Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

. Stalker Igra Bez Pravila

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Progonitelja, sasvim običnog muškarca, upoznaju djevojke koje su vrlo neobične. I oni imaju supermoći i tako kul čuda. Ove cure su jednostavno super i hiper.

  . STALKER IGRA BEZ PRAVILA
  ANOTATION
  Progonitelja, sasvim običnog muškarca, upoznaju djevojke koje su vrlo neobične. I oni imaju supermoći i tako kul čuda. Ove cure su jednostavno super i hiper.
  . POGLAVLJE 1
  Mora da je prošlo tridesetak sekundi pre nego što je zujanje u mojim ušima prestalo. Puhalo je jako jako. Odbačen je nekoliko metara unazad, bliže ivici močvare, gde je osetio da mu je u plućima počeo da prodire gadan smrad.
  Podigao je ruku, dodirnuo mu glavu, provjeravajući ima li u njoj nečeg neljubaznog u vidu rupe od metka ili zabodenog fragmenta. Ali sve je bilo u redu, ako je to uopće bilo primjenjivo na stanje kada ne možete ustati, a svaki pokret uzrokuje toliki bol da možete nehotice umrijeti od bolnog šoka.
  Krugovi su mi plivali pred očima, stiskalo me u grudima, a ruka mi je odmah posegnula za džepom, gdje je bio komplet prve pomoći sa špricem. Teško da je dovoljno snage moglo biti dovoljno za više, ali u tom trenutku to je bilo barem nešto.
  Pronašavši neophodnu drogu, stalker je zadnjim snagama zabio iglu i istisnuo sav sadržaj, osjećajući kako se tekućina i snaga šire venama, bistre um i pune mišiće energijom.
  Ubrzo je mogao normalno da vidi, bolovi u grudima su se postepeno smanjivali, a konačno je uspio da ustane i vidi da je sve ovo vrijeme ležao usred trske, smrada i prljavštine. Eksplozija je odbacila oružje malo dalje. Na tijelu nije bilo vidljivih rana, a svi njegovi pokušaji da pronađe barem nešto što potvrđuje bol koji je osjećao prije injekcije bili su neuspješni. Bio je netaknut, iako malo udubljen.
  Vazduh je bio zasićen smrću. Osjećao se svakim dahom i dijelom zraka koji mu je ulazio u pluća dok je puzao do svog oružja i vidio kroz zid od sivog bilja i močvarne trave nekoliko tijela uhoda koja su mu ležala pred očima. U blizini se čulo zavijanje pseudo pasa i nekih drugih stvorenja, režanje koje se osjećalo vrlo blizu ovog mjesta. Smrdeći krv i svježe meso, trebali su se pojaviti ovdje.
  Čovjek je bjesomučno provjeravao spremnik - patrone su trebale biti dovoljne za par minuta, ali samo ako se stvorenja masovno nisu obrušila na njega, onda bi mu bilo teško.
  "Granata" - proletjelo mu je kroz glavu. Ovo je bio posljednji argument u sporovima sa mutantima, ali nažalost sada nije imao ništa slično.
  "Možda provjeriti tijela? Jedno od njih mora da je imalo barem jedno."
  Ustao je, skinuo automatski osigurač i oprezno, kao da hoda kroz minsko polje, krenuo naprijed, sve bliže i bliže mjestu gdje je odjeknula eksplozija i gdje su poginuli njegovi drugovi.
  Evo. skoro kod kratera, gde je jasno bila postavljena mina, u nos mi je udario smrad spaljenog mesa. Malo je sačekao, potiskujući osećaj povraćanja, a onda je napravio jedan korak, pao na jedno koleno i okrenuo osakaćeno telo stalkera na leđa.
  Loša sreća, pomislio je, provjeravajući džepove ima li granata.
  Onda je otišao na drugu, treću. Morao sam ukloniti nekoliko rezervnih magacina i krenuti prema staroj kolibi, ostavljenoj ovdje od prvog katapultiranja i zabarikadirati se, ostavljajući samo jedan izlaz odakle je bilo moguće pucati na mutante ako to osete i gaze pravo do kuće.
  "Prokletstvo", konačno je rekao iz grudi.
  Čovek je izvadio voki-toki, prislonio ga na uho i počeo da govori davno naučene reči, nadajući se da će ga čuti pre nego što mutanti izgrizu poslednji komad njegovog mesa.
  - Baza, ovo je Falcon, upali smo u zasedu, samo sam ja preživeo.
  Ponovio je to još nekoliko puta, osluškujući prazninu etra. Zatim je to uradio još jednom, nadajući se da je krivo nedavno izdanje, a ovo ometalo radio komunikaciju, ali nakon što na njegov poziv u pomoć nije odgovoreno, isključio je radio, prislonivši mitraljez na prsa.
  U to vrijeme u kasarni je bilo toplo. Oko devet sati uveče, kada su se izviđački odredi i lovci na artefakte vratili na svoja uobičajena mesta prenoćišta, prostorija je postala pretrpana. Sala je bila puna ljudi, galama, trovanja priča i anegdota, a oni koji su iz pohoda uspeli da iznesu nešto skuplje od pocepanih pantalona odmah su otišli kod trgovca, čija se odgajivačnica nalazila na drugom spratu odmah iza Borove kancelarije.
  Starac nije bio voljan da stupi u kontakt. Generalno je bio tiha osoba. Oni se obično izbjegavaju, smatraju ih ludima ili ne od ovoga svijeta. Ali budući da je djed (tako su ga svi lokalni stalkeri s poštovanjem zvali zbog njegovih godina i iskustva) bio šef lječilišta, potreba da mu se barem povremeno obrate za pomoć natjerala je stalkere da mu se poklone.
  Ne mogu vjerovati da smo opet na nuli.
  Viktor je umorno ušao u hodnik, osvrćući se po prepunoj prostoriji, u kojoj je, kao i obično, mirisalo na znoj, cigarete, alkohol i smrdljive priče. Zatim je krenuo malo naprijed, gdje je u samom kutu ugledao stolić i pridružio se još dvojici stalkera koji su dopijali pivo nakon putovanja.
  -Pa, kako? Sa čime si se vratio, Vitya? Sudeći po tvom licu, haos je.
  Zaista je bio iscrpljen dugim i opasnim putem. Polijske močvare nikada nisu bile prijateljski nastrojene prema strancima, pogotovo ako su uletjeli u njen posjed po artefakte. Još od vremena kada se Zona pomerila na sever i zahvatila deo Brestske i Gomeljske oblasti, mnogi stalkeri su hvalili ova mesta, iznoseći odatle bezbroj swagova i retkih artefakata. Čitavi karavani zalazili su u močvarne stalkere, sve dok izvor nije počeo da presuši. Mnogo vode je teklo ispod mosta od tih dana. Khabar je postao mnogo manji, a rizik se višestruko povećao. Neko drugi je uspeo da pronađe par retkih primeraka za koje su naučnici bili spremni da jedni drugima kidaju grkljan, ali jednom se to nije desilo i bilo je desetak apsolutno nula za jedno uspešno putovanje. I dobro je da nema gubitaka. Uostalom, bilo je slučajeva da se polovina odreda vratila iz sasvim običnog prepada, govoreći kako su pseudopsi razdvojili ostale na putu do mjesta, ili još gore. Bilo je mnogo priča o tim mjestima, ali to ipak nije zaustavilo stalkere. Žeđ za profitom je takva stvar. Teško je sačuvati se od velikog rizika kada kuš može da obezbedi ugodan život do starosti.
  "Sve je loše", rekao je Viktor, vadeći zadnju konzervu gulaša iz ranca, koja je ostala iz kampanje. Brzo ju je otvorio, prešavši vrhom noža preko poklopca, nakon čega je u trenu pojeo sav sadržaj, progutavši većinu gotovo bez žvakanja - tako je stalker imao jak osjećaj gladi.
  Išli smo sve do samog Kratera.
  - Jeste li bili tamo? - upitao je jedan od stalkera koji su stajali u blizini.
  Tiho se nasmijao.
  Možda mi ne verujete, ja vas ni na šta ne obavezujem.
  -A kako je tamo? Čuo sam da su bandosi odabrali te dijelove. Zgodno je uhvatiti žutousti - mjesta su gluva. Nema smisla tražiti nekoga ko nestane, pa se oni tamo masovno klone.
  Oba stalkera su se pogledala. Viktor je shvatio da oni to znaju iz prve ruke.
  - Tamo ima mnogo svakakvog smeća, a razbojnici su manje zlo koje sam tamo sreo.
  Dovršivši ostatke svog skromnog stalkerskog obroka, podigao je ranac na ramena, zahvalio se seljacima na društvu i otišao do trgovca. Na drugom spratu je bilo nešto manje ljudi, ali zbog male površine prostorije i nedostatka prozora i dobre ventilacije, smrdelo je kao da je ovde upravo ubijen i iznuđen pseudo-džin čiji je ostaci sada smrde pod njegovim nogama. Dokrajčili su Viktorovo čulo mirisa i cigarete koje su tinjale na stolu kod trgovca. Nije pušio nekoliko godina i, za razliku od svojih kolega pušača, svakim dahom osjećao je podlost duvana.
  Bio je red. Nekoliko vojnika sa dužnosti, očito prolazeći kroz ova mjesta do njihove baze i svraćajući da popune municiju i namirnice, pažljivo je pregledavalo robu položenu na stolu. Oružje. Municija. Oprema i uniforme. Sve je to bilo u manje-više ispravnom stanju, što je ponekad izazivalo ne manje iznenađenje od burera u okolnim područjima, jer su sanatorijski kompleks i stambene i gospodarske zgrade uz njega bili jako udaljeni od kopna, a ispostavilo se da je izuzetno teško dobiti ovo. Ali Vitold je bio trgovac za to, jer je znao pronaći bilo koji proizvod, a ako bi se za to vezao dobar novac, onda se ne bi moglo brinuti o rezultatu - sve bi bilo isporučeno na vrijeme i na vrijeme. A sada, kada je grupa dužnika, nakon što je konačno izvršila kupovinu i napunila Vitoldov novčanik novčanicama, odstupila, osmeh mu je zavladao na licu.
  -Dan se ne provede uzalud, kada klijent ode zadovoljan, a ja profitiram.
  - Drago mi je da je s tobom sve u redu - rekao je Viktor prilazeći pultu.
  - Pa, gospodine, na šta ste se žalili? Nisi bio neko vreme. Ja sam sat vremena mislio da si ti, to je sve, umro, da tako kažem, zona te uzela i pretvorila u jednu od onih nakaza na gorioniku.
  Ali ja sam ovdje i moj mozak je u redu.
  - I to mi je drago, znači da imate dobar proizvod.
  Viktor je ćutao. Iskreno, nije imao šta da ponudi Vitoldu i nije to hteo da prizna. Iz posljednjeg napada, stalker je izašao prazan i bez snage, jedva je stigao do sanatorija. Ipak, imao je nešto, nešto vrijedno što se nije moglo dotaknuti ili vizuelno ocijeniti, nešto o čemu je čak i Borov sanjao da dobije.
  - Imam informacije, Witold. Znam gde je otišla džinovska himera. Mogu pokazati.
  Trgovac je sumnjičavo pogledao svog klijenta, zatim je pogledao ostale uhode iza sebe, koji su čekali svoj red, nakon čega se malo nagnuo naprijed, objesivši tijelo preko školske klupe koja je služila kao Vitoldov stol.
  - Bolje da ne spominješ ovo zarđalo stvorenje. Zadnji put je ubila dvanaest ljudi u RUES-u. Od tada je niko nije video, i bilo bi bolje da je pala pravo u pakao nego da svojim prisustvom plaši moje klijente.
  Zaista, mnogi su je nazivali zarđalom zbog boje grube vune, koja je podsjećala na zarđalu bodljikavu žicu namotanu na istu grubu i izdržljivu kožu. Više od svih individua ovog tipa, najedala se stalkerima do nevjerovatne veličine, zbog čega su lokalne grupe čak obustavile neprijateljstvo kako bi je ujedinile i ubile. Ali nakon napada na RUES, stvorenje je netragom nestalo i od tada ga niko nije vidio.
  -Znači nisi spreman da platiš za to?
  Witold se vratio u svoj prethodni položaj, zavalivši se u stolicu, krckajući pod teretom vlasnika. Pucnuvši prstima i trljajući široko čelo, pokazao je svim svojim izgledom kako se u njemu bore pohlepa i radoznalost.
  "Prokletstvo", rekao je, udarivši dlanovima o sto. - Već dugo nisam bio zapanjen ovakvim predlozima.
  - Dakle, pitanje je cijena?
  "Ne samo", zastao je na trenutak. -Šta ako lažeš? Šta ako dobijete novac i ne kažete ništa razumno. Onda potražite vjetar u polju. Zona je velika, đavo zna kuda će te odvesti.
  - Jesam li te ikada lagao?
  Ne, ali za sve postoji prvi put.
  "U principu, razumem vaš oprez", rekao je Viktor, prebacujući ranac preko ramena.
  - Veoma mi je drago što smo naišli na međusobno razumevanje. Bolje idi u Borov. On je upravo tamo. Starac je pronicljiv, odmah razaznaje laž, ako ga uvjeriš pomoći ću ti nečim u lovu, ali inače - izvini. Ovdje je svaka druga osoba ili vidjela duhove, ili je komunicirala s Bogom, ili vidjela čudne mutante u šumi na punom mjesecu. A svima je potreban novac, oružje i oprema.
  Viktor je otišao, još uvijek slušajući trgovčevo staro gunđanje. Zaustavio se na vratima - neko je otvorio nekoliko prozora u potkrovlju, gdje se snajperski par nalazi bliže noći iz sigurnosnih razloga, a svjež zrak, gurnut pojačanim vjetrom, počeo je prodirati u sanatorijum.
  Viktor je duboko udahnuo. Bilo mu je prijatno disati, ako ne savršeno čist, ali svež vazduh, koji je razblažio zašećerenu mešavinu smrada koja je sve ovo vreme visila na drugom spratu. Korak po korak, disao je sve češće, kao da je ovaj vazduh sadržao ceo njegov život i da nije mogao da zasiti telo njime pre nego što se sretne sa neizbežnim.
  Pokucao je na vrata na starinski način: tri kratka puta, pazeći na djedovu povučenost, odrazilo se u gotovo svemu. Uobičajeni odgovor na kucanje nije uslijedio, ali Viktor je iz nekog razloga pomislio da već može ući, nakon čega je lagano otvorio teška drvena vrata i zakoračio u dobro osvijetljenu kancelariju.
  Borov je sjedio za velikim stolom i gledao u nešto na ekranu monitora. Osoba koja je ušla nije ga nimalo zanimala, samo je jednom podigao pogled kako bi bacio pogled na gosta, nakon čega se ponovo utopio u redovima tekstualnog dokumenta koji su se spuštali.
  Viktor je prišao stolu, sjeo na obližnju stolicu i čekao. To se starcu desilo kada je ignorisao šta se dešava oko njega, nakon čega se ponovo vratio u naš svet kao da se ništa nije desilo. I sada je Viktor morao čekati petnaest minuta prije nego što je Borov podigao pogled sa svog kompjutera i konačno skrenuo pažnju na uhoda.
  "Govori", zagrmi djed basom.
  - Imam informaciju o himeri, onoj koja nam je posebno uznemirila živce prije šest mjeseci. Vidio sam je na granici regije Brest u regiji Zhadin. Mještani su rekli da stvorenje visi dalje: Stolin, Rechitsa, Gavrani. Ljudi sve više nestaju. Izgleda da se skrasila u svojim novim lovištima.
  Borov ništa nije rekao. Ne ustajući sa stolice, okrenuo se prema karti okačenoj na zidu i zagledao se u mjesto o kojem je Viktor govorio.
  - Daleko sam stigao.
  - Sreo sam je na putu do kratera. Spavala je u nizini, pravo u trsci, čekajući podnevnu vrućinu. Uglavnom, imao sam sreće, da me je uhvatila malo kasnije, kada bi postalo hladnije, ko zna kako bi se sve završilo.
  Starac je ćutao. Činilo se da vaga sve za i protiv, poput Vitolda, izmučen sumnjom u informacije, nije žurio da donese odluku, što je posebno testiralo Viktorovo strpljenje. Hteo je da se okrene i ode, pljujući po svim pravilima, da regrutuje ljude i samostalno reši čudno stvorenje i prođe za legendarnog lovca, kada je iznenada starac oživeo. Vratio se iz zemlje razmišljanja, u kojoj je bio sve ovo vreme. Okrenuo se prema stalkeru i lakonski izgovorio isto.
  -Šta želiš?
  -Treba mi pravo oružje. Upravo sam se danas vratio sa racije i gol sam kao soko. Nemam sredstava da kupim sve što mi je potrebno, ali ako mi pomognete u ovom poslu, a ja uspijem napuniti stvorenje, onda će se uhode navaliti ovdje u gomilama i bit će mnogo zezanja.
  Djed je na trenutak zaćutao.
  -A ako ne?
  Ovdje Viktor nije našao ništa da kaže. Istina, cijeli lov na Rustyja bio je čisto ludilo i samoubistvo. Ubijala je teško naoružane ljude na RUES-u, da bi to trebala učiniti i sa malom grupom stalkera, pa čak i na svojoj teritoriji.
  - Potrudiću se da uspe.
  Konačno je istisnuo Viktora. Ali Borov je ostao pri svom. Djed je ponovio svoje pitanje.
  -Šta ako ne možeš?
  Nakon što je Viktor ostavio pitanje bez odgovora, djed se u tišini okrenuo kompjuteru i nastavio čitati. To je značilo da je razgovor završen. Starac je prihvatio odluku i nije moglo biti govora ni o kakvom oružju.
  Izašao je u hodnik, gdje je još smrdjelo kao đubre, prošao pored još dvojice stalkera koji su čekali svoju publiku u Borovpu, a zatim se spustio na prvi sprat. Svi su bili tamo. U jednom trenutku ih je bilo toliko da je bilo nemoguće napraviti korak da nekoga ne udarim ramenom.
  Ipak, uspio je da se probije do izlaza i izađe, gdje je Viktor mogao duboko udahnuti. Duvanski dim mu više nije stiskao pluća - disanje je postalo mnogo lakše, a za njim je ostala zamorna mješavina znoja i alkohola. Zahrđala, ali još jaka vrata su se zalupila za njim i Zona se otvorila pred njegovim očima.
  Kada je prvi put došao ovamo, malo je toga bilo naseljeno ljudima i sve je u okrugu ličilo na tihi, mrtvi haos koji nastaje kada nuklearna gljiva raste na horizontu i udarni val te odnese u pakao. Nešto slično se dogodilo i ovdje. Međutim, određena sila: Gospod ili priroda, kako bilo koga zanima, počela je da uspostavlja red i ubrzo su ova mesta bila ispunjena živim bićima, nekako prilagođenim zračenju, a kada je ovaj napad počeo da jenjava, odnešene nepoznatim silama dalje sjevera, počeli su se pojavljivati i ljudi. Mutanti su došli za njima. Lovac i žrtva (ovisno s koje strane gledati) odjednom su se našli jedan ispred drugog, što je primoralo svaku od grupa da striktno ocrta svoj posjed. Ljudi su se smjestili u sariju sanatriju. Kompleks vremena kasnog SSSR-a, prokleto je dobro očuvan i nakon svih kataklizmi i desetina erupcija, postajući sigurno utočište za stotine lutalica i skitnica koji su svoju sreću tražili u Zoni. Mali prostor oko tri kampusa sanatorijuma takođe je čuvan od strane ljudi, ali sve iza njega bila je divljina, sve je pripadalo mutantima. Bilo je i drugih zakona. Primitivne, životinje, kada su se instinkti koji su spavali u stalkerima probudili i oni su se pretvorili u iste grabežljivce, zaboravljajući na svoje ljudsko postojanje.
  I sada, gledajući ispred sebe, u daleku daljinu, gde su ostaci nekada velikog carstva bili utopljeni u visokim šikarama trske, gde su se višespratnice pretvarale u legla mutanata i stvorenja nepoznatih nauci, Viktor je osetio celo svoje telo učvrstio se, a ruke su mu automatski posegnule za oružjem.
  Svijet se zaista promijenio. Ne tako brzo kao što se mnogima činilo, ali dramatično, mijenjajući ne toliko krajolik cijele teritorije koliko duše ljudi koji su odlučili da svoje živote posvete Zoni. Upijala je ljude, posjedovala umove onoliko koliko nije mogla učiniti nijedna droga. Opsjednuti čudima koja se dešavaju na ovom mjestu, vođeni snovima o bogaćenju ili jednostavno poznavanju drugačijeg života, ljudi su se u todpama slijevali u ova mjesta, bez obzira na bilo kakvu opasnost.
  Viktor je hodao dugačkom ulicom, ispruženom poput udava u šikari, između nekadašnjih stambenih visokih zgrada. Oni su umrli. Davno, ljudi su napustili svoje domove, ostavljajući gigante od cigle da prožive svoj život u novom svijetu.
  Metal je zveckao pod nogama - tramvajske pruge su upravo prolazile na ovom mestu. Istina, sada su bile zarđale i nalikovale su natečenim venama, dugo bez krvi, ali od toga ništa manje strašne.
  Praznina.
  Viktor je odjednom ugledao neke čudne otiske stopala. Bili su kao zečevi, ali prilično veliki. Kakve su kandže ovdje tigraste i vrlo oštre. Čak je i metal šine bio izgreban.
  Viktor se namrštio. Nije bilo dovoljno naletjeti na zeca mutanta. Ova životinja, veličine dobrog lava, mogla je ispljunuti otrov na daljinu. I nije lako zaustaviti se
  čak i eksplozivni metak. Jasno je da susret s takvim zecem i otrovnim tigrom u isto vrijeme nije slutio na dobro. To je stvarno čudovište.
  Viktor je skrenuo u uličicu i nehotice čučnuo. Nije tražio nepotrebne avanture.
  Izvukao je pištolj iz pojasa. Slušao sam. Ovako velika zvijer ne može se neprimijećeno prišunjati. Odjednom, stalker je sa svoje strane ugledao kostur. Bio je tako...
  Užasno pokvareno i izgrizeno. A na kostima su visili fragmenti forme, i očigledno su nedavno ubijeni i izgrizeni - krv koja je tekla nije imala vremena da se smrzne.
  Viktor je opsovao:
  - Ovo je japanski policajac!
  I ukočio se... Ponovo je slušao. Sve je izgledalo tiho. Ali intuicija je sugerirala da bi bilo najbolje vratiti se u društvo drugih stalkera ili odabrati kuću
  pouzdaniji. Viktor se kretao čučeći... I to u kratkim crtama.
  A onda se zaista začulo prigušeno režanje, i grebanje nečijih moćnih šapa. Viktor je ubrzao, pojurio je prema vratima. U istom trenutku iza njega je planuo plamen.
  I vatra je pogodila prljavo odijelo. Viktor se osvrnuo. Čudovište ga je pratilo. Veličina bika bila je mješavina zeca s ušima i lava sa snažnim šapama.
  A ipak je ova zvijer plamtjela od vatre.
  Viktor je čuo da zečevi mutanti mogu da ispljunu otrov, ali nije mislio da se ta sposobnost proširila na udisanje vatre.
  Čovjek je zamalo umro od straha. I zvijer je brzo smanjila udaljenost. Sada je već pretekao Viktora i šapom udario stalkera. Udar je oborio muškarca s nogu.
  Lešina je nagazila na Viktora odozgo i zgnječila ga. Zatim su škljocnula usta mesoždera.
  Još jedan trenutak i gotovo je. U tom trenutku je bljesnuo snop i neka nepoznata sila je odbacila zeca mutanta. Kao da ga je udario grom.
  Čudovište je ponovo pokušalo da se trzne, ali je ponovo ubijeno. I ogromna lešina se ugljenisala, slegla.
  Viktor je bio u velikom šoku. Nikada ovo nije očekivao. I tako da je u zoni bilo toliko moćno oružje da bi pucalo zracima.
  U isto vrijeme, čovjeka je obuzeo strah. I odjednom će i on sam biti ubijen. Kome on treba - još jedan brojni stalker...
  Pola Bjelorusije već je prekriveno anomalnom zonom, a avanturisti iz cijelog svijeta dolaze ovdje u potrazi za artefaktima. A neko konkretno traži šta
  može biti opljačkan. U kućama se još uvijek može naći mnogo vrijednih stvari. A i mafija ima svoje interese u zoni.
  Viktor je pokušao da otpuže. A onda se, iznenada, pred njim pojavio lik. Viktor je trepnuo očima. Činilo se da je u delirijumu.
  Sprijeda je bila djevojka fantastične ljepote. Nosila je pripijeni kombinezon koji nije skrivao njenu figuru otvorene glave, a vidjelo se kako je zlatna,
  bujna kosa. A lice je hrabro i u isto vrijeme lijepo.
  Viktor je pokušao da ustane, a devojka ga je iznenada uhvatila za nos golim prstima. Zaista je bilo šta da se ide na krov.
  Neverovatno lepa devojka šeta zonom bosa. I tako sam ga zgrabio.
  Viktor je osetio jak bol. Nozdrve su mu bile stisnute poput klešta. A ova prelijepa djevojka imala je tako jake prste. A onda je osetio da ga nešto zgrabi
  njega i iza grive.
  Viktor je čuo glas druge devojke, bio je veoma prijatan, a istovremeno i zlokoban:
  - Pa, da li je Gerda uhvatila klinca?
  Plavokosa devojka je uz smeh odgovorila:
  Kako vidite Charlotte? Pravi mali i ne previše zgodan muškarac!
  Viktor je bio zbunjen. U stvari, šta je on: trodnevna strnjika, dugo neopran, znojan, smrdljiv. Da, i ne blista ljepotom, a već ima preko trideset godina.
  Victor je općenito tako-tako čovjek... Najobičniji. Visina je prosječna, ni u krevetu ništa posebno. Nekoliko zuba već nedostaje i nema se šta ubaciti.
  Najjednostavnija osoba, a ne neki holivudski heroj. A evo i devojaka. Pred njim se pojavila druga djevojka. Bila je vatreno crvena. I usko
  kombinezon koji ne skriva figuru. Štaviše, bilo je jasno da su devojke veoma mišićave i imaju trbušnjake sa pločicama. Obe su veoma lepe, hrabrih lica,
  i visok. Najmanje imaju metar osamdeset pet i bosi su. u visokim potpeticama, djevojke bi uopće bile visoke.
  Crvenokosa je bila naoružana nekim otmjenim mitraljezom, a o pojasu joj je visilo đavo zna šta još. Da, i plavuša sa punim arsenalom.
  Viktoru je bilo čudno što su devojke bose. Uostalom, toliko je zaraza u zoni, a i samo tlo je zatrovano i puno raznih otrovnih plijesni, gljiva, kopriva i
  razne vrste insekata.
  U stvari, ove djevojke su puno riskirale svojim golim tabanima, koji su, začudo, ružičasti i čisti, u njih se ne zadržava prljavština i prašina.
  Općenito, ove djevojke su tako neobične.
  U ovoj oblasti ima mnogo manje žena nego muškaraca. I lako je dobiti neplodnost u njoj, i rođenje djeteta mutanta. Iako postoje rijetki avanturisti - dame razbojnici,
  i prostitutke. Mada, naravno, potpuno degradirane žene idu prostitutkama, od kojih su mnoge strašne i pijane. Općenito, alkohol je popularan u zoni.
  Vjeruje da barem djelomično neutralizira radijaciju i mnoge otrove. Ali od pijanstva, žene brzo ostare i gube svoj tržišni izgled. Ovo je tužno.
  A ove devojke, tako mlade, sveže, preplanule i zdrave - samo praznik za oči.
  Viktor je promrmljao, hvatajući Gerdino boso stopalo rukama, koja ga je nastavila držati za nos:
  - Pusti to jer boli!
  Djevojka se nasmijala govoreći:
  - Da, boli... Ali šta kažeš patsuk. Spasao sam te!
  Viktor je odgovorio sa uzdahom:
  - Mogao bih da ti platim, ali nemam skoro ništa!
  Gerda se zakikota i primijeti:
  - A šta uzeti od takvog jadnika kao što si ti!
  Crvena Šarlot je rekla:
  - Možda će nas polizati?
  Gerda je prezrivo frknula:
  - On smrdi!
  I izbacio Viktora. Čovjek se povukao na leđa... Djevojke su se u glas smijale. Bili su toliko seksi da se Viktor nehotice uzbudio.
  Charlotte je u međuvremenu prišla lešini zeca mutanta i udarila po krznu, primijetivši:
  - Plemenita osoba! Ali samo njegov rep je vrijedan!
  Gerda je klimnula glavom i upitala Viktora:
  - Ako ne želite da vam odsečemo glavu, recite nam gde je kamen sreće!
  Viktor je zbunjeno promrmljao:
  - Da, ja... Da li bih bio takav da imam kamen sreće!
  Charlotte je zečjem lavu odrezala čupavi rep. Stavila ga je u torbu i zarežala:
  - On laže! Starac mu je rekao gde je kamen! Hoćemo li mu odsjeći glavu?
  Viktor je zbunjeno promrmljao:
  Zašto bi to rekao? Ko sam ja za njega? Štaviše, i sami biste znali od njega...
  Gerda je zarežala:
  - Neće uspjeti... Ali osjećam da nije tako jednostavno kao što se čini. Možda ćemo ga odvesti u podrum i mučiti po pravilima!
  Charlotte je klimnula u znak slaganja.
  - Definitivno to treba uraditi! Odvedite ga u podrum i probajte tamo!
  Gerda je htjela nešto reći, kad je čula psovke i prljave psovke.
  Djevojke su se okrenule. Na cesti se pojavilo desetak prljavih i otrcanih muškaraca. Kretali su se prema djevojkama. I pritom su psovali, i to prilično prljavi.
  Charlotte se zahihotala.
  - Ovo je banda pesnica... Kako je svet pun kritina!
  I izvukla je pištolj.
  Gerda je klimnula u znak slaganja.
  - Hajde da ih ubijemo! Previše je prljavštine u zoni!
  I obje djevojke su uzele i ogolile svoja lica. Viktor je drhtao od straha. Toliko je ljutnje izgledalo u očima ovih izuzetnih devojaka. Pitam se ko su oni?
  I kakvu fenomenalnu moć imaju! Šta jednostavno ne mogu.
  Iz pištolja Charlotte i Gerde izletjele su grede. Udarali su muškarce koji su se kretali u njihovom pravcu, očigledno želeći da siluju lepotice.
  A onda paklena vrućina i... Nekoliko ljudi odjednom su pokosili zraci. Srušili su se uz urlik. Ostali su podigli mitraljeze i rezane puške.
  Obje djevojke: crvenokosa i plavuša su se prevrnule. I odmah će uzeti i posaditi. To su bile osuđenice za smrt. I evo ih ponovo upadaju
  masa čoveka. Prilično gadna publika...
  Gerda je uzvratila i zacvilila:
  - Fa lutka!
  Charlotte je primijetila:
  - Brzo smo sa njima!
  Ubijeno je dvanaest muškaraca iz kulačke bande. Tukli su ih nekim neobičnim oružjem. Dvojica su se i dalje grčila i trzala.
  Gerda je viknula:
  - Crni gavran pred smrću,
  Žrtva čeka ponoć...
  Charlotte je potvrdila:
  - Biće besmrtnosti za ratnike,
  Ako udariš hrabro u oko!
  . POGLAVLJE #2
  Devojke su užurbano pljačkale leševe. Oduzeli su im sav novac iz džepova i pojasa, uzeli nekoliko sitnih kamenčića-artefakata.
  Zatim pokupite oružje. I tada Viktor nije mogao vjerovati svojim očima. Svi ovi noževi, pištolji, mitraljezi, rezane puške, dospeli su u torbice
  ratnici i bukvalno tamo nestali...
  Viktor iznenađeno upita:
  - Kako to radiš?
  Gerda se zakikota i odgovori:
  Ti ne razumes covece!
  Charlotte je logično rekla:
  Pa, predugo je za objašnjavanje! Hajde ustani i prati nas! I dalje ćete dobro doći ako ne želite da budete odsječeni
  glava!
  Gerda se zakikota i primijeti:
  - Da, i to odmah!
  I zgrabio Viktora za vrat. Lako ga otkinuo sa zemlje i poneo.
  Čovjek je lebdio i bespomoćno se mlatio u zraku. Charlotte je golim prstima podigla Viktorov pištolj i bacila ga na njega.
  Automatski je zgrabio oružje.
  Crvenokosa je klimnula glavom.
  - Nije loša reakcija!
  Viktor je odgovorio sa uzdahom:
  -Inače ne preživeti!
  Gerda ga je postavila na noge i klimnula glavom.
  - Dolaze s nama! I da se nisi usudio pobjeći. Krećemo se brže od najbržeg čovjeka na svijetu.
  I gurnula je Viktora mitraljezom.
  Sagnuo se i krenuo sa djevojkama. Izgledao je kao pretučen pas.
  Djevojka je pljesnula nogama, ostavljajući gole, graciozne otiske stopala u prašini. Štaviše, Charlotte je umočila svoja stopala u krv.
  Čini se da obojica nisu nikoga ukrali da bi se plašili. I tako su seksi - samo prkosno.
  Viktor je pitao devojke:
  - Ko si ti?
  Crvenokosi ratnik je odgovorio sa osmehom:
  - Šta ti misliš?
  Čovjek je podigao ruke.
  - Ne znam! Ali ti si tako poseban!
  Gerda je klimnula, pokazujući zube.
  - Mi smo ti koji te mogu ubiti... Ali u tom slučaju smo u mogućnosti da damo nagradu. to već zavisi od tebe!
  Viktor se skeptično nasmejao.
  - Kako mogu biti korisna takvim cool ženama poput tebe?
  Kao odgovor, Gerda je podigla nogu i ponovo zgrabila Viktorov nos golim prstima i stisnula mnogo jače. I zaurlala je:
  Mi nismo tvoje žene! Žene prodaju sjemenke na pijaci!
  Charlotte je klimnula.
  - Dobro! Ali ti znaš mnogo! Na primjer, takav artefakt kao što je kamen za pomlađivanje!
  Viktor je zadrhtao i primetio:
  - Ovo je veoma redak kamen. I ima nuspojave. Možete čak postati i mali dječak ako ga dugo držite u rukama.
  Štaviše, van zone oni koji su primili takvu omladinu jednostavno umiru. A unutar zone, pretvarajući se u djecu, gube i odrasli
  snage i vještine, a često i pamćenje odraslih.
  Gerda je klimnula u znak slaganja.
  - Da, čuli smo da kamen mladosti ima sporedna i ne baš prijatna svojstva. Međutim, u kombinaciji sa sretnim kamenom,
  i sa nekim drugim artefaktima, on može od osobe izvan zone napraviti besmrtnog i zauvijek mladog supermana. Tako da...
  Charlotte je spremno potvrdila:
  - Ako hoćeš da živiš, pomozi nam!
  Viktor je zadrhtao i upitao:
  -Ko si ti uopšte?
  Gerda je sa osmehom primetila:
  - Dodatno znanje će vam samo skratiti život!
  Charlotte je potvrdila:
  Imamo samo više razloga da te ubijemo!
  Viktor je zastao... Prošli su pored smrdljive deponije. Neki klošar, videvši devojke, dojuri do njih i poče da moli:
  - Daj siročetu... koru hleba!
  Charlotte je golim prstima podigla komad stakla i bacila ga. Propaljač koji je skočio preblizu dobio je bod pravo u oko. I komad stakla
  probio stabljiku i ušao u mozak. Nevaljalac se srušio.
  Viktor je zviždao.
  - Lovno! Vrlo pametan!
  Gerda je primetila:
  - Ne možemo to da uradimo!
  Charlotte je zarežala.
  - Da, natopio sam mikrob!
  Viktor je primetio:
  - Ovo je takođe čovek i ubijanje je tako okrutno!
  Charlotte se nasmijala i primijetila:
  - Ili možda obrnuto. Beskućnicima će biti mnogo bolje nego ovdje vegetirati na onom svijetu!
  Gerda je sa osmehom primetila:
  - Dobro! Zašto bi đubre živeo... Za čovečanstvo je ovo mali gubitak!
  Crvena je dodala:
  - I možda profit!
  Viktor ništa nije rekao, misleći da nije tako značajan primjerak za čovječanstvo i da bi ljepotice mogle da ga dokrajče. I hodaju i bosi, okrugli,
  roze potpetice bljeskaju.
  Viktor je pomislio zašto se ne boje hodati bosi. Na kraju krajeva, postoji toliko mnogo različitih vrsta infekcija i fragmenata i druge prljavštine.
  Čovjek je oklevao i upitao:
  - A zašto si... bez cipela!
  Gerda se zakikota i odgovori:
  - Lakše je živeti bos i...
  Charlotte je dodala:
  - I sami ste videli kako sam mudro zakucao ovu propalicu!
  Viktor je klimnuo glavom.
  - mnogo praktičnije. Ali zašto se vaša stopala ne zaprljaju?
  Gerda je rekla grubo:
  Ništa ne skraćuje život kao dug jezik. Zato bolje umukni!
  Charlotte je odgovorila ozbiljnim tonom:
  - Zato što naše noge ne percipiraju prljavštinu...
  Tako su stigli do napuštene kuće. Tu je bilo i društvo od tri pijanice. Djevojke nisu trošile zrake na njih. Charlotte je skočila i pobjegla
  uhvatila je za šiške bičeva koji su joj pali golim prstima i kako ih je udarala. Udarac je bio jak, a lobanje su napukle. Prolila se krv.
  Gerda je treću osobu pomaknula golom, okruglom petom do brade. vilica mu je pala. I srušio se mrtav i zaćutao.
  Sada se djevojke osjećaju kao kraljice.
  Crvenokosa je bosom nogom zgrabila bočicu sa mastilom i bacila je na zid i razbila je. Onda je zagugutala:
  - Ja sam najjači na svetu!
  Plavokosi terminator je bacio užinu kroz prozor i zacvilio:
  - Beskućnici potopljeni u toaletu!
  I djevojke su se glasno smijale. A ratnici su sada bile samo djevojke - super.
  Viktor je ustuknuo ka izlazu. Ali Gerda ga opet uhvati za dugotrpljivi nos i povuče:
  - Smiri se, kozo! Sada ćemo vas ispitati!
  Viktor je promrmljao:
  - Ne znam ništa!
  Šarlotine smaragdne oči su bljesnule.
  - Onda ćeš umrijeti!
  Čovjek se tresao... Plavokosa djevojka mu je prišla i uhvatila ga za rame. Stisnula je prste i zaurlala:
  - Reci šta si rekao za artefakte Borov7
  Viktor je promrmljao:
  - Ništa konkretno! I on ih juri...
  Gerda je klimnula.
  - Možete ga ispitati. A ti mi...
  Charlotte je predložila:
  Možda ga još nećemo ubiti. Postoji jedna ideja.
  Plavokosi terminator je klimnuo glavom.
  Uvijek možemo ubiti žoharu. I imamo različite ideje!
  Crvenokosi ratnik je predložio:
  - Hajde onda da probamo kamen koji odbija metke na njemu. I...
  Gerda je odgovorila:
  - Već smo pokušali, ali ne djeluje protiv zraka. Koje druge ideje postoje?
  Šarlot je sa osmehom predložila:
  - Možemo li mu reći o našim podvizima?
  Plavuša je odgovorila:
  - Ne bacajte bisere pred svinje. Ne dajte istinu psima!
  Charlotte je na ovo odgovorila:
  "Možda će se onda nečega sjetiti!" Beskorisno je pitati. I treba nam kamen sreće. Tada može ispasti super u kombinaciji sa drugim kamenjem.
  Gerda je klimnula u znak slaganja.
  "Onda ću mu reći!" Neka sjedi i sluša.
  I plavokosi terminator je počeo da plete priču;
  Anomalija koja je puzala niotkuda opkolila je devojke sa svih strana. Kamen je pulsirao i često udarao po rukama. Činilo se da se čak i zrak okolo smrznuo i postao mrtav. U isto vrijeme, djevojčice su osjetile povećanje zračenja.
  Probila je zrak, uzrokujući fuziju jezgara dušika i kisika. Od koje je sve bilo zasićeno izuzetnom svježinom koja je mučila nos.
  - Moramo da odemo odavde! Gerda je rekla.
  Charlotte se složila:
  - Uzmimo hiperfitove i pokušajmo se probiti!
  Djevojčice su odmah sebi ubrizgale tečnost koja smanjuje izloženost zračenju. Osjećao se kao da ti hiljade radioaktivnih pčela bodu kožu.
  Gerda je zacvilila:
  - Hajdemo naprijed!
  Charlotte se složila:
  - Da! Nisam želio ponovo zaobići ovu superanomaliju. Odjednom ima privid predatorskog instinkta i okružiće nas.
  Plavokosi terminator je primetio:
  - Takva polja po pravilu nisu kontinuirana i naći ćemo pukotinu.
  Crvenokosa lisica podsjetila je:
  - Najvažnije je da se pravilno definišu granice.
  Ovo posljednje nije tako lako učiniti. Neki su pokušali, oponašajući pisce koji nisu imali praktične vještine, jednostavno baciti vijke i matice.
  Nije pouzdano, gvožđe može da proleti bez usporavanja i pada, ali će razbiti organsku materiju.
  Ovdje vam je potreban suptilniji pristup, sipate finu blanjanu prašinu od običnog olova, bacite je, a zatim pratite i najmanji otklon snopa fenjera.
  Tamo gdje je zraka prava postoji jaz između anomalnih polja. Nauka dokazana od strane naučnika.
  Općenito, zašto je obična černobilska zona odjednom postala tako strma - kršeći zakone prirode.
  Naučnici nisu dali jasan odgovor na ovo. A sporovi i disertacije su pisani u stotinama tomova. Dobro je da devojke mogu da čitaju brzinom kompjutera, inače bi požutele preko knjiga.
  Za pisce naučne fantastike zona je postala i novčanica, ali i dalje pomalo monotono pišu: zamke, prdaci, artefakti, mutanti, banditi!
  Neko nekoga ubija! Ali čista besprijekorna ljubav i žene ni ne mirišu! Ali rat je ženski!
  Djevojke su polako krenule, pružajući ruku kroz vibrirajući zrak. Onda im je odjednom dala vrelina u lice, kao da je neko organizovao grejanje.
  Mladi izviđači su imali poseban mali uređaj, a olovo ili željezo u zoni je pljuvač.
  Tanak sloj prašine treperi u reflektoru baterijske lampe. Prvih deset metara anomalija je bila solidna.
  Zatim, kako su djevojčice napredovale, počele su se pojavljivati neke pukotine na polju. Izviđači su pomno držali na oku warp.
  - Tu je! Charlotte je primijetila.
  - Možete ići.
  - Hajde da probamo! Gerda ju je podržala.
  Djevojke su išle na prstima duž linije. Ispred je bio privid močvare i morao sam primjetno dodati korak da ne bih bio uvučen.
  Odjednom je vazduh uzdahnuo, a izviđače su polili potocima blata.
  - Izgleda da oseća naš prodor. Gerda je primetila.
  Charlotte je zarežala.
  - Možda! Govori tiše.
  Devojke su nastavile da se kreću. Iznenada, u prahu metal se kovitlao u vihoru. Tada je toliko dahtao, samo zahvaljujući gimnastičkoj spretnosti djevojke nisu pale.
  Rešetka od rešetke koja je stajala na bočnoj strani bila je rastrgana, a fragmenti su presavijeni u otmjenu čipku. Ali put pred nama je postao malo širi.
  Trava je osušena, zemlja izgleda kao nakon seizmičke kataklizme. Ispred prolaza, stazu je iznenada blokirala betonska ograda.
  Popeti se, nije bilo moguće, odozgo je anomalna zona udahnula smrt.
  Charlotte je sa osmehom rekla:
  - Nema smisla vraćati se. Otišli smo predaleko i ne zna se da li ćemo naći još jednu prazninu. Predlažem dizanje u zrak granatom.
  - Zašto, ako možeš da se slomiš udarcem Ross-karatea. Gerda je rekla.
  Charlotte se namrštila.
  - Sigurni ste da je ograda prilično debela.
  Plavokosi terminator je primetio:
  - U betonu postoje posebne energetske tačke koje omogućavaju probijanje kroz cijelu konstrukciju. Da, i trening nogu neće škoditi.
  Crvenokosi ratnik je oštro primijetio:
  - Onda sam sa tobom.
  Da ne bi oštetile cipele, djevojke su izule čizme i gracioznim stopalima, poput skulptura drevnih majstora, počele da udaraju u beton.
  Začudo, njihove preplanule, bose noge bile su tako dobro istrenirane da je izgledalo kao da ih tuku čeličnim pajserima.
  Djevojčice su od malih nogu dobile borbenu obuku i to za njih dvadeset pet centimetara betona.
  Zid je bio prekriven pukotinama, nakon nekoliko sekundi se srušio.
  Iako su noge lagano zujale od potresa mozga, krv je kucala kroz njih, izviđači su bili zadovoljni.
  Charlotte je viknula:
  - Probili smo s tobom!
  Gerda je potvrdila:
  - U isto vreme i zagrejan! -
  Mladim ljepoticama je postalo zabavno, samo su ih lica svrbila od Dushmanove brade i kamuflaže.
  Dalji put je bio lakši, djevojčice su već naučile da razlikuju granice anomalije samo po prelamanju svjetlosti.
  Sve što je trebalo da uradite je da upalite baterijsku lampu i sve se vidi. Istina, morao sam da hodam oko pola kilometra, savijajući se, rizikujući da pređem opasnu liniju: prolaz se opet suzio.
  - Jesi li ikada pio Gerda? upitala je Charlotte.
  Plavuša je odgovorila:
  - Ne! Istina, ubrizgali su mi alkohol kako bi provjerili reakciju tijela na alkohol.
  Crvenokosa je zaškiljila.
  - I kako?
  Gerda je iskreno odgovorila:
  - Glava boli, creva ispadaju. Dali su male mini-kapsule veličine prosa. Povećali su otpornost organizma na alkohol.
  Iako je pijanstvo grijeh, ne možete bez njega u inteligenciji.
  Charlotte se zahihotala.
  - Još jedan grijeh! Pa ipak, popovi piju! I općenito, ako uđemo u anomaliju, doživjet ćemo mamurluk, samo hiljadu puta jači.
  Vrh jurišne puške AKM slučajno je ušao u anomaliju i lagano se savio. Morao sam to ispraviti. Kiša je pljuštala odozgo, sa krupnim kapima, prilično topla.
  Unutar anomalije jednostavno su zašištale i isparile. Pokraj njih je nagomilano depo: prevrnuti, pokvareni kamioni, traktori, komadići teške poljoprivredne opreme, zarđale burad.
  Izvan skladišta, ignorirajući smrtonosnu pozadinu, sjedio je reptil, crvena kristalna kornjača s glavom ajkule. Bez problema je proždirala metal, a njene šape su nešto između kandži raka, kandži tigra.
  - Rifulik! prošaputala je Charlotte.
  Gerda je potvrdila:
  - Neproteinski oblik života mješavina kvarca i litijuma.
  Crvenokosi ratnik promrmlja:
  - Protiv njega je naše oružje vjerovatno nemoćno.
  Plavuša je slegnula ramenima.
  - Ne znam! Oni koji su pucali na takvo stvorenje, po pravilu, nisu preživjeli. Istina, zašto mu treba naše proteinsko meso, vjerovatnije je da će guštati mitraljezom.
  Charlotte je upozorila:
  - Ne ubrzavajte kretanje, to će izazvati rifulu.
  Djevojčice su i dalje glatko, ali se kreću sve brže. Istina, ubrzo su naišli na bodljikavu žicu. Morala je biti izrezana.
  Djevojke su se s tim odlično snašle, profesionalno izbjegavajući škripu.
  Nakon nekoliko koraka, Charlotte je šapnula Gerdi na uho: - Vidi, draga moja, evo naše prve nagrade.
  Pokazala je na kamenčić boje limuna.
  Plavokosi terminator je odgovorio:
  - Ništa posebno, ovo je najčešći "kuleš" artefakt. Više od hiljadu dolara, ne možete pomoći.
  Crvenokosa je klimnula.
  Možda i manje, ali ni to nije loše.
  Anomalija oko devojaka je počela da oživljava, izvlačila je neki poseban škripavi zvuk, kidajući bubnu opnu.
  Bio je izvan percepcije ljudskog uha, ali su ga djevojke čule.
  - Đavo je zabrinut! Charlotte je primijetila.
  Gerda je potvrdila:
  - Iako ovde na ivici ponora, ne pričaj o nečistom.
  Crvenokosi ratnik je zacvilio:
  - Hajde!
  Šištanje i vrućina su se primjetno povećali, kapi kiše su isparile prije nego što su stigle do tla, trava je počela mijenjati boje, a na granici se pojavila luminiscencija.
  Općenito, spektakl je i lijep i užasan. Djevojke su se osvrnule na reefulika, on je već bio prilično daleko, ali izgledalo je kao da je jeo, "gruntanje" nije dopiralo do njihovih osjetljivih ušiju.
  Izviđači su se smirili jer ova izmaglica na kraju mora prestati.
  Gerda je logično primijetila:
  "Ne možete ovamo dovesti veliku silu!" Upropastićemo i ljude i opremu, vidi.
  Zaista, na nebu se pojavio helikopter MI-8, uočivši zonu, počeo je da se penje, ali je bilo prekasno. Zamagljeni pipci su poletjeli prema njemu i omotali se oko auta.
  "Verterica" se zagrcnula i počela da pada. Propeler je prestao da se okreće, ali je mašina polako tonula, kao u vodu. Usput se pretvorila u neku vrstu harmonike.
  Devojke se, međutim, nisu toliko divile ovom spektaklu koliko su pokušavale da izađu iz opasne zone. Vrući vazduh im je duvao u lica, dižući vlati trave, prašinu, kamenčiće u vihoru.
  Oči djevojaka, prirodno safirne u Gerdi, ali obojene u braon, i smaragdne u Charlotte, bile su suzne. Tada je kroz zemlju prošlo pražnjenje, udario je strujni udar.
  Djevojke su dahtale. Malo smo trčali. Onda je postalo potpuno loše, zemlja je odjednom postala kao puter i zalijepljene čizme.
  Tada se smrtonosno zaljuljalo odozgo, zona je zgnječila djevojke na zemlju.
  "Izgleda da nas čeka veliki kildyk", rekla je Charlotte.
  Plavuša je zacvilila:
  - Pokajte se dok ne bude prekasno!
  Crvenokosa je podigla:
  - Ne, Gerda, ne želim da umrem kao duhovno ropstvo. Osim toga, zašto mislite da nas čeka smrt.
  Plavuša se složila.
  - Nadam se da ne! Teško je umrijeti tako mlad. Nisam imao vremena da uradim ništa za domovinu.
  Charlotte je prezrivo frknula.
  - Nije je čak ni ubila! Imam na računu, ima barem snajperista.
  Gerda je bila iznenađena:
  - I niste učestvovali u vojnim operacijama.
  Crvenokosa je spremno potvrdila:
  - Ne! Ja sam, kao i ti, zbrinut za važnije stvari. U cijeloj državi nas je samo dvoje.
  Plavokosi terminator je klimnuo glavom.
  - Pa mi treba jedna da od njega rodim decu.
  Crvenokosi ratnik se zakikotao:
  - Ne znam sigurno! Vjerovatno je nemoguće zatrudnjeti od jednostavne osobe.
  Helikopteri su se konačno spustili do njih, dotrčala su im dva reefulika. Oni su, ugledavši svježe željezo, krenuli na svoj grabežljivi obrok.
  - Kakvu strašnu silu treba imati da pocepate tako jako gvožđe. Gerda je primetila.
  - Imaju drugačiji metabolizam sa ultraradioaktivnim inkluzijama. rekla je Charlotte.
  Plavuša je cvrkutala:
  - Međutim, kao da nam oružje nisu progutali. Milioni dolara nerado se bacaju.
  Devojke su nožem probale bubreg, nekoliko puta su se noževi zaglavili, ali mu je vrh otkinut. Zatim su, bacajući plastičnu loptu, otkrili da je tlo dalje postalo normalno.
  - Dobro je što imamo jednostavnu kamuflažu na nogama, nije šteta za sečenje. rekla je Charlotte.
  Gerda ga je uzela i zacvilila:
  - Moraću da ronim kao riba, ali da skočim.
  Crvenokosa je aktivno promatrala:
  - Učili su nas da skačemo iz bilo koje pozicije, možemo to da izdržimo.
  Plavuša je agresivno primetila:
  - U ratu je dobra priprema kao vazduh za pluća, loša mešavina gasova sakati i ubija!
  Djevojke su isjekle čizme, malo oklevale i naglo skočile. Gerda se opet zamalo zaglavila, ogrebala nogu.
  Sada je prolaz postao mnogo širi i devojke su mogle da izađu iz njega. Izviđači su se kretali polako, sve dok, konačno, anomalija nije prestala da se ljulja.
  Charlotte reče zadovoljnim pogledom:
  - Živa sestro! I mislio sam da su svi sjebani.
  Gerda je logično primijetila:
  - Sad treba da nađemo čizme, inače su nam noge prelijepe za bradate mudžahedine.
  Crvenokosa se složila sa ovim:
  - Samo ćemo postaviti zasedu i udariti nekoga.
  Plavuša je mahnula zadnjicom.
  - Ako ga nađemo!
  Devojke su, uprkos opterećenju, odlučile da odu na trčanje, ne naročito u žurbi, kako ne bi bilo buke. Njihov oštar sluh uhvatio je pucnjavu s desne strane.
  - To je nešto! Izgleda kao lov ili rastavljanje. Charlotte je primijetila.
  Devojke su zakoračile, prošle uzbrdo, odatle se otvorio pogled, put. Preko njega se čula buka karakteristična za Jaguar.
  Ovaj moćni automobil sa osam sjedišta iskočio je iza skretanja obraslog u šumu. U njemu je sjedilo desetak tipova u kožnim jaknama i oklopima.
  Drska lica i obrijane glave odavale su razbojnike, neki od njih su imali tetovaže na rukama. A najveći je imao tetovažu na licu. Izgledao je kao negativac iz stripova.
  - Kada čovek veštački sebi daje zastrašujući izgled, to je siguran znak duhovne slabosti. Charlotte je primijetila.
  - Vjerovatno je tako strašan vuk u ovčijoj koži, a ne ovca u vučjoj koži! Gerda je nastavila.
  Banditi su bili naoružani PKU - poboljšanim mitraljezom Kalašnjikov. Njegovi meci od 14,7 mm mogli bi probiti ženske kombinezone.
  Međutim, prema uobičajenoj jakni, djevojčice su imale lagan, ali vrlo jak oklop od hidrohidrogen titanijuma, tri puta jači od prirodnog titanijuma, dva i po puta lakši.
  Istina, takva lančana pošta koštala je cijeli tenk T-90. Ali pogodio ih je tako velikim metkom da čak ni jake kosti djevojčica nisu mogle odoljeti.
  Ali "Kalašnjikov" ili "Abakan" nisu strašni ni sa koje udaljenosti. Vođa je, kao i uvek, opsovao.
  - Onda nam je kukavica rekla da dva prdača puze. Morate ih sažvakati.
  Divlji urlik kao odgovor:
  - Nije u gadnom šefu, ali ima smisla. Samo je nešto stiglo, a nije se dočepalo kupole.
  Također režanje pomiješano s opscenošću:
  - Ovo su Arapi, što znači da vjerovatno imaju "zelena" i dope.
  Šarlot je odlučila da otpusti AKM. Glavni nedostatak stroja je relativno veliko širenje metaka, posebno na velikim udaljenostima. Istina, ako koristite ne kalibar 7,62, već 5,45, tada se preciznost povećava.
  Brutalne glave razbojnika su otvorene. Šarlot je otvorila vatru, a Marija je, kao i uvek, počela da se moli. Odmah su ubijena četiri razbojnika. Jedan od njih je viknuo:
  -... izdets!
  Bandite karakterizira instinktivna reakcija. Nije jasno odakle pucaju, bolje je usporiti i leći, ali vođa je bez oklijevanja zgrabio granatu FU-12, također sa razmakom do dvjesto metara, ali sa uključcima urana na ploče i snažniji eksploziv.
  A gde ga je iskopao, jer ovi su samo u službi ruskih specijalnih snaga. Gerda je opalila, a njen metak pogodio je tačno u centar granate.
  Užasno je puhalo, FU-12 nije F-1. Banditi su bili izrešetani, a Jaguar je, izgubivši kontrolu, postepeno smanjivao brzinu. Vozač je pritisnuo kočnicu u samrtnom muku.
  Moćna marka-zvijer je stala. Djevojke su joj pritrčale svim brzinama. Zajedno sa vozačem bilo je jedanaest leševa. Izgledali su užasno pretučeni.
  Charlotte je počela pregledavati torbe. Pre svega je bila zainteresovana za artefakte. Pažljivo ih je pregledala. Pored "kuleša" najčešći je artefakt koji ima sposobnost da svijetli u mraku i napuni malu bateriju.
  Štaviše, ovaj kamen je izgubio svojstva samo godinu dana nakon izlaska iz zone. Među ostalim dragocjenostima bio je i par "rezača" koji su mogli prorezati legirani čelik.
  Moraju biti prekriveni vunom, inače će metal automobila izgorjeti. Ovdje se nalazio ružičasti kamen "Ljubav" koji značajno povećava mušku potenciju, a vrlo je vrijedan u zoni "Štita" koji neutralizira efekte običnog zračenja.
  - Nisu li razbojnici skupili sve ovo? upitala se Gerda.
  Charlotte je odgovorila:
  - Ne, verovatno su ga uzeli od prdača.
  Plavuša je naivno upitala:
  - I šta su uradili sa njima?
  Crvenokosa je viknula:
  - Ubijen! Šta još! I dobro je da prije toga nije bilo bez mučenja. Neki prdači imaju skrovišta koja čekaju da cijene roba porastu.
  Osim toga, na kraju krajeva, naučnici ne sjede skrštenih ruku. Oni traže načine da poboljšaju svojstva artefakata i posebno produže njihov vijek trajanja izvan zone.
  - Znam to! Gerdine oči su se napunile suzama. "Ali nešto mi se dogodilo. I sam sam postao ubica, sedam ljudi je umrlo od mog hica.
  Ovo sebi nikada neću oprostiti. Bilo je to kao da je struna pukla u mojoj duši.
  Charlotte se naceri.
  - Pa, zašto si tako glup.
  Plavuša je zacvilila:
  - Crkva protiv nasilja.
  Sveznajući crvenokosa je uzvratila:
  - Je li? Ubiti zlikovca nije grijeh. Doslovni prijevod sa hebrejskog zapovijedi šeste zapovijesti Ne ubij: zvuči: ne čini zlo ubistvo!
  Odnosno, nije dobro ubijati samo dobre ljude, a zlo mora biti kažnjeno.
  Gerda je stidljivo primijetila:
  Ali sam Isus to nije slijedio.
  Charlotte je odgovorila:
  - Pa ne! Inkarnirani Bog nije bio pacifista. U Starom zavetu Hristos je upoređivan sa kraljem Davidom, i bio je veliki ratnik.
  Sam Isus kaže - Ja nisam donio mir na zemlju, nego mač. Loš izvor je krv razvratnika. Da, osim toga, prije svog tjelesnog utjelovljenja, kao Jehovino lice, Isus je izricao smrtne presude, naredio istrebljenje svih Amialikana, spalio Sodomu i Gomoru.
  To jest, pravda zahtijeva kaznu zla. Ko su lokalni banditi? Nasilnici iz ološa, bjegunci iz pritvora, manijaci koji su na međunarodnoj poternici, samo teroristi koje hvatamo.
  Odnosno, to je zlo, a zarad dobra treba ga uništiti. Krv zlih je loš izvor, rekao je Isus.
  Suze u Gerdinim očima su se presušile. Pitala je iznenađeno:
  - Kako tako dobro poznaješ Sveto pismo?
  Charlotte je iskreno odgovorila:
  - Pa kako živjeti u formalno pravoslavnoj zemlji a ne poznavati katihizis. Ali znanje se mora primjenjivati mudro kako se ne bi sagnuli pred pećinski pacifizam Jehovinih svjedoka.
  Plavuša je klimnula.
  - Znam ovu sektu! Oni ne priznaju Hrista kao Boga. Međutim, pričanje o hereticima meni nije zanimljivo, a ni vama.
  Red se složio.
  Hajde prvo da popravimo auto.
  Automobil je malo oštećen, po ivicama su bile metalne ploče, a mitraljez, koji nije imao vremena za pucanje, bio je napunjen svježom trakom.
  - Ja sam pre svega ubio mitraljezaca. Charlotte se pohvalila.
  - Logično! Pokušajmo sada početi. - Nađi prave čizme. Gerda je bila zgrožena isprobavati cipele nakon smrdljivih razbojničkih nogu.
  Bila je jednostavno prezirna, kao i Charlotte. Djevojke su otišle do potoka i isprale čizme. Bili su malo preveliki, ali su nakon malo razmišljanja navukli krpice za noge.
  Nije baš zgodno, ali prilikom obavljanja namaza njihove čari neće privući previše pažnje. Sada su djevojke, nakon što su bacile leševe u jarak, mogle voziti na točkovima.
  Međutim, pucajte, privucite pažnju drugih stvorenja: pacova-zečeva. Bila je to zlokobna mutacija, mješavina običnih glodara i zečeva. Kako su se ove vrste uspjele ukrštati je misterija, ali se pokazalo da je to vrlo zlokobna mješavina s otrovnim zubima.
  Zečevi pacovi su istrčali na cestu. Bilo ih je najmanje pedeset, velikih veličine psa. Ogolili su zube tanke kao igle.
  Često su se lomile, ali su nakon par dana izrasle nove. Samo tijelo je otrcano, samo stražnja strana i bujan, gotovo lisičji rep. Izvan zone takvo krzno je cijenjeno.
  Posebno dame. Ali same životinje bile su vrlo spretne i uporne, nisu prezirale strvinu. Osim toga, od pacova su naslijedili određenu brzu pamet.
  Na primjer, mrtvo tijelo možda nije tako ukusno, ali je sigurno, ali u zoni mrtvih...
  - Pa šta da se radi s njima! upitala je Gerda.
  Charlotte odgovori odlučno:
  - Pucajmo i odsijecimo repove! Imaće šta da se proda.
  Plavuša je sumnjala::
  Zašto nam treba novac. FSB nam je dao gotovinu, a u džepovima bandita pronađeno je trideset hiljada zelenaša.
  Crvenokosa se nasmijala.
  - Da! Primetio sam da teroristi i mafija više vole dolar nego evro, uprkos razlici u kursu.
  Lukavi dolar za srcima bandita
  Oni koji žele da unište Rusiju!
  Novčanica je podla, valuta parazita
  Plaćenik treba da ubije!
  
  Privlači krv na sebe i odvratnost
  Nije uzalud zelena boja očiju nevolje!
  Neka u srcu bude dobrote i iskrenosti
  Hajde da ostvarimo vaše snove!
  . POGLAVLJE #3
  Čita Charlotte.
  - Čije pesme? - upitala je Gerda
  - Ja sam to sam napisao! - odgovorila je crvenokosa devojka.
  Plavuša se nasmijala.
  - Dobra ideja. I što je najvažnije, to je stvarno i istinito. Ali u pravu ste, prodaja dodatnog swag-a će nam omogućiti da ostvarimo profitabilna poznanstva među prodavcima.
  Djevojke su uzele zečeve pacova na nišanu i ispalile rafal. Trebate pucati samo u glavu, jer se tijelo lako obnavlja, čak ni ljepljiva zelena krv gotovo ne teče.
  Hitac je probio lobanje deset čudovišta. Oni su se srušili, drugi su počeli da beže.
  - Vau, i odmah su cenili našu borbenu moć.
  - Ovo nisu pseudopsi koji se penju ispred. Međutim, već su toliko upucani da su im i repove odrezali samo malo gore od zečjih. Gerda je primetila.
  - Najviše se cijene repovi pacovskih lisica. Plaćaju tri puta više nego za samulje. - Burknual Charlotte.
  Plavuša je klimnula.
  - Kažu da im krzno može promijeniti boju.
  Djevojke su ustrijelile još deset pacova-zečeva. Onda su sišli dole. Bujni repovi su odsječeni samouvjerenim pokretima.
  - Pazite sa zubima, u principu postoji protivotrov za njihov otrov, ali on košta hiljadu osamsto dolara za ampulu. Charlotte je upozorila.
  Gerda je primetila:
  - Ja sam dobio instrukcije ništa gore od tebe. Osim toga, ako se zubi odlome i ostanu u tijelu, doći će do ozbiljnog upalnog procesa.
  "Vrlo bolno, iako su naša tijela jaka i nije ih tako lako zaraziti. - dodala je plavuša.
  Djevojčice su već krenule ka autu kada su se pojavili pseudopsi. Ne mnogo, petnaestak. Također je očigledno privukao pucnjavu.
  - Da li je šteta potrošiti metak na njih? Charlotte je primijetila.
  Gerda je potvrdila:
  - Iako nisu otrovne, ujedaju i mogu zaraziti bjesnilom. Zagrlimo ih pištoljima da se automatski patroni ne prenose uzalud.
  -Samo onaj nagovor koji promaši dobiće pukotinu, u čelo! Charlotte je predložila.
  Plavuša se zahihotala.
  - A ti imaš puno detinjstva.
  Devojke su pucale iz poboljšanog TT-100. Dimenzije, trzaj i kalibar su manji od onih kod tradicionalnog TT-a, a ubojna snaga i brzina paljbe su veće zbog posebnog dizajna njuške.
  I zaliha od dvadeset metaka po barelu. Ne pucanje, već zabavno. Bez ijednog dodatnog metka, djevojke su razbijale glave pseudo-psima.
  Istina, kasnije se čulo kako se približava još jedno jato.
  - Ti znaš! Charlotte je predložila. Nemojmo trošiti municiju na njih.
  Gerda je potvrdila:
  - Mi, po mom mišljenju, imamo dovoljno razbojničkog oružja. Da, i TT-100, možete ugurati gotovo svaki uložak.
  Charlotte je gukala:
  - Svejedno, nama nije interesantno. Riskirajmo guzice i dočekajmo ih samo sa noževima.
  Plavuša je ciknula, pokazujući zube:
  - Zvuči primamljivo, ali imamo li pravo na prazan rizik.
  Crvenokosa je odgovorila:
  - Kada smo trenirali u školi FSB-a, nije nam prijetilo smrću ili teškim povredama. A evo i dobre prilike da se testirate.
  Gerda se naceri:
  - Inače, ujedanje u dupe je omiljena tehnika pseudo pasa. O tome se čak i u memoarima prvih stalkera, kako su se u početku nazivali, opisuje.
  Charlotte je klimnula.
  - Farter zvuči ljepše i lopovi! Sad idemo po noževe.
  Djevojke su stajale jedna uz drugu, bilo je najmanje trideset pseudo pasa. Borba neće biti laka.
  Iznenada je Šarlot bacila svoj bodež na najbližeg psa, pogodivši ga pravo u vrat. A onda je ostala nenaoružana. Skok ka psima, jak udarac psu u glavu.
  Šokirana životinja se srušila. Zatim iskorak, kao nožni prst u oko, udarac u vilicu. Djevojka udara kao čekić, zubi joj se krše kao suvi grašak.
  Gerda juri za njom, a razbijene noge djevojke odbacuju mužjake. Psi padaju, prevrću se. Udarac bodežom dodiruje grla.
  - Na jakom udarcu, treba ti poklon! - izjavila je Charlotte.
  - Ko ne pobedi, izgubiće se! dodala je Charlotte.
  Djevojke su se razišle. Charlotte je skočila visoko, napravila vrtnju, letjela iznad glava, oborila tri psa u skoku. Jednom je prerezala vrat i odsjekla joj glavu.
  Gerda je ponovila manevar, položivši četiri i završivši udarcem u srce. Istina, pas je uspio malo da je počeše.
  Plavuša je zacvilila:
  - Prljava kuika.
  Crveno ispravljeno:
  - Moram reći kučko.
  - Nije civilizovano ni psa tako zvati.
  Charlotte je viknula:
  - Ali luda.
  Psi su zaista hteli da ugrizu devojke za dupe. Obično prdači i razbojnici imaju blindirane jakne i ne možete ih samo pregristi. I pantalone će biti tanje.
  Gerda ga je ubola u oko, a Charlotte je jednom rukom ubola prste, a drugom upotrijebila bodež.
  Plavuša je zacvilila:
  - To je to, šta sad?
  Crvenokosa je napomenula:
  - Bacali smo noževe u glavu, pa je možda bolje u grudi.
  Djevojke su ponovile manevar, glupi pseudopsi su bili potpuno lišeni lukavstva i instinkta samoodržanja. Išli su naprijed, jurili, njihovi skokovi su bili predvidljivi.
  I svi su malo ogrebali Charlotte svojim kandžama.
  Red je primijetio:
  - Ne, postoje praznine u našoj pripremi. I odjednom bi to bila stvorenja sa vrlo otrovnim kandžama.
  Plavuša je zacvilila:
  - Kako su pacovi?
  - Neka bude tako! Inače, njihove igle su jače od čelika. Veoma gadna stvorenja.
  - Općenito, nešto od mnogo različitih derivata od pacova.
  Charlotte je odsjekla još jednu glavu dok je hodala i slomila psu leđa. Gerda ni na koji način nije bila inferiorna od nje.
  Plavuša je uz osmeh primetila:
  - Sve zato što zračenje ne ubija pacove, već ih čini još jačim i održivijim. To je kao distopija. Možda će nuklearni rat dovesti do pojave neke vrste civilizacije pacova.
  - Mislite li da će pacovi moći da odu u svemir. - Ako se spoje sa primatima, onda nije isključeno. - Kažu da su se takvi već pojavili u zoni.
  Gerda je psu oštrim trzajem slomila vrat. Charlotte je dokrajčila posljednje stvorenje.
  - Morali smo da skočimo.
  Plavuša je zacvilila:
  - Ovo nisu sve štreberke, ima i gorih.
  Red je primijetio:
  "Znam, ali borba protiv čudovišta nije naše područje stručnosti.
  Djevojke, nakon što su položile tri tuceta stvorenja, pažljivo su im odsjekle repove. Sada su imali šta da prodaju. Tada se dogodilo neočekivano, jedan od smrtno ranjenih razbojnika je počeo da se diže.
  Charlotte se zahihotala.
  - Vau, vidi, izgleda da jedan od njih nije dokrajčen!
  Gerda je kroz smijeh rekla:
  Ili se možda pretvara u zombija.
  Crvenokosa je napomenula:
  - Čuo sam za to, ali da biste postali zombi morate umrijeti od anomalije.
  Plavuša je zacvilila:
  - Ili iz ruke veoma grešne osobe.
  Charlotte je zacvilila:
  - Ne šali se tako!
  Bandit je ustao i pojurio da trči. Njegova brzina nije bila inferiorna u odnosu na svjetskog prvaka u sprintu.
  Charlotte je zacvilila:
  - Oh, idi za njim.
  Gerda je kroz smijeh primijetila:
  - Možda ima dobre sposobnosti trčanja na Jaguaru.
  Crvenokosa je rekla:
  -Da vidimo!
  Oživljeni mrtvac je zaista jurio putem. Stoga ga je bilo moguće pratiti automobilom. Djevojke su odjurile, ne ubrzavajući posebno.
  Pitali su se kuda bježi bandit.
  Gerda je primetila:
  - Interesantna igra, ali je verovatno zaseda?
  Charlotte je zacvilila:
  - I videćemo je, za vernost predlažem da nosim čudesna sočiva.
  Specijalna kontaktna sočiva su još jedno od skupih čuda ruske nauke. Omogućili su vam da vidite u infracrvenom i ultraljubičastom opsegu, u potpunom mraku i pod vodom.
  Osim toga, omogućili su povećanje slike i običnih predmeta i korištenje sočiva kao mikroskopa.
  Istina, izum je još uvijek nesavršen, ne možete ga koristiti dugo vremena: izgara.
  Djevojke su ih obukle i gotovo odmah bile iznenađene:
  - On trči, i ne samo da se ne zagreva, već i hladi. Razlika između njega i okoline nije veća od pet stepeni. Gerda je rekla.
  Charlotte je zarežala.
  Da, to je zombi! Možda ga je neki artefakt učinio tako cool.
  Trčanje se nastavilo, bandit se okrenuo u stranu, bili su primorani da se tresu. Neravnine, rupe, neravnine su pretile da prevrnu automobil.
  - Može li da razbije glavu? Charlotte je predložila.
  Marija je mudro primetila:
  - Da vidimo hoće li nas odvesti u svoju jazbinu.
  Crvenokosa je duhovito istakla:
  - Hoćeš li da se boriš?
  Plavuša se nasmijala.
  - Zar ne?
  Charlotte se nasmijala.
  - Naravno, ali srce će ti prsnuti od sažaljenja.
  Gerda je logično primijetila:
  - Možda su taoci u njihovoj jazbini! Zar ne znaš?
  Red je sumnjao:
  - Nevjerovatno! Pa, zašto im trebaju taoci?
  Plavuša je logično primetila:
  - Uzmi otkupninu! Ili ih natjerajte da rade za vas.
  Charlotte je oklevala.
  - Pa, mogu još nešto da daju za stranca, ali za Rusa, ma kako se upucali.
  Gerda je sasvim iskreno primetila:
  - Iznenađujuće je da smo se takvim odnosom prema naučnicima tako dobro snabdeli.
  Crvenokosa je sa skepticizmom primijetila:
  - Vojna istraživanja su pristojno finansirana, SAD kupuju naučnike, a mi samo otpisujemo informacije od njih. Charlotte se nasmijala.
  - Tačnije, mi krademo?
  - Prikupljamo informacije, obrađujemo i izdajemo svoje! Generalno, sva ta tajnovitost koči napredak. Ne bi bilo špijuna, bili smo mnogo nazadniji, mislim na cijeli svijet.
  Gerda je uzdahnula.
  - A kada će čovečanstvo postati jedno? -
  Charlotte je primijetila sa smiješkom:
  Ne znam! Ali za proširenje prostora morate udružiti napore.
  Plavuša je uzdahnula:
  - Ali do sada se dešava suprotno. Ako je početkom dvadesetog veka bilo samo trideset sedam država, sada ih ima dvesta četrdeset. Tamo gde ide naš svet, čovečanstvu je potreban veliki vođa.
  - A gde da nađem ovo! Charlotte je primijetila. - Tačnije, dolazi do povećanja haosa. - Postojala je feudalna rascjepkanost, a sada kapitalistička. Ali prije ili kasnije to će završiti.
  Vjerujem da će postojati univerzalna sreća i svijet bez zla.
  Gerdo je zacvilio:
  - Kada će Hristos doći?
  Charlotte je odlučno rekla:
  - Kada čovek, fizički i duhovno, postane bog.
  Razgovor je prekinut, ispred se pojavio toranj. Na njemu su sjedila dva tipa sa mitraljezom i pušila.
  - Loša navika! - Devojke su pucale, uklanjajući bandite. Oklopno čelo "jaguara" probilo je ogradu, a lepotice su uletele u dvorište. Tamo je dvadesetak bandita pilo piće i jelo ćevape.
  Pucao je iz mitraljeza, jako pljuvajući olovo. U vještim rukama, PKU je suviše strašno oružje koje pretvara tijela u leševe u dvije sekunde, izbijajući izvore krvi.
  Zatim su meci probili verandu, probijajući se kroz drvene zidove. Staklo razbijeno, krhotine su letele iz trupaca. Sve je bilo zgnječeno u nizu, daske su bile smrskane, krvave strugotine su padale.
  Rijetko kada tuča izgleda toliko kao klanica. Ali ko može da odoli kad šest hiljada metaka izbije u minuti.
  Za sekundu oko stotinu, eksploziv kalibra 14,7, za pet stotina. Bilo je potrebno pet sekundi da ubijemo dvadeset i pet razbojnika koji su guštali u dvorištu, pošto je vrijeme bilo suho i još petnaest na verandi.
  Gerda nije imala vremena ni da pročita Oče naš kad je sve bilo gotovo.
  - Borba je bila kratka! "Iako još dvoje puze u samoj zgradi.
  Oni su uzvratili vatru na djevojčice i prilično precizno, tri metka su pogodila Charlotte u panciru, ali je hitac iz bacača granata prekinuo granatiranje.
  - Vau, zjapio sam, misli su mi odvukle duboke nedoslednosti, ti se boriš i moliš u isto vreme.
  - Svaki greh se mora iskupiti! Gerda je rekla.
  Charlotte je logično rekla:
  - Postoje sveci koji štite ratnike. Na primjer, Georgije Pobjedonosni, Arhanđel Mihailo i mnogi drugi!
  Plavuša je uz smeh primetila:
  - Dobro! Ali i dalje je odvratno! Sada provjerimo kuću.
  Crvenokosa se nasmijala.
  - I nismo ubili još jednog prijatelja.
  Zombi bandit je skočio na izviđaču Julijanu, ali je čizmom pogođen u Adamovu jabuku. On je odleteo, a devojke su bacile Kalaša u njega. Međutim, zombi se nije odmah zaustavio.
  Neko vrijeme je režao i urlao, zauzvrat od PKU-a nije se skroz srušio.
  - Potpuna droga za tebe! Pa, živo biće! Gerda je bila iznenađena. - Odmah možete vidjeti đavolji proizvod.
  Charlotte je uz cerekanje primetila:
  - Čuo sam da zombiji mogu napraviti bilo koju živu osobu. Ono što vidimo je još jedan zonski poljubac.
  Plavuša je bila skeptična.
  - Znate, u našim akcijama nema ničeg herojskog. Uz pomoć mitraljeza pokosili smo neprijatelje, ali nikoga nismo učinili boljim.
  Crvenokosa se zahihotala.
  - Ti si idealista Gerda. Želite da popravite ceo svet, a da ne znate ni u kom pravcu.
  Plavuša je komentarisala:
  - Mislim da je prije svega potrebno voditi računa o interesima matice.
  Charlotte je radosno rekla:
  - Ubivši pedeset razbojnika, već smo pružili pristojnu uslugu državi. Zatvori su već pretrpani i smrt je vjerovatno humanija.
  Gerda je duhovito dodala:
  - Kako da kažem, živi uvek mogu da se pokaju, posebno oni koji su osuđeni na doživotnu robiju. Zaista, u posebnom zatvoru ima mnogo manje iskušenja i poticaja na grijeh.
  Crvenokosa je promijenila temu.
  - Pregledaćemo prostorije, možda ćemo imati sreće za taoce, a ujedno ćemo pogledati i trofeje.
  Djevojke su pretraživale džepove mrtvih razbojnika. Bilo je moguće izvući pristojne sume u gotovini, dolarima i evrima.
  Kao i nekoliko artefakata, među njima i vrijedni tirkiz, koji može povećati čvrstoću metala.
  Istina, njihov vlasnik, prilično velika kvrga, sudeći po velikom broju novčanica, nije pomogla. Metak je razbio nepokriveni stomak i probio grudi.
  Nežno plašeći se mina i strija, devojke su pregledale kuću. Kako se ispostavilo, njihovi strahovi nisu bili neosnovani. Trebalo je ukloniti tri mine i dvije granate.
  Međutim, očigledno u strahu da slojevi ne budu razneseni od pijanih očiju, minirana vrata su označena krstom.
  - Kakva idiotska zamka! Gerda je bila iznenađena.
  Charlotte je zacvilila:
  "Zar se oni uvijek tako ne svađaju?"
  plavuša je rekla:
  - Mislim da su ove mine opasnije za same bandite. Vidite, i ovdje je bilo eksplozija, sve je unakaženo.
  Zidovi su zaista isječeni krhotinama, vidljiva je prskana krv. Očišćeni ovdje na vidiku ne često.
  - Prljavo, ovi gangsteri, eto koliko limenki i flaša je nagomilano, treba grabljati. Charlotte je nogom probola čašu.
  Gerda je oštro odgovorila:
  - Imaju takve moralne principe. Tražićemo cache, cache i zindan.
  Djevojke su pretresle kuću, skenirajući podne daske, a zatim sišle u podrum. Kao što se i očekivalo, ispostavilo se da se prva skrovišta s artefaktima, novcem i ukradenim dragocjenostima nalazila ispod mermerne ploče u posebnom udubljenju.
  Bila je tu i čitava kolekcija zlatnih zuba, minđuša, vjerovatno otkinutih zajedno sa ušima, prstenjem i drugim nakitom.
  Bilo je i kamenja, uključujući i ono čija imena devojke nisu znale, a njihova imanja su bila misteriozna.
  Charlotte je protrljala jednu od njih, ona se zapalila i počela da joj peče ruke.
  - Vau, ovo je očigledno "Bill", kažu, sposoban da uništi svaki računar, na prilično velikoj udaljenosti. Osim toga, onemogućuje video kamere.
  Gerda je bila iznenađena:
  - Vrijedan artefakt?
  Crvenokosa naduvana je prijeteći odgovorila:
  - Mnogo vrednije samo van zone snage gubi za dve-tri nedelje. Štaviše, djelotvornost utjecaja odmah pada, vrijedi napustiti ovo zaraženo područje Bog zna ko.
  Plavuša se namrštila.
  - A gde je kamen "Oklop"? Kažu da mecima daje rever.
  Charlotte je agresivno istakla:
  Da, to je poznati artefakt. Krivuje putanju ne samo metaka, već i fragmenata granata. Posebno je moćan ako kombinirate nekoliko kamenova.
  Često se opisuje u memoarima, a van zone važi dva do tri mjeseca.
  Gerda je sumnjala:
  - Nešto se ne vidi na vođi!
  Crvenokosa je uz osmeh primetila:
  - Mora da su prodati! Za plaćenika je ovaj kamen vrijedan, vjerovatno cijenom u iskušenju.
  Gerda je kroz smijeh rekla:
  - Ili nisu našli, treba ti prdak! Ima dosta "Kuleša", nije tako lako prodati ovaj kamenčić.
  Charlotte je naćulila uši.
  - Čujem da neko mrmlja u podrumu, ovde su još zatvorenici.
  Plavuša je potvrdila:
  - Da, i ja, izgleda, ovo je arapski govor.
  Crvenokosi ratnik je primetio:
  - Zapamtite šta su nas učili, posebno u plastičnom pokretu. Arape karakteriziraju oštri gestovi, muškarci bi općenito trebali biti grublji.
  Gerda je klimnula.
  - Znam da imitiram Arape. U budućnosti može doći do ratova između Rusije i islamskog svijeta.
  - Pogotovo ako su Amerikanci protjerani iz Perzijskog zaljeva i Afganistana. Upregli smo Jenkije u kola, primoravajući ih da pokriju naše granice! Charlotte se nasmijala.
  Plavuša je bila zabrinuta.
  - Ali izgleda da Crni sultan ima ljutnju na Rusiju. Štaviše, teritorija Sjedinjenih Država je daleko od islamskog svijeta, a naša je u blizini. Prije svega, ekspanzija će se odvijati na ruskoj teritoriji. Gerda je klimnula. -
  Ovakve stvari su zabrinjavajuće.
  Charlotte je primijetila:
  - Dok zli Amerikanci zavijaju sa Arapima, mi ćemo imati vremena da stvorimo tako moćnu i tehnološki naprednu vojsku da rat sa južnjačkim hordama neće biti strašan.
  Glavna stvar je osvojiti nekoliko godina. - završio je šapatom crvenokosi ratnik.
  Djevojke su otišle u "zindan", hodnik je vodio u stranu, gdje su iza cigle postavljena blindirana vrata.
  Bio je, poput podmornice, sigurno montiran i zatvoren šifrom.
  - Hajde da probamo! Gerda je rekla.
  Koristeći minijaturnu sliku djevojčinog stetoskopa, slušali su sef. Mala razlika u zvukovima omogućila je izračunavanje šifre i otvaranje debelih vrata.
  - A ako vođa zaboravi? - I zapisao je! Charlotte je izvadila komad papira.
  Gerda se uvrijedila:
  - A zašto si ćutao?
  Crvenokosa je hrabro odgovorila:
  - Hteo sam da testiram tvoje sposobnosti kao provalnika.
  - Djevojke su govorile arapski za svaki slučaj. Čak su poznavali i specifičan orijentalni žargon.
  Gerda je završila govor i ogolila lice:
  - Pa? Sad se sećam gde je kamen sreće?
  Viktor odgovori sa uzdahom:
  -Ovo ja... pa, kažu da će izbaciti jednog od plaćenika crnog sultana. I ako je negdje u blizini u močvarama. Ali pronađite...
  Charlotte je oštro odgovorila:
  - Nemamo razloga da lutamo po močvarama! Beskorisni ste nam pa...
  Viktor se zgrčio od straha.
  Gerda je golim prstima uhvatila čovjeka za uho i protresla ga.
  U tom trenutku kroz megafon se začuo divlji urlik:
  - Odustani od kurvi! Opkoljeni ste!
  Charlotte se zahihotala.
  - Pa, evo naših dobronamjernika na djelu!
  Gerda je klimnula Viktoru:
  - Hoćeš li poći sa nama! Ako nije ubijen tokom proboja!
  Devojke stavljaju kamenje. A Charlotte je bacila povodac oko Victorovog vrata. Čuo sam buku, helikopter je očigledno lebdio iznad krova.
  Gerda je kroz smijeh rekla:
  - Nema ništa lakše od obaranje helikoptera!
  Charlotte je uzela grašak u gole prste i klimnula glavom.
  - On sada neće biti ovde!
  Rafal velikog kalibra udario je u prozor. Staklo je otpalo. Crvenokosa djevojka bacila je grašak bosom, preplanulom nogom.
  Napolju je odjeknula eksplozija. I velika lešina helikoptera se srušila bez ceremonije.
  Gerda je takođe bosom nogom bacila grašak i pevala:
  - Neka igra ne bude po pravilima - probićemo fraeru!
  I dvije prelijepe djevojke: crvenokosa i plavuša pojurile su iz okruženja. Vuka su vukli na užetu. Bio je primoran da trči za njima svom snagom.
  Gerda aala prasne iz mitraljeza. Nekoliko razbojnika se srušilo uz urlik.
  Charlotte je tukla laserom. I zaurlala je:
  - Temeljito ćemo sasjeći neprijatelje!
  Gerda je golim nožnim prstima bacila grašak s eksplozivom. Masivni tenk, koji je bio prekriven granama radi kamuflaže, prevrnuo se uz urlik.
  Valjci su mu se otrgnuli i leteli su po polju, vrteći se i poskakujući. Jedan od njih je udario razbojnika u glavu, smrskavši mu lobanju. Prokleti su pokušali nasumično
  vatre. Ali ratnici su bili neranjivi. Kao odgovor ispalili su mitraljeze i lasere. Viktor je teško dahtao za njima.
  Činilo se da će ga omča koja ga je pokrivala upravo ugušiti.
  Gerda se zakikota i primijeti:
  - Uskoro će se neprijatelj razboljeti!
  Charlotte je primijetila:
  On se trenutno ne zabavlja! Ili ćeš se možda moliti Gerdi?
  Plavuša se zahihotala i primetila:
  - Razočario sam se u Boga i verujem samo u moć!
  Devojke su nastavile da pucaju i bacaju grašak smrtonosnim eksplozivom.
  Evo još jednog tenka iz snažnog jaza koji se prevrnuo i ustao do vrha gusjenica. Bilo je zaista impresivno. gerdla je pomaknuo tamnoputog gangstera u bradu i
  ušao je u vilicu naopako. I oborio još tri napadačka tipa.
  Charlotte je pevala agresivno:
  - Crni gavran pred smrću,
  Žrtva čeka u ponoć...
  Gerda, pucajući na bandite, pokupi:
  - Bićemo najkul od svih, verujemo
  Srešćemo se na grobu!
  Ovo su borbeni ratnici. Banda koja je odlučila da ih opkoli očito nije proračunala njihovu snagu. Tri moćna mitraljeza klase Zmaj čuvala su prilaze vođinoj jazbini.
  Ali djevojke su, zajedno s Viktorom, iznenada nestale, a zatim su se pojavile iza moćnog i smrtonosnog oružja. Ovdje se Gerda probila do vođe. Zgrabila ga je golim nožnim prstima
  za nos i trzajući ga naglo bacio preko nje. Letio je i pogodio svoje mitraljeze. Olovni mlaznjaci su ga probili poput ovna sa šipkama.
  Charlotte je pjevala:
  -Jedan dva tri! Slomite bandita!
  I ona će sama zgrabiti mitraljez i pustiti ih da rasture neprijatelje. Gerda je istupila naprijed. Razbojnikov mitraljez se neočekivano pojavio na grudima i Viktoru.
  Čovek je zgrabio okidač. A kako bije... Sipala je olovna kiša. Neka nasilna sila pokupila je razbojnike i zgnječila ih u hodu. Viktor već
  morao da ubije. Ali toliko odjednom. U sebi je osetio borbeni trans. I mlatimo protivnike koji se roje kao žohari. I bilo je vidljivo
  kako meci velikog kalibra probijaju tijela i prskaju izvore krvi.
  Gerda je bacila pogled na Viktora i zacvilila:
  - Terminator!
  Charlotte je, škraćući o banditima, pjevala:
  - Himna domovine pjeva nam u našim srcima,
  Mi smo najhrabrije devojke...
  Stisni jači vitez mitraljez,
  Jer cure čekaju kul stvari!
  Pokušao sam nabaciti tenk Ambrams na djevojke, prilično šik auto za bandu. I zalijevao je prostor iz šest mitraljeza postavljenih na krovu.
  Gerda je bacila još jedan lonac bosom, isklesanom nogom. Uletjela je u gusjenicu tenka. Uslijedila je eksplozija... Auto na boku, a onda Šarlot
  ubacio još jedan grašak. Mastodont se otkotrljao, a mitraljezi su pogodili razbojnike. I počeli su ih kositi na desetine. Vidi se da je to ostavilo utisak na preživjele militante.
  I počeli su da se razilaze uz kukavičke plače i prljave prostirke!
  Devonki ih je pretukao.
  Charlotte je čak pjevala:
  Ne štediš ih
  Ubijte sve kopile...
  Kako zdrobiti stenice -
  Udari kao žohari!
  Gerda je, pucajući za njim, pevala:
  - Nema milosti, nema milosti, nema milosti za neprijatelja!
  Djevojke iz pakla, djevojke iz pakla, sve ću koze porušiti!
  I Viktor je pucao po inerciji, bio je vrlo sposoban.
  Charlotte je primijetila:
  - Vau! I nije tako jednostavno kao što se čini!
  Gerda je klimnula u znak slaganja.
  - Nije nimalo lako! Zar ga ne možemo ubiti?
  Charlotte je primijetila:
  - Vrijeme pati!
  A djevojke su podigle Viktora i povukle ga za sobom. Čovjek je ispustio mitraljez i jedva je stigao da ga dodirne nogama. Devojke u pokretu nastavile su da pucaju iz mitraljeza "Zmaj".
  Hteli su da dokrajče sve razbojnike i nikome ne daju da pobegne. Predivni ratnici i nemilosrdni. Njihov pritisak je jednostavno lud.
  Viktor više nije mogao da ih prati i pao je. Oko vrata mu je bila vezana omča. Kako je bolelo. A Gerda i Charlotte, zajedno sa svojim golim nožnim prstima, lansirale su iverje
  staklo udara u tekuću borbu u potiljak i vrat.
  Gerda i Charlotte su zajedno pjevale:
  - Ljubav i smrt, dobro i zlo,
  Šta je sveto, šta je grešno, suđeno nam je da shvatimo!
  A onda je drugi helikopter lebdio iznad njih. Kroz maglu povijenih očiju, Viktor je nejasno vidio kako je Šarlot okrenula mlaz mitraljeza uvis, a Gerda je udarila u golu petu
  militanta u stomaku, iz kojeg mu je potekla krv iz usta. Helikopter je eksplodirao... I fragmenti su se rasuli po nebu. I Gerda je uplašila traku grimizne krvi sa svog obraza.
  Viktor je odjednom prestao da vidi sve ovo. Previše mu je omče stisnulo vrat. Pred očima su mu vizije iz djetinjstva, tako daleke i
  sretan. Kao i mnoge različite vrste performansi. Ovdje je škola. I bori se sa nekim. Dobije dvojku. I čuje se posljednji poziv. I neko se smeje.
  A onda je sve odjednom stalo, i na trenutak se ugasilo svjetlo.
  . POGLAVLJE #4
  Viktor se probudio. Vrat je bio jako bolan, protrljan užetom. Općenito se osjećao loše. Kosti su slomljene. I htela sam da jedem i pijem.
  Ležao je na nečem mekom. Uslijedio je Charlottin grub glas:
  - Pa, slabić se opametio?
  Viktor je prosiktao:
  Skoro si me udavio...
  Crvenokosa lisica se zakikota:
  - Skoro da se ne računa!
  Mekšim i ljubaznijim tonom Gerda reče:
  Čovek se probudio! Možda ga nahrani!
  Crvenokosa lisica je ljutito zalajala:
  - Daj mu trofejnu konzervu! neka uživaju!
  Plavuša je otvorila teglu medveđeg mesa sa graškom i odgovorila:
  - Možete probati... i popiti malo mlijeka!
  Ubacila je bocu i topao mlaz se slio niz Viktorovo grlo. Postalo mu je mnogo lakše.
  Gerda je sa osmehom primetila:
  - Pucao si jako dobro. Možda je bio u specijalnim jedinicama!
  Viktor je odmahnuo glavom.
  - Ne! Samo, kad sam jako zabrinuta, sve mi nekim čudom krene!
  Šarlot je sa osmehom potvrdila:
  - vrijedna vještina! Ali trčiš presporo!
  Viktor je slegnuo ramenima.
  - Ja sam jednostavna osoba, a ti si super!
  Crvenokosa se nasmijala i odgovorila:
  - Da, jednostavno! Ali mi možemo da te učinimo boljim. Hajde da skuvamo napitak koji će podmladiti organizam i moći ćete da trčite mnogo brže i dobijete snagu!
  Viktor je bio iznenađen:
  - Možeš li ti to?
  Gerda je potvrdila:
  - U zoni smo! A tu su i mutantne biljke koje u kombinaciji s artefaktima i posebnom kombinacijom mogu podmladiti tijelo i učiniti ga jačim i bržim.
  Viktor je zviždao.
  - Kolosalno! Zašto ovo ne uradiš za sve?
  Šarlot je sa osmehom odgovorila:
  - Ljudi? Oni su u suštini stoka da nešto urade za njih!
  Gerda je klimnula u znak slaganja.
  A mi zapravo nismo ljudi!
  Viktor radoznalo upita:
  -Ko si ti?
  Charlotte se nasmijala i primijetila:
  -Dugo napitak za pripremu Gerda! Ispričajte mu našu priču od samog početka!
  Gerda je slegnula ramenima.
  - Od samog početka?
  Crveni potvrdio:
  - Pa, od početka zadatka! A onda si počeo da mu govoriš ne baš u početku!
  Gerda je klimnula.
  - Da, nisam malo kalkulisao. Pa slušaj, čovjek koji nije tako prazan!
  Zatvorenik je klimnuo glavom.
  - Možeš me zvati Vitya!
  Plavokosi terminator je klimnuo glavom.
  - Pa, slušaj me Vitja!
  I isplela svoju najzanimljiviju priču.
  Plaho zimsko sunce blago je pozlatilo bujni snijeg, dajući kratke trenutke svjetlosti tako rijetke na krajnjem sjeveru.
  Zavladao je jak mraz od pedeset i pet stepeni, kada se pljuvač, došavši do zemlje, pretvara u led.
  Utoliko je neočekivanije vidjeti kako skoro gola preplanula djevojka u bikiniju trči brzo poput irvasa kroz snježne nanose.
  Njena bosa, crvena stopala vrlo brzo trepere, ne ostavljajući gotovo nikakve tragove, a zlatna kosa izgleda kao blistav plamen.
  Besprijekorna, možda previše mišićava figura idealnih proporcija, prava boginja djevojka, oličenje snage i erotike.
  Grubi mišići se talasaju kao talasi. Ako pažljivo pogledate, možete vidjeti sićušne senzore na njenom tijelu.
  Napravivši krug i u skoku zadavši nekoliko udaraca borovima, od kojih su zadrhtali, oborena kora je pala, djevojka se vraća u terensko vozilo, ogromno kao KAMAZ, ofarbano bijelom bojom.
  Čovjek u kacigi se naginje kroz bočna vrata. Njegovo pametno i inteligentno lice se osmehuje:
  Odlično, Gerda. Vaše tijelo savršeno podnosi hladnoću, a vaša brzina je nevjerovatna: lako možete oboriti sve svjetske rekorde u trčanju!
  - Ne samo u trčanju, već i u plivanju, pa čak i u utegu! - odgovorila je devojka.
  - Hvala Uzvišenom što me je obdario ovakvim darom. - Dabavil plavuša gazi bosom nogom.
  Usledio je zahvalan odgovor:
  - Ne baš, genetičari su radili na vama i koristili invazivne tehnologije, uključujući specijalnu obuku.
  Gerda reče s entuzijazmom:
  - Poznajem program "Savršenstvo" sa ciljem stvaranja čoveka budućnosti! Zbog nje sam izgubio detinjstvo!
  - Ali sada možete mnogo efikasnije služiti Velikoj Rusiji!
  Djevojka se naklonila i napravila trostruki salto, grickajući na ledenom zraku i patosno rekla:
  - Otadžbina je nešto najdragocenije što čovek ima, bez nje život nema smisla! Čovek bez domovine je kao telo, bez duše!
  Policajac je klimnuo glavom.
  - Dobre reči Gerd! Nadam se da ćete imati priliku da služite zemlji!
  Njihove riječi prekinula je pojava velikog helikoptera na nebu. Bio je to najnoviji model sa sklopivim propelerima i mlaznim motorima.
  To je omogućilo kombiniranje svih pozitivnih osobina brzog borca i crne ajkule.
  Mašina se zvala "Vepr" - 2, prvi helikopter na svetu sa nadzvučnom brzinom.
  Spiner je lebdio, dva propelera su se okretala, spuštajući automobile na gumirane gumene čaše. Helikopter je bio aerodinamičan: nalik na kita.
  Iz njega je iskočilo nekoliko padobranaca, poređali su se u polukrug. Tada je jedan službenik sa epoletama general-potpukovnika FSB-a pristojno izašao. Mahnuo je djevojci.
  Prilazeći bliže, rekao je:
  Nemamo vremena za razbacivanje! Dakle, pravo na stvar. Jeste li čuli za neviđeni teroristički napad u Moskvi?
  Polugola Gerda odgovori:
  - Da! To je užasno!
  General je zaglušno urlao:
  - Predsjednik je bijesan, čak strahujemo za njegovo zdravlje. Proglašena desetodnevna žalost. Prokleti terorista "Crni sultan" izazvao je veliku državu!
  Nikada se do sada nije dogodilo da je vlast u cjelini propala, a ovaj gad je čak imao drskosti da postavi ultimatum.
  Gerda je klimnula.
  - Dao je petnaest dana!
  General je potvrdio:
  - Tako je, i prošlo je osamnaest sati. Zato moramo požuriti.
  Plavuša je zabrinuto upitala:
  - A šta je sa mjerama za jačanje zaštite predsjednika?!
  General je sa uzdahom odgovorio:
  - Usvojen bez presedana, ali ako protivnik koristi đavolje, artefakte zone, onda će ga biti preteško zaustaviti.
  Je li premijer - stvarno veliki čovjek slabo čuvan. Teroristi, posebno čečenski, tragaju za njim već duže vrijeme, ali nisu mogli ni da mu priđu.
  Sada je cijela zemlja ugrožena, ne slomljena i ne zastrašena: već je imenovan vršilac dužnosti premijera, a formira se nova vlada.
  - Tako veliku osobu kao premijera nema ko da zameni. Gerda je primetila.
  - Imao je najveći rejting u čitavoj istoriji Rusije, narod nikog nije toliko voleo.
  General se namrštio.
  - I šta si uradio?
  Devojka je sa tužnim osmehom odgovorila:
  - Molio se za njegovu dušu! Nadam se da će crkva čoveka koji je spasio Rusiju proglasiti za sveca?
  General je odmahnuo glavom.
  - Ja sam ateista! A za mene je glavno da ga zadržim, iako je premijer mnogo dostojniji kanonizacije od Nikole II. Sada o poslu!
  Bićete odvedeni u Moskvu, a odatle će oni biti prebačeni u zonu čuda.
  Iskreno, morate uroniti u privid podzemnog svijeta, ali Crni sultan mora biti uništen.
  Međutim, ako ga uhvatite živog, dobit ćete dodatnih pedeset miliona eura nagrade.
  Gerda je zviždala.
  - Vau! Koliki je ukupan iznos?
  General je zarežao:
  - Dvesta miliona evra za mrtve i dvesta pedeset za žive!
  Plavuša je gukala sa osmehom:
  - Impresivno! Iako sam se lično besplatno bavio "Crnim sultanom", samo da bih osvetio Svjatoslava Vladimiroviča!
  General je energično namignuo.
  - Dobro! Imat ćete partnera! Takođe poboljšan model osobe poput tebe!
  Gerda reče sa osmehom:
  Pretpostavljam da nisam jedini. Ali ja bih volela da budem u paru sa muškarcem.
  General je sa uzdahom odgovorio:
  - Nema muškaraca poput tebe! Svi dječaci su umrli, na našu veliku žalost. Nauka je i dalje tako nesavršena.
  Evo ti, na primjer, hodaš po ivici provalije, ne znamo ni koliko dugo takvi ljudi žive. Možda nećete ostariti, ili ćete možda umrijeti za godinu dana.
  Gerda je samouvjereno izjavila:
  - Ne plaši me previše. Na kraju krajeva, ja sam ista osoba kao i svi drugi ljudi, što znači da imam besmrtnu dušu.
  - Religija je utjeha slabima - svaka nesreća izgleda beznačajna ako je privremena! General je primetio.
  - A ti, devojko, moraš biti jaka, međutim, pustimo razgovore, nema ni minuta za gubljenje.
  Za pet sekundi djevojka je obukla kamuflažu i uskočila u helikopter.
  Automobil se lako okrenuo, pokazujući izvanrednu upravljivost, a zatim naglo poletio prema gore.
  Generalno, ideja o opremanju helikoptera mlaznim motorima pojavila se još pedesetih godina, ali nije mogla biti realizovana.
  Sada je automobil odmah premašio brzinu zvuka, bio je gotovo jednako dobar kao i Migu-35.
  General se pohvalio:
  - Naša elektronika je domaća, generalno imamo odličan razvoj, samo se ponekad javljaju problemi sa implementacijom.
  "Ako je tehnika anđeo čuvar, onda je borbeni duh bog rata!" Gerda je primetila.
  General je sa žaljenjem u glasu odgovorio:
  - Nažalost, većina vojnih obveznika je lošeg zdravlja i čini mi se da tome treba posvetiti više pažnje.
  A zatim dodao:
  - Moramo mnogo toga da promenimo u ljudskoj prirodi i to je ono na čemu radimo. Vjerujete da je Bog stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku.
  Gerda je zacvilila:
  - To je ono što Biblija uči!
  General je sasvim logično upitao:
  "Ali nije li Svemogući Bog zaista tako slab i krhak kao ljudsko biće?"
  Plavuša je oštro izdala:
  - Ovo su posledice greha!
  General se nije složio.
  - Titanijum ne rđa i lik Božiji ne otupljuje! Osim, naravno, ako osoba nije zaista slika.
  Gerda je odlučno rekla:
  - Znate, lakše je iskopati okean supenom kašikom nego se svađati sa ateistom! Zato ne želim da pričam o tome!
  General raširi ruke.
  - A šta drugo da radimo, pred nama je čitav sat leta.
  - Volim prirodu! Ovdje možete uključiti odličan cyber-video pregled - izjavila je Gerda.
  Zaista zanimljivo posmatrati virtuelni svet. Računar poboljšava sliku: prikazuje šareno obojene rijeke, jezera, šume, planine.
  Sve tako neobično može se uvećati i umanjiti sliku.
  Gerda je s vremena na vrijeme pogledala, mijenjajući ugao slike. Ovako je sve izgledalo u elektronskom rasponu koji je treperio, čineći da svijet izgleda kao igra.
  Konačno, Moskva se pojavila ispred. Ogromna metropola, možete vidjeti najnovije nebodere, banke automobila, umjetničke spomenike.
  Sve u svemu, impresivno, posebno za djevojku koja je svoj kratki život provela na poligonima trenirajući umjetnost ubijanja.
  Međutim, Gerda je razumjela elektroniku bolje od Akademije nauka.
  - Vaša antivirusna zaštita je nepouzdana. - Primetila je. Općenito, Kaspersky antivirus je zastario i potpuno je nemoćan protiv crva ili sipe.
  General je klimnuo glavom.
  - Da, programiranje malo zaostaje! Previše talentovanih mladih ljudi se bavi biznisom, a stariji se bave naukom.
  I sami znate kompjuter kao djevojka - ona voli mlade i tvrdoglave!
  Gerda je viknula:
  - Mogu pogledati program.
  General je odbrusio:
  - Kasnije! Naš raspored je izračunat u sekundama.
  Sleteli su na podzemni aerodrom, a zatim je na specijalno trkačkom oklopnom automobilu devojčica odvedena u podzemnu prostoriju.
  Tamo ju je čekao novi direktor FSB-a, general-pukovnik Apolonov. Bukvalno, sa njima je u trag ušla još jedna maskirna djevojka.
  Takođe visoka, moćna, izvrsno građena, ali joj je kosa, za razliku od svijetlozlatne Gerde, vatreno crvena, slična crvenoj zastavi.
  Čvrsto se rukovala sa novim partnerom, predstavila se:
  - Charlotte!
  Plavuša je odgovorila:
  - Gerda!
  Crvenokosa se zahihotala.
  - Hajde da se upoznamo!
  General-pukovnik je bio kratak.
  - U ovom trenutku nad domovinom visi smrtna opasnost. Stoga, vi mlade djevojke morate požuriti! Tihomirov će vam dati detaljna uputstva.
  Ubo je prstima u general-pukovnika. - Dok ti ne kažem sledeće. Najveći deo zone nalazi se u inostranstvu na teritoriji, zemlji sa kojom već imamo zategnute odnose, tačnije dve zemlje.
  Osim toga, specifičnost zone čuda je tolika da je na nju teško rasporediti velike snage. Dakle, osim vas, tamo će djelovati samo specijalci.
  Naravno, imamo svoju izviđačku mrežu u zoni, ali u posljednje vrijeme imamo neuspjehe.
  Tihomirov je dao riječ:
  - Naši izviđači su počeli da ubijaju. Čak i one najtajnije. Postoji čak i verzija da su teroristi naučili čitati misli.
  Gerda je potvrdila:
  - To je to! Neki artefakti poboljšavaju telepatske sposobnosti. Ono što su Wolf Messing i drugi učinili postalo je dostupno običnim teroristima.
  - Nije baš jednostavno! - Ukratko, oni koji ostanu pružiće vam podršku.
  Šarlot je primetila: - Stepafanija je, najverovatnije, ubijena.
  - Kako znate da je? - Direktor FSB-a je bio na oprezu.
  - Ponekad osećam, ponekad ne! - Primetio sam devojku.
  Gerda je, pomalo blesava, dodala: - Ne ljuti se! Iza vas nema ozbiljnih propusta, a sa sekretaricom ne spavaju samo lijeni.
  Direktor FSB-a je planuo:
  Tako da možete čitati misli!
  Plavokosi terminator klimnu glavom.
  - Ne uvek i nikako! Ali ako nisu imali supermoći, zašto su nas onda zvali.
  Šef tajne policije je klimnuo glavom.
  - Poštujem! Biće šteta ako se ne vratite!
  - Smrt se razlikuje od voljene po tome što uvek pokušavaju da odlože sastanak sa njom! - Primetio sam crvenokosu Šarlot.
  - Smrt se razlikuje od voljene po tome što uvek dođe u pogrešno vreme, ali joj niko ne zamera što kasni! Gerda je nastavila.
  Šef tajne policije je klimnuo glavom.
  - Vi devojke imate visok IQ, ali vaše telo je isti protein kao i moje. Dakle, metak u glavu i kraj.
  Ok, imam gomilu stvari da uradim. Neće biti tako teško ubiti Crnog sultana koliko ga pronaći. Njegovim stopama ćemo pokrenuti mnogo lovaca. Znaj da je domovina uz tebe.
  Devojke su se pristojno naklonile, u pratnji, Tihomirova je otišla do izlaza. Od Moskve do zone oko hiljadu kilometara.
  Charlotte je usput vodila većinu razgovora:
  - Nemačke automatske puške četrdeset petog kalibra UMP sa prigušivačima koji se mogu skinuti, lično sam demontirao i napravio odličnu pušku.
  Male promjene u dizajnu omogućile su kombiniranje prednosti nekoliko sistema odjednom.
  - I sam sam radio na Armalight pušci AR 10, američkom analogu rezača šrafova, kao i na M-16. Blagom promjenom parametara uspio sam dodatno povećati njušku brzinu metka i njegovo nišanjenje.
  I što je najvažnije, povećati pouzdanost same puške. Uostalom, poznato je da je M-16 superiorniji od Kalašnjikova u početnoj brzini metka od skoro 300 metara u sekundi, a po preciznosti gađanja dva puta. Ali to je zeznuta stvar.
  Da su Amerikanci znali, dali bi mi veliku nagradu! Generalno, iznenađen sam glupošću njihovih dizajnera.
  Tihomirov je odgovorio: - To je zato što imaju proizvodnju oružja u privatnim rukama. Nepouzdana puška se često kvari, što znači da se može prodati više, a da ne spominjemo industriju popravki.
  Općenito, najbolji naučnici iz cijelog svijeta rade za Sjedinjene Države, ali zato što kapitalisti misle samo na profit, povrat na njihov rad je mnogo manji od našeg.
  Charlotte je primijetila:
  - Mislim da će kapitalizam uništiti čovečanstvo!
  Ušli su u prostranu kancelariju, gde su ih već čekali instruktori. Pitanje je bilo o pojedinačnim detaljima.
  - Imaš previše upečatljiv izgled. napomenuo je Tihomirov. - Odmah privucite pažnju. Mislim da bi bilo bolje da se obučete kao stariji muškarci.
  U ovom slučaju, vaš prodor u zonu će biti sasvim prirodan.
  Gerda je bila iznenađena:
  - Kako?
  - Propusnica za obične stalkere. Tako je jednostavno, ima ih na hiljade u zoni.
  Možda, ali to nije najbolja ideja. E sad, ako stignemo kao bistre cure, onda će ovo proći. - izjavila je Charlotte.
  General je izlegao Zenki:
  - Ozbiljno!
  Crvenokosa lisica je klimnula.
  - Sasvim! Možemo raditi kao prostitutke. Ima ih dovoljno u zoni, a o krevetu možete saznati dosta toga.
  Gerda je odmahnula glavom.
  - Spavati sa muškarcima je greh.
  Charlotte je agresivno primijetila:
  Zar nije grijeh ubiti? Općenito, ti si časna sestra ili ratnik. Zašto su joj samo dali Bibliju u ruke.
  Plavuša je bojažljivo rekla:
  - Tada je sveštenik blagoslovio projekat, napustio ga je.
  - Velika greška, treba birati između Hrista i Otadžbine! - izjavila je Charlotte.
  - Dobro! Tihomirov se složio. - Ne možete služiti državi samo u bijelim rukavicama.
  Gerda je oklevala, a onda istisnula:
  - Ja biram domovinu!
  General se zadovoljno nasmijao.
  - To je divno! Naravno, morat ćete koristiti svoje ženske čari u zoni, bez toga je misija besmislena, ali vi prodirete kao obični muški stalkeri.
  Činjenica je da ako odmah dođete u zonu u punom sjaju, onda ćete morati da uzvratite udarcima od ljepljivih muškaraca.
  A žena koja tečno vlada oružjem odmah postaje agent FSB-a.
  Charlotte je klimnula glavom.
  - Slažem se! Možda ne morate previše da blistate.
  General je potvrdio:
  - Da, i više! Nećeš biti Rus, već Zapadna Ukrajina. Možete li kopirati akcenat?
  Crveni potvrdio:
  - Svakako! Nismo stranci, ali zašto onda ne muslimanke.
  General se nasmijao.
  - Sa tvojim naglašenim slovenskim izgledom.
  - Zar ne možeš da promeniš, pogotovo što imamo čokoladnu kožu. Gerda je rekla.
  General je slegnuo ramenima.
  - Nisam ni razmišljao o tome! Sve se radi prebrzo. Samo ovdje si previše mišićav za muslimanke.
  Plavuša je primetila:
  - Nositi bacače granata preko planina, nije grijeh napumpati mišiće. I tečno govorimo čečenski jezik.
  General je odlučio:
  - Ne, bolje je da ste arapski plaćenici. Napravićemo brade, grudi se mogu pritisnuti, a ako pitaju za seks, reći ćete da Kuran zabranjuje ljubav van braka.
  - Uradimo to! - rekle su djevojke uglas.
  General je potvrdio:
  - Samo će biti problema sa toaletom, ali mi ćemo vas naučiti.
  - Falus i možeš pričvrstiti! Gerda je primetila.
  General je zarežao:
  - Dobro! Imate li već iskustva?
  Charlotte se zahihotala.
  - Učili su nas kako da promijenimo imidž, a znamo arapski jezik.
  General je naglašeno rekao:
  - Govorite bolje na ruskom sa akcentom, u međunarodnoj zoni ovaj jezik je internacionalan.
  Djevojke su u glas viknule:
  - Odlično, imamo ga!
  Oni su dopremljeni u zonu na brzom lovcu, to ne izaziva sumnju. Zatim su preletjeli ukrajinsku granicu na Dragonfly-u -5.
  Ovo je lagani monoplan sa posebnim premazom, koji se ne razlikuje od najmodernijih radara.
  Osim toga, njegova krila mijenjaju boju kako bi odgovarala boji terena, čineći ga gotovo nevidljivim.
  Prije polaska, instruktor je djevojkama uručio posebne torbe. Konkretno, u njima su bila skrivena dva automobila nalik dječjim igračkama.
  Instruktor FSB-a pukovnik Ruslan Ibragimov objasnio je djevojkama.
  - Ovo su robotski izviđači. Inače, koštaju po deset i po miliona dolara. Koriste najnoviju nanotehnologiju.
  Konkretno, kompjutersko maskiranje, oni odražavaju teren i prenose refleksiju na vanjsku konturu, čineći automobil nevidljivim.
  Ona je u stanju da leti na kratke udaljenosti, skoči i do pet metara u visinu, stisne se da prodre kroz prazninu do tri centimetra u prečniku.
  Osim toga, svaka informacija se prenosi kroz naočale. Baterije su takođe posebne za radijum. Mogu raditi jako dugo, duže nego što vi ostanete u zoni.
  Djevojke su pogledale automobile. - Charlotte je primijetila: - Vidjela sam slične dizajne. Konkretno, izviđački robot u obliku zmije.
  - Ovo takođe nije loše, ali gubi u brzini. rekao je Ibragimov. - Pobrini se za njih! Ima ih samo sedam za cijeli FSB. Da, i specijalne mašine su vam date.
  Gerda je pogledala oružje. Spolja je to bio jednostavan "Abakan", samo s optikom i pričvršćenom kutijom.
  Instruktor je primijetio njihov izgled:
  - Ova mašina ima elektromagnetno ubrzanje, a početna brzina njenog metka je pet hiljada metara u sekundi.
  - Vau! Gerda je bila iznenađena. - A povratak?
  - Omekšava ga posebna šarka. Osim toga, kalibar metaka je neobičan, samo 3,15 milimetara.
  - Od tako male buve nećete ubiti! Revolver za dame ima još više. - izjavila je Charlotte.
  Instruktor je objasnio:
  - Ovo nisu obični meci! Koriste superteški uranijum 435. Potpuno je bezbedan i neradioaktivan, ali dva i po puta gušći od običnog uranijuma i osam puta volfram sa mnogo većom tvrdoćom.
  Osim toga, meci su opremljeni eksplozivom deset puta jačim od TNT-a. I dalje su strašno skupi, ne želim ni da govorim koliko, inače nećete hteti da pucate.
  - Ko štedi na obezbeđenju - razvali se na sahranu! Gerda je rekla.
  Pukovnik je klimnuo glavom.
  - Verovatno ste u pravu, ali jedan mali metak od skoro hiljadu dolara je nešto!
  Charlotte je rekla:
  - Vau, vidim da nas cene!
  Instruktor je klimnuo glavom.
  "Previše je važno uhvatiti Crnog sultana. Imat ćete dvije hiljade pet stotina ovih patrona. Osim toga, mitraljezi imaju osam načina paljbe. Od hiljadu i dvije stotine metaka u minuti, do pojedinačnih, kao i srednjih modova.
  Gerda je zacvilila:
  - Impresivno! Takvo oružje u svim našim specijalnim snagama?
  Instruktor je odgovorio:
  - Ne! Takvih mašina nema više od dvadeset. Obratite pažnju na minijaturni računar. Možete mu davati naredbe svojim glasom, a on odgovara, možda čak i uključi muziku za vas.
  Osim toga, ova sitnica će vas samo poslušati.
  Charlotte je logično primijetila:
  Uopšte nije loše, ali nije previše primetno. Verzija da smo jednostavno, Arapi neće raditi.
  Pukovnik se složio.
  - Tako je, mašina za sklapanje: bolje je sakriti je u ranac i koristiti kada je to apsolutno neophodno.
  Postoji još dva tuceta posebno moćnih granata sa otrovnim iglama, ali ovo je opasno, možete ga nabaviti sami.
  Općenito, general je savjetovao da se ne preopterećujete tehničkim znanjem. Ovdje su glavni trikovi i domišljatost!
  - Istina je da prirodni um može zamijeniti kompjuter, ali nijedan kompjuter ne može zamijeniti prirodni um! rekla je Charlotte.
  Instruktor je klimnuo glavom.
  - A sad slušaj svoju mašinu, kako peva Dima Bilana. Čula se muzika i poznata pjesma.
  - Sve nemoguće je moguće, znam sigurno... - Drugačija melodija! - prekinula je Gerda.
  Iznad automata pojavila se mala trodimenzionalna svjetleća projekcija:
  - Koje melodije želite da slušate! Imamo tri hiljade pesama, domaćih i stranih!
  Gerda je podigla ruke.
  - Hoću orgulje sa Bachom!
  - Da!
  Muzika je bila prelepa, ali je Šarlot prekinula.
  - Imaš li igrice?
  Hologram je zaškripao:
  - Svakako! Preporučujem trideset devet različitih modifikacija "Stalkera" i osamdeset pet "Fartera", posebno najnoviji model "Zore zone".
  - Možeš da poludiš! Postojao je mitraljez, igrač je postao strijelac. Tu je došla tehnologija. Charlotte je bila iznenađena.
  Ibragimov se nacerio kroz svoje kavkaske brkove:
  - Ima i kurseve obuke, predvojnu obuku i još mnogo toga. Ovo je oružje budućnosti, sama mašina će objasniti kadetu šta da radi.
  Samo oružje će vas naučiti kako da rukujete njime.
  - Sjajno! Gerda je rekla.
  Instruktor je potvrdio:
  Šteta što će se tako nešto morati sakriti. Usput, kako se zove ova mašina?
  - "Upečatljiv" - 1, uskoro će se pojaviti još savršeniji model. I s vremenom će takve mašine ući u službu ruske vojske.
  Plavuša je klimnula.
  - Čisto!
  Instruktor je dodao:
  - Da, i optika je kompjuterizovana, daje onoliko koliko hoćete, nišanski domet je dvanaest kilometara.
  Tu je i podesiva crvena tačka, taktička baterijska lampa, laserski označivači, jurišni rukohvati u kombinaciji sa kompaktnim dvonošcem.
  Ali općenito ova mašina košta milion i po dolara.
  - Ponekad mi se čini da je najbogatiji čovek na svetu direktor FSB-a. - odbrusila je Charlotte.
  Pukovnik se nasmiješio.
  - Znate li zašto sam po nacionalnosti Čečenka i tako predano služim Rusiji?
  Crvenokosa je upitala:
  - Zašto?
  Pukovnik je spremno odgovorio:
  - Ovo je jedina država na svijetu u kojoj se sredstva vojsci puštaju bez ograničenja. Vjerujte, budućnost pripada našoj zemlji, dobro hranjena vojska je garancija prosperiteta!
  - Ako budala ili gad ne dođe na vlast. Charlotte se složila. A onda su bili takvi tipovi kao što su Gorbačov i Jeljcin, oni su skoro uništili zemlju.
  - Ne mogu da garantujem, ali narod se mnogo opametio, čak i ako pogine predsednik, reizbori će malo promeniti.
  - Naš zadatak je da pronađemo crnog sultana. - Dakle, prepustimo razgovor zarežanoj Charlotte.
  Instruktor je upozorio:
  - Najvažnije je uzeti ovo kamenje, detektor anomalija, upozoriće vas na opasnost.
  Gerda se namršti i upita:
  - A ostalo, na primjer, Diffa kamen, koji odbija metke na narodnom jeziku "Oklop"?
  Ibragimov je tužnim pogledom odgovorio:
  - Nažalost, van zone gotovo svi artefakti gube snagu, čak smo iznenađeni kako su ih teroristi mogli iskoristiti.
  Moguće je da je saznanje još važnije od samog ubistva Crnog sultana.
  Charlotte je klimnula.
  Ostaćemo u kontaktu i pokušati da otkrijemo tajnu.
  Instruktor je klimnuo glavom.
  - Zbogom, pokušaj da nađeš Alija Mashadova. Imaće nešto zanimljivo za vas.
  Djevojke, koje su poprimile izgled mudžahedina, prišle su rubu zone.
  - Ima mina! primijeti Charlotte.
  Gerda je potvrdila:
  - Hajdemo oprezno!
  Izuvši vojničke čizme djevojke, trčali su po snježnoj padini, a bosa im stopala nije ostavljala gotovo nikakav trag. Skočivši do granice, zaronili su u prozirnu sferu.
  Snažan miris ozona udario mi je u lice, a zatim lagani. Djevojke su se premještale, obuvale čizme, za slučaj da naiđu na nasumični nadzor.
  Iako je unutar zone zimi vrijeme bilo jesenje, desetak stepeni, bez snijega.
  Izviđači su pažljivo zavirili u zonu, tako tajanstvenu poznatu iz priča i igara.
  Jedno vrijeme su čak pokušavali snimati i video filmove, ali je cijela slika bila izbrisana, nije bilo moguće čak ni fotografisati.
  Bilo je mnogo divnih stvari u zoni, ali je bilo i smrtonosno. Bilo je toliko toga u njoj. Čak je i drveće posebno, lišće je ljubičasto i ružičasto, puno trnja.
  Trava također izgleda zlokobno, kao da je prekrivena mrljama krvi. Dvanaestonogi skakavci s narandžastim pegama skaču preko njega.
  Pokrećući brkove, pokušavaju da sjednu na djevojke. Charlotte ih energično tjera, a Gerda ih hvata prstima.
  Nokti su joj odsječeni, a šminka sa specijalnim gumenim rukavicama učinila je njene prste debljima i grubljima.
  Plavokosa ih miluje i govori.
  Oni su živi i potrebna im je ljubav.
  Među skakavcima postoje primjerci veličine golubice. Kada su ih pomilovali, preduli su, skočili nazad. Kakve čeljusti skakavaca grizu mogu biti opasne.
  Da, otrovni su! Charlotte je primijetila.
  - Mnogo rizikujete.
  - Možda je naša pljuvačka za neke otrovna. Ovdje u zoni agresija se vraća stostruko. Gerda je primetila.
  - I pacifizam... - Charlotte nije našla odgovarajuću definiciju. Kamenčić je zatreperio, upozoravajući na anomaliju.
  Ispred, direktno u njihovom pravcu, zrak je vibrirao. Kao nad kaminom, samo umjesto topline, naprotiv, puhalo je ledeno.
  Charlotte je primijetila: "Možda možemo napraviti eksperiment, možemo ući u anomaliju."
  Gerda je bila iznenađena:
  - Hoćeš da rizikuješ glavu?
  Crvenokosa se nije složila::
  - Ponekad anomalije daju dodatne sposobnosti. Zar nisi čitao naučnu fantastiku.
  - Ali obično su iz anomalija izlazili samo leševi. Evo pogledajte. Plavokosa djevojka uperila je prst u kostur.
  - Leš je pripadao muškarcu, uglavnom, većina "prdača" su muškarci. Ovdje se mnoge žene plaše, dobićete zračenje i nećete moći rađati djecu. Charlotte je primijetila.
  - Farter, to je zanimljiv izraz. - Svojevremeno su pokušali da uvedu pojam "stalker", ali su ga lopovi prepravili u farter, od reči prdeti, hvatajući sreću.
  Farter je kao kopneni gusar. Gusar takođe doslovno znači - lovac na sreću. - nastavila je plava devojka.
  Izviđači su prošli pored ove gotovo nevidljive zamke, ali su odmah zamalo naletjeli na drugu! Kostur je visio u vazduhu, a meso i creva odvojili.
  Nežnoj Gerdi je pozlilo, a njen drskiji partner je ušao na sastanak.
  - Ništa posebno! To je samo mrtvo telo. - Primetila je. U blizini je ležao srušen i zarđao visokonaponski stub, koji je smrdio na ulje i trulež.
  Miris truleži bio je toliko kiselkast da me je zaboljela vilica.
  - Nešto čudno u tome! Osećam se ugroženo! Gerda je rekla. Odjednom je kostur skočio na njih. Devojke su refleksno pucale iz "kalaša".
  Meci su razbili krhotinu i oborili ghula s nogu. Međutim, odmah je ustao i pokušao da napadne ljepotice. Teško je uloviti nekoga ko je već mrtav.
  Devojke su polomile kolena dobro nišanim hicima u kolena. Međutim, prst od kosti ogrebao je Šarlotin obraz, oštetivši masku i probušivši kožu.
  Ona je odgovorila tako što ga je udarila kundakom i slomila nekoliko rebara. Kostur je pao i, primivši još nekoliko dobro nišanih hitaca u udove, smirio se.
  - Završili smo s tim! - viknula je Gerda - Čini se da si povrijeđen. Sagnula se i obrisala Charlottinu krv.
  - Sitnica, i sami znate kako nam brzo zarastaju ogrebotine.
  Gerda je primetila:
  - Kamuflaža je oštećena!
  - Nije problem zalepiti. - Crvenokosa je posegnula u ranac.
  Hyperclay je uklonio posjekotinu, a ružno arapsko lice se ponovo pojavilo pred njima.
  "Zašto je ova glupa stvar brada, ona stari muškarca, a povređuje ženu!" rekla je Šarlot.
  Gerda je sažeto odgovorila:
  - Tako je Bog odlučio.
  Crvenokosa lisica je primijetila:
  Zašto mu to treba! Ako postoji viši um, onda on ne bi obdario ljude nepotrebnim kvalitetima.
  Samo po sebi, prisustvo brade i opšta slabost ljudskog tela dovodi u sumnju postojanje tvorca.
  Plavokosi Terminator je primetio:
  - Znaš Charlotte! Ovdje smo smrtnici i možda se nećemo vratiti iz zone koja nas u ovom slučaju čeka.
  Charlotte je mudro primijetila:
  - Čitam naučnu fantastiku, postoji teorija matematike. Duša, sastoji se od simbola informacija. Dakle, ne može nestati u beskonačnom univerzumu.
  Jednostavno će promijeniti svoje karakteristike kvaliteta. Ili promijenite naplatu.
  Gerda se nasmijala.
  - Tako u duši, vjeruješ, ali nema Boga koji ju je stvorio!
  Crvenokosi ratnik je sa žarom primijetio:
  - Ne postoji Bog u pravoslavnoj ili biblijskoj verziji, već u super-umu, zašto ne vjerovati. A što se tiče duše, letimo u snu.
  Ovo nije sjećanje na naše duhovno stanje, kada smo se nekada sastojali od posebne informacione supstance sposobne da misli i osjeća bez tijela.
  Plavuša se namrštila.
  "Možda vas to sprječava da vjerujete u Bibliju.
  Charlotte je iskreno odgovorila:
  - Mnogo! Konkretno, okrutnost, čudna za viši um, posebno u Starom zavjetu.
  Takođe, ako je Bog ljubav, zašto onda sve njegove kreacije nisu apsolutno srećne!
  Gerda je viknula:
  - Možda o onome što nije dostojno!
  Crvenokosa je sasvim logično primijetila:
  - Mi smo djeca Uzvišenog i trebamo se obrazovati da budemo dostojni! Gdje je odgoj? Kako se ponašaju prema roditeljima koji puštaju svoju djecu?
  Plavuša je potvrdila:
  - Oni su obespravljeni! Ali Boga ne možete mjeriti ljudskim standardima.
  Charlotte je sasvim racionalno primijetila:
  - Zašto, ako smo mi slika i lik, onda je i naš moral sličan. A koncept šta je dobro, a šta loše je isti za različite nacije.
  Može li biti dobro ne dati djeci svjetlo i znanje o sebi? upitala je Charlotte. Gerda je htela da odgovori, kada je odjednom nešto skočilo na njih i devojčica je jedva stigla da skoči u stranu.
  Bila je to šumska meduza dijj, živjela je na drveću i lovila, napadajući odozgo. Pošto je njeno telo skoro providno, teško ga je primetiti.
  Međutim, djevojke su i prije nego što su poslate proučavale materijale o zoni. Mnogi farteri, uključujući predstavnike obavještajnih agencija i naučnike, opisali su prirodu zone i mutantna bića, uglavnom grabežljiva i opasna.
  Ko bi je sigurno ubio, treba kandžama pogoditi plavu tačku na sredini želeastog tijela. Ali stvorenje je pokretno, nije svaki prdalac sposoban za to.
  Devojke pucaju na vskidku, a ne ciljaju. Udarac, šumska meduza eksplodira, emitujući izvore krvi i jedke, poput kisele tečnosti.
  Trava u dodiru s njom počela je da vene.
  - To je kao u filmu "Alien" - rekla je Gerda. - Ne vodena kiselina.
  - Na ovoj zoni čuda pojavila se posebna vrsta subhiperzračenja. Emituje izotope brzinom dvjesto puta većom od svjetlosti, a moć prodiranja je jednostavno nevjerovatna.
  - Nakon što je ustrijelila četiri kisele meduze, Charlotte je bila zadovoljna.
  - Dobro je što ne utiče na oči.
  Drugo stvorenje je pokušalo da se ukopa u zemlju, ali je dobilo svoje od Gerde.
  Djevojka se, međutim, nije posramila:
  - Koliko je ljudi umrlo od grozote.
  Charlotte je klimnula.
  - Ne računajte, ali ukupan broj ubijenih u zoni ide na desetine hiljada.
  Plavuša je predložila:
  - Onda treba da ideš brže, možda čak i da trčiš. Kamuflaža NATO vojske je udobna, čizme gotovo da ne ometaju trčanje, iako postoji veliko iskušenje da se izuvaju.
  Oblaci su, međutim, počeli da se rasipaju, još svetliji. Sa lijeve strane, stari lift iz sovjetskih vremena lebdio je pored djevojaka.
  Nakon černobilske katastrofe, napušten je. Međutim, na vrhu je bio snajperist. Bez oklijevanja je otvorio vatru.
  Devojke su ga skinule u sekundi i cik-cak se udaljile od metka.
  Charlotte i onda našao nešto na što bi se žalio:
  Zašto nisi pucao.
  Gerda je sa osmehom odgovorila:
  - Ovo je čovek, ali sudeći po licu, Sloven.
  Crvenokosa je agresivno prigovorila:
  - Bio je sam i nije stigao da pošalje signal o našem približavanju. Glupo je žariti, ali još gluplje je ponašanje pucati odmah.
  Otrčali su do leša. Glava ispod šlema je obrijana, na rukama su lopovski "prstenovi", tipičan brat.
  - Možda je ruski, ali ne iz našeg tima.
  Gerda je zaprepašteno rekla:
  - Svejedno, čak i zločinac ima pravo na pokajanje.
  Šarlot je zavrnula prstom na slepoočnici: - Nećeš nikoga tako ubiti!?
  Plavuša sa patosom je odgovorila:
  - Ako interesi domovine zahtijevaju: pregaziću svoju savjest.
  Crvenokosa je agresivno istakla:
  - Znate da je Biblija knjiga koju bi prvo trebalo zabraniti.
  - Iz onoga što?
  Charlotte je rekla grubo:
  - Promoviše pacifizam. Generalno, da ne pričamo više o religiji.
  Gerda je ljutito zarežala:
  - Slažem se! Ne bacajte bisere prije svinja.
  Crvenokosa se duri:
  - Da li me vređaš?
  Plavuša je govorila malo tiše.
  - Ne! Ovo je figurativan izraz.
  Charlotte se smirila.
  - Shvatio sam! Dobro, idemo, moraćemo da uspostavimo kontakt sa nekim.
  Djevojke su polako nastavile, zaobilazeći oslonac dalekovoda. Nebo se konačno razvedrilo, a onda je Gerda primijetila.
  - Ne može biti!
  Iznad njih se, zaista, dešavala nevjerovatna stvar, sijala su tri sunca: žuto, zeleno, crveno. Istina, posljednja dva su bila mala i gotovo nisu davala toplinu.
  Charlotte je odgovorila:
  - Ovo je efekat aberacije, u stvari postoji samo jedno Sunce.
  Gerda je zacvilila:
  - A razlog za pojavu nije rešen?
  Crvenokosa je željno klimnula glavom.
  - Ne još! Ali to utiče na klimu unutar zone.
  Velika osa je brzo proletela. Charlotte je zasjekla u zrak bodežom.
  - Ovo je takođe mutant i prilično opasan.
  - "Žalik" prepoznao sam ga! Gerda je rekla. - Otrov je preživio mutaciju i može izazvati teške alergije.
  Crvenokosa je klimnula.
  - Dakle, ovde je sramotno ono što nije otrovno.
  Na putu su nekoliko puta naišli na izvađene leševe. A na zakrivljenom stubu dalekovoda, uraslom u natopljenu glinu sa izraslinama žica, visio je obješen čovjek.
  - Vau, ovo je čin ljudi! Gerda je primetila.
  - Čovek je najopasnija životinja na svetu. Charlotte se složila.
  Plavuša je zacvilila:
  - Čuj, helikopter pravi buku, sletimo.
  Crvenokosa se namrštila:
  - Možda je naše?
  - promrmljala je plavokosa djevojka.
  - Štaviše, prema legendi, mi smo njihovi neprijatelji.
  Djevojke su legle i uključile minijaturni svefrekventni radio skener. Bila su dva helikoptera, tipični, možda, zastarjeli MI-8.
  Ruski specijalci više ne lete na takvima. U eteru se čuje drug i niz kavkaskih i ruskih riječi. Devojke su znale da se maskiraju, ali da li je bilo primamljivo pucati?
  - Hej ti brate! Ovdje nema ništa vrijedno! Zaista kružimo.
  Zaurlati kao odgovor:
  - Možda ima artefakata!
  Gadno urlanje:
  - Ne budi naivčina, na ovim prostorima su prdači odavno odabrani.
  - Može se ponovo pojaviti. i pusti cool muziku.
  Bilo je veliko iskušenje da obore njihove minijaturne bacače granata, ali to je značilo da se upali. Gerda se molila, a Charlotte je utonula u sjećanja. Kako je zagrlila i poljubila momka.
  Onda su otišli. Osećaji su oštri, veoma prijatni, njena glupa prijateljica je verovatno još uvek nevina, ne poznaje ljubav. Pogotovo kada su to različiti muškarci, u pravilu mladi i zdravi specijalci.
  Gramofoni su, okrenuvši se, ispalili rafal i napustili sektor. Očigledno, nisu imali šta da uhvate.
  - Igrajmo do kordona, prije razilaženja! - Tada se javio pijani i potpuno nerazumljiv mat.
  Dok su helikopteri kružili, Gerda je razlikovala ne samo miris kerozina, već čak i dugo neoprana tijela putnika. Oseća se kao da miriše na zonu.
  - A otkud to banditima! Uostalom, ne možete samo kupiti helikopter.
  - Možda su se Ukrajinci prodali! Imaju previše ružnoće. Međutim, imamo i dosta otpisane opreme. Charlotte je primijetila.
  Djevojke su krenule dalje, a prijatelju se dogodila rijetka pojava pod nadimkom "kolaps". Oni koji su u njega upali imali su jednu od stotinu šansi da prežive!
  Gerda je stala ovdje i odgovorila sa smiješkom:
  - A šta je bilo dalje, već sam ti rekao.
  Viktor stidljivo upita:
  - Jeste li saznali detalje tog terorističkog napada visokog profila?
  Charlotte je klimnula.
  - Da, nešto je uspelo da sazna! Ukratko, reći ću vam o tome!
  I ovaj put je crvenokosa lisica ta koja je počela govoriti;
  Nebesa su jecala, izbacujući potoke kiše pomiješane sa gadnim snježnim mrvicama na zemlju.
  Ogromna prestonica Rusije, Moskva, u predzoru je delovala sivo i dosadno, uprkos brojnim svetlima i bezbrojnim nizovima skupih automobila.
  Zulfija Madujeva, u podzemnom stanu iznajmljenom preko kandidata, završila je ritual.
  Vatreni sjaj u obliku neobično ružne lobanje gorio je pravo u vazduhu.
  Bombaš samoubica u pjegavoj kamuflaži, sa licem prekrivenim zelenim velom, čitao je privid molitve. Ispred njih je ležalo nekoliko svjetlucavih kamenčića raznih oblika.
  Žena u kamuflaži počela ih je stavljati na Zulfijinu strogu haljinu.
  - Već je svanulo i mraz je sve jači. Ovo bi vam trebalo pomoći da završite najteži i najodgovorniji zadatak!
  - graknuo je, vrlo tiho, kao da dolazi iz dubokog tunelskog glasa.
  - Spreman sam da služim cilju džihada! - Kao vojnik na poligonu, odsjekla je djevojka, odmahujući mršavom rukom.
  Užasan, grgotajući glas je nastavio:
  - Iako neki misle da žene nemaju dušu, ja se ne slažem sa ovim. Ko izvrši podvig u ime Allaha, dobiće besmrtnost i nebrojeno mnogo blaga!
  Devojka samoubica (njen glas je bio tako čist i nevin) rekla je u očaju:
  - Spreman sam čak i ne toliko zbog besmrtnosti, koliko zbog odmazde! Ono što su uradili meni i mojim najmilijima zahteva osvetu!
  Vatreni sjaj se promijenio iz crvene u zelenu i postao još svjetliji. Oči žene u kamuflaži pocrnile su kao crne rupe.
  Činilo se da bi se cijeli svemir mogao utopiti u njima:
  - Ne volim pompezne govore, oni su pred magijom vjernika!
  Vještičin prst, u kamuflaži, monstruozno izdužen i iz njega je, žuboreći, izbijala otrovna žuta fontana.
  Zulfija ga je gledala kao zec u bou, ne mogavši da otrgne oči.
  Konačno je svanulo, udario je "mraz", nebo se počelo bistriti.
  - Evo ga naš znak odozgo!
  Sada će artefakti minirani u zoni dobiti destruktivnu moć. Vještičin glas je postao gromoglasan, kao da ne govori samo jedna žena, već cijeli hor muškaraca dubokog glasa.
  Teroristi su završili ritual, Zulfija je uz pomoć svog partnera stavila sve kamenje, a jedan od njih je zatezao veliki šestostrani na kaišu sa eksplozivom.
  Njena crna kosa bila je prošarana sedom, a na njenom licu, kada se vetar malo otvorio, nastao je pocepani, crnoljubičasti ožiljak.
  - Sada ste spremni! Idi do svog cilja!
  - Glas je odjednom postao tanji.
  Teroristkinja je napravila nekoliko koraka i iznenada nestala, samo je blagi pokret pokazao da je u blizini.
  - Kamena mazga, proradio, sada si nevidljiv, i gotovo nečujan, ni najizbirljiviji lovci neće krenuti za tvojim tragom.
  - Čarobnica u kamuflaži postala je za glavu viša, a njena kratka kosa se produžila.
  - Znam to! - Nakratko je bacio bombaša samoubicu.
  - Sada idi! I neka Allahova svjetlost obasja vaše srce.
  - Čarobnica-ubica se upalila kao desetak gasnih baklji, a njena kosa se pretvorila u leglo zastrašujućih, a istovremeno neobično odvratnih zmija.
  Zulfija kao da nije primijetila takve promjene. Bombaš samoubica je izašao, hod joj je bio lagan, čak se i kretala mnogo brže.
  Bližio se špic, pojavile su se saobraćajne gužve, tradicionalne za Moskvu.
  Izduvni gasovi, miris benzina, stalna buka velikog grada, mučenje ušiju, sve je to već poznato, ali mrsko rodom sa strmih planina Zulfije.
  Dakle, hodanje je bilo mnogo zgodnije od gušenja u prepunom javnom prevozu.
  Istina, jednom maštajući, terorista je oborio prolaznika. On je, nakon što je pao, opsovao, a zatim, ustao, zatresao šaku u prazninu.
  - Takav je odgoj nevjernika! - primeti Zulfija, iskreno se radujući što se njeno mišljenje još jednom potvrdilo.
  - Njihovo ubijanje je najviši cilj kojeg možete zamisliti na Zemlji.
  A evo i željene mete: vladina kuća u Moskvi, koja se još naziva i bijela. Danas će se održati važan sastanak uz učešće premijera.
  Kakva je ovo sudbina! Ovde možete videti automobil, pojačano obezbeđenje, visoku ogradu sa najnovijim alarmnim sistemom koji okružuje Belu kuću.
  Djevojka je upravo došetala do kapije sa ministrom finansija. Ležerno je provukao prolaz i prošao pored budnih čuvara.
  Psi elitne rase (mješavina nekoliko vrsta, napunjenih steroidima, koji rastu iz jednogodišnjeg teleta i grudi trupa tenka) očito su još uvijek čuli gotovo nerazlučivo šuštanje mekih cipela terorista, režali su.
  Čuvari od dva metra bljesnuli su očima, psi, uprkos svom suptilnom mirisu, nisu mogli da razaznaju ni najmanji miris i smirili su se (Štaviše, dostojanstvenici marširaju bodljikavi - lajte ih i dobićete omamljivač).
  Zulfija je osetila kako joj srce lupa, činilo se da kuca tako glasno da su mogli da ga čuju.
  Savladali su četiri prstena zaštite, na posljednjoj granici: čak su i bili osvijetljeni prividom rendgenskih zraka.
  Od najnovijeg zračenja skeniranja, bombaša samoubicu zaštitio je Efa kamen, skup neprocjenjive kolekcije artefakata.
  Kretanje po spratovima i hodnicima izgleda beskonačno, na sreću lift je prostran, ali Zulfija se mora nekoliko puta okrenuti da ne bi naletela na ministrove sažetke.
  Konačno se useljavaju u centralnu salu. Sastanak je zatvoren, nema novinara. Ministar je ušao u hodnik, tamo su već stajali članovi vlade na haubi.
  A evo i samog premijera. Muškarac niskog rasta sa živahnim očima. Kao i uvijek, ponaša se, ljubazno se rukuje, ali je jasno da su ministri u strahu od njega.
  Sastanak je otvoren, a premijer velike sile je tihim, tihim glasom rekao:
  - Danas ćemo razgovarati o situaciji u takozvanoj zoni čuda. Zabrinutost je da zona, iako sporo, raste.
  Kao i činjenica da su se tamo sklonili mnogi teroristi. Posebno Crni sultan.
  Ko se krije pod ovim imenom je nepoznato, nemamo ni jednu fotografiju njegove fizionomije. Samo bezoblična dukserica i maska.
  Njegovi privrženici su u posljednje vrijeme počinili šest terorističkih napada. Štaviše, po pravilu, protiv visokih državnih službenika, ne štedeći ni civile.
  Čak su mi poslali i crnu oznaku!
  Reč je preuzeo direktor FSB-a. Od napora se sav znojio, uhranjeno lice mu je pocrvenelo, glas mu je drhtao:
  - Predlažem da se za glavu crnog sultana odredi nagrada od deset miliona evra. I također poslati u zonu specijalne grupe "Alpha" i "Vympel".
  Neka uhvate sultana živog ili mrtvog...
  Premijer je ispravio nestrpljivim pokretom dlanom:
  - Bolje živ! Pošto ne znamo ko je ta osoba, teroristi ga uvek mogu proglasiti vaskrslim.
  Šef FSB-a za pozorište (morate pokazati marljivost) povisio je ton:
  - Neka bude tako! Sada razmotrite podatke o privrednim zločinima.
  Zulfija više nije bila zainteresovana. Proučila je dovu posljednji put, okrećući se Allahu, a zatim drhtavim rukama okrenula šestostrani kamen Titra.
  Njegovo svojstvo bilo je hiljadustruko povećanje snage naboja.
  Super-sjaj bljesak, kao od atomske eksplozije, zahvatio je cijelu zgradu i trenutak kasnije, na mjestu zgrade Vlade pojavila se strašna nuklearna gljiva.
  U isto vrijeme u Kremlju je zazvonilo zvono. Gadan, nespretan glas reče:
  - Pozdravite predsjednika od crnog sultana. Dajem vam tačno petnaest dana da potpuno povučete sve trupe sa severnog Kavkaza i prestanete da podržavate Amerikance u Avganistanu.
  Ako za petnaest dana naši zahtjevi ne budu ispunjeni, predsjednik će krenuti za premijerom.
  Pola sata kasnije ova poruka se proširila svijetom, izazivajući različita osjećanja od simpatije do likovanja.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  robovi ljubavi
  Učiteljica koja se vratila sa odmora otkriva leš gole devojke u svom stanu, a ujutru je i sama učiteljica pronađena mrtva ispod prozora svoje kuće. Tajanstveni stranac je identificiran kao američka pornografska glumica. Ispostavilo se da je posljednja pucnjava pokojnika bila u Rusiji sa djevojkom koja je uhvaćena s nožem u rukama na mjestu ubistva njihovog reditelja. Ali na nožu su pronađeni otisci prstiju i neuhvatljivi tulski manijak.
  
  Čuvena uvrnuta detektivska priča isprepletena je pričama koje oduzimaju dah o šoku i zabranjenoj ljubavi heroina. Učiteljica koja se zabavlja sa studenticom, BDSM robinja koja želi da ugodi svom gospodaru, djevojka serijskog ubice, spremna da preuzme njegovu krivicu zarad voljenog.
  
  Pažnja! Strogo +18! Ljubavne priče su opisane krajnje iskreno, ima scena seksa.
  
  Pokušaću da objavljujem proizvod svaki dan, a knjigu završim krajem novembra. Da budete u toku, dodajte knjigu u svoje favorite.
  
  
  Upozoravat ćemo na neželjena poglavlja i epizode za one koji žele pratiti detektivsku priču, ali ne vole nekonvencionalan seks i teške scene
  
  , posebno ćemo istaknuti neželjena poglavlja i epizode. Poglavlja će biti raspoređena na sljedeći način: Poljska (-to poglavlje, u cijelosti, ne preporučuje se). Epizode poput ove: .HP (-I poglavlje, nije preporučena epizoda).
  
  Pažnja čitaocima LN-a! Rasprodaja će biti objavljena čim bude spremna. Pokušaću svaki dan. planirano jednom sedmično
  
  Kako biste bili u toku sa svim promjenama, dodajte knjigu u svoje favorite, preporučujemo da kliknete na "prati autora"
  
  
  Znate li za šok i zabranjenu ljubav i njene posljedice? O tome kako poznata porno glumica može da voli, o čemu učiteljica razmišlja kada upozna svog učenika, šta je devojka serijskog ubice spremna da uradi za svog voljenog.
  
  nestandardne ljubavne priče sa ovisnošću, psihičko i seksualno ropstvo sa snimanjem heroina u tvrdom BDSM-u, opisi takvih seks scena za koje mnogi ne znaju, plus zanimljiva detektivska priča bi svojom originalnošću trebala privući čitatelje.
  
  
  Trebalo je ukloniti
  Učiteljica koja se vratila sa odmora otkriva leš gole devojke u svom stanu, a ujutru je i sama učiteljica pronađena mrtva ispod prozora kuće. Osumnjičen je njen mladi ljubavnik, ali sve se ispostavilo mnogo komplikovanije! Misteriozni stranac je identifikovan kao američka porno glumica, a ispostavilo se da je poslednja pucnjava na pokojnicu bila u Rusiji sa devojkom koja je uhvaćena na mestu ubistva njihovog režisera nožem, na kojem su pronašli otiske prstiju neuhvatljivi tulski manijak.
  
  
  
  Pažnja! Strogo +. Tekst sadrži eksplicitne scene, uključujući težak seks i nekonvencionalnu ljubav. Neki heroji imaju svoje prave prototipove.
  
  Za one koji žele da prate radnju, ali ne vole netradicionalni seks, upozorit ću vas na neželjena poglavlja i epizode.
  
  
  Pažnja! Strogo +! Ne preporučuje se osobama slabog uma. Tekst sadrži eksplicitne scene, uključujući težak seks i nekonvencionalnu ljubav. Mnogi heroji imaju svoje prave prototipove.
  
  Za one koji žele da prate detektivsku priču, ali ne vole netradicionalni seks i teške scene, posebno ćemo izdvojiti neželjena poglavlja i epizode. Poglavlja će biti raspoređena na sljedeći način: Poljska (-to poglavlje, u cijelosti, ne preporučuje se). Epizode poput ove: .HP (-I poglavlje, nije preporučena epizoda).
  
  Pažnja čitaocima LN-a! Prodaja se planira jednom sedmično. Međutim, uz slabo interesovanje čitalaca, tekst se više neće objavljivati na sajtu. Kako biste bili u toku sa svim promjenama, preporučujemo da kliknete na "prati autora". Ne planiramo da u potpunosti prenesemo roman na druge resurse!
  
  
  Učiteljica koja se vratila sa odmora otkriva leš gole devojke u svom stanu, a ujutru je i sama učiteljica pronađena mrtva ispod prozora kuće. Osumnjičen je njen mladi ljubavnik, ali sve se ispostavilo mnogo komplikovanije!
  Tajanstveni stranac je identificiran kao američka pornografska glumica. Samo zahvaljujući intuiciji i uvidima talentovanog detektiva Vasilija Krasina moguće je razotkriti tajanstveni zaplet.
  
  Pažnja! Strogo +! Tekst će sadržati nekoliko srceparajućih ljubavnih priča, ali ima i eksplicitnih scena.
  
  
  M
  Ana Cherie
  https://litnet.com/ru/ana-cherie
  
  ROBOVI LJUBAVI
  (Druga knjiga iz serije ŠOK LJUBAV. Prva knjiga, ZABRINUTA SMRĆU, može se pročitati na web stranici Fantomskih svjetova)
  
  Poglavlje 1.
  Nastavnica fizike Marija Novikova vratila se kući nakon izleta na more. U iščekivanju odmora nakon neprospavane teške noći, popela se uz stepenice, izvadila ključeve. Sada će se moći istuširati, obavezno spavati sa puta. A onda će pozvati Pavlušu. Čeka ih dugo očekivani sastanak: lagana večera, prigušena muzika, mekani krevet ...
  Vrata stana nisu se odmah otvorila. U početku se ključ zaglavio, kao da brava ne radi kako treba. To je uznemirilo Mariju, ali je odagnala loše misli i ušla u hodnik.
  Odjednom ju je obuzeo iznenadni strah. Učiteljica je spustila stvari na pod i oklevala. Sta nije u redu? Vrata sobe su odškrinuta! I neka vrsta slabog stranog mirisa, jedva primjetnog, u isto vrijeme nešto poznato. Ali miris nije njen stan!
  U velikoj uzbuđenosti, Marija je pogledala u sobu. Stvari, kao, na mjestima, nema znakova pljačke. Ali prekrivač na krevetu... Visi do poda! Nije ga tako ostavila! Možda je Pavluša ušao? Da, vjerovatno jeste.
  Žena je prišla krevetu, povukla pokrivač i ... vrisnula od užasa kada je ugledala bose ženske noge! Marija je instinktivno pokrila usta rukom da priguši vrisak, naglo je ustuknula i naslonila se na zid. Otkotrljala se niz zid i sjela na pod. Pogledom je prešla preko golih nogu, jasno je ugledala nago, beživotno žensko tijelo ispod kreveta.
  Jedva suzdržavajući želju za povraćanjem, Marija je skočila na noge i odjurila u toalet. Sagnula se nad toaletom i nekoliko puta povratila. Grčevi su joj stezali grlo, a samo joj je jedna misao bušila glavu: u stanu je imala leš!
  Učiteljica je zgrabila mobilni telefon, iskočila na stepenice i sjela na stepenicu. Teško je disala, osjećajući mahnit ritam svog srca. Prsti su joj drhtali od sitnog drhtanja, Marija je jedva ukucala dve cifre "02".
  Policija se dugo nije dizala na slušalicu, kao da je čekala da se sagovornik predomisli i ostavi ih na miru. Konačno, na drugom kraju žice, odgovorili su neprijateljski:
  - Dvadeset peta policijska uprava. Duty Neelov. Slušam.
  Nesigurno, drhtavim glasom, pomalo mucajući od uzbuđenja, Marija reče:
  "Imam... t-izgleda... t-leš!"
  Odgovor je bio hladan:
  Jeste li pijani damo? Koji leš? Govorite normalno i jasno.
  Marija je zastenjala:
  Ne, ne, nisam pijan! Imam mrtvu ženu u stanu!
  "Zašto je mrtva?" upitao je policajac.
  - Ne znam! Iskreno, ne znam! Vratio sam se sa odmora, a ona je mrtva ispod kreveta! I gola!!!
  "I goli?", ponovo je upitao radoznali Neelov. Kako je ušla pod tvoj krevet?
  - Kako da znam? - opet je viknula uzbuđena Marija, - dođi uskoro!
  - Reci adresu...
  Marija se nije usudila da uđe u njen stan. Sjela je na stepenice, pokušavajući da shvati kakva je žena ispod kreveta, zašto je mrtva i kako je stigla do svoje kuće. Učiteljica je bila u očaju: nije znala odgovore na ova pitanja. Nisam mogao ni da pretpostavim.
  Policija se pojavila neočekivano. Neki oficir i sa njim dvoje ljudi u civilu. Ušli smo u stan. Policajac i punašna službenica su odmah ušli u sobu, a mladić je predložio Mariju da sačeka u kuhinji, nakon čega se i sam pridružio kolegama.
  Žena nije znala šta se dešava u prostoriji njenog jednosobnog stana. Najvjerovatnije su fotografisali pokojnika, uzeli otiske prstiju, tražili tragove. Sve je po zakonu. Učitelj je to vidio u detektivskim filmovima. Sada je ovo njen dom...
  Ubrzo je mladi zaposlenik došao da ispita Mariju. Prvo je postavio formalna pitanja o Marijinom prezimenu, njenim godinama i pitao kako je leš otkriven. Učiteljica je odgovarala sažeto, ponekad jecajući.
  "Upravo sam doletjela s mora", objasnila je Marija, koja je sjedila na stolici za kuhinjskim stolom i nervozno petljala po kosi drhtavim rukama. "Ne mogu zamisliti kako bi leš mogao završiti u stanu.
  Čovjek upita:
  - Može li neko potvrditi da ste bili odsutni iz grada?
  Učiteljica je odmah klimnula glavom i samouvjereno rekla:
  - To mogu da potvrde mnogi, među njima je i moja prijateljica, ona i ja smo doletele avionom tek ujutru, njena majka je imala moždani udar. Zbog toga smo se rano vratili sa juga.
  Ko je još imao ključeve vašeg stana?
  Marija je zadrhtala, odgovorila ne odmah i nejasno:
  "Vidite, ja sam usamljena žena, ne pozivam nikoga kod sebe, ne dajem ključeve.
  Policajac je sumnjičavo pogledao učiteljicu i rekao:
  - Da?! Zar niko nije imao ključeve ili ne želiš razgovarati? Ne želite - ali morate!
  "Nadam se da ne sumnjaš u mene?" Marija se uplašila.
  Čovjek je slegnuo ramenima.
  - Stan je tvoj. Hajde da sada završimo ovde, pođi sa nama...
  - Zašto? učitelj je bio iznenađen.
  - Razgovarajte sa istražiteljem koji će voditi vaš slučaj.
  - Moj posao? Ko si ti?
  - Ja sam istražitelj. Ne brini, mislim da te neće dugo zadržavati, ispitaće te i pustiti.
  Pojavio se stasiti muškarac u civilu.
  - Šta da kažem, Andryusha? okrenuo se istražitelju. "Leš je prilično svjež, još nije potpuno ohlađen. Najvjerovatnije, smrt je nastupila danas oko pet ujutro. Na vratu nema brazde od davljenja, nisam vidio nikakve druge znakove nasilne smrti. Ali na tijelu postoje modrice različite starosti. Svježe modrice na pubisu i grudima, stare na butinama. Zauzeta dama. Vitka, visoka oko sto osamdeset, tetovaža na pubisu u obliku ruže, veličine oko sedam centimetara. Verovatno prostitutka. Pošaljite nas na biro, obdukcija će pokazati šta i kako.
  "Pa, moraćemo da obiđemo komšije", reče Andryusha zamišljeno. A onda se okrenuo učiteljici:
  - Kada svi budu gotovi, vi ćete pregledati stan, možda se nađu neke stvari pokojnika.
  Ne, Marija nije našla ništa, ništa strano kod kuće. Leš stranca je odvezen specijalnim automobilom, a učiteljica je morala da uzme dokumente i vozi se sa policajcem. Do tada su policajci u civilu već otišli.
  U autu je policajac ćutao, nervozno je pomislila Marija. Koga je toliko iznervirala? Zašto su joj podmetnuli leš devojke? A ko? Najviše od svega, ženu je zabrinulo pitanje islednika o ključevima njenog stana. Bili su sa Pavlikom. Ali on je tako mlad! Samo šesnaest u septembru će biti ispunjeno.
  Da je Pavluša stariji, bilo bi moguće potpisati, roditi dete od njega. Meri je htela da ima decu. Nedavno je jako htjela da se uda, mučila ju je ženska samoća. I bilo joj je drago što se Pavlik pojavio u njenom životu. Onaj ko dobro poznaje dušu žene neće je osuditi zbog ljubavi. To je složena, nepredvidiva, ponekad zabranjena stvar. Ne znaš kada će doći, sa kim ćeš imati sreće...
  Marija se setila prvih zagrljaja sa Pavlušom, njihovih plahih poljubaca. Kako joj je tada srce kucalo od strasti! Iako je duplo starija od dječaka. I kako je bolno za ženu da voli kad je nad njom visi član krivičnog zakona. Svoju ljubav morate sakriti od svih znatiželjnih očiju, ne možete je podijeliti ni sa svojim najboljim prijateljem. Šta ona tačno radi pogrešno? I sam Pavlik je želeo ovu intimu! Da li ženu treba zatvoriti zbog ljubavi koju pruža tinejdžeru? Za međusobnu laganu ljubav. Je li pošteno? Meri je mislila da ne...
  
  
  POGLAVLJE 2
  Marija Aleksandrovna Novikova je sedela u hodniku istražne komisije, povremeno gledajući kroz prozor: visoka ograda i bodljikava žica samo su pojačavali njen strah. Učiteljica je bila nervozna, rečeno joj je da sačeka, ali prošlo je više od pola sata, a žena kao da je zaboravljena.
  Odjednom su se vrata otvorila, istražitelj je klimnuo Mariji, pozivajući je da uđe u kancelariju.
  "Vasilije Krasin", predstavio se čovek, "daj mi pasoš, molim te".
  Za stolom u uglu sobe bio je još jedan muškarac u istom tamnom odelu kao Vasilijevo.
  Krasin pogleda pasoš, odloži ga i reče:
  - Pa reci mi ko je ta žena i kako je leš ušao u tvoj stan.
  - Ne znam! Iskreno, ne znam! molio je učitelj. Istražitelj je već pitao.
  "Pitao sam... To je potpuna misterija", skeptično je rekao Krasin i pažljivo pogledao ženi u oči. Vidim da lažeš.
  "Stavite je u kuću za majmune!" - odjednom se oglasio glas drugog radnika. - Sedeće par dana, odmah će se svega setiti.
  - Ako šutite, moraćemo da vas privedemo! Krasin je potvrdio.
  Međutim, Marija je intuitivno osjećala da je jednostavno zastrašuju. I nema čega da se plaši! Ona ima sve dokaze svoje nevinosti. Učiteljica je mirno odgovorila monotonim glasom:
  "Ponekad je dobro biti u zatvoru. To daje mudrost. Ali zaista nemam šta da ti kažem. Tako da imam kartu, tek sam stigao ujutro.
  Krasin se okrenuo kolegi:
  Da li je anketa komšija nešto dala?
  "Kao i obično, ništa nismo vidjeli, ništa nismo čuli. Samo je komšinica na podestu rekla da je vidjela kako je ova djevojčica izašla iz stana u zagrljaju sa dječakom. A ovaj tip je nedavno došao u njenu kuću u njenom odsustvu i otvorio vrata ključem.
  - Pa, šta kažeš? upita Krasin i ponovo pogleda Mariju.
  "Znači ova komšinica je trač, ne možeš joj verovati", počela je da se pravda žena i okrenula se pomoćniku istražitelja:
  - Baka Marfa je cinkarila, zar ne?
  Pomoćnik nije odgovorio, ali je Krasin upitao:
  - Kako se zove dječak?
  - Ovo je moj student. Izvlačim ga iz fizike.
  - Ljetni odmor? Krasin nije vjerovao. - Recite svoje ime, prezime i adresu.
  - Znači Pavlik Ribačenko se zove, - morala je da prizna Marija. - Živi sa roditeljima u Savuškinoj ulici.
  Krasin je zapisao u svoju svesku i ponovo upitao:
  - Pavel - ko je on?
  Maria se snažno nasmiješila.
  - On je još dete. Ja sam njegov učitelj! Nećete valjda sumnjati na dječaka za zločin?
  Istraživač je na pitanje odgovorio pitanjem:
  "Dakle, on ima ključeve tvog stana?"
  Marija raširi ruke.
  - Pa šta? Ne mislite valjda da je on podmetnuo leš...
  - Kako znati, kako znati! Tinejdžeri su ponekad tako okrutni!", zamišljeno je rekao Krasin.
  "Pavel je divan dečko, sportista, neće muvu povrediti!", počela je Marija da brani svog učenika.
  - Kada ste ga zadnji put vidjeli? upita Krasin.
  - Početkom avgusta. Pavlik me je otpratio do voza. Bilo je... sedmog. Samo mi je pomogao da nosim stvari.
  Krasin je postavio još nekoliko pitanja. Pitao je s kim se Pavel druži, da li ima nešto sumnjivo u njegovom ponašanju, da li pokazuje okrutnost prema životinjama. Marija je odgovorila da nikada nije videla Pavlika da maltretira životinje. Ali dječak se znao zauzeti za sebe, bavio se borilačkim vještinama i hokejem.
  Odjednom je Vasilij Krasin postavio neočekivano pitanje:
  Jeste li imali seks sa njim?
  Marija se strese i bojažljivo, nesigurno odgovori:
  - Sa Pavlikom? Ne... On je još dete...
  Krasin je pažljivo pratio ženinu reakciju. Marija je čak problijedila na takvo pitanje, spustila oči, vrpoljila se u stolici, sklopila ruke u zamku.
  - Da? upitao je istražitelj. - Ne mogu da verujem! Budite iskreni sa mnom. Shvaćate li da možete dobiti pristojnu kaznu za vezu sa maloljetnikom?!
  Marija je podigla oči prema muškarcu i odgovorila uzdahnuvši drhtavim glasom:
  "Ne moram davati vremena za...
  Vasilij se nasmejao i rekao:
  - I ispitaćemo dečaka! On će nam sve reći.
  Marija je ponovo zadrhtala i s mukom odgovorila:
  "Momci toliko vole da komponuju i preteruju. Ali siguran sam da vam neće reći ništa što me diskredituje.
  Istražitelj se nasmiješio i rekao strogo:
  "Možemo vas zadržati i poslati na sud da odobri hapšenje na dva mjeseca. Zato ne iskušavajte sudbinu. Reci svoj broj telefona.
  - Čije? Moj?
  - Hajdemo oboje: tvoj i Rybachenko.
  A Pavlik? Pa ne znam...
  Ne znate da li da kažete ili ne? Možda mogu pogledati vaš pametni telefon?
  "Reći ću ti", klimnula je Marija i izdiktirala telefone.
  Istražitelj je iz fascikle izvukao fotografiju preminule djevojke, stavio je pred Mariju i rekao:
  Pažljivo pogledajte ponovo, možda ste je već negde videli.
  Mariji je bilo teško gledati tijelo onog za koga se ispostavilo da je mrtav u njenom stanu. Ali to se moralo uraditi, učiteljica se natjerala da pogleda fotografiju. Lijepo lice, ali unakaženo smrću. Ne, ona ne zna ništa o njoj, prvo je videla devojku ispod svog kreveta.
  Krasin pogleda na sat i reče:
  - Ali! Vrijeme je da završimo. Sve što treba da uradite je da uzmete otiske prstiju i prijavite se. U redu, za sada ćemo te pustiti kući uz kauciju.
  Ubrzo je Marija izašla iz zgrade istražnog odbora, izvadila papir koji joj je izdat, pogledala pečat i vidjela potpis zamjenika gradskog tužioca. Sakrila je papir u džep, teško uzdahnula i počela razmišljati o Pavliku. Tako je željela da obraduje svog voljenog ranim neočekivanim dolaskom. Bio je veoma zabrinut da će morati da se rastane cele tri nedelje. Stigla je ranije, obradovala momka...
  Da li je Pavluša doveo prostitutku u njenom odsustvu? Gde je devojcina odeca? Jeste li ga ponijeli sa sobom? Hej Pavlik. paun...
  Prokletstvo, moram ga nazvati! Kako nisi pogodio odmah?
  Marija je pritisnula dugme na svom pametnom telefonu sa imenom svog voljenog. Nečiji glas je rekao: "Telefon je isključen ili nije pokriven mrežom."
  
  
  Poglavlje 3
  Gorynych je otvorio vrata stana, pustio djevojku i njenog pratioca, ušao sam, upalio svjetlo i rekao:
  - Skromno, imamo za tako drage goste.
  "U redu je, izdržaćemo nekako do jutra", rekao je visoki, širokih ramena, tridesetak godina, "hajde da nešto pojedemo na putu i u spavaćoj sobi". Nedostajalo mi je Lucyno tijelo. Pokažimo vam pravu ljubav!
  Djevojka se nasmiješila i s ljubavlju pogledala u oči svog saputnika. Ušli su u kuhinju, Gorynych je stavio čajnik i počeo praviti sendviče, krišom bacivši pogled na djevojku. Svidjela mu se! Vitka, plavooka, prsata plavuša ćutala je gotovo cijeli težak put s juga u Žiguli, nije tražila da zaustavi auto ili joj nešto kupi, nije pokazivala nikakvo nezadovoljstvo, nije joj zamjerala neugodnost. Gorynych nije volio pričljive i hirovite žene.
  "Utrish i ja smo otišli na vrijeme", rekao je otvarajući bocu piva. - Sad je šmon. Nadia je odvedena. Zašto je režisera ubola nožem?
  - Glupo! Bolelo je, ne možeš da izdržiš, rekao bih Ačincevu, pucnjava bi bila zaustavljena.
  - Pa ga je ubola nakon pucnjave.
  - Izdržao sam. A onda dao oduška emocijama. Sam Ačincev je kriv - ne možete se tako rugati devojkama! Vidi, ja sam izmislio mučenje. Odvukli su ih u mravinjak, ubacili prozirna creva u vagine i snimali krupne planove, kao mravi tamo...
  "Da, Saša, teško je", složio se Gorynych.
  "Moja je dobro, strpljivo, ali Nađa je budala", rekao je Saša i okrenuo se svom saputniku:
  - Kako si unutra - boli li te?
  "U redu je, dušo", odgovorila je devojka uz blagi osmeh.
  - OK da vidimo.
  Pojeli su i otišli u spavaću sobu.
  - Da li ti smeta da se Lucy skine? upitao je Sasha Gorynycha. Volim kad pleše gola. To je tako erotično! - Idemo tamo kod nas potpuno bez odjeće.
  - Volim striptiz! Jedina šteta je što nema muzike - odgovorio je Gorynych. - Da, i već je kasno, čuju komšije.
  - Ništa, pustiću muziku tiho sa telefona - rekao je Aleksandar.
  Uhvatio je neku plesnu melodiju, djevojka je raspustila kosu koja joj je padala ispod ramena, nekoliko puta snažno odmahnula glavom i počela polako, savijajući se i plešući, da se riješi haljine. Nije bilo grudnjaka na Luce. Polako skidajući haljinu, vrtjela se u plesu, sad ispruživši svoje prelijepe grudi, pa se sagnuvši, pokazujući svoje dupe.
  Zatim je striptizeta sjela na split, ali je onda energično skočila na noge, skinula gaćice, malo ih zavrnula u rukama i bacila u pravcu Gorynycha, koji je sjedio u fotelji. Vidio je tetovažu na pubisu djevojke i još se više uzbudio.
  Ostavljena gola, Lucy se potapšala po zadnjici, razdvojila ih rukama, na prstima krenula do vrata. Tamo je kleknula, savijena tako da joj je zadnjica bila primjetno viša od glave, okrenula se i opružnim pokretima, lagano savijajući i razgibavajući ruke u laktovima, puzala prema Aleksandru, zabola usne u širinu njegovih farmerki, a zatim se zaglavila izbacila jezik, protresla ga i, osmehujući se, pomalo jednom liznula Sašine pantalone. Otkopčao je rajsferšlus, pustio malo uspravan kurac.
  Djevojka se ponovo nasmiješila vrhovima usana, uzela dostojanstvo partnera u usta i počela da ga miluje, pokušavajući da ga dovede u željeno stanje. Tada je potpuno progutala već uzbuđeni, impresivni penis muškarca, na nekoliko sekundi naslonila lice na partnerov pubis i ukočila se. Zatim je ustuknula, ali nije pustila član iz usta, već mu je lagano posisala glavu, napravila nekoliko popuša, ponovo uzela muški kurac u usta i ukočila se na deset sekundi, uhvatila dah i nastavila karakteristične pokrete.
  "Ne žuri", zapovedi Saša.
  Djevojka se okrenula bočno prema njemu kako bi Gorynych mogao vidjeti kako je član prijatelja naslonjen na Lucynu usnu.
  Aleksandar je lagano potapšao svoju devojku po obrazu, ali se potom odvojio od devojke, pustio kitu i mahnuo joj rukom.
  Lusi se okrenula, otpuzala par koraka, ponovo se sagnula tako da su joj se genitalije jasno videle i počela da trza zadnjicom.
  - Super! šapnuo je Gorynych.
  - Ne možemo to da uradimo! Aleksandar je rekao. - Jeste li vidjeli Strakea na penisu?
  Gorynych nije ni znao šta je to.
  A djevojka je napravila krug na sve četiri po prostoriji, pozivajući mahajući plijenom, a zatim se spustila na laktove i dopuzala do svog ljubavnika.
  Ovaj put je otkopčala kopče na njegovim sandalama i zubima počela pažljivo da skida Aleksandrove čarape.
  - Dobra djevojka! pohvalio je.
  - Volim te! - završivši sa čarapama, odgovorila je Lusi. Poljubila je prvo jedno, a zatim i drugo stopalo svog prijatelja i jezikom počela da miluje njegove nožne prste, ližući ih i trpajući mokri jezik među prste.
  - Sranje! Sasha je komandovao.
  Djevojka je uzela četiri prsta svog ljubavnika u usta.
  "Dublje", rekao je Aleksandar.
  Lusi je sela na dupe, prstom povukla obraz, stisnula partnerov palac na nozi u usta, pokušala da uhvati stopalo što je dublje moguće.
  "Dobra devojka", pohvalio ga je Aleksandar. - Ispravi se, daj da te pomilujem.
  Ne ispuštajući nogu iz usta, djevojka je ustala i izvila se u pravcu svog ljubavnika. Počeo je da mazi njenu macu i pubis slobodnim stopalom.
  - Krevet je nizak - reče Saša - nezgodno je da se rasteže.
  Djevojka se nagnula naprijed, šireći noge. Aleksandar je prstima milovao devojku po stomaku, pa pritisnuo jednu, pa drugu dojku, polako povukao od tačke između grudi preko pupka do samog dna stomaka.
  Lusya je i dalje jednom rukom držala Aleksandrovo desno stopalo u ustima, a drugom je uzela prste njegove lijeve noge i ubacila ga u svoju vaginu.
  "Bravo", ponovo je pohvalila Saša. - Znaš koliko to volim.
  Devojka je napravila energičan pokret karlicom, pokušavajući da prste svog ljubavnika zabije dublje u svoje telo. Ali ona je vrisnula i povukla se. Na licu joj se pojavila grimasa bola.
  - Da li nešto nije u redu nakon Ačincevovog mučenja? upitao je Aleksandar. - Da li mnogo boli?
  "Podnošljivo, draga", odgovorila je devojka.
  "Nećeš samo tako vrištati", rekao je Saša i iznenada se okrenuo Gorynychu:
  Hoćeš da vidiš šta je u njoj?
  - Kako je? Gorynych je postavio glupo pitanje.
  - Ah-ah-ah! Imam termin. Istovremeno ćemo obaviti pregled genitalija. Ljusenka, dovedi me tamo, u mojoj aktovci, znaš šta.
  Gola devojka se iskrala u hodnik i ubrzo se pojavila sa baterijskom lampom, nekakvom cevi i providnim okruglim staklom u rukama. Međutim, Gorynych je vidio da je čaša bez dna.
  Aleksandar je oslobodio krevet. Djevojka je sjela na njegovo mjesto, okrenula se u pravcu Gorynycha i široko raširila noge savijene u koljenima. Sasha se spustio pored nje kako bi Gorynych mogao sve da vidi, energično je tapkao dlanom po obrijanom pubisu svoje djevojke, zatim prstima prešao preko njene pičke, nježno masirao klitoris djevojke, povukao usne i razdvojio ih, pokazujući ulaz u njedra ljepotice . Zatim je ustao, dao djevojci da liže i siše prste njegove ruke.
  Gorynych je posmatrao ljubavnike u sladostrasnom iščekivanju nastavka. I ona je pratila! Aleksandar je ubacio par prstiju u Lusinu vaginu i počeo da pravi intenzivne trzajuće pokrete.
  Djevojka je tiho zastenjala.
  "Vidi, nemoj mu praviti krevet", nasmešio se Aleksandar, izvukao prste i ponovo ih dao devojci da liže i siše.
  Zatim je uzeo čašu, njen rub bez dna namazao gelom iz tube i počeo pažljivo da je unosi u tijelo djevojčice.
  - Ai! Lucy je ponovo tiho vrisnula.
  - Povređen? upita Saša. "Možda ti treba tableta protiv bolova?"
  - Ne, dušo, u redu je. Tolerantno.
  Saša je čašu skoro potpuno ubacio u vaginu devojčice, naredio mu da je drži prstima, a on je unutra upalio baterijsku lampu, pažljivo je pregledao i rekao:
  - Sve je uredu! Gotovo bez upale. Samo ovdje, na samom početku, ostao je trag ugriza. Hoćemo li imati seks danas? Neće boleti?
  - Biću strpljiva, draga! Lucy je krotko odgovorila.
  "Ona voli da se jeba, posebno sa mnom", rekao je Sasha Gorynychu. Dođi ovamo, pokazaću ti nešto zanimljivo. I daj mi olovku.
  Gorynych je skočio do djevojke i uperio pogled u prorez ždrela maternice koji je virio u čaši.
  - Pa? u šta buljiš? Aleksandar je radije upitao. - Ovo još niste vidjeli?
  "Ja nisam ginekolog", promrmljao je Gorynych.
  "Ni ja", rekao je Aleksandar. Ali ja volim svoju devojku...
  Pustio je Lucy da poliže kažiprst i uvukao svoj mali jastuk kroz staklo u pukotinu djevojčinog grla. Malo ga je zavrnuo, izvukao i opet lizao. Potom je uzeo olovku od Gorynycha i zabio je u maternični nos skoro do držača.
  "Čekaj," naredio je Lusi i ponovo pozvao svog prijatelja da se divi slici.
  Uzbuđeni Gorynych je drhtavim rukama izvadio svoj pametni telefon i napravio nekoliko slika.
  - Imate li klistir u kući? upitao je Aleksandar.
  - Zašto ti treba klistir? upitao je Gorynych.
  "Vidite, ja volim analne igrice. Kako se ne bi zaprljali, bolje je to učiniti nakon klistiranja.
  "A-ah", reče Gorynych požudno. Ne koristimo klistire.
  - Dobro, onda mi daj flašu piva. Ona će sve učiniti za sebe. Idi, Lucy, spremi se. Pokažimo muškarcu pravi seks!
  
  
  Poglavlje 4
  - Odlična riba! rekao je Gorynych oduševljeno kada je djevojka nestala u kupaonici. - Voleo bih ovo!
  - I onda! - zadovoljno je rekao Aleksandar.
  - Gde si je našao? upitao je Gorynych.
  - Uzeo ga je od svog prijatelja, jednog od vođa njihove zajednice. Lusi je vaspitana na takav način da joj je najvišu vrlinu u glavu naterala želja da se dopadne muškarcu.
  - Kako je seksi! Nisam još naišao na ove.
  Išla je u Charm School u Ohaju. Tamo su ih učili poslušnosti i svakojakim erotskim trikovima.
  - Šta je škola?
  - Tajna. Djevojke su obučene za zabavu elite i snimanje pornića. Luška je tu bila pričvršćena duž mjesečeve linije.
  Da li često glumi u pornografiji? ponovo upita Gorynych.
  - Ranije često. Lucy je prelijepa žena, bila je potražnja.
  - Bilo bi zanimljivo videti scene sa njenim učešćem!
  Rekao si da ne gledaš pornić!
  - Pogledao bih Lucy sa zadovoljstvom.
  "Vidim da sam se uzbudio kada sam nas posmatrao", nasmejao se Saša. - Skinuo bih pantalone, videli smo dosta uspravnih članova.
  - Ne postajete ljubomorni kada gledate porniće sa njenim učešćem, kao što je ona sa drugim muškarcima...
  - Ne... Zašto biti ljubomoran na nešto?
  "Razumijem da nisu ljubomorni na posao", pomirljivo je rekao Gorynych.
  - A ponekad i kod kuće vežbamo zamah. Moj prijatelj je Skot. Ima ribu - jednu od najpoznatijih porno zvijezda. Ime je Roxy Ray. Nisi čuo? Oh, da, ne gledaš... Pa se ponekad nađemo zajedno. Ja bih samo znao šta radimo sa junicama! Organizujemo razna takmičenja, ko će od njih izbaciti lopticu dalje iz pičke, ko bolje skoči na dildo ili ugura više teniskih loptica u svoje telo. A za Božić su obukli djevojke hladnije od božićnih jelki. Na bradavicama i između nogu bili su pričvršćeni lanci sa utezima, tijela su bila bogato ukrašena gumicama i štipaljkama sa božićnim kuglicama. A onda su ih koristili u ovom obliku naizmjence. Mnogo lopti je tučeno, ali bilo je zabavno.
  "Dobro se zabavljate", reče Gorynych sanjivo.
  - Imate li štipaljke? upitao je Aleksandar.
  "Moram vidjeti majku u kupatilu." Zašto?
  "Vidiš, volim da jebam kada štipaljke vise na Ljuskinim bradavicama, to me uzbuđuje", rekao je Saša, ponovo pogledao u Gorynychove ispupčene pantalone i upitao:
  - Vježbate li MZHM?
  - Kako je?
  - Pa kad devojka sa dva muškarca.
  - Ne, šta si ti! Mogu samo jedan na jedan i bez svjedoka.
  - Pa, uzalud. Onda ću se prvo istovariti sa Lyuskom i zaspati, a onda ćeš ti pričati s njom.
  Možemo u toj sobi! - Gorynych je bio oduševljen.- Imam krevet tamo!
  "U redu, idem da operem ruke i požurim Lušku", rekao je Aleksandar i otišao.
  Ubrzo je izveo svoju devojku iz kupatila. Iz prelepih grudi devojke virile su kopče zakačene za bradavice. Mahajući svojim hodom, zavodljivo njišući bokovima, djevojka je polako prošla pored Gorynycha, koji ju je proždirao očima, sjela na krevet, ponovo raširila noge, ali ovoga puta ih nije savijala u koljenima, već se ispružila. izvukla ih kao balerina u rastezanje, i podigla ih visoko iznad glave.
  Aleksandar joj se približio, skinuo farmerke i šorc. U isto vrijeme, djevojka je pozivljivo zatresla nogama i izvukla čarape. Ali Saša nije odmah počeo da miluje. Iznenada je izvukao kaiš sa farmerki i prilično snažno udario svoju djevojku po genitalijama.
  Lucy je tiho vrisnula i rekla:
  - Senkyu, gospodine! Volim te!
  - Govori ruski! U Rusiji smo - rekao je Aleksandar i ponovo udario devojku kaišem.
  - Šta si ti? upita uzbuđeni Gorynych.
  - Ovo je za zagrevanje - odgovorio je Aleksandar. - Navikla je na to. Kod kuće joj ponekad stavim pumpicu.
  Aleksandar je pružio ruku devojci. Ne spuštajući ispružene noge, ponovo je oblizala prste svog ljubavnika i uzela svoju ruku u usta.
  Minut kasnije, Sasha mu je izvukao ruku iz usta, prinio je djevojčini vagini, stavio tamo jedan prst, pa drugi, ali nije masturbirao. Polako je počeo da stavlja svoj dlan u Lucyna njedra. Nije se bunila, samo je malo zastenjala.
  - Zar ne boli? upitao je Aleksandar.
  "Podnošljivo, draga", odgovorila je devojka po navici i zatvorila oči.
  Saša se potrudio, a cijeli mu je dlan bio u Lusinom tijelu. Ponovo je tiho vrisnula. Saša se ukočio na par sekundi, a onda je još malo zavukao ruku u telo svoje devojke i počeo da je nežno okreće.
  U tom trenutku, Gorynych, koji je posmatrao sve manipulacije, osetio je da završava: njegovo seme je spontano prsnulo, zaprljavši gaće.
  A noć je tek počela!
  
  
  Poglavlje 5
  U kancelariji istražitelja Marija je bila veoma nervozna, ali njeno uzbuđenje nije prošlo ni na ulici. Samo što je sada žena više bila zabrinuta ne zbog toga kako je leš ušao u stan, već zbog situacije sa Pavlušom. Hoće li dječak ispričati o njihovoj grešnoj vezi? Zašto mu se telefon ne javlja?
  Trebalo je nekoliko stanica metroom da stignem kući. Koliko je samo čuvara postalo u metrou! Sada je ovo počelo da nervira Meri. Činilo joj se da će je zaustaviti, staviti lisice i odvesti u zatvor. Tada će im se suditi za zavođenje maloljetnika.
  Ali stražari nisu obraćali pažnju na Mariju. Učiteljica je izašla iz podzemne željeznice i osjetila olakšanje. Sada malo hoda, to će biti njena kuća. Tako je ujutro prošetala ovamo sa stvarima, razmišljala o Pavliku, sjetila se plaže, vrelog šljunka pod bosim nogama, toplog mora sa valovima koji miluju poput dodira voljene osobe.
  Njena ljubav prema Pavluši nije zaledila za par nedelja odmora na jugu. Momak ju je sanjao noću, učiteljica se prisjetila njegovog reljefnog tijela, hrabrog lica, svijetle kose ošišane ispod polukutije, plavih, vrlo izražajnih očiju. Izvanredan, zgodan dečko. Može da napravi divnog filmskog glumca, pokazao bi se na posteru.
  Marija je čeznula da što pre vidi Pavlušu, da ga zagrli i prigrli uz sebe, da udahne miris njegovog snažnog mladog tela, da obasu poljupcima njegovo lice, vrat i glatke, rumene obraze. Iznova je birala njegov broj telefona, koji se i dalje nije javljao.
  Učiteljica se uvjeravala: sada je ljeto, momci su bili na odmoru, Pavlusha je otišao negdje, nije ponio telefon sa sobom ili ga je jednostavno isključio. Ali zašto ga isključiti? A njen ljubavnik joj nije rekao ništa o mogućem putovanju kada ga je pre dva dana nazvala iz Sočija. A onda se desila ova strašna priča sa majkom prijatelja, brzi honorari, prijevremeni odlazak...
  Možda su Pavlušini roditelji iznenada odvedeni u inostranstvo? Hteo je da ide u Francusku.
  I sama Marija od mladosti je sanjala o putovanju na medeni mjesec u Evropu. Posjetite Prag, Varšavu, Berlin, Pariz. Posebno sam želeo da odem u Pariz, grad snova i romantične ljubavi. Ispričala je Pavliku svoju želju. On je odgovorio da bi rado otišao u Francusku, jer su Francuzi od svih evropskih naroda najsličniji Rusima i karakterom i mentalitetom. Marija se nije svađala, iako je tada mislila da naši narodi nisu previše slični. Imala je želju da se uda za Pavlika za par godina, kada on postane punoletan, i krene sa njim na put.
  Sada učiteljica nije htjela ni da pomisli da je Pavel vara, da je doveo drugu djevojku u njen stan. Zar Mary nije zaslužila svoju žensku sreću? Ranije je u svojim snovima nacrtala solidnog, bogatog muža, ali se zaljubila u dječaka za kojeg se pokazalo da je petnaest godina mlađi od nje. Toliko sam se zaljubila da sam izgubila razum.
  Učiteljica je izgledala prilično privlačno. Figura je vitka, struk tanak, noge prelepe, koža čista, lice sveže, nema bora, kosa je veoma bujna, kosa je blago kovrdžava, svetlo plava do ramena. Nedavno je povremeno išla na dijetu, mazana kremama. Takve žene vole muškarce. Po izgledu, nije dobila više od dvadeset pet, iako je učiteljica nedavno prešla tridesetu.
  Ali Marija je bila usamljena, uprkos svojoj lepoti i dobroj fizičkoj formi. U mladosti je njen verenik, kojeg je voljela svim filom duše, završio u Čečeniji i tamo umro. Kao rezultat toga, djevojčino srce je otvrdnulo i zaledilo nekoliko godina.
  Učiteljica je na sve pokušaje udvaranja od strane muškaraca odgovarala s takvom hladnoćom da su potencijalni prosci odmah nestali. Marija se dugi niz godina nije zaljubila, čak nije ni pogledala u pravcu muškaraca. Osjećala je veoma duboko, svijet joj se činio crno-bijelim nakon tragične smrti njenog prvog dečka.
  I tek nedavno je učiteljica počela postepeno da se odmrzava, sve više razmišlja o vjenčanju i rođenju djeteta. Ali Marija je bila plašljiva prema muškarcima, nije posećivala plesove i druga mesta na kojima je lakše da se upoznaju.
  Žena je imala ideju da u novinama ili na odgovarajućem sajtu na internetu reklamira poznanika radi sklapanja braka. Ali onda se Pavlik pojavio u njenom životu. I svijet je počeo da se igra novim bojama.
  Ovaj zgodan muškarac isticao se među svim učenicima svojim izgledom i društvenošću, zgodni dečko postao je učiteljeva iskrena strast, Marija se zaljubila u njega. Iako sam shvatio da je to pogrešno, čak i opasno sa stanovišta postojećih zakona.
  Učiteljica je prvi put vidjela Pavlika prije skoro godinu dana u svom razredu u novoj školi, gdje je dobila posao kada se preselila u Primorski okrug. Gotovo odmah ju je odmrznuo, srce žudnje za ljubavlju zadrhtalo. Pavluša je u ženi probudio najpre nejasne snove, a zatim prilično jaka osećanja.
  Marija je odlučila da traži pristup ovom dečaku, ali se bojala da će je dečak odbiti. Učiteljica je počela pažljivije da se brine o sebi, prešla na dijetu. Trudila se da izgleda dobro i probudi Pavlikov raspoloženje, precenjujući njegove ocene. Međutim, dugo vremena nije preduzela nikakve korake da se bolje upozna.
  U aprilu je vrijeme bilo lijepo, sunčano, Marija se obukla prikladno za proljeće, a na času je pozvala Rybačenka da odgovori.
  Prvi zgodan muškarac u klasi, Pavel, stajao je za tablom. Marija ga je proždirala očima, a on je sa zanimanjem gledao svoju učiteljicu, koja je tog dana bila u prilično kratkoj suknji, prelijepo našminkana i šik frizure.
  Sa osmehom, Paul je rekao:
  - Kirkorovljev zakon kaže...
  U razredu je bilo smijeha. Pavliku je bilo malo neprijatno i malo je pocrveneo. Učiteljica je ljubazno ispravila:
  - Kirchoffe... Pa o čemu je ovaj zakon?
  Marija je čula da je Ribačenka navela djevojka iz prvog stola, ali se pretvarala da ništa ne primjećuje.
  Njen ljubimac je, gledajući učiteljicu u oči, odgovorio:
  - Zbir struja u kolu na ulazu jednak je zbiru struja u kolu na izlazu...
  Meri je klimnula glavom i rekla:
  - Sedi, Pavel, pet!
  Učenici su zviždali. Dječak je sjeo i počeo iskreno da ispituje učitelja.
  Tada je Pavlik priznao Mariji da su upravo tog dana u njemu počela da ključa osećanja. Mariju je volio i prije, ali kao učitelj. A onda je proučavao ovu odraslu ženu, njeno prelepo aristokratsko lice, plavu kovrdžavu kosu, zavodljive noge. Pogledao je i osjetio kako mu muškost izdajnički buja, postaje vruća i čak pulsira.
  Djevojkama se dopao, razgovarale su s njima, a čak su par puta i poljubile lijepu Veru. Ali još ni sa kim nije imao seks, proces je video samo na snimku koji je našao na internetu. Od takvog videa bio je uzbuđen na isti način kao i sada od samog pogleda na učiteljicu, njenu nezasluženu petorku.
  Pavlik je odjednom poželeo da vodi ljubav sa fizičkim. Kao na videu. Ali shvatio je da je to nemoguće, barem ne u bliskoj budućnosti. Međutim, bolno stanje zahtijevalo je izlaz. Pavlik je osetio jaku jezu, zvezde su mu iskočile pred očima. Vrućina u preponama školarca postala je nepodnošljiva. Dečak je podigao ruku i pocrveneo upitao:
  - Mogu li otići do toaleta?
  Marija je snishodljivo dozvolila:
  - Idi!
  Pavlik je potrčao svom snagom. Samo u toaletu mogao je da otpusti napetost i umiri svoje još uvijek istureno dostojanstvo.
  Zatim je kroz smijeh ispričao Mariji o svom iznenadnom uzbuđenju. A onda se vratio u razred baš na vrijeme za zvono. Morao sam da idem na sledeću lekciju.
  Ali pred očima mi je stajala slika nastavnika fizike. Uspela je da zapali vatru jakih osećanja u dečaku. Hteo je ponovo da vidi Mariju Aleksandrovnu.
  Pavlik je jedva izdržao nastavu. Same noge su ga dovele do kabineta fizike.
  Ubrzanog srca Pavlik se zaustavio na vratima skupljajući hrabrost. Nije znao šta će reći, kako će se ponašati sa učiteljicom, ali je ipak otvorio vrata.
  Učiteljica je nešto objašnjavala momcima iz starijeg razreda, čas je bio gotov, ali još nisu svi otišli. Marija se okrenula prema Pavelu, koji je stajao na vratima, očekujući od njega da objasni razlog svoje posjete. Ona se blagonaklono nasmešila, ali ni ovaj prijateljski iskren osmeh nije mogao da otkloni Pavlikovu sramotu, on kao da je izgubio rečnik i samo je tupo gledao u učiteljicu. A Marija Aleksandrovna je pogledala svog voljenog učenika, pravo u njegove oči.
  Pauza se odužila, Marija je nježno upitala:
  Jesi li ovdje, Pavel? Ima li problema?
  Pavelov glas se konačno prolomio:
  - Ja... želim da napišem esej o fizici. Ovi zakoni... kako je? Općenito, aktuelni...
  "Sačekaj malo, sad ću završiti sa momcima, pa ćemo o svemu razgovarati sa tobom", rekla je učiteljica i ponovo se nasmešila.
  I Pavlik je osetio da se od njenog izgleda, njenog dobroćudnog osmeha, njegova muškost ponovo nehotice uskomešala u pantalonama.
  Izašao je u hodnik, pokušao da se odvrati od sladostrasnih misli i smiri se.
  Naravno, bilo bi mu lakše komunicirati sa vršnjakinjom, ali sada je dječaka jako uzbudila ova odrasla žena. Očigledno se njena privlačnost na intuitivnom nivou prenijela na Pavela, a on to nije mogao izdržati, podlegao je uzajamnoj strasti, iako nije znao kako da se ponaša sa učiteljicom.
  Pavlik je osetio da je njegovo dostojanstvo ponovo jako poraslo i da su mu pantalone primetno ispupčene. Bio je to prvi put da se dječak susreo sa takvom strašću. Bilo je to nešto novo i drugačije. Nikada do tada mladi Pavlik nije bio tako uzbuđen. Odjednom je poželeo da vidi učiteljicu golu, da dodirne njene vitke noge, njena gola grudi.
  A Marija? Bilo joj je drago što je Pavel ušao, trudila se da što prije otprati ostale momke i pozove svog voljenog dečka. Sanjala je da komunicira sa ovim prelijepim dječakom, gledajući u njegove nježne izražajne oči. Marija je shvatila da je ovo samo tinejdžer. I prema njemu će se morati postupati u skladu s tim. Nije planirala da zavede studenta, samo je htela da razgovara sa njim. Dakle, o životu, o učenju.
  A on je ušao i zagledao se u njena stopala. Momak nije mogao da zaustavi svoju privlačnost. Njegove pantalone... Bile su ispupčene!
  Marija je to primetila, raspoložena za šalu, veselo se nasmešila i upitala:
  Sviđaju li ti se moje noge?
  Pavlik s mukom iscijedi:
  "Vrlo... žao mi je..."
  Marija nije mogla odoljeti i odmah je postavila drugo pitanje:
  Da li izlaziš sa devojkama?
  Momak nije odmah odgovorio, a učitelj je pojasnio:
  Da li se sastajete sa svojim vršnjacima?
  Ne... oni su glupi. A ti... tako pametna... i lijepa. Sviđaš mi se.
  Marija se ponovo nasmešila i tihim glasom rekla:
  "Ti si zgodan dečko, ali meni nije dozvoljeno da se sastajem sa studentima osim ako nije školski posao.
  Pavlik je teško uzdahnuo i šapnuo:
  "Proklete konvencije!
  Maria je slegnula ramenima.
  - Momak ovakvog izgleda kao vaš ne može biti lišen ženske pažnje. Naći ćete sebi djevojku koja više odgovara vašim godinama.
  Paun je promrmljao:
  "Ne želim... Privlačiš me.
  Maria se nasmiješila.
  - Proći će!
  Još nekoliko minuta razgovarali su o školskom životu i drugarima iz razreda, a onda se Pavlik oprezno vratio prema izlazu, hitno je morao u toalet. Žurio je da se olakša, da se oslobodi bolnog svraba i nadljudske napetosti.
  Fizički jak momak još nije mogao kontrolirati svoje želje i ublažiti erekciju. Podsvjesna želja za ljubavlju i seksom sa zrelom damom bukvalno je preplavila uvježbano tijelo mladog sportiste.
  Učenik je pobjegao, Marija ga nije čekala, izašla je iz škole. I Pavlik je otišao kući. Roditelji su primijetili da im je sin izrazito mračan i da jedva jede.
  Mama je pitala sina:
  - Pavlik, jesi li dobio dvojku?
  Student je mahnuo.
  - Kakve gluposti!
  Otac se nasmiješio.
  - On se, očigledno, zaljubio, ne gnjavite pitanjima, inače će eksplodirati.
  Pavel se zaključao u svoju sobu. Da bih se omestio i oslobodio, ušao sam na internet i uključio pornografiju.
  Noću dječak nije dobro spavao, cijelo vrijeme se sjećao učiteljice, njihovog posljednjeg razgovora, bio je postiđen njegovim ponašanjem i sanjao.
  Često se učenici zaljube u svoje nastavnike, čak i ako su mnogo stariji od sebe. Vole ih zbog njihove mudrosti i autoriteta. Ponekad učitelji uzvraćaju: vole mladost i lepotu. Dešava se da i sami nastavnici pokušavaju da nateraju svoje učenike da ih zavole. Mary je uspjela. Napustila je školu, ali je potom požalila što tog dana nije čekala momka i nije nastavila da komunicira s njim.
  
  
  Poglavlje 6
  Sljedećeg jutra, Pavel je bio smrknut i povučen. Bio je grub prema roditeljima, u školi uopšte nije razgovarao sa vršnjacima, neprimjereno je odgovarao nastavnicima. S uzbuđenjem je čekao posljednju lekciju - fiziku.
  Prije časa nije bilo moguće razgovarati sa učiteljicom: puštala je djecu u razred samo uz zvonce i odmah je počela objašnjavati gradivo.
  Paul joj je uhvatio pogled. Marija Aleksandrovna je takođe ponekad pogledala svog voljenog učenika. Primijetila je da je dječak blijed i sažalila se na momka.
  Kada se lekcija završila, momci su počeli da napuštaju učionicu, a Pavel se ohrabrio, prišao i rekao učitelju:
  - Jučer nisam saznao za sažetak.
  Marija je pitala:
  - Zašto si pobegao?
  "Trebao sam... otići do toaleta."
  "Možete doći kod mene poslije škole", dozvolila je učiteljica.
  Peacock se osjećao inspirirano! Radovao se kraju časa. I odmah požurio u kabinet fizike. Marija Aleksandrovna je bila sama.
  "Nešto što danas ne izgledaš dobro", rekao je učitelj prvi. - Zar se nisi razbolio?
  "Ne", odgovorio je Pavel, "samo nisam dovoljno spavao.
  - Dešava se. Da li zaista želite da napišete esej? upitala je Marija.
  Pavel je klimnuo glavom, iako su oboje znali da je to samo izgovor. Nastavnik je počeo da objašnjava kako se pišu eseji. A Pavlik odjednom reče:
  "Možda bismo mogli razgovarati o detaljima ovog posla na nekom drugom mjestu?" Ovde je gužva... Imamo vikendicu u Aleksandrovskoj. Tu nas niko neće zaustaviti.
  Noću je učenik razmišljao šta će reći nastavniku na sastanku i izrekao pripremljenu frazu.
  Marija se nasmiješila, stavila ruku na studentov vrat i rekla:
  - A ti si poseban, ne kao ostali momci...
  Pavlik se trgnuo od njenog dodira. Opet je osjetio podmuklo komešanje u njegovim pantalonama. Ali ovaj put nije pobjegao nikuda, već je opet rekao za dachu:
  - Možete ići u bilo koje vrijeme. Imam ključeve, moji roditelji sada ne idu u Aleksandrovsku.
  Marija je maknula ruku i odgovorila:
  "Naravno da neću nigde ići. Ali možeš doći u moju kuću.
  - Kada mogu ući?
  Meri je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Da, čak i danas.
  - Super! Paun se radovao. - Sada treba da idem u hokejašku sekciju, a onda mogu da dođem kod vas.
  "Hajde da onda zapišemo moj broj telefona", predloži učiteljica, "nazvaćeš kad budeš slobodan, reći ću ti gde da ideš".
  Dječak je procvjetao od sreće:
  - Veoma dobro! Baš ste super!
  "Samo molim te, nemoj nikome reći da ideš u moju kuću."
  Pavlik je klimnuo glavom, trebalo mu je dosta truda da skine pogled sa ženinih grudi. Na vatiranim nogama, školarac je otišao. Na obližnjem kiosku dječak je sebi kupio pakovanje čipsa i flašu koka-kole. Pohlepno je gutao ono što je kupio, smirivao nervoznu drhtavicu i osjećao se sigurnije.
  Na treningu je Pavel bio aktivan, igrao je grubo. On je prvi iskočio sa igrališta, odjurio u svlačionicu i pozvao učitelja. Marija Aleksandrovna je imenovala ulicu, kućni broj i stan.
  
  Učiteljica je otvorila vrata, nasmiješila se i rekla:
  - Drago mi je što si došao. Ne stidite se, osećate se kao kod kuće.
  Nosila je prekrasnu plavu haljinu do koljena, papuče, raspuštenu kosu i laganu šminku. Marija je čekala dečaka, njen prijateljski osmeh pomogao je Pavelu da se oslobodi nepotrebnog uzbuđenja, ali je on ipak postavio prilično glupo pitanje:
  - A mi smo sami ovde, nećemo se mešati... tvoji ljudi?
  "Nažalost, još sam sama", raširila je ruke učiteljica. - Hajde.
  Pavel je izuo cipele, Marija ga je uhvatila za ruku i zajedno su ušli u sobu. Tu je već bio postavljen sto. Marija se pripremila da upozna svog voljenog učenika. Kupio sam tortu, napravio sendviče i čak otvorio flašu suvog vina. Na stolu je bila i čaša sa svijećama.
  "Kasnije ću vam pričati o eseju", rekao je učitelj. "Hajde prvo da nešto užinemo... uz svjetlost svijeća."
  Marija je ugasila svjetlo i zapalila svijeće.
  Pavlik je sa oduševljenjem rekao:
  - Tako romantično! Ali na svjetlu izgledaš još bolje.
  - I želim romansu, tako sam usamljena...
  "Imate nas, svoje učenike", prigovorio je Pavlik.
  - Ali nema srčanog kavalira...
  Tako da mogu postati! rekao je dječak oduševljeno. Sada je bio manje nervozan nego u školi, kada je zakazao sastanak sa učiteljicom.
  Marija se ponovo nasmešila i pozvala Pavlika da sedne na sofu za stolom. Sjela je pored nje i šapnula:
  - Ja ću popiti malo vina, a ti jedi tortu. Sa orasima je. Ne znam da li voliš slatkiše.
  "Volim te", odgovorio je Paul.
  - To je dobro.
  Pavlik je kašikom uzeo komad torte i bez oduševljenja progutao. Dječak je ponekad jeo kolač kod kuće. Ali više je volio čokoladu.
  Maria je otpila gutljaj vina i vratila čašu. Činilo se nepristojnim piti sam. A još više za tinejdžera. Divila se studentu u plamenu svijeća, govorila Pavliku da ima fotogenično i izražajno lice, a figura je poput grčke statue.
  Dječak je otvorio usta na takve komplimente, a učiteljica je primila Pavlikovu ruku u svoju ruku, stavila joj je na nogu i šapnula:
  - Možeš to ispeglati.
  Dječak je pocrvenio, dlan mu je zadrhtao i odmah se oznojio. Pavlik ga nježno pomiluje po nozi. Marija se nasmešila: dodir zgodnog momka je prijatan za žensko telo. Učiteljica je stavila ruku na Pavlikova mišićava prsa i počela da ih masira. Dječak je često disao, Marija je osjećala koliko snažno kuca tinejdžerovo srce. Momak je bio u plamenu od uzbuđenja. Ženi je rukama gnječio koleno, odjednom je poželio da joj skine haljinu i otkine svoju odjeću. Intuitivna, snažna želja...
  Ali Marija je krajičkom svesti shvatila da treba da stane kako ne bi izgubila kontrolu nad sobom. Otrgnula je Pavelovu ruku s koljena, poljubila dječaka u čelo i rekla:
  - U redu, dosta je! Vratimo se na apstraktno.
  Paun je šapnuo:
  - Molim vas... Sažetak kasnije. Vruće mi je. Mogu li da skinem majicu?
  Marija je htela da nastavi intimni sastanak, sanjala je da vidi goli torzo mladog zgodnog muškarca, žena se nije mogla suzdržati, ispružila je ruke i odgovorila:
  - Hajde, pomoći ću ti.
  I skinuo dječakovu majicu.
  Reljefni, graciozni crtež dječakovih mišića još je više zagrijao vrelinu u ženinom stomaku, koja je prijetila da postane nepodnošljiva. Ali Pavlik je bio izuzetno uzbuđen, njegovo savršenstvo je poraslo, tijelo mu je počelo blistati od znoja. Drhtavim glasom dječak reče:
  - Možeš, a ja ću ti pomoći... da skineš haljinu...
  Maria je snishodljivo klimnula glavom.
  - Svakako!
  Pavlik se sagnuo i drhtavim prstima otkopčao kopče...
  Marija je ostala u tankim gaćicama i grudnjaku. Pavel je konačno vidio tijelo učiteljice gotovo bez odjeće. Graciozno, dirljivo, veoma slatko i erotično.
  Pavlik je sasvim iskreno rekao:
  - Uz vašu milost, možete postati model.
  "Više volim da radim kao učiteljica", odgovorila je Marija Aleksandrovna.
  Dječak je prešao rukom po leđima svoje voljene učiteljice. Maria je duboko udahnula. Dječakov dodir ju je upalio. Htjela sam odbaciti sve konvencije i stopiti se s mladim zgodnim muškarcem u ekstazi. A Pavlik se treso od velikog uzbuđenja. Bio je to prvi put da mu se to dogodilo. Dječak je bio preplavljen emocijama, instinkti su mu zavladali umom.
  Marija je otišla u susret dječaku. Zagrlili su se i poljubili...
  Pavlik se prvi put našao na ljubavnom krevetu, bio je preuzbuđen, a na kraju sastanka čak se i iscrpio. Tek tada Marija pogleda na sat i uplašeno poviče:
  - Vau! Već je jedanaest sati! Tvoji roditelji će biti zabrinuti. Hajde, brzo ih zovi i obuci se.
  Umorni Pavlik se polako kretao. Ispod njegovih izražajnih plavih očiju pojavili su se tamni krugovi. Uzbuđenje je splasnulo, ali dječak se osjećao praznim. Meri ga je uverila:
  "Uvek je tako posle prvog puta", poljubila je žena Pavlika u usne. - Ti si neverovatan momak! Osjećao sam se dobro s tobom, ali naša strast je kriminalna. Prijetit će mi zatvorom ako saznaju da smo prešli granicu.
  Paun je šapnuo:
  Kunem se da neću nikome reći. Dajem svoju časnu reč.
  Marija se nasmešila i upitala:
  "I nećeš se hvaliti prijateljima?"
  Pavlik se čak prekrstio za uvjerljivost:
  - Ne! Evo tvog krsta!
  Zakonski nam nije dozvoljeno da se volimo. Ne želiš da tvoja ljubav ode u zatvor, zar ne?
  Paun je samouvjereno odgovorio:
  - Ne, ne želim!
  Marija je klimnula glavom i šapnula:
  "Moglo bi mi se suditi za zavođenje maloljetnika.
  Pavlik je energično odmahnuo glavom.
  - Ne! Ti me ne zavodiš, ja te želim sam.
  Marija je odgovorila:
  - Nije bitno. Optužen za zavođenje starijeg.
  - Nepravedni zakoni!
  "Zakon je dobar ili loš, ali zakon je, s njim morate računati", rekla je Marija. - A ti idi kuži brže. Šta kažeš roditeljima?
  Peacock je rekao:
  - Reći ću da sam ostao kod prijatelja, igrali smo kompjuterske igrice.
  Šta ako pitaju za ime prijatelja? upita učiteljica.
  Paun je samouvjereno odgovorio:
  - Moji prijatelji su pouzdani, reći će me.
  Marija je ponovo upitala:
  "Molim vas, nemojte nikome reći.
  Pavlik se opet prekrsti:
  "Kunem se svojom majkom, neću nikome reći!"
  Nastavnik i učenik su se poljubili za rastanak.
  Kod kuće se dječak brzo objasnio roditeljima, srušio se na krevet i odmah zaspao.
  Sljedećeg dana u Rybačenkovom času nije bilo nastave fizike. Oporavio se od romantičnog sastanka, ponovo je želio da vidi svoju voljenu ženu, na pauzi je otišao kod Marije Aleksandrovne.
  Kako ne bi izazvala dodatnu sumnju i ogovaranje, učiteljica je zamolila Pavela da više ne dolazi u njen kabinet kada nema časa fizike, ali mu je dozvolila da se vrati njenoj kući.
  I opet je bila romantična večera uz svijeće. Samo umjesto vina, Marija je otvorila bocu Coca-Cole. A onda je učiteljica izmasirala učenika. Pavlik se osećao mirnije i sigurnije nego ranije, bio je spreman da nastavi da uči nauku ljubavi.
  Rastali su se nežnim poljupcima.
  Ovaj put dječak je došao kući sretan i veseo. Majka, videći njegove srećne oči, upita:
  - Da li si već našao devojku?
  Pavel je zadrhtao i pocrveneo, ali nije odgovorio.
  mama je pitala:
  Jeste li se već poljubili?
  "Ne", lagao je Paul.
  - Pazi, ne budi nestašan. Jer si tako mlad...
  Momak nije hteo da sluša uputstva, skinuo se, otišao u krevet. Zamislio je da Marija leži pored njega i utonuo u slatki san.
  Učitelj i učenik počeli su se tajno sastajati. Formalno, dječak je otišao kod učitelja da piše eseje. Ali to je bila samo paravan za njihovu romantičnu ljubav, koja se skladno razvijala. Ljubavnici su s vremenom planirali da se legalno vjenčaju. Marija se trudila da ne misli da bi njihova tajna veza mogla biti otkrivena sve dok Pavlik ne postane punoletan, a ona bi bila optužena da je zavela studenta. Danas je, međutim, ova vizija postala stvarnost.
  Pa, zašto je nekom manijaku palo na pamet da podmetne leš devojke u njen stan? Marija nije htjela vjerovati da Pavlik može tako nešto. Ali telefon voljene osobe je bio tih.
  Kod kuće, učiteljica se popela u kupatilo i nastavila da razmišlja o napuštenom lešu i njenom odnosu s Pavelom. Ne, nisu imali poročnu vezu, već pravu ljubav! Bez prljavih misli i loših namjera. Zašto je to bilo? Možda nije sve tako loše. Možda je Pavlik nije prevario, u njenom odsustvu nije nikoga dovodio u stan. Ali ko je onda bacio telo? misterija...
  Marija je napravila toplu vodu u nadi da će se smiriti. Žena se trljala krpom i ponovo razmišljala šta će Pavlik reći policiji.
  Odjednom je zazvonilo na vratima.
  "Pavluša?! pomisli učiteljica. - Konačno! Ali zašto tako kasno i bez upozorenja?
  Obukla je bade-mantil i požurila u hodnik.
  
  
  Poglavlje 7
  Ujutro je Krasin sreo svog pomoćnika Andreja Kovaljeva u blizini kancelarije.
  "Vasja, imamo još jedan leš", rekao je Kovaljev.
  "Pa, bar nisu dva", automatski je odgovorio Krasin.
  - A znaš ko? Jučerašnja gospođa, čiji je leš bačen u stan.
  - Šta? upita Krasin.
  - Pa onaj koji je ispitivan uveče.
  - Dakle, iz sata u sat ne postaje lakše!
  "Nađena je mrtva ispod prozora kuće, ispala je kroz prozor", objasnio je Kovaljov.
  - Da li je ispalo? upita Krasin. - Uz nečiju pomoć?
  - Možda. I ovaj leš će nam objesiti.
  "Moraće da se sjedini u jednu stvar", uzdahnuo je Krasin.
  Policajci su ušli u kancelariju.
  - Opet će biti potrebno ispitivanje susjeda - rekao je Kovalev.
  A identitet onog koji je bačen u stan Novikove potrebno je što prije utvrditi", podsjetio je Krasin.
  "Ista nevolja", odmahnuo je rukom Kovaljov. Komšije su tvrdile da je nikada ranije nisu videle.
  - Na pubisu je tetovaža pronalaza, postoji li kod nas specijalista za tetovaže? Morate saznati, možda će on reći ko je napravio ovu ružu. Ovo su retke.
  - Njega bi bilo potrebno ispitati, kao i njega, Ribačenka, pre svega. Verovatno nešto zna. Ili uključeni.
  "Tako je, počni od njega", rekao je Krasin.
  Daj mi telefon, nazvat ću ga.
  Pavelov telefon je bio tih.
  - Čudno, - rekao je Kovalev, - telefon je izvan zone mreže.
  - Pa idite na adresu, pa ćete tamo saslušati na licu mesta - naredio je Krasin.
  Kovaljov je otišao, dok je stariji istražitelj Vasilij Krasin, čekajući podatke obdukcije, razmišljao. Čak i njemu, istražitelju sa desetogodišnjim iskustvom, slučaj se činio veoma komplikovanim i zbunjujućim. Ništa se nije znalo o djevojci koja je završila u učiteljskom stanu. Lijepa, izgleda ne više od trideset, s originalnom tetovažom na intimnom mjestu. Također modrice na papi i grudima. Ne izgleda da bi je maloletnik tako "mazio".
  Rezultati ispitivanja će biti objavljeni uskoro. Zašto je stranac umro? Vrlo slično gušenju.
  Naravno, sumnjivo je da bi dječak ovu gospođu doveo u stan svog učitelja, ali u našem svijetu sve je moguće.
  Krasin je pozvao dječiju sobu policije. Nisu imali nikakav materijal o Pavlu Ribačenku. Nije bio uključen, nije bio prijavljen u dječjoj sobi. Ali dječak je, očigledno, žustar. Jednom kad sam sreo učiteljicu, čak sam imao i ključeve njenog stana.
  Vasilij Krasin nije volio maloljetne delinkvente. Oni su najarogantniji, najokrutniji i najciničniji. Uvjereni u njihovu nekažnjivost. Mnogi nemaju ništa sveto. Lično, maloljetni pankeri su mu pokvarili auto, izbušili gume. Djeca su sada pismena, znaju da do četrnaeste godine neće imati gotovo ništa. A nakon četrnaeste morate počiniti vrlo težak zločin da biste bili poslani u specijalnu školu ili, štaviše, u koloniju. I termini su kratki, a same zone su slične dječijim kampovima. Na ekskurzije vode osuđenike, ima kompjutersku salu i bazen.
  Ne, sadašnja omladinska zona uopće nije težak rad. Momci se ljuljaju i ne rade. Odlaze nakon zone obučene u specijalnosti. Humanizam u odnosu na maloljetne nitkove je odgojen i oni ga koriste. Oni se ničega ne boje.
  Ako je tinejdžer počinio ubistvo, a potom, možda, eliminisao i učiteljicu, mogao bi biti podmetnut na deset godina. Barem ćemo neko vrijeme spasiti društvo od takvog čudovišta. Ali ima li Paul ikakve veze s ovim zločinima?
  Profesionalna intuicija je rekla Krasinu da Rybachenko nije počinio ubistva. Međutim, dječaka je bilo potrebno ispitati.
  U svakom slučaju, Vasilij Krasin odlučio je dobro stisnuti Pavela. Pitam se kakav je odnos imao sa pokojnom učiteljicom?
  Lijepa žena. Zašto usamljena? Nema muža, nema dece. Iako je njen izgled veoma privlačan. Takva dama može okrenuti glavu svakom seksualno napaljenom tinejdžeru. Ako želi.
  Veže li ih ljubav, možda čak i seks? Učiteljica se juče uplašila kada su nam nagovijestili da možemo maloljetnika strpati u zatvor zbog zavođenja maloljetnika. Šteta je pritisnuti i uhapsiti lijepu ženu. Objavljeno na pretplatu, ali je izašlo kako se dogodilo. Postoji čak i osećaj krivice. Kovaljev je sinoć trebao biti poslat kod Pavela. Ili idite sami. Iako nismo dodatno plaćeni za obradu. Možda ne bi bilo drugog leša...
  
  
  Poglavlje 8
  Kovaljov je brzo pronašao Rybačenkov stan. Otvorila Pavlova majka. Andrej se predstavio, rekao da želi da momku postavi nekoliko pitanja.
  - Da li je Vadim napisao izjavu? upitala je žena. "Preklinjem te, ne diraj dječaka!" On je u teškoj depresiji.
  "Recite mi šta vam se dogodilo i koju je izjavu napisao Vadim", upitao je Kovaljov.
  - Da, učitelju. Zar ne želiš da pitaš Pavlika za nju? žena je bila iznenađena.
  - Radi se o učitelju koji treba da dobijem informacije.
  "Ne uznemiravaj još svog sina, molim te!" Pavelova majka se izjasnila. - Udaljava se od... Vidite, Pavlik je hteo da stavi ruke na sebe, već je napravio omču. Pa, Vadim je video... Sad se Pavlik malo smirio, ne želi ni sa kim da komunicira. Da ti kažem sve što znam, idemo u kuhinju.
  - Pa šta ti se desilo? upita Kovaljov, sedajući za kuhinjski sto.
  - Pavlik se jako posvađao sa ocem. Upravo zbog ovog učitelja. Ja sam kriva. Ostavio je jaknu u hodniku. Podigao sam ga, a neki ključevi, ne naši, ispali su iz njega i telefona mog sina. Nisam mogao da odolim, pogledao sam s kim Pavlik razgovara. I našao sam ljubavno pismo...
  - Sa učiteljicom? Kovalev je pogodio.
  - Sa njom. Video sam ovu damu u školi. Ona je duplo starija od svog sina. Pavlik je još dijete. I eto ga... Bila sam u šoku, pokazala sam mužu. Vadim se naljutio, Pavliku oduzeo ključeve i telefon, obećao da će razgovarati sa tetkom. Dečko je histeričan...
  - A gde je Vadim bio te noći? Kovaljov je nastavio da pita.
  - Na poslu. Radi kao čuvar u bazi. Tri dana kasnije.
  - Kada ste otišli od kuće?
  "Sinoć je bio u osam.
  - A pre toga, pretprošle noći, da li vam je muž bio kod kuće? upita Kovalev.
  Da, bio sam kod kuće. Posvađao sam se sa Pavlikom, gledali smo celo veče da Pavluša ništa sebi ne uradi. Sad je Pavlik depresivan, ne diraj ga, molim te.
  - Dobro, razumem, ostaviću dnevni red, čim se sin malo odmakne, neka dođe kod nas u istražni odbor. I Vadima će se morati pitati isto.
  - Ok, prenijet ću.
  - Reci mi, gde su ključevi koje je Vadim uzeo? Kovalev je postavio važno pitanje.
  "Dakle, jeste", žena je slegnula ramenima, "verovatno ga nosi sa sobom.
  - Čisto. Recite mi, molim vas, a u noći nakon svađe s Pavelom, Vadim definitivno nije izašao iz kuće?
  - Mislim da ne. Otišla sam u krevet, on je ostao da čuva Pavlika.
  - Čisto! Dakle, ne znate sigurno. Na kojoj bazi radi Vadim?
  - U našoj povrtarskoj bazi u primorju. Moram da dođem kući uveče, reći ću ti da si došao.
  Kovalev je napustio stan i odmah pozvao istražni komitet u Krasinu:
  - Vasja! Postoji osumnjičeni! Hitno treba u hapšenje.
  Koga ćemo zadržati? upita Krasin. - Ovaj školarac?
  Kasnije ćemo se pozabaviti studentom. Njegov otac! On je u poslu i ima ključeve od učiteljevog stana ", objasnio je Kovaljev.
  
  Vadim Ribačenko je doveden u istražni komitet pravo sa svog radnog mesta. Zajedno su ga ispitivali Kovaljev i Krasin. Kovalev je preuzeo inicijativu.
  "Pa, reci mi šta si radio u učiteljevom stanu", naredio je Kovaljov.
  - Koji učitelj? upitao je Vadim, nezadovoljan činjenicom da je odveden u istražni komitet.
  "Onaj koji se smilovao vašem sinu", pojasnio je Kovaljov. - Znamo sve!
  - Oh, ti govoriš o ovoj kučki. Nikad nisam bio u njenom stanu.
  Kovaljov udari pesnicom o sto:
  - Ne laži! Dobijate doživotnu kaznu za dvostruko ubistvo! Jedini način da se ublaži krivica je da nam kažete cijelu istinu.
  Osumnjičeni je zakolutao očima.
  - Dvostruko ubistvo? Ko je ubijen? Šta si ti? Ne znam ništa!
  "Moja koliba je na ivici, ne znam ništa", skeptično je rekao Kovaljov. - A ko je uzeo ključeve od sina od učiteljevog stana, obećao da će se obračunati sa ovom gospođom?
  "Ja... nisam bio kod nje", rekao je Vadim uzbuđeno, "nisam joj se približio.
  - Lazes! Komšije su te videle! - Kovaljov je lagao. - Želiš li lice u lice?
  - Nisam bio tamo! Iskreno! Pavel je rekao da je otišla na odmor. Samo sam htio razgovarati s njom. Kasnije, kada se vrati.
  - Pa, kako ste razgovarali? - ljutito je upitao Kovaljev. Jesi li ga bacio kroz prozor? Ako nam ne kažete istinu, počećemo da primenjujemo fizičke mere!
  Čovek je potpuno klonuo, ruke su mu drhtale, ponovo je rekao:
  - Istina, ljudi, nisam bio tamo...
  Krasin je osumnjičenom predao fotografiju preminulog stranca i prilično ljubazno rekao:
  - Molim vas pogledajte fotografiju. Šta znaš o ovoj ženi?
  Vadim je uzeo fotografiju u ruke i odgovorio:
  - Ništa se ne zna. Nismo upoznati.
  - A ako dobro razmisliš? upita Kovalev. - Pogledaj izbliza.
  "Ne poznajem je sigurno! Vadim je insistirao. - Vidim to prvi put.
  - Šta ste radili u noći 21. avgusta? upita Krasin.
  - Prekjuče? Bio je kod kuće cijelu noć. Sin i ja smo se posvađali, nisam nigde otišao.
  - A gdje si sinoć otišao s posla? upita Kovalev.
  - Nisam nigde otišao! Bio je na poslu cijelo vrijeme. Kolege mogu potvrditi. Za šta me sumnjaš?
  "Vidite", rekao je Krasin, "u stanu učiteljice pronađen je leš jedne žene, a te noći je i sama učiteljica izbačena kroz prozor. Imali ste ključeve njenog stana i vaš motiv je bio da se obračunate sa ljubavnicom vašeg sina.
  Ali nisam bio tamo! Kunem se!
  "Pošaljimo ga na sud da odobri hapšenje na dva mjeseca. Neka sedne, razmisli, možda će se setiti šta će nam reći - nastavio je da plaši osumnjičeni Kovaljov.
  Ali Krasin je osjećao da čovjek zapravo nije u tom nesretnom stanu. Vadim Rybačenko pušten je uz kauciju.
  Ali situacija se nije razjasnila. Da bi se rasvijetlio tako misteriozni zločin mogao bi se otkriti identitet bačene djevojke. Morao sam pitati prostitutke koje rade u okolini, još jednom intervjuisati komšije, proučiti izvještaj nestalih. Ali prvo je Krasin poslao Kovaleva specijalistu za tetovaže.
  Andrej se vratio, zagonetno se osmehujući.
  "Vasja, pašćeš", rekao je Kovaljov. - Tetovaža na tijelu našeg stranca je znak seksualne robinje sekte Reda iluminatora.
  - Šta? upita iznenađeni Krasin. - Jednostavno nismo imali dovoljno seksualnih robova...
  "Tako nežne ruže na zglobu i pubisu prave se u sekti za devojke koje se koriste za seksualna zadovoljstva", potvrdio je Kovaljov.
  - Jeste li saznali ko tačno pravi takve tetovaže? upita Krasin.
  - Specijalista nije naveo imena. Ne zna ko se u našem gradu bavi takvim crtežima.
  - Kakva sekta?
  - Vrlo velike. U SAD-u ima sjedište, a imamo podružnice u nekoliko gradova.
  Nije li ovo ista sekta koju je Brown opisao u svom senzacionalnom romanu? upita Krasin. - Čitao?
  - Ne, nisam ga čitao i nisam gledao film prema knjizi, ali mi je stručnjak za tetovaže već rekao za Brownov roman. Iluminatori su izgrađeni po sličnom principu, ali imaju veću sektu, kod nas postoje ogranci u Moskvi i negdje drugdje. U Sankt Peterburgu izgleda da nema filijale.
  "Zapravo, žena bi mogla sebi da napravi ružu po modelu, ne ulazeći u detalje šta takva tetovaža može da znači", sugeriše Krasin.
  "Može i biti", složio se Kovaljov. - Mom pokojnom ocu su uklonili ostatke tetovaže na ruci. Došao je iz vojske i negdje na plaži ugledao je mušku tetovažu u obliku sunca sa zracima na poleđini šake. Želeo sam isto. I njegov prijatelj je dobro pobijedio tetovažu. Napravio je svog oca prema opisu. Nakon toga, moj tata je primetio da su mu muškarci, koji su izgledali kao iskusni osuđenici, počeli da mu prilaze sa rečima: "Ćao, brate!" Jednom kada se vozio električnim vozom, tetovirana urka je sjela do njega i pitala: "U kojoj si zoni sedlao?" Tata nikada nije sjedio i nije mu se svidjela lekcija. Pa sam mu rekao da nije osuđivan. "A zašto si se onda tetovirao?" Ispostavilo se da njegov naziv u kriminalnom okruženju znači: "Zdravo lopovima." To u zoni čine osuđeni za teške krađe. Tata je odlučio da uradi tetovažu. I više ih nije pravio.
  "Dešava se", nasmeši se Krasin. - Pa ipak, verziju našeg stranca koji pripada nekoj sekti treba pažljivo provjeriti.
  "Dobro, zauzet ću, surfaću internetom", rekao je Kovaljev.
  
  
  Poglavlje 9
  Pregledom je utvrđeno da je stranac zadavljen stiskanjem karotidne arterije. Očekivano Krasin. Ostaje da se utvrdi identitet preminulog.
  Kovaljov se ponovo pojavio sa zagonetnim osmehom.
  - Slušaj, prijatelju, Vasja! Saznao sam, izgleda. naš stranac. Nikad nećeš pogoditi ko je ona.
  - Pa, ko je to? upitao je zaintrigirani Krasin.
  - Da ti ispričam sve po redu. Počeo sam da tražim materijal o sekti i njenim ograncima u našoj zemlji. Naišao sam na poruku da je žena nedavno uhapšena u Anapi zbog ubistva BDSM direktora...
  - BDSM - ovo je perverzna pornografija sa elementima nasilja? - pojasnio je Krasin.
  - To je isto, težak seks sa prinudom, bolom, poniženjem - potvrdio je Kovaljov. - Dakle, žena uhapšena u Anapi takođe pripada sekti iluminatora, tačnije, ona je iz njihovog ogranka u gradu Sočiju. U Anapi je učestvovala u snimanju, a potom je ubola svog režisera nožem.
  - Gospa, koja je ubijena u Sankt Peterburgu, kakve veze ima sa ubistvom u Anapi? upita Krasin.
  "Možda i nije", odgovorio je Kovaljov. "Upravo me je zainteresovalo šta je pokojni režiser snimio. Ačincev njegovo prezime ...
  - Hoćeš da kažeš da je naša dama glumila sa njim? Krasin je predložio.
  - Nisam video pokojnika u Ačincevovim filmovima. Ali na drugom sličnom snimanju američkog studija King, specijalizovanog za BDSM, Vasya, prepoznao sam je! Izgled, tetovaža... Naša pokojna gospođa je američka pornografska glumica.
  - Ništa ne zbunjuješ? Krasin je bio iznenađen. Kako bi Amerikanka mogla biti potpuno gola u običnom stanu u Sankt Peterburgu?
  - Moraćemo da saznamo. Ali ime pokojne glumice, onog pod kojim je glumila, Lucy Starr.
  "Ovo je barem nešto", rekao je Krasin. - Ipak, morate saznati kako je završila u Sankt Peterburgu.
  "Najvjerovatnije je doletjela da učestvuje u snimanju", rekao je Kovalev.
  "Vrlo moguće", složio se Krasin. - Saznajte ko je u Sankt Peterburgu specijalizovan za BDSM, gde i kada je Lusi poslednji put snimala.
  Kovaljev se suočio sa teškim zadatkom. Opet sam morao kopati po internetu, komunicirati sa najpoznatijom figurom u porno biznisu u gradu, tražiti informacije o Lucy i njenoj sekti. Nisu pronađene informacije o tome šta je pokojna Lucy Starr radila u Sankt Peterburgu. Ali porno diler je rekao Andreyu da je, prema glasinama, Lucy zaista snimio u Rusiji porno režiser Vladimir Ačincev, koji je ubijen u Anapi prije nekoliko dana.
  Kovalev je kontaktirao Anapu, zatražio informacije o ubistvu Ačinceva i ponovo zaronio u džunglu interneta.
  Sutradan je prijavio Krasinu:
  - Bilo je moguće utvrditi pravo ime djevojke - Ljudmila Starkova. Kao što sam već rekao, glumila je u pornografiji pod imenom Lucy Starr. Odvedena je kao dijete iz Ukrajine, zajedno sa roditeljima bila je članica sekte Iluminator. Postoji pretpostavka da je djevojčica od djetinjstva bila podvrgnuta teškom psihološkom tretmanu, bila je prisiljena da se bavi pornografijom, a potom postala seksualna robinja.
  - A šta je, zapravo, seksualno ropstvo rašireno u Americi? upita Krasin.
  - Da, uobičajeno je. A tu je i pedofilija. Sve se to prešućuje jer ga koristi i zataškava američka vladajuća elita, koja je nekako povezana sa iluminatorima. Materijal koji sam pronašao čak i za mene bio je šok. Od malih nogu prinuda, prljavi seks...
  - Šta je sa našim slučajem? upita Krasin.
  - Moramo da proučimo najnovije snimanje Ačinceva. Možda postoji trag. Moguće je da je pokojnik glumio s njim, a potom se preselio u Sankt Peterburg.
  "Zatražite materijal o ubistvu direktora, kontaktirajte Anapu", naredio je Krasin.
  - Već je traženo. Čim se nešto zanimljivo desi javiću vam.
  
  
  Poglavlje 10
  Ispostavilo se da je istražni komitet Anape imao posljednju pucnjavu na pokojnog Ačinceva. Kovaljov je pogledao poslatu kopiju dosijea i materijal o ubistvu. Nekoliko minuta kasnije, podijelio je informaciju sa kolegom:
  - Naša pokojna Ljusja Starkova snimala je neposredno pre ubistva reditelja kod njega u Anapi, zajedno sa još jednom glumicom, istom koja je sada privedena zbog ubistva njihovog reditelja.
  "Oh, nadam se da Lucy barem nije umiješana u ovo ubistvo", rekao je Krasin.
  - Kako znati, kako znati - odgovorio je Kovaljov.
  "Još uvijek nismo imali dovoljno da se bavimo porno režiserom", uzdahnuo je Krasin.
  - Psovaćete, ali ne postoji samo porno režiser, u slučaju je i manijak.
  "Hajde, reci mi više", upitao je Krasin.
  - Reći ću ti šta sam saznao. Ispostavilo se da je posljednje snimanje naše misteriozne nađenke Lucy bilo baš na dan ubistva režisera. Snimljeno strašno sranje sa sadizmom devojaka u prirodi. Nakon snimanja, druga glumica je tako nekako ubo reditelja nožem. Uhvaćena je na mjestu zločina.
  - Uhvaćen na djelu? rekao je Krasin.
  Da, nožem. Tamo je bivši tužilac bio na odmoru. Sve je organizovao, osumnjičenog nije pustio da ode, pogazio otiske na direktorovom parkingu i povukao njegove stvari. Pozvana je policija, osumnjičena je odvedena, sada je u istražnom komitetu Anape. Devojka ćuti, ne želi ništa da kaže. Ali najneočekivanije je bila stručnost. Upravo objavljeno: osim prstiju osumnjičene glumice, na nožu su pronađeni i otisci tulskog manijaka, koji je zaslužan za pet ubistava u blizini Tule i nekoliko u gradu Sočiju. Ali identitet serijskog ubice još nije utvrđen.
  - A prema našem pregledu, prsti traženog manijaka nisu pronađeni u učiteljskom stanu, zar ne? - ponovo je precizirao Krasin.
  Da, nisu ga našli. Ali bilo bi lijepo provjeriti ponovo.
  "Donesite informaciju vještaku", naredio je Krasin. "Iako mislim da otisci neće biti pronađeni nakon ponovne provjere.
  Kovaljev je otišao, a Krasin je bio izgubljen u mislima. Istražiteljica nije vjerovala da je sama učiteljica, svojom voljom, skočila kroz prozor. Razgovarao je sa ovom ženom. Oni nisu sposobni za samoubistvo!
  U njenom stanu nisu pronađeni tragovi Vadima Rybačenka ili tulskog manijaka. Malo je vjerovatno da su oni bili umiješani u smrt glumice, a potom i učiteljice.
  Čudno, ali Krasinove misli su se odjednom usredsredile na tulskog manijaka. Negdje u dubini duše, intuitivno je osjećao da će otkriti ovog manijaka čije ime nadležnima nije poznato. Vasilij je odlučio proučiti sve informacije koje su bile u bazi podataka o serijskom ubojici. Postojao je razlog: manijak je ukrstio puteve sa pokojnom glumicom na Utrišu, nije isključena njegova umiješanost u slučaj koji istražuje Krasin.
  Intuicija. Vasilij ga je koristio u školi. Intuitivno je pronalazio odgovore na pitanja koja su ga brinula, ponekad predviđajući neočekivane rezultate fudbalskih utakmica. Nije znao kako to funkcionira. Trebalo je samo razmisliti, "utjerati" dostupne informacije u mozak i odluka je došla sama od sebe, kao uvid. I na poslu, ponajviše zahvaljujući svojoj profesionalnoj intuiciji, Krasin je već uspio riješiti nekoliko vrlo kompliciranih slučajeva. Bio je u dobroj poziciji u Istražnom komitetu.
  A sada je Krasin pažljivo proučavao primljeni materijal i osjetio intuitivni signal-prosvjetljenje: nestali dječak je tulski manijak!
  Tada su u blizini Tule četiri osobe ubijene odjednom u roku od nekoliko dana. I nestao je školarac čije tijelo nije pronađeno. Ovaj gubitak je pripisan neidentifikovanom ubici. Ali iz nekog razloga, tada niko nije počeo propisno provjeravati mladića da li je umiješan u ubistva. Tada su prsti ubice, koji je nasledio u regionu Tule, isplivali u Sočiju, a nedavno i na Utrišu kod Anape.
  Ali u ormariću za dokumente nema otisaka prstiju nestalog Borisa Solnceva. Sasvim je moguće da je dječak isti tulski manijak.
  Međutim, ovo je bila samo pretpostavka koju je trebalo provjeriti. A evo kako je goli Amerikanac završio u panelnoj kući u Sankt Peterburgu, Krasinova intuicija je i dalje ćutala. Koncentrisao se iznova i iznova, ali odgovor nije stigao. Postojalo je samo uverenje da tulski manijak nije umešan u ubistva u Sankt Peterburgu.
  Krasin je odlučio da pronađe fotografiju nestalog školarca. Također je bilo potrebno dogovoriti službeni put u Anapu kako bi se ispitala djevojka koja je tamo zatočena kako bi se upoznala s glumicom koja je umrla u Sankt Peterburgu. Najvjerovatnije, optuženi poznaje i tulskog manijaka, jer su otisci prstiju i jednog i drugog na istom nožu.
  Krasin je zamolio Kovaleva da kontaktira Tulu i hitno zatraži fotografiju tinejdžera koji je tamo nestao, bilo koju, čak i školsku, samo da je tip dobro prepoznatljiv. I sam istražitelj počeo se pripremati za put na Krasnodarski teritorij. Hteo je da povede Kovaljeva sa sobom, ali je oslobođen samo Krasin, Andrej je obećao da će to završiti do kraja nedelje, uzeti kratak odmor i pridružiti se svom šefu. Istovremeno, ostanite na moru nekoliko dana: na samom kraju avgusta je dobro na jugu, voda je topla, nema toliko turista.
  Kovaljev je nazvao Anapu i upozorio na predstojeću posetu Krasina.
  "Vasja, sve sam se složio", rekao je istražitelju. - Avion je noću, sutra ujutro ćete biti u Anapi. Od deset vas očekuju u istražnom komitetu. Ne možete iznajmiti hotel, obećali su vam pomoći oko smještaja. Slučaj vodi kapetan Bergman. I pokušaću da dođem u subotu.
  
  
  Poglavlje 11
  Noć je bila neprospavana, ali očekivanje susreta s morem, kao i želja da se rasplete klupko složene stvari, ispunili su Vasilijevu dušu iščekivanjem nečeg radosnog i smislenog. Sa aerodroma se odmah odvezao do autobuske stanice, bacio stvari u ostavu i požurio do najbliže plaže. Na svu sreću znao sam da se plaža nalazi u blizini željezničke stanice, samo nekoliko minuta hoda. Kao dete, Vasja i njegovi roditelji odmarali su se u Anapi. Koliko je tada imao godina? Dvanaest godina. Zaustavili su se u Džemetu, u privatnom sektoru, nedaleko od željezničke stanice. Vasja je sa roditeljima prošetao obalom do centra grada, a jednom sam zaplivao je i na plaži u blizini autobuske stanice. Krasina je obuzela velika želja da ponovo vidi poznata mjesta. Štaviše, do deset je bilo dovoljno vremena.
  Vasilij se još uvijek sjećao tog odmora iz djetinjstva. I privatni sektor sa drvenim toaletom na ulici, i radoznala baka-ljubavnica od sedamdesetak godina, koja je voljela da pita dječaka o Sankt Peterburgu, njegovim školskim poslovima. Pitam se da li je starica još živa? Koliko ona sada ima godina? Oko devedeset godina, ni manje ni više. Ali na jugu žive duže. Moći će se nekako obići, vidjeti da li je sačuvana njena kuća, ko tu sada živi.
  Vasilij je volio more, i svidjelo mu se u Anapi. Šteta što nisam uspio barem jednom doći ovdje. Sa roditeljima je tada bio na Krimu, u studentskim godinama otišao je u Adler u sportski kamp sa univerziteta. A onda je posao, čak i bolesna majka morala da čuva oca, koji je nakon majčine smrti potpuno prošao. Nije bilo na jugu.
  I evo novog dugo očekivanog sastanka. Sama plaža se malo promijenila. Isti pijesak, isti krajolik. Na ulazu je bilo samo više tezgi i jači je miris blata.
  Lagani svježi morski povjetarac tjerao je valove. Neki turista, uglavnom dječaci, plivali su. Vasilij je takođe želeo da pliva. Ali je svoje kupaće gaće ostavio u ostavi. Imaće još vremena da se umoči, sad samo potopiš noge u vodu i ideš na posao, uskoro deset, čekaju ga. A onda će odlučiti o stanovanju ...
  Krasin je na autobuskoj stanici još jednom precizirao adresu istražne komisije i ime istražitelja, nakon čega je ušao u gradski autobus.
  Slučaj ubistva na Utrišu vodio je izvjesni Bergman. I. E. njegovi inicijali. U školi je Krasin imao nastavnika fizike Bergmana Efima Borisoviča. Zar nije rodbina? A postoji i vrlo poznati režiser s takvim prezimenom ...
  U autobusu je bilo puno ljudi, Krasin je stajao nedaleko od zadnjih vrata. Na autobuskoj stanici u salon je ušla djevojka. I Vasilijev pogled se odmah usredsredio na nju. Visoka, vitka plavuša u strogom poslovnom odelu isticala se svojom lepotom u gomili turista i meštana koji su jutros ispunili autobus.
  Vasilij je volio gledati lijepe žene. Ponekad, kada je razmišljao o nečemu, činilo se da mu se oči upiru u neko lijepo lice. A sada je razmišljao o predstojećem razgovoru sa Bergmanom i, kao u meditaciji, zurio u devojku. Ona je ljutito pogledala muškarca koji ju je gledao. Ovaj pogled je elokventno govorio: "U šta buljiš? Ne prilazi mi, pogledaj na drugu stranu! Neću te sresti!"
  Ali Krasin nije ni pomislio da se upozna, započne razgovor. Uopšte nije znao da se upozna sa devojkama, nije bio zaljubljen i stidljiv prema suprotnom polu. Možda zato sa trideset pet godina nije osnovao porodicu. U studentskim godinama imao je djevojku kojoj se dopao. Ali stvar nije stigla do matičnog ureda. Djevojka je našla neku vrstu preduzetnice, ali Vasilij se nije borio za nju. Zatim je došlo do trome veze sa komšijom na ulaznim vratima, koja je postepeno nestajala. Krasin je bio slobodan, njegovo srce i um nisu bili okupirani ljubavnim iskustvima.
  Izražajni pogled stranca zbunio je Vasilija. Izašao je iz svoje mini-meditacije i pogledao kroz prozor. Krasin je bio malo nervozan: nije znao kako će ga kolege dočekati i kako će se odvijati istražne radnje.
  Djevojka u poslovnom odijelu izašla je ispred njega na njegovoj autobuskoj stanici. Krasin je krenuo za njom, nekoliko koraka iza: morao je ići u istom pravcu.
  Odjednom se stranac okrenuo i stao. Opet se u njenom pogledu očitalo nezadovoljstvo, čak i ljutnja: "Za šta si se vezao, čoveče?! Silazi odmah!" Krasin se čak plašio da će mu gospođa reći nešto bezobrazno. Ali djevojka ništa nije rekla, okrenula se i ubrzala korak.
  Vasilij je otišao do kioska i čekao dok se nezadovoljna mlada dama ne gubi iz vida.
  U istražnoj komisiji, Krasin se obratio čuvaru:
  - Ja Bergmanu.
  Čovek je odgovorio:
  - Sada se popnite stepenicama na drugi sprat, pa idite lijevo duž hodnika do kraja. Soba dvjesto dvanaest.
  U blizini radne sobe Vasilij je stao u neodlučnosti, pokušavajući da smiri svoje uzbuđenje. On je istražitelj sa solidnom reputacijom, ali je iz nekog razloga još uvijek zabrinut. Kao dijete sam bio zabrinut kada sam morao posjetiti strance. jos nisam spavao...
  Vasilij se spremao da pokuca, kada su mu se vrata iznenada otvorila pred nosom. Ista djevojka iz autobusa je pogledala iz kancelarije! Vikala je Vasiliju u velikom uzbuđenju:
  - Ti?! Šta sebi dozvoljavate?! Ko te pustio unutra?
  - Ja... moram da vidim istražitelja Bergmana...
  Pa, ja sam Bergman. I ko si ti?
  - Ja sam istražitelj iz Sankt Peterburga. Evo imam potvrdu sa sobom - Krasin je izvadio svoju potvrdu. Trebao si biti upozoren na moj dolazak.
  Djevojka je bila iznenađena:
  - Znači vi ste iz Sankt Peterburga?
  Basil je potvrdio:
  - Da, ja sam iz Sankt Peterburga. Istražitelj Istražnog komiteta. Krasin je moje prezime. Zar nisi upozoren?
  - rekao je Petrov... Izvinite, ali šef je rekao da će stići grmljavina peterburškog detektiva, fanatika posla, potrebno je pripremiti za njega sve materijale istrage o ubistvu direktora na Utrišu. . Znači to ti?
  - Nisam grom i nisam fanatik, ali me, zaista, zanima ubistvo reditelja - odgovorio je Krasin. "Moram da intervjuišem vašeg optuženog. Njena prijateljica je ubijena u našem gradu.
  "Mislio sam da ćeš izgledati drugačije", osmehnuo se Bergman. - I u autobusu smo se iznenada sudarili. Žurio sam na posao, gazda me prevario. Jedan od tvojih se zove Petrov...
  - Zvao je Kovaljov, ne znam šta je pričao o meni. I nije mi rekao da si žena. Mislio sam da čovjek vodi slučaj.
  "Zovem se Inna, znate moje prezime", predstavila se devojka. - Idi u kancelariju. Kada želite da ispitate optuženog?
  "Po mogućnosti danas", odgovorio je Krasin. "Ali još uvijek moram negdje da se skrasim na nekoliko dana. Ostavila sam torbu sa stvarima u ostavi na autobuskoj stanici.
  - Da, Petrov me je pitao za stanovanje. Slobodni smo, pozivam vas da nas posjetite, mama i ja živimo blizu mora u privatnoj kući. Ljeti izdajemo par soba turistima, sad su se ljudi već iselili. Ako vam odgovara, dobrodošli ste. Neću uzeti novac od tebe.
  Krasin se sjetio svog radnika i rekao:
  - Prekosutra bi trebalo da uleti i moj pomoćnik Kovaljov, onaj koji je zvao Petrova.
  "I imamo dovoljno prostora za njega", odgovorila je gostoljubiva Inna. - Kako da te nazovem?
  - Možeš samo po imenu. Moje ime je Vasilij.
  - A po patronimu?
  "Bolje bez patronima", rekao je Krasin i dodao:
  - Naš učitelj u školi bio je Bergman Efim Borisovič. Kad sam se vozio ovamo, mislio sam da li si njegov rođak. Možda čak i sina. I ispostavilo se da si devojka.
  - Ne, Efim Borisovič nije naš rođak. Moj otac se zvao Eugene. Da, bilo je malo smiješno. Mislio sam da si ženskaroš, ti ćeš me progoniti.
  - Izvini, ali nisam htela nikoga da jurim, pratila sam te na svom stajalištu. I uopšte nisam bila ženskaroš, samo se danas nisam dovoljno naspavala, nisam dobro razmišljala.
  Zatim, na stajalištu, Inna je odjednom osjetila nelagodu, naglo je stala i pogledala oko sebe. Sportski momak u beloj košulji i tamnoplavom sakou koji je drsko zurio u nju u autobusu sada ju je pratio. Inna je žurila na posao, uopće nije željela komunicirati s lopovima. Mogla je poslati progonitelja na grub način, ali tip je žurno skrenuo pogled i zaostao. Sada je on, prilično zgodan mladi istražitelj, skromno stajao ispred nje, a Inna je bila pomalo posramljena.
  "Vidim da nisi ženskaroš", pomirljivo je rekla djevojka. - Možete nas posjetiti odmah. Odmorite se od puta nekoliko sati. Zvaću mamu. Biće joj drago. Zapišite adresu...
  - A kada će se moći raditi sa osobom pod istragom?
  Idemo danas u tri sata. Hoće li ti odgovarati?
  - Potpuno.
  - Dobro. Sve ću pripremiti. Nada će biti ispunjena ovdje.
  "Želeo bih da proslavim i poslovno putovanje", rekao je Krasin.
  - U svakom trenutku je u kancelariji u prizemlju.
  
  
  Poglavlje 12
  Vasilij je otišao do autobuske stanice po torbu, a zatim je pronašao adresu koju je navela Inna. Istražitelj iz Sankt Peterburga upoznao je Inninu ljubaznu majku, uselio se u predloženu sobu, malo spavao i otišao da ispita djevojčicu osumnjičenu za ubistvo.
  Zvala se Hope. Na pitanja praktično nije odgovarala. Sa staklenim, ravnodušnim pogledom uprtim u zid, optužena kao da nije čula o čemu su je pitali.
  Pa na pitanje Krasina da li poznaje Lucy Starr ili Ljudmilu Starkovu, djevojka nije ni otvorila usta, nije podigla ni obrvu.
  "Uvijek radi", rekla je Inna, koja je bila prisutna u kancelariji. Ćuti, ništa ne govori. Gledati u jednu tačku na zidu, čak i plesati ispred nje - nema koristi.
  "Pa to je njeno pravo", ljubazno je odgovorio Krasin. - Ne želi da kaže, možemo i bez njenog svedočenja. I imam iznenađenje za ovu devojku.
  Istražitelj je ispred osobe pod istragom stavio školsku fotografiju Borisa, koja je poslata iz regiona Tula. Ali Nadežda je nastavila da tupo gleda u zid.
  "U svakom slučaju, pogledajte, molim", rekao je Krasin s ljubavlju. Vaš prijatelj se možda promijenio, ali morate ga upoznati.
  Vasilij je prinio fotografiju djevojčinom licu. Istovremeno je pažljivo pratio njenu reakciju.
  Hope je nevoljko pogledala fotografiju. I odmah zadrhtao! Definitivno je zadrhtala, Krasin je to dobro uhvatio. Blijedi obrazi djevojke počeše rumenjeti pred njenim očima od naraslog uzbuđenja.
  Istražitelj je trijumfovao: ne možete sakriti reakciju tijela! Njegova pretpostavka se pokazala tačnom: Nadežda vrlo dobro poznaje manijaka.
  "Moramo to istisnuti", pomisli Krasin i upita:
  - Reci mi zašto je Boris ubio direktora.
  - On... zbog mene - konačno je prerezao glas optuženog.
  "Tako sam i mislio", rekao je Krasin.
  Ne, nije ubio! Hope se sjetila. - Ja sam.
  "Ali znam da ti nemaš ništa s tim", rekao je Krasin. Borisovi otisci prstiju na nožu. Zašto to pokrivaš?
  Djevojka nije odgovorila.
  "U redu, hajde da za sada ne pričamo o Borisu", tiho je rekao Krasin. - Hajde da pričamo o Ljudmili Starkovoj, koja je glumila sa vama u Ačincevu. Da li ste je dobro poznavali?
  Marija opet nije odgovorila. Ponovo se zatvorila.
  - Znate li da je Ljudmila ubijena u Sankt Peterburgu? upita Krasin.
  Djevojka je zadrhtala pogledala Krasina, ali je onda nemo skrenula pogled na zid.
  "Zadavljena je", objasnio je Krasin. - I pokušavam da shvatim ko i zašto.
  Nadežda ni na koji način nije reagovala na ove reči istražitelja. Bilo je beskorisno nastaviti ispitivanje.
  Žena pod istragom je odvedena, a Krasin je objasnio Inni:
  - Mislim da je režisera ubio tulski manijak, njegovi otisci su na nožu.
  - Ovo je moguće, razmišljala sam o tome - rekla je Inna. - Devojka je mogla da izvuče nož iz Ačincevovog tela baš u trenutku kada su se pojavili turista.
  - Prezime serijskog ubice Solntseva. On je prilično mlad momak.
  - Kako si, Vasilije, uspeo da otkriješ ovog misterioznog manijaka? upitala je Inna.
  "Hajde", predložio je Krasin. - Uporedio sam činjenice, intuicija je navela. Imamo školsku fotografiju Solntseva, ostaje samo da ga zadržimo i ispitamo. Iako se momak smatra nestalim.
  "Jesi li siguran da je to stvarno on?"
  - Ne mislim da griješim. Nakon ispitivanja Nadežde, potvrdio sam svoju pretpostavku da je on ubio vašeg direktora. Još ne znam da li je Boris Solncev povezan sa ubistvima u Sankt Peterburgu. Ali u Sočiju je ovaj manijak naslijedio. Izgleda kao ritualna ubistva sa više uboda nožem i odsecanjem ušiju.
  - Pokojni Vladimir Ačincev je iz Sočija. On je prilično poznat fotograf i porno režiser", podsjetila je Inna.
  "Da, znam", potvrdio je Krasin. - Možda je fotograf nekome smetao, pa je Boris odlučio da ga eliminiše. U Brownovom romanu opisan je redovni ubica sekte. Moguće je da tulski manijak obavlja slične funkcije.
  "Hajde da to uradimo", odgovorila je Inna. - Ali zašto je ubio direktora ne u Sočiju, već ovde na Utrišu?
  - Ovde je bilo zgodnije. Više me zanima zašto Nadia štiti tog tipa.
  "Vjerovatno ljubav", predloži Inna. - Takve dame mogu mnogo da vole! I zarad voljene osobe da se žrtvuje.
  "Ne znam, ne znam", skeptično je rekao Krasin. "Ne vjerujem u požrtvovnu ljubav.
  Teško je vama da razumete. Većina muškaraca je u stanju da se zaljubi u jednu ili drugu devojku. To je priroda muškarca.
  "Jednoljubi se nalaze i među muškarcima", prigovorio je Krasin.
  - Još se nisam upoznao. Čovek je racionalno biće. Razmišlja: šta je posebno u ovoj ili onoj ženi da je smatramo jednom jedinom? Iako je svaka osoba na svoj način jedinstvena... Ali žena se može zaljubiti kao na filmu: stvarno, do groba, poludjeti od osobe, ne spavati noću, smatrati je samo jedna, da bude spremna da da život za svog voljenog, prati ga do nakraj sveta.
  Ipak se to retko dešava...
  "Nije tako retko kao što mislite", insistirala je Inna. - Vrlo je moguće da je Nadežda jedna od tih žena. Ona je takođe sektaš.
  "Mozak sektaša nije u redu", složio se Krasin.
  Ali Inna se usprotivila:
  Zašto ne? U vjerskim sektama ponekad postoje obrazovani i inteligentni ljudi. Vole da budu u bliskom, prijateljskom timu u kojem se propoveda ljubav. Melanholični ljudi često idu u sekte, ljudi uvrijeđeni životom, usamljeni. Raduju se druženju u bratstvu. Neke sekte imaju naizgled sasvim logična učenja koja mogu privući mnoge ljude.
  "Nadežda mi se nije učinila inteligentnom ili obrazovanom", rekao je Krasin. Međutim, ona je zatvorena. Teško je raditi s ovim. Razumijem zašto imaš problema s njom.
  - Šta mislite dalje? upitala je Inna.
  - Trebalo bi u njihovu sredinu uvesti našeg malog čoveka. Je li odvedena u Utrish? Kakvo je ovo mjesto?
  - Na periferiji grada iza sela Sukko. Poznat po nudističkim plažama i divljim kampovima. Tu se okuplja svakakva rulja. Hipiji, razni pankeri, alkoholičari, ljubitelji buke daleko od očiju normalnih građana. Naši klijenti, kriminalci i oni koji se traže, ponekad dođu. Ponekad se okupljaju sektaši.
  "Da, treba da uvedemo zaposlenog tamo da prikuplja informacije", potvrdio je svoj predlog Krasin. - Da razgovaramo sa domaćim domorocima, saznamo šta je i kako je zapravo...
  - Implementirati? Dobra ideja! Kad bi samo ti - rekla je Inna i objasnila:
  Anapa je mali grad. Nemamo mnogo zaposlenih. Svako od naših se može prepoznati. Publika iz Utriša česti su gosti u policijskoj upravi. Policija i državna kontrola droge počele su da tamo vrše redovne racije. Sumnjivi ljudi se dovode u grad radi razjašnjenja. Mještani također idu u Utrish. Pogotovo vikendom. Ako se implementira, onda ne naš zaposlenik. Mogao bi da staneš sve dok nisi bio osvijetljen.
  - Vidiš, Inna, ja sam još uvijek crv iz fotelje. Analitičar, istražitelj. Operativni posao nije moj. Ali imam prijedlog. Tamo bi trebalo poslati mog pomoćnika Andrjuha Kovaljova. Šaljivdžija koji te je nazvao. Odmah sam ga htio ponijeti sa sobom. Njegovi pretpostavljeni nisu odobravali putovanje. Ali on će sam doleteti ovamo u subotu.
  
  
  Poglavlje 13
  Andrej Čerkasov nije pogrešio. Sada je znao ime tulskog manijaka. Za sada samo ime dječaka osakaćenog životom.
  Boris je od malih nogu bio izopćenik. U školi su vršnjaci ignorisali tihog, potištenog dječaka. Bio je zatvoren, sjedio je sam za zadnjim stolom, nije učestvovao u općim igrama. Ali samo bi škola bila u redu, nije ga voljela i prezirala rođena majka, koja je mrzela Borinog oca i podsvjesno se osvetila sinu za izdaju bivšeg muža i njen propali život.
  Momak je bio pod strogom kontrolom i diktatom svoje majke. I nakon još jedne svađe sa njom, potpuno je pobegao od kuće u šumu, gde je, doveden do očaja, hteo da izvrši samoubistvo. Ali nije bio sposoban za tako očajnički korak. Gonjen glađu i hladnoćom, tinejdžer odlazi u selo da ukrade hranu, međutim, iznenađen, u naletu besa, počini smešno ubistvo. Čini se da je ovo slučajno ubistvo izazvalo revoluciju u njegovom umu. Od tihog, zastrašenog dječaka, on se pretvara u serijskog ubicu.***
  
  *** Priču o Borisu možete pročitati u knjizi mog koautora Alekseja Bolšakova "Izopštenik".
  
  Ali ako je prvo ubistvo bilo spontano, onda Borka to osjeti i počinje svjesno da ubija. Život je od školarca napravio manijaka.
  I momak je imao san - vidjeti more. U kući starice koju je ubio, Borka je pronašla pozamašnu sumu novca. Stigao je u Soči i ponovo otišao u lov.
  Manijak se osjećao kao gladan vuk koji traži plijen. Opet je poželeo da vidi ženino telo kako se trese od straha, da zari nož u njega kako bi potekla sočna krv. Kada je Borka ubio, osjetio je svoju superiornost, osjećao se snažno i hladno. Lišavajući život druge osobe, manijak je također isprskao mješavinu žestoke mržnje i ogorčenosti svojstvene njegovoj duši za cijeli ovaj okrutni svijet. Ubijanjem je dokazao svoju sposobnost uništavanja, predstavljao se kao arbitar sudbine ljudi. Boris se osvetio društvu za svoje odbijanje, dok je od prve dvije žrtve, starije žene i muškarca, uzimao hranu, a zatim ubio staricu kako bi preuzeo njenu ušteđevinu. Zatim je krenuo u lov na mlado žensko tijelo.
  I našao je novu žrtvu - zgodnu djevojku, sličnu onoj u koju je bio beznadežno zaljubljen, a ona je Borisa grubo odbila. Ubio je stranca bez sumnje. Manijak se nije kajao, nije žalio što je oduzeo život nedužnoj osobi. Boris nije patio od nesanice, žrtva mu nije došla ni u snu. Momak je više žalio što nije mogao imati seksualni odnos sa lijepom ženom i još uvijek nije poznavao tjelesnu ljubav.
  Borka je u Sočiju iznajmila sobu u privatnom sektoru. Ali žeđ za krvlju nije napustila mladića. Zgrabio je nož i ponovo otišao da ubije.
  Manijak je sjeo na klupu na čistini pored staze koja vodi do mora i počeo čekati. Nije imao jasan plan, odlučio je da deluje spontano, u skladu sa situacijom, a za sada je samo sedeo i posmatrao.
  Na samom početku aprila još je malo ljudi, retki prolaznici nisu obraćali pažnju na usamljenog dečaka. I čekao je, prilično dugo. I video sam odgovarajuću žrtvu! Dugonoga plavuša u kratkoj haljini. Vijenac ispleten od ranog proljetnog cvijeća prekrivao je njenu bujnu kosu do ramena.
  U visokoj, zgodnoj devojci Borka je od samog početka primećivala neobičnosti. Polako je hodala bosa stazom, često se zaustavljajući i prstima dodirujući grane i stabla drveća. Istovremeno, lepotica je nešto tiho promrmljala.
  Ludo, pomisli Boris. Talas sažaljenja iznenada je probio srce manijaka, ali zajedno s njim, želja za ubijanjem nije se povukla. Pojavila se misao: moralno bi bilo lakše ubiti ludog. Zašto ovako patiti? Iako je prelepa! Njene bose, bose noge uzbudile su Borisa: osetio je seksualnu želju. 333
  Mladi manijak je nedavno napunio sedamnaest godina. Nikada ranije nije imao seks, čak nije ni ljubio devojke. Boris je malo zaostajao u seksualnom razvoju od svojih vršnjaka, ali je sazrevanjem ušao u uobičajeni vrhunac za tinejdžere. Tip je htio da siluje svoju posljednju žrtvu. Ništa nije uspjelo. Ali sada je želeo ne samo da ubije, već prvo da savlada devojčinu lepotu.
  Boris je pripremio nož i ćutke pogledao u devojku. Zamišljeno je pogledala usamljenog stranca i polako prošla pored.
  Manijak je pogledao oko sebe: osim njih, u blizini nije bilo nikoga. Plan je sazreo momentalno: prineti nož pod grlo, dotaknuti joj vrat, a zatim, preteći, odvesti devojku dublje u šumu, gde da se napune na zemlju i zaposedne. Boris je bio visok i prilično snažan, barem da se nosi sa djevojkom.
  Pokušavajući nečujno da se kreće, Borka je počela da sustiže lepoticu, ali je iz nekog razloga oklevala: mladom manijaku srce je lupalo kao da će mu izbiti iz grudi.
  A stranac se iznenada okrenuo i prodorno pogledao Borisa. Pogledi dvojice nesretnika su se sreli. Djevojka je pročitala u momkovim očima ogromnu čežnju i ... želju. Sudarila se s pogledom izopćenika, dječaka izopćenog od društva, ali je u ovom pogledu uhvatila nešto blisko, drago. I sama je djevojka bila izopćenik od djetinjstva. Naravno, nije nikoga ubila, naprotiv, trudila se da nikome ne naudi. Bila je ljubazna, ali zatvorena, patila je od nasilja svog očuha i nerazumijevanja od strane vlastite majke.
  I Borka je ostala zaprepaštena, pogođena pogledom stranca. Ovaj pogled ga je pogodio u samo srce. Osjećao je neobičnu ljubaznost prema Borisu, a uz nju i takvu muku i usamljenost koja mu je poznata...
  Oči devojke, koja je Borisu u početku delovala ludo, poprimile su smislen izraz. A manijaka je napao tetanus, isparila je želja da provede svoj plan, samo je stajao i šutio.
  Djevojka je pitala:
  Zašto ti treba nož? Možda želiš da me ubiješ?
  Boris je stavio nož u torbu i nastavio nijemo da gleda stranca. Čekala je neko vrijeme da joj momak odgovori, ali, ne čekajući, sama je ponovo upitala:
  "Reci mi, zašto si me pratio s nožem?"
  Boris je s mukom istisnuo stidljive riječi:
  - Samo.
  "A ja sam mislila da hoćeš da me ubiješ", rekla je devojka skidajući venac i odmahujući glavom. Amajlije su bljesnule na njenom prekrasnom vratu.
  Boris je nastavio da oseća u sebi uzbudljiv strah, kakav inače doživljavaju nesigurni mladići pred lepim devojkama. Taj strah je otežavao govor, Boris opet nije odgovarao. A devojka je rekla:
  - Znate, svojevremeno sam htela da se dignem ruke na sebe, ali su me sprečili.
  "I ja sam to htela, kad me je majka izbacila iz kuće", prerezao se Borkin glas.
  - I sama sam ostavila očuha i majku...
  Djevojka je zastala na trenutak i predstavila se:
  Zovem se Nadezhda, kako si?
  Mladić je odgovorio:
  - A ja sam Borka. Boris...
  Opet je nastala teška pauza. Manijak koji je ubio nekoliko ljudi nastavio je da se stidi pred skromnom devojkom koju je pre nekoliko minuta izabrao za žrtvu.
  Hope je opet rekla sebi:
  "Znate, veliki je grijeh počiniti samoubistvo. Ali pomoći da izađemo iz života... može biti dobar izlaz.
  - Žašto je to? upitao je Boris skupljajući hrabrost.
  "Vidite, mi smo ovdje na zemlji, izdržavamo kaznu u zatvoru. Svakom je dat određeni broj godina. Ne možeš smanjiti ono što moraš. Samoubistvo je kao bijeg iz zatvora. To je kažnjeno tamo, na nebu. U sljedećoj inkarnaciji će postojati novi, teži termin, bolnije postojanje. Sa fizičkim povredama, u veoma nefunkcionalnoj porodici. Čak i ovdje na zemlji samoubistva su prezrena. Pravoslavni ih ne sahranjuju. Nekada su se sahranjivali van groblja. A ako smrt nije bila tvoja krivica, onda drugi pristup.
  - Ko ti je ovo rekao? upitao je Boris.
  Sada živim u bratstvu. Tamo imamo opaticu blisku Bogu. Ona nas uči budale.
  "Ali svi se drže života", prigovorio je Boris. Hteo sam da odem, nisam mogao. Iako sam mnogo patio...
  Naša sudbina je da patimo. Što više patimo, brže ćemo doći do Nirvane. Ili će sljedeća inkarnacija biti uspješnija.
  Boris nikada ranije nije pričao sa devojkama o životu. Njegova komunikacija bila je ograničena na opšte fraze. Ali sada je voleo da priča, nervna napetost je polako slabila, postajalo mu je prijatno sa Nadeždom, sva želja da joj naudi je presušila. Boris je želeo više da razgovara sa ovom devojkom, plašio se da će ona otići, a da bi nastavio razgovor, pitao ju je:
  Kako ste ušli u bratstvo?
  - Kada sam otišla od kuće, došla sam ovamo na stanicu. Nije bilo novca, isti poznanici. Ovdje su mi došle dvije žene, ispričale o bratstvu, ja sam otišao s njima. Dobro su me prihvatili, pa sam ostao kod njih da živim.
  "Zašto si pobjegla od kuće?" upitao je Boris.
  "Očuh me je silovao", iskreno je odgovorila Nadežda. - Majka, zaljubljena budala u njega, nije htela ništa da zna o tome. Kada sam joj rekao, nije mi vjerovala, vikala je na mene kao da komponujem da klevetam njenog muža.
  "A ja imam zlu majku", rekao je Boris. "Ona me uopšte ne voli.
  Dječakovo srce je još uvijek udaralo. Međutim, to više nije bio predznak agresije. Da, i instinktivno bolno cviljenje straha, karakteristično za Borisa u komunikaciji sa strancima, postepeno se povlačilo. Nadeždine blistave plave oči tiho su klizile preko tinejdžerinog lica. Nije žurila da ode i upitala je:
  - Odakle si?
  Boris nije odmah odgovorio. Mislio je da kaže lokalni. Nisam želio da imenujem svoje rodno selo, sve što je vezano za njega ostalo je u prošlosti. Ali momak nije mogao da laže ovu devojku. Uopšte nije znao da komponuje. I nazvao je grad najbliži svom selu:
  - Ja sam iz Tule.
  Hope se nasmiješila.
  "Toliko si naborao čelo da sam mislio da se ne možeš sjetiti. Pa, kakav dobar grad. Nedaleko od Moskve. Moj otac i ja smo došli da vas posjetimo na turneji. Ona sama je rođena Moskovljanka. Ili bolje rečeno, bila je. I kako si dospio ovdje?
  "Došao sam da vidim more", iskreno je odgovorio Boris.
  - Volim i more. Još je hladno za kupanje. Ali uskoro dolazi ljeto. Jeste li svratili?
  - Kako je? upitao je Boris.
  - Na prolazak automobila besplatno.
  Ne, kupio sam kartu za voz. Imam novca.
  - A gde si odseo? upitala je Hope.
  Iznajmio sam sobu od moje bake. Ovdje je blizu.
  Boris se odjednom osmjelio i predložio:
  - Hoćeš da me posetiš.
  pomisli Hope. Videvši kako se momkove usne trzaju od nestrpljenja, upitala je:
  - Imaš li djevojku?
  "Ne", odgovorio je Boris.
  - I mislio sam. I nemam stalnog dečka. I fin si prema meni.
  Nadeždine oči su, na ove riječi, pogledale pravo u Borisovo lice i bukvalno se zabušile u mladića. Zaista je želio da djevojka ide s njim. Ne, Borka više nije imala želju da ubija, samo je unutrašnja iskra ljubavi već prodrla u njegovo napaćeno srce i zahtevala odlučnu akciju. Strah je skoro prošao, ustupivši mjesto radoznalosti i prirodnoj instinktivnoj muškoj želji da bude blizu lijepe žene, da je zavede. Boris je tihim glasom postiđeno počeo da ubeđuje:
  - Živim veoma blizu ovde. Hajde, pokazaću ti. Ako vam se ne sviđa, možete odmah otići.
  "Pa, možeš ići", složila se djevojka. "Upravo sam ogladnio. Htio bih malo pojesti.
  "Dakle, odmah ću kupiti hranu!" Boris je ispalio. - Uzeo sam novac. Tamo je prodavnica, hajde da uđemo i kupimo šta god želite.
  Ušli su u radnju. Boris je kupio kuvanu kobasicu, nekoliko kolača, veknu belog hleba, konzervu kondenzovanog mleka, par topljenih sireva i dva paketića soka. Nada je odobrila kupovinu:
  - Hajde da se lepo pojedemo. Dugo nisam jeo kobasicu. U našoj zajednici nije običaj jesti meso. Zajednički sto, pripremljen za sve. Testenina, žitarice, ponekad paprikaš od povrća.
  Sjeli su na klupu.
  "Mogu da kupim još namirnica", rekao je Boris.
  Zaista je želio ugoditi Nadeždi. A ona ga je pohvalila:
  Vidim da nisi pohlepan. Hvala ti!
  Na ove riječi djevojka je lagano nagnula mladića prema sebi i usnama ga poljubila u obraz.
  Borka je već zadrhtala od iznenađenja. Po prvi put se pojavila devojka koja nije prezrela da ga poljubi! Lijepa djevojka. Momak je bio oduševljen. U krvi su aktivnije počeli da igraju ljubavni hormoni, koji su poput savršenog udarca udarali u bubanj po mozgu, zahtevajući nove poljupce i intiman izlazak. I zasjenilo je sve druge misli i emocije izopćenika.
  
  
  Poglavlje 14
  Momci su zalogajili i otišli u Borisovu sobu. Tamo je djevojka preuzela inicijativu u svoje ruke. Sjela je momku na koljena, otkopčala dugmad na njegovoj košulji i pažljivo je skinula. Tada je počela da obasipa tijelo ošamućenog, golog momka laganim poljupcima. A onda je skinula haljinu! I na kraju je ostala bez donjeg veša, što je Borisa još više uzbudilo. Kao opčinjen, gledao je u gole grudi ljepotice.
  "Da li ti se sviđam?" upitala je Nadia.
  - Oh, mnogo! izdahnuo je izopćenik.
  Devojka se spustila na sofu pored Borisa i poljubila ga u usne, strasno, kao vampir, a Borka se od ovoga napila. Jadni mladić je drhtao cijelim tijelom, podlegao je instinktu i nije mu smetalo, uživajući u opojnom poljupcu. Kakve slatke usne ima devojka!
  Ali Nadežda se povukla i nagnula preko mladićevog kuka. Njene okretne ruke već su otkopčavale muhu njegovih pantalona. Borisovo prilično veliko, uzbuđeno dostojanstvo je eksplodiralo.
  Djevojka je bez pitanja uzela u ruku štap od žada, poljubila ga i počela nesebično da radi jezikom. Muško savršenstvo izopćenika prvi put je osjetilo dodir grubih djevojačkih usana i jezika. Grimizne usne Nadežde pohlepno su milovale momka, njen snažni i vrući jezik radio je sve energičnije, devojka je počela teže da diše, pokazujući iskustvo i umetnost u ovoj stvari, pokušavajući da svom partneru pruži najveće zadovoljstvo.
  Borka je bila na sedmom nebu, ali je brzo osetila približavanje orgazma. Očajničkim naporom volje pokušao je da se obuzda, da produži proces, ali požuda i bestidnost situacije bili su toliki da je eruptirao u moćan vulkan. Devojka nije izrazila nikakvo čuđenje zbog ubrzanog orgazma, naprotiv, s apetitom je lizala beli potok Borkine tajne.
  Boris se osjećao predivno, čak i blaženo. Osećaj sramote je nestao. Osjećao se kao pravi mačo.
  A devojka je progutala sve kapi, oblizala usne, nasmešila se i rekla:
  - Ukusno...
  Boris je sumnjičavo upitao:
  - Da li ti se sviđa?
  Hope je klimnula.
  - Gdje si ovo naučio? upitao je Boris i odmah mu je bilo neugodno zbog njegove netaktičnosti.
  Ali devojka se nimalo nije naljutila, iskreno je rekla:
  "Napravio me očuh.
  - Evo gad! Boris je bio ogorčen.
  Nemate pojma koliko sam poniženja pretrpjela od njega.
  "Zašto si mi to uradio?" upitao je Boris.
  - Da ti udovoljim. I sam sam bio zadovoljan. Ne kao sa mojim očuhom. Velika je razlika kada to radite sami, a kada to radite pod prinudom.
  Boris je sumnjičavo odgovorio:
  - Mozda je lepo za momka, ali za devojku...
  Hope se nasmiješila.
  - Zadovoljstvo je priuštiti zadovoljstvo slatkom partneru. Da li ti se svidelo?
  Boris je iskreno odgovorio:
  - Božanstveno... To je bila najviša klasa!
  - Evo vidite! - devojka je ispravila kosu, zabacivši je iza leđa, i rekla:
  - Vi, vidim, niste iskusni u ljubavnim aferama. Ništa, naučiću te!
  Boris je razmišljao, hteo nešto da odgovori, ali je osetio Nadeždine ruke na svom savršenstvu: Počela je da masira momku penis. I ponovo je bio uzbuđen, njegovo dostojanstvo je brzo počelo da buja.
  Boris nije više osećao strah i stid. A Nadežda se bokovima nagnula naprijed i snagom nanizala na već istureni član. Luda devojka je iskreno osedlala neiskusnog dečaka i počela da ga jaše. Kretala se nesebično, sa velikim entuzijazmom, pružajući partneru veliko zadovoljstvo.
  Mlada djevica nije mogla izdržati napetost i nakon nekoliko pokreta ponovo je završio, sjeme mu je opet pobjeglo iz žlijezda. Ali to nije smetalo đavolu. Počela je da radi još energičnije, tako da je preuzbuđeni dečak zadržao erekciju. Nadežda je sve glasnije stenjala, preplavio ju je talas orgazma...
  Tada je bilo ludo, i bolno, i sladostrasno. Momku se zavrtjelo u glavi, djevojka je nastavila paliti. Žilava tijela ljubavnika su se ispreplela, preživjeli su nekoliko orgazama. Boris je prvi ostao bez daha i onesvijestio se.
  Kada je došao k sebi, Nadežda je sjedila pored njega u svojoj jednostavnoj haljini. Nasmejala se i rekla:
  - Osećao sam se dobro sa tobom. Ali sada moraš ići. Ako hoćeš, pođi sa mnom, upoznaću te sa našim bratstvom.
  Nakon svega što se dogodilo, Boris je bio spreman da sa ovom devojkom ide čak i na kraj sveta. Za nekoliko sati ga je promijenila, momku dala samopouzdanje, od krvoločnog izopćenika koji je želeo da ubije i osveti se društvu, on se pretvorio u sasvim normalnog mladića. Svidjela mu se Nadijina ljubaznost, njena otvorenost i seksualnost. Zaista je želio biti s njom, iako mu je i dalje bilo neugodno biti nametljiv.
  Boris je ljubazno, bez daha, upitao:
  "Da odem do tebe?" Smetam li ikome tamo?
  Zaista je želio da Nadežda razbije njegove sumnje, a ona je opet opravdala njegova očekivanja:
  Imamo dobre ljude. Biće im drago da vas vide. Upoznaću te sa svojim prijateljima.
  Boris nije želio nikoga da upozna. Na ovom svijetu sada ga je zanimala samo jedna osoba - Nadežda. Imao bi dovoljno kontakta samo s njom. Ali djevojka je krenula, Boris se brzo obukao i krenuo za Nadijom.
  
  
  Poglavlje 15
  Šetali su i živahno razgovarali, Nadežda je pričala o Moskvi i o sebi. Ona je, kao i Borka, bila uvrijeđena od strane vršnjaka. Ali završila je srednju školu i tek nakon toga je pobjegla od kuće. Ne komunicira sa majkom, ne želi ništa da čuje o svom očuhu. Borisu je sve to bilo blisko i razumljivo. Oh, kako je voleo ovu devojku! Iskra ljubavi koja je probila u srcu izopćenika rasplamsala se sve više.
  Fascinirani razgovorom, ljubavnici su došli na lokaciju na periferiji grada, ograđenu visokom, tri metra visokom ogradom.
  Nadežda je pritisnula dugme i nakon kratkog čekanja ispod video kamere začulo se škljocanje brave koja se otvara. Djevojka je otvorila vrata i povela Borisa na teritoriju bratstva. Na placu od skoro pola hektara nalazila se trospratna vila, desetak drvenih kuća, neka vrsta hangara, kao i platforma sa klupama pod nadstrešnicom. Ljudi su šetali okolinom. Neki od njih mahnuli su Nadeždi i Borisu, pozdravljajući novopridošli par. Čini se da je Nadia uživala autoritet među adeptima.
  "Moramo da vas upoznamo sa našom igumanijom", rekla je Nadežda Borisu.
  Svojoj devojci se nije bunio, iako je ponovo bio stidljiv pred strancima.
  Momci su se približili vili. Nadežda je pritisnula dugme interfona. Nekoliko minuta kasnije izašla im je punašna crvenokosa dama, četrdesetak godina, raskošnih grudi i raskošnih bokova. Oči žene bile su lukave, proučavajući-bušajući. Međutim, gospođa se ljubazno nasmiješila, otkrivši niz snježno bijelih zuba.
  Hope je rekla:
  "Odlučio sam da dovedem ovog dječaka kod nas. Upoznala sam ga tek danas. Otišao je od kuće.
  Jeste li potpuno napustili očevu kuću? upitala je igumanija.
  Kao odgovor, Borka je od silnog uzbuđenja nešto nerazgovijetno progunđala.
  Je li tip normalan? - ponovo je upitala igumana.
  "Tačno", rekla je Nadežda. Dobar je, ali veoma stidljiv.
  - Oprostivo je. Kako mu je ime?
  - Borya.
  Dakle, da, Boris. Dobro ime. A ja sam Albina. Na nas, Borya, odlučio da ide? Prava odluka. Ali gdje te smjestiti?
  "Imam rezervni krevet u svojoj sobi", podsjetila ga je Nadežda.
  - Dakle, odmah staviti dječaka u svoju sobu? Albina je bila iznenađena.
  "Dobro ga poznajemo, on mi je kao brat", objasnila je Nadežda. - Slagaćemo se odlično.
  "U redu, nemam ništa protiv", dozvolila je igumanija. "Neka za sada stane kod tebe, pa ćemo onda vidjeti." Dođite na propovijed za dvadeset minuta, oboje.
  - Da naravno. Sećam se propovedi.
  Igumanija se sakrila iza masivnih čeličnih vrata, a Nadežda je bez prijekora rekla:
  Trebala je barem poljubiti ruku. Albina je ovdje glavna. Ali sve je dobro ispalo. Čak ti je dozvolila da ostaneš sa mnom. Živjela sam sa prijateljem. Ali nedavno nas je napustila... Hajde, pokazaću ti svoju sobu.
  Nada je dovela Borisa u jednu od drvenih kuća. Imao je uzak hodnik i tri sobe. Vrata nisu bila zaključana, barem Nadežda nije imala bravu. Otvorila je vrata i uvela Borisa u sobu u kojoj su bila dva kreveta s oprugama, jedan očigledno Nadežda, drugi bez posteljine. Mali noćni ormarići stajali su blizu kreveta, a stočić jedva stao između kreveta. Plafon je bio nizak, lako se moglo proći rukom po njemu, Boris nikada prije nije vidio tako niske stropove: čovjek od dva metra nije mogao ovdje stajati u punoj visini. Nije bilo čak ni lustera, ili barem sijalice na plafonu.
  Boris nije mogao odoljeti da ne upita:
  - Imaš li svjetlo?
  - Imam lampu u noćnom ormariću. Uglavnom, obično samo ovdje spavamo. Svi događaji se održavaju na licu mjesta. Pričamo i kuhamo. Imamo zajednički kotao, zajednički sto. Već kasnimo na ručak, ali sada će biti popodnevna propovijed. Vi ćete sami sve vidjeti i čuti.
  Izašli su u dvorište i prišli prostoru blizu male pozornice. Tamo su bile klupe. Nadežda i Boris su zauzeli mesto u prvom redu. Polako su se okupljali i drugi ljudi, koji su se smješkali i pozdravljali uzvicima "Dobro zdravlje!"
  Neki mladić je upitao Nadju, pokazujući na Borisa klimnuvši:
  - Ko je ovo?
  "Moj novi prijatelj", odgovorila je Nadežda sa osmehom, "Albina mu je dozvolila da se pridruži našem bratstvu.
  Boris je i dalje ćutao i napeto je posmatrao.
  Ubrzo se na bini pojavila spektakularna crvenokosa Albina. Uz aplauz publike, započela je svoj govor:
  "Svi moramo biti spremni za nadolazeći smak svijeta. Samo oni koji vode ispravan način života i vjeruju u našeg boga Višnua bit će spašeni i ostati živjeti na Zemlji. Sve ih čeka prosvjetljenje i kasniji ulazak u nirvanu. Ostalo ce patiti...
  Boris nije slušao propovijed. Imao je jaku glavobolju, ali je pokušavao da shvati šta se dogodilo, prisjetio se svog burnog sastanka sa Nađom.
  Propovijed nije dugo trajala. Ubrzo je muzika počela da svira. Jednostavna melodija koja se ponavlja svakih nekoliko minuta. Ali pod ovu melodiju ljudi su išli na ples. Popeli su se pravo na binu i izvijali se jedan ispred drugog u ritmu muzike. U centru bine Albina je sve upalila. Očigledno je uživala da pleše i da bude lider u ovoj zajednici.
  Nadežda je izvukla Borisa na scenu i počela da pleše u krugu adepta pored Boreja. Samo je stajao i divio se djevojci. Odjednom je Albina viknula: "A sada da pijemo iz čaše pristanka!"
  Bradati čovjek iznese pozamašan rog s nekakvim pićem. Rog je proslijeđen, svi su uz odobravajuće uzvike drugih popili po par gutljaja i dodali ga osobi koja je stajala do njih. Činilo se da svi dobro rade. Sada je red na Hope. Uz osmeh je otpila gutljaj pića i dala trubu Borisu. Dječak je malo oklevao, tako da ga je djevojka čak požurila: "Popij brzo i dodaj trubu komšiji!"
  Nakon što je slatko-kisela tečnost potekla niz Borisovo grlo, osetio je duhovno uzdizanje u sebi. Njegov strah je potpuno nestao, svijet više nije djelovao sumorno i neprijateljski. Dakle, ljudi u okolini uopće nisu životinje, već sasvim normalne, pa čak i smiješne. Puno slatkih devojaka. A njegova Nadia je najbolja! Boris je čak i namignuo svojoj voljenoj.
  Muzika je i dalje svirala, ali Albina i neki sektaši su počeli da napuštaju binu i nekamo idu. Boris je pitao Nadeždu:
  - Gde idu?
  Devojka je odgovorila sa stalnim osmehom:
  "Ima posla za njih. Vidite, adepti ponekad moraju raditi i koristiti bratstvu.
  Boris se složio sa ovim:
  - Dobro! Tako bi trebalo da bude.
  "Ako ne radiš, onda poludi", rekla je Nadežda. Ali danas nisam zauzet. Idemo kod nas, imaćemo vremena za razgovor prije večere.
  I otišli su. I ponovo vodio ljubav! Pravo na podu sobe! Nadijin škripavi, uski krevet nije bio baš pogodan za vođenje ljubavi.
  Za nedavnu djevicu i izopćenika na ovaj za njega značajan dan ispao je pravi seks maraton. Super je da se Nadežda upalila i bukvalno udarila Borisa. Strasti su besnele, svet je bio u plamenu, orgazmi su se širili kao uragan. Činilo se da su stotine vulkana eruptirale, vladala je zagušljiva vrućina.
  Kako ne bi privukli pažnju, Boris i Nadežda morali su da obuzdaju krikove od orgazama koji su ih obuzeli. Borka je zaboravila na glavobolju i svoje komplekse. Niko im se nije mešao, samo je vreme neumoljivo stremilo za večerom, a ljubavnici su se malo po malo počeli umarati.
  Konačno su se potpuno umorili. Nadežda je navukla haljinu i rekla:
  - Ti pametan! Volim te!
  - A ja tebe! - odgovorio je stisnuo Boris.
  - Koliko imaš godina? - iznenada je upitala Nadežda.
  - U martu sam već napunio sedamnaest godina! Borka je iskreno odgovorila.
  - Vau! Mislio sam da si stariji, mislio sam da si punoljetan. A ja ću u junu napuniti dvadeset tri godine. Stari je za tebe. Imamo šest godina razlike u godinama...
  Ne, ne, nisi star! Boris je skoro vrisnuo. -Volim te jako-veoma!
  A onda je uslijedila skromna sektaška večera. Ali Boris je volio zajednički vegetarijanski obrok. Više se nije osjećao kao izopćenik. Momak je bio srećan kao nikada u životu.
  Nakon večere, Boris je napustio sektu, ali samo da bi se naspavao, dobio snagu nakon tako iscrpljujućeg vedrog dana, isplatio domaćici iznajmljeni stan i ponovo se vratio svojoj voljenoj Nadji.
  
  
  Poglavlje 16
  Naravno, postoji ljubav na prvi pogled. A za ljude koje je društvo odbacilo, to može biti najupečatljivije, sveobuhvatno. Kako se mogu voljeti dvije usamljenosti, dva bivša izopćenika? Nežno, predano, nesebično. Svijet im se promijenio, napunio se novim bojama, život je našao svoj smisao. A ovo značenje je bilo u međusobnoj brizi jedno za drugo. Za Borisa i Nadeždu nije bilo ništa važnije na svijetu od njihove ljubavi. Osećaj bliske, drage osobe bio je inspirativan. Našli su se. I bili su sretni.
  Uz sve to, Borisova voljena odlikovala se velikom ekstravagancijom. Voljela je da hoda bosa, posjećivala je nudističku plažu. Beautiful Nadia! Tijelo je fleksibilno, seksi. Naučila je Borisa da se sunča i pliva gol.
  A djevojka je nosila i češki stakleni nakit, nije propuštala sektaške propovijedi i sama je propovijedala Borisu.
  Jednom na plaži, ponovo je počela da upućuje svog voljenog:
  - Treba da živimo pravedno, da težimo prosvetljenju, da poštujemo Albinu i druge naše vođe. Preko njih postajemo bliži Bogu. Na kraju krajeva, samo nas Bog može uvesti u Nirvanu, a nakon smrti ostaviti nas u najboljem svijetu, gdje možemo uživati u mnogim zabranjenim zadovoljstvima.
  Boris je odgovorio:
  - Imam ideju o pravoslavnoj vjeri, čak sam pročitao nekoliko knjiga na ovu temu dok sam bio u školi. Sveto pismo uči da neće biti zabranjenih zadovoljstava na onom svijetu. Mi ćemo, u slučaju pravednog života, prebivati u raju u obliku bespolnih anđela.
  - Ne! Albina govori prave stvari! Naša vjera je bolja. Raj je suviše dosadan za hrišćane.
  - A zašto? upitao je Boris.
  Devojka je spremno odgovorila:
  - Ne želim da budem bespolni anđeo, oni čak i nemaju seks. A naš Bog Višnu uopšte ne osuđuje seksualne odnose.
  Boris je pogledao preplanule prelepe noge svoje devojke, nasmešio se i rekao:
  "Da, i ne bih voleo da budem s vama kao anđeli na nebu. Dobro je da u našoj zajednici Bog potiče da se seks poštuje.
  - Čovek treba da veruje u Boga! Samouvereno je rekla Hope. "Višnu je pravi Bog.
  Boris je odlučio da se ne svađa sa svojom devojkom. Također je shvatio da je teško živjeti bez vjere. Pošto je bio izopćenik među svojim vršnjacima, momka iz škole privlačila je religija, pokušavajući u njoj pronaći utjehu. Čitao je crkvene knjige i došao do zaključka da je Hristos bio pacifista koji se molio za svoje dželate. Boris je strpljivo podnosio sva poniženja i uvrede, pravdajući svoje ponašanje činjenicom da je postupao po Hristu: udaraju te po desnom obrazu, okreni li te. Postalo mu je lakše podnositi poniženje, kao da je to činio vjerom. Dječak je pokušao pronaći utjehu u Bogu, koji je svemoguć i pravedan. Vjera mu je mogla pružiti ne samo poniznost, već i priliku da promijeni svoje ponašanje, svoj život. Ali Boris nije imao sreće da upozna duhovnog mentora, propovjednika riječi Božje. Nije vjerovao u Isusa i postao je ubica. I dok je ubijao, manijak je osjetio svoju snagu i došao do zaključka da je pravoslavlje dobro učenje za slabe ljude.
  A ipak je prirodno da su Nadežda i on sam nakon nje završili u sekti. Ovdje se nisu osjećali kao izopćenici. Sektaši su pronašli svoje izgubljene duše u ovom okrutnom svijetu i učinili ih sljedbenicima svoje vjere.
  Nadežda je objasnila Borisu:
  "Mislim da ćete uskoro shvatiti da je naš Višnu Vrhovni Bog. On je Stvoritelj svemira, koji nas sve nadahnjuje i daje svoj duh da iznese vjerovanje koji može pomiriti čovječanstvo. On je naš otac pun ljubavi, koji ne želi da se mi, njegova djeca, zauvijek igramo u pješčaniku. I želi da djeca odrastu, osamostaljuju i uspiju. Moramo živjeti u skladu s njegovim propisima. Najposlušniji i najuspješniji od nas otvorit će put do Nirvane. Oni koji nisu sazreli ili imaju uvrede pred Bogom biće poslani na Zemlju na ispravljanje u novim inkarnacijama.
  Ali Bog sebi ne postavlja za cilj jednostavno okončanje grijeha, kako ga predstavljaju pravoslavni sveštenici svih vrsta. Cilj Uzvišenog je da odgaja i obrazuje svoju djecu tako da sazre i postanu Prosvijetljeni, slični samom Bogu. Istovremeno, seksualni odnosi uopšte nisu zabranjeni. To se ne smatra grijehom, već vrlinom.
  Boris se nasmiješio i rekao:
  "Ali Isus je također rekao: "Plodite se i množite se." A naše vođe vjeruju da je za rast intelektualnih sposobnosti potrebno imati seks. Očigledno, dakle, naša braća praktikuju promiskuitet među sobom i glume u pornografiji.
  Mladić se, naravno, šalio. Po njegovom mišljenju, promiskuitetni seks nimalo ne doprinosi pravednom životu i prosvjetljenju, na koje su ih doveli vođe sekte. Ali Boris je svoje mišljenje zadržao za sebe. I sam je ostao vjeran Nadeždi, njegova voljena također nije tražila veze sa strane, samo je bila obavezna da učestvuje u kolektivnim orgijama, koje je snimio fotograf blizak sekti.
  Boris nije volio dužnost svoje voljene, bio je ljubomoran, ali je morao to da trpi, uvjeravao se da je snimanje pornića samo posao, dužnost koju imaju svi u bratstvu, koja pomaže pristašama da zarađuju za hranu i održavanje zajednice. I samom Borisu je brzo ponestalo ličnog novca, mnogo je potrošio na Nadeždu, kupio joj nekoliko odjevnih predmeta i nakita.
  Sam bivši izopćenik nije želio da učestvuje u orgijama, to još nisu tražili od njega, iako se pretvorio u zgodnog momka. Njegov jedini posao je bio da lovi ribu. Zajedno s još nekoliko mladih momaka, s vremena na vrijeme odlazio je u pecanje na dugom čamcu koji je pripadao sekti.
  U principu, Borisu je takav život odgovarao. Bio je sit, zdrav, živeo je sa devojkom, niko ga nije ponižavao i zamerio. Prošlo je više od godinu dana otkako je upoznao Nadiju i nastanio se u sekti. Sve to vrijeme Boris je uživao u strasti koja je zahvatila cijelo njegovo biće.
  Iako mu je zimi bilo malo dosadno. U sekti nije bilo TV-a, kompjuterskih igrica, knjiga, osim posebne sektaške literature. Prije, dok je bio u školi, Boris je volio čitati. Sektaške brošure brzo su postale dosadne, jedina zabava je ostala seks s Nadeždom, ritualne molitve i predavanja, na koja bivši manijak, za razliku od Nadežde, nije uvijek dolazio. Šetnje gradom sa devojkom zimi bile su retke, a Borka je u jednom trenutku imala želju da ode u lov i ponovo nekoga ubije. Međutim, suzdržao se, uspio je u sebi ugasiti ovu zvjersku demonsku privlačnost.
  Dugo očekivano ljeto je konačno stiglo. Sva dosada je nestala. Sada je Boris češće išao na more, a u slobodne dane s Nadeždom je posjećivao plažu.
  Sada je njegova djevojka počela pričati o Višnuu i seksualnim odnosima. Ali Boris je nije pažljivo slušao. Albina ga je dočekala ujutro i rekla mu da dođe kod nje uveče na važan razgovor. Momak se pitao šta bi to moglo biti. Odlučio je da će, najvjerovatnije, sada biti obavezan glumiti u pornografiji.
  Sektaši su se držali zdravog načina života. Ishrana, uglavnom pirinač, povrće i plodovi mora, kao i redovni fizički trening koji se praktikuje u bratstvu, učinili su Borisovo telo veoma izvajanim, sličnim kipu Apolona. Mladić je izgledao spektakularno, više nije ličio na bivšeg, koščatog i proganjanog tinejdžera koji se krio od društva. Boris bi dobro izgledao na ekranu. Ali nije želio sudjelovati u sektaškim orgijama, čak ni samo da bi se zajebavao s bilo kim osim Nadeždom. A sa njom - samo sama.
  
  
  Poglavlje 17
  Albina me je dežurno dočekala sa smiješkom, pozvala me u dnevnu sobu svoje vile i odmah se bacila na posao:
  - Borya! Morate se žrtvovati našem Bogu Višnuu. Da biste to učinili, morat ćete sudjelovati u ritualnom ubistvu. Vishnu vas je izabrao za izvršioca svoje volje.
  Borisove noge su odmah postale vatirane. Nikad nije očekivao ovakav razvoj događaja. Albina kao da je osetila dečakovu zbunjenost i rekla:
  "Vidim da već imaš nedužnu krv na sebi, ali ne treba mi tvoje pokajanje. Vishnu ti je oprostio tvoje prošle grijehe. Sve što se tiče vašeg prošlog života nas ne zanima. Ali sada morate izvršiti naredbe Višnua, koje on prenosi preko mene. Naš Bog traži od vas da se žrtvujete!
  Boris se zaista uplašio. Ova moćna žena je odnekud saznala da je on već ubio, iako svoju strašnu tajnu nije podijelio ni sa kim osim s Nadiom. Momak je razmišljao kako da odbije kako bi ostao sa takvim zahtjevima, ali Albina kao da je pročitala njegove misli. Strogo je upozorila:
  - Da se nisi usudio odbiti! Inače će vas Višnu kazniti! Vaša sudbina je da budete izvršilac Višnuove volje, da eliminišete one bezvredne ljude koji štete našem bratstvu.
  Boris je ćutao. Albina je, vidjevši da je momku neugodno, nastavila psihološku obradu:
  "Vidi, mi smo jedna porodica. Naš Bog tačno zna šta je svakom od nas potrebno. I svi smo dužni da ispunimo njegovu volju. Tek tada će biti mira i spokoja u našem bratstvu, a ljudi će steći prosvjetljenje.
  Boris nije znao šta da kaže, a Albina je zahtevala:
  - Uzmi nož sa stola! Sada ćeš poći sa mnom i prinijeti svetu žrtvu.
  Kao pod hipnozom, Borka je poslušala. Sišli su u podrum. Bio je jedan mladić prikovan za zid. Boris je prepoznao Andreja, koji je živio u kući pored njega. Nestao je prije tri dana. A prije toga je prijateljima rekao da želi napustiti bratstvo.
  "Ovo kopile je odlučilo da pobegne od nas", rekla je Albina glasno. - Rutina je, kaže, umorna, prestao je da veruje u prosvetiteljstvo. Ali ne možeš tek tako otići od mene!
  Istina je bila da je Andrej zaista napustio sektu, ali nije mogao napustiti grad. Dva momka koji su igrali ulogu njenih čuvara pod Albinom brzo su otkrili bjegunca i doveli ga pred vođu sekte. I odlučila se riješiti adepta i istovremeno vezati Borisa krvlju. Imala je svoje planove za Borku.
  "Kažnjavamo bjegunce", nastavila je Albina svoj govor. To je ono što naš bog Višnu traži.
  - Nije istina! Ne postoji Višnu. Sve nas obmanjujete! - ljutito je pljunuo momak u pravcu Albine.
  Šef totalitarne sekte prišao je zatvoreniku i snažno ga udario pesnicom u stomak. Andrew se grčio od bola. Ali ovo je bio samo početak smrtne kazne.
  Albina je zgrabila bič i počela njime bičevati mladića. Da, tako jako da je isjekao kožu do krvi. Andrew je zastenjao od bola.
  Nakon što je napravila nekoliko desetina udaraca, Albina je predala bič Borisu i oštro naredila:
  - Sada ti!
  Borka je ponovo poslušala. Bio je ošamućen, gotovo u šoku i nije mogao da prigovori Albini. Bivši izopćenik je bičevao polugolo, sa ostacima pocepane odeće, telo svog poznanika. I volio je to raditi! Vidi se da je demon koji se nastanio u Borki ponovo oživeo.
  "Sada uzmi žarač pored kamina i udari ga njime!" - zapovjedi Albina.
  - Jesmo li i mi to? Boris je odlučio da pita. "Na kraju krajeva, ovo je naš prijatelj!
  Vođa sekte je prezrivo frknuo:
  - Bivši! Kao što naš Bog Višnu kaže: okrutnost, okrutnost i još okrutnost.
  Boris iznenađeno upita:
  Jesu li ovo Višnuove riječi?
  Albina je odgovorila tonom bez prigovora:
  - Upravo! Okrutnost učvršćuje bratstvo. Uradi šta ti kažem, ili ćeš biti na njegovom mestu!
  Boris je u poslušnosti uzeo žarač u ruke i udario mladića. Momak je zastenjao, iako Boris uopšte nije jako udario. Ipak, bilo mu je žao komšije.
  - Moraš pogoditi kako treba! - ogorčena je Albina i ponovo naredila:
  "Sad stavite žarač u kamin i udarite ga ponovo!"
  Boris je na nekoliko sekundi stavio žarač u kamin, zatim zamahnuo, ali ... ispustio je oruđe za egzekuciju na pod. Ruke su mu se tresle, mladić je loše mislio.
  - Slabo! - prezrivo je dobacila Albina.
  Podigla je žarač i usijanim proizvodom udarila momka vezanog za zid. Andrew je ispustio srceparajući plač. Ali ni to đavolu nije bilo dovoljno, ona je ponovo stavila žarač u kamin i počela ga zabijati u gola mjesta tijela svoje žrtve. Čak ni urlik, Andrejovo stenjanje i miris spaljenog mesa koji se širio podrumom nisu zaustavili sadistu. Momak se grčio od divljih bolova, a sadista je očigledno uživao.
  Prasnula je u smeh i ponovo naredila Borki:
  - Sada ti! Zabijte žarač u vatru i dobro ga zapalite!
  - Možda ne bismo trebali? upita Boris sumnjičavo.
  - Neophodno! Učini to! Ili ćemo mi to učiniti vama.
  Boris je poslušao. I opet, udarac nije bio jak. Ruke serijskog ubice su se tresle, srce mu je divlje kucalo, iskre su mu padale iz očiju.
  Albina je istrgnula poker iz Borisovih ruku, ponovo udarila samog Andreja, a zatim počela da zabija svoje omiljeno oružje ispod pazuha i preko tela žrtve, uživajući u jakom bolu tipa koji je bio u njenoj punoj moći.
  Pošto je dovoljno ismijala Andreja, Albina je naredila Borisu:
  "Sada mu odsijeci uši, pusti ga da krvari!"
  
  
  "Ja... ne mogu... da odsečem uši... živoj osobi", brbljao je Boris, šokiran onim što se dešavalo.
  "U redu, onda ga prvo dokrajči. Pa! Ili ću sada zvati obezbeđenje, a ti ćeš biti na njegovom mestu!
  Boris je sa stola uzeo nož. I smrznuo se.
  - Bay! upitala je Albina. - Kazni ga za izdaju! Bej, kažu ti!
  I Borka je ponovo poslušala. Ovaj put je snažno udario. Nož je probio Andreja u grudi, probio grudi. Dječak je još jednom uzviknuo i ubrzo ućutao. Krv žrtve je obilno kapala na pod. A Albina je tražila od Borisa da izvuče nož iz tijela i odsiječe uši lešu. Borka, koja je i dalje bila u stanju šoka, izvršila je i ovo naređenje.
  Prije nego što je pustio krvlju vezanog momka, sadist mu je naredio da nikome ne govori o ubistvu. Čak i njegova voljena Nadia. Zbog odavanja tajne, Albina je zaprijetila odmazdom.
  Boris je ostavio zlikovca na mjestu zločina u blizini leša, a sam je iskočio iz vile na ulicu i požurio svojoj kući, gdje se svalio na krevet.
  Na sreću, Hope je nestala. Borka nije imao vremena za objašnjenja, hteo je da se zaboravi u snu. Ali san nije došao. Tip se osjećao kao ubica osuđen na smrt. Bojao se da bi krvoločna Albina svakog trenutka mogla poslati svoje čuvare k njemu, a oni će ga eliminirati kao nepotrebnog svjedoka i saučesnika, ili će ga odvesti sadisti umjesto Andreja kao još jednu žrtvu...
  Zašto je Albini trebalo tako sadističko ubistvo? Boris ovo nije mogao razumjeti. Šta je smisao takve okrutnosti? Zašto su to uradili Andrewu? Samo zato što je odlučio da napusti bratstvo? Ovo je besmisleno i nemilosrdno!
  Tako je mislio i serijski ubica, koji je i sam oduzeo živote četvoro nedužnih ljudi. Razmišljao je da li da pokuša ili ne da pobegne iz sekte. Ali Boris sada nije mogao zamisliti svoj život bez Nadie. Možda sve ispričati svojoj voljenoj i nagovoriti je da napusti bratstvo? Ali gdje mogu pobjeći? Da, i malo je vjerovatno da će Albina dozvoliti njihov bijeg, kao što nije dozvolila ni Andreju da pobjegne. Proletela je misao: zar ne bi bilo bolje da samu ubijem Albinu? Pa, šta je sljedeće?
  Bilo je više pitanja nego odgovora, Borka je odlučila da još ništa ne radi. Ostao je u sekti, nikome nije rekao kako je Andrej umro, čak nije ni podijelio svoj bol s Nadeždom, iako prije nije imao tajni od svoje voljene.
  
  
  Poglavlje 18
  Nakon tog incidenta, Borisov život se nimalo nije promenio. Na sljedećoj propovijedi Albina je, kao i obično, govorila o Višnuu i kako se ponašati kako ne bi opterećivala karmu. Činilo se da ona sama nije imala grižnju savjesti niti se brinula da bi ubijanje moglo potkopati njenu vlastitu karmu. Možda ovo nije bilo prvo ubistvo u koje je direktno umiješan šef njihove sekte. Neko vrijeme nije tražila ništa od Borisa.
  Rutina svakodnevnog života se otegla. Sektaške molitve, pecanje, rad u krevetima, dežurstva u zajedničkoj kuhinji, ponekad šetnja do plaže s drugim sektašima pod nadzorom jednog od Albininih čuvara. Ljeto je brzo završilo. I jesenji mjeseci su proletjeli. Kako bi zaokupila pristalice, Albina je donijela čitavu kutiju knjiga o Bogu Višnuu, o nadolazećem kraju svijeta i sretnom životu na nebu. Šef sekte je naredio da se literatura uči napamet, zaprijetio da će organizirati ispite. Adepti su pažljivo čitali brošure, jer je bilo dosta slobodnog vremena. I Borka je ponekad čitala. Iako nisam baš vjerovao u ono što je napisano.
  
  
  U decembru je Albina rekla Borisu da posjeti njenu vilu zbog važne stvari.
  Podmukla žena je odmah izjavila:
  "Naš Bog Višnu je nezadovoljan činjenicom da mu nismo na vrijeme prinijeli još jednu žrtvu. Zbog toga smo imali dosta problema. Višnu traži osvetu, a osveta zahteva žrtvu!
  Boris je shvatio da je sve to glupost, ali nije se bunio, a Albina je nastavila:
  - Da biste po svaku cijenu otjerali zle duhove od Boga Višnua, koji izluđuju njega i sve nas, morate žrtvovati uglednog čovjeka. Pokazaću ti njegovu fotografiju, reći ću ti kako da ga nađeš.
  "Ali ne mogu da ubijem osobu sa fotografije!" izjasnio se Boris.
  Albina se zamisli na trenutak i reče:
  - Dobro. Idem sa vama da ukažem na žrtvu i nadgledam pogubljenje.
  - Ko? Boris je postavio nepotrebno pitanje.
  - Ne zanima te! - ljutito je odgovorila Albina, ali je odmah postala ljubaznija i objasnila:
  "Ovo je zao čovjek koji je kriv za sve. On je univerzalno zlo, on je naše prokletstvo. S njim ćemo ubiti zlo i zadovoljiti našeg Boga Višnua.
  I opet je Boris morao u lov. Sada, ne na poziv sopstvenog demona, već po nalogu prokletog đavola koji je vodio njegovu sektu. Tip je krenuo za Albinom, osjećajući kukavnu jezu. Nije znao koga će tačno ubiti, nije više želio da učestvuje u ubistvima, ali nije mogao da se odupre volji ove žene.
  Došli su do parka i sjeli na klupu na ulazu. Svirala je muzika - u blizini je bio osvijetljen restoran. Padao je mrak, sumrak je padao na grad.
  Albina je rekla:
  Mora da ide kući kroz park. Samo da postoji jedan.
  
  
  Đavo je posmatrao ljude koji izlaze iz restorana. Čekala je. I čekala je: ubrzo je iz ustanove izašao pun visok muškarac sa diplomatom. Bilo je očigledno da je pijan. Boris je osjetio kako se Albina napeta, uhvatila je tipa za ruku i odvukla ga u mračni kutak parka. Lagano se ljuljajući, muškarac je krenuo prema njima.
  Đavo je izvadio nož iz torbe, pružio ga Borisu i šapnuo:
  - Idi! On je tvoj!
  Boris je oklevao. Čovjek se već približavao žbunju iza kojeg su se skrivali Albina i njen sektaš. Đavo je nežno gurnuo Borku. Mladić je čvršće stisnuo naoštreni žrtveni nož i iskočio na stazu.
  Muškarac je pijan, ali moćan, visok oko dva metra. I teži mnogo više od njegovog ubice. Boris je osetio strah: bilo je rizično suočiti se sa takvim licem. Borka je trebala da udari dok ga seljak nije video, ubica se prikrao žrtvi na prstima, skupio snagu i pokušao da uloži udarac, udario ga u vrat. Ali ovoga puta ruka je zadrhtala, oštrica je prešla tangentu, samo je rasjekla kožu, ali nije nanijela opipljive štete.
  Čovjek je iznenađeno viknuo i okrenuo se. Boris ga je očajnički zabio nožem u stomak, ali mu je istovremeno zabio pesnicu u uho. Udarac je potresao mladića, mnoge varnice su mu zaigrale pred očima. Čovjek je moćan, a doza alkohola koju je uzeo još uvijek je bila daleko od one pri kojoj od laganog guranja padaju na tlo.
  Borka je smogao snage da skoči u stranu, u mrak, odstupio je, a čovjek je ispustio diplomatu i histerično mlatarao po zraku teškim šakama.
  Čuo se tih, ali zahtjevan Albinin glas:
  - Pobijedi ga! Ili ću te ubiti!
  Prijetnja je dala Borisu odlučnost. Prišao je neprijatelju na platformi relativno osvijetljenoj slabom svjetlošću udaljenih lampi. Bilo je jasno da je muškarac sav u krvi. Krv je naglo uzbudila Borku. Dojurio je do nasilnika i ubo muškarčevu pesnicu nožem. Zaurlao je od bola, ali mu je Boris odmah zario nož u stomak. A onda je dobio udarac u rebra. Čvrste kosti momka su preživjele, ali je bilo jako bolno, ostao je bez daha.
  Boris je jedva uspeo da stane na noge. Ali čovjek nije mogao iskoristiti ubicu. Paralizovan šokom od bola i gubitkom krvi, počeo je da tone na zemlju sa nožem u stomaku.
  
  
  Ovakav razvoj događaja dao je Borki snagu i ljutnju. Čim se ubici malo povratio dah, pojurio je prema neprijatelju, izvukao nož i ponovo ga udario. A onda opet i opet. Boris je završio i bijesno udario tijelo koje se već mlatilo u agoniji. Ubica je bukvalno raskomadao svoju žrtvu.
  - Dosta! Čuo se Albinin autoritativni glas.
  Borka je napustila tijelo neprijatelja, napravila par koraka stazom u pravcu đavola. Izašla je iz svog skrovišta, otišla do leša, uvjerila se da je čovjek mrtav, pokupila njegovu aktovku i rekla umornom saučesniku:
  - Sve je prošlo dobro. Tiho, bez prolaznika.
  Boris nije odgovorio. A Albina je naredila da se lešu odseku uši.
  - Zašto? Borka je bila iznenađena.
  "Treba nam za ritual", odgovorio je đavo. "Požuri, dok nema nikoga, odsjeci oba uha i gubi se odavde."
  I opet, uprkos svom gađenju, Boris je poslušao. Bio je u milosti ove žene, slijedeći njene naredbe kao pod hipnozom.
  Tada je bračni par koji je nosio smrt napustio napušteni park. Na putu je Albina uputila slabo mislećeg momka. Naredila je da se nikome ne govori. Ako Nadežda pita, odgovori da je išao da zakolje ovna kod Albinih prijatelja, gdje se uprljao krvlju životinje. Đavo mi je rekao da se odmah presvučem i donesem joj odjeću na pranje.
  Kod kuće nisam morao dugo da razgovaram sa sustanarkom. Boris je rekao kako je Albina naredila. Nadežda mu je vjerovala, ili se pretvarala da mu vjeruje. Nije imala običaj da pita, pogotovo ako je videla da njen ljubavnik ne želi da iznosi detalje.
  Boris je svojoj devojci rekao da ga jako boli glava, legao je na krevet i počeo da razmišlja. U moralnom smislu, lakše je napuniti pijanog čovjeka nego djevojku koju je ubio kod Tule. Pijanac je potrošna roba koja ne izaziva simpatije. Istovremeno, postoji velika razlika: kada sami birate žrtvu i kada postupate po naređenju. Ovaj put ga je Albina prisilila da ubije. Kao u slučaju Andrewa.
  Ali zašto uopšte ubija? Boris se sa žaljenjem prisjetio svojih ranijih ubistava. Najviše mu je bilo žao djevojke. Zašto ju je posjekao? Pa prvi put je ubio komšiju - naravno, uhvaćen je na prinudnoj krađi, delovao je spontano, u stanju strasti. Baka je kasnije ubijena jer mu je novac bio jako potreban. Osim toga, starici u svakom slučaju nije ostalo mnogo, na neki način ju je poštedio tjelesnih muka laganog nestajanja. Starac je preminuo jer se sam popeo...
  Ali zašto je ubio djevojku? Da, čak i lijepa... Kakav je podli sadizam bio u njegovoj duši i u glavi? Kako se usuđuje srušiti prekrasno stvorenje? Istovremeno, na svoju sramotu, Boris je morao priznati da je tada osjetio zadovoljstvo, čak i seksualno uzbuđenje od tako podlog, besmislenog ubistva. Iako je takva radost neprirodna.
  Onda je ovde u Sočiju ponovo otišao u lov. Srećom, nije obavio svoj posao. Međutim, danas je, brutalno ubio pijanicu, osjetio zadovoljstvo. Ne, nekako se morate potpuno riješiti demona u svojoj duši.
  Tada se Boris sjetio da su nož ostavili na mjestu zločina. Zašto ga Albina nije odvela sa diplomatom? Niste hteli da se uprljate u krvi? Ali takvi dokazi bi ih mogli zapaliti.
  Jedno je kada je Andrej nestao, za kojim se neće tražiti. Ali sada će leš biti otkriven, pokrenut će se krivični postupak i krenuti u potragu za ubicama. Međutim, ubio je i prije nego što je ušao u zajednicu. I niko ga nije našao.
  Istovremeno, Boris se ponovo ozbiljno uplašio za sopstveni život. A šta ako Albina ovoga puta dođe na ideju da ga ukloni? Pošaljite telohranitelje. I to ... Čudno je da je za ubistvo Andreja, a potom i seljaka, iskoristila njega, a ne svoje momke.
  
  
  Da pobegnem negde daleko, daleko, da napustim sektu zajedno sa Nadenkom. Rekla je da želi da poseti Pariz, romantičnu prestonicu Francuske sa legendarnim Versajem. Ali kako tamo doći bez novca i dokumenata?
  Boris je shvatio da nije u stanju da se odupre uticaju Albine. Tek ujutro mladić je utonuo u težak san. Srećom, nije imao noćne more. Spavao je skoro do podneva i budio se manje-više budan.
  
  
  Poglavlje 19
  Život u sekti se nastavio. Na sreću, Borisova bojazan da bi mogao biti eliminisan kao nepotreban učesnik u ubistvima nije se obistinila. Nikada nije saznao zašto je bilo potrebno ubiti baš tog debeljuškastog muškarca i šta je bilo u njegovoj diplomatici, koju je Albina ponijela sa sobom. Međutim, momka nije bilo baš svejedno. Plašio se da će ponovo biti primoran da ubije.
  I nije pogriješio, Albina je opet tražila žrtve. Na pravoslavni Božić đavo je pozvao Borisa i rekao da će morati donijeti još jednu svetu žrtvu Bogu Višnu.
  Mladić je molio Albinu da ga ne prisiljava na to. Ali vođa sekte je bio neumoljiv. Ispostavilo se da je ona sama serijski ubica. Volela je da ubija i gleda kako, po njenom naređenju, oduzimaju živote muškarcima. Nije bio grijeh da đavo ubije čovjeka.
  Par manijaka, atletska žena i zgodan mladić sa dobrim mišićnim reljefom, ponovo su krenuli u smrtonosni lov.
  Nije trebalo dugo da se pronađe žrtva. U pustoši izvan grada, Albina je vidjela dvojicu muškaraca kako piju mjesečinu iz boce od dvije litre. Zauzvrat, iz grla. Istovremeno, psuju majku. Albina je dala komandu: "Oni!"
  Boris iznenađeno pogleda đavola: "Dvojica su!" Ali Albina je potvrdila: "Idemo!"
  Zajedno su prišli pijanicama. Boris je nečujno skočio s leđa i ubo najbližeg ispod lopatice. Čovek se okrenuo i odmah dobio udarac u jaja od Albine, koja je u isto vreme viknula:
  - U slavu našeg Boga Višnua!
  Udarac se pokazao toliko jakim da je muškarac podrignuo krv, a zatim počeo da tone na zemlju. Boris je, ugledavši grimiznu tečnost, ponovo odleteo od kočnice. Napao je drugu osobu. Vikao je: "Šta radiš?!" - i pokušao je, bilo je, da zgrabi granu radi zaštite, ali nije imao vremena. Mladi manijak ga je već ubo nožem. I tukao je dok čovjek nije davao znakove života.
  Albina je takođe pobesnela, u njoj je planulo đavolsko uzbuđenje. Bila je angažovana za prvog nesrećnika koji je pao na zemlju. Hteo je da ustane, ali ga je đavo udario cevanom masivne ženske čizme po glavi. Tada je bijes nastavio da udara seljaka u sve dijelove tijela. Zatim je zgrabila flašu i udarila žrtvu njome po glavi.
  Čovek ućuta, a Albina naredi Borki:
  "I završi to nožem!"
  Boris je nesretniku zario nož u grlo, puštajući izvor grimizne krvi. I trijumfalno rekao:
  - Spreman! Ne umire!
  "Naši bogovi traže krv!" odgovorila je Albina. - Hajde da se operemo!
  Borisu je bilo drago što je napustio mjesto ubistva. Na putu kući, ipak je postavio đavolu neprijatno pitanje:
  - Zašto ih imamo?
  "Vidiš", mirno je odgovorila Albina, "naši bogovi su bogovi rata!" Oni zahtevaju žrtvu. Sada konačno mogu izvestiti više sile: uradili smo ozbiljan posao. I na ovaj način smo postigli mnogo.
  Boris nije odgovorio, mislio je da zvijeri jednostavno nedostaje adrenalina, ona ima žeđ za ubijanjem, usitnjavanjem, mučenjem da bi se osjećala kao superman.
  Kod kuće, momak opet nije mogao dugo spavati. Opet je htio pobjeći iz sekte, kako više ne bi vidio i ne čuo Albine psihopate, ne bi slijedio njena naređenja.
  
  
  Poglavlje 20
  Nekoliko nedelja kasnije, Albina je nazvala Borisa i rekla:
  "Sada sami morate izabrati svoju žrtvu i lišiti osobu života. Ne idem s tobom. Odaberi muškarca i kao dokaz obavljenog posla donesi mi njegove odsečene uši.
  - Koga izabrati? pitanje je izbilo od zapanjenog serijskog ubice.
  "Morate pronaći žrtvu čija je karma pokvarena i koja, kao rezultat toga, mora biti kažnjena u skladu sa svojim zaslugama", nejasno je objasnila Albina. "Pronađi žrtvu ove noći!" Bogovima je potrebna naša žrtva.
  - Ali zašto ja? Da li imate druge ljude...
  "Ne bojiš se krvi, za razliku od ostalih. Ubijali ste i ranije, navikli ste na to! Zato vam povjeravam tako delikatnu stvar. Ovaj put morate djelovati na svoju ruku.
  Boris je oklevajući rekao:
  - Sva ova ubistva... to je greh! Tako su teški za dušu i kvare mi karmu.
  Đavolove oči zasjale su ludim sjajem. Ona je nezadovoljno odgovorila:
  - Na meni je da odlučim šta je greh, a šta nije greh! Morate me poslušati, jer ja vršim volju našeg Boga Višnua.
  "Ali zašto Višnu treba da ubija?" Boris nije mogao da razume.
  "Čak i Biblija kaže da bez prolivanja krvi nema oprosta. Nevina krv čisti svemir i spašava mnoge živote. Pošto smo počinili sveto ubistvo jednog, spasićemo hiljade drugih. Bogovima su potrebne žrtve, bez žrtava čovječanstvo će se uništiti u nuklearnom ratu, - đavolji glas je zvučao sve prijeteći. "Samo naša organizacija može spriječiti nuklearni rat i spasiti čovječanstvo. Ali to se ne može učiniti bez žrtve. Ne brinite: mrtva osoba čeka novu inkarnaciju ili Nirvanu na nebu. Žrtva će vam biti samo zahvalna što ste je istrgnuli iz ovog surovog, bezvrijednog života i poslali pravo u raj.
  
  
  Boris se prisjetio da je Nadežda već prilikom njihovog prvog susreta rekla nešto slično o zahvalnosti ubici. Momku se zavrtjelo u glavi, osjećao je da se više ne može oduprijeti Albinoj volji. Ali svejedno je pitao:
  "Možda nam ne trebaju odsječene uši?"
  Đavo je ljutito rekao:
  - Neophodno! Naređujem vam da više ne odlažete! Zgrabi nož i idi!
  Boris je bespomoćno raširio ruke.
  pokusacu da ubijem...
  Albina je ponovo podsjetila:
  "I ne vraćaj se bez ušiju!"
  Boris se nije mogao suzdržati. Albinin nalog za njega je poput zakona koji se mora striktno provoditi. Bez odstupanja, bez nereda i zamjerki!
  I krenuo je u gotovo tradicionalni "lov". Pričvrstili su mu masku dželata, otjerala ga je tuđa volja. Lutao je stambenom četvrti na periferiji usnulog grada poput vuka samotnjaka. Borisa je grizla pomisao da će morati ponovo ubiti čovjeka ili izaći pred Albinu, a da ne ispuni njen nalog.
  Počela je prva prolećna noć. Iznenađujuće toplo za početak marta. Kako je divno hodati pod vedrim zvezdanim nebom, kako je sve lepo sada u prirodi, oživljava posle hibernacije. I treba da podnese bol i smrt. Koliko dugo! I kako živjeti s tim, koliko dugo varati Nadeždu?
  Boris je sada požalio što nije pušio. Bilo bi lijepo popušiti cigaretu. To bi pomoglo u ublažavanju psihičkog stresa, inače mu se trese svaka ćelija u tijelu. I duša me boli.
  On sam je morao da izabere ritualnu žrtvu, a nije imao pojma šta. Rijetki prolaznici požurili su kući. Boris ih pogleda i pomisli: zar ovaj zaslužuje smrt? Nije bilo odgovora. Želio je da upozna pijanicu ili beskućnika, ali iz nekog razloga nije naišao na takve ljude. Ubrzo je prostor bio potpuno prazan.
  
  
  Boris je skoro cijelu noć šetao okolo besciljno. Počelo je malo da biva, ali je nebo bilo prekriveno oblacima. Serijski ubica je već razmišljao o povratku, nestrpljivo čekajući Albininu reakciju na neispunjenu naredbu. Ali tada je mladić čuo prodoran ženski plač iz šumskog pojasa. I potrčao svom snagom na plač!
  Pritrčao je u pomoć i video da polugoli debeljuškasti muškarac pritišće telo gole devojke o drvo. Silovatelj je skoro zauzeo djevojku. Očajnički se borila, ali snage nisu bile jednake.
  - Ostavi je! Boris je viknuo i bez oklijevanja odjurio do silovatelja.
  Prilično moćan sredovečni tip nije očekivao da će mu se smetati. Okrenuo se dječaku koji je trčao. Muškarac je bio znatno teži od mladića. Ali Borka je bio sav kao svita mišića, skočio je i oštro ga udario nogom u stomak. Čovjek je imao neku ideju o borbi, ali nije imao vremena da potpuno blokira udarac, koji je djelimično ublažio zakašnjeli blok. Silovatelj je zateturao, ali je stao na noge i otišao do Borisa.
  
  +
  Mladić ga je dočekao snažnim neočekivanim udarcem nogom u prepone. Neprijatelj je vrisnuo i počeo da pada licem naprijed. Boris je pozajmio udarac na lopte od Albine. Nećete odmah pobeći od ovoga.
  Djevojka je u tom trenutku navlačila haljinu.
  - Brzo se gubite odavde! Boris joj je vikao, nije htio da ubije pred svjedokom. - I zaboravi na sve!
  Muškarac je u tom trenutku pokušao da ustane, ali je od Borke dobio snažan udarac u glavu. Stranac, zgodna djevojka od dvadesetak godina, iz nekog razloga nije žurila da ode.
  "Brzo se gubite odavde", ponovo je naredio Boris. "Ali ne idi u policiju i ne pričaj nikome za mene!"
  - Dobro! Hvala ti! - odgovorila je devojka i brzo krenula, a zatim potrčala u pravcu najbliže kuće.
  Boris je izvadio nož iz torbe, skočio do seljaka i zamahom zabio silovatelju u grlo oružje kojim je ubijen. Zapištao je i počeo da se guši krvlju. Umro je u grčevima koji su se gušili.
  "Delo je urađeno, nije šteta", pomislio je Boris, ali se prisetio da je silovatelju ipak trebalo da odseče uši. Serijski ubica odjednom je u sebi osetio navalu demonskog besa, izvukao je nož iz grla, udario ga još nekoliko puta mahnitom snagom po telu već mrtve osobe, a zatim je odsekao jedno uvo, pa drugo.
  Tek nakon toga ubica je malo došao k sebi, primetio da je sav u krvi. Tople kapljice su čak dospjele i na lice manijaka koji je spasio djevojčicu.
  Borisu je pozlilo, teško je disao. Ali gadljiva mučnina i hladna kiša koja je pogodila Soči pomogli su mu da se smiri.
  Bilo je hitno izaći sa mesta ubistva. Međutim, Borisu se nije žurilo, obuzela ga je ravnodušnost. Manijak se odjednom uhvatio kako misli da je Albina čudovište, čistije od njega. Mora da je psihopata. Zašto joj trebaju uši ubijene osobe?
  Momak je imao suzne oči, postalo je hladno, kiša je jačala, prijetila da pređe u pljusak.
  
  -
  Borka nije volela hladne kiše. Kiša mu je pokvarila raspoloženje. Ovdje je često padala kiša zimi. Snijeg bi bio bolji, Boris je još navikao da zimi ima snijega koji stvara osjećaj čistoće i mira. A ovdje je snijeg pao samo par puta tokom zime i otopio se istog dana.
  Serijski ubica je otišao kući i tiho zaplakao. Opet je otišao u lov i ubio, opet pokazao slabost karaktera, nastavio o Albini. Strašno, naravno, ali na čelu sekte postoji neka vrsta đavolske moći kojoj Boris ne može odoljeti. Pretpostavimo da je ovaj put spasio djevojku, ali je odsjekao uši lešu, sada ih nosi kao dokaz svog zvjerstva, nesposoban da odbaci ovu gadost.
  Opet se manijak sjetio ljudi koje je upropastio. I opet, od bivših žrtava, Boris je najviše žalio za mladom djevojkom koju je ubio kod Tule. Bila je puna energije, mogla je rađati djecu, obradovati voljenu osobu.
  Ipak, s druge strane, nije loše što pada kiša. Barem će oprati neke od tragova zločina. Boris nije želio da snosi odgovornost za ono što je učinio. Vrlo brzo njegova punoljetnost, nakon čega više ne treba računati na popust pred zakonom. A činjenica da još nije uhvaćen i poslat u zatvor nije dalo pogon novim zločinima.
  Ipak, po prirodi, Boris je bio ljubazan momak. I ta ljubaznost probudila je u njemu savjest i note kajanja. Zabrinuo se sada što je postao ubica, što je udario vlastitu majku prije nego što je pobjegao od kuće. Možda je on sam kriv što se prema njemu loše postupalo. Tinejdžeri imaju tendenciju da maltretiraju tihe, skromne dječake. Pokušavaju da ih ponize i uvrijede. Ipak, od djetinjstva je trebalo biti društveniji, dokazivati svoju vrijednost šakama. I ponašao se kao noj. Žalbe su se postepeno gomilale u duši i na kraju su prerasle u ubistva. Može se razumjeti, ali Albina je kao oličenje demonskih sila, bez stida i savjesti...
  Ali Borka nije uspjela dokrajčiti đavola niti pobjeći iz sekte. Bio je navikao na sektu, osjećao se ovdje kao u svojoj porodici, živio je u miru i slozi sa svojom voljenom djevojkom i sa svim ostalim pristašama, bio je jednak među jednakima, a samo je Albina bila iznad svih ostalih. I Boris je shvatio da neće dići ruku na vođu sekte. Međutim, posljednja ubistva pomogla su Borki djelimično da ugleda svjetlo. Odmah je otišao do Albine, bacio joj odsečene uši i odlučno izjavio:
  "Ne šalji me nigdje drugdje!" Ne mogu da igram ulogu dželata. To nije moje! Spavat ću ja i spavat ću tebe.
  Albina nije odgovorila. Samo mi je rekla da skinem svoju krvavu odjeću i idem kući.
  Kada je Boris ušao u njegovu sobu, Nadežda nije pitala gde je proveo noć. Od činjenice da ne treba ništa izmišljati i objašnjavati, Borisu je odmah bolje u duši.
  Nadenka ga je mnogo volela i, izgleda, nije bila ljubomorna. Vjerovala je dragom, rekla da je ljubomora osjećaj ljudi koji su inferiorni, slabog uma. Boris je bio oslobođen obaveza i sumnji, mogao je da voli koga je hteo. I želio je samo nju, svoju Nadu. I njegovala je njegovu ljubav, nije tražila veze sa strane. Ona je, međutim, snimljena u pornografiji. Ali to se ne smatra prevarom, jer nije imala nikakvu duhovnu intimnost sa partnerima. Nadežda je shvatila da će Boris sam reći gdje se nalazi ako želi podijeliti i zatražiti savjet.
  Sada je mladić ćutao, nije hteo ništa da objašnjava, samo je poljubio svoju voljenu, a ona je odgovorila na njegov poljubac. Imali su seks lako i prirodno. Vrlo brzo Boris je osjetio jaku jezu, orgazam je došao, neobično snažan, snažan kao kad su prvi put sreli Nadeždu. Vjerovatno je izlio adrenalin koji je tijelo nakupilo tokom ubistva.
  A onda su otišli na zajednički doručak u hangar. Sektaši su obavili obrednu molitvu i počeli jesti. Ipak, ovdje se kuha ukusan vegetarijanski pilav!
  Odjednom se pojavila đavolja Albina. Uključila je ritmičku muziku i počela da izvodi ritualni, energični ples, pomalo sličan trbušnom plesu. Albina obično nije bila prisutna na zajedničkom obroku. Boris je smatrao da njen izgled, najverovatnije, ima veze sa ušima koje je doneo.
  Vođin ples postepeno su preuzimali pojedeni sektaši, postao je zabavan. Ali Boris i Nadežda otišli su kod njih da ponovo vode ljubav. Hrana je ponovo probudila moj libido. Zašto se ne biste ponovo zabavili, ako imate snage i želje? Ipak, ubistva, kada je sam birao žrtvu, probudila su u Borisu snažnu seksualnu energiju. Što se tiče Nadežde, takva energija nije bila agresivna, ljubazna, sa željom da ugodi svom partneru, da joj ugodi. Borka nije mogla da shvati zašto se to dešava, ali je posle zločina bio posebno ljubazan i saosećajan, kao da se time može iskupiti za svoje krvave zločine.
  Uprkos neprospavanoj noći, Boris se pokazao kao moćan mačo. Iscjedak je s vremena na vrijeme prolazio kroz tijela ljubavnika, izazivajući najjače oduševljenje. Zahvatio ih je vrtlog orgazma, mišići su im se grčili. Borisu se vrtjelo u glavi, a tijelo mu je pjevalo i drhtalo. Hope je zastenjala od oduševljenja.
  Boris je stao tek kada je bio potpuno iscrpljen. Svoju voljenu je nakon par sati seksa ostavio sasvim zadovoljan.
  
  
  Poglavlje 21
  Nadia je odrasla kao zatvoreno, nekomunikativno dijete. Od malih nogu preferirala je samoću nego igre sa vršnjacima. Voljela je sjediti negdje sa strane, čitati bajku ili samo gledati slike u knjizi. Roditelje nije bilo briga. Djevojka je bila poslušna, lako je odgovarala na zahtjeve da opere suđe, ode u prodavnicu ili sjedi s mlađim bratom.
  Djevojčica se još više povukla kada joj je otac iznenada umro. Nadjuša, kako ju je otac zvao, tada je tek napunila jedanaest godina. Otac joj je bio najbliža osoba. Ocu je samo mogla da priča o svojim školskim problemima i iskustvima, dok je majka više volela sina, nije razumela rođenu ćerku, mogla je da viče na nju iz bilo kog razloga, ponekad da je ponižava, vređa.
  To je dijelom razlog zašto je Nadia odrasla ozloglašena, nesigurna. Nije imala prijatelje, nije razvijala odnose sa kolegama iz razreda. Devojke su je gledale sa visine, a momci nisu obraćali pažnju, smatrali su nedruštvenu zamišljenu učenicu ludom. Ali sa četrnaest godina prvi put se zaljubila u dječaka Sašu iz desetog razreda. Momak je bio dvije godine stariji od nje, uhvatio je oduševljene poglede "budala", a jednog dana je došao na odmoru i ponudio da prošeta nakon škole. Saša je drhtavu od straha, ali poslušnu Nađu odveo u neku napuštenu štalu, gde je skinuo gaćice i lišio nevinosti.
  To je bio kraj njihove ljubavi. Nadežda je zadobila još jednu psihičku traumu, čak je htela da stavi ruke na sebe. Međutim, majka je na vrijeme prekinula pokušaj, nije dala kćerki da proguta tablete.
  
  +
  Nakon tog incidenta, njen očuh je počeo da pruža iskrene znakove pažnje pastorki.
  Nadijina majka Valentina sahranila je muža, tugovala nekoliko godina, a onda odlučila da uredi svoj lični život, dovela je Antona u kuću. Bio je poznat kao ženskaroš i grabulja, bio je pet godina mlađi od Valentine. Ali odlučila je po svaku cijenu da se uda za ovog čovjeka, kao da joj je on posljednja prilika. Valentinu su odvratili prijatelji, ali je Nadijina majka na sve prigovore odgovorila: "Volim ga!"
  Potpisali su, očuh se smjestio u majčinu sobu. Nije volio da radi. S vremena na vrijeme je dobijao posao čuvara ili čuvara, ali se nije dugo zadržavao na jednom mjestu.
  Anton se plašio da stupi u vezu sa devicom, ali Valentinina glupa fraza da je Nadja razmažena odvezala je ruke njenom očuhu.
  
  
  Majka je radila danju, Anton je lutao po stanu ne radeći ništa, a kada je Nadia došla iz škole, pokušao je da bude ispred nje. Prvo je, kao slučajno, naleteo na devojku u hodniku ili u kuhinji, dok je mogao da joj dodirne kosu, da kaže kako je lepa, ponekad je neočekivano pritisne uza zid i poljubi u obraz ili lagano ošamari njeno dupe sa njegovim dlanom. Postepeno, Anton je počeo da dozvoljava sebi još više. Mogao je uhvatiti njene grudi, staviti njenu ruku u gaćice njene pastorke.
  Hope nije navikla da se žali. Da, i nije imala djevojke, a povjerljivi odnos s njenom majkom nije uspio. Valentina se kući vratila umorna, a njena ćerka je sve više korišćena kao sredstvo za istresanje besa.
  Jednog dana Anton je upao u Nadijinu sobu, otkopčao mušicu pred njom, izvukao penis u erekciji.
  "Ti voliš da sišeš bombone", rekao je očuh zaprepašćenoj pastorki, "vidi kako sam ja kul". Treba ga lizati, polizati, pa opet polizati i lagano grickati glavu svojim bisernim zubima.
  Nadia je obožavala lizalice, ali je odbijala da siše muškarčev penis.
  "Nevjerovatno je osjetiti kako ti štap od žada pulsira u ustima, kako je slatka njegova glava, kao da je lizalica. Sada ćete osjetiti neopisivo zujanje, - uz ove riječi očuh je jednom rukom uhvatio Nadju za glavu, drugom uzeo njegov kurac i počeo da ga tjera po stisnutim usnama djevojčice.
  Nadia se opirala: njen očuh je pokušao da joj otvori usne i kroz njih iscijedi svoje bogatstvo. Nije se mogao suzdržati i ošamario je dijete. A sa maltretiranjem je završio tek nakon što je Nadia imala geg refleks.
  "U redu je, naučiću te kako da popušiš", rekao je Anton i otišao.
  Sutradan je ponovo došao da podučava svoju pastorku oralnom seksu, njegovo uznemiravanje je postalo konstantno. I nakon nekoliko sedmica, očuh je u potpunosti preuzeo djevojku kao ženu. I opet, Nadežda se nije usudila da se požali majci.
  Štaviše, očuh joj je prijetio nasiljem ako nekome otkrije "njihovu tajnu". Antonu je postala navika da dolazi kod tinejdžera u odsustvu njegove žene.
  Nadia je izdržala, jedva je završila školu i odmah pobjegla od kuće. Nakon nekoliko sedmica lutanja stigla je do Sočija, gdje se pridružila jednoj sekti. U početku je bila okružena brigom i ljubavlju, a zatim su je počeli uključivati u rad u bašti i snimati kao model za erotske fotografije. Lokalni fotograf Vladimir Ačincev smatrao je devojku fotogeničnom, napravio je mnogo sesija s njom. Zatim je fotograf prešao na snimanje pornića, gdje je koristio i Nadeždu i druge pristalice sekte. Albina je trgovala pornografijom.
  Kako je vrijeme prolazilo. Lagani slobodni seksualni odnosi sa pripadnicima sekte i seks tokom snimanja nisu doneli zadovoljstvo Nadeždi. Željela je pravu ljubav, senzualnu, sveobuhvatnu.
  Tog proljetnog dana Nadia nije imala nikakvih obaveza u zajednici, smjela je ići na more. Voljela je more, ono je smirivalo, ublažavalo duševne bolove, davalo osjećaj slobode. Nadya je satima mogla promatrati morski krajolik, pratiti valove koji se probijaju u kamene litice, šire se obalom i vraćaju u bezgranične morske dubine. U moru se osjetila velika snaga prirode koja je gasila bijesne ljudske strasti.
  
  +
  Nadia je otišla do najbliže plaže zajednici. Ovdje je htjela da se udavi kada je stigla iz Moskve nakon zlostavljanja očuha i svađe sa majkom, ovdje je srela dvije žene koje su je razuvjerile i namamile u bratstvo.
  Od naselja do mora možete pješice za dvadesetak minuta. Ali Hope nije žurila. Usput je isplela vijenac od proljetnog cvijeća koje raste na proplanku, a zatim izula sandale, odlučivši da hoda bosa: voljela je da tabanima opipa zemlju.
  U šumi blizu plaže, djevojka je ponekad zastajala i pozdravljala drveće koje je smatrala svojim starim prijateljima. To je često radila i ranije, kada je išla sama na more.
  Odjednom, na klupi, Nadia je ugledala mladića koji je izgledao star oko osamnaest godina. Visoki, mršavi momak joj se odmah učinio lijepim, pogledao ju je. Nadia je skrenula pogled, polako prošla pored stranca, ne okrećući se, ali je okrenula sluh u njegovom pravcu. I osjetila je kako je tip ustao i slijedio je.
  Hope se okrenula. Pogledi su im se sreli, a devojku je odjednom preplavio topli talas. Nešto blisko, draga, uhvatila je stranca. Proletela je misao da bi sa ovim zgodnim muškarcem mogla ispasti duboka veza. Hope se nije ni osramotila što je tip hodao okolo s nožem. Pitala je, prije forme radi, zašto mu je potreban nož i zadovoljila se ne baš razumljivim odgovorom. Djevojčica je sama nešto rekla, prvo što joj je palo na pamet, nešto o ubistvu i samoubistvu, dok nije ozbiljno mislila da bi dječak zaista mogao biti ubica. Onda, kada su postali bliski ljudi, Boris je ipak promakao da je na svom računu imao nekoliko ubistava. Nadežda je pokušala detaljnije da pita, ali Borka nije želela da priča o ovoj temi, već je samo rekao da je bio primoran da ubije, jer nije imao drugog izbora. Nadežda, koja je bila zaljubljena u momka, više se nije zamarala pitanjima.
  I tog nezaboravnog dana, Nadia je odmah shvatila da momak nije iskusan u ophođenju sa ženama i stoga je bio veoma posramljen i zabrinut. Ali njoj se svidjelo. I sama je bila veoma stidljiva. Hope je odlučila da se nađe i proćaska sa jednim momkom. Međutim, stranac je ćutao, pauza se otegla. Ni Nadia nije znala odakle da započne razgovor. Ipak, ona je djevojka, prva koja se upoznaje s momkom nije baš zgodna. Ali Nadia je odlučila započeti razgovor iz kojeg je shvatila da je dječak u životu patio, možda ništa manje od nje, da je i on izopćenik.
  Iskra koja je na prvi pogled probola srce već je polako rasplamsala vatru same ljubavi o kojoj je devojka sanjala. I odlučila je da ne propusti svoju priliku, da zarobi dječaka, da zavede. U stvari, željela je jednostavnu žensku sreću: voljeti sebe i biti voljena. U zajednici se od nje tražio samo seks, bila je dosta iskusna u seksualnim odnosima. Ali ponekad se osjećala kao prostitutka koja se pari po nalogu direktora. I nije imala stalnog kavalira. U zajednici su se praktikovali slobodni odnosi, seljaci su grubo radili svoj posao i odlazili. A sa ovim dečkom je htela da napravi pravu romansu.
  Hope je ostavila svoj venac od cveća zajedno sa svojim planovima da dobije malo sunca. I otišla je u posjetu Borisu čim je ponudio. Ostali su sami. Devojka je pokušala da bude seksi i ubrzo je videla da je mladić uzbuđen, da mu je dostojanstvo počelo da viri iz šortsa. Ovo je obradovalo Nadeždu: momak je želi! Privlačna je i zavodljiva.
  Djevojka je odlučila da glumi, jer je shvatila da je Boris mlađi od nje i da uopšte nije iskusan u ljubavnim aferama. Ona je bila aktivna strana, sama se riješila odjeće i oslobodila mladića. Hope je htela da momku pruži maksimalno zadovoljstvo. I znala je kako to da uradi. Imaju neverovatan seks!
  A onda je pozvala mladića sa sobom. I Boris je otišao! Počeli su da žive zajedno u zajednici, uživajući u svojoj ljubavi. Srca su im bila ispunjena srećom, činilo se da će trajati zauvek.
  Nadežda nije marila za Borisovu prošlost, nije se zamarala pitanjima ni kada je njen voljeni došao u odeći umrljanoj krvlju. Vjerovala je, htjela je vjerovati da njena Borka samo pomaže u klanju životinja. Nikada se nisu svađali, skoro nikada se nisu svađali. Navika da se popušta i ne teži vodstvu odigrala je dobru uslugu u zajedničkom životu.
  
  
  Poglavlje 22
  Boris je živeo u sekti, iako mu se više puta u glavi pojavila misao - da pobegne. Nagovori Nadeždu i idi negdje s njom da u njihovim životima ne bude Albina, ubistava, snimanja pornića. Prepreka je bio nedostatak novca i dokumenata. Nadežda nije ni plaćena za snimanje. Albina bi je mogla, u obliku poticaja, osloboditi drugog obaveznog posla u kuhinji ili na placu, ali nije dala više od sto rubalja "za sladoled" u rukama. A Borka nije dobila ništa za ubistva. Dobro je što nakon silovatelja Albina nije od njega tražila nove žrtve.
  Borisu se nije svidjelo što je njen voljeni snimljen u pornografiji. Otprilike jednom mjesečno dolazio je reditelj i učesnici snimanja su se okupljali u hangaru.
  Boris je želeo da sazna kako teče pucnjava i jednog dana mu je dozvoljeno da im prisustvuje. Stajao je po strani i posmatrao proces, posebno za svoju voljenu. Prišao joj je goli, preplanuli momak od dvadesetak godina. Boris ga je poznavao iz zajednice, radio je s njim u bašti. Mladić se zvao Kolja. Pomogao je Nadeždi da se skine, odveo je do sofe pod reflektorima.
  Boris je bio ljubomoran, postojala je želja da pritrča i odvede devojku, ali nije mogao da pokvari snimanje. Gadan unutrašnji glas ga je uverio: to je samo posao, nećeš biti ljubomoran na svoj posao, zar ne?! Ne pravite skandal, budite inteligentna osoba. Pustite djevojku da se opusti i uživa.
  
  
  Nadia i Kolya su se sve više uzbuđivali. Proces snimanja je počeo. Tijela mladih isprepletena zajedno. Nadia je zastenjala, a Borisovo dostojanstvo je bolno naraslo. Začudo, ljubomora je iznenada nestala. Prokletstvo, njegova voljena se zajebava sa tipom pred njegovim očima, ali to izaziva uzbuđenje, Nadijini jauci miluju uho.
  Nikolaj je energično galopirao na svog partnera, blaženo se smešeći. Ostali učesnici snimanja, još tri para, isti su počeli da se pare. Adepti su stenjali i smiješili se u lažnoj sladostrasnosti.
  
  +
  Direktor je tada mahnuo Borisu rukom: skini se i pridruži im se. Kao, ti ćeš biti drugi sa Nadijom. Ali Borka je iskočila iz sale u kojoj se odvijala sva ta razvratnost.
  A onda je čuo kako se Albina žali reditelju da je pala prodaja spotova, a on je rekao da je sada traženo snimanje u stilu tvrdog BDSM-a. Boris nije znao šta je to. Pitajte, naravno, stid. A Nadežda mu nije mogla baš objasniti.
  A ljeti su sektaši odvedeni u Utriš, mirno zabačeno mjesto sa rijetko naseljenim plažama i živopisnim šumama, koje se u lagunama približavalo gotovo do same vode. Ovdje su zakazane prosvjetiteljske sesije ne samo za članove sekte ogranka koju je predvodila Albina, već i za adepte iz Moskve.
  Stigao je i Vladimir Ačincev, isti ćelavi fotograf i porno režiser koji je radio u Sočiju.
  Boris je shvatio da se očekuje snimanje u prirodi. Nije pogrešio. Ubrzo su Nadežda i nekoliko momaka odvedeni u šumu. Boris se ušunjao iza filmske ekipe.
  Ono što je video šokiralo je Borku. Njegova voljena služila je četu od pet muškaraca odjednom! Takav gangbang je podsjećao na "pseću svadbu" tokom estrusa kod kučke, kada se naizmjenično penju na jednu. Štaviše, muškarci su tada počeli da deluju u isto vreme! Nadijina šarmantna usta, njene graciozne rupice bile su ispunjene uzbuđenim žadnim šipkama momaka.
  Ono što je Nadežda uradila bilo je vulgarno i odvratno. Ali Boris opet nije smogao snage da interveniše. Bio je ljubomoran i istovremeno žao svoje voljene. Nakon pucnjave vodili su ozbiljan razgovor.
  
  
  Nadia se opravdavala, uvjeravala: to je bilo potrebno prema scenariju, Borya ne bi trebao biti ljubomoran i ogorčen, ona voli samo njega. Boris je to znao. I volio je svoju Nadenku, i zato joj je sve oprostio. Pomirili su se. Ali to nije prestalo snimati Nadiu. Nekoliko dana kasnije, ona i još jedna Borisu nepoznata žena odvedene su u šumu.
  Tog kobnog dana Boris i Nadežda su se probudili kada je sunce već izašlo iza planina i zagrijalo nudističku plažu, na kojoj su se goli ljudi okupljali da se kupaju u mirnom jutarnjem moru. Boris je par minuta zurio u nudiste, ali nije otišao na plažu. Nakon sna, osjeti želju u sebi, vrati se Nadeždi, koja je ležala u šatoru, i privuče je k sebi. Djevojka se široko nasmiješila i uzvratila poljubac. Mladi su vodili ljubav. Njihova su tijela gorjela od strasti.
  Ovog puta Boris je postupio grubo, još nije u potpunosti oprostio svojoj voljenoj njenu nepristojnost u prošloj pucnjavi, a Nadežda je bila ljubazna i uslužna. Ljubavnici su se brčkali, obuzdavajući stenjanje kako ne bi privukli pažnju znatiželjnika.
  Kada je Boris završio, izvukao je Nadeždu iz šatora u vodu. More je bilo toplo, kao i zrak koji se zagrijao do skoro trideset stepeni. Pravo južno ljeto!
  U vodi je gotovo gola Nadežda djelovala posebno lijepo, njena zlatna kosa blistala je na suncu.
  Ljubavnici su se dugo prskali. Kada su izašli na obalu, Boris je otišao do izvora po vodu, a Nadežda je, u njegovom odsustvu, odvedena na streljanje. Borka koja se vraćala nije znala kuda: Utriška šuma je ogromna. Čekao je svoju voljenu i psovao režisera.
  A onda se pojavila Nadya, doveo ju je Ačincevov pomoćnik, djevojka je jedva stajala na nogama i nije se mogla kretati bez vanjske pomoći. Pubis i bedra su joj bili prekriveni krvlju.
  - Šta se desilo, dušo? upita Boris napeto.
  Nada je odgovorila sa suzama:
  "Oni su samo neka vrsta perverznjaka...
  - Odmah ću mu pokazati, on će odgovarati za sve! - rekao je Boris, zgrabio kuhinjski nož koji je ležao na stolu i pojurio da traži direktora.
  Hope je viknula: "Nemoj!" - i krenuo za Borkom. Predosjećaj da će njen voljeni stvarati nevolje dao je djevojci snagu.
  Vladimir Ačincev se već vratio nakon pucanja na svoj parking. Čuo je Borisove korake i okrenuo se u njegovom pravcu:
  - Šta ti treba?
  Borka nije odgovorila. U dva skoka je stigao do zlikovca, zabio ga nožem u stomak i tek nakon toga izgovorio samo jednu reč: "Ološ!"
  Čovjek se nije mogao pokriti. Nož je zabio duboko u tijelo. Šokirani direktor nije vikao, nije pokazao ni najmanji otpor, samo je zbunjeno pitao:
  - Za što?
  Boris opet nije odgovorio. Izvukao je nož iz stomaka i ponovo ubo. Ovaj put u direktorovoj ključnoj kosti. Krv je šikljala, a Borka je u bijesu iznova ubola seljaka.
  Prilazeći Nadeždi pojuri mladiću sa rečima:
  - Nemoj! Zaustavi to!
  Devojka je otela Borisovim rukama nož. Reditelj se srušio na zemlju, a Borka je osetila da mu se približava osoba. Lišen prirodne hrabrosti, mladić je instinktivno pojurio da potrči u šumu. Nada nakon sadističkog snimanja nije mogla pobjeći. Ona je napravila nekoliko koraka za svojim dragim, ali se zaustavila sa nožem u rukama. Djevojka je bila zbunjena, šokirana.
  Pojavio se čovjek, blokirao je Nadeždi put. Onda je došlo još ljudi. Neko je pozvao policiju. Ali Nadia nije bila dirnuta, radoznali građani samo su zurili u leš direktora i djevojku, umrljanu krvlju.
  I Boris je nestao u šumi. Mladog ubicu sreća nije napustila i ovoga puta niko mu nije stao na put, niko nije obraćao pažnju na njega.
  Borka je otišla duboko u planine. Osjećao se loše: njegova voljena je ostala na mjestu zločina, mogla je biti privedena i ispitana. Ali mentalna slabost nije dozvolila momku da se vrati i preda.
  Ipak, noću se Borka spustila na more. Sektaši su otišli, logori su im bili prazni. Nije bilo nade, ali je šator u kojem su živjeli ostao na svom mjestu. Boris je pretpostavio da je njegova voljena odvedena u Anapu na ispitivanje.
  
  +
  Poglavlje 23
  Hope je odveden istražitelju. Ispostavilo se da je žena. Međutim, Nadiju nije bilo briga ko ju je ispitivao. Nakon kontrolnih pitanja: prezime, ime, patronim, istražitelj je prešao na posao.
  - Vaša situacija, Nadežda Petrovna, izgleda mi ovako: seljak se popeo do vas, vi ste se branili, zgrabili nož i udarili ga. Ja sam u pravu?
  Hope je klimnula.
  - Razumjeti vas, u principu, možete. Ali ne možete oprostiti, moraćete da odgovarate za ubistvo.
  Hope je tužno uzdahnula i potvrdila:
  - Spreman sam...
  Istražitelj je pažljivo pogledao djevojku. Oči su joj bile crvene od suza, i dalje je bila u šoku.
  "Da, postoji termin za ubistvo, ali želim da vam pomognem", prešao je na vas istražitelj.
  Nadežda je bacila pogled na gospođu koja ju je ispitivala. Mlada žena prodornih, lukavih, prodornih očiju. Nadeždi se nije sviđala. Vjerovatno neće pomoći!
  A član Istražnog odbora je nastavio:
  - Izdaćemo vam priznanje, ovo će vam ublažiti stav. Ako priznate da je ubistvo počinjeno u stanju strasti, ne možete dobiti više od četiri godine. Moguće je da je uslovno. Sve zavisi od vas. Reci mi detaljno kako si ubio, ja ću to zapisati i srediti. Naravno, mi ćemo obaviti preglede kako bismo potvrdili vaše riječi.
  Nadežda je jecala, često trepćući pocrvenelim očima. Djevojka nije znala šta da kaže. Ona nije počinila ubistvo, ali nije htela da izda Borisa, a nož, direktni dokaz, bio je u njenim rukama. Moraću nešto da napišem. Nategnute su i riječi istražitelja o pregledima. Hteo sam da sve bude kako treba.
  Hope je nesigurno upitala:
  - Možda mislite?
  Istražitelj je odgovorio:
  - Dobro, razmisli! Ali dok boravite u istražnom zatvoru, dobro je razmišljati tamo.
  Žena pod istragom odvedena je dugim hodnicima u podrum. Tamo su je dočekali muškarac sa epoletama majora i dvije mlade žene u bijelim mantilima. Jedan je visok, drugi ispod prosječne visine. Major je naredio damama:
  - Javite se građaninu u sobu, uzmite otiske, pažljivo pregledajte i pretražite.
  Visoka žena klimnu glavom.
  - Uradimo to!
  Major je ljutito ponovio:
  - Imajte na umu da pretraga treba da bude najtemeljnija! Ona je opasan ubica.
  Niska žena sa jarko ofarbanim uskim obrvama spojenim na mostu nosa odgovori:
  "Naravno, uradićemo sve što je potrebno!
  Nadeždu su odveli u sobu sa belim zidovima, reflektorima i velikim ogledalom. Visoka žena je upalila dodatno svetlo, što je Nadeždi ubolo u oči. Dobila je tablu i rekla da stoji uspravno. Kliknuto u profilu, puno lice. Zatim su namazali ruke bojom i uzeli otiske prstiju. Nadežda je nježno pritisnula papir, svaki prst posebno, zatim dlan.
  Zatim je optuženi odveden u boks na pregled, pod jakim lampama koje su sijale sa svih strana i nisu davale senku. U kutiji je bio medicinski sto sa potrebnim potrepštinama, u uglu je bila ginekološka stolica pričvršćena za pod.
  - Skini se! poručila je visoka dama. Skini svu svoju odjeću i popni se na stolicu.
  Hope je bila zbunjena. Shvatila je da će njeno tijelo biti pretreseno, možda zabijanjem prstiju u intimna mjesta. A nakon snimanja, njena vagina se upalila i svrbila. Pokušala je da se psihički smiri: u redu je, tretirajte to kao običan medicinski pregled.
  Sputana, Nadežda je polako skinula haljinu, grudnjak, tajice i sandale. Visoka žena je uzela svoju odjeću i opipala svaki šav, svaki nabor. Niski upravnik je stavio njenu odeću na gomilu i ironično pogledao optuženog. Obje žene su bile relativno mlade i lijepe. To je Nadeždu malo smirilo. A ipak joj je bilo neprijatno da skine gaćice.
  Međutim, visoki je glasno rekao:
  Skini i gaćice!
  Niska žena je dodala:
  - Požuri! U suprotnom, mi ćemo vam pomoći. I popnite se na stolicu, kao da ste na pregledu kod ginekologa.
  Ali žene su počele svoju inspekciju od glave, češljajući Nadeždinu dugu, gustu kosu, kidajući svaki pramen.
  "Tvoja griva je prelepa", rekao je visoki. - Samo se istuširaj. Budi tih, ili ćemo se obrijati!
  Stražari su zatočeniku gledali u uši i čak su koristili lupu. Gledali su i u nozdrve, pažljivo ih šireći pincetom. Žene gotovo da nisu izazivale bol, ali Nadežda se osjećala kao zamorac. Bilo je ponižavajuće, posebno kada mu je ruka u rukavici ušla u usta, počela da frkće iza njegovih usana, dodirnula nebo, lagano povukla njegov jezik.
  Hopeu je bilo mučno, usta su mu imala ukus gume. Nije shvaćala zašto je potrebno tako detaljno ispitivanje.
  A stražari su joj zgnječili grudi, opipali ispod pazuha. Tada je jedan od njih izazvao prvi ozbiljniji bol pritiskom na pupak. Hope je dahnula i trznula se.
  "Ovo je još uvek cveće", rekla je visoka dama. - Sada ćemo vas pretraživati na intimnim mjestima. Molimo raširite noge, mi ćemo ih popraviti. I opusti se. Ovaj postupak nije baš ugodan, ali je neophodan za potpuni pregled. Pokušat ću izazvati što manje neugodnosti.
  Nadežda je teško uzdahnula, raširila noge i ubrzo osjetila pokret žene koja je svoj dugi kažiprst zabijala u njedra Venere.
  Nadia je vrisnula. Mnogo je boljelo! Bol izazvan grubom rukom u medicinskoj rukavici nadovezao se na uspavane bolove zadobivene tokom snimanja.
  Tvrd kao komad drveta prst zabio je Nadeždu duboko u vaginu, izazivajući strašnu želju za mokrenjem.
  Nadia je s mukom obuzdala poriv, a gospođa koja ju je pregledala rekla je:
  "Oh, ovdje je nevolja!" Upala. Trebalo bi da nanesem mast.
  "To nije naša briga", odgovorila je niska matrona. Recite doktoru da to kasnije provjeri.
  Visoka je ugurala drugi prst, toliko čvrsto i duboko da je Nadežda osetila grčeve. Bolelo ju je, golicalo je i imala je nepodnošljivu želju da piše. Djevojčica nije mogla izdržati, izjurio je mlaz mokraće.
  - To je infekcija! - opsovala je visoka, ali nije izvukla prste iz vagine. - Pokvasio sam svoj ogrtač.
  "Neka se probudi", kroz smeh je odgovorio kratki. - Ima dosta suvih haljina.
  
  
  Visoka matrona je zastala, a onda je posegnula prstima sve do materice i tamo ih počela uvijati. Nadia je zastenjala od bola i stida, počela se tresti. A matrona se nasmiješila i nastavila da vrti prste. Nije žurila, sve je to radila ne bez zadovoljstva. Činilo se da uživa u nanošenju bola na najintimnije mjesto žene. Istovremeno, žena je prstima slobodne ruke razdvojila Nadeždine usne i pritisnula klitoris. Optuženi je zastenjao, pretres se pretvorio u sprdnju. Visoki stražar je pregledao vaginu mnogo duže i pažljivije nego što je trebalo tokom pregleda. To je učinjeno namjerno da se zatvorenik ponizi i povrijedi.
  Niskoj ženi nije smetalo, rekla je Nadeždi:
  "Lezi mirno, lepotice!" Kada se opirete, više boli.
  Konačno, visoka gospođa je izvukla ruku iz svog intimnog mesta, ali Nadežda nije puštena. Matrona je zamenila rukavicu, ispustila malo vazelina na prst i naglo ušla u anus devojčice. Optuženo lice je postalo još crvenije od srama. Ali matrona je uvela drugi prst.
  Nadežda, prikovana za stolicu, ogorčeno je zastenjala, a visoka dama se samo nacerila, dodala treći prst i zašla duboko u rektum. Kako je odvratno i ponižavajuće kada ti kopaju u anus!
  Nada se tresla od bola i impotencije. Niska matrona ju je uvjerila:
  - Moramo pogledati. Ne brini, sada je sve gotovo.
  Nadijine suze tekle su niz obraze, a visoka žena je prodirala sve dublje u anus, kao da je htjela da ga razbije.
  Spuštena djevojka:
  - Nemoj ga slomiti...
  "Ona je iskusna, njena poenta je razvijena", rekla je visoka matrona, ali je popustila pritisak, uvrnula malo prste u anusu i rekla:
  "Trebali bismo staviti sondu unutra."
  Low je odgovorio:
  - Stara sonda je pocepana, ali nova nije doneta... I generalno, prestani da joj se rugaš. Dovoljno smo je povredili.
  Visoka matrona je prigovorila:
  - Major je naredio da pretres bude što temeljniji!
  Low je objasnio:
  - On tako naređuje u odnosu na sve osumnjičene za ubistva kako bi slomio volju onih koji su pod istragom.
  Visoka matrona je skinula ruku sa anusa i rekla:
  "I izgleda čisto ovdje.
  Zatim se okrenula Hopeu:
  - Pa, živi!
  Zatim je otkinula rukavice i bacila ih na odlaganje. Nadežda je odahnula: potraga je konačno završena. Ali upravnik je izvadio još jedan par gumenih rukavica i vratio ih. Optuženi se ponovo tresao: nastavlja se egzekucija?
  Niski ju je uvjerio:
  - Ne boj se! Sad će ti provjeriti noge i to je to!
  Visoki upravnik je osetio kako mišići Nadeždinih izvežbanih nogu, kolena, pritiskaju njene listove. Spustila se do tabana, opipala svako stopalo. Čak je raširila nožne prste. Čini se da ništa ne boli. Ali, svejedno, odvratno, posramljeno, strašno. čemu sve ovo?
  Konačno je niska dama objavila:
  - Potraga je gotova. Sada se morate oprati pod tušem iu ćeliji.
  Nadežda je dobila peškir, komadić sapuna za pranje veša i odvedena je niz hodnik u toalet. Raspoloženje je bilo odvratno, vagina je bila jako bolna, u glavi se vrtjelo. Zašto su je toliko maltretirali? Zašto takva okrutnost? A stražari su je gledali s prezirom.
  Nada je donela odluku: ćutaće! Svakako ćuti. Neće reći ni riječi o Borisu. Neće reći ni reč! Neće biti iskrenih priznanja, nikakvih informacija istražitelju. Ništa!
  Ponašat će se kao gluhonijema i odbiti da potpiše bilo kakav protokol.
  
  
  Poglavlje 24
  Kovaljev je stigao u subotu ujutro. Smješten u sobi sa Vasilijem. Odlučeno je da se već sljedećeg dana pošalje u Utriš. Inna je obećala da će dati bratov šator, pokupiti hipi odjeću, a uveče će napraviti frizuru zaposlenika, dovesti ga u odgovarajući izgled kako se ne bi razlikovao od stalnih stanovnika Utriša i ne bi izazivao njihovo nepovjerenje.
  Zadatak koji je pred nama bio je zadovoljan Kovaljevom. Bio je veseo, posut šalama, davao je komplimente Inni.
  Vasiliju Krasinu se svidjela ova žena. Ali zbog svoje prirodne skromnosti, obično nesvojstvene policiji, nije poduzeo nikakve korake ka bližem zbližavanju. Inna i njena majka bile su ljubazne prema gošći. Zajedno su večerali, ali s Innom Vasily razgovarali su uglavnom o radnim pitanjima.
  Kovalev se odmah nesputano poneo sa devojkom. Pričao je smiješne priče i anegdote, a navečer je potpuno otišao u Inninu sobu.
  Vasilij je bio ljubomoran: iza zida su se čuli smeh i živahni glasovi, ali Krasin se nije usudio da se pridruži veselom paru, iako je bio zabrinut: imao je planove za Innu. Ali evo je, odmah sa Kovaljevom... On je ženskaroš, nije ozbiljan, samo mu se seks misli.
  U susjednoj sobi sve je bilo tiho. "Otišli su u krevet", pomisli Krasin. "Neozbiljna žena i želio sam da se sprijateljim s njom."
  Kovaljova nije bilo dugo, pojavio se kasno u noć.
  - Kako je Inna u krevetu? - ljutito je upitao Vasilij, koji nije mogao da zaspi.
  Nismo imali ništa! odgovorio je Kovalev. Nismo se čak ni poljubili.
  - Pitam se šta su tada radili pola noći? Krasin nije vjerovao.
  - Napravili su mi frizuru, a onda sam pročitala knjigu o Utrišu i njegovim stanovnicima. Da razumem šta se tamo dešava.
  - Trebalo je da čita, zar ne?
  - Dakle, tamo se knjiga mogla čitati samo sa kompjutera. Što se tiče Utrisha, Inna je imala samo "Formulu slobode" *, preuzetu kao fajl na Internetu. Čitao sam, a ona je otišla u krevet. Pogledaj bolje, kako su mi napravili erokez?
  
  *Govor o knjizi Alekseja Bolšakova "Formula slobode. Utrish"
  
  Zaposlenik istražnog komiteta Andrej Kovaljev izgledao je vrlo smiješno sa svojom novom frizurom. Ali Krasin se nije ni osmehnuo, rekao je:
  - Dobro! Izgledao je kao pijetao.
  Kovalev se nije uvrijedio, zaspao je u iščekivanju predstojećeg posla.
  Sljedećeg dana, zaposlenik je otišao u Utrish da prikupi informacije o pokojnoj glumici i njenoj pratnji.
  Od autobuske stanice do treće lagune, u kojoj se dogodilo ubistvo, potrebno je hodati četiri kilometra uz obalu mora. Do tamo se moglo doći i brodom, koji je turiste odvozio za novac, ali je Kovaljev odlučio da ide pješice, kao što su to učinili lokalni starosjedioci.
  Ispred sebe je ugledao devojku u kratkoj haljini sa rancem i šatorom preko ramena. Kovaljov je krišom pregledao stranca. Malo mršava, srednjeg rasta, ali dugonoga, vitka, Andreju se odmah učinila lijepom: njena duga kosa bila je smotana u pramenove koji su virili u različitim smjerovima, što je odavalo njenu pripadnost neformalnim ljudima.
  Kovalev je odlučio da deluje. Sustigao je neznanca i rekao:
  - Hej! Prvi put sam ovdje, prijatelji su mi rekli za Utrish. Kažu da je najbolje stati u trećoj laguni.
  "Dobro jutro", odgovorila je devojka sa osmehom, iako je dan već prešao ekvator. - Da, to je odlično mesto. Ja lično stojim tamo, na četvrtoj laguni.
  Visoka grudi, ovalno slatko lice, prijatan osmeh. Želio sam ovo bolje upoznati. Kovalev je rekao:
  Idemo zajedno, pošto smo na putu.
  "Možemo to zajedno", složila se djevojka. - Imate li vode za piće?
  Kovaljev je kupio mineralnu vodu u Anapi. Dobio je instrukcije da se voda može uzeti sa izvora, a nije pravio zalihe da bi mogao nositi manje.
  
  
  
  - Malo lijevo - rekao je Andrew. "Sada ću ga uzeti, dat ću ti pola čaše iz moje oskudne zalihe." Rečeno mi je da ima vode u izvoru u pukotini iza treće lagune. Želim da ga pokupim danas.
  - Možeš ga uzeti na vodopadu. On će biti na putu.
  - Možete li piti vodu iz vodopada? upita Andrey.
  - Ovo dole treba prokuhati, ali možete da se podignete iznad vodopada, tamo, u planini, izvire. Voda je bistra, želim da idem tamo, da ne bih išla odmah iz lagune - rekla je devojka sa slatkim osmehom.
  "I otišao bih da ne patim od žeđi", oduševljeno je rekao Kovaljov.
  - Pa, idemo, pokazaću ti izvor, odgovorila je devojka. - Kako se zoves?
  - Andrey. A ti?
  - Ja sam Nimfa.
  Je li to zaista nimfa? Kovaljev je bio iznenađen.
  - Ovdje je. Ovdje usvojeni nadimci. A u prošlom životu, moje ime je bilo Lena.
  "Zovu me Kal. Ali više volim ime.
  Andrej je izvadio flašu vode, šolju, sipao devojci.
  Skinula je i ranac, bacila haljinu, ostavivši samo male gaćice, stavila haljinu u ranac i pitala:
  - Da li pušite?
  Ne, Andrew nije pušio.
  - Moraćemo da pucamo. I nađi boce za vodu. Ispred vodopada bi trebala biti kanta za smeće. Tamo ćemo vidjeti.
  Sjedili su nekoliko minuta na obali, a Lena se ponudila da plivaju u moru. Zbacila je mini gaćice i hrabro zaronila u nadolazeći talas. Kovaljov je sledio njihov primer. Bio je to prvi put da je plivao bez kupaćih gaćica, ali mu se odmah svidjelo! Uobičajenim senzacijama pridodan je i osjećaj neograničene slobode, radi koje se nudisti, zapravo, skidaju.
  Kovaljov i Nimfa su plivali daleko, Andrej nikada ranije nije plivao tako daleko, ali u prisustvu zgodne saputnice nije se nimalo plašio. Nije ni razmišljao o tome da ljudi koji prolaze mogu zgrabiti njihove stvari.
  Nakon što su se malo osušili, momci su uzeli ruksake i polako krenuli do vodopada. Andrej je zaista voleo da ide sa golom devojkom i razgovara sa njom. Kovaljov je smišljao stvari dok je išao, govoreći da je umjetnik, ali da privremeno radi kao domar u Sankt Peterburgu. Djevojka mu je rekla da voli da stopira i da je na ovaj način proputovala pola zemlje. Ispričala je kako je stigla ovamo sa Altaja, kako je dočekala jaku grmljavinu na autoputu kod Voronježa. Kovaljev je pitao da li se plaši da putuje sama, da li je seljaci gnjave.
  - Zašto? - iznenadila se devojka. - Prostitutku uvek možete naći na autoputu.
  Međutim, imala je slučaj sa kamiondžijem koji je počeo da ga hvata za noge, gnjavi, čak je zaustavio auto i počeo da zavija prozore. Lena mu je ponudila sto pedeset rubalja da je vozi i htela je da izađe iz auta. "Ne treba mi novac, želim seks", rekao je zabrinuti muškarac. Ali Lena je pronađena, rekla je da nije spremna za seks, jer je dobila menstruaciju. "Bar popuši", upitao je kamiondžija. "U redu! rekla je Lena. "Stvarno moram da izađem i piškim." Vozač je otvorio vrata, devojka je zgrabila svoje stvari i iskočila iz auta.
  "Tako je čovjek ostao bez novca i bez seksa, a ja sam otišla na drugu vožnju", veselo je rekla Lena-Nymph i dodala da zapravo vjeruje u predodređenost sudbine i svog anđela čuvara koji će je spasiti u teškim trenucima.
  Andrey je pitao koliko dugo će Lena stajati na Utrišu, odgovorila je da nema određene planove, ali ako sretne prijatelje, ostala bi duže.
  Kovaljov je pogledao devojčine vitke noge, prelepe grudi i pomislio da bi njegova devojka u Sankt Peterburgu trebalo da se brine o sebi. Teretanu, ili tako nešto, posjetiti.
  U isto vrijeme, Kovalev nije zaboravio na slučaj. Oprezno je rekao da je čuo da je ove godine na Utrišu ubijen režiser koji je snimao pornografiju.
  Lena nije znala ništa o ubistvu. Gotovo cijelo ljeto provela je na Altaju.
  Na vodopadu su suputnici ponovo plivali, a zatim se sušili na obali, gledajući ljude koji se tuširaju, pronašli nekoliko praznih flaša i popeli se stazom. Lena je pokazala put do izvora koji hrani vodopad. Andrej je hrabro pratio devojku, slušajući njenu priču o tome kako su se prošle godine on i njegovi prijatelji penjali po celom Utrišu.
  Na povratku, gola Lena, žaleći što nije uzela sapun, hrabro je stajala ispod stuba vodopada hladne slatke vode koja je padala sa litice na plažu. Andrej se nije tuširao. Divio se djevojci. Sve više mu se sviđala. Njena spontanost, lakoća komunikacije, želja da razgovara s njim o bilo kojoj temi podmitili su djelatnika istražnog odbora. Tako su otišli u lagunu i razgovarali kao stari dobri prijatelji koji uvijek imaju teme za ugodnu diskusiju.
  U trećoj laguni Andrej je odmah pronašao dobar parking na obali. Lena je htela da ide dalje, ali je Kovaljev predložio da devojka privremeno stane pored njega i jede dok se ne smrači. Lena se odmah složila: Operativka je pomogla djevojci da podigne šator i zajedno su otišli u šumu po drva.
  U šumi nisu skupljali grmlje koliko su se divili ljepoti lokalne prirode, veličanstvenim stoljetnim hrastovima i još starijoj kleki. Odabravši jedan od najmoćnijih hrastova, djevojka je pokušala izmjeriti njegovu širinu i jedva se uklopila u tri obima.
  "Da", rekla je Lena zadivljeno, "ovaj hrast je stajao ovdje mnogo prije našeg rođenja, još u srednjem vijeku, i najvjerovatnije će stajati nakon nas, da oduševi našu djecu i unuke.
  Andrej, fasciniran devojkom, nije mogao da odvoji pogled zadivljenog sa nje. Vratili su se na parking, naložili vatru i napravili kašu od heljde. Kovaljev je htio da ga napuni gulašom, ali Lena je odbila da jede njegovu konzerviranu hranu, navodeći činjenicu da je vegetarijanka. Pa, vegetarijanska večera u prisustvu zgodne djevojke ispala je vrlo ukusna.
  Lena je rekla da ovdje postoji posebna energija divlje prirode. Stoga je najjednostavnija hrana kuhana na vatri, čak i obična kaša bez mlijeka, ugodnog okusa, zasićuje tijelo i bolje se apsorbira od gradskih delicija.
  Kovaljev je pažljivo slušao Lenočku, potpuno je zaboravio na svoj zadatak.
  Nakon što se divila zalasku sunca, Lena je izmolila umor i otišla u krevet, dok je Andrej dugo sjedio pored mora, razmišljajući o djevojci, razmišljajući o životu.
  Ovdje se osjećao dobro i mirno. Ipak, ovo mjesto je plodno - rezervat Utrishsky. Delić kavkaske idile. Potpuno odsustvo automobila i civilizacije, čist svježi zrak, blago more. Sedi, kopile od užitka, punim grudima udiši morski vazduh, divi se okolnoj lepoti. Posebna gracioznost ovih mjesta daje mir i spokoj, dirne neke dobre žice u duši, koje počnu pjevati, a onda opet privlače ovamo. Osjećaji smirenosti i spokoja, sigurnosti, sporosti i ljubaznosti izazivaju nalet pozitivnih emocija, osjećaj sreće, harmonije sa vanjskim svijetom, želju da se čini dobro, da život bude bolji i radosniji.
  Andrej nije ni ranije znao koliko je ugodno diviti se mjesečevoj stazi i sjajnom sjaju zvijezda, gledati satelite kako se kreću nebom, veličanstveno oru beskrajna prostranstva, ili zvijezde padalice i meteorite koji brzo jure u ponor.
  U takvim trenucima nema vremena za posao, želim da razmišljam samo o večnom. Šteta što je Lenočka otišla u svoj šator. Bilo bi lijepo sjediti s njom pod zvjezdanim nebom, pričati o životu i ljubavi, plivati mjesečinom obasjanom stazom bez odjeće. Oh dobro, još ima vremena.
  
  
  Poglavlje 25
  Sledećeg jutra Andrej se probudio sa čvrstom namerom da učini nešto lepo za Lenočku. Privukla ga je ova djevojka, strogo srce opere bilo je ispunjeno slatkim uzbuđenjem u iščekivanju komunikacije sa dragim malim čovjekom.
  Sunce je tek izašlo, Utriš je još spavao. Uz obalu, na samom rubu vode, mršav, čupav, visok, pomalo pognut mladić šetao je sam u prljavoj jesenjoj jakni i farmerkama, što je bilo neobično za Utriša.
  "Kakav čudan mladić", pomisli Kovaljov. "Toplo je, a on je tako obučen."
  Pogledi su im se sreli. Andrew se ukočio. Činilo se da je zaprepašten: jeza je prošla kao naježila po cijelom tijelu opere. Bilo je nečeg životinjskog, strašnog u ovom mladiću. Kovaljev je vidio mnogo kriminalaca, ali, možda, još nije naišao na tako zlokobni pogled.
  Već je znao kakav se uragan krije, ponekad, u očima kriminalca. Desilo se vidjeti kako su blistale metalnim sjajem. Izgled jednostavne osobe, nepodložne strastima, potpuno je drugačiji, miran, dobroćudan.
  Oper je neko vrijeme sjedio kao u omamu. A stranac kao da se nečega plaši. Na najbližoj stazi skrenuo je u šumu i počeo brzo da se udaljava. Kovaljov je došao k sebi, sjetio se zašto je ovdje i požurio za tim tipom. Ali njegov trag je izbledeo.
  Andrej se vratio i sjeo na parking. U mislima nije ni primijetio kako je Lena izašla iz šatora.
  - Dobro jutro! - srećno se smeškajući, rekla je devojka.
  "Dobro jutro", Kovaljov je s mukom stisnuo osmeh.
  - Hoćeš li plivati? upitala je Lena.
  Prije nekoliko minuta Andrew bi bio sretan. Ali sada je bio uznemiren što mu je nedostajao stranac.
  "Doći ću kasnije", rekao je Kovaljov. - Nešto što još ne želim.
  "Dobro, šta god hoćeš", odgovorila je Lena, sišla do mora, skinula haljinu i zaplivala obalom, lagano gurajući talase i retke meduze koje su joj naišle na put.
  Srećan osmeh nije silazio sa devojčinog lica. Andrej joj se ponovo divio, misli su mu se počele slagati.
  Andrej je odlučio da Lenočki da peškir čim devojka izađe iz vode. Međutim, na plaži se pojavio visoki, skoro dva metra, bradati muškarac, star tridesetak godina, u rupavoj majici. Umjesto pantalona, vezan je peškirom. Čovjek je odmah prepoznao Lenu.
  - O, Nimfa se pojavila! rekao je glasno. - Kakvi ljudi i bez zaštite!
  - Dobrinja, jesi li to ti? - oduševila se djevojka, skočila iz vode i laganim trkom otrčala do seljaka.
  Dobrinja je raširio ruke. Gola Lena mu je visila oko vrata, podižući noge iznad zemlje. Dobrinja ju je zagrlio, držao u naručju nekoliko sekundi, a zatim je nježno spustio na tlo.
  Šta kasni ove godine? Dobrinja upita glasno: izgleda da je imao običaj da tako govori.
  - Bio sam na Altaju.
  - Pa, zaneo si se. Imamo nešto bolje. Toplo je, more je u blizini, zabava je prohladna.
  - Ima i zanimljivih momaka. Sjećate li se Yurka Shaggyja? Stajao sam sa njim. Ali evo, u pravu si, bolje je. Dakle, vuče ovde...
  - Jeste li stigli peške? upita Dobrinja. - Dugo vremena?
  - Četiri dana. Posle Novosibirska veoma uspešno. U Moskvu sa jednom promenom. Tamo sam uhvatio putnički automobil za Voronjež. U Voronježu sam upao u pljusak, ali sam u Anapu stigao bez presedanja. I prvo me, zamisli, jedna koza zamalo silovala. Užasan, star, sav u kriminalnim tetovažama. U Irkutsku ga je zaustavila. "U Moskvu", kaže, "idem." Oduševio sam se, vozio se malo, ćaskao o ovome i onom. Odjednom je skrenuo sa glavnog puta i stao. Navukao je zavjese na kamionu, "Želim seks", kaže. Eli se povukao. Koza! Probala sam i bez kondoma...
  S kim si ustao? upita Dobrinja i pogleda Andreja.
  - Jedan. Eto, vidite, moj žuti šator, - odgovorila je Lena i dodala stišavši glas:
  - Upoznao sam ovog tipa juče. Andrey je umjetnik, prvi put je ovdje.
  Kovaljov je imao odličan sluh. Pomno je pratio razgovor.
  - A šta si stao u prolazu? ponovo upita Dobrinja. - Idemo do helikoptera.
  Ima li tamo pristojnog mjesta za parkiranje?
  - Pa da, juče su se iselili momci iz Krasnodara. Mjesto je napušteno. Ostao je samo Rostov, pet ljudi i Rada sa devojkom.
  "Sjećam se Rade od prošle godine", rekla je Lena. - Ona je smiješna. Ona nas je naučila kako se dočarava.
  - Da! Ona je prava vještica! Dok puši travu, komunicira sa đavolima - našalio se Dobrinja.
  "I sa anđelima, takođe", nasmešila se Lena. - Jučer nisi viđen.
  - I celo veče smo tražili Danku, Ankinog sina, u šumi. Zamislite, u junu je nestala djevojka, a juče je nestala Danka. Ujutro su se Krasnodarci iselili, Anka se liječila. Zaspala je pijana, a kada se probudila, sina nije bilo nigdje. Neko ga je vidio kako odlazi u šumu. Sve smo tamo tražili i nismo mogli da ga nađemo. Idemo ponovo danas.
  "Sjećam se Danke", rekla je Lena. - Prirodni terorista!
  - Evo, evo, ove godine Mamai zamalo nije umrla od svijeta! Dobrinja se nasmeši. - Prvo sam se potukao sa njim, pokušao sam da mu zabijem nož u dupe. Mama je otišla do njega. Pa je Anka razbila čajnik o glavu budale. Jedini dobar čajnik bio je na parkingu. Zamislite, sa kotlićem kipuće vode, Mamai je na glavi!
  "Zabavno je ovde sa tobom," rekla je Lena smešeći se.
  - Pa da! A onda je bilo još zabavnije. Anka i njen sin su se odvezli sa Mamajinog parkinga i stali nedaleko od nas. A Mamai se sa strašću plaši mačaka...
  - Strahovi? Mačke?" upitala je djevojka. - Zašto je to?
  - Pa, imao je lišaj pre par godina. Kaže da ga je pokupio ovdje, teško ga je liječio. Prijetio puno novca. Sad, čim ugleda mačku, odmah je juri, gađa je kamenjem. I voli žene. Sreo sam se ovdje na plaži Mamai sa damom iz Anape. Dušek, sav presvučen, ofarban. Plavuša sa afričkim pletenicama do struka. Zapalio se, što znači da je Mamai na ovoj ženi. Pili su i razgovarali. Ukratko, odvukao ju je u šator. I Danka je vidjela, zgrabila mačku na plaži, došuljala se do Mamainog šatora, odjednom otvorila rajsferšlus na šatoru, bacila mačku tamo i odmah zakopčala šator.
  Dobrinja se nasmeja neprijatnim, grubim smehom. Helen se nasmijala zajedno s njim.
  - Zamislite, u šatoru je proces u punom jeku, a onda uplašena mačka doleti pravo na Golog Mamaja. Zgrabi ga od straha. Zatim je zakačio afričke repove, skinuo ih sa tetke. Pred Mamainim očima se iz dugokose plavuše pretvorila u kratkokosu brinetu.
  Dobrinja se ponovo nasmeja. Malo se smejući, nastavi:
  - Gospođa je u šoku, Mamai je ista. Cijela noćna mora je da Mamai nikako ne može izvući svoje bogatstvo: dama je zaglavila od straha, ne mogu se otkačiti, ne mogu se okrenuti, ne mogu uhvatiti mačku, ne mogu otvori šator. Ha ha ha!!!
  Lena se glasno nasmijala.
  "Ukratko, mačka je tamo obavila neki posao", nastavio je Dobrinja kroz smeh. "Pocepao sam mamina cela leđa, izgrebao dami lice. Ali smiješno je to što je Mamai otpustio plinove od stresa, a s njima je iskočilo iznenađenje. Tako dobar stranac! On sam je prljao dok se nisu mogli otkačiti, isprljao je gospođu, šator. Ha ha ha!!! A mačka od iznenađenja postala je još brutalnija. Ha ha ha!!!
  "Ovde treba da plačete, a ne da se smejete", pomisli Kovaljov, posmatrajući smejani par.
  - O, bolest! Alena se nasmijala. "S Mamai se uvijek nešto dešava...
  "To nije sve", nastavio je Dobrinja svoju priču. - Nekako su se oslobodili, mačka je puštena. Jadna dama je otišla da se opere. A Mamai je otrčao u toalet - bio je vrlo nestrpljiv. Ubrzo čujemo vapaj na cijelu šumu: "Pusti moj penis, infekcija!". Ha ha ha! Zamisli, Mamai, dok je bio u kondomu, otrčao je s njim u jamu. Sjeo je da se izbori sa velikom potrebom, osjeća: neko ga je zgrabio za penis i vukao ga u jamu pored penisa. Haha! Proklet bio, ili tako nešto, sanjao je u jami, koja vuče. Zamislite kako je pisati sa dobro rastegnutim kondomom.
  "Oh, žao mi je jadne Mamai", nasmijala se Lena.
  - Bacio se kući u Sankt Peterburg par dana nakon čajnika. Samo na dan ubistva. Zamislite, imamo čovjeka ubijenog ovdje. Fotograf iz Sočija.
  - Vau! Lena je podigla ruke.
  Čuvši da razgovaraju o ubistvu, Kovaljov je prišao Dobrinji sa Lenom i predstavio se:
  Moje ime je Andriukha. Nadimak - Kal.
  "A ja sam Dobrinja", čovek je ispružio ruku.
  "Čuo sam tvoju priču", rekao je Kovalev. "Takođe su mi rekli da je čovek koji je ovde ubijen snimao porniće. Zbog toga je pretučen.
  - Ko ti je ovo rekao? upita Dobrinja.
  "Poznanik koji je bio ovdje na dan ubistva.
  - Da, shmon je tada bio zdrav. Došli su policajci, devojka je odvedena.
  "Je li ga ona ubila?" upita Kovalev. Možda je imala pomoćnika?
  "Da", mahnuo mu je Dobrinja. "Ima svoju istoriju, ali to se ne tiče nas. Ne želim da znam ništa o tome. Neka panduri sami shvate.
  Možete li mi pomoći da pomjerim šator? upitala je Lena Dobrinju.
  "Pomoći ću, naravno", obećao je Dobrinja i upitao Kovaljeva:
  - Odakle si?
  "Ja sam iz Sankt Peterburga", odgovorio je Kovaljov.
  - Dakle, Mamai ti je rekao za ubistvo? upita Dobrinja.
  "Ne, ne poznajem ga", odgovorio je Kovaljov. - Gde on živi u Sankt Peterburgu?
  - Otkud ja znam! rekao je Dobrinja nezadovoljno. - Nikada nije bio.
  "Ovdje ima puno ljudi iz Sankt Peterburga", rekla je Lena.
  "Da, sama Katya Ogonyok nešto vrijedi", odgovorio je Dobrinja.
  - Je li Katya sada ovdje? upitala je Lena.
  - Da! Nije daleko od nas.
  "I selimo se na drugo mjesto", rekla je Lena Andreyu. - Ima dobar parking u šumi, nedaleko od Lotosa. Helikopter se zove. Hoćeš li poći s nama?
  Da li ću tamo biti dobro primljen? upita Kovalev.
  Dobrinja je sa procenom pogledao Andreja i rekao:
  - Ako se dobro ponašaš. Dovoljno prostora za sve. Ako vam se ne sviđa, možete otići u bilo koje vrijeme. Narod odlazi, ima besplatnih parkinga. Hoćeš li pušiti?
  "Ne, ne pušim", izvinio se Kovaljov.
  "U redu je, stajaćete uz nas, naučićete", rekao je Dobrinja. "U redu, spremi se ako pođeš s nama.
  
  
  Poglavlje 26
  Kovaljov je otišao, otegnuti bolni sati čekanja, razvedrili su Vasilija Krasina nedeljnom šetnjom sa Innom duž Anape.
  Krasin se teško slagao sa devojkama, bio je plašljiv u komunikaciji. Bilo mu je neugodno da se upozna i osjećao se neugodno prvi put nakon susreta. Stoga se na mnogo načina nije razvijao sa suprotnim polom. Stalno su ga davili kompleksi, devojke nisu obraćale pažnju na njega. Ali Inna joj je nekako odmah privoljela Vasilija, bilo mu je ugodno s njom. Iskra simpatije koja je planula za prelijepu ženu postepeno je rasplamsala ljubavnu vatru u Krasinovom strogom srcu.
  Svidjelo mu se sve na svom kolegi. I izgled, i izražajne oči, i figura. A znala je i zanimljivo pričati o svom poslu, o sebi. A Krasin je, plašljiv prema ženama, ovoga puta voljno komunicirao s Innom.
  Nisu mogli dovoljno razgovarati te ljubazne, tople, tihe večeri. Na plaži Inna, majstorica sporta u plivanju, govorila je o svom susretu sa jatom delfina na otvorenom moru:
  - Plivao sam nekako posebno daleko u more. Gledam, između mene i obale pojavilo se jato delfina. Ponekad se dosta približe obali. Vjerovatno im je zanimljivo gledati dvonožna misteriozna stvorenja, kojih ima toliko u primorju. Postoji neka drevna mistična veza između ljudi i ovih morskih životinja.
  Delfini su plivali polako, lijeno razgovarajući sa svojom karakterističnom škripom, koja se jasno čula u vodi.
  Zaustavio sam se, skoro zaustavio svako kretanje, samo sam se lagano ljuljao na talasima i posmatrao jato u pokretu. Slušao sam njihov razgovor, koji je iz nekog razloga postajao sve aktivniji. Delfini su raspravljali o nečemu svom. Pitam se šta!
  I odjednom se jato okrenulo prema meni. Podijelili su se u dvije grupe. Petorica su počeli kružiti oko mene. Ali tri su išla pravo na mene! Ukočio sam se dok sam ih zbunjeno gledao kako se približavaju. ...
  - O, koliko bi ljudi rado srelo delfine u moru! - Vasilij je ubacio svoju frazu u razgovor.
  - Ali svi pokušaji turista da doplivaju do njih završavaju se bezuspješno. I sami ovi delfini su doplivali do mene! Vidio sam kako dišu, uz buku ispuštaju zrak, vidio sam njihove male oči, peraja kako im se približavaju. Sjetio sam se priča o prijateljstvu između delfina i ljudi. I htio sam da se sprijateljim sa ovim ljepoticama, pogladim najbližu. Štaviše, peraja tri najbolja delfina bila je vrlo blizu, bukvalno tri metra od mene!
  "Ti si hrabra devojka", rekao je Vasilij.
  Lagano sam krenuo prema njima. Ali jato je odmah otišlo pod vodu...
  - Uplašena? upita Krasin.
  "Izgleda tako", odgovorila je Inna i nastavila svoju priču:
  "Plivao sam nazad do obale u nadi da ću vidjeti gdje će se delfini pojaviti. Nisu viđeni jako dugo. Zatim su se jedva primjetno pojavili u daljini i opet otišli pod vodu. I obuzela me ljutnja, pomešana sa radoznalošću. šta je to bilo? Zašto su delfini doplivali do mene?
  "Kažu da delfini pomažu ljudima koji se nađu u moru daleko od obale", predloži Vasilij.
  Da, čuo sam priče o delfinima koji spašavaju davljenike.
  "A ponekad ih iz nekog razloga bacaju na kopno", rekao je Vasilij.
  - Kažu da se osete, ali čini mi se da plove da umru.
  Jesu li suicidalni? upita Vasilij.
  - Izgleda tako. Možda su rođaci prisiljeni na to. Vidite, delfini, kao i ljudi, udišu zrak i podložni su virusnim bolestima. To znači da mogu zaraziti jedni druge. Kada se jedna osoba razboli, kako ne bi zarazila cijelo jato i svojim lešom ne zagadila more, prisiljena je da se baci na obalu.
  "Logična verzija", složio se Krasin.
  - Jednom sam video delfina kako umire. Bila je duboka jesen. Na plaži nema nikoga, svi su otišli na odmor, a ja sam odlučio da odem do stijena. Volim šetati tamo.
  Vidim delfina kako leži na obali. Živ! Pluća su mu bučno ispuštala zrak. Delfin teško diše, oči su mu zatvorene. Rep i donji dio trbuha su u vodi, ali je najveći dio tijela na obali. Delfin je veliki. Prišao sam i pažljivo ga pregledao. Krv niti povrede nisu pronađene. Pažljivo pljesnem žitelja morskih dubina dlanom po leđima. Delfin kao odgovor slabo pomiče peraje. On oseća moj dodir! Ali on ne može ili ne želi da se kreće.
  Pokušavam ući u vodu. Ali delfin je težak. Ne mogu ga pomjeriti. Ali on sam ne želi na more. To se vidi iz njegovih jedva pokretnih peraja. Delfin ih vesla da slete! Ne znam šta da radim, ne mogu mu pomoći. Ja samo milujem jadnika po glavi.
  A onda delfin otvara oči, gleda me tužnim pogledom. Pokazujem rukom: plivaj, kažu, u more. Kao odgovor, delfin samo slabo pomiče peraje. Pokušavam da ga gurnem u vodu. Beskorisno! Odjednom vidim veliku suzu koja izlazi iz oka delfina. Nije tako prozirna kao čovjekova, prilično mutna, boje jako razrijeđenog mlijeka. Prva suza polako se kotrlja niz drugu, pa treću... Delfin plače. On ima tragediju.
  Žena nam prilazi. Zajedno još jednom ispitujemo delfina. Ne, nije povređen.
  Žena kaže: "Ići ću u rekreacijski centar, prijaviti delfina" i odlazi.
  I ja ostajem. Sjedim pored umirućeg leša. ja plačem sa njim...
  A onda su došli spasioci i odvukli jadnu životinju u more. Pokušao sam da objasnim da je delfin bolestan i da mu je potrebna medicinska pomoć, ali me nisu poslušali. Bio sam tada u srednjoj školi, bio sam tinejdžer...
  
  
  Poglavlje 27
  Innina priča dirnula je Krasina, a prijatno veče provedeno sa devojkom dovelo je Vasilija do potpunog oduševljenja. Sutradan je više razmišljao o Inni nego o poslu. Međutim, još jednom je pokušao da ispita okrivljenog. Ali bezuspješno.
  Nadeždu je trebalo pustiti i postaviti napolje iza nje. Trebalo je da odvede do manijaka. To je samo kako pratiti djevojku u šumi? Ostalo je čekati informacije od Kovaljeva.
  U utorak uveče se pojavio uzbuđen.
  "Slušaj, Vasek, toliko sam propatio! Tamo me jedna strašna riba zamalo silovala.
  "Trebalo je da se opustiš i uživaš", našalio se Krasin.
  "Kažem ti, nećeš imati zadovoljstvo od ovoga." Kad bi samo venerične bolesti...
  "Pređi direktno na stvar", upitao je Krasin.
  - Čekaj, ne žuri. Moramo da vam kažemo sve po redu, - nestrpljivo je podelio svoje utiske Kovaljov. - Onda sam stigao u Utriš. Ostalo je još četiri kilometra do lagune u kojoj je ubijen direktor. Pogledao sam okolo, vidim: djevojka hoda sama, vuče stvari. Vau tako slatka, iako sa dredovima i tetovažom na nozi, ali privlačna. Odlučio sam da se upoznam s njom, rekao sam da po prvi put u Utrišu želim ići u treću lagunu, jer znam za to od prijatelja. Djevojčica je sebe nazvala Nimfa, ali u stvari se zove Lena. Rekla je da dolazi peti put, da će mi reći šta je šta. Išli smo zajedno...
  "Upravo sam rekao da je junica strašna", upao je u priču Krasin.
  - Dakle, ne govorim o njoj! Slušaj, ne prekidaj.
  "Vaše seksualne avanture me ne zabrinjavaju previše", rekao je Krasin. - Tačnije.
  "Ovdje govorim o slučaju. Uglavnom, Nimfa me dovela do nje. Pridružio sam im se na parkingu. Udvarač se odmah vezao za Nimfu, njoj poznatu iz prethodnih godina. Zvao se Dobrinja, izgledao je star oko dvadeset pet godina. Čovek oskudnog intelekta. U hipi kampu on je bio glavni autoritet. Za sebe sam ga nazvao đubretom. Nedostaje mu nekoliko prstiju na rukama i isto toliko na stopalima. Svima je rekao da se borio u Čečeniji. A u rukama mu je, navodno, eksplodirala granata u rukama. Procjena, na tijelu nema ni jednog ožiljka, nedostaju samo prsti. Bilo je potrebno istovremeno držati granatu rukama i bosim nogama, sa šlemom i snažnim pancirom da bi se dobila takva šteta. Ali njegovi saputnici su mu vjerovali. Od takvih je ovdje trebalo saznati informacije. Pitam ga za sektaše, a on mi kaže kako je naučio plivati u vrtiću. Stigli su sa majkom u Soči, majka ga je odvela kod instruktora plivanja. Njemu i drugoj djeci dali su vazdušne dušeke i govorili im kako da pokreću ruke da plivaju. Pa, plivao je. Toliko da su ga zaustavili samo desetak kilometara od Turske...
  "Zašto mi pričaš sva ta sranja o njemu?" upita Krasin.
  - Znači znao je za sve što se dešavalo u lagunama. Morao sam da komuniciram sa njim, a onda smo se zamalo potukli...
  U hodniku su se čuli koraci. Kovaljov je otrčao do vrata i otvorio ih.
  - I evo, Innočka je došla! Andrej je bio oduševljen. - Dođi k nama!
  - Hej! Inna je pozdravila. - Ima li zanimljivih informacija?
  - Samo pričam Vasiliju kroz šta sam prošao. I sve za cilj. Dakle, taj ološ mi je rekao da je naš manijak sada na Utrišu. Ima jazbinu negdje u planini. Gde tačno, niko ne zna. Ali ponekad siđe do mora.
  Znate, izgleda da sam vidio ovog manijaka prvog jutra u laguni. Hodao je obalom, a onda skrenuo u šumu. Pojurio sam za njim, ali kao da je ispario. Ima toliko šumskih staza.
  Kasnije sam svoje nove poznanike pitao za ovog tipa. Čudan je: nije komunicirao ni sa kim osim sa svojom djevojkom. Momci su potvrdili da je on bio prijatelj s Nadeždom, a sada je, čini se, čeka. Hipiji veruju da je on ubio režisera, a krivicu je preuzela njegova devojka.
  "I mi tako mislimo", rekao je Vasilij. - Pitam se šta manijak jede? Krade li možda hranu sa parkinga dok turiste spavaju?
  Nisam čuo ništa o krađi hrane. Možda ima zalihe, možda nađe nešto u šumi.
  "Kao što sam i mislio: manijak čeka svoju djevojku", rekao je Krasin. - Jeste li saznali nešto o našoj porno glumici?
  - Došla je u Utriš sa svojim dečkom. Na dan ubistva, s njim, izvjesnim Mamajem i Gorynychom, odvezli su se u Sankt Peterburg Mamajevim automobilom.
  - Jesi li se bojao? Ali šta? upitala je Inna.
  - Mamai je ionako trebala otići tog dana. Nije mu išlo ove godine. Glumica i momak su mu bili komšije na parkingu. A tu je i ubistvo. Mamai se ponudio da pođe s njim. Brzo su se okupili i prije dolaska policije bacili se kroz Mali Utriš. Kod Mamaija je auto bio parkiran tamo u šatorskom gradu divljaka pod nadzorom poznanika.
  - Kakva devojka? upita Krasin.
  - Je li naša glumica umrla? - rekao je Kovaljov. "I ona je čudna, nije društvena. Tamo ju je Dobrinja pokušao srušiti. Već sam rekao Vasji za njega. Zato je ljubazno odbila: "Izvini, nisam slobodna. Moj muž mi ne dozvoljava da komuniciram sa drugim muškarcima bez njegovog znanja." Čini se da su u Utriš stigli iz Sjedinjenih Država. Ali oni su tečno govorili ruski. Oba.
  Kako se zove glumičin dečko? upita Krasin.
  - odgovorio sam Saši. Ništa se više o njemu nije moglo saznati.
  - Zašto su došli kod nas u Anapu? upitala je Inna.
  - Kažu da Saša ima ili poznanika ili rođaka u rukovodstvu sekte. I sektaši na Utrišu su imali zbirku.
  - Bit će potrebno detaljnije saznati više o Mamaju i Gorynychu - rekao je Krasin. "Njihova prava imena, adrese...
  Pitao sam njihove prijatelje. Ništa konkretno se nije moglo reći.
  "Moramo ponovo provjeriti spisak stanara na ulaznim vratima gdje je glumica ubijena. Šta ako nešto iskrsne - rekao je Krasin Kovalev.
  - Kako predlažeš da budeš sa Nadeždom? upitala je Inna.
  "Moramo pustiti", odgovorio je Krasin. - I postavite joj dobru scenu na otvorenom, djevojka bi trebala dovesti do manijaka.
  "Biće teško pratiti je u šumi", rekla je Inna. - Nećete moći zatvoriti sve staze.
  Andryukha će pomoći. Skoro je kod kuće na laguni - rekao je Krasin.
  Opet me šalješ da me hipiji rastrgaju? upita Kovalev. "Jedva sam mogao pobjeći od njih. U početku me je Katya Ogonyok maltretirala, tjerala da hodam gola, a onda me zgrabila za pičku. Kažem: "Nisam spremna za seks i nemam kondom." "Ništa", odgovara on, "imam plastičnu vrećicu, možeš je koristiti umjesto kondoma." Užasna, smrdljiva riba - užas. Teškom mukom je sišao. Ona sama je iz Sankt Peterburga. Pričala mi je o svojim sunarodnicima, Mamaju i Gorynychu. Mamai je tražio suputnike da bi bilo zabavnije otići kući i bacio malo novca na benzin. Katya se ponudila, ali je odlučila stajati na Utrišu do kasne jeseni. I Gorynych se složio. A pridružili su im se i naša glumica i njen dečko...
  - Gdje žive Mamai i Gorynych Katya, ona ne zna sigurno? upita Krasin.
  - Kažem vam: ne znam, kao prava imena ovih seljaka. Hipiji su brzo shvatili da ja nisam jedan od njih. Dobrinja je počeo da gnjavi: šta pokušavaš da dobiješ ovde. Skoro se potukao sa mnom. Morao sam da kažem da idem u Anapu kod svoje žene na piće. Obećao je da će se vratiti za nekoliko dana, ali je morao napustiti šator.
  "Ništa", rekao je Vasilij sa osmehom. - Idem s tobom. I mi ćemo uzeti šator, i naći ćemo jazbinu manijaka. Šansa da ga uzmete je dobra, ne možete je propustiti.
  "U vama se probudio instinkt lovca", odgovorio je Kovaljov. - Trebali bismo raspetljati naš slučaj.
  "Raspet ćemo", uvjeravao je Krasin. Mislim da je odgovor blizu.
  
  
  Poglavlje 28
  Hope je oslobođena nakon nekoliko dana. Inna je zaprepaštenoj djevojci rekla da je uspjela uhvatiti pravog ubicu i da sada, nakon formalnog potpisivanja potrebnih papira, može biti slobodna.
  Kako su istražitelji očekivali, djevojka je odmah otišla u Utrish.
  U trećoj laguni čekali su je Kovaljov, Krasin i još nekoliko policajaca u civilu. Suprotno očekivanjima, Nadežda nije morala dugo u trag. Boris kao da je predvidio povratak svoje voljene i sam se spustio na more.
  Nadia ga je vidjela na stazi koja vodi do plaže
  - Borise! Niste uhapšeni?! - vikala je oduševljena devojka i kao mačka skočila na svog ljubavnika. Zagrlila se, omotala ruke, noge, počela da se ljubi.
  Ali minut kasnije, lisice su skočile na ruke manijaka.
  Hope je bila histerična. Boris je, naprotiv, izgledao spolja smiren.
  - Draga, oprosti mi! vrisnula je djevojka. - Nisam htela! Nisam im rekao za tebe! Čekaću te!
  "Dvadeset pet godina će, u najboljem slučaju, sačekati", rekao je Krasin Kovaljevu. "Onda će mu dati doživotnu kaznu zatvora."
  - Da sam sebi izabrao ženu, izabrao bih neku kao što je Nadia - odgovorio je Kovaljov. - Predan, privržen. Napustiti službu i probuditi se ujutro u nježnom zagrljaju nekoga poput nje, kao da si u nirvani. Šteta što je djevojka odana svom manijaku. A onda bih je bolje upoznao.
  - Da, tako dobra žena može da ispadne - složi se Krasin - Ali nismo dorasli nirvani. Morate ići u Sankt Peterburg, pozabaviti se ubistvima.
  - Primljene informacije nisu tako vruće - podsjetio je Kovalev. - Saznalo se samo ime dečka glumice, pa čak i nadimci njihovih saputnika. Kako pronaći osobu po imenu u velikom gradu? Ako su umiješani u zločine, najvjerovatnije su ih izbacili iz Sankt Peterburga.
  "I predosjećam da ćemo brzo riješiti ovaj slučaj", odgovorio je Krasin.
  Nakon što su završili svu potrebnu papirologiju, detektivi su naručili kartu za Sankt Peterburg i otišli kući Inni.
  "Letimo sutra ujutro", rekao je Vasilij gazdarici kuće. Već smo rezervisali karte za jedanaest sati.
  - I sutra moram da radim - rekla je Inna. "Moći ću te otpratiti do autobuske stanice na vrijeme."
  Sljedeće jutro je bilo sunčano, toplo i tiho. Dan je obećavao da će biti vruć.
  "More bi bilo odmah", reče Kovaljov sanjivo na kapiji. Uzmi nedelju dana pauze.
  "Sezona somota je odlično vreme za opuštanje", složila se Inna.
  "Odmarao si se nekoliko dana uz more na Utrišu", podsjetio ga je Krasin. - Ali šteta je rastati se od Inne.
  - Pa dođi opet kod nas - odgovorila je Inna. "Mama i ja ćemo biti sretni.
  "Sad, ako mi daju godišnji odmor, sigurno ću doći", obećao je Krasin.
  Na putu je Andrej stao na tezgi s cvijećem, kupio buket karanfila i dao ga Inni.
  - Hvala ti! Veoma slatko i lepo! - oduševila se Inna i zagnjurila lice u cveće, sa zadovoljstvom udišući njihov miris. - Dobro mirišu!
  Djevojka se približila Krasinu i šapnula mu na uho:
  - Čekaću te.
  Vasilij se radosno osmehnu i reče:
  - Zvaću te sigurno iz Sankt Peterburga.
  "Čekaću", ponovila je Inna.
  
  
  Poglavlje 29
  U Sankt Peterburgu je Krasin prije svega zatražio informacije od službe za pasoše o stanarima ulaznih vrata, u kojima je živjela Marija Novikova.
  - Vidi, Andryukha, u stanu preko puta pokojne Marije Novikove, registrovana je izvesna Gorynycheva Tatyana Aleksandrovna. Jesu li je pitali? upita Krasin.
  "Bila je u bolnici u noći ubistva", odgovorio je Kovaljov.
  "Jeste li pitali za njene rođake?"
  - Misliš li... Gorynych... Onaj isti iz Utrisha? Moglo bi biti!
  "Da, pokojna glumica je otišla sa Gorynychom", rekao je Krasin. - Hitno moramo intervjuisati Tatjanu Aleksandrovnu i Gorynycha, ako on tamo živi.
  "Razumljeno", složio se Kovaljov. Nismo ga vidjeli na dan ubistva. Ali, možda je Gorynych bio umiješan ... Ali kako je ušao u učiteljev stan?
  "To je sve što treba da saznamo.
  - Dobro! rekao je Kovalev. - Idem kod Tatjane Aleksandrovne.
  
  Već uveče Gorynych je sjedio u Krasinovoj kancelariji. Kovaljov ga je priveo na ispitivanje. Vasilij Krasin je odmah postavio škakljivo pitanje.
  - Zašto ste, Vjačeslave Anatoljeviču, ubili Lusi Star?
  Suprotno očekivanjima, Gorynych to nije porekao.
  - To nije moja krivica! Ona sama! osumnjičeni je skoro vrisnuo. "Vidi, nisam je htio povrijediti. Zaista mi se svidjela Lucy. Tako se dogodilo. Slučajno. Maknuo sam jastuk, gledam: ugušila se. Ona više ne diše. Sasha i ja smo pokušali to ispumpati. Nije išlo.
  "Hoćete da kažete da se žena zadavila jastukom?" Bez tvoje pomoći? upita Krasin. - Kako je to moguće?
  - Imao sam seks sa njom. Pokrio joj je lice jastukom za oštrinu. Tako je Sasha uradio prije mene. Nije joj smetalo. I otišao sam u ekstazu, završio, i kada sam skinuo jastuk, gledam: Lucy više ne diše.
  - Kakva je ovo zabava, davljenje devojke tokom seksa?! upita Kovaljov grubo.
  Dakle, ovo je vrsta seksa. Kažem ti, nije joj smetalo.
  "Da li ti smeta ako je zadaviš?" Kovalev je pritisnuo.
  - Šta je sa Sašom? kako se preziva? upita Krasin.
  pomislio je Gorynych.
  Odgovorite na pitanje! rekao je Kovalev.
  - Ne sjećam se... ne znam mu prezime. Iskreno! Ispričao je nešto o sebi, ali izgleda nije imenovao svoje prezime.
  - Nije li Saša bio protiv činjenice da si imao perverzan seks sa njegovom devojkom? Kovaljev nije verovao.
  - On je sam pozvao mene i Lusi da se zabavimo dok on spava. Nije joj smetalo.
  - Tako da ću ti vjerovati u ono što je predložio. Nije vam lako da lažete - rekao je Kovaljov.
  - Ne lažem, iskreno! Saša je bio miran kada je njegova devojka bila sa drugim muškarcima...Lusi je bila porno zvezda...
  - Recimo djevojka se slučajno ugušila, ali zašto ste njen leš bacili komšiji? upita Krasin.
  "Samo smo htjeli da se sakrijemo do večeri. Saša me je, kad se sve dogodilo, pretukao, pa rekao da nema smisla da ga bljesneš, tražio da izvede Lusi i sahrani me. Zvao sam Mamaija, mogao je samo uveče. A da odvezemo leš u taksi, razumeš...
  - Opet ću ponoviti Vasilijevo pitanje: zašto ste podmetnuli Lusin leš komšinici? - Kovaljov je ponovo intervenisao u ispitivanje.
  - Bilo je nemoguće ostaviti leš u našem stanu. Moja majka je tog dana otpuštena iz bolnice. Ona i njena sestra su morale da dođu.
  - Kako ste ušli u komšijin stan? upita Krasin.
  - Znači moja majka je imala ključeve od svog stana...
  Zašto nam nisu rekli? Krasin je bio iznenađen. "Ni moja majka, ni moja učiteljica.
  "Učitelj možda i ne zna za ključeve", odgovorio je Gorynych.
  - Kako to? upita Kovalev.
  - Vidite, u stanu je prije nje živio stari djed, mama mu je pomagala u kućnim poslovima. Vjerovao je svojoj majci, dao ključeve za svaki slučaj. A onda je djed umro i ubrzo se uselila učiteljica. Ona je njegova nećakinja, ili tako nešto. I zaboravili smo na ključeve. A sa učiteljicom prijateljski odnosi nisu uspjeli.
  Koliko dugo ona živi u vašoj kući? upita Kovalev. Tačnije, živjela je.
  - Tri godine. Ne, čak ni četiri. Ubrzo nakon smrti mog djeda, dali su mi četiri godine za drogu. Upravo sam pušten na uslovnu slobodu. Proveo sam ljeto na Utrišu, tamo sam bio i prije puštanja na slobodu. I majka me je otpustila, nisam mogao ostaviti Lusino leš u našem stanu. Mama me ne bi razumjela i odmah bi me izbacila.
  Kako ste znali da učiteljica nije kod kuće? upita Krasin.
  - Kada sam počeo da razmišljam kako da se otarasim leša, iskočio sam na ulicu. Tamo sam razgovarao sa prijateljem. Bila je učiteljeva prijateljica. Ona je u prolazu rekla da je Marija na odmoru u Sočiju. I setio sam se ključeva. Bilo ih je dvoje. Bacio sam ih u svoj sto prije puštanja na slobodu. Ustao sam i pogledao: ključevi su sačuvani.
  - Šta je sa majkom? upita Kovalev. Jeste li pitali za ključeve?
  - Ona je pitala. Davno, prije mog oslobođenja. Rekao sam da sam ih izbacio. Tada je zaboravila na ključeve, ali su, ispostavilo se, ostali sačuvani u mom smeću.
  - Hoćete da kažete da se učiteljica svih ovih godina nije potrudila da promeni obe brave nakon smrti rođaka i da su ključevi isplivali? upita Krasin.
  - Da! Upravo. Pokušao sam, vrata su se otvorila. Pa, Sasha i ja smo odveli Lyusyu u stan učiteljice.
  Zašto je tijelo gurnuto ispod kreveta? upita Kovalev. - Mogli su je staviti na krevet ili ostaviti u hodniku.
  - Ne znam. Nismo mislili. Unijeli su to u sobu i tamo se dogodilo.
  "Shvatam", rekao je Krasin. "Ali nije išlo pokupiti leš. Učitelj se vratio ranije. A ti si odlučio da je izbaciš kroz prozor kao nepotrebnog svedoka.
  - Ne ne ovako. Ne sigurno na taj način. Došli smo, a ona je počela da prijeti da će pozvati policiju. Uvredio nas. Tako je Sasha planula, pomogla joj da izađe kroz prozor.
  Gdje je Sasha sada?
  - Odletio je kod sebe u SAD.
  - To je sigurno? upita Krasin. Ko može potvrditi?
  - Mamai. Odveo ga je na aerodrom.
  - Kako se zove Mamaja, gde živi?
  - Negde u Kamišovoj ulici, ne znam tačan broj kuće, iskreno! Nisam bio s njim, samo smo razgovarali telefonom.
  "Daj nam njegov broj telefona", naredio je Krasin. Hajde da proverimo šta si rekao. A isto važi i za stan.
  Vasilij je zapisao telefon, dao papir Kovaljevu i rekao:
  - Ostaje ispitati Mamaija, saznati kog dana i kojim letom je Aleksandar leteo, a zatim, prema spisku putnika, izračunati podatke o pasošu našeg klijenta. I imaćemo još jednu osobu koja je umešana u ubistvo učitelja.
  "Razumeo", odgovorio je Kovaljov. - Ja ću se pobrinuti za to.
  
  
  Poglavlje 30
  Fjodor Semjonovič Orlov probudio se veseo, iznenađujuće veseo za starca opterećenog brojnim ranama. Leđa nisu boljela kao i obično, nije smetala ni jetra ni noge. Bez štapića, otišao je do prozora i povukao zavese. Soba je bila ispunjena radosnom svetlošću! Kakva je radost ponovo vidjeti sunce, plavo nebo, lagane pahuljaste oblake. Sudbina mu je dala još jedan dan!
  Došlo je dugo očekivano proljeće, vani je bilo lijepo vrijeme, Fjodor Semenovič je bio raspaljen od želje. Sanjao je o dugim zimskim večerima kako bi otišao u svoje rodno selo, posjetio bolno poznata mjesta. Molio se nebu za takvu priliku. Možda danas, možda sada?
  Svaka osoba ima mjesta za koja je najviše vezan. Za Fedora Semenoviča takvo je mjesto bila divlja plaža u njegovom rodnom selu Lisy Nos. Zašto? Nije se mogao objasniti. Vjerovatno uspomene iz djetinjstva, ali tu je plažu ponekad sanjao noću.
  Starac je imao jake bolove u nogama, stalno mu se vrtjelo u glavi. Gotovo cijelu zimu Fjodor Semjonovič nije izlazio iz kuće. Pa, barem su ga ponekad posjećivale Lidočka iz socijalnog osiguranja i nećakinja Mašenka. Ali sada se penzioner osjećao odlično! Odlučio je da ode i zadrhtao je od iščekivanja.
  Fjodor Semjonovič je uzeo štap, dugo se spuštao sa trećeg sprata svog Hruščova. Kada su se za njim zalupila ulazna vrata, starac je duboko udahnuo svjež proljetni zrak. Ptice su cvrkutale, pupoljci su nabujali na drveću. Na trenutak se Fjodor Semjonovič ponovo osetio mladim, punim snage. Djeca su se igrala u dvorištu, komšije su sjedile na klupi i razgovarale o nečemu. Kakvo je zadovoljstvo udisati arome proleća, zdrav, bezbrižan život. Kakva je radost biti među ljudima, gledati ih!
  U maloj bašti iza kuće Orlov je našao slobodnu klupu na suncu i sjeo da se odmori pred teškim putem. Ovdje su obavljali svoje poslove vrapci, sjenice, golubovi, vrane, ponekad razmjenjujući radosne uzvike. Mačka iz susjedstva se popela na drvo i grijala na suncu. Psi su šetali sa svojim vlasnicima, jedan od njih je pritrčao Fjodoru Semjonoviču, njušio, mahao repom, ali ju je vlasnik pozvao, a prijateljski pas je pobegao.
  "Koliko ptica danas, koliko životinja i ljudi! pomisli Fjodor Semjonovič. I svi su sretni zbog proljeća. Kakav blagoslov!
  Ali Fjodor Semenovič je bio posebno raspoložen, želio je da otputuje i sjedi na obali Finskog zaljeva.
  Penzioner je otišao do autobuske stanice. Put do Zelenogorska samo prolazi kroz Lisy Nos. Vozite ne duže od pola sata.
  Jedva smo morali čekati autobus. Fjodor Semenovič se popeo u kabinu bez vanjske pomoći. Ljudi su bili dobro. Sva mjesta su bila zauzeta. Fjodor Semjonovič se oslonio na rukohvat, ali mu je mladić na obližnjem sjedištu rekao:
  - Sedi, tata! i popustio.
  "Imamo dobru mladost", pomisli Fedor Semenovič sa zahvalnošću. Bilo mu je drago što mu se obraćaju - "tata". Pristojan, jednostavan.
  Orlov nije imao dovoljno komunikacije, htio je razgovarati s jednim od putnika, ali nije se usudio. Svakodnevna borba za život izoštrila je sva čula. Ali sada je Fjodor Semjonovič bio srećan. Pogledao je kroz prozor, gledao ljude koji ulaze i izlaze iz autobusa. To je život! Vrenje i mjehuriće. I ova jednostavna zapažanja učinila su da njegovo slabo srce brže kuca.
  Na Lisij Nosu, Fjodor Semjonovič je sišao na najbližoj stanici i polako krenuo stazom do divlje plaže. Kako je bio sretan! Kao da se vratio u domovinu nakon dužeg odsustva. Rijetki putnik u ovim trenucima doživi tako živopisne senzacije kao što je Orlov.
  Ali postepeno je starca preplavio talas sećanja. Živio je skromno, trudio se da se ne ističe, da bude podalje od javnosti, očiju pretpostavljenih, svekrve i glupih komšija. Radio je kao mehaničar u vojnoj fabrici. Imao je istu, kao i on, skromnu ženu. A njegov sin Volodja bio je jednostavan sovjetski dječak.
  U opadajućim godinama, Fedor Semenovič je ostao sam. Volodja je umro u Afganistanu, nakon toga se njegova supruga razboljela i nije se mogla oporaviti od bolesti. Fedor Semenovič je često žalio što on i njegova žena nisu mogli roditi brata ili sestru svom sinu. Živjeli su u maloj kući na drugoj strani sela. Nas petoro u dvije sobe sa njegovim roditeljima. I pomislio sam: "Gdje je još jedno dijete? I tako sin spava u uglu na škrinji, jer krevetac nema gde da stavi.
  Tada je Fjodoru Semenoviču dodijeljen stan preko servisne linije. No, supruga je odlučila da njene godine i zdravlje više nisu isti za rađanje i podizanje djece: "Svako ima jedno dijete, a mi ga pustimo". A onda je stigla vijest o smrti njegovog sina...
  Fedor Semenovič hodao je šumskom stazom, bolno poznatom iz djetinjstva. Ovdje ga je i prije rata majka odvela na obalu zaljeva. Žene su nosile posteljinu za ispiranje, a djeca su se prskala u blizini na divljoj plaži. Svaki takav izlet u zaliv ljeti izazivao je osjećaj slavlja u Fedyinoj duši. A sada se Fedor Semenovič sjetio tih dalekih vremena i osjetio kako mu se knedla digla u grlu.
  U djetinjstvu je izgledalo: cijeli ogroman život je pred nama. Koliko možeš, koliko možeš!
  Fedya nije postao ni astronaut ni pilot. A zivot nije tako veliki...
  Nekada je njihov komšija, stric Feđa, koji nije imao ni sedamdeset godina, izgledao kao stari starac. Djeca su ga zadirkivala: "Ujka Feđa je pojeo medvjeda!"
  A sada je i sam Fedor Semenovič već prešao osamdeset pet godina. Ali nemojte ga zadirkivati. I skoro niko od gradskih momaka ne zna ime starca. Njihova kuća u Lisiju Nosu je davno srušena. Na njegovom mjestu je izgrađen vrtić, a pored njega kuće iz Sjevernog kombinata. Sad nema bašte. Zemljište je prodato privatnom vlasniku. Bilo je teško, uvek me srce boljelo kada je Fjodor Semjonovič došao u kuću svog oca. Danas neće ići tamo, danas će uživati u prirodi.
  Dobro u prolećnoj šumi! Snješke su oku ugodne. Tamo, iza ugla, trebao bi biti hrastov gaj. Da, to je tačno. Ima hrastova! Oni stoje još od Petrovog vremena.
  U ovoj šumi Fedya je pronašao ogromnu vrganju. U gladnoj četrdeset šestoj godini. Bilo je to kao poklon odozgo! Fedor Semenovič je bio dobar berač gljiva. Dokle god mu je zdravlje dozvoljavalo, svakog ljeta odlazio je u tihi lov na svoju voljenu Lisy Nos, ponekad na Levashovskoye autoput. Ali nikada više Orlov nije pronašao tako ogromne pečurke! Ispostavilo se da su dva kilograma div. Crvljivo, zaista. Ali majka je iskuvala crve kod kuće i bila je ukusna večera: pečurke sa krompirom uzgojenim na njenoj parceli.
  Fjodor Semjonovič je izašao na obalu i sjeo na klupu. Nema nikoga u blizini. Radni je dan i ljudi su prestali da dolaze ovamo. Žene se dugo nisu umivale u uvali, a plaža je nakon izgradnje brane potpuno obrasla trskom. Sada je to rezervat prirode, zaštićeno područje.
  Fedor Semenovič je navikao da bude sam. Žena je odavno umrla. Prije toga, njegovi roditelji. Moj otac se vratio iz rata invalid, bez obje noge. Majka ga je njegovala kao dijete. Otišli su jedan za drugim nekoliko godina nakon što se porodica preselila u grad.
  Pri sećanju na roditelje Orlovu su navrle suze. U poslednje vreme mnogo plače. Ovo mi je olakšalo srce. Ali u javnosti se starac trudio da ne pokaže suze.
  Fjodor Semjonovič se odjednom sažalio na sebe. Pa, šta je dobrog video u ovom životu? Živeo je mirno, radio kao i svi ostali. Nikome se nije mešao, nikog ništa nije tražio, trudio se da bude ljubazan prema ljudima, ali njegova dobrota kao da se nije primećivala. Da li je dobro živeo? Uostalom, mogao bi, vjerovatno, nekako da odvede sina iz Avganistana? Pa, neka je Bog s njim.
  Misli mu je prekinuo zvuk biciklističkih guma. Fjodor Semjonovič žurno obriše suze. Ali čovjek je prošao ne obraćajući pažnju na starca.
  I Orlov se sjetio kako je ovdje plivao kao dječak. Na rukama se kretao po dnu, samo mu je glava virila iznad vode. Zaista Fedor Semenovič nikada nije naučio plivati. I nikad nisam bila na moru...
  Jednom se umalo utopio ovdje. Napravili su splav sa svojim prijateljem Olegom i isplovili sa te čistine koja se približila vodi. Prvo su se kretali duž obale. Zatim smo potjerali jato galebova duboko u zaljev. U jatu je bilo jedno pile, koje je plutalo u vodi i nije moglo da poleti. Plivali su daleko u naletu djetinjeg uzbuđenja. Ali pile je sustiglo i ukrcano. A onda je cijelo jato, dvadesetak ptica, ni manje ni više, počelo napadati dječake. Galebovi su kružili iznad njihovih glava, vrištali, serali, neke ptice su im bukvalno pokušavale šapama počupati kosu. Splav se zaljuljao i prevrnuo, prijatelji su bili u vodi.
  A onda se Feđa uplašio! Mogao se tada udaviti, zar ne! Otpio je gutljaj vode, ali ga je prijatelj izvukao, dečaci su polako doplivali do obale. Prošlo je skoro sedamdeset pet godina, ali se sećam kao da je bilo prošle nedelje.
  Ah, ljudski život je kratak! Da li ste dugo mladi? Bio je zauzet sinom, volio je svoju ženu. Sve je nestalo. Uskoro će otići. Potpuno otišao, nepovratno, u večnost. A vjekovni hrastovi ostaće i ova plaža. Proljeće će iznova svake godine obradovati ljude toplinom i novim nadama. Samo što sada više neće vidjeti sjaj proljeća, neće uživati u prirodi...
  Bilo bi zanimljivo baciti pogled na ono što postoji nakon smrti. Postoji li drugi život? Možda neće biti loše, možda je zaista raj?
  Dakle, u suštini, zašto je živio? Zašto ptice žive? Očigledno, radi potomstva, radi razmnožavanja. Dakle, ispada da je uzalud proživeo svoj život? Ne, nije uzalud! Živio je skromno, ali dostojanstveno. Nije izmicao, nije ponižavao. Zemlja počiva na takvim ljudima. Ne mogu svi biti političari i umjetnici.
  Da, dosta je propao, uradio bi mnogo drugačije da je počeo život ispočetka. Ali postojala je poenta u njegovom postojanju! Za ženu i sina, za roditelje, domovinu. Ne, on može umrijeti čiste savjesti!
  Lagani povjetarac iz zaljeva tjerao je trsku da lijeno šušti i nosi ugodnu hladnoću Baltika. Fjodor Semjonovič je zavirio u cestu, krivudajući i zalazeći duboko u šumu, drveće oko nje, pokušavao da razazna obrise druge obale, slušao cvrkut skakavaca i druge zvukove šume. Činilo se da starac pokušava da se seti, da sve to popravi u svom još prilično snažnom pamćenju. I odjednom je ponovo počeo da plače. Ovoga puta od emocija, jer je uspeo da dođe, da ispuni svoj san.
  Orlov je sa zadovoljstvom udisao čisti morski vazduh. Osjetio je svoje jedinstvo sa svojom voljenom prirodom. I bio je sretan.
  Fedor Semenovič je dugo sedeo na klupi, kupajući se u zracima prolećnog sunca. Ali postepeno je svjetiljka počela da se skriva iza drveća, a Orlov je krenuo na povratni put. Osjećao sam se umorno. Ali bila je prilično prijatna. Noge su, međutim, ponovo počele da bole. Starac je polako stigao do stajališta, iznenađen što nije sreo nikoga putem. A stajalište je bilo prazno.
  Autobus se brzo približio, penzioner je zauzeo slobodno mesto u kabini i ponovo počeo nestrpljivo da viri kroz prozor u pejzaže u prolazu. Ljudi su se zaustavljali. Uglavnom omladina. Fini, mirni ljudi. Pred njima je ceo život, možete uživati u proleću, praviti planove za budućnost.
  Na jednoj od stanica u autobus je ušla starija žena. Uvjerena da nema slobodnih mjesta, stala je pored Orlova koji je sjedio blizu vrata. Bilo je očigledno da joj je teško da stoji. Fedor Semenovič joj je ponudio svoje mesto.
  "Ne, šta si, šta si ti", odbio je stranac.
  "Sedi, ja ipak izlazim", insistirao je starac.
  - Hvala puno!
  Orlov nije prevario, zaista je morao da siđe na sledećoj stanici. Pogledao je ženu i vidio olakšanje i zahvalnost na njenom licu.
  Fjodor Semjonovič je zaboravio na svoje bolesne noge, bio je ponosan na sebe. Dakle, on je još uvek muškarac! On je prvi pomislio da ustupi mjesto umornoj ženi.
  Kada su se vrata autobusa otvorila, Orlov se s mukom spustio na trotoar i na kraju viknuo vozaču i putnicima:
  - Sretan put!
  I pomislio sam u sebi:
  "Ništa, preživeću! A u osamdeset petoj život se nastavlja. Sutra će doći Lidočka, a u subotu bi trebala doći Mašenka. Dobro!"
  Starac je polako ušao u svoj stan. Bio je zahvalan sudbini za ovaj dan i iskreno je želio cijelom svijetu dobro.
  
  
  Ali starost uzima svoj danak. Fjodor Semjonovič je cijelo ljeto bio bolestan, a u jesen se konačno razbolio. Nećakinja Marija se pobrinula za starca. Poslednjih par meseci njegovog života, učiteljica se uselila u njegov stan, a nakon smrti njegovog dede, ostala je u njemu da živi.
  Fedor Semenovič je svojoj nećakinji pričao mnogo o sebi, o plaži koju je toliko volio od ranog djetinjstva. Bio je ponosan što je u tako poodmakloj dobi uspio da ostvari svoj san - da vidi mjesta koja su mu draga, da se oprosti od rodnih hrastova, plaže, do bolova poznate šumske staze. Djed je umro tiho u snu. Sa osmehom na licu...
  
  
  Poglavlje 31
  Izvještavanje nadležnih o obavljenom poslu je više formalnost nego hitna potreba. Slučaj je, naime, riješen, šta drugo reći šefu istražnog odbora? Ali saopćenje je predviđeno službenim dužnostima.
  Krasin je prijavio Vladimiru Čerkasovu.
  - Bilo je moguće rešiti ne samo naša ubistva, već je usput uz našu pomoć privedeno i ubistvo direktora u Anapi, kao i tulski manijak.
  Kakav manijak? upita Čerkasov.
  Moje ime je Boris Solntsev. Mladić iz regiona Tula. Sada priznaje. Nakon najmanje četiri ubistva u svojoj domovini, gdje je ostavio prste, momak bježi u Soči, gdje upoznaje sektašku djevojku i pridružuje se sekti. Devojka koju smo zadavili takođe je bila u srodstvu sa ovom sektom.
  - Kakva sekta?
  - Ruski ogranak sekte iluminatora.
  "Niste odmah utvrdili identitet zadavljene devojke", podsetio je Čerkasov.
  - Ona nema bela dokumenta ni odeću. Ništa! Tada su po tetovaži saznali da je ona glumica tvrdog američkog BDSM-a. Djevojčica se zvala Ljudmila Starkova, glumila je u pornografiji pod imenom Lucy Starr. Probili su informacije o njoj, ispostavilo se da je kao dijete odvedena iz Ukrajine u Sjedinjene Američke Države, gdje je sa roditeljima završila u sekti Iluminator. U Utriš je došla sa svojim dečkom. Tamo je snimljena u pornografiji sa devojkom Borisa, manijaka kojeg smo uhvatili. Boris je ostavio naslijeđe u Sočiju, on je počinio i nedavno ubistvo na Utrišu.
  "Ima li ovo ubistvo ikakve veze s nama?" upita Čerkasov.
  - Posredovano. Naš pokojnik je glumio sa prijateljem manijaka.
  - Prijavi kako si otkrio manijaka.
  - Bilo je veoma teških, sadističkih pucnjava na Utrišu. Manijak, vidjevši kako se njegova voljena ruga, u naletu bijesa zgrabi nož, ubije direktora i bježi u šumu. Njegova devojka sa krvavim nožem uhvaćena je na mestu zločina, predata policiji i smeštena u zatvor. Ona je osumnjičena za ubistvo direktora. Ali djevojka šuti, a na nožu se nalaze otisci prstiju tulskog manijaka. Njegov identitet nije utvrđen, postoje samo prsti. Zatražio sam fotografiju nestalog Borisa, koji se i sam smatrao žrtvom manijaka i ubistva nisu bila povezana s njim. A u Anapi je djevojci pod istragom poklonio svoju fotografiju.
  - Da li ste znali? Čerkasov je pretpostavio.
  - Da! Ali nije nam rekla ništa o Starkovu. Morao sam sve sam da smislim.
  - Manijak je bez problema priveden? upita Čerkasov.
  - Da, mirno! Nije bilo potrebe trčati kroz šumu. Snimljeno na plaži. Nije bilo opasnosti za turiste. Nije pokušao da pruži otpor. Borisova djevojka je puštena iz istražnog zatvora, postavljena na otvorenom. A Kovaljev i ja smo čekali u laguni. Sam manijak je otišao na plažu, kao da je znao kada će njegova devojka doći.
  "Vratimo se našim ubistvima", rekao je Čerkasov. - Kako je leš došao do učiteljice i ko ga je bacio kroz prozor?
  "Ubistvo Lusi Starkov dogodilo se slučajno, tokom seksa. A naš optuženi Gorynychev je imao ključ od učiteljičinog stana, on i njegov saučesnik Aleksandar, Lusin dečko, odlučili su da ostave leš u tuđem stanu do večeri kako bi ga izneli i zakopali u šumi. Gorynychev se nije mogao ostaviti. Ali učiteljica se ranije vratila sa odmora.
  "Razumljeno", rekao je Čerkasov. - I učitelj je uklonjen kao nepotreban svjedok.
  - Da. Gorynychev tvrdi da je Aleksandar pomogao učiteljici da izađe kroz prozor. Ali Aleksandar nije mogao biti ispitan. On je naš bivši sunarodnik, sada američki državljanin, nakon ubistva učiteljice, odletio je u Sjedinjene Države.
  "Shvatam", rekao je Čerkasov. - Kako ste stigli do Gorynycheva?
  - Zahvaljujući informacijama koje je Kovalev dobio o Utrišu.
  "Trebalo je da vas ukori što niste pravilno intervjuisali svoje komšije i u žurnoj potjeri riješili ubistva. Ali hvatanje tulskog manijaka kompenzira vaš jaz. Morate reći hvala.
  - Vladimire Nikolajeviču, bolje da sada odem na odmor. Zaista želim da se skupim snage pred tešku zimu, da se malo odmorim na moru. Baršunasta sezona još nije gotova...
  - Zar službeno putovanje u Anapu nije bilo dovoljno?
  - Tako sam radio tamo, neumorno. Nije bilo do mora.
  - Dobro, napiši izjavu, ja ću je potpisati. Samo podijelite svoj odmor na barem dva dijela. Ostalo će se obaviti kasnije kada bude manje posla.
  - Dobro! Trebalo bi nekako ohrabriti mog pomoćnika Kovaljeva. Zahvaljujući njemu, ovi zločini su rasvijetljeni. Riskirao je u jazbini neformalnih ljudi, dobijajući informacije.
  - Primljena je prijava protiv Kovaljeva od Vadima Rybačenka. Prijetio je nevinoj osobi doživotnim zatvorom, tjerao ga na samooptuživanje. Dok ste se odmarali u Anapi, ja sam lično morao da komuniciram sa Vadimom i da se izvinjavam. Obećao je da će kazniti Kovaljeva.
  "On je veoma vrijedan zaposlenik", rekao je Krasin.
  - Dobro, idi napiši izjavu dok sam ljubazan...
  
  
  Epilog.
  Uveče istog dana Vasilij je naručio avionsku kartu i odmah nazvao Innu, rekavši da mu je dat odmor.
  - Super! odgovorila je Inna. Hoćete li doći kod nas kao što ste obećali?
  Već sam dobio kartu! Ja letim sutra popodne.
  - Divno! Čekam te. Imamo odlično vrijeme, vikendom idemo na plažu i kupamo se.
  - Zašto naš manijak svedoči? upita Krasin.
  Da, on priča o svemu do detalja. Lako je raditi sa njim. Njegova djevojka je došla kod mene, preklinjala me za sastanak. Obećala je da će momka čekati ceo život, želi da potpiše sa Borisom i da od njega rodi dete.
  "Ali može dobiti doživotnu kaznu zatvora."
  - Ne, malo je verovatno da će dobiti doživotnu kaznu zatvora. U Tuli je ubijao kada je bio maloljetan, u Sočiju je po naređenju vršio ritualna ubistva, a režisera je izbo nožem u stanju jakog nervnog uzbuđenja kada je saznao kako je njegova voljena izvrgnuta ruglu. Plus, on sarađuje sa istragom, kaje se. Ima tešku sudbinu, mnoge olakšavajuće okolnosti.
  - Svejedno, oni će dati mnogo, - rekao je Krasin.
  - Verujem da će ga Nadežda sačekati.
  "Ne razumijem takvu žensku odanost...
  - Pošto devojka voli, onda postoji razlog...
  "U redu, doći ću i razgovarati o ovoj temi", rekao je Krasin.
  I sam Vasilij je bio u stanju ljubavi. Shvatio je šta se Inni sviđa i namjeravao je da je zaprosi...
  
  
  
  
  
  OLIVER TWIST - PRAVA PRIČA
  ANOTATION
  Priča Olivera Twista je stvarnija i uvjerljivija od priče Charlesa Dickensa, i svakako dramatičnija. Ovdje je sve kako treba da bude u stvarnosti, bez uljepšavanja.
  . POGLAVLJE 1
  Oliver Twist u stvarnoj istoriji nije bio te sreće kao Charles Dickens. I općenito se činilo da Charles Dickens slabo poznaje engleske sudove. Zapravo, sudija je već udario čekić i izrekao kaznu: tri mjeseca teškog rada za dječaka. I to je još uvijek prilično blago, po standardima engleskog pravosuđa.
  Stoga je pedantni sud obavijestio ljubaznog strica koji je kao svjedok odbrane tražio da se na već izrečenu kaznu uloži žalba na zakonom propisan način. U međuvremenu, Oliver bi trebao biti odveden u popravni dom za maloljetnike. A žalba će se razmatrati tek sljedeće sedmice... A onda ako dođe red!
  A ako se gospodin pojavi, biće uhapšen zbog nepoštovanja suda!
  Što je logično... I izgleda da je istina... Sa samo jednom razlikom: tri mjeseca teškog rada nekako nisu dovoljna za saradnju sa lopovima. I sudija je Olivera zadržao četiri godine. I dobro je da više nije srednji vek, inače su mogli da budu obešeni, makar i tri puta bio dete.
  Oliverovi obrazi su bili pljesnuti, a dječak je došao k sebi. Šta je živ. I odvedeni su na mjesto izvršenja kazni. Oliver je hodao pognute glave i bilo ga je jako sramota. Vezao bi ga kao štene za policajca.
  I okovi su zveckali na njegovim rukama...
  Oliver se osjećao kao kriminalac, zatvorenik i gotov čovjek, ili dijete. Međutim, on je već bio u radnoj kući i pokušavao se utješiti da se zatvor ne razlikuje previše od sirotišta.
  Ali ispalo je loše - mašta je naslikala okorjele kriminalce koji mašu bodežima.
  Međutim, Oliver je odveden u zatvor za dječake, u odjeljenje gdje su bila djeca do četrnaeste godine. Ovo je dobro za njega i sigurnije...
  Olivera su, na primjer, tri tetke čuvarice natjerale da se skine, a polile su ga prvo hladnom, a potom i toplom vodom iz pumpe. Zatim su obrijali glave. Nisu čak ni kosu sapunali, ali nakon tople vode britva u ruci čuvara lako je skliznula i dječaku nije posjekla čak ni glavu. Tada je Oliver dobio prugastu pidžamu sa brojem. A budući da je ljeto ostalo bos, obećavajući da će cipele izdavati samo po hladnom vremenu.
  Zatim je Olivera lagano bičevan, kao propiska, i odveden u ćeliju. Zatvor je bio sumoran sa rešetkama i zlim policajcima. U ćeliji su bili tvrdi kreveti i gole daske, sa ćebadima. Kao u skloništu. I Oliveru su dali krevet, na drugom spratu, i ovsene pahuljice da jede, rekavši da će sutra na posao.
  Oliver je legao na drveni krevet bez jastuka, kao što je to bio slučaj u radnoj kući, i pokrio se grubim ćebetom. Samo je glava neugodna biti gola. Međutim, ponekad su djecu u radnoj kući brijali na ćelavo, pa to za Olivera nije bila novost. Osim što na prozorima nije bilo rešetki. I hodali su bosi do mraza, obuvani su samo da se djeca ne prehlade prije smrti.
  Oliver se osjećao kao da se vratio u zavičajne zidove radničke kuće. I smirila se...
  I čvršće je zaspao, i u snu je sanjao majku koju nikad nije vidio, i bujne kiflice i komade mesa.
  Djeca su se vratila s posla. Bili su umorni pa su ih polili hladnom vodom i dali im da jedu zobene pahuljice i kruh. Probudili su se i dali hranu Oliveru. Generalno, sve je kao u radnoj kući, samo što hrana u dečijem zatvoru nije toliko bolja, ali daju više hrane. A momci nisu tako mršavi kao u sirotištu. Ali i više rade, a osim toga ih još uvijek uče u školi.
  Štetko su pozdravili Olivera i pitali za šta je. Oliver je odgovorio:
  - Nikad!
  I to je izazvalo prijateljski smeh.
  I riječi da su sve uzalud!
  Momci su bili umorni, na znak stražara brzo su se pomolili, skinuli pidžame i legli ispod odjeće. Neugodno spavati do golih dasaka, ali po navici i Oliver je zaspao.
  Ujutro su ih probudili, natjerali ih da se ponovo pomole, oprali ruke i odveli ih na doručak. Zatim par sati učenja, i dvanaest sati rada. Djeca su vredno radila na mašinama. Oliver je morao da gura platno bosim nogama. Djeca su ovdje bila još mala i još nisu bila poslana u rudnik. Ali nakon četrnaest možete završiti u rudnicima. Međutim, i dalje se mogu poslati u rudnik zbog kvara. Ili, na primjer, u koloniji, na plantaži.
  Kada je Oliver pitao gdje je gore: djeca su nedvosmisleno rekla da su mine. Užasan je smrad od onih koji se oslobađaju odmah u pukotini i od baklji. A ne sunce sa otrovnim isparenjima. A na plantaži, barem svjež zrak i toplo. A u Indiji i tropima je vječno ljeto ugodno. Iako su dosta tukli, na plantažama ima perioda kada posla gotovo da i nema. Ali rudnik, nigde nije teži.
  Oliver je prvog dana bila toliko umorna da je dopuzala do kreveta. Morao sam da se krećem nogama, da guram vreteno rukama. I noge su bile potpuno začepljene, a tabani su svrbeli kada su oboreni palicom.
  Međutim, djeca su se smjenjivala. Sutradan je već bilo posla, sedenja, trnule su mi ruke, ali su mi se noge malo pomerile.
  Dvanaest sati rada je bilo veoma iscrpljujuće. Ali hranjeni su tri puta dnevno, i to bolje od skloništa, a nedjeljom je bilo mesa i ribe tri puta dnevno. Telo je prvih dana jako bolelo, ali se onda Oliver uključio i bol je otupio.
  Mlado tijelo se naviklo na opterećenja. U nedjelju je bilo dodatnog učenja i molitve, a posla gotovo da i nije bilo.
  Teško je u dečijem zatvoru Kraljevine Britanije, ali se može živeti. A od rada tijelo postaje jače, a mišići jači. Jednostavna, ali zdrava hrana poboljšava organizam.
  Oliver se postepeno navikao na ovaj život... Čak je pokušavao i mentalno da zamisli nešto dok radi, da ne bi bilo tako dosadno.
  Naravno, sudija je sve vreme odlagao žalbu pod raznim izgovorima, slučaj Olivera Tvista nije razmatran. Na kraju je dobri gospodin pljunuo i zaključio da mu nije stalo do nepoznatog dečaka. Štaviše, dječiji zatvor je podnošljivo hranjen, poučen, ima krov nad glavom. I bolje je nego lutati ulicama.
  A sebi je skuplje da uzmeš odrpanu...
  Ali ako je dobri gospodin već odmahnuo rukom na Olivera, onda ga Dodger nije zaboravio.
  U početku su se svi bojali da će ih dječak izdati. Ali vrijeme je prolazilo i strahovi su se raspršili. A ni njih nije briga za Olivera. Samo evo Dodgera, htio je da vrati svog žutoustog druga u bandu.
  Ali iako je zatvor za djecu, iz njega se ne može tek tako pobjeći. I rešetke, i zidovi su visoki i obezbeđeni, sve je kao odrasli kriminalci. Osim ako među čuvarima nema puno žena, za razliku od starijih zatvorenika.
  Jedan od njih je bio Dodgerov poznanik. I odlučio je da pokuša da organizuje bijeg za Olivera.
  I tako je dječak lopov odlučio da joj se približi. Matrona upita Dodžera:
  - Kako da ga izvučem?
  Dečak lopov je primetio:
  - Veoma jednostavno! Reći ćete da je bio potreban dječak za rad u susjednoj radionici za privatnu proizvodnju i izvući ćete ga iz kapije!
  Stražari su se usprotivili:
  - Pobesneću zbog ovoga! Neću ići!
  Pluton je predložio:
  - Pa daj mu poruku od mene!
  Matrona klimnu glavom.
  - Za ovo od tebe zlatna gvineja!
  Dečak lopov je odgovorio:
  - Biće dovoljan šiling!
  Matrona je zarežala:
  - Zabranjeno je!
  Plut je logično primijetio:
  - Niko neće znati! Tako mala napomena. I cijeli srebrni šiling! Za ovaj novčić donedavno su vješani lopovi!
  Žena je slegnula ramenima i rekla:
  - Dva šilinga!
  Dodžer je slegnuo ramenima i primetio:
  - Oliver mi nije toliko drag da dam dva šilinga za jednu novčanicu!
  Matrona se počeša po čelu i primeti:
  - A zašto ti to uopšte treba!
  Dečak lopov je logično odgovorio:
  - Koja je razlika s tobom? Hoćeš šiling, gotovo uzalud!
  Žena se složila:
  - Da, poslaću poruku! Nije to ništa!
  Nevaljalac je skicirao nekoliko redaka na komadu papira i pružio ga matroni. Uzela ga je skrivajući se u grudnjaku.
  Sve je jednostavno...
  Dodžer joj je dao šiling i odmah zažalio. U stvari, ko je za njega ovaj Oliver. I nije jasno da li će to pomoći.
  Sam Plut je bio pod prijetnjom hapšenja svakog trenutka. Novac je dobijen uz rizik slobode. A ponekad se dešava i da dečake vešaju zbog krađe ili šalju u rudnike. A u rudnicima gotovo niko nije izdržao više od pet godina, a često i prije nego što su se savijali.
  Možda bi za Olivera bilo bolje da četiri godine provede u dječijem zatvoru, da se obrazuje i zvanja, a onda vodi pošten život. Uostalom, svi lopovi prije ili kasnije završe u omči, ili još gore. Rijetko ko je od kriminalaca doživio starost, a nije bilo toga da ga ne uhvate. Prije ili kasnije, svi budu uhvaćeni.
  Ovdje njihov vlasnik ne krade sam sebe, već samo komanduje maloljetnim lopovima. Ali prije ili kasnije, neko će odustati od toga.
  Nevaljalac je teško uzdahnuo i pokušao ne razmišljati o tome šta će se dogoditi nakon njegovog hvatanja. A kako je Oliver - koliko često ga bičuju?
  Oliver je bio tiši od vode i niži od trave. U ćeliji su bila djeca od deset ili jedanaest godina, uglavnom su sjedila na sitnicama i prilično mirna. Tako da je život u zatvoru bio dosadan, odmjeren i prilično miran. Nije bilo vremena ni energije za šale. U ovom odredu nije bilo pobunjenika. Noću je dežurao policajac koji je gledao iza rešetaka i pio kafu, ili upravnik. Tako da su djeca bila prisiljena da ćute i spavaju. I stalno su pod prismotrom.
  Dosadno je, naravno, ali s druge strane, niko od momaka te ne teroriše. Sve ide po povelji, kao u vojsci bez zezanja. Osim ako nema puno posla... I nema dovoljno vremena za spavanje, ali se i na to navikneš. Ali nakon fizičke aktivnosti zaspite bez poteškoća. Poput drveća padamo na krevet, ne znajući za nesanicu vođa.
  Oliver je fizički ojačao za dva i po mjeseca od stalnog napornog rada, i gotovo da nije patio. Do kraja mandata je još jako daleko, a i prerano je brojati dane. Srećom, barem krov nad glavom, i dovoljna količina hrane - radna kuća je privatna ustanova u kojoj se štedi na djeci. A ovdje je državna hrana, i dok u Britaniji nema gladi i propadanja uroda u kavezu, hrane se po normi, da bolje rade. Mladi lopovi ne izgledaju iscrpljeno. Ponekad naporno rade na svežem vazduhu, čiste dvorište, okreću mlinsko kamenje, pumpaju pumpe.
  Ako u radionici nema posla - skladište je već puno, onda su djeca prisiljena jednostavno nositi kamenje s mjesta na mjesto, ili mljeti brašno ručnim mlinskim kamenjem. Ponekad, čak i ako su čuvari dobro raspoloženi, igraju fudbal.
  U svakom slučaju, Oliver je imao koristi od zatvora. Postao je zdraviji, jači, smireniji i češće se smiješio.
  Matrona ga je odvela u ćošak, pošto je bio razgovor, i predala cedulju, šapnuvši:
  - To je od Dodgera!
  Oliver je osetio pomešana osećanja. Dobro je što nije zaboravljen, ali s druge strane, već je navikao na tako mirno i relativno zadovoljavajuće mjesto kao što je dječiji zatvor. I opet nisam htio da se vratim u svijet lopova.
  Oliver od detinjstva nije poznavao majčinsku toplinu i porodicu, a za njega ćelija sa rešetkama nije bila pakao, već nešto poznato od rođenja. I kreveti su dovoljno suvi, a dali su mu jastuk od slame za dobro ponašanje. I pokrio se ćebetom i spavati. Dječaci jedva hrču, a vi imate jednostavne, ali ugodne snove. Nedjeljom možete čitati i u zatvorskoj biblioteci. A s posla, ako je magacin pun, nekad te puste ranije.
  Ne, dječiji zatvor još nije na dnu. Za kraljičin rođendan čak su obećali da će pokloniti i čokoladne torte. A oni koji su se dobro ponašali za Božić dobiće poklone.
  Oliver je stoga oklevao. Dodžer mu je savetovao da se onesvesti dok radi i da se trese kao u groznici. Dijete će biti poslato u dječiju ambulantu. To je za mališane van zatvora, jer ih sažaljevaju i liječe ih najbolji ljekari. Uostalom, u zatvorskoj ambulanti doktori su najgori, a lijekova nema. A od djece, pa i od kriminalaca, i dalje se očekuje da budu ispravljeni, i prema njima se postupa bolje od odraslih.
  A iz bolnice besplatno, možete pobjeći kroz prozor, tako da nema rešetki. Iako je policajac na dužnosti.
  Oliver je to shvatio, ali je oklevao. Opet postati lopov? Za njega kao odbjeglog osuđenika ne preostaje drugi izbor. Ali onda će, u slučaju hapšenja, zbog recidiva, sigurno biti poslani u rudnike ili obješeni. U najboljem slučaju, plantaže čekaju. Plus, oni će dodati za bijeg.
  Ali šta drugo? Može, poput mladića koji u trenutku hapšenja ima samo devet godina, i na prvom putovanju da pokosi godinu dana zatvora. Otići će sa dvanaest godina, a oni će mu dati posao - policija će ga zakačiti, već će biti zanatlijski šegrt. A život tamo možda nije tako zanimljiv, ali sigurniji. Britanija je u usponu, radnici više ne žive tako loše. Plate rastu, radni dani se smanjuju kako tehnologija napreduje. Uskoro stižu filmovi...
  Treba li biti lopov?
  Ali đavo kaže Oliveru - beži - sloboda je raj! A šta nećeš za slobodu!
  Da, ponekad i odrasli zatvorenici pobjegnu sedmicu prije puštanja na slobodu. A evo i djeteta!
  I Oliver je odlučio da pobegne!
  Nisam podijelio ideju sa drugom djecom...
  Bijeg je odlučio napraviti sljedećeg dana. Dječak je noću imao noćne more. Uključujući kako je uhvaćen i prvo bičevan. A onda su ga odveli na vješala... Oliver se probudio u hladnom znoju. Prošlo mi je kroz glavu da je u ćeliji ispod pokrivača prilično toplo. Svuda okolo kratko ošišani, ali prilično mirni momci šmrkaju nos. I čeka ga onaj doručak sa ribom i normalnim hlebom. I da će sutra biti prijevremeno pušteni s posla, i da će se moći čitati u zatvorskoj biblioteci blaženog Augustina, odnosno Robinsona Krusoa.
  Pa šta će dobiti?
  Oliver se prevrnuo na drugu stranu i, kao što biva u mladosti, bez poteškoća zaspao.
  Sljedećeg dana, njegova odluka da pobjegne je očvrsnula. Barem malo romantike. Krađa je tako zanimljiva... A ući u tuđu kuću sa blagom.
  Nakon doručka, djeca su imala kratko učenje. Trebalo je napisati diktat guščjim perima. A onda matematika i zakon Božiji. A nakon toga posao.
  Djeca su šetala... Već je bilo prohladno, a za mjesec dana trebali su dati zimsku odjeću i obuću. Oliver je na poslu opet gurnuo uvlačni dio mašine, ovo nije malo opterećenje, pogotovo ako to radite dvanaest sati zaredom. I što je još važnije, dosadno je.
  Oliverova odlučnost je rasla, i nakon što je jedva čekao još četiri sata da to izgleda uvjerljivije, onesvijestio se i udario u napad.
  Obračun je bio potpuno opravdan. Olivera su podigli, zamotali i odneli na dečje odeljenje gradske bolnice. Dječak je odveden na odjel, gdje su bila još samo dva dječaka. Sobe za četvoro, prilično prostrane sa visokim plafonima. I prozori bez rešetki, sa prozorom na vrhu. Za dječaka koji još nema deset godina, izlazak nije problem. Oliver je prilično spretan, prekaljen teškim radom.
  Dva dečaka na odeljenju, nisu lopovi, nego su ležali. Jedan je imao slomljenu nogu i bio je u gipsu, drugi je očigledno bio jako prehlađen i bio je u deliriju. Oliver se popeo na prozorsku dasku i podigao se na ruke i našao se u otvoru.
  Dječak u gipsu upita:
  - Gdje ideš!
  Oliver je odgovorio:
  - Tvojoj majci! Ne boj se, vraćam se za sat vremena, samo nemoj reći doktorima!
  Dečak je primetio:
  - Skoči visoko!
  Zaista je bilo visoko. Oliver je spustio tijelo, u naručju. Zatim se bosim nogama uhvatio za platformu, a zatim skočio. Spretno je sletio, iako je osjetio bol i drhtanje u petama.
  Ali ništa... U bolnici su Olivera oprali prije stavljanja, dobili mu žutu pidžamu i papuče. Dječak je, naravno, ostavio papuče i ostao u pidžami. Ona je u bolnici, ali barem ne u zatvoru. A možda će sve i uspjeti.
  Za svaki slučaj, Oliver je zaronio u prljavu, jesenju lokvicu. I postao je više kao obična mlada skitnica. I nije tako sumnjivo....
  Nevaljalac mu je iznenada iskočio u susret i zacvilio:
  - Ti brzo učiš, prati me!
  Oliverove grube, djetinjaste potpetice brzo zaprašene u blato pojurile su za mnogo bogatije odjevenim dječakom u pristojnim, skoro novim cipelama.
  Izgledale su prilično kontrastno, sjajne cipele i bosa, prljava stopala dječaka koji je pobjegao iz dječjeg zatvora, odnosno iz bolnice, a zapravo iz pritvora.
  Za jedno bekstvo mogli su da ošamare Olivera deset godina. U Britaniji su sudovi za djecu vrlo strogi, ponekad čak i stroži nego za odrasle. Oni su grubi u dvadeset prvom veku, ali onda...
  Oliver, naravno, ne razmišlja o tome. Uživa u osjećaju slobode i inspirira. I lijepo je trčati bos uprkos jesenskoj hladnoći. Štaviše, kada trčite, uopšte nije hladno. Čak i obrnuto, goli, žuljeviti tabani dječaka su škakljivi.
  Čak se osjećate ponosno što ste bili iza rešetaka. I uspjeli ste pobjeći i sve to spaliti vatrom. Neće nas dobiti.
  Nakon čistoće dječjeg zatvora u jazbini starca Fejgina, Oliver je djelovao pomalo prljavo. Ali dali su mu prženo meso. Dječak je dočekan kao heroj. Nikoga nije izdao i pobegao iz zatvora. I ovo je podvig. Još ne postoji tako krut sistem pasoša, tako da se možete dugo skrivati, posebno za dječaka. I nisu uzeli otiske prstiju. Što je odlično. Oliver je smatran premalim kriminalcem, a znakovi nisu prepisani, a možda se neće ni previše tražiti. A ni tada nisu fotografisali kriminalce, pa su kamere i dalje tako rijetke i nesavršene.
  Zato je Oliveru lakše da se izgubi u velikom gradu kao što je London.
  I dječak je ponovo otišao na posao. Dobio je pristojnu odjeću i nove cipele.
  Ipak, u Engleskoj čak i da djeca hodaju bosa nije sasvim pristojno i govori o ekstremnom siromaštvu. Iako su dječaku noge malo neugodne, ali ima mnogo više ponosa i samopoštovanja.
  Oliver i Plut su krali maramice. Dječak se ponašao spretno i ćutke. To je već bio drugi izlaz. I Oliver je pronašao mir i staloženost.
  Ali pravi posao je bio pred njim.
  Bill Sykes, ubica i pljačkaš, odlučio je uzeti dječaka kao pomoćnika u poslu. A ovo je ozbiljan test. Sam Bill je izgledao kao pljačkaš sa crvenom bradom i prilično gadnim licem.
  Oliver, naravno, nije bio pretjerano oduševljen. Štaviše, zbog toga se morao presvući u krpe i ići bos. A posebno je hladno noću.
  Bill je naveo da odijelo treba da bude jednostavno i udobno. A dječak će tiho hodati bos, što je važno u kući. Međutim, Oliveru je bilo neugodno hodati bosih potplata po hladnom, mrazom prekrivenom pločniku, a povremeno je ubrzavao da se ugrije.
  Noću su u Londonu gorjele plinske lampe, sa staklima u boji, a bogati grad izgleda prilično lijepo, posebno u centralnim kvartovima.
  Oliver gleda ovo bogatstvo i lupi očima.
  Sve bi bilo u redu, ali hladno je u krpama, a gole, djetinjaste noge preplanule.
  Međutim, oni su već stigli do cilja, a Oliver je gurnut kroz prozor. Mora se popeti kroz prozor i otvoriti prozor većem i odraslijem pljačkašu.
  Dječak se podiže na ruke i pažljivo se penje unutra. Unutra je mnogo toplije, a kada su Oliverove bose noge dodirnule frotirni tepih, osetile su blaženstvo. Dječak je počeo oprezno da otvara kapke na prozorima. Srce mu je kucalo kao bubanj od uzbuđenja. I ovdje, zaista, dok se ova crvenokosa Billova brnjica provlači, postaje tako strašno.
  A sad je razbojnik u sobi i škripi čizmama. Oliver se iznervirao što je ostao bos, ali nije imao šta da radi. Lov je počeo, a Bill je odjurio do ormarića s novcem. Očigledno je bilo dojave, jedan od slugu i razbojnik su znali šta traži.
  I Oliver je bio uzbuđen i pomeo neke sjajne predmete sa stola. I stavi ih u torbu. Uključujući i pozlaćenog psa. A Bill je petljao po blindiranom ormariću, radeći na bravi. Oliver je bos ušao u susjednu sobu. Tu je našao i nekoliko sitnih sitnica i naših i srebrnu viljušku na stolu.
  Ispostavilo se da je krađa bila neočekivano laka i zanimljiva. Oliver se nasmiješio i bio je veoma zadovoljan. Ali, nažalost, ne možete pobjeći od sudbine. Samo ovaj put metak je pronašao Billa. Mnogo je bučnije i vlasnik je pozvao policiju. Ubica je ranjen i nije imao vremena da pobjegne s plijenom. A lakši i manji Oliver je samo uspeo da se umakne, iako su i na njega pucali. Ali dječak je bio spretan i uspio je pobjeći od linije vatre primitivnog pištolja.
  I uz bljesak golih potpetica, skočio je kroz prozor, sa vrećom plijena. Kako jeste, u teoriji, i trebalo je da bude kod Dikensa. Zaista, zašto su udarili dijete, a ne većeg i nespretnijeg razbojnika?
  Boravak u zatvoru, a neko lopovsko iskustvo je Oliveru koristilo, njegov njuh se pogoršao i nećete tako lako ući u njega. A policija je, kao i uvek, kasnila i dečak je uspeo da ode, pa čak i sa plenom.
  Oliverov autoritet među lopovima je još više porastao. I sam se počeo penjati u kuće i aktivnije se baviti krađom.
  Dječak je imao deset godina. Tokom zime uspio je nekoliko puta upadati u kuće i ukrasti mnogo maramica, ili par puta težih torbica. A krađa još jednog novčanika sa dijamantima pokazala se kao pravo remek-djelo.
  Jedan od odraslih razbojnika uspio je čak i unovčiti novčanicu koju je dječak ukrao.
  Došlo je proljeće... Oliver se ponovo popeo u jednu od kuća. Dječak je bio previše samouvjeren. Možda bi sada mogao otići. Ali Bill Cysk se odmaknuo od rane, i izdao svog mladog partnera, rekavši da je i on pobjegao iz zatvora. I rekao mi je gdje da ga nabavim.
  Policija je postavila zasedu. A Olivera su uhvatili u samoj jazbini na povratku.
  I cijela banda maloljetnih lopova je bila pokrivena. I to je bio uspjeh policije.
  Oliver je još dječak, tek dijete, ali već prekaljeni recidivista i odbjegli osuđenik. Nakon što je uhvaćen, odveden je u zatvor za posebno opasne osobe i poslat u samicu. Ovog puta Oliver je bio svučen i temeljito pretresen, gledajući mu i u usta i u anus. Izmjereno, izvagano. Prepisao sa golih sve znakove u dnevniku. Obrijali su glave i oprali ih, zaključavši ih u posebnu ćeliju. Oliver se vratio u zatvorskoj pidžami, ošišan i bos, i sasvim sam.
  A biti sam je mnogo strašnije i neprijatnije. Da, i u ćeliji u proleće je još uvek hladno, za razliku od dečijeg zatvora. Da, i lošije se hrane, jedna prazna ovsena kaša. Oliveru se sada sudi kao odrasloj osobi i ima lanac oko vrata.
  Prljavo je i dosadno, baš tako tuku pendrecima.
  Policija je zapravo udarala desetogodišnjeg dječaka motkama po petama, a ovo je samo početak.
  Pacovi škripe u ćeliji, a vi spavate na kamenju, što je mnogo hladnije nego na drvenim krevetima.
  A hrane se samo jednom dnevno i to vrlo malom porcijom, samo da ne umrete od gladi. Ovdje si kao bombaš samoubica.
  Međutim, i Oliver je bio primoran da radi: da okreće mlinski kamen, što je jako teško kada se otkinu gole pete. I još si gladan, i bičuju te udarcima.
  U Britaniji tortura još nije ukinuta, a Olivera se može ispitivati s predrasudama. Istina, za to je potrebna sudska odluka.
  Šepajući i zveckajući teškim okovima, Oliver je ušao u dvorište. Sa crnim okom, obrijan na ćelavo, izmršav na par sedmica u zatvoru, desetogodišnji dječak je izgledao patetično. Kako ga je već visilo mnogo krađa i provala, očekivalo se da će suđenje biti duže, a o Oliveru se već pisalo u novinama. Dječaku su zaista prijetili vješala.
  Ali to nije bilo sve. Oliver je već uspio sastaviti kapital i sakriti keš.
  Sudija je Oliveru postavio pitanje:
  - Gde si sakrio novac?
  Dječak je počeo odmahivati glavom.
  - Ništa nisam krio, nemam!
  Sudija je pogledao i objavio:
  - Dajem dozvolu za torturu, samo bez nanošenja povreda, mora da oda gde je sakrio zalihe.
  Oliver je zadrhtao i rekao:
  - Nisam ništa ukrao!
  Dječak je odveden u podrum za mučenje. Tamo su gorjeli mangali, a iskusni dželati su pekli alat. Pošto je Oliver još dijete, mučila ga je crvenokosa mučiteljica Margaret, specijalista za torturu djece, čiji klijenti još nisu umrli.
  Oliver je mučen gol... Margaret je stavila ruku na dečakova prsa, osluškivala puls i rekla:
  - Zdravo i uporno dete!
  Nakon toga dječak je stavljen u mašinu, a ruke i noge su mu fiksirane stezaljkama. I počeli su da se uvijaju veoma sporo. Pod komandom crvenokose, tinejdžeri su to uradili. Djecu su obično mučili crvenokosi s nasljednim dželatima koji su učili. Štaviše, okrenuli su se uzrokujući strašnu bol, ali ne i sakaćenje.
  Oliver Twist je zastenjao, ali je tvrdoglavo ostao pri svom. Iako su mu ruke bile toliko iskrivljene pod neprirodnim uglovima da je boljelo govoriti. Dječak je bio iskrivljen u mašini, teško je disao i sa njega je curio znoj.
  Tada je crvenokosa odlučila da proba mangal. Dječak krvnik joj je donio bocu maslinovog ulja. A Margaret je namazala Oliverove grube, djetinjaste tabane da ne izgore.
  Dječak upita:
  - Hoćeš li me spaliti?
  Margaret je klimnula.
  Da, ako ništa ne kažeš!
  Oliver je zastenjao.
  - Nemam ništa!
  Mangala je radila na plin i u početku se upalila malim plamenom. Margaret je jako voljela pečenje dječačkih potpetica. Mučenje je moglo trajati i do pola sata, uzrokujući jak bol. A u isto vrijeme, tabani dječaka su bili samo prekriveni malim plikovima, koji su nestali nakon nekoliko dana i bilo je moguće ponoviti torturu na novi način.
  Oliver je imao velike bolove, teško je disao i stenjao, ali nije davao zalihe. Bila je znatna količina, uključujući i one dijamante koje dječak nije želio prodati.
  Osim toga, dječaci su često tvrdoglavi, a ponekad i nadmašuju odrasle u izdržljivosti. Naviknut da pati sa velom, Oliver je izdržao. I pokušao mentalno odvratiti pažnju od bola.
  Ovdje je on vođa dječijeg pohoda križara. Oni su već provalili u zemlje Saracena. I on je zarobljen. Vrući pijesak Galileje spaljuje bosa stopala djece. I jako boli kad momcima peče tabane. I vode ih u ropstvo, a bičevi zvižde...
  Vatra postaje jača. Margaret pazi da joj plamen ne opeče cijelu kožu na nogama. Trebalo bi biti bolno, ali ne i osakaćeno dječaka. Neka još ima snage da radi u rudnicima ili na plantažama. Maslinovo ulje omekšava hrapave tabane mladog zatvorenika, čineći ih osjetljivijim i manje opečenim. Oliver zamišlja da ga muče Saraceni poput Ivanhoea... Zatim, kao roman koji je pročitao u zatvoru za djecu, vodi bosonogu Rebeku na pogubljenje. I djevojka kuca svojim nježnim nogama o kamenje.
  I vatra. I eto ga Olivera kako jaše konja sa kopljem, i ruši neprijatelja, kao snop sijena. I on pada...
  Prošlo je pola sata i pješčani sat je istekao. Konačno, Oliver je bičevan, što je takođe bolelo, ali je dečak navikao. I poškropi rane slanom vodom. Oliver se čak onesvijestio od strašnog bola, izgubivši svijest na nekoliko minuta.
  Margaret je uzdahnula.
  - Dosta! Pusti ga da se odmori!
  Olivera su vratili u ćeliju. Samo što su ovaj put stavili daske na kamenje i dali ćebad da se dječak smrtno ne prehladi.
  Ispred Olivera su čekala još dva mučenja. Tako je običaj zahtijevao da se pita tri puta. A onda još jedna presuda i smrtna kazna.
  Iscrpljen dječak je zaspao, a sanjao je nešto strašno i bolno.
  . POGLAVLJE #2
  Sutradan je Oliveru dato malo više za jelo nego u prethodnim prilikama, uključujući i ribu. Vidi se da se dječak brže odmorio i oporavio za narednu torturu. Oliver je bio očigledno depresivan, ali ni njemu nije bilo do plakanja. Želeo sam da živim i da se krećem.
  Postojala je ideja šta će se dogoditi nakon pogubljenja? Raj, pakao ili ništa? Poslednji me je najviše uplašio. Beskrajna tama, kada nema ni misli. Jezivo je... Iako nema ni bola ni straha... Ili možda ipak postoji duša.
  U snu letite, ponekad se vinite iznad krovova... Možda je ovo uspomena kako ste bili duh? I također se vinuo, na površini zemlje. I negde na nebu postoje zvezde, između njih su drugi svetovi u kojima žive ljudi, ili druga inteligentna bića.
  Možda će vaša duša nakon smrti odletjeti na drugu planetu, a tamo ćete već pronaći drugačiju suštinu? Kako je to moguće.
  Šta ako je, čak i prije inkarniranja u tijelo, vaša duša bila i živjela u nekome iz drugog svijeta?
  I ovo je takođe veoma zabavno... Šta ako ste u prošlom životu bili kralj ili kan? Ili možda veliki ratnik ili poznati naučnik? Mogao bi biti bilo ko.
  Oliver Twist je pjevao:
  - Verovatno u sledećem životu,
  Ja ću postati car cele zemlje...
  I služiću slavnoj otadžbini,
  Ljudi smo iz iste porodice!
  Da, zaista je sjajno u sljedećem životu postati car, ili kan. Čini se kao da je Džingis Kan pokorio pola svijeta, a prije toga bio je običan rob.
  Priča o Džingis-kanu je nešto poput bajke. Ali postojala je takva osoba u stvari, i on je uspio učiniti mnogo. Ali njegovo carstvo je potonulo u zaborav. Upravo sada Britanija je u usponu i njeno sunce izlazi. Sve više kolonija je uključeno u imperiju, koja može postati najveća u carstvu Zemlje. A ovo je ozbiljno. A negdje u Evropi bio je Napoleon, veliki komandant i vladar. Ko je mogao pokoriti cijeli svijet, ali je uništio šeststohiljaditu vojsku u Rusiji. A onda je došlo do bitke kod Vaterloa. I ta borba je bila posebna. Napoleon je mogao pobijediti, ali nekoliko nesreća ga je spriječilo odjednom.
  Naročito za vrijeme napada na britanske trupe. Tada su Francuzi mogli pobijediti da su napali pješadijom. Ali maršal Ney je to promašio.
  Oliver se bacio i okrenuo. Neudobno je ležati na leđima djeteta koje je prerezano bičem. Bole i uvrnuta ramena, ključne kosti, ruke i noge. Bolni plikovi na tabanima. Rane od mučenja već su počele da zarastaju i svrbele su. Hteo sam da ih ogrebem, ali je opasno.
  Oliver je pokušavao mislima da se odvrati od svraba i bola. Konkretno, pitanje koje je postavio dok je čitao knjige. I zatvorska biblioteka je prilično bogata - ima dosta literature oduzete od kriminalaca. A kriminalci nisu samo pljačkaši s bodežima, među njima ima naučnika, političara i sveštenika i mnogih drugih.
  Tako je Oliver, koji je brzo čitao, uspeo da pročita dosta istorijske literature u dečijem zatvoru. Osim toga, također je posjećivao biblioteke u divljini i uspio je puno čitati i zapamtiti.
  Konkretno, istorija Rima: o dva brata koje je hranila vučica i koji su osnovali grad. Great city!
  Rimsko carstvo je postojalo dugo, a najpoznatije je postalo u antici. O tome se najviše pisalo i ostali su brojni istorijski dokumenti. Ali nakon što je dostiglo svoj vrhunac, carstvo je bilo u padu. A onda se potpuno raspao i nestao. I ostao samo u istorijskim knjigama. U njemu je bilo mnogo careva. Među njima su Neron i Kaligula - okrutni dželati i veliki generali. Julije Cezar i Trojan, mnogi drugi. Uključujući Pompeja.
  Iako potonji nije postao car... Ali još zanimljiviji je ustanak Spartaka. Kada je obični gladijator uzdrmao carstvo i porazio konzule. Bilo je kao iz bajke.
  O Spartaku je napisano nekoliko knjiga. U jednom od njih, sa devet godina, ušao je u kamenolome. I tamo je radio sa svim robovima. Evo ovog mišićavog dječaka koji vuče tešku korpu kamenja koje je teže od njega. Čak se i djetetov stomak sruši od napetosti. I kaplje znoja, sa dečakovog žilavog tela, tamnog od opekotina od sunca i prljavštine.
  A nadglednik ga i dalje nagovara udarcem biča. A dječakove bose noge škripe od žuljeva. Onda dete-rob na kraju dana mehanički pojede kašasti gulaš, možda sa malo ribe i hleba, pa padne na kamenje i spava u zagrljaju sa drugim dečacima, uprkos tvrdoći kreveta. Zimi je u kamenolomu hladno, a mladi robovi su potpuno goli i bosi. A noću je, u najboljem slučaju, prekriven komadićima tkanine i oni pritišću svoja tijela jedno uz drugo da bi se zagrijali.
  A ljeti, vrelina juga Italije, iscrpljujući posao. Radite u kamenolomima po principu: rob ili teško radi ili spava. Naravno, mnogo dječaka je umrlo, ali Spartak, veoma snažan po prirodi, odrastao je i ojačao. I imao je sreće što je dobio priliku za slobodu i bio prodan školi gladijatora.
  Tu je započela njegova karijera, slavna i herojska. Gladijator koji je preživio stotinu borbi, po običaju starog Rima, dobio je slobodu, a već se borio za novac. Spartak je mogao relativno dobro da živi, ali je digao ustanak. Desetine hiljada ljudi umrlo je na obje strane, a slučaj je završio razapinjanjem zarobljenih robova.
  U jednom romanu, Spartak je hakovan na smrt. U drugom, robovi ga nisu dali, ali je umro na krstu. U trećem djelu, Spartak je bio prekriven leševima, ali je uspio da se izvuče i otišao, odlučivši da odustane od borbe. Oženio se i podigao vlastitu djecu.
  Spartak je ostavio utisak na Olivera, ali se pokazao neuspjehom. Iako je njegovo ime ostalo u vekovima, pa čak i milenijumima. Spartak je, naravno, simbol i o njemu su napisane razne beletristike. Propis vremena i nedosljednost povijesnih informacija daju prostora za maštu.
  Ovdje u jednoj knjizi, Spartak je sin plemića, ali je dugovao mnogo novca Krasu, patriciju. A sada je cijela porodica uhapšena i prodata u ropstvo za dugove. Spartak je još prilično dečak, ali ponosan. Njega, zajedno s majkom i sestrom, vode u trgovinu robljem. Od majke su oduzeli skupu odjeću, cipele, a ona je samo u jednoj poderanoj tunici, nije gola i bosa. Noge su joj pretučene u krv i spaljene na kamenju, a koža joj je spaljena na suncu. I ona jako pati, primorana da pleše pred mušterijama.
  Spartak, bronzani od opekotina, također lišen bogate odjeće, bos i gol, još uvijek izgleda kao mlada životinja.
  A kada mu kupac pokuša ući u usta, grize se za prste. Za šta dobija bič. Onda jedan vlasnik kupuje dječaka i majku, a sestra je odvojena... Spartakova majka je lijepa i obrazovana, dobija posao sluge u kući. Ali dječak, preponosan, za kaznu je primoran da okreće mlinski kamen dva-tri dana. Uprkos tome što je okovan, dječak ipak prekida gvožđe i pobjegne.
  Ali on je uhvaćen i žigosan. Tada ga vlasnik šalje u kamenolom. Ali i tu se istakao drski dječak, sin patricija i plemićke porodice. Iako bi ga trebalo razapeti, u očaju mladi ratnik bježi s križa. A ovo vidi glavni menadžer gladijatora. Borbeni mu se jako sviđa, iako je već godinama mlad i kupuje ga. I opet karijera gladijatora.
  Spartak, iako kasnije plemeniti Rimljani, je u ratu s carstvom. I čak ostaje živ, i ima zajedničku djecu u robinju iz Trakije. Nadalje, Spartakov unuk postao je car Rima. Što je već mašta autora.
  Ove knjige nisu stigle do dvadeset prvog veka, ali Oliver ih je progutao i sada ih se setio. Odmaranje i vraćanje snage nakon torture. To je omogućilo da se zaboravi na bolnu kožu i rane koje su jako svrbele od slane vode koju su posipali mladi dželati.
  Oliver je napravio par šepajućih koraka po ćeliji - lanac oko vrata mu je smetao. I pomislio sam, dobro je da ga još nisu blokirali. Iako velike muke tek predstoje.
  Pored banalne omče, iako su se rijetko izvodili kotanjem, a to je vrlo bolno. Doslovno ste raskomadani, a užad vam vuku ruke i noge u različitim smjerovima.
  Oliver je zviždao i pjevao za veselje:
  Ako kiša - hej-ho, a nema kišobrana,
  Ako vjetar - hej-ho - zviždi za tobom, Ako je hladnoća - hej-ho - do kostiju, A nema dobrih vijesti od kuće - Ne daj ne daj se ne daj se sta god da je nemoj placi i ne stidi se!Smej se,smej se smej se!Na putu si pa ce sve biti ok!
  
  Ako dalje - hej-ho - ne možeš ići, A razbojnik - hej-ho - stane na put, Ako gavran - hej-ho - vrišti iznad tvog uha, Ako ti srce kuca od straha - Ne daj Ne daj se,ne daj se!Nemoj plakati,nemoj se sramiti!Smiješi se,smiješi se,smiješi se!Na putu si pa će sve biti ok!
  
  Ne odustaj,ne odustaj,ne odustaj!Sta god da se desi nemoj placi i nemoj se sramiti!Nasmiješi se,smiješi se,smiješi se!Na putu si pa će sve biti ok !
  Nakon toga, Oliver Twist se razveselio... Ponovo su mu doneli hranu i dečak je legao na bok, zagutao ćebe, ponovo zaspao. I sanjao je...
  U snu je dječak imao podvojenu ličnost. Kad se ovo i on, takoreći, prisjeti prošlosti i to ne sasvim, on sebe gleda sa strane. Na primjer, ime je James Morgan. Usput, najpoznatiji gusar. I u isto vreme dečak.
  Iako bi posljednja izjava mogla pokvariti raspoloženje, u snu se plaše da znaju da je to samo san je glup. San je zaista stvaran, na primjer, prevelike čizme su trljale noge, a bol nakon udarca u prepone pijanca je postao jasniji. Možda je Oliver bio uhvaćen, da se uplašio da skupocene cipele ne odlete i usporio je. I usna slomljena tokom pritvora ponovo je podsjetila na sebe. Srećom, zubi su netaknuti, ali kvrga na čelu od udarca je nastala poprilično i tako odvratno svrbi.
  Džejms Morgan je u snu rekao nešto duhovito: tada me je nasmijao. Tako su još tri sata razgovarali o različitim stvarima i... Morgan je, naravno, počeo da sastavlja i priča o svojim podvizima. Da se raspravljamo u terminima - kažu da to ne možete učiniti: potreban vam je um.
  Krađa je umjetnost. Iako je, naravno, Morgan James prepričavao detektivske priče. Iako je morao nešto da nosi. Pogotovo kada je krenuo u bijeg i onda tražio način da se drži neke partizanske jedinice.
  U ovom slučaju nije prošao ništa bolje od Olivera. Osim ako ukrajinsko ljeto ne donese tople noći i možete se, na primjer, osvježiti bobicama ili ljudi još nisu toliko okorjeli da spriječe gladnog dječaka da jede.
  Ali evo nekoliko krađa
  počinio je ... Krađa nije bila hrana. Ali to je sasvim druga priča.
  Kada je konačno objavljeno da ide na sud, Džejms-Oliver se nije lecnuo. Savršeno je znao kako se sve završilo, pa čak i u svim ekranizacijama (neka vrsta lažnog sećanja u snu, o čudima daleke budućnosti!) Twist je bio opravdan. Iako, naravno, nehotice gledam film, zaista želim da bude zanimljiviji, što znači ne kao u knjizi, već nepredvidivo.
  Sud je bio prilično nespretan i naravno bilo je potrebno stajati u redu. A noge su mu već bile umorne, pa u prljavoj i pljuvanoj ćeliji Džejms tvrdoglavo nije želeo da sedne.
  Da bi bilo lakše, klinac se naslonio na zid i ponovo razmišljao o apstraktnom. Tačnije, setio sam se šta je Oliver doživeo.
  Prvog dana dječak je prepešačio preko dvadeset kilometara, što je za dijete dosta. Najgore je što su grube čizme sa drvenim đonom jako trljale stopala. Da, hrane je malo. Iako je kazna bila dovoljna za veknu hleba, a vodu nije problem naći u Engleskoj: čaj nije Sahara.
  Nije bilo moguće dobro se naspavati, jer je proljeće još uvijek hladno. Preopterećeni listovi su ujutro boljeli, a na nogama su otekli plikovi. Dječak je odlučio da nastavi hodati bos. Nije mu se činilo strašno, pa su ih u ranom djetinjstvu nosili bosi do samog mraza. Međutim, jedna je stvar čuvati guske ili čuvati krave ili raditi neki posao na farmi, a druga je gaziti desetke milja po kamenitom putu. Ovo nije meka trava livade, gdje vi zajedno sa još jednim beskućnikom tjerate patke i ostala živa bića (stariji pasu stoku!).
  Oliver je isprva osjetio samo neugodne trnce, a povremeno je skretao s puta na ivicu, pokušavajući da zgazi travu. Ali onda je došlo grmlje i dječak je ponovo izašao na cestu. Bilo je još manje-više podnošljivo nekoliko sati, ali kada je konačno stao, iscrpljen, srušeni tabani su mu bukvalno izgorjeli. Morao sam potražiti potok i uroniti ih u vodu.
  Nakon toga, dječak Oliver je napravio jednostavan, ali ne sasvim ispravan zaključak - izbjegavajući puteve, idite po travnjacima i... Pa, ni u to vrijeme u južnoj Engleskoj nije bilo toliko šuma, već što je više nalik šumarcima, često zasađeno u pravougaoniku.
  Ali izgubiti se i dalje je stvarno... Tako je put do Londona trajao mnogo duže i izazivao je dobar strah. Za Olivera, kojem je dječja mašta nacrtala vukove, sove, pa čak i misteriozne tigrove s paklenim lavovima. Jer najstrašniji anđeo i gotovo svemoćni neprijatelj Božji, Sotona, hoda poput lava koji riče. A ako je grančica škripala ispod izgrebane pete, onda ...
  Ispostavilo se da je put do Londona bio duži, a ljudi koji su naišli bili su nešto bolji nego što ih je Dikens prikazao. Mršavo, oborenih nogu, plavokoso dete je moglo da računa na koricu hleba i topli kutak. A kada je Oliver zaista zamalo ostao - šansa za usvajanje je bila realna, ali neka sila ga je odvela dalje.
  Inače, i partner, o kome Dikens nije pisao, ali ovo
  tamnoputi dječak, pokazao je kako se penju u tuđe bašte i vrtove sekvestra mnogo prije nego što su upoznali "Dodgera".
  Svi su previše želeli da od Olivera naprave pozitivnog heroja, ne shvatajući da dečak treba da bude dečak. Tačnije da je u životu sve malo drugačije nego u dječijem radu.
  Prvi uspon u povrtnjak bio je prilično prozaičan, a Oliver se, općenito, nije previše brinuo oko toga. Htio je jesti - uzeo malo. Vlasnici neće postati siromašniji! je li dobro? Prazan stomak je govorio da se on lično oseća dobro zbog toga.
  Sa partnerom, očigledno Ciganom, brzo su se rastali. Vjerovatno tamnoputi Oliver Oliveru nije bio zanimljiv sagovornik za dugo druženje.
  Nakon toga, i samog Twista je pas umalo osakatio tokom još jednog pokušaja "prepada". Očigledno je mladi Ciganin bolje znao kuda da se popne, da kasnije ne sjedne. A Oliver još nije iskusan...
  Istovremeno je sijao svoje grube cipele. Pa, tada je već navikao bez njih, ali pogled je, naravno, postao prosjačan, ali su dječje noge bile užasno oborene. Inače, Dodger nije izgledao kao u knjizi, ali mnogo respektabilniji. Pa, jasno je da je veća vjerovatnoća da će lopov razbiti pjenu ako ga ne gledaju kao prosjaka. Stereotipi su uporni - i ako lopovi nisu naišli tako dugo, to je upravo zato što su spolja izgledali sasvim pristojno, a ne siromašno.
  Zašto su poveli Olivera sa sobom? Možda zbog Twistovog anđeoskog lica, nadajući se da će biti najmanje sumnjičav. Ili je možda Dodžer zaista požalio, jer je Oliverov pogled: izmršav, izgreban, slomljenih i prljavih nogu izazivao živo saosećanje. A i lopovi su ljudi, pogotovo kad su mladi i nisu stigli otvrdnuti dušu.
  U svakom slučaju, Twist je dobio krov nad glavom i nije se smrzavao noću, uglavnom su bili dobro hranjeni, posebno u poređenju sa radionicom.
  Idući na posao dječaka, doveli su odijelo u red, dali su sličnosti sa uglednim slugom.
  A da Oliver nije bio toliko glup da je vrisnuo, nego se ponašao pametnije - ili zadržao samog lopova ili samo stajao i gledao kao da se divi kroz prozor, ko bi pomislio na njega?
  Možda su ga zato tako brzo opravdali, ali gospodin
  odmah mu se dopalo njegovo lice. Iako se čini da je to njegov rođak?
  Džejms je pljunuo kroz zube i ljutito primetio:
  - Zašto je ovaj sudija kao glupa pospana kornjača?!
  Policajac je poludio od bezobrazluka i tupo zurio u dječaka, a momci su glasno rzli. Smiješno je da se mladi lopov ne boji vlasti.
  Drskost je, očigledno, zaista druga sreća, a policajac je postao mnogo ljubazniji. Možda je bljesnula misao - šta ako je ovo sin vrlo uticajne osobe ili ...
  James Morgan je dobio burmut od jednog od manje-više čistih skitnica u znak povjerenja. Hteo sam da zapalim cigaretu, ali sam u poslednjem trenutku shvatio da će te grubi duvan naterati da se nakašljaš i da će se sav njegov razmetljivi sjaj oguliti poput zmijske kože.
  Sudija Fang očito nije raspoložen - žut sa crvenim flekama na licu, naizgled ljut... I prizor dječaka koji se čak i u drvenom toru osjećao kao kralj na tronu.
  Pogled je drzak, pa čak i preziran, ruke su prkosno skrivene u džepovima, a grudi su napuhane. Prokletstvo, ni najmanji strah i takav prizor koji...
  Džejms je, u snu alternativne percepcije, zapamtio knjigu napamet, ali se u ovom slučaju pokazalo da stariji gospodin nije sasvim dobrodušan. Da, bilo je preklapanje sa filmotekom. Vjerovatno je ulogu dobrog čarobnog štapića trebao odigrati još jedan svjedok. Onaj koji je vidio Pluta i Kolju kako kradu...
  Dječak nije baš, onda je poslušao šta je gospodin u fraku rekao sudiji. Ali sudija mu se konačno okrenuo:
  
  - Kako se zoveš, nitkovo okoštali? upitao je gospodin Fang s otrovom u glasu.
  James Oliver je hrabro odgovorio:
  - Ko je zlikovac pa si ti! Da se nisi usudio da me nazivaš okoštalim starcem!
  Sudija se čak i zagrcnuo od iznenađenja. Čak ni iskusni razbojnici nisu sebi dozvolili da budu tako drski i drski u odnosu na osobu koju bi mogli poslati na vješala. Iako, zapravo, ne baš - za smrtnu kaznu obično se sastaje sud druge, više instance, uz učešće imenovanog advokata. Iako je takav branič beskoristan, poput drvene stolice. Ali naravno, u Engleskoj ne mogu osuditi na smrt bez privida zakonitosti. U svakom slučaju, srednji vijek više nije u dvorištu.
  Ali ako se džeparošem rješava, pa čak i počini dječak, možete i bez advokata.
  Očnjak, kipteći od gneva, bacio je preteći pogled na dečaka i uhvatio... Prezir, kao da nije čovek koji ima moć, već balega. Izdržati ovako je podnošljivo! (Pun!)
  Sudija je kratko, bolje rečeno brzo dobacio:
  - Za džeparenje po prethodnom dogovoru, dječak je osuđen na tri godine prinudnog rada, a još dvije zbog prkosnog odnosa prema sudu!
  James-Oliver je prezrivo pljunuo u kljun.
  - Da, otišao si! Uopšte, on je lopov u zakonu... Tačnije, ja sam lopov, kakvog svet još nije video!
  Gospodin je pokušao da interveniše:
  - Dečak je očigledno bolestan, gospodine sudijo. Poštedi dete!
  Fang je udario čekićem o sto.
  - Vodi gad! Pet godina teškog rada je maksimum koji mogu dati, ali viši sudija će mu zalemiti vješala.
  Oliver je udario policajca... Takođe u prepone - malo je verovatno da bi mu neobučeno telo dozvolilo da dopre do brade visokog subjekta. Istina, neprijatelj je bio dovoljno trijezan i iskusan da se malo pomjeri i od čega se udarac pokazao bolnim, ali nimalo šokantnim. Ali policajac je sam pomjerio svoju palicu kao odgovor. Oleg je ublažio napad, ali svejedno mu je u ušima zazvonilo i malo se zamutilo. I drugi udarac je stigao do cilja...
  Dječaku je duša izletjela iz tijela od potresa mozga... Dobro da je palica elastična, a iskusni čuvar dobro je izračunao snagu... Inače bi Oliver sigurno poginuo... Inače je prošlo pet minuta i hladan osvježavajući tuš ...
  Sada se stari vratio i stvari su krenule neuporedivo gore nego u knjizi. Naravno, svjedok odbrane je kasnio i niko nije htio da ga sasluša. Sudac je suvo primetio:
  - Sve presude su donesene, ali ako želite novo ročište, obratite se tužiocu i podnesite zahtjev za reviziju predmeta zbog novootkrivenih okolnosti! Onda pustite ovo stvorenje da visi!
  Džejms Morgan, čiji je duh lebdeo u blizini, iznenada je pomislio - a zapravo, nakon izricanja presude, sudija je mogao da natera svedoka da piše tužiocu... Po zakonu je tako. Već donesena presuda može se poništiti samo na način predviđen posebnim postupkom.
  Dakle, tu je Oliver Twist imao mnogo sreće... Tačnije, u knjizi... Inače, ono što se nije vjerovalo u neki film, sudija bi, nakon što je izrekao kaznu za vješanje dječaka, tako brzo odustao jer ne naročito autoritativnog svjedoka. Da, i sam svjedok bi se mogao bojati sudije... Šta bi bilo stvarnije.
  Ali ovdje već publika nije suosjećala sa drskim Oliverom i gospodinom koji je odustao od aplikacije...
  Džejms Oliver je, kasno se prisetivši, pokušao da se vrati nazad na prethodno napušteno telo, ali... Provukao se kroz njega kao praznina ili stub dima... Navodno, ne ulaze dva puta u istu reku. Sada je Oliver opet tu i ... nove avanture.
  Džejms Morgan je još uvek mogao da saoseća i čita misli. Kod dječaka su nakon potresa mozga krajnje haotični. Lisice su bile čvrsto pričvršćene - u Engleskoj se djeca često hapse i unaprijed se priprema prava veličina. Drskom dječaku treba naučiti lekciju. Potpuno oborzel - šakal!
  Osjećajući bol u rukama, mali Oliver je uvenuo i suze su mu potekle iz očiju.
  Zatvor teškog rada je ličio na drevnu tvrđavu, sa kulama i puškarnicama. Sumorni stražari, zubi na zidovima i stražarski buldozi.
  Oliver je i dalje dobro razmišljao, a upravnik je čak i udario dječaka bičem kako bi se brže kretao. Dječak je dahnuo i rekao:
  - Kako želite, gospodine!
  Dječaci i djevojčice ne stariji od četrnaest godina držani su u posebnom odjeljenju zatvora. Oliver je već došao k sebi i sa radoznalošću razgledao zatvor. Konkretno, iza debelih rešetaka sam vidio zatvorsko dvorište gdje su odrasli osuđenici u kombinezonima i klompama cijepali i vukli trupce, nešto blanjali. Policajci i stražari su divljački vikali na njih.
  Dječija polovina se nalazila odvojeno i odlikovala se sa tri, da je povučena plava linija duž debelih vlažnih zidova.
  I samo dvorište je bilo skoro prazno, samo su oni marširali u daljini... Oliver je, gledajući njihove golo podšišane glave, pomislio da su dečaci, ali... Dečaci ne hodaju u sivim haljinama koje liče na mantije . Samo su sutane bile kratke, gotovo u potpunosti otkrivale gole, po toplom vremenu lišene, tanke i oborene noge.
  Neki od njih su bili i mlađi od Olivera, i iako je daljina otežavala detaljno ispitivanje njihovih mršavih lica i uhvatiti strašnu tugu u njihovim očima, dječak je od njih osjetio užasan potok patnje i tuge!
  On je Oliver u zatvoru! Jasno je da je kriminalac: u očima svih ubica i lopov! Riječ ubica nije sasvim jasna, ali mi tvrdoglavo zvuči u glavi i kuca zvonima po sljepoočnicama!
  A njegovi debeli, popucali i buđavi zidovi kao da su živi u zatvoru, a promuklo i teško disanje zatvorenika kao da se čuje kroz male rupice.
  Teška vrata od kovanog gvožđa su se otvorila i policajac je predao papir koji je pripremio sudijski sekretar. Ime Olivera Twista nije navedeno, ali je umjesto njega stavljen broj. Pa da, ako je ovo nekakav drski lopov ili zadnji skitnica, onda ime nije bitno. Dovoljan je broj - neka bude bezličan i poslušan... Ali ne, zatvorski sistem takve nije razbio!
  Nekoliko stražara je pogledalo Olivera sa mesožderskim osmehom. Dječak je već izgledao uplašeno i užasno blijedo. Strah, čiji snažan strah nije iskusio ni nakon što je tražio još kaše, izbičevali su ga čuvari radničke kuće, preplavio ga je...
  Ovo je već drugi svijet - mjesto koje se može usporediti s podzemnim svijetom, i nije uzalud svi toliko željni da izbjegnu ropstvo po svaku cijenu... Oliverove noge su pokleknule i on je pao naprijed... Iskusni tamničar je spretno zgrabio dječaka za kosu i udario osuđenika po ružičastim i bijelim obrazima:
  - Mi ovde ne dobijamo takve trikove! Hoćeš li igrati kao i svi drugi ili...
  I krupni čovjek elokventno pređe rubom svoje ruke niz grlo.
  Oliver Twist se probudio. U ćeliju su ušla trojica stražara, otvarajući bravu uz škripu. Stavili su kožne rukavice i počeli da opipaju dječaka i da traže u njegovim ranama stjenice ili neku prljavštinu. Zatim su počeli trljati alkoholom.
  Oliver je škrgutao zubima od gorućeg bola sasušenih rana. Ali s druge strane, zub je skoro prošao i prestao je da svrbi. Dječak je dobio čorbu, komadić krila sa hljebom.
  Jedan od stražara je primetio:
  - Čudno, ali mnogi vas žale, nemojte pogubiti!
  Oliver je s nadom upitao:
  - A možda neće biti mučenja?
  Matrona je odmahnula glavom.
  - Biće mučenja! Potražite do tri puta prilagođene narudžbe!
  Oliver je teško uzdahnuo i odlučio da može izdržati... I sanjao je ludi san...
  Iako je pročitao i knjigu o Jamesu Morganu. Štaviše, da, Džejms je bio dečak koji je bio otrovan na teškom radu na Jamajci. Tamo je vrijedno radio na plantažama šećerne trske. Zatim se, tokom napada, pridružio piratima, postavši za početak koliba. I tada se istakao kao pomoćnik kapetana, a potom i sam kapetan. James Morgan je mnogo pljačkao i na kraju postao guverner Jamajke.
  Ovo je cijela priča. Prvo prosjak-lopov, zatim mladi osuđenik koji se umalo ugušio u skladištu. Nadalje, rob koji, pod bičem nadglednika, radi gol na plantažama.
  Oliver je pomislio da ga možda čekaju i plantaže. Očigledno neće biti pogubljeni. U južnim kolonijama tijelo nema čak ni zimu: ovo je plus. Ali možete se zaraziti. Hrana nije bitna, ali se može živjeti. Posla ima puno, ponekad ima relativno slobodnih dana. Robove se često tuku. Ponekad osuđenici dobiju slobodu i sami postanu plantažeri.
  Dječak je uzdahnuo i pomislio da bi bilo dobro da kao Morgan postane gusar, a potom guverner.
  Istina nije ta vremena. Piratstvo nije nestalo, ali je ozbiljno ugušeno. A na Jamajci to više nije tako masovno. Kao i na drugim mjestima. Iako u Africi, pirati su još uvijek aktivni iu Tihom okeanu.
  Oliver je zamislio napad galije. Kako brojni dječaci skaču na španske vojnike, bljeskajući golim, okruglim petama. I sjekli neprijatelje sabljama.
  I idi Olivere. Njen je pravi dječak, ali žilav i snažan. Koji vodi mlin sa dva mača i vikom;
  - Naša najjača posada,
  Ukrcaćemo se na strelicu!
  I oboreni mornari i vojnici Kastiljskog carstva padaju. I tako je cool i zabavno.
  Oliver otvara škrinje s blagom i umače svoje krvave ruke u zlato.
  A gusari pjevaju, šamaraju svoju bebu, bosim, preplanulim nogama po palubi;
  Tresemo se od bijesa i bijesa
  Ali naša zlodjela će odmah, odmah prestati Ako nas samo zlato najvišeg standarda Sudbina otkotrlja koliko želimo.
  
  Eh - da, na okeanu, e - da, pod jedrima, O, da, letimo za basnoslovnim bogatstvom, Šteta, niko ne zna, a ni mi sami ne znamo Koliko nam zlata treba, o, koliko mi želimo.
  
  Sve pljačkamo,ali nismo mi krivi I treba da hranimo svoje porodice,treba nam i rodbina.Na kraju krajeva, niko ne misli da nam plaća platu A živimo bez praznika i bez slobodnih dana.
  
  Eh - da, na okeanu, e - da, pod jedrima, O, da, letimo za basnoslovnim bogatstvom, Šteta, niko ne zna, a ni mi sami ne znamo Koliko nam zlata treba, o, koliko mi želimo.
  
  Eh - da, na okeanu, e - da, pod jedrima, O, da, letimo za basnoslovnim bogatstvom, Šteta, niko ne zna, a ni mi sami ne znamo Koliko nam zlata treba, o, koliko mi želimo.
  . POGLAVLJE #3
  Dječak je ponovo pokušao neko vrijeme hodati po ćeliji. Ali nije bio dobar u tome. Istina, plikovi sa tabana su već lagano nestali, a hodanje nije bilo tako bolno. Oliver Twist je zviždao pjesmu kroz nozdrve. I bio je nekako glup zbog ovoga, da je bio u zatvoru. Oliver još nije čitao o grofu od Montecrista. Roman će biti napisan nešto kasnije. Ali nešto ne tako poznato ostalo mu je u sjećanju.
  Na primjer, dječak je ukrao jabuku vječne mladosti i završio u Bastilji. Luj XIV je prvo želeo da pogubi dete. Ali onda sam odlučio da pustim klinca da zauvijek sjedi u tajnoj ćeliji Bastilje. A dijete, stekavši vječnu mladost, završilo je u samici, podzemnoj ćeliji... I proveo je sedamdeset godina u samici. Sve dok ga nisu pustili, jednostavno ne vjerujući da bi dječak koji je izgledao star oko dvanaest godina trebao biti u tajnoj ćeliji Bastilje kao posebno opasan kriminalac.
  Vječno dijete je temeljito išičeno i pušteno na sve četiri strane. Nakon što je dječak lutao putevima Evrope, imao je avanturu. Ona je u vojsci Napoleona Bonapartea postala sin puka.
  Bio je to prilično zanimljiv roman. Sedamdeset godina, ali služiti - kul je složiti se! I strašno! A ovo je skoro u potpunom mraku, okovano oko vrata. Inače, on je Oliver. Jadni dječak... I kako još nije poludio. Snovi su mu bili jedina utjeha. Bile su dugačke i veoma zanimljive.
  U snu, na primjer, dječak luta planinskim stazama i naiđe na blago ili nešto zabavnije. I bose noge postaju gomila zlatnika...
  Oliver zamišlja žute, metalne krugove, i to izgleda tako cool. A ti ih središ i protreseš u šakama. I tako primamljivo svjetlucaju. I takvo zlato ovdje je prekrasno, daje crvenu nijansu.
  Oliver je čak i mentalno okusio žuti krug na zubu. I sretno se nasmiješio. Za zlato je ukusno - i veoma prijatno, odiše mirisom meda... A sada vam se čini da pčele zuje u komori, a leto dolazi sa blagim zracima.
  Dječak se nasmiješio. I opet je počeo hodati po ćeliji... Bos, djetetove noge brzo zarastaju i želim da se krećem. Hoće li biti obješen? Ne želim da budem zaglavljen u petlji.
  Oliver je zamišljao kako će njegove gole, djetinjaste potpetice visjeti kada se omča zategne oko tankog vrata. A onda će usijanim gvožđem spaliti goli đon kako bi se uverili da je dečak mrtav. I spaliće njegov leš u rerni - što je veoma neprijatno...
  Oliver je s gorčinom zapjevao kako bi se razveselio gusarskom romansom:
  Uzalud su bogati zalupili vratima,
  Uostalom, put je naređen do praga za siromašne!
  Tu, u kavezu pod ključem, peri se dosađuje,
  Želi da joj vitez pomogne!
  
  I otišao sam kao dečak kod pirata,
  Klanjati se dostojanstveniku a ne tući!
  Sada je vrijeme otplate za sve pohlepe,
  Lovac se u igri pretvorio u hranu!
  
  I veliki su moji momci snage,
  Kad sam u rukama mača počeo da se vrtim!
  Poslaću zle neprijatelje da se dosađuju u grobovima,
  Mjesec na nebu sjaji bakar!
  
  Hrabrost bijesno kipi u srcu,
  Zelena kabina je spremna za ukrcaj!
  Prešao sam sa oficirom na mačevima,
  Ulazak u bitku u divljem, nasilnom bijesu!
  
  Protivnik je visok, kao bik iz štala,
  Želi da smrvi divlju masu!
  Ali mladić se bori dostojanstveno,
  Oštrica plete nevidljivu nit!
  
  Evo iskora - probili su stomak,
  Nasilnik je urlao, ispustio mač!
  Živeo je u prostranstvu i nije poznavao bol,
  Sada je izgubio svoje konjske moći!
  
  Moj prvi ukrcaj je bio tako uspješan
  Pregršt zlata ti se slijeva u džep!
  A mi pirati pevamo pesme
  Dijeljenje u borbi duvan dobijen u čast!
  
  Naravno da sutra može biti gore
  Puške fregate i krstarice načičkane!
  Pošalji me da skačem bos kroz lokve,
  Krvlju koju je prolio neprijateljski zlikovac!
  
  Pravi dečko, nema antene,
  Ali u borbi za popustljivost nema kolibe!
  Kolu je suđeno da umre u boji godina,
  To je dobrovoljna odluka!
  Nakon toga Oliver se osjećao malo vedrije, pa je čak počeo trljati lanac. Jedna metalna karika protiv druge. Iako je malo vjerovatno da će imati vremena, ali barem postoji šansa.
  Dječak je djelovao energično i bijesno pjevao;
  Sjedi per rešetka v tamnica sirovo .
  Mladi orao uzgojen u zatočeništvu,
  Moj tuzni drug, mašući krilom,
  Krvava hrana kljuca ispod prozora,
  Pecka, baca i gleda kroz prozor,
  Kao da je isto mislio i sa mnom;
  Doziva me očima i plačem
  I hoće da kaže: "Hajde da odletimo!
  Mi smo slobodne ptice; vrijeme je, brate, vrijeme je!
  Tamo gde se gora za oblakom beli,
  Tamo gdje se ivice mora plave,
  Tamo gde hodamo samo vetar... da, ja!.."
  A dječak je bosom nogom šutnuo krevete. A onda ga je uzeo i ponovo zaspao. A sanjao je i o nečemu inspirisanom prethodno pročitanim romanima. Posebno o Julijanu Otpadniku. Šta bi se dogodilo da je Julian poživio duže!
  I ovaj san je zanimljiv;
  U snu je dječak vidio nešto neobično...
  Ovdje je bio pored Julijana Otpadnika. Čuveni rimski car u bitci sa Partima zapao je u tešku situaciju. Ali Cezarovi nasljednici su se hrabro borili i otjerali Parte. Ali i sam car bio je okružen malim odredom, koji je očajnički pokušavao da se probije do svojih.
  Oliver Twist je iskočio na vreli pijesak. Dječak terminator je odmah shvatio da to nije baš san, pogotovo jer su ga boljeli još ne potpuno zacijeljeni plikovi na tabanima. Ali nema vremena za svađu - cara treba spasiti!
  Dječak-rendžer je jednim udarcem u skoku oborio pet Parćana koji su već opsjedali cara. Tada je Oliver Twist vrlo spretno uzeo oba mača i počeo da ga grdi. Prva četiri perzijska ratnika pala su odsječenih glava. Tada je dječak golim prstima bacio bodež, koji se usred leta izokrenuo i prerezao grkljane trojici strijelaca.
  Oliver Twist je radosno uzviknuo:
  - To je muška borba!
  Zatim je krenuo u odlučnu ofanzivu. Njegovi zamahi mačem bili su poput kosilice. Posjekli su sve redom i secirali udove Perzijanaca. Evo jednog glavnog poglavara Parta koji pokušava da i sam car izgubi ruku. A onda glava.
  Oliver Twist je nogama odjednom bacio pet bodeža s gramofona i pokosio čitav niz strijelaca. Onda je viknuo:
  - Sat sreće! Vrijeme je za igru!
  I njegovi mačevi su ošišali Partsku vojsku. Vođa vojske, kralj Perzije, Indemon, izlegao je zenki. Polugoli, mišićavi dječak je sjekao sve redom i sve prilaze Julijanu zasuo leševima. Nikada ranije vladar Partije nije video tako žestokog borca. A činjenica da je ovo samo golobrada omladina izazvala je ozbiljan strah.
  Iznenada su zaista paganski bogovi odlučili pomoći Starom Rimu, i umjesto da se povuče, Julian je vratio religiju svojih predaka na Zemlju! A sada se protiv Partske vojske bori ili Herkul ili Herkulov sin.
  I Oliver Twist je sve više izluđivao. Bacao je teške i oštre predmete. Probao je i razbio neprijatelje starog Rima, a njegovi mačevi izgledali su kao neodoljive munje. Dječak terminator inspirisao je ostale Rimljane. Viče: Herakle! Herkul sa nama! Navalili su na Parte, udvostručivši njihovu snagu trostruko. Borio se i sam car.
  Julian je bio tek nešto iznad prosječne visine, ali dobro građen i zgodan. U trenutku smrti imao je samo trideset i dvije godine, a ne zna se šta bi čekalo Rimsko Carstvo da je otpadnik poživio više. Ali sada, čini se, Parti su se povukli i počeli uzmicati.
  I ostatak rimske vojske dodao je toplinu. Kralj Indemon je pokušao da preokrene tok bitke i sa hiljadu odabranih besmrtnika krenuo je u bitku. Ali ovo je bila njegova fatalna greška.
  Oliver Twist je skrenuo pažnju na jednog veoma krupnog čoveka - višeg od Valujeva, sa krunom i ramenima, poput ormana u zlatnom verigama. I dječak je, vidjevši kako slušaju naredbe ovog vladara, shvatio: vrijeme je za djelovanje. I podigao je luk koji je ispustio Perzijanac. Brzo ga je povukao nogom, tako da je tetiva zamalo pukla. A onda je ispustio strelu, mentalno prateći njen let.
  I jureći, bodljikav ubod probio je kralja Partije u vrat, slomivši karotidnu arteriju. I ogromna težina od jedan i po, ili čak dva centnera, vladar se srušio sa slona.
  Smrt kralja, naravno, težak udarac za vojsku. Pogotovo kada je mlađi nasljednik pokušao da preuzme komandu, kao što je Oliver Twist poslao strijelu na njega. Kao rezultat toga, ovaj protivnik se pokazao probušenim škorpionom. Rimljani su, vidjevši cara kako juri u bitku, povikali: Apolon, Apolon je s nama!
  I Oliver Twist je rukama i nogama tukao Partije.
  I ova varvarska vojska se pretvorila u veliki bijeg. Sada su Rimljani progonili Partiju i u ovoj trci vukova nije bilo reči o oprostu i milosti. Teško onima koji bježe, i teško onima koji bježe od Rimljana dvostruko.
  Istočna vojska se topila pred našim očima, a latinski pukovi, legije i kohorte bili su neumoljivi. Gvozdeni i jaki, sve lome i seckaju, a plemiće ubijaju...
  Dječak je, s druge strane, bljesnuo golim, ružičastim štiklama, i trčao mlin sa mačevima, sekući istovremeno pet protivnika.
  Potpuna pobeda. Preživjeli Parti padaju na koljena i mole za milost.
  Oliver Twist je došao na carev poziv. Pogledao ga je s ljubavlju. U davnim vremenima ljudi su malo niži nego u kasnijim vekovima, a u snu dečak zamišlja sebe da je stariji. Dakle, Oliver izgleda da ima četrnaest, petnaest godina po rimskim standardima. Odnosno, već se može smatrati muškarcem, iako bez brade. Julian je pogledao njegove ogrebotine i modrice i upitao sa širokim osmijehom:
  - Ti si bog?
  Oliver Twist je iskreno i pošteno odgovorio:
  - Ja sam čovek!
  Julian je teško uzdahnuo i također iskreno odgovorio:
  - Šteta... Jako mi je žao!
  To je razljutilo dječaka terminatora, pa je oštro odgovorio:
  - Nema za čim žaliti! Čovječe, ovo zvuči ponosno!
  Julian je klimnuo glavom i potapšao dječaka po ramenu:
  - Dobro rečeno! Ovaj čovjek zvuči ponosno, i mora biti ponosan, a ne glina u grnčarskim rukama!
  Vojska je promrmljala u znak odobravanja. Pohodni sveštenik je počeo da priprema pagansku molitvu povodom pobede. Julian je odlučio da oživi stare kultove. Jedan od njih je obožavanje Jupitera, Marsa i Mitre. Iako je jasno da pagansku vjeru treba modernizirati. Ovdje su predložene različite ideje. Uostalom, već postoji učenje o Elizejskim poljima - raju za ratnike i herojske ljude, znalce. Pa zašto to ne učiniti zvaničnom doktrinom. Bićeš pokoran caru, moći ćeš da se istakneš u službi i dobićeš sebi harem na onom svetu, i tamo ćeš slaviti plemenite gozbe, zauvek mlad i jak! Pa čemu onda elita Hristova doktrina?
  Oliver Twist, koji također nije baš volio tradicionalno kršćanstvo, dvosrčan i okrutan, primijetio je:
  - Čovek je sam kovač svoje sreće, i on je grnčar svog uspeha!
  Julian je pružio ruku dječaku, srdačno je protresao i iskreno predložio:
  - Budi moj sin i naslednik! Mudri ste preko svojih godina i imate nadljudsku snagu!
  Nakon toga, car je izvadio cezarov prsten sa svog pojasa. Ovaj prsten obično nosi car kome odabere da bude njegov nasljednik i obično je znak usvojenja.
  Oliver Twist stavio je prsten na kažiprst i sa oduševljenjem rekao:
  "Nadam se da ću biti dostojan da postanem carev sin..."
  Julijan je porazio partsku vojsku i ponovo opkolio njihovu dobro utvrđenu prestonicu. Pojava Olivera Twista dočekana je sa radošću. Rimski car je poljubio dječaka i podigao ga snažnim rukama iznad sebe, govoreći:
  - Hvala bogu! Već sam mislio da si mrtav!
  Oliver je, shvativši da istinu nije tako lako objasniti, odgovorio:
  - Da budem iskren, Vaše Veličanstvo je moj pravi otac, ovo je Apolon i on me ponekad vodi na Olimp i na druge svetove da se ne navikavam na ljude!
  Car, koji je u stvarnoj istoriji prozvan kao otpadnik, bio je iznenađen:
  - Jesi li video Olimp?
  Oliver Twist je, kao i svi intelektualno razvijeni dječaci, volio komponovati i stoga je spremno potvrdio:
  - Da!
  Julian je uzviknuo zadivljeno:
  - I video sam Jupitera!
  Dečak-vitez, široko se smešeći sa bisernim zubima, odgovori:
  - Moj deda Jupiter te pozdravlja! I želi vam uspjeh!
  Car je iz sveg glasa uzviknuo:
  - Hvala bogovima! Neka donesu pobedu!
  Dječak-nasljednik je odmah ponudio da ne odgađa napad, jer je područje okolo bilo opustošeno i rimskim trupama je bilo preteško doći do hrane i pića.
  Oliver je, naoružan najboljim rimskim lukom, koji je i poboljšao, krenuo u lov. Bolje je razmisliti o planu napada, vidjeti samu tvrđavu i istovremeno ubijati neprijatelje.
  Oliver Twist je pucao iz daljine u ratnika sa grimiznim perjem na šlemu. Kao odgovor, na dječaka su poletjeli oblaci strela. Ali mladi ratnik nije obraćao ni najmanju pažnju na njih: oni i dalje nisu stigli, i hladno su nokautirali protivnike, a on je sam, brzim korakom, s vremena na vrijeme, trčeći, obilazio zid.
  Grad je zaista bio velik, ne mnogo manji od Rima, i okružen visokim zidinama. Trajan Veliki i mnogi drugi osvajači nisu ga mogli uzeti u svoje ruke. Ali ovdje je zapravo glavna sila Partije. Osvojite je i vaša vlast nad Rimom može se protezati čak do Indije.
  Oliver je primijetio da su zidovi grada gotovo svuda veliki, debeli i nazubljeni. Da biste uzeli takav grad, potrebno vam je mnogo dugih stepenica i nije sigurno da ćete ih pronaći. Zaštita je nešto slabija, gdje grad pere rijeka, buran je potok. Reku je moguće preusmjeriti, ali za to će biti potrebno najmanje dva mjeseca mukotrpnog rada. Pa koji su drugi načini?
  Na primjer, raznijeti zid i probiti jaz! Najlakši način, ali treba vam eksploziv. Ali nedaleko od grada nalazi se impresivna šuma. I uz određenu vještinu, eksploziv se može napraviti od ... piljevine, dodajući im najjednostavnije minerale i soli. I golim petama dječak je osjetio da ima takvih minerala i soli u tlu.
  Najbolje je potkopati najviši dio zida, gdje se nakupio najveći broj neprijateljskih vojnika. Sada će Parti zažaliti što su se uopšte usudili da krenu protiv Rima.
  Oliver Twist, upucavši četiri tobola, vratio se u logor i radosno obavijestio Juliana:
  - Bogovi su mi rekli kako da zauzmem tvrđavu! Ali neka vaši ratnici služe našem ritualu!
  Rimski car je strogo naredio:
  - Slušaj mog sina kao što slušaš mene!
  A vojska, koja je vidjela Olivera Twista u akciji, lajala je zauzvrat. A dječak, Cesarević, je aktivno izdavao naređenja. Morate pomiješati puno piljevine s mineralima, a onda ćete dobiti moćnu bombu iz davnih vremena. Trebalo bi djelovati mnogo efikasnije od baruta, a ne gore od nitroglicerina. Ovo je zaista dečak terminator začet. Štaviše, sam Oliver je lično sjekao šumu, a trupce samljeo u štitove i piljevinu.
  Vjerujući u volju bogova, rimska vojska je radila vrlo prijateljski, skladno i energično. Piljevina i snažni drveni štitovi su brzo izgrađeni. Istina, Parti su pokušali da izvrše nalet.
  Oliver Twist je radosno zamahnuo sa svoja dva mača, a konjica je izjurila iz zasjede. Nekoliko hiljada Perzijanaca je bilo opkoljeno. Dječak-vitez jebe njihovog vođu nogom u vilicu, primoravajući ga da izgubi mnogo zuba. A onda je njegov par mačeva radio kao da su brijači. A Parti su bili u torbi, i okruženi najhrabrijom vojskom na svijetu.
  Da, mnogi varvari su se sada borili u rimskoj vojsci, ali to ju je učinilo jačom, upijajući svježu krv i nove borbene tehnike.
  Oliver Twist se više od drugih briljirao u ovoj sječi. I namjerno, klinac je pljusnuo u velike lokve krvi da poprska rimske vojnike. I svidjelo im se, ispostavilo se da primaju božansku milost, snagu i sreću od samog Apolonovog sina.
  Baš kao što su se mnogi u Rimu radovali povratku starih paganskih kultova. I sa velikim zadovoljstvom su se molili Fortuni. Kršćanstvo je, s druge strane, izgledalo previše neprijateljsko prema životnim zadovoljstvima i stoga neprivlačno. Štaviše, hoće li još postojati taj raj? A da li je neko od onih koji žive u četvrtom veku video vaskrslog Hrista?
  A bogovi su im jednostavni, razumljivi, ljudski... I niko nije pružio ozbiljan otpor oživjelim kultovima!
  A sada pirinčani ratnici, čak i ako polovica njih nisu Latinoamerikanci, već varvari sa entuzijazmom izvršavaju naredbe cara i njegovog Sina i Sina Apolona.
  Noću je već pripremljeno dovoljno piljevine i minerala. Oliver Twist nije čekao zoru, već je naredio da se kola odmah prebace na centralnu tačku neprijateljske odbrane.
  I trofejni partski konji pohrlili su zajedno sa smrtonosnim teretom do kraljevske kule. Natjerali su ih dalje, palili su batak i noge upaljenim bakljama i udarcima dugih bičeva. I iako su Perzijanci otvorili neselektivnu vatru u tamu noći, već je bilo prekasno.
  Oliver Twist, da bi pojačao glas, viknuo je kroz ogromnu mesinganu trubu:
  - Neka se ispuni ime bogova! Neka Jupiter pomogne!
  Eksplodirala je tako da je čak nekoliko milja od glava Rimljana oborilo njihove kacige s glava. Ali Parti su patili hiljadu puta više. Glavno zaklon od udarnog talasa bio je odbačen više, a zidovi su se podigli. Mnogo stotina perzijskih vojnika je ubijeno na licu mesta, a još više osakaćenih...
  Oliver Twist, koji je takođe bio gurnut od eksplozije, pao je na koljena, ali je odmah skočio. Dečak-vitez je ponovo zalajao:
  - A sada prijatelji napadaju! Na slavu našeg Boga Apolona!
  I jurnuo je prvi, bljeskajući bos, sa prašinom zalijepljenom u krvi dječačkih potpetica. A iza njega je jurila čitava rimska vojska, nebrojena, u svakom slučaju, u noćnoj mori.
  Oliver je prvi stigao do partskih položaja i žustro se popeo ispod srušenog zida. Dječak terminator bio je u velikom uzbuđenju. Isjekao je sve redom, iako je već bilo jasno da su Parti izgubili sposobnost stvarnog otpora. Njihov moral je pao, a svaka želja da se suprotstave Rimljanima je nestala. Ali ipak, istrebljenje se nastavilo i došlo je do pravog masakra.
  Oliver Twist, mašući mačevima, i prosijecajući još jednu čistinu, otpjevao je cijelu baladu:
  Ja sam vitez Rima i mača...
  Gospod me je pozvao u bitku!
  Svijet je odmah dobio dželata,
  I bolje hvali Svaroga!
  
  Odlučio da oživi veliki san
  Taj čovjek je postao jak kao Bog!
  I zaljubio se u mudrost, lepotu,
  U kojoj je oličen nalet srca u metal!
  
  Ne, nije paganin, Cezar je bio,
  Nije poznavao sebi ravnog u rati...
  I Rim sa sjajnom slavom,
  Prkosi strahu-Sotona!
  
  Sve će se pretvoriti u prah
  Ali samo duh je besmrtan!
  Pronađite snagu u riječima
  Što nam ne govori naglas!
  
  Vjerujte, osoba nije leš,
  Najbolji je, uvek živi...
  Zračak slave se nije ugasio...
  Zvezda u srcima ljubavi!
  
  A šta je krv
  Ona nam daje život...
  Iz bola postoji ljubav
  I držite je!
  
  Vjerujte da niste slabi
  I bio je jak duhom!
  Neka rob propadne u tijelu,
  Mi ćemo se pobrinuti za uzdu!
  
  Kada pobediš kukavičluk
  I divlji užas će nestati...
  Onda se uzdigneš iznad krovova,
  Bogovi broje lica!
  
  Doći će Olimp, zapaliti vatru,
  I biće svetla...
  Ali ne diraj slabog heroja,
  Klijent oftalmologa...
  
  Ko gazi malog crva,
  On sam je bezvrijedan u srcu!
  I moja velika strast
  Ispod repa dva čipsa bibera!
  
  Ukratko, dođi Belobog,
  Ja ću postati Apolon...
  Precrtaćemo nule olovkom,
  Iza nas su milioni!
  Glavni grad Partije je pao, a rimska zastava se sada vijorila iznad njega. Oliver Twist uze ključ Azije u svoje jake ruke i priđe caru Julijanu. Zahvalio se nasljedniku i vratio mu je, rekavši: "Slava Apolonu."
  Julian gradi novu prijestolnicu. I Oliver je počeo da sanja... Ovde je ponovo sreo cara Julijana. Partsko kraljevstvo, od kojeg su Rimljani imali toliko problema poraženo, a Julijan, koji se već zvao Veliki, odlučio je obnoviti Babilon.
  Pojavu Olivera Twista, imenovanog carevog sina i koji se smatrao sinom Apolona, Rimljani su doživljavali kao znak bogova.
  Pred dječakom su Vestalke posipale latice ruža. Oliver ih je gazio bosim nogama i ponosno napuhujući grudi marširao trijumfalno. Latice su joj prijatno golicale gole pete, a raspoloženje se diglo od toga. Julian se rukovao s dječakom, žuljevitim od vojnih radova, rekavši:
  - O moj sine! Naredio sam od blaga zarobljenog od Parta da za tebe izlijem zlatni kip, stavljajući smaragde umjesto očiju! Pošto si Apolonov sin, onda si kao sam Bog ljepote i vojne umjetnosti!
  Oliver Twist je skromno odgovorio, prekriživši ruke na mišićavim grudima snažnog tinejdžera:
  - Ja sam kao bog, kad sam čovek!
  Julian klimnu dječaku i objavi:
  - U vašu čast i u čast početka preporoda Babilona, organizovaćemo borbe gladijatora!
  Oliver je iskreno rekao:
  - Manje krvi! Naši bogovi ne traže žrtve, već hrabrost i hrabrost!
  Julian se složio sa ovim:
  - Neka bude tako! Ali oni Parti koji nisu dali ostavku moraju poginuti u gladijatorskim borbama da ne bi izazvali nove nevolje Rimu!
  Oliver Twist Jr je odgovorio na ovo:
  Neka bogovi odlučuju o njihovoj sudbini! Samo neka žene i djeca ne učestvuju u tome!
  Julian je dvosmisleno odgovorio:
  - Oni koji za nas nisu opasni neće učestvovati u plesu smrti!
  Statua izlivena Oliveru Twistu bila je čak viša od prirodne veličine, a smaragdne oči su gorjele. U rukama je dječak-božanstvo držao dva mača sa čeličnim oštricama i drškama ukrašenim rubinima. Reljefni mišići su bili sasvim u skladu s originalom.
  Potom je bila raskošna gozba, a već za vrijeme gozbe održana je prva gladijatorska borba. Borila su se dva pažljivo oprana i nauljena Partijana. Napadali su jedni druge mačevima. Veći je promašio nekoliko udaraca mačem u prsa i stomak, srušio se na pijesak. Borba se pokazala prolaznom i gotovo svi Rimljani, nezadovoljni takvim ishodom, spustili su prste - dokrajčite ga! Oliver se uzdržao. Nije želio da ispadne okrutan ili milostiv.
  Parćanin je bez grižnje savjesti izbo svog sunarodnika. Na tome su, zapravo, gladijatorski nastupi završeni. Tek pred kraj gozbe, kada je Julijan, kao i Neron, otpevao pesmu, vojnici su ponovo pozvani na stadion. Ovoga puta radilo se o dvoje tinejdžera.
  Borili su se dovoljno dugo, nanoseći mnogo rana jedni drugima. I na kraju, potpuno iscrpljeni, proboli su jedan drugom svojim mačevima grudi i smrzli se.
  Oliver Twist, lupkajući bosom nogom, nezadovoljno primijeti:
  - Tvoj otac je obećao da neće biti dece u gladijatorskom duelu!
  Julian odgovori odlučno, udarivši šakom o sto:
  - A ovo nisu deca! Već im je četrnaest godina!
  Ovakav ishod izazvao je određeno razočarenje kod Rimljana, pa su izviždali mrtve borce.
  Oliver se nije bunio. On sam nije razmatrao četrnaestogodišnju djecu. Ako dječak već može biti sa ženom, onda nije dijete!
  Sutradan su počele borbe gladijatora.
  Parti su se borili jedni protiv drugih. Bili su bijesni, bacali se i ubadali. Proliveno je mnogo krvi i znoja.
  Već u prvoj borbi borilo se po dvadeset ljudi na svakoj strani. Oni koji su prvi izašli sa zelenim natkoljenicama, a drugi sa žutim. Bitka se nastavila sa promenljivim uspehom. Pobijedili su zeleni, od kojih su samo trojica ostala na nogama, a čak su i oni teže povrijeđeni.
  Drugi duel je ispao nešto manje krvav od prvog.
  Ovoga puta bilo je po petnaest muškaraca sa svake strane. Neki u narandžastim zavojima, drugi u plavim. Teške čizme zveckaju o pijesak. Sami gladijatori su polugoli, mnogi su dlakavi, pa je spektakl prilično varvarski i napet. Činilo se da je narandžasta bila jača, iako se generalno borba pokazala kao takmičarska. Došlo je do tvrdoglave razmjene udaraca, curila je krv.
  Obje strane su se ljuljale kao povjetarac.
  Jača se pokazala narandžasta, od kojih je pet ratnika stalo na noge. A one plave koji su bili hrpe, ali su pobijeni, Rimljani im nisu pomilovali.
  Borbe su bile u punom jeku. Evo, na primjer, tri lava i pet Partijana sa tupim mačevima. Kupatilo je ispalo krvavo... Ovoga puta sreća se osmjehnula lavovima, osim životinjama, a mačevi su zarobljenicima davani kratki, zarđali i dugo nenaoštreni.
  Tada su u ring ušli tinejdžeri, naoružani samo bodežima. Bilo je toliko vrištanja, vrištanja, ujedanja. Isprepleli su se u zagrljaju i ubadali jedni druge bodovima, udarali, šutirali. Momci su bili toliko bijesni da nisu ni pogledali ko je u kom timu. Samo su se međusobno ubijali, sakatili i dokrajčili na licu mjesta.
  Jedan od njih je čak istrgao savršenstvo drugog, primoravajući potonjeg da umre od jakog bolnog šoka.
  Kako je to teško i odvratno, ali u isto vrijeme prokleto uzbudljivo. Kada doživite mješavinu uzbuđenja, zadovoljstva i istovremeno odvratnosti, kada se goli, znojni, krvavi i posječeni tinejdžeri muče i grizu oružjem.
  I u davna vremena se rađa mnogo djece, a veliki broj dječaka učestvuje u borbama gladijatora. Oni su manje vrijedna roba i nisu tako jadni. Često se mladi robovi tuku potpuno goli, i uvijek bosi.
  Žene gladijatorice su također gotovo uvijek bose, osim najpoznatijih od njih. Takve djevojke stavljaju elegantne sandale kako bi naglasile svoj viši status.
  Robovi ne bi trebalo da nose cipele do punoletstva, samo po hladnom vremenu dobijaju grube drvene cipele kako se vredna stoka ne bi savijala od hladnoće. A ako je dijete prirodno snažno i može izdržati snijeg, radije ga ostave bez tunike. Djeca slobodnih Rimljana, a posebno patricija, po hladnom vremenu nose sandale ili papuče i čizme, da bi manje bili robovi.
  Oliver Twist je, naravno, kao sin boga Apolona, iznad takvih predrasuda. Ali neki partski zarobljenici, gledajući dječaka u kratkim hlačama koji je sam sjedio pored cara, očito su ga zamijenili za počasnog kožnika i šaputali.
  A Oliverov sluh je veoma oštar, i neprijatno mi je kada te tako pomislim. Dva polugola roba prišla su princu i počela da prave prijatne masaže dečakovim bosim stopalima. Tako je dobro biti dodirnut azijskim djevojkama. Očigledno, i zarobljeni robovi u osvojenoj Partiji.
  Na nogama je ostao samo jedan tinejdžer, koji, međutim, takođe nije mogao da stoji uspravno zbog brojnih rana i stao je na sve četiri.
  Sljedeća borba je bila malo egzotičnija. Četiri krokodila protiv dva tuceta Partijana sa štapovima. I samo jedan je imao sjekiru u rukama. Aligatori su jurnuli na zatvorenike, a oni su kao odgovor tukli štapovima. Neki Parti su pobegli. Krokodil je veoma zastrašujuća životinja. Kako usta škljocaju, tako je ugrizeni Partijanac umro u takvim zubima.
  A drugi ratnik je već izgubio noge, a drugu ruku. A krokodili gladijatori jedu vrlo mnogo s užitkom.
  Visoki Perzijanac sa sjekirom sjekirom je sjekao aligatora. Nije ni reagovao: ispala je tako jaka koža. I sve kuca redom i juri da proždere svakoga ko je pao pod očnjake.
  Pojavio se krvavi nered. I počeo se širiti po pijesku i šljunku.
  Oliver Twist je počeo da flertuje sa robinjama... I probudio se!
  . POGLAVLJE #4
  Oliver Twist, nakon što je spavao, ponovo je nahranjen i najavio:
  - E, sad te čeka druga tortura, momče.
  Prvo su u ćeliju ušli stražari, a sa njom i doktorica u bijelom mantilu. Naredila je Oliveru da skine ogrtač i kimnula nakon što ga je pregledala.
  - Kako brzo zacjeljuje na psu! Vrijeme je za drugo ispitivanje sa strašću!
  Dječak je progunđao:
  - Još sam dete, možda nisam?
  Žena u bijelom mantilu klimnu glavom.
  - Ne brini, nećeš se ozlijediti. I tada će biti samo jedno mučenje. Zakon zabranjuje sakaćenje djece mlađe od četrnaest godina mučenjem!
  Oliver je teško uzdahnuo.
  Opran je toplom vodom, nisu štedjeli ni državni sapun. I dječak je postao čist i spreman za mučenje.
  Ušlo je još stražara. Otkvačili su ogrlicu s vrata dječaka i stavili okove. I odveli su ga, zveckajući lancima, do odjeljenja za mučenje.
  Oliver je bio nervozan, noge su mu drhtale, bosi su mu tabani osjećali hladnu vlagu kamena. On je još dijete i biće teško mučen, a to je izazvalo jezu.
  U mučilištu ga je već čekala dželata sa crvenom kosom. Nasmiješila se, velikih, bisernih zuba.
  - Pa, došlo je ono slatko malo pile? Sada ćemo vas uštipnuti!
  Oliveru je strgnuta prugasta pidžama i izveden je nag. Crvenokosoj su pomogli dželati tinejdžeri. Bio je to poseban tim za torturu djece.
  Olivera su stavili u specijalnu krepu sa šiljcima koji su mu počeli bolno bockati kožu leđa i zadnjice.
  Tada su mu ruke i noge počele da se savijaju pod neprirodnim uglovima. Oliver je zastenjao od bola. Ligamenti su bili istegnuti, a ruke i noge bukvalno izvučene iz ramena i kukova.
  Crvenokosa se nasmiješila.
  - Pa, šta boli? Možete li mi reći gdje ste sakrili zalihe?
  Oliver je negativno odmahnuo glavom.
  Tinejdžeri dželati okrenuli su poluge, a dječakove su se ruke i noge još više uvijale. Oliver je zastenjao, ali je stisnuo zube da se ušutka.
  Crvenokosa je klimnula.
  - Podmaži mu pete! Oni su već živi!
  Mladi dželati su se entuzijastično latili posla. Zamazali su dječakove prašinom oprane tabane, još prilično tvrde, čak i djetinjaste prste. Crvenokosa je pogledala dijete i oblizala joj usne. Uživala je u mučenju dječaka.
  Na kraju se podmazuje đon i fiksira žar dovodom plina. Visina plamena se može podesiti, a mesožderskim jezikom liže dječju petu. Istovremeno, dželati nastavljaju da izvijaju dječakove ruke i noge, doslovno ga savijajući u luku.
  Bol je bio užasan i Oliver je stenjao i plakao. Očajnički je pokušavao da sebi skrene pažnju, ali ovo, ali nije mu pošlo za rukom. I kao da su vulkani eruptirali po cijelom tijelu i potekla lava.
  Pomisao je bljesnula: umjesto da trpim takav bol, možda bi bilo bolje reći. Štaviše, malo je vjerovatno da će biti moguće iskoristiti skriveno bogatstvo. Ali tvrdoglavi mali đavo u njegovoj glavi zahtijevao je otpor nasilju. A Oliver je ćutao kao mladi pionir kojeg su nacisti ispitivali. Iako su s vremena na vrijeme stenjali, pa čak i vriskovi skidali s usana.
  Mangala je ispekla dječakove štikle, i one su pocrvenjele, ali zahvaljujući maslinovom ulju nisu zagorjele niti ugljenisale. I plikovi su izlazili polako, bilo je to dugo mučenje. A istovremeno su ispali ligamenti ruke i noge i lopatice Olivera Twista, tako da je ostalo još malo do pauze.
  Crvenokosa se zakikotala i zablistala od sreće. Oliver je bio zgodan, mišićav dječak i lisici je bilo veliko zadovoljstvo da ga muči. Ali nije priznao. Službenik koji je nadgledao torturu okrenuo je pješčani sat. Po zakonu, mučenje djece mlađe od četrnaest godina je vremenski ograničeno. A on samo stenje i plače, a pisari nemaju šta da zapišu.
  Tada je crvenokosa uzela dugačku iglu, čiji je vrh bio usijan u kaminu, i prišao Oliveru.
  Počela je bockati golog, mišićavog dječaka u nervne završetke. Oliver je vrisnuo od divlje boli... Crvenokosa se polako bockala i pevala:
  Kakav bol, kakav bol!
  Bratstva pobeđuju Španiju! Pet je nula!
  I on se smeje otkrivajući svoje biserne zube. I opet, injekcije koje doprinose dječakovoj patnji.
  Oliver pokušava da se odvrati od bola... Gleda u crvenokosu, a ona mu ne deluje strašno. Izgleda ne više od trideset, lijepe, ali zle smaragdne oči. Oliver je čuo da postoji žena krvnik koja obično muči male lopove. I malo ko je mogao odoljeti mučenju. Oliver se prisjetio i romana o Robinu Hudu.
  Mali Joe, dječak od oko četrnaest godina, nekako je zarobljen. I mučen je na stalku vatrom i bičem. Mali Džo je bio iscrpljen, ali nije odao gde je bila jazbina pljačkaša. Tada je krvnik kidnapovan, a na njegovom mjestu se pojavio sam Robin Hood. I Mali Joe je spavao. Iako su mu gole pete gorele od usijanog gvožđa, one su izlečile dečaka, i on je ponovo potrčao.
  Dakle, ništa strašno. To samo boli, ali neće postati invalid i čak će se osvetiti...
  Crvenokosa je napravila desetak injekcija u različite dijelove tijela i spustila hladnu iglu.
  Uzela je bič u ruke i počela da tuče Olivera u grudi i stomak. Udarci su padali jako i ravnomjerno. Dječak, čija je glava već bila prilično zbrkana od strašnog bola, onesvijestio se...
  Tinejdžeri dželati su ga polili ledenom vodom. Oliver je došao k sebi.
  Crvenokosi je iz kamina uzeo komad usijanog gvožđa i prinio ga dječakovim grudima.
  Ovdje je intervenisao zvaničnik:
  - Možete oštetiti prsni mišić! Djeca nisu osakaćena!
  Crvenokosa je agresivno zalajala:
  - Onda soli!
  I stavila je šapu u čaše i polila cijelu šaku na Oliverovu ranu. Dječak je vikao i trzao se.
  Engleski zvaničnik klimnu glavom.
  - Vreme je isteklo! Zakon zabranjuje dalju torturu!
  Crvenokosa je opsovala i zarežala:
  - Prokletstvo! On je tvrd orah! Možda nastaviti?
  Službenik je odmahnuo glavom.
  - Ne! Zakon je zakon! Dječake njegovih godina ne treba više mučiti! Ima još jedno mučenje! I smislite nešto sofisticiranije!
  Tinejdžerski dželat je predložio:
  Slomi mu nožne prste!
  Zvaničnik je odmahnuo.
  - Ne možeš sakati!
  Crvenokosa je iznervirano klimnula glavom.
  - Pusti ga da se odmori! Po treći put ću mu pripremiti nešto sofisticiranije i efektnije!
  Oliver je pušten iz stezaljki i koza. Doktorka je opipala dječakov puls i zadovoljno rekla:
  - Veoma je uporan! A može potrajati mnogo!
  Zvaničnik je primetio:
  - U njegove rudnike! Neka radi! Ima ih tako malih, ali jakih koliko treba!
  Crvenokosa se zahihotala.
  - Tim bolje! Možda će mi više puta pasti u ruke!
  Oliver je opran ledenom vodom i odnesen u ćeliju. Mučenje je završilo i dječak je odahnuo.
  Dvije trećine puta je prošlo, a ostalo je jako malo, i noćna mora će prestati.
  Istina, onda ga, vjerovatno zbog male starosti, neće pogubiti, već će ga poslati u rudnike. I to je najgore! Užasan je smrad i polumrak, i posao koji ne traje dugo.
  Bolje na plantažama Jamajke ili Indije, ili na ostrvima. Toplo je i sunčano i prijatno, svež vazduh. Miriše na tropske biljke.
  A dečacima bose noge golica prijatna trava, a rad je još zabavniji.
  Oliver je, iscrpljen torturom, ležao na leđima, koja su bila manje povrijeđena, samo u modricama tupim iglama stolice, i pokušavao da zaspi. Bilo bi lijepo zaboraviti u iscjeljujućem snu.
  Ogrlica na djetetovom vratu gotovo da nije smetala, a nije ni pekla.... Ali došlo je do moralnog poniženja kao kod ovog psa na uzici. Pa požalili su i nisu ubacili noge u blok.
  Evo malog Džoa, nakon mučenja, držan je u okovima i nije mogao ni da se okrene. A Oliver Twist je već znao šta je bol. Međutim, u radionici je više puta bičevan. I bič više nije tako strašan.
  Vatra i everzija zglobova su bolniji. I igle u nervnim završecima. Boli tijelo, posebno istegnuti ligamenti.
  Vrata ćelije su se otvorila... Nadglednik je ušao i uneo vrč mleka i mekog hleba, govoreći:
  - Pij i dobij snagu!
  Oliver je tihim glasom upitao:
  - Neću biti pogubljen?
  Matrona je primetila:
  - Mnogi te sažaljevaju, budi jak!
  Oliver je pio mleko, jeo beli hleb. Želudac mu je bio težak. A kada su stražari otišli, dječak je legao na leđa i gotovo odmah zaspao.
  I sanjao je...
  U tijelu odraslog muškarca, Oliver Twist je jahao crnog konja. Upravo je napustio svoje drugove i našao se sasvim sam. Raspoloženje se pogoršalo, a u glavi mi se digla magla kako sve to učiniti da bude što efikasnije. Ovu zanimljivu riječ su izmislili Grci - efektivno! Vi ste sami barem sedmi sin u porodici, ali već plemenita osoba, bliska caru. Ali ovdje samo trebate moderirati svoj status i postati neprimjetniji. Infiltrirajte se u redove zaverenika koji žele da spale do temelja najveći grad na svetu.
  Neophodno je razmrsiti složeni klupko.
  Oliver Twist je zaustavio svog konja. Previše dobar i čistokrvan ima konja. Odmah je jasno da će to biti plemenita osoba, a sektaše neće moći odmotati.
  Oliver Twist je sišao s pastuha i razmišljao gdje da ga pričvrsti. Samo vezati za drvo? Odvešće ga, ali ja ne želim da izgubim tako plemenitog konja. Iznajmiti do najbliže vile? Kao, neće riskirati da prevare desnu ruku prefekta carske garde?
  Oliver Twist nije baš volio ovu opciju, ali izgleda da nije bilo drugog izlaza. Ali šta je sa povratkom? I onda hodati? Takođe nije izgledalo baš privlačno. Možda uzeti i nabaviti skromnijeg konja, ili čak prebaciti na magarca?
  Posljednja opcija je ipak izgledala malo logičnije i nije tako zamorna kao puzanje pješice.
  Međutim, morao sam ponovo uzjašiti pastuha i krenuti kamenitim putem. Okolo su rasle oskudne palme i pogled nije baš najbogatiji. A ovo je u procvatu Italiji. Neka mjesta ovdje. Ovdje je, međutim, jedan razgranati i polomljeni hrast. U daljini, preplanuli, polugoli pastir tjera koze.
  Oliver Twist podstakne svog konja da se oraspoloži i ubrza korak.
  Ovdje je osjetio nalet snage u sebi i zapjevao;
  Neko seje, neko ore
  Pa neko će samo reći, umorio sam se od drljanja, hoću malo da zadirkujem sreću Eh, uzeću konja u zalog i sreća me čeka!
  
  SkiddedEh, proklizao negdje Skided me! SkiddedEh, proklizao negdje Opet SkiddedEh proklizao negdje Skliznuo me
  
  !
  
  Proklizalo Eh, proklizalo negdje Proklizalo me Proklizalo Eh, proklizalo negdje Opet proklizalo Eh, proklizalo negdje Proklizalo me Proklizalo oh proklizalo negdje Opet proklizalo!
  
  Proklizalo Eh proklizalo negdje Proklizalo me Proklizalo oh proklizalo negdje Opet je proklizalo!
  Ovdje je Oliver Twist odjednom utihnuo i uplašeno zatreptao. Pred njim se pojavila djevojka neviđene ljepote. Bila je gotovo gola, samo su njene veličanstvene grudi bile prekrivene nitima perli od kamenja koje je blistalo svim duginim bojama, a bokovi su joj bili obavijeni vijencima od bisera, velikih dijamanata i smaragda. Istovremeno, figura je veličanstvena, visoka djevojka, guste kose koja pada u valovima boje zlatnog lista, i tri ukosnice: jedan rubin u obliku leptira, safir u obliku od ribe i smaragdnu u obliku tigrice.
  Istovremeno, uprkos bogatstvu odevnih predmeta, devojka je bila bosa, samo su joj na gležnjevima bile narukvice od skupocenog cveća. A njena figura je veoma mišićava i odiše životinjskom snagom, lepotom i erotizmom. Pločice štampe, loptice mišića koje se kotrljaju ispod čokoladne kože.
  Oliver Twist je osjetio kako mu muško savršenstvo odjednom nabuja, krv mu je ključala u telima, a srce mu je kucalo kao bubanj.
  Nikada nije video tako lepu, divnu i uzbudljivu devojku.
  Nekoliko dana Oliver Twist nije imao žene u svom lažnom sjećanju na snove, osjećao je vrtoglavicu i probudili se životinjski instinkti. On je osoba kojoj i sam car vjeruje, a u džepu mu je papir zapečaćen pečatom i potpisom Cezara. A papir glasi: - Ono što nije uradio nosilac ovog pisma, učinjeno je za dobro Rima i po mom nalogu! Dakle, ako išta, čak i da je kraljica varvara, Oliver će biti opravdan.
  Kada je desna ruka župana skočila s konja, tada se neočekivano ispostavilo da je djevojka viša od Rimljana uzbuđenog životinjskom požudom. Oliver Twist se nije osramotio i pojurio je na nju. Ali gola, preplanula, mišićava noga devojke je bljesnula, a njeni goli prsti čvrsto su je uhvatili za nos. Bol je udario kao maljem u lobanju, a Oliver Twist je viknuo:
  - Ah-ah-ah-ah! Ubijaš me!
  Devojka ukrašena draguljima se nasmijala, podigla centuriona stražara sa zemlje i bacila ga kao mače.
  Prevrnuo se na leđa i zastenjao. Djevojka s kraljevskim člankom mirno je rekla:
  - Tvoja mačo reakcija mi je razumljiva i čak laskava! Ali kad imaš posla s boginjom, ne možeš žuriti kao vepar u vrućini. - Ljepotin glas je postao stroži. Stanite na sve četiri i puzite. Onda poljubi moje otiske u pesku. Ne zaslužuješ dodirivati svoje tijelo.
  Oliver Twist se nakon nokauta osjećao kao bokser. Glava mu je pulsirala, nos mu je pulsirao od strašnog bola. Stražarski centurion nekako je stao na sve četiri i otpuzao prema visokoj, fantastično lijepoj djevojci.
  Uzbuđenje, uprkos bolu, nije prošlo. A Oliver Twist je strastveno bocnuo bosonog, graciozan otisak ljepotice koja oduzima dah.
  Osjetio je pijesak na usnama i nasmejao se. U istom trenutku mu se na vratu pojavila bosa potpetica, pritisnuta.
  Oliver Twist je probrusio:
  - Imaj milosti!
  Ljepotica je odgovorila lukavo cereći se zubima:
  - Zaslužuju!
  Oliver Twist je odgovorio uz stenjanje:
  - Zahtevaj, super, sve ću!
  Djevojka se nasmijala i odgovorila:
  - Dobro. Ti si ponosni Rimljanin i desna ruka cara. Postani djevojka sada, budi ona dok se ne predomislim!
  Centurion Oliver Twist se spremao nešto reći kada se osjećao kao da je uronjen u rastopljeni puter. Uhvatila ga je divlja groznica, a zatim ga je bacila na hladno. Munje su bljesnule, začuo se razbijajući udar groma, i sve se vrtjelo pred očima čovjeka. I nakon trenutka sve je utihnulo. Oliver Twist više nije osjećao bol u nosu, a tijelo mu je bilo veselo. Skočio je i bacio pogled na sebe. Pred njim su se njihala puna djevojačka prsa, jedva pokrivena trakom tkanine. Dalje se moglo vidjeti preplanulo žensko tijelo, raskošne bokove, jedva prekrivene gaćicama, jaka bedra, reljefne potkoljenice, bosa graciozna stopala. Kosa je postala duga, a kada ju je Oliver uhvatio prstima, osetio je mekoću svile i odlučio da je pogleda. Kovrdžave plave pramenove pojavile su se pred očima bivšeg centuriona i lopova.
  Ne vidiš svoje lice, ali tijelo ti je zdravo, mlado, fino, samo bez ukrasa, tamno od opekotina, gotovo golo, pritisnuto pločicama i odličnog oblika.
  Oliver Twist se osjećao još jačim i vedrijim nego prije. I zviždući je primetio:
  - Jebem ti! Šta sam ja, devojko?
  Prekrasna ratnica ukrašena draguljima klimnu glavom.
  - Da, sad si žensko i moraš da me služiš!
  Oliver Twist je odgovorio sa uzdahom:
  "Moja dužnost je da lično služim caru i svakom pretpostavljenom koga on postavi preko mene.
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom i rekla:
  - Vilji sam od cara. Ja sam boginja boginja! A ti me moraš poslušati, inače ću umesto devojke od tebe napraviti bubašvabu!
  Oliver djevojka se strese i kleknu ponizno govoreći:
  - Tvoja volja, o najveći od najvećih. Ali car mi je dao zadatak i ja sam dužan da ga ispunim.
  Boginja je agresivno primijetila:
  - Bez moje volje, ne da Rim neće biti spaljen, ali ni jedna muva neće proletjeti. Zato ne boj se.
  Oliver Twist je žarko pjevao kao odgovor:
  - Koliko biti kukavica ne razumem,
  Rađa se snažan ratnik za bitku...
  Strah je slabost i stoga,
  Oni koji se boje već su poraženi!
  Boginja je od bijesa lupila nogom i zapjevala:
  - Oslikan stol i pod
  Car je i dalje koza!
  A onda je namignula Oliveru i rekla mu uglađenim tonom:
  - Mlada, budi mlada devojka,
  I ne žurite da odrastete.
  Pobijedite bučnim pritiskom,
  I bori se protiv fašista!
  Nikad se ne zna mir
  Plakati i smijati se na mjestu
  I ja sam bio
  Prije više milijardi godina!
  Oliver Twist je zviždao.
  - Gosha! Prije više milijardi godina. A ko su fašisti?
  Boginja je namignula i tiho rekla:
  - Nauči više. Moraćemo da se nađemo.
  Oliver Twist je prešao bosom, djevojačkom nogom preko makadamskog puta. Osjetila je zajedljivost svojim elastičnim đonom i logično primijetila:
  - Zanimljivo, ali ko sam ja? On ili ona?
  Boginja je sa osmehom odgovorila:
  - Dušom si sto posto muškarac, tijelom sto posto jaka i lijepa djevojka. Ne budi tužan, ja ću te naučiti magiji, a ti ćeš mi služiti još vjernije i vjernije od cara.
  Lepotica ukrašena draguljima je arogantno rekla:
  - Pustio sam te da mi ljubiš tabane.
  Oliver Twist je htio da prigovori, ali ga je pogled Boginje spalio. I bivša desna ruka poglavice pretorijanaca pala mu je na lice. I poslušno ljubio bose noge najveće ljepote na zemlji. Usne su bile slatke, poput kože od meda i veoma prijatne, poput mešavine hiljadu rajskih cvetova, arome gracioznih, isklesanih, seksi nogu boginje.
  Da, još uvijek se ne zna da li je nagrada poljubiti takav šarm, ili pokušaj ponižavanja.
  Boginja je blagonaklono rekla:
  - Uskoro će ti doći devojke, jer jedan čovek nije ratnik u polju!
  Oliver Twist je još jednom pohlepno poljubio boginji bosi, isklesani, slatki poput ambrozije, koju piju rimski bogovi, i poželio da nastavi dalje obasipati poljupcima. Ali dobio je golu petu u nosu, iz koje je tekla čak i tanak mlaz grimizne krvi koja se širila po preplanuloj koži.
  Boginja je rekla strogim tonom:
  - Ustani i idi! Ako želite da saznate nešto o nadolazećem požaru u Rimu, onda je s takvim izgledom to najlakše učiniti. Čovjek će poludjeti od pogleda u grudi, bokove, noge!
  Oliver Twist je bio zbunjen:
  - Kako to? Hoću li biti iskušenje za njih?
  Boginja se zakikota i primijeti:
  - Verujte mi, žena doživljava mnogo više zadovoljstva od ljubavi od muškarca, a vi ni ne želite da ponovo postanete muškarac!
  Oliver Twist je promrmljao:
  - To je užasno!
  Boginja je odgovorila:
  - Naprotiv, super je! Ovako osjetljiva koža kod žena, jedan dodir izaziva zadovoljstvo.
  Djevojka je namignula Oliveru Twistu i dodala:
  - A da ne misliš da sam te ostavio u sjajnoj izolaciji i da si jedini muškarac u ženskom telu, prebaciću tvog prijatelja na tebe.
  Boginja je skočila, zavrtela vrtnju i pustila munje iz svoje gole pete. A ispred, još jednom zadivljena Oliverom Twistom, pojavila se gotovo gola, takođe veoma mišićava i lepa devojka crvene boje.
  Stajala je i zbunjeno treptala.
  Boginja je, sa izgledom velikog pobednika, odgovorila:
  - Ovo je centurion Ciceron. Nije bilo baš mladog i zgodnog muškarca, a sad vidite kakva je vatrena lepotica postala!
  Oliver Twist je zviždao, djevojka je stvarno ljupka. Samo možda previše mišićav, kao on. Obično takve mišiće imaju djevojke gladijatorice ili one koje su radile u kamenolomima.
  Ali u isto vrijeme, visoke grudi i luksuzni bokovi uopće nisu lišili ljepotice ženstvenosti.
  Djevojka Ciceron je zbunjeno pogledala oko sebe. Zatim se naklonila boginji Demijurga i promrmljala:
  - O veliki, učini me ponovo muškarcem!
  Boginja je uzviknula, tresući svojim raskošnim bokovima:
  - Ne! Ti si u ženskom tijelu treba mi više. Sada oboje kleknite i ljubite moje gole pete.
  Djevojka Ciceron i djevojka Oliver Twist su kleknuli. Poslušno su ljubili noge boginje. Ali onda je senka zatreperila i pojavio se dečak u kratkim hlačama. Demijurg je klimnuo glavom.
  - I dečaku, treba da ljubiš gole tabane.
  Dječak je bio svijetle kose i zgodan, izgledao je star oko dvanaest godina. I ljubljenje njegovih stopala je bilo ponižavajuće. Neki kreten, a evo dva rimska, nikako ne zadnja građanina.
  Oliver djevojka je odlučno rekla:
  - Neću ljubiti noge šmrkaču!
  Kao odgovor, dječak je potkoljenicom u lice udario prelijepu plavušu plavkaste kose i zarežao:
  - Pretvore te u crve?
  Djevojka Ciceron je uz uzdah predložila:
  - Ovo je takođe Bog! Ne samo dečak. A Bog nije tako ponižavajući.
  A djevojka je poljubila dječaka demijurga u petu.
  Dječak-kreator klimnu glavom i reče:
  - I ja sam Bog! I Oliver je odbio veliku čast. Ipak, opraštam mu. Ali ako želite da živite, onda ćete se morati boriti protiv onih koje mi Bogovi Demijurga naređujemo. U suprotnom, Rim će zadesiti neprocenjivu katastrofu.
  Boginja je bljesnula svojim prijetećim očima i izjavila:
  - Momci, hteli to ili ne, vi devojke ćete morati da se borite protiv Rima i pomognete da pobedite Spartakusa.
  Oliver i Ciceron, te devojke sa srcima pravih muškaraca, uzviknuli su iz sveg glasa:
  - Nikad! Nikada se nećemo okrenuti protiv Rima!
  Boginja je prijeteći udarila svojom gracioznom bosom nogom. Plavuša plavkaste kose i vatrena crvenokosa djevojka su bile na stazi. Pojavilo se nekoliko golih, preplanulih djevojaka, lica prekrivenih crvenim maskama.
  Počeli su da muče centurionke. U početku su bose noge ljepotica bile stegnute u kocke i počele su vješati terete sa njih. Veoma je bolno, ligamenti su istegnuti i uvrnuti.
  Oliver Girl je škrgutala zubima i cvilila.
  - Svejedno, neću protiv Rima!
  Djevojka Ciceron je prosiktala:
  - Ne budi izdajica rimskog centuriona!
  Rimske djevojke su i dalje bile mučene. Vješali su terete, izvlačeći zglobove s ramena. Tada su dželati-djevojke, gole, ali u maskama, sa crvenom kosom, počele da tuku bičevima po leđima ispruženih ljepotica. Udarci su prvo zadati umjerenom snagom.
  Boginja je naredila, ljutito lupkajući svojom gracioznom bosom nogom:
  - Udri jače!
  A onda su krenuli gvozdeni bičevi, koji su ženi rasparali kožu. Oliver i Ciceron škrgutali su zubima, ali udarci koji su potresli njihova uganuta tijela natjerali su da prigušeni jauci izlaze iz njihovih grla.
  Ovdje su, po naredbi boginje, plamtjele mangale pod bosim nogama izmučenih djevojaka. Vatra dželata bila je regulisana dovodom gasa. U početku je bilo malo, ali se onda pojačalo. Da ne bi odmah spalili kožu, mučitelji su mazali gole tabane djevojaka biljnim uljem.
  I to je bila tako strašna bol da su Oliver i Ciceron, te djevojke, vrištale. Ali onda su stisnuli zube, tako da su čak i uglovi usana krvarili.
  Ali kakav je to nadljudski trud koštao. Dželat je užarenim štapom bocnuo Olivera Twista ispod pazuha. Dahnuo je i ponovo vrisnuo. Sada su obje centurionke počele tući užarenim čeličnim šipkama u kaminu koji se odmah pojavio. A bol je postao još strašniji i monstruozniji.
  A dželati su uzeli kliješta sa usijanim zubima i počeli da cepaju prsa. Što je izuzetno bolno. Kao grom te probada od peta do potiljka. Oliver je pomislio: - Možda je to dovoljno? Zašto trpiti takvu patnju, recite: izbor je jasan, na sve se slažem! Ali pomoći vatrenom neprijatelju Rima Spartaka i izdati njegovu domovinu - ne! Rimljanin mora da je tvrđi od dijamanta.
  Kada je Ciceron djevojka vrisnula:
  - O mama! Nema potrebe, sve ću ti reći!
  Oliver djevojka je vikala:
  - Šuti! Ne izdaj svoju domovinu!
  I u tom trenutku mu se otkinula grimizna bradavica na grudima. I od bola sam se zagrcnuo.
  Međutim, to još nije bila granica. Ovdje se pojavio, nakon što je boginja-demijurg udarila bosom nogom, dinamo sa žicama. Mučitelji su počeli da ubacuju elektrode u devojke na stalku u njedrima Venere, petoj tački, u ustima i između prstiju na rukama i nogama. Ovo je zaista izuzetno okrutno.
  Evo gole djevojke u crvenoj maski koja vrti volan dinamo automobila. A kroz tijela izmučenih ratnika centuriona prolazila su razorna pražnjenja struje.
  Bol je prešao sve moguće granice. Oliver i Ciceron nisu izgubili svijest od šoka bola samo zato što su bili pojačani magijom Boginje Demijurga. Jadne centurionske djevojke doživjele su jednostavno neshvatljivu patnju, činilo se da je svaka ćelija tijela preplavljena usijanim metalom, a stada teglećih konja sa čeličnim kopitima galopiraju duž nervnih završetaka.
  Djevojčica Oliver i djevojka Ciceron zadrhtali su od nevjerovatnog bola. Bol je bio posvuda, nije bilo krvi, vene, nijedne ćelije u tijelu netaknute bolom. I bilo je kao zaroniti u najluđi krug pakla.
  Obje centurionke bile su toliko paralizovane da nisu mogle ni da vrisnu. Gušili su se kao ribe na suvu obalu.
  Oliver je dobijao čin za činom, kao i njegov partner. Tako su druga dželat i treća počeli da okreću točkove dinamo mašine.
  U međuvremenu, drugi mučitelji su počeli lomiti prste bosih nogu centurionskih djevojaka koje su visile na stalku.
  Iako je već bilo toliko bola da ga je bilo nemoguće probaviti umom i ne opaziti.
  Demijurg je naredio, ogolivši svoje biserne, krupne zube iznad njegovih godina:
  - Za njihovu kosu!
  Odmah su dva mučitelja uhvatila izmučene djevojke i povukla ih za kosu, prijeteći da će im otkinuti skalpove. I još više bola.
  Ovde su široke trake usijanog gvožđa dodirivale stomake devojaka. Miris spaljenog mesa postao je mnogo osjetljiviji. Riječi su ispekle cijelo stado ovaca.
  Boginja Demijurg je upitala sa paklenim osmehom:
  - Pristajete da mi služite i da se borite sa Rimom?
  Uprkos najmonstruoznijem bolu, uprkos nevjerovatnoj patnji, obje centurionke su u glas zaurlale:
  - Ne! Nećemo izdati svoju domovinu!
  Boginja se zapalila munjom, mašući čarobnim štapićem koji se iznenada pojavio u njenim rukama. A kroz njih, izmučene centurionke, prolazila su tako snažna električna pražnjenja da se koža prvo dimila, a onda su obe izmučene devojke planule kao baklje.
  Oliver i Ciceron su se bukvalno gušili od bola. I mera patnje je premašila sve ono što je izvan, i njihova je svest pala u tamu nepostojanja.
  Demijurg je primetio uz užasan osmeh:
  - Odlične su, dobro očuvane!
  Boginja-demijurg je uznemireno primijetila:
  - Da završim brojne misije, trebaju mi samo Oliver i Ciceron. Na kraju krajeva, oni su izabrani! Mogu sve, čak i stvoriti svemir, ali ljudska volja nije podložna najmoćnijim bogovima.
  Demijurg je primetio:
  - Mi možemo da promenimo čovekov izgled, telo, ali ne možemo da promenimo njegovu ličnost i "ja", što je naša slabost!
  . POGLAVLJE #5
  Oliver Twist se probudio... Zadrhtao od straha od onoga što ga uskoro čeka. Ali, za sada, rane od prethodnih mučenja nisu zarasle, što znači da ga je čekalo odlaganje kazne...
  Dječak je počeo trljati karike lanca, jednu o drugu. Bilo je nekako ometajuće, a i neprijatno je sjediti na povodcu kao da si pas. Oliver je protrljao kariku o čeličnu kariku. I pjevušio je u sebi... Vrijeme je prolazilo... Donosili su mu hranu. Pored uobičajenih zatvorskih obroka, tu je i mlijeko. Kako bi se dječak brzo udaljio od torture, žene koje su radile u zatvoru postale su velikodušne. Šteta kada dečaka od deset godina muče engleski dželati. A on je već izdržao dvije torture, ostala je zadnja - treća.
  Međutim, čak i sam zatvor je katastrofalan. Iako je gledanje u šipke već prilično poznato.
  A tabani sprženi na mangalu bolno svrbe i stvarno bole, a na njima su nabujali plikovi. Ali već je počeo da jenjava. I više ne boli. Vjerovatno će se dječakove gole pete još spržiti, jer se ne može sakati, a đon savršeno zacjeljuje, pogotovo ako je premazan maslinovim uljem.
  Oliver se osećao uzbuđeno i dokrajčio veliku šolju mleka. Ima samo deset godina, a već ga muče, pokušavajući da odaju tajnu. I tokom torture doktor pazi da ne osakate, a poseban službenik mjeri vrijeme mučenja, određeno engleskim zakonom za dijete koje još nema četrnaest godina.
  Dječak je jeo, pa od monotone dosade uzeo i zadremao.
  I sanjao je...
  Poput valova rijeke koja je izbila sa obala poplave, ogromna horda varvara pohrlila je ka tek posječenoj tvrđavi. Na posebnoj kuli, nimalo ne plašeći se strijela, stajao je visok čovjek, u laganom, bronzanom oklopu, i mačem u snažnoj, mišićavoj ruci. Kovrčava kosa, na velikoj glavi, već prilično prošarana sijedom, skupljena srebrnim obručem. Pogled je spolja miran, samo sužavanje pa širenje zjenica odaje jako uzbuđenje! Stojeći na desnoj ruci, neobično visok i širokih ramena muškarac je zagrmio snažnim basom:
  - Napadnuti smo, veliki! Iz cijele Galije su se okupila neprijateljska plemena. Veličina Rima je u pitanju!
  Čovjek je mirno odgovorio, igrajući se bodežom sa dragocjenom drškom:
  - A da li ste mislili da je Antonije odlučio da smo došli da skupljamo pečurke, a ne da se okrutno borimo?
  Marko Antonije je zbunjeno rekao:
  - Ali kakva je bila svrha Julija da dopusti varvarskim Galima da sakupe sve snage, stotine svojih plemena, umjesto da koriste jednostavnu i pouzdanu taktiku: tuci, tuci po dijelovima!
  Cezar je odgovorio sa osmehom:
  - Aleksandar Veliki dao je Dariju dvije godine da okupi ogromnu vojsku iz cijelog svog ogromnog carstva i porazi ga u otvorenoj borbi. Mi smo u ratu već osam godina. Ako nastavimo kampanju istim metodama, onda nam cijeli život neće biti dovoljan za to!
  Rimski strijelci su gađali precizno zbog zuba koji se nalaze na zidu, međutim, Gala je bilo toliko, a oni su bježali u tako gustoj gomili da ih je bilo neuporedivo teže promašiti nego pogoditi. One varvare koji su pali, probodene strijelama, njihovi suplemenici su nemilosrdno gazili. Konjski kopita i grube čizme sa drvenim đonom gadno su cuckale, mješavina blata i krvi. Cezar nije mogao odoljeti i sam je ispalio strijelu, ciljajući na mladića koji je skakao na bijelom konju. Kod Gala je uobičajeno da vođe klanova jašu na konju snježnobijelog odijela, što simbolizira čistoću i pokroviteljstvo svjetlosnih duhova.
  Cezar je bio odličan strelac, jer je od malih nogu učio streljaštvu. Strogi učitelj za svaki promašaj, propisao je pet udaraca lozom po leđima djeteta. Međutim, mali Julius nije bio samo bičevan, već je učen i da se koncentriše, pravilo disanja, suzbijanje umora. Upravo sada, Cezar pokušava da prilagodi svoje disanje kontrolišući brzinu pulsa.
  A varvari već napadaju zidove. Gali nisu tako gusti varvari, od mnogo dugih stabala napravili su stotine različitih stepenica, ponekad toliko širokih da bi se po njima mogla voziti i kola.
  Gali riču kao medvjedi koji nisu jeli cijelu zimu. U isto vrijeme tukli su mačeve o mačeve i zviždali. Rimski strijelci pucaju gotovo u oči, borci uz pomoć praćki guraju stepenice dolje. Ali ima ih mnogo i Gali puze kao gusjenice, ne obazirući se na gubitke. Čak i na daljinu se može osjetiti da varvari zaudaraju na alkohol, čini se da su predstavnici naroda Kelna uzeli popriličnu količinu drevnog mjesečina na prsa.
  Na vrhu su dočekani snažnim udarcima dvosjeklih rimskih sjekira i kratkih mačeva. Evo prvih gubitaka među Rimljanima, centurion proboden rogom pada, ljuti Gali rastrgnu mu tijelo, dva rimska vojnika odjednom padoše.
  Cezar je kratko rekao:
  - Sipajte katran na varvare!
  Kotlovi za vrenje ugrađuju se na posebne uređaje. Podiže ih primitivni ždral, prevrću se i izlivaju na glave Gala. Uzavrela lava spaljuje varvare, oni bukvalno polude od bola. Zagušljiv miris zapaljenog mesa diže se do vrha. Oslijepljeni i spaljeni, Gali su se nagnuli unatrag, ali koplja i sjekire velike vojske koja je napredovala pozadi nisu im dozvolili da se povuku. Već teče mnogo krvi, ali kada se pomiješa sa smolom, to je tako jezivo...
  Marko Antonije viče:
  - Zapali ga!
  Baklje lete dole, smola bukti. Gali gore i jure nazad. Gaze ih zadnji redovi, stepenice klonu. I opet i opet varvari padaju. Ali napad, uprkos strašnim gubicima, ne misli da prestane.
  Ogromni rogovi Gala, ne usne koje duvaju u njih, već teški ratnici gaze pod nogama posebne mijehove od bivolje kože. Od onoga što je tutnjava neobična, viskozna, djeluje na poseban način na psihu Gala, poput zvukova mračnih bogova koji pozivaju na postignuća.
  Cezar je još miran i sa osmehom kaže:
  - Varvari, njima su zvuci važniji od duše!
  Antonije je odgovorio:
  Sveštenik Klaudije je prinio velikodušnu žrtvu Jupiteru i Marsu, a bogovi su rekli, odobravamo vaše poduhvate i daćemo vam pobjedu!
  Cezar je odgovorio u stilu stiha:
  Olimpijski bogovi su jaki
  Ali oni ne pomažu slabima!
  Ako smo vjerni Jupiteru,
  Izgradimo svjetsku silu!
  Za pobedu su nam potrebni vojnici,
  Od čelika, ruke i puno domišljatosti!
  Od udarca će se zla horda srušiti,
  A onda nas čeka veliki put!
  Anthony je odobrio:
  - Neka je slavljen sjaj Jupitera!
  Unatoč hiljadama mrtvih, lavina Gala ponovo je počela da se kreće, ličila je na ranjenog vepra, koji još nije imao vremena da iskrvari i, kao i prije, žestoko i opasno juriša na lovca. Osim toga, Gali su počeli bacati strelice i kamenje na zidove. Njihova varvarska plemena još nisu ovladala lukom, strijele su preteške da bi efikasno ispale iz većine ratnika, ali u slučaju naleta i dalje mogu odigrati svoju ulogu.
  Varvarski Gali hodaju preko leševa, ne obazirući se na lomače koje su plamtjele pod njihovim nogama. U isto vrijeme, koplja lete uvis, a jedan od varvara bacio je sjekiru tako spretno da je legionaru odnijela glavu.
  Iako su rimski gubici još uvijek relativno mali, Gali održavaju ogromnu brojčanu nadmoć, a nove urlajuće gomile istrčavaju iz šume.
  Mark Antonije je još veoma mlad, iako su mu ramena široka, u stanju je da nosi na sebi desetak visokih legionara, ili čak da trči s njima. Još kao golobradi mladić uspeo je da izvadi šest polugolih hetaira tokom požara iz javne kuće, a potom i da im ugodi. Mark je bio poznat ne samo kao veliki ratnik, koji se nije plašio borbe sa gladijatorskim šampionima, već i kao vješt ljubavnik. U Cezarovoj vojsci, on je prvi od prvih mačeva, spreman da krene tamo gde veliki naredi.
  Gali se opet penju na zidine, a Rimljanima je ponestalo smole, pa moraju da dočekaju neprijatelja mačevima, kao i sjekirama i kopljima. Već u jednom od Gala, koje je predvodila Jeanne Neustrašiva, već su osedlali jednu od kula. Sama Jeanne, uprkos svom ogromnom rastu, vrlo je brza i spretna. Ramena su široka, a struk je uzak. Bori se gol do pojasa držeći dva mača. I ima mišiće na kojima bi Herkul pozavidio.
  Marko Antonije takođe nestrpljivo baca svoje mačeve iz ruke u ruku:
  - Pusti me da pogodim sjajnog!
  Cezar je, bez žurbe, mirno stavio strijelu u luk, lukavo je zeznuo oči, odgovorio:
  Naredba komandanta tokom rata,
  Kad okolo zazvone strijele!
  Ispunjena ljubavlju i odličnom cijenom,
  Sveto, za rimske vojnike!
  Uprkos činjenici da se Jeanne brzo kreće, Cezar predviđa njegove pokrete, precizan hitac i strijelu koja seče kroz zrak, zabijajući se u mišićava prsa, tik ispod srca. Neustrašivi padovi, krv šiklja iz usta punih velikih konjskih zuba. Varvarin se guši i brzo umire.
  Cezar je šapnuo:
  - Šteta u našoj vojsci, poverio bih mu kohortu!
  Mark je izdahnuo.
  - Ti si kao i uvek mudar veliki Cezare!
  Cezar je podigao glavu.
  - Vladar koji voli slatku osvetu ima inteligenciju muhe! Možda bi, da je Jeanne znao lukave trikove naše vojske, uspio zauzeti tvrđavu. Do tada, pripazite na borbu.
  Rimski vojskovođa, i ovoga puta mnogo brži, napunio je luk i zapucao, a zatim ponovo pucao, birajući vođe Gala.
  Na sreću po Rimljane, većina stepenica Gala je izgorjela i nisu mogli odmah baciti sve svoje snage na Rimljane, ali ih se ovdje okupilo više od dvije stotine pedeset hiljada. Nikada se Rim nije suočio sa tolikom količinom vojnika na jednom mestu. Cezar ima samo dvije legije u tvrđavi, dvanaest hiljada legionara. Odnos snaga, više od dvadeset Gala, za jednog Rimljana.
  Cezar je takođe zabrinut, ali njegovo lice čuva neprobojnost maske. Sjećam se u mladosti, zarobili su ga pirati. Tražili su veoma veliku otkupninu od dvadeset zlatnih talenata za još golobradu omladinu. A talenat je komad zlata, malo manji od kokošjeg jajeta. Iako Cezar i Marijin nećak (Legenda o jedinom patriciju koji je sedam puta uspeo da bude izabran za konzula Starog Rima), ali čini se za mladića koji je jedva ušao u dob nesposobnosti i dobio pravo na brak . (Za dječake starije od 14 godina) ovo je ogroman iznos i niko ga ne želi platiti. A to znači smrt ili ropstvo.
  Cezar se kao odgovor na to nasmijao gusarima. Rekao je da je prenisko cijenjen, ali misli mnogo bolje o sebi i određuje otkupninu za sebe - 50 talenata. Prerasli, smrdljivi pirati su oduševljeni i galamirani. Jedan od njih je čak rasparao stomak na sjekirici morskog brata. Cezar je nastavio:
  - Ali pošto se oslobodim, proganjaću te dok ne budeš uhvaćen i visiš po dvorištima! Vođa je razapet.
  Pirati su bili zapanjeni takvim bezobrazlukom, a ataman morskih pljačkaša sa zlobnim smiješkom upita:
  - Zar se ne bojiš, bezobrazni momče, da ćemo te sami razapeti! Na kraju krajeva, vi ste vezani i u našim rukama!
  Na to je mladi Cezar odgovorio:
  - Život nije toliko velika vrednost da se zbog njega ispusti čast i izneveri dostojanstvo! Čast i dostojanstvo su dva krila, bez kojih se ptica života može zadržati samo u zatočeništvu!
  Čak je i okorjeli vođa morske braće bio iznenađen:
  - Vi ste hrabar neprijatelj, a mi ćemo vam poštedeti život. Osim toga, nikada nismo morali da vidimo 50 talenata odjednom.
  Cezar je podrugljivo frknuo.
  - Ako me odvežeš, onda ću tvoje raspeće zamijeniti manje bolnim načinom rastanka od života: omčom!
  Ataman se pomalo usiljeno nasmijao, ali je ipak naredio da ga odveže. Cezaru se nije svidjelo što su usta vođe bila okrnjena, a zubi loše njegovani. Mladić je govorio sa velikim prezirom.
  - Kome jezik ide u veselje, uvek ostaje sa nosom! Pa, prljava usta su utočište razvezanog jezika!
  Vođa je bio zbunjen, ali Cezar je utihnuo i činilo se da su pirati brzo zaboravili na prijetnju.
  Dječakovi prijatelji su brzo prikupili potrebnu otkupninu i poslali 50 talenata. Cezar je držao svoju riječ u jednoj stvari, a drugu nipošto nije namjeravao dugo odlagati. Iako je zadatak pred njim bio težak, nije tako lako pronaći i uhvatiti gusarsku galiju, posebno među brojnim otocima, zaljevima i uvalama Sredozemnog mora. Da, i ima puno gusara, a rimski brodovi su i dalje nemoćni protiv njih. Ali Cezar se, još u tinejdžerskim godinama, odlikovao velikom snalažnošću.
  Dok je bio na gusarskom brodu, uspeo je da se sprijatelji sa jednim kolima. Cezar mu je obećao položaj u rimskoj vojsci i mogućnost da osvoji svoj pekulijum sa robovima. Ostavio je dječaku pismo u kojem je naveo da se sa Sicilije kreće galija puna srebra. A otkako su počela previranja u Rimu, zaštita galije je čisto simbolična. Dječak iz kolibe morao je samo pismo izvući, kao slučajno, u moru, za to ga je morska voda čak malo pokvarila. Plan nije bio težak, pohlepni i uskogrudni pirati nisu mogli da ne upadnu u zamku.
  Tokom ukrcaja, paluba se iznenada podigla, a rimski vojnici su se obrušili na pirate. A sa stražnje strane, srećom noću, prišla su dva čamca sa vojnicima. Zaprepašteni pirati jedva da su odoljeli. Tražili su samo da ih ne vješaju, već samo da ih prodaju u ropstvo. A kolovođa je, da bi iskupio svoj život, ispričao gdje kriju svoja blaga, uključujući i ona koja još nisu uspjela otići u provaliju, pedesetak talenata.
  Ali Cezar je odgovorio:
  "Možete kupiti svoj život, ali ne možete kupiti čast!" Spustiti slušalicu!
  Tako se pročula glasina o Cezaru, iako je tada imao jedva petnaest godina, a godinu dana kasnije oženio se i nježnom Aqualerijom. Ali to je druga priča!
  Cezar je naredio Antoniju da se pridruži bici, sa jakom rezervom. Rimljani su koristili konstrukciju tipa falange. Na uskom zidu bilo je vrlo efektno. Talas jurišnih Gala se ugušio. Neki od njih bili su probodeni sa dva ili tri koplja odjednom.
  Julije Cezar je primetio:
  - Makedonska falanga može biti veoma efikasna tehnika. Nisu uzalud osvojili čitavu Aziju, tačnije, skoro cijelu! Kada završimo sa Galijom, otići ću u persijske zemlje, a tamo u Indiju. Kleopatra će mi skupiti nove legije, uključujući arapsku konjicu.
  Pod Cezarom je ostao samo mladi štitonoša Oliver Twist. Kružile su glasine da je dječak njegov sin. I to je bila istina, uz jedino upozorenje da je Oliverova majka bila obična robinja iz njemačkih zemalja. Lijepa, ali drska plavokosa djevojka, iz slovenskih zemalja, nije željela postati konkubina i hetero, pa je zbog toga poslana da vrijedno radi na plantažama konoplje i lana. Ali i tu je bila odvažna, zbog čega je završila u kamenolomima. Ona je, međutim, tu uspjela da preživi i ojača. Čak je odvedena u gladijatore, gdje je Cezar bio zarobljen njome u areni. Nakon čega su otišli u penziju, u njega se zaljubila i Erastela, kako su zvali visoki slovenski rob.
  Znali su radost jedno drugom u zagrljaju. Onda je gladijatorica ostala trudna. I imali su dječaka, Bruta. Ubrzo je Erastella dovela broj svojih pobjeda u ringu na sto i, u skladu sa običajem, dobila slobodu. Ali Cezar nije mogao da je oženi, iako je bio udovica. Imao je još jednu strast, kćer najuticajnijeg rimskog ratnika, prvog generala Pompeja. Oženio se njome, a Erastella je otišla da se bori u istočnim zemljama. Cezar je bio s njom neko vrijeme, suzbijajući pokušaj Egipćana da se otcijepe od Rima. Tamo je upoznao Kleopatru, koju je postavio na drevni tron.
  Ubrzo je ova ljubav istisnula onu prvu, a Cezar nije postojan. Kleopatra je dobila sina, ali je Pompejeva ćerka ubrzo umrla tokom porođaja, nakon čega je Cezar takođe mrzeo Kleopatru, pokrenuvši rat severozapadno od Italije, daleko od svojih bivših ljubavnica. Istina, Oliver je, ne prepoznavši sina, ipak otišao s njim. Dječak je bio krupan i razvijen iznad svojih godina, naslijedio je plavu kosu, visok rast i izuzetnu fizičku snagu od svoje majke Slave. Bio je pomalo nalik svom ocu, ali je bio mnogo ljepši, jači i veći od Julija Cezara u svojim godinama. Iako dječak još nije napunio devet godina, već djeluje kao tinejdžer i lako rotira dva odrasla elitna legionara. Ovi mačevi su oko jedan i po puta duži od standardnih.
  Oliver Twist stidljivo pita:
  - Dozvoli mi veliki (Cezar ga nikada nije nazvao sinom, a dečaku je, naravno, zabranio da se tako zove), uletim u borbu, hoću da popijem svoju oštricu krvlju!
  Julius sa osmehom odgovara:
  - U ovom slučaju, ja ću ostati sam, a ko će onda čuvati njihovog Cezara?
  Dječak se iskreno nasmiješio.
  - Najbolja odbrana je napad, jer je ivica uvek jača od kože!
  Cezar je potapšao dječaka po njegovom snažnom ramenu.
  - Dobro urađeno! Pa hajde, poseci se mačem! Neka ovo bude tvoje otvrdnjavanje.
  Čelik je kaljen u vodi, čelik u krvi!
  Dječak Oliver se oduševio i, bljeskajući golim štiklama (i pored prohladnog jesenjeg vremena, Cezar mu je, kaleći sina, od odjeće ostavio samo šorc). Mišići mladosti: sin rimske legende i gladijator-rob ljuljali su se kao talasi na vodi.
  Zato je mačem zasjekao dlakavog varvarina po glavi. Pao je, prevrnuvši se naglavačke.
  Cezar je primetio:
  - Ako starost ne zna uvek, ali mladost uvek može! Eh, da budem iskren, malo sam ljubomoran na ovog dječaka.
  Cezaru je već preko četrdeset godina, a posebno u hladnoj, galskoj jeseni, tako bolno bole stari ožiljci, a napadi podmukle epilepsije postaju sve bolniji i češći. Čak se bojao da će njegov sin Oliver i Kleopatrin sin Aleksandar naslijediti bolest drhtanja. Za ovo drugo dugo nije čuo, a Twist je prirodno jako zdrav, nikad ne kija, iako zimi gol trči po snijegu i pliva u rupi. Čini se da je u njemu pobijedila krv slavenske majke, stalnim međusobnim ratovima i surovim zimama Rusa!
  A kada ste zamijenili svoju petu deceniju, vrijeme je da razmislite o svrsi života. Cezar je imao jedno jednostavnu, još kao mlad, došao je do zaključka da republikanski oblik vladavine, sa beskrajnim raspravama, plebiscitima da se dopadne masi, raznim prikrivenim intrigama, podmićivanjem glasača, nije dovoljno efikasan i ne može više služiti daleki cilj: uspon Rimskog carstva!
  Republika - zašto je Rim skoro jedina zemlja na zemlji koja ima republiku, a svuda oko susjeda su čvrste monarhije. U Rimu je također potrebno odobriti principat, uz vlast cara, koja se prenosi ne izborom, već nasljeđivanjem, ili u izuzetnim slučajevima posebnim carevim ustavom. Ovo posljednje može biti potrebno ako nasljednik, blago rečeno, nije genije. Naravno, slab kralj može zauzeti prijestolje, ali, u svakom slučaju, on će imati moć i sposobnost da samostalno donosi odluke.
  A dugoročni program će postati mnogo lakši za implementaciju, za razliku od konzula koji se biraju na samo godinu dana, i to zajedno! I ako među njima dođe do svađe.
  Ne, Rimu je potrebna monarhija, a od nekoliko sinova Cezar će uvijek moći izabrati dostojnog. Istina, i on mora praviti kompromise na ovom dugom putu. Konkretno, čineći ga saveznikom, pa čak i starijim partnerom Pompeja. Ovdje ga Cezar nije baš poštovao. Kao desna ruka diktatora Sule, Pompej je, nakon smrti ovog starca od gonoreje, mogao postati suvereni vladar Rima. Pompej je imao vojsku u svojim rukama, uključujući elitnu legiju koja je čuvala Senat. Ali on je ostao vjeran republici, vraćajući stari poredak. On je Cezar na mjestu Pompeja ne bi promašio
  Vaše šanse. Općenito, Pompej će, čini se, biti glavni neprijatelj Cezara, koji sanja o prijestolju. Bio je i Kras, ali je poginuo u Partskom ratu. Inače, poput Cezara, prošao je cijelu Partiju i upao u zamku, zatvoren sa iscrpljenom vojskom u tvrđavu. Druga stvar je da je Cezar namjerno dozvolio da se horde varvara okupe protiv njega. Gali su fatalisti i izgubivši posljednju nadu da će ih jedinstvo spasiti, konačno će se zauvijek pokoriti Rimu.
  Inače, Oliver je dobar momak, još uvijek je, zapravo, dijete, ali posjeduje bubrežno oružje, kao i sam Herkul. Iz njega može izrasti ratnik jači od Marka Antonija. Možda će on biti dostojan kralj i Cezarov nasljednik. Ali....nadam se da neće uskoro, jer veliki čovjek ima puno posla pred sobom.
  Postepeno je pritisak Gala slabio, hiljade je ubijeno i osakaćeno, čitave gomile leševa ispod zidova. Rimljani su takođe klonuli, bio je neljudski napet. Tada Cezar, koji je već istovario ceo tobolac, izvadi drugi mač, primetivši:
  - Komandant koji ulazi u bitku je kao slamka koja lomi leđa kamili. Kamila kojoj je slamka polomljena je kao vojskovođa koji je izbegao borbu!
  Mnogi rimski vojnici su bili povrijeđeni, okolo su ležali leševi, a među palim je bio i kvestor Stefa, poznat po tome što je samog Grannika oborio s konja. A gdje je, inače, sam Grannik, Cezar bi ga uklonio učvrstom strijelom. Da, u pogledu mačevanja, He Cezar nije loš, ali daleko od najjačeg u rimskoj vojsci, ali jedan od najboljih u streljaštvu. Štaviše, on povlači tetivu uz pomoć posebne kuke koja se nosi na oklopu i ispravlja desnu ruku. Tako možete povući mnogo čvršću tetivu nego na uobičajeni način i pogoditi na većoj udaljenosti!
  Ali treba vam i mač! - Cezar je posekao najbližu Galiju.
  Radosni povici:
  - Ava! Cezar je sa nama!
  - Slava Cezaru! Pobedićemo sve!
  Rimljani su se vidno razveselili. Prisustvo Cezara - ovaj talisman pobjede inspirirao je borce. Snažan udarac i Gali su, oklevajući, počeli da se povlače. Pobesnela oluja je počela da jenjava, talasi su se povukli. Međutim, Gali su se povukli na prilično organiziran način, bez da su pobjegli. Očigledno njihov vojnički žar još nije sasvim zamro. Julije Cezar, sumnjajući u zamku, i shvativši da će na otvorenom polju, Rimljani biti razbijeni nadmoćnijim brojem, naredio je:
  - Svi stanite! Opusti se!
  Iscrpljeni, znojni ratnici Rima počeli su da skupljaju ranjenike. Nekoliko iscjelitelja i svećenika mazivalo je rane napitcima i previjalo udove. Drugi vojnici su počeli da lože vatru, pripremajući hranu.
  Sin Oliver Twist bio je veoma zadovoljan, iako su mu mišićava, dvostruko presavijena prsa izrezana dugom ogrebotinom galskom sjekirom. Dečak je uzviknuo:
  - Tako smo ih dali! A naš Cezar je najbolji! Slava velikom Cezaru!
  I vojnici su se, iako uzdržanije, radovali:
  - Slava velikom Cezaru!
  Oliver Twist, mašući svojim mačevima, izjavio je:
  - Kad se Gali ponovo pojave, isjeći ću ih na gorke jabuke! Jer sin Velikog Rima!
  Cezar je pozvao dječaka, rekavši s ljubavlju:
  - Pokazao si se kao slavan ratnik! Sada vas činim svojim počasnim štitonošem, i u znak zahvalnosti, dajem vam ovo...
  Čuveni komandant skinuo je sa prsta prsten sa smaragdom, veličine golubljeg lica.
  Dječak Oliver se posramio:
  - Da, nisam dostojan da nosim takav dragulj!
  Cezar se nasmiješio.
  - Ne nosi ga! Sakrij ga negdje, ili ne, neka se ovaj prsten smatra tvojim, ali za sada će ostati kod mene. A ti, dečko, bori se, a kad napuniš četrnaestu dobićeš svoju pekuliju. U međuvremenu, počnite mačevati s Markom Antonijem.
  Ogroman Cezarov pomoćnik, iako je bio mnogo veći od slavnog komandanta, prilazeći svom šefu, nehotice se pogrbio, pokušavajući da se sagne. Sam Cezar bio je tek nešto iznad prosječne visine, zdepast, s orlovim nosom. Mark tmurno upita:
  "Zašto nismo progonili Gale?"
  Cezar je još jednom ponovio aforizam:
  -General koji ide u bitku je kao slamka koja lomi kičmu. Kamila kojoj je slamka slomljena je kao vojskovođa koji je izbegao borbu! To je tačno, ali vrijeme za pobjedu još nije došlo. Grannik je naš glavni neprijatelj, nekrunisani kralj buntovne Galije, još je izložio sve svoje adute. A nije se ni pojavio! Sačekajmo neprijatelja, još jednom, osim toga, imam još neke ideje!
  Mark Antonije se ohrabrio:
  - I pitam se koje su to ideje? - I odmah se zbuni. - Ja sam sav u pažnji velikih.
  Cezar je snishodljivo počeo da objašnjava:
  - U tvrđavi ima dosta suve slame pripremljene za konje. Ali nećemo predugo sjediti u zasjedi, već jednostavno natapanjem slame u ulje, katran i mast će se raspršiti po prilazima.
  Anthony je zarežao:
  - Zašto?
  Cezar se nasmejao.
  - A onda ćemo čekati! U najkritičnijem trenutku napada. Drugi put će Gali baciti sve svoje rezerve u bitku, osim toga, još će se nešto dogoditi!
  Asistent je pokušao sam da pogodi:
  - Hoće li doći nova, jaka pojačanja?
  Cezar, lukavo suzivši oči, klimnu glavom:
  - To je to! Novo jako pojačanje! Ali potrebno je da udare baš u trenutku kada će sve snage Galije biti bačene u juriš:
  Anthony raširi ruke.
  - Ne možemo slati vijesti o velikom. Bili smo opkoljeni sa svih strana!
  . POGLAVLJE #6
  Dječak se probudio... Počeo je da se osjeća veselije... Već Oliveru Twistu opekotine silaze sa golih tabana. I tragovi trepavica su ožiljci... Ali postoji nada da danas neće biti ispitivan s predrasudama.
  Ipak, sljedeće mučenje je posljednje i vremenski ograničeno.
  Dečaku su doneli hranu. Pojeo je zobene pahuljice sa čašom mlijeka. I opušteno. Bilo mi je dosadno.
  Oliver je radio svoje vježbe, kako ga je Dodžer naučio. Tako poseban za kameru. Malo smeta ogrlica i povodac na lancu. Ali ipak trening. I istegnute vene više ne cvile toliko.
  Konkretno, mali dječak također pravi kutak za novinare. Nakon punjenja, Oliver je počeo da trlja jednu kariku lanca o drugu. Da bi se možda zaokupio ili se još uvijek nadao da će pobjeći.
  Bose noge su bile malo hladne i dječak ih je zakopao u slamu. pomisli Ter u sebi.
  Činjenica da zatvorenici pate u zatvoru. I bilo bi mnogo bolje u ćeliji sa drugim dečacima. Društvo je mnogo zabavnije. Ovde u radionici i dečjem zatvoru, zatvorenici su zabavljali...
  Oliver je trljao i trljao svoj lanac i nije primetio kako je ponovo zaspao.
  Sanjao je da je postao moćan i jak, odrastao čovjek i desna ruka velikog komandanta.
  Cezar je snishodljivo potapšao heroja po ramenu:
  - Tamo gdje lav ne može proći, miš će okliznuti. Iako, naravno, ulogu komunikacije sa Catonnesom, koji mi priskače u pomoć, ne igraju miševi, već golubovi.
  Oliver Twist je uzviknuo s nehvaljenim divljenjem:
  - Genijalno je sjajno!
  Cezar je neočekivano iskreno odgovorio:
  - Erastella me je naučila ovo. Sloveni su dugo koristili pakete golubova. A ti nisi znao za to.
  Oliver Twist je zbunjeno promrmljao:
  - Uvek sam se čudio kako vaši generali: uvek drže korak tako spretno i na vreme, ali nisam mislio da je reč o golubovima. Mislio sam da si ti sin neba pod posebnom zaštitom Jupitera!
  Cezar je primetio:
  - Pokroviteljstvo bogova nije pouzdana stvar, neće zamijeniti ni hrabrost ni domišljatost.
  Vjerujte jednom izumu: bolje od hiljadu molitvi!
  Oliver se naklonio.
  - Cezarova mudra reč vredi hiljadu gromova!
  Komandir je odlučio da bude skroman:
  - Ne preteruj sa mojim sposobnostima! Da nije bilo tako hrabrih ratnika pod mojom komandom, a rimski vojnici su najbolji borci na svijetu, teško da bih uspio i desetinu onoga što sam učinio. Zato samo napred i uradi šta ti se kaže. I usput, ne zaboravite slamu pomiješati sa otpalim lišćem, kako ne bi bilo toliko primjetno!
  Oliver Twist se još niže naklonio.
  - Pokoravam se svom gospodaru!
  Cezar je odmahnuo glavom.
  Ne još, nažalost! I nemojte me tako često nazivati velikim, nisam toliko uradio da me na svakom koraku hvale na ovaj način. Inače, kad završiš sa slamom, ne idi u krevet, nego se malo mačevaj sa Brutom. Još nekoliko godina i ovaj dečko će moći da položi čak i takvog nasilnika kao što si ti!
  Oliver je požurio da odgovori:
  - Bez sumnje veliki Cezar!
  Nakon toga je otišao u penziju, njegovi pokreti, uprkos velikoj mišićnoj masi, nisu bili dostupni, što je tipično za mnoge divove, sputani, ali Oliver, koji je postao odrasli heroj, nije bio brz kao Brutus.
  Cezar klimnu glavom i upita:
  - Skuvaj mi tinkturu meda! A sada poslužite vino uz svinjetinu!
  Kao odgovor, bosonogi rob u iznošenoj tunici donio je poslužavnik. Ona je jedna od rijetkih žena u logoru, žena prilično svijetle kose. Sam Cezar, iako brineta, više je volio plavuše, iako je Kleopatra u tom pogledu bila izuzetak, vatrena crvenokosa kučka! Da, veličanstvena djevojka, a prema glasinama, njen otac uopće nije faraon, već jedan od rimskih legionara, među onima koji su razbili vojsku Epifana petog.
  Robinja je spustila poslužavnik i počela čistiti Cezarove čizme. Julijus je primijetio da je preplanula koža robinje prekrivena bubuljicama, a graciozni prsti njenih bosih stopala poplavili su. Zaista, sunce je već skoro palo ispod linije horizonta i bilo je primetno hladnije. Robovi u samom Rimu obično idu polugoli, iako im ponekad daju krpe za zimu. Ali u sunčanoj Italiji snijeg pada jednom u deset godina zimi, a ovdje su zime ponekad oštre. Pa neka ova ljepotica danas ugrije krevet, pa će joj možda biti dozvoljeno da se toplije obuče.
  Svijetla kovrdžava kosa roba, kao i mlado nježno lice, podsjećaju Cezara na njegovu prvu ženu i drugu ljubav (prva je bila jedna od lijepih djevojaka robova, iako je nakon što je zatrudnjeo, strast budućeg komandanta I njegova rođena ćerka, sada udata za jednog, iz broja prijatelja Julija!) Akvaleriyu. I zarad ove devojke, usudio se da odbije samog diktatora Sulu!
  Šta se može reći o ovom vladaru Rima? U početku se Cezar divio Suli. Impresioniralo ga je što je ovaj komandant počeo da zavodi red i borbu protiv korupcije, pljačke, pokušao da bogate navede da poštuju siromašne i da s njima dijele prihode. Bilo je čak i besplatnih bolnica, povećao se broj zabavnih predstava. Pričalo se da Sula sprema veliki pohod na istok. Ali ovaj požudni vladar zahvatio je tešku bolest, i to čak ne od žene, već od crnca. Kao rezultat toga, diktator je počeo živ da trune, a na pozadini fizičke patnje razvio je sumnju i maniju progona. Počele su masovne represije, zabrana mučenja i ubistava. Sula je u početku naredio da se pobiju svi crnci, ali je nakon nekog vremena, naprotiv, naredio da se dovede velika grupa robova iz Afrike i formira crnačka straža. Između njega i Marije izbio je rat. Kao rezultat toga, mnoge hiljade Rimljana je razapeto.
  Ovdje su pozvali Sulu i Julija Cezara. Tada je još bio mlad, crna brada mu se tek probijala na bradi. Nedavno obnovljena palata Sulla blistala je luksuzom, bila je puna statua, slika i takvih još relativno novih ukrasa kao što su fontane.
  Neke od skulptura su prikazivale orgije, odvratne u svojoj iskrenosti, i činove kopulacije. Mladom Cezaru je bilo gadljivo gledati ovo, pogotovo ako se muškarac pari sa muškarcem. Iako se u starom Rimu smatralo sasvim normalnim koristiti muškog roba kao ženu, ali... Cezaru je to izgledalo pogrešno i podlo. Pa, tim nedostojnije što najbolji rimski kipari to snimaju u statuama, pa čak i olimpijske bogove.
  Sam Sula je izgledao odvratno, prekriven apscesima, čirevima, bradavicama, otrcane glave, ostavljao je odvratan utisak. Istinski biseksualni diktator je živ istrunuo. Da bi mu olakšali patnju, četiri roba: dva zgodna dječaka i dvije prelijepe gole djevojke utrljale su ružino ulje u čudovište. Osim toga, po savjetu svećenika, Sulla je tri puta dnevno pio veliku zdjelu paklene mješavine: krvi upravo zaklanih beba i majčinog mlijeka. Sula se jednom u tri dana okupao, od čiste krvi djece i djevica. Međutim, bolest ovog čudovišta koje je izgubilo ljudski izgled nastavila je da napreduje, a cijeli rimski narod molio se da podzemlje što prije uzme svoje potomstvo.
  Cezar, savladavajući gađenje, nakloni se, blago pognuvši glavu:
  - Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu diktatoru Suli.
  Čudovište je promuklo zarežalo:
  - A kako mi se klanjaš lopove! Ako je Julija previše lijena da joj savije leđa, onda ću narediti da te stave na kolac da se više nikada ne uspravi!
  Cezar je jednostavno odgovorio:
  - Uši se nisko klanjaju vetru, ali, ipak, to je samo vazduh, koji ništa ne znači! Niski nakloni neće uzvisiti vladara ako nema velikih djela!
  Sula je, iznenada omekšavši, upitao:
  - Imam li velika djela?
  Cezar je bez lukavstva odgovorio:
  - Ako je zlo veliko, onda da!
  Diktator je nakon kratke pauze pomilovao plavokosog dječaka po obrazu i zarežao:
  - Iskrena si i sviđa mi se! Znate, u svakom trenutku mogu narediti da vas bace u kavez sa lavovima, ili razapete na krst. Međutim, imaš priliku da ostaneš živ, pa čak i da mi postaneš prijatelj!
  Cezar je, prisiljavajući se na osmeh, odgovorio:
  - A po kojoj ceni mogu kupiti prijateljstvo samog Sule?
  Diktator je odgovorio:
  - Imaš li ženu Aqualeria?!
  Mladić Julije je odgovorio:
  - Da, diktator!
  Sula je oprezno, kao da se plašio da se opeče, pogladio robinjine gole grudi i promrmljao nerazumljivije:
  - Pa razvedi se od nje!
  Cezar je, savladavajući stidljivost, upitao:
  - Ne razumem te baš!
  Sula je iznenada oštro zalajao, udarivši dječaka po usnama, a zatim zastenjao dok je skočio unatrag:
  - Ne pretvaraj se da si kreten! Čuo si! Naređujem ti, ostavi svoju ženu Aqualeriju!
  Mladić Julije je pognuo glavu. Osjećao je da je odbiti Sullu isto što i ući gol u kavez sa gladnim lavovima, ali izdati Aqualeriju zarad ovog trulog čudovišta - ne, nikad!
  Cezar je, pokušavajući da učvrsti glas, odgovorio:
  - Ne mogu diktatore!
  Iznenađenje je zvučalo u Sullinom glasu:
  - A evo zašto! Od vas se traži da izvršite podvig Herkula, ili jednostavno kažete da najvećem ljudima na Zemlji!
  Cezar je odgovorio:
  - Ponekad najviša manifestacija dobrote, jednostavna riječ nije zlo, pogotovo ako uključuje rizik po život!
  Sullina fizionomija rastegnuta čirevima:
  - Znači, govoriš mi ne?
  Savladavši potpuno prirodan strah, Cezar je odgovorio:
  - Da, diktator! Nažalost nema! I opet ne!
  Sula je odgovorio mirnim glasom
  Ali vi ste sami potpisali svoju smrtnu presudu! Uostalom, nemoguće je reći ne spikeru i ostati živ!
  Cezar je duboko udahnuo.
  - Šta je, spreman sam za tartar! Mada ko zna, možda me bogovi smatraju dostojnim Elizejskih poljana!
  Sula je podigao obješene obrve.
  - Tako da nećeš umrijeti! Bićete mučeni, i ne samo vi, već i vaša voljena žena Aqualeria. Mislim da će vam biti veoma prijatno da gledate kako dželat usijanim gvožđem peče nežne pete devojke, a zatim kliješta počinju da cepaju njene gole grudi.
  Cezar je krenuo prema Suli, kada je iznenada šest visokih crnih ratnika iskočilo iz zavjese. Pored njih pojavila se još jedna osoba. Po izgledu nije imao više od dvadeset pet godina, a i sam je bio pravi div. Cezar je odmah prepoznao već legendarnog Pompeja, desnu Sullinu vojnu ruku. Istina, kružile su glasine da se Pompej, kao vrlo lijep dječak u djetinjstvu, zaljubio u Sullu i činilo se da ga čak zavodi iz čega su se sprijateljili. Ali Pompej je vrlo brzo stekao autoritet, pokazujući se kao vrlo sposoban vojskovođa i hrabar, fizički vrlo jak vojnik. Konkretno, u ovom trenutku, uspio je ostvariti vrlo istaknut podvig, naime, ubiti kralja Partije. Cezar je uvijek bio ljubomoran na Pompeja, iako zbog činjenice da je i sam jedva dosegao rame ovog visokog čovjeka. Ali to nije bio jedini razlog.
  Pompej potegne mač:
  - Pokoravam se svom gospodaru!
  Sula je odgovorio:
  - Šta kažeš sine na to, ovo je naivac koji se usudio da lupeta na živog boga, odnosno mene!
  Pompej je neočekivano odgovorio:
  - On je iskren i dobro je!
  Sula je klonuo, lijeno u glasu:
  - Pa, hajde da proverimo njegovu iskrenost! Reci Julijusu, da postoji prilika da me ubiješ, da li bi to učinio?
  Cezar, gušeći se od uzbuđenja, upita:
  - Iskreno odgovoriti?
  Sula je urlao:
  - Da!
  Cezar je uzdahnuo.
  - Ubijen! Ubio bih odmah!
  Diktator je bio zatečen, takav bezobrazluk odavno nije video:
  - Volim ovo! Ubijen! Ne znam šta da radim s njim Pompej i kakvu smrtnu kaznu da smislim za njega i njegove devojke.
  Pompej odgovori čvrstim glasom:
  - Ko je pošten i kaže šta misli da nije opasno. Pravi izdajnici i neprijatelji lukavo laskaju!
  Sula se namrštio.
  - Kao i ti, laskaš mi! A? Osećam da želiš da zauzmeš moje mesto, i jedva čekaš moju smrt! U šta gledaš!
  Pompej je pogledao Sulu pravo u oči.
  "Pokazivao sam ti svoju odanost više puta!" Želiš li me...
  Diktator je prekinuo:
  - Ne treba štene! Slušaj moje naređenje, odvedi ovo derište u tamnicu, kao i njegovu ženu. Stavite ih u istu ćeliju, a onda ću ja sam smisliti smrtnu kaznu za njih! Biće to nešto sofisticirano i bolno.
  Pompej se nisko naklonio.
  - Pokoravam se i pokoravam se najvećem!
  Diktator je dodao:
  - Sami vodite u kazamat! Ako pobjegnu, vi ćete sami objesiti o krst.
  Pompej se još niže naklonio.
  - Nikada te nisam izneverio najveći od najvećih!
  Cezar je odveden. Mladić je, naravno, mislio da je uzalud bio tako iskren sa Sullom. Cezar se nije plašio fizičkog bola, ali pomisao na putovanje u sumorno carstvo Plutona nije prijala. Osim toga, njegova voljena žena će biti mučena. Ovo poslednje je potpuno loše, možete i dalje da trpite svoj bol, ali ne možete da ublažite tuđu.
  Sula je nakon povratka upitao Pompeja:
  - Možda ćete mi sami reći kakvoj egzekuciji da podvrgnem ovo drsko štene? Možda ga udaviti u govnima? Kako će to poniziti ponosne!
  Pompej je odgovorio:
  - On je hrabar i snažan ratnik. Rimu su potrebni takvi ljudi! Ako ne želi da vam služi, nemojte zatočiti, nego pustite pticu na slobodu!
  Diktator se nakašljao:
  - Mariy je beba u poređenju sa svojim nećakom! Ovaj dječak ima i lava i lisicu, samo što ova još nije odrasla! I zato naređujem, spalite ovog buntovnika na lomači! Spalite ga dok ne ostane ništa osim pepela!
  Pompej je klimnuo glavom u znak slaganja.
  - Ako je ovo tvoja volja, onda ću ispuniti velikog gospodara!
  - I to odmah! Donijet ćeš mi tu šaku pepela da će on ostati od njih!
  Pompej je škljocnuo štiklama svojih čizama i krenuo da izvrši naređenje.
  Laganom Cezaru doveli su njegovu ženu Akvaleriju. Djevojčino lice je bilo uplakano, a na njemu su se pokazivale par impresivnih modrica. Tamničari su plemićkoj patriciji oduzeli sav nakit, a takođe su joj strgli gornju odjeću i sandale ukrašene draguljima. A sada je predstavnik plemićke porodice ostao samo u jednoj bijeloj tunici. U Rimu je rano proljeće tek uzimalo maha, noću je bilo hladno, posebno u kamenom kazamatu. Gole i bespomoćne noge djevojčice se smrzavaju, Aqualeria ih hladno dodiruje. Cezar je skinuo tuniku i čizme, zahtevao:
  - Obuci ga!
  Aqualeria je ponosno uzvratila:
  - Ne! Ne želim da zamrzneš moju ljubav!
  Cezar je, namršteći se, odgovorio:
  - Ali ja sam muškarac! A muškarac mora da trpi muke, zarad dame!
  Aquaria je teško uzdahnula.
  - Moje robovske sluge, osim onih meni najbližih, idu cijele godine u istoj tunici i bosi. Sad vidim, tačnije, osjećam koliko im je bilo bolno. I općenito, uskoro ćemo biti pogubljeni, a možda se, nakon što sam iskusio hladnoću tamnice, neću toliko uplašiti ledenu tamu Hada!
  Julius je pomilovao ženinu nogu, počeo trljati hladne prste, pokušavajući da utješi:
  - Za nevine duše i heroje postoje posebna Elizejska polja. Prelepe su, pune fantastičnog drveća i šarenog cveća. Tamo vlada vječno ljeto, a svi plodovi zreli i slatki, kiša neprestano lije pored ljudi, a koje insekte ujedače i zmije žaokare odavno su zaboravili oni koji tamo žive. Takve nedaće kao što su starost, pogrbljeni okvir ili pokvareni zubi nisu poznati stanovnicima ovog srećnog sveta! To je raj!
  Aqualeria je, milujući crnu, kovrdžavu glavu Cezara, odgovorila:
  - Ima li banana?
  Mladić Julije je odgovorio:
  - Naravno, tu su i ananas i banane.
  Aquaria je uzdahnula.
  - Kako bih voleo da jedem sveže, zrele banane. Nažalost, do sada sam probala samo sušene, ali su mi se jako svidjele!
  Cezar je samouvereno, kao da je i sam nedavno bio tamo, izjavio:
  - Na Jelisejskim poljima ima voća koje nema ime. Osim toga, puno dobre ukusne hrane i zabave.
  Oživljen akvarij:
  - Ima li seksa u raju?
  Cezar se nasmiješio i klimnuo glavom.
  - Naravno! Herkul je, na kraju krajeva, vodio ljubav, sa svojom prvom ženom koja je živela na Jelisejskim poljima.
  Aqualeria se sretno nasmiješila.
  - Hoćemo li imati djecu?
  Cezar je odlučno udario pesnicom o kamenje:
  - Biće ih mnogo! Ovo ti obecavam! Odgajaćemo slavne ratnike!
  Mladić i djevojka su se prvo strastveno poljubili, a potom počeli da se maze. Uostalom, ko zna šta čeka čoveka, tamo iza barijere, iza ove zastrašujuće ivice. A pred nama je još okrutno mučenje koje je izmislio izopačeni Sullin um. I moramo ih izdržati, skupiti snagu, izdržati do kraja.
  Ali Aqualeria će se i dalje mučiti, kao što je diktator obećao: usijano gvožđe će spaliti nježne djevojačke pete, a zatim će nježne grudi biti istrgnute iz plemenitog patricija ...
  Ne, to je izvan njegovih ovlasti. Proletela je misao, šta ako pokažeš hrabrost i sam spasiš devojku od muke. Na primjer, zadaviti kaišem... Ali ubiti njegovu pravu i sveobuhvatnu ljubav je iznad njegove snage. To je kao da zadaviš vlastito dijete, pogotovo jer kušač zmija šapuće: ko zna, možda će se hiroviti diktator predomisliti i spasiti život, barem Aqualeria?
  Cezar ljubi svoju voljenu ženu s još većim žarom, usne su joj slađe od meda i uzvikuje:
  - Znate, mi sjedimo u tamnici, ali u isto vrijeme ne možemo se naći slobodnije u cijelom svijetu!
  Aqualeria iznenađeno upita:
  - I zašto?
  Cezar je samouvereno odgovorio:
  - Jer jak duhom - kralj u zatvoru, slab duhom - rob na prestolu! Važno je zadržati hrabrost i ne briznuti u plač čak ni na stalku. Izdrži torturu, ćutke sa osmehom na usnama!
  Djevojka je teško uzdahnula, gladeći dlanovima svoja ukočena stopala. Ona je potomak iz kraljevske porodice, odjednom se osetila kao jadna robinja. Živa mašta je oslikala kako je potpuno gola sa uvrnutim zglobovima okačenim na stalak, a bič smrdljivog dželata tukao ju je po golim leđima. A još jedan mučitelj lomi joj prste usijanim kleštima.... Devojčica je čak osetila peckanje u malom prstu, koji je mučitelj počeo da lomi.
  Aqualeria je gorko plakala. Biserne kapi suza tekle su niz njen ružičasti obraz i kožu meku bebu. Kao odgovor, Cezar je počeo da ljubi svoju voljenu u obraze, ližući slane suze, tješeći:
  - Ti si Rimljanka, ćerka grada kome je suđeno da vlada svetom! Nemojte plakati, ali da vam bude lakše, smislite nešto prijatno.
  Valerija je odgovorila uz stenjanje:
  - I ne mogu da mislim ni na šta drugo, osim na strašnu torturu koja me čeka! I beznadežni ponor kamenca!
  Cezar je filozofski odgovorio:
  - Nema veće muke od mašte slaboumnog čoveka! Najstrašniji pakao, u očima kukavice, prije testa!
  Djevojka se uvrijedila, suze su joj zaustavile lice:
  - Nisam kukavica! Nemoj me ponižavati! I u svakom slučaju, ako me voliš, zašto onda to kažeš?
  Cezar je odgovorio sa usiljenim osmehom:
  - Ljubav, za razliku od oblaka, iako roni suze, ali sunce zaista ne zaklanja! Ne brini lepotice!
  Akvalerija je prigovorila:
  - Kad ljubav, kao oblak, prolije suze, polete izdanci dosade i razočarenja!
  Cezar je hteo da odgovori na ovo, nešto, ali se začula škripa vrata i oba ljubavnika su skočila. Vrata sa šiljcima su se otvorila i Pompej je ušao kroz njih, u pratnji dvojice legionara. Cezar je smogao snage da se nasmije:
  - Nije svako u stanju da se pohvali da ga takva pratnja isprati na poslednji put!
  Pompej, tresući vreću iza leđa, reče turobno:
  - Nisam došao da ubijem, nego da spasim!
  Cezar je bio iznenađen:
  "I okrenuo si se protiv Sulle?"
  Pompej je odmahnuo glavom dok je vadio oklop iz torbe.
  - Naš lični odnos sa diktatorom se nikoga ne tiče! Bolje se obuci kao rimski legionari. Sa mnom su dva moja vjerna druga: Gaj i Leksin, oni će ti pomoći da izađeš iz grada. Znaj, Cezare, ja ti spašavam život, ali ne smiješ se vratiti u Rim dok njime vlada diktator!
  Julije, pomažući svojoj ženi da se presvuče, upitao je moćnog Pompeja sa sve većim iznenađenjem:
  Zašto mi pomažeš! Pomozite riskirajući svoj život!
  Pompej je odgovorio, ne bez oklevanja:
  - Zato što je pokazao nepokolebljivu hrabrost, odbivši diktatora! Nije izdao svoju voljenu ženu! I ja sam svojevremeno pristao da se odreknem voljenog zarad tiranina! Zato znaj da sam ti od sada kao brat!
  Cezar je, podešavajući oklop na Aqualeriji (prirodno su se pokazali odlični za nju), ipak upitao:
  - Mogu li ti vjerovati? Možda je to samo još jedan trik stare lisice?
  Pompej je odbrusio:
  - Nedostatak poverenja ne može uništiti pravo prijateljstvo, jer u ovom slučaju pravo prijateljstvo nikada nije postojalo!
  Cezar je pružio ruku Pompeju.
  - Verujem ti, ali zapamti: Prijatelj se može izdati samo jednom, kada ponovo predaš neprijatelja!
  A imati Cezara za neprijatelja je nezavidna sudbina čak i za diktatora. Uzgred, šta će se dogoditi ako Sula zatraži da pokažemo naše leševe?
  Pompej je, smeškajući se na ovo, odgovorio:
  - Od toga će biti dosta i pepela! Kremiranje izjednačava sve, bez obzira da li je učinjeno živima i mrtvima!
  Dva rođena ratnika ponovo su se čvrsto rukovala. Nakon toga, Cezar je sa svojom voljenom ženom otišao u pratnji dvojice odanih borca iz zatvora.
  Kad su već jahali u ispostavi, Aqualeria je iznenada zaustavila konja i pokazala na debelog, ćelavog čovjeka degenerativnog lica, teturajući od pretjeranog izljeva:
  - On je sa svojim saučesnicima uzeo moju odjeću, opipao mi grudi i obećao da će mi spržiti štikle.
  Cezar je mrko klimnuo glavom.
  - Razumijem!
  Savladavši daljinu sam na crnom konju, mladi Julije, uloživši svu svoju snagu u udarac, zasjekao je mačem ćelavu glavu s niskim čelom poput gorile.
  Cezar je bio ometen od svojih sjećanja, želio je žensku naklonost. Pozvao je plavu ljepoticu-robinju:
  - Pa, pripremite krevet, ukazana vam je čast da služite samog Cezara.
  Djevojka se naklonila, a rimski komandant joj je jednim pokretom strgnuo tuniku. Tada su njegove ruke obuhvatile pune grudi Galijeve kćeri. Rob je istinski prednjao od zadovoljstva, Cezarovi pokreti milovanja bili su vešti, znao je da se nabaci na svaku ženu, od plemenitih matrona do beznačajnih robova. A ova devojka je, sudeći po tragovima biča na njenim preplanulim leđima, uspela da nauči da voli naređenog! Jagodne bradavice robinje su se stvrdnule, počela je da se migolji, prekrivajući usne i grudi velikog komandanta poljupcima i istovremeno ga oslobađajući toge. Postepeno je ljubavna igra postajala sve burnija, čuli su se sve glasniji uzdasi i jauci.
  . GLAVA 7
  Dječak-zatvorenik se nakon sna probudio osvježen i okrepljen. Samica je čista, nije previše hladna. Iako nakon spavanja ne ometa izvođenje vježbi.
  Oliver je počeo da radi vežbe koje ga je naučio Dodžer. Uključujući izvođenje ugla, čučnjeve, povlačenje na šipkama, sklekove. I to mi je pomoglo da malo podignem raspoloženje.
  Zatim je dječaku donesen doručak: zobene pahuljice i velika šolja svježeg mlijeka, koje su mu sipali saosećajne čuvarice. Bilo im je bolno sažaljevati desetogodišnjaka, pogotovo što je Oliver čekao ili rudnik ili rudnike.
  Mladi zatvorenik je ponovo jeo i radio svoje vježbe. Počeli su da trljaju jednu kariku lanca o drugu.. A on je istovremeno pokušavao da se seti šta je pročitao u knjigama. Geta se kao dečak borio na desnoj strani Spartaka i sabio Rimljane.
  Samo ovoga puta više nije mogao izbjeći torturu.
  Ušla je neprijateljska žena u pratnji stražara, a Oliverova pidžama je skinuta. I ona je pregledala dječaka i iznenađeno rekla:
  - Sve je skoro izlečeno. Kakav živahan dečko!
  I namignuvši mu, odgovorila je:
  - Ostalo je već poslednje mučenje! Strpite se još malo više od sat vremena i neće vas više mučiti do suđenja!
  Oliver je uzdahnuo... Doktor je otišao i za vreme dečaka ostao sam. Oliver je promrmljao:
  - Još malo, još malo,
  zadnja borba je najteza...
  Slobodan sam, hoću kući
  Nikad nisam video svoju majku!
  Opet su došli stražari i doktorica. Pitala je sa osmehom:
  Jesi li spremna dušo?
  Dečak je klimnuo glavom i zapevao:
  Dječak je uvijek zdrav
  Dečak je uvek spreman!
  Odvojili su mu ogrlicu i odveli u podrum za mučenje. Bilo je vruće od užarenog kamina, a po zidovima je visila masa mučnih stvari. Dželat, ova crvenokosa lisica, je u gaćicama i trakom uske tkanine na grudima. Ima kao pomoćnika tinejdžerke od četrnaest, petnaest godina, ali za svoje godine su krupni i mišićavi. Ova žena je specijalista za mučenje djece. Ona zna kako da izazove maksimalnu borbu bez ubijanja ili sakaćenja.
  U blizini je doktorka koja prati zdravstveno stanje - klijent krvnika. I sudija koji poštuje pravila.
  Kao i pisari i sveštenik, bilježe sva svjedočanstva izgovorena tokom mučenja.
  Oliverova zatvorska pidžama je strgnuta, ostavljajući ga golog. Ovako se žrtva muči.
  Crvenokosa je klimnula sa osmehom.
  - Ovaj put ćemo probati horizontalni stalak!
  Oliver je vezao i ruke i noge i visio vodoravno počeo da se rasteže u mašini. Mnogo boli, posebno u ramenima. A konopci vam se zabijaju u zglobove i prijete da će otkinuti dječje gležnjeve.
  Dječak je stenjao od bolova, bio je rastegnut i produžen. I bukvalno izvlači vene.
  Crvenokosi dželat upita:
  - Hoćeš li govoriti?
  Oliver je samo promrmljao u odgovoru:
  - Ne!
  Dželat je naredio:
  - Podmažite mu i grudi, i stomak, i pete! Ovaj put da se dobro ispržimo!
  Oliver je zadrhtao... A dželati tinejdžeri su počeli da mažu dječakova grudi, stomak i gole tabane maslinovim uljem. Radili su, cerekajući se i kikoteći, i štipajući, i prilično bolno, žrtvu.
  Oliver se zgrozio kada su ruke mišićavih tinejdžera pipale, razmazujući ulje jakog mirisa po njegovom otvrdnutom tijelu.
  Ali je odvratila pažnju od jakih bolova u istegnutim mišićima i ligamentima.
  Onda su doneli cevi sa gasom, Oliver je drhtao od straha. I otpuštena...
  Vatra je gorjela na daljinu, da ne opeče kožu, već da izazove maksimalnu bol. Plamen je bio posebno jak ispod djetetovih golih peta. Pošto tabani imaju debelu kožu i brže zarastaju i više se peku.
  Crvenokosa lisica, agresivno se cereći, reče:
  - Hoćeš li govoriti? Hoću li te pitati?
  Oliver stenje od nesnosnog bola i odmahuje glavom. Plamen postaje malo veći i gori.
  Dječak se trza od divlje patnje i postaje još bolniji. Ovo je intenzivno mučenje. Oliver osjeća da će biti spreman za priznanje. Ali tvrdoglavost ga tjera da samo stenje i plače, ali da ćuti.
  Crvenokosa vadi bič i oblizuje usne. Svojom snagom počinje da tuče dječaka. Očigledno uživa u mučenju djeteta.
  Doktorica se, naprotiv, namršti... I primjećuje:
  - Nemoj ga ubiti! Mora da je živ!
  Crvenokosa lisica neznatno smanjuje jačinu batina. Ali ipak, njeni udarci probijaju kožu. Ona mlati i reži.
  Tinejdžerski dželati se smiju. I oni se zabavljaju.
  Crvenokosa udara. Oliver Twist je rastegnut i spržen, i to je tako bolno i mučno.
  Dječak zaista želi da izgubi svijest, ali to ne blijedi, a glava ostaje bistra, a tijelo jasno reaguje na patnju. Divlji pakleni bol, svaka ćelija dječijeg tijela preplavljena brašnom. I tako želim da priznam, i zato želim da to zaustavim.
  Tada se Oliver iznenada sjeti knjige o Indijancima koju je pročitao u biblioteci dječijeg zatvora. Pa su pevali trivijalno pod mučenjem. Tako je, na stalku, ili prikovani za drvo, izvodili su dvostihove. A onda im je postalo bolje.
  Kada pevate, bol se mnogo lakše podnosi.
  I Oliver Twist je pjevao, komponujući dok je išao;
  Rođen sam kao siroče u radnoj kući
  Mama, tata od detinjstva nisu znali...
  Ali uzalud se beba sada sahranjuje,
  Za njega je Hristos ideal!
  
  Oliver je radio veoma naporno
  A jadnik je jeo malo kašice za doručak...
  Vaspitanje je bilo veoma strogo.
  Pravi, potpuni haos!
  
  Dječak je tražio još malo
  I za to je velikodušno dobio bič ...
  Za ručak su dali djeci travu,
  I tako im je nedostajalo snage!
  
  Oliver je oštro osuđen
  I hteli su da pogube bosonogog momka...
  Klinac u omči je skoro pogubljen,
  Život je tanak, kao nit svile!
  
  Ali sreća se kiselo nasmešila,
  Dečak je poslat da služi...
  Zabljesnula je njuška pištolja,
  Skoro se pretvorio u igru!
  
  Ali i tamo je život otišao ne šećer,
  I dečak je pobegao od patnje...
  Bosi u jednoj jednostavnoj košulji,
  Požurio je u glavni grad Engleske!
  
  Dečak je oborio bose noge,
  Ali ipak je stigao do Londona...
  Ne osuđujte dijete strogo,
  Ali privukao je lopovsku jazbinu u prestonicu!
  
  Takođe je postao lukavi lopov,
  Penjao sam se kroz džepove, vukući torbe...
  Ponekad je dečak punjen kornetima,
  Ispalo je kao da je dijete grijeha!
  
  Ali na kraju je uhvaćen
  Krasti znači veoma loše...
  Pete su izgorele od vatre,
  Jer maloljetni lopov!
  
  Došlo je do ispitivanja teškog i okrutnog,
  Jadni dječak pod bičevima dželata...
  Visi na stalku bos,
  Usijana puna krpelja!
  
  Tukli su ga, tako surovo mučili,
  I dečaku odmah polome kosti...
  Samo struja nije dovoljna,
  Da završim dete do kraja!
  
  Pa zašto bi klinac patio,
  Da, desilo se da je krao gladan...
  Ali braća i sestre su živeli za to,
  Oliver nije nikoga ubio!
  
  Zato poštedi gada
  Prestani da mučiš jadnika...
  Dželati ne ljutite Boga,
  Koliko možeš da mučiš dete!
  
  Rođen je u ekstremnom siromaštvu,
  Majka mu je umrla na porođaju...
  Na zemlji tako siročetski grešnoj,
  Da, Britanija je surova zemlja!
  
  Hoćeš da obesiš dečaka
  Ili još gore, čak i staviti na kolac...
  Ali morate pažljivo razmotriti
  Jer naš život je potpuna ludnica!
  
  Oliver mnogo pati
  Njegove pete gore od vatrene vatre...
  I dečak je bičuvan sa stilom,
  Iz sprženog mesa se čuje smrad!
  
  Oliver se, međutim, nije slomio,
  Dželatima nije rekao tajnu...
  I kada se dječak hrabro borio
  Diže se iznad strmih litica!
  
  Ne, ovo dijete neće biti čisto,
  Viseći na omči kao prljavi lopov...
  Postat će pisac, umjetnik,
  Biće jak momak kao medved!
  
  Neće dozvoliti neprijateljima da plešu o sreći,
  On će sam pomicati katam duž rogova...
  Oblaci i loše vrijeme će se raširiti,
  Ako je dečakov život dragocen!
  
  Znam da će uskoro biti zla osveta,
  Isus veliki Bog će doći...
  I svjetlost će doći,
  Donio je spas ljudima!
  
  I dijete koje je obješeno u omču,
  Pašće u prelepi Hristov raj....
  Ništa što je bilo grešno delo,
  Na kraju krajeva, Twistova duša je tako čista!
  
  Užasan pakao čeka dželate,
  Sadrži kletvu, plač i divlje jaukanje...
  Isus otkriva spasenje
  Evo sjajnog Armagedona!
  A onda će pravda doći
  Mjera će postati radost suda,
  I Svemogući će svima pokazati milost,
  U slavu Sina, Gospoda Hrista!
  Oliver je pjevao ispod trepavica, pod vatrom i protezao se vodoravno na stalku.
  Crvenokosa dželat se ukočila i rekla sa osmehom:
  - To je takva hrabrost!
  Službenik je pokazao na pješčani sat.
  - Vrijeme je isteklo! Kako mladi kriminalac još nema četrnaest godina, vrijeme torture je ograničeno zakonom!
  Crvenokosa se nasmiješila i oduševljeno primijetila:
  - Bravo dečko! Pevao na stazi! Kakav dostojan kriminalac!
  Vatra i gasne cevi su uklonjene... Zatim je Oliver skinut sa stalka i izlivena topla voda. Potom su dječaku obrisali rane i opekotine alkoholom. Obukli su nove zatvorske pidžame.
  Dječak se malo razveselio... Mada užasno boli kad alkohol opeče rane.
  I dječak je vraćen u ćeliju. Sada ga niko neće uznemiravati do suđenja.
  Dječak je ponovo dobio ovsene pahuljice, ali ovaj put sa komadom mesa i mlijekom. Mladi zatvorenik je jeo i osjećao težinu i želju za spavanjem.
  Oliver je s mukom na slami nekako ležao na boku. Grudi i stomak su bili prekriveni plikovima od vatre, a leđa i zadnjica su prerezani bičem.
  Dječak je bio još mlad i zdrav i relativno brzo je zaspao. I ponovo je sanjao...
  Takođe inspirisan onim što je pročitano u knjizi u bogatoj biblioteci dečjeg londonskog zatvora, o događajima u dalekoj Rusiji.
  Emelyan Pugachev, još relativno mlad i snažan kozak, sposoban i vatren, odlučio se na najveću avanturu svog života. Naime, organizovao je kozačku pobunu. Osim toga, seljak se proglasio carem Petrom Trećim. Opustošena dugotrajnim ratom s Otomanskim carstvom, zemlja je rado prihvatila prevaranta. Emelyan je uspio okupiti nezadovoljne Jaičke kozake i započeti svoj pohod na Orenburg. Ilecki kozaci, Kalmici, Baškiri, Tatari, Kirgizi, lokalni kmetovi, pa čak i neki vojnici i oficiri pridružili su se prevarantu. U početku je uspjeh doprinio Pugačevima, njihova vojska je rasla.
  Ali dugotrajna opsada Orenburga omogućila je carskoj vladi da izgradi snage i prebaci trupe s granice. Pod Tatiščevom, Pugačov je dao generalu Golicinu žestoku bitku. Nakon žestoke bitke, vojska Pugačeva od 10.000 ljudi je poražena, a vođa ustanka je pobjegao. Pokušaj odbijanja vladinih trupa u blizini tvrđave Belozerskaja završio se porazom i zarobljavanjem mnogih saradnika samoproglašenog kralja.
  Zatim je uslijedio bijeg i duga potjera vladinih trupa za Jemeljanom. Ozbiljna neslaganja koja su nastala nakon smrti glavnog generala Bibikova među carskim komandantima omogućila su Emeljanu Pugačovu da ponovo okupi svoje snage i osvoji nekoliko tvornica i tvrđava.
  Ali onda ga je Dekolong ponovo slomio. Ali Emelyan nije odustajao. Nakon nekoliko okršaja s Michelsonom, uspio je da se otrgne od carskih trupa i krene prema Kazanu. Skoro ceo grad je oteo iz hira, jedino je Kremlj uspeo da zadrži Potemkinovog rođaka.
  I zašto se dogodila nesrećna bitka sa Michelsonom. Samo hiljadu i dvije stotine, iako odabranih i dobro obučenih vojnika, uspjelo je rastjerati gomilu od više od dvadeset hiljada ljudi.
  Istina, većina Jemeljanovih trupa bila je tek pridružena, neobučena u vojnim poslovima i ne previše hrabri seljaci. Dvaput je Emelyan Pugachev ipak pokušao Michelsona za snagu. Ali carskom potpukovniku su pomogli i plemenita milicija i garnizon iz Kremlja. Poraženi Emelyan Pugachev se prvo preselio u Nižnji Novgorod. Ali bitke su pokazale da su neobučeni seljaci beskorisni ratnici, a Kalmici sa Baškirima: Pugačovljeva konjica - odvojila se od prevaranta i nije mogao računati na popunu jedinicama spremnim za borbu.
  Postojala je ideja da se traže vojne snage na Donu. Štaviše, donski kozaci su činili najspremniji deo vojske Stenke Razina. A Emelyan Pugachev je bio Stenkin rođak, praunuk.
  Posle niza poraza, sunce sreće kao da se ponovo nasmešilo prevarantu. Brojni gradovi zauzeti su gotovo bez gubitaka, uključujući tako velike kao što su Saransk, Penza, Saratov, Kamyshin. Istina, uspjeli su ih zadržati vrlo kratko. Mikhelson je bio za petama, a da nije bilo brojnih seljačkih nereda i gužve koje se s vremena na vrijeme pojavljuju, Pugačov bi možda odavno bio sustignut.
  Vojska prevaranta je rasla... Većina Volških kozaka mu je položila zakletvu na vjernost i časno dočekala Pugačova. Samo manjina, najbogatiji Kozaci, odbili su da se zakunu na vernost seljačkom caru i pobegli u Caricin. Tamo se približilo i odabrano hiljadu donskih kozaka. Još tri kozačka puka koja su se vratila iz turskog rata zauzela su poziciju čekanja: kažu, ko pobijedi, preći će na drugu stranu.
  Pugačov, koji je imao Michelsona u pozadini, nije se usudio da juriša na dobro utvrđeni Caricin i krenuo je dalje niz Volgu. Pridružili su mu se Kalmici i Volški kozaci, koji su se naselili u Crnom Jaru.
  Emeljanova vojska je narasla na petnaest do sedamnaest hiljada boraca i imala je pedeset topova. Pukovnik Dietz, koji je izašao da presretne varalicu, poginuo je, a brigada, dijelom zarobljena, dijelom rastjerana od strane Pugačeva. Možda je Pugačov sada jači nego ikad. U blizini Kazana je formalno imao više trupa, ali sa hrastovima. A sada ima mnogo Kalmika, Volških kozaka i nekoliko stotina koji su prebegli sa Dona. Tu je i mnogo vojnika odvedenih iz zarobljenih garnizona. Artiljerija je također bila popunjena na račun osvojenih gradova, a Pugačovljeva riznica je također bila značajna.
  Teško je povjerovati, ali bitka kod Salt Banda bit će posljednja velika bitka i okončati ustanak. Sada Emelyan ima više nego ikada mnogo snaga i oružja, i veliki broj jedinica spremnih za borbu. Ali izdaja je već bila zrela u Pugačevovoj vojsci i možda je to bio razlog za tako brz i relativno lak poraz vladinih trupa.
  Oliver Twist je čitao veliku knjigu o ustanku i seljačkom ratu Emeljana Ivanoviča i stoga je želio uticati na njegov tok. Na kraju krajeva, on je engleski pionirski lopov, što znači da je odgojen da saosjeća s pobunjenicima. Zato pomozite dok ne bude prekasno.
  Kraj avgusta je vruć u regionu donjeg Volge. Nakon kamene vreće londonskog zatvora, ugodno je hodati bos, dječjih nogu, po oštroj travi. U snu se Oliver osjeća dobro. Kao magijom, zacijelile su se sve rane i opekotine, zacijelili su se čirevi nagrizeni solju i alkoholom. A na leđima, po kojima su tukli usijanom žicom, nije bilo tragova opečenih posjekotina. I čim je dječak uspio ne samo da ode na pogubljenje zbog krađe, već i da pjeva?
  Da, nije loše kada vam dune topao letnji povetarac, a Volga prska u blizini. Možete se spustiti u njegove blage vode da se zagrebete ispod sebe. Dječak je dobro plivao - zaronio je duboko, otvorio oči i ušao pod vodu.
  Oliver je postao prvorazredni lopov u dječjoj bandi i mogao je mnogo toga. Imao je odlično pamćenje i tečno je govorio njemački i engleski. Odlikovao se izdržljivošću i strpljenjem, nikada se u životu nije razbolio, iako je od djetinjstva bio bos, često jureći po snijegu.
  Dječaku se dopao put lopova, iako je donio veliku tugu. Ali da budem iskren, Oliver Twist praktički nije poznavao miran život. Više kao zabava. Od ranog djetinjstva, trudovi, batine, oskudna hrana. I zastrašujuće je, ali istovremeno i uzbudljivo.
  Dječak je malo plivao. Blaženo je ležati ili prskati u toploj kolevci, ali... Dužnost je mladog lopova da pomogne Emeljanu Pugačovu. Kako je Oliver mogao znati da je ovo pravo mjesto i vrijeme?
  Kao da je neko sišao s neba i to izdiktirao momku lopovu. A pošto dužnost nalaže, onda je potrebno pomoći seljačkom caru!
  Oliver Twist je došao na obalu, a meko, baršunasto blato ugodno je golicalo dječakove žuljeve tabane. Klinac je rado stao na kamenje, birajući gdje je oštriji. A onda je odjurio, skačući kao bijesni zec. To je odlično! On je slobodan! Trči do Emeljana Pugačeva - vođe svih potlačenih!
  Dječak je svom snagom udario nogom u kamen, udarcem bacio kaldrmu i ... usporio. Gotovo je gol, u samo crnim gaćicama, više kao kupaćim gaćama. I u ovom obliku doći kralju?
  Moram da nabavim odeću. I dječak je počeo tražiti alat da dobije barem pristojnu haljinu.
  Ovdje možete napraviti cijev od obične trske i vatru od nje. Oliver Twist je sebi brzo napravio neku vrstu luka. Iako se oružje pokazalo primitivnim, ali pionirski lopov ima iskustva u pucanju iz takvog oružja. Ovdje je dječak vidio dva jahača u bogatoj odjeći. Najvjerovatnije se radi o izviđačkoj patroli Michelsonovih trupa, koja se kreće za Emelyan Pugachevom.
  Ali dječak je odlučio da sasluša. Legao je potrbuške na trnoviti travnjak i naćulio uši. Za izviđača je izuzetno važno da ima oštar sluh. Oliver Twist po prirodi ima pseće uho, ali se uz pomoć posebnih vježbi istrenirao da bolje čuje i razlikuje najsitnije zvukove.
  Oba jahača tiho su šaputala. Policajac u plavom odijelu obrati se crvenom:
  - Curds i Chuguev su nam obećali pomoć. Nijedan od pedeset pušaka Pugačeva neće pucati. Kalmici će otići, a Volške kozake će odvesti pukovnik Timofej.
  Policajac u crvenom je primetio:
  - Ne baš, savjetovao bih da vjerujete ovim Pugačevcima. Šta ako nas uvedu u zamku?
  Policajac u plavom je klimnuo glavom i izvukao paket iz džepa.
  - Evo svih dokumenata: Curds, Chuguev, Fedorov, Timofey, i glavni dželat Jemelyan Koryavy će potpisati! Istina, Ovčinikov i Perfiljev su odani prevarantu, ali će nam pomoći da ih dokrajčimo na samom početku bitke!
  Policajac u crvenom je zviždao.
  - Vau! Perfiljev bi bio specijalno poslan iz Sankt Peterburga da razbije vojsku varalice, ali se naprotiv ispostavilo da je istinitiji od onog pravog?
  Plava uniforma, navukao na lulu i potvrdio:
  - Pa... To se ponekad dešava! Ali s druge strane, vođa Ileckih kozaka Tvorogov je naš! Ovdje su stavili sve šljokice!
  Oliver Twist je dahnuo od uzbuđenja. Osim toga, trnje ga je ubolo u goli stomak. Evo prilike da odjednom predate sve izdajnike caru-ocu. I tamo simpatija i Michelson.
  Jedan oficir u crvenoj uniformi je primetio:
  - Imamo hiljadu i po kozaka, od kojih hiljadu najbogatijih sa Dona, hiljadu i dvesta odabranih grenadira i još tri hiljade pešaka odvedenih iz Caricina? Zar nećemo pobijediti varalicu?
  Policajac u plavom je klimnuo u znak slaganja.
  - Svakako! Katarina naređuje da se požuri kod Suvorova da tuku Pugačova. Da Saša ne razmišlja previše o sebi!
  Red je htio reći još nešto kada je Oliver Twist pucao. Mladi lopov nije želio čekati dok ova dvojica, sa važnim informacijama, stignu do Michelsona.
  Kao tetivu, dječak koristi čičak, povlačeći luk na poseban način. Žica ti je u zubima, a desnu ruku ispravljaš. Kao rezultat toga, snimak je čvrst i gust.
  Strijela napravljena od oštre čaure probola se pravo u oko Katarininog galantnog oficira. Ratnik u plavom je izvukao pištolj, ali Oliver Twist se uobičajenim pokretom pomaknuo s linije vatre. Metak je proleteo. Lopov je jurnuo na svog prestupnika.
  U snu je Oliver Twist bio nešto viši i veći od prosječnog dječaka za svoje godine, a mišići su mu bili dobro razvijeni od napornog rada i vježbanja. Dakle, dijete uopće nije bilo tako slabo. Štaviše, uspio je da se upozna s jednim od rodovarskih lopova, a dječaku je dao nekoliko lekcija engleskog, nacionalnog hrvanja.
  Oliver je odlučio da to iskoristi. Kada je oficir izvukao dugačku sablju sa zlatnom drškom i pokušao svojom težinom da posječe dječaka, lopov je, malo se pomaknuvši, spretno povukao vojnika za ruku, a lagano ga povukao za čizmu.
  Oficir u plavom je pao s konja. Dječak mu je svom snagom zabio koleno u bradu. Oliver je često uvježbavao sličan skakački udarac i dobro ga primjenjivao na karateu. Teško, naravno, slomljena vilica, onesposobivši protivnika. Noge u hromiranim čizmama su se nekoliko puta trznule, a kraljevska osoba je utihnula.
  Oliver Twist je prvi dozvao svog konja. Za zaposlenog momka i okorelog lopova, ovo nije baš lukava nauka. Zatim je, ne bez poteškoća, podigao dobro uhranjenog oficira na rame i stavio ga na sapi konja. Šta sad ima šta da dođe do Emeljana Pugačeva. Zarobljeni jezik, dva prekrasna konja i još vreća zlata, kraljevski imperijali.
  U torbi je dječak pronašao i kartu i rezervne pantalone. Bez razmišljanja, Oliver Twist je sebi napravio kratke hlače. Jednostavno je odsjekao svoje galoše i vezao se kaišem. Vrijeme je vruće, a on je još dječak i može sebi priuštiti borbu bosonog i golih grudi. Telo mu je mišićavo, suvo sa reljefnom presom i sa letnjim preplanulim tenom koji još nije uspeo da nestane tokom boravka u zatvoru.
  Malo liči na Tarzana. Ili Mowgli!
  Glavna stvar je imati vremena upozoriti Emelyan Pugachev.
  U međuvremenu, seljački car, kao da je Stenka Razin sjeo na brdo, postao je zamišljen. Nakon tri poraza od potpukovnika (sada pukovnika!) Mikhelsona, kozački monarh imao je sjajan niz. Gotovo bez otpora, pali su pod kopita grada, vojska je rasla, ustanak se širio.
  Ali sada se dogodilo ono najvažnije: rat sa Turskom je gotov, a vlada je odvezala ruke. Uostalom, osim Mihelsona, protiv Pugačova idu i druge snage. Ukupno je carica dodijelila dvadeset pukovnija i sedam brigada pod Papinovom komandom. Takva vojska i druga moć bi bile strašne. Istina, dok su ove police raštrkane i postoji sablasna šansa da se razbiju u dijelovima.
  Ali pokušajte to učiniti kada ne možete sami pobijediti Michelsona. Postojala je misao otići u Saratov i tamo dati bitku ovom njemačkom pukovniku. Ali nije išlo. Donekle nije bilo dovoljno borbenosti. Sada u ovoj bici, mora se odlučiti koga će Don slijediti. Ako carska vojska bude poražena, tada će se tri donska puka zakleti na vjernost caru, a s njima i brojni kozaci. A to su desetine hiljada dobro obučenih, uvježbanih ratnika iz djetinjstva. Ne kakav čovek.
  Nije ni čudo što je Emelyan izabrao jug umjesto sjevera, a Čerkasi umjesto Moskve! Tamo možete dobiti veliku snagu i trupe sposobne da se ravnopravno bore s kraljicom!
  Glavna stvar je da ljudi vjeruju u pobjedu. Jasno je da su njegovi saputnici umorni. Brojni porazi srušili su im moral. Kako to biva sa svakim ustankom: ko pobedi, iza njega je istina!
  Pobjeda Michelsona će pomoći u izgradnji samopouzdanja. Ni jednom ga Pugačov nije mogao pobijediti, a Mihelson je pobijedio varalicu, pa čak i zarobio grofa Černiševa - Čiku.
  Ali kako to tačno učiniti? Sada njemački pukovnik još uvijek ima kozake i trupe iz garnizona Caritsino. Možda je bolje požuriti u Astrakhan? Ili je to još uvijek rizično i taktički izmišljeno? Ipak, on ima mnogo više vojnika od Michela. I puno konjice. Čak su i seljaci uzimani u vojsku, po pravilu, kvalitetni.
  Ne postoji način da se izbjegne daljnja svađa. Postoji samo izbor, da li da napadnemo samog Michelsona, ili da ga sačekamo u Crnom Jaru, sedeći u utvrđenjima. Možda će ambiciozni pukovnik krenuti u juriš i iscrpiti svoje snage. Ali moguće je i da će Mikhelson pokušati da opkoli Černi Jar i sačeka da stigne pojačanje. U ovom slučaju, Pugačov bi mogao biti zarobljen.
  Istina, u pomoć žuri Suvorov, koji bi trebao preuzeti komandu nad Majkelsonovom vojskom. Hoće li pukovnik htjeti da sve lovorike konačne pobjede nad samoproglašenim carem pokloni general-potpukovniku već slavnog Suvorova? To znači da postoji određena oštrina da se sakrije iza zidina Crnog Jara.
  Emeljan Pugačov okupio je mali savet poglavica. Čugujev, Fedorov, Tvorogov, Timofej su se već dogovorili sa carinim vlastima i, naravno, savetovali da se pobedi Mikelsona na terenu. Ovčinnikov - komandant vojske Jaika, dugo vremena stvarni šef čitave pobunjeničke vojske, a sada desna ruka Pugačova govorila je ovako:
  - Opasno je sjediti iza zidova, mogu se nametnuti. Strašno je i na terenu, mogu da ga razbiju. Međutim, u polju, čak i ako nas tuku, uvijek možemo na konju u stepu. A ako u Crnom Jaru nametnu sva pravila, onda nećete pobjeći!
  Gorbatov, bivši kapetan carske vojske, koga je Pugačov unapredio u generale, jedan od onih koji su porazili brigadu pukovnika Dietza, takođe u stvarnoj istoriji, zajedno sa Ovčinjikovim, koji je poginuo u bici kod Salti bande, primetio je:
  - Ako Michelson krene u juriš, onda možemo računati na kontranapad!
  Perfiljev, poznat po tome što je u stvarnoj istoriji pogubljen zajedno sa Pugačovim, skromno je sugerisao:
  - Moje mišljenje je malo. Evo, kako vijeće odluči, neka bude!
  Kalmički princ Kizya, iako nije bio među izdajnicima, takođe je izjavio na slomljenom ruskom:
  - Za Kalmika, polja su najbolje mesto za borbu. Sjediti u tvrđavi i odbijati napade je neobično za nas!
  Emelyan se već želio složiti s mišljenjem uskog vojnog vijeća i povući svoju značajnu vojsku iz utvrđenog Černoj Jara, koji je časno primio kralja-oca. Ali u tom trenutku u gornju sobu je uletio dečak glasnik i, dahćući, rekao:
  Mladić je stigao. Kaže da je hitna stvar za carskog oca!
  Kozački car je naredio:
  - Uđi!
  Oliver Twist, lupkajući bosim nogama i držeći teške vreće zlata u rukama, brzo je utrčao u gornju sobu. Zaista je želio vlastitim očima vidjeti vođu seljačkog rata, studirao je u školi, pjevao u pjesmama. Petar je, ulazeći u gornju sobu, ugledao desetak ljudi za dugačkim hrastovim stolom. Gotovo svi su raskošno odjeveni i oholog izgleda. Jedan je dosta mlad, ali u generalskoj uniformi sa naređenjima. Pa, vjerovatno je Gorbatov. Prebjeg iz Orenburga, vješt i efikasan oficir koji je mnogo učinio da ojača vojsku Pugačova. Gorbatova su, uprkos svom plemenitom poreklu, voleli kozaci i seljaci, pa je bio naglašeno jednostavan, bio ljubazan i pristojan. Plave vesele oči i plava kosa davale su mu vrlo mladalački izgled, loše u skladu sa uniformom general-potpukovnika.
  Oliver Twist nije poznavao druge iz viđenja, a istorija je ostavila malo opisa. Štaviše, čak je i sam Pugačov opisan drugačije. Ali postoji pravi Emeljanov portret, kopiran iz prirode. Prikazuje strašnog momka, sa vlastoljubivim, orlovskim okom, za koji kažu tako: rođen je da komanduje!
  A sada, među pametnim atamanima u skromnom, kozačkom zipunu, sjedi čovjek s oštrim, blještavim izgledom poput uboda kobre. Iako je samo na lenti Ordena Aleksandra Nevskog pisalo da se radi o kraljevskoj osobi, Oliver Tvist je osetio kako mu noge klecaju, a dečak je čak i kleknuo na jedno koleno.
  Emelyan Pugachev je također pogledao dječaka koji je učio. Naravno, krajem osamnaestog veka ljudi su bili nešto manji nego sredinom dvadesetog. Da, i u snu, Oliver je visok i širokih ramena za svoje godine, njegov otac, kojeg nije poznavao, bio je visok skoro dva metra. Ali ipak je jasno da je ovaj mladić još dijete. Podšišani jež bijele dlake, podignutog dječačkog nosa, mršavo lice zbog vojničke neuhranjenosti. Ali u isto vrijeme, dječak je više žilav nego mršav. A šta on drži u velikim vrećama, po najmanje dvije funte, teška? Je li zlato?
  Oliver Twist je intonirao:
  - Donosim petnaest hiljada rubalja u zlatu na poklon Njegovom Carskom Veličanstvu, a predajem i pismo.
  Čak i takvom snažnom klincu kao što je on, nije lako držati zlatne novčanike u rukama. I stavila ih je ispred Jemeljana. Tada dječak izvadi pismo iz pojasa i, pažljivo gazivši na prste, pruži ga glavnom kralju-atamanu.
  Jemelyan je prihvatio pismo i sumnjičavo pogledao u pečat. Car otac, iako nije znao dobro da piše, a rukopis mu je bio toliko užasan da je više volio da ne pokazuje svoju ruku pred Petrom, ali je dobro čitao. I općenito, imao je značajno znanje u vojnim poslovima. Inače, ustanak bi jedva potrajao čitavu godinu, a protiv varalice je poslata čitava vojska.
  Pugačov je pažljivo pročitao pismo i namrštio se. Znao je da kontroliše svoje emocije i osećanja. Ispostavilo se da su petorica visokih vođa njegovih trupa bili izdajnici. Pugačov je odavno primetio da ga Čugujev i Fjodorov iskosa pogledaju, čak i nevoljko pozdrave, i ustanu kao da čine uslugu. Posvađali su se sa Chuguevom kada je izgubio sve oružje u borbi sa Mikhelsonom. Tada je Pugačov zaprijetio da će udariti Čugujeva u vrat. On je na ovo odgovorio:
  - Nisam digao vrat za pesnice!
  Seljački kralj je uzvratio:
  - Pa za zadavljenje ili šta?
  . POGLAVLJE #8
  Oliver se dobro naspavao i ponovo je vježbao. Njegove rane i opekotine su počele da zarastaju. Izdržao je torturu. I dobro je da se sve završilo i da nije izdao svoje skrovište. Sada će dječakove rane zacijeliti, i on je ponovo spreman za podvige.
  Oliver je bio nahranjen. Tada ga je neprijateljica pregledala. Podmazao mu je opekotine i rane da brže zacijele i rekao:
  - Neće biti više mučenja do suđenja! A ljudi te sažaljevaju, možda te neće pogubiti!
  Oliver se zahvalio...
  Nakon toga, kada je kamera ostavljena, počeo je da trlja karike lanca. Njegov dječji vrat je još uvijek držan za kragnu. A ako se oslobodiš lanca, možda možeš pobjeći?
  Dječak je trljao lanac nekoliko sati zaredom. Ali čelik je bio otvrdnut i nije dobro popustio. Zatim su mladom zatvoreniku ponovo doneli hranu i mleko.
  Nakon što je pojeo i popio debelu kravlju, Oliver nije primijetio kako je ponovo zaspao. I opet o pobuni Pugačova.
  Fedorov je, takođe, bio očigledno ljut na kozačkog monarha. Istina, Curds se spolja ponašao pokorno i djelovao je prilično pouzdano. Svojevremeno je doveo Ilecke kozake u Pugačov, čime je ustanak proširio izvan okvira čisto Jaičke pobune. Istina, svojevremeno je Emelyan Ivanovič pogledao Tvorogovu suprugu Stepšu. Vjerovatno ljubomorni muž mladoj i lijepoj djevojci nije oprostio izdaju. Uostalom, Pugačov ima samo trideset i dvije godine, krv mu je još mlada i lijep je Don Žuan. I takođe biseksualna. Njegova supruga Sofija, koja nije stigla da izgubi svu svoju lepotu, i četvoro dece: tri ćerke i sin. I drugi mladi kozak Ustinja.
  A koliko je ljubavnica Emelka već imala... Kao i njegova rođaka Stenka Razin, Pugačov je bio požudan prema ženki. I dobro je da je sto posto prirodno.
  Pukovnik Timothy se nedavno pridružio pobunjenicima. On je iz redova Volških kozaka. Toli je prvobitno bio izviđač, filc je iz nekog razloga uvrijedio svećenik. No, glavni dželat je, čini se, čuo kako su članovi njegove porodice promašili da je Emelyan s njima u rodu.
  Posebno je loše postalo kada je Emelyan Pugachev želio napustiti kraljevske regalije i otvoriti se ljudima. Tada su i ostali atamani oklevali. A sada, ako se desi neuspjeh, izvrnut će lopova varalicu Emelku i zapamtiti to kako su znali. Dakle, seljački kralj i osjeća zavjeru unutar okoline. I sada su dokazi primljeni.
  Pitam se ko je ovaj dečko. Ne izgleda više od petnaest ili četrnaest godina, ali ima snagu u rukama - herojski momak. Pogledaj kako si nesebičan. Donio je kralju petnaest hiljada zlata. Iznos za koji možete kupiti cijelo imanje. Nije svaka osoba sposobna za takvu nesebičnost. Istina, ovo je još klinac, evo rumenog lica kao kod djevojčice, čak ni pištolj. Dijete ne zna vrijednost novca, pa je stoga velikodušno.
  Pa, ništa, ovaj novac će biti od koristi Emeljanu. Iako je riznica nagomilana u gradovima poprilična količina, i ovaj konvoj je teško nositi. Sam Pugačov je sakrio sanduk sa zlatom i kamenčićima na jednom samo njemu poznatom mestu. Šest funti zlata i dragulji: rubini, smaragdi, topaz, safir, dijamanti u ovoj škrinji. Ako ništa drugo, Emelyan će imati dovoljno za ugodan život.
  Ogolets treba velikodušno nagraditi, a ne vrijeđati sebe.
  Emelyan se nasmiješio i objavio, pokazujući na Olivera Twista:
  - Poklanjam te momku titulom kapetana i uzimam te u svoju pratnju!
  Oko stola je bilo prigušeno odobravanje. Čugujev je nezadovoljno promrmljao:
  - Mali je i pre kapetana!
  Kozački car je prekinuo:
  - Ali um je sjajan! Pogledaj kakav je plemeniti plijen donio, i novac i čujem rzanje konja. Will, ovaj momak budi moj ađutant!
  A Pugačov je, radi uvjerljivosti, pomjerio šaku po stolu.
  Pa, sada je vrijeme da kaznimo zlikovce. Ali to se mora raditi pažljivo kako ne bi došlo do građanskih sukoba. Odmah naredite da se uhapse, onda će zgrabiti sablje. Ali kozaci moraju poslušati svog kralja. A još su predaniji seljaci za koje je Petar Treći Bog i Car!
  Uhvatiće izdajnike, bilo bi lijepo da su u sobi za mučenje, pa čak i zapalili iskru. Otkrijte sve saučesnike i očistite okolinu od izdaje!
  Emelyan Ivanovič je na sve strane objavio:
  - Uradićemo pregled trupa!
  Do sada, u krajnjoj liniji, Oliver Twist je odlučio da svoj plan predstavi Suvereinu. Hodao je pored mene i šapnuo mi na uho. Pugačov se nasmiješio krupnim bijelim zubima i klimnuo u znak slaganja:
  - Ogroman garno! I pametno!
  Na kraju ljeta sunce je pržilo trsku mnogo milja. I to nije moglo a da ne izraste u glavu mladog podzemnog radnika i pionira podmuklog i efikasnog plana.
  U međuvremenu, zajedno sa kozačkim carem, pregledali su vojsku. Emeljanova vojska se povećala na sedamnaest hiljada, a stalno je pristizalo sve više novih ljudi. Uključujući Dona. Ali Don će u potpunosti pratiti Pugačova ako pokaže svoju snagu! Puno muškaraca. Kopile bradati, s vilama, prijetećim ispravljenim pletenicama, rogovima, toljagama, vilama. Tinejdžeri su trčali bosi, a ima ih i dosta. I sve više se pojavljuje sve vrijeme. Ljudi su željni da se pridruže vojsci kralju. Štoviše, vrijeme stradanja uskoro bi trebalo proći i broj pristiglih ratnika će se značajno povećati.
  Pugačov je istovremeno pozvao dželata. Šteta je, naravno, rastati se od tako potrebnog tipa, ali izdaju treba povući.
  Seljački car nije dugo izdržao i naredio je:
  - Pa ljudi... Ispletite izdajnike što pre!
  Muškarci su u svom entuzijazmu vezali čak i suvišno. Na primjer, Ovchinnikova. On se, međutim, nije opirao. Kralj je naredio da se odveže i s odobravanjem potapšao posramljenog poglavicu po ramenu. Ovčinjikovljevi brkovi visili su kao batina i izgledao je zbunjeno i zaprepašteno. A Timofeju, Čugujevu i Fedorovu su stavljene lisice. Bacili su me na zemlju i šutirali.
  Ali ovo je još uvijek cvijeće. Petoro zaverenika čekali su stalak i usijana klešta!
  I Oliver Twist je galopirao do Michelsonovog logora. Volški kozaci su dočekali kraljevskog izaslanika. Da bi izgledao solidnije, dječak je morao nositi elegantan svitak i kožne čizme. Što po ovoj vrućini nije baš ugodno.
  Emeljanov kamp je velik i ljudi pristižu svakog sata. Vidi se kako su se grupe ljudi pružale duž puta, pružajući ruku narodnom kralju. Ljudi zaista žele vjerovati da je bolja sudbina moguća i da vlasti mogu biti zaista brižne, a ne sebične.
  Na isti način, narod je privukao Grišku Otrepjevu, koji je čak neko vreme uspeo da vlada u Rusiji. Loša asocijacija. Ali za pionira Petju, Emelyan Pugachev nije varalica avanturista, već narodni vođa ustanka, s kojim se vežu velike nade za izgradnju socijalizma u jednoj zemlji.
  Pukovnik Michelson je također još uvijek mlad i ambiciozan. Donedavno se rat s pobunjenicima smatrao malim ugledom, ali sada su na njega padale caričine usluge. Kako da ne budeš ponosan.
  Sada je Majklson okupio sedam hiljada vojnika. Pored tri hiljade vojnika garnizona Caritsino, približilo se još hiljadu i dve stotine vojnika Mielina. Takođe Nijemac u službi ruske carice, koji je dugo vremena pratio Pugačova, ali se nije usuđivao ući u bitku s njim.
  Biće dovoljno snage da pobedi varalicu, čak i bez kozačke izdaje. Jedan je strah da će rat imati vremena da nestane. Zabrinut je i Aleksandar Suvorov, kome je Mihelson dužan da svoje trupe prebaci pod kontrolu. To je neugodno, naravno. Toliko mjeseci hrabri Nijemac je progonio Pugačova, a lovorike pobjednika žele da prenesu na ruskog general-potpukovnika.
  Suvorov je već slavljen, a za njega hvatanje varalice nije sve Bog, kakav čin. A za Michelsona je ovo prolaz za generale i prilika da nastavi karijeru.
  Glasnik izdajnika nije previše volio njemačkog pukovnika: plavokosi, mršav, ali snažan dječak. Premlad izaslanik, i govori nekako ne baš uobičajeno. Mada šta očekivati od ovih maloruskih kozaka.
  Istina je da dječak samouvjereno kaže, ne trči okolo s plavim očima. Pukovnik Michelson se malo odmrznuo. Oliver Twist je osjetio neki strah. Ipak, u svakom trenutku može biti naređeno da bude bičevan i obješen. Nakon engleskog zarobljeništva, bičevanje je izgledalo kao dječija igra, ali umiranje u omči... Tako ponižavajuće.
  Neudobno je i nogama u čizmama, iako su slobodne i dječak je većinu puta prošao na konju, trljaju mu noge. I parkiraj u njima. Tijelo još nije zaboravilo zimsku hladnoću, a sam Oliver Twist trčao je bos gotovo cijele godine, ne obazirući se na mraz. Tako da se trenutno, heroj lopov osjećao previše razmaženo i bez udobnosti.
  Mikhelson je pitao koliko vojnika ima Pugačov. Oliver Twist, znajući da je njemački pukovnik otprilike bio svjestan priče, iskreno nije ništa krio, ali je istovremeno izjavio da kozaci ne žele da se bore, a Emelyan je odlučio krenuti niz Volgu do Astrahana i Kubana. Delovalo je sasvim logično. Uplašen velikim brojem trupa koje su napredovale iz poraženog Osmanskog carstva, varalica je planirao da pobegne ili u Tursku ili u Iran. Nedaleko od Kubana do Irana.
  U ime kozaka izdajnika, Oliver Tvist je ponudio da povede Majklsonovu vojsku kroz skriveni put kako bi presekao puteve za bekstvo prevaranta i iznenada napao logor sa juga.
  Ova ideja se dopala njemačkom pukovniku. Strogo gledajući dječaka lopova, plaćenik upita:
  - Ako ne lažeš!
  Oliver se, iako je bio gotovo ateista, žurno prekrstio:
  - Kunem se Hristom Bogom!
  Michelson je obećao:
  - Ako uspije, dobićeš sto rubalja! A ako lažeš, onda te neću samo obesiti, nego ću narediti da te raskomadaju!
  Posljednje obećanje izgledalo je engleskom lopovu više smiješnim nego strašnim, pa je viknuo:
  - Slava našoj Presvetoj carici Katarini!
  I vješto je škljocnuo štiklama svojih pametnih čizama. Iako im je bilo neugodno, Oliver Twist se osjećao ponosnim što nosi skupe generalske cipele uglačane svježim voskom, a ne bosonogi ragamuffin. Dakle, on ima izgled kneževskog sina, što izaziva mnogo više samopouzdanja.
  Mikhelson je naredio da se odmah krene, pogotovo jer je već bilo veče, a oni će morati da naprave prelaz u mraku. Toplo je u avgustu u regionu Donje Volge. Teško je u uniformi i čizmama preko koljena. Ali sujetni Michelson je uvijek u uniformi i s nagradama. Za pobedu na Čikoju odlikovan je Ordenom Svetog Đorđa trećeg stepena, a nad Pugačovim drugog. Katarina je promijenila svoj stav prema pobuni i velikodušno nagrađuje one koji su se istakli u suzbijanju pobune. Čak je i Reidskop, nesposobni guverner, dobio petnaest hiljada rubalja od Katarine i čin general-generala.
  Sada se bliži trenutak konačnog poraza pobunjenika i uručenja generalskih epoleta. Pošto je zarobio Emelyana, on će Michelson obrisati san Suvorova. Osim toga, jedno je boriti se protiv Turaka, drugo je boriti se protiv svog buntovnog naroda. Ovo poslednje je mnogo teže. Dakle, Rusi su mnogo nepredvidljiviji od Turaka. Evo iste Emelke koja je trijumfalno prošla Volgom. Narod je dočekan raširenih ruku.
  je li ovako? Polupismeni kozak koji ne zna ni da potpisuje svoje ukaze. A narod juri k njemu kao da je medom namazan. I ne plaše ljude ni puške, ni meci, ni vješala, ni užarena kliješta dželata.
  Michelson je imao priliku da se bori u Pruskoj. Nekako Nijemcu nije baš prijatno da se bori sa istim Nemcima kao i on. Tada je još bio mlad, očajnički se borio. I slučajno je sreo mladića Pugačova. Zajedno su pili, a Mikhelsona je iznenadilo sjećanje na Kozaka, čiji su brkovi tek počeli da se probijaju - odlično. Emelyan je, pošto je bio nepismen, već znao mnoge nemačke reči i mogao je da komunicira sa zarobljenicima bez prevodioca.
  Neprijatelj je bio jak. Nekoliko puta je život samog Michelsona visio o koncu, a njegova vojska je bila na rubu poraza. Samoproglašeni kralj je poražen i ustao je kao ptica Feniks. I nove, nove hiljade ljudi pridružile su se seljačkom monarhu.
  Mikhelson je mislio da će tok istorije biti potpuno drugačiji, ako je potom zabio nož u Emelyana. Istina, u to vrijeme nije imao takve misli. Mladi kornet i mladi kozak su se dobro slagali sve dok ih Sedmogodišnji rat nije rasuo na razne strane.
  Pugačev je mogao napraviti vojnu karijeru, već je dobio za Bendery, dobio čin zbora - ovo je kao poručnik. Ali Yemelyan je bio ponesen pljačkaškom romansom, a onda je želio postati autokratski monarh. Tačnije, vjerovatno je razbojnik najprije želio sebi da otme veliki kapital, a zatim da ode u žbunje, uzimajući ukradenu robu. Ali Emelkine ambicije su rasle kako su pobunjenici uspjeli. A onda je i sam planirao put u Moskvu.
  Kazan je praktički pao, a samo je mali Michelsonov odred blokirao put stalno rastućoj hordi.
  Sedam hiljada Michelsonovih vojnika, od kojih se dvije hiljade konjanika kreću po klasičnom obrascu. Ispred konjice, pa pešadije, a posle artiljerije četrdeset topova i jedan konvoj. Jaka vojska. Kozaci sa Dona su najbogatija i najluksuznija odjeća. Dalje, Davidov odred, plemenita husarska konjica. Najselektivnije eskadrile Katarine II.
  Pešadija Michelsona i Mielina je grenadirska i odabrana. Uniforma je elegantna, kožne čizme blistaju, ratnici jasno, kao namotani, kovani korak. Tri hiljade vojnika garnizona Caritsino je gore. I uniforme nisu tako svježe, a ni gazište nije tako potjerano.
  Michelsonove puške nisu loše. Oružje koje je gore ostalo u Caricinu i drugim gradovima. Uzeti najpogodniji za nošenje. Tu je i desetak jednoroga. Tako će kralj siromašnih dobiti svoje. Pa čak i ako se njegov broj ljudi približi dvadeset hiljada. U blizini Kazana bilo je više lopova, a oni su ga porazili sa manjim brojem.
  Michelson je dobro raspoložen, priča njemački s Mielinom, ne znajući da osjetljivo uho lopova-dječaka Olivera Twista razlikuje svaku njegovu riječ...
  Klinac je spreman za borbu i izviđanje.
  Myelin samouvjereno izjavljuje:
  - Catherine je lukava zvijer. Ona zna da će Turci i dalje vidjeti unutrašnju slabost Rusije, da mogu raskinuti mirovni ugovor. Osmanski paša je već nagovijestio da nije jasno kakva je sada vlast u Rusiji!
  Michelson je odgovorio vrlo samouvjereno:
  - Hajde da uhvatimo Pugačova i stavimo sve znakove interpunkcije u rečenicu. Niko se tada neće usuditi da sumnja da smo jaki, a Rusija ima samo jednu caricu!
  General-major Mielin, iako užasan po činu od Michelsona, privremeno mu je podređen. Ali to ne izaziva napetost u razgovoru. Oba komandanta su Nemci. Ali Mielin je pažljivo izbjegavao napad na Michelsona.
  Ali sada je podijelio vijest:
  - Ekaterina strahuje od povlačenja trupa sa turskog pozorišta operacija. Francuski kralj obećava pomoć Osmanlijama, a oni pokušavaju da se izbore za još ustupaka u primirju, a odbijaju da plate odštetu!
  Majklson je ljutito primetio:
  - Nabijmo Emelkinu odsečenu glavu na kolac, pa će se cela Evropa odjednom pomiriti!
  Myelin se djelimično složio sa ovim:
  - Da, ovo može da ohladi najvruće glave, ali oni će nastaviti da pokušavaju da nas testiraju na snagu!
  Michelson je odmahnuo šakom i prosiktao:
  - Neka samo pokušaju... - I stišavši glas, upitao je. - Ali šta je sa glasinama da protiv Pugačova ima deset generala i svaki ima korpus?
  Myelin je odgovorila sa osmehom.
  - Ovo je vojni trik da se seljaci i kozaci nateraju da zaostanu za Pugačovom. Da inspiriše ideju da velike sile idu protiv prevaranta. U stvari, deset generala napreduje samo sa malim odredima. Dakle, Emelka je odvedena da se pokaže!
  Majklson se nasmejao i odmah ozbiljno primetio:
  - Razlog više da se pobuna uguši što pre!
  Dalje, u razgovoru nije bilo ništa značajno. Oliver Twist sada mora da signalizira improviziranim raketnim bacačem da je vojska već ušla u gustu, suvu trsku. Plan je da se zemlja u pravom trenutku zapali, a vjetar koji duva na njih raspršiće plamen i spaliti sedmohiljaditu vojsku.
  Nešto slično Emelyan Pugachev je već učinio tokom napada na tvrđavu Tatishchev. Tada su pobunjenici uspjeli postići veliki uspjeh, otvorivši im put prema Orenburgu. Ovog puta, pionir Petya je poveo Michelsonove trupe u suhe šipražje poput fašista. U ovom slučaju se ponašao kao pravi Ivan Susanin. Ali prava sudbina Susanina je da umre zajedno sa svojim neprijateljima.
  A lopov-heroj Oliver Twist želi da živi. I dječak je smislio trik. Zakačite domaći raketni bacač na kolica i sakrijte se tamo na vrijeme, u mraku. Istina, potrebno je da neprijatelji ne primjete njegov nestanak. I teško je...
  Petya je pronađena. Skačući na konja do Michelsona, dječak je rekao:
  - Voziću napred i reći ću Čugevu i Tvorogovu da smo na putu!
  Michelson je odobrio i kimnuo dugim kažiprstom:
  - Samo brže! I vrati se!
  Myelin je otvorio pergament i, gledajući kartu, primijetio:
  Možemo pronaći svoj put!
  Oliver Twist je promrmljao:
  - Kroz trsku mnogo brže!
  I bez gubljenja vremena, podlegao je punokrvnom pastuvu petama. Eh, požurite da stignete na sigurnu udaljenost. Ili bolje rečeno platforma. Takva suhoća u avgustu, što je iznenađujuće kako ti šikari nisu ranije izgorjeli?
  Oliver je trčao po kolotečini, udarajući ga nogama, i spljoštio se na leđima kako bi smanjio nadolazeći otpor zraka. Sam Mikhelson nije bio visok, okretan i sa kratkim brkovima ličio je na Hitlera. Na glavi njemačkog pukovnika je kockasti šešir u stilu Napoleona!
  Ali komandant je jak. Raz je uspio poraziti nadmoćnije snage pobunjenika više puta.
  Oliver Twist je, u lažnom sjećanju iz sna, već doveo naciste u partizansku zasjedu, i radovao se uspjehu. Istina, više se ne vodi samo borba protiv stranih osvajača, već građanski rat. I digne ruku da uzme brata i kuma na provodadžiju.
  . POGLAVLJE #9
  Dečak se probudio i malo oživeo. Napunio sam se i jeo. Dodajte ribu u zobene pahuljice. I plus mleko. Prilično dobro za zatvor. Oliveru je ponovo došla doktorka. Dječaku sam obrisao rane alkoholom i mastima. Čak mi je dala i tabletu.
  Onda je Oliver ponovo počeo da trlja lance. U ćeliji je obrijan na ćelavo, i nije mogao koristiti kosu. Dakle ter link na linku. I naporno je radio. Malo čelika je podleglo. Iako su Britanci napravili lance za zatvorenike do savjesti.
  Oliver je vjerovao da će pobjeći... Radio je nekoliko sati...
  Onda su mu ponovo doneli hranu. Dječak je jeo, vredno radio i zaspao kao pravedan. I opet je sanjao o veličanstvenoj avanturi.
  E, sad trska ponestaje... A petarde pršte nebom.
  Kozaci bacaju lonce vrelog uglja i zapaljuju smolu i sumpor prosute preko trske. Sve je spremno da ispeče kraljičinu vojsku.
  Bradati kapiten Padurov pozdravlja Olivera Twista. Dječak skoči i prije svega izuje omražene čizme. I tako je protrljao noge. Ovo je mučenje, gore od mangala, kada vam Englezi prvo namažu uljem otvrdnule tabane, a onda založe vatru iz daljine. Tako da plamen ne dopire malo do golih peta.
  Ali kada se utrlja u čizme, osjećaj je odvratniji nego na engleskom svjetlu.
  Oliver Twist je ponosno naduvao obraze na ovo prisjećanje: uostalom, nije nikoga izdao pod mučenjem, a nije čak ni briznuo u plač. Ovdje treba uzeti primjer od Stenke Razin, koja nije ni jauknula tokom torture.
  Međutim, sada želi da se bori, ali nema borbe. Vjetar puše od juga prema sjeveru, a vatrena lavina juri na Michelsonov veliki odred. Kao da je demon pobjegao iz podzemnog svijeta, i mašući vatrenim metlama jurišaju na neprijatelja, brojni i opremljeni odabranim četama.
  Vjetar je jak, a vatra u stepi trske brzo se širi. Kao probuđene, duše najozloglašenijih grešnika odbacile su poklopce kovčega, a iza njih se iz Gehene proteže olujno, kao crveni rep lisice. A ova vatrena čudovišta padaju prije svega na kozačke jahače.
  Konji su prvi osjetili opasnost, ali su ih jahači tvrdoglavo tukli mamuzama, pokušavajući ih zadržati na mjestu.
  Michelson je očajnički viknuo:
  - Ne povlači se i ne odustaj!
  Ali u ovom slučaju, takva hrabrost nije ništa drugo do ludilo, herojstvo je slično herojima Servantesa. A sada je prženje prošlo ovako. Kada je vatra pala na konjanike i zamirisala na paljevinu, već se začula zaglušujuća graja, a uplašena kavalkada pojuri ka vlastitoj pješadiji.
  Mikhelson je pokušao da zadrži smirenost, ali je to loše uradio. Štaviše, šta hrabrost može učiniti s bijesnom vatrom? Da, praktično ništa. General Mielin, pragmatičniji i kukavički, podstakao je konja i pokušao da pobegne, da preduhitri plamen koji je jurio za njim, da spase sopstvenu kožu.
  Majklson je, s druge strane, prihvatio mlaz vatre bez povlačenja, iako je snežnobeli konj želeo da skine uzde i pojuri iz ovog pakla što je pre moguće. Njemački pukovnik nije mogao podnijeti strujanje vrućeg zraka i divlje je vrištao. Opekline su se počele pojavljivati na njegovom uglađenom licu, poput gube. Tada je plamen lizao noge unajmljenog oficirskog konja. Konj više nije mogao izdržati takav bol. Popustivši sva četiri kopita, odbacila je opsesivnog jahača. Majklson je udario i onda završio u vatrenom jezeru.
  Kako je nesretni komandant urlao. Kako je plamen počeo da ga proždire živog, počevši od odjeće i završivši s kostima. Odabrana kraljevska vojska je umirala. I ova smrt je bila zaista strašna. Plamen se brzo približavao, cunami je pao na pješadiju. Vojnici i oficiri gorjeli su kao mravi u vatri, i to je bilo bolno i strašno gledati. A kada je vatra došla do pušaka, tada su počeli da pucaju detonirajući barut i bombe.
  Plamen se raspršio po nebu, a ogroman perjanik koji je lizao nebo crvenim jezicima zalepršao je. A kada su krenuli u kaskadama eksplozije, činilo se da talasi prolaze kroz sferu i prikazuju neku vrstu filma. Ili ako je surf sa žuto-crvenim valovima. I sve je preplavljeno i bukvalno blista, dolazi iz blistavog raspona.
  A miris paljevine već dopire do kozačke vojske.
  Emeljan Pugačov nalazio se na brdu sa kojeg je Stenka Razin posmatrao kretanje eskadrile od četrdeset plugova kneza Lvova. Stenka Razin je uspeo da uzme i Tsaritsyn i Astrakhan, a takođe je imao neke šanse za pobedu. Ali sudbina se nije nasmešila kozačkom atamanu. Da li se Emelyan osjećao kao varalica?
  Ali uostalom, blefirao je i stric njegovog pradjede Stepan. Konkretno, napravio je dva pluga u Astrahanu: jedan patrijarhalni, a drugi kraljevski, i širio glasine da se princ bori s njima. I zaista, seljaci i strijelci su tukli bojare, skrivajući se iza kraljevskog imena, kao da je sam Aleksej Mihajlovič naredio da se otarase vlasti zemljoposednika.
  Ljudi su bili iscrpljeni pod teškim jarmom okrutne vlasti i trebao im je samo izgovor. I autoritet patrijarha Nikona, i kraljevsko ime su odigrali ulogu. Da Stenka Razin nije smrtno ranjen u glavu kod Simbirska, pogledajte i kozački urad je vladao širom Rusije.
  Emelyan Pugachev je budućnost vidio kao mješavinu republike i monarhije. Narodny je ostao autokratski monarh, ali je trebalo da vlada na osnovu mišljenja narodno izabranog kozačkog kruga. U gradovima i selima već vlada izborna moć. Narod na selu bira svoje starešine, a on čuva red, a u gradu biraju izabranog gradonačelnika i mali kozački krug.
  Tako se ukida kmetstvo i svi postaju ravnopravni kozaci. A ima raznih kozaka. Ima oranica, ima fabrika, ima suverena. I nema klasne nejednakosti.
  Istina, u provođenju takvog puta je proliveno mnogo krvi i još će biti proliveno.
  Ali posekli su šumu - čips leti! A žene i dalje rađaju!
  Hiljade ljudi je živo spaljeno. Štaviše, većina njih nisu neki nemački najamnici poput Michelsona i Mielina, već Rusi. Oliver Twist pokušava ne razmišljati o tome. Dječak skoči i stane na glavu. Tako pametan plan se ostvario. Najpodmukliji neprijatelj Michelson upao je u lukavu zamku.
  Baškiri, Kalmici i Tatari također skaču i udaraju u tamburaše. Oni imaju radost, konačno će opsesivni Michelson biti poražen i spava. A Salavat, koji ih je podigao u borbu, još je živ i poziva nomade na zastavu.
  Konvoj sa zalihama takođe gori i eksplodira... Čini se da Pugačovljeva vojska može da trijumfuje...
  ................................................. . ................................................ .. .................................
  Nakon što je bolna trna, Michelson, izvađena, Pugačov je ponovo krenuo prema Caricinu. Bilo je potrebno zauzeti ključni grad za odbranu i okrenuti se Donu. Kako se ispostavilo, glavne kraljevske trupe su još uvijek dovoljno daleko, a postoji šansa da se razbiju u dijelovima.
  Tri donska puka poslala su svoje glasnike samoproglašenom caru, obećavajući da će izaći i položiti zakletvu.
  Nedaleko od Caricina, više od dvadeset hiljada Pugačovljeve vojske susrelo se sa četiri i po hiljade Kozaka.
  Emelyan Pugachev se obukao u raskošne, kneževske haljine i dao razne bogate narudžbe da bi ih zarobio kao trofeje u raznim gradovima i imanjima. I razvio je zastavu Holštajnskog puka, koju je iza sebe nosio Petya Komsomolov, unapređen u pukovnika.
  Pugačov je bio iznad prosječne visine, širokih ramena, vrlo izražajnog, izvanrednog lica i izgledao je vrlo impresivno.
  Don je položio zakletvu i zakleo se na vjernost kralju. Emelyan Pugachev je održao govor. Vođa pobunjenika znao je govoriti jednostavno i lijepo.
  - Interesi naše domovine, interesi naše svete otadžbine Rusije. Zahtevaju da se otarase pauka mesoždera, u obliku zemljoposednika i kmetovskog plemstva koji sisa krv iz svog naroda. A ovu krv koju s guštom upijaju proliće gorućim suzama debelim gadurima! Naš posao je da otvorimo oči prevarenim, da ispravimo ramena grbavih, da stanemo na kraj omraženoj tiraniji i pogubnom režimu!
  Neka u Rusiji vlada sloboda, jednakost i bratstvo!
  Pugačov je govorio snažno i temperamentno, kozaci su bili oduševljeni. Emeljanova vojska bila je popunjena novom konjicom i dobro obučenim borcima.
  U trenutku polaganja zakletve, Oliver Twist je iznenada skrenuo pažnju na jednog, niskog, bodljikavog pogleda muškarca. Negde je već video ovo ispupčeno, ćelavo čelo i plave, izražajne oči.
  I sam čovjek je nosio običan seljački kaput i držao je koplje u rukama, ali se na prvi pogled osjetilo ko to uopće nije seljak. Iako je odjeća loša i rog se pouzdano drži u rukama.
  Oliver je, popravivši trenutak, prišao njemu i, ispruživši se ispred, viknuo:
  - Vaša Ekselencijo, pukovnik Oliver Twist na usluzi!
  Čovek je brzo odgovorio:
  - Nisam ja uopšte ekselencija, nego običan vojnik Poluškin!
  Oliver Twist je oštro skupio obrve i oštro odgovorio:
  - Ne, gospodine Aleksandre Vasiljeviču! Tvoja junačka pojava je previše svetla da bi se sakrila ispod šinjela!
  Suvorov se sujeverno prekrstio i osmehnuo:
  - Smiluj se Bogu... Saznali su! Šta sad!
  Mladi lopov ponudio je svoju verziju:
  - Hajde da razgovaramo sa kraljem-ocem, pa ćemo videti!
  Emelyan Pugachev je bio odlično raspoložen. Njegova vojska je jaka, a sutra će biti juriš na Caricin. Nakon toga, biće moguće, slomiti Don, krenuti prema Moskvi. Sve dok kraljica ponovo nije skupila snagu protiv njega.
  Suveren je srdačno dočekao zarobljenog Suvorova. I on je sa radoznalošću pogledao Pugačova. Visoko čelo i izražajne obrve govorile su o intelektu vođe ustanka, a njegov samouvjeren gromoglasan glas odavao je naviku zapovijedanja. Aleksandar Suvorov nije osjećao strah i postavio je Emeljanu nekoliko pitanja iz vojne sfere i, nakon što je dobio odgovor, bio je zadovoljan:
  "A vi, Vaše Veličanstvo, uopšte niste glup čovek!"
  Pugačov je strogo upitao Suvorova:
  - Šta misliš ko sam ja?
  General-potpukovnik je sa osmehom odgovorio:
  - Ne daj Bože, otkud ja znam...
  Jemelyan je upitao grubim tonom:
  Hoćeš li me služiti ili...
  Seljački kralj pređe ivicom ruke preko grla. Suvorov je ćutao. Bio je previše razvijena i samostalna osoba da bi bio vjeran zakletvi, samo zato što je to zakletva. A legitimitet Katarine II, koja je ubila svog muža, više je nego sumnjiv. Uglavnom, nasljednik Pavel bi sada trebao vladati. A Katya je ionako kraljeubica!
  Ovdje nije pitanje da li je on pravi kralj ili nije. Emelyan uopšte ne liči na Petra Trećeg. Općenito, Petar Treći je ostarjelo dijete, a ovo je snažan, jak kozak, rođeni ratnik i vladar. A Aleksandar Vasiljevič nikada nije stavljao plemstvo porodice u zasluge i nije smatrao da to daje bilo kakvu prednost.
  Yemelyan, koji je još bio pun energije, ustao je od stola i krenuo. Kozački car nije mnogo visok, međutim, za glavu je viši od Suvorova, ispodprosečne visine i mršavog čoveka. Pugačov je širokih ramena i ima nezdravu snagu. Prstima savija novčiće, u hodu seče svilenu vrpcu. Emelyan se lično posekao sabljom i pokazao se kao snažan ratnik. I Suvorov to zna. Sviđa mu se kozački poglavica. S jedne strane, jednostavan, s druge, sa jasnim izvanrednim umom.
  Suvorov je upitao na njemačkom:
  - Kome je dobro služiti u Rusiji?
  Emelyan Pugachev je takođe odgovorio na nemačkom:
  - Dobro je služiti svom caru, patronimu i narodu... - Podupirući svoje strane šakama, Emelyan je smatrao potrebnim dodati. - I na prvom mestu njegovom narodu!
  Suvorovu se dopala domišljatost i državnički duh Pugačova, pa je odgovorio:
  - Ja biram da služim svojoj Otadžbini i Narodu!
  Nakon toga, general-pukovnik je pružio svoju naizgled mršavu, ali snažnu i upornu ruku Emeljanu!
  Srdačno su se rukovali, a Jemelyan je objavio:
  - Pozdravljam vas sa titulom grofa i činom feldmaršala! Ti ćeš biti glava mojih trupa! Pripremite ih za napad na Caricin!
  - Pokoravam se Vašem Veličanstvu! - oglasi se Aleksandar Vasiljevič Suvorov i pokloni se kozačkom caru.
  Tako je počelo veliko prijateljstvo između Emeljana Pugačeva i Aleksandra Vasiljeviča Suvorova.
  Najbriljantniji ruski komandant svih vremena zakleo se na vjernost običnom narodu. Suvorov je i sam shvatio: potrebne su promjene, a jako je loše što je većina ruskog naroda u sramnom kmetstvu. Može li u velikoj zemlji biti takvog siromaštva s jedne strane i pretjeranog luksuza s druge? Ne, Suvorov, kao progresivna i napredna ličnost, shvatio je ne samo u vojnoj nauci: promene su zrele!
  Upoznajte pulsiranje srca i vena,
  Suze naše djece, majke!
  Kažu da želimo promjene
  Odbacite jaram teških lanaca!
  Grad Caricin, u dvadeset prvom veku, postao je poznat celom svetu kao Staljingrad. A sada je to samo prilično velik i dobro utvrđen grad. Pod njom je Stenka Razin razbio Lopatinu glavu, a građani su sami srušili bravu sa kapije. Sada dolazi napad. Aleksandar Suvorov je energično izdavao naređenja. Sjajni komandant je uvideo slabe tačke odbrane i sam odabrao pravac udara.
  Caricin garnizon brojao je više od četiri hiljade vojnika, ne računajući plemenitu miliciju. Budući da su bili na moćnim odbrambenim pozicijama, mogli su pružiti ozbiljan otpor i čekati približavanje novih vladinih snaga.
  Ali moral branilaca je nizak. Volški kozaci su napustili tvrđavu nakon poraza Mihelsona. A ovaj broj je više od dvije hiljade ljudi, a oni su u potpunosti popunili vojsku Emeliana Pugačeva.
  U isto vrijeme, ratnici nisu seljaci, već prilično borbeno spremni kozaci, koji su od djetinjstva obučeni za borbu. Oni su, možda, bolji od uobičajene pješake regrutirane od seljaka i nisu inferiorni od husarske konjice.
  Napad je počeo odmah. Nije bilo vremena za odlaganje opsade. Da, i Suvorov je više volio taktiku: došao je, vidio, pobijedio. Pod okriljem dimnih zavjesa: zapalili su sirove krigle, Jemeljanova vojska krenula je u juriš. Vojnici su se, posebno kada su saznali da je sam Suvorov stao na stranu pobunjenika, i uplašeni velikim brojem vojnika na prevarantu, borili krajnje nevoljko. Mnogi od njih su, izbjegavajući povike oficira, pucali, ali su ciljali u zrak.
  Neki oficiri su i sami ispustili mačeve, predajući se na milost i nemilost pobjedniku. Otpor je bio žarišne prirode. Ovdje su srednjoškolci pokušali da se odupru. Ali iskusni kozaci su ih jednostavno isjekli damama, a vojnici su pali na koljena.
  Kalmici su se takođe popeli na juriš, obasipajući branioce strijelama.
  Prve četiri baterije gotovo odmah su došle pod kontrolu pobunjenika. Dio konjice, sijevajući paniku, već je bio u pozadini. Samo je plemićka milicija nekako pružila otpor Pugačevima. Tako Jemelyan sam skače u bitku. Njegova sablja pala je na glavu debelog trgovca koji je komandovao odredom bogataša.
  Pugačov je udarcem teške sablje razrezao lobanju do samog vrata. Drugi se trgovci razilaze i urlaju užasnuto: sam otac-kralj je dao!
  Oliver Twist se bori na Yemeljanovoj desnoj ruci. Dečak lopov je zainteresovan. Kako će se boriti? A sablja kao da nije navikla da bude tako teška i duga. Ovdje se dječak uhvatio u koštac s plemićem. Veoma je spretan, a dječaka, ne toliko iskusnog u baratanju oružjem, spasila je samo fenomenalna reakcija.
  Brkati plemić je napredovao, razotkrivši zube u zlobnom cereku i mašući sabljom. Ovdje je Oliver izveo tehniku kojoj ga je naučio domaći vjernik. Lupan golom petom ispod koljena. A kad se plemić u žutoj uniformi malo odvratio od bola, zarezao je sabljom u vrat.
  Neprijatelj poluodsečene glave pao je na zemlju. Oliver Twist je dočekao drugog neprijatelja nogom u bradu. Ovdje nisu navikli da se bore nogama, a bosonogi dječak je neobičnom tehnikom vrlo spretno udario neprijatelja.
  Ali otpor protivnika je slab, i sada je kraljevski monogram Emeljana Pugačova vladao nad guvernerovom palatom.
  Oliver Twist je oborio lakeja i ušao unutra. Goli đon je došao u dodir s bujnim hrpama tepiha. Dječak je mislio da će, vjerovatno, gradonačelnik Caritsina pokušati da se sakrije iz palate, istovremeno uzimajući gradsku riznicu. Stoga ga treba nadmašiti.
  Zaista, pokazalo se da je lopov više nego ikada u pravu. Baron Miguel je zapravo izvadio komade zlata iz sefa i gomilu dragulja. Bilo je toliko bogatstva da se nije moglo odneti. Ali pohlepni dostojanstvenik se sagnuo pod teretom i zapravo ga je vukao puzeći. Podzemni prolaz je bio iza ogledala i možda Miguel ne bi bio tako pohlepan.
  Ali, vukući vreću za sobom, ostavio je tragove na tepihu, koje su odmah razaznale oštre oči mladog izviđača. Oliver Twist je hicem iz primitivnog pištolja razbio ogledalo i pojurio u hodnik koji vodi u tamnicu.
  Burgomajstor je također izvukao pištolj i uspio opaliti, ali se dječak, tresući trupom, udaljio od vatre. Tada je Oliver Twist svom snagom zabio burgomastera u prepone... I ispostavilo se da je on vlasnik velikog blaga.
  Vjerovatno bi mnogi, na mjestu mladog lopova, pokušali sakriti basnoslovno bogatstvo. Ili barem dio njih. Ali na neki način mlad, čak je i lenjinista Oliver Twist kristalno iskren. A osim toga, kada imaš jedanaest godina, nemaš tu odraslu razboritost, sebičnost i žudnju za novcem. Ti si još uvijek čisto i nevino janje ili lavić. Naravno, bolje je biti lav nego biti ovca.
  Oliver Twist je izvukao kožnu torbu...
  Caricin je zauzet dovoljno brzo. Četiri hiljade vojnika se predalo. Arsenal pobunjeničke vojske dopunjen je sa još šezdeset pet pušaka i velikim zalihama municije. Pobjeda je potpuna uz minimalne gubitke. A sada je Emelyan Pugachev čvrsto stajao na Volgi.
  Međutim, zauzimanjem Caricina, pobunjenici su sebi stvorili problem. Gdje biste sada trebali poslati svoje trupe? Na Don, popunivši trupe na račun kozačkih slobodnjaka, ili na jug, da bi iskoristili raspršivanje carskih trupa, pokušali da ih razbiju i zarobe po dijelovima? Skretanje ka Donu moglo bi dovesti do gubitka dragocjenog vremena, u kom je slučaju feldmaršal Panin mogao imati vremena da okupi svoje razbacane pukove u šaku.
  Jasno je da vrijeme radi protiv Pugačeva. Ali na Donu možete pronaći jaku vojnu popunu. Sam Pugačov je bio sklon da ode na Don i Čerkask da prikupi kozačke ratove. Suvorov je takođe oklevao. Nije baš želio da se bori protiv ruskog naroda, iako mu sada, nakon zauzimanja Caritsina, nema povratka. Osim toga, Astrakhan je još uvijek u pozadini pobunjenika. I nju bi bilo lijepo imati. Ali opet, gubite vrijeme.
  Pugačev je doneo odluku. Budući da su ostale kraljevske snage još relativno daleko, a brojne seljačke gomile rasute po Volgi ometaju njihov napredak. Zatim treba podijeliti vojske, poslati Suvorova da zauzme Astrahan, a sam otići na Don. I tek onda krenuti uz Volgu. Ipak, pobunjenicima će biti lakše da se bore po hladnom vremenu. Seljaci će žeti, a zimi neće imati šta da rade, i popuniće seljačku vojsku.
  Biće moguće čak i uvođenje posebne vojne obaveze. I najvjerovatnije će Katarina zadržati glavne snage u Turskoj za sada. Osmanlije nisu potpuno uništene, a još imaju šanse.
  I podijeljena na dva dijela vojska pobunjenog Emeljana krenula je: jedan na zapad, drugi u Astrahan.
  Pugačov je bio dobro raspoložen. U prvom kozačkom selu dočekan je sa velikom počasti, a kozaci su se ulivali u već popriličnu vojsku hiljadama. Oliver Twist, koji ima status glavnog kraljevskog ađutanta, provodio je većinu vremena sa suverenom.
  Njegovo Veličanstvo se isticalo oštrinom uma i znanjem o mnogim pitanjima. Ovdje su ona i Oliver razgovarali na njemačkom. Dječak je bio oprezan kada je u pitanju prošlost lopova, ali je malo-pomalo nagovijestio kralju da će doći neko drugo vrijeme. Jedina šteta je što nije lako, na primjer, napraviti takvu stvar kao što je mitraljez.
  Ali dečaci su rekli caru kako da proizvede dinamit da potkopa tvrđave i nitroglicerin. Sam mladi lopov, budući da je u snu još uvijek bio antifašistički saboter, bio je dobro upućen u razne vrste eksplozivnih smjesa. I mogao je reći Pugačevcima. Ali iskovati automatsku mašinu na kraju osamnaestog veka u kovačnici je možda nemoguć zadatak za pobunjenike. Ali s druge strane, možete napraviti promjene u dizajnu postojećih topova, poboljšati bajonet i sistem komandovanja i upravljanja. I efikasnije obučiti seljake.
  Hiljadu vojnika Georgijevskog puka predalo se Emeljanu Pugačovu nakon kratke borbe. Vojska kozačkog kralja rasla je kao snežna gruda. Nekoliko bogatih kozaka nije se usudilo da izazove varalicu, ili su bili uhvaćeni i obješeni.
  Don je bogat, zemlja je debela, kao mast i meka kao pahuljice. Na njoj se mnogo može orati i posijati.
  Čerkask, glavni grad kozačke vojske, dočekao je Pugačova zvonjavom zvona. Lokalni garnizon, predvođen generalom Budermanom, pokušao je da pruži otpor samoproglašenom caru.
  U samom Čerkasku izbio je ustanak. Kozaci nisu hteli da prepoznaju kraljicu, i pohrlili su Petru Trećem, kao da je bio namazan medom. Hiljade ratnika borilo se u smrtnoj borbi, a Emelyan Ivany je poveo svoju vojsku na juriš.
  Počela je žestoka bitka. Oliver Twist bio je među prvima koji se popeo na zid kozačkog grada. Dječak je spretno isjekao domaćeg kozaka po nogama. Debeli leš je pao preko zida i pao u jarak.
  Pionir je napao kaplara, izbegao bajonet i pomerio koleno na solarni pleksus. Ako šutirate nogama, onda će protivnik sigurno promašiti udarac.
  Dječak se odjednom sjeti nečega što ga je izazvalo divljim napadom bijesa. Ne, ovaj put ne mučenje u engleskoj tamnici. I još jedan. Nešto što je iz nekog razloga isplivalo kao alternativno sjećanje u snu. Kada je Crvena armija u januaru izvela operaciju Visla-Oder i našla se na sat od Berlina, mnogi su verovali da je Veliki domovinski rat završen. To što je to najteži Drugi svjetski rat živi svoje posljednje sedmice. Izgleda kao malo više.
  Ali ne pevaju uzalud: poslednja bitka, najteža je. U martu se dogodilo čudo i nacisti su uspjeli vratiti sat unazad. Kao rezultat toga, horde Hitlera, a potom i novog Firera Mainsteina, ponovo su pohrlile na istok. A jučerašnji saveznici su se ispostavili kao podli izdajnici. A sada su nacisti već ponovo zauzeli Ukrajinu, probili se do Moskve i postigli ono što ranije nisu mogli: kontrolu nad Kavkazom. A sada se približavaju Kujbiševu. I ko zna, možda dok on pionir Petya pomaže Emeljanu Pugačevu, Fric već juriša na Moskvu?
  Dječak osjeća pomamni bijes u sebi i očajnički juri na svoje neprijatelje. U njemu bukti najprirodnija, neugasiva vatra. I šta bude, ali on će se zauzeti za vlast radnika i seljaka, za svog novog Lenjina - Emeljana Pugačova.
  Tako je pukovnik Scottovalik, engleski plaćenik, dobio udarac nogom ispod koljena, a zatim u potkoljenicu u vrat.
  Zidine su zauzete, a bitka se prenosi u grad. Dječak se prstima na rukama i nogama penje na zid vile vojnog atamana koji je ostao vjeran Katarini i oštro tuče kapetana kraljičine vojske. Udar iz razgovora je neodoljiv. I kapetan leti, obarajući još jednog strijelca.
  Dječak je urlao i nabio poručnika glavom u bradu. Ostali Pugačevci slijede pionira, vilu je zauzela oluja...
  Vojski poglavar i nekoliko starešina su zarobljeni živi. Odbili su priznati Pugačova kao legitimnog monarha, a sada su ih čekali kraljevski dvor i omča. A kozački krug je morao izabrati nove poglavare.
  Glavni grad na Donu sada je postao Pugačov. Najbrojniji kozaci u Rusiji priznali su cara Petra Trećeg. Sada je preostalo skupiti snagu i otići u Moskvu.
  Međutim, sa strane Azova i dalje je postojala prijetnja kozačkim zemljama.
  Suvorov se u međuvremenu približio Astrahanu. Volga i puk maloruskih kozaka poslanih u pomoć prešli su na stranu pobunjenika. Dio oficira je također prešao na stranu kralja. Noćni napad Suvorova pokazao se prolaznim. Otpor je pružilo svega nekoliko četa, a glavne snage garnizona razbijene su i prije početka juriša.
  Tako se provincija Astrakhan zaklela na vjernost prevarantu. Sam guverner nije imao vremena da se otvori, a kozaci su ga uspjeli objesiti prije suđenja. Više od deset hiljada vojnika, međutim, značajan dio njih bili su zeleni regruti ili invalidi, pridružili su se redovima Suvorovske vojske.
  Emelyan Pugachev, nakon što je zauzeo Čerkask, ponovo se suočio s dilemom: otići u Azov ili ostaviti ovu neosvojivu tvrđavu u pozadini. U slučaju neuspješne opsade i napada, pobunjenici su riskirali da izgube mnogo ljudi i vremena. S druge strane, vladine trupe koje se vraćaju iz turskog rata mogle bi da udare na glavni grad Kozaka u Čerkasku.
  Dakle, Pugačov je sumnjao. Osim toga, pitanje broj jedan: kojim putem ići u Moskvu? Stenka Razin u sličnoj situaciji odabrao je Volgu, a naletio na Simbirsk. Put uz Volgu je dug i zahtijeva juriš na mnoge gradove. Druga mogućnost je odlazak na Don i preko Tule. Tamo je put kraći i ima manje vladinih trupa. Istina, carski guverneri bi u ovom slučaju mogli napasti Caricin i pokušati odsjeći dijelove Emeliana Ivanoviča.
  Azov nije Čerkask - prvorazredna tvrđava sa jakim garnizonom, i neće je biti tako lako zauzeti, pogotovo što gotovo da nema kozaka koji bi mogli pomoći, ali da li će garnizon pristati da se zakune seljačkom kralju je u pitanju.
  Mladi lopov Oliver Twist, međutim, smislio je svoj plan i šapnuo ga Pugačovu na uho.
  Kozački car je odobrio ovu ideju potapšavši dječaka po ramenu:
  - Ogroman garno! Ako možeš biti general!
  Zarobljeno je mnogo uniformi carske vojske, kako za pešadiju, tako i za husare, u koje se može presvući nekoliko hiljada ljudi. Zatim, pod krinkom približavanja svježih pojačanja, uđite u tvrđavu i iznenadite brojni garnizon sa dvije stotine pušaka. I dok držite Azov, više se ne možete bojati za svoju pozadinu, a osim toga, tu je glavni arsenal oružja carskih trupa koje se bore protiv Otomanskog carstva.
  Dakle... sa Bogom deco!
  Oliver Twist maršira zajedno sa varljivom vojskom, uz bubnjeve, ritam i razgrnute boje. U isto vrijeme, mladi lopov pjeva;
  Moja domovina je velika zemlja,
  Voljena prelepa Rusija...
  Sve nam daju blistavi bogovi,
  Za zabavu nad plavim nebom!
  
  Gospod je napravio takvu ruku,
  Da se smeju, odrasli i deca...
  Evo našeg čistog kerubina -
  Nema boljeg mjesta na planeti!
  
  Ali zemlja je u velikoj nevolji.
  Strmi oligarsi guše Rusiju!
  Je li ropstvo zauvijek?
  A službenik proždire mito...
  
  Izgradite takav kapitalizam
  Zlo i bezobrazno nezaboravno okrutno...
  Od njega je potekao nacizam,
  Odmjerava paklene nesretne uslove!
  
  Oligarh će uzeti svoje
  Istovremeno će uzeti tuđe...
  Otvara pohlepni nalog
  On ima cool prisustvo!
  
  Želi mnogo da jede
  Slomi nas bandit kroz koleno,
  Pravi debeli lopov
  Kao osmeh očnjaka ujka Sama!
  
  Gde dobije sir, gde ga jede,
  Želi da nas baci na koljena
  I bojni te nosi naprijed,
  A na "Aurori" hrabri deda Lenjin!
  
  Dakle, znajte puzel-buržuja,
  Ne možete pobjeći - mač pionira!
  Pobijedi proletere i buntovnike,
  Za pobijediti, šaljivi milioner!
  
  Kao što je rođeni Iljič zaveštao,
  Brzo ćemo rastaviti puteve do Marsa,
  I pomerimo protivnika u lič,
  Drugi će doći na šesnaest grbova!
  
  Možemo obnoviti državu
  Izgradimo socijalizam po cijeloj Zemlji!
  I Varjag neće ići na dno,
  Pioniri zajedno marširaju!
  
  Kada uđemo, smejući se u Berlinu,
  Tamo će nas proleter sigurno dočekati!
  Mi ćemo stajati i pobijediti
  Djeca se zabavljaju u univerzalnoj sreći!
  . POGLAVLJE #10
  Mladi zatvorenik se ponovo probudio. Zatvor je dosadan. Sami ste, a zidovi su debeli, ni zvukovi do vas ne dopiru. Oliver je radio vježbe po tradiciji i onda su mu donosili hranu. Ovog puta, pored zobenih pahuljica i mleka, date su mu i dve mesne pite.
  Onda je došla jedna doktorka. Ispitivao znakove Oliverovog mučenja. Zatim je pogledala u svoja usta i osluškivala svoja grudi. Generalno, dječak je bio prilično zdrav i dobro je podnosio torturu.
  Uostalom, trljali su ga alkoholom... I više ne boli toliko, ali i dalje peče.
  Zatim je Oliver dobio jastuk, koji su mu predale neke saosećajne žene, i zamolili su ga da obuče cipele.
  Momci su to odbili, rekavši da je on tako navikao i spretniji dok je napolju toplo i ne smrzavaju se u njegovoj ćeliji.
  Nakon toga, ostavljen sam, mladi zatvorenik je ponovo počeo da trlja karike... To je radio energično, sve dok mu nakon nekoliko sati ruke nisu štrajkale.
  Oliver je ponovo doveden, što je bio razlog za zatvor za hranu. A dječak je, pojevši, ponovo upao u san.
  Tako vesela pjesma od koje zaborave zaista procvjetaju u srcu. I inspiriše ljude na velika djela.
  Na samom Azovu se skoro razbio, kozaci su se posvađali, ali jesauli su svojim nogama doveli stvari u red. I nekoliko prerušenih kozačkih pukova ušlo je u moćnu tvrđavu. Kao monasi Stenke Razina u Jaicku.
  Emelyan se lično borio sa komandantom na sabljama. Bio je vješt ratnik, ali Pugačov je jači i hrabriji. Sablje su zablistale, izbacivši pri udaru mlohavi snop iskri. Ovdje se od snažnog udarca seljačkog kralja slomila generalova sablja. Neprijatelj je jurnuo na Jemeljana šakama. Ovde je kozački ataman uzeo i bacio generala kroz prozor prestone sobe. A u samom gradu-tvrđavi počela je deponija. Međutim, vojnici garnizona su se nevoljko borili. Bolno, u narodu je ojačala vjera u cara-sveštenika. A ko je vojnik? Isti seljak, doduše sa bušilicom.
  A seljak želi, konačno, pravdu i kraj kmetstva. I ne samo za sebe, već i za svoju porodicu.
  Oni su bogatiji oficiri, ali su i drugačiji, i daleko su svi zadovoljni stanjem u autokratskom carstvu.
  Oliver Twist se uhvatio u koštac s jednom njuškom. Čak je dobio i ogrebotinu oštricom, ali se tada dječak vrlo spretno okrenuo i petom udario u nos. Deržimorda je slomio njuškalo i pao, a dječakov sljedeći udarac ga je dokrajčio.
  Oliver Twist je čak pomislio, zašto je Emelyan Pugachev izgubio pola godine opsjedajući Orenburg? Na kraju krajeva, obični ljudi i vojnici su na njihovoj strani i mogli bi se odlučno podići. Možda je car mužik olako stigao do Moskve.
  Oliver Twist se borio sa oficirima. Ovdje je pomjerio nogu pravo na jetru. Taj policajac ga je uzeo i odbacio kopita. Ali u isto vreme, dečak lopov, kome se teška mrena ranije činila laganom, nastavio je svoje rezonovanje.
  Na primjer, Emelyan, nakon što je nalet garnizona Orenburg završio neuspjehom, i uz velike gubitke za garnizon, mogao je odlučiti da juriša. Prvo, bilo je moguće koristiti trofejne uniforme za prevaru. Prijem, inače, nije novost. Čak i tokom opsade Narve, Petar Veliki je to iskoristio. I uspio je namamiti dio garnizona na teren. Što je dodatno olakšalo napad na dobro utvrđeni grad-citadelu.
  U svakom slučaju, u januaru je Pugačov već nakupio do trideset hiljada boraca i bilo je moguće započeti juriš. Iako se, na primjer, ne zna tačan broj pobunjenika. Tu se procjene razlikuju. Ako je Pugačov kod Orenburga imao, kako se procenjuje, trideset ili četrdeset hiljada ljudi, zašto se onda sedam ili devet hiljada borilo kod Tatiščeva? Možda su mislili na Pugačovljeve trupe razbacane po različitim garnizonima? U svakom slučaju, sada su Pugačevci jači nego ikad, a na njihovoj strani su i brojni Yaik kozaci.
  I neverovatan vođa Pugačov. Čim zalaje svojim herojskim baritonom, stotine, hiljade vojnika prestaju da se bore i padaju na koljena tražeći oproštaj od sveštenika. A nova konjička kozačka pojačanja Pugačeva već lete kroz kapije. To znači da je kraj neprijatelja i uspjeh ustaničke vojske blizu.
  Oliver Twist se uhvatio u koštac sa kozačkim kapetanom. Vrlo jak protivnik koji je aktivno napao dječaka. Dječak se odmaknuo i pretvarao se da je uplašen. Neprijatelj se zaneo i posekao sabljom. Mladi lopov je otišao, a udarac je pao na kamen. Sablja se slomila i sada je Oliver Twist krenuo u ofanzivu.
  I pored svog iskustva, kapiten je promašio udarac ispod kolena. Vrlo je teško ne posjedovati vještine parirati takav udarac. Kratko ga udarite petom i ud vam je odbijen. A onda te dokrajče sabljama. O ozbiljnoj borbi nema šta da se kaže.
  Ali kapetanova glava je bila odvojena od tijela. Čak mi je žao zbog skupog šešira od dabra. Tako dobra stvarčica, ali tako prljava. Ovo već liči na banditizam. Sa njegove lopovske strane.
  Ali sada neprijatelj već slabi, kao ledenica bačena u pustinju. I sve je manje onih koji žele da izazovu vojsku Emeljana Pugačova. Čak je i sam jedan pukovnik garnizona naredio svom puku da se preda i zakleo se na vjernost samozvanom, ali dragom voljenom caru.
  Nakon pobede, Kozaci su tradicionalno proslavili gozbu. S desne strane Emeljana sjedio je praunuk Stenke Razin i Pugačevov rođak Ivan Razin. Poglavari su bili veseli i velikodušno su se gostili. Postojala je i skupa trpeza koju je Petar Veliki zauzeo od Turaka. U ovom slučaju, zlatne i srebrne kašike i viljuške, vrlo fine izrade, kao i posude optočene draguljima. Štaviše, uzorak su izradili osmanski majstori, neobično tanak.
  Vrijeme je da se takav servis pohrani u muzej nego da se pukne. Hrana je ovde veoma skupa. I sama jela, pripremljena od strane francuskog kuvara, su veličanstvena. Na zahtjev Emelyan Pugacheva, kulinarski čarobnjak pripremio je istog punjenog zeca koji je bio na vjenčanju kozačkog cara i Ustinje. Zec i njegov nadjev su dobri, posebno punjeni orasi.
  Pugačov se sjetio svoje druge žene i osjetio tugu u srcu. Šta je u njemu? Možda je Ustinju nemilosrdno bičevan i mučen na stazi ili je već pogubljen? Istina, malo je vjerovatno da jadna djevojka nije kriva za samozvanog kralja. Pronađite je i oslobodite je njenih okova. Gdje je ona sada?
  Jemelyan je bio iznerviran sam na sebe. U blizini Tatiščeva trebalo je da se okupi više ljudi. U Birdu je još bilo devet, deset hiljada boraca. Štaviše, dvije hiljade sasvim spremnih vojnika, a ostali su seljaci. Pugačov nije želio da povuče opsadu, ostavljajući značajne snage u Berdu, iako bi bilo racionalnije ne dijeliti njegove trupe.
  Dvosmisleno se razvijala i bitka u tvrđavi. Pugačov je uspio uhvatiti neprijatelja u zamku i baciti bombe na neprijatelja tokom formiranja zasjede. Neprijatelj je pretrpio gubitke, ali ne tolike da je to presudno uticalo na tok bitke.
  Nadalje, možda je bilo potrebno održati odbranu u samoj tvrđavi. Sami ledeni bedemi bili su ozbiljna prepreka i carska vojska se dugo zadržavala pod zidinama Tatiščeva. I do tada bi došla druga pojačanja.
  U svakom slučaju, upravo je ovaj poraz postao prva bitka koju je Pugačov izgubio. Prvi, ali nažalost ne i posljednji. Međutim, nakon što se ovaj bosonogi, plavokosi dječak pojavio u njihovoj vojsci, tok seljačkog rata radikalno se promijenio. A sada carska vojska izvlači pobedu za drugom.
  Emelyan je pio umjereno da ne izgubi jasnoću misli. Slavite pobjedu oh kako rano. Pred nama je još mnogo gradova i neprijateljskih pukova. A Katarina Druga još samo okuplja glavne snage protiv njega. Ali narod je odlučan da podrži samoproglašenog suverena.
  Svojevremeno je i Grishka Otrepyev uživao veliku popularnost među ljudima. Ali ispostavilo se da je novi car zamjeran i ruskom narodu, kao previše prozapadni, i Zapadu kao pretjeranom patrioti. Lažni Dmitrij nije dao Smolensk Poljacima, već je počeo da sprema rat sa Turskom, koja je u to vreme još uvek bila veoma jaka, iako je u Osmanskom carstvu počeo period opadanja.
  Pugačov, savladavajući početne zastoje, ide uzbrdo!
  Djevojke, jedva pokrivene providnom odjećom, igraju plesove pred gostima. Evo jednog od njih koji pleše ispred kozačkog vladara. Nosi samo gaćice i usku traku tkanine preko grudi, a kosu krasi biserna tijara. Gole, devojačke noge plešu energičan ples, struk se njiše. Orijentalna plesačica plave kose izgleda izuzetno zavodljivo.
  Oliver Twist je, gledajući je, također osjetio snažnu emociju. Još je bio suviše mali da shvati svoja osećanja, ali bilo je nečeg sasvim neobičnog u njenim pokretima, nijansi preplanule kože u pokretima finog, čistog tela. Plesačica je uzbudila dječaka, a on je poželio da skoči i sam počne plesati.
  A Oliver Twist nije primijetio kako ga noge nose i počeo je da skače zajedno sa djevojkama. Zaljubljeni Emelyan Pugachev već je pazio na djevojku i odvukao je u svoju spavaću sobu. Ni drugi atamani nisu bili evnusi. Štaviše, Ivan Razin je smislio zabavu. Bacajte devojkama kostima, a ona koja je pogodila kost je izložena.
  Kozacima se ova ideja jako dopala i devojke i žene su letele komadiće. Svi su se zabavljali, svi su se napili.
  Čak ni Oliver nije mogao a da ne otpije gutljaj iz svoje krigle slatkog vina. Ne na pionirski način, naravno, ali radoznalost je preuzela. I dječak se osjećao kao pravi magarac. Postalo je još zabavnije, svi ljudi su sada izgledali kao da su naslikani svetlim kineskim flomasterima. I oduševljenje u mom srcu.
  Oliver Twist je bio dovoljno mudar da sebi ne doda više, a sutradan se probudio svjež i pun energije. Ali kozačke poglavice su se mučile sa glavoboljom.
  Prije svega, Emelyan Pugachev ga je odveo u kupatilo i metlom od smreke izbio hmelj. Zatim je naredio da se trube u zbirci i marširaju. Kao što je rekao vođa svetskog proletarijata Veliki Lenjin: odugovlačenje je kao smrt!
  Pobunjenici su išli dobro. Ali general Mufel se približio Caricinu sa pet hiljada pešaka i konjice. Nije se usudio da napadne dobro utvrđeni grad Mufel i poslao je glasnika tražeći pojačanje.
  Feldmaršal Papin je upravo stigao u Penzu. Bio je jako uznemiren velikim uspjesima varalice. Don je prešao na stranu Petra Trećeg, a ustanak na Volgi buknuo je novom snagom. A izdaja već legendarnog Suvorova nije mogla ne izazvati osjećaj ljutnje. Sada se rat s alatima pretvarao u nešto zaista teško i opasno.
  Emelyan Pugachev pokazao je svoje očnjake baš u trenutku kada se činilo da će se zamka zatvoriti.
  Katarina Druga, saznavši da je Mikhelson poginuo u požaru u blizini Saltyjeve bande, ogorčeno je rekla:
  Kraj kraja se pretvorio u početak sredine. I zašto je Gospod tako odlučio da me kazni prevarantima!
  Međutim, carica za sada nije poduzela dodatne mjere, već je odlučila sačekati informacije sa fronta. I stigli su, kao i obično, kasno.
  Pukovnik Bibikov se približio Mufelu sa tri hiljade vojnika. To je već bila jaka vojska. Ali Suvorov je iznenada napao osmohiljaditu armiju. Ispostavilo se da je napad bio veliki uspjeh. Genij Aleksandra Vasiljeviča je trijumfovao. Zarobljeno je više od šest hiljada vojnika.
  Ovakav napad niko nije očekivao. Smatralo se da su glavne snage pobunjenika još daleko. Ali i Suvorov je uspio da uđe sa sjevera, gdje se nije očekivala nikakva prijetnja.
  General Mufele je, međutim, uspio pobjeći. A knez Golitsin je napredovao prema Caricinu. Već je morao poraziti Pugačova u tvrđavi Tatiščevo. A sada je opet bila teška bitka. Golitsyn ima oko deset hiljada vojnika, ne slabih i već iskusnih u borbi protiv pobunjenika.
  Suvorov je, zajedno sa trupama koje su se približavale iz Astrahana, imao osamnaest hiljada. Ne čekajući pristup glavnih snaga Emeliana Pugačeva, Aleksandar Vasiljevič je hrabro napao neprijatelja. Seljaci su imali ulogu odvraćanja pažnje, a borbeno najspremnije jedinice seljačke vojske pomjerile su Golitsyna s pozadine.
  Bitka je završena potpunim porazom carske vojske i zarobljavanjem većine kneževe ekipe.
  Sam Golitsin je bio zarobljen, a Suveren bi morao da odluči o njegovoj sudbini.
  Emelyan Pugachev odlučio je da ide u Moskvu uz Volgu. Činilo se da je ovaj put bio najpouzdaniji, a upravo tim je išla Stenka Razin.
  Pugačov već ima više od pedeset hiljada šarolikih, ali prilično borbeno spremnih trupa sa velikim brojem topova, a mogao je očekivati da će trupe svoje "žene" razbiti u dijelovima.
  Kamišin je, kao i prošli put, dočekao Jemeljanove trupe sa radošću i raširenih ruku. General Benedorf je pokušao da se bori protiv Pugačova kod Saratova. Ali pobunjenici su opkolili njegov dvanaesthiljaditi korpus. Mnogi vojnici Katarinine vojske nisu hteli da se bore. Ispostavilo se da je borba kratko trajala.
  Oliver Twist je uspio sasjeći samo tri husara kada su se ostali predali. Štaviše, autoritet Suvorova je uticao. Nisu svi htjeli umrijeti boreći se protiv legitimnog Suverena.
  I vjera u Emelyana Pugačova postajala je sve jača i jača. Saratov je ponovo otvorio kapije ratniku, dočekavši Emeljana sa crkvenim zvonima i hlebom i solju.
  Nemam značajnije snage pri ruci, feldmaršal Panin je napustio Penzu. Kašnjenje trupa u Turskoj dovelo je do činjenice da se relativno malo snaga suprotstavilo Pugačovu. Pobunjenici su bez borbe zauzeli Samaru i Penzu. Male vladine jedinice su jednostavno slomljene.
  U blizini Saranska, grof Panin je pokušao da se bori sa 15.000 korpusa carskih trupa. Ali nadmoćne snage Pugačeva više se nisu mogle zaustaviti. Prosuli su pravu, nesavladivu lavinu. Petya se borio ispred svih. Suvorov je opet spretno otišao u pozadinu i prekinuo komunikaciju. Grof Papin je morao pobjeći. Ali kozaci su čvrsto progonili feldmaršala.
  Pionirski lopov Oliver lično je učestvovao u poteri. Dječak je imao odličnog donskog pastuha, a i sam je težio manje od odraslih, te je uspio da se otrgne od ostalih Kozaka i pretekne grofa Panina sa svojom gardom od deset ljudi.
  Prva dva tjelohranitelja, vičući i trepćući, pojurila su prema pioniru. Oliver Twist je jednog od njih vrlo spretno posjekao roneći ispod štuke. A drugi dječak je oborio skokom. Dječja peta je vrlo precizno i čvrsto udarila u čelo, izbijajući masivnu mrenu.
  Od deset stražara ostalo je samo osam. Ali ovdje su se njih dvoje opet razdvojili i pojurili do Olivera. Dječak je spretno izbjegao hitac iz pištolja i pogodio neprijatelja glavom u bradu. A drugi je vrlo spretno odrezao četkicu zajedno sa crnom kožnom rukavicom.
  Tako su poražena još dva igrača. Oliver Twist je rekao:
  -Vještina nadmašuje broj, ali nažalost ne na izborima!
  Kako je u rimi za brojanje: a ostalo ih je šest. Ali zato Panin radije baca samo dva konjanika.
  Pionirski lopov Oliver Twist bosom nogom baca bodež na neprijatelja. Čak je i grijeh promašiti iz tako blizine. A onda je vrh probio neprijatelja u stomak. Ali sljedeći protivnik je zamahnuo previsoko i zabio petu pravo u Adamovu jabučicu vrata. Oliver je tvitovao:
  - Najčešće beskrilci podižu kljunove!
  Ta ista ostala su još četiri borca. I ovo postaje zaista zanimljivo. Ovdje se, prema predanju, istakao još jedan par. Ona juri na dečaka. Pa, šta je sa Oliverom Twistom u punoj pripravnosti. Obojica su pucali iz pištolja. Dječak se izvalio na konje i meci su mu skoro dotakli gola, preplanula leđa. Ali ovdje Oliver Twist odgovara, zadaje, slomeći udarac laktom u karotidnu arteriju. I oštra sablja dječaka pogađa drugog protivnika u lijevo oko.
  Pionirski lopov duhovito uzvikuje:
  - Čovek bez pameti je kao bez očiju, samo je slepilo mnogo beznadežnije!
  E, sad su grofu Paninu ostala samo dva stražara. Ali oni vrlo jaki su visoki dva metra. Jurne na dječaka, divljački mašući sabljom u svakoj ruci.
  Oliver Twist hladnokrvno baca mali, lagani bodež golim prstima. Vrh pada u čizmu feldmaršalove tjelohranitelje. On vrišti i ispušta sablju. Virtuoz dječak, vrlo spretno zabija svoje najoštrije sječivo, nasilnik sa strane.
  I opet pionirski lopov kaže:
  - Velika visina ne ide uvijek ruku pod ruku s velikim talentom, ali veliki talenat uvijek vodi do velikog rasta u karijeri!
  Posljednji tjelohranitelj počinje uzmicati od neuhvatljivog dječaka. Petya to iskorištava i napada na tangentu. Neprijatelj parira napadu i stavlja petu pod lakat šake. I boli, od šoka nasilnik ispušta sablju.
  Pionir-lopov će ga sipati, podiže oštricu nogom. Povlači, golim prstima... Vrh ulazi direktno u solarni pleksus. A ovo je već toliki bol da kardinalno uništava svijest.
  Tako je posljednji, deseti tjelohranitelj poražen. I Oliver Twist je ostao sam s grofom Paninom. Uspio je malo povećati distancu, otrgnuvši se tokom borbe sa čuvarima.
  Ali hrabri pionir-lopov, raširio se što je više moguće kako bi smanjio otpor zraka, pa je čak i savijanjem štampe, pomažući u pokretima svog mišićavog konja, počeo smanjivati udaljenost.
  Feldmaršal Panin je mamzama razderao bokove konja, krv je kapala, ali je daljina nastavila da se smanjuje.
  Oliver Twist se čak i šalio:
  - Ako želiš da živiš duže, beži, ako želiš da umreš što pre - beži od neprijatelja!
  Grof Panin molećivo upita dječaka:
  - Hoćeš hiljadu rubalja?
  Pionirski lopov se nasmejao u odgovoru:
  - Držao sam u rukama sto hiljada, koje sam mogao bez pardona prisvojiti i odbio ih! Čast pionirskog lopova važnija je od zlata i dijamanata!
  Feldmaršal je bio iznenađen:
  - Dakle, ideoloski ste? Šta je pionir rekao?
  Dječak je energično klimnuo glavom.
  - Da, pionir! Svi momci za primjer!
  Panin je ponovo pokušao da podmiti Olivera Twista:
  - Pa, ako hoćeš, napravio sam te plemićem!
  Dečak je oštro odgovorio:
  - Pionirski lopov je plemenitiji od plemića!
  Feldmaršal nije odustajao:
  - Onda grof!
  Oliver Twist je primijetio ozbiljnim tonom:
  - Pa, samo Ekaterina mi može dati titulu grofa. Nemate ovlaštenja za to!
  Papin je stao. I sam je shvatio da je otišao predaleko. I zapravo, ako dječak ne laže, onda mu zaista može ponuditi? Ako čak i sto hiljada rubalja dječak nije bio zaveden? A varalica će velikodušno zahvaliti klincu za hvatanje feldmaršala!
  Panin je napravio posljednji pokušaj:
  Želiš li da te učinim svojim sinom?
  Oliver Twist se nasmijao i vatreno odgovorio:
  - Zašto mi treba otac grof, ako je moja domovina ceo ruski narod!
  Dečak je pretekao feldmaršala, a Panin je pokušao da udari dečaka mačem. Ali on je izuzetno spretno pomaknuo grofovu potkoljenicu do sljepoočnice, srušivši ga mrtvog.
  Nakon toga, bilo je moguće, nakon što ste stavili trofej na sapi vašeg konja, uzeti komandanta Pugačeva.
  Pošto je trijumfovao, sastao se u Saransku, Emelyan se preselio u Nižnji Novgorod. Grad je dobro utvrđen i u njemu ima mnogo vojske, ali seljaci i kozaci su prekaljeni u bitkama i stekli su slavu nepobedivosti. Osim toga, Suvorov je izvršio brzi napad na Kazan. Uspio je naletom da zauzme Kremlj, oslobodivši: Čiku, Belobrodova, Padurova i mnoge druge pobunjenike koji još nisu bili pogubljeni.
  A ovo je plemenito nadopunjavanje vojske Jemeljana. Potemkinovog rođaka je takođe zarobio Suvorov. Zbog okrutnog odnosa prema zatvorenicima, Potemkin je pogubljen bez nepotrebnih ceremonija.
  Ali grof Panin je vodio strogi razgovor.
  Emelyan Pugachev, prijeteći namršten, upita feldmaršala:
  - Šta misliš ko sam ja?
  Panin je, zveckajući vilicom od straha, odgovorio vidljivom hrabrošću:
  - Zakleo sam se Catherine. A ti si, ujače, lopov i varalica!
  Pugačov je uobičajenim naporom volje potisnuo svoj bijes i zadovoljno upitao:
  - A Katarina, koja je podlo zbacila i ubila svog muža, da li je legalno na ruskom tronu?
  Grof Panin teško uzdahnu. To je bila bolna tema. Uostalom, u stvari, legitimitet njemačke carice na prijestolju je više nego sumnjiv. Uglavnom, Katju je trebalo propisno išibati i objesiti na vješala zbog kraljevoubistva, nego da je tako kruniše.
  Sluškinja je pred grofa stavila srebrnu posudu s vinom. Sam Pugačov je pred feldmaršalom ulio crvenu tečnost u kristalni pehar.
  Panin je ispio pola, pažljivo stavio umjetnička djela na hrastov sto. I tiho primetio:
  - Rusiji treba kompetentan car...
  Pugačov je u šali odgovorio:
  Svi smo naučili malo po malo, nešto i nekako.
  Panin se malo smekšao i primetio:
  - Vidim da nisi glupa osoba. Zašto je Emelyan Ivanovič započeo ovako nešto?
  Pugačov je ustao od stola. Napravio sam nekoliko koraka i odgovorio:
  - Ne zbog svoje sujete i ambicije, ja sam ovo započeo. I zarad rulje, zarad njihovog pravoslavnog naroda.
  Emelyan Pugachev je govorio sa strašću i uvjerljivošću.
  - Video sam mnogo tuge u Rusiji. Kako su goli okrutni prema narodu, kako siluju djevojke i muče momke. Kako ljudi rade, a njihov rad se proždire. Narod Rusije je veliki i istovremeno ponižen. Kao da su orlu krila vezana, a tigar bačen u tamnicu. I ovaj strašni jecaj je pravoslavan na cijeloj zemlji. Djeca padaju kao muhe, čak i plemenite dame pate od konzumacije, ljudi su primorani da se skupljaju. Iako je sam Gospod Bog zapovedio: plodite se i množite se. I imam pitanje: kada je Adam orao, a Eva prela, gdje je tada bilo znanje?
  Ali da li je moguće prodati živu osobu, stvorenu na sliku i priliku Božju, u ropstvo? Kao da je neka životinja!
  Panin je ćutao. On sam je, naravno, savršeno dobro znao kakvo je seljaštvo u Rusiji. I da je kmetstvo okrutno, i da nema pravde. A ko je bogatiji, taj i sud. Da, i sam Panin je razmišljao o reformama, uključujući ograničavanje moći zemljoposjednika nad seljaštvom. I ponudio je isto Catherine. Ali kraljica je vrlo hladno reagovala na ideje da se olakša sudbina seljaka.
  Bilo je to previše konzervativizma, bahatosti, prezira prema običnim ljudima. Očigledno sirotinja, uopće nije vodila računa o ljudima. Istina je ponekad glumila liberala i davala poklone siročadi. Ali opet, niko od careva nije raspodelio toliki broj državnih seljaka u posed barova. I niko nije porobio toliko sirotinje.
  Katarinino vrijeme: vrhunac kmetstva i vrhunac eksploatacije ruskog stanovništva.
  Ali s druge strane, povjerite prijesto seljaku. Pa, kako njegova dobro rođena pasmina može izdržati tako nešto.
  Panin je hteo da vikne, nešto poput: "Znaj svoje mesto, kmet!" Ali ni prilika da se upoznaju sa petljom nije izgledala privlačno. Glas zdravog razuma je podstakao: "prevari Emeljana, pretvaraj se da si mu prijatelj, pa daj suzu"!
  Ali i ovaj izlaz bio je protivan plemenitoj duši grofa Panina. Generalno iznenađujuće bogat, okrenuo je kraj osamnaestog veka najpametnijim i najtalentovanijim ljudima u Rusiji. Ostala vremena su izostavljena. Posebno u vrijeme vladavine Nikole II. Međutim, djelomično je za to kriv i sam monarh, koji je predugo bio na mjestu komandanta generala Kuropatkina, koji nije bio sposoban za vojne poslove.
  Ekaterina je imala sreće na udarcima. Iako ne uvek. Na primjer, nakon Bibikova, princ Ščerbatov se pokazao nimalo velika glava.
  I to je omogućilo Emeljanu da akumulira snagu za sebe. Moramo odati priznanje privlačnosti Pugačova, kada su ga ljudi rušili hiljadama, desetinama hiljada, uprkos svim njegovim porazima. Uprkos činjenici da su od samog početka šanse pobunjenika izgledale više nego sumnjive.
  Na strani Pugačova, banda okorelih glava, a na strani carice više od tri stotine hiljada vojnika.
  Ali sada su Emelyanove šanse porasle. Ispred Nižnjeg Novgoroda, Pugačov ima veliku vojsku koja stalno raste. A grof Panin može pokušati da peca u nemirnim vodama.
  Šta ako varalica uspije? U ovom slučaju, on Panin ima šansu da postane reformator pod novim, narodnim carem.
  Oh, bilo je, nije!
  Feldmaršal je razborito rekao:
  - Svakom poslu mora se pristupiti mudro. Uključujući i oslobođenje seljaštva.
  Emelyan Pugachev se složio sa ovim:
  - Da, glavna stvar je da ne polomite dodatna drva za ogrev!
  Grof je tiho rekao:
  - Nije bilo loše dati seljacima slobodu, ali... Spaljuju posjede vlastelina, a sami plemići bivaju ubijani i vješani. Da li je ovo način da se stvari u Rusiji dovedu u red?!
  Seljački kralj se namrštio. I sam je shvatio da seljaci, paleći vlastelinske posjede i vješajući zemljoposjednike, stvaraju strašno bezakonje. I možda će nas još uvijek progoniti u budućnosti. Pobesneli seljački element, hoće li se vratiti na pravi put? Hoće li seljaci plaćati porez budućem caru?
  Istina, tada oni više neće biti seljaci, već zemljoposjednici, i nad sobom će imati izabranog poglavara. I od starijih da se okupe radi rješavanja najvažnijih problema, krug. Uostalom, Emelyan Pugachev je ponovo oživio kolegijum, a nagli Suvorov oslobodio je neke od bivših poglavica. A sada će biti potrebno držati slobodnjake u poštenoj volji.
  A seljački kralj namršteći se reče:
  - Imaćemo diktaturu naroda! Ljudi moraju sami da shvate kada im je potreban bič, a kada disciplina.
  Papin, pomalo zgužvan, odgovori:
  - Pa, ako govorimo o dobrobiti ljudi... Pjotr Fedorovič bi trebao biti oprezniji. Treba napomenuti da je Emelyan Pugachev shvatio lukavu igru iskusnog dvorjana. Ali feldmaršal Panin je trenutno mnogo potrebniji pobunjenicima, čak i kao nepouzdan saveznik, nego otvoreni neprijatelj.
  Seljački kralj ispruži šapu i reče:
  - Bićeš mi kao prava desna ruka! Evo moje carske ruke!
  I oba lukava ljudi su se rukovala.
  Nižnji Novgorod je imao veliki garnizon i bio je pojačan novopridošlim trupama. Ali među braniocima nema jedinstva. Mnogi vojnici, a najvažnije oficiri, stižu u neredu. U narodu je vjera u cara-oca već bila ojačana, a pobjede, uljepšane narodnom fantazijom, uvelike su doprinijele popularnosti Pugačova.
  Dakle, u ovom slučaju, gomila već juri, a Emelyan je podupire.
  Više od sto hiljada vojske približilo se trgovačkom gradu. Na sastanak je došla hiljadu i po brigada na čelu sa pukovnikom Scorelijem. Borba je kratko trajala. Većina brigade je zarobljena, a pukovnikova glava je odsječena kozačkom sabljom.
  Pionirski lopov Oliver Twist imao je malo vremena da mahne sabljom. I uspeo je da poseče revnosnog majora. Neprijatelj se posebno ugušio, pao pod džinovsku vojsku.
  Neposredno prije napada, Emelyan Pugachev je posjetio kuću trgovaca prvog esnafa Rasomahina. U velikoj trospratnoj kući samoproglašeni kralj je pio skupo stogodišnje vino. Razgovarao sa trgovcima o suštini i stvari. Svečano su obećali da se lokalna milicija neće boriti sa pobunjenicima. I taj dio oficira je spreman da prizna oca-suverena.
  Pugačevci su preuzeli juriš na Nižnji Novgorod kada je još bio mrak. Dolazila je zima i morali smo žuriti. Oliver Twist je, udarajući bosim nogama kroz lokve, zajedno sa drugim seljačkim momcima pojurio u juriš.
  Branioci su bili neprijateljski raspoloženi, neka vrsta spore vatre. Seljački momci su jurili svom snagom i nisu obraćali pažnju na pucnjeve. I među njima praktički nije bilo gubitaka.
  Oliver Twist, pojurivši na položaje, bio je jedan od prvih koji je ušao u nagomilani zemljani bedem. Goli đon pionirskog lopova osjetio je ugodno, golicavo meso zemlje. I same noge poletješe na vrh brda. Brkati kaplar pao je pod oštru sablju dječaka i njegova sedokosa glava se skotrljala.
  Oliver Twist je uzviknuo na sav glas:
  - Naši neće ustupiti vašim!
  I njegova je sablja razrezala stomak naredniku. Seljački momci su se očajnički borili, koristeći sjekire, vile i čeličanu. Jedan trinaestogodišnji dječak je vrlo spretno bacio laso. I povukao dobro uhranjenog kapetana. Pokušao je da se odupre, ali su se još dva dječaka uhvatila za konopac, a lice policajca je pomodrelo od zadavljenja.
  Trgovci su održali reč, a milicija je napadače pozdravila povicima:
  - Slava ocu-kralju!
  - Živio Petre Fedoroviču!
  Neustrašivi seljački dječaci su već uhvatili dvije baterije na brodu. Oliver Twist, kao general, komandovao je cijelim korpusom koji se sastojao od maloljetnih boraca. Momci nisu poznavali strah, hrabro su pobjeđivali odrasle, veće vojnike od sebe.
  Oliver Twist je nogom nokautirao crvenokosog majora, a ovaj je izleteo sa parapeta.
  Dječak vrišti:
  - Za domovinu! Za unuka Petra Velikog!
  Brojni pobunjenici su samouvjereno preuzeli. Odvojeni pukovi, uvidjevši beznadežnost svoje situacije, predali su se trupama varalice. Veliki, treći po veličini ruski grad sa mnogo predgrađa i obiljem trgovaca. A Emelyan Ivanovič je favorizirao trgovce. I nisu tako revnosni u odbrani privrženosti Katarini kao zemljoposjednici. Mnogi su se već tajno zakleli na vjernost novom Suverenu.
  General Benedorf pokušava, uvođenjem jake rezerve u bitku, da protunapadne Pugačevce. Postaje vruće. Sam Emelyan Ivanovič je ošišan kao epski heroj. Sa svakim njegovim udarcem neko će sigurno pasti. Tako su se sastali sa Benedorfom. Njemački general široko maše sabljom i dobije ga mačem u vrat. Tako je vođu neprijatelja ubio - sam kralj-otac.
  A gomila se raduje i viče:
  - Slava vitezu-kralju!
  Bitka je u plamenu. Vojnici jure oružjem, većina oficira takođe. Proširila se glasina da je sam feldmaršal Panin prepoznao Petra Fedoroviča kao vaskrslog. A kako se ne pokloniti unuku Petra Velikog. A gledajući kako je ošišan Emelyan Pugachev, odmah se vidi da je ovo kraljevska, jaka pasmina Romanovih.
  I Nižnji Novgorod je pao nakon Kazana. I Simbirsk je otvorio kapije pobunjenicima. Zamislite da je većina Volge već pod vlašću kozačkog cara. A vojska pod komandom Fedota Katoržnog već se približila Jaiku. I opet su se pobunili Jaik i Ilecki kozaci. Iako su, poput pukovnika Semenova i generala Mamsurova, odlučili da se bore i stoje do posljednjeg.
  Kod Fedota se usput skupilo do petnaest hiljada vojnika. Došli su i Kalmici i Baškirci. Lukavi donski ataman zaobišao je grad Jaik, gdje ga je čekao general Mamsurov sa dvije hiljade, i bez borbe zauzeo tvrđavu Soročinsk. Ostavljajući pukovnika Semjonova u gradu Jaik, general Mamsurov je požurio da preseče prevarante. No, Fedotova vojska je ojačana na račun Kalmika, Baškira, Tatara, i što je najvažnije, Kozaci su još uvijek bili do kraja, nisu pacificirani i nisu ubijeni i nadjačani.
  Dvadeset hiljada Pugačovljeve gomile prekrilo je hiljadu i dve stotine Mamsurovljevih vojnika. Borba je bila brutalna. Vojnici generala Mamsurova, koji su već imali iskustva u borbi protiv pobunjenika, očajnički su se borili. Znali su da neće biti pošteđeni. Ali kozački pukovnik Fedot je već imao iskustva u ratu sa Turcima. Ispravno je koristio brojčanu nadmoć, mobilnost baškirskih i tatarskih konjičkih jedinica. Taj nalet, pa napad, pa povlačenje. A onda, kada su snage generala Mamsurova bile iscrpljene, nametnuo je žestoku borbu svom odredu.
  U bliskoj borbi, kada se formacija pomiješa i vojnici se bore u prsa u prsa, čovjek sa sjekirom i kopljem više nije loš borac, već praktičan ravnopravan protivnik. Ili će možda bolje biti sjekira, ili vile sa rogom i bajonetom. A seljak se bolje služi sjekirom nego vojnik koji je već izgubio naviku seljačkog rada.
  Bitka se pretvorila u nemilosrdni masakr. I samo nekoliko vojnika generala Mamsurova našlo je spas u predaji. Mnogo je proliveno blizu Soročinskog kao tvrđava krvi.
  I samog generala Mamsurova uhvatio je tatarski laso. Zeznuli su komandanta. Fedot Katorzhny, prvi razbojnik na Donu, ipak je postavio pravo pitanje:
  - Da li prepoznajete Petra Fedoroviča kao cara cele Rusije?
  General je hrabro odgovorio:
  - Ne prepoznajem lopove!
  Fedot je naredio svojim saučesnicima:
  - U njegovu petlju! I oni oficiri koji su odbili da polože zakletvu!
  Uništenjem Mamsurovljevog odreda otvoren je put za Orenburg i grad Jaicki. Fedor je podijelio svoje snage, racionalno vjerujući da ima dovoljno snage da zadrži ove gradove, a to će učiniti čak i masa ljudi. Tvrđave su pružale slab otpor. Tatiščov je napustio garnizon i pobegao u Orenburg. A kukavički guverner je radije išao u gluvu odbranu. Tako je počela druga opsada Orenburga.
  A ispostavilo se da se hrana kuva u gradu ne više nego tokom prve. U gradu Jaicku, nakon kratkog okršaja, pukovnik Semjonov se povukao u tvrđavu i odlučio, kao i prošli put, da zadrži opsadu. Istina, njegove šanse za pomoć su sada bile mnogo manje. Front ustanka se sve više kretao prema Moskvi.
  Pušteni iz Kazanskog zatvora, Hlopuška i Beloborodov, sa znatnom vojskom, krenuli su na istok u Ufu. Ovi vješti komandanti su već imali iskustva u osvajanju uralskih fabrika. A Emelyan Pugachev je razmišljao o osvajanju Urala i cijelog Sibira. Pola fabrika Urala već je bilo u blizini Emelke, a ako je došlo do velikih pogrešnih proračuna i neuspješne opsade Orenburga, još ranije, moglo bi se uspjeti i otići na Kazan s velikom vojskom s više topova.
  . POGLAVLJE #11
  Mladi zatvorenik se probudio, mnogo vedriji i zdraviji. Sada su rane i ozljede koje su nanesene brutalnim mučenjem gotovo potpuno zacijelile. I možete raditi vježbe i jesti.
  Zatim ga je doktorica nakratko pregledala i kratko izvijestila:
  - Uskoro presuda! Vi ste jaki i molimo se da ne budete pogubljeni i prognani u rudnike.
  Oliver tužno odgovori:
  - Sve je u Božjim rukama. I nada se da će se sažaliti nad detetom!
  Opet dječak trlja karike lanca. Ali jasno je da to ne funkcioniše. I trlja s divljim bijesom. Dok se konačno ne istroši.
  Biti sam je dosadno.
  A kada vas konačno obavi san, osjećate slobodu i oslobađanje od rutine, u novim, neviđenim avanturama.
  Tvrđava Osa postala je prva prepreka na putu vojsci Klopuške i Beloborodova. Usput je njihova vojska porasla sa dvije na deset hiljada boraca, dopunjavajući svoj arsenal na malim tvrđavama. Svojevremeno je Emelyan Pugachev uvjerio garnizon tvrđave da se preda bez borbe. Ali ovaj put se na to nije moglo računati, pa je za komandanta tvrđave postavljen preduzimljivi zamjenik Michelsona, potpukovnik Bragugunter. Takodje iz redova unajmljenih Nemaca. A polovina garnizona su strani plaćenici. Dakle, u svakom slučaju, tvrđava je morala biti zauzeta.
  Beloborodov je smatrao da ni Emelyan nije uvijek bio u pravu. Kada su zauzeli tvrđavu Trojice, napravili su gozbu sa planinom. Ali oni su već okupili više od deset hiljada ljudi, od čega veliki broj fabričkih seljaka, dobro obučenih u borbi malokalibarskim i baškirskim, kalmičkim konjima, plus alati uzeti iz uralskih fabrika. Nemojte ih iznenaditi Dekolonga, mogli bi se takmičiti s njegovim trihiljaditim korpusom.
  Tada je ubijeno i ranjeno više od četiri hiljade pobunjenika, a više od četiri hiljade je zarobljeno.
  Nakon takvog poraza, Emelyan Ivanovich je neko vrijeme pao u depresiju. Ali ljudi su i dalje odlazili Pugačevima, pa čak ni strah od teške kazne nije ih mogao spriječiti da se pridruže dragom ocu-kralju.
  Ova pobuna je poput ljuljačke, gore-dolje. Ili poraz, pa pobeda za porazom. Sada su Beloborodov i Hlopuška u žlijezdama i na teškom radu, a onda su opet favorizirani od strane cara i unapređeni u general-majore. Ovako se okreće točak sreće. A Čika je opet grof Černišev. I neki članovi vojnog odbora su se vratili na svoja mjesta. Konkretno, pukovnik Padurov.
  Ali neki su ubijeni i ne možete ih vratiti. Ovdje su, na primjer, umrli hrabri ataman Gryznov i desna ruka Pugačova. Ali oficir Minakov nije imao vremena da visi, i ponovo je u redovima pobunjenika.
  Čika se nije želio vratiti blizu Ufe i sada se kreće zajedno sa sveštenikom u Moskvu.
  Nagomilavši čitavu planinu trule slame i uredivši dimnu zavesu, kozaci i seljaci Beloborodoga su se došuljali do zida i jurnuli u juriš. Rezervacija je bila brutalna. I mnogo ljudi je umrlo. Ali oni su provalili u tvrđavu i ubili plaćenike koji su se očajnički borili. Zarobili su trideset pet topova i veliku zalihu baruta i granata. Nakon toga je otvoren put do Ufe.
  I opet hiljade ljudi odlaze u Pugačeve, narodna vojska raste. A u samoj Ufi nema jedinstva. Čuvši za uspjehe Pugačova, dio bivše milicije vjerovao je da je to pravi otac-car. Štaviše, slavni Suvorov, pa čak i slavniji i slavniji feldmaršal Panin, prešli su na stranu Pugačova.
  Dakle, možda je on zaista kralj. Ako ljudi tako hrle prema njemu, a gradovi leže jedan za drugim?
  Nastao je spor i građanski sukobi ... Ufa je bila podijeljena na dva dijela: pristalice Petra Trećeg i Katarine. I među njima je bilo pucnjave.
  Vojska Beloborodova i Hlopuške, koja je narasla na dvadeset hiljada, uz podršku stranke Pugačov, upala je u grad. Borbe su bile žestoke, ali su Pugačevci uzeli broj i podršku većine građana grada. Ufa, ispod koje je Čika dugo sjedila, bukvalno je odjednom zauzeta. I zajedno s njenim zarobljavanjem, mnogi bogati baškirski, kalmički, tatarski starješine, oni koji su još oklijevali, zakleli su se na vjernost Petru Fedoroviču.
  Zauzimanje ključnog grada Ufe omogućilo je pobunjenicima da prekinu komunikacije i puteve prema Sibiru i otvore ovu oblast za osvajanje Pugačeva.
  Hlopuška i Beloborodov otišli su u uralske fabrike, ubacujući tamo moć ljudi.
  Pugačov, sa vojskom koja je narasla na sto pedeset hiljada boraca, prišao je Rjazanu. Tamo ga je dočekao tridesetpetohiljaditi korpus grofa Černiševa. Jedina ozbiljna prepreka na putu do Moskve je kada se drugi gradovi i sela predaju bez borbe.
  Uprkos velikoj brojčanoj nadmoći Jemeljana, suprotstavile su mu se iskusne i prekaljene trupe u turskom ratu. A car-sveštenik, više od polovine trupa su neobučeni seljaci sa kolcima i vilama, a mnogi bivši vojnici nisu baš pouzdani, šaroliki tim sa kozacima i raznolikim tatarskim narodima.
  Dakle, Černišev je imao priliku, ako samo .... Da nije genija Aleksandra Vasiljeviča Suvorova. Veliki komandant je tako vješto napao sa brojnom Pugačovljevom hordom da je prisilio Černiševa, heroja koji je zauzeo Berlin, da se bori po svojim pravilima. Nomadska konjica zasipala je otrovnim strijelama iz daljine, poput povlačenja. A seljak sa rogom se, naprotiv, udružio u bliskoj borbi u borbi prsa u prsa.
  Bitka je, sa kratkim prekidima, trajala skoro dva dana i završila je poraznom pobjedom Pugačevca. Samo je odvedeno više od dvadeset hiljada zarobljenika, a sam Rjazan je otvorio kapije.
  Nekadašnji Katarinin miljenik, grof Grigorij Orlov, na brzinu je postavljen za komandu moskovskog garnizona.
  Ovo je najjači i najstariji od petorice braće, koji su zamalo odvukli Katarinu II niz prolaz. U ovom slučaju prvi bi se pojavio car Grgur. Ali sada je najslavniji grof u sramoti. Katarinin trenutni favorit je Vasilčikov, a u budućnosti Potemkin. Osim ako, naravno, kraljica nema takvu budućnost. Da su veliki uspjesi Pugačeva dovedeni u pitanje.
  Ali Grigorij Orlov je hrabar i vješt ratnik i kome povjeriti smirivanje pobune, ma kakav on bio. Pogotovo ako se feldmaršal Panin promijenio. A Orlovi će do kraja biti odani Katarini.
  Ali evo još jednog pitanja: kako mučiti Moskvu? U prvoj prijestolnici još uvijek ima relativno malo vojnika, nisu se svi vratili u Tursku, a varalica je već na pragu.
  Grigorij je odlučio da povuče garnizon, kao i Semenovljevski gardijski puk, u Kremlj. I tu da zadrži odbranu, do prilaska pomoći. Zarubin Čika je bez borbe ušao u Tulu, gde su oružari i lokalni garnizon sa radošću prihvatili Pugačevce. I Emelyan Pugachev u Moskvu. Ceo grad, osim Kremlja, izašao je u susret Jemeljanu, a sveštenici i sveštenici hvalili su Petra Fedoroviča. Nekoliko hiljada vojnika garnizona također je prebjeglo kralju. Vojska Pugačova je rasla.
  Aleksandar Vasiljevič Suvorov, bacivši pogled na Kremlj, reče:
  - Hajde da jedemo ovo voće! Hajde da pripremimo napad!
  Emelyan Pugachev je logično primijetio:
  - Moskva je srce... Ali glava je ipak Peterburg. To nam treba! Iako je već pao snijeg.
  Oliver Twist i ostali bosonogi dječaci veselo veslaju po prvom snijegu. Čak je ispalo nešto kasnije nego inače za Moskvu. Očigledno, kada momci stignu do Petra, već će biti jak mraz.
  Pa, ko bi rekao da samo jedna bitka koju je Emelyan Pugachev dobio kod Salty bande može tako dramatično promijeniti tok istorije. Neposredno prije poraza, a sada u matici, samo jedan Kremlj nije zauzet. Ali ni on ne ide nikuda.
  Ali ne možete odlagati. Moramo brzo do Petera. A 200.000. Pugačovljeva vojska je marširala na sjever.
  Na istoku, Pugačevci su postigli nove uspjehe. Čeljabinsk se predao gotovo bez otpora. Decolong se povukao, penjući se dalje u Sibir. Mnoge fabrike su se takođe pokorile bez borbe, susrevši se sa odredima kraljevog oca. Kungur je odbio da se preda. Ali odveden je u jaku opsadu. Mnogi manji gradovi i kmetovi prošli su ispod varalice. Odigrao je ulogu i povećani autoritet Emeljana Pugačeva. Ali pojedine fabrike su i dalje pružale tvrdoglav otpor Pugačevcima. Međutim, to je još uvijek bila manjina.
  Odredi Pugačeva su se takođe preselili u Tobolsk da bi se jače držali u Sibiru. Domaće stanovništvo podržavalo je kralja skoro svuda. Čak su se mnogi garnizoni zakleli na vjernost njegovom carskom veličanstvu. I što više pobeda ima Emelyan, to mu je otporniji.
  Decolongovo tijelo se topilo. Vojnici su dezertirali svaki dan i trčali do Pugačevaca. Čak je i manastir, koji je ranije pokazao herojsku snagu protiv pobunjenika, prepoznao novog kralja-oca. Očigledno su monasi na vrijeme naslutili čije beretke i da nemaju za šta da ginu.
  A Emelyan Pugachev, gotovo bez otpora, približavao se Petru. Odvojeni pukovi su se, razmijenivši nekoliko hitaca sa pobunjenicima, predavali ili prešli na njihovu stranu.
  Velika gomila pod komandom Padurova približila se Smolensku. U gradu je izbila tuča između Pugačovljevih pristalica i lokalnog garnizona. Neki od oficira su takođe požurili da pređu na stranu Petra Fedoroviča. Kapije su se otvorile za Padurite, a Pugačevci su se uhvatili u koštac sa ostacima garnizona koji je ostao odan Katarini. Snaga lomi snagu, a crvena zastava vođe ustanka Jemeljana Ivanoviča već se podigla iznad zapadnih kapija Rusije. A pobuna je zahvatila i poljske zemlje. I seljaštvo je tu uzelo vile, tukući šipku i gospodu.
  Tako je lokalna pobuna počela da se pretvara u međunarodnu pobunu. Glavnokomandujući ruskih trupa u Turskoj, grof i feldmaršal Rumjancev, do sada je zauzeo poziciju čekanja i gledanja i naredio pobunjenicima da se ne uključuju u bitku. Ipak, nije dobro ubijati pripadnike svog naroda. I Rumjancev je poštovao Suvorova, koji je prešao na stranu Emeljana Pugačeva. Dakle, nije bilo nikoga ko bi spasio Catherine.
  Kancelar Voroncov rekao je kraljici loše vijesti:
  - Lopovi dolaze u Peter! Ništa ih ne može zaustaviti, a vojska varalica neprestano raste, raste kao gruda snijega!
  Catherine je bijesno podigla obrve i prosiktala:
  - A šta je naš grof Rumjancev?
  Kancelar Rumjancev je teško uzdahnuo i progunđao:
  - Naš grof Rumjancev je spor...
  Catherine je ljutito uzviknula:
  - Izdajice! U njegovu petlju!
  Rumjancev je zbunjeno raširio ruke i promrmljao:
  - Okružen je voskovima koji su njemu lično posvećeni, a nema načina da se to dobije!
  Katarina je odjednom probledela i ponovo upitala kancelara:
  - Da li su lopovi daleko od Sankt Peterburga?
  Kancelarka je iskreno odgovorila:
  - Da, dve stotine milja, pa i manje, sad će javiti najnovije vesti sa frontova!
  Utrčao je glasnik, bled kao plahta, urlao od straha:
  - Novgorod je otvorio kapije varalici!
  Catherine je teško uzdahnula i promrmljala:
  - I Novgorod sa markizom.
  Njen ton je podsećao na sloj Julija Cezara: "A ti si Brut."
  Kancelarka se pokorno ispružila naprijed i rekla:
  - Brod je spreman, vaše veličanstvo, možete krenuti danas na granicu!
  Carica je ljutito prosiktala:
  - I izgubiti snagu?
  Kancelar je sa osmehom odgovorio:
  - Ali spasiti živote. Lopovi ionako neće moći upravljati vladom, a ti ćeš se trijumfalno vratiti!
  Catherine je iznervirano prosiktala:
  - Grof Panin je s njima i pomoći će lopovima da se izbore!
  Kancelarka je postavila pojašnjavajuće pitanje:
  "Dakle, ostajete, Vaše Veličanstvo?"
  Katarina je umjesto odgovora naredila:
  - Okupite ostala četiri brata Orlov i stražare, kao i povucite sve snage iz Vyborga i drugih zemalja. Još se možemo boriti!
  Orenburg, koji je šest mjeseci okovao trupe varalice, također nije htio da se preda. Pušten iz zatočeništva, Mjašnjikov, jedan od petorice Kozaka koji su prvi prepoznali Pugačova, ponudio se da kopa ispod tvrđave. Ali trebalo je dosta vremena. A udaljenost za kopanje je obećavala da će biti poštena.
  Yaitsky grad s malim garnizonom, također je odlučio da se bori do kraja. Ataman Ovčinnikov izvršio je napad na Gurjeva. Lokalni garnizon se, kao i prošli put, predao bez borbe. Tako su Pugačevci čvrsto stajali na Jaiku. Sakupljajući snagu i odbacujući oružje iz Caricina, Ovčinikov je bombardovao tvrđavu Jaik. Pukovnik Semjonov je izvršio nalet, izgubivši sedamdeset ubijenih ljudi, vratio se sa slanim gutljajem.
  Ali dok se Yaitsk držao. Ali horde pobunjenika ušle su u Tobolsk. Guverner Sibira Čičerin je pobegao na istok, a prestonica je položila zakletvu kralju oca. Istovremeno su podnesene i posljednje, tvrdoglave fabrike.
  Fedot Katorzhny nije žurio da juriša na Orenburg, ali je svoj arsenal napunio alatima i zalihama koji su stigli sa Urala.
  Kozaci, vojnici i trgovci pobjegli su iz samog grada. Postojale su glasine da je car-otac zauzeo Moskvu i da se približava Peterburgu. Ili da je već i sam u Sankt Peterburgu.
  U međuvremenu, glavni dželat je snimao ispitivanje zarobljene mlade žene Domke i dvojice izviđača. Sam Aleksej Orlov je bio prisutan na ispitivanju.
  Domka je izgledala dvadesetpetogodišnjakinja, plava kosa i visoka, seljanka.
  Aleksej Orlov je drskim tonom rekao:
  - Hoćeš li govoriti?
  Kuća je ponosno bila tiha. Grof Aleksej je bio iznenađen. Zašto obična seljanka ima toliko ambicija. Ne, ruski narod je postao ponosan zbog Emelke Pugačova. Smerdi su sebe počeli smatrati jednakim šipkama. Ali nema veze, on će ga prebiti!
  - Otkini joj misnicu!
  Dželati bacaju na djevojku. Već nosi samo jednu jednostavnu seljačku haljinu, a stopala su joj u cipelama. Ona se očajnički opire. Mučitelji, kidaju joj odjeću, otkrivaju njene crvene sise. Dobra seljanka, klizačica. Aleksej Orlov je gleda sa velikim interesovanjem. Naredba slijedi:
  - Ja je sada mučim.
  Djevojci su ruke vezane iza leđa, a zakačena je udica. Onda ga podižu, izvijajući seljanki zglob. Djevojka stenje i nađe se obješena, bosih nogu od zemlje. Dželat ih odmah ubacuje u blok i osigurava. Sada možete ili zapaliti vatru, ispeći okrugle djevojačke štikle, ili bičevati bičem.
  Aleksej Orlov arogantno kaže:
  - Pa reci mi, lopove, ko je naš kralj?
  Domka hrabro kaže:
  - Pjotr Fedorovič je naša nada-suveren!
  Aleksej Orlov se ceri i komanduje dželatu:
  - Deset udaraca bičem uz ušteđevinu.
  Iskusni mučitelj udara jaka, mišićava od stalnog fizičkog rada, djevojačka leđa u pola snage. Tako da brazde nabubre, ali koža ne pukne. I to boli. Kuća je više puta bičevana, a na njoj su vidljivi dobro zarasli tragovi bičeva. Izdržao je udarce, tiho, bez stenjanja i plača.
  Aleksej je ponovo upitao preteći:
  - Pa ko je naš suveren!
  Domka automatski kaže:
  - Pjotr Fedorovič Treći, naša nada!
  Aleksej ljutito naređuje dželatu:
  - Pet pogodaka punom snagom!
  Mučitelj krupne tjelesne građe zamahuje i svom snagom ulaže u udarac. Jaka koža seljanke puca, prska krv. Dželati tuku tako da se tragovi biča ne ukrštaju i ravnomjerno su raspoređeni duž leđa.
  Djevojka se trza, ali suzdržava krikove. Čini se da želi pokazati svoju hrabrost.
  Aleksej Orlov ponovo ponavlja pitanje:
  - Ko je naš kralj?
  Domka hrabro kaže:
  - Pjotre Fedoroviču, a ti si kopile, uskoro ćeš zamahnuti u omču!
  Grof Aleksej se razbesneo, skočio i zamahnuo šakom na vezanu golu ženu. Ali onda se predomislio i zloslutno rekao:
  - Podmažite joj pete uljem za vješala. I zamotajte mangal... Ali samo ga pažljivo srušite da ga ne osakatite.
  Dželat uze pod vizir:
  - Mi smo sa konceptom Vašeg Visočanstva!
  Grof se napućio. Visočanstvo je dobar kompliment, ali veličanstvo je mnogo bolje. Prelepe noge seljanke. Đon, iako grub, ali se ne vide žuljevi, prsti su ujednačeni, kao kod djeteta, osim možda duži, nokti su pažljivo ošišani. Vjerovatno je, kao i sve seljanke, išla bosa do samih mrazeva, a tek nedavno, kada je pao snijeg i Neva se smrzla, obula je cipele.
  Aleksej je volio ženske noge, i takvo mučenje kao mangal. Đon se podmazuje uljem da ne izgori, a vatra se postavlja na posebno izračunatoj udaljenosti. Možete tako mučiti deset minuta, pa i više. Samo mali plikovi će uplašiti. I onda ponovite torturu nekoliko dana. Veoma efikasan metod mučenja i bolan.
  Domka se jako mršti, trza, grize usnu i pokušava suzdržati krikove. Ali ne uspeva dobro i na kraju počinje da stenje.
  Aleksej Orlov ponovo pita:
  "Pa, prepoznajete li sada caricu Katarinu?"
  Kroz suze i plač Domka je viknula:
  - Naš car Petar Fedorovič i nema drugog cara!
  Aleksej je nestrpljivo viknuo:
  - Prži, kako dolikuje, i polako, a sad ćemo ispitivati ćelave!
  Dječaci su bili bosi, samo u kratkim hlačama. Već su bili pripremljeni za torturu. Vozili su se kroz snijeg, od čega su noge pocrvenjele i postale poput guskih šapa. Dželati su odmah prionuli na posao. Trebalo je saznati ko ih je poslao, gdje su izviđači još uvijek u Sankt Peterburgu, te o planovima Emeljana Pugačova.
  Bičevi zvižde, momke tuku, a službenik Dume postavlja pitanja koja su zapisana u protokolu. I dječaci su, poput seljačke djece, bičevani više puta, i ne možete ih uzeti običnim bičem. Odmahujući glavama i negativno psujući. Zatim je dželat oteo užarenu polugu iz ognjišta i počeo da je nanosi na tela.
  Boli više od šibanja kad te opeku. Dječaci zavijaju od bola i počinju nešto nesuvislo da brbljaju. S jedne strane, žele da se otarase neljudskih mučenja, i to okrutnog stakala. S druge strane, nemojte izdati svoje drugove. Znači momci pričaju gluposti i briznu u plač. A usijano gvožđe ili se zabija u grudi, ili se nanosi na golu petu. Na kurs idu i usijane klešta. Dželat traži najosjetljivija mjesta u tabanu, stvarajući žestoko ispitivanje.
  Aleksej Orlov se smeje dok gleda kako se leče izviđači. Tada se skreće pažnja da su na Domkinim golim tabanima plikovi natekli i počeli da pucaju. A to znači da će koža na stopalima izgorjeti i izgubiti osjetljivost!
  "Ostavi je na miru, kopile!" - naredio je grof. - Pusti to malo.
  Kuća žene se pokazala jakom, heroj. Izdržala je torturu ne gubeći svijest i ne odričući se svog oca kralja.
  Dječaci su žestoko mučeni, nekoliko puta su gubili svijest. To što su i dalje golobradi ne zabrinjava previše mučitelje - najvažnije je da se informišu. A tinejdžeri su često mnogo tvrdoglaviji i uporniji pod torturom od odraslih.
  Naravno, oni su nešto rekli, ali ima dosta gluposti i nesigurnosti u njihovom svjedočenju. Ali jedno je jasno: Emelyan Pugachev se približava gradu i njegova vojska je ogromna.
  Ali Catherinina snaga je značajna. Uključujući petnaest hiljada gardista, petnaest hiljada vojnika iz drugih garnizona i još trideset hiljada boraca plemenite milicije. Šezdeset hiljada vojnika, što nije loše za dobro utvrđen grad. Plus Baltička flota i Kronštat. I izuzetno je teško održati opsadu u blizini Sankt Peterburga, zimi i u močvarama. Tako da se Emelka još može prebrojati.
  Ali na strani Pugačova, sam Aleksandar Vasiljevič Suvorov. A sada se seljačke horde spremaju za juriš. Suvorov je sebi dao mjesec dana da preuzme kontrolu nad sjevernom Palmirom. Pugačovljeve trupe, prekrivene gradom, spremaju se.
  Ataman Čika se u međuvremenu približio Narvi. Grad je zauzet dovoljno brzo, pa je većina garnizona prešla na stranu pobunjenika. Samo su njemački plaćenici pružili otpor.
  Predao se bez borbe, prihvatajući cara Petra Fedoroviča Rigu i mnoge druge gradove. Samo je Revel morao biti opkoljen. Karela i drugi severni gradovi su takođe otvorili kapije Pugačevima. Tako se Petersburg našao u sve većoj izolaciji. Bio je blokiran. Postoji i podjela u floti. Mornari su se pobunili, a Pugačevci su osvojili tri četvrtine baltičke eskadrile: izvjesili su crvene, kraljevske zastave.
  A Suvorov je pripremao odlučujući napad na Petersburg. Podigao zidove i obučavao seljake. Naučio je neprijatelja mogućim napadima projektilima, pripremio artiljeriju.
  Oliver Twist je takođe intenzivno trenirao svoju mladu špicu. Dječak je bos trčao po snježnom polju, i gotovo nije osjećao hladnoću, kao i mnogi drugi jalovi ljudi iz njegovog pionirskog korpusa.
  Dječaci su naučili da pucaju iz lukova i pljuvačke. Općenito, s obzirom na to koliko je moderna puška teška i neprecizna, luk je prilično efikasno oružje, pogotovo ako vrh napravite višeslojnim, udvostručite ili utrostručite tetivu, pa čak i umočite u otrov.
  I onda će se deca svađati!
  Napad je zakazan za noć, a noći u Sankt Peterburgu su duge i mračne. Tako da je to olakšalo stvari.
  Neprijatelj je napravio mali nalet, poslao Preobraženski gardijski puk u napad, ali je odmah bio pod vatrom brojne pugačevske artiljerije i pretrpevši veliku štetu otišao je kući. Husarski konjički puk je iskočio sa suprotne strane, a dočekali su ga vojnici pionirskog korpusa Olivera Twista.
  Dječaci su koristili novo oružje: poboljšane pramene sa fragmentacijskim granatama kao punjenje, i zasuli neprijatelja oblakom strijela. Oliver je čak i sam osedlao konja i vodio borbu. Dva-tri jahača su ipak probila vatru, a lopov je spretno sasjekao prvog, zadavši odvratni udarac sabljom na desnoj strani, a zatim dodao oštricom s lijeve strane. Tada je dječak, vrlo spretno, zakačio drugog husara, kojeg je, preletjevši, probio štukom svog partnera. Zatim je uslijedio završni udarac oštricom odozgo.
  Oliver Twist je uzviknuo:
  - Snaga i spretnost, kao muž i žena: zajedno - uspeh, odvojeno - smeh!
  Još nekoliko jahača koji su se probili dokrajčeni su hicima iz praćki.
  Oliver Twist je prekinuo još jednog majora i primetio:
  - Ko ima samo titulu, a ko ima poziv!
  Izgubivši polovinu sastava, husari su se vratili. Momci su se smijali i zviždali za njim.
  Bližio se datum napada... Ali Oliver Twist je od prebjega saznao da u Petropavlovskoj tvrđavi muče izviđača Domku i nekoliko izviđača. I htio ih je osloboditi. Ali kako to učiniti ako ova tvrđava ima dvadeset metara debelih zidova i neosvojiva je? Evo pokušati, dogovoriti bijeg?
  Dečaci su zaista surovo mučeni - spaljuju ih usijanim gvožđem, bičuju bičevima. Podižu ga i tresu. Petya je odlučio po svaku cijenu ući u tvrđavu i organizirati bijeg. I došao je na potpuno holivudsku ideju - biti u zatvoru kao zatvorenik.
  A za ideju se mora reći da je izuzetno avanturistička i rizična. Odmah nakon hvatanja Olivera Twista, odlučili su u vrućoj potjeri da ispituju sa strašću. Dječak pionir se nadao da će se moći sastati sa svojim sustanarima i razgovarati o izgledima za bijeg.
  Aleksej Orlov je ponovo bio prisutan na mučenju. Olivera Twista nije poznavao iz viđenja. Za njega je to bio samo beloglavi tinejdžer, sa istaknutim mišićima. I trebalo ga je ispitati i otkriti gdje se krije izdaja. Ožiljci i tragovi mučenja Olivera Twista zacijelili su bez traga, pa je Orlov mislio da ovaj klinac još nije imao posla sa krvnikom, što znači da će relativno lako puknuti.
  Dječaka su povukli na stalku. Oliver je osjetio kako mu ruke vezane iza njega povlače prema gore. Ne boli njegove pokretne zglobove. Ali ne morate ni glumiti heroja. U suprotnom, mogu vas toliko mučiti da nećete imati snage da pobjegnete. Tako je Oliver Twist ismijao zastenjao.
  Glavni dželat je, međutim, bio izuzetno iskusan. Odmah je vidio koliko su dječakove vene jake, te su mu na noge stavili tešku kocku koja škljocne kao lisice.
  Mišići ramena Olivera Twista su se stegnuli, vene su mu zapekle. Počeli su da ga dižu do plafona. Ovo je vrsta torture. Aleksej Orlov, koji je bio ljut na tvrdoglavost dječaka, naredio je da ga odmah muče, počevši od jakih sredstava. Evo ga grof. Visokog rasta, širokih ramena, uprkos već mladim godinama sa teškim stomakom. Luksuzno obučen, sa svim narudžbama.
  Oliver Twist je mučen, kao i obično, potpuno gol, a dječak se stidi objesiti gol u prisustvu gospode, doktora, dželata i njegovih pomoćnika, pisara i počasne straže. Ali pionirski lopov bi se još više posramio kada bi znao da ga gledaju dvije dame: sama kraljica Katarina, a također i djeveruša Trubeckaja.
  Ekaterina gleda iza udobnog paravana i kroz dvogled. Zgodan dečko na stalku. I što je kraljica bila starija, to su joj se mladi više sviđali. Pogotovo ako su mučeni.
  Ketrin odavno nije videla tako reljefne, simetrično raspoređene mišiće, kao kod ovog dečaka. Pravi tinejdžerski Apolon. Moramo tražiti da se od njega napravi statua i baci u ulje na platno. Zgodan dečko, a sada mu je lijepo lice iskrivljeno od patnje i suze pršte iz plavih očiju.
  Osjetivši se, dželat je pustio bubanj, a Oliver Twist je sjurio dolje. A blizu poda, protezalo se debelo konjsko uže. A po ramenima i rukama, pa čak i po leđima dječaka, kao da je tekla rijeka rastopljenog olova. Oliver Twist nije zavapio samo zato što mu je šok od bola oduzeo dah i izbacio vazduh.
  A dželat je mahnuo dlakavom šapom, a utezi su bili pričvršćeni za blok. Hladan znoj curio je niz dječakovo preplanulo tijelo, a disao je teško. Oliver je očajnički obuzdavao svoj vapaj, pokušavao je da bude nepokolebljiv i ponosan sovjetski pionir.
  Glavni dželat je postavio pitanje na dužnosti:
  - U koju svrhu je lopov poslat u Petersburg!
  Oliver Twist je ljutito odgovorio:
  - Ubij te idiote!
  Aleksej Orlov je naredio:
  - Bay!
  Bičevi su pali na dječaka. U poređenju sa bolom na stalku koji sam upravo pretrpjela, trepavice su mi se činile nešto neozbiljno i neopasno. Oliver Twist je ćutao. Odlučio je, šta bude, ali neće popustiti.
  Krv je tekla iz slomljenih leđa. Ali vidjevši da dječak ne odgovara, Orlov je naredio:
  - Vatra!
  Dželat je zapalio vatru pod dječakovim bosim nogama. Plamen je lizao Oliverove gole pete. Bol iz nervnih završetaka je neopisiva. Ali dječak je zamislio da trči po pijesku arapske pustinje i tjera Tamerlanovu hordu. Pomisao na bitku odvlači pažnju od vatre. I nije strašno za njega.
  Dželat je zgrabio vrelinu ispod rešetke. Drugi mučitelj, usijanim kleštima, ugrizao je Olivera Twista za mišićava prsa. Treći je zagrijao žicu i počeo da šiba po leđima. Oliver Twist, koji je posjedovao razvijenu maštu, bio je isključen iz patnje. Osjetio je dodir usijanog gvožđa, ali nekako prigušen, kao da na tebe kaplje vruć čaj, a ne usijani čelik.
  Catherine je ovo gledala s pohotnim slinavljenjem. Kako je to šarmantno, tako zgodnog dječaka muče. Šteta što ne vrišti, tako je strpljiv. Pa, tačno Prometej, ne savitljivi heroj.
  Oliver predstavlja sebe i Titane u žaru bitke. Neprijateljske oštrice su ga pogodile, krv curi, ožiljci ostaju. Ali ruke i noge su u pokretu, seku, seku neprijatelje.
  Dželat je odabrao veliki komad gvožđa iz ognjišta i, dok se spremao da ga prinese dečaku, začuo se Katarinin glas:
  - Nemoj! Ne treba unakaziti takvo lice, to je čisti heruvim!
  Aleksej Orlov se okrenuo prema ekranu i iznenađeno upitao:
  - Da li ti se sviđa ovaj momak, majko?
  Kraljica je klimnula glavom.
  - Da! Skinite ga sa police! Operi se i spremi se za spavanje!
  Aleksej Orlov je poslušno klimnuo glavom:
  - Pokoravam se Vašem Veličanstvu!
  Kada su uklonili blok u kostima i ligamentima, bolno pogođeni od bola. Oliver Twist je iznenada shvatio da neće biti poslat u ćeliju sa svojim drugovima i zbunjeno upita princa:
  - Gde da idem?
  Aleksej Orlov je prezrivo frknuo:
  - Srećan ti mladi pastuvu. Sama majka Ekaterina te je pogledala. Živećeš kao seljački sin u zlatu, spavaj na zlatu!
  Oliver je ogorčeno odgovorio:
  - Ja sam iz porodice donskih kozaka, a ne običan seljak!
  Rane i opekotine dječaka su utrljane alkoholom. Bili su užasni. Ali Petya se osjećao, iako u bolu, ali veselo. Bila je nesreća što nisu mogli spasiti svoje prijatelje. O sudbine, njegova...
  Pa se pitam šta majka želi da radi sa njim? Oliver je već dovoljno čuo šta muškarci i žene obično rade među sobom, ali ni sam nije morao da pokušava. Međutim, on je već general, pa možemo pretpostaviti da je punoljetan.
  Prilikom oblačenja Oliver Twist nije. Mermerni pod Zimskog dvorca bio je prijatno hladan, bosih stopala sa žuljevima. Koračanje je bilo bolno, ali ovaj bol, koji samo iritira, ali se ne može slomiti.
  Dječaka su uveli u svijetlu sobu sa mnogo slika i okačenih platna. Čovjek sa dvije djevojke trčao je po sobi držeći četke. Okrećući se Oliveru Twistu, umjetnik je ljubazno rekao:
  - Možete se nasloniti na mermerni stub mladića, i stajati dok skiciramo.
  Ponovo goli? Ovo je neprijatno, ali s druge strane, nacrtaće vas portret, kao od neke plemenite osobe. I izgleda da se dižeš od krpa do bogatstva.
  Djevojke su raširile boju i počele da prave uljane skice na platnu. Oliver Twist je stajao, i kako bi se odvratio od mučnih bolova nakon regala, i okrutnog mučenja, pocijepane i spaljene kože od vrata do pete, počeo je razmišljati o tome šta se sada događa na frontovima Drugog svjetskog rata. Da, privremeni sudari se ponekad dešavaju u snu, a dečak iz devetnaestog veka može da vidi dvadeseti vek.
  I odjednom je dječak to vidio i ono što je vidio nije mu se nimalo svidjelo. Njemačke trupe su odmah zauzele Kuibyshev i ušle u Uralsk, zauzele Guryev... Prijetila je prijetnja prodora Mainsteinovih hordi u Srednju Aziju. Ali najveća opasnost se razvila u Moskvi. Nacisti su krajem decembra 1946. godine, tačnije 25. decembra na Božić, započeli svoj sljedeći napad na sovjetsku prijestolnicu.
  Oliver Twist je vidio kretanje tenka dok su djevojke pauke u njemu okretale kupolu. I pao na sve što se kreće i što se ne kreće.
  Frida, Gerda, Charlotte - veseli trijumvirat ljudi sa transplantiranim DNK insekata. I šta god da kažete, lepe devojke su jednostavno najviša klasa. U jednom bikiniju demonstriraju svoje čari.
  I tenk, u kojem se djevojke voze u posebnom, piramidalnom obliku, sa malim valjcima koji pokrivaju cijelo dno.
  Gerda je pucala na sovjetski tenk IS-3. Udarila je na sam spoj između tornja i trupa, gugutala iz narodne pjesme gorštaka:
  - I u zvjezdanim visinama i planinskoj tišini... Morski valovi i bijesna vatra! I u bijesnoj, i u bijesnoj vatri!
  Ratnice su se kretale i pucale. I T-34-85 je krenuo u napad. Ovaj tenk je i dalje ostao najmasovniji i serijski. Očigledno, rad na T-54 je primjetno usporen. Lenjingrad je u jakom blokadnom prstenu, a na istoku je mraz donekle ohladio žar samuraja.
  Njemački tenk je naoružan topom kalibra 88 mm ali 100 EL. Očigledno, to je zbog činjenice da djevojke žele imati veliki borbeni komplet. I tako su sebi napravili puh velikog kalibra.
  Ali Nemci ne znaju da Staljin ima zalihe oružja protiv njih: jedrilicu kamikaza. Mala težina od osam stotina kilograma, jedrilica sadrži dva centnera eksploziva. I dječak-pilot na nišanu.
  On je pionir Vitya, izgovara molitvu i odlazi na jedrilicu. Kako bi sačuvao odjeću, klinac ulazi u kabinu u istim kupaćim gaćama. Na mrazu očišćenog aerodroma postoje otisci golih stopala. Zadatak dječaka je da se podigne u zrak i usmjeri auto na vazdušni ili kopneni cilj.
  Nemilosrdni diktator je uz pomoć takve taktike odlučio da se suprotstavi ogromnoj kvalitativnoj superiornosti nemačkih aviona. I koriste dječake kao kamikaze isključivo u pragmatične svrhe - i manje su teški, a borci su manje vrijedni od odraslih.
  Dječak se penje u tesnu kabinu. Zatim pogleda uzorak Bogorodice, prekrsti se i bosom petom pritisne pedalu. Kamikaza jedrilica s mukom poleti u nebo. Taktika je još uvijek nova i nije jasno koliko je efikasna. Ali sovjetski ljudi su spremni na sve zarad svoje vojske i zemlje.
  Vitya mora zabiti najnoviji piramidalni tenk, neprobojan sovjetskim protivtenkovskim topovima iz svih uglova: prednji kosi oklop od 300 mm, krmeni od 250 mm. Težina automobila je 68 tona, a motor je 1200 konjskih snaga. Naravno, jedna jedrilica i jedan pionir mogu biti žrtvovani da bi se srušilo takvo čudovište.
  Vitya juri na neprijatelja, roni ... Da unutra nije bilo djevojaka insekata, običnih pilota, tada bi ih čekala smrt. Ali protivavionski mitraljez škraba, a planeta eksplodira sto metara od nemačke mašine. Piramidalni tenk "Battleship" se trese, ali mu se ništa strašno ne dešava. Opet, Mainsteinov auto juri kroz sovjetska prostranstva.
  A sovjetski tenkovi bezuspješno pokušavaju protunapad.
  Gerda je viknula:
  - Super sam!
  I ispalila je projektil na takav način da se ispostavilo da su tri crvena tenka uništena odjednom. Tačnije, ovi tenkovi su se trivijalno sudarili.
  A Charlotte je nadmašila svog partnera i odjednom oborila četiri tenka odjednom. kuckao:
  - Ja sam vučica i tigrica, jedem rusko!
  U duši mrtvog dečaka, Viti leti u raj. Tamo ga čeka samo raj, jer on je heroj pionir.
  Oliver Twist je zgrožen što gleda na ovo, i odvraća mu pažnju od spektakla uništavanja tenkova.
  Dječak je u punoj uniformi. Rane i čirevi su već počeli da se suše i zarastaju. Samo sam stvarno htela da jedem. I još se farba.
  Oliver Twist je sa osmehom upitao:
  - I da se dadilje ne treba hraniti?
  Umjetnik je upitno pogledao lakeja. Pljesnuo je rukama. Kao da su unapred očekivali takvu komandu, u sobu su uneti ukrašena pečena guska, narezan hleb i vino u srebrnoj posudi.
  Oliver je pohlepno nasrnuo na hranu. Činila mu se neobično ukusna guska sa jabukama i pečenom korom. Samo su kosti krckale. Vino je bilo slatko i nije prepotentno, ali nakon dvije velike čaše Oliverova je glava bila bučna. Dječak je pojeo gusku cijelu, ostavivši samo kosti, i pokazao vlastitu proždrljivost. Nakon toga Oliver Twist nije dugo razmišljao, već ga je uzeo i zaspao. I tako je oklevao. Dječak je pažljivo odveden i odveden u luksuznu caričinu spavaću sobu.
  Ovo je Zimska palata, sve je na dohvat ruke i u blizini.
  I Oliver Twist je sanjao o fazmogoričnom i neobičnom.
  . POGLAVLJE #12
  Nakon spavanja, Oliver Twist je radio vježbe i osjetio koliko se bolje osjeća. A njegove rane i plikovi su skoro nestali. Energija se vratila u mišiće. Mladi ligamenti su se brzo oporavili bez osjećaja bola od uganuća.
  Ipak, dobro je biti dječak - sve se tako brzo i lako liječi. Ovdje se starac općenito nije mogao oporaviti od torture na stalku. A tijelo je mlado i svježe.
  Oliver je sve više želeo slobodu. Pojeo je kašu sa mlijekom i mesom, te par suhih banana. Onda je pojeo jabuku.
  Slijedi tradicionalni pregled kod ljekara. Nije ga čak ni namazala alkoholom.
  I kašiku sirupa za jačanje imuniteta. I slatko je i ukusno.
  Onda je doktor otišao. Uskoro se očekivala presuda. U teoriji, Oliveru će biti dodijeljen advokat, ali ovo može biti samo za pokazivanje.
  Ali ima mnogo ljudi koji suosjećaju sa dječakom, pa desetogodišnje dijete najvjerovatnije neće biti pogubljeno. Čak i ako nije odao gdje je blago skriveno. Verovatnija kazna je prinudni rad. Ili rudnici ili plantaže u južnim kolonijama. Plantaže su, naravno, bolje, ali i tamo je smrtnost od bolesti među bijelim osuđenicima veoma visoka, iako je klima topla. Ali djeca imaju još manje šanse da umru od epidemija nego odrasli. I postoji šansa za deset godina da dobijete uslovnu slobodu i iznajmite plac. A neki od bogatih su i sami bili osuđenici.
  Mine su gore... Takođe visoka smrtnost. Tamo, u uskim hodnicima i hodnicima, potrebni su radnici malog rasta. Odnosno, djeca se ovdje šalju svojevoljno. I stopa smrtnosti je visoka. Štaviše, djeca često rade gola i bosa, i to do potpune iscrpljenosti. A isparenja su otrovna. U rudnicima je generalno malo ljudi preživjelo do kraja mandata.
  Oliver je shvatio da su plantaže u svakom pogledu bolje od rudnika. Postoje trenuci na plantažama kada gotovo da i nema posla, a osuđeničku djecu čak i zabavljaju ili igraju fudbal.
  Još ima nade za bijeg.
  I Oliver trlja jednu kariku lanca od druge... I čita molitve...
  I kada ga konačno san obuzme, on u njemu vidi ovako nešto...
  Katarina Druga je bila toliko umorna danju i dijelu noći da je imala samo snage da usnulog dječaka poljubi nekoliko puta na okruglo, oprano, žuljevito, nedavno namučeno peto, a zatim nasloni glavu u prsa pionir lopov i mirno njuši. Do transformacije djeteta u čovjeka nije došlo. Kraljica i dječak su spavali do podneva. Zatim su doneli raskošnu hranu. Ekaterina je primijetila da su dječakove rane već zacijelile, kao da su nakon nekoliko sedmica dobre nege, a plikovi potpuno nestali.
  Kraljica je upitala Olivera Twista:
  - Jesi li čarobnjak?
  Dječak, gutajući hranu s apetitom, primijeti:
  - Bolje leči na mladića nego na psu!
  Catherine se zakikota i primijeti:
  - Ali tako brzo se oporavlja od torture dječaka, još nisam vidio.
  Oliver se sjeti zašto je uopće ušao u grad i insinuirajuće upitao:
  - Ako ste tako ljubazni... Pustite moje drugare!
  Catherine je pocrvenjela i ljutito prosiktala:
  - Ne! Oni su kriminalci i treba ih pogubiti! Pogubiću te kad se umorim od tebe!
  Oliver se naljutio i snažno bocnuo kraljicu kažiprstom u vrat. Opala je. A lopov-junak je prosiktao:
  - Ne čekaj kučko! Koliko ste ljudi mučili - staro smeće!
  Lakeji su utrčali, ali Oliver Twist je izvukao oštar bodež iza Catherininog korzeta i stavio joj nož pod grlo, zarežao:
  - Još jedan korak i ubiću uzurpatora!
  Sluge su bile zbunjene, a alarm se oglasio širom palate. Stražari su počeli bježati. Pojavio se i komandant ruskih trupa u Sankt Peterburgu grof Aleksej Orlov.
  Snažni Oliver Twist držao je bodež na caričinom grlu, urlao:
  - Naređujem da se svi zatvorenici puste iz zatvora, inače neće preživjeti!
  Aleksej je pokušao da zapreti:
  - Ako je ubiješ, znaš li šta ćemo ti uraditi?
  Lopov-heroj je hrabro odgovorio:
  "Još uvijek nećete dobiti lisicu iz groba, a mučenje me ne plaši!" I sami ste videli ovo juče!
  Ekaterina, koja je došla sebi, klimnula je:
  - Uradite kako ovaj titan kaže... U svakom slučaju, nekoliko stotina zatvorenika, odnos snaga neće biti ugrožen!
  Oh, Katya je htjela živjeti. I želeo sam da vladam. Sada bi rado napustila Sankt Peterburg na brodu, samo što je u moru buntovna eskadrila koju kontroliše Pugačov. Općenito, Catherine je shvatila da je rat već izgubljen. I morate voditi računa o očuvanju vlastite kože. A tron... Onda je muka oko upravljanja ovim neposlušnim i vječno nezadovoljnim narodom prevelika. Ima ogromne račune na granici, napravljene u slučaju državnog udara.
  Ona može da nastavi da živi na kraljevski način, negde u Parizu. Inače, klima Pariza je mnogo blaža i prijatnija od one u Sankt Peterburgu. Možda u stvari otići u svijet sa Emeljanom Pugačevom? Neka ovaj plavonogi kozak pokuša da se izbori sa carstvom? Ispravila je i do grla joj je dosta snage!
  Oliver Twist je sa Katarinom otišao u kočiju da lično nadgleda oslobađanje zarobljenika sa krstova i tvrđave Petra i Pavla. Mladi ratnik je sada bio na belom konju. Razmišljao je, ali ne bi trebao iskoristiti trenutak i odvesti caricu-majku u logor Emeljana Pugačova? To je značilo kraj građanskog rata i konačni uspjeh ustanka. I dolazak, zapravo, nove dinastije, iako su formalno Romanovi ostali na vlasti.
  Iako je još uvijek postojao nasljednik Paul i čitava gomila rođaka. Da, Emelka je zapela, nećeš ništa.
  Zarobljenike su izvodili iz tamnica, davali im odjeću, hranili ih. Carica je ostala pod prijetnjom smrću od očajnog pionira.
  Mršavi mladić Ivan Orlov, najmlađi od braće Orlov, zaprosio je Alekseja.
  - Da, dođavola sa Katjom. Proglasit ćemo Pavlovog nasljednika za cara, a dječaka ćemo ubiti s njom!
  Aleksej je mahnito odmahnuo glavom.
  Jesi li lud brate? Da, Paul nas mrzi više nego Emelyan. Hoćeš da nas sašiju za kraljevoubistvo?
  Debeli Stepan Orlov je predložio:
  -Hajde da se pravimo rezignirani, a onda iskoristimo trenutak i ošamarimo dečaka.
  Aleksej klimnu u znak slaganja.
  - Pa uradi to, ali... Da Katjuši ne poleti ni dlaka!
  Šiljati nos Eduard Orlova pragmatično je primijetio:
  -Šta da radimo? Uskoro će Aleksandar Suvorov povesti trupe na juriš, a naša vojska se topi. Svi dezertiraju vojnike, a još gore oficiri, pa čak i plemići.
  Ivan Orlov je hrabro predložio:
  - Može se probiti na sjever. U pravcu Vyborga, a tamo je i Švedska u blizini.
  Aleksej je teško uzdahnuo i podsetio:
  -Vyborg je već otvorio kapije prevarantu. U svakom slučaju, u opasnosti smo da umremo.
  Ivan je strastveno odgovorio:
  - Ali barem ćemo izbiti napolje, inače će nas tresnuti kao ribe u kavez.
  Aleksej je razmišljao o tome. Zaista, pokušaj probijanja noću izgledao je kao najbolji izlaz. Teško da je moguće zadržati ogroman grad sa prorijeđenim garnizonom. U ovom slučaju, ako krenete na veliki proboj, dio vojske će biti izgubljen, ali postoji šansa da sami izađete i nastavite borbu iz inostranstva. I šta se može ponuditi kao alternativa. Povlačenje u Petropavlovsku tvrđavu.
  Ona je na ostrvu, nije lako napasti. Ali problem je što je gotovo nemoguće probiti se iz Petropavlovska pravilnom opsadom. Pa ćete tamo patiti dok ne završite sve zalihe. A onda umreš od gladi. Šta drugo učiniti? Dati Katju prevarantu i pokušati spasiti njegovu kožu na ovaj način?
  Staza je izgledala veoma zavodljivo. Ali hoće li Emelyan spasiti živote tako opasnih pojedinaca kao što su braća Orlov? Na kraju krajeva, oni su zbacili Petra Trećeg, a Grigorij je čak zadavio svoje nekadašnje veličanstvo maramicom.
  Stoga se ideja da se sve stavi u proboj činila boljom od bilo koje druge.
  Izašlo je i nekoliko dječaka izviđača. Hodali su teturajući, dvojica čak poduprta rukama da ne padnu. Dječaci su bili brutalno mučeni, ali su se ponašali pristojno. Vitya je smogao snage da sam hoda, iako su mu usijanim gvožđem pekli pete. Prilazeći Oliveru Twistu, njegov pomoćnik promuklo je rekao:
  - Bio je mučen... Spaljen usijanim kleštima. Imao sam pet stotina udaraca bičem i tri protresanja. Sve kosti su bile slomljene, ali im nisam ništa rekao!
  Oliver Twist je ohrabrio Vitiju:
  - Ne znam ništa o lekovitom bilju! Sve ce bolje zarasti nego na psu... Glavno da nisi slomljen!
  Među oslobođenima je bila i Domka. Uprkos mučenju, devojka je ostala lepa. Bosa u laganoj haljini, visoka djevojka kao da nije osjećala hladnoću. Lice joj je imalo detinjast izraz. Prišla je Oliveru Twistu, naklonila se luksuzno obučenoj Catherine i rekla:
  "Četiri puta su mi ispekli pete... Ali u redu je, vidite, hodam!"
  Dečak-general je tešio devojčicu:
  - Ne budi tužna, Domka. Testira samo temperament. Aleksej Orlov će i dalje urlati na stalku. Plati za njihove zločine.
  Domka zablista očima i upita:
  - Daj mi priliku da mučim samu katu.
  Pionirski lopov Oliver Twist bio je odlično raspoložen. Oslobođene zatvorenike utovarili su na sanke. Sankt Peterburg je prevelik grad da biste nogama, pa čak i bosi, gazili do njegovih periferija.
  Catherine je šapnula Oliveru Twistu:
  - Želiš li da te učinim princom?
  Pionirski lopov se nacerio i podrugljivo upitao:
  Zašto ne vojvoda?
  Kraljica se snažno nasmešila i upitala:
  - Želiš li postati vojvoda?
  Oliver Twist se nasmijao i upitao ozbiljnim tonom:
  - Samo ne znam u kom kraljevstvu, dobićeš mi vojvodstvo. U Rusiji imate zemljake, đavola su dva ostala!
  Ketrin je shvatila da nema šta da obeća. A Vitya, koji je sjedio na sanjkama pored njih, primijetio je:
  - Oliver Twist je velikodušno obdaren kraljem-ocem. Generalni ađutant Njegovog Veličanstva.
  Katya se okrenula Viti:
  - Hoćeš da te postavim za feldmaršala?
  Dječak je kao odgovor povukao Catherine za kosu i zaprijetio:
  - Ne mazite se!
  Aleksej Orlov je video da niz saonica i saonica ide ka izlazu. I Catherine je s njima. Glavna stvar je da se tu ništa ne može učiniti. Nemojte otkazivati kraljevsku naredbu. Ne mogu izgubiti Catherine. Ali ako ona ipak odjuri u logor varalica, onda će uopće biti kraja. Sasvim drugačije se može dogoditi pod carem Pavlom.
  Orlov je oklevao... Moramo napraviti odlučan korak, ali Grigorija nema pored njega. Loše je i što su i čuvari zahvaćeni zbunjenošću. Hitno moramo spasiti vlastitu kožu.
  I tada je Aleksej Orlov doneo odluku: na kraju krajeva, zarobljena Katarina će odvući pažnju vojsci varalice, a u međuvremenu će oni, sa stražarima i milicijom, moći da se izvuku iz grada. Dakle, uzalud je Suvorov obučavao trupe za juriš. Oni će izbiti i ostaviti braću Orlov u polju, močvarama, bliže Švedskoj.
  Aleksej je naredio glasnicima:
  - Zovi braću i raznesi skup! Skupimo svu snagu koju možemo!
  A Oliver Tvist, presrećan što su mu prijatelji slobodni, a kraljica zarobljena, zapevao je. Dječaci, Domka i ostali oslobođeni zatvorenici su ga podigli;
  O moji jaki lanci ropstva,
  Zašto je dječak bio bos, gladan okovan...
  Crv se malo smrzneš,
  I u mislima ćeš moći savladati sve daljine!
  
  Naš svijet je tako tužan zatvor
  U njemu vlada smrt, svuda vlada patnja...
  Ne možemo da se setimo svetlosti
  Gospod šalje iskušenja!
  
  U kamenolomima momačke parcele,
  Rob da nosi korpu velikog kamenja...
  Iako bez brade, ali je kosa posijeda,
  Na kraju krajeva, život je još gori od odgajivačnice!
  
  Ali vjerujem da će slobodno sunce izaći
  Keruvim će raspršiti gomilu šejtana...
  I Svemogući će nam dati test,
  Biće besplatnih cipela, kaftana!
  
  Ali ja sam i dalje patnik i u lancima,
  Želudac je prazan, a bič na rebrima...
  Na tronu, dječak je samo u snovima,
  Hoda trnovitim, užasno mračnim putem!
  
  Ali znam da Bog neće napustiti druge,
  Odmah ćemo podići vile zle gospode!
  Bićemo dostojni zastave otaca,
  Proslavimo Suverena u slavi imena!
  
  Lijepo je živjeti, ali umrijeti,
  Uvek ćemo biti dostojni viteza...
  Neka riče ljuti medvjed
  Intrigu je izokrenuo grabežljivac sa prevarantom!
  
  Ali slobodni duh je preuzeo ljude,
  Oni će ustati da se bore protiv protivnika!
  Bogati će postati siromašni, naprotiv,
  Ko je princ dobio samo zipun sa platom!
  
  Možemo napraviti pravedan svijet
  Onaj u koji su svi uključeni!
  Na kraju krajeva, za mene je Hristos sveti idol,
  Koju je stoka uspjela razapeti!
  
  Vaskrsavajte mrtve, vjerujem da je svima dato,
  I izgradite blistav novi svijet...
  Da se svi filmovi ostvare
  Da seljak ne ustane sa stenjanjem!
  
  Tada ćemo osvojiti univerzum,
  Hajde da postavimo puteve do ivica svih galaksija...
  I imaću pametnog sina,
  Kao oličenje duha astronauta!
  Dobra pjesma i odličan horski nastup. Svi pevaju iskreno, čak i oni koji nemaju muzičko uho prave pristojne i melodične zvuke. Kapije se otvaraju i velika povorka kreće iz Sankt Peterburga. Pobjednici napuštaju grad uz muziku i pjesme. I veoma su srećni!
  Ali dok je povorka odlazila, dok su ih Pugačevci dočekali, izbila je krvava bitka na suprotnoj strani Sankt Peterburga. Vojska Emeljana Pugačova nije neka rulja, već lemljena disciplinom Suvorova. I stražari su upozoravali na proboj. Gardisti su dočekani pucnjavom i paljbom.
  Aleksandar Suvorov je predvideo da će peterburški garnizon, ako želi da izbije, to učiniti u pravcu severa, bliže švedskoj granici. Tamo će vjerovatno otići. I sjajni komandant pripremio je nekoliko zamki za neprijatelja. A sada se, na primjer, spremaju vučje jame za konjicu. Husari su pod puščanom vatrom pokušavali da savladaju redute, a njihovi konji su masovno padali u pažljivo osmišljene i dobro kamuflirane zamke.
  Ali evo ih konjanici ne uspijevaju, a drugi skaču za njima. Upadaju i u prikrivene jaruge ili rovove koje su iskopali seljaci.
  Aleksej Orlov, koji je predvodio konjicu u napad, sam je pao u dubok jarak, a oštar kolac probio je grofov bok. I ostali konjski leševi su pali odozgo, smrskavši grofa.
  Vrlo je gadno kada imate toliki teret na sebi, a rebra su vam slomljena. I ne možeš da dišeš ili da se okreneš. I takođe je hladno, a hladne su vam ruke, lice i celo telo.
  Aleksej očajnički pokušava da se pomeri, ali svaki pokret mu zabija rebra u pluća i tera ga da pljune krv. Predator mesožder upao je u vučju jamu i ugušio se u njoj, što je izuzetno simbolično.
  Ivan Orlov je uspio da preskoči jaruge, ali ga je metak ispaljen iz redute pogodio u stomak. Suvorov je, poput Petra Velikog, postavio najbolje vojnike u zaštićene tvrđave u Poltavi i ispalio smrtonosnu vatru.
  A donska i kalmička konjica već su bili u zasjedi, a novi pukovi su požurili u pomoć.
  Stražari su izašli iz peterburških kapija. Odabrani pukovi, uključujući ličnu zaštitu carice. Bitka se razbuktala. Ovdje su najbolje trupe carstva, vojnici visoki ne manje od devedeset metara. Idu, kao upotrijebljeni, ne obazirući se ni na pucnjavu ni na strijelce iz zasjede.
  Ali Aleksandar Suvorov je i za njih pripremio iznenađenje. Zapaljiva mješavina i smola se prosipaju unaprijed. Kalmička vatra zapalila je strijele i prostor se odmah rasplamsao. Odabrane, stražarske jedinice, nakon što su zadobile strašan ugriz, i uhvaćene pod crvenim i narančastim plamenom, ne ustaju i počinju da se razilaze. A najhrabriji od njih jednostavno izgore živi.
  Proboj, u koji su polagane tolike nade, zaglavio je. Vojnici običnih jedinica, kao i neki gardisti, bacaju oružje i mole za milost. Milicija se takođe razišla, a peterburška rulja je podigla glavu. U glavnom gradu imperije nastaje nered, hiljade, desetine hiljada ljudi trče na ulice i vrište:
  - Slava kralju-ocu! Živio Petre Fedoroviču! Neka je slavljen unuk Petra Velikog!
  Stepan Orlov, kao najoprezniji od braće, sakrio se u jednom od zidova u visokoj kuli. Eduard Orlov je, očajnički vrišteći, pokušao navesti vojnike da se bore sa vojskom Pugačova. Ali to više nije bio njegov dan i vrijeme. Sam Pugačov i njegov ađutant Oliver Twist krenuli su u napad. A Aleksandar Suvorov i feldmaršal Papin pozvali su preživjele gardiste da se što prije predaju.
  Oliver Twist je prvi odjahao do Edwarda. Šiljasti Orlov je očajnički pokušao da napadne dječaka. Lopov-junak je zamahnuo i svom snagom udario grofov potiljak. Lobanja se srušila, a Edwardov trup pao je u snježni nanos. Nakon njegove smrti, posljednji stražari su bacili oružje.
  A Pugačovljeve trupe su već ulazile u pobunjeni grad.
  Stepan Orlov sa malim konjičkim odredom pojurio je u Petropavlovsku tvrđavu. Samo tamo, pa čak i na Kronštatu, postojala je šansa da se nekako produži otpor. Ili bolje rečeno, čak i agonija.
  Ali Oliver Twist sa svojom bandom jurnuo je za petama i pretekao Stepanov odred. Izbila je kratkotrajna, iako krvava tuča. Oliver se uhvatio u koštac sa Stepanom. Pokosio je jednog telohranitelja, drugog. A onda odrežite dobro uhranjenog predstavnika četke porodice Orlov. Teško ranjeni Stepan skočio je s bijelog konja. Pao je na koljena i vrištao za milost.
  I Oliver je naredio da ga vežu i nastavio svoj brzi pokret prema Petropavlovskoj tvrđavi. A narod je pozdravljao i vikao, susrećući oslobodioce iz ropstva.
  ................................
  Oliver Twist se probudio i ponovo radio vježbe i jeo... Onda je protrljao kragnu, i radio do mraka.
  A onda je ponovo zaspao i video nastavak sna.
  Kronštat i Petropavlovska tvrđava su se predali bez borbe. Petersburg je došao pod kontrolu Pugačeva. Moskovski Kremlj je do sada ostao nezauzet jakim garnizonom i Semenovskim gardijskim pukom, pod ukupnom komandom Grigorija Orlova.
  A za sada, Orenburg i Jaicki grad su se još držali. Gotovo svi ostali gradovi i sela prihvatili su vlast ruskog cara. Međutim, sljedećeg dana donijeli su vijest da je u Orenburgu izbio ustanak i da je vojska pod komandom Fedota Katoržnog zauzela grad.
  Celu je donela golubica, pa je letela samo nekoliko sati. Tako su do sada ostali nezauzeti samo grad Jaicki i neka udaljena sibirska sela.
  I Emelyan Pugachev je imao ozbiljan razgovor sa Catherine.
  - Izgubila si, majko, i moraš to priznati... - Seljački kralj je napravio teatralnu pauzu, pijuckao malo iz zlatnog pehara stoljetnog vina optočenog dijamantima i nastavio. - A sada, ako želite da živite, javno prepoznajte u meni svog zakonitog supružnika Petra Fedoroviča i idite na sva četiri pravca!
  Catherine je jedva mogla sakriti radost zbog takve ponude. Znajući da se kontroliše, bivša carica se namrštila i promrmljala:
  - Da idem na takav smrtni grijeh javno lagati?!
  Jemelyan je prijeteći podigao obrve i viknuo:
  - Ne treba mi! Ovo ti treba da imam razloga da oprostim tako tvrdoglavoj i opasnoj kučki! Ako ne želiš da priznaš, nemoj! Pogubićemo te, ali prije toga, užarenim kleštima ispitaćemo gdje kriješ svoje dobro!
  Katarina, bledeći, promrmlja:
  "Da se nisi usudio mučiti svoju kraljicu!"
  Pugačov se namrštio i zarežao:
  - Da li bi se usudio da me mučiš? Vidim u mojim očima da bih se usudio! Zato ne očekujte milost od mene!
  Emelyan je izvukao bodež iz pojasa i zapevao:
  - Dakle, pokajaćeš se? Priznaj me kao svog zakonitog supružnika i kralja...
  Ekaterina se s mukom istisnula:
  - Hoću...
  Pugačov je prijeteći zalajao:
  -Ne mogu čuti!
  Bivša kraljica je zastenjala i glasnije uzviknula:
  - Hoću!
  Emelyan je tihim glasom ispravio lažnu ženu:
  - Ne ovuda! Trebaće mi vaše veličanstvo!
  - Ja ću biti vaše veličanstvo! - izlanula je Ekaterina i briznula u plač. Nikada ranije nije bila tako ponižena.
  U prisustvu stotina hiljada ljudi, carica se pokajala i priznala Jemelijana kao svog muža i kralja. Zbog toga je bila gola i javno pretučena bičem, nakon čega je Pugačov pošteno pustio kraljicu na sve četiri strane. Ekaterina je režala i plakala, vikala da nema dogovora na račun biča. I pustili su Ekaterinu bosu u jednoj košulji i u snijeg. I naravno nema pomoći u blizini. Bolno je umrijeti polugol na hladnoći, s leđima pretvorenim u krvavi nered.
  Ali Emelyan Pugachev je mudar car koji se pobrinuo da ojača svoj prijesto. Dakle, nasljednik Pavel je, takoreći, slučajno izboden na smrt tokom napada. Iako je Čika dobio sličnu čast - ciganski kozak spreman na svaku podlost zarad svog poglavice.
  Cijela Rusija je pretvorena u kozake, uvedena je izbornost, a klasna nejednakost je uklonjena. Zemlja je ostala autokratska monarhija, ali se car oslanjao na zakonodavno tijelo Velikog kozačkog kruga. Zemlja je podijeljena seljacima, fabrike radnicima, koji su birali svoje glave, formirana je vojska na dobrovoljnoj bazi. A volontera je uvijek bilo u izobilju. Ustanci su zahvatili čitavu teritoriju Poljske i ruska vojska, predvođena Suvorovom, izašla je u podršku seljacima.
  Oni su novu vlast dočekali kao oslobodioce. Tada su Austrija i Pruska ušle u rat sa kozačkom Rusijom.
  Ruska vojska, predvođena Suvorovom, napala je trupe Fridriha II kod Kenigsberga i porazila ih. Kenigsberg se predao bez borbe. I Suvorov je brzo prešao u Berlin.
  Feldmaršal Rumjancev je zauzvrat pobedio Austrijance. Ustanak je zahvatio Austriju, običan narod je također žudio za oslobođenjem od klasne nejednakosti i pristupanjem Crvenom carstvu Emeljana Pugačova. U blizini Berlina, Fridrih Veliki je dao Suvorovu posljednju bitku, usljed čega su Nijemci konačno poraženi, a sam pruski kralj zarobljen. Po drugi put su ruske trupe došle u Berlin i tamo ostale.
  I feldmaršal Rumjancev je zauzeo Beč, zarobivši austrijskog cara. Petya je učestvovao u bitkama pod komandom Suvorova. Njegov pionirski korpus je djelovao kao i uvijek efikasno i pretrpio minimalne gubitke. Momci su ušli u Berlin u sređenim kolonama. Po tradiciji, dječaci ratnici su marširali bosi, u kratkim šorcicama, bez obzira na vrijeme.
  Oliver Twist je bio sretan što je konačno mogao prošetati Berlinom. Kakvo je zadovoljstvo grabljati berlinsku prašinu golim štiklama. Iako je obdaren titulom najsmirenijeg princa, radije se oblači lagano. Iako još dječak. Štaviše, Oliver Twist je bio iznenađen kada je primetio da je prestao da raste. Ipak, ovo nije njegovo vrijeme. Čak i kada se potukao sa Pugačovim, dodao je sebi par centimetara, ali sada je vrijeme za dječaka stalo, čak su i nokti na nogama i rukama prestali rasti. I to je nevjerovatno.
  S druge strane, vječitom pioniru je proletjela misao da možda neće ostarjeti? Posljednja bi bila odlična! Jer starost brutalno unakaže ljude. Ona ih pretvara u jadne smrčke. A kad si mlad, lice ti nije unakaženo čupavom bradom i glatko, kao djevica. I ne morate se brijati!
  Biti glavni general i Njegovo Svetlo Visočanstvo Princ Oliver Twist više nije sanjao, kao mnogi momci u njegovim godinama, da odraste i okrene se. Već je porastao i razvio se. I postigao je mnogo. Uostalom, titula najsmirenijeg princa, mnogo viša od obične kneževske, već je u najmanju ruku vojvoda.
  Menšikov je imao takvu titulu... Emelyan Pugachev favorizira dječaka, a možemo reći da mu je Oliver Twist favorit. Oliver Twist se već osjeća potpuno odraslim. Poznavao sam čak i žensku ljubav, pogotovo zato što su oni koji žele da spavaju sa najslavnijim princom, i zgodnim, prilično visokim i širokim plećama, bar desetak novčića.
  Oliver Twist bi se osećao prilično srećno, ali... Šetajući Berlinom, dečak se seti, tako lažnog sećanja na san, da su u njegov svet Nemci, već skoro poraženi, na periferiji Moskve, zauzeli Kavkaz, ušli Centralna Azija, a čini se čak i napala Moskvu. U Rusiji je ukinuto kmetstvo, narod je i dalje zadovoljan i čak voljno plaća porez u opštu blagajnu. Natalitet je porastao, stopa smrtnosti opada, otvaraju se škole i univerziteti, grade se bolnice.
  Ali crkveni posjedi su ograničeni, a sva zemljišta manastira i hramova su konfiskovana. Sam Emelyan je bio skloniji islamu, kao jeftinijoj jednostavnoj i razumljivoj vjeri, ali naravno bez nepotrebnih opterećujućih ograničenja: na vino i svinjetinu, kao i na molitvu i ramazan.
  Zašto kralj ne bi stvorio svoju religiju? A poligamija nije uvedena? Je li ona kralj ili nije?
  Nakon osvajanja Njemačke i Austrije, počeli su ustanci u zemljama Zapadne Njemačke, Francuske, Španije i Portugala. Emelyan Pugachev je naredio da se pomogne svim potlačenim. Zaista drugi Trocki. Ili Lenjina. Ali vođenje rata na Zapadu je mnogo lakše: Evropa je podeljena, a ruska vojska je najjača i najnaprednija, a njome komanduju briljantni komandanti Rumjancev i Suvorov.
  Naravno, rat s Turskom bi se završio mnogo brže da ovi veliki zapovjednici, kraljičini dvorjani, nisu zadržani. Štaviše, vojska Osmanskog carstva bila je, u pogledu naoružanja i organizacione tačke gledišta, veoma zaostala i Rusija nije bila rival.
  Čak je i Elizaveta Petrovna, boreći se sa Frederikom, dokazala da su ruska vojska i ruski sistem jači i efikasniji od pruskog.
  Relativno mirno u Evropi bilo je samo u Holandiji. Ova država ima republički oblik vladavine, a narod je manje-više zadovoljan njihovom moći. Ali Belgija je pod kontrolom Austrijanaca i tamo je izbila pobuna nimalo komična.
  Pugačevski pukovi su tu. Oslobađaju se jedna njemačka kneževina za drugom. Ali sada su se Suvorovljeve trupe donekle razbježale, a francuski kralj očekuje da će ih razbiti komad po komad. Sto pedeset hiljada vojnika, protiv šezdeset hiljada ruskih vojnika, od kojih trećinu čini pionirski korpus Olivera Twista.
  Dječaci dijelom pješke, dijelom na malim konjima tipa ponija, skaču i skaču. Suvorov odlučuje da napadne Francuze. Iako neprijatelj ima skoro tri puta više vojnika, a Francuzi, naravno, nisu Osmanlije u borbi.
  Oliver Twist i njegove trupe pogubljuju skrivenu Minervu, čineći hrabar prelaz, tjerajući nekoliko riječnih prepreka. Njegova dječačka vojska hrabro prska jesenju vodu. Na kraju krajeva, pioniri se ne boje hladnoće ili bolesti. Bore se domaćim praćkama koje su učinkovite poput bacača granata i koriste praćke.
  Noć u jesen je duga. Oliver Twist je jedan od prvih i gađa stražare pucajući iz praćke. Praćka nije jednostavna, već sa strijelom impregniranom kalij-cijanidom. A kada pogodi pravo u vrat, neprijatelj umire bez zvuka i stenjanja.
  A onda pionirski specijalci hrabro izrezuju šatore sa usnulim francuskim vojnicima. Oliver Twist je počeo da seče sa pukovnikom u plavoj, bogatoj uniformi. Prerezao si je vrat nožem i pokrio usta. Efikasno i brzo. I drugi momci su stigli na vreme, radeći sve neverovatnom brzinom i koherentnošću.
  Uzbuna je podignuta sa zakašnjenjem, a već ljuti dečaci ne mogu se zaustaviti. Oliver Twist je režirao najbolje i pevao u isto vreme;
  O domovina velika Rusija,
  Dvoglavi orao je jači od svih životinja!
  Naš kralj je moćna svijetla misija,
  Šta će narode učiniti ljepšim i ljubaznijim!
  
  Došli smo da oslobodimo stranu zemlju,
  Ljudi u Parizu takođe jako stenju...
  Izgradimo divan raj na planeti,
  Nema potrebe da razmazujete prosute šmrcove!
  
  Napravićemo ovakav komunizam za sve,
  Šta će blistati na planeti...
  I zli fašizam će biti uništen,
  Vlasnik zemlje je Firer, kako je to čudno!
  
  U otadžbini svetlijoj od sunčane kupole,
  Crkve blistaju, zlatne pravoslavne!
  Živjeli smo za Staljina,
  Neka veliki put bude najslavniji!
  
  Vratimo crkvama veličinu,
  Hristov brat, mladji briljantni Lenjin...
  U zastavu kćeri i sinova,
  Na slavu svih prošlih generacija!
  
  Suvorov je naredio pionirima -
  Borba za Kozačku Otadžbinu...
  Udarit ćemo ne u obrvu, već u oko,
  Imamo moćni bacač granata u rancu!
  
  Vjerujem da će sovjetski vojnik pobijediti
  Svjetski put ka besmrtnosti komunizma!
  Podignite pionirski jak štit,
  Na njemu će ležati veliki kapitalizam!
  
  Dragi Gospode će dovesti do Marsa,
  Pšenična polja će biti na Veneri...
  I sve će se desiti samo najvišom klasom,
  Iako nismo svi uspjeli!
  
  Ovdje cijelim svemirom vlada komunizam,
  Vaskrsao nauka: ko je pao i umro!
  Za ovu hrabru borbu viteza,
  Potomci će biti gospoda i sudije!
  Nakon što su porazili i isjekli cijeli francuski korpus, momci su požurili da dalje istrijebe neprijatelja. Štaviše, Suvorovci su podnaperli sa druge strane. I Francuzi su počeli da paničare. Glavne baterije su hrabro zauzeli pioniri, koji su pokazali najvišu klasu upotrebe praćnih bacača granata. A momci su pokazali da će biti hladniji od odraslih.
  Oliver Twist kako pjevati, doduše ne svoju, ali onu koju su pjevali, kao pioniri Drugog svjetskog rata;
  Suvorov je naucio da gleda unapred..
  A ako ustaneš, stani na smrt!
  I Vitya će pevati iz sveg glasa;
  Braćo Suvorov, primjer za nas!
  Nije se izgubio u teškom času!
  I sva djeca, slamaju Francuze dok izdaju:
  - Suvorov je učio u smelim bitkama,
  Čuvajte rusku zastavu u slavi!
  Ovdje su momci bacili nitroglicerin iz praćki na francusku konjicu. Hiljade jahača je bilo pomešano i polomljeno, a koliko je konja savijeno. I djeca pjevaju;
  Otac i brat Suvorov je bio,
  Rusk je podelio poslednje sa borcem!
  I tako sam upalio pet baterija i nastavio ponovo;
  - Suvorov u slavi zemlje je sudbina,
  Iskovana pobeda, razbijen neprijatelj!
  I bosonoga, pionirska vojska Francuza se odvezla. Pojurili su bez odmora u sam Pariz. I Francuska je slobodno uzdahnula. Francuski narod se ujedinio u jednu porodicu sa ruskim narodom, i kao rezultat toga, porodica se proširila.
  U Španiji nije postojala čak ni vojska sposobna da pruži dostojan otpor Rusima. Crvena zastava iznad Madrida, Lisabon je takođe pokrenuo kozačke pukove. I novi demokratski uragani proširili su se Evropom. Kozaci su počeli da okupljaju svoje krugove i biraju atamane, pod opštom zakletvom ruskog cara Petra Trećeg. Evo ustanaka u Švedskoj.
  Ruski pukovi su krenuli u pomoć, da narod ne prolije krv. I Švedska je postala ruska, slobodna, kozačka volost. Evropa je skinula okove ropstva i postala slobodna. Tako da je zavladao sklad i spokoj, nastala je jedinstvena država. U Evropi nema granica, nema posebnih vojski, nema carine. Svi njihovi problemi se rješavaju zajedno i rade zajedničku stvar. A i u Rusiji - postoji lokalna samouprava i jedinstveno carstvo i narodno izabrani parlament. Grade se škole.
  Kako je Emeljan Pugačov volio da kaže: ko god misli, sadi raž. Ko ima deset godina staro drvo. A ko je vekovima - on je sadio škole!
  Ko nema svetlost znanja,
  Oštećen i duhovno slab!
  Demon iz noćne more posjeduje-
  Ne čovjek, nego jadni rob!
  
  Ali mi ćemo upaliti baklju znanja,
  Neka naučnici razmišljaju!
  Ljudski rod neće biti u tuzi,
  Naš čovjek da teži gore!
  Evropa se ujedinila, ali to nije dovoljno. Ruske trupe idu u Afriku. Sledeći rat sa Turskom. Kozačka vojska je ogromna, dobro naoružana i predvođena Suvorovom. Vrlo uspješno se bori sa Osmanlijama. Istanbul je pao u roku od nekoliko mjeseci. Ali to još uvijek nije dovoljno. Ruske trupe se kreću južnije.
  Vitya i Oliver šetaju zajedno. Pustinjski pijesak pod bosim nogama neustrašivih dječaka. I odjednom Vitya iskreno priznaje:
  - Žao mi je Oliver Twist, ali... ja sam takođe hit iz Drugog svetskog rata!
  Oliver je klimnuo u znak slaganja.
  "I ja sam to shvatio!?"
  Vitya nije bio iznenađen, pa je čak i bacio pijesak na guštera:
  - I nisam iznenađen! I ti si još dječak!
  Oliver Twist je tužno klimnuo glavom.
  - Da, pet godina sam na jednom mestu, kao iu drugim stvarima. Ti i ja smo postali kao konzervirane mumije u alkoholu. Nema bolesti, nema ožiljaka, sve je isto...
  Vitya je odgovorio:
  - Moje rane zarastaju malo sporije od vaših, ali zaista nema nikakvih tragova. Po izgledu, mi... Oko četrnaest! Mora da ste bili istih godina kada ste upali ovde?
  Oliver Twist je iskreno priznao;
  - Ne! Imao sam samo jedanaest godina! Ali ja sam još malo porastao, a onda ostao na mjestu... Čudno je, kosa na glavi, iako ne brzo, ipak raste, a nokti su mi potpuno stali.
  Viktor je sa ponosnim osmehom primetio:
  -Ali jesam, ali je izbio zub. A sada nisam nimalo čipovan!
  Oliver Twist je golim prstima bacio kamenčić na škorpiona. Zvijer je pogođena i prepolovljena. Dečak je primetio:
  Možda smo čak i besmrtni!
  Vitya reče sa stidljivom nadom:
  - Dakle, divno je. Idemo u druge svjetove! Pa šta je nama život, bez borbe i bijega.
  Vrući pijesak se ne boji vječnih dječaka. Ali dosada je gora.
  Ali došlo je samo do tuče. Mudžahedini su proglasili džihad, borba se odvijala s novom snagom. Ali kozaci su lovili razbojnike i postepeno jačali svoj red. Ali gerilski rat usporio je kretanje u Afriku. Postepeno je raslojavanje u Emeljanovom carstvu raslo. Trgovci su se obogatili, pojavili su se siromašni. Car Pugačov je pokušao da se bori protiv toga nametanjem visokih, progresivnih poreza.
  Istovremeno je uzet kurs za eksternu ekspanziju. Kozaci su zauzeli Iran tokom kratkog rata i ušli u Indiju. Nadalje, u novoosvojenim zemljama ojačao je demokratski i istovremeno monarhijski poredak. Bilo je i partizanskih napada. Istovremeno se razvijala nauka. Izgrađena je prva pruga od Sankt Peterburga do Krasnoje Sela. I grana između Moskve i Sankt Peterburga počela je da se gradi.
  Carstvo je jačalo, a sa njim je rasla i despotovina cara Petra Trećeg. Istina, nije bilo govora o obnavljanju kmetstva, kapitalizam se aktivno razvijao. Izbio je rat i sa Kinom... Suvorov je porazio i kineske horde... Ali do sada je anektirao samo Tibet i Mongoliju. Zemlja je bila zauzeta unutrašnjim transformacijama i varenjem novopripojenih zemalja. I više joj nije bilo do ekspanzije.
  Prošlo je petnaest godina od preseljenja. Vitya i Oliver Twist su spolja ostali tinejdžeri koji su izgledali kao da imaju četrnaest godina, ali psihički su već sasvim odrasle, tituljene osobe. I zaista žele da se vrate...
  Dapače, momci su već počeli zaboravljati svoj bivši, vojnički svijet, ali odjednom, u snu, vidjeli su u svom svom sjaju nastavak drugog svjetskog masakra.
  . POGLAVLJE #13
  Dječak zatvorenik se probudio. I opet sam vidio da su okolo zatvorski zidovi i samica. Ali ovaj dan je bio poseban. Prvo su Olivera odveli u posebnu prostoriju gdje su ga dobro oprali. Zatim su obrijali malu četku ponovo izrasle plave kose.
  Ponovo su ga pregledali žena i muškarac ljekar i donijeli zaključak da je dječak potpuno zdrav.
  I na kraju su dali neke grube, dvije veličine velike cipele. Navodno, čak ni dječak nije prestao da ide bos na sud. Da ne bi odletjeli, morao sam staviti papir.
  Vrijeme je bilo toplo, a Oliveru, koji je navikao da hoda bos, nije bilo prijatno.
  Stavili su mu lisice na ruke i odveli na sud. Oliveru je čak i malo bolje za vrijeme boravka u zatvoru. Zahvaljujući brizi saosećajnih žena, dobro su ga hranile. A tamo baš i ne trčiš, iako je Oliver vježbao svaki dan.
  Twistovo dječje lice bilo je zaobljeno, glava mu je obrijana na nulu. I prugaste pidžame, grube cipele i okovi za ruke.
  Dječak nije djelovao opasno, ali nije izazivao ni osjećaj sažaljenja. Oliver je izgledao smireno i snažno.
  Sudija ga je pogledao... S jedne strane tužilac, as druge, žena advokat. Obično je sudjelovala u sudu za maloljetnike. Pritisnut na sažaljenje, ali suđenje se nije odugovlačilo.
  Oliveru se nije svidjelo kako je sudija izgledao. Nije bio ljut, ali u njemu je bilo hladno. U svakom slučaju, malo je vjerovatno da će ga omekšati činjenica da je optuženi dijete.
  Tužilac je, međutim, imao zmajev nos i ljutito je gledao. Advokatica je, naprotiv, izgledala mlađe od svojih godina i izgledala je kao anđeo sa plavom, blago žućkastom kosom. Njeno lice je bilo nevino. Ali ne previše pametan.
  Pokušali su da ne razvlače sud zbog dječaka. Prvo je tužilac pročitao dugačku optužbu. Nabrojao je Oliverove grijehe. Pa čak i to što je imao malo hrane u radionici, i bijeg od pogrebnika, i način na koji je sarađivao sa lopovima i na prevaru pobjegao iz dječjeg zatvora. Navedene su i njegove brojne krađe u kratkom vremenu, te racije na kuće. On je podsjetio da se maloljetni prestupnik nije nimalo pokajao, te da nije odao gdje se krije dobra pokradena od uglednih građana. I da je i pored mladosti dječak beznadežno razmažen, i da mu život mora ostaviti, sigurno će počiniti ubistvo ili nešto još gore.
  Ukratko, tužilac je tražio smrtnu kaznu.
  Zatim je progovorila žena advokat. Ona je prilično elokventno i živopisno oslikala patnju nesretnog siročeta Olivera Tvista. I podsjetila ga je da još nije napunio ni jedanaest godina i da je dječak u dječijem zatvoru mnogo čitao i usrdno se molio. A želja mu je bila samo da preživi i čini dobro.
  Sudija je saslušao obje strane s ravnodušnim izrazom lica.
  Zatim je dao riječ Oliveru.
  Dječak je uz uzdah rekao da priznaje svoje zločine i da se iskreno kaje i traži od suda blagost.
  Sudija je odgovorio:
  - Možete li da navedete tačno mesto gde ste sakrili zalihe?
  Oliver je zadrhtao i sa uzdahom odgovorio:
  - Nisam izdržao tri torture zbog ovoga!
  Sudija je turobno odgovorio:
  - Toliko vredi njegovo pokajanje! On je nepopravljivi kriminalac!
  I svečano najavio:
  - I pored mladosti okrivljenog, ne nalazim olakšavajuću okolnost i osuđujem ga za brojne provale na smrt vešanjem! Uz bijeg iz dječijeg zatvora, dobija i dodatnu kaznu: tri bičevanja dok ne izgubi razum bičem. I budi u skladu sa ovim!
  Oliver je zadrhtao, problijedio, ali je uspio da zadrži suze. Izveden je iz hodnika i vraćen nazad.
  Ovaj put na smrtnoj kazni. Tu su dječaku stavili okove i na ruke i na noge i okovali ga lancem oko vrata. Umjesto kreveta bila je samo gomila slame, već prilično trule. A hranu Oliveru su davali samo ustajali kruh i zdjelu vode.
  Dječaku su bile bose noge uvučene, cipele su mu skinute, a on je zaspao čučeći. Ispred je bio samo pljesak... I omča.
  Ali desilo se nešto zanimljivo...
  Svakom gusaru ponekad je teško. Ovdje i kod čuvenog Jamesa Cooka sunce sreće sakrilo se iza oblaka. Nedavni napad na špansku flotilu završio je gubitkom jednog broda, a drugi je bio toliko oštećen da je kapetan morao da ga ostavi na popravku u dokovima. Drugi problem je bila prijetnja od strane gusara Dukakisa. Ovaj gadni momak se zakleo da će Jamesu prerezati vrat. A sada su se njegove šanse za to uvelike povećale. Većina posade potopljenog broda i mornara sa oštećenog broda prešli su na šljunku.
  Ispostavilo se da je ovo malo korito prepuno korsara. Od dugo neopranih tijela osjećao se težak miris, mnogi gusari su spavali na palubi. Posebno su gadni bili četveroruki subjekti s medvjeđim glavama. Istina, dobro su se borili, ali su tako jako mirisali da im je smrad zapušio nozdrve.
  Džejms je naredio da se brod temeljno očisti i umoči u zaliv. Nakon toga je odmah postalo lakše disati, a šljupa je isplovila s obale. Galebovi su letjeli iznad broda, pjenasta voda je prskala. Trostruko sunce je obasjalo stazu i. James Cook je bio, iako bivši, ali plemić i patološki nije volio prljavštinu. Međutim, ovaj momak je bio okrutni nitkov i nitkov. Odjeven u crni kamizol, u istu crnu periku sa loknama do ramena, djelovao je kao zlokobni gavran. Čipkasta srebrna pjena napuhanih manžeta i volan s velikim dijamantom dali su njegovoj figuri aristokratski sjaj. Njegovo tamno obrijano lice sa šiljastim nosom bilo je strogo. Njegove plave oči sijale su čeličnim sjajem, a pogled mu je bio dosadan. Brojni gusari su ga se plašili, poslušno su slijedili naređenja i jurili po relativno maloj paljupi.
  - Poručniče Barsaro. - vikao je vođa pljačkaša. - Šta je na horizontu?
  Barsaro - ogroman, dlakav, svirep, u gruboj košulji i kožnim pantalonama - napuhan. Njegova cvjetna maramica je otpala, otkrivajući kratko ošišanu glavu.
  - U redu je, kapetane.
  Usledio je divlji urlik kao odgovor:
  - A ti to kažeš tako mirno. Kunem se gromovima i munjama, ako do kraja dana ne dobijemo plijen, objesit ću nekoga o jaram. Žrebom.
  Kapetan je ranije imao napade hipohondrije, pa su korsari postali nervozni. Međutim, izbijanje njihove aktivnosti bilo je kratko.
  Tri svetla diska su me oterala u polusan. Nakon nekog vremena, većina gusara je zadremala na palubi.
  Džejms Kuk je nervozno koračao po čvrstim hrastovim daskama, nogama odbacujući zjapeće ili preterano pospane mornare. Tim je mrmljao mrmljao. Ne bez razloga, kapetan se plašio nereda. Na kraju krajeva, gladan gusar je kao vuk. Čak je i dobro uhranjen pljačkaš nepouzdan, a sa praznim stomakom potpuno je spreman da odgrize ruku. Poručnik Barsaro ga je pratio, bijesno ga gledajući. Većina pirata bili su ljudi, druge galaksije okupljene u zasebne bande i, po pravilu, odlikovale su se pretjeranom okrutnošću.
  Glasan glas prekinuo je njegove misli.
  "Danas će, osjećam, biti veličanstvena bitka.
  Kapetan je prepoznao glas i okrenuo se. Svetlokosi zgodan dečak u odelu sa šarama je izgovorio ove reči. Džejms se odmah odmrznuo. Sjetio se kako je ovaj klinac nedavno došao na brod.
  Bilo je to u luci gdje su pristali sa oštećenim brodom. Pirati su se, kako je bilo uobičajeno na obali, napili i upali u pobunu. Tada mu je prišao ovaj čudni dječak i hrabro zatražio koliba u gusarskom timu. Možda bi, pod drugim okolnostima, Džejms jednostavno probo štene mačem. Ali, kada je dječak ušao na vrata, veliki korsar je pokušao da ga zgrabi i, primivši nogu u vrat, pao je u nokaut. Ostavilo je utisak.
  - Želiš li da budeš koliba? - rekao je kapetan. Nama piratima ne treba koliba. Mogu te uzeti kao jednostavnog mornara, ali za to moraš proći test.
  Dječak Oliver Twist lupio je bosom nogom i samouvjereno odgovorio:
  - Spreman sam za svaki izazov.
  - Onda ubij Dugog medveda. Džejms je pokazao na četvororukog poručnika Makuhota. Kapetanu se nije svidio ovaj čudak, koji je očito želio da mu ukrade vlast. Dugi medvjed, prljavo psujući, spreman za borbu. U svakoj od njegovih ruku je mač. Zatim je dječak izvukao oštricu, svjetlucajući na svjetlosti svijeća. Kapetan je pljesnuo rukama.
  - Počelo!
  Dječak je, kako je očekivao, bio veoma spretan. Sabljom je parirao četiri udarca odjednom, a dvije oštrice neprijatelja su posječene. Lupajući, probio je Makuhotova dlakava prsa. Krv je poprskala, korsar je pobesneo i ponovo napao uz divlji urlik. Dječak mu se sagnuo ispod ruke i odsjekao mu glavu, a životinja se srušila na palubu.
  Kapetan je zviždao od zadovoljstva.
  - Ovo je borac. Najbolji od mojih momaka. - Novajlija se pokazao izuzetno spretnim i brzopletim. A njegov mač je izgledao kao čudo borilačkih vještina. U početku se pitao da li mu je došao goli čovek iz podzemlja. Ali onda je odbacio tu pomisao. Jesu li stanovnici podzemlja sposobni posjedovati oružje za bliži početak?
  Kapetan je sa osmehom upitao:
  - Kako se zoveš, dušo?
  - Oliver Twist. A ja nisam beba. Dječakove oči su ponosno bljesnule. Iako je Oliver Twist imao samo deset godina, u snu je izgledao kao četrnaest, a imao je prilično široka ramena. Vođa gusara osjetio je u njemu djetinju snagu.
  Dječak je zacvilio:
  - Dakle, biće tuče?
  Da, i veoma vruće.
  Možda je kopile u pravu. U svakom slučaju, to se poklapa sa njegovim željama. Želim krv i zlato.
  - Jung, popni se na osmatračnicu, obavijestit ćeš nas o opasnosti.
  Oliver Twist je klimnuo glavom i popeo se uz užad brzinom mačke. Nepunih pet minuta kasnije, dječak je viknuo:
  - Desno od table, u pravcu jugo-istoka, kreće se veliki brod!
  Pirati su poskočili sa svojih mjesta, James Cook je izvadio teleskop. Na mjestu gdje je goli muškarac pokazivao, zaista su se vidjeli jarboli impozantnog broda. Očigledno je to bio bojni brod vladinih snaga. Na ovom ogromnom brodu i oni su ih primijetili, pa su promijenili kurs idući na zbližavanje.
  Kretanje strašnog broda sa četiri jarbola bilo je zastrašujuće. Kapetan filibuster je naredio da se dodaju jedra i da se vrate nazad. Nije imao ni najmanju šansu da se održi protiv diva sa stotinu pušaka. Iako su pirati isplovili, nije bilo moguće otići. Brzina neprijatelja bila je mnogo veća. Čini se da je div imao odlične karakteristike.
  James Cook se uspaničio, a njegova nervoza se prenijela na Olivera Twista.
  - Prokleti koliba je predvideo da će doći do žestoke tuče. A sada se sprema bitka, i za nas neuspešna. Skinite ga sa jarbola i okačite. Ali ne, za početak, ulijte trepavice.
  Pirati su se sretno penjali da ispune upute "šefa". Dječak se očajnički opirao i čak je dva uspio baciti preko palube, ali je ipak izvučen na palubu. Tamo je čekao dželat sa punim radnim vremenom sa teškim sedmorepim bičem u rukama. Otrgnuvši mu košulju, dječaka Olivera su vezali za klupu, gdje su mornare obično bičevali. Džejms je hteo da naredi mučitelju da prebije duh iz dečaka, ali se predomislio.
  - Uskoro ćemo imati bitku ne za život, već za smrt. Dodatni mač neće škoditi.
  Odjekujući hitac prekinuo je njegove riječi. Opalio je jedan od pramčanih topova bojnog broda. Jezgro je preletjelo brod. Pirati prokleti prljavo. Sljedeći hitac, već iz drugog pištolja, bio je precizniji - jezgro je udarilo u stranu, probivši rupu.
  Na bojnom brodu dali su znak - predaja. Džejms Kuk je hteo da odgovori odlučnim odbijanjem - pirati umiru, ali ne odustajte, dok mu je kroz glavu proletela misao. A ako?!
  Okrenuvši se timu, povikao je:
  - Bacite bijelu zastavu, kapituliramo!
  U ovom trenutku, bojni brod je ponovo opalio, a labudica je zadrhtala od udaraca po pramcu i krmi, a njen polomljeni pramčanin visio je o spletu pribora preko pramca.
  "Požurite, ili ćemo biti uništeni!"
  Bijela zastava uzdizala se iznad palube. Moćni neprijateljski brod ispalio je još jedan hitac. Teška jezgra probila je nadgradnju i okrenula pramac broda. Samo je pojava bijele zastave spasila čamcu od uništenja. Džejmsova rizična računica zasnivala se na činjenici da će mu se engleski brod, ne znajući veličinu neprijatelja, približiti radi iskrcavanja i, iznenađen, biti u njegovoj milosti. Očigledno je na ovaj dan hirovita sreća bila na strani filibustera. Desilo se kako su i očekivali - veliki brod se približio bočnoj strani papuče. Strane su se spojile gotovo jedna do druge. Džejms Kuk se ukočio kao idol, a onda mu je desna ruka podignuta.
  - Naprijed, sinovi mora!
  Iskusni pirati djelovali su munjevitom brzinom.
  Začuo se težak udarac, zveckanje zamršene opreme, tutnjava jarbola koji padaju i zvuk dereza za ukrcavanje koje su se zabijale u kožu bojnog broda. Čvrsto stežući se, oba se broda spojila u jedan, a pirati su, po komandi poručnika Barsara, ispalili salvu mušketa i poput mrava pali na palubu bojnog broda. Bilo ih je oko dvjesto pedeset - brutalnih razbojnika u širokim kožnim pantalonama. Nekolicina je nosila košulje, ali većina se radije borila gola do struka, a otkrivena preplanula koža ispod koje su se mišići valjali činili su da izgledaju još strašnije. Njima se usprotivilo više od pet stotina ljudi. Istina, mornari bojnog broda su uglavnom bili regruti zelene boje, a korsari su svi bili kao selekcija - jaki, u borbi prekaljeni ratnici. Dočekali su ih neprijateljski pucnji iz mušketa i počeo je zračni okršaj. Trubači su odsvirali napad, a sam Džejms je pojurio na palubu neprijateljskog broda. Filibusteri su jurnuli na Engleze s bijesom gladnih pasa.
  Borba je bila duga i žestoka. Počevši od pramca broda, brzo se proširio do struka. Englezi, koji se tvrdoglavo opiru, ohrabruju se da su brojniji od pirata. Shvatili su da neće biti milosti. Flibusteri ne opraštaju. Ali, uprkos očajničkoj hrabrosti Britanaca, pirati su ih nastavili gurati. Mladi Oliver Twist bijesno je zamahnuo dvosjeklim sabljom, lomeći protivnike, dijeleći udarce desno-lijevo. Krv je prskala po cijelom špilu, nekoliko puta je i sam James zamalo naletio na mač. Korsari su se borili s ludom hrabrošću ljudi koji su znali da se nemaju kuda povući i da moraju ili pobijediti ili umrijeti. Džejms je izabrao svoju žrtvu - engleskog admirala, koji je, mašući sabljom, hrabrio svoje vojnike. Pa, upucaće ga iz pištolja.
  Prije nego što je James uspio naciljati, očajni Oliver Twist je skočio i posjekao Admiralu noge. Admiral je pao, a sljedeći udarac mu je odsjekao glavu. Među redovima vojnika začuo se krik užasa. Smrt komandanta, međutim, nije slomila volju boraca. Nastavili su da se bore sa bijesom osuđenih. Preživjeli branioci bojnog broda otjerani su na palubu. Nastavili su da pružaju slab otpor. Polugoli Oliver je već zadobio nekoliko lakih ogrebotina, one su samo razbjesnile dječaka, a on je sve žešće jurio u bitku. Njegove gole, okrugle pete su bljesnule. U bitci ga je dobio i Džejms. Kada su posljednji vojnici, koji nisu mogli izdržati, bacili oružje, odmah su poklani. Osim dvoje. Naređeno im je ispitivanje sa predrasudama.
  Oliver Twist se osvrnuo na vođu pirata - James je izgledao uplašeno. Kaciga mu je bila oborena u stranu, prednji dio kirase savijen, jadni pohabani rukavi pokrivali su njegovu golu desnu ruku, poprskanu krvlju. Međutim, na Oliveru je bilo dovoljno krvi - i svoje i tuđe. Torzo mu je blistao od grimiznog znoja. Hrabro je pogledao kapetanu u lice. Ispod raščupane kose vođe pirata potekao je grimizni potok - krv iz rane pretvorila je njegovo crno, iscrpljeno lice u nekakvu strašnu masku.
  Plave oči su sijale, činilo se da pale hladan plamen.
  - Osvojili smo. Ovaj brod je moj!
  Nešto više od polovine gusarske posade je ubijeno u ovom pokolju. Korsari su pobedili po visokoj ceni. Ali s druge strane, James Cook je dobio kontrolu nad najmoćnijim engleskim brodom. Sada je postajao možda najmoćniji gusarski baron. Hirovito bogatstvo, koje mu ranije nije pogodovalo nagradama, očigledno je odlučilo da se suoči sa kapetanom.
  A kada su zarobljeni vojnici ispitani, Džejmsova radost postala je potpuno prevelika. Blago je bilo pohranjeno u prtljažniku broda, uključujući škrinju s dijamantima. To je ono što su odlučili sakriti od tima. Iako prema zakonima obalnog bratstva kapetan prima najveći dio, većina plijena podijeljena je među gusari. A ko želi dijeliti sa ovom frizurom? Ne, on će sa sobom ponijeti ono najvrednije. Ali ko će mu pomoći da sakrije blago? Naravno, odani poručnik Barsaro. A treći će uzeti kabinskog dječaka Olivera Twista.
  Ovaj dječak još nije pokvaren gusarskim običajima i premlad je da shvati pravu vrijednost blaga. Kapetan će moći da okači rezance na uši. Najbolje je sletjeti na ostrvo preko noći i sve učiniti brzo. U blizini se nalazi malo ostrvo sa špiljama. Eto, vidite, on će zabrljati slučaj. Pod okriljem noći.
  Kad je pao mrak, kapetan je pozvao Barsara i Olivera i naredio im da ga slijede. Impresivan sanduk je ubrzo izvađen iz držača. Kutija je bila veoma teška i njih trojica su je jedva izvlačili. Pored nakita, u škrinji je bilo i dosta zlata. S mukom su, utovarivši blago u čamac, prešli s boka broda na obalu. Vrijeme je bilo naklonjeno.
  Bilo je oblačno, mjeseci su se sakrili iza grimiznih oblaka. Tako je Džejms prevario svoje drugare.
  "Vaš deo će biti naš", promrmlja vođa.
  Kutija je postavljena na točkove i kotrljana po kamenitom grebenu. Nije bilo baš zgodno, ali ipak bolje nego da ga nosite na rukama. Drveće je djelovalo zlokobno, bacajući grabežljive sjene. Tako su blago odvukli u pećinu. Pod bosim nogama Olivera Twista puzalo je oštro trnje, ubolo dječje noge u krv. Mladi gusar je izdržao, a ipak je bilo glupo od njega što nije obuo svoje neprobojne čizme s rebrastim đonom. Na takvim vrućinama, međutim, bilo im je vrlo neugodno, a modernije, sa termoregulacijom i umjetnim hlađenjem, cipele su zabranjene ponijeti robotima Swallowtail. Zabrana nošenja novih tehnologija odnosila se i na odjeću. Tako je dječak morao da trpi jake bolove, da u hodu vadi trnje iz golih peta, ali i da osjeća svrab od koprive. Barsaro je puhnuo, gurajući kolica.
  Konačno se pojavila pećina. Korsari su udahnuli. Začula se rika - troglavi lav. Bila je to velika životinja veličine bika i jurila je na ljude s divljim bijesom. James Cook je uspio izvući pištolj i upucati čudovište u glavu. Međutim, leš lava uspio je srušiti gusara. Barsaro je ispalio svoju mušketu i pogodio ga u stomak, a Oliver je, skočivši, odsjekao drugu glavu Lavu. Čudovište je, uvijajući se, udarilo šapom u Barsarova prsa, a posljednja, treća glava bljesnula je očnjacima iznad njegove glave. Oliver je zamahnuo svojim kovanim mačem od gravitacionog titanijuma i prerezao paklenog plemena preko vrata. Ljubičasta krv je prskala, zvijer je ispustila samrtni zveckanje i odmah zalupila repom. Dječak je povikao od bola, rep ispleten od čelične žice sjekao je kožu. Da je na njegovom mjestu bio slabiji čovjek, iz njega bi mogao izletjeti duh. Mladi gusar je ustao. Barsaro je zastenjao u blizini. Košulja mu je bila poderana, krv je curila, ali se ništa strašno nije dogodilo. Oliver je skočio do kapetana. Već je bio ustao. Imao je lakši potres mozga, ali je izdržao.
  - U šta buljiš? Mislite li da je ova mačka sposobna srušiti vođu korsara? Ustani, Barsaro, još nismo sakrili blago.
  Gusar je skočio i, teturajući, sjeo na sanduk.
  - Što je sjelo, vuklo dalje.
  Oliver je klimnuo glavom i povukli su sanduk. U pećini, točkovi nisu pomogli, morao sam da ga navučem na sebe. Pirati su dahnuli od napora. Usput su naišli na prozirnog aligatora koji je slabo svjetlucao u mraku. Na sreću po reptila, nije napala, već se sakrila u dubini pećine. Samo su crvene oči grabežljivo plamtjele u tami.
  Oliver Twist je odmahnuo šakom.
  Uz velike muke, filibusteri su podigli kamen i gurnuli u jamu kovani sanduk. Zatim su postavili kamen na mjesto.
  - Ne moraš to čak ni zakopati. Sada je vraški dvojac, ko će ga naći.
  Barsaro se nasmiješio ustima razbijenih zuba i rekao:
  "Sada samo nas troje znamo za blago. Pa hajde da ga podelimo na tri.
  James se zlobno nasmiješio.
  - Rekao si tri. Gdje je treći?
  - Ovo štene. Barsaro je ispružio ruku.
  Odjeknuo je pucanj, gusar je izbačen, a onda je debeli korsar teško potonuo. Vrebajući reptil iznenada je napao leš s leđa i počeo da ga kida kandžama i skoro pola metra dugim zubima. Vidjelo se kako je njegov prozirni trbuh bio ispunjen krvavom kašom od ostataka ljudskog tijela. Oliveru je pozlilo od ubistvenog prizora.
  - Ovo je strašno! Zašto si ga ubio? - promrmlja dječak.
  - Znao je previše. Osim toga, nema mnogo smisla. Osim fizičke snage, Barsaro nije imao vrline.
  "Hoćeš li i mene ubiti?" Oliver Twist se napeo, spreman da svakog trenutka skoči i udari mačem po neprijatelja.
  Kapetan je iskreno odgovorio:
  - Ne, neću te ubiti. Nisam više mlada i desilo se da ne mogu imati djecu. Postat ćeš moj sin. Odavno sam zeljela da upoznam decka kao sto si ti. Pametan, hrabar, sposoban da nastavim svoj posao.
  Oliver Twist je sanjivo podigao pogled.
  - Ili možda - postati car cijele hemisfere noći?
  James Cook se napeo, a oči su mu neljubazno bljesnule.
  "Jesi li ti kojim slučajem iz podzemlja?"
  Dečak je, lupajući bosom nogom, odgovorio:
  - Ne! Rođen sam u jednoj od engleskih kolonija.
  - Da? A odakle ti tako dobar mač?
  Oliver je zacvilio:
  - U borbi, ovo je moj trofej.
  Kapetan se namrštio.
  - U kojoj borbi?
  Dečak je sa osmehom odgovorio:
  - U blizini kapije Sargasso, gdje smo se borili sa Drakeovom eskadrilom.
  - Oh, sećam se nečeg takvog. Tako da nisam tvoj prvi kapetan. Ko si prije bio koliba?
  Maslina je zacvilila:
  - Kod Klivesara.
  Vođa je odbrusio:
  I zašto te je izbacio?
  Dječak, odbacivši trn golom petom, reče:
  - Slomio sam mu lulu, zbog čega je naredio da me bičuju i izbace iz bratstva.
  James Cook se pretvarao da vjeruje.
  - E, sad ćeš ti meni služiti, i samo meni. Povjerio sam ti svoju tajnu. I nadam se da ćeš biti moj sin.
  - Volim biti gusar, tako je romantično. Oliver se rukovao sa Jamesom Cookom. Iza ugla je izletjela senka, ogroman krokodil nasrnuo je na kapetana, koji je pucao i pao između očiju. Reptil nije čak ni usporio. Zatim je Oliver zamahnuo mačem i zabio ga pravo preko usta. Udarac je bio jak, aligator je stao, bijela krv je tekla iz prozirnih kapilara čudovišta.
  Oliverov sljedeći potez bio je da mu zabije mač u oko. Stvorenje močvarnog pakla je vrisnulo i pobjeglo. Prskanje mu je udarilo u lice, krv čudovišta je pekla i svrbila. Oliver je pao na koljena i zagrabio malo vode u dlan, prelazeći njome preko lica. Postalo je lakše, svrab je nestao. James Cook je promrmljao:
  - Vreme je da izađemo. Ove pećine su pune podlih stvorenja. Mjeseci će uskoro izaći - naši momci će se probuditi i podići urlik. Oni su kao deca. Ništa ne vredi bez kapetana.
  Povratak je bio mnogo lakši. Stigavši gotovo do mora, dječak je zaronio bolna stopala u slanu vodu. Postalo mu je mnogo lakše. Kapetan mu je pružio pljosku ruma, a Oliver je otpio gutljaj tečnosti. Sada je bio vedar, prijatna toplina mu je strujala kroz telo, hteo je da peva. Samo je strah od buđenja pirata sputavao impuls. Kada su se ukrcali, kabinski dečak je hteo da ode u krevet, pošto je u novom brodu bilo dovoljno mesta, ali ga je kapetan gestom zaustavio.
  - Hoću da ti kažem nekoliko reči, kolibe. Idemo u kabinu.
  Kada su se zatvorili, Džejms Kuk je sipao sebi čašu ruma, a zatim ponudio dečaku piće. Međutim, Oliver je to odbio.
  - Pijanac nikada neće postati veliki ratnik.
  Pirat se nasmijao.
  - Možda je tako. Koliko je mojih prijatelja upropastilo rum. Ali nisam vas zvao da razgovarate o tako vječnom problemu kao što je pijanstvo. Imam neprijatelja. Neprijatelj je podmukao, krvav i star. Ima svoju flotu privatnika, a prije samo dan bio je mnogo jači od mene. Sada su se uloge promijenile, sila je na mojoj strani.
  Dječak je lupio bosom nogom i zacvilio:
  - Kako mu je ime?
  Vođa je radosno rekao:
  - Dukakis, a nadimak je Rezanje smrti. To je ono što sam htio namamiti u zamku. A ti ćeš mi pomoći u ovoj stvari.
  Oliver je čvrsto stisnuo pesnice.
  - Drago mi je što mogu pomoći mom kapetanu.
  James Cook je spustio glas.
  - Dobro. Zato pažljivo slušajte. Po mom naređenju, bićete bičevani - to je neophodno, jer na mom brodu sigurno ima Dukakisovih špijuna. Onda ćeš pobjeći od mene na njegov brod i reći mi da znaš gdje sam sakrio blago sa broda koji sam zarobio. Dukakis je jako pohlepan za novcem i mislim da će vam povjerovati. Odvest ćete ga do zaljeva Cobra, gdje njegovi brodovi neće imati načina za manevrisanje. I moj stotopski brod, nazvat ću ga u čast moje prve ljubavi "Azatart", završit će pobjedu. Ja ću blokirati izlaz iz zaliva, a mi ćemo potopiti sve njegove brodove i obesiti ga na vešala.
  Oliver je klimnuo glavom.
  "Možda možemo bez batina?"
  Kapetan je zarežao:
  - Ne, nećemo. Dukakis je vrlo sumnjiv tip, može vas objesiti ili mučiti. Ne, potrebno je batinanje.
  Dječak je, sliježući svojim mišićavim ramenima, upitao:
  "Onda recite mornarima da ih pažljivo tuku.
  Kuvar je ljutito zarežao:
  - A to nije slučaj, tragovi bi trebali ostati na poleđini. Usput, glupane. Čini se da nisi dobro pretučen. Pirat mora izdržati batine i mučenje. Ovo će vam biti dodatno otvrdnjavanje, svojevrsna škola hrabrosti.
  Dječak je progutao pljuvačku.
  Uspomene su mi bljesnule pred očima, inspirisane knjigama koje sam pročitao, i lažnim sećanjem na san. Ljubazno lice Anđelike. "Mora da je ljubomorna na nas." Njegovi vršnjaci su zaista željeli postati gusari, ali malo ko se usudio krenuti na tako ozbiljan put. Samo su se on i njegov brat Aleks odvažili na tako izvanredan i rizičan čin. Da bi to učinili, morali su prevariti policiju, jer je djeci strogo zabranjen ulazak u hemisferu noći. A specijalci ne spavaju - hvataju tinejdžere dok se kreću do kapije. Odrasli mogu, za to postoji poseban dogovor sa lastin repovima... Međutim, misteriozni "leptirići" propuštaju i djecu. Tim bolje - nema škole, nema lekcija, solidnih avantura.
  . POGLAVLJE #14
  Međutim, prvo bičevanje čekalo je mladog zatvorenika nakon spavanja. Oliver Twist, koji je zaista želio da živi, bio je čak i malo obradovan takvom odlasku od smrtne kazne.
  Otkopčali su mu kragnu i bukvalno ga iznijeli na rukama, četiri stražara odjednom. Sam Oliver je bio čvrsto okovan. I bilo mu je teško da se kreće.
  I doveden je na posebno mjesto.
  S dječaka su skinuli okove i, krčeći mu ruke, iznijeli ga u dvorište. Tamo su ga položili na koze, prethodno otkinuvši zatvorsku uniformu.
  U zatvor su pozvani posebni ljudi da gledaju kako se kažnjava maloljetni, ali vrlo opasan i nepokajnički zločinac.
  Oliver se jako stidio što je pred njima gol. A u publici je bilo i žena.
  Ali ništa što treba prihvatiti. Dječak je bio čvrsto fiksiran, tako da nećete izbiti.
  Oliver je odlučio da će pokušati da se ponaša pristojno.
  Moćni dželat izvadi iz korpe štap, težak i grizeći. Onda je počeo da udara svom snagom po Oliverovim golim leđima.
  Dječak je iz sve snage stisnuo zube i trudio se da ne vrisne. Ali svejedno su mu iz grla izlazili tihi jauci.
  Dželat je bio na leđima, zadnjici, malo mu je dodirivao ramena i noge... Krv je već tekla... Oliver je, stenjajući, htio da se što prije isključi. Ali svest tvrdoglavo nije htela da izađe. Ovdje se jedan bič izlizao, a dželat je podigao drugi. I počeo da bude. Na Oliverovim leđima više nije bilo stambenog prostora, a dželat je dječaka mlatio bose noge.
  Oliver je zastenjao, iako ga je bol probadao od peta do potiljka. Konačno, dželat je bacio drugi bič i uzeo treći. Udario je dječaka po izrezanim leđima, zatim po ramenima, pa se ponovo spustio na zadnjicu i noge.
  U Oliverovim ustima bilo je krvi i on se ugrizao za usnu. Istina, bol je počeo da tupi, a dječak je čak prestao da stenje.
  I treći bič se istrošio. Prema običaju, to je značilo da se pogubljenje treba prekinuti, čak i ako žrtva nije izgubila svijest.
  Olivera je poprskala slanom vodom. Dječak je zavijao od paklenog bola, a onda se odvezao od koza. I odveden nazad u ćeliju smrti.
  Pa su mu dali hleba i čiste vode...
  Iscrpljen i gladan, Oliver je progutao hranu... I pao u san, ne obraćajući pažnju na isečenu leđa.
  Ispred tamnice je bila staza obložena bijelim ciglama. Na njemu su jasno bili utisnuti krvavi otisci bosih stopala. Srednjovjekovni zatvor bio je okružen dubokim jarkom sa pokretnim mostom. Uveče, kako je obećao Marc de Sade, održana je gozba. Na svečanosti su došli svi kneževi prijatelji. Centralno jelo bio je jorgovan nilski konj uokviren sa četiri krokodila, koji je odjednom donelo pedeset slugu. Krokodili su bili punjeni divljači i kobasicama, egzotičnim voćem i povrćem. Ogroman nilski konj također je bio čvrsto nabijen. Ubrzo su stigle bačve vina. Ne obazirući se na kašike i viljuške, ratnici su zaronili obe ruke u meso. Primjer je dao sam vojvoda, njegove debele prljave ruke hvatale su komade mesa i trpale mu ih u usta. Vega i Anželika sjedile su jedna pored druge, uredno jele, pokušavajući da zadrže privid kulture na pozadini budala. Petra nisu pustili do stola, i dalje ga smatraju za slugu. Anđelika, međutim, nije dobila ni komadić u grlu. Stalno je predstavljala Olivera Twista, njegovu muku. A šta je sa drugim bratom, Dodžerom? Srce osjeća da mu nije slatko. Marc de Sade je mnogo jeo i još više pio. Brzo je postao pripit i izražavao se sve više i više jezika.
  I istovremeno sa urlikom:
  - Tesna pobeda nad pobunjenicima. Desna ruka Vali Chervonny Maar Ace je zarobljena. Uskoro ćemo stići do jazbine samog Chervonnyja. A onda ću ovog buntovnika živog oderati.
  Vitezovi su prasnuli aplauzom. I opet odao počast jelu. Lica su blistala od masti, soka, prolivenog vina. Neki od gostiju su brisali ruke direktno o svoju odjeću. U međuvremenu, vojvoda je naredio:
  - Sada ću narediti da organizujemo gladijatorski dvoboj.
  Plemići su laskavo klimali glavom. Svidjela im se mogućnost miješanja vina s krvlju. U sredini dvorane za gozbe bila je impresivna arena. Na znak joj je dovedeno dvadesetak gladijatora. Oni su uglavnom bili robovi koji su se borili za pravo na život. Naoružanje srednjovjekovnih ratnika bilo je neobično. Pola u plavim košuljama nose kratke mačeve i štitove. Protivnički tim u crvenom ima trozupce i lanac sa oštrim ekserom na kraju. Postrojeni jedan naspram drugog, gladijatori su, na znak roga, jurnuli u bitku.
  Vega i Anđelika su intenzivno pratile borbu. U početku je prednost bila na strani Crvenih, njihovi dugi lanci su tu i tamo dobijali Plave, sakativši im noge. Potom su se plavi pregrupisali i, djelujući glatko i jasno, krenuli u kontranapad. Njihovi oštri i precizni napadi pokosili su gubitnike. U redovima Crvenih bila su dva inogalakta. Skakali su, jurili kao uragan, mašući četiri ruke. Lanci su zviždali iznad glave, trozubci su se divlje kovitlali. Činilo se da je nemoguće prići ovim čudovištima. Iskusni borac, komandant plavih, pretvarao se da se povlači.
  Gibon koji je napadao ispusti pobjednički krik i svom snagom seče mačem, okrećući mu dlakava zelena prsa. Krv je prskala od udarca, čudovište se trzlo, trozubac mu je skliznuo preko kacige i utihnuo, ispuštajući mehuriće otrovne zelene krvi. Drugi inogalakt se povukao. Bilo je jasno da je teško povrijeđen. Odjednom su plavi borci prekinuli liniju, probivši preživjeli "mokhnach" svojim mačevima, a još dvojicu trozupcima. Vitezovi i baroni su bodrili borce na sve moguće načine. Ni njima nije smetalo da se bore. Nakon početnog uspjeha, zvijezda crvenih je pala - plavi su ih pritisnuli. Prvi je pao, pa drugi, a ubrzo i treći ratnik.
  Padajući, međutim, uspio je zabiti trozubac u stomak svog protivnika, oslobodivši mu crijeva. Konačno su ostala dva crvena borca. Bili su teško ranjeni i posrtali od udaraca. Ne mogavši da izdrže napetost bitke, pali su na koljena, moleći za milost. Vojvoda i ostali plemići su spustili prst. Samo su se Anđelika i Vega, podižući prste, usudile da zatraže milost. Sedam pobjednika je hladnokrvno ubilo poražene.
  Vojvoda je pucnuo usnama.
  - Divno. Sada ću se lično pobrinuti za njih. Hej strijelci, ubijte ih. Sjedeći nasuprot, baron War von Kur je energično protestirao, tresući dvostrukom bradom:
  - Ne, vrati mi ih. Sam ću smanjiti sedam.
  Vojvoda je skeptično pogledao ogromnog, ali nespretnog barona.
  - Ne, ubiće te. Neka bude bolje sedam po sedam. Naši najbolji vitezovi protiv robova gladijatora.
  Više ljudi se dobrovoljno javilo u borbu nego što je bilo potrebno, a vojvoda se predomislio.
  Zaglušno je urlao:
  - Dozvoljavam svima da se bore.
  Čopor vitezova s cijelom svojom masom pao je na gladijatore. Napunivši ih gomilom, sekli su, ubadali, probijali. Najiskusniji član sedmorice uspio je prerezati grkljan jednog od brutaliziranih šakala. Gotovo svi ratnici bili su u oklopima, što im je omogućilo da se zaštite od udaraca spretnijih gladijatora. Pijane vitezove uzimao je broj, a ne vještina. Nakon što su se obračunali sa robovima, oni su se držali jedni za druge. Vojvoda je zalajao na sve strane. Doletjele su sluge, odvlačeći borce udicama. Borba je gotova. Četiri viteza su nasjeckana na smrt, još desetak je zadobilo teške rane, ali u cjelini su svi jeftino prošli.
  Marc de Sade je završio pehar. Čovek u crnom, sa krstom oko vrata, došuljao se do uglednika i nešto mu šapnuo na uvo.
  Kneževo lice postalo je ljubičasto. viknuo je:
  - Odlazim na sat. Ne zezaj se bez mene, nazad na desert.
  Vladar je umalo pobjegao, ostavljajući prilično šaroliko društvo da ogovara u samoći. Međutim, nikome nije bilo dosadno.
  Vega je gurnuo Anñelikin lakat.
  - Moramo da pratimo gde je otišao debelotrbušac.
  Plavokosa se složila.
  - Razumno je.
  Ali devojkama nije bilo dozvoljeno da prate vojvodu. Vidjevši da je vlasnik otišao, sladokusci su se zagledali u ljepotice.
  Usledio je divlji urlik:
  - Sad si naš.
  Vitezovi su se promeškoljili. Poput kornjača, penjale su se cijelom svojom masom na djevojčice. Bilo ih je mnogo.
  Vega je izvukla dva mača i počela da se okreće iznad glave, Anñelika je sledila njen primer. Obe devojke su izgledale kao rasne tigrice koje su stisnuli vukovi.
  U međuvremenu, vojvoda je prešao u mehaničku kočiju, koju je pokretalo ručno vitlo, i odjurio u zatvorsku tamnicu. Tamo je profesionalni dželat Kara Maara ispitivao Olivera Twistu.
  Dječak, nag, mišićav i bos, odveden je u posebnu prostoriju sa mnogo sprava za mučenje. Bilo je noževa, bušilica, kuka, bodljikave žice, eksera. Kao i vijci, klešta, rezači žice i još mnogo toga.
  Podrum koji je pripadao vojvodi bio je upečatljiv u svojoj raznovrsnosti uređaja za izazivanje bolova. Bilo je vruće - gorjela su tri kamina odjednom, dželati su zagrijali alat u plamenu. Prije mučenja, Oliver Twist je temeljito opran i obrisan alkoholom kako ne bi dobio trovanje krvi. Pored Olivera Twista, na stalku je bio ispružen još jedan stasiti petnaestogodišnji dječak. Dželatov pomoćnik objesio je mišićavo dijete za ruke i noge. Dok je pušio lulu, lijeno je bičem udario svoj goli torzo. Dječak je tiho stenjao i šaputao molitvu. Na koži su bile krvave pruge.
  Dželat Kara se nasmešila Oliveru.
  Otrovnim tonom, čudovište reče:
  - Oh, dobro, kako je lepo dete. Kako će nam biti žao što vam skinemo kožu s nježnih ramena. Ovaj što visi pored tebe je rođeni sin Maar Tuza, zove se Mir Tuzok. Sada mu se daje lagana masaža, a onda će ga dželat ozbiljnije shvatiti.
  Zato imajte na umu: što prije kažete gdje se krije Vali Chervovy, to će prije završiti vaša muka.
  "Neću vam ništa reći", promrmljao je bijesni Oliver Twist, zlobno bljesnuvši očima.
  Mučitelj je viknuo:
  - Svi tako govore. Rame, počni.
  Dva pozamašna pomoćnika podigla su okovano dijete i samouvjereno skinuli okove, pokušavajući ga objesiti na stalak. To je upravo ono što nisu trebali učiniti. Dijete je izmicalo i udaralo golom krupkom, poput batine, nogom jednog dželata u prepone, drugog - ispod koljena. Iskočivši, Oliver Twist je pokušao da napadne Karu, ali je vrhunski mučitelj imao fenomenalnu reakciju. Preciznim udarcem udario je dečaka batinom po glavi.
  Grub je urlao:
  - Imperativ. Morate ga nositi u posebnoj stolici kako ne bi pravio probleme. A vi, jadni drugovi nomadi, zašto ste tužni?
  Dželatov pomoćnik imao je napuknutu čašicu za koljeno, a njegov partner je izgubio svijest od šoka bola.
  - Pa u redu je, imam dovoljno pomoćnika. Glavni dželat je pljesnuo rukama. Ušli su zlokobni entiteti. Ćelavi čovjek u nesvijesti bio je fiksiran na stalku. Tada mu je mlaz ledene vode udario u lice. Dječak je došao k sebi, oči su mu pocrvenjele.
  Viši dželat je bio zadovoljan:
  - Pa, ti si tvrdoglav. Sada su vam ruke i noge stegnute u kundake, možete nastaviti sa aktivnim ispitivanjem.
  Mučitelj je podigao bič i udario dijete nekoliko puta po leđima i rebrima. Oliver Twist je zadržao dah i ugušio vrisak, a ožiljci su mu se izbočili na tijelu. Dželat se zadovoljno nasmejao.
  Bazirano promuklim tonom:
  - Snažan momak, ali mlado mišićavo telo je prilično osetljivo na bol. Nadam se da ćemo brzo naći zajednički jezik sa vama. Sada je vrijeme da spalite pete kako ne biste trčali prebrzo.
  Mučitelj je izvadio usijani štap iz peći. On je rukavicama bezosjećajno zgrabio bosu nogu Olivera Twista i slomio mu nožni prst. Tada je usijano gvožđe došlo u bliski kontakt sa bosom nogom dvanaestogodišnjeg ili četrnaestogodišnjeg deteta. Gusti dim je kuljao, koža je ugljenisana.
  Oliver Twist je naporom volje, gotovo se ugrizao za jezik, obuzdao vrisak koji je pobjegao. Dječak je teško disao, a znoj mu je curio niz tijelo. Kara Maara je nastavila da drobi komadom gvožđa, mirisom prženog mesa. Miris je ugodno golicao nozdrve. Konačno, dželat je odnio metal. Gledajući izmučeno dijete, rekao je:
  - On nije loš! Jak dečko. Prije nego što prizna, provest ćemo mnogo sati zajedno. A šta će ovaj mladić reći na dodir usijanog čelika?
  Sadistički dželat rado je crvenim gvožđem poljubio nogu drugog ćelavog muškarca. Zapalila se koža na peti dječaka. Dječak je glasno vrištao, urlao s dobrom opscenošću. Kada je mučitelj skinuo štap, samo je siktao, bled i znojan tinejdžer:
  Nema više, sve ću ti reći.
  Dželat se zadovoljno nasmejao.
  Slatkim tonom rekao je:
  - Naravno da hoćeš. Gdje je jazbina Valye Chervovy?
  - Nemoj mu reći! - vikao je Oliver Twist, bezuspješno pokušavajući da raskine okove, zbog čega su se dječaku mišići napeli i kao da će puknuti. Ne sramoti svog oca.
  Svijet Tuzoka sve je razumio i izuzetnim naporom volje suzbio slabost. Plave dječakove usne su šaputale:
  "Ne znam, a čak i da znam, ionako ne bih ništa rekao.
  Kara Maara je udarila Olivera Twista u usta. Onda mu se popeo hvataljkama u stomak:
  - Kopile, dugo ću te mučiti. Posipaću solju tvoje rane, kukurićeš kao pijetao od paklene boli.
  Varvarin je izvadio i posipao prstohvat soli na dječakovo ranjeno rame. U tom trenutku se začula buka i vojvoda je, teško dišući, ispuzao.
  prosiktao je:
  -Vi ste, vidim, počeli ispitivanje bez mene.
  Dželat je zbunjeno slegnuo svojim širokim ramenima.
  - Kriv, vojvodo. Naredili ste da brzo izbacite informacije, a momci su jako tvrdoglavi!
  Dostojanstvenik je zaurlao u odgovoru:
  - Ne za tvoje umove. Odmaknite se i naučite kako da uzburkate ove žrtve.
  Vojvoda je zgrabio vruće čelične klešta. Goli, znojni, preplanuli i veoma mišićavi momci izgledali su veoma privlačno.
  Pa, kao takve lepotice, ali ne možete se lično mučiti.
  Vojvoda je laganim koracima krenuo prema Oliveru Twistu. Dječak je osjetio loš zadah. Slučajne misli mi se vrte u glavi. Podizanje uspomena. Čak i ako su lažni iz kibernetičkog sna, kad mi nešto iskoči u glavi iz fantastičnih vremena. Možda ljudi zaista znaju putovati kroz vrijeme u snu? To je kretanje duša kroz prostore i epohe. Kada vidite školu budućnosti.
  Ovdje je futuristička škola, blista uredna kibernetička tabla. Na njemu morate držati prst u složenom nizu - i dat će se tačan odgovor. I nije naučio lekciju. Cijeli dan mačevao električnim mačevima, a onda otišao na rijeku. I evo ga stoji kod table i stidi se. Prijatelj Dodgera pomaže, uz pomoć minijaturne spravice prenosi poruku koja se čuje u mikrofonu skrivenom u njegovom uhu. Istina, nastavnik je na oprezu. Snima njihov radio prenos na gravioskeneru. Hrapav glas nalik kompjuteru kaže:
  -Klut i Oliver. Oboje ostajete u nastavi. Koliko dugo možete sjediti i primati napojnice?
  Zatim će uslijediti dugo i zamorno čitanje morala. Do sada nam pred očima stoje skenirajući hologrami. Zato je napustio hemisferu svijeta kako bi se riješio nametljivih nastavnika i dosadnih lekcija. I kako se sve završilo? Sad ga boli ta debela, ružna krastača. Moramo zapamtiti lekcije joge i Ruscate. Kako je bol tamo lokaliziran?
  Sadistički dostojanstvenik se zlobno nacerio i nežno prislonio klešta na rebra.
  Začulo se šištanje na dodir vrućeg gvožđa, a miris mladog spaljenog mesa postajao je sve jači.
  - Šta, jagnje, voliš da se pečeš? - graknuo je inkvizitor. Zatim je vojvoda nježno uvrnuo pincete, zakačivši kožu i uvrnuvši rebra.
  Uprkos svim naporima volje, dječaku su suze nehotice potekle iz očiju. Bilo je veoma bolno. Možda bolnije nego kada su pete kauterizirane. Na stopalu ima mnogo nervnih završetaka, ali Oliver Twist ga je učvrstio i napunio, čak je trčao na ugljevlju. Zaista, vrlo brzo. Rebra nisu toliko navikla na vatrene postupke, iz grla se izbija vrisak. Oliver Twista je škrgutao zubima. Pokušao sam da sebi skrenem pažnju razmišljajući o prijatnim stvarima.
  Skrenuo je pažnju na svoje dželate. Mučitelj je istaknut čovjek; visok je, ruke su mu debele i mesnate, ogrtač mu je obložen krvlju, a sam je sav u crveno odjeven. To je razumljivo - strašnije je, a krv na odjeći je manje vidljiva. Teške čizme sa srebrnom potkovom. A evo i samog vojvode - u kruni, ne skida je, čak i planira da radi prljave poslove. Fanatic. Naredba visi na grudima. Neshvatljiv znak, poput svastike, samo petokraki i rogati, od čistog zlata uokviren dijamantima.
  - Pa, šta hoćeš? - Uprkos divljem bolu, Oliver Twist se preteći pogleda, skupi obrve.
  I trzao se bosom nogom koju je nedavno usijano gvožđe pogladilo po okrugloj dečijoj peti.
  Vojvoda, suprotno očekivanjima, nije izgubio živce. I dalje je hladnokrvno uvijao rebra. Rebro se spremalo da pukne kada je kukavički sluga ušao u hodnik. Drhtao je kao zec.
  I glas mu se prekinuo:
  "Vaše visočanstvo, sala je u punom jeku. Vaše dvije djevojke i gomila vitezova su se uhvatili u koštac.
  - Tako. Vojvoda je ispustio kliješta. "Neću tolerisati takav tretman moje ljubavi.
  Stisnuvši šakom zarobljenike, dodao je:
  - Vratiću se. I pogledaj, bez mene ozbiljno ne muči. Iz moje ruke uče glavnu muku.
  - Slušajte, gospodaru. - poluglasno je zagrmio dželat, odjekivali su mu pomoćnici.
  Vojvoda je napustio prostorije. Mučitelj je prišao pratiocu Olivera Twista.
  Slatkim glasom, maca je gukala:
  - Sada možeš spržiti drugu petu. A ti," klimnuo je Oliveru Twistu, "pogledaj. Isto će se dogoditi i vama.
  Dželat je zagrijao gvožđe. Bilo je teško disati u prostoriji. Zazviždao je bič, udarci biča zabili su goli torzo Olivera Twista. Dječak je zadrhtao od udaraca, ali je tvrdoglavo šutio. U glavi su mi ponovo proletela ne baš prijatna školska sećanja.
  A na golu petu mučitelj je stavio široku željeznu traku, crvenu od vrućine.
  I Oliver Twist se trgnuo od strašnog bola. Ali uspio se suzdržati. Iako je dječakovo mišićavo tijelo postalo sjajno od znoja i krvi. I mutna tečnost kapala je na vatru, izazivajući šištanje.
  Dječak je izdržao i čak pjevao:
  Na dan stvaranja svijeta Bog je slavan ovim čudom:
  I nebo nad zemljom odjednom se plavi I nebo, nebo nad zemljom plavo
  
  . ne zna okove!"
  
  I biće sreće za ljude sada i zauvek, Kad padnu okovi, tirani i neprijateljstvo Kada padnu okovi i neprijateljstvo zauvek. Sva sila tiranina će se srušiti kao prah, I Anđeo će pevati Slobodu na nebu.
  
  
  Slava, Moć i Rad će ovdje zasjati! I nikakve sile neće sve to izbrisati.
  
  I daće Bog mudrosti tvome narodu. Pobijedi nedaće, svađe i neprijateljstvo I neka savlada sve - smutnju i neprijateljstvo.Biće Sloboda, Saglasnost, Ljubav I svjetlost Istine obasjaće duše.
  
  Neka na toj zemlji uvijek bude u izobilju Sela, sela, gradovi će se bogatiti I sela, gradovi će procvjetati. Mnogo će se brodova tamo vezati u uvalama, I gosti će početi trgovati za svoju korist.
  
  Ta čudesna zemlja će biti ispunjena ljepotom I muze će pjevati Slobodu vijekovima.
  ...Dve devojke, Vega i Anđelika, usekle su se u gomilu vitezova. Stajati na mestu smrti je kao. Instinktivno su odabrali najpogodniju taktiku borbe za sebe. Zamahujući oba mača, Zlatna Vega je sasjekla gospodina koji je stajao ispred nje. Njen super-oštar mač presekao je oklop i odsekao glavu. Anđelika je zadala i smrtne udarce - zabijajući mač u prsa, pogodila je barona koji je zamahnuo njenom batinom. Njeni munjeviti napadi smrskali su meso. Sljedećim udarcem djevojka je odsjekla ruku, gvozdena rukavica je uz zveket pala na pod, a neprijatelj je zaurlao.
  Anđelika je držala "mlin" - jedan mač odbija udarac, drugi seče. Vitezovi su bili pijani, tromi u oklopu, a mačevi od hipertitanijuma su s lakoćom probijali meso. Okrenuvši se, Vega je udarila nogom u lice napadača, a zatim mu zabila oštricu u stomak. Spretan dodge. Silueta moćnog viteza mutno je blistala na svjetlosti svijeća. A onda - precizan udarac u grlo.
  Krv je šiknula. Vega nije strano ubijanje. Ali Anđelika tek drugi put u životu donosi smrt, ali ova devojka je toliko bijesna da se ne može tako lako zaustaviti i slomiti. Sljedeći udarac probija rame. Vitez urla, Anñelika okreće oštricu. Protivnik je tih. Okret "leptira" - i opet glava pada na mermer. Pod postaje klizav od krvi. Djevojka skače i udara nogama, tri viteza odjednom padaju, kao da su posječeni. Tada ona izlazi i udara ga u lice. Vega, u međuvremenu, udara takvom snagom da seče mač i šlem.
  - Sjajno! Anñelika vrišti. - Ti si samo terminator.
  - Ja sam rendžer. - Smejući se, odgovara Vega. - Da, i nisi ništa gori!
  Novi borac je vješto nanizan na ivici. Djevojka je oduševljena. Vitezovi se roje i samo ometaju jedni druge.
  Vega se smeje - voli da secka. Skok - udara sa obe noge odjednom, zatim precizan iskorak. Dva ratnika se guše u krvi. Slijedi tehnika "merdevine", a debeli baron ustukne sa odsečenim ramenom.
  Obje dame su bile toliko bijesne da bi vjerovatno sve pobile, više od sto i po vitezova, ali u dvoranu su ušli samostreličari. Nepokrivene oklopom, polugole devojke teško su prolazile. Obojica su gotovo odmah ranjeni - uostalom, strijelci su dobro pucali i pogađali uglavnom po nogama i rukama. Djevojke su masovno napadane. Uprkos prolivenoj krvi, plemići nisu žurili da ih ubiju. Naprotiv, trebali su im živi. Vega i Anđelika su zarobljene. Očigledno je da će biti silovane. Bilo je malo prepirke oko toga ko će prvi početi. Tuču je pobijedio baron Sylph de Ramses. Nagnuvši se naprijed, strgao je Anđelikinu haljinu, skinuo svoje dostojanstvo i silom ušao u nju. U ovom trenutku divlju orgiju prekinuo je strašni krik:
  - Kakva zabava bez mog znanja?
  Vitezovi su bili zbunjeni. Zastrašujući urlik vojvode mogao je izluditi svakoga.
  - Mi, Vaše Visočanstvo, hteli smo da naučimo devojke lepom ponašanju. progunđa baron Sylph.
  "Evo ti i nauči se, neznalice. Prvo zakopčajte pantalone.
  Baron je bio zbunjen.
  Vojvoda je nastavio da plače.
  - Ovo su gosti, i oni su pod mojom zaštitom. A ti si htio da se zabaviš s njima. Da naredim svojim slugama da te izrešetaju strijelama na licu mjesta? Kako se usuđuješ da me izazivaš?
  Vitezovi su ustuknuli, čulo se tiho mrmljanje.
  - Ne želim ništa da čujem, gozba je pokvarena. Uklonite leševe i idite kući. Inače ćeš spoznati puninu mog gnjeva.
  Vitezovi su se počeli razilaziti. Djevojčice su iščupale strijele koje su im virile iz ruku i nogu.
  "Tako mi se više sviđaš", rekao je Marcus de Sade. - Sada idemo u spavaću sobu, gde si sa mnom i vodimo ljubav.
  Iza plemića raslo je dvadesetak boraca s mušketama.
  "Ovi ratnici će se pobrinuti da me ne zadavite tokom slatkih zagrljaja. To je to! Vidim da ste jako opasne kučke, cijeli pod mi je bio krvav i prekriven leševima.
  U pratnji pratnje nastavili su do spavaće sobe. Njegovi zidovi bili su ukrašeni svim vrstama lovačkih trofeja - najimpresivniji su bili rogovi turndukaija.
  Masivan zlatni krevet sa mnogo dušeka i jastuka uzdizao se u sredini spavaće sobe.
  - Molim. Osjećajte se kao kod kuće.
  Ratnici sa mušketom pušili su fitilje, spremni da ispale u svakom trenutku.
  - Večeras ću provesti zabavno veče.
  Odbacivši odjeću i oklop, vojvoda je pao na jastuke.
  . POGLAVLJE #15
  Mladi zatvorenik se probudio... Malo je gladno u kuli, bose noge djeteta su posebno hladne.
  Oliver je, da bi se zagrijao, i dalje nadajući se da će pobjeći, počeo trljati jednu čeličnu kariku lanca o drugu. I ovdje su gusti, ali barem malo topli.
  Osim toga, bio sam gladan... U kuli bombaša samoubica, dječaka su hranili samo jednom dnevno: bajati kruh i voda. A to nije bilo dovoljno za rastući organizam.
  I pacovi cvile u mraku. Bosonogi, gladni dječak trljao je svoje lance i trudio se da ne zaplače.
  Iako su ispred njega bila dva batina i omča oko vrata.
  Oliver je tiho pevao;
  Kako se meni desilo, sokolu sam jasan, ali vreme je:
  leteo sam, mladi bistri sokole, nebom,
  tukao sam-tukao guske-labudove,
  Takođe je tukao i tukao malu pticu,
  Kako je nekad bilo, za malu pticu nema leta.
  Ali nonecha meni, razumem sokola, nema vremena:
  Sjedim, mladi bistri sokole, u poimanu,
  Jesam li u onom u zlatnom kavezu,
  U kavezu, na limenoj traci;
  Sokolove noge su se zaplele,
  Svilene prikolice na nogavicama:
  Biserne zavjese na oči!
  Kako se meni desilo, bravo, ali malo vremena:
  Hodao sam i hodao, dobri čovječe, po sinjem moru.
  Već sam tukao-razbijao brodove-brodove,
  Ja sam Tatar, Jermenski Busurman;
  Još uvijek razbijeni laki čamci;
  Kao nekada, nema prolaza za lake čamce.
  Ali ništa meni, dobri druže, nema vremena:
  Sjedim, dobri druže, u poimane,
  Ja sam u zemljanom zatvoru tog zlikovca.
  Noge dobrom momku su iskovane,
  Na nogama su nemačke rese,
  Na rukama mladića nalaze se zatvorske brave,
  A na vratu mladića su gvozdene praćke.
  Takva narodna pesma, iz jedne od knjiga...
  Oliver nije primetio kako se ponovo zaboravio u snu.
  Nedaleko, u istoj hemisferi univerzuma iz snova, dečak koji je besplatno gledao, Oliver Twist, takođe je prolazio kroz teška vremena. Nakon vrućeg bičevanja, od kojeg je koža popucala, izbačen je na obalu. Imao je dug put prije nego što je stigao do gusarskog Lorda Dukakisa. I morate stići tamo što je prije moguće. Skoro je trčao kamenitim putem, tako je brz bio njegov korak.
  Za dva sata, Oliver Twist je prešao skoro dvadeset milja i približio se selu Yehu.
  Bio je to prilično veliki grad sa kućama kasnosrednjovjekovne evropske arhitekture, bez ikakve buke i prljavštine. Toranj crkve uzdizao se iznad smeđe-crvenih krovova. Zeleno more je zapljuskivalo, ulaz u široki zaliv prekrivala je impozantna utvrda, iz čijih su brana virile cijevi topova na sve strane. Međutim, većina oružja je zarđala. Na blagoj padini brda rasle su dugačke, do sto metara, palme. U potpunosti su sakrili bijelo kameno pročelje guvernerove palače. Vazduh je bio svež, bosonoga deca poput Olivera Tvista jurila su okolo. Dječak je sakrio svoje jedino oružje, mač od hipertitanijuma, u platnenu vreću koju je nosio na leđima. Izvana je Oliver Twist izgledao kao običan prosjak, samo što su dronjci bili neobični - pjegavi, boje kaki. Bilo je nezgodno nositi oružje, stalno je udaralo u leđa sa ožiljcima.
  Dječak je odlučio da se odmori, pogotovo jer je planiran vrlo zanimljiv prizor. Još jedna serija robe dovedena je na tržište robova. Naoružani policijski odred, poslan da zaštiti osuđenike, postrojio se na širokom nasipu. Ovdje se okupila gomila znatiželjnika. Pored ljudi, proletjele su i njuške inogalakta. Neke od njih izgledale su kao patke i izgledale su prilično bezopasno. Bilo je mnogo djece, smijala su se i upirala prstom.
  A evo i samog guvernera, Sam de Richarda. Visoka, mršava osoba u crvenoj periki, odjevena u kamisol od tanke svile, bogato izvezene zlatnim gajtanima. Lagano je šepao, oslanjajući se na štap od ebanovine. Prateći guvernera, gurajući prolaznike, kretao se krupni muškarac u generalskoj uniformi. Nakit mu je zveckao na širokim grudima, a na glavi mu se vijorio kockasti šešir.
  Kada su zarobljenike iskrcali s broda, čovjek je prezrivo iskrivio usta i izvadio lulu.
  Osuđenici su loše izgledali: neoprani, zarasli, mnogi od njih nisu ličili na ljude. Međutim, bilo je i dobrih primjeraka - očito među zarobljenim gusarima. Oliver Twist je uočio nekoliko šestokrakih Inogalakta sa sjajnim kaputima. Počelo je cjenkanje. Guverner, koji je imao prodoran glas, rekao je:
  - Generale Kagliostro, imate pravo da birate po ceni koju sami odredite. A sve ostalo ćemo prodati na aukciji.
  Cagliostro klimnu u znak slaganja.
  - Vaša Ekselencija je veoma ljubazna. Ali, kunem se svojom čašću, ovo nije partija radnika, već jadno krdo bogalja. Malo je vjerovatno da će biti od koristi na plantažama.
  Prezrivo zavrnuvši svoje male oči, ponovo je pogledao gomilu okovanih robova, a izraz zlobe na njegovom licu se pojačao.
  Kapetan je pročitao čitav spisak robova - većina njih su bili pirati koji su nekim čudom pobjegli s vješala. Bilo je i pobunjenika poslatih iz metropole.
  - Kakav proizvod. Samo osuđenici i lopovi.
  General je uklonio listu. Prišao mladom mišićavom momku. Opipao je bicepse na rukama, naredio da otvori usta, pregledao zube. promrmljao:
  - Za ovo deset zlatnika.
  Kapetan je napravio kiselo lice.
  - Deset zlatnika? Ovo je polovina stvarne cijene.
  General se nacerio.
  - Ovaj rob više nije vredan toga. Uskoro će umrijeti od teškog rada. Radije bih kupio šestokraku, mnogo su tvrđi od ljudi.
  Kapetan je počeo hvaliti zarobljenikovo zdravlje, mladost i izdržljivost. Kao da se ne radi o čovjeku, već o zvijeri. Mladić je pocrveneo. Očigledno mu je ova pogodba bila neugodna.
  "U redu", promrmlja general. - Petnaest zlatnih i više nema frantiranja.
  Kapetan je po tonu znao da je to konačna cijena. Uzdahnuo je i pristao.
  Sledeća osoba kojoj je general prišao bio je sredovečni muškarac krupne građe. Bio je to čuveni gusar Wiscin. Jednooki i zastrašujući, namršteno je pogledao kupca.
  Trgovanje je nastavljeno. Div je otišao po trideset zlatnika.
  Oliver Twist je stajao i uživao u zasljepljujućim zracima tri sunca, duboko udišući strani zrak. Bio je ispunjen mirisom karanfilića, jakog crnog bibera i divovskog, slatkog mirisa kedra. Istovremeno je slušao šta se dešava, skidajući torbu sa bolnih ramena.
  Ostali kupci su prilazili osuđenicima, pregledali ih, pitali za cijenu. General je nastavio da se cjenka. Kupio još nekoliko šestokrakih divljaka. Bilo je evidentno da je spreman da napusti aukciju. A onda mu je pogled pao na zgodnog i snažnog Olivera Twista.
  - Dobar dečko. I, vjerovatno, nečiji rob.
  Oliver se trgnuo. Od ovog čovjeka je duboko disao.
  Dječak je zacvilio:
  - Ne, sama sam.
  - Da! General je bio oduševljen. - Samo po sebi - znači skitnica. A prema zakonu, skitnica je zabranjena i morate postati rob. Hej, čuvari, donesi ogrlicu. Dugo sam željela da imam takvog dječaka sa sobom.
  Oliver Twist, podigavši torbu, pojuri da trči. Međutim, masivni četveroruki nadglednik koji je stajao s desne strane prerezao mu je noge bičem. Petlja je pukla, dječak je pao. Trznuo se i pokušao razbiti omču, ali mu je još jače zabila u članak. Zatim je izvukao mač i jednim udarcem odsjekao bič.
  General je vrisnuo.
  - Uzmi ga.
  Stražari i policajci požurili su do Olivera Twista. Zamahnuo je mačem i probio policajcu prsa. Ostali stražari su se zavalili, izvlačeći sablje. Pokušali su da opkole dječaka.
  Shvativši da nema šanse, Oliver Twist je skočio, ubo najbližeg policajca u glavu i odjurio, poskakujući kao žaba. Dječak je dobro trčao, ali su policajci imali konje. Dječaka su brzo sustigli, bacivši laso oko njegovog vrata. Nakon što je presekao konopac, Oliver se okrenuo prema svojim neprijateljima, spreman da skupo proda svoj život.
  Bio je opkoljen sa svih strana. Iza njih su se pojavili mušketiri, izvukli su im cijevi, tovareći ih u hodu. Bilo je jasno da će početi pucati.
  - Vodite ga živog! General je komandovao.
  Arcana ruža. Policajci su bili obučeni da hvataju odbjegle. Nekoliko dobrih bacanja - i Oliver Twist je vezan. Dobro naciljan hitac musketara mu je izbio mač iz ruku. U istom trenutku su bacili mrežu.
  Imam te, shvatio je Oliver. Sada će ga okovati u teške okove, a on nikada neće vidjeti slobodu.
  Kagliostro se radovao.
  - Udari ga, udari ga.
  Okrenuo se četverorukom da izda naređenje.
  U tom trenutku začuo se oštar, kotrljajući zvuk koji je potresao vazduh. General je poskočio od iznenađenja. S njim su skočila oba njegova tjelohranitelja. Stražari su zadrhtali, neko je ispustio musketu. Svi su se, kao na znak, okrenuli prema moru.
  Ispod, u uvali, na udaljenosti od dvjesto koraka od utvrde, nalazio se veliki brod. Bijeli dim se kovitlao. Potpuno je sakrio veličanstveno plovilo, ostavljajući vidljivim samo vrhove jarbola. Jato pterodaktila podiglo se sa stenovitih obala, kovitlajući se nebom uz reske krike.
  General nije shvatio šta se dešava. Zašto brod puca iz svih topova?
  - Kunem se imenom engleskog kralja. Odgovorit će mi za to.
  Nastala je panika.
  U međuvremenu, brod je spustio englesku zastavu. Nestao je u naletu dima. Zamijenio ga je Stars and Stripes Baner Kiramovog carstva. Zlatne zvijezde su prekrasno blistale na ljubičastoj pozadini. General je zakolutao očima.
  - Kapari! šapnuo je s mukom. - Kiramovi privatnici!
  Strah i nevjerica miješali su se u njegovom glasu. U očima mu je bljesnuo bijes. Telohranitelji su zbunjeno zurili u daljinu, kolutajući žutim očima i otkrivajući krive zube.
  Ogroman brod koji je tako lako zavarao budnost straže bio je privatni brod. Za razliku od običnih pirata, imao je državni patent i pravo na trgovinu pljačkom, zarobljavanjem brodova neprijateljskih zemalja. A Kiramovo carstvo je dugo bilo u neprijateljstvu sa Britanijom. Sada je vrijeme da se obračunamo. Velika pošiljka zlata iskopanog iz kontinentalnih rudnika nedavno je stigla u grad Yehu. Dobivši ovu informaciju, admiral Pisar don Freebie je odlučio da napadne englesku koloniju. Bio je to čin lične osvete. Prije deset godina lokalni guverner je pobijedio tada mladog kapetana prvog ranga Pisara don Halavu.
  Sada će se ubjedljivo osvetiti. Njegov jednostavan izum pokazao se toliko uspješnim da je, ne izazivajući sumnju, samouvjereno ušao u zaljev i salutirao tvrđavi bočnim salvom. Pucalo je trideset pušaka, pretvarajući ambrazure u ruševine i pepeo odjednom.
  Prošlo je samo nekoliko minuta. Brojni gledaoci primijetili su da brod oprezno napreduje u oblacima dima. Podižući glavno jedro kako bi povećao brzinu, krećući se na jakom vjetru, privatnik je lako uperio topove s lijeve strane prema utvrđenju nespremnom za odbranu.
  Činilo se kao da je svijet razbijen. Druga salva bila je još razornija. General je bio histeričan.
  - Zašto mi treba takva kazna!
  Dolje u gradu bubnjali su bubnjevi, trube su trube, kao da još uvijek trebaju upozoriti na opasnost. Stražari nisu paničarili, pokušali su uzvratiti vatru. Tvrđava se tresla od eksplozija.
  Opresivna vrućina i znatna težina spriječili su generala da se kreće. Četvororuka čudovišta su podigla Cagliostra i odnijela ga u grad.
  Oliver Twist je, iskoristivši opštu zabunu, iskliznuo iz mreže i, podigavši mač, krenuo za petama. Niko nije pratio dječaka.
  Tvrđava je odgovorila povremenim pucnjevima. Pokriven je trećim rafalom.
  Robovi, bilo ih je više od pedeset, uglavnom pobunjenici i gusari, krenuli su u bijeg. Moćni Wiscin, iskusni gusar, poslao ih je pravo u zelenu kuću. Odatle je istrčalo nekoliko milicionera sa musketama.
  "Tamo ćemo pronaći oružje", rekao je Wiscin.
  Oliver Twist im je pritrčao.
  - Dok su svi zauzeti, možemo se boriti protiv neprijatelja.
  Dječak je bio ispred svih. Na pragu je stajao stražar sa mušketom. Prije nego što je uspio podići oružje, odsječena mu je glava.
  Robovi su ušli u kuću. Tamo je bio mali arsenal: muškete, sablje, udice.
  - Naoružajte se! Wiscin je naredio. - Sada ćemo izaći i osvetliti kiramske svinje.
  Oliver Twist je ostao smiren.
  - A zašto bismo žurili u Kiramite? Neka bolje zauzmu grad - tu su naši neprijatelji.
  "Da", rekao je džin. - Biće mi drago samo ako puste petlju guvernera ili ovog generala.
  Sakrili su se naoružani robovi.
  Policija, straža, milicija uletjeli su u bitku sa očajničkom hrabrošću ljudi koji razumiju da u slučaju poraza neće biti pošteđeni. Kiramani su bili nemilosrdni, bili su poznati po svojim zvjerstvima.
  Vođa napadača znao je svoj posao. Za razliku od Yahooa.
  Komandant Kirama je uradio pravu stvar - pobedio je tvrđavu, preuzeo kontrolu nad centrom grada. Njegovi topovi ispalili su pogotkom preko otvorenog prostora iza mola, pretvarajući ljude kojima je Cagliostro osrednje zapovijedao u krvavi nered. Kiramiti su vješto djelovali na dva fronta - svojom vatrom unosili su paniku u redove branioca, a istovremeno pokrivali desant desantnih grupa.
  Pod užarenim zrakama tri sunca bitka se nastavila do podneva. Kako su se pucketanje musketa i zveket metala približavali, bilo je jasno da Kiramiti pritiskaju branioce grada.
  - Ne naginji se. Oliver Twist je pogledao. - Neka prvo padne mrak.
  Začudo, Wiscin je poslušao dječakov savjet. Možda mu se dopao način na koji se ragamuffin borio.
  Na kraju dana, pet stotina privatnika postali su apsolutni gospodari Yehua. Zalazak sunca bio je prelijep, dječak mu se sa zadovoljstvom divio. Grad je bio nemiran. Branitelji su bili razoružani, a Pisar don Freeva, sjedeći u guvernerovoj palači, s profinjenošću vrlo sličnom sprdnji, odredio je iznos otkupnine za guvernera i generala.
  - Trebalo je da te obese. - Pijuckajući lulu, rekao je Don Freebie. - Ali ja ću biti milostiv, i umesto toga uzeću sto hiljada zlata i dvesta grla stoke. I, naravno, neću ovaj grad pretvoriti u gomilu pepela.
  Kao odgovor, skeptičan urlik:
  - A šta je sa zlatom koje si zarobio u podrumima palate? Ima ih nekoliko miliona.
  I urlati kao odgovor:
  - Ovo je moj pravi plen.
  General Cagliostro se spustio u svoju stolicu...
  Sa početkom sumraka, Oliver Twist je zatražio izviđanje.
  - Saznaću šta se dešava u gradu - i odmah nazad.
  Grad je bio u plamenu.
  Kiramiti su opljačkali, objesili neposlušnog i brutalno silovali žene. Oliver Twist je vidio nekoliko dječijih leševa, uključujući i djevojčicu s otvorenim stomakom.
  Bilo je i žena sa odsječenim grudima, slomljenim nogama - očigledno zlostavljanim. Dječak je problijedio i požurio da izađe iz ovog pakla. U jednoj uskoj ulici sreo je djevojku raspuštene plave kose. Jurila su je četvorica kiramita, pijanu i u teškim čizmama. Bez razmišljanja, Oliver Twist je pojurio preko. Zamahnuo je mačem prema najbližem vojniku.
  Udarac je bio toliko jak da je šlem napukao zajedno sa lobanjom. Tada je bosonog, bljeskajući bosim petama, skočio. Jednog Kiramiana je oborio kolenom u vilici, a drugom rasparao stomak. Samo jedan je ostao na nogama.
  - Englesko štene. zarežao je. I odmah je napadnut. Nakon što je izveo kombinaciju "pocijepanog lepeza", dječak je odsjekao glavu neprijatelju.
  - Idi svojim precima.
  Bezoblična masa se srušila na zemlju.
  Dotrčavši do uplakane djevojke, uhvatio ju je za ruku. Sa strahom je pogledala u oči spasitelja.
  "Prati me, dušo", rekao je Oliver Twist.
  Očigledno su plava kosa i plave oči ulile povjerenje. Potrčali su uličicom, iza njih su se čuli teški koraci. Na putu sam sreo još jednog pijanog Kiramesea, to nije izazvalo nikakve poteškoće. Popeli su se uz brdo kroz prazne ulice, stigavši do predgrađa Yehua. Oliver Twist je doveo djevojku u kuću sa skrivenim robovima.
  Wiscin ga je dočekao sa sadističkim smiješkom.
  - Kakvu ste nam krađu doneli. Sveže i mlade.
  Ne diraj je ili ću je ubiti. - Krvava oštrica je izgledala veoma ubedljivo.
  - Vidim da si uspeo da se boriš, hvalim. Šta da radim?
  Oči Olivera Twista su bljesnule.
  - Moramo da uhvatimo neprijateljski brod. Sigurno su stvorenja već popila i u gradu su, a mi ćemo dobiti odličan brod.
  Odlična ideja, hajde da je ostvarimo! Robovi gusari su glasno izrazili svoje odobravanje.
  Plan zauzimanja broda bio je jednostavan, naglasak je bio na iznenađenju. Pa ipak, Oliver Twist se bojao da će u četiri mjeseca Kiramani uočiti čamce i podići uzbunu.
  "Predlažem ovo", rekao je Oliver. - Otplivaću do broda. Ja ću se ukrcati i dati znak.
  - Možeš li sam izaći na kraj sa čuvarima? - počeo je Wiscin, ali ga je gusar Oro prekinuo: - Dječak govori što misli. Ako budemo uočeni, topnici će otvoriti vatru. A onda je sve nestalo.
  Na tri čamca robovi su se približili na sigurnu udaljenost od neprijateljskog broda. Uzevši mač, omču i mali bodež, Oliver je doplivao do broda. Četiri mjeseca su sjala tako da se moglo čitati. Na brodu je bilo dvadeset stražara. U isto vrijeme, slabo su se nosili sa svojom funkcijom. Dok je gotovo cijeli tim bio nečuven na obali, topnik je sa svojim pomoćnicima otčepio još jedno bure ruma. Stražari - dva na pramcu i krmi - čuvali su stražu. Oliver Twist nije primijećen.
  Dječak je otplivao u stranu i pažljivo se popeo uz grube daske. Njegove spretne ruke i goli prsti prianjali su za svaki zarez. Tiho je krenuo do nosa. Bacio je bodež na potiljak stražareve glave, oštrica mača je odsjekla glavu drugom Kirametu. Tako su prvi stražari eliminisani. Nakon toga, zaobilazeći pijane urlajuće pjesme tobdžija, ćelav je stigao do krme. Stražari su pažljivo zavirili u vodu preko palube. Stoga nisu primijetili kako je klizila gotovo beztjelesna sjena, prerezavši im grlo.
  Zadatak je postao lakši.
  Topnici su bili toliko pijani da nisu obraćali pažnju na upaljenu baklju. Oliver je spustio merdevine sa užetom svojim pratiocima. Robovi su se tiho popeli na brod. Jedan Kiramese, koji je izašao zbog male potrebe, primijetio je njihovo kretanje, ali ih je očigledno zamijenio za svoje.
  - Šta, prilično opljačkana? upitao je na kiramskom dijalektu.
  - Koliko god je dobro. Wiscin je rekao. Oštrica je bljesnula. Bodež se previše zabio u vrat znatiželjnog ratnika.
  - Peti. prokomentarisao je Oliver. "Pređimo sada na ostalo."
  Bivši robovi ispruženi su na krmi. Prošao je još jedan stražar. Oduzet je još jednim preciznim bacanjem. Tiho, kao senke, robovi su se probijali do struka. Bili su dobro naoružani. Od struka se otvarao pogled na cijeli brod, od krme do pramca. Desetak ljudi se hladilo na palubi, ostali su pili rum i tekilu ispod. Mnogi gusari su bili dobri u bacanju - ne samo bodežima, već i sjekačima i sabljama. Bez ispaljenog metka, masakrirali su pijane Kiramite. Oni koji su pili dole tretirani su humanije. Napali su i ponudili predaju.
  "Hajde da se okujemo i držimo", naredio je Oliver Twist.
  Nakon toga, pirati su, bez razmišljanja, nastavili na raskošan obrok. Njihov entuzijazam je bio na vrhuncu. Nije ni čudo - u smrdljivom skladištu, robovi su hranjeni samo ostacima hrane.
  "Sada postavimo patrole", zapovedi dečak, "kada svane, neprijatelj će pokušati da se vrati na brod. Hajde da ga iznenadimo.
  Svi su se složili sa ovim.
  Oliver Twist je ostao na svom mjestu, radujući se svitanju. Vrijeme je prolazilo bolno sporo. Konačno se na horizontu pojavilo dugo očekivano plavo sunce. Međutim, ni nakon toga, posada broda nije žurila da se vrati. Popodne su se pojavili veliki čamci puni buradi zlata. Pisar don Halava lično ih je pratio. Novopečeni pirati su se presvukli u Kiram oklop i odeću. Na brodu je vladao uzoran red i stoga Don Freebie nije ništa sumnjao. Štaviše, glava mu je pucala od jakog mamurluka, te je rado u sebe natočio par čaša jakog vina. Bačve su žurno utovarene na brod. Bivši robovi su se jedva suzdržavali da ne otvore smrtonosnu vatru. Konačno, posljednje bure i sanduke za otkup stavljeni su u držač. Tada je Wiscinus naredio:
  - Pobijedi ih!
  Raljci iz mušketa pali su na Kiramite, a zatim su korišteni noževi i sjekači. Otprilike pedesetak vojnika je ubijeno odjednom, a Pisar don Halava je bio vezan. Usta su mu bila začepljena neprijatnim gegom od perike i otpratili su ga u prostoriju.
  Ostali Kiramovi čamci su se skupili.
  Snažna pomorska salva od trideset topova potopila je desetak velikih čamaca i oštetila polovinu preostalih. Dok su zbunjeni Kiramanovi mahnito raspravljali, brod je uspio da se okrene udesno. Još jedna smrtonosna salva raznijela je preživjele čamce u komade. Pucnjava je izvedena u gomili sa kratke udaljenosti, tako da su gubici bili veliki. Komadi drveta su se razbili, voda se zapjenila, umrljana krvlju. Inogalact s krokodilskom glavom plivao je prema brodu. Filibusteri su ga pucali iz mušketa. Preživjela su samo tri čamca, okrenuli su se prema obali. Puške su se polako punile i uspjeli su pobjeći. Preživjelo je manje od stotinu privatnika. Oni koji su pobjegli bili su potpuno demoralisani.
  Bila je to pobjeda.
  Oliver Twist se mučio da podigne jednu od gvožđem okovanih bureta. Otvoreno. Kada je nauljeni vrh puknuo, zlatnici su pljuštali.
  Pirati su gledali plemeniti plijen.
  Wiscin je prvi preuzeo riječ.
  - Osvojili smo neviđeno blago, ali smo istovremeno ostali izopćenici. Nemamo drugog izbora nego da izbacimo crnu zastavu i uradimo ono na šta su mnogi od nas odavno navikli. Naime, morska pljačka.
  Korsari su energično izrazili svoje odobravanje. Ni Oliver Twist nije imao ništa protiv. Naprotiv - zato je pobjegao ovamo iz civilizirane, ali vrlo dosadne dnevne hemisfere.
  - Primorsko bratstvo ima svoju luku. Ovo je ostrvo Monako, gde se nalaze svi filibusteri.
  - Dobro! - rekao je Oliver - Ako imamo bazu, nećemo biti izgubljeni. Ostaje samo jedno pitanje za rješavanje.
  Wiscin je savršeno razumio.
  - Želiš li biti naš kapetan? Neće raditi. Još si premlad.
  Već imam krv na sebi. Oliver je podigao mač.
  Grub je zarežao:
  - Više o meni. Pred vama je iskusni korsar. Koliko ti je godina?
  - Jedanaest. "Oliver Twist nije ni smatrao prikladnim da sebi doda godine.
  Pirati su se smijali.
  Čuli su se povici:
  - Dečko je premlad, potreban je iskusan vođa. Wiscina za kapetana.
  Džinovski korsar se nacerio.
  - Vidiš, Olivere Twist, oni ti ne veruju. Ko želi da budem kapetan?
  Svi pirati su podigli oružje.
  - Volim ovo. Ali nemoj biti tužan. Od sada, ti si moja desna ruka. Ja ga, uprkos Oliverovoj mladosti, postavljam za svog pomoćnika. I vjetar nam u leđa!
  Burni uzvici sveopšteg odobravanja. Oliver je okretao mač.
  - Slažem se! I časno prihvatam imenovanje.
  Ponovo zvuče klicanje. Wiscin komanduje:
  - A sada - svi na jarbolima. Neophodno je uhvatiti nadolazeću stazu.
  Oliver Twist je počeo da peva, pirati su počeli da pevaju uglas snažnim glasovima:
  
  Smaragdni talas zapljuskuje preko broda,
  Zvijezde na nebu iznad nas sijaju!
  Užitak korsara uz mirisno vino,
  Šta sutra - samo Gospod zna!
  
  Hoće li se dogoditi ukrcavanje ili pucati topovi,
  Pogni glavu u zli ponor!
  Takva je sudbina filibustera Palade,
  Jedrenje preko mora u strašnom elementu!
  
  I sreća će doći - svijetla pruga,
  Ako su ruke jake, jak je i naoštreni mač!
  Ne stidi se, hrabro u borbu - pobedi strah od heroja,
  Pokažite svoj karakter, uspete da zapalite žar!
  Melodija je zaplivala za krmom, a život je nastavio da teče uobičajeno.
  . POGLAVLJE #16
  Mladi zatvorenik je ponovo žestoko bičevan. Žestoko su ga tukli, a Oliveru su čak i pete spaljene bakljama.
  Dječak, iscrpljen okrutnim mučenjem, zaboravio se u dubokom snu. I sanjao je o tome...
  Svijet Tuzoka bio je praktički bez svijesti, a dželat se saginjao nad Oliverom Twistom, nježno trljajući mu rane alkoholom. Na njegovo iznenađenje, brzo su se presušile.
  - Ovaj lik leči bolje od psa, kakvo će mi zadovoljstvo pružiti, može da se muči mesecima.
  Dječak je zacvilio kao odgovor:
  - Ne čekaj, moji prijatelji će uskoro doći, pa će te istegnuti na stalak.
  - Za ovo još par udaraca. - Kara Maara svom snagom je šibao bič sa bodljikavom i iglom po leđima, a zatim bacio crvenu papriku i so. Dječakovo se lice iskrivilo i iskrivilo kao crv, samo je nadljudski napor omogućio da se zadrži plač.
  - Pa, gde su ti prijatelji? Nasip za simetriju Spalit ću ti drugu petu, moguće je da supervojvoda neće doći danas.
  Užareno gvožđe je dodirnulo detetovo stopalo, a zatim je Kara pritisnula jače, čekajući neko vreme dok ne opeče dečakovo otvrdnuto stopalo.
  - Kako volim miris pečene jagnjetine. - rekao je kat, sočnog crteža u nozdrvama, zasićenog mirisom zapaljenog zraka. Može odrezati komad noge i pojesti ga: izgleda vrlo ukusno.
  Trpaćemo vam vrući ugalj u usta. Vega je vrisnula iz sveg glasa. Djevojka je skočila naprijed kao panter, oči su joj blistale i kosa joj je padala preko ramena poput sunčevih zraka.
  Četiri pomoćnika dželata pojurila su na nju, ali su odsječena tehnikom zamahom "krila delfina". Zatim je Vega preciznim pokretom posjekao još jednog mučitelja, slomivši mu ruku i odvojivši glavu od tijela. Anñelika je pala iza nje, vukući imobiliziranog supervojvodu na ramenima. Pogled joj je pao na Olivera Twista. Dijete je imalo ogrebotine, posjekotine i opekotine. Da, a aroma, koja podsjeća na roštilj, nije ostavljala sumnje u ono što profesionalni sadista radi ovdje.
  Anñelika mu je pritrčala i pogladila mu rane.
  - Dragi moj dečko, kako su te protivnici zlostavljali.
  Oliver je sa osmehom odgovorio:
  - Ne boj se majko, znaš kako je žilava, neće proći ni dan da rane nestanu.
  - To je zato što ste se poboljšali vodećim specijalnim uređajima koji aktiviraju matične ćelije organizma.
  - Vi ste mu majka, a rekli ste nam da su vam oni braća. - Vegu su odjednom sasjekli pet boraca, četiri pomoćnika i prilično vješti ratnik Kara Maara. Odbijajući napad, odmah je jednog od njih probola u stomak.
  - Avaj, htela sam da izgledam mlađe, posebno u očima tvog dečka jer je on samo dečak.
  - Varate se, on ima već trideset godina, samo liči na derište. Ali ne otvaraj usta na njega. On je moj, borimo se više od godinu dana, ruku pod ruku, i čvrsto sam odlučila da imam zajedničku decu sa njim.
  - Šta je za pohvalu. Ali moj muž je umro i otišao je u lov na ovoj hemisferi noći. Tu su ga dokrajčili.
  - To je užasno! Ali svi smo mi smrtni. Želim da nađeš dobrog čoveka. - Rekao je Vega, dokrajčujući još jedno kopile. I sama Anđelika je shvatila da je njenom partneru potrebna pomoć. Štaviše, još dvadesetak boraca je utrčalo u prostoriju.
  Sečeći mačem, oslobodila je Olivera i utrčala u kormilarnicu. Mačevi djevojaka bili su oštriji i savršeniji, mogli su seći čelik. Samo Kara Maar nije imao ništa lošijeg gomilača, a uspio je čak i da počeše Vegino rame. Nakon što je pao, Oliver Twist se brzo raspetljao, oslobodio užadi, pažljivo je stao na prste - pete su mu bile opečene vatrom i, podigavši dva ispuštena mača, pojurio je u borbu. Dječak je kiptio od vatre, samo da su ga previše surovo mučili. U pokretu je gađao kneževe borce kleštima, lancima, ekserima. Evo jednog od njih, kao rezultat dobro ciljanog bacanja, pao je pravo u glas Kare.
  Dželat mu je zgrabio izvaljeno pulsirajuće oko, Vega je, iskoristivši trenutak, odsjekao ruku u laktu, izbio mač. Dječak ga je, ispustivši pobjednički škljoc, podigao i, saseći dva borca odjednom, došuljao se do Kare. Uzvratio je jednim mačem, dobro obučeni momak u mačevanju odmah je shvatio kako da ga koristi. Napravio je jednostavnu, ali efikasnu tehniku dvostruke vjetrenjače. Jednim udarcem oduzeo je oštricu, a drugim mu je odsjekao ruku do ramena. Kara Maara se srušila na dno, bez svijesti od šoka bola.
  - Sada si ti bezruki razbojnik u potpunosti primio. Ja sam se osvetio, ali drugi će vam dati račun.
  Najopasniji borac je poražen, Oliver je zgrabio ključeve i istrčao u bočni hodnik. Na putu su mu se odjednom pojavila tri četvorokraka borca sa mačevima. Napali su Olivera, jedan od klikova ga je čak i ogrebao po grudima, a od guranja dječak je sjeo na opečene pete. Vrišteći, dječak je, ignorirajući bol, udario jednog od njih u prepone. Zatim je u nevjerovatnom skoku odsjekao glavu onome ko ju je dao. Izbjegavajući mačeve, pogodio je drugog u vrh kacige, zapanjujuće, a zatim je završio zamahom lijevom kukom. Posljednji borac jedva je stigao da odbije napade bržeg djeteta, koje mu je nakon nekoliko sekundi zario mač u srce.
  - Muzika nije svirala dugo, fraer dugo nije plesao! - Smejući se, rekao je dečak. I trčeći na prstima trčao je dalje, zveckajući gomilom ključeva.
  Devojke su nastavile da seku sa nadmoćnijim snagama. Ipak, broj leševa oko njih se povećavao, a bose noge šarmantnih Amazonki kupale su se u krvi. Ipak, stražarima je stizalo sve više pojačanja i devojke su počele da se gužvaju. Anđelika i Vega su koristile obe ruke i šutirale svom snagom, ali brojne rane su ih sprečavale da se kreću. Ratnici su se povukli, a ratnika oko njih postajalo je sve više. U žaru borbe, djevojke su potpuno zaboravile na supervojvodu koji je ležao bez svijesti, inače su pokušale da ga iskoriste kao štit.
  Vega je pokušao da koristi tehniku logovanja. To je pomoglo da se obori još nekoliko ljudi. Međutim, činjenica da su mačevi mogli rezati čelik išla im je u prilog. Zahvaljujući ovoj tehnologiji. Ubijali su napadače, u velikom broju. Međutim, tokom tuče Vega se okliznuo u duboku lokvicu krvi i zamalo pao. Iskoristivši trenutak, jedan od vojvodinih moćnih dva metra dugačkih vojnika zadao je snažan udarac mačem u glavu.
  Ako Vega nije imala tako snažnu lubanju s primjesom kulistata, jednostavno je bila odsječena. Ali svejedno, krv je prolila i ošišan pramen kose je pao, a djevojka je zamalo izgubila svijest. Refleksno reprodukujući iskorak, probila je protivnikovo grlo. Međutim, od potresa mozga jako ju je zaboljela glava, a njena reakcija se pogoršala i promašila je još udaraca.
  Angelici nije bilo lako, već je nekoliko puta bila zakačena, a nedavno zadobivene povrede bolele su i boljele. Djevojke su bile iscrpljene, iz njih su tekli potočići znoja i krvi, prelijepo su tekli po bronzanoj koži.
  Vega je ubrzo zadobila udarac u ruku, bicepsi su joj bili posječeni, mlada Amazonka s desne strane bila je ranjiva, ruka joj je izgubila snagu i brzinu.
  - Izgleda da smo zapeli Anđelika, popeli se u bitku, ne računajući snagu.
  I sama Anđelika je bila ubodena mačem u bok i jedva je suzdržavala jecanje.
  - Vrlo slično činjenici da morate umrijeti smrću hrabrih. Ako vjerujete u bogove, molite im se.
  Djevojke su zacvilile:
  - Verujem samo u viši um koji pripada čoveku. I takođe u činjenici da će ljudi, dostigavši neograničenu moć, sami moći uskrsnuti sve mrtve.
  Desetak mušketira je utrčalo u prostoriju, sama mušketa je još uvijek bila preglomazno i skupo oružje, glavno je još uvijek bilo hladno. Zapalivši fitilj, usmjerili su ih na djevojke i dali dvoranu.
  Iako su Vega i Anđelika skočile u stranu, Vega je probušena u nogu, a Anđelika je izbačena iz grudne kosti.
  - Oh! Kako gori! povikala je. - Čini se da nam ne preostaje ništa osim nade u buduće vaskrsenje. Iako sam lično vjerovao u Svemogućeg i nebo, ali ne previše.
  - Sve vjere i religije su prevara, način da se zgrabi novac. Vega je vrisnula. - Ja sam hrabri oficir engleske vojske i čeka me novi život, ali tebe nema.
  Muškete su se sporo punile, ali je i dalje bilo jasno da je kraj blizu. Dotrčali su novi strijelci i već iz dvadesetak trupaca opalili rafal. Istina, greškom su poginula četiri kneževa vojnika, ali su Vega i Anđelika zadobile nove rane. Njihove snage su bile toliko oslabljene da su teško uzvratili. Konačno, njihove nesrećne glave su se pokleknule, pokreti krvavih devojaka su postali tromi, i postalo je očigledno da će sledeći rafal biti koban. Musketari su se čak približili.
  I u ovom kritičnom trenutku, praćenom prijateljskom salvom naklona, bolno poznatom zvonjavom, zapevao je barem Anđelikin glas.
  Zbaci lance zlog ropstva,
  Uzmi mač i naoštri oštricu jače!
  Neka tvoji neprijatelji budu puni prevare,
  Ali će postati slobodan, led pakla će se otopiti
  Obradovaćemo i ovaj mali svet!
  Većina mušketira je ubijena, ostali borci pomiješani, zasuti strijelama. Bitka je počela da ključa novom snagom, vojvodini vojnici su bili pritisnuti.
  - I tvoj sin je dobro prošao, oslobodio zarobljenike i pritekao nam u pomoć. rekao je Vega.
  - A baš tome sam se i nadao do poslednje sekunde, jer nije slučajno moja beba potrčala negde sa ključevima.
  Međutim, bitka još nije bila gotova, supervojvoda je još imao puno ratnika, bitka je ispunila sve hodnike. Djevojke su, uprkos velikoj iscrpljenosti i povredama, nastavile da se bore. U tom trenutku, u susret im je istrčao visoki mladić, a oba su mu mača blistala od krvi.
  - Vi ste, lepotice moja, kako ste ranjene.
  Šta si radio, spavao?
  - Ne, ali su me uzeli za tvog slugu i nisu me pustili u palatu, a ni ja sam nisam htela da prolivam mnogo krvi. A kada je počela deponija, shvatio sam da ne mogu bez mene. Ne brini, mačevanju su me učili od detinjstva.
  - Znam to! Vi ste jedan od hiljadu odabranih. Vega je progovorila.
  Šta je izabrana hiljadu? - Pitala je Anñelika.
  - Pa to je nešto kao elita u Zlatnom El Doradu. - Dobro, nemoj da se ometaš, moraš jače da sečeš.
  Sveži Dodžer, koji je rastao u snu, naravno, kretao se mnogo brže od iscrpljenih devojaka. Njegovi mačevi su prepolovili protivnike, sekući oštrice. Postepeno su se kneževi vojnici povlačili i, iako je većina zarobljenika bila izmučena i iscrpljena zatvorom, mržnja je izdala njihovu snagu. Osim toga, izbila je spontana pobuna u samom gradu. Mnogi ljudi su bili gladni, iscrpljeni despotizmom i visokim porezima, ali su posebno teško stradali robovi, oni su bili glavna eksplozivna masa ustanka.
  - Vidite, narod nas podržava. - Vikao je Dodger.
  Iz uskih hodnika pobuna se izlila na površinu. Strašni dječak Oliver Twist borio se bolje od bilo koje odrasle osobe, nakon svakog njegovog udarca neko je pao. Nevaljalac se, zauzvrat, ponašao kao prava mašina smrti, ali su mršave devojke počele da zaostaju.
  - Možda ćemo napraviti pauzu. Vega je predložila.
  - Ne, šta si ti! Bez nas, ustanak bi se mogao ugušiti u vlastitoj krvi. Fortify Golden. Anñelika je vrisnula.
  - U krvavoj bici smo pokušali da presečemo! Pali su, ali su ustali! - razveselio se Vega i presekao još jednog vojnika. dodala je Anñelika gledajući je. Devojke su mahale sve intenzivnije, činilo se da se otvorio drugi vetar. Nevaljalac je bio daleko ispred, dva mača su mu bila ukrštena iznad glave i činilo se da je izbila dugu. Tada se Anđelika sjetila supervojvode.
  - A gde je glavno čudovište?
  Vega je okrenula svoje krvavo, a zatim lice.
  - Najverovatnije je mrtav, dao sam mu karotidnu arteriju!
  - Pošto nema razloga za brigu, izgleda da će se borba odugovlačiti, pa ćemo ih sve morati pobiti.
  Ljudi su pristizali sa svih strana, bježali su, mašući sjekirama, vilama, kosama, s divljim pomamom jurili na omražene satrape. Jedan čovjek, zdrav kao bik, podigao je hrastovu palubu u zamahu i srušio je na dva konjanika koji su pojurili da presijeku. Odletjeli su sa svojih šestonožnih konja, gvozdeni oklopi se obrušili na kaldrmu, a krv im je šiknula iza usta.
  Drugi jahač je uklonjen kosom, odvajajući glavu od tijela.
  Oliver Twist se potpuno pretvorio u đavola, trofejni dželatski mačevi su bili divni, sjeckati se njima je lako kao kositi travu. Ali palata supervojvode, požari su izbili u njenim sobama, dim se nadvijao nad visokim nazubljenim kulama. Nevaljalac je prvi primetio i zapovedio.
  - Vatru treba hitno zaustaviti, inače će se bogatstvo koje je gomilano vekovima pretvoriti u pepeo.
  Neki od pobunjenika još nisu toliko otupeli da ne čuju glas razuma. Međutim, ometali su ih preživjeli vitezovi i brojna straža. Bitka je bila haotična, negdje u dimu Dodžer je ugledao kovača sa rukama debelim kao cjepanice, kako maše čekićem, od njegovih udaraca padali su krupni borci. Počele su masovne pljačke. Maara Ace je upravo došao k sebi i, iako je mogao da komanduje, njegov autoritet nije bio bezuslovan. Oslobođeni zarobljenici su već poslali ptice u Valju Chervonny, samo je on mogao vratiti revolucionarni poredak.
  Odjednom se ispred Dodgera pojavio poznati pukovnik Gustav. Upravio je četverokrilnog orla na Dodgera. Njegov oklopni kljun se otvorio, otkrivajući oštre zube.
  Dodžer je čučnuo, izbegavajući udarac. Promašivši, lešinar je kandžama zagrebao kaldrmu, zatim je ponovo dobio visinu, a pukovnik je napao ruskog izviđača oštrim kopljem.
  - Ti si kraj plebejaca!
  Nevaljalac je izbegao i mačem prerezao prednje noge konja. Šestonožni konj je oborio jahača i on je poleteo kao ping-pong loptica. Rogati šlem je udario u pločnik, privremeno omamivši pukovnika. Nevaljalac je plemenito odlučio da ga pusti da se oporavi, a on se fokusirao na orla.
  Ogromna ptica ga je ponovo napala, ali nije uzalud Dodger bio jedan od hiljadu odabranih, tačan udarac mačem pravo u oko, a orao je udario u kobnom napadu. Oštrim bacanjem kapetan ruske vojske bacio je lešinara preko njega, umrljanog ljubičastom krvlju.
  - Pa, zver. Shvatio sam šta znači imati posla sa ratnikom Velike Rusije.
  Pukovnik je polako ustao, a mač mu je bljesnuo u rukama.
  "Ja sam najbolji mačevalac u vojsci supervojvode. Plebejani se bori sa mnom i glava će ti biti odsečena od tela.
  - Što je neprijatelj jači, to je pobeda zanimljivija! - Nevaljalac je pustio neprijatelja da se konačno oporavi, a onda ga je napao. Ispostavilo se da je pukovnik zaista vrlo sofisticiran protivnik, koji zna mnoge trikove, ali je inferiorniji od Dodgera u brzini i fizičkoj snazi. Ledeni, pokušavajući da pobedi što je brže moguće, delovao je previše direktno, zbog čega je kažnjen, Gustav je uspeo da poseče obraz. Tada je Dodger izveo složenu kombinaciju "Mad Squid" i teško ozlijedio svog kolegu.
  - Platićeš običnom čoveku. zastenjao je pukovnik.
  Nakon nekoliko napada Gustav je toliko oslabio da mu je Petar lako odsjekao ruku, a zatim udario u vrh kacige.
  - Nije loše za slugu. - Rekao je i pao mrtav.
  - Biće mi drago da poslužim! Posluživanje je dosadno! - Nevaljalac je zavezao Gustova i odneo ga pod drvo, a onda opet ujurio u gustinu. U posao je ušao čitav puk viteške straže, a pobunjenicima, nasumično naoružanim, bilo je teško. Spontano podignute barikade nicale su na ulicama, pešadija i konjica su se nasrnuli, a njihova je bitka postala izuzetno žestoka.
  Iz daljine u tami, čak i obično blistava četiri mjeseca sakrila su se iza olovnih oblaka. Palata supervojvode više nije ličila na kolač, već na drevnu građevinu Pentagona, ukrašenu sa dvanaest kupola i vojnim statuama, posebno je bilo mnogo vitezova i zmajeva koji su jurili na konjima. Među njima se već probijao plamen, rasplamsala se pomoćna zgrada, negdje u blizini pucali su topovi, granatirali su grad, uništavajući uglavnom kamene kuće.
  Plut je pokušao da usmjeri ustanak u smislenijem i manje spontanom pravcu, ali ga niko nije htio saslušati. A pešadija se već probila do palate i izvršila masakr. Maara Tuz je oko sebe okupio grupu pristalica, mučen je ušteđevinom i samo je prerezao kožu na leđima.
  - Wali Chervonny, gdje si? - vikao je iz sveg glasa. Stražari su ga opkolili sa svih strana, pokušavajući da ga zarobe. Evo vještog bacanja lasoa i težak čovjek je poražen, omča je zatvorena na grlu.
  - Još jedna strvina je uzeta u potpunosti. Uskoro ćemo pobiti sve pobunjenike. Gdje su te lude žene?
  Maara su vukli kao običnu stoku, međutim, kada su ga već tražili, bacio ga je na sapi konja, zaškripala je strijela, probovši jahačevu glavu. Nakon nekoliko sekundi, proleti još jedan, položivši još jednog ratnika. As je pao i počeo da se otkotrlja, a zatim je zgrabio bodež koji je neko ispustio i presekao konopac. Sada se borio sa novom snagom, stvarno je želio da vidi ko ga je spasio.
  Otrčavši malo unazad, ugleda polugolog dječaka prekrivenog krvavim macama. Međutim, odmah ga je prepoznao.
  - To si ti World Tuzok. Da je tvoj sin bio prilično zlostavljan zbog tebe.
  Svijet se zaljuljao kojim je nevjerovatnim naporom volje uspio doći do vanjske strane palate nakon što je skinut sa police. Posebno je bilo bolno gaziti na opečena stopala, teže je povrijeđena desna noga. Stalno ih je uranjao u vodu, fontana je uništena, a veliki plikovi su se lagano povukli i činilo se da te pacovi živog grizu. Uzevši luk ubijenog vojvodskog ratnika, stigao je na vrijeme da pomogne svom ocu.
  - Ništa tata! Ožiljci samo krase čoveka. Glavno je da im ništa nisam rekao.
  Dječak je izgledao ponosan što je izdržao torturu. Tada se istina sjeti kako je vrištao, i zamalo mu odvezao jezik. Hvala Oliveru Twistu na moralnoj podršci u teškim trenucima.
  - Vi ste već prilično odrastao svijet i morate izdržati najteže torture.
  - Da, tata, ali tuku i posebno peku pete, teško je ne vrisnuti.
  - Ako želiš, daću ti dobar savet. Kad ste potpuno nepodnošljivi, pjevajte. Pomaže mnogo, često su me u životu bičevali. Šteta samo što niste unaprijed bili kaljeni bičem, tada vam bilo koji stalak ne bi bio ništa.
  - Ja lično više volim da vežbam sa lukom nego da trpim batine. - Svet je zamislio kako ga otac teškom rukom tuče. Brr!
  - Dobro, pošto ste me danas spasili, neću da vas pobedim, ali u budućnosti će vam koža morati da se preplanuli.
  Pojavili su se novi ratnici, prišao je čitav jedan odred, pobunjenicima je bilo izuzetno teško. U tom trenutku pojavila se ptica nalik kolibriju sa šest krila i kukastim kljunom, koja je prorezala zrak. Sjedeći i otvorivši usta, cvrkutala je.
  - Vali Chervonny, prišao je gradu, pridružili su mu se seljaci iz okolnih sela. Traži da se otvore kapija sa strane Cedrove šume.
  - Onda treba da se probijete do njih, gde su ove proklete žene, oni bi pomogli sa svojim blagajnicima. prekorila je Mara.
  - Trčim za njima. rekao je Mir.
  - Ne možeš daleko trčati sa spaljenim tabanima. - Ataman upokoji sina - neka bolje uleti Zvan.
  Kec je zviždao za sjeckanog dječaka, koji je još bio svjež, uspješno izbjegavši torturu.
  - Trči i nađi one dvije žene koje su pokrenule ovu pobunu. Lako ih prepoznajete, prelijepe su, a iza sebe ostavljaju gomilu leševa. Reci im da pošalju napad na Cedar Gate.
  Zabljesnuvši golim štiklama, dječak je otišao da izvrši zadatak. Zvan je bio jedan od najboljih trkača i izviđača u pobunjeničkom odredu i Maara se nadala da momak neće ništa pobrkati.
  Dečak je odmah shvatio da su devojke tamo gde je najvrelije, zaista, u jeku borbe, bilo je jasno kako su treperili mačevi Anđelike i Vege. Zamahujući sabljom, pošto je dvosjekli mač bio pretežak za djetinje ruke, uspio je sasjeći ratnika i probiti se do Amazonki.
  - Dragi ratnici. - Rekao je, s mukom parirajući udarce. - Dolazi nam pojačanje, a da bismo ih pustili u grad potrebno je osloboditi prilaze Cedrovoj kapiji i spustiti most.
  - Gdje su oni? upitale su djevojke uglas.
  - Pokazaću ti, prati me. - Rekao je dječak. Umočivši noge u krv, potrčao je, ostavljajući tragove bosih nogu. - Prati tragove.
  Djevojke su se, kao iskusne atletičarke, oporavljale u hodu. Nakon što su posjekli još nekoliko vitezova, počeli su bježati, sustigavši dječaka prilično brzo.
  - A gde si hteo da idemo.
  - Doneću vam, evo vide trouglastu kulu, pokušajte da ih otvorite.
  Oko kapije je bilo malo straže, glavne snage su se borile u gradu. Djevojke su, ubivši četiri ratnika u jednom naletu, provukle kroz kapiju. Brzo se penjući spiralnim stepenicama, probili su do mehanizma koji je spuštao most. Desetak stražara je u to vrijeme igralo karte. Ugledavši dvije golonoge, okrvavljene i istovremeno lijepe žene, u dronjcima, ispuštale su grcanje.
  - Koje slatkice, pridružite nam se, sredićemo vam kul grupni seks i natočiti vino.
  - Hajde da ih ubijemo! - rekla je Vega, i dvostrukim udarcem srpom legla četiri pijanice odjednom.
  Ostali su posegnuli za mačevima, ali je bilo kasno, djevojke su ih isjekle kao kupus.
  - Banzai! - viknula je Vega u polušali, odsijecajući posljednju glavu s ramena.
  Tada su njih dvojica s mukom okrenula kvaku, ogromna vrata su se počela spuštati, zaklanjajući jarak. Užasna stvorenja su izašla iz vode i bijesno pucnula ustima.
  - Nemaju šanse, gle, već žure da pomognu.
  Velika horda seljaka sa vilama i kosama upala je u grad, a za njom prekaljeni partizanski odred, sudeći po njihovoj pegavoj odeći. Ratnici su obojeni u boju šume.
  - Konačno je stigao Vali Chervonny, zar ne. - Vega je uperila prstom u ratnika u oklopu koji je galopirao na mastiljasto crnom šestonožnom konju.
  - Ne, ovo je njegov asistent Discord. javio se Zvan.
  - Gde ti je vođa?
  - Evo ga. - Dečak je pokazao na ogromnog čoveka u cipelama i sa dva mača u rukama.
  Zašto izgleda ovako?
  - Da se neprijatelji ne prepoznaju u toku bitke, a ako je imao kraljevsku odeću, davno su ga streljali.
  - Jasno je, i mi sada izgledamo kao prosjaci. Anñelika je uzdahnula.
  - Nije najvažnije šta je spolja, već šta je unutra. odbrusi Vega. "Sada ćemo imati pravu eksploziju."
  Iako su se devojke već zaplele u noge od umora, naterale su se da izađu iz glave.
  Chervonny je hakirao kao demon, a Vega ga je pozvala.
  - Giant, pazi da mašeš svojim.
  - Ko si ti?
  - Boginja koja je napravila sav ovaj nered.
  - Od žena svi neredi, a vas dvoje.
  - Ali mi znamo da sečemo, ništa gore od muškaraca. Vega je podigla svoje okrvavljene mačeve.
  - Da vidimo, možda si samo hvalisavac. rekao je Vali.
  Približavanje svježih snaga počelo je prevrtati vagu u korist pobunjenika, ali je za borbu trebalo jako dugo. I Vega i Aplita su više puta bili ranjeni, vrlo često su gledali smrti u lice, ali ni na sekundu nisu usporili svoj ples uništenja. Sam Chervonny je zadobio nekoliko rana, posebno osjetljivih, kada je njegova kolona počela pucati iz mušketa. A tada su djevojčice bile u najboljem izdanju, prve su ušle u redove, utišavajući zle grabežljivce. Mišićave ženske ruke su dugo utrnule, Vega i Angelica su se držale ponosa, koji im nije dao da potone. Gusto zatrpani lulama, pobunjenici su se ponovo probili do palate. Snage supervojvode su bile iscrpljene, a njegove trupe su se povlačile, a sama palata je gorjela kao veliki požar.
  - Hitno ugasiti stan ovog vepra. Moramo spasiti ono što je ostalo. zapovjedio je Vali. - Takođe, uzmite oružje.
  Perth je sa grupom ljudi fasciniranih njegovim podvizima probio do zida, gdje je bilo nekoliko baterija sa teškim oružjem. Držali su cijeli grad na nišanu, uništavajući ga užarenim topovima.
  - Za mnom, drugovi, na juriš, na otpad!
  Blizu pušaka bila je ozbiljna deponija, jedan seljak je postavio artiljerca na vile. Drugi momak, koji je još izgledao kao tinejdžer, bacio je bodež u grlo policajca koji je revno vikao. Pao je, gušeći se krvlju. Čak su se i žene borile žestoko, koristeći ili svjetlosne sablje zarobljene od neprijatelja, ili sjekire, kuhinjske noževe, pa čak i četkice za zube. Jedna od njih je, na primjer, prilično spretno nožem razrezala trbuh koji je napao njenog ratnika. Još jedna djevojka se pokazala toliko zavodljivom da je odvratila borce pokazujući svoje visoke, dostojanstvene grudi. Sam Dodger je odavno izgubio brojku koliko ih je uspio ubiti u krvavom neredu. Pa ipak, ubijanje ljudi nije kao dagove ili druge galaksije, u tom trenutku osjećate samo opijenost moći, a onda. Međutim, on je već uništio toliko konfederata da mu je višak krvi kao voda.
  - Hajde momci guraj jače. - Nevaljalac šutira neprijatelja u skoku, njegove čizme su iskovane od hipertitanijuma, ovo nije baš zgodno na vrućini, ali je efikasno, lobanje pucaju od takvog šoka. Onda galopira kao pravi karatista, dupli udar i zamah mačevima, odmah četvorica mrtve.
  Gotovo svi stražari kod topova su ubijeni, nekoliko preživjelih vojnika sakrilo se ispod lafeta i točkova. Oni su izvučeni i žele da ih ubiju, ali Petar zaustavlja one najrevnije.
  - Vežite ih, a onda ćemo pitati da li žele da pređu na našu stranu.
  Bivši neprijatelji su vezani, ali bijes pobunjenog naroda je razumljiv, artiljerija je uništila mnoge kuće, neke su osakaćene.
  Posljednja ozbiljna odbrana u gradu bili su detineti. Tu su se povukli pohabani vitezovi, kao i ostaci pukova. Glatki visoki zidovi, kao i blindirana vrata, sprečavaju napad.
  Odmetnik je naredio.
  - Dovedite artiljeriju, razbijte kapiju.
  Pošto većina pobunjenika ne zna da puca, Dodger lično vodi oružje. Evo jednog od njih, najveće jezgro teško vuče nekoliko ljudi. Ruski oficir uzima dojavu i puca na vrata. Prvi je malo promašio, lopta od livenog gvožđa udarila je u toranj. Nedostatak bilo kakvog oružja teškog kalibra, niska brzina paljbe. Jedan Petar nije bez razloga elita, on odlučuje dodati barut, pokušava se usprotiviti jedan od pobunjenika, koji je nekada služio u artiljeriji.
  - Previše punjenja. Pištolj se može slomiti.
  - Ne lomi se! Plut je mahnuo. - Pogledajte koliko je debeo zatvarač, odmah se vidi da su se majstori potrudili.
  Samouvjereno zaspao s bijelim prahom, pomagao je ljudima da napune težu topovsku kuglu.
  - Pa, sad će biti zabavno.
  Sa takve udaljenosti teško je direktno pogoditi vrata, a ogroman kalibar ne doprinosi preciznosti, ali ako uspije, onda će biti efekta. Naravno, morate se osloniti na intuiciju. Nevaljalac je zatvorio oči i zamolio proviđenje, koje je po pravilu činilo dobro Velikoj Rusiji, da pomogne i u ovoj stvari.
  - Pa, klinci s Bogom.
  - Neka nam je Presveta Bogorodica u pomoći. - Rekli su pobunjenici.
  Uz urlik, top je ispalio stub vatrenog plamena, a lopta teška dvadeset funti velikom brzinom udarila je u vrata.
  Puklo je gvožđe kojim je kovan, ali je sam temelj opstao.
  "Prokletstvo, od čega je napravljeno, moraću ponovo da pucam." Povećajmo naplatu.
  - Ne isplati se. - Tobdžija je povisio ton. "Rizik je prevelik, bolje gospodine, ako imate pravi glas da ubacite još par udaraca, nijedna vrata ne mogu izdržati toliko udaraca.
  - U redu! Ali neću vam ni smanjiti dozu.
  Zakucavši topovsku kuglu u top, Dodger je ponovo opalio, ali očigledno se sreća odvratila od njega, udarac se proširio na kulu, bilo je jasno kako su letjeli izbijeni zubi.
  Klinac je imao i topove, a oni su režali vatrom. Istina, pucali su uglavnom beskorisno i naslijepo.
  - Nervi su ti prenapeti. - Rekao je stari topnik. - Opustite se i razmislite o nečem prijatnom.
  - O čemu se radi? - upitao je iznervirani Dodger.
  - O tome, na primjer, da si ti moj folder, a tvoj sin. - provokativno je odgovorio prnjavi dječak, sablja u njegovim rukama bila je krvava, a dobro se borio.
  - A šta nije loša ideja! Voleo bih da imam pet, a ne deset sinova da se bore za svoju Otadžbinu.
  - Ne, možda si još premlad za mog tatu, bolje ti je da mi budeš stariji brat.
  Dodger je dodirnuo njegovu glatku bradu bez brade i zakikotao se. Zatim se, prisjećajući se drevnog ruskog običaja, prekrstio. Zatvarač oružja je zagrejan.
  - Vruće! Ali ništa, samo ohladi glavu.
  Sljedeće jezgro je poslano sa vrhunskom preciznošću. Masivna vrata su se srušila, a pobunjenici, prvenstveno Anđelika i Vega, uletjeli su u provalu.
  Djevojke su oduvijek nastojale da dominiraju, a pošto su se isticale velikom vještinom u borbi, drugi muškarci su se nehotice podizali na njihov nivo.
  Vega je skočila na porušeni dio parapeta praveći propeler svojim mačevima. Poleteli su komadi krvavog mesa.
  - Anđelika, možda imaš neku drogu, ne osećam ruke.
  - Ni ja se ne zezam, strpi se devojko - bićeš ataman.
  - Dečje šale ovde nisu prikladne, ja ću da ispustim mač.
  "Onda će glava sljedeća pasti."
  Mašina za mlevenje mesa se nastavila, vatra je gorela, a Vega je nekoliko puta bos zagazio u vatru, ali nije obraćao pažnju na to. Odgurnuvši stražare, provalili su u dvorište.
  Ovdje se borio i sam general Monnac, vrhovni komandant supervojvodskih trupa. Bio je vrlo visok, viši od samog Valje Chervonnya, i neobično širokih ramena. Evo dva ogromna viteza koji se okupljaju, birajući mačeve sa dve oštrice kao oružje. Vali je bio jak kao medvjed, ali njegov protivnik nije bio inferioran, osim toga, Monnaca su trenirali najbolji mačevaoci u kraljevstvu, a Vali je djelovao na starinski način. Minutu kasnije, general je, spretnim lažljivim pokretom, probio ruku svog protivnika. Vali prebaci mač u lijevu ruku, a pokreti su mu usporeni. A onda rezanje bekhendom probijanje kroz prsa. Chervonny je zateturao, ali tada mu je Vega pritekla u pomoć. Djevojka je parirala generalovom napadu, a sama mu je drugim mačem napravila trag na čelu.
  - To je kurva! Jebaću te u sve rupe. viknuo je Monnac.
  - Mahuna će se odlomiti. - Vega je isplazila jezik.
  Generalovi udarci su bili teški, ali nedovoljno brzi u poređenju sa pokretima ruskog obavještajca. Promašivši nekoliko napada, zastenjao je, krv je tekla iz probušene školjke, bilo je jasno da veliki vepar slabi.
  Uzalud neprijatelj vjeruje
  Da je uspeo da slomi Ruse!
  Ko se usudi, taj u borbi napada,
  Neprijatelji će biti žestoko potučeni!
  Vega je izgovorio drevne, ne mnogo naivne stihove i nastavio ofanzivu. Konačno, general, koji je izgubio snagu, posrnuo je, a djevojka mu je oštricom probila vrat.
  - Mislim da sam žurila: trebalo je da te zarobim i silujem.
  Međutim, posljednja borba je iz nje iscijedila svu snagu. Djevojka je zateturala i ispustila mačeve. Tada ju je brutalna gomila napala, devojčica je zadobila dve rane u stomak, a druga oštrica joj je posekla obraz.
  - Evo gadova! - Vegi su drhtale ruke, noge su joj se takođe petljale i tresle, videlo se da je na poslednjim nogama. Anñelika se takođe iscrpila i teško se borila protiv petoro ratnika.
  - Glupo je umrijeti na tri koraka od pobjede! promrmlja Vega.
  - Živećeš! - viknuo je Oliver Twist i, poput malog tigrića, provukao se između oštrica. Nekoliko napada i razbijenih glava je odletjelo.
  - Bravo dušo, voleo bih da imam takvog sina.
  - I već ga imam! - rekla je Anđelika, teško se izvijajući, udarila još jednog borca.
  Vega je pala, zagnjurivši lice u krv, a zatim otpila gutljaj. To ju je čudno razveselilo i ona je ustala.
  - Dečko, prerano je da me otpisuješ, još mogu da se borim.
  Podigavši ispuštene mačeve, djevojka se okrenula, nastavljajući da pušta utrobu.
  Stražari su bili očito iscrpljeni, neki vojnici su, izgubivši hrabrost, pali na koljena i tražili oprost, drugi su, naprotiv, više voljeli smrt od sramote zatočeništva. Ali njihova snaga je presušila, udaraca je bilo sve manje.
  - Odustati! A mi ćemo vam poštedjeti živote. - Vikao je Vali Chervonny. - Bacite oružje pre nego što bude prekasno!
  Više od polovine onih koji su se borili u očaju napustilo je svoje oštrice koje su postale beskorisne. Samo mali dio vojnika je izgovorio sa patosom.
  Stražari ne odustaju!
  "Onda ćeš morati biti ubijen!" Naprijed moji zmajevi, ostaje još jedan posljednji napor.
  Vegi i Anđeliki je zazveckala glava, a dječak koji je bio mučen nije izgledao ništa bolje, ali su ipak napali neprijatelja, dokrajivši posljednje ostatke otpora.
  Kada je, konačno, pao i poslednji ratnik kojeg je Aleks probio, zavladala je mrtva tišina.
  Vega je iscrpljen sjeo na brdo od nekoliko leševa. Aplit je govorio.
  - Hvaljena gospa! Osvojili smo.
  Vali je prišao buretu vina, podigao ga, odlomio obod i počeo pohlepno da pije. Zatim se okrenuo ostalim pobunjenicima.
  - I koliko vredilj. Pijmo za našu pobedu.
  Tek sada su Vega i Anñelika osetile da žele da jedu, čak su im se grčevi u stomaku, a grlo osušilo od žeđi.
  - Nakon slavne bitke, zašto ne otpijete gutljaj.
  Pobunjenici su započeli pljačku, ali ih je Vali Chervonny zaustavio.
  - Ne, svo bogatstvo se mora obračunati i rekvirirati. Sada ćemo umjesto vojvode vladati mi, a svakoj sili su potrebna i sredstva i zalihe hrane. - rekao je šef pobunjenika.
  - A vi devojke dođite ovamo! Vi ste tako bistri i jaki ratnici, ali ja vas ne poznajem! Odakle dolaziš.
  Vega je odlučila da ne govori istinu. Bolje je znati puno, a otkriti malo.
  - Mi smo iz dalekih zemalja, mnogo dalje od ogromnih poseda Kirama i Engleske, i dugo smo živeli u militarizovanom samostanu, gde su se obučavale žene ratnice.
  - Eto kako, ali nisam znao da ima takvih, a da li je vaš manastir veliki?
  - Mala i užasno tajna.
  - I možete mi lično pokazati na mapi.
  - A mape nema, njena lokacija je toliko sveta tajna da ćemo, ako je odamo, biti podvrgnuti strašnoj kletvi.
  - Dobro, dobro moje tajne ratne nimfe, dozvolio sam vam da čuvate ovu tajnu. A ovaj momak koji se tako dobro bori nije ti slučajno rođak?
  - On je moj sin!
  - Čestitam! Ovo je pravi orao i mislim da će vremenom iz dječaka izrasti izvanredan borac, iako se i sada bori vrhunski.
  - Lično sam ga trenirao.
  - Kako se zove vaš partner?
  - Ja sam Vega, Dodžer je i dalje sa nama, nije sluga, već ravnopravan partner.
  - Naučiću to! Pozivajući vas da postanete moji pomoćnici, daću svakom od vas po jedan puk.
  "Veoma smo zahvalni, ali ne namjeravamo se dugo zadržavati na ovom svijetu, a čim se naša misija završi, napustićemo ga.
  U daljini je bljesnula senka, neupadljivi čovječuljak uzjahao je konja i odjurio do kapije. Njegove usne su lukavo prošaputale.
  - Izgleda da su to oni o kojima proročanstvo govori.
  . POGLAVLJE 17
  Bičevani mladi zatvorenik očajnički je pokušao da probije lance. Ostalo mu je malo vremena.
  Ubrzo treće bičevanje, a potom i pogubljenje. U petlji, umiranje nije toliko bolno koliko je ponižavajuće. I ovdje jako loše hrane bombaše samoubice. Hleb i voda pa malo. I hladno je u debelim kamenim zidovima. A doktor ni ne dolazi - osuđen je, pa čemu liječiti.
  Kada je iscrpljeni Oliver Twist upao u san, sanjao je...
  Nakon plemenite gozbe i proslave pobjede, okupilo se vijeće pobunjenika. Na njemu su učestvovali komandanti odreda, kao i Vega, Anđelika, Plut i, sasvim iznenađujuće, mladi Oliver Twist, koji je određen da komanduje odredom koji se sastoji od dece i adolescenata ne starijih od šesnaest godina.
  Razgovarali o trenutnom stanju stvari i šta dalje. Prvo, bilo je potrebno vratiti legitimnu vlast u samom gradu, zaustaviti pljačke i nasilje.
  - Već sam postavio dvadeset vješala, na kojima se vješaju oni koji nisu htjeli da se potčine narodnoj vlasti.
  - Tako je, ali još bolje je lopove nabijati na kolac! viknuo je mladi Oliver Twist.
  Nekoliko komandanata iz redova pobunjenika izrazilo je jednoglasno odobravanje.
  - Odmah se vidi da pravi vođa naroda raste!
  - Biće ulog! - Odseci Vali Chervonny.
  Vega je preuzeo riječ.
  - Vjerujem da nećemo moći mirno spavati, moguće je da će bukvalno nekoliko dana kasnije ovamo biti poslata ogromna vojska koja će opsjedati grad.
  - Ne tako brzo! - Odseci Vali Chervonny. - Vojska mora biti okupljena i opremljena. Osim toga, Naporedon ima sukob sa Agikanom, ako baci previše snage na nas, rizikuje da izgubi sve kolonije. Ne, još nije toliko strašno.
  "Ali svejedno, bolje je držati se nego biti preventivno, bolje je pobijediti nego povući se u strahu. Moramo ići sami, usput ćemo popuniti našu vojsku na račun pobunjenog naroda, a onda ćemo osvojiti glavni grad carstva kao svoju.
  - Matara je glavni grad naše zemlje. Znači hoćeš da svrgneš kralja.
  - Nužnost nas tjera na to.
  Ko će onda biti monarh?
  - Da, čak i ti, nije me briga.
  - Vivat Vali Imperator. Komandanti su to shvatili.
  - Što je veoma laskavo, ja se, možda, mogu složiti sa njenim predlogom. Kao što ste rekli, bolje je pobijediti nego povući se u strahu.
  - Potrebno je skupiti sve snage i mobilisati, pre svega, dečake od sedam godina. - Ubacio Oliver Twist.
  - A kako ćemo regrutovati dobrovoljce ili ćemo uvesti regrutaciju?
  - Naravno, dužnost. - Ovde su atamani bili ujedinjeni. - Narod se već navikao na to, a naša vojska će biti sve veća.
  - I budi na ovome.
  - Štaviše. Anñelika se uključila u razgovor. - Moramo osloboditi sve robove i uzeti ih u našu vojsku.
  Nećemo imati ropstvo! - Prekini Chervonny. Vođa pobunjenika podigao je veliki zlatni pehar u kamenje i ispio ga u jednom gutljaju - Od sada će kmetstvo ukinuti sva slobodna braća jedan prema jedan.
  - A plen treba podeliti na sve podjednako. Oliver Twist je ponovo intervenisao. - Bez obzira na titule.
  Vali je oklevao, ali uhvativši napete poglede svojih saboraca, rekao je odlučno.
  - Neka bude tako! Mi glasamo.
  Svi su podigli pesnice.
  - Jednoglasno!
  Dodger je šapnuo Vegi na uho.
  - Naravno, sloboda je divna, ali nemojte dugo ostati. Na kraju krajeva, mi imamo zadatak vlastite zemlje - Velike Britanije.
  - Zaboravili ste da smo obećali da ćemo Anđeliki vratiti sinove. Jedan je vraćen, čim pronađemo drugog i zauzmemo Mataru, odmah ćemo se pretvoriti u hemisferu svjetlosti.
  - Može potrajati predugo. - planuo je Petar od ljutnje.
  O čemu šapućeš. upita Vali sumnjičavo.
  - O ličnim poslovima. - Smejući se, odgovori Vega.
  - To je tvoja stvar. Pa, evo glavnih odluka koje smo donijeli, ostaje da razgovaramo o detaljima.
  - Đavo je u detaljima. rekao je Vega.
  - Ne želim da zvučim nametljivo, ali vaš dolazak podseća na uobičajenu legendu o dva bosonoga ratnika sa mačevima koji će se pojaviti pred smak sveta.
  Možete misliti o nama kao o bilo čemu, ali ponekad se legende ostvare. rekao je Vega.
  - I ne vjerujem da ste vi oličenje Djevice Marije i Azazela, ali narod može vjerovati u to. Zato bolje da ga ne razočaraš.
  - Zašto? - Pitala je Anñelika.
  - Jer u ovom slučaju će nam se pridružiti mnogi jednostavni i religiozni ratnici. Na kraju krajeva, ljudi nisu postojani u svom bijesu, već su mnogo dosljedniji u obožavanju kulta.
  Djevojka si je natočila pola čaše slabog vina, navlažila grlo.
  - Pa, za dobrobit, spreman sam za ovo. Ali znaš šta Vali. Anñelika je oklevala.
  - Ne ustručavajte se da pričate.
  -Šta mislite o nauci?
  - Ni sam nisam mnogo pismen, ali smatram da ako je to za dobrobit zemlje i radnog naroda, onda treba podsticati nauku.
  - I sam treba da naučiš da ne budeš slep.
  - U mladosti sam i sam bio rob, i nisam bio dorastao pismenosti, a onda sam samo radio ono što sam se borio, skrivao se od hajke, donosio pravdu. A ako postanem kralj, ne zna se da li ću imati bar zrno slobodnog vremena.
  - U davna vremena na našoj matičnoj planeti postojao je veliki vladar Džingis Kan. Nije znao ni čitati ni pisati, ali je postigao opsežna osvajanja i stvorio prilično čvrsto carstvo. rekao je Vega.
  - Kakav sjajan primjer. Koliko sam shvatio, doleteo si ovamo sa dalekih zvezda.
  - Da, dobro ste razumeli, a naše carstvo obuhvata milione svetova sličnih i ne sličnih vama.
  - Sa takvim podacima utoliko ste pogodniji za ulogu mesija. Pomozi mi da osvojim tron i uradiću sve što tražiš.
  - Imamo jedan zahtev da razvijate nauku, uništavate ropstvo, vladate pošteno!
  - Vi kažete jedno, a iznesite tri odjednom! Chervony se nasmejao. - Dobro, hajde da napunimo pehare i popijemo za uspeh.
  Atamani su pili, uključujući Olivera Tvista. Dječak se malo pripit i patetično je govorio.
  - Želim da budem princ.
  - O čemu pričaš? Usvojiću te. Vali je tiho rekao.
  - Ne, trebalo bi da učiš u normalnoj školi, čim ti nađem brata, vraćamo se.
  - Je li on tvoj sin? Anñelika je klimnula. - Onda treba da slušaš svoju majku. A sada ćemo popiti još jedno piće i razići se među trupama.
  - Samo mu ne daj.
  - Naravno, dosta je bilo, deca treba da poštuju umerenost u jelu i piću.
  Nakon što je izgovorio poslednju zdravicu, Chervonny je zatvorio sastanak. Već u hodniku Dodger je povukao Vegu.
  - Dakle, za vas zadatak koji vam je dala domovina ništa ne znači?
  - Znate, umoran sam od toga da budem pokorna marioneta, želim bar jednom u životu da odigram odlučujuću ulogu, da rizikujem sve, ali da oslobodim planetu srednjovekovne dominacije.
  - A to što sudbina domovine zavisi od naše misije, da li vam je svejedno?
  - Ne, ali započeti posao mora biti završen. Ne možemo napustiti ove ljude u kritičnom trenutku istorije. Zamislite šta ih čeka bez nas - mučenje i pogubljenje.
  - A šta je sa Anđelikom, nadam se da će sama to moći da se nosi.
  "Ali ona nema tako velike vojne vještine i znanje kao mi. A što se sreće miliona ljudi tiče, ona može propasti.
  "Jeste li sigurni da bi nasilna pobuna mogla dovesti do univerzalnog raja?" Slučaj se može završiti samo viškom krvi.
  - Zato je potrebna naša kontrola kako bi umjesto krvi rasli nezaboravci.
  - Dobro, daću ti još tri dana, a ako ne pristaneš da ih napustiš, ja ću sam napustiti pobunjenički logor i odleteti na planetu Samson.
  - Znaš da ne mogu. Pa, pogledajmo okolnosti.
  Komandanti su se razišli u delove i počeli da razbijaju vojsku na pukove. Vali Chervonny je u velike formacije postavljao ljude provjerene i prekaljene u partizanskoj borbi, a sami ljudi birali su manje. Istovremeno je izvršena i revizija palače, iako su gornje prostorije stradale od požara, sami zidovi su preživjeli požar, a što je najvažnije, preživio je ogroman podrum u kojem su pohranjena kolosalna blaga supervojvode. Međutim, desetak pobunjenika je poginulo u trenutku kada su pokušali da uđu u riznicu. Instalirani simulatori i zamke sa strelicama doslovno su izrešetale očajne momke. Vali Chervonny je, međutim, bio zadovoljan.
  - Znači neophodno je za lopove. Od sada je sav novac narodno dobro.
  Uz pomoć buradi baruta dignute su zamke u vazduh i pred očima pobunjenika iskrsle su uredno složene poluge zlata, srebrne poluge, burad i škrinje punjene novčićima. Na posebnom mjestu ležalo je drago kamenje, dijamanti, neki veličine oraha, kristalno čisti rubini, smaragdi, neki od njih su bili u obliku nakita ili cvijeća, ahata, topaza, safira, pojedinačni biseri veličine kokošjeg jajeta.
  "Ovi vojvode su vekovima gomilali bogatstvo. Vrijeme je da podijelite sa ljudima.
  Sveprisutna Vega i onda umetnuta jezik.
  - U mom carstvu dijamanti nisu visoko cijenjeni, oni se proizvode u industrijskim pogonima. Isto je i sa rubinima, koristili su se u laserima dok nisu izumljene megaplazma mašine, ali smaragdi nešto vrijede.
  - U ovom slučaju, dajem ti ih, možda za minđuše?
  - Ne volim da opterećujem uši. Dovoljan je jednostavan prsten!
  Zalihe hrane u dvorcu, kao i u gradskim magacinima, bile su značajne, tako da glad nije prijetila revoluciji. Općenito, plodna klima - tri sunca odjednom i neobično bujne biljke omogućile su berbu četiri puta godišnje. Naravno, nije bilo zime, klima je podsjećala na ekvatorijalnu.
  I začudo, čak i na ovoj mekoj, pahuljastoj zemlji koja je curila od sala, gdje je bilo dovoljno bodnuti štapom da procvjeta, ljudi su umirali od gladi. Okrutna moć oligarhije, preveliki porezi i danak, doveli su do toga da je većina ljudi živjela u siromaštvu.
  Stoga se ustanak širio, rasipajući se po gradovima i selima. A kada je vojska pobunjenika krenula u pohod, ovo je impresivan prizor. Brojni pobunjenici izašli su kroz kapiju i krenuli širokim putem. Nevaljalac se, međutim, kao profesionalni vojnik namrštio, vidjelo se da su dobrovoljci slabo obučeni, bili su van takta, iako su njihovi komandanti pokušavali da ih izgrade. Među oružjem posebno je mnogo ispravljenih kosa koje izgledaju prijeteće, mnogo kopalja, ima čak i ljudi naoružanih rogovima i toljagama.
  Malo je mušketa, čak i onih primitivnih. U ovoj vrsti snaga nivo naoružanja nije veći nego u vrijeme Ivana Groznog, glavno je hladno oružje, što pobunjenicima daje neke šanse. Ali ako se suoče s velikom i dobro opremljenom vojskom, bit će zbrisani. Artiljerije nema dovoljno, većina zarobljenih topova zarobljenih prilikom jurišanja na grad je preteška, teško ih je vući. Odnosno, kampanja za krunu nije ništa drugo do kocka koja se može završiti puno krvi.
  Ovdje dolaze žene lokalnih Amazonki, većinom mišićave i krupne, napumpane mišiće teškim radom. One, po pravilu, prate svoje muževe, ali ima i veoma mladih neudatih žena. Od njih, Vega formira svoju gardu.
  Evo još desetak djevojaka koje je okružilo nju i Anđeliku.
  - Vi ste sveci! - Vikali su. - Preteča Marije i Azazela.
  Vega je prilično navikla na svoju ulogu. Iako ovaj demon ne vjeruje u Boga, ona se pretvara da je uronjena u vjersku ekstazu.
  - Vjerujte u Svemogućeg, kazna je stigla u vaš svijet. - Vega je uspeo da sazna za legendu uopšteno - Došao sam da učinim siromašne bogatim, a bogate siromašnim!
  To je izazvalo eksploziju entuzijazma među siromašnima. Bili su bučni, mahali svojim kosama.
  - Imamo i ravnopravnost žena, moramo se boriti. Ja ću biti prvi koji će vam pokazati primjer! Vega je podigla mač nad glavom.
  Brojne djevojke i odrasle matrone podržavale su ovaj impuls - iako se u ovom svjetskom ratu smatralo muškom profesijom.
  Sam Vali Chervonny je dovezao do njih. Ovog puta popeo se na stifin, smiješnu životinju koja je mješavina slona i kaktusa. Na vrhu, gdje se nalazilo sedlo, i strijelac sa kočijom, sve je bilo uredno dotjerano, ali su tri debla izgledala urnebesno.
  Oliver Twist je takvu životinju prvi put vidio i radoznalo povukao trnje, zatim je pokušao da svira, zazvonile su i dobio nešto što je nalik na harfu.
  Dječak je uspio da reproducira melodiju galantnog marša vojske.
  - Ne igrajte se, iako ne, nastavite da svirate svoje očigledne muzičke sposobnosti.
  - Voliš li muziku? - iznenadio se Oliver Twist.
  Naravno da nisam divljak. - čak se i uvrijedio Vali. - Ako sam iz proste porodice, šta mislite; nesposobni da sagledaju lepotu?
  - Ovo je vojna himna sa njim vojnici idu da ginu. Ali ako želite, odsviraću vam Betovenovu herojsku simfoniju posvećenu Napoleonu Bonaparteu.
  - Ko su oni?
  - Drevni heroji dalekih zvezda.
  -Igraj.
  Dječak je počeo da podešava "žice", igla svakog slona imala je svoj domet. Konačno je uspeo da pronađe pravi ritam i počeo je da svira. Genijalna melodija u originalnoj izvedbi bila je impresivna. Ubrzo ih je okružilo nekoliko hiljada gledalaca, koji su jednoglasno tražili da nastave.
  Chervonny je prekinuo koncentraciju.
  - Naš cilj je napad na prestonicu, ne smemo da stojimo mirno. Patriz je ostao iza, a muziku ćemo slušati posle pobede.
  Oliver Twist, ohrabren raspoloženjem gomile, postao je tvrdoglav.
  - Dozvolite mi da im igram Čajkovskog, ovo je takođe veoma jak heroj antike.
  - Ne! Okrećemo se i marširamo.
  Ovdje se Vega uključila u razgovor.
  - Pusti ga da igra! Takođe želim da slušam Čajkovskog, pogotovo što je on kompozitor naše praroditeljske države!
  Vali Chervonny je oklijevao, nije htio raspravljati s novom sveticom, njen autoritet i vještine bi dobro došli, ali njegov autoritet treba sačuvati.
  Šta će Anđelika reći?
  - Pusti ga da svira, ali ovo će mu biti poslednja pesma. - rekla je lepotica.
  Oliver Twist je dunuo, a zatim počeo da peva. Njegov glas još nije počeo da se prekida, pa je poziv bio neobično jasan.
  "I ima pristojne glasovne sposobnosti" - pomisli Dodžer. - "Kad sam i pevao, šteta posle zatvora, potpuno sam izgubio infuziju."
  Ali izgledalo je da je sam kaktus slon imao drugačije mišljenje. Neko vrijeme je stajao mirno, a onda kako da se pusti. Oliver je poletio s trnja, a iskusni jahač koji je sjedio s Valjom Chervonny povukao je uzde. Ali ništa nije pomoglo, životinja se sve više trzala, činilo se da je slon poludio. Debela koža postala je crvena, što je bio prijeteći znak za ovu vrstu životinja. Ovdje ni sam Vali nije mogao odoljeti i poletio je s leđa, vjerovatno bi slomio vrat, ali Dodger je bio na oprezu i podigao je čelo ustanka. No, jahač je imao mnogo manje sreće, od oštrog guranja izletio je kao metak i zabio se u palmu.
  - Užas se probudio! Ti si mu doveo otrcanu pevačicu! - Vikao je Chervonny.
  U tom trenutku Anñelika je skočila naprijed, nad njom su se nadvile džinovske kljove ogromnog slona, čak je i hrabra Vega vrisnula. Ali djevojka je, ne lecnuvši se, stavila ruku na njegovo deblo. Činilo se da je iz nje izašao mlaz energije, ludi slon se trznuo i ukočio, a koža mu je postala crvena u plavu. Tada su njegove zakrvavljene oči poprimile značajan izraz, a čudovište sa tri debla kleknu.
  Svi su se ukočili, ne vjerujući svojim očima, nastupila je mrtva tišina, a onda je eksplodirala nečijim vriskom.
  - Sveta dama od slonova.
  Povici su se pojačali, gomila je skandirala.
  - Inkarnacija Marije će ukrotiti svaku zvijer! Slava svecima!
  Slon se naklonio i Vali Chervonny je ponovo sjeo na njega. Vođa pobunjenika je bio zadovoljan, a tvrdoglavi dječak je to dobio, a Angelikin autoritet je dodatno ojačan, što mu objektivno ide u prilog.
  Prije nego što je sjeo, šapnuo je Anñeliki na uho.
  - Kad postanem kralj, ponudiću ti da mi postaneš žena.
  Djevojka je odgovorila.
  - Da biste se venčali, potrebna vam je ljubav.
  Vali je izdahnuo.
  - Volim te puno.
  - Još te nemam.
  - Reč još uvek uliva nadu.
  Vali je tada ljubomorno pogledao Dodgera, zar mu ovaj mladić nije konkurent?
  Ali onda, uhvativši Vegin pogled, shvatio je da su s njom prilično par. Ovako ga gleda ova tigrica, pogledom punim ljubomore i divljenja. Istina, on zaista osjeća sve veći šarm Anđelike, takvu ženu je želio da vidi kao svoju ženu, snažnu, inteligentnu, hrabru, sposobnu da podijeli teret vođe, a u budućnosti, ako Bog pomogne, i kralj. Njen sin, naravno, nije šećer, iako snažan momak, hrabro se ponašao pod torturom, odličan borac, ali ipak nekakav stranac. S druge strane, da je njegove krvi, Vali bi sebe smatrao sretnim ocem.
  Oliver Twisty je u međuvremenu gradio svoje maloljetne čuvare. One vršnjake koji su usporavali i nisu dobro slušali komande, učio je šakom. Tragovi mučenja na njegovom tijelu potpuno su nestali, a čak su ga i djeca gledala kao čudo i trudila se da ga poslušaju. Svijet Tuzoka se još uvijek nije oporavio od mučenja, jedna noga mu je izgorjela, a bila je zavijena, zbog čega je tinejdžer šepao, ali bičevi nisu toliko strašni. Pa ipak, da ne uspori, dječaka su stavili u vagon.
  Oliver Twist jurio je oko nje kao đavo, pozvao svog prijatelja, a zatim se vratio svojoj grupi. Bit će potrebno otkriti u čemu je tajna i zašto se tako brzo oporavio. Očigledno ljudi sa zvijezda imaju posebnu magiju ili neobičnu umjetnost liječenja. U međuvremenu će ga pažljivo pratiti u kampanji. Međutim, glavna opasnost dolazi od Reda lavljih usta, ovo je velika i podmukla sila. Mogu i otrovati, pa da je Aplita imao zavjeru protiv otrova, onda bi bio miran. Ako razmislite o tome, onda bi prije svega trebali ukloniti ove djevojke, bacaju bolno oštar izazov vlastima Velikog brata.
  A ako su uspješni, onda se red može obratiti njemu Chervonny za pomoć.
  - Manje od kraljevske krune, ne slažem se. kaže Vali naglas.
  Anđelika ga čuje, odmah skoči na slona i prekine.
  - Jesmo li digli pobunu zarad krune? Naš cilj je sloboda i pravda.
  - Naravno, ali da država ne bi upala u anarhiju, neko mora biti kralj.
  - Onaj ko to postane mora imati sve kvalitete monarha.
  "Ali već ste odlučili da ću postati monarh.
  "Ali pod svojom kontrolom, ja ću vas odvesti do Matare.
  - Hvala ti dijete podzemlja. - rekao je Vali polušaljivo.
  - Zaboravili ste da sam sada svetac. A ako je tako, onda me morate poslušati, jer je Marija starija od bilo kojeg zemaljskog kralja.
  - U ovom slučaju, opet ste u pravu da mogu biti običan smrtnik. Hajde bolje da porazgovaramo o planu daljeg rata, odlučio sam da svoje pukove pošaljem u grad Loistrog, to je ključna tačka gdje se svi putevi spajaju. Odatle možemo otvoriti direktnu rutu za Matarre.
  - Ima jako jak garnizon i puno oružja. Prvo bih vam savjetovao da prošetate linijom Facet, tamo ima mnogo vojnih tvornica, primjetno bismo napunili svoj arsenal.
  - Fabrike su dobro utvrđene, tu ćemo izgubiti previše ljudi i vremena.
  - Mislim da će sami radnici ustati i otvoriti nam kapije.
  - Među onima koji rade u stražnjim prostorijama i u rudnicima zaista ima dosta robova, ali najamni vrijedni radnici nisu baš htjeli da se pridruže mojoj bandi.
  - To je zato što, za razliku od odbeglih robova, koji nemaju šta da izgube osim lanaca, imaju porodice, i samo najočajniji mogu da ih dovedu pod sekiru.
  - Možda ste u pravu, pre odlaska u prestonicu ne možemo bez oružja. Vali se okrenuo. - I evo skrećemo račvanje, gde ste savetovali.
  Ogroman, isklesan granitni marker pokazivao je smjer. Glavni grad Matarre još je bio udaljen više od pet stotina milja. A duž ivica su ležale bogate, gusto naseljene zemlje.
  Trupe su se okrenule fabrikama, bilo je potrebno popuniti zalihe pušaka i mušketa. Petar se sve više mrštio - ustanak se očito odugovlačio. Uz put je ležala tvrđava Sinhor, veoma velika, drevna, ali dobro utvrđena sa jakim garnizonom i dalekometnim topovima. Bilo je veoma teško zaobići ga. Kako ne bi gubili puno vremena, Anđelika i Vega su krenule na trik. Uzevši sa sobom bure baruta, obojica su krenuli prema kapiji.
  Jarak je bio dubok, most podignut, izgledalo je kao da su lokalni vojnici upozoreni na ustanak. Viši oficir, major Fonol, pregledao je okolinu kroz špijun. Prethodna noć je bila teška, jer je bio u priličnom pijanom stanju, unajmio je dvije prostitutke, nadajući se kraljevskom odmoru. I nešto su mu podbacili, major se "onesvestio", a ujutru se probudio bez para sa bolnom glavom. A kako je uvijek sve odlazio bez pare u džepu, spuštajući ga po kafanama i kockarnicama, napio bi se, uspio je, samo o tuđem trošku u kreditima. Do ovog trenutka, vinski parovi su se potpuno raspršili, došao je "otpad". Sada je najviše od svega želio da popije i okusi žensko milovanje. Grlo mu je bilo suho, prepone su ga bolno boljele, sljepoočnice su ga boljele kao da je u njih izliveno rastopljeno olovo.
  - Ljudi, dajte mi bar čašu vina.
  Kapetane, odbrusio je Kvas.
  - Isporuke nema nedelju dana, anatema je. Crveni magacin sa vinom je razbijen, i mi sami umiremo od žeđi.
  - Lično bih odsekao Chervonnyju uši. Gdje se može nabaviti alkohol?
  - Za novac, nema problema.
  - Novac! Vau, đavole, zašto si smislio takvu grozotu kao keš.
  - Ovako se vidi od Boga da je uređeno kada je jednom drugom loše.
  - Pa, zašto je to loše za mene.
  - Pravite mnogo grešaka.
  Izašavši iza bujne šume, prilazile su im dvije šarmantne djevojke.
  - Već imam greške. Ljepotice iz šume kao da jesu.
  - Da vidim. - Kapetan je uperio teleskop.
  - Vau, nikad nisam video tako lepe ljude. Ne žene prolećno cveće.
  - To je čudo, ali šta nose sa sobom.
  - Bure, i to dosta veliko.
  "Mora da ima božanskog pića u njemu, a same djevojke su zaista boginje. - reče major, držeći se za lulu.
  Djevojke su prišle jarku i stale ispred kapije sa svojim zvučnim glasovima koje su vikali.
  - Čuvari, otvorite vrata ženama.
  Major ih je bukvalno očima gutao tri dana kao neuhranjeni pijetao.
  - Naravno, otvorite ih, naređujem da se spusti most.
  - Šta je sa prijetnjom pobunjenika?
  - Ovde imamo dve moćne baterije sa teškim puškama, i svaki deo zemlje je gađan, a generalno ćemo uvek imati vremena da uklonimo most. Ne želiš da zabiješ kolac među njihove vitke noge, zar ne?
  Zaista preplanule, kao izlivene u bronzi, noge devojaka bile su gole skoro do samih kukova. Koliko bi oni mogli pružiti zadovoljstvo čovjeku umornom od apstinencije. Skromna odjeća praktički nije skrivala njihove figure, ličila je na kipove, ali ne hladne, već žive, drhtave, sposobne da pruže najjače izluđujuće zadovoljstvo.
  Fonol je bio sline, a on je lično dotrčao do stražara nagovarajući ih, a zatim zasukao rukave i svojim rukama okrenuo volan.
  Konačno, bajne djevojke, lupkajući bosim isklesanim stopalima, prošetale su mostom, očito su bile jako jake, ako su bez mnogo truda vukle prilično veliko bure na točkovima.
  Prvi su pritrčali kapetan i major, a Fonol je, ne mogavši da odoli, stavio ruku na Vegino bedro. Djevojka se nasmiješila i pažljivo sklonila ruku.
  - Doći će vreme za sat ljubavi sa tobom, ali u međuvremenu, da li želiš da utažiš žeđ.
  - Naravno, grlo je potpuno suvo.
  Vega je pažljivo odvrnuo slavinu, sipajući punu šolju za majora. U buretu baruta, za svaki slučaj, ostavljena je posuda s vinom, i odjednom će provjeriti.
  Kapetan ga je pratio. Anñelika je intervenisala.
  - Voleli bismo da svi strelci tvrđavske baterije degustiraju vino. A onda su jadnici čamili bez alkohola.
  - Šta je pošteno.
  "Osim toga, mi predugo vučemo ovo bure i stoga ne namjeravamo nikoga liječiti besplatno.
  - Naravno, bićete velikodušno plaćeni.
  Djevojke su svoj smrtonosni teret dovukle do baterija. Cijeli njihov plan bio je baziran na gašenju brojnih topova koji su držali ravnu dolinu na nišanu.
  Na putu su ih dočekali raspoloženi ratnici, smijali se i pozivali djevojke da prošetaju s njima, a neke od najsmjelijih su se trudile da dotaknu i dotaknu posebno njihove grudi. Na svoju sramotu, Vega je osjetila želju, grudi su joj natekle. Ipak, ženi je veliko zadovoljstvo da oseti muško milovanje.
  - Momci, samo ne svi odjednom, stanite u red. - Ona je rekla. - Da, i barem pripremi nešto zlata.
  - Za takve kao što si ti i dva zlata nije šteta.
  - Uprkos mladosti, već sam iskusan i mogu da služim dvadesetoro ljudi odjednom. - rekla je Vega, a u međuvremenu i sama, pomno gledajući gde su burad baruta bliže.
  - Izaberi mene, ja sam najjači.
  - Važim za najlepšu u puku, pa bi trebalo da budem prva.
  - A pogledaj moja prsa čak tri krsta.
  - Da, stari ste, mladi prvo treba da dobiju svoj dio.
  Anđelika je takođe bila pipana, ali za razliku od Vege, nije bilo prijatno, jer je imala mnogo strožije vaspitanje. I htjela je da se riješi ovih požudnih lica što je prije moguće. Oduvaj ih u pakao i zaboravi. Gdje su te proklete cijevi, možda je magacin na sasvim drugom mjestu, a ne pored pušaka?
  I evo ih, koliko ih je, oduševila se Anđelika. Domoroci još uvijek ne blistaju inteligencijom ili su pretjerano samouvjereni. Istina, puškarnice su uske, sami topovi su dobro zaštićeni od granatiranja, postoje čak i kovani štitovi. Dakle, vjerovatnoća poraza od slučajnog jezgra je mala. Ali svejedno, skladištenje tolike količine baruta na jednom mjestu nije toliko oprezno, to će biti potrebno uzeti u obzir u budućem ratu.
  - Dragi moji dobri, pre nego što počnete gozbu ispričaću vam priču iz sopstvenog iskustva. Želiš da znaš kako sam nekada volela dečake. Vega je vrisnula.
  - Naravno da imamo! - Kao odgovor, borci su zalajali u horu.
  Anñelika je cijev približila ostalima, ako eksplodira, onda detoniraju odjednom, kiselina unutar fitilja trebala bi proraditi točno u minutu, nije uzalud pričvršćena za sat.
  Vegine su oči plamtjele u iščekivanju terorističkog napada. Anñelika je takođe bila nervozna i da bi se oslobodila napetosti, natočila je sebi malo vina, a zatim ga popila u jednom gutljaju. Njeno mišićavo fantastično telo bilo je prekriveno kapljicama znoja, a koža nogu počela je da liči na rasutu bisera.
  Zadnji klik i vrijeme je da se kotrljaju.
  Vega je u međuvremenu počela da priča jasno izmišljenu priču o tome kako je radila u javnoj kući. Vidjelo se da je njena priča uspjela, vojnici su drhtali i uzbuđeni.
  - Bilo ih je četiri odjednom, iz njih je izbijao miris jakog znoja, dugo sam bio mokar, a jezikom sam želeo da osetim njihove vrele vrline.
  Vega se u tom trenutku sažalila na ove momke, od kojih su mnogi bili mladi i zgodni. Za minut, ne više, oni će umrijeti, životni put će im biti prekinut na najstrašniji način. A ona i Anđelika će biti krive. E sad, koliko je ljudi prekidala, na razne načine, čak i ako joj je bilo žao, onda je sve vrlo brzo zaboravljeno. Ali sada je napala takva šteta da su i suze potekle. Treba se pričvrstiti da se ne bi izdao, ali Vega je osjećala da više nema i da će se razbiti u tri toka.
  - Bože, zašto su ljudima potrebni ratovi. prošaptala je.
  - Pa zašto si prekinuo, nastavi, čuli su se glasovi. Zaista nam se sviđa ono što se dalje dogodilo?!
  - Izvinite, hrabri ratnici. Ali popio sam previše i moram da piškim. rekao je Vega. Anñelika joj je pritrčala.
  - I moja bešika je puna, čekajte nas malo, bežimo.
  - Polako ovde. - viknuo je pukovnik sivih brkova.
  - Ne, kako možete, mi smo kulturne dame.
  Djevojke su trčale tako da su im se blistale pomalo prašnjave pete, a prije pohoda Vega i Anđelika su dobro oprale noge. Sada je najvažnije imati vremena za odlazak, a u isto vrijeme ne dozvoliti da se most podigne.
  Ovdje je toranj, gdje djeluje mehanizam za podizanje. Devojke nalete na njega i u tom trenutku se začuje ogromna eksplozija. Zidovi se momentalno razilaze sa mnogo pukotina, a udarni val podiže mlade Amazonke i baca jarak.
  Na njih jure strašna stvorenja slična krokodilima sa dvije glave i tri reda zuba, otrovne pirane, sa pacovskim ustima i nosovima oštrim poput slagalice.
  Kažu da strah budi dodatne snage, osoba u ovom slučaju koristi mišiće sto posto. Tako se i dogodilo u ovom slučaju, djevojke su očajnički zaradile ruke i noge, samo su im zubi kucali, lagano grebali noge. Zatim su skočili svom snagom, držeći se ivice opkopa. Koristeći četiri uda odjednom, puzali su duž neravnog zida, nalik ljudima-paucima.
  Iako je kamenita površina bila klizava, noge su iznova padale, ali su nekim čudom djevojke ostale na ljigavoj površini. Što se iskusnija Vega popela prva, mnogo sati treninga na treninzima nisu bili uzaludni. Ali Anñelika je u poslednjem trenutku prekinula uz divlji plač. Vega je jedva stigla da je uhvati za kosu.
  - Jebeno si povređen. - Orala Angelica.
  - Koji je najbolji način da te pustim? - ironična Vega.
  Izvukavši ga, stavila ga je na kamenu površinu. Anñelika je refleksno dodirnula glavu, kao i normalno, sva kosa je netaknuta.
  - Odlično, hvala što ste me spasili, a sada idemo u bitku.
  Most je već počeo da se diže, a pobunjenici su svom snagom požurili ka njemu.
  Dvije nenaoružane djevojke pojurile su do stražara koji je stajao na ulazu. Stražara je bilo desetak, ali nisu očekivali da će ih napasti sve dvije ljutite žene. Osim toga, Angelikina prsa su bila izložena kao rezultat eksplozije. Tri vojnika, odbacivši oružje, navalila su na nju, pokušavajući da je siluju.
  Djevojka je, skočivši, udarila oba perverznjaka u prepone sa dvije noge odjednom. I treći prst u oči. Tako su tri borca odjednom isključena. Vega joj nije popuštala, ubrzavajući, udarala je golim nogama, dva u vilicu, a drugu dlanom u grlo. Tako je šest od deset povučeno u roku od jedne sekunde. Zatim, podižući ispuštene mačeve, Anđelika i Vega su pali na preostalu četvoricu.
  Djevojke su se kretale tako brzo da iskusni vojnici nisu mogli pratiti njihovo kretanje. Provodeći tehniku "Pijani leptir", Vega je usmrtila jednog borca, a zatim je, napravivši šraf, ubila drugog. Aplita je zauzvrat maestralno izvela tehniku "Mad Fan", usljed čega su dvije glave odsječene.
  - Ovako smo prvu opkladu pobedili sjajno. - Rekao je Vega.
  Zgrabivši dva mača, devojke su uletele unutra. Tamo su presjekli tijela vojnika, kao kroz čudesan dio čelika, dijelom živu šumu. Njihove bose noge škripale su kroz lokve krvi, ostavljajući vidljive otiske stopala. Sam toranj je bio napukao, mehanizam za podizanje zaglavio, a oni su se uzdizali uz napor. Istovremeno izvodeći tehniku "Trojni vihor", Vega i Aplita, polažući sedam ratnika odjednom, upadaju u prostoriju. Major Fonola se najprije nasmiješio, a onda je, ugledavši okrvavljene mačeve, problijedio i kleknuo.
  Uradiću šta god želiš, samo me nemoj ubiti.
  - Prvo morate spustiti most.
  Vega je odgurnula majora i silom se bacila na volan. Anñelika je zaklala još dva neposlušna ratnika Ragged Stone.
  . POGLAVLJE 18
  Oliver je bio žestoko bičevan. U trećem rezu, ne samo da se bičem na ranu sipala so, već su se na gole tabane deteta stavljale usijane trake gvožđa. I skoro osakaćen. Zaista boli kad pete peku, a malo više i gole grudi.
  U hladnoj, mračnoj ćeliji punoj pacova i paukova, Oliver je utjehu nalazio samo u snu.
  I imalo se šta vidjeti.
  Most se polako spuštao, točak je bio zategnut, slabo podmazan. U međuvremenu, pobunjenici su već iskočili na čistinu, dotrčavši do gvozdene ploče. Prvi koji je u isto vrijeme skočio na most, probio se kroz protivnika, bio je Dodger, jurio je na konju, a za njim su i ostali. Anđelika i Vega su se u međuvremenu morale boriti sa nadmoćnijim snagama. Borci su letjeli na njih, hodali su vrlo čvrsto, djevojke su sekle njihova tijela, kao da su kiseli krastavci, udarajući ih kroz i kroz. Strijelci su bili najopasniji, ali nisu smjeli da se okrenu, bila je prevelika gužva. Međutim, sa tako velikim brojem neprijatelja, bilo ih je preteško obuzdati. Čekajući da se most potpuno spusti, Vega je bacila baklju na volan, ona se rasplamsala i zapalila crveni plamen.
  - Sačekaj ih još minut, Anđelika, i onda možemo da krenemo. povikala je.
  Vega je ranjena u rame i lagano se ogrebala u grudima, Anđelika je udarena lancem po bosim nogama, djevojka je šepala par sekundi, a onda skupila volju u šaku i nastavila borbu.
  Nakon što je napravila iskorak, odsjekla je dva odjednom, a Vega je u skoku udarila nogom u vrat.
  - Seci i rukama i nogama. Skačite češće.
  - Profesionalac sam u karateu, čini mi se da im je ova umjetnost novina, pa ćemo tući jače.
  Bosonoge, vrlo vitke, mišićave noge djevojaka bljesnule su, raznoseći udarce, obarajući neprijatelje. Kako je Vega ubrzo shvatio, najefikasnije je bilo udariti u prepone kratkim zamahom. To je obično izazvalo trajni šok. I sigurnije je za vas, inače, tokom gramofona, Vega je nogom bolno udarila mač, krv je prolila, koža je bila posečena. Djevojka je kao odgovor udarila ratnika drškom mača u sljepoočnicu, a zatim oštricom probila drugog protivnika.
  Videvši da točak već gori, a da je konopac skoro pregoreo, Anñelika ga je zasjekla i počela da se povlači. Primijetivši to, Vega se i sama podigla. Obe devojke su, nakon još nekoliko ogrebotina, otišle do susednih vrata i počele da se penju stepenicama.
  Ovdje je njihovim neprijateljima bilo teže, jer nisu mogli iskoristiti brojčanu prednost i okrenuti se. Vega i Angelica su se uspješno izdržale. U međuvremenu, pobunjenici su već zauzimali koridore, sekući neskladne redove neprijatelja.
  Jedan od prvih koji je provalio u tvrđavu bio je Oliver, koji je bijesno jurnuo na neprijateljske urlike. Dječak je bio pravi đavo, koristio je dva mača odjednom. U samo kratkim šorcovima, fleksibilan kao kobra, sekao je i ubadao, koristeći naučene trikove. Tako je naleteo na prilično snažnog viteza, barona Fobeka. Budući da je bio iskusan mačevalac, baron je vjerovao da će se bez većih poteškoća nositi s dječakom. Ali u stvarnosti, Oliver Twist se pokazao spretnijim, a samo je vješto izrađeni lančić spasio Phobeka od smrti pri prvom napadu.
  Spretnim odlaskom, izmicanjem i odskakivanjem, dječak je nekoliko puta udario neprijatelja u rebra, a zatim je, nakon izvođenja tehnike "Ženska lepeza", zarezao po vratu. Ali bikov vrat prekriven slojem metala je preživio. Štaviše, štitonoša koji je ušao u bitku bacio je bodež, Oliver Twist je izbjegao, ali je koža bila malo posječena.
  - Idi na najpodmuklije. - I roneći, odsjekao je štitonošu glavu oštrim udarcem.
  Baron je bio zatečen, i previše je revnosno zamahnuo mačem, bilo je jasno da je ljut.
  - Isjeći ću te na komade, štene, i spustiti kožu na bubanj. Dječak je skočio izbjegavajući oštricu, udario bosom nogom u prepone, ali je naišao na oklopnu ploču. Međutim, udarac je bio toliko jak da je pokleknula, bolno stežući baronova jaja.
  - Uzmi ga! - Naručeno uz urlik Phobek.
  Ali Oliver Twist je izveo trostruki mlin sa dva mača, popunivši prva dva, zatim tehniku Ragged Butterfly, i završio još tri završnim udarcem.
  - Pa, uzeli su mnogo. - Dečak je napravio nos. Opet su se sastali sa baronima jedan na jedan. Ovdje je momak odlučio pribjeći tehnici "Mad Brush", nakon što je jasno izveo niz pokreta, pogodio je Phobeka pravo u oko. Udarac je bio toliko jak i precizan da je oštrica iskočila kroz potiljak.
  - Jedan huligan više postao je manje. - Oliver je, obrisao oštricu o lišće, nastavio svoj brzi napad.
  I lupež se odlično borio, od svakog njegovog udarca neko je sigurno pao, a udarao je isto kao i Oliver sa dva mača odjednom.
  Međutim, kao teži i iskusniji od njega, ubio je mnogo više. Najbliže kule su prilično brzo očišćene, ali je u tvrđavi bilo vruće. Garnizon je bio jak, a mnogi pobunjenici bili su nasumično naoružani. Posebno je bilo teško kada su mušketiri ispalili rafal. Više od dvije stotine ljudi se srušilo uz stenjanje i vrisku. Ali Dodger nije izgubio glavu, vukao je pobunjenike za sobom, i prije nego što su vojnici stigli do ponovnog punjenja, čopor je sjurio na dno. Počela je tučnjava i pod tim uvjetima sjekire, vile, jazbine bile su dobro oružje; u borbi prsa u prsa lokalni mušketiri, za razliku od Dumasovih heroja, nisu bili nimalo jaki. Opasniji su bili vitezovi i oklopna pješadija. Oni su se vještije borili i ubrzo je cijeli kraj bio zatrpan leševima.
  Nevaljalac, koji se isticao među ostalima svojom junaštvom, bio je prva žrtva koju će položiti na oltar. Bio je opkoljen sa svih strana, pokušali su gaziti konje. Nevaljalac je skakao gore-dole, sekao konjima u noge, njegovi najoštriji mačevi nikome nisu dali ni na kraj. Ovdje je osam jahača skočilo na njega odjednom, dvojica su ubijena mačevima, a još dvojica su oborena udarcima nogom, a peti Dodger mu se zabio u glavu. Snažan udarac od čela do nosa je sposoban da zbaci bilo koga. A ostala tri su dokrajčena kasnijim udarcima. Među prvima se borio i Vali Chervonny, naravno, nije bio brz kao Dodžer, ali je bio odličnog rasta i mogao je da udari svoje protivnike zbog mase. Njegova velika dvoručna sjekira, nerijetko je sjekla vitezove do poda, a štit nije mogao izdržati tako snažan udarac. Međutim, u jednom trenutku Valya Chervonny je bila opkoljena sa svih strana i čak teško povrijeđena. Džin je zateturao i laso mu je bačen oko vrata, brutalno povlačeći uže. Vođa pobunjenika umalo nije izgubio svijest, pao je na koljena. Sedam ljudi je odmah zgrabilo laso, konopac je bio veoma jak, i vukli su Chervonnyja kao vrh.
  Gde te giganti vode? - iznenada viknu preko uha. - Ti si stoka.
  Dvije šarmantne djevojke skočile su u trku i zajedno udarile jahače. Devojke su bile polugole, Anđelikina kratka haljina bila je pocepana i isečena, a Vega ju je potpuno odbacila i ostala u gaćama. Mnogi vitezovi, zaboravivši na bitku, proždirali su ljepote očima, za što su odmah platili, primajući brutalne udarce koji su odsjekli glave i udove.
  - Povucimo se momci, neprijatelj nije dugo otišao. - Vega je ubrzala.
  Sa krovova su pokušali da pucaju na njih, ali su ih ustanici sami oborili, puzeći i udarajući protivnike. Petar je u dobi od dvije godine izvukao svoju prvu strijelu i stoga je, kada je neprijateljski nalet malo oslabio, počeo da ispaljuje strijele jednu za drugom.
  Mir Tuzok je sjeo pored njega, dječak je još malo šepao, ali se mlado tijelo brzo oporavljalo. Tinejdžer već nije bio loše isječen, ali je šutirao još bolje. Bilo je vidljivo kako su se neprijateljski vojnici, nakon što su dobili bod u stomak, grudi ili butinu, glatko smjestili. Neki od njih su bjesnili i trzali se ako strijela ne bi odmah pogodila vitalni organ. Čak je i Dodger bio iznenađen.
  - Zar nisi nestao?
  Dječak je klimnuo glavom.
  - To je ono što imam od najranijih godina, još kao mali, praktično nisam mazio ni na najmanju metu.
  - To je tvoj genetski talenat.
  - Izvini, šta?
  Bivši lopov je objasnio:
  - Pa, priroda ti je od rođenja dala sposobnost da pucaš savršeno, čak i fenomenalno!
  - Još sam dosta trenirao, mnogi momci u našem puku već dobro pucaju, samo ne može svako da povuče tetivu, ali ja mogu.
  Mir Tuzok je pokazao reljefne bicepse.
  - U redu, pucaj, a ja neću puno da sečem.
  Redovi vitezova i stražara brzo su se prorijedili, i konačno je Dodger prvi uspio da se probije do zastave. Oko njega su bili gusti redovi kopljanika, a predvodio ih je njihov poznati heroj, grof Cavazza.
  Ovaj masivni entitet, uz smeh, susreo se sa ne naročito velikim, nalik golobradom tinejdžeru Dodžeru.
  - Kuda ideš naivčina - umoran od života. - Još si tako mali.
  - Ti si veliki ormar koji glasno pada. - Vikao je Dodger. - Pa, hajde da probamo da mi zabodemo nos.
  - Staviću ga na ruku, a ošamariću drugu. zarežao je tip visok skoro osam stopa.
  - Poznata priča. Od koga sam to čuo? Ah, od sedmoglavog čudovišta.
  - Nema zmajeva, sve su to bajke. Vitez je nastavio da urla. - I evo me, i moja pesnica je kao tvoja glava.
  Hajde da vidimo šta će biti s njim kada ga presečem. Može se smanjiti. - Nevaljalac je, zaronivši i prilično spretno, posekao ispod kolena.
  Kapica za koljeno spasila je viteza od sakaćenja; nije bila izlivena od gvožđa, već od veoma skupe zelene bronze. Zbog toga je samo malo posječen, potekla je krv.
  Lešina, teška dobrih dvadeset funti, se nasmijala.
  - Da, ti si samo komarac, pa uspeo si da me ubodeš, ali koja je poenta.
  "Vi ste veliki, ali nespretni, i dete može da se nosi sa vama. Nevaljalac je, brzo se udaljavajući od dva metra dugog mača, skočio u zrak i udario u šlem. Čvrsti bod začuo je zvonjavu, ali džin nije ni zateturao.
  Nevaljalac je, zauzvrat, jedva otišao, veliki lančani pas je jurnuo na njega. Njegovi veliki očnjaci, poput onih u tigra, gotovo su mu se zatvorili u grlu. Nevaljalac je udario prstima u oči čudovišta, a zatim prerezao vrat. Na psu nije bilo oklopa, a glava je odletjela i pogodila Cavazzu u kriglu.
  Ovo je izazvalo efekat na diva sličan onome kako se reagens sipa u kiselinu. On je planuo i tako očajnički zamahnuo mačem da je posekao trojicu svojih vojnika.
  - Bravo što si mi pomogao. - Poked Dodger.
  Zatim ga je napao, engleski lopov-kapetan s mukom je odbio mač i zabio oštricu u lice protivnika. Zaurlao je, grimizna posjekotina mu je prekrila oči, a grof je u bijesu zabio svoje oružje u zemlju do samog drška.
  Nevaljalac se nasmejao kada je video svog protivnika kako gura, pokušavajući da izvuče mač.
  Zatim je bez žurbe prišao neprijatelju i zabio bradu u bradu.
  - Odustani ili umri.
  U tom trenutku, precizan hitac muškete razbio mu je ruku, a jedan od Cavazzinih slugu se bacio pred noge Tricksteru. Prije nego što je ruski kapetan stigao k sebi, našao se pritisnut na zemlju, a ogromna lešina lebdi nad njim.
  Bilo da odustanete ili ne, ionako ćete umrijeti. - promrmljala je promukla smrdljiva njuška.
  Tada mu je grof prislonio bodež na lice i počeo da mu seče uvo. Bilo je to vrlo bolno i još očajnije je dalo Rusima novu moć. Petar je stenjao svom snagom, naprezao tijelo, lagano otkinuvši neprijatelja i preživjelim dlanom zabio prste u Adamovu jabučicu tehnikom "čeličnog dlana". Cavazza je popustio, precizan udarac pogodio ga je pravo u karotidnu arteriju. Dodavši još jednom na hram sa drškom mača, Dodger je bacio leš. Jedna mu ruka nije radila, ali je druga bila u punoj snazi. Njime je sjekao istanjene police. Vega i Anđelika su se borile rame uz rame, ruku pod ruku.
  Vidjelo se kako su djevojke obilno poprskane krvlju, ali Vega je, ipak, protresla svoje golo poprsje i, ne postiđena i posramljena stotinama muškaraca. Međutim, dok su je neprijatelji napadali, to je bilo podnošljivo, ali kada ju je mladić koji se borio u redovima pobunjenika zgrabio za bradavicu, a ona je ošamarila teški šamar, odjednom se jako posramila i napustila bojnom polju na nekoliko trenutaka da bacim grubu dlaku .
  Anñelika nije mogla odoljeti šali.
  - Plašite li se prehlade u grudima?
  "Ne želim da svojim neprijateljima dam više časti nego što zaslužuju. - Prekini Vegu.
  Bitka se s trga postupno preselila u grupu krila i tvrđavskih restorana. Tu su bile pohranjene velike zalihe vina, pa su se vitezovi i plaćenici za njih borili s posebnom žestinom. Vidjelo se kako su se visoke kule dizale u nebo i vrtele se zgužvane gospodarske zgrade. Iz topova je ispaljeno nekoliko hitaca, ali su topovi udarali naslijepo, osim toga, u nastaloj svađi bilo je lako povrijediti svoje. Sama tvrđava, u zracima tri svetila, predstavljala je agresivno tragičan spektakl, sa visine se činilo da su ljudi kao mravi koji grizu uginulu muvu.
  Nevaljalac se probio ovde i jednom rukom nastavio da secka meso. Dječak Oliver Twist došao je iz sasvim drugog smjera, do sada je uspio izbjeći teške povrede. Iako je bio umoran, i dalje je visoko skakao, pokazujući čuda i spretnost mungosa. Tako su protivniku stisnuli prsten na grlu. Komandant garnizona, mršavi general Purdaro, nije bio posebno visok, nije imao ni najratoborniji izgled i pivski trbuh.
  Radije se skrivao iza leđa svojih vojnika, izbjegavajući borbu. Osjetivši da smrdi na vruće, general je zgrabio nekoliko vreća dijamanata, nije mogao ponijeti cijelu riznicu tvrđave i tražio je samo trenutak da pobjegne. Tako tiho je krenuo do kapije. Na svoju nesreću, Oliver Twist je čak i tokom borbe nastavio da pregleda bojno polje i videvši kako se čovek u zlatovezenoj uniformi pažljivo probija iza leđa boraca - odmah je shvatio da lisica žuri da sakrije rep u rupi.
  - Ne, neće to učiniti.
  Poslavši udarac nogom u nokaut drugog protivnika, i sjeckajući mačevima, tako da su kuglaši letjeli, dječak je poput munje pojurio za njim s uzbuđenjem goniča koji juri za novim plijenom.
  Kada je na putu naišao na ratnika, mačem ili lukom, klinac ih je razbio. Na samom ulazu u kapiju dočekala su ga dva generalova telohranitelja. Bijesno su napali podlog plebejca, kako im se dječak činio. Oliver Twist, videvši da su vešti ratnici u veličanstvenim oklopima, sekli mačevima po stubovima, nasilnicima se srušio krov, a oni su ispalili mačeve. Prije nego što su uspjeli da se oslobode, Terminator Boy im je odsjekao glave.
  Zatim je Oliver Twist, sjekući zasun na kapiji, ušao unutra. Odjednom su mu bose noge naletjele na eksere, dječak je zaurlao i dodao korak. Bilo je jasno da je neko postavio zamke. Ovdje zviždi strijela, a onda padne balvan. Dječak jedva ima vremena da reaguje, bodež koji je izletio jako ga je ogrebao po obrazu.
  Ali sada je sigurno prošao posljednju zamku, sa zmijama su jurnule na Olivera, ali su ih sječiva posjekle. A evo i samog generala, trči što brže može, guši se, ali ne može pobjeći od savršeno fizički razvijenog dječaka.
  - Mnogo je zanimljivije nego učiti u školi, sedeti za skučenim i neudobnim stolom, a onda slede avanture za ceo život. viknuo je Oliver Twist.
  Vidjevši da je njegov progonitelj samo polugoli dječak, general je izvadio šaku dijamanata i bacio mu ih pred noge, nadajući se da će očito jadni dječak pojuriti da ih pokupi.
  Oliver Twist je golim prstom na nozi prezrivo odbacio kamenčić u stranu i skočio do Purdara.
  - To je lopov, uhvaćen si.
  General je pokušao da uzvrati mačem, ali mu je oštrica izbijena iz ruku. Onda ga je Oliver Twist podigao za kragnu. Purdaro je drhtao koliko snage ima u ovom dječaku koji je izgledao star oko četrnaest godina.
  - Dobro ću te platiti. - Počeo je da okreće džepove, pokazujući torbe. - Možete sebi kupiti čizme, skupi kamisol, pa čak i imanje sa robovima. Uzmi kamenje, dajem ti ga i pusti me. Sam general će vam biti zahvalan.
  Oliver Twist se smijao.
  - Daješ mi nešto što ionako mogu uzeti silom, a tebe ubijam. Ne, radije ću uzeti nakit, pa ga podijeliti sa drugovima i vezati generala.
  - Dobro, ali ja imam nešto bolje, magični talisman koji ima nepoznatu moć.
  - Lažeš, pokaži mi. upitao je Oliver Twist.
  - Pogledaj! General je ispružio ruku s burmuticom. Čim je dječak nakrivio lice, nešto ga je udarilo, goruća smjesa ga je udarila u lice. Oči su mu iskočile sa čela i zakotrljale se, a momak je izgubio svijest.
  - Tako mala uš, tako se dešava onima koji previše veruju odraslima. - Rekao je Purdaro. - A sada ću te ubiti.
  I general je hladno zario bodež u preplanula, mišićava prsa dječaka, ciljajući pravo u srce.
  Tada je, videvši da dečak ne diše, pljunuo na njega i polako krenuo ka izlazu, nije imao snage da pobegne.
  U međuvremenu je vojska, koja je izgubila svog komandanta, polako umirala. Vojnici iz redova vojnih obveznika, kao i mlađi plaćenici koji nisu imali vremena da proliju mnogo radne krvi, bacali su oružje i tražili milost. Ostali su dokrajčeni, Dodger je dokrajčio posljednjeg protivnika vikonta de Morasija jednostavno ga ubovši vlastitim kopljem.
  Iako je ovaj plaćenik imao četiri ruke i u svakoj je držao mač.
  Tada su zarobljenici postrojeni ispred vojske, mnogi od njih su bili ranjeni, odlučeno je da se na licu mjesta previje.
  Vali Chervonny je bio ljubazan i najavio.
  - Oni koji žele da se priključe našoj vojsci biće pomilovani, a oni koji odbiju da budu sa narodom biće obešeni.
  Naravno, suočeni s takvom alternativom, gotovo svi su pristali da polože zakletvu. Štaviše, položio je zakletvu na vjernost, a na križu je prepoznao Vegu i Angelicu kao svete preteče. Neki su čak i ljubili bose, isklesane, ali prašnjave noge devojaka. Nekoliko ljudi, uključujući barona Fokera, odbilo je da položi zakletvu. Čula se buka, prijeteći je govorio Vali Chervonny.
  - Heretici čekaju smrt! Ko ne prepozna devojke mesiju mora biti strogo kažnjen!
  Nakon toga su odmah obješeni, a baron se pokazao toliko težak da je konopac puknuo. Pobunjenici su se smijali.
  - Tako je vepar pojeo narodno dobro!
  - Sotona ne želi da prihvati svoju pozlatu!
  - Kada đavoli sprže Njegovu Ekselenciju u paklu, iscuriće mnogo masti.
  - Da, sto buradi!
  - Trebalo bi da ispečemo palačinke.
  -Od svinjske masti, bilo bi ukusno!
  Uz šalu i urlanje, proboli su ga kopljima.
  Ostali su prišli pristojno, s njima je bio i svećenik, lokalni biskup Vannish. Više je volio da priznaje djevojke kao mesije nego da umre od bodeža Valija Chervonnyja.
  Klečeći, šaputali su zakletvu, vječnu vjernost, inače bi bili kažnjeni - od Svevišnjeg Boga i čekala bi ih beskrajna muka u paklu. Mnogi su se prekrstili i prolili suze. Potom su pušteni zatvorenici položili zakletvu, većina ih je teturala, a neki su nosili na nosilima. Kako su glad i mučenje bili okrutni prema zatvorenicima.
  Kada je ritual konačno završio, Vali je primijetio odsustvo jednog od njegovih zapovjednika.
  - Gdje je Oliver Twist?
  Anñelika je okrenula lice, blijedo uprkos preplanuloj boji, prema njemu.
  - Ne znam ni sam, izgubio sam noge tražeći dječaka.
  - Onda mi dajte hitno naređenje da pretražim sve kutke i rupe, podrume i tajne prolaze, ako ih ima, i pronađem dječaka po svaku cijenu.
  Hiljade pobunjenika trčalo je odjednom, svi su bili fascinirani potragom za nestalim komandantom, posebno su se trudila djeca. Momci i malobrojne devojke bili su spremni da preokrenu svako zrno peska.
  - Daj brzo, ko nađe Olivera Twista dobiće sto novčića. rekao je Vali.
  Potraga se otegla, a tek kada je jedan od bivših ratnih zarobljenika pokazao podzemni prolaz, pobunjenici su, pažljivo probijajući se njime, otkrili hrabrog dječaka.
  Oliver Twist je bio bez svijesti, ali još nije ukočen, što je ostavljalo nadu u njegovo preporod.
  Anñelika je pažljivo izvukla bodež, poprskala grimiznu krv, a zatim ranu prekrila flasterom.
  - Sta s njim? Vega je progovorila. - Izgleda kao veoma opasna rana.
  Djevojka je zacvilila:
  "Izgleda da je dječak pogođen u srce.
  Vega je zakukala:
  - Užas. Još malo i oštrica bi probila aortu.
  Angelica je tvitovala:
  - Ne malo, ali je stvarno probušio.
  Djevojka je bila iznenađena:
  - Ali čujem da je barem tiho, ali diše.
  Oliverova mama je potvrdila:
  - To je zato što ima dva srca, desno i levo.
  reče Vega radosno
  - A znam da mnogi naši vojnici imaju dva srca, mnogo pomaže da se nose sa opterećenjem, a teže je ubiti. Inače, Dodger takođe ima dva srca, drugo je implantirano, ali ne kuca ništa gore od pravog.
  - I moj dečak je implantiran, želeo sam da od njega napravim izuzetnog sportistu, ali jedno srce nije dovoljno za ovo.
  - Pa, divno je, ali kako bi bilo tri odjednom?
  - Ovo je očigledno preterivanje. Možete dobiti cerebralni infarkt.
  - Ipak je zanimljivo.
  Oliver Twist otvori oči i prošaputa.
  - Kako se bitka završila?
  - Osvojili smo! - radosno je odgovorila Anđelika.
  - Gde je general?
  - Koji?
  "Onaj koji mi je posuo nešto smeća u lice i pobjegao.
  - Ali ovo ne znamo. Anñelika je uzdahnula.
  - Najvjerovatnije ga je ranio, moramo pronaći ovog gada. - Zlo je rekao Vega.
  - Naći ćemo ga sigurno, ali za sada je bolje da ućutkam svoj cvet. Imate slomljena pluća i srce, stoga morate da se odmorite.
  - Bolje spavaj, otpevaću ti uspavanku. Vega je intervenisao.
  - Opet će biti nešto militantno, ne vredi, neka se dečko smiri. Sjetite se autogenog treninga spavanja Olivera Twista.
  - U redu, probaću da spavam.
  Momak je zatvorio oči i uronio u nirvanu.
  Vega se povukao i počeo da dovodi u red pobunjeničku vojsku.
  
  . POGLAVLJE #19
  Oliveru Twistu je u povjerenju rečeno da će sutra biti javno obješen. Tako da može uživati u snu posljednji put na planeti Zemlji. Dječak je dobio puding i čašu crnog vina prije nego je umro.
  Nakon jela i pića, Oliver Twist je upao u san.
  Dok je jedna od inkarnacija sna ležala u komi, drugi dio Olivera Twista vidio je da je on poput hrabrog filibustera, koji je slavno izokrenuo klinove na gusarskom brodu.
  Brod je plovio srebrno-narandžastim morem. Šezdeset nedavno bačenih, još potpuno novih topova blistalo je u zracima čudesnog zalaska sunca. Oliver Twist mu se divio, u njihovoj takozvanoj svjetlosnoj polulopti, ovaj proces nije toliko šaren.
  - Mora biti da napredak nije toliko osakatio prirodu. - Nasmejao se, rekao je.
  Dječak je bio savršeno sretan. Mrska škola, sa domaćim zadacima, diktatima i testovima, ostala je iza sebe i izgledala je kao nešto nestvarno, kao noćna mora. Pa, to je u lažnom sećanju. Ali u stvarnom životu nema zatvora sa lancima i pacovima. Iza su već bile zabavne avanture, još će ih biti, ali nema te pomisli na povratak.
  Čak i ako odem u pakao
  ali neću se vratiti u školu.
  Sada sam prokleti gusar
  I ne plašim se oluje!
  Dječak je imao laganu improvizaciju.
  Wiscin je, zauzvrat, bio zabrinut, shvatio je da je život filibustera pun opasnosti i da mora pljačkati da bi preživio. Moramo pronaći dom, ali gdje? U zemljama Kirama čekala su ih vješala ili krst. engleski? Ovo je lukav narod i ohrabruje gusare, ali činjenica je da su oni odbjegli osuđenici, neki su se i pobunili protiv kralja.
  Fatacija je druga stvar, a ona je u neprijateljskim odnosima sa Kiramom i Engleskom, zajedno sa jedinom Singer republikom na ovom svijetu, osnovao je koloniju koju naseljavaju pirati poluprivatnici. Tamo se nalaze u morskoj luci i gradu More, na ostrvu Monako. Britanci imaju slično utočište, grad Kalil. Što se tiče Kirama, njegove kolonije su najbogatije i najobimnije i toliko su iskušenje za pirate da je pokušaj stvaranja jedne u gradu Minisota doveo do toga da su korsari počeli pljačkati njihove pokrovitelje. Kiramiti su okupili veliku flotu i, nakon tvrdoglave borbe, porazili stršljenovo gnijezdo.
  - Naš prirodni dom je grad More. Wiscin je rekao. - Tamo ćemo podijeliti naš ogroman plijen i odmoriti se po kafanama. Korsari su jednoglasno klimnuli. Iskusni gusar je bio vrlo pošten na svoj način, nije mu palo na pamet da krije njihov sveti dio od svojih saboraca.
  Oliver je sišao sa kuhinje, zora je prošla i dječaku je bilo dosadno. Mnogo mu je nedostajala komp narukvica i njegove omiljene kompjuterske igrice, posebno saga "Kosmos filibuster". Mirno plivanje je već postalo dosadno i poželeo sam dobru borbu.
  - Super je momci, koliko će trebati da se otplovi do Monaka?
  - Nema mnogo. Wiscin je rekao.
  - Proučio sam kartu i predlažem da prije nego odete tamo i dogovorite još jednu zabavu, napadnete primorski grad Zweig. Tamo možemo uhvatiti vrlo bogat plijen i istovremeno istegnuti kosti.
  Pirati su jednoglasno navijali, mnogi od njih nisu dijelili isti entuzijazam. Veliki, sa ožiljcima, Foker, koji je bio na poziciji navigatora, energično se usprotivio.
  - Još si premlad i krv ti vrije kao svježe pivo. Mi smo stari ratnici i razmislit ćemo tri puta prije nego što se upustimo u borbu. Grad Zweig je prava tvrđava i bit ćemo potopljeni prije nego što uđemo u luku.
  - Već sam razmišljao o tome, naš brod je oblikom sličan onom Kiramu, ponovićemo manevar naših neprijatelja, otići pod njihovu zastavu u luku i jednom salvom uništiti luku.
  - Ideja je zanimljiva, ali imamo premalo ljudi da se borimo sa cijelim njihovim garnizonom, osim toga, njihova tvrđava je prejaka i ne može se uništiti jednom salvom. A povratni snimak izbliza će potopiti naš brod.
  "Biće u panici, a prije nego što reaguju, mi ćemo se okrenuti na drugu stranu i ponovo se srušiti.
  Wiscin je okrenuo lice.
  - Pa čak i ako u panici i nekim čudom uspemo da srušimo tvrđavu, šta je sa garnizonom.
  - I tako će sa naše strane biti iznenađenje. Tada će garnizon biti na gubitku, osim toga, dio naših korsara će se presvući u kiram uniforme.
  - Bilo bi sigurnije zaposliti nove ljude u gradu More. Zatim, sa svježim snagama, izvedite sličnu operaciju.
  - Onda može biti teže, Kiramiani još ne znaju da je Pisar don Freebie uništen, a oni će uzeti naš brod za njega, pogotovo što poznaju skoro sve svoje brodove. I kako vrijeme prolazi, saznaju da je njihov brod zarobljen i da će biti oprezniji, onda tako jednostavna prevara neće uspjeti.
  Wiscin je pomislio, pirati su više puta pokušali jurišati na Cweiga i svaki put su se gušili krvlju. Pobijediti ovaj nesumnjivo bogat grad znači podići svoj prestiž u primorskom bratstvu na neobično visok nivo. Što je najvažnije, nije želio da ga smatraju kukavicom.
  - Pa, slažem se, ali ipak nećemo imati vremena da stignemo do grada prije mraka. Stoga ćemo pristati za noćenje u blizini, a vi ćete ići u izviđanje. Wiscin je odlučio.
  - Dolazi! Pogotovo što, ne poznavajući ford, ne ulazite u vodu. - Dečak je ponovio drevnu izreku.
  Wiscin je potapšao svog pomoćnika po ramenu i progovorio gotovo nježno.
  - Samo nemoj da ulaziš u borbu pre vremena. Budite uzdržaniji.
  Dječak je potapšao bosom, preplanulom nogom samouvjereno odgovorio:
  Ne brini, samo ću se braniti.
  Dunuo je svjež povjetarac, jedra su se stegla, a veličanstveni brod je ubrzao.
  Talasi su se tako igrali, ponekad se u daljini brčkali, kotrljali se po valovima, trikate, životinje nalik na delfine sa šest nogu.
  Usput su naišli na samo jedan mogući gusarski brod. Pošto je pomno pogledao dimenzije broda i broj topova, radije je krenuo na put zauvijek. Vidjelo se kako je silueta bljesnula i nestala iza linije horizonta.
  - Možda ćemo se uhvatiti. Oliver je predložio.
  - Zašto da davimo brata, pogotovo što mu se nema šta uzeti. - usprotivio se Wiscin. - Ovi korsari ponekad sjede gladni mjesecima, nemaju svi sreće da naiđu na manje-više ukusan plijen.
  Ali oni imaju ono što nama nedostaje.
  - Šta oni imaju?
  - Ljudi! rekao je Oliver Twist glasno. Pirati su mu uzvratili pogled. Wiscinus se počešao po glavi pokrivenoj maramicom.
  - U ovom slučaju imamo priliku da ga sustignemo. Dodajte jedra.
  Unatoč impresivnoj veličini, brod se kretao prilično brzo. Tako ubrzava
  prestigao je svog kolegu. Gusarska fregata se okrenula i pripremila da skupo da svoj život.
  - Podignite veselog rogera i pozdravite pozdrav. Wiscin je naredio.
  Fregata je automatski uzvratila pozdrav.
  - A sad dajem znak - šaljem čamac.
  Kao primirje poslao je bivšeg advokata, prilično spretnu zvijer Starka, a uz to još dva inteligentna gusara, zajedno s Oliverom Twistom. Iz nekog razloga je odlučio da ako ovaj dječak učestvuje, onda će sve biti u redu.
  Stark je primljen, srdačno pozvan za sto. Ipak, kolega ima tri puta više oružja, kako ga ovdje ne poštuješ.
  Razgovor je oprezno doveden do zaključka da ne bi bilo loše napraviti zajednički napad
  grad Zweig.
  Kapetan fregate, Monique de Munch, prihvatila je ovaj prijedlog s entuzijazmom; bogatstvo ga nije razmazilo u posljednje vrijeme. Poteškoće je stvarala samo podjela plijena. Monique, koja je imala skoro dvjesto pedeset ljudi, insistirala je na ravnopravnoj podjeli timova prema broju golova. Stark je zauzvrat ponudio da se brod podijeli po spolu, nakon što je za to dobio jasne upute od Wiscin-a, koji je imao samo pedeset ljudi i nije želio da bude prevaren. Monique je pritisnula, na argument da imaju više oružja, odgovorio je.
  - I imamo mnogo bolje jače borce u timu. Pravi momci?
  Policajci su potvrdili.
  - Kako to možeš dokazati? - prkosno je upitao Oliver Twist, koji je ranije bio koliba; skromno donesene flaše, šolje, grickalice.
  Monique je strogo pogledala i pokazala na visokog šestokrakog tjelohranitelja.
  - Vidite li ga? Imate li nekoga ko bi to mogao podnijeti?
  - Boriću se s njim! Oliver Twist je istupio naprijed.
  Kao odgovor, nevjerovatan urlik:
  - Naivko, hoćeš da umreš, jer će to biti borba do smrti.
  Sa mačem u ruci, ne bojim se da umrem,
  Kad je povrijeđena čast prijatelja!
  Navikli na brutalnu borbu prsa u prsa,
  Neka se ne broje moji neprijatelji!
  Oliver Twist je rimovao, a oči su mu bljesnule. - Spreman sam da se borim sa njim.
  "Vi ste Stark koji potvrđuje izazov ovog klinca."
  Da, on je dobar borac.
  - Onda ovako: moj Sidurr pobjeđuje - prihvatate naše uslove: dijelimo srazmjerno broju posada, ako je onda smo vaši.
  - Slažem se.
  - Onda na ruke. Monique je svojom medvjeđom šapom stisnula Starkovu ruku.
  Moćni vanzemaljac je izvadio šest mačeva odjednom, punivši svaku ruku. Oliver Twist je imao samo dva, ali dečko je izgledao više nego samouvereno, iako je na pozadini ovog giganta izgledao kao bauk. U nekom trenutku mu je u glavi proletjela misao da bi mogao to učiniti ovdje, ali ga je odmah otjerao.
  Na znak atamana počela je borba. Sa neočekivanom agilnošću, Sidurr je skočio, a šest mačeva odjednom je bljesnulo u zraku. Oliver Twist je za dlaku izbjegao, skačući naizmjenično i udarajući ga nogom u vilicu. Udarac bičem bio je malo viši i malo je ublažen pokretom glave. I napada mačevima nasilnik iako s mukom, ali pariran.
  - A ti samo izgledaš strašno, ali u stvari, kvas je kvas. Twist je rekao Olive. Tada je dečak izveo složenu tehniku "krive klešta", uspeo je da preciznim zaokretom odseče ruku protivniku. Ruslan nikada nije čuo tako strašni vrisak, činilo se da samo željezo stenje.
  - Šta se ne sviđa!
  - Mali Rusi, pustiću vas kroz mlinski kamen. viknuo je Sidurr.
  Ne vjerujem da ste previše nespretni.
  Uslijedili su potpuno divlji potezi, dječak je otišao, pa jednom i odsjekao drugu četku. Sve bi bilo u redu, ali se u odlučujućem trenutku okliznuo i zamalo pao. Tada je na njega poletjelo sječivo, lagano mu rasjeklo grudi. Rana nije opasna, već prilično neprijatna.
  - Imam bebu. vrisnuo je Sidurr.
  - Ožiljci samo ukrašavaju čovjeka, ali ne možete izbjeći smrt.
  Izlazeći iz drugog iskora, dječak je izveo tehniku "puffy toad" i odsjekao treću ruku.
  Nakon toga, Sidurr kao da je izgubio duh, počeo je da se povlači, sve češće gledajući u svog poglavicu, čekajući da on prekine borbu. Monique je, međutim, izgledala širom otvorenih očiju, očigledno fascinirana neočekivanim spektaklom. Oliver Twist je krenuo u odlučnu ofanzivu, ponovo je udario nogom u slepoočnicu, a zatim je zabio neprijatelja oštricom u stomak. Poteklo je mnogo zajedljive otrovne žute krvi. Zatim je, izvodeći kombinaciju, sa četiri prsta spasio neprijatelja od četvrte četke. Sidurr je konačno izgubio hrabrost, udaljivši se od urlika do zida.
  - Čoveče, izvini na glupim rečima. Priznajem svoj poraz i molim za milost. - Iz tri oka poraženog čudovišta su se skotrljale suze, i on je kleknuo.
  Oliver Twist ga je sažalio i stao.
  - On je već poražen, neka ide?
  Monique je vrisnula.
  Ubij ga, on ne zaslužuje da živi.
  - Zašto ti ga ne bude žao? Mogao bi se iskupiti u sljedećoj bitci.
  - Ne treba mi bogalj. Pa, hajde da ga dokrajčimo ili ću to sam uraditi.
  "Ne oklijevajte, to je samo divlji vanzemaljac." Ne bi te poštedio. dodao je Stark.
  Oliver Twist je, ne sluteći toga, postao tvrdoglav.
  "Ne mogu ubiti živo biće koje kleči preda mnom.
  - Ali mogu. - rekla je Monique i, otevši musketu napunjenu tinjajućim fitiljem od gusara, pucala mu u glavu.
  Jedno oko se pretvorilo u krvavi nered i zvijer se srušila. Pirati su mu odmah pritrčali i odvukli ga, u žurbi da ga bace u more. Još nekoliko ljudi, uključujući lokalnog kabinskog dečka, bijesno je počelo ribati palubu. Uprkos porazu, Monika je izgledala zadovoljno.
  - Ti si sjajan borac. - Okrenuo se Oliveru Twistu. - Samo ti nemaš dovoljno čvrstine i hrabrosti. Dirnule su vas suze i poniženje monstruma, a šta će biti ako žena ili dete zaplače pred vama.
  "Nikada neću pognuti da ubijam žene i djecu.
  - To je vaša slabost u dobroti, možete krv prolijevati na bojnom polju, ali nemate hrabrosti da djeci zabijete nož u vrat i okrenete se. Ali neophodno je, pirat ne može biti vitez.
  Dječak se znojio golom, okruglom petom na podu i primijetio:
  - Pa, čitao sam dosta knjiga i gledao film, gde su filibusteri bili prava gospoda i čak pomagali siromašnima, posebno gladnim ženama i deci.
  "Ne znam da se već pišu knjige o nama. Šta su filmovi?
  Tada je Oliver Twist shvatio da je rekao previše. Ne treba svako da objašnjava da je iz tog mesta koje se zove podzemlje.
  - To je kao legenda iz bajke.
  - I jasno je da ste još premladi i brkate stvarnost sa snom. Ok, neću te razočarati. Ali vaš ataman će, kad zatreba, otići na svaku podlost. U međuvremenu, objasnite šta je vaš plan. Na kraju krajeva, Zweig je prava tvrđava i ni vaša debla neće biti dovoljna da je probijete.
  Stark je izložio plan.
  "Znači većina moje posade treba da bude smeštena na vašem brodu, obučena u Kiramove uniforme?"
  - To je to!
  - Odgovara nam. Napad sutra ujutro?
  - Da, osim ako ne postoje nepredviđene okolnosti. Ali naš dečko. Pokazao je na Olivera Twista. - Neće te iznevjeriti.
  - Verujem da vas neće izneveriti, ali u slučaju da se ne vrati iz izviđanja imate plan.
  Začuo se urlik:
  - Mislim da će i ako bude uhvaćen, dječak izdržati torturu i neće ništa reći, tako da ćemo rizikovati izvođenjem prethodnog programa.
  - Vidim i po očima da će sve izdržati, ali oprez neće škoditi i šta ćemo na kraju, odlučićemo kasnije.
  Na to su se odlučili. Brodovi su sada plovili zajedno, a već iz daljine je bilo jasno koliko je fregata zvana "Tigar" manja od krstarice, ali bez imena. Oliver Twist je skrenuo pažnju na ovo.
  - Ne, nama slobodnim filibusterima odgovara da nosimo staro ime kiram. Možda ćemo to nazvati zmajem.
  - Nije loše, ali miriše na nestvarnost. Niko nikada nije video zmajeve.
  - I u drugim svetovima.
  - Šta?
  - One između zvezda.
  Između zvijezda nema ničega, oni su samo anđeli.
  Dječak je, lupajući nogom i zgnječivši insekta golom petom, prigovorio:
  - Ili možda ima, jer ti nisi leteo kod njih, otkud znaš.
  - A ti želiš da znaš mnogo, pogotovo što je crkva zabranjena.
  - Znanje je pobeda! rekao je Oliver Twist.
  Padao je mrak, a iz daleka se vidio svjetionik koji je osvjetljavao prilaze luci Cweig. Bio je prilično visok.
  - Pa, kako ćeš sad ploviti na brodu?
  - Ne, sigurnije je plivati. rekao je Oliver Twist. - Čamac se vidi, ali plivač ne.
  - A ako naletiš na ajkule s tigrovim rogama?
  - Imaću mač sa sobom, boriću se sa njim.
  - Zar se nećeš udaviti s njim?
  - Napravljen je od lakog metala i neće mi smetati.
  - U redu, plivaj. Wiscin je s ljubavlju udario dječaka po golim leđima. - Ali prvo obojite kosu u crno da se glava ne bi posebno primijetila.
  Već sam pripremio boju. - I dečko je gusto namazao kosu. Oliver Twist je pao u vodu, bio je odličan plivač, a bio je gotovo nevidljiv. Da bi bio primećen, podigao je mač iznad glave, sijajući u četiri meseca, videli su ga i zviždali pozdrave, nakon nekoliko minuta je konačno nestao u tami talasa.
  - Pa, heroj, voleo bih da imam takvog sina. - rekao je kapetan gusara.
  Oliver Twist s vremena na vrijeme probija talase, mijenjajući stil s vremena na vrijeme. Voda je bila topla, nježna i bilo je jako ugodno plivati po njoj, čak je i sol djelovala posebno, nije gorjela niti pekla, već je podsjećala na kiseli limun. Dječak je prskao i bocnuo, odjednom je iza vala bljesnula senka. Užasna ajkula sa tri roga, neprimjetna pod vodom, prikrala mu se i otvorivši velika usta pokušala da napadne.
  Oliver Twist zamahnuo je mačem u leđa. Usta ajkule su se otvorila, a krv iz trešnje je šiknula. Predator se mlatio, pokušavao da izbegne, dok joj je Oliver Twist zabio oštricu u oko. Ajkula je očigledno imala oštećen mozak i, trzajući se, pala je. Nekoliko silueta je izbilo iz mraka, pali su na svoju partnerku i počeli da je trgaju i grizu.
  - To je tvoj instinkt. Uhvati krv. A sada da ubrzamo.
  Dječak je ubrzao korak, udarajući rukama i nogama. Ajkule, ponesene gozbom, nisu obraćale pažnju na njega. Luka se postepeno približavala, bile su vidljive siluete nekoliko brodova. Jedan od njih bio je toliko velik da je Oliver Twist bio neugodno budan. Odlučio je prvo doplivati do njega.
  U tom trenutku je osetio pokret, a velika usta su mu pucnula zubima pored njega, skoro da mu je odgrizla petu. Dječak je kao odgovor zaronio, jurnuo pod vodu i vrhom zabio ajkulu u stomak. Kao što je i očekivao, iz nje je gusto potekla krv, a njena usta su se otvarala i zatvarala sa šest redova zuba. Druge ajkule su je zabile svojim rogovima, a zatim su je zgrabile i počele da odgrizu ogromne komade. Ubrzo od nje nije ostao ni kostur, Oliver Twist se u međuvremenu primjetno odvojio od njih. Sada se vidjelo masivno utvrđenje, stvarno je bilo puno topova, grad je bio praktično neosvojiv s mora. Gledajući ga, momak je osjetio neku drhtavicu, ne bi bilo lako uništiti takvog kolosa, čak i ako je pogodio gotovo u otvor.
  - U redu, ipak ćemo ga pogoditi.
  Mnogo više tjeskobe izazvao je ogroman bojni brod. Plivajući bliže, Oliver Twist je prebrojao broj pušaka, čak ni ne računajući krmu i nove, bilo ih je sto dvadeset. Bio je to pravi vodeći brod, i sa debelim stranama ispod pluta.
  - Ovo je kolos, samo jedna stvar je prevelika i nespretna. Dječak je uzdahnuo. Prvobitni plan napada bio je pod prijetnjom. Bilo je jasno da će ih takav grudnjak jednostavno potopiti. šta da radim. U početku je Oliver Twist mislio da bi mogli pokušati da se ukrcaju na brod. Ipak bi zauzeo tako ogromno plovilo. Momak je oprezno doplivao do daske, u tom trenutku tri mjeseca su se sakrila iza oblaka. Naslonjen na ruke i bose noge, popeo se na dasku poput čovjeka pauka, tražeći najmanju pukotinu koristeći četiri uda. Drvo je bilo grubo, što je malom tijelu olakšalo podizanje. Na palubi je bilo stražara, ali brod je bio dugačak i bilo je moguće pažljivo preći i leći u galiju, a zatim se sakriti iza čamca za spašavanje. Tada je Oliver Twist primijetio troje ljudi, dvoje u skupoj odjeći izvezenoj zlatom, a drugi je, sudeći po ogromnim dimenzijama i mačevima u osam ruku odjednom (takvi vanzemaljci su bili rijetki), bio tjelohranitelj.
  - Već smo ukrcali brodove, tovar zlata, dijamanata, smaragda, gradske riznice i svilene bube biće spreman za plovidbu sutra.
  - Dobro je, samo šteta što će nam grad biti prazan.
  - Uskoro će biti veliki rat i matici će biti potrebna ogromna sredstva, uključujući i regrutaciju plaćenika. Osim toga, vaš grad je preblizu ostrva Monako i služi kao mamac za gusare. A ako izvadite svoje bogatstvo, ono će odmah izgubiti svoju privlačnost.
  - Da hoće, i dalje bi hrlile kao muhe u med. Po mom mišljenju, čak ni jedan moćan kao što je vaš brod nije dovoljan da isprati preopterećeni karavan.
  - Pa zašto će nam se, prvo, još troje pridružiti na moru, a drugo, imamo hiljadu članova posade i oni su već na brodu. Sa takvom snagom, ne bojimo se nikakvog ukrcavanja.
  Oliveru Twistu su se vrtjele misli u glavi, cijeli njihov plan napada je postajao besmislen, morali su nešto smisliti.
  Mladi zatvorenik nije smeo da vidi san... Vrata ćelije su se otvorila i ušli su stražari.
  Glavni policijski službenik je saopštio:
  - Danas je vaša egzekucija na centralnom trgu u Londonu. Kao i obično, popijte poslednju čašu vina u svom životu i bićete izbavljeni na telu.
  Čaša je bila mala, vino je bilo jako slabo - čisti sok. Možda su se bojali da će zarobljenik zaspati tokom pogubljenja.
  I Oliveru su skinuli zatvorsku odeću, ostavljajući samo crne gaćice. Mladi zatvorenik je trebao biti pogubljen gotovo gol. Ogrlica je također uklonjena.
  Nakon toga, Oliver je u posebnim lakšim okovima za ruke i noge izveden iz ćelije.
  Dječakova bosa stopala, opečena usijanim gvožđem, još nisu bila potpuno zarasla i bilo je bolno gaziti ih. Ali Oliver je, škrgućući zubima, pokušao da ostane uspravan. I hodao je, zveckajući lancima kroz hodnike. Mali, ćelavi dječak, izmršav u zatvoru.
  Proveden je bradati momak, a on se nasmijao dječaku u šortsu.
  Oliver je dosta smršao na hljebu i vodi, na njemu se vidjela svaka kost.
  Dječak je hodao šepajući na obje noge i vukući lance. Nije mu bilo lako doći do zatvorskog dvorišta.
  Nisu trebali da ga obese samog. U tijelu je već bila djevojka. Takođe mršava, sa modricama na licu. Bila je bosa, ali je nosila bijelu mantiju. Pogledala je dječaka sa simpatijom. Ruke su joj bile u okovima, a na bosim nogama lanac.
  Dječak je ušao u kolica. I ona se, upregnuta u zanovijetanje, pokrenula. Možda je konj bio posebno upregnut da ide polako, i svi su se mogli diviti tom paru. Bila je tu djevojka, skoro dijete plave, duge kose i dijete s obrijanom glavom.
  Oliver je osjetio kako svjež vjetar duva po njegovom golom, napaćenom tijelu, i osjećao se tako dobro. Dječak je duboko udahnuo. Vazduh kao da je bio ispunjen medom. I sunce je čak zaslijepilo nakon sumraka tamnice.
  A bleda, svetlokosa devojka je teško disala.
  Oliver je bacio pogled na njena graciozna, bosa stopala. Vidjelo se da je to od gole, djevojčini tabani još nisu imali plikove. Tako su joj pete bile spržene. Jadna djevojka, pomisli Oliver.
  Voze polako. Gužva okolo je bučna. Ko se smeje, a ko saoseća. U svakom slučaju, ovaj par spolja izgleda toliko nevino i dirljivo da ćete se neizbježno duboko osjećati.
  Oliver se ponosno uspravio. Njegovo tijelo, sa tragovima bičeva koji nisu zarasli do kraja, mršavo je i mršavo. Dječak je upravo napunio jedanaest godina. Blijed je i nema krvi na licu. Skoro gol, u crnim gaćicama, kao rob, samo blijed. Možda bi u dvadesetom veku Oliver izgledao kao zatvorenik Aušvica.
  A djevojka, ona je skoro kao Esmeralda, samo što joj je kosa bijela, zbog čega izgleda još anđeoskije i nevinije. Srećom, više ne pale na lomači, a čeka ih omča, koja i nije tako bolna.
  Oliver je pomislio, šta ga čeka nakon smrti? Raj ili pakao? Ako Oliver umre rano, ne bi sumnjao u raj za nevino dijete. Ali sada je imao greške. A protestanti poriču čistilište. Pa da li je to zaista pakao? Ili je još ljubaznije na nebu nego na Zemlji, a nevino dijete će biti pošteđeno? Možda su ipak katolici, a ima ih više nego protestanata, ipak u pravu i postoji čistilište. I onda muka pakla nije vječna?
  Oliver je teško uzdahnuo... Čitao je i o ateizmu. Šta su još u staroj Grčkoj bili filozofi koji su tvrdili da nema bogova. I ova tačka gledišta je stekla popularnost.
  Vjerovatno bi, da Konstantin nije prihvatio kršćanstvo, pobijedio ateizam. Nije li to zaista Božja bajka? Uostalom, da je postojao savršeni Svemogući, da li bi On dopustio ljudima da pate? Naravno da ne! Uostalom, Svemoguće savršenstvo ne može podnijeti nevolje i patnju!
  Oliver je otpevao:
  Krhka latica boje,
  Ako je srušeno...
  Iako je svijet okolo okrutan
  Želim da činim dobro!
  Ili će se možda, poput Indijanaca, vaša duša preseliti u drugo tijelo. A možda ćeš postati sin padišaha ili plemenitog raje...
  Živite svojim normalnim životom
  Ima razloga za zabavu...
  Možda u glavnom -
  Tvoja duša da se useliš!
  Nakon toga, konačno, njihova su kola dovezla do skele sa dva gotova vješala. Djevojka je izašla prva, zveckajući lancima. Bila je mršava, bleda, svetle kose, sa velikim plavim očima, delovala je kao tinejdžerka. A publika je pjevušila od sažaljenja. Pogotovo kada hoda bosa, graciozna, nogu koje još nisu imale vremena da zarastu nakon mučenja, po stepenicama skele.
  Onda je Oliver Twist izašao. Dječak je htio stati, pa čak i odmoriti se. Kako izgledaju strme, loše blanjane drvene stepenice.
  Ali okolo je puno stražara i policije, najmanje pedesetak. Da, i narod nije nimalo sklon da se bori za par koji ide na pogubljenje. Iako dječak i djevojčica izazivaju simpatije.
  Oliverove bose noge su malo škakljive kada se penje uz drvo. I dječak se nasmiješio, srce mu je postalo veselije. Samo malo više hrane ne bi škodilo. Ne želite da umrete na prazan želudac.
  Izašao je i stao pored djevojke. Dvojica ogromnih narikača u crvenim kombinezonima i kačketima provjeravali su šarke. Olivera i djevojčicu odveli su do šarki. Stavili su ga na otvore koji su se trebali odmah otvoriti, a onda će vam konopac čvrsto stegnuti vrat i isključit ćete se i otići na onaj svijet. A možda i postoji... Oliver je sanjivo zamišljao da mu je duša oličena u ptici i vijorio je u vazduhu.
  Lebdi iznad krovova kuća i daje pun raspon krila.
  U međuvremenu, zvaničnik monotono nabraja zločine para. Oliver je ponovo optužen za iznuđivanje hrane iz radničke kuće. I tako dalje. I takođe u nedostatku pokajanja i onoga što nije odao, gde je ukradeno sakriveno. I mnogo više...
  Oliver se stidi da stoji gotovo gol u prisustvu hiljada ljudi. Čak želim da mu se omča oko vrata brže zategne.
  Djevojka je malo zanimljivija. Ispostavilo se da je ona grofica, udata za starijeg senjora i optužena je za trovanje. Djevojka nije priznala krivicu, pa su je objesili. U suprotnom, postojala je šansa da se otruju na plantažama u južnim kolonijama Britanskog carstva.
  Oliver je mislio da bi to moglo biti bolje od smrti. Šta ako zaista postoji jezero vatre, ili nepostojanje. A nepostojanje je zastrašujuće, nema svetlosti, nema zvuka, nema sećanja, čak ni misli... I kao što je neko od mudrih napisao: Mislim - dakle postojim!
  I konačno, monotono čitanje je završeno. Osuđenim se daje posljednji trenutak za molitvu. Bosonoga plavuša u bijelim krpama šapuće nešto na latinskom. Oliver je odlučio da pročita molitvu Očenaš, iako priznaje da mu je glava u potpunom neredu. I gotovo je ateista, ili barem agnostik.
  Ali on se moli i trudi se da ne žuri. Posljednja minuta je bolno spora, ali ionako neminovno ističe.
  Sada bubnjari podižu svoje palice. Čuje se signal... Počinju da udaraju bubnjevi, a čuje se tutnjava nekoliko bakrenih lula. Zadnje što Oliver Twist čuje u ovom životu. I ne daj Bože, barem nešto drugo čuti u budućnosti.
  A iz otvora pod njihovim bosim nogama otkrivaju se dječak i djevojčica. Tijela padaju. A omča se steže na vratu djeteta i djevojčice.
  Oliver u početku osjeća snažno stezanje i gušenje. Kao da ga je obavio čelični obruč. A onda su mi tako živopisne vizije bljesnule pred očima. Sve je tako lijepo i istovremeno strašno, a sada Oliver Twist osjeća da mu je djetinjasta duša odvojena od tijela.
  U trenutku kada se činilo da su sva iznutra uzavrela, a pluća bukvalno izgarala, uvlačeći živi plamen, kada su puhali vreli tokovi pregrijanog zraka, pekući svaku česticu iscrpljenog tijela, paralizirajući grčevite pokrete prenapregnutih mišića. Osjećaj koji podsjeća na pronalaženje mješavine lave i kipuće vode na velikim dubinama u području vulkanske erupcije. Onda je odjednom postalo lakše. Bol je počeo da nestaje, pojavila se neverovatna lakoća. Da, to je upravo ono što je Oliver Twist osetio kada je njegov duh počeo da napušta njegovo ugljenisano telo...
  ...Ovdje se odvaja od površine i počinje promišljati događaje, kao izvana. Vidljivi su ostaci slomljenog, istopljenog zvjezdanog broda. Ogromne različite vrste čudovišta vrve od bezbrojnih jata. U svjetlu kolosalne ljubičasto-smaragdne zvijezde, oni su tako posebno sjajni sa blistavim preljevom. Nimalo zastrašujuće, naprotiv, fantastično lijepe u svojim bojama. Pokoravajući se neshvatljivo neodoljivoj sili, duša je nastavila da se uzdiže. Šarena čudovišta na površini brzo su se smanjivala. Duh ulazi u stratosferu. Ovdje se može vidjeti cijela planeta, ružičasto-žuta, u početku ogromna, a zatim se brzo smanjuje. Ovdje je veličine okruglog stola, ovdje je veličine točka pendofona, ovdje je veličine fudbalske lopte, pa veličine teniske loptice, a onda - manje od makovog zrna. Sve više i više novih galaksija promiče, nezamislivih klastera zvjezdanih fragmenata i naslaga. Duša je uvučena u tunel, i leti, svijetle pruge u sedam boja bljeskaju duž hodnika na crnoj pozadini.
  "Kuda idem? - zbunjeno je pomislio dječak. - Zagonetka... vjerovatno, u drugi univerzum, u novi svijet."
  Ispred tunela pojavio se sve jači intenzitet najjače svjetlosti. Prema državno-imperijalnoj jedinstvenoj i nepokolebljivoj vjeri Britanije, kako je neki tumače, čovjek nakon smrti odlazi na sud, gdje, u skladu sa djelima ili vojničkom snagom, završava na prvom nebu, odnosno u sljedećem svemiru .
  Pa ovo je jedan pop koji je to rekao od protestanata, mada je jasno da je to glupost!
  "Gdje ću ići?" Oliver Twist pomisli s nelagodom.
  Kao čovjek i zločinac, on mora ostati rob u sljedećem životu, a to je u najboljem slučaju. Ako ne žele da ga imaju kao oruđe za govor, onda mu prijeti ognjena jama i mjesto vječnog mučenja inferiornih bića.
  Jeza obuzima kožu, iako je koža već nestala. Ali Darwin je rekao da kraljevi i obični ljudi potiču od zajedničkog pretka koji je rađao bučne, čupave majmune. Postojao je i veliki Guru kojeg je moglo vidjeti samo nekolicina odabranih. Kažu da je otkrio tajnu besmrtnosti i velike moći. Zašto onda, ako je tako svemoćan, ne može protjerati ove krvopije sa planete?
  Na kraju tunela, Oliver Twist je isplivao u jarko osvijetljeno predgrađe. U blizini se nalazila kolosalna palata, očigledno hram nebeske pravde. Dvojica nasilnika sa blistavo blistavim krilima, naizgled anđeli, zavrnuli su mu ruke iza leđa i uveli ga u sudnicu.
  Sala je bila ogromna, plafon se gubio u oblacima. Zastrašujući glas sudije, ogroman kao Mont Everest i iskričav poput mnogih sunaca, zagrmio je sa hiljadu gromova.
  - Ti nisi vojnik! Ti nisi borac! Vi niste pravedni! Ti si čovjek zločinac, podlo stvorenje, podla parodija na veliku rasu. Vi ste podli buntovnik koji mrzi svoje zakonite gospodare i želi ih sve uništiti. Nećeš biti rob, ne žele čak ni da te imaju za roba. Idite u pakao i gorite tamo zauvijek u strašnoj agoniji, zajedno sa svim neprijateljima Britanske imperije. Ratnici najveće nacije u svim beskrajnim hiperuniverzumima, borci idealne rase koju je izabrao Svemogući, osvojit će bezgranični svemir!
  Pod nogama se pojavio plamen. Užasno su bolno opekli dječakova bosa stopala.
  - Zaista, pali opet! Ne mogu to više!
  Oliver Twist se tresao. Bio je spreman pasti na koljena i zaplakati kao dijete. A on je zapravo dijete od nekih jedanaest godina!
  U tom trenutku nestala je slika sudije...
  KRAJ PRVOG DIJELA - NASTAVLJA SE
  
  NOVI ŽIVOT PETRA II
  
  U njemu Petar II nije dobio velike boginje i vladao je rekordno dugo za Rusiju. Mladić je bio žedan zabave i započeo je svoj prvi rat, po uzoru na svog djeda, sa Švedskom 1730. godine. Ruska vojska je bila jača i kvalitetno nadmoćnija od Švedske. Samo prijetnja ulaska evropskih sila u rat protiv Rusije, prvenstveno Britanije, naravno, natjerala je Petra Drugog da privremeno odustane od potpunog zauzimanja Švedske, ali je on anektirao Finsku.
  Zatim je došlo do rata sa Turskom. Već je bilo više razumijevanja za evropske sile. Rat je počeo 1736. pohodom pod ličnom komandom Petra Drugog na Azov i njegovim energičnim zauzimanjem. Bitka sa Turcima uglavnom je išla u korist Rusije. Tim Petra Velikog je i dalje bio jak, a njegov unuk, koji je od djeda naslijedio herojsku snagu i izvanredan um, djelovao je odlučno.
  Rusija je bila jaka, a Turska je već propadala... Tokom ratova Petar Drugi je osvojio Krim, Očakov i Azov sa drugim zemljama.
  Tada je carska Rusija pripojila Kazahstan sebi. I počeli su da grade tvrđave na Aljasci.
  Rad se odvijao intenzivno. Zatim novi rat sa Turskom 1741. i opet osvajanja... Rusija je vodila ratove sa velikim entuzijazmom. Petar II je lično komandovao vojskom u pohodima. Na Balkanu su ruske trupe izvojevale niz pobeda. A onda je došlo do rata sa Iranom. Također je završeno pobjedom zauzimanjem Azerbejdžana.
  Godine 1753. izbio je novi rat sa Turskom. A Petar II se nije miješao u evropske poslove. Opet pobjede i zauzimanje Istanbula... I veliki uspjeh. Štaviše, Evropu je uznemirio Fridrih II. Ovaj osvajač se borio i protiv Francuza i protiv Austrijanaca. A onda je i Britanija ušla u rat, zabrinuta za jačanje Pruske... Petar II, nakon raspada Osmanskog carstva, borio se na jugu. No 1772. godine, ipak, dogodila se prva podjela Poljske između ojačane Pruske i moćne, u to vrijeme najveće zemlje na svijetu, Rusije. I imperija je dodala na zapadu. I Rusi su stigli do Egipta na jugu i Perzijskog zaliva...
  Egipat je također osvojen 1780. godine ... Ruske trupe su se kretale preko Afrike.
  A 1782. godine Poljska je konačno podijeljena sa Prusima... Bjelorusija, Ukrajina i Litvanija su postale dio Rusije. Fridrih Drugi se nije borio sa Rusijom... Godine 1786. Rusi su stigli do Maroka i osvojili cijeli sjever Afrike, Saudijsku Arabiju, a 1788. Iran je konačno zarobljen. A nešto ranije prije toga i cijela Centralna Azija. Godine 1790. umro je Petar II, postavši najveći od ruskih careva. A njegova vladavina bila je jedna od najdužih u svjetskoj istoriji, najduža u Rusiji i možda najslavnija.
  Petar Veliki se zvao Veliki. I Petar II - najveći od kraljeva.
  A na tron je stupio njegov unuk Petar Treći. Pa, kraljevi Petre su slavni kraljevi.
  Sljedeći korak Petra Velikog bio je rat sa Pruskom. Nemci su posle Fridriha II bili željni novih podviga. I napali su Rusiju 1796. godine. Nakon početnih uspjeha, ruska vojska je porazila Njemačku. I osvojila je prvo svoju, a potom i Francusku, zahvaćenu revolucijom. Petar Treći je bio ljubomoran na slavu svog djeda. Bio je mlad, vruć i želio je podvige.
  I evo opet pobjede i porazi Španije i Portugala... Osvajanje Evrope. I rat sa Britanijom...
  Gospodarica mora je poražena. A ovo je novi trijumf za Ušakova. A onda je London pao. Počeo je kolonijalni rat i osvajanje provincija. Rusija više nije imala jednake protivnike. I osvajao jednu zemlju za drugom.
  Godine 1830. umro je Petar III. I njegov sin Pavle je popeo na presto. Rusija je 1841. vodila posljednji ozbiljan rat sa Kinom. I naravno, ona ga je samouvjereno pobijedila nakon tri godine rata.
  A onda su bili kolonijalni ratovi. I jedno osvajanje je slijedilo drugo. I bilo je lijepo.
  I do kraja devetnaestog veka, cela planeta je postala ruska. I došlo je vrijeme za ekspanziju u svemir. Astronautkinje su se već popele u bitku. Prvi čovjek je otišao u svemir 1900. godine, obilježavajući početak dvadesetog vijeka kao svemirsko doba. A 1910. godine dogodio se prvi let s ljudskom posadom na Mjesec.
  I 1925. i na Mars! I jednostavno je super. U roku od deset godina, astronauti su uspjeli posjetiti sve planete Sunčevog sistema. A onda je počela izgradnja na drugim planetama.
  Rusko carstvo je bilo apsolutna monarhija, ali je imalo narodno vijeće koje su birali građani cijelog svijeta kao savjetodavno tijelo cara.
  Ljudi su dobro živjeli, a ekonomija je brzo rasla. Bio je to kapitalizam sa elementima planiranja. Do kraja dvadesetog veka, Sunčev sistem je manje-više ovladan.
  2010. godine započeo je prvi let na jednu od planeta zvijezde Sirius. I to je bila čitava međuzvjezdana ekspedicija. Korišten je fotonski motor koji je mogao ubrzati do brzine svjetlosti, pa čak i malo više.
  Let se odvijao u dvije etape. Prvo ubrzanje, a zatim i usporavanje raketa... Zbog nesavršenosti zvjezdanih brodova, letjeti je bilo moguće tek za više od dvadeset pet godina.
  Stoga su ekipe birane od tinejdžera kako ne bi bili prestari. Osim toga, eksperimenti s podmlađivanjem su se već odvijali na planeti Zemlji. Konkretno, aktiviranje matičnih ćelija i razne druge ideje. Već sada možete usporiti starenje. Stavljanje toplokrvnih životinja u suspendovanu animaciju je i dalje previše rizično. Možete se pretvoriti u povrće.
  Ali postoji i veštačko spavanje. Ovo je kada spavate, ali u isto vreme vaše telo se kreće.
  Kompjuterska tehnologija vam omogućava da reprodukujete bilo koju iluziju. Osim toga, tokom spavanja se fiziološki procesi usporavaju i ljudi stare pet do šest puta sporije. I ljudi ne moraju da traže zabavu. Sami ih pronalaze.
  Tinejdžeri, s druge strane, koji su u snu dobijali i kretanje i veštačku ishranu, morali su da odrastu do odraslih leteći na planetu Sirijus.
  A sve ostalo su za njih u letu radile automatske mašine i kompjuteri sa mnogo duplih kola.
  Odnosno, ispalo je sasvim dobro...
  Odabrana djeca imala su dvanaest i trinaest godina. Bilo je dječaka i djevojčica.
  Tako su tri zvjezdana broda pojurila u let.
  Na Sirijusu nema inteligentnog života. Ali na jednoj od planeta klima je prilično pogodna za kolonizaciju. I čini se da postoje neki jednostavni oblici života.
  Tako su mladi ratnici spremni za ekspanziju. Rusko svemirsko carstvo ima svog Hiperemperatora. I rekao je oproštajne riječi prije polaska.
  Sve je generalno bolje za čovečanstvo nego u stvarnoj istoriji. Kriminal je nizak, gladi nema, a siromašnih praktično nema. Planirani elementi u globalnoj ekonomiji pomogli su da se izbjegnu bankroti zbog nezaposlenosti. Razvoj tehnologije je omogućio da se radni dan svede na četiri sata, a da se odjednom napravi tri slobodna dana.
  Cijene su se samo smanjile. Plata je rasla. Narodi planete Zemlje su se spojili...
  Čak je stvorena jedna religija. Ujedinila je kršćanstvo, islam, budizam i judaizam. Trojstvo je ukinuto i uveden koncept - Jedan Bog u više lica!
  I naravno, uklonili su suvišno: post, namaz, ramazan i zabranu hrane. Ali oni su uslugu učinili još veličanstvenijom i svečanijom. I sveštenici su se presvukli u belo i obrijali brade. A ima još više ikona. I sveci su dodani. Uključujući Suvorova, Kutuzova i druge komandante. A ateizam je postao prilično moderan. Naravno, ljudi su počeli da žive bolje, stabilno, sve je solidno, nauka se razvila.
  I mnogi su snažno sumnjali u čudesnu moć ikona i učinak stavljanja svijeća.
  Ali život je evoluirao...
  Ekspedicija je započela u zvjezdani sistem Sirijusa. A 2013. još jedan je otišao malo dalje. Postoje i planete pogodne za život.
  A 2020. godine, po prvi put, umjetni objekt uspio je savladati brzinu svjetlosti. To znači da možete letjeti brže. A 2025. stvorena je antigravitacija i postalo je moguće ubrzati brodove superluminalnim brzinama za kratko vrijeme.
  Srećno čovečanstvo... I car je svojim ukazom dao četvrti slobodan dan u četvrtak... Sada su ljudi imali dosta odmaranja nedeljno, a industrija zabave se kolosalno razvijala.
  Car-sveštenik, podmlađen, postao je mnogo lepši... I 2030. godine konačno je osnovano prvo naselje van Sunčevog sistema za planetu pogodnu za život.
  Postalo je veoma dobro na planeti Zemlji. I na drugim sistemima takođe.
  A pitanje je koliko je dobro kada se porodica Romanov ne prekida.
  Dodatne nove ideje... Termokvark pogon je budućnost tehnologije. Snaga je milione puta veća od termonuklearne. I nove mogućnosti za istraživanje svemira.
  I otkriće hiperplazme. A mogućnosti su ogromne. Nauka se razvijala brže od stvarne istorije. Naučnici su svi u istom carstvu, a podaci nisu klasifikovani jedni od drugih.
  Ali nije nikakva tajna da u stvarnoj istoriji postoje špijuni njihovih konkurenata i da oni sere temeljno.
  I tako opšti uzlet, i odlični rezultati za nauku.
  Car i hiper-imperator su 2040. godine odlučili da podnesu ustav na referendumu, čime su dobrovoljno ograničili njegovu moć. Verovalo se da su na planeti Zemlji sa svojim obaveznim visokim obrazovanjem ljudi sazreli do ograničene i kontrolisane demokratije. I da će biti velikih dostignuća u kulturi.
  Istovremeno, došlo je do novih reformi u religiji... Biblija i Kuran su konačno prepoznati kao kulturno naslijeđe, ali ne i riječ Božja. Istovremeno se uveliko radilo na oživljavanju davno umrlih ljudi.
  Postavljen je zadatak da vaskrsenje postane stvarnost nauke.
  I naučnici su radili, pokušavali. I sve više i više savladavao tajne svemira.
  Tako je besmrtnost postajala sve stvarnija. I moram reći kako je na planeti Zemlji postalo bolje, samo zato što je Petar II živio mnogo duže nego u stvarnoj istoriji.
  
  PAKELSKA KARIJERA NEMAČKOG ASA HANSA MARSELA
  Marcel nije poginuo u nesreći, već je preživio i nastavio svoju zanosnu karijeru. To je malo uticalo na tok rata. Ipak, Britanci su izveli operaciju Torch i porazili Rommelove trupe. Jedan pilot čak i ovako fenomenalnog nivoa ne može bitno promijeniti tok rata. Osim ako i sam ne postaneš legenda. Do kraja 1942. Marseille je premašio broj oborenih aviona i ponovo je odlikovan Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa listovima srebrnog hrasta, mačevima i dijamantima. I do kraja marta 1943. Marsej je premašio pet stotina oborenih aviona, za šta je dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima.
  U aprilu i maju, Marseille je doživio žestoke borbe na Mediteranu, postavivši rekord od četrnaest aviona oborenih u jednom sukobu i dvadeset u jednom danu. Britanci su ga se bojali, i jednostavno su bili zapanjeni ovim fenomenom i asom.
  Ali uprkos ovom herojstvu, Rommel je i dalje poražen. Samo su Amerikanci i Britanci bili šokirani Marseilleom.
  Ali u junu je prebačen na istočni front. I ova legenda se sudara sa sovjetskim pilotima. Marseille se dobro bori i isprobava ME-309 iz nulte serije.
  Za sedamsto pedeset oborenih aviona dobija Viteški krst Gvozdenog krsta i listove platinastog hrasta sa mačevima i dijamantima.
  A na Kurskoj izbočini, Marseille blista. Jedan se bori protiv čitavog jata aviona. I on je zaista užasan borac. Ali nacisti i dalje gube bitku kod Kurska. Iako je Marseille i dalje uticao na tok istorije. Nemačke trupe u Africi su kapitulirale pet dana kasnije. A iskrcavanje na Siciliju kasnilo je deset dana. Sovjetske trupe napredovale su nešto sporije. Iako je razlika bila samo nekoliko dana.
  Kada je Marseille oborio hiljadu aviona, dobio je Veliki krst Gvozdenog krsta, nagradu koju je u Trećem Rajhu imao samo Herman Gering. I rat se nastavio.
  Nemci su gubili, ali Crvena armija i saveznici su bili samo nekoliko dana iza prave priče.
  Marseille se borio kao lav... Ali sada je prošla četrdeset i treća godina, a Nijemci su pretrpjeli mnogo poraza. Međutim, Marseille je ipak probudio neke nade u nacistima. Konkretno, još nije sve izgubljeno. A u Trećem Rajhu pojavio se samohodni top E-10. Jednostavan za proizvodnju, jeftin i vrlo okretan. A silueta je i dalje niska na samo 1,3 metra. Razvijen je umjesto rada na mišu, što se u principu nije moglo opravdati.
  Rat se malo odužio... E-10 se pokazao kao uspješan samohodni top, a što je najvažnije, bio je lak za proizvodnju i jeftin. Marseille je oborio dvije hiljade aviona i dobio bi zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta sa listovima srebrnog hrasta, mačevima i dijamantima.
  A onda je oborio tri hiljade letelica i dobio zvezdu Viteškog krsta Gvozdenog krsta i zlatno hrastovo lišće, mačeve i dijamante.
  Do kraja četrdeset četvrte godine Nemci su stajali malo bolje nego u stvarnoj istoriji. Uspjeli su izbjeći tako brz poraz u Bjelorusiji, a i na jugu. I mogli su da izbegnu gubitak Rumunije i Balkana.
  I što je najvažnije, saveznici u Francuskoj su bačeni u more. A ovo je ozbiljnije.
  U Britaniji i Sjedinjenim Državama već postoje raspoloženja za sklapanje primirja sa Fritzom. Na frontovima su se pojavile i samohodne topove E-25. Također niske siluete, lake za izradu, ali teže naoružane i debljeg oklopa. Čak sto dvadeset milimetara čela pod uglom, osamdeset dva milimetara sa strane, i pištolj 88 milimetara 71 EL, i visina od jedan i po metar. I protiv takvog kolosa ne mogu odoljeti. Uzmite u obzir samohodni top koji je po oklopu i naoružanju uporediv sa "Tigrom" -2, a težak je samo trideset tona. I pokušajte ovo prevazići.
  Nemci su uspeli da malo uspore sovjetske trupe. Isti su napali Nemce na Baltiku. Ali nije napravljen veliki napredak. Snažna odbrana u dubini zaustavila je Crvenu armiju. U vazduhu su se pojavili mlazni borbeni avioni XE-162, koji su bili laki za proizvodnju i jeftini, ali u isto vreme lagani i laki za upravljanje.
  Tako je savezniku postalo teže bombardovati, a gubici su se povećali.
  Borbe su pokazale snagu Nemaca u svakom pogledu.
  Većinu baltičkih država, pola Bjelorusije, dio Ukrajine i Moldavije sa Odesom, još su početkom četrdeset pete godine držali nacisti. A u Francuskoj su saveznici potpuno poraženi. U decembru su nacisti uspjeli da nokautiraju saveznike sa Sicilije, ojačavajući njihove pozicije.
  U januaru su sovjetske trupe pokušale da napreduju oko Minska, ali su beznadežno zaglibili u žestokim borbama.
  Nemci su, imajući najbolje tenkove, sasjekli sovjetske trupe i formirali nekoliko kotlova. Općenito, njemački tenkovi su zauzeli. T-44 nije ušao u seriju, a T-34-85 i IS-2 su prilično slabi u odnosu na E seriju.
  A mlaznoj nemačkoj avijaciji nema premca. Saveznici i Japan su u nevolji. Iskrcavanje na Filipinima je osujećeno, a desantne letjelice su presreli japanski bojni brodovi. U SAD, naravno, panika. A onda je Ruzvelt umro...
  Truman će, s obzirom na to da su SAD jako umorne od njemačkih podmornica, posebno na vodikovom peroksidu, ponuditi primirje Trećem Rajhu. Hitler je pristao, ali pod uslovom razmjene ratnih zarobljenika, i to ne samo njemačkih, već i talijanskih. Čerčil i Truman su se složili.
  Kao rezultat toga, povećao se broj njemačkih pilota na nebu. I XE-162 je preuzeo prevlast u vazduhu.
  Nakon što su krajem maja odbili još jednu sovjetsku ofanzivu u centru, nacisti su počeli da napreduju u Ukrajini. U borbama su učestvovali i prvi tenkovi E-100. Novi automobil je imao raspored motora i mjenjača zajedno i poprečno, što je omogućilo smanjenje težine, a sa snažnijim motorom od 1500 konjskih snaga pružao je zadovoljavajuće vozne performanse.
  A oklop je bio potpuno neprobojan za sovjetske topove iz svih uglova. 250 - nagnuto čelo, i 210 mm strane i takođe sa nagibima.
  Ovaj tenk u proboju pokazao se kao čudovište. Marseille je do maja 1945. oborio četiri hiljade aviona i dobio zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta sa platinastim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Veoma prestižna nagrada. A drugo mjesto zauzeo je Huffman, koji je odlično postizao bodove, prije nego što je imao drugačiju taktiku od Marseillea. Što je optimalno za XE-162. Do juna 1945. Hafman je dostigao broj od pet stotina oborenih aviona i dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Generalno, rat za Nemce koji su pokrenuli na Zapadu je dobro prošao. Arado mlazni bombarderi su se pokazali veoma efikasnim. Nacisti su čak i smanjili FAA raketni program u korist novih aviona, koje je gotovo nemoguće oboriti, a sovjetski lovci nisu mogli da ih sustignu.
  Nemci su potpuno dominirali vazduhom. SSSR je zauzvrat krenuo u defanzivu na prvoj liniji fronta. Izgrađena su mnoga utvrđenja, a nacisti su polako napredovali.
  Za razliku od stvarne istorije, SU-100, koji u tom ratu nije bio masovan, odjednom je stekao popularnost. I ovaj put u SSSR-u, proizvodnja ovog samohodnog pištolja počela je ubrzano rasti. Čak je jednostavniji i jeftiniji za proizvodnju od trideset četiri. I naoružan tako da može da ujede Nemce. SU-100 je u drugoj polovini četrdeset pete godine postao glavna mašina i proizvodio se po sto komada dnevno.
  T-34-85 je također bio u masovnoj proizvodnji, kao i IS-2. S jedne strane, pokazalo se da je tenk IS-3 bolje zaštićen u čelu. Ali s druge strane, skuplji je i radno intenzivni, a proizvedeno je i obustavljeno samo hiljadu komada. Općenito, IS-4, nakon čega je pušten samo u malim serijama. Tako je SSSR zapravo napustio teške tenkove. A serija je ostala samo SU-100 i T-34-85.
  Nemci su uspeli da dođu do Dnjepra krajem 1945. i zauzmu Kijev. I također potpuno zarobiti baltičke države, i gotovo cijelu Bjelorusiju. Ali zimi je fašista morao stati. Na nebu su i dalje dominirali.
  Marseille za pet hiljada oborenih aviona, dobiti Veliku zvijezdu Viteškog krsta i srebrno hrastovo lišće, mačeve i dijamante. Kao što vidite, nagrada je bila prilično dugačka po imenu. I platinasti Luftwaffe pehar u dijamantima.
  U proljeće 1946., nakon što su izvukli naprednije tenkove serije E-50, nacisti su pokušali napredovati u centru.
  Odbrana Crvene armije bila je duboka i visoko razvijena u inženjerskom smislu. I to joj je omogućilo da organizira ne slab otpor. A Nemci, probivši jednu liniju odbrane, nisu ušli u operativni prostor, već su bili prisiljeni da probiju sledeću. Treći Rajh je bio vrhunski naoružan, ali su njegove trupe bile sve manje. Dječaci od četrnaest ili trinaest godina već su se borili u pješadiji, sve češće su nailazile žene. U vazduhoplovstvu, iskustvo pilotkinja je uglavnom bilo uspešno. Albina i Alvina su, na primjer, počele da postižu tako slavne rezultate da su seljaci bili zadivljeni. I brzo oborivši stotinu letelica za par meseci dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta.
  Devojke su se pokazale kao izuzetno borbene i atletske.
  Marseille je do zime četrdeset i sedme oborio više od osam hiljada aviona.
  Slomio ih je topovima od 30 mm. U SSSR-u je Yak-9 ostao glavni lovac, koji je očito zastario, ali ga je bilo lako proizvesti.
  Yak-3 je zahtijevao visokokvalitetni duralumin i nije ušao u masovnu proizvodnju. LA-7 se također proizvodio u malim količinama.
  Ali Jak-9 je postao najmasovniji avion ispred IL-2 i IL-10.
  Crvena armija je drhtala pod udarima. Nemci su stigli do Smolenska, ali su ga samo napola opkolili, a da ga nisu zauzeli.
  Zimi su sovjetske trupe napale kao odgovor. Ali samo je malo pritisnuo naciste.
  Rat je postao dugotrajan i pozicioniran u iscrpljenju. I Hitler je ovo shvatio.
  Četrdeset sedme godine Nemci su ratovali oprezno. Koristili su strane trupe u ofanzivi, mnogo su pokušavali da bombarduju. Linija fronta se nije mnogo promenila za godinu dana...
  T-54 se pojavio u SSSR-u, ali nije bio masovni. T-34-85 je još u proizvodnji... A najviše se proizvodi SU-100.
  Mlazna avijacija je gora nego u stvarnoj istoriji. Prvo, zbog ratnih teškoća ima manje sredstava nego što su Nemci imali i nego što je to bilo u stvarnoj istoriji. Drugo, morate raditi sami bez korištenja trofejnih naučnika iz Njemačke.
  A nacisti su imali naprednije X-262 i ME-363 sa brzinama do 1200 kilometara na sat i zamašenim krilima. I ME-1100 sa krilima koja su promijenila zamah. TA-283 sa dugim trupom i lovcima Gotha bez repa. Užasan Yu-287. I TA-500 sa mlaznim motorima kojih ima čak šest.
  Plus bombarderi bez repa.
  Na nebu je prednost nacista rasla. Ali na kopnu je bilo malo lakše. I sovjetske trupe su se prerušile, zakopali u zemlju i izdržale.
  Godine 1948. Marseille je doveo svoj račun na deset hiljada aviona i dobio Veliku zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Nijemci su ove godine konačno uspjeli opkoliti i zauzeti Smolensk, ali su njihovi uspjesi bili ograničeni na ovo... IS-7 se pojavio u SSSR-u, ali je proizvedeno samo nekoliko automobila zbog složenog dizajna. Rat se otezao... T-54 se i dalje proizvodio u malim serijama. T-34-85 je još u proizvodnji, kao i SU-100.
  Godine 1949. Nijemci više nisu napadali u proljeće, a Crvena armija je pokušala da se probije. Ali sovjetske trupe nisu dobile ništa osim gubitaka ...
  MIG-15, prvi mlazni lovac, pojavio se u SSSR-u, ali je još uvijek bio nedovršen i nije serijski. Do sada je najmasovniji avion Jak-9.
  T-54 se jos uvek ne proizvodi masovno, ali proizvodnja T-34-85 opada... SU-100 u seriji.
  1950. godine, ponovo se bore ... SSSR je imao novi samohodni top SU-130 sa pištoljem iz propalog tenka IS-7. Ova mašina je bila efikasnija.
  Za Nijemce je E-50 postao teži do sedamdeset tona s gasnoturbinskim motorom, debelim oklopom - 250 mm čela i 170 milimetara bokova, a za borbu protiv njega potreban je ozbiljniji samohodni top.
  Linija fronta se nije mnogo promenila...
  1951. SSSR je dobio MIG-15 u naprednijoj modifikaciji, ali Jak-9 još nije povučen iz serije... T-54 je konačno promovisan, a T-34-85 konačno uklonjen iz proizvodnja. Teški tenkovi se gotovo ne proizvode, osim samohodnih topova SU-130, koji zamjenjuju SU-100. Ali težak je pedeset tona i ima samo dobru zaštitu za čelo.
  Nemci pritiskaju na nebu i još uvek dominiraju vazduhom. Marseille je oborio petnaest hiljada aviona, zasluživši Veliku zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta sa mačevima od platinastog hrastovog lista i dijamantima.
  Evo dolazi 1952. Obje vojske su bile potpuno zarobljene i borbe su bile krvave, ali su linije fronta bile gotovo nepomične. Na jugu uz Dnjepar. U centru su Nemci ipak zauzeli i zadržali Smolensk i Pskov, i dalje Narvu... Lenjingrad nije sa njima... Finska je i dalje u ratu. Sve se oteglo. T-54 se masovno proizvodi, SU-100 je ukinut i SU-130 ga je zamenio. Teški tenkovi još nisu u seriji. Nemci su donekle poboljšali kvalitet svojih automobila.
  Amerika i Britanija su i dalje u ratu sa Japanom. Oni ga bombarduju, ali ne mogu sami da zauzmu ostrva.
  Ali Amerikanci nisu uspjeli stvoriti atomsku bombu. Dakle, samuraji se i dalje drže.
  Ali onda je došla 1953. godina... Staljin je umro u martu. Istina, ovoga puta generalisimus je ostavio pismeni testament, čime je Berija postao njegov nasljednik. A računica Nijemaca o haosu i konfuziji Crvene armije nije se ostvarila.
  Ofanziva Wehrmachta brzo je nestala.
  Ali SSSR nije bio u stanju da preokrene tok rata, a takođe je uzeo i zaglavio tokom operacije.
  Krajem 1953. Marseille je premašio dvadeset hiljada oborenih aviona. Za to je dobio posebnu nagradu posebno odobrenu za njega: Veliku zvijezdu Velikog križa Viteškog križa sa listovima srebrnog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Došla je 1954. godina... Berija je ponudio Hitleru mir pod uslovom da ko šta dobije, taj ostaje. I onda, u stvari, koliko možete uništiti jedni druge? Ali Hitler je tvrdoglavo odbio ponudu. SSSR je imao IS-10, ali ovaj tenk nije bio sasvim efikasan. Glavna mašina T-54 u seriji ...
  Linija fronta uhvaćena kao mast u sibirskom mrazu.
  Već je 1955... Amerika se još bori sa Britanijom i slama Japan. A SSSR se gura sa Trećim Rajhom. I udaraju se.
  Linija fronta je neaktivna. Nebom dominiraju nacisti. MIG-15 u seriji i zadržavanje neprijatelja.
  Marsej za dvadeset pet hiljada oborenih letelica će dobiti: Veliku zvezdu Velikog krsta, Viteški krst, sa zlatnim hrastovim lišćem, mačeve i dijamante!
  Dolazi 1956. godina... Nemci lansiraju piramidalni tenk u seriju. U njega se polažu nade i konačno imaju diskove koji su pogodni za borbenu upotrebu. Ali za sada, linija fronta je neaktivna i Crvena armija zadržava neprijatelja.
  Već je 1957. 20. aprila Hitler kreće u novi očajnički napad na Moskvu... I opet se sve zaglavi u žestokim pozicionim borbama... Do kraja 1957. Marsej je oborio trideset hiljada letelica i dobio ga. Velika zvijezda Viteškog križa Veliki križ sa planiranim mačevima od hrastovog lista i dijamantima.
  Rat je predugo trajao. Došla je 1958. godina... Lavrenty Palych Beria, Staljinov nasljednik i predsjednik Državnog komiteta za odbranu, rekao je:
  - Zemlja je krajnje iscrpljena! A narod je umoran od rata. Potreban nam je mir!
  Žukov je primetio:
  Sve dok je Hitler živ, neće biti mira!
  Šelepin, ministar unutrašnjih poslova se složio:
  - Da, dokle god će ovaj fanatični firer Njemačke, nacisti ratovati sa nama, do potpunog međusobnog uništenja!
  Berija udari pesnicom o sto i zaurla:
  - Slomi kičme! Šta će reći Molotov?
  Ministar vanjskih poslova je uz uzdah odgovorio:
  - Za sada su izgledi za svijet vrlo nejasni. Treći Rajh je takođe izuzetno iscrpljen. Ali još uvijek ima cijelu Evropu na dohvat ruke. A ako se rat nastavi još deset godina, mi ćemo prvi biti oduvani!
  Predsjedavajući GKO je klimnuo glavom.
  - Dobro! Mi ćemo biti prvi koji će sići! I zato je neophodno pronaći način da se fizički eliminiše Adolf Hitler!
  Šelepin je primetio:
  - Najbolje je eliminisati Hansa Marcela. Ovo je pravi đavo u tijelu! A ako se eliminiše, onda će volja Nemaca za ratom biti potpuno potkopana!
  Berija se složio sa ovim:
  - Da, biće potkopano!
  Shelepin je predložio:
  - Možda da nagradim Marcelov leš?
  Predsjednik GKO-a se usprotivio:
  - Ne! Samo za žive!
  Ministar unutrašnjih poslova je napomenuo:
  - Lakše je ubiti nego zarobiti!
  Berija je klimnuo glavom i primetio:
  - Ohrabrite ubistvo na bilo šta! I dalje ćemo pobijediti. Šta će reći dizajneri?
  Jakovljev je rekao sa uzdahom:
  - Dok mi zaostajemo za Nemcima. I to je naš problem!
  Berija je agresivno urlao:
  - Ali naša pobeda je neizbežna!
  Iljušin je potvrdio:
  - Zaista druže predsedniče!
  Šelepin je primetio:
  - Dvije djevojke su jako dosadne: Albina i Alvina. Prestigli su Huffmana i mi se stalno mučimo. I s vremena na vrijeme izazivaju probleme.
  Predsjednik GKO-a je istakao:
  Objesit ćemo ih!
  Začulo se smijeh kao odgovor. U svakom slučaju, izgledalo je zabavno.
  Januar 1958... I rat se čini gotovo beskrajnim. I ne nazire se kraj.
  A nacisti na okupiranim teritorijama su žestoki. Uhvatili su pionire: Mišku, Kolju i Svetlanu. Dječaci i djevojčica imaju četrnaest godina. Uskoro bi se trebali pridružiti Komsomolu. Prvo su ispitivani s predrasudama. Tukli su dječake i djevojčicu bičevima. Zatim su mlatili žicom. Kolju, kao najstarijeg sa dna, i dalje je proveravala struja. Prašteni su iscjedak kroz tijelo tinejdžera. Kolja je zastenjao od bola koji je pretrpio.
  Zatim su djecu bosonog izveli u snijeg i odveli na strijeljanje. A oni su mršavi, bosi, sa modricama lica i isečenih leđa, hodali kroz selo.
  A na vratovima su visile ploče - "mi smo partizani".
  Dva dječaka i djevojčica šetali su po snijegu. Kolja, koji je bio mučen električnom strujom, imao je plavo lice od patnje. Medvjed je malo življi, samo su ga išibali. Djevojčica Svetlana se namrštila. I nju su bičevali, bila je mršava, jer je toliko godina živjela pod okupacijom. Pretresla ju je matrona, kidajući joj himen na prstima. A ovo je tako ponižavajuće za pionira i sramota. Djevojka nastavlja da grize usne.
  Djeci je neugodno bosonoga na snijegu. Ali ovo je i dalje cvijeće ako je ustrijeljeno ili obješeno. Ali za sada su samo vođeni. Mučenje još nije gotovo i nacisti moraju dobiti informacije.
  Bose noge pionira su crvene i blago natečene na hladnoći. Stanovnici sa simpatijama gledaju na zarobljenu djecu. I sada su konačno dovedeni u kolibu.
  Stave me na leđa i počnu da me udaraju po bosim petama gumenim pendrecima.
  Deca vrište od bola i trzaju se... Koljine gole pete su izgorele lakšim plamenom. A onda je okrugla peta djevojčice Svetlane spaljena usijanim žaračem. I dok je pionirka iz ovoga vrištala iz sveg glasa.
  Ispitivanje je proteklo s predrasudama, ali su djeca šutjela. I opet su ih tukli žicom, a gole tabane pekli usijanim gvožđem.
  Ali pioniri nisu dali informacije. Držali su se čvrsto. Kolji je čak prislonjen užareni žarač na dječakova gola prsa. Dječak je teško disao, ali je stisnuo zube i suzdržao krikove.
  Dakle, nacisti nisu ništa postigli...
  Ali rat se odugovlačio... Došao je i februar... Nemci su pucali na Lenjingrad iz disk-aviona. I napali su Moskvu iz vazduha. Borbe su teške.
  Albina i Alvina se bore u zraku. Djevojke samo u bikiniju i bose.
  I oboriti ruske avione. Đavoli su već dobili mnoga priznanja, uključujući Veliku zvijezdu Viteškog križa sa mačevima od zlatnog hrastovog lista i dijamantima.
  Ove dvije djevojke su jednostavno super rang. I njihova akrobatika i uništavanje materije i živog tkiva.
  Tu je Albina udarila sovjetske avione, oborivši šest komada odjednom, u jednom rafalu i zacvilila:
  - Za Treći Rajh!
  Alvina je, također, slala rafale eksera u ruske automobile i, nakon što je odsjekla sedam, vyaknula:
  - Za Firera!
  I obe devojke se smeju...
  Mada da budemo iskreni, ovaj rat im je užasno dosadio. U stvari, vodi ga tvrdoglavi Firer, ali front se zamrznuo i sve je stalo. I sve ide u krug. I samo leševi sa obe strane i oboreni automobili. I polomljeni tenkovi i ljudska patnja.
  Albina je odsjekla još osam aviona i zapjevala:
  - Sledeći vek je naš!
  Alvina se samouvjereno složila s ovim:
  - I svih budućih uzrasta!
  A djevojke su s divljim bijesom obarale ruske avione.
  I onda, naravno, mučenje... Pioniri su prijatni za mučenje. Posebno ispržite bose noge dječaka i lomite rebra usijanim kleštima. Nasilne devojke...
  Rat čini ljude divljim. Sam Marseille je također već bio umoran od borbi. Borio se dugo vremena. Davne 1940. godine borio se za zračnu prevlast nad Britanijom. U početku nije imao baš uspješnu karijeru. Nisu mislili da će postati fenomen, i dobiti rekordan broj nagrada za Treći Rajh. I obaraće avione za celu vazdušnu vojsku.
  Hans Marcel se sve više dosađivao. Rat mu je dosadio. Željela sam žensko tijelo, skupa vina i luksuzne gozbe i druge zabave. Koliko već može biti - osamnaest godina u redovima. Nikada nije bio teže povrijeđen, a oboren je tek na samom početku karijere. Više sile su se pobrinule za Marseille. Postao je feldmaršal, ali se borio kao redov. I mnogo si mi nedostajao.
  Sjaj u njegovim očima počeo je da nestaje. Rat sa SSSR-om je zapao u ćorsokak. A Staljinova smrt ništa nije promijenila. Hitler je još uvijek živ, iako ne izgleda dobro, ali je još uvijek relativno energičan. Već mu se probija ćelava tačka na glavi, a Firerova kosa sedi.
  Ali dok još uvijek upravlja carstvom, on tvrdoglavo želi dokrajčiti SSSR. Sjedinjene Države i Britanija okupirale su Japan, ali su zaglibile u gerilskom ratu. Osim toga, Amerikanci i Britanci pokušavaju zadržati Indiju i afričke kolonije svojim trupama.
  Dakle, saveznici se ne miješaju u ovaj rat. Oni nisu do nje. I čak im je drago što se dvije totalitarne imperije međusobno istrebljuju.
  Marcel teško uzdiše i njegov ME-462 se lako podiže sa piste. Dvomotorna mašina je snažno naoružana, a Hans radije udara iz daljine, držeći neprijatelja podalje od sebe. Huffman, naprotiv, na XE-362 se ubrzano približava.
  Do sada je nemačka avijacija održavala kvalitativnu superiornost nad neprijateljem. Ali to više nije tako neodoljivo. Međutim, Firer vjeruje u čudotvorno oružje ...
  Leteći tanjiri, to je nešto... Ali oni su i dalje preskupi, a termalni zraci su i dalje nesavršeni. Piramidalni rezervoari su takođe jedan od argumenata u sporu.
  Ali ni to Nemcima ne daje odlučnu inicijativu. Osim toga, piramidalni oblik je dobar protiv kinetičkih projektila, ali nije tako efikasan protiv HEAT projektila.
  Marseille ispaljuje i obara dva tuceta ruskih aviona i kaže:
  - Za Treći Rajh...
  Tada mladić uzdahne. I opet sruši još trideset sovjetskih automobila u jednom rafalu.
  Da, rat se otezao... I ovom putu se ne nazire kraj.
  Hans je pjevao:
  - Skliznuo, proklizao me! Shvatilo me, uhvatilo me!
  I opet obara ruske lovce.
  Da, Hitler ih je poslao da se kolju... Ili da ubijaju druge, što takođe nije šećer.
  Marcel se sjetio djevojke... Zvala se Ilsa. Tako lijepa plavuša i njegova žena.
  Evo je, okrutna. Probao sam Komsomol. I tukli je bičem sa svih strana.
  Lupan kao jabukovača. Zatim je donijela baklju bosim nogama. Ispekao joj gole tabane. I opet za bič. I kako je ovaj komsomolac urlao od bola. I kada je Ilsa posipala so na svoje rane. To je bilo stvarno brutalno.
  Ilsa je takođe volela da muči dečake. Skinula je jednog dječaka od četrnaest godina i prikovala mu ruke za stub. Zatim ga je počela polivati ledenom vodom na hladnom. A onda je uzela baklju u ruke i ispekla mišićavo tijelo tinejdžera. Zatim je ponovo sipala ledenu vodu. I na kraju je dječaka opekla kipućom vodom. I to je bilo zvjerstvo.
  Ilsa je voljela takvu zabavu i nije prezirala ništa zbog svoje požude.
  Ali vrijeme je prolazilo... I prvo je dobila sina pa kćer. A Ilsa je već počela učiti nju i Marcelovu djecu da muče.
  Evo strašne žene iz SS-a.
  Marcel je imao još jednu ženu: Helgu. Ona je takođe pilot. Hans ju je upoznao 1945. Letjela je na TA-152, jednom od najboljih, a možda i najboljeg elisnog aviona Luftwaffea.
  Helga je bila pilot, a ne dželat. I tako je ostala trudna i takođe rodila - odmah blizance.
  I treba istaći odlično. A onda su uspjeli roditi još dva sina i kćer. I imajući petoro djece, više se nije svađala...
  Da, ona ima sreće. U Trećem Rajhu, Hitler je prvo dozvolio nosiocima Gvozdenog krsta prve klase i više da imaju drugu zakonitu ženu kao nagradu.
  Papa je malo gunđao, ali je to ipak odobravao. Tada je Firer forsirao pravilo da ima do četiri žene. Vaseljenski sabor je sastao ovdje i odobren je pod nišanom.
  Nedostatak ljudi u Trećem Rajhu je ogroman. I naravno ova odluka je bila iznuđena.
  Nemačke ljudske resurse nisu iscrpljivale samo evropska ljudstva i strane divizije.
  Hitler je obustavio istrebljenje Jevreja, a sada je ljudstvo bilo u ravnoteži. Rat je iscrpio carstvo.
  SSSR je također postao depopulacijski... Mnoge žene su se borile u vojsci, kao i djeca. Anastasia Vedmakova postala je najproduktivniji as. Borila se skoro od samog početka rata. Prvo, na polju kukuruza U-2. Ali onda je prešla na borce.
  Mnogi sovjetski asovi su umrli ... Pokriškin, koji je postao četverostruki heroj SSSR-a, ipak je pronašao vlastitu smrt. Kozhedub, koji je postao petostruki heroj, također se srušio u bitci. Dugo vremena sovjetski avioni nisu imali sistem za katapultiranje, a postotak mrtvih pilota bio je vrlo visok.
  Anastasia Vedmakova je preživjela. A nakupila je zlatne zvijezde koje joj nisu stajale na grudima. Prema pravilima, dvadeset pet oborenih neprijateljskih aviona dobilo je zlatnu zvezdu. Kada je broj zvijezda dostigao deset, Beria joj je poklonio Veliku dijamantsku zvijezdu Heroja SSSR-a. Anastasija je bila najtituliraniji as. Osim oborenih aviona, uništila je i tenkove, mostove, kamione, pa čak i nekoliko brodova. Osim toga, ova žena je spasila pilote, pa čak i opkoljenog generala.
  I bila je poznata po tome što je zapalila nekoliko vozova gorivom i tako dalje.
  Anastasija je postala velika legenda sovjetske avijacije. I naravno, i ona je bila umorna od rata. Čak se i borila i letela dok je bila trudna. A onda je rodila sina.
  Ispao je zgodan dečko, crvenokos kao njegova majka. Anastasija se borila po pravilu u bikiniju i bosa. I to joj je dalo određene prednosti. Što ne cijene svi. Ali i njena mlada partnerka Akulina Orlova bori se bosa i u bikiniju i to joj mnogo pomaže.
  Obje djevojke lete i pucaju na njemačka vozila. Anastasija Vedmakova je napravila svoj prvi nalet nazad u Španiju. Bombardovala je položaje Frankove vojske noću na U-2. Onaj kakav ona ima iskustvo kroz krov. A Akulina Orlova je mlada djevojka, i dalje puna energije i strasti.
  Obaraju Nemci pevaju...
  - Piloti-piloti, bombe-avioni,
  Pobedićemo sve fašiste u borbi...
  Naši će zvjezdani brodovi biti viši od sunca,
  I keruvim će raširiti svoja krila!
  Devojke su, moram reći, odlične majstorice.
  Već je 23. februar 1958... Dan Sovjetske armije. I to treba proslaviti na veliki način. Ali dok je sve skromno...
  Berija nije previše veseo... Za vrijeme rata svi su bili jako umorni.
  Maršal Vasilevsky je predložio:
  - Napravimo tenkove od drveta!
  Vrhovni je klimnuo glavom.
  - To je dobra ideja!
  Maršal Žukov se usprotivio:
  - Malo razuma! Ovo su živi kovčezi!
  Vasilevsky je logično primijetio:
  - Lakši su i brži. A Nemci nam probijaju tenkove!
  Berija je klimnuo u znak slaganja.
  Vasilevsky govori svoje!
  Malenkov je potvrdio:
  - Uradićemo sve kako treba!
  Berijin tim je bio umoran... Nije bilo drugih ideja. Osim ako ne pokušate plastiku učiniti jeftinijom za proizvodnju i jačom.
  Dakle, na kraju krajeva, konačno stvorite dugotrajnu atomsku bombu.
  Nešto je u njenom radu u Sjedinjenim Državama zastalo, ai širom svijeta.
  I treba da stimulišete. Možda će tada rat konačno završiti.
  Ali rat još traje i vrijeme teče kao kapi.
  Ovdje je Mirabela zarobljena. I nacistički vojnici su joj strgnuli odjeću. A onda su raširili noge i počeli da siluju djevojku. Mirabela je stenjala u mešavini bola i zadovoljstva. I završio nekoliko puta.
  Onda su ga počeli mučiti. Djevojčici su spalili pete usijanim trakama gvožđa. I prvo su ga tukli bičem. A onda su je crvenom žicom od vrućine bičevali po leđima, sa strane, po grudima...
  Zatim su kleštama počeli da lome prste na nogama. Zatim su djevojci zabili usijani štap u dupe.
  Ukratko, mučenje je ostalo upamćeno po svojoj okrutnosti. I ekstremna arogancija.
  Mart je već došao... Nemci pokušavaju više da pritisnu u vazduh, nemaju mnogo snage da napadnu. Piramidalni tenk, da se pojavio ranije, pomogao bi Wehrmachtu da osvoji svijet. Istina, kumulativni projektil ima dinamičku zaštitu. I obje strane se obasipaju udarcima.
  8. mart 1958. je Dan žena. I po običaju je izvršena razmjena zarobljenika. Nemci su oslobodili izmučenu, ali slomljenu Mirabelu, a zauzvrat Rusi su pustili Adalu. Njemica je također dobila, uključujući silovanje.
  Anastasija Vedmakova je natrljala Mirabelu napitkom bilja i melema i ostavila je da spava da se oporavi, da bi se za par dana ponovo borila na nebu sa nacistima.
  Anastasija Vedmakova i Akulina Orlova ponovo su na nebu u svojim MIG-ovima. Akulina je napomenula:
  - Još si se borio u Španiji - koliko imaš godina?
  Vedmakova se zakikota i odgovori:
  - Nije običaj pitati damu za godine!
  Akulina se zakikota i primijeti:
  - Izgledaš kao dvadeset, najviše dvadeset pet!
  Anastasija je klimnula glavom i primetila:
  - Borio sam se u građanskom ratu... Sa mnom su bila tri dečka. Super je dali smo rogove belcima. A prvu osobu sam ubio kada su Nemci jurišali na Lavov 1915. godine... Dakle, možete otprilike zamisliti koliko imam godina!
  Plavokosa djevojka je zviždala.
  -Neverovatno! To je kao da to zamišljate!
  Crvenokosa ljepotica se nacerila s ustima punim konjskih zuba i primijetila:
  - I šta? Ovo je magija ruskih bogova! Ja ću te naučiti, a ni ti nećeš ostariti!
  Akulina je bosim nogama oborila njemački avion i cvrkutala:
  Mladost je divna!
  Rat traje i kraj mu se ne nazire, ali ipak je herojstvo i pobjeda!
  Stigao je april 1958. Na jugu se uspostavilo manje-više podnošljivo vrijeme i nacisti su pokušali napredovati. Glavni problem je, naravno, rijeka Dnjepar. A na lijevoj obali, sovjetske trupe zauzele su odbrambene položaje.
  Međutim, Nemci su imali alternativni pad. Udarite kroz Tursku. Dugo se ova zemlja držala neutralnosti. Ali vlast se promijenila. Došle su još pronjemačke snage. I Hitler je pristao da obeća Osmanlijama bilo kakve planine zlata kako bi ih gurnuo u rat. Stanovništvo Turske je brzo raslo, vojska je jačala. A dio oružja je Treći Rajh prodao na kredit. I otomanska vojska je postala, snažno raspoređujući potpuno mobilisane muslimanske vojnike na granici SSSR-a.
  A 20. aprila 1958., bez objave rata, Turska je napala sovjetske trupe u Zakavkazju... Tako je Crvenoj armiji dodat drugi front. Ipak, nacisti su uspjeli nadigrati sovjetske specijalne službe. Situaciju je pogoršao sukob Žukova i Berije. Što je uticalo i na situaciju na frontu.
  Turci su napali ne sami, već zajedno sa Nemcima. I to im je dalo dodatne mogućnosti.
  Borbe su se odvijale u blizini Jerevana, a Batumi je upao.
  Marseille se bori u zraku. Ovoga puta njegovo raspoloženje je veći i borbenije. U stvari, konačno je postojala bojažljiva nada da će biti moguće dobiti ovaj rat, koji se odugovlačio preko svake mjere.
  Već prvog dana Nemci i Turci probili su odbranu ruskih trupa i počeli da se kreću u unutrašnjost.
  Nacisti su uspjeli postići taktičko iznenađenje. A njihove trupe su se kretale dovoljno brzo. I djelimično se pokazalo da Crvena armija nije bila sasvim spremna za odbranu Zakavkazja.
  I ovdje bi herojstvo Crvene armije trebalo nadoknaditi pogrešne proračune rukovodstva.
  Borbe su se odvijale za Jerevan. I tada su se pioniri hrabro borili. Odupiru se zlim nacistima i otomanskim trupama.
  A na periferiji Jerevana pioniri kopaju rovove. Ima momaka različitih nacionalnosti. Konkretno, mnoge svijetle glave trepere. Ima i crvene i crne i plave djece.
  Jedno ih spaja: vjera u trijumf komunizma i bosih nogu. Jasno je da nemaju svi cipele za vrijeme rata, pa se stoga, u znak solidarnosti, sva djeca razmeću golim, okruglim štiklama. Proljeće na Zakavkazu je prilično toplo, a kada se krećete i radite s lopatama, momcima čak postaje vruće. A zimi, hladnoća ovdje nije tako strašna.
  Dečaci i devojčice su preplanuli, mršavi, ali žilavi, spremni za žestoku borbu.
  Djeca rade sa entuzijazmom i pjevaju:
  Dižite vatre, plave noći,
  Mi smo pioniri - deca radnika...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Poziv pionira - uvijek budite spremni!
  Poziv pionira - uvijek budite spremni!
  I evo opet alarma. Dječaci i djevojčice skaču na dno rova. A granate već počinju da pucaju odozgo: neprijateljska artiljerija radi.
  Paška je pitala bosonogu Mašu:
  - Pa, misliš li da ćemo preživjeti?
  Devojka, mršava i svetle kose, samouvereno odgovori:
  - Odoletićemo bar jednom, u najtežem času!
  Pionir Saša je logično primetio:
  Naše herojstvo je nepokolebljivo.
  Dječak je kucnuo golim tabanom po kamenju. Vidi se da se dječak nabio čvrstim žuljevima.
  Devojka Tamara je primetila:
  Borićemo se bez straha
  Bićemo smanjeni ni korak nazad...
  Neka košulja natopljena krvlju -
  Još neprijatelja, okrenite viteza u pakao!
  Dječak Ruslan, pionir crne kose, primijetio je:
  Prolaze vekovi, dolazi era,
  U kojoj neće biti patnje i laži...
  Borite se za ovo do poslednjeg daha -
  Služite svojoj Otadžbini, od srca!
  Dječak Oleg, mršav i svijetlokos, cvrkutao, stihovi:
  Ne, budni neće izblijedjeti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je zvučan -
  Šapat će smrskati zmiju!
  
  Staljin živi u mom srcu
  Da ne znamo tugu,
  Otvorio vrata svemira
  Zvezde su sijale iznad nas!
  
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  Dečaci i devojčice su uglas aplaudirali.
  Ali sada mlazni jurišni avioni već lete i bacaju bombe. A ovo je agresivan unos.
  Oleg i Saša podigli su praćku i pokrenuli dar smrti. A cijev je pogođena Hitlerovim jurišnikom, iako pripada Turskoj.
  Devojčica Nataša je pevala:
  - Komsomol nije samo starost,
  Komsomol je moja sudbina!
  Ja ću osvojiti svemir, vjerujem
  Živimo zauvek!
  Ahmed, dečak pionir iz Azerbejdžana, odgovorio je sa osmehom:
  - Ti još nisi komsomolac Nataša!
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom i odgovorila milozvučnim glasom;
  Pored očeva, uz veselu pjesmu,
  Zalažemo se za Komsomol...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  Oleg je također lupio bosom, djetinjastom nogom i zaurlao:
  Jači čekić stisni proletere,
  Od titanijuma ruka drobi jaram...
  Otpevaćemo hiljadu arija našoj domovini,
  I svjetlo za potomke, dobro!
  Djeca su oduševljena. I u stvari, bombardovali su Nemci i Turci, a samo je jednu devojku pogodio komadić gole, okrugle, ružičaste pete.
  Pioneer je vrisnula, ali se onda ugrizla za usnu.
  I tako su se pripremili da odbiju napad. A već postoje tenkovi sa fašistima i otomanskim jedinicama. Kupljene od strane Turske na kredit, kreću se strašni E-100. Tako moćne i opasne mašine.
  Imaju takvu zaštitu. Da ne možete proći ni iz jednog ugla. Ne možete ga pogoditi samo iz jednog ugla. Jedina šansa je da se polome tragovi.
  Djeca su spremna za borbu, mašu bosim nogama. Evo ih na žici guraju pakete sa domaćim eksplozivom pod tragove nacista i Turaka. Radi i uništava valjke tenkova vojske Rommela i La Erdogana.
  I izgleda užasno.
  Saša škripi:
  - Slava komunizmu!
  Dječak Paška puca s Olegom iz praćke i vrišti:
  - Slava pionirima!
  Dječak Ruslan, zajedno sa djevojčicom Sufirom, vuče žicom minu ispod Nemca i Turčina, vičući:
  - Slava SSSR-u!
  Tuku se deca iz Azerbejdžana i ruski momci. Preplanuli, mršavi, bosi pioniri protiv kolosalne armade tenkova.
  Devojčica Tamara gazi svojom gracioznom, malom, bosom nogom i kaže:
  - Slava Rusiji!
  Pionir Ahmet potvrđuje pucajući na neprijatelja:
  - Zajedno smo prijateljska porodica!
  Dječak Ramzan, crvenokosi Azerbejdžanac, potvrđuje, nokautirajući auto:
  - Od reči mi smo sto hiljada ja!
  Deca su druželjubiva... Evo Jermenke Azatuhi, koja takođe vešto prebacuje paket eksploziva ispod fašističke gusenice uz pomoć žice, i škripi:
  - SSSR je porodica naroda!
  Još jedna jermenska djevojka Aghas kaže:
  - Ne savijajte se pred fašizmom:
  A djevojka je golim prstima povukla žicu. Mnoga azerbejdžanska i jermenska djeca imaju plavu kosu i ne razlikuju se od slovenske djece, kojih također ima mnogo. Oni koji su pobegli od Nemaca, druge ruske porodice naselile su se u Azerbejdžanu i Jermeniji čak i pod carem.
  Na Kavkazu ima mnogo Slovena. Mnogo mešovitih parova. Da, i djeca obično imaju svjetliju kosu od svojih roditelja. A slavenski momci su preplanuli da se ne razlikuje od domaćih. Štaviše, djeca su obično sličnija od odraslih.
  Dakle, bori se međunarodni sovjetski bataljon dječaka i djevojčica, i svi su ujedinjeni i vrlo slični. Njihove gole pete bljeskaju kada se kreću.
  I snovi djeca šalju darove smrti. Šamil i Serjožka, obojica pioniri, povlače žicu. A evo i Nemca, ali sa turskom posadom, E-50 staje sa polomljenom gusenicom.
  Momci uglas pjevaju:
  Unija neuništiva, slobodne republike,
  Nije se okupila gruba sila, ne strah...
  I dobra volja prosvijećenih ljudi,
  I prijateljstvo i razum, i hrabrost u snovima!
  I djeca su oduševljena. Osmehuju se belim, ujednačenim zubima. I sretni su, iako im prijeti smrt.
  A Nemci su sranje. Uništeni tenkovi pucaju iz svojih topova i mitraljeza.
  Neka njemačka i turska vozila opremljena su bacačima granata i vrlo su opasna.
  Dječak Maksimka i djevojčica Zara iz Azerbejdžana i oni, bosih nogu, podigli su minu ispod neprijatelja i nokautirali fašističkog mastodonta, makar prodanog Turskoj.
  I viknu iz sveg glasa:
  - Za SSSR!
  Djeca su tako smiješna.
  Pioniri Abas i Vladimir također koriste oružje. U ovom slučaju, katapultirajte i razbijte gusjenicu E-75 nacistima. Tada su momci zapevali:
  - Za veličinu planete pod okriljem komunizma!
  Oleg i Abdula su također pioniri različitih nacija, ali s jednim srcem bacaju i eksploziv. Udaraju E-100 i pevaju...
  Otvorili smo planetu za narode,
  Put u svemir, u neviđene svjetove...
  Opjevaju se junačka djela -
  Da zauvijek izbrišem ožiljak smrti!
  
  Pod svetim barjakom Rusije,
  U miru, prijateljstvu, sreći i ljubavi...
  Ljudi na celoj zemlji postaće srećniji,
  Pakleni mrak će se raspršiti u daljini!
  Ovdje se svađaju djeca...
  Abdurrahman i Svetlana - dječak iz Azerbejdžana i djevojčica iz Bjelorusije spojili su žicu i srušili fašistički tenk. I pjevali su:
  - Veliko ime svete Rusije,
  Svijetli svijetom - kao zrak sunca...
  Vjerujem u jedinstvo da ćemo postati sretniji,
  Pokažimo ljudima pravi put!
  Djeca su veoma hrabra. I nacisti i njihovi saveznici, Turci, jednostavno su šokirani takvim tvrdoglavim i bijesnim otporom.
  Abudurrahman je pionir, primio je komadić u goli potplat. Probio je žuljevu površinu dječje noge.
  Dječak je prosiktao:
  - I boli me!
  Svetlana je takođe dobila udarac u okruglu petu, i ogrebala se po ramenu. Ali djevojka je prosiktala:
  - Ne razbijaj pionire!
  Azim i Kolka su također nabili njemački auto.
  Momci su pokazivali žicom i pevali:
  Izdajnički neprijatelj krenuo je u ofanzivu,
  Ali vjerujem da neće posustati, sovjetski narod...
  Neprijatelj čeka poraz i zaborav,
  I slava Rusije će jače procvjetati!
  Neprijatelj čeka: poraz i zaborav,
  I slava Rusije će jače procvjetati!
  Djeca su hrabra i ne savijaju se. I žele da pobede. I pevaju i bore se.
  Nemci trpe velike gubitke. Istina, uglavnom imaju polomljene gusjenice i valjke. I nije fatalno.
  Još gore za pionire koji su bili zarobljeni.
  Dječaka Abdulhamida, kada je zarobljen, nacisti su stavili na stalak. Ubacili su pionirske bose noge u blok i počeli kačiti tegove na udice. A onda je zapalio vatru. A dječakove gole pete je polizala vatra. I bič mu je pao na leđa. Tukli su me dugo. A onda su nacisti počeli da lome rebra usijanim kleštima.
  Dječak, umirući pod mučenjem, kada ga je gvožđe njegovih rebara, crvenih od vrućine, smrskalo, pjevao je:
  Berlin je skoro pod našom vlašću,
  Kroz dvogled vidimo prokleti Rajhstag...
  Nadam se da će uskoro biti mira i sreće;
  Koje ću opisati u svojim pjesmama!
  
  Rusija je otvorila komunizam svetovima,
  Svima je postala porodica.
  Ali Wehrmacht nam je zabio svinjsku njušku,
  A sada krv pljušti iz vena kao fontana!
  
  Ono što je Firer slučajno zaboravio kod nas,
  Hteo sam da dobijem zemlju i robove!
  Fašizam je išao sa veoma dugom kampanjom -
  I evo prave noćne more, paklenih snova!
  
  Jednostavan dečko, bosonogi dečak,
  Nedavno vezao crvenu kravatu.
  Želeo je da sam izgradi svet bez Boga,
  Ali odjednom je napalm izbio s neba!
  
  Morao sam da bežim na front, bili smo u bekstvu,
  Niko ne želi da uzme takvu omladinu!
  Ali dečak-borac u pušci je to uradio,
  Pokazalo se da je put očeva dostojan!
  
  Borio se gde i lukavstvo i sila,
  A i slabost je gorka, avaj...
  Drugovi su morali da kopaju grobove
  Rendisanje borovih kovčega po mrazu!
  
  Ja sam pionir sada navikao na patnju,
  Išao je u izviđanje bos, snežni nanos je škripao.
  Možda kazna za neveru,
  Da nisam htela da upoznam Isusa!
  
  Ali šta su tri sata golgote?
  Prošlo je više od tri godine rata!
  U svakom selu udovice gorko plaču,
  Kako su sinovi stradali na groblju zemlje!
  
  Preživeo sam, bio sam u šoku, ranjen metkom,
  Ali, srećom, ostao je na nogama!
  Iskreno smo vratili dug Nemačkoj,
  Taj fašizam je nama zgažen u prah!
  
  Sazreo sam, ali još uvek dečak,
  Brkovi se nisu probili, već titan!
  Da, odrasla osoba, a možda čak i previše,
  Na kraju krajeva, srce je postalo tvrdo kao metal!
  
  Zvijezda heroja najviše priznanje -
  Sam Staljin ga je, verujte mi, predao!
  Rekao je: potrebno je uzeti primjer od ljudi poput vas,
  Borci kuju ključeve od vrata Edena!
  
  Ali sada spusti hrabru pušku,
  Uzmite vi, klešta, čekić i radite!
  Napravi jedrilicu i čamac od drveta
  I napravite avion da ptica poleti!
  Da, s takvom djecom, čak ni zajedno s Turcima, nacisti SSSR-a neće pobijediti. Već 1. maja sovjetski vojnici slave, ali se Jerevan drži. To znači da je fašistički blickrig na Kavkazu osujećen. A osim toga, bore se hrabri komsomolci.
  Elizaveta i njena posada na SU-130 šalju granate u nacističke tenkove.
  U isto vrijeme, djevojke koriste gole nožne prste i pjevaju:
  I u planinskim visinama i zvezdanoj tišini,
  I morski val i bijesna vatra!
  I u bijesnoj i bijesnoj vatri
  I gola peta devojke je pritisnula dugme. I još jedan AG-75 je razbijen kumulativnim projektilom.
  I devojke se zabavljaju.
  A Akulina Orlova je oborila stoti nacistički avion i 3. maja 1958. dobila četvrtu zvijezdu heroja SSSR-a.
  Naše slavne pilotkinje... Da, rat još traje, a njegov ishod nije jasan, ali niko ne kleči i ne odustaje. Dakle, postoji vera u bolju budućnost, i da će SSSR pre ili kasnije pobediti Treći Rajh. I Adolf Hitler, koji je dobio moć i sreću predsjednika zmaja, će umrijeti!
  
  FRANCOV PRISTANAK JE VAŽAN ZA SUDBINU ČOVJEČANSTVA
  Franko je pristao na prolazak njemačkih trupa na Gibraltar. Nacisti su se, bez daljeg odlaganja, preselili u ovu tvrđavu i odmah je zauzeli. Nakon toga, trupe Wehrmachta počele su se prebacivati na najkraću udaljenost do Afrike.
  I Hitler se predomislio o borbi protiv SSSR-a. Osim toga, Firerova intuicija mu je govorila, a on je imao vrlo razvijenu, da neće tako lako zauzeti ovu teritoriju. A Crvena armija uopšte nije slaba. Staljin je njemačkim obavještajnim službama posebno procurio informacije o tenkovima KV i T-34. I nacisti su počeli da razvijaju sopstvene teške tenkove.
  Nacisti su napredovali u Africi. Rommel je dobio više trupa i postigao velike dobitke. Zarobljene su i Jugoslavija i Grčka. Dakle, pobjede su slijedile pobjede.
  Ali Crni kontinent je apsorbirao njemačke snage... I više nije bilo govora o pohodu na istok. Nacisti su u pokretu zauzeli Egipat i ušli na Bliski istok. Zauzeli su Irak, Kuvajt i druge zemlje. Tada je kroz Iran počeo pohod na Indiju. U decembru 1941. Japan je napao SAD u luci Peru i Hitler je objavio rat Americi.
  Nakon toga, rat se konačno preselio na Zapad. I SSSR je dobio oduška.
  Do druge polovine četrdeset druge godine, Nijemci su završili osvajanje cijelog Crnog kontinenta, kao i Azije, sve do Indije, koja je također bila zarobljena uz slab otpor Britanaca. Postojalo je ogromno njemačko kolonijalno carstvo. I Britanija je počela da bude žestoko bombardovana. U borbu su krenuli novi bombarderi Ju-188 i Focke-Wulf, kao i sve veći broj podmornica. Uključujući brže i savršenije.
  Vazdušni napad na Britaniju odvijao se sve jačim. I u junu 1943. došlo je do desanta. U borbama su učestvovali novi njemački tenkovi: "Panteri", "Tigar" -2, "Lav", koji su pokazali svoju prednost nad Britancima. London je pao u roku od dvije sedmice nakon sletanja. A nakon pada Britanije, Irska je odolijevala još jednu sedmicu.
  I zauzeli su ga nacisti... Sada Sjedinjene Države imaju izbor: ili da vode beznadežan rat protiv Njemačke, koja je ojačala, ili da sklope mir prije nego što bude prekasno.
  Treći Rajh je već imao u službi tako moćne lovce kao što je ME-309, koji je razvijao brzinu od 740 kilometara na sat, što je u to vreme bilo jako puno, i imao je sedam vatrenih tačaka: tri vazdušna topa kalibra 30 milimetara, jednu od koji je bio duge cijevi i četiri teška mitraljeza.
  A asovi Nemaca su fenomenalni: jedan Marsej nešto vredi! Ovaj lovac je bio pravo otkriće, i prevazišao je sve fenomene... Za sto pedeset oborenih letelica Marsej je dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. I za tri stotine aviona, postao je prvi u istoriji Nemaca koji je ponovo dobio ovaj krst. A da bi se Marseille razlikovao, u njegovu čast izmišljena je nova nagrada: Viteški gvozdeni krst sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima, koji je dobio za pet stotina oborenih aviona.
  Amerika je smatrala da se rat sa Trećim Rajhom i Japanom, koji je dobio bitku kod Midveja i zauzeo Havajski arhipelag, neće dobro završiti.
  I to će za njih zaista biti ozbiljan test. Nemcima je svakako teško doći do Amerike zbog razdvojenosti okeanom. Ali u principu, udaljenost nije prepreka. A nacisti bi prije ili kasnije mogli doći do Sjedinjenih Država, plivati i letjeti. Štaviše, Treći rajh je već imao mlazne lovce i zastrašujući bombarder TA-400 koji je mogao bombardovati Ameriku. Snažniji Yu-288 su već uspeli da bombarduju Britaniju, a na putu je bio i četvoromotorni Yu-488, koji je dostizao brzine i do sedamsto kilometara na sat - što je jednostavno super za elisni bombarder!
  Dakle, Wehrmacht je jak. A strašne podmornice koje su pokretane vodikovim peroksidom dostizale su brzinu i do 36 čvorova na sat, a Amerikanci su bili potpuno uplašeni.
  Ruzvelt je bio teško bolestan, a povrh svega, mogla je izbiti ozbiljna borba za vlast. I republikanci su veoma nezadovoljni demokratama. Sam Hitler je sa uzbunom gledao na SSSR, koji je povećavao svoju moć.
  Staljinistički SSSR je zvanično prevršio treći petogodišnji plan udvostručavajući industrijsku proizvodnju. Čak i ako se uzme u obzir da su se malo prevarili sa statistikom i ovo su naduvani podaci, ipak je bilo impresivno. Proizvodnja tehnologije se povećala. U četrdeset i prvoj godini SSSR je proizveo oko pet hiljada tenkova, od kojih su tri hiljade bili najnoviji T-34 i KV. Pojavio se u serijama i KV-3 i KV-5. A ovo su moćne mašine. Napravili su još više aviona, čime je njihov broj dostigao trideset hiljada.
  U četrdeset i drugom tenkovima proizvedeno je više od šest i pol hiljada. Uključujući najnovije. KV-4 se pojavio u najtežoj modifikaciji težine sto sedam tona. I laki tenk T-50 je najnoviji. T-34 se nastavio proizvoditi.
  U četrdeset trećoj godini proizvedeno je sedam i po hiljada tenkova. A aviona ima toliko da postoji akutni nedostatak pilota. Ukupno je SSSR imao sto dvadeset tenkovskih divizija. A broj aviona dostigao je pedeset hiljada.
  Prva godina četvrtog petogodišnjeg plana bila je čak i preispunjena prema zvaničnim podacima, što je zabrinulo Hitlera.
  Dakle, gdje da skrene agresiju - Firer je 1944. odlučio da napadne SSSR. I Sjedinjene Države su potpisale mir. Amerikanci su pristali da priznaju sva osvajanja Trećeg Rajha i da plate ogromne reparacije nacistima. I također je odbio bilo kakav rad na nuklearnom oružju. Amerika je također prenijela svoju mornaricu, te gotovo svu opremu i mnoge automobile nacistima.
  22. juna 1944. godine, oslobodivši veliki broj Pantera, Pantera -2, Tigrova -2, Leva, Mausa, Ferdinanda -2 i druge opreme, nacisti su napali SSSR.
  Time je Staljin doveo trupe u stanje borbene gotovosti. Osim toga, Molotovljeva linija je završena na novoj granici u SSSR-u, a Staljinova linija je obnovljena i naoružana. Novi tenk T-34-85 s većom kupolom i snažnijim oružjem počeo se proizvoditi u SSSR-u. Istina, u teškim tenkovima je bilo gore. Serija KV dostigla je KV-13, a neki modeli su težili i dvjesto dvadeset tona. Uključujući i kao odgovor na "Miš".
  Rat je u početku išao pod diktatom Trećeg Rajha. Na nebu su njemački iskusni asovi, ali u kvalitetnijim avionima, pobijedili sovjetske pilote. Mlaznjak ME-262 je već bio u seriji, ali SSSR još nije imao takav avion. I ME-309 se pokazao kao strašna i brza mašina. A TA-152 evolucija Focke-Wulfa je vrlo smrtonosna mašina.
  Ono što je najvažnije, Treći Rajh ima veliku superiornost u ljudstvu, zahvaljujući kolonijalnim trupama. I izvrsnost u mobilnosti. Panter-2 se pokazao kao vrlo dobar tenk, koji je 1944. postao glavni njemački mastodont. Naoružano snažnim topom kalibra 88 mm sa dužinom cevi od 71EL, ovo vozilo je sposobno da probije čak i superteške KV tenkove. I dobar prednji oklop, posebno čelo. Sto pedeset milimetara čela tornja i sto milimetara čela trupa ispod velikih nagiba limova. Istovremeno, cjelina je četrdeset sedam tona, a motor je devet stotina konjskih snaga. Odnosno, mašina je okretna i odlične ergonomije. Jedini negativni bočni oklop je debeo samo šezdeset milimetara ispod kosina. Ali i ovo je dovoljno da ga četrdeset pet i protutenkovske puške ne uzmu na brod.
  "Panter" -2 je mnogo jači od običnog "Pantera" i T-34-85. Dakle, Nijemci su imali uspješan glavni tenk. Ostali automobili su lošiji. Panter je preslab sa samo četrdeset milimetara bočnog oklopa i ranjiv je na sovjetske lake topove i protivtenkovske puške. "Tigar" -2 je nešto bolji nego u stvarnoj istoriji zahvaljujući motoru od hiljadu konjskih snaga. Ali još uvijek pretežak sa šezdeset osam tona. A kula je velika i sporije se okreće. Tenk je dvadeset i jednu tonu teži od Pantera-2 i ima jednako naoružanje i gotovo nikakvu prednost u oklopu. Tako je, kao i "Tiger", "Tigar" -2 ubrzo uklonjen iz upotrebe.
  A Leo je još gori. Bez značajnih prednosti u rezervaciji u odnosu na Panther -2, težak je devedeset tona. Što, sa motorom od hiljadu konjskih snaga, čini automobil prilično slabim u voznim performansama. A top od 105 milimetara u 70EL, iako bolje prodire, manje je brzometan. I nije potrebno u praksi.
  A Maus, čak i sa težinom od 188 tona, samo je mašina za hemoroide, i više je teret za vojsku nego jak tenk. Iako zaštićen sa strane i loše. Ali performanse vožnje su užasne, a u praksi se prečesto kvare.
  Nijemci su iz serije izbacili i Maus... Umjesto toga, E-100 se dugo razvijao gušćeg rasporeda, ali sličnog naoružanja.
  U SSSR-u se cijela serija KV pokazala na niskom borbenom nivou. A posebno često su se automobili kvarili i imali loše performanse u vožnji. A iz oklopa bez nagiba, lako su ga probili njemački topovi.
  Samo trideset četiri su bila manje-više uspješna tenka. Ali SSSR je imao plus - snažniju i kompletniju odbranu. Ali i minus - trupe nisu naučene da se brane. I to je imalo efekta.
  Tri godine šanse su, naravno, dodale opremu SSSR-a u trupama. Ali teški tenkovi KV bili su neuspješni, a razvoj tenkova u korist povećanja težine nije se opravdao. A teški sovjetski automobili su se, iskreno, pokazali kao smeće. Ne toliko ni u avijaciji. PE-2 je bilo teško kontrolisati, IL-2 je bio ranjiv, MIG-3 je bio slab u manevarskoj sposobnosti.
  I drugi sovjetski avioni bili su inferiorniji po kvalitetu od nemačkih. A nemački piloti su tako iskusni. Marseille je kao čudo. Za sedamsto pedeset aviona koje je majstorski oborio, odlikovan je Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima. I ovo je jedinstven slučaj kada su zbog jedne osobe uveli šesti stepen jedne nagrade, iako se tradicionalno traži pet stepeni.
  Rat je bio malo drugačiji u toku od stvarne priče. Ako su u četrdeset i prvoj godini Nemci isprva brzo i lako pobeđivali, zauzimali grad za gradom, a zatim se njihovo kretanje usporavalo. Sada je obrnuto.
  Sovjetske trupe koncentrisane i raspoređene u blizini granica potpuno mobilisane i stajale u snažnoj odbrani na završenim linijama. I tako je najsnažniji otpor nacistima bio na samom početku rata.
  Plus, igrao je i faktor da je SSSR započeo rat nakon opšte mobilizacije, okupivši petnaest miliona vojnika i oficira. Ali Hitler je, koristeći kolonijalne posjede samo u prvom ešalonu, bacio trideset miliona. Plus, Japan je bacio dvadeset miliona sa istoka zajedno sa stranim divizijama. Ovog puta Staljin nije mogao spasiti Moskvu.
  Pored toga, sateliti su učestvovali na strani Trećeg Rajha: Turska, Finska, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Španija, Portugal, Švedska. I naravno i Italija sa svojim kolonijama. Čitavo stado...
  Tako je SSSR u početku, oslanjajući se na Molotovljevu i Staljinovu liniju, zadržavao neprijatelja. Ali kada su ove linije probijene, čitav kolosalan gubitak, a nacisti i Japanci su se otkotrljali, tada se nije moglo ništa suzdržati. A pokazalo se upravo suprotno: otpor na početku jači, a dalje slabiji. Tako su nacisti gotovo odmah zauzeli Moskvu. Staljin je pobegao u Kujbišev, a zatim u Sverdlovsk.
  Detalji bitaka su generalno pokazali da SSSR nikada nije naučio kako da se brani... Osim toga, negativnu ulogu imao je i drugi talas čistki u vojsci. Već pod Berijom, Staljin je naredio da se ponovo prođe kroz vojsku. Pa, Berija je to uradio.
  Očigledno, Staljinu je bilo teško bez krvi na očnjacima. Nacisti su, zajedno s Turcima, također imali negativnu ulogu sa Zakavkaza i Centralne Azije. I ovo se takođe pokazalo kao značajan faktor. Štaviše, nije bilo ozbiljne odbrane u Centralnoj Aziji.
  Da, muslimani su se pobunili.
  Nemci su koristili tri godine produktivnije. Od vojske je postao i iskusniji i jači. I SSSR je dodao manje. Štaviše, u ove tri godine Staljin nije imao nijedan rat. Neutralnost sa Japanom. Staljin je obećao Hitleru da neće dirati Finsku. Ali Nemci su ipak stekli značajno borbeno iskustvo. Posebno piloti.
  Marseille je za hiljadu oborenih aviona dobio Veliki krst Gvozdenog krsta, platinastu dijamantsku kocku Luftvafea i generalske epolete.
  Tako je sve ispalo mnogo zabavnije i divnije - za Luciferove sluge ...
  SSSR je izdržao do januara 1945. i pao... Nakon toga je počeo period mira... Ali ne zadugo. Dana 20. aprila 1950. godine, Treći Rajh i Japan napali su Sjedinjene Države. Ipak, uznemirili su ih obavještajni podaci da Amerikanci tajno rade na atomskoj bombi.
  Rat je trajao samo tri mjeseca i završio je okupacijom Amerike.
  A 20. aprila 1955. Hitler je napao Japan sa svojim kolonijama. Rat je trajao nešto više od godinu dana i završio je briljantnom pobjedom Trećeg Rajha.
  Zatim je 20. aprila 1959. održan referendum i pojavilo se svjetsko monarhijsko carstvo Trećeg Rajha sa nasljednom vlašću.
  A kada je Hitler umro u martu 1961. godine, njegov sin, dobijen vještačkom oplodnjom, stupio je na tron.
  Svijet je, pod vodstvom željeznog poretka, ovladao planetama Sunčevog sistema... Čovečanstvo je ujedinjeno i lemljeno gvozdenom disciplinom pokušalo da izgradi novo Rajsko Kraljevstvo na planeti Zemlji, au budućnosti da uključi sve naseljene svetove univerzuma!
  
  
  
  OVO JE LIČNI KONTAKT DVA DIKTATORA
  Hitler i Staljin su se lično sastali u novembru 1940. i uspjeli su riješiti sporove. Susret licem u lice završio je strateškim vojnim savezom dva diktatora protiv Britanije.
  Staljin je pristao da ne traži Hitlerovu evropsku sferu uticaja. Hitler je zauzvrat ustupio Indiju, Pakistan i veći dio Irana Staljinu, ali je za sebe dobio Bliski istok i Afriku. Osim toga, Kinu i dio Indokine podijelili su Japan i SSSR.
  Generalno, lični sastanak je omogućio oba diktatora da se dogovore i spreče rat. SSSR je započeo ofanzivu na Iran i Indiju. Hitler je slao trupe u Afriku. Nakon sklapanja vojnog saveza s Rusijom, Franko je, shvativši da Britanija ne može odoljeti takvoj sili kao što su SSSR, Italija, Treći Rajh i Japan odjednom, pristao na napad na Gibraltar.
  Nemci su odmah zauzeli tvrđavu, koja nije bila sasvim spremna za odbranu. Poražena je i baza Britanaca na Malti, a iskrcana je desantna snaga. Italija je izbjegla poraz u Grčkoj zahvaljujući udaru njemačkih i turskih trupa.
  Ali Britanci su pretučeni...
  Tada su Nemci, prebacujući značajne snage, zauzeli Egipat. Imajući sto pedeset divizija za rat sa SSSR-om, Hitler ih je poslao da zauzmu Bliski istok i Afriku. Britanci su bili slabi, a kolonijalne trupe nisu baš htjele da se bore.
  Firer je u četrdeset prvoj godini zauzeo i Bliski istok i veći dio Afrike. Staljin je okupirao Indiju, i skoro ceo Iran, Pakistan i deo Burme sa Bangladešom.
  Japan je napao Ameriku u luci Peru. I rat se proširio... Hitler je objavio rat Sjedinjenim Državama. Staljin je sledeće godine takođe ušao u rat sa Amerikom.
  U proljeće 1942. Nijemci su završili zauzimanje Afrike. Ometale su ih ne toliko britanske trupe, koje su po broju i kvalitetu bile inferiorne u odnosu na Wehrmacht, koliko zbog dužine komunikacija i nedostatka prikladnih puteva na Crnom kontinentu.
  Britanija je trpjela sve veće gubitke od njemačke, a potom i sovjetske podmorničke flote. Ulazak Amerike u rat nije pomogao.
  Japan je pobedio i Amerikance...
  Britanska mornarica se topila...
  Septembra 1942. počelo je amfibijsko iskrcavanje u Engleskoj. Uglavnom su bili njemački, ali su bile uključene i sovjetske trupe. Britanci su se očajnički borili. U borbama su učestvovali najnoviji sovjetski tenkovi KV-3, KV-5 i najnoviji KV-4, takođe T-34, KV-2, te brojna plutajuća vozila. A Nemci su od najnovijih tenkova uspeli samo T-6 ili "Tigar". A onda samo nekoliko automobila na brzinu proizvedenih u fabrikama.
  Hitler je bio neprijatno iznenađen snagom sovjetskih tenkova. Očigledno je slabiji.
  Njemački bombarder Yu-188 nije bio loš, i DO-217 koji se pokazao zadovoljavajuće, te ME-109 i Focke-Wulf. Ali to je tako-tako. PE-8 se također pokazao vrlo dobrim. Općenito, sovjetski tenkovi su jaki i teški.
  U Trećem Rajhu se još razvija serija: "Panter", "Tigar" -2, "Lav" i "Maus".
  Britanija je izdržala samo petnaest dana. Nakon čega je londonski garnizon kapitulirao. Još šest dana borbe su još trajale u Škotskoj. A onda su Britanci četiri dana pružali otpor u Irskoj.
  Engleska je pala. I sljedeće bitke su se odvijale protiv Sjedinjenih Država. Ali do Amerike još treba doći. Za što vam treba dosta transportnih brodova i kontrola nad morem. Hitler je ojačao svoje snage i prvi put zauzeo Island u novembru 1942.
  Dalje kroz Grenland, njegove trupe su se preselile u Kanadu. I Japanci su se iskrcali u Panami. I Nemci su prebacili snage preko Argentine i Brazila, koji su ušli u savez sa Trećim Rajhom.
  Pa, Staljin je odlučio da napadne preko Aljaske. Bitke u Britaniji pokazale su da superteški tenkovi nisu bili dovoljno efikasni. I sovjetski dizajneri počeli su razvijati kompaktniju seriju IS, umjesto KV. Sovjetske trupe su pokrenule ofanzivu na Aljasku, preko Čukotke u maju 1943., i bila je relativno dobra.
  Istina, SSSR ima puno tenkova, i oni su mnogo jači od američkih Shermana i Grantsa. Nemački Panter takođe nije bio loš, što se vojsci uglavnom svidelo, osim što se često kvario, ali je bio dobro zaštićen u čelo i dobro naoružan.
  Nijemci su lako stvorili uporište u Kanadi i proširili ga. ME-309 i snažniji bombarderi Yu-288 pojavili su se na nebu. I došlo je do brzog razvoja mlaznih aviona.
  I njemački pilot Marseille postao je nedostižan fenomen, oborio stotine britanskih i američkih aviona. Za sto pedeset letjelica, Marseille je dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Za tri stotine Ordena njemačkog orla sa dijamantima. Za četiri Viteška krsta Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima i za pet stotina Velikog krsta Gvozdenog krsta.
  I razbio je ove Amerikance, postavši nepristupačan fenomen. Kada je dostigao brojku od sedamsto pedeset, avion je dobio novu nagradu: Viteški krst Gvozdenog krsta sa mačevima od platinastog hrastovog lista i dijamantima.
  U Americi je Marseille postao prava legenda i o njemu su na brzinu snimani filmovi.
  Zbog poteškoća u premeštanju trupa i problema sa opskrbom, rat sa Sjedinjenim Državama se odugovlačio.
  Amerikanci se nisu žestoko borili za Kanadu i Aljasku, a njemačke, sovjetske i druge trupe su je zauzele bez većih poteškoća.
  Ali invazija na samu Ameriku počela je tek u junu 1944. SSSR je prebacio nove, snažnije srednje tenkove T-34-85, koji su bili bolji u prodoru u američke tenkove, a efikasniji i ne tako teški kao serije KV, IS-2. Posljednji tenk je bio dobro probojno vozilo zahvaljujući snažnom topu i četiri mitraljeza, te relativno dobroj bočnoj zaštiti.
  U Sjedinjenim Državama, samo nekolicina je nadogradila Sherman ugradnjom snažnijeg topa od 76 milimetara, manje-više sposobnog da probije neprijateljske srednje tenkove. Rad na Pershingu je odgođen ... Istina, bilo je puno Shermana.
  Nijemci takođe nisu mirovali. Panther-2 se pokazao nešto naprednijim, zahvaljujući posuđivanju motora i mjenjača od Rusa u jednom bloku, što je omogućilo smanjenje visine tenka.
  I toranj je postao uži i manji, a motor snažniji. Kao rezultat toga, njemački tenk je imao prednji oklop kupole od 150 mm s nagibima, čelo trupa od 120 mm s nagibom od 45 stupnjeva i šezdeset strana. I top od 88 mm u 71 EL, sposoban da probije Shermane sa tri i po kilometra. Uz to, težina tenka je samo četrdeset sedam tona s motorom od 900 konjskih snaga.
  Osim poprilično slabog bočnog oklopa, ali ipak dovoljnog da izdrži američke udarce iz baze, Panther-2 je po svojim karakteristikama postao najbolji tenk Drugog svjetskog rata, nadmašivši i sovjetski KV, a IS-2 još uvijek nije savršen. dosta.
  Tiger-2 se proizvodio u malim serijama, zbog činjenice da nije imao gotovo nikakve prednosti u rezervaciji, a bio je znatno inferioran u voznim performansama, te ga je bilo teško transportirati.
  Uobičajeni "Tigar" je također ukinut ... I "Panther" -2 je postao glavni tenk Wehrmachta. I već u SSSR-u počeli su s oprezom gledati na tehnologiju Njemačke.
  Na nebu je ME-262 ušao u seriju, ali njegova pouzdanost je bila nedovoljna, a njegove borbene kvalitete također nisu u potpunosti otkrivene. I dok su se Nemci oslanjali na ME-309 i TA-152. Poslednji lovac-bombarder se pokazao veoma uspešnim i efikasnim. ME-309 je, uprkos velikoj brzini i moćnom naoružanju, imao problema sa horizontalnom manevrisanjem.
  Ispostavilo se da je XE-162 jednostavniji i jeftiniji mlazni lovac, ali težak za letenje, dostupan samo pilotima visoke klase.
  Stoga ga nisu puštali onoliko koliko su mogli.
  Međutim, takav avion je bio vrlo pogodan za stil Hafmana, koji je postao drugi pilot ambasadora Marseja i dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima kao drugi pilot koji je premašio tri stotine oborenih aviona.
  Sovjetski piloti su također postigli račune, ali skromnije od njemačkih. Pokriškin se istakao.
  Rat je počeo u ljeto 1944. za Ameriku nije bitan. Treći Rajh i jurišna puška su se pokazali boljim i slomili su Jenkijevske trupe. I Crvena armija je nastavila. Amerikanci su gubili. Filadelfija je pala u avgustu. U novembru 1844. sovjetske i njemačke trupe su se već približile Washingtonu i New Yorku sa sjevera. Prvi put su se na frontu pojavili američki Pershingi i Fireflies. Nadmašili su sovjetski T-34-85 i bili opasni za IS-2, ali su ipak izgubili od Pantera-2, koji je postao najbolji tenk Drugog svjetskog rata.
  U blizini Washingtona, Amerikanci su se herojski borili. Ali svejedno, sovjetsko-njemačke trupe završile su opkoljavanje glavnog grada SAD-a do kraja decembra, a do petnaestog januara pali su i Washington i New York ....
  Amerika se opirala neko vrijeme... Borbe su se vodile i u Meksiku, gdje su Nemci i Japanci napredovali.
  Dana 9. maja 1845. godine, ostaci američkih snaga su kapitulirali. Rat je mogao završiti i ranije, ali je došlo do ozbiljnih nesuglasica između Japanaca i Nijemaca. I to je odugovlačilo sukob.
  Nakon predaje Sjedinjenih Država, nastupila je pauza... Ali novi rat je bio neizbježan. Japan je želeo previše za sebe. Pola Amerike koja ima mnogo skromniji doprinos pobjedi i cijela Latinska Amerika. Staljin je takođe naleteo na Japance tražeći povratak južnog Sahalina, koji su samuraji primili ilegalno.
  Ukratko, 20. aprila 1947. izbio je novi rat. Između Japana i njegovih kolonija s jedne strane, i protiv Trećeg Rajha i saveznika i SSSR-a s druge strane. A ovo je ozbiljno.
  Naravno, SSSR i Treći Rajh su tehnički jači od Japana. SSSR je imao tenkove T-54 i IS-7, Nijemci su imali seriju E, čak i prve piramidalne razvoje. Koalicija bijelih socijalista također je bila jača u zraku. Posebno su jaki bili leteći tanjiri Trećeg Rajha, apsolutno neranjivi na malokalibarsko oružje.
  Rat je trajao samo četiri i po mjeseca i završio je porazom i predajom Japana 3. septembra 1947. godine.
  SSSR je dobio južni Sahalin, Kurilski greben, trećinu samog Japana, polovinu Kine i Koreje, Havajski arhipelag i još nešto. Preostalu imovinu zauzeo je Treći Rajh.
  Nakon toga, Staljin i Hitler su se ponovo sreli i ponovo potvrdili svoje prijateljstvo.
  I konačno su zaokružili svijet... Staljin je umro 5. marta 1953., ali je uspio ostaviti pismeni testament o prijenosu vlasti Lavrentiju Beriju. Postao je vođa nakon Staljina i zadržao ravnotežu snaga.
  Hitler je vodio umjereniju politiku, nije bilo čak ni masovnog istrebljenja Jevreja, ali je ojačao svoju moć. Hitlerovi potomci su dobijeni veštačkim putem. Dana 20. aprila 1959. godine održan je referendum o stvaranju svjetskog carstva i uspostavljanju monarhije. I redoslijed sukcesije je određen.
  Stoga, kada je Hitler umro u martu 1963. godine na isti dan kada i Staljin, ali deset godina kasnije, to nije izazvalo veliku zabunu i borbu za vlast. A svijet je imao samo dva carstva, sovjetsko i njemačko. I imali su nuklearno oružje, pa se fokus pomjerio na širenje svemira. Već 1959. Nemci su počeli da lete na Mars. A na Mjesec su odletjeli još ranije.
  A SSSR je 1961. poslao čovjeka na Mars. Ovako je tekla istorija... Krajem dvadesetog veka ljudska naselja su nastala na planetama Sunčevog sistema.
  A 2020. godine započeo je prvi let čovječanstva do zvijezde Sirius, oko koje su se okretale planete pogodne za ljudski razvoj. Nakon Berijine smrti, njegov sin Sergo je uspio. A u Trećem Rajhu već su se provodili hrabri eksperimenti za podmlađivanje tijela. Tako je Hitlerov sin Wolf prvi put izgledao star oko trideset godina i mogao je vladati jako dugo.
  Ovako je ispao novi svijet... A korona virus je slomljen u korenu, spriječivši širenje zaraze.
  
  DA NIJE BILO KOBODNOG PADA VLAKA SA ALEKSANDROM III
  Voz je zajedno sa carem Aleksandrom III izbegao nesreću kod Harkova, a ruski car nije zadobio smrtonosne povrede unutrašnjih organa. Kao rezultat toga, život Aleksandra III se nastavio, a on nije umro u četrdeset devetoj. Nakon što je malo povećao teritoriju carstva na jugu u centralnoj Aziji, car je skrenuo pogled na Daleki istok. Gradila se Transsibirska željeznica, a Rusi su prodrli u Mandžuriju i ubrzano gradili Port Arthur.
  Počeli su jačati svoj uticaj u Koreji. I to je dovelo do prvog velikog rata u vladavini Aleksandra III sa Japanom. Carska Rusija je bila nešto bolje pripremljena za to. Na Baltiku su brodovi izgrađeni godinu dana ranije, uključujući i bojni brod Slava, dok Kina nije dobila novac od Rusije. I nije ih mogao izdati Japancima. A japanska flota je bila šest brodova slabija.
  Ipak, samuraji su ipak započeli rat. Rusija je brzo rasla ekonomski i nije bilo kašnjenja u dobijanju.
  Želeo sam rat i Aleksandra Trećeg. Stanovništvo Rusije se brzo povećavalo. Natalitet je ostao visok, a stopa smrtnosti je, zahvaljujući oštrim mjerama jakog kralja, smanjena. Zemljišni prostori seljaka su se smanjivali. Bila su potrebna nova zemljišta. Da, kralj je želeo vojnu slavu. Dobro je biti mirotvorac, ali je bolje biti osvajač. Aleksandar Treći je želeo da uđe u istoriju kao veliki čovek.
  Ali rat u Evropi je previše rizičan, ali zašto se ne proslaviti u bitci sa Japanom. Štaviše, ruski generali su najbolji na svijetu, a još više vojnici.
  Početak rata za Rusiju nije bio baš uspješan. Tri bojna broda su oštećena, krstarica "Varyag" i topovnjača "Koreets" su potonuli nakon herojske bitke.
  Ali onda su stvari krenule na bolje. Admiral Makarov nije umro, pa je dobio veliku moć od cara i jednostavno nije mogao pustiti Ćirila Romanova u Port Arthur. I nije bio na bojnom brodu Petropavlovsk.
  Dalje, iako se Kuropatkin povukao, car ga je odmah uklonio. Opsada Port Arthura je kratko trajala i Brusilov ju je oslobodio.
  Ruska flota je djelovala uspješnije nego u stvarnoj istoriji. Da, i eskadrila Roždestvenskog je ranije napustila Baltik i stigla ranije i u jačem sastavu. Tako su Japanci poraženi na moru. I na kopnu...
  A neprijateljstva su prebačena na samu metropolu.
  Samo je intervencija Engleske i Amerike spasila Japan od okupacije. Ali Japanci su bili prisiljeni dati Rusiji Tajvan, cijeli lanac Kurila i platiti odštetu od milijardu zlatnih rubalja. Rusija se učvrstila u Koreji, Mandžuriji i Mongoliji.
  Želtorosija je nastala iz kineskih regija koje su se dobrovoljno pridružile Rusiji. Nije bilo revolucije, nije bilo Državne Dume. Carsko carstvo je napredovalo i postiglo veći uspeh u privredi nego u stvarnoj istoriji. Pojavili su se i prvi laki ruski tenkovi na svetu i teški četvoromotorni bombarderi. A stanovništvo Rusije, uključujući i na račun Kine, postalo je veliko.
  Ipak, Prvi svjetski rat je počeo, kao i u stvarnoj istoriji, 1. avgusta 1914. godine. A ovo je bila žestoka bitka.
  Carska vojska je bila brojnija nego u stvarnoj istoriji, i bolje tehnički opremljena. I ekonomija Rusije je jača, i vojno-industrijski kompleks, i finansije i autoritet cara su veći.
  I Aleksandar Treći je prihvatio Rusiju sa plugom, ali sada je imala avione sa četiri motora, i tenkove, pa čak i rakete. Bilo je projekata i teških tenkova, posebno Mendeljejeva, i aviona sa šest motora. I mnogo više.
  Od samog početka, tok Prvog svetskog rata bio je drugačiji. Ruske trupe su pobijedile u Istočnoj Pruskoj i zauzele Przemysl. Pobijedili su Nijemce i ostvarili velike pobjede na svim frontovima. Rat se pokazao kraćim nego u stvarnoj istoriji i prošao je gotovo u jednom trenutku. Šest mjeseci kasnije, 23. februara 1915., Njemačka je kapitulirala. A Austrougarska još ranije.
  Turska se predala dvije sedmice kasnije. I bilo je kul.
  Car Aleksandar Treći ostvario je velike pobjede i postao veliki kralj.
  Rusija i saveznici su izvršili podelu trofeja. Austrougarska i Osmansko Carstvo nestali su sa političke karte svijeta. Većina Osmanskog carstva, uključujući Istanbul, postala je dio Rusije. Jug Iraka dobila je Britanija, kao i jug Palestine, a često i Saudijska Arabija. Sirija i Mala Azija, Istanbul, moreuz, sjever i centar Iraka, sjever Palestine postali su ruske provincije.
  Rusija je dobila i Galiciju i Krakov. Kao i češko i slovačko kraljevstvo i mađarsko. Samo je Austrija zadržala svoju nezavisnost. Transilvanija je pripala Rumuniji. Jugoslavija je nastala kao kraljevina u sastavu Rusije, dobrovoljno uključena.
  Njemačka je također izgubila dio teritorije uključujući Klaipedu, Poznan i Danzig. Iako je istočna Pruska zadržala. Nemačke kolonije u Tihom okeanu zauzela je Rusija. I Britanija u Africi. Francuska i Danska vratile su ono što su Nemci zauzeli pod Bizmarkom. Plus njene ogromne reparacije. Tako da su svi bili sretni.
  Ali čak i nakon toga, preraspodjela svijeta se nastavila neko vrijeme. Rusija i Britanija podijelile su Saudijsku Arabiju i Iran. A onda Avganistan i Rusija, dovršavajući gotovo cijelu podjelu svijeta. Samo u Kini je bilo ratova i ekspanzije sa različitih strana.
  Aleksandar Treći je živeo osamdeset godina i umro je tek 1925. godine, ostavljajući carstvo bogatim i prosperitetnim svom sinu Nikolaju II. Aleksandar Treći postao je najuspješniji ruski car, a njegova vladavina bila je druga po dužini nakon Ivana Groznog i vrlo slavna. I sam Aleksandar Treći postao je najdugovečniji vladar u istoriji Rusije.
  Tako je istorija ovog monarha bila uspješna. Nikola II je nastavio da se širi u Kini. I dobio je rat sa Japanom tokom Velike depresije, i potpuno ga okupirao i uključio u Rusiju. Nikola II je umro 1938. A njegov presto zauzeo je naslednik Aleksej II. Ovaj put je bio zdrav, pa je Aleksandar svom sinu Nikolaju izabrao prikladniju ženu.
  Hitler je došao na vlast u Njemačkoj, ali mu nije bilo dozvoljeno da oživi moć Wehrmachta. I samo se Mussolini malo borio, zauzevši posljednju nezavisnu zemlju u Africi - Etiopiju.
  Hitler je uspio samo uz dozvolu Rusije da se ujedini sa Austrijom i podigne njemačku ekonomiju. Ali njegova vladavina je bila bez rata. Sve dok Firer nije umro 1958. Nakon toga u Njemačkoj je počela postepena demokratizacija i vratio se višestranački sistem.
  U Italiji, nakon smrti Musolinija, njegov sin je uspio, ali je djelimično obnovljena demokratija i višestranački sistem.
  I malo po malo u Rusiji je bilo više slobode. Ali najvažnija stvar je proširenje prostora. Letovi u svemir, na Mjesec i u druge sisteme.
  Svijet je postao stabilniji i bogatiji. A ruska rublja zamijenila je britansku funtu i postala glavna svjetska valuta.
  Kolonijalni sistem se nije raspao, već je ojačao. I Afrika i Azija imale su više reda, a manje gladi i rata.
  Islam je postao mirniji, izgubivši radikalizam. Ljudi su posetili sve planete Sunčevog sistema još u dvadesetom veku. A 2021. godine počela je prva zajednička ekspedicija s rusko-američkom ekspedicijom na zvijezdu Sirius. I tako su ljudi dobili nešto mirnije, stabilnije, izdržljivije.
  
  
  Führerov NOS OSJEĆAO ŠAKU
  Staljingradska operacija počela je 19. novembra 1942. godine. Ali nacisti su uspjeli pregrupisati trupe i ojačati bokove. Hitlera ovoga puta nije iznevjerila intuicija, a on je uspio na vrijeme reagovati. I nacisti su ovog puta, kao i tokom druge operacije Ržev-Sihov, mogli da se oslanjaju na utvrđenje da odbiju sovjetsku ofanzivu.
  Osim toga, odbrani nacista je olakšalo neleteće vrijeme, zbog čega nije bilo moguće koristiti jurišne avione, a artiljerijska priprema nije bila toliko efikasna. A nacisti su, oslanjajući se na čvrstu odbranu i zabijajući se u zemlju, i gotovo bez gubitka u broju, pružili otpor. Da, tokom operacije Rzhev-Sychov bilo je više sovjetskih trupa, a onda je ofanziva Crvene armije odbijena, a onda je ovdje postignut sve veći uspjeh od odbrane. Plus, vremenski uslovi i izdržljivost Nemaca u bitkama.
  Kao i superiornost nacističkih jedinica u iskustvu.
  Ukratko, front se nije srušio i nacisti su uspjeli izbjeći zimski kolaps, kao što je to bilo četrdeset prve godine.
  U Africi su u početku saveznici bili pobjednici. Ali Hitler je prebacio još nekoliko divizija, jer nije morao podizati trupe za Mainstein. I Rommel je odmah dobio velike moći i iskoristio Montgomerijevu sporost. I zadao udarac strašne snage i efikasnosti američkim trupama.
  Američka vojska u Alžiru je potpuno poražena, izgubivši samo više od sto hiljada zarobljenika. Da, novi njemački tenk "Tigar" pokazao se kao šok za Jenkije. Ulogu je odigrala i činjenica da je Firer poslao Marseille najboljeg njemačkog pilota u Staljingrad krajem septembra. I Marseille je kao rezultat izbjegao nesreću i borio se sa sovjetskim trupama. A kada je bitka zamrla kod Staljingrada, ponovo se vratio na Sredozemno more i tamo revno mlatio Britance i Amerikance, postajući za njih prava noćna mora.
  Poraz SAD u Alžiru bio je šok za Amerikance. Treba napomenuti da su u bici kod Midveja na ovom svetu Jenkiji uspeli manje nego u stvarnoj istoriji, a do sada je na Pacifiku bio ravnopravan rat. Japanci nisu uspjeli zauzeti havajski arhipelag, ali Amerikanci još nisu mogli krenuti u ofanzivu.
  A šok izazvan porazom u Alžiru toliko je utjecao na Sjedinjene Države da su odlučile zamrznuti rat na istočnoj hemisferi, povući one koji su preživjeli iz Maroka, ostavljajući čak i opremu. I što je najvažnije, zaustavite bombardovanje.
  S obzirom na to da je podmornička flota Trećeg rajha također porasla, jasno je da je Britanija uvelike oslabila, ali i ograničila neprijateljstva.
  Da, i Marseille dobija mnogo...
  Staljin je, nakon što su Nijemci odbili ofanzivu na jugu i u centru, počeo s oprezom. Operacija Iskra je odgođena. A kad je počelo, Nijemci su se uspjeli ojačati, a i ovdje su uspjeli održati odbranu.
  Staljin je naredio napredovanje u oblasti Voronjež. U početku su sovjetske trupe bile uspješne, ali je onda Mainstein krenuo u snažan protunapad s juga i odsjekao sovjetske jedinice i stvorio kotao. Nemci su obnovili svoje položaje, a gubici Crvene armije su bili veliki.
  Nakon toga, borbe na istočnom frontu su zamrznute. Hitler je odlučio usvojiti alternativni ratni plan - ojačati Rommela i napredovati u Egipat, Bliski istok i dalje u Iran i Indiju. I takođe osvojiti Afriku. I na istoku da se brani.
  Staljin je, pretrpevši ogromne gubitke, odlučio da popuni trupe i da se pridržava taktike čekanja i gledanja. Odlučivši da to sada pusti, Nemci će biti iscrpljeni, a on će u odbrani izbaciti njihove tenkove. Ali Hitler nije želio da napadne na istočnom frontu, već se oslanjao na afričko i bliskoistočno poprište operacija.
  Rommel je dobio nove tenkove Tiger i Panther, kao i samohodne topove Ferdinand, vrhunske kvalitete u odnosu na britanska vozila. A na nebu je Focke-Wulf snažnim oružjem pritisnuo Britance. A Marseille je postao takva noćna mora da je nakon pet stotina oborenih aviona bio drugi nakon Hermanna Geringa koji je dobio Veliki krst Gvozdenog krsta. A prije toga, Viteški križ Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Došli su mračni dani za neprijatelje Trećeg Rajha. Rommelov udarac slomio je Montgomeryjeve trupe.
  Situaciju je pogoršala činjenica da su Nijemci zauzeli Gibraltar i zauzeli Maltu.
  Franko je pristao da napadne ovu tvrđavu zbog Hitlerovog ultimatuma. A u napadu na Maltu, Nijemci su koristili divizije uklonjene sa istočnog fronta.
  Osim toga, u Trećem Rajhu je bila na snazi totalna mobilizacija, a proizvodnja oružja je naglo porasla.
  U maju i junu, Rommel je zauzeo Libiju i Egipat. A u avgustu sam već bio u Iraku i Kuvajtu. Englezi su se ubacili. U septembru su njemačke i turske trupe napale Iran i brzo ga zauzele... U novembru su već bili u Indiji. A u decembru su zauzeli ovu zemlju i ujedinili se sa Japancima. Nakon toga, zimi je nastavljena njemačka ofanziva u Africi.
  A Staljin je i dalje čekao, zamrzavajući rat. I Nemci su otišli u Afriku. Imali su mlazne avione u masovnoj proizvodnji, prvenstveno lovce, a Britanci su se jako loše proveli. Pošto nisu imali jednake letelice. I više nije bilo asova. I nemački piloti su ih potpuno smrskali.
  I osvojili su Afriku...
  Staljin je računao na nove tenkove T-34-85 i IS-2, ali se pokazalo da to nije najbolja ideja. Do ljeta 1944. Nemci su osvojili i Afriku. Pojavili su se u masovnoj proizvodnji "Panther" -2 i "Tiger" -2, snažniji motori u stvarnoj istoriji, što znači da su same mašine mobilnije i efikasnije, iako teške. "Panter" -2 težio je pedeset i tri tone, a "Tigar" -2 šezdeset i osam tona. I oba vozila su naoružana 88-milimetarskim topom 71 EL. Koji probija sovjetska vozila sa velike udaljenosti, prilično brzo pucajući i precizni.
  Istovremeno, Tiger-2 ima motor od 1000 konjskih snaga, a ovaj tenk nije loš u voznim performansama. A Panther-2 ima motor od 900 konjskih snaga.
  Do ljeta Staljin nije uspio steći kvalitativnu nadmoć u tenkovima. A u avijaciji su nacisti oštro napredovali.
  Imaju i punopravni mlazni bombarder. I snažan četvoromotorni Yu-488, i šestomotorni TA-400. Nije loša bila TA-152 višenamjenska evolucija Focke-Wulfa, ME-309 i drugih mašina.
  Staljin je 22. juna 1944. pokrenuo veliku ofanzivu u centru. Ali nacisti su bili spremni za to. Štaviše, Firer je uspio da preduhitri Staljina i počeo je da se iskrcava u Britaniju 6. juna 1944. godine. I London je pao za dvanaest dana.
  Nekoliko dana kasnije, Britanija je kapitulirala.
  Crvena armija, koja je imala nadmoć i brojnost, i najnovije tenkove, uspela je da probije odbranu. Ali onda su Nemci krenuli u kontranapad. Borbe su pokazale da je Tigar-2 bolji u tenkovskim borbama od IS-2, kako u prednjem oklopu, posebno na čelu kupole, tako i u naoružanju. Koliko je Panther -2 bolji, a i u voznim performansama. A T-34-85 nije dovoljno moćna odbrambena mašina.
  I Nemci su povratili svoje položaje.
  Nakon čega je Hitler naredio nastavak ofanzive na istoku. Glavni udar je Kavkaz i nafta.
  A onda je Turska otvorila drugi front protiv Rusije u Zakavkazju. I opet pobjeda Wehrmachta. Uostalom, Nemci su jači po broju i kvalitetu. Takođe koriste evropske i arapske podjele. Nacisti su posebno jaki u vazduhu, gde su u kvalitativnoj prednosti, posebno u naoružanju i brzini.
  Plus, Fritzovi imaju mnogo kolonijalne pješadije. Na Kavkazu su prilično topli za borbu. A njemačka jurišna puška MP-44 je bolja od sovjetskih modela. Čini se da su svi nacisti bolji. Samo u artiljeriji SSSR-a ima paritet. Ali Nemci su u vazduhu preuzeli dominaciju. Uvek su bili jači po kvalitetu, ali su bili ispred po broju. A mlazni avioni nemaju analoga.
  Mora se reći da je teško prestići naciste u ljudstvu. Imaju satelite i evropske, afričke, pa čak i indijske i arapske divizije. I što duže traje rat, to se odnos snaga više mijenja ne u korist SSSR-a.
  Štaviše, Kavkaz se ne može sačuvati od dvostrukog udarca. Uz to, Japan je podmuklim udarcem otvorio i treći front.
  Samuraji su išli bolje, a Amerikanci nisu mogli preuzeti inicijativu. Japanci su svoju brojčanu superiornost nadoknadili velikim iskustvom i vještinom. Osim toga, ako u avijaciji Sjedinjene Države još uvijek mogu brzo pečatirati avione, onda ne možete izgraditi flotu tako ubrzanim tempom. I naravno, to je usporilo presretanje inicijative.
  A Japanci su, ujedinivši se s Nijemcima, uspjeli osloboditi dio snaga i nakon mobilizacije pješaštva napali su SSSR i Mongoliju.
  Dodatni problemi. Tokom jeseni i zime, nacisti su zauzeli cijeli Kavkaz, kao i rijeku Uralsk i Astrakhan.
  Postalo je prilično uznemirujuće. I veoma opasno. Šta bi Staljin trebao učiniti u ovoj situaciji?
  Ponudio je Hitleru mir pod bilo kojim uslovima. Ali američkog Firera u tom trenutku nisu miješali i rekao je: šta ako se SSSR može dokrajčiti. Nijemci su u martu pokrenuli veliku ofanzivu na Saratov.
  I imali su tenk E u seriji, pa čak i prve diskete koje sovjetski protivavionski topovi nisu mogli oboriti.
  I općenito, laminarni mlaz je učinio diskoteke Trećeg Rajha neranjivim za malokalibarsko oružje.
  Ali u aprilu, nakon zauzimanja Saratova, Kujbiševa, Penze i severno od Arhangelska, Hitler se predomislio i ponudio Staljinu mir pod veoma teškim uslovima. Osim toga, SSSR bi takođe morao da se bori sa Sjedinjenim Državama. Štaviše, boriti se gotovo za ništa. Hitler je obećao da će dati samo čisto simboličan komad Aljaske.
  Firera su očito uznemirile glasine o nuklearnom oružju koje su razvili Amerikanci.
  Staljin je pristao na oštre uslove Trećeg Rajha, uključujući plaćanje reparacija za sto godina.
  Ali uspio je spasiti Moskvu od napada. Hvala vam kako god.
  I nacisti su se preselili u Ameriku zajedno sa Japanom. Željeli su odlučujuću pobjedu.
  Ali ne svi mačići. Iako je kopnena vojska Wehrmachta jača, potrebno je savladati veliku udaljenost do Sjedinjenih Država i tako se stvarno ukopati i osedlati neprijatelja.
  Ali Fritz se polako, ali sigurno povećava. Preko Islanda, Grenlanda, Kanade sa sjevera, te preko Argentine i Brazila, te dalje do Venecuele i Meksika sa juga.
  I naravno, SAD ne mogu odoljeti. Štaviše, pojavio se MP-64, napredniji i lakši njemački mitraljez. I naravno napredniji i tipovi aviona nemačke vojske. A najopasnije su, naravno, djevojke iz njemačkog razreda - super na najboljim tenkovima na svijetu.
  Borbe su se preselile na jug Meksika. Čuvene četiri djevojke promijenile su tenk u najnoviju modifikaciju E-50. Automobil je zaista ultra moderan, upravlja se džojsticima, relativno lagan od 65 tona sa motorom od 1550 konjskih snaga.
  Prednji oklop je 250 mm, bočni oklop je 170 mm, pa čak i na značajnom nagibu. Ali zbog toga su djevojke u rezervoaru malo skučene. Ovde nije toliko udobno koliko u "Tigru" -2, pa je automobil zgusnut a posebno raspored. Ali sada američki tenkovi ne mogu probiti tenk, čak ni kada se bočno puca iz neposredne blizine. Takva zaštita je u stanju da izdrži hitac IS-2.
  Devojke su zadovoljne i auto ide prilično brzo. Gerda, pritiskajući dugmad džojstika, kaže:
  - Ovo je mašina! Zaista remek-delo!
  Charlotte odgovara:
  - Bočne stranice su jako nagnute, a otvor uzak, vrha skoro da i nema. Ne možete se probiti kroz takvu mašinu, ali nije udobno!
  Gerda je oduševljeno primijetila:
  - Ali efikasno! I potpuno neprobojna!
  Magda je sa osmehom odgovorila:
  - Kao što vidimo, Bog patronizira Nemačku!
  Christina se zakikota i odgovori:
  - Sami osvajamo pobede! I to je suština naše strategije!
  Gerda je oduševljeno primijetila:
  - Tenk "Lav" donedavno nam se činio granicama savršenstva. A sada je automobil lakši za dvadeset pet tona, nadmašuje "lava" i po naoružanju i oklopu, a posebno po voznim performansama. Tako da nas Amerika ne može slomiti!
  Charlotte se nasmijala i rekla:
  - Nemoj ga slomiti! Sve ćemo ih razbiti!
  Ovdje se u vidokrugu Magde pojavio "Šerman". Djevojka je poslala projektil pravo u metu. Pokvario auto.
  Ipak, mora se priznati da Amerikanci u tenkogradnji znatno zaostaju. "Sherman" se očito ne vuče u bitku, a "Pershing" je tek nešto bolji. Štoviše, Pershingi su se pojavili u seriji tek početkom četrdeset pete godine, a po svojim parametrima slični su ranom modelu Panther. E-50 udara Amerikance na udaljenosti većoj od pet kilometara.
  Djevojke su veoma ponosne na takvu superiornost svog oružja. I zvižde pjesme.
  Magda ponovo puca, probija, ovaj put zaštićenog Shermana, i cvrkuće:
  - Raspršio loptu i odjurio u galopu!
  Čak ni ekrani "Šerman" nisu pomogli. Nemački tenk se vozi sam. Slabi pješadije gusjenicama. Djevojke zvižde pjesme na harmonici. Prskanje krvi ispod valjaka. Tenk se kreće dovoljno brzo, a gusenice su mu naprednije i prohodnije, dok su relativno lagane.
  Devojke zvižde... Gerda primećuje:
  - Meksiko je posljednja zemlja na putu za SAD. Već smo uzeli toliko različitih prestonica. I toliko zemalja osvojenih! Počeli smo prvo osvajanje iz Austrije, a sada se selimo u Mexico City! Naša vojna četa je slavna četa!
  Christina je logično odgovorila:
  - Pre svega, organizaciono smo nadmoćniji od protivnika. Mala država je Njemačka. Nemci su najdisciplinovaniji i najorganizovaniji narod na svetu. Plus totalitarni nacionalsocijalistički režim. Što nam je takođe dodalo snagu i organizaciju. - Djevojka je bosom nogom pretrčala oklop trupa od legure i nastavila. - Zatim briljantni talenti naših generala i, prije svega, Hitlera. Lomili smo naše protivnike dio po dio. A onda su dobili najbolju tehnologiju na svijetu. Dakle, sada je pred nama trijumf! I Treći Rajh otvara svoja krila nad svijetom!
  Charlotte je racionalno primijetila:
  - Najgora je bila zima četrdeset druge. Poraženi smo u Africi i kod Moskve. Napustili su Tihvin i Rostov na Donu. Čak su i Harkov zauzeli Sovjeti. I Sjedinjene Države su ušle u rat protiv nas. Tada se činilo: da se vaga nije zaljuljala u našu korist i da se pred nama nazire ponor. Ali proljeće nam je donijelo nove pobjede. I od tada nam sve ide u prilog!
  Magda je pucala. Oborio američki pištolj i cvrkutao:
  - Ali ipak, bez intervencije viših sila, naša vojska ne bi mogla da postigne takav uspeh! Poraziti superiorne neprijatelje! Ovo je Božja ruka!
  Gerda se nasmijala i odgovorila:
  - Slažem se da je Božiji! Ali ne i Bog: Abraham, Isak i Jakov! I očigledno arijevski, jedan i svemogući Bog! Onaj koji je stvorio svemir i izabrao Nemce za svoj narod!
  Charlotte je klimnula glavom i potvrdila:
  - Svakako! Izakov Bog nije naš Bog! A da su Jevreji zaista narod Božiji, mi ne bismo pobedili! A ako je tako, onda je vaša Biblija Magda laž! I vrijeme je da napustite kršćanstvo u korist arijevskog monoteizma!
  Charlottine riječi zvučale su kao paljba iz mitraljeza.
  Christina je dodala:
  - I izgleda kao izdaja, biti hrišćanin. Uostalom, ispada da ste za pacifizam - udare vas po desnom obrazu, okrenite lijevi!
  Gerda je smatrala za shodno dodati:
  -A ti misliš da je spas od Jevreja! A ovo je generalno - slično izdaji!
  Magda je stidljivo prigovorila:
  - Ja tako ne mislim! Moje mišljenje da je Bog jedan! I ne jevrejski, a ne arijevski!
  uzvratila je Charlotte.
  -Kako nije arijevski! Samo arijevski i ništa manje!
  Gerda je pomirljivo dodala:
  A takođe i tehnologija! Gdje smo počeli? U septembru 1939. imali su samo šest tenkovskih divizija. I skoro svi rezervoari su laki, manje od dvadeset tona. Sada ni sam ne znam koliko imamo divizija, ali jašemo na najboljem tenku na svijetu. Naše vozilo je bez premca u pogledu naoružanja, oklopa, voznih performansi, a istovremeno nije nečuveno po pitanju težine.
  Sjećam se testiranja prvog "Tigra", zatim na Hitlerov rođendan 20. aprila 1042. godine.
  Djevojka je zastala i, udahnuvši, nastavila.
  - Tada je "Tigar" već bio najbolji tenk na svetu. Ali njegove vozne performanse se ne mogu smatrati zadovoljavajućim. Ali s druge strane, pištolj je dao dobru borbu, a oklop je bio sasvim prikladan za taj trenutak. I sam tenk se dobro okrenuo, što je kompenziralo malu brzinu rotacije kupole!
  A u četrdesetoj godini bili smo inferiorni u odnosu na Francusku i Britaniju po tenkovima i njihovoj brojnosti. Ali pobedili su! Četrdeset prve godine SSSR je imao bolje tenkove T-34 i KV od naših, i nekoliko puta više vozila! Ali ipak smo pobedili! A moral je tehnologija i razum! A duh je bitan!
  Christina je primijetila, trljajući golu petu o pedalu:
  - Ako smo pobedili sa najgorim tenkovima, onda ćemo pobediti sada! Naravno, u početku nas je bilo manje nego neprijatelja. Sada smo okupili hordu! Šta nas može spriječiti da pobijedimo?
  Gerda je sa osmehom odgovorila:
  - Mislim da su glavne poteškoće iza nas! Sada čak imamo i brojeve
  Prekomjerna težina. Ne mislim da će kompanija protiv SAD naići na probleme.
  Charlotte je logično primijetila:
  - Ne verujem da Amerika ima nešto protiv nas! Njen Sherman je samo topovsko meso, a njen Pershing je samo neznatno bolji. Dok protiv našeg tenka, oni nemaju oružje!
  Gerda je smatrala za shodno dodati:
  - A u mlaznim avionima nemaju čime da pokrivaju naše sokolove. Štaviše, imamo toliko robova, a po broju nismo inferiorni od Jenkija!
  Christina se složila sa ovim:
  - Imamo opremu - cijela Evropa i dio SSSR-a. A radnici - pola svijeta! Preveli smo naše fabrike na trosmjenski režim rada i gradimo nove fabrike! Amerikanci nam neće moći dati asimetričan odgovor, zbog broja. Nemaju trivijalno toliko ruku!
  Charlotte se zahihotala i pomaknula koleno u stolicu, zarežala:
  Neće biti simetrične! - Devojka je pucala na "Grant" i dodala. - A ako oprema počne da se proizvodi, onda samo za prikupljanje borbenih rezultata kod nas!
  Magda je stidljivo primijetila:
  - Ali kada život... Odnosno, život uči da se nije potrebno opustiti u odlučujućem trenutku!
  Gerda se složila s tim i, okrećući polugu golim prstima, promrmlja:
  "I ostajemo na oprezu do kraja!"
  Charlotte je uvukla svoje olakšane trbušnjake i podsjetila:
  - Prešli smo dug put... Od skromnog T-1 do gigantskog E-200. A ovo su, naravno, prekretnice herojske kampanje! Na isti način, naš tenk nikada neće ići u metal!
  Konačno su djevojke naišle na desetak američkih tenkova. Osam Shermana, dva Granta i dva Pershinga. Zadnji automobil je imao nižu siluetu i nije tako uočljiv. Lakše je ući u visok rezervoar. Devojke su se smenjivale u pucanju. Svi su oštri i imaju odličan odziv. Prekaljeni i obučeni. Prošao je značajan dio Drugog svjetskog rata i posjetio različite zemlje svijeta. One su zaista vrhunske devojke.
  A Shermani su prvi eksplodirali. A udaljenost je više od pet kilometara. Amerikanci i dalje ne mogu dobiti svoj auto.
  Pucajući, Gerda je primijetila:
  - Imamo najbolji pištolj! Probija sve sa udaljenosti prave bitke i prilično velike zalihe granata. Ovdje će 128 mm biti gore.
  Magda se složila sa ovim. Nakon što je ispalila i razbila Shermana, djevojka je rekla:
  - Zaliha čaura za ovaj kalibar je manja. Ali u principu, oružje od 88 mm u principu nije loše!
  Charlotte je ispalila i ubacila se:
  - Gledam šta!
  Gerda je grubo zalajala:
  - I ovaj "Šerman" i "Panter" će uzeti. Mislim da bi ih top od 75 mm sa dugim trupom mogao prorijediti!
  Christina je opalila bosom nogom i zarežala:
  - Da, i ponuda granata bi bila veća!
  Magda je takođe opalila, pritiskajući džojstik golim prstima. Poslednji "Šerman" magarac. Sljedeći udarac prebačen je na Grandove. Ovaj tenk je već toliko zastario, i još gore oklopljen od Shermana. Međutim, Amerika je u početku imala mnogo gore tenkove od Njemačke. U četrdesetoj godini Sjedinjene Države su imale samo 502 tenka, a čak i tada su mnogi bili zastarjeli. Ali već u četrdeset i prvoj godini Amerikanci su proizveli više od tri hiljade tenkova. A tu je bio i Sherman. Šta se može reći o ovom autu? Što se tiče prednjeg oklopa, čak je neznatno nadmašio T-34-76, a bio je nešto inferiorniji u razornoj moći pištolja. Da, i u voznim performansama. Ali s druge strane, optika i vidljivost su mnogo bolji od sovjetskih.
  Tada se već u četrdeset četvrtoj godini pojavio Sherman M 4. Tenk je po oklopu i naoružanju uporediv sa T-34-85 i nešto inferiorniji od običnog Panthera i prilično značajno u odnosu na Panther -2. Još kasnije se pojavio "šerman" firefly, sa puškom od 17 funti duže cijevi. Ovaj tenk je bio superiorniji od sovjetskog T-34-85 u naoružanju, ali nije bio previše masivan.
  Postojala je i zaštitna modifikacija Shermana sa lošijim voznim performansama, teža, ali sa oklopom od 152 mm. Ali ne i najmasovnije. Nemci su do sada nailazili samo na standardne M4.
  Ali sada su "Grandovi" gotovi, a sada i relativno novi tenk Pershing.
  Gerda je predložila:
  - Hajdemo malo bliže. Ovo čudovište možda ima deblji oklop!
  Charlotte je prezrivo napravila grimasu.
  - Ne brini! Ima samo 102 milimetra. Auto je težak četrdeset i dvije tone, ali je Sherman ostavio jakim!
  Gerda se zakikota i predloži:
  - Onda hajde da pucamo!
  Magda je ispružila svoje isklesano, boso stopalo. Koliko različitog oštrog, oštrog kamenja, vrelog pijeska pustinja, trnja džungle, snega Rusije poznalo je njene gole, elastične, graciozne tabane. Pritisnula je duge, glatke prste sa sedefastim noktima na dugme džojstika.
  I ispalio oklopni projektil sa uranijumskim jezgrom. I sa osmehom je cvrkutala:
  - Neka vam bude svjetlost!
  Top od 105 mm ima ogroman razorni učinak. I "Pershing" je izgubio pola tornja.
  Gerda je zatresla visokim, čvrstim grudima i primijetila:
  - Avaj, "Tigar" ovo nije mogao! Nedostajala mu je snaga udarca! Ali ipak, bolji je od Shermana.
  Magda je skeptično primijetila:
  - Gledam šta. Ako se na "Firefly" okače ekrani, onda neće biti ništa gori od "Tigra", još bolje zaštićen u čelo!
  Gerda je ljutito odmahnula glavom. Pucao u tenk. I završavajući posljednji "Pershing" dodao je:
  - Naš "Tigar" je ipak skuplji, sva ta zapadnjačka egzotika, i ruske perverzije. Vjerujem u našu pobjedu, čak i sa tenkovima T-4, neka bude!
  Dvanaest automobila, devojke su škljocnule kao semenke. Na njih nije čak ni pucano. Bolno velika udaljenost za američke puške.
  Devojke idu i smeju se. Bravo za njih.
  Charlotte ponovo pokreće poznati hurdy-gurdy:
  - Ne, Magda! Trebalo bi se jednom za svagda odreći hrišćanstva. U suprotnom ćete biti potencijalni izdajnik!
  Zlatokosa devojka je uzvratila:
  - Ne! Ja sam odan Trećem Rajhu, ali neću se odreći ni Isusa Hrista!
  Gerda je golim potplatom udarila svoju prelijepu, mišićavu nogu po oklopu i primijetila:
  "Ali Hrista se ne sme poreći!" Samo moramo priznati da je bio Nijemac u tijelu, a ne Židov, i sve će biti u redu!
  Magda je sa osmehom odgovorila:
  - Nemački... Ali šta je sa svedočenjem Biblije?
  Gerda je rekla grubo:
  - Onda ti Biblija! Ako postoji glavni kafić!
  Magda je odmahnula glavom.
  - Mein Kaf nije Božansko otkrivenje. I to rad jedne osobe, čak i izvanredne! Vjerujem u ono što dolazi od Boga!
  Tada su svi ratnici u horu viknuli:
  - Naš Bog je Adolf Hitler!
  Magda je hrabro odgovorila:
  - Ali nije Hitler osvojio i stvorio svemir!
  Gerda je ljutito lupila svojom okruglom petom po oklopu i izjavila:
  - I o tome mi više ne raspravljamo! Ko je stvorio svemir, vrijeme će pokazati!
  Charlotte je predložila:
  - Ajde cure bolje da se zapitamo - šta ćemo posle rata?
  Christina se nacerila i predložila:
  -Idemo na posao! Ovo je najbolje što možemo!
  Gerda je klimnula glavom u znak slaganja sa svojom snežnobelom glavom:
  - Naravno, u poslu! Ili ćemo možda glumiti u filmovima?
  Magda se nasmiješila i predložila:
  - I šta? Ovo je dobar nastavak karijere! Uostalom, filmovi su odlični!
  Gerda se nacerila, prešla rukom preko presa za olakšanje i primijetila:
  - A koga biste igrali? Anđeo šta?
  Magda je klonulog pogleda rekla:
  - Zašto ne? Zato što imam pravi izgled. Pričao bih o Isusu Hristu svim vernicima! To bi bio spas!
  Gerda je negativno odmahnula glavom i objasnila:
  - U novoj arijevskoj religiji ne postoji takva stvar kao što je spas. U stvari, suština komande Arijevcu je da služi Rajhu. A ostalo - poslušajte Arijeve! Dakle, mi ne spasavamo sebe, nego vladamo!
  Christina je djevojka sa bakrom, ali sa primjesom žute kose, potvrđeno:
  - Da, mi vladamo i pobeđujemo! U ovom svijetu, mi smo u trupama Trećeg Rajha. U tome ćemo imati svoju vojsku. I osvojićemo druge univerzume. Sve je na ovom svetu relativno... Mislim da će biti i rata, i gozbi, i imanja! Kombinacije uživanja u svijetu i uzbudljive igre rata!
  Charlotte je djevojka bakrenocrvene kose, kimnula je u znak slaganja.
  - Svakako! Jer istinski miran život je dosadan... Toliko smo navikli da se borimo da nam je to postalo kruh!
  Gerda je ispravila svog partnera:
  - Tačnije, čak i vazduh! Ili voda pomiješana sa slatkim vinom!
  Magda reče tužno:
  - Šteta... Ponekad me preplavi val kajanja. Na kraju krajeva, ubijanje drugih je loše. Mi izazivamo bol i patnju! Šta, deca bez oca!
  Gerda je odmahnula glavom, primetivši:
  Svi smo u opasnosti! Ali utješite se! Čovek je još uvek smrtan! A ako razmislite, da li je to zaista značajnih trideset ili četrdeset godina na skali vječnosti? I život vječni!
  Magda odgovori sa uzdahom:
  - Pa, ako gledate filozofski, onda je to tako... Ali stvarno, maloj djeci ovo ne olakšava!
  Charlotte je zabacila svoju bakrenocrvenu kosu i prosiktala:
  - Zamislite da su podljudi! Samo životinje i osjećat ćete se bolje!
  Magda, otresajući suzu sa trepavica, odgovori:
  - Ali ipak i životinja je šteta! Oh... u kakvom svetu živimo! Sve je jednostavno nemilosrdno! I smrt vlada!
  Charlotte je progovorila snažno, komponujući u hodu:
  Pustite reke krvi
  teče po zemlji,
  Neka stenju od bola -
  Vatre posvuda!
  I neka zlo umre
  Vlada bijesna lopta,
  Svi umirete
  Sotona vas je pozvao na odgovornost!
  Neka vihor proždire
  Protok ljudskih tela...
  Planeta pati
  Zločin vlada!
  Gerda je prekinula svog partnera, prekrivši svoja grimizna usta golom nogom. Plavokosi terminator je uzviknuo:
  - Pa, zašto tako pesimističan! Ovdje će se rat završiti i planeta će procvjetati kao bašta. Mislim da ih je ostalo nekoliko. Amerika je još šest mjeseci, pa, najveća godina. Zatim ćemo dodati Rusiju i ostaće samo Japan. Ali ovo je za nas kratkog veka. Najviše, za tri godine će svi ratovi prestati... I ljudi se više nikada neće ubijati!
  Christina je razradila:
  - U svakom slučaju, u ratu... Mislim da će doći vrijeme, i to vrlo brzo, kada će na svijetu ostati samo jedna imperija. I tada, u svakom slučaju, neće biti ratova. I mislim da će, zahvaljujući razvoju poljoprivrede i idealnoj njemačkoj organizaciji, i glad nestati za nekoliko godina. Tada će se izgraditi stambeni prostor za sve. - sa oduševljenjem je pričala devojka bakrenožute kose i mišićave, vitke i savršeno proporcionalne figure. "Tada će se razviti medicina i bolest će biti iskorijenjena. Letjet ćemo u svemir, nastanićemo se u različitim svjetovima. Hajde da pobedimo starost. Svi ljudi će biti mladi i lijepi, kao fantastični vilenjaci. Ili nas možda čekaju novi ratovi u svemiru. Tako zvjezdani sa trorukim vanzemaljcima. I mi ćemo se hrabro boriti za ideje fašizma širom svemira!
  Šarlot je sa blistavim osmehom na usnama pevala:
  - Borićemo se za svetlo sutra... Poljubimo se!
  Magda je već optimističnije izjavila:
  - Ali bolje je ovako! Ne vječni ratovi, već mirno stvaranje!
  U tom trenutku automobil je pregazio minu. Tenk se zatresao. Valjak je pukao, a auto je malo usporio. Gerda je pozvala tim za popravku preko radija. Oštećenje nije lišilo tenk voznih performansi, ali je donekle smanjilo njegovu brzinu. Stoga se valjak mora brzo zamijeniti. Ovdje je lokacija ovjesa drugačija - pogodnija za popravku od poređanog reda karakterističnog za "Tigrove" i "Pantere".
  Štaviše, djevojke su se rado zagrijavale u džungli. Zašto ne plivati u rijeci? Rezervoar, naravno, mjesto je vruće, čak ni klima uređaj ne može podnijeti. Još uvijek postoji jug Meksika - tropi, au martu je prilično vruće. Ali općenito vrijeme je raj.
  Reka je bila u blizini i devojke su uronile u nju. Ne morate da brinete o krokodilima. Ovdje se vodi rat i sva živa bića su odavno pobjegla. Voda je topla i prijatna za kupanje. Djevojčice su plivale i, diveći se obalama džungle, Gerda primijeti:
  -Ipak, naš svijet nije lišen šarma! Vjerovatno bi bilo dobro postati besmrtan poput planinara, i svi zajedno živjeti sa čovječanstvom, posmatrajući njegov razvoj. I leti kroz svemir!
  Cristina je klimnula, rekavši ozbiljno:
  - Raj bez greha, krajnje dosadan... Nije bogatstvo u kasinu za izgubiti, ali još bolje dobiti, a ne loviti. Da, rat stvara ovisnost...
  Charlotte je predložila:
  - Mislim da će uskoro izmisliti igrice koje se mogu prikazati na ekranu - takva je vojska!
  Magda je sa osmehom primetila:
  - Trebalo bi sve uništiti!
  Christina ga je uzela i otpjevala:
  - Destrukcija je strast... Ma kakva moć!
  Gerda je, šištajući i frkćući, pjevala:
  - Želim da vidim prazninu ispred sebe! U njemu ću sagraditi svoj dvorac, svoj san!
  Charlotte se zahihotala i predložila:
  - Ne, svakako je sjajno boriti se! Ali još je bolje pobijediti!
  Christina je uzviknula iz sveg glasa:
  - Sama desna ruka neba pomaže Nemačkoj. Naša arijevska vjera, naš jedinstveni monoteizam! A ono što nas ne ubije čini nas jačim!
  Gerda je poprskala vodu i odgovorila:
  - Da, postali smo jači! Šteta što smo upravo naišli na protutenkovsku minu.
  Christina je zamišljeno rekla:
  - A kako zaštititi gusjenice?
  Gerda je slegnula svojim mišićavim ramenima.
  - Ne znam...
  Charlotte je racionalno primijetila:
  - Zaštićene su od granata štitovima, i od mina... Osim ako nisu deblje, da ne puknu!
  Gerda je odmahnula glavom.
  - Tada će performanse vožnje pasti zbog povećanja težine. To bi nateralo tenk da leti!
  Magda je potvrdila:
  - To je to! Tako da tenk lebdi u zraku i ne pada! I razvijene brzine od pet stotina milja na sat!
  Charlotte je, prskajući, javila informaciju:
  - Čuo sam da naša flota ima posebne brodove koji malo lete a da ne dodiruju vodu! I razvijaju brzinu lovačkog lovaca, mogu nositi trupe, kao i steći dominaciju na moru! Takva avijacija na moru će nas učiniti nepobjedivim!
  Gerda je ispravila svog partnera:
  - A mi smo već nepobedivi! Ovo će nas učiniti - super nepobjedivim!
  Charlotte se okrenula na leđa, šutnula svoje bose, isklesane noge u zrak i zagugutala:
  - Kad smo ujedinjeni, nepobedivi smo! Mi smo arijevske devojke, ubice u našim srcima!
  I ljepotica je zaronila dublje u vodu. Išao malo dublje. Ošamarila je drugarice po golim štiklama i izronila. Pokrenula je fontanu vode gugućući:
  - Kako dobro proljeće u tropima! Voda je poput parenog mlijeka!
  Gerda je u šali pjevala:
  - Afrika je strašna da, da, da.... Afrika je opasna, da, da, da! Ne idite djevojke u Afriku u šetnju!
  Ljepotice su se nasmijale. Klizalište je već promijenjeno - remontne ekipe su u najboljem izdanju. I djevojke iz svih krajeva su skočile u rezervoar. Silueta E-50 je prilično niska, a sam automobil nije previše uočljiv. Ratnice su upalile motor na plinsku turbinu i za nekoliko sekundi ubrzale.
  Charlotte, iskusni tanker, primijetila je:
  - Ipak, gasnoturbinski motor je mnogo bolji od dizel. Kompaktniji je i brže ubrzava rezervoar. Naš auto ima neverovatnu upravljivost!
  Gerda je u šali pjevala:
  - Bio je nemaran i naivan, devojke su imale goli mladi izgled... Sve je okolo izgledalo divno - pre trista godina!
  Christina je oduševljeno primijetila:
  - Ne! Naš komandant udara smislom za humor... Iako se zaista čini da su od početka rata prošli vekovi... - Devojka je prešla rukom preko svojih visokih, elastičnih grudi i nastavila. - U isto vreme, ponekad se uhvatite da se osećate kao da je bilo juče! Uostalom, životi ljudi su kratki i nekako prolaze nezapaženo!
  Gerda je žestoko primijetila:
  Ali mi nismo stari, zar ne? Puni smo snage i energije! I naš put od pobjede do
  Pobjeda!
  Magda je postrojila mitraljeski toranj, srušila američku ćeliju i gukala:
  - Da, verujem u našu pobedu... Pogotovo sada, kada imamo sve adute. Ali nemojmo stavljati kola ispred konja!
  Gerda se s uzdahom sjeti:
  - Alberte... Nedostaje mi ovaj dečko... Čudno je zaljubiti se u derište, čak i visoko, u građu Apolona!
  Charlotte je logično primijetila:
  I meni se dopao Albert. Ima neku posebnu lepotu. I općenito, tinejdžeri, kada njihova fizionomija još nije prekrivena bradom, a crte lica nisu dovršile svoje formiranje, odlikuju se posebnim šarmom. I što je najvažnije, nisu još toliko merkantilni, vole tebe, a ne tvoj novac!
  Christina je racionalno primijetila:
  - Sve četiri smo toliko lepe da muškarci pre svega vole naša tela. A koliko imamo, to je već naš prihod!
  Gerda je logično rekla:
  - Lakše je biti žena! Pozovi psa i on će skočiti u krevet. Bar dok si mlad. Nikada nećeš biti bez muškarca. Lako ih je privući. Ali muškarac, da bi stavio ženu u krevet, treba da pokuša...
  Charlotte je sarkastično odgovorila:
  - Ne ti ipak... Nismo mi previše izbirljivi!
  Gerda je negativno odmahnula svojom lijepom glavom.
  - Sigurno ne na taj način! Volim mlade, zgodne, obline muškarce. I ne idem ni sa kim u krevet. Po pravilu biram atletski građenu. Neki sa trbuhom, čak i general me ne privlače. I možemo birati!
  Charlotte se zahihotala i primijetila:
  - Evo jedne prostitutke na panelu, ne morate da birate. I trbušasti će služiti, i ćelavi, i stari... Ovo je naravno minus njene profesije!
  Gerda odgovori ozbiljno:
  - Možeš ići u vojničku bordel... Tada će ti svi klijenti biti mladi i vitki. I raznovrsnost i manje-više atraktivna... Na primjer, zgodnog muškarca nikada ne odbijam!
  Christina se zahihotala i zagugutala:
  - Da... Raznolikost se uključuje! Za seks su potrebna različita jela i začini. Mi smo mlade žene i volimo mlade... Želimo sportske partnere mišićavih tijela. A neko mora da ima posla sa ne baš zgodnim muškarcima. Sa ovim ženama možete samo saosećati!
  Charlotte je s mukom pjevala:
  - Ljepota pretvara čovjeka u roba... A poslije smrti, vjeruj neću naći mira, daću dušu đavolu za noć s tobom!
  Magda je pucala u američki samohodni top "Vještica" i cvrkutala:
  - Greh je, kakav nam je seks van braka... Bolje da ostavimo požudne misli!
  Charlotte je ljutito odgovorila:
  - A ti si ječao od orgazama ništa gore od nas... Dakle, ne treba da uzgajaš licemjernu medicinsku sestru.
  
  Hitlerove trupe su vrlo snažno uvele Ameriku u promet. I pritisnuli ste ga sa obje strane.
  Ratna mašina Wehrmachta je napredovala kroz Meksiko. Žestoke borbe, puno krvi i lomljenog metala. Strane jedinice Trećeg Rajha također su pretrpjele mnoge gubitke. Nacisti su pokušali da zaštite Arijeve koliko god je to bilo moguće. Afrikanci, Arapi, Indijci, Kinezi su bačeni u bitku. Japanci su takođe koristili više obojenu vojsku. Ovo je donekle usporilo tempo napretka. Sami Nemci su sedeli u teškim tenkovima. Firer je naredio da se svi tenkovi lakši od pedeset tona povuku iz proizvodnje i pređu na najnoviji model E-50. I također koristiti isključivo teška oklopna vozila u borbama sa Amerikancima.
  To je donekle usporilo napredovanje Nijemaca u Meksiku. Fritz je postavio najnoviji tenk, pucao i koristio mlazne jurišne avione sa poboljšanim oklopom. Amerikanci su se povukli. Mart je bio naporan.
  Pilot i superas Friedrich su osvojili bodove. Dječak se borio na najnovijoj modifikaciji ME-262 "X" i vrlo samouvjereno poboljšao svoje rezultate. Istovremeno, nokautiranje i vazdušnih i zemaljskih ciljeva. Helga je trčala pored njega s desne strane. Takođe i ratnik pun nade. Fridrih je već postao prava legenda, poput fantastičnog supermena.
  A sada dječak ispali rafal od pet vazdušnih pušaka. Odmah je eksplodiralo pedeset američkih aviona. Nose se iz jednog vazdušnog projektila. Ostali automobili su bili smrznuti u omamljenosti. Nikada nisu videli ništa slično. I Fridrih ponovo puca. I još pedeset američkih lešinara je dignuto u zrak. Ovo je zaista čudo. Helga puca, obara četiri aviona i šapuće asu:
  - Vi ste supermen najvišeg nivoa!
  Američki avioni pokušavaju pobjeći, ali treći skretanje liže još pola stotine. Fridrihova tačnost je nevjerovatna. On je zaista i supermen i dete. I sto pedeset američkih aviona je uništeno. Helga je uspjela oboriti pet automobila, a ostali njemački lovci još manje.
  Dječak kaže:
  - Kokoš kljuca zrno po zrno, i deblja se više nego svinja koja guta velike komade.
  A sada je Friedrich preuzeo kopnene ciljeve. Gertruda, pritiskajući bose noge na pedale, jedva drži korak sa dječakom. Fridrih puca na tenkovsku kolonu. Jedan rafal iz vertikalnog poniranja uništava: sedamnaest tenkova Sherman, osam Granda, četiri Pershinga, devet samohodnih topova Witch, tri Big Toma i osamnaest transportera. Sva ova kola su pogođena i zapaljena. Unutar njih, borbeni komplet počinje da se trga. I slijedi uništenje cijele kolone, bukvalno za nekoliko sekundi.
  Helga, ova prelijepa plavuša lupa bosim nogama, uzvikuje:
  - Fridrih je kod nas najkul as, samo što se dešava najviša klasa!
  Dječak joj pokazuje nos i kikoće se... Okreće svoj ME-262 i ponovo traži plijen. Ima razvijenu intuiciju. Ovdje je bljesnulo sedam "Mustanga" u oblacima. A onda su oboreni. Tada je dječak napao kolone. Počeo je da se sveti svima, razbija i motocikle i transportere. I niko ne prigovara! Amerikanci se samo istrebljuju.
  Nešto uspijeva zgrabiti i Helgu.
  Djevojka se svađa u jednom bikiniju. Ovo je njen kredo, kao i mnoge žene pilote. I zašto se to bilježi za žene, kada ih smrt ne stigne sa minimumom odjeće. Nekako sretnije i neranjivije djevojke koje se bosonoge bore. I ovaj fenomen tjera pilote da se skinu što je više moguće.
  A na vrućini je goli ugodniji. Kraj je marta, a iznad Meksika je veoma vruće, a u samom avionu motor takođe dodaje toplotu.
  Helga se divi dječakovim okretima. Ovdje uništava jednim pozivom, još dvadeset četiri Shermana, od kojih je šest zaštićeno.
  Dječak izgleda kao najobičniji klinac od trinaest ili četrnaest godina, ali ima tako fenomenalnu preciznost i snagu. A žene se drže plavokosog dječaka kao igle za magnet. Štaviše, Fridrih je već general-pukovnik avijacije.
  I nagrađen je mnogim nagradama. Uključujući ordene kao što su Viteški križ Gvozdenog križa s listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima. Također i Viteški križ Gvozdenog križa sa mačevima od platinastog hrastovog lista i crnim dijamantima. Zvijezda Viteškog križa sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Deset običnih viteških krstova Gvozdenog krsta sa mačevima i dijamantima. Kao i Veliki krst Gvozdenog krsta. Luftwaffe pehar u zlatu i dijamantima. Razarač tenkova Diamond Star, razarač artiljerije Diamond Star i još mnogo toga.
  Čim Frederick nije nagrađen. Njegov račun o uništenim avionima približava se desetinama hiljada. Po dostizanju deset hiljada, već je pripremljena nova nagrada: Zvezda Viteškog krsta Gvozdenog krsta, sa platinastim listovima, mačevima i dijamantima. Kao i platinasti Luftwaffe pehar u dijamantima.
  Upravo sada Fridrih uništava još jednu kolonu tenkova. Zatim, neopreznim pokretom bose, dječačke noge, obara devetnaest američkih aviona, uključujući dva B-29. Da, on je zaista nevjerovatno kul dječak.
  Friedrich izgovara neospornu frazu:
  - Sposobni dečaci otkrivaju više od sjajnih staraca!
  A u stvari, tinejdžer je najkul ratnik na svijetu! I počeo je da se bori kada još nije imao jedanaest godina! Ali vrijeme prolazi i dječak odrasta. On je najveći fenomen. I ima nešto u njemu, pogotovo na nivou gena, iako je sasvim normalne visine za svoje godine, samo jako mišićav.
  Ovdje pravi još jedan rafal... Obara osam Airacobra i šest P-51. Cool dečko, ne govori ništa. Zatim razbija nekoliko baterija, uništavajući više od sedamdeset topova. Pa, vrijeme je da se vratimo, napunimo gorivo u rezervoarima i borbeni komplet!
  Helga je također izbila dva topa i izgleda zadovoljna. Friedrich se vraća s kolosalnom akvizicijom. Tako srećan dečko. Ipak, značajno bi poboljšao svoje račune. Skoro odmah, mladi as prelazi u drugi mlazni lovac, ne čekajući da mu auto dopune gorivom. A Gertruda već leti s njim. Takođe prelepa plavuša u bikiniju.
  Fridrih joj maše i podiže svoj brzi auto. Ovaj ME-262 može ubrzati do 1200 kilometara na sat.
  Luda brzina i istovremeno snažna upravljivost karakteristični su za ove mašine. Friedrich šutira iz daljine na Mustange - ruši osam figura i dodaje brzinu.
  Gertruda se smije:
  Pa ti si vitez! Ja sam za tebe!
  Friedrich se nasmije i isplazi jezik i zaurla:
  - I g. Superstar! I planine me slušaju!
  I ponovo puca, obara desetak automobila. I opet se zakikoće... Gertruda primećuje uz cerekanje:
  - Ti, nešto čega se i Rusi plaše!
  Fridrih je namignuo devojci, iako ga ona jedva vidi jasno:
  - Mislim da su najkul Amerikanci!
  Gertruda zavija kao odgovor:
  - Ti si mačo! Ti si mačo!
  Dječak se zakikotao i cvrkutao:
  - Ja sam super mačo!
  Gertruda je prosiktala s dozom srebrnih zvona u glasu:
  - Heroj, ti si superheroj svih stripova i svih epoha!
  Fridrih je došao na red. Oborio je tridesetak aviona, uključujući pet bombardera. Automobili su se raspršili u zraku poput sprženih konfeta. Dečak se nacerio i rekao:
  - Ali cvet ljubavi ne raste, bez slave i uspeha!
  Gertruda je bosom nogom pritisnula polugu i cvrkutala:
  - Ljubav sa ratnom gospodo, uhvaćen sam u mrežu! Rat zamislite gluposti ne budi ljubav na svijetu!
  Devojka je oborila avion američkog ratnog vazduhoplovstva tako što je golim prstima pritisnula okidač i nastavila.
  "Ponekad pomoćnica u svemu, ponekad ona vješto šteti... A mi rat nazivamo svetim, a zovemo ga podlim!"
  Gertruda je cvrkutala i oborila još jedan avion. A dječak terminator odjednom ima petnaest!
  Fridrih je pevao sa oduševljenjem:
  Kunemo se velikim Firerom
  Čast da čuvam i borim se do kraja...
  Jer je njegova moć kao sunce,
  Jer zemlja oštri mač!
  Djevojčica je zabacila bose noge, a zatim podigla koljena do punih grudi. Onda je zapevala:
  - Volim seks i heroje... Firer je uskrsnuo - sve će pobiti!
  Friedrich je još jednom zakucao sa distance. Oborio je četrdeset aviona prijateljskom salvom vazdušnih topova.
  Dječak je cvrkutao:
  - A ja sam Zevs i Posejdon u jednoj boci!
  Gertruda je srušila avion koji joj je ljubazno ostavio superas i zapjevala:
  - A sad nas Ares i Mars ushićeno gledaju... I mogu da vide po svom ukusu šta se uopšte dešava!
  Mladi supermen je cičao dok je obarao još desetak američkih aviona:
  - Ja vozim, ali vozim drugačije, preko kamenja, preko lokvi, preko rose...
  Gertruda se udarila u američkog jurišnika, bosom, gracioznom nogom, sikćući:
  - Ovo je ljubav! Naravno ljubav!
  Djevojka je protresla svoje visoke, veoma zavodljive grudi. Ljepotici nije sve pošlo za rukom, ali jurišnik se zapalio i počeo da se raspada.
  Gertruda je slatko cvrkutala:
  - U zjenicama - noćna mora... Jedan skok - jedan pogodak!
  Ali na nebu su opet avioni. Svetlokosi, zgodni Fridrih šalje red. Ugasi nekoliko desetina automobila i cvrkuće:
  - Moj udarac! Razbićemo sve neprijatelje i rastrgati ih!
  Gertruda je oborila borbeni avion ostavljen za nju kao utješnu nagradu i cvrkutala:
  - Noge su odsječene, leš raskomadan, podli Jenkiji su ubili vojnika!
  Fridrih se nasmijao, sjetio se snažnog, gracioznog Gertrudinog tijela, djevojka nije imala ni kapi sala.
  Kakvo je zadovoljstvo maziti se. Dječak je zarežao:
  - Moja borba, ovo je moja borba!
  I tako se mladi ratnik prebacio na kopnene mete. Tenkovi se kreću. Samohodna šipka. Dječak iz daljine otvara vatru ventilatora i pjeva uz:
  - Izgledamo kao sokolovi, lebdimo kao orlovi... U vatri se ne davimo, u vodi ne gorimo!
  Iako je, možda, posljednju frazu trebalo otpjevati upravo suprotno. Ali čak i u vatri, u principu, možete se utopiti, a voda može izgorjeti.
  Fridrih se sjetio ćurke za doručak. Ovaj je pečen u zlatnoj foliji. A noge liče na ženske. U Luftwaffeu ima mnogo žena pilota. Preživljavaju od muškaraca i dobro pucaju. A noge žene su istrenirane, snažne, mesnate. Žele da maze, pipaju, štipaju.
  On je Fridrih već general-pukovnik. Ratnik koji je napravio nevjerovatnu, fantastičnu karijeru. Fenomen i genetski mutant. Ukratko, nadljudski!
  I sam Fridrih je bio svestan sopstvene važnosti. Ustao je u tako mladoj dobi da jednom za svagda dokaže da nema moći koja nije podložna arijevskom geniju.
  Sada je dječak spalio cijelu kolonu. I leteo dalje. On je pravi orao.
  Gertruda je protrljala svoj gladak, rumen obraz. Zamišljala je Fridriha kako joj ljubi grudi. I grimizna bradavica se odmah stvrdnula. Eh, ovo je ratnik broj jedan Trećeg Rajha. Bori se kao cela vojska. I ne troši ni jedan vazdušni projektil. To već izgleda čak i natprirodno. Mada zašto samo izgleda - to je natprirodno!
  Dječak je prvo oborio dvadesetak lovaca za pokrivanje, a zatim je napao drugu kolonu tenkova i samohodnih topova. Jedan od američkih tenkova nije izgledao sasvim standardno. Morate zapamtiti kakav auto. Zatim su došli kamioni sa Jenkijskim vojnicima. Pa, dobiće to.
  Friedrich je pjevao:
  - Ja sejem smrt... Možete samo sa strahom gledati... I umrijeti!
  Gertruda je bosom nogom milovala pedalu. Zaista je htjela trčati bosa po mravu travi. I onda padne u zagrljaj momcima. I da me ljubi i miluje.
  Zanimljivo... Gertruda je bila ideološki fašista. Počela je da se bori prije samo šest mjeseci, a prije toga je bila u nacističkoj omladinskoj organizaciji i uspjela je dodatno zaraditi kao nadzornica u vojnoj fabrici. Strane radnike je trebalo nadzirati i istovremeno ih tjerati bičem.
  Djevojka je uživala u batinanju. Posebno je voljela da tuče tinejdžere na bose noge.
  A sada je zamislila, i kako bi to bilo prijatno i duhovito, spržiti Friedrichove gole, okrugle pete. Uostalom, kec je veoma zgodan, a noge su mu uvek tako čiste, samo preplanule kao bronza. Ali ne prljaju se, ni na prljavštini, ni na travi. Zanimljivo je osjetiti Friedricha. Da li bi superheroj plakao od bola ili bi se pretvarao da je to sitnica?
  Gertruda je voljela da muči dječake robove. Takođe je volela da se ruga zatvorenicima. U školi letenja, djevojke nisu bile previše izbirljive u vezi. Ali ispostavilo se da je Gertruda vrlo sposoban pilot. Sve u pola godine upisala je sebi račun za viteški krst gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem i dobila pravo da leti sa generalom Fridrihom.
  Dječak je još premlad da bi komandovao, a ovo je tako čisto formalni general. Ali s druge strane, bori se kao desetak divizija od odabranih asova.
  Gertruda se osjećala neugodno u pozadini Friedricha. Eh, sprži štikle ovom dječaku! I prinesi baklju bosim nogama zgodnog mladića. Zagrijati klešta i puknuti prste, počevši od malog prsta.
  Gertruda je voljela da se zabavlja bacajući ugalj pred noge robova. U radionici je toplo, a mladi robovi su uvijek radili bosi.
  I kako su oni, goreći, smiješno skakali ili vrištali. Bilo je super. I smiješno...
  I grančicom koju treba udarati po ogrubelim tabanima robova. Ona je divan upravnik, okrutna, sa sadističkim sklonostima. Takođe je htela da muči svog slatkog idola. Štaviše, on joj ništa ne ostavlja kao plavokosi terminator.
  Gertruda ga je uzela i zaurlala:
  - Dosta mi je da te tučem, ne možeš da uhvatiš komarca u mrežu!
  Fridrih je ukinuo kamione. Vatru je prebacio na prateće i jurišne avione R-51. Poslednji auto je prilično strašan, ima čak osam mitraljeza i rakete. Ali naravno nije uporediv sa mlaznim avionom ME-262. Ili čak XE-162, ili čak XE-262.
  Dječak je pucao dok je bio u stanju transa.
  Počistio je više od osamdeset aviona, ostavivši par da se Gertruda razvede. Djevojka voli da puca sa svojim zavodljivim, preplanulim i mišićavim nogama. Posebne su joj - graciozan oblik, lagana čokolada.
  Djevojke su općenito strast. Pogotovo u vojsci, gdje imaju atletsku gracioznost i šarm snage. Devojke su, naravno, vizuelno prijatne za gledanje, a vi jednostavno osetite blaženstvo kada ih dodirnete svojom elastičnom kožom.
  Fridrih je ponovo prebacio vatru na utvrđene američke odbrambene linije. Moramo brzo stati na kraj Jenkijima i konačno stisnuti SSSR. Jasno je da je otpornost Rusa za red veličine veća od otpornosti Amerikanaca. Osim toga, četrdeset prve godine, najbolji tenkovi su imali savjete. Čudno, ali Rusija pod kontrolom boljševika nije degradirala i nije vraćena u srednji vijek.
  Umjesto toga, Rusi su napravili značajan iskorak. A da Nijemci nisu imali tako jaku i savršenu organizaciju, teško da bi bilo moguće uspjeti.
  Sam Friedrich je zaista bio proizvod nacističkih genetskih eksperimenata. Ali dječak ne zna detalje. Jasno je samo da je Himmlerov odjel, čak i prije nego što su nacisti došli na vlast, provodio tajne eksperimente u kojima su bile uključene okultne sile. I nešto je, sudeći po fenomenu Fridriha, postignuto.
  Dječak je, pucajući u drugu bateriju, pjevao:
  - Nisam ja đavo, ali za mene, ali za mene je cilj postao svet! Ja sam anđeo, ali sotona mi je otvorio put - ka zemaljskoj slavi!
  Onda se njegov avion okrenuo. Vazdušne granate su završile, a gorivo je trebalo dopuniti. Friedrich se nije plašio progona, jer je njegov avion bio barem petsto kilometara na sat superiorniji od američkih automobila.
  I da će Jenkiji moći da im se suprotstave.
  Gertruda je razbila nekoliko kamiona i top, kao i rezervoar za gorivo. Crveni plamen divno gori. Djevojka se razveselila. Zamišljala je kako vatra liže dječakovu okruglu, ružičastu petu, širi se miris sprženog mesa.
  Zavodljivo je. Čak je i sama ratnica htjela jesti. Gertrude je cvrkutala:
  - Jedan, dva - hoćemo da jedemo! Otvorite vrata šire, inače ćemo pojesti kuvara! - Kul ratnik je oduševljeno pevao dečiju pesmu. "Zalogajićemo kao kuvari, a pićemo kao poslušnici, uništićemo celu trpezariju i pobiti suđe!"
  Gertruda iz ovoga je vrlo smiješna. Ovdje su sletjeli njihovi lovci.
  Fridrih trči od jednog aviona do drugog. A Gertrudu zamjenjuje Helga.
  Opet dječak leti u bitku. Po čemu se Helga i Gertrude razlikuju? Oba ratnika su prirodne plavuše. Obje su atletske, snažne i obline. Ali Helgine crte izgledaju mekše i ženstvenije. Ali ova devojka takođe voli da puca nogama.
  Friedrich je pjevao, uzdignuto:
  - Moje devojke su lepe, zašto voliš nule? Ja sam prilično produktivan i na mnogo načina svemogući keruvim!
  viknula je Helga.
  - Ne, nisi nula! Ti si beskonačnost!
  Dječak obara desetak i po američkih aviona i reži:
  Kakav bol, takav bol! Njemačka protiv Amerike petnaest nula!
  Helga je pustila američkog Mustanga bliže, opalila, nokautirala i oblizala usne, govoreći:
  - Dva komada kobasice sam imala na stolu!
  Fridrih je mlatio iz velike daljine, podigao jedanaest aviona i cvrkutao:
  - Pričao si bajke, kao sam Faust u paklu Sotoni!
  Helga je djelovala uvrijeđeno.
  - I ništa mi nisi ostavio! Djevojka je vragolasto zacvilila. - Sve sam pojeo!
  Fridrih je odgovorio sa podsmehom:
  - To smo svi muškarci!
  Djevojka je cvilećim tonom rekla:
  Ali ti si još dečak!
  As dečko se nasmijao.
  - General pukovnik ne može biti dečak!
  Helga je uzela i zapjevala:
  - Ma, kakav si ti čovek - general i pukovnik!
  Fridrih je nastavio da puca na vazdušne ciljeve. Da, takav as bi mogao donijeti mnogo u borbi za zračnu nadmoć u Engleskoj. Ali sada nije četrdeseta godina, već četrdeset peta. A Britanija je već nekim čudom poražena. Kako se to dogodilo?
  Pa, lav nije mogao odoljeti njemačkom vuku. Koje su se sile probudile u ovom svijetu? Malo više sreće Japancima i Nijemcima promijenilo je tok rata. I činjenica da je Wehrmacht imao vrlo jaku organizaciju. A Hitler se neočekivano pokazao kao izvanredan organizator i strateg. Šta se tome može suprotstaviti?
  Sada, 1945. godine, nada Amerike je njena ekonomija i njena prilično velika populacija.
  Fridrih se prisjetio i svoje bokserske karijere. Kako sam od djetinjstva učio tešku umjetnost preživljavanja. I morao je da odrasta u kasarni. U početku je bio potcijenjen. Ali dječak je postao snažan i, što je najvažnije, vrlo pametan bokser. Da, i učenje mu je bilo lako - sve je shvatio bukvalno u hodu!
  Dječak je naučio nekoliko jezika, uključujući ruski. I iako se Fridrih borio sa Crvenom armijom, pa čak i demonstrirajući fenomenalne sposobnosti, poštovao je Ruse. Bili su hrabri i nepokolebljivi, vješti borci, herojski su podnosili torturu.
  Sam Fridrih je više puta bio zadivljen hrabrošću sovjetskih vojnika. Ali on je svoju dužnost obavio previše dobro. Dječak je postao neka vrsta mašine za uništavanje. A za njega je to kao uzbudljiva igra. Samo ponekad srce je počelo boljeti od nepodnošljive muke. I ta melanholija je doslovno u pojedinim trenucima izjedala dječaka terminatora, ali se onda povukla. Sam Fridrih ponekad nije znao šta želi. Njegova krv nije baš besprijekorna, a imao je ruske gene u sebi. Ovo je zbunilo dječaka. Ali s druge strane, on je slavni as Njemačke, i to pobjednik! A može ići veoma daleko!
  I već otišao u zvjezdane visine.
  Sada Fridrih ponovo otvara vatru. Obara trideset pet letelica i sa entuzijazmom kaže:
  - Volim da se prskam u toplom moru, da sedim na ogradi kao dečak! Iako u mom džepu nema ni rublje - moja neprocjenjiva mladost!
  Helga je odgovorila sa oduševljenjem:
  - Ali u isto vrijeme vaše iskustvo je jedinstveno!
  Djevojka je dokrajčila avion američkog ratnog zrakoplovstva koji joj je ljubazno pružen i cvrkutala:
  - Ovo je svađa... Uskoro će ih biti sto nula!
  Fridrih je odgovorio sa blistavim osmehom:
  Da, ovo je prava borba. A uskoro će ih biti hiljadu - nula!
  Helga je vrtjela bosim nogama. Htjela je postati delfin ili kit ubica. Ratnik je zarežao:
  - Ja sam za preokret i nove prilike! I želim da postanem boginja!
  Fridrih, srušivši četiri aviona sa velike udaljenosti i dodajući brzinu, upita:
  - Zašto boginja? Možda čak i kraljica?
  Helga se nasmijala i ozbiljno odgovorila:
  "Boginja može raditi šta god želi, a za kraljice postoje mnoga ograničenja. Na primjer, bosi i u bikiniju, ne možete letjeti u avionu!
  Friedrich se prisjetio:
  Princ je također htio trčati bos. Ali britanska zima je hladna. A kako ga nije zaboljelo grlo!
  Helga je odgovorila sa osmehom.
  - Ali kraljevi se ne razboljevaju... A i ti izgledaš kao dečak-kralj!
  Fridrih je oduševljeno rekao:
  - Ja sam kralj na prvom mestu neba, a ne samo Britanija!
  Helga je pjevala:
  - Naš kralj je izabranik neba, naš kralj je ustao iz pepela! Naš kralj je glasnik sudbine, naš kralj ste samo vi!
  Ukratko, SAD nisu imale šanse protiv takvih dječaka i djevojčica, a njihova predaja se bližila.
  
  
  
  Voznesenski predsednik SSSR-a
  ANOTATION
  Kao rezultat činjenice da je Staljin umro četiri godine ranije, na vlast je došao akademik i genije Voznesenski. SSSR je pretekao američku ekonomiju i ojačao. Stvorena je radijacija koja je onesposobila nuklearno oružje. I izbio je treći svjetski rat, uslijed kojeg je cijeli svijet postao komunistički!
  . POGLAVLJE 1
  Staljin je umro u martu 1949. godine, pre nego što je napunio sedamdeset godina. A njegov naslednik bio je Nikolaj Voznesenski. Mladi akademik od četrdeset pet godina najtalentovaniji je u Staljinovom okruženju. Štaviše, lično vođa svih vremena i naroda ostavio je testament o njemu, postavivši ga za svog nasljednika.
  I počela je nova era. Nikolaj Voznesenski je pažljivo sproveo amnestiju i smanjio broj političkih zatvorenika. Ali Nikita Hruščov je izbjegavao ekstreme. Nacionalisti, špijuni, i svakakvi policajci i pravi kriminalci nisu pustili. I dvadeseti kongres sa slomom kulta ličnosti nije održan. Zapravo, zašto potkopavati vjeru ljudi u partiju i komunizam. A Staljin je bio prevelik da bi ga gazili. Zajedno sa Staljinom se može pogaziti vjera u crvene ideje.
  Osim toga, kako god neko rekao, veliki vladar mora biti okrutan! Možete se sjetiti Džingis Kana, i Tamerlana, i Selima, i mnogih drugih osvajača i vladara.
  Voznesenski je vodio uravnotežen kurs dok je nastavio da gradi ekonomiju i gradi komunizam.
  Zbog parazitiranja i kašnjenja na posao, zatvarani su kao pod Staljinom, a to je podstaklo veće stope industrijskog rasta. Poljoprivreda, koja je donekle zaostajala za Staljinom, takođe je porasla. Proizvedena su i đubriva, traktori i razna oprema. Uz vješto upravljanje, čak i kolektivne farme mogu proizvesti učinak. I to je, naravno, dalo prostora za izume. Pod Voznesenskim, nauka se finansirala aktivnije i izdašnije nego pod Staljinom i Hruščovom, mladi naučnici su bili podsticani.
  Zahvaljujući većoj rigidnosti i veštijem upravljanju, kao i razvoju nauke, SSSR je lansirao satelit dve godine ranije. A u svemir su poleteli davne 1958. 18. novembra, na rođendan Voznesenskog. I postao je dan kosmonautike.
  SSSR se razvijao bržim tempom. Disciplina je, za razliku od vremena liberalnog Hruščova i stagnirajućeg Brežnjeva, bila staljinistička. Planiranje je vještije, naučna dostignuća se brže implementiraju. Sam Voznesenski je, naravno, mnogo talentovanija i efikasnija osoba od Nikite Hruščova i Leonida Brežnjeva. A njegov tim je bio mlađi i efikasniji. A let na Mjesec dogodio se u SSSR-u 1967. godine. Osim toga, sovjetsko carstvo je zadržalo kontrolu nad Kinom. Voznesenski je pametan i razume da ništa ne ujedinjuje narode kao zajednički neprijatelj!
  Korejski rat je počeo 25. juna 1950. godine. Staljin je to takođe želeo. Voznesenski je takođe otišao ovim putem i gurnuo SAD protiv Kine. Rat se odugovlačio. Naravno, briljantni Voznesenski nije želeo mir. Njemu je koristilo što su se NATO i Kina međusobno istrebljivali i mljeli trupe. U maju 1953. počela je velika ofanziva trupa Nebeskog Carstva. Borbe su postale žestoke. Kinezi su u novembru, po cenu ogromnih gubitaka, ipak uspeli da zauzmu Seul. Zimi su borbe bile veoma žestoke. Kina je bacala sve više i više snaga u bitku. Srećom, ima mnogo ljudi. Američki saveznici su se nevoljko borili. Vrijedi li nabaviti kovčege od cinka zbog neke Koreje? I postepeno napustio Koreju. Ali Sjedinjene Države su tvrdoglavo izdržale, a također su povećale svoj kontingent. Ali nuklearno oružje nije korišteno... Borbe su trajale do 1963. godine.
  Kada je Kennedy konačno odlučio da okonča rat koji je Ameriku koštao više žrtava nego Drugi svjetski rat.
  Izgubivši samo više od milion ubijenih, Amerika je napustila Koreju. Kina je izgubila pet puta više ubijenih. Ali sa svojom populacijom, to nije mnogo. Više od sto pedeset hiljada američkih saveznika je također poginulo, ne računajući ranjene. Plus mrtvi Korejci.
  U Americi su se pojačali antiratni i pacifistički osjećaji. Kina je postala zavisnija od SSSR-a.
  Staljin je i dalje bio kult i ležao je u mauzoleju sa Lenjinom.
  Za samog Voznesenskog odlučili su da izgrade poseban mauzolej, a možda i u Lenjingradu.
  Štaviše, Kazan je dobio ime po Staljinu nakon njegove smrti. Odlučili su da još ne diraju Moskvu. Možda se Voznesenski nadao da će nadmašiti Staljina i da će Moskva biti preimenovana u njegovu čast, Nikolaj Voznesenski.
  Štaviše, socijalistički logor je nastavio da se širi.
  Fidel Castro pobijedio na Kubi. I ubrzo je Kuba ušla u Varšavski pakt. Tito se nije svađao sa SSSR-om. Jugoslavija i Albanija su ušle u Varšavski pakt. Socijalistički svijet je bio ujedinjen i trajan. U Vijetnamu je bio rat, ali se ispostavilo da je bio kraći.
  U Sjedinjenim Državama, antiratni protesti i ozbiljan pritisak naroda bili su previše masovni. I crnci su se pojavili. I pojavio se Korejski sindrom. Amerika je u tome izgubila više. Štaviše, kineski dobrovoljci su učestvovali u ratu i ubrzali poraz američke vojske. Tako je rat ispao kraći, ali su Amerikanci izgubili mnogo više nego u stvarnoj istoriji.
  Krajem šezdesetih godina SSSR je, razvijajući se bržim tempom, nadmašio Sjedinjene Države po nacionalnom dohotku.
  Amerika je, naprotiv, više izgubila u Koreji, a u Vijetnamu se sporije razvijala.
  Voznesenski nikada nije legalizovao abortus, a kontraceptiva u SSSR-u praktično nije bilo. Dakle, i natalitet i rast stanovništva bili su veći nego u stvarnoj istoriji. Nacionalna politika je takođe bila rigidnija. Svugdje gdje su nužno učili ruski, došlo je do rusifikacije periferije. Godine 1971. usvojen je novi ustav, koji je SSSR učinio mnogo unitarnijom zemljom, zabranjujući izlazak republika iz carstva. Osim toga, uspostavljeno je mjesto predsjednika SSSR-a, kojeg je birao narod.
  18. novembra 1971. održani su referendumi o novom ustavu i izboru predsjednika SSSR-a na pet godina. A to je bilo jačanje autoritarizma u SSSR-u, iako čisto pravno. Zapravo, generalni sekretar i predsjedavajući Vijeća ministara već je bio diktator.
  Voznesenski je legalizovao svoju diktaturu kao i autoritarni oblik vladavine. A uveo je i mjesto potpredsjednika, vodeći računa o zvaničnom nasljedniku, kako bi u slučaju više sile izbjegao borbu za vlast u svom okruženju. I to je, naravno, govorilo o većoj mudrosti od one Nikite Hruščova.
  SSSR je prodro u Afriku i Latinsku Ameriku. Imao je još više uspjeha nego pod Brežnjevom. Posebno u Latinskoj Americi. Gdje su Kubanci bili aktivniji. A u Čileu su uvedene sovjetske i kubanske trupe koje su slamale Pinočea.
  18. novembra 1973. proslavila se sedamdeseta godišnjica predsjednika SSSR-a Nikolaja Voznesenskog. Do tog vremena, SSSR je postao najrazvijenija zemlja na svijetu u ekonomskom smislu, a u vojnom smislu dugo je bio najnapredniji. Čak su počeli da prave superrakete za let do Marsa. Stanovništvo SSSR-a bilo je veće nego u stvarnoj istoriji i nastavilo je brzo da raste.
  Voznesenski je podsticao nauku i razne vrste istraživanja. A 25. novembra 1974. otkriveno je zračenje koje onemogućava nuklearno oružje na cijeloj planeti Zemlji.
  SSSR je također izgubio sposobnost izvođenja nuklearnih udara, ali s druge strane, nije se mogao bojati odmazde od strane Amerikanaca. A stanovništvo SSSR-a je veće od američkog i ekonomija je jača, a vojska je superiornija i po broju i po kvalitetu. Tako da možete bezbedno da se borite.
  A 9. maja 1975. godine počeo je Treći svjetski rat. Varšavski pakt protiv NATO-a. I pokušaj komunizma da uspostavi svjetsku dominaciju. Kinom je i dalje vladao stari Mao, a on je podržavao SSSR protiv SAD. I počeo je veliki rat, bez nuklearnog oružja. Između sovjetskog i kapitalističkog logora. I krv je izlila.
  Sovjetske trupe su započele ofanzivu protiv NATO-a, uz neke strateške prednosti. Prvo, komunisti su došli na vlast u Grčkoj i ona je ušla u Varšavski pakt. Austrija je takođe postala sovjetska zemlja.
  Dakle, ofanziva je dobro prošla. Udarac tenkova Crvene armije ruši moć.
  T-80, najnoviji tenkovi sa gasnim turbinama, kretali su se preko SRJ, i ništa ih nije moglo zaustaviti. Top od 125 milimetara probio je njemačke leoparde sa udaljenosti od pet kilometara. A sami njemački automobili nisu mogli probiti sovjetski dizajn u čelo, čak ni iz blizine. Tako su se sovjetski tenkovi kretali kao sat.
  Elizabeta, Elena, Catherine vozile su se u tenku. Posada je samo troje. I pucali su na neprijatelja.
  Devojke su golim prstima pritiskale dugmad džojstika. I pogodili su desno. I smrskao mnogo njemačkih i američkih tenkova. Takva moć se ne može zaustaviti. Ratnici su, moram reći, vrlo borbeni.
  Udarili su "Leoparda" i zapevali:
  - U pobjedi besmrtnih ideja komunizma!
  I ratnici su uzeli i pokazali svoje jezike!
  Elena je pucala golim nožnim prstima i zacvilila:
  - Za veličinu planete u crvenom!
  Ekaterina je udarala golim nožnim prstima i cičala:
  - Za veliku Rusiju!
  Elizabeth je energično primijetila, također koristeći svoje bose noge:
  - Za pobedu nad neprijateljem!
  Nakon toga, devojke su, slamajući NATO trupe, otpevale čitavu romansu, komponujući u hodu;
  NATO divlja u bijesu,
  Neprijatelj puka se bacio naprijed...
  Ali dželati-protivnici,
  Rusi će naići na neprijateljstvo!
  
  Zabijte se u kožu svinje,
  Neprijatelj će biti smrvljen u prah...
  Rusi se žestoko bore
  Jaka vojnička pesnica!
  
  Djevojke tame Komsomola,
  Revnosno napada...
  Pogled ratnika je oštar,
  Pa znaj NATO kaput!
  
  Najjači na svijetu
  Devojke trce bose...
  Potopite sve neprijatelje u toalet,
  OMON se neće moći suzdržati!
  
  Rat je užasna riječ
  To zvoni od čelika...
  svi se zovemo orlovi,
  A ruska vera je štit!
  
  Nema lepših Rusa u svemiru,
  Prelepe mišićave devojke...
  Oni su opasniji u svemiru
  Dečakov san će se ostvariti!
  Možemo roditi univerzum,
  Moskva je treća je Rim,
  A delo ljubavi je stvaranje,
  Hajde da napravimo nevjerovatnu gozbu!
  
  U Rusiji će sve biti dobro,
  Koji je postao veliki Eden...
  I devojke su pitale Boga
  Nema više problema!
  
  Imamo veoma moćne tenkove,
  Gorivo dovoljno za ceo rezervoar...
  stisnite se kreteni,
  Od pete djevojke do pete!
  
  Granate lete i rakete
  I imamo cool bombe...
  Opjevane su noge ratnika,
  Udariće jako u oko!
  
  Kao zvijezda komunizma
  Iznad nas blista kvazar...
  Uništićemo horde fašizma,
  Imamo ruski Božji dar!
  
  Svi ljudi će nam postati kao braća,
  Imamo i crvene krvi...
  I proklinjem zle fašiste,
  I Lada ljubav za momke!
  
  Svi su u nasoj drzavi giganti,
  Svi ljudi su kao prsti jednaki...
  Zajedno sa Svarogom smo jedno,
  Neka naši očevi budu ponosni na nas!
  
  Moja Rusija je zemlja koja se bori,
  U njemu je kosmos pronašao svoju ćerku...
  Djevojka trči bosa
  Otjerajmo fašiste!
  
  Neće biti Rusije pod NATO-om,
  U njemu ce vladati komunizam...
  Moramo se boriti za našu zemlju
  Tako da samo napred, a ne dole!
  
  Gradimo kuće i puteve
  Stvorili smo svijet za vjekove...
  Devojke prelepe noge
  San svakog dečaka!
  
  Učinit ćemo svijet najboljim
  I svuda najbogatiji...
  I biće Turkmena i Čukčija,
  Živite u najlepšoj zemlji!
  
  Onda ćemo pobediti zver, znaš
  I učinićemo svet čudesnim rajem...
  Crtež je prelep na radnom stolu,
  Za ovu borbu i hrabrost!
  Devojke su se borile i pevale punim glasom. Pobijeni američki i njemački tenkovi. Ovdje su također probili Challenger, razdvojili mu stranu sa velike udaljenosti.
  SSSR je jaka zemlja. Ali i okrutna. Na primjer, Elena je bila uhapšena. Stavili su joj lisice na ruke i odveli u istražni zatvor MGB-a.
  Tamo su je odveli u poseban boks i naredili da se skine. Elena se polako skinula. Pojavila se žena u bijelom mantilu i navukla tanke medicinske rukavice na ruke.
  Nasmiješivši se Eleni, klimnula je.
  - Moram da te dodirnem!
  I počela je da je ispituje iz kose. Zatim je pogledala u uši, nozdrve, popela se u usta. Ali najponižavajuće je kada prst u gumenoj rukavici zaroni duboko u matericu. Elena je osjetila neumoljivu potrebu za mokrenjem. Tada je njena matrona u bijelom mantilu počela da vrti prst u utrobi. I bilo je tako lijepo... Djevojka je sladostrasno stenjala. Matrona je nastavila da se uvija u vagini. Dok nije došla Elena, čak i malo mlohava.
  Onda su stavili prst u rukavicu i čupali joj dupe u njoj.
  Zatim je fotografisana, uzeli su joj otiske prstiju sa ruku i stopala. I odveli su me na zatvorski tuš.
  Nakon što su oprali Elenu, dali su joj ogrtač. I otišao je do kreveta. U ćeliji je bilo više od trideset žena. Elena se, međutim, brzo navikla na zategnutost i čvrsto je spavala. I ostali zatvorenici su se bojali njene fizički jake i posjedovanja borilačkih vještina.
  Provela je tri mjeseca u istražnom zatvoru i puštena je. Ipak, vremena nisu staljinistička.
  I tortura je bila blaga, često su je skidali i pretresali. Matrona Maša dala je sve od sebe. Svoju Elenu je neprestano dovodila do orgazma, zabijajući prste u njedra Venere i tamo se vješto uvijala. I to je bilo tako lijepo!
  A u isto vrijeme, to je bolno neugodno. Elena se toga sjetila s drhtanjem i postalo je mokro između njenih nogu.
  I sada, golim prstima, pritišće dugmad na džojstiku i udara u drugi auto.
  Sovjetske trupe napreduju prilično uspješno i gotovo po planu. Djevojke se bore na nebu Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova.
  Bore se protiv Jenkija aviona. I obaraju avione.
  Istovremeno se koriste i rakete koje pogađaju sa velike udaljenosti. Obe devojke su prelepe i izgledaju tako mlado. Ali istovremeno su se borili i tokom Velikog domovinskog rata, a Anastasia Vedmakova je uspela da se prijavi na Špance.
  Ovo su ovdje djevojke kolosalnog obima i cool skokova!
  Anastasija je golim prstima pritisnula okidač. Udarila je američki auto i zacvilila:
  - Ja sam terminator!
  Akulina je takođe udarila golom petom i viknula:
  - Ja sam svemirsko čudovište.
  Rat više nije zanimljiv kao za vrijeme Drugog svjetskog rata. Rakete djeluju sa velike udaljenosti i same su usmjerene na metu. I ovdje ne možete pokazati vještinu i pokazati vještinu.
  I to je bilo kada su se tako agresivno borili sa Nemcima.
  Tada je bilo teže.
  Iskusna, ali vječno mlada Akulina počela je izgovarati krilate aforizme, škrabajući kao iz mitraljeza, a sama iz topa obara Amerikance i druge;
  Političare, ovo je vuk koji birače zeca privlači ne ovčjom kožom, već zelenim računom!
  Političare, ovo je vuk u navici, koji, međutim, voli zelenilo!
  Političar-lisica hvata birače kao zečeve na obećanjima "kupusa"!
  Političar koji se previše prekrsti, došavši na vlast, postaće krst za birače!
  Političar obećava planine lažnog zlata, ali će pravo baciti u jarugu između stijena!
  Veliki hrastovi padaju glasno, glasači političari lome panjeve kada padaju!
  Bog svaki dan ima novi dan, ali političari imaju vječni petak i ponedjeljak!
  Političar želi dobro, samo u svom džepu!
  Klovn se pravi budala da bi te nasmejao, političar je pametan da te natera da urlaš od dosade!
  Šale govore kraljevima istinu, političari lažu sami sebe!
  U politici postoje samo životinje: pacovi, vukovi, lisice, šakali, ali lav možete postati samo ako ste čovjek!
  Političar je kao gul - hoće da pije krv, a za peni kupuje ljubavne prese!
  Čak i budala može vjerovati u Boga, samo je genije sposoban da ne izgubi vjeru u čovjeka!
  Talenat, ovo je dijamant, treba ga brusiti marljivošću, a rezati obrazovanjem!
  Pogrebnik neće bankrotirati dok se čovjek sam zabije u lijes!
  Votka je otrov koji truje državu koju kontrolišu političari pijanog mozga!
  Nema veće nesreće za čoveka od politike, samo tuga ne zna ko se sa čovekom igra!
  Med sa usana političara je opojan, samo bolan mamurluk i nikad ne prolazi!
  Zlato je mekan metal, ali probija zaštitu bilo koje debljine, osim ako je savjest kristal!
  Političar uvijek izađe iz usta sa verbalnim proljevom, ali birači to ponekad uzimaju za miris ruža!
  Političar, ovo je takva lisica da vranu češće zavodi ne hvalisanjem njenim zaslugama, nego psovanjem u tuđe mane!
  Ako hoćeš vrani da oduzmeš sir - dobro jebi slavuja!
  Političar ima džepove bez dna, iako je moralno čvrsto dno!
  Političari sa plamenom na usnama ostavljaju za sobom ili spaljenu pustinju ili trulu močvaru!
  Vatreni govornik ostaviće samo pepeo!
  Ako je glava od livenog gvožđa, onda je to najkrhkiji deo tela!
  Ako ste rasni kao pas, to ne znači da od sebe ne nosite psa bahatosti!
  Da postaneš jahač - ori kao konj!
  Start je uvijek težak u sportu i politici, ali cilj je previše lak za letenje nizbrdo!
  Kočenje je loše, bez kočnica je gore nego ikad!
  Političaru, ovo je takva lisica da podvija repom da bi napredovala, i lukava da mu otme novčanik!
  Za jezik političara koji uđe u torbicu, novčići se dobro drže!
  Mnogo je gorčine u votki, au govorima politike ima slatkoće, ali ona ovu drugu tjera u lijes!
  Političarka je, naravno, prostitutka, ali radi isključivo jezikom!
  Koji su se pojavili pred Bogom Stvoriteljem - naravno političari, oni su izazvali mrak i haos!
  Koja je razlika između političara i vojnika? Vojnik se tuče bajonetom, šakom, političar samo pljuje jezik!
  Ako je političar populista, onda će povući birača!
  Političar koji zauzima cent biračkog tijela, ne centar, već igrač čija će politika izaći na stranu!
  Vojska je snaga, ako njena Otadžbina nije rodila nemoć!
  Vojska je nemoćna kada generali imaju mozak u leđima, a intendanti imaju ruke u govnima!
  Žena odbija seks zbog novca zbog gađenja, a političar će bez stida položiti za manu!
  Žena želi seks od zgodnog muškarca, a političar dobija satisfakciju od šupka!
  Političar se prodaje za velike pare, ali on sam ne vredi ni pare, i nije lud!
  Ako političaru nedostaje inteligencije, on to nadoknađuje viškom podlosti!
  Političar je mnogo voleo da laje, ali pseća odanost čuva samo zlatno tele!
  Zašto političar obećava zlatne planine? Da pogrešnim rukama gurneš novčiće u džep!
  Zašto je političar bolji od prostitutke? Oni koji zaraze AIDS-om samo figurativno, ali smrtonosniji!
  Prelepe gole ženske noge, samo političari obuvaju cipele na odvratne načine!
  Zašto je lisica opasnija od lava? Jer jezik je smrtonosniji od očnjaka!
  Budala neće prespavati, za razliku od pijanice, političar neće prestati da laže, za razliku od gubitnika!
  Prostitutka koristi mirisni parfem da privuče klijente, političarka smrdi na verbalnu dijareju - da privuče birače!
  Zašto su političari kao debele mačke? Jer njihova mišolovka je dugačak jezik i hvatanje ralja prevare!
  Na koji način je žena superiornija u odnosu na politiku? Privlači čovjeka prijatnim mirisom, a političar ne može da sakrije smrad ni jednom kolonjskom vodom!
  Krvnik je najpoštenija osoba, klijent se nikada neće žaliti što kasni sa narudžbom!
  Smrt je takođe avantura, sa nepoznatim nastavkom, samo bi čovek najradije izbegao takvu zabavu!
  Ovaj dželat je radnik čiji klijent ne urgira!
  Doktor je ponekad i dželat, samo što klijent dobrovoljno leži pod njim!
  Mladić bez brade može biti i koza!
  Političare, ovo je pacov koji ujede jezikom!
  Nema Boga u srcu, ali sveštenik je u jetri!
  Nikad se ne zna kada će smak svijeta, ali noćna mora života izgleda beskrajna!
  Nezvani gost je gori od korona virusa!
  Najsmrtonosniji virus su političari koji šire zarazu govora!
  Bog je stvorio svjetlo, tama se pojavila kad su ljudi zaslijepili političari!
  Kada se pojavio prvi političar? Kada je Eva prevarila Adama i naučnici su otkrili da je čovjek evoluirao od majmuna!
  Pitanje je da li je osoba potekla od majmuna, ali nema sumnje da ljudi oponašaju nedostojne idole!
  Rat je malj koji razbija ogledalo ljudskih iluzija!
  Političar obećava mir, ali on sam može biti prijatelj samo sa svojim novčanikom!
  Političar, to je đavo, ali ne krije rep tako vešto!
  Političar je kao anđeo svjetlosti u govorima, a sotona je u realizaciji!
  Ako vam odjednom bude slatko od govora političara, provjerite da li vam je inteligencija pala na zemlju!
  Na koji način je političar manje-više iskren na riječima: drugi nisu ništa bolji!
  Političar, voli da izlije srebro govora, ali iz nekog razloga samo ćutanje na vrijeme dobija zlato!
  Čak ni dijamant nije tako težak da se ne zaprepasti tvrdoglavom željom političara da obeća!
  Ovdje su ratnici već promijenili svoje borbene komplete i vratili se u bazu. Da, ofanziva vojske SSSR-a je veoma moćna.
  Borba i drugi ratnici. Na primjer, Mirabela s velikom efikasnošću ruši kopnene ciljeve.
  Njeni mlazni jurišni avioni napali su različite ciljeve, uglavnom na kopnu.
  Devojka je pritiskala dugmad golim prstima i pevala od oduševljenja;
  Uništićemo ceo svet nasilja,
  Dole do dna i onda...
  Izgradićemo novi, novi svet -
  Ko je bio niko, postaće sve!
  Sovjetske trupe su se već približavale Bonu. Generali Crvene armije bili su veoma zadovoljni. Samouvjereno su pobijedili. Ali u borbi se mogu desiti različiti ishodi. Crvena armija je uzela broj tenkova i haubica i drugih vrsta naoružanja. Borbe su pokazale da američki tenkovi M-60 nisu rivali sovjetskim T-72 i T-80. Međutim, i raniji T-64 su čak jači od američkih.
  Tako je front sovjetskih trupa posebno slomio neprijatelja. Maršali SSSR-a su nacrtali dijagrame ofanzivnih operacija. I napredni tenkovi su ušli u rijeku Rajnu. I prevrnuo ga gusjenicama. I bio je to impresivan prizor.
  Nakon toga, cijeli bataljon djevojaka, zbacivši grudnjake, pljusnuo je u rijeku. I bilo je tako lijepo.
  Sovjetske trupe su ušle u Belgiju... Još je bio maj 1975. godine, bilo je toplo i vazduh je bio ispunjen prolećem.
  Lokalno stanovništvo pred ratnicima je palo na koljena i ljubilo im bosa, isklesana stopala.
  Ratnici su pobedili...
  Alenka je, na primjer, sa svojim timom prva naletjela na Brisel. Anyuta je golim prstima bacila bombu i zagugutala:
  - Za crveni komunizam!
  Alla je, šarajući iz dva mitraljeza odjednom, primijetila:
  - A zeleni komunizam nije loš!
  Marija je golim nožnim prstima bacila granatu, rastrgavši NATO vojnika i zacvilila:
  - A najsjajnija boja je boja pobede!
  Marusja je ispalila bazuku, razbila neprijateljski tenk i cvrkutala:
  - Pobedićemo!
  I protresla je otkrivene grimizne bradavice grudi. Evo devojke...
  Ovdje se bore i BMP-ovi, puškama i mitraljezima. A i oni aktivno mlaćuju NATO vojsku.
  Djevojka je, kao i uvijek, puna agresije i uzbuđenja. I njihove oči blistaju. Oni su tako divni ratnici.
  Olimpija, pucajući iz borbenog vozila pešadije, peva:
  Veličina Rusije se ne može razumeti
  Ona je tako moćna i sveta...
  Vojska otadžbine je nepobediva,
  Za slavu nepopustljivog vojnika!
  A djevojka će uzeti i pucati iz raketnog bacača. I on će srušiti mnogo neprijatelja.
  Da, devojke su ovde divne...
  A sada su prošli Brisel i sovjetski tenkovi već ulaze u Pariz. I to rade sa velikom snagom.
  Djevojčice Margarita i Oksana postavile su crvenu zastavu na Ajfelovu kulu. I kreće se s vjetrom.
  Devojke gledaju dole i vide ceo Pariz ispod sebe. Veličanstven i veoma lep grad. I vatra svijetli u mraku.
  Margarita je pjevala:
  Majstor i Margarita,
  Znaš da je rat...
  Majstor i Margarita,
  Šta je heroj Satana?
  Oksana je samouvjereno izjavila:
  - Bulgakov nije pokazao onu sovjetsku osobu na koju treba da se ponosi!
  Margarita se složila sa ovim:
  - Bacati papire, to je ružno!
  Oksana je odmahnula rukom pilotima i primijetila:
  - Ali žene koje su sanjale o modernim haljinama mogu se razumjeti!
  Margarita se nasmijala i zagugutala:
  - Ne možeš da živiš bez žena, ne,
  U njima sunce maja, kako je pesnik rekao!
  Oksana je logično izdala:
  Koliko god riječi dali
  Zaljubite se ponovo u nas...
  Tako svaki put, barem na sat vremena!
  
  Crvena armija je pobedila. Gomile ljudi pozdravljale su sovjetske trupe kao oslobodioce. I toliki broj se okupio pod crvenim zastavama.
  I muzika je svirala, orkestar je zvučao...
  Alenka, trčeći stenovitim putem Pariza, cvrkutala je:
  Ja sanjam isti san
  Opet sam u Parizu, ponovo sam zaljubljen.
  Sunce iza krovova dočekalo nas je u Parizu.
  Odjednom pogledam - stojiš u kafiću.
  Učila sam francuski kao dete
  I odlučio sam kako da započnem razgovor.
  Ljubazno "Bonjup", reći ću ti...
  Alla je prekinula Alenku:
  - Ovu pesmu treba da peva čovek! Jesmo li mi lezbejke?
  Alenka se sa osmehom složila:
  - Da, bolje je pevati mladom momku! Vysotsky tip!
  I devojke su se smejale.
  Nakon zauzimanja Pariza, sovjetske trupe su se kretale dalje do Porte de Calais kako bi odatle udarile na Britaniju. I ovo je njihov aktivni korak za Crvenu armiju.
  Sovjetska mornarica je također napredovala i pritiskala. Posebno su podmornice bile brojne i podmukle.
  Izvađeno iz sovjetskih pješadijskih vozila...
  Nataša je, na primjer, ušla u Rim. Bilo je tako lijepo u Rimu. Ovaj grad nije bez razloga nazvan vječnim. A u njemu ima toliko lijepih stvari, uključujući i Koloseum. I razne vrste statua carevima i cezarima...
  Nataša je udarila bosom nogom po kamenju i zacvilila:
  - Slava carstvu SSSR-a!
  Tada je djevojka skočila i okrenula se u zrak. I njene gole pete su tako bljesnule.
  Zoya je agresivno istakla:
  - Da, SSSR je veoma poznat!
  Augustin je kroz smijeh primijetio:
  - I nastaće era komunizma u dvorištu!
  Tada je djevojka namignula svojim partnerima. I očigledno je postala vedrija. I bila je spremna za ples.
  Svetlana je bljesnula golim, ružičastim štiklama i primijetila:
  - Komunizam je divan! Ali ne u dvorištu, nego u glavi!
  A djevojke su prasnule u smijeh, pokazujući zube.
  Rim se potčinio Sovjetskom carstvu, kao i Italija. A u isto vrijeme počelo je iskrcavanje u Britaniju. I Crvena armija je takođe napala Sjedinjene Države, preko Aljaske. I ovo je također tako hrabar unos.
  Djevojčice Alice i Angelica probile su Aljasku, i djelovale izuzetno efikasno. Ako je riječ ekstrem prikladna za efikasnost.
  Alisa, pucajući na neprijatelja i pokazavši zube, progovori:
  - Ja verujem u komunizam!
  Anñelika je ljutito zarežala, bacivši bombu golim prstima:
  - Ne zanima vas šta verujete - znanje je moć!
  Djevojke su svim raspoloživim sredstvima odbijale navalu neprijatelja. Alisa je jednom igrala šah sa Botvinikom i svađala se sa prvim sovjetskim prvakom sveta:
  - Da li je tačno da su u lošoj poziciji svi potezi loši?
  Mihail Mojsejevič je sa osmehom odgovorio:
  - Dobar šahista ne dovodi do loše situacije!
  Alice je skeptično odmahnula glavom.
  Ali i ti si izgubio!
  Botvinik je klimnuo glavom, ali je primetio:
  - Izgubio, ali ponovo ustao!
  U ovom svijetu, međutim, postojale su neke nijanse. Mihailu Mojsejeviču Botviniku nije oduzeto pravo na osvetu i takođe je savladao Petrosjana u revanšu. Zatim je sa njim odigrao još jedan meč. I izgubio od Spaskog. Nakon toga, Botvinik je konačno odlučio da odustane od osvete. Iako sam još nekoliko godina igrao na besplatnim turnirima. Spaski je poražen od Bobbyja Fišera. Tada se Fischer još uvjerljivije osvetio. I dok je još uvijek svjetski prvak u šahu. Karpov nije igrao s njim. I Fischer je spreman za borbu.
  Alisa, međutim, odlično igra šah. I Botvinik se suočio sa njenom silom. Prilično je pritisnula njegovog svetskog šampiona.
  Sada Alice puca iz snajperske puške i pjeva:
  - Slava Komsomolu, procvetala ti je kravata oko vrata!
  Angelica je zarežala:
  - Nekako osrednje ste dobili Alice!
  Djevojka je u odgovoru frknula. I opet se okrenuo iz mitraljeza.
  Djevojke su odbile navalu neprijatelja i krenule dalje. Anđelika je volela da igra Go. I tamo osvajajte serije sa raznim partnerima.
  Ali sada je bila žestoka vatra. I ona je pucala, obarajući Jenkije vojnike.
  I dok je devojka pevala:
  Ja sam ruski vitez na kolenima divljaka,
  Neprijatelje Rusije zbrisat ću s lica zemlje!
  I kako namiguje svom partneru. I sa golim prstima, opet će baciti granatu.
  Uporište Crvene armije na Aljasci se brzo širilo. A sovjetske trupe su se kretale poput kapljica žive na površini. Konkretno, laki konjički tenkovi su ušli u bitku.
  A bitkama su prisustvovali automobili za jednu osobu, gdje je djevojka ležala, i vrlo niska silueta - kompaktna. A američke pozicije su dobile takve automobile. A sada se Margarita vozi u takvom autu i puca na Amerikance, i pjeva u sebi.
  - Tra, ta, ta! Tra, ta, ta! Ubio sam mačku!
  I to iz pištolja sa kratkom cijevi kao udarac. Borbene djevojke, kojima zatvorenici ljube gole, okrugle pete.
  Ovi ratnici nikome ne daju milosti. Ovdje je djevojka Domino, također na mobilnom tenku, i jednosjed leti, i slama svoje protivnike.
  I gdje se Amerikanci mogu takmičiti sa takvim ljudima?
  Domino žvrlja iz mitraljeza, i izbacuje smrtonosne naboje i škripi:
  - Za Rusiju, našu zemlju komunizma!
  Domino je cool cura, a muškarci ispred nje padaju na koljena...
  Već je jun i borbe su na periferiji Londona. Britanci nisu očekivali da će njihov glavni grad biti napadnut tako brzo. A u Evropi, sovjetske trupe su savladale Pirineje, već u Španiji. I dolaze u Madrid.
  Elizabeth na tenku T-80. Djevojke su osvojile mnoge slavne pobjede i sada ulaze u glavni grad Španije. Franko je još živ i već je pobjegao u strahu. A narod dočekuje Crvenu armiju kao oslobodioce.
  Diktatura je pala, a cvijeće se baca pod gusjenice sovjetskog tenka.
  Elizabet je rekla:
  - Zbacili smo naciste!
  Elena je uz pomoć golih nožnih prstiju gađala noge, slomila američku tanketu i progunđala:
  - Uradio sam ono što sam morao, prije četrdeset godina!
  Catherine je agresivno prosiktala:
  - Da, nisu slomili fašizam u Španiji, a on je došao u našu zemlju!
  Elizabeta je sa osmehom odgovorila:
  - Pa ništa! Ali sada ćemo sve nedovršene naciste zgnječiti u pupoljku! Postojaće svjetsko bratstvo komunizma! I ljudi se više nikada neće ubijati!
  Djevojke su složno cvrkutale:
  - Ljudi se nikada neće ubijati! Slava Rusiji!
  Madrid je pao. Sovjetski tenkovi su takođe ušli u Lisabon. Zbačen je i diktator Salazar, koji je dugo sjedio na tronu, poznat po svojim simpatijama prema Hitleru, i skoro je objavio rat SSSR-u.
  Djevojčice Alenka i njen tim tjerali su zatvorenike da im ljube bose noge... Nakon toga je kolona sovjetskih tenkova krenula dalje.
  Gibraltar je posljednje uporište NATO-a u Evropi. U svoje vrijeme nije se pokorila ni Napoleonu ni Hitleru. Ali sada je Crvena armija juriša.
  Elizabet puca iz tenka na britanske baterije.
  Devojka se mnogo smeje i precizno šutira. Pogađa metu i škripi:
  - Ne postoje barijere za komunizam!
  Elena je također zgodno opalila, koristeći gole nožne prste i zarežala:
  - Devojko, uzmi mašinu što pre!
  Ekaterina je takođe udarila neprijatelja. Tačno ga je udarila i zacvilila, pokazujući zube:
  - A dobro će doći i podcevni bacač granata!
  Recimo da djevojke borbeno pucaju na položaje Britanije.
  Elizave je, čak i dok je snimala, osjećala inspiraciju i komponovala je nekoliko desetina aforizama;
  Lav je kralj životinja, ali lisice obično vladaju životinjama!
  Vuk obuje ovčiju kožu, političar obuva cipele sa bijelim rukavicama!
  Politika je prljav posao i bijele rukavice u njoj odgovaraju kao bijeli mantili u rudniku!
  Nije kralj onaj koji riče kao lav, nego onaj koji lukav kao lisica!
  Diktator voli da uči demokratiji kao vrana slavuja da peva!
  Ljudi, ovo nije stoka, a vladar nije pan!
  Čovjek je sin Božiji, jer ga razapinju do kraja!
  Političar je nekad vuk u ovčijoj koži, a češće ovan u lavljoj koži!
  Političar ima najveću umjetnost, skupa je za prodaju, koja ne vrijedi ni pare!
  Političar, ovo je diktator flaša - njegov govor izaziva mamurluk!
  Nema tako rijetkih pristojnih ljudi u politici kao vegetarijanaca među vukovima!
  Red se uvodi u tišinu, nered stvara govor!
  Političar je patuljak sa dugim jezikom i gigantskim ambicijama!
  Nema suvog kamena u reci, nema političara čistih ruku!
  Bog neće dozvoliti da čovječanstvo propadne ako se ne spusti na nivo paklenih životinja!
  Bolje je biti golobradi mladić nego koza koja je promijenila mladost!
  Političar odiše smradom, kroz slatki miris medenih govora!
  Političar ima jedan cilj - moć, a sve metode za postizanje toga su čista prljavština!
  Političaru, nije uvijek jaka ruka, nego uvijek dug jezik!
  Dugačak jezik političara skraćuje život glasaču!
  Pod diktaturom je kao u autobusu - pola sedi, druga polovina se trese, a kontrolor tiranin je i sam kukavički zec!
  Političar je matematičar koji ne želi ni sa kim da deli, ali voli da oduzima!
  Nema braće u politici, nego puna momaka, nema čarobnjaka, već puna noćnih vila!
  Političar želi da pokaže glasaču da je mađioničar, a u stvarnosti je samo noćna vila!
  Političar bez čeličnih muda riskira da obuče pantalone!
  Političar, ovo je klovn, ali umesto da se smeje, on te tera da povraćaš!
  Političar je klovn, ali ne tepih, nego tepih!
  Političar je zajebancija, ali njegova zvona zvone bronzom praznoslovlja!
  Politika, sve je prljavština kad se penješ na vrh!
  Političare, krade praveći što više buke, ali krade ne samo novac!
  Političar skuplja glasove birača da začepi usta!
  Političare, ovo je Bog samo obrnuto, Svevišnji stvara red iz haosa, a političar red pretvara u haos!
  Političar je u duši kukavički zec, a voli i zelenilo!
  Votka je ono što zabavlja sat vremena, političar te tjera da teče suze razočarenja cijeli vek!
  U jednoj čaši votke pamet se neće utopiti, ali i kap slatkog govora političara dovoljna je da utopi državu!
  Vuk je medicinska sestra u šumi, političar vučjim stiskom sakati i ljude i životinje!
  Diktator je lisica, ali mnogo proždrljivija i sposobna da proguta sve ljude sa boa constrictor!
  Politika je govor, kao malj obeshrabruje razmišljanje, iako nema težinu!
  Političar je pajser koji tuče mozgove, samo mekši od voska kada su principi u pitanju!
  Politika je takva oblast u kojoj su svi prevareni, i svi su u krivu, ali pobjednik je onaj koji iskrivi vjerodostojnost!
  Bosonoga žena ne rizikuje da dobije prehladu od muške ravnodušnosti!
  Muškarci nemaju žensku maštu za odjeću, žene nemaju muški realizam za cipele!
  Žena voli kada je muškarac poslušan, i ravnodušan prema alkoholu, ali muškarac koji može da je potčini opija!
  Djevojke su, ukratko, svestrane zanatlije i uzele su Gibraltar. London je takođe pao. Sovjetski brodovi su već pristali u Irskoj. I da, Aljaska je zarobljena, a Crvena armija je ušla u Kanadu.
  Devojke su žestoke i skaču...
  Alice je kroz smijeh primijetila:
  Mi smo jaki ratnici!
  I golim nožnim prstima bacila je granatu.
  Anđelika je primetila:
  - Strmina nije uvek znak inteligencije!
  I golom petom podlegla je magnetnoj mini. I položio mnogo boraca.
  Djevojke trče po Kanadi i pjevaju;
  Komsomolke su najkul od svih,
  Bore se protiv fašizma kao orlovi...
  Neka naša domovina bude uspješna,
  Ratnici kao sa žarom ptice!
  
  Oni gore od bezgranične lepote,
  U njima cijela planeta zagrije plamen jače ...
  Neka rezultat bude neograničen
  Otadžbina će i planine samljeti!
  
  U slavu naše domovine, sveti,
  Borićemo se sa fanaticima...
  Djevojka trči bosa po snijegu,
  Ona nosi granate u uskom rancu!
  
  Baciće poklon u veoma moćan rezervoar,
  Razbij ga za slavu...
  Devojka puca iz mitraljeza,
  Ali postoji vitez hrabre države!
  
  Sve može biti djevojka, vjerujete
  Može se boriti čak iu svemiru...
  I lanci fašizma će biti zver,
  Na kraju krajeva, Hitler je samo senka jadnog klovna!
  
  Mi ćemo postići, biće raj u svemiru,
  A djevojka će pomjeriti planine svojom petom...
  Zato se boriš i usuđuješ
  U slavu naše Otadžbine Rusije!
  
  Firer će čekati petlju za sebe,
  I ima mitraljez sa granatom na sebi...
  Ne melji glupo,
  Zakopati ćemo Wehrmacht lopatom!
  
  I biće u svemiru tako Eden,
  Velik kao prostor i veoma cvetajući...
  Predao si se Nemcima samo glupi Seme,
  A Isus uvek živi u duši!
  
  Biti komsomolac je jako dobro,
  Nošen pod prelepom crvenom zastavom...
  Iako mi je ponekad teško
  Ali podvizi ljepote nisu uzaludne!
  
  Bosa sam potrčala na hladnoću,
  Snježni nanosi golicaju golu petu...
  Devojački žar se zaista povećao,
  Mi ćemo izgraditi novi svijet komunizma!
  
  Uostalom, domovina je naša sopstvena majka,
  Imamo posla sa živim komunizmom...
  Vjerujte nam da ne zgazimo domovinu,
  Stavimo tačku na podli monstrum-fašizam!
  
  Uvek sam lepa devojka
  Iako sam navikao da budem bos u snežnom nanosu...
  Ostvarenje velikog sna
  Kakve zlatne pletenice imam!
  
  Fašizam je probio pravo do Moskve,
  Skoro kao da pucaju na Kremlj...
  A mi devojke smo bose po snegu...
  Januar stoji, ali nam se čini u maju!
  
  Uradićemo, za domovinu, sve znamo
  Nema nama draže zemlje u svemiru...
  Neka bude veoma blesav život,
  Nema potrebe da se samo odmarate na krevetu!
  
  Izgradimo blistavi komunizam,
  Gdje je palata sa razgranatim vrtom za sve...
  I fašizam će nestati u podzemlju,
  Za majku Rusiju se treba žestoko boriti!
  
  Tako da će biti dobro u univerzumu,
  Kada brzo ubijemo neprijatelje...
  Ali sada je bitka veoma teška,
  Djevojke hodaju bose!
  
  Mi smo devojke, borci-heroji,
  Bacimo divlji fasizam u pakao...
  I izgledaš bosonoga lepotice
  Pa da barjak komunizma to može!
  Pesme možda nisu baš za sezonu, ali od srca i svim srcem....
  U julu 1972. Crvena armija je ušla u kontinentalne Sjedinjene Države. I pobijedila je uvjerljivošću, uprkos produženoj komunikaciji. A uspjesi Crvene armije bili su kolosalni.
  I superiornost u oružju.
  Pogotovo kao tenkovi, a i avijacija. I porazili su Amerikance.
  Sada se Elizabeth bori na teritoriji samih Sjedinjenih Država. Bori se i pobeđuje, i ne zaboravlja da peva:
  - Jedan dva tri! Slomite fašistu!
  Elena puca golim nožnim prstima i škripi:
  Osvojićemo Ameriku!
  Ekaterina je pritisnula grimiznu bradavicu na dugme džojstika i rekla:
  - Najhladnija pobeda će biti naša!
  U isto vrijeme, neke dobronamjerne djevojke i aforizmi se prisjećaju:
  Političar koji obećava pitu na nebu pušta imovinu nacije u vjetar!
  Prostitutka dobija novac jezikom, političarka dobija glasove, ali ova druga je mnogo korumpiranija!
  Političar je magarac koji želi da pretvori birače u čoporne magarce!
  Političar ima jedno lopovsko odelo - iznudu glasova!
  Političar je koza koju muzu verbalnim proljevom!
  Prostitutka je mnogo poštenija od politike, seks u zamjenu za novac, bolja od pornografije za glas!
  Političarka je data kao posljednja kurva, ali zarazi sve klijente odjednom!
  Kondom štiti prostitutku od infekcije, samo čepići za uši pomažu od političke infekcije!
  Političar je brz na jeziku, spor na ispunjenju obećanog, ali samo gepard u opravdanju!
  Političar je majstor laži, veliki majstor prevare, šampion utaje, ali ne poznaje elementarna pravila pristojnosti!
  Političar ne mjeri sedam puta, nego odsiječe tri kože!
  Političar je uš koja sjedi na biku glasača, ali uprkos svojoj maloj veličini, veoma je opterećujuća!
  Ono što žena hoće, Bog hoće, a šta hoće političar, ne želi ni sotona!
  Političar je bokser sa korumpiranim suđenjem i nedozvoljenim udarcima!
  Političar je umjetnik koji više voli svijetle crteže nego tamne boje!
  Nema ništa klizavije od puta političara do vrha, samo dole gura birače!
  Ne vjerujte da vam je političar prijatelj i spas, on je vaš neprijatelj i vuče vas u jarugu!
  Savjest je skupa roba, ali se ne prodaje na tezinu, i ne kupuje se zajedno!
  Svaki političar ima kosture u ormaru, ali biračima se govori da su to meso u frižideru!
  Ovaj političar je mačak koji ima spremnu mišolovku za birače, samo što mamac nije sir, već verbalni toalet!
  Glasač pije votku, a političar kida grlo!
  Bolje piti cijelu noć nego glasati za političara pijanih očiju!
  Političar peva, pravi se svoj, ali po tuđim notama!
  U ljubavi nema lažnih nota, a politika je potpuna laž!
  Političar koji širi govor sa prugom osiguraće biraču kockasto nebo!
  Često je u politici na prvom mestu - poslednja zver!
  Iako političar i slon u porculanu, provući će se kroz svaku pukotinu!
  Bosonoga žena zavodi muškarce, obuje bogate cipele, a golu potpeticu trpa pod petu!
  Gole ženske grudi ostaviće muškarca bez pantalona!
  Prostitutka se svlači pred klijentom, političar oblači ovčiju kožu pred biračima!
  Ako ste obuveni od bezglavih političara, onda ste zadnji šešir!
  Ako nemaš kralja u glavi, onda si šešir i u nevolji!
  Kruna nije za onoga ko ima šešir!
  Najskuplji govor je zlatna tišina!
  Dijamantski čovjek sa jakom voljom i čeličnim živcima!
  Skromnost krasi čoveka, a političar voli da se uzdiže do ružnoće!
  Gotovo bez poštenih političara, ali puni razočaranih kukavica!
  Dosta priče, vrijeme je za početak!
  U verbalnoj dijareji političara, djela se dave, ali prazne riječi nastaju!
  Politika i more su do koljena, a on je do ušiju zapušen verbalnim proljevom!
  Od meda iz usta političara možete zaspati zauvijek!
  Djevojke su dobro komponirale i borile se odlično. Filadelfija je pala i navalili su Amerikanci.
  Sovjetske i kineske trupe napredovale su preko Sjedinjenih Država u pobjedničkim marševima.
  U Americi panika i bedlam, i činilo se da nema šanse za spas.
  Crvena armija je zauzimala grad za gradom. I već se približio krajem avgusta u New York i Washington.
  Čitav bataljon djevojaka počeo je da juriša na glavni grad SAD-a.
  Borili su se u rulji, bosi i u bikiniju. I bacali su granate golim prstima.
  I jurio po Washingtonu. I pucali su na protivnike iz mitraljeza i bacali granate.
  I urlali su:
  - Lenjin je sa nama u oktobru,
  Sa ogromnom dvojkom u dnevniku!
  I kao što jezici pokazuju. I davanje da puca neprijatelje. I kako mlaću sovjetski tenkovi.
  I pogodili haubice i raketne bacače.
  Tako "Smerch" mlati, i duva sve odjednom. I čitava naselja eksplodiraju i propadaju.
  I ispostavilo se da je to bilo okrutno insceniranje razbijajućih udaraca. I rakete eksplodiraju...
  Bijela kuća je uništena, a američki Kongres je pobjegao. Ovako je ispao rat. A djevojke urlaju i pucaju.
  Zatim stavljaju zatvorenike na koljena i tjeraju ih da im ljube bose noge. I to rade drhteći od straha.
  Marija, koju je crni vojnik poljubio u petu, gugutala je:
  - Slava KPSU!
  I kliknuo golim nožnim prstima po nosu.
  Avgustin je viknuo:
  - Za crveni komunizam!
  A ratnici su napunili vojnike i bukvalno skočili na njih. I to je bio agresivni pritisak sovjetskih kobila.
  
  Ali stvar se nije ograničila ni na ovo... I djevojke su malo zapalile muškarce.
  Ali ukratko, Vašington je pao. I New York također... Amerikanci su se povukli, odnosno pobjegli na jug.
  Ali ih je progonila Crvena armija. I vozio i vozio sve do Meksika.
  3. septembra 1975. SAD su kapitulirali. Rat je skoro gotov. Ali bilo je potrebno i zarobiti Latinsku Ameriku proameričkim diktaturama. Oni nisu rivali po snazi, a ljudi u ovim zemljama su za SSSR i komuniste.
  Ali morate ići dalje i nastaviti dalje. I savladati udaljenosti.
  Rat je još trajao, a djevojke su se tukle.
  Nataša je, kako bi skratila vreme, letela avionom sa svojom ekipom.
  Djevojčice su igrale posebnu vrstu šaha za četvero i razgovarale o odnosu snaga.
  Zoja je sa osmehom rekla:
  - Sad ćemo imati svestrani komunizam!
  Augustin je primijetio:
  - Postojaće bratstvo komunističkih država i naroda. I tada više neće biti ratova, problema. Letećemo ne samo na Mars, već i na zvezde. I tamo će starost biti poražena, i svi ćemo postati goli, zdravi i sretni!
  Svetlana se nasmijala i odgovorila:
  - Zauvijek mlad! Zauvijek bosi!
  Natasha se nasmijala i primijetila:
  - Super je!
  Borbe u Latinskoj Americi bile su nejednake. Narodi su bili na strani Crvene armije, vojnici i oficiri nisu baš želeli da ginu za svoje nelegitimne diktatore. Ali pojedini fanatici su se borili, ali su ih lako potisnuli. I trupe su napredovale, slomile i porazile neprijatelje.
  SSSR je sa velikom lakoćom pobedio...
  Ali rat još nije gotov. Iako je u novembru Santjago uzeo i zbacio Pinočea. I cijela Latinska Amerika je bila pod kontrolom.
  Ali još uvijek moramo osloboditi crnce u Južnoj Africi i preuzeti kontrolu nad Bliskim istokom i islamskim zemljama.
  SSSR je uspostavio svjetsku hegemoniju. I htio je sve kontrolirati. Došla je 1976. godina... Sovjetske i kineske trupe, kao i saveznici, okupirali su cijeli Bliski istok, te Pakistan i Iran za mjesec i po dana. Indijci su takođe učestvovali u borbama za Pakistan. Nadalje, mjesec dana kasnije, preuzeli su kontrolu nad sjevernom Afrikom. Otpor je bio slab, iako su sovjetske i kineske trupe ubile mnogo. Druge zemlje u Africi nisu pružale otpor. I osvojeni su prilično lako i gotovo dobrovoljno.
  Južna Afrika je također pružala otpor samo dvije sedmice. Crni je, naravno, podržavao SSSR i Kinu. I pobjeda je bila potpuna. I bio je let na Mars, i sve je bilo veoma delikatno. Crvena armija je takođe okupirala Australiju i Novi Zeland.
  Nakon toga je odlučeno da se uzme i stvori jedinstveno carstvo. Mao Zedong je upravo umro. A u Kini su na vlast došle potpuno prosovjetske snage.
  A 18. novembra 1976. održan je svjetski referendum o stvaranju SSSR-a na cijeloj planeti Zemlji. Tako je završeno okupljanje Sovjetskog carstva. SSSR je postao jedna država u cijelom svijetu.
  A Nikolaj Voznesenski je predsednik cele planete Zemlje. Ubrzo nakon toga održan je izbor predsjednika na pet godina. Uspostavljena je jaka svjetska sila. I ljudi su leteli na planete Sunčevog sistema.
  Avaj, Nikolaj Voznesenski nije besmrtan. I nisu uspjeli otkriti besmrtnost. A umro je 1980. godine, kada su svemirski brodovi već stigli do Merkura.
  Ali imao je potpredsednika, ženu, Margaritu Koršunovu, koja je počela da vlada posle Voznesenskog.
  I život je tekao dobro i veselo.
  Ljudi su ovladali planetama Sunčevog sistema. Počeli su da grade gradove na Mesecu, Marsu, Veneri, Merkuru.
  A 2020. godine počeo je prvi let s ljudskom posadom van Sunčevog sistema do planeta koje se okreću oko zvijezde Sirijus. I bilo je jako zanimljivo i na svoj način, lijepo.
  Na planeti Zemlji materijalni problemi su već bili riješeni i nije bilo siromaštva. Razvijena je vakcina protiv raka i mnoge bolesti su iskorijenjene. Počeli su eksperimenti s podmlađivanjem. Mnogo više se radilo.
  Svi su već imali automobile u svom ličnom vlasništvu. Mnoga roba postala je besplatna, posebno hrana. Drugi su bili veoma jeftini. Štaviše, cijene su stalno padale, a plate rasle.
  Nije bilo nezaposlenosti. Istina, brzi razvoj nauke stvorio je manjak radnih mjesta. Ali to je riješeno smanjenjem dužine radnog dana. Prvo je uvedena petodnevna radna sedmica. Zatim četiri dana. A onda je radni dan postao šest sati. I onda smanjen na četiri.
  Odnosno, posao je 2020. postao četiri sata dnevno i tri slobodna dana u sedmici! I to je super. Mnogi proizvodi su besplatni i u izobilju. Postojala je prava kontrola rađanja kako bi se spriječila prenaseljenost, ali tako umjerena. Bez problema se može roditi troje djece.
  Odnosi između rasa i nacionalnosti, barem spolja, bili su prilično prosperitetni i prijateljski. Ljudi su živjeli kao jedna porodica naroda. Sovjetski ljudi su počeli da dominiraju, i čini se da je sve u redu.
  Religija je bila komunizam, materijalizam i ateizam. Glavna stvar je vera u ljudski um. Naravno, ljudi moraju biti ljudi.
  Pa, nada se besmrtnosti snagom komunističke nauke. Kažu da će doći vrijeme i nauka će postati toliko svemoćna da će vaskrsnuti čak i mrtve.
  I Staljin, i Lenjin, i Voznesenski!
  I vjerujte da će nauka uskrsnuti sve ljude na Zemlji. Neki za vječni život, drugi za prevaspitavanje.
  A ovo je bolje od biblijske priče o raju. I ljudi su vjerovali u komunizam i besmrtnost. I da će uskoro biti sreće u svemiru.
  I religije su postepeno nestajale i gubile na važnosti. I islam više nije bio tako aktivan. Zatvorene su i džamije i crkve, kao i hramovi. I ljudi su vjerovali u bogove, kao u likove iz bajki.
  Kriminal je skoro nestao, život je bio vrlo dobar, osim toga ima dosta video kamera, a detekcija je skoro trenutna. I život je postao zabavan.
  U erotici je bilo i slobode, pa čak i mode za gola tijela. Postojao je i kult zdravog tijela i fizičkog vaspitanja.
  Ljudi su se kretali ka apsolutnoj sreći i pobjedi nad smrću! Pojedini organi su već klonirani, a osakaćeni i invalidi su nestali.
  A čovečanstvo je, zahvaljujući činjenici da je Staljin umro četiri godine ranije, bilo optimistično u pogledu budućnosti!
  
  
  PUTINOVA SREĆA SA HITLEROM
  Hitler je dobio sreću ruskog predsjednika Putina uz pomoć magičnog rituala. I to je dramatično promijenilo tok istorije. Najprije je dobijena zračna bitka za Britaniju. Istina, Hitler se nije usudio sletjeti, ali na nebu je Luftvafe osvojio dominaciju. Franko je pod ovim uslovima pristao na napad na Gibraltar. Nemci su ovu tvrđavu zauzeli za dva dana. I poslali su trupe u Afriku.
  Rat sa SSSR-om je odgođen. Ali to je samo koristilo nacistima, pa je Crni kontinent osvojen.
  Brojčana nadmoć nacista i bolja organizacija omogućili su im da za godinu dana zauzmu Afriku, Bliski istok i Indiju.
  A u novembru 1942., nacisti su se iznenada iskrcali i za jedanaest dana zauzeli Britaniju.
  Nakon toga počele su pripreme za rat protiv SSSR-a. Nemci su rasporedili nove tenkove: "Panteri", "Tigrovi", "Lavovi", spremni za borbu. A 22. juna 1943. počela je invazija.
  Naravno, SSSR se za dvije godine uspio dobro pripremiti za ovo vrijeme. Broj tenkova je porastao na trideset osam hiljada i sto dvadeset divizija, broj aviona je dostigao pedeset hiljada. Porastao je i broj pušaka i drugih vrsta oružja. Ali Wehrmacht je dodao mnogo toga. Broj tenkova u Trećem Rajhu porastao je sa šest hiljada na dvadeset hiljada za dve godine. I njihov kvalitet se značajno poboljšao.
  Avijacija u Trećem Rajhu je takođe porasla. Novi ME-309 je bio veoma moćno oružje i ušao je u seriju. Focke-Wulf, te Yu-288 i Yu-188 su bili jači. I bilo je ozbiljno. Fritz je također imao plinske lansere i još mnogo toga. Uključujući i snažniju jurišnu pušku MP-44.
  Što je najvažnije, Nemci su imali veliki broj pešadije. Mogli su koristiti kolonijalne trupe i vojnike iz Evrope.
  Ali bilo je i drugih nijansi. Crvena armija nije bila spremna za odbranu. Da, nisu je učili da se brani. I iako su uspjeli dovršiti utvrđenja na Molotovljevoj liniji, bila su preblizu granice i nedovoljno duboka.
  Osim toga, Nijemci bi mogli napasti iz Turske i Irana, te Indije. Osim toga, Japan je rasporedio trupe za ofanzivu.
  Da, snažno su pritiskali.
  I za tri mjeseca SSSR je poražen i Moskva je pala. Dva mjeseca kasnije, Rusija je bila potpuno okupirana.
  Nakon čega je Hitler odlučio da napadne Ameriku. I tu je Nemcima pomogla sreća.
  Američki tenkovi su bili slabi, avioni su zaostajali. I Nemci su imali uspešne mlazne avione, a leteći tanjiri su izgledali potpuno neranjivi na malokalibarsko oružje, a podmornice nisu bile vodonik peroksid. I tenkovi serije E. Srušili su SAD, doduše teško, ali više zbog udaljenosti 30.01.1946. Samo ostaci američke vojske su kapitulirali.
  A 20. aprila 1951. Hitler je, u strahu da samuraji stvaraju atomsku bombu, napao i Japan... Rat je trajao jednosmjerno. Nacisti su imali naprednije piramidalne tenkove, moćne leteće tanjire sa laserima i ultrazvučno oružje. Napredniji višestruki raketni sistemi i još mnogo toga.
  To jest, Japan nije trajao duže od šest mjeseci. A rat je završio još jednom pobjedom Wehrmachta.
  Putinova sreća pomogla je Hitleru da osvoji posljednju značajnu imperiju na zemlji.
  A 20. aprila 1959. održan je svjetski referendum, kojim je uspostavljen imperijalni oblik vladavine svjetske sile, koju je vodio Adolf Hitler.
  Već 1949. Nemci su poleteli na Mesec. A 20. aprila 1957. godine dogodio se let na Mars.
  Nacisti su ovladali Sunčevim sistemom. I širom svijeta sada je postojao željezni, njemački poredak. Sa sedamdeset godina Adolf Hitler je postao svetski car, zahvaljujući sreći Vladimira Putina. Ovo je fenomenalno dostignuće.
  Onda ostaje istraživati druge svjetove, a čovječanstvo je ujedinjeno. Međutim, naravno, puno gradilišta, raznih vrsta širom svijeta. Uključujući podzemni tunel od Čukotke do Aljaske. Ali 1. maja 1959. Adolf Hitler je srušio svoj avion. I završila se fantastična vladavina spikera. Očigledno, Putinu, uz svoju fenomenalnu sreću, nije bilo suđeno da živi više od sedamdeset godina.
  Ali Hitler je već imao naslednika. Od djece dobijene vještačkom oplodnjom. Tako se nastavila dinastija Adolfa. I čovječanstvo je nastavilo izgradnju na različitim nivoima.
  Čak iu Africi izgrađeni su putevi i željeznice i automobili, kao i mnogi gradovi. A crnci su radili ovdje i podizali ekonomiju Crnog kontinenta.
  Čovečanstvo je evoluiralo i uzdizalo se. Gradio se komunizam, a životi ljudi postajali sve bolji i bolji.
  Nakon Hitlera, carem je vladao njegov sin Vuk Prvi. Bio je mlad, ali mudar i uzdigao je čovječanstvo do velikih visina. Jedna od ideja je bila povećanje broja žena i eksperimentisanje na genima. Konkretno, odlučeno je da se poveća broj ženki tako da ih bude pet puta više od mužjaka.
  U isto vrijeme, 1961. godine, astronauti carstva odletjeli su na Veneru, a godinu dana kasnije i na Merkur. Nekoliko godina kasnije posjetili smo satelite Jupitera. Posjetio druge planete. Sve dok 1980. godine nije posjećena najudaljenija planeta Sunčevog sistema, Pluton. I bilo je sjajno.
  A 2000. godine počela je prva ekspedicija bez zvijezda. Zločin je skoro nestao na planeti Zemlji, a bolesti i epidemije su uklonjene, ljudi su zaboravili na glad i nestašicu roba. Život je postajao sve bolji i bolji.
  I sagrađen je pravi raj. I ljudi se nisu tukli jedni protiv drugih. Nauka se brzo razvijala. I donijeti sreću ljudima. Tehnologija je također evoluirala. Remek-djelo ovoga, naravno, je disketa. Već su bili sposobni da lete između planeta. A Fritzovi su bili nezaustavljivi.
  U Rusiji se gerilski rat brzo smirio. Ljudi su odlučili da nema šanse da zbace naciste i da moraju živjeti. I život je postajao sve bolji i bolji. Carstvo je marširalo ka komunizmu. Ali nakon 2000. godine mnoga roba postala je potpuno besplatna. Nije bilo beskućnika, svi su imali posao. I izgrađene su veoma lijepe kuće. I svi su imali automobile, i svi su imali besplatan internet i još mnogo toga.
  Život je krenuo gore. Bilo je dobro za ljude. I svi su se postepeno navikli da budu jedno carstvo. I došlo je do asimilacije.
  Rusi i drugi Sloveni dobili su jednaka prava sa Nemcima. Da, i drugi narodi su dobro živjeli pod kontrolom nacista.
  Ko se nije borio, nije partizan, živio je dostojanstveno. Nijemci nisu izvodili kaznene akcije, bez razloga.
  I zaista, čim smo se riješili partizana, represije su odmah prestale.
  Izgrađena je fleksibilna okupaciona politika. Postojala je samouprava i korištenje lokalnog osoblja. A 2020. godine svi ljudi na planeti Zemlji dobili su državljanstvo i konačno je uspostavljena pravna ravnopravnost.
  Do tog vremena nauka se toliko razvila da je starost poražena, a svi su postali vječno mladi i lijepi.
  I na drugim planetama Sunčevog sistema pojavila su se naselja Trećeg Rajha. I tako je postalo sjajno u svijetu.
  Dječaci i djevojčice na ovom svijetu počeli su se širiti po cijeloj galaksiji. Virtuelna stvarnost se već pojavila u matrici Hiperneta, i to puno svega divnog i mladog i lepog. Sve se moglo reproducirati.
  Imperija Trećeg Rajha postala je imperija velikih mogućnosti i osvojila svemir.
  A žena u njemu je postala pet puta više od muškaraca. I sve su lijepe, mlade djevojke, a muškarci su mladići koji ne trebaju brijati bradu. U stvari, brada je samo primitivni, životinjski atavizam.
  A sada virtuelna stvarnost tako zanimljive igre besne i gore.
  Jedan od takvih svemoćnih Kreatora univerzuma, Friedrich Sfero, upravo je priredio najkul "zabavu".
  Naime, svemirska bitka. S jedne strane, njegove trupe, koje predstavljaju Ponosnu Njemačku, s druge strane, zvjezdana vojska svake djevojke, isti svemoćni tvorac svemira Harlequinade - Strašna Njemačka. Dakle, pošto se svađaju svemoćni ljudi, biće zabavno cool, do nemogućnosti.
  Stege vojske Strašne Njemačke bile su neumoljivo stisnute. Hiperplazmični zagrljaji pokušali su čvršće stisnuti moćnog neprijatelja iz Ponosne Njemačke. Milioni i milioni zvjezdanih brodova našli su ovdje svoju propast. Često herojski, a ponekad i smiješni. Umrli su, sa osmehom na usnama, nadajući se da će s vremenom uskrsnuti. Iako je izgledalo vrlo jezivo... Aerodinamičan oblik kolosa u obliku kapljice gori posebnim plamenom koji žvače polja svemira i vakuuma. Plamen juri hodnicima i ventilacijskim oknima letjelice. Milioni živih vojnika, ljudi i predstavnika drugih rasa s milijardama robota na brodu, pokušavaju pobjeći od sveproždiravajuće vrućine. Gotovo svi borbeni ljudi su najljepše djevojke, oslikane raskošnim, avangardnim frizurama, kao da su okupljene ne za žestoku bitku, već za carski bal - maskenbal. Jedna od devojaka se zapalila u kosi u vidu vetrenjače sa oštricama u obliku paunovih krila, a ona je srceparajuće vrisnula. Bol je nezamislivo užasan i vlasište se bukvalno lomi. Oštrice vjetrenjače se otkinu i zatim se okreću u vrtlogu kineprostorne zakrivljenosti devet reda.
  Ali orci i vilenjaci urlaju posebno prijeteći, za njih je zaista košmarnije ne smisliti, plamen poprima ovaj ili onaj oblik. Ili je ovo nasmijana fizionomija grešnog duha koju je pozvao nekrofilski čarobnjak iz najnižih dubina podzemnog svijeta, ili svjetlo koje pleše po kabinama i izvrće cijevi oružja u obliku strašnog, izuzetno bijesnog predatora. I može biti strašnije od nadrealnog u crtežu destruktivne i goruće supstance.
  I sve je to na skali zvjezdanog broda koji po veličini nije inferioran Merkuru... Međutim, po mjerilima tvorca svemira, nema ih toliko. Isti tvorac takve potpuno materijalne stvarnosti, odlučio je da se potpuno otrgne.
  Sfero Friedrich Katastrofov je doživio uzbuđenje i istovremeno zadovoljstvo: jedna nula u njegovu korist. Mladi kreator-terminator se okrenuo, udaljivši se od snopa magoplazme i, uz zvuk pucketanja gravionuklearnih zraka, ljuljajući vakuum, gurnuo ga u leđa drugog magoleta. Nije lako ući, borbena vozila galopiraju kao kopita konja u galopu, pa čak i vođena šejtanom koji je sakupio svu moć podzemnog svijeta. I nema zakona fizike i kosmologije poznatih zaostalim ljudima iz prošlosti. Koncept inercije je samo na zahtjev kreatora.
  Sada (sastoji se od Hyper-princeps-mago-plazme od tako neshvatljive vrste materije za ljudsku percepciju, onda možete uzeti bilo koji oblik i modifikaciju postojećeg, mijenjajući veličinu iz jezgra fotona, kada slobodno postavite ceo univerzum u trilionima parseka u prečniku na tvom dlanu!) Sfero je odlučio da inkarnira telo biološki modifikovanog dečaka, koji je bio obučen u moćnoj i tehnički naprednoj imperiji Ponosne Rusije, čak i kada je sazrevao kao embrion u maternici inkubatora-kompjutera.
  Od trenutka začeća, u snu je bilo obuka, prekinuto bolnim impulsima, posebnog, kosmičkog rata. I dalje je bilo promašaja, budući da je putanja Mogula, lišena inercije, bila potpuno nepredvidiva. Ali Sfero nije kompleksan oko toga. Namjerno je ograničavao kako bi svoje sposobnosti učinio zanimljivijim. Uostalom, Ponosna Njemačka, koja se prostire na milijarde galaksija i kvadriliona naseljenih svjetova, ova kreacija je, naravno, virtuelna matrica. A igra svemirskog rata mora poštovati pravila. Tako da uopšte ne bude haosa. Kreator boy. oborio još tri, promašivši dva puta. Magični impulsi sistema oružja, fantastičnog dizajna, presekli su vakuum i čak ga naterali da se oljušti, kriške medenog sira, već na drugom nivou univerzuma. Ovdje je Sfero ponovo zaronio u rupu u svemiru, ulazeći u način napada. Istovremeno, Kreator Boy je odabrao trenutak tako da ga ne mogu fiksirati kibernetički sistemi nadzora, koji daju potpuni pregled prostora koji okružuje magolete raznih modifikacija.
  - Magomatrix apsorbira kinezfotonom! - Filozofski, obarajući još jednog borca i izbegavajući razbijajući pipke princeps-plazme, rekao je Stvoritelj-dečak.
  Vojska Julija Cezara, kome je Sfero Fridrik poverio sveukupnu komandu, nastavila je da vrši pritisak, koristeći prednost brojčane nadmoći, ne ostavljajući bezuspešne pokušaje da je obavija sa bokova. Harlekinadin privrženik Hanibal prskao je sve više trupa, pokušavajući da rastegne nekoliko parseka (parsek je razdaljina koju zrak svjetlosti prijeđe za dvije i po godine) pod njegovom komandom ogromnu armadu. Gustoća formiranja trupa se smanjila, a uloga individualne vještine porasla. Ovdje su se obje strane pokazale dostojnim, demonstrirajući akrobatiku i umijeće manevra. Ali gubici su bili kolosalni, više od milion zvjezdanih brodova izgorjelo je u pohlepnoj baklji uništenja.
  Sfero je iznenada promenio mesto tuče i našao se pored najveličanstvenije devojke. Dečko Kreator i Valentina su se uhvatili za ruke, ostali momci i mnogo brojnije devojke su namignule. Donijeli su baterije i otvorili uraganski hiperplazmički tornado na čamce, maglete jednosjede, lovce, brigantine, razarače, razarače i druga mala plovila. Spheroove oči su pobjednički bljesnule.
  Opšti nivo obučenosti boraca koji su bili obučeni za rat, čak i kada su plivali kao fetusi u svojevrsnom hranljivom mediju, bio je veoma visok. Ali nisu uvijek ispadali iz mnogih pukotina i vakuumskih kolapsa. Kao odgovor, neprijatelj je također ispalio svoju nemilosrdnu vatru, posjedujući čak i ličnu matricu. Struja hiperplazme prožrila je oslabljenu odbranu matriksa i poluprostorno polje se probilo u oklop. Evo ga, magični prostor nije izdržao, napukao, raznobojni mlaz ultra-vatre pao je na par koji puca. Sphero je odmah izgoreo (samo super strašan osećaj kada je meso uništeno!), partner devojke je ispario ruku do ramena, nogu do kolena, trupa do rebara. Ljepotica je vrisnula i ustuknula. - poručila je Valentina.
  - Omogućite sajber regeneraciju.
  Tijelo djevojčice (kao i drugih ljudi) već duže vrijeme nije proteinsko. Ovo je posebno meso sa hiperplazmatskim inkluzijama, dok se sami ljudi hrane superenergijom. Tako je meso nakon ranjavanja počelo polako rasti. Relativno sporo, sam proces je vidljiv golim okom, brzina rasta tkiva je 0,9 centimetara u sekundi. Ali najžešća bitka je vrlo prolazna, oklop je spaljen na još nekoliko mjesta. Dva pištolja su isparila, šest vojnika je poginulo, jedan mladić je prepolovljen, djevojka je privremeno ostala bez tjemena i prstiju. Sfero se, smijući se, vratio, govoreći, koliko ste postigli pobijedivši nosioca tvorca svemira? Čudesno uspio izbjeći detonaciju granata. Ali šteta je kolosalna, vazdušni sifoni, izbačeni bljeskaju u vakuum. Međutim, momci adekvatno odgovaraju. Sam Sfero je izveo filigranski hitac iz ruke, nokautirajući trostruki jurišnik. Valentina je, izduženog jezika, polizala momka po usnama.
  - Megakvazar!
  - Hajdemo hiper-uništavajuću (super-razarajuću) erupciju plazme! - lajao je mladi Tvorac svemira.
  Dva magoleta su oborena drugim topovima, tri vatrene kule su oborena na razaraču. Ali upravo je u tom trenutku jedna raketna krstarica uperila topove u njih. Dječak-tvorac je, ne bez zadovoljstva, sa oštrim osjećajima, osjetio dah smrti na svom licu. Zla gigantska starica sa kosom je prijetila, a kapetan Sfero je naredio.
  - Fleksibilno povlačenje! Kreći se kao zmija, kroz ježa!
  Baterija se vratila, ali malo prekasno. Činilo se da vakuum boli od bola, hiperplazmički vihor je prošao pored njega. Užasan udarac gravioplazme zakačio je bateriju. Odmah se ispostavilo da su pet pušaka i dvanaest ljudi iz tima potpuno ispareni. Sferu i ostale djevojke odbacio je gravitacijski talas. Kreator Boy je preletio, udarivši glavom o trbušnjake atletske, ali izuzetno graciozne Valentine. A ovo je teško kada meso u koje ste morali da nabijete nije protein:
  - Vau, ti pulsar-kolaps rupe! promrmlja Sphero. I nacerio se dok ga je hiperelektricitet probio.
  Bilo je velikih pukotina na oklopu. Urezali su se poput jaruga u ljubičastu površinu metala više od milion puta jačeg od titanijuma. Koja se kolosalna snaga krije u hiperplazmi ili njenoj još savršenijoj raznolikosti princeps-plazme koja je sposobna da pokreće zvijezde i gasi kvazare. Ali samo šesto, sedmo i tako dalje, stanje materije. Čitav ocean hiperplazme može se dobiti iz bilo kojeg molekula. Teoretski (dok ovo nije dostupno ljudima), jedna elementarna čestica će reproducirati cijeli svemir. Ili uništi! Takve su kvazi-božanske mogućnosti hiperplazme.
  Baterija klizi kroz fleksibilni kolaps vibrirajući u kineskom prostoru, a vojnik je pritisnut oslabljenom silom inercije. Tada se opruga izbacuje, a baterija ponovo otvara vatru samo u drugoj tački prostora.
  Friedrich Sfero naređuje:
  - Pogodite uskim snopom, prebacite topove u koncentrirani način rada.
  Pošto su računari onemogućeni, ovo se mora uraditi ručno. Regulišite protok hiperplazme pomoću bubnja. Ali to nije ni lako učiniti, štedi se činjenica da je i ova viša sila predviđena u programu obuke. Dečaci i devojčice se nose sa ovim problemom u automatskom režimu. Sfero Friedrich hvata raketni čamac na vidiku, hitac sa blagim vodstvom. Čuje se najtanja škripa uništenog vakuuma, čamac je raskomadan. Sudeći po snazi eksplozije, dolazi do detonacije municije. Tačka svjetlosti duva auto. Magolet je također uništen, djevojka je reprodukovala tačan snimak.
  Krila lete odvojeno, istovremeno se okrećući u vakuumu plamenih repova.
  Neprijateljska brigantina uzima dodatnu štetu, ali odgovara masovnim rafovima. Kroz pukotinu ulazi potok, odbacujući djevojku, otkrivajući zlatne grudi sa cinoberom, luminiscentnim bradavicama.
  Sphero ciče od oduševljenja:
  - Vidiš kako je super! Chernodyrno!
  Valentina je udarila svemoćnog dječaka po kolenu sa kožom od magoplasta.
  - Princeps-kvazar! Zapulsar ellipsis! Podigni viteški topuz više!
  Brigantina u obliku suze se nakostriješila u salvu. Šiljaste kapi rose hiperplazme prskale su se po čitavom borbenom prostoru.
  Friedrich Sfero je zviždao:
  - Daj foton, u kolaps ponora!
  Fregata je iskočila sa strane, a u isto vrijeme se susjedna baterija trgnula. Čini se da momci nisu imali sreće, naišli su na tešku raketu ili Vibro-polje koje je izbrisalo najizdržljiviji metal u prah.
  Dječak je pokušao da okrene platformu kako bi preživio takav nalet. Ali ipak, protivnici su vrhunski profesionalci koji su završili skoro istu školu. Tvorac Harlequinade također nije prevarant u Stvaranju Civilizacija!
  Tempopreonski top se srušio. Bio je razbijen u gomilu svetlucavih delova. Djevojčica i Stvoritelj-dječak koji služe pušku odbačeni su kao od udarca palicom. Udarali su se u oklop kolosalnim ubrzanjem, lagano ga udubili, a sami su bili snažno spljošteni, drhteći od šoka svojim vrlo elastičnim i snažnim tijelima. Zatim su počeli da gule premaz za teške uslove rada, dajući normalan oblik njihovim prelepim figurama, utisnutim poput statua drevnih bogova.
  Sphero je osjetio hladnoću u donjem dijelu trbuha. Gustina neprijateljske plazma erupcije se pojačala, čini se da su u bitku uvučene svježe snage. Na primjer, sam ultra-bojni brod je veličine pristojnog asteroida, a oblik masivnog bodeža načičkanog emiterima emitirao je čitav bogat ukras hiperplazmičkih mlaznica. Zakrivljeni, uvijeni hibrid matrjoške i harmonike, supstanca je pala na krstaš Ponosne Njemačke. Druge bujice uništenja slomile su četiri artiljerijske platforme u obliku suze.
  Spheroova desna noga do koljena je isparila, i ne čekajući da naraste na prirodan način, istog trenutka je povećao svoj ud.
  Julije Cezar je, unatoč svom talentu, gubio bitku, brojčana nadmoć uz približno jednakost tehnologija, bila je na strani neprijatelja. Jedino što je preostalo u ovako teškoj situaciji bilo je povlačenje, izbjegavajući opkoljavanje. Sphero je bez grižnje savjesti slušao princeps-komunikaciju, komande date robotima. Zvučali su bezgranični optimizam, žeđ za ranom pobjedom. Fregata Julija Cezara je malo oštećena i usporila je. Sphero je osjetio bijes, snaga koju je stvorio kao da gubi, morate uništiti što više neprijatelja. Odnosno, on ima izbor da ili pobedi ili umre. Iako je očito da je uništenje nekoliko magla; neće promijeniti gotovo ništa, ali to je gotovo besprimjerno herojstvo pojedinačnih pojedinaca koje se formira u potok koji ruši svaku prepreku. Dječak se, koristeći sjećanje nosioca, a zapravo vlastitu kreaciju (kako uspijeva da pečati ličnosti i stvari tako složene strukture, posebno je pitanje!) brzo sjetio u šta je natjeran na brojnim treninzima. Potrebno je da ne budete primijećeni, ostanite u generalnim redovima robota. Dakle, mnogo je teže doći do toga, ali je vjerovatnoća izloženosti mnogo manja. Ali, s druge strane, da li on ima pravo da sedi u ovom kritičnom trenutku? Na kraju krajeva, vojnik mora: voditi računa o spašavanju života, tačka dva: istrijebiti što više neprijatelja. U slučaju kontradikcije - to je tradicija, da se napravi izbor u korist drugog rješenja. Ovo su Amerikanci iz starih vremena: oni više razmišljaju o očuvanju vlastite kože. Stoga su Yankeesi izgubili, osim toga, njihova propaganda je slaba. Nedostajali su joj totalitet i inkluzivnost. Ako se prisjetimo drevne istorije Zemlje: u onim danima kada je čovječanstvo bilo vezano za jednu planetu. Užasan, rascijepljen svijet, trebalo je okupiti sve nacije i narode u jednu pesnicu. Nekoliko imperija je to tvrdilo. Prije svega, SAD, Kina, Islamsko društvo. Svijet je postao multipolaran i bukvalno se rasparčao, broj nezavisnih država je rastao, separatizam malih naroda se pretvorio u opsesiju. Zajednički dom Zemlja je bila u plamenu, čovečanstvo je bukvalno padalo u ponor! U stara vremena, postojali su moćni vladari koji su želeli da ujedine čovečanstvo. Ovo je prvi Aleksandar Veliki, jedan od najistaknutijih zapovednika svih vremena i naroda. Bio je nepobjediv, ali mu je proviđenje bilo drago da mu da prekratak život. I tako je imao velike šanse, izgradio je međunarodno carstvo, donio visoku helensku kulturu u Aziju. Čak su Kartagina i stari Rim uputili veliku počast Makedoncu, najistaknutijem Slovenu antičkog doba! Prije Aleksandra, Velika Perzija pod nekoliko kraljeva (posebno Kira) ostvarila je ozbiljna osvajanja, od Indije do Egipta, ali doktrina: postoji jedan vladar za cijeli svijet, on je bio taj koji je prvi iznio! U Rimu je Julije Cezar preuzeo ulogu svjetskog vladara, ali ni njegov život nije bio dovoljno dug. Nakon Cezara među carevima: nije bilo dovoljno jakih zapovjednika. Božanski Augustin je bio bolešljiv i fizički slab, harizmatični Neron je općenito strašan. Najpoznatiji vladari, Diolektan i Konstantin, više su se borili da održe status quo ne razmišljajući o velikim osvajanjima. Bilo je i drugih zapovednika, nakon pada Rima. Od njih, najistaknutije ličnosti: Džingis Kan, Tamerlan, Napoleon, Adolf Hitler, Staljin. Džingis Kan je bio veoma uspešan. Osvojio je gotovo cijelu Kinu, Afganistan, Horezm, napredni odredi stigli su do Drevne Rusije. Imao je odlične šanse za pobjedu, niko nije mogao odoljeti stalno rastućim trupama ovog lukavog i vještog komandanta. Ali čak ni njegov prilično dug život po standardima srednjeg vijeka nije bio dovoljan za osvajanje svijeta. Džingis-kan je osnovao dinastiju, ali više nije bilo tako velike kao on, sposobne da okupi sve nomade. Baš kao Tamerlan. Pobjeda za pobjedom, ogromno carstvo, i raskol, uništenje Timurata, svađa između sinova i unuka. I nije bilo dostojnog nasljednika. Napoleon i Hitler, osvojivši Evropu, slomili su leđa Rusiji. Nažalost, sama Rusija nije uspjela postići svjetsku dominaciju. Zaista je veliki vladar bio Staljin, koji je pretvorio nepismenu zemlju u licima u moćnu industrijsku silu.
  A onda, već u dvadeset prvom veku, vlast od početka nad Nemačkom, a potom i nad svetom, dobija misteriozni par koji poseduje neverovatnu hiperintelektualnu moć.
  Stvorili su najnovije princeps magično oružje, a čovječanstvo se postepeno razvilo u stanje virtualne svemoći.
  Ali rat je rat, pogotovo svemirski, ovdje su pogrešne računice i žrtve neizbježne. Ratnik Friedrich Sfero, koji je odlučio da rizikuje, do sada je imao sreće, uspio je uništiti četiri borbena vozila ne privlačeći pažnju na sebe.
  - Biće brezove kaše za male ljude! Radije princeps-plazma!
  Da, takve zanimljive igre igraju građani imperije Trećeg Rajha, koji osvajaju svemir.
  I kako će se sve završiti, i do kojih visina svemoći može da dosegne čovečanstvo, čak i nemoćna fantazija.
  
  
  COG I ŠPUNTIK I TREĆI RAJH
  U Drugom svjetskom ratu intervenirali su popadany. U ovom slučaju, kratki konstruktori Vintik i Shpuntik. Kada su se preselili, završili su u Berlinu. Pa pošto nisu znali ništa o politici i planeti Zemlji, prešli su u službu Nijemaca. A tehničari su vrhunski. I oni su učestvovali u razvoju Pantera. Genijalni dizajneri su toranj učinili uskim i malim, bolje zaštićenim, ali lakšim. Motor i menjač su smešteni u jedan blok, a menjač na sam motor. Napravljena je i jednostavnija i lakša šasija nego u stvarnoj istoriji. A visina "Pantera" bila je samo 1,8 metara. Kao rezultat toga, oklop čela trupa od 80 mm postavljen je pod velikim kutovima racionalnog nagiba i postao je gotovo neprobojan. Čelo kule je bilo 120 milimetara sa kosinama, a bočne strane su bile nagnute šezdeset milimetara. Slaba tačka su bile strane trupa - samo 40 mm. Ali tijelo je bilo vrlo kompaktno i gornji dio je bio pod velikim uglom nagiba, a na dnu su bili postavljeni štitovi od 30 mm koji su pokrivali valjke. A sav ovaj šarm težio je samo 26 tona, sa motorom od 650 konjskih snaga. A pištolj je bio dužine cijevi 75 mm 70 EL, ispaljivao je 15 metaka u minuti.
  Plus, dobra vidljivost i optika.
  Ovaj tenk je putovao brzinom od 70 kilometara na sat, bio je neprobojan sa strane za lake topove, prvenstveno četrdeset pet, i protivtenkovske puške, uzeo trideset četiri sa dva kilometra u čelo i praktički se nije razbio. I gotovo svo protutenkovsko oružje SSSR-a nije ga probilo u čelo.
  A novi "Panter" u bici kod Kurska napravio je potres. Istovremeno, bio je lakši za proizvodnju, a trebalo je skoro dva puta manje metala od Pantera u stvarnoj istoriji.
  Kao rezultat upotrebe ovog tenka, nacisti su probili odbranu sovjetskih trupa i zatvorili kotao, zaobilazeći Kursk. I tako preuzeo inicijativu. I razvijajući uspjeh, zauzeli su Voronjež.
  Nakon čega je Hitler naredio trupama da se okrenu na jug. I armada trupa se preselila u Staljingrad.
  Nemački tenkovi su u porastu. A tim devojaka se bori na Panteru, probijajući se kroz sovjetske topove i vozila.
  Nemci su se probili do Staljingrada... Ali to nije sve. U Africi je Rommelov korpus na novim tenkovima osvojio niz pobjeda. Situaciju za saveznike pogoršala je činjenica da su Vintik i Shpuntik izmislili i mlazni lovac. Štaviše, vrlo je lagan, lak za proizvodnju, upravljiv i elementarno kontrolisan.
  A novi avion VSh-162 postao je najbolji avion u vazduhu i ozbiljno je oštetio saveznički avion.
  Tako su nacisti počeli napredovati u Africi do Egipta. Hitler je odbio da na juriš zauzme Staljingrad i zaustavio je svoje trupe. Ali Fritz je započeo glavnu ofanzivu zaobilazeći probojom do Kaspijskog mora. I situacija je eskalirala.
  A uslijedile su nove operacije na sjeveru. Nacisti su napali Švedsku. I za nekoliko dana natjerali su je na kapitulaciju. I ispostavilo se da je kul.
  Gerda i Charlotte na "panteru" su proputovale cijelu Švedsku i prisilile zarobljene vojnike da im ljube bose noge, pokazujući svoju kolosalnu klasu. Ove devojke su stvarno cool ovde.
  Mnogi ljudi iz bitke su im se predali. I ljubio gole tabane.
  Ali sada su bili u Švedskoj, gdje je već padao snijeg i hladno.
  I Nijemci, predvođeni Rommelom, porazili su Britance u Egiptu. A sada su se probili na Bliski istok i nižu uspjeh za uspjehom.
  Na tome pohod prekrasnih ratnika nije prestao... Gerda je strastveno rekla trljajući bosom nogom o metal:
  - Pa "Tigar" naravno, tenk koji daje remek-dela i kolosalnu mašinu u smislu snage. Ali jednostavno!
  Charlotte je lijeno primijetila:
  - Lično, više volim Lea. Pošto nema šta da se probije kroz takav auto! I savršena je u formi!
  Magda se prisjetila kako im je pokazana parada 7. novembra i cvrkutala:
  - I svidio mi se Miš, tako je velik! I to sa dva pištolja odjednom!
  Christina se zahihotala i prevrnula u transportu:
  - Dva pištolja u jednom autu - to je super!
  Gerda je zavrnula noge u zraku i primijetila:
  - Je li dobro ovako letjeti? Hoćemo li uskoro stići u Australiju?
  Charlotte je odmahnula glavom.
  - Ne! Ne uskoro! Odletjeti tamo iz Švedske - skoro preko cijelog svijeta!
  Avion je zapravo sleteo da napuni gorivo. Djevojke su istrčale napolje. Završili su u vrućoj Medini, gdje je avion prinudno sletio. Uprkos kraju novembra, temperatura je ovde bila tridesetak stepeni. A u Švedskoj, baš kad su odlazili, udario je hladan ciklon i temperatura je pala na minus trideset.
  Djevojčice su trčale što su brže mogle da se ne bi smrzle transporteru, a mraz je grizao djevojčice po golim petama. Nije lako ne nositi cipele iz principa, pogotovo kada hodate.
  Ali sada su djevojke trčale po vrućem pijesku Medine. Arapi su se uplašili gledajući polugole djevojke, ali su se plašili da bilo šta preduzmu. Ipak, Nemci imaju veoma zastrašujuću reputaciju. Zaista, percipiraju ih kao naciju nadljudi, pa stoga opraštaju male šale. Kao kada se lepotice nose samo u jednom bikiniju.
  Nakon hladnog vremena, kada se noge stalno hlade, veoma je prijatno trčati po vrućem pesku. Djevojkama se to svidjelo, a one su se zabavljale gađajući jedna drugu pijeskom.
  Gerda je, skačući tako kroz pustinju, mislila da je još uvijek divno živjeti u zemlji u kojoj je stalno ljeto. I kako je dobro...
  Sunčan i čist, svež vazduh duva u lice. Ili ne previše svjež, ali vruć pustinjski zrak.
  Šarlot je sa osmehom primetila:
  - Sada ove zemlje pripadaju Trećem Rajhu. Nikada prije čovječanstvo nije bilo tako ujedinjeno. Prilično blizu, jedinstvu kakvo je sada. I sve to zahvaljujući u mnogo čemu genijalnosti Firera.
  Magda je logično primijetila:
  - Delom i zato što je Hitler izuzetno srećan. Na primjer, Britanci su pali kao grašak. A prostranstva Afrike nisu se pokazala kao prepreka. Da, sve je bilo na našoj strani. Iako je ponekad bilo grešaka!
  Christina je odgovorila:
  - Što se tiče sreće, ne baš! Nismo imali sreće, na primjer, sa zimom u četrdeset prvom. I tako bi zauzeli Moskvu tada. I rat na istoku bi se završio. I tako još uvijek morate iščupati staljinistički trn.
  Gerda se složila sa uzdahom:
  - Verovatno mora! Steta! Toliko dobrih momaka i devojaka će umreti!
  Magda je nehotice briznula u plač i rekla:
  - Smrt... Kako si nepravedan! A ponekad dođete u pogrešno vrijeme!
  Gerda je požurila da prigovori:
  - Ne ponekad! I uvek u pogrešno vreme! Znate kako želite da živite, a koliko nerado umirete!
  Christina je logično primijetila:
  Ovo želimo jer smo jaki i zdravi. A baka, koja ima sto godina i u kojoj sve boli, vjerovatno ima sasvim drugačiji odnos prema smrti!
  Charlotte je odmahnula glavom i rekla sa strepnjom:
  - Ne daj Bože! Ne daj Bože da ikada ostariš!
  Gerda je odmahnula i bosom nogom udarila u pijesak:
  - Hajde da ne pričamo o ovome! Ako počnete da razmišljate šta je starost, poludećete ili uništiti svoj život!
  Magda je pokušala da utješi plavu djevojku:
  - Kada Isus dođe, svi mrtvi će uskrsnuti, a ova vječna mladost će biti zauvijek!
  Gerda se nasmiješila i nježno rekla:
  - Nazdravlje!
  Christina je ljutito odgovorila:
  A ja sam fundamentalni ateista. A ja ne verujem u Boga i ne savetujem te!
  Gerda je slegnula svojim snažnim, preplanulim ramenima.
  - Neću se nazvati jakim vjernikom, ali... Mnogo je stvari koje materijalisti i ateisti ne mogu objasniti. Uključujući i porijeklo svemira!
  Charlotte je, uranjajući u vrući pijesak, odgovorila:
  - Ali meni se ideja više sviđa - mnogo bogova. Da su ti Bogovi demijurga kolektivno stvorili svemir i Zemlju. Tada je između njih došlo do borbe koja je izazvala kataklizme i prirodne katastrofe. Zato su se dešavale svakakve nedaće. Borba bogova i izaziva ratove među ljudima!
  Gerda je samouvjereno odgovorila:
  - Ali nemački Bog uvek pobeđuje!
  Charlotte je odmahnula glavom.
  - To se nije dogodilo u Prvom svjetskom ratu. Iako smo bili blizu pobjede!
  Christina je energično klimnula glavom.
  - To je to! Bilo je potrebno privremeno žrtvovati istočnu Prusku, ali ne i povući trupe sa Zapadnog fronta. Tada bi opkolili i zauzeli Pariz. Francuska kapitulira... Ona je ipak poražena. I dalje... Mislim da ako Britanija pokaže tvrdoglavost, onda bismo mogli pasti na to zajedno sa Italijom, Turskom i Japanom. I slomili bi ih podmornicama i jednom akcijom flote!
  Magda je napomenula:
  - Zaboravili ste na Rusiju!
  Christina se oporavila.
  - Ništa nisam zaboravio! Rusija bi bila poražena nakon predaje Francuske. Štaviše, car Nikolaj II nije Staljin. Ruski monarh bi brzo zaključio mir s nama, pretrpevši poraz. A mi bismo... Ukratko, carska Rusija je čak slabija od komunističke!
  Charlotte se zahihotala.
  - Tako! Ali, naravno, tada smo propustili priliku. Adolf Hitler je bio pametniji. Sa Staljinom je sklopio pakt o nenapadanju i razbijao svoje neprijatelje komad po komad. To je ono što je politička mudrost!
  Christina je napomenula:
  - Bilo bi još logičnije da se ukine Britanija, pa tek onda napadne Sovjetski Savez!
  Šarlot je rekla sa osmehom:
  - Slažem se sa ovim!
  Gerda je, naprotiv, prigovorila:
  - Da nismo napali SSSR četrdeset prve godine, i da nismo porazili jedinice Crvene armije koje nisu bile spremne za odbrambeni rat, mogli su se obrušiti na nas kada bismo jurišali na Britaniju. Tako da nismo imali drugog izbora!
  Magda je slegnula ramenima.
  - Staljin je oprezan političar! Možda ne bi rizikovao takvu avanturu!
  Gerda je racionalno primijetila:
  - Štaviše, od strane Staljina, velika avantura je da nam pruži priliku da razvijemo Britaniju. U tom slučaju, nadmoćne snage bi se obrušile na njega. I mi bismo to zakopali. I tako dok se Britanija opire, Rusija je i dalje imala šansu protiv nas. Inače, moramo priznati da naši neprijatelji nemaju šanse!
  Charlotte je također pronašla nešto čemu bi prigovorila:
  - Dok se takvi monstrumi kao što su SSSR i SAD ne poraze, krajnje je preuranjeno govoriti da neprijatelj nema šanse. Učinili smo mnogo i prešli dug put, ali... Pred nama je još puno problema. Sada Australija. Još jedna granica za nemačku vojsku!
  Gerda je samouvjereno odgovorila:
  - Hajde da ga razbijemo! Već su bile dvije šetnje u Švicarskoj i Švedskoj, a u Australiji je barem mnogo toplije.
  Charlotte se zakikota i samouvjereno reče:
  - Verujem u našu pobedu! U suprotnom, to se jednostavno neće dogoditi!
  Djevojke su morale prestati sa zagrijavanjem u pustinji i vratiti se u transport. Sipanje goriva je bilo uspješno. A devojkama su se pridružile i njihove stare drugarice iz bataljona "Tigrica".
  Djevojke iz ovog ženskog odreda su u lovu na prazne mudžahedine. Kojih je, međutim, bilo malo. A sada su sretno krenuli u osvajanje Australije. Još jedan kontinent toliko poželjan za Wehrmacht.
  Njemačka je skupljala snage za skok i pripremala desant.
  Margaret je svoje stare poznanice Christinu i Gerdu dočekala s poštovanjem. Ipak, ne može svako dobiti dijamante za viteški krst! Nakon ove čete, djevojčice su trebale biti poslate na oplodnju i u poseban logor za rađanje potomstva. Dakle, u ruskoj kompaniji, možda nisu imali vremena da učestvuju.
  Ljepotice su, međutim, izgledale veselo i borbeno. Nisam više htela da spavam, a devojke su, nakon što su se zaključale u posebnu kabinu, čavrljale.
  Magda, sjedajući u kožnu fotelju, primijeti:
  - Paganizam, sa svom svojom spoljašnjom logikom, takođe ne može da odgovori na mnoga pitanja. Na primjer, odakle su došli brojni bogovi demijurzi?
  Charlotte se zahihotala i protestirala:
  - Kao što monoteizam ne može da odgovori na pitanje, odakle je jedini Bog koji je stvorio Univerzum?
  Magda je slegnula ramenima.
  - Pitanje je kako reći... Mi po vjeri uzimamo kao aksiom da je svemogući Bog uvijek postojao. A ovo je aksiom koji ne zahtijeva dokaz.
  Cristina je primijetila, odmahujući glavom:
  - Nemoguće je zamisliti vječno postojeće, i beskrajno snažno, i beskrajno mudro. Ovo je protiv logike. Kao što vidimo na Zemlji, jednostavno stvara složeno, a mi posmatramo evoluciju. A onda je od složenijeg krenulo jednostavno. Što je u suprotnosti sa posmatranom stvarnošću.
  Na primjer, čovječanstvo postaje složenije, a ne pojednostavljeno! I uopšte ne degradiramo, već postajemo savršeniji!
  Charlotte se zahihotala i primijetila:
  - Logično! Evolucija bogova dovodi do stvaranja svemoćnog Boga Demijurga!
  Magda je oštro primijetila:
  - Takva filozofija može uništiti dušu!
  Charlotte je suzila oči i ispalila:
  - Ali pitanje je koliko je star svemir?
  Magda je slegnula svojim snažnim, razvijenim ramenima.
  - Nepoznato! I zašto takvo pitanje?
  Charlotte je racionalno odgovorila:
  - To ima veze sa Sataninom pobunom. Sotona je jedan od najranijih anđela, ako ne i najraniji. Kako ga zovu - Sin zore! A ako se pobunio, onda vjerovatno nije prošlo previše vremena od njegovog stvaranja i pobune. I ispostavilo se da se toliko milijardi godina ponašao mirno i odjednom se zavaravao.
  Magda se namrštila i zagugutala:
  - I šta?
  Smart Charlotte je primijetila:
  - A naučnici kažu da je naš univerzum star milijarde godina! Toliko je vremena potrebno da svjetlost zvijezda stigne do planete Zemlje! A pokazalo se da prema Bibliji ne mogu biti milijarde!
  Magda se zamisli na trenutak i odgovori:
  - Bog je stvorio svjetlost zvijezda koja je već sišla do nas. Adam i Eva su bili odrasli, a ne bebe. Sunce, mjesec i zvijezde su već obasjali njih. To jest, Gospod je stvorio svijet u razvoju. Dakle, sva vaša obećanja ništa ne dokazuju.
  Charlotte je tvrdoglavo primijetila:
  - Ili možda dokazuju da ima mnogo bogova? Oni bogovi koji su stvorili svemir!
  Magda je sa oklevanjem odgovorila:
  - Naš univerzum je manje-više jedinstven i strukturiran, sa svim svojim nepravilnostima. A prisustvo mnogih bogova dovodi do činjenice da bi se svemir raspao na komade.
  Charlotte je također sasvim logično prigovorila:
  - Bojni brod gradi mnogo ljudi! Ipak, bojni brod je mašina iz jednog komada. Da, i Univerzum grade mnogi bogovi-demijurzi, ali svemir od toga ne postaje manje integralan!
  Magda ispruži lice i zaguguta:
  - I to zvuči - logično! Ali ovo je čisto ljudska logika. To nema nikakve veze sa Božanskom moći, što je neshvatljivo!
  Charlotte se zahihotala.
  - Najjednostavniji argument - misli Gospodnje su neshvatljive! I to se može pozvati i donijeti u svim prilikama!
  Magda je šapnula:
  I u svakoj osobini ove grane Gospodnje,
  Vidim želju u snovima da otelotvorim ideal...
  Ali začudo, naš narod pati skoro u podzemlju,
  A despot finansija surovo nam je okovao krila!
  Charlotte se nasmijala.
  - Jedi dobro! Zašto se ne pokloniš panju?
  Magda je odmahnula šakom.
  - Da, ti!
  Djevojkama je očito počelo dosaditi... Razgovor o vjeri nije dobro prošao. O čemu još možete razgovarati? Misli ratnika SS bataljona bile su ograničene.
  Gerda je dodirnula tenkove u razgovoru:
  - Evo našeg "Lava" samo oličenje nemačkog duha! Tako veliki i sa pištoljem!
  Magda je primijetila, masirajući rukama svoje tabane koji svrbe:
  - A "Miš" još više - znači jači! I njegov oklop je deblji! I dva pištolja odjednom!
  Charlotte je ushićeno uzviknula:
  - Šarmantni mali miš! Sve ćemo smrviti u prah!
  Magda je uzela i zapevala:
  - Proklet i prastar, neprijatelj se opet kune! Samljeti me, samljeti me u prah! Ali anđeo ne spava, i sve će uspjeti ... I sve će se dobro završiti! I sve će se dobro završiti!
  Charlotte je mudro primijetila:
  - Ko računa na pomoć anđela, pada direktno u pakao!
  Magda je uzvratila:
  - Ko je dođavola u glavi, u budućnosti jedan pakao!
  Gerda je iznenada primetila:
  - Blisko sam poznavao T-34 sa Charlottesima kada su bili na testiranju! I znate, ovo nije najgori tenk na Zemlji!
  Crvenokosa je otrovno primijetila:
  - Nije najbolji, ali... Njegova vidljivost je prilično slaba. U praksi je iz takvog tenka izuzetno teško ući u neprijatelja! Moramo to priznati!
  Gerda je logično primijetila:
  - Dobro oblikovan oklop i kupola. Iako će "Tigar" -2, i "Lav" - zaštita bokova biti bolja.
  Kristina je ova crvenokosa nestašna primijetila:
  - "Lav" i dalje ima dobru kulu, što se tiče nagiba čela. Ali čelo "Tigar" -2 gotovo nije nagnuto.
  Gerda je odgovorila:
  - Ali debljina oklopa je 180 mm. Time se kompenzira manji ugao nagiba lima. Što se tornja tiče, Lav je ispao bolji od Tigra, ali to, naravno, nije granica. Znam da će naši dizajneri sigurno stvoriti nešto savršenije.
  A lijepa djevojka je bosom nogom udarila o čelični lim, toliko da je začuo muzički trel.
  Ratnicima je dosadno. Htjeli su zaspati. Moglo bi biti nesto zanimljivo...
  U međuvremenu, na Kavkazu se vodi rat. Nemci su pored "pantera" koristili i "tigar" -2. Također po obliku sličan tenku, ali nešto veći, teži sa topom od 88 mm i debljim oklopom. Naravno, težina od trideset pet tona, više, ali još uvijek nije kritična, može se boriti sa starim motorom od 700 konjskih snaga. Međutim, Vintik i Shpuntik su već napravili motor od 1000 konjskih snaga. I "Tigar" -2 je takođe počeo bukvalno da leti. Pojavio se "Lav", sa još debljim, posebno bočnim oklopom, i topovima od 105 milimetara.
  I težak četrdeset pet tona, postao je kolosalan problem za sovjetske trupe.
  U zimu četrdeset tri - četrdeset četiri godine, Kavkaz su zauzele njemačke trupe. Rat je počeo da teče ne po staljinističkom scenariju.
  Nacisti su u martu zauzeli Indiju i krenuli prema Australiji. I u isto vrijeme grabljao Afriku.
  Staljin im je ponudio mir pod bilo kojim uslovima. U proljeće 1944., nakon što je završio osvajanje Afrike, Hitler je prihvatio Staljinovu ponudu mira.
  Uslovi su bili teški, uključujući isplatu reparacija i snabdevanje Trećem Rajhu sirovinama i drugim stvarima.
  U ljeto 1944. izvršeno je iskrcavanje u Britaniji, a London je pao za jednu sedmicu. Nakon toga je počela velika ofanziva na Ameriku. Vintik i Shpuntik su napravili nove podmornice koje su plovile brže od čamaca i usmjerile torpeda na radar. I još mnogo toga je izmišljeno.
  Laserska instalacija na disketama postala je posebno snažna. I bilo je super.
  Amerika je izdržala do jula 1945. i kapitulirala. Došao je period mira. Privremena istina...
  Hitler je bio nezadovoljan činjenicom da je Japan zauzeo previše teritorije. I jednostavno je žudio za osvetom i okupacijom zemlje.
  A 20. aprila 1953. počeo je rat sa Japanom. Staljinov nasljednik, Berija, ponudio je Hitleru svoju pomoć.
  Firer se složio, pod određenim uslovima. Naime, SSSR se bori punom snagom, ali se vraćaju samo južni Sahalin i Kurilski greben.
  Berija, koji je nastavio da plaća Hitleru kolosalnu počast, takođe je pristao na ove uslove.
  Rat je od samog početka bio neuspješan za Japance. Posebno su im smetali njihovi leteći tanjiri koji su bili naoružani laserskim oružjem i toplotnim zracima. I sve je bukvalno spaljeno u pepeo i pretopljeno u metalne strugotine.
  SSSR je, s druge strane, bacio u borbu tenkove T-54 i IS-7, koji su takođe bili jači od japanskih, i mlazne avione.
  Rat je trajao pet mjeseci i završio se pobjedom i okupacijom Japana. Bila je to ogromna pobeda...
  A u borbama se istakla posada tenkova Alenke na IS-7. Auto se dobro pokazao i razbio mnoge japanske mastodonte.
  A djevojke su pucale golim prstima, i to prilično precizno.
  Ali ovo su detalji...
  SSSR je povratio jug Sahalina i Kurilski greben. I tako je osigurao vlast i nove zemlje...
  Hitler, još neki su pod njim pograbili ostatak svijeta. Ali SSSR mu je stalno bio u oku. Firer je želio nova osvajanja i herojstvo Wehrmachta.
  A 20. aprila 1958. počeo je novi veliki rat napadom na Moskvu.
  Nemačke se bore na nebu. Albina i Alvina.
  Obaraju sovjetske avione. Devojke su skoro gole, u jednom bikiniju i bose. Zračne puške su usmjerene na neprijatelja.
  Albina sruši sovjetski auto i zaškripi:
  - To je šok po našem mišljenju!
  Alvina također odsiječe sovjetskog jaka i dodaje:
  Za slavu našeg carstva!
  I ratnici su se svojevremeno borili i borili sa neprijateljem. I vole da muče ljude.
  Ovdje je komsomolac mučen. Skinutu i golu djevojku su tukli bičem. Tada su bose noge komsomolca spaljene usijanom šipkom. I moram reći da im se svidjelo.
  Tada su djevojci polomili prste na nogama. I najšik od mučenja, zapaliti njedra Venere bakljom. I djevojka je izgubila svijest od šoka bola.
  Albina se, međutim, ni na ovo nije smirila. Prinijela je baklju na gola grudi djevojke. I spržio ga. Zatim je odrezala i pojela meko meso uzvikujući:
  - Kako ukusno!
  Alvina je spržila drugu bradavicu plamenom i primijetila:
  - Da, super je!
  I njemačkim djevojkama se to jako svidjelo.
  Ali nisu sva stvorenja takva. Ovdje se Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova bore na nebu protiv njemačkih lešinara.
  I pokazuju svoju vještinu i mudrost.
  Devojke se, naravno, tuku bose i u bikiniju. I donijeti darove smrti neprijatelju.
  I pevaju u sebi;
  -Slava zemlji komunizma,
  Lenjin nas je inspirisao da se borimo...
  Polomljeni greben zna fašizam
  Izgradimo novi svijet!
  Anastasija je golim prstima pucala na neprijatelja, oborila nemački avion i vikala:
  - Za crveni komunizam!
  Akulina Orlova je spretno udarila neprijatelja golim nogama, odsjekla ga i zalajala:
  - Za pobedu ruskog duha!
  A djevojke su režale u horu:
  - Za otadžbinu i Staljina!
  Ovo je tako teška bitka koja se vodi na cijelom frontu.
  Nemci su definitivno jaki. I kreću se, iako sporo, uz veliku štetu.
  Devojke se bore u pešadiji...
  Komsomolke same u gaćicama.
  Ovdje Alenka daje rafal iz mitraljeza, odsijecajući naciste i nokautirajući čitav niz boraca.
  onda kaže:
  - Slava Rusiji!
  Anyuta takođe puca na neprijatelja. To radi vrlo dobro i jasno. I sasjeci naciste. Onda golim prstima baci bombu, razbije tenk nacista i zaškripi:
  - Za svetu Rusiju!
  Allah također puca na neprijatelje. To radi veoma uredno. Golom petom baca dar smrti, radeći to majstorski. Crvenokosi Fritz nokautira i vrišti:
  -Za doba komunizma!
  Marija takođe puca na neprijatelja. Kosi naciste, što ga čini izuzetno agresivnim i škripi:
  - Za Rusiju, našu majku!
  I golim nožnim prstima opet će baciti granatu. Njemački tenk se, nakon oštećenja, prevrće... I borbeni komplet je pocijepan.
  Marusya, slamanje nacista. I golim štiklama bacila je čitavu gomilu granata, izdala:
  - Za veliku Otadžbinu!
  Takve djevojke ovdje, samo kolosalni borci. Dakle, svi se istrebljuju redom.
  Evo borbene petice. A koliko fašista pret. I crni ratnici učestvuju u ofanzivi. Moram reći da su izuzetno borbeni momci.
  Ali njihove ruske devojke kose bez ceremonije.
  Predivan bataljon kada su ratnici skoro goli. I tako preplanuli, čokoladni.
  A na nebu možete videti moćne nemačke automobile Yu-888. Bacali su bombe na sovjetske položaje, slamajući neprijatelja. I djeluju s velikom posvećenošću.
  Eva, baca bombe, pritiska svoju golu, okruglu petu na pedalu. Bacajući poklone sovjetskim gradovima, urla:
  - Treći Rajh je nepobediv!
  Agata je pristala na ovo, izbacujući darove uništenja:
  - Već smo razbili sve naše neprijatelje!
  A nacisti već teku oko Moskve sa raznih strana.
  Tada su Oleg i djevojke ponovo ušle u bitku, pomažući Rusiji, odnosno SSSR-u.
  Tada im se pridružila i bosonoga Margarita. Takođe, odrasla žena pisac postala je devojčica od oko dvanaest godina u zamenu za besmrtnost i ispunila misiju.
  Ratnici iz dvadeset prvog veka ponovo su se borili sa nacistima dvadesetog.
  Previše je vojnika u fašističkom smeđem carstvu. Teku poput beskrajne rijeke.
  Oleg Rybačenko, sabijajući naciste mačevima, urlao je i pešadijom i tenkovima:
  - Nikad ne odustaj!
  I oštar disk izletio je s dječakove bose noge!
  Margarita, lomeći protivnike, iskažući zube, progunđa:
  - Ima mesta za podvig na svetu!
  I otrovne igle raspršile su se iz bosih nogu djevojčice, pogađajući naciste i njihove avione i tenkove.
  Nataša je takođe zabacila gole nožne prste, ubojito i urlala:
  Nikada nećemo zaboraviti i nikada oprostiti.
  I njeni mačevi su prošli kroz fašiste u mlinu.
  Zoja, sekući neprijatelje, zacvilila je:
  - Za novu narudžbu!
  I nove igle rasute s njenih bosih nogu. A šta je u oku, šta je u grlu nacističkim vojnicima i avionima.
  Da, bilo je jasno da su ratnici postajali uzbuđeni i bijesni.
  Avgustin, sečeći bijele vojnike i tenkove, zacvilio je:
  - Naša gvozdena volja!
  I novi, smrtonosni poklon poleti sa njene bose noge. I padaju takni i bijeli borci.
  Svetlana seče do mlinara, mačevi su joj kao munje.
  Nacisti padaju kao snopovi.
  Djevojka bosim nogama baca igle i škripi:
  - Jer će Majka Rusija pobediti!
  Oleg Rybačenko napreduje protiv nacista. Terminator dječak sječe smeđe trupe.
  A u isto vrijeme, prsti dječakovih golih nogu izbacuju igle s otrovom, kidaju stabla i obaraju avione.
  Dječak urla:
  - Slava budućoj Rusiji!
  I u pokretu seče svačije glave i njuške.
  Margarita takođe slama protivnike.
  Njene bose noge mlataraju. Nacisti umiru u velikom broju. Ratnik viče:
  - Za nove granice!
  A onda će devojka uzeti i preseći ...
  Masa leševa fašističkih vojnika.
  Ali Natasha je u ofanzivi. Seče naciste zajedno sa tenkovima i peva:
  - Rusija je velika i blistava,
  Ja sam veoma čudna devojka!
  A diskovi lete sa njenih bosih nogu. Ko je vidio grla nacista. Da, ovo je djevojka.
  Zoya je u ofanzivi. Seckanje smeđih vojnika sa obe ruke. Pljuvanje iz cijevi. I baca smrtonosne igle golim prstima - obara tenkove i avione.
  I pritom pjeva u sebi:
  - Oh, tupa, idemo,
  Oh, moj favorit će otići!
  Augustina, sečeći naciste i istrebljujući smeđe vojnike, ciči:
  - Sav čupav i u životinjskoj koži,
  S toljagom je odjurio u policiju!
  I golim nožnim prstima će juriti na neprijatelja, nešto što će ubiti slona, a još više tenk.
  A onda zacvili:
  - Vukovi!
  Svetlana u ofanzivi. Rezovi, rezanje nacista. Bosih nogu na njih baca darove smrti.
  Vodi mlin sa mačevima.
  Slomila je mnogo boraca i ciče:
  - Stiže velika pobeda!
  I opet je djevojka u divljem pokretu.
  A njene bose noge lansiraju smrtonosne igle, uništavajući tenkove i avione.
  Oleg Rybačenko je skočio. Dječak se okrenuo u saltu. Isjekao mnogo nacista u skoku.
  Bacao je igle golim prstima i grkljao:
  - Budi poznat po mojoj prelepoj hrabrosti!
  I opet je dječak u borbi.
  Margarita kreće u ofanzivu. Uništava sve neprijatelje zaredom. Njeni mačevi su čvršći od oštrica vjetrenjače. A goli prsti bacaju darove smrti, tenkovi i avioni gore.
  Djevojka je u ofanzivi. Istrebljuje smeđe ratnike bez ceremonije.
  I skokovi s vremena na vrijeme, i okreti!
  I od nje lete darovi uništenja.
  I sami nacisti padaju mrtvi. I čitave gomile leševa se gomilaju.
  Margarita škripi:
  - Ja sam američki kauboj!
  I opet su njene bose noge bacile iglu.
  A onda još desetak igala!
  Natasha u ofanzivi je takođe vrlo cool.
  I baca bosim nogama, i pljuje iz slamke.
  I vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam svetlucava smrt! Sve što treba da uradiš je da umreš!
  I opet ljepota u pokretu.
  Zoya juriša na blokadu nacističkih leševa. A bumerangi uništenja također lete s njenih bosih nogu.
  A smeđi ratnici padaju i padaju.
  Zoja vrišti:
  - Bosonoga devojko, pobedićeš!
  I desetak igala leti sa gole pete devojke. Koje direktno u grlo nacistima zarivaju.
  Padu mrtvi.
  Ili bolje rečeno, potpuno mrtav.
  Augustin u ofanzivi. Razbija smeđe trupe. Njeni mačevi se nose u dvije ruke. I ona je tako veliki ratnik.
  Tornado se širi kroz fašističke trupe.
  Djevojka sa crvenom kosom urla:
  - Budućnost je skrivena! Ali bit će pobjednički!
  A u ofanzivi, lepotica vatrene kose.
  Augustin urla u divljem zanosu:
  - Bogovi rata će sve pokidati!
  I ratnik u ofanzivi.
  A njene bose noge bacaju mnogo oštrih, otrovnih igala.
  Svetlana u borbi I tako blistav i borben. Njene gole noge izbacuju toliko smrtonosnih stvari. Ne muškarac, već smrt sa plavom kosom.
  Ali ako se pokvari, onda ga ne možete zaustaviti.
  Svetlana peva:
  - Život neće biti med,
  Taj skok u kolu!
  Neka se san ostvari -
  Ljepota pretvara čovjeka u roba!
  A u pokretu bosonoge djevojke sve je više bijesa.
  Oleg u ofanzivi sve ubrzava. Dječak tuče naciste.
  Njegove bose noge bacaju oštre igle - kidaju tenkove i avione.
  Mladi ratnik škripi:
  - Luda imperija će sve rasturiti!
  I opet je dječak u pokretu.
  Margarita je burna djevojka u svojoj aktivnosti. I mlati neprijatelje.
  Ovdje je lansirala golu nogu, grašak s eksplozivom. Ona će eksplodirati i odjednom će biti bačeno stotinu nacista i deset tenkova.
  Djevojka vrišti:
  - Pobjeda će nam ipak doći!
  I on će voditi mlin sa mačevima - cijevi tenkova lete u različitim smjerovima.
  Nataša je ubrzala pokrete. Djevojka siječe smeđe ratnike. I dok je vikao:
  - Pobjeda čeka rusko carstvo.
  I istrijebimo naciste ubrzanim tempom.
  Natasha je devojka terminator.
  Ne pomišlja da stane i uspori, a tenkovi i avioni zalutaju.
  Zoya je u ofanzivi. Čini se da njeni mačevi seku meso i metalnu salatu. Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Naš spas je na snazi!
  I goli prsti također bacaju takve igle.
  I masa ljudi sa probušenim grlom, koji leže u hrpama leševa, kao i polomljenih tenkova i oborenih letelica.
  Augustine je luda djevojka. I slama sve kao da je robot iz hiperplazme.
  Već je razbio ni sto nacista. Ali sve ubrzava. A ratnik još urla.
  - Ja sam nepobediv! Najkul na svetu!
  I opet, ljepota u napadu.
  A iz njenih golih nožnih prstiju izleti grašak. A tri stotine nacista i desetak tenkova je rastrgala snažna eksplozija.
  Augustin je pjevao:
  - Nećete se usuditi da nam prigrabite zemlju!
  Svetlana je takođe u ofanzivi. I ne daje ni gram predaha. Divlji Terminator Girl.
  I sječe neprijatelje i istrebljuje naciste. A masa smeđih boraca je već pala u jarak i uz puteve.
  Šestorica su bili bijesni. Napravio divlju borbu.
  Oleg Rybachenko se vratio u akciju. I on napreduje, mašući oba mača. A dječak terminator vodi mlin. Mrtvi nacisti padaju.
  Masa leševa. Cijele planine krvavih tijela.
  Dječak pisac podsjeća na ludu strategiju. Gde su se takođe mešali konji i ljudi.
  Oleg Rybachenko škripi:
  - Jao od pameti!
  I biće dosta novca!
  I dječak terminator u novom pokretu. A njegove bose noge će nešto uzeti i baciti.
  Dečak genije je zaurlao:
  - Majstorska klasa i firma "Adidas"!
  Zaista cool show je ispao cool. I koliko je pobijenih nacista. I najveći broj najvećih ubio je smeđe borce.
  Margarita je takođe u borbi. Slabi vojske cimeta i čelika i urla:
  - Veliki udarni puk! Svi se vozimo u kovčeg!
  I njeni mačevi su sjekli nacisti. Masa smeđih boraca je već propala.
  Djevojka je zarežala:
  - Ja sam čak i kul od pantera! Dokažite da su svi najbolji!
  I iz gole pete djevojke, poput zrna graška sa snažnim eksplozivom, izletjet će.
  I udari na neprijatelja.
  I on će uzeti i razbiti neke od protivnika i tenkove, pa čak i avione.
  A Nataša je na vlasti. I ona pobjeđuje protivnike, a sama nikome neće dati pad.
  Koliko je nacista već prekinulo.
  I njeni zubi su tako oštri. A oči su safirne. Ovo je djevojka - glavni dželat. Iako ima sve svoje partnere - dželate!
  Natasha vrišti:
  - Lud sam! Imaćete kaznu!
  I opet će djevojka mačevima sasjeći mnogo nacista.
  Zoya je u pokretu i posjekla je puno smeđih ratnika.
  I bose noge bacaju igle. Svaka igla ubija nekoliko nacista. Ove devojke su zaista prelepe.
  Avgustin napreduje i slama protivnike. I pritom ne zaboravlja da vikne:
  - Ne možete pobeći iz kovčega!
  A djevojka će uzeti svoje zube i goli zube!
  A crvenokosa je tako... Kosa vijori na vjetru, kao proleterska zastava.
  I sve bukvalno dolazi iz ljutnje.
  Svetlana u pokretu Ovdje je isjekla mnogo lobanja i kula tenkova. Ratnica koja pokazuje zube.
  Pokazuje jezik. I onda pljune iz slamke. Onda zavija:
  - Hoćete li biti mrtvi!
  I opet joj iz bosih nogu lete smrtonosne igle koje pogađaju pešadiju i avione.
  Oleg Rybachenko skače i skače.
  Bosonogi dječak ispušta gomilu igala, obara tenkove i pjeva:
  - Idemo na kampovanje, otvorimo veliki račun!
  Mladi ratnik je u svom najboljem izdanju.
  Prilično je star, ali izgleda kao dijete. Samo veoma jaka i mišićava.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Neka igra ne bude po pravilima - probićemo fraeru!
  I opet su smrtonosne i razbijajuće igle poletjele s njegovih bosih nogu.
  Margarita je s oduševljenjem pjevala:
  - Ništa nije nemoguće! Vjerujem da će sloboda svanuti!
  Djevojka je ponovo bacila smrtonosnu kaskadu igala na naciste i njihove tenkove, nastavila:
  - Tama će nestati! Neka cvetaju ruže!
  I čim ratnica golim prstima baci grašak, hiljadu nacista je odmah poletjelo u zrak. Da, vojska smeđeg, paklenog carstva se topi pred našim očima.
  Natasha u borbi. Skače kao kobra. Eksplodira neprijatelje. I toliko nacista umire i avioni padaju.
  Njihova djevojka i mačevi, i zrna na uglju, i koplja. I igle.
  U isto vrijeme i urla:
  - Verujem da će pobeda doći!
  I slava Rusa će naći!
  Goli prsti bacaju nove igle, udarajući protivnike.
  Zoya u divljem potezu. Napada naciste. Razbija ih na male komadiće.
  Žena ratnica golim prstima baca igle. Probija se kroz protivnike i kako urlati:
  Naša potpuna pobjeda je blizu!
  I izvodi divlji mlin sa mačevima, bacajući tenkove. Ovo je zaista devojka kao devojka!
  Ali Augustinova kobra je krenula u ofanzivu. Ova žena je noćna mora za sve noćne more.
  A ako ga preseče, to znači da će ga preseći.
  Nakon toga, crvenokosa će uzeti i zapjevati:
  - Otvoriću sve lobanje! Ja sam veliki san!
  A sada su njeni mačevi u akciji i seku meso i metal.
  Svetlana takođe ide u ofanzivu. Ova devojka nema kočnice. Čim seku, tako je masa leševa zasuta, a avioni i tenkovi padaju.
  Plavokosi terminator urla:
  - Kako će biti dobro! Kako će biti dobro - znam!
  A sad od nje leti grašak ubica.
  Oleg opet stotinu nacista, noseći meteor, odsječeni. I on će podići bombu i baciti je.
  Male veličine, ali smrtonosne...
  Kako razbiti na male komade.
  Dečak terminator je urlao:
  - Olujna mladost strašnih mašina!
  Margarita će to ponoviti u borbi.
  I pokosio mnogo smeđih boraca. I smanjuje velike praznine.
  Djevojka vrišti:
  - Lambada je naš ples na pesku!
  I udari s novom snagom.
  Nataša u ofanzivi je još besnija. Pa mlatiti naciste. Nije baš dobro da se odupiru takvim devojkama.
  Nataša je uzela i zapevala:
  - Trčanje na licu mesta je običan pomiritelj!
  I djevojka ratnica je upala u protivnike sa takvim kaskadom udaraca.
  I bacaće diskove bosih nogu.
  Ovdje je vodila mlin. Masa glava smeđe vojske se otkotrljala, a tenkovi su gorjeli.
  Ona je borbena lepotica. Pobijedi se kao žuta armada.
  Zoya je u pokretu, slama sve bez izuzetka. A njeni mačevi su kao makaze smrti.
  Devojka je divna. A njene bose noge bacaju veoma otrovne igle.
  Porazite protivnike. Probijaju im grlo i prave kovčege, čine da tenkovi i avioni eksplodiraju.
  Zoja ga je uzela i zacvilila:
  - Ako nema vode u slavini...
  Nataša je oduševljeno viknula:
  Dakle, ti si kriv!
  I golim nožnim prstima baca nešto što potpuno ubija. Ovo je zaista devojka od devojaka.
  A iz njenih golih nogu kako će oštrica poletjeti. I pogodit će mnogo boraca, odsijecajući kule od tenkova.
  Augustin u pokretu. Brz i jedinstven u svojoj ljepoti.
  Kakvu svetlu kosu ima. Kao proleterska zastava koja se vijori. Ova devojka je prava lisica.
  I seče protivnike - kao da je rođena sa mačevima u rukama.
  Crvenokosi, prokleto kopile!
  Augustin ga uze i prosikta:
  - Biće glave bika - neće borci poludeti!
  I ovdje je opet slomila mnogo boraca.
  Oleg Rybačenko je progunđao:
  - Sta ti treba! Evo devojke!
  Margarita, bacivši bodež bosom nogom, odlomivši kupolu tenka, potvrdi:
  - Velika i kul devojka!
  Augustin se spremno složio s ovim:
  - Ja sam ratnik koji će svakoga ugristi!
  I opet će golih prstiju lansirati ubojicu.
  Svetlana u borbi nije inferiorna u odnosu na protivnike. Ne devojka, ali da završim sa takvom vešticom u plamenu.
  I vrišti:
  - Kakvo plavo nebo!
  Avgustina je, puštajući oštricu bosom nogom, odsijecajući kupolu tenka, potvrdila:
  - Mi nismo pristalice pljačke!
  Svetlana je, sekla neprijatelje i obarala avione, cvrkutala:
  - Budali ne treba nož....
  Zoja je zacvilila, bacajući igle golim, preplanulim nogama:
  - Lagaćeš ga iz tri kutije!
  Natasha je, sabijajući naciste, dodala:
  - I uradi s njim za peni!
  A ratnici će uzeti i skočiti. Tako su krvavi i cool. Općenito, imaju mnogo uzbuđenja.
  Oleg Rybachenko izgleda vrlo elegantno u borbi.
  Margarita je pjevala:
  - Udarac je jak, a momak ima interes...
  Genijalni dečak je nogom lansirao nešto što je ličilo na elisu helikoptera. Odsjekao je par stotina glava od nacista i tenkova, zacvilio:
  - Prilično sportski!
  I oboje - dječak i djevojčica u punom ažuru.
  Oleg, seckajući smeđe vojnike, grkljao je:
  - I biće velika pobeda za nas!
  Margarita je prosiktala u odgovoru:
  - Ubijamo sve - bosim nogama!
  Devojka je zaista tako aktivan terminator.
  Natasha je pjevala u ofanzivi:
  - Sveti rat!
  I ratnik je lansirao oštar disk-bumerang. Letio je u luku, srušio mnogo nacista i tenkovskih kula.
  Zoya je dodala, nastavljajući istrebljenje:
  - Biće to naša pobeda!
  I nove igle poletješe s njenih bosih nogu. I pogodili su mnogo lovaca i aviona.
  Plavokosa devojka je rekla:
  - Mat protivnika!
  I pokazala je svoj jezik.
  Avgustin, mašući nogama i bacajući kukaste krstove oštrih ivica, grknula je:
  - Carska zastava napred!
  Svetlana je spremno potvrdila:
  - Slava palim herojima!
  A djevojke su u glas viknule, slamajući naciste:
  - Niko nas neće zaustaviti!
  A sada disk leti iz bosih nogu ratnika. Meso se kida, a kule tenkova se ruše.
  I opet urlati:
  - Niko nas ne može pobediti!
  Nataša je poletela u vazduh. Rastrgani protivnici i krilati supovi i izdali:
  - Mi smo vučice, spržite neprijatelja!
  A iz njenih golih prstiju će izletjeti vrlo smrtonosni disk.
  Devojka se čak i okreće u ekstazi.
  A onda promrmlja:
  - Naše pete vole vatru!
  Da, devojke su zaista seksi.
  Oleg Rybačenko je progunđao:
  - Oh, rano, daje sigurnost!
  I namignuo ratnicima. Na to se smiju i pokazuju zube.
  Nataša je posekla naciste i zacvilila:
  - U našem svetu nema radosti, bez borbe!
  Dečak je odgovorio:
  "Ponekad ni tuča nije zabavna!"
  Nataša se složila:
  - Ako nema snage, onda da...
  Ali mi ratnici smo uvek zdravi!
  Devojka je golim prstima gađala igle na neprijatelja, digla u vazduh masu tenkova i pevala:
  - Vojnik je uvek zdrav,
  I spremni za akciju!
  Nakon toga, Natasha je ponovo sasjekla neprijatelje, rušivši tornjeve tenkova.
  Zoya je veoma brza beba. Ovdje je bacila cijelo bure na naciste. I otkinuo par hiljada od jedne eksplozije.
  Onda je vrisnula:
  - Ne staj, štikle nam blistaju!
  I djevojka u borbenoj čipki!
  Augustin u borbi također nije slab. Pa mlatiti naciste. Kao iz snopa lanaca izbija.
  I sjeckanje protivnika - pjeva:
  - Pazite, biće korisno
  Biće pita na jesen!
  Crvenokosi đavo zaista ore u borbi kao đavo u burmutici.
  A evo kako se Svetlana bori. I nacisti to dobijaju od nje.
  A ako udari, udariće.
  Iz njega lete krvava prskanja.
  Svetlana je oštro primijetila kada su joj s bosih stopala letjele metalne prskanje koje su topile lobanje i kule tenkova:
  - Slava Rusiji, čak i slava!
  Tenkovi jure napred...
  Divizije u crvenim majicama -
  Pozdrav ruski narode!
  Ovdje su djevojke preuzele naciste. Tako se režu i seckaju. Ne ratnici, već stvarno panteri koji su prekinuli lanac.
  Oleg je u borbi i napada naciste. Tuče ih bez sažaljenja, seče kroz tenkove i cvili:
  Mi smo kao bikovi!
  Margarita, razbijajući smeđu vojsku i probijajući tenkove, pokupi:
  Mi smo kao bikovi!
  Nataša ga je uzela i urlala, saseći smeđe borce zajedno sa tenkovima:
  - Laganje je van kontrole!
  Zoja je rasturila naciste, zacvilila:
  - Ne, ne iz ruke!
  A i on će uzeti i pustiti zvjezdicu bosom nogom i dokrajčiti mnoge fašiste.
  Nataša ga je uzela i zacvilila:
  - Naš TV je uključen!
  A ubitačan snop igala leti sa njene gole noge.
  Zoya, također uništavajući naciste i njihove tenkove, zacvilila je:
  - Naše prijateljstvo je monolit!
  I opet takvo bacanje da se krugovi zamagljuju na sve strane. Ovo je devojka - čisto istrebljenje protivnika.
  Djevojka sa golim nožnim prstima će uzeti i lansirati tri bumeranga. A leševa od ovoga postalo je još više.
  Nakon toga, ljepotica će izdati:
  - Nećemo dati neprijatelju milost! Biće leš!
  I opet smrtonosna stvar odleti sa gole pete.
  Augustin je također sasvim logično primijetio:
  - Samo ne jedan leš, već mnogo!
  Nakon toga, djevojka ga je uzela i prošetala bosa kroz krvave lokve. I ubila je mnogo nacista.
  I kako buči:
  - Masovno ubistvo!
  A sad će se lupiti glavom o nacističkog generala. Slomite mu lobanju i izdajte:
  - Banzai! Otići ćeš u raj!
  Svetlana je veoma bijesna u ofanzivi, posebno obarajući tenkove, škripi:
  - Nećete biti pošteđeni!
  I desetak igala poleti sa njenih golih prstiju. Dok se ona probija kroz sve, avioni se ruše. I vrlo mnogo čak i ratnik pokušava da raskomada i ubije.
  Oleg Rybachenko škripi:
  - Veličanstveni čekić!
  A dječak također baca tako kul zvijezdu u obliku svastike bosom nogom. Zamršen hibrid.
  I masa nacista se srušila.
  Oleg je urlao:
  - Banzai!
  I dječak je opet u divljem napadu. Ne, samo kipi od snage, a vulkani žubore!
  Margaret u pokretu. Svima će pocepati stomake.
  Devojka sa nogom izbaciće pedeset igala odjednom. A masu su ubijali svakakvi neprijatelji, nokautirali i tenkove i avione.
  Margarita je pevala u smislu vedrine:
  - Jedan dva! Tuga nije problem!
  Nikada se ne treba obeshrabriti!
  Držite nos i rep više s cijevi.
  Znajte da je pravi prijatelj uvek uz vas!
  Ovo je tako agresivna kompanija. Djevojka mlati i vrišti:
  "Predsjednik Zmaja će postati leš!"
  Nataša u borbi je samo neka vrsta terminatora. I rikanje je grkljalo:
  - Banzai! Brzo!
  I granata joj je odletjela s bose noge. A nacisti su kao ekseri. I razbiće mnogo mastodonta i krilatih, paklenih mašina.
  Evo ratnika! Svim ratnicima - ratnik!
  Zoya je takođe u ofanzivi. Tako bijesna kučka.
  A ona ga uzme i progunđa:
  - Naš otac je sam Beli Bog!
  I on seče trostruki mlin na naciste!
  A Augustin je uzvratio:
  - A moj Bog je crn!
  Zaista, crvenokosa je samo oličenje prevare i podlosti. Za neprijatelje, naravno. A za prijatelje je draga.
  I kako će golim prstima uzeti i baciti. I puno gomila ratnika smeđeg carstva, kao i njihovih tenkova i aviona.
  Crvenokosa je viknula:
  - Rusija i crni Bog su iza nas!
  Ratnik sa veoma visokim borbenim potencijalom. Ne, pod ovo je bolje ne mešati se. Kao što se čupaju kule tenkova i krila fašističkih aviona.
  Augustin je prosiktao:
  - Sve izdajnike ćemo smrviti u prah!
  I namigni svojim partnerima. Da, ova vatrena djevojka nije baš nešto što može dati mir. Osim ako mir nije smrtonosan!
  Svetlana je, slamajući neprijatelje, izdala:
  - Pomestićemo te u red!
  Avgustin je potvrdio:
  - Sve ćemo pobiti!
  A sa njenih bosih nogu ponovo leti dar totalnog uništenja! I toliko tenkova i aviona eksplodiralo je u male komadiće odjednom.
  Oleg je otpjevao kao odgovor:
  - Biće kompletan banzai!
  Avgustina, koja je golim rukama kidala naciste, sekla ih mačevima i bacala igle golim prstima, uništavajući tenkove i avione odjednom, izdala je:
  - Ukratko! Ukratko!
  Natasha, uništavajući smeđe ratnike, zacvilila je:
  - Ukratko - banzai!
  I sasjecimo protivnike divljom gorčinom.
  Oleg Rybačenko, smanjujući protivnike, izdao je:
  - Ovaj gambit nije kineski,
  A debi je, vjerujte mi, tajlandski!
  I opet, oštar disk za rezanje metala izletio je iz dječakove bose noge. Odsjekao je i kupole tenkova i repove aviona.
  Margarita je, sečeći ratnike smeđeg carstva i oklop tenkova, pjevala:
  - A koga ćemo naći u borbi,
  A koga ćemo naći u borbi...
  Hajde da se ne šalimo s tim -
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Tada su uradili dobar posao sa nacistima... I Sovjetska Rusija je pobedila smeđe carstvo tokom napada na Moskvu.
  Rat još nije bio gotov, ali SSSR je već imao priliku poraziti same naciste. Tako je šestorica ponovo morala prekinuti izvršenje svoje super i cool misije.
  
  JEDAN SSSR MEĐU VUKOVIMA
  Ispad se dogodio zbog sunčeve baklje, zbog čega su 22. juna 1941. Sjedinjene Države, Britanija i njene kolonije bile isključene. U početku to nije posebno uticalo na tok rata. Nemci su napredovali na isti način kao u stvarnoj istoriji. Firer je također skrenuo na jug, a Japan je zauzeo poziciju čekanja... I opet je mrazna zima spasila Crvenu armiju od potpunog poraza i omogućila joj da krene u kontraofanzivu kod Moskve. A Japan je u međuvremenu zauzeo one posjede u Tihom okeanu koji su ranije pripadali Britaniji i Sjedinjenim Državama, a u koje dodatne snage sada nisu mogle ući.
  Na istočnom frontu u proljeće i rano ljeto Nijemci su izvojevali niz pobjeda i ponovo krenuli u ofanzivu na Staljingrad. Međutim, tu je počelo odstupanje od stvarnosti. Odsustvo drugog fronta omogućilo je Nemcima da prebace više trupa iz Evrope i iz Libije, ostavljajući tamo samo italijanske garnizone.
  I ofanziva je počela ne samo na Staljingrad, već i na Tikhvin. A sada je njima zapovijedao Rommel, kojeg je Firer visoko cijenio zbog poraza Britanaca u Libiji i zauzimanja Tolbuka.
  U borbama su učestvovali i prvi tenkovi Tiger. Rommel je krenuo u ofanzivu noću i uspio iznenaditi sovjetske trupe. Situaciju je pogoršavala činjenica da su Nijemci imali prednost u avijaciji, pa nisu gubili snagu na borbu protiv saveznika.
  Pilot Marseille je brzo stekao račune na istočnom frontu. Još u junu 1942. godine premašio je broj oborenih aviona na sto pedeset i dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Ali to je bio tek početak karijere.
  Na nebu je, naime, Crvenoj armiji bilo teže. I Nijemci su uspjeli zauzeti Tihvin, a zatim još nekoliko gradova i odsjeći Lenjingrad dvostrukim prstenom, ponovo blokirajući ovaj grad.
  Sovjetska komanda je pokušala da se probije do Lenjingrada i napreduje u centru. Ali nije bilo dovoljno snage da se postigne uspjeh u ovim oblastima.
  Jedina utjeha bila je to što su nacisti zaglibili u Staljinggradu, što im je dalo priliku da prikupe nove rezerve.
  Ali Lenjingrad je ostao blokiran. Do sada Turska i Japan nisu ulazili u rat, a SSSR je imao priliku da preokrene tok bitaka. U novembru 1942. sovjetske trupe su započele ofanzivu kod Rževa i Staljingrada.
  Pod Rževom uspjeh nije postignut. Ali blizu Staljingrada, prsten je bio zatvoren. Ali kako se ispostavilo na vrijeme. Treći rajh je imao mnogo više rezervi, a Rommel je krenuo u ofanzivu prema Staljingradu sa sjevera, a Mainsteinu sa juga.
  Situaciju je pogoršao neočekivani ulazak Japana u rat. Samuraji su, uprkos tome što su bili sputani bitkom u Kini, napali Vladivostok.
  Vjerovatno se Hirohito bojao da će Treći Rajh izgubiti i ušao je u rat.
  Štaviše, Japan je imao dovoljno resursa i pješaštva za potpune ofanzive.
  Crvena armija je bila prikovana, a Rommel je uspeo da se probije sa severa do Staljingrada. Mainstein je bio privremeno zaustavljen, ali nakon što je dobio dodatna pojačanja i podršku od Paulusa, povezao se sa već deblokiranim trupama.
  Tako je nastao još jedan prsten u kojem su se našle sovjetske trupe.
  Nakon upornih borbi, većina ih je uništena i zarobljena. Nakon toga, Nijemci su završili zauzimanje Staljingrada. A u martu 1943. i Turska je ušla u rat. Situacija je postala još komplikovanija. U vazduhu, Nemci su održavali nadmoć. Marseille je premašio broj od tri stotine oborenih aviona i postao prvi Nijemac koji je dobio drugi Viteški krst Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  U maju su Nemci pokrenuli novu ofanzivu, masovno koristeći nove tenkove - "Tigar", "Panter" i "Lav". I oni su uspješno napredovali, iako je Crvena armija preuzela moćnu odbranu. Ali snage su već bile nejednake, jer su se sovjetske trupe borile na tri fronta odjednom - protiv Trećeg Rajha, njegovih satelita, Japana i njegovih kolonija i Turske. Situaciju je pogoršao totalni rat koji su objavili nacisti, što je dovelo do višestrukog povećanja proizvodnje oružja u odsustvu bombardovanja od strane saveznika. Tako su se šanse SSSR-a brzo smanjile!
  Istina, Fritz je polako napredovao, jer je pred njima bila odbrana u dubini. A sovjetske trupe, imajući iskustvo, borile su se vrlo hrabro. Ali su ipak izgubili.
  Ipak, borili su se sa velikom hrabrošću, a neki ratnici su pokazali najvišu klasu. Evo, na primjer, posada tenka Elizabeth na najobičnijem T-34-76 bori se protiv nacista.
  A Nemci se polako kreću prema sovjetskim trupama, postrojenim u klin, ili svinju. Ispred je najteži i najbolje zaštićeni tenk "Lev". Podseća na Pantera, samo mnogo veći i težak devedeset tona. Prednji oklop trupa je 150 mm i nagnut je kao kod T-34, a bočni su 82 mm sa nagibima. Čelo tornja je generalno vrlo dobro zaštićeno: 240 mm sa nagibima, a bočne strane su također slabije od 82 mm, kao i trup. I moćan pištolj od 105 mm sa velikom dužinom cijevi od 70 EL. Ovo je tenk sposoban pogoditi iz daljine.
  Elizabeth bosom nogom pomjera mjenjač na vrh.
  I trideset četiri ubrzava. Beskorisno je pucati na "Lava" iz daljine i treba se približiti. Snažna njemačka mašina šalje projektil smrtonosne sile. Projuri pored. Devojke u rezervoaru se veselo smeju i pomeraju bose noge.
  Krajem maja na severnom Kavkazu je vruće, a lepotice u bikiniju se jako zabavljaju.
  Elena napominje zviždukom:
  - Sad će fašista dobiti sjajan u rogovima!
  Ekaterina, tresući golom, preplanulom nogom, slaže se:
  - Definitivno ćemo ga udariti!
  T-34-76 nastavlja da ubrzava, ali je off-road brzina ograničena. "Lav" jedva da puzi, a okretniji "Panteri" i "Tigrovi" usporavaju da ne povuku naprijed.
  Ali ove mašine su opasne, posebno Panter, sposoban da ispali petnaest metaka u minuti. Od ovoga možete očekivati iznenađenje.
  Eufrazija, pritiskajući gas golom petom, ciči:
  - Borimo se na virtuozan način!
  Pištolj tenka "Lav" ima značajan nedostatak, ispaljuje samo pet metaka u minuti. Općenito, nije najuspješniji model. Armoprobojnost je pretjerana i nije potrebno udarati sa prevelike udaljenosti. "Tigrovi" i "panteri" probijaju se sa dva kilometra, sa veće udaljenosti gotovo je nemoguće ući u mobilnu i malu tridesetčetvorku. Pa da li se isplatilo opremiti Lava tako moćnom puškom? Ostali sovjetski tenkovi su još lakši, osim KV-1S, ali ni ovaj tenk nema prednosti u odbrani, a vozne performanse su samo lošije.
  Elizabeth se okreće tijelom i cikne:
  - Udišem grudima, vazduh je širok talas,
  Jarko blista, beskrajni zvezdani tepih...
  Osećanja igraju, bosonoge devojke žive,
  Igraj se na nebu, želim da letim do sunca zauvek!
  Nije lako probiti tenk Lev, čak ni u stranu. Bokovi kupole, kao i kod Pantera, su nagnuti, a gornji dio bokova trupa također. U ovim rezervoarima je već usvojen tipičan oblik "mačke", koji daje bolju zaštitu zbog nagiba. Ne kao "Tigar", skoro kvadratni. Ali "Tigar" je razvijen prije rata i izgledao je kao uniforma KV-a. Ali "Tigar" -2, kasniji razvoj, takođe je u obliku "mačke", a uskoro će ovaj tenk ići u seriju. "Lavu" je takođe gotovo nemoguće provaliti u ploču. Samo donji dio trupa nema oklopni nagib, već je pokriven valjcima. Odnosno, morate se probiti blizu i ući tačno između klizališta.
  Dakle, djevojke imaju težak zadatak. Štaviše, tridesetčetvorka u pokretu toliko se trese da je gotovo nemoguće precizno pucati.
  Elizabeth je pitala svoje prijatelje:
  Možemo li pobijediti neprijatelja?
  Elena je samouvjereno odgovorila:
  - Kada devojke nemaju cipele, bosim nogama stiču toliku osetljivost da će sigurno pogoditi neprijatelja.
  Elizabeta se složila sa ovim:
  - Da, gole pete devojaka su garancija pobede!
  I sada, izbjegavajući poraz, tridesetčetvorka izmiče na ploču. Ovdje je glavna stvar izbjegavati puške Panther i Tiger. Brzi su i precizni. A ne možete probiti ni ove tenkove na čelu.
  Elena golim nožnim prstima puca u Nemca. Ali proći pored klizališta u pokretu je gotovo nemoguće. Ali neprijateljsko klizalište je razbijeno, a "Lav" staje.
  Ponovo trideset i četiri prolazi pored njega. I šalje smrtonosni projektil u donji dio bočne strane.
  Katarina napominje:
  - Naš top je zastareo - "Lav" se zaista ne može uzeti!
  No, kao i uznemireno, Elena je pogodila bočni dio neprijatelja, a "Lav" se zapalio.
  Djevojke ne usporavaju, opet štap naprijed. Sada imaju slabiju metu: "Pantera". Dovoljno je pogoditi je pravo u stranu.
  Elizabet napominje:
  - Praktična mačka!
  Catherine je kroz smijeh primijetila:
  - Ali jedva puzi da ne izađe iz naslovnice "Lava".
  A Elena je pucala iz daljine u Panteru, za koju se ispostavilo da je bila daleko sa strane i otvorila bok. Ona ima tanku - 40 milimetara, i nije bitno što je nagnuta.
  Njemački tenk eksplodira sa praskom. Da, ljepotice su bile oštro pojebane.
  Oni su svojom zadivljujućom gracioznošću borilačkih ljepota.
  Ali granate zvižde dok prolaze, gotovo dodirujući oklop.
  Trideset četiri je veoma opasna, a ona liči na osobu koja skače između kapi.
  Elizabeth je ponovo opalila bosom nogom i zapjevala:
  - Sve mogu, udarićemo na Vermaht predajom!
  Naravno, sa takvim devojkama ni sam đavo nije strašan. Iako je nacistička ofanziva agresivna, a imaju puno tenkova....
  Snage su nejednake. Iako je broj automobila približno jednak, njemački su teži. Mnogi sovjetski tenkovi su laki i nisu baš spremni za borbu protiv nacističkih čudovišta.
  Ali posada Elizabeth čini čuda i snima još jednog "Pantera" u pokretu.
  Komsomolci se bore oružjem. Gađaju precizno. Trče, bljeskaju bosi, okrugle pete. I pogodio neprijatelja pravo u metu.
  Alenka sa strašću komanduje:
  - Ne odustajte devojke!
  I sad top ispljune projektil, tačno na T-4, probijajući ovaj tenk. Ali ovdje, naravno, "Lav", nije ga tako lako uzeti. I ovdje morate pokušati.
  Anyuta pokazuje na auto golim prstima i puca tačno od kraja do kraja, govoreći:
  - Slava komunizmu!
  Alla takođe šutira veoma precizno i dodaje:
  - Slava herojstvu!
  O borbenim devojkama ovde se ne može ništa reći - najviša klasa i akrobatik!
  Marija je, dodavajući projektil u pištolj, pjevala:
  - Sve više i više i više
  Tražite let naših ptica...
  I diše u svaki propeler,
  Mir naših granica!
  Marusya je dodala, pucajući na Fritz:
  - Definitivno jeste....
  Masovno herojstvo Rusa i ne samo ruskog naroda manifestovalo se u svemu...
  Odmjereni, prigušeni zvuci kukavice, poput zvonjenja sata, preplavili su rovove. Rijetka stabla, sa gustom zelenom krošnjom u naletima vjetra, poput pionira u pozdravu, pozdravljaju umorne vojnike. Nekima bi ovo moglo izgledati i kao upozorenje - kažu, otići ćeš na onaj svijet!
  Bataljon pod komandom Vladimira Mihajlovskog, brutalno potučen u prethodnim borbama, posebno u majskom razbijanju, sada se užurbano popunjava novim regrutima, spremajući se da pokrije jedno od najopasnijih područja. Tri kilometra istočno, vode Dona jure uz plamen rata.
  Većina trske je bila ugljenisana od zapaljivih bombi, voda je pocrnela od čađi. Poput ogromnih šibica u žalosnoj sramoti, gomile mosta koje je srušio udarni val stoje same, djelujući kao oslonci.
  Na čamcima lokalni pioniri prevoze darove polja, kao i kutije municije za herojske sovjetske vojnike, spremne da se upuste u smrtonosnu borbu sa razjarenim nacističkim hordama.
  Tako su njih četvorica odvukli dugačku kutiju do grma prekrivenog vučjim bobicama. Tamo je pažljivo kamuflirana protutenkovska puška vrebala kao irokez u zasjedi. Trojica vojnika i strijelac Alesya jarkih očiju djeluju na pušku. Devojka, veoma vitka, ali su joj ruke žilave od napornog rada. Takođe, pokušava zajedno sa momcima da pripremi zamku u slučaju da tenk ili "oklopno vozilo" nacističkog jata pokuša da zaobiđe prirodno brdo.
  Vojnici su, uglavnom, još uvek potpuno bez brade i na njih nije pucano, mladići koji su završili skraćeni kurs za regruta - mesec i po dana, plus, naravno, uhodana predvojnička obuka u SSSR-u .
  Neki ratnici već imaju iskustva. Od mladih životinja razlikuju se po čekinjama, oštrini pokreta, neke su premotane. Konkretno, jednooki Ivan, koji je izgledao kao pravi gusar, pustio je bradu. Titula zastavnika, a već nekoliko ordena dobijenih u raznim bitkama, tačnije prva kod Moskve. Kada su, činilo se, učinili nemoguće: zaustavili su Fritzove, pa čak i otjerali protivnike nekoliko stotina kilometara, poput batinaša.
  Koliko je Fritz imao napuštene opreme. Možda ne toliko, a često su bili i tenkovi, ali oklopni transporteri sa topovima i mitraljezima koji su tako bolno mučili sovjetsku pješadiju u ljeto i jesen 1941. - barem desetak!
  Ali kada je mraz prešao trideset stepeni, sva ta tevtonska čudovišta izgubila su sposobnost da se jednostavno kreću... Benzin se smrznuo i mast se smrzla.
  Nažalost, nisu uspjeli dokrajčiti naciste do kraja. Djelomično krivnjom komande, koja je tražila velike snage da jurišaju na gradove u kojima su se stisle njemačke jedinice. Da, i došlo je otopljenje - bilo pogrešno ...
  U proljeće je Ivan dobio i drugu naredbu - imao je sreće da ubije generala i nekoliko oficira zbog zasjede. Međutim, bitka je bila samo djelimično uspješna. Tokom potjere, zalutali komadić udario je Ivana Krasnova u lice i oduzeo mu oko. Jao, ovo je rat, a ne dječiji film, gdje glavni lik sve mlati, a ni sto mitraljeza ga ne može pogoditi.
  A sada moraju obavljati fizički težak posao: kopati rovove, ćelije i jamske zamke.
  Pomažu im pioniri, dok su polja mirna, a momci i djevojke su molili da pomognu starijoj braći. Čak i rade previše revno, pokušavajući učiniti više, ne računajući snagu. Tako su vene nabujale i iskočile na preplanulim, žuljevitim rukama i bosim, natučenim stopalima djece. U isto vrijeme i dalje uspijevaju pjevati;
  Mi smo pioniri dece komunizma -
  Vatra, šator i zvonka zvona!
  Invazija prokletog fašizma -
  Ko čeka bijesan poraz!
  
  Šta smo izgubili u ovim bitkama?
  I onda u borbama s neprijateljem stečeno?
  Bili smo samo deca sveta -
  A sada ratnici domovine!
  
  Ali Hitler je napravio korak ka našoj prestonici,
  Bacane bombe bez brojanja vodopada!
  A meni je domovina ljepša od neba -
  Sada je došao prokleti zalazak sunca!
  
  Na agresiju ćemo odgovoriti oštro -
  Iako su i sami visoki, da, avaj, mali su!
  Ali mač u rukama krhkog tinejdžera -
  Jači od legija Sotone!
  
  Neka tenkovi jure lavina za lavinom,
  I pušku dijelimo na tri!
  Neka policija podlo gađa leđa,
  Ali sveti Bog će ih žestoko kazniti!
  
  Šta smo odlučili? radi posao mira
  A za to sam, avaj, morao pucati!
  Smirenost je već odvratna.
  Ima i nasilja!
  
  Sa devojkom trčimo bosi zajedno -
  Iako je padao sneg, snežni nanos gori kao ugalj!
  Ali ne boj se, poznaj decu -
  Fašistu će metkom hrabro uterati u kovčeg!
  
  Ovdje su stavili podlu Fritz kompaniju,
  A ostale kukavice su u bijegu!
  Slabimo pešadiju kao kosim u borbi -
  Mladim ljetima nismo smetnja!
  
  Pobjeda ostvarenja, biće u maju,
  Sada je mećava bodljikav, tvrd snijeg!
  Dečko je bos, njegova sestra je bosa,
  U krpama su djeca dočekala vrhunac!
  
  Odakle dolaze ove snage?
  Izdrži bol i hladnoću, ta potreba!
  Kad je prijatelj izmjerio dno groba,
  Kad prijatelj stenje - umrijet ću!
  
  Hristos je blagoslovio nas pionire,
  Rekao je, otadžbinu ti je Bog dao!
  Ovo je prva vjera od svih,
  Sovjetska, sveta zemlja!
  Čuje se daleka tutnjava tenkova koji se približavaju, a avioni zuje na nebu. A moćna opsadna oruđa već tutnje. Od hitaca visokoeksplozivnih granata, grudve zemlje i rastopljenog travnjaka bacaju se visoko u nebo. Evo ona čita bitku. Major Vladimir Mihajlovski drži trofejni dvogled u rukama, posmatrajući približavanje čelične fašističke lavine. Pokušavaju pionire otjerati pozadi, ali ne žele da odu i traže puške u ruke za borbu.
  Oružja nema dovoljno za sve, iako su ovdašnja djeca ponijela lovačke puške, pa čak i sportske lukove. Svi žele da se hrabro bore i pobeđuju. I neće ići umrijeti sa posljednjom mišlju na domovinu.
  Major Mihajlovski izdaje naređenje:
  - Ne otvarajte vatru bez komande!
  Zaista, imaju samo dvije "četrdeset petice" za cijeli bataljon, što znači da je šansa da puste Fritz bliže.
  Naprijed, kao što je uobičajeno među nacistima, najzaštićeniji automobili; tenkovi T-4 i samohodne topove "Hunter". Trebalo bi da ustupe put lakšim vozilima i malo zaostajućoj pešadiji.
  Automobili i motocikli nacista s vremena na vrijeme usporavaju iz straha da ne probiju naprijed....
  Ali pionir Julius Petrov dokazuje da nisu ostali ovdje uzalud. Oskudna protutenkovska mina, premazana domaćim ljepilom, a na vrhu travnjaka koji je pomoću žice čini nevidljivom, kreće se između panjeva, točno ispod gusjenice T-4.
  Čelične ploče gusjenice leže na smrtonosnom poklonu. Eksplozija se ne čini prejaka, ali gusjenica je otrgnuta, a nacistički tenk počinje da se dimi i kruži oko tornja.
  Drugi dječaci koriste slične uređaje. Budući da je njemačka pješadija kukavica, a tenkovi i samohodne topove bespomoćni ispred, onda će biti kažnjeni za to.
  Čuveni "Hunter", niske siluete i snažnog oklopa, izgleda kao spljoštena kornjača. Ovaj samohodni top pojavio se nedavno na sovjetsko-njemačkom frontu. Zbog dobrih voznih performansi, topa koji može probiti pristojnu udaljenost i preživljavanja u borbi, Hunter je odmah postao parabola u jezicima.
  Ali tragovi su mu i dalje obični, doduše široki... Ipak, još je bolje potkopati dno automobila i natjerati ga da ispljune unutrašnjost s rezervnim dijelovima.
  Evo razbijenog "Huntera", poput gusarske fregate sa polomljenim kormilom, klizi u stranu i gura ga o T-4. I oba čelična lijesa na gusjenicama počinju svijetliti, a nakon nekoliko trenutaka eksplodiraju od detonirajuće municije.
  Već je desetak vozila srednje težine stalo polomljenih i bespomoćnih.
  Ali iza njih ostatak štapa, posebno brojni oklopni. Ovdje samohodni top "Hunter" dodaje brzinu i ... Pada u prikrivenu jamu. Samo gusjenice strše odozgo i bespomoćno se kreću.
  Pioniri se raduju. Negdje u iskopanim jamama domaći eksploziv. Izrađena je na ručni način. Naravno, slabiji od dinamita, ali da bi se onesposobilo podvozje je dovoljno.
  Fritz trpi velike gubitke, oklopni transporteri otkazuju, neki prolaze kroz opasne zone, ali ih dočekaju bacanjem granata i eksploziva.
  Ovdje su čak i brzi, mladi borci izgradili male katapulte. Bacaju specijalnu vreću destiliranog drvenog duha pomiješanog s elementima baruta.
  Kada je pogođen, tanji oklop nacističkih transportera popušta, zbog čega posade bukte plavim plamenom. Ludi od bola, Fritz viču srceparajuće i razbježaju se lica iskrivljenih od užasa.
  Neki od njih čak napuštaju opremu...
  Šteta je samo što je mnogo neprijatelja, neka vozila, zapljuskujući sve mitraljeskom vatrom, prilaze rovovima.
  I naiđu na ježeve... Alesya, u međuvremenu, režira četrdeset petu. Naravno, nećete direktno uzeti T-4 i "Hunter", ali možete probati sa strane. O oklopnim transporterima nema šta da se kaže. Svi će se probijati i praviti podove od usijane metalne pljuvačke krvi!
  Puška malog kalibra ima mnoge prednosti u odnosu na veliki - brzinu paljbe, lakoću kamuflaže. I znaju kako birati ciljeve.
  Nacisti režu, divljački poput hijena. A među sovjetskim momcima ima mrtvih i ranjenih. Posebno je tragično kada ginu mladi borci koji su tek počeli da žive. Evo jedne vrlo mlade pionirke, jedva podigavši paket eksploziva, juri s njim pod gusjenice srednjeg tenka T-3. Ružna kutija sa dugačkim, ali naizgled tankim deblom skoči i s njega otkine četvrtastu kulu.
  I borci ponovo bacaju granate, a mitraljezi su počeli da pribijaju motocikle koji puze. A glave nacističkih vojnika pucale su kao zrele trešnje oborene gradom.
  A rezervoari za gas velikih motocikala eksplodiraju, izbacujući tokove žestoke vatre. Čini se kao da se dešava pobuna paklenih duhova. Evo nekoliko oklopnih transportera koji se takođe pridružuju svojim nesrećnim kolegama.
  Alesya pokazujući na "Hunter" cilja na donji dio trupa. Teško je doći do tamo, ali ovo je jedina prilika da se probije nemilosrdni samohodni top. Glatko kretanje prsta, a zatim okrenite.
  Pištolj daje blagi trzaj, a fašistička mašina se prepolovi. I zastava sa svastikom pada u krvavo blato.
  Alesya šapuće:
  - Pravda zahtijeva žrtvu, dobročinstvo zahtijeva donacije, a uspjeh pravednog cilja zahtijeva žrtvu!
  Zaokret, puškarica odmara se gola kako bi bolje osjetila bioritme Zemlje, te dah trave tabanima i ponovo puca, udarajući podmukli T-3 u zglob.
  Vidi se da su gotovo svi srednji tenkovi nacističke armade već stavljeni iz pogona. Ovdje je potonjeg uništio dječak pionir, uprkos ozljedi, gurnuo je bure, sa mješavinom eksplozivnog karbida, ugljene prašine, piljevine sa malom količinom fosfora. Herojsko dijete više nije imalo snage da gurne cijev nakon probojne rane, a njegov drug Andrej, prekrstivši se u bijegu, gurnuo je četrdeset tona jurišni samohodni top Šmel pod točkove. Udarni top kalibra 150 milimetara pucao je uvis i ostao podignut. I duše pionira, lepršajući iz svojih iscepanih tela, jurnuše u srećno nebesko carstvo, gde nikada nema nasilja i bola.
  Preživjeli fašistički transporteri, izgubivši podršku svojih težih kolega, počeli su da se vraćaju... Utihnula je rika Wagnerove muzike i počeo je opšti bijeg.
  Vladimir Mihajlovski, brišući krv sa čela, rekao je:
  - Ruski ratnik može umrijeti stojeći, ali nikada neće živjeti na kolenima! Rusija može krvariti, ali nikakva krv neće iskrvariti našu hrabrost i odanost Otadžbini!
  I preživjeli pioniri to potvrđuju... Iako su mnogi od njih već opečeni i povrijeđeni.
  A Anastasija Vedmakova i Akulina Orlova se bore na nebu, spremne su da se takmiče sa hvaljenim Marseilleom, koji je već postigao više od četiri stotine oborenih letelica, za koje je dobio peti stepen Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovo lišće, mačevi i dijamanti.
  Ali djevojke su očito odlučne da se ozbiljno bore. Evo ih u istom bikiniju i bosonogi se bore. I probiti Luftwaffeove avione.
  Anastasija uz pomoć golih nožnih prstiju uperi pištolj u metu, obori fašistu i kaže:
  Naša vjera je velika
  Trajat će zauvijek!
  I namiguje svom partneru. Akulina takođe obara fašistu, udara ga, vrlo precizno bosim nogama i vrišti:
  - Za veličinu ideja komunizma!
  I pokazuje svoje biserne zube. Takva djevojka je borbena i obrazovana.
  I blista zubima.
  Anastasija, obarajući još jedan nemački avion, na svom Jak-9, agresivno škripi:
  - Ruski orao iznad planete,
  Raširivši krila poleteće...
  Neprijatelj će biti pozvan na odgovornost
  Biće poražen, slomljen!
  Akulina to voljno potvrđuje obarajući protivnike:
  - Biće slomljena!
  Iako su se, naravno, među Nijemcima pojavile i lijepe asove. Albina i Alvina se bore na najnovijem ME-309. Takvi borbeni ratnici su krali.
  I obaraju sovjetske avione neverovatnom agilnošću. ME-309 je veoma moćan avion naoružan sa tri vazdušna topa kalibra 30 mm i četiri mitraljeza. Protiv takvog čudovišta ruski automobili ne mogu odoljeti.
  Ako obore, obaraju bez sažaljenja.
  Albina je uz pomoć golih nožnih prstiju zapjevala avionski top na metu. Udario neprijatelja i zacvilio:
  - Za pobedu Trećeg Rajha!
  I pokazala je svoj jezik.
  Alvina je također premlatila neprijatelja. Presjekla je sovjetske Jak-9 i zagugutala:
  - Za velike granice naše vojske!
  I namignula prijateljima.
  Tuče, dobijanje računa i Huffman. On još nije jedan od velikih asova, ali ubrzano napreduje. A možete reći i čudovište pakla.
  Nemci se, doduše polako i sa velikim gubicima, kreću duž obale Volge, približavajući se Kaspijskom moru.
  . POGLAVLJE #2
  Snage su bile očigledno nejednake. Posebno je smetala fašistička avijacija. Focke-Wulf je ušao na front u velikom broju i njegovo moćno oružje i brzina postali su problem za Crvenu armiju. Osim toga, ovaj automobil je bilo previše teško srušiti. Izdržljiva je i teško oklopljena.
  ME-309 se takođe pokazao neprijatnim iznenađenjem za sovjetske pilote i brzinom i oružjem. I prilično je uništio sovjetske jedinice.
  Bombardovani sovjetski položaji i novi bombarder Yu-288, veoma moćna mašina. Nosio četiri tone bombi pod normalnim opterećenjem, a šest tona u verziji za punjenje. I pošteno je dobio sovjetske jedinice.
  Rommel je takođe pokazao svoju klasu kao komandant, međutim, kao i Mainstein.
  Sve bliže i bliže Nemci su se približavali Astrahanu. I, neočekivano za sovjetsku komandu, Fric je krenuo u ofanzivu duž Volge u pravcu Kamišina. Bio je to hrabar ali moćan potez. I dok ih je bilo teško zaustaviti.
  Ali odbrana Crvene armije je i dalje jaka... Za nedelju dana nacisti su napredovali pedeset kilometara i bili zaustavljeni.
  Dočekali su ih kontranapadi, sovjetske jedinice...
  U isto vrijeme, Japanci su pokušali razviti ofanzivu protiv Alma-Ate. A onda su žestoke borbe bile u punom jeku.
  Djevojke su se borile ravnopravno sa muškarcima, a možda i bolje od njih.
  Margarita Magnitnaja i Tatjana Bulatnaja - prelepe devojke, ispaljene iz mitraljeza.
  Oborili su samuraje i pevali:
  - Hajde da se ne rastajemo od sna
  Prvi korak u životu je...
  Opet vidis iznad Zemlje,
  Vihori žestokih napada!
  Margarita je golim prstima bacila ubilačku granatu, pocepala Japance i zapevala:
  - Niko nas neće zaustaviti
  Niko nas neće pobediti...
  Zakopati ćemo Wehrmacht u zemlju,
  Naše prijateljstvo je monolit!
  Tatjana se, pucajući na neprijatelja, složila:
  - Zaista monolit!
  Japanci napreduju na Alma-Atu. Imaju mnogo vojnika i razne rezerve. Ovo su momci koji se bore. Ali djevojke ih pokose. Očajnički se bore.
  Tatjana Bulatnaja je bacila još jednu granatu, rastrgala samuraja i zapevala:
  - Za moj veliki uspeh!
  I namignute oči, boje safira. Vesela djevojko, nemoj ništa govoriti.
  A Margarita će, golom petom, uzeti i baciti dar smrti, raskomadajući japanske vojnike.
  i pjevaj:
  - Sve je pomešano, isprepleteno, u vrtlogu trpljenja nevolja!
  I opet baca gole nožne prste, limun na Japance...
  Gola do pojasa i bosa ratnica Oksana dopuzi do njih i progura kutiju granata, šapćući:
  - Biće super devojke!
  I sva tri ratnika su pjevala:
  - Samuraj je poleteo na zemlju, pod pritiskom čelika i vatre!
  A ljepotice se bore s velikom žestinom. Prošli su kroz vatru i vodu i bakrene cijevi ne uzalud.
  Ovdje Oksana baca granatu bosom nogom, pogađajući japanski laki tenk Chikha. Pa, to je sjajan cilj.
  Margarita je, pucajući na neprijatelja, pjevala:
  - Možete vjerovati u odsustvo vjere! Možete učiniti odsustvo slučaja!
  Tatjana je logično primetila:
  - To što kažeš je paradoks!
  Margarita je golim prstima bacila granatu i logično primijetila:
  "Nije li genije prijatelj paradoksa?"
  Tatjana se okrenula, pokosila samuraja i složila se:
  - Naravno, prijatelju!
  A ratnici su to uzeli i prasnuli u smeh... Bore se devojke, a govore šta još... Nije uzalud Rusija pamti kako su se devojke borile!
  Oksana se bori na najvišem nivou naravno. I puca iz različitih tačaka, a djevojka se vrti kao vrh.
  Ovo su ljepotice, nikome ništa neće dati. I izgrizli izdaju, zajedno sa samurajima.
  Vodi vatru i Angela. Djevojka je takođe agresivna i crvenokosa. Ratnici se više vole boriti bosi i izvoditi podvige kolosalnih razmjera.
  Angela dolazi na red i kroz smijeh kaže:
  - Mi ćemo hrabro u borbu,
  Za moć Sovjeta!
  I golim nožnim prstima baca ubojiti limun.
  Borbe traju i sada prestaje juriš Japanaca....
  Već je kraj četrdeset trećeg jula. Nacisti su se približili samoj delti Volge i na njoj su počele bitke.
  Elizabeth i njena ekipa očajnički se bore. Na front su počeli stizati i prvi tenkovi Tigar-2. Slični su "Panteru" i "Lavu", ali nešto između. Također sa uglovima racionalnog nagiba oklopa i topom duge cijevi kalibra 88 mm 71 EL. Težak je šezdeset osam tona, a po oklopu je blizu tenka "Lav", ali nešto manji po veličini.
  Veliki tenkovi, nećeš ništa reći.
  Elizabet i djevojke love Nijemce. Probijaju se kroz T-4 i ciče:
  - Slava idejama svetlih godina,
  Vapaj pionira uvijek budi spreman!
  Recimo da su ratnici prvoklasni. I ne samo da se slavno bore, već i pjevaju;
  Unija je neuništiva, narodi slobodni,
  Nije bila gruba sila i strah koji su se okupili...
  I dobra volja prosvijećenih ljudi,
  I prijateljstvo, svjetlost, razum i hrabrost u snovima!
  
  Slava našoj slobodnoj otadžbini,
  Moć stvaranja je podrška zauvek!
  Zakonita sila, volja naroda,
  Uostalom, za jedinstvo - jednostavan čovjek!
  
  Kroz oluje nam je zasjalo sunce napretka,
  Kroz oluje i nevreme jurili smo napred...
  Planine pomeramo, kao bez težine,
  Cijeli svijet, blistajući prema komunizmu, dolazi!
  
  Slava našoj slobodnoj otadžbini,
  Moć stvaranja je podrška zauvek!
  Zakonita sila, volja naroda,
  Uostalom, za jedinstvo - jednostavan čovjek!
  
  Narodi planete su ujedinjeni kao braća,
  Budisti, muslimani prijatelji zauvijek!
  Neka slava razuma, veliko ime,
  Svi narodi svijeta su porodica!
  
  Slava našoj slobodnoj otadžbini,
  Moć stvaranja je podrška zauvek!
  Zakonita sila, volja naroda,
  Uostalom, za jedinstvo - jednostavan čovjek!
  Djevojke dobro pjevaju, a još bolje se bore, i izvode takve podvige. Iako istoriju pišu pobjednici i ne zna se hoće li ih pamtiti ako rat bude izgubljen?
  Alenka sa svojim baterijama, sa ekipom devojaka, pokušava da obuzda neprijatelje na delti Volge. I pokazuje za šta su ljepotice u principu sposobne.
  I zaista mogu mnogo.
  Anyuta puca bosim nogama i urla:
  - Slava vremenima komunizma!
  I tako ga je cijela baterija uzela i zapjevala uglas, punim glasom;
  Borimo se za bolju sudbinu
  Da ljudima olakšam život...
  I slomiti prokletu hordu
  Da bude manje zlih protivnika!
  
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Za slavu naše majke Rusije...
  Narod Rusije veruje nepobedivim,
  I učini sve na Zemlji ljepšim!
  
  Dato nam je da se borimo za domovinu,
  Čuvajući veličinu otadžbine...
  A život je ponekad samo film
  Iako bi trebao biti odraz raja!
  
  Svi ljudi trebaju da ostvare san,
  Razumno verovati u komunizam...
  Da bude više sreće na Zemlji,
  A požari revanšizma nisu došli!
  
  Naš car, veliki genije Pugačov,
  Podigao je seljake na svetu borbu...
  Svaki posao će biti na ramenu,
  I volim djevojku bosonogog dječaka!
  
  Postat ćemo još jači od đavola
  Kada pomerimo horizonte nauke...
  Spljošten pod kopitima zlikovca,
  Iako krv šiklja iz pokidane aorte!
  
  Da, to su naši pravi prijatelji,
  Otadžbinu možemo učiniti srećnijom...
  Narodi vjeruju da cela jedna porodica,
  Velika blistava Rusija!
  
  Gledaj ljude hrabro u horizont,
  Ne dozvolite da zli oblaci prekriju nebo...
  Daćemo neprijatelju pobednički rezultat,
  I bićeš, srećni heroj u borbi!
  
  Ne znam za reč kukavica
  Mi Rusi uopšte nismo inferiorni...
  Mi Svarog imamo belog Isusa,
  I zauvijek će uživati u maju!
  
  Djevojke i momci u okruglom plesu,
  Mi bosonoge devojke ulazimo...
  Za nas, na kraju krajeva, svemogući Bog Rod,
  Ne budi dečak papagaj bez mozga!
  
  I Lenjin nas je inspirisao da se borimo,
  Mudri Staljin je blagoslovio podvig...
  Moćni keruvim će raširiti svoja krila,
  A naši mišići su jednostavno napravljeni od čelika!
  
  Veličanstvo Otadžbine će biti unutra
  Da smo mi takvi ratnici sa Bogom...
  Ovdje ćemo potvrditi slavu čeličnim mačem,
  Koji je štit iskovan kod Svaroga!
  
  Ukratko, budi vjeran Gospodu,
  U slavu presvetle Rusije...
  Znamo samo vitezove orlove,
  Iza nas je Beli Bog Hristos Mesija!
  Ovdje, od preciznog pogotka iz pištolja, svijetli "lav". Da, nacistima je to posebno na rogovima.
  Dok traju bitke, djeca ne gube vrijeme.
  Daša i Vaska lutaju pozadinom nemačkih trupa. Gledaju kako se oprema kreće u kolonama. Motocikli jure, puze samohodne puške. Postoje brojne trupe, uključujući SS i druge jedinice.
  Vaska je primijetio kretanje "Ferdinanda", moćnog njemačkog samohodnog topa, koji uništava tenkove.
  Dečak je šapnuo devojčici:
  - Izgleda da Fritz pomera dodatne snage severno od Staljingrada.
  Dasha je sa osmehom primetila:
  - Naši će ih ionako samljeti!
  Nemcev iz kamiona ljutito viče na momke. Djeca se skidaju i trče, treperava, siva od prašine, gole, okrugle potpetice. Oni također mogu dati red za njih.
  Dječak i djevojčica su potrčali u žbunje i skočili unutra. Dasha je s entuzijazmom primijetila:
  - Partizani mogu sve!
  Sa ovim se složio i Vaska:
  - Naravno... Pobedićemo sigurno!
  Daša je pevala sa oduševljenjem:
  - Čekaju pobedu! Čekaju pobjedu! Oni koji žude da raskinu okove! Čeka se pobeda, čeka se pobeda! Bićemo u stanju da pobedimo fašizam!
  Vaska se spremno složio s tim i zgnječio gusjenicu prstima bosih nogu svoje djece:
  - Možemo! Rođeni smo da ostvarimo bajku!
  Dasha je namignula i primijetila:
  - I šta? Mislim da ćemo bajku ostvariti, a Wehrmacht će postati prah!
  I djeca su pjevala u horu iz sveg glasa;
  U ime naše pravedne zemlje,
  Šta će komunizam dati univerzumu...
  Bit ćemo vjerni svojoj domovini,
  Utrčimo put ka uspjehu, kreativnosti!
  
  Putin je vladao Rusijom kao heroj
  Ali orao ju je ostavio u letu...
  Veliki Fireru naravno hemoroidi,
  Ali Staljin takođe znači ime!
  
  Vjerujem da ćemo osvojiti Treći Rajh
  Nije ni čudo što se Putin uselio u Staljina...
  Iznad svijeta je heruvim zlatnog krila,
  A Satana-Adolf je sada lud!
  
  Nemci imaju celu Evropu na dohvat ruke,
  I Afrika, i Azija, i države...
  A Adolf misli da je kul
  Ali Firer će biti kažnjen!
  
  Za Hitlera je Rusija kao štala,
  Želi da napravi svoje...
  Ali biće, verujem da je komunizam raj,
  Jagode će niknuti, zasijane gredice!
  
  Ne vjerujte, naš narod nije nimalo slab,
  Ali previše je Fritza zarobljeno...
  A Slovena ti uopšte ne znaš da je rob,
  U ime naše majke Rusije!
  
  I Lenjin nas je inspirisao na podvig,
  Pokazao mi je kako da radim stvari...
  Pošto je Bog zapravo jedan,
  Ali u komunizam treba hrabro vjerovati!
  
  Ne, nemojte podleći ruskom neprijatelju,
  Na kraju krajeva, Beli Bog je sa nama - Stvoritelj univerzuma...
  pomoći ću toj otadžbini u borbi,
  Biti u uspjehu života nepromijenjen!
  
  Koliko daleko možete ubiti voljene osobe?
  Nažalost, ratu nema kraja...
  Tako stanjili u bitkama naše vojske,
  Uradite nešto čega se nećete stidjeti!
  Ovo je dobra pjesma mladih ratnika. Otpevali su je i ponovo krenuli, grabljajući prašinu duž staze golim, žuljevitim petama.
  Djeca su bila vesela i spolja zadovoljna životom. Iako mršava, lica su joj preplanula kao čokolada, a kosa joj je, naprotiv, svetla. Sjajni momci.
  Jedan od Nijemaca na motociklu ih je zvao s ljubavlju. I ponudio čokoladu. Gladna Daša je ispružila ruke, ali Vaska je povukla za rukav:
  - Nemojte se ponižavati!
  Pametna devojka pronađena
  - Bolje da ujedinimo naciste!
  Ova ideja se dopala Vaski, koji je i sam od kože i kostiju. Tražio je i čokoladu.
  Hitlerov je klimnuo glavom i puhnuo na slomljenom ruskom:
  - Pevaj dečko!
  Vaska je klimnuo glavom i nadahnuto pjevao;
  Partija je okupila celu Rusiju,
  Štiti beskrajna polja...
  Na kraju krajeva, ljudi vjeruju takvoj sili
  Slava sovjetskoj zemlji!
  
  Staljin je najveca nagrada,
  Staljin je let mudrosti...
  Morate se hrabro boriti za njega.
  Svi ljudi prate Staljina!
  
  Dato nam je krila veselja,
  Imamo veliku volju...
  Staljin je radost izobilja,
  Slava, velika drzavo!
  
  Staljin je najveći u svemiru,
  Staljinov zlatnokrili heruvim,
  Naši ljudi sa nepromjenjivom srećom,
  Vjerujte, zauvijek nepobjedivi!
  
  Staljin je narodu dao spas,
  Najveći orao na svetu...
  Za našu otadžbinu i slobodu,
  Raširio je svoja krila nad zemljom!
  
  Nema više od blistavog Staljina,
  On je veliki kao jednostavno bijeli Bog...
  Boriti se pjenom i pobjeđivati,
  Firera će uskoro strpati u kovčeg!
  
  Odajući počast našoj otadžbini,
  Znaj je lepšu da ne nađeš...
  Uskoro ćemo živeti u komunizmu,
  I nemamo drugog načina!
  
  Staljin je ponos cele planete,
  Staljinov bezgranični komunizam...
  Njegova djela će biti opjevana
  Fašist je potpuno uništen!
  
  Staljin proslavio Rusiju,
  Staljin ju je uzdigao iznad zvezda...
  On je podigao imperiju do vrha,
  Staljin je samo ideal!
  
  Staljin osvaja svemir
  Ima odlicnu zvezdanu flotu...
  Ogledi će biti za poučavanje
  Staljin će dovesti do komunizma!
  
  Za Rusiju je Staljin sunce,
  Sjajno sija u mraku...
  Djevojčin glas je glasan
  Nema ljepšeg vođe na zemlji!
  
  Staljin je oličenje Svaroga,
  Staljin je stvorio moć Rusije...
  On pronalazi Roda u srcu -
  Najveći majstor!
  
  Nema ljepšeg vođe na cijeloj Zemlji,
  Staljin je najveci covek...
  Stvorimo sreću u našem univerzumu,
  Besni zlikovac je uništen!
  
  Moji sinovi i komsomolci,
  Za Otadžbinu stani zajedno u formaciju...
  Na kraju krajeva, vi cure ste jače od tigrova,
  Dragi genije Staljin je sa nama!
  
  Postignuća se ne mogu računati,
  Letimo kao strela...
  Naša blistava Rusija,
  domovina ide u komunizam!
  Daša je pevala zajedno sa Vaskom i deci je sve bilo tako zvučno i lepo.
  A oni su još plesali, gazili svoju preplanulu, bez obuće djecu, i već u martu gazili po snijegu, bosim nogama.
  Nemcu, koji nije baš razumeo ruski, pesma se dopala, pa je iz torbe izvadio svinjsku konzervu i pružio je deci.
  I kimnuo s odobravanjem.
  - Zer Gut!
  Dječak i djevojčica su se naklonili i krenuli dalje. Imaju samo jedanaest godina, ali su pametni i jakog pamćenja. Prikupite tačne informacije. A jednom je svijetlokosa Darija, čak i u korpi, donijela minu Nijemcima. Ona je pametna djevojka i dobro zna njihov jezik. Nisu ni pomislili da tako lijepo dijete bijele kose i plavih očiju može donijeti smrt.
  I ovo je upalilo...
  Evo ih opet, guštaju u njemačkim čokoladama, a raspoloženje im je veselo...
  Darija je sa osmehom primetila:
  - Ako pobedimo naciste, sagradiću sebi trospratnicu, od mermera i sa fontanom!
  Vaska se nasmijala.
  - Hoćeš li postati buržuj?
  Djevojka je odgovorila:
  -Ne! Samo ću imati svoj komunizam!
  Vaska se opet smejao i pevao;
  Kada su buržuji otišli u moju zemlju,
  Kuće su spaljene, devojke posečene...
  Činilo se da su nule izbrojane,
  Dječaci su obrijani na nulu!
  
  Hrabri Kibalčiš uze pušku,
  I pridružio se Narodnoj vojsci...
  Ali on je izdao planove svim Malchish-Bad Boy,
  Ko je dao bure za pekmez!
  
  I evo ja visim na stalku, momče,
  Muče me bičem i iglama...
  Kao odgovor, smejem se u lice, ja sam dželat -
  I vjerujem da će domovina postati raj!
  
  Životinje su mi ispekle pete vatrom,
  Dete je jako pretukla struja...
  Ali vjerujte mi, brašno nije ništa,
  Tako da je crveni buržuj pobedio!
  
  Oni lome kosti, zli metal je ukopao,
  Na stalku, dželati me teturaju...
  Ali vjerujem da je dječak sanjao
  Za trčanje po Berlinu u maju!
  
  Vjerujem da će drug Lenjin voditi
  Slobodno, Varšava, Prag, London!
  Uskoro ćemo objaviti pobjednički rezultat
  A nad Berlinom crvena zastava ponosno!
  
  Sad još djetetove pete gore,
  Potplat, koji je skoro uvek bos...
  I bič je snažno udario u leđa,
  Verovatno si mama već seda!
  
  Ali neću se predati ovim krvnicima,
  Neću tražiti vjerovanje, znaj milost...
  Neka kat šiba strmo s ramena,
  Znam da će Lenjin dati, vjerujte u nagradu!
  
  Kibalčiš se smejao pod mučenjem,
  Nije otkrio tajne, umire ponosno...
  U paklu zauvijek tako vrišti Bad Boy,
  Demoni mu sipaju smolu u grlo!
  
  Lenjin je sa nama, vidi se zauvek,
  I plamen gori u mom srcu...
  Ostvarenje velikog sna
  Bit će crvena zastava nad cijelom planetom!
  Darija je zviždala i lupkala bosom nogom:
  - Super! Jeste li ga sami komponovali?
  Vaska klimnu glavom.
  - Da! Njegova priča je ostavila veliki utisak na mene!
  Daria je klimnula glavom i primijetila:
  - Sjećate li se kako su nas policajci uhvatili i bosi nas protjerali po hladnoći po snijegu, a onda su nas išibali i nanijeli nam tanke grančice na pete.
  Vaska je spremno potvrdio:
  - Bilo je tako.... Bole vas pete i bole vas ramena kada visite na stalku. Ali nije bilo dokaza protiv nas i...
  Daria je uz uzdah primijetila:
  - Da, ali panduri su hteli da se smrznemo na smrt. Ali kada su me udarili flašom po glavi, bosom nogom sam zahvatio komadić. A onda je to prenijela na svoje ruke. Onda sam presekao konopac za sebe i za tebe.
  Vaska klimnu glavom.
  - Da, bilo je... Užasno, međutim. Ali znate, na hladnoći plikovi od opečenih tabana ne bole! A kad smo kasnije izašli, sve nam je zaraslo kao na psima!
  Daria je spremno potvrdila:
  - Da, dobro nas liječi! Napunio sam tako grube tabane da se ne bojim hodati po ugljevlju!
  Vaska je, nadimajući se, rekao:
  - I ja isto! Mi smo pioniri, djeca komunizma!
  Darija je potvrdila:
  I sigurno ćemo pobijediti!
  Momak i devojka su pevali:
  U pobjedi besmrtnih ideja komunizma,
  vidimo budućnost naše zemlje...
  I crvena zastava, naša domovina,
  Uvijek ćemo biti nesebično vjerni!
  . POGLAVLJE #3
  Početkom avgusta 1943. Nemci su ipak izašli, savladavši tvrdoglavi otpor sovjetskih trupa Kaspijskom moru. Ovo je zaista veliko postignuće za Fritz. Koja je ostvarila najveće dividende. Sada je Kavkaz bio odsječen kopnom od glavnog kontinenta.
  Uspjeh su postigli i Turci, koji su nakon tvrdoglavih borbi konačno zauzeli Batumi i dovršili opkoljavanje Jerevana. Dakle, nakon što je temeljito pritisnuo sovjetske trupe u Zakavkazu.
  Položaj SSSR-a postao je veoma težak. I Staljin je naredio da se krene u ofanzivu na sjeveru kako bi se probio kroz koridor do gladnog, umirućeg, ali još ne predanog Lenjingrada.
  Počeo je napad na Tihvin. Tamo su bačene značajne snage, iako štab nije imao dovoljno rezervi. Situaciju je zakomplikovao dolazak švedskih, navodno dobrovoljačkih divizija na front, koje su ojačale njihove položaje.
  Da, i Nemci su ozbiljno ojačali ...
  Borbe su se odvijale od desetog avgusta, sovjetske trupe su napredovale deset kilometara u prva tri dana bitke. Ovdje je četrnaestog avgusta njemački tenk Maus prvi put ušao u bitku. Ne baš uspješan razvoj težak sto osamdeset osam tona. Istina, auto je vozila ozbiljna ekipa, veoma borbene nacističke devojke.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Afrodita - pet ljepotica Trećeg Rajha sa slovom "A". I kako se bore na Mausu i pucaju iz dvije puške odjednom.
  Eksplozivne fragmetne granate ispaljuju se iz topa kratke cijevi od 75 mm, a teže iz topa kalibra 128 mm, pokazujući udarnu moć.
  Agnes puca golim prstima i isklesanim nogama. Udara se u sovjetski auto, bukvalno skidajući njegov toranj i ciči:
  - Ja sam svemirska devojka!
  Adala šalje hitac nagaznom minom i škripi:
  - A ja sam akrobatičar, rastrgajte cijelu posadu!
  A i djevojka koristi gole nožne prste. Sovjetske trideset četiri granate pogodile su Maus, ali su se odbile kao grašak. Auto je dobro zaštićen. I ne možeš je lako udariti. Školjke lete iz nje kao teniske loptice, a čak i sa velikim kalibrom takvog čudovišta ne možete se probiti.
  A djevojka je upucana iz protuavionskog topa, ne dopuštajući neprijatelju da se približi.
  Agata je također opalila golim prstima i zarežala:
  - Neka moj mač udari, bičevaćemo neprijatelje!
  Adala je agresivno potvrdila, šutirajući vrlo precizno:
  Mi smo ratnici svjetla i zemlje!
  Angelina je tukla golim prstima, razbila sovjetski tenk T-34-76 i vikala:
  - Za velike pobede!
  Afrodita je takođe pogodila projektilom, teškim kao gomila, zdrobila sovjetski T-60 i zacvilila:
  - Sveti rat će biti naša pobeda!
  Agnes je mlatila golom petom, razbijajući prednji oklop neprijatelja i rekla:
  - Carska zastava napred - slava palim junacima!
  Ove devojke su prilično gadne i ubojite. I nije uzalud da ih ne možete proći. Zahvaljujući bosim nogama i tjelesnim bikinijama, pucaju bez promašaja. Što znači da se ne mogu tako lako pobijediti.
  Užasan "Miš", tučen ubojitim oružjem, i nikome nije dao šansu.
  Uključujući KV seriju.
  Ali ako postoje Njemice koje se bore tako tvrdoglavo i uspješno, onda postoje djevojke sovjetskog nivoa - heroji.
  Evo, na primjer, Nataše sa svojim partnerima. Imaju samo skromni samohodni top-85 koji je upravo stigao na front. A cure već tuku naciste iz sve snage.
  Naravno, ljepotice su bose i u bikiniju. I razbijaju naciste temeljno, kao maljem koji udara u komade stakla.
  I to je vrlo nezaboravno kada takve djevojke pokažu najviši nivo orlovskog leta.
  Natasha puca golim prstima i razbija Pantera, nakon čega viče:
  - Za veliku Otadžbinu!
  I pokazaće svoj jezik!
  Zoya takođe mlati neprijatelja. Udari ga jako jako. Lomiće oklop i brbljati:
  - Za slavu komunizma!
  Augustina se također žestoko bori, a ako pritisne neprijatelja, čini to vrlo temeljno. Lomi i urlanje:
  - Slava komunističkom svetu!
  Dolbanet i Svetlana. I vrlo prikladno. Sa golim nožnim prstima. Zdrobi neprijateljski oklop i škripi:
  - Za veličinu komunističkog sveta!
  I pokaži svoj jezik...
  Ovde su devojke, osećajući se inspirisano, pevale, komponujući u pokretu;
  Ljepotice napadaju bose
  Tako lepe devojke trcaju...
  Ako je potrebno udariti Fritza pesnicom,
  Ili ga razbijte mitraljezom!
  
  Djevojke ne sumnjaju
  Oni će sahraniti mrtve naciste...
  I žestoko će ga tući s nogu,
  A negdje zavijaju vukovi mesožderi!
  
  Rusija je reč za vojnike
  Kad vjeruješ da neće biti bolje...
  Iako ponekad sumorno poravnanje,
  Gdje trijumfuje zli crni Kajin!
  
  Ne vjerujte, komsomolci ne trče,
  A ako trče, onda samo u napad...
  I svi nacisti će biti ubijeni odjednom,
  I Firer će sve podići na kameno sjeckanje!
  
  Rusija je moja domovina
  Ona je blistava, jednostavno prelepa...
  Ko je kukavica ne vredi ni rublja,
  I opasno je raspravljati se sa ratnikom!
  
  Ali znaj da ćemo pobediti naciste,
  Nikakvo zlo neće zavladati na tronu...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  I Bog Svarog sa veličinom u kruni!
  
  Ko je kukavica, vjerujte mi, slab rob,
  Njegova sudbina je jedna - da trpi uvrede...
  Danas bravar, sutra si predradnik,
  I sami možete da tučete leđa drugima!
  
  Devojke imaju snagu, samo vulkan,
  Ona ponekad i snažno ruši planine...
  Rat bjesni zli uragan,
  I smrt ljudske rase, iskreno kosi!
  
  pa ću vam iskreno reći vitezovi,
  Jaki smo kad smo mi Rusi ujedinjeni...
  Treba mi užina za viljušku i nož
  Mi smo vitezovi u bitkama nepobedivi!
  
  Kakva je naša vera, u Gospoda Hrista,
  Iako je i Lada poštovana ...
  Drug Staljin nam je kao otac,
  A mjesto komunizma će biti raj!
  
  Uskrsnut će onaj koji je bio kada je umro,
  I postaćemo lepši i mudriji...
  I naravno čovek je veoma ponosan,
  Iako ponekad nosi gluposti!
  
  U ljubavi, naša otadžbina je kao zvezda,
  Verujte mi, ona nikada neće izaći...
  Ostvarenje velikog sna
  Biće mira i sreće u celom univerzumu!
  
  Ja volim Mariju, sveto poštujem Ladu,
  Svarog je lijep i Perun je veliki....
  Volim Isusa i Staljina
  Mila su mi sveta lica ikona!
  
  Kada će pravi raj
  Obistiniće se, verujte mi, sve nade...
  Svoje srce daješ domovini,
  Sve će biti dobro, jače nego prije!
  Djevojke su se dobro borile i dobro komponirale. Šta sa takvim ratnicima, nijedan Hitler nije strašan za Rusiju.
  Ipak, sovjetske trupe su se, nakon deset dana upornih borbi, ipak probile do Tihvina.
  Borbe su se odvijale za sam grad. Snage naravno vrlo ujednačene.
  Nemci su preuzeli prevlast u vazduhu i bombarduju bez prestanka. Situaciju otežavaju strane divizije koje se bore na strani Wehrmachta. Posebno puno talijanskih dijelova.
  Pokušavaju da odgurnu Crvenu armiju od Tihvina. Ali ruske jedinice se bore žestoko. Ovo im je jedina, prava šansa da spasu opkoljeni Lenjingrad koji umire od gladi. Hrana se tamo može ubaciti samo vazdušnim putem, ali Nemci imaju jake borbene avione i to je veoma teško izvesti.
  A u drugoj polovini avgusta, nacisti su upali u Astrakhan. I u ovom gradu sovjetske djevojke su se borile s velikim herojstvom i hrabrošću.
  Bataljon bosonogih djevojaka pokriva ovaj herojski grad.
  Alenka baci bombu bosom nogom, pa rafal, kosi naciste i izgovara:
  - Ako je žena pohotna kao mačka, onda njen muž ima miševe u glavi!
  Anjuta, pucajući na Frica, a takođe bosom nogom bacila granatu, cvrkutala je:
  - Najsjajnije ideje su sumorne iz politike iz senke, kada se sprovedu!
  Alla, pucajući na Fritza i bacivši granatu, nokautirajući tenk golim prstima, progunđa:
  - Žena je lukava kao lisica, pa čak i lavom vlada ako muškarac ima um petla!
  Marija je, pucajući iz pištolja i srušivši Fritza, zarežala:
  - Bog može sve, samo nadmaši ženu u zahtevima, On je nemoćan!
  Matrjona je, pucajući na neprijatelja i golim prstima bacajući ubojiti poklon smrti, primetila:
  - Žena, da je muškarac ne bi progutao kao boa konstriktor, mora da ima ubod kobre!
  Alenka je, nastavljajući pucati na naciste, duhovito primijetila:
  - Čovek u svemu može biti kao Stvoritelj, samo ga oponašanje kao majmuna ne čini lepim!
  Anyuta je pucala na neprijatelja, a zatim je dobro nišanim bacanjem granate nokautirala tenk i rekla:
  - Čovjek može nadmašiti Svemogućeg Boga samo u sebičnosti, pa čak i onda ako ga je intelektualno stvorio Pitekantrop!
  Alla je, nastavljajući vrlo precizno pucati na Fritz, izdala:
  - Žena ne želi da bude kokoška, ali njen idealan muškarac je petao!
  Marija je, pucajući na naciste i preciznim bacanjem bosih nogu, pogodivši Pantera, primijetila:
  - Žena lisica zaista ima vučji stisak na mužjake dabrova!
  Marusja, koja je takođe rafalom pucala na naciste i dala paket eksploziva golom petom, izdala je:
  - U politici je kao u šumi, ako proždereš hrast svinju, ako zec proždere lisicu, ako magarac - tri kože će propasti!
  Alenka, nastavljajući bjesomučno pucati, i obasipajući pješadiju rascjepkanim limunom, vyaknula:
  - Što je žena sjajnija, to je više lisica!
  Anjuta je takođe pucala na naciste, pokosila ih i golim prstima bacila granatu i zacvilila:
  - Sivim ljudima nedostaje siva materija u mozgu, bistre ličnosti, siva u glavi u velikim količinama!
  Alla je, pucajući na neprijatelja, dajući paket eksploziva golom petom, duhovito izdala:
  - Siv čovek je usamljen kao vuk, a ko zec nema odmora!
  Marija koseći Fritz duhovito je primijetila:
  - Ako je političar velika lisica, onda mu je lavovski deo obezbeđen!
  Marusja je opalila iz bacača granata i bacila limun golim prstima, škripeći:
  - Lisica-političar oduzima biraču-vrani mogućnost da jaše kao sir u puteru!
  Alenka je, nastavljajući da puca iz oružja, i golom petom podlegla paketu eksploziva, viknula je:
  - Manje je zvijezda na nebu nego tumačenja Svetog pisma!
  Anyuta, pucajući na naciste, izdala je:
  - Dželat u crvenoj halji, pravedniji, političar sa elokvencijom!
  Alla je, nastavljajući pucati, logično primijetila:
  - Dželat ima naoštrenu sjekiru, političar oštru riječ, prvi raznese glavu, drugi kapne na mozak!
  Marija je, nastavljajući precizno da tuče Frica, i golim prstima bacajući još jedan dar smrti, primijetila:
  - Sjeckati glave je ponekad humanije nego kapati na mozak!
  Matrena je, sekući naciste, i bacivši bombu golom petom, izdala:
  - Ako pustite političarima da vam kapnu na mozak, čupaćete kosu od nerviranja!
  Alenka je, pucajući na njemačkog generala i probijajući se kroz njega, prijeteći rekla:
  - Govori političara su kao voda za ispiranje mozga!
  Anyuta, koja je dobro ciljano pucala na neprijatelja, i lansirala limun golim prstima, izdala je:
  - Šta je najveći Bog u politici, šta stvara bezakonje!
  Alla je, pucajući na naciste i golom petom bacivši paket eksploziva, izdala:
  - Političar uvek gleda birača kao magarac lisičjim pogledom da ore!
  Marija, pucajući na neprijatelja, i golim nožnim prstima, bacajući granatu smrtonosne snage, ispali:
  - Žena voli da razotkrije svoje jadno telo da bi se bogatije obukla!
  Marusya je ispalila dugačak rafal, prekinuvši Fritzovu liniju i predevši:
  - Bosa žena brže obuče muškarca, čak i ako nije baš čizma!
  Alenka je, vodeći preciznu vatru na naciste, primijetila:
  - Sa golom ženskom potpeticom lakše je zavrteti muškarca na modernim čizmama!
  Anyuta je ispalila iz bacača granata i rekla:
  - Da bi dobila moderne cipele, žena mora propisno "obuti" muškarca!
  Alla je, tukući naciste rafalima i bacajući granatu na gole prste, odgovorila:
  - Žena koja ne ume na vreme da ogoli nogu ostaće zauvek "potkovana"!
  Marija je, pucajući na neprijatelja, i bacivši eksplozivnu ambalažu svojom okruglom petom, izdala:
  - Prečesto, gledajući gole ženske noge, muškarac rizikuje da se "obuva" u stanje skitnice!
  Marusja je, precizno pucajući na neprijatelja, dajući bombu golim kolenom, odgovorila:
  - Da ne biste zauvek ostali bosi, morate na vreme da uspete da izujete cipele!
  Alenka je, nastavljajući da puca na naciste, i oduzimajući im dah, duhovito izdala:
  - Bosa noga devojke je bolja od osvajačke ceradne čizme!
  Anyuta, nastavljajući pucati s neugasivom preciznošću, primijetila je:
  - Najjači oklop neće odoljeti, pred nježnom kožom, šarmantnim djevojačkim tabanima!
  Alla je, pucajući na njemačke osvajače, izdala:
  - Žene se vrlo spretno penju u muški novčanik bosih nogu!
  Marija je pucala na naciste, sa velikom preciznošću, i udarajući im po glavama, primetila:
  - Najljepši dio ženskog tijela za zlatnike, bose noge i gole grudi!
  Marusya je, nastavljajući pucati, bez sažaljenja prema nacistima, izdala:
  - Žena treba ponekad da izuje cipele, da ne bi kleknula pred potrebom!
  Alenka, zgodno škrabajući naciste i slažući ih na hrpe, logično je primijetila:
  - Lakše je čovjeka bosom nogom staviti na koljena!
  Anyuta je, pucajući na neprijatelja, agresivno primijetila:
  - Bos u vremenu, nikad bos!
  Alla, kopajući neprijatelje i odsijecajući protivnike, progunđa:
  - Lakše je ženi da se bosim nogama popne na zlatni vrh!
  Marija je takođe tukla naciste i prednjala:
  - Ti si čovek od čizama, ako ne voliš ženske noge!
  Marusja je, pucajući na naciste i golim prstima bacajući domaći paket sa eksplozivom, od kojeg se Tigar prevrnuo, zarežala:
  - Žena vitkih nogu nateraće muškarca da se sagne u poštovanju!
  Alenka je tukla naciste, pokosila ih i izdala:
  - Goli prsti na nogama su spretniji od ruku kada žena vadi novčiće iz džepa "potkovanog" muškarca!
  Anyuta je prekinula Fritz i zacvilila:
  - Najveštija stvar je da žena gura muškarca pod petu, bosom nogom!
  Alla je, pucajući na protivnike i bacajući limun golom petom, izdala:
  - Put do srca čoveka lepotica je lakše pregazila bosom!
  Marija je razbila njemački tenk, bacivši granatu, zacvilila:
  - Devojke bosih nogu, žilaviji pri penjanju na Everest muškog srca!
  Matryona je takođe pucala ubojito i izdala:
  - Izuvši cipele, ženi je lakše preći pustinju muške ravnodušnosti!
  Alenka je razbila neprijatelja zarobljenom bazukom i zacvilila:
  - Bićeš glup kao čizma, udarićeš u petu čak i bosonog!
  Anyuta se također okrenula i zacvilila, pokazujući zube:
  - Gola ženska noga tera čoveka da upadne u bosonogo detinjstvo!
  Crvenokosa Alla, nakon što je pokosila naciste, cvrkutala je:
  -Najčešće potkovane čizme padaju u bosonogo detinjstvo!
  Marija je ošamarila naciste i zacvilila:
  - Ako devojka ima lepe noge, onda nije skitnica u životu!
  Matryona, pucajući na neprijatelja i sekući naciste, kao snopove žita, lajala je:
  - Bosonoga je bolja od potkovane starice, mlada mačka, zabavnija od starog lava!
  Alenka je, pucajući na naciste, bacajući smrtonosne poklone smrti, izdala:
  - Najbolje od svega, žena dobija nagradu golih grudi, a modne cipele bosih nogu!
  Anjuta je tukla i naciste, kosila ih i bosim nogama bacala granate i cvilila:
  - Od trnja muške ravnodušnosti, najbolji način da zaštitite ženu je gola peta!
  Alla je, pucajući na protivnike i odsijecajući ih automatskim rafalima, primijetila:
  - Najizdržljivija potpetica za muškarca od bose ženske noge!
  Marija, pogađajući protivnike i pogađajući iz bacača granata, izdala je:
  - Ženska bosa peta, najizgorenija čizma potkovana iznutricama!
  Matryona je, obarajući naciste, duhovito izdala:
  - Nećeš moći na vreme da izuješ cipele - postaćeš bos!
  Alenka je, pišući o nacistima, zabilježila:
  -Ako si um od batine, onda se možeš dobro zagrijati, samo sebe!
  Anyuta je logično primijetila, mlativši neprijatelja i bosom nogom bacajući paket s eksplozivom:
  - Dobro je imati klub, loše je biti klub!
  Alla je, tukući naciste i dajući bombu golom petom, viknula:
  - Peke od livenog gvožđa mogu vam pomoći da preživite, ali hrastova glava će dovesti do smrti!
  Maria je sasvim logično primijetila, koseći naciste:
  - Kad vladar nema kralja u glavi, u zemlji vlada anarhija, a džabe prodaju!
  Matryona je, racionalno tukući naciste, primijetila:
  - Kruna nije za glavu nego šešir!
  Alenka, slamajući Frica, logično je primetila:
  - Na hrastovoj glavi i kruna sedi nesigurno!
  Anyuta, pucajući vrlo precizno na naciste, izdala je:
  - Koliko god da je hrast jak, ali materijal za glavu od njega je najkrhkiji!
  Alla, žustro pucajući na neprijatelja, logično je zaključila:
  - Ko je klupski glavar, taj se batinom na glavu!
  Marija jebeni protivnici, izdala:
  - Političar u rukama drži torbicu i pendreku, samo su mu pare drvene, a palica papirna!
  Marusya je logično primijetila, bacajući limun bosom nogom:
  - Svetla glava, u najmanju ruku se odnosi na sedu kosu!
  Matrona je, slamajući naciste, primijetila:
  - Možda nisi plavuša, ali lepo je biti svetla duša, devojke mogu da pobede zle da drugi žive srećno!
  Alenka, pucajući na naciste, zacvilila je:
  - Od hrastova samo na panjevima ne možete izgraditi jaku odbranu!
  Anyuta, pucajući, logično je primijetila:
  - Ako političar nije djetlić, onda će skinuti čips, ne samo sa biračkog panja!
  Alla je agresivno izjavila, obarajući Nemce:
  - Iako političar nije orao, on birače smatra vranama i djetlićima!
  Marija je, saseći neprijatelje, primetila:
  - Ako dozvoljavate političarima da vam skidaju strugotine, onda ste definitivno djetlić!
  Matrena se, koseći naciste, izrazila:
  - Političar sa biračima je lisica, a sam sa sobom hrčak je hrčak!
  Marusja je bosom nogom bacila granatu i zacvilila:
  - Pametan političar je kao lisica u kokošinjcu, a glup je kao slon u porculanu!
  Alenka, slamajući Frica, izdala je:
  - Prećutkuje se red, pričanjem političar pravi nered!
  Anyuta je, razbacujući naciste granatom, zacvilila:
  - Političar mnogo priča, pogotovo kad hoće da začepi!
  Alla je agresivno primijetila, tučeći naciste:
  - Svađati se sa političarem da lupanje vode u malteru, osim ako ne slomiš mišić jezika, leži u profitu!
  Marija je, slamajući neprijatelje, i bacajući bombu bosom nogom, zabilježila:
  - Političar je mešavina lisice i vuka, ali mnogo svinja!
  Matrena je, pucajući na naciste, zarežala:
  - Što je lisica više političara, to više svinja!
  Marusya, koseći Fritz, izdala je:
  - U politici je kontinuirana menažerija, vukovi, zečevi, kokoške, petao i detlić, samo se lisica uvek bira za kralja!
  Alenka, slamajući naciste, progunđa:
  - Diktator koji se pretvara da je lav je prava svinja!
  Anyuta je agresivno primijetila, obarajući neprijatelje udarcima:
  - Političar će proći za lava samo ako je glasač savršen magarac!
  Alla, izbacivši naciste kao prašinu sa tepiha, izdala je:
  - Političar stavlja ovčiju kožu, ali ga samo krvožednost srodi s vukom, a čvrstim ovnom domišljatošću!
  Marija je, bacajući bombu bosom nogom, cvrkutala:
  - Bolje je kada je vladar vuk u ovčijoj koži nego ovan pod maskom lava!
  Matryona je, pucajući na neprijatelja, preciznošću Robina Hooda, izdala:
  - Političar bleji o miru kao ovca, a vučji očnjaci rat zveckaju!
  Marusja je, pucajući na neprijatelja, viknula:
  - Političar da dobije glasove birača sipa kao slavuj, ali ih drži za djetlića!
  Alenka je, pucajući na naciste, izdala:
  - Ako vam se govor političara čini kao slavujev tril, nemojte u ovom slučaju biti vrana!
  Anyuta je duhovito primijetila, obarajući naciste:
  - Ako političar pjeva kao slavuj, onda te smatra odgovarajućom igrom!
  Alla je, sabijajući naciste, primijetila:
  - Lov na birače razlikuje se od šumskog lova po tome što lovac pravi što više buke!
  Marija je pucajući na neprijatelja viknula:
  - Političar, za razliku od džeparoša, pravi veliku buku pri krađi, a laska pri pljački!
  Matrjona, pucajući na neprijatelja, progunđa:
  - Političar je u izvesnom smislu i bog, ali mu je bolje ne verovati!
  Marija je potvrdila:
  - Političar voli da obećava Mesec kao glasač, samo što zaboravlja da doda da tamo nema života osim peska!
  Alenka, odsijecajući protivnice, progunđa:
  - Jao nije od uma, nego od nedostatka praktične domišljatosti!
  Anyuta, pucajući na neprijatelja, zacvilila je:
  - Sve nevolje sveta nisu od novca, već od njihovog odsustva u pravom iznosu!
  Alla je, pucajući na neprijatelja, izdala:
  - Jezik je dat političaru da sakrije svoje misli, ali ne sa kakvom elokvencijom političar može da sakrije svoju sivu bijedu!
  Maria je energično primijetila dok je pucala na Fritz:
  - Ako gvožđe ode u lance, neće ostati za mačeve, ako se srebro prolije u govorima, onda neće biti od čega da se plaća!
  Matrjona, pucajući na neprijatelja, progunđa:
  - Da li političar ima dar da drži obećanja? Posjeduje, ali ne uzalud!
  Marusya, pucajući na naciste, primijetila je:
  - Slon nameće veliku gomilu govana, a političar-lisac još veću brdo verbalnog proliva!
  Alenka je duhovito primetila, slamajući naciste:
  - Političar toči obilato slatkim medom govora, utapajući birače u verbalnu dijareju!
  Anyuta, pucajući na protivnike, izdala je:
  - Slatki govor političara je kao potok med, samo što uz njega plivaš u smeće!
  Alla je, pucajući na naciste, primijetila:
  - Političar može ispuniti obećanje, samo da bi glasač povjerovao u nemoguće!
  Marija je, vodeći vrlo preciznu vatru, izdala:
  - Ima mnogo političara na izborima, ali nema ko da bira, ko je panj, ko je špil, ko je lisica, ko je svinja, ko je medved - od dosade ostaje samo jedno - do roar!
  Matryona je pucala na naciste i primijetila:
  - Političaru koji često cepa grlo, treba kako treba da se razbije po ušima!
  Marusya je presekla naciste, rekla:
  - Političar, za razliku od slavuja, nikad ne peva džabe, a ima lisičji dar!
  Alyonka je cvrkutala, pokazujući zube:
  - Političar hoće da postane orao, ali glasač uvek nema ptičija prava!
  Anjuta je gukala, gađajući Nemce iz snajpera:
  - Zašto si na ptičjem pravu, jer pamet djetlića!
  Alla je siktala s agresijom pitona:
  - Političar ima mnogo različitih pesama, ali sve sa samo jednim motivom: izaberi mene!
  Marija je, presecajući naciste, progunđala:
  - Birač kao lepinja ostavlja zeca, vuka, medveda, ali ga politička lisica svejedno proždire!
  Matrena je napomenula, sekući naciste:
  - Političar će slatkim govorima računati na intelekt muhe, na tren slavuja, na razmatranje detlića, ali njegova svinjska suština je vidljiva sokolovom oku!
  Marusya, koja se bori protiv nacista, dodaje sa smiješkom:
  - Žena je i dobar političar, i barem daje šansu da ispuni obećanje o vjernosti i pruži zadovoljstvo!
  Tako djevojke herojski štite grad i daju veliku nadu.
  . POGLAVLJE #4
  Krajem septembra i početkom oktobra, bitke za Astrahan su još trajale, a nacisti su se kretali na jug duž obale Kaspijskog mora. Došlo je do neumoljivog napredovanja nacista... Na jugu su nacisti zauzeli grad Ordžonikidze i krenuli u juriš na Grozni.
  U ovom gradu su se herojski vodili i sovjetski ratovi.
  Bataljon djevojaka, na čelu sa Tamarom, pokazao je očajnu odlučnost i hrabrost.
  Tamara je ispalila rafal iz mitraljeza, a golim prstima je bacala granate govoreći:
  - Slava našoj Otadžbini SSSR!
  Anna je, precizno pucajući na naciste, bacivši i paket eksploziva golom petom, viknula:
  - Slava herojstvu!
  Akulina, pucajući na neprijatelja, viknu:
  - Za otadžbinu i čast!
  Viktorija, pucajući na Frica i bacajući smrtonosnu granatu golim prstima, zarežala je:
  - Slomite Vermaht junaštvom!
  Olimpija, zdrava devojka, dala je red neprijateljima, nokautirala Frica i oprostila:
  - U svetom ratu biće naše pobede!
  Tamara je, pucajući na naciste, i ponovo bacajući bombu bosom nogom, primijetila:
  - Vojnik mora imati snagu hrasta, ali ne i hrastove glave!
  Devojke su pucale. Oko mase ruševina, ruševine se dime. Slijedi eksplozija za eksplozijom. Dim se diže u nebo. Sve okolo gori.
  Uništenje velikih razmera.
  Lijepa, bosonoga plavuša Ana, dok baca granatu, razdire naciste, brblja ovako:
  - U svakom hrastu je udubljenje, u svakoj hrastovoj glavi je rupa iz koje teku mozgovi!
  Akulina, pucajući na neprijatelja i bacivši granatu gracioznom, preplanulom, bosom nogom, zacvilila je:
  - Ako si pametan kao hrast, onda ćeš se saviti kao jasika!
  Viktorija, ova crvenokosa devojka, takođe golih, preplanulih, isklesanih nogu, cvrkutala je:
  - Ako nemaš lisičje lukavštine, onda će ti skinuti tri kože!
  Olimpijada, zdrava, visoka, krupna, mišićava plavuša se okrenula, bosom nogom bacila granatu i zacvilila:
  - Ako si glup kao hrast, otrgnuće te kao ljepljivu!
  Pokraj njih je puzao dječak. Bljeskao je sa crnim štiklama i bacio eksploziv na naciste. Onda je zacvilio:
  - Mladi vojnik, bolji od oronulog generala!
  Tamara se ponovo okrenula. Bacila je bombu smrtonosnom bosom nogom i viknula:
  - Za svako svoje novo odijelo političar povlači tri kože sa glasača!
  Akulina, pucajući na neprijatelje, i agresivno se cereći, zareža:
  - Bićeš pametan ko hrast, otkinuće ga ko lepi i zečevi!
  Ana je, pucajući na neprijatelja i bacajući granate bosom nogom potkopavajući tenkove, cvrkutala:
  - Lukava lisica će i tri kože s lava skinuti, ako je pametan ovan!
  Viktorija je, pucajući na naciste, i bacajući ubilački poklon golom petom, izdala:
  - Ako nećeš da postaneš lisica, cvilećeš kao gladan pas!
  Olimpijske igre su pokosile Fritz. Zatim je bosom nogom bacila granatu i cvrkutala:
  - Političar je lisica, pa po danu guši glasače-kokoške!
  Tutnjava kanonade raste. Strašni "Sturmtigrovi" idu u bitku. Ispaljuju raketne bombe. I uništavaju čitave zgrade, uništavajući kuće odjednom. I jurišnici kruže nebom. Oni ispaljuju rakete na sovjetske položaje. Bacaju bombe. Panter-2 je već vidljiv, naprednija mašina od Pantera, sa moćnim topom od 88 mm.
  Nemačko vozilo ima užu i manju kupolu, kao i zdepast trup. Takvo čudovište, ako mlati, onda mlati. I što je najvažnije, ne previše težak, sa snažnijim motorom od 900 konjskih snaga.
  Tamara je bosom nogom bacila granatu na Pantera-2 i zagugutala:
  - Bićeš glup ko panj, otkinuće ga kao lepljivu, ne samo lukave lisice, nego i kukavne zečeve!
  Ana je, pucajući na naciste, i koseći protivnike, gađajući limune bosim nogama, zaključila:
  - Čak i orao, lukava lisica, može razotkriti mokro pile!
  Akulina je, odsijecajući neprijatelje i probijajući ih, preciznim udarcima, izdao:
  - Čovek koji sanja o ulozi lava često postaje magarac kojeg lisica preora!
  Viktorija, sečeći protivnike u rafalima, i bacajući nešto smrtonosno bosim nogama, viknula je:
  - Čovek ima lavovske ambicije, magareću tvrdoglavost, nespretnost medveda, gracioznost slona, ali njegova lisica uvek ume da ga namami!
  Olimpijske igre su se okrenule neprijatelju. Pokosila ga je kao kosilica i zarežala:
  - Lisica crvene boje, političar krvavog odela!
  Intenzitet bitke je stalno rastao. Grad su gađali nacisti gasnim topovima, koji su po snazi bili superiorniji od Katjuša. I bilo je vrlo teško oduprijeti se nacistima. Ali bataljon bosonogih, polugolih djevojaka borio se s kolosalnim entuzijazmom. I djevojke skoro da nisu umrle, muškarci su dobili više.
  Tamara je, pucajući na naciste i bacajući bombe golim prstima, viknula:
  - Žena pobjeđuje jake muškarce, igrajući se na njihove slabosti, političarka ubjeđuje slabe birače, očigledno preigravajući!
  Anna je, odsijecajući neprijatelje i koseći ih mecima, u isto vrijeme dajući u paketu eksploziv golom petom, izdala:
  - Žena je najlukavija političarka, ne treba da uči za lisicu, ali mora da zna da se obuva, a da ostane bosa!
  Akulina je preciznim rafalima odsijecala protivnike i golim prstima lajala:
  - I žena voli mladost, ali joj je zeleno od dolara draže od zelenog doba patrona!
  Viktorija, ta riđokosa kučka, je smrtonosno rafala, oborila konopac i zacvilila:
  - Zelenilo devojačke mladosti privlači zelene novčanice muškaraca koji su se ugojili od dolara!
  Olimpijada, pucajući na neprijatelje i bacajući još jedan dar bosom nogom, viknula je:
  - Ne juri za zelenim dolarom, nevolja ima i zelene oči, a školjka je hrskava!
  Bitka postaje sve žešća. Smrtonosni projektili jure. Razbili su i razbili sovjetske položaje, prevrnuvši topove baterija. I novi avioni jure, i jurišni topovi tutnjaju. Oblaci prašine dižu se u nebo.
  Tamara je, nemilosrdno pucajući na naciste, uzela i dala biser, na koji je bosom nogom bacila granatu:
  - Vjerujući u Boga, ne tonite na nivo životinje: čovjek nije pokorna ovca, niti smrdljiva koza!
  Ana je, boreći se s neprijateljem i bosim nogama bacajući darove smrti, primijetila:
  - Zarađivati na vjeri ljudi isto je što na zlato sipati stajnjak, niknuće nepovjerenje!
  Akulina, uništavajući Pantera, agresivno je puhao:
  - Vjerujući u nedjelju, nemojte stići do sedam petka u sedmici!
  Viktorija je, veoma precizno pucajući na naciste, i agresivno ih koseći, primetila:
  - Vjera u vječni pakleni plamen uzavrelo mlijeko sujeverja, sa kojeg se skida pjena, odmetnici iz religije!
  Olimpijada, heroj, koja je sekla naciste i bosim nogama bacala granate kolosalne razorne moći, primetila je:
  - Samo panjevi i hrastovi veruju u paklenu lomaču večnog plamena, dopuštajući da budu oguljeni kao lepljivi!
  Tamara je pucala iz zarobljene baze, bljesnula golim štiklama i cvrkutala:
  - Kako sija plamen vječne paklene vatre? Sjaj zlatnika u džepovima lopova iz religije!
  Ana je, pucajući na neprijatelja i sakosavajući naciste sa kolosalnom preciznošću, izdala:
  - Nevaljalci koriste Boga da napune džepove, a varaju se ne samo praznom glavom!
  Akulina se okrenula neprijatelju. Bacila je bombu golim prstima i zacvilila:
  - Nevaljalci iz vjere otkidaju tri kože ovcama, lome rogove kozama, samo im je profit drag, a vjera je za halabuku!
  Viktorija je golom petom bacila bombu od piljevine, raznela neprijatelja i zacvilila:
  - Pošten sveštenik je kao vuk vegetarijanac, samo je vera uvek poštena, a njena upotreba je sebična!
  Olimpija je pucala na neprijatelja iz mitraljeza. Pokosila je neprijatelja i dala gomilu granata golom petom, koja je prevrnula tenk Lev. Onda je viknula:
  - Svaka religija je bajka, samo se od ove fantazije zarađuje u zaista fantastičnim razmerama!
  Ovako se djevojke hrabro bore u gradu Grozni. I pokazuju se sa najviše tačke gledišta hrabrosti.
  A ostale djevojke brane Astrakhan svom svojom hrabrošću. I oni također pokazuju najviši akrobatiku i snagu.
  Devojke se jako dobro bore.
  Alenka je bosom nogom bacila granatu, raskomadala naciste i gugutala, pokazujući zube:
  - Ko vam dozvoli da kačite rezance na uši, biće zauvek gladan!
  Anyuta, koseći naciste ovim, složila se:
  - Nećeš biti pun rezanaca na ušima!
  Alla je ispalila rafal na naciste, bacila smrtonosnu granatu bosom nogom i vikala:
  - Rezanci na ušima su jelo koje izaziva mučninu u poslednjem trenutku!
  Marija je duhovito primijetila, pokazujući zube, i golim prstima bacajući eksplozivni paket:
  - Da li je ovo Bog, niko ne zna, ali stalno razapinju čoveka, kao da je sličan Hristu!
  Marusya, jebena Fritza, uzela ga je i viknula, agresivno se cereći:
  - Čovek nastoji da ovlada Božjom silom, ali do sada dobija samo raspeće ne po Bogu!
  Matryona se okrenula, pokosila naciste i izdala, agresivno namigujući prijateljima:
  - Čovjekovo srce stremi dobroti, njegov um profitu, a stomak proždrljivosti, i na kraju vuče noge u jamu!
  I žestoke bitke tutnjaju u Astrahanu. Grad na Volgi je ključna tačka sovjetske odbrane. I ovdje takve bitke bjesomučno ključaju. Kao da čajnik žubori.
  A teški, smrtonosni avioni jure. Yu-288 je veoma moćna mašina. I baca bombe sa kolosalnom upornošću.
  Alenka vrišti, okreće se prema nacistima i bosom nogom baca bombu:
  - Ako čovek ima inteligenciju gorile, oraće kao konj i jesti kao pas!
  Anyuta je bosom nogom lansirala ubilački dar smrti, razbila naciste i vikala:
  - Čovek dozvoljava sebi da ga stave na kragnu, ali da bi orao, mora da se tuče prinudnim bičem!
  Alla je golom petom lansirala limun i progunđala:
  - Političar ima veliki džep, ali je samo beznačajni džeparoš!
  Marija je, pucajući na protivnike, siktala:
  - Političar koji biračima obećava mesec sa neba, došavši na vlast, napušta lunarni pejzaž, i cvili od gladi za zvezdom!
  Matrjona je, zaglušujući se smejući, primetila:
  - Đavo u svakoj politici podstiče da zauzme mjesto Svemogućeg Boga, samo političar ima jako malo talenta!
  Marusya, pucajući na neprijatelje i samouvjereno ih koseći, primijetila je:
  - Čovek teži da postane svemoćan, ali njegov moralni napredak ga ne čini boljim!
  Devojke su očigledno duhovite do najvišeg stepena.
  A rat ide na nazubljenom tragu. Mlazni avioni se testiraju u Trećem Rajhu. I ovo je takođe prilično ozbiljan argument u sporu sa SSSR-om.
  Hitler, naravno, nije baš zadovoljan. Rat se odugovlači, a Rusija se tvrdoglavo opire, iako i ona popušta. Bitke ključaju, kao na ušću vulkana.
  Kraj oktobra. Kalmikija je potpuno zarobljena, a nacisti napreduju preko Dagestana.
  Uspjesi nacista, iako skromni, ali konstantni. Crnomorska flota je na ivici uništenja.
  Ovdje je cijeli tim na razaraču koji se sastoji od djevojaka. U najmanju ruku dobra ekipa. Djevojka je u prslucima i trči bosa, trepereći sa okruglim štiklama.
  Alice, komandant razarača, samouvereno naređuje da se napadne fašistička krstarica. Lansira torpedo i primjećuje:
  - U ratu, kao u dobrom pozorištu, sljedeća radnja je nepredvidiva, suze će sigurno liti!
  Andrijana je njena partnerka, koja komanduje čitavim leglom devojaka. Trčale su trepereće gole, okruglih potpetica, i cvilile. Postavili su minski uređaj.
  Andrijana je viknula:
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  Veronika je, pucajući na naciste iz topa, promucala:
  - U ratu, kao na filmu: akcija pleni, nikad ne dosadi, samo, avaj, zaista ubija!
  Razarač sa golonogim, preplanulim, vitkim, veoma lepim devojkama skače s jedne na drugu stranu. Bačen je kao pero.
  Alisa je, lupkajući svojim isklesanim, bosim nogama, viknula:
  - Ako nisi lagodan, zemlja će počivati u miru u ratu!
  Andriana je, precizno pucajući iz topa, primijetila:
  - Devojka koja se bori je vitez!
  Alice se ispravila dok je pucala:
  - Ne, ona je heroj!
  I ratnici su prasnuli u smijeh. I pokazao jezike. I noge ljepotice, tako graciozne, i tragovi krvi su ostali na palubi. Moćne devojke.
  I gole, pete su im tako okrugle i graciozne.
  Alis se prisjetila kako je bila zarobljena, a nacisti su je gladili po tabanima tankim, usijanim bičem. Ovdje skoro gol visiš na stalku. Tvoje bose noge su uvučene u kocku. I golicaju te usijanim štapovima. Ovdje i do grimizne bradavice, crveno gvožđe je kauterizovano.
  Alice je mučena i mučena nekoliko dana. Ali djevojka je uspjela pobjeći.
  Stražaru je rekla da zna mjesto na moru, gdje su bacili kontejner sa zlatom koji je evakuisan iz Sevastopolja. Fašista je pao na to.
  Pa, Alice je, uprkos svim torturama, zadržala hrabrost. Skinuli su je sa lanaca i vezanih ruku stavili u čamac. I bosih nogu, lagano opečenih na stalku, mogla je da uzme pištolj i ubije dvojicu fašista. Zatim je odvezala užad i otplivala. Ona je to pametno provjerila. I zaradio poštovanje devojaka.
  Iz specijalnog odjela su pokušali da se priljube uz nju, ali je Alice zaprijetila specijalcima da će organizovati nesreću, a i objesiti je na kučku. Uplašili su se.
  Alice je veoma borbena devojka...
  Čak je i duhovito zaključila:
  - Dželat voli sjekiru iz oružja, ali u borbi ima nespretnu vještinu!
  Andriana se složila sa ovim, udarajući svoje isklesane noge:
  - Od sjekire se još može kuhati supa, ali ono što je napisano junačkim perom ne može se sjekirom dželata posjeći!
  Juliana je veoma lepa devojka. Na grudima ima samo tanku prugastu tkaninu i gaćice. Ali ona je tako divna i lepa. Noge svih djevojaka na razaraču su gole i vrlo zavodljive.
  Kada su Nemci zarobljeni, prisiljeni su da ljube devojke ukrug, golih peta. I zatvorenici to rade poslušno. I ližu pete djevojkama, i ljube se sa velikim zadovoljstvom.
  Juliana je pjevala:
  - Mi nismo zli razbojnici,
  Ne želimo da ubijamo...
  Ali gole pete bole,
  Hoću svakog da udarim u lice!
  Djevojke, naravno, mogu uživati u svakom uspjehu.
  Andriana je, lupkajući golim štiklama, izdala:
  - O, nove granice, ne zasmejavajte me!
  Alice se složila:
  - Neograničene mogućnosti za one koji sebi ne postavljaju granice!
  Veronika se šamarala bosim nogama, zveckala bosim štiklama i, pokazavši zube, primetila:
  - Najjača osoba neće povući nepodnošljive ambicije!
  Andriana je duhovito primijetila, pokazujući zube i pucajući iz topa:
  - Čovek je daleko od Boga, jer nije otišao daleko od makaka u svom oponašanju prirode!
  Veronika, drobivši potoke nacista koji su napredovali preciznim hicima, progunđa:
  - Političar u ambicijama je bog, u metodama svog lica, a u korištenju rezultata je čista svinja!
  Sovjetske devojke se dobro bore. Ali ima, naravno, nemačkih, ali i lepotica u bikiniju i bosonogih.
  Na primjer, Gerda je rijedak borac.
  Ona i njeni partneri sjeli su na najnoviji tenk "Panther" -2.
  Devojke pucaju na sovjetske trupe i urlaju.
  Mi smo zli vukovi, mi se povlačimo, nema dobra!
  I namiguju očima...
  Gerda je uz pomoć golih nožnih prstiju mlatarala po ruskim vojnicima i zacvilila od zadovoljstva:
  - Ko nije vuk u životu, tri kože spuštene, ko nije lisica u pameti, iznutrijen je ko kokoš!
  Charlotte je također pogodila preciznim projektilom, probio se kroz sovjetski tenk, zdrobio oklop i viknuo:
  - Vuk je uvek gladan, čovek je uvek nezadovoljan, a političar ne može da kaže ni reč istine!
  Christina, vrlo precizno gađajući neprijatelja i gađajući ruske tenkove smrtonosnim projektilom, primijetila je:
  - Lisica ima vrijedno krzno, ali lisičja uvjeravanja političara ništa ne vrijede!
  Magda je uzela i uperila pušku u neprijatelja, golih prstiju, mlatarala i grcala:
  - Ima više mlijeka od koze nego političara koji je pametan ovan!
  Gerda je, nastavljajući precizno pucati na sovjetska vozila, primijetila:
  - Na izborima su političari kao između kuge i kolere, iako su političari mnogo zarazniji u svojoj šizofreniji!
  Charlotte je pogodila trideset i četiri, i kidajući toranj, rekla:
  - Političar ima vučji nos za profit, a sam je gotova svinja za utrobu!
  Christina je spretno lansirala projektil uz pomoć golih nožnih prstiju i izdala:
  - Političar je ovan koji juri na lavlji tron, a kada dođe do vrha, pretvara se u lisicu koja guši kokoške glasače!
  Magda je agresivno primijetio, šaljući sovjetskom samohodu golim prstima na dar smrti:
  - Ne veruju političarima, ali glasaju, ne razumeju muziku, ali rado slušaju, ne jedu rezance, već se voljno drže za uši!
  I njihov "Panter" -2 je vrlo aktivan. I projektil šalje vrlo precizno.
  Njemačka mašina vrlo samouvjereno lomi sve sovjetske tenkove.
  Gerda snima i pjeva:
  - Jedan, dva, tri - prekrši savjet!
  Charlotte puca veoma precizno, pogađa protivnike i zvižduće:
  - Mi smo najjači na svetu!
  Christina je, pucajući golim prstima, probijajući se kroz trideset i četiri, dodala:
  - Neprijatelji se svi namakaju u toaletu!
  Magda je pucala na neprijatelja i rekla:
  - Otadžbina suzama ne veruje!
  Gerda je zacvilila:
  - A mi ćemo zlim oligarsima dati u mozak!
  Charlotte je duhovito primijetila, pogađajući granatom sovjetsku haubicu:
  - Zlato samo lepo izgleda, u stvari, ovaj metal, čovečanstvo je uvek patilo, postalo je bahato!
  Christina se, pucajući na neprijatelja, duhovito izrazila:
  - Ogolivši grudi, ženi je lakše otkinuti tri kože sa muškarca!
  Magda je, pucajući na protivnike, prvobitno primijetila:
  - Djevojke bose, stavite muškarce u galoše!
  Naravno, devojke na rezervoaru su graciozne. A piloti su najhladniji među Fritzovima.
  Albina i Alvina su najstrašniji asovi u svemiru. Ovdje su već dostigli broj od po pet stotina oborenih aviona. Ispred njih je samo Marseille. Odlikovan je Velikim krstom Gvozdenog krsta za 500. avion sovjetske flote. Ali Albina i Alvina su se počele boriti mnogo kasnije i stoga će uskoro prestići Marseille.
  Albina i Alvina za 500. avion dobili su Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  A sada se bore sa crvenim pilotima.
  Albina pritišće dugmad golim prstima, obara pet sovjetskih aviona odjednom i zacvili:
  - Ako je muškarac pametne čizme, onda uvijek sjedi u galošu!
  Alvina je, pucajući na ruske avione i obarajući ih golim prstima, primijetila:
  - Ženska gola noga vremenom će svaku čizmu staviti u galoš!
  Albina je, vodeći vrlo dobro ciljanu vatru na sovjetska vozila, duhovito odgovorila, pokazujući zube:
  - Čovek koji često gleda gole, ženske noge, sedi u galošu!
  I obje djevojke, srušivši još par Jakova, zacvile:
  - Gola ženska noga, dobro se vozi ispod pete i savršeno sedi u galošu!
  Ratnici se ovdje mogu vidjeti na velikoj visini.
  Ali ako postoje veličanstveni njemački piloti, onda postoje i lijepe sovjetske djevojke-komsomolci.
  koji se bore sa velikom snagom. I oni su također uspješno obarali horde Trećeg Rajha.
  Anastasija Vedmakova, uzela ga je i golim prstima oborila Nemca i zacvilila:
  - Muškarac je spreman da se okrene naopačke da bi devojci pocepao cipele!
  Akulina Orlova, pucajući na naciste, duhovito je zabilježila:
  - Bilo koju čizmu možete okrenuti naopačke sa golom ženskom petom!
  Anastasija je takođe udarila Frica i zacvilila:
  - Ženska bosa noga će izvrnuti svakog muškarca, čak i ako je zadnja čizma!
  Akulina Orlova, nokautirala je Foke-Vulfa i siktala, otkrivajući svoje prelepe zube;
  - Ako hoćeš da izvrneš čoveka naopačke - izuj cipele, ako hoćeš da ga staviš u galoš, otkrij petu!
  A devojke su uglas pevale:
  U svemiru bjesni rat,
  Slomiti da ubije bez razloga...
  Sotona se oslobodio
  I smrt je došla s njim!
  
  I ko će zaustaviti tok
  Krvave i lude rijeke...
  Laserski snop će ući u hram,
  I blic je nestao čoveče!
  
  I takav haos
  Preplavio univerzum...
  Tužna sudbina čovečanstva
  Izdrži bol, patnju!
  Devojke su možda delimično u pravu. Rat nije sreća. Ali u isto vrijeme i zabava.
  Dvoje njemačkih pilota početnika, Eva i Gertrude, bore se na jurišnim modifikacijama Focke-Wulf. Napadaju kopnene sovjetske ciljeve iz vazduha.
  Eva, ispaljuje i ispaljuje raketu, primjećuje:
  - Zašto je detinjstvo boso, jer gola ženska noga tera muškarce da izgube glavu, kao da su dečaci!
  Gertruda je eksplodirala raketom, pritisnula pedalu golom petom i razbila bunker sovjetske vojske i zaškripala:
  - Želja da vidi ženu golu čini da se muškarac okrene naopačke!
  Eva je ponovo udarila, pogodila trideset i četiri, razbijajući kule i duhovito primijetila:
  - Da biste skinuli ženu, morate prvo obući njene dobre cipele!
  Gertruda je tukla svoju protivnicu golom, okruglom petom svog gracioznog stopala i primijetila:
  - Svući se u pravo vreme, poslovna žena će muškarcu otkinuti tri kože!
  Eva je ispalila raketu na sovjetske bunkere i viknula:
  - Žena koja se na vreme razgoli neće postati bosonog i temeljno obuvan muškarac!
  Gertruda je, nakon što je poklala sovjetske trupe, potvrdila:
  - Bosa žena će muškarcu obući čizmu, i staviti ga u galoš, i izvrnuti ga naopačke i učiniti ga zadnjim bosonogom!
  Ovdje je, naravno, logika djevojaka da se protiv nje ne možete raspravljati. A djevojke se tuku bose i u bikiniju.
  I vole lijepe mladiće, i općenito takve da su jednostavno super.
  A ako pjevaju, onda će stotinu ljudi biti ubijeno!
  Evo devojaka, obostrano dostojnih i veoma lepih, tako da se u stvari muškarci okreću naopačke!
  . POGLAVLJE #5
  Grad Grozni, potpuno okružen nacističkim trupama, pao je početkom novembra 1943. godine. Bataljon sa devojkama je izbio iz kotla i povukao se u Šali.
  Već su bile planine, neravni teren i postalo je zgodnije držati odbranu. Njemački tenkovi su bili dosta teški, posebno Maus, i bilo je prilično nezgodno boriti se s njima u planinama. Tenk T-3 je već bio povučen iz proizvodnje, ali se još uvijek proizvodila modernizirana verzija T-4. Iako moralno zastarjeli. Ali i dalje se mogao boriti protiv T-34-76. I bori se dobro. Njegov top je bio još snažniji i imao je veću njušku brzinu od trideset četiri.
  Tamara i devojke su se potukle u Šaliju. Devojke su se trudile da ovo veoma veliko planinsko selo zadrže - pravi grad.
  Ljepotice su se veoma hrabro borile.
  Tamara je bosom nogom bacila granatu, ispalila rafal i zagugutala:
  - Za domovinu SSSR!
  Anna je otvorila vatru na naciste. Lakši T-4 pokušao je da se popne uz padinu. Djevojka je, bacivši bombu bosom nogom, srušila nacističku mašinu i zacvilila:
  - Za našu majku otadžbinu!
  Akulina, pucajući na Frica i golom petom, služeći smrtonosnog zamotanog u foliju, vyaknula:
  - Otadžbina je uvek sveta!
  Veronika, pucajući na neprijatelja i gađajući limune golim prstima, izdala je:
  - Za ruske gigante!
  Olimpijada, ova džinovska žena, takođe je golim prstima bacila granatu na naciste i zacvilila:
  - Za komunizam!
  Tamara je, izvodeći dobro nišanu vatru na naciste, i odsijecajući ih kao strugotine sa drveta, izdala:
  - Što više hrastova u vojsci, to je jača naša odbrana!
  Ana je, pokazujući zube i pucajući na naciste sa kolosalnom preciznošću i bijesom, primijetila:
  - Sve ću vas uništiti.
  Tenk "Lav", veliko vozilo sa dugom cijevi. Ovdje ima najnoviji top 105 mm, dužina cijevi 100 EL. I ispostavilo se da je to veoma dugačak pištolj. A ovo deblo strši smrtonosnom snagom.
  Akulina puca iz bazuke na naciste i cikne:
  - Slava eri komunizma!
  Viktorija takođe puca i urla:
  - Slava herojima Rusije!
  Olimpijada potvrđuje pucajući na naciste i bacajući granatu golim prstima:
  - Najveća slava!
  Devojke su, treba napomenuti, fenomenalne, i veoma simpatične. A njihova hladnoća je kolosalna.
  Tamara, pucajući u neprijatelja, i pokazavši zube, kaže:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  Ana, pucajući na neprijatelja, agresivno kaže, bacajući bombu golim prstima:
  Učinimo da nam srca kucaju uglas!
  I namigni svojim partnerima.
  I Akulina će se okrenuti, kako će pokositi protivnike, pa će urlati:
  - Za moje pobede kroz krov!
  Akulina Petrovskaya nije jednostavna djevojka. Morala je proći kroz mnogo toga. Konkretno, uhvaćena je u krađi i uhapšena. Prošla je i dječiju koloniju-mladanci. Pa ništa, preživjela je. Bosa je hodala kroz snježne nanose, ali je samo postala zdravija i jača.
  Viktorija se bori sa bjesomučnim bijesom. Okrenuo se protiv neprijatelja. Fritz je pao. Zatim je golim nožnim prstima bacila granatu. Motocikl se prevrnuo.
  Djevojka je gukala:
  - Za moćne granice!
  Olimpija se bori sa veoma divljim osećajem besa. Njeni udarci su jaki i razbijajući. Ona je zaista čudovište. I tako mlati protivnike. Dakle, nacisti aktivno istrebljuju. Ne daje im ni najmanju šansu.
  Olimpija urla na vrh svojih pluća:
  - Slava ovom svemirskom komunizmu!
  Tamara, pucajući na naciste, urla:
  - Slava Lenjinovom komunizmu!
  Anna puca na protivnike i škripi:
  - Za SSSR!
  Akulina, kosi neprijatelje, i režeći, ciči:
  - Za najviši akrobatiku!
  Viktorija je, pucajući na naciste, ispalila:
  - Za najfenomenalnije pobede!
  Olimpijada, lomeći nacistički tenk, progunđa:
  - Za komunizam SSSR-a!
  Tamara takođe puca. Puca vrlo precizno, pokrivajući protivnike preciznim rafalima. Kosi ko kosa i škripi:
  - Slava vremenima komunizma!
  Ana, pucajući na naciste i sekući ih preciznim potezima kose, uzvikuje:
  - Velika slava herojima!
  I baca granate golim prstima. Evo jedne bake.
  Akulina odsijeca Frica, agresivno urla:
  - Za komunizam!
  I trza sa mišićavim tijelom.
  Viktorija takođe tuče naciste. I golim nožnim prstima baca ubilačke poklone na svoje protivnike i vrišti:
  - Za veličinu sveta!
  Olimpija takođe puca na neprijatelje. Nokautira ih kao palicu i urla:
  - Slava velikom komunizmu!
  I golim nožnim prstima baca granatu smrtonosnom snagom, kidajući neprijatelje.
  Ovako je petorica pokupila neprijatelje, pa hajde da ih pokosimo, pa da ih istrijebimo i sameljemo.
  Nemci su zaustavljeni i potpuno zaglavljeni. Ovdje je postalo teško i oni se svađaju.
  Evo bacača gasa, koji djeluju agresivno. I uništiti sovjetske pozicije.
  Tuče i "Šturmtigr" iz daljine, na neprijatelja - Crvena armija.
  Nemačke devojke uperene i samohodne topove "Medved" i kako su njime pogađale neprijatelja. I oni su stvarno i potpuno sjebani. A granata teška jedan i po centner razbija sovjetske rovove i bunkere.
  Ratnica Frida urla:
  - Za naš najveći Treći Rajh!
  I namigni svojim partnerima. Nakon toga će ponovo pucati bosonoge fašističke djevojke.
  I muhe koje riču i razorne. I dok eksplodira, onda se formira cijeli lijevak sa zemljom koja ključa od vrućine.
  Da, Nemci su dobro uhvatili sovjetske trupe. Jedan od prvih aviona TA-152 leti nebom. Višenamjenska mašina, kao Focke-Wulf, ali naprednija, brza, manevarska sa moćnim oružjem i oklopom. Može se koristiti i kao lovac i kao jurišni avion.
  Za sovjetske trupe, automobil, iskreno, može postati veliki problem.
  Helga upravlja TA-152 i napada nekoliko sovjetskih tenkova koji pokušavaju da se približe Šaliju. Djevojka dobro puca. Lomi krov kule prve trideset i četiri i urla:
  - Ja sam borilačka lepotica!
  A onda napada drugi auto, koji pokušava da ubrza. Ali menjanje brzina nije tako lako.
  TA-152 probija ovu žrtvu topom od 37 mm.
  Helga se javila i zapjevala:
  - Otklizao, odvukao me negde, odvukao me!
  I namignula je sebi... Evo pokušava da napadne Jak-9. Njemica ga lako obara tako što bosom nogom pritisne okidač i samouvjereno namiguje govoreći:
  - Zaista sam super!
  Čini se da je Helga djevojka s velikim aplombom. I provodi krvave eksperimente s neprijateljima.
  A ako puše, onda se nikome neće činiti malo.
  Helga puca na sovjetska vozila i škripi:
  - Pa zašto, po pameti je nemoguće živeti!
  I golim štiklama kako pogoditi kormilo. Ovo je devojka - za sve devojke, devojko.
  A ako buči....
  Albina i Alvina na nebu su također vrlo aktivne i borbene ratnice.
  A devojke, avioni Rusije, misle, uništavaju da je život dobar i da je život dobar.
  I golim prstima usmjeravaju avionske topove na mete. Sovjetski automobili neće preživjeti. I djevojke su ih tako tukle. Ne daju ti ni najmanju šansu.
  Da, bilo je tucanih devojaka,
  Da, kažu šta drugo...
  Hrabro su napali Rusiju,
  Bukvalno Satana!
  Albina je ratnik u borbenoj formaciji i urla sebi iz sveg glasa:
  - Biću super, presvući ću se! Super šampion!
  I to golom petom, kao i udaranjem po tastaturi, i kidanjem protivnika na male komadiće.
  Alvina, pucajući na protivnike, urla na sve strane:
  - A koga ćemo naći u šumi,
  A koga ćemo naći u šumi...
  se šaliti s tim,
  rasparčaćemo ga!
  Hajde da ga rastrgnemo!
  I golom petom, kako će neprijatelja dodati u smrtonosni zagrljaj. Ovo je devojka - sve devojke su najkul devojke!
  Warrior of the most combat hack. I tako militantan i agresivan kao panter.
  I velike njemačke mačke su u napadu. Oluja na Astrakhan. I uništiti u velikim količinama kuće sovjetskih vojnika.
  I umiru, ali ne odustaju. Takve borbe bjesne.
  Gerda je, naravno, na čelu napada i spremna za borbu. Pa ona puca, veoma nalik ženskom Robin Hudu u bikiniju. A ovo je sve kul žena.
  I ako mu stavi grimizna bradavicu u usta.
  Njen "Panter"-2 radi. Inače, malo drugačiju modifikaciju tenka osedlale su djevojke sa 75 mm 100 EL topom. Udaran je i brže puca. Da, i zaliha granata je veća nego u topu od 88 mm.
  Gerda puca golim nožnim prstima i viče:
  - Jedan, dva, tri... Pocepajte napalmom!
  Charlotte je također pucala za njom i viknula:
  - Četiri, osam, pet - igrajmo brzo!
  Kristina je mlatila, probijajući se kroz sovjetski tenk i cvrkutala:
  - Hrabro ćemo krenuti u borbu, za moć nacista...
  Magda je pucala bosih nogu i agresivno cvrkutala:
  - I sve ćemo ih pobiti - sve komuniste!
  Djevojke se ponašaju krajnje i ludo agresivno. A njihov "panter" -2 preciznim udarcem prevrće sovjetsku haubicu.
  Djevojke se smiju i pjevaju:
  -Slava našem svetu...
  A Elizabeta na trideset četiri, zauzvrat, izvodi divlji napad. I golom petom pritisne okidač. I obara neprijatelja, vičući:
  - Neka bude komunizma!
  Katarina golim nožnim prstima šalje projektil smrtonosne sile, probija neprijatelja i škripi na vrhu pluća:
  - Za veliku Rusiju!
  Elena je pucala na naciste. Granata je pogodila Panterovo čelo i odbila se.
  Djevojka je zalajala:
  - Komunizam će biti sa nama!
  Eufrazija je takođe udarila neprijatelja golim nožnim prstima. Probila je T-4 i viknula:
  - Slava komunizmu!
  Ovo su borbene devojke. A kako pucaju, granate jako lijepo lete, a sama tridesetčetvorka je u pokretu. I pokušajte da se pokrenete iz takvog auta. Ovo je izuzetno teško.
  Ali djevojke ulaze, tuku se u bikiniju i bosu. Ratnici su divni i divni.
  A ako se zajebu, onda se to nikome neće činiti malo. I šalju granate s divljim bijesom.
  Elizabeta je uz pomoć bosih nožnih prstiju, pucajući na neprijatelja, i obarajući neprijatelje, cvrkutala:
  - Slava idejama komunizma! Slava našoj Otadžbini!
  Ekaterina je također pucala golim nožnim prstima, pogađajući Fritza i cičeći:
  - Za otadžbinu i pobedu do kraja!
  Elena je, pucajući na protivnike, odgovorila agresivno, otkrivajući svoje biserne zube i namigujući, safirnim očima:
  - Naš svemirski komunizam je slavan!
  Euphrasia, pucajući na neprijatelja, pogađajući ga s kolosalnom, fenomenalnom preciznošću, izdala je:
  - Za otadžbinu i Staljina - živjeli!
  Devojke su očigledno poletne, a svako može...
  Decembar 1943. je već stigao.
  Alenka i njen tim se takođe bore u Astrahanu i još uvek tamo izdržavaju. Heroina se bori.
  Alenka se okreće, kosi red nacista, pa golim prstima baca dar smrti i urla:
  - Čovek je sličan gibonu, samo, nažalost, češće po intelektu nego po potenciji!
  Anjuta je, pucajući na neprijatelja i odsijecajući neprijatelje, dala paket eksploziva golom petom i cvrkutala:
  - Čovek ima magareću tvrdoglavost, ambiciju lava, a u stvarnosti je koza!
  Alla je, precizno pucajući na Fritz, zacvilila:
  - Muškarac za ženu je kao klošar za kravu, bez toga se ne može, ali je odvratno prići!
  Marija je, pucajući na naciste, duhovito odgovorila:
  - Šta je zajedničko između muškarca i toaleta u ženskoj sobi - to što žene bleju samo na muškarce!
  Marusya, sečeći naciste i bacajući granate golim prstima, vyaknula:
  - Žena je lukava lisica koja može da proždere svakog lava kao zec!
  Matrjona, koseći naciste, i golim nožnim prstima bacajući plaćenike, promrmlja:
  - Ženi treba muškarac kao dečak za bičevanje, ako ne pobedi čoveka, onda neće biti života!
  Alenka je, pucajući na Frica, viknula:
  - Ženi trebaju muškarci kao svinjski rogovi, skupa je samo bunda koju doniraju muškarci!
  A golonoga ekipa djevojaka kako se smije, pokazujući zube, i bacajući bombe golim prstima.
  Djevojke ratnice poletne. Njihov element za borbu, njihov element za borbu!
  Astrahan, čini se, neće odustati. Što se tiče djevojaka ovdje, stvarno svađa.
  Vojne snage Trećeg Rajha su kolosalne. Nove tenkovske divizije su ovdje tako moćne. Proizvodnja tenkova se povećava. Nema bombardovanja, moguće je snabdijevanje radnom snagom iz talijanskih, francuskih, belgijskih i holandskih posjeda u Africi.
  I iz Afrike za vađenje nafte, volframa, mnogih elemenata, uključujući uranijum.
  Odnosno, novi tenkovi su žigosani. Konkretno, pojava "pantera" -2, bolje zaštićenog i teže naoružanog, sa snažnijim motorom, ima značajan uticaj na tok rata.
  Sve je više tenkova i aviona. Radovi na Yu-488 se već privode kraju. Prvi proizvodni avion Trećeg Rajha sa četiri motora. Veoma moćan i brz. Njegov vrhunac je relativno mala površina krila, zbog čega bombarder može da leti brzinom od 700 kilometara na sat. To znači da ga sovjetski borci sigurno neće sustići.
  Dakle, SSSR ima novi problem koji nastaje. Snage Crvene armije su zapravo iscrpljene. Školsku djecu stavljaju na mašine. Tinejdžeri od četrnaest godina već se svađaju, gotovo zvanično. Momci su, naravno, pametni i generalno dobri borci. U mladosti je još lakše sakriti se i popeti se na drvo. I vojne vještine se savladavaju brže. Tinejdžeri se bore kao i odrasli, teže ih je pogoditi. Da, i psihički je teže pucati na djecu.
  Nemci imaju dosta snajperistica, a premladim borcima je nezgodno da puca bilo koja žena, stide se...
  Da, počeli su zvati u SSSR od četrnaeste godine. I takođe staviti pod oružje i penzionere. U vojsci je bilo sve više žena. Posebno su rado prihvatili ljepši spol u tenkovskim i avijacijskim trupama, te u snajperistima. Žene su dobri snajperisti. A pošto su obično manji od muškaraca, zgodnije im je da se bore u tenkovima, a i u avijaciji. Često su se i tinejdžeri borili u tenkovima. Treba napomenuti da su dječaci i žene osjetljiviji na svoju kožu, te je manja vjerovatnoća da će njihovi avioni i tenkovi biti nokautirani od odraslih muškaraca. Nisu loši tinejdžeri iu ulozi snajperista. Dječak se može uvući u uži procjep, prerušiti se ili se popeti na drvo. Često su u vojsci počeli nailaziti borci mlađi od četrnaest godina.
  Rat guta ljudske resurse. A teritorija postaje sve manje pod kontrolom SSSR-a. I još se moraju boriti protiv brojne pješadije Japana. Da, i ima dobrih samurajskih tenkova, a posebno samohodnih topova. Pojavili su se i u seriji sa srednjim tenk, uporedivim po snazi sa T-34, a još jačim u prednjem oklopu.
  Dakle, Japan je opasno potcijeniti. A za rat sa njim potrebni su vojnici.
  Staljin je nervozan i sve češće bjesni. Dana 25. decembra 1943. godine izdata je naredba da se članovi porodica onih koji su se predali budu streljani, uključujući i djecu od dvanaest godina, a mlađe upućuju u radne kolonije.
  Sve češće su se koristili baražni odredi. I aktivnije su pucali i koristili mučenje.
  Staljin je postao jednostavno nepodnošljiv. Beria je bio prvi koji je pokušao pregovarati o separatnom miru sa nacistima. Ali Hitler nije želio mir. Želio je potpuno osvojiti SSSR. Pogotovo dok su saveznici van njegove kontrole i dohvata.
  Mlazni avioni su razvijeni u Trećem Rajhu. Prije svega ME-262, ali ovom lovcu su bili potrebni pouzdaniji motori kako se ne bi prečesto rušio.
  I bombarder Arado i projekat Yu-287 izgledali su obećavajući.
  Najnoviji TA-152 se dobro pokazao u praksi, kao višenamjenska mašina i vrlo brza. Generalno, njemačka vojska je još uvijek bila jača u zraku. Štaviše, sovjetski Jakovi i Lagi, s obzirom na nedostatak aluminijuma, pokazali su se težim i manje upravljivim od referentnih mašina. Tako je kvalitet sovjetske avijacije pao na kritičan nivo. ME-309 se sa svojim snažnim naoružanjem, čak i uzimajući u obzir probleme sa manevrisanjem, dobro nosio sa sovjetskim vozilima, istisnuvši ME-109. A TA-152 je trebao zamijeniti Focke-Wulf.
  Dakle, Nemci su manje-više hokejaši... Ali rad na tehnici je obavljen.
  Na primjer, Lev-2 je obećao da će biti prvi tenk s novom shemom rasporeda. Postavljanjem mjenjača i motora u jedan blok ispred tenka, te pomjeranjem kupole u stražnji dio, Nijemci su uštedjeli na caddy osovini i snizili visinu vozila. Kao rezultat toga, "Lion" -2 se pokazao mnogo lakšim, a time i bržim.
  S obzirom na poteškoće ratnog vremena, proizvodnja teških tenkova u SSSR-u gotovo je prestala, u seriji je gotovo sve objedinjeno prema T-34-76. Dakle, nacisti, u projektu stvaranja novog glavnog tenka, više nisu htjeli da bočni oklop budu previše debeli. A "Lav" je mogao stati u pedeset pet tona, sa motorom od 1200 konjskih snaga. Međutim, težina tenka Lev-2 mogla se dodatno smanjiti smanjenjem kalibra topa. Prvo je očigledno postalo suvišno. Štaviše, tridesetčetvorka je imala oklop lošeg kvaliteta, a čak je i 37 mm, zastarjeli njemački top već počeo da prodire u njih.
  Staljin je očito poludio... I bacao je gromove i munje... Ali nije mogao ništa učiniti...
  U novogodišnjoj noći Nemci su krenuli u juriš na još uvek neokupirani deo Astrahana, deltu Volge. Prisustvo mnogih riječnih barijera, težak teren, blizina Kaspijskog mora omogućili su Crvenoj armiji da pooštri odbranu Astrahana i zadrži ga čak i bolje od Staljingrada. Štaviše, sovjetske djevojke pokazale su herojstvo bez premca.
  A na Kavkazu, posebno zimi, vrlo je teško kretati se kroz planine. Istina, Nemci su se kretali duž pogodnije obale Kaspijskog mora. Mahačkala je postala granica na kojoj su sovjetske trupe, okupivši sve svoje snage u šaku, pokušale da zaustave naciste.
  Ali municija, koja je isporučena samo morem, nije bila dovoljna...
  Tamara se očajnički borila sa svojim bosonogim bataljonom djevojaka.
  Ratnice su se tvrdoglavo borile i pokazale neviđeno junaštvo i veliku hrabrost.
  I gotovo goli se borili zimi i mrazom.
  Tamara je bosom nogom bacila granatu, rafala, pokosivši protivnike i zacvilila:
  - Za SSSR!
  Ana je takođe golim prstima bacila bombu i cvrkutala:
  - Za komunizam!
  Akulina je dobro ciljano rafala, nokautirala neprijatelje i viknula:
  - Za veličinu Rusije!
  Viktorija je lupila na neprijatelja, počela kositi neprijatelja, odsecajući mu bradu kao britvom i promrmljala:
  - SSSR će stajati!
  Olimpijada, pucajući na neprijatelja i golim prstima bacajući eksplozivni paket, vyaknula:
  - Za otadžbinu i pobedu do kraja!
  Ovako se bore devojke. Ponašaju se očajnički i sa kolosalnom odlučnošću.
  Tamara je, snimajući, napomenula:
  - Neće ih đavo uzeti, a onda ćemo ih mi uzeti!
  Borbe su ovdje brutalne i u isto vrijeme konstruktivne....
  Anastasija Vedmakova se bori na nebu... Lice joj se čak iskrivi od bijesa, a ona vrišti:
  - Pozdrav eri komunizma!
  I golim prstima gađa avionski top u metu, i obara neprijateljske avione, nakon čega vrišti:
  - Za radne uspehe!
  Akulina Orlova, obarajući protivnice, samouvjereno urla, pokazujući zube:
  - Za tako veliki komunizam, na celoj planeti!
  Pilot vrišti:
  Čak nas i djeca znaju!
  I golim nožnim prstima usmjerava avionsku pušku na metu, i razbija neprijatelja, i škripi:
  - U ime ere komunizma!
  Da se razumijemo, djevojka je terminator i zapaljeni plamen. Nijedan vulkan se ne može porediti sa njim.
  Akulina Orlova je pjevala:
  - Ja već, koji dan, vera u Boga sanjam, tako sam lenj, neću da se molim!
  I agresivno namigivane ljepotice.
  Evo borbe...
  A avioni za devojke su zastareli. A ovo je njihov solidan minus. I također težak i ne baš upravljiv ...
  Jedan od dječaka koji su se borili je oboren, a nije stigao da iskoči padobranom. I ovo je, naravno, njegov kolosalan podvig.
  Devojke se tuku u vazduhu i zabavljaju se...
  Albina i Alvina se bore na dobrim lovcima ME-309 i, naravno, aktivno stječu bodove.
  Devojke su veoma ponosne na svoj uspeh...
  Albina je oborila sovjetski avion, uz pomoć elegantne, bose noge, i zacvilila:
  - Za naše orlove!
  Alvina je u jednom rafalu pokosila tri ruska automobila i vikala:
  - Za naše sokolove!
  Djevojke su se slavno latile posla... Ali vole i da muče ruske vojnike.
  Ovdje je zarobljen dječak-pilot od četrnaest godina. I spržene su mu ljepote dječijih okruglih potpetica. A onda su počeli da polivaju gole ledenom vodom.... Zatim kipuća voda, pa opet ledena voda.
  Takve su borbene ljepotice....
  Albina je pjevala:
  -Za naše očnjake, kandže, zube, šake!
  Alvina je iz sveg glasa viknula:
  - Znači žele dobru borbu!
  A djevojke su nastavile činiti čuda golim prstima i obarati sovjetske avione.
  Međutim, odgovorili su im i ruski piloti. Alice i Angela su upravo prešle na Yak-9. I mlatimo Nemce i pevajmo u isto vreme;
  Ti si oličenje hrabre zemlje,
  Drug Lenjin i drug Staljin...
  U SSSR-u su svi ljudi istinski jednaki,
  A šake su od gvožđa i čelika!
  
  Za Lenjina se zver Adolf ne boji,
  Sada je Vladimir vođa druže Staljin...
  Udarili smo Frica u oko ne u obrvu,
  Svi nacisti su odjednom rastureni!
  
  Rusija je moja domovina
  Velika, bezgranična domovina...
  Svi narodi su jedna porodica,
  Uskoro ćemo živeti u komunizmu!
  
  Učinimo našu zemlju jačom
  Neka Rusija brzo pozeleni...
  Udarićemo fašistu u čelo, radije,
  I vjerujte mi, naša moć se ne pretvara u kamen!
  
  A Isus je kao vođa prilično velik,
  On je naš Gospod i Beli Bog Univerzuma...
  I Firer će biti jako pretučen,
  Na kraju krajeva, naša hrabrost je ostala nepromijenjena!
  
  Da, zarad naše domovine, svete,
  Žestoko ćemo se boriti protiv Fritza...
  Djevojka trči bosa po snijegu
  Ona želi da se bori u bijesu!
  
  Da, Staljin je sada postao sovjetski vođa,
  Tako sjajan, hrabar i vješt...
  Ne dirajte Rusiju komunizma,
  Iako je moć Lucifera s vama!
  
  Možemo uhvatiti Hitlera, vjerujte mi
  Iako obdaren demonskom moći...
  Jedan Hitler je grabežljiva zver,
  Mada da priznamo da Fricovi nisu debili!
  
  Ukratko, ući ćemo u berlinske lovce,
  Tamo će Lenjin, zvani Staljin, biti sa nama...
  Fašisti kao štenci lako cepaju,
  I vjerujte da se naša snaga neće smanjiti!
  . POGLAVLJE #6
  Došla je nova 1944. godina... Uprkos veoma teškoj situaciji na frontovima, u SSSR-u se radilo na stvaranju nove tehnologije. Posebno su se velike nade povezivale s tenk IS-2 i njegovim moćnim oružjem. Top od 122 milimetra mogao bi postati snažan argument u ratu protiv nacista. Nade su se polagale i na T-34-85 sa snažnijim topom, velikom kupolom, ali istim trupom i podvozjem.
  Situacija je bila gora sa avionima. Yak-3 nije mogao biti pušten u proizvodnju zbog nedostatka kvalitetnog duraluminija, a LAGG-7, zbog novog motora, nije mogao biti lansiran bez pada proizvodnje.
  Tako je Staljin odlučio da je za sada glavni sovjetski lovac Jak-9 i LAGG-5, a da je jurišnik IL-2 lak za proizvodnju i izdržljiv. A u tenkovima, postepeni prelazak na T-34-85 i IS-2.
  Mada da ne dođe do pada proizvodnje...
  A front je pucao po šavovima, Nemci su zauzeli Kavkaz. Mahačkala je pala, a oni su se već približavali granicama Azerbejdžana!
  Ovdje se Tamara borila sa svojim ženskim bataljonom. Opet su se djevojke u dronjcima iz tunika i bosonoge borile sa nadmoćnijim neprijateljskim snagama.
  Tamara je ispalila liniju na naciste, saseći neke od neprijatelja. A onda je golim nožnim prstima bacila granatu smrtonosne sile i cvrkutala:
  - Slava SSSR-u!
  Ana je vrlo precizno pucala na naciste. I golim nožnim prstima bacala je granate ubojite sile, kidajući protivnike.
  Onda je viknula:
  - Slava komunizmu!
  Akulina je, pucajući na neprijatelja, odsjekao fašističku pješadiju. Posjekla je Frica, bacivši bosim nogama granatu i zacvilila:
  - Za Rusiju, našu veliku majku!
  Viktorija je, pucajući na neprijatelja i gađajući ga bosom nogom granatama, primetila:
  - Za veliku Otadžbinu!
  Olimpijas, takođe pucajući iz mitraljeza, viknu:
  - Slava vremenima velikog komunizma!
  Borci su neverovatni...
  Bore se kako i dolikuje za lepotice...
  Tamara se, boreći se, sjetila početka rata. Kako je morala da pobegne od nemačkih trupa. Zatim je začula urlanje oružja. Devojka je napustila kanonadu. Njenu prijateljicu Tatjanu uhvatili su Nemci, oduzeli su joj nove cipele, pocepali nakit i minđuše. I otjerali su je bosonog u zatočeništvo ... Tatjana je bila kćerka sekretara regionalnog komiteta i nije često morala hodati bez cipela. Ovo je poniženje ponosa, ići bos kao običan čovjek, a boli za nježne tabane. Djevojka je zabila noge u krv i stenjala na svakom koraku.
  Tamara je takođe nosila nove čizme koje je dobila, a protrljala je štikle od duge šetnje. I izula je cipele, otišla bosa. Ona je djevojka sa sela, koja je odradila svoju dužnost u Ukrajini. Njene noge u djetinjstvu hodale su po planinskim strminama. A to se svakako ne može porediti sa putevima u ravnici. Istina, žuljevi su joj već skinuli đon, a hodanje nije baš ugodno. Ali stopala su brzo ponovo očvrsnula. I jedva da je patila.
  Ali Tatjana je ubrzo srušila noge toliko da više nije mogla da hoda. Nemci bi je upucali, ali su se sažalili na lepoticu. Stavili su me na kola, a zauzvrat su me natjerali da pjevam. Tatjana je imala prijatan glas i otpevala im je nekoliko politički neutralnih pesama.
  Šta joj je dalje bilo, Tamara nije znala. I sama je hodala šumom, bosim nogama opipala tuberkule, kvrge, grančice i čak je bila zadovoljna. Tada hodate po oštrom kamenju planina, pa čak i žuljevim tabanima, ako hodate dugo, postaje oštro i bolno. A još je neugodnije hodati po trnju. Kada se ovi zabiju u tabane, postaje mnogo bolnije, čak i za grube tabane devojčice.
  Tamaru je u kampanji savladao umor i glad. Djevojka je jela bobice, a to nije bilo dovoljno. A Nemci su brzo napredovali. U ukrajinskim šumama, Tamara, navikla na život u planinama, nije dobro poznavala svoj put. Izgubio sam se i završio pozadi.
  A sada, kao progonjena mačka u šumi. Tada je djevojka uhvatila Nijemce na motoru. Zaustavili su auto sa kolicima da nabave vodu. I Tamara se došuljala do mitraljeza, i kako seče iz njega na neprijatelja. I rezati nesigurno, ali precizno. A nacisti padaju i grče se u agoniji. Tamara ih završava. Pomerila je jednu golu petu do brade, on je pao. I djevojka ga je uhvatila.
  Nakon toga, lepotica se popela na motocikl, i bosom nogom pritisnula pedalu, krenula.
  Dakle, kretanje je mnogo zabavnije od hodanja i bosih nogu.
  Tamara je usput pevala:
  - Lepo je, braćo, lepo je, lepo je braćo živeti! Ne morate tugovati sa našim atamanom!
  Tako je nastalo bojno polje.
  A sada se bori protiv nacista kao komsomolski terminator. Ali snage su nejednake, a bataljon djevojaka je prisiljen na povlačenje. Ovdje ključaju bitke, kao voda u gigantskom kotlu iznad vulkana.
  Anna je, pucajući i bacajući bombu smrtonosnom snagom golim prstima, primijetila:
  - U ratu su sva sredstva dobra, osim samoubilačkih!
  Akulina je, pucajući na neprijatelja, obarajući naciste, primijetio:
  - U svemu ćemo biti prvi!
  A gola peta djevojke dala je dar uništenja.
  Viktorija je, pucajući na naciste, i sasecajući neprijatelje automatskim rafalima, viknula:
  - Neće biti milosti za neprijatelje!
  I namignula svojim saputnicima.
  Olimpija je bacila svoje gole, isklesane noge, tešku gomilu granata i zacvilila:
  - Za veličinu najhumanijeg suda na svijetu i komunizma!
  Ratnici su ovde zaista veličanstveni i vole svemirsko doba.
  Bore se sa velikom žestinom.
  Ali nacisti i dalje napreduju na Kavkazu. U februaru 1944. godine Nemci i Turci su se ujedinili, podelivši sovjetske trupe na dva nejednaka dela.
  Firer je zahtijevao da se dokrajči SSSR. Astrahan je i dalje izdržao. Nacisti su, kao i uvek, u borbenoj uniformi... Prvi ME-262 bore se u vazduhu. Treba napomenuti da nisu proizveli senzacije. Pri velikoj brzini nije baš zgodno pogoditi iz avionskih topova od 30 mm. Da, ovo treba shvatiti ozbiljno. ME-262 također ima nekih problema zbog svoje velike težine. Sa upravljivošću posebno.
  Uspješniji u korištenju TA-152, koji se zaljubio u pilote, i postao radni konj. Zapravo, automobil i frontalni bombarder, i lovac i jurišni avion. Bilo je čak i ideja da se nemačka avijacija u potpunosti prebaci na ovaj avion. Među njegovim prednostima treba istaknuti preživljavanje i brzinu, te moćno oružje, pogodno i za jurišni avion i za lovac.
  ME-309, koji se modernizuje, takođe se sve aktivnije koristi. ME-109 je i dalje u upotrebi, koji se ne uklanja zbog nesmanjenja proizvodnje. Čak se pojavila i nova modifikacija ME-109 "K" sa snažnijim motorom, naoružanim sa pet zračnih topova odjednom. Ovakvu mašinu ne možete tako lako pobediti.
  ME-309 je također dobio snažniji motor i zamašena krila. Veoma opasan auto. Sovjetski piloti i dalje lete starim avionima, a njihov kvalitet samo opada. Za sada, međutim, Yak-9 nije tako loš, prilično je upravljiv i ne treba mu preveliku brzinu.
  Nemačke trupe su jake... Bilo je sporova oko tenka T-34-85. Vrijedi li napraviti deblji oklop kupole? Uostalom, u ovom slučaju, težina će se povećati. I treba napomenuti da je kvaliteta sovjetskog oklopa pala. Legirajućih elemenata nedostaje, a kvalitet zavarivanja ili livenja je pao na kritičan nivo.
  Ali devojke se bore kao heroine...
  Tada se Elizabetin rezervoar pokvari i devojke odlaze. Bosi i obučeni u bikini, trče po snijegu, ostavljajući graciozne otiske stopala.
  Catherine je primijetila zlim pogledom:
  - Potpuno smo zadavljeni!
  Elena je s ljutnjom primijetila:
  Ali ipak ćemo pobijediti!
  Elizabeth je ispalila pištolj, pogodila njemačkog motociklistu i promrmljala:
  - Udario sam Nemca! Kako će se on odazvati od mene!
  Eufrazija je energično primijetila:
  - Tu završavaju svoje živote, i ne beže nazad!
  Catherine je bila agresivna djevojka i pjevala je:
  - U svom bijesu pjevamo himne imperije!
  Djevojke trče same, a njihove gole okrugle pete bljeskaju.
  Dječak, vidjevši djevojčice, uplašeno ih upita:
  - A odakle si bos?
  Elizabeta je odgovorila:
  - Hajde da izvedemo taktički manevar!
  Dječak je cvrkutao:
  - Jedan, dva - tuga nije problem,
  Nikada ne treba odustati!
  Držite nos i rep više sa lulom,
  Znajte da je pravi prijatelj uvek uz vas!
  Catherine je cvrkutala, pokazujući zube:
  - Znaj da je pravi prijatelj uvek uz tebe!
  Elena je vrisnula:
  - Ne boj se! Vratit ćemo se....
  I sve četiri djevojke povikaše u horu;
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Put, rasvjetljavanje komunizma!
  Ratnici su spremni da pocepaju svakog Nemca... A bosi po snegu su tako seksi i lepi. Kako su lijepe ove djevojke, kao rascvjetale i neuvele ruže.
  Pa Hitler se ne šali, a oko naše domovine vrte oblake. Zabija zube u samo srce, i pije njenu krv!
  A devojke ostavljaju veoma lepe tragove iza sebe. Nemci prate ove tragove i lupaju po koljenima i pohlepno gledaju. Ovo su divlji ratnici. A Nemci ljube otiske devojaka.
  A Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova se bore na nebu. Dve divne devojke.
  Anastasija je, obarajući naciste i okrećući svoj avion golim prstima, pevala:
  Borićemo se za svetlije sutra!
  Akulina, odsijecajući repove nacistima, golim prstima je cvrkutala:
  - Hajde da se poljubimo!
  I devojke opet mlati Nemce bez ikakvog sažaljenja i ceremonije. Eto koliko su oni pametni.
  Anastasia je ponovo okrenula svoj Yak-9 i, cvileći, vyaknula:
  - To je ime komunizma!
  Akulina se složila sa ovim:
  Verujem da ce se ceo svet probuditi...
  Anastasija je, obarajući Nemce, progunđala:
  - Otadžbina je naše sunce!
  A takve su borbene devojke ovde, najviša sovjetska klasa.
  I Nemci to shvataju, veoma teško. A vojne operacije se razvijaju...
  U martu su nacisti počeli jurišati na Baku. Dolazi do napada na veliki grad pun nafte. Borbe su žestoke.
  Nemci granatiraju Baku koristeći tešku artiljeriju.
  I bombardovan od strane jurišnih trupa. Ali bombe bacaju i prvi, najnoviji Yu-488, koji se odlikuju kolosalnom snagom. Ove mašine su samo zveri.
  Na jednoj od njih, Gertruda, Eva i Frida. Lijepe djevojke, koje imaju odličan pogled, bacaju bombe na sovjetske položaje. I ubijaju vojnike Crvene armije i civile.
  Baku gori... Dim se diže u stubovima. Naftne bušotine gore, sve gori.
  Gertruda kaže sa smiješkom:
  - Bog voli Njemačku!
  Eva, pritiskajući golu petu na polugu i bacajući bombe, slaže se:
  - Naravno! Mi smo izabrana rasa!
  Frida je pevala agresivno:
  - Naš narod je izabranik neba!
  I namignula svojim saputnicima. Ovo su devojke ovde i svađaju se, samo oličenje agresivnosti. I borbena moć.
  Gertruda je rafala zračnim oružjem i cvrkutala:
  - Za veličinu naše Otadžbine!
  Eva je, pucajući na protivnike, potvrdila:
  - Za kolosalnu veličinu!
  Vidi se da su djevojke brzo savladale avione. Ovo su borbene devojke.
  I ne možete ih osvojiti samo na karte. I mlatiti neprijatelje divljim ludilom.
  Frida je napomenula:
  - Ja sam žena velikih snova i lepote!
  Nakon toga je ponovo pucala iz avionskih topova, obarajući sovjetske lovce koji su pokušavali da napadnu njemačko čudovište.
  Da, protiv nacista postoji osjećaj da ne mogu odoljeti.
  Baku je napadnut.
  Tamara i njen bataljon se bore za ovaj grad. Djevojke se očajnički bore i pokazuju herojstvo bez premca.
  Tamara se okrenula, golim nožnim prstima bacila granatu, rastjerala Nemce i njihove plaćenike, zacvilila:
  - Za moju bezgraničnu Otadžbinu!
  I namignula svojim saputnicima. Ona je ratnica najvišeg nivoa, kojoj nema premca.
  Iako, naravno, druge djevojke nisu loše. Recimo samo da se bore jako dobro.
  Ana je, na primjer, uzela, položila naciste, kao udarcem srpa.
  I cvrkutala:
  - Za SSSR!
  I golom petom dala ubilački poklon smrti.
  Akulina, pucajući na neprijatelja, zacvilio je:
  - Za moju domovinu!
  I golim prstima, kako pokrenuti prezentacije uništavanja koje istrijebe sve zaredom.
  Viktorija se bori sa neprijateljima, delujući očajnički i odlučno. Nokautira protivnike u rafalima. Zatim golim nožnim prstima baca granate smrtonosnom snagom. I ciče:
  - Za ideje komunizma!
  Olimpijske igre takođe se bore. A ova herojska djevojka će golim, mišićavim nogama baciti cijelu kutiju eksploziva. I tenk "Lav" će se prevrnuti.
  Ratnik uzvikuje:
  - Ali Pasaran!
  Borbene devojke i veoma lepe. Nikad ne odustaj i nikad ne odustaj. Imaju moć terminatora.
  A snage su veoma nejednake... Baku je zahvaćen požarima. Sovjetske trupe nemaju dovoljno municije. I to je glavni problem.
  Mnogi se predaju u očaju.
  Gerda i njen tim prisiljavaju robove da im ljube gole tabane. Oni to poslušno rade i ližu pete.
  Zatim se djevojke ponovo penju u Panter-2 i pucaju. Nokautiranje sovjetskih oružja...
  Gotovo cijeli Kavkaz je već zarobljen. Ali Jerevan se i dalje drži. Herojski se bori grad Poti - posljednja luka u kojoj se još drže ostaci Crnomorske flote.
  I tu se bore djevojke različitih nacionalnosti. A jedan odred bosonogih Gulnazija se bori. Prelepa Gruzijka, i ima tim za devojku.
  Gulnazi bosom nogom baca paket sa eksplozivom, razdire naciste i škripi:
  - Slava veličini svetskog komunizma!
  Tamila, njena partnerka, takođe bosom nogom bacila smrtonosnu granatu, razdirala Turke i zacvilila:
  - Za domovinu!
  Maša je devojka iz Rusije, okreće se i golim prstima baca eksplozivnu snagu i lomi naciste, viče:
  - Slava vremenima svetskog komunizma!
  Margarita također dobro cilja. Pokosila je naciste i poslala poklon ubojite smrti golom petom, lomeći protivnike i cičeći:
  - Za našu pobedu!
  Ovako se djevojke herojski bore. I oni se zaista ne mogu zaustaviti, i ne mogu se vratiti. Oni su jednostavno borci i super. A ako se bore, onda kao heroji i supermeni!
  Ali, nažalost, teško je oduprijeti se nacistima i njihovim nadmoćnijim snagama. Na nebu Albina i Alvina stiču samopouzdane račune. I toliko je aviona oboreno da ih je očigledno nemoguće zaustaviti.
  Albina, obarajući još jedan sovjetski avion golim prstima, pevala je:
  - Ne možemo biti poraženi, lovac se pretvori u igru!
  Alvina je, odsijecajući svoje protivnice, i energično okrećući glavu na moćnom vratu, cvrkutala:
  - Slava eri novog arijevskog poretka!
  I također daje golu potpeticu ...
  Djevojčice su već oborile po više od pet stotina letjelica i dobile Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Ovo su prosto neverovatne lepotice. A ako su neprijatelji Trećeg Rajha već pobijeni, onda se ti đavoli ne mogu zaustaviti. Više od 500 oborenih aviona samo u blizini Marseja. Ovaj fenomen je, naravno, na vrhuncu. Hitler je čak odlučio da odobri šesti stepen Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Primiće ga onaj ko prvi pređe hiljadu oborenih letelica. A rezultat će biti jednostavno fenomenalan.
  Albina je jednim rafalom iz avionskih topova kalibra 30 mm odsjekla pet sovjetskih aviona odjednom i, pritiskajući okidače golim prstima, zagugutala:
  - Slava našoj snazi!
  Alvina, kosi sovjetske automobile, i sasiječe neprijatelje uz pomoć golih prstiju, vyaknula:
  - Velika slava herojstvu!
  I ratnici su namignuli jedni drugima!
  Bore se kao i uvek u bikiniju i bosi, i to je njihova snaga. Devojke su samo supermen-žene. Iako služe zlu svrhu. I vole da isprže pete zarobljenim pionirima. Evo devojaka ovde. Brutalno ali slatko.
  Albina je jednom rekla:
  - Nema dobrote na svetu, postoji samo slabost!
  I golom petom bacila je nekoliko bombi na sovjetske položaje, srušivši tri pištolja.
  To su ratnici koji nikome ne daju nikakvu milost! Ali njihovi udarci su jednostavno slomili.
  Alvina je primijetila sa smiješkom:
  - Nema mesta za slabe, pod suncem!
  I namignula svom partneru.
  Ratnici koji ne pokazuju slabost i nikada ne odustaju. Oni su zaista šampioni šampiona. Iako sa znakom minus, jer služe zlu sili.
  Ali u isto vrijeme smiješan i šarmantan.
  Albina je, pokazujući zube i šaljući smrtonosne zračne granate na svoje protivnike, cvrkutala:
  - Nacistička reč je sveta - uništićemo zauvek!
  Alvina je agresivno primijetila, rušivši protivnike:
  - Mi smo stvarno pirati!
  Albina je, odsijecajući neprijatelje, potvrdila:
  - Sve ostalo je san!
  A ratnici su postali tako slamajući i rušili sve, kao da zabijaju pakove palicama.
  Alvina je cvrkutala dok je slamala ruske avione:
  - Borimo se protiv Hitlerovih orlova!
  I namignula svojim saputnicima.
  Ratnici ovdje, zapravo, puštaju crijeva neprijatelja. Crvena armija od njih dobija kapital.
  Borbene devojke tako revno nokautiraju ruske trupe.
  Ali Helga na TA-152 uništava sovjetske kopnene snage. Nokautira SAU-85 i zacvili:
  - Za veličinu Njemačke i njenih sinova i kćeri!
  Ali borbe za Astrahanj još uvijek traju.
  Djevojke sa posljednjom snagom da se izdrže.
  Alenka bosom nogom baca bombu sa eksplozivom. Lomi naciste i cvili:
  - Za sveti komunizam!
  Anyuta, pucajući na naciste, a takođe bacajući bombu golim prstima, vrišti:
  - I spas za zemlju!
  Alla je, obarajući protivnike i koseći ih bez nepotrebnih ceremonija, i bacajući bombu golom petom, zacvilila:
  - Tako zvuči naša slava!
  Marija, uništavajući neprijatelje, bacajući darove smrti golim prstima, urla:
  - Veliki smo u svojoj slavi!
  Marusja, kosi u redovima arapske plaćenike koji su napredovali, i bacajući bombu bosom nogom, urla:
  - Za promjene, da cijene odjednom padnu!
  Matrona, gaseći naciste iz mitraljeza, uzela ga je i zacvilila:
  - Naša domovina SSSR! Biće slomljen gospodine!
  Ratnici ovdje djeluju vrlo agresivno. A njihov borbeni pritisak je kolosalan.
  Uopšteno govoreći, pokazuju svoju kolosalnu akrobatiju. I zaista nezaustavljiv pritisak.
  Ratnici bosi, ali sretni...
  Ipak, u aprilu su nacisti zauzeli Baku. Nedostatak municije učinio je svoje. Istovremeno, gotovo istovremeno je pao i Poti. Izdržao se samo Jerevan, koji se nalazi na planinskim padinama. Ali i on je bio osuđen na propast. Tu je takođe bio kraj municiji i hrani. Samo što Turci još nisu upali u ovaj grad, a skupljaju prašinu da gladuju.
  Devojke iz Tamarinog bataljona delimično su nestale među podzemljem, a deo je zajedno sa komandantom krenuo pozadi na front... Htele su da se probiju do svojih.
  Kavkaz je već skoro potpuno zauzet, ali rat se nastavlja. Iako je SSSR izgubio svoje najveće naftno polje u to vrijeme. Ali Crvena armija nije slomljena duhom. A nafte još ima u regiji Volge, u Sibiru i na mnogim drugim mjestima.
  Hitler je naredio da se Rusi dokrajče u Astrahanu do 20. aprila. I borbe su se odvijale u kolosalnim razmjerima. I bombardovanje se naglo pojačalo.
  SSSR je bio pod snažnim pritiskom. Borbe su se nastavile za Alma-Atu, koju su napali Japanci. Grad je bio gotovo potpuno opkoljen.
  Samuraji su, čim je postalo malo toplije, pokušali da razviju ofanzivu, i to u pravcu Magadana.
  Veronika se borila u Alma-Ati i sa svojim bataljonom djevojaka odbila navalu samuraja.
  A ima ih puno. Bore se i Kinezi regrutovani metodom kolapsa.
  Japanci bacaju žute vojnike u borbu... Oni napreduju i bukvalno bacaju sovjetske položaje sa svojim leševima.
  Veronika gori. I kosi Kineze i samuraje u redovima. Baca granate golim prstima i škripi:
  - Slava ruskom duhu!
  Marfa također puca, seče protivnike i škripi:
  - Za našu otadžbinu!
  Nataša, pucajući na japanske i kineske vojnike regrutovane za ulogu topovskog mesa, zacvili:
  - Za veliki komunizam!
  Alina, pucajući na samuraje i kineske borce, koseći ih sa velikom strašću, i darujući smrt golom petom, zacvilila je:
  - Za nove granice komunizma!
  Veronika puca na neprijatelja sa velikom preciznošću, i probija kroz glave Kineza, a pritom ciči:
  - Slava sovjetskoj zemlji!
  I golom nogom šalje kolosalnu snagu granata, koja razdire sve neprijatelje.
  Marfa, saseći neprijatelja i golim prstima bacajući dar smrti, zacvili:
  - Vladajte erom komunizma!
  Nataška se trgnula, bacivši bosom nogom paket eksploziva, masa Kineza, vyaknula:
  - Za novi sovjetski poredak!
  Alina, pucajući vrlo precizno na neprijatelja, zacvilila je:
  - Za nove granice komunizma mi ćemo se boriti!
  I njena gola peta je podlegla bombi uništenja.
  Borbene devojke, kao da im varnice sipaju iz očiju.
  Ne, Japanci ne mogu osvojiti takve ljude, čak ni zajedno sa kineskim snagama. I samuraj štap za napad.
  I opet bacaju leševe na sve prilaze. Ali previše ih je i bataljon bosonogih ljepotica mora se povući.
  A tu su i japanske nindže. I veoma je teško boriti se protiv njih.
  Tako su blistave, borbene i lijepe. I bacaju noge golim prstima, dar velike razorne moći.
  Ninja djevojka plave kose siječe sovjetske vojnike mačevima i vrišti:
  - Za doba vladavine cara!
  Ninja djevojka žute kose vodi vjetrenjaču, slama rusku vojsku i škripi:
  - Slava banzai eri!
  Ninja djevojka crvene kose koristila je tehniku helikoptera, odsjekla sovjetskog oficira i vikala:
  - Mi uvek pobeđujemo!
  Nindža sa sedom kosom koristila je tehniku leptira, posekla tri ruska vojnika i golim prstima bacila grašak. Eksplodirao je i prevrnuo trideset četiri.
  Ratnik je zacvilio:
  - Za novi japanski red!
  Takve devojke su ovde divne i stvarno cool... A Crvena armija na Dalekom istoku je naišla na ozbiljnog neprijatelja.
  Ali ovdje u centru, sovjetske trupe zadaju iznenadni udarac u pravcu Rzheva.
  Ovdje se posada Elizabeth bori po prvi put na novom tenku IS-2. Mašina sa kojom se vežu neke nade. U njemu je obično pet članova posade, ali ovdje se ratnici nose sa četiri.
  Elizabeth puca iz pištolja kalibra 122 mm. Razorni projektil leti ubilačkom silinom. Opisuje luk i pogađa sa velike udaljenosti T-4.
  Elizabeth uzvikuje:
  - Evo šta sam dobro uradio!
  Ekaterina, kao odgovor, juriša, koristi gole nožne prste i uznemireno primjećuje:
  - A pištolj nije prebrzo pucao!
  Elizabeta se složila sa ovim:
  - Uopšte nije savršen razarač tenkova!
  Elena, koja je bosih nogu pomagala da napuni oružje, napomenula je:
  - Ali ubica!
  A onda je Catherine pucala. I granata je pogodila Pantera na brodu sa velike udaljenosti. Da, pištolj ubica...
  Katarina je primetila:
  - Imamo puno energije i uzbuđenja!
  Elena se složila sa ovim:
  - Mnogo! Slava Rusiji!
  Eufrazija je takođe primetila:
  - Vidljivost ovog auta je slabe devojke. Kako to snimaš?
  Elena je logično primijetila:
  - A ovo je naše izvežbano oko! Ako pobedimo, pobedimo!
  A ratnici su pevali u horu:
  - Nećemo se plašiti i uvek ćemo se boriti!
  . GLAVA 7
  Dana 21. aprila Astrahan je još uvijek bio dijelom pod sovjetskom kontrolom. Nijemca to nije u potpunosti zahvatilo.
  Teren je omogućio dobru odbranu ovdje. I Nemci su odlučili da promene taktiku. Umjesto napada, prešli su na bombardovanje i granatiranje.
  Alenka i njen tim sakrili su se u bunker i čekali masovno granatiranje.
  Djevojke su bile samo šest, koje su igrale karte. Držali su špilove golim prstima i razgovarali.
  Anyuta je ljutito rekla:
  - Na Kavkazu samo Jerevan nije zauzet. Ovo je samo naše posljednje ostrvo u ovoj regiji. Šta je sledeće?
  Alenka je logično predložila:
  - Najverovatnije će otići u Moskvu. Ovo je njihov kredo!
  Allah je s uzdahom primijetio:
  - Snage su jako nejednake... Zaista gubimo rat, a nemamo dovoljno vojnika!
  Marija je logično primetila:
  - A nacisti gube! Ne mogu nam odoljeti!
  Matrena je izrazila svoje mišljenje, bacivši kartu golim prstima:
  - Rođeni smo da pobeđujemo, i sigurno ćemo pobediti, znam to!
  Marusya se složila, tukući svoju protivnicu golim prstima:
  - Naravno, nema sumnje!
  Alenka ne bi bila tako optimistična, bacajući kartu golom preplanulom nogom:
  "Mi djevojke ćemo možda morati živjeti pod okupacijom, ali vjerujem da ćemo sigurno pobijediti!"
  Anyuta je odlučno rekla:
  - Možeš da se boriš partizanskim metodama, i biće jako lepo kada se boriš tako jako kul!
  Allah je agresivno primijetio:
  - Trebalo bi da se borite aktivnije!
  Djevojke su utišale razgovor. Zatim su prešli na drugu temu.
  Marusya je uznemireno primijetila:
  - Broj vjernika raste. Protiv svake logike!
  Anna je na ovo odgovorila:
  Niko još nije dokazao da Boga nema. I ne može dokazati suprotno. Dakle, ovdje možete raspravljati do beskonačnosti.
  Elena je potvrdila:
  - A raspravljati se ovdje je glupo i beskorisno!
  Allah se složio sa ovim:
  - Da, ovaj razgovor je beskoristan. Štaviše, ako postoji Bog, onda je On takav da je bolje da ga nema!
  Matryona se zakikota i primijeti:
  - Bolje da takvog Boga nema! Do tada, pevajmo!
  A devojke su pevale u horu;
  Mi smo devojke, ulazimo u Komsomol,
  Vjerom su se zakleli da će biti otadžbina...
  Tako da je naciste čekao bijesan poraz,
  Pa i Rusija da živi pod komunizmom!
  
  Uostalom, Lenjin je sa nama, kao metal,
  Od bronze koja je jača od svakog čelika...
  Sanjao sam da preokrenem svetove
  Kao što je veliki genije Staljin zaveštao!
  
  Otadžbinu ćemo učiniti hladnijom
  I podići ćemo otadžbinu iznad zvijezda...
  Neka bude uspeha kod komsomolaca,
  Iako su nam noge bose!
  
  Fašisti su napali moju domovinu,
  Sa istoka se drsko penju samuraj...
  Volim Isusa i Staljina
  I vjerujem protivnika, rastrgat ćemo!
  
  Uostalom, slavni Bog Svarog je sa nama,
  Koje će komunizam, u šali, izgraditi...
  Slavni Rod je jači od svega u svemiru,
  Pridonijeće svijesti i volji!
  
  Vjerujemo da nikada nećemo odustati
  Ne stavljajte otadžbinu na kolena...
  Drug Staljin je sjajna zvezda,
  A naš učitelj je mudri genije Lenjin!
  
  Napravićemo našu otadžbinu,
  Ljepše i sjajnije na planeti...
  I biće, znaj smrtonosni pištolj,
  Neka se zabavljaju odrasli i djeca!
  
  Spali Svarog, ne gori u svom srcu,
  Vi ste pokrovitelj svih mačeva Rusije...
  Gradićemo uskoro, verujem jak raj,
  Isus će doći sveta misija!
  
  Ne vjerujte prijateljima Hitlerove bande
  Da će lako i prijeteći pobijediti...
  Sve sto ti treba je jedna porodica -
  I vjerujte da još nije kasno voljeti domovinu!
  
  Gospode svemogući zaštiti nas sve,
  Podignite trobojnu zastavu nad zemljom...
  I zli grabežljivac će se pretvoriti u igru,
  Moći ćemo se nositi sa Sotonom!
  
  Volim Veliku Otadžbinu
  U cijelom svemiru nema ljepšeg tebe
  Nećemo prodati Rusiju za rublju,
  Izgradimo mir i sreću u svemiru!
  
  U ime naše domovine san,
  Velika Rusija će se dići...
  Sve ostalo je samo taština
  I novi mesija će biti sa nama!
  
  O moja svemoćna Lada,
  Daćeš ljubav i mir Rusu...
  Obraćam se tebi pa se molim,
  A ako je potrebno, udarite munjom!
  
  Marijo Bogorodice Nebeske,
  Univerzum je dao Isusu...
  Za tvoje dobro, veliki Bog je uskrsnuo,
  Ljudi nisu izgubili pravi ukus!
  
  Zapazite da su komsomolci
  Bogovi Rusije se veoma poštuju...
  Mi smo veliki sinovi domovine,
  Rusi uvek pobeđuju!
  
  Prijatelji se trebaju moliti domovini,
  Perun, Yarilo i Svarog su moćni...
  Bićemo veoma jaki muževi
  Čak ćemo i raznijeti oblake na nebu!
  
  Sada je neprijatelj već izbačen iz Moskve,
  Mnogo si povredio fašiste...
  Mi smo vjerni Isusu i Staljinu,
  Biće dovoljno tenkova sa puškama!
  
  Ne, neprijatelj neće moći obuzdati Ruse,
  Pošto su naši ratnici svemoćni...
  Ispiti, predaja, samo za pet,
  Da bi svaki dječak bio jako jak!
  
  Verujte mi, Staljingrad će biti slavan,
  I sačuvaćemo ga od nasrtaja...
  Doći će pobjednički viteški red,
  Iako krv teče nesputano!
  
  Bosonoge djevojke na hladnoći
  Trče, trepere petama...
  I udariće fašiste pesnicom,
  Nedruštveni Kain će biti spljošten!
  
  Sve će biti, ljudi dobro znaju
  U svemiru smo, otvorićemo sazvežđa...
  Na kraju krajeva, grijeh je sumnjati u hrabrost,
  I biće čovek na Božjem prestolu!
  
  Nauka će uskoro vaskrsnuti mrtve,
  Moći ćemo da postanemo mlađi i ljepši...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Za moju prelepu majku Rusiju!
  Djevojke su dobro otpjevale cijelu pjesmu i nastavile da kartaju bosim nogama...
  22. aprila je bio Lenjinov rođendan. Devojke su pile alkohol razblažen vodom i kafom i predele ispod glasa...
  Crvena armija je izvela još jednu operaciju Ržev-Sičevsk u centru. Nemci su bili u defanzivi i uzvratili. Borili su se novi sovjetski tenkovi T-34-85 i IS-2. Poslednji auto se često zaglavio u blatu. Da, i oklop "Tigra" -2 i težih "mačaka" nisu zauzeli čelo. "Panter" -2 se takođe mogao probiti samo izbliza.
  Najnjemački automobil probio je sovjetski sa veće udaljenosti.
  Hitler je generalno bio zadovoljan "Panterom" -2, koji je zadovoljavajuće zaštićen, te dobrim voznim performansama i naoružanjem. Ali zahtijevao je da se stvori tenk koji bi bio bolje zaštićen, a da bi se u isto vrijeme vozio podnošljivo...
  "Miš" se u ovom slučaju pokazao kao neefikasna mašina. E-100 se aktivno razvijao kao dio E serije. Lokacija motora i mjenjača je trebala biti urađena zajedno, a toranj je bio uži i nagnutiji, poput trupa. Debljina oklopa ostala je uporediva sa Mausom, kao i naoružanje, ali je težina zbog visine morala biti smanjena na 130 tona. Motor je, naprotiv, trebao postati jači na 1500 konjskih snaga, a tenk je imao zadovoljavajuću pokretljivost.
  Generalno, serija "E" je trebala biti nova generacija tenkova. Sa nižim siluetama, sa velikim uglovima racionalnog nagiba, snažnim topovima i motorima, gustim rasporedom.
  Međutim, dok su Nemci već imali dobre automobile. "Panther" -2 zamijenio je prethodni model. Postojao je i novi "Tigar" -2 sa snažnijim motorom, uskim tornjem. Bolje zaštićeni i lakši.
  Dakle, nacisti nisu mirno sjedili.
  Dana 24. aprila 1944. godine, prvi njemački mlazni bombarder Arado udario je na Moskvu uz dar smrti. Bacio je bombu sa velike visine i lako prestigao sovjetske borce.
  Hitler je rekao da sada SSSR nema šanse, a da će uskoro biti kraj Crvene armije.
  25. aprila započeo je novi napad na Astrakhan. U bitci je učestvovala i prva mašina za zemljane radove: podzemni tenk.
  Na njemu su se potukle dvije Njemice: Mercedes i Dora. Ratnici su isprobali podzemni model koji se kretao u zemlji.
  Iako prilično lagan sa kratkim topom od 75 milimetara i četiri mitraljeza.
  Djevojke vuku automobile po zemlji. Bušilice se okreću, sekući kroz stijenu. Kretanje je prilično sporo sedam kilometara na sat, za vozila, pod zemljom, to nije loše.
  Mercedes golim nožnim prstima pritiska prvi džojstik u njemačkoj vojsci. Veoma je zgodan za rad i izgovara:
  - Evo naše nemačke nauke kako je uspela!
  Dora se složila sa ovim:
  - Da, već znamo mnogo! Naša moć je veoma velika!
  Takođe se kontroliše pomoću džojstika. Djevojke testiraju specijalnu mašinu sa radarom.
  Evo sovjetske baterije ispred i možete zaroniti ispod nje.
  Mercedes, pokazujući zube, primjećuje:
  - Izgradićemo novi poredak!
  A sada se pojavljuje mašina nacista. Eksplozivni projektil pogađa sovjetske topove. I udara vojnike Crvene armije.
  Dora kroz smijeh kaže:
  - Živio veliki revanšizam!
  I golim nožnim prstima pravi precizne udarce. Udara neprijatelja i škripi:
  - Slava novom snu!
  Mercedes škraba iz mitraljeza i zavijajući kaže:
  - Za eru velikih snova!
  Djevojke se smiju i same sebi aplaudiraju. To su agresivni i vrlo spretni ratnici.
  Dona agresivno primjećuje:
  - Ima mnogo dobrih stvari na svetu!
  I golim nožnim prstima pritiska dugmad i ponovo puca, u sovjetske topnike.
  Mercedes sa osmehom potvrđuje:
  - I biće još lepše!
  A puca i golim prstima. Tako pucaju ove borbene djevojke.
  Pa šta je još jedna naprava za rat...
  Napad nacista na Astrakhan je sve veći...
  Svi prilazi su bili odsječeni... I sovjetske trupe su bile prisiljene na popuštanje 1. maja 1944. godine, nakon što su završile dugu, herojsku odbranu grada. Palo je i ovo uporište.
  Nacisti su vatrometom proslavili pad Astrahana. Ipak, odbrana nije bila uzaludna. I Fritzu je trebalo neko vrijeme da popuni trupe i privuče rezerve...
  Firer je planirao napredovanje u pravcu Saratova i dalje uz Volgu uz duboku obilaznicu Moskve.
  Ali dok su Nemci pregrupisali svoje snage, oni su povlačili rezerve. I bitke su bile u vazduhu.
  Njemačka avijacija pokušala je da učvrsti svoju superiornost. Borbena ispitivanja ME-262 otkrila su nedostatak pouzdanosti ove mašine, česte nezgode, kao i probleme sa manevrisanjem. Dakle, dok nije bilo ideja o potpunoj zamjeni njemačkih jedinica ovim avionom. TA-152 se, naprotiv, pokazao kao odlična mašina za svoje vrijeme i sve više se predstavljao. ME-309 i ME-109 su ostali u službi.
  ME-163 na raketni pogon pokazao se kao dobar lovac za borbu, ali premalo vremena leta učinilo ga je gotovo nemogućim korištenjem u borbi.
  Uspješnijim se pokazao mlazni bombarder Arado, koji je zbog velike brzine bilo gotovo nemoguće oboriti protivavionskim topovima, a sovjetski lovci ga nisu mogli sustići. Reaktivni izviđači su bili prilično dobri. Nemci su razvijali i druge mašine. Na primjer, XE-162, lakši lovac od ME-262, jednostavan za proizvodnju, jeftin i upravljiv da bi bio napravljen uglavnom od drveta. I drugi borci. I ME-1010 i TA-183... I naprednija i pouzdanija modifikacija ME-262 X. I lovci bez repa Gotha, i još mnogo toga.
  Međutim, do sada su njemački lovci na propeler bili mnogo jači od sovjetskih mašina. Koje su pale u kvalitetu, i bile su prilično slabe i u motorima i u oružju. Štaviše, Yak-9 je dodatno pojednostavljen i sada je na njega postavljen samo jedan avijacijski top od 20 mm, napuštajući mitraljez. To je smanjilo troškove i pojednostavilo proizvodnju i omogućilo smanjenje težine.
  Ipak, mitraljez protiv nemačkih aviona je prilično slab. Do sada SSSR nije mogao priuštiti proizvodnju naprednijih modela automobila i prolaza u brzini i naoružanju pred nacistima. Veća težina mašina stvarala je i probleme sa manevrisanjem.
  A nedostatak goriva smanjio je letnu obuku krilnog osoblja.
  Alvina i Albina, pošto su pristojnom brzinom savladale moćno oružje ME-309, nisu htjele sletjeti na ME-262, koji se prečesto rušio. A po brzini su već jači od Rusa.
  Alvina je, prekidajući sovjetski automobil, primijetila:
  - Borba na nebu je zanimljiva!
  Albina je, uz pomoć bosih nogu, uperivši borca u metu i zgnječivši je, pristala:
  - Da, mi smo suštinski najjači na svetu!
  A devojke su se smejale kao lude.
  Ispostavilo se da je maj bio relativno miran. Crvena armija je i dalje pokušavala da odseče istureni deo Ržev.
  Elizaveta je pucala iz IS-2 na svoje protivnike... Sovjetski automobil je imao dobru zaštitu samo u gornjem dijelu čela trupa. Čelo kule nije dovoljno zaštićeno. I probija se čak i iz neposredne blizine topovima T-4. Međutim, posljednji tenk je konačno ukinut u maju, kao i Panther i obični Lion i Maus. Sada su u serijama "Patera" -2 i "Tigar" -2 maksimalno objedinjeni i sa sličnim oružjem.
  Ove mašine su dobro zaštićene na čelu, prilično slabe sa strane i više se razlikuju po težini. Njihove vozne performanse sa novim motorima su prihvatljive za vojsku. Ali i ovi tenkovi su privremeni... Panter-3 i Tigar-3 iz E serije se spremaju da ih zamene. Gušćeg rasporeda, sa smještajem motora i mjenjača u jednom bloku i poprečno, s laganim, pojednostavljenim, a istovremeno prohodnim i lako popravljivim podvozjem.
  Nove mašine treba da budu bolje zaštićene, ali bez značajnog povećanja težine.
  Na račun oružja, ovdje nema jedinstva. Oklop sovjetskih tenkova nije previše debeo i lošeg kvaliteta. I nema smisla stavljati oružje velikog kalibra. Vojni top od 88 mm je u redu. Sa četiri kilometra vozi trideset i četiri, a sa malo bliže IS -2. Dakle razvoj je u toku...
  U SSSR-u treba nešto odgovoriti. Ali evo šta, još nije jasno... Postoje planovi za stvaranje SU-100. Ovaj samohodni pištolj je jednostavno efikasan, i sa prodornim dejstvom. S njom su povezane neke nade za borbu protiv rastućih teških tenkova Trećeg Rajha. Ali to još treba uraditi, kao i granate za takvo čudovište, i uspostaviti masovnu proizvodnju pištolja, što u ratnim uslovima nije previše, realno je.
  Ali posada tenka Elizabeth se bori na T-34-85. I bose i u bikiniju djevojke se hrabro bore.
  Elizabet puca golim prstima na naciste i probode Pantera u stranu govoreći:
  - Za veliki komunizam!
  I njihova tridesetčetvorka skoči i brzo se okrene, pucajući.
  Ekaterina, takođe, veoma precizno puca na neprijatelja. Zastarjeli tenk T-4 ga razbije u stranu i vrišti:
  - Slava vitezovima SSSR-a!
  I ponovo namiguje prijateljima. Ispala je tako militantna djevojka.
  Elena takođe puca na neprijatelja. Probija ga vrlo precizno, u ovom slučaju razbija klizalište Tiger-2 i urla na vrhu pluća:
  - Za svetu Rusiju!
  Eufrazija precizno puca na neprijatelja. Izvodi precizan udarac u stranu neprijatelja, probija metal i ciči:
  - Za sveti komunizam!
  A djevojke samouvjereno raspoređuju svoj tenk i odstupaju od granata. Nije lako pobediti devojke.
  Ovdje se protiv njih pojavio najnoviji i strašni "Lav" -2. Pokušajte da se probijete kroz takav tenk, a on pokušava da pogodi trideset i četiri.
  I puca iz daljine.
  Elizabeth je odgovorila tvitom:
  - Nećeš uzeti!
  I šalje projektil na tenk "Lev" -2 sa velike udaljenosti. Pogodi ga u čelo.
  Hitlerovac puca.
  Tada Katarina ponovo puca golim prstima na neprijatelja, a ovaj put je projektil, opisavši luk, samo pogodio fašistu u dugačku cijev topa.
  Katarina je gukala:
  - Oštro oko, koso ruke, ne radi se o nama!
  Nijemac je, izgubivši prtljažnik, počeo brzo da se okreće i odlazi. "Lav" -2 je prvi nemački tenk kod koga su menjač i motor smešteni ispred u jednom bloku, a menjač je na samom motoru.
  To mu je omogućilo da smanji svoju visinu i težinu, značajno podižući brzinu. I tako je "Lev" -2 otišao, i imao priliku da probije distancu...
  Elena je golim nožnim prstima uperila pištolj, uzela ga i zapucala na neprijatelja. Granata je pogodila krmu lavljeg trupa, ali se rikošetirala...
  Elena je zarežala:
  - Dovraga, udaljenost je velika. Nećemo ga uhvatiti!
  Ekaterina je grknula, pokazujući zube:
  - "Lav", devojke, ovo je "Lav", kako se ne vređamo! Uskoro upoznajte vas prijatelji, bit će vas jako sramota!
  I njihov tenk je pogodio T-3, ovaj tenk se samo okrenuo u stranu, a može se pogoditi sa velike udaljenosti.
  A djevojka je pucala golim nožnim prstima i gugutala:
  - Slava eri komunizma na zemlji!
  Eufrazija je uznemireno primijetila, pucajući na neprijatelja i koristeći gole pete:
  - Naša domovina je jaka, ona čuva svet!
  Elizabeth je cvrkutala, pokazujući zube, i pjevala, komponujući cijelu pjesmu u hodu:
  Neće nas savladati Sotona
  Moja domovina je najljepsa na svijetu,
  Slava divnoj zemlji....
  Odrasli i djeca će biti sretni u njemu!
  
  Neka u njemu cvetaju đurđevaci,
  I keruvimi sviraju pristojnu himnu...
  Firer će doći kaput
  Rusi su nepobedivi u bitkama!
  
  Komsomolci trče bosi,
  Gaze po snijegu golim štiklama...
  Hitlere, samo izgledaš cool
  Premestiću te u tenk!
  
  Možemo li pobijediti naciste
  Kao i uvek, mi smo bosonoge devojke...
  Najstrašniji vitez je naš medvjed,
  Sve će pobiti iz mitraljeza!
  
  Ne, mi devojke smo već jako cool,
  Mi bukvalno rasturimo sve neprijatelje...
  Naše kandže, zubi, šake...
  Izgradićemo mesto u divnom raju!
  
  Verujem da će biti kul komunizma,
  Zemlja u njoj cvjeta, vjerujte savjetu...
  I jadni nacizam će nestati,
  O njima će se, vjerujem, pjevati podvizi!
  
  Cvetaće, verujem da je ivica olujna,
  Od pobede opet idemo do pobede...
  Porazite Japanca Nikolasa
  Samuraj će odgovarati za podlost!
  
  Nećemo dozvoliti da nas nagnu,
  Slomi naše neprijatelje jednim udarcem...
  Neka se lovac pretvori u divljač
  Slomili smo Wehrmacht s dobrim razlogom!
  
  
  Vjerujte da ne odustajemo bez ruku,
  Rusi su oduvek umeli da se bore...
  Naoštrili smo naše bajonete od čelika,
  Firer će postati imidž bufana!
  
  Ovo je moja domovina
  U njemu svira ruska harmonika...
  Svi narodi su prijateljska porodica,
  Abel trijumfuje, ne Kajin!
  
  Uskoro će to biti na slavu SSSR-a,
  Iako je naš neprijatelj okrutan, izdajnički...
  Dat ćemo primjer za hrabrost,
  Ruski duh će biti slavljen u bitkama!
  . POGLAVLJE #8
  Maj 1944. brzo je prošao... Albina i Alvina su skupljale račune na avionima.
  To su djevojke koje, kao na krilima heruvima, jure.
  Albina golim prstima obara ruski avion i ciči:
  - Za Treći Rajh!
  Alvina je također bosa i u bikiniju obara sovjetski avion, razbija ga na komade i cvili:
  - Za arijevski komunizam!
  Nakon toga, djevojke su, koristeći top od 37 mm, počele pucati na sovjetske tenkove.
  Nokautiraju trideset četvorku i zacvile:
  - Tako smo kul!
  Albina pritišće pedalu golom, okruglom petom i cvrkuće:
  - Neka komunizam bude slavan!
  I probija sovjetski auto.
  Alvina također precizno puca u neprijatelja, nokautira ga i cvili, iskakavši zube:
  - Naša istina je u šaci!
  Tako duhovite devojke... I uništavaju sovjetske pukove... Na primer, dobili su IS-2. Pa su ga napali iz vazduha, i kako su ga zakucali iz avionske puške. Probili su metal i zapalili tenk. I detoniraju borbene komplete.
  Albina je cvrkutala na sav glas:
  - Devojka voli da ubija! Evo devojke!
  Alvina je prosiktala, otkrivajući svoje biserne zube:
  - Slava našoj Otadžbini! Za komunizam!
  Djevojke su se već zauzele za totalitarno istrebljenje protivnika.
  I Crvena armija je samouvereno razbijena.
  A Gerda se borila u posadi svog "Pantera" -2 i bila angažovana u potpunom uništenju.
  Djevojka je uperila top golim prstima. Oborila je tridesetčetvorku i zaurlala:
  - Za veličinu komunizma na arijevski način!
  Charlotte je također pucala golim prstima na sovjetski tenk, razbila oklop i vikala:
  - Za veliki uspeh u svetu!
  Jebeno bez mnogo ceremonije i Christina. Da, učinila je to tako zgodno, golom petom probila sovjetsku tridesetčetvorku i viknula:
  - Za velike granice!
  Magda je također zauzvrat ispalila projektil i zagugutala:
  - Za novi arijevski poredak!
  Onda su je devojke uzele i uglas zapevale:
  - Svi smo skinhedsi ljubitelji slobode, borimo se za novi poredak! Uskoro će narodi postati Arijevci, borimo se ognjem i mačem!
  Ratnici su, moram reći, ispali vrlo borbeni. A ako obore neprijatelja, onda do kraja.
  Sovjetski Savez je na udaru nadmoćnijih snaga. Japan se gura sa istoka.
  Dva japanska pilota, Toshiba i Toyota, napadaju sovjetske položaje iz vazduha.
  Obe Japanke su veoma lepe i bosonoge iu bikiniju.
  Toshiba se približava zraku, probija krov sovjetskog tenka i urla:
  - Ja sam čudovište iz japanskog pakla!
  Tojota, pritiskajući bosom nogom pedalu i sasecajući neprijatelja, vrišti:
  - Za veličinu ideja Japana!
  Ove devojke su neverovatne. I vrlo aktivno razbijaju neprijatelje.
  I SSSR zaista gubi od samuraja. I razumljivo je zašto. Gdje odoljeti takvom fanatizmu i tehnologiji.
  Japanske devojke ovde na svetlu, ali okretni tenkovi probijaju i Crvena armija je posebno mlaćena.
  Tenkovske jedinice nisu šala.
  Toshiba je bacala bombe na sovjetske položaje iz vazduha, a nekoliko topova je poletelo i zacvrkutalo:
  - Za veliki komunizam!
  Nakon toga će se smejati...
  Toyota u letu je zabilježila:
  - Ruski bogovi su čudni. Oni obožavaju čovjeka raspetog na krstu i smatraju ga Bogom. Čak i nekako postane smiješno!
  Toshiba se nasmejao u odgovoru, napomenuvši:
  - I sami ćemo uskoro postati bogovi i nastaviti evoluciju našeg Božanstva!
  I devojke su veoma spremne da se smeju.
  Toyota se nasmijala:
  - Naša snaga je u jedinstvu!
  Toshiba je to agresivno potvrdila:
  - Naša snaga, naša pesnica!
  I opet će s neba oboriti mlaz avionskih granata na neprijatelja, probijajući se kroz trideset i četiri.
  Ovo su svađe i šta još pričaju. Japan će sve proždirati i spaliti.
  A kada je pionir mučen, ispada da je izuzetno agresivan.
  Pogotovo ako su dječakove pete spržene. Ovo je najvise ni jedno ni drugo super akcija...
  A cure urlaju iz sveg glasa...
  I sovjetske djevojke se također hrabro bore i obaraju protivnike. I djeluju prije roka i nabijaju.
  Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova su veoma aktivne ljepotice na nebu.
  I obaraju naciste, iako su ti avioni jači.
  Anastasija pritišće okidač golim prstima i peva:
  - Nije loše biti jak, da budem siguran!
  Akulina pritisne okidač golom petom i potvrdi:
  - Pobijedićemo naciste jako jako!
  I obe devojke su pevale:
  - Jaka, jaka, veoma teška za pobediti! Jaka, jaka, veoma teška za pobediti!
  Nakon toga, ratnici su počeli čitati krilate aforizme koji su galopirali poput konja, odnosno mladih pastuva;
  Političar često maltretira da bi stavio jaram na birače!
  Pijetao političar slama glasače kao kokoške!
  Političar sanja da jaše belog konja da bi navukao jaram na birače!
  Lisica je mala sa očnjacima, i želeći da ih proguta, uglavnom ih skriva!
  Političar koji mnogo priča o ljudskosti je tipičan kanibal!
  A medvjed se može uljuljkati medeno slatkim govorima!
  Za alkoholičara, gorka votka je slađa od meda!
  Krojač će lagati i neće pocrvenjeti, političar će "crvenjeti" i lagati!
  Žena, izuvši cipele, obuče muškarca, do nivoa skitnice!
  Ako želite da se približite Bogu, skratite svoju pohlepu!
  Čak i u prividnoj ravnodušnosti Svemogućeg leži ljubav - uostalom, djeca prije svega žele pobjeći iz roditeljskog staranja!
  Bog odgađa kaznu zla da bi dao šansu grešniku!
  Talenat i marljivost muža i žene rađaju uspjeh samo u paru!
  Čak je i med gorak - ako se udaviš u njemu!
  Prevara je kao vino i bolesna i slatka i teško je zaustaviti!
  Ljubav je poput rascjepkanog projektila - lomi srce, trese mozak, izvrće džepove, ide u stranu!
  Čovjek je na neki način jednak Bogu - Svemogući je stvorio svemir, a čovjek je rodio glupost: oboje je beskonačno!
  Uspeh koji se gradi na krvi - čeka sudbina ubodene svinje. Poješće svoje saborce - rezultat ljutnje je tužan!
  Ponekad je najbolji način za održavanje reputacije omča oko vrata! U svakom slučaju, ne dozvolite da padne!
  Ne možete dugo ležati ispod medveda - zgnječiće vas!
  Ponekad je žena kao mamut umjesto ćebe!
  Pisac koji se trudi da žanje novčanice - neće sejati dobro, vječno!
  Država bez zakona je kao tijelo bez kostura! Samo da ne bi okoštali - potrebni su izbori!
  Ako želite stvoriti remek-djelo - zaboravite na naknadu!
  Najvještija obmana je kad ne lažeš, ali ti niko ne vjeruje!
  Naravno, poraz obećava velike nevolje, ali ovo je samo odraz buduće pobjede!
  U borbi donosi pobjedu - hrabrost i dobru inteligenciju.
  Da biste pobedili, prvo morate videti gde!
  Izviđač je kovač pobede!
  Svaka budala može da osakati - ne može svaki pametan izliječiti!
  Mnogo bezobraznih dželata - malo doktora!
  Kome su doktori, a kome dželati!
  Bez bola nema hrabrosti - bez hrabrosti nema pobede!
  Ideje komunizma su granica idiotizma: ako se vrele glave i hladna srca preduzmu da ih sprovedu!
  Komunizam je lagan, ali oni koji su previše masni se spaljuju!
  Ako nemate strpljenja, pjevanje pomaže!
  Narod je kao gvožđe - dok se ne ohladi, dajte mu željeni oblik!
  Ako želite da postanete popularni - češće koristite silu!
  Ocjena je kao paklena trava - raste kad je zalijete suzama i krvlju!
  Narod je kao korov - što više gaziš, više se proteže!
  Jedinstvo je ključ pobede!
  Disciplina je oruđe za pobedu! Um igra na tome!
  Jedinstvo, hrabrost, nesebičnost - ključevi pobjede, slobode, sreće! Bez discipline nema vojske, a bez vojske se ne može naći sloboda!
  Rad nas je ojačao, pomnožen umom daće slobodu, a zajedno sa srećom doneće sreću!
  Komandir je kao vrh piramide - mora postojati samo jedan, inače će se čak i tako čvrsta struktura srušiti!
  Plemenitost porodice ima isti odnos prema hrabrosti, kao i dužina kose prema umu!
  Nikakva hrabrost predaka neće pomoći kukavici!
  Oštrica od najjačeg čelika rđa u rukama govornika i kukavice!
  Najstrašnije oružje je Biblija u rukama nitkova!
  Glavno bogatstvo čovjeka: potencija, ona je i glavni uzrok propasti!
  Najbolja profesija je prostitucija, spajate posao sa zadovoljstvom i svaki put novi partner - bez rutine!
  Pedigre heroja - možete se pohvaliti stoljećem, ali je stigao na bojno polje - kukavički juri u pozadinu!
  Flaša votke je kao granata - obori te, odbije ti mozak, smrvi ti iznutra!
  Kad se srce ispuni milosrđem, novčanik je iz nekog razloga prazan!
  Zaista slobodna osoba se pokorava tri stvari - razumu, ljubavi, Bogu!
  Ljubav je kao ruža - ne cveta dugo, ali boli!
  Rob u duši je pokoran - strastima, požudi, Božjim slugama!
  Sreća je nestabilna kao pijesak - samo će je marljivost vezati cementom!
  Krigla vina je kao okean - ako se zaneseš, izgubiš tlo pod nogama!
  Žene vole mušku moć, ali ne u slučaju kada je same iskuse!
  Ljubav je kao čamac, ako veslate prebrzo, prevrnut će se i potonuti!
  U pravo vrijeme uvodi članak - zavođenje odraslih od strane mladih!
  Ne možete staviti lisice na ljubav!
  Ono što je prirodno nije zločin!
  Ljubav je nežno osećanje, ali najdeblji okovi neće izdržati!
  Da svi zakoni funkcionišu, država bi se pretvorila u zatvor u koji se regrutuju čuvari iz inostranstva!
  Princip neizbježnosti kazne ne funkcionira jer ne možete sami sebe uhapsiti!
  Doktori ne smiju prolaziti kroz stazu s preprekama. Nakon toga, ruke će se tresti, a jezik će se ljuljati i čaša votke, za razliku od mamurluka, neće pomoći!
  Nema ničeg više zamornog - dugi nerad!
  Naučno otkriće: zamišljeno progresivno - utjelovljeno agresivno!
  Nije mjesto za razmišljanje, već mjesto svađe i ludila!
  Sve nevolje čovječanstva proizlaze iz sebičnosti, prosperitet je moguć samo zajedničkim naporima!
  Osoba bez tima je kao žeravica, bez vatre - daje malo svjetla i brzo se gasi!
  Domovina grije - bolje od vatre!
  A životinja je bolja u stadu!
  Logika ne treba da služi instinktima - umu požude!
  Biće rata - biće podviga!
  Mišići bez mozga, ovo je šaka mesa - na kojoj plače tiganj!
  Od dvojice duelista, jedan je budala, drugi nitkov!
  Što čovek više leti, to je više nezadovoljan svojim položajem!
  Ostavši sam, pas promaši vlasnički štap!
  Samo on ima krila - čiji um nije navikao da puzi!
  Loše je kad si sam kao snob!
  Sami ste, a neprijatelji su legija!
  Čak i slona može pojesti buba!
  Ako grešaka nije milion!
  Vođa države treba da bude brat ljudima, a ne brat!
  . Lakše je pronaći suhu stijenu u okeanu nego izum koji nije korišten u vojne svrhe!
  Pobjeda kao žena - privlači sjajem, ali plaši po cijeni!
  Vatreni bog rata i kao i drugi bogovi zahtijeva pažnju i žrtvu!
  Jedan će mač, kao kišna kap, pasti i rasuti se, a kada ih bude mnogo, pobjeda će se roditi!
  Samo ne pevaj - za mir!
  Srce mi je tužno - stomak mi je prazan!
  Prvo činija, pa misli!
  Pobjeda je vrijedna časti!
  Čast je relativan koncept i treba ga primijeniti prvenstveno na svoje vojnike!
  Ko pije prije borbe - mamurluk u podzemlju!
  Cijevi su tihe, jer lopatice pjevaju - čelik je jači i glasniji od bakra!
  Vojska bez komandira je kao stado ovaca bez pastira, ako jedan vuk ne jede, onda će se uplašiti!
  Bekstvo je više glupost nego kukavičluk! Uostalom, većina vojnika ne gine u borbi, već tokom potjere!
  Rat je kao igra domina, samo polomljene kosti se više ne mogu skupiti - zemlja drži!
  Progon pretvara ratnika u krvnika, kukavicu u hrabrog, skromnog u drskoga!
  Fantazija je takmičenje apsurda i apsurda! Istovremeno, nema više naučnog i logičnog žanra!
  U ratu, kao u operi - svako pjeva svoje, samo sufler može biti špijun!
  Moderne žene opraštaju muškarcu sve - osim siromaštva!
  Znate li razliku između špijuna i izviđača?
  Znam! Imamo samo izviđače - stranci imaju solidne špijune!
  Šta je bolje sa praznom glavom ili praznim novčanikom? Naravno sa praznom glavom - ne tako primetno!
  Um je najbolji sakupljač bogatstva!
  Um i sreća: zaljubljeni par - rodite uspjeh, bogatstvo, položaj, ali se brzo raziđite!
  Ponosnim muškarcima lakše je slušati savjete kada ih daje žena - osim ako nije žena!
  Mudra žena vredi bogatstvo! A preduzimljiva žena može da ga tuži!
  Ko cijeni ličnost u osobi, a tko cijeni gotovinu!
  Čovječanstvo mogu uništiti dvije stvari - kompjuteri i kompjuterski naučnici. Prvi će atrofirati um, drugi to neće moći iskoristiti!
  Ratni drug i granata!
  Općenito, nar priča viceve je poput Fabergeovog jajeta kojim se razbijaju orasi!
  Talenat je kao duša: nemoguće ga je oduzeti, ali se može uništiti!
  Osveta nije vrijedna časti - odmazda pristojnosti!
  Zavist je klica zločina, lični interes zalijeva, dokolica hrani!
  Lijenost je najgori od svih zločina!
  Bolje je dostojanstveno umrijeti od mača - nego živjeti vola tjeranog bičem u štalu!
  U ratu, hrabrost može pobediti lukavstvo, ali lukavstvo nikada ne može pobediti hrabrost!
  Rat čini život strašnim, a smrt dostojnom i lijepom!
  Skromnost je retka osobina za komandanta, ali to ga čini još vrednijim!
  - Šakal je u skladu sa rečju feces!
  Lav ima samo jednu prednost u odnosu na šakala - sposobnost da umre dostojanstveno!
  Tehnika je dželat hrabrosti!
  - Ali to nije istina! Zapravo, što je viši nivo tehnologije, potrebno je više inteligencije i snalažljivosti na bojnom polju!
  Gdje počinju interesi domovine, završava se lično blagostanje!
  Sloboda mora biti kombinovana sa disciplinom. Anarhija je suprotnost slobodi!
  Jaka memorija je najbolji mentor! Općenito, sloboda se može osvojiti mačem, ali samo uz pomoć razuma može se održati!
  - Kada jak ratnik spasi drugog, za ovo nije potrebna posebna počast!
  Na kraju krajeva, kada hrabrost gori u vašem srcu, podići ćete svoj štit u odbranu robova!
  Podlost gada nije izgovor za poštenog, jer prisustvo prljavštine ne opravdava prljavog!
  Ljubav nikada nije jeftina - pogotovo ako ne plaćate novčanikom, već dušom!
  Jedina stvar koja može opravdati prolivenu krv je ako zbog toga suze prestanu teći!
  Oni koji služe za novac nikada se neće moći parirati u borbi sa onima koje vodi hrabro srce i želja za slobodom!
  Dječja suza je opasna jer se pretvara u bijesni potok koji pere civilizacije!
  Funkcija komandira nije dodatno lemljenje, već dodatna odgovornost i težak teret!
  Ne zna se šta je važnije - nahraniti sve gladne ili obrisati suzu za jedno dete!
  Zlato je mekše od čelika, ali udara u srce!
  Nije oružje ono što vojnika čini jakim, već oružje vojnika!
  Čini se da su djevojke duhovite s aforizmima majstora. A ako počnu uništavati neprijatelja, on se ne može spasiti od njih.
  Krajem maja 1944. počela je nacistička ofanziva u pravcu Saratova.
  U borbama je učestvovao Šturmljev, mašina na šasiji nekadašnjeg Lava, sa još snažnijim bacačem bombi kalibra 450 mm, koji bukvalno sve drobi i uništava, kidajući i probijajući kolosalnu silu lijevka .
  I takva raketa će odmah uzeti cijeli blok i srušiti ga.
  "Šturmljev" pod kontrolom tima njemačkih djevojaka puca na sovjetske položaje.
  Džejn namiguje drugaricama i lupkajući bosim nogama kaže:
  - Neprijatelje temeljno čistimo i pretvaramo u tipične kovčege!
  Gringeta namigne u odgovor, pritisne polugu bosom nogom i zacvili:
  - Igraćemo i pobedićemo neprijatelje!
  Malanija je primetila:
  - Protiv mašine Šturmljev, bilo koje sovjetske utvrde su nemoćne!
  Monika je, udarivši golu petu, potvrdila:
  - Zaista smo rođeni da pobeđujemo!
  Jane je iznijela:
  - Rat nema žensko lice, već fizionomiju koja privlači ljubitelje uzbuđenja!
  Gringeta je, pucajući na sovjetske jedinice iz mitraljeza, izdala:
  - Žena je golubica koja ugrize čovjeka detlića kao zmaj!
  Monika je, pucajući na ruske vojnike, primijetila:
  - Žena uvek ima sedam petka u nedelji, a bez nedeljnog poklona od bračnog duga uvek ima slobodan dan!
  Malanja je, kikoći se, odgovorila:
  - Nije Bog u svemu svemoguć, nemoćan je da se svađa sa ženom!
  Jane se složila sa ovim, pucajući golim prstima:
  - Iako je svemogući Bog, on nije u stanju da začepi usta ženi, i zaustavi politiku!
  Gringeta je logično primijetila, pucajući golom petom, pritiskajući:
  - Političarka nema savest, žena ima osećaj za meru, a žena političarka ima sva osećanja bez mere!
  Monika je, pucajući na sovjetske trupe i ubijajući ih nasmrt, primijetila:
  - Žena je cvet, bodljikav kao ruža, ali njen slatki miris mami koze i trutove!
  Malanja je, tukući sovjetske vojnike i uništavajući bunkere, zacvilila:
  - Birač pada u detinjstvo, glasajući za mrske stare hrastove sa udubljenjima!
  Djevojke su pokazale svoju duhovitost i odvezle dalje.
  A odozgo su i jurišnici zaronili. I tako su sovjetske trupe mlatile bez ikakvih problema.
  Nemci su postali tako kul. I njihova operativna sposobnost se poboljšala.
  I tako su krenuli sistemi "šahovskog konja", teletenkovi kontrolisani preko radija.
  I to je bio problem za sovjetske vojnike. I nacisti su tukli Crvenu armiju.
  Ali i sovjetske djevojke su se borile vrlo hrabro.
  Borbe su se odvijale za Kamišina. Evo opet Alenka u borbi.
  I njen razbijen, ali ne predati bataljon.
  Alenka je sa osmehom rekla:
  - U svakom ratu život vojnika je vrijedan!
  I kako baca granatu golim prstima.
  Ovo su ratnici - najviša klasa...
  Anyuta je, pucajući na naciste, primijetila:
  - Ruskog vojnika se može naterati da se sruši kao iskošen balvan, ali ne i da se baci na kolena, i da se trese kao jasika!
  Alla je, pucajući i golom petom dajući paket eksploziva, zacvilila:
  - Ako ne želite da poštujete vojnu disciplinu, savićete leđa kao zarobljenik!
  Marija je, pucajući u protivnike, lansirajući ubojiti bumerang golim prstima, izdala:
  - U našem svetu ima mnogo prljavštine, samo retki prinčevi u njemu!
  Matryona je, pucajući na protivnike i rafalnom ih odsijecajući, a potom bosom nogom bacivši granatu, primijetila:
  - Političar ima dug jezik, ali da izvrši ono što je potukao - ruke su mu kratke!
  Marusya, pucajući na neprijatelja, i koseći redove njemačkih i stranih vojnika, vyaknula:
  - Političar brzo obećava, sporo ispunjava, traži milostinju, a oproštaj za prevaru!
  Devojke su dobre i borbene. Ali snage su veoma nejednake. Mnogo razaranja.
  Njemački tenk "Maus", iako ne baš serijski, ipak se sreće na frontovima. A njegovi topovi tutnje i pucaju. I podići razaranja u rovovima nevjerovatno.
  Ali djevojke pucaju iz topova na Miša. Iako školjke poskakuju kao grašak. Ali Nemci guraju i guraju.
  I pucaju vrlo precizno.
  Komsomolke trče okolo, bljeskaju golim štiklama i škripe:
  - Za slavu domovine sveca!
  Viola, pucajući na njemačku pješadiju, zacvilila je:
  - Kada žena nema dovoljno obuće, ona obuče muškarca na bose!
  A djevojka će se nasmijati i pokazati jezik.
  Za ratnike se mora reći da su duhoviti. I ako su ih tukli, tukli su ih smrtno.
  Viola i Margarita, gotovo gole u samo gaćicama, svađaju se, donoseći projektile i precizno gađaju. I oni se ne mogu tek tako zaustaviti.
  Margarita, cvileći, kaže:
  - Slava eri komunizma!
  Viola agresivno potvrđuje:
  - Velika slava eri promjena!
  Ratnice su se, treba napomenuti, pokazale kao izuzetno agresivne djevojke.
  Veronika donosi i školjke, bljeskajući golim, okruglim štiklama i cvili:
  - Slava komunizmu!
  Ovo je njihov borbeni uvid. I kako se žestoko i bijesno bore.
  I gola, preplanula koljena trepere.
  Tamara se takođe svađa. Izišla je sa Kavkaza zarobljena od strane nacista i ponovo u redovima. Bori se s mesožderskim osjećajem krvi. Bori se sa kolosalnom agresijom.
  Tamara golim prstima baca granatu, razdire naciste i škripi:
  - Komunizam će biti sa nama!
  I daje dobro ciljani rafal iz mašine...
  Devojke se mogu videti kako prave kolosalna čuda. I imaju vatru koja prijeti da spali svemir.
  Veronika, puca, pjeva:
  Biće zanimljivo, bez sumnje
  Sve na svetu će obezbediti raspored!
  I namiguje svojim safirnim očima.
  Tamara, puca, urla:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Heroji Rusije skupljaju uzbunu!
  I okrenuo se iz mitraljeza. Ona je prekinula Fritz i zacvilila:
  - Žena je prvenstveno lisica koja želi da lava laso, ali obično magarci upadaju u njen laso!
  Viktorija je, pucajući i golim prstima, bacajući još jedan poklon smrti, izdala:
  - Žena je kokoška koja voli zlatna jaja, donoseći svom nosiocu samo gubitak!
  A djevojke su prasnule u smijeh. Oni se tako divno bore uz kolosalni pritisak.
  Tamara je primetila dok je pucala na strane divizije:
  - Žena je kokoška, samo ona može da donese zlatna jaja tom čoveku, koji je prava lisica!
  Veronika je, pucajući i otkrivajući zube, dodala:
  - Prava lisica i pijetao će vas natjerati da snesete zlatna jaja!
  Margarita je, pucajući i bacajući granate bosim nogama, primijetila:
  - Kandže lisice nisu lavlje, ali će otkinuti tri kože od kralja zvijeri!
  Viola je, agresivno pokazavši zube, primijetila:
  - Ko nije lisica umom nije ni lav!
  Ratnici se vide sa velikim ambicijama borca. I ako počnu.
  Olympias je, pucajući i uzimajući snažne noge, podigao čitavu kutiju eksploziva i lansirao je. Masa nacista je raskomadana, a lijepa djevojka urla:
  - Vladaj SSSR-om i pevaj pesmu Luciferu! Pobedićemo sve!
  Olimpija, međutim, nije zaboravila, i, ispalivši, progovori:
  - Žena lisica je u stanju da ubedi svakog muškarca da je lav, koji se razmnožava kao običan magarac!
  Margarita se, snimajući, složila sa ovim:
  - Lavica sa samo lisičjim umom i vučjim stiskom!
  Serafim je primetio, koseći protivnike:
  - Lav nije onaj koji riče, nego onaj koji kida mnogo zelenila!
  Viola je, vodeći dobro nišanu vatru na neprijatelja i koseći ga, primijetila:
  - Kad političar nije lisac, onda mu se otkinu tri kože i nataknu na kragnu!
  Viktorija je, pokazujući zube i namigujući, a zatim bosom nogom bacivši smrtonosnom silom dar smrti, izdala:
  - Političar ima široku guzicu da sedi na dve stolice, ali ima širinu duše samo na rečima!
  Olimpijada, podlegavši buretu golim, mišićavim nogama i eksplodirajući lavovski rezervoar, zarežala je:
  - Tenk je probušen projektilom sa uranijumskim jezgrom, probija političar bez srca, ali sa zlatnom torbicom!
  . POGLAVLJE #9
  Kamišin je bio napušten. A početkom juna 1944. godine, borbe su se odvijale za Saratov.
  Ovdje su bitke tako aktivne. I devojke, kao i uvek, u bitkama. I tako slatki ratnici.
  Alenka se automatskim rafalima bori i kosi protivnike i čitave redove.
  Djevojka golim nožnim prstima baca bombu i vrišti:
  - Moja pobeda dolazi!
  I opet puca na neprijatelja.
  Anyuta takođe puca na neprijatelja. Radi to precizno i precizno. Njeni mitraljezi su tako divni. A goli nožni prsti bacaju eksplozivne pakete kolosalne sile. Raskidaju naciste i djevojka škripi na sve strane.
  - Za komunizam!
  Alla, pucajući na neprijatelja sa kolosalnom preciznošću i koseći neprijatelje, škripi:
  - Za bezgraničnu Otadžbinu!
  I sa golim prstima, djevojka ponovo baca granatu. Mora se reći borba od borbe.
  I sama crvenokosa iu istim šorcovima. I puca tako precizno i precizno, a Fritz legne.
  Marija takođe puca veoma precizno. A ona je tako lijepa djevojka, i golim nožnim prstima baca paket eksploziva, kidajući svoje protivnike.
  Onda zaurla:
  - Vladajte carstvom SSSR-a!
  Marusya takođe precizno puca, pogađa neprijatelje i urla:
  - Od tajge do britanskih mora, naša vojska je najjača od svih!
  I puca i bosom nogom.
  Zatim će Matryona ispaliti smrtonosni projektil na neprijatelja. I pogodio ga sa stopostotnom preciznošću. Prirodno gola peta.
  To su sovjetske djevojke koje rade, ali ni njemačke ne zaostaju.
  Christina, Magda, Margaret i Schella se bore u Panteru. Mašina, iako nije idealna, ali sa brzometnom, dalekometnom topom, umjereno okretna i dobrim prednjim oklopom.
  Nemačke su bose i u bikiniju uprkos letnjoj vrućini, tačnije zahvaljujući njoj.. I vode pokretnu bitku.
  Ovdje Christina puca... Granata pogađa kupolu T-34-76 i probija je. Sovjetski tenk zaustavlja.
  Devojke vrište iz sveg glasa:
  - Naš uzeo!
  Onda Magda puca. I ljepotica sa zlatnom kosom je udarila.
  Da, znači kula je otkinuta u trideset četiri.
  Tigrice se naizmjence pucaju. I vrlo prikladno. Ovdje su pogodili još jedan sovjetski tenk.
  Sljedeća je došla Margaret. I pogodio samohodne topove SU-76. Spretno jebeno. I pevala je:
  - Naša paklena Njemačka je jaka, štiti svijet!
  A kako će se jezik pokazati!
  Zatim je pucala iz Shellovog topa. Pogodio je sovjetski tenk KV-1S. I djevojka je dobro obavila posao.
  Da, četiri ratnika u bikiniju se bore i ne boje se hladnoće. Nakon što su žene počele da se bore, stvari su krenule mnogo bolje za Treći Rajh.
  Evo pilota Albina i Alvina na nebu. Obje ljepotice u bikiniju i bose. Bore se za sebe na Focke-Wulfsu. A ovaj auto je veoma ozbiljan.
  Albina, pucajući iz vazdušnih topova, kaže:
  - Aktivni kroket! Nemojte se žaliti za riječ!
  I kako se blistavo osmehuje! I oborit će dva sovjetska aviona odjednom.
  Alvina je također tri posjekla vazdušnim topovima i cvrkutala:
  - Moj ulazak će biti smrtonosan i dosadan!
  Tada je djevojka pokazala zube i pokazala zube! Ona je sam šarm, i puna fenomenalnog šarma.
  Albina odsiječe još jedan avion Jak-9 i zaškripi:
  - Zašto su nam potrebni sovjetski piloti?
  Alvina obara LAGG-5 i samouvjereno kaže:
  - Pa da mi Nemci popišemo račune!
  Predivan par devojaka. Kako su krenuli u prikupljanje nagrada za sebe. Protiv ovakvih lepotica zaista se ne može raspravljati. Obaraju avione i gole zube.
  A glavna tajna je u hladnoći, devojke moraju da budu bose i u bikiniju. Onda će doći računi.
  I nikad se ne oblači. I protresite svoja gola grudi, i to će uvijek biti visoko cijenjeno!
  Albina je prekinula još jedan avion Crvene armije i zapjevala:
  - U velikim visinama i zvezdanoj čistoti!
  I namignula je, skačući i trzajući bosim nogama, urlajući:
  - U morskom talasu i bijesnoj vatri! I u bijesnoj i bijesnoj vatri!
  I opet djevojka energično obara avion.
  A onda Alvina napada neprijatelja. Radi to okretanjem, pokazuje zube i škripi:
  - Biću super šampion sveta!
  I opet pada auto koji je udarila djevojka. Da, Crvena armija postaje prilično loša.
  A Albina urla od divljeg zanosa:
  - Sada sam dželat, a ne pilot!
  Obara još jedan sovjetski avion i sikće:
  - Saginjem se nad nišan i projektili jure ka cilju, predstoji još jedno trčanje!
  Ratnik je izuzetno agresivan.
  Ovdje su obje djevojke koje napadaju mete na zemlji. Albina udari trideset i četiri i zacvili:
  - Ovo će biti kraj!
  Alvina udara u SU-76 i šapuće:
  - Do potpunog uništenja!
  I kako se trese bosom nogom!
  Borbene devojke su ovde, a sa strane SSSR-a se bore i devojke koje pokušavaju da zaštite Gurijeva, gde se nacističke trupe takođe guraju, kao gomila škorpije.
  Alenka se borila za Gurijeva, kojeg su nacisti upali. Očajna ljepotica je golim prstima bacila bombu i cvrkutala:
  - Slava Rusiji i rodnoj stranci!
  Tada je Nataška golim prstima lansirala granatu i siktala:
  - Štitimo devojku bosu!
  Nakon što je i Anjuta prstima bosih nogu poslala dar smrti i dunula:
  - Biće to divan udarac!
  Crvenokosa Augustina uzela je i poslala dar uništenja golim donjim udom i zacvilila:
  - Usmjeravam radar u nebo!
  A onda je zlatokosa Marija golim nogama dala smrt nacistima.
  I pevala je:
  - Na Madagaskaru, u pustinji i Sahari! Svuda je bilo, video sam belo svetlo!
  A sada će Marusija sa svojim bosim tabanima baciti čitavu gomilu i zapjevati:
  - U Finskoj, Grčkoj, au Australiji, Švedskoj će vam reći da nema lepših devojaka!
  Da, šest djevojaka su se jako dobro borile. Ali Fricovi su ipak zauzeli Kursk...
  Ne, ne da se odupre tako superiornim snagama. Fašisti se drže do sebe i štapa.
  A šta utiče na pripremu čudovišta.
  Adolf Hitler je bio jednostavno lud: osjećao se kao pravi despot, kome se svi pokoravaju i drhte. Da, ako želite staljinističke uspjehe, onda morate biti poput Staljina, bez sažaljenja i zahtjevnosti prema drugima i sebi (upravo tako je razmišljao Josif Vissarionovich u ovom nizu!). Sada je šuštanje pristojno i auto će krenuti. Općenito, Njemačka, uzimajući u obzir satelite, ima ogromnu prednost u odnosu na SSSR u količini industrijske opreme, kvalifikovanoj radnoj snazi i broju inženjera na svim nivoima. To je činjenica, ali proizvodnja oružja još uvijek nije na nivou! Njemačka je zaostajala za SSSR-om tijekom cijelog rata, uprkos svim razaranjima u Rusiji. I od čega? Naravno, zbog određenog nereda koji je vladao u raznim resorima, a posebno u vojnoj industriji. Osim toga, negativnu ulogu odigrao je nedostatak sirovina, kao i potcjenjivanje potencijala neprijatelja. Konkretno, 1940. godine proizvodnja oružja u Njemačkoj bila je manja nego 1939. (ako računamo osovinu, uzimajući u obzir municiju), i to uprkos činjenici da je rat već bio u toku, a Treći Rajh je preuzeo kontrolu nad velike teritorije sa ogromnim rezervama proizvodnih kapaciteta. Pa, šta možemo reći o Hitlerovim organizacijskim sposobnostima? Ne previše, tada je bljesnuo, u oblasti vojne industrije.
  Firer je u dugom govoru izjavio:
  - Što se tiče nadzora avijacije, hitna ovlašćenja su data Zaueru. Pomno će pratiti količinu proizvedene opreme i, ne manje važno, kvalitet. Osim toga, mnogi vaši prijatelji Gering, iako su nekada bili dobri asovi, nisu sposobni da vode posao. Nije svaki dobar vojnik i izvanredan general, pa će umjesto obješenog Erika tehničku sferu voditi osoba iz redova profesionalnih poduzetnika koja je u stanju reformirati i preopremiti avijaciju. Uostalom, Britanija ne spava, povećava i kvantitet i kvalitet svojih oružanih snaga, a posebno avijacije. Moramo biti ispred neprijatelja za dvije glave, za desetak koraka, inače ćemo potpuno izgubiti nadmoć nad neprijateljem. I stoga su potrebni kvalitetni koraci.
  Gering je stidljivo prigovorio:
  - Prijatelji moji, dokazani ljudi koji su dokazali svoju borbenu efikasnost i profesionalnost.
  Demonski diktator je pobesneo:
  - Ili sam možda, po vašem mišljenju, zaboravio ko je izgubio bitku za Britaniju? Ili ko je podbacio četvorogodišnji plan razvoja nacionalne ekonomije. Ili i vi želite da budete bičevani, pa čak i javno. Zato začepi usta i šuti dok te ne nabiju!
  Gering je čak sjeo u strahu. Avaj, sa Firerom se ne šaliti. Onda se ponovo začula buka, drugi mlaznjak ME-262 je poleteo u nebo. Automobil je bio masivan i imao je čak dva motora. Krila su blago zamašena, sam borac izgleda prilično prijeteći. Njegove brzinske karakteristike, za 1941. godinu, općenito su pristojne, pa čak i rekordne po svjetskim standardima. Istina, sama mašina još nije potpuno pouzdana i zahtijeva otklanjanje grešaka. Fašistički diktator je, međutim, već dao karakteristike novih, naprednijih lovaca... ME-262 teži više od šest tona, što je neka vrsta preopterećenja. Lovac bi trebao biti mali, jeftin i okretan. U tom smislu, ME-163 bi mogao biti prilično dobar, ali njegov raketni motor je previše pojačan i radi samo šest minuta (tačnije, i dalje će raditi!), što znači da je domet samo u radijusu od sto kilometara . Kao bombarder u blitz stilu ili kao paravan za napade armade na Englesku, to, naravno, nije dobro.
  Ali ME-262 može nositi tonu bombi, odnosno koliko i sovjetski frontalni avion Pe-2. Odnosno, odlično rješenje i za borbene napade i za podršku trupama. Međutim, zašto ne napraviti lovac u stilu ME-163 Comet, ali bez raketnog motora, ali sa turbomlaznim motorom? Pokušali su poboljšati Kometu i činilo se da su vrijeme leta doveli na 15 minuta (ovo je domet do 300 kilometara), što je općenito prihvatljivo za Bitku za Britaniju. Iz Normandije se još može doći do Londona... Iako nije sve tako očigledno, treba i bombardovati i vratiti se, a petnaestak minuta nije bilo u tako forsiranom režimu. U budućnosti su raketni i mlazni lovci prepoznati kao slijepa ulica u avijaciji. Ali dizajn "Kometa" je veoma interesantan, zbog male veličine i lakoće, što znači jeftinoću i upravljivost.
  Osim toga, još uvijek postoje vrlo perspektivni lovci teški općenito 800 kilograma, takve jedrilice da se mogu koristiti u zračnim borbama. Istina, zbog malog dometa, letovi na njima mogu se izvoditi samo u odbrambenim borbama, ili isporučiti u London na ... transportima, a zatim zakačiti natrag pilotima. Ovde treba da razmislite. U stvarnoj istoriji, jedrilice nisu imale vremena za rat, a iz nekog razloga se sovjetski avijacijski generali nisu usudili isprobati ovu ideju u Koreji. Generalno, nije tužno, ali tokom Korejskog rata, američki pilot je prvi otvorio račun pobjeda. Dakle, Yankeese ne treba potcijeniti.
  Nakon što je let završio, mlada plavokosa djevojka je iskočila iz pilotske kabine i punom brzinom potrčala do Firera.
  Opsjednuti nacista broj jedan pružio joj je ruku za poljubac. Kakvo je zadovoljstvo kada te djevojke vole, a Firera, čini se, sasvim iskreno obožavaju svi Nijemci, odnosno gotovo svi osim nekoliko zatvorenika koncentracionih logora. Pilot je sa entuzijazmom rekao:
  - To je jednostavno veličanstvena letelica, ima takvu brzinu i snagu. Otkinimo sve mladunce kao jastučić za grijanje od surogata!
  Firer je odobrio djevojčin impuls:
  - Naravno da ćemo ga razbiti, ali... Otklanjanje grešaka na mašini treba da se vrši bržim tempom, a to se posebno odnosi na motore. Ovdje će, naravno, biti potrebne radikalne mjere za njihovo poboljšanje, ali ako vođa-dizajner pomogne!
  Svi su zalajali u horu:
  - Slava velikom Fireru! Neka nam Proviđenje pomogne!
  Počela je da svira himna Trećeg Rajha i kolona mladih boraca iz Hitlerjugenda krenula je dalje. Dječaci od četrnaest do sedamnaest godina išli su pod bubanj u posebnoj formaciji. A onda je bilo ono najzanimljivije: tinejdžerke iz ženskog saveza Njemačke su marširale. Bile su u kratkim suknjama, gole, bose noge ljepotica privlačile su poglede muškaraca. Djevojke su pokušale da podignu noge više, ali su istovremeno povukle prst, pažljivo stavile petu. Zabavan prizor ljepotica sa besprijekornim figurama... Istina, lica su bila drugačija, a neke od mladih fašistkinja bile su pomalo bezobrazne, gotovo muževne, pa su ih čak i uvrnule. Pogotovo kada su spojile obrve.
  Esthete Adolf je primijetila:
  - Neophodno je da se dečaci i devojčice masovnije bave fizičkom obukom. I znam da se tim povodom dosta radi, posebno u Jungvolku, ali ono što je potrebno je inkluzivnost i usvajanje spartanskih metoda. Naravno, osim što podstiču krađu... Naši mladići i djevojke treba da odrastaju kao pristojni i istovremeno nemilosrdni ljudi.
  Vrhovni komandant je zastao. Generali su ćutali, verovatno se plašeći da prigovore, ali nisu želeli da potvrde očigledno. Firer je nastavio:
  - Rat nije šala, ali nemilosrdnost prema neprijateljima mora biti kombinovana sa uzajamnom pomoći i osjećajem bratstva prema drugovima. To je ono što moramo svima usaditi... Novi nadčovjek je nemilosrdan prema drugima, ali u još većoj mjeri mora biti nemilosrdan prema sebi. Jer inferiornost se prvo mora iskorijeniti u vašoj duši, a onda će se podići slabo, ljudsko tijelo!
  Još jedna pauza... Generali i dizajneri su odjednom shvatili i počeli snažno aplaudirati. Firer je izgledao zadovoljan:
  - Već je bolje, ali sada bih voleo da vidim imitaciju vazdušne borbe. Tako strašno i sve razarajuće...
  Heinkel je stidljivo upitao:
  - Sa bojevom municijom ili granatama, moj Fireru?
  Nacista broj jedan je klimnuo glavom.
  - Naravno sa borbom. Osim toga, želio bih razmotriti rad uređaja za izbacivanje. Na kraju krajeva, vi radite na tome... - Firer je odmahnuo pesnicama. - Kada će, konačno, biti gotov i pušten u masovnu proizvodnju. Uostalom, iskusan pilot je iskusan pilot kojeg treba zaštititi za buduće bitke!
  Fuhrer-terminator je ipak odlučio da dizajnerima pokaže moderniju shemu uređaja za izbacivanje. Ovaj sistem bi trebao biti manje glomazan, jednostavniji i lakši. Da je jeftin i već savladan od strane njemačke industrije squib sasvim prikladan za ovu svrhu.
  Morao sam da nacrtam dijagram u hodu, ali Hitler je bio zaista dobar umetnik i crtao je jasno, brzo, linije dijagrama i zavoji su bili ujednačeni i jasni bez lenjira i šestara. Udarni terminator je smatrao da je čudno, naravno, da su Nemci, generalno, imajući tako jaku i donekle naprednu ideologiju kao što su nacionalsocijalizam i totalitarni sistem, procurili rat do Rusa. Možda je to zbog činjenice da su ruski vojnici bili jači i izdržljiviji od njemačkih i naučili se brže boriti.
  Općenito, ako pogledate tok rata u cjelini, onda da, Rusi, odnosno sovjetska vojska, naučili su se boriti, a Nijemci su, takoreći, zaboravili kako... Njihova komanda je donosila odluke u nivo prvačića, a možda i niži ako đak prvog razreda ima iskustva u vođenju vojnih operacija u strategijama u realnom vremenu. A da ponekad djeca od šest godina već tako spretno vode virtuelne vojske, onda nije grijeh da uče i njih i Žukova i Mainsteina. Međutim, neki istraživači smatraju i Žukova i Mainsteina osrednjima. Postoje i kontradiktornosti u pogledu broja opreme, posebno zarobljene, francuske. Hitlerovo pamćenje (dobro pamćenje, pogotovo dok je još bio zdrav!), sugeriralo je da je bilo 3600 zarobljenih tenkova od Francuza, vrlo impresivna brojka... Neki modeli, poput SiS - 35, bili su superiorniji od T- 34 u njihovom oklopu, ali samo u prednjem oklopu. Tako da se ovaj tenk može proizvoditi i u francuskim fabrikama, osim zamjenom oružja od 47 milimetara cijevi od 75 milimetara. Zapravo, ovo možda neće biti dovoljno. Britanija i Sjedinjene Države općenito su uvijek najviše cijenile oklop u svojim tenkovima. Ovdje je, na primjer, Čerčil težak četrdeset tona imao rezervu od 152 - milimetra naspram 120 - za teški tenk IS-2.
  Firer je još nešto rekao dizajnerima:
  - Imamo sasvim dovoljno aerotunela, pa potražite optimalniji model aviona i kreirajte aerodinamične forme, a da ga ne dovodite na skupa testiranja, gde ginu i naši najbolji asovi. Na primjer, model letećeg krila aviona je vrlo efikasan, posebno ako se može promijeniti debljina i ugao nagiba. Već sam ti dao crtež, tako da bi bezrepi trebao biti spreman. Njegova procijenjena brzina će biti jednaka sa Yumo motorom do 1100 kilometara na sat. Zato samo napred, ali ne idi!
  Uslijedio je ručak na otvorenom, sluškinje su postavile stolove i stolice. Lijepo... Ali kakve reforme u nacionalsocijalizmu napraviti? Tako da se minimizira broj neprijatelja i sprijatelji. Ovdje, na primjer, nemojte veličati njemačku rasu na svakom koraku i možda čak prestati dijeliti narode na klase. Međutim, formalno, podjela nacija na inferiorne i arijevske još nije legalizirana. Ovo pojednostavljuje stvari.
  Prelijepa djevojka među slugama sjela je do Firera i stavila njegovu ruku na njeno golo koleno. Cooed:
  - Razmišljate li o nečemu, Fireru moj?
  Pokrenuo se nacistički diktator i istovremeno virtuelni igrač. Primijetio je da nije popio supu od povrća i voćnu salatu. Firer je poljubio djevojku u usne, osjetivši njen mladalački, slatki miris, i izjavio:
  - Vozićeš se sa mnom u kolima. I svi na posao, vrijeme za jelo je prošlo.
  I opet su se zupčanici države, ne sasvim, međutim, počeli vrtjeti dobro podmazani mehanizam. Na povratku, Firer je vodio ljubav sa lepoticom, pa se čak i pitao odakle mu toliko energije i snage. Uostalom, rekli su da je Firer impotentan i, općenito, navodno invalid, koji je bio bolestan od sifilisa (laž) i kastriran (općenito fikcija!).
  Međutim, ne ide sve glatko već 22. juna 1944. godine, rat sa SSSR-om traje već tri godine. Ali pobjeda se ne vidi, a Saratov se i dalje drži. Staljin je naredio da se ovaj grad brani po svaku cijenu.
  Uprkos svim gubicima, proizvodnja vojne opreme je prilično visoka. Novi tenkovi IS-2 pokazali su se prilično efikasnim. Čak i bez probijanja pojedinačnih njemačkih vozila u čelo, izbacili su ih iz akcije sa prilično velike udaljenosti.
  Dakle, nacistima je bilo prilično teško. Ali imali su veliku prednost. Mlazni avion ME-262 se već dosta borio na nebu. A on je ozbiljan protivnik.
  TA-152 se, međutim, pokazao kao općenito divna vrsta oružja.
  Staljin je u međuvremenu održao i sastanak za vezu na treću godišnjicu početka rata i počeo da pita vojskovođe šta misle i kako da poprave situaciju na frontovima.
  Žukov je predložio vođi:
  - Ako se samo branimo i suprotstavljamo prijetnjama, onda ćemo nesumnjivo izgubiti. Moramo napredovati!
  Staljin je energično klimnuo glavom.
  - Slažem se! Ali gdje!
  Maršal Žukov je predložio:
  - Dok se Lenjingrad ne preda, treba ga osloboditi!
  Maršal Vasilevski se složio:
  - Da, mislim da će to biti najbolja opcija!
  Staljin je slegnuo ramenima i rekao:
  - Ako ponovo udarimo Tihvin, onda će nas tamo sačekati, a mi ćemo zaglaviti ili upasti u zamku!
  Maršal Žukov je klimnuo u znak slaganja:
  - Tako je druže Staljine! Ali predlažem da finske trupe u Petrozavodsku budu pogođene. Nisu tako jaki i možemo iznenaditi neprijatelja!
  Staljin je sa osmehom odgovorio:
  - Logično, druže Žukov. Pa zakorači Petrozavodsk. I donesi nam pobedu!
  Nakon ovih riječi ušlo je nekoliko djevojaka u kratkim bijelim suknjama i bosih nogu. Donijeli su boce crnog vina i čaše sendviča i crnog kavijara. Staljin je uzeo takav sendvič i oprao, rekao:
  - Pa hajde da pijemo kako bismo osigurali da se naše mogućnosti uvijek poklapaju s našim potrebama.
  Voznesenski je primetio:
  - Kvalitet oklopa naših tenkova je dosta nizak. I predlažem da se IS-2 i T-34-85 učine lakšim, bržim i upravljivijim smanjenjem oklopa. To će nam omogućiti uštedu u metalu i učiniti ove mašine praktičnijim.
  Staljin je slegnuo ramenima i rekao:
  - Možda... Ali ja nisam pristalica pravljenja tenkova od šperploče!
  Voznesenski je primetio ozbiljnim pogledom:
  - Ali možda je dobra ideja napraviti neke od tenkova gotovo u potpunosti od drveta. Kako će to izgledati u praksi možete provjeriti!
  Žukov je klimnuo u znak slaganja i uletio u govor:
  - Trideset četvorke se mogu učiniti lakšim, i dalje su previše krhke, a povećanje brzine i manevrisanja moglo bi povećati njihovu preživljavanje. Osim toga, mjenjač je postao bolji i to kompenzira smanjenje ergonomije zbog povećanja težine. Ali niska kvaliteta čelika, 90 milimetara protiv moćnih njemačkih topova, pretvara se u ništa. Štaviše, Nijemci iz proizvodnje izbacuju jednostavne Panter i T-4, a u Trećem Rajhu, pored izviđačkih tenkova, samo će Panter-2 sa topom od 88 mm postati serijski. A naši tenkovi ga ne vuku sa velike udaljenosti. I sve više je potrebno povećati njihovu brzinu!
  Staljin je klimnuo glavom.
  - Oslobodite dio T-34-85 i IS-2 samo sa zaštitom od metka, a zatim provjerite i pratite kako će to uticati na njihovu borbenu efikasnost. I rad na SU-100 treba ubrzati. Možda ćemo odustati od trideset četvorke i IS-2 u korist isključivo ovog samohoda.
  Maršal Vasilevski je primetio:
  - To je zanimljiva ideja. Ali SU-100 može pogoditi neprijatelje na brodu samo ako se potpuno okrene ...
  Staljin je zarežao:
  - Neka bude kraća da se brže okreće... I po mogućnosti nižu siluetu. Ali ova samohodna puška nam je potrebna kao vazduh!
  Žukov je upitao:
  - Vaša Ekselencijo.... Saratov se i dalje drži, ali će uskoro pasti. Bilo bi neophodno izraditi plan za evakuaciju iz Kujbiševa onoga što je oduzeto iz Moskve. Šta vi lično mislite?
  Staljin je oštro odgovorio:
  - U Sverdlovsku ćete, očigledno, morati da se evakuišete. Ali i dalje je moguće raditi u Moskvi. Ovdje imamo cijeli podzemni grad. Ozbiljno smo sposobni da se toga zadržimo.
  Vasilevsky je zarežao:
  - Moskva se mora zadržati po svaku cijenu, kao i Saratov!
  Staljin je naredio:
  - Protunapad na Nemce u procepu između Dona i Volge. Moramo da preusmerimo snage. Saratov držati po svaku cijenu, do posljednje kapi krvi. Koristite sva sredstva, čak i kamikaze.
  Žukov je potvrdio:
  - Neka bude, sjajno!
  Staljin se okrenuo Jakovljevu:
  - Pa, dizajneru, imate li ideju?
  Zamenik komesara je odgovorio sa uzdahom:
  - Bilo bi potrebno stvoriti mlaznu avijaciju, ali to još nije realno. A Yak-3 zahtijeva visokokvalitetni duralumin, kojeg mi nemamo!
  Staljin je klimnuo glavom.
  - Znam! Jak-9 bi trebao biti u našim redovima. I treba ga puštati što je više moguće! I povećati proizvodnju boraca.
  Yakovlev je primetio:
  - Nemački TA-152 je i jurišna letelica, i frontalni bombarder i lovac. Bilo bi lijepo da napravimo sličnu višenamjensku mašinu!
  Staljin je podržao dizajnera:
  - Ovo je dobra ideja, druže Jakovljev! Na primjer, LAGG-7, ako se malo poboljša, može se pretvoriti u mješavinu i jurišnog aviona i frontalnog lovca!
  Yakovlev je spremno potvrdio:
  - Druže Staljin je moguće... Ali treba vremena. Da, i avion može biti skup.
  Vrhovni komandant ljutito udari šakom o sto i zareža:
  - Neka bude jeftinije! I općenito, koliko možete spekulirati na ovu temu. Potreban nam je univerzalni avion za proizvodnju samo njega. I to bi mogao biti izlaz.
  Yakovlev je primetio:
  - IL-2 je prilično jednostavan za proizvodnju i njegova shema je razrađena. Sve dok ga ne skinete. Radi se o prilično izdržljivom avionu, iako su u ovom trenutku njegove letne karakteristike zastarjele. Ali nema zla bez dobra. Dobri smo u bombardovanju neprijateljskih vozila.
  Ždanov je ljutito primetio:
  - Naša avijacija bi trebalo da bude u najmanju ruku najjača!
  Jakovljev klimnu glavom.
  -Trebao bi! Ali za sada su naši piloti najbolji na svijetu: Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova!
  Staljin je klimnuo u znak slaganja.
  - Ovim devojkama nema premca i za narednih dvadeset pet oborenih neprijateljskih letelica dodeljujem im još jednu zvezdu heroja SSSR-a!
  Žukov je oduševljeno predložio:
  - Za ovo bi trebao piti!
  Berija je sa oduševljenjem pevao:
  - Mi, sećajući se svega, istorija će suditi,
  Doći će red na njen sud...
  Kao od pluga do atomskog oružja,
  Samouvjereno je vodio državu naprijed!
  Dok su se članovi vojnog saveta savetovali, devojke su se tukle.
  I uz pomoć bosih nožnih prstiju obaraju naciste i izvode podvige, ove bosonoge ljepotice.
  I pevaju:
  Vjerujemo da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Put, rasvjetljavanje komunizma!
  . POGLAVLJE #10
  Do kraja juna Nijemci su odsjekli Saratov, a 1. jula 1944. prvi put je upotrijebljen strašni Sturmmaus. Ova mašina sa raketnom bombom od 650 milimetara lansirala je smrtonosnu silu raketa koja je cepala čitava naselja.
  Djevojke koje su vozile ovaj auto nisu nosile ništa osim gaćica i ispuštale su darove izuzetno destruktivne smrti.
  Golonoge djevojke imale su gaćice u crvenoj, crnoj i bijeloj boji. I doneli su smrtonosne darove smrti.
  Faina, koja im je zapovijedala, tresla je grimizne bradavice svojih grudi i pjevala:
  - Slava eri vitezova krsta!
  Doći ćemo do kraja svemira!
  A ratnici su cičali i skakali.
  Jedna od njih, Margaret, primijetila je:
  - Svemogući Bog je sa nama!
  Faina se složila sa ovim:
  - Naravno! I Treći Rajh će sigurno pobediti!
  Devojka je tukla bosom nogom i pevala:
  -Kada smo ujedinjeni, nepobedivi smo! Kada smo ujedinjeni, nepobedivi smo!
  Tako su ratnici pucali, gazili i galopirali bosim nogama. Ratnici najviše klase.
  Irma također ovdje isporučuje projektil kroz automatski pogon i urla:
  - Očekuje nas velika pobeda!
  Devojke su, naravno, među onima koje nikada neće odustati. I razbijaju sovjetske pozicije sa ogromnim entuzijazmom.
  Albina i Alvina su, kao i uvijek, na vrhu i pokazuju svoja agresivna zvona i zvižduke. One su devojke, recimo: super!
  Albina, obarajući sovjetski auto golim prstima, kaže:
  - Imam super devojku!
  Alvina, obarajući golom petom drugu metu, skače i igrajući se trbušnim mišićima uzvikuje:
  - Ja sam takav ratnik da sam sve pobio!
  Tako su se ratnici razišli.
  Gerda je zajedno sa Šarlotom odlučila da testira još jedan nemački novitet.
  Do sada se mogu pojaviti samo samohodne topove E-25, u dovoljno velikom broju - prilično su jednostavne za proizvodnju i jeftine. Iako je ovaj model jedan od prvih. Ovdje u njemu leže dvije djevojke u bikiniju. Automobil je niži za manje od jedan i po metar i zahvaljujući tome je tako dobro zaštićen i naoružan relativno malom težinom.
  Dvije djevojke Charlotte i Gerda, ležeći, pucale su na sovjetske puške. Ispred njih su se, radio-kontrolisani, kretali smrvljeni automobili koji su čistili minska polja.
  Crvena Šarlot je opalila iz svog topa. Preplavila je sovjetski pištolj i zatresla grudi, jedva prekrivene tankom trakom tkanine. I zagugutala je:
  - Besna vatra hiperplazma!
  A onda će je i Gerda ošamariti, koristeći gole nožne prste. I cvrkuće:
  - Ja sam veoma kul devojka i nisam loša...
  Samohodna puška se sama kreće. I stane s vremena na vrijeme. Njen prednji oklop je pod velikim nagibom i to pruža dobru zaštitu. U sovjetskim puškama granate su osjetljive na rikošete. I ništa ne prijeti takvom samohodnom pištolju u čelu. Ovdje još uvijek mogu probiti ploču. Ali devojkama se ne žuri. Efikasan samohodni top po oklopu nadmašuje SU-100 koji se još uvijek razvija, a također je bolje zaštićen, pokretniji i istovremeno lakši.
  A Crvena armija ima malo sušara, tačnije, još je tek u fazi projektovanja. U osnovi, tenk T-34-85, koji nije dovoljno moćan sa puškom, a oklop je prilično slab. A njemački samohodni top E-25, inače, je lakši, mnogo jači u oklopu i puškama.
  Devojke se svađaju... Veoma lepe i mlade. A njihove samohodne topove bombarduju i bacaju...
  Jul je vreo, a tela devojaka u usijanom autu blistaju od znoja. Ne mogu odustati i povući se.
  Gerda napominje:
  - Bogovi Wehrmachta su očigledno jaki,
  Ali ne pomažu slabima...
  Ako je uzrok Adolfa istinit -
  Stvorite svjetsku silu!
  Charlotte je oduševljeno pjevala:
  - Da, magiji su potrebni "Panter" i "Tigar",
  Prolij još krvi uprkos svoj sudbini...
  I nema potrebe za sumnjama i ludim igrama,
  Neka cela rasa na Zemlji padne na kolena!
  Ali ovo su njemačke djevojke, a s druge strane se bore sovjetske djevojke.
  Tako da će borba biti najozbiljnija. Natasha i Anyuta pucaju iz moćne brodske puške i škripe:
  - Biće naša zastava iznad Berlina!
  I otkrili svoje bijele, biserne zube. I ne zaustavljaj devojke sa minama.
  Dvije granate pogodile su prednji oklop gornjeg dijela trupa... Rikošetiraju. Ne, IS-2 je ozbiljan automobil i nije ga tako lako uzeti.
  Ali IS-1 koji se kreće desno od devojaka, izgleda, primljen iz pištolja visokog pritiska, pogodio je i stao. Oštetio lepotu.
  Alenka, igrajući se trbušnim mišićima, pjeva:
  - Sve nemoguće je moguće u našem svetu, Njutn je otkrio da dva puta dva čini četiri!
  Borbe i dalje traju nesmetano. Sovjetski top pogađa Nemce. Velika Marusya ubacuje čaure u zatvarač. Takav je život i sudbina devojaka. I pevaju:
  Niko nas neće zaustaviti, niko nas neće pobediti! Ruski vukovi slamaju neprijatelja, ruski vukovi pozdravljaju heroje!
  Avgustin škraba iz mitraljeza, kaže:
  - Sveti rat! Biće naše pobede! Zastava Rusije napred, slava palim herojima!
  I opet tutnji smrtonosni top, i zvuči:
  Niko nas neće zaustaviti, niko nas neće pobediti! Ruski vukovi slamaju neprijatelja, znate da imaju hladnu ruku!
  Marija, ova devojka sa zlatnom kosom, usmerava rezervoar i škripi:
  - Slomimo fašiste!
  Nijemcima je teško, borbe su i na nebu u punom jeku. Ali do sada je Yak-9 previše inferioran u brzini i naoružanju od njemačkih marki. Bitka je nejednaka za pesnika.
  Marseille, ovaj divni pilot-as napravio je dobru karijeru tokom ratnih godina. Više kao nevjerovatno i fantastično. Nakon dostizanja sto pedeset letjelica je dobila Viteški krst Gvozdenog krsta sa mačevima od srebrnog hrastovog lista i dijamantima. Kada je stigao do četiri stotine oborenih aviona, dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Za pet stotina aviona dobio je Orden njemačkog orla sa dijamantima, a nakon sedamsto pedeset i Viteški krst Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima. I pošto je stigao do hiljadu aviona, dobio je Veliki krst Viteškog krsta.
  Jedinstveni pilot uspio je ostvariti mnoge zračne pobjede. I dok je još bio živ. Marseille je nedavno unapređen u čin generala. Ali i dalje je leteo kao običan pilot.
  Kako kažu, ne gori u vatri i ne tone u vodi. Tokom višegodišnjeg rata Marseille je stekao instinkt lovca. Postao je super-legendarni pilot, i veoma popularan.
  . Ali imao je i jakog konkurenta - Agavu i Albinu i Alvinu, koji su također premašili brojku od hiljadu oborenih automobila. I Agava je vrlo brzo sustigla Marseille. Ali ona je još vrlo mlada i još nije izgubila nijednog borca.
  Devojka je pritisnula pedale svojim bosim, isklesanim nogama, ispalila rafal iz vazdušnog oružja. A sada su oborena četiri sovjetska vozila IL-2.
  Agava se hihoće i kaže:
  Donekle, svi smo mi kučke! Ali ja imam čelične živce!
  I opet se djevojka okreće. Obara sedam sovjetskih aviona u jednom rafalu - šest PE-2 i jedan TU-3, i škripi:
  - Generalno, ako ne super, onda hiper!
  Agava je, naravno, kučka. Pilot sa Lucifera. Veoma lijepa medena plavuša.
  Ovdje daje još jedan rafal i obara osam sovjetskih aviona Jak-9 odjednom i škripi:
  - Najkreativniji sam i najreaktivniji!
  Devojka zaista nije glupa. Sve je moguće, i sve je moguće. Ne zovi je privatnom.
  A noge su tako preplanule, tako graciozne...
  Ali Mirabela se bori protiv nje... Dugo vremena Pokriškin je bio najbolji sovjetski as. Sakupio je pet zlatnih zvijezda heroja SSSR-a, oborio sto dvadeset i sedam aviona. Ali onda je umro. Tada niko nije mogao da obori njegov rekord. Pored Anastasije Vedmakove, i Akuline Orlove. A tek nedavno, Mirabela je nadmašila i Yak-9 T na otrcanom, nadmašila Kozheduba. I srušivši preko sto osamdeset aviona, postala je sedmostruki heroj SSSR-a.
  Ovo je devojka terminator! Takva će zaustaviti konja u galopu i ući u zapaljenu kolibu.
  I još jače.
  Mirabela je imala tešku sudbinu. Završio sam u dječjoj, radnoj koloniji. Bosa i u sivom ogrtaču cijepala je drva i pilala debla. Bila je tako jaka i zdrava. Po jakim mrazevima išla je bosa, au zatvorskoj pidžami. I bar jednom bi kihnuo.
  Naravno, takva pojava je zabilježena i na frontovima. Mirabela se dugo borila u pješadiji, a potom postala pilot. Prvo vatreno krštenje Mirabela je primila u bici kod Moskve, gde je otišla odmah nakon kolonije. I tu se pokazao cool.
  Borila se bosa i gotovo gola na velikoj hladnoći, koja je doslovno paralisala Wehrmacht. Bila je takva prokleta i nepobjediva djevojka. I u tome je u velikoj mjeri uspjela.
  Mirabela je vjerovala u skoru pobjedu SSSR-a. Ali vrijeme prolazi. Sve je više žrtava, ali pobjeda ne dolazi. I postaje zaista jezivo.
  Mirabela sanja o pobjedama i postignućima. Ona ima sedam zvijezda SSSR-a - ovo je više od bilo koga drugog! I dovraga, ona zaslužuje svoje nagrade! I nosiće krst i dalje. Čak i ako Staljin kasnije bude ubijen, njegova stvar živi!
  Djevojka uđe i ukoči se... Obori najnoviji njemački XE-162 i zaškripi:
  - Akrobatika! I prokleto nova posada!
  Zaista, ona je sjajna djevojka. Prava kobra je takođe sposobna za mnogo.
  Mirabela je nova zvezda...
  Borbe traju nekoliko dana, dok ne dođe nova sedmica i 8. jula 1944. ... Sovjetski IS-2 je dobio oštećenje na valjcima i gusjenicama - popravlja se. Da, tako okrutan i nemilosrdan rat. I koliko će to trajati?
  A sada je Gerda zaobišla Kniesela i Wittmanna po broju uništenih tenkova.
  Kako to mogu izbjeći? Bore se bosi i u bikiniju. Djevojčice su napravile još jednu pauzu, ponovo mučeći sovjetsku djecu. A sada su se približavali broju od 300 uništenih tenkova. I mogli su računati na nagradu bez presedana: zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog križa sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Evo devojaka!
  Gerda puca na sovjetski auto. Skida toranj i cvili:
  - Ja sam prokleta stvar!
  I opet puca. Probija T-34-85. I škripi:
  - Domovina Njemačka!
  Djevojka se trza. I vrlo je aktivna... Da, ona ima takav strateški trag. Već je sredina jula 1944. godine... Rat traje i traje... Ne želeći da prestane. Crvena armija pokušava da napreduje na različitim mestima. Ali prilično pažljivo, jer je ostalo malo ljudskih resursa.
  I Rusija krvari.
  Na primjer, Hans Feuer. Najmlađi dobitnik Ordena Gvozdenog krsta prve klase. A onda je postao najmlađi nagrađen za hvatanje sovjetskog generala Ordenom Viteškog križa Gvozdenog križa.
  Da, ovo je zapravo prilično cool.
  A momci se pokazuju izuzetno cool.
  Hans Feuer je očajni borac. Dječak se bori kao džin, po hladnom i vrućem vremenu, ljeti i zimi, samo u šortsu.
  Sa golim prstima, dijete baca granate i postaje legendarno.
  Ovo je stvarno super!
  Hans je postao slavan vekovima! Čak i kao antiheroj!
  I općenito, ovdje se vodi tako nevjerovatan i napet rat... Svaki AI blijedi.
  Agava se vratila na nebo i obara sovjetske automobile. Ona je lovac i grabežljivac. Udara neprijatelja.
  Automobili koje je udarila padaju. A onda djevojka puca na kopnene snage. Nokautira IS-2. I želi:
  - Ja sam najbolji! Ja sam devojka koja ubija neprijatelje!
  I opet se prenosi na vazdušne ciljeve. Ovo je razarač tenkova i sve mašine koje lete i pucaju.
  Ali evo malog tenka E-5. Mašina teška sedam tona. Polaganje borbenih testova. I grizu i grizu neprijatelja.
  I vrijeme je za pjevanje - niko nas neće zaustaviti, i niko neće pobijediti!
  E-5 juri sebi, i puca u pokretu. I nemojte zaustaviti takav tenk. I granate odbijaju.
  A u mašini sedi desetogodišnji dečak Fridrih i škripi:
  - I biću pravi super borac!
  I opet, kako je pucao... I pogađa u sam centar kule. A njegova ubojna snaga, iako malog kalibra, je kolosalna.
  A na nebu se Helga bori. Bosonoga djevojka u bikiniju bira račune. I raduje se njegovim fantastičnim uspjesima.
  Svojim golim nožnim prstima pokazuje na sovjetski auto i posebno ga pali, i čini da eksplodira cijeli borbeni komplet sa granatama.
  Ovo je kul i ludo.
  A Agava vuče naprijed... I također se bori.
  Već je avgust 1944. godine... Crvena armija nigde nije uspela da postigne uspeh. Ali i Nijemci ne mogu značajno napredovati. Zastrašujući podzemni tenkovi idu u bitku. Ali oni su čisto taktički.
  Djevojke su otišle u podzemlje, ubile bateriju sovjetskih topova i vratile se nazad.
  Istovremeno su zarobili nekoliko pionira. Djevojčice koje su uhvatile dječake bile su razodjevene i mučene. Tukli su pionire žicom, a zatim im pekli gole pete na vatri. Tada su užarenim kleštima počeli da lome prste na nogama. Dječaci su urlali od nesnosnog bola. Na kraju su devojke usijanim gvožđem spalile zvezde na svojim grudima, a čizmama smrskale muška savršenstva. Posljednji pioniri su završili i bili su pognuti od bolnog šoka.
  Devojke su, ukratko, pokazale ekstra klasu. Ali opet, Nijemci nisu postigli ništa značajno.
  Snažni samohodni topovi: "Sturmmaus", gađani sovjetskim položajima. Bilo je mnogo razaranja i razaranja. Ali sovjetski jurišni avion je oborio jedno od vozila, a Fritz se vratio.
  Saratov se još uvijek držao avgusta 1944. Istina, Nijemci su uspjeli zauzeti grad Uralsk u Kazahstanu i preseliti se u Orenburg.
  Ovdje su opet Albina i Alvina u zraku, ali jednom na eksperimentalnom letećem tanjiru. Pokazuju uz pomoć golih prstiju, pritiskajući dugmad džojstika i to rade izuzetno spretno.
  Djevojke, naravno, pokazuju najviši akrobatiku. Ovdje su izvukli svoju disketu, a desetak sovjetskih letećih mašina je oboreno.
  Albina cvrkuće:
  - Besni građevinski tim! Doći će do pada zvijezda!
  I ponovo okreće auto. A devojke slamaju Crvenu armiju. Štaviše, glavni...
  Alvina također obara desetak sovjetskih aviona i škripi:
  - Lude devojke, a ne device!
  Tačno za posljednju. Njihov par je prošetao sa muškarcima. A šta samo nije ustao. Devojke su volele muškarce - lepo im je! A pogotovo ako radite s jezikom.
  Djevojčica najvišeg ranga... Ovdje su mučili pionira... Prvo su ga svukli, i sipali mu par kanti vode u grlo. Zatim je vruće gvožđe prineseno natečenom stomaku. I kako su gorjeli! Pionir je urlao od divljeg bola... Mirisalo je na paljevinu.
  Alvina ga je užarenom žicom udarila po boku. A kako hoćeš da se smeješ... Veoma je smešno.
  Onda je zapevala:
  - Umoran sam od drljanja pozadi - Hoću da zezam svoju sreću!
  I kako se smeje! I goli svoje biserne zube! Devojka voli da ubija, to je devojka!
  A noge djevojke su gole i graciozne. Voli da hoda bosa po ugljevlju. I da vozi zarobljene pionire. Toliko ciče kad im se sprže pete. Čak je i Alvina vrlo smiješna. A Albina je također djevojka, iskreno - super! Kako pomjeriti neprijatelja laktom do brade. I škripa:
  - Ja sam devojka najviše klase!
  I otkrio svoje biserne zube. Koje blistaju kao prebijene. Ratnik je neverovatan! To može biti nešto što se ne može reći u bajci, niti opisati perom!
  Oba sovjetska ratnika Jakovi, Lagi, Pijuni, Ilis su oboreni na nebu. Ljepotice su aktivne. U njih nema ni najmanje sumnje. I tako divlja i frenetična ljepota.
  Žene ratnice upravljaju džojstikom golim prstima i napadaju ruske automobile. Dok lome, slamaće borce, kao batinu o kristal. Djevojke su nemilosrdne i nemilosrdne. Imaju moć ljutnje i plamen strasti. I samopouzdanje za pobjedu. Čak i ako rat traje samo sa SSSR-om već četvrtu godinu. Ali on ne želi da završi. Albina i Alvina su na vrhuncu popularnosti. I ne žele da se povuku ili zaustave na trenutak. I oni se kreću sebi, i nabijaju neprijatelja.
  Albina, obarajući sovjetske avione, vrišti:
  - Dosta mi je devojke koja plače, radije bih udavio cipele!
  I kako se ceri, i blista bisernim zubima. A sada želi muškarca. Ona voli da siluje muškarce. Ovo joj je veoma prijatno. Ovdje će uzeti i silovati.
  Albina urla:
  Seks djevojka je seks
  Za veliki pevački napredak!
  I ratnik će prasnuti od smijeha... I opet pobijmo sve naše neprijatelje. Ona ima puno energije. I punu snagu mišića.
  A Alvina kako urlati:
  - Razbijmo neprijatelja do gomile!
  I ratnik će se početi aktivno smijati! I zamišljala je kako njeni momci šapaju. Ali to je u najmanju ruku lijepo.
  Septembar je pred vratima... Sunce sve manje sija. Prvog dana jeseni ruski dečaci trče bosi po snegu koji je upravo pao u severnim regionima Rusije. Smeju se u sebi, gole lica i pokazuju Nemcima smokve.
  Pioniri sa crvenim kravatama, sa kratkim frizurama, neki čak i na nuli. Trče skačući. Njihovim bosim nogama gotovo nikad nije hladno. Veoma nepristojno. I djevojčice trče, također bez cipela. Od ružičaste, okrugle potpetice blistaju na suncu. Divne sovjetske devojke. Vitka, atletska, navikla da radi male stvari.
  I svi se cere i cere na zube... Prvi dan jeseni je prava radost i žeđ za svetlošću i stvaranjem!
  A na nebu vazdušna bitka. Mirabela, ovo je sovjetski pilot broj jedan koji je oborio još jedan njemački avion. I kao i uvek u jednoj devojci u bikiniju. Zauvijek mlad i nikad ne blijedi. Tolika je snaga njene duše.
  Mirabela, međutim, takođe voli da je dodiruju muškarci. Ovo joj se stvarno sviđa. Zato je ona pilot... Kada muške ruke naboraju golo, mišićavo telo devojke - ovo je pravi užitak. I odlična zabava!
  Mirabela obara još jedan nacistički auto i sikće:
  - Ja sam oklopljena kučka!
  Djevojka čak udara golim, okruglim štiklama u kontrolnu ploču. Ona je predivna. I neponovljiv.
  Mirabella je uvrnuta. I Agava leti prema njoj. Ovdje su se konačno susrele dvije gotovo najproduktivnije žene ratnice-piloti. Pucaju jedni na druge s leđa. Pokušavaju ga dobiti iz daljine. Ali to ne radi dobro. Obje ljepotice lete sa vatrene linije. I agresivno pokazuju zube. Pa, žene su kučke. Napeto gledaju jedno drugom u oči. Tačnije glava u glavu i pucajte ponovo. Njemački ME-262 X je i dalje bolje naoružan od Yak-9 T, a sovjetsko vozilo je oboreno...
  Ali Mirabela uspeva da se katapultira, izgubivši avion po prvi put u svojoj letačkoj karijeri. Najgore je što je završila na neprijateljskoj teritoriji. I to je loše. Da, takvi su jedinstveni obrti sudbine. I 1. septembra 1944., već pete godine Drugog svjetskog rata, svijet se mijenja, ali vladavina Firera u alternativnoj istorijskoj igri ostaje.
  Sovjetske trupe konačno napuštaju Saratov, a vojska Wehrmachta se približava Kujbiševu.
  Žestoke borbe se vode i za Orenburg.
  Tu se tuče bosa Tamara, bacajući eksplozivne pakete na neprijatelje, gurajući ih golim petama i cičeći:
  - Slava zemlji komunizma!
  Veronica šutira na protivnika. Baca paket eksploziva golim nožnim prstima i viče:
  - Za ideje komunizma!
  Viktorija, pucajući na protivnice, i to kao Robin Hood u bikiniju, cvrkuće, baca bombe na neprijatelja golim prstima i zavija:
  - Slava vremenima komunizma!
  Olja, pucajući na neprijatelja i koseći ih srpom, uze ga i cvrkuće:
  - Za veličinu sovjetske države i veliku slavu!
  I golim nožnim prstima ponovo će baciti eksplozivni paket kolosalne, razorne moći.
  Larisa je, pucajući na naciste, zacvilila:
  - Moja zemlja je Rusija, zauvek si dat od Boga pod plavim nebom!
  I namigni svojim partnerima...
  Agafja je, pucajući na naciste, prednjala:
  - Orenburg nikada neće odustati! Bićemo protiv neprijatelja Otadžbine!
  Devojke su solidne i nameravaju da se bore istinski do poslednje kapi krvi.
  Orenburg se i dalje drži. Ali 3. septembra 1944. počeo je napad na Kujbišev. A SSSR, naravno, nije dobar.
  Alenka puca na naciste i vrišti:
  - Za komunizam zemlje Sovjeta!
  I opet će bosom nogom lansirati granatu razorne moći.
  Anyuta puca na svoje protivnice i ciči:
  - Odbranimo Kuibysheva!
  I golim nožnim prstima bacit će paket eksploziva velikom ubojitim snagama.
  I rasturi mnogo neprijatelja.
  Alla, pucajući na Fritza, cvrkuće i trese grudima:
  - Za kosmičke visine Polisije!
  A golom petom, granata će podleći uništenju i potpunoj smrti svih Fritz agresora.
  Marija, pucajući na naciste i bacajući snagu paralizirajući Fritza bosom nogom, zacvilila je:
  - Ukrcaj se!
  A devojka će se smejati do kraja!
  Marusja, pucajući na fašističke lance i bacajući razornu granatu golim nožnim prstima, cvrkutala je:
  - Slava komunizmu i pobedama!
  Matrena je sa osmehom primetila, poslala još jedan smrtonosni rafal i pokosila Frica:
  - Domovina je svetinja!
  Devojke se bore kao heroji.
  Test letećeg tanjira je samo u početku bio uspešan, a onda je propao.
  Tako su se Albina i Alvina sada ponovo borile u ME-309, vrlo udobnom vozilu za njihov stil.
  Djevojke su pucale na sovjetske avione i cičale:
  - Izvanredan park, i elektronski špageti!
  Albina je ispalila dobro nišan rafal na neprijatelja, srušila sovjetski auto, pokazujući bosom nogom i zacvilila:
  - Moj prvi potez će biti fatalan za neprijatelja!
  Alvina je također pucala na neprijatelja. Temeljito ga je posjekla i iskričavši zube izdala:
  - Komunizam je moja sudbina!
  I golim prstima je pogodila drugu metu.
  Devojke se i dalje svađaju u starom autu. Vijčani lovci još nisu povučeni iz proizvodnje. Štaviše, još uvijek se morate naviknuti na mlazne mašine i za njih postaviti čitavu infrastrukturu. A ovo nije tako lako uraditi.
  Albina, pucajući na sovjetska vozila, logično je primijetila:
  - Stvoriću eru komunizma i povesti carstvo do zvezda!
  I golom petom pritiska pedale.
  Alvina, pucajući na ruska vozila, probijajući ih do kraja, zacvilila je:
  - Naš cilj je arijevski komunizam!
  I opet, ratnica je koristila svoje gole nožne prste. I reagovala je veoma brzo.
  Kada su se obje djevojke vratile, nakon što su potrošile cijeli borbeni pribor, dozvolile su da se njihova tijela operu u kadi. Zgodni momci su ih mlatili metlama. Albina je, zagrijavajući se, primijetila:
  I dalje su nam potrebni muškarci!
  Alvin se složio sa ovim:
  - Definitivno potrebno! Mada smo mi ovde zene mnogo lepse!
  Albina je prasnula u smijeh i cvrkutala:
  - Zašto ženi treba muškarac da bi imala koga da tuče!
  Devojke se, naravno, slažu sa ovim.
  Helga iz TA-152 je pucala na sovjetske tenkove i probila ih, cereći se:
  - Slava Kaiser komunizmu!
  I djevojka se nasmijala.
  Agava je na nebu da lovi sovjetske avione. Sve češće se na nebu vidi Yak-9, koji je najlakši za proizvodnju. Ova mašina, međutim, nije tako slaba. U T modifikaciji, naoružana je topom od 37 mm i može bolno ubosti Fritza.
  Agava udara iz daljine na svoj ME-262 i pjeva mu kroz nos:
  -Ja sam najmudriji na svetu, ubijam neprijatelje u toaletu!
  I namiguje nebu svojim anđelima.
  Ali opet je Mirabela u zraku. Ova djevojka, uprkos svim gubicima, ne klone duhom.
  I čak počinje da peva, komponujući u pokretu;
  Pridružio sam se Komsomolu, svirajući
  prelepa devojka iz snova...
  Mislio sam da ce svijet biti vjecni maj,
  Svaki dan je rođenje proleća!
  
  Ali iz nekog razloga nije išlo.
  Nekako ne mogu da se zaljubim...
  Pa, reci momcima u mojoj milosti,
  Život je veoma izdržljivo veslo!
  
  Odjednom je rat iznenada zagrmio,
  I uragan je pojurio u smrt...
  I moje devojke snažno telo
  Možete biti pogođeni odmah!
  
  Ne želim, vjeruj mi, odustajem,
  Borite se za otadžbinu do kraja...
  Nosimo granate u jakoj torbi,
  Staljin je zamenio oca u srcima!
  
  Ratnici su sjajni u Rusiji.
  Možemo zaštititi svjetski poredak...
  Zvijezde neba navodnjavale su baršun,
  I lovac se pretvorio u igru!
  
  Ja sam bosonoga djevojka koja se svađa
  Pun zavođenja i ljubavi...
  Will, ja znam mjesto u ovom raju,
  Ne možete graditi sreću na krvi!
  
  Ratnici velike otadžbine,
  Borićemo se čvrsto kod Moskve...
  A onda san pod komunizmom
  Protiv pakla sa sotonom!
  
  Hrabri Rusi,
  Da se pošteno bore do kraja...
  Tukli su iz mitraljeza,
  Po potrebi sa zlatnom krunom!
  
  Čak nas ni metak ne može zaustaviti
  Isus veliki Bog vaskrse...
  Prošli su dani zmaja grabljivica,
  S neba je postalo još svjetlije!
  
  volim te draga Lada,
  Vrhovni Bog Svarog će biti u slavi ...
  Moramo se boriti za Rusiju
  Najbolji Beli Bog je sa nama!
  
  Ne stavljajte Ruse na koljena
  Vjerujte nam, naše meso se ne može obuzdati...
  Staljin i veliki Lenjin su sa nama,
  I ovaj ispit se mora položiti!
  
  Bol otadžbine je i u našem srcu,
  Verujemo u njenu veličinu...
  Brzo otvaramo vrata svemira,
  Biće to veoma sladak život!
  
  bosonoge smo lepe devojke,
  Žustro trčimo kroz snježne nanose...
  Ne treba nam ova gorka votka,
  Keruvim širi svoja krila!
  
  Za otadžbinu, mi devojke ćemo stati,
  A mi ćemo odgovoriti Fricu, bez zla,
  Pakleni Kain će biti uništen,
  I zdravo Hristu Spasitelju!
  
  Doći će era - neće biti bolje,
  Mrtvi će zauvek ustajati...
  Univerzum će postati živi raj,
  Ostvarenje snova svih ljudi!
  . POGLAVLJE #11
  Septembar 1944. protekao je u žestokim borbama... Frici su uspjeli opkoliti Kuibyshev i Orenburg i stoga su ovi gradovi bili osuđeni na propast, ali su se uprkos svim poteškoćama borili.
  Devojke su pokazale izuzetnu otpornost... Početkom oktobra nacisti još nisu zauzeli Kujbišev i napali Penzu. I bitke su počele da ključaju za ovaj grad.
  Nataša i njen tim su se tu borili.
  Djevojka je bacila bombu golom, gracioznom nogom i zagugutala:
  - Za ruski duh.
  Nakon toga, Zoya je pucala iz baze. I nokautirao njemački tenk "Lav" -2.
  Nemci su malo usporili kretanje... Panteri i T-4 su uklonjeni iz upotrebe. Ali dok su ove mašine još uvek u upotrebi. Zaista, Panter je dobar razarač tenkova i prilično je podnošljivo zaštićen u čelu. Ali daske su njen problem. Međutim, "Panther" -2 je zaštićen sa strane, ne baš dobro. Ali većina oružja je sačuvana.
  Razvoj serije E je u toku... Tenk E-75 obećava da će postati vozilo nove generacije sa savršeno pokrivenim bokovima. Nemci to kapitalizuju. Zadatak je nabaviti tenk koji nije pretežak, brz i dobro zaštićen. Prvi pokušaj ove vrste bio je Miš, ali praksa je pokazala preveliku težinu ovog tenka. Umjesto toga, E-100 je već bio u izradi. Ovaj tenk je imao čvršći raspored i nižu siluetu. Općenito, njegova težina, u usporedbi s mišem, smanjena je na sto trideset - sto četrdeset tona. Stranice su postavljene pod racionalnim uglovima. Debljina stranica, zajedno sa ekranima, dostigla je 210 mm. Naoružanje je isto kao i kod Mausa, topa kalibra 128 i 75 milimetara sa kratkom cijevi. Nemci su ugradili snažniji motor od 1.500 konjskih snaga, a tenk se autoputem kretao četrdesetak kilometara na sat.
  Što je generalno zadovoljavajuće. E-100 je ionako još uvijek pretežak tenk. Ali sa odličnim oružjem i zaštitom.
  Njegove borbene kvalitete nisu mogle biti loše, ali transport tenka i njegov transport su ostali problematični. Pravo iskustvo je pokazalo da tenk može, za relativno razumno prebacivanje duž puteva i mostova, težiti najviše osamdeset tona.
  Tako je Hitler dao ograničenje E-75 kako bi zadovoljio ovu težinu, ali da bi stvorio pouzdanu mašinu u smislu zaštite. Zašto je odlučeno da se odustane od 75-milimetarskog topa. I učinite raspored što je moguće čvršćim: u jednom bloku, motor i transmisija poprečno i mjenjač na motoru. Onda će možda dobiti tenk, zaštićen sa svih strana i ne previše težak.
  Hitler, generalno, nije bio sasvim zadovoljan nemačkim mašinama. Iako je Lev-2 vjerovatno bio napredniji, njegov top od 105 mm bio je suvišan za borbu protiv sovjetskih tenkova, a nedovoljan za gađanje neoklopnih ciljeva. "Panter"-2 bi generalno mogao da odgovara vojsci sa oružjem i prednjom zaštitom, ali bočna i dalje nije bila dovoljna, ali su vozne performanse zadovoljavajuće.
  Firer je zahtijevao stvaranje tenka koji bi mogao odgovarati vojsci u svakom pogledu.
  Ali to nije tako lako postići. Da li je moguće maksimalno sabiti raspored i olakšati šasiju uz pomoć specijalnih okretnih postolja i opruga, te izvući nešto iz karoserije. A posada organizira stvarni ležeći.
  Takav razvoj događaja mogao bi biti prilično obećavajući. Prvi tenk E-75, ujedinjen sa E-50, mogao je težiti ne više od sedamdeset tona, a ovo je strašna mašina.
  Elizabeta se, s druge strane, borila na tenku T-34-85 i nije bila sasvim zadovoljna njegovom zaštitom. Krhak zbog nedostatka legirajućih elemenata, oklop nije previše štitio tenk.
  Elizabeth je opalila golim nožnim prstima i zaurlala, pokazujući zube:
  - Ja sam svemirska lisica.
  Ekaterina je premlatila neprijatelja, udarila ga u stranu i siktala, pokazujući zube:
  - Za komunizam u SSSR-u!
  Elena je također pucala vrlo aktivno nišaneći neprijatelja, i pogodila ga smrtonosnom snagom, a s obzirom na to da su joj noge bile gole, graknula je:
  - Za konstituisanje pobede!
  Eufrazija je pucala na neprijatelja, precizno koristeći gole nožne prste i cvileći:
  - Mi smo lojalni Svarogu i Staljinu zbog veličine zemlje!
  Takve su borbene djevojke ovdje. Imaju najistaknutiji tim.
  Neki tenkovi T-34-85 su se pojavili sa zaštitom od metaka, što je značajno smanjilo njihovu težinu. Povećana je brzina i upravljivost mašine. Ali sada bi ga mogla uzeti protivtenkovska puška, mitraljez velikog kalibra i mnoge vrste granata. A zračni pištolji su potpuno probijeni. Istina, takav tenk je još lakši za proizvodnju, jeftiniji i povećava brzinu kretanja.
  E sad, ako devojke voze ovaj auto, ni na koji način im ne dozvoljavaju da uđu u njega.
  Elizabeth, brza djevojka kolosalnog destruktivnog elementa, logično je primijetila:
  - Ne možete zamijeniti hrabrost oklopom!
  Catherine se složila sa ovim:
  - Da, tako je, pa nećeš upaliti!
  A kako se smeješ...
  Devojke velikog šarma. A ako su neprijatelji mlaćeni, onda to rade agresivno i temeljito.
  Elena, nakon što je njihov tenk potrošio borbeni komplet i odselio se da popuni zalihe, upitala je svoje prijatelje:
  - Tako misle devojke, imamo li šanse da pobedimo Treći Rajh?
  Catherine je samouvjereno odgovorila:
  - Kao što reče Vasilij Terkin... Došli smo da pobedimo, da ne računamo!
  Elizabet je ispravila:
  - To je rekao Suvorov!
  A djevojka je, golih nožnih prstiju, uzela i uvrnula komad novina u cigaretu. Njoj je to smiješno.
  Eufrazija je pevala, ljuljajući telo:
  - Ja sam svemirska devojka-terminator,
  To će biti veoma bolno za Fritz-kultivatora!
  A kako će se ratnik smijati!
  Devojke su odlučile da igraju karte. Smiješno je. A gubitnici rade sklekove i čučnjeve.
  Elena je tokom igre primetila:
  - Ali ozbiljno, nemamo pravih šansi za pobedu! Kavkaz je pao, a mi gubimo!
  Catherine je bacila kartu bosom nogom, tukući neprijatelja i zacvilila:
  - Ali mi imamo tajno oružje!
  Ratnica je prasnula u smijeh i bacila kartu golim nožnim prstima.
  Elizabeth je uz uzdah primijetila:
  - Ostala nam je zaista samo jedna nada za novo tajno oružje!
  Euphrasia je cvilila, bacajući kartu golim prstima gracioznih nogu:
  - Da, ne možemo bez tajnog oružja!
  A devojke su uglas pevale:
  - Naš mač gori ognjem, mi ćemo sasjeći neprijatelje! Mi smo vojnici SSSR-a!
  Ratnici su podešeni i stvarno su u borbi.
  Ali snage su previše nejednake ... Sredinom oktobra Kuibyshev je ipak pao ...
  Nemci su uspeli da zauzmu važan odbrambeni objekat. Ali kiše su padale... Postojala je nada za pauzu zbog jeseni.
  Međutim, borbe su se nastavile na nebu.
  Tri sovjetska pilota: Mirabela, Anastasia, Akulina borila su se s divljim entuzijazmom.
  Mirabela je, obarajući nacistu u letu, na svom zastarelom, ali strašnom Yak-9 T, pevala:
  - Doći će era, era komunizma!
  Anastasija je, pritiskajući gole nožne prste na okidač, potvrdila, pokazujući zube:
  - Odleteću u raj sa pesmom!
  I namignula prijateljima.
  Akulina je, zgnječivši drugu Nemicu pritiskom gole, okrugle pete na pedalu, izdala:
  - Za slavu SSSR-a!
  Djevojke se moraju reći konkretno tuče.
  Mirabela je oborila fašistički ME-262 iz topa kalibra 37 milimetara, tvitovala je:
  - Slava komunizmu!
  Anastazija, odsijecajući nacistu dobronamjernim pristupom i pileći neprijatelja, ispali:
  - Slava crvenom svemiru!
  Akulina je veoma borbena devojka, nokautirala je nemački auto i, zviždeći, zarežala:
  - Za komunizam zemlje Sovjeta!
  Ratnike treba istaknuti po njihovoj kolosalnoj čvrstini.
  Albina, Alvina, Agava s druge strane stiču svoje račune. I djevojke se tuku bose i u bikiniju.
  Kako je smiješno kad su djevojke skoro gole i u avionima.
  Albina golim nožnim prstima ruši rafal, nekoliko sovjetskih automobila odjednom i škripi:
  -Za arijevsko bratstvo!
  Alvina se također bori protiv Crvene armije i to čini hrabro. I golim nožnim prstima usmjerava vazdušne topove i siječe sovjetske automobile, cičeći:
  - Za sjajne ideje!
  Agava također obara sovjetske lovce i jurišne avione, bukvalno ih slama i urla:
  - Za pobedu Trećeg Rajha!
  A djevojke ne smetaju i podvrgavaju neprijatelja teškom mučenju. Posebno lijepi momci.
  Albina, pržeći pete pionira na lomači, jednom je primijetila:
  - Dečaci u prženom obliku i sa biberom su tako ukusni!
  I kako se smeje. I pokaži svoj jezik!
  Alvina je to primijetila, pokazujući zube:
  - Dečak je pržen u rerni, veoma ukusan sa belim lukom!
  Agava je uz pomoć golih nožnih prstiju srušila nekoliko sovjetskih boraca i uzviknula:
  - Mi smo svemirske rovke!
  I namignula prijateljima. Ona je devojka retke, borbene prirode.
  Albina je, obarajući avione svojim golim, gracioznim isklesanim nogama, primetila:
  - Ne možete razumom razumjeti Rusiju, kako birate vladare poput Staljina!
  Alvina je agresivno primijetila, pokazujući zube i pucajući golim prstima:
  - I naš Hitler nije ništa bolji!
  Agava se zahihotala, obarajući sovjetske automobile golim prstima i primijetila:
  - Adolf, naravno, opsednut! Ali u isto vrijeme, koliko je već uspjelo osvojiti se ne mjeri!
  Devojke su izuzetno borbene i agresivne.
  A onda su nekako živa ispekli dva dječaka na lomači. Tako su ih proboli na čelični kolac i počeli su da se prže, a oni su vrištali i grčili se. Onda, kada se momci još nisu smirili, sve devojke iz eskadrile počele su da pritrčavaju prženim pionirima, odsecaju im komade mesa i jedu.
  I bilo je jako ukusno, pogotovo ako su još živi momci bili paprikani tokom prženja.
  Agava je, na primjer, s velikim zadovoljstvom pojela dječakov but. Djevojke su tada odradile odličan posao. A od oba dječaka ostale su samo kosti i iznutrice. Mlada džigerica je bila posebno ukusna. Njene devojke su jele sa velikim zadovoljstvom.
  A sada se bore na nebu...
  Orenburg je pao krajem oktobra...
  Nemci su se približili Ufi. Već je prilično hladno i pada snijeg.
  Tamara i njen tim na periferiji Ufe bore se sa nacistima. Njemačka pješadija napada od crnih vojnika koje su regrutirali u francuskim i belgijskim kolonijama.
  Oni bukvalno bacaju leševe na sve prilaze.
  Tamara se okreće, baca bombu bosom nogom i škripi:
  - Era komunizma će biti slavna vekovima, verujem da će nam Staljin biti čvrsta ruka.
  Veronika, pucajući, kaže:
  - Ne razbijajte SSSR!
  I golom petom izbacuje paket eksploziva.
  Anfisa, pucajući na naciste i golim prstima bacajući još jednu poruku smrti, bilježi:
  - Veličina komunizma je sa nama!
  Viktorija, pucajući na neprijatelja i koseći naciste, bacajući bombu bosim nogama, škripi:
  - Neka je slavljena velika domovina!
  Olimpijada je u plamenu. A onda će ova djevojka-heroj baciti cijelu kutiju eksploziva na naciste i urlati:
  - Slava našoj svemirskoj domovini!
  I sve djevojke viču uglas.
  - Za SSSR! Biće pionir!
  Ratnici Crvene armije se bore u krađi. A kad je pao snijeg, i dalje se tuku bosi i u bikiniju.
  Početkom novembra nacisti su izvršili napad na Uljanovsk. Grad u kojem je Lenjin rođen i u kojem je Stenka Razin teško ranjen. Ovo je glavna granica ruskih gradova.
  Alenka se bori protiv nacista. I pjeva u sebi, bosim nogama bacajući granate na naciste:
  - Slava Rusiji, slava...
  Tenkovi jure napred...
  divizija u crvenim majicama,
  Pozdrav ruski narode!
  Anyuta, pucajući na neprijatelje i koseći ih, a potom golim prstima bacajući eksplozivne pakete piljevine, vyaknula:
  - Za Staljinov komunizam!
  I okrenula se čitavom nizu crnih ratnika, pokošenih.
  Alla je, pucajući na protivnike i golim prstima, bacajući smrtonosnu granatu, zacvilila:
  - Za rodnu Rusiju!
  Marija je, pucajući na naciste, i golim nožnim prstima bacajući darove smrti na neprijatelja, puknula, zabilježila:
  - Za svemirski komunizam!
  Matryona, pucajući na naciste i koseći neprijatelja, izdala je:
  - Za promene u borbi!
  Marusya, iskopali Fritzove i usmrtivši ih, uzela ga je i agresivno brbljala, brišući ga u prah:
  - Za pobedu najvišeg standarda!
  I bosom nogom bacila je smrtonosnu granatu.
  Ove devojke su cool i vesele.
  Alenka, pucajući i koseći neprijatelje, i bacajući bombe golim prstima, cvilila je:
  - S nama je veličina komunizma!
  I djevojka ga je uzela, i s velikom aplombom nokautirala njemački tenk.
  A evo još jedne modifikacije tenka Lev-2 sa 88-milimetarskim topom. Toranj je uži, a rezervoar manji, i težak je pedeset pet tona, a motor je 1200 konjskih snaga kada je pojačan. Brzi nemački auto.
  Ali on ne smeta ratniku.
  Alla je bosom nogom bacila granatu i zacvilila:
  - Za komunizam!
  Anyuta je golim prstima bacila ubojiti poklon smrti i zagugutala:
  - Za nove granice!
  I devojka će zviždati. I njemački tenk "Lav" -2 će uzeti i prevrnuti se, a valjci su bukvalno poletjeli.
  Marija je, pucajući na naciste, pjevala:
  I borba se ponovo nastavlja
  A srce je uznemireno u grudima...
  A Lenjin je tako mlad -
  A pred nama je mladi oktobar!
  Matrjona, pucajući na neprijatelja, i sečeći redove, bacila je bombu bosom nogom i cvrkutala:
  - Prvi korak u životu je važan!
  Marusya, nokautiravši naciste, zacvilila je:
  - Opet vidite iznad Zemlje, vihore bijesnih napada!
  A takvi su ratnici nepopustljivi.
  Ali i dalje su snage nejednake. Penza je već pala. A nacisti jurišaju na Saransk.
  Sada nije ostalo toliko do grada Gorkog.
  7. novembra 1944. Staljin je održao još jednu paradu u Moskvi. Čak i ako nije pobeda.
  Fritz je, međutim, prvi put pucao na Moskvu balističkim projektilima V-2. U isto vrijeme, grad je bombardiran mlaznim avionima, uključujući i Arado bombardere. Ova akcija je sve jako šokirala. Rakete V-2 letele su visokom putanjom i iznenada pale, čak ni radari ih nisu dobro videli.
  Bilo je mnogo razaranja i nesreća. Sovjetski vojnici su ubijeni tokom parade.
  Staljin je održao hitan sastanak u podzemnom bunkeru koji je mogao izdržati čak i direktan udarac atomske bombe.
  Šef generalštaba Vasilevsky je sa zabrinutošću primijetio:
  - Nemci imaju novo oružje velike razorne moći. A naši radari ga nisu vidjeli...
  Staljin je viknuo, ljutito lupkajući štiklama:
  - Evo vas budale! Takvo iznenađenje se nije moglo vidjeti!
  Maršal Vasilevski je primetio:
  - Nešto je bio drug Staljin....
  Berija je odmah rekao:
  - Ovo su rakete klase A-5. Ne brini druže Staljine. Nose samo osam stotina kilograma aminolona i stoje kao dobar mlazni bombarder. Nemci su ispalili nekoliko desetina projektila, ali ovaj dizajn nije ušao u seriju, jer je bombardovanje mlaznim avionima i jeftinije i praktičnije.
  Staljin je, smirivši se, primetio:
  - Znači, nije efikasno oružje? Veoma dobro!
  Berija je uz uzdah primetio:
  - Ali mlazni bombarderi, ovo je ozbiljan problem. Drug Staljin se mora boriti protiv ovoga!
  Maršal Žukov je predložio:
  - Možda uzmemo i sami napravimo rakete. Mislim zemlja-vazduh. Šta, kontroliše ih preko radija da obaraju avione!
  Voznesenski je primetio:
  - Treba vremena da se naprave takve rakete! Mnogo je lakše napraviti veoma jeftine avione od drveta, napuniti ih eksplozivom i nabiti neprijatelja. To bi bio stil kamikaze!
  Staljin je klimnuo u znak slaganja.
  - Da, treba koristiti avione kamikaze. Ovo je naša šansa, iako to u stvarnosti samo produžava agoniju naše Crvene armije.
  Trebalo bi da nađete nešto efikasnije!
  Jakovljev je odgovorio sa uzdahom:
  - Drug Staljin radi na novim avionima. Ali za sada smo fokusirani na zadržavanje maksimalne proizvodnje automobila. Sve rezerve su iskorišćene i na aparate stavljamo decu od deset godina. Potpuna mobilizacija, totalna i supertotalna.
  Staljin je urlao:
  - Još mnogo toga treba da se uradi! To što radite je premalo!
  Molotov je rekao sa uzdahom:
  - Kontakt sa saveznicima nije moguć. Izgleda da smo sami. Pokušali pregovarati sa Japancima... Traže teritoriju do Urala, što je neprihvatljivo.
  Staljin je zarežao:
  - Neophodno je udariti na Japan zimi, ali šta je sa Lenjingradom?
  Žukov je rekao, pokazujući zube:
  - Napad na Petrozavodsk nije bio uspješan kako se očekivalo. Švedska je ušla u rat na strani Trećeg Rajha i morali smo se suočiti sa velikim snagama. Dakle, nije bilo moguće odmah razviti ofanzivu, a neprijatelj je, povlačeći dijelove Wehrmachta, odbio naš juriš. Grad Lenjingrad je u punom obruču blokade, i temeljno je stegnut. Mislim da će do proljeća zbog totalne gladi čitavo stanovništvo izumrijeti. I pad Lenjingrada će biti neizbežan.
  Praktično je nemoguće snabdjeti ga zrakom. Neprijatelj potpuno dominira nebom. Nemci i sada daju viteški krst, samo za sto oborenih aviona.
  Staljin je ljutito zarežao:
  - Neuspeli napad!
  Žukov klimnu glavom.
  - Mnoge pruge su pokvarene, a mi smo koncentrisali premalo snaga. I moramo odati priznanje Fincima i Šveđanima, uporni su u odbrani. Ali to nije sve. Nemci su takođe zaobišli Murmansk. Sada je ovaj grad opkoljen. Ne znamo šta da radimo!
  Staljin je zarežao:
  - Deblokiraj!
  Žukov je odgovorio:
  - Nema snage za ovo! A neprijatelj može zauzeti cijelo Karelijsko poluostrvo!
  Staljin je naredio:
  - Povucite snage i pustite! Zimi, Nijemci nisu tako jaki. Biće ih moguće kapitalno pritisnuti!
  Vasilevsky je primetio:
  - Neophodno je spriječiti duboke prodore, a tamo će naša snaga ponijeti neprijatelje!
  Staljin je urlao:
  Borićemo se za komunizam!
  Voznesenski je saopštio veselije vesti:
  - SU-100 je već oličen, u metalu i spreman za masovnu proizvodnju. Šasija bazirana na T-34. Prilično jednostavan za proizvodnju. Projektil je skoro spreman za novi top. Dakle, SU-100 će se već pojaviti na frontovima. Sutra prva mašina ide na front!
  Staljin je klimnuo glavom.
  - Barem me je usrećilo! Ali T-34-85 još nije uklonjen iz proizvodnje. I ne samo to, učinite oklop tanjim i smanjite težinu na dvadeset tona. Borbe su pokazale da gore ne može!
  Voznesenski je primetio:
  - Možeš napraviti oklop od drveta! Dnevno proizvodimo stotine takvih tenkova, čak i više nego nacisti. Ali naša vozila lako obaraju Fritza čak i lakim protivtenkovskim topovima.
  Žukov je primetio:
  - Tu je Gerda. Ovo je tako kul dama! Ona je uništila mnogo naših tenkova i oružja.
  Staljin je klimnuo glavom.
  - Moramo je uhvatiti, i spržiti joj gole pete. Bolno cool djevojka!
  Žukov se složio:
  - Moraš ga zgrabiti! I uništićemo naciste!
  Berija je klimnuo glavom i progunđao:
  Uradimo specijalnu operaciju!
  Staljin je s uzdahom primijetio:
  - Ovo je odlična ideja, ali... Moramo još nešto da završimo!
  Berija je urlao:
  - Hajde da ih sve uhvatimo!
  Staljin je odmahnuo glavom.
  - Ne... Ubijanje heroja nije dobro! Želim da mi Gerdu dovedu! Ovo je hitno!
  Berija je primetio:
  - Uživo?
  Staljin je spremno potvrdio:
  - Naravno, živ sam!
  Berija je progunđao, nadimajući obraze:
  - Sve nemoguće, možda znam sigurno!
  Pojavilo se nekoliko djevojaka u kratkim suknjama i golih nogu. Nosili su čaše vina i namigivali GKO-ovcima.
  Ždanov je primetio:
  - Treba nam još devojaka u vojsci! Tamo će to popraviti!
  Staljin je izjavio:
  - Anastasiju, Mirabelu, Akulinu dodeljujem "Zvezdom Ordena slave" sa dijamantima! Slava SSSR-u!
  Svi su uglas povikali:
  - Slava herojima!
  I pljesnuli su rukama.
  Jedna od devojaka se naklonila i kleknula, ljubeći Staljinove čizme.
  Vrhovni komandant ju je polio vinom i zaurlao:
  - Naša snaga je naša šaka!
  Berija je cvrkutao:
  Hitler je budala!
  Staljin se usprotivio:
  - Nije budala, nego oličenje prevare!
  I svi su ponovo aplaudirali.
  . POGLAVLJE #12
  Grad Uljanovsk je bio potpuno opkoljen, ali se do sada održao .... Već je kraj novembra i pada snijeg sa mrazom. Nijemci nisu baš željni napada, a zasad pucaju.
  U vazduhu, vreme nije mnogo leteće. Ali djevojke se i dalje bore i pokazuju čuda hrabrosti.
  Gerda sa svojom posadom na Panter-2. Ali tenk Panther-3 bi se uskoro trebao pojaviti i ratnik se zaista želi boriti na njemu.
  U međuvremenu, ona puca na sovjetske položaje.
  Bosom nogom uperila je top u metu i opalila. Razbila je sovjetsku tridesetčetvorku i cvrkutala:
  - Za svetu Prusku!
  Charlotte je također pucala iz topa, probila sovjetsku haubicu i zacvilila:
  - Naša sreća u vekove!
  Christina je također pucala, pogodivši neprijatelja bosim nogama i grakćući:
  - Za takve momke koji su nas dostojni!
  Magda je takođe opalila vrlo precizno, cvrkućući:
  - Za veličinu Carstva!
  A na najnovijem SU-100 bore se četvorka Elizabete.
  Djevojke su savladale novu samohodnu pušku i pucaju.
  Elizabeth je pucala golim nožnim prstima i pjevala;
  Fašistički dželat mu kida ramena,
  Evo stalak, klešta, bušilice pri ruci!
  On želi da osakati tijelo duše,
  Beznačajno čudovište, ali izgleda cool!
  
  Obećava novac, brodove u moru,
  Šta čak i titula može dati!
  Stvarno te stavio na kocku,
  Uostalom, za njega ste samo leš i igra!
  
  Želi da zna o našem poslu,
  Šta ima novo u lancu sirotinje okovati!
  Stoga ću voziti velikodušno, slagati se,
  Da zaboravi oca, pa čak i majku!
  
  Ali mi ćemo čvrsto služiti domovini,
  Ne može nas slomiti okrutnost dželata!
  Grana će se saviti od naleta vjetra,
  I gole bebe plaču!
  
  Da, izgubio sam prvu tešku rundu,
  Ali Svevišnji će dati priliku da se nadoknadi!
  A onda ću ja sam poslati neprijatelja u nokaut,
  Moja šaka će čvrsto izbiti reptila!
  
  Otadžbina mi daje takvu snagu
  Da je moguće savladati bol svake torture!
  I izađi iz ovog groba bez dna,
  Da ne bude prožderan, ljuti medo!
  
  Još malo i spas je blizu -
  Ostvarićemo pobedu nad neprijateljem!
  Živjeti pod okriljem svjetla komunizma,
  Tako da Sunce preplavi kuću zlatom!
  A djevojke su pjevale i pucale iz novog, ubojitog topa. Oni su izuzetno strašni ratnici.
  Elena je uz smeh primetila:
  - Komunizam će se izgraditi, mi verujemo u to!
  Catherine se složila sa ovom izjavom:
  - Gradimo komunizam, i biće trijumf!
  Euphrasia ga je uzela i zaguglala, pucajući iz golih nožnih prstiju i pogodila Pantera.
  Tada je ratnik zacvilio:
  - Oh, komunizam, komunizam! Sofizam će biti jako slomljen!
  I "panter", udaren u čelo i iz daljine.
  Ovo su djevojke koje ne možete tako lako slomiti.
  Sada dolazi decembar... Japanci su skoro prestali da se bore u uslovima hladnog vremena.
  Ali na nebu, uprkos zimskom vremenu, i dalje ima borbi.
  Ovo su Toshiba i Toyota, dva japanska pilota koji se bore kao očajni kradljivci.
  Toshiba golim nožnim prstima ruši sovjetske avione i iz sveg glasa uzvikuje:
  - Imam super devojku!
  Toyota, nokautirajući ruskog borca, i otkrivajući svoje biserne zube, samouvjereno potvrđuje:
  - A tu je i žena hiper!
  Japanke su, naravno, borkinje kolosalne startne moći. Časti samuraja se ne može oduprijeti.
  Ali u svakom slučaju, nebo je i dalje u punom zamahu.
  A na kopnu, četiri nindža djevojke su se zauzele za istrebljenje sovjetskih vojnika.
  Plava nindža održala je prijem na vjetrenjaču, odsjekla nekoliko ruskih boraca i golim prstima lansirala grašak eksploziva kolosalne razorne moći.
  Pocijepala ga je i tvitala:
  - Živio Japan!
  Žuta nindža je takođe otpevala tehniku leptir sa mačevima. Odsjekla je brojne rivalke i zacvilila:
  - Za komunističku osvetu!
  I golim prstima, kako pokrenuti razornu sadašnjost uništenja.
  Zatim promrmlja:
  - Za veličinu Japana!
  Crvena nindža djevojka održala je helikopterski prijem sa mačevima. Golih nožnih prstiju bacila je smrtonosni dar smrti i zacvilila:
  - Za moju ljubav!
  A onda je primetila:
  - A gde se komunista osveti?
  Žuta nindža, koja je sekla ruske vojnike i ponovo bacila bombu golom petom, rekla je:
  - I pored toga što će biti supe sa mačkom!
  Bijela nindža djevojka, seckajući svoje rivalke i bacajući dar smrti golim prstima, izdala je:
  - Pobijedićemo za ideje komunizma!
  I sva četiri ratnika će se horski smijati i pokazati svoje biserne zube.
  Decembar je prošao brzo... Nakon opsade, Nemci su zauzeli i Ufu i Saransk. Ali Uljanovsk je i dalje izdržao u potpunoj blokadi.
  Staljin je naredio da se Nova godina po svaku cijenu održi u gradu u kojem je Lenjin rođen.
  Međutim, Nemci su se, uprkos mrazevima, već približavali Kazanu. Dakle, SSSR je bio na ivici potpunog kolapsa.
  Šta raditi u SSSR-u još nisu bile jasne i ideje.
  Staljin je dočekao Novu godinu u Moskvi iu bunkeru. Pogled mu je bio tmuran, ali želja za borbom nije oslabila.
  Hitler je u međuvremenu odlučio da sebi priredi farsu, u Libiji, gde je toplo.
  I tamo je uživao u spektaklu borbe sa gladijatoricama.
  U novogodišnjoj noći se ništa posebno nije dogodilo, osim bombardovanja Moskve.
  I izlazak prve serije "Panther" -3. Ovaj tenk je imao debljinu oklopa "Tigra" -2, ali sa velikim nagibima, i težio je samo četrdeset pet tona. A visina mu se smanjila za manje od dva metra. Snažan motor od 1200 konjskih snaga smješten je u jednom bloku i poprijeko sa mjenjačem. Sam automobil se pokazao savršeno naoružanim i sa odličnom optikom i hidrauličnim stabilizatorom. A u uskoj kupoli nalazio se top od 88 mm u 100 EL, vrlo precizan i oklopnoprobojan.
  Gerda i njen tim otišli su ovim automobilom. Savršena i lakša oprema za vožnju, savršeno prošla po snijegu. Ovaj tenk je u celini savršen. A njegov oklop s velikim nagibima savršeno štiti čelo automobila. Gornji dio kućišta od 150 milimetara posebno je jako zaštićen pod uglom od 40 stepeni u odnosu na horizontalu. A ovo je oko 330 milimetara oklopa pod uglom od devedeset stepeni. Ni jedan sovjetski top neće probiti vrh trupa Panther-3. Dno zauzima trećinu površine čela tela na 120 mm i pod istim uglom, a takođe je gotovo neprobojno.
  Čelo tornja je debelo 185 milimetara i pod uglom od 50 stepeni, takođe neprobojno za sovjetske topove.
  Ali ovdje su strane slabije na 82 mm sa nagibima i mogu se uzeti. Posebno SU-100, novi sovjetski samohodni top koji je brzo stekao popularnost među vojnicima zbog svoje lakoće proizvodnje i oklopnog topa.
  Gerda je ispalila prvi hitac na sovjetske trupe. Probila je tenk IS-2 i izrazila se:
  - Ovo je dobar borac!
  Charlotte je primijetila, pucajući na neprijatelja i probijajući se kroz sovjetsku mašinu pritiskom na dugme golom petom:
  - Ova tehnika je gotovo besprijekorna!
  Kristina je, golim nožnim prstima gađajući brzi automatski njemački top, primijetila:
  - Ugrađeni oklop je prilično slab! Imali bismo snažniji auto!
  Pucala je i Magda bosom nogom, pa je u bijesu uzela i viknula:
  - Bila bi samo trojka, ali trojka se brčka!
  I cure su se uglas smijale... Tenk je stvarno dobar, pogotovo vozne karakteristike.
  Prošao borbene testove i automobil E-100. Ipak je teška. Ali dobro zaštićen. A njeno oružje se ne može uzeti tako lako.
  A u njemu također sjede njemačke djevojke. I pored hladnoće bosi i u bikiniju.
  Adala, pucajući na protivnike, i pogađajući neprijatelja, logično se izrazila:
  Živećemo u komunizmu!
  I sa golom petom, kako pritisnuti....
  Agata, pucajući na sovjetske položaje, udarajući golim prstima protivnike, zacvilila je:
  - A veličina naše pobede biće vekovima!
  Agnes je takođe ispalila gelere na sovjetsku pešadiju, bosom nogom, naravno, i zaurlala:
  - Ne, nećemo se predati Fireru!
  Devojka na tenku, Atena, udarila je neprijatelja golim nožnim prstima i viknula:
  - Za Firera, ne za Firera!
  Agnes se nasmijala i primijetila:
  Mi smo pleme supermena!
  Andriana, pucajući na sovjetsku bateriju i uništavajući neprijateljske položaje, pokazala je jezik i rekla:
  - Veličina Nemaca prepoznaje planetu!
  I golim kolenom, kao da će vršiti pritisak na neprijatelja.
  Agata je, predvodeći vatru, primetila:
  - Rastrgat ćemo zmaja na komade...
  Tenk E-75 još nije bio spreman. Führer je zahtijevao da težina bude šezdeset pet tona i motor od 1500 konjskih snaga za veliku mobilnost, sa bočnim oklopom od najmanje 170 mm na visokim nagibima. I trebalo je vremena.
  Ali dok nacisti ionako pobjeđuju... U januaru je konačno pao Uljanovsk. Fric je počeo da juriša na Gorkog i Kazan.
  Do sada su se popeli izvan Moskve.
  Staljin je bio bijesan, ali nije mogao ništa učiniti. Zapravo, šta ti radiš ovdje, potpuni promašaj...
  Ali devojke se bore na nebu i na zemlji...
  Tako je Nataškin SU-100 vazdušnim udarom razbio nemački jurišni avion. Ispalo je prilično cool. Iako ne baš pametan i snalažljiv. Međutim, Nataša uopšte nije prvakinja, a kako će da se izlupa.
  . Sada je djevojka bila u već poznatom tenku T-34. Samo mali prijatelj. Kupola je veća, a top je 85 mm umjesto 76. Podvozje je isto.
  Djevojke su se okrenule. Isti su kao i prije, u istom bikiniju. A evo i automobila sovjetske proizvodnje. Tu su i školjke na mjestu.
  Supermen-Natasha se nacerila zadovoljno:
  - Gde su nacisti?
  Unutar rezervoara pojavila se slika mladog glasnika. Dječak je cvrkutao:
  - Ovo je tenk koji se na frontovima Drugog svetskog rata pojavio četrdeset četvrte godine i još uvek je u službi Crvene armije. Nasuprot njemu, E-25. Samohodni top sa topom 88 mm i prednjim oklopom od 120 mm. Lepo za borbu!
  Zaista, u daljini, s velikim poteškoćama, možete vidjeti njemački samohodni top. Čučanj, sa dugim trupom. Nepoznato djevojkama koje su tako rano napustile frontove Velikog domovinskog rata. Ali Superman-Natasha je odmah primijetila:
  Ona nas može uhvatiti. Ona ima dužinu od 71 EL.
  Zoya je odmah predložila:
  - Trebalo bi da se pomeriš da te ne bi udarili!
  Futuristkinja Angelica je uznemireno primijetila:
  - Prokletstvo! Odmah su ubacili auto koji je bio bolji od nas!
  Njihov mladi kustos-službenik ljutito je izjavio:
  - I dalje je sitnica! E-75 bi bio još gori! Ne biste ga probili ni iz jednog ugla. I samo tako nastavi!
  Supermen-Nataša se prekrstila i siktala:
  - Kao pravi komunista, kažem vam - do đavola!
  Futuristica Angelica je zalajala, udarajući bosom nogom:
  - Hajde da nastupimo!
  Sovjetski auto je krenuo malo sporo i zujao. Nerealno je probiti Nemca u čelo, a Fritz je trebao da se ukrca. Ali probati? Puca iz svog topa duge cijevi... Ostaje samo da se oslonimo na brzinu.
  Superman-Natasha ljuta. Običan njemački samohodni top, pa čak i lakši od tridesetčetvorke, toliko je superiorniji u performansama. Ovdje nehotice poludiš.
  Sovjetski auto se približava. Srećom, mjenjač je bolji nego prije.
  Svetlana odmara gole pete i cvrkuće:
  - Fireru, brzo se okrenemo!
  Futuristkinja Angelica to potvrđuje:
  Uništićemo Hitlera!
  Zlatokosa Zoja je zaurlala:
  - Udari ga brzo!
  U tom trenutku teška granata nacističkog topa pogodila je pravo u podnožje kule. Devojke su podignute i nošene u pocepanom metalu.
  A sekundu kasnije, sve četiri su bile gotovo potpuno gole u gaćama i visjele na stalku. Ispod bosih nogu ljepotica planula je vatra. Plamen je lizao gole, graciozne tabane devojaka.
  Superman-Natasha je pokušala da se trzne, ali su joj noge bile čvrsto stisnute u kocke, a istegnute vene su jako boljele. Bio je to klasičan stalak, s tradicionalnim tostiranjem na petama. I noge devojaka su veoma seksi, a vatra koja liže tabane čini ih još privlačnijim.
  Ali to boli ljepotice. Oni pokušavaju da se oslobode. Ali jastučići su veoma jaki. I djevojke iz Valkire također mu kače tegove.
  Takođe i ratnici u kratkim suknjama, bosih nogu, golih ruku, ali su tijela prekrivena srebrnim lančićima. Žaračima lomaju vatru, bacaju ugalj da se pete više prže.
  Ovdje stalak izvrće spojeve, a vatra se prži odozdo. A onda se pojavio princ iz dinastije kralja Vilhelma. U rukama velikog dječaka, princa-demijurga koji je zamijenio drugi milion dolara za poziciju u SS-u, bič od bodljikave žice. I njene Valkire se zagrevaju bacačem plamena.
  Princ-božanstvo je namignulo, i kako bi udario Supermena-Natašku po mišićavim leđima. Iako je djevojka hrabra, zahvatio ju je toliki bol od peta do potiljka da je ljepotica divlje vrisnula.
  Dječak-princ je zadao sljedeći udarac Zoji. Iako je čvrsto stisnula zube, nije mogla da ne vrišti. A na leđima su se pojavile krvave pruge i opekotine.
  Barbarossa Jr. reče sa smiješkom:
  - Još treba da naučiš!
  Sljedeći udarac pao je na Futuristu-Angelicu. I ova djevojka nije mogla da ne vrisne. Dječak je bosu nogu svog djeteta stavio u vatru. Spretnim prstima izvadio je komad uglja i bacio crvenu zvijer u lice. Vrisnula je još jače, boljelo je!
  Barbarossa Jr. je rekao zadovoljno:
  - Ali ti si hteo da ideš sa Nemcima!
  Onda je tukao i Svetlanu. Kako nije stisnula vilicu, i ona je vrištala. Ipak, bič usijane bodljikave žice bio je još bolniji od plamena pod bosim nogama. Štaviše, devojke su već navikle da godinama idu bez cipela, a đonovi su im veoma elastični i izdržljivi.
  Ali vatra spaljuje i njih. Oni već drže Valkirije u svojim rukama, i bičeve od usijane žice.
  Supermen Nataša je iz sveg glasa viknula:
  - Da, šta je to?
  Barbarossa Jr. kaže:
  - Ispitivanje neposlušnih dama! Vi ste u zarobljeništvu i za sve ćete odgovarati!
  Natasha je primetila:
  Ne želimo da umremo ovako! Hajde, pusti nas i nastavićemo da se borimo!
  Barbarossa Jr je zarežao:
  - Zašto te pustio?
  Anđelika je odgovorila:
  - Mi smo vještice, a čovjeku koji će nas spasiti možemo dati najvredniji dar od svih mogućih!
  Barbarossa Bock je bio iznenađen:
  - Da, a šta ćeš mi dati?
  Natasha je samouvjereno izjavila:
  - Učinićemo od tebe večnu mladost, a ti nikada nećeš ostariti!
  Dječak je klimnuo glavom.
  - Da, mogu te pustiti! Ali kako to dokazati!
  Natasha je izjavila:
  "Stavi ruku u vatru i nećeš se ozlijediti!" Vidjet ćete da možemo dočarati!
  Barbarossa mlađi je oprezno stavio ruku u vatru, listao i sa osmehom odgovorio:
  - Da, možeš! Pa kakva je tvoja sloboda u zamjenu za moju besmrtnost!
  I devojke imaju novu šansu. A rat još traje... U januaru su zauzeti Gorki i Kazanj.
  Početkom februara, Nemci i Finci i Šveđani zauzeli su Kareliju i krenuli u juriš na Arhangelsk. Situacija se dramatično pogoršala.
  Elizabeta je prebačena na SU-100 u ovaj grad.
  Tamo se tukla. februar i mraz. Ali djevojke se i dalje bosu bosonoge.
  SU-100 je težak samo osamnaest tona sa zaštitom od metka. Ona je ranjiva, ali pokretna. I ne treba da stoji u zasedi, mora da se kreće da ne bi bila pogođena.
  Kada se krećete, rezervoar se zagreva i devojkama u bosim nogama i u bikiniju nije tako hladno.
  Elizabeta je, pucajući na naciste, pjevala:
  - Ali to su uslovi! I evo srijede! Međutim, hladnoća je dobra za vaše zdravlje! Hladno vrijeme je dobro za naše zdravlje!
  I golim nožnim prstima, kako da napadne naciste. A T-4 ovaj mali tenk je pokvaren.
  Ratnike treba istaknuti borce kolosalne klase.
  Ekaterina takođe puca bosim nogama i cvili:
  - Komunizam biti!
  Elena, takođe pucajući na neprijatelja i probijajući ga, zaglušujuće se nasmijala:
  - Čeka nas luda pobeda!
  Efrazija je probijajući tenkove Wehrmachta, bosih nogu, plavih od hladnoće, samouvjereno odgovorila:
  - Ništa nas neće zaustaviti!
  Ovi ratnici su jednostavno super!
  Ali, avaj, njihovo junaštvo je izuzetno malo... Pao je i Arhangelsk... Očigledno nema dovoljno municije....
  Nemci se kreću prema Moskvi sa začelja. U martu su se odvijale bitke za Rjazanj. Hitlerove horde teku sa istoka...
  Potrebni su neki hitni koraci.
  Moskva se još uvijek drži, a Staljin je sastavio savjet sigurnosti. Diskusija je bila nervozna. Nije bilo novih ideja.
  Samo je Berija predložio:
  "Možda bismo zaista trebali ponuditi mir Trećem Rajhu pod bilo kojim uslovima, samo da nas ne diraju!"
  Staljin je ljutito odgovorio:
  - Ovo nije konstruktivan pristup druže Berija! Potrebni su nam snažni potezi!
  Maršal Vasilevski je iskreno odgovorio:
  - Vaša Ekselencija nema rezerve! Gotovo svi su bili u neravnopravnim borbama. Osim SU-100, u seriji nema drugih vrsta novog oružja. Istina, IS-3 će uskoro biti gotov, ali ovaj tenk je težak za proizvodnju i teško će ga u sadašnjim uslovima lansirati u seriju.
  Maršal Žukov je ljutito primetio:
  - Ako ne možete da pobedite, preostaje vam samo jedno - umreti dostojanstveno!
  Staljin je htio nešto reći, ali se pojavila bosonoga djevojka u kratkoj suknji. Bljeskajući golim štiklama, donijela je depešu.
  Staljin je prešao očima i ljutito zaurlao:
  - Lenjingrad, nemoćan da izdrži glad i višemjesečnu blokadu pao! Sada je naš drugi grad zarobljen od strane Frica!
  Maršal Žukov je raširio ruke i primetio:
  - O, veliki Staljin... To je strašno!
  Berija je predložio:
  - Možda u čast ovog pucanja hiljadu ljudi?
  Vrhovni komandant je viknuo:
  - Umukni ti ćelavi idiote! Nešto treba uraditi!
  Molotov je predložio, mucajući i nervozno milujući gola kolena devojaka:
  - Ponudimo Nemcima privremeni prekid vatre, pa tek onda krenimo u mirovne pregovore pod bilo kojim uslovima.
  Staljin je graknuo:
  - Probaj! Ali predaje neće biti. Moskva će pasti, mi ćemo voditi gerilski rat!
  Berija je s laskavim smiješkom primijetio:
  - Ali ovo će samo povećati patnju ljudi, druže Staljine. Možda...
  Staljin je odlučno udario pesnicom o sto:
  - Ne! Neka Molotov predloži pregovore! I ništa drugo, sranje do kraja!
  Nemci su sredinom marta opkolili Rjazan. Osjetivši nedostatak municije, sovjetske trupe su se probile iz grada.
  Alenka i njen tim trče, bosi trepere po prolećnom otopljenom snegu.
  Djevojka puca na naciste i pjeva:
  - Slava našem duhu, slava velikoj zemlji!
  I bosom nogom će baciti ubilački dar smrti. I rastjerati naciste na sve strane.
  Anyuta, pucajući na protivnike, izdala je:
  - I naš udarac, sveti dar, i honorar!
  Alla također trči, puca na naciste, baca bosom nogom paket eksploziva uglja i sikće:
  - Nikada nećemo odustati!
  A sada blistava Marija, pucajući na naciste, i temeljito ih koseći, i reži cereći se zubima, cvili:
  - Niko nas neće zaustaviti!
  A njena gola peta je poslala razorni paket smrti i slamanja.
  Marusya, pucajući na naciste, sasvim logično primjećuje:
  - Komunizam nikada neće nestati!
  Matryona, pucajući na neprijatelja i sijekući redove, sasvim logično i racionalno primjećuje:
  - A vera u partiju ostaće vekovima!
  A goli prsti će baciti poklon uništenja.
  Djevojke su pobjegle iz ringa. Ali situacija je i dalje napeta.
  I nemaju gdje da odu.
  Prolećno otopljenje je malo odložilo napredovanje Nemaca. Osim toga, nacisti su se ujedinili sa Japanom i krenuli u okupaciju Centralne Azije.
  I to ih je omelo i april je prošao relativno mirno. A u maju je konačno pušten prvi sovjetski tenk IS-3. I mogao bi biti isporučen na prvomajsku paradu.
  Ostareli i oslabljeni Staljin je ovo gledao pogrbljen. Izraz lica mu je bio smrtno umoran.
  IS-3, s obzirom na mukotrpnost u proizvodnji, još uvijek nije mogao postati serijski.
  Njena suštinska razlika od ova dva bila je samo oblik kule. Bila je kao leteći tanjir, a čelo joj je bilo kao kljun ždrala. Naravno, povećani ugao nagiba dobro je zaštitio prednji deo, ali je zakomplikovao proizvodnju. Osim toga, donji dio čela bio je ranjiv, a ako je tamo pogodio projektil, više nije rikošetirao.
  Staljin je odmahnuo rukom i nestao u bunkeru, počeo je sljedeći nacistički napad. U vazdušnim udarima učestvovali su TA-400 i Yu-287 sa krilom zakrenutim unazad.
  I opet su na radiju ispalili balističke rakete vođene krilima.
  Kremlj je pretrpio značajnu štetu.
  Staljin je ozbiljno razmišljao o bekstvu njihove Moskve.
  Sredinom maja, nakon što su završili preraspodjelu Centralne Azije, nacisti su pokrenuli ofanzivu na Moskvu sa istoka i zapada. Usledila je još jedna žestoka bitka.
  Sovjetske trupe su se borile herojski. Ali snage su previše nejednake. U borbama su se pojavili i tenkovi E-75 Tiger-3. I masovno "Panter" -3. Takve borbe su, recimo, izvanredne.
  Krajem maja, početkom juna, nacisti su završili praktično potpuno opkoljavanje Moskve.
  Staljin je svečano najavio da će ostati u glavnom gradu i da će tamo stajati do smrti.
  Moskva je granatirana i bombardovana. Bila je okružena veoma moćnim linijama odbrane, koje nije tako lako savladati. Ogromne zalihe municije i hrane bile su koncentrisane u glavnom gradu.
  A Staljin je u podzemnom gradu bio relativno siguran.
  Hitler je 22. juna 1945. godine, kada je prošlo tačno četiri godine od početka Velikog otadžbinskog rata, naredio da se zaustavi juriš na prestonicu, umesto da je sistematski uništava artiljerijom i avionima. I nastavite samouvjereno bombardirati.
  Temeljena ofanziva se preselila u Sibir. Bilo je potrebno zauzeti Sverdlovsk i Čeljabinsk dok ovi gradovi ne pokriju snijeg... Krajem juna početkom jula oba ključna grada su zauzeta nakon tvrdoglavih borbi... Nijemci su se kretali preko Sibira. Sovjetska sela su padala jedno po jedno.
  Ovdje su se nacisti u septembru 1945. približili Novosibirsku. Izbile su i borbe za ovo naselje.
  Crvena armija se borila uz lokalne milicije. Tamara se ovdje borila kao heroina.
  Kraj je septembra, pada snijeg i mraz je. A bataljon djevojaka bori se bosi i pokazuje čudesno junaštvo.
  A ratnici se bore kao pantere.
  Tamara se okrenula, bosom nogom bacila eksplozivni paket uglja i zacvilila:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas ne može pobediti!
  Druge djevojke očajnički urlaju:
  - Umrijećemo, ali se nećemo predati!
  I borba se nastavlja...
  Novosibirsk je pao tek početkom novembra... Rat se nastavio. Sovjetski Savez još uvijek nije kapitulirao. Moskva je bila blokirana i pod vatrom.
  U podzemnom gradu pohranjene su strateške zalihe hrane i municije, tako da se moglo izdržati još neko vrijeme.
  Nemci su stalno bombardovali i granatirali grad.
  Postojao je i novi teški tenk "Rat". Ova mašina je bila teška dve hiljade tona i bila je naoružana sa nekoliko topova.
  Kao probojni tenk korišćeno je vozilo sa oklopom 400 mm... Položeno borbeno ispitivanje....
  Ali se zaglavila na ježevima i uništila ju je pilot kamikaza koji ju je nabio.
  Ipak, novi tenk "Rat" -2 se pojavio još veći i teži ...
  Staljin je dočekao Novu 1946. godinu u Moskvi, koja još nije bila zauzeta. Veliki vođa SSSR-a je računao na čudo. Moskva je postala prava tvrđava.
  Zalihe hrane bi mogle potrajati još par godina, a s obzirom na pad stanovništva zbog bombardovanja i granatiranja, i duže. Ali municija je zavisila od brzine i intenziteta napada.
  Beria je ipak primetio:
  - Možda će se drug Staljin dogovoriti sa Hitlerom o našoj slobodi?
  Vrhovni glavnokomandujući, odlučno je izjavio, snažno udarivši pesnicom o sto:
  - Ne razgovaram sa kanibalima Lavrenty! Da li razumiješ!
  Berija je uz uzdah primetio:
  Nadajmo se čudu!
  Staljin je primetio, grakćući:
  -Strpljenja i malo truda!
  . EPILOG
  Nova 1946. dogodila se u lokalnim bitkama. Nemci i Japanci su postepeno zauzeli sve veće gradove. Verhojansk je zadnji pao u avgustu. Nemci su imali nove tenkove AG-50 u obliku piramide.
  Tamara i njen tim očajnički su se borili u Verhojansku.
  Devojke su, kao i uvek, bile bose i u bikiniju.
  Stajali su do smrti. I golim nožnim prstima bacali su eksplozivne pakete ubojite sile.
  A onda, kada je nestalo municije, mogli su da prođu kroz podrume i tunele u tajgu.
  Bili su spremni da uzmu oružje i ponovo ratuju, čak i ako je to bio gerilski rat.
  U SSSR-u su nastale partizanske zone i započeo je podzemni rat.
  Glavni grad se još uvijek održao, pa je Hitler želio da ga izgladni i spasi svoje vojnike, kojih je previše već umrlo.
  A djevojke su u međuvremenu istrijebile naciste i Japance, na razne načine i metode.
  Posebno Nataša i njen tim.
  I oni su završili nazad u T-34-85. Auto sigurno nije nov. I za kraj četrdeset šeste godine, zastarjela.
  A evo i AG-50. Podseća na nisku piramidu sa veoma dugim trupom. Mašina je svih šezdeset pet tona. Debljina oklopa iz svih uglova je 250 mm pod uglom. Za granate, T-34 je apsolutno neprobojan.
  Superman-Natasha je iznervirano prosiktala:
  - To je kao posao! Podigni planinu!
  Futuristica Angelica pogleda oko sebe. Sada su bile u svojim tradicionalnim bikinijima. I nešto lijepo mi je palo na pamet.
  A Svetlana je bosim petama pritiskala poluge i vozila tenk. prosiktala je:
  - Manevar! Samo manevar!
  AG-50 je opremljen snažnim topom kalibra 105 mm sa dužinom cijevi od 100 EL. U stanju je da udari sa velike udaljenosti. Štaviše, trideset i četiri sa kvalitetom oklopa nisu bitne. Jedan pogodak i gotovo.
  Svetlana počinje da ljulja sovjetski tenk. Neprijatelj puca. Projektil čak i malo dodiruje oklop. Ali srećom proklizava. Ali snaga je kolosalna - uranijumsko jezgro.
  Supermen-Nataška je šapnula svojim grimiznim usnama:
  - Na ikonama sa tužnim licima - carstvo će se ponovo roditi!
  Futuristica Angelica pucala je golim nožnim prstima. Granata je pogodila stacionarni piramidalni tenk. I skliznuo sa oklopa u rikošet. Veoma je nagnuta i zacementirana.
  Nemački tenk je, naravno, neprobojan, iz svih uglova, čak i za IS-7. A gdje je T-34-85 prije njega.
  Opet Nemac puca... Svetlana je golom petom pritisnula kočnice. I uspjela je izbjeći tenk od poraza. Iako je smrtonosni poklon izmakao vrlo blizu.
  Superman-Natasha je u bijesu rekla:
  - Da, zaglavili smo!
  Futuristica Angelica se nasmijala. Hladno je otkinula grudnjak. Izložene visoke grudi sa bradavicama od jagode. Pokazala je svoje biserne zube. I cvrkutala:
  - Kukavica ne igra hokej!
  I pritisnuo svoju grimiznu bradavicu na okidač. Takva je ona hrabar i iskričav đavo. Ili možda ljubazni, inkarnirani ruski anđeo.
  Projektil je izletio iz ne preduge cevčice. Proleteo je... I sleteo tačno u prtljažnik nemačkog AG automobila. Oborila ga je kao krekera.
  I sve četiri djevojke u horu su zalajale:
  - Jedan, dva - Imam ga! Fritz je tako dao rogove!
  I kako se tresu bosim nogama. Evo devojaka! A kada gađaju golim grudima, to je sto puta efikasnije.
  Supermen-Natasha je sa osmehom primetila:
  - Ovaj tenk je sada bezbedan za nas. Ali kako ga uništiti?
  Zoya je sa osmehom predložila:
  - I u borbenom kaubojskom stilu, mi ćemo to pomesti!
  Svetlana je ubrzala kretanje svog tenka. Ali neprijatelj se iznenada okrenuo i pojurio za petama. Ubrzao je iznenađujuće brzo: na kraju krajeva, gasnoturbinski motor. I očigledno je bio brži od T-34-85.
  Kao slon koji bježi od Moske. Sve bi bilo u redu. Ali slonovi se čak mogu kretati vrlo brzo.
  Superman-Natasha je ljutito gazila bosom nogom po oklopu i urlala:
  - Evo! Pa kako smo zaostali za nacistima!
  Zoja je sa tugom u glasu pevala:
  - Sve nemoguće je moguće u našem svetu!
  I zatresla kosu, boje zlatnog lista.
  Futurist-Anđelika je zapjevala od oduševljenja, i ispalila još jedan projektil. Pogodio je oklopnu krmu i slomio se.
  - Odu neviđeni snovi... Pletu li se zakašnjeli venci... Gerasim je jednom bio nijem! Sada psuje!
  Svetlana je strogo primetila:
  - Psovanje je vulgarno!
  Superman-Natasha je htela da kaže nešto duhovito. Ali onda se pojavio još jedan fašistički tenk. Ovaj put E-75. Takođe dobro zaštićen u čelo, ali mnogo lošije sa strane. Istina, trideset i četiri još uvijek ne mogu da ga probiju.
  Ovog puta Zoe je skinula grudnjak. I otkrio grimizno bradavicu.
  Uzela ga je i grudima pritisnula okidač. Oružje je radilo...
  Granata je ponovo pogodila direktno u cijev masivnog pištolja. A top od sto pet milimetara nije bio u funkciji.
  I ovaj Nijemac mu je pojurio za petama. Dobar način da onesposobite najzaštićenija vozila je udariti u prtljažnik.
  Superman-Natasha je radosno izjavila:
  - Evo vidite! Pobedili smo!
  A evo i trećeg tenka. Ovaj put "Kraljevski lav". Ima oružje, bombu od 450 mm. Ako je tako nešto sjebano, onda neće izgledati malo.
  Superman-Natasha je ovoga puta odlučila da se ubije. Skinula je grudnjak. Kako visoka i čvrsta grudi još uvijek ima. Svež kao devojka. A ratnik će ga uzeti i pritisnuti rubin bradavicom.
  Granata je izletjela... I "Kraljevski lav" je ušao pravo u cijev. I kako će ogroman auto eksplodirati. Da je nekoliko tenkova koji su stajali na rubovima odletjelo nekoliko stotina metara.
  Da, i trideset četiri se tresla. Auto se zamalo prevrnuo i podigao sa zemlje.
  Futuristkinja-Anđelika je čak udarila čelo pri slijetanju, vičući:
  - Kao konji magarci!
  I prijetila je Fricu šakom.
  Superman-Natasha je bila zadovoljna i otkrila svoje biserne, veoma velike zube:
  - Evo dali smo na neprijatelja! Kako treba da bude!
  Zoja je sa oduševljenjem pevala:
  - Ljubav i smrt! Dobro i zlo! Šta je sveto, šta je grešno... Ali mene nije briga!
  A djevojka je pomjerila bosom nogom po metalu.
  Sljedeći neprijatelj je E-100. Auto je opasan. Sa bacačem bombi i topom od 75 mm sa veoma dugom cijevi. Takva jurišna modifikacija i sposobna da obavlja ulogu razarača tenkova. A top od sedamdeset pet milimetara za sovjetski tenk bi bio dovoljan.
  A cijev bombardera je prekrivena kapom.
  Supermen-Nataša se prekrstila bosom nogom i cvrkutala:
  - Pa, hoćemo li ga pobijediti?
  Zoja se, pokazujući zube, složila:
  - Naravno da hoćemo!
  Futuristički Angelica je svojom grimiznom bradavicom pritisnula okidač. Oružje je radilo. Izbacio je ubicu. I razbila je relativno tanku, ali dugačku cijev njemačkog topa.
  Svetlana je oduševljeno tvitala:
  - Dobro! Pusti me sad da pucam!
  A ratnik je ogolio i njen torzo. Čitava četiri sanduka su na vrhu. I veoma čak lepa, seksi, zavodljiva. Pa sa takvim devojkama želiš da vodiš ljubav. Pa, šta može biti bolje od njih? Verovatno samo druge devojke!
  A onda je djevojka uhvatila trenutak kada je kapa počela da se otvara. I koristeći njegovu grimiznu bradavicu, kako ispaliti projektil na njemačkog bombardera.
  A Fritz nije stigao ni okom da trepne... Čim ga uzme i eksplodira... Dimeći se metal razasuo se na sve strane.
  Svetlana je protrljala svoje snažne ruke i zacvilila:
  - Ja sam pravi zmaj!
  I kako se smeje! A on će to uzeti i pokazati svoj jezik!
  Supermen-Natasha ga je uzeo i oduševljeno zapevao:
  - Patriote! Sovjetski patriota! Koliko si Frica ubio!
  Zoja je pokupila pesmu i tresući golim grudima nastavila:
  - Patriote! Crveni Patriot! I devojke sve tvoje snove!
  A takođe i ratnik kako to uzeti i prasnuti od smijeha! I jezik će se pokazati! I ogolio zube-očnjake!
  I pomeri polugu bosim nogama...
  Djevojke ovdje su očigledno u najboljem izdanju, iako imaju zastarjeli tenk. I nastavljaju u partizanima.
  Ali 20. aprila 1947. počeo je novi napad na Moskvu. U njemu su učestvovali i Japanci, i Turci, i sva strana vojska.
  Hitleru je na kraju ponestalo strpljenja i odlučio je da okonča SSSR. I lično sa Staljinom, povezujući sa njim gerilski rat koji još uvek bukti na teritoriji Rusije.
  Kao, ako Moskva padne, onda će se rat bez sumnje završiti.
  I počeo je odlučujući, opšti napad.
  U napad su krenuli i superteški tenkovi "Rat" -2, "Monster", E-200, E-500 i drugi.
  Kao prvo, grad je gađan balističkim projektilima.
  Korišćene su i borbene, neranjive diskete Trećeg Rajha. Takva je armada.
  Alenka i njen tim hrabro su dočekali Nemce i dali im se u borbu.
  Alyonka je golim prstima bacila granatu, ispalila rafal i zaurlala:
  - Za ruski duh!
  Anjuta, pucajući na protivnike i koseći redove neprijatelja, cvrkutala je golom petom, podlegavši paketu smrti:
  - Za veličinu komunizma!
  Alla je, pucajući na neprijatelje SSSR-a i bacajući bombu golim prstima, viknula:
  - Za majku Rusiju u komunizmu!
  Marija je, vodeći dobro usmjerenu vatru na neprijatelja i samouvjereno ga koseći, primijetila, pokazujući zube:
  - Rusiji treba novi lider!
  Matrena je napomenula, pucajući i samouvjereno uništavajući protivnike, i golim prstima dajući još jedan dar smrti:
  - Naravno, potrebno je!
  A od njenog bacanja, koje je palo u klizalište, sudarila su se dva njemačka tenka.
  Marusya je, pucajući na naciste, energično primijetila:
  - Sve je bilo u SSSR-u, ali je neprijatelj uzeo broj!
  I golom petom, kako će lansirati ubojito i neumoljivo!
  Alenka je ohrabrila drugarice:
  - Ne žurite da sahranite Rusiju! Takođe imamo posla!
  I prstima svoje bose noge bacit će razorni dar uništenja.
  Anyuta, pucajući na naciste, složila se s ovim:
  - Neprijatelje ćemo žestoko tući, reka Otadžbine neće presušiti!
  A sa golom, okruglom petom, djevojka će energično uzeti i podleći neprijatelju.
  Alla je, pucajući na naciste, ispuštajući komad eksploziva iz praćke, povlačeći konac golim prstima, izdala:
  - Biće to samo supermen - koji će zameniti Staljina!
  Marija je, pucajući sa neverovatnom preciznošću, i bacajući bombe golim prstima, progovorila:
  - Sve što se ne menja, sve je na bolje!
  Matryona, dobro nišanim udarcima obara Fritza. A onda, nakon što je bosom nogom oštetila rezervoar, primetila je:
  - Mi svojom nepromenljivom i herojskom voljom!
  Marusja je bosim nogama bacila čitavu gomilu granata. Tako se nacistička samohodna puška prevrnula i zacvilila:
  - Biću najjači!
  Alla, izbacivši transporter od nacista bacanjem, granatama golom petom, primijetila je, ispravljajući:
  - Ne ja, nego mi! Sve je jače!
  Alyonka je pjevala kako bi podigla svoje borbeno raspoloženje, komponujući u hodu. I ostale djevojke, pucajući na naciste, pokupile su se;
  Mi smo devojke zemlje SSSR,
  Koja je baklja za ceo svet...
  Pokažimo, spoznajmo veličinu primjera,
  Ovdje se pjevaju junačka djela!
  
  Djevojčice su rođene pod crvenom zastavom,
  I bosi jure kroz mraz...
  Kćeri i sinovi se bore za Rusiju,
  Ponekad mlada momku pokloni ružu!
  
  Biće crvena zastava nad svemirom,
  Sjaj tako jako kao plamen baklje...
  Na kraju krajeva, imamo herojski zamah,
  A naš transparent blista kao crvena torba!
  
  Ne vjerujte, prokleti fašista neće proći,
  I ruski duh nikada neće nestati...
  Pobjeda će otvoriti beskonačan račun,
  Pozdravimo sve!
  
  Rusija je divna zemlja
  Dali ste komunizam narodima...
  Zauvijek velikodušno darovano od Boga,
  Za domovinu, za sreću i slobodu!
  
  Neprijatelj neće moći pobijediti otadžbinu,
  I koliko god okrutan bio lukav...
  Naš nepobedivi ruski medved,
  Vojnik Rusije je tako poznat po svojoj pobjedi!
  
  Prelepa sovjetska zemlja
  Devojke u njemu su ponosne što su prelepe...
  Ona nam je zauvek data rođenjem,
  I budimo pošteni komsomolci!
  
  Borimo se na periferiji Moskve,
  Mećava snežnih nanosa, a devojke bose...
  Ne dajmo Otadžbinu sotoni,
  Čak gađamo precizno sa kosama!
  
  Tako da su u bijesu djevojke željne borbe,
  I bacaju goli eksplozivni paket petom...
  On je samo fašista jer izgleda kul,
  U stvari, samo zli Kajin!
  
  Neprijatelji ne mogu pobediti devojke,
  Rođeni su pod takvom zvezdom...
  Nepobjedivo čudovište je naš medvjed,
  Ko je od domovine napravio ženu!
  
  Mi Ruskinje smo dobre
  Ne plašimo se torture i mraza...
  I odbij, vjeruj u navalu zle horde,
  Neprijatelj će se naljutiti od doze!
  
  Neprijatelj je uspeo da se odgurne od Moskve,
  Iako ima veliku moć...
  Mi djevojke smo tako ponosne na sebe
  Protivnici nestaju svi u grobove!
  
  Ne vjerujte, Rusiju neprijatelji ne mogu pobijediti,
  Pošto svaki vitez iz pelena...
  Lovac se pretvorio u plijen,
  A protivnik je još dijete!
  
  Ali ruski duh, vjerujte velikom duhu,
  U njemu su, znate, takve sile skrivene...
  Bit će smrvljeno neprijatelju u pahuljice,
  Uostalom, vitezovi su nepobedivi u bitkama!
  
  Odbacite svoje sumnje devojke
  Mi smo najhrabriji poznati na svetu...
  Bacimo horde Sotone u pakao,
  Potopimo protivnike svih u toalet!
  
  Sveti rat će se završiti
  Biće mira i jutra nad planetom...
  Ona je zauvek sa suncem znaj dato,
  Da zauvek bukti leto!
  
  I komunizam vjecni u slavi,
  I Lenjin i veliki Staljin su sa nama...
  U prokletom filmu, tek sad je fašizam,
  A naša volja vjerovati je jača od čelika!
  
  Moja Rusija vlada vekovima
  I dao sreću celom univerzumu....
  Potrebna je snaga čelične šake
  I hrabrost, ali razumno izlivanje!
  
  
  
  Vještice koje stvaraju čudesno oružje
  Gerda, Charlotte, Magda i Christina, koje je u to vrijeme testirao Tigar, također su razvijale obećavajući model: Panthers -2. Djevojke su motor i mjenjač smjestile u jedan blok - poprečno, a toranj su užile i smanjile. A mjenjač je ugrađen na sam motor. Kao rezultat toga, ispostavilo se da je "Panther" -2 silueta ispod dva metra, a broj članova posade smanjen je na tri osobe. Debljina oklopa čela trupa povećana je na 120 mm pod velikim nagibima, a bokova na 82 mm pod nagibima. A kule su do 150 mm čela i 82 mm bokova, ispod kosina. Istovremeno, cijelo vozilo je smanjeno na 35 tona, što je omogućilo snalaženje s motorom od 700 konjskih snaga i povećalo brzinu i upravljivost tenka. Istovremeno, poboljšana je i prohodnost automobila, a šasija je postala lakša i mnogo lakša za popravku i održavanje. Ukupno ima šest valjaka, što je praktično i zgodno. Hitleru se dopao "Panter" -2 i ušao je u seriju od četrdeset trećeg septembra. Auto je uspješan, sa dobrom, oklopnom i brzometnom puškom. Radila je i kretala se brzo, sa odličnom ergonomijom.
  I što je najvažnije, bilo je lakše za proizvodnju i zahtijevalo je manje metala. I istovremeno se odlikovao kapitalnom preživljavanjem. Nije tako lako probiti takav automobil s velikim nagibima oklopa.
  Sovjetske trupe su imale ozbiljan problem. Osim toga, Nijemci su umjesto programa Fau uložili u razvoj popularnog lovca, te stvorili XE-162, jednostavan i jeftin za proizvodnju, a vrlo lagan i upravljiv.
  Pokazalo se da je ova mašina razvijena u povoljnijim uslovima i relativno laka za rukovanje. I nije joj tako lako da se izbori.
  Nametnuo sam sovjetskim i savezničkim trupama žestoke vazdušne borbe. Borac je bio težak samo jednu i po tonu kada je bio prazan i gotovo se u potpunosti sastojao od drveta. Tako se mašina pokazala izuzetno efikasnom.
  Situaciju je pogoršala činjenica da su njemačke djevojke počele aktivno ulaziti u zrakoplovne jedinice.
  Albina i Alvina su počele aktivno zabijati, boreći se u pravilu bosi i u jednom bikiniju. A ove djevojke nisu mogle biti oborene. I sami su tako aktivno odsjekli neprijatelja. A kako su lijepe bile ove plavuše: prave Arijevke!
  Albina gracioznom nogom pritisne okidač i obori nekoliko sovjetskih aviona i zacvili:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Alvina svojom grimiznom bradavicom pritisne okidač, udari u tri sovjetska automobila i zaurla:
  - Slava našoj Otadžbini!
  Borbene devojke - ne možete reći da su slabe. Ne, veoma su agresivni i mogu svakoga da raskomadaju.
  Snažna kao celina, ova vojska. A zimi se linija fronta stabilizovala. Mainstein je krenuo u protunapad i uspio je poraziti sovjetske trupe preko Dnjepra, stvarajući par velikih kotlova. Nemci su takođe uspeli da odbiju ofanzivu kod Lenjingrada. Ovdje su se oslonili na moćnu liniju odbrane. Osim toga, nakon poraza u Ukrajini, Staljin je uklonio nekoliko divizija iz ovog pravca i dopustio Nijemcima da odbiju napade. Front se izdržao, a Nijemci su se mogli održati zimi duž cijelog perimetra napada.
  Gerda se lično borila na "Panteru" -2, zajedno sa devojkama. I pored zime, lepotice su se borile bosonoge i samo u jednom bikiniju.
  Gerda je golim prstima pritisnula dugmad džojstika, udarila neprijatelja i zacvilila:
  - Slava našem carstvu!
  Charlotte je također pritisnula polugu golim nožnim prstima, srušila trideset i četiri kulu i agresivno potvrdila:
  - Slava herojima!
  Kristina je mlatila pritiskom na dugme svojom grimiznom bradavicom i, udarivši u sovjetsku mašinu, zacvilila:
  - I slava nam!
  Magda je ispalila rafal od četiri mitraljeza, odsjekla sovjetsku pješadiju uz pomoć svojih golih prstiju i izdala:
  - Vječna, pobjednička slava!
  Tako su djevojke nestašne i gole, njihove okrugle potpetice svjetlucaju.
  A na prilazu "Tigra"-2, ovaj tenk, težine pedeset pet tona, obećava zaštitu od 250 mm čela, i bokova od 170 mm.
  To sa 88 mm topom u 71 EL, vrlo pristojan auto.
  A na proleće Nemci već napreduju u Italiji i samouvereno slamaju saveznike.
  Oni zauzimaju Napulj i napadaju Siciliju.
  I stotine hiljada savezničkih trupa se predaju. I razbijte ih temeljno. Nemački Panteri su nezaustavljivi.
  A devojke teraju Engleze da padnu na kolena i ljube im bose, isklesane noge, i jezikom ližu okrugle pete lepotica.
  U junu, saveznici pokušavaju napredovati iskrcavanjem trupa u Normandiji. Ali tamo trpe porazan poraz. Opet stotine hiljada zarobljenika, i mnogo zarobljene opreme.
  Ruzvelt dobija srčani udar i postaje nesposoban. Sjedinjene Države pokušavaju ograničiti tako težak rat. Britanija razmatra opcije za pomirenje sa Fritzom. Situacija je otežana snažnijim bombardovanjem engleskih gradova mlaznim avionima. A britanski lovci ne mogu sustići takve letelice.
  Tako Churchill počinje tražiti mir. Ali Firer je neumoljiv. On pršti od svijesti o vlastitoj snazi.
  Ali Britanci ipak pristaju na mir. I to zabrinjava Staljina, koji nudi Fireru primirje. Hitler pristaje da prekine neprijateljstva na tri godine, pod uslovom da ne bude partizanske sabotaže i da strane ostanu na svojim granicama, a SSSR će prodavati naftu i hljeb Nemcima.
  Staljin je pristao na ovo... I Fricovi su im odvezali ruke.
  Prvi udar je, naravno, Gibraltar. Nakon što ste osvojili ovu tvrđavu, možete prebaciti trupe u Afriku na najkraću udaljenost. Prilikom napada na tvrđavu, Nijemci su koristili najnovije jurišne puške MP-44, djevojke su ih također poboljšale: učinile su ih mnogo lakšim i pouzdanijim.
  A na nebu su se borile Albina i Alvina, djevojke koje su njemačke avione učinile mnogo praktičnijim i bržim.
  I razbili su saveznike desno i lijevo. Gibraltar bi bio zauzet na potezu. Franko je bio primoran da pristane na Hitlerov ultimatum. Ne dozvolite nacistima da okupiraju vašu zemlju.
  Nemci su ubrzali tenkove i provalili na neprijateljsku lokaciju.
  Nakon pada Gibraltara, Fritz je ušao u Maroko. I oni su se kretali, osvajajući teritorije. Fritz tenkovi su se kretali posebno u Alžiru. "Panther" -2 brzo klizi po pijesku. Nadograđen je snažnijim motorom i jurio je. Panther-2 je u potpunosti zadovoljio vojsku svojom zaštitom za čelo, a Tiger-2 je generalno bio nevjerovatan tenk. Saveznici su pali kao oboreni.
  Njemačke djevojke su se borile u pustinji, obično bosonoge i u bikiniju. Kožu su samo mazali posebnom zaštitnom kremom kako ne bi izgorjela.
  Tada ljepotice zarobljenih Engleza kleče, i tjeraju djevojci da ližu pete. I njima se to sviđa, posebno Afrikancima, koji to rade s entuzijazmom.
  Četrdeset i peta godina bila je vrlo uspješna za Nijemce, zauzeli su veći dio Afrike, Bliski istok. A u prvoj polovini četrdeset šeste godine zauzeli su i Indiju, i Burmu i ostatak Afrike. I više je bilo problema sa snabdijevanjem trupa, rastezanjem komunikacija, terena, nego s otporom britanskih i američkih jedinica. Štaviše, kolonijalne trupe nisu bile baš voljne za borbu. U tehnologiji, Nijemci imaju ogromnu prednost u kvaliteti. Na primjer, ME-262 X, ima brzinu do 1200 kilometara na sat, a naoružan je sa pet avionskih topova. A Sjedinjene Države i Britanija, iako su manje-više pogodne za borbenu upotrebu, nemaju mlazne lovce, a bombardere još više.
  Štaviše, Nemci su imali diskoteke, razvijajući se brzinom od četiri zvuka. Bili su potpuno neranjivi na malokalibarsko oružje, zahvaljujući laminarnom mlazu koji je strujao oko automobila. Ali zbog toga ni sami nisu mogli pucati. Ali, s druge strane, bilo je moguće baciti bombu sa visine i koristiti je u izviđanju, i što je najvažnije, nabijati neprijateljska vozila obarajući ih mlaznicama.
  Leteći tanjiri su efikasno oružje velikog dometa i sposobni su letjeti od Evrope do Sjedinjenih Država. A vodile su ih ponekad veoma lepe devojke koje su se radije borile bosonoge i u bikiniju.
  Evo Gertrude i Eve u letu. Ovo su dvije divne slatkice. Na primjer, crnac Amerikanac je uhvaćen. Vezan za balvan. I tako na njegovom muškom savršenstvu dugo su jahali da je zatvorenik izgubio svijest, prezaposlio se.
  A sada je Gertruda, golih nožnih prstiju, uzela i uperila disketu u metu, obarajući američke avione. Evo jedne borbene devojke.
  I Eva, također, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, usmjerava automobil na neprijatelja smrtonosnom silom.
  I bijesno nabija neprijatelja, a automobili Engleske i SAD-a padaju.
  Iskrcavanje Nijemaca planirano je za kraj novembra. Prvo, u ovom trenutku niko ne čeka. U stvari, vrijeme nije baš dobro i rizično je preživjeti. Ali u mirnim danima možete preplivati Lamanš i pristati. Osim toga, prednosti su noćnog sletanja, jer je mnogo teže braniti se noću.
  Nemci su do tada uveliko pobili englesku i američku flotu.
  Tako da se slijetanje očekivalo bez ikakvih problema. Moćna udarna snaga trebalo je da postanu specijalni bataljoni devojaka, koje su i na mrazu krajem novembra bile bose u samo jednom bikiniju.
  Iskrcavanje je počelo 26. novembra 1946. godine. Na godišnjicu izbora u Reichstag, nakon kojih je Hitler dobio mjesto kancelara Rajha.
  Nije bilo ko da zaustavi sletanje. A u ofanzivi su učestvovale velike mase pješaštva, pa čak i najnoviji piramidalni tenkovi. U koje se ne može probiti ni iz jednog ugla.
  Djevojke se naravno bore u njima i djeluju hrabro.
  A neki ratnici već bosi razbijaju ivicu leda na noću smrznutim lokvama. I jako se bore. I čine neverovatna čuda. A kada golim prstima bacaju granate i raskomadaju Britance, postaje izuzetno cool...
  Gerda se, s druge strane, bori na piramidalnom tenku Tiger-4 sa topom i bacačem bombi, i to vrlo hrabro. Šalje projektil za projektilom i razdire neprijatelje.
  Ponašajući se ne pranjem već kotrljanjem, pritiskom na dugmad džojstika golim prstima, djevojka urla:
  - Aktivno golimo zube, veoma snažno istrijebimo!
  Charlotte koristi grimiznu bradavicu kada puca, pritisnuvši je na dugme džojstika i pogodivši neprijatelja, cvrkutala je:
  - Naš univerzalni građevinski tim!
  Lupanula s raketnim bacačem i Christina golim nožnim prstima. Razbila je mnogo protivnika i progunđala:
  - Za veličinu Trećeg Rajha!
  Magda je urlala za njom. Ovaj put sa bradavicom od jagode. Pocepao neprijatelja i urlao:
  - Za arijevski komunizam!
  Evo cure na super nivou! I kako pješadija djevojaka trči bosih nogu, bacajući granate u hodu. I kako je to sjajno i smrtonosno.
  Devojke su tako borbene i prelepe.
  I slamaju britansku desnu i ljevicu. Nije iznenađujuće da se Engleska uz ovakvu ofanzivu i desant i Francuske i Norveške izdržala samo deset dana. Ovo je super!
  Metropola je pala. A sljedeća faza je putovanje u Ameriku. U februaru su Nemci, uprkos zimi, izvršili desant na Island: Operaciju Ikar, i zauzeli ovu važnu teritoriju.
  I opet su bosonoge djevojke iz različitih SS bataljona učestvovale u borbama.
  I uspjeli su prošavši golim petama kroz snijeg.
  Staljin je predložio Hitleru u martu 1947. zajednički rat protiv Sjedinjenih Država. Firer je pristao na to, ali pod uslovom da SSSR dobije nazad samo Aljasku, na neki način legalnu teritoriju. I neće tražiti više.
  Staljin se složio sa ovim... I počela je invazija sovjetskih trupa preko Aljaske. Tako brzo i brutalno.
  Novi sovjetski tenkovi su se kretali.
  Posada Elizabeth borila se na prvom, eksperimentalnom i nedovršenom tenku T-54. aprila 1947. Na Aljasci još ima snega, ali se ruske devojke tuku bose i u bikiniju. I tako lepe devojke.
  Elizabet puca golim prstima na neprijatelja. Amerikanac Sherman pogađa. I otkrivajući zube, ratnica kaže:
  - Slava idejama velikog komunizma!
  Ekaterina takođe puca golim prstima isklesanih nogu i cvili:
  - Slava pobedonosnim rezultatima naše vojske!
  Elena je također pucala, ovoga puta grimiznom bradavicom na grudima, pogodivši neprijatelja vrlo dobrim ocjenama i zarežala:
  - Slava novim odlučujućim pobedama!
  Euphrasia, udarajući protivnike, koristeći bradavicu jagode, i udarajući "Pershing" lajala je:
  - I pobedićemo!
  Ratnici su se očigledno raspršili kao rovke. I tako su Amerikanci izmlaćeni.
  Ovdje projektil pogađa čelo tenka, ali se odmah rikošetira. Elizabeth urla i skače:
  - Slava idejama komunizma!
  I takođe šalje projektil kao odgovor, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju. Ovo je djevojka koja je na pravom zadatku.
  Takve su ljepote borbe.
  Sovjetske trupe su se držale na Aljasci. A u maju je stigao prvi IS-7 oličen u metalu.
  A na njemu je Alenkina tenkovska posada.
  Evo takve borbene devojke. Dok je pucao na neprijatelja, pogodio ga je izuzetno precizno.
  A pištolj, kako moćan: 130 mm. Ona udara neprijatelja sa velike udaljenosti. Za Amerikance, glavni tenk je i dalje Sherman, koji je dobar samo za postizanje golova njemačkih i sovjetskih tenkovskih asova. Postoji malo bolji Pershing, sa snažnijim pištoljem od kalibra 90 mm. A vrlo mali "Superšing", čiji je pištolj kalibra 90 mm i dužine cevi od 73 EL, sposoban je da nanese opasnu ranu sovjetskoj mašini IS-7 na brodu i u blizini. Američki topovi uopće ne uzimaju piramidalne njemačke tenkove iz svih uglova. IS-7 je udaren u stranu. T-54 - "Superšing", može uzeti blizu čela, a na brodu na daljinu. Ali za sada SSSR ima glavni tenk T-34-85, koji još nije povučen iz proizvodnje i bori se protiv Amerikanaca. Približno je jednak Shermanu, a slabiji od Pershinga.
  Dakle, sovjetskim vojnicima je teško. I sa zavišću gledaju na jedini, prvi eksperimentalni tenk IS-7.
  Ovaj auto je ponosan i cool.
  IS-2 i IS-3 se također bore. Posljednja mašina u čelo nije probijena osim "Superpershinga". Pa, IS-3 se može i ubiti u donji dio trupa.
  IS-2 je donekle slab u prednjem oklopu kupole.
  Djevojčice Nataška i njen tim se bore na ovom tenku. Borbene lepotice. A oni iz IS-2 zadaju razorne udarce, smrtonosnim projektilima.
  Nataška je bosim prstima pritisnula noge i izbacila ubicu, probivši Amerikanca i vyaknula:
  - Slava idejama dobrog komunizma!
  Zoja je pritisnula svoju grimiznu bradavicu o polugu ubice i viknula:
  - Za arijevski mir i red!
  Augustina je također udarila golom petom, udarivši neprijatelja i zalajavši:
  - Za odlučujuće pobede!
  I konačno, Svetlana izbacuje noge uz pomoć golih prstiju, seče neprijatelja i škripi:
  - Za veliku snagu!
  Ratnici Crvene armije napredovali su preko Aljaske. Došlo je ljeto i bilo je toplo, i bilo je lijepo djevojkama u bikiniju i bosim na tenkama. Nemci su se, nakon što su savladali Grenland, iskrcali u Kanadi. A sa juga su počeli da se sele iz Argentine. U Brazilu je došlo do podjele na pronjemačke i proameričke frakcije. Nemci su snažnim udarcem svojih borbeno spremnijih divizija rešili stvar u svoju korist.
  Nacisti su imali moćniji i efikasniji jurišni karabin, koji je pucao sa velike udaljenosti i vrlo brzo. Yankeesi su trpjeli poraz za porazom.
  Nova ekipa engleskih djevojaka, predvođena Jane Armstrong, napredovala je s juga... Ratnik se borio u Brazilu u ljeto... Proameričke snage su se sporo odupirale.
  Ali u Venecueli, žene ratnice su se suočile sa američkim trupama. Borili su se na zastarjelom "panteru" -2, koji je već praktično ukinut u korist piramidalnih modela opreme.
  Ali Britanci su čak i na ovom tenku bili jači od Amerikanaca. Pucali su iz pištolja na Shermane, koji su već bili beznadežno zastarjeli, mogli su se boriti samo ravnopravno sa sovjetskom tridesetčetverkom.
  Jane je pucala golim nožnim prstima iz daljine. Udari neprijatelja i cvrkuće:
  - Ovo je veličina Britanije - neće izblijedjeti!
  Gringeta je golim prstima razbila svoje isklesane noge u neprijatelja. Razbila je Sherman i zacvilila:
  - Naše kraljevstvo će biti cool!
  I pokazala je jezik!
  Onda je Monika opalila, bosim nogama pogodila neprijatelja pravo u metu i zagugutala:
  - Za spas duše!
  A za njima lupanula i Malanja. Precizno pogodio opasnijeg Pershinga i razbio mu trup.
  Naravno, golih prstiju je gukala:
  - Slava idejama kraljevskih snaga!
  Djevojke su se borile vrlo agresivno i konstruktivno.
  A u Kanadi su se kretale odabrane njemačke jedinice. Gerda na tenku "Tigar" -4 piramidalno je slomila Ameriku i njene dominione. I slomili su se pod slomljivim udarcima neprijatelja.
  Gerda je pucala iz golih prstiju, pogodila neprijatelja i viknula:
  - Za arijevski komunizam!
  Charlotte je također udarila, ovaj put grimiznom bradavicom na grudima, probila američki auto i grknula:
  - Za veličinu Nemačke!
  Christina je takođe pogodila neprijatelja. Zdrobila mu je oklop, uz pomoć golih prstiju isklesanih nogu, poput ljuske jajeta, i grknula:
  - Za naša fenomenalna dostignuća!
  I Magda je tutnjala, lomeći neprijatelja kao glinu i urlala:
  - Za takve resurse koje je nemoguće reći u bajci, a ne opisati olovkom!
  Treba napomenuti da su djevojke izuzetno borbene i vrlo pokretne. I sa njima je zaista zabavno.
  A onda su pali glavni gradovi Kanade: Kvebek i Toronto. I život je postao bolji Fritz i zabavniji...
  Hitler je izjavio da će Amerika biti dokrajčena!
  Sa razvojem atomske bombe, Sjedinjene Države nisu uspjele. Vidi se da se sreća u ovom slučaju okrenula od Amerike u korist Wehrmachta. Pa šta? Postoje i drugi temelji za pobjedu i uspjeh. Dakle, prerano je za očajanje.
  Ali Fritz sa svojim stranim pukovnijama daleko su superiorniji od Sjedinjenih Država kao trupe. I sposobni su za mnogo u uništavanju neprijatelja.
  Ovdje je Gerda, na primjer, uhvatila crnog borca. I toliko su ga mučili, terali ga da vodi ljubav, da su mu kopita ispala. I zapravo je prilično cool.
  U jesen četrdeset sedme, Fritz je ušao na teritoriju uže Sjedinjenih Država. Sovjetske trupe su se i dalje borile u Kanadi.
  Alenka se na IS-7 borila sa cijelom brigadom Shermana i Pershinga. Shermani su ovdje bili iz klase Firefly, sa topom duge cijevi od 76 mm, koji je opasan za IS-7 kada puca u stranu. Dakle, djevojke su bile u ozbiljnoj situaciji. IS-7, uz sve svoje zasluge, ima top sa ograničenom municijom i ne previše brzom paljbom.
  Tu je Alenka opalila golim prstima, udarila Amerikanca i zacvilila:
  - Na mom putu rata!
  Anyuta je zauzvrat mlatila, uz pomoć grimizne bradavice, udarila Shermana i vikala:
  - Za pobedu SSSR-a!
  Alla je takođe udarala golim nožnim prstima. Probio je američki auto i viknuo:
  - Za ideje komunizma!
  Marija je takođe udarila, uz pomoć bradavice jagode, razbila protivnika na komade i siktala:
  - Za velike Lenjinove rukopise!
  A Matrena je pokleknula golom petom, zgnječila Shermanov oklop i zacvilila na sve strane:
  - Za moje vitezove svetlosti!
  Ovo je pet, ovo su devojke - ne možete naći cooler! I svi su tako mladi i svježi. A djevojke mirišu na med. Nije ni čudo što vojnici sa takvim zadovoljstvom ližu njedra Venere svojim jezicima. I još se ližu.
  Da, IS-7 je podlegao da se ne bi raskomadao. Zato je ovo tenk, svi tenkovi su tenk.
  Možda osim piramidalnog njemačkog...
  Ali većina Shermana je ubijena, a ostali se povlače.
  Tako su šišale sovjetske devojke.
  A na nebu, Anastasija Vedmakova i Alenka Sokolovskaja mlaću Frica. Taj Pokriškin nije dorastao ovim devojkama. A ljepotice se bosu bose i u bikiniju. A grimizne bradavice grudi koriste se prilikom pucanja, što povećava borbenu efikasnost pucanja.
  Ali bolje razumije Albinu i Alvina. Devojčice su uspele da dobiju šest stepeni Viteškog krsta. Najviši viteški krst Gvozdenog krsta šeste klase sa listovima hrasta platine, mačevima i dijamantima dodeljen im je nakon što su oborili po više od hiljadu letelica.
  Evo devojaka - devojke svim devojkama...
  Ali i Anastasija Vedmakova i Alenka Sokolovskaja sakupile su po više od dve stotine aviona. I već su imali osam zvijezda heroja SSSR-a.
  Anastasija je golim nožnim prstima pritisnula dugme za pucanje avionskog pištolja i srušila američki auto, škripeći:
  - Imam super devojku!
  Alenka Sokolovskaja je udarila na neprijatelja uz pomoć grimizne bradavice na grudima, srušila tri aviona i zalajala:
  - I još sam kul!
  To su devojke, takve devojke!
  I uništi Ameriku.
  Pa, naravno, Alvina i Albina to čine još zabavnijim i cool.
  Alvina koristi grimizne bradavice kada snima...
  A Albina jagoda...
  I obje djevojke jako vole raditi jezikom sa žadnim, pulsirajućim šipkama. Imaju takvu strast i vjeru agresije!
  Albina je pritisnula gole nožne prste i cvrkutala:
  - I idu na more, cure cure!
  Alvina, otpuštajući, potvrdila:
  - Cool element, ubijajući element!
  A sada su Nemci i Sovjeti i Japanci zabili dublje u američku teritoriju.
  Japanci imaju svoje borce: nindže. Veoma hrabar i borben.
  Evo plave nindže, kako golim prstima pušta žilet, odsijecajući glave Amerikancima i blebetačima:
  - Neće proći!
  I sječe mlin mačevima.
  A žuta nindža će držati pravu lepezu sa mačevima. A onda će golim nožnim prstima bacati otrovne igle i lansirati ih ubijanjem jenkijevskih trupa, udarajući protivnike.
  I urlati na sve strane njegovih pluća:
  - U svoj japanski sjaj!
  A djevojka s crvenom kosom, kako će kosi mlin držati, i siječe neprijatelje.
  A onda će ga uzeti golim nožnim prstima i udariti po njima i raspršiti Jenkije u različitim smjerovima. Ovo je ljepota bitke.
  I urlati:
  - Mi smo nindže!
  A onda će djevojka s bijelom nindža kosom održati helikopterski prijem sa mačevima. Isecite protivnike, zgnječite ih. I iz grimizne bradavice udara munjom, urlajući:
  - Za pobedu Japana!
  Pa takvim lopovima niko ne može da odoli! Ovde su devojke, sve devojke devojke...
  I tako su agresivni.
  Ali ovdje bitke tutnjaju kolosalnim intenzitetom. Sile osovine se kreću sa sjevera i juga, bukvalno gnječeći Ameriku gigantskim kleštima.
  Evo snimka nekadašnje slavne zemlje koji potresa maštu.
  Do kraja jeseni, Fritz su se već prilično uglavili na teritoriju Sjedinjenih Država.
  Ovdje se Gerda bori u tenku Tiger-4 i usput se prisjeća svog bivšeg,
  Takođe veoma slavni podvizi.
  Gerda je bila malo u krvi, ali je bila zadovoljna. Ali raspoloženje je pokvario užasan smrad koji je izvirao iz posječenog trbuha ghula i strah da će dotrčati još stotinu, ako ne i više, istih stvorenja.
  Charlotte je u međuvremenu uhvatila svog upornog protivnika za glavu i izvela smrtonosnu tehniku "dvostrukog Nelsona", izvrnuvši stvorenju vrat. Vatreni ratnik se ovdje pokazao u ulozi svojevrsne majke Tereze - u smislu milosti prema brutalno pretučenom ghoulu. Izraženo:
  - Ja sam ljubazna, ljubazna, i moja majka je ljubazna - kao mudra sova!
  Gerda je bila zabrinuta:
  - Zar ne razumete?
  Charlotte je bila iznenađena.
  - Šta da razumem?
  "Zar dinosaurusi ili hibridi pacova i žohara neće čuti?" Gerda je stisnula usne.
  Charlotte se zahihotala.
  "Nisam očekivao da ćeš biti takav kreten!" Da, ubit ćemo ih najmanje hiljadu!
  - Udarali su te batinom po glavi!
  - Ne. Vjerujte mi, megagnom nas može čuti. - Onda je devojka zamuckivala. "Ako ga Sultan patuljaka nije uzeo, odnosno nije pozvao u službu, onda nije mogao otići predaleko od nas.
  Gerda je upitala sa vrlo slabim samopouzdanjem:
  "A ostali patuljci, vilenjaci, anihobiti?"
  Charlotte je brzo muškom nemilosrdnošću ugasila svoju posljednju nadu:
  - Drugi, možda i čuju, ali šta ih to briga? Poznaje samo megagnoma Kiy-Dar.
  Gerda je počela da briše svoju krvavu nogu o ogromnom bujnom listu. List je samo spolja djelovao mekano, a zapravo je bio bodljikav. Bosonoga plavuša je dala moralno:
  - Nije sve zlato što blista, već sve što smrdi - uvek ispadne sranje! Toliko je prljavštine na svijetu da je nemoguće vjerovati u čistoću tvorca, čak ni nakon nekoliko koraka po zemlji!
  Kao odgovor, Vatreni Đavo je ponovo zašištao sa vazduhom u njenoj plastičnoj cevi. Tada su djevojke dugo slušale noć. Ali megagnom Kiy-Dar nije čuo, ili čak nije mogao čuti. I očigledno nije bilo drugog gnoma ovdje.
  Gerda je pjevala:
  - Ako se prijatelj odjednom ispostavi da nije ni prijatelj ni neprijatelj, već patuljak... To znači da čekamo ludnicu!
  Charlotte je prekinula svoju prijateljicu:
  - Pa, hoćeš li da nas prekrije legija duhova? Hajde sa nogama, i to brzo!
  Još jednom su nastavili svoj naporan trk, iako su oba ratnika već bila bolesna od umora. Ponekad je Gerda zaspala u hodu, u slatkim kratkim trenucima činilo se da leži, odmara se (neka vrsta spavanja u snu - to je jednostavno nevjerovatno cool!). Ali vizije su se raspadale kao grudva gline koja je pala na zemlju - lako i bez napora, samo je tijelo nervozno drhtalo. A onda je sve počelo iznova, kao da se ljulja nevidljivo klatno. Okolo je bila neka polurealnost i polurealnost, morao sam da izbočim kapke da se oni, teški, ne zatvore. Bose noge djevojaka su bile divljački izbušene, ali im upravo taj strašni bol nije dozvolio da potpuno zaborave i izgube osjećaj za stvarnost. I pejzaž se postepeno menjao.... Visoki zidovi jasno su se nazirali kroz tamu uokolo, umorni plavokosi ratnik bio je kao u crnom kamenom hodniku. Čuli su se zvukovi, teški eho njegovog trčanja. A ispred nas je bilo još nešto strašno i nepomično. Nešto živo, ono, dok je bilo nevidljivo, čekalo je djevojke i one su pobjegle tamo. Naravno, nisu hteli da padnu u pakao, ali su ipak trčali kao ovce koje juri tigar. Nije jasno ni zašto, takvo smeće su počeli da sanjaju, možda zbog ekstremnog fizičkog napora poslednjih nedelja rata u pustinji Afrike i planinama Azije...
  Gerda je šapnula:
  - A čak i raj može biti pakao, da ne morate dugo plivati u pakao!
  Nešto je zgrabilo djevojčinu ruku. Svest se trznula nazad do ratnika. Odjednom se našla kako mirno stoji. Tlo se blago naginjalo naprijed. I začuo se blagi pljusak vode. Svježina i vlaga udahnuli su iscrpljeno lice djevojke.
  Gerda je uzviknula:
  - Vau, čak možeš da trčiš u raj!
  - Viry! Charlotte je uzdahnula od osjećaja. - Mesto gde blaze pali vojnici Velike Nemacke. - Njen zvučni ratnički glas bio je pun istinske radosti.
  Gerda nije dijelila ovaj optimizam:
  "Više kao prednji deo Viriusa.
  Charlotte je oduševljeno rekla:
  - Gde je njiva, tu je i njiva!
  Gerda se prisjetila legende, sjetila se kako su na putu za Reich-Saray prešli malu rijeku sa srebrnom vodom. Sa visine kraljevskog konja, prelazak se činio lakim i brzim zabavnim. Plavokosi ratnik se čak osjećao kao sultan, ili sultanija, što je, inače, još bolje! Ali jedno je sjediti na divovskom elitnom konju, a drugo putovati na vlastitim nogama boginje. Pitam se koliko je duboka i podmukla ova rijeka?
  Gerda je lukavo, ali figurativno primijetila:
  - A prednji deo je moj!
  - Znaš da plivaš? Crvenokosa djevojka se okrenula prema njoj.
  Gerda je slegnula ramenima.
  - Kakvo glupo pitanje. Gdje ste vidjeli predstavnika elitnog SS bataljona koji nije znao plivati.
  Charlotte je odlučno protresla svoje plamene kovrče.
  - Zaboravite SS elitu. Postoji potpuno drugačiji svijet ili čak beskonačan univerzum sa bezbroj svjetova. Nije sve kao kod nas!
  "Mogu li?" upitala se Gerda, ponovo gledajući u prazninu koja je bila unutar ratnika.
  Charlotte je promrmljala:
  - Pa, rađaj brzo! Vrijeme ističe!
  "Naravno da bih trebao znati plivati!" veselo je rekla plavokosa ratnica, videći sumnju na nežnom i istovremeno strašnom licu svoje prijateljice.
  Leptir veličine albatrosa, sa plavo-žutim pjegavim krilima, mahao je antenama u znak potvrde da golonoga plavuša govori istinu.
  "To je ono što i ja pretpostavljam, ili skoro tako", odgovori Šarlot nesigurno. - Iako znate poslovicu: ćurka je mislila i ušla u supu, vrana nije mislila i završila u zvečku! U svakom slučaju, bolje je da znaš kako, jer ne mogu da te izvučem. A imamo samo jedan put - na drugu stranu.
  Gerda je čvrsto stisnula pesnice.
  - Naravno, kul je plivao!
  Charlotte je upozorila:
  "Možda ćemo imati problema s mačem!"
  Glamurozni ratnici prišli su samoj ivici obale i zakoračili u crnu noćnu vodu. Gerda je osjetila pritisak vode - potočić je imao laganu struju. Golonoga plavuša je kleknula i pohlepno se napila, nakon čega je poprskala svoje umorno, prašnjavo lice. Pospanost je odmah nestala. Voda je bila hladna i nežna, želeo sam da legnem u nju i opustim bolne mišiće ženskog tela...
  Gerda reče s entuzijazmom:
  - A mine u prednjem polju su nevidljive!
  - Sačekaj minutu! prošaputala je Charlotte.
  Gerda je bila iznenađena:
  - A kakve su opet zamke?
  Vatreni ratnik je uvjeravao:
  - Ne, ali... mislim da još imamo šanse!
  Vatreni ratnik je ponovo poljubio njenu bijelu plastiku svojim sunđerima. Slušala je, pažljivo se osvrćući okolo.
  Gerda se, zauzvrat, opustila i činilo se da se hrani božanskom energijom iz vode. Charlotte ju je upitala:
  - I vidite, teško mi je da se koncentrišem na ovom mestu.
  I golonoga plavuša se osvrnula. Osećalo se kao da će uskoro svanuti. Mrak je prestao da bude mrkli, jer su se sasvim nedavno pojavile nestalne praznine u njegovoj neprobojnosti - činilo se, još samo malo, i padaće pokrivač noći. Dakle, hajka će početi vrlo brzo. Dobro da su stigli do rijeke. Gerda je, skupivši obrve, pažljivo pogledala: na nogama joj se jasno vidjela voda koja je muškarce izluđivala, nejasno - u središtu struje. Druga strana se skoro utopila u mrak.
  Snežno beli ratnik je primetio:
  - Kad bi samo sada muške ruke mazile naša iscrpljena tijela sa venama koje proviruju od napetosti. Kako bismo uživali? O patničko meso nevinih djevojaka. Moja njedra boginje Venere, tako želi ljubav i sreću, ono što svaka žena želi!
  Charlotte je opet uzela lulu. Ovog puta Gerdu se učini da je, bilo u vazduhu ili u zemlji, nešto zadrhtalo kao odgovor. A na goloj peti plavokosog ratnika nešto je bilo natrljano šiljcima i ujedno tako nježno. Ona je izjavila:
  - Ovdje je ona užitak boa constrictor.
  - Da li si čuo? Mladi vatreni đavo uzbuđeno ju je uhvatio za ruku. - Koraci megagnoma! Oh, snežno bijela ženka mirisala? Kiy-Dar je odgovorio. Charlotte je poljubila svoju prijateljicu u uho. - Verujte mi, naša pobeda je blizu, On je tu negde!
  Gerda je primetila:
  - Da, blizu... Kao Mesec za budalu!
  Charlotte je počela jače duvati u svoju zviždaljku napravljenu od magične plastike koju su stvorili vilenjaci (mada tehno-magija!), a zatim je pritisnula uho na tlo. Ovoga puta, recipročno podrhtavanje tla bilo je mnogo uočljivije.
  Gerda je filozofski primijetila:
  - Postoji takav znak da što duže nemate sreće na početku, kraj će biti uspešniji!
  - Da... - Smaragdne oči najlepše devojke radosno zaškiljiše, - došao je na poziv! Key-Dar!
  Gerda stavi prst na usne:
  - Da, budi oprezan. Možda uopće nije taj megagnom, ili stvorenje sasvim drugog reda!
  Ukočili su se, slušajući. Drhtanje zemlje postalo je ujednačenije, teže. Negdje u blizini, između "ostrva" žbunja, probijao se ogroman lik. Bio je kao džinovski duh, koji je poslušno tražio gospodara, makar bio i posljednji golobradi mladić...
  Charlotte je izjavila:
  - Vjerovatno ne možete ni zamisliti svu moć megagnoma. To su tako moćna stvorenja da se čak i paklena vatra povlači pred njima!
  Gerda je odmah prigovorila:
  - Ne, zašto ne mogu zamisliti ... Ako je patuljak jako stvorenje, onda bi megagnom trebao biti za red veličine jači. Uostalom, same riječi mega, to je milion puta više!
  Šarlot je voljno, kao devojka na sastanku sa pop zvezdom, pristala:
  Da, u pravu si prijatelju! Tačno u milion, ovo je cijela nepobjediva vojska!
  Gerda je bila iznenađena:
  "Zašto ga nisi ranije nazvao i pustio naše prijatelje da umru?"
  Umjesto odgovora, mlada i crvenokosa đavolica je ponovo poljubila njenu zviždaljku, a zrak je uz lagano šištanje izlazio iz zakrivljene mlaznice. I odjednom se Charlotte ukočila u pola daha, a njene smaragdne oči su se zaokružile. Vatreni vuk je sjeo u vodu, dodirujući Gerdinu ruku. Toliko sam želeo, trebalo je da joj odgovorim, kada odjednom...
  Djevojčičine bose noge su iznenada zapekle od tako oštrog bola da su istog trena skočile i ... konačno se probudile. Madeleine je držala palicu sa električnom žicom spojenom na nju. Na ružičastom se pojavio mjehurić električnog pražnjenja, čak i malo keratiniziran od trčanja po vrućem pijesku i oštrom planinskom kamenju.
  SS kapetan je zarežao:
  - Ustani i spremi se da obučeš svoju uniformu! Ne možete se šepuriti u jednom bikiniju pred feldmaršalom! Gledaj, dušo, bit ćeš nagrađena, ali ako izbaciš glupost, onda ću natjerati Conan točak da se vrti jedan dan, a u isto vrijeme dam strujni udar. - Madlen je napravila groznu facu. - Mada ne, ne dan, već čitavu nedelju, bez ijednog minuta predaha. Još imamo vremena.
  Devojke su se brzo pocele okupljati.... I na drugom kontinentu su se desili i zanimljivi događaji, i to slični.
  Da, i sada se bitka vratila, a ratnica Gerda, koristeći svoje gole nožne prste, šalje projektil smrtonosne sile. Razbijeni Pershing je stao.
  Ovdje se uvlači nešto veće i nespretnije. Najnoviji američki razvoj, samohodni top kalibra topa dužine 155 mm i debljine oklopa od 305 mm. Teška je sto dvadeset tona i veoma se sporo kreće. Jedva puzi...
  Gerda je dobro nišanim udarcem razbila Shermana i napomenula:
  - Ide nam u dušu!
  Charlotte je pucala golim nožnim prstima, razbila neprijatelja u pocijepane komade metala i zacvilila:
  - Za čast i otadžbinu!
  Christina je zaprepašteno primijetila:
  - Možeš li mu ugraditi bombarder?
  Magda je samouvjereno izjavila:
  - Prepusti ovo meni!
  A djevojka je uperila top u neprijatelja, svojim žilavim nožnim prstima, i mlatila.
  I američko čudovište je stalo i eksplodiralo.
  Ovo su devojke iz Trećeg Rajha - bravo!
  Došla je zima, a IS-7 se kreće po snijegu. U Americi se vode borbe. Ljepotice iz SSSR-a se žestoko bore.
  Alenka je golim prstima pucala na Pershinga i razbila protivnika.
  I zagugutala je:
  - Slava ruskom komunizmu!
  Anyuta je također pogodila granatom. Primijenila je tehniku uz pomoć golih nožnih prstiju i gugutala:
  - Reći ću Superman djevojka!
  Alla je također uzela i pucala i pogodila još jedan tenk Pattona. I tako cool.
  Kakvo je povrće ovaj najnoviji Patton rezervoar? To je "pretežak", samo sa snažnijim motorom od 810 konjskih snaga i nagnutijim oklopom.
  Kakva impresivna mašina koja može postati problem za T-34-85. Ali IS-7 je tuče kao iz daljine. A sovjetski tenk, primivši projektil u prednji oklop, šalje ga u rikošet. Evo borbenog vozila. I kao odgovor, jednim zamahom oduva Amerikanca.
  Tada Marija puca, precizno pogađa neprijatelja. Probije ga i zacvili:
  - Naša vojska je jaka, štiti svet!
  Takođe koristi gole nožne prste.
  A onda će Marusya biti sjebana. I smrvi neprijateljski oklop u komadiće. Uz pomoć u ovom slučaju gole pete.
  I urlati:
  - Za Staljinove nove reforme!
  Ona je tako borbena ljepotica, i želi svima ugoditi.
  Ovako radi ekipa na IS-7, koja je dovraga bolesna.
  Ali evo i devojke.
  Elizaveta se bori na T-54. I ponaša se očajnički. Tako agresivna kučka.
  A cure imaju jako dobar auto. I pucaju iz njega izuzetno precizno.
  Na primjer, uzeli su i udarili "Superpershing", a oni viču:
  - Naš sveti komunizam!
  Elizabeth je uperila pištolj golim prstima. Lupanula na metu i zacvilila:
  - Moja pobeda će biti velika!
  I namignula svojim saputnicima.
  Ekaterina se tukla uz pomoć grimizne bradavice i zacvilila:
  - Za naše velike pobede!
  I kako se smeje do kraja.
  A Elena će, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, udariti u neprijatelja. Slomila je moćni oklop, raskomadala metal i zaškripala:
  - Moćna naša nacija!
  I urlati na sve strane...
  - Ura!
  A Eufrazija takođe mlati neprijatelja, ovoga puta bradavicom od jagode. Slomite neprijatelja i brbljajte:
  - Za veličinu komunizma na svim planetama galaksije!
  Ovo su najkul devojke na svetu. I nema šta da ih zaustavi ili obuzda.
  Ekaterina cvili i trese grudima:
  - Imam super devojku!
  A bradavice su joj oblivene rubinima... Jednom ih je gurnula u lice crncu i natjerala ga da liže. Zatim je jezikom polizala njegovo muško savršenstvo. Kakav prijatan ukus.
  Kako je lepo za devojku - da ne opišem veće zadovoljstvo na svetu.
  Ovako djevojke slamaju neprijatelja. I uživaju u svojim slavnim pobjedama i kolosalnim postignućima.
  A Anastasija Vedmakova i Alenka Sokolovskaja su generalno neverovatne devojke. Talasi strasti i cunami požude samo kipte u njima.
  Anastasija puca svojom grimiznom bradavicom u neprijatelja, udari u avion Yankee i zacvili na sve strane:
  - Ja sam prelep supermen!
  Alenka Sokolovskaya, nastavljajući slamati neprijatelja, uz pomoć bradavica jagode i rike:
  - A ja sam viši od devojke na svetu!
  Takve su borbene žene, a moram reći da su još pokrale! Niko im ne može odoljeti.
  Čak i Amerika ... i svaka je već zaslužila deset zlatnih zvijezda heroja SSSR-a ...
  Za tako fenomenalno dostignuće dobili su specijalnu nagradu: dijamantska zvijezda heroja SSSR-a. To je samo po sebi veoma časno i cool.
  Zabavite se ljepotice!
  Najbolje, naravno, tek dolazi!
  Oleg Rybačenko izveo je još jednu operaciju u Saudijskoj Arabiji.
  Carska vojska Nikolaja II proširila je rusku teritoriju. Zajedno s Olegom, djevojka Margarita Korshunova sada se borila. Također mutant - ratnik koji je dobio besmrtnost.
  Pa, vječna djeca su dovela u poslušnost sve ove bande mudžahedina. I porazili su ih - prisilili ih da polože zakletvu ruskom caru.
  U isto vrijeme, Oleg Rybachenko se ne protivi da napiše lijep i malo drugačiji nastavak djevojačkih avantura;
  Nakon nove godine, Nijemci i koalicija značajno su napredovali širom Sjedinjenih Država. Amerikanci su, suočavajući se sa tehnološki naprednijim neprijateljem, gubili.
  Do kraja marta, Wehrmacht se približio Washingtonu i počeo jurišati na glavni grad SAD-a.
  Borbe su bile neravnopravne i vidjelo se da djevojke ovdje pobjeđuju... Pogotovo piramidalni tenk, Gerda je dobra, kao i njene kompozicije.
  Gerda je tokom granatiranja Bijele kuće, kada je njen tenk pogođen direktnom vatrom, zaspala, a ovako je sanjala...
  Vidjela je partizanku Laru Mikhejko koju su uhvatili nacisti. Četrnaestogodišnja djevojčica uzvratila nacistima. Dvojica njenih saputnika su ubijena. I ona se sama sakrila u kolibu.
  Baka je htjela da je izda za unuku, ali joj nacisti nisu vjerovali. I odveli su me... Potraga počinje.
  A onda je Lara zgrabila granatu, nacisti su pali. Djevojka se mentalno oprostila od ovog svjetla i bacila ga ... Ali granata nije eksplodirala.
  Nije bilo moguće herojski pobjeći.
  Oborili su Laru, udarili je nekoliko puta i nanijeli joj modricu ispod oka. Ali nisu udarali jako, očigledno su se bojali da sakate!
  Kada je dovedena u kolibu na ispitivanje, Lara se ponijela drsko.
  Gledajući hrabro u oči SS pukovnika, rekla je:
  - Fritz će te uskoro uništiti! Čujte tutnjavu oružja, smrt dolazi iz Crvene armije!
  Pukovnik je odgovorio:
  - Smelo devojko, upoznaćeš bič!
  Lara je hrabro viknula:
  Bol me ne plaši!
  Pukovnik je naredio:
  - Izvedite ovog gada napolje sa plakatom: partizan i pokažite celo selo!
  Policajac je brzo rekao:
  - Pao je sneg na ulici, a mraz je... Ne bi li devojku izveli bosu da rashladi svoj žar!
  SS pukovnik je klimnuo u znak slaganja.
  - Dobro! Neka bude kao bos na mrazu, možda se opametite!
  Larin kaput je pocepan, kao i džemper. Ostala samo u jednoj pamučnoj haljini. Izuli su grube cipele i crne čarape. Djevojka je ostala bosa u jednoj laganoj haljini.
  Okačili su joj ploču oko vrata sa natpisom: "Ja sam partizan". I vezavši mu ruke s leđa, izveli su ga na trem. Djevojčinim bosim stopalima bilo je hladno i snijeg.
  Lara se nasmiješila. Bilo joj je zaista neugodno zbog modrice na licu, kako je izgledala. I možete hodati bosi po snijegu. Njeni tabani su postali veoma grubi tokom leta, od mnogih prelazaka bosonoge. Nedavno je obula cipele, a nije joj prvi put da trpi hladnoću i glad.
  Lara je sama otišla i nastavila da se smiješi. Duvao je vjetar, raznosio joj bakrenocrvenu kosu, a snijeg je škripao pod njenim bosim nogama.
  Devojka je hodala sa takvim pogledom, kao princeza na tronu. I iza sebe ostavio elegantne, male otiske stopala, skoro detinjasta stopala.
  Ljudi su je gledali sa simpatijom.
  Jedna od baka u bundi promrmlja:
  - Užas! Vode djevojku bosu!
  Vrijeme je bilo sunčano, a Larini stvrdnuti, žuljevi tabani jedva su trpili hladnoću. Otišla je sebi, i pokazala zube.
  Ovdje je izgorjela od udarca biča. Djevojka je vrisnula i ugrizla se za usnu.
  Još nekoliko puta je udarena silom. Lara je jedva stajala na nogama i naporom volje obuzdala je plač.
  Tvrdoglava djevojka poslata je u posebnu kolibu, gdje su bile sprave za mučenje.
  Ovdje su je stavili na stalak i počeli da joj peku pete usijanim gvožđem...
  A dva dželata su bičevala Laru bičevima. Djevojčica je u početku suzdržavala krikove titanskim naporom, ali kada su široke željezne trake, crvene od vrućine, nanesene na djetetove gole tabane, vrisnula je i izgubila svijest. Dovedena je...
  užas...
  Gerda se probudila... Prokletstvo, morate sanjati o tome kada su oni uoči pobjede, njihov tenk granatira Bijelu kuću.
  A onda ispadnu takve gadne stvari...
  Gerda je pucala na "Superšing" napuštajući kuću, probila ga i gukala:
  - Mir, rad i ljubav!
  Zatim je isplazila jezik.
  Šarlot je takođe udarila neprijatelja golim prstima na nogama i viknula:
  - Ja sam super devojka!
  Christina je također udarila, sikćući zmijom i pritiskajući dugme džojstika svojom grimiznom bradavicom, probijajući neprijatelja:
  - Mi smo supermeni!
  I Magda će ošamariti neprijatelja, zdrobiti tenk, natjerati borbeni komplet da detonira i izdati:
  - Daj akrobatiku!
  Zatim namiguje svojim partnerima. Evo jedne devojke - smatrajte topničara najviše klase.
  Ratnice uništavaju Jenkije i skupljaju bodove... Albina i Alvina su već osvojile po dvije hiljade oborenih automobila. Za to su dobili novu nagradu: Dijamantsku zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog križa sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Tako su se djevojke istaknule postavši asovi super klase. I niko ih nije mogao zaustaviti i poraziti.
  Anastasija Vedmakova i Akulina Sokolovskaja i Orlova dobile su svaka nova nagrada: Orden slave najvišeg stepena sa dijamantima, čemu su se veoma obradovali. To su neke cool cure.
  I rat se bliži kraju... Amerikanci 20. aprila 1948. kapituliraju. I još jedna priča o Drugom svjetskom ratu okrenuta naglavačke.
  Ovog puta izgleda kao period dugog mira. SSSR je vratio Aljasku i svi su bili sretni. A zemlje američkog kontinenta podijelili su Japan i Treći Rajh. Tako je okončana privremena preraspodjela svijeta.
  Nemci su umorni od rata.
  Hitler je dozvolio poligamiju u Trećem Rajhu - do četiri žene svaka, i uveo drakonske poreze na parove bez djece ili manje od troje. Ovo je bio snažan potez za podsticanje populacione politike.
  Osim toga, sam Hitler je imao mnogo djece dobivene umjetnom oplodnjom. A među njima je trebalo izabrati prestolonaslednika.
  Nije bilo tuge, Treći Rajh je probavljao osvojeno zajedno sa Japanom.
  Ali 5. marta 1953. Staljin je umro. I Berija je došao na vlast. Zašto Beria? U stvarnoj istoriji, on je takođe imao dobre šanse za presto, ali ga je sprečila nesreća: pobuna u DDR-u, tokom čijeg je gušenja sazrela kontrazavera protiv Berije. A ovdje DDR, naravno, nije.
  Osim toga, Hitler je također želio da nakon Staljina vlada dobro predvidljivi i poznati Berija, koji je bio germanofil. A Staljin je, kada mu se zdravlje pogoršalo, oporukom u korist Berije.
  Dakle, sve je odlučeno u korist šefa tajne, a ne samo tajne policije.
  Pa, Berija je ponudio Hitleru da se obračuna sa Japanom dok ne nabavi nuklearno oružje.
  Nikad ne znaš šta samuraj može smisliti.
  Berija i Hitler dogovorili su zajednički rat sa Japanom i podelu njegove teritorije.
  20. aprila 1954. počeo je zajednički rat protiv ogromnog kolonijalnog carstva samuraja.
  Kakva nova stranica se okreće u istoriji. Sovjetske trupe napreduju na Japan.
  A i Nemci... Evo opet Gerda i Šarlot se bore u piramidalnom tenku. Imaju automobil sa dva sedišta težak pedeset tona i kompaktni gasnoturbinski motor od 2500 konjskih snaga. Možete zamisliti kakav brz njemački auto. I oklop je poseban, sa primjesom plastike. I vrlo jaka neprobojna iz svih uglova. Puška malog kalibra od 75 mm, ali sa vrlo velikom cevnom brzinom projektila u pištolju visokog pritiska. Ima povećanu probojnost oklopa. A zaliha granata i brzina paljbe su odlični. Provodljivost je visoka.
  Sam tenk je jednostavno super... Tako da Gerda zna na čemu da se bori.
  Sovjetski automobili su slabiji. Glavni tenk je i dalje T-54, auto nije loš, relativno jeftin, ali mnogo inferiorniji od njemačkog u svemu. IS-7 još uvijek nije postao masivan. Zamijetio ga je IS-10, koji je dobio top kalibra 122 mm, ali sa dužom cijevi i dobrim oklopom na čelu, sa slabijim stranama. Ali sve se to uklapalo u težinu od pedeset i tri tone, što nije loše.
  Gerda ispaljuje svoj tenk Panther-6 na Japance, koristeći gole nožne prste i pritiskajući dugmad na džojstiku, dok urla:
  - Slava idejama arijevskog bratstva!
  Charlotte pritišće dugmad džojstika, svojom grimiznom bradavicom, nizom od sedam mitraljeza, i cvili:
  - Naša sreća je u komunizmu arijevskog sna!
  I devojka se opet smeje...
  Christina i Magda se bore na drugom piramidalnom "panteru"-6.
  Christina golim prstima pritiska dugmad džojstika, udara neprijatelja iz Japana i urla:
  - Svaka čast mom dečku!
  Magda takođe otvara vatru, i zaglušujući se smejući kaže, pritiskajući dugme džojstika svojom rubin bradavicom:
  - Slava našim mladićima!
  I kako se smiju do kraja. Takve su, iskreno, divne djevojke u ratnom uzbuđenju.
  Da, za Japan, izgleda da je došao sudnji dan. Ali sve ide po planu.
  Elizabet i njena posada se bore na tenku T-54, donekle modernizovanom. Ali razlika je mala. Pištolj je postao malo brži, a projektil je oklopniji. Ovo je razlika.
  A motor je isti dizel motor sa 520 konjskih snaga... Japanci koriste tenkove sopstvenog dizajna i licencirane nemačke. I auti su generalno dobri. Naročito stroj Hirohito-3, težak pedeset osam tona, sa topom 105 mm sa dužinom cijevi od 70 EL, superiorniji od T-54 u naoružanju, a ne inferioran u oklopu i voznim performansama, osim po rezervi snage .
  Ovaj japanski tenk je problem za SSSR. Ali postoje i lakši automobili Zemlje izlazećeg sunca.
  Lakše je izaći na kraj s njima.
  Elizabeth puca golim prstima i pogađa samurajske tenkove. Ona to radi veoma pametno i cikne:
  - Slava našoj slobodnoj Otadžbini!
  Ekaterina ponovo puca, koristeći grimiznu bradavicu, i razbijajući japanski auto, ciči:
  - Za Bogom danu Rusiju!
  Elena također mlati neprijatelja, razbija neprijateljski tenk uz pomoć gole pete i urla:
  - Za veličinu ideja komunizma!
  Euphrasia također puca i to radi uz pomoć jagodaste bradavice njenih elastičnih grudi i zacvili:
  -Slava pobedama višeg komunizma!
  Tako spretno pomjeraju svoj tenk i izbjegavaju poraz. Tenk Hirohito-3 se takođe može klasifikovati kao težak, ali je prilično masivan. Teško je pobediti ovakvu mašinu.
  I evo ga kod djevojaka. Puška je većeg kalibra i veća je od njuške brzine projektila. Čelni oklop japanske kule je čak deblji od sovjetskog 240 mm, a čelo trupa je također deblje u gornjim 150 mm i 120 mm donjem. A brzina Japanaca je još veća, gasnoturbinski motor je 1500 konjskih snaga. Da, ovaj tenk je najbolji u Japanu. Ne šali se s njim.
  Ali Elizabeta, uz pomoć grimizne bradavice, šalje projektil ravno u kundak, a japanski tenk eksplodira, ne uspijevajući pogoditi sovjetski automobil.
  Ekaterina je cvrkutala i ljubila prijateljicu u bosu petu:
  Ti si pametna Lisa!
  Elizabeth se nije složila.
  - Ja sam samo genije!
  I kako se smeje do kraja. Evo devojke.
  I jako zavijaju... Ekaterina se, na primjer, sjeća četrdeset i jedne godine kako je tada otišla. Cipele su mi pukle nakon par dana i morao sam da gazim bos. A gradsku curu po navici boli, svaka kvrga, svaka grančica, svaka kvrga se osjeti. I oborila je noge do krvi, kad svaki korak eksplodira od bola.
  Nikad nije pomislila da hodanje bosonog može biti tako bolno. Nije ni čudo što je Hugo saosećao sa bosonogom devojkom Closet. Ako čak i ljeti takve djevojačke noge, kakva onda zima.
  Katarina se, međutim, brzo navikla, mlado tijelo se brzo prilagođava, ranjeni taban je zarastao u žuljeve i ogrubeo. I bilo je lijepo hodati bos. Ekaterina nije ni obula cipele dok nije udario mraz. Međutim, tada su se formirale njihove četvorice i Eufrazinija ih je naučila vještičkoj vještini. A vještice često trče bosonoge po snijegu kako bi produžile svoju mladost. Ukratko, devojke su savladale tajno znanje, i izgledale su kao dvadesetogodišnjake, a bose i u bikiniju nisu se smrzavale na hladnoći. Evo ljepotice. A hladnijih nema, osim, naravno, Alenke. Borila se na IS-10 u modifikaciji sa produženom cijevi. Tenk se u seriji pojavio sasvim nedavno. I dalje retko. IS-7 nikada nije ušao u veliku seriju. Očigledno zbog visoke cijene i poteškoća u proizvodnji.
  Pa ekipa Alenke uništava ove Japance i peva pesme u sebi.
  Letite kao vatre plave noći
  Mi smo pionirska deca radnika...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Vapaj pionira uvijek budi spreman!
  Kad se djevojke prionu poslu, ne možete im odoljeti. Ovo je zapravo savršena kreacija rata.
  Borbe idu dobro, a Japan gubi.
  Ovdje su sovjetske trupe u maju zauzele južni Sahalin. I postupali su krajnje oprezno.
  Ali bataljoni sovjetskih djevojaka pokazuju divnu klasu borbe.
  Od njihovih vrsta oružja, naravno, počeo se koristiti AK. Gore od njemačkog, ali jednostavno i pouzdano. I kosi protivnike, iako je nišan na daljinu manji nego kod njemačkog jurišnog karabina.
  Sovjetske devojke japanskih zarobljenika ljube svoje bose, prašnjave noge, ližu gole pete. Ovo je njihova taktika.
  Borbeni ratnici, najviša klasa.
  U ljeto 1954. Nemci su uveliko očistili Ameriku od japanskih trupa.
  Posebno se lijepo borio bataljon bosonogih djevojaka na čelu sa Margaret. Djevojčicu je samuraj rastjerao, a zarobljenog mladića prisilili su da mu ljubi pete i liže njedra Venere.
  Gerda i njen tim na Panthers-6 odradili su dobar posao i poslali su dosta Japanaca u pakao, a neke u raj.
  Četiri nindža djevojke borile su se sa sovjetskim trupama koje su napredovale u Mandžuriji.
  Ninja djevojka plave kose sječena je mačevima i vodila je vjetrenjaču, sekla sovjetske vojnike. Zatim je nožnim prstima bacila grašak s eksplozivom, prevrnuvši sovjetski tenk T-54 i zalajala:
  - Najkul zemlja je Japan!
  Ninja djevojka sa žutom kosom će također seći na neprijatelja i dati bumerang golom petom, vičući:
  - Za naše pobede samuraja!
  Crvenokosa nindža će bez problema izvesti agresivni gramofon sa mačevima, saseći sovjetske vojnike. Tada će njeni goli nožni prsti lansirati bombu. Tenk SSSR-a će biti rastrgan i ratnik će škripati:
  - U ime ideja komunizma!
  Sjedokosa nindža djevojka je uzela i sjekla protivnike, kao da juri lepezom po terenu, ponovo sekući ruske vojnike, a golim prstima kao da lansira smrtonosnog koji će raskomadati dva cijela sovjetska tenka.
  I urlati:
  - Za veličinu zemlje!
  Djevojke vole da ubijaju, a još više vole da siluju zatvorenike. Da, tako da su muškarci gubili svijest od prenaprezanja. I tako to vole nindže djevojke. Skakanje na vezane muškarce i istovremeno bičevanje bičevima.
  Ali, uprkos junaštvu Japanaca, oni gube od bolje i naprednije tehnologije.
  Posebno na nebu super-klase, asovi Anastasija Vedmakova i Akulina Sokolovskaja, koje slamaju Japance kao vetrenjače.
  Anastasija, uz pomoć golih nožnih prstiju, u jednom rafalu odsiječe šest japanskih letjelica odjednom i zaškripi:
  - Slava idejama komunizma u Rusiji!
  Akulina je, pritiskom na dugme svojom grimiznom bradavicom, odsjekla sedam japanskih aviona odjednom i zaurlala:
  - Slava herojima Rusije!
  Ratnici se osvećuju Japanu za njihove prethodne pritužbe. A posebno za poraz u ratu iz vremena cara Nikolaja II. Ne, oni nikada neće zaboraviti, a generacije neće oprostiti.
  Anastasija je, pritiskajući svoju rubin bradavicu, dala još jedan rafal, obarajući japanske avione i urlajući:
  - Slava eri komunizma Berija!
  Akulina bosim prstima pritisnula stopala, obarala samurajske avione i gukala:
  - Za velike pobede!
  A Albina i Alvina stiču rekordne račune. Za tri hiljade oborenih letelica nagrađeni su ordenom: Dijamantskom zvezdom Viteškog krsta Gvozdenog krsta i zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Albina se, uz pomoć grimizne bradavice, okrenula. Odsjekla je desetak japanskih aviona odjednom i zagugutala:
  - Za moje grudi!
  I zamišljala je sebe u naručju crnog ratnika.
  Alvina je udarala golim nožnim prstima, srušila desetak japanskih aviona i zacvilila:
  - Za velike pobede!
  Nemačke su veoma borbene i lepe. Crni momci jako vole, a njihovi jezici su uvek spremni da uglancaju ebanovino savršenstvo muškaraca.
  Albina je uz pomoć golih nožnih prstiju ponovo udarila samuraje i oborila njihove avione.
  I zagugutala je:
  - Ja sam Supermen!
  Alvina je pritisnula bradavicu od jagode, pokosila masu japanskih aviona i zacvilila:
  - Ja sam svemirska lisica!
  Djevojka je vrlo borbena i aktivna u svojoj hiperseksualnosti.
  Pravi Arijevci - jednostavno super! I općenito takve ljepotice najviše klase!
  Njemačke i sovjetske trupe, porazivši neprijatelja, napreduju preko Kine.
  Tokom napada na Singapur istakli su se borci vazdušno-desantne divizije i bosonoge devojačke jedinice "Barakude". Djevojke su, udarajući golim petama kroz lokve tropske kiše, provalile na utvrđene položaje Japanaca i probole ih bajonetima.
  Takve su borbene ljepotice.
  Japan je zadrhtao od razornih udaraca tako agresivnog tima.
  U jesen 1954. godine većinu Kine preuzele su sile Osovine. A situacija je postala mnogo složenija za Zemlju izlazećeg sunca.
  Hitler je primetio:
  - Dve ptice u jednoj jazbini ne mogu da se slažu!
  A ratnici Albina i Alvina oborili su četvrtu hiljadu letjelica. Japan je proizvodio jeftine, ali nekvalitetne avione u veoma velikim količinama, pa je bilo vrlo zgodno naplatiti račune.
  Albina je golim nožnim prstima odsjekla drugog samuraja i zacvilila:
  - Ovo je naš lep svet!
  Alvina je uz pomoć grimizne bradavice srušila desetak japanskih automobila i tvitala:
  - Slava eri komunizma, u celom univerzumu!
  Albina, koja je također koristila bradavicu od jagode i srušila samuraja, bila je iznenađena i viknula:
  Govorite o komunizmu?
  Alvina je, koristeći svoje gole nožne prste, i odsijecajući desetak japanskih letjelica, izvijestila:
  - Novi arijevski poredak je komunizam!
  Djevojke su se smijale... Za četvrtu hiljadu letjelica nagrađene su Dijamantskom zvijezdom Viteškog križa Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima. Da je čak i veoma visoka nagrada rekord za lepotice.
  Ovo su djevojke na koje se treba ugledati....
  Međutim, Anastasia Vedmakova i Akulina Sokolovskaya nisu inferiorne i premašile su rezultat od pet stotina oborenih aviona.
  I dobili su nove nagrade koje su bile veoma visoke, i skupili su čitavu kolekciju zvijezda za sebe.
  Anastasija bosim nogama gađa oružje i obara neprijatelja, sekući neprijatelja i škripi:
  - Za komunizam na celoj planeti!
  Akulina, saseći neprijatelja pritiskom na grimiznu bradavicu, agresivno vrišti:
  Čak nas i djeca znaju!
  Zimi je Japan izgubio gotovo sve svoje kolonije, a borbe su se prebacile na samu metropolu.
  Došla je 1955. godina, kada su bitke burne i ne vide ni kraja ni ivice.
  Japan popušta, polako ali sigurno. I postepeno gubi rat.
  Ali samuraji se bore očajnički i žestoko.
  Alyonka i njena posada preselili su se u eksperimentalni tenk IS-11. Ova mašina je opremljena topom od 130 mm i ima čvrste gusjenice na dnu.
  Alenka puca golim nožnim prstima, probija neprijatelja i urla:
  - Slava komunizmu sa golim štiklama devojaka!
  Anyuta je također pucala uz pomoć grimizne bradavice, pritiskajući njih devet na okidače mitraljeza i viknula:
  - Mi devojke smo jako cool!
  Alla je također udarala golim nožnim prstima, slomila neprijatelja i urlala:
  - Pa, od šrafa!
  Maria je pojebala, uz pomoć gole pete. Probila je neprijatelja skroz do kraja i gugutala, pokazujući zube:
  - Za nova dostignuća!
  Marusya je udarila uz pomoć bradavice od jagode, nabijajući neprijatelje smrtonosnim stiskom i cvrkućući:
  - Za veliki komunizam!
  Alenka ponovo opali i zaurla:
  - Pa da umru predsednik kolektivne farme i ciganski diktator Saška!
  I udari bosom nogom po oklopu.
  Tako su se djevojke rastale, super. Oni su generalno neverovatni ratnici.
  Ovdje pjevaju uglas:
  Ne, budni neće izbledeti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je zvučan -
  Šapat će smrskati zmiju!
  
  Staljin živi u mom srcu
  Da ne znamo tugu...
  Otvorio vrata svemira
  Zvezde su sijale iznad nas!
  
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Put, rasvjetljavanje komunizma!
  Elizaveta se bori i sa svojim tenkom T-54, takva borbena djevojka-vještica.
  A ljepotice bosim nogama obaraju japanski automobili.
  Elizabeth je svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme džojstika i cvrkutala:
  - Slava idejama sovjetskog komunizma!
  A kako će se ova lepotica smejati! I blista sa bisernim zubima.
  Ekaterina ga je uzela i takođe pucala golim prstima i cvrkutala:
  - U pobjedi besmrtnih ideja komunizma,
  Vidimo budućnost naše zemlje...
  Elena je ošamarila protivnika rubin bradavicom, razotkrila zube, cvileći:
  - I crvena zastava naše otadžbine,
  Uvijek ćemo biti nesebično vjerni!
  Efrazija je udarila golom petom i siktala:
  - Slava otadžbini našoj slobodnoj,
  Prijateljstvo naroda, podrška zauvek!
  I sve devojke su golim prstima pevale uglas:
  - Moć zakona, volja naroda,
  Uostalom, za jedinstvo jednostavne osobe!
  Ratnici, moram reći, imaju nevjerovatnu borbenu agresivnost.
  A evo i Gerde koja se bori...
  Njen "Panter"-6 je poput supertenka koji uništava položaje samuraja.
  Gerda ispaljuje grimiznom bradavicom, pritišćući dugme džojstika i urla:
  - Za arijevski svet!
  Šarlot će i pljesnuti, uz pomoć golih nožnih prstiju, rastrgat će masu Japanaca i brbljati:
  - Za velike granice!
  Christina i Magda se također svađaju. Devojke su izuzetno borbene, i veoma lepe, skoro gole u bikiniju.
  Christina je pucala svojom rubinskom bradavicom, razbila japanski tenk Hirohito-4 i gukala:
  - Slava mojoj zemlji!
  Magda je također šutirala golim nožnim prstima, razbila samurajsku haubicu i viknula:
  - Slava velikim dostignućima!
  Ove devojke su vrhunske!
  Tokio je pao krajem marta. I 20. aprila 1955. Japan je kapitulirao i time okončao veliki rat.
  Djevojčica Albina i Alvina premašile su pet hiljada oborenih letjelica. I za to su dobili posebnu nagradu: Velika dijamantska zvijezda Viteškog križa Gvozdenog križa sa srebrnim hrastovim lišćem, dijamantski mačevi.
  Rat još nije gotov. Samo se neko vrijeme skrivala. Ali Hitler je osvojio skoro ceo svet.
  Berija je vratio južni Sahalin, Kurilski greben i Mandžuriju, zajedno sa Port Arturom.
  SSSR je postao jaka zemlja koja je zalizala svoje rane. Neko vrijeme je nacistička Njemačka osvajala druge zemlje, potiskujući njihov beznačajan otpor.
  Rat je trajao do uništenja i svjetske dominacije. Ali spremala se još jedna globalna konfrontacija.
  U međuvremenu, nad SSSR-om su se skupljali oblaci. A 1959. godine, na dan svog sedamdesetog rođendana, Adolf Hitler je odlučio da napadne Sovjetsku Rusiju, u kojoj je vladao Berija. Na strani Firera bio je gotovo cijeli svijet.
  Ali SSSR je postao jaka, industrijska sila. Tako sam našao kosu na kamenu.
  Obje zemlje posjedovale su nuklearno oružje, ali su Gerda i Albina uspjele stvoriti generator u kojem je radijacija prekrivala cijelu planetu Zemlju, čineći korištenje ove vrste razaranja nemogućom.
  I Hitler je odlučio da preuzme posljednju suverenu vlast na svijetu. Granica na zapadu išla je duž Dnjepra, zatim Bjelorusije i baltičkih država pod Nijemcima. Nacisti su uspjeli zadržati Krim iza sebe. Osim ako SSSR nije iznajmio bazu Crnomorske flote u Sevastopolju.
  Pored ostatka teritorije, Rusija je bila dio Kine - Mandžurije. Tako je stanovništvo SSSR-a, gdje je vođena vrlo aktivna politika podsticanja nataliteta, a poligamija legalizirana od strane komunističkog, ateističkog režima, već premašilo predratne brojke iz 1941. godine, uprkos teritorijalnim gubicima, i svake godine se povećavalo. za tri posto.
  Berija je zabranio i abortus i kontraceptive. I uveo divlje poreze na porodice s manje od četvero djece.
  Prema planu i metodi štapa, SSSR se brzo razvijao, a njegova vojna moć se povećavala.
  Hitler je, osjećajući potencijalnu prijetnju, nakon što je završio okupljanje svijeta u jedinstveni Treći Rajh, odlučio započeti svoj posljednji rat na ovoj planeti.
  Šta je zadnji rat? Nema više šta da se osvoji na Zemlji. Prije godinu dana Nijemci su poletjeli na Mjesec, a era širenja svemira je otvorena. Ali hoće li Hitler doživjeti period Ratova zvijezda i osvajanja galaksija? Uprkos zdravom načinu života, vegetarijanskoj prehrani, redovnom vježbanju i odmjerenoj fizičkoj aktivnosti, bilo je jasno da Firer stari. Na glavi se sve više probija ćelavost, kosa sedi, a izgled umoran. Iako Firer pokušava da se oraspoloži.
  Kako god bilo, trebali biste završiti svoju posljednju misiju i osvojiti SSSR. I tako, čak i ako Firer umre, onda ima oko hiljadu sinova dobijenih prirodnom oplodnjom. A jedan od njih će biti prepoznat kao najbolji, najsposobniji i zauzeti tron najvećeg diktatora u istoriji planete Zemlje.
  U svakom slučaju, odlaganje je previše rizično, a iako nuklearno oružje ne djeluje, Hitler je samo u prvom ešalonu bacio više od pedeset miliona vojnika na SSSR. Ogroman broj tenkova, aviona i letećih diskova. A ovo je kolosalna moć.
  SSSR je nastavio sa modernizacijom oružja. Pojavio se tenk T-64, teži i sa snažnim topom od 125 mm, sposoban da probije pernate granate i piramidalna njemačka vozila. Istina, T-64 je tek počeo da ulazi u proizvodnju. Glavni tenk je i dalje bio T-54, nedovoljno jak protiv nemačkih modela. To je i jedan od razloga zašto je Hitler žurio sa agresijom na Rusiju.
  IS-11 se nije uhvatio... IS-12 je kreirala mašina sa topom od 203 mm, ali se ispostavilo da je preskup, težak i velik. IS-15 je bio kompromis u pištolju duge cijevi kalibra 152 mm. Ova mašina je ličila na uvećani T-64 i tek je počela da se proizvodi.
  Njemački glavni tenk, Panther-6, bio je piramidalnog oblika, a malo je nadograđen u Panther-7, povećavajući kalibar topa na 88 mm kako bi proizveo više uništenja. I motor, koji je instalirao snažnije 3000 konjskih snaga, dajući ogromnu brzinu i upravljivost, zadržavajući težinu od pedeset tona, i poboljšavajući kvalitetu oklopa.
  Čak je i najnoviji sovjetski T-64 bio primjetno inferiorniji od njemačkog u voznim performansama i zaštiti bokova, ali i čela. Ali T-64 je mogao barem probiti Nijemca, doduše sa kratke udaljenosti.
  Na nebu su i Nemci bili jači i po količini i kvalitetu mašina. I nisu uspjeli stvoriti vlastite diskoteke u SSSR-u. A Nemci su instalirali toplotne zrake na diskove Beloncija - poput lasera, i mogli su da izvrše efikasnije granatiranje.
  A među nacistima su diskoteke letjele brzinom od deset zvukova. I zapravo je ogroman. Takva je vojska Trećeg Rajha jaka.
  I imaju podzemne rezervoare. I puno drugih cool stvari. Ukratko, Berija praktično nema šanse.
  Ali sovjetske trupe imaju kolosalnu odbrambenu moć. A invazija je počela vazdušnom ofanzivom. Snage su nejednake i Nemci razbijaju sovjetske gradove. Deset hiljada se kreće preko Rusije i zauzima Smolensk.
  Nataša je donela odluku:
  - Neophodno je naterati Hitlera i njegovu bandu da uklone trupe iz SSSR-a, a oslobode zarobljenu decu!
  Razigrana Zoya se složila sa ovim:
  - Naravno da morate! I spasite svoje pretke od fašizma!
  Augustine je primijetila, udarajući bosim nogama:
  Uradićemo to bez ikakve sumnje!
  Svetlana je spremno potvrdila:
  - Imamo sva sredstva za ovo!
  Tek što je rečeno, učinjeno, četiri ratnice napadaju fašističke horde.
  Ratnici iz Božjeg ruskog veka i veštice mutanti ponovo su se uhvatili u koštac sa nacistima dvadesetog.
  Previše je vojnika u fašističkom smeđem carstvu. Teku poput beskrajne rijeke.
  Naravno, četiri djevojke su vrlo slavno prihvatile uništavanje tenkova i aviona Wehrmachta. Od samog početka su ih lomili rukama i nogama, prekriveni poljem sile. Ali...
  Kao ispod zemlje, pojavili su se Oleg Rybačenko i Natašina najmlađa ćerka Margarita Koršunova.
  Zgrabili su svjetlosne mačeve i napali nanobotima. Krenuli su da unište omražene fašiste. Tako se četvorka pretvorila u šesticu.
  Natasha Korshunova, pucketajući svojim bosim, isklesanim stopalima, primetila je:
  - Tako? Pa kakva nam je sudbina, drugačije je ne možemo pobijediti!
  Agresivna zlatokosa Zoya, nastavljajući da slama Nijemce, logično je primijetila:
  - Uradimo to brže! Spasimo SSSR!
  Oleg Rybachenko, bosonogi dječak ne stariji od dvanaest godina, urlao je na naciste mačevima, kako pješadijom tako i tenkovskom:
  - Nikad ne odustaj!
  A iz dječakove bose noge izletio je oštar disk koji je odsjekao tri fašistička aviona odjednom!
  Margarita Koršunova, blistajući golim petama, lomeći protivnike, i tenkove i pješadiju, pokazala je zube, grcala:
  - Ima mesta za podvig na svetu!
  I otrovne igle raspršile su se iz bosih nogu djevojčice, pogađajući naciste i njihove avione i tenkove.
  Nataša Koršunova je takođe ubilački izbacila gole nožne prste i urlala:
  Nikada nećemo zaboraviti i nikada oprostiti.
  I njeni svetlosni mačevi su prošli kroz mlin na naciste. Zatim su blasteri zasjekli tenkove, odsijecajući udare. I avioni su ga dobili.
  Crvenokosi Avgustin, prosijecajući neprijatelje, zacvilio je:
  - Za novu narudžbu!
  I nove igle rasute s njenih bosih nogu. A šta je u oku, šta je u grlu nacističkim vojnicima i avionima.
  Da, bilo je jasno da su ratnici postajali uzbuđeni i bijesni.
  Hladna Zoja, koja je avionima sekla bijele, smeđe vojnike i tenkove, zacvilila je:
  - Naša gvozdena volja!
  I novi, smrtonosni poklon poleti sa njene bose noge. I tenkovi i bijeli lovci padaju, a repovi gore od aviona.
  Svetlana Snežana seče mlinara, mačevi su joj kao munje.
  Nacisti padaju kao snopovi.
  Djevojka bosim nogama baca igle, obara neprijateljske avione i škripi:
  - Za majku Rusiju postojaće ljudsko svemirsko carstvo, pobedi!
  Oleg Rybačenko napreduje protiv nacista. Terminator dječak sječe smeđe trupe.
  A u isto vrijeme, prsti dječakovih golih nogu izbacuju igle s otrovom, kidaju stabla i obaraju avione.
  Dječak urla:
  - Slava budućoj Rusiji!
  A u pokretu svima seče glave i njuške, a u isto vreme i tenkove kule.
  Djevojčica terminator Margarita također uništava protivnike i avione i tenkove.
  Njene bose noge mlataraju. Nacisti umiru u velikom broju. Ratnik viče:
  - Za nove granice!
  A onda će devojka uzeti i preseći ...
  Masa leševa fašističkih vojnika.
  A evo i Nataše Koršunove u ofanzivi. Seče naciste za sebe zajedno sa tenkovima, avionima i peva:
  - Rusija je velika i blistava,
  Ja sam veoma čudna devojka!
  A diskovi lete sa njenih bosih nogu. Ko je vidio grla nacista. Da, ovo je djevojka koja ruši tenkove.
  Zoya Angelskaya u ofanzivi. Seckanje smeđih vojnika sa obe ruke. Pljuvanje iz cijevi. I golim prstima baca smrtonosne igle - obara tenkove i avione.
  I pritom pjeva u sebi:
  - Oh, tupa, idemo,
  Oh, moj favorit će otići!
  Avgustin, sečeći naciste laserskim mačevima i istrebljujući smeđe vojnike, zajedno s tenkovima, cvili:
  - Sav čupav i u životinjskoj koži,
  S toljagom je odjurio u policiju!
  I golim nožnim prstima, kako jurnuti u neprijatelja, nešto što će ubiti slona, a još više tenka.
  A onda zacvili:
  - Vukovi! Dvadeset drugi vek!
  Svetlana Snežana u ofanzivi. Rezovi, rezanje nacista. Bosih nogu na njih baca darove smrti.
  Vodi mlin sa mačevima.
  Slomila je mnogo lovaca, zajedno sa tenkovima i avionima, i cvili:
  - Stiže velika pobeda!
  I opet je djevojka u divljem pokretu.
  A njene bose noge lansiraju smrtonosne igle, uništavajući tenkove i avione.
  Oleg Rybačenko je skočio. Dječak se okrenuo u saltu. Isjekao mnogo nacista u skoku.
  Bacao je igle golim prstima, obarao tenkove i avione, grgotao:
  - Budi poznat po mojoj prelepoj hrabrosti!
  I opet je dječak u borbi.
  Čvrsta djevojka Margarita Korshunova kreće u ofanzivu. Uništava sve neprijatelje zaredom. Njeni mačevi su čvršći od oštrica vjetrenjače. A goli prsti bacaju darove smrti, tenkovi i avioni gore.
  Djevojka je u ofanzivi. Istrebljuje smeđe ratnike bez ceremonije.
  I skokovi s vremena na vrijeme, i okreti!
  I od nje lete darovi uništenja.
  I sami nacisti padaju mrtvi. I čitave gomile leševa se gomilaju.
  Margarita agresivno škripi:
  - Ja sam američki kauboj!
  I opet su njene bose noge bacile iglu.
  A onda još desetak igala!
  Natasha Korshunova je takođe veoma kul u ofanzivi.
  I baca bosim nogama, i pljuje iz slamke, obara tenkove i avione.
  I vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam svetlucava smrt! Sve što treba da uradiš je da umreš!
  I opet ljepota u pokretu.
  Zoya Angelskaya juriša na blokadu nacističkih leševa. A bumerangi uništenja također lete s njenih bosih nogu.
  A smeđi ratnici padaju i padaju, zajedno sa tenkovima i avionima.
  Zoya djevojka vrišti:
  - Bosonoga devojko, pobedićeš!
  I desetak igala leti sa gole pete devojke. Koje direktno u grlo nacistima zarivaju.
  Padu mrtvi.
  Ili bolje rečeno, potpuno mrtvo, mjesto sa tenkovima i avionima.
  Augustin u ofanzivi. Razbija smeđe trupe. Njeni mačevi se nose u dvije ruke. I ona je tako veliki ratnik.
  Tornado se širi kroz fašističke trupe - avioni i tenkovi padaju.
  Djevojka sa crvenom kosom urla:
  - Budućnost je skrivena! Ali bit će pobjednički!
  A u ofanzivi, lepotica vatrene kose.
  Augustin, u divljem zanosu snova, šalje pulsar golom petom i urla:
  - Bogovi rata će sve pokidati!
  I ratnik u ofanzivi.
  A njene bose noge bacaju mnogo oštrih, otrovnih igala koje obaraju avione i probijaju oklop tenkova.
  Svetlana Snežana u borbi. I tako blistav i borben. Njene gole noge izbacuju toliko smrtonosnih stvari. Ne muškarac, već smrt sa plavom kosom.
  Ali ako se pokvari, onda ga ne možete zaustaviti.
  Svetlana Snežana peva:
  - Život neće biti med,
  Taj skok u kolu!
  Neka se san ostvari -
  Ljepota pretvara čovjeka u roba!
  A u pokretu bosonoge djevojke sve je više bijesa. I sve više uništenih tenkova i aviona.
  Oleg Rybachenko u ofanzivi, sve se ubrzava. Dječak tuče naciste.
  Njegove bose noge bacaju oštre igle - kidaju tenkove i avione.
  Mladi ratnik škripi:
  - Luda imperija će sve rasturiti!
  I opet je dječak u pokretu.
  Margarita je burna školarka, i totalni terminator u svojim aktivnostima. I mlati neprijatelje.
  Ovdje je lansirala golu nogu, grašak s eksplozivom. Ona će eksplodirati i odjednom će biti bačeno stotinu nacista i deset tenkova.
  Djevojka vrišti:
  - Pobjeda će nam ipak doći!
  I on će voditi mlin sa mačevima - cijevi tenkova lete u različitim smjerovima.
  Ovdje je Natasha Korshunova ubrzala pokrete. Djevojka siječe smeđe ratnike. I dok je vikao:
  - Pobjeda čeka rusko carstvo.
  I istrijebimo naciste ubrzanim tempom, zajedno sa tenkovima i avionima.
  Natasha Korshunova je devojka terminator.
  Ne pomišlja da stane i uspori, a tenkovi i avioni zalutaju.
  Zoya Angelskaya u ofanzivi. Čini se da njeni mačevi seku meso i metalnu salatu. Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Naš spas je na snazi!
  I goli prsti također bacaju takve igle.
  I masa ljudi sa probušenim grlom, koji leže u hrpama leševa, kao i polomljenih tenkova i oborenih letelica.
  Augustine je luda djevojka. I slama sve kao da je robot iz hiperplazme.
  Već je razbio ni jednu stotinu nacista i mnogo tenkova sa avionima. Ali sve se ubrzava. A ratnik još urla.
  - Ja sam nepobediv! Najkul na svetu!
  I opet, ljepota u napadu.
  A iz njenih golih nožnih prstiju izleti grašak. A tri stotine nacista i desetak tenkova je rastrgala snažna eksplozija.
  Augustina, igrajući se mišićima štampe i tresući grudima grimiznim bradavicama, pjevala je:
  - Nećete se usuditi da nam prigrabite zemlju!
  Svetlana Snežana je takođe u ofanzivi. I ne daje ni gram predaha. Wild Terminator Girl.
  I sječe neprijatelje i istrebljuje naciste. A masa smeđih lovaca već je pala u jarak i duž puteva, zajedno sa polomljenim tenkovima i avionima.
  Šestorica su bili bijesni. Napravio divlju borbu.
  Karate klinac Oleg Rybachenko se vratio u akciju. I on napreduje, mašući oba mača. A dječak terminator vodi mlin. Mrtvi nacisti padaju.
  Masa leševa. Cijele planine krvavih tijela, gomila pokvarenih automobila sa avionima.
  Dječak izumitelj sjeća se divlje strategije. Gde su se takođe mešali konji i ljudi.
  Ubica djece Oleg Rybachenko škripi:
  - Teško od pameti!
  I biće dosta novca!
  I dječak terminator u novom pokretu. A njegove bose noge će nešto uzeti i baciti.
  Dečak genije je zaurlao:
  - Majstorska klasa i firma "Adidas"!
  Zaista cool show je ispao cool. I koliko je pobijenih nacista. A najveći broj najvećih ubio je smeđe lovce, te tenkove i avione.
  U borbi je i bosonoga Margarita. Slabi vojske cimeta i čelika i urla:
  - Veliki udarni puk! Svi se vozimo u kovčeg!
  I njeni mačevi su sjekli nacisti. Masa smeđih boraca je već propala. A sa njima i tenkovi i avioni.
  Djevojka je zarežala:
  - Ja sam čak i kul od pantera! Dokažite da su svi najbolji!
  I iz gole pete djevojke, poput zrna graška sa snažnim eksplozivom, izletjet će.
  I udari na neprijatelja.
  I on će uzeti i razbiti neke od protivnika i tenkova, pa čak i aviona.
  A Natasha Korshunova je na vlasti. I ona pobjeđuje protivnike, a sama nikome neće dati pad.
  Koliko je nacista već ubijeno zajedno sa tenkovima i avionima.
  I njeni zubi su tako oštri. A oči su safirne. Ovo je djevojka - glavni dželat. Iako ima sve svoje partnere - dželate!
  Natasha Korshunova viče:
  - Lud sam! Imaćete kaznu! Ne uzimajte ni rublju!
  I opet će djevojka mačevima sasjeći mnogo nacista.
  Zoya Angelskaya je u pokretu i izrezala je mnogo smeđih ratnika.
  I bose noge bacaju igle. Svaka igla ubije nekoliko nacista ili tenom obori avion. Ove devojke su zaista prelepe.
  Avgustin napreduje i slama protivnike. I pritom ne zaboravlja da vikne:
  - Ne možete pobeći iz kovčega!
  A djevojka će uzeti svoje zube i goli zube!
  A crvenokosa je tako... Kosa vijori na vjetru, kao proleterska zastava.
  I sve bukvalno dolazi iz ljutnje.
  Svetlana Snjeguljica u pokretu. Ovdje je isjekla mnogo lobanja i kula tenkova. Ratnica koja pokazuje zube.
  Pokazuje jezik. A onda pljune iz slamke - obara avione. Onda zavija:
  - Hoćete li biti mrtvi!
  I opet joj iz bosih nogu lete smrtonosne igle koje pogađaju pešadiju i avione.
  Oleg Rybachenko skače i skače.
  Bosonogi dječak ispušta gomilu igala, obara tenkove i pjeva:
  - Idemo na kampovanje, otvorimo veliki račun!
  Mladi ratnik je u svom najboljem izdanju.
  Ima već dosta godina, svi su u avanturama sa Natašom i društvom, ali izgleda kao dete. Samo veoma jaka i mišićava.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Neka igra ne bude po pravilima - probićemo fraeru!
  I opet su smrtonosne i razbijajuće igle poletjele s njegovih bosih nogu. I avioni i tenkovi.
  Blistavo golih, okruglih potpetica, Margarita Koršunova je ushićeno pjevala:
  - Ništa nije nemoguće! Vjerujem da će sloboda svanuti!
  Djevojka je ponovo bacila smrtonosnu kaskadu igala na naciste i njihove tenkove i avione, nastavila:
  - Tama će nestati! Neka cvetaju ruže!
  I čim ratnica golim prstima baci grašak, hiljadu nacista je odmah poletjelo u zrak. Da, vojska smeđeg, paklenog carstva se topi pred našim očima.
  Natasha Korshunova u borbi. Skače kao kobra. Eksplodira neprijatelje. I toliko nacista umire, a avioni padaju.
  Njihova djevojka i mačevi, i zrna na uglju, i koplja. I igle.
  U isto vrijeme i urla:
  - Verujem da će pobeda doći!
  I slava Rusa će naći!
  Goli prsti bacaju nove igle, udarajući protivnike.
  Zoya Angelskaya u divljem pokretu. Napada naciste. Razbija ih na male komadiće.
  Žena ratnica golim prstima baca igle. Probija se kroz protivnike, zajedno sa tenkovima i avionima, poput urlika:
  Naša potpuna pobjeda je blizu!
  I izvodi divlji mlin sa mačevima, bacajući tenkove. Ovo je stvarno devojka kao devojka!
  Ali Augustinova kobra je krenula u ofanzivu. Ova žena je noćna mora za sve noćne more.
  A ako ga preseče, to znači da će ga preseći.
  Nakon toga, crvenokosa će uzeti i zapjevati:
  - Otvoriću sve lobanje! Ja sam veliki san!
  A sada su njeni mačevi u akciji i seku meso i metal avionskim duraluminijumom.
  Svetlana Snežana takođe kreće u ofanzivu. Ova devojka nema kočnice. Čim seku, tako je masa leševa zasuta, a avioni i tenkovi padaju.
  Plavokosi terminator urla:
  - Kako će biti dobro! Kako će biti dobro - znam!
  A sad od nje leti grašak ubica.
  Bosonogi zgodan, mišićav dječak Oleg opet stotinu nacista, nosi meteor, slavno odsječen. I on će podići bombu i baciti je.
  Male veličine, ali smrtonosne...
  Kako razbiti na male komadiće masu letjelica na nebu.
  Dečak terminator je urlao:
  - Olujna mladost strašnih mašina!
  Bosonoga djevojka Margarita će to ponoviti u borbi.
  I pokosio mnogo smeđih boraca. I seče kroz velike čistine, među tenkovima i avionima.
  Djevojka vrišti:
  - Lambada je naš ples na pesku!
  I udari s novom snagom.
  Nataša Koršunova je još besnija u ofanzivi. Pa mlatiti naciste. Nije baš dobro da se odupiru takvim devojkama.
  Uzela ga je Natasha Korshunova i otpjevala:
  - Moj udarac bosonogom zaslepljuje!
  Trčanje na licu mjesta je uobičajeno pomirenje!
  I djevojka ratnica je upala u protivnike sa takvim kaskadom udaraca.
  I bacaće diskove bosih nogu.
  Ovdje je vodila mlin. Masa glava smeđe vojske se otkotrljala, a tenkovi su goreli, avioni su bili u plamenu.
  Ona je borbena lepotica. On sam sebe pobedi tako smeđom armadom.
  Zoya Angelskaya je u pokretu, slamajući sve bez izuzetka. A njeni mačevi su kao makaze smrti.
  Devojka je divna. A njene bose noge bacaju veoma otrovne igle.
  Porazite protivnike. Probijaju im grlo i prave kovčege, čine da tenkovi i avioni eksplodiraju.
  Zoya Angelskaya ga je uzela, protresla grimizne bradavice svojih punih grudi i zacvilila:
  - Ako nema vode u slavini...
  Natasha Korshunova je oduševljeno viknula:
  Dakle, ti si kriv!
  I golim nožnim prstima baca nešto što potpuno ubija. Ovo je zaista devojka od devojaka.
  A iz njenih golih nogu kako će oštrica poletjeti. I pogodit će mnogo boraca, odsijecajući kule od tenkova.
  Bosonogi Augustin u pokretu. Brz i jedinstven u svojoj ljepoti.
  Kakvu svetlu kosu ima. Kao proleterska zastava koja se vijori. Ova devojka je prava lisica.
  I seče protivnike - kao da je rođena sa mačevima u rukama.
  Crvenokosi, prokleto kopile! S njom je krenula u bitku sa prirodnim svjetlom, bez boje.
  Augustin ga uze i prosikta:
  - Biće glave bika - neće borci poludeti!
  I ovdje je opet slomila mnogo boraca.
  Dječak terminator Oleg Rybačenko progunđa:
  - Sta ti treba! Evo devojke!
  Margarita Korshunova, bacivši bodež bosom nogom, odlomivši kupolu tenka, potvrdila je:
  - Velika i kul devojka!
  Augustin se spremno složio s ovim:
  - Ja sam ratnik koji će svakoga ugristi!
  I opet će golim prstima lansirati smrtonosne, obarajuće avione.
  Natasha Korshunova u borbi nije inferiorna od svojih protivnika. Ne devojka, ali da završim sa takvom vešticom u plamenu. A nacistima je teško: padaju avioni i tenkovi.
  I vrišti:
  - Kakvo plavo nebo!
  Avgustina je, puštajući oštricu bosom nogom, odsijecajući kupolu tenka, potvrdila:
  - Mi nismo pristalice pljačke!
  Svetlana Snežana je, sečeći neprijatelje i obarajući avione, cvrkutala:
  - Budali ne treba nož....
  Zoya Angelskaya je cvilila, bacajući igle bosim nogama, i obarajući tenkove i avione svojim preplanulim nogama:
  - Lagaćeš ga iz tri kutije!
  Natasha Korshunova, sabijajući naciste, dodala je:
  - I uradi s njim za peni!
  A ratnici će uzeti i skočiti. Tako su krvavi i cool. Općenito, imaju mnogo uzbuđenja.
  Oleg Rybachenko, gotovo gol, zgodan, mišićav dječak sam u kratkim hlačama, izgleda vrlo elegantno u borbi.
  Lijepa djevojka Margarita, golih prstiju, bacila je noge, komad antimaterije i zapjevala:
  - Udarac je jak, a momak ima interes...
  Genijalni dečak je nogom lansirao nešto što je ličilo na elisu helikoptera. Odsjekao je par stotina glava od nacista i tenkova, zacvilio:
  - Prilično sportski!
  I oboje - dječak i djevojčica u punom ažuru.
  Dječak terminator Oleg, sječući smeđe vojnike, grkljao je:
  - I biće velika pobeda za nas!
  Margarita je prosiktala u odgovoru:
  - Ubijamo sve - bosim nogama!
  Devojka je zaista tako aktivan terminator.
  Natasha Korshunova je pjevala u ofanzivi:
  - Sveti rat!
  I ratnik je lansirao oštar disk-bumerang. Letio je u luku, srušio mnogo nacista i tenkovskih kula.
  Zoya Angelskaya je dodala, nastavljajući istrebljenje:
  - Biće to naša pobeda!
  I nove igle poletješe s njenih bosih nogu. I pogodili su mnogo lovaca i aviona.
  Plavokosa devojka je rekla:
  - Mat protivnika!
  I pokazala je svoj jezik.
  Bosa i vatrena, Avgustin, mašući nogama i bacajući kukaste krstove oštrih ivica, grklja:
  - Carska zastava napred!
  Svetlana Snežana, golom petom je bacila lopticu hiperplazme, spremno je potvrdila:
  - Slava palim herojima!
  A djevojke su u glas viknule, slamajući naciste:
  - Niko nas neće zaustaviti!
  A sada disk leti iz bosih nogu ratnika. Meso se kida, a kule tenkova i repovi aviona ruše.
  I opet urlati:
  - Niko nas ne može pobediti!
  Nataša Koršunova je poletela u vazduh. Rastrgani protivnici i krilati supovi i izdali:
  - Mi smo vučice, spržite neprijatelja!
  A iz njenih golih prstiju će izletjeti vrlo smrtonosni disk.
  Devojka se čak i okreće u ekstazi.
  A onda promrmlja:
  - Naše pete vole vatru!
  Da, devojke su zaista seksi.
  Oleg Rybačenko, zgodan, mišićav dječak u kratkim hlačama, grkljao je:
  - Oh, rano, daje zaštitu rogovima!
  I namignuo ratnicima. Na to se smiju i pokazuju zube.
  Natasha Korshunova je sasjekla naciste i vrisnula:
  - U našem svetu nema radosti, bez borbe!
  Dječak terminator sa golom, okruglom, djetinjastom petom, koji se prepušta pulsaru i uništava naciste, usprotivio se:
  "Ponekad ni tuča nije zabavna!"
  Natasha Korshunova se složila:
  - Ako nema snage, onda da...
  Ali mi ratnici smo uvek zdravi!
  Devojka je golim prstima gađala neprijatelja igle, avionima digla u vazduh masu tenkova i pevala:
  - Vojnik je uvek zdrav,
  I spremni za akciju!
  Nakon toga, Svetlana Snjeguljica ponovo je sasjekla neprijatelje, rušivši kule tenkova i repove aviona.
  Zoya Angelskaya je veoma brza beba. Ovdje je bacila cijelo bure na naciste. I otkinuo par hiljada od jedne eksplozije.
  Onda je vrisnula:
  - Ne staj, štikle nam blistaju!
  I djevojka u borbenoj čipki!
  Augustin u borbi također nije slab. Pa mlatiti naciste. Kao iz snopa lanaca izbija.
  I sjeckanje protivnika - pjeva:
  - Pazi, biće dobro,
  Biće pita na jesen!
  Crvenokosi đavo zaista ore u borbi kao đavo u burmutici. I kako gore tenkovi i gore avioni.
  Ali bosonoga djevojka u tunici, Margarita Korshunova, kako se bori. I nacisti to dobijaju od nje.
  A ako udari, udariće.
  Iz njega lete krvava prskanja.
  Natasha Korshunova je oštro primijetila kada su joj s bosih stopala letjele metalne prske koje su istopile lobanje i kule tenkova:
  - Slava Rusiji, čak i slava!
  Tenkovi jure napred...
  Divizije u crvenim majicama -
  Pozdrav ruski narode!
  Ovdje su djevojke preuzele naciste. Tako se režu i seckaju. Ne ratnici, već stvarno panteri koji su prekinuli lanac.
  Cool dječak Oleg Rybachenko u borbi i napada naciste. Tuče ih bez sažaljenja, seče kroz tenkove i cvili:
  Mi smo kao bikovi!
  Margarita Korshunova, slamajući smeđu vojsku i sekući tenkove i repove aviona, pokupila je:
  Mi smo kao bikovi!
  Uzela ga je Nataša Koršunova i urlala, saseći smeđe borce zajedno sa tenkovima:
  - Laganje je van kontrole!
  Zoya Angelskaya je rastrgala naciste, zacvilila:
  - Ne, ne iz ruke!
  A i on će uzeti i pustiti zvjezdicu bosom nogom i dokrajčiti mnoge fašiste.
  Natasha Korshunova ga je uzela i pustila van, udarivši munjom iz grimizne bradavice i zacvilila:
  - Naš TV je uključen!
  A ubitačan snop igala leti sa njene gole noge.
  Zoya Angelskaya, također uništavajući naciste i njihove tenkove avionima, zacvilila je:
  - Naše prijateljstvo je monolit!
  I opet takvo bacanje da se krugovi zamagljuju na sve strane. Ovo je devojka - čisto istrebljenje protivnika.
  Djevojka sa golim nožnim prstima će uzeti i lansirati tri bumeranga. A leševa od ovoga postalo je još više.
  Nakon toga, ljepotica će izdati:
  - Nećemo dati neprijatelju milost! Biće leš!
  I opet smrtonosna stvar odleti sa gole pete.
  Crvenokosi Augustin je također sasvim logično primijetio:
  - Samo ne jedan leš, već mnogo!
  Nakon toga, djevojka ga je uzela i prošetala bosa kroz krvave lokve. I ubila je mnogo nacista.
  I kako buči:
  - Masovno ubistvo!
  A sad će se lupiti glavom o nacističkog generala. Slomite mu lobanju i izdajte:
  - Banzai! Otići ćeš u raj!
  Svetlana Snežana je veoma bijesna u ofanzivi, posebno obarajući tenkove, a i avione, škripi:
  - Nećete biti pošteđeni!
  I desetak igala poleti sa njenih golih prstiju. Dok se ona probija kroz sve, avioni se ruše. I vrlo mnogo čak i ratnik pokušava da raskomada i ubije.
  Mišićavi, reljefni klinac u kratkim hlačama Oleg Rybachenko, zviždukom obara vrane, škripi:
  - Veličanstveni čekić!
  A dječak također baca tako kul zvijezdu u obliku svastike bosom nogom. Zamršen hibrid.
  I masa nacista se srušila.
  Oleg Rybačenko je urlao:
  - Banzai!
  I dječak je opet u divljem napadu. Ne, samo kipi od snage, a vulkani žubore!
  Prekrasna Margarita u pokretu. Svima će pocepati stomake.
  Devojka sa nogom izbaciće pedeset igala odjednom. A masu su ubijali svakakvi neprijatelji, nokautirali i tenkove i avione.
  Iskričava golim štiklama, Margarita Koršunova je veselo pjevala:
  - Jedan dva! Tuga nije problem!
  Nikada se ne treba obeshrabriti!
  Držite nos i rep više s cijevi.
  Znajte da je pravi prijatelj uvek uz vas!
  Ovo je tako agresivna kompanija. Djevojka mlati i vrišti:
  "Predsjednik Zmaja će postati leš!"
  Natasha Korshunova u borbi je samo neka vrsta terminatora. I rikanje je grkljalo:
  - Banzai! Brzo! I kraj diktatora!
  I granata joj je odletjela s bose noge. A nacisti su kao ekseri. I razbiće mnogo mastodonta i krilatih, paklenih mašina.
  Evo ratnika! Svim ratnicima - ratnik!
  Zoya Angelskaya je takođe u ofanzivi. Tako bijesna kučka.
  A ona ga uzme i progunđa:
  - Naš otac je sam Beli Bog!
  I on seče trostruki mlin na naciste!
  A crvenokosa, blista golim štiklama i rubinskim bradavicama Augustinovih grudi, zaurlala je u odgovor:
  - A moj Bog je crn!
  Zaista, crvenokosa je samo oličenje prevare i podlosti. Za neprijatelje, naravno. A za prijatelje, ona je draga.
  I kako će golim prstima uzeti i baciti. I puno gomila ratnika smeđeg carstva, kao i njihovih tenkova i aviona.
  Crvenokosa je viknula:
  - Rusija i crni Bog su iza nas!
  Ratnik sa veoma visokim borbenim potencijalom. Ne, pod ovo je bolje ne mešati se. Kao što se čupaju kule tenkova i krila fašističkih aviona.
  Avgustin, slamajući protivnike, siktao je:
  - Sve izdajnike ćemo smrviti u prah!
  I namigni svojim partnerima. Da, ova vatrena djevojka nije baš nešto što može dati mir. Osim ako mir nije smrtonosan!
  Svetlana Snjeguljica, slamajući neprijatelje, izdala je:
  - Pomestićemo te u red!
  Crvenokosi Augustin je potvrdio:
  - Sve ćemo pobiti!
  A sa njenih golih, isklesanih nogu, ponovo leti sadašnjost totalnog uništenja! I toliko tenkova i aviona eksplodiralo je u male komadiće odjednom.
  A onda djevojka, kao iz grimizne bradavice, udara munjom.
  Šaljeći poklone smrti golim štiklama, Oleg Rybačenko je otpjevao:
  - Biće kompletan banzai!
  Avgustina, koja je golim rukama kidala naciste, sekla ih mačevima i bacala igle golim prstima, uništavajući tenkove i avione odjednom, izdala je:
  - Ukratko! Ukratko!
  Natasha Korshunova, uništavajući smeđe ratnike, zajedno s tenkovima i avionima, zacvilila je:
  - Ukratko - banzai!
  I sasjecimo protivnike divljom gorčinom.
  Bosonogi, zgodan, dječak u kratkim hlačama Oleg Rybachenko, sjeckajući protivnike, izdao:
  - Ovaj gambit nije kineski,
  A debi je, vjerujte mi, tajlandski!
  I opet, oštar disk za rezanje metala izletio je iz dječakove bose noge. Odsjekao je i kupole tenkova i repove aviona.
  Margarita, borbena djevojka koja drobi metal, pjevala je ratnike smeđeg carstva i oklopa tenkova, sječući:
  - A koga ćemo naći u borbi,
  A koga ćemo naći u borbi...
  Hajde da se ne šalimo s tim -
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Tada su uradili dobar posao sa nacistima...
  Ovdje su Hitler i njegov tim pali na koljena pred djevojčicama i djecom.
  Natasha Korshunova je prije svega prisilila nacistu broj jedan da joj ljubi bose noge.
  Tada su Hitler i sva njegova pratnja ljubili gole tabane i potpetice i drugim djevojkama. I lizali su pete jezikom. A vrlo zgodnog plavokosog dječaka Olega Rybačenka poljubila je djevojčina bosa stopala.
  Nakon što je bila veoma zadovoljna ponižavanjem muških parazita, Nataška je poručila:
  - Sada, dok vas nismo sve pobili, potpišite naredbu o potpunoj i bezuslovnoj predaji Trećeg Rajha Sovjetskom Savezu!
  Sve je dobro što se dobro završi. Treći Rajh je kapitulirao i moćni Wehrmacht je razoružan. Hitler i njegov tim otišli su u tamnice Berija.
  Presuda je bila brza, ali pravedna. 22. juna 1959. Hitler je obješen na Crvenom trgu!
  
  
  
  
  FUHREROV ĐAVOLJSKI SAN MIJENJA ISTORIJU
  Hitler se četrdeset prve godine predomislio da odnese glavni grad Moskvu SSSR-u. Jedan od razloga za to je bio taj što je Firer imao san o potpunom porazu Wehrmachta. A 20. novembra 1941. Hitler je ponudio mir Staljinu. Lider SSSR-a, traumatiziran prethodnim porazima, se složio. Nemci su dobili sve što su uspeli da zauzmu. Gotovo cijela Ukrajina i grad Rostov na Donu, te Bjelorusija, baltičke države, dio Rusije.
  Na Staljinov prijedlog, Hitler je pristao na razmjenu. Rusija je pristala da se odrekne čitavog Donbasa i dela Donske zemlje bogate černozemom, u zamenu za koridor do Lenjingrada i za pomeranje granica od Moskve. Hitler je pristao da pomeri granice na Smolensku oblast, ali je zauzvrat SSSR predao onaj deo Donbasa koji Nemci nisu imali vremena da zauzmu, i Don sa bogatom crnicom, koju su Nemci najviše želeli. Gotovo cijeli Krim, osim Sevastopolja, bio je njemački. U Kareliji je granica povučena duž linije fronta, što je odgovaralo Fincima. Murmansk je ostao u sastavu SSSR-a. Na jugu granica je povučena duž Dona i Nijemci su konačno uspjeli osigurati svoju prehrambenu sigurnost. Imali su i ugalj i čelik iz Donbasa. I bogate naslage legirajućih elemenata. Wehrmacht je ostao u nedostatku nafte, ali to je bilo privremeno, jer je Hitler planirao da zauzme i Bliski istok. Manje-više konsolidovani.
  Nemci su zaista verovali da Hitler žuri sa svetom. Ali Firer je znao bolje. Štaviše, moguć je nastavak rata na Zapadu. Prvo se Firer sastao sa Frankom. Rekao sam mu da ste i sami vidjeli da je SSSR poražen. Treći Rajh je jači nego ikad i Britanija je osuđena na propast. Tako nećete pustiti Nijemce u Gibraltar, pa ćete podijeliti sudbinu Francuske. I tako će Gibraltar postati španski, a vi čak možete polagati pravo na neke od zemalja engleskih kolonija. I nema vremena da se Franko dugo uvjerava, ruke Wehrmachta su razvezane, a cijela Afrika i veći dio Azije, uključujući Indiju, bit će uzeti pod potpunu kontrolu.
  Generalisimus se složio. A sada, u decembru, Nemci su jednim iznenadnim udarcem zauzeli Gibraltar i blokirali ulaz u Sredozemno more sa istoka. U isto vrijeme, nacisti su razbili britansku bazu na Malti i zauzeli je iskrcavanjem.
  Rommelov korpus dobio je pojačanje i zauzeo Tolbuk, a zatim porazio Britance u Egiptu. Pali su kao grašak. Egipat je zarobljen, a Suecki kanal zatvoren. Potom su se Nemci preselili u Irak i Kuvajt. Pobijedili su Engleze kao krušku. I slomili su ih zauzevši Bliski istok. U proljeće 1942. okupiran je cijeli sjever Afrike, Bliski istok i francuski posjedi. I to je, moram reći, bila velika pobjeda.
  Nemci su, međutim, tvrdili više. I zauzeli su cijelu Afriku. A Japanci su uništili Sjedinjene Države na moru. I pobjede su se nizale jedna za drugom. A sada, u ljeto 1942. godine, Iran i Indiju su zauzeli Nijemci. A u jesen je konačno završena okupacija Afrike. Tako su nacisti izvršili zauzimanje značajnih teritorija i resursa, ujedinivši se s Japanom.
  Britanija je izgubila svoje kolonije u Africi i Aziji, našla se u veoma teškoj situaciji. A u proleće 1943. Nemci su se zajedno sa Japancima iskrcali u Australiju. I sama Britanija je bila podvrgnuta masovnom bombardovanju.
  Hitler je u ljeto zahtijevao kraj Lavljeg carstva. I bio je aktivan podmornički rat. Nemci su dobili podmornice na pogon vodonik peroksida. A to su veoma ozbiljne snage.
  U julu 1943. desant je konačno izvršen. U borbama su učestvovali tenkovi: "Panter", "Tigar" i "Lav", te "Ferdinands". I isti lovci ME-309 i bombarderi Yu-288. I pao je na engleske trupe strašnom silom. Bitka na kopnu trajala je samo jedanaest dana i završila se ubjedljivom pobjedom Wehrmachta.
  I ovo je veliko dostignuće nemačke vojne mašinerije.
  Nakon toga, rat je prešao na stranu Sjedinjenih Država. I Island je zarobljen. Amerika nakon toga nije mogla bombardovati Evropu. Ruzvelt se primetno lecnuo i ponudio mir Hitleru pod bilo kojim uslovima.
  Ali nacisti su odlučili da dokrajče Sjedinjene Države i nastavili ofanzivu. U četrdeset četvrtoj godini puštanje mlaznih aviona postalo je masovno, a Jenkiji su ga doslovno zaglavili. A Marseille, koji je premašio hiljadu oborenih aviona, dobio je Veliki krst Gvozdenog krsta, kao krunu herojstva i efikasnosti klase letenja.
  Firer je naredio da se Amerika uštine koristeći saveznike u Argentini, kao iu Brazilu. I krenuti sa juga sa Japancima, a sa sjevera, kroz Kanadu. I bilo je kao dupla klešta. Hitler se osećao na belom konju.
  Postojala je i serija prvih samohodnih E, lakših i savršenijih. TA-400 i Yu-488 pokazali su ogromnu snagu. I počeli su uništavati neprijatelje. I bukvalno ih pometite pjenjačom.
  I nacisti razbijaju saveznike. I oni to rade tako efikasno da se SAD raspadaju. Ne daju Amerikancima šansu. Nemačke jurišne puške su najbolje na svetu i nema im premca. Do kraja godine pojavljuju se i prve diskete, koje zbog laminarnog mlaza nisu mogle biti oborene. I uništili su Ameriku.
  Lake samohodne topove iz serije E pokazale su svoju potpunu superiornost nad tenkovima Yankee. Bukvalno su obišli i sve razbili i pretvorili u usitnjenu i spljoštili u pepeo. Amerika nije imala šanse protiv SAD.
  U četrdeset petoj godini, Sjedinjene Države su već gorele. Njujork i Vašington su pali u martu.
  A u aprilu je došlo do kapitulacije. Tako je došlo do podele carstva. Nacisti i Japanci, nakon pobjede, privremeno su zamrzli rat. Došao je period mira. 20. aprila 1950. godine dogodio se prvi let astronauta na Mjesec.
  A 20. aprila 1953. izbio je veliki rat između Trećeg Rajha i Japana. Novi Staljinov nasljednik, Berija, ponudio je Hitleru zajednički rat sa Zemljom izlazećeg sunca. Hitler je rekao Beriji da SSSR treba da se bori u punoj snazi, ali da će dobiti samo južni Sahalin i Kurilski greben. A ako, onda će Treći Rajh uzeti i izbrisati SSSR u prah.
  Hitlerove trupe su tehnološki jače od japanskih. Piramidalni tenkovi su posebno strašni među Nemcima. I ne mogu se slomiti iz bilo kojeg ugla. A mlazna avijacija je bez premca. A diskete postižu brzinu od deset zvučnih zamaha. Ne, Japan se ne može oduprijeti takvoj moći.
  SSSR takođe ima nešto. Tenk T-54, u principu, nije loš. Ali ima i drugih automobila. Na primjer IS-7, vrlo slaba zaustavna snaga. Alenka vozi ovaj tenk i uništava Japance.
  Djevojka cvili i zviždi pjesma urla:
  - I uleteo u kovčeg samuraja,
  Pod pritiskom čelika i vatre!
  Sada imaju Beriju umjesto Staljina, a zemlja Sovjeta će morati da osvaja nove granice.
  Japan ima tenkove serije E, ali su zastarjeli i nesavršeni, rane modifikacije. Evo takvog preta na IS-7 u ovom slučaju, E-90. Automobil je težak sto osam tona, četrdesetak više od sovjetskog automobila. I oklop mu je deblji, posebno čelo. Čelo tornja je 285 mm, naspram 210 za IS-7, a čelo trupa je 250 mm prema 150 za sovjetsku mašinu. Ali nagib oklopa će biti manji. A strane su istih 150 mm. Istina, japanski feed će biti deblji 150 mm u odnosu na 94. Topovi su otprilike blizu 128 mm za japanske, a za sovjetske 130 mm sa malom dužinom. Ali sovjetski je možda malo bolji. I evo ih sve bliže.
  Japanac je i dalje bolje zaštićen u čelu, ali su vozne performanse lošije, iako samuraj ima motor od 1500 konjskih snaga.
  Anyuta udari Isin oklop golim prstima i guguta:
  - Biće doba komunizma u dvorištu!
  Alla ovaj crvenokosi đavo se slaže:
  - Naravno da hoće!
  Marija se nasmije i ustane:
  - Naša partija je večna pobeda!
  Olimpijske igre urlaju:
  - Za otadžbinu za Staljina!
  A sada će sovjetski tenk pogoditi neprijatelja. I on će upaliti, i hajde da ga rastrgnemo. I bukvalno uništava oklop.
  Alenka se zakikota i primeti:
  - Bolje je sa ženom!
  Japanski mastodont je uništen. A ostali tenkovi samuraja nisu tako dobro zaštićeni. I lakše ih je pobijediti. I stvarno ih uništiš, stvarno super.
  Anyuta je pjevala, pritiskajući okidač golom petom:
  - Ne trpite poniženje Slovena,
  Digli bismo se na planinu za Rusiju...
  Nemojmo više da trpimo uvrede
  Slomimo neprijatelja čeličnom rukom!
  I opet je projektil uništio licencirani tenk E-50. Takođe nije najbolji auto. Prilično težak, ali sa strane je prilično slabo zaštićen i može se probiti sa velike udaljenosti.
  Elizabeta se borila na T-54 i bilo joj je mnogo teže. Ali djevojka je pokazala ogromnu otpornost. I uz pomoć golih prstiju, kako šalje projektil i probija E-75, i ovo je jako cool. I masovno uništenje.
  Elena je, takođe, eksplodirala, sa kolosalnim pritiskom. I udario smrtonosnom snagom.
  I ovdje Japanac gori i propada. I bukvalno ga uništava.
  Catherine je tvitovala:
  Uzelo me, oduzelo me
  Ja ću sjediti, sjedit ću, na konju!
  I namiguju svojim partnerima. A devojke su ovde tako lepe i samo u jednom bikiniju. I bosi naravno, jako lijepi.
  Elizaveta, žena koja se borila i koja je nokautirala E-50 iz Japana, siktala je:
  - Za ovaj veliki komunizam!
  Efrazija, slamajući Japance, zacvilila je:
  - Preko mojih granica!
  Japan je izdržao nešto više od godinu dana i bio je poražen. I Treći Rajh je postao svetsko carstvo.
  20. aprila 1957. započeo je let astronauta na Mars. I to je bio divan korak.
  Dana 20. aprila 1959. održan je referendum kojim je legalizovana monarhija i imperijalni oblik vlasti u Trećem Rajhu.
  Ali Hitler nikada ne bi bio Hitler da nije htio riješiti problem SSSR-a. I naravno, njegova želja da pokori cijeli svijet.
  Dana 20. aprila 1961. godine, Treći Rajh je izvršio invaziju na SSSR. Agresija je nemilosrdna i sa ogromnim snagama. Što je veoma nejednako.
  A horde Trećeg već dvije sedmice nakon početka borbi počele su da se kreću oko Moskve.
  Oleg u ofanzivi sve ubrzava. Dječak tuče naciste.
  Njegove bose noge bacaju oštre igle - kidaju tenkove i avione.
  Mladi ratnik škripi:
  - Luda imperija će sve rasturiti!
  I opet je dječak u pokretu.
  Margarita je burna djevojka u svojoj aktivnosti. I mlati neprijatelje.
  Ovdje je lansirala golu nogu, grašak s eksplozivom. Ona će eksplodirati i odjednom će biti bačeno stotinu nacista i deset tenkova.
  Djevojka vrišti:
  - Pobjeda će nam ipak doći!
  I on će voditi mlin sa mačevima - cijevi tenkova lete u različitim smjerovima.
  Nataša je ubrzala pokrete. Djevojka siječe smeđe ratnike. I dok je vikao:
  - Pobjeda čeka rusko carstvo.
  I istrijebimo naciste ubrzanim tempom.
  Natasha je devojka terminator.
  Ne pomišlja da stane i uspori, a tenkovi i avioni zalutaju.
  Zoya je u ofanzivi. Čini se da njeni mačevi seku meso i metalnu salatu. Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Naš spas je na snazi!
  I goli prsti također bacaju takve igle.
  I masa ljudi sa probušenim grlom, koji leže u hrpama leševa, kao i polomljenih tenkova i oborenih letelica.
  Augustine je luda djevojka. I slama sve kao da je robot iz hiperplazme.
  Već je razbio ni sto nacista. Ali sve ubrzava. A ratnik još urla.
  - Ja sam nepobediv! Najkul na svetu!
  I opet, ljepota u napadu.
  A iz njenih golih nožnih prstiju izleti grašak. A tri stotine nacista i desetak tenkova je rastrgala snažna eksplozija.
  Augustin je pjevao:
  - Nećete se usuditi da nam prigrabite zemlju!
  Svetlana je takođe u ofanzivi. I ne daje ni gram predaha. Divlji Terminator Girl.
  I sječe neprijatelje i istrebljuje naciste. A masa smeđih boraca je već pala u jarak i uz puteve.
  Šestorica su bili bijesni. Napravio divlju borbu.
  Oleg Rybachenko se vratio u akciju. I on napreduje, mašući oba mača. A dječak terminator vodi mlin. Mrtvi nacisti padaju.
  Masa leševa. Cijele planine krvavih tijela.
  Dječak pisac podsjeća na ludu strategiju. Gde su se takođe mešali konji i ljudi.
  Oleg Rybachenko škripi:
  - Jao od pameti!
  I biće dosta novca!
  I dječak terminator u novom pokretu. A njegove bose noge će nešto uzeti i baciti.
  Dečak genije je zaurlao:
  - Majstorska klasa i firma "Adidas"!
  Zaista cool show je ispao cool. I koliko je pobijenih nacista. I najveći broj najvećih ubio je smeđe borce.
  Margarita je takođe u borbi. Slabi vojske cimeta i čelika i urla:
  - Veliki udarni puk! Svi se vozimo u kovčeg!
  I njeni mačevi su sjekli nacisti. Masa smeđih boraca je već propala.
  Djevojka je zarežala:
  - Ja sam čak i kul od pantera! Dokažite da su svi najbolji!
  I iz gole pete djevojke, poput zrna graška sa snažnim eksplozivom, izletjet će.
  I udari na neprijatelja.
  I on će uzeti i razbiti neke od protivnika i tenkove, pa čak i avione.
  A Nataša je na vlasti. I ona pobjeđuje protivnike, a sama nikome neće dati pad.
  Koliko je nacista već prekinulo.
  I njeni zubi su tako oštri. A oči su safirne. Ovo je djevojka - glavni dželat. Iako ima sve svoje partnere - dželate!
  Natasha vrišti:
  - Lud sam! Imaćete kaznu!
  I opet će djevojka mačevima sasjeći mnogo nacista.
  Zoya je u pokretu i posjekla je puno smeđih ratnika.
  I bose noge bacaju igle. Svaka igla ubija nekoliko nacista. Ove devojke su zaista prelepe.
  Avgustin napreduje i slama protivnike. I pritom ne zaboravlja da vikne:
  - Ne možete pobeći iz kovčega!
  A djevojka će uzeti svoje zube i goli zube!
  A crvenokosa je tako... Kosa vijori na vjetru, kao proleterska zastava.
  I sve bukvalno dolazi iz ljutnje.
  Svetlana u pokretu Ovdje je isjekla mnogo lobanja i kula tenkova. Ratnica koja pokazuje zube.
  Pokazuje jezik. I onda pljune iz slamke. Onda zavija:
  - Hoćete li biti mrtvi!
  I opet joj iz bosih nogu lete smrtonosne igle koje pogađaju pešadiju i avione.
  Oleg Rybachenko skače i skače.
  Bosonogi dječak ispušta gomilu igala, obara tenkove i pjeva:
  - Idemo na kampovanje, otvorimo veliki račun!
  Mladi ratnik je u svom najboljem izdanju.
  Prilično je star, ali izgleda kao dijete. Samo veoma jaka i mišićava.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Neka igra ne bude po pravilima - probićemo fraeru!
  I opet su smrtonosne i razbijajuće igle poletjele s njegovih bosih nogu.
  Margarita je s oduševljenjem pjevala:
  - Ništa nije nemoguće! Vjerujem da će sloboda svanuti!
  Djevojka je ponovo bacila smrtonosnu kaskadu igala na naciste i njihove tenkove, nastavila:
  - Tama će nestati! Neka cvetaju ruže!
  I čim ratnica golim prstima baci grašak, hiljadu nacista je odmah poletjelo u zrak. Da, vojska smeđeg, paklenog carstva se topi pred našim očima.
  Natasha u borbi. Skače kao kobra. Eksplodira neprijatelje. I toliko nacista umire i avioni padaju.
  Njihova djevojka i mačevi, i zrna na uglju, i koplja. I igle.
  U isto vrijeme i urla:
  - Verujem da će pobeda doći!
  I slava Rusa će naći!
  Goli prsti bacaju nove igle, udarajući protivnike.
  Zoya u divljem potezu. Napada naciste. Razbija ih na male komadiće.
  Žena ratnica golim prstima baca igle. Probija se kroz protivnike i kako urlati:
  Naša potpuna pobjeda je blizu!
  I izvodi divlji mlin sa mačevima, bacajući tenkove. Ovo je zaista devojka kao devojka!
  Ali Augustinova kobra je krenula u ofanzivu. Ova žena je noćna mora za sve noćne more.
  A ako ga preseče, to znači da će ga preseći.
  Nakon toga, crvenokosa će uzeti i zapjevati:
  - Otvoriću sve lobanje! Ja sam veliki san!
  A sada su njeni mačevi u akciji i seku meso i metal.
  Svetlana takođe ide u ofanzivu. Ova devojka nema kočnice. Čim seku, tako je masa leševa zasuta, a avioni i tenkovi padaju.
  Plavokosi terminator urla:
  - Kako će biti dobro! Kako će biti dobro - znam!
  A sad od nje leti grašak ubica.
  Oleg opet stotinu nacista, noseći meteor, odsječeni. I on će podići bombu i baciti je.
  Male veličine, ali smrtonosne...
  Kako razbiti na male komadiće.
  Dečak terminator je urlao:
  - Olujna mladost strašnih mašina!
  Margarita će to ponoviti u borbi.
  I pokosio mnogo smeđih boraca. I smanjuje velike praznine.
  Djevojka vrišti:
  - Lambada je naš ples na pesku!
  I udari s novom snagom.
  Nataša u ofanzivi je još besnija. Pa mlatiti naciste. Nije baš dobro da se odupiru takvim devojkama.
  Nataša je uzela i zapevala:
  - Trčanje na licu mesta je običan pomiritelj!
  I djevojka ratnica je upala u protivnike sa takvim kaskadom udaraca.
  I bacaće diskove bosih nogu.
  Ovdje je vodila mlin. Masa glava smeđe vojske se otkotrljala, a tenkovi su gorjeli.
  Ona je borbena lepotica. Pobijedi se kao žuta armada.
  Zoya je u pokretu, slama sve bez izuzetka. A njeni mačevi su kao makaze smrti.
  Devojka je divna. A njene bose noge bacaju veoma otrovne igle.
  Porazite protivnike. Probijaju im grlo i prave kovčege, čine da tenkovi i avioni eksplodiraju.
  Zoja ga je uzela i zacvilila:
  - Ako nema vode u slavini...
  Nataša je oduševljeno viknula:
  Dakle, ti si kriv!
  I golim nožnim prstima baca nešto što potpuno ubija. Ovo je zaista devojka od devojaka.
  A iz njenih golih nogu kako će oštrica poletjeti. I pogodit će mnogo boraca, odsijecajući kule od tenkova.
  Augustin u pokretu. Brz i jedinstven u svojoj ljepoti.
  Kakvu svetlu kosu ima. Kao proleterska zastava koja se vijori. Ova devojka je prava lisica.
  I seče protivnike - kao da je rođena sa mačevima u rukama.
  Crvenokosi, prokleto kopile!
  Augustin ga uze i prosikta:
  - Biće glave bika - neće borci poludeti!
  I ovdje je opet slomila mnogo boraca.
  Ukratko, kažu da s takvim timom Hitler neće preživjeti. A 9. maja 1961. godine, Adolfa Hitlera su devojke sa golim prstima uzele za ruke i noge, a Margaritu za nos, i pocepale, a 9. maja 1961. Hitler je uzeo i umro! I SSSR je osvojio ceo svet!
  
  BABA JAGA SE GREŠA I OŠTEĆUJE SSSR!
  Baba Jaga, vođena mržnjom prema ljudima, intervenisala je u tok istorije. Uzela ga je i u minobacaču, u društvu sa Zmejom Gorynychom, napala američke avione koji su hteli da bombarduju japanske nosače aviona. A zmija Gorynych, dok je uzima, udara na Amerikance velikim plamenom iz tri glave. I spaliti više od stotinu aviona odjednom. I Jenkiji panika. A tu je i Baba Jaga, koja baca travu u more i američki nosači aviona i drugi brodovi prekriveni talasom. Kao rezultat toga, Amerika je u bici kod Midwaya potpuno poražena.
  Japanci su tada zarobili u pokretu i Havajski arhipelag je preuzeo potpunu kontrolu nad Tihim okeanom. I njihove kopnene snage su napale Indiju i marširali na Delhi.
  Britanci su, kako bi zadržali Indiju, prebacili dio trupa iz Egipta i napustili operaciju Torch. Amerika se takođe nije iskrcala u Kazablanki i Nemci bi mogli da zamrznu rat u Africi.
  To nije spasilo naciste od poraza kod Staljingrada. Ali Mainsteinov kontraudar je pobijedio u snazi. Zbog činjenice da trupe nisu prebačene u Afriku, Mainstein je imao još nekoliko divizija, uključujući trideset Tigrova, koji su nestali u pijesku Sahare bezuspješno u stvarnoj priči. Osim toga, avijacija nacista bila je jača. Uostalom, nisu trošili resurse na snabdijevanje Afrike, a intenzitet zračnih napada na Treći Rajh je nekoliko puta pao.
  Stigao je na istočni front, a do marta 1943. legendarni as Marsej je doveo broj oborenih letelica na zapadnom frontu na tri stotine i postao prava legenda svih vremena. A na istoku su ga sovjetski piloti jako pogodili. Marcel nije izbegavao najžešće borbe i bio je pravi fenomen. Jedan čovek je vredeo celog vazduhoplovnog korpusa.
  Sovjetske trupe su pretrpjele više gubitaka nego u stvarnoj istoriji. Manje ih je pobjeglo iz okruženja. I Nemci su ponovo zauzeli ne samo Harkov i Belgorod, već i Kursk, a takođe su ponovo zauzeli Krasnodon i Vorošilovgrad.
  Sovjetske trupe su bile šokirane... Tokom odmrzavanja, djelimično su se oporavile. Vodile su se vazdušne borbe na nebu. Nemci su preuzeli inicijativu. Japanci su u međuvremenu prošli američku arteriju u Panami i zauzeli moreuz. U Sjedinjenim Državama odlučeno je da se zamrzne cijeli evropski pravac. Ali njemačka podmornička flota radila je previše efikasno, mučeći Britance i Amerikance. A Čerčil je, ne rizikujući zvanični mir ili primirje, predložio da Nemci zakoče rat. Odnosno, ne sklapati mir, ali zaista ne ratovati.
  Hitler je kao odgovor tražio da se prekine bilo kakva pomoć SSSR-u. Britanija i Sjedinjene Države odbile su lend-leasing, ali su rekle da bi mogle nešto prodati Rusiji za zlato.
  Osim toga, Britanci i Amerikanci su rekli da bi, ako Hitler zaustavi uništavanje Jevreja, mogli prodavati naftne derivate i druge sirovine potrebne Nijemcima na kredit. Firer je, odlučivši da Jevreji nikuda neće ići, pristao.
  Prije svega, moramo se ukinuti sa SSSR-om. Istina, među Fritzovima nije bilo jedinstva. Neki generali su rekli da treba da napadnu Moskvu. Drugi da je dobra ideja ponovo zauzeti Kavkaz.
  Firer je odlučio da napreduje na Voronjež. I onda se vratite u Staljingrad. Sam Hitler je zaista želio da se osveti za poraz kod ovog grada. Sovjetski obavještajci su ispravno pogodili gdje će neprijatelj zadati glavni udarac i pripremili snažnu odbranu. Ali avaj, Nemci su bili jaki. Međutim, njihovi tenkovi "Panther", "Tiger", a posebno "Lav" nisu dovoljno savršeni.
  Koriste se i Ferdinandi, mašine su takođe prave životinje. I tako je udarna pesnica nacista krenula u ofanzivu 5. jula 1943. godine. Nacisti pokušavaju napredovati, ali snažna odbrana im je na putu. Štaviše, artiljerija je nanijela preventivni, iako ne baš efikasan, artiljerijski udar na neprijatelja.
  Nakon toga, nacisti su krenuli u napad i uspjeli su se primjetno zabiti na položaje sovjetskih trupa. Nacisti imaju više snaga i oni dominiraju vazduhom. Marseille, koji je oborio više od pet stotina aviona, dobio je Veliki krst Gvozdenog krsta. A prije toga, Viteški križ Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Nemci su napredovali i napredovali, kroz sovjetsku odbranu. Poput ovna kretao se tenk "Lev", po oklopu i naoružanju najmoćniji neprijateljski mastodont, težak devedeset tona. I on razumije Ferdinandove, oni su ovdje djelovali sa zastrašujućom silom.
  Ali odbrana Crvene armije bila je jaka i nije htela da popusti. Nacisti su napredovali sporo i pretrpjeli velike gubitke. Ali u vazduhu su imali inicijativu. A Focke-Wulf je efikasna mašina, kada se pravilno koristi. I uporan i sa moćnim oružjem. Postepeno, nacisti su se približavali Voronježu. Ali za to im je trebalo dva mjeseca. Konačno bez daha, i smrtno umorni, Fritz se zaustavio kada su se približili rijeci Don. Imali su velike gubitke u opremi, posebno među Panterima i T-4 i T-3. Nešto manje su stradali "Tigrovi" i "Lavovi". Ali mnogo Lev tenkova se trivijalno pokvarilo.
  Nastala je pauza i nacisti su nadoknadili štetu. Staljin se nadao da će preuzeti inicijativu na zimu. U seriji se u zraku pojavio ME-309, koji je zahvaljujući velikoj brzini i moćnom oružju postao kardinalni problem sovjetske avijacije. Kao Yu-288. Došla je kasna jesen i počeo je da pada snijeg. Crvena armija je pokrenula kontraofanzivu u pravcu Voronježa, iu centru, kao i na Tamanskom poluostrvu.
  Zimi se mnogo toga moglo vratiti. Ali neočekivano, Japan je ušao u rat protiv SSSR-a. Njena kopnena vojska bila je veoma brojna. Osvojivši mnoge pobjede, samuraj je čeznuo za osvetom na Khalkhin Golu.
  I odigrala se bitka kolosalnih razmjera. Napad na Vladivostok, ofanziva u Primorju i Mongoliji.
  Staljin je obustavio ofanzivu u pravcu Taman, iu centru, i pokušao da se probije samo u Voronježu. Tamošnji nacisti su se, međutim, uporno držali. Imali su mnogo snage.
  Oni i dalje imaju prednost na nebu. Štaviše, Japan je takođe preusmerio deo avijacije. Dakle, nije bilo pobjede.
  Samuraji su uspjeli blokirati Vladivostok i zauzeti dio Mongolije. Ali tu je njihov uspjeh završio. Ali, s druge strane, Nemci su uspeli da prežive zimu i izbegnu poraz, kao što je to bilo četrdeset prve i četrdeset druge godine. I ovo je veliki uspjeh.
  U maju su nacisti popunili svoje snage. U seriji su imali mlazni lovac ME-262 kojem nije bilo ravnog. A Marseille je oborio hiljadu aviona. Za sedamsto pedeset aviona odlikovan je Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa mačevima od platinastog hrastovog lista i dijamantima. I za hiljadu zvijezda Viteškog križa sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Marseille je tako postao super as svih vremena i naroda.
  Ali SSSR to ne olakšava. Krajem maja, Nemci su nastavili ofanzivu. Ali njihove trupe su napredovale veoma sporo. SSSR je koristio nove tenkove T-34-85 i IS-2, što je stvaralo određene probleme nacistima. Nemci "Tigrovi" -2 i "Panteri" -2 postali su glavna sila. "Lav" i "Maus" su obustavljeni. Umjesto Mausa, počeo je da se razvija E-100, tenk nove generacije. Sa zbijenim rasporedom, niskom siluetom, velikim uglovima nagiba oklopa, savršenijim i lakšim podvozjem. Sa mašinama serije "E" bila je povezana velika nada. I veoma kolosalna snaga. Borbe su veoma brutalne. Nemci su uspeli da potisnu sovjetske trupe preko Dona za tri meseca. Ali ništa više nisu postigli.
  Japan je bio u ratu sa Amerikom, a ljeti se ograničio samo na juriš na Vladivostok i Habarovsk. Samuraji su zauzeli Habarovsk, ali ne i Vladivostok. A u Mongoliji, samuraji su malo napredovali.
  U zimu 1945. Amerikanci su još uvijek uspjeli pobijediti Japan i otjerati je iz Paname. I tok rata je išao drugačije.
  U zimu 1945. Crvena armija je napredovala u centru, ali nije bila u stanju da savlada nacističku odbranu. U martu su Nemci već napredovali na jugu, ali su malo napredovali.
  U maju su nacisti pokušali da napreduju na Moskvu, ali nisu postigli zapažen uspjeh, pa su za dva mjeseca tvrdoglave borbe napredovali trideset-četrdeset kilometara.
  U borbama su učestvovale samohodne topove serije E koje su bile lagane i još nesavršene. Tenk E-50 sa serijskom proizvodnjom je odgođen. Mlazni avioni, posebno bombarderi, postali su problem za SSSR. Na nebu je ojačana superiornost nacista. Marseille je oborio dvije hiljade aviona i dobio zvijezdu Viteškog krsta, gvozdeni krst sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. U ljeto su sovjetske trupe ponovo pokušale nešto učiniti. Ali nije išlo ... Do kraja godine linija fronta je bila neaktivna.
  Došla je 1946. godina.... Nemci su imali diskoteke, ali su bile skupe, teške za proizvodnju, i uprkos neranjivosti zbog strujanja laminarnog mlaza, ni sami nisu mogli da pucaju. Dakle, to nije dalo odlučujuću prednost. Ali u ME-262 X seriji, vrlo jak lovac sa zamašenim krilima. I ME-1100 sa krilima promjenjivog zamaha. I TA-283 sa produženim trupom. I Yu-287 i TA-500 su mlazni avioni sa šest motora. I puno druge tehnologije.
  SSSR još uvijek zaostaje u tom pogledu, a na nebu nacisti imaju potpunu inicijativu.
  Tenk E-50 konačno je ušao u seriju, a E-75. Mašine su dobile zbijeni raspored i ispostavilo se da su lakše. E-50 je bio težak samo pedeset tona sa motorom od 1200 konjskih snaga i snažnijim oklopom. E-75 je bio težak sedamdeset pet tona, sa mnogo debljim i nagnutim oklopom od Tiger-2, snažnim naoružanjem i motorom od 1.500 konjskih snaga.
  Nemci su krajem maja krenuli u ofanzivu na Moskvu. Ovog puta su uspjeli doći do odbrambene linije Mozhaisk i tu su naletjeli na čvrstu i očajnu odbranu.
  Situaciju je zakomplikovala ofanziva Japana na Sibir. Ali nije bilo baš uspješno. Rat je veoma okrutna stvar. I tako su sovjetske trupe i dalje držale Moskvu.
  Zima je prolazila u bitkama. Došla je 1947. godina... Nemci su ponovo pokušali da napreduju u proleće. Njihovi tenkovi E serije su bili pristojni. SSSR je otišao na serije IS-4 i IS-7. Ali ipak u malim porcijama. I pojavio se tenk T-54, ali opet u malim količinama. A mlaznog aviona još nije bilo.
  Nacisti su napredovali na jugu. Glavni udarac zadali su u pravcu Kavkaza. I uspjeli su. Probili su front... Situaciju je pogoršao ulazak Turske u rat. Osmanlije su konačno savladale oklevanje. Štaviše, saveznici sa Trećim Rajhom već dugo nisu ratovali.
  Ali Japan je očito počeo gubiti ... Ali uprkos tome, samuraji su u ljeto pokrenuli ofanzivu u Sibiru. I kao rezultat toga, nacisti su uspjeli ponovo zauzeti Kavkaz. Do kraja 1947. godine su ga odsjekli kopnom. I do proljeća 1948. konačno su ga zauzeli.
  U ovoj situaciji, Staljin je Hitleru ponudio primirje pod bilo kojim uslovima.
  Dobivši naftu Kavkaza i žito Ukrajine, ugalj Donbasa, Hitler je odlučio da prihvati Staljinovu ponudu, ali pod veoma teškim uslovima.
  SSSR je vratio zarobljenike, prebacio opremu u Treći Rajh i obavezao se da će platiti težak i ogroman danak u sirovinama i zlatu.
  Teritorijalni gubici su takođe bili veliki. Pored činjenice da su Nemci već zauzeli, morali su da odustanu od Lenjingrada i Murmanska, Karelijskog poluostrva i Arhangelska.
  Staljin je, stisnuvši srce, pristao na ovo. I potpisan je mirovni sporazum.
  Treći Rajh se proglasio pobednikom i okrenuo se Zapadu.
  Već u jesen 1948. godine nacističke horde su se kretale preko Afrike i Bliskog istoka. A tokom zime zarobljeni su veći dio crnog kontinenta i cijeli Bliski istok.
  A u proljeće 1949. osvojen je i južni dio Afrike. Njemačke podmornice na vodikovom peroksidu postale su najmoćnije na svijetu, a njihove letjelice i diskete bile su potpuno bez premca. Osim toga, 1949. godine nacisti su imali piramidalne tenkove, koje saveznički topovi nisu mogli probiti ni iz kojeg ugla.
  I tako je u ljeto 1949. došlo do iskrcavanja u Britaniju. Marsej je za oborenu pethiljaditu letelicu dobio Veliku zvezdu Viteškog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Sada su SAD same... Truman je Hitleru ponudio mir pod bilo kojim uslovima. Firer je to odbacio. Godine 1950. Nemci su prošli Island i Kanadu i prišli Sjedinjenim Državama sa severa.
  1951. počele su borbe u samoj Americi. Nemci su se probili zajedno sa Japancima iz Meksika i Kanade. Sjedinjene Države nisu imale pravu tehnologiju da se odupru nacistima. Piramidalni tenkovi Trećeg Rajha nisu imali ravnih i slomili su svaku odbranu.
  I padali su jedan za drugim američki gradovi... 30. januara 1052. Sjedinjene Države su kapitulirale protiv Trećeg Rajha. A situacija je postala još akutnija.
  Staljin je umro 5. marta 1953. godine. A 20. aprila 1953. godine dogodio se prvi let s ljudskom posadom na Mjesec. Naravno, Nemci su leteli. I prilično je kul. I let je bio odličan.
  Ali došlo je vrijeme za mir i varenje osvajanja. I tako je počela kolonizacija drugih zemalja i formiranje Hitlerovog carstva. 1959. godine, 20. aprila, održan je referendum o transformaciji Trećeg Rajha u monarhiju i carstvo, sa carem Adolfom Hitlerom. A u SSSR-u je vladao Beria. Dobio je vlast, jer je bila potrebna čvrsta ruka, a što je najvažnije, trebao im je red u osiromašenom i ratom i reparacijama razorenom SSSR-u.
  A 20. aprila 1960. godine počeo je let prvog čovjeka na Mars. I bilo je prilično cool. Ali Hitler je umro u martu 1961. A njegovo mjesto zauzeo je sin dobiven umjetnom reprodukcijom Wolf. Takođe car i veoma mlad.
  I Wolf je donio odluku, bez daljeg odlaganja, da započne rat sa Japanom. Kažu da na planeti Zemlji ne mogu postojati dva velika carstva, već samo jedno.
  Pa, Berija je stao na stranu Trećeg Rajha. Kažu, zapravo, koliko dugo možeš sjediti za kantom. Japan je od Rusije osvojio dio Dalekog istoka i Primorja. A to je općenito neugodno i divlje.
  Wolf je bio prvi koji je izjavio da SSSR može povratiti Primorje, dio Sibira i Sahalin, kao i Kurilski greben, ali ne više. Berija je bio u redu s tim. I SSSR je započeo rat.
  Imao je glavne tenkove T-54 i T-55, te IS-10 i IS-12. Nemci imaju mnogo naprednije: piramidalne. A ovo je, naravno, ozbiljna tvrdnja o pobjedi.
  Japan je, s druge strane, zaostajao za SSSR-om u tehnologiji. Na japanskom prijestolju je isti nesmjenjivi car Hirohito. I naravno, on takođe želi moć nad svijetom. Ali nacisti su slabiji.
  Rat je počeo 20. aprila 1961. godine. Hitler se spremao za rat sa Japancima, takođe je želeo potpunu vlast nad svetom. Ali Vuk je bio ispred njega. Tačnije, Adolf Prvi i Veliki nisu imali vremena. I počeo je veliki i surov rat.
  Vaga je vibrirala velikom snagom.
  Nemci su od samog početka, sa naprednijom tehnologijom, preuzeli inicijativu. Ali Japanci su se borili veoma herojski. Ali u prva tri mjeseca, Nijemci i vojska SSSR-a uspjeli su primjetno krenuti duboko u Japansko carstvo i zarobiti mnogo toga.
  Borbe su se nastavile s promjenjivim uspjehom, ali više u korist nacista. A Nemci su se kretali sve dalje. I to je bio njihov kolosalan i neponovljiv uspjeh. Njihovi piramidalni rezervoari bili su napravljeni od posebne vrste plastike i razbili su svaku odbranu. I nije bilo milosti prema Japanu.
  IS-12 je bio tenk težak pedeset tona i dobro zaštićen u čelo, sa topom od 122 milimetra, ali dug 60EL. I strašno je pretukla neprijatelja.
  Japanska vojska je zastarjela i gubi. Nakon nekoliko mjeseci borbi, trećina samurajskog carstva je zarobljena.
  A do kraja 1961. godine Zemlja izlazećeg sunca izgubila je skoro polovinu svoje teritorije.
  Došla je 1962. godina... Nijemci i SSSR nastavljaju svoju ofanzivu... Berija je u usponu. Opet borbe i pobede. Godinu dana kasnije, do 20. aprila 1962. godine, više od dvije trećine japanskog kolonijalnog carstva je već bilo zarobljeno. I rat se nastavlja.
  Vojska SSSR-a se bori herojski ....
  Sada su se iskrcali na akutni Hokaido... I 3. septembra 1962. Japan je kapitulirao. I ovaj rat je gotov.
  Vuk prvi, postao je veliki i svjetski car. I opet je vrijeme da se probavi zarobljeni kolonijalni posjedi.
  Njemački letovi na različite planete. 1965. na Veneru. 1967. do Merkura. I 1968. na satelite Jupitera.
  Ali to nije dovoljno za Vuka prvog, 1971. godine posjećeni su i sateliti Saturna. A 1971. godine, 20. aprila, Vuk Prvi je napao SSSR. Odlučio je da osvoji posljednju moć na planeti Zemlji koja mu još nije bila podređena.
  Berija je i dalje vladao SSSR-om. Imao je sedamdeset dvije, ili nije ni imao.
  I trupe Trećeg Rajha osvojile su teritoriju. Glavni udarac zadat je u pravcu Moskve, koju Hitler nikada nije uspio poduzeti.
  Ali do sada je, naravno, sve išlo u korist Trećeg Rajha. Koji ima više snaga i tenkova.
  Ali loša sreća, stigle su sovjetske trupe, i hajde da izmlatimo naciste, strašnom silom.
  Oleg Rybachenko se vratio u akciju. I on napreduje, mašući oba mača. A dječak terminator vodi mlin. Mrtvi nacisti padaju.
  Masa leševa. Cijele planine krvavih tijela.
  Dječak pisac podsjeća na ludu strategiju. Gde su se takođe mešali konji i ljudi.
  Oleg Rybachenko škripi:
  - Jao od pameti!
  I biće dosta novca!
  I dječak terminator u novom pokretu. A njegove bose noge će nešto uzeti i baciti.
  Dečak genije je zaurlao:
  - Majstorska klasa i firma "Adidas"!
  Zaista cool show je ispao cool. I koliko je pobijenih nacista. I najveći broj najvećih ubio je smeđe borce.
  Margarita je takođe u borbi. Slabi vojske cimeta i čelika i urla:
  - Veliki udarni puk! Svi se vozimo u kovčeg!
  I njeni mačevi su sjekli nacisti. Masa smeđih boraca je već propala.
  Djevojka je zarežala:
  - Ja sam čak i kul od pantera! Dokažite da su svi najbolji!
  I iz gole pete djevojke, poput zrna graška sa snažnim eksplozivom, izletjet će.
  I udari na neprijatelja.
  I on će uzeti i razbiti neke od protivnika i tenkove, pa čak i avione.
  A Nataša je na vlasti. I ona pobjeđuje protivnike, a sama nikome neće dati pad.
  Koliko je nacista već prekinulo.
  I njeni zubi su tako oštri. A oči su safirne. Ovo je djevojka - glavni dželat. Iako ima sve svoje partnere - dželate!
  Natasha vrišti:
  - Lud sam! Imaćete kaznu!
  I opet će djevojka mačevima sasjeći mnogo nacista.
  Zoya je u pokretu i posjekla je puno smeđih ratnika.
  I bose noge bacaju igle. Svaka igla ubija nekoliko nacista. Ove devojke su zaista prelepe.
  Avgustin napreduje i slama protivnike. I pritom ne zaboravlja da vikne:
  - Ne možete pobeći iz kovčega!
  A djevojka će uzeti svoje zube i goli zube!
  A crvenokosa je tako... Kosa vijori na vjetru, kao proleterska zastava.
  I sve bukvalno dolazi iz ljutnje.
  Svetlana u pokretu Ovdje je isjekla mnogo lobanja i kula tenkova. Ratnica koja pokazuje zube.
  Pokazuje jezik. I onda pljune iz slamke. Onda zavija:
  - Hoćete li biti mrtvi!
  I opet joj iz bosih nogu lete smrtonosne igle koje pogađaju pešadiju i avione.
  Jasno je da će takav tim uništiti naciste, čak i ako je Treći Rajh zauzeo gotovo cijeli svijet i počeo da se naseljava na druge planete!
  
  OLEG RYBACHENKO SPASI CARSTVO
  ANOTATION
  Oleg Rybachenko dobio je besmrtnost na poklon, ali to mora riješiti, jer je služio u ruskoj vojsci sto godina. Ali s druge strane, on pomaže Rusiji da dobije rat sa Japanom, spašava admirala Makarova i izvodi mnogo fantastičnih podviga!
  . POGLAVLJE 1
  Oleg Rybačenko je, voljom ruskih bogova demijurga, pretvoren u dječaka, ali ne jednostavnog, već besmrtnog. I poslan je da izvrši misiju u Port Arthuru - da tamo zaštiti Rusiju. I on je pretvoren u klinca koji je izgledao star desetak godina, ali izuzetno brz - brži od geparda i neranjiv na sve vrste oružja. Kao desetogodišnji dječak, služit će carskoj Rusiji stotinu godina, a onda odrasti do šesnaest i zadržati besmrtnost da bude gospodar svoje sudbine, ali s vremena na vrijeme obavljajući misije po nalogu ruskih bogova- demijurzi.
  I njegova inkarnacija je odmah uticala na tok istorije.
  Deset godina Oleg Rybachenko, prema standardima ranog dvadesetog vijeka, nije izgledao tako mali i odmah je primljen u vojsku. Štaviše, dječak se lako savijao i ispravljao prstima, prvo na rukama, a potom i na bosim nogama, bakreni peni. Šta je ostavilo utisak.
  Za početak, dječak je uspio spasiti admirala Makarova od smrti. Dječak je to učinio vrlo jednostavno, ušao je u Petropavlovsk na dan kobnog izlaska na more. I trivijalno skočio na kormilo, i gurnuvši mornara, zavrtio brod.
  Međutim, to se nije cijenilo. A struk je bio četrdeset udaraca bičem za takvu drskost.
  Ali, srećom, admiral nije umro.
  Ali ipak je počela opsada Port Arthura. Japanci su i dalje imali prednost na moru, a general Partridge je bio previše neodlučan.
  Ali komandant Port Arthura je umro, on je zaista bio ranjen u glavu u stvarnoj istoriji, ali nekoliko milimetara fragmenta prošlo je bliže mozgu. A Oleg Rybačenko, znajući priču, samo je neprimjetno udario dlanom po generalovoj sljepoočnici, a fragment je pogodio mozak i ubio ga. Ukratko, izdajnik koji je predao citadelu je umro i Kondratenko, heroj odbrane Port Arthura, zauzeo je njegovo mjesto.
  Novi komandant, da bi ojačao odbranu tvrđave, otpisao je sve mornare i brodsku artiljeriju na obalu, a eskadrilu razoružao, ali je utvrdio Port Arthur.
  Admiral Makarov je u tome bio potpuno solidaran s njim. Štaviše, ruska flota nije uspela da preuzme inicijativu na moru u ovoj priči.
  Kao rezultat toga, citadela je bila temeljito zaštićena, plus vješti postupci komandanta Kondratenka. Odbrana se dobro držala. Kondratenko je na vrijeme ojačao odbranu tvrđave Visoki i Japanci je nisu mogli zauzeti.
  Osim toga, Oleg Rybačenko, ovaj besmrtni, bosonogi dječak borio se kao titan na svakoj hladnoći. I sve je zadivio svojom fenomenalnom preciznošću.
  Dječak je skočio do mitraljeza i, odmarajući gole, okrugle, djetinjaste pete, uperio oružje. I počeo je da škraba. I nijedan metak nije protraćen. Samuraji su isječeni bukvalno u redovima.
  Oleg, ovaj vječiti dečak, mlatio se od entuzijazma, i agresivno pjevušio, komponujući u hodu;
  Ja sam dječak rođen u novembru
  U svemirskom dobu, olujnom dobu...
  Procvjetaj carsku Rusiju na zemlji,
  Vjerujte mi kadeti nismo bogalji!
  
  Poslao me veliki Bog Svarog,
  Služite Otadžbini srcem i dušom...
  Za nas, na kraju krajeva, Svemogući Beli Bog -
  Snaći ćemo se, vjerujte sa sotonom!
  
  Rusija je naša domovina, verujte
  Koji je jedini na svetu...
  Iako je napadnuta vrlo aktivna zvijer,
  Za nas Ruse ima mesta na planeti!
  
  Moćna bezgranična zemlja
  Kojim vlada najmudriji kralj...
  Kin nam je zauvek dala -
  Neka Abel trijumfuje, neka Kajin pogine!
  
  Branim hrabro Port Arthur,
  Bori se dečko i bos na hladnoći,
  Vjerujte mi, Japanci se nisu savijali,
  Devojke su raširile pletenice!
  
  Dečak je odmah odsečen mitraljezom,
  Pokosio odred svirepih samuraja...
  I pogađa žuto pravo u oko
  Mi smo pioniri zla će rastrgati!
  
  Zauvek ostvarimo komunizam
  Ruski carevi imaju slavan put.
  Veliki san će se ostvariti
  U slavu legendarnog Svaroga!
  
  Vjerujemo da ćemo braniti otadžbinu,
  Borim se na velikoj, visokoj planini...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  I sam Gospod Perun je bistrooki!
  
  Ja sam za našu otadžbinu do kraja,
  Verujte mi, boriću se veoma hrabro...
  Car Nikola je zamenio mog oca,
  Objesit ćemo Judu o jasiku!
  
  Rusija je samo ideal
  Zemlja svetaca i mudrih ljudi sveta...
  Sanjao sam da nađem slavu u tome, momče,
  I učinio Marsa i Krista idolom!
  
  Verujem Lada majka bogova,
  Koju ljubav prema svemiru daje...
  Potrebne su nam dodatne riječi za molitvu,
  Marija zauvijek slavi djevicu!
  
  Care Nikola mi ćemo ti pomoći,
  Da bi pobedili Japance verujte okrutnim...
  Svarogovi unuci, mi smo sinovi poroda,
  I u rati, vjerujemo u cool dokove!
  
  I ovdje se džinovski dječak bori,
  Koje mitraljeze rati kosi...
  Gospod je uvek jedno sa nama,
  Udarac Hristov zaista raznosi oblake!
  
  Pa, šta je Japancima bilo teško?
  Ne možete osvojiti Port Arthur...
  Uspostavićemo ruski svet svuda,
  I biće figura Lade sa zlatom!
  
  Jer će kralj biti vjeran vječno,
  Sačuvaćemo njega i Svetu Otadžbinu...
  Pod senkom dvoglavog grba,
  Viktoriju ćemo učiniti cool!
  
  U Rusiji je svaki dečak heroj,
  Oduvaće se mačem, igrajući pola planete...
  Ne kradi devojke u svoj yasyr,
  Neka su pohvaljena naša djela!
  
  Da, Rusija ima pionire,
  Da je crvena kravata bila čvrsto vezana...
  Čuvamo pravdu, savest, čast,
  A vidimo komunizam, sunce dalo!
  
  A sada smo odbili hordu,
  I branili su tvrđavu Port Arthur...
  Svarog je rekao: Prihvatiću mrtve,
  U raju devojke čekaju da postanu figura!
  Pjevajući, dječak je bosom nogom bacio granatu, raskomadajući samuraja.
  Inače, granata je napravljena od piljevine i imala je veliku razornu moć. Tako da Japanci tome ne mogu odoljeti.
  Oleg Rybachenko, napisao je i otpjevao:
  I samuraj je odleteo na zemlju,
  Pod pritiskom čelika i vatre!
  I njegov doprinos odbrani bio je vrijedan. I admiral Makarov je pokazao svoju vještinu na kopnu.
  Osim toga, Rusi su imali više zaliha i zaliha, zahvaljujući vještini legendarnog generala.
  A činjenica da je ruska eskadrila Togo pretrpana mnogo značajnije.
  Do kraja decembra, samuraji su bili iscrpljeni u napadima. U januaru je došlo do zatišja uzrokovanog Kuropatkinovim pokušajem da oslobodi blokadu, ali ne baš uspješno.
  U februaru je napad ponovo, i ponovo odbijen, uz teške gubitke za Japance.
  Tokom odbrane, dječak Oleg Rybachenko ponašao se herojski. U vrijeme početka opsade, ovaj koliba je izgledala samo deset godina. Dijete se borilo kao i odrasli i otišlo u izviđanje.
  Pokazao se kao veoma hrabar i borben. I odbrana je izdržala.
  A dječak je, odbijajući još jedan napad, ubio stotine samuraja iz mitraljeza, ne dozvoljavajući im da zauzmu Mount High. U isto vrijeme, dječak je opet pjevao s velikim oduševljenjem;
  Car Nikola je sada veliki monarh,
  Ti Lenjin nećeš dobiti priliku za vlast...
  Zaustavićemo horde divljih Japanaca,
  Pocijepajte agresora na usta Rusiji!
  
  Neka Rusija zauvek vlada u svemiru,
  U njemu, moćni, strašni car Nikolaj ...
  Možemo udariti neprijatelja mačem,
  Za ovo se borite i usudite!
  
  Veličina Rusije u svemiru,
  Ruse niko ne može savladati...
  Sa svojom snagom u bitkama nepromijenjenom,
  Oteraćemo neprijatelje iz Otadžbine!
  
  U ime naše svete domovine,
  Rusija će dobiti bitke...
  I slava Rusa biće nepotkupljiva,
  Polaganje ispita za samo pet!
  
  Nikada nećemo kleknuti
  Iznad nas je zlatnokrili heruvim...
  Proći će još mnogo generacija
  I bit će vječni mir u svemiru!
  
  Svarog će doći zajedno sa Isusom,
  Uskrsnuće sve mrtve odjednom...
  Na kraju krajeva, liječenje je najviša umjetnost,
  Rodit će očevi moćnog oktobra!
  
  I Lenjin, Staljin, Nikolaj i Petar,
  Sve ruke zajedno će se stisnuti i razumeti...
  Koja je zastava Rusije u ponosnom svemiru,
  Neprijatelji Otadžbine će umirati i umrijeti!
  
  Bog blagoslovio službu Rusije,
  Podignite na najviši pijedestal...
  Svarog, veliki strašni mesija,
  Verujte mi, nisam prestao da volim vojnike!
  
  Uskoro ćemo vjerovati da smo jači
  Podignite rusku zastavu nad planetom...
  Ko će dovesti do sjajne ideje,
  Pevamo u prozi i poeziji!
  
  Kako je dobro kada je zvezda Rusije
  Iznad svijeta će sijati kao dijamant...
  Uostalom, nebo zvijezda baršun zalijevala,
  I pogodi protivnika u oko!
  
  Ne vjerujte onome ko kaže da su slabi,
  Da ruski titani nisu par...
  U ime ove pravoslavne države,
  Uzmi ovog momka na konja!
  
  I jurimo u bitku za slavu svijeta,
  Da hrabro pobedimo u Otadžbini...
  Ne mogu to opisati Shakespeareu
  Koliko će naša vojska biti u slavi!
  
  Naša domovina će stići do nagrade,
  Od svih bogova u svemiru najbolji od svih...
  Gosti su uvek dobrodošli u našu otadžbinu,
  Ako dođeš sa dobrotom, nisi negativac!
  
  Volite kralja i Boga Isusa
  I obožavaj Ladu za ljubav...
  Ne budi kukavica u borbi,
  Ne možete graditi sreću na krvi!
  
  Život će biti večan, buran i lep,
  Svako ima gde da bude hrabar...
  Rasprava sa ruskim vitezom je opasna,
  Ne računajte onda probleme!
  
  Ali uskoro će biti mira u svemiru,
  I dobro će pobediti u veličini...
  Bićemo u sreći, raju nepromenjeni,
  Gospod će dati jako krilo!
  Uz takvu pjesmu, naravno, ruski vojnici nisu mogli izgubiti. I dječak terminator nije promašio. I drugi ratnici su pucali na Japance koji su jurišali na planinu Vysokaya sa neverovatnom preciznošću.
  Mart je već došao... Japanci su se ponovo povukli. Krvava nedjelja se nije dogodila u Rusiji, jer je car Nikolaj, otkako se Port Arthur držao, bio dobro raspoložen i izašao u narod. I kraljev narod ga je dočekao prazničnim raspoloženjem i razdragano navijao. I sve je prošlo dobro.
  Ruska vojska se popunjavala i postajala sve više. Krajem marta Japanci su pokušali da napreduju, ali su Kuropatkinove snage imale preveliku brojčanu nadmoć i odbile su sve napade.
  A najbolji dijelovi samuraja generala Noge bili su prikovani opsadom Port Arthura. Nakon velikih gubitaka, Japanci su se povukli. Ali Kuropatkin je opet oklevao.
  Krajem aprila uslijedio je novi juriš, koji je, međutim, također odbijen.
  A Oleg Rybačenko, ovaj hrabri dječak čak je zarobio japanskog pukovnika, uz pomoć zamke, naravno.
  Početkom maja bilo je samo manjih okršaja, a 25. eskadrila Roždestvenskog konačno je ušla u Port Arthur. Čuveni admiral doveo je pedeset i jedan brod preko tri okeana odjednom!
  Nakon toga odbrana je dobila pojačanje. A početkom juna uslijedio je posljednji napad na Port Arthur. Napad je očajan i žestok. I opet je odbijen uz ogromne gubitke za Japance. Car je konačno smijenio Kuropatkina i imenovao Lineviča. Sredinom jula 1905. Japanci su konačno poraženi. I herojska odbrana Port Arthura, koja je trajala više od godinu dana, završila je.
  Kondratenko je odlikovan Ordenom Svetog Andrije Prvozvanog. I dobio čin feldmaršala. Tada je eskadrila Roždestvenskog, zajedno sa Port Arthurom, predvođena admiralom Makarovim, porazila Japance na moru. Štaviše, sam admiral Togo je poginuo u borbi.
  Oleg Rybachenko, ovaj vječiti dječak ponovo se istakao i lično zarobio bojni brod Japanaca. Sa njim se borilo i nekoliko lijepih bosonogih djevojaka.
  Borbena Nataška pokazala se posebno sjajno - pravi vulkan u borbi i nepobjediv.
  A kada djevojka baci granatu golim prstima, onda je to kolosalna nevolja i uništenje. Granata na ugalj i tako destruktivna.
  Dječak pionir napada Japance i istovremeno pjeva;
  Naš će biti Tihi okean, vjerujte
  Rusija Kraljevstva Roda sa Nikolom ...
  I zver će biti uništena
  Mi, vitezovi neprijatelji, sve ćemo rastrgati!
  
  Moja zemlja, veruj iznad svega,
  Neka zvijezde komunizma sjaje...
  Uspjeh prati vitezove,
  Mi smo oličenje pravednog altruizma!
  
  Ja sam pionir provalio u rat,
  Samo bosonogi dečko...
  Ali samljeću protivnika u prah,
  A ja ću odlomiti one koji su protiv rogova!
  
  Japan zašto je otišao kod nas
  Usudili ste se da izazovete Rusiju...
  I dobio pravo u oko sa potpeticom,
  Svarog, velika Gospodnja misija!
  
  Volim Ladu Majko Ona Bogovi,
  Rodila je mnoge, sjajne i sjajne...
  Na slavu roda hrabrih sinova,
  Zaustavićemo navalu divljih neprijatelja!
  
  Nemojte pobijediti japansku žutu Rus,
  Naš heroj u bitkama je nepobediv...
  Borite se za domovinu i ne boj se,
  Kad su narod i kraljevski sistem ujedinjeni!
  
  O Nikolaj, daćemo ti
  Za Svetu Rusiju mi smo rodno srce...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Otvara svoja vrata u svemir!
  
  U slavu Boga ruskog Hrista,
  Pevamo himne za našu Rusiju...
  Marijina ljubav, tako čista
  Šta deci zamenjuje kašice za ručak!
  
  Na tebe Marijo ću okrenuti oči,
  Zajedno sa Ladom pružate ljubav svima...
  Iako je đavo naoštrio sjekiru na nas,
  Boginja će biti s nama u vječnom svjetlu!
  
  Ne, sunce nikada neće izaći
  Bezgranična Vrhovna Rusija...
  Ostvarenje velikog sna
  Sve to čuje pod plavim nebom!
  
  Pevamo ti Bogorodice,
  Psalmi i pesme, svakog trenutka...
  Ako treba da idemo u bitku sa jednim pištoljem,
  Uostalom, Staljin i Veliki Lenjin su sa nama!
  
  Za domovinu, za Boga, za zemlju,
  Mi momci se borimo sa protivnikom...
  Znaj da ne budeš prokleti jaram,
  Kad se naoštri bajonet ruskog vojnika!
  
  Za našu zemlju, pionir u bitkama,
  Svarog je uspio proslaviti lice ljubavi ...
  Vidimo nešto u našim svijetlim snovima
  Gdje ćemo zauvijek slaviti Boga vrste!
  
  Ukratko, Japanci su već Khan,
  I Port Arthur nije odustajao u bitkama...
  Zato nam je otadžbinu Bog dao,
  Pa da se hrabro borite za Rusiju!
  . POGLAVLJE #2
  Japan je bio prisiljen sklopiti mir s Rusijom, uz posredovanje Sjedinjenih Država.
  Morao sam ustupiti Kurilska ostrva i Tajvan. Rusija je osigurala protektorat nad Korejom, Mandžurijom, kontrolu nad Port Arthurom. Uz to, Japan je platio ogromnu odštetu od milijardu zlatnih jena carskoj Rusiji.
  Pobjeda je učvrstila poziciju cara Nikolaja II. Rusija je proširila svoje teritorije, a Želtorosija je počela da se formira na račun dobrovoljnog pridruživanja kineskim regionima. Bez Državne Dume - Rusija je ostala apsolutna monarhija, bez parlamenta.
  Naravno, zahvaljujući pobjedi i političkoj stabilnosti, ekonomski rast je počeo ranije nego u stvarnoj istoriji i bio je jači.
  Prvi svjetski rat je počeo kao u stvarnoj istoriji. Ali za Rusiju se to odvijalo uspešnije. U kojoj je vojska bila veća i bolja, uključujući i zahvaljujući reformama feldmaršala Kondratenka, a privreda je jača, a autoritet cara veći.
  Oleg Rybachenko se također borio očajno i vrlo hrabro. Dječak je trčao kao meteorit. Napisao je iz domaćeg mitraljeza na Nemce. A onda je trčao brže od kola sa mitraljezom. I on je također oduševljeno razbio vojsku Kajzera.
  Izgledao je kao dječak od desetak godina, a njegove bose, dječje noge bacale su improvizirane, smrtonosne granate od piljevine.
  Vodeći dobro usmjerenu vatru, dječak je samouvjereno pjevušio;
  Naša domovina je sveta zemlja,
  Slava našoj bezgraničnoj Otadžbini...
  Protivnik sotona neće slomiti,
  Vidimo, mi smo udaljeni prilazi!
  
  Moja domovina će procvjetati
  Car Nikola se uzdiže iznad planete...
  Nepobediva ruska vojska,
  Približimo se Svemogućem!
  
  Ja sam jednostavan pionir,
  Ali obdaren neviđenom moći....
  I pokazaću svima moćan primer,
  Da ne bi bio poznat kao otrcana šestica!
  
  Vjerujem s tobom, Gospode Isuse,
  Ti si najjaci u celom univerzumu,
  I molim ti se zajedno sa Ladom,
  Usmjeriti kanal stvaranja!
  
  Uskoro ćemo biti na Marsu, vjerujte mi
  Naša zemlja će vladati planetom...
  I paklena Kajzerova zver je slomljena,
  U pjesmi su opjevani podvizi vitezova!
  
  Dječak trči pionir bos,
  Gosim štiklama okolo devojke trče okolo...
  Udariće Kajzera pesnicom,
  Uostalom, naši vitezovi razgovaraju sa bogovima!
  
  Slava Rusiji velika drzavo,
  Znaj da će kralj podnijeti sveti komunizam...
  Ne porazi nas, vjeruj sotoni,
  Fašizam je bačen u pepeo Boudina!
  
  Naša domovina nije jača u svijetu,
  Nema ljepše Rusije u svemiru...
  Ja sam orao, a ne zao vrabac,
  Doneću radost i sreću svim ljudima!
  
  Hrabro vozimo u neprijateljski pakao,
  Lako razbijamo protivnike nacista...
  Uskoro ćemo odsjeći Kajzerove rogove,
  Doći će era svjetla komunista!
  A i cure slamaju Nemce, i to tako slavno. Oni su nokautirani uz pomoć bosih nogu sa smrtonosnim eksplozivnim paketima. I bodu istovremeno bajonetima.
  Raskidaju stomake protivnika bez mnogo ceremonije.
  Natasha pjeva;
  Čeka se pobeda, čeka se pobeda! Za cara Nikolu goru!
  Zoja, pucajući i bacajući granate golim prstima, potvrđuje:
  - Pobeda čeka, pobeda čeka! Protivnik ti si prijateljski navijaj!
  A crvenokosi Avgustin, čija kosa vijori na vjetru kao proleterska zastava, urla:
  - Bože čuvaj kralja!
  Svetlana, nokautirajući Kajzerove vojnike, i bacajući granate golim prstima, ciči:
  - Lada je sa nama!
  Ovo su devojke ovde borbene i prelepe. I mišići im se kotrljaju ispod preplanule kože.
  Rat je trajao nešto više od godinu dana i završio je raspadom Austro-Ugarske i predajom Osmanskog carstva i Njemačke. A Bugarska je, videvši na šta miriše, stala na stranu Srbije i Rusije, kao, inače, Italije i Japana.
  Feldmaršal Kondratenko dobio je najviši čin - generalisimus. I postao je nosilac gotovo svih ordena, poput Suvorova. Brusilov je postao feldmaršal. Admiral Kolčak je napravio karijeru, a Kornilov, Denjikin. Carska Rusija je pripojila sebi: Galiciju, Bukovinu, Krakovsko vojvodstvo, Poznanjsku oblast, Klajpedu. Čehoslovačka je također postala dio Ruskog carstva. I Mala Azija sa Carigradom. I sjeverni Irak.
  Sve u svemu, ispalo je dobro. Japanci su podijelili njemačke kolonije s Rusijom u Tihom okeanu.
  Tada je Saudijska Arabija podijeljena između Rusije, Francuske i Britanije. Nadalje, nakon kratkog rata, Rusija i Britanija su podijelile Iran.
  Oleg Rybačenko je učestvovao u ovom ratu. Dječak se ponovo borio, trčeći brže od geparda s mitraljezom, i bacajući granate kolosalne ubojite moći svojim bosim dječjim nogama. I uništi sve neprijatelje.
  I vještice su se borile s njim. Pevali su veoma lepo i veselo kada su satrli Perzijance.
  Mi smo deca porodice, kćeri bogova,
  I u isto vrijeme bosonogi komsomolci ...
  O potrebi dodatnog trošenja znam snove
  Udar bajoneta devojaka je veoma oštar!
  
  Moći ćemo da pobedimo sve naciste,
  Palate za izgradnju - barjak komunizma...
  Naš nepobedivi ruski medved,
  Pobijanje dogmi darvinizma!
  
  Mi smo prelepe devojke, verujte mi
  I golom petom udarit ćemo u nos...
  Otvorimo uskoro vrata komunizmu,
  Mi ćemo razotkriti mračnu neznalicu!
  
  Evo trčimo bosi u napad,
  Opčinjeni lepotom njihove devojke...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  A djevojke imaju tako zvučni glas!
  
  Neka ruska zemlja bude slavna,
  To je rođeno u ime generacija...
  Narodi svijeta su prijateljska porodica,
  Veliki Lenjin će nam pomoći!
  
  Ali sada vlada slavni Nikolaj,
  I divovi se bore za njega,
  Svi stižemo tamo, samo verujemo u raj,
  Kad se narod i car Rusije ujedine!
  
  Tako je, bićemo odani kralju,
  Služeći mu svim srcem i dušom...
  Volim Isusa i Ladoju,
  Zauvek ću biti Svarog sa tobom!
  
  Naši ruski bogovi su nam važni,
  Volimo ih dušom sovjetskih ljudi...
  I to su samo sotonine mahinacije,
  Kad Perun bude sa Ladom, odbacit ćeš!
  
  Volim kralja, on je naš rođeni otac,
  Služite mu vjerno i s ljubavlju...
  Neka bude kraja neprijatelju Rusima,
  Iako se ponekad daje u krvi!
  
  Rusija će biti u svemiru za sve,
  Zablistati kvazarom svijetlim i moćnim...
  Otadžbina neće imati problema,
  Mada je protivnik privukao zle oblake!
  
  Neka svemogući Rod bude sa nama,
  Ko je vladar celog univerzuma....
  Iza nas je najveći beli bog,
  Ko u svojoj dobroti vlada!
  
  Neka bude stvaranja na zemlji,
  Pobedićemo, znam sigurno...
  Čekajući ispunjenje tog svijetlog sna,
  Biće mesta za ljude u svetlom raju!
  
  O, sveta moja mudra Rusijo,
  U ime prosperiteta komunizma...
  Bogovi-demijurzi poznaju moje rođake,
  A pokušaji revanšizma neće proći!
  
  Vjerujemo da će protivnici biti izbrisani u prah,
  Podići ćemo rusku zastavu nad cijelim svemirom...
  Pobedićemo fašiste i dusmane,
  I zauvijek ćemo slaviti Prezime!
  I naravno, djevojke pucaju i bacaju smrtonosne granate svojim isklesanim, golim, preplanulim nogama.
  I ne možete odoljeti ljudima poput njih.
  Tada su zarobljeni mudžahidi ljubili gole, žuljevite djevojke. Prašnjava, ali veoma zavodljiva stopala.
  A onda i Avganistan. Istina, bio je mali rat. A Britanci u početku nisu imali previše sreće.
  Međutim, Oleg Rybačenko je tamo pokazao svoj sjajan nivo ratnika svjetlosti.
  Zajedno sa djevojkama u bikiniju, s velikom lakoćom je razbio neprijatelja, pretvarajući mudžahedine u sito. A djevojke su golim nožnim prstima bacale bombe smrtonosne sile i razbijale čitave odrede avganistanskih militanata.
  I boreći se, dječak je pjevao, komponujući dok je išao;
  Ja sam pionir, moram da se borim u Avganistanu,
  Čekaju te strašne bitke...
  Ali Rusi uvek znaju da se bore,
  Neprijatelj će brojati samo nule!
  
  Neka era komunizma bude u slavi,
  Kada dođe Svarog veliki Bog...
  Rastjerati horde strašnog fašizma,
  Pobjede su otvorile beskonačan račun!
  
  U Avganistanu je nebo plavo
  Bosonogi dječak trči kroz planine...
  Njegov poziv je kul stvar,
  Na kraju krajeva, ruska vera je čvrst monolit!
  
  Dushmani se penju u agresivnom oblaku,
  Ali ih je oborio hrabri pionir,
  Borac iz Rusije moćni,
  On će i odraslima pokazati primjer!
  
  Svi verujemo u pobedu komunizma,
  A ako se moraš boriti za kralja...
  Raspršimo jato revanšizma u pepeo,
  Za nas i planine, topla mora!
  
  Rusija će vladati svemirom
  Tako je ostavio Najviši Mudri Štap...
  Sa svojom snagom u borbi nepromijenjenom,
  Neprijatelje otadžbine tjeramo u kovčeg!
  
  Ne mogu nas Rusi baciti na koljena,
  Za nas Svarog i Bijeli Bog ljubavi...
  Odbacićemo obilje ove lenjosti,
  Ako nam treba okean, hajde da prolijemo krv!
  
  U slavu naše domovine Rusije,
  Vitez se usuđuje da spasi moju Rus...
  Naša porodica je Svevišnji i Hristos je misija,
  U stanju da prenese svetlost kreacije!
  
  Volim Rusiju koja je najdraža od svih,
  Koje predivno cveće...
  Pomerićemo Firera snažno u lice,
  A gorki porazi se ne računaju!
  
  Iza nas je Lada, majka Velikih Bogova,
  Iza nas je Perun, Jarilo, moć....
  Slomit ćemo pritiske jata svih divljih,
  Pomozimo slabim ljudima!
  
  Da, neka otadžbina cveta u slavi,
  Univerzum će se uzdići iznad svih...
  Abel će uskrsnuti i Kajin će nestati,
  U paklu će biti bijesni zlikovac!
  
  Kada Rusija podigne svoj strašni mač,
  I daj nam snage Rusa, bijeli Bože...
  Svi zli duhovi u podzemlju će uskoro nestati,
  Šta je Svevišnje svjetlo pomoglo da se stvori!
  
  Zato vjerujte u Boga Isusa čast,
  Vjerujte u slavu Krista našeg...
  Ne ljuti svoje roditelje
  Veruj Rodu do kraja!
  
  Tada će doći velika nagrada,
  I podredi Rusima ceo svet...
  Za otadžbinu se treba hrabro boriti,
  Svarog veliki Bog i idol!
  
  Svi mrtvi će vaskrsnuti u sreći,
  Vekovi, kao vetar, cvetaju u radosti...
  I nebo i zemlja su u svojoj ogromnoj moći,
  Narodi cijele planete poštuju Porodicu!
  Ovako se Oleg Rybačenko borio u Avganistanu sa devojkama. I jedna od njegovih samouverenih i zvučnih pobeda za drugom.
  Ovo je dečko terminator! A djevojka s golim štiklama ispala je tako strašna i blistava!
  Svijet je pronašao stabilnost i prosperitet. Sve do Velike depresije 1929. Rusija je, nakon brzog rasta, takođe zapala u krizu.
  1931. Japan je napao Rusiju, tražeći osvetu za prošle poraze.
  Naravno, carsko carstvo je bilo spremno za rat.
  Ali ovaj put je to bilo samoubistvo. Carske trupe su porazile Japance.
  Oleg Rybačenko se ponovo borio sa hrabrim, ali tehnički daleko iza Rusije, samurajem.
  Dječak je pucao iz mitraljeza velike snage, odsjekavši napadačke položaje ruskih samurajskih trupa stotinama i hiljadama. Sjeći i kositi čitave bataljone Japanaca odjednom.
  Njen mitraljez je izgledao neumorno. I sve je zdrobio i izbrisao protivnike bukvalno u krvavi prah.
  A vječno dijete, koje je još uvijek izgledalo staro desetak godina, ali imalo više snage od slona, bacalo je golim prstima eksplozivne pakete kolosalne snage. A neprijatelji su se bukvalno raskomadali na najsitnije dijelove.
  A djevojke su, zajedno s njim, zgnječile i pokosile Japance. Isecite ih kao žilet.
  I oni su pokazali svoje jezike i smijali se.
  A u isto vrijeme djevojke su pjevale sa velikim entuzijazmom i oduševljenjem. Sa radošću pišem bukvalno u pokretu;
  Rusija je najveća država
  Gradićemo komunizam u njemu sa kraljem,
  Dat nam je vječni savez sa porodicom,
  Da se svaka osoba rodi kao heroj!
  
  Pobijedićemo Japan u šali
  Uzalud ste napali Rusiju...
  U napadu, djevojka okreće svoj mač,
  Ratnici žute su pokidali!
  
  Mi smo komsomolski vječiti borci,
  Kada se borimo, sunce sija jače...
  Očevi se ponose bosonogima,
  Mi vitezovi više nismo djeca!
  
  Ne verujte nikome da nas zaustavi
  U ime zauvek komunizma...
  Brzo ćemo otjerati neprijatelje Rusije,
  Ko je napao sa zlim cinizmom!
  
  Bog Svarog će vladati u domovini,
  On je svetac zaštitnik velikih ratnika...
  Neprijatelji neće biti dozvoljeni ni na prag,
  Svemoguća vrsta Stvoritelja hiljadu lica!
  
  Za našu slavnu domovinu sudbinu,
  Porazite sve, u šali sekući neprijatelje ...
  Hteo sam da posvetim pesmu Rodu,
  Šta je postalo mjesto u svemirskom raju!
  
  Ovdje trče bosonoge komsomolke,
  Njihove potpetice bljeskaju kao ogledalo...
  Jasno je da samuraji čekaju kaput,
  Ratnici žustro rasturaju!
  
  Ne vjerujte onima koji su jednostavno slabi duhom,
  Mi smo vitezovi u bitkama nepobedivi...
  Ti si samo jadan rob
  A Lada i Hristos su jedno u duši!
  
  imamo crvenu zastavu,
  Ona je kao bujna ruža pocrveni...
  Udarićemo ko je zao pravo u oči,
  Ostavite ideju da napadnete Rusiju!
  
  Ovdje trče bosonoge komsomolke,
  Prelepe su i imaju lepo lice...
  Ko ne viče opaki kaput,
  Samo da se ponašamo ispravno!
  
  Za našu svijetlu domovinu san,
  Svi žive u slavi, velika lepota...
  Sve ostalo je samo taština
  Iako lica svetaca često potamne!
  
  Pa, borimo se u borbi kao orlovi,
  I bosi jurimo kroz mraz...
  Mi smo jaki i ponosni komsomolci,
  A nad domovinom sunce silovito izlazi!
  
  Evo slave naše svete domovine,
  Pjevamo psalme i komponujemo pjesme...
  Ja sam pionir potpuno bos,
  Mraz muči moje gole pete!
  
  Ali znaj da neću odstupiti od cilja,
  Pošto je ruski duh potrebe jači...
  Volim Boga porodice, volim svakoga srcem,
  Da odvratim od smiješne ideje!
  
  Slavimo Ladu - glasnika bogova,
  Ko je stvorio svetove u ljubavi...
  Trebaju nam dodatne riječi momci,
  Za nas, Perun, Svarog, iz vatre Yarilo!
  
  Japan je pokušao da preuzme vlast
  Naš Port Arthur i zemlje naših predaka,
  Ali ovdje se lovac pretvorio u igru,
  Pucamo veoma precizno!
  
  Pokosili smo mnogo samuraja,
  Neprijatelji više ne postoje...
  Mi smo vrste ćerki, dragi sinovi,
  Iznad nas je Majka Bogova sveta Lada!
  
  Nijedan protivnik neće dati,
  Ne, Rusi se neće videti na kolenima...
  Božji heruvim blista zlatom,
  I slavite Isusa porodičnim imenom!
  
  Nigde nema lepše Rusije,
  Prelepa je, večna Rusija...
  Svi izgledaju ne više od dvadeset,
  Članovi smo komsomolskog bosonogog mesije!
  
  Da, vozili smo samuraje,
  Svevišnji štap nam je pomogao u ovoj bici...
  Kako su orlovi postali moćni
  I najsavršeniji Beli Bog!
  
  Dešavalo se i devojkama da se svađaju,
  Sa fašizmom cepati u šali "pantere".
  I pobedili su sa žestokom vojskom,
  Iako su preduzeli drastične mere!
  
  I Hitler je dobio majora
  Rastrgali smo ga u komadiće u bijesu...
  Kako se ispostavilo, Firer je poput morona,
  I vidjet ćemo komunizam u daljini!
  
  Moskva se borila protiv nacizma kao planina,
  I mi smo s mukom, ali hrabro odoljeli...
  Prelepa ruska zemlja
  Kad smo mučili Fritza čvrsto!
  
  Trčanje bosi po hladnoći
  Mi smo poletne komsomolke....
  Silom su odvukli neprijatelje Rusije u ropstvo,
  I pokazali su veoma spretan temperament!
  
  U blizini Staljingrada dali su ga u oči,
  I Tigar je postojano odlomio deblo...
  Iako je tada svakako bio težak čas,
  Ali bosonogi komsomolci su svemoćni!
  
  I tako smo ponosno ušli u Berlin,
  Znate takva hladnokrvnost je pokazana...
  Ono što poštuje ruski ceo svet,
  
  Rasturili smo Adolfa!
  
  Pa ova pobjeda je dobra,
  Pobjeđujemo sve u borbi bez greške,
  Ruska zvezda gori iznad nas,
  I naša vjera iz Porodice je nepromijenjena!
  
  Ukratko, naša kampanja će se završiti,
  Planeta će postati dio Rusije...
  Svi ćemo imati velike prihode,
  Dijamanti su navodnjavali naše šumarke!
  . POGLAVLJE #3
  Oleg Rybachenko je već bio oficir i imao je mnogo nagrada. I bio je poštovan, uprkos svom detinjastom izgledu. Čak se i oženio. Tako je vječitom dječaku karijera išla dobro.
  Admiral Kolčak još nije nimalo star, pokazao je svoju genijalnost, uporedivu sa Ušakovom i Admiralom Makarovim. Zemlja izlazećeg sunca potpuno je razbijena u more, a zatim okupirana.
  Kampanja protiv Tokija bila je slavna i pobjednička. A Oleg Rybačenko se uspio istaknuti tako što je sam uhvatio mikadoa. I za to je dobio prvi Georgijevski krst u istoriji Rusije sa zlatnim lukom i dijamantima.
  Iako se nisu usudili da ga podignu u čin: dječak izgleda previše djetinjasto. Iako ima deset godina na sebi, odnosno za ovo vrijeme možete dati trinaest godina. Ali još uvijek šmrkavo dijete.
  U svakom slučaju, Rusija je pobedila.
  Nakon toga uslijedio je referendum na kojem je većina Japanaca glasala za priključenje Rusiji.
  Tako je car Nikolaj II ojačao svoju moć u Tihom okeanu. Rusija je nastavila da se kreće kroz Kinu. Oslabljene krizom, Britanija, Francuska i Sjedinjene Države nisu se miješale u preuzimanje kontrole nad Nebeskim Carstvom.
  1933. Hitler je došao na vlast u Njemačkoj. Počeo je da obnavlja nekadašnju moć bivšeg carstva. I naravno, trudio se da se ne svađa sa Rusijom.
  Musolini je u Italiji imao prijateljstvo sa Rusijom. I potajno zauzeli Etiopiju, šireći svoje kolonije. Bilo je govora o stvaranju Trojnog saveza.
  Carska Rusija je htela da anektira sve kolonije Engleske i Francuske koje su slabile. Pa i Nemci i Italijani su razumljivi. SAD su imale svoje planove.
  1937. Njemačka se pridružila Austriji i proizvela Anschluss. A u novembru 1937. avion se srušio sa Nikolajevim drugim. Kraljevstvo se završilo veoma uspešno. Nikola II je postigao kolosalna osvajanja u četrdeset tri godine svoje vladavine.
  Zvali su ga Nikola Veliki! Pa čak i najveći, postali su viši od Petra Velikog.
  Pod Nikolom II radni dan je smanjen na deset sati, sedam godina obrazovanja postalo je obavezno i besplatno. Prosječna plata u zemlji dostigla je 75 rubalja mjesečno uz nultu inflaciju i zlatnu podršku rublje. Kraljevska valuta bila je najteža i najkonvertibilnija na svijetu.
  Rusija je imala najveću kopnenu vojsku na svijetu, a veličina flote je pretekla i Britaniju i Sjedinjene Države.
  Ruski tenkovi su bili najbolji na svetu, kao i avioni. A helikopteri su u to vrijeme bili praktično jedini na planeti Zemlji. Najbrojnija i najkvalitetnija podmornička flota. Najbolja artiljerija. Napredne tehnologije u televiziji i videu. Prvi film u boji na svijetu počeo je da se snima i u carskoj Rusiji. Uključujući i zahvaljujući strasti cara Nikolaja II prema fotografiji.
  Nakon pridruživanja Kini, Rusija je došla na prvo mjesto u svijetu po broju stanovnika, pretekavši Britaniju sa svim njenim kolonijama.
  Car Nikolaj II je reformisao pravoslavlje i legalizovao poligamiju. Ovaj mudri suveren je uspeo da uradi mnogo toga. I preminuo je nepljuvan, ne gonjen, ne izgubivši Rusiju, ali veliki. A samo nekoliko milimetara pomaka fragmenata uticalo je na istoriju Rusije na takav način.
  Osim toga, kreće u prošlost tako lijep i snažan i brz dječak kao što je Oleg Rybachenko. I kažu da u istoriji nema nesreća! I dalje takvi kakvi su. To su pokazali i Nikolaj II i fenomen generalisimusa Kondratenka.
  Ali nakon smrti cara Nikole, došlo je do privremenog skoka. U početku je monarh Aleksej II umro pre nego što je mogao da bude krunisan. Tada je umro i drugi naslednik, Kiril Vladimirovič Romanov. A Vladimir Treći je stupio na tron 1938. godine. Kralj je mlad, ali generalno ne glup i prilično jake volje i ambiciozan.
  Pa, bacio se na posao! Rusija, Italija, Njemačka, protiv Britanije, Francuske i, u budućnosti, Sjedinjenih Država. Ovdje je, naravno, Trojni savez mnogo jači.
  U maju 1940. Njemačka je napala Francusku, Belgiju, Holandiju i Britaniju. Rusija je napala francuske, engleske i holandske kolonije. Počelo je besceremonično oduzimanje teritorija.
  Britanci i Francuzi nisu mogli odoljeti ruskoj vojsci. I Nemci su porazili i prisilili da za mesec i po dana kapituliraju Francusku, Belgiju i Holandiju.
  Tada je Firer okupirao i Španiju i Portugal, i zauzeo Dansku i Norvešku. Rusija je okupirala Švedsku.
  Rat je bio skoro na jednoj kapiji. Uz podršku lokalnog stanovništva, Rusija je zauzela Indiju, Indokinu, južni Afganistan, južni Iran, Bliski istok i ušla u Egipat.
  Oleg Rybachenko se borio kao i uvijek uspješno i sa ogromnim entuzijazmom. Dječak je radio s dva mitraljeza odjednom, koseći britanske i francuske kolonijalne trupe. I ovo je njegov divni poziv i borba na jednoj kapiji.
  A bose noge djeteta bacaju smrtonosne granate. I četiri djevojke se bore s njim, i to vrlo uspješno.
  Istovremeno, Oleg Rybačenko ne zaboravlja da peva dok istrebljuje neprijatelje Rusije;
  Da se rodi u doba kiborga je dato,
  Kada je kompjuter, plejer pri ruci...
  A svijet je u suštini samo film
  Nisam znao da je vrijeme sada drugačije!
  
  Nema potrebe da glupo ubijate rodbinu,
  Strategija momka pod dlanom...
  Sveska je postala nepotrebna u ćeliji,
  Mi smo nepoznata deca veka sa bolom!
  
  Ali voljom bijesnih bogova,
  Dječak se preselio u novi svijet...
  Ovdje ima nekoliko šaka za pobjedu,
  Činilo se kao da je đavo poludeo!
  
  Rat i urlik, tama razaranja,
  Dolazi puna ubistava i gladi...
  Znaj sudbinu naroda,
  Kad je tuga i hladnoća u srcu!
  
  Ne treba razmišljati, Rusi se ne mogu slomiti,
  Neka procvjeta Velika Rusija...
  Zaista zli lopov će biti poražen,
  Svarog će doći - velika misija!
  
  Evo, cara velikog Nikolaja nema,
  Sada je Vladimir jednostavno na vlasti...
  I za njega se može reći da je orao,
  I raširi svoja krila nad svijetom!
  
  U ime Boga ruskog Hrista,
  Radite dobre momke sa radošću...
  Marijina ljubav, tako čista
  Šta te nervira tvojom glupošću!
  
  U Rusiji, znaš da će sve biti u redu,
  Ona će podići zastavu nad svemirom...
  Iako neprijatelj kuca po dletu,
  Bićemo slavljeni samo stvaranjem!
  
  Verujem da će ruski Bog vladati
  Ko je stvorio tamu tih Univerzuma...
  Iako je Sotona tako moćan rog,
  Bićemo sinovi blaženog!
  
  Ovdje u Rusiji je novo vrijeme,
  Car ima Vladimira na vlasti...
  Romanovi sa kraljevskog dvora,
  Orao ima dvoglava krila nad cijelim svijetom!
  
  Veličina otadžbine vekovima,
  Ili će možda čak i Rusija ostati zauvijek...
  Ruska reka teče bez granica,
  I ljudi će biti ljudi u srcu!
  
  Onda sam bosonogi pionir,
  To juri golom petom po hladnoći.
  Ali od onoga što Sir napada,
  Daću mu tvrdu facu od krvi!
  
  Ne možeš pobijediti dječaka
  On je veoma jak i veliki ratnik...
  I pretvara čak i tigra u igru,
  Jer po prirodi pobjednik!
  
  A komsomolke trče bose,
  Pete im porumene od hladnoće...
  I uskoro će biti kaput svim neprijateljima,
  Ostavite beskorisnu ideju!
  
  Evo već smo odveli Britance u džunglu,
  Neprijatelji Rusije su ubijeni zajedno...
  Hodali smo uz rub okretnih majmuna,
  I prešli su vrlo hrtove milje!
  Ukratko, dječak je postao veoma zreo,
  I postao je prilično inteligentan oficir...
  Brkovi se nisu probili, već titan,
  I služi kao još jedan primjer za vitezove!
  Dječak se bori i slama neprijatelje. A onda zarobljeni crni i žuto-beli ratnici padaju na kolena i ljube devojkama stopala. I tako je super.
  Nataša je nakon poljupca u petu zagugutala:
  - Volim muškarce!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Vrtiti se na štapu je veliko zadovoljstvo!
  I kako golom petom škljoca po nosu zarobljenog vojnika.
  Augustina je golim nožnim prstima zgrabila Arapina za nos i natjerala ga da klekne.
  Djevojka je viknula:
  - Ja sam agresivna vještica!
  Svetlana se takođe vrlo aktivno borila. I toliko raznih vojnika je prekinuto. A djevojka ga je prisilila da joj ljubi pete i zarežala:
  - Ne možete odoljeti!
  Naravno, kolonijalne trupe nisu mogle da se odupru carskoj vojsci, a nisu ni htele. Zauzimanje Afrike je donekle odgođeno zbog nedostatka puteva i dugih komunikacija. Nemci su se kretali preko Afrike preko Gibraltara i Maroka, Rusi preko Egipta i dalje Sudana.
  Međutim, teren je bio više prepreka nego otpor britanskih ili francuskih trupa. Bilo ih je malo, a slabo su naoružani, i to uglavnom od lokalnih starosjedilaca. Ko nije znao i nije hteo da se bori.
  1940. Hitler se nije usudio da sleti u Britaniju. Pokrenuo je vazdušnu ofanzivu, u početku ne baš uspešnu. Ali u proleće 1941. ruski avioni su ušli u bitku, a Britanija je počela da bude pritisnuta na smrt.
  A u avgustu je uslijedilo iskrcavanje zajedničkih njemačko-ruskih trupa, a nakon dvije sedmice tvrdoglavih borbi, zauzimanje Londona.
  Oleg Rybachenko i djevojke aktivno su upali u glavni grad Engleske. Dečak je ponovo bio bos i gađao detinjaste, isklesane noge razornim granatama od kore drveta koje su prevrnule sve, čak i najmoćnije tenkove u Britaniji. Uključujući pedeset tona, pa čak i osamdeset tona "Tortilje" izgorele su temeljito, i razbijene u žestokoj borbi.
  Dečak je za vreme bitke pevao, komponovao dok je išao;
  Mi Rusi smo došli u Britaniju,
  Da osvoji napadnute strance...
  Da su Saksonci nasukali,
  Ali mi poštujemo nevernike!
  
  Rusija je najveća država
  Koji gradi univerzum...
  Ova zlokobna magla će se raspršiti,
  A naš posao će biti stvaranje!
  
  Volim pravoslavnog Hrista
  Neka snaga porodice bude u nama...
  Boginja Lada je čista kao kristal,
  Sveto vreme je uvek dobro u Rusiji!
  
  Vjerujemo da će svemir pobijediti
  Podarimo sreću ruskom univerzumu...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Tvojom nepromjenjivom Božjom moći!
  
  Ratnici moje svete Rusije,
  Ne daju nam da kleknemo...
  Reci Bogu da mi Isus oprosti
  Ako će Lenjin dozvoliti da nešto ode predaleko!
  
  Neka naša domovina bude u cvatu,
  U njemu lako možemo izgraditi sveti komunizam...
  Ja ću pomesti englesku vojsku,
  I biću heroj zauvek!
  
  Podići ćemo našu Rusiju do neba,
  I osvojićemo ponosni London u borbi...
  Nije ni čudo što je sveti Isus uskrsnuo,
  I Rusija će se podlo povući!
  
  domovino ti si moja rođena majka,
  Volim te kao sunce bez sumnje...
  Neprijatelji će moći jednostavno da se rastrgnu,
  Za slavu svih budućih generacija!
  
  Da, naša bezgranična Rusija cveta,
  Zrno raste, kao zlatno klasje...
  Pobjede su otvorile neograničen račun,
  Takva lica sa pravoslavnih ikona!
  
  U Rusiji je sada novi slavni car,
  Zove se Vladimir, Kirilov sin...
  Gospod ga je postavio - vladaj mudro,
  A Rusija će biti džinovski malj!
  
  Pa moja velika otadžbino,
  Koga se niko ne usuđuje izdati...
  Raspršiće se kao gavranov sumrak,
  Zabavna ruska ideja!
  
  Lava ćemo sigurno pobijediti
  I osvojite ovaj neosvojivi London...
  Čak nas ni sotona ne može poraziti
  Zato hrabro napadamo horde!
  
  U Rusiji nema mesta za slabiće,
  Pobedićemo sve neprijatelje odjednom...
  Ljubav prema otadžbini izražavamo u stihovima,
  Neprijatelj će se lako skameniti!
  
  Sada je i sam kralj pao na koljena,
  I poklonio se vojnicima Rusije...
  Na kraju krajeva, naša vera je jača od metala,
  A lav se od straha sakrio pod krevet!
  
  Pa, rodjen si kao vojnik da pobedis,
  Prelepo, efikasno i zabavno...
  Vjerujem da će vojska biti poražena,
  I vlast će nam se dobrovoljno vratiti!
  
  Vjerujem da ćemo uskoro pobijediti
  Venera, Mars i nestašni Jupiter...
  Kako će svijet biti bezgranični
  Vi ne uništavate Svemogućeg!
  
  Međutim, nakon što smo stigli do crte,
  Ostalo nam je još samo malo da pobijedimo...
  Onda dobijemo slatki kuleš,
  U slavi će biti naši djedovi u rati!
  
  Ne vjeruj u strahu onome ko je slab srcem,
  Zlikovac nikada neće trijumfovati...
  I naravno da nisi rob,
  Naši sveci će biti sudije u borbi!
  
  I tako je London pao, a zemlja je naša,
  Postala je slobodna, i tako blistava...
  Sve na planeti će biti samo klasa,
  Pod zastavom ruskog komunizma!
  I devojke su se borile protiv divljeg ludila gladnih tigrica.
  Nataša je, probijajući kolonijalne vojnike, i bacajući bombu golim prstima, zarežala:
  - Vladaj svetom Rusija!
  Zoja, slamajući horde Engleza koje su prekrivale Toranj, i bacajući golim prstima pakete sa eksplozivom uglja, cvilila je, otkrivajući zube od bisera:
  - Slomim sve!
  I kako će se ova terminatorka smijati.
  Augustina se također bori sa divljom histerijom. I rubin Engleza, već u samoj kraljevskoj palači.
  Mačevima seče neprijatelje i golim prstima baca noge granate i urla:
  - Za carski komunizam!
  Ali u bitci i Svetlana. Kako se agresivno bori. I toliko boraca - već je isjekao čitavu humku.
  I golom petom će se predati paketu piljevine sa eksplozivom. I prevrni tenk.
  Onda će zaurlati:
  - Za ruski nepobedivi duh!
  Tako su svi pokušali i zarobili čak i kralja, zajedno s Čerčilom.
  A premijer Britanije je kleknuo i poljubio devojke, po prašnjavim, krvavim tabanima njihovih bosih nogu.
  A onda je bio potpuno prisiljen da liže pećinu Venere. Šta je tako veselo nasmijalo ratnike.
  Nakon toga, cijela istočna hemisfera, uključujući Australiju i Novi Zeland, postala je ruska, njemačka i italijanska.
  Ali i dalje su postojale SAD.
  Car Vladimir je doneo autokratsku odluku da napadne Ameriku. Hitler i Musolini su ga podržali u ovoj odluci. Treći Rajh je premjestio trupe na Island, te dalje na Grenland i Kanadu, a carska Rusija se preselila na Aljasku. Sile su, naravno, nejednake. Sjedinjene Države imaju prilično slabu tenkovsku flotu i mnogo manju populaciju od Rusije, zajedno sa svim njenim kolonijama. Iako je privreda razvijena. Ali takvom čudovištu se ne može odoljeti.
  Nakon što je pokrenula ofanzivu 1943. godine, ruska vojska je brzo okupirala Aljasku u dva zimska mjeseca. A u proljeće je zajedno s Nijemcima zauzela gotovo cijelu Kanadu.
  Oleg Rybachenko se, naravno, također borio ovdje i izrazito se istakao pokazujući nepokolebljivo herojstvo, kolosalnu tehniku i svoju intelektualnu moć.
  Dječak je i dalje izgledao kao dijete, samo vrlo mišićav i izuzetno snažan, tačnije jači od velikog slona, a brži od geparda.
  Tokom napada na Amerikance, dječak je pjevao, napisavši cijelu pjesmu u hodu;
  Rusija je najveća država,
  Ko vlada svetom...
  Kin nam je dao vječni zavjet,
  Da Lada bude idol vekovima!
  
  Sjedinjene Države su hrabro napale
  Napadamo - okupirali su Aljasku...
  Sjetit ćemo se pobjede,
  I pretvorite cijeli svemir u bajku!
  
  Ratnici najlepše Rusije,
  Jednim udarcem naš dečko će hrast posjeći...
  A ti curo nemoj ni biti tužna
  Koschey Besmrtni vas neće uništiti!
  
  U Rusiji ima mnogo žestokih boraca,
  Djevojke i momci hrle u bitku...
  U ime naših djedova i očeva,
  Očajni ratnici se bore!
  
  Djevojka će sasjeći Fritza u bijegu,
  Goli led u rijeci probit će nogom...
  Iako neprijatelj poziva Sotonu u bitku,
  Njegova ponosna djevojka će prekinuti!
  
  Imamo bilo kog ratničkog diva,
  Pomesti neprijatelja jednim udarcem...
  Naša velika porodica je jedna vekovima,
  Svi Rusichi pobeđuju sa dobrim razlogom!
  
  Moja Rusija cveta kao venac,
  Ona je prelepa golubica sivih krila...
  Pobjede su otvorile beskonačan račun,
  Dečko Rusije je nepobedivi borac!
  
  U svemu je moja domovina lepa,
  Iako se samuraji drsko penju u bitku ...
  Svi narodi svijeta su jedna porodica,
  Ali mi žestoko mučimo protivnika!
  
  A šta nam treba Hitler - samo slabić,
  Znaj da mu nije teško slomiti rogove...
  Iako bijesni smrčak napada,
  Iako je ponekad ispalo dosadno!
  
  Ruska zemlja divno cveta,
  Ona dolazi sa medom i ljubavlju...
  Neprijatelja ćemo poraziti ne uzalud,
  Naterajmo ga da pljune krv!
  
  Kako će biti dobro sa nama braćo,
  Kad propadnu svi ratovi u podzemlju...
  I bježi znaj hordu,
  Bogovi neće napustiti našu domovinu!
  
  Rusija je rodno mesto slonova,
  Gradili smo piramide u Egiptu...
  Vozili smo karavane magaraca,
  I bolje je sa nama i sisadima!
  
  Nikada nećemo ćutati
  A ako treba, borićemo se hrabro...
  Prolaze godine, strašne godine,
  Ali vratit ćemo se da ostanemo zauvijek!
  
  Krvavi lopov neće nas savladati,
  Mamai je poražen, a mi smo pobedili Batu...
  Neprijatelji će se moći revno razbiti,
  Djevojke trče i bose po mrazu!
  
  Rat je krvav, sadrzi san vekova,
  Biće lepo znati na celoj planeti...
  Nema potrebe za dodatnim ljudima koji znaju riječi
  Neka se djeca zabavljaju!
  Kad nam bude teško, Bog će nam pomoći,
  Sam Svarog je kovao mačeve svirajući za nas ...
  Daće snagu bezgraničnu u snazi Rod,
  Svako će dobiti svoje mjesto u raju!
  
  Dobro je kad zemlja procvjeta
  Wehrmacht nas neće baciti na koljena...
  I porazi se ne računaju,
  Staljin, briljantni Lenjin, je iza nas!
  
  Širom Rusije, momci borci,
  Ni devojke neće ustupiti mesto momcima...
  odreći ćeš se krajeva,
  Jer mi smo najveće sudije!
  
  Nećemo dati Staljingrad nacistima,
  Nećemo ni Moskvu prepustiti Fricu...
  Rus se uvek rado bori
  Grdimo pamet - nikad glupo!
  
  Evo devojaka bosonogih na snežnom nanosu,
  Ponosni su zakoračili u jedan red...
  Uterali su protivnika pravo u kovčeg,
  A Hitler je bio prilično pretučen!
  
  Sada idemo hrabro u Njujork,
  Spremni da pokidaju neprijatelje igrajući...
  Takvi smo mi momci, svi orlovi,
  Pobjeda će uskoro doći u veličanstvenom maju!
  
  Rat bjesni kao vulkan
  Lava teče u bijesu izbacujući...
  Zadat ćemo SAD strmim udarcem,
  Iako je komsomolka bosa u snijegu!
  
  Nemojte vjerovati da je ovaj Hitler div,
  Nemojte vjerovati da Roosevelt također nije bogalj...
  Bog Slovena, Najviši Rod je jedan,
  I on će vladati iz vijeka u vijek!
  
  Imamo tako oštre mačeve
  I vjerujte da se štit ne može probiti projektilom ...
  Zato kukavice samo umukni
  Neka savjest muči vrlo teškim pogledom!
  
  Naš moćni tenk je samo supermen,
  U stanju da probije naređenja...
  I doći će vrijeme olujnih promjena,
  Hrabro ćemo posaditi gredice, vjerujem!
  
  Bosonoga djevojka trči
  Snijeg joj golom petom nije smetnja...
  Vjerujem da će neprijatelj biti teško pobijeđen,
  I vjerujte da se Ruzvelt ne smije!
  
  Šta je mislila da zadirkuje Moskvu u šali,
  I dobij ogromne poklone...
  Razbićemo se u komadiće, veruj hordi,
  Pokušaji da se otadžbina obuzda su uzaludni!
  
  Ali naša Rusija cveta u veličini,
  Svemirska vrsta divova...
  Ona donosi napredak komunizmu,
  Kad su narod i vojska ujedinjeni!
  
  Kralj nama vlada - hrabri monarh,
  Ko je izazvao podzemni svet...
  Zdrobili smo neprijatelja u prah
  Iako ponekad morate pobijediti krvlju!
  
  Nećemo šutjeti vitezovi vjeruju
  Pobjeda se daje hrabrima i mudrima...
  Samo grabežljiva zvijer će biti raskomadana,
  I Sunce jarko izlazi nad domovinom!
  
  Dželat neće moći donijeti sjekiru,
  I mač Rusije neće otupiti žalac ...
  Gospod je raširio svoju zaštitu nad Rusijom,
  Iako nam se ponekad čini da to nije dovoljno!
  
  U ratu nema mesta za one koji su vrapci,
  Na njemu se orlovi bore uz divlji krik...
  Ubij neprijatelja domovine u bijesu,
  Tako da je svetac slegnuo ramenima sa sjajnim licem!
  Svarog i Lada, i borac-Perun,
  Oni će nam pomoći u bitkama Rusi...
  Ti momče-junače savio potkovu,
  Niko vas neće osuđivati!
  
  Ali sada je stigla pobjeda Rusa,
  Oslobođeni borci njujorških ludaka...
  Na kraju krajeva, naš život je najoštrija igla,
  Završimo putovanje u poraženom Berlinu!
  . POGLAVLJE #4
  Brazil, i Venecuela, i Meksiko i druge zemlje objavile su rat Sjedinjenim Državama.
  Počelo je kretanje ruskih trupa u sjevernim američkim državama. Sile su, naravno, nejednake. Rusija i Njemačka su bolje i po kvalitetu i po kvantitetu.
  Devojčice Nataša, Zoja, Aurora i Svetlana bore se na najboljem tenku na svetu "Kondratenko"-3, mobilnom vozilu sa dugocevnom i brzometnom puškom. Veoma okretan, niske siluete.
  Po težini, tenk Kondratenko-3 je oko četrdeset tona i dobro je zaštićen. I pištolj, usprkos malom kalibru od 76 mm, sa velikom brzinom otvora.
  Shermans, ovaj tenk se ne može probiti iz bilo kojeg ugla. Tako da...
  Djevojke koje se bose i u bikiniju tuku samo istrijebe Amerikance i puno se smiju.
  Posebno Nataša... I golim prstima pritiska džojstik, govoreći:
  - Slava mojoj Rusiji!
  Zoya takođe šutira. On to radi golim nožnim prstima, pritiskajući dugmad na džojstiku i vičući:
  - I sva naša rodna zemlja!
  Aurora puca dalje. Udara neprijatelja i govori, iskažući zube:
  - I više sile su iza nas!
  A i djevojka vrlo vatreno namiguje! Sa golim prstima pritiska kao dugmad na džojstiku.
  A onda Svetlana puca. Tako pametna i duhovita devojka. Iz usta emituje sunčeve zrake. A takođe peva:
  - Ja sam svetska zvezda! Trčim brže čak i od sotone!
  Sa takvim devojkama ni sam đavo nije strašan. Mlaće Amerikance, čvrsto okružujući Čikago.
  I ne puštajući nikoga odatle. Grme, recimo, trivijalno. Ovo su devojke.
  A sada čikaški garnizon kapitulira. Upoznaj naše!
  A ruski tenkovi se već približavaju Njujorku. Car Vladimir zadovoljno trlja ruke. Da li su Rusi ikada otišli tako daleko?
  Devojke i u vazduhu se hrabro bore. Na primjer, slatki par: Marija i Mirabela.
  Dobijaju svoje račune, bosonoge i bikini ljepotice. Oni bukvalno nemaju čemu da se suprotstave. Takve djevojke ovdje su lijepe i zasljepljujuće agresivne i dobro namjerne.
  Marija je ispalila hitac, oborila desetak aviona, u jednom rafalu i zapjevala:
  - Slava ti, zemljo rodna naša! U ime Rusije!
  I Mirabela je pucala i urlala:
  - Ali postoji vođa velike snage,
  Pozvaće Slovene u boj...
  Ne mogu da se nosim sa Rusijom
  Kad je Vladimir kralj!
  
  Od čvrste, jake, gvozdene volje,
  Izgleda kao rezanje metala...
  Rusima ne treba bolji udeo -
  Samo su ljudi sanjali tako nešto!
  
  Neprijatelji otadžbine marširaju u Gehenu,
  Neprijatelji neće zaustaviti Rusiju...
  Osvojićemo prostranstvo svemira,
  Čizme blistaju u maršu!
  Da, ove devojke se bore i pevaju majstori...
  Inače, usred napada na Njujork, prvi ruski kosmonaut je poleteo u svemir, obleteo je planetu Zemlju. I ovo je još jedno dostignuće carske Rusije iz dinastije Romanov.
  A onda je njujorški garnizon kapitulirao i Washington je ubrzo pao.
  Oleg Rybačenko se istakao tokom napada. Ovaj besmrtni dječak borio se kao pravi terminator. A njegova bosa, djetinjasta stopala bacala su grašak eksplozivom velike razorne moći.
  Klinac je napadao neprijatelje, a istovremeno pjevao, komponujući u hodu;
  Ja sam ruski pionirski soko,
  Šta služi kraljevskoj moći...
  Sve ću pokazati u bitkama primjerom,
  Otadžbina će biti u vječnoj slavi!
  
  Mi smo Rodovi unuci i sinovi,
  Sveta, velika mama Lada...
  I vitezovi veruju orlovima,
  Zasluženo došao na dodjelu!
  Volim te sveta Rusijo,
  Zemlja kojoj svet u kruni sudi...
  Borite se za ivicu i ne boj se,
  Iako nas ponekad demon uništi!
  
  Porazićemo Wehrmacht
  Ne baci nas na koljena
  Uspeli smo da uzmemo Njujork dok smo igrali,
  Imamo Vladimira cara - ne Lenjina!
  
  Na selu vrtovi cvjetaju kao roj,
  I miris arome meda...
  I uskoro će Ruzvelt biti kaput,
  I znamo da će svijet izgraditi novi!
  
  Ne vjerujte onima koji su slabi duhom,
  Uostalom, čovjek u bitkama je svemoćan...
  On je kralj, a ne jadan rob u borbi,
  Rođeni dečko jako zavija!
  
  Ja sam pionir koji služi kralju
  Navikla sam da se svađam na sve načine...
  Volim Hrista i Staljina
  A vitez nije s dušom bufana!
  
  Postojaće kraljevstvo ljudi
  Gde Beli Bog zauvek caruje...
  Nezamislivi negativac je slomljen,
  Zli Kajin gori u paklu!
  
  Kruna vojnika vekovima
  Moćni komunizam za izgradnju...
  Vjerujte da se san ostvario
  Ubijmo neprijatelje otadžbine!
  
  Mačevi su oštriji od skamitara
  I seku kao laser žiletom...
  Udarit ćemo ovako
  Šta će Ruzvelt biti teško pretučen!
  
  I pogodićemo Hitlera
  Ako se popne u Rusiju kao zmija...
  I biće raj na planeti,
  Iako se ponekad lomi krov!
  
  Kada dođe Velika porodica,
  Služićemo mu sveto...
  Pobjeda neograničen rezultat,
  Za slavu ruskog vojnika!
  
  Rusija je velika u svemu,
  U njemu slava i u veličini sreća...
  Rijeka je duboka
  A ponekad loše vrijeme lije s neba!
  
  Nije presjek između dvije rijeke,
  Civilizacija je rođena...
  U Rusiji, prva osoba
  Imamo sve ljude!
  
  Rusija je zemlja
  ko je sagradio piramide...
  Sotona je došao na zemlju
  Ali heruvimi štite!
  
  Ne, nikada nećemo biti savijeni
  Sloveni neće postati robovi...
  Ruski plug će orati zemlju,
  Ne zaustavljajte slavne čizme!
  
  Svuda Rusija na konju,
  Sedeći sa velikim kraljem...
  Nismo izdali u februaru
  Bez lansiranja Mamaie u Rusiji!
  
  Dakle, zemlja cvjeta
  Svi pobeđujemo na svetu...
  Ruzvelt će primiti tvoju kalkulaciju,
  Od ruba ruskog do ruba!
  
  Pa šta ćeš dobiti fašista
  Od nas sa batinom u lice....
  Znaj tolike sile u otadžbini,
  A zastava Rusije je tako ponosna!
  Cijeli svijet će se pretplatiti na nas,
  A možda čak i univerzum...
  Svarog ti si naš najveći idol,
  A naš posao je stvaranje!
  A 3. septembra 1943. Sjedinjene Države su potpuno kapitulirale. Tako je završen Drugi svjetski rat, koji je počeo 15. maja 1940. godine. Rat je slavan za Rusiju i pobjednički.
  Naravno, i Hitler i Musolini su dobili mnogo od ovog rata. Oba diktatora su dobila posjede u Africi, neke u Evropi i SAD. Evropa je konačno podeljena između zemalja. A Bugarska je nakon referenduma postala kraljevina Bugarska kao dio Rusije.
  Čini se da je svijet ponovo preraspodijeljen i kolonije se mogu probaviti. Ali Hitler, naravno, ne bi bio Hitler da ne želi više. Posebno poraziti Rusiju. I preuzeti njene teritorije.
  I naravno, Nemci su uveliko računali na nova, moćnija oružja. Tenkovi serije "E" i balističke rakete a posebno za leteće tanjire.
  Međutim, carska Rusija je značajno nadmašila Treći Rajh u balističkim projektilima i čak je odletjela na Mjesec 12. aprila 1951. godine.
  A tenkovi serije "E" nisu imali kvalitativnu superiornost u odnosu na ruske.
  I samo su leteći tanjiri bili misterija. Zahvaljujući laminarnom mlazu, ispostavilo se da su potpuno neranjivi na bilo koju vrstu malokalibarskog oružja. Ali u isto vrijeme, oni sami nisu mogli pucati.
  Musolini je umro, a njegov sin je naslijedio prijestolje. Hitler je izvršio pritisak na njega i mladić je pristao da se bori sa Rusijom. 20. aprila 1955. godine počeo je novi, treći svjetski rat. Na strani Hitlera bili su: Italija, Brazil, Argentina, Čile, Meksiko, ukratko, cijela Latinska Amerika, osim Kube koja je podržavala Rusiju. I više nije bilo drugih država na svijetu! Treći svjetski rat počeo je 20. aprila 1955. godine. I car Vladimir se suočio s najvećim izazovom svoje vladavine.
  Jedino što bi ga moglo utješiti je da će ovaj rat biti posljednji u istoriji ratova na planeti Zemlji. Pošto u njemu učestvuju sve zemlje sveta!
  Pa kad je rat počeo, onda ga treba i voditi! Hitlerov napad nije bio posebno iznenađenje. Mađarska, Jugoslavija, dio Rusije sa ograničenom autonomijom, njihov car Vladimir Treći. Albanija je okupirana od strane Italije. Sve po narudžbini. Nemci pokušavaju da napreduju iz istočne Pruske, Austrije, Italije sa juga. A borbe se vode u Africi. Koalicija latinskih zemalja za Sjedinjene Države. Ali tamo nisu baš aktivni. Upravo je objavio rat.
  A Hitler je u međuvremenu pokrenuo glavne snage u Evropi.
  I izbio je pakleni rat. Poslednji veliki rat u istoriji čovečanstva.
  Nemci su glavni udarac zadali u Mađarskoj u pravcu Budimpešte. Tamo se borio Oleg Rybachenko. I dalje je izgledao kao dječak od desetak godina. Istina, fizički je jako snažan, mišićav, brz, i što je najvažnije, poput besmrtnog planinara. Da, pisac i pesnik Oleg Ribačenko je dobio besmrtnost, ali pod uslovom da postane dečak od desetak godina i služi Rusiji u detinjastom, ali veoma snažnom i brzom telu. I on je dijete od 1. januara 1904. godine. Kada se kao koliba skrasio u Port Arthuru. Pa on i dječak nisu najmanji, već od samog početka jaki i brzi i odveli su ga na brod.
  Štaviše, kada su posumnjali da li je premali, Oleg Rybačenko je prstima savio bakreni peni. Nakon toga je bez razgovora odveden na brod.
  Dječak je osvojio mnoga priznanja, učestvujući u svim ratovima. Postao oficir. Ali izgledao je kao dijete. Stoga, iako je nagrađivan za brojne podvige, vječnog dječaka iznad kapetana nisu prisvojili. A sada je Oleg Rybachenko u vojsci više od pola stoljeća. Odavno sam zaslužio oficirsku penziju, ali ako ste gvozdenog zdravlja, zašto onda napuštate službu.
  Štaviše, bez kompjutera, igraćih konzola, televizije je nekako dosadno. A u vojsci si kapetan bar vojnike. Da, vrijeme još uvijek otkucava.
  Generalisimus Kondratenko je umro. Umro je i veliki admiral Kolčak, koji je nadmašio Ušakova. Mnogi s kojima je Oleg Rybachenko započeo, usluga više ne postoji.
  Tačnije, od opsade Port Arthura, skoro svi veterani su poginuli. Ostala je samo Vovka. I on je tada bio koliba, a sada je već sedokosi deda. Istina i dalje radi. I iznenađen je što je Oleg ostao isti dječak, koji nema ni jedan ožiljak na tijelu. Takav je fenomen poznat u cijeloj ruskoj, carskoj vojsci. Borba istine je veoma kul.
  Dječak Oleg je bos, pa je prijatniji i spretniji. Gađa pištolj za pištoljem i puca na njemačke tenkove serije "E". Mašine nacista su jednostavno ogromne. I čini se da ih ništa ne može zaustaviti.
  Ali vječiti dječak udara tako dobro da probija metal. Oslikava Fritz, ruši kule i pjeva.
  - Car Vladimir, ruski car...
  pravoslavni suvereno!
  Uskoro ćemo osvojiti svijet,
  Uostalom, heruvim je iznad nas!
  Hitler će završiti
  A ko je slušao - bravo!
  A dječak, kao da baca granatu, bos, s dječjom nogom. Sedobradi djed Vovka samo odmahuje glavom.
  Više od pedeset godina detinjstva, pisac i pesnik Oleg Ribačenko proveo je u dvadesetom veku. I moram priznati da sam mnogo toga vidio. Budući da je besmrtan, odavno je izgubio svaki osećaj straha. A rat ga je podsjetio na kompjutersku strategiju.
  Bilo je lako i zabavno igrati. I bilo je lijepo boriti se. Dobro je kad ti je jutarnja rosa pod bosim nogama, a ti si vječiti dječačić koji se kupa, a u šorc obučen van reda!
  Olegu Rybačenku je dozvoljeno da trči u kratkim hlačama i bos. U Port Arthuru, klinac me naučio da hodam bez cipela, čak i po hladnoći. Na kraju krajeva, besmrtno tijelo ne može se prehladiti ili razboljeti, ali se brzo naviknete na hladnoću, koja ne nanosi štetu. Baš kao Petar Pan. I gotovo je ugodno trčati bos po snijegu. U pokretu se hladnoća praktički ne osjeća, samo kada mirno sjedite, bosih nogu lagano preplanuli! Ali za dječaka je to sitnica.
  Ali tu su i devojke veštice Nataša, Zoja, Aurora, Svetlana! Oni također učestvuju u ratu. Ali ne stalno, već epizode. Pomagao je da se Mount High zadrži kada je bilo najteže. Tu su se tukle bosonoge ljepotice, i to u bikiniju. Bacali su noge golih prstiju, oštro izbrušenih diskova.
  I seci mačevima. A Oleg Rybačenko je tada iskopao iz mitraljeza - stariji drugovi su ubijeni. I kao rezultat toga, napad samuraja je zapeo, a Mount High se pokazao nepokolebljivim!
  I djevojke su pokazale svoju najvišu klasu i akrobatiku Valkira.
  A sada su Nemci u defanzivi. Carska vojska je spremna za rat. Führer nije uspio postići taktičko iznenađenje.
  A ruske trupe se bore hrabro. Čini se da će se Hitler više puta prokleti zbog pokretanja takvog rata. Štaviše, uprkos činjenici da Firer ima dve trećine Evrope i trećinu Afrike pod oružjem, ali ipak
  on nije rival Rusiji.
  I broj vojnika takođe. A italijanske trupe su slabe. Zemlje Latinske Amerike sporo učestvuju u ratu. A njihove vojske tehnički i organizaciono nisu baš dobre.
  Dakle, Rusija i dalje drži neprijatelja u odbrani u dubini.
  Tenk "Kondratenko"-6 je pravi način za borbu sa ovom serijom. Da, i "Nikolay" -4 je teži, pokazuje se kao veoma jaka mašina.
  Rusi mogu da se bore protiv težih nemačkih čudovišta.
  Pogotovo na "Nikolaju"-4 gde je ekipa Alenke, devojke su veoma lepe iu bikiniju.
  Pištolj kalibra 130 mm. Kako pogoditi fašiste. Uzalud se Hitler obrušio na carsku Rusiju. Ovdje mu nije laka šetnja, nego batina.
  Anyuta je golim prstima pritisnula dugme džojstika i zapjevala:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  A kako će se lepotica smejati!
  A onda će Augustin ispaliti projektil na neprijatelja. Razbijte metal i pjevajte:
  Učinimo da nam srca kucaju uglas!
  Takođe, golim prstima pritiska tastere džojstika. Ovo je stvarno super djevojka!
  A ovdje je Marija kao lupanet. I podijeliti fašiste. I uništi neprijatelja.
  Dok koristite gole nožne prste. I također pjevajte:
  - U ime naše Otadžbine, svete! Neka borac bude jednostavno kul!
  I prasnuo u smijeh, i pokazao zube!
  A onda Olimpijada sa teškim lupanet projektilom. Na kraju krajeva, ona je upravo ono što vam treba - najsočniji sok od jabuke!
  I opet su djevojke probile E-50, srušile kulu i smiju se.
  Alenka je poslala projektil, smrskavši E-100, probijajući ga kroz i kroz. I koristeći gole nožne prste. Zašto je devojka pevala:
  - Slomite neprijatelja!
  A Anjuta se mlatara unaokolo, bosim nogama i škripi:
  - Fritz kaput!
  I onda udario Augustina. Također vrlo prikladno i koristeći gole nožne prste, gugutanje:
  - Kraj Hitlera!
  A onda će Marija dodati vrlo agresivno. Zdrobi fašiste i cvrci::
  - I ko je slušao, bravo!
  I pokaži svoj jezik!
  A onda Olimpijada šalje projektil, ubijajući protivnike.
  I bosih nogu u toku puštanja i pjevanja:
  - Totalno rasprodano!
  I opet će djevojka uzeti jezik i pokazati ga.
  Pa su presekli...
  Nemci su, nakon mesec dana borbe od početka ofanzive, napredovali od pedeset do sto kilometara, i pretrpeli teške, čak i ogromne gubitke. A Talijani u Africi su završili u kotlu i opkoljeni. Njihove trupe su beznačajno poražene.
  Ovdje je 21. maja Adolf Hitler naredio da se pozovu u vojsku, svi sposobni da nose oružje od petnaest do šezdeset i pet godina. Carska vojska je povlačila rezerve.
  Kako se ispostavilo, njemački diskovi u praksi nisu tako strašni. Istina, ruski avioni mogu da napadnu ovnom. Ali od ovoga možete pobjeći zahvaljujući visokoj upravljivosti mašina carske vojske.
  A Hitlerova kalkulacija za neranjivo čudotvorno oružje uopšte se nije ostvarila.
  Carska vojska je i dalje bila u defanzivi. Moćne linije odbrane iskopane unapred, jaka odbrana. Pustite Hitlera da diše. Ali u Africi možete izvršiti pritisak na slabijeg, italijanskog saveznika.
  Da Firer nije odlučio da zarati sa carskom Rusijom, nesumnjivo bi ušao u istoriju kao veliki, pa čak i najveći vođa Njemačke. I tako je demon želeo da vlada svetom, i šta je od toga proizašlo?
  Ruskinje su ipak najkul na svijetu.
  Oleg Rybachenko, kao i uvijek, je na čelu bitke. Ne nose ga ni metak ni krhotine. On je očajan i cool momak.
  Dječak u kratkim hlačama i bos, protiv nacista. I baca granate na njih, i trči po olovnoj kiši.
  Da, šteta što nema briljantnog Kondratenka, ali ima mladih i sposobnih komandanata. Konkretno, feldmaršal Vasilevsky, koji se već istakao tokom Prvog svjetskog rata. I komanduje energično i vešto.
  A Fricovi, nailazeći na čvrstu odbranu, beznadežno se zaglavljuju u njoj. Ali i dalje pokušavaju da se probiju.
  Oleg Rybačenko, ovaj večiti dečak se smeje, pokazuje zube i peva:
  - Moja domovina! Moja sveta domovino!
  A takođe i kako baca bombu bosim nogama.
  I evo Nataše, Zoje, Aurore i Svetlane su ušle u bitku. One su vječne djevojke-vještice sluge svetog Boga Roda. Ne bore se uvijek, inače bi Rusija osvojila cijeli svijet. Ali uvijek je efektan i upečatljiv.
  Devojke vole da ubijaju: to su devojke!
  I kako će hodati po nacistima, i kako će se ugrađivati...
  I golih prstiju bacat će diskove, ubijajući Fritz.
  Nacisti su zaglibili i trpe sve veće gubitke. Vasilevsky, veliki strateg, predlaže da se razbiju nacisti i Italijani u Africi. Tako da su okretniji, a sa boljom manevarskom sposobnošću, ruski tenkovi će imati prednost. A u Evropi neka nacisti divljaju. Tako da bi potpuno iscrpili svoje resurse.
  Car Vladimir je prihvatio takav plan. I nove snage su prebačene u Afriku.
  Elizabeta i njena posada borili su se u Libiji, odsijecajući italijanske jedinice. Tamo je vruće i djevojka je lijepa u bikiniju. Imaju najnoviji tenk "Kondratenko"-6, na kojem ratnici zaobilaze položaje Italijana i Frica i samouvjereno ih razbijaju.
  Elizabeth puca na tenk iz carstva Musolinija mlađeg i kaže:
  - Po morima, na valovima, bunda i kaftan šetnja!
  I koristi, naravno, gole nožne prste.
  Ekaterina puca sledeća. Udara njemački auto i urla:
  - U Rusiji je car Vladimir heroj!
  Elena je udari, tuče Fritzov samohod i cvrkuće:
  - Za domovinu, ti ubijaš Hitlera!
  I konačno, Olimpijske igre će pustiti projektil. Zgnječite Fritz, zgnječite ih i zacvilite:
  - Rezultat će biti odličan!
  A koristi i gole prste dječjih stopala.
  U Africi su krajem maja i početkom juna ruske trupe postigle značajan uspjeh. Borbe su se preselile na teritoriju Libije i Etiopije. Tripoli je pao 12. juna. A 15. juna glavni grad Etiopije je zauzet u pokretu. Tako su vojnici Musolinija mlađeg pali. Nažalost, nije uspio da izdržava svog oca.
  I njegova slava kao osvajača. Ali Musolini je, pošto je uzeo dio engleskih i francuskih kolonija, sebe smatrao Cezarom. Ali da nadmaši Cezara, čini se da je izvan njegove snage.
  Oleg Rybačenko se borio kao komandu jedne baterije. I tako hrabro da su Nemci svakodnevno gubili desetine tenkova od njegove vatre. Njegov dječak je čak nagrađen još jednim zlatnim krstom. Čak su im, konačno, ipak dodijeljeni davno zasluženi čin majora.
  Ranije nije prisvajano jer izgleda kao dijete. Ali dječak je pokazao izvanredno herojstvo. I sposobnost borbe.
  Dana 22. juna 1955. godine, ruske trupe u Africi konačno su zauzele italijansku Somaliju. A 25. juna 1955. godine kapitulirali su ostaci italijanskih trupa u Etiopiji.
  Carska vojska je samouvereno pobedila. Mainstein, koji je smatran najboljim komandantom Trećeg Rajha, napisao je u svom dnevniku:
  - Probudili smo paklenog medveda! Sada nas cepaju!
  Do kraja juna, Nemci su pretrpeli tako teške gubitke da su bili primorani da obustave ofanzivu u Evropi.
  Car Vladimir je naredio da se pojača pritisak u Africi. Prvo Crni kontinent, pa sve ostalo - rekao je izvanredni monarh! 1. jula 1955. Nemci su pokušali da napreduju u Skandinaviji. I pojurili su u Stockholm, ali su naišli na vrlo gustu odbranu. I pretrpjeli su ogromnu štetu.
  Početkom jula 1955. godine ruske trupe su ušle u nemački Alžir.
  Libija je već bila pod kontrolom carske Rusije. Došlo je do ofanzive i petlje Nigera.
  Posada tenkova Elizabeth se bori protiv nacista. Jako je vruće i cure su čak skinule grudnjake i sada nose samo gaćice u tenk Kondratenko-6. Oni precizno pucaju na naciste.
  I žele velike stvari.
  Carska Rusija je i dalje autokratska zemlja. I još uvijek nema parlament. I da se revolucija nije dogodila, a Duma nije uspostavljena. Sami kraljevi ne žele da se ograničavaju u vlasti. A Firer i Duce su diktatori. Odnosno, vodi se rat dva sistema sa autoritarnim režimima.
  Ali za carsku Rusiju je prirodnije. I tu je tvrdoglava i nemilosrdna bitka.
  Elizabeth golim nožnim prstima pritiska dugme džojstika i ispaljuje projektil. Prede u sebi:
  Razbijmo fašiste u komade!
  Ekaterina je takođe pritisnula dugme džojstika golim prstima i pustila ubicu, promucavši:
  Hajde da srušimo Hitlera!
  A Elena također bije, nokautira naciste i škripi:
  - Pocepaću ga!
  I kako se naceriti! I golim nogama će pritiskati dugmad džojstika.
  A onda Olimpijada kako će ispasti, i kako lupaen. Sve će zgnječiti i grkljