiхiкнула i адказала:
  - Ну, гэта зусiм для тупых. Тут адказ трывiяльны - дзесяць сутак!
  Клубочак захiхiкаѓ, i нават заскакаѓ:
  - Ого! Якi матэматычны розум. А як ты да гэтага дадумалася?
  Дзяѓчынка смела адказала:
  - Я ад шасцi метраѓ адабрала пяць, i атрымала адзiн. I адзiн памножыла на дзесяць i атрымала дзесяць сутак!
  Клубачак хiхiкнуѓ i заѓважыѓ:
  - Вось яно сучаснае пакаленне - двух слоѓ звязаць не можа! Дакладней трох лiчбаѓ скласцi!
  Дзяѓчынка пагардлiва фыркнула i прапiшчала:
  - Клубок ты хлопец хоць куды,
  Здольны справай знiшчыць...
  Але гэта праѓда глупства -
  Ты ж двух слоѓ звязаць не можаш!
  Чабурашка радасна адказаѓ:
  - Гусенiцы трэба чацвёра з паловай сутак, каб дабрацца да вяршынi слупа!
  Клубочак прачырыкаѓ:
  - Вось ты вушасты адгадаѓ правiльна. А вось iншая загадка.
  Дзяѓчынка хiхiкнула:
  - Вось ужо ѓ клубочкам ведзьмы загадкi!
  Клубочак прапiшчаѓ:
  - Што рабiѓ слон, калi прыйшоѓ Напалеон!?
  Дзяѓчынка хiхiкнула i адзначыла:
  - Тут можа быць маса варыянтаѓ. Напрыклад, стаяѓ збоку, каб яго не пакалолi штыкамi!
  Клубачак тоненька захiхiкаѓ i праспяваѓ:
  Мы ѓсе глядзiм у Напалеоны,
  Людзей звычайных мiльёны!
  Чабурашка адказаѓ з нявiнным выглядам:
  - Слон траѓку жаваѓ!
  Клубачак здзiвiѓся:
  - А з чаго ты гэта ѓзяѓ?
  Чабурашка рашуча заявiла:
  - Таму што ты сказаѓ: што рабiѓ слон, калi прыйшоѓ на поле ён!
  Залаты клубочак капрызна заявiѓ:
  -Зразумела ... Ты ѓсе дзiцячыя загадкi ведаеш!
  Чабурашка кiѓнуѓ:
  - Я ж дзiцячая мульцяшка!
  Дзяѓчынка злосна адказала:
  - Будзем мы смяяцца i сябраваць!
  Тым часам танкi на чале з Мурзiлкай i Генай, ужо загарэлiся, атрымаѓшы трапленнi. I дэтанаваѓ баявы камплект...
  Залаты клубочак адзначыѓ:
  - Ну i што цiкавага? Толькi нiшчаць адзiн аднаго!
  Гена i Мурзiлка прараѓлi:
  - Танкi на сняданак, танкi на абед,
  Танкi на вячэру вось i ѓвесь сакрэт!
  I пстрыкнулi абодва зверкi зубкамi. Яны выдатныя мульцяшкi з пачуццём гумару.
  Чабурашка дасцiпна заявiѓ:
  - Вайна - гэта школа жыцця, якую лепш прагуляць!
  Дзяѓчынка хiхiкнула i адказала:
  - Я пагуляць на ваенную тэму вельмi нават кахаю!
  Кракадзiл Гена i Мурзiлка зноѓ вярнулiся да стратэгii. Цяпер вайна iшла ѓ стабiльным варыянце. Гэта значыць, у дынамiчнай раѓнавазе.
  Толькi дзяѓчаты з пяхоты бягуць, мiльгаючы голымi, круглымi, ружовымi пяткамi.
  I сутыкненнi прыгажунь, у тым лiку ѓдары штыкамi. I колюць яны адзiн аднаго.
  I жываты ѓ дзяѓчынак разрываюцца.
  Гэта ѓжо не столькi займальна, як брыдка...
  Дзяѓчынка, скалячы свае зубкi, якiя зiхацець сталi нiбы дыяменты, звонка прачырыкала:
  - Я хачу быць самай моцнай у сусвеце, каб у морду ѓрэзаць моцнай качаргой!
  Чабурашка хiхiкнуѓ i адзначыѓ:
  - Гэта нават крыху смешна!
  Дзяѓчынка агрэсiѓна адзначыла:
  - Табе смешна,
  А мне крыѓдна...
  Табе лайно,
  А мне павiдла!
  Кракадзiл Гена заѓважыѓ:
  - I павiдла рознае бывае. Вось ад аднаго канкрэтна дах зносiць!
  Чабурашка прапiшчаѓ:
  - Зрывае дах з завес!
  Тым часам у бой сталi ѓступаць яшчэ буйнейшыя танкi. Яны будавалiся павольней i каштавалi даражэй, але затое вялiзныя i iх так проста не возьмеш. I яны напаѓзаюць нiбы глыбы.
  Клубочак праспяваѓ:
  - Узрывай замак са свiраном,
  Сумеем адным ударам!
  Рух сухапутных лiнкораѓ выглядае жахлiва. Але, зразумела, iх сустракаюць такiя ж магутныя сухапутныя лiнкоры. I iдзе размен ударамi, i страсенне бранi.
  Чабурашка праспяваѓ:
  - Велiзарная пярэстая дошка,
  На ёй гудуць маторы...
  Жывыя рухаюцца войскi,
  I танкi, i лiнкоры!
  Войскi ѓсiх пяцi iмперый зноѓ збiваюцца i вырабляюць узаемнае i татальнае знiшчэнне.
  Мурзiлка нават з энтузiязмам, махаючы жоѓтымi, касматымi лапамi, праспяваѓ:
  Над няшчаснай планеты завiсла,
  Злосных монстраѓ кiпячая цемра...
  Акупант свая сякера ненавiсная -
  Завастрыѓ i сячы галава!
  Дзяѓчынка-хулiганка з лютасцю падхапiла:
  - Чалавек ён, аднак, не пешка,
  I не вечна хадзiць пад ярмом...
  Ператварыць злых ворагаѓ у галавешкi,
  Стане новым уладаром светаѓ!
  Магутныя танкi пруць. Памiж iмi праносяцца лягчэйшыя i шустрыя машыны. I нясуцца дзяѓчыны на матацыклах. I ваяѓнiцы цiснуць босымi, круглымi пяткамi на педалi. Вось гэта баявая скажам зграя дзяѓчын. I дзяѓчат проста не злiчыць. Усе новыя i новыя заводы будуюцца. I столькi магутных машын напаѓзае. I вось вiдаць колькi самалётаѓ ляцiць i круцiцца нiбы коѓдры.
  I вось у небе ляцяць рэактыѓныя бамбавiкi. Яны хочуць лупiць i iх настрой несумненна агрэсiѓны. I жаданне нанесцi паражэнне ворагам безумоѓна вялiка.
  Дзяѓчыны-лётчыцы, зразумела, у бiкiнi i пасылаюць адзiн аднаму паветраныя пацалункi.
  Яны прайграны на кампутарах, але ѓсё роѓна цудоѓныя. I вельмi прыгожыя.
  Босымi точанымi ножкамi нацiскаюць на педалi. I пры гэтым не забываюць напяваць:
  - Iмчымся ѓ неба, iмчымся ѓ неба,
  Я дзяѓчынка ведай гетэра!
  Вось гэта бабы, якiя зусiм можна сказаць - супер. I разбураюць у небе шматлiкiя самалёты.
  Вось памiж сабой ваююць дзве дзяѓчыны: Альбiна i Альвiна. Яны абедзве дзяѓчынкi-бландынкi. I такiя яны скажам прыгажунi i разам з тым лёгкiя.
  Альбiна ѓзяла i зароѓ:
  - За камунiзм у новым стагоддзi!
  Альвiна энергiчна пацвердзiла:
  - I ѓ новай i будучынi!
  Дзяѓчынкi сталi пасылаць сябар у сябра струменi авiяцыйных снарадаѓ. I сыпалi адзiн на аднаго гарошынкi знiшчэння.
  А затым узялi дзяѓчыны i запусцiлi сябар у сябра ракеты. Тыя, пакiдаючы за сабой бэзавыя шлейфы раптоѓна сутыкнулiся. Дакладней не раптоѓна, а цалкам заканамерна. I так, узяло i грымнула.
  Нiбы звышновая зоркi ѓспыхнула i запалала ѓсiмi колерамi вясёлкi.
  Вось гэта як пацешна выглядае.
  А вось цяпер Чабурашка можа выказаць смелую думку:
  - Гэта так негуманна! Гiнуць жывыя людзi!
  Кракадзiл Гена ѓзяѓ i праспяваѓ:
  - Цьмянее аксельбант ад мiрнага жыцця,
  У гультайства аблiняѓ i колер сцягоѓ....
  Дзяѓчынка з энтузiязмам падхапiла, шлёпаючы сваiмi маленькiмi, дзiцячымi, босымi ножкамi:
  -А той, хто кажа аб гуманiзму,
  Шпiён, шпiён, шпiён!
  Клубочак падтрымаѓ гэты пасаж:
  Калi снарады рвуцца днём i ноччу,
  Хутчэй iдуць чыны i ордэны!
  I ѓся пяцёрка хорам зараѓла, падскокваючы i калоцячыся:
  Няхай над светам люта грукоча,
  Вайна, вайна, вайна, вайна!
  Вось у бой пайшлi цяжкiя агнямётныя танкi. Яны пасылаюць велiзарнай, забойнай сiлы бруi полымя. I агонь паднiмаецца на сотнi метраѓ у вiртуальнай прасторы, пагражаючы мовамi, злiзаць неба.
  Мурзiлка зноѓ будуе новыя заводы i авiяцыйнымi гарматамi, i ракетамi, i ѓзнаѓленне танкаѓ. I нарошчвае ѓсё ѓ каласальных абарачэннях.
  Вось зараз шахты i руднiкоѓ вельмi шмат. Iх паглыбiлi, i загналi шмат працаѓнiц. Так што здабыча рэсурсаѓ узрасла ѓ каласальных колькасцях.
  Так што выпуск узбраенняѓ i не думае спыняцца. Наадварот, ён усё вышэйшы i вышэйшы.
  Мурзiлка заѓважыѓ, што дзяѓчынкi не стамляюцца. Гэта вiдавочна надзвычай выдатна. I iх босыя, загарэлыя ножкi мiльгаюць не спыняючыся.
  I не адчуваецца ѓ мускулiстых, рэльефных, дзявочых целах нi найменшай стомленасцi.
  Дзяѓчынкi дзiвяць сваёй працавiтасцю. Асаблiва на палях, дзе яны мiтусяцца. А ѓ гульнi ты робiш прагон - вечнага вегетатыѓнага перыяду. I ѓжо ѓсё - стала страмчэй i палi без перапынку даюць каласальных памераѓ ураджаi.
  Але пакуль на твае танкi, супернiк кiдае танкi свае. На самалёты ляцяць iншыя самалёты. А супраць ракет - з'яѓляецца ПРА. I тут гэта бясконцая гонка. I вось ужо гоначныя аѓтамабiлi ѓ бой iрвуцца. I разганяюцца да вялiкiх хуткасцей. I пры дапамозе ѓзрыѓчаткi без лiшнiх цырымонiй тараняць пазiцыi. I ѓжо будуюць муры i вежы. Узводзяць гаѓбiцы каласальных памераѓ i калiбраѓ. А таксама ѓсталёѓваюць зенiткi падводзячы iх усё блiжэй i блiжэй да лiнii фронта.
  Чабурашка заварушыѓ вушкамi i прачырыкаѓ:
  - Наша мульцяшная iмперыя наймацнейшая ѓ сусвеце!
  Дзяѓчынка-хулiганка запярэчыла:
  - Не! Гэта мая iмперыя наймацнейшая i не толькi ѓ сусвеце i мега-сусвеце!
  Кракадзiл Гена пагардлiва фыркнуѓ:
  - Ты як, заѓсёды перабольшваеш!
  Залаты клубочак тут з пiскам прапанаваѓ:
  - Можа, пяройдзем трывiяльна ѓ атамны век?
  Кракадзiл Гена пакiваѓ галавой:
  - Цярпець не магу ядзерную зброю!
  Мурзiлка з гэтым пагадзiѓся:
  - Атамная бомба - гэта варварства!
  Дзяѓчынка-хулiганка зноѓ тупнула, босы, дзiцячай ножкай i праспявала:
  Чуеце грымотныя грымоты,
  Гэта не навальнiца не ѓраган -
  Гэта вiхурай атамнай агорнуты...
  Стогне акiян, стогне акiян!
  Гэта стогне, гэта стогне -
  Цiхi акiян!
  Чабурашка капрызна запярэчыѓ:
  - А чаму цiхi? Можа быць наадварот буйны?
  Мурзiлка выскалiѓ мордачку i праспяваѓ:
  На правадыра не даставiла,
  Каб бiць без дурняѓ.
  Сапраѓдных буйных мала -
  Вось i няма важакоѓ!
  Дзяѓчынка-хулiганка тупнула босай, точанай ножкай i зароѓ:
  - Я самая буйная ѓ свеце,
  Ворагаѓ замачу ѓсiх у сарцiры...
  Не веру я Гены слязам,
  I ѓрэжу табе кракадзiл па мазгах!
  Кракадзiл Гена зароѓ:
  - Ты што, шарыкi за ролiкi ѓ цябе заехалi!
  Дзяѓчынка агрэсiѓна пiскнула:
  - Не ты, па-першае, а вы. А па-другое, да дамы трэба звяртацца з паклонам!
  Мурзiлка кiѓнуѓ:
  - У людзей у галаве вечнае дзяцiнства! Так што не заводзь Гена!
  Чабурашка са смяшком адзначыѓ, напяваючы:
  - А чаму, чаму, чаму быѓ кракадзiл зялёны?
  А таму, таму, таму што быѓ ён у жыццё закаханы!
  Тым часам фронт супраць залатога клубочка стаѓ прагiнацца. Вiдаць, цiснуць сталi мацней. I плюс яшчэ Мурзiлка i дзяѓчынка сталi дзейнiчаць сiнхронна. I вельмi агрэсiѓна прэсуючы ѓ адным напрамку.
  I тут танкi пайшлi ѓ адной запрэжцы.
  Клубочак закрычаѓ:
  - Гэта не сумленна! Кожны сам за сябе!
  Дзяѓчынка з гэтым пагадзiлася:
  - Кожны сам за сябе!
  I пасля гэтага паказала мову. I падмiргнула сапфiравымi вочкамi.
  Мурзiлка ѓ адказ заспяваѓ:
  - Любы, хто чалавек той ваяром народжаны,
  Так павялося з часоѓ Адама, Евы...
  Калi праблем без рахунку мiльён,
  Вырашу мячом надзённыя праблемы!
  Кракадзiл Гена адзначыѓ:
  - Надакучае такая гульня. Можа быць гiстарычную стратэгiю паспрабуем? Напрыклад, кожны сваю дзяржаву няхай заснуе. Напрыклад, Старажытны Рым супраць iмперыi Аляксандра Македонскага?
  Дзяѓчынка ѓ адказ праспявала:
  Манамах фуражку зняѓ,
  Чухаѓ верхавiну...
  Электрычны зарад,
  Заганяе ѓ гармату!
  Мурзiлка пацвердзiѓ:
  - Вось гэта сапраѓды вышэйшы клас. Гэта калi ѓ войску Юлiя Цэзара ѓ атаку iдуць замест сланоѓ танкi! А яшчэ лепш нават сухапутныя лiнкоры!
  Кракадзiл Гена ѓздыхнуѓ ... Яму ѓжо надакучыла гульня, у якой трывiяльна iдзе ѓзаемнае знiшчэнне сiл. I маса салдат гiне. I лiк знiшчаных юнiтаѓ iдзе на мiльёны. Тут ужо ѓ пару зараѓцi нiбы воѓк.
  I зялёны алiгатар заспяваѓ:
  Ваяваць з ворагам дрэнная штука,
  Нiкому не на свеце не зразумець...
  Да чаго гэта вялiкая пакута...
  Ах неймаверна вялiкая мука,
  Дзiвосна вялiкая пакута ...
  Без канца юнiтаѓ нiшчыць!
  Дзяѓчынка-хулiганка пагадзiлася:
  - Каб было цiкава варта парушыць дынамiчную раѓнавагу. Вось напрыклад, так званы другi закон тэрмадынамiкi, насамрэч у маштабах сусвету не працуе. Ды i навука навучылася яго абыходзiць!
  Тым часам з'явiлiся новыя танкi, з вялiкiмi нахiламi бранi i нiжэйшымi сiлуэтамi.
  Яны насоѓвалiся нiбы лавiна пры вывяржэннi вулкана. I ѓсё лiтаральна грукатала.
  I выляталi новыя, забойныя снарады.
  Кракадзiл Гена заѓважыѓ:
  - Усе новыя танкi, i поѓна праблем!
  Дзяѓчынка з захапленнем праспявала:
  - Хоць не вырашыць нам усiх праблем,
  Не вырашыць усiх праблем...
  Але стане радасней усiм,
  Весялей стане ѓсiм!
  Мурзiлка тупнуѓ жоѓтай лапай i зароѓ:
  - Каб не было зiмы,
  У гарадах i сёлах...
  Нiколi не ведалi мы -
  Гэтых дзён вясёлых!
  Дзяѓчынка ѓ пiку гэтаму праспявала:
  Я так хачу, каб лета не канчалася,
  Каб яно за мною iмчалася,
  У мой дзеѓкi след,
  Каб кахаць зусiм не позна,
  Дзiѓныя зоркi,
  Дарылi святло!
  Мурзiлка прапанаваѓ:
  - Можа, уключым зiму. I няхай у гульнi пойдзе снег!
  Дзяѓчынка запярэчыла:
  - Тады адразу выпуск харчавання спынiцца. I яго давядзецца закупляць. Можа, нешта больш арыгiнальнае прыдумаеш?
  Чабурашка прапанаваѓ:
  - Давайце ѓ карты згуляем?
  Дзяѓчынка-хулiганка пагардлiва фыркнула:
  - Гэта прымiтыѓна! Давайце лепш, згуляем...
  Кракадзiл Гена кiѓнуѓ:
  - У шахматы! Я вельмi люблю гуляць у шахматы!
  Чабурашка хiхiкнуѓ:
  - Асаблiва самому з сабой!
  Гена запярэчыѓ:
  - Я яшчэ ѓ школе гуляѓ з пiянерамi! Вось Чабурашка гуляѓ у шахматы з пiянерамi?
  Мультяшка з вялiкiмi вушкамi вымавiла:
  - Ды гуляѓ... У дамiно!
  Дзяѓчынка, выскалiѓшы зубкi, прачырыкала:
  - Мы гулялi ѓ дамiно,
  Атрымалася, як у кiно!
  I зноѓ узнiкла паѓза. Пяцёрка ѓключылася ѓ гульню. Тут ужо былi спробы вырашыць ход вайна тактычна. Але танкi, пяхота i авiяцыя сыходзiлiся i ѓвязалi ва ѓзаемнай анiгiляцыi. I страты неслi вельмi адчувальныя. I гiнулi палiцы i дывiзii, а на iх месца стваралiся новыя.
  Войскi лезуць i лезуць. I пяхота як скасiцца, нiбы лязом брытвы. Што выглядала смяротным. Але як бы пры гэтым понарошку. I гэта выводзiла з сябе.
  Тым не менш фронт станавiѓся ѓсё больш i больш звiлiстым. Страты тут рэальна вялiкiя, але затое папаѓняемыя.
  Дзяѓчынка зноѓ падала голас:
  У мяне вялiкае меркаванне,
  Мы зробiм знiшчэнне!
  I дзяѓчынка ѓзяла i надзьмула шчокi i засвiшча... Проста маленькi салавей разбойнiк.
  Кракадзiл Гена адзначыѓ:
  - Гэта выглядае вельмi смешна!
  Дзяѓчынка запярэчыла:
  - Не! Зусiм не смешна!
  Мурзiлка нагадаѓ:
  - Гэта гульня з сiметрычным магчымасцямi. Вось, напрыклад, ёсць гульнi асiметрычныя. Напрыклад, вайна Японii супраць ЗША. Тут праѓда фармат адзiн супраць аднаго. Але можна абраць розныя краiны i будзе ѓсё вельмi асiметрычна.
  Дзяѓчынка з натхненнем праспявала:
  - Амерыка, Амерыка, Амерыка,
  Шмат у ёй лясоѓ, палёѓ i рэк...
  Амерыка, Амерыка, Амерыка -
  Дзе так вольна дыхае чалавек!
  Мурзiлка з гэтым пагадзiѓся:
  - Амерыка вельмi шмат зрабiла для Навукова-тэхнiчнага прагрэсу. Акрамя таго, амерыканцы вельмi любiлi звяргаць тыранаѓ!
  Чабурашка хiхiкнуѓ i заѓважыѓ:
  - Гледзячы як яшчэ тыранаѓ... Зрэшты, ды ѓ iх была такая iдэя - несцi дэмакратыю i свабоду свету. Але сапраѓдная воля магчымая толькi калi ёсць цар у галаве!
  Дзяѓчынка з гэтым пагадзiлася:
  - Хочаш, адолець самадзяржаѓе - май цара ѓ галаве!
  Мурзiлка заявiѓ з усмешкай:
  - Толькi цар у галаве падорыць волю ад самадзяржаѓнай дэспатыi!
  Кракадзiл Гена адзначыѓ, скалячы вострыя i доѓгiя зубы:
  - З царом у галаве не заѓсёды надзенеш карону, але затое напэѓна не прашлепiш галаву!
  Чабурашка дасцiпна дадаѓ:
  - Самы жорсткi дэспат - галава, у якой няма цара!
  Залаты клубочак пагадзiѓся:
  - Цара на троне цяжка пракармiць, але без цара ѓ галаве - сапраѓды апухнеш з голаду!
  Дзяѓчынка таксама вельмi дасцiпна заявiла:
  - Бывае розуму - палата, а цара ѓ галаве ѓсё роѓна няма!
  Мурзiлка з гэтым пагадзiѓся:
  - Калi няма ѓ галаве цара, то нават парламент ведаѓ не дапаможа!
  Кракадзiл Гена дасцiпна дадаѓ:
  - Самы хiтры парламентарый не абвядзе вакол пальца, таго хто мае цара ѓ галаве i трымае думкi ѓ кулаку!
  Чабурашка лагiчна сказаѓ:
  - Хто абiрае ваѓка на пасад у палацы, атрымае сабачае жыццё ѓ будцы!
  Залаты клубочак кiѓнуѓ:
  - Пусцiш ва ѓладу свiнню, будзеш ваѓком выць ад прыкрасцi!
  Дзяѓчынка заѓважыла з ухмылкай:
  - Калi палiтык свiння - выбаршчык не атрымае тоѓстых кавалкаѓ!
  Мурзiлка таксама адзначыѓ з усмешкай:
  - Будзе кiраѓнiк свiннёй, народу стане не тоѓста!
  Кракадзiл Гена пагадзiѓся:
  - Паступаючы па-свiнску, палiтыканы сабе вырываюць тлустыя кавалкi!
  Чабурашка заявiѓ:
  - Хоць палiтыка брудная справа, не абавязкова быць у ёй свiннёй!
  Залаты клубочак пагадзiѓся:
  - Паступаючы па-свiнску ѓ палiтыканаѓ выходзiць занадта тоѓста!
  Дзяѓчынка з гэтым ахвотна пагадзiлася:
  - Палiтык таму люты воѓк, што робiць па-свiнску!
  Мурзiлка дасцiпна заѓважыѓ:
  - Жадаючы стаць iльвом, палiтык круцiцца па лiсiным хвастом, i падкладае свiнню з подласцю шакала!
  Кракадзiл Гена пагадзiѓся:
  - Шакал iмкнецца ѓрваць тоѓстыя кавалкi, выкарыстоѓваючы свiнскiя метады!
  Чабурашка ахвотна пацвердзiѓ:
  - Палiтык, якi шмат кажа пра братэрства - лiчыць выбаршчыкаѓ братамi-трусамi!
  Залаты клубочак пагадзiѓся з гэтым:
  - У палiтыцы толькi адна радня: рулявыя лiсiчкi-сястрычкi i выбаршчыкi браты-трусы!
  Дзяѓчынка пагадзiлася i тупнула босай ножкай:
  - Палiтык - гэта лiса, якая ѓ адрозненнi ад пахвальнага звера да трусоѓ-выбаршчыкаѓ падкрадаецца, ствараючы як мага больш шуму!
  Мурзiлка дасцiпна заѓважыѓ:
  - Палiтык таксама драпежнiк, але сваю ахвяру выбаршчыка знаходзiць, iмкнучыся быць як мага больш прыкметнымi!
  Кракадзiл Гена пацвердзiѓ:
  - Звер падкрадаецца да сваёй ахвяры бясшумна хапаючы кiпцюрамi, палiтык паднiмаючы шумiху ловiць здабычу доѓгай мовай!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 6.
  Чабурашка засмяяѓся i заѓважыѓ:
  - Гэта стратэгiя даволi тупая i збiтая. Давайце што-небудзь цiкавейшае i крутое дадамо!
  Дзяѓчынка паказала мову i прапанавала:
  - Дайце зробiм вайну памiж цыгарэтамi i алкаголем!
  Мурзiлка згодна кiѓнуѓ:
  - Вось гэта сапраѓды будзе крута!
  Залаты клубочак прачырыкала:
  - Цыгарэты - гэта яд,
  Правiльна людзi гавораць!
  Мурзiлка з гэтым пагадзiѓся, дадаѓшы:
  Горш нiкатыну няма,
  У топку пачак цыгарэт!
  Кракадзiл Гена лагiчна адзначыѓ:
  - Але ѓ любым выпадку, нам добра пабуянiць i пагуляць не перашкодзiць!
  Дзяѓчынка тупнула маленькай, босай ножкай. I ѓсё змянiлася.
  Цяпер з аднаго боку з'явiлася пяць пачкаѓ "Беламора", а з другога пяць бутэлек гарэлкi "Сталiчная". I давай яны за працу.
  Яна каманда на адной планеце - другая на iншы.
  I пайшла актыѓная будоѓля.
  Гарэлка пачала будаваць гарэлачны завод, а цыгарэты тытунёвую фабрыку.
  I пайшла гульня i паехала.
  Дзяѓчынка са смяшком адказала, бачачы падобную будоѓлю:
  - Гэта, зразумела, найвысокi клас свету!
  Кракадзiл Гена ѓ адказ прабурчаѓ, пстрыкаючы сваiм зялёным хвастом:
  - Руская гарэлка што ты нарабiла...
  Мурзiлка пляскаючы жоѓтымi лапкамi, падхапiѓ:
  - Руская гарэлка, ты мяне загубiла!
  Чабурашка дадаѓ, яго вялiкiя вушкi закруцiлiся, нiбы лопасцi прапелера:
  - Руская гарэлка, вось бы да яе селядзец!
  Залаты клубочак падскокваючы, дадаѓ:
  - Добра ѓ весялосць -
  Цяжка ѓ пахмелле!
  Вось гэта сапраѓды больш, чым забаѓная атрымалася каманда.
  А вось ужо заводы па вытворчасцi алкаголю i цыгарэт пабудаваны. I вось выходзяць новыя бутэлькi i пачкi.
  I яны ѓ сваю чаргу будуюць новыя заводы. З'яѓляюцца i новыя вiды спiртнога: "Пшанiчная", "Тры волаты", "Анiсавая", "Зуброѓка". Так што бутэлька размнажаюцца.
  А заадно i нарастаюць i вiды тытунёвых вырабаѓ. З'явiлiся "Ява", "Космас", "Мальбара" i iншыя. Вось выпаѓзаюць гэтыя монстры з гульнi.
  Чабурашка адзначыѓ:
  - Якая брыдота гэтыя папяросы!
  Мурзiлка лагiчна адзначыѓ:
  - А алкаголь не лепшы!
  Заводы па вытворчасцi гэтай мярзоты будуюцца хутка. Але яшчэ i цыгарэты з бутэлькамi, рыюць руднiкi, i прайграваюць найноѓшыя тэхналогii з вялiзнай, ударнай моцай. Вось, у прыватнасцi такое робiцца.
  Заадно сталi з'яѓляцца асаблiвага роду цыгары i вiды пiва, з каньяком.
  Палезлi папяросы на алкаголь.
  Дзяѓчынка свiснула, i цяпер у неба панеслiся касмiчныя караблi, што ѓзнiклi ѓ матрыцы гiпернета па ѓзмаху чароѓнай палачкi.
  I вось у касмiчным вакууме, найноѓшая грозная зброя. Самi нiбы грыбы пасля дажджу растуць зоркалёты.
  Наспявае грандыёзная, зорная бiтва. I падцягваюцца караблi. Адны велiзарныя нiбы астэроiды - грос-лiнкоры, iншыя мяльчэй, але таксама абтыканыя стваламi прылад.
  Кракадзiл Гена зароѓ:
  - Эх хлопчыкi ды мы налётчыкi,
  А калi былi кулямётчыкi!
  Залаты клубочак правiшчаѓ:
  - На абардаж!
  Таму першымi ѓ марыва бiтвы ѓзнiмаюць зграйкi маленькiх самалёцiкаѓ з адным пiлотам. I яны iмчацца на сустрэчу адзiн аднаму. Пачкi цыгарэты "Кэмел" самыя элiтныя байцы, i iм супрацьстаяць бутэлькi каньяку "Напалеон". Тут на iх такiя забаѓныя этыкеткi.
  Мурзiлка правiшчаѓ:
  - Мы глядзiм у Напалеоны,
  Абавязкаѓ набралi мiльёны!
  Што ѓвогуле выдатна i надзвычай крута, а можа i проста гiпер. I вось вядуць агонь лазерныя i гiперплазменныя гарматы - знiшчальнiкi нагадваюць пахiлаѓ, або глыбакаводных рыб з крыламi. Промнi разлятаюцца, i трапляюць у iмклiва якiя перасоѓваюцца машыны.
  Залаты клубочак вякнуѓ:
  - Машыны, машыны, машыны,
  Вам забiваць ведайце няма зусiм прычыны!
  Першыя разбiтыя бутлi i запаленыя цыгарэты ѓ феерверку шматколерных разрываѓ. Нiбы пiратэхнiкай песцяцца падлеткi ѓсё рэзаюць промокашками.
  Вонкава гэта нагадвае сутыкненне дзвюх марскiх хваль. Яны перахлёстваюцца. Некалькi знiшчальнiкаѓ нават таранiць адзiн аднаго. Iдуць выбухi... Бутэлька з-пад моцнага ямайскага рому, разляцелася на аскепкi i запалала.
  Дзяѓчынка пляснула рукамi i прачырыкала:
  - Ямайка, Ямайка, я магутны ѓсезнайка!
  Кракадзiл Гена запярэчыѓ:
  - Усё ведаць немагчыма!
  А разам з ёй выбухнула i бутэлька гарэлкi "Сталiчная", i давай разбураць нiбы яны зачараваныя аскепкi навакольныя караблi.
  Дзяѓчынка-прынцэса, назiраючы за гэтым i аддаючы каманды, правiшчала:
  - Мы вам выпусцiм фатоны!
  Мурзiлка, усмiхнуѓся i адказаѓ:
  - Гэта яшчэ толькi пачатак!
  Знiшчальнiкi сутыкалiся, спрабавалi зайсцi адзiн аднаму ѓ хвост, круцiлiся нiбы ѓ вiры. Бутэлькi са спiртным лопалiся, а пачкi цыгарэт палалi.
  Здавалася, шкоднасныя i небяспечныя, асаблiва дзецям прадукты знiшчаюцца, сiлай добрых, касмiчных анёлаѓ.
  I ѓ бой уступалi ѓсё новыя i новыя сiлы. Вось пайшлi ѓ ход больш магутныя двухмесныя i трехместные машыны. Яны таксама мелi абцякальную форму i былi напаѓпразрыстымi. Хоць некаторыя i свяцiлiся ѓсiмi колерамi вясёлкi, цi размаляваныя пад колер хакi.
  Кракадзiл Гена буркнуѓ:
  - Шар колеру хакi,
  Будуць на сняданак ракi!
  Цыгарэты мацалi лапкамi па джойсцiкамi, бутэлькi пабразгвалi i таксама перабiралi канечнасцямi. Хоць вядома дзяѓчыны глядзелiся б куды прыгажэй. Гэта ѓсё выглядала вельмi крывава i цвёрда.
  Баявы Мурзiлка, таксама рынуѓся ѓ бой на аднамесным знiшчальнiку. У яго машыны цэлых шэсць лазерных гармат i яна забойная. Аднак у лоб так проста не праб'еш - вiбруе паѓпрасторавае поле.
  Мурзiлка ѓ сваiм мульцяшным целе, вельмi спрытны, i апярэджвае пачак папяросак у рэакцыi. Звярок якiя яшчэ ѓ часы Хрушчова, стаѓ суперзоркай, нiбы коѓдры кружыць сваю празрыстую як шкло машынку. Вось забойны разварот, i супернiк лiтаральна запалаѓ, нiбы плюхнулi бензiну.
  Нават папяросы могуць непасрэдна гарлапанiць ад болю. А што труцяць людзей, дык няхай патравяць i iх.
  Полымя сумесь блакiтнага з зялёным, нiбы iгнаравала вакуум.
  Мурзiлка праспяваѓ:
  - Не палохае нас вайна,
  Анёл я - не Сатана!
  Дзяѓчынка таксама ѓ баi. Яна выбрала знiшчальнiкаѓ з двума iмпульснымi гарматамi, якiя пасылаюць гравiтацыйныя промнi. Дзяѓчынка ѓ адной тунiцы, нiбы рабыня ѓ Старажытнай Грэцыi, якое затуляе цела дзiцяцi-тэрмiнатара.
  I гэта робiць мускулiстую i агрэсiѓную дзяѓчынку яшчэ больш страшнай, i гарэзлiвай. Яе босыя, з блiскучымi кiпцiкамi пальчыкi вельмi спрытна нацiскаюць на кнопачкi.
  Юная ваяѓнiца вiскоча:
  - Я рыцар Рыма на каленi дзiкуны,
  Ворагаѓ Айчыны я каштарыс з твару зямлi!
  I вось знiшчальнiк пачка "Беламора", раскалоѓся на дзве роѓныя часткi.
  I як запалае нiбы аблiты бензiнам.
  У юнай ваяѓнiцы ѓзнiкла асацыяцыя з сэрцам.
  Дзяѓчынка-прынцэса праспявала:
  - Маё беднае сэрца гатова-
  Разарвацца ѓ грудзях як снарад...
  За каханага з ласкаю слова,
  За прамянiсты, блiскучы погляд!
  Мурзiлка з усмешкай заѓважыла:
  - Табе ѓжо гадоѓ за дзвесце, а ты яшчэ дзiця!
  Дзяѓчынка кiѓнула i вымавiла:
  - Дзяцiнства скончыцца, калiсьцi,
  Юнацтва будзе на заѓсёды!
  Чабурашка збiваючы чарговую бутэльку, якая лопнула, нiбы кiт выпусцiѓ агнязарны фантан i пiскнула:
  - Не сталеюць ведай хлопцы,
  Хай не скончацца гады!
  У бiтву сталi ѓступаць ужо i невялiкiя катэры. Яны таксама былi па форме нiбы марскiя стварэннi - дэльфiны цi акулы. I густа ѓтыканыя прыладамi.
  Залаты Клубочак, зразумела, таксама ѓ баi. Толькi на гэты раз ён абраѓ для сябе ролю камандзiра ракетнага эсмiнца. Што ж гэта сур'ёзны выбар.
  Эсмiнец нагадвае акулу-барракуду з паѓсотняй прылад розных калiбраѓ, i ствалы ѓ некаторых вельмi экзатычнай формы.
  Залаты клубочак напявае:
  - Космасу прасторы -
  Смерцi покрыва...
  Цёмная дрыгва -
  Прагна засмактала!
  Дзяѓчынка-прынцэса энергiчна збiваючы чарговую варожую машыну, расколаѓшы яе iмпульсам, выдала:
  - Няѓжо гонару
  У небе не знайсцi...
  Сэрца прагне помсты -
  Жадае мiр выратаваць!
  З другога боку дзярэцца Чабурашка... Ён на знiшчальнiку выкiдвае рознага кшталту пiруэты, i яго носiць па вакууме нiбы пёрка.
  Вось гэта звярок-мульцяшка голай, круглай пяткай нацiснуѓ на ружовую кнопку i пiскнуѓ:
  - Загад камандзiра ѓ час вайны...
  Мурзiлка энергiчна дадаѓ:
  - Калi кавалкi плазмы ляцяць!
  Чабурашка вякнуѓ:
  - Выкананы кахання i велiзарнай цаны!
  Жоѓты звярок дадаѓ:
  - Святы для зорных салдат!
  Кракадзiл Гена падбiваючы чарговую махiну, яго iгольчасты iмпульс прабiѓ на гэты раз хвост у катэры, i прымусiѓ яго гарэць. Як забегалi, сутыкаючыся i выбухаючы бутэлькi з алкаголем. Асаблiва калi рвалiся тыя, што буйнейшыя з каньяком i гаванскiм ромам.
  Пацешна дрыгалi чалавечымi лапкамi i ножкамi спiртныя напоi.
  Юны розумам зялёны ваяр i кракадзiл, якi стаѓ сусветна вядомым, праспяваѓ:
  - Хто раней чалавекам быѓ,
  Той звярнуцца ѓ нуль!
  Дзяѓчынка-прынцэса, душачы ружовай, голай пяткай на гашэтку прапiшчала:
  - Буль, буль, буль, буль! Буль, буль, буль, буль!
  Узрываем алкаголь!
  Яшчэ адна дзяѓчынкi, з паралельнай сеткi, таксама ѓступiла ѓ бой. Але ѓжо ѓ якасцi камандзiра першага ракетнага крэйсера, якi выйшаѓ з ангараѓ. Дзяѓчынка хоць знешне сцiплая, але сабе ѓ галаве.
  Яна прабуркавала:
  - П'янству бой, п'янству бой,
  Хто не п'е - той герой!
  I для бутэлек са спiртным надышлi цяжкiя днi. А гэтае фiгуральнае збiццё. Во стукнула магутная гармата крэйсера. I з жарала выкiнуѓся агнязарны з гiперпалымянай прапампоѓкай пульсар. Ён нёс каласальнай сiлы разбурэнне. Нiбы камета пакiдаючы за сабой шлейф нявесты. I пранёсся нiбы кашмарнае прывiтанне.
  Дзяѓчынка з паралельнай каманды, па iменi Стэлла праспявала, пераймаючы астатнiм:
  Усё будзе добра на гэтым свеце,
  Шчаслiвыя на планеце нiбы дзецi!
  Крэйсер нешта накшталт касаткi. Сур'ёзная баявая адзiнка. I пачкi цыгарэт аддаюць баявой i агрэсiѓнай Стэлле гонар. I дзяѓчынка ѓ адказ як дзюбне маланкай з вачэй. Вонкава ѓсё выглядае камiчна, нiбы ѓ парадыйным мультфiльме для дарослых.
  Дзяѓчынка-прынцэса пiскнула:
  - Наша каманда наймацнейшая,
  А папяроса ѓ бiтву бяссiльная!
  Але вось яшчэ падвалы крэйсера. Яны будуюцца павольней, але затое дзве сотнi гармат на кожным i тэрмакваркавыя ракеты. I гэта зразумела сур'ёзны аргумент.
  Дзяѓчынка-прынцэса прачырыкала:
  - На выбарах перамагаюць лiкам, а я б'ю уменнем!
  I ваяѓнiца i адначасова гарэза з найсвятлейшай крывёй, аддае каманды. Ды бывалi калатнечы. Накшталт сутычкi з цэлым войскам паламаных робатаѓ. Але як гаворыцца: на свеце перамагае дабрыня.
  Дзяѓчынка-прынцэса са смяшком выдала:
  - Мой хлопчык з папяросай,
  Ты не маеш выбару...
  Цяпер ты вол калгасны,
  Араць у дыме на Гiтлера!
  Траѓмiраванага камандзiра кiбернетычных мярзотаѓ паправiлi, i войска машын вярнулася да адэкватнага ѓспрымання рэальнасцi.
  Заадно, зразумела, асвяжыѓшы ѓ памяцi тры законы робататэхнiкi, якiя прадыктаваны чалавекалюбствам.
  Мурзiлка прароѓ:
  - Робаты, робаты, робаты,
  Нашых мульцяшак прычына...
  Будуць перамогi здабыты,
  Мы ж заѓсёды мужчыны!
  А зараз iдзе вiртуальная вайна. I кожны пачак папярос з ножкамi, гэта i баявая адзiнка-юнiт i разам з тым асоба.
  Дзяѓчынка-прынцэса праспявала:
  - Мы смела ѓ бой пойдзем,
  Фатон знёсшы з арбiты....
  Лiнкары разаб'ём
  Ворагi ѓсё будуць бiтыя!
  Бутэлькi, выбухаючы вельмi ярка гараць. Полымя аранжавае цi блакiтнае. У iх поѓна спiрту. Нават у тых, што павiнны трымаць пiва, аказалiся вельмi высокiя па градусе. Гэта, зразумела, для мульцяшак, таксама вельмi цiкава i пацешна.
  Стэлла нацiснула босай ножкай на кнопку. Вылецеѓ забойны ѓ выглядзе гiперплазменнай кляксы што аддае найбагатым наборам пульсар. I катэр раскрышыѓся. Вось у баi i касмiчныя фрэгаты. Яны даволi зручныя i вёрткiя машыны, умерана браняваныя, з моцным узбраеннем i моцай сiлы.
  Дзяѓчынка з азартам адзначыла, падмiргваючы:
  - Наша сiла вялiкая,
  З тытана кулака!
  У бой iдуць браняносцы. Яшчэ буйнейшыя чым крэйсеры, яны маюць надзвычай магутныя гарматы. I яшчэ запускаюць ракеты, што са звышсветлавой хуткасцю накiроѓваюцца да супернiка.
  Мурзiлка, бачачы, як застаюцца ѓ вакууме хвасты, адзначыѓ:
  - Вельмi прыстойная вайна!
  Прычына перамагчы адна!
  I мульцяшка якую любiлi дзецi паловы свету (i не толькi дзецi!) адчуѓ як пайшла ад падарванай ракеты гравiтацыйная хваля, i юнага думкамi ваяѓнiка страсянула.
  Ён узляцеѓ па грэбнi... Адчуваннi вельмi вострыя, нават у жываце заказытала.
  А потым рэзкае падзенне ѓнiз.
  Мурзiлка прашыпеѓ з лютасцю, у якой прыкрасць:
  - На зоркалётах iмчым па хвалях,
  Пяняцца кваркi ѓ вiхурах эфiру...
  Што я планеце сваёй перадам -
  Дзецям квазарнага , цудоѓнага свету!
  Дзяѓчынка-прынцэса, якую таксама страсянула з вялiкай сiлай, скалячы зубкi адзначыла:
  - Гэта цунамi?
  Баявы Мурзiлка выраѓноѓваючы знiшчальнiк, праспяваѓ:
  - Прама голымi рукамi -
  Выпростваѓся я з цунамi!
  Стэлла босымi пальчыкамi ножак нацiснула на рычажок, дзюбануѓшы разрадам, гiперплазмы i дадала:
  - А любы дзевяты вал,
  Гэта вам як Клод Вандам!
  Лiнкары - гэта грознае з магутнай абаронай зброю, будуюцца павольней за ѓсё.
  I зразумела каштуюць усяго даражэй.
  Але яны пры гэтым i ёсць найболей эфектыѓныя, i страшныя прылады прарыву. Вонкава паходзяць на кiтоѓ i нясуць на сабе тысячы гармат.
  Стэлла з паралельнага патоку праз выратавальную капсулу перамясцiлася, пырхаючы як паплавок падчас шторму, у першых карабель такога каласальнага класа.
  Мурзiлка, у якiм жыѓ паэт i мае выдатны агляд са знiшчальнiка, дзякуючы мноству аб'ёмных экранаѓ - праспяваѓ:
  - Велiзарная пярэстая дошка,
  На ёй гудуць маторы....
  Жывыя рухаюцца войскi,
  I танкi, i лiнкоры!
  Дзяѓчынка-прынцэса пiснула, трапным стрэлам уразiѓшы чарговую мiшэнь, i прымусiѓшы цыгарэтныя пачкi дымiцца.
  - Танкi ты кажаш!
  Мультяшка i герой мультфiльмаѓ, спрытна сыдучы ад важкага, выпушчанага з крэйсерскай прылады пульсара, пацвердзiѓ:
  - Ды i танкi таксама!
  I дадаѓ, зноѓ выкручваючы прыём трайная бочка:
  - Танк мае таксама душу!
  Дзяѓчынка-прынцэса кiѓнула:
  - Ды тут некаторыя бутэлькi ѓжо пачалi спавядацца баявым бластэр. Гэта трэба сказаць вельмi практычна!
  I дзяѓчына шпурнула сваю машыну направа. Пранеслася сакавiтая, трох колераѓ маланка. I гэта вельмi сур'ёзная разбуральная субстанцыя.
  Цi можа быць орган вайны?
  Стала буйней i сталей Стэлла ѓжо з лiнкора нацiскаючы босымi, хупавымi пальчыкамi сваiх дзiѓна прыгожых i хупавых ножак на кнопкi джойсцiка. Гiперплазменная каракацiца ѓспыхнула каскадам вывяржэнняѓ вулканаѓ менавiта забойным слупам.
  Гэта калi ляцiць пякельная неверагодная па сiле гiперплазма , разагрэтая да квiнтыльёнаѓ градусам, то тут ужо i чарцям станавiцца страшна.
  Баявая i захапляльная Стэлла прачырыкала, назiраючы за тым, як расколваецца прабiты крэйсер з пачкамi дарагiх i не вельмi папяросак.
  Вось генерал пачак "Кэмел", як атрымае апёк ад суперагню гiперплазмы i пачне катаваѓ.
  I ножкi затузаюцца, такi дзiкi, шалёны ѓ яго голас.
  Ды гэта табе не лазня.
  Якая валодае надзвычайнай непаѓторнай i з ног якi збiвае сiлай дзеѓка-тэрмiнатар адзначыла:
  - Ёсць жанчыны ѓ нашых паселiшчах,
  Што водзяць жартам самалёт...
  I ёсць вельмi мудрае меркаванне,
  Што баба крутога прыб'е!
  Зялёны, i разам з тым iкласты Кракадзiл Гена, цалкам лагiчна заѓважыѓ, скалячы iклы:
  - Жанчына - гэта не слабы пол, а выдатны!
  I разам з тым небяспечны!
  I загадаѓ асвойваць суседнiя планеты i будаваць бутэлькам-рабам новыя заводы. Маѓляѓ не толькi п'янстваваць трэба, але i працаваць. Ды гэта стратэгiя, i каласальная, нi з чым не параѓнальная бiтва.
  Дзяѓчынка-прынцэса, збiѓшы чарговую машыну з пафасам праспявала:
  - Мы народжаныя што казку зрабiць бадыллю,
  А ѓсiх ворагаѓ Айчыны - пылам!
  I дадала, скалячы зубкi i напiваючы:
  I сталi воiн смерцi не баiцца,
  Нас гiперплазма смерцi не возьме-
  З ворагам прагрэсу будзе адважна бiцца,
  I разрадзiѓшы наймагутны лучемет!
  I вось цыгарэты зноѓ успыхваюць нiбы вогнiшчы, i палаюць, у выглядзе калядных свечак.
  Стэлла рыкнула ѓ аскале збiваючы зоркалёт з бутэлькамi, i прымушаючы iх непасрэдна разбiвацца;
  Зразумела, зразумела, зразумела я,
  Страмчэй на свет мульцяшкi-сябры!
  Кракадзiл Гена выконваючы падсечку, рыкнуѓ:
  - Ворагаѓ канкрэтна разнясем!
  На кваркi i фатоны разарвём!
  Залаты клубочак, зноѓ вывернуѓся, i зноѓ выканаѓ на знiшчальнiку прыём падвойная бочкi i пiскнуѓ:
  - Вышэйшая форма перамогi!
  Стэлла прачырыкала, скалячы зубкi:
  - Цяпер я чабурашка,
  Мне кожны дварняк -
  Пры сустрэчы, адразу лапу падае!
  Кракадзiл Гена прашыпеѓ:
  - Я самы лепшы ѓ свеце кракадзiл!
  Вось зноѓ гараць лiнкоры бязмежнага космасу. А ѓ iх б'юцца i выбухаюць бутэлькi з аднаго боку, i цыгарэты з другога. Яны сутыкаюцца з уздымаюцца, паднiмаючыся нiбы фантаны велiчэзных, зорных кiтоѓ.
  Дзяѓчынка-прынцэса чырыкнула, выскалiѓшы зубкi, якiя нiбы ракетныя галоѓкi пiскнулi:
  - Я наймацнейшая касмiчная ваяѓнiца!
  Вось гэта бой якi можна сказаць спарадзiѓ каласальнай, касмiчнай сiлы хвалю.
  Стэлла босымi пальчыкамi ножак, цалкам цяпер дарослай дзяѓчыны, нацiснула на кнопкi джойсцiка. I гiперплазменная каракацiца вылецела адразу з некалькiх ствалоѓ. I панёсся агнязарны смерч. А затым дзiвiць лiнкор разам з бутэлькамi, i тыя разрываюцца, лопаюцца, ператвараючыся ѓ капiтальныя аскепкi, i разлiваюцца, па калiдорах лужыны што капiтальна палаюць, блакiтным полымем.
  Бутэлька "Марцiнi" падпаленая раве, i звiнiць нiбы званочак, i з яе глоткi выкiдваецца нiбы з жарала вулкана агнязарны струмень.
  Бутэлька звiнiць, i расколваецца.
  Дзяѓчынка-прынцэса буркуе:
  - Раз, два, тры - працэсар разганi!
  I падмiргвае сваiмi вочкамi, якiя сталi нiбы смарагды. I зiхацяць прамянiстым святлом.
  Дзяѓчынка паказала язык, а ён у яе доѓгi як бiзун, i прачырыкала:
  - Апоѓначы надыходзiць час расплаты, а ѓ вас мiзэрныя заробкi!
  I зноѓ прыгажуня як засмяецца.
  Кракадзiл Гена, тым часам кiнуѓ свой знiшчальнiк у бок, вывяргаючы патокi гiперплазмы. I зялёная мульцяшка, дзейнiчаючы з усё iмклiвасцю, адзначыла:
  - Гена, Гена, Гена,
  За этапам цягнецца этап!
  Гена, Гена, Гена, Гена,
  Вырывацца гiперплазмы,
  Ланцужных лап!
  Чабурашка з крэйсера запусцiѓ забойную ракету i праспяваѓ:
  - А з гiперплазмай - атрымаем маразмы!
  Стэлла адзначыла, выскалiѓшы зубкi, i падмiргнуѓшы вочкамi, зiготкiмi як сапфiры. А ад яе стрэлаѓ гарэѓ цяпер i пачкi цыгарэт. Яны запальвалiся, i ад iх iшоѓ дым. I ѓсё лiтаральна трашчала.
  Стэлла прачырыкала, завываючы:
  - Давай закурым таварыш па адной,
  Ад цыгарэты толькi ѓ труну нагой!
  Мурзiлка з гэтым пагадзiѓся, дзяѓбаючы мядзведжай пяткай на педаль, i дзiвячы непрыяцеляѓ трапна:
  - За камунiзм ва ѓсiм сусвеце!
  Залаты клубочак падскочыѓ. Збiѓ чарговую каманду з пачкамi цыгарэт, прымусiѓ iх палаць i вымавiѓ:
  - У сусвеце будзе рай, ты хутчэй баец - мацуйся!
  Чабурашка на сваiм катэры стаѓ выкiроѓваць па датычнай i нахiльнай. I яго зоркалёт прайшоѓ па спiралi. Вушкi ѓ звярка былi такiя вялiкiя i варушылiся.
  Чабурашка ѓзяѓ i прачырыкаѓ:
  - Бокс хлопцы - гэта бокс, кулаком дубiнкай ѓ нос!
  I звярок невядомай пароды ѓзяѓ i агрэсiѓна вывярнуѓ свой зоркалёт. I забойны зрабiѓ выкрут. I вось як загарыцца пачак "Кэмела", i як возьме i пачне палаць.
  Мурзiлка ѓзяѓ i праспяваѓ:
  Плоць у баi ад спёкi знемагае,
  I час зразумець нам усiм даѓно...
  Той, хто веры ѓ розум людзей не ведае -
  Патрапiць пад пякельнае ярмо!
  Чабурашка ѓзяѓ i скокнуѓ па трамплiне. I давай скакаць, нiбы гэта хвалi, а на iх быкi. А можа быць буйкi.
  Чабурашка прачырыкаѓ:
  - Антошка, Антошка,
  Пойдзем капаць бульбу!
  Антошка, Антошка,
  Пойдзем капаць бульбу!
  Кракадзiл Гена падпальваючы чарговы карабель з цыгарэтамi. Так каб гарэѓ лiнкор у космасе яркiм полымем. I кракадзiл зароѓ:
  - Цiлi, цiлi, цiлi, тралi , валi,
  Гiперплазмай мы ѓсiх бiлi,
  Кваркам з лазера паддалi!
  Мурзiлка падтрымаѓ парыѓ мача цыгарэты, з дапамогай агеньчыка:
  - Цiлi, цiлi, тралi , валi,
  З гiпербластэра ѓсадзiлi...
  На фатоны разарвалi!
  I ѓсе мульцяшкi хорам праспявалi:
  -Гiперлазер запусцiлi,
  Усiх на кваркi разарвалi!
  I гэта выглядала вельмi смешна. I вось як сталi палаць iншыя караблi касмiчнай армады. I гэта так гарэла, нiбы тысячы вулканаѓ вывяргалiся, i ѓся планета гарэла днём i ноччу, калi вядома ёсць у вiртуалцы ноч. А паняцце планета ѓмоѓнае.
  Мурзiлка адзначыѓ, выскалiѓшы сваю жоѓтую мордачку, i знёс зоркалёт з пачкамi "Беламора", i "Космасу". Яны загарэлiся, гэта шкодныя творы вiртуалкi .
  I мульцяшны персанаж праспяваѓ:
  - Цыгарэта - монстр пекла,
  Апраметнай - вартаѓнiк варот...
  Нас тытунь збiвае ѓ статак,
  Той , хто палiць, той памрэ!
  Дзiкае святло вогнiшчаѓ,
  I магiльны выццё,
  Скiнь цыгар кайданоѓ,
  I Гасподзь з табой!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 7.
  Будоѓля працягвалася з умераным энтузiязмам. Дзецi працавалi нягледзячы на тое, што пайшоѓ ужо снег i былi маразы. Алег Рыбачэнка аддаваѓ перавагу ѓкалываць амаль голым, у адных шорцiках. I яму зручна было вось так з голым тулавам iшачить.
  Адначасова хлапчук працягваѓ складаць...
  Але ѓ яго гэта не надта атрымлiвалася. Думкi знервавалiся. А вось зноѓ гучыць труба, i навiна, аб тым, што Асманская iмперыя вырашылася атакаваць Расiю.
  Турак даѓно наганялi ангельцы, пастаѓляючы iм i зброю, i сыравiну, i рознага роду прыпасы. I зараз мелася быць вайна з асманамi.
  Алег Рыбачэнка з радасцю пакiнуѓ будоѓлю, i кiнуѓся бегчы, як звычайна басанож, у шортах з голым, мускулiстым шортам. Хлопчык-тэрмiнатар бег i складаѓ на хаду;
  Мацвей Абакан пакуль знаходзiѓся ѓ iншым свеце. Чаму яго сюды запiхнулi i якую месiю трэба выконваць палкоѓнiка не надта цiкавiла. Ёсць займальная прыгода, дык няхай i будзе. Хоць характар i памяняѓся. Аб i цяпер пападанец спытаѓ сам сябе:
  - Ашукацца лягчэй, чым пасеяць проса, пасеяць дабро проста, а сеяць добрае не трапляючы ѓ няёмкае стаѓленне да ѓласнай дурасцi!
  А вось памагаты атамана спытаѓ:
  - Цi не занадта жорстка так рабiць з-за бабы?
  Кароль мясцовага разлiву грубым, нейкiм саламяным голасам адказаѓ:
  - Справа не ѓ самцы, а захаваннi строгай дысцыплiны. Атамана павiнны баяцца. Акрамя таго, я сам апрабую гэтых дзяѓчат. Тыя, што яшчэ цэлыя будуць каштаваць нашмат даражэй. Асаблiва вось гэтая светласкурая, за яе дадуць цэлае стан.
  Тут Палкоѓнiк з пападанцаѓ адчуѓ пэѓную павагу да галоѓнага бандыта. Ён здолее трымаць разбойнiкаѓ у руках.
  - Дакладна вялiкi Кiтч. Хоць яна выдатна прыцягвае пацук- медуз, нават не ведаю, прадаваць яе цi не.
  - На рахунак апошняга, гэта вельмi цiкава. Няѓжо светлыя жанчыны валодаюць мацнейшым дарам?
  - Вельмi верагодна. Памятайце легенду, пра дочак д'ябла i нiмф.
  - Ды сатана настолькi белы, што яго колер рэжа вочы. Кажуць, гулi слепнуць ад бляску рагоѓ.
  - Ды i ѓ яго мноства дачок-прыгажунь. Гавораць, што сэкс з iмi лечыць хваробы.
  - Магчыма! Ведай: калi хочаш дагадзiць Богу - не гнеѓ Д'ябла!
  - Для нашай прафесii зло гэта менавiта тое, чаму трэба малiцца. Толькi бо i багоѓ i д'яблаѓ шмат, неабходна абраць з iх таго, хто мацнейшы.
  - Думаю, той, хто самы злы i смяротны i ёсць наймацнейшы. Напрыклад, Фтуфа , лютейшага за яго нiкога няма. Дакладна Кiтч?
  - А ты дурны Змрок. Лiшак злосцi адштурхвае нават дэманаѓ. Найразумнейшага трэба выбiраць сабе ѓ заступнiкi.
  Памочнiк завастрыѓ сваю тварыку:
  - I каго вялiкi?
  Верхавод рыкнуѓ, клацаючы зубамi ѓ шчарбатай ухмылцы:
  - Мiту? Ён павер, хутка зойме адно з першых месцаѓ сярод злых, белых багоѓ.
  - Адно з першых?
  - А можа i першае! Бо розум самая эфектыѓная зброя. Што ѓ параѓнаннi з iм дзiда, меч цi нават катапульта.
  Страсянуѓшы цагляным падбародкам, змоѓшчык атамана адказаѓ, прычым не зусiм у той стэп:
  - Тут я згодзен з табой уладар. Хоць удар дубiнкай куды прасцей.
  - Ну i iдзi " дубiншчык ". Ды i цi хутка прыбудзе да нас вядзьмак?
  - Не доѓга засталося!
  - Як ён будзе выглядаць?
  - Прыскача на асаблiвым зверы. Гэта будзе гiбрыд, вырашчаны ѓ падвалах ордэна "Братэрства шчыт".
  - Гiбрыд? Я не ведаю такога звера?
  - Гiбрыд дур'я твая башка, калi адну пароду скрыжоѓваюць з iншай. Па навуковым гэта завецца селекцыя.
  Буйны, але тупаваты карэфан ляпнуѓ:
  - Сакрэцыя ѓ натуры?
  - Не сэкрэцыя, а селекцыя! Iдыёт! Не можаш запомнiць слова.
  Прагарлапанiѓ велiзарны атаман, ён i сапраѓды, падобны на Бармалея. Але не таго мульцяшнага i смешнага з Айбалiта, а самага рэальнага i небяспечнага. Памочнiк пралепятаѓ:
  - Я прабачце, пан не з шляхецкага роду, як вы, а просты селянiн. Дзе ѓжо мне да вас.
  - Дык маѓчы i слухай тых, хто разумнейшы.
  Верхавод i памагаты адправiлiся ѓ раскiнуты памiж чатырох пiхт шыты срэбрам шацёр. Абакану перахацелася забiваць завадатара. Ва ѓсякiм разе, бо ён абвык, дакладней той у каго ён увасобiѓся i чыю асобу збольшага ѓспрымаѓ, з-за засады падобна драпежнаму зверу. Вось тактыка скача барса. Хаця з iншага боку разумны вораг, гэта самая вялiкая страшная пагроза. Вось сам памяркуй, калi ѓзломваеш скарбнiцу, што ѓ ёй можа чакаць рабаѓнiка? Нешта неверагоднае! Безумоѓна небяспечнае, прычым пагроза тым вышэй, тым больш куш. I чым вышэй куш, тым выдасканаленей пастка.
  Пападанец лагiчна вырашыѓ, што самае лепшае пакуль не спяшацца, а высветлiць, што за вядзьмак павiнен да iх прыбыць. Тут можна i засаду задаволiць, вось толькi з якога боку. Ён жа зусiм адзiн i не можа падзялiцца. Тут вядома прыкра, што ён сам у магii поѓны дылетант, а то якiя б магчымасцi адчынялiся. Зрэшты, калi няма сiлы, дык патрэбен розум!
  Абыйсцi ладна паддатага каравульнага не складаней чым з'есцi вiшаньку. Бандыты, як правiла, не турбуюць сябе гiгiенай, брудныя чорныя асобы цяжка разгледзець. Сам Мацей загадзя зняѓ адзенне з трупа, вышмараваѓся, i зараз мала чым адрознiваецца ад сваiх саѓдзельнiкаѓ. Наогул падобна ён пераацанiѓ атамана, таксама свiння калi дазваляе мочыцца сабе пад ногi.
  Iмкнучыся рабiць п'янага, ён упоѓз у лагер. Яго гукнулi, ад блiжэйшага вогнiшча, дзе пяклi нешта падобнае на тлустага сабаку, на карачках выпаѓз тып у шэрай чалме. Ды i з iншых частак лагера, раздавалiся крыкi i гам.
  - Ну, чаго трэба! - спытаѓ Абакан.
  - Выпi з намi батыр! - Правылi бандыты
  - Толькi на пнi! - Сказаѓ юнак.
  Каля вогнiшча сабралася дзясятак гулаѓ. Мяркуючы па ѓсiм, ён напiлiся да чорцiкаѓ. Самы буйны з iх, сапраѓдны волат з патройным падбародкам, падняѓ над галавой бочку i прагна хвастаѓ брагу. Яго адзенне было вельмi багатым, шытым золатам, але жудасна брудным. Тыповы бандыт.
  - Гэй ты! - Ён тыцнуѓ пальцам у спрытнага Абакана. - Здаецца ты з новенькiх.
  Юнак пацiснуѓ плячыма:
  - Далучыѓся да вашай армii нядаѓна. Надакучыла галеча.
  - Сам бачу! Ты смактунак. Можа, будзем бiцца на палiцах! - Велiкан недарэчна захiхiкаѓ.
  Пападанец-палкоѓнiк акiнуѓ тушу пагардлiвым позiркам. Вядома, ён яшчэ нiколi не бачыѓ такога вялiкага гуля, узнiкла нават думка, цi не з пароды гоблiнаѓ гэта пачвара. Былi такiя тыпы, волаты дасведчаныя не больш за дваццаць слоѓ i якiя сiлкуюцца волкiм мясам i карой дрэѓ. Праѓда морда хоць i грубая, але гуля цi фактычна чалавека. Што да перспектыѓ бойкi, то спрыт i хуткасць заѓсёды брала ѓверх над памерамi i масай. Асаблiва калi ѓ цябе мячы. Але з iншага боку не час прыцягваць да сябе лiшнюю ѓвагу.
  - Што ж гэта можна, толькi я яшчэ пажыѓ замала, каб вось так бяздарна памiраць ад рукi свайго. Можа лепш у iншым паспаборнiчаем.
  Велiкан выскалiѓся, скрывiѓшы чало iнтэлектуала ѓ двукоссi:
  - У чым маляня?
  - У бегу! - Раѓнуѓ Абакан.
  Таѓстун-волат прыѓзняѓся, яго перапоѓнены жывот бурчаѓ, нават злёгку вадзiла. Дзе ѓжо бегаць, калi i хадзiць цяжка.
  - Ну, ужо няма смаржок. Што я танцорка?
  Мацвей са здзекам славесна лягнуѓ:
  - Не, я бачу перад сабой вялiкага воiна.
  - Найвялiкшага! Мяне клiчуць Хiвi-мамант!
  Хвальба не прыкмета байца. I Абакан- пераможца зразумеѓ, што вось гэта яго клiент на расправу або нарэзку мясной салаты. А ѓжо наразаць ён тое здолее.
  - Так выдатна! Што я змагу зрабiць з такiм, як ты!
  Калос з пузам маманта вякнуѓ:
  - Нi чорта! Хоць давай на руках пазмагаемся. Табе так ужо быць дзве рукi, а я адной.
  - Дык з тваёй адной можна зрабiць пяць маiх. - з прытворным спалохам запярэчыѓ Мацей.
  - А ты што прыпух?
  Iдэя барацьбы на руках Палкоѓнiка з пападанцаѓ не палохала, у яго з дзяцiнства сталёвыя жылы. Але прастата спаборнiцтва, а асаблiва фора не асаблiва задавальняла. Адмовiць таксама рызыкоѓна, з такой вялiкай масай цалкам можа павалiць, якiя магутныя лапы, бiцэпс тоѓшчы яго грудной клеткi.
  - Ды гэта вельмi цiкава. А як на рахунак чагосьцi больш арыгiнальнага?
  - Чаго? - Выцягнуѓся насарог на двух лапах.
  - Ну, хто гучней свiсне. - падмiргнуѓ Мацей.
  - А я што салавей? - Вочы бегемота з казкi "Тупы яшчэ тупей" разгублена запляскалi.
  - А ты што не ведаеш, што гучна свiстаць прывiлей багоѓ. - Абакан зладзiѓ рыла з выглядам адмыслоѓца ва ѓсiм.
  - Як? - Не зразумеѓ той.
  - Успомнi прымаѓку - Пакуль Фiнт не свiсне мужык не пакланiцца.
  - Ах ды я пра гэта проста забыѓся. - Велiкан пачухаѓ верхавiну. - Ды давай свiстаць, тады ѓбачыш, хто падобны багам.
  - Гэта цiкавая заѓвага асаблiва для цябе вялiкi воiн. - Вымавiѓ з iронiяй пападанец.
  - Ды менавiта для мяне. Я вялiкi i герой. А таму свiшчу першы.
  Бандыт паклаѓ у рот два пальцы, i выдаѓ квакаючы гук. Сп'яну грамiла развучыѓся свiстаць, i толькi недарэчна булькаѓ. Але Мацей Абакан зрабiѓ выгляд, што захапляецца:
  - О так! Якая моц! Проста б'е па вушах!
  - А чаго ты чакаѓ маляѓка! Калi свiршчу скалынаюць скалы, калi рагачу, уцякаюць амбалы! - Нечакана невыразная гаворка склалася ѓ рыфму.
  - Ды ѓ цябе я бачу талент. Ну добра давай зробiм так. Твой палаючы погляд бянтэжыць мяне, у цябе такiя страшныя вочы! - Абакан вылупiѓ, i сам свае зенкi.
  Той пастараѓся яшчэ больш набычыцца:
  - Вядома! Перада мной трасуцца ворагi!
  Мацей яшчэ больш левым тонам дадаѓ:
  - Дык вось што нам усiм не памерцi, табе трэба завязаць вочы.
  - А гэта яшчэ навошта? - Велiкан недарэчна запляскаѓ стагоддзямi.
  - Як ты не разумееш! Тут вакол адны твае сябры. I iм страшна i балюча, бачыць твой погляд невыносна так жа. - Абакан завёѓся нiбы будзiльнiк. Наогул у тым каб секчы войска супостатаѓ у капусту вялiкага розуму не трэба. А вось для таго... Вось напрыклад як Лiса i кот Базiлiо раскруцiлi Бурацiна, без усялякага гвалту, iнтэлект патрэбен сапраѓды высокi. Або подласць нiжэй не куды! Нават высокi розум не ѓратуе ад найнiжэйшай подласцi, калi мысленне залiшне ѓзвышана i пазбаѓлена прызямлення!
  - Ды Хiвi-мамант завяжы! - Пачалi пакеплiваць яго сабутэльнiкi. - Гэта ж занадта на цябе такога глядзець! - П'янiцам хацелася новай забаѓкi акрамя некаторыя адчувалi, што гэты шчыльны юнак рыхтуе чарговую поскудзь, а волат дастаѓ сваёй грубiянствам.
  - Ну добра! Калi вы так настойваеце тое з задавальненнем! - грукатала ледзь нагнуѓся i стаѓ чарнаскурым пападанец з лёгкасцю i вытанчанасцю накiнуѓ на яго хустку. Затым узяѓ у руку цяжкую дубiну.
  - А цяпер слухай свiст бога!
  Дужы, размашысты ѓдар кованай жалезам дубiнай прыйшоѓся ѓсутыч памiж скроняй i верхавiнай. Велiкан па рогат сабутэльнiкаѓ павалiѓся мёртва, адкiнуѓшы буйныя з падковамi на ботах ногi.
  Палкоѓнiк Мацвей толькi ледзь не дацягнуѓ да забойства, зрэшты, тут справа была не жалю, а ѓ гiдлiвасцi, не варты грамiла гонару.
  - Ну як? Вы хоць нешта зразумелi?
  - Не такая ѓжо ѓ маманта трывалая галава. - Дурное iкнуѓ адзiн з тых, хто любiць бандытызм i разбой п'янiц.
  - I гэта дакладна! Добра, можаце абшукаць грамiлi кiшэнi, а я пайшоѓ! - Палкоѓнiк Мацвей, разгойдваючыся, выдалiѓся. Ён накiраваѓся проста да шатра атамана.
  Праѓда, ля ѓвахода схiлiлi галаву i старалiся хоць неяк надаць сабе бачнасць бадзёрасцi, два ахоѓнiкi. Яны былi цвярозыя, але стомленыя, беспаспяхова змагалiся са сном. Праѓда, навошта лезцi праз уваход, гэта лiшняе, можна проста прыхiнуцца вухам да шатра i калi павязе пачуць нешта цiкавае. Атаман зрэшты, маѓчаѓ, вiдаць не ѓ ягоных звычках размаѓляць з самiм сабой. Потым, праѓда, яго нiбы прарвала, лаяѓся:
  - Гэта ныючая рана мяне дастала! Не варта было так хутка скакаць на прусаку. Вось гэта воiн быѓ, сапраѓдны дэман. Патрапiѓ бы ѓ маю банду, то зрабiѓ бы правай рукой, а так паскакаѓ. Дзiѓна, адкуль ён! Можа быць наняты эмiрам?
  Зрэшты, што мне да гэтага. Прыедзе вядзьмак i прыгатуе з пацука- медуз такое зелле, што мае салдаты стануць непераможнымi. Вось тады можна будзе спалiць пару-тройку гарадоѓ у султана. А то ѓявiѓ сябе вялiкiм, хоча кiраваць! Не дам я яму!
  Апошнiя словы, прымусiлi пападанца Абакана задумацца. Значыць у iх агульныя ворагi! Дык цi не прапанаваць гэтаму верхаводу саюз. Бо Кiтч даволi разумная шэльма! I прапанаваць што больш крутое i маштабнае, чым проста набег на гарады.
  Думкi перапынiла iншую заѓвагу.
  - Не! Нешта занадта ѓжо балюча. Дапамажы мне Вiту, прашу я цябе! Рушыла ѓслед iканне з даданнем, разлiву Спiнозы. - Зрэшты, абыякавасць да пакутнiкаѓ першая прыкмета боскасцi! Можа прынесцi ахвяры ѓсiм багам пантэона, як чорнага добрага, так i белага злога!
  Тут яго голас перарваѓся. Усклiкнуѓ iншы каравульны:
  - Нячысты ѓ трансе...
  Верхавода тут як зарыкае:
  - Я ж забыѓся ѓ нас, ёсць прыгожая беласкурая дзяѓчына. Яна здольная паѓплываць на злых багоѓ i вярнуць мне здароѓе. - Яго голас адужэѓ, затым грымнуѓ:
  - Прывесцi да мяне рабыню колеру малака.
  Варта рынулася выконваць загад. Атаман, мяркуючы па гуку, налiѓ сабе з вялiкага збана вiна:
  - Дзiѓна здаецца, кiслiць. Налью лепшы за мушкатовы ром, кажуць, ён дае сiлу.
  Палкоѓнiк пападанец злёгку адышоѓ ад шатра i пачаѓ углядацца ѓ бок лагера, дзе жылi няшчасныя нявольнiцы.
  Паѓночную дзяѓчыну, адкавалi не адразу, было вiдаць, прыгажуня накульгвае. Магчыма, стала ножкай на вострую калючку. Якая яна дзiвосная, скура так i свяцiцца. Але чаму белы колер лiчыцца сiмвалам зла? Хутчэй ужо чырвоны, якi абазначае кроѓ, а гэта наадварот уносiць у душу прымiрэнне.
  Тут Абакана ѓкалола цалкам зразумелая рэѓнасць, што хоча зрабiць гiдкi разбойнiк з такой далiкатнай i разам з тым салодкай дзяѓчынай. Трэба яму перашкодзiць.
  Рабыню ѓвялi ѓнутр, пакiнулi яе ѓ таварыстве атамана.
  Юнак нахiлiѓся i разрэзаѓ шацёр, затым неѓзаметку пракраѓся ѓнутр. Рукi ѓперлiся ѓ канапу, моцна пахла спiртным i рэзкiмi затаѓкамi. Сам верхавод, быѓ таксама напаѓголы, крыху вышэй увасобленага пападанца. На гэты раз яго твар без хусткi, здаваѓся выродлiвым. Апёкi i шнары перакруцiлi плоць, надаѓшы страшны i мяккi выгляд.
  Дзяѓчыну ѓвялi ѓ шацёр, яна замерла ѓ разгубленасцi.
  - Iдзi да мяне не бойся! - Сказаѓ Кiтч.
  Калыхаючы сцёгнамi, рабыня наблiзiлася да атамана. Яна цi не адчувала страху цi добра валодала сабой. Вусны расцягнулiся ва ѓсмешцы, а голая з пунсовымi вострымi саскамi грудзi стала яшчэ вышэй!
  - Што загадаеце пан?
  - У цябе такая дзiвосная постаць, столькi грацыi. Ведаеш ты, не народжаная рабыняй, хто твае бацькi? - Правадыра разбойнiкаѓ раптам пацягнула на лiрыку.
  - Не ведаю! Я з ранняга дзяцiнства была падкiдышам. Потым адбыѓся жахлiвы набег, i я яшчэ маленькай дзяѓчынкай патрапiла ѓ палон.
  - Цiкава, цябе не спрабавалi прадаць у сераль. - прыжмурыѓся Кiтч, яго якiя тырчаць з-за рота, крывыя iклы варухнулiся.
  - Чаму спрабавалi! Але я ѓ першую шлюбную ноч моцна спалохалася i паласнула нажом эмiра. Занадта яшчэ маленькая была i дзiкая. За гэта мяне павiнны былi б забiць, але характар майго ѓладара не такi што пазбавiць пакутаѓ. Таму мяне адправiлi перамолваць муку на кухнi. Побач са мной працавалi тры хлопчыкi, мы бесперапынку круцiлi цяжкае кола, за найменшы прыпынак нас бiлi калючым дротам. Iшоѓ час, хлопчыкi не вытрымлiвалi жорсткага практычна без сну працы, дрэннага кармлення аб'едкамi, здзекаѓ i памiралi, на iх месца прыганялi iншых. Я ж чамусьцi вытрымала, i нават прымудрылася вырасцi. Потым я стала звычайнай служанкай, эмiр забыѓся пра мяне. Разам з iншымi рабынямi я ѓкалывала як мурашыны понi. Так i бязрадасна i цякло маё юнае жыццё!
  Дзяѓчынка казала спакойна i нават амаль вясёлым тонам, вiдавочна не жадаючы каб да яе абудзiлася жаль. Адчуваѓся характар - крэпасць душы i целы.
  - Мне гэта не цiкава! Ты занадта прыгожая, каб захоѓваць нявiннасць, зараз будзеш мая. - Атаман кiнуѓся на дзяѓчыну. Не памятаючы сябе ад лютасцi, Абакан падскочыѓ ззаду i з усяго размаху ѓдарыѓ Кiтча далонню па шыi.
  Атаман зароѓ як дзiкi звер, шыя тоѓстая, Але тады Пабеданосцаѓ усадзiѓ яму напаѓсагнутым кулаком у сонную артэрыю, трапленне аказалася дакладным, i яго працiѓнiк зацiх.
  - Што хацеѓ заглынуць звыш меры. - агрызнуѓся Мацей
  Дзяѓчына паднялася i абтрослася. Яна толькi ѓсмiхнулася ѓ адказ, нават здавалася, у поглядзе чытаецца некаторае шкадаванне.
  -Якая яна прыгажуня. - вымавiѓ услых Палкоѓнiк у целе героя. - Цудоѓная штучка. - Азiрнуѓся, цi не падняѓся шум, але мабыць разбойнiкам не прывыкаць, што атаман па-цiхаму з жанчынамi абыходзiцца не можа. I дадаѓ:
  Кiтча можна зразумець i пашкадаваць.
  Рабыня падняла бровы:
  - Мне ад гэтага не лягчэй. Зрэшты, калi б не ты я справiлася б з iм i так.
  - Якiм чынам? - ухмыляючыся, спытаѓ Абакан.
  - задушыла ѓ абдымках, потым каленам у "яблычак". - Хiхiкнула дзяѓчына i прамалявала зубы.
  - Якая ты шустрая! Думаеш, што ѓсё табе лёгка дасца? Асаблiва спроба ѓцячы ад шматлiкай аравы. - Мацвей некалькi здзiвiѓся.
  - Тут ёсць шанец! Трэба ѓпэѓнена выйсцi з шатра, прыняць выгляд каралевы i палюбоѓнiцы атамана. Больш нахабства i яны цябе выпусцяць.
  - Гэта таксама моцны ход! Хоць, не бачачы побач з табой верхавода, могуць западозрыць нядобрае. - заѓважыѓ Абакан.
  - А яму не абавязкова са мной быць. Я яго суцэль магла заездзiць. Бо мы жанчыны ад кахання набываем крылы, у той час як мужчыны марнеюць i ападае як агурцовы дзьмухавец. - Хiхiкнула дзяѓчына. I гуллiва паглядзела на героя.
  - Гледзячы, якая жанчына. Iншая можа так натхнiць, што ѓзнясешся вышэй зорак. Вось ты, напрыклад твае вочы, гараць як смарагды! Дакладней яны нешта сярэдняе памiж iзумрудам i сапфiрам. У iх хацецца глядзець i цяжка адарвацца! - З запалам вымавiѓ Абакан.
  - Я бачу, ты шчыра ѓ мяне закаханы. Але займацца каханнем, калi цябе са ѓсiх бакоѓ атачаюць сотнi ворагаѓ, гэта занадта. Так што давай спачатку пакiнем лагер. - прапанавала ганарлiвая рабыня.
  - Трэба вызвалiць i астатнiх палонных дзяѓчат. Iнакш гэта зграя па-зверску расправiцца з iмi. - Хвацкi пападанец сарваѓ з морды верхавода i пачаѓ нацягваць на сябе каляровую павязку. - Я гэтага нiколi сабе не дарую.
  - Што ты задумаѓ!? - здзiвiлася прыгажуня
  - Пойдзем усе разам! Цiкавы ѓ яго талiсман, цi казурка, цi рэптылiя. - Пападанец падняѓ залацiстую важкую мудрагелiстай формы штучку.
  Дзяѓчына-рабыня патлумачыла:
  - Гэта спецыяльны сiмвал, дзякуючы якому злыя багi заступаюцца за разбойнiкаѓ. Ён гавораць, робiць свайго гаспадара непаражальным. Ва ѓсякiм разе, некаторыя гэтаму вераць.
  - Вось адзiн вернiк ляжыць! - тыцнуѓ пальцаѓ у бок нерухомага цела Мацвей.
  - Жрацы звычайна прадаюць такiя прадаюць, ды тут можа i не цалкам залаты. Драпнi пальцам. - прапанавала хiтрая нявольнiца.
  Пападанец так i зрабiѓ, уважлiва паглядзеѓ на палоску. Пагардлiва кiнуѓ:
  - Лягчэй зляпiць снегавiка ѓ пустынi, чым знайсцi бескарыслiвага святара.
  - Прыгожая фраза, але лепш замянi, пустыню на пекла. - Прапанавала цудоѓная незнаёмка.
  - Ды i яшчэ прырэж Кiтча, адпраѓ яго да Вiрта. - Дадала яна.
  - Зарэзаць нячулага, не гэтаму мяне вучылi лес, поле, i горы! Тым больш што я не збiраюся яго жэрцi. - Нечакана ѓ Абакане ранейшы ѓладальнiк абудзiѓ Маѓглi.
  - Не дуры мой рыцар. Гэта ж наш агульны вораг. Яго шкадаваць: гэта таксама неразумна як не рэзаць свiней. Здохне i распаѓсюдзiць вакол сябе смурод. - У нявольнiцы нечакана аказалася шмат злосцi.
  - Не кажы так аб гулях. Я дам яму шанц, а потым бачна будзе. - агрызнуѓся Мацвей.
  - Але засцеражэцца, не забудзешся? - Дзяѓчына пагладзiла героя па чорным, мускулiстым плячы!
  - На, глядзi! - Пападанец лёгенька ѓдарыѓ у скiвiцу Кiтча. Моцна звязаѓ яго, заткнуѓ рот вехцем, звёѓ ззаду рукi i ногi.
  - Цяпер не развяжацца бандыт! Так што мiлая перамагчы больш ганарлiва, чым забiць!
  - А можа ты чысцюля? - Перахапiѓшы гнеѓны погляд, Мацея Абакана дзяѓчына адразу паправiлася, бомкаючы галаском, вымавiла. - Я бачыла цябе ѓ баi, ты проста зiхацеѓ.
  Пападанец сурова вымавiѓ:
  - Вось што калi мы выйдзем, ты павiнна зрабiць выгляд што па-за сябе ад шчасця. А прыкiдваюся, што з'яѓляюся атаманам. Яго пачварнасць нам на карысць.
  - А голас! - недаверлiва спытала нявольнiца.
  - З ранняга дзяцiнства я навучыѓся iмiтаваць выццё розных жывёл. Гэта неабходна, каб паспяхова паляваць. А ух голас гуля падрабiць - вiдавочна, тым больш што гэтыя п'янiцы, не асаблiва прыслухоѓваюцца.
  - Так упэѓнена вымавiѓ у Абакане ранейшы носьбiт.
  - Тут запярэчыць асаблiва няма чаго! - Дзяѓчына нахiлiлася i пацалавала юнака ѓ жывот, затым стала падымацца да галавы. Рукi Палкоѓнiка-пападанца лашчылi яе пругкiя грудзi, потым яна з намаганнем адарвалася ён яго.
  - Не не час! Ну што батыр, давай сваё свавольства.
  Абакан прытворна хiстаючыся, выбраѓся з шатра i даволi груба адштурхнуѓ целаахоѓнiкаѓ.
  - Што стаiце як балваны, мне толькi што было адкрыццё багоѓ!
  - Ды мы ѓсе ва ѓвазе вялiкi! - Залапаталi бандыты.
  - Трубi збор, падняць усiх незалежна хто п'яны, а хто цвярозы. Нас наперадзе чакаюць казачныя скарбы.
  Белая красуня таксама выйшла з шатра: у яе быѓ вельмi задаволены выгляд, вочы свяцiлася:
  - Гэта проста чароѓна! Такога мужчыну нiколi не ведала маё ѓлонне! Ён даѓ мне невядомую сiлу. - крычала дзяѓчына.
  Банда iмклiва збiралася. Вестка аб тым, што наперадзе iх чакаюць нечуваныя багаццi, магла абудзiць мёртвага. Тут Мацей Абакан зразумеѓ, што ён крыху памыляѓся, бандытаѓ сабралася не менш за паѓтары тысячы. Многiя на тараканавых слiмаках, iншыя пеша.
  Тое, што перад iмi не атаман не магло прыйсцi ѓ галаву. Бо на грудзях гарыць i нават варушыцца мудрагелiсты талiсман. Пападанец i сам здзiвiѓся, як гэта метал можа рухацца, можа магiя. Праѓда дзяѓчына робячы выгляд, што цалуе героя, яму цiха шапнула:
  - Гэта бiсер ѓнутры.
  Юнаку было крыху казытлiва, ён з цяжкасцю стрымлiваѓ дурную ѓсмешку.
  - Дык вось армiя слухай мяне ѓважлiва! На мяне вылiлася чорная ласка!
  Цяпер я малюю складаны iероглiф, праз якi будзе вылiвацца невымерная моц i сiла духаѓ!
  Разбойнiкi радасна завылi. Сталi раздавацца галасы:
  - Вядзi нас да скарбаѓ вялiкi!
  - Мы ѓсiх сумнем!
  Пападанец ужо даѓно зразумеѓ, што ѓжо час дзейнiчаць больш рашуча. Прагарлапанiѓ ва ѓвесь голас:
  - Сам я вас павесцi не магу! Я знаходжуся ѓ самым цэнтры магiчнай энергii, але яе можна перадаваць на дыстанцыi. Пакуль я са злом чорныя багi падораць нам поспех. Змрок ты мяне чуеш?
  - Ды пан. - Памочнiк атамана пакланiѓся.
  - Горад... - Тут Пераможны пападанец ледзь сумеѓся. Дзяѓчына падказала яму. Працяг яшчэ больш рашучы - Факел, з вялiзнымi багаццямi павiнен быць наш. Iдзiце ардой да яго i вазьмiце цытадэль штурмам.
  - Слухаюся! Але ж там высокiя сцены! - сумеѓся памочнiк.
  - Калi вы палезеце на штурм, яны ѓпадуць да вашых капытаѓ! - Абакан выпраменьваѓ заразную ѓпэѓненасць, i астатнiя тацi напаѓнялiся энтузiязмам.
  - Няхай жыве атаман! - Раѓнулi узбуджаныя на подзвiгi, бандыты. - Мы нiчога саступiм, разбяром крэпасць па каменьчыках.
  - Тады хутчэй, трэба атакаваць крэпасць яшчэ да свiтання. У каго няма скакуна, няхай сядзе за спiну таварыша. - Жорстка загадаѓ Мацвей i дадаѓ. - Хутчэй братва!
  - Слава мудрасцi ѓладара! - зароѓ усе разам.
  Змрок упаѓ на каленi:
  - Я апраѓдаю ѓскладзеную на мяне гонар!
  Абакана працягваѓ аратарстваваць:
  - Ты пойдзеш першым! Будзьце непераможнымi драконамi! Мы ѓсiх сумнем! Хто не апусцiцца на каленi, будзе знiшчаны, а хто ѓпадзе, стане рабом! Загадваю наперад!
  Велiчэзная лавiна накiравалася ѓ кiрунку паказаным iлжэатаманам .
  Скакуноѓ было каля тысячы так што "пасадачных" месцаѓ хапiла ѓсiм. Цяпер бандыты як заѓсёды забабонныя i сквапныя кiнулi старую здабычу, каб злавiць новую.
  Пападанец зрабiѓ выгляд што малiцца i шэпча заклiнаннi. Трэба гуляць сваю ролю да канца. Зрэшты, калi арда схавалася з выгляду, ён пырснуѓ, залiѓшыся нястрымным смехам:
  - Ну i памора! Такiя прасцякi, асаблiва Змрок. Ён мабыць ашалеѓ ад шчасця, што стаѓ такiм крутым камандзiрам.
  - Спраѓдзiлася мара iдыёта - апярэдзiць атамана. - дадала нявольнiца i пакратала сiняк на левай скуле.
  - Можа гэта самае патаемнае, што ѓ нас ёсць - iмкненне панаваць. Я прапаную - трэба неадкладна вызвалiць дзяѓчат. - Абакан поѓны энтузiязму.
  - Само сабою! - У былой басаногай рабынi iмклiва сталi выяѓляцца камандзiрскiя замашкi. - Зрэшты, яны ѓжо самi пачалi збiваць ланцугi.
  Сапраѓды прыгажунi, прынялiся лупiць кайданы, iмкнучыся iх збiць. Яны вельмi старалiся нават целы сталi блiшчаць ад поту.
  Хлопец падышоѓ да iх i закрычаѓ:
  - Дзяѓчыны дайце я вам дапамагу.
  У адказ пачулiся спалоханыя крыкi. Тады ѓ размову ѓступiла "Беласнежка", ён сарвала з твару юнака хустку.
  - Не бойцеся яго! Гэта наш хлопец!
  - Тады дапамажы нам! - завiшчалi красунi.
  Пападанец i ѓ мiнулым жыццi, меѓ пэѓны навык, i справы пайшлi на лад. Вызваленыя дзяѓчыны скакалi, размiналi ножкi, акуналi канечнасцi ѓ ручай. Юнак, гледзячы на пакiнутыя кайданамi сляды, разадраную далiкатную скуру, пагрозлiва сказаѓ:
  - I адважыѓся да такой ступенi папраць такую прыгажосць.
  - Гэта ѓсё дзеецца па загадзе эмiра, астатнiя стрэлачнiкi. - Заѓважыла самая рослая дзяѓчына. - Ён галоѓны кат астатнiя перад iм выслугоѓваюцца.
  Белая ваяѓнiца дадала:
  - I iмкнуцца перасягнуць! Не так злы хан, як лютуе хам.
  Пападанец пагадзiѓся:
  - Дакладнае назiранне.
  Рушыла ѓслед паѓза. Цалкам чаканае цяжкасць. Мацвей няѓпэѓнена вымавiѓ:
  - Паспрабую я вас пазбавiць ад кайданоѓ, затым...
  . РАЗДЗЕЛ Љ 9.
  Пакуль Алег Рыбачэнка бяжыць, а яму трэба спынiць, басанож па снезе практычны ѓсю Расiю, ад самой Аляскi да Турцыi - асманы штурмуюць крэпасць Марыю. Сiлы вельмi няроѓныя. Бой iдзе ля ѓзбярэжжа Чорнага мора i пакуль там стаiць цёплае надвор'е.
  Туркi сабралi велiзарнае ѓ трыста тысяч салдат войска. Рускiх войскаѓ усяго тысяч сем, i здаецца, што крэпасць асуджаная. Але туркi якi раз аблiчылiся, хоць у iх i небывалае ѓ гiсторыi войска на адным месцы засяродзiлася.
  Бо Рускiя Багi-дэмiургi адправiлi ваяваць цудоѓных дзяѓчат.
  Наташа ѓжо стаiць на крапасной сцяне. Яна высокая, шыракаплечая i вельмi мускулiстая. Яе голая пятка трапляе ѓ падбародак асманскаму пашы. У таго ламаецца скiвiца, i ён падае, збiваючы астатнiх турак.
  Затым Наташка праводзiць мячамi млын, ссякаючы асманскiх салдат. I яе босыя пальчыкi ножак шпурляюць забойным прэзентам смерцi.
  I маса ворагаѓ знiшчаецца.
  Дзяѓчына-багатыр усклiкае:
  - Цар Аляксандр наш кароль, у яго вачах нуда i боль!
  Зоя гэтая буйная дзяѓчына з валасамi сусальнага золата, што iдуць хвалямi, праводзiць мячамi прыём матыль. I зразае валасы, нiбы вострая брытва валасiнкi.
  Затым яе босыя пальчыкi ножак кiдаюць атрутныя iголкi. I дзяѓчына пярэчыць:
  - У цара Аляксандра Трэцяга няма ѓ вачах нуды i болi! Мы я веру абавязкова пераможам!
  Рудая Аѓгустына змагаецца. Яе рост вельмi вялiкiх для дзяѓчыны, мышцы буйныя i рэльефныя, шыя магутная, а медна-чырвоныя валасы веюць па ветры нiбы баявы, пралетарскi сцяг, з якiм матросы iдуць на штурм Зiмовага палаца.
  I яе мячамi праводзяць прыём крыж. I падаюць, i падлятаюць адсечаныя галовы.
  Аѓгустына шпурнула босымi пальчыкамi ножак, бумеранг смерцi, якi адрываѓ галовы асманскiм салдатам.
  Пасля чаго дзяѓчына праспявала:
  - Мы вялiкiя дзяѓчынкi, галасок у дзевак звонкi!
  Святлана таксама ваюе б'ецца нiбы велiчэзны волат. I яе мячы то даѓжэюць, то кароцяцца, нiшчачы ворагаѓ.
  А вось яе босая, хупавая ножка, як шпурне гарошынку з анiгiляцыяй, i парве маса турак.
  Дзяѓчына праспявала, скалячы зубкi:
  - Усё ворагам спакуем у раз,
  Гэта полька Карабас!
  Вось гэта сапраѓды для асманскiх войскаѓ смяротныя i забойныя мегеры. Iх босыя ножкi, адрознiваюцца вытанчанасцю формаѓ, вельмi рэзкай прамалёѓкай цяглiц, i рухомасцю iкры, а цяглiцы нiбы дрот, з сталi. I самi прыгажунi маюць цела нiбы лiтая бронза, i ѓражальную моц зносячы ворагаѓ з аднаго ѓдару.
  Вось Наташа скiнула станiк i агалiла поѓныя, загарэлыя грудзi. I з пунсовага соску ѓзяла i запусцiла забойную маланку па асманах. Тыя загарэлiся нiбы свечкi на Каляднай ёлцы.
  Наташа праспявала:
  - Вогненная зямля,
  Наша родная сям'я!
  Затым, i Зоя пазбавiлася ад вузкай палоскi тканiны на сваiх поѓных грудзях. Пасля чаго дзяѓчынка ѓзяла з малiнавых саскоѓ свайго бюста дзюбанула агнiстымi пульсарамi.
  А затым i дадала босымi пальчыкамi ножак некалькi iголак з атрутай.
  I праверашчала:
  - Перарвалася нiтку,
  Нам пагражае злая смерць...
  I каб жыць,
  Нам трэба моцна папацець!
  Аѓгустына гэтая дзяѓчынка, якая валодала вялiкай харызмай, i яе мускулы, нiбы ѓ раз'юшанай пантэра, асаблiва небяспечная, калi ѓзмахвае мячамi i ссякае галовы туркам.
  А калi яна, агалiѓшы грудзi, лупiць з лалавых саскоѓ, то пралятаюць, надзвычай разбуральныя пульсары.
  Аѓгустына праспявала:
  - Да мяне ён кiнуѓся на грудзi,
  Але ѓ горла я змагла ѓторкнуць...
  I там кiнжал свой павярнуць!
  Святлана таксама б'ецца адчайна. Яе голая пятка дзюбанула ѓ скiвiцу турэцкаму генералу, ламаючы косткi асобы.
  А затым i яна агалiла свой бюст. I гэта выглядала вельмi здорава. I ваяѓнiца-бландынка ѓзяла i лупанула прамянямi смерцi з клубнiчных саскоѓ, змянячы супернiка.
  Пасля чаго праваркавала:
  - Вораг нiбы воѓк мацёры завыѓ,
  iрвануѓся з апошнiх сiл....
  I босыя пальчыкi нажы дзяѓчынкi кiнулi дыск з вострымi канцамi, якiя падобныя да зорачак.
  Вось гэта дзяѓчынкi. У iх столькi сiлы i рызыкi. А вось iм мячы што сякуць турэцкiх салдат, то становяцца што даѓжэй, то наадварот карацей. I падобныя ляза магiчных кладанцы больш цвёрдыя, i вострыя чым алмазы.
  А вось дзяѓчынкi паднялi сваiх ножкi, працягваючы секчы салдат Асманскай iмперыi, i босыя пальчыкi сунулi ѓ свае раты, i як засвiшчаць. I зробяць гэта пранiзлiва i аглушальна. Шматлiкiя вароны што зляцелiся да поля, па якiм нiбы мурашы наступалi адважныя, асмуглыя салдаты, i птушыныя сталi падаць, атрымаѓшы сардэчныя прыступы. Яна завальвалiся нiбы аглушаныя хваляй атамнага выбуху.
  А тым часам з дыстанцыi па турэцкiх войсках стралялi, i iншыя ваяѓнiцы, якiя прыбылi на дапамогу рускiм войскам, якiя абараняюць крэпасць Марыю.
  Алiса дзяѓчынка з белымi валасамi, з лёгкай жаѓцiзнай - такiх называюць мядовая бландынка страляе са снайперскай вiнтоѓкi i прабiвае з вялiкай трапнасцю адразу чацвярых асманскiх салдат.
  Затым дзяѓчынка кiдае на вялiкую адлегласць босымi пальчыкамi ножак прэзент смерцi, раздзiраючы дзясяткi турэцкiх салдат.
  Пасля чаго дзяѓчынка прамаѓляе:
  - Надзея мой компас зямны,
  Удача ѓзнагарода за смеласць!
  Анжалiка - гэта дзяѓчынка ѓ якой валасы вогненна-рудыя, нiбы полымя вогнiшча, а сама яна буйнейшая i шыракаплечая, чым яе напарнiца.
  I абедзве дзяѓчыны ѓ адным бiкiнi, i вельмi мускулiстыя i рэльефныя.
  Рудая ваяѓнiца-багатыр стрэлiла са снайперскай вiнтоѓкi i прабiла адразу некалькiх супернiкаѓ.
  А затым босымi пальчыкамi ножак шпурнула нешта буйнейшае i важкае. Якое рване з такой апантанай сiлай, што адразу палову батальёна асманскiх войскаѓ змяце агнiстым вiхурай.
  Пасля чаго гэтая дзяѓчына скончыла:
  А песнi даволi адной,
  Каб толькi пра бой у ёй спявалася!
  Абедзве прыгажунi зноѓ страляюць. Яны гэта робяць вельмi трапна, i iх кулi прабiваюць адразу па некалькi салдат.
  Анжалiка адзначыла:
  - Часцей за загiнулi Алiса!
  I шпурнула босымi пальчыкамi ножак забойны падарунак анiгiляцыi.
  Яе напарнiца-бландынка трапна пальнула. I таксама босымi ножкамi сваю не менш забойнае шпурнула ѓ ворага i адказала:
  - Цiшэй едзеш - далей будзеш!
  Рудая дзяѓчына волат стрэлiѓ з аѓтаматычнай снайперкi , i абклаѓшы турэцкага генерала, адказала:
  - Як казаѓ Сувораѓ: шпаркасць, вакамер, нацiск!
  Алiса пагадзiлася:
  - I шпаркасць, i вакамер i нацiск у нас ёсць!
  I абедзве дзяѓчыны ѓзялi адначасова босымi, мускулiстымi ножкамi падкiнулi звязку з гранатамi. I гэтыя супрацьпяхотныя гасцiнцы апiсаѓшы дугу як iрвануць.
  I ѓжо цэлы батальён турэцкiх войскаѓ лiтаральна разарваны на шматкi. I гэта, зразумела, наймацнейшы ход. У якiм маса лепшых стратэгiчных думак нягледзячы на вонкавую прастату. I асманскiя салдаты памiраюць, хаця i праяѓляюць адвагу.
  Але не толькi на сушы ваююць байцы. Вось ваяѓнiцы пасланыя рускiмi Багамi-дэмiургамi i на самалётах. А чаму б не паспрабаваць слаѓным лётчыцам паказаць свой найвышэйшы баявы клас.
  Анастасiя Вядзьмакова знешне выглядае юнай, рослай, мускулiстай i свежай дзяѓчынай i рудымi валасамi. Хаця ёй ужо даѓно перавалiла за сотню гадоѓ.
  Але раз ведзьма пад заступнiцтвам Рускiх Багоѓ-дэмiургам, то можа быць вечна юнай i прыгожай.
  I вось яна, змагаючыся нацiскае босымi пальчыкамi ножак на кнопкi. I вось ляцяць па асманскiх войсках рэактыѓныя ракеты. I адна як iрване, i пары рот блiскучай Порты няма. А калi iрвануць яшчэ дзве ракеты, i ѓжо цэлы батальён турак адправiѓся да продкаѓ.
  Анастасiя прамаѓляе:
  - Дзяѓчынкi рвуцца ѓ нябёсы,
  Iх чакаюць цуды!
  Акулiна Арлова таксама дзяѓчына бывала. Ёй ужо таксама гадоѓ за сотню. Хоць яна крыху малодшай Анастасii. I ваявала ѓ другую сусветную вайну.
  Ваяѓнiца вядома ж адважная, i разумная.
  Вось паслала пры дапамозе голай пяткi чарговую разбуральную ракету.
  I зноѓ пару сотняѓ турак зараз выпарылася.
  Вядома, Акулiне было шкада людзей. Большасць салдат маладыя, а некаторыя зусiм яшчэ юнакi не паспеѓшыя i пажыць. Што чакае iх на тым свеце, i куды сыходзяць душы?
  Акулiна, зноѓ паслаѓшы ракету пры дапамозе босыя пальчыкаѓ ножак i праспявала звонкiм галаском:
  - Iмкнулася ѓверх душа твая,
  Народзiшся зноѓ з марай...
  Але калi жыѓ ты як свiння,
  Застанешся босаю!
  Мiрабела Магнiтная таксама пры справе i ѓ баi. Яна вельмi прыгожая, i таксама мускулiстая i ѓ бiкiнi.
  Вось яна нацiскае, голай, круглай, дзявочай, ружовай пяткай на педаль, i прыводзiць у дзеянне ѓдарную i разбуральную ракету.
  На пакiдаючы доѓгi шлейф iмчыцца на пазiцыi супернiка. I вось узрываецца ѓ самай гушчы асманскiх войскаѓ.
  I адразу палова турэцкага палка зараз згарэла ѓ варонцы пекла.
  Дзяѓчына праспявала з усмешкай:
  - Мы падарункi смерцi
  Люта кiдаем,
  Але душой паверце,
  Я зусiм не злая!
  Што ж лётчыцы зусiм не слабыя. Асаблiва калi з сябе сарвалi станiкi.
  I Анастасiя як нацiсне пунсовым саском на кнопку пускавога прыстасавання.
  I вылецiць з каласальнай, разбуральнай сiлы пасланнiца анiгiляцыi.
  I лупне па асманах, выбiваючы капiтальна iх рады.
  Анастасiя праспявала, выскалiѓшы зубкi:
  - Грудзi мая ѓся ѓ ордэнах,
  Я крутая не на словах!
  Акулiна Арлова, таксама дзюбне па супернiку пры дапамозе свайго клубнiчнага соску, i праверыць:
  - Баявая мая слава -
  Я яшчэ мацнейшы за Садам !
  I дзяѓчынка плясне босай пяткай па педалях.
  Мiрабела Магнiтная таксама можа страляць вельмi дакладна. I так палiць па непрыяцелю. Зразумела, калi пры гэтым прымянiць лалавых сасок, то будзе надзвычай эфектыѓна.
  I разбурэннi будуць каласальныя.
  Мiрабела праспявала:
  Усе мы можам абаранiць,
  Жыццё далiкатная як шоѓку нiтку!
  Наташка, якая таксама ваявала i пускала са свайго пунсовага, як бутончык ружы маланкi, i прабуркавала:
  - Дзяѓчыны мае прыгажунi, будзе страмчэй усiх у гарачай пятнiцы!
  Зоя адзначыла з усмешкай, секчы надыходзячых турэцкiх салдат, з дапамогай прыёмаѓ, i кiнула босымi пальчыкамi ножак гарошынку i пiскнула:
  - За Русь!
  Аѓгусцiна правяла мячамi прыём "каракацiца", кацiлiся ссечаныя вострымi лёзамi галавы. А з рубiнавых саскоѓ бiлi цэлыя цунамi маланак.
  Рудая ваяѓнiца прачырыкала:
  - Мы дзяѓчынкi пераможам,
  Iмем Сварога...
  Вось над намi херувiм
  Пад абаронай Бога!
  Святлана таксама з соску колеру маку, як выпусцiць прамень, якi нясе смерць, i прачырыкае:
  -За Багiню Ладу i Расiю!
  Пасля чаго прыгажунi ѓзялi i зноѓ босыя пальчыкi ножак уклалi ѓ пунсовыя губкi i засвiсталi, пранiзлiвай, шматразова ѓзмоцненай трэллю. I ѓжо якi раз аглушаныя вароны, павалiлiся ѓнiз. I iх дзюбы прабiвалi наскрозь чарапушкi асманскiх салдат. А калi яшчэ ѓсе чатыры дзяѓчыны з лалавых саскоѓ грудзей паслалi гiперплазменную хвалю цунамi, то i зусiм сотнi асманскiх салдат разам абвуглiлiся.
  Акулiна Арлова падмiргнула якiя змагаюцца дзяѓчынкам з паветра. Яна ваяѓнiца каласальнай сiлы i магчымасцяѓ. А бо шматлiкае выпрабавала.
  Яе таксама як Зою Касмадзям'янскую злавiлi фашысты, i цалкам распранулi.
  Затым у адных трусах, са звязанымi ззаду рукамi вадзiлi па марозе. Пякучыя сумёты абпальвалi яе босыя ножкi, а немец ззаду iшоѓ за ёй i бiѓ з усяго размаху дзяѓчынку бiзуном.
  Затым Акулiне вывернулi рукi i паднялiся на прэнг. З бакоѓ дзяѓчаты ѓсталi палiцаi, i пачалi бiць з усяго размаху бiзунамi. А пад босымi ножкамi дзяѓчынкi распалiлi вогнiшча.
  I яшчэ прыставiлi да шыi i клубнiчных соску датчыкi i ѓключылi магутныя разрады току. I той лiтаральна працяѓ голае цела дзяѓчынкi.
  Акулiна, зрэшты, не толькi стрымала крыкi i стогны, i нават заспявала, выконваючы цэлую паэму, быѓшы голай камсамолкай, катуецца на дыбе.
  Славiцца Багiня запалу Лада, Якая
  Стварыла покрыва нябёсаѓ... Будзе людзям шчодрая ѓзнагарода, Таму што Бог святы ѓваскрос! Няма прыгажэй дачок Зварага, Што бягуць па снезе басанож... Будзем мы заказухой у Рода, Не таптаць дзяѓчынак ботам! Бо ѓ Расii грозныя дзяѓчынкi, Кожны хлопец воiн з ясляѓ... Галасок струменiцца такi звонкi, Будзе скручаны ѓ рог козы злыдзень! За Айчыну будзем мы ваяваць, Радзiма мая вялiкая мацi... Рускiя заѓсёды ѓмелi бiцца, Супраць iх нiяк не выстаяць! За Расiю аддавалi сэрца, Будзе веру слаѓнае жыццё... Мы адкрыем у космас хутка дзверцы, I знойдзем паклiканне сваё! Няма навальнiца няхай зараз бушуе,
  Але не завагаецца рускi назаѓжды -
  Наш баец перад лаянкай не пасуе, Хай выканацца яго мара! Наша сiла з мудрасцю дзяѓчаты, Вы такiмi дакладна нарадзiлiся... Будзем мы штабнаваць з аѓтамата, Каб толькi ѓверх нi разу ѓнiз! Дай краiне ты новыя рэсурсы, Каб яна цвiла як ружы пышны куст... i ѓ Iмя Бога Iсуса - Каб не чуѓ чорта зласлiвых храбусценняѓ! На вайне ѓсе людзi гэта браты, Але пры гэтым слугi Сатаны ... Мы гатовы iм адкрыць абдымкi, Каб Богу свету ѓсё верныя! Не паставiѓ вермахт на каленi, Мы змаглi ѓ бiтвах выстаяць ... З намi Сталiн i вялiкi Ленiн, Запiшы сабе дзяцюк хутчэй у сшытак! Зробiм мы Радзiму такою, Што яна сама пабудуе свет... Хоць прыйшла навальнiца сюды з касою, Наш Сварог вялiкi спадар! Вораг напаѓ раптоѓна i падступна, Быѓ жудасны сорак першы год... Але ваявалi нашы дзяды хвалебна, Дапамагае iм у бiтву Род! Для Расii аддамо мы сэрца, Зробiм сваю краiну мацней... Адкрываючы ѓ космас адважна дзверцы, Без асаблiвых жа лiчы задум! Вось мая краiна павер святая, Абаранiм мы вiцязi Маскву... Дзяѓчына ѓ гурбу бяжыць босая,
  Абуджаючы старажытную мару!
  Няма мы ѓ лаянцы дзеѓкi не зламалiся, А ваявалi мужнасць шануючы ... I часам так жорстка дзеѓкi бiлiся, Набегла поѓная пеня! Ведай нiхто нас рускiх не прыдушыць, Зможам горы мы жартам зраѓнаваць ... Богу прысвячаючы свае душы, Ты здавай iспыты на пяць! Бог Нарадзiѓся ѓ часы лiхiя, Пад Масквой калi грымiць навальнiца... Накруцiла Лада наша мiлi, I няхай пакапае сляза! Высакародныя рускiя дзяѓчынкi, У кожнай дзевы найсвяшчэнней выгляд... Галасок такi паверце звонкi, I кулак да дзевак маналiт! Усё ѓ краiне я веру будзе класна, Усё я ведаю пышна росквiт... Хоць часам ваяваць небяспечна, Мы адкрыем лаянку поѓны рахунак! У сорак першым дружна выстаялi, Утрымалi рыцары Маскву... Хутка будуць камунiзму далечы, Я Айчыны сцяг прынясу! Сталiнград стаѓ грознай сцежкай, Дзе дзве грозныя сышлiся... Дзяѓчына ваюе босаю, Яе муж вядома камунiст! Там супернiк кiнуѓ было "Тыгры", Але яму зусiм не дапамагло ... Ды дарма фюрар бубнiѓ гульнi, Ты планета далiкатнае шкло!
  Не давайце дзяѓчыны вы блажы,
  Мы сябе не смеем паслабляць ... Вораг пакiнуѓ занадта шмат сажы, Усё роѓна iспыт здасi на пяць! Сталiнграда шлях вядома слаѓны, Гэта проста сонца над краiнай... Будзе знiшчаны зласлiвы Каiн, Ён у геене разам з Сатанай! Русь яна краiна заѓсёды святая, У ёй Пярун i Iсус Хрыстос... Хоць часам бывае праѓда злая, Чалавек да шчасця не дарос! Доля рускiх ваяваць умела, I ворагаѓ Расii перамагаць... Хоць у фрыцаѓ сiла Люцыпара, Але магутная наша стала раць! У камунiзме свету ёсць выратаванне, Каб горы трупаѓ адолець ... Не папросiм у ворагаѓ прабачэння, Хоць бушуе ѓ лютасцi мядзведзь! Бог Пярун Ён маланкi кiдае, Вельмi любiць злосных паражаць... I мацней мы ворагаѓ бываем, Калi трэнiруецца ѓ бой раць! Ды Сварог вялiкi святла воiн, Зможа зрабiць тое, што не з рукi ... Будзеш славы ты тады варты, Рускiя павер не дурнi! Вось усё ѓ нашай славе знаходзiцца, Што выдатна нiбы колерам травень... Будзе месца загiнуѓшым людзям у раi, Што крычалi люта - банзай! Не стрываць iм ведайце прынiжэннi, Зможам мы стварыць суцэль Эдэм...
  За Расею будзе фрыцам помста,
  Хоць iм нават дапамагае Сэм! Любавалiся русiчы заходам, Што рубiнам азарае шлях... Будзе злым вялiкая адплата, Нашу Русь дамкратам не сагнуць! Захапляцца станем мы крыклiва, Улада вялiкай Радзiмы сланоѓ... Разам з прамянiстым калектывам, Самай лепшай Лады з сыноѓ! Дзяѓчаты бягуць узiмку босыя, Гэта iх вялiкая зорка... Зайцы таксама бегаюць босыя, З намi будзе Лада назаѓжды! Бог стварыѓ з атама планеты, Стварыѓ прастору словам толькi... Гераiчнасцi подзвiгi апеты, А супернiк атрымлiвае кукiш! Захапленне будзе чалавека, Каб заѓсёды ваяваць i марыць... Так з iмгнення, да сканаць стагоддзi - Каб iм вялiкую ѓ лаянцы раць! Удалечынi ззяюць Сонцы аблiччы, I зiхацiць вясёлка павер... А супернiк проста вельмi дзiкi, Натуральны ён у сутнасцi звер! Ёсць у краiне выдатныя дзяѓчынкi, Што ѓмеюць перамагаць ворагаѓ... Галасок у iх вядома звонкi, Самых лепшых у свеце з сыноѓ! Прападаць мы русiчы не будзем, Наша праѓда верыцца ва ѓсiм... Бо ѓ нас такiя стануць суддзi, У трэскi тэрарыстаѓ разаб'ём!
  
