Аннотация: Сталкер, съвсем обикновен мъж, се среща от момичета, които са много необикновени. И имат суперсили и такива готини странности. Тези момичета са просто супер и хипер.
. ИГРА СТАЛКЪР БЕЗ ПРАВИЛА
АНОТАЦИЯ
Сталкер, съвсем обикновен мъж, се среща от момичета, които са много необикновени. И имат суперсили и такива готини странности. Тези момичета са просто супер и хипер.
. ГЛАВА 1
Трябва да са минали около тридесет секунди, преди бръмченето в ушите ми да спре. Духаше много силно. Изхвърлиха го няколко метра назад, по-близо до ръба на блатото, където усети, че в дробовете му започва да прониква отвратителна смрад.
Той вдигна ръка, докосна главата си, като провери дали в нея няма нещо лошо под формата на дупка от куршум или забит фрагмент. Но всичко беше наред, ако това изобщо беше приложимо за състоянието, когато не можете да станете и всяко движение причинява такава болка, че можете неволно да умрете от болков шок.
Пред очите ми заплуваха кръгове, гърдите ми се прищипаха и ръката ми веднага посегна към джоба, където имаше аптечка със спринцовка. Едва ли достатъчно сила можеше да стигне за повече, но в този момент беше поне нещо.
След като намери необходимото лекарство, преследвачът заби иглата с последни сили и изстиска цялото съдържание, усещайки как течността и силата се разпространяват във вените, прочиствайки ума и изпълвайки мускулите с енергия.
Скоро той вече виждаше нормално, болката в гърдите му постепенно утихна и накрая успя да стане и да види, че през цялото това време е лежал насред тръстика, смрад и пръст. Оръжието беше отхвърлено от експлозията малко по-назад. По тялото нямаше видими рани и всичките му опити да намери поне нещо, потвърждаващо болката, която изпитваше преди инжекцията, бяха неуспешни. Беше непокътнат, макар и малко вдлъбнат.
Въздухът беше наситен със смърт. Усещаше се с всяко вдишване и с порцията въздух, която навлизаше в дробовете му, докато пълзеше към оръжието си и видя през стената от сиви растения и блатна трева няколко трупа на преследователи, лежащи точно пред очите му. Наблизо се чу виенето на псевдокучета и някои други същества, ръмжещи, усещани много близо до това място. Миришещи на кръв и прясна плът, те щяха да се появят тук.
Човекът трескаво проверяваше пълнителя - патроните трябваше да стигнат за няколко минути, но само ако съществата не се нахвърлиха върху него масово, тогава щеше да му е трудно.
"Граната" - мина през главата му. Това беше последният спор в спорове с мутанти, но за съжаление сега той нямаше нищо подобно.
"Може би провери телата? Едно от тях трябва да е имал поне едно."
Той се изправи, свали автоматичния предпазител и внимателно, сякаш минава през минно поле, започна да се придвижва напред, приближавайки се все по-близо до мястото, където гръмна експлозията и загинаха другарите му.
Тук. почти при кратера, където ясно беше поставена мина, в носа ми удари вонята на изгоряло месо. Той изчака малко, потискайки усещането за повръщане, след което направи една крачка, падна на едно коляно и обърна осакатеното тяло на преследвача по гръб.
Лош късмет, помисли си той, проверявайки джобовете си за гранати.
След това отиде на втория, третия. Трябваше да махна няколко резервни пълнителя и да се придвижа към старата барака, останала тук след първото катапултиране и барикадира сам, оставяйки само един изход, откъдето можеше да се стреля по мутантите, ако го усетят, и тъпчеха направо към къщата.
- По дяволите - каза той най-накрая от гърдите си.
Човекът извади уоки-токи, постави го до ухото си и започна да говори отдавна заучени думи, надявайки се, че ще бъде чут, преди мутантите да изгризат последното парче от месото му.
- База, това е Соколът, попаднахме в засада, само аз оцелях.
Той повтори това още няколко пъти, вслушвайки се в празнотата на етера. След това го направи още веднъж, надявайки се, че неотдавнашното издание е виновно, а това пречи на радиокомуникациите, но след като призива му за помощ не получи отговор, той изключи радиото, притискайки картечницата към гърдите си.
По това време в казармата беше топло. Около девет часа вечерта, когато разузнавателните отряди и ловците на артефакти се върнаха по обичайните си места за нощувка, стаята стана препълнена. Залата се изпълни с хора, глъч, приказки и анекдоти се отровиха.Онези, които успяха да извадят нещо по-скъпо от скъсани панталони от кампаниите, веднага се отправиха към търговеца, чийто развъдник се намираше на втория етаж точно зад кабинета на Боров.
Старецът не желаеше да осъществи контакт. Като цяло беше тих човек. Те обикновено се избягват, смятат се за луди или не от този свят. Но тъй като дядото (така уважително го наричаха всички местни сталкери заради възрастта и опита му) беше шеф на санаториума, необходимостта поне от време на време да се обръщат към него за помощ принудиха преследвачите да му се поклонят.
Не мога да повярвам, че отново сме на нула.
Виктор уморено влезе в залата, оглеждайки претъпканата стая, където, както обикновено, миришеше на пот, цигари, алкохол и вонящи истории. След това тръгна малко напред, където забеляза малка масичка в самия ъгъл и се присъедини към още двама преследващи, които допиваха бирата си след прехода.
-Е, как? С какво се върна, Витя? Съдейки по лицето ти е бъркотия.
Той наистина беше изтощен от дълъг и опасен път. Полските блата никога не са били приятелски настроени към непознати, особено ако се втурнаха в нейните владения за артефакти. От самото време, когато Зоната се премести на север и обхвана част от регионите на Брест и Гомел, много сталкери възхваляваха тези места, изнасяйки от там безброй халби и редки артефакти. Цели кервани отиваха в блатата, докато изворът започна да пресъхва. От онези дни под моста е изтекла много вода. Khabar стана много по-малко, а рискът се увеличи многократно. Някой друг успя да намери няколко редки екземпляра, за които учените бяха готови да си разкъсат гърлата, но веднъж наведнъж това не се случи и имаше дузина абсолютно нула за едно успешно пътуване. И е добре, ако нямаше загуби. В крайна сметка имаше случаи, когато половината от отряда се връщаше от съвсем обикновен набег, разказвайки как псевдокучетата разкъсаха останалите по пътя към местата или дори по-лошо. Имаше много истории за тези места, но това все още не спря преследвачите. Жаждата за печалба е такова нещо. Трудно е да се предпазиш от голям риск, когато кушът може да осигури комфортен живот до старост.
"Всичко е лошо", каза Виктор, изваждайки последната консерва яхния от раницата, останала от кампанията. Той бързо го отвори, като прокара върха на ножа по капака, след което изяде цялото съдържание на мига, поглъщайки по-голямата част почти без да дъвче - толкова силно чувство на глад преследвачът имаше.
Отидохме чак до самия кратер.
- Били ли сте там? - попита един от преследвачите, стоящи наблизо.
Той се засмя тихо.
Може да не ми вярвате, не ви задължавам с нищо.
-И как е там? Чух, че бандосите са избрали тези части. Удобно е да се хващат жълтоусти - местата са глухи. Няма смисъл да се търси някой, който изчезва, така че те се плашат там на тълпи.
И двамата сталкери се спогледаха. Виктор разбра, че знаят това от първа ръка.
-Много всякакви боклуци там и бандитите са по-малкото от злините, които срещнах там.
След като довърши остатъците от скромната си трапеза, той вдигна раницата си на раменете си, благодари на селяните за компанията и отиде при търговеца. На втория етаж имаше малко по-малко хора, но поради малката площ на помещението и липсата на прозорци и добра вентилация, воняше, сякаш тук току-що е бил убит и изкормен псевдогигант, чийто останки сега миришат точно под краката му. Те довършиха обонянието на Виктор и цигарите, тлеещи на масата при търговеца. Не беше пушил от няколко години и за разлика от колегите си пушачи усещаше подлостта на тютюна с всеки дъх.
Имаше опашка. Няколко войници от дежурство, очевидно преминаващи през тези места до базата им и отбиващи се да попълнят боеприпаси и провизии, внимателно разглеждаха стоките, подредени на масата. оръжие. Боеприпаси. Оборудване и униформи. Всичко това беше в повече или по-малко изправно състояние, което понякога предизвикваше не по-малко изненада от бурера в околните райони, тъй като санаториумният комплекс и прилежащите към него жилищни и стопански постройки бяха много далеч от сушата и се оказа изключително трудно да се получи това. Но Витолд беше търговец за това, че знаеше как да намери всеки продукт и ако към това бяха свързани добри пари, тогава не можеше да се притеснявате за резултата - всичко ще бъде доставено навреме и навреме. И сега, когато група длъжници, след като най-накрая направиха покупка и напълниха портфейла на Витолд с банкноти, се отдръпнаха, на лицето му царува усмивка.
- Един ден не минава напразно, когато клиентът си тръгва доволен, а аз печеля.
- Радвам се, че всичко е наред с теб - каза Виктор, приближавайки се до гишето.
- Добре, мосю, от какво се оплакахте? Не сте били от известно време. Мислех цял час, че всички сте мъртви, така да се каже, зоната ви взе и ви превърна в един от онези изроди на горелката.
Но аз съм тук и мозъкът ми е наред.
- И това ме радва, значи имате добър продукт.
Виктор мълчеше. Честно казано, той нямаше какво да предложи на Витолд и не искаше да го признае. От последния набег преследвачът излезе празен и лишен от сили, едва стигайки до санаториума. Въпреки това той имаше нещо, нещо ценно, което не можеше да бъде докоснато или визуално оценено, нещо, което дори Боров мечтаеше да получи.
Търговецът погледна подозрително клиента си, след това погледна останалите сталкери зад него, които чакаха своя ред, след което се наведе малко напред, провесвайки тялото си над училищната чина, която служеше за чина на Витолд.
- По-добре не споменавай това ръждясало същество. Последния път тя уби дванадесет души в РУЕС. Оттогава никой не я е виждал и би било по-добре да падне направо в ада, отколкото да плаши клиентите ми с присъствието си.
Наистина много хора я наричаха ръждясала заради цвета на грубата вълна, която приличаше на ръждива бодлива тел, навита върху същата груба и издръжлива кожа. Повече от всички други индивиди от този тип, тя се е нахранила със сталкери до невероятни размери, поради което местните групи дори преустановиха враждебността, за да я обединят и убият. Но след нападението на RUES, съществото изчезна безследно и оттогава никой не го е виждал.
-Значи не си готов да платиш за това?
Витолд се върна в предишната си позиция, облегнал се на стола си, хрускайки под тежестта на собственика си. Като щрака с пръсти и разтрива широкото си чело, той показа с целия си вид как алчността и любопитството се борят в него.
- По дяволите - каза той и удари длани по масата. - Отдавна не съм се сливал с подобни предложения.
- Значи въпросът е цената?
- Не само - спря за секунда. -Ами ако лъжеш? Ами ако получиш парите и не кажеш нищо разумно. След това потърсете вятъра в полето. Зоната е голяма, дявол знае къде ще те отведе.
- Някога лъгал ли съм те?
Не, но за всичко има първи път.
- По принцип разбирам предпазливостта ви - каза Виктор, хвърляйки раницата си през раменете.
- Много се радвам, че намерихме взаимно разбирателство. По-добре идете в Боров. Той е точно там в момента. Старецът е прозорлив, веднага различава лъжа, ако успееш да го убедиш, ще ти помогна с нещо в лова, но иначе - извинявай. Тук всеки втори човек или е виждал призраци, или е общувал с Бог, или е виждал странни мутанти в гората при пълнолуние. И всеки има нужда от пари, оръжия и оборудване.
Виктор си тръгна, все още чувайки старото мрънкане на търговеца. Той спря на вратата - някой отвори няколко тавански прозореца, където снайперска двойка се намира по-близо до нощта от съображения за безопасност и свеж въздух, изтласкан от усиления вятър, започна да прониква в санаториума.
Виктор си пое дълбоко дъх. Беше му приятно да диша, ако не идеално чист, но свеж въздух, който размиваше захарната смес от смрад, която висеше през цялото това време на втория етаж. Стъпка по стъпка той дишаше все по-често, сякаш този въздух съдържаше целия му живот и не можеше да насити тялото си с него, преди да срещне неизбежното.
Той почука на вратата по старомоден начин: три кратки пъти, като се има предвид сдържаността на дядо си, отразена в почти всичко. Обичайният отговор на почукването не беше последван, но по някаква причина Виктор си помисли, че вече може да влезе, след което леко отвори тежката дървена врата и влезе в добре осветения кабинет.
Боров седеше на голяма маса и гледаше нещо на екрана на монитора. Влезлият изобщо не го заинтересува, само веднъж вдигна поглед, за да хвърли поглед към госта, след което отново се удави в редовете на спускащия се надолу текстов документ.
Виктор се приближи до масата, седна на близкия стол и зачака. Това се случи на стареца, когато той пренебрегна случващото се около него, след което отново се върна в нашия свят, сякаш нищо не се е случило. И сега Виктор трябваше да изчака петнадесет минути, преди Боров да вдигне поглед от компютъра си и накрая да насочи вниманието си към преследващия.
"Говори", изгърмя дядото с бас.
- Имам информация за химерата, тази, която особено ни разтърси нервите преди шест месеца. Видях я на границата на Брестска област в Жадинско. Местните казаха, че съществото виси по-нататък: Столин, Речица, Гарвани. Хората изчезват все повече и повече. Изглежда, че се настанява в новите си ловни полета.
Боров не каза нищо. Без да става от стола си, той се обърна към картата, окачена на стената, и се загледа в мястото, за което Виктор говореше.
- Стигна далече.
- Срещнах я по пътя към кратера. Тя спеше в низината, точно в тръстиката, в очакване на обедната жега. Общо взето имах късмет, ако я хванат малко по-късно, когато стане по-хладно, кой знае как ще свърши всичко.
Старецът мълчеше. Изглежда, че претегля всички плюсове и минуси, подобно на Витолд, измъчван от съмнения относно информацията, не бързаше да вземе решение, което особено изпита търпението на Виктор. Тъкмо щял да се обърне и да си тръгне, плюйки по всички правила, да наеме хора и сам да разреши странното същество и да мине за легендарен ловец, когато изведнъж старецът оживя. Върна се от страната на разсъжденията, в която беше през цялото това време. Той се обърна с лице към преследвача и изрече същото лаконично.
-Какво искаш?
-Имам нужда от правилното оръжие. Току що се върнах от нападение днес и съм гол като сокол. Нямам средства, за да купя всичко, от което се нуждая, но ако ми помогнете с този бизнес и успея да напълня съществото, тогава сталкери ще се стичат тук на тълпи и ще има много халби.
Дядото замълча за секунда.
-А ако не?
Тук Виктор не намери какво да каже. Всъщност целият лов на Ръсти беше чиста лудост и самоубийство. Тя убива тежко въоръжени хора в РУЕС, че трябва да направи същото с малка група сталкери и дори на собствена територия.
-Ще се опитам да го направя.
Най-накрая изцеди Виктор. Но Боров устоя на позицията си. Дядото повтори въпроса си.
-Ами ако не можеш да го направиш?
След като Виктор остави въпроса без отговор, дядото мълчаливо се обърна към компютъра и продължи да чете. Това означаваше, че разговорът е приключил. Старецът прие решението и за оръжие не можеше да се говори.
Излезе в коридора, където още вонеше на боклук, мина покрай други двама сталкери, които чакаха публиката си в Боровп, и след това слезе на първия етаж. Всички бяха там. В един момент бяха толкова много, че беше невъзможно да се направи крачка, за да не удари някого с рамо.
Въпреки това той успя да се промъкне до изхода и да излезе, където Виктор успя да си поеме дълбоко въздух. Тютюневият дим вече не стискаше дробовете му - дишането стана много по-леко, а дразнещата смес от пот и алкохол остана зад него. Ръждивите, но все още здрави врати се затвориха зад него и Зоната се отвори пред очите му.
Когато за първи път пристигна тук, имаше малко населено място с хора и всичко в квартала приличаше на тих, мъртъв хаос, който възниква, когато на хоризонта расте ядрена гъбичка и ударната вълна те отнесе по дяволите. Нещо подобно се случи и тук. Въпреки това, определена сила: Господ или природата, както всеки се интересува, започна да възстановява реда и скоро тези места бяха изпълнени с живи същества, някак си приспособени към радиацията, и когато тази атака започна да изчезва, отнесени от неизвестни сили по-далеч на север, започнаха да се появяват и хора. Мутантите дойдоха след тях. Ловецът и жертвата (зависи от коя страна да погледнат) внезапно се озоваха един пред друг, което принуди всяка от групите стриктно да очертае притежанията си. Хората се настаняват в сарината сграда на санаторията. Комплексът от времената на късния СССР, той е дяволски добре запазен дори след всички катаклизми и десетки изригвания, превръщайки се в безопасно убежище за стотици скитници и скитници, търсещи щастието си в Зоната. Малка територия около трите кампуса на санаториума също беше охранявана от хора, но всичко, което беше зад него, беше пустиня, всичко беше на мутанти. Имаше и други закони. Примитивни, животни, когато инстинктите дремят вътре в сталкерите се събудиха и те се превърнаха в същите хищници, забравяйки за човешкото си съществуване.
И сега, гледайки пред себе си, в далечната далеч, където останките на някога великата империя бяха удавени във високи гъсталаци от тръстика, където многоетажните сгради се превърнаха в огнища на мутанти и същества, неизвестни на науката, Виктор усети цялото си тяло стегна се и ръцете му автоматично посегнаха към оръжията.
Светът наистина се промени. Не толкова бързо, колкото изглеждаше на мнозина, но драматично, променяйки не толкова пейзажа на цялата територия, колкото душите на хората, решили да посветят живота си на Зоната. Тя поглъщаше хората, притежаваше умовете толкова, колкото никоя дрога не можеше да направи. Обсебени от чудесата, случващи се на това място, водени от мечти да забогатеят или просто да познаят различен живот, хората се изсипаха по тези места в тодпа, независимо от всяка опасност.
Виктор вървеше по дълга улица, изпъната като боа в гъсталака, между някогашните жилищни високи сгради. Те умряха. Преди много време хората напуснаха домовете си, оставяйки тухлените гиганти да доживеят живота си в новия свят.
Метал звънтя под краката - трамвайни релси просто вървяха на това място. Вярно, сега те бяха ръждясали и приличаха на подути вени, отдавна лишени от кръв, но не по-малко ужасни за това.
Празнота.
Виктор изведнъж видя някакви странни отпечатъци. Бяха като зайци, но доста големи. Какво прави ноктите тук тигър и много остри. Дори металът на релсата беше надраскан.
Виктор се намръщи. Не беше достатъчно да се натъкнеш на заек мутант. Това животно с размерите на добър лъв можеше да плюе отрова от разстояние. И не е лесно да се спре
дори експлозивен куршум. Ясно е, че срещата с такъв заек и отровен тигър в същото време не предвещава нищо добро. Наистина е чудовище.
Виктор зави в една уличка и неволно приклекна. Не търсеше излишни приключения.
Той извади пистолет от колана си. Аз слушах. Такъв голям звяр не може да се промъкне незабелязан. Изведнъж преследвачът видял скелет отстрани. Той беше толкова...
Ужасно объркан и огризан. А върху костите висяха фрагменти от формата и очевидно те бяха убити и изгризани наскоро - течащата кръв не беше имала време да замръзне.
Виктор прокле:
- Това е японски полицай!
И замръзна... Той отново се заслуша. Всичко изглеждаше тихо. Но интуицията подсказа, че би било най-добре да се върнете в компанията на други сталкери или да изберете къща
по-надеждни. Виктор се движеше приклекнал... И с кратки чертички.
И тогава наистина се чу приглушено ръмжене и драскане на нечии мощни лапи. Виктор ускори, той се втурна към вратата. В същия миг зад гърба му пламнаха пламъци.
И огънят удари мръсния костюм. Виктор погледна назад. Чудовище го последва. Размерът на бик беше смесица от заек с уши и лъв с мощни лапи.
И все пак този звяр пламтеше с огън.
Виктор беше чувал, че зайците-мутанти могат да плюят отрова, но не смяташе, че тази способност се простира до дишането на огън.
Мъжът едва не умря от страх. И звярът бързо намали разстоянието. Сега той вече изпревари Виктор и удари с лапа преследвача. Ударът съборил мъжа от краката.
Трупът стъпи на Виктор отгоре и го смачка. После щракна хищна уста.
Още един момент и всичко свърши. В този момент проблясна лъч и някаква неизвестна сила изхвърли заека-мутант. Сякаш беше ударен от мълния.
Чудовището отново се опита да потрепне, но отново беше убито. И огромният труп се овъгли, утихна.
Виктор беше в голям шок. Той никога не е очаквал това. И така, че в зоната имаше толкова мощно оръжие, че да стреля с лъчи.
В същото време страхът обхвана мъжа. И изведнъж самият той ще бъде убит. Кой има нужда от него - друг многоброен преследвач ...
Половината от Беларус вече е покрита от аномалната зона и авантюристи от цял свят идват тук в преследване на артефакти. И някой конкретно търси какво
може да бъде ограбен. Все още можете да намерите много ценни неща в къщите. И мафията също има свои интереси в зоната.
Виктор се опита да изпълзи. И тогава изведнъж пред него се появи фигура. Виктор примигна с очи. Изглеждаше луд.
Отпред беше момиче с невероятна красота. Тя беше облечена в прилепнал гащеризон, който не прикриваше фигурата й с отворена глава и се виждаше как е златиста,
буйна коса. А лицето е смело и в същото време красиво.
Виктор се опита да стане, тъй като момичето внезапно го взе и сграбчи носа му с босите си пръсти. Наистина имаше какво да отиде до покрива.
Приказно красиво момиче обикаля зоната боса. И така го грабнах.
Виктор усети силна болка. Ноздрите му бяха прищипани като клещи. И това красиво момиче имаше толкова силни пръсти. И тогава усети, че нещо го сграбчи
него и зад гривата.
Виктор чу гласа на друго момиче, беше много приятно и в същото време зловещо:
- Е, Герда хвана ли детето?
Русокосото момиче отвърна със смях:
Как виждаш Шарлот? Истински малък и не твърде красив мъж!
Виктор беше объркан. Всъщност какъв е той: тридневна стърнища, немита дълго време, потна, миризлива. Да, и той не блести с красота, а вече е на повече от тридесет години.
Виктор по принцип е така себе си човек... Най-обикновен. Височината е средна, нищо особено и в леглото. Няколко зъба вече липсват и няма какво да се постави.
Най-простият човек, а не някакъв холивудски герой. И ето ги момичетата. Пред него се появи второ момиче. Тя беше огнено червена. А също и в стегнато
гащеризони, които не крият фигурата. Още повече, че беше ясно, че момичетата са много мускулести и имат коремни мускули с плочки. И двете са много красиви, със смели лица,
и висок. Поне са на метър осемдесет и пет и са боси. на високи токчета момичетата изобщо биха били високи.
Червенокосата беше въоръжена с някакъв луксозен автомат, а на колана й висеше дявол знае какво още. Да, и блондинка с пълен арсенал.
Виктор смяташе, че е странно момичетата да са боси. В крайна сметка в зоната има толкова много зарази, а самата почва е отровена и пълна с различни отровни плесени, гъбички, коприва и
различни видове насекоми.
Всъщност тези момичета рискуваха много с голите си подметки, които, колкото и да е странно, са розови и чисти, мръсотия и прах не се задържат в тях.
Като цяло тези момичета са толкова необичайни.
Жените в района са много по-малко от мъжете. И в него е лесно да се получи безплодие и раждане на дете-мутант. Въпреки че има редки авантюристи - дами бандити,
и проститутки. Въпреки че, разбира се, напълно деградирали жени ходят при проститутки, много от които са ужасни и пияни. По принцип алкохолът е популярен в зоната.
Той вярва, че неутрализира поне частично радиацията и много отрови. Но от пиянство жените бързо остаряват и губят търговския си вид. Това е тъжно.
А тези момичета, толкова млади, свежи, загорели и здрави - просто празник за очите.
Виктор измърмори, хвана с ръце босия крак на Герда, която продължи да го държи за носа:
- Пусни го, защото боли!
Момичето се засмя и каза:
- Да, боли... Но какво ще кажеш пацук. Аз те спасих!
Виктор отговори с въздишка:
- Бих могъл да ти платя, но нямам почти нищо!
Герда се изкикоти и отбеляза:
- А какво да вземеш от такъв бедняк като теб!
Червената Шарлот каза:
- Може би ще ни лиже?
Герда изсумтя презрително:
- Той мирише!
И изрита Виктор. Мъжът се дръпна по гръб... Момичетата се засмяха в един глас. Те бяха толкова секси, че Виктор неволно се възбуди.
Междувременно Шарлот се приближи до трупа на заек-мутант и плесна по козината му, отбелязвайки:
- Благороден човек! Но само опашката му е ценна!
Герда кимна и попита Виктор:
- Ако не искаш да ти отрежем главата, кажи ни къде е камъкът на късмета!
Виктор измърмори объркано:
- Да, аз... щях ли да съм такъв, ако имах камък на късмета!
Шарлот отряза храстовата опашка на заешкия лъв. Тя го сложи в чантата си и изръмжа:
- Той лъже! Старецът му казал къде е камъкът! Да му отрежем ли главата?
Виктор измърмори объркано:
Защо би казал това? Кой съм аз за него? Освен това вие самите ще знаете от него...
Герда изръмжа:
- Няма да стане... Но усещам, че не е толкова просто, колкото изглежда. Може би ще го закараме в мазето и ще го измъчваме според правилата!
Шарлот кимна в знак на съгласие.
- Определено трябва да се направи! Заведете го в мазето и опитайте там!
Герда искаше да каже нещо, когато чу псувни и мръсни нецензурни думи.
Момичетата се обърнаха. На пътя се появиха десетина мръсни и опърпани мъже. Те се движеха към момичетата. И в същото време псуваха, и то доста мръсни.
Шарлот се изкикоти.
- Това е банда юмруци... Колко е пълен с критини светът!
И тя извади пистолет.
Герда кимна в знак на съгласие.
- Да ги убием! Има твърде много мръсотия в зоната!
И двете момичета взеха и оголиха лицата си. Виктор трепереше от страх. Толкова много гняв изглеждаше в очите на тези необикновени момичета. Чудя се кои са те?
И каква феноменална сила притежават! Това, което те просто не могат.
От пистолетите на Шарлот и Герда изхвърчаха греди. Удряха мъжете, които се движеха в тяхна посока, явно искайки да изнасилят красавиците.
И тогава адската жега и... Няколко души бяха посечени наведнъж от лъчите. Те рухнаха с вой. Останалите вдигнаха картечниците и изрязаните пушки.
И двете момичета: червенокосата и блондинката се преобърнаха. И веднага ще вземат и ще засадят. Това бяха осъдени на смърт. И тук те отново падат, вътре
масата на човека. Доста неприятна тълпа...
Герда отвърна и изпищя:
- Фа кукла!
Шарлот отбеляза:
- Бързо сме с тях!
Убити са 12 мъже от кулашката шайка. Били са бити с някакво необичайно лъчево оръжие. Двама от тях все още се гърчеха и потрепваха.
Герда извика:
- Черен гарван пред лицето на смъртта,
Жертвата чака полунощ...
Шарлот потвърди:
- Ще има безсмъртие за воините,
Ако удариш смело в окото!
. ГЛАВА 2
Момичетата усилено претърсваха труповете. Отнеха всички пари от джобовете и коланите им, взеха няколко малки камъчета-артефакта.
След това вземете оръжията. И тогава Виктор не можеше да повярва на очите си. Всички тези ножове, пистолети, картечници, изрязани пушки, попаднаха в дамски чанти
воини и буквално изчезна там...
Виктор попита изненадано:
- Как го правиш?
Герда се изкикоти и отговори:
Ти не разбираш човече!
Шарлот логично заяви:
Е, твърде дълго е за обясняване! Хайде ставай и ни последвай! Все пак ще бъдете полезни, ако не искате да бъдете отрязани
глава!
Герда се изкикоти и отбеляза:
- Да, и то веднага!
И сграбчи Виктор за шията. Лесно го откъсна от земята и го пренесе.
Мъжът се рееше и се блъскаше безпомощно във въздуха. Шарлот взе пистолета на Виктор с боси пръсти и го хвърли към него.
Той автоматично грабна оръжието.
Червенокосата кимна одобрително.
- Не е лоша реакция!
Виктор отговори с въздишка:
-Иначе не оцелеете!
Герда го изправи на крака и кимна.
- Елате с нас! И не смей да бягаш. Движим се по-бързо от най-бързия човек в света.
И тя бутна Виктор с автомат.
Той се наведе и тръгна заедно с момичетата. Приличаше на бито куче.
Момичето се плесна с крака, оставяйки голи, грациозни отпечатъци в праха. Освен това Шарлот натопи краката си в кръв.
Изглежда, че и двамата не са откраднали никого, за да се страхуват. И са толкова секси - просто предизвикателно.
Виктор попита момичетата:
- Кой си ти?
Червенокосият воин отговори с усмивка:
- Какво мислиш?
Мъжът вдигна ръце.
- Не знам! Но ти си толкова специален!
Герда кимна и оголи зъби.
- Ние сме тези, които могат да те убият... Но в този случай сме в състояние да дадем награда. вече зависи от теб!
Виктор се засмя скептично.
- С какво мога да бъда полезен на такива готини жени като теб?
В отговор Герда вдигна крака си и отново хвана носа на Виктор с голи пръсти и го стисна много по-силно. И тя извика:
Ние не сме вашите жени! Жените продават семена на пазара!
Шарлот кимна.
- Точно така! Но ти знаеш много! Например, такъв артефакт като камък за подмладяване!
Виктор потръпна и отбеляза:
- Това е много рядък камък. И има странични ефекти. Можете дори да станете малко момче, ако го държите в ръцете си дълго време.
Освен това извън зоната тези, които са получили такава младеж, просто умират. И вътре в зоната, превръщайки се в деца, възрастните също губят
силни страни и умения и често памет за възрастни.
Герда кимна в знак на съгласие.
- Да, чували сме, че камъкът на младостта има странични и не особено приятни свойства. Въпреки това, когато се комбинира с камък за късмет,
и с някои други артефакти той може да направи човек извън зоната безсмъртен и вечно млад супермен. Така че...
Шарлот лесно потвърди:
- Ако искаш да живееш, помогни ни!
Виктор потръпна и попита:
- Кой си ти изобщо?
Герда отбеляза с усмивка:
- Допълнителните знания само ще съкратят живота ви!
Шарлот потвърди:
Имаме само повече причини да те убием!
Виктор замълча... Минаха покрай зловредното бунище. Някакъв клошар, като видя момичетата, се втурна към тях и започна да моли:
- Дайте на сирачето ... кора хляб!
Шарлот взе парче стъкло с босите си пръсти и го хвърли. Клошар, който скочи твърде близо, получи точка право в окото. И парче стъкло
прониза стъблото и влезе в мозъка. Негодникът рухна.
Виктор подсвирна.
- Ловно! Много умен!
Герда отбеляза:
- Не можем да направим това!
- изръмжа Шарлот.
- Да, накиснах микроба!
Виктор отбеляза:
- Това също е човек и убийството е толкова жестоко!
Шарлот се засмя и отбеляза:
- Или може би обратното. От колкото тук да вегетират на онзи свят ще е много по-добре за бездомните!
Герда отбеляза с усмивка:
- Точно така! Защо да живее един мръсник... За човечеството това е малка загуба!