  Дзеѓкi нашы пяткамi блiскаюць, З голай колеры ружы падэшвай... I гурбы пад нагамi растаюць, Горача вiдаць прыгажосцi босы! Прабуркуйце слаѓныя дзяѓчынкi, Зруйнаваѓшы гуляючы ворага... Хоць раѓчук гуляе вельмi звонкi, Наступае ѓ полымi арда! Усе мы можам зрабiць вельмi крута, I дамагчыся вернасцi ѓ мары... А супернiк атакуе тупа, Дзвiнь яму мячом па барадзе! Нашы ведаю вiцязi са сталi, Мацней iх паверце не знайсцi... Па рогах фашыстам крепко далечы, Хоць на выгляд не больш дваццацi! Дзяѓчаты, якiя смяюцца, Скаляць зубкi славаю сваёй... I вочы ѓ iх такiя сподкi, Галасок - прамянiсты салавей! Трэнiроѓкi дзяѓчын крутыя, I яны прадстаѓце ѓ лаянцы жудасць... Так красунi прама завадныя, Хоць часам навiвае каламута! Свет такi ѓявiце людзi будзе, Камунiзм нараджэнне вышэйшых сiл... I цябе прыгажуня не асудзiць, Хоць бывае чалавек дэбiл! Вось iдзе вайна ѓжо з усходу, Атакуе пякельная арда... З намi сiла вер байца Сварога, Дзеѓка хана залпам разнесла! Захапiцца можна ведаю кожным,
  Хто б'ецца за Айчыну ведай...
  I ваяѓнiк то народжаны адважным, Пападаючы пасля смерцi ѓ рай! Мы здолеем зрабiць Русь шчаслiвай, Услаѓляючы Роды на стагоддзi... Дзеля матухны святой Расii, З сiлаю вялiкага кулака! Радзiма мая павер выдатная, У запаляр'е яблынi квiтнеюць... Наш народ вялiкi, праваслаѓны, Увасобiѓ у рэальнасцi мару! Зможам мы любую зрабiць хмару, I ворага вар'ята разбiць... Наш атрад байцоѓ такi лятучы, Ператварае драпежных гадаѓ у дзiчыну! Вось у Расii ѓсё такое крута, У ёй Стваральнiк сэрца прыклаѓ ... Будзе руйнаваны садыст Малюта, У мары прыстойна будзе сiл! Вось Хрыстос прыйдзе i свет уваскрэсне, Будуць людзi ѓ славе на стагоддзi... За Расею мы дзярэмся сапраѓды, I сталёвая ведай у нас руку! Захапленне выклiкаюць дзеѓкi, Што здольныя космас скарыць... Разарвуць яны любыя сеткi, Ланцуг для iх усяго толькi шоѓку нiтку! Нiколi мы верце не здадзiмся, Нiколi не ляжам пад ворага... Калi фюрар папросту ашалеѓ - Абламаць мы яму рогi! Чалавек ты станеш усiх мацней, Зможаш край сусвету заваяваць... Не нясi ты слабы ахiнею,
  Нас славян паверце на зламаць!
  Стане з намi сiла мiльёнаѓ, Мы даб'ем супернiка павер... Мноства дзявочых легiёнаѓ, Вельмi толькi дзiвяць у цэль! Вось ужо перамога надыходзiць, Мы ѓвайшлi з трыѓмфам ведай у Берлiн... Хто загiнуѓ тое ѓ асалоду раю, I парыць святы херувiм!
  . РАЗДЗЕЛ Љ10
  Хлопчык-тэрмiнатар Алег Рыбачэнка бег па лёдзе Берынгава залiва. Яго босыя, дзiцячыя, але вельмi спрытныя, моцныя ножкi без праблем пляскалi па лёдзе.
  Хлопчык быѓ у адных шортах, i яго рэльефнымi цяглiцамi тулава быѓ аголены.
  I яму было лёгка бегчы. Пры гэтым стаяла палярная ноч, але было светла.
  I хлопчык запiсваѓ у сшытак, чарговае апавяданне.
  Дзяѓчаты агрэсiѓна гарэзавалi i рагаталi, пагульваючы рэльефнымi цяглiцамi. А якiя ѓ iх цудоѓныя твары i фiгуры, проста залюбуешся!
  Мiльёны воiнаѓ у зоркалётах, перакiдвала з боку ѓ бок. Пяцi-зорны генерал падобны знешне на падлетка гадоѓ чатырнаццацi, Максiм Максiмавiч Танкалобы , любуючыся на пералiвы зiхатлiвых каленак, шчыкалатак, ступняѓ цудоѓных дзяѓчат, i iмкнучыся ѓтрымацца на месцы ѓ сваiм крэйсеры, якi падхапiла аголеная ножка святлейшай княгiнi Лiзаветы.
  - Прыгажосць не забiць - прыгажосць сама забойная!
  Дзве ваяѓнiцы як у велiчэзным балеце, ускiнулi цудоѓныя ноженькi змясцiѓшы памiж iмi крэйсер i зараз сцiснулi яго. Метал у мiльёны разоѓ трывалейшы за тытан, лопнуѓ нiбы яйка пад гусенiцамi танка. Смерць вартая апiсання ѓ паэмах залатога веку!
  А аголенай грудзi святлейшай княгiнi Таракановы, з клубнично-малiнавых саскоѓ вылятаюць маговолны , якiя прымушаюць дэфармавацца гармонiкам зоркалёты i зводзяць байцоѓ з розуму.
  Хлапчук-стваральнiк i былы партызан Марат Казей выгукнуѓ:
  - Чалавек можа стварыць усё, ён усяго не можа проста прыдумаць!
  Бывалы Ганiбал бачыѓ, што магiчная сiла сутыкнулася з нанатэхналогiямi, i пакуль бярэ ѓверх!
  Палкаводзец Карфагена загадаѓ:
  - Перавесцi караблi на максiмальны па iнтэнсiѓнасцi рэжым стральбы i павялiчыць хуткасць манеѓру. Нi ѓ якiм разе не даваць супернiку, шанцаѓ на паспяховую контратаку.
  Дзяѓчына-эльф у форму, якой звярнулася Алiса Селязнёва, паправiла:
  - Фантомы Ганарлiвай iмперыi Казейстан , як раз нас атакуюць i iдуць наперад, так што, хутчэй за ѓсё, гаворка можна весцi аб нашай контратацы.
  Хоць дзяѓчына i была маршалам, падобныя заявы ашалелi гiпермаршала : атрымлiваецца, яйкi вучаць курыцу, а баба мужыка.
  I дзяѓчынка злосна затупала босымi, точанымi, шакаладнымi ад загару ножкамi.
  Ганiбал нема прароѓ:
  - Заткнiся! Я пасылаю цябе на ультра-дрэднаѓце: перахапiць дыназаѓраѓ i паспяхова расстраляць iх. Бо ѓ табе такiя сiлы i неабыякi патэнцыял. Асаблiва жаночага розуму, дзiця расы легкаважнай i шчадралюбнай.
  Эльф-стваральнiца (насамрэч гэта чалавек-самка!) iранiчна заѓважыла:
  - Мы на мiльёны гадоѓ старажытней за людзей. Яшчэ малпа, ад якой адбыѓся чалавек, не ѓзяла ѓ рукi камень, а мы баразнiлi абшары космасу, i стваралi шэдэѓры.
  I босай ножкай дзяѓчына выпусцiла забойнай сiлы пульсар.
  Ганiбал, круцячы галавой, як вецер флiгелем назiраѓ мудрую думку:
  - Сутнасць у сучаснасцi! Няма больш бездапаможнай нацыi, чым тая, чые поспехi засталiся ѓ далёкiм мiнулым! Няма больш узвышанай iмперыi, чым тая, што жыве сучаснасцю, i з кожным годам станавiцца мацней!
  Алiса ѓ адказ босымi пальчыкамi ножак выпусцiла гиперплазменную кляксу i збiла зоркалёт.
  Эльф-Творца з сарказмам страсянула прычоскай у выглядзе гiбрыда будысцкага i Радоскага храма з фонтамi з шыпучых напояѓ:
  - Вы зямляне ѓсё ж традыцыйна грэбавалi сваiмi продкамi. У вас радавод быѓ не ѓ кошце!
  Ганiбал жорстка запярэчыѓ:
  - Я не проста зямлянiн, а самародак! Мае продкi былi простымi сялянамi, але тым не менш я ганаруся iмi!
  - Гэтым можна ганарыцца! - Алiса Селязнёва на iмгненне перанеслася ѓ гушчу бою. Выпарыла чатыры знiшчальнiкi мяльчэй, i маментальна вярнулася зваротна.
  Ганiбал жорстка ѓставiѓ, заѓважыѓ:
  - Не зразумець вашай гламурнай нацыi, што такое цяжкасцi i боль!
  Алiса Селязнёва зарагатала, яе нават удалося пляснуць брата па гульнi Марата Казея, голай хупавай пяткай па носiку, а затым вярнуцца назад. I хай усё палае яшчэ страмчэй, пры гэтым дадаѓшы:
  Моцны ваяр нават адзiн прыносiць больш карысцi, чым зграя слабакоѓ, падобна таму, як адзiн востры серп ссякае цэлае поле каласкоѓ!
  Але часам i сярод каласкоѓ слабой рацi можна сярпу-батыру натрапiць камень непрыемнага выключэння!
  Калi мiр, то шчодры баль, калi вайна, дык няхай пераможная чара вiна!
  Дзяѓчынкi ѓ адказ ухвальна закруцiлi сваiмi пышнымi грудзьмi, з саскамi як клубнiцы.
  Ганiбал як прараве:
  - Ды ѓжо хопiць дастала сваiмi пульсарамi красамоѓства!
  Яны размаѓлялi з вельмi вялiкай хуткасцю i таму за час дыялогу карцiна бою практычна не змянiлася. Але войска фантомаѓ вывяргала патокi смяротнай энергii. Яна цiснула, iмкнучыся скамячыць усе перашкоды, па космасе разляталiся пучкi энергii, як знiшчаных зоркалётаѓ, так i здзiѓленых фантомаѓ. Дзяѓчынкi акрамя лукаѓ, ножак i пяцiлезавых мячоѓ, ужылi бiзуны з уплеценымi ѓ хвосцiкi васьмiграннымi зорачкамi. Яны асаблiва крута, разбуралi драбнейшыя караблi. Армiя Ганарлiвай iмперыi тым часам перайшла ѓ контрнаступленне. Яна спрабавала раскалашмацiць ворагаѓ i пры гэтым захаваць твар - нельга лаѓры ѓсе перамогi аддаваць фантомам.
  I шматлiкiя напаѓголыя дзяѓчыны насiлiся ѓ бiтве, i iх прыгажосць дзiѓная.
  Юлiй Цэзар упэѓнена i энергiчна аддаючы загады, захоѓваѓ спакой, блiзкасць перамогi, рабiла яшчэ больш ашчаднымi вялiкага палкаводца:
  - Выкарыстоѓвайце пабудову бутон цюльпана браты. Варожыя скiвiцы аслаблi i засталося толькi добра рушыць па iх i паляцяць зубы.
  Вядзьмарка Мальвiна паслала галаграму-перадачу: яе выява цудоѓнай дзяѓчыны паѓстала перад палкаводцам:
  - Што Юлiй Цэзар ты мой кароль!
  I дзяѓчаты скалануѓшы грудзьмi пакланiлiся на гэтыя словы.
  Першы iмператар Рыма, жартам рыфмуючы, адказаѓ:
  - Ты добра згуляла ролю!
  - Я выконвала твой капрыз! - Падпявала Мальвiна дзяѓчына з валасамi зiготкiмi мiльёнамi зорных адценняѓ.
  - Цяпер атрымаеш першы прыз! - Iмператар Рыма, а зараз i камандуючы незлiчонай армадай ускiнуѓ уверх два магаатамных мяча.
  А дзяѓчынкi з аховы ѓскiнулi ѓверх клiнкi i затупалi босымi ножкамi, прагарлапанiлi:
  - Вiва Цэзар!
  - Згодна я! - I Мальвiна ва ѓнiсон заспявала. - Юлiй Цэзар наша сiла! Юлiй Цэзар - наш сцяг! Юлiй Цэзар - заѓсёды з намi!
  Дзяѓчыны энергiчна тупалi босымi, вельмi сэксуальнымi ножкамi i пацверджаннем.
  Палкаводзец Старажытнага Рыма пагразiѓ пальцам:
  - Не расквазар запас дарма!
  Мальвiна, страсянула раскошнымi сцёгнамi i жвава адказала:
  - Зараз аб галоѓным! Трэба не даць ворагу вырвацца з катла. З'яѓленне нашых войскаѓ у тыле ворага, гэта шанц перахапiць iнiцыятыву на тактычным узроѓнi.
  Юлiй Цэзар у думках пазяхнуѓшы, пагадзiѓся:
  - I не маленькi шанец!
  Дзяѓчынкi ѓ адказ нават падскочылi, i iх голыя, падэшвы нiбы люстэрка выпусцiлi сонечныя зайчыкi.
  Мальвiна прыжмурылася i праспявала:
  Малпы курчаць морду,
  I сядзяць на галiнцы!
  Лёгкадумныя ѓсё ж...
  -Былi нашы продкi! - Скончыѓ, хiхiкнуѓшы Юлiй Цэзар. - Хоць ведаеш красуня, мой бацька быѓ сам бог Сатурн, а таксама Юпiтэр.
  Мальвiне рэальна ад гэтага глупства, стала смешна:
  - Дык у цябе, што два адразу бацькi?
  Дзяѓчаты ѓ адказ на гэта як прытопнуць, босымi пальчыкамi ножак, выбiѓшы iскрыстыя маланкi.
  Юлiй Цэзар абарваѓ яе:
  - Справа фатонь !
  Клубнiчныя соску ѓ дзяѓчынак блiснулi, слова каштоѓныя каменьчыкi.
  Мальвiна хутка i выразна, заявiла:
  - Трэба раскiнуць пялёсткi "ружы" як мага шырэй! I абхапiць супернiку горла. Ты, вiдаць, i сам разумееш важнасць моманту!
  Дзяѓчыны выпусцiѓшы пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, забойныя маланкi пракрычалi:
  - Сын Юпiтэра i Сатурна ловiць iмгненне квазарам!
  Ваяѓнiца з валасамi колеру сусальнага золата, праарала:
  - Дык дзейнiчай баец, як Творца!
  Юлiй Цэзар паслаѓ тэлепатычны магаiмпульс , для таго каб кiраваць сваiмi шматлiкiмi войскамi.
  Колькi тут дзяѓчынак. Адны перамяшчаюцца сваiм ходам i мiльгаюць голымi пяткамi. А iншыя на аднарогаѓ, i да iх босымi ножкам прыкручаны алмазныя шпоры. А якiя ѓ дзяѓчынак мышцы прэса - проста цудоѓныя i лiтаральна шакалад. Целы ваяѓнiц здольныя выклiкаць у мужчын наймацнейшую ѓзрушанасць. I гэта iх абяцанкi .
  А дзяѓчына-камандзiр таксама карэктавала атаку фантомаѓ. Адначасова памiж сабой сталi секчыся чараѓнiкi.
  Наогул, калi чараѓнiкi ваююць гэта вiдовiшча, не для слабанервовых. I разам з тым яно ѓражвае. А калi мiльёны зоркалётаѓ з аднаго боку, сотнi тысяч велiчэзных вершнiкаѓ i дыназаѓраѓ з другога, пачынаюць секчыся, то на такую баталiю люба, дорага паглядзець.
  Асаблiва калi б'ецца каласальная колькасць вельмi прыгожых i фiгурыстых дзяѓчынак.
  Бiтва разгортваецца ва ѓсю невымерную лютасьць. З аднаго боку атакуюць жвавыя скакуны, яны лётаюць, уверх унiз, кiдаюцца ѓ бакi. Дыназаѓры махаюць крыламi, плююцца зубамi, брыкаюць капытамi, хапаюць лапамi. Дзяѓчаты паскараюць узмахi бiзунамi, браня пад iх ударамi карабацiцца, i ѓспыхвае як бензiн ад крэменю.
  Затым б'юць супернiкаѓ голымi, круглымi пяткамi, руйнуючы вежы i перагародкi. Святагор i Iльвiнае Сэрца прарвалiся да флагмана, на якiм знаходзiлася маршал Сакалоѓскi.
  Дзяѓчына-эльф загадала, прымянiць бiялагiчныя магаснарады . Ваяѓнiцы паддалi iх босымi, люстранымi падэшвамi, сваiх хупавых ножак. Вершнiка-фантома, якi трапiѓ пад iх удар, перакасiла. Ён скурчыѓся i ператварыѓся ѓ звычайны высахлы кляновы лiсцiк.
  Яшчэ дзве дзяѓчыны схапiлi за аднаго з байцоѓ i пры дапамозе сваiх босых ножак, яго лiтаральна разарвалi на дзве часткi. Брызнула кроѓ i кропелькi застылi ѓ паветры, нiбы гiрлянды рубiнаѓ.
  Святагор i Iльвiнае Сэрца ѓмудрылiся ѓхiлiцца ад паражэння i ѓдарылi мячамi па бранi. Да Машкi Белай дайшоѓ моцны грукат. Дзяѓчына выцягнула прыгожы твар:
  - З мячамi на зоркалёт! Што можа быць больш абсурдным!
  I голай пяткай накiравала на супернiка пульсар.
  Юнак чалавечай пароды адказаѓ:
  - Што зробiш! Бо гэта магутныя фантомы! Страшная сiла магii! Супраць iх амаль немагчыма выстаяць.
  Топаючы босы ножкай, Машка смеючыся, адказала:
  - Тады будзем манеѓраваць, пераходзiм на новую праграму кiравання, "Хаатычны хаос"!
  Iльвiнае Сэрца, бачачы, што магаплазмавывяржэнне ѓзмацнiлася, а зоркалёт разгортваецца, паслаѓ бумеранг. Ён праляцеѓ i зрэзаѓ частку бронi супернiка, а таксама знёс адразу сем баявых страляючых веж з агрэсiѓна тырчалi рулямi.
  Дзяѓчынкi ѓ гэтых вежах скапыцiлiся i iх босыя ножкi менавiта абпальвала. I загарэлыя, мускулiстыя ваяѓнiцы нема вiшчалi i трэслi аголенымi грудзьмi.
  - Вось сэкс-секстант! - Сказаѓ услаѓлены вонкава юны рыцар-манарх, адроджаны да жыцця чараѓнiцтвам, а дакладней Квазiбогам гэтай гульнi Маратам Казеем . У яго мозгу стала абуджацца, раней блакiраваная праграма, бiтваѓ з зоркалётамi. Наогул кожны фантом, мiнуѓ вонкава нябачную, але выразна зафiксаваную ѓ памяцi, праграму навучання. Вось i цяпер Iльвiнае Сэрца разумеѓ, што трэба пазбавiць вялiзны, падобны на чарапаху зоркалёт манеѓранасцi.
  А галаногiя дзяѓчаты гэта актыѓна пацвярджалi. I iх рубiнаѓ саскi выпускалi прамянi падобныя лазерам.
  Святагор, волат, якi атрымаѓ некалькi раненняѓ, па-ранейшаму бадзёры, з цяжкасцю трымаѓся ѓ сядле. Тым не менш, мужнасць не пакiнула гэтага вiцязя.
  Ён пацалаваѓ дзяѓчыну ѓ клубнiчны, салодкi сасок i прахрыпеѓ:
  - Давайце проста ѓрэжам па хвасце. Гэтыя зоркалёты стандартныя, i рухавiкi ѓ iх размешчаны аднолькава.
  Iльвiнае Сэрца з занепакоенасцю вымавiѓ:
  - Цяжка падабрацца! Бачыш, як ён манеѓруе!
  - А ты ѓрэж з дапамогай прынцэпс-бумеранга! - рыкнуѓ Святагор, блiскаючы вачамi.
  Дзяѓчынкi падскочылi i зароѓ, калыхаючыся пышнымi, панадлiвымi бюстамi:
  - Ды ѓрэж!
  - Вялiкая рызыка прамахнуцца! - адказаѓ рыцар-манарх.
  Дзяѓчаты расчаравана завуркаталi, i сталi адмоѓна махаць галовамi i тупаць такiмi чароѓнымi i точанымi ножкамi.
  - Нiчога страшнага! - Святагор узмахам мяча перасек эсмiнец, з абломкаѓ пачулiся стогны пакут якiя гiнулi людзей, iншамарцаѓ i робатаѓ. - Ён не разведзеная жонка, да цябе абавязкова вернецца, i ты паспрабуеш зноѓ!
  Дзяѓчыны падобнае энергiчна пакручваючы сцёгнамi, пацвердзiлi, iх мышцы перакочвалiся пад загарэлай скурай:
  - Усё будзе супер!
  Iльвiнае Сэрца ледзь адхiлiѓся ад страшнага памерамi з Месяц зоркалёта, i запусцiѓ свой бумеранг:
  - Калi доѓга пакутаваць! Што-небудзь атрымаць!
  - А калi не атрымацца! - На гэты раз падспявала Алiса Селязнёва, i кiнула ѓ супернiка босай ножкай забойны прэзент смерцi.
  - Паспрабуем зноѓ! - Аѓтаматычна адказаѓ рыцар-кароль.
  Прынцэпс-Бумеранг зрэзаѓ беражок хваста i вярнуѓся назад. Наогул мiнi-матэрыя, не гледзячы на ѓяѓную адсутнасць якiя злучаюцца звёнаѓ, быѓшы спаянной магiяй, даволi трывалая.
  Дзяѓчыны пры гэтым зiхацелi эратычнай прыгажосцю, i зiхацелi атласнай скурай, i вельмi прыгожымi па форме ножкамi.
  Пад Iльвiным Сэрцам павалiѓся, практычна дэматэрыялiзаваѓся аднарог блакiтнай масцi. Яму дасталася занадта шмат трапленняѓ з гармат рознага калiбру. Святагор тым часам сек з крэйсерамi, што было нашмат лягчэй. Тут амаль кожны ѓдар быѓ смяротны. Але вось паспрабуй зладзiцца з магалетамi i калдалетамi . Яны такiя маленькiя, як машкара i iх вельмi шмат. Iльвiнае Сэрца прымусiѓ спынiцца скакуна, якi страцiѓ вершнiка конiка i заскочыѓ на яго!
  - Героi iмчацца ад пагонi! Нас прынцэпс-плазма не дагонiць! - Праспяваѓ рыцар-кароль. - Нам трэба толькi пачуць лiру з балалайкай!
  Сапраѓды легендарны ваяр, якi атакуе пры дапамозе бумеранга, велiчэзную, прычыненую мноствам палёѓ i магаматрыцай машыну. У гэтым зоркалёце было восемдзесят пяць мiльёнаѓ байцоѓ, i амаль два мiльярды воiнаѓ. У iм змагалiся прадстаѓнiкi амаль дзвюх ста дваццацi рас i вiдаѓ. Уявiце сабе такi велiчэзны, практычна неспасцiжны для разважання i ѓспрыманнi Ноеѓ каѓчэг. Ультрасучасны якiя ѓключаюць у сабе формы жыцця розных галактык.
  А ѓ iм яшчэ i такiя прыгожыя, сэксуальныя i мускулiстыя дзяѓчыны, з бюстамi што пышныя, а саскi зiхацяць нiбы зоркi Крамля.
  I яго атакуе паранены вершнiк-фантом, на белым, таксама ѓ ранах канi.
  Такая карцiна вартая пэндзля Рафаэля цi Пiкасо, а можа нават Леанарда Давiнчы . Захаваць момант: калi ваяр кiдае свой бумеранг.
  - Я ѓ азарце, як хлапчук, як шпана! З Магабомбай , або крышка i хана! - Праспяваѓ, каб стала весялей i лепш засяродзiцца Iльвiнае Сэрца.
  А ѓнутры зоркалёта таксама жывыя iстоты, якiя жадаюць жыць! Нараджаць дзяцей i будаваць гарады. Вось тры сiмпатычны падобных на норак з галовамi мульцяхных свiней i падобных на крылы матылькоѓ вушкамi iстоты, рыхтуюцца высадцы як дэсант. Яны толькi што, прайшлi курс баявой падрыхтоѓкi i адпачываючы, дзеляцца ѓражаннямi.
  Першы матылёк-парася Вейча, выказаѓся ѓ своеасаблiвай манеры:
  - Вы ведаеце на маiм, крута мiлавiднай ранча я разводзiѓ меданясучых магострекоз , яны пасвiлiся на плантацыях званочкаѓ, капусных рамонкаѓ i лiпы. Але мафiя загадала замянiць пасевы, на грымучы гарошак, адзiн з наймацнейшых наркотыкаѓ. З аднаго боку гэта нашмат прыбытковей, але з другога ѓ мяне ѓзнiклi непрыемнасцi з законам.
  Другое парася-матылёк Вiконт дэ Порка пагадзiѓся:
  - Так! Гэтыя ѓлады Грознай Iмперыi Алiсы Селязнёвай сочаць за распаѓсюджваннем наркотыкаѓ. Асаблiвую актыѓнасць праяѓляюць чараѓнiкi-робаты, разведчыкi. Сярод iх кажуць, з'явiлiся зусiм маленечкiя памерам з малекулу, яны, выкарыстоѓваючы энергiю зорных фатонаѓ, актыѓна перамяшчаюцца па прасторы.
  Трэцi самы юны матылёк-парася Камiн, папiскваючы, заѓважыѓ:
  - Не ведаю! Сучасная руская мова, якую нас прымусiлi вывучыць у школе, вельмi складаная. У гiсторыi развiцця сказана, што ѓ iм першапачаткова было ѓсяго шэсць склонаѓ, а зараз стала дваццаць чатыры.
  Вiконт дэ Порке ѓсмiхнуѓся:
  - Што за жыццё школьнае! - I далей не без прышпiльнага шарму заспяваѓ. - Дзе кожны дзень кантрольная! Складанне, дзяленне! Фатонаѓ вывяржэнне!
  Вейча па-добраму як матылёк, а не свiння выскалiѓся:
  - А для мяне, калi я вучыѓся ѓ школе, самым цяжкiм прадметам была прынцэпс-фiзiка. Асаблiва калi трэба было пазначыць зададзеныя параметры гiперплазмы. Хоць спосабы давядзення матэрыi да гiперплазменнага стану вельмi цiкавыя. Сучасныя тэхналогii дазваляюць змясцiць термопреонновый i нават магопреонновый рэактар у запальнiчку.
  У гэты момант моцна грымнула i са сцен пасыпалiся малекулы i фатоны. Усё залiло крывавым колерам.
  Спалоханыя дзяѓчаты пабеглi, iх босыя, вельмi панадлiвыя дзявочыя пятачкi мiльгалi, нiбы прапелер.
  - Падобна на нас за фотатонii ! - прагыркаѓ, выпараючыся сяржант - вiконт дэ Порке.
  Дакладна таксама завiшчалi i перапалоханыя дзяѓчыны, такiя прыгожыя i сэксуальныя.
  Адна з iх зараѓла абпаленая ва ѓсю глотку:
  -Вораг не пройдзе!
  Творца светабудов у дадзенай гульнi Марат Казей, ледзь не загiнуѓ, калi войскi Вялiкай iмперыi Алiсы Селязнёвай перайшлi ѓ наступ. Цяпер ужо баявыя робаты спрабавалi перастроiцца. Яны выкарыстоѓвалi пабудову "шыла". Не жадаючы выкарыстоѓваць звышздольнасцi Марат Казей, змушаны зараз, гэтак жа адыходзiць. Хлапчук-партызан, зрэшты, дзейнiчаѓ стрымана. Як заѓсёды з ледзяным спакоем, прышчэпленым знясiльваючымi трэнiроѓкамi i ѓсведамленнем сваёй значнасцi.
  - Стрыманасць для перамогi - што загартоѓка для сталi! - Сказаѓ сам сабе хлапчук-стваральнiк i былы пiянер.
  Настырны Марат зноѓ узяѓ на прыцэл калдалет , але перадумаѓ страляць. Занадта ѓжо лёгка яго заѓважылi. Хлапчук у думках перахрысцiѓся i стаѓ ажыццяѓляць плаѓны манеѓр адыходу. Яго ранейшы носьбiт гэта ѓжо рабiѓ шмат разоѓ, падчас упартых трэнiровак у разнастайных асяроддзях.
  Тут на Творцы-Ваяѓцу накацiла хваля радасцi: бо нельга адмаѓляць таго, што малюнак бiтвы змяняецца. Толькi што войска Грознай iмперыi Алiсы Селязнёвай наступала, пагражала зацiснуць у кацёл, а зараз яе асноѓныя сiлы адцягнуты ѓ тыл. Там з'явiлiся магiчныя фантомы, зброя чараѓнiцтва. Як гэта спявалася ѓ адной дзiцячай песнi старажытнасцi:
  - Трэба будзе, вярнуся без дарослых! Абыду iдучы ѓсю краiну! Паступлю я ѓ школу дзед-Марозаѓ, дзе вучаць чараѓнiцтву!
  Цяпер спраѓдзiлася мара светлых, вельмi прагрэсiѓных камунiстаѓ:
  Абмiнуць стагоддзi наступiць эпоха,
  У якой не будзе, пакуты i хлуснi!
  За гэта бярыся, да апошняга ѓздыху,
  Служы сваё Радзiме ты ад душы!
  
  I стане тады вядзьмарства даступным,
  Любому немаѓляцi, а старасцi няма!
  I сiлу сваю не выкарыстоѓваю злачынна,
  З перамогай героi - айчыны прывiтанне!
  Ды зараз ён i на самай справе, нешта накшталт чараѓнiка, толькi вось жыццё вядзе нялёгкую. Вольнага часу амаль няма, усё занята татальнай падрыхтоѓкай да вайны. Гэта ѓжо стала дадзенасцю. Ды было што падобнае ѓ старажытнасцi, здаецца ѓ Спарце. Там таксама дзяцей жорстка трэнiравалi i бiлi. Праѓда не з маленства, i нанатэхналогiй, пры катаваннi не выкарыстоѓвалi. Але шмат падобнага, выдасканаленыя метады падрыхтоѓкi, трэнiроѓкi. Тэарэтычныя веды праѓда ѓ хлапчукоѓ i дзяѓчынак велiзарныя, нiбы закладзеныя ѓ цвёрдую кружэлку кампутара. Ён ведае гiсторыю ѓсiх войн: што вяло чалавецтва на працягу тысячагоддзяѓ. У тым лiку, тыя, што праводзiла шумерская цывiлiзацыя i старажытны Егiпет. Першыя воiнскiя пастраеннi, баявыя каляснiцы, тыпы старажытнай зброi. Асаблiва багатую гiсторыю войн меѓ старажытны Рым. Розных палкаводцаѓ сотнi, разнастайныя хiтрасцi, стратэгi продкаѓ, выкарыстанне прыёмаѓ у бiтвах. Адмысловую ролю гулялi таксама навыкi сутычак, у прыватнасцi вiртуальная язда на каляснiцах( апошняе вельмi спадабалася Марату Казею!). Наогул было не дрэнна вярнуцца ѓ старажытнасць, якiм бы вялiкiм чалавекам ён тады б стаѓ. Авэ Марат!!! Асаблiва цiкава: было б яшчэ якi раз паваяваць з Гiтлерам. Ён бы з сучаснай зброяй увесь вермахт у адзiночку раскiдаѓ, а чым не круты!
  Вось i дзяѓчына босай ножкай як возьме i шпурне тузiн гарошын, з антыматэрыi i разарве тысячу танкаѓ i тузiн дывiзiй.
  Хлапчук-партызан бачыѓ, што войска Гордай iмперыi Казейстана , зноѓ зблiзiлася з ворагам, атрады зоркалётаѓ нават часткова змяшалiся. У гэтым быѓ ягоны шанец.
  - Я вас так проста не адпушчу!
  Дзяѓчынкi ухвальна тупнулi босымi ножкамi, i iх пунсовыя соску ѓзялi i блiснулi нiбы сонечны заход. Гэта глядзелася незвычайна прыгожа i багата.
   Калдалет лёгка знiшчаны, у iм здаецца, быѓ адважны хлопец на выгляд як дзяцюк гадоѓ чатырнаццацi, а так i зусiм тварэнне Гiперматрыцы. Ну што ж, дзяѓчат забiваць куды цяжэй. Хаця iх спецыяльна псiхалагiчна рыхтавалi да таго, што ѓ вайны няма ѓзросту i полу. Вораг ёсць вораг i яго трэба забiваць. Неабходна забыцца пра жаль i спачуванне.
  Дзяѓчаты страсянулi пышнымi як саспелая садавiна грудзьмi, з саскамi колеру пераспелай трускаѓкi, i босымi пальчыкамi ножак запусцiлi забойныя прэзенты смерцi.
  - Ад вайны зыходзiць ледзяны холад, паѓбяды калi ён замарозiць сэрца, бяда калi адмарозiць мазгi! - Сказала неяк iх настаѓнiца.
  Зорная бiтва, што нясе яна... Вось брыганцiны Грознай iмперыi Алiсы Селязнёвай выконваюць складаны манеѓр. Наблiжаюцца, выходзяць на востры вугал. Даюць залп. Вакуум абсыпаѓся, нiбы камень трапiѓ у люстэрка. У кожным аскепцы збiты зоркалёт i расплаѓлены крэйсер, эсмiнец, лiнкор.
  А па iх палубах носяцца напаѓголыя, i вельмi прыгожыя дзяѓчынкi.
  Робаты Грознаiмперыi Алiсы сутыкнулiся з робатамi Гардаiмперыяй Марата. Паядынак электронных тытанаѓ, тут справа нават даходзiла да рукапашнай сутычкi электронных монстраѓ.
  I зразумела дзяѓчынкi таксама кiдалiся, пускалi ѓ ход зубы, i адчайна грызлi адзiн аднаго. I дзейнiчалi да крайнасцi энергiчна. I iх босыя хупавыя ножкi ѓ пастаянным руху.
  Машыны сутыкалiся, мноства шчупальцаѓ ламалася, гiперплазменныя ѓспышкi бiлi практычна ва ѓпор. На гэты раз лiкавая перавага, была на баку робатаѓ створанай Маратам Гордай iмперыi. Яны прарывалiся, iмкнучыся рассекчы пазiцыю, i максiмальна выкарыстоѓваць сваю перавагу. Самыя буйныя робаты, памерамi з хмарачос, манеѓравалi з вытанчанасцю балерын. Вонкава яны таксама паходзiлi на голенькiх i мускулiстых дзяѓчынак з тонкiмi станамi i пышнымi грудзьмi, i вельмi раскошнымi, мускулiстымi сцёгнамi.
  Яны то сыходзiлiся, то разыходзiлiся, спрабуючы на трываласць уласную абарону. Вось адна з машын iрванула, так што ѓверх быѓ выкiнуты фантан гiперплазмы. Выпадкова якiя патрапiлi два калдалета , проста злiзаѓ апантаны запал, вогненным мовай. Iрванула яшчэ некалькi масiѓных машын. Здавалася, наступiѓ Армагедон, наколькi ѓсё было маляѓнiчым i разлютаваным.
  Дзяѓчаты што тут бiлiся былi такiмi агрэсiѓна-прыгожымi з аголенымi пунсовымi саскамi.
  Ваяѓнiк-тэрмiнатар Марат стараѓся, пазбягаць вогненнага кантакту са сваiмi дзецьмi-падданымi. Калi б выпадкова: ён бы забiѓ байца свайго войска, то мала таго, што ранейшы ѓладальнiк цела падвергнуѓся б найжорсткаму пакаранню, але сам бы сабе гэтага не прабачыѓ. Гэта ж такое глупства. У свой час немцы часоѓ другой сусветнай вайны, часта выкарыстоѓвалi хiтрасць: пераапраналiся ѓ савецкую ваенную форму(балазе, iм удалося шмат захапiць трафейнага абмундзiравання), а потым паведамлялi, што гэта войскi выходзяць з акружэння. Часта асаблiва спачатку: гэта давала эфект, а потым савецкая артылерыя, нават адкрывала агонь па сваiх. Зрэшты, у далейшым, сталi абавязкова патрабаваць пароляѓ i выкарыстоѓваць лiчбавыя коды.
  Што, зрэшты, не заѓсёды атрымлiвалася. Гэта Марат ведаѓ, хаця ваяваѓ партызаня. Неяк яго злавiлi зiмой гiтлераѓцы. Раздзелi i голага хлопчыка выгналi на снег. Босыя ножкi ѓ Мараты агрубелi, i так былi адчувальныя да холаду, але ледзяная завея абдзiмала худыя рэбры, у дубцы цябе падганялi. Павадзiѓшы пятнаццаць-дваццаць хвiлiн заводзiлi ѓ цёплую хату. Давалi пагрэцца, а потым зноѓ на мароз. Хлапчук тады здолеѓ уцячы. Аб яго галаву разбiлi бутэльку, Марат упаѓ i падхапiѓ асколак. Затым перарэзаѓ вяроѓку. Яго вёѓ толькi адзiн салдат, i хлопчык здолеѓ перарэзаць пяньку. А затым на ѓскраiне вёскi рвануѓ. Немец у нязграбных валёнках зразумела на дагнаѓ басаногага хлапчука. А ѓ пiсталет-кулямёты застыла змазка. I Марат здолеѓ пайсцi. Хоць быѓшы галышом. I збiтым ледзь не ачомiѓся на марозе. Але здолеѓ дабегчы да суседняй вёскi. I нават адмарозiѓ у адрозненне ад сваёй сястры ногi. Добра, што Марат ад марозу да марозу i нават па зiмовай порах бегаѓ басанож. I яго дзiцячыя ногi не паддалiся гурбам, пазбегнуѓшы абмаражэння. Вострыя, зразумела, былi тут адчуваннi. Гэта гiсторыя не ѓвайшла хрэстаматыю, як i некаторыя iншыя прыгоды i подзвiгi Марата. Але зараз ён апынуѓся ѓ эпосе Гiперкамунiзму , ва ѓмовах абсалютнага раю, калi выконваецца практычна любая твая мара. Няхай i вiртуалцы Гiперматрыцы.
  Юны Творца светабудов i былы пiянер-партызан абраѓ сабе чарговую мэту. Гэта была касмiчная мульты-галера. Збiць яе несумненна, невымерна цяжэй: чым магалет i хлапчук вырашыѓ, звярнуцца да хiтрасцi. Тут разлiк будаваѓся на прымiтыѓнасцi пасткi.
  Марат зароѓ:
  - Кажа робат класа Арго!
  З мульты-галеры яму адказалi:
  - Мы слухаем!
  Хлопчык круцячыся ваѓчком i пагульваючы цяглiцамi прэса, заѓважыѓ:
  - Мне толькi што на ѓзбраенне перадалi эксперыментальны " згортвальнiк " прасторы, але ѓ мяне не хапае энергii, каб яго запусцiць. Вы не маглi мне дапамагчы?
  Камандзiр мульты-галеры прыгожая дзяѓчына тупнула босай, дакладны ножкай з нецярпеннем у голасе вымавiла:
  - I якiм чынам?
  Марат рашуча заявiѓ:
  - Далучыце да мяне гiперплазменны струмень з рэактара. Тады зброя будзе поѓнасцю гатова i ѓведзена ѓ строй.
  Дзяѓчынка трасянула аголенымi грудзьмi з рубiнамi саскоѓ i заявiла:
  - Выдатна здзяйсняем стыкоѓку.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 11.
  Штурм крэпасцi Марыя быѓ адбiты для турак з вялiзнымi стратамi. Дзесяткi тысяч асманскiх салдат загiнулi. I войска магутнай iмперыi адышло да ѓмацаванага лагера.
  Затое з мора падвалiѓ турэцкi флот. Большасць яго караблёѓ былi зроблены ѓ Брытанii i прададзены ангельцамi, асманам у крэдыт. Так што флот аказаѓся вялiзны, у некалькi разоѓ большы за Расiйскi, Чарнаморскi. Сiлы няроѓныя, i кампанiя дзяѓчынак ваяѓнiцы прыняла суцэль разумнае рашэнне: разабрацца з турэцкiмi караблямi. Сярод iх было шмат самых сучасных - на паравым ходзе. I гэта зразумела даволi сур'ёзна.
  Былi i вельмi буйныя лiнейныя караблi.
  Самi дзяѓчыны зразумела ѓсё разумеюць, i жадаюць бiцца. Падчас адбiтага штурму iм удалося захапiць пару сотняѓ палонных мужчын. Iх паставiлi на каленi i прымусiлi цалаваць босыя, пыльныя падэшвы дзяѓчынак. Ступнi ѓ прыгажунь, былi пругкiя, жорсткiя, мазолiстыя, але пры гэтым вельмi хупавыя па форме. Ружовага колеру скура, злёгку прыпыленая. А павеюць iх ножкi так прыемна i ѓзбуджальна, што мужчыны звар'яцеюць.
  Так што цалавалi асманскiя салдаты i афiцэры, якiя трапiлi ѓ палон з вялiзным энтузiязмам.
  Наташа адзначыла з усмешкай, якая свяцiлася лаламi:
  - Жанчына голымi пяткамi дакладней абуе мужчын, i пакiне iх без порткаѓ!
  Зоя з гэтым пагадзiлася:
  - Мужчына абуты босымi жаночымi нагамi тыповы бот!
  Рудая Аѓгустына, гэтая гарэзлiвая дзяѓчына-багатыр, якой цалуюць босыя ножкi турэцкiя салдаты, выдала:
  - Жанчына, скiнуѓшы абутак, з любога бота-мужчыны зробiць басякi!
  Святлана чые голыя пяткi, абсыпалi пацалункамi палонныя мужчын, суцэль лагiчна адзначыла:
  - Агалiѓшы грудзi i агалiѓшы пяткi, жанчына здзярэ з мужчыны тры шкуры i пакiне яго лапцем!
  Наташа кiѓнула. Схапiла аднаго з турэцкiх афiцэраѓ босымi, чэпкiмi пальчыкамi за нос i моцна сцiснула. Той загарлапанiѓ ад невыноснай баi, проста надрываючыся.
  Наташа адзначыла:
  - Шчоѓгаючы голымi пяткамi, жанчына атрымае багатую вопратку, а агалiѓшы грудзi абуе мужчыну па поѓнай!
  Зоя таксама сцiснула свайму вiзавi нос, прычым вельмi моцна i адзначыла, скалячы зубкi:
  - Прымушаючы мужчыну насiць рогi, жанчына вiляе хвастом як лiсiца, спакушаючы льва, жанчына проста царыца!
  Рудая Аѓгустына таксама сцiснула босымi пальчыкамi ножак нос асманскаму афiцэру, прымусiѓшы таго раѓцi ад болю.
  Ваяѓнiца адзначыла:
  - Ваѓка кормяць спрытныя ногi, жанчыну голыя ногi яшчэ i апранаюць, а мужчыну капiтальна абуваюць!
  Святлана працягнула, таксама мучаючы палонных. Зрэшты, босыя ножкi тыя абсыпалi пацалункамi з энтузiязмам.
  Дзяѓчына-бландынка адзначыла:
  - Калi мужчына распране жанчыну рукамi, то жанчына абуе мужыка нагамi!
  Пасля чаго дзяѓчынкi крыху пабiлi мужчын сваiмi босымi ножкамi. Наташа нават у радасцi адзначыла:
  - Голы энтузiязм у мужчын абуджае аголеныя жаночыя грудзi, а ператварае ѓ лапаць босая ножка дзяѓчынкi!
  I ваяѓнiцы заспявалi з энтузiязмам:
  Страшная вестка, на жорсткай вайне,
  Дзяѓчына, тая, што навек пакахалася!
  Кiнута ѓ пашчу, кату-сатане,
  Дзе ж Гасподзь: справядлiвасць i лiтасць?!
  
  Дзева Наташа пайшла басанож,
  Але па пыльных дарожках стукалi!
  Бо за грахi, што лiлiся крынiца,
  Ёй давялося марш у заморскiя далечынi!
  
  Ранняй вясною адправiлася ѓ шлях,
  Ножкi ад холаду так пасiнелi!
  Мяса нельга нi часцiцы куснуць,
  Толькi кiваюць у iнэi елкi!
  
  Так па дарозе поѓнай камянёѓ,
  Ступнi дзявочыя ѓ крывячку збiла!
  I па Расii мiма людзей,
  Бок граду цароѓ Ерусалiма!
  
  Горы Каѓказскiя, у снезе хрыбты,
  Вострыя камянi колюць падэшвы!
  Але ты сiлкавалася сiлай зямлi,
  Выбраѓшы нялёгкi хадж у горад Божы!
  
  Лета пустыня, злы сонцапёк,
  Як у патэльнi дзявочыя ножкi!
  Горад святы стаѓ недалёкi,
  Кожны нясе бязмежную ношу!
  
  Там ля магiлы Бога-Хрыста,
  Дзева каленi з маленнем схiлiла!
  Дзе ж вялiкi мера граху,
  У чым жа чэрпаю ѓ праведнасьць сiлы!
  
  Божа сказаѓ ёй, хмурачы чало,
  Толькi малiтвай гэты свет не зменiш!
  [правiць Расii ѓ стагоддзях наканавана,
  Дакладна, служы ёй, не патрабуючы грошай!
  
  Дзева кiѓнула: веру Хрысту,
  Ты ж абраѓ Русь выратавальнiкам свету!
  Праѓду пра гэта ѓсё разнясу,
  Вестка Iсуса: Бога-кумiра!
  
  Шлях быѓ зваротны лёгкi i хуткi,
  Ножкi босыя моцныя сталi!
  Далонь з ласкай Божа працягнуѓ,
  Мышцы i воля, нiбы са сталi!
  
  I паступiла ѓ войска ты,
  Лётчыцай стала, бiла Люфтвафэ!
  Там выявiла верх прыгажосцi,
  Немцаѓ эсмiнец iрвануѓшы на фугасе!
  
  Воiн - хвацкi, смелы баец,
  Аддана партыi - справе парад!
  Веру ѓ пераможны над брыдою канец,
  Зграю дэманскую да сценкi, да адказу!
  
  Ну, чаму знiшчальнiк падбiты,
  Ты не паспела выпусцiць шлейкi!
  I апынуѓся з дэфектамi шчыт,
  А злы фашызм пабратаѓся ѓраз з янкi!
  
  Стала няроѓнай, жорсткай вайна,
  Я хоць мужчына: раву горка плачу!
  Нiбы ѓ бядзе данырнуць нам да дна,
  Бо ад Айчыны адпаѓ поспех!
  
  Да Бога мой воклiч: Усявышнi завошта!
  Ты разлучыѓ мяне з дзевай каханай!
  Нават у мароз не насiла палiто,
  I за траiх супастаѓ бiла!
  
  Хiба яна не вартая таго,
  Сустрэць са мною з кветкамi перамогу!
  Шчодра на свята спячы пiрагоѓ,
  I на парад я з Наташка прыеду!
  
  Хмура адказаѓ суровы Гасподзь:
  Хто ѓ свеце шчаслiвы, каму добра?
  Будзе пакутаваць, i стагнаць з болем плоць,
  Бо чалавецтва гiдка, грэшна!
  
  Ну, потым калi ѓ славе прыйду,
  Кiну ѓ геенну хто жыць, не варты!
  Дзеву тваю i цябе ѓваскрашу,
  Лепшай тады не захочацца долi!
  Вядома, яны паказалi, што i вакальныя даныя ѓ iх на вышынi.
  А зараз, зразумела, варта атакаваць турэцкi флот. Дзяѓчыны, могуць, не заварочвацца. Iх настрой вiдавочна накiраваны на перамогу.
  Вось чацвёрка проста пабегла босымi, точанымi ножкамi па марской вадзе. Iх не патрэбны нiякiя плавальныя сродкi. Яны могуць абысцiся i без гэтага.
  Наташка бягом iмчалася, махаючы мячамi i напявала:
  - А хвалi кiдаюць дзяѓчаты-лiхiя,
  Марская стыхiя, босая стыхiя!
  I дзяѓчынка як возьме i падскочыць, ды вышэй.
  А вось на самалётах ляцяць: Анастасiя Вядзьмакова, Акулiна Арлова, Мiрабела Магнiтная. Гэтая баявая трыяда дзяѓчынак, здольных за светлае заѓтра ѓпарта ваяваць.
  I вось на рэактыѓных самалётах, вястункi рускiх багоѓ iмчацца, абганяючы басаногу чацвёрку бягучую па хвалях.
  I вось Анастасiя нацiснула босымi пальчыкамi ножак, на кнопкi джойсцiка i забойнай сiлы ракета, пакiдаючы дымавы шлейф, абрынулася на турэцкi крэйсер.
  Ад магутнага ѓдару, палубу праламала, i карабель асманскай iмперыi стаѓ тануць. Смуглыя воiны скакалi за борт.
  Акулiна Арлова таксама лупанула, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкаѓ ножак, i яе ракета патрапiла ѓ лiнкор. Той, атрымаѓшы смяротны ѓдар, i вялiзную прабоiну, сербануѓ вады. I стаѓ рэальна тануць. Дакладней, як гэта можна тануць нерэальна? Можа, быць вiртуальна? Ва ѓсякiм разе, гэтаму караблю нядоѓга жыць.
  Мiрабела Магнiтная вырашыла пальнуць ракетай. Толькi ѓжо замест босы ножкi выкарыстоѓвала пунсовы сасок грудзей. I як паляцiць каласальнай, разбуральнай сiлы ракета.
  I як яна апiша дугу i абрынецца смяротным фантанам агню i сталi на супернiка.
  Анастасiя Вядзьмакова, таксама пальнула пры дапамозе клубнiчнага соску грудзей i з натхненнем праспявала:
  - Мы мiрныя людзi, але наш бронецягнiк,
  Рэальна ад пяткi босы разагнаѓся!
  Акулiна Арлова дзюбнула рубiнава саском грудзей. Разнесла значную частку варожага эсмiнца i праспявала:
  Я нiбы кашмарны i ѓ спаднiцы Чак Норыс ,
  Якi на дзеѓку голую нарваѓся!
  I ваяѓнiца ѓзяла i падмiргнула сваiм вiзавi.
  Мiрабела Магнiтная адзначыла, скалячы зубкi, якiя зiхацяць нiбы жамчужынкi, i агрэсiѓна прабуркавала, нацiскаючы малiнавымi саскамi на кнопкi i пасылаючы чарговую ракету:
  - Пра гэтую дзяѓчыну босы,
  Склалi гiмны крузе сталi...
  Здавалася камянi маставой,
  Далiкатней шоѓку, мякчэй сталi!
  Вось гэта дзяѓчынкi - узроѓня супер.
  Зрэшты, тут усё кралi найвышэйшага класа.
  Вось Наташа на бегу ѓзяла i агалiла сабе грудзi. I з яе пунсовага соску як дзюбне маланкай. I прама па лiнкоры турэцкага флота.
  Дзяѓчына праспявала, скалячы зубкi:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце,
  I можам жартам даказаць...
  Што два множ на два не чатыры-
  А роѓнае, цэлае пяць!
  Зоя таксама агалiла свае грудзi. Але перад гэтым босымi пальчыкамi ножак кiнула гарошынку з антычасцiцай. I з яе малiнавага соску, як возьме i дзюбне нейкiм разрадам, якiя надзвычай забойны. I фрэгат асманскага флота гарыць, нiбы свечка.
  Зоя хiхiкнула i адзначыла:
  - У некаторым родзе - двойчы два пяць!
  Аѓгусцiна ѓзяла i падскочыла, перавярнулася ѓ трайным сальта. I таксама як прараве. I босымi пальчыкамi iголку з узрыѓчаткай шпурне. А затым з яе лалавых саскоѓ як выплеснецца паток плазмы ѓ выглядзе кляксы. У браняносец турэцкi ѓпiцца.
  Аѓгусцiна пасля чаго заспявае:
  - Будзе людзям шчасце,
  Шчасце на стагоддзi...
  Бо ѓ Бога ѓлады,
  Сiла вялiкая!
  Святлана таксама як дзюбне з клубнiчнага соску электрычным разрадам. Або дакладней магiчным. I вось гарыць полымя пекла, i сапраѓднай геенны. Вось гэта дзяѓчына. I яе босыя пальчыкi ножак шпурнуць, вельмi нават забойную порцыю анiгiляцыi.
  Святлана заѓважыла:
  - Трэба ѓдакладнiць, што ѓ Бога Рода сiла вялiкая! А то Багоѓ шмат!
  Наташа ѓзмахнула мячамi, яны падаѓжэй i зрэзалi нос крэйсеры асманскай iмперыi. Дзяѓчына прачырыкала, скалячы зубкi:
  - Бог толькi Адзiн, i разам з тым Богам-дэмiургаѓ шмат!
  Пасля чаго дзяѓчынка ѓзяла босымi пальчыкамi ножак кiдалi бумеранг, якi праляцеѓ, i ѓдарыѓ у борт.
  Прабiѓ наскрозь, i выпусцiѓ вялiкi струмень.
  Пасля чаго Наташа ѓзяла i з пунсовага соску як лупанет, патокам пякучай i апантанай энергii.
  I тое прымушае гарэць турэцкiя судны.
  Дзяѓчына адзначыла са смяшком, i скалячы зубкi, якiя ѓ яе нiбы жамчужыны.
  Ваяѓнiца Зоя ѓ баi зразумела звер, i звер iкласты. I яе мячы таксама лiмiтава даѓжэюць i сякуць караблi. Метал пад магiчнай сталлю крышыцца нiбы пластылiн.
  А затым яе босыя пальчыкi ножак узялi i шпурнулi падарунак рэальнага разбурэння.
  А затым малiнавыя соску як возьмуць i выпусцяць такiя пульсары, што караблi зараз разрываюцца.
  Ваяѓнiца з валасамi колеру сусальнага золата, таксама ѓзяла i праспявала, дасцiпна заявiѓшы:
  - Слава касмiчным караблям,
  Слава вялiкай Расii каханай...
  Мы басурман ведай звядзем па нулях,
  Дзяѓчыны ѓ бiтве - непераможныя!
  Вось яны сапраѓды прыгажунi самага найвысокага класа. I можа нават i ѓнiверсiтэта!
  Аѓгустына чые мячы сякуць, нiбы сапраѓдныя крылы арла. I ѓсiх рассякаюць нiбы да сядла.
  Аѓгусцiна цэлы лiнкор пашкодзiла i пасекла. Рудая, бо ваяѓнiца, якая вялiзным баявым патэнцыялам валодае.
  I яе босыя ножкi такiя завадныя, i шпурляюць усё забiтае, i каласальнай сiлы разбуральнае i пагiбельнае.
  Аѓгустына прачырыкала:
  - Ножкi мiлыя мае,
  Босыя дзяѓчынкi ножкi!
  Канчацца лiчы нулi,
  Пабеглi па дарожцы!
  I рудая ваяѓнiца адзначыла, са смяшком i скалячы зубкi:
  - А змагу зламаць хрыбет калгаснаму каню, i дракону дажджу! З не знiшчыць нi Русь, нi чалавецтва ѓ цэлым!
  I ваяѓнiца ѓзяла i з лалавых саскоѓ як запусцiць адразу некалькi маланак, якiя зараз усё спальваюць, i выбiваюць трунныя заклiкi.
  Аѓгусцiна адзначыла са смяшком:
  - Слава палацам камунiзму!
  Наташа пагадзiлася:
  - Камунiзму рускiх цароѓ слава!
  Святлана таксама дзюбнула па ворагу выкарыстоѓваючы соску грудзей, якiя былi нiбы пераспелы клубнiцы. I з правага соску лупанула пра асманскаму браняносцу, з левага па крэйсеры, i таксама ѓсё як запалае.
  А яшчэ босыя дакладныя ножкi як дзюбнуць па ворагу з дапамогай ляза, якое вырасла ѓ памерах, i распiлавала эсмiнец.
  Ваяѓнiца нават заспявала:
  - Я дзеѓка пад назвай пiла,
  Пiлю што ѓ акiяне трапiцца...
  I хутка браняносец напалову,
  Пад адстрою пiлою распадзецца!
  I вось дзяѓчынкi i мячамi па турках як лупанет. I разрубiць менавiта з рэальным забiццём.
  Наташка кiѓнула i адзначыла, працягваючы секчы вялiзны, турэцкi флот, якi нiбы бездапаможнае дзiця ѓ iклах ваѓка.
  Ваяѓнiца адзначыла:
  - Бог Найвялiкшы Род стварыѓ людзей,
  Жадаѓ ён зрабiць рай i росквiт...
  Адкуль узяѓся Сатана-злыдзень,
  Мусiць, чалавеку ѓ пакаранне!
  Зоя, секчы супернiка i зноѓ з пунсовага соску паддаѓшы пульсарам, запярэчыла:
  - Чорны Бог - гэта не Сатана! Гэта адваротны медаль Белага Бога!
  I босыя пальчыкi ножак прыгажунi шпурнулi нешта, што валодала каласальнай разбуральнай сiлай.
  Наташа з гэтым пагадзiлася:
  - Калi ёсць святло, значыць ёсць цень!
  Аѓгусцiна з гэтым цалкам пагадзiлася. Яе босыя, точаныя ножкi шпурнулi разбуральную гарошынку смерцi. Так праляцела i ѓдарыла па караблях.
  Затым з рубiнаѓ саскоѓ дзяѓчынкi як лупiць д'ябальскае разбурэнне.
  I сапраѓдная ѓ ёй страсць.
  Аѓгусцiна заѓважыла з усмешкай, i цалкам лагiчна:
  - Без Чорнага Бога не было б i Белага Бога! Дык гэта ѓсё ѓзаемна ѓраѓнаважвае.
  Святлана секанула мячамi. Адсекла галовы адважным турэцкiм маракам. А яшчэ пад яе ѓдарамi павалiлiся i шчоглы. Iх зразала нiбы промнямi лазера. I ваяѓнiца яшчэ i босымi ножкамi, таксама выканала скокi смерцi. Як паляцяць дыскi з вострымi лёзамi. I колькi разбурэнняѓ прынеслi яе поѓнае ѓдары.
  Святлана ѓзяла i праспявала:
  - Гэта ведае ѓсякi,
  Мудрыя словы...
  Адданей сабакi,
  Няма iстоты!
  Бiтва зразумела тут пайшла пад дыктоѓку прыгажунь. I вельмi добрае пайшла.
  Шмат караблёѓ было пацеплена.
  Дзяѓчаты нават заспявалi хорам i з натхненнем;
  Мы верым у Усявышняга Айца,
  Якога празвалi людзi Родам...
  Яму верныя мы будзем да канца,
  За Радзiму, за шчасце i свабоду!
  
  Няхай будзе ѓ вечнай славе камунiзм,
  Што ѓсяму сусвету дорыць шчодрае шчасце...
  I не пройдзе жорсткi рэваншызм,
  Развеем хмары i сыдзе непагадзь!
  
  Хай будзе слава Рода назаѓжды,
  У iмя нашай Радзiмы Расii...
  Споѓнiцца вялiкая мара-
  Калi прыйдзе Хрыстос месiя!
  
  Мы пiянеры адважныя байцы,
  Няхай застанецца з намi вечна Лада...
  Ганарыцца намi мацi, бацькi,
  За Русь кахання змагацца адважна трэба!
  
  Вялiкi з намi будзе Белы Бог,
  Хрыстос, Сварог, прачыстая Марыя...
  Усiх супостатаѓ скруцiм прама ѓ рог,
  Бо на Русi пануюць арыi!
  
  Стваральнiк Зямлю лiха стварыѓ,
  Раскiнуѓ жвава космасу прасторы...
  Бо ѓ яго павер ладнай сiл,
  Творыѓ мора, пустынi, горы!
  
  У Iмя Iсуса слаѓны Род,
  Жаданнi гуляючы выконвае...
  I хутка будзе рай - наступiць тэрмiн,
  Калi квiтнее ѓсё прамянiстым траѓнем!
  
  Дзяѓчынкi басаногiя бягуць,
  Яны гурбаѓ лютых не баяцца...
  Устрояць хутка Гiтлеру капут,
  Бо рускiя заѓсёды ѓмелi бiцца!
  
  Пярун дапаможа выйграць нам бой,
  А раны ацалiць Багiня Лада.
  Мы буду вечна Радзiма з табой,
  Русь мары змагацца адважна трэба!
  
  Мы пiянеры дзецi-храбрацы,
  У атаку пруць на катаѓ-фашыстаѓ.
  Хлапчукi i дзяѓчынкi малайцы,
  Працягнуць справу слаѓных камунiстаѓ!
  
  
  Для Радзiмы мы сэрца аддамо,
  Як завяшчаѓ вялiкi слаѓны Ленiн...
  Над намi золатакрылы херувiм,
  Прыйдзем я веру да найвялiкшай мэты!
  
  Нiхто нас перамагчы павер не можа,
  На шанцаѓ на рэванш у пякельных ордаѓ...
  Мы смела рушым фюрэра па морды,
  Расiя супостата разаб'е!
  
  Хлапчука неяк у палон фашысты ѓзялi,
  Агнём з жалезам пятачкi прыпалiлi.
  I цэлы месяц хлопчыка катавалi,
  Але вырваць нават стогны не змаглi!
  
  Iшоѓ на расстрэл малец распрануты босы ,
  Мароз наймацнейшы, ступнi як пажар.
  Дзьмуѓ вецер i гойдалiся бурна хвоi,
  А недзе самалёт нанёс удар!
  
  Але хлопчык да канца павер трымаѓся,
  Хоць свiстала вельмi жудасна бiзун.
  I пiянер з Айчынай развiтаѓся -
  Не трэба слёз i не да твару раѓцi!
  
  Ён на апошняе ѓ морду фрыцу плюнуѓ,
  I кулю ѓ грудзi голую атрымаѓ...
  Шапнулi - у рай iду хлапчукi вусны,
  Рухнуѓ на гурбу ѓжо без сiл!
  
  Але за яго салдаты адпомсцiлi,
  Разбiлi фрыцаѓ нiбы тыя шкло...
  I апынулiся рускiя ѓ Берлiне,
  Хоць ваяваць з фашыстам цяжка!
  
  Прайшлiся дзяѓчынкi крокам басаногi,
  Iх пяткi пацямнелi ад травы...
  I дзе прайшлi прыгажунi рускiх ногi,
  Златыя ѓсходы каласкоѓ ѓзышлi!
  
  Карацей мы фашыстаѓ перамаглi,
  Нам Лада моцна ѓ гэтым дапамагла.
  Скончылi бiтву ѓ Берлiне.
  Але фюрар гэта сiла - Сатана!
  Пад канец дзяѓчынкi патапiѓ апошнi турэцкi фрэгат. Пасля чаго рушылi да берага.
  Наташа заѓважыла, тупаючы босымi, хупавымi ножкамi па хвалях:
  - Добра, мы скажам прама прайшлiся?
  Зоя згодна кiѓнула:
  - Прайшлiся вельмi нават добра. Я б сказала нават выдатна!
  Аѓгустына пагардлiва фыркнула:
  - З нашымi здольнасцямi i магiяй, можна i ѓвесь свет заваяваць. А каб мы рабiлi калi б былi б звычайнымi дзяѓчатамi?
  Святлана са смяшком адказала, скалячы зубкi:
  - Мусiць займалiся бы каханнем з мужчынамi!
  Наташа хiхiкнула i адказала, скалячы зубкi i заявiла:
  - Каханнем займацца? Гэта добра. Шкада толькi што не ѓсе мужчыны такiя цудоѓныя i гладкiя целамi як эльфы!
  Зоя з гэтым пагадзiлася:
  - Адваротная ѓ мужчын валасатая скура!
  Аѓгусцiна з гэтым ахвотна пагадзiлася, i падскочыѓшы вышэй, i пракруцiѓшыся вакол сваёй восi, выдала:
  - Мужчыны, гэта нешта выродлiвае!
  Святлана з незадавальненнем адзначыла:
  - Магла б аб мужчынах сказаць i ѓ рыфму. На самай справе калi цалуеш мужыка, i ён коле шчацiннем, становiцца брыдка!
  Наташа, падскокваючы па хвалях, адзначыла:
  - А калi цалуе босыя ножкi, то гэта прыемна!
  Аѓгустына адзначыла, скалячы зубкi:
  - Прыемна калi рот не слiнявы!
  Зоя заѓважыла з жорсткасцю:
  - Мужчыны часам так непрыемна пахнуць!
  Аѓгусцiна са смяшком заѓважыла:
  - Пахнуць, гэта яшчэ мякка сказанае... Больш правiльны выраз - смярдзяць!
  Святлана прачырыкала:
  Мужчыну проста не зразумець,
  Як гэта можна не смярдзець...
  Мужык, якi не смярдзiць -
  Сваю годнасць губляе!
  I дзяѓчаты дружна засмяюцца гэтаму такому вясёламу, i iранiчнаму куплету.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 12.
  Алег Рыбачэнка працягваѓ бегчы па Сiбiры. Ён мiнуѓ ужо раку Лена i працягваѓ на бегу складаць, з вялiкiм энтузiязмам;
  Разлiк будаваѓся на тым, што ѓ момант стыкоѓку вялiзны рэактар мульты-галеры застанецца без прыкрыцця. У гэтым выпадку: па iм можна будзе нанесцi ѓдар з самай магутнай гарматы. Праѓда iснавала немалая рызыка загiнуць, як ад дэтанацыi генератара, так i агню мноства прылад мульты-галеры.
  Зоркалёт даволi буйны, экiпаж у дзве з паловай тысячы байцоѓ - амаль усе напаѓаголеныя дзяѓчаты, не лiчачы робатаѓ. Дзеля такога прыза можна рызыкнуць жыццём. Няхай ты ѓ невядомы нiкому лiк цыклаѓ загiнеш, але станеш героем. I не толькi слава дастанецца табе, затым героя абавязкова ѓваскрэс. Таго ѓ героя ѓ чыiм целе ваюе Творца светабудов няхай i вiртуальных Марат Казей.
  Ёсць загад iмператараѓ чалавечай Гiперкамунiстычнай дзяржавы, што ѓ будучынi ѓсе людзi будуць уваскрэшаны. Але адбывацца гэты працэс будзе, у залежнасцi ад каштоѓнасцi, якую кожны з сябе прадстаѓляе. Чым больш подзвiгаѓ, тым хутчэй уваскрэсяць. Нiчога агульнага няма з пацыфiсцкiм хрысцiянствам. Стукнулi цябе па правай шчацэ - падстаѓ левую, палюбi ворага свайго: хiба можна прыдумаць нешта дурнейшае!
  Першы iмператар Сусветнай Гiперкамунiстыкай Расii: напiсаѓ сваё Святое Пiсанне i прыдумаѓ уласную рэлiгiю. У ёй галоѓны дагмат, служы ѓсёй сiлай, усёй крэпасцю, усiм розумам: Гiперкасмiчнай Расii. I калi гэта адпавядае iнтарэсам тваёй Радзiмы, то можна пайсцi на любую ахвяру, на любы гвалт, на любую хiтрасць. Мэта апраѓдвае сродкi!
  Ва ѓнiсон гэтым думкам дзяѓчыны агрэсiѓна тупнулi босымi, точанымi ножкамi i iх шакаладныя ад загару грудзей з клубнiчнымi саскамi прыйшлi ѓ рух i калыхнулiся.
  Што ж гэта было сумленна! Бiблiя фактычна забаронена. Яму i самому не зразумела, чаму рускiя, паверылi кнiзе напiсанай лютым ! Рускi чалавек: стаѓ рабом фiдаѓскага вучэння! Гэта проста несусветная ганьба! Тыя народы, што пакланялiся Бiблii, у канчатковым вынiку вырадзiлiся i дэградавалi, няма ѓ Хрысцiянстве нiчога здаровага, разумнага. Правiльная рэлiгiя павiнна ѓзнiмаць культ сiлы! Нездарма Iслам дабiѓся такiх поспехаѓ. Хоць Каран таксама кнiга ѓ асноѓным пацыфiсцкая, бо напiсана пад моцным уплывам Хрысцiян. Няма сапраѓдная рэлiгiя: здольная згуртаваць нацыю, не павiнна быць бяззубай.
  I дзяѓчынкi зноѓ тупнулi босымi, хупавымi ножкамi, i зноѓ раскошныя сцягна прыйшлi ѓ рух.
  Марат звыклым i зусiм зараз не складаным намаганнем волi здушыѓ хваляванне, падрыхтаваѓшыся страляць па рэактары. У галаве ѓсплылi цытаты першага iмператара:
  - Жаль падобна iржы, спачуванне шашалю - ачысцi сваё сэрца ад гэтага i крой браней: бязлiтаснасцi, лютасьцi, гневу!
  Залатыя словы!
  Марат Казей у нейкi момант дазволiѓ паглынуць сябе настрою свайго ранейшага носьбiта.
  Усе гэтыя думкi шалёным калейдаскопам мiльгалi ѓ прынцэп-плазменным мозгу Марата. Найкруцейшы вiдавочна вагаѓся, нацiскаць цi не нацiскаць! Каманда фiкс замерла ѓ мозгу. I расла рызыка магчымага выяѓлення, у прыватнасцi сканарам што робат мае дыверсанта ѓнутры.
  Практычна ѓсе людзi ѓ абедзвюх створаных Архiбратам i Архiсястрой сусветаѓ прыгожыя, дарослыя высокiя, але i вельмi. Мускулатура рэльефная, але як правiла не масiѓная, скура, медная, або бронзавая, у жанчын асмугла-залацiстая. Нязвыкламу гуманоiду: людзi маглi б здацца занадта падобнымi, але гэта не так. Кожны па-свойму добры i iндывiдуальны. Агульнае гэта толькi казарменны дух, якi пераследвае кожнага з нараджэння, да смерцi! Зрэшты чалавек: зараз можа жыць практычна вечна, старасць засталася кашмарам мiнулага. Яна ненатуральная. Асаблiва страшна нявечыць жанчын, яны становяцца настолькi агiднымi, што цягне на ванiты.
  А цяпер яны ѓсе дзяѓчаты, а мужчыны такiя юныя, як падлеткi без непатрэбнай i агiднай барады!
  - Няѓжо праклятая старасць, апаганiла такiя рысы? (Здаецца словы Шэкспiра.)
  Рэлiгiйныя правадыры ведалi аб вечным iмкненнi людзей: назаѓжды захаваць юнацкасць. I эксплуатавалi страх перад смерцю. Усе гэтыя казкi аб раi i пекле (Сучасная навука ѓстанавiла, што гэта сапраѓды казкi-прыдумка найчыстай вады!), у канчатковым вынiку накiраваны, каб вывудзiць у людзей пабольш грошай. Бо чым даѓжэй чалавек жыве, тым больш у яго грахоѓ, але царкоѓныя правадыры старажытнасцi iмкнулiся максiмальна падоѓжыць сваё iснаванне на зямлi. Iшлi дзеля гэтага на любыя подласцi i хiтрыкi. Гэта значыць словы айцоѓ царквы разыходзiлiся са справай i канкрэтнай жыццёвай практыкай!
  У пацверджанне гэтым словам дзяѓчынкi агрэсiѓна тупнулi босымi ножкамi прабуркавала:
  - Слава Бяссмертнаму камунiзму!
  Думкi праносiлiся як маланка! Казкi аб раi, куды трапляюць прававерныя або хрысцiяне, зараз не дзейнiчаюць. Але ёсць надзея, што твая Радзiма верне цябе да жыцця. Знiшчыць асобу, не можа нi адна самая дасканалая, сучасная зброя. Так што вера ѓ неѓмiручасць душы не такая ѓжо i зманлiвая. Цела смяротна, а душа пакуль няма! Справа ѓ тым, што асоба пераносiцца ѓ прастору, дзе няма вымярэння, верха, даѓжынi, шырынi. Гэта значыць асоба: як бы секстыльёны раз станавiцца менш крэона цi нават фрэтозола , мiкрачасцiцы на працэсе злiцця якой робяць бомбы ѓ многiя квадрыльёны разоѓ магутней вадародных.
  Прычым зараз распрацоѓваецца зброя ѓ квiнтыльёны разоѓ мацней пры аднолькавай вазе, чым тэрмаядзерная. Але нават такая зброя не можа знiшчыць, складзеную ѓ нулявое вымярэнне асобу. Праѓда i дастаць асобасны файл вельмi цяжка, але тэхналогii развiваюцца i не далёка той час, калi гэта паставяць на масавы струмень. I можна ѓваскрэсiць, абсалютна ѓсiх. Дарэчы, чым больш знакамiты чалавек, тым лягчэй яго дастаць з небыцця. Тут дапамагае энергiя магобиогиперплазмы !
  А бо i загiнулых ворагаѓ: пасля таго як бы заваюем Грозную iмперыю Алiсы Селязнёвы можна атрымаць усiх загiнулых i ператварыць у рабоѓ. Выратавальная думка паклала канец усiм ваганням.
  Хлопчык-пiянер праспяваѓ:
  - Не кажу вам бывай, а кажу да спаткання!
  Марат, здзiвiѓшыся сваёй талерантнасцi да твораѓ, выпусцiѓ канцэнтраваны прамень i аѓтаматычна адскочыѓ назад. Супермагарэактар зараз пагрузiѓся ѓ апантанае тарнада гiперплазмы!
  Аголеныя фiгуры прыгожых дзяѓчынак заскакалi перад iм.
  Юнага ваяѓнiка ѓдарыла гравiяхвалевай , ды так што выгнулiся косткi i спляскала мозг. Робата апалi пякучыя пялёсткi i ён рассыпаѓся як картачны домiк.
  Абпалены Марат вылецеѓ з абломкаѓ, ён адразу аказаѓся адкрытым i ѓразлiвым. Зрэшты, на шчасце для юнака-партызана, войскi Гордай iмперыi Казея, ужо прарывалiся, iмклiва надыходзячы, засынаючы супернiка паражаючымi элементамi ѓсiх выглядаѓ.
  А дзяѓчынкi бiлiся i вельмi эфектыѓна сябар i сябрам. Пускалi ѓ ход вострыя зубкi i вывяргалi струменi з пунсовых саскоѓ, i разбуралi непрыяцеляѓ нават маланкамi.
  Хлапчук у прынцыпе дзякуючы асаблiвай канструкцыi цела, мог некаторы час знаходзiцца ѓ вакууме i лятаць. Зрэшты, тут гаворка iшла аб элементарным выжываннi. Самае лепшае, гэта прыстаць да абломка i паспрабаваць злiцца з iм, што робiць вельмi малой верагоднасць, што яго заѓважаць.
  Марат так i паступiѓ:
  - Баязлiѓцамi нас робiць роздум - трупамi неразумнасць!
  I аголеныя дзяѓчаты таксама скачуць ценямi разам з iм.
  Наогул iнструкцыя абвяшчае, можаш выжыць - выжывай. Жыццё на вайне, як шпага ѓ кулаку - губляць нельга, але i за спiну не схаваеш! А абломкаѓ усiх вiдаѓ: незлiчонае мноства. Вось ужо бачныя ѓласныя зоркалёты. Юнак выбраѓ асколак няроѓны i не асаблiва гарачы - каму паляванне палiцца. Прылёг на яго, злiѓшыся з паверхняй. зараз заставалася толькi малiцца, каб выпадкова не зафiксавалi шматлiкiя сканавальныя прыборы.
  I дзяѓчаты тут такiя прыгожыя i сэксуальныя.
  У галаву палезлi благiя чужыя думкi носьбiта: ты забiѓ дзве з паловай тысячы дзяѓчынак i некалькi дзясяткаѓ тысяч робатаѓ. Хаця апошнiя i маюць штучны iнтэлект, iх разумнасць вельмi ѓмоѓная. Не iх шкада! А што можна сказаць аб салдатах Грознай iмперыi Алiсы Селязнёвай. Кожны з iх у перамогу верыць горача. Яны ж шмат у чым падобныя-люстраныя светабудовы.
  Праѓда, чым больш iдзе вайна, тым мацнейшыя адрозненнi ѓ дробязях. А вайна, гэта такi працэс, падобна гарэнню, толькi кроѓ iдэальнае палiва, а вогнетушыцель перамога!
  А як разарвала гэтых дзяѓчынак, лiтаральна спапялiѓшы i размаляваѓшы на дробныя часткi?
  Цi можна перамагчы? Сама па сабе думка крамольная, салдат не павiнен у гэтым сумнявацца. Як казаѓ першы iмператар: няхай мая краiна не мае рацыi, але гэта мая краiна!
  Вядома, ён павiнен верыць у перамогу, асаблiва бачачы, як выйграваецца: яго першая ѓ жыццi такiх вялiкiх маштабаѓ вiртуальная бiтва. А яно сапраѓды iдзе да перамогi. Праѓда хоць у iм прымае ѓдзел некалькi трыльёнаѓ салдат - амаль усе дзяѓчаты: дакладнай лiчбы радавы не ведае, але гэта ѓсяго толькi эпiзод, маленькi мазок мiжусяленскай баталii.
  Многiя лiчбы сакрэтныя, у тым лiку дакладнае колькасць зорак у кантраляванай Гордай iмперыi Сусвету Казея. Недзе адрывiста, ён ведае iх колькасць больш за дзвесце секстыльёнаѓ, але наколькi больш невядома. Планет у сваю чаргу прыкладна разоѓ у дзесяць меншая, а прыдатная для жыцця, адна з тысячы. Праѓда. у апошнi час, шматлiкiя суровыя па сваiх умовах планеты абжываюцца. У прынцыпе вайна памiж двума сусветамi: iдзе не за прасторы i рэсурсы.
  Ужо iснуюць тэхналогii, якiя дазваляюць нават ствараць, здабываючы матэрыю з зорак iншыя планеты. Магчыма, недалёка той час, калi людзi падобны да Усемагутных Багоѓ, навучацца тварыць Сусветы i пашыраць прастору. Што ж месца пакуль усiх хапае з лiшкам, разумнае жыццё даволi рэдкая з'ява, i на ѓвесь сусвет толькi некалькi сотняѓ. (Можа каля тысячы?) цывiлiзацый, якiя асвоiлi касмiчныя палёты! Так што весцi вайну братам супраць братоѓ: быццам няма сэнсу. Пры гэтым iх вучаць: што менавiта Грозная Расiя Алiсы Селязнёвай вераломна напала на iх. А чаму вучаць у Грознай Расii iмперыi Алiсы? Магчыма, таму ж! Тут такi атрымаѓся расклад, абодва бакi калашмацяць адзiн аднаго, шчыра лiчачы сябе правымi, а вынiку няма да гэтага часу.
  А дзяѓчаты ѓсё скачуць i падскокваюць. I ѓсё больш актыѓна заводзяцца, i скаляць зубкi. I з пунсовых саскоѓ вывяргаюць забойнай сiлы маланкi.
  Большасць хлапчукоѓ i дзяѓчынак аб гэтым не думаюць! Ранейшы да Марата носьбiт крыху вольны час, вывучаѓ гiсторыю планеты Зямля i не толькi тое, што звязана з вайной. Гэта можна рабiць, праз мiжгалактычны Гiперiнтэрнэт : у яго мультикинепрасторы : можна нават знайсцi суперфайлы цывiлiзацый, якiя iснуюць перш, чым запалiлася Сонца! (Праѓда, ды будуць выдатныя аголеныя дзяѓчынкi, яму пакуль - гэта не атрымалася!) Ён ведаѓ, што, далёка не заѓсёды людзi жылi i выхоѓвалiся ѓ казармах. Хаця, з iншага боку, калi iншага не ведаеш i прывыкаеш з маленства, то i гэта шчасце. З аднаго боку Марат Казей любiѓ войска, але строгi лад жыцця, татальная рэгламентацыя, адсутнасць вольнага часу, яго гнялi. Акрамя таго, трэнiроѓкi i метады баявой падрыхтоѓкi: занадта руцiнныя. Жадаецца большага! А так гвалт, гвалт, i яшчэ раз гвалт! Занадта шмат жорсткасцi, што нават тры сэрцы( а ѓ людзей iх тры: праѓда маленькiх), пачынаюць смуткаваць.
  
  Эх якiя прыгожыя дзяѓчыны, гэтак маляѓнiчыя i басаногiя па вакууме скачуць. I босымi пальчыкамi ножак зоркалёты падкiдваюць.
  - Навошта разбураць, калi можна тварыць i ствараць! - Сказаѓ сам сабе хлапчук. - Але з iншага боку, уявiць сабе жыццё без вайны...
  Юнак сачыѓ, за ходам бою, трымаючы на прыцэле выпраменьвальнiк. Калдалеты Грознай Расii Алiсы Селязнёвы змагалiся, пры гэтым адыходзячы. Тут з'яѓляѓся шанц. Можна падбiць супернiка з кiшэннага выпраменьвальнiка. Зрабiць гэта вельмi складана, уявiце сабе падчас другой сусветнай вайны збiць знiшчальнiк з пiсталета. Але тэарэтычна такое магчыма. Вось класiчны комiк старажытнасцi: Рэмба з лука верталёты збiваѓ!
  Хлапчук-партызан агрэсiѓна прабуркаваѓ:
  - Маленькi хлопчык - знайшоѓ кулямёт! Больш у вёсцы нiхто не жыве! Маленькi хлопчык - ракету дастаѓ! Бушу прыкладам пад азадак даѓ!
  Успомнiлi старажытныя прыпеѓкi. Увогуле ён ужо дарослы, па каляндарных гадах ужо паѓналетнi, з улiкам часу, праведзенага пасля ѓваскрашэння ѓ свеце Гiперкамунiзму . I тут ён доѓгi час толькi i рабiѓ што нiшчыѓ фашыстаѓ. Але знiшчаць "Пантэры", "Фердынанда", "Тыгры", танкi серыi "Е" не так цiкава як праводзiць рэальную, касмiчную бiтву.
  Наогул дурное: што ѓ старажытныя часы, дакладней у атамны век, падлеткаѓ усяляк абмяжоѓвалi: таго нельга, гэтага нельга! У вынiку нацыя дэградавала, дзецi станавiлiся iнфантыльнымi, не прыстасаванымi да дарослага жыцця, цi наадварот агрэсiѓнымi адмарозкамi.
  Марат Казей агрэсiѓна сцiснуѓ кулакi.
  Вось у iх, нават кiд -салдаты могуць ваяваць! Ён ужо можа стаць афiцэрам, або генералам! Зрэшты, аб узнагародах думаеш у самую апошнюю чаргу! Не гэтым трэба прыцягваць салдата. Пытанне ѓ тым, як падбiць калдалет ?
  Перад iм пранеслiся галаграмы вельмi прыгожых дзяѓчат у плаѓках, i клубнiчнымi саскамi. А гэтыя соску iскрылi чымсьцi вельмi прыгожым.
  Трэба патрапiць, сапраѓды ѓ хваставой стык генератара, кароткiм пучком. У матрычнай абароне: ёсць свае ѓразлiвыя кропкi, як i полупространственном полi. Што ж рабiць, калi гэты пункт загадзя пралiчыць немагчыма. Тут патрэбен, альбо вельмi дасканалы бiясканер , альбо вылiчыць з дапамогай магii, ды i яшчэ не прамахнуцца: калi машына нясецца на шалёнай хуткасцi, не ведаючы, што такое iнэрцыя!
  А дзяѓчынкi тут такiя выдатныя i сэксуальныя i, вельмi грозныя сваiмi мордачкамi, i калi соску ѓ iх адлiваюць рубiнамi, што зiхацяць нiбы вочы тыгра.
  Хлапчук паспрабаваѓ адкрыць восьмае вока, выкарыстоѓваючы магiчныя навыкi. Гэта праславутая тэхнiка васьмi вачэй, своеасаблiвае чараѓнiцтва. Як яго выкарыстоѓваць? Ёсць розныя прыёмы, засяроджваннi, медытацыi. Марат Казей перахрысцiѓся, такiм чынам злучаючы чакры. Гэта мусiць дапамагчы. Трэба ачысцiць прытомнасць зрабiць яго празрыстым i ясным.
  Марат пагрузiѓся ѓ паранармальны транс i не практычна не цэлячыся, на ѓскiдку стрэлiѓ! Цела зрэагавала само, энергiя ѓдарыла - тэтралет узарваѓся.
  - Ёсць яшчэ адно ачко на маю карысць! - шапнуѓ юнак-партызан. - Як спрытна я б'ю, проста " бычара ".
  Хлапчук зноѓ пальнуѓ i трапiѓ! На гэты раз без канцэнтрацыi, бачанне было поѓным.
  А дзяѓчынкi сталi яшчэ лепш, i страмчэй i iх соску такiя блiскучыя i цудоѓныя.
  Марат прароѓ:
  - Я веру ѓ сваё прызначэнне!
  Юны пiянер-партызан бачыѓ бой: адразу ѓ мностве кветак i дыяпазонаѓ. Ён быѓ такiм яркiм, расквечаным, вакуум аддаваѓ срэбрам, выглядае як па прасторы, нiбы раскiнутыя каштоѓныя непараѓнальна ярчэй прыродных аналагаѓ камянi. Здаецца, гучыць дзiвосная мелодыя!
  I такiя прыгожыя дзяѓчыны, прайграваюць танцуючыя рухi, i круцяць сваёй пругкай станам. I якая ёсць каласальная моц.
  Юнак праспяваѓ:
  Радзiма мая - я кахаю цябе,
  Адлюструем зараз нацiск злых ворагаѓ...
  Без цябе мара не магу i дня,
  За Айчыну-мацi жыццё аддаць гатовы!
  Марат нават стала смешна, бо Бог Творца Ён! Але, не бянтэжачыся хлопчык стрэлiѓ яшчэ раз пры дапамозе сваёй голай, дзiцячай пятачкi. Калдалет брыняе i ѓзарваѓся асколкамi, як лопаецца саспелая вiшня.
  I шкада дзяѓчын, якiх вось так фiгуральна i парвала.
  - А што прыгожа! Разбiць бы брыганцiну!
  Пасля знiшчэння чацвёртага калдалета ; юнак адчуѓ спусташэнне: акрамя таго бачанне раптам знiкла. З ледзь улоѓнай, для палепшанага зроку Стваральнiка Марата, хуткасцю кружылiся i стралялi сябар у сябра Маголеты . Яны адрознiвалiся ѓ рукатворных дзяржавах адценнем. У Грознай iмперыi Алiсы жоѓты, у Гордай iмперыi Марата пурпурны водблiск. А так па форме яны падобныя, у форме абцякальных драпежнiкаѓ, морды машын, шакуюць сваёй злосцю. Зброя што трэба!
  А дзяѓчынкi такiя класныя i галаногiя, i каленкi ѓ iх круглыя i такiя сэксуальныя i цудоѓныя.
  А якiя i дзяѓчынак магутныя i мускулiстыя сцягна, i так хочацца з такiмi заняцца каханнем.
  Бiтва хутка ссоѓваецца, кульбiты пазбаѓленых iнэрцыi калдолетаѓ неапiсальныя, пару разоѓ справа даходзiла да тарана. Усё гэта глядзелася жахлiвым чынам. Марат са слабой хваляй рэтраграднай настальгii, успомнiѓ старыя фiльмы па Вялiкую Айчынную i трэцюю сусветную вайну. Нягледзячы на ѓсю рознiцу ва ѓзбраеннi i хуткасць, у паветраных бiтвах захавалася нешта агульнае. А менавiта iмкненне зайсцi ѓ тыл, спроба бiцца парамi i тройкамi. Наогул тэхналогii мяняюцца, а тактыка бою застаецца амаль ранейшай. Сфэра ѓжо на аѓтапiлоце стрэл яшчэ некалькi разоѓ, але не дабiѓся вынiкаѓ, кiнэтычны агонь натхнення ѓ Творцы Сусветаѓ знiк.
  Хоць прыгожыя i сэксуальныя дзяѓчыны працягвалi бегаць, i iх целы блiшчалi нiбы змазаныя маслам, i вельмi прыгожыя нiбы бронза лiтая.
  - Генiяльны палкаводзец, ад генiяльнага кампазiтара адрознiваецца тым, што яго шэдэѓры - заѓсёды прымушаюць пралiваць слёзы! - Пальнул чаргой афарызму Марат.
  Хлапчук зажурыѓся, але тут жа ѓзбадзёрыѓся, бо яго войска наступала. Значыць, яшчэ не ѓсё страчана.
  - Радавы Марат Казей на сувязi! - юнак-Пераможца звярнуѓся да сваiх.
  - Мы цябе чуем! - Адказалi яму. - Кажа капiтан Машка Белая. Голас афiцэра-дзяѓчынкi вельмi чысты i прыемны.
  А яе голыя загарэлыя ножкi барабанiлi дроб, па гiпертытанавым пакрыццi.
  Хлопчык адважна адказаѓ:
  - Я толькi выбраѓся з варожага тылу, вiшу на абломку. Прашу дазвольце мне далучыцца ѓ вам, вылучыѓшы лiшнi магалет .
  Дзяѓчына весела адказала:
  - I гэта будзе! Я ѓжо даслала запыт у цэнтр размеркавання!
  Эрудзiраваны Марат Казей узгадаѓ у 1941 годзе, у савецкiм паветраным флоце не хапала лётчыкаѓ. Гэта, несумненна было вялiкiм мiнусам, а дасведчаных, добра падрыхтаваных кадраѓ i зусiм дэфiцыт. Бо вайну ѓ Фiнляндыi, паветраных баёѓ практычна не было, з-за слабасцi авiяцыi суомi. А падчас Iспанскай вайны, Сталiн накiраваѓ у пекла ѓ дзесяць разоѓ менш лётчыкаѓ, чым Гiтлер. Ды яшчэ палову перасаджаѓ i расстрэльваѓ. Так што ѓ якасным стаѓленнi люфтвафэ пераѓзыходзiла савецкiя войскi. У немцаѓ былi нядрэнныя асы. Трыста найлепшых з iх знiшчылi дваццаць чатыры тысячы савецкiх самалётаѓ. Але гэта не магло выратаваць вермахт, ад паражэння! У сучаснай вайне з самага пачатку быѓ парытэт. Многiя лётчыкi мелi вопыт касмiчных бiтваѓ з рознымi росамi, як гуманоiднага, так i негуманоiднага тыпу. Гэтыя баi ѓзбагацiлi ваеннае мастацтва, узнялi ѓзровень стратэгiчнага планавання на небывалую вышыню.
  Дзяѓчынкi затупалi голымi, i вельмi прыгожымi i сэксуальнымi ножкамi i засвiсталi.
  Абедзве iмперыi былi мiлiтарызаваны, мелi казарменную структуру кiравання. Гэта ѓсё было агульным, падабенства вялiкiх дзяржаѓ. Натуральна, таму за тысячу год нiхто не мог, нiкога перамагчы! Свайго роду бясконцая вайна! Ён юнак, па законе зусiм дарослы, зараз проста машына смерцi! Цi задавальняе яго падобнае?! Большасць хлопцаѓ i дзяѓчынак iншага жыцця не ведалi, але той, у каго ѓсялiѓся стваральнiк Марат, часам задумляѓся.
  Вось зараз, што ёсць забойства, анiгiляцыя тых, хто перашкаджае чалавецтву развiвацца. А колькi было з гэтай нагоды крывадушнасцi i ханжаскiх выкрутасаѓ. Калi спрабавалi свой бок адлюстраваць святы, а супернiка чарнiльна-чорнай.
  Дзяѓчыны ѓ знак пацверджання скаланулi сваiмi поѓнымi, i пышнымi грудзьмi з саскамi колеру пралетарскага сцяга. А iх валасы з такiмi вычварнымi прычоскамi.
  Цяпер стала больш сумленна, Марата Казея самога навучалi розным методыкам фiзiчнага i псiхасаматычнага ѓздзеяння, каб прымусiць супернiка выдаць iнфармацыю. Хоць сучасныя тэхналогii: дазваляюць яе проста спiсаць з гiперплазменнага мозгу, мiнi-кампутары ѓ целе палоннага, могуць яе сцерцi. Гэта называецца каналiзацыяй мазгоѓ. Гэта значыць катаванню вучаць, хоць карысць ад яе абмежаваная. Зрэшты, на баку супернiка: ваюе мноства куды больш адсталых рос. Вось iх i трэба катаваць. Часам падобны тубылец можа ведаць, больш за iншага генерала. Для кожнага вiду патрэбен свой спосаб катавання: у прыватнасцi метад мяккага пагладжвання, часам больш эфектыѓна удараѓ гiпертокам або уздзеяннем ультрарадыяцыi .
  Марат Казей, памятаючы гiсторыю, той светабудовы, што было iм створана, дакладней сказаць прачула. Басаногi хлопчык-пiянер ведаѓ, што пасля другой сусветнай вайны ѓ Еѓропе неѓзабаве адмянiлi смяротнае пакаранне. У 1996 годзе Расея таксама ѓвяла мараторый на смяротныя прысуды. Толькi ѓ iсламскiх краiнах: яшчэ доѓгi час дзейнiчалi законы аб цялесных пакараннях i катаваннях. Зрэшты, гiсторыя рухаецца па спiралi. У той жа Расii падчас чачэнскай вайны, катавалi i баевiкоѓ, i тых, каго падазравалi ѓ сувязях з баевiкамi. I вядома не маглi, не пацярпець нявiнныя людзi. У пачатку дваццаць першага стагоддзя, у Расii склалася дзiѓная сiстэма ѓлады. Яе нельга было назваць таталiтарнай дыктатурай, але да дэмакратыi ёй было далёка. Нешта сярэдняе памiж анархiяй i дэспатыяй. Пакуль трымалiся высокiя кошты на нафту, гэтая сiстэма худа-бедна працавала, але потым, калi пачалася дэпрэсiя, а ѓсе зручныя нафтавыя i газавыя радовiшчы скончылiся... Пачаѓся распад i катастрофа, успыхнула грамадзянская вайна. А тым часам Кiтай пад шумок акупаваѓ увесь Далёкi Усход...
  - Вось твой магалет ! - Сказала дзяѓчына Машка, i тупнула хупавай босы ножкай, так што ад голай, круглай, дзявочай пятачкi пайшлi разрады маланак. - Можаш на яго ѓзлезцi, каб лятаць, змагацца. Бо мы перамагаем.
  Марат з у дадзеным выпадку зусiм непатрэбным пафасам, заявiѓ:
  - Я веру нашу справу правае!
  Дзяѓчынка трасянула поѓнымi грудзьмi, якая ззяла лалавымi саскамi, прараѓ:
  - Квазарна i пульсарна радавы!
  Малады уладар светабудов быѓ вышэй таго, каб камплексаваць з нагоды не занадта зайздроснага чыну, таго ѓ чыё цела ён сам ѓсялiѓся. Хлапчук узляцеѓ i ѓвайшоѓ у канструкцыю Калдалета . Наогул iснавала некалькi тыпаѓ падобнай машыны. У дадзеным выпадку гэта быѓ "Каратэ" - 13, адна з наймацнейшых па ѓзбраеннi мадэляѓ.
  - Выдатная машына! - усклiкнуѓ узрадаваны Марат Казей.
  Дзяѓчына-афiцэр завiшчала, i страсянула Машка сваiмi раскошнымi, моцнымi сцёгнамi:
  - Ты навучаны ёю кiраваць фатончык ?
  Юны тэрмiнатар коратка адсек:
  - Вядома!
  Дзяѓчынка зноѓ злосна тупнула босай, точанай ножкай, i ва ѓсю глотку праарэ:
  - Дык давай змагайся!
  Вось ён зноѓ у баявым магалёце . Адчуваннi самыя прыемныя, асаблiва калi кiруеш метадам тэлепатыi.
  Хлапчук праспяваѓ:
  I калi наш iмператар, у бой святы паклiча!
  Мы пойдзем у атаку, у бой адна сям'я!
  Гiперплазмай супостата i фатонам хуткiм ѓзлёт!
  Ведаю, што круцейшы за смяротныя стану я!
  Дзяѓчынкi ѓ знак ухвалы танчыла, i iх вельмi прыгожыя, голыя ножкi раз-пораз тупалi, а круглыя каленкi блiшчалi нiбы надраеная бронза, святла карыцы.
  "Каратэ"-13 кiруецца тэлепатычна, у яго ѓсталявана дадатковая гармата. Ён страляе снарадам, якi раз'ядае вымярэннi. У гэтым выпадку пры трапленнi зоркалёт станавiцца як бы нематэрыяльным. Таксама надзвычай класнае зброю, бачыць, як ламаюцца контуры i крышацца целы. Праѓда гэты снарад цi дакладней сказаць пучок энергii параѓнальна лёгка, нейтралiзаваць iмпульсам вызначанага дыяпазону, але...
  - Заѓсёды можна падмануць ворага! - Сказаѓ сам сабе Марат.
  Дзяѓчыны пагульваючы цяглiцамi прэса кiѓнулi сваiмi галоѓкамi, з вычварнымi прычоскамi.
  Гармата, якая страляе " раз'ядаѓцам " матэрыi, таксама кiруецца разумовым загадам. Гэта зручна, тым больш што мозг дысцыплiнаваны як умелы салдат. У самой машыне хлапчук размяшчаѓся лежачы, ён атрымаѓ магчымасць назiраць практычна ѓсё поле бою. Цяпер вiдаць, як б'юцца фантомы, бiтва сярэднявечнага войска ѓ космасе - гэта супер!
  Марат Казей глядзiць, не адрываючыся: вось гэта так! Зоркалёты i супраць вершнiкаѓ i дыназаѓраѓ. Нават забыѓся, што яны самi з сястрыцай падобнае напрыдумвалi.
  У шматлiкiх мiрах ёсць дыназаѓры, акрамя таго атрымалася кланаваць шматлiкiх прадстаѓнiкоѓ найстаражытнай фауны на Зямлi. Розныя тыпы некаторыя даѓжынёй да трыццацi пяцi метраѓ былi вернуты да жыцця. Але ѓ iншых мiрах сустракалiся звяры куды дзiѓней. Велiзарныя складаючыя iх вадкiх металаѓ, кiслот, а нярэдка адно шчолачы. Былi дыназаѓры з паѓтранзiстараѓ , катодаѓ, чыстай ультра электрычнасцi. I гiбрыды з раслiнамi, у тым лiку садавiнай, у тым лiку архiрадыёактыѓны флору. Але ѓ цэлым дамiнавала бялковая форма жыцця. Як нi дзiѓна ѓ эвалюцыi ѓ розных мiрах, было нешта такое, што стымулявала атрыманне бялку.
  Насуперак сцвярджэнню крэацыянiстаѓ, самазараджэнне жыцця не выключэнне, а хутчэй нават правiла.
  Хоць звяры з крэмнiя цi лiтыя ѓражвалi. Вось цiкава з чаго складаюцца дыназаѓры-фантомы. Некаторыя з iх падобныя на зямныя формы жыцця, iншыя ад iх адрознiваюцца. А дзяѓчаты-ваяѓнiцы па пяцьсот кiламетраѓ i больш вышынёй кожная i зусiм супершык ! З-за мноства шнараѓ i апёкаѓ на напаѓаголеных целах, яны здаюцца яшчэ больш сэксуальнымi, панадлiвымi i... пужалымi! Але пры гэтым гледзячы на iх мужчынскiя дасканаласцi брыняюць да бязмежжа, i пагражаюць лопнуць. I ад хупавых лiнiй дасканалых дзявочых целаѓ не адарвацца.
  Дзяѓчына весела крычыць, i барабанiць па пакрыццi сваёй хупавай, точанай, цудоѓнай босай ножкай, i яе галас нiбы цурчанне раѓчука, або перазвон званочкаѓ:
  - Ну што герой будзе, як каршун ваяваць!
  - Давай як сусвету мiры размножваць! - Жартам прапанаваѓ, адчуваю кiпенне ѓ сабе гармонаѓ Марат. Ён то ѓ размнажэннi мiроѓ ведаѓ толк!
  Дзяѓчынка чые поѓныя грудзей апраѓленыя нiбы торт вiшанька клубнiчнымi саскамi, засмяялася:
  - З такiм слаѓным ваяром як ты, я гатовая!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 13.
  Дзяѓчына знiшчылi флот асманскай iмперыi поѓнасцю. Але пакуль яшчэ было ѓ турак вялiкае сухапутнае войска. Да яе нават падышлi падмацаваннi.
  Але пакуль асманы страцiѓшы падтрымку флота не рашалiся iсцi на штурм.
  Дзяѓчыны таксама пакуль не рвалiся ѓ наступ. Наступiла паѓза. Або як кажуць у гэтых выпадках - аператыѓная паѓза.
  Наташка, Зоя, Аѓгусцiна i Святлана вырашылi пакуль крыху развеяцца.
  Яны пабеглi па горных стромах, тупаючы босымi, точанымi ножкамi.
  Ужо пахаладала i вострыя, камянi малдаѓскiх гор пакрылiся iнеем. Ужо позняя восень тут на ѓзбярэжжы Чорнага мора, i вось-вось павалiць снег.
  Аѓгусцiна на бегу заѓважыла:
  -Усё-ткi зiма таксама патрэбна, хоць бедным басаногiм дзецям i непрыемна ѓ мароз!
  Наташа пагадзiлася:
  - Непрыемна... Але ѓ любым выпадку - гэта лепш, чым вечная восень. А так адбываецца чаргаванне: то восень, то вясна, то зiма, то лета!
  Зоя супраць гэтага не пярэчыла:
  - Ды так яно лепш, куды лепш!
  I дзяѓчынкi хорам заспявалi;
  
  У прыроды няма дрэннага надвор'я - Кожнае надвор'е мiлата. Дождж цi снег, любы час года Трэба ѓдзячна прымаць.
  
  Водгукi душэѓнай непагадзi,У сэрцы адзiноты друк,I бессань гаротныя ѓсходы
  Трэба ѓдзячна прымаць,Трэба ѓдзячна прымаць.
  
  Смерць жаданняѓ, гады i нягоды - З кожным днём усё непасiльней паклажа.
  Што табе прызначана прыродай, Трэба ѓдзячна прымаць.
  
  Змену гадоѓ, заходы i ѓзыходы I каханнi апошняй мiлата, Як i дату свайго сыходу, Трэба ѓдзячна прымаць, Трэба ѓдзячна прымаць.
  
  У прыроды няма дрэннага надвор'я, Ход часоѓ нельга спынiць. Восень жыцця, як i восень года, Трэба, не смуткуючы, дабраславiць. Трэба, не смуткуючы, дабраславiць,
  
  Трэба, не смуткуючы, дабраславiць !
  Аѓгусцiна, зрэшты, дэманстратыѓна адмовiлася i спяваць i, прабурчэла, злосна тупаючы босай ножкай:
  - Не, мне падобныя песнi зусiм не падабаюцца. У iх няма смагi барацьбы i перамен. Патрэбны абсалютна iншыя песнi!
  Наташа, усмiхаючыся спытала, голай пятай збiѓшы на лёце, нейкая млявая казурка:
  - А якiя ты б хацела спяваць песнi?
  Аѓгустына надзьмула шчокi i з вялiкiм энтузiязмам заспявала;
  Вырачаемся старога свету!
  Абтрос яго прах з нашых ног!
  Нам варожыя залатыя кумiры;
  Ненавiсны нам царскi палац! Мы пойдзем у шэрагi якiя iмкнуцца братоѓ ,
  Мы да галоднага люду пойдзем
  
  ; Наперад!
  
  Багацеi, кулакi прагнай зграяй Раскрадаюць цяжкую тваю працу. Тваiм потым тлусцеюць абжоры; Твой апошнi кавалак яны рвуць. Галадай, каб яны балявалi! Галадай, каб у гульнi бiржавы Яны сумленне i гонар прадавалi, Каб лаялiся яны над табой!
  
  Уставай, падымайся, працоѓны народ! Уставай на ворагаѓ, брат галодны! Раздайся крык помсты народнай! Наперад!
  
  Табе адпачынак - адна толькi магiла! Кожны дзень нядоiмку рыхтуй; Цар-вампiр з цябе цягне жылы! Цар-вампiр п'е народную кроѓ! Яму патрэбны для войска салдаты: Падавай, ж сюды сыноѓ! Яму патрэбны балi ды палаты: Падавай яму крывi тваёй!
  
  Уставай, падымайся, працоѓны народ! Уставай на ворагаѓ, брат галодны! Раздайся крык помсты народнай! Наперад!
  
  Цi не дастаткова вечнага гора? Устанем, браты, паѓсюль зараз!
  Ад Дняпра i да Белага мора,
  I Паволжа, i Далёкi Каѓказ! На злодзеяѓ, на сабак - на багатых! Ды на злога вампiра цара! Бi, губi iх, зладзеяѓ праклятых! Засвяцiся лепшага жыцця зара!
  
  Уставай, падымайся, працоѓны народ! Уставай на ворагаѓ, брат галодны! Раздайся крык помсты народнай! Наперад!
  
  I ѓзыдзе за крывавай зарою Сонца праѓды i братэрства людзей. Купiм свет мы апошняй барацьбой :
  Купiм крывёю мы шчасце дзяцей
  
  . працоѓны народ! Уставай на ворагаѓ, брат галодны! Пачуйся крык помсты народнай! Наперад!
  Валасы ѓ дзяѓчыны-волата падчас бегу i на самай справе луналi нiбы сцяг Ленiна, наколькi яны былi вогненна-чырвоныя. Вось гэта дзяѓчынка волат i рыцар у бiкiнi.
  Наташа i астатнiя дзяѓчынкi гэта падхапiлi. I спявалi лiтаральна ва ѓнiсон. Вось гэта дзяѓчаты.
  Наташа адзначыла са смяшком:
  - Ды гэта сапраѓды песня найвысокага класа. I яна мне вельмi падабаецца!
  I дзяѓчынкi палаца зароѓ:
  - Уставай праклёнам затаѓраваны,
  Увесь свет галодных i рабоѓ...
  Кiпiць наш розум абураны,
  На смяротны бой iсцi готаѓ!
  
  Увесь свет гвалту мы разроем,
  Да падставы, а затым...
  Мы новы, новы свет пабудуем,
  Хто быѓ нiкiм, той стане ѓсiм!
  Пасля чаго дзяѓчаты беглi некаторы час моѓчкi. За iмi ѓвязаѓся воѓк.
  Аѓгусцiна крыху зменшыла ход. Падпусцiла драпежнiка блiжэй i знесла яму галаву. Атрымалася вельмi нават выдатна.
  Пасля чаго рудая дзяѓчына праспявала:
  - Намаляваны ѓ казцы шэрым колерам,
  Шануеш горш ваѓка няма!
  Наташа запярэчыла:
  - Ёсць фальклоры i станоѓчыя прыклады ваѓкоѓ. Напрыклад, у казцы i мульцiку: "Iван Царэвiч i шэры воѓк".
  Аѓгусцiна ѓхмыльнулася i адказала:
  - Ды праѓда! Шэры воѓк там проста душка!
  Зоя яшчэ палiчыла патрэбным дадаць:
  - Ваѓкi санiтары лесу. А наогул забiваючы людзей - дурное шкадаваць ваѓкоѓ!
  Аѓгустына кiѓнула i адзначыла:
  - Ды вельмi глупства! Але, з iншага боку, такiя сантыменты!
  I рудая мегера не зусiм у тэму заспявала:
  - Увесь свет у нас у руках,
  Мы зоркi кантынентаѓ...
  Разбiлi па кутах -
  Праклятых канкурэнтаѓ!
  I дзяѓчынка-волаты як падскочыць. Прычым высока i голай пяткай саб'е варону. I тая разляцелася на шматкi.
  Дзяѓчаты цяпер iмчалiся ѓчатырох i адчувалi сябе цудоѓна. Iх настрой здаваѓся самым баявым i агрэсiѓным. I разам з тым якiя яны далiкатныя i адначасова мускулiстыя. А рэльеф мышцы ѓ дзяѓчынак вельмi рэзкi, i глыбокая прамалёѓка, нiбы гэта статуi старажытных i вельмi крутых багоѓ-ваяроѓ.
  Наташа, скалячы зубкi, адзначыла:
  - А Аляксандр Трэцi як нi круцi вельмi моцны цар!
  Зоя з усмешкай дадала:
  - У тым лiку i ѓ прамым сэнсе слова!
  Аѓгусцiна ѓзяла i заспявала:
  -Божа цара захоѓвай,
  Моцны дзяржаѓны...
  Валадаруй на славу,
  На славу нам...
  Валадаруй на страх ворагам,
  Цар Праваслаѓны,
  Валадаруй на славу,
  На славу нам!
  Святлана ѓ адказ падскочыла, i ѓ скачку правяла круцёлку, адзначыѓшы:
  - Цар-бацюхна - гэта проста супер!
  I таксама ѓзяла i заспявала:
  Ты там Аляксандр, дзе б'ецца,
  Мацней за ѓсё сэрца Расii...
  Я веру Бацькаѓшчына выратуецца -
  Выбраѓшы цябе Божай мiсii!
  
  Я ведаю ѓ адзiнстве злiюцца,
  Патокi славянскага роду...
  Магутныя вiцязi б'юцца,
  За шчасце, за гонар, за свабоду!
  
  Бо ты наш гонар i слава,
  Цар мудры як родная зямля...
  Адужэла Расiя-дзяржава,
  Памазаѓшы манархам цябе!
  
  Узвысiѓ ты Русь над планетай,
  Мудрэйшы за цябе не сустракаѓ...
  Твае дасягненнi ѓ паэма апеты,
  Для мiру наш цар iдэал!
  
  Блiскае зоркай прамянiстай,
  Скрозь iмглу беспрасветнай цемры....
  Вялiкi герой Аляксандр,
  Не ведае нi болi, нi страху!
  
  Ворагi перад табой адступаюць,
  Радуе народ натоѓп...
  Расiя цябе ѓзвышае,
  Магутная кiруе рука!
  
  Наймудрэйшы Раманаѓ-уладальнiк,
  Узначалiѓ наймацнейшы народ...
  Скрозь буры i штармы Бацька-пераможца,
  Да братэрства i шчасця Расiю вядзе!
  Дзяѓчыны выконвалi гэта песню пра цара Аляксандра Трэцяга з велiзарным энтузiязмам. I iх галасы былi такiя званкi i пранiзлiвыя. Вось гэта сапраѓды было шчасце для людзей.
  Наташа заѓважыла з усмешкай:
  - Вось так у нас ёсць цар, а ѓ яго на службе дачкi рускiх Багоѓ-дэмiургаѓ!
  Зоя са смяшком заѓважыла, скалячы зубкi i напяваючы:
  - Радзiма мая светабудов цемра,
  Будзе хутка Русь зоркi пакараць...
  Жыццё тонкая як нiтка - вострая iголка,
  Але паставiць Род нам сшытак пяць!
  I ваяѓнiца з залатымi валасамi як падскочыць вышэй...
  Аѓгустына падмiргнула напарнiцам i адзначыла, выскалiѓшы зубкi:
  - Цар - гэта вельмi нават добра!
  Наташа агрэсiѓна выскалiла мордачку i заявiла:
  - А мы дзяѓчынкi яшчэ лепш!
  Пасля чаго ваяѓнiцы працягваючы бегчы, зноѓ заспявалi;
  Век дваццаць першае вельмi бурнае стагоддзе,
  У iм вiрусы бушуюць, тэрарысты...
  Але ѓсё ж на пiку жыцця чалавек,
  I людзi гэта ведай не пацыфiсты!
  
  Мы зможам веру я злятаць на Марс,
  Прастор Венеры папросту адбудаваць...
  Усё будзе проста ведаю вышэйшы клас,
  I кожны чалавек народжаны героем!
  
  Ды наша справа развiваць прагрэс,
  Каб было чалавецтву цудоѓна...
  Хоць атакуюць проста пякельных дэман,
  Звязацца з дзеѓкай босаю небяспечна!
  
  Мы камсамолкi дачкi Зямлi,
  Ворага без усякай нясмеласцi ѓроем...
  Народы на планеце гэтай сям'i,
  I стане чалавек зараз героем!
  
  Не будзе злосць кiраваць гэта ведай,
  Пад сцягам святога камунiзму...
  Калiсьцi быѓ генсек, а раней цар,
  Мы разам адбiлi меч фашызму!
  
  Пакажам людзям шчасця мы прыклад,
  Усё зможам зрабiць да вяршынi свету...
  Была Расiя - стаѓ СССР,
  I зрабiѓся Хрыстос любовi кумiрам!
  
  Iдуць стагоддзi бурныя гады,
  Мы Сiрыѓс так лiха абляцелi...
  Пабудавалi на зорках горада -
  Паднялiся з планеты-зыбкi!
  
  Бо з намi Лада, i магутны Сварог,
  Што стварылi свет такi ѓжо зорны...
  Няхай будзе найвялiкшы Белы Бог,
  Вучыцца ведайце папросту не позна!
  
  Уваскрэснуць хутка мёртвыя ты ведай,
  Рай на планеце стане адразу пабудаваны...
  Надвор'е гэта проста вечны травень,
  Маштаб у будоѓлi папросту велiзарны!
  
  Мы створым палёты да канца,
  Дасягнем краю папросту сусвету...
  Сварог вялiкi замянiѓ бацьку,
  Сваёй славай у бiтвах нязменнай!
  
  Ды было цяжка, ведаю цяжка,
  Ворагi на Русь ардою наступалi...
  I завiрухай калючай мела,
  Але прабiвалiся камунiзму далi!
  
  Гасподзь Сварог нам молат моцны даѓ,
  Каб ворагаѓ Расii iм разбуралi...
  I нанясем такiм лiчы ѓдар -
  Працiѓнiка мы папросту адшылi!
  
  У вачах дзяѓчынкi камсамол пажар,
  Гарыць каскадам пякельным вiдаць полымя...
  Я Радзiме такое ведайце дам,
  Падымем мы вышэй за сонца сцяг!
  
  Ты чалавек лiчы цяпер арол,
  Узлятаеш вышэй зорак суцэльнага сусвету...
  Над светам каршак кiпцюры працягнуѓ,
  I зарадзiѓ свядомасцю нятленнай!
  
  Нельга Расею папросту забiць,
  Як супастат падступны не спрабаваѓ...
  Паляѓнiчы ператварыцца хутка ѓ дзiчыну,
  З Айчынай ваяваць ворагу небяспечна!
  
  Дзяѓчынка рушыць босаю нагою,
  I вылецяць фашыста ведайце зубы...
  А калi баба рушыць качаргой,
  Гэта значыць зайгралi смерцi трубы!
  
  Усё ѓ нашым свеце будзе пазiтыѓ,
  Любая справа спорыцца хлопцы...
  Пакажам несумненны крэатыѓ,
  I будзем мы штабнаваць з аѓтамата!
  
  Ворагаѓ лёгка паверце разнясём,
  Травою пыльнай скосiм без сумневу...
  Расею ад бяды вялiкi выратуем,
  Хай будзе ѓ сэрцы - Iсус i Ленiн!
  
  Да самых высокiх у свеце зорак,
  Здольныя даляцець судны зямныя...
  Усю сiлу склада нам паэт данёс,
  У iмя нашай матухны-Расii!
  
  Багiня Лада праслаѓляе Русь,
  Яна покрыва вялiкае рассцiлае...
  За Радзiму змагайся i не трусь,
  Круцейшы за нас вядома не бывае!
  Бiлiся калiсьцi дзеѓкi пад Масквой,
  Змагалiся фiгуральна волаты...
  Але Гiтлер бо ѓ саюзе з Сатанай,
  А мы са Сварогам - ведай непераможныя!
  
  Хоць стаяѓ мароз што стыне кроѓ,
  Дзяѓчынка iмчалася па гурбах босы...
  Краiне падорыць шчасце i любы,
  Яе з золата срэбра косы!
  
  Гасподзь Усявышнi ведае ѓсе сэрцы,
  I дзяѓчат так моцна, Божа любiць...
  Яны будуць змагацца да канца,
  Iнакш супастат краiну загубiць!
  
  Вось чаму ѓсё ѓ свеце ёсць падман,
  Калi акуляры вы ружы колер надзелi ...
  I навявае вораг суцэльны туман,
  Сем пятнiц супостата на тыднi!
  
  Мы выкуем сабе лiчы браню,
  I меч найвострай веды булатнай сталi...
  Айчыну не расцягнуць па рублi,
  Ну чаму вы конi прыѓсталi?!
  
  Заѓважце ѓсё выдатна стане раптам,
  Калi мы з сiлай Божай збяромся...
  Ты сокал праѓды, а не хлусьнi певень,
  Я веру ѓ камунiзм у баi прарвемся!
  
  За нашу сiлу, i ѓ пашане Русь,
  За чырвоны сцяг i мiлую Расiю...
  За Украiну i за Беларусь,
  Выканаем найвялiкшую мiсiю!
  
  Мы будзем у славе Ладу праслаѓляць,
  Кахаць Сварога, Бога мацi Марыю...
  Ацэнка будзе безумоѓна пяць...
  Бо вера сiлу падарыла!
  
  Што нам Батый i злосны Чынгiсхан,
  Што i Гiтлер, раць Напалеона...
  Не адолее нiводзiн нас хан,
  Нi арды няхай iх нават мiльёны!
  
  У Расii мы дзяѓчынкi нарадзiлiся,
  На славу Iльiча i Iсуса...
  Цяпер ляцiм арлiцы толькi ѓверх,
  Каб паказаць вялiкае мастацтва!
  
  Масква сталiца мiру i кахання,
  Мы космасу прасторы падграбаем...
  Хоць не пабудуеш шчасця на крывi,
  Набегi басурман усiх адбiваем!
  
  Ды не даруе слабасцi нам вораг,
  Яму паляванне дзеѓкам пяткi пячы...
  Часам агрэсiѓны ваѓкалак,
  Здольны разарваць i зло стукнуць!
  
  Але ворагу мяжу не аддамо,
  Дасягнем рубяжоѓ любога сусвету...
  Над намi золатакрылы херувiм,
  Сваёй сiлай у бiтвах нязменнай!
  
  Так што перамозе дзяѓчын блiзкая,
  Мы Султаната ведайце не баiмся,
  Любоѓ да Айчыны мiлая i чыстая,
  I калi трэба з войскам пазмагаемся!
  Добра, зразумела, спявалi дзяѓчынкi сваiм паѓнагучнымi i чыстым галасамi. Яны спявачкi зразумела такога ѓзроѓню, што любая прымадонна ѓдавiцца ад зайздрасцi.
  Аѓгусцiна з усмешкай, якая зiхацела нiбы рубiны, спытала:
  - А вось у рэальнай гiсторыi, на жаль, Аляксандр Другi прадаѓ Аляску!
  Наташа рашуча заявiла:
  - Затое ѓ рэальнасцi мы Аляску не толькi не прадалi, але нават абаранiлi!
  I дзяѓчына блiснула сапфiравымi вочкамi.
  Зоя ѓзяла i праспявала, падскокваючы:
  - Не валяючы дурня Амерыка,
  Аддавай нам Аляску назад...
  Алеѓты - якуты два берагi,
  А ворагаѓ звяртаем мы ѓ пекла!
  А ворагаѓ звяртаем мы ѓ пекла!
  Святлана захiхiкала i адзначыла, скалячы свае буйныя, жамчужныя зубкi, i варушачы язычком:
  - А вакол як на парад,
  Усё краiна крочыць у пекла!
  I дзяѓчынка схапiла босымi пальчыкамi ножак шышку. I як шпурне яе, збiваючы варону. Вось гэта дзяѓчына - проста супер.
  Наташа, захiхiкаѓшы, заѓважыла прапеѓ:
  - Чалавек у бязвер'i няшчасны,
  Жыць у грахоѓнай юрлiвасцi нельга...
  Таму што Божы гнеѓ жудасны,
  Таму што строгi Бог суддзя!
  Аѓгустына працягнула, скалячы зубкi, i падмiргваючы смарагдавымi вочкамi:
  Плоць у пекле ад спёкi знемагае,
  I час нам усiм зразумець даѓно...
  Той, хто веры ѓ Госпада не ведае -
  Патрапiць пад Сатаны ярмо!
  I яе смарагдавыя вочкi як блiснуць. I з вылецiць маланка.
  А зверху праляцела Анастасiя Ведзьмакова. Яе самалёт на гэты раз быѓ празрысты, i яго ѓ небе амаль не бачна. Дзяѓчына нацiскаючы босымi пальчыкамi ножак на кнопкi джойсцiка, i агрэсiѓна скалясь узяла i заспявала:
  Задача цяжкая перад намi трэба,
  Час служыць сваёй святой Айчыне...
  Бо наша сяброѓства моцны маналiт,
  На пашкадуем для Расii жыцця!
  
  На славу нашай Радзiмы святой,
  Якая сусвету дорыць шчасце...
  Дзяѓчынка вось у мароз бяжыць босы,
  Не спалохае прыгажосць непагадзь!
  
  Баi такiя жорсткiя тут iшлi,
  Бiлiся мы пад Масквой рыгаючы крывёй...
  Але зноѓ у славе рускiя прыйшлi,
  I змаглi заваяваць увесь свет любоѓю!
  
  Не праѓда, мы не слабыя байцы,
  Нас не паставiць Вермахт на каленi...
  Няхай, ганарацца вiцязем бацькi,
  I Сталiн давершыць што рабiѓ Ленiн!
  
  Чым Русь святая страшная ворагам,
  Расея вельмi люта б'ецца...
  Ворага ж чакае адзiн разгром i сорам,
  А над Айчынай узыходзiць Сонца!
  
  Няма не згарнем са святога мы шляху,
  Мы будзем кiраваць Iмем Сварога...
  Выдатней Расii не знайсцi,
  Яна краiна Вялiкая ѓ Бога!
  
  У Айчыне вiдаць яблынi квiтнеюць,
  I мёдам вiдавочна налiвалiся ныркi...
  I будзе хутка Гiтлеру капут,
  Iдуць у атаку i сыны i дочкi!
  
  Дзяѓчынкi камсамолкi басанож,
  Нясуцца па гурбах як пантэры...
  Не гоняць ведай у атаку iх сiлком,
  Яны такiя заѓзятыя гетэры!
  
  Калi вялiся бiтвы пад Масквой,
  Дзяѓчаты тыя атакi адбiлi...
  Раздушаны фрыц савецкую пятай,
  I будуць хутка рускiя ѓ Берлiне!
  
  Не ведаю хто ѓ бiтву пераможа,
  Але рускi i ѓзбек у баях адзiныя...
  Калi востры меч i моцны шчыт,
  Дык вiцязi ѓ баях непераможныя!
  
  Услаѓлены вечна рускi Сталiнград,
  Якi мы з баямi абаранiлi...
  Перамозе слаѓнай вiцязь будзе рады,
  Убачым камунiзму хутка далi!
  
  Ну да чаго ѓ Айчыне добра,
  I сэрца ѓ бурнай песнi ѓ высi рвецца...
  Цвiчыць ад дзятла бачу долата,
  А над Расiяй палае Сонца!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 14.
  Алег Рыбачэнка гэты вечны хлопчык працягваѓ бегчы, мiльгаючы босымi, дзiцячымi ножкамi. На гурбе дзiця пакiдала хупавыя сляды голых падэшваѓ.
  I хлапчук ужо перавальваѓ уральскi хрыбет.
  I, зразумела, працягваѓ на хаду складаць;
  Уладлена Шаманава - прыгожая дзяѓчынка ѓ кiмано ѓзмоцнена трэнiравала рабят прыёмам рускага ѓдарнага бою. Яе белыя валасы былi сплеценыя ѓ тры касiчкi. У кожную коску ѓплецены кiнжал. Дзяѓчына падскоквае, разбiваючы адным ударам некалькi тоѓстых дошак.
  Разлятаюцца абломкi... Гэта цiкавая разнавiднасць рускай барацьбы - вельмi шмат ударнай працы нагамi, i пры здачы нарматываѓ, абавязковае разбiванне прадметаѓ.
  Нешта агульнае з Тхэквандо, толькi ѓ спалучэннi з кiдковай тэхнiкай i ѓдарамi кулакамi.
  У групе Шаманавай займаюцца хлопчыкi i дзяѓчынкi да адзiнаццацi гадоѓ. Сярод iх вылучаецца Волька Рыбакоѓ. Вельмi здольны дзiця, буйны i гнуткi, адначасова.
  Вось зараз дзевяцiгадовы хлопчык павiнен выканаць практыкаванне - крып-вартаѓнiк. Гэта цвiковае практыкаванне пры прысваеннi чорнага пояса. Хутка яны паедуць на спаборнiцтвы па каратэ-до. Хлапчук вельмi хоча паспрабаваць выканаць там праграму на чорны пояс больш вядомага адзiнаборства i вызначыцца новым рэкордам. Стаць самым юным уладальнiкам чорнага пояса.
  Iмклiва мiльгаючы голымi пяткамi, бялявы хлопчык з крыкам - Ооом ! Падскоквае i пералятае праз шасцярых хлапчукоѓ. Яго дзiцячая, мазолiстая i збiтая ад трэнiровак нага, утыкаецца ѓ складзеныя дошкi. Раздаецца трэск, i сыплецца пiлавiнне.
  Хлапчук, праляцеѓшы яшчэ крыху па iнэрцыi, спрытна прызямляецца на падэшву правай нагi. Волька ѓскрыквае:
  - Трах- тыбiдох - тыбiдох ... Ух!
  Iншыя хлопчыкi i дзяѓчынкi смяюцца i пляскаюць у далонi. А Волька падымаецца, робiць сальта i iдзе на руках.
  Уладлена свiшча i загадвае хлапчуку-каратысту:
  - А цяпер устань у строй. Наперадзе яшчэ маса практыкаванняѓ.
  Дзецюкi i дзяѓчаты разбiваюць прадметы i выконваюць ката.
   Вольке гэта ѓжо сумнавата. Ён сiстэматычна займаецца адзiнаборствамi з трох гадоѓ, а калi браць трэнiроѓкi са скачкамi i пераварочваннямi, то i раней. I ѓжо шмат дасягнуѓ. Вось куды б цiкавей пабiцца з дарослымi, цi здзейснiць якi-небудзь подзвiг. Напрыклад, як у фiльме: "Тры нiндзя". Дапушчальны, тэрарысты захоплiваюць Крэмль, i адважны i непераможны Волька Рыбакоѓ праходзiць з калiдора ѓ калiдор. Вялiкiя дзядзечкi ѓ чорных масках падаюць з аднаго яго ѓдару.
  Хлопчыку сумна, i ён прарэзлiва вiскоча:
  - Я хачу спарынг!
  Уладлена спакойна адказвае:
  - Усяму свой час. А табе, за парушэнне правiл, пяцьдзесят адцiсканняѓ!
  Волька пагардлiва прысьвiствае:
  - Усяго-то...
  - З дзяѓчынкай на плячах! - Дадае Уладлена.
  Хлопчык мiмаволi чырванее i хмурыцца. Гэта выглядае зневажальным, калi цябе нiбы жарабца асядвае дзяѓчынка. Уладальнiца трэцяга дадзена Шаманава , зразумела, выбiрае для практыкавання самую буйную i тоѓстую.
   Вольку абдае пахам таннай, але моцнай парфумерыi - тоѓстая дзяѓчынка брыдка хiхiкае. Кiлаграм семдзесят на плячах, i босыя дзявочыя пяткi, нiбы знарок наступаюць на рукi.
  На плячах нiбы груша вiсiць, i Волька, не чакаючы каманды, пачынае хутка адцiскацца. Па яго дзiцячых руках перакочваецца рабiзна мускулатуры. Хлапчук вельмi рэльефен. Ён не ведае, што ѓ дадзены момант яго адцiсканнi здымаюць на электронны носьбiт, i нехта драпежна глядзiць на хлопчыка-каратыста.
  Уладлена жорстка камандуе:
  - За тое, што пачаѓ адцiскацца без каманды - яшчэ сто!
  Волька вельмi выразна моршчыцца. Скончыѓшы адцiсканнi, пагуляе прэсам, загарэлая скура стала блiскучай ад поту. А вочы прама, як у ваѓчаня.
  Пасля заняткаѓ Вольку Уладлена выклiкала ѓ трэнерскi кабiнет. Там сядзелi трое рослых, укормленых мужчын у люстраных, якiя закрывалi палову твару, акулярах.
  Самы тоѓсты з iх быѓ у беласнежным гарнiтуры i чырвоным гальштуку. Двое астатнiх у чорным.
  Перабiраючы трысьцiну, бос у белым гарнiтуры вымавiѓ:
  - Ты i ёсць Волька Рыбакоѓ, сын вядомага пiсьменнiка i паэта Алега Рыбакова?
  Волька набычыѓся i дзёрзка вымавiѓ:
  - Я ёсць сам па сабе, i шмат чаго стаю!
  Бос, пастукваючы кiйком з дарагога сандалавага дрэва, ветлiва заѓважыѓ:
  - Вось як! Нам якраз i патрэбен такi!
   Вольке прыгадаѓся прыгоднiцкi фiльм, i ён зароѓ:
  - Мафiя вярбуе юнага тэрмiнатара!
  Усе трое суб'ектаѓ у чорных акулярах разрагаталiся, а затым, галоѓны пагразiѓ хлапчуку пальцам. Мяккiм тонам бос вымавiѓ:
  - Амаль. Але ѓ дадзеным выпадку ѓсё законна i бяспечна.
  Волька ѓхмыльнуѓся i здзiѓлена спытаѓ:
  - Што, законна?
  Уладлена тупнула сваёй хупавай нагой i адказала за боса:
  - Табе прапануюць зняцца ѓ кiно. Прычым, фiльм з вялiкiм бюджэтам, i ѓ галоѓнае ролi.
  Волька свiснуѓ i прыѓзняѓся на шкарпэткi. Потым махнуѓ нагой па паветры i вымавiѓ:
  - Фрывольна. Суперквазарна !
  Бос у белым спакойна адказаѓ:
  - Нам, менавiта, патрэбен хлапчук гадоѓ адзiнаццацi-дванаццацi, выдатна якi валодае баявымi мастацтвамi i яркай, запамiнальнай знешнасцю. Ты падыходзiш нам iдэальна.
  Волька нечакана для сябе бразнуѓ:
  - Мне толькi дзевяць.
  Бос адмахнуѓся:
  - Ты выглядаеш старэй. I вельмi ѓ цябе выразны твар, погляд сапраѓднага лiдара. - Верхавод у белым падняѓ да верха палец. - Ты iдэальна падыходзiш, для кiнакар'еры!
  Волька скiнуѓ кашулю кiмано i паказаѓ востры бiцэпс. Хлапчук вельмi ганарыѓся рэльефам сваёй мускулатуры. Тым, што ён сухi, i нi кроплi тлушчу. Прама, як Брус Лi. Толькi, зразумела, куды прыгажэй гэтага азiята. Светлыя валасы пастрыжаныя пад полубокс, i сiмпатычная дзiцячая мордачка, нардычнага тыпу галава, з крыху таѓставатай шыяй.
  Суцэль здольны згуляць хлопчыка-героя.
  Уладлена Шаманава зусiм не здзiвiлася такой прапанове. Прыродная сiла хлапчука, памножаная на знясiльваючыя з маленства трэнiроѓкi, далечы сплаѓ велiзарнай сiлы. Так што магчыма, што кагосьцi магло i зацiкавiць.
  Хоць, у сучаснай Расii, вобраз крутога хлапчука-героя, неяк не стаѓ папулярным. Цi шмат знята фiльмаѓ у стылi хлопчык-каратыст? А якiя фiльмы ѓвогуле набылi папулярнасць? Ну можа толькi - "Сволачы" i тое там каратэ i не пахла.
  Магчыма, нехта i вырашыѓ паспрабаваць прабiць падобную тэму!
  Сам Волька адчуваѓ сябе лiтаральна на сёмым небе ад шчасця. Яшчэ б - ён герой i суперзоркi. I дзе да яго Гары Потэру! Той нейкi нiкчэмны акулярык, а супраць яго - супермэн! Вось возьме i прама зараз паляцiць.
  Рыбакоѓ малодшы адчувае ѓ вуха гул сiмфонii Вагнера, i яму здаецца, што навакольнае яго становiшча iмклiва памяншаецца i нырае ѓнiз.
  А сам хлапчук скача на крылатам Пегасе.
  Уладлена, як i ѓсе дзяѓчыны, цiкавая:
  -А якi сцэнар вы запланавалi?
  Джэнтльмен у белым абыякавым тонам адказаѓ:
  - А што зараз самае моднае? Зразумела, тэмай нумар адзiн будзе тэрарызм i дужанне з iм.
  Волька падскочыѓ i завiшчаѓ, пракручваючы круцёлку:
  - А я буду зачышчаць Крэмль ад тэрарыстаѓ i вызваляць прэзiдэнта Расii!
  На гэты раз бос, якi прэтэндуе на ролю прадзюсара, не стаѓ стрымлiвацца i гучна разрагатаѓся. Уладлена таксама хiхiкнула. Такi сцэнар здаваѓся вельмi забаѓным.
  Бялявае дзiця змагаецца з цэлым палком тэрарыстаѓ i выносiць прэзiдэнта з-пад абстрэлу. Наносiць удары, ад якiх падаюць, нiбы саспелыя снапы пад сярпом, маджахеды. А можа нават узрываюцца верталёты, танкi. А над Крамлём дымiцца, нiбы ад веж-двайнят.
  Волька ѓсё ж на выгляд не старэйшы за адзiнаццаць-дванаццаць i ягоны гераiзм будзе выглядаць такiм, незвычайным!
  Гэта можа забяспечыць рэкордную аѓдыторыю.
  Хлопчык-тэрмiнатар!
  Рыбакоѓ малодшы прадставiѓ у сваiм бурным, дзiцячым уяѓленнi, як ён наносiць скрышальны ѓдар па бранi "Каралеѓскага тыгра". I ляцiць, пакарабацiѓшыся, вялiкая, сарваная вежа.
  Нават хлопчыку здаецца, што браня тапырыцца.
  Бос-прадзюсар, пляснуѓшы сябе па тоѓстым падбародку, досыць сур'ёзным тонам вымавiѓ:
  - Не, я думаю, што гэта занадта ѓжо смела. Можа не прапусцiць цэнзуру. Мабыць, будзе куды лепш, калi мы выберам маштаб больш сцiплы. Напрыклад, атамную электрастанцыю i базу з ядзернай зброяй.
  Хлапчук-каратыст з гэтым не пагадзiѓся. I нават затупаѓ мазолiстымi, круглымi пятачкамi па падлозе:
  - Не! Захопы электрастанцыi, цi ядзерных аб'ектаѓ тэрарыстамi ѓжо былi. А вось каб Крэмль - гэта навiнка i супер!
  Уладлена, падыгрываючы дзiцяцi, пацвердзiла:
  - Супер! Гiпер! Ультра! Пупер!
  Бос-прадзюсар яшчэ больш сур'ёзна, хоць пад люстранымi ачкамi i не вiдаць, як ён зрушвае бровы, адказаѓ:
  - Нас можа проста не прапусцiць цэнзура. Хлопчык-каратыст, якi ратуе прэзiдэнта, моцна паходзiць на здзек з улады! Ну, а ядзерны аб'ект, самы раз. Тым больш на моры.
  Уладлена, знарочыста сумным тонам, заѓважыла:
  - А гэта ѓжо было. Стывен Сiгал гуляѓ ролю кока-тэрмiнатара. Вас абвiнавацяць у плагiяце, нават яшчэ карыкатурнай уласцiвасцi.
  Бос, анi не сумеѓшыся, адказаѓ:
  - Можна банальную iдэю паказаць цiкава, што i не адарвацца. А можна арыгiнальнае, дык запароць, што ѓсе будуць папросту плявацца!
  Волька Рыбакоѓ падскочыѓ вышэй, i зноѓ пракручваючы круцёлку, прароѓ:
  - Няхай толькi паспрабуюць на мяне плюнуць! Я iх буду бiць рукамi i нагамi!
  Пацан надзьмуѓшы шырэй грудзi, як заспявае:
  - Вы чулi, як даюць...
  Уладлена, разумеючы, што цяпер цуда-дзiця ляпне жудасную пошласць. Сапсуе аб сабе ѓражанне. Ды i ѓвогуле...
  - Я прапаную варыянт - тэрарысты захоплiваюць эксперыментальны падземны лiнкор, iснаванне якога з'яѓляецца важнай дзяржаѓнай таямнiцай. I на гэты лiнкор знаходзiцца такая магутная зброя, на фоне якой, ядзерныя бомбы, што калядныя свечкi перад пражэктарам.
  Бос узрадавана пляснуѓ рукамi, усклiкнуѓшы:
  - Брава! Дакладна, брава!
  Волька захоплена праспяваѓ:
  У шчаслiвую нарадзiѓся ночку,
  I трапляю прама ѓ кропку!
  У поспеху будзеш шчодра дачку -
  I мёда вып'еш - адразу бочку!
  Уладлена ветлiва паправiла хлапчука:
  - Пастарайся, усё ж не карыць рыфму!
  Сын паэта Алега Рыбакова выдатна пакрыѓдзiѓся:
  - Ды тут рыфма на вышынi... Чый бы бластэр верашчаѓ, а ваш бы маѓчаѓ!
  Дзяѓчына хацела адказаць хорту мальку, але бос перабiѓ яе:
  - Вырашана, сакрэтны лiнкор... Але, зразумела, спачатку будуць зняты сцэны завязкi i гэтак далей... Не будзем губляць час i прыступiм да здымак сёння ж!
  Волька ѓзрадаваѓся i залямантаваѓ на ѓсё горла.
  -Не трэба галаву губляць - пара паспяшацца ... Ёй можна цвiкi забiваць - iншае не падыходзiць! Ты запiшы сабе ѓ сшытак - на кожную старонку! - Тут хлопчык, як падскочыць i пераскочыць сабе цераз галаву. А таму, як гаркне: - Дзярждуму трэба разагнаць!
  Уладлена ж паставiлася да гэтага пражэкту некалькi скептычна:
  - Навошта такая паспешлiвасць!
  Бос, таксама пераймаючы гуллiвасцi хлапчука-каратыста, адказаѓ:
  - Час - грошы! Калi бачыш грошы - не губляй часу! Куй жалеза не адыходзяць ад касы!
  Рыбакоѓ малодшы дадаѓ:
  - Хлебай вермут - не адыходзяць ад адхадняка!
  Уладлена, непадробна сярдуючы, нахмурыла свае густыя, чорныя бровы:
  - А гэта яшчэ да чаго?
  Хлапчук-каратыст збянтэжана, але дасцiпна адказаѓ:
  -Вострая мова ѓ адрозненне ад спецый, прытупляецца пачуццё голаду ѓ таго, каму вешаюць за вушы локшыну!
  I хлопчык зарагатаѓ, па-дзiцячы паказваючы мову. Уладлена пазайздросцiла дзiцяцi - шчаслiвая пара дзяцiнства. Не трэба ставiцца да ѓсяго занадта сур'ёзна.
  А ѓ яе самой столькi клопату: трэба выхоѓваць трайнят! I гэта ж не кожны зразумее!
  А Волька, зараз ужо ѓ думках штурмуе Крэмль з касмiчнай арбiты!
  - Iдзi за намi. - Лаканiчна прапанаваѓ бос.
  Хлапчук пераапрануѓся ѓ шорты i квяцiстую майку, i выскачыѓ на вулiцу. Хоць у Маскве снежань - брыдкае надвор'е з мокрым снегам. Басаногi хлопчык у летнiм адзеннi здаецца дурнаватым, але Волька прывык хадзiць i бегаць менавiта так.
  Ён практычныя не пакутаваѓ ад холаду, тым больш, знаходзiѓся ѓ руху, а яго босыя ступнi былi трывалей i цвярдзей, чым падэшва любых ботаѓ. Хлопчык i на самой справе рыхтаваѓся на супермэна - загартаваѓся!
  Вось i зараз ён, высока падскокваючы, чакаѓ боса. Ужо цямнела, i на душы рабiлася не так весела.
  Зрэшты, у цемры Масква размалёѓвалася рэкламнымi шчытамi i мноствам рукатворных агнёѓ - становячыся яшчэ прыгажэй.
  Бос жэстам загадаѓ хлапчуку заскочыць у свой раскошны "кадылак".
  Пацан апынуѓся на заднiм сядзеннi, вельмi мяккiм i пышным. Па абодва бакi ад яго сядзелi грамiлы ѓ плямiстым камуфляжы i з аѓтаматамi.
  Волька падмiргнуѓ iм i прачырыкаѓ:
  На зоркалётах - iмчым па хвалях...
  Пяняцца кваркi ѓ вiхурах эфiру!
  Ахова паглядзела на яго настолькi сурова, што ѓ хлапчука разам сапсаваѓся настрой. Зрэшты, усяго на некалькi секунд. Затым ён стаѓ уяѓляць сябе выкрадзеным бандытамi супермэнам. Вось вязе яго мафiя ѓ сваё логава. Там падрыхтаваны нялюдскiя катаваннi.
  Пацан прадставiѓ сябе на месцы пiянера-героя...
  Ён разам са сваiм братам Алегам Рыбаковым ( тэхнiчным генiем!) i пераѓтворанай у дзяѓчынку Уладленай ...
  Рукi Алега Рыбакова працавалi хутка, нiбы хлапчук-пiянер усё жыццё толькi што калупаѓся ѓ схемах французскiх танкаѓ. Б-33, мабыць, лепшае тварэнне капiталiстычнай ваеннай думкi, праѓда медная трансмiсiя танка пашкодзiлася, i ён страцiѓ большую частку сваёй баявой сiлы.
  Волька Рыбакоѓ з трывогаю спытаѓ у брата:
  - А калi не атрымаецца гэтага монстра запусцiць, што будзем рабiць?
  Рыбакоѓ Алег стрымана адказаѓ:
  - Ведаеш, падчас вылазкi, старажытныя спартанцы спальвалi за сабой пераправу, каб iх яму войску шляху назад не было. - Братка-вундэркiнд страсянуѓ кулаком. - Лiчылася, што ваяр павiнен альбо перамагчы, альбо памерцi!
  Дзяѓчынка-каратыстка Уладлена рашуча запярэчыла:
  - I дурное! Лепш прайграѓшы выжыць, каб мець шанец на рэванш.
  Волька з нечаканай для сябе фiласофiяй заѓважыѓ:
  - Для вайны чалавек, гэта разменная манета, якая абясцэньваецца хутчэй, чым паступае ѓ выдатак.
  Уладлена пагадзiлася толькi збольшага:
  - Жыццё чалавека на вайне схiльная да iнфляцыi i, разам з тым, неацэннае!
  Рыбакоѓ Алег заѓважыѓ:
  - Вайна, гэта як вадзяны паток, дзярмо ѓсплывае, каштоѓнае асядае, а неацэннае ѓзнiмае.
  Волька спытаѓ:
  - Добра, хопiць спаборнiчаць у афарызмах, калi, нарэшце, мы атрымаем магчымасць бiць фашыстаѓ?
  Алег усмiхнуѓся:
  - Калi паправiм. Танк без механiка, як конь без збруi. Паверце, засталося зусiм няшмат.
  Якая стала дзяѓчынкай у гэтым уяѓленнi, Уладлена Шаманава таксама не губляла дарма часу, а ѓзмоцнена дапамагала свайму сябру. Волька, хоць i быѓ самы малодшы з iх, але быѓ не надта карысны. Малодшы каратэ-дзяцюк задаваѓ мноства, часам недарэчных i смешных пытанняѓ сваiм вiзавi.
  - Чаму ѓ Б-3 рухавiк не дызельны? З дызельным было б лепш!
  Уладлена хутка адказала:
  - А чаму ѓ пчалы не тры джалы? У гэтым выпадку, яе выжывальнасць рэзка вырастала б. Адно джала выкарыстоѓваѓ, потым няхай у ход другое!
  Волька засмяяѓся:
  - Гэта мабыць так прырода вырашыла! Працэс эвалюцыi не дасканалы. Хаця, калi пераможа камунiзм...
  - Тое, што? - Спытала, звузiѓшы вусны Уладлена.
  - Барацьба ѓсiх вiдаѓ за iснаванне сыдзе ѓ мiнулае. - радасна адказаѓ Волька.
  Алег выцер кропелькi поту з iлба i тонам юнага рыбака, якi выцягнуѓ вялiкую рыбiнку, вымавiѓ:
  - Гатова! Цяпер можна запускаць танк. Ён паедзе, як я спадзяюся, хутка i змяце ѓсiх ворагаѓ.
  Уладлена злёгку падцягнула провад:
  - Ну вось, цяпер я думаю, хопiць!
  Праз дзве хвiлiны, захоплены дзецьмi-тэрмiнатарамi, танк загуѓ. Тоѓстыя гусенiцы дазвалялi велiзарнай машыне досыць нiштавата рухацца, а два магутных рухавiка надавалi хуткасць каля сарака кiламетраѓ у гадзiну. Бакi былi поѓныя гаручым, i баявая тройца адчувала сябе на ѓздыме.
  Алег заѓважыѓ:
  - У гэтай машыны адразу пяць гармат, гэта вялiкая сiла, але нас жа толькi трое! Трэба нешта прыдумаць, каб лупiць адразу з пяцi руляѓ.
  Уладлена лагiчна прапанавала:
  - У кабiне ёсць медны дрот, можа яго прыстасаваць?
  Алег заѓважыѓ:
  - "Аѓтапрывадаѓ" , на жаль, няма. Мы не можам ёю скарыстацца.
  Дзяѓчынка-каратыстка хутка прапанавала:
  - Так можа проста перарабiць дапаможны матор, што круцiць вежу для падштурхвання снарадаѓ, а закладваць у рулю мы можам самi!
  Алег пагадзiѓся:
  - Гэта iдэя, зараз зраблю! Ты, Волька, пакуль парулi, вялiкай хуткасьцi не давай, бо выдатак палiва пры гэтым узрастае!
  Дзевяцiгадовы, уяѓны курсант, пакрыѓджана шмыгнуѓ носам:
  - Я што, без паняцця!
  Уладлена салодкагучна праспявала:
  - Няма большага ворага, чым пустая галава!
  Алег па-фiласофску дадаѓ:
  - Пустата асаблiва небяспечная, калi жыве ва ѓласнай галаве. Трэба будзе з гэтым неяк дужацца.
  Уладлена прыгожа запярэчыла:
  - Пустата ѓ галаве звычайна запаѓняецца трызненнем, у сэрца - злосцю, у кашальку - крадзеным.
  Хлопчык-вундэркiнд перабiѓ:
  - Лепш дапамажы наладзе, а то...
  Дзяѓчынка-каратыстка, вытрашчыѓшы блакiтныя вочкi, спытала:
  - Што!
  - Самая чырвоная мова, у бясколерных асоб! - Заявiѓ Алег, злёгку адцягнуѓшыся . - Зараз, яшчэ адно iмгненне.
  Хлапчука-вундэркiнда ѓдарыла токам. На шчасце, дзяцюк паспеѓ рэфлекторна адсунуць руку, i ѓ яго ѓрэзала зусiм не моцна, але адчувальна. На ѓказальным пальцы надзьмуѓся невялiкi пухiры. Уладлена Шаманава падкалола:
  - Доѓгi язык звычайна спалучаецца з касымi рукамi, кароткiм розумам i прамой звiлiнай у мозгу!
  Алег не адказаѓ, ён працягваѓ чараваць i, падобна, не без поспеху. Яшчэ пяць хвiлiн тытанiчнай працы i хлапчук-вундэркiнд усклiкнуѓ:
  - Гатова! Цярпенне i праца - усё ператруць.
  Уладлена лагiчна прапанавала:
  - Давайце вырабiм новую суперзброю. Накшталт Гiпербалоiда Гарына. Нябось, лазер бы прабiѓ нават такi танк.
  Алег пастукаѓ кулаком па бранi, хлапчук-вундэркiнд даволi ѓсмiхнуѓся:
  - А што, 80-мiлiметраѓ бранi, гэта на пяць больш, чым у КВ-2. Добры танк, верагодна, лепшых з усiх заходнiх узораѓ.
  Уладлена Шаманава паправiла:
  - Эксперыментальная мадэль. У Францыi яшчэ не паспелi запусцiць у вытворчасць гэтага монстра. Ды i танкаѓ Б-2, не так ужо i шмат, iнакш бы немцам увалiлi.
  Волька звонка свiснуѓ:
  - Адзiн камунiст, стаiць дзесяцi капiталiстаѓ. Падчас грамадзянскай вайны, на тэрыторыю СССР уварвалiся чатырнаццаць дзяржаѓ i ѓсе былi бiтыя!
  - Не СССР, а Савецкай Расii! - Паправiла Уладлен.
  Волька з пафасам запярэчыѓ:
  - Савецкi саюз, нарадзiѓся разам са словам свабода!
  Алег кiѓнуѓ светлай галавою:
  - Не, так проста б не звалiлi французы. Тут прычын некалькi, але падчас першай сусветнай вайны бiлiся да канца. Хоць Гiтлер не канцлер, гэта звер.
  Уладлена лагiчна паправiла:
  - Горш звера. Гэта проста жывёла.
  Алег праспяваѓ, пад прастанародны матыѓ:
  - А кашчэй несмяротны - грубая жывёла! Загадаѓ з бутэлькай прымаць! Але сваё няшчаснае i рахманае! Разнеслi танкетку i ѓ ложак!
  Уладлена, весела смеючыся, вымавiла:
  - А вось ты бачыш сапраѓдных грубых жывёл. Асцярожней Алежка-каляска! I не накладзi ѓ шорты.
  Алег, жартам, праспяваѓ:
  - Хай тыя бюргеры таѓсцеюць, няхай iм не залезцi ѓ штаны! Хай запiшуцца ѓ габрэi, абы не было вайны!
  Паменшаны ѓ памерах, Уладлена высунула галаву, патрэсла сваiмi светлымi кудзеркамi. Яе прыгожы мордачка выглядала ѓстрывожанай. Дзяѓчынка-каратыстка павярнула галаву назад i шоргнула:
  - Вось заѓсёды так! Немцы, як клапы, усiх не перадавiш, зноѓ расплодзяцца.
  Па прасёлкавай дарозе рухалiся шэсць гiтлераѓскiх салдат, мяркуючы па форме - эсэсаѓцы. Яны гналi перад сабой прыкладна тузiн дзяцей ва ѓзросце ад шасцi да дзесяцi гадоѓ. Фашысты, пры гэтым, не саромелiся ѓ выразах, крылi нямецкiм матам.
  - Шнэль , шнэль , шнэль ! - гарлапанiлi яны.
  Дзецi спяшалiся, мiльгаючы маленькiмi, голымi пятачкамi, пазелянелымi ад травы. Шаманава Уладлена звярнула ѓвагу на спалоханыя i зацкаваныя погляды рабят. Дзiѓна, навошта здалiся фашыстам гэтыя дзецi? Цi наѓрад з iх атрымаюцца добрыя працаѓнiкi.
  Тоѓсты гiтлеравец махаѓ бiзуном i даволi майстэрску наносiѓ удары, цэля па босых пятках дзяцей. Тоѓстая морда брыдка ѓхмылялася, калi хлопчыкi i дзяѓчынкi вiшчалi ад болю. Iншы фашыст, наадварот, нацкоѓваѓ на дзяцей сабаку, не даючы iм уцячы. Псiна была даволi буйная, як цяля, з шырокiмi грудзьмi i крывымi iкламi. З пашчы жывёлы-забойцы капала жоѓтая слiна, вочы гарэлi злавесным агнём.
  Уладлена рэзка свiснула:
  - Вось, ублюдкi!
  Алег паправiѓ:
  - Ублюдкi, яшчэ занадта мякка сказана! Ну што, заб'ём немцаѓ?
  Дзяѓчынка-пiянерка адказала:
  - Чацвярых напавал, а дваiх падстрэлiм так, каб не адразу здохлi! Па-мойму, так будзе лепей.
  Упiраючыся голымi нагамi, Уладлена нацэлiла кулямёт, хуткастрэльны французскi "Шэкель"-2, потым раздумалася i ѓзяла ѓ рукi трафейны пiсталет-кулямёт з аптычным прыцэлам. Высунулася з вежы, узяла гiтлераѓцаѓ пад прыцэл.
  Фашысты бачылi сцяг са свастыкай, i не звярталi на вялiзны танк нiякай увагi. А вось дзецi радасна загаманiлi, яны кiнулiся да танка, але тут жа былi сустрэты жудасным рыкам сабакi невядомай пароды. Адначасова фашыст ударыѓ дзiця, бялявую дзяѓчынку з чырвонай стужачкай у валасах прыкладам. Тая ѓпала. Харта Владлен зрэагавала аѓтаматычна, дала чаргу з аѓтамата. Хаця дзяѓчынка спачатку хацела пакiнуць двух самых жорсткiх фашыстаѓ жывых, каб потым аддаць народнаму суду, iмгненная ѓспышка гневу прывяла да таго, што ѓсе шэсць эсэсаѓцаѓ былi знiшчаны.
  Дзяѓчынка-каратыстка яхiдна пiскнула:
  - Фашысцкае дзярмо, вы як каровiныя ляпёшкi, на якiя брыдка ступаць.
  Дзецi на iмгненне разгубiлiся, а за тым кiнулiся ѓцякаць. Жвавая Уладлена, выскачыѓшы з танка, крыкнула зычным голасам:
  - Стойце, таварышы!
  У яе званком, дзiцячым, i разам з тым, цвёрдым голасе было столькi ѓпэѓненасцi, што хлопца зараз спынiлася i павярнулася да танка. Гнуткая дзяѓчынка Уладлена саскочыла з бранi.
  Яна была вельмi прыгожай дзяѓчынкай, хоць затрапаны сукеначцы i падрапаныя ногi надавалi ёй падабенства з дзiкункай. Пiянерка падбегла да збiтай прыкладам дзяѓчынкi. На бягу, яна ѓстала сваёй босай нагой у ручаёк крывi, якi выцек з разбiтай галавы буйнога фашыста, але не звярнула на гэта ѓвагу. На траве засталiся хупавыя крывавыя сляды маленькай, дзiцячай ступнi дзяѓчынкi. Бялявая Уладлена, падскочыѓшы да зрынутага дзiцяцi, прынялася масажаваць яе вiскi i шыю. Дзяѓчынку была ѓ адключцы i не дыхала.
  Уладлена працавала энергiчна, а затым хутка ѓкалола дзiцяцi прэпарат уласнага прыгатавання. Бо не гледзячы на адзiнаццацiгадовы ѓзрост, Уладлена i Алег ва ѓсю вынаходзiлi ѓ розных сферах. Так, гэта сапраѓдныя дзецi-вундэркiнды, якiя ѓзрушаюць сваiм талентам i iнтэлектам.
  Дзяѓчынка застагнала, i адкрыла вочкi, у iх чыталася сумесь болю i радасцi. Дзецi радасна загаманiлi. Спрытная Уладлена памасiраваць далонямi тварык дзiцяцi i ласкава, мяккiм галаском спытала:
  - Як настрой?!
  Дзяѓчынка гадоѓ сямi адказала:
  - Настрой бадзёры!
  Уладлена выклiкнула, ускочыѓшы i падскочыѓшы:
  - Служу Савецкаму Саюзу!
  Дзецi дружна крыкнулi:
  - Слава партыi i таварышу Сталiну, за нашае шчаслiвае дзяцiнства! Ура!
  З танка выскачылi браты Рыбаковы - Волька i Алег. Хлапчукi дружна выклiкнулi:
  - Рускiя ѓ баях непераможныя,
  Не пацерпiць рускi вiцязь сорам!
  Рускiя моцныя, моцныя - калi адзiныя,
  На ѓдар рушыць услед удар!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 15.
  Дзяѓчынкi атакавалi турэцкi лагер толькi калi падбег Алег Рыбачэнка.
  А да турак падышлi значныя падмацаваннi.
  Але яны вырашылi атакаваць Асманскую iмперыю, разнесцi супернiка.
  Наташа адзначыла:
  - Нарэшце мы цябе дачакалiся сынок. Вось зараз будзе сапраѓды сапраѓдны i слаѓных бой.
  Тады Алег Рыбачэнка i дзяѓчаты зноѓ уступiлi ѓ бiтву дапамагаючы Расii.
  Тут да iх далучылася яшчэ басаногая дзяѓчынка Маргарыта. Таксама дарослая жанчына пiсьменнiца стала дзяѓчынкай гадоѓ дванаццацi ѓ абмен на неѓмiручасць i выконвае мiсiю.
  Воiны з дваццаць першага стагоддзя зноѓ сашчапiлiся з асманамi дзевятнаццатага.
  Вельмi ѓжо шмат салдат у асманскай iмперыi цi Блiскучай Порты. Яны цякуць сабе бясконцай ракой.
  Алег Рыбачэнка, секчы асманаѓ мячамi, зароѓ:
  - Нiколi не саступiм!
  I ад босай нагi хлапчук паляцеѓ востры дыск!
  Маргарыта, ломячы працiѓнiкаѓ, буркнула:
  - У свеце подзвiгу знойдзецца месца!
  I ад босы ножкi дзяѓчынкi разляцелiся атрутныя iголкi, дзiвячы турэцкiх салдат.
  Наташа таксама шпурнула босымi пальцамi ног, забойнае i завыла:
  - Нiколi не забудземся i не даруем.
  I яе мячы прайшлiся ѓ млыне па асманах.
  Зоя, рассякаючы непрыяцеляѓ, запiшчала:
  - За новы парадак!
  I ад яе босых ножак разляцелiся новыя iголкi. I што ѓ вока, што ѓ горла турэцкiм салдатам.
  Ды вiдаць было, што ваяѓнiцы заводзяцца i лютуюць.
  Аѓгустына сячы смуглых салдат, прапiшчала:
  - Наша жалезная воля!
  I ад яе босай нагi ляцiць новы, забойны падарунак. I падаюць асмуглыя, адважныя байцы.
  Святлана сячэ млынару, яе мячы як маланка.
   Туркi валяцца як зрэзаныя снапы.
  Дзяѓчына кiдае iголкi сваiмi босымi ножкамi i пiшчыць:
  - За Расiю-матухну будзе перамагаць!
  Алег Рыбачэнка наступае супраць асманаѓ. Хлопчык-тэрмiнатар сячэ асмуглыя войскi.
  I пры гэтым пальчыкi голых ножак пацана выкiдваюць iголкi з ядам.
  Пацан раве:
  - Слава Будучай Русi!
  I ѓ руху раскройвае ѓсiм галовы i пысы.
  Маргарыта таксама разбурае працiѓнiкаѓ.
  Яе босыя ножкi так i мiльгаюць. Асманскiя салдаты гiнуць у вялiкiх колькасцях. Ваяѓнiца крычыць:
  - За новыя рубяжы!
  I тут дзяѓчынка як возьме i сячэ...
  Маса трупаѓ асманскiх салдат.
  А вось Наташа ѓ наступе. Сячэ сабе асманаѓ i напявае:
  - Русь вялiкая i прамянiстая,
  Я дзяѓчынка вельмi дзiѓная!
  I ад яе босых ножак ляцяць дыскi. Якiя перапiлоѓваюць горла асманам. Ды вось гэта дзеѓка.
  Зоя ѓ наступе. Сячэ турэцкiх салдат з абодвух руку. Плюе з трубачкi. I кiдае босымi пальцамi ног забойныя iголкi.
  I пры гэтым спявае сабе:
  - Эх, дубiнушка ахнем,
  Эх, каханая самая пойдзе!
  Аѓгусцiна, секчы асманаѓ i вынiшчаючы смуглых салдат, вiскоча:
  - Увесь кудлаты i ѓ шкуры звярынай,
  На АМАП ён кiдаѓся з дубiнай!
  I босымi пальчыкамi ножак як запусцiць у супернiка, тое, што заб'е i слана.
  А потым прапiшчыць:
  - Ваѓкадавы!
  Святлана ѓ наступе. Сячэ, крэмсае асманаѓ. Босымi ножкамi па iх запускае прэзенты смерцi.
  Праводзiць мячамi млын.
  Раскрышыла масу байцоѓ i вiскоча:
  - Вялiкая будзе перамога!
  I зноѓ дзяѓчына ѓ дзiкiм руху.
  I яе босыя ножкi запускаюць смяротныя iголкi.
  Алег Рыбачэнка падскочыѓ. Пракруцiѓся хлопчык-тэрмiнатар у сальта. Пасек масу асманаѓ у скачку.
  Кiнуѓ босымi пальцамi ножак iголкi i пра булькаѓ:
  - Славiцца мая прыгожая мужнасць!
  I зноѓ дзяцюк у бiтве.
  Маргарыта пераходзiць у наступ. Рэзае ѓсiх непрыяцеляѓ запар. Яе мячы страмчэй лопасцяѓ млына. I босыя пальчыкi ножак кiдаюць прэзенты смерцi.
  Дзяѓчынка ѓ дзiкiм наступленнi. Вынiшчае асманскiх воiнаѓ без цырымонiй.
  I падскоквае раз-пораз, i перакручваецца!
  I ляцяць ад яе прэзенты анiгiляцыi.
  А асманы сабе падаюць мёртва. I цэлыя курганы з трупаѓ нагрувашчваюцца.
  Маргарыта пiшчыць:
  - Я ёсць амерыканскi каѓбой!
  I зноѓ яе босыя ножкi кiнуѓ iголку.
  А затым яшчэ i тузiн iголак!
  Наташа ѓ наступе таксама вельмi крутая.
  I босымi ножкамi кiдае, i з трубачкi плюецца.
  I крычыць на ѓсё горла:
  - Я зiготкая смерць! Вам застаецца толькi памерцi!
  I зноѓ красуня ѓ руху.
  Зоя штурмуе завал з асманскiх трупаѓ. I таксама ад яе босых ножак вылятаюць бумерангi знiшчэння.
  А жоѓтыя воiны ѓсё падаюць i падаюць.
  Зоя крычыць:
  - Басаногая дзеѓка, вас пераможа!
  I ад голай пятачкi дзяѓчыны ляцiць тузiн iголак. Якiя прама ѓ горла асманам упiваюцца.
  Тым падаюць мёртва.
  А дакладней i зусiм мёртвыя.
  Аѓгусцiна ѓ наступленнi. Разбурае турэцкiя войскi. Яе мячы ѓ дзвюх рук нясуцца. I такая яна выдатная ваяѓнiца.
  Смерч праносiцца па асманскiх войсках.
  Дзяѓчына з рудымi валасамi раве:
  - Будучыня, утоена! Але будзе пераможным!
  I ѓ наступе красуня з агнязарнымi валасамi.
  Аѓгусцiна ѓ дзiкiм экстазе раве:
  - Багi вайны ѓсё парвуць!
  I ваяѓнiца ѓ наступе.
  I яе босыя ножкi кiдаюць вельмi шмат вострых, атрутных iголкi.
  Святлана ѓ бiтве. I такая блiскучая i баявая. Яе голыя ножкi столькi ѓсяго забойнага выкiдваюць. Не чалавек, а смерць з валасамi бландынкi.
  Хоць калi разыйдзецца, то ѓжо i не спынiш.
  Святлана спявае:
  - Жыццё не будзе мёдам,
  Та скачыце карагодам!
  Хай выканаецца мара
  У раба мужчыну ператварае прыгажосць!
  I ѓ руху дзяѓчыны ѓсё больш i больш лютасьцi.
  Алег у наступе ѓсё паскараецца. Хлопчык б'е асманаѓ.
  Яго босыя ножкi кiдаюць вострыя iголкi.
  Юны ваяѓнiк пiшчыць:
  - Шалёная iмперыя - усiх разарве!
  I зноѓ хлапчук у руху.
  Маргарыта бурная дзяѓчына ѓ сваёй актыѓнасцi. I малоцiць непрыяцеляѓ.
  Вось яна запусцiла голай ножкай, гарошынку з узрыѓчаткай. Тая рване, i адразу сотню асманаѓ уверх падкiне.
  Дзяѓчынка крычыць:
  - Перамога да нас усё роѓна прыйдзе!
  I правядзе млын мячамi.
  Вось паскорыла рухi Наташа. Дзяѓчына ссякае турэцкiх воiнаѓ. I пры гэтым гарлапанiць:
  - Перамога iмперыю Расiю чакае.
  I давай нiшчыць асманаѓ узмоцненымi тэмпамi.
  Наташа - гэта дзеѓка-тэрмiнатар.
  Не думае спыняцца i запавольвацца.
  Зоя ѓ наступе. Яе мячы нiбы наразаюць мясную салату. Дзяѓчына крычыць ва ѓсю глотку:
  - Наша выратаванне ѓ сiле!
  I таксама босыя пальчыкi ног такiя iголкi кiдаюць.
  I маса людзей з прабiтымi горламi, валяецца курганамi трупаѓ.
  Аѓгустына шалёная дзяѓчынка. I ѓсiх разбурае нiбы гэта робат з гiперплазмы.
  Разнесла ѓжо нi адну сотню асманаѓ. Але ѓсё павялiчвае тэмп. I ваяѓнiца яшчэ i раве.
  - Я непераможная такая! Самая ѓ свеце крутая!
  I зноѓ прыгажуня ѓ нападзе.
  I ад яе босых пальчыкаѓ ножак, вылятае гарошынка. I тры сотнi асманаѓ разарваѓ магутны выбух.
  Аѓгустына праспявала:
  - Вы не асмелiцеся нашу зямлю захоплiваць!
  Святлана таксама ѓ наступе. I не дае нi грама перадышкi. Дзiкае дзяѓчына-тэрмiнатар.
  I сячэ непрыяцеляѓ i асманаѓ нiшчыць. I маса турэцкiх байцоѓ ужо завалiлася ѓ канаву i па дарогах.
  Шасцёрка разбушавалася. Наладзiла дзiкую бiтву.
  Алег Рыбачэнка зноѓ у баi. I прасоѓваецца махае абодвума мячамi. I хлапчук-тэрмiнатар праводзiць млын. Падаюць забiтыя асманы.
  Маса трупаѓ. Цэлыя горы крывавых целаѓ.
  Хлапчуку прыгадваецца дзiкая стратэгiя. Дзе таксама разам змешвалiся конi i людзi.
  Алег Рыбачэнка пiшчыць:
  - Гора ад розуму!
  А грошай будзе цемра!
  I хлопчык-тэрмiнатар у новым руху. I яго босыя ножкi нешта возьмуць i кiнуць.
  Пацан-генiй зароѓ:
  - Майстар клас i фiрма "Адыдас"!
  Сапраѓды крутое i крутых атрымалася ѓяѓленне. А колькi забiтых асманаѓ. I перабiлi турэцкiх байцоѓ самае вялiкае мноства з найвялiкшых.
  Маргарыта таксама ѓ баi. Разбурае турэцкiя войскi i раве:
  - Вялiкi ѓдарны полк! Мы ѓсiх уганяем у труну!
  I яе мячы як рубануць па асманах. Маса турэцкiх байцоѓ ужо завалiлася.
  Дзяѓчынка прабурчала:
  - Я пантэры нават страмчэй! Дакажыце, што ѓсiх лепш!
  I ад голай пяткi дзяѓчынкi як вылецiць гарошынка з магутнай узрыѓчаткай.
  I па непрыяцелю дзюбне.
  I возьме, i разнясе частку працiѓнiкаѓ.
  А Наташа ѓ аѓтарытэце. I б'е супернiкаѓ, i сама нiкому спуску не дасць.
  Колькi асманаѓ ужо перабiла.
  А яе зубкi такiя вострыя. А вочкi такiя сапфiравыя. Вось гэта дзеѓка - самы галоѓны кат. Хоць у яе ѓсе напарнiцы - каты!
  Наташа крычыць:
  - Шалёная я! Будзе вам пеня!
  I зноѓ дзяѓчына мячамi масу асманаѓ зарубiць.
  Зоя ѓ руху i раскроiла шмат турэцкiх воiнаѓ.
  А ножкi босыя кiдаюць iголкi. Кожная iголка забiвае некалькi асманаѓ. Вось гэта дзяѓчыны - рэальна прыгажунi.
  Аѓгусцiна надыходзiць, i працiѓнiц разбурае. I пры гэтым яшчэ не забывае прагарлапанiць:
  - Вам не пазбегнуць труны!
  I сваю зубы дзеѓка возьме i выскалiць!
  I рудая такая... Валасы лунаюць на ветры, нiбы пралетарскi сцяг.
  I ѓся лiтаральна зыходзiць гневам.
  Святлана ѓ руху. Вось раскроiла масу чэрапаѓ. Ваяѓнiца, якая скалiць зубкi.
  Паказвае язычок. А затым плюецца з трубачкi. Пасля чаго завывае:
  - Будзеце вы мёртвымi хлопцы!
  I зноѓ ад яе босых ножак ляцяць смяротныя iголкi.
  Алег Рыбачэнка скача i падскоквае.
  Басаногi хлопчык кучу iголак выпускае i спявае:
  - Адпраѓляемся ѓ паход, адчыняе буйны рахунак!
  Юны ваяѓнiк як пакладзена на вышынi.
  Гадоѓ яму ѓжо нямала, але ён выглядае дзiцем. Толькi вельмi моцным i мускулiстым.
  Алег Рыбачэнка праспяваѓ:
  - Няхай не па правiлах гульня - прарвемся фраера!
  I зноѓ ад яго босых ножак адляцелi смяротныя i паражальныя iголкi.
  Маргарыта з захапленнем праспявала:
  - Нiчога немагчымага няма! Веру, будзе свабоды свiтанак!
  Дзяѓчынка зноѓ кiнула забойным каскадам iголак па асманах i працягнула:
  - Цемра сыдзе! Расквiтнеюць ружы траѓня!
  I ваяѓнiца як кiне босымi пальцамi ножак гарошынку, дык адразу ж тысяча турэцкiх салдат падляцела ѓ паветра. Ды войска асманскай iмперыi растае прама на вачах.
  Наташа ѓ бiтве. Скача нiбы кобра. Узрывае непрыяцеляѓ. I столькi гiне турэцкiх салдат.
  Дзяѓчына iхняя i мячамi, i гранамi на вугалi, i дзiдамi. I iголкамi.
  Пры гэтым яшчэ i раве:
  - Перамога веру, прыйдзе!
  I слава рускiх знойдзе!
  Босыя пальчыкi ножак кiдаюць новыя iголкi, прабiваючы супернiкаѓ.
  Зоя ѓ дзiкiм руху. Надыходзiць на асманаѓ. Рассякае iх на дробныя кавалачкi.
  Ваяѓнiца кiдае босымi пальцамi iголкi. Прабiвае супернiкаѓ, i як зараве:
  - Поѓная наша перамога блiзкая!
  I праводзiць мячамi дзiкi млын. Вось гэта сапраѓды дзеѓка як дзеѓка!
  А вось кобра Аѓгусцiна перайшла ѓ наступ. Вось гэта баба - усiм кашмарам кашмар.
  I калi ѓсячэ, дык значыць усячэ.
  Пасьля чаго рудая возьме i засьпявае:
  - Раскрыю ѓсе чэрапы! Я вялiкая мара!
  I вось яе мячы ѓ дзеяннi i рассякаюць мяса.
  Святлана таксама пераходзiць у наступ. Няма ѓ гэтай дзяѓчыны тармазоѓ. Як пасячэ, так маса трупаѓ завалена.
  Бландынка-тэрмiнатар раве:
  - Як будзе добра! Як будзе добра - я гэта ведаю!
  I вось ляцiць ад яе забойная гарошынка.
  Алег зноѓ сотню асманаѓ, пранёсшы метэорам, зрэжа. I яшчэ бомбу возьме i кiне.
  Невялiкая памерамi, але забойная яна...
  Як разарве на дробныя абрыѓкi.
  Хлопчык-тэрмiнатар завыѓ:
  - Бурная маладосць страшных машын!
  Маргарыта зноѓ такое зробiць у бiтве.
  I ссячэ масу турэцкiх байцоѓ. I прасякае вялiкiя прасекi.
  Дзяѓчынка вiскоча:
  - Ламбада - наш танец на пяску!
  I ѓрэжа з новай сiлай.
  Наташа ѓ наступе яшчэ люцей. Так малоцiць асманаѓ. Не вельмi iм супраць такiх дзяѓчат выстаяць.
  Наташа ѓзяла i праспявала:
  - Бег на месцы агульны прымiраючы!
  I ваяѓнiца такiм каскадам удараѓ вылiлася па супернiках.
  I яшчэ босымi ножкамi дыскi кiне.
  Вось млын правяла. Маса галоѓ турэцкай армii адкацiлася.
  Баявая прыгажуня яна. Лупiць сабе такую смуглую армаду.
  Зоя ѓ руху, усiх руйнуе пагалоѓна. I яе мячы, нiбы нажнiцы смерцi.
  Дзяѓчына проста хараство. I яе босыя ножкi кiдаюць вельмi атрутныя iголкi.
  Здзiѓляюць супернiкаѓ. Прабiваюць iм горла i робяць труны.
  Зоя ѓзяла i прапiшчала:
  - Калi ѓ кране няма вады...
  Наташа прагарлапанiла з захапленнем:
  - Значыць, вiнаватая ты!
  I босымi пальцамi ног як кiне тое, што забiвае капiтальна. Вось гэта сапраѓды дзяѓчына з дзяѓчын.
  I ад яе голых ножак як праляцiць лязо. I ѓразiць масу байцоѓ.
  Аѓгусцiна ѓ руху. Iмклiвая i непаѓторная ѓ сваёй красе.
  Якiя ѓ яе яркiя валасы. Нiбы пралетарскi сцяг лунаюць. Вось гэта дзяѓчына - iсная мегера.
  А сячэ супернiкаѓ - быццам нарадзiлася з мячамi ѓ руках.
  Рудая, чортавая шэльма!
  Аѓрора ѓзяла i прашыпела:
  - Бычыная будзе галава - не звар'яцець байцам!
  I вось яна зноѓ раскрышыла масу байцоѓ.
  Алег Рыбачэнка буркнуѓ:
  - Тое, што трэба! Вось гэта дзеѓка!
  Маргарыта, кiнуѓшы босай ножкай кiнжал, пацвердзiла:
  - Вялiкая i класная дзяѓчына!
  Аѓрора з гэтым ахвотна пагадзiлася:
  - Я ваяѓнiца, што загрызе любога!
  I зноѓ босымi пальчыкамi ножак запусцiць забойнае.
  Святлана ѓ бiтве не саступае супернiкам. Не дзяѓчына, а скончыць здольная мужчыну ѓ полымi.
  I вiскоча:
  - Якое неба блакiтнае!
  Аѓгустына, выпусцiѓшы босай ножкай лязо, пацвердзiла:
  - Мы не прыхiльнiкi разбою!
  Святлана, рассякаючы непрыяцеляѓ, прачырыкала:
  - На дурня не патрэбен нож.
  Зоя пiснула, кiдаючы iголкi босымi, загарэлымi ножкамi:
  - Яму з тры карабы нахлусiш!
  Наташа, секчы асманаѓ, дадала:
  - I рабi з iм за грош!
  I ваяѓнiцы возьмуць i падскочаць. Такiя яны крывавыя i крутыя. Наогул у iх маса рызыкi.
  Алег Рыбачэнка ѓ баi выглядае - вельмi нават стыльна.
  Маргарыта праспявала:
  - Удар моцны, а цiкавасць у хлопца...
  Хлопчык-генiй запусцiѓ нагой нешта накшталт шрубы верталёта. Зрэзаѓ пару сотняѓ галоѓ i ѓ асманаѓ i пiскнуѓ:
  - Суцэль спартовы!
  I абодва - хлопчык i дзяѓчынка ѓ поѓным ажуры.
  Алег, секчы смуглых салдат, пра булькаѓ:
  - I будзе вялiкая перамога за намi!
  Маргарыта ѓ адказ прашыпела:
  - Мы ѓсiх забiваем - босымi нагамi!
  Дзяѓчынка i сапраѓды такi вось актыѓны тэрмiнатар.
  Наташа ѓ наступе праспявала:
  - На святой вайне!
  I запусцiла ваяѓнiца востры дыск-бумеранг. Той праляцеѓ па дузе, ссек масу асманаѓ.
  Зоя дадала, працягваючы знiшчэнне:
  - Будзе наша перамога!
  I ад яе босых ножак паляцелi новыя iголкi. I ѓразiлi масу байцоѓ.
  Дзяѓчына-бландынка выдала:
  - Ставiм супернiку мат!
  I паказала мову.
  Аѓгусцiна махаючы нагамi, i кiдаючы свастыкi з вострымi бакамi, булькнула:
  - Сцяг iмперскi наперад!
  Святлана ахвотна пацвердзiла:
  - Слава загiнуѓшым героям!
  I дзяѓчаты палаца загарлапанiлi, ломячы асманаѓ:
  - Нас нiхто не спынiць!
  I вось ляцяць ад босых ножак ваяѓнiц дыск. Iрвецца мяса.
  I зноѓ выццё:
  - Нас нiхто не пераможа!
  Наташа падляцела ѓ паветра. Распорола працiѓнiкаѓ i выдала:
  - Мы ёсць ваѓчыцы, смажым ворага!
  I ад яе босых пальчыкаѓ як вылецiць вельмi нават забойны дыск.
  Дзяѓчына нават перакруцiцца ѓ экстазе.
  А потым буркне:
  - Пятачкi нашы любяць агонь!
  Ды дзяѓчыны па-сапраѓднаму сэксуальныя.
  Алег Рыбачэнка пра булькаѓ:
  - Ох, рана, дае ахова!
  I падмiргнуѓ ваяѓнiцам. Тыя ѓ адказ смяюцца i скаляць зубкi.
  Наташа секла асманаѓ i пiшчала:
  - У нашым свеце няма радасцi, без барацьбы!
  Хлапчук запярэчыѓ:
  - Часам i барацьба не ѓ радасць!
  Наташа пагадзiлася:
  - Калi няма сiл, то так...
  Але мы ваяѓнiцы заѓсёды здаровыя!
  Дзяѓчына кiнула босымi пальцамi ног у супернiка iголкi i праспявала:
  - Салдат заѓсёды здаровы,
  I да подзвiгу гатовы!
  Пасля чаго Наташа зноѓ секанула непрыяцеляѓ.
  Зоя вельмi iмклiвая краля. Вось цэлую бочку ѓ асманаѓ запусцiла. I разарвала з аднаго выбуху пару тысяч.
  Пасля чаго прапiшчала:
  - Не спынiцца, нашы пяткi зiхацяць!
  I дзяѓчына ѓ баявым ажуры!
  Аѓгусцiна ѓ бiтве таксама не слабая. Так малоцiць асманаѓ. Нiбы са снапа ланцугамi выбiвае.
  Яе рубiнаѓ саскi выпускаюць маланкi, каскадам.
  I секчы працiѓнiкаѓ - спявае:
  - Сцеражыся будзе карысць,
  Будзе восенню пiрог!
  Рудая чартоѓка i сапраѓды арэ ѓ бiтве, нiбы чорцiк у табакерцы.
  А вось Святлана як б'ецца. I ад яе асманам дастаецца.
  I калi яна ѓрэжа, так i ѓрэжа.
  Ад яе крывавыя пырскi вылятаюць.
  Святлана жорстка заѓважыла, калi ад яе босай ножкi паляцелi пырскi металу, што расплаѓляе чэрапа.
  - Слава Расii, вельмi нават слава!
  Танкi рвуцца наперад...
  Дывiзiя ѓ чырвоных кашулях -
  Вiтае рускi народ!
  Вось дзяѓчаты за асманаѓ узялiся. Так iх рассякаюць i рэзаюць. Не ваяѓнiцы, а рэальна пантэры, якiя сарвалiся з ланцуга.
  Алег у баi i атакуе асманаѓ. Б'е iх без жалю i верашчыць:
  - Мы як быкi!
  Маргарыта, крышачы асмуглае войска, падхапiла:
  - Мы як быкi!
  Наташа ѓзяла i завыла, рассякаючы турэцкiх байцоѓ:
  - Хлусiць не з рукi!
  Зоя раздзiрала асманаѓ, пiскнула:
  - Няма не з рукi!
  I таксама возьме, i выпусцiць зорачку босай нагой.
  Наташка ѓзяла i запiшчала:
  - Тэлевiзар наш гарыць!
  I ад яе голенькiм ножкi ляцiць забойны пучок iголак.
  Зоя, таксама круша асманаѓ, пiскнула:
  - Наша сяброѓства маналiт!
  I зноѓ такое кiдае, што ва ѓсе бакi кругi расплываюцца. Вось гэта дзеѓка - чыстае знiшчэнне супернiкаѓ.
  Дзяѓчына босымi пальчыкамi ножак возьме i запусцiць тры бумерангi. А трупаѓ ад гэтага стала яшчэ больш.
  Пасля чаго прыгажуня выдасць:
  - Не дамо ворагу лiтасцi! Будзе труп!
  I зноѓ ад босай пяткi адлятае забойнае.
  Аѓгусцiна таксама цалкам лагiчна заѓважыла:
  - Толькi не адзiн труп, а шмат!
  Пасля таго дзяѓчына ѓзяла i басанож прайшлася па крывавых лужынах. I шмат перабiла асманаѓ.
  I як прараве:
  - Маса забойства!
  I вось дзюбне галавой па турэцкiм генералу. Зламае яму чэрап i выдасць:
  - Банзай! Патрапiш у рай!
  Святлана вельмi лютая ѓ наступе пiшчыць:
  - Не будзе вам лiтасцi!
  I ад яе босых пальчыкаѓ адлятае тузiн iголак. Як яна ѓсiх прабiвае. I вельмi нават ваяѓнiца iмкнецца, паразразаць, i перабiць.
  Алег Рыбачэнка пiшчыць:
  - Слаѓны молат!
  I хлопчык таксама босай ножкай кiдае такую крутую зорку ѓ выглядзе свастыкi. Мудрагелiсты гiбрыд.
  I маса асманаѓ завалiлася.
  Алег зароѓ:
  - Банзай!
  I хлапчук зноѓ у дзiкiм нападзе. Не, у iм проста клекоча сiла, i булькаюць вулканы!
  Маргарыта ѓ руху. Усiм распарэ жываты.
  Дзяѓчынка ножкай выкiне паѓсотнi iголак зараз. I маса забiтая рознага роду непрыяцеляѓ.
  Маргарыта праспявала ѓ плане бадзёрасцi:
  - Раз, два! Гора не бяда!
  Сумаваць не трэба нiколi!
  Вышэй нос i хвост трымай трубой.
  Ведай, што верны сябар заѓсёды з табой!
  Вось такая яна агрэсiѓная кампанiя. Дзяѓчынка як лупане i выгукне:
  - Прэзiдэнт-дракон стане трупам!
  Наташа ѓ баi проста тэрмiнатар нейкi. I рыкаючы пра булькала:
  - Банзай! Хутчэй за атрымлiвай!
  I ад яе босай ножкi адляцела граната. I па асманах як цвiкоѓ . I разнясе.
  Вось гэта ваяѓнiца! Усiм ваяѓнiцам - ваяѓнiца!
  Зоя таксама ѓ наступе. Такая лютая краля.
  I ѓзяла i пра булькала:
  - Бацька наш - сам Белы Бог!
  I сячэ па асманах трайны млын!
  А Аѓгусцiна зароѓ у адказ:
  - А мой Бог - чорны!
  Сапраѓды рыжуха - гэта само ѓвасабленне падступства i подласцi. Для ворагаѓ зразумела. А для сяброѓ яна душка.
  I як босымi пальцамi ножак возьме i кiне. I масу завалiся воiнаѓ асманскай iмперыi.
  Рудая пракрычала:
  - За намi Расiя i чорны Бог!
  Ваяѓнiца з вельмi вялiкiм баявым патэнцыялам. Няма пад такую лепш i не совацца.
  Аѓгустына прашыпела:
  - Усiх здраднiкаѓ сатрэм у парашок!
  I падмiргне напарнiцам. Ды гэтая агнязарная дзеѓка - не зусiм тое, што можа даць спакой. Хiба што спакой смяротны!
  Святлана, круша непрыяцеляѓ, выдала:
  - Чаргой вас скiнем!
  Аѓгустына пацвердзiла:
  - Усiх заб'ем!
  I ад яе босых ножак, зноѓ ляцiць прэзент татальнай анiгiляцыi!
  Алег праспяваѓ у адказ:
  - Будзе поѓны банзай!
  Аѓгусцiна, раздзiраючы асманаѓ голымi рукамi, секчы iх мячамi, i кiдаючы iголкi босымi пальцамi ног, выдала:
  - Карацей кажучы! Карацей кажучы!
  Наташа, разбураючы турэцкiх воiнаѓ, пiскнула:
  - Карацей кажучы - банзай!
  I давай секчы супернiкаѓ з дзiкай разлютаванасцю.
  Алег Рыбачэнка, рассякаючы працiѓнiкаѓ, выдаѓ:
  - Гэты гамбiт ёсць не кiтайскi,
  А дэбют паверце тайскi!
  I зноѓ ад босай ножкi хлопчыка паляцеѓ востры, рэжучы метал дыск.
  Маргарыта, секчы воiнаѓ асманскай iмперыi, праспявала:
  - А каго ѓ баi знойдзем,
  А каго ѓ баi знойдзем...
  З тым жартаваць не станем -
  На часткi разарвём!
  На часткi разарвём!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 15.
  Ды яны ѓрэзалi па турках капiтальна. А пад канец уся шасцёрка як дружна засвiшча. I ля велiзарнай масы крумкач разам здарыѓся сардэчны прыступ, i яны пасыпалiся нiбы градзiнкi на галовы апошнiх асманскiх салдат.
  Гэта была ѓражлiвая перамога.
  Пасля чаго нешматлiкiя, ацалелыя палонныя цалавалi дзяѓчатам, iх босыя, точаныя, вельмi хупавыя i панадлiвыя ножкi. Што проста рэальны цуд такiя дзяѓчынкi.
  Потым шасцёрка села i пачала гуляць у карты. Шасцёра гэта рабiць куды цiкавей.
  Дзяѓчаты i хлопчык трымалi карты босымi пальчыкамi ножак. I кiдалi з вялiкай энергiй.
  Наташа пабiла казырнай шасцёркай туз i заѓважыла:
  - Гульня параѓнальна простая! У шахматы цiкавей!
  Аѓгусцiна ѓ адказ узяла i праспявала:
  - Час iмчыцца - лёс арэ градкi,
  Значыць, сяброѓства, каханне барахло...
  Але для карты ѓ руках у цыганкi -
  Не маюць яны нiчога!
  Святлана кiнула трэфавага вольта, i праспявала:
  Ну што сказаць, ну што сказаць,
  Устроены так людзi...
  Жадаюць ведаць, жадаюць ведаць,
  Жадаюць шляхту, што будзе!
  I паказала мову, кiнуѓшы бубновую даму, прычым выкарыстоѓваючы сваю босую, загарэлую, вельмi панадлiвую ножку.
  Хлопчык Алег шпурнуѓ пiкавага вольта i заѓважыѓ:
  - Рэлiгiя таксама можа прыносiць суцяшэнне!
  Наташа кiнула трэфавую васьмёрку i запярэчыла:
  - Не рэлiгiя, а вера!
  Аѓгусцiна шпурнуѓшы сямёрку, выдала:
  - Фанатычная вера ѓ любую iдэю, нават самую светлую - звяртаецца ѓ фашызм!
  Святлана, кiнуѓшы босымi пальчыкамi ножак карту, адзначыла:
  - Маецца на ѓвазе фашызм у шырокiм разуменнi - гэтага слова! Хоць, фанатызм, напрыклад часам карысны!
  Хлопчык, Алег кiѓнуѓ:
  - Ды каб у спорце чагосьцi дасягнуць, варта фанатычна трэнiравацца. Хаця ад спартсмена не ѓсё залежыць.
  Зоя з гэтым ахвотна згадзiлася, кiнуѓшы босымi пальчыкамi ножак чарвавога караля.
  - Так! Далёка, зразумела, не ѓсё залежыць! Удача таксама, зразумела, патрэбна!
  Аѓгустына дасцiпна дадала, скалячы зубкi:
  Надзея наш компас зямны,
  Удача ѓзнагарода за смеласць...
  А песнi даволi адной,
  Каб толькi аб дзеѓках у ёй спявалася!
  Святлана пагрозлiва вымавiла, кiдаючы трэфавага караля:
  - Ты што лесбiянка?
  Аѓгустына ѓ адказ праспявала, махаючы босымi, моцнымi ножкамi:
  - Вядома ж не,
  Я ахвотна хлопцу зраблю мiнэт!
  Вось яна рудая такая баявая прыгажуня. I гуляе вельмi нават выдатна.
  Маргарыта панура заѓважыла:
  - Трэба быць культурна дамачка!
  Аѓгусцiна ѓ адказ кiнуѓшы босы, вельмi хупавай, з моцным жылкамi ножкай карту i праспявала:
  - За мяжой iншая культура,
  Але нам на яе напляваць...
  У рускiх такая натура,
  Што нi слова тое яблыкi рваць!
  Зоя са смяшком заѓважыла:
  - Руды колер здаецца злавесным!
  Аѓгустына буркнула:
  - Раз здаецца - хрысцiцца трэба!
  Алег прапанаваѓ, з азартам:
  - А можа быць лепш, замест спрэчак праспяваем?
  Наташа пагадзiлася, i вельмi ахвотна:
  - Зразумела праспяем!
  I агрэсiѓная i разам з тым прывабная шасцёрка заспявала;
  Ты Багародзiца святая, незямная,
  Нам ласку сваю нябесную пайшлi!
  Хай як сапфiр зiхацiць глад рачная,
  Прасторы матухны любiмiцы-Зямлi!
  
  Няхай у сэрцы рые натхненне,
  У парыве палымяным дзяѓчат душы!
  Нядбайным пэндзлем асалоды,
  Мне сябра сэрца i летуценняѓ напiшы!
  
  Захоѓваць прыгажосць у нявiннасцi цудоѓнай,
  Не наша доля - усё рызыкуем страцiць!
  Хоць часам паверце - сапраѓды,
  Марыць аб абдымках юных краляѓ раць!
  
  Вось стужкi куль абвiлi табары,
  На спiнах ранец, а ѓ руках гранатамёт!
  Ворагi як тлустыя павер бараны,
  Iх войска адважных Амазонак разарве!
  
  Ноч чорны аксамiт неба пакрывала,
  I ад хвалявання сцiснула мае грудзi!
  Як быццам душыць футравае покрыва,
  Што нават цяжка слова казаць i ѓздыхнуць!
  
  Вось цяжар кахання сарамлiвым,
  На гэтай гаротнай вайне!
  Але веру стану я шчаслiвай,
  I паслужу Роднай краiне!
  
  Дзяѓчаты скiнулi боцiкi,
  Бягуць па снезе басанож!
  Чырванеюць на марозе ножкi,
  Iх нiбы шпарыць кiпенем!
  
  Але хуткасць толькi ѓзрастае,
  Вось наперадзе рэдут мiгоча,
  Свiнцом плюецца кулямёт!
  Не шукаем месца сабе ѓ раi,
  Кiдок куды Гасподзь пашле!
  
  Драбаючы пяткамi босымi,
  Па правадах калючым iмчым!
  Дзяѓчаты рускiя, простыя;
  Мы абавязкова пераможам!
  
  Вось узяты рэдут, суцэльныя трупы,
  Верх узвiѓся ганарлiвы, чырвоны сцяг!
  Амбiцыi пiндасаѓ здуты,
  Мы як арлы парым у вершах!
  Пасля гэтай песнi шасцёрка вырашыла прабегчыся. На самой справе гэта крута. Дык вось басанож бегаць па горных стромах.
  А якраз павалiѓ сняжок. I было ѓсё такiм прыгожым. Нiбы ѓсю рассыпалi срэбра i жамчужыны якiя зiхацяць нiбы брыльянты. I наколькi гэта ѓсё цудоѓна.
  Вось гэта дзяѓчынкi як панеслiся i двое вечных дзяцей. Яны бягуць i мiльгаюць iх босыя, ружовыя ад холаду i блiскучыя пяткi.
  Алег Рыбачэнка падчас бегу заѓважыѓ:
  - А чаму некаторыя лiчаць, што наш свет - гэта пекла?
  Аѓгустына падскочыла, падскочыла вышэй. Перакруцiлася, збiваючы босай ножкай варону i адказала:
  - Таму што не ѓсе такiя маладыя, моцныя i здаровыя як мы! Нас мароз не пужае!
  Святлана прачырыкала:
  Надышоѓ час - першыя маразы,
  I аддаленыя - сiвой зiмы пагрозы!
  I бландынка-тэрмiнатар паказала мову. Вось гэта сапраѓды дзяѓчынка каласальнага размаху.
  Зрэшты, тут усе ваяѓнiцы адзiн аднаго каштавалi. А ваяѓнiцы каласальнай сiлы i iмклiвай хуткасцi!
  Яны бягуць i зноѓ з вялiкiм энтузiязмам спяваюць;
  Мы верым у Усявышняга Айца,
  Якога празвалi людзi Родам...
  Яму верныя мы будзем да канца,
  За Радзiму, за шчасце i свабоду!
  
  Няхай будзе ѓ вечнай славе камунiзм,
  Што ѓсяму сусвету дорыць шчодрае шчасце...
  I не пройдзе жорсткi рэваншызм,
  Развеем хмары i сыдзе непагадзь!
  
  Хай будзе слава Рода назаѓжды,
  У iмя нашай Радзiмы Расii...
  Споѓнiцца вялiкая мара-
  Калi прыйдзе Хрыстос месiя!
  
  Мы пiянеры адважныя байцы,
  Няхай застанецца з намi вечна Лада...
  Ганарыцца намi мацi, бацькi,
  За Русь кахання змагацца адважна трэба!
  
  Вялiкi з намi будзе Белы Бог,
  Хрыстос, Сварог, Прачыстая Марыя...
  Усiх супостатаѓ скруцiм прама ѓ рог,
  Бо на Русi пануюць арыi!
  
  Стваральнiк Зямлю лiха стварыѓ,
  Раскiнуѓ жвава космасу абшары...
  Бо ѓ яго павер ладнай сiл,
  Творыѓ мора, пустынi, горы!
  
  У Iмя Iсуса слаѓны Род,
  Жаданнi гуляючы выконвае...
  I хутка будзе рай - наступiць тэрмiн,
  Калi квiтнее ѓсё прамянiстым траѓнем!
  
  Дзяѓчынкi басаногiя бягуць,
  Яны сумётаѓ лютых не баяцца...
  Устрояць хутка Гiтлеру капут,
  Бо рускiя заѓсёды ѓмелi бiцца!
  
  Пярун дапаможа выйграць нам бой,
  А раны ацалiць Багiня Лада....
  Мы буду вечна Радзiма з табой,
  Русь мары змагацца адважна трэба!
  
  Мы пiянеры дзецi-храбрацы,
  У атаку пруць на катаѓ-фашыстаѓ....
  Хлапчукi i дзяѓчынкi малайцы,
  Працягнуць справу слаѓных камунiстаѓ!
  Вось гэта песня, якая сапраѓды здольная натхнiць любога, на самыя крутыя i непаѓторныя подзвiгi.
  Алег Рыбачэнка заѓважыѓ, скалячы жамчужныя зубкi:
  - Камунiзм - гэта добры лад. Але цi не з'яѓляецца ён казкай?
  Маргарыта Коршунава, дзяѓчынка-тэрмiнатар заѓважыла:
  - А што ѓ нашым свеце не казка?
  Аѓгустына прачырыкала:
  - Казка хлусня, але ѓ ёй намёк, нават хлопчыкам урок!
  Наташа спытала несмяротнае дзiця:
  - А табе быць хлопчыкам не недаела?
  Алег усмiхнуѓся i адказаѓ:
  - Ды не! Быць дзiцем мне нават падабаецца. Можна казаць што заѓгодна, i нiхто цябе не асудзiць!
  Зоя кiѓнула i адзначыла:
  - Ды гэта дакладна! Калi ты дарослая, то занадта шмат нясеш адказнасцi!
  Святлана ѓзяла i праспявала:
  А я хачу, хачу, хачу зноѓ,
  Па дахах бегаць галубоѓ ганяць...
  Дражнiць Наташку тузаць за касу,
  На самакаце iмчацца па двары!
  Наташа агрэсiѓна раѓнула, на бландынку:
  - Я табе дзёрну краля!
  Аѓгусцiна ѓзяла i прашыпела:
  - Ой, вы косы, косы,
  А дзяѓчынкi босыя!
  I дружны смех у адказ.
  Затым ваяѓнiца зноѓ сталi спяваць;
  Па хрустальным люстэрку возера;
  На каньках, нiбы ластаѓка iмчуся!
  Я сэрца сваё не маразiла -
  Аддала табе слаѓная Русь!
  
  А вясною дрэвы зялёныя;
  I кiпiць жыццём юная крынiца!
  Там уцёкi растуць абноѓленыя,
  Там лiстоты смарагд шамацiць!
  
  Якiя прыгожыя вы воды глыбокiя;
  Адбiваецца Сонейка святло!
  Збожжа ѓ полi налiлiся сокамi,
  Iх у рубiны афарбаваѓ свiтанак!
  
  Быць нявiннай Арханёлы патрабуюць;
  Чысцiню ѓсiм да вяселля захоѓваць!
  I працаваць, ступнi сцiснуць ураз хлебныя,
  Прасцi з шоѓку найтанчэйшую нiтку!
  
  Але не тое я паклiканне адчуваю,
  У маiм, сэрца рава чарцей!
  Чым весцi жыццё такое, сумнае;
  На вайну лепш - там зло забi!
  
  Вось перад намi абшары заморскiя;
  Пад капытамi цукар пустыняѓ!
  Няма прахалоды, што нежыць пад хвоямi,
  То глядзi, што праглыне ѓпiр!
  
  На вайне я спазнала пакуты,
  Выносячы забiтых сваiх!
  А якiя бываюць рыданнi,
  Плач дзетак-сiротак босых!
  
  Але з iншага боку прыгоды,
  Шмат рызыкi, ты жыццём жывеш!
  А даруе ђсявышняе прабачэнне?
  Ды не патрэбен нам рай - дзе ты вош!
  
  Чалавек жа такое стварэнне -
  Што гiдзiцца яму цiхi спакой!
  Будуе потым сваiм светабудова,
  Насаджаючы парадак круты!
  
  А Айчына Вялiкая матухна;
  Ты Расiя Святая краiна!
  Нiбы аксамiт твае галькi, каменьчыкi,
  Па якiх бегла боса!
  
  Але прыйшоѓ час, сутнасць падступная,
  Падкралася з засады каханне!
  Спакусiлася, знайшла сябе хлопца я,
  Вось такая прадажная плоць!
  
  Будзь, вядома, ён адданы Айчыне:
  Не здарылася б подлай бяды!
  Але такi лёс чалавецтва,
  Што мы людзi, па сутнасцi жывёлы!
  
  Ён шпiён апынуѓся, бязлiтасны,
  Планы нашыя без гонару здаваѓ!
  Хоць гэта не дзiцячыя свавольствы,
  Калi вам супастат здраджваѓ!
  
  Атрымалiся справы нядобрыя,
  Вось дывiзiя наша ѓ катле!
  I злавiлi фашысты за косы,
  Вось стала я ѓ кабале!
  
  Дзень i ночы голая працую,
  Адгружаю i друз руду!
  I зiмою i летам я босая,
  А за тачкай трушком бягу!
  
  Плётка раздзiрае мяне i не мiлуе,
  I гвалт спазнала спаѓна!
  Ох, якiя мы сталi голь сiрыя,
  Скалiць зубы злыдзень Сатана!
  
  Нiколi вы нашчадкi раю,
  Не iдзiце краiну здраджваць!
  Не заменiце сэрца манетаю,
  Наша Радзiма; Бог, Сумленне, Мацi!
  I дзяѓчынкi разам з несмяротным дзецьмi скончылi спевы на высокай ноце.
  Бегаць вядома ж прыемна, калi ѓ вас дасканалыя целы. I вельмi вясёлы i павышаны ва ѓсёй каманды настрой. I жаданне рухацца ѓ iх ёсць i спяваць.
  Алег Рыбачэнка рэзка паскорыѓся i хлопчык рушыѓ голай пяткай у тоѓстае дрэва, i тое ад удару трэснула i зламалася.
  Хлапчук праспяваѓ, скалячы зубкi:
  - Ой дубы, дубы, дубы -
  У арганiзме нелады!
  Аѓгустына запярэчыла:
  - У арганiзме ѓ парадку -
  Дзякуй зарадцы!
  Наташа засмяялася, i заявiла, скалячы зубкi:
  - Выконвай дня рэжым,
  Рабi штангай жвавы жым!
  I босымi пальчыкамi ножак схапiла за крылца вароны. I яго шпурнула, падкiдваючы вышэй. Пасля чаго праспявала:
  - I гэты непад'ёмны гмах,
  Ворагу не пажадаю свайму...
  Я падыходжу да цяжкага снарада-
  З свiнцовым пачуццём - што не паднiму!
  Аѓгустына адзначыла з лютасцю:
  - Лепш пра гарэлку б праспявала!
  Святлана, падскочыла вышэй i прачырыкала:
  - Руская гарэлка што ты нарабiла,
  Руская гарэлка - ты мяне загубiла!
  Руская гарэлка да яе пойдзе селядзец,
  Добрая ѓ весялосць - цяжка ѓ пахмелле!
  Дзяѓчынкi i сапраѓды поѓныя энергii i тэмпераменту. I iх голыя, загарэлыя ножкi тузаюцца i падскокваюць.
  Затым яны зноѓ заспявалi, i палаца. Любяць ваяѓнiцы напяваць;
  За Расею б'юцца лiхiя дзяѓчаты,
  Яны ганарлiвыя вельмi i Сварога сыны....
  Лупiць наша прыгажуня трапна так з аѓтамата,
  Не здолеюць зламаць слугi нас сатаны!
  
  Ваявалi мы адважна, з фашызмам ваявалi,
  Пераможам злосны вермахт хоць супернiк моцны...
  Хутка веру ѓбачым камунiзму мы далi,
  Залацiцца лiстотай, яркiм з дрэва клён!
  
  Няма краiны нашай лепшай, камунiзму прыгажэй,
  Каб нашая Айчына прамянiста цвiла...
  На планеце наступiць лёгкакрылае шчасце,
  I выканацца хутка лепшага жыцця мара!
  
  Верце наша Расiя, стане шчасцем вялiкiм,
  Будзе кiраваць Марыя, Лада мацi Багоѓ...
  Спынiм мы нацiск пякельны вермахта дзiкi,
  I не трэба лiшнiх i завучаных слоѓ!
  
  Не здолее супернiк вырваць сэрца дзяѓчынак,
  Мы байцы навастрылi востры, шалёны меч...
  Галасочак прыгажунь вельмi нават ведай званок,
  I фашысцкiя орды мы здолеем рассячы!
  
  Ведайце мы камсамолкi нiколi не здадзiмся,
  Усiх фашыстаѓ пакладзем, самым вострым клiнком...
  Нашых дзяѓчат золатам няхай засвецяцца твары,
  А фашысту па мордзе саданем кулаком!
  
  Па гурбах суровым дзеѓка босая iмчыцца,
  З аѓтамата актыѓна громам маланак пiша...
  Вам фашыстам засталося толькi ѓтапiцца,
  Таму што Айчына крэпасцю маналiт!
  
  Мы разграмiм фашыстам хоць у iх сiла мiру,
  Дзядзька Сэм вырашыѓ фрыцам у бiтве сей падыграць.
  Стварылi сабе з Адольфа кумiра,
  А зараз атрымаѓ супраць iх рускiх раць!
  
  Вось кiпяць злыя лаянкi, у бiтве гэтай камсамолкi,
  Яны разбураюць нацыстаѓ няхай у няроѓнай барацьбе...
  Галасочак дзяѓчынкi са срэбра такi звонкi,
  Не паддасца красуня Гiтлеру-Сатане!
  
  Наша руская доля - перамагаць бесперапынку,
  Хоць фашыстаѓ армада i не ведае лiкi...
  А мы Адольфу крутому ѓ скiвiцу ѓрэзалi моцна,
  На паддалася наскоку працоѓная Масква!
  
  Намела ѓжо гурбы, а дзяѓчынкi босыя,
  Голай пяткай мiльгаюць, нiбы зайкам след...
  Камсамолкi такiя, у бiтву лiхiя,
  Што супернiк паверце не ѓбачыць свiтанак!
  
  Не давайце фашыстам вы ѓ бiтву лiтасцi,
  Будзе ѓ пекле iхняе войска, нiбы чорцiк гарэць...
  Мы атрымаем з рук Iсуса ѓзнагароды,
  Будзе вельмi лютым, рускiх дзевак мядзведзь!
  
  Калi трэба звернем, усе заснежаныя горы,
  I пастаiм у сусвеце святла рай камунiзм...
  Нам адкрыѓшы стрэл на шчасце з гармат "Аѓроры",
  I скiнуты быѓ у пекла жорсткi фашызм!
  
  Сталiнград не паддаѓся, мы пад iм выстаялi,
  Хоць са сталi i пекла ѓварвалася арда...
  Дзеѓкi ножкай босай гранаты кiдала,
  Таму што Айчына камсамолак адна!
  
  Веру будзем у Берлiне хоць даводзiцца прутка,
  У фашыстаѓ "Пантэры", "Тыгры", "Львы", "Фердынанд"!
  Нацягнула дзяѓчынка на плячу кальчугу,
  Таму камсамолкi ѓ лаянцы лютай талент!
  
  Дзяѓчыны юнай сэрца аддадзена Iсусу,
  Таксама Ленiн i Сталiн у гарачай веры жывуць...
  Каб не было больш сумневаѓ майстэрскiх,
  Скажам цвёрда i моцна, што Адольфу капут!
  
  Прэзiдэнта-дракона зруйнуем мы мячамi,
  I разбурым яго банду мы на стагоддзi...
  Мы затопчам фашызму арды дзеѓкi нагамi,
  Няхай споѓнiцца святла, святая мара!
  
  Дайце людзi свабоду, сваiм думкам i пачуццям,
  Каб ззяла як Сонца камунiзму зорка...
  Таму нам будзе кашы з маслам так густа,
  Стане вечнае юнацтва сястры нам назаѓжды!
  
  Вось прыйдзе святла, зазiхацiць Айчына...
  Будзе ѓ славе Айчына нам на стагоддзi...
  Мы пастаiм вяршынi ты павер камунiзму,
  Сiла Рускага духу, ведай баец вялiкая!
  
  Вось Расея гатова стаць дабрэй i прыгажэй,
  I дапамагчы ѓсяму свету на шчасце раю iсцi...
  Мы здольныя сусвету заваяваць гранi нават,
  Сусвету без краю да шчасця сiл прывесцi!
  
  Але не будзе Расii пад пятай Рэйха злога,
  Таму што мае да лаянкi дакладны талент...
  У танцы нашым дзяѓчынкi, да таго заваднога,
  Што атрымае красуня вер любы вынiк!
  
  Хутка эра надыдзе прамянiстага сонца,
  Калi слава Айчыны будзе пышна цвiсцi...
  Наша войска лiха з пякельным вермахтам б'ецца,
  I здолее арду злосных фрыцаѓ зруш!
  
  Слаѓся Лада святая, Багародзiца наша,
  Пяруна ты нарадзiла, i Ярылу вякоѓ...
  Не атрымае веры беспрасветная каша,
  Калi шмат выдаткуеш ты без утрымання слоѓ!
  
  Самы галоѓны кiраѓнiк гэта Сталiн вялiкi,
  Яму Ленiн наймудрэйшы шлях у Эдэм завяшчаѓ...
  Таму што Iосiф гэта святло валадар,
  I нейкiм моманце для людзей iдэал!
  
  Не здолеюць фашысты абдурыць Айчыну,
  I адрэзаць ад Волгi, ад Сiбiры Маскву...
  Будуць жыць у гэта веру - рускiя пры камунiзме,
  А Адольфа дзяржаву - я дзяѓчынка сатру!
  
  Хутка будзе перамога, гэта дакладна як Сонца,
  Хутка стане ззянне, як квазара прамянi...
  I Расii паверце, камунiзм разаѓецца,
  Ну, а калi не верыш лепш ты памаѓчы!
  
  Уваскрэсяць хутка мёртвых камунiзму навука,
  Яе мудрасць без граняѓ, як квазар вялiкая ...
  Пераможам мы фашыстаѓ сваёй бадзёрасцю духу,
  На спакусу не дамося залатога мяшка!
  
  Ну карацей абмiне, гэта пякельны час,
  Мы дзяѓчынкi ѓ Берлiн у чырвоным колеры ѓвойдзем...
  I скончыцца наш, бязмежны цяжар,
  Бо сваё шчасце з боем возьмем!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 17.
  Пасля прабежкi, шасцёрка заснула. Яны спалi проста на саломе, у самым звычайным хляве. На самай справе вялiкiм воiнам Русi не патрэбны каменныя палаты i пасцелi з золата. Iм дастаткова i звычайнага сена, якое такое духмянае, i пахкае.
  Дзяѓчаты спяць i бачаць сны.
  I Алегу Рыбачэнку снiцца таксама, адна, вельмi спецыфiчная, i даволi крутая дзяѓчынка;
  Успамiны аб аповядзе, а можа нават i невялiкай аповесцi спынiлiся.
  Анжалiка падляцела да чарговага ларка. Нядоѓга думаючы, узяла хлопца босым пальцамi ножак за грыву i нахiлiлася яго, патрабую, каб той падаѓ ёй пару вялiкiх пiцы, i некалькi хот-догаѓ i трохлiтровую ёмiстасць з "Кока-Колай".
  Пасля чаго дзяѓчына ѓдарыла сваёй, голай, круглай пяткай юнаку-прадаѓцу ѓ падбародак. Той адключыѓся.
  Анжэлiна са смяшком выграбла выручку ларка, схаваѓшы яе ѓ свой пояс, што вiсеѓ на кароткай спаднiцы.
  Алiса адзначыла:
  - Гэта крымiнальнае злачынства - рабаванне з ужываннем гвалту!
  Рудая ѓ адказ праспявала:
  - Ах, як вядома мы народ гарачы,
  I невыносны пяшчот цялячых...
  Любiм мы затое цялячыя тушы,
  I велiзарная жанчына з агнязарнай прычоскай заскакала, напяваючы:
  - Любiм бiць людзей,
  Любiм бiць людзей,
  I бiць лынды!
  Алiсе стала весела, i яна таксама прыхапiѓ з ларка, некалькi порцый клубнiчнага i ананасавага марожанага.
  I абедзве дзяѓчыны рушылi далей. Група падлеткаѓ ухвальна свiстала бачачы, як яны парадавалi, такiм вiдовiшчам. Зрэшты, шоу працягвалася.
  Двое прыватных ахоѓнiкаѓ кiнулiся за Анжалiкай. Тая нават не стала паварочвацца, а лягнула голай пяткай адно ѓ сонечнае спляценне. А другога тут жа ѓ падбародак. Той i воксел.
  Адзiн з грамiл стаѓ курчыцца ад болю, а iншы проста адключыѓся. Прычым, скiвiца канкрэтна паляцела. Здавалася, нiбы кувалдай рушыла, такiя вось у рудай мегеры забойныя ножкi. Пры гэтым яна яшчэ i па-д'ябальску прыгожая, i агрэсiѓная.
  Алiса свiснула:
  - Ты рэдкi баец!
  Анжалiка запярэчыла:
  - Унiкальны! Нават мужчыны з "Альфы", не могуць мне без зброi супрацьстаяць!
  Бландынка разумела кiѓнула:
  - Таму табе шмат што развiтваецца!
  Рудая д'яблыца праверашчала:
  - Усё немагчымае магчыма ведаю дакладна! Ворагаѓ мачы сваёй дзяѓчынка голай моцай!
  I зноѓ смяшок....
  Алiса Селязнёва рушыла далей, i жавала марожанае. За iмi нiхто не гнаѓся. Толькi адзiн хлопчык падбег да рудай i папрасiѓ аѓтограф. Тая на паштоѓцы крэснула.
  I падняла пацана гадоѓ трынаццацi за шкiрку, нiбы кацяняцi. I падкiнула яго, а затым злавiла. Пасля бачачы што хлапчук смяецца, дала тысячу рублёѓ з тых, што канфiскавала ѓ ларку i кiѓнула:
  - Малайчына! Ты не спалохаѓся!
  Хлопчык праспяваѓ:
  - Адважным стане той,
  Хто тры разы на год...
  Касiць шашкаю,
  Уначы Трын -траву!
  Дзяѓчаты зноѓ пабеглi да палаца алiгарха. Засталося ѓжо не так ужо i многа.
  Алiса падумала, што ѓ яе напарнiца па сваiм хараство. Хоць i часам здаецца, што вар'ятка. А наогул жыццё добрае, калi ты яшчэ юная. Вось i яны такiя задаволеныя i вясёлыя.
  Анжалiка тым часам, некалькi разоѓ падскоквала i круцiлася ѓ паветры. Яна дзяѓчына такой камплекцыi, што яе не праб'еш i кавадлам. I сапраѓдная баба-багатыр.
  Рудая таксама здымалася ѓ кiно. Гульня рознага роду д'яблыц i самак-вампiраѓ. Асаблiва ёй падабалася роля злы Багiнi, напрыклад Калi. Яе знешнасць такая яркая, а ѓ баявых мастацтвах прыроджаныя здольнасцi.
  Яе бацька прафесар прычым вiдавочны псiхапат хацеѓ зрабiць монстра, i гэта ѓ яго атрымалася.
  Анжалiка шмат чаго паспела ѓзнагародзiць за сваё вельмi бурнае жыццё. Але што не забiвае, тое робiць мацней.
  Вось як падскочыць, i на лёце варону збiвае, сваёй голай ножкай. Толькi пёры ѓ розныя бакi ляцяць.
  I зразумела што i не праспяваць;
  Я Чарнабога, злога Бога дачка,
  Ствараю i хаос, гэтаю разбурэнне...
  Нельга маё велiч перамагчы,
  У душы гарыць толькi лютая помста!
  
  Хацела ѓ дзяцiнстве дзяѓчынка дабра,
  Вершы пiсала i катоѓ кармiла...
  Стала раней самай ранiцы,
  Над ёй пырхалi, крылы херувiмаѓ!
  
  Але вось спазнала што такое зло,
  Што ѓ гэтым свеце робiць няшчасным...
  А што такое ты скажы дабро?
  Вось разбурэнне пакахала горача!
  
  I паказала свой дзявочы запал,
  Што блiскучай стала Бога дачкой...
  Прасторы светабудовы скорым,
  Пакажам сiлу, вельмi нават магутна!
  
  Бацька Вялiкi гэты Чарнабог,
  Ён уносiць хаос, войны ѓ светабудове...
  Ты молiшся Сварогу каб дапамог,
  На справе атрымлiваеш адплату!
  
  Вось я сказала, Госпада захоѓвай,
  Няхай клекоча ѓ тваiм сэрцы злосць...
  Пабудуем шчасце веру на крывi,
  Напоѓнiцца няхай да краёѓ вантробы!
  
  Кахаю я хiтрасць, подласць i падман,
  Як правесцi i Сталiна-тырана...
  Не атрымацца выставiць на сорам,
  А колькi шмат у свеце том туману!
  
  Вось прапанавала, зрабiць моцны ход,
  Аднымi ѓдарам знiшчыць зласлiвых...
  Але палюбiѓся вельмi чорны Бог,
  Ва ѓсiх справах i гэтых i замагiльных!
  
  Як аказалася я звыкла злу,
  I ѓ сэрцы лютасьць, шалёна кармiла...
  Знiкла цяга да радасцi, дабра,
  Як толькi злосць пракралася з пастамента!
  
  А што ж Сталiн - ён таксама злы,
  Пра Гiтлера, дык тут ужо няма гаворкi...
  Быѓ Чынгiсхан бандыт такi круты,
  I колькi душ здолеѓ ён скалечыць!
  
  Так кажу навошта захоѓваць дабро,
  Калi ѓ iм найменшай няма i карысцi...
  Калi ты дзяцел - розум твой долата,
  I знiклi калi дурныя, думкi!
  
  Так кажу сябе i iншым,
  Служыце сiле як чарнiла чорнай...
  Тады прастор сусвету скорым,
  Па светабудове разляцяцца хвалi!
  
  Мы зробiм такое моцным зло,
  Яно падорыць лютасьцi неѓмiручасць,
  Хто слабых духам, тых ужо разнесла,
  А мы мацнейшыя за ѓсiх у гэта людзi верце!
  
  Карацей станем усiх усюды мацней,
  Падымем меч крывi над светабудовай...
  А наша лютасьць будзе таксама з ёй,
  Атрымаем поѓнае лёсу паклiканне!
  
  Карацей Чарнабогу я дакладная,
  Служу ѓсiм сэрцам гэтай цёмнай сiле...
  Мая душа як крылы ѓ арла,
  Хто з Чорным Богам - тыя непераможныя!
  Алiса засмяялася i адзначыла:
  - Выдатная паэма!
  Анжалiка з гэтым пагадзiлася....
  Вось яны падбягаюць i палацу Майсея Сцерлiнгава . Палац сапраѓды нават звонку выглядае велiчна. Велiзарны, высокi, i пышны.
  I статуi i фантаны.
  Алiса нават свiснула:
  - Колькi гэта каштуе!
  Анжалiка пагадзiлася:
  - Гэта каштуе шмат крывi, поту i слёз!
  Дзяѓчына-бландынка заѓважыла з усмешкай:
  - Часам папацець нават карысна!
  Рудая хiхiкнула.... Палац меѓ яшчэ i пазалочаныя купалы, праѓда без крыжоѓ, i памерамi па пляцы не саступаѓ Пiцерскаму зiмоваму, а вышынёй быѓ больш.
  Каштаваѓ такi навадзел як мiнiмум у некалькi мiльярдаѓ даляраѓ, i Алiса проста насвiствала сабе пад нос.
  Вось гэта жывуць людзi.
  Каля ѓвахода дзяѓчат сустрэла ахова. Велiчэзныя хлопцы ѓ бронекамiзэльках, з аѓтаматамi i з рацыямi. Вакол насiлiся нямецкiя аѓчаркi. Праѓда, яны хутка прыцiхлi, калi на iх паглядзела Анжалiка. I спалохана заскуголiлi.
  Вiдаць, рудая дзяѓчына-гiгант iм была вядомая, бо прапусцiлi без праблем.
  Толькi папрасiлi працерцi iх босыя, пыльныя, хупавыя, дзявочыя ножкi аб вiльготнае пакрыццё з духмянай губкай.
  Пасля чаго дзяѓчаты ѓвайшлi за агароджу. Рос багаты сад, з вельмi буйнымi i пышнымi кветкамi. Бiлi ѓ вышыню фантаны з пазалочанымi статуямi. А ѓ цэнтры красавалася статуя Самсона - таксама пазалочаная тыпу той што ѓ Петэргофе, але ѓ тры разы буйней. I бруя ѓ фантана бiла ѓ тры разы вышэй - яе падпампоѓваѓ электронны помпа. Плюс яшчэ i ѓ статуi i Льва i Самсона вочы былi са штучных дыяментаѓ. I гэта вельмi прыгожа.
  Алiса глядзела ва ѓсе вочы. Тут такi каскад вадаспадаѓ i дзiкая раскоша. Вiдавочна Майсей не чысты на руку, ёсць столькi здолеѓ нахапаць.
  А пад босымi ножкамi дзяѓчынак пазалочаная плiтка.
  Анжалiка крочыла ѓпэѓнена i кiдала чэпкi погляд, iмкнучыся ѓсё падабраць i захапаць у свой кашаль.
  У самiм палацы таксама шмат пазалоты i рознага роду партрэтаѓ - цэлая галерэя i не адна. Тут i Пiкасо, i Сальвадор Далi, i старажытныя майстры, i Ван Гог. I маса розных дзеячаѓ эпох. Усё глядзелася вельмi крута i спартова.
  I падлога з рознакаляровай мазаiкi i мноства слуг. Алiса звярнула ѓвагу што падлогi мялiзны або дзяѓчыны або хлопчык не старэйшыя за пятнаццаць, як прыслужвалi. Прычым падбiралi прыгожых падлетак, цi дзяѓчат.
  Пакояѓ вельмi многа. Высокiя столi, i сем паверхаѓ, не лiчачы склепа, якi таксама сыходзiѓ на некалькi ярусаѓ углыб i таксама адрознiваѓся раскошай. Кошт палаца i ѓсё што ѓ iм знаходзiлася ѓжо цягнула на дзясяткi мiльярдаѓ.
  I Алiса са здзiѓленнем прамармытала:
  - А як падатковая палiцыя?
  Анжалiка адзначыла:
  - Гэта не аднаго Майсея грошы! Тут цэлая сямейства i карпарацыя кланаѓ. А ѓвогуле тут сам чорт нагу зламае. Алiгархiя што зраслася з уладай, так што заказчык можа быць самы розны.
  Майсей Стэрлiнгаѓ сустрэѓ дзяѓчат у троннай зале. Можа, гэта i не самая лепшая iдэя. Лысенькi, у цёмных акулярах i фраку ён больш нагадваѓ пародыю на караля. Алiса якая была метр 75 растоѓ, апынулася вышэй Майсея калi ён стаѓ, сантыметраѓ на пятнаццаць. А Анжалiка i зусiм гiгант са сваiмi двума метрамi i парай сантыметраѓ яшчэ i версе.
  Ён небяспечна пакасiѓшыся не стаѓ працягваць руку Анжалiцы. Вiдаць, ужо быѓ знаёмы з рудай. Затое пацiснуѓ руку Алiсе i ласкава вымавiѓ:
  - Вы цудоѓна прыгожыя!
  Бландынка-следчы яхiдна адказала:
  - А вы дзiѓна багатыя!
  Майсей згодна кiѓнуѓ:
  - Я найбагацейшы чалавек у свеце.... Хаця вiшу на кручку!
  Анжалiка злосна спытала:
  - Вы замовiлi Рамана Абрамава?
  Алiгарх адмоѓна матнуѓ галавой:
  - Вядома ж не!
  Рудая лагiчна заѓважыла:
  - Але вы былi другiм, а зараз першы! I вы з iм ужо гадоѓ дваццаць бадаецеся!
  Майсей лагiчна адказаѓ:
  - Вырашаць справы забойствам на такiм узроѓнi не прынята! Выключана, каб я цi Раман у адносiнах да мяне пайшлi на такое!
  Анжалiка рыкнула:
  - Дык хто забiѓ?
  Алiгарх пацiснуѓ плячыма:
  - Гэтую справу следства ѓсталяваць!
  Алiса заѓважыла з усмешкай:
  - Цiкава... Вы бралi шлюб?
  Майсей таксама ѓсмiхнуѓся вiдавочна не сваiмi зубамi:
  - Я ѓдавец!
  Дзяѓчыны ѓсмiхнулася:
  - А калi забойца прыкончыць i вас?
  Алiгарх пацiснуѓ плячыма:
  - Значыць на тое воля вышэйшых сiл!
  Алiса лiслiва спытала:
  - Вы Праваслаѓны?
  Майсей усмiхнуѓся:
  - Я агностык!
  Анжалiка кiѓнула з яхiднай усмешкай:
  -Правiльна! Лiчыць Бiблiю словам Бога, дурное!
  Майсей, падняѓшы бровы, спытаѓся:
  - А чаму глупства?
  Рудая мегера лагiчна заѓважыла:
  - Таму што ѓ ёй нябёсы маюць цвёрдасць люстэрка!
  Алiгарх разрагатаѓся i адзначыѓ:
  - Так! Нябёсы маюць цвёрдасць люстэрка, а люстэркi тады рабiлi з металу! Зразумела, што мелася на ѓвазе!
  Анжалiка са смяшком адзначыла:
  - А наогул, чаму вы не атэiст?
  Майсей адзначыѓ з усмешкай:
  - Я не настолькi разумнейшы i лепшы за астатнiх, каб не разумець, што сваiм багаццем, я абавязаны шмат у чым i вышэйшымi сiлам!
  Алiса згодна кiѓнула:
  - Поспех у бiзнэсе - дзевяноста адсоткаѓ поспеху i дзесяць працавiтасцi i таленту!
  Алiгарх адзначыѓ з усмешкай:
  - Магчыма! Але пры любым поспеху розум патрэбен. Iнакш усё сыдзе мiма пальцаѓ!
  Анжалiка з усмешкай заѓважыла:
  - А можа перакусiм? Нешта гэта будзем гаварыць на галодны страѓнiк!
  Майсей нацiснуѓ на кнопку джойсцiка што трымаѓ у руках. З'явiлiся чароѓныя дзяѓчыны i прыгожы хлопчыкi ѓ чэшках i шортах. Дзяѓчыны таксама мелi голыя ногi, чэшкi ѓ якiх ступалi практычна бясшумна. I тут жа з падлогi вылез стол, якi зiхацеѓ чорным сандалавым дрэвам. I на яго сталi слугi i служанкi ставiць залатыя падносы са ежай i плацiнавыя пасудзiны з напоямi.
  Алiса, крыху сумеѓшыся, спытала:
  - А чаму ѓ вас усе хлапчукi такiя юныя, школьнага ѓзросту i няма дарослых, ды i дзяѓчаты таксама як студэнткi?
  Майсей шчыра адказаѓ:
  - Юныя целы ствараю аѓру, якая амалоджвае. Ведаеце, я стаѓ мiльянерам яшчэ пры Брэжневе, так што гадоѓ мне нямала!
  Анжалiка кiѓнула:
  - Вам хутка семдзесят! I юбiлей вы хочаце адзначыць з размахам!
  Алiгарх кiѓнуѓ i заѓважыѓ:
  - Магчыма нават з жанiцьбай хаця...
  Рудая заѓважыла злосна:
  - Бяры за жонку мяне! Я цябе заѓсёды змагу абаранiць!
  Майсей пакiваѓ галавой:
  - Ты мяне замучыш у ложку! А наогул, як вас клiчуць юная напарнiца?
  Бландынка адказала:
  - Я Алiса! А прозвiшча Селязнёва!
  Майсей энергiчна кiѓнуѓ:
  - Выдатнае iмя i прозвiшча. Нiколi нават на конкурсах i шоу не бачыѓ такiх прыгожых дзяѓчат як вы. Можа, хочаце за мяне замуж?
  Алiса збянтэжылася i пачырванела:
  - Але мы ледзь знаёмыя!
  Майсей засмяяѓся i заѓважыѓ:
  - А дзеля грошай? Любая б ухапiлася за такую магчымасць!
  Алiса пацiснула плячыма i адзначыла:
  - Я яшчэ ѓ дзяцiнстве знялася ѓ кучы фiльмаѓ, i выдала масу апавяданняѓ i аповесцей у часопiсах. I ѓ мяне грошы для таго, каб напрыклад падарожнiчаць па свеце i ёсць дэлiкатэсы ёсць. А палац?? Навошта мне асабiсты палац, калi ёсць добрая кватэра ѓ Маскве?
  Алiгарх адзначыѓ:
  - Багацце дае шмат пераваг i магчымасцяѓ, але яно нараджае i гемарой!
  Анжалiка са смяшком праспявала:
  Калi хочаш быць багатым,
  Калi хочаш быць шчаслiвым...
  Заставайся хлопчык з намi,
  Будзеш нашым каралём,
  Будзеш нашым каралём!
  Майсей кiѓнуѓ галавой з лысiнай:
  - Ты проста сiрэна! Жадаеш, каб табе хлапчукi зрабiлi масаж ножак?
  Анжалiка кiѓнула:
  - Ды няхай памасiруюць мне падэшвы!
  Майсей палез за пояс i дастаѓ пачак грошай. Купюры ѓ тысячу долараѓ блiснулi ѓ руцэ ѓнiзанай пярсцёнкамi.
  Алiгарх прапанаваѓ:
  - Дай Алiса я пагладжу твае ножкi, а ты за гэта атрымаеш сто тысяч даляраѓ!
  Бландынка пакрыѓдзiлася:
  - Што я шлюха?
  Рудая тут жа ѓмяшалася:
  - Ты што здурнела! Усяго толькi ножкi пагладзiць i сто тысяч! Можа, мы на гэтыя грошы кiно здымем!
  Алiса, якая не супраць свой фiльм зняць i даѓно пра гэта марыла адразу ж пагадзiлася:
  - Добра, але толькi ножкi!
  Майсей перадаѓ ёй пачак. Алiса яе сунула ѓ сумачку. I вось яе босыя падэшвы сталi камячыць рукi мужчыны не першай маладосцi. А ѓ Анжалiкi два юнакi гадоѓ пятнаццацi са светлымi валасамi, таксама масiравалi канечнасцi.
  Рудай гэта вельмi падабалася i яна ѓсмiхалася. Мiлыя хлопчыкi i ѓ iх спрытныя пальчыкi.
  Алiсе не так прыемна, але дзеля ста тысяч долараѓ можна i пацярпець. Тым больш нешта яшчэ расказаць алiгарх можа.
  Бландынка спытала:
  - Вось хто лiчыѓся ѓ Рамана Абрамава пасля вас галоѓным канкурэнтам?
  Майсей пацiснуѓ плячыма:
  - На рахунак супернiка нумар два, тут адразу тузiн прэтэндэнтаѓ. Але я б параiѓ пачаць з Ёгана Коха.
  Алiса здзiвiлася:
  - Чаму з яго?
  Алiгарх па-свойму лагiчна заѓважыѓ:
  - Для яго Раман Абрамаѓ не толькi небяспечны канкурэнт. Ён у свой час у Iагана сяброѓку адбiѓ. Зрэшты, Кох звычайна да забойства не звяртаецца. Але ѓ яго ёсць дадатковы матыѓ!
  Анжалiка падмiргнула i адзначыла:
  -Хочаш знайсцi забойцу - шукай матывы! Толькi надта ѓжо шмат жадаючых тут яму Раману - кiшкi выпусцiць!
  Майсей з уздыхам адзначыѓ:
  - I мне не менш!
  Анжалiка прапанавала:
  - А калi спачатку знайсцi кiлера? Усё роѓна даказаць вiну заказчыка пакуль не злоѓлены кiлер - амаль немагчыма!
  Алiгарх пацiснуѓ яшчэ раз плячыма:
  - Тут поѓны туман! Асоба кiлера не ѓстаноѓлена!
  Анжалiка хiхiкнула i адзначыла са смяшком:
  - Ды гэта цiкава. Зрэшты, асобы кiлераѓ якiя забiлi Лiсцьева таксама не ѓстаноѓлены!
  Майсей адзначыѓ з уздыхам:
  - Тое забойства так i засталося не раскрытым. I можа таму, што забойцы былi таленавiтыя дылетанты. I тут кiлер, можа быць зусiм не профi, але прыроджаны забойца!
  Алiса адзначыѓ з хiтрасцю ѓ голасе:
  - Кiлер гэта не забойца. Гэта чалавек, якi такiм спосабам зарабляе грошы. Яго прафесiя жорсткая, але яму зусiм няма сэнсу быѓ прыроджаным забойцам!
  Анжалiка хiхiкнула i адзначыла:
  - А я вось мог правесцi пальцам па шыi i чалавек памрэ ад iнсульту. I нi адна экспертыза не давядзе, што гэта было забойства, палiчаць што гэта натуральная прычына!
  Майсей мiмаволi адхiснуѓся ад Анжалiкi, заѓважыѓшы:
  - Вы страшная жанчына!
  Дзяѓчына-гiгант хiхiкнула i адзначыла:
  - Я Д'ябал ѓ целе!
  Алiса тут выказала думку:
  - А калi меркаваць, што заказчык з сям'i Рамана Абрамава?
  Майсей i тут кiѓнуѓ:
  - Ды магчыма... Яго дачка шлюха i мяняе як пальчаткi банфрэйдаѓ ... Сына некалькi разоѓ адмазвалi ад спецшколы i калонii. Былая жонка - наркаманка. Апошняя маладзейшая за дачку i сына. Тут матываѓ многа. I брат у яго таксама той яшчэ тып. Былы злодзей у законе, а зараз нам мiнiстра. Таксама ѓ яго маглi быць матывы. Тут такая вось сямейка ѓ алiгарха... Хаця мая не лепшая.
  Анжалiка кiѓнула са смяшком:
  - Унук Майсея патрапiѓ у спецшколу. Дзед забаранiѓ адмазваць, i гэта не смешна!
  Стэрлiнгаѓ заѓважыѓ:
  - Гэта вельмi добрая спецшкола, хоць чалавекам стане, а не наркаманам!
  Алiса свiснула i адзначыла:
  - Ды справа ѓскладняецца капiтальна!
  Майсей згодна кiѓнуѓ:
  - Тут i профi рассыпалiся ѓ мностве версiй. Няма вам гэтую справу не раскрыць!
  Анжалiка злосна рыкнула i праспявала:
  - Люта рвуцца ѓ бiтву спартоѓцы,
  Кожны ѓ перамогу, верыць горача!
  Бо мне любое мора, мора па калена!
  Бо мне любыя горы, горы, па плячо!
  Алiса хацела нешта сказаць. Але рудая кiѓнула i працягнула руку ѓ барановай назе заявiла:
  - Паямо спачатку!
  Бландынка кiѓнула:
  - Паядзiм!
  Ёй прыгадалiся здымкi, калi яна гуляла дзяѓчынку з запалкамi. Таксама басанож, праѓда снег бутафорскi. Самае паскуднае, каб яна лепш увайшла ѓ ролю, ёй давалi ѓ дзень толькi кавалак чорнага хлеба i кружку малака, i прымушалi шмат хадзiць. I Алiса тады моцна схуднела. Але i на самой справе гэта цалкам па ролi.
  Але рэалiстычныя здымкi нiчога не скажаш. Добра яшчэ, што здымкi былi на чорным моры, i снег не сапраѓдны. I так ножкi яна аб каменьчыкi свае моцна збiла. I яны ѓ яе агрубелi, што пакрылiся цвёрдай скарынкай, i мазалi так свярбелi. Прыходзiлася iх мазаць некалькi разоѓ у дзень, каб расколiны не крывавiлi.
  I пачуццё голаду такое пакутлiвае. Яе мацi пасля здымак нават учынiла скандал, што дзяѓчынку ледзь не замарылi. Хоць на гэты раз крытыка была задаволеная. Якая пакутуе i галодная дзяѓчынка, са збiтымi ножкамi атрымалася на славу.
  Алiса вядома ж гэта ацанiла. Але вось сапраѓды праца ѓ кiно каласальная праца i часам даводзiцца па-сапраѓднаму пакутаваць.
  Вось напрыклад хлопчыка Славку, голага па пояс, i басанож ганялi па сапраѓдным марозе. Толькi ножкi вышмаравалi пiянеру спiртам, каб не адмарозiла. I таксама трымалi на галоднай дыеце, каб не выглядаѓ пiянер пасля гiтлераѓскай турмы ѓкормленым.
  Майсей заѓважыѓ:
  - Ты пра што-то думаеш Алiса?
  Дзяѓчына-бландынка адзначыла:
  - У свеце шмат пакут!
  Алiгарх кiѓнуѓ:
  - Ды шмат... Але затое i забавак нямала! Жадаеце паглядзець, як хлопчыкi б'юцца на пальчатках?
  Анжалiка пагардлiва фыркнула:
  - Я на хлопчыкаѓ i дзяѓчынак у пальчатках наглядзелася... Вось калi б бой як у старажытныя часы з сапраѓднымi мячамi i кiнжаламi!
  Майсей ухмыльнуѓся:
  - Хочаце гэтага? Я магу зладзiць! Тым больш вы Анжалiка ѓ баях са зброяй удзельнiчалi. Дык жа?
  Рудая кiѓнула:
  - Ды i не раз! За гэта шмат плацяць, хаця такiя баi забаронены законам!
  Алiгарх з усмешкай адзначыѓ:
  - Але ѓ гэтым i хараство! Нам законы не пiсаны!
  Анжалiка злосна раѓнула:
  - Гэта мне законы не пiсаны!
  I дзяѓчына стала, ёсць трымаючы нож i вiдэлец пальчыкамi босых ножак. Што глядзелася вельмi пацешна.
  Майсей адзначыѓ з усмешкай:
  - Ты спрытная як малпачка!
  Анжалiка ѓ адказ як кiне босы ножкай ножык, i зрэжа лямпачку на люстры. Пасля чаго праспявае:
  - Ламаць, разбураць i рваць на часткi,
  Вось гэтае жыццё, вось гэтае шчасце!
  Алiса адзначыла з усмешкай:
  - Вось гэта клас! А вы з якога племя!
  Анжалiка прагарлапанiла ва ѓсё горла:
  - Нашы iдалы пакрыты крывёй,
  Нашы Багi - Багi вайны!
  Тут Майсею патэлефанавалi... Трэль была тэрмiновага выклiку. Алiгарх пакланiѓся дзяѓчынкам i ветлiва вымавiѓ:
  - Можаце, пакуль пагасцяваць у мяне! Вас пацешаць, а ѓ мяне тэрмiновая дзелавая сустрэча!
  Анжалiка адзначыла з усмешкай:
  - Я не спяшаюся! Давайце я пакуль павучу бiцца хлопчыкаѓ, а вы можаце куды хочаце схавацца!
  Майсей кiѓнуѓ i пацьвердзiѓ:
  - Так вядома! Толькi не забiвай iх! Я хутка вярнуся!
  Алiса Селязнёва кiѓнула:
  - Мы не засумуем павер!
  I дзяѓчына падмiргнула алiгарху!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 17.
  Вайна, зразумела, яшчэ не скончылася. Турэцкае войска што ѓварвалася ѓ Расiю знiшчана, як i шматлiкi флот. Гэта робiць, зразумела, уражанне на ѓсiх без выключэння байцоѓ i ваяроѓ усяго свету.
  I вельмi нават сур'ёзнае ѓражаньне.
  Але, зразумела, рускае войска павiнна вызвалiць ад асманскага ярма Балканы.
  I збiраюцца значныя сiлы. Вось вялiкае войска пакуль яшчэ толькi фармуецца.
  I рыхтуецца да кiдка ѓ Румынiю. Невялiкi корпус праѓда ѓжо рухаецца ѓ дэльту Дуная. Там салдат усяго трыццаць пяць тысяч. I яны падыходзяць у памежнай турэцкай крэпасцi.
  Алег Рыбачэнка i ягоная каманда пайшлi на штурм. Бой iшоѓ хуткаплынны.
  Хлопчык правёѓ мячамi млын ссякаючы галовы асманскiм салдатам. А затым кiнуѓ босымi пальчыкамi ножак забойны прэзент смерцi.
  Пасля чаго дзяцюк узяѓ i засвiстаѓ.
  Зноѓ падаюць вароны на турэцкiх салдат.
  I дзяѓчынка Маргарыта сячэ асманаѓ. Яна надзвычай баявая i спявае ва ѓсю глотку:
  - Я наймацнейшая дзяѓчынка свету,
  Мне Пэпi паверце вялiкая радня...
  Плыву па хвалях я крутога эфiру,
  Не дам вам спакою, нi гадзiны, нi дня!
  I яе босыя пальчыкi ножак кiнуць забойныя i вельмi атрутныя iголкi.
  Пасля чаго дзяѓчынка таксама засвiшча, i вароны завалiѓшыся ѓ прытомнасць, пратаранiѓ чэрапа.
  Ды несмяротныя дзецi ѓзялi за асманаѓ крута.
  Наташка, зрэшты, таксама i мячамi сячэ. I босымi пальчыкамi ножак, такiя падарункi знiшчэння кiдае.
  Якiя масу турак знiшчаюць.
  I вось Наташа ѓзяла i з пунсовых саскоѓ як дзюбне маланкай. I столькi турак зараз згарэла. Вельмi ѓжо яна крутая дзяѓчынка. У ёй маса энергii.
  Дзяѓчынка праспявала:
  - Завея вам спявала песеньку,
  Спi Турцыя, бай, бай, бай!
  Збудавала лесвiчку,
  I трупаѓ праз край!
  Зоя са смяшком заявiла, крышачы непрыяцеляѓ мячамi. I дзяѓчына таксама босымi пальчыкамi ножак кiдае дыскi, якiя ворагаѓ забiваюць. I галовы адразаюць.
  А затым малiнавыя саскi дзяѓчынкi як непрыяцелю дзяѓбуць. I асаблiва калi нясуцца забойныя, i надзвычай разбуральныя пульсары. Так што супраць такой ваяѓнiцы нiяк не выстаяць.
  Зоя прашыпела:
  - Я вас у труну заганю!
  I яе голая, круглая пятка ѓзяла i асманскаму генералу ѓзяла i дзюбнула ѓ падбародак.
  Аѓгустына таксама змагаецца ѓ велiзарных разлютаванасцю. I дзяѓчына таксама сячэ мячамi, якiя вельмi доѓгiя ѓ патрэбны момант. А потым кароцяцца.
  Затым дзяѓчына з лалавых саскоѓ як пашле, цэлыя струменi гiперплазмы якiя ѓсё спальваюць.
  А босыя пальчыкi ножак узялi i выпусцiлi бумеранг у выглядзе пяцiканцовай зоркi, якi зрэзаѓ галовы асманскiм салдатам.
  I Аѓгусцiна праспявала:
  - Слава Расii, Слава,
  Цар Аляксандр ты наш...
  Вялiкая Рода Дзяржава,
  А ты што скуголiш алкаш?
  Святлана таксама ваюе з лютым напорам. I рассякаецца масу асманскiх салдат. I затым яе босыя пальчыкi ножак, кiнулi нешта надзвычай забойнае.
  I столькi турак лiтаральна страцiлi галовы.
  А затым клубнiчныя соску як выпусцяць вельмi буйныя кляксы з разбуральнай i непаѓторнай энергiяй. I што яны фiгуральна спалiлi да шкiлетаѓ цэлы батальён.
  I прабуркавала:
  - Божа цара захоѓвай,
  Будзе ён слаѓным...
  Цар Аляксандр,
  Раманаѓ наш...
  Ты ѓсiх ворагаѓ парвi,
  Моцны дзяржаѓны,
  Цар Сына Рода,
  Перамогу дасi!
  Лiха ѓзялася шасцёрка за турак. Iмклiвымi ѓдарамi i ѓзмахамi мячоѓ, i кiдкамi босых ножак, а таксама маланкамi з пунсовых саскоѓ ачысцiла крэпасць.
  Пасля чаго палонныя туркi ѓжо якiя раз цалавалi дзяѓчына босыя ножкi.
  Алег Рыбачэнка нахмурыѓся. Яму гэта не падабалася. А дзяѓчынак, калi цмокаѓ iх голыя падэшвы - гэта завода змяняецца. I яны лiтаральна буркавалi ад захаплення. Праѓда дзве маладыя жанчыны - турэцкiя палоннiцы таксама сталi на каленi i прапанавалi хлопчыку свае пацалую.
  Алег дазволiѓ iм цмокнуць вуснамi ѓ сваю дзiцячую, круглую пятку. Гэта было крыху казытлiва i даволi прыемна.
  Потым хлопчык загадаѓ i ѓстаць, i сказаѓ, што яны могуць iсцi куды жадаюць.
  Жанчыны заявiлi, што iх мужы забiтыя i iм няма куды iсцi. I што яны хацелi б, каб юны вiцязь узяѓ iх у жонкi.
  Алег заявiѓ, што пакуль па законе ён iх узяць не можа, але знойдзе iм добрых жанiхоѓ сярод салдат.
  А можа, i афiцэраѓ. Жанчыны пагадзiлiся.
  Алег падышоѓ да Наташы i заѓважыѓ:
  - Нядрэнна было б у Расii заснаваць шматжанства!
  Дзяѓчына паводле кiѓнула:
  - Вядома, гэта добрая iдэя!
  Аѓгусцiна скалячы зубкi, запярэчыла:
  - Лепш шматшлюбнасць! Для мяне i дзесяцi мужоѓ мала!
  Дзяѓчыны, зразумела, захiхiкалi. I Святлана схапiла босымi пальчыкамi сваiх чэпкiх ножак асманскага афiцэра за нос. Той залямантаваѓ ад болю. Душыла дзяѓчынка моцна.
  Алег хiхiкнуѓ i адзначыѓ:
  - Вы сваiх мужоѓ займееце да смерцi!
  Аѓгусцiна з гэтым пагадзiлася:
  - Ды не да смерцi, а поѓнай анiгiляцыi ѓ ложку!
  Наташа кiѓнула з ухмылкай:
  - Мужчынам трэба папрацаваць на сумленне, каб нас задаволiць. I ваяѓнiца захiхiкала.
  I дзяѓчаты дружна схапiлi босымi пальчыкамi ножак за насы, i моцна сцiснулi iх. I так зацiснулi, што лiтаральна аплылi iх складнiкi. I столькi было крыку i выцця.
  Зрэшты, гэта было яшчэ не ѓсё. Аѓгусцiна выбрала з палонных некалькi прыгожых хлапчукоѓ-падлеткаѓ. Амаль да нага iх падзелу i прывязаѓшы да слупоѓ, стала збiваць iх пугай. Ёй гэта спадабалася.
  Iншыя дзяѓчаты таксама сталi бiць смуглых падлеткаѓ. Iх завода змяняецца гэта. У хлапчукоѓ яшчэ скура была чыстая, шакаладная, i яны прыгожыя, ледзь-ледзь толькi вусiкi сталi прабiвацца. А iх сякуць без жалю, так што скура лопнула i палiлася кроѓ. А затым да босых ножак дзецюкоѓ падносiлi дзяѓчыны-тэрмiнатары паходнi з агнём, i прымушалi iх раѓцi ад болю.
  Алег Рыбачэнка абурыѓся:
  - Што вы робiце? Чаму, вы здзекуецеся з падлеткаѓ!
  Зразумела, Алег, будучы ѓ дзiцячым целе не мог назваць дзецьмi, тых хто выглядаѓ старэйшым за яго самога.
  Наташа шчыра адказала:
  - Мы так зараджаемся сiлай Чорнага Бога!
  Аѓгусцiна пацвердзiла, скалячы зубкi:
  - Ды каб мець магутнасць анiгiляцыi варта выявiць садызм. I гэта галоѓнае!
  I рудая ваяѓнiца стала спяваць, з лютасцю, тупаючы пры гэтым сваiмi, босымi, моцнымi ножкамi;
  Я Чарнабога, злога Бога дачка,
  Ствараю i хаос, гэтаю разбурэнне...
  Нельга маё велiч перамагчы,
  У душы гарыць толькi лютая помста!
  
  Хацела ѓ дзяцiнстве дзяѓчынка дабра,
  Вершы пiсала i катоѓ кармiла...
  Стала раней самай ранiцы,
  Над ёй пырхалi, крылы херувiмаѓ!
  
  Але вось спазнала што такое зло,
  Што ѓ гэтым свеце робiць няшчасным...
  А што такое ты скажы дабро?
  Вось разбурэнне пакахала горача!
  
  I паказала свой дзявочы запал,
  Што блiскучай стала Бога дачкой...
  Прасторы светабудовы скорым,
  Пакажам сiлу, вельмi нават магутна!
  
  Бацька Вялiкi гэты Чарнабог,
  Ён уносiць хаос, войны ѓ светабудове...
  Ты молiшся Сварогу каб дапамог,
  На справе атрымлiваеш адплату!
  
  Вось я сказала, Госпада захоѓвай,
  Няхай клекоча ѓ тваiм сэрцы злосць...
  Пабудуем шчасце веру на крывi,
  Напоѓнiцца няхай да краёѓ вантробы!
  
  Кахаю я хiтрасць, подласць i падман,
  Як правесцi i Сталiна-тырана...
  Не атрымацца выставiць на сорам,
  А колькi шмат у свеце том туману!
  
  Вось прапанавала, зрабiць моцны ход,
  Аднымi ѓдарам знiшчыць зласлiвых...
  Але палюбiѓся вельмi чорны Бог,
  Ва ѓсiх справах i гэтых i замагiльных!
  
  Як аказалася я звыкла злу,
  I ѓ сэрцы лютасьць, шалёна кармiла...
  Знiкла цяга да радасцi, дабра,
  Як толькi злосць пракралася з пастамента!
  
  А што ж Сталiн - ён таксама злы,
  Пра Гiтлера, дык тут ужо няма гаворкi...
  Быѓ Чынгiсхан бандыт такi круты,
  I колькi душ здолеѓ ён скалечыць!
  
  Так кажу навошта захоѓваць дабро,
  Калi ѓ iм найменшай няма i карысцi...
  Калi ты дзяцел - розум твой долата,
  I знiклi калi дурныя, думкi!
  
  Так кажу сябе i iншым,
  Служыце сiле як чарнiла чорнай...
  Тады прастор сусвету скорым,
  Па светабудове разляцяцца хвалi!
  
  Мы зробiм такое моцным зло,
  Яно падорыць лютасьцi неѓмiручасць,
  Хто слабых духам, тых ужо разнесла,
  А мы мацнейшыя за ѓсiх у гэта людзi верце!
  
  Карацей станем усiх усюды мацней,
  Падымем меч крывi над светабудовай...
  А наша лютасьць будзе таксама з ёй,
  Атрымаем поѓнае лёсу паклiканне!
  
  Карацей Чарнабогу я дакладная,
  Служу ѓсiм сэрцам гэтай цёмнай сiле...
  Мая душа як крылы ѓ арла,
  Хто з Чорным Богам - тыя непераможныя!
  I дзяѓчынкi ѓсе чатыры падскочылi, тузанулi босымi, хупавымi ножкамi ѓ паветры i зароѓ:
  - З Чорным Богам непераможныя!
  Хлапчукоѓ засеклi i засмажылi дзяѓчынкi амаль да смерцi. Потым адвязалi i бедных, спаласаваных i абпаленых юных турэцкiх байцоѓ аднеслi на насiлках аднаѓляць сiлы.
  Аѓгусцiна адзначыла з усмешкай буйнога конiка:
  - Нажаль даводзiцца быць такiм вось - зверамi!
  Алег Рыбачэнка лагiчна заѓважыѓ:
  - Чалавек перамагае звера. Звер жорсткi, а чалавек разумны!
  Зоя з гэтым пагадзiлася, яе валасы былi як вясновы дзьмухавец, ярка-жоѓтага колеру.
  А самi дзяѓчыны ѓ адных толькi тоненькiх трусiках.
  Зоя ѓзяла i прачырыкала:
  - Зверам быць нядрэнна,
  Што i казаць!
  Але належныя яшчэ i,
  Шарыкi варыць!
  Шарыкi, шарыкi, шарыкi,
  Шарыкi варыць!
  Шарыкi, шарыкi, шарыкi,
  Шарыкi варыць!
  Вось - гэта дзяѓчынкi...
  Алег Рыбачэнка пакуль вырашыѓ крыху развеяцца ад гэтых думак. I стаѓ у сшытак накiдваць цэлы нататнiк крылатых афарызмаѓ. Гэта тое, што адцягвала ад гiдоты i расчаравання ѓ такiх, яшчэ нядаѓна здавалася прыгожых i мiлых дзяѓчынках;
  У кожным чалавек жыве звер, але далёка не ѓ кожным менавiта леѓ!
  Добра абудзiць у сабе звера, дрэнна ажывiцца!
  Нядрэнна стаць зверам, толькi не смярдзючым казлом, баязлiвым зайцам i тупым аслом!
  Нездарма рыжы колер падобны на золата, лiсiная звычка прыцягвае грошы!
  Лiсiца прыгожая, а дурань заѓсёды рады чырвонаму, нават калi даводзiцца спаражняцца крывёй!
  Часцей за ѓсё звер у чалавеку абуджаецца праз аслiную ѓпартасць, i статкавае пачуццё!
  У чалавеку звер часцей за ѓсё падобны да ѓдавы ѓ жаданнi заглынуць, i страѓсу ѓ смазе сысцi ад праблем!
  
  Страх абуджае ѓ чалавек рэальнага звера, толькi заячай пароды i аслiнай меркаваннi!
  Хто абудзiць у сабе звера ѓ баi, можа стаць iльвом, толькi з здзёртай шкурай, калi не праявiць кемлiвасцi лiсiцы!
  Нават з хiтрай лiсiцы можа садраць шкуру, той, хто застаецца ѓ любой зграi чалавекам!
  Усе жадаюць стаць царамi звяроѓ, але iльвiная адвага надзел абраных, i толькi аслiнае меркаванне сустракаецца паѓсюдна!
  Сапраѓдная лiсiца заѓсёды ѓ авечай шкуры, i касiць пад барана!
  Хто розумам баран, пойдзе на шашлык!
  Не хочаш, каб твая шкура пайшла на каѓнер - стань лiсiцай!
  Хто сапраѓдная лiса, той хавае яркасць розуму, i пышнасць шкуры!
  Лiсiца звер драбнейшы за льва, але куды смяротны!
  Сярод кiраѓнiкоѓ лiсы сустракаюцца часцей за львоѓ, але затое ѓ большасцi выпадкаѓ з аслiнай ганарыстасцю i барановым меркаваннем!
  Хто не можа абудзiць усе звера, звяртаецца з маленнем да багоѓ!
  Жадаеш стаць блiжэй да Бога па сiле, стань хоць трохi лiсiцай па меркаваннi, i львом па адвазе!
  Жадаеш жыць па-чалавечы, злавi кемлiвасць лiсiцы, i працавiтасць каня!
  Любы звер здольны насыцiцца, але чалавек такая жывёла, што ёй заѓсёды мала!
  Чыгунны кулак добра, чыгунная галава горшая, а мазгi з бетону i зусiм кепска!
  У таго дасягненнi маюць трываласць бетону, у каго i мазгi не каша!
  Сталёвы кулак у спалучэннi з залатым сэрцам ператварае салдата ѓ скарб!
  У каго стальная воля i залатое сэрца, не пакрыецца iржой ляноты, i карозiяй самаѓпэѓненасцi!
  Навука - гэта найвялiкшае святло, якое можа асляпiць невуку, але ѓ сляпога выклiкае прасвятленне!
  Навука патрабуе ахвяр, але кампенсуе ѓ адрозненне ад шахмат не толькi мацюком!
  Не хочаш, цяжка араць, навучыся хадзiць канём!
  Хто не ѓмее хадзiць канём, тых запрагаюць у чужыя санi!
  У каго iнтэлект каня, той не ѓмее хадзiць канём!
  Любая кабыла даб'ецца поспеху, навучыѓшыся хадзiць канём!
  Часцей за ѓсё ходзяць канём - цёмныя конiкi!
  У каго на душы вясна, а каго суцэльнае першае красавiка!
  Чырвоная гаворка не для цьмяных мазгоѓ, але часцяком хавае чорную душу!
  Хто не верыць у магiю, той падобны сляпому не верыць у святло, але ѓвесь час якi адчувае цеплыню!
  Самае дзiѓнае ѓ свеце, што ён iснуе ва ѓмовах вайны ѓсiх супраць усiх!
  Усё ѓ свеце па-свойму выдатна, бо нават у жабы глянцаваная скура i цудоѓная прафесiя знiшчальнiка камароѓ!
  Калi Бог навукай не даказана, але цi iснуе Сатана, аб гэтым кажа штодзённы практычны досвед!
  Цяжка ѓ Бога паверыць, але яшчэ цяжэй без Яго абысцiся, дык давайце верыць у тое, што самi можам стаць усемагутнымi i здабыць упэѓненасць!
  У маладосцi чалавек поѓны энергii i сiлы, старасць энергiю акумулюе ѓ досвед, а калi сiла ёсць, то i розум не звяне!
  Хрысцiянства мяккае, але хватка падобная сталi, асаблiва калi твая галава як камень!
  Рэлiгii, прыцягваюць працягам жыцця ѓ раi пасля смерцi, але здольныя ператварыць рэальнасць у пекла!
  Можна верыць у што заѓгодна, але з легкавернага i садраць можна любую рэч!
  Верыць можна, але лепей не верыць у тое, у чым нельга пераканацца!
  Святло веры, як свечка перад пражэктарам веды!
  Не хочаш атрымаць харакiры, будзе ѓ душы самураем!
  Самурайскi гонар, без самурайскай мужнасцi часта абарочваецца харакiры!
  Будзь адвагай самураем, але не даводзь неразважлiвасцю да харакiры!
  Салдат маскiруецца - каб выжыць, палiтык - каб нажыцца!
  Палiтык заѓсёды подлы, не заѓсёды ѓдачлiвы, але абавязкова хлуслiвы!
  Не бывае не ѓзятых крэпасцяѓ, не бiтых палкаводцаѓ, але непраходныя нетры чалавечага глупства!
  Сталёвы кулак добра, мазгi з бетону кепска, а розум без фантазii зусiм правал!
  Лепш быць вечным хлопчыкам, чым вечным няѓдачнiкам!
  Юныя гады - лепш за старое цела!
  Сталёвыя мышцы - лепш чыгуннай галавы!
  Крэпасць дуба добра - дубовая тупiзна горш, але яшчэ брыдчэй быць поѓным пнём!
  Трымацца моцна за зямлю - значыць не быць поѓным пнём!
  Мацней за ѓсё трымаюць зямлю ѓ руках зусiм не пнi!
  Каб не быць выкарчаваным не апускайся да меркавання пня!
  Пасталець раней часу лепш, чым састарэць да пары!
  Добра мець бычынае здароѓе, але не варта дазваляць сябе запрагаць!
  Дзяцiнства цудоѓная пара, толькi не тады калi ѓ яго ѓпадае!
  Хто рана сталее, той даѓжэй захоѓвае маладосць душы!
  Добра быць вечна юным, горш упасцi ѓ дзяцiнства!
  Выдатна глядзець на свет дзiцячымi вачыма, але не варта быць iнфантыльным!
  Захоѓваць юнацтва навечна, не значыць упадаць у дзяцiнства назаѓжды!
  Здольны хлапчук вынаходлiвей генiяльнага старога, таму што чысты лiст лепш падыходзiць для шэдэѓра!
  Сiла вабiць, розум адпужвае, але толькi ѓ пары нараджаецца перамога!
  Калi ты не лiс, тое, што здзяруць шкуру на каѓнер!
  Вайна мачыха салдату, але з ёй у адрозненнi ад мацi можна атрымаць сэксуальнае задавальненне!
  Не хочаш заставацца аслом, навучыся лягацца!
  Не навучыш бадацца, застанешся навек баранам!
  Баран не той, хто цвердалоб, а хто не ѓмее бадацца!
  Быць бадлiвым добра, баранам стаць дрэнна!
  Бадлiвым можа быць i казёл, але цвёрдалобасць заѓсёды прымушае заставацца ѓ баранах!
  Цвёрды лоб характэрны для бараноѓ не ѓмелых бадацца!
  Лепш за ѓсё бадаюцца, у каго няма цвердалобасцi барана!
  Часцей за ѓсё спускаюць шкуру з цвёрдалобы бараноѓ!
  Не вiдаць табе залатога руна, калi ты баран!
  Цвёрдасць iлба, не дадае бяспекi, залатое сэрца - фiнансавага дабрабыту!
  Самы спусташальны скарб - залатое сэрца!
  Залатое сэрца не прынясе цялесных багаццяѓ, але дасць скарбы, для душы!
  Да разумнай галавы пад стаць моцныя мышцы, але i глупства, нажаль, з важкiмi кулакамi!
  Золата мяккi метал, але як робiць жорсткiм сэрца!
  Золата мяккае, але добра куецца ѓ непрабiѓны эгаiзм!
  Золата мяккае, але ламае любыя крэпасцi дакладней тытана!
  Залатое сэрца мяккае, залатое руно прывабнае, а залатая куля забойней за ѓсё на свеце!
  Залатыя вусны, дакладней збiраюць залатыя манеты, а чырвоная гаворка выклiкае кровапралiцце!
  Чырвоная гаворка прыцягвае кроѓ дакладней, чым магнiт жалеза!
  Сталь цвёрдая, але патрабуе мяккасцi ва ѓжываннi!
  Золата мяккае, але без цвёрдага характару хутка змяншаецца!
  Пры ѓсёй сваёй мяккасцi золата кахае цвёрдых людзей з цвёрдым характарам!
  Золата ярка зiхацiць, але прыбывае ѓ кiшэню, часцей ад цёмных спраѓ!
  Цёмная душа хутчэй збiрае яркiя, залатыя манет, чым поѓная светлых намераѓ залатога сэрца!
  Цёмны бок прыцягвае яркiм бляскам залатых манет!
  Самае яркае золата здабываецца цёмным шляхам i чорным душамi!
  Пад яркiм сонцам у каго манеты жоѓтага колеру!
  Пусты кашалёк па-сапраѓднаму цяжкi, але поѓны патрабуе цяжкасцi на душы!
  Пусты кашалёк лёгка падняць, але з iм немагчыма падняцца!
  Улегцы, без каштоѓнай паклажы не скорыш вяршыню поспеху!
  Золата хоць i цяжкi метал, але неверагодна палягчае ѓздым да вяршынi!
  Каб узляцець на грэбень поспеху, трэба абцяжарыць сябе залатым запасам!
  Залатыя крылы цяжкiя для самалёта, але лёгкiя для чалавека!
  Залатая браня прывабная на выгляд, трывалая навобмацак, лёгкая для нашэння, не бярэцца iржой, але асляпляе спагаду!
  Залатыя даспехi не зносяцца, але затое зносяць галаву ад зазнайства!
  Жоѓты колер золата прыгожы, але колер здрады пры гэтым агiдней гною!
  - Мыш перамагае слана, а хiтрасць сiлу! Толькi хiтрасць даецца не з мышынымi мазгамi!
  Хiтрасць лiсы нараджае яркую перамогу, i выдатнае футра ѓ трафей!
  Чым драбней мэта, тым цяжэй патрапiць, чым больш амбiцыi, тым лягчэй трапiцца!
  Хто разменьвае сябе на пятакi - застаецца без ламанага гроша!
  Не мяняй жыць на пятакi - абясцэнiш iснаванне да ламанага гроша!
  Хто прадаецца за ломаны грош - атрымлiвае па пятаку!
  Пасулы залатых гор, не вартыя i ломанага шэлега!
  Купiѓшыся на абяцанкi залатых гор, застаешся без ламанага гроша i з бiтым пятаком!
  Залатыя горы самыя недаступныя з вяршыняѓ!
  Залатыя горы здабываюцца клiнком са сталi, пад камандаваннем таго не мяняе розум на пятакi!
  Калi розум не каштуе i шэлега, вусны вывяргаюць залатыя горы!
  Спачатку палiтыкi абяцаюць залатыя горы, потым пасылаю памiраць за ламаныя грошы!
  Палiтык, якi абяцае залатыя горы, не прыносiць залатыя яйкi!
  Палiтык любiць абяцаць месяц, але сабачае жыццё гарантавана атрымлiвае ласы на дармовую костка!
  Не абяцай палiтык залатыя горы, i цябе здадуць за медны грош!
  Жадаеш, каб цябе не прадалi за пятак, не абяцалi залатых гор!
  Пешка праходзiць у ферзi, палiтык не праходзiць без абяцанкi кар'еры, лiчачы цябе за пешку!
  У палiтыцы як у шахматах, толькi цэйтнот з самага пачатку, а мат раздаецца ѓвесь час!
  Павядзешся на прамову абяцаючых залатыя горы, будзеш мець патрэбу ѓ залатых зубах!
  Золата каштоѓны метал, пакуль яго не пераводзяць на горы абяцанак!
  Як часта людзей прыцягвае не рэальнае залатое сэрца, а ѓяѓныя залатыя горы!
  Залаты абяцанак - ненадзейнае крэсла!
  Не шалей з тлушчу, пойдзеш на падлiву!
  Вайне ѓсе ѓзросты пакорлiвыя, але на гэтым усё падабенства яе з любоѓю i заканчваецца!
  Вайна не мама, але можа пракармiць умелага i ѓдачлiвага!
  Вайна не мацi, але гадуе мужнасць!
  Паражэнне дрэнна асаблiва калi прайграць сваiм слабасцям, але можна прайграѓшы, пазбавiцца ад баласта цягнучага на дно!
  Пiсьменнiк у стварэннi Бог, з д'ябальскiм уяѓленнем, i чалавечым недасканаласцю!
  Прагрэс патрабуе не роздумаѓ, а дзеяннi абдуманага, але не мудрагелiстага ѓ бяздзейнасцi!
  Хоць прагрэс, але часу ѓсё роѓна ѓ абрэз!
  Самы забойны снарад залаты, хоць метал мяккi!
  Золата, нягледзячы на мяккасць, надае сталёвую цвёрдасць мячу!
  Меч самы смяротны меч з мяккага, залатога металу!
  Золата нездарма жоѓтага колеру, спараджае здраду з густам цытрыны!
  Здрада жоѓтая, таму што спароджаная цягай да жоѓтага металу!
  Жоѓты колер золата спакушае да здрады, меч сталёвы булата здраднiкам па шыi!
  Золата прыгожа на выгляд, але схiляе да пачварных учынкаѓ!
  Не ѓсё, тое золата што блiшчыць, але ѓсё абыходзiцца дорага, што схiляе да здрады!
  Залаты хамут самы трывалы - яго апранаюць добраахвотна!
  Залатая клетка прыцягвае, тых, хто аддаецца за медны грош!
  Залатыя горы абяцаюць тыя асобы, што не каштуюць i ламанага гроша i медзякi-палушкi!
  Залаты ланцуг трывалы, але не занадта надзейны, калi гаспадар сябе размяняѓ на пятакi!
  Золата цяжкi метал, але палягчае жыццё, мяккае, але сэрца робiць цвярдзей!
  Золата настолькi мяккае, што ѓ iм вязаюць па вушы, настолькi яркае, што робiць сляпымi!
  З золата куюцца самыя надзейныя кайданы, i самыя прадажныя мячы!
  Няма металу ярчэй, чым золата, i больш змрочных учынкаѓ, якiя здзяйсняюцца з-за залатога металу!
  Няма ад золата бяды, а ад адсутнасцi залатых сэрцаѓ!
  Манета залатая, круглая як нуль, i абнуляе, каму не даецца!
  Не здолеѓшы здабыць залатога руна, сам ператвараешся ѓ барана!
  Залатыя крылы, нягледзячы на цяжар металу, самыя грузападымальныя!
  Якi золата не цяжкi метал, але куды цяжэй, калi яго няма за душой!
  Пустая кiшэня самая цяжкая, пустое сэрца апускае як прэс у думках!
  Золата важыць шмат, але i вага здраджвае немалы!
  Хто не нагрузiць сябе залатым баластам, не ѓзляцiць да фiнансавага дабрабыту!
  Часта багацеюць тыя, хто нiбы жоѓкне ад здрады, але засыхаюць восеньскiм лiсцiкам яны яшчэ дакладней!
  Золата як восень жоѓтага колеру, i сiмвалiзуе завяданне сумлення!
  Залаты меч можа перабiць усё, акрамя дубовага эгаiзму!
  Толькi абсалютны дуб не абрынецца, перад залатым клiнком!
  Залатое сэрца не прыцягне багацця, акрамя скарбаѓ душы!
  Залаты кручок не мае патрэбы ѓ дадатковай прынадзе i маскiроѓцы!
  Залаты кручок цяжка выкаваць, але затое ловiцца iм лёгка, i здабыча тоѓстая!
  Хто не нясе залатых яйкаѓ, не варта i меднага гроша!
  Звон залатых манет, прыцягвае, лепей, срэбнага голасу прымадонны!
  Залатое сэрца не дае пакрыцца iржы душы, i задубець сумленнi!
  Золата лiпкi метал, але пры гэтым лёгка выцякае памiж пальцаѓ!
  Золата добра прыстае да брудных душ, але ѓ праточнай вадзе цягне на дно!
  Золатам узнагароджваюць, але яно ж прычына ѓсiх войнаѓ i разладаѓ!
  Золата дае жыццё, сталь бяспеку, а дубовыя мазгi пазбаѓляюць i таго i iншага!
  З дубовымi мазгамi даюць дуба!
  Золата любiць моцных целам, але не з дубовай галавой!
  Трэба быць моцным целам, але не дубам галавой!
  Дубавая галава не дадасць табе трываласцi!
  Трэба быць моцным салдатам, а не дубовым салдафонам!
  Атрымлiваюць дубiнкай па мазгах дубовыя галовы!
  Самая слабая галава як нi дзiѓна, з самага моцнага дуба!
  Дубовыя галовы, заѓсёды з дзiркай памерам у дупло!
  Дубовая галава забяспечыць жорсткую пасадку, i адпраѓку да свiней у якасцi жолуда!
  Калi ты розумам дуб, пойдзеш як жолуд на корм для свiней!
  Задубеѓшы мазгамi, станеш як жолуд свiнымi кормам!
  Дубовая парода - добра, дубовае меркаванне - горш!
  Дуб парода вялiкай трываласцi, калi толькi не закранае меркаванне!
  Дубовы салдафон, самых моцных салдат прымушае даць дуба!
  Дуба даюць, перш за ѓсё, ад дубовых мазгоѓ!
  Золата яно любiць моцных людзей, але не дубоѓ мазгамi!
  Удача прыносiць золата, гэта настолькi цяжкi метал, што яшчэ пытанне - цi пашанцавала табе!
  Розум i поспех нараджаюць поспех у пары i пачуццё горкай прыкрасцi ѓ асобнасцi!
  Удача ѓзнагарода за смеласць у спалучэннi з ашчаднасцю... Але i незаслужана можа прыйсцi нахабнаму авантурысту!
  Нажаль, золата не льне да залатога сэрца, а поспех да высакароднасцi, затое i за медны грош не прападзе душа!
  У каго залатое сэрца не разменьваецца на пяткi, i не вылiвае марна срэбра з вуснаѓ!
  Сiла золата не ѓ бляску, а ѓ блiскучай магii спакушэння яркасцю багацця!
  Золата любiць моцныя куфры, а не дубовыя галовы!
  Самы трывалы ланцуг залаты, але ён жа i самы спусташальны!
  Калi хочаш мець дастаткова сталi для клiнкоѓ, запасi золата!
  Золата метал цяжкi, але затое з iм не звалiшся ѓ бездань галечы!
  Золата цяжкi метал, ды i знайсцi яго няпроста!
  Найдужэйшы i падступны звер чалавек, толькi жывёла ѓ iм прыводзiць да слабасцi i самападману!
  Жывёлiным можаш ты не быць, а чалавекам стаць абавязаны!
  Чалавек толькi тады найдужэйшы звер, калi розумам не жывёла!
  Жывёла можа быць целам мацней за чалавека, але звер у душы заѓсёды слабасць!
  Залаты ланцуг не для сабачага жыцця!
  Залатыя горы з вуснаѓ палiтыка, спакушаюць, нажаль, не толькi чыгунныя галовы!
  Салодкiя прамовы палiтыкаѓ прыцягваюць выбаршчыкаѓ з iнтэлектам мухi!
  Калi ѓ прамовах палiтыкаѓ шмат мёда, значыць, яны разлiчваюць на выбаршчыкаѓ з iнтэлектам казурак, i працавiтасцю трутняѓ!
  Горкi мёд, калi ён вылiваецца з вуснаѓ палiтыканаѓ!
  Залаты ланцуг з мяккага металу, але моцнай спакусы!
  Золата цяжкае i тоне, затое робiць непатапляльным!
  Бык моцны, але лёгка трапляе пад ярмо хто не асеѓ розумам!
  Золата цяжэйшае за свiнцу, i смярдзiць сэрцы дакладней!
  Залатая манета смяротная за востры кiнжал, таму што пралiвае кроѓ, каму грошай мала!
  Моцны не той, хто целам слон, а розумам iшак!
  Золата можа спакусiць сваiм бляскам i блiскучы розум!
  Золата цяжка несцi, але без яго жыццё невыноснае!
  Каханне гэта святло, якое прываблiвае матылькоѓ, але дае плён не з розумамi казурак!
  Матылi вонкава выдатныя, але розум казурак штурхае людзей да агiдных учынкаѓ!
  Будзь спрытны як чмель, працавiты як пчала, але апускайся розумам да ѓзроѓню казуркi!
  З розумам казуркi далёка не паляцiш!
  Розум казуркi робiць бяскрылым!
  Лепш за ѓсё прылiпаюць грошы да залатых рук!
  Самая вялiкая каштоѓнасць - залатыя рукi!
  Самыя сталёвыя кулакi маюць тыя ѓ каго залатыя рукi!
  Залатыя рукi вялiкая каштоѓнасць, асаблiва ѓ плюс да сталёвых кулакоѓ!
  Залатыя рукi не прыставiш да дубовай галавы!
  Калi ты не блiзарукi, здабудзеш залатыя рукi!
  Золата не iржавее, залатыя рукi не лайдачыць!
  I залатыя рукi могуць стаць iржавымi ад гультайства!
  Залатыя рукi валодаюць сталёвай хваткай!
  Як не вабiць залаты кручок, на яго таксама патрэбна прынада, калi ты ловiш не дубовую галаву!
  З дубовай галавой, грымнешся як хвоя!
  Залатая рука трывалей тытана i таксама будуе на стагоддзi!
  Чыгунныя кулакi не заменяць залатых рук, але затое могуць раскрышыць дубовую галаву!
  Залатыя рукi куюць сталёвыя клiнкi, а дубовыя галовы цягнуць у жалезную клетку!
  Самую трывалую клетку, могуць зламаць залатыя рукi!
  Золата мяккi метал, але з яго самыя трывалыя рашотка i надзейны ланцуг!
  Залаты шчыт самы трывалы, залаты меч самы паражальны!
  Золата блiшчыць як люстэрка, у якiм адлюстроѓваюцца нiзiнныя пачуццi душы!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 18.
  Алег Рыбачэнка добрыя афарызмы сабе запiсаѓ у агульны сшытак пры дапамозе самаробнай шарыкавай ручкi.
  Пасля чаго каманда паспала пару гадзiн i зноѓ пабегла. Цяпер яны накiроѓвалiся да крэпасцi Сафii на Дунаi. Якая мела вялiкi гарнiзон i была найболей умацаванай.
  Алег Рыбачэнка на бягу, яшчэ ѓзяѓ i пачаѓ пiсаць новае апавяданне, цi частку аповесцi;
  Калiёстра працягваѓ наносiць лютыя ѓдары i нават запаѓ у жарсць, яму павiнна быць здавалася, што перад iм люты вораг. Адмiрал ператварыѓся ѓ раскрыжаваны мяснiком бекон, затым крыкi сцiхлi, i ён страцiѓ прытомнасць.
  - Прывесцi яго ѓ сябе, я яшчэ не скончыѓ.
  Буму-бум сунуѓ яму пад нос сiняга перцу, адмiрал адкрыѓ вочы дурное запляскаѓ. Iзноѓ рушылi ѓслед удары, Калiостра бiѓ, пакуль Гинвок канчаткова не запаѓ непрытомнасць. Капiтал моцна спацеѓ, нават у трапiчную спякоту ён не хацеѓ здымаць мундзiр.
  - Ну што будзем рабiць з гэта падлам, распiлуем ланцугом па падлогах, працягнуць па кiлi або проста падняѓся?
  - Па кiлi працягнем! - Загаманiлi пiраты.
  - Ну, ужо не, мы не ѓбачым, як ён мучыцца. Лепш павесiм уверх нагамi i перапiлуем ланцугом. Ну, хто жадае мне дапамагчы?
  Боцман Грын-сток выклiкаѓся першым, толькi што ён страцiѓ у баi вуха i быѓ вельмi злы:
  - Вядома я!
  - Натрыце адмiралу твар перцам, каб даѓжэй не губляѓ прытомнасць. Мы атрымаем масу задавальнення.
  Бума-бум прыхапiѓ перац жменямi, i сваiмi касматымi рукi абхапiѓ твар катаванага. Ужо гэта само па сабе было зверскiм катаваннем, асаблiва калi кiпцюры орка разабралi лоб i шчокi, якiя стала палiць спецыi. Адмiрал хрыпеѓ, яму выядала вочы. Затым яго перавярнулi, расцягнуѓшы ногi, падняѓшы ѓ нiз галавой.
  - Вось так кроѓ да мазгоѓ! - Ашчэрыѓся Грын-сцёк. - Цяпер яму будзе дрэнна!
  Узяѓшы ѓ рукi ланцуг з завостранымi бакамi, два марскiя садысты пачалi бесцырымонна пiлаваць. Для iх крыкi чалавека былi дзiвоснай музыкай, многiя агрубелыя пiраты жартавалi i сцiхалi , кiдалi агрызкi ѓ адмiрала. Брызнула кроѓ, чуѓся скрыгат, рукi няшчаснага чалавека таксама былi скаваныя, i ён быѓ зусiм бездапаможным. Ланцуг апускаѓся павольна, разрэзаѓшы спачатку азадак, потым таз, а затым прапiлавала жывот да пупка.
  - Вось так быѓ адзiн, паскудны хлопец, зараз мiлых будзе два! - Схiлiѓся Калiостра.
  Пiраты заключылi заклад, калi крыкi спыняцца, адны ставiлi, што гэта адбудзецца, перш чым перарэжуць пупок, iншыя пазней. Перамаглi апошнiя, працэс пакуты зацягнуѓся, страѓнiк быѓ цалкам разрэзаны, затым адбылася замiнка з рэбрамi, яны супрацiѓлялiся i вельмi прутка падавалiся ланцугi. Калiостра моцна стамiѓся, нылi рукi, яму было ѓжо не радасць пiлаваць, але ён не хацеѓ асаблiва перад боцманам праявiць слабасць. Толькi калi каты дабралiся да лёгкiх, адмiрал зацiх.
  - Вось i скончылася твая кар'ера. Буму-бум дапамажы яму дапiлаваць! - крыкнуѓ капiтан, паказаѓшы ѓ бок Грына.
  Орк згодна кiѓнуѓ, праца цяпер пайшла хутчэй, ахвяра больш не тузалася i не замiнала, а касматы грамiла быѓ нашмат мацней капiтана. Калi нарэшце яны скончылi гiдкую справу, цела было распiлавана амаль роѓна напалову.
  - За борт рэшткi, на корм акулам, i мурамам! - Калiостра зрабiѓ нецярплiвы жэст. - Ды i наш караблiк можа, трэба паправiць.
  Зрэшты, тое, што засталося ад пiрацкага разбiтага судна не паддавалася рамонту, прыйшлося скiнуць крукi i патапiць астанкi. Зразумела, перанясучы перад гэтым усё каштоѓнае. У тоѓстым днi карабля была знойдзена цеча, i капiтан загадаѓ прыстаць да блiжэйшага астраѓку для невялiкага рамонту. Цяпер пiраты маглi расслабiцца, улiваючы ѓ глоткi захоплены ром высокай якасцi i зразумела б'е па мазгах. Тым часам Калiостра задумаѓ падман сваiх таварышаѓ. Яму не хацелася дзялiцца са збродам, якi толькi i мог, што пусцiць багаццi па ветры. Самыя каштоѓныя каштоѓныя камянi пiрат вырашыѓ схаваць на незаселенай выспе. За адно можна было пазбавiцца ад кагосьцi з акружэння. Хiтры
  Калiёстра знешне паказваѓ усё больш размяшчэння да боцмана Грын-стоку. Ён ведаѓ, што гэты брудны прашчэлыга, гатовы ѓдавiцца за ламаны дынар. Таму ён i зрабiѓ яму прапанову.
  - Слухай Грын дзеля чаго нам дзялiцца з усялякiмi непаѓнавартасным збродам. Давай лепш у цёмны час спусцiм шлюпку i на ёй пераправiм найболей каштоѓныя скарбы. Астравок не малы, але зусiм пустынны, на iм можна будзе хаваць багаццi.
  Боцман згодна кiѓнуѓ у адказ.
  - Толькi трацiна прыхаванага мая!
  - Як дамовiмся! - Выявiѓ нечаканую саступлiвасць Калiостра. - Тут цудоѓныя камянi на мiльёны дынараѓ, нам усiм хопiць.
  - Трэба панесцi як мага больш скарбаѓ, я прыхаплю дваiх оркаѓ, яны тупыя, але вельмi моцныя i забяруць шмат. - Прапанаваѓ боцман.
  - Гэта нядрэнна, але оркi не ѓмеюць трымаць язык за зубамi.
  - А хто сказаѓ, што яны вярнуцца! - На паѓслове злавiѓ думку Грын-сток.
  - Тады ѓ шлях.
  Ноч выдалася даволi цёмнай, на небе з'явiлiся густыя хмары, зачынiѓшы некалькi месяцаѓ i шматлiкiя буйныя зоркi. Перад уласным адплыццём Калiостра абвясцiѓ:
  - Вы выйгралi хвалебную бiтву, i я дазваляю вам добранька адзначыць перамогу!
  Той, хто не нап'ецца да ѓпора, будзе прыстрэлены!
  Пiраты з энтузiязмам адгукнулiся на прапанову. Ром i гарэлка палiлiся ѓ шырокiя глоткi i да ночы тыя, хто не валяѓся як бервяно, млява спявалi песнi. Затым сон змарыѓ, i iх капiтан падмяшаѓ у бочку соннага настою. Прыём просты, але дзейнiчае безадмоѓна. Затым яны ѓчатырох пераклалi каштоѓнасцi ѓ паркалёвыя мяшкi, каб лягчэй было несцi, пагрузiлi на шлюпку i накiравалiся да берага. Лодка, на якой яны плылi, плаѓна слiзгала па вадзе, пагружаны ѓ цемру вялiзны карабель здаваѓся падступным i таямнiчым. Прыбой быѓ слабым, i таму прычалiлi без асаблiвых праблем. На кароткi момант наступiѓ прасвет, з-за хмар выглянуѓ бэзавы месяц.
  - Здаецца, трынаццаць вышэйшых бажаствоѓ абагаѓляюць нам. - Прахрыпеѓ Грын-сцёк.
  Бандыты павольна рухалiся, перашкаджалi хмызнякi, оркi узвалiѓшы на сябе вялiкi груз, пыхкалi працягла стогнучы. Боцман таксама з цяжкасцю перасоѓваѓ ногi, а вось Калiостра iшоѓ лёгка, сябе ён бераг, узяѓшы толькi невялiкi мяшочак з дыяментамi. Такiм чынам, яны iшлi праз джунглi. Альфмiр i Жульета рухомыя цiкаѓнасцю iшлi за iмi. Юнак i дзяѓчына яшчэ здалёк прыкмецiлi лодку i бачылi важкiя мяшкi.
  - Я думаю гэта пiраты вырашылi схаваць на бязлюдным востраве скарбы. - Зрабiла прапанову Жульета .
  - Гучыць некалькi банальна! - Усмiхнуѓся Альфмiр .
  - А што яшчэ?!
  - Можа, яны хочуць узарваць востраѓ.
  - Навошта iм гэта трэба?
  - Як сказаць, магчыма, у гэтым выпадку з яго пырсне расплаѓленае золата. Уявiце сабе трывалы камянiсты панцыр, якi не прасвiдраваць выбухае, адкрываючы доступ да скарбнiцы. Пiраты выяѓляюць вынаходлiвасць, дабiраючыся да неабыякiх багаццяѓ.
  - Гэта арыгiнальная версiя, але ѓ дадзеным выпадку, ты, хутчэй за ѓсё не мае рацыю. Ды i цi наѓрад у iх ёсць гэтак магутная бомба, а порахам цi шмат узарвеш.
  - А адкуль ты можаш ведаць, якая ѓ iх ёсць зброя? Можа ѓ iх термоварпсовая бомба здольная падарваць галактыку?
  - А плаваюць пры гэтым на ветразных судах. Гэта не лагiчна, гiператамныя бомбы пры адсутнасцi паравога рухавiка. Прагрэс павiнен выяѓляцца ва ѓсiм.
  - На гэты раз, ты думаеш разумна, а што мы будзем рабiць?
  - Высачым, а там вырашым.
  Карсары працягвалi несцi груз, у напрамку гор.
  - Лепш за ѓсё схаваць дзе-небудзь у пячоры. - Прапанаваѓ Калiостра. Завалiм зверху камянямi, i сам чорт не знойдзе.
  - Што ж капiтан, так рабiѓ многiя вашыя папярэднiкi.
  - Акрамя таго, у джунглях, знайсцi будзе нам самiм цяжэй, гэта можа атрымацца вельмi дурное, схавалi i страцiлi.
  - Тады да пячоры капiтан.
  На сустрэчу пiратам выйшаѓ калючы леѓ, ён быѓ галодны i да таго ж адчуваѓ прыкрасць, што яго прагналi двухногiя чалавечкi. Вось ён наблiзiѓся, гатовы скачку, але тут убачыѓ орка. Больш буйныя i масiѓныя стварэннi мелi больш мяса, што рабiла iх вельмi панадлiвай здабычай, але чым буйней звер тым цяжэй з iм справiцца, а ѓсяго iх чацвёра. Сваiм больш адчувальным носам, орк адчуѓ калючага льва.
  - Гаспадар, а там, у засадзе леѓ сядзiць.
  - Нiчога страшна прыстрэлiм. - Калiёстра падняѓ стрэльбу i ѓзяѓ прыцэл. Нервы ѓ льва не вытрымалi i ён, сарваѓшыся, кiнуѓся бегчы. Капiтан стрэлiѓ - звер завалiѓся.
  - Нашто ён нам гэты дзiкабраз мае занадта кепскую шкуру. - Сказаѓ Грын-сцёк.
  - Каб усе дрыжалi - каб паважалi!
  Оркi ухвальна рохканулi ѓ адказ. Калiостра перазарадзiѓ стрэльбу, праверыѓ два дубальтоѓкi пiсталета i дадаѓ кроку. Яны падышлi да гор, цяпер трэба было выбраць пячору. Капiтан паспрабаваѓ нагой пругкi камень.
  - Тут у нас будзе выбар.
  Пячор аказалася некалькi i з iх выбралi з вузкiм уваходам, куды з цяжкасцю маглi працiснуцца оркi. Якое складаецца з гранiту месца, абранае пiратамi, было сухiм i зручным для складавання. Карсары пагрузiлi мяшкi ѓ новую скарбнiцу. Затым выбралiся на паверхню, iм цяпер трэба было завалiць уваход каменем. Валун быѓ цяжкi, боцман i оркi навалiлiся на яго, iмкнучыся ссунуць з месца. Калiёстра стаѓ ззаду, пакратаѓ пiсталеты. Ён планаваѓ падстрэлiць сваiх хаѓруснiкаѓ, як толькi камень зойме сваё месца, зачынiѓшы дзiрку. Але вось няѓдача, валун не рухаѓся, тады оркi сталi паступова яго разгойдваць. I ѓсё роѓна праца прасоѓвалася павольна, карсары аблiвалiся потам, ноч была цёплай, i моцна парыла. Нарэшце Грын-сток не вытрымаѓ i пралепятаѓ.
  - Дапамажы капiтан.
  - Самi справiцеся!
  - А хiба гэта справядлiва большая частка здабычы табе, а папрацаваць разам з намi не хочаш. - Оркi ухвальна рохканулi.
  - Ну добра чорт з вамi. - Капiтан скiнуѓ сурдут i навалiѓся на камень. Праца адразу пайшла хутчэй i, заслiзгаѓшы, ён завалiѓ вочка.
  - Вось так трэба гультаi! - Гаркнуѓ Калiостра. У гэты момант яго талiю абхапiлi, i пiсталеты адразу апынулiся сарваны. Капiтан пастараѓся ѓрэзаць локцем, але боцман сам усадзiѓ кулаком. Ён быѓ вiдавочна буйней i больш трэнiраваным, Калiостра ѓ апошнiя гады прыкметна заленаваѓся, адгадаваѓ жывот.
  - Што капiтан, хацеѓ нас падмануць, застрэлiць у спiну, а самому потым пры спрыяльных абставiнах забраць скарб?
  - Ды не, я заѓсёды гуляю сумленна! - Застагнаѓ Калiостра.
  Нават оркi зарохкалi ад абурэння - занадта вiдавочная хлусня.
  - Можаш распавядаць свае байкi немаѓлятам, а не мне. Зараз ты пойдзеш зараз у тартар.
  - Адна доля чалавеку i быдлу, яны адыходзяць да памерлых, але калi ты думаеш, што, забiѓшы мяне сам станеш капiтанам тое памыляешся. Я пакiнуѓ на борце надзейнага чалавека, якi прыстрэлiць цябе, калi ты вернешся адзiн.
  - Дзякуй за папярэджанне. Я, здаецца, ведаю хто гэта рыбiна галава Цулуга .
  - Няма не ён, а той, пра каго ты нiколi не падумаеш.
  - Наѓрад цi хто захоча забiць мяне i быць разадраным камандай, тым больш што мой аѓтарытэт сярод матросаѓ вельмi вялiкi. Так што твая пастка, калi ты нават не блефуеш, нiчога не каштуе. А пакуль стань на каленi i памалiся.
  - Пастой Грын-сцёк. Так не па джэнтэльменску. Давай пазмагаемся на шпагах, ты ж такi вялiкi моцны, напэѓна мяне абкладзеш.
  - Што падмануць хочаш. Акрамя таго, ты хоць i разжырэѓ, але рукi ѓ цябе хуткiя, прызнаны майстар фехтавання. У мяне няма нiякага жадання рызыкаваць. Бачу, што ты малiцца не хочаш, значыць усё роѓна, душа знiкла.
  - Не, пачакай, я хачу звярнуцца да Юпiтэра.
  - Позна, я палiчу да трох i стрэлю. Адзiн два тры! - Грын-сток падняѓ пiсталеты.
  - Што ты стаiш, бачыш, чалавека забiваюць. - шапнула Жульета .
   Альфмiр узяѓ у рукi камень.
  - Хоць гэты чалавек нягоднiк, але я яго выратую. Акрамя таго, оркi сумленныя i наiѓныя стварэння, а гэты тып i iх заб'е.
  Грын-сток збiраѓся стрэлiць, як крыкнуѓ i забiѓся. Страшны монстр падобны на жабу прабiѓ яго галаву i тулава ѓдарам патройнай мовы. Самае дзiѓнае, што ён матэрыялiзаваѓся раптоѓна, i нiхто нават зоркiя Альфмiр i Жульета яго не заѓважылi. Рэфлекторна тузануѓшыся, бандыт разрадзiѓ рэвальверы.
  - Гэта гiба , звера -дэман, досыць злому духу ѓсялiцца ѓ простую жабу, i яна звярнуцца ѓ пачвару.
  - Я гэта зразумела.
  Калiёстра i оркi кiнулiся наѓцёкi. Страшнае пакрытае бародаѓкамi стварэнне зжоѓвала буйной як у акулы пашчай боцмана, i накiравалася за iмi. Вядома, буйнейшыя мускулiстыя оркi былi прывабней не занадта фотагенiчнага капiтана. Дагнаѓшы аднаго з iх, звера -дэман стаѓ iрваць плоць, раскiдваючы поѓсць.
  - Гэта жахлiва, спынi яго! - Сказала Жульета .
  - Як я гэта зраблю!
  - Ты ж бог! Творца сусвету!
  - Увасобiѓшыся, я стаѓ такiм жа чалавекам як ты i мае магчымасцi не больш чым у людзей.
  - Дык напружы сваю пустую галаву i прыдумай што-небудзь.
  - Добра, я паспрабую яго адцягнуць.
  Твар тым часам злавiла другога орка, яна адштабнавала яго наскрозь, яе язык быѓ, што патройны меч, а восем перапончатых лап пакрытыя даѓжэйшымi вельмi вострымi кiпцюрамi. Яна заглатывала плоць вялiкiмi кавалкамi, шэсць шэрагаѓ зубоѓ перамолвалi косцi. Прычым глытаѓ звера -дэман хутка, нават дзiѓна як ён яшчэ не прыкончыѓ усю жыѓнасць на востраве.
  - Гэтыя дэманы звычайна абуджаюцца побач са скарбамi, схаваѓшы багаццi, пiраты справакавалi яго з'яѓленне. Гэта натуральная рэакцыя грошы-вывяржэнне субпрасторы .
  - Можна сказаць выкiд цёмных мiроѓ.
  - Я iх сам стварыѓ, свайго роду iмiтацыя чалавечага эпасу. У прыватнасцi анёлы i малодшыя багi iснуюць ва ѓсiх створаных мной i Эльфiяда сусветаѓ.
  - Добра, выратуй хоць аднаго чалавека.
  Твар наганяла Калiёстра павалiѓшы, яна занесла над iм сваю мову-меч. Капiтан вiшчаѓ:
  - Пашкадуй, я аддам табе ѓсе скарбы!
  - Вазьму сам! - Праверашчаѓ замагiльным голасам дэман.
  У гэты момант раздаѓся пералiвiсты пiск. Твар замерла, затым павярнулася. Пiск паѓтарыѓся.
  - Я цябе з'ем пазней, а цяпер мяне чакае дробка. - Звяро -дэман панёсся нiбы ѓраган, тут яго ѓжо чакаѓ з дзiдай Альфмiр .
  - Што хлопчык хоча сэксу? - падкалоѓ яго юнак.
  - Ах ты, дзёрзкi малакасос, я заб'ю цябе!
  - Сумняваюся, ты занадта слабы i нязграбны для гэтага.
  Дэман не стаѓ адказваць, ён проста скокнуѓ дзёрзкага пацана. Той адскочыѓ у бок, прымудрыѓшыся налёту пырнуць дзiдай, i пабег ад яго. Твар стала пераследваць, яна была хуткай, але з-за вялiкай масы валодала празмернай iнэрцыяй, i вёрткi юнак раз-пораз абыходзiѓ яе. Тым не менш, гэта нагадвала карыду юнага тарэадора з гiганцкiм раз'юшаным быком. Альфмiр гуляѓ, захапляючы дэмана, той лютаваѓ. Вось адзiн з момантаѓ юнак крыху запазнiѓся, i кiпцюры прайшлiся па рэбрах, распораѓ скуру, пакiнуѓшы адразу шэсць глыбокiх разор.
  - Ты атрутны чорт! - вылаяѓся юнак.
  Дэман зарохкаѓ, выгляд крывi ѓзбудзiѓ яго яшчэ больш. Пагоня працягвалася, Альфмiр вiдавочна нерваваѓся, ён разумеѓ, што моцна рызыкуе, кiнуѓшы выклiк такому гiганту. Юнак паспрабаваѓ, было ѓразiць яго дзiдай у вока, але тоѓсты празрысты футарал, падобна, здольны трымаць аѓтаматную чаргу. Тым часам звер стаѓ плявацца кiслатой, апёк голыя ногi. Затым заiскрыла i ѓспыхнуѓ агонь, абпалы пяткi юнага байца. Той нават крыху ѓскрыкнуѓ ад болю, на нагах з'явiлiся апёкi. Затым яго зноѓ зачапiла мячом-мовай, прарэзаѓшы да рэбраѓ. Альфмiр адчуѓ халоднае дыханне смерцi.
  - Ну што з табой трэба канчаць.
  Яны выбеглi на мясцовасць, дзе было поѓна вострых пiк i расколiн. Каб канчаткова раззлаваць дэмана, юнак зноѓ выпусцiѓ, клiч дзiкай самкi. Затым ухiлiѓся, зрабiѓ сальта i стаѓ каля завостранай слiзкай шчылiны. Альфмiр прароѓ на мове зразумелай толькi дэманам самая крыѓдная для iх лаянка.
  Гiганцкая памерамi з маманта жаба апантана скокнула, адштурхнуѓшыся ѓсiмi васьмю лапамi. Юнаку ледзь паспеѓ адскочыць, яго зачапiла вастрыём па датычнай, прабiѓшы плячо i распаласаваѓшы грудзi, але галоѓнае было зроблена, туша трапiла ѓ расколiну i там затрымалася. Асаблiвасць гэтага вiду камянёѓ была такая, што яны былi адначасова i слiзкiя i шурпатыя, трапiѓшы ѓ пастку, звер ужо нiяк не мог выскачыць, малюсенькiя зуб'i трымалi яго вельмi моцна. Роѓ быѓ жахлiвым, з рэдкiх дрэѓ сыпалася лiсце i iголкi, Альфмiр каб не аглухнуць прыкрыѓ сабе вушы, ён даволi хваравiта адчуваѓ усiх скурай гукавыя хвалi. Калi, нарэшце, звер выдыхся, юнак падышоѓ да яго.
  - Хочаш атрымаць свабоду!
  - Ад цябе няма! - прабурчаѓ монстр.
  - Як хочаш, але хутка ѓзыдуць чатыры сонцы, яны высушаць тваю ѓзгорыстую скуру i будзе вельмi балюча. Жадаеш у жабiным табе выпрабаваць сонечны ѓдар.
  - Не!
  - Акрамя таго, калi ты захлынешся, ды яшчэ такiм дурным чынам то патрапiш у бездань, а гэта вельмi дрэннае месца для дэманаѓ. Я думаю, што i гэта цябе не задаволiць.
  - Ты маеш рацыю чужаземец, але што ты хочаш у замен.
  - Дай клятву, што будзеш служыць мне, з'яѓляючыся па першым маiм клiчы.
  - Гэта значыць ты прапануеш мне рабства.
  - А што пакутлiвая смерць i бездань лепшая. Акрамя таго, проста так я цябе тузаць не буду, а ѓсякi выклiк гэта дадатковыя забаѓкi i ежа.
   Звяро -дэман напружыѓ свой прымiтыѓны мозг, таму выходзiла прамая выгада.
  - Добра, але давай дамовiмся, не больш за тры разы!
  - Дык мала, ды ты страцiш розум, асаблiва на гэтым бязлюдным востраве. Магчымасць служыць людзям гэтае не пакаранне, а падарунак лёсу.
  - Дай падумаць!
  З верху закапаѓ дожджык, Альфмiр не стаяѓ на месцы, яго парэзы моцна хварэлi, абпаленыя ногi свярбелi, i ён з задавальненнем успрымаѓ падальныя кроплi.
  Потым дождж скончыѓся, стала святлей.
  - Спяшайся, хутка свiтанак, а промнi сам ведаеш якая ѓ такой плоцi пакута.
  - Добра, згодзен.
  - Тады дай клятву, бо ѓ вас дэманаѓ у адрозненнi ад людзей яна не рушыма.
  - Добра клянуся багамi, якiя стварылi нас з кончыка полымя, буду вечна служыць табе.
  - Як тваё iмя?
  - Камбоджа!
  - Вось так яно лепш, але я, калi сапраѓды казаць не збiраюся занадта доѓга затрымоѓвацца ѓ вашым мiры, так што волю ты здабудзеш вельмi хутка.
  - А цяпер вызвалi мяне ад захопу. Ды i якi дурань, ты занадта маленькi слабы чалавек, каб сьцерцi скалы, нават я гэтага не магу. - З прыкрасцю вымавiѓ Камбоджа.
  - Затое ѓ мяне ёсць розум. - Альфмiр адправiѓся да таго, што засталося ад оркаѓ. Як нi дзiѓна Жульета ѓжо чакала яго там.
  - Ты вiдаць за порахам? - Сказала яна.
  - Так вядома.
  - Вось я ѓжо сабрала бомбу. - Дзяѓчына працягнула яму змесцiва, ссыпанае з некалькiх мяшочкаѓ.
  - А ты я бачу празорлiвая.
  - Не, проста я падумала, што можна вырабiць гранату i падарваць дэмана.
  - Ну, калi сапраѓды казаць скура ѓ гэтай жабы настолькi трывалая, што патрэбна прынамсi анiгiляцыйная выбухоѓка.
  - Няѓжо жабы такiя трывалыя!
  - Залежыць ад дэмана, што ѓ яе ѓсялiѓся, а гэтая iстота больш высокага ѓзроѓню, яна ѓплывае на структуру жывых механiзмаѓ.
  - Ах, Альфмiр , навошта ты стварыѓ такую гiдоту?
  - Анёлы па iдэi павiнны кантраляваць дэманаѓ, перавыхоѓваць iх, але тут мабыць здарыѓся пракол.
  - Анёлы мацней?
  - Ды i iх больш, я ж хачу дабра твору. Мая мэта, каб усе сталi шчаслiвымi калi не зараз то крыху пазней.
  - У наступным жыццi?
  - А чаму i не! Бо першы сусвет самы цяжкi i грахоѓны вось у iм i павiнна быць больш мярзоты, а ѓ кожнай наступнай усё больш анёлаѓ i добрых дэманаѓ.
  - Ну што нават багi часам памыляюцца, але ты каханы, спадзяюся мае рацыю.
   Альфмiр падышоѓ да цяснiны, дзе стагнаѓ зацiснуты дэман, i стаѓ прастукваць камень, прыстаѓляючы да яго вуха.
  - Навошта ты гэта робiш.
  - Шукаю самую слабую кропку. - растлумачыѓ Альфмiр . - Скалу трэба акуратна падарваць.
  Нарэшце намацаѓшы злучэнне сiлавых лiнiй каменя, юнак заклаѓ узрыѓчатку.
  - Гэта будзе квукен-квакен !
  Выбiѓшы iскру, ён падпалiѓ порах i адскочыѓ на бяспечную адлегласць. Раздаѓся моцны выбух, Жульету абдало хваляй, а асколак пакiнуѓ глыбокую драпiну на скуле дзяѓчынкi.
  - Ай, як балюча.
  - Трэба было легчы, а iнакш патрап у вока. - Пачаѓ Альфмiр .
  - Засталася калекай. - Скончыла Жульета .
  - Ну не зусiм так, магчыма змаглi б знайсцi мага, якi цябе вылечыѓ, але гэта лiшняя марока.
  Вызвалены дэман завыѓ i пакланiѓся новаму гаспадару.
  - Ты i сам чалавек добры, цяжка сказаць хто з вас прыгажэй, такая цудоѓная жонка.
  - Пакуль няма! Хутчэй за каханая. А ты я бачу, разбiраешся ѓ прыгажосцi.
  - У свой час, гадоѓ дзвесце таму, я пiльнаваѓ гарэм, даволi прыемная работка.
  - I навошта пакiнуѓ яе?
  - Як сказаць, што можа загубiць мужчыну? Жанчына! А дэмана вядзьмак. Вось адзiн з такiх чараѓнiкоѓ навучыѓ мяне, як прымаць чалавечае аблiчча, пасля чаго я пачасцiѓся ѓ гарэм. I ведаеце, якiя юрлiвыя тамака апынулiся самкi. Бо iх тысяча чалавек, а султан наведвае рэдка. Пры гэтым iх толькi i вучаць лашчыць гаспадара, iснасцi абуджэнне жаночай юрлiвасцi. Вось я i стаѓ гуляць ад адной самкi да iншай. Задавальненне вышэй даху, сiла ѓ мяне натуральна нечалавечая. Ну, карацей кажучы, перапсаваѓ увесь гарэм, у тым лiку шматлiкiх нявiннiц. Калi гэта схавалася, мяне хацелi ѓ вогненную геенну ѓпекчы. Дзякуй ведзьмаку, ён яшчэ быѓ малады, мабыць не да канца сапсаваны, дапамог схавацца. Вось зараз я тут кантуюся , адрэзаны ад свету людзей, ды i дэманы трапляюцца толькi самага нiзкага ѓзроѓню. Не пагаварыць, хiба што пабiцца.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 19.
  - Бывае такое. Ну добра хлопец, можаш перанесцi нас на сушу.
  - Не ведаю, трэба ѓ нешта крылатае перасялiцца. Акрамя таго, на сёння i яшчэ некалькi дзён я не на што не прыдатны. Занадта шмат энергii выдаткаваѓ, калi мяне зацiснула, скончыѓся.
  - А ты не хлусiш?
  - Звязаныя клятвай служэння, дэманы не хлусяць.
  - Добра, iдзi, адпачнi, мы можам i пачакаць, у гэтым свеце галодная смерць нам не пагражае.
  - А чаму б вам не паплысцi на маiм караблi? - Накульгваючы да iх, падышоѓ капiтан Калiостра.
  - На пiрацкiм караблi. - здзiвiлася Жульета .
  - А чаму i не! - Перапынiѓ яе Альфмiр . - Я, напрыклад не ведаю якога гэта адчуваць сябе пiратам.
  - Ты адважны i моцны юнак, магу запiсаць цябе ѓ каманду, тым больш што абавязаны юнаму воiну жыццём.
  - Я гэтага для сябе не выключаю! - Сказаѓ Альфмiр .
  - Ну i цудоѓна, можаце лiчыць сябе прынятымi ѓ нашу марскую сям'ю.
  - Стаць флiбусцьерам!
  - А што гэта нядрэнна. Ты дзяѓчына моцная i я спадзяюся, хутка навучышся валодаць клiнком.
   Жульета на хвiлiну ѓявiла сябе напаѓаголенай заляпанай у кроѓ, побач валяюцца трупы салдат i пiратаѓ. А яна махае адразу дзвюма шаблямi, топчучы ворагаѓ.
  - Ды гэта было б выдатна. Гучыць вельмi прывабна. - Твар Жульеты расчырванелася.
  - Ну i цудоѓна браты, а цяпер час на карабель, свiтае i калi матросы прачнуцца i ѓбачаць, што няма капiтана, такое выццё будзе.
  - Што ж мы гэта разумеем!
  - Дык паспяшайцеся. Мой кухар прыгатуе вам выдатны сняданак, на захопленым караблi багатая ежа.
  - Мы ѓдзячныя вам.
  - Быць табе як, дарэчы, вас клiчуць юнак?
  - Альфмiр !
  - Альфмiр прыгожае iмя, будзеш боцманам замест загiнулага Грын-стоку. Я думаю, мы захопiм вялiкiя багаццi.
  Юныя стварэннi iшлi наперадзе, а капiтан ззаду. Судзячы па тым, як яны ѓпэѓнена крочылi да схаванай шлюпкi, яны сачылi за iмi з самага пачатку, - падумаѓ Калiостра. - А значыць, бачылi, дзе я схаваѓ скарбы.
  - Што рабiць? - Iнстынкт падказваѓ, што лепш за ѓсё пазбавiцца ад сведкаѓ. - Ну што яны выратавалi яго, падзяка не ѓваходзiць у лiк дабрадзейнасцяѓ заѓзятага пiрата.
  Капiтан працягваѓ глядзець на сваiх выратавальнiкаѓ, напаѓголыя, юнак у адных плаѓках i драпiнах, дзяѓчына ледзь прыкрыла цела пялёсткамi, а цудоѓныя ногi голыя. Яна вельмi прыгожая i забiваць такую шкада. Можа лепш прадаць на аѓкцыёне, сваiмi скарбамi ён яшчэ не хутка скарыстаецца, а грошыкi патрэбны зараз. Ды i юнак добры, цiкава колькi яму гадоѓ, на выгляд не больш шаснаццацi i твар гладкi, чысты як у панны, нiводнай валасiнкi, тонкiя рысы мiлага твару, ды ён амаль дзiця. Вось i яго можна прадаць у гарэм, мужчыну цi жанчыне ѓсё роѓна! Хлопчык, праѓда, моцны i спрытны, з яго цалкам прыстойны мог бы пiрат атрымацца, але ж такiя як ён жывыя энергiчныя разумныя - самыя небяспечныя. Таго i глядзi стане душой матросаѓ i выб'ецца ѓ капiтаны, а яго застрэлiць. А можа лепш самога прыстрэлiць у патылiцу, дзяѓчыну што, судзячы па ѓсiм не небяспечная рэалiзаваць? Калiёстра вагаѓся памiж iнстынктам самазахавання i прагнасцю. У канчатковым вынiку прагнасць перамагла.
  - Вось i шлюпка мiлыя мае. - Паказаѓ капiтан на марскiя зараснiкi. - Выцягнем яе i на борт.
   Жульета i Альфмiр лёгка выцягнулi шлюпку i селi за вёслы i паплылi. Зрэшты, нечакана лодка закружылася.
  - Што зноѓ дэманы! - Калiостра стрэлiѓ у ваду, ён быѓ у панiцы, нервы за апошнiя гадзiны расхiсталiся.
  - Ды не, гэта Альфмiр занадта моцна заграбае! - Сказала Жульета . - Давай разам са мной рухайся ѓ такт - сiнхронна.
  - Я пастараюся.
  Сапраѓды гарачы юнак, упершыню адчуѓшы ѓ руках рэальнае вясло, прыняѓся працаваць iм гэтак заѓзята, прыклаѓшы ѓвесь корпус, што пагражаѓ перавярнуць шлюпку.
  - Добры з цябе атрымаѓся б вясляр на галерах.
  Юнак скрывiѓся, рэзкiя рухi са спазненнем распачалi боль. Калiёстра звярнуѓ увагу на рану.
  - Могуць застацца шнары.
  - Яны толькi ѓпрыгожваюць мужчыну.
  - У мяне ёсць цудоѓны бальзам, выраблены ведзьмакамi, вельмi дарагi, так зараз iнквiзiцыя занадта жорстка пераследуе ведзьмаѓ i чараѓнiкоѓ. Натуральна яго я берагу для сябе, але дзеля нашага знаёмства я вышмарую табе плячо, нават шнара не застанецца.
  - Дзякуй. Ты вiдаць высакародны пiрат тыпу Пiцера Блада .
  - Я не ведаю хто гэта, але флiбусцьеры як ваѓкi i павiнны трымацца ѓсё разам у адзiнай зграi. Гэта называецца берагавое брацтва.
  - Гучыць хораша, а нам давядзецца забiваць?
  - Толькi ѓ баi, палонных мы адпускаем з выкупам столькi валтузнi, што рацыянальна ад iх проста пазбавiцца.
   Жульета не вельмi верыла пiрату, але перспектыва жыць на бязлюдным востраве яе зусiм не вабiла.
  - Добра, пажывем, убачым.
  Экiпаж яшчэ спаѓ, калi яны забралiся на палубу. Сам карабель выглядаѓ прыбрана i багата ѓ iм былi, разьбяныя з дорага сiмадыйнага дрэва поручнi, каралеѓскiя эмблемы, праѓда сама палуба яшчэ не да канца аддраеная ад крывi, хоць i пакрыта лакам.
  - У вас быѓ бой! - Спытаѓ Альфмiр .
  - Не без гэтага! У нашым моры так проста не паплаваеш.
  - Трэба палубу старанна адмыць.
  - Вось з гэтым я згодзен, але экiпаж быѓ занадта змучаны, таму я яго не моцна нагружаѓ.
  - Што ж брудная палуба прыкмета дрэннай дысцыплiны.
  Калiёстра ледзь не нацiснуѓ на курок - нейкi шчанюк яго вучыць, але стрымаѓшы свой парыѓ, пiрат выцiснуѓ салодкую ѓсмешку.
  - Сардэчна запрашаем да стала, мае дарагiя госцi. Хоць не, у вас занадта дзiкунскi выгляд, трэба апрануцца.
  - У такую спякоту, голаму воiну хадзiць значна зручней.
  - Дакладна, але я прызначаю цябе не проста боцманам, але маiм першым памагатым, а значыць, табе не прыстала быць падобным на раба. Тым больш нават простыя матросы носяць штаны. Тут у нас ёсць цэлы набор марскi адзення.
  - А для жанчын? - спытаѓ Жульета .
  - Для дзяѓчат таксама! Ну госцi дарагiя не саромейцеся.
  Пiрат адвёѓ iх у гардэроб. Ён сапраѓды быѓ незвычайна багаты. Акрамя марской формы, у тым лiку мундзiра з тонкага шыцця, тут у куфрах была густа ѓпрыгожаная каштоѓнасцямi адзенне грандаѓ i пэраѓ.
  - Ну, гэта лiшняе, хаця вас мадам я хацеѓ бы бачыць у сукенцы герцагiнi. Хоць такая як ёсць напаѓаголеная i прычыненая, нiбы эльф пялёсткамi вы выглядаеце значна лепш.
   Жульета пачырванела, напаѓпразрыстыя пялёсткi не хавалi яе пышных, пругкiх грудзей, талii з плiткамi прэса, раскошных сцёгнаѓ, а яе валасы нават без усялякiх каштоѓнасцяѓ здавалiся бушуючай паходняй або асляпляльным снегам.
  - О так! Ты прыгожая! - Вымавiѓ капiтан.
  - Я апрану сукенку, не хацелася такой голай стаяць перад зграяй пiратаѓ.
  - Тады мацуйся, а я пакуль разбуджу повара.
  Сукенкi княгiнь, графiнь, герцагiнь, баранэс, былi настолькi пышныя, што дзяѓчына не магла выбраць лепшае, раз-пораз мяне, уборы. Яна вельмi старалася выглядаць як мага эфектней. Альфмiр прыйшоѓ ёй на дапамогу. Праѓда Жульета не вельмi прыслухоѓвалася да парад. Нарэшце яна надзела на сябе самую багатую каралеѓскую сукенку i тут жа адчула сябе перагружанай. Акрамя таго, зробленыя з кавалка суцэльнага дыямента туфлiкi былi на занадта высокiм абцасе, i ѓ iх няёмка было хадзiць. Буйныя сапфiравыя, рубiнаѓ, арафiтныя , закiраваныя свечкi балюча адцягвалi валасы. Толькi завушнiцы Жульета так i не вырашылася сабе пракалоць, але замест гэтага яна выкарыстоѓвала хiтрае прыстасаванне, якое моцна адцягнула вушы.
  - Табе хiба не балюча! - Спытаѓ Альфмiр .
  - Вядома, балюча, але прыгажосць патрабуе ахвяр. - Эльфiяда ѓзгрувасцiла на галаву карону.
  - Часам я шкадую, што не нарадзiѓся жанчынай. Хоць увасобiцца ѓ дзявоцкую плоць для мяне дробязь. - Юнак стукнуѓ абцасамi. Занадта новыя боты цiснулi, не
  кажучы ѓжо пра тое, што гарнiтур быѓ злёгку вузкi ѓ шырокiх грудзях i плячах, а калi сцiскаѓ рэльефныя вострыя бiткi, кашуля пагражала лопнуць. Юнак паглядзеѓся, прымерыѓ капялюш з пяром, на свае светла-залацiстыя валасы.
  - Ды зараз я сапраѓдны афiцэр, нядрэнны пачатак кар'еры як ты думаеш?
  - Гэта можна сказаць выдатна, але камандаваць ты будзеш не салдатамi, а хеѓрай разбойнiкаѓ.
  - Гэта цiкавей, разнастайныя вольныя асобы, а не тое, што скаваныя дысцыплiнай i падобныя на бiяробатаѓ ваякi.
  - Тады здайся iм.
  Калi, нарэшце, яны выйшлi пiраты пачалi прачынацца. Убачыѓшы новага бравага афiцэра i асляпляльную прыгажуню, яны сталi церцi вочы. Некаторыя з iх падбягалi, iмкнучыся дакрануцца да сукенкi. Буму-бум папярэдзiѓ оркаѓ.
  - Гэта наша новая каралева не чапайце яе iнакш капiтан прыстрэлiць кожнага як шалёнага сабаку.
   Цулуга пацвердзiѓ:
  - Нiкому не будзе лiтасцi. Вы бачыце першую прыгажуню каралеѓства.
  Карсары забурчалi:
  - Ну добра мы разумеем!
  - Цяпер мы накiруемся да берага ѓ горад Румас , i вы зможаце задаволiць сваю нуду па жаночым целе. А вось гэта новы боцман, стары прапаѓ без вестак, прашу кахаць i дараваць. Заадно ён i першы памагаты капiтана.
  - Нешта ён занадта малады для боцмана. А для намесьнiка, чым больш. - Скептычна вымавiѓ падобны на кiтайца бамбiза. - Ды i цi ѓмее ён бiцца? Больш падышоѓ быць юнгай.
  Вочы Альфмiра блiснулi маланкай, ён быѓ злы, пад кашуляй церлася i ныла не перавязаная рана, новыя боты пры хадзе шаравалi мацней. У прыкрасцi юнак выхапiѓ кiнжал i люта кiнуѓ, цэлячы ѓ галаву, аднак прамахнуѓся, прыбiѓшы цвiк касу.
  Той войкнуѓ i прыгнуѓся.
  - Калi хочаш пабiцца я гатовы.
  Бачачы што юнак гэтак спрытна кiдае кiнжалы, а таксама сцямiѓшы што Калiостра выпадковага чалавека не суне марскi разбойнiк праскулiѓ:
  - Прызнаю сваю памылку, атаман.
  - Той я зараз падай клiнок.
  Не без працы вырваѓшы з моцнага дрэва, пiрат працягнуѓ Альфмiру . Юнак адчуваѓ сябе на сёмым небе ад шчасця, грозныя флiбусцьеры прызнаюць яго аѓтарытэт. Цулуга схаваѓся ѓ каюце, затым выбег адтуль з вельмi салодкiм тварам.
  - Званы абед ваш чакае.
  У гэты момант да Альфмiра падскочыѓ хлопчык гадоѓ чатырнаццацi, асмуглы як негр ад загару, у адных кароткiх штонiцах, ён трасянуѓ выгарэлай як кудзелю на чатырох сонцах шавялюрай:
  - Цi не дазволiце боты пачысцiць. - Хлопчык сунуѓ шчотку, густа намазаную ваксам.
  - Добра, патры!
  - Што юнга выслужваешся. - падкалоѓ яго матрос. Аляксандр паглядзеѓ на хлапчука больш уважлiва. На голай худой спiне бачныя шматлiкiя сляды ад збiцця. Ёсць свежыя парэзы, пранiзлiвыя абыходзячыя вострыя лапаткi, рубцы, ёсць ужо загойданыя, але, судзячы па ѓсiм, хлапчука лупцавалi на раз. На нагах апроч слядоѓ ад бiзуна i дроту, шмат апёкаѓ, на босых пятках яны зусiм свежыя, не сышлi цалкам пухiры. Хлопчык заѓважыѓ гэты погляд i шапнуѓ:
  - Гаспадар вельмi жорсткi, ды i iншыя матросы не лепшыя, не давярайце яму.
  - Нават не ведаючы, што ён пiрат, вiдаць, што слiзкi тып, ужо балюча голас салодкi, але я спадзяюся, што пасля таго як стану яго першым памагатым, усталяваць справядлiвасць на караблi i цябе без чыннiку нiхто не будзе караць.
  - Сумняваюся, што гэта вам удасца!
   Цулуга падышоѓ да iх:
  - Чаго шэпчамся, цi табе спадабалася, калi паляць пяткi.
  - Лепш забiце мяне бiзуном.
  - Э няма распаленае жалеза куды балючай.
  - Але мне няёмка было бiцца, падчас абардажу мне даводзiлася скакаць на шкарпэтках.
  - Бiѓся ты нядрэнна, але павiнен сказаць, што аднаго гэтага мала, каб стаць паѓнавартасным пiратам. Ты занадта дзёрзкi, але паколькi ѓ капiтана добры настрой, я прапiсваю табе толькi дзесяць бiзуноѓ.
  - А я рыба, тваё пакаранне адмяняю. Я ж памагаты капiтана i ѓ мяне ѓлада.
  Луска на твары Цулуга пашарэла, ён прабурчаѓ:
  - Капiтан не вельмi любiць, калi адмяняюць яго пакаранне. Акрамя таго, гэты юнга не добраахвотна патрапiѓ у пiраты, яго прайгралi ѓ косцi як раба, вось стаѓленне да яго адпаведнае.
  - Тым больш хлопчык заслугоѓвае спагады, i галоѓнае раб не раб, а дзерцiся ён умее.
  Невядома чым скончылася сварка, каб не з'явiѓся Бума-бум. Масiѓны зароѓ:
  - Капiтан стамiѓся вас чакаць, трэба адзначыць наша знаёмства.
  - Пайшлi Жульета , а ты запомнi рыба, пакуль я жывы, гэтага хлопчыка нiхто не пакрыѓдзiць.
  Юнак i дзяѓчына ѓвайшлi ѓ адмiральскую каюту. Яна была акуратна прыбраная, на падлозе разаслаѓ пышны дыван, на сценах развешана дарогай, з каменьчыкамi зброю. Стол вялiкi высокi, ножкi ѓ форме фiгурак, сярод паслугачоѓ сам кок у каѓпаку i тоѓсты, а таксама двое членiстаногiх, падобных на скарпiёна тыпу. Яны разносiлi ежу на залатых падносах. Заѓсёды i сапраѓды была раскошнай, ён арол з пазалочанымi крыламi ѓ поѓным апярэннi чаго каштаваѓ. У зубах ён трымаѓ лаѓровую галiнку. Затым быѓ дзiк з воѓнай упрыгожанай дробнай россыпам жэмчугу. Пасля пайшлi драбнейшыя птушкi з гарнiрам i садавiнай. Так на гэта планеце было адразу чатыры сонцы, колькасць цытрусавых была куды разнастайней, чым на Зямлi, ды i самi яны былi ярчэй, буйней i даѓжэй захоѓвалiся.
  - Шчодрая да нас грэшнiкам зямля, але багi злосна глядзяць з неба! У дастатку цешыцца сям'я, даволi мяса нам i хлеба! - Глынуѓшы раму, праспяваѓ Калiостра. - Пiце госцi дарагiя!
  - Нам нешта не хочацца. - Сказала Жульета .
  - Але пiраты павiнны пiць ром цi вы хочаце больш дарагога вiна. Прынясiце вiльфандскага .
  Вiно свяцiлася i гуляла ѓ каштоѓным кубку. Жульета прыгубiла яго:
  - Цудоѓны густ. - Сказала яна.
   Альфмiр таксама прыгубiѓ, затым залпам выпiѓ куфель.
  - Нешта падобнае бургундскае, але не параѓнальна прыемней. Тут садавiна цудоѓныя i лепш чым на старажытнай зямлi. Праѓда ѓ мульты - гiперплазменным целе мне даводзiлася сёе-тое пiць i лепей, але ѓ бялковай плоцi зусiм iншае адчуванне. Я, напрыклад, адчуваю, што боль у плячы знiкае, настрой паднiмаецца.
  - Тады дадайце яшчэ, я загадаю вам прынесцi мадрычнага вiна.
  Новае пiтво нагадвала чарнiчны сок, калi юнак i дзяѓчына выпiлi, iх эйфарыя ѓзмацнiлася.
  - Гэта ѓжо блiжэй да такайскага. - Сказаѓ Альфмiр . - Колькi тут гатункаѓ садавiны i ягад скарыстана?
  - Шмат не менш за дзесяць! Але вы пiце яшчэ. Прынясiце дагероѓскага .
  Зялёнае вiно ѓлiлося рабятам у глоткi, хоць градус i не адчуваѓся, яно было мацней чарнiлаѓ, i пасля трох вялiкiх куфляѓ у спякоту хлопцы прынялi алкаголю раѓнасiльнага паѓтара лiтрам сурагату. А калi ѓлiчыць, што ѓ iх не было досведу п'янства, Жульета не пiла нават пiва, гэта шмат. Пасля чацвёртага куфля лiѓрэцкага хлопцы, завалiлiся ѓ крэслы, i захраплi. Калiёстра падышоѓ да iх пляснуѓ па вуснах, юныя стварэння не прачыналiся, а толькi сiпелi носам. Капiтан усмiхнуѓся:
  - Занясiце кайданы! - Скамандаваѓ ён.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 20.
  Вось ужо i крэпасць Сафiя перад цудоѓнай шасцёркай. I тыя яе з ходу атакуюць. Няхай там i стотысячны гарнiзон, з вялiкiм мноствам гармат.
  I ваяѓнiцы нiбы на чарадзейных крылах перамахнулi праз сцяну.
  I вось Алег Рыбачэнка ѓзяѓ i мячамi правёѓ млын, ссякаючы мячамi галовы асманам.
  Пасля чаго хлапчук шпурнуѓ босымi пальчыкамi ножак, адразу тузiн iголак з ядам. I прабiѓ масу турэцкiх салдат.
  I дзiця-тэрмiнатар зароѓ:
  - Веру ѓвесь свет прачнецца,
  Будзе канец пантурцызму ....
  I заззяе сонца -
  Шлях асвяцiѓшы камунiзму!
  Маргарыта Каршунова заявiла, скалячы зубкi, i секчы мячамi сваiх супернiкаѓ. I яе босыя дзiцячыя ножкi як кiнуць гарошынкi з узрыѓчаткай. I разарвуць на дробныя абрыѓкi масу турэцкiх салдат.
  Пасля чаго дзяѓчынка праспявала:
  - У меры спёка i снегапад,
  Пiянер заѓсёды багаты...
  З намi нават жабрак рады,
  Камсамольскi наш атрад!
  Пасля чаго несмяротныя дзецi ѓзялi i як засвiшчуць. I вось вароны атрымаѓшы сардэчныя прыступы ѓзялi i завалiлiся. I прабiлi чэрапа асманскiм салдатам.
  Алег Рыбачэнка сек турэцкiх салдат мячамi, якiя то станавiлiся даѓжэй, то карацей i рэзалi любы метал i плоць.
  I хлопчык быѓ хворым на азарце.
  I з вялiкiм энтузiязмам несмяротнае дзiця, якому ѓжо шмат гадоѓ праспявала:
  Я вядома ж Майстар,
  I чакаю Маргарыту...
  Раптам яна ѓсмiхнецца сярод мiтуснi.
  Але сустракаюцца толькi адны стакроткi,
  А яны, нажаль, толькi кветкi!
  I яго напарнiца несмяротная дзяѓчынка з азартам падхапiла:
  Майстар ды Маргарыта,
  Жылi ѓ Маскве былой...
  Майстар ды Маргарыта,
  Таямнiца легенды той...
  Майстар ды Маргарыта,
  Век наступiѓ iншы...
  Майстар ды Маргарыта,
  Святло ёсць каханне зямное!
  Несмяротныя дзецi зноѓ засвiсталi, збiваючы крумкач, якiя рэзалi турэцкiх салдат i заспявалi:
  - Майстар ды Маргарыта,
  Маргарыта!
  Наташа таксама секла з вельмi вялiкiм напорам i агрэсiяй. I наогул яна шпурнула босымi пальчыкамi ножак магутны пакет анiгiляцыi, i парвала мноства асманскiх салдат.
  Ваяѓнiца ламала непрыяцеляѓ i яе пунсовыя соску як дзюбнулi каскадамi маланак.
  Ваяѓнiца прачырыкала:
  -За каронныя разрады,
  Мы пабiцца будзем рады!
  Зоя таксама ваявала з лютасцю сапраѓднай кобры. I секла мячамi ворагаѓ, не даючы iм лiтасцi. I яе мячы то станавiлiся даѓжэйшымi, то карацейшымi, то звiвалiся нiбы змеi.
  А босыя пальчыкi ножак кiдалi вострыя iголкi, прасякнутыя атрутнымi растворамi.
  Зоя прачырыкала:
  - Сын зямлi ж у адказ стане няма,
  Я рабом цыгана не застануся...
  Веру будзе свабоды свiтанак,
  Асвяжыць вецер свежую рану!
  I з яе малiнавага соску як дзюбнулi i спалiлi масу асманаѓ пульсары.
  I ваяѓнiца прачырыкала:
  - За камунiзм наперад ляцi,
  На Марсе прыпынак!
  Аѓгустына таксама секла ворагаѓ мячамi, знасiла iм галовы, i перапiлоѓвала напалову. I яе босыя пальчыкi ножак, кiдалi кавалкi з плазмай, прыцiснутай магнiтнай пасткай.
  I адбывалiся каласальнай сiлы разрывы.
  I дзяѓчына-тэрмiнатар як з лалавых саскоѓ возьме i лупне. I як толькi туркi не гiнуць.
  I ад iх нават шкiлетаѓ не застаецца.
  Аѓгусцiна ѓзяла i даспявала:
  -Iншага няма ѓ нас шляху,
  У руках у нас вiнтоѓка!
  Святлана таксама дзерлася нiбы баявая i не дасведчаная жалю кобра. Хаця яна такая прыгожая, i баявая, i босая.
  Яе пальчыкi голых ножак, кiдаюць дыскi, якiя рассякаюць супернiкаѓ.
  I Святлана праспявала:
  - Веру будзе шчасце,
  Шчасце на стагоддзi...
  Дзяѓчыны ва ѓладзе,
  Мочаць кулака!
  I вось яе клубнiчныя соску як дзяѓбуць разрадамi забойнымi маланак, i пара сотняѓ асманскiх салдат зараз згарэла!
  Вось гэта вельмi нават суровыя i непаѓторныя ѓ сваiм азарце i нацiску мангустаѓ кобры.
  I ваяѓнiцы разам праспявалi:
  - Мы дзеѓкi прыгожыя вельмi,
  I ѓсiх вас у сарцiры замочым!
  Алег Рыбачэнка працягвае малацiць асманаѓ. Хлопчык, зразумела, мячамi працуе нiбы касмiчны, фенаменальны тэрмiнатар.
  I босымi пальчыкамi ножак, дзiця-кiлер кiдае забойныя падарункi смерцi.
  Вось гэта хлопчык - проста вышэйшы ѓ светабудове ваяѓнiк i амаль дэмiург.
  I Алег праспяваѓ:
  - Слава нашай Айчыне,
  Будзе бiць пiянер...
  Не пашкадуем жыцця,
  Усiм мы пакажам прыклад!
  I хлопчык як засвiшча. I аглушаныя вароны пасыплюцца на галовы асманскiх салдатам.
  Маргарыта ѓхвальна кiѓнула i, падмiргнуѓшы, адказала:
  - У свеце будзе ѓсё выдатна,
  У гэты свята веру я...
  Мы ѓ ворагаѓ спакуем класна,
  Разам дружная сям'я!
  I ваяѓнiца-дзяѓчынка ѓзяла i мячамi як пракруцiць дугу, ссякаючы галовы, якiя коцяцца, нiбы качаны.
  I босыя пальчыкi ножак шпурляюць i забойныя прэзенты падаюць са знiшчэннем i гiбеллю.
  Маргарыта таксама як свiсне. У крумкач адразу ж сардэчны прыступ. I яны валяцца ѓ нiз нiбы градзiнкi.
  I дзяѓчынка-тэрмiнатар адзначыла:
  - Вас чакае злая смерць!
  Алег Рыбачэнка, з iронiяй заѓважыѓ:
  - А што смерць бывае не злая?
  Маргарыта лагiчна заѓважыла:
  - Ды бывае. Як пiсаѓ Апостал Павел - смерць для праведнiка набыццё!
  I хлапчук таксама секануѓ мячамi, зразаючы галовы асманскiм салдатам.
  I ѓ поѓным энтузiязме дзiця-ваяѓнiк ѓзяла i заспяваѓ;
  Я пiянер ганаруся сваёй краiнаю,
  Яна адкрыла космасу прастору.
  Хоць атакуюць арды з Сатанаю -
  Зусiм не прахадны бывае двор!
  
  Мы хлопчыкi ваяѓнiкi лiхiя,
  Бяжым у атаку прама на ворагаѓ...
  Мароз гурба, а ножанькi босыя,
  На тварах шмат вiдаць сiнякоѓ!
  
  Хлапчукоѓ, зрэшты, вораг не спынiць,
  Умеем бiцца вельмi адважна мы...
  I фюрара паверце так уроем,
  Прыйдзе адплата слугам безданi-цемры!
  
  У iмя самай прамянiстай Айчыны,
  Мы будзем, проста смела ваяваць...
  Пастаiм мы вяршынi камунiзму,
  I разаб'ем любую ведайце раць!
  
  Мы пiянеры проста яшчэ дзецi,
  Наш гальштук чырвоны - колеры кумача...
  Але краiну свой павер у адказе,
  I будзе славiць справу Iльiча!
  
  Ды наша Радзiма павер зусiм выдатная,
  У ёй у запаляр'i яблынi квiтнеюць...
  I хлопчыкамi ѓ лаянку iсцi небяспечна,
  Яны фашыстаѓ у трэскi разаб'юць!
  
  Мы будзем захапляцца камунiзмам,
  Якi будуем у шчасцi i каханнi...
  I зможам палiчыцца мы з фашызмам,
  Што пралiвае акiян крывi!
  
  Не верце пiянерам быць не слаба,
  Я хлопчык, але баец такi круты...
  Для на паверце нават свету мала,
  Шпурнуѓ гранату босаю нагою!
  
  Страчу я па фашыстах вельмi трапна,
  I стаѓ вельмi актыѓна пападаць...
  I не ратуе нават ведайце сетка,
  I атрымлiваю я стабiльна пяць!
  
  Не верце, што фашызм непераможны,
  Я з iм ваяваѓ адважна пiянер...
  Над намi крылы рыюць херувiмы,
  Пакажам астатнiм зараз прыклад!
  
  Бiлiся ѓ Iмя Бога Iсуса,
  I з намi вялiкi Бог Сварог...
  Ведалi мы перамогi славы густу,
  Бо з намi сiла Белы, Мудры Бог!
  
  Ды Радзiма мая ѓсяго даражэйшая,
  Я пiянер за Русь зараз б'юся...
  I рушу проста фюрэра па мордзе,
  Дык вось хлапчук бiся i не трусь!
  
  Патрапiѓ я неяк у палон да ворага выпадкова,
  Дзiцяцi фрыцы пятачкi прыпалiлi...
  Агонь пад падэшвамi палiць немiласэрна,
  Зламалi пальцы хлопчыка ногi!
  
  Поролi вельмi моцна ледзь да смерцi,
  Да грудзей жалеза з запалам паднеслi...
  Фашысты гэта нiбы з пекла чэрцi,
  Ледзь галаву хлапчуку не знеслi!
  
  Яны мяне вялi да пятлi босага,
  Хоць я яшчэ зусiм лiчы малец...
  I шмат чуѓ словы ведайце злога,
  Але Сталiн усё роѓна ты мне бацька!
  
  У момант апошнi стрэл партызана,
  Шарэнгу зласлiвых катаѓ скасiѓ...
  Ворагам тады не здалося мала,
  Хоць нехта ѓ дзiкiм страху галасiѓ!
  
  Я зноѓ у свой атрад малец вярнуѓся,
  Па снезе басанож дзяцюк бягу...
  I вярбы пад сумётамi трасуцца,
  Не дам лiтасцi вiдаць я ворагу!
  
  Няхай славiцца эпоха камунiзму,
  I Сталiн самы слаѓны ведай бацька...
  Развеем у попел арды мы фашызму,
  Хто з намi той навечна малайчына!
  
  Ды наша Радзiма не ведае меры,
  Мы будзем фрыцаѓ заѓзята нiшчыць...
  Пазбавiм край ад лютай халеры,
  Каб здолець сабе прызы забраць!
  
  Я хлопчык пiянер вялiкi ваяка,
  Дзярусь паверце нiбы волат...
  А Гiтлер гэта проста ведайце бяка,
  А мне Сварог толькi з Родам спадар!
  
  I калi трэба час камунiзму,
  Наступiць у славе вiцязяѓ краiны...
  Зламаем ланцугi злога рэваншызму,
  I адаб'ем патокi цемры арды!
  
  Вось мы ѓ Берлiн лiчы байцы ѓступаем,
  Бярэм на прыступ бункеры, палацы...
  Прыйшла перамога ѓ прамянiстым траѓнi,
  Ганарыцца намi ѓнукi i бацькi!
  Хлопчык i спяваѓ i сячэ асманскiх салдат са сваiм адчайным i грозным энтузiязмам.
  Маргарыта Каршунова яму падпявала. I гэта было каласальным прарывам несмяротных дзяцей.
  Турак нiшчылi i дзяѓчыны-ваяѓнiцы. Яны секлi iх самымi разнастайнымi спосабамi, не ведаючы жалю i сумневаѓ.
  Наташа таксама пальнула па супернiку са сваiх пунсовых саскоѓ, i паляцелi забойныя пульсары.
  Аѓгусцiна адчувала ѓ сабе вельмi ваяѓнiчы настрой заспявала:
  Мы дзяѓчаты уступаючы ѓ камсамол,
  Давалi клятву вернасцi Расii...
  Хоць часам з праблемай пантэон,
  Палi ѓсё крывёй густа абросiлi!
  
  Прасторныя Айчыны берага,
  Дзе сонейка так ярка людзям свецiць...
  Не страшная нам Баба ведаць Яга,
  Над смяюцца, скалячы зубы дзецi!
  
  Мы дзяѓчаты б'емся як арлы,
  Ворагаѓ нагамi босымi збiваючы...
  Мы дочкi Сварога i сыны,
  Не трываем толькi пароду папугая!
  
  Мы верым адрадзiцца хутка Русь,
  Айчына будзе кiраваць над сусветам...
  За Радзiму змагайся i не трусь,
  Наш Белы Бог з марай дзёрзкае!
  
  Ды веру хутка ѓ камунiзм прыйдзе,
  I паверце новы мы пабудуем...
  Фашыстаѓ злосных у трэскi разаб'ём,
  Няхай стане чалавек павер героем!
  
  Магутная, цудоѓная краiна,
  Бязмежная ѓ маiм каханнi Расiя...
  Не адолее злосны Сатана,
  Мы аб перамозе спадара прасiлi!
  
  За Радзiму змагацца наша доля,
  Няхай будзе чалавек душою маладой...
  Хоць пануе крывавае бязмежжа,
  У нас ёсць серп, з забойнай сiлай молат!
  
  Мы абаронiм велiзарную краiну,
  Якой няма выдатней у светабудове...
  I зьнiшчым мячамi Сатану,
  Каб было наша справа стварэнне!
  
  Для камунiзму свет лiчы адкрыты,
  У iм будзе бясконца сонца славiць...
  У нас увесь актыѓны будзе выгляд,
  I знiшчаны пякельны, злосны Каiн!
  
  Ва ѓсе Расiя лепшая краiна,
  Выдатная ѓ адвечнай светабудове...
  Яна навечна Родам нам дадзена,
  Мы ѓ ёй дзецi лепшыя стварэнне !
  
  Мы дочкi i сыны лiчы Багоѓ,
  Што народжаныя смакуючы ѓ свеце шчасце...
  Не марнуйце ж на спрэчкi дурных слоѓ,
  Ад iх i з летняга дня пануе непагадзь!
  
  Паверце, справа Ленiна жыве,
  I спраѓдзiцца мара кахання Сварога...
  Перамог адкрылi бясконцы рахунак,
  Ды першымi з узнагародамi ѓ Бога!
  
  Што нам фашызм што Русь атакаваѓ,
  Мы гэта вельмi адважна перажылi...
  Салдат Айчыны проста iдэал,
  Скончыѓ шлях з перамогай у Берлiне!
  
  А калi трэба мы пойдзе ѓ Нью-Ёрк,
  Дойдзем да самых зорак сусвету краю...
  Хоць рок часам вельмi ѓжо жорсткi,
  Але нам прыйшла перамога ѓ цёплым траѓнi!
  Песня ѓ ваяѓнiц, зразумела, уражлiвая. I яны лiтаральна ачысцiлi большую частку сцен. Туркi пачалi разбягацца. Вельмi суровыя тут i баявыя ваяѓнiцы.
  Наташа зноѓ выпусцiла маланку з пунсовых саскоѓ грудзей i прачырыкала, скалячы жамчужныя зубкi:
  - Слава мне! Вялiкая слава!
  Зоя дадала, рассякаючы людзей на часткi, i паказваючы сваю вялiкую дасканаласць у лаянцы. I босымi пальчыкамi ножак кiдаючы iголкi, што прабiвалi ворагаѓ.
  I з яе малiнавы саскоѓ вылецелi вялiкай, разбуральнай сiлы пульсары.
  Вось гэта дзяѓчына-тэрмiнатар - проста дама супер.
  I яна напявала, скалячы мордачку:
  - А на вайне як на вайне,
  Дзяѓчынкi бачаць хлопца ѓ сне...
  Яго хочуць яны мучыць,
  Iспыты здаваць на пяць!
  I зноѓ падаюць расьсечаныя ворагi.
  Аѓгустына крышачы апошнiх асманскiх салдат, i махаючы мячамi, што ссякалi галовы, нiбы лязо валасiнкi, пiскнула:
  - За перамогу Рускiх Багоѓ!
  I яе босыя, точаныя ножкi кiнулi забойны прэзент анiгiляцыi.
  А затым дзяѓчына як дзюбне з лалавых саскоѓ маланкай.
  I спальвае апошнiх турак.
  А вось у баi i Святлана. Таксама дзяѓчынкi вельмi прыгожая i баявая. У ёй проста шторм на Цiхiм акiяне. I зразумела, мячы ворагаѓ разбураюць без усялякага жалю сумневы.
  А босыя пальчыкi ножак кiдаюць надзвычай атрутныя iголкi, што прабiваюць наскрозь супернiкаѓ.
  А як клубнiчныя соску вазьму, i агнязарнымi пульсарамi лупнуць. I агнём усё трывiяльна каштуюць.
  Святлана праспявала:
  - Нашы iдалы пакрыты крывёй,
  Але Сварог прыйдзе павер з любоѓю!
  I ѓзялiся прыгажунi дабiваць турак капiтальна.
  Алег Рыбачэнка, круша асманскiх салдат, разам з дзяѓчынкай-тэрмiнатарам Маргарытай зноѓ засвiстаѓ.
  I як павалiлiся аглушаныя птушыныя на турак, дабiваючы апошнiх салдат Асманскай iмперыi.
  Несмяротныя дзецi прараѓлi:
  - Рускiя Багi - заѓсёды перамагаюць!
  А Наташка, i яе напарнiцы разам заспявалi, прычым дзяѓчына вылiвалiся галаскамi нiбы салаѓi;
  Славiцца Багiня запалу Лада,
  Якая стварыла покрыва нябёсаѓ...
  Будзе людзям шчодрая ѓзнагарода,
  Таму што Бог святы ѓваскрос!
  
  Няма выдатней дачок Сварога,
  Што бягуць па снезе басанож...
  Будзем мы пазухай у Рода,
  Не таптаць дзяѓчынак ботам!
  
  Бо ѓ Расii грозныя дзяѓчынкi,
  Кожны хлопец воiн з ясляѓ...
  Галасок струменiцца такi звонкi,
  Будзе скручаны ѓ рог козы злыдзень!
  
  За Айчыну будзем мы змагацца,
  Радзiма мая вялiкая мацi...
  Рускiя заѓсёды ѓмелi бiцца,
  Супраць iх нiяк не выстаяць!
  
  За Расею аддавалi сэрца,
  Будзе веру слаѓнае жыццё...
  Мы адкрыем у космас хутка дзверцы,
  I знойдзем паклiканне сваё!
  
  Няма навальнiца няхай зараз бушуе,
  Але не здрыганецца руская назаѓжды -
  Наш баец перад лаянкай не пасуе,
  Хай выканацца яго мара!
  
  Наша сiла з мудрасцю дзяѓчаты,
  Вы такiмi дакладна нарадзiлiся...
  Будзем мы штабнаваць з аѓтамата,
  Каб толькi ѓверх нi разу ѓнiз!
  
  Дай краiне ты новыя рэсурсы,
  Каб яна цвiла як ружы пышны куст...
  i ѓ Iмя Бога Iсуса -
  Каб не чуты чорта злосных хрумст!
  
  На вайне ѓсе людзi гэта браты,
  Але пры гэтым слугi Сатаны...
  Мы гатовы iм адкрыць абдымкi,
  Каб Богу мiру ѓсё верныя!
  
  Не паставiѓ вермахт на каленi,
  Мы змаглi ѓ бiтвах выстаяць...
  З намi Сталiн i вялiкi Ленiн,
  Запiшы сабе дзяцюк хутчэй у сшытак!
  
  Зробiм мы Радзiму такою,
  Што яна сама пабудуе свет...
  Хоць прыйшла навальнiца сюды з касою,
  Наш Сварог вялiкi спадар!
  
  Вораг напаѓ раптоѓна i падступна,
  Быѓ жудасны сорак першы год...
  Але змагалi нашы дзяды добра,
  Дапамагае iм у бiтву Род!
  
  Для Расii аддамо мы сэрца,
  Зробiм сваю краiну мацнейшай...
  Адкрываючы ѓ космас адважна дзверцы,
  Без асаблiвых жа лiчы задум!
  
  Вось мая краiна павер святая,
  Адстаiм мы вiцязi Маскву...
  Дзяѓчына ѓ гурбу бяжыць босая,
  Абуджаючы старажытную мару!
  
  Няма мы ѓ лаянцы дзеѓкi не зламалiся,
  А ваявалi мужнасць шануючы...
  I часам так жорстка дзеѓкi бiлiся,
  Набегла поѓная пеня!
  
  Ведай нiхто нас рускiх не прыдушыць,
  Зможам горы мы жартам зраѓнаваць...
  Богу прысвячаючы свае душы,
  Ты здавай iспыты на пяць!
  
  Бог Нарадзiѓся ѓ часы лiхiя,
  Пад Масквой, калi грымiць навальнiца...
  Накруцiла Лада наша мiлi,
  I няхай пакапае сляза!
  
  Высакародныя рускiя дзяѓчынкi,
  У кожнай дзевы найсвяцейшай выгляд...
  Галасок такi паверце звонкi,
  I кулак да дзевак маналiт!
  
  Усё ѓ краiне я веру будзе класна,
  Усё я ведаю пышна росквiт...
  Хоць часам ваяваць небяспечна,
  Мы адкрыем лаянцы поѓны рахунак!
  
  У сорак першым дружна выстаялi,
  Утрымалi рыцары Маскву...
  Хутка будуць камунiзму далi,
  Я Айчыны сцяг прынясу!
  
  Сталiнград стаѓ грознай сцежкай,
  Дзе дзве грозныя сышлiся...
  Дзяѓчына ваюе босаю,
  Яе муж, вядома, камунiст!
  
  Там супернiк кiнуѓ было "Тыгры",
  Але яму зусiм не дапамагло...
  Ды дарма фюрар бубнiѓ гульнi,
  Ты планета далiкатнае шкло!
  
  Не давайце дзяѓчыны вы блажы,
  Мы сябе не смеем паслабляць...
  Вораг пакiнуѓ занадта шмат сажы,
  Усё роѓна iспыт здасi на пяць!
  
  Сталiнграда шлях, вядома, слаѓны,
  Гэта проста сонца над краiнай...
  Будзе знiшчаны зласлiвы Каiн,
  Ён у геене разам з Сатанай!
  
  Русь яна краiна заѓсёды святая,
  У ёй Пярун i Iсус Хрыстос...
  Хоць часам бывае праѓда злая,
  Чалавек да шчасця не дарос!
  
  Доля рускiх ваяваць умела,
  I ворагаѓ Расii перамагаць...
  Хоць у фрыцаѓ сiла Люцыпара,
  Але магутная наша стала раць!
  
  У камунiзме свету ёсць выратаванне,
  Каб горы трупаѓ адолець...
  Не папросiм у ворагаѓ прабачэння,
  Хоць бушуе ѓ лютасцi мядзведзь!
  
  Бог Пярун Ён маланкi кiдае,
  Вельмi любiць злосных паражаць...
  I мацней мы ворагаѓ бываем,
  Калi трэнiруецца ѓ бой раць!
  
  Ды Сварог вялiкi святла воiн,
  Зможа зрабiць тое, што не з рукi...
  Будзеш славы ты тады варты,
  Рускiя павер не дурнi!
  
  Вось усё ѓ нашай славе знаходзiцца,
  Што выдатна нiбы колерам травень...
  Будзе месца загiнуѓшым людзям у раi,
  Што крычалi люта - банзай!
  
  Не стрываць iм ведайце прынiжэньнi,
  Зможам мы стварыць суцэль Эдэм...
  За Расею будзе фрыцам помста,
  Хоць iм нават дапамагае Сэм!
  
  Любавалiся русiчы заходам,
  Што рубiнам азарае шлях...
  Будзе злым вялiкая адплата,
  Нашу Русь дамкратам не сагнуць!
  
  Захапляцца станем мы крыклiва,
  Улада вялiкай Радзiмы сланоѓ...
  Разам з прамянiстым калектывам,
  Самай лепшай Лады з сыноѓ!
  
  Дзяѓчыны бягуць узiмку босыя,
  Гэта iх вялiкая зорка...
  Зайцы таксама бегаюць босыя,
  З намi будзе Лада назаѓжды!
  
  Бог стварыѓ з атама планеты,
  Стварыѓ прастору, словам, толькi...
  Гераiчнасць подзвiгi апеты,
  А супернiк атрымлiвае кукiш!
  
  Захапленне будзе чалавека,
  Каб заѓсёды ваяваць i марыць...
  Так з iмгнення, да сканаць стагоддзi -
  Каб iм вялiкую ѓ лаянцы раць!
  
  Удалечынi ззяюць Сонца аблiччы,
  I зiхацiць вясёлка павер...
  А супернiк проста вельмi дзiкi,
  Натуральны ён, у сутнасцi, звер!
  
  Ёсць у краiне выдатныя дзяѓчынкi,
  Што ѓмеюць перамагаць ворагаѓ...
  Галасок у iх, вядома, звонкi,
  Самых лепшых у свеце з сыноѓ!
  
  Прападаць мы русiчы не будзем,
  Наша праѓда верыцца ва ѓсiм...
  Бо ѓ нас такiя стануць суддзi,
  У трэскi тэрарыстаѓ разаб'ём!
  
  Дзеѓкi нашы пяткамi блiскаюць,
  З голай колеру ружы падэшвай...
  I гурбы пад нагамi растаюць,
  Горача вiдаць прыгажосцi босы!
  
  Прабуркуйце слаѓныя дзяѓчынкi,
  Зруйнаваѓшы гуляючы ворага...
  Хоць ручай гуляе вельмi звонкi,
  Надыходзiць у полымi арда!
  
  Усе мы можам зрабiць вельмi крута,
  I дабiцца вернасцi ѓ мары...
  А супернiк атакуе тупа,
  Дзвiн яму мячом па барадзе!
  
  Нашы ведаю вiцязi са сталi,
  Мацней iх паверце не знайсцi...
  Па рагах фашыстам моцна далi,
  Хоць на выгляд не больш за дваццаць!
  
  Дзяѓчаты якiя смяюцца,
  Скаляць зубкi славаю сваёй...
  I вочы ѓ iх такiя сподкi,
  Галасок - прамянiсты салавей!
  
  Трэнiроѓкi дзяѓчат стромкiя,
  I яны прадстаѓце ѓ лаянцы жудасць...
  Так прыгажунi прама завадныя,
  Хоць часам навiвае каламуць!
  
  Свет такi ѓявiце людзi будзе,
  Камунiзм нараджэнне вышэйшых сiл...
  I цябе прыгажуня не асудзiць,
  Хоць бывае чалавек дэбiл!
  
  Вось iдзе вайна ѓжо з усходу,
  Атакуе пякельная арда...
  З намi сiла вер байца Сварога,
  Дзеѓка хана залпам разнесла!
  
  Захапiцца можна ведаю кожным,
  Хто б'ецца за Айчыну ведай...
  I ваяѓнiк то народжаны адважным,
  Трапляючы пасля смерцi ѓ рай!
  
  Мы здолеем зрабiць Русь шчаслiвай,
  Услаѓляючы Рода на стагоддзi...
  Дзеля матухны святой Расii,
  З сiлаю вялiкага кулака!
  
  Радзiма мая павер выдатная,
  У запаляр'i яблынi квiтнеюць...
  Наш народ вялiкi, праваслаѓны,
  Увасобiѓ у рэальнасцi мару!
  
  Зможам мы любую зрабiць хмару,
  I ворага вар'ята разбiць...
  Наш атрад байцоѓ такi лятучы,
  Ператварае драпежных гадаѓ у дзiчыну!
  
  Вось у Расii ѓсё такое крута,
  У ёй Стваральнiк сэрца прыклаѓ...
  Будзе скрышаны садыст Малюта,
  У мары прыстойна будзе сiл!
  
  Вось Хрыстос прыйдзе i свет уваскрэсне,
  Будуць людзi ѓ славе на стагоддзi...
  За Расею мы дзярэмся сапраѓды,
  I сталёвая ведай у нас руку!
  
  Захапленне выклiкаюць дзеѓкi,
  Што здольныя космас заваяваць...
  Разарвуць яны любыя сеткi,
  Ланцуг для iх усяго толькi шоѓку нiтку!
  
  Нiколi мы верце не здадзiмся,
  Нiколi не ляжам пад ворага...
  Калi фюрар папросту ашалеѓ -
  Абламаць мы яму рогi!
  
  Чалавек ты станеш усiх мацнейшым,
  Зможаш край сусвету заваяваць...
  Ня нясi ты слабы ахiнею,
  Нас славян паверце на зламаць!
  
  Стане з намi сiла мiльёнаѓ,
  Мы даб'ем супернiка павер...
  Мноства дзявочых легiёнаѓ,
  Вельмi толькi дзiвяць у цэль!
  
  Вось ужо перамога надыходзiць,
  Мы ѓвайшлi з трыѓмфам ведай у Берлiн...
  Хто загiнуѓ тое ѓ асалоду раю,
  I лунае сьвяты херувiм!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 21
  Пасля ѓзяцця Сафii несмяротныя дзецi i дзяѓчаты ѓзялi паѓзы, i крыху адпачылi ад ратных спраѓ. Алег Рыбачэнка, як заѓсёды, вырашыѓ крыху прыдумаць, чагосьцi разбуральнага i экзатычнага.
  Прычым пiсаѓ хлопчык, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi сваiх дзiцячых ножак;
  Прапанова Верамона было панадлiвай, але цяжка рэалiзуемым бо яны былi ѓ ланцугах. Акрамя таго, не варта было iгнараваць ахову. Крунушкi закружылiся, галоѓны вядзьмак дастаѓ талiсман, якi ператварыѓся ѓ струменьчык дыму. Цмокi паспрабавалi яго скамячыць, але iх агнiстыя згусткi разбiлiся аб нябачную сцяну якая атачала чарадзея. Трунны, ён вылучаѓся больш крывымi, пафарбаванымi ѓ чырвоны колер iкламi, выпусцiѓ кiнжалы. Вастрыё здавалася, пракралася скрозь сферу, але працягвала рухацца, абышоѓшы ведзьмака, урэзалася ѓ зямлю.
  Iншы дракон атакаваѓ варту, бакi спрабавалi стрэлiць з арбалетаѓ, але бiлi не дакладна. Крылаты звер здолеѓ таранiць iх, збiваючы з коней. Зрэшты, шасцiногiя конiкi спалохалiся самi, яшчэ б такiя страшныя пачвары iх тараняць. Было вiдаць, як яны нема iржалi, задзiралi капыты, перакульвалiся.
   Крунушкi адкрылi агонь, выкiдваючы буйныя вогненныя стрэлы, пры трапленнi яны прабiвалi шкуру, драконаѓ прычыняючы iм боль. Тады пачвары рынулiся ѓ рукапашную. Дэманы агалiлi вогненныя мячы, драконы надтачылi кiпцюры, пайшла мясасечка.
  - Зараз самы час схавацца! - крыкнула Верамон . - Уцякайце за мной. Дзяѓчына прайграла выразны жэст палонным.
  Да тычкi было прыкавана дваццаць чалавек, некалькi хлапчукоѓ, а астатнiя маладыя юнакi i дзяѓчыны. Яны рынулiся, было бегчы ѓ розных кiрунках, у вынiку чаго тычка закружылася.
  - Што вы робiце лепш усё за мной. - У роспачы вымавiла дзяѓчына.
  - А хто ты такая саплiвая сцерва каб мы цябе слухалiся. - Агрызнулiся хлопцы.
  - Мы так усё загiнем.
  - Ды лепш за iм, калi мы ѓсе дружна не рванём у адзiн бок, то нас чакае прынiжэнне.
  - Усё роѓна зловяць i пакараюць. - Уставiѓ, рослы хлопец. Ён быѓ, прыкаваѓ побач з Эльфiяда . - Так лепш скарыстаюся момантам.
  Грамiла кiнуѓся на цудоѓную дзяѓчыну, ад пах яго нямытага цела Эльфiядзе стала блага. Яго тоѓстыя рукi парвалi рубiшча на грудзях увасобленай багiнi i схапiлi за соску. Аляксандр крыху адцягнуѓ увагу, назiраючы бiтву. Дэманы i драконы такое не часта нават у блокбастары ѓбачыш. Не менш за два дзясяткi бакаѓ было ѓжо забiта, спалена, прабiта кiнжала. Трое трупаѓ i зусiм разарвана напалову. Дэманы- крунушкi ѓ сваю чаргу актыѓна працавалi мячамi, адзiн цмок страцiѓшы ѓсе галовы павалiѓся ѓнiз. Iншы пазбавiѓшыся хваста i кiпцюроѓ спрабаваѓ сысцi, але агнiстыя стрэлы пашкодзiлi яму крылы i ён урэзаѓся ѓ дрэва. Трэцi звераяшчар ужыѓ хiтрасць, падсекшы агнiстым патокам дрэва, ён паспрабаваѓ абрынуць яго на дэмана, але то своечасова адскочыѓ i ѓсадзiѓ меч у жывот. Цмок выкiнуѓ з сябе агонь, мядзведжая рожа спараджэння цемры гуляючы прыняла на сябе агонь. Потым пашча дэмана вырасла i, учапiѓшыся мёртвай хваткай, ён перакусiѓ шыю.
  Пачуѓшы крыкi дзяѓчыны Аляксандр, нiбы ачуѓся, зацiснуѓшы ѓ руцэ ланцуг, ён цвёрдым жалезным звяном ударыѓ гвалтаѓнiка ѓ скронь. Той абвiс як трэснуты прэзерватыѓ, пацякла кроѓ.
  - Што робiш! - крыкнула Эльфiяда . - Ты заб'еш яго!
  - Ён хацеѓ пазбавiць цябе гонару!
  - Гэта не дрэнны асобнiк самца, мабыць буйней цябе, можа я з часам сама б яму прапанавала.
  - I табе не сорамна?
  - Я нi разу не займалася каханнем у бялковым целе, хацелася паспрабаваць.
  - Вось вырвемся на волю, i я табе зраблю.
  - Нябось, сам нявiннiк, акрамя зорак нi з кiм?
  - Не твая справа!
  У бiтве наступiѓ пералом. Галоѓны вядзьмак прыцiснуѓ да зямлi Гробавага, той прасiѓ лiтасцi.
  - Вялiкi Серым, не губi мяне.
  - Што б вечна мець такога ворага як ты! Лепш скончыць зараз.
  - У гэтым выпадку ты станеш лютай небяспекай для драконаѓ, а я мог бы замовiць слоѓца.
  - Вы моцныя, але не дружныя, акрамя таго, ты сам iзгой i сабраѓ адмарозкаѓ, мне нiчога не будзе.
  Серым, падняѓ якi вырас як карабельная шчогла меч, плануючы нанесцi апошнi ѓдар, у гэты момант адзiн з драконаѓ павярнуѓшыся, паспрабаваѓ атакаваць чараѓнiка ѓ тыл. Той павярнуѓ сваю зброю, ад пачвары адляцелi адразу дзве галавы, i ён пачаѓ страчваць вышыню. Серым засмяяѓся!
  - Ну, не, рэптылiя, занадта гэта лёгка i проста! Жадаеш жыць?
  - Вядома, адпусцi!
  - Тады прызнай мяне сваiм богам!
  Звер завагаѓся!
  - Ну, ты што змоѓк? Чакаць не буду! - Меч наблiзiѓся да горла, пачулася шыпенне, закапала кроѓ.
  - Прызнаю табе богам!
  - Вось i цудоѓненька! - Парагела , Сiнавiорала , Калькантэ ! - Вымавiѓ вядзьмак загавор.
  Цмок маментальна скурчыѓся, стаѓшы маленькiм i белым. Праз iмгненне ён ператварыѓся мiленькую мышку.
  - Вось так, ты выявiѓ сваю сутнасць. - Серым, схапiѓ звярка за хвост, зрабiѓ пальцамi знак, у руцэ з'явiлася залатая клетка. - На пасядзi пакуль, калi ты мне спатрэбiшся, я цябе выклiку нявольнiк.
  Палонныя пусцiлiся ѓцякаць з вялiкiм спазненнем, а высечанага Аляксандрам хлопца неслi на руках. I ѓсё першапачаткова iх нiхто не пераследваѓ. Бакi памчалiся на ашалелых конях, дэманы дабiвалi, пераследуючы ацалелых драконаѓ.
   Крунушкi пераследвалi не доѓга, мабыць гэтым рэптылiям не хапала хуткасцi, а дэманы здаѓна славiлiся акулавымi звычкамi. Потым надышла чарга збiраць Вiльфабакоѓ . Палонныя перасоѓвалiся натуральна павольна, а дрэвы былi рэдкiмi, i схавацца сярод iх было, безумоѓна, вельмi складана. У такiх умовах яны не здолелi выбрацца на аператыѓную прастору, як над iмi завiс дэман:
  - Куды сабралiся нiкчэмныя людцы? - Прашыпеѓ ён.
  - Ды проста спалохалiся. - Адказаѓ Аляксандр.
  - Выконвайце за мной. - Крунушка выпусцiѓ агнiсты трыкутнiк, ударыѓшы ѓ расце лiтарай з дрэва.
  Рабоѓ не прыйшлося доѓга ѓгаворваць. Толькi дзяѓчынка Верамон паспрабавала занаравiцца:
  - Мы вольныя людзi, адпусцi нас вялiкi дэман, пасля аддзячым цябе. - Твар з мядзведжай галавой засмяялася, рогат быѓ жудасны, здавалася, што катаюць быка.
  - Не, шчанюк, чым ты можаш аддзячыць дэмана.
  - У мяне спадчына ёсць, бо ты працуеш за грошы, табе ѓсё роѓна ад каго атрымлiваць.
  Монстар завагаѓся, як тыповы наймiт ён падумваѓ, цi не прыняць прапанову дзяѓчынкi. Тут да яго падляцеѓ iншы крунушка .
  - Што ты важдаешся, вядзi хутчэй рабоѓ. Гаспадар будзе незадаволены.
  - Адзiн з iх спрабаваѓ купiць мяне.
  - Хто?
  - Вось гэты! - Дэман паказаѓ на Верамона .
  - Разбярэмся.
  Пад'ехала некалькi бакоѓ, якiя адправiлiся ад шоку. Яны, падганяючы палонных дубiнкамi, выгналi iх на дарогу. Тут блiскаючы вачыма, пырхаѓ Серым.
  - Ну, рабы што вырашылi ѓцячы?
  Хлопцы апусцiлi галовы.
  - Тады вас чакае бiзун.
  - Вось таго асаблiва.
  - Я ѓжо ведаю, тваё шчасце, што ты не прыняѓ прапановы. А зараз усыпце, як след.
  Нявольнiкаѓ бiлi ѓмерана, вiдаць, бераглi. Эльфiяда трывала, яе лупiлi i па спiне i па нагах, засцерагаючы ад рассякання скуру. Толькi часам чулiся не адвольныя стогны. Аляксандр падчас лупцоѓкi падбадзёрваѓ яе. Горш за ѓсiх дасталася Верамону , з хлопчыка сарвалi дзiравую заляпаную кашулю i бiлi адразу ѓ чатыры рукi. Усе грудзi, спiна, i ногi пацана апынулiся пакрытыя чырвонымi пiцугамi , лiлася кроѓ. Яго бiчавалi, пакуль ён не страцiѓ прытомнасць.
  - Ну што атрымалi ѓрок, а зараз крокам марш, за спробу ѓцёкаѓ ляжаце спаць галоднымi.
  Хлапчука аблiлi ледзяной вадой, папляскалi лапай па шчоках, i ён прыйшоѓ у сябе, яго паставiлi ѓ строй, праверыѓшы ланцуг. Палонныя паплялiся па абрыдлай дарозе. Вiльфабакi панеслi страты i былi напалоханыя, стараючыся, свой страх, спаганi на безабаронных людзях. Аляксандр толькi пасылаѓ у крыѓдзiцеляѓ поѓныя нянавiсцi погляды. Здавалася, стала яшчэ гарачэй, хацелася пiць, у роце было горка i суха. Вось па дарозе iм трапiлася паселiшча гномiкаѓ. Iх дамы былi падобныя на яйкi, з пiрамiдальным канцом. Падбягаючы палонным, яны iмкнулiся памацаць дзяѓчат, хапаючы iх за ногi. Эльфiяда адбiвалася, на яе целе былi бачныя сiнякi пакiнутыя пугай. Найбольш пранырлiвы гном, схапiѓ дзяѓчыну за пальчыкi, i яна ледзь не ѓпала.
  - Назад дробнае племя! - Скамандаваѓ Серым. Бакi нанеслi некалькi моцных удараѓ, адагнаѓшы дробнае племя.
  Аляксандр спытаѓ Эльфiяду :
  - А ты не ведаеш, гномы яны добрыя цi злыя?
  - Як i людзi розныя! Зрэшты, бо i чалавек шмат у чым залежыць ад соцыѓма, якi яго атачае.
  - А як ты дапусцiла, што ѓ тваiм сусвеце iснуе ганебнае рабства?
  - Вольная воля, яна вядзе да скрыѓленняѓ. Усе разумныя iстоты могуць паступаць, як iм уздумаецца, я не стварала бiяробатаѓ.
  - Вось бы мне меч, я б iм паказаѓ!
  - Яшчэ паспееш сербануць ратнай долi.
  Старэйшы гном з доѓгай сiвой барадой падышоѓ да Серыма ён працягнуѓ яму складаны арбалет, з сямю тырчаць стрэламi. Чараѓнiк уважлiва агледзеѓ яго:
  - Магiя?
  - Тэхнiка! Выкарыстоѓваецца сцiснутае паветра, камень Iжжэя ён здабывае мноства энергii, i страла ляцiць на дзесяць вёрст.
  - Колькi дзесяць?
  - Ды аб магутны.
  Арбалет быѓ кампактны, нагадваючы тоѓсты абрэз. Серым, узважыѓ яго на руцэ i звярнуѓся да гном.
  - I колькi ты хочаш за яго.
  - Мяшок золата вагой у цэнтнер.
  - Шмат! Занадта шмат за такую штучку. Я ж магiяй б'ю не горш.
  - А калi ты выкарыстоѓваеш загавораныя стрэлы, то зможаш уразiць свайго ворага на нечаканай для яго дыстанцыi.
  Чараѓнiк задумаѓся, ён разумеѓ каштоѓнасць падобнай зброi, але i золата было шкада.
  - Пол цэнтнера!
  - Семдзесят пяць! - Сказаѓ гном.
  - Шэсцьдзясят пяць!
  - Семдзесят i не грама менш!
  - Iдзе!
  - Дзiѓна, што яны выкарыстоѓваюць кiлаграмы! - Шапнуѓ Аляксандр.
  - Гэта ѓ праграме кампутара так закладзена для палягчэння гандлю. Стваральнiкi думаюць, пра будучыню, калi прагрэс разаѓецца, а мiры злiюцца!
  - А камень Iжжэя чароѓны?
  - Не, хутчэй мега-радыёактыѓны! У iм энергii з дзвесце разоѓ больш чым ва ѓране i разам з тым ён зусiм бяспечны. Я сама распрацавала цэлы набор такiх элементаѓ.
  - А навошта?
  - Звычайная радыяцыя шкодзiць i выклiкае мутацыi. Акрамя таго мега-радыяцыя падсiлкоѓвае чараѓнiцтва. Бо ѓ магii няма нiякай мiстыкi, проста змененыя законы прыроды, энергiя паралельных мiроѓ i духаѓ рознай прыроды якая ѓключае падвiды субгiперплазмы .
  Хоць казала Эльфiяда вельмi цiха, бакi пачуѓ i ѓрэзаѓ спачатку ёй, а затым Аляксандру бiзуном:
  - Чаго шэпчыце голая шкура.
  Удар настолькi моцны, што лопнула скура. Дзяѓчына ѓскрыкнула. Тым часам Серым, дастаѓ кашаль, высыпаѓ манеты гному ѓ каѓпак. Здавалася неверагодным, што столькi золата можа ѓ гэтак невялiкiм мяшочку i пацешным з званочкамi каѓпаку. Азiрнуѓшыся, Серым крыкнуѓ:
  - Не смей iх так бiць свiння! Ты сапсаваѓ уласнасць i за гэта табе самому ѓрэжуць!
  Бакi арканам сцягнулi з каня, сарвалi кальчугу i сталi пароць. Не гледзячы на багатырскi целасклад, ён гарлапанiѓ як кастрыруемы кот. Лупцавалi не доѓга, монстар абвiс.
  - Фу падаль прывяжыце яго да каня, каб не звалiѓся.
  Бакi так i зрабiлi, падганяючы жарабца прутамi. Эльфiяда , нягледзячы на боль, цiхенька смяялася крыштальным галаском. На яе прыкрыкнулi, але бiць асцерагалiся.
  Палонныя зноѓ былi вымушаны плесцiся. Аляксандр падумаѓ, што пры такiм працяглым днi ѓ тубыльцаѓ павiнен быць зусiм iншы метабалiзм цi яны спяць светлы час сутак. Эльфiяда нiбы адгадала яго думкi.
  - Яны практычна, такiя як людзi старажытнасцi i iм патрэбен дзённы адпачынак. - Сказала яна.
  - Калi нас i ѓ рабстве будуць так нагружаць, то надоѓга не хопiць душэѓных сiл.
  - Адзначыѓ Аляксандр.
  - Нiчога выжывем, у мяне ёсць сякiя-такiя меркаваннi.
  - Можа, падзелiшся?
  - На прывале!
  Больш прыгод па дарозе не было. Праѓда некалькi разбойнiкаѓ чакала ѓ засадзе, але ѓбачыѓшы вялiкi атрад i галоѓнае дэманаѓ упадабала прыбрацца далей. Бо ѓ прынцыпе значна прасцей знайсцi лягчэйшую здабычу. Серым зрэшты, ударыѓ па iх заклёнам каменя. Бандыты ператварылiся ѓ гранiтныя глыбы, замёршы ѓ выразных позах.
  - Гэта вельмi моцны вядзьмак, калi здольны праводзiць такiя трансфармацыi матэрыi. - Заѓважыла Эльфiяда . - I яшчэ, вiдаць, ён знаходзiцца ѓ якiм-небудзь ордэне.
  - Ды на стварала ты нам праблем, навошта лiшняя магiя?
  - Я спецыяльна не пладзiла чарадзеяѓ, а толькi заклала патэнцыйную магчымасць падобнага. Зрэшты, для гэтага прыйшлося ствараць паралельныя перасоѓваннi i субпрасторы . Ды добра зразумець усё гэта можна толькi практычна.
  Казаць рабiлася ѓсё цяжэй, горла перасыхала, сонца здавалася, сталi больш, размывалася атмасфера, вырасталi пратуберанцы.
  Пара нявольнiкаѓ упала, на гэты раз, iх не сталi дабiваць, Серым, прачытаѓ загавор, i хлопцы ѓсталi.
  У небе сталi збiрацца хмары, на гэты раз, яны былi аранжавыя, пралiѓся жыватворны дождж. Палонныя iмкнулiся адкрыць шырэй рот i заглынуць пабольш вiльгацi. Аляксандр адчуваѓ, як сцякае вада па запалёнай патрэсканай мове i паступова сыходзiць боль. Збiтыя ѓ кроѓ, абпаленыя ступнi, таксама трапляючы ѓ цёплую ваду, мякчэлi, i страшны сверб станавiѓся цiшэй. Потым зноѓ выглянулi тры сонцы, i стала яшчэ, горш запарыла, а давяршэнне да ѓсяго з'явiлiся казуркi. Яны балюча кусалi змучаных людзей, праѓда, iх нацiск быѓ нядоѓгiм. Каштавала паменшыцца вiльготнасцi i рабяты адчулi палягчэнне. Потым пачаѓся доѓгачаканы заход, было па-ранейшаму горача, але не так як у пустынi, а больш цярпiма. Аляксандр адчуѓ, што цалкам зможа дайсцi, а вось на рахунак дзяѓчыны ён не быѓ упэѓнены. Эльфiяда кульгала на абедзве нагi, прыпадала, але трымалася. Калi яна зноѓ пахiснулася, Серым, выпусцiѓ па ёй ружовы квадрацiк. Аляксандр iнстынктыѓна скокнуѓ i прычынiѓ дзяѓчыну, баючыся за яе жыццё. Нечакана ѓ яго ѓдарыѓ згустак энергii, спiна хлапчукi разагнулася, стомленасць зараз зняло, анямелыя мышцы налiлiся сiлай, нават смага перастала мучыць.
  - Э няма прыгажун, так не пойдзе, гэта не табе. - У руках у чараѓнiка блiснуѓ меч.
  - Але калi я буду, змардаваны, мяне нiхто не купiць. - Знайшоѓся Аляксандр.
  - Добра, жывi казяѓка. А зараз тваёй дзяѓчыне.
  Квадрацiк прыйшоѓся вельмi дарэчы. Iншых рабоѓ падганялi штурхялямi, некалькi разоѓ патрапiла Верамону i без таго, збiты хлопчык атрымлiваѓ па першае чысло.
  Нарэшце, калi нават конi пакрылiся пенай i захiсталiся, а тры сонцы схавалiся за гарызонт палонным, дазволiлi перадыхнуць i прагнаць смагу. Потым iм дазволiлi легчы на буйныя лапухi i паспаць. Серым, махнуѓ далонню, рассыпаѓся пыл. Палонныя заснулi практычна адразу, толькi Аляксандр i Эльфiяда атрымалi зарад бадзёрасцi шапталiся, ды збiты Верамон варочаѓся.
  - Ну што ёсць прапанова.
  - Мне гэта надакучыла, я стварыла iх, а яны з мяне здзекуюцца. Надакучыла хадзiць на ланцугi як сабачка.
  - Ну, табе нiчога страшнага, хутка прададуць у гарэм, будзеш жыць у дастатку. Можа сам кароль возьме, прасунешся.
  - Але з iм спаць...
  - А што хiба вам бабам страшна? Вось я не хацеѓ бы, каб мне азадак парвалi!
  - Якiя мы далiкатныя, ну добра я сёе-тое прыдумала. - Эльфiяда вырвала з галавы валасiнку. - Давай ператром ланцуг.
  - Ты што сур'ёзна воласам.
  - Яны ѓ мяне трывалыя як дрот, а жалеза ѓ ланцугах не самай высокай якасцi.
  - Затое загаворанае! - Сказаѓ хлапчук. - Тут магiя такая, што не разарваць, агонь бяссiльны супраць iх i няма, молата здольнага сьцерцi чараѓнiцтва.
  - Што ж, а мы ѓсё ж паспрабуем, тут ёсць заклён супраць агню i сталi, а наконт валасоѓ нiхто не дадумаѓся. Ну, каму прыйдзе ѓ галаву супраць такой бяздзейнасцi ставiць абарону.
  Пацан мiргнуѓ вочкамi:
  - Што гэта думка, давайце рызыкнем.
  Таннае жалеза i сапраѓды было падатлiвае, неѓзабаве хлопцы заѓважылi, што сыплецца тонкая стружка. Тым не менш, церцi прыйшлося доѓга i ѓпарта. Каб палепшыць нудную працу хлопцы перагаворвалiся. Верамон , як i пакладзена хлопчыку апынуѓся вельмi цiкаѓным:
  - Я адразу зразумеѓ, што вы здалёк, магчыма не з нашага свету. Раскажыце няшмат пра сябе.
  - Чаму ты так вырашыѓ?
  - Справа ѓ тым, што ѓ вас вельмi бледная скура, а ѓсе мясцовыя жыхары вельмi смуглыя.
  - Але можа да нас проста не прыстае загар.
  - Не, вы ѓжо зараз амаль такiя шакаладныя, як i я. Значыць, проста вы былi пад iншым свяцiлам. Выснова альбо гэта нейкi з тагасветных мiроѓ, дзе насяляюць дэманы i нежыць або з суседняй планеты. Але выгляд у вас зусiм не пахавальны як у цёмных мiрах, ды i выглядайце рабяты не як нябожчыкi.
  - Ты здагадлiвы, але што ты ведаеш аб цёмных сферах. - Спытала Эльфiяда .
  - Штосьцi ведаю, я быѓ адным з лепшых вучняѓ магiчнай школе Лумумба, некаторыя з ведзьмакоѓ вышэйшага ѓзроѓню пранiкалi за мяжу прасторы, мелi зносiны з духамi, дэманамi, вампiрамi, пярэваратнямi, пякельнымi ценямi. Гэта вельмi небяспечна можна i самому патрапiць у палон. Там ёсць такiя месцы, дзе ѓ грэшнiкаѓ катаваюць душу.
   Эльфiяда перабiла:
  - Гэта толькi ѓ тых, хто зусiм страцiѓ сумленне або з мэтай набыцця магутнасцi прадаѓся духам цемры. Бывае такое, калi часткамi прадаюць душу цi ѓласнае я, а часам дэманы бунтуюць i зараз мяняюць ролi, вешаюць магiчны хамут на гаспадароѓ.
  - Ды правiльна, мабыць, вы таксама дасведчаныя ѓ магii. - спытаѓся хлапчук.
  - Збольшага сёе-тое тэарэтычна ведаю, але разнастайнасць прыёмаѓ аддадзена свабоднай волi жывых iстот. Калi будзем свабоднымi, пакажаш.
  - Дзiѓна ты стварыла iх, а не ведаеш, як яны чаруюць. - здзiвiѓся Аляксандр.
  - Я не Гiтлер з бiзуном, каб сачыць за кожным уздыхам секстыльёнаѓ жывых iстот.
  - Ды вядома Адольф смярдзеѓ, а ад цябе дзiвосна прыемны пах. - Сказаѓ юнак.
  - Гiтлер выклiкаѓ маральнае агiду, таму здавалася, што ён смярдзiць, а насамрэч гэта быѓ вельмi ахайны чалавек, прымаѓ ванную два разы на дзень. - запярэчыла Эльфiяда .
  - Я не ведаю, пра што вы кажаце, але ѓ нашым свеце не ѓсё ѓ парадку з цёмнымi сiламi. - уздыхнуѓ Верамон . - Усё часцей з'яѓляюцца прывiды i пярэваратнi, а таксама iстоты не зразумелай пароды. Наш настаѓнiк казаѓ, што дэманы нiжняга ѓзроѓню ѓсяляюцца ѓ звычайных рыб i малюскаѓ, вырабляюць у iх мутацыi, ператвараючы ѓ монстраѓ, а потым размнажаюцца, напаѓняючы вадаёмы мярзотаю. Па буйных рэках плыць небяспечна.
  - Магчыма, гэта проста мульты- мiжпрасторавыя буры. Усе гэтыя стварэннi не такiя страшныя i хутка гэта пройдзе.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 22
  - Дай Божа! А то царква станавiцца ѓсё больш агрэсiѓнай, каралi, цары, султаны, усё трапляю пад усё большы ѓплыѓ катаѓ у султане. Гэта таксама магiя, але вельмi спецыфiчная.
  - А гэта цiкава. - Аляксандр нахiлiѓся да хлопчыка. - У што яны вераць?
  - Ну, як сказаць з аднаго боку ѓ мноства багоѓ, а з другога ёсць адзiны творца ѓсяго сусвету, якi iх стварыѓ.
  - Гэта разумная развага. - Эльфiяда ѓсмiхнулася. - I анёлы служаць яму.
  - Так яно i ёсць! Калi iснуюць злыя духi, павiнны iснаваць i добрыя. Калi ёсць цень, то ёсць i святло. Але паводзяць сябе святары, вельмi жорстка мала адрознiваючыся ад самых чорных ведзьмакоѓ. У прыватнасцi першы мiнiстр мегакардынал Лойхама вельмi любiць катаваць, асаблiва хлопчыкаѓ. Часам ён нават купляе спецыяльна дзяцей для катаванняѓ i творыць з iмi страшныя гiдоты. Зрэшты, не часта ѓ такога монстра ахвяр i без нас хапае. Спадзяюся, калi ён памрэ, дэманы вечна будуць раздзiраць яго душу.
  - Доѓга, але не вечна! Так уладкована стваральнiкамi, што кожны нават апошнi мярзотнiк павiнен атрымаць шанец, але вось памучыцца прыйдзецца. - Эльфiяда выпадкова зачапiла спiной галiнку, рассячэнне пад уздзеяннем магii амаль знiкла, але болевыя адчуваннi засталiся. Дзяѓчына войкнула i выпусцiла валасоѓ, прыйшлося выдзiраць новы. Хлапчуку прыходзiлася яшчэ горш, на яго крывавыя драпiны садзiлiся казуркi, яны лiзаѓ языком кроѓ. Эльфiяда некалькi разоѓ адганяла паразiтаѓ.
  - Нiчога страшнага, гэтыя стварэннi не заразныя. Але ведайце ёсць членiстаногiя апантаныя дэманамi, вось гэта брыдота. Рукi i ногi распухаюць, потым пачынае гнiць скура.
  - Не трэба расказваць жахi. Скажы лепш, ланцуг паддаецца?
  - Цалкам! Я нiколi не думаѓ, што жаночыя валасы могуць даваць такую сiлу ѓладу над кайданамi.
  - I нiякай мiстыкi, успомнi ваду, яна такая далiкатная, а точыць камень.
  - Я чуѓ гэта слёзы ђсявышняга, ёсць легенда праѓда яна лiчыцца ерэтычнай, што творцу ѓласцiва таксама кахаць i пакутаваць. Што нават усемагутны здольны губляць слёзы i спарадзiѓ разам з жанчынай, i ѓ яго таксама ёсць моцны вораг - антыбог якi спарадзiѓ зло i пакуты.
  - Роѓнавялiкi?
  - Так! Iнакш творца даѓно ад яго пазбавiѓся, напрыклад, забiѓ.
  - Ну, тут ты памыляешся, зло не настолькi моцна, i я цябе запэѓнiваю, колькi б не было суровых выпрабаванняѓ усе створаныя рана цi позна стануць абсалютна шчаслiвымi.
  - Мне б ваш аптымiзм. - Сказаѓ Верамон .
  Нарэшце адно звяно аказалася перапiлавана, хлопцы ѓзялiся за другое. З верху праляцеѓ каршун, якi нагадвае памерамi знiшчальнiк. Ён пакружыѓ палоннымi, але нападаць не стаѓ.
  - Гэтая птушка толькi з выгляду грозная, але пакуль у яе не ѓсялiѓся злы дух зусiм бяскрыѓдная. - Адзначыѓ хлапчук.
  - I гэта мне вядома! - Адмахнулася Эльфiяда . - Лепш давайце церцi хутчэй. Ноч кароткая ды i тая занадта светлая. Сапраѓды на небе гуляла пяць месяцаѓ чатыры круглыя адрознiваючыся не шмат адценнямi, а пятая няроѓная нiбы бутэлькавы асколак. Ды i зорак не ѓ прыклад Зямлi i ѓсе такiя рознакаляровыя.
  - Цiкава, што складаюць паэты ѓ гэтым свеце. - задаѓ сам сабе пытанне Аляксандр.
  - Тое, што i ѓ iншых мiрах, вайна, каханне, рэлiгiя. - А вось эльфы падобна захапляюцца зоркамi. - адказала Эльфiяда
  - Добра ѓ мяне ѓжо пальцы дранцвеюць. Усё тром i тром. Нарэшце перапiлаваныя ланцугi рассыпалiся, юныя нявольнiкi ѓздыхнулi з палёгкай.
  - Ну, а цяпер нам трэба паспяшацца! - Верамон пабег наперад i тут жа падскочыѓ, уверх уступiѓшы на траву. Ледзь пакрытая iнеем, яна выглядала сiвой i злавеснай. I гэта калi нават ноччу тэмпература была не нiжэй за трыццаць градусаѓ. Эльфiяда спынiлася. Хлопчык накульгваѓ, мяркуючы па перакошаным твары, ён ледзь стрымлiваѓ стогн.
  - Вельмi палiць, нiбы расплаѓленае жалеза.
   Эльфiяда паглядзела на голую ступню хлапчука, яна пакрылася суцэльным апёкам.
  - Падобна, зачаравалi!
  - Давайце плётам канат, перакiнем на дрэва i пераскочым як Тарзан. - Прапанаваѓ Аляксандр.
  - Тут няма прыдатных дрэѓ. Вось чаму не паставiлi каравульных, Серам прыкрыѓся чараѓнiцтвам. - Сказаѓ Верамон . - Ну што ж давядзецца трываць пабоi. Спадзяюся, цябе не паголяцца, такiя цудоѓныя валасы ѓпрыгожванне гарэму.
  - А калi абматаць ногi лапухамi? - Прапанавала Эльфiяда .
  - Не думаю што дапаможа, не такi вядзьмак дурань, каб яго так проста можна было правесцi.
  - А я паспрабую! - Эльфiяда з цяжкасцю адарвала тоѓсты лiст i абгарнула ногi. Потым тое ж самае прарабiѓ Аляксандр i скептычна настроены Верамон . Разбегшыся яны ступiлi на "замiнаваную" паверхню. У тую ж секунду лапухi ѓспыхнулi i распалiся, а Аляксандр ледзь не ѓпаѓ, яму на спiну скокнуѓ Верамон . Голыя ногi апалiла травой, але юнак i дзяѓчына не разгубiлiся i рынулiся наперад. Бегчы было цяжка, пяткi палiла, а ѓ Аляксандра на спiне сядзеѓ даволi буйны хлапчук, ён адчуваѓ яго моцныя мускулы i падобныя на дрот жылы. Потым паласа перашкод скончылася, i хлопцы адчулi шчаслiвае адчуванне.
  - Ану, слазь! А то прылiп як лазневы лiст! - Аляксандр строс хлапчука.
  - Ого, вы дужыя хлопцы, а мяне ледзь не прапалiла наскрозь.
  - Можа згустак энергii на нас яшчэ дзейнiчае, або целы крыху адрознiваюцца, але накшталт вялiкiх апёкаѓ няма. Дай я агледжу твае ножкi.
   Эльфiяда працягнула, яе счарнелыя ступнi былi моцна парэзаны аб камянi, але ѓжо паджывалi i крывавiлi, акрамя таго, з'явiлiся мазалi, скура хутка грубела, пры гэтым апёкаѓ не было вiдаць.
  - Мiлая! - Аляксандр пацалаваѓ пятку. - Ты ѓжо прывыкаеш да працоѓных нагрузак.
  - Хопiць, час iсцi.
  Сёмуха пусцiлася спачатку хуткiм крокам, а затым павольным бегам. Дрэвы то радзелi, то наадварот станавiлiся гушчы, мiж каранёѓ мiльгалi змейкi. Адна нават цягнула Аляксандра за вялiкi палец нагi, але юнак не спынiѓся. Так яны неслiся, пакуль не ѓперлiся ѓ раку.
  - Трэба пераплысцi, спадзяюся, за ёй нас пераследваць не будуць. - Прапанаваѓ Верамон .
  - Давай мы ѓсё ѓмеем плаваць.
  - А жывёлы монстры. Трэба вымавiць хаця б загавор.
  - Так кажы.
  - Тут ёсць праблема, пасля таго як мяне прадалi ѓ рабства, то пазбавiлi доступу да мiроѓ субпрасторы . Без амулетаѓ я нiчога не магу. Вось вы, напрыклад не падвяргалiся заклёну, можа ѓ вашых вуснах магiя падзейнiчае.
  - А як жа ты?
  - Я паплыву па сярэдзiне, памiж вамi, спадзяюся, гэта мяне закрые.
  - Добра ѓгаварыѓ. Чытай.
  - Я прыхоплю вось гэта! - Аляксандр з сiлай сутыкнуѓ два ляжалых на беразе каменя, пасыпалiся аскепкi, i адкалоѓся невялiкi кавалак. - Гэта можна выкарыстоѓваць як нож.
  - Гэта лепш чым галышом. - Пацвердзiла дзяѓчына.
  Юнак i дзяѓчына ѓсё старанна паѓтарылi i, падхапiѓшы Верамона , скокнулi ѓ ваду. Амаль адразу Эльфiяда адчула, як яе ѓхапiла нагу шчупальца. Дзяѓчына скiнула слiзкую плоць i паплыла далей. У сярэдзiне ракi iх сустрэла рыба-пiраннi, з доѓгiмi плаѓнiкамi, яна накiнулася на Верамона , выбiраючы найслабую ахвяру. Хлопчык стараѓся адбiцца, падымаючы хмары пырсак. Яна выпусцiла пучок полымя, вада засiпела. Аляксандр ударыѓ рыбу каменем па воку. Увасабленне дэмана адскочыла, i паспрабавала атакаваць юнака:
  - Не бi яго! - крыкнуѓ Верамон . - Ён вырастае ад гэтага.
  - А што рабiць?
  - Пастарайся пагладзiць.
  Юнак працягнуѓ руку, зубы монстра ляснулi, ледзь не адкусiѓшы руку. Потым рыба, рэзка павялiчыѓшыся ѓ памерах, кiнулася на Эльфiяду . Дзяѓчына ѓскрыкнула i нырнула. Тая прайшла мiма. Аляксандр у дасканалым роспачы ѓхапiѓ стварэнне за хвост. Яна вырвалася, ударыѓшы юнака па твары. Прытомнасць памутнела, хлопец стаѓ абсоѓвацца, з рассечанай шчакi палiлася кроѓ. Убачыѓшы, што Аляксандр паранены, гiганцкая пiрання кiнулася на яго. Той, усвядомiѓшы пагрозлiвую смерць, машынальна перажагнаѓся. Твар раптоѓна спынiлася, нiбы наткнуѓшыся на нябачную сцяну. Яе морда скрывiлiся, i яна стала аплываць, зменшыѓшыся ѓ памерах. Праз некалькi секунд перад iмi плаваѓ тоѓсты карп.
  - Вось як такi бяскрыѓдны! - Здзiвiлася Эльфiяда .
  - Гэта жывёла апантанае злымi духамi. - Сказаѓ Верамон . - Самыя бясшкодныя пачвары становяцца монстрамi. А вось гэты жэст, што ён прайграѓ, даступны толькi вышэйшым магiстрам. Як правiла, такiх нядужых вядзьмак як мы, духi не слухаюцца.
  - Гэта наш Праваслаѓны крыж. - Адказаѓ Аляксандр. - Святая вера яго асвятляе i дае сiлу.
  - Так часам бывае. - Вымавiла Эльфiяда . - Калi чалавек у нешта моцна верыць, гэта можа замянiць магiю. Ва ѓсякiм разе факт уваскрэсення Хрыста пацвярджае асабiстыя назiраннi. Праѓда ёсць версiя, што ён увасабленне той суперзвышцывiлiзацыi , што стварыла наш чалавечы сусвет.
  - Гэта мы ѓжо абмяркоѓвалi! - Сказаѓ Аляксандр. - Але, шчыра кажучы, мяне здзiѓляе Iсус столькi часу жыѓ на Зямлi цэлых трыццаць тры гады, ведаѓ, як пакутуе i пакутуе ѓсё чалавецтва, i нiчога не змянiѓ!
   Эльфiяда мякка запярэчыла:
  - А можа ён i змянiѓ, абудзiць творчае мысленне, прагрэс стаѓ бурна развiвацца i мы дасягнулi вялiкай магутнасцi.
  - Вы кажаце цудоѓныя рэчы. Можа вы ведзьмакi цi вучоныя мужы. - Спытаѓ Верамон .
  - Няма проста мы людзi з iншага свету. - Эльфiяда не хацела раней часу раскрываць таямнiцу, ды яшчэ не вестка каму. - У нас свая рэлiгiя, магчыма дзiѓная i не зразумелая для вас.
  - Ды я яшчэ заѓважыѓ, ён прыкладае тры пальцы, а магiстры ѓсю руку.
  - Так пакладзена па Праваслаѓным звычаi, у iмя Айца, Сына i Святога духу. У гонар Вялiкай Тройцы.
  - Потым вы мне раскажаце, а цяпер паплылi.
  - Мы i так плывём размаѓляючы!
  Хлопцы дружна рассякалi ваду. Блiжэй да берага, Эльфiяду за нагу схапiла шчупальца i пацягнула дзяѓчыну на дно. Аляксандр на гэты раз, не стаѓ хрысцiцца, а нырнуѓшы. Рука намацала падобную на гуму канечнасць i рэзкiм ударам адсек яго. А вось Верамон наклаѓ на сябе хросны знак, але не ѓбачыѓ рэакцыi. Хлопчыку, праѓда, здалося, што сiлаѓ стала больш, яны перабралiся на бераг бегам. Дзяѓчына скiнула з сябе мокрае рыззё, адчуѓшы пяшчоту аголеным целам. Рабяты злёгку вырашылi перадыхнуць на пышнай траве. Расцягнулiся, стомленасць зараз навалiлася, мышцы нылi. Эльфiяда абняла Аляксандра i паклала галаву на грудзi, валасы казыталi скуру. Юнак машынальна гладзiлi яе, лашчыѓ, адчуваючы асалоду. Сон набег на iх, накрыѓшы лавiнай. Аляксандру i Эльфiядзе снiлася адно i тое ж, быццам яны плывуць па хвалях, затым iх целы раствараюцца ѓ вадзе, змешваюцца, пранiкаючы сябар у сябра. Потым, падзялiѓшыся на мноства целаѓ, яны займалiся каханнем, чаргуючы разнастайныя паставы i ѓключаючы бязмежную фантазiю. Яны былi i ласкавыя i напорысты, запал была бурнай i незвычайна далiкатнай. Тым грубейшым аказалася абуджэнне:
  - Гэй вы голыя прыматы, вы занадта падобныя на збеглых рабоѓ. - роѓ злосны голас.
  Аляксандр расплюшчыѓ вочы i агледзеѓся. Побач стаялi трое бамбiзаѓ, двое ѓ зблiзку з аголенымi мячамi, а трэцi вельмi дзiѓны тып падобны на венiк i худы ѓзрушваѓ арбалетам. Эльфiяда сарамлiва прыкрыла грудзi i паспрабавала нацягнуць робу. Бакi урэзаѓ ёй па твары:
  - Ты аголеная куды лепш шлюха.
  Дзяѓчына пляснула рукамi i ѓпала мёртва.
  - Што вы робiце, крыкнуѓ Аляксандр.
  - Нiчога раб, гэтай блядзюшка будзе толькi на карысць. Ты яе часта драѓ?
  - Яна яшчэ дзяѓчына!
  - Не верым!
  Аляксандр спрабаваѓ сцямiць, што рабiць. Вяртацца ѓ рабства i атрымлiваць новую порцыю бiзуноѓ яму не хацелася. Бакi былi буйныя, але не нязграбныя хлопцы, аднаго з iх можна было прыкласцi каменем, але як быць з астатнiмi? Асаблiва з арбалетчыкам, якi выклiкаѓ найбольшую занепакоенасць. Ды i сам звер-венiк найбольш уважлiва сачыѓ за Аляксандрам. Мабыць драны бiзунамi якi стаiць на каленях i дрыготкi ад страху хлапчук не выклiкаѓ асаблiвых турбот. Вось адзiн з монстраѓ падышоѓ да дзяѓчыны ѓшчыкнуѓ за грудзi. Эльфiяда не рэагавала.
  - Вось чорт, яна што адкiнулася?
  - Не дыхае.
  - Так трахну яе жыва прыйдзе ѓ сябе.
  Прапанова вiдаць моцна падбадзёрыла вiльфабака . Ён зароѓ i кiнуѓся на дзяѓчыну. У гэты момант Верамон на каленях падпоѓз да арбалетчыка, ён скуголiѓ.
  - Калi ласка, не забiвайце мяне, я ѓсё зраблю.
  - Не чапайце яе! - Аляксандр выхапiѓ камень-нож. У тут жа венiк зрэагаваѓ, стрэлiѓ, але хлопчык паспеѓ скокнуць, адштурхнуѓшы арбалет, у вынiку чаго страла праляцела мiма. У таксама iмгненне гвалтаѓнiк скiнуѓшы штаны, навалiѓся на Эльфiяду . Ён забыѓся пра ѓсё i тут жа паплацiѓся, вырваѓшы з-за пояса юрлiвай свiннi кiнжал, дзяѓчына з хуткай кобры ѓсадзiла яго ѓ жывот. Як люта зараѓло стварэнне, а Эльфiяда зiхоцячы вачыма i скарыстаѓшыся, што звер схапiѓся за чэрава, паласнула кiнжалам па горле.
  - Вось так яго гасi! - Аляксандр зачэрпнуѓ нагой, пясок шпурнуѓ яго ѓ пашчу бакi. Той з мячом рынуѓся на Аляксандра, юнак ледзь паспеѓ пайсцi, сагнуѓшы прэс. Той працягнуѓ атаку. Эльфiяда шпурнула яму меч зрынутага супернiка. Аляксандр спрытна злавiѓ яго, ухiлiѓся ад выпаду вастрыё, толькi злёгку падрапала жывот, i скрыжаваѓ клiнкi. Тут, аднак, юнак адчуѓ сябе не ѓ сваёй талерцы, меч быѓ цяжкi i дзейнiчаць iм так спрытна, як мушкецёры ѓ творах Дзюма не ѓдавалася. А ѓсе спазнаннi Аляксандра ѓ фехтаваннi абмяжоѓвалiся фiльмамi з Мiхасём Баярскiм. Бакi перайшоѓ у наступ i стаѓ адцiскаць, юнак адступаѓ, манеѓраваѓ i нiякавата замахваѓся. Яго ратавала тое, што маладое цела было хутчэй грувасткага бамбiзы з тварам-процiвагазам. Верамон спрытным ударам калена ѓ пахвiну прымусiѓ сагнуцца венiка, потым працягнуѓ, дзюбануѓшы кулаком у невялiкую круглую скiвiцу. Было бачна, што хлопчык бiѓ вельмi прафесiйна коратка, рэзка. Галава венiка трэслася, i калi дзяцюк урэзаѓ яму iлбом, палiлася цяжкая вiшнёва-цытрынавая кроѓ.
  - Гатовы! - крыкнуѓ хлапчук, адкiнуѓшы абмяклае цела.
  Бой працягваѓся. Бакi ѓсё наступаѓ, але патрапiць не мог, але вiдаць было, што ён дасведчаны баец. Вось звер ужыѓ, iлжывы выпад, юнак адхiснуѓся, той маментальна перакiнуѓ клiнок i секануѓ па грудзях. Аляксандр зрэагаваѓ падсвядома, i яго толькi злёгку разрэзала скуру, зрэшты, кроѓ выступiла густа:
  - Ну, чаго вы стаiце, дапамажыце! - крыкнуѓ ён.
  - Нападаць са спiны подла! - Адказала Эльфiяда .
  - А прырэзаць!
  - Ён бы мяне згвалтаваѓ.
  - А ты Верамон !
  - Табе будзе карысна справiцца з iм самому. - Сказаѓ хлопчык. - А то ѓ фехтаваннi ты круглы нуль.
  - Не не гэта ты нуль! - Пакрыѓдзiѓся Аляксандр i шалёна контратакаваѓ, але яго рух быѓ занадта прадказальным. Бакi адбiѓ выпад i мала таго так рэзка ѓрэзаѓ пад дзяржальню, што рука ѓ юнака анямела. Яшчэ адзiн выпад i Аляксандр выпусцiѓ меч.
  - Вось так, раб прымiры!
  Бакi закруцiѓ клiнком, было ясна, што Аляксандр асуджаны, але менавiта роспач падказала яму выйсце. Юнак нырнуѓ, як уюць, сышоѓшы ад клiнка, i ѓрэзаѓ галавой бамбiзе ѓ пахвiну. Той зароѓ i Аляксандр ускочыѓшы, учапiѓся зубамi ѓ запясце. У наступную секунду бакi абрынуѓ удар яму па рэбрах, ледзь не зламаѓшы iх. Юнак сцiснуѓ скiвiцы, меч выпаѓ, Аляксандр не шкадуючы ногi так даѓ супернiку ва ѓжо разбiты пах, што той сагнуѓся. Падхапiѓшы выпушчаны меч, юнак абедзвюма рукамi з поѓнага размаху ѓрэзаѓ яму па галаве. Чэрап ён не раскрою толькi таму, што галаву прыкрываѓ шышак. Звер зрэшты, стаѓ завальвацца i Аляксандр паслiзнуѓшыся, прабiѓ супернiка.
  - Вось так! Зло пераможана, цнота перамагла. - крыкнула Верамон .
  Юнак паморшчыѓся, ён ледзь не зламаѓ пальцы нагi i ныѓ пабiты бок, расплыѓся сiняк.
  - Ён ледзь не забiѓ мяне, я ѓжо развiтаѓся з жыццём, а вы стаiце, мiргаеце.
  - Я не хацела парушаць рыцарскiя правiлы, iх трое i нас трое, кожнаму па адным паядыншчыку . - запярэчыла Эльфiяда .
  - А ведаеш у цябе добрыя дадзеныя цудоѓная рэакцыя, хуткае цела, загартаваныя мускулы, з цябе выйшаѓ першакласны баец. Вось толькi бачна, што ты зусiм не трэнiраваны, калi б бакi было двое, яны б цябе забiлi.
  - Нажаль, супермэны бываюць толькi ѓ кiно. У рэальнасцi i цябе засеклi.
  - Бакi такiя нязграбныя! Я мог сашчапiцца адразу з пяццю. - Пахвалiѓся хлапчук.
  - Табе гадоѓ трынаццаць не больш, а кожны з iх важыць пад два цэнтнеры. - запярэчыѓ Аляксандр.
  - У маёй школе вельмi добра навучалi валоданню халоднай зброяй, асаблiва эфектыѓна, калi ѓзмацнiць сябе магiяй. Табе малы гэтага не зразумець. - Верамон зрабiѓ выгляд, што ён старэйшы.
  Аляксандр хацеѓ даць яму щелбан, каб правучыць малалетку за дзёрзкасць, але Эльфiяда ѓтрымала яго:
  - Што калi ён кажа праѓду, можна ѓзяць пару ѓрокаѓ фехтавання.
  - Давайце толькi не тут, раптам гэта ѓсяго толькi перадавы раз'езд вялiкага атрада.
  - А трупы схаваем у кустах, каб не адразу знайшлi.
  - Лепш у вадаём, апантаныя дэманамi стварэння з'ядуць, ён нават косткi здольныя перамолваць. - Прапанаваѓ Верамон .
  Так бакi былi цяжкiмi, iх прыйшлося пераносiць утрох. Нечакана Эльфiяду перакасiла, дзяѓчына пабляднела, i ѓ яе перахапiла дыханне.
  - Што жывот моцна сцiснула! - Сказала яна.
  - Дыхай глыбей, а то вырве. Гэта таму, што ты ѓпершыню дакранулася да трупа забiтай табою iстоты.
  - Так, i ѓ цябе ванiтуе! - Пацвердзiѓ Аляксандр.
  - Вось як, я сябе i сапраѓды адчуваю дрэнна. Нiколi не забiвала жывых надзеленых розумам iстот, усякiя вiртуалкi не ѓ рахунак. А зараз не знаходжу сабе месца. А каго ж зарэзала монстра, гвалтаѓнiка. Няѓжо так цяжка забiваць?
  - Абвыкнеш! - Верамон здаваѓся вельмi вясёлым. - Нас вучылi, што з кожным забойствам табе перадаецца частка сiлы знiшчанага супернiка. Ва ѓсякiм разе, баявыя чараѓнiкi так дзейнiчалi.
  - Гэта памылка, нi хто на гвалце не набыѓ усемагутнасцi. А вам хлопцы вось што скажу, уцячы не цяжка, iншае пытанне куды.
  - Прасцей за ѓсё ѓ суседняе каралеѓства, дзе кiруе султан База-баз! - Сказаѓ Верамон . - У яго нават ёсць легiён, якi складаецца з дзяѓчын ваяѓнiц. Табе трэба толькi навучыцца страляць з лука i арбалета.
  - А спрабавала раней, збiвала зоркi! - усмiхнулася Эльфiяда .
  - Дык гэта былi гiперплазменныя стрэлы! А што будзе са звычайнымi невядома. - ухмыльнуѓся Аляксандр.
  - А што зоркi, можна збiць, бо яны вялiзныя, нашы ведзьмакi выдатна ведаюць, што вакол iх круцяцца планеты.
  - Я пажартавала! - Дзяѓчына ѓпэѓнена сутыкнула труп у ваду. - А страляць яшчэ паспрабую!
  Хлопцы актыѓна замяталi сляды, акрамя таго, зноѓ пайшоѓ серабрысты дожджык, змываючы кроѓ.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 23
  Вось зараз каманда дзяѓчат i двума несмяротнымi дзецьмi, сустрэла новае турэцкае войска.
  Асманы сабралi буйныя сiлы i з гарматамi, i англiйскiмi стрэльбамi.
  Яны сталi, у прастакутнiк i паперлi ѓ атаку.
  Алег Рыбачэнка ѓзяѓ i секануѓ мячамi, рассякаючы турэцкiх салдат. I пакацiлiся зрэзаныя галовы.
  Хлопчык кiнуѓ босымi пальчыкамi дзiцячых ножак гарошынку анiгiляцыi раздзiраючы асманскiх воiнаѓ.
  Пасля чаго праспяваѓ:
  - Велiч Расii ѓ дзяѓчатах босых,
  Паколькi голай пяткай дзеѓка рацi разбурае...
  I камсамолак як не ѓтрымаць крутых,
  У iх такiя, нiбы сонца душы!
  Маргарыта Коршунава з гэтым пагадзiлася, секчы турэцкiх салдат, з вялiзным настроем на перамогу.
  I яе босыя пальчыкi ножак шпурнулi iголкi анiгiляцыi, i разарвалi масу асманаѓ.
  Маргарыта прабуркавала:
  - Айчына наша цудоѓная!
  Пасля чаго несмяротныя дзецi зноѓ засвiсталi. Ды з такiм забойным апломбам.
  I iх свiст быѓ проста надзвычайны. I вароны атрымалi сардэчныя прыступы i падалi нiбы градзiны на галовы.
  Алег праспяваѓ жартам:
  - Маргарыта - акно адчынена...
  Бо ты не забылася,
  Ты ж памятаеш, як гэта было!
  Наташа таксама бiлiся яе мячы ѓсiх разiлi. А нi адна куля цi асколак снарада не маглi патрапiць.
  Наташка таксама босымi пальчыкамi ножак шпурнула забойны прэзент смерцi, усiх раздзiраючы на дробныя часткi.
  I рукi, i ногi ѓ розныя бакi разляталiся.
  А вось з пунсовых саскоѓ дзяѓчынкi як выляцяць пякучыя i вельмi разбуральныя пульсары.
  Наташка праспявала:
  - Змагалася я з пошасцю,
  За шчасце для людзей...
  Дзяѓчынка ѓсё ѓ няшчасцi-
  I кроѓ лье з грудзей!
  Зоя хiхiкнула, i адзначыла, падмiргнуѓшы сапфiравымi вочкамi, i варухнула валасамi колеру сусальнага золата.
  - Мы моцныя кралi!
  I з малiнавага соску як урэжа жорсткай, i вельмi агрэсiѓнай, i разбуральнай маланкай.
  А потым яе босыя пальчыкi ножак, вось возьмуць, i кiнуць атрутную iголку. Так пракруцiцца, i ѓсiм глоткi парве.
  Аѓгустына гэтая рудая краля з прычоскай колеру полымя. I таксама возьме i мячамi пракруцiць, зразаючы галовы турэцкiм салдатам.
  А потым босымi пальчыкамi ножак возьме i кiне, тое, што прыносiць гiбель i смерць.
  А затым з лалавых саскоѓ як урэжа па ворагу каскадамi i струменямi найвялiкшага разбурэння.
  Пасля чаго Аѓгустына праспявала:
  - За лепшыя нашы прызы -
  Паб'ем супостатаѓ у разы!
  Святлана таксама секла супернiкаѓ нiбы яе мячы то даѓжэлi, то кароцяцца.
  I пальчыкi голых ножак кiдалi прэзенты смерцi з сiлай не жартоѓнай.
  I дзяѓчына праспявала:
  - Сюрпрызаѓ казачны поѓны поѓная сусвет,
  А я дзяѓчынка ведай зусiм звычайная,
  Але Багi Рускiя далi мне сiлу грозную,
  I я задумала гульню павер сур'ёзную!
  I з яе клубнiчных саскоѓ як лупнуць наймагутныя маланкi. I спаляць масу асманскiх салдат, так што засталiся толькi аплаѓленыя боты.
  Вось гэта дзяѓчынкi суперклас, i самы высокi i, залётны парыѓ i касмiчная сага.
  А вось калi чацвёрка заспявае, то становiцца ѓсё так прыгожа i вельмi нават крута;
  Вышэй зорак мы ѓзляцiм над планетай,
  Будзе яркае сонца свяцiць...
  Гераiзм камсамолак апеты,
  Ператварае паляѓнiчага ѓ дзiчыну!
  
  Стане час лiхi,
  Дзе зiхацiць над мiрам навальнiца...
  Яблычак жа цвiце налiѓное,
  Надыходзiць, вядома, вясна!
  
  Будзе эра павер камунiзму,
  Дзе кожны чалавек дэмiург.
  Змыем з аблiчча пляма мы фашызму,
  Калi трэба знiкнуць i плуг!
  
  Стануць рускiя багi над светам,
  Прынясуць людзям радасць i смех...
  Мы памажам валосiкi мiртам,
  Каб быѓ у слаѓнай справе поспех!
  
  Ды Расiя краiна сусветная,
  Камунiзму святая краiна...
  Пабегла дзяѓчынка босая,
  Яна Родам у нявесты дадзена!
  
  Ды любiце прыгажунi Расiю,
  Што стварыла з каменя метал...
  Стануць людзi паверце шчаслiвей,
  Няхай з неба i, льецца напалм!
  
  Не шукайце вы шчасця без Рода,
  Ён падорыць навечна каханне...
  Пад пятою ѓ бiтву Сварога,
  Пралiваецца катаѓ кроѓ!
  
  Няма выдатней краiны волатаѓ,
  У ёй ёсць эльфы i гномы ѓ страi...
  Мы навекi з Айчынай адзiныя,
  Пераможам у любым ведайце баi!
  
  Дык чаго чалавек такi сумны,
  Ты ж сiлу Сварога спазнаѓ...
  Выклiкаюць прыстойныя пачуццi,
  Наша Лада кахання iдэал!
  
  Стане лепш сусвету паверце-
  Калi правiць пачне камунiзм...
  Мы Сварога шчаслiвыя дзецi -
  Размятаем на кваркi фашызм!
  
  Хутка стане Зямля прамянiстай,
  Хутка будзе вялiкi поспех...
  А Ярыла ѓзыдзе сонцам слаѓны,
  i надорыць ззяннем усiх!
  
  За Айчыну вып'ем хлопцы,
  Каб вечна Русi квiтнець...
  Каб была бясконцай заробак -
  Аб якой не сорамна марыць!
  
  Няхай паднiмецца Русь над сусветам,
  I пакажа ѓсiм Божы ашчэнт...
  Сваёй сiлай у бiтвах нятленнай,
  Мы раскрыем хiтры ашуканства!
  
  Хутка сонца засвяцiць па ярчэй,
  Стане космас, як унутраны двор...
  Дык палiце вогнiшча вы па гарачынi,
  Навастрыце са сталi сякеру!
  
  I тады з песняй Лады вялiкай,
  Што нарадзiла магутных Багоѓ...
  Мы здолеем ссекчы племя дзiкiх,
  Праваслаѓных з мячамi сыноѓ!
  Анастасiя Вядзьмакова таксама ѓ небе ваюе. I вось ён узяла i стала ракеты скiдаць са штурмавiка. I тыя ляцяць, i разрываюцца.
  I лупяць гэтыя прэзенты смерцi, пасыланыя пальчыкамi босых, точаных ножак дзяѓчынкi.
  Ваяѓнiца праспявала:
  - Мы змяце ворага адным ударам,
  Славу пацвердзiм сталёвым мячом.
  Турак перамагалi мы не дарма,
  У трэскi ѓсiх асманаѓ разаб'ём!
  Акулiна Арлова дзёѓбаючы пры дапамозе босых пальчыкаѓ точаных ножак, i дадаючы нацiскам клубнiчных саскоѓ на кнопкi, прабуркавала:
  - Ёсць у нас ракеты, самалёты,
  Найдужэйшы босых дзевак дух...
  I Мiрабела Магнiтная нацiснула пры дапамозе лалавых саскоѓ на рычагi.
  Паслала гасцiнец анiгiляцыi. Парвала масу асманскiх салдат. I падкiнула iх вышэй, проста пад нябёсы.
  Мiрабела правякала:
  - За штурвалам лепшыя пiлоты,
  Будзе вораг разгромленыя ѓ пыл i пух!
  Вось гэта трыяда дзяѓчын на самалётах. Вельмi баявая i агрэсiѓная трыяда.
  Супраць такiх прыгажунь нiяк не выстаяць.
  Нават калi супраць iх кiнулi войска.
  Анастасiя Ведзьмакова дзюбнула па супернiку пры дапамозе пунсовых саскоѓ грудзей. Разарвала цэлы батальён асманскiх салдат i выдала:
  - Вышэйшая форма камунiзму - цар Аляксандр Трэцi!
  I ѓсе тры дзяѓчыны хорам праспявалi:
  Ах Аляксандр ты наш кароль,
  У вачах дзяѓчат - нуда i боль!
  Алiса i Анжалiка сядзелi ѓ засадзе i вялi вельмi са снайперскiх вiнтовак па турэцкiх войсках.
  Алiса кiнула босымi пальчыкамi ножак, забойнай сiлы гранату i прапiшчала:
  - За царскiя перамогi!
  I як нацiсне дзяѓчынка пунсовым саском грудзей на пускавы кручок стрэльбы. I праб'е наскрозь масу асманскiх салдат.
  I прамурлыкае :
  - У царах нам разбiрацца знай дадзена,
  Каб свет гуляючы ператварыць у кiно!
  Анжалiка працягваючы весцi агонь, i прабiваючы напiраючы турак, вельмi агрэсiѓна адзначыла:
  - Наша сiла - невымерная!
  А затым яе рубiнаѓ саскi як лупяць па супернiку, з забойным разбурэннем.
  А потым i босымi пальчыкамi ножак ваяѓнiца возьме, i падарунак анiгiляцыi каласальнай сiлай кiне.
  I столькi асманскiх трупаѓ разляцелася.
  I дзяѓчаты сталi хорам спяваць з вялiзным энтузiязмам;
  Слава краiне што квiтнее ѓ вышынi,
  Слава вялiкай святой Расii...
  Няма не бываць у вечнасцi цiшынi -
  Зоркi поля жэмчуг абросiць!
  
  З намi вялiкi Усявышнi Сварог,
  Сын Усемагутнага грознага Роду...
  Што ѓ бiтву гэты Воiн дапамог,
  Трэба праславiць рускага Бога!
  
  Няма ѓ дзяѓчынак сумневаѓ павер,
  Люта дзеѓкi арду атакуюць...
  Будзе разадраны шалёны звер,
  А непрыяцель атрымае ѓ нос дзюлю !
  
  Няма не спрабуйце вы рускiх зламаць,
  Вораг не паставiць нас на каленi...
  Мы адолеем цябе злосны цяць,
  З намi вялiкi дзядуля Ленiн!
  
  Няма нiколi не паддацца ворагам,
  Дзеѓкi босыя бiлiся пад Масквою ...
  Мы не пакажам слабасць i сорам,
  Сладзiмся з вялiкiм сатаною!
  
  Ды Бог скончыць бiтвы свае,
  I разнесцi арды Вермахта лiха...
  Каб не мелi ѓ вынiку нулi,
  Каб не было на могiлках цiха!
  
  Дай дзяѓчынкам вы волю байцы,
  Так што фашыстам такое задаволяць...
  Будуць ганарыцца намi бацькi,
  Нас як кароѓ супастат не падоiць!
  
  Так што хутка надыдзе вясна,
  Будуць каласы ѓ палях залацiцца...
  Веру выканацца наша мара,
  Калi давядзецца -за праѓду бiцца!
  
  Бог гэта значыць усе людзi любоѓ,
  Верная трывалая, у радасцi вечная...
  Хоць пралiваецца бурная кроѓ,
  Часта бывае дзяѓчынка бестурботная!
  
  Мы руйнуем у бiтву ворага,
  Справы нешта такое паветранае...
  Хоць над мiрамi бушуе навальнiца,
  I надыходзiць зацьменне душнае!
  
  Няма людзi будуць да труны стаяць,
  I не саступаць фашыстам нi кропелькi...
  Вы запiшыце хлапчукi ѓ сшытак,
  I натачыце для лаянкi ѓсе шабелькi!
  
  Ды дакладна будзе без граняѓ свiтанак,
  Кожнаму радасць паверце дастанецца...
  Мы адкрывае iншы павер святло
  У высi рука ѓ дзяѓчынкi цягнецца!
  
  Зможам мы зможам, такое павер,
  Тое, што пра што i марыць жа не смеем...
  Мы бачым ясна найсвятлейшую мэту,
  Няма нясiце байцы ахiнею!
  
  А трэба паляцiм жартам на Марс,
  Адкрыем там палi лiчы рубiнаѓ...
  I зарадзiм фашыстам прама ѓ вока,
  Параць над намi арды херувiмаѓ!
  
  Ды славiцца савецкая краiна,
  Што падарыла камунiзм народам...
  Яна на векi Родам нам дадзена -
  За Радзiму, за шчасце, за свабоду!
  
  У Расii кожны воiн з ясляѓ,
  Немаѓля цягне ручку да пiсталета...
  Таму ты трапяцi злыдзень,
  Мы заклiкаем ката на адказ!
  
  Ды наша будзе дружная сям'я,
  Што камунiзм пабудуе ѓ светабудовы...
  Мы станем ведайце верныя сябры,
  А нашай справай - стане стварэнне!
  
  Бо камунiзм навечна Родам дадзены,
  Каб у шчасцi былi дарослыя i дзецi...
  Яшчэ чытае хлопчык па складах,
  Але полымя дэмiурга ѓ вачах свецiць!
  
  Хай будзе радасць людзям назаѓжды,
  Што разам б'юцца за справы Сварога...
  Убачым хутка Волгi берага,
  I будзем мы ѓ ганаровым месцы Бога!
  
  Ды Русь ворагам Айчыны не зламаць,
  Яна мацней будзе нават сталi...
  Расiя ты родная дзецям мацi,
  А нашаму ацеу паверце мудры Сталiн!
  
  Няма для Айчыны павер перашкод,
  Яно iдзе наперад без прыпынку...
  Атрымае кароль пекла хутка мацюк,
  Хоць у яго ѓ руках татуiроѓкi!
  
  За Радзiму мы сэрца аддамо,
  Паднiмемся ѓсiх гор паверце вышэй...
  У нас дзяѓчынак вельмi шмат сiл,
  Часам нават зносiць дахi!
  
  За Русь падпiску таксама хлопчык даѓ,
  Сказаѓ, што будзе люта ваяваць...
  А яго вачах блiскучы метал,
  I РПГ схаваѓшы моцна ѓ ранцы!
  
  Так што не будзем дурня валяць,
  А лепш усё сцяною дружна ѓстанем...
  Iспыты здаючы толькi на пяць,
  Каб кiраваѓ Авель, а не злосны Каiн!
  
  Карацей будзе шчасце для людзей,
  I ѓлада Сварога над святым светам...
  Фашыстаѓ ты гуляючы разбi,
  Няхай будзе Лада шчасцем i кумiрам!
  Вось гэта сапраѓды якая руйнуе моц у дзяѓчынак, што б'юцца за светлае заѓтра. Зрэшты, у Расii i зараз нядрэнна. Насельнiцтва хутка павялiчваецца. I будуюцца чыгункi, фабрыкi, заводы, цэрквы, храмы i школы. Селянiн атрымаѓ волю. Вядома , не ѓсё добра, але краiна на ѓздыме. I цар Аляксандр Трэцi iмкнецца падняць краiну як мага вышэй.
  А вось турэцкае войска практычна парвалi на часткi.
  А тут яшчэ Лiзавета са сваёй камандай на агнямётным танку падаспела. I давай асманаѓ палiць.
  I гэта яе дзеянне вельмi эфектыѓнае. I агнямёт палае нiбы гэта жароѓня.
  Лiзавета прапiшчала:
  - Гэта касмiчная сага!
  Кацярына босымi пальчыкамi ножак пальнула па супернiку i адзначыла:
  - А прычым тут космас?
  I вось Алена нацiснула пунсовым саском грудзей на кнопку. I стрэлiѓ паток агеньчыка, якi выпальваѓ асманскiх салдат.
  Ваяѓнiца праспявала:
  З зелянiнай раѓнiна,
  Смерцi покрыва...
  Цёмная дрыгва -
  Прагна засмактала!
  Еѓфрасiння, душачы босымi ножкамi на педалi, i выпускаючы па ворагах свiнцовы дождж з кулямётаѓ, пiскнула:
  Няѓжо гонару,
  У жыццi не знайсцi...
  Сэрца прагне помсты -
  Жадае мiр выратаваць!
  Вось так агнямётны, савецкi танк разбураѓ варожае войска. Туркi патрапiлi пад згубны прэсiнг.
  Хоць у iх войска i вялiкае. Там войскi i з Егiпта, Судана, Эфiопii, Лiвii, i Iрака. З якiх толькi земляѓ яны не сабралiся.
  Лiзавета пальнула пры дапамозе пунсовых саскоѓ грудзей. I яе вогненная бруя як праляцiць, i цэлы турэцкi полк лiтаральна нiбы паток напалму выкiнуѓся з жарала вулкана, дзяѓчынка спалiць.
  I пасля чаго праспявае:
  - Я самая крутая,
  У мароз бегу босая...
  Мужчын ох як люблю,
  Таму iх б'ю!
  I Лiзавета возьме i пакажа сваю доѓгую мову. А ён у яе нiбы бiзун ружовага колеру.
  Алег Рыбачэнка, змагаючыся з туркамi, падскочыѓ. I яго босая, дзiцячая пятка трапiла прама з падбародак галоѓнакамандуючаму асманскай армii, i паламала яму скiвiцу.
  Хлапчук-тэрмiнатар секануѓ мячамi, ссякаючы галовы, i праспяваѓ:
  - Каханне - гэта тое, каханне - гэта тое,
  Што бывае ѓ дарослым кiно!
  Маргарыта таксама секла мячамi, рассякаючы асманскiх салдат, i зносячы лiтаральна iм галовы, i пiскнула:
  Мы Расii ворагаѓ забiваць,
  За - гэта, за - гэта паставiм нам пяць!
  I дзяѓчынка паказала сваю доѓгую мову...
  А потым хлопчык i дзяѓчынка як засвiшчаць. I зноѓ аглушаныя i нiбы апараныя вароны валяцца на галовы асманскiх салдат.
  I дзецi праспявалi:
  -Ярчэй сонца зiхацяць сусвету прамянi,
  I табе чалавек над планетай узляцець трэба горача...
  Бо сэрцы ѓ людзей, маладыя, гарачыя,
  Бо iмкненне пасцiць светабудову, выдатна!
  Наташа дасякаючы мячамi масы турэцкiх салдат, i звяртаючы iх у трубы, i адсякаючы галовы, адзначыла:
  - Вы сапраѓдныя дзецi монстры!
  Алег Рыбачэнка, кiнуѓшы босымi пальчыкамi ножак бумеранг, якi пракружыѓшыся, адсек галовы апошнiм турэцкiм салдатам, адказаѓ:
  -Мы не зусiм дзецi, але зусiм монстры!
  I хлапчук-тэрмiнатар узяѓ i голай пяткай дзюбнуѓ у скачку, прама па лбе слана. I вялiзная махiна павалiлася, прыцiснуѓшы адразу тузiн асманскiх салдат.
  Аѓгустына свiснула i адказала:
  - Гэта выдатна мой хлопчык!
  I рудая мегера ѓзяла i мячамi ссекла масу галоѓ. I дзяѓчынка яна дасцiпная i баявая.
  I голая, круглая пятка прыгажунi таксама слана дзюбанула ѓ лоб. I нават такая буйная жывёла завалiлася без усялякiх праблем.
  Аѓгустына праспявала:
  - З мухi робяць слана,
  Я дзяѓчына заѓсёды босая.
  I калi ѓрэжу кулаком,
  I па марозе басанож!
  Святлана кiѓнула, i з клубнiчнага соску зноѓ дзюбнула маланкай, спальваючы супостатаѓ i выдала:
  - Дзяѓчыны бываюць розныя,
  Хаця ѓсе мужчыны жудасныя...
  Але з iмi ѓсёткi жадаецца,
  Хаця б заварочыцца!
  Зоя таксама з малiнавага соску як дзюбне маланкай, i спалiць ужо самы апошнi турэцкiх салдат i прачырыкае:
  - Нам дзяѓчынкам усмiхацца няма прычын,
  Мы прыгожа замачылi ѓсiх мужчын...
  Захацелася праѓда ласкi i цукерак,
  Без самцоѓ жывуць дзяѓчынкi шмат гадоѓ!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 24
  Пасля перамогi, дзяѓчынкi i несмяротныя дзецi злёгку адпачылi. I вырашылi крыху паспаць.
  У сне Оле Рыбачэнка ѓбачыѓ чарговую казку;
  Гладыятарскае ѓяѓленне працягвалася яно, вядома ж, непараѓнальна цiкавей, чым баксёрскiя паядынкi. Асаблiва калi б'юцца дамы-ваяѓнiцы. Вось напрыклад маляѓнiчае шоу, з выхадам на арэну дзяѓчынкi.
  Рыжанькая ваяѓнiца, з тонкiмi блакiтнымi палоскамi тканiны, якiя затуляюць грудзей i сцягна, iдзе па арэне. Карычневая ад загару скура, выдатна гармануе з блакiтнымi бiкiнi i валасамi колеру выпускае лаву Везувiя. I точаныя расчэрчаныя майстэрскiм майстрам ножкi, без непатрэбнага абутку, упэѓнена шэсцячыя па калючай гальцы рысталiшча.
  Талiя ѓ ваяѓнiцы тонкая i высоѓваецца нiбы спружына, а твары, ухмылка задаволенай кобры. Узбраенне меч i кiнжал, якiмi яна арудуе вельмi нават спрытна.
  Супраць яе высоѓваецца i супернiк. Мужчына багатырскага целаскладу, чарнаскуры з вельмi нiзкiм, але затое з масiѓнымi надброѓнымi дугамi iлбом. Сапраѓдная гарыла з мячом i ѓ недарэчна сядзячых даспехах. Пры выглядзе жанчыны крывiць агiдную ѓхмылку, а доѓгi з чалавечы рост меч у руках глядзiцца дубiнай.
  Марат адразу зрабiѓ выснову:
  - Праткнуѓ чорнага, як казюльку!
  Князем з сумневам заѓважыѓ:
  - Дык жа ж негрыцянскi ваяр утрая яе цяжэйшы!
  Марат холадна дапоѓнiѓ:
  - Вось менавiта таму i праткнуць ... - Хлапчук усклiкнуѓ. - Тут можна зрабiць стаѓку?
  Некалькi апранутых у пад афрыканак дзяѓчат, галаногiх, але затое са шкельцамi з напаѓкаштоѓных камянёѓ падскочылi прымаць стаѓкi. Рабiць гэта можна купляючы чатыры вiды фiшак - сярэбраныя, залатыя, плацiнавыя i плацiнавыя з малюсенькiмi дыяментамi.
  Марат зрабiѓ стаѓку на "Хiтрую лiсiцу" так клiкалi дзеѓку з рудай шавялюрай. Зрэшты, выйгрыш свяцiѓ невялiкi, падобна "Талсты Бук", што выйшаѓ супраць дзяѓчынкi, нягледзячы на ??два цэнтнера вагi не занадта кацiраваѓся ѓ асяроддзi мафii.
  Наогул вялiкая вага не заѓсёды дае эфектыѓнасць баявога ѓжывання. Вось напрыклад "Каралеѓскi тыгр", самы лепшы па абароненасцi танк Другой сусветнай вайны, хоць у сустрэчным баi пераѓзыходзiѓ усе астатнiя танкi не выключаючы нават i IС-2 з яго калiбрам 122-мiлiметра, але палову часу праводзiѓ у рамонце. Хоць машына i паказала сябе эфектыѓнай, жывучай, якая прабiвае нават "Чэрчылi" з вялiкай дыстанцыi машынай. Аб "Маѓсе" якi абяцаѓ стаць серыйнай мадэллю i казаць няма чаго. Вялiкай клопатам апынуѓся б такi звярынец на панцвале . Нават улiчваючы яго бранявыя якасцi, i тое, што акрамя 152 - мiлiметровай гаѓбiцы "Звярабая" i то выключна ѓ борт яго нiводны супрацьтанкавы сродак не магло прабiць!
  Але вось грамiла супрацьстаялы таксама дастаткова буйной для жанчыны прыгажунi не з'яѓляѓся непрабiѓным. Пры першым жа выпадзе, больш дасведчаная i хуткая агнязарная д'ялiца драпнула яго па кiсцi. Яна бiла не ѓ поѓную сiлу, так каб цякла кроѓ, але гiгант не страцiѓ, магчыма, атакаваць. Але тут ужо з самага пачатку Марат бачыѓ, што iнiцыятыва ѓ Лiсiцы, i сапернiк лiчы, што яе. Аднак, зразумела, хуткай перамогi не будзе. Гэта як тактыка братоѓ Клiчко гуляць з супернiкам, нiбы котка з мышкай. I даць магчымасць пракруцiць рэкламныя ролiкi пры тэлетрансляцыi.
  Марата зрэшты, з задавальненнем глядзеѓ за гэтым боем. Дзяѓчына некалькi разоѓ урэзала па шчыце, якi судзячы па ѓсiм, пакрыты кварцам або нейкiм iншым сплавам, каб высякалася максiмальная колькасць рознакаляровых iскраѓ.
  А як хораша яна, ваюючы, выстаѓляе ноженьку? Паэзiя ѓ яе цудоѓных руху, i перакочваюцца пад загарэлай скурай цяглiцах. Тое, што цяжка перадаць словамi i што здольная выказаць толькi флейта.
  А можа i музычная прылада помасивнее i гучней...
  Востры слых хлапчука адрознiваѓ i перамовы на ложы. А дадзеным выпадку генерал-палкоѓнiк Чэрап размаѓляѓ з арабам, чыю галаву ѓпрыгожвала чалма здольная па колькасцi нанiзаных на ёй каштоѓнасцяѓ канкураваць з усходняй ювелiрнай крамай.
  Шляхетны шэйх заявiѓ, робячы млявы пазяхак:
  - Дык вы хочаце, каб група дыверсантаѓ была як бы з дапамогай вашага сiндыката абясшкоджана за пару дзён да адкрыцця Зiмовых Алiмпiйскiх гульняѓ?
  Чэрап пацвердзiѓ энергiчным кiѓком галавы:
  - Вось менавiта! - Жорстка дадаѓ. - Прычым у групы абавязкова павiнна ѓ арсенале знаходзiцца, i хiмiчная i бактэрыялагiчная зброя тэрору.
  Шэйх набычыѓся i прамармытаѓ на арабскай, якi генерал па абавязку службы выдатна ведаѓ:
  - Мне не шкада, тых прававерных з Каѓказа, што фанатычна адданых джыхаду. Хай будзе воля Алаха атрымаць нам перамогу. - Голас шляхетнага араба стаѓ крыху нiжэй, пагражаючы перайсцi ѓ тэмбр басэтлi. - Але ж вы хочаце пры гэтым захапiць яшчэ i аднаго з нашых эмiраѓ?
  Чэрап з усмешкай кiѓнуѓ:
  - Вядома! Iнакш вялiкая перамога нашых агульных намаганняѓ над тэрарызмам будзе няпоѓнай!
  - I калi на тое будзе воля Алаха, згнаiце яго ѓ турме! - Усклiкнуѓ шэйх, зрэшты, для спрактыкаванага погляду, наигранность гневу араба каралеѓскай крывi вiдавочная. Як факт, што трава станавiцца мокрай пасля дажджу.
  Чэрап спакойна адказаѓ:
  - За эмiра дасланага пашчы тэрарыстаѓ цалкам сыдзе самы пасрэдны крымiнальнiк з любой арабскай краiны. Так што не трэба разыгрываць камедыю. - Генерал люта ссунуѓ чорныя, як крылы ястрабы бровы. - Больш звычайна таксы мы не заплацiм, тым больш, што дастаткова i iншых адмарозкаѓ якiя правернуць гэтую справу. - Чэрап, падражнiваючы шэйха, скончыѓ - Калi на тое будзе воля Алаха!
  Марат пераключыѓ увагу на арэну. Ваяѓнiца аднавiла паражальны выпад глыбока праколаѓ свайго апанента ѓсутыч памiж плiткамi лац. Яна i так рухалася куды хутчэй амбала, а так той i зусiм стаѓ, цяжка дыхаючы запавольвацца. Хлапчук з гэтай нагоды выказаѓся:
  - Часта пыхкаюць тыя, хто аддаваѓ перавагу пышкi халявы, чэрстваму хлебу самаадрачэння!
  Радзiма наша мацi, але героi над ёй носяць сцяг, а не хапаюць за спаднiцу!
  Што да шэйха, то куды той падзеѓся? Вядома ж, пагадзiѓся на ѓмовы Чарапы, тым больш напярэдаднi адмены санкцый з Iрана, будучыня пагражае абвалам нафтавых кацiровак.
  Марат i з гэтай нагоды выказаѓся:
  - Нафта чорная золата, таму што ачарняе мараль тых, хто за яе змагаецца i пакрывае залатухай спароджанае ёю дабрабыт!
  Князеѓ пацвердзiѓ сваё меркаванне аб юным таленте:
  - А ты герой крылатых выразаѓ! Так трымаць...
  Рухi чарнаскурага гiганта ѓсё запавольвалiся i бой стаѓ губляць сваю вастрыню. Некаторыя з прадстаѓнiкоѓ мафiёзi рангу драбнейшыя пачалi надрыѓна свiстаць. Хiтрая лiсiца зразумеѓшы, што ѓжо ѓ свой час яна адыграла, рэзка накiнулася, i моцным ударам з падключэнне корпуса перасекла пэндзаль. А затым рушыла галёнкай у трэцi пункт грамiлы. I нарэшце, калi той выпусцiѓ шчыт, якiя завяршаюць свiнг па шыi... Але тут не атрымалася. Занадта ён у амбала-афрыканца тоѓстая, бык пазайздросцiць. Але артэрыю надсекла, прымусiѓшы аблiваючыся чырвона-барвяной крывёй памiраць волата, якой мог стаць у племя зулусаѓ богам, а так ператварыѓся ѓ мяса, што кiнуць кракадзiлам або ѓ лепшым выпадку львам.
  Рана смяротная, але рытуал Хiтрай лiсiцы варта выканаць да канца. А менавiта паставiць на грудзi, босенькую , жвавую ноженьку i падняѓшы меч дамагацца рашэння. Як павярнуць пальцы ѓверх - жыццё, унiз смерць!
  Зрэшты, зразумела, што лiтасцi не будзе, не заслужыѓ афрыканец сваiм боем шанцу на выжыванне. Усе дружна гарлапанiлi добей, i ваяѓнiца ѓбiла меч, па самую рукоять, выцiснуѓшы яшчэ адзiн вялiкi фантанчык крывi з масiѓнай грудзей.
  Перамога, якую чакалi, але не надта ѓжо хацелi!
  Негра пацягнулi крукамi, а арэну выйшлi новыя iгракi. На гэты раз каманда змешаная. Пара юнак i дзяѓчына, супраць пары дзяѓчыны i юнакi. Воiны маладзенькiя, наѓрад цi старэйшыя за шаснаццаць, целы змазаныя маслам, ледзь прыкрытыя як зрэшты, i прынята сярод гладыятараѓ палоскамi тканiн. Але зброя розная. Юнакi з мячом i невялiкiм шчытком, а дзяѓчаты сетка i трызубец.
  Сiметрычныя пары, па росце, толькi тыя, што ѓ чырвоных трусах цямней i чарнавалосыя арабы, а сiнiх светленькiя бландыны-еѓрапейцы. Мячы даѓжынёй паѓметра i хлопцы мяркуючы па мускулам i таму як упэѓнена, трымаюць дастаткова вопытныя. Ды i шнары, хай не зусiм прыкметныя пад пластом алею i грыму, можна адрознiць. Гэта крыху здзiвiла Марата:
  - А што тут рэальна ёсць школа гладыятараѓ?
  Князеѓ з паляваннем пацвердзiѓ:
  - Так, вядома ж, ёсць! У нашым свеце ёсць усё, акрамя свету ѓ душы, усяго, што душа жадае!
  Марат на гэта пацвердзiѓ:
  - Чалавек здолеѓ аспрэчыць Бога ѓ адным, даказаѓшы, што i Усемагутнаму Творцу не па сiлах паставiць бар'ер чалавечым амбiцыям i бар'ер славалюбiвых намераѓ!
  Князеѓ каб перапынiць спаборнiцтвы ѓ вастрынi проста адказаѓ:
  - Наша мафiя валодае цэлай сеткай iндустрыi iмперыi забаѓ. I забаронныя законы хутчэй дапамагаюць, чым замiнаюць. Бо што робiць паядынкi гладыятараѓ асаблiва цiкавымi? Менавiта тое, што гэта забаронена!
  Марат адказаѓ на гэта годна:
  - Забаронены плод салодкi, але горкi асадак выкiдка дазволенага ханжамi!
  Бой пачаѓся па сiгнале, юнакi сышлiся, i сталi сячэцца iлоб у iлоб, а дзяѓчыны наадварот сталi манеѓраваць. Такi вось атрымаѓся расклад. Улiчваючы роѓнасць сiл, паядынак мог i зацягнуцца надоѓга i вырашыцца ѓ любое iмгненне выпадковым ударам.
  Марат глядзеѓ на гэта i думаѓ... Усё ж цяперашнi палiтычны рэжым у Расii занадта ѓжо ханжаскi. Сапраѓды, адкуль узнiк стэрэатып, то падлетак, якiя маюць здольнасцi рэальнага, а не блатнага акадэмiка, не можа i няварты нават галачку паставiць у бюлетэнi, а рэальны iмбецыл , але пасля васемнаццацi гэта можа. Або забароны глядзець эротыку, якiя, увогуле, нiхто нiколi не выконваѓ i выконваць не будзе. Прычым забарона абсалютна iдыёсткая гаворачы аб поѓным маразме таго, хто яго наклаѓ.
  Бо сэкс настолькi натуральны для чалавека як прыём ежы, i ѓводзiць тут забароны раѓнасiльна забароне снедаць, абедаць i вячэраць! Марат не разумеѓ, логiкi таго, хто гэта рабiѓ. Зразумела калi ѓлада цiснуць апазiцыю, але якi сэнс душыць сэксуальнасць падлетка, што таксама нерэальна як адвучыць чалавека дыхаць i прымаць ежу. А можа нават яшчэ больш нерэальна. Бо з часам чалавек здольны будзе папаѓняць энергетыку, куды больш эфектыѓным спосабам, чым экзатэрмiчная рэакцыя акiслення, а тады i дыхальная функцыя пяройдзе ѓ рудыментарную.
  Але ж нiхто не адмовiцца ад эротыкi, нават калi размнажацца стануць у iнкубатарах, проста ѓсё будзе як у антычных багоѓ-дэмiургаѓ прыгожа i прыемна.
  Ды i ѓ тым, каб падлетак крыху культурна выпiѓ дорага вiна цi пiва дрэннага няма. Вось пры Сталiне ѓ пяць гадоѓ шантрапа купляла гарэлку, а такой алкагалiзацыi i на дваццатую частку як зараз не было!
  Марат глядзеѓ на бой, ён хварэѓ, вядома, за больш светлых байцоѓ. Бо еѓрапейскi тып, для светлага славянiна блiжэй за арабскi. Хаця б на чыста генетычным узроѓнi. Невядома наколькi правы Бiблiя з нагоды трох сыноѓ лiстапада, iх славянскi род - Яфэт , а арабскi Сiм.
  Вось што не падабалася Марату ѓ Бiблii, дык гэта ѓзьвялiчванне Абрагама. Хоць гэта тып i жонкай гандляваѓ, i быѓ двоежанцам.... Не разу не сказанае, каб Абрагам, якому добрая, стала з-за жонкi Сары дапамог, хоць аднаму чалавеку. Але затое гатоѓнасць забiць безабароннага i нi ѓ чым вiнаватае дзiця ѓзводзiцца ѓ найвялiкшую дзею. Ад гэта вельмi непрыемна, i знiкне жаданне верыць i служыць той версii Бога, што дадзена ѓ Бiблii. Асаблiва ѓ Старым запавеце.
  Але затое ёсць iншая Вера ѓ Творцы светабудов, ладна забытая, але разам з тым цiкавая, з таго адкрыцця, што дадзена руса-славянам. Вера ѓ тое, што ђсявышнi не ѓзьвялiчвае асобныя народы i аб'яѓляе ѓсiх нязгодных нявернымi. Калi само па сабе паняцце ерасi i нявернага непрымальна. Бо Бог Сабе ворагаѓ не стварае. Радававер мяркуе, што шлях унукаѓ Сварога i Рода да дасканаласцi дэмiургаѓ i мае на ѓвазе загартоѓку выпрабаваннямi i болем. Затое ѓзнагарода на нябёсах перасягне ѓсе самыя смелыя фантазii.
  Марат тут заѓважыѓ, хто бялявы гладыятар пачынае прамахвацца i слабець. У яго больш драпiн, а супернiк накручвае абароты. Не хацелася, пройгрышу свайго чалавека. Трэба дапамагчы, а як?
  Рашэнне нарадзiлася ѓ долi секунды - паслаць у апанента выпраменьванне, якое прымусiць яго запаволiцца i аслабець. I тады можна ѓзяць араба голымi рукамi. А гэта няцяжка, трэба толькi змянiць танальнасць, каб уздзейнiчала на арганiку. Думка разумная i хiтрая!
  Пальцы ѓжо аѓтаматычна перабудоѓваюць рэжым, а сам Марат перавёѓ увагу на дзяѓчат. Тут роѓнае дужанне. Асмуглая арабская ваяѓнiца больш гарачая ѓжо некалькi разоѓ кiдала, няхай i без поспеху сетку. Яго супернiца стрымана i нягледзячы на невысокае меркаванне аб розуме бландынак, дзейнiчае досыць ашчадна. Але зноѓ трызубцамi яны толькi крыху падрапалi сабе ножкi i бакi. Так што паядынак яшчэ не вызначыѓ лiдэра нiводнае з групы.
  Калi не лiчыць таго, што асмуглы юнак нечакана захiстаѓся i папусцiѓ удар клiнка па горле. А гэта ѓжо канец, варта хуткае дабiванне i скачок на падмогу ѓ каханай. Арабка ѓ роспачы рушыла з усяго размаху трызубцам, ды так што нават разляцеѓся на абломкi якi прыкрывае левую руку юнака шчыток. На скуры засталiся тры крывавыя плямкi, то затое зброя бландынкi-тэрмiнатара ѓпiлiся прама ѓ жывот супернiцы. А затым i юнак секануѓ арабку аб ключыцы. Так паспрабавала сысцi, або абаранiцца, але раненнi занадта ѓжо сур'ёзныя i трызубец выпаѓ з аслабелых рук. Яна ѓпала на каленi, i атрымала моцны ѓдар нагой у падбародак. Упала, пасля чаго на яе ѓсталi правай нагой адразу абодва гладыятара, выпусцiѓшы пераможны клiч!
  На гэты раз, мафiя аказалася настроена больш дабрадушна. I зрынутую смуглянку памiлавалi, абодва Чэрап i Магнат паднялi вялiкiя пальцы ѓверх...
  Але ѓ цэлым шоу яшчэ толькi набiрала абароты. У прыватнасцi чакалiся паядынкi i больш вiдовiшчныя. Вось на арэну выйшла адразу тры гладыятары. Адзiн двухмятровы гiгант з мноствам шнараѓ, што выдавала спрактыкаванага байца i з iм дзве ваяѓнiцы ѓ насцегнавых павязках i з ружанькамi са шкляшак на грудзях.
  Узбраенне ѓ мужчыны дзве вялiкiя шаблi, плюс яшчэ боты з востра заменчаным носам. Маладыя жанчыны басанож, але ѓ адной кiнжал i сякера, iншая ѓ руках трымае трызубец i ласо. Вось такое вычварнае трыо. I мабыць дасведчанае, i спрактыкаванае.
  Пакуль яны расхаджвалi па жвiры, а апаненты не з'яѓлялiся. Князеѓ жа папрасiѓ у хлапчука паказаць новы спiс крылатых выразаѓ. Пацан з задавальненнем даѓ падобную магчымасць;
  Рух - вось сапраѓднае шчасце!
  Радзiма гэта самае дарагое, што ёсць у чалавека, без яе жыццё не мае сэнсу!
  Чалавек без айчыны як цела без душы!
  Рэлiгiя суцяшэнне слабых - любыя няшчасцi здаюцца не значнымi, калi яны часовыя!
  Калi тэхнiка анёл-захавальнiк, то баявы дух гэта Бог вайны!
  Лягчэй вычарпаць акiян сталовай лыжкай, чым спрачацца атэiста!
  Кампутар як дзяѓчына любiць маладых i настырных!
  Смерць адрознiваецца ад каханай тым - што сустрэчу з ёй заѓсёды спрабуюць адкласцi!
  Смерць адрознiваецца ад умiлаванага тым - што заѓсёды прыходзiць не падчас, але нiхто не папракае яе ѓ спазненнi!
  Хто эканомiць на бяспецы - згалець на пахаваннi!
  Сытае войска - заклад росквiту!
  На вайне добрая падрыхтоѓка як паветра для лёгкiх, благая сумесь газаѓ калечыць i забiвае!
  Калi чалавек штучна надае сабе грозную знешнасць, то гэта дакладная прыкмета духоѓнай слабасцi.
  Страшаны воѓк у авечай шкуры, а не авечка ѓ шкуры ваѓка!
  Для мужчыны няма нiчога важней, ратнага мастацтва - яно сiнонiм годнага iснавання! Смерць тыгра лепшая за сабачае жыццё!
  Смерць на вайне апраѓдана толькi, калi супернiк купляе яе празмерным коштам, а рабiць ворагу падарункi раѓнасiльна здрадзе.
  Разведаны вораг амаль пераможаны, трэба толькi самому не пускаць шанцы на вецер!
  Труп ворага каштуе дорага, але жывы ён усё роѓна абыдзецца даражэй!
  ђтоенасць якасць пераможцы!
  Наогул жыццё без цяжкасцяѓ, як суп без заправы, шмат - гарчыць, няма - не лезе ѓ горла!
  Мужчын павiнен хоць раз у жыццi некага забiць i выратаваць! Прычым калi першае як павязе, тое другое абавязковае выпрабаванне мужнасцi!
  Кампутар лепш атамнай бомбы, ён самы дакладны спосаб заваяваць народы i прымусiць працаваць на пераможцу! Акрамя таго, я не баюся спакус! Усякая вера тады чаго-небудзь вартая, калi яна ѓмее баранiцца!
  У юнацтве i кроѓ цячэ хутчэй, i "кацялок" варыць гарачэй!
  Павольны iшак, горш свiннi, таксама смярдзiць, але не дае мяса!
  Аѓтаматная чарга i грукат снарада - лепш за ѓсё адбiваюць добрую памяць!
  Вера без доказаѓ: што сокал, без крылаѓ, можа драпнуць, але не дасць узняцца!
  Рэлiгiйная дыскусiя самая бясплодная - бо абодва якiя спрачаюцца не маюць нiякага падання аб тым прадмеце, аб якiм спрачаюцца!
  У гонцы памiж навукова-тэхнiчным прагрэсам i маральнасцю, апошняе асуджаная на ролю аѓтсайдэра! Хоць чалавецтва рызыкуе правалiцца ѓ бездань памiж навукай i мараллю!
  Хто эканомiць на навуцы - рабуе сваiх нашчадкаѓ, а рабуе нашчадкаѓ назаѓжды застанецца жабраком!
  Рабуючы нашчадкам можна пазбiваць капiтал, але нельга разбагацець!
  ! Палiтыка брудная справа, якое здзяйсняецца ѓ чыстых касцюмах!
  Iсцiна заѓсёды шматаблiчная, а памылка аднастайна!
  Прыгажосць паняцце дыялектычнае, - толькi пачварнасць унiверсальна!
  Сучасная зброя ѓ адрозненне ад вiна, любiць маладосць!
  Пашкадаваць ворага, што сесцi на кiнжал - сталь не ведае пачуццi суперажывання!
  Лепшая зброя гэта кемлiвасць, не патрабуе выдаткаѓ, але дорага каштуе!
  Калi лiк трупаѓ больш за адзiн, яны з трагедыi ператвараюцца ѓ статыстыку!
  Забойства як страта некранутасцi ѓ першы раз i табе балюча, затым з кожным новым актам усё больш задавальнення!
  Дрэнны той разведчык, што не можа прадугледзець выхад у выпадку правалу!
  У любой iншай сферы памылка можа каштаваць жыцця, здароѓi i толькi памыляючыся ѓ рэлiгii, рызыкуеш пазбавiцца неѓмiручасцi!
  У звера iклы ѓ чалавека стрэльба, жывёла робiцца стаѓку на мышцы, а чалавека на розум! Выпрабаваннi тупяць зубы, але абвастраюць розум - таму розум несмяротны, прагрэс, нiбы вечны рухавiк, прывядзе да дабрабыту!
  Нават самае страшнае вестка ад шматразовага паѓтарэння станавiцца штодзённым!
  Калi агент працуе на дзве разведкi, подряжая дзiцяцi якi спрабуе запхнуць у рот дзве соску, ён рызыкуе парваць сабе рот!
  Рух гэта дождж, пад якiм вырастаюць кветкi здароѓя, i матыка, якая выкарчоѓвае пустазелле хвароб!
  Сляпы сляпых не бачыць погляд - яны iдуць куды хочуць!
  Не можа вывесцi сляпы - дарагi вернай прахадны!
  А вiдушчы падарожнiк не цягнi - сляпым небаракам дапамажы!
  Чалавек, якi лёгка ламае, з цяжкасцю падпарадкоѓвае, i вельмi рэдка дабiваецца любовi ад прыроды!
  У картах удача прыходзiць светлай галаве, спрытным пальцам, спакойнаму сэрцу!
  Наогул крымiнал гэта не шакалад, запэцкаѓшыся салодка жыць, не станеш, а вось атлусценне сэрца атрымаеш сапраѓды!
  Недахоп сiлы здольны кампенсаваць лiшак розуму, але нi якi лiшак сiл не кампенсуе недахопы розуму!
  Талент здольны замянiць недахоп адукацыi, але нiякая адукацыя не заменiць недахоп таленту!
  Алмаз i без шлiфоѓкi каштоѓнасць, але нiякая шлiфоѓка не ператворыць вугаль у дыямент!
  Чужая смерць весела, а ад сваёй смерцi лопаецца сэрца i душа сыходзiць у пяткi!
  Грошы як бруд, прыстаюць да крывавых рук, i слiзкiм душам!
  З усiх формаѓ фанатызму рэлiгiйны самы iрацыянальны i эгаiстычны, так накiраваны ѓ першую чаргу для дасягнення асабiстага неѓмiручасцi!
  Каханне ад згвалтавання адрознiваецца толькi формай аплаты - за апошняе дзеянне разлiк натурай!
  Лепш страцiць у праведнасцi, чым набыць у граху!
  Страта праведнiка набыццё на нябёсах, набыццё грэшнiка рабаванне душы!
  Адмаѓляючы Бога, камунiсты ѓзвалiлi на плечы чалавека надмерную ношу! Жадаючы заняць месца ђсявышняга, чалавек не вытрымаѓ болi Галгофы i спакус д'ябла!
  Не валодаючы сiлай Iсуса людзi, замест таго каб пабудаваць царства дабра i справядлiвасцi абрынулiся ѓ вiр заганы!
  Незлiчоныя скарбы ѓ душы чалавека, толькi калi пачаць iх рабаваць хутка вычарпаюцца, не прынясучы багаццяѓ!
  Кожны палавы акт, каштоѓнасць якую вы дзелiце на дваiх i нi адзiн злодзей не выкрадзе яе з сэрца!
  Кожны мужчына мае нешта агульнае з прыматам, добра, калi патэнцыю, хоць часцей iнтэлект!
  Было б смешна, каб не было праѓдай!
  На жаль жывых анекдотаѓ, у нас больш за прыстойных мужчын i сумленных палiтыкаѓ!
  Хто прадзеты душу заѓсёды застаецца ѓ страце - аддае несмяротнае за смяротнае!
  Перамога над моцным супернiкам звычайна каштуе даражэй, але яе ты, не аддасi за бясцэнак!
  Забойства не можа апраѓдаць карысць i выгада - толькi гонар, свабода i Радзiма адвакаты гвалту!
  Дабро павiнна быць з аѓтаматам
  Разiць як лютая сталь!
  Каб лiлася кроѓ вадаспадам
  Зло не шкадуй усiх забiвай!
  З усiх твораѓ мастацтва менавiта ваенныя шэдэѓры трывалей за ѓсё замацоѓваюцца ѓ народнай памяцi i выклiкаюць больш за ѓсё слёз!
  - Карцiна, напiсаная крывёй: ярчэй алейнай i выгарае куды павольней!
  Прыстойны чалавек ставiць правасуддзе - вышэй сям'i i прыяцельскiх адносiн! Закон для ворагаѓ i сяброѓ павiнен быць адзiн як муж у жонкi!
  Наяѓнасць розных законаѓ ператварае правасуддзе ѓ прастытутку!
  Моцны супернiк, гартуе цела i волю, робiць цябе мацней - слабы разбэшчвае душу i саслабляе цела, робiць слабей!
  Так што цяжкi шлях дае куды больш лёгкую перамогу!
  Рукi салдату дадзены, каб страляць, а мазгi, для таго каб своечасова спынiцца!
  Забiць дурня: гэта ѓсё роѓна, што ѓкалоць iголкай, прыстрэлiць разумнага - што дзюбнуць снарадам!
  Прырода мацi чалавека, а мама вялiкага вынаходнiка не можа быць поѓнай дурнiцай! Хоць практычнай кемлiвасцi ёй не хапае!
  Куля самы эфектыѓны выхаваѓчы метад у зносiнах з моладдзю, як зрэшты, i са старымi!
  Толькi эфектыѓнасць уздзеяння падае! Часта мазаць ѓпадзе аѓтарытэт, а трапiш, давядзецца выхоѓваць зомбi!
  Рэлiгiя апускае ганарлiвага чалавека да ѓзроѓню жывёлы - падаючы выбар памiж авечкай i казлом!
  Лепш падобна авечцы аддаць сваю шкуру людзям - чым вечна шыпець змяёй!
  Наогул паняцце працаваць галавой прадугледжвае не толькi лiтаральна тлумачэнне, нават калi гаворка iдзе пра адзiнаборствы!
  Хочаш разбагацець пахрысцiся ѓ габрэi, хочаш згалець вазьмi ѓ габрэя ѓ пазыку!
  Свiнец спрыяе страваванню, асаблiва калi пiлюля ѓ форме патрона!
  Чыноѓнiк, якi не бярэ хабару - як цнатлiвая прастытутка!
  Звычайна каб выратаваць аднаго даводзiцца забiць другога! Гэта, несумненна, жорсткi закон, але ён аднаѓляе прыродную раѓнавагу вiдаѓ!
  Няма на свеце лепшага байца - чым рускi салдат, i большага самадура - чым рускi генерал!
  Залiшняя раскоша прыкмета легкадумнасцi, легкадумнасць прадвеснiк хуткага спусташэння!
  Мудрыя словы з вуснаѓ падонка, што фантан з памыйнiцы!
  У цябе перавага ѓ даѓжынi, а ѓ мяне ѓ розуме!
  Забiць часам можна, адабраць надзею нiколi нельга!
  На вайне, выпусцiѓшы секунду - можна страцiць вечнасць!
  Звычайны церам жалас сярод хмарачосаѓ, але велiчны сярод хацiн!
  Чалавек падпарадкоѓваецца сiле, паважае жорсткасць, пагарджае мяккасцю i не шануе дабрыню!
  Сэкс лепшыя лекi ад усiх душэѓных хвароб, але нажаль дарагое i цяжка даступнае!
  Хто не любiць сэксу, той не любiць жыцця, i не шануе радасцi плоцi!
  Паэзiя, мае агульнае з вiном, што яго каштоѓнасць, расце з часам, але нават стагоддзi не дазваляюць радкам пратухнуць, а iскрам згаснуць!
  У салдата як у кампутара - той лiчыць адзiнка-нуль, а воiн сябар-вораг!
  Чалавек адрознiваецца ад жывёлы гуманiзмам, i здольнасцю паступаць насуперак iнстынктам!
  Ад гвалту над жанчынай часам з'яѓляюцца здаровыя дзецi, а ад гвалту над прыродай толькi монстры!
  Смерць як добры штукар - загадкавая, палохалая, таямнiчая i не выдае сваiх сакрэтаѓ!
  Салдат у процiвагазе падобны на слана ѓ падгузнiках, i дрэнна i запярэчыць нельга!
  Павер, не патрабуючы доказаѓ - каронны прапагандысцкi ход любой рэлiгii - забойны ѓ прастаце як камень!
  Лепшы спосаб прыслабiць зло - узнагародзiць дабро. Чалавек адрознiваецца ад жывёлы тым, што здольны тварыць дабро бескарыслiва нават у шкоду сабе!
  Эвалюцыя не вучыць чалавека бескарыслiвасцi - гэта вучыць толькi Гасподзь! У кожным сумленным i высакародным чалавеку макулiнка Божая - доказ яго сутнасцi!
  Чалавек самая непрадказальная жывёла - iнстынкт стэрэатыпенны, а розум арыгiнальны!
  Камунiзм роднiць з iдэямi хрысцiянства - багацце разлiтай крывi i поѓная адсутнасць рэалiзму
  У грамадзянскай вайне наступленне дзесяцярыць сiлы, а абарона раѓнасiльная адступленню, а адступленне - капiтуляцыi!
  У сучасным свеце нявiннасць прыкмета таго, што дзяѓчына або занадта брыдкая i яе нiхто не хоча, або баязлiвая i сама нiкога не хоча!
  Цяжарнасць фарбуе жанчыну i заѓсёды нявiнная, некранутасць насцярожвае i заѓсёды заганная!
  Рэлiгiя сiнонiм слову кайданы, не столькi для цела колькi для розуму!
  Зло павiнна атрымлiваць аплявухi ад дабра - каб дабро не страцiла пачуццё годнасцi, а зло пачуццё страху!
  Апрануць жанчыну дорага, распрануць яшчэ даражэй!
  Нажаль калi ѓ дабра кулакi, шануюць менавiта iх, а не само дабро - хоць баяцца трэба не аѓтамат, а таго хто з яго страляе!
  Тэрор у адрозненне ад пастуха здольны i авечку зрабiць ваѓком! Няма нiчога страшней раз'юшанага ягня!
  Генiяльнае заѓсёды проста - толькi бяздарнасць усё ѓскладняе!
  А пакуль Князеѓ чытаѓ працягнуты лiсток пачалося сапраѓднае шоу. На арэну выйшлi апаненты трыумвiрата: афрыканскi леѓ i бенгальскi тыгр. Сапернiкi дастаткова сур'ёзныя - усё ж буйныя коткi, якiх не проста засячы ѓдарамi мячоѓ.
  Зрэшты, твары ѓ байцоѓ трыумвiрата выпраменьваюць упэѓненасць: маѓляѓ i не такiх бачылi, ды i круцейшы прадстаѓнiкоѓ сямейства кацiны бiвалi. Князеѓ з усмешкай адзначыѓ:
  - Будзе добры бой, цiкавы!
  Марат выказаѓ лагiчнае меркаванне:
  - Тое, што цiкавы я згодзен, але хуткае за ѓсё i хуткаплынны, да крайнасцi!
  Князеѓ як якi валодае ѓ гэтай справе вопытам запярэчыѓ:
  - Ты думаеш, што звярам не ѓласцiвая ашчаднасць, i яны адразу выкладуцца на поѓную шпульку, у сэнсе перамогi цi памры?
  Марат ахвотна пацвердзiѓ, здагадку боса мафii:
  - Ну вядома! А як жа можа быць iнакш?
  Князеѓ з хiтрынкай заѓважыѓ:
  - Як сказаць, сучасныя тэхналогii, дазваляюць выкарыстоѓваць некаторыя сакрэты. Тое, што робiць бой, рэальнай вiдовiшчным!
  Марат паглядзеѓ на звяроѓ больш уважлiва. Леѓ абраны на бой, зразумела, i прадстаѓнiча пароды, кiлаграм пад трыста. Тыгр крыху лягчэй. Верагодна, лепш падышоѓ у дадзеным выпадку варыянт усурыйскi, самых вялiкiх драпежных котак свету. Але цi такога не знайшлося пад рукой цi яго збераглi для пазнейшага выпадку.
  Мафiя ёсць мафiя, яе босы не маюць нармiраванага працоѓнага дня i могуць дазволiць сабе забаѓляць некалькi сутак запар. Марат ведаѓ пра гэта, бо чытаѓ i глядзеѓ пра гэта матэрыялы ѓ Iнтэрнеце. Тут задзейнiчаны рэсурсы i таемнае заступнiцтва розных спецслужбаѓ са ѓсяго мiру.
  А ѓ дадзеным пэѓным выпадку, хутчэй за ѓсё пад скуру жывёл уведзены электроды, i далей iдзе кiраванне з дапамогай радыё. Гэта дазваляе весцi паядынак па сцэнары рэжысёра. Як большасцi версiй знакамiтай барацьбы рэслiнг. I вядома ж гэта забаѓкалаѓка понарошку.
  Цiкавасць Марат у баi знiкла, а думкi пайшлi ѓ бок таямнiц гiперядзернай фiзiкi. Вось у прыватнасцi сапраѓды, калi рэальная магчымасць апроч энергii пустаты i вакууму выкарыстаць i сiлу атамнага ядра - iмпульсы прэонаѓ i кваркаѓ?
  Асаблiва як гэта ажыццявiць практычна. Бо абгрунтаванне фiзiчнага эфекту ад працэсу злiцця i перакладу гiперструны кварка з дванаццацiмернага ѓ прасторы ѓ трохмернае ѓ яго маецца, а вось практыка?
  Бо сапраѓды няма нiчога прасцей
  Вось якiм чынам, чалавеку ѓдалося атрымаць энергiю з кваркаѓ? Прэоны, з якiх складаюцца кваркi, маюць пэѓную структуру сувязi памiж сабой, якая такiм чынам структуруе iх каласальныя iмпульсы. Гэта значыць калi прасцей уявiце сабе жахлiва хуткiх, але вельмi маленькiх коней на каласальнай прасторы. Прычым гэтыя конi яшчэ i крылатыя. Iх рухi настолькi iмклiвыя, што са боку, здаецца, што коней вельмi шмат i яны запаѓняюць усю прастору, нават ствараючы бачнасць, няхай рухомай, але ѓ той жа час суцэль вызначанай крышталiчнай рашоткi. А насамрэч коней, вельмi мала i яны займаюць толькi нiкчэмную дзель прасторы, i толькi спасцiжна каласальная хуткасць i жахлiвы iмпульс ствараюць iлюзiю шчыльнай i трывалай суцэльнай кагорты скакуноѓ якая трымае матэрыю. Можна назваць дадзеную сiстэму гiперструнай , калi конi быццам бы незлiчоныя, але насамрэч iх раз, два i аблiчыѓся.
  У сваю чаргу падобная гiперструна не дае развалiцца ядру, i з'яѓляецца стрыжнем электрамагнiтных сувязей у атаме. Iмпульс прэону i сувязяѓ памiж iмi надзвычай вялiкi, як i хуткасць руху гэтай часцiцы. Толькi яна ѓтоена ѓ адмысловым дзесяцiмерным (як лiчылi навукоѓцы ѓ пачатку дваццаць першага стагоддзя) цi што ѓжо сучасныя ѓяѓленнi дванаццацiмернай прасторы, такi вось мiнi -гiперструне . У ёй гэта фантастычная шматкроць якая перавышае светлавую хуткасць супермаленечкай часцiцы з каласальным iмпульсам на гэтак прыкметная. Аднак калi перавесцi струну з дзесяцiмернага стану ѓ трохмернае, малюсенькая часцiца преон здабудзе гiперхуткасць , настолькi якая перавышае светлавую, што гэта прывядзе да iмгненнага распаду звышхуткаснага шарыка. Узнiкне мноства iншых часцiц, з меншай скорасцю, але большай масай. Гэта значыць як бы якi вырваѓся з дзесяцiмернага прабегу скакун нiбы ѓ ток высокай напругi ѓ трансфарматары размяняецца на вялiкае мноства не гэтак хуткiх скакуноѓ. Як пры размене адной дзесяцi тысячы рублёвай паперкi атрымаецца тысяча капеек. Свайго роду адбудзецца нараджэнне гiперплазмы, здольнай праяѓляць разнастайныя ѓласцiвасцi. Як па хуткасцi распаѓсюджвання, так i па масе асаблiвага шостага стану матэрыi. Бо кожная атрыманая ад размену дзесяцi тысячнай купюры капейка быццам бы i менш каштоѓная, але рэальна можа быць i цяжэй ранейшай паперкi.
  Тэарэтычныя разлiкi паказваюць, што ѓжо чатырохмерная прастора валодае аб'ёмнай i энергетычнай ёмiстасцю ѓжо ѓ восем разоѓ большай, чым трохмернае.
  Як гэта паказаць вам навочна?
  Трохмернае прастору куб, а чатырохмернае тэсеракт . Гэта значыць, у чатырохмернай прасторы там, дзе ѓ трохмерным скакуне абскача куб, будзе запоѓнены тэсеракт , якiх у восем разоѓ больш па аб'ёме куды. Такiм чынам адна i тая ж часцiца ѓ чатырохмерным у восем разоѓ мацнейшая за iмпульс i хуткасць, чым у трохмерным. А для пяцiмернай i трох мернай прасторы рознiца складзе шэсцьдзесят чатыры разы. Гэта значыць тэсеракт яшчэ i ѓ кожнай сваёй асобнай кубiчнай частцы прайгравае сабе падобнага. А шасцiмернае будзе мець адрозненнi ѓ 512 разоѓ. А дзесяцiмернае валодае ёмiстасцю большай у 2097152 разы, у параѓнаннi з трохмерным. Гэта значыць пры тэрмакваркавым сiнтэзе вызваляе энергii больш, чым у два мiльёны разоѓ больш, чым пры поѓнай анiгiляцыi. Гэта значыць маленькi, але звышзараджаны iмпульсамi конь ператвараецца выскачыѓшы з бар'ера ѓ два мiльёны iншых скакуноѓ. А калi ѓзяць аналогiю яшчэ прасцей. Каштоѓнасць капейцы ѓ дзесяцiмерным свеце ѓзрастае ѓ больш як у два мiльёны разы. I вярнуѓшыся назад, замест таго, каб абясцэнiцца з цуд аѓтамата высыпаюцца горы манет.
  Але ѓ дадзеным выпадку гэта не манеты, а менавiта плынi вызваленай энергii.
  Але вядома далёка не заѓсёды можна i поѓную анiгiляцыю вырабiць, i выцiснуць усю энергiю прэона . Дакладна таксама як i вадародная бомба, далёка не ѓсю сваю моц пры злiццi ядраѓ вадароду вызваляе. Але прынцып перакладу мiжпрэонавай струны, падобны тэрмаядзерным. Гэты працэс яшчэ называюць гiперядзерным . Як свайго ламаеш дванаццацi мерны вальер для каня, каб, каб пры сломе з аднаго каня ѓзнiк табун са ста трыццацi чатырох мiльёнаѓ скакуноѓ. I ён меѓ вырашальныя значэннi i для стварэння новай зброi i рашэннi энергетычных праблем чалавецтва. Тым больш, што термокварковых сiнтэз суцэль можна зрабiць кiраваным, вызваляючы iмпульсы преоннов малымi порцыi кантралюю масу атрымоѓваных часцiц. Гэта значыць выпускаючы жвавых коней, якiя штурхаюць калёсы, якiя выконваюць пэѓную працу асобнымi вушакамi. Такiя вось узнiклi тэрмакваркавыя рэктары.
  Прынцып термопреоновой рэакцыi, увогуле, падобны, толькi ѓ iм у надструнах схавана яшчэ больш вымярэнняѓ, з яшчэ больш казачным па моцы iмпульсам. Струна ѓ струне, як матрошка i цалкам магчыма, што падобная матрошка структурна бясконцая. Гэта значыць для спрашчэння, аналогiй вальер у вальеры. Калi конiк адзiным лiку, памнажацца да па сутнасцi бясконцай колькасцi разоѓ. У аналагiчнай сiстэме можа быць вынята энергii з улiкам дванаццацiмернай пасткi, вальера iмпульсу ѓ 134 мiльёна разоѓ больш... Далей хутчэй за ѓсё iмпульсы ѓсё драбнейшы i дробных часцiц менавiта дванаццацiмернай надструне . Так, а дванаццаць кратна i тром, чатыром фундаментальным паняццям матэрыi, а сама вызваленая энергiя пры пераходзе ѓ трохмерную прастору ѓзрастае ѓ лiчбу 8 у ступенi тры памножанага на тры, гэта значыць больш за 134 мiльёны разы пры поѓным здабываннi карыснай энергii.
  Зрэшты, сярод фiзiкаѓ звышатамнага стагоддзя iснуе меркаванне, што гiперструна межпреонных сувязяѓ дванаццацiмерная , а не дзесяцiмерная (як лiчылася па састарэлых звестках), проста пакуль сiнтэз i термокварка i термопреонна не дазваляе цалкам выкарыстаць усе магчымасцi ѓтоеныя ѓ ядрах атама. У сiлу недасканаласцi працэсу пашырэння струны са мноства вымярэнняѓ да трох стандартных. З-за гэтага гiперплазма , цi больш энергетычна зараджаную ёй субстанцыю, што называюць прынцэпс-плазмай. Гэтыя шостыя, сёмыя, i тая далей станы матэрыi, гэтак шматстайныя са ѓсiх пунктаѓ гледжання.
  Тэарэтычна термопреонновая бомба можа, пераѓзыходзiць анiгiляцыйнай амаль у 18 квадрыльёнаѓ разоѓ. А анiгiляцыйная ѓ больш, чым чатырыста разоѓ мацнейшая за дасканалую тэрмаядзерную. Гэта значыць больш за сем квiнтыльёнаѓ раз термопреонновый сiнтэз эфектыѓней цалкам выкарыстанага тэрмаядзернага.
  Вось тэарэтычна, якiм жахлiвым можа быць термопреонновый зарад, але пакуль яго моц усяго ѓ сто, дзвесце цi крыху больш за мiльярд разоѓ пераѓзыходзiць аналагiчны па масе тэрмаядзерны.
  Чаму так? У звышатамнай эпосе вальеры з нана-мiкра-часцiцамi сваё роды скакунамi ламаюць вельмi прымiтыѓна, а менавiта метадам сцiску. Гэта значыць узяць найпростую аналогiю, то душаць кварк як яблык прэсам, але замест соку выцякае энергiя скакуноѓ, якiя вырвалiся i зламаных вальераѓ. Гэта значыць калi канструкцыя гiперструны ад моцнага сцiску разбурацца, тэсеракты змяняюцца, то i адбываецца грубiянская паломка iх структур i вымярэнняѓ. Але, безумоѓна, не поѓная i не абсалютная, як хацелася людзям на пэѓным этапе цывiлiзацыi. Акрамя таго, чым мацней ты сцiскаеш, тым большае вальераѓ ламаецца, i вывяргаецца энергii з гiперплазмай.
  Хоць ужо робяцца падобнай зброi, ды яшчэ больш за грознай, як пры касмiчных бiтвах, так i пры абстрэле планет-крэпасцяѓ!
  Але ж не абавязкова груба душачы ламаць вальеры са скакунамi здольнымi выконваць любую, самую цяжкую i патрэбную працу. Можна куды акуратней элементарна адчыняць дзверцы i нават... Заганяць у вальеры, ужо размножаных скакуноѓ, i выганяць iх зноѓ атрымлiваючы дадатковую энергiю.
  Гэта значыць па аналогii: бярэш капейку скiдаеш яе з трохмернай у дванаццацi мерную прастору. Яе каштоѓнасць узрастае ѓ восем, у ступенi дзевяць, гэта значыць каля ста трыццацi чатырох мiльёнаѓ разоѓ. Затым ты вяртаеш яе назад у размяняючы на сто трыццацi чатыры мiльёны звычайных манет. Затым скiдваеш гэтыя моманты назад у дванаццацi мерную прастору... i атрымлiваеш каля васямнаццацi квадрыльёнаѓ ранейшых манет.
  Або з аднаго каня або зараджанай энергiяй часцiцы васямнаццаць квадрыльёнаѓ сапраѓды такiх жа часцiц.
  Або калi прасцей пераход часцiцы з трохмернага поля ѓ дванаццацi мернае павялiчвае iмпульс у сто трыццаць чатыры мiльёны разы, а пры вяртаннi зваротна ѓжо з'яѓляюцца сто трыццаць мiльёнаѓ ранейшых часцiц, з разменам iмпульсу.
  Падобная тэарэтычная перадумова дазваляе людзям вашага дваццаць першага стагоддзя, не ѓ гэтак ужо далёкай будучынi, лётаць у iншыя мiры. А калi вы асвоiце i термокреонную рэакцыi i гэтак далей па бясконцай матрошцы, тое гэта дасць нам магчымасць тварыць i iншыя сусветы.
  . ЭПIЛОГ
  Вось каманда дзяѓчынак штурмуе Стамбул. А чаго тут яшчэ цырымонiцца? Яны ж могуць хутка скончыць з гэтым канфлiктам. Ды яшчэ ѓзяць пераканаѓчы рэванш за паражэнне ѓ Крымскай вайне. Так што бой будзе жорсткi.
  Туркi паспелi сабраць усё што можна i прыгатавалiся стаяць на смерць. Так што шасцёрцы трэба папрацаваць на сумленне.
  Алег Рыбачэнка гэты вечны хлопчык, з выгляду гадоѓ дванаццацi, змагаецца нiбы вялiкi тэрмiнатар.
  Яе мячы правялi млын i ссеклi некалькi галоѓ. Затым хлапчук босымi пальчыкамi ножак кiнуѓ атрутныя iголкi, прабiваючы асманскiх салдат, i адпраѓляючы на той свет.
  Юны ваяѓнiк праспяваѓ:
  -Слава часам цароѓ,
  Раць асманскую разбi!
  Маргарыта Коршунава таксама секла турэцкiх воiнаѓ. I яе мячы нiбы лопасцi культыватара, але пры гэтым яшчэ i даѓжэюць.
  Дзяѓчынка кiнула атрутныя iголкi босымi пальчыкамi точаных ножак. I паклала масу асманаѓ.
  Пасля чаго праспявала:
  -З намi ѓсемагутны Род,
  Дзяѓчына зусiм не вырадак!
  I несмяротныя дзецi якi раз узялi i засвiсталi ва ѓсю глотку. I iх свiст такi пранiзлiвы i забойны. Вароны аглушаюцца i падаюць мёртва. I прабiваюць голеныя, асманскiя чэрапы.
  Такi вось заскок надзвычай забойны.
  Маргарыта праспявала, скалячы зубкi:
  - Акно адкрыта, бо я не забылася!
  Алег Рыбачэнка, секчы асманаѓ, агрэсiѓна дадаѓ:
  - Ты ж памятаеш, як усё гэта было!
  Наташка працягвала секчы ворагаѓ, сваiмi агрэсiѓнымi ѓзмахамi мячоѓ.
  Ваяѓнiца адзначыла, зразаючы ворагаѓ, нiбы алей нажом.
  I яна такая цудоѓная краля.
  Наташка хiхiкнула i праспявала:
  - Веру ѓвесь свет прачнецца!
  I босыя пальчыкi ножак дзяѓчынкi шпурнулi лiмонку каласальнай, разбуральнай сiлы.
  А потым з пунсовых саскоѓ грудзей, як лупанет, пякучы каскад маланак. I гараць, разбураюцца, ператвараючыся ѓ попел байцы Блiскучай парты.
  Падаюць воiны з розных кантынентаѓ, i вялiзная iмперыя змагаецца супраць Расii.
  Але як выстаяць супраць такой шасцёркi з дзяѓчынамi, якiя нiбы пантэры.
  Зоя срубая асманаѓ, i вельмi рухомая дзяѓчынка.
  I ваяѓнiца вельмi мускулiстая. I яе мячы ссякаюць турак нiбы лопасцямi млыноѓ.
  I дзяѓчынка ѓзяла i босымi пальчыкамi ножак як кiне разбурэнне i гiбелi.
  А вось малiнавыя саскi ѓзялi i дзюбнулi пульсарамi, якiя ѓсё спаляць без усялякай жалю i сумневы.
  Зоя прачырыкала, скалячы зубкi:
  - Мая эратычная сiла!
  Аѓгустына таксама змагаецца з дзiкай лютасцю. Яе мячы сякуць асманскiх салдат нiбы палюць салера. Ваяѓнiца вельмi стараецца.
  А босыя пальчыкi ножак кiдаюць разбуральныя прэзенты смерцi.
  А з лалавых саскоѓ такiя магутныя згусткi энергii ляцяць, што лiтаральна ѓсё без найменшага сумневу ѓ правасцi дачок рускiх Багоѓ спальваюць.
  Вось гэта дзяѓчына - проста супер!
  Аѓгустына прачырыкала, падмiргваючы:
  - Маёй сiлы няма меж!
  Святлана таксама змагалася з вялiкiм напорам i энтузiязмам. Яе мячы насiлiся нiбы ракеты ѓ паветры. А босыя пальчыкi ножак так запускалi разбурэнне, што супраць iх турэцкiм батальёнам не выстаяць.
  А вось з клубнiчных саскоѓ як лупанет. I менавiта масу баевiкоѓ разнясе.
  Адважныя воiны гэтыя туркi - стаяць да смерцi. Але ѓсё роѓна гiнуць пад напорам дзяѓчынак-прыгажунь i несмяротных дзяцей.
  Ваяѓнiца-бландынка праспявала:
  - Сiла духу i сiла волi,
  Зробiць дзяѓчынку - героем!
  Анастасiя Вядзьмакова таксама ѓ небе ваюе, з вялiкiм азартам i каласальным энтузiязмам.
  I яе босыя пальчыкi ножак нацiскаюць на пускавыя гаплiкi, i пасылаюць ракеты па асманах.
  Ваяѓнiца хiхiкае i прамаѓляе:
  - На гэты раз у нас iнiцыятыва!
  Пасля чаго як урэжа па непрыяцелю пры дапамозе пунсовага соску грудзей. Вось гэта сапраѓды разбурэнне ѓзнаѓляе, далей няма куды.
  Акулiна Арлова таксама б'ецца на вялiкiх вiражах. Яна дзяѓчынка сапраѓдны волат.
  I гадоѓ ёй шмат, больш за сотню, а выглядае зусiм юнай. Зрэшты, Настасся Ведзьмакова яшчэ старэйшая. Рудая ведзьма ваявала ѓ першую сусветную. А Акулiна Арлова i Мiрабела Магнiтная ѓ Вялiкую Айчынную. I час хутка iдзе.
  Але дзяѓчатам не страшныя мiльганне дзён i гадоѓ. I гэта трэба сказаць вельмi нават здорава.
  Акулiна нацiснула на кнопку джойсцiка пры дапамозе клубнiчнага соску грудзей. Выпусцiла забойны прэзент смерцi i прачырыкала:
  - Мая лютасьць каласальная, як агонь,
  Безабаронных ты дзяцей нягоднiк не чапай!
  I зноѓ ваяѓнiца пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак.
  У гэта сапраѓды краля што паказвае нарастальны пiлатаж.
  Мiрабела Магнiтная працягвае змагацца з ваяѓнiчымi заскокамi i разваротамi.
  Дзяѓчынка, зразумела, амаль голая, у адных толькi трусiках.
  Спачатку пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак пальнет па ворагу.
  А затым лалавым саском на кнопку нацiсне, i паляцяць велiзарнай разбуральнай сiлы ракеты. Яны лiтаральна зносяць асманаѓ разам з вежамi.
  Мiрабела ѓзяла i праспявала:
  - У нас столькi лютасьцi i гневу,
  Што можам дасекчы да неба!
  Алiса i Анжалiка таксама штурмуюць Стамбул. Яны выкарыстоѓваюць пры стральбе па супернiку снайперскiя вiнтоѓкi.
  Алiса стрэлiла, прабiѓшы некалькi асманаѓ з аднаго траплення.
  Затым дзяѓчына кiнула босымi пальчыкамi ножак забойчую лiмонку.
  Парвала мноства турак, на самыя дробныя абрыѓкi.
  А затым прачырыкала:
  - У маёй вялiкай сiле,
  Слава царскай Расii!
  Анжалiка сама ѓ агрэсiѓным нападзе. Страляе па асманскiх салдатах, лiтаральна забiваючы iх у труны. I такая трапная краля гэтая рудая дзяѓчынка - проста супер!
  I босымi пальчыкамi ножак кiдае гранаты. I з аднаго стрэлу ѓкладвае палову тузiны асманаѓ.
  I яе рубiнаѓ саскi вывяргаюць ударныя маланкi.
  I дзяѓчынка раве:
  - Слава эпосе касмiчнай мары,
  Будзем разбураць усiх без мiтуснi!
  Зразумела, i Лiзавета на танку, якi не толькi агнямётны, але яшчэ можа лятаць, у гэтым баi канкрэтна атрымала поспех.
  Дзяѓчына нацiснуѓ босымi пальчыкамi ножак на кнопкi i паслала струмень полымя ѓ асманскiх салдат.
  Пасля чаго прачырыкала:
  - Бой iдзе!
  Затым Лiзавета пальнула, нацiснуѓшы пунсовым саском грудзей на кнопку. I гэта таксама выклiкала вывяржэнне вулкана.
  Ваяѓнiца прачырыкала:
  - I прыйдзе наша армiя да перамогi!
  Кацярына таксама ваявала. Яе босыя точаныя ножкi цiснулi на кнопкi джойсцiка i пасылалi агнiстыя бруi якiя спальваюць асманаѓ нiбы матылькоѓ у паходнi.
  I малiнавыя соску грудзей, таксама нацiскалi на кнопкi, i запускалi агрэсiѓныя патокi анiгiляцыi.
  Кацярына праспявала:
  - I ѓ горнай цiшынi, i зорнай вышынi,
  Марскi хвалi i лютым агнi,
  I ѓ лютым, i лютым агнi!
  Алена дзяѓбала асманскiх салдат. I яе рубiнаѓ саскi цiснулi на кнопкi. I таксама вывяргалi патокi, нiбы хвалi цунамi з агню апантанага полымя.
  Дзяѓчынка вiскнула:
  - Гады вярнуць нам нескладана,
  Будзем аб славе марыць!
  Еѓфрасiння таксама змагалася з вялiзным энтузiязмам. I дзяѓбала супернiкаѓ пры дапамозе як клубнiчных саскоѓ, так i босых пальчыкаѓ вельмi хупавых i панадлiвых ножак.
  I пры гэтым ваяѓнiца напявала:
  - Карабас, Барабас -
  Паабедаю зараз!
  А Алег Рыбачэнка i Маргарыта Коршунава зноѓ засвiшчаць. I абрынуць масу смяротна перапалоханых крумкач на турэцкiя палiцы.
  Вось несмяротныя дзецi-тэрмiнатары падбеглi да палаца султана. I працягвалi ѓсiх рассякаць, без лiшнiх цырымонiй i сантыментаѓ.
  Уладыка Турцыi, тым часам спрабаваѓ зматацца. I гэта было яго адчайнай спробай.
  Што ж ты хочаш схавацца, уладар Асманскай iмперыi.
  Алег Рыбачэнка правёѓ прыём - васьмiног, ссякаючы мячамi галавы асманскiм салдатам i праспяваѓ:
  - Калi патрэбны адчуваннi вострыя,
  Можам даставiць табе задавальненне...
  Сам толькi ѓ ролi блазна апынуцца дазволь!
  Маргарыта Каршунова, зразаючы турэцкiм салдаты галавы, узяла i прачырыкала, скалячы зубкi:
  - Будзеш разадраны кароль!
  I дзяѓчынка босымi пальчыкамi ножак кiнула бумеранг смерцi.
  Пасля чаго зноѓ несмяротныя дзецi як засвiшчаць, на галовы асманскiх салдат пасыплюцца вароны. Якiм нiбы кувалдай дзюбанулi па мазгах, i яны падаюць, паскараючыся нiбы каметы.
  I прабiваюць любыя чэрапы.
  А турэцкi султан усё блiжэй i блiжэй. Ён спрабуе пайсцi. Шматлiкiя целаахоѓнiкi кiдаюцца на юных ваяроѓ. Але тыя бясстрашна iх сякуць. I кiдаюць босымi пальчыкамi ножак маленькiя i тонкiя iголкi, прасякнутыя атрутай. I ссякаюць непрыяцеляѓ, нiбы ѓ руках у дзяцей чароѓныя кладанцы.
  Наташа дапамагла тым, хто змагаецца, выпусцiѓшы забойнай сiлы маланку. Так спалiла пару тузiн целаахоѓцаѓ султана.
  Ваяѓнiцы з энтузiязмам заявiла:
  - Наша сiла - праѓдзе i моцы!
  Зоя з гэтым пагадзiлася. Яе малiнавы сасок выкiнуѓ пульсар, якi забiѓ пару турэцкiх генералаѓ, i дзяѓчына буркнула:
  - Мы ворагам не саступiм!
  Аѓгустына якая разбурала турак. I яе мячы - проста каты. I вось рубiнаѓ саскi выпусцiлi патокi магiчнай плазмы. I спалiлi масу асманскiх салдат.
  Аѓгустына праспявала:
  - Валадаруй на страз ворагам,
  Цар сiлай слаѓны!
  Святлана працягваючы дзяѓбаць супернiкаѓ. I секчы iх нiбы яны плоць i капуста, заявiла:
  - За святыя перамогi!
  I з яе клубнiчнага соску як вылецiць маланка. I спалiць сотню адборных ахоѓнiкаѓ султана.
  Нарэшце Алег Рыбачэнка дагнаѓ кiраѓнiка Турцыi. Рухнуѓ яго, iмкнучыся рабiць гэта мякчэй пяткай па патылiцы. Потым правёѓ прычым "Коса кобры", i паклаѓ уцалелых целаахоѓнiкаѓ.
  Маргарыта таксама правяла млын, зразаючы асманаѓ i прабуркавала:
  - За Вялiкую Кiеѓскую Русь!
  Наташа паправiла:
  - Цяпер у нас Масковiя Аляксандра Трэцяга, якога ѓжо можна назваць i вялiкiм!
  Ваяѓнiца падмiргнула напарнiцам. Туркi бачылi, што султан у палоне. А вялiкi вiзiр, згарэѓшы ѓ маланкi што выпусцiла з лалавага соску Аѓгустына.
  Так што сталiца фактычна ѓжо ѓпала. А разам з ёй i ѓся Асманская iмперыя.
  Ацалелыя турэцкiя салдаты сталi падаць на каленi. I цалаваць дзяѓчатам iх босыя, пыльныя, пакрытыя чужой крывёю ступнi.
  Ваяѓнiцы былi поѓныя энтузiязму i сiлы. Iх душы i сэрцы спявалi, напоѓненыя радасць, i верай у лепшую будучыню.
  I вось яны хорам заспявалi, выконваючы паэму i складаючы лiтаральна на хаду;
  Мы камсамолкi дзяѓчыны-арлы,
  Якiя колер сонца на планеце...
  I нашы твары так азораныя,
  Няма прыгажэй за нас на цэлым белым свеце!
  
  Дзяромся мы з велiзарнай ардой,
  Якая на Русь хваляй iмкнуцца...
  Хоць супернiк накшталт i круты,
  Нам сумаваць дзяѓчаты не падыходзiць!
  
  Усё зробiм выдатна мы павер,
  Нам бiцца, бiцца проста звыкла...
  I будзе знiшчаны з пекла звер,
  Здадзiм iспыт дзеѓкi на выдатна!
  
  Расiя - гэта Радзiма мары,
  Дзе камунiзм так ярка людзям свецiць...
  Перад краiнаю вiцязi сумленныя,
  I будзем страмчэй на любой планеце!
  
  Жадаем, стаць вышэй скараючы край,
  Усiх перамагчы ѓ бiтве суровай...
  Каб пабудаваць на планеце рай,
  Парадак атрымлiваючы вiдавочна новы!
  
  Што нам дзяѓчынкi зласлiвая вайна,
  Мы перамагаем пры любым раскладзе...
  Няхай атакуе рускiх Сатана,
  Я веру, што ѓвойдзем заѓсёды ѓ парадзе!
  
  Мой род нiхто не зможа адолець,
  Мы народжаныя, каб казку зрабiць бадыллю...
  Наш самы моцны русiчаѓ мядзведзь,
  А супостаты абярнуцца пылам!
  
  Хаця часам суровы рускiх род,
  Расiя - гэта полымя пакаленняѓ...
  У нас слаѓны Белы, святла Бог,
  I сёе-тое пакiнуѓ дзецям Ленiн!
  
  У чым Русь цудоѓная - дзiвосная краiна,
  У ёй Бог Хрыстос паставiѓ трон вялiкi...
  Хоць прэ патокам бурным цемры арда,
  Але Род Вялiкi, Ён Бог Тысячалiкi !
  
  Бiлiся мы адважна дзеѓкi пад Масквой,
  Хаця гурбы ножкi халадзiлi...
  Не страшна дзеѓцы быць у мароз босы,
  Паколькi скончым мы вайну ѓ Берлiне!
  
  I бралi адвагу, воiны Стамбул,
  Хаця Царград на выгляд i непрыступны...
  Але нам султан бiтва моцна садзьмуѓ,
  I воiн рускi ѓ лаянцы непадкупны!
  
  На Марсе будзем - цвёрда веру я,
  Усё скорым без ценю ведай сумневаѓ...
  Багiня Лада, людзям усiм радня,
  Поѓныя мы страсцi, яркi уражанняѓ!
  
  I Чорны Бог - нам рускiя не вораг,
  Ён ажыѓляе кроѓ барацьбой вялiкай...
  Ваюйце - тады будзе вынiк,
  Перад абразам памiнаем аблiччы!
  
  Прыйдзе я веру новая хваля,
  Сварог пабудуе нам палацы тытана...
  I адбяжыць разбiтая арда,
  Мы скiнем у пыл вусатага тырана!
  
  Вось наша вера, наш першы абавязак,
  Падняць краiну ѓ вялiкай ведай вяршынi...
  Бо з намi Род Усявышнi Слаѓны Бог,
  Якiя вечны раней у славе сёньня!
  
  Што будзе хутка - мёртвых уваскрэсiм,
  Мы будзем святлом раю атрымлiваць асалоду ад...
  Над намi золатакрылы херувiм,
  I калi трэба - зноѓ будзем бiцца!
  
  У Расii ѓсё выдатна расквiтнее,
  Калi прыйдуць з паходу маладыя...
  Перамог адкрылi бясконцы рахунак,
  А дзяѓчаты любы мароз босыя!
  
  Не спынiць нас i моцны вораг,
  Перамогi веру - адважна мы даможамся...
  Атрымаем шмат бясконцых выгод,
  Да дэмiургаѓ веру разаѓемся !
  
  Тады наступiць самы слаѓны рай,
  Усе будуць у шчасцi, i вялiкiм шчасцi...
  За тое змагайся юнак мацуйся,
  Нельга загiнуць - веры i надзеi!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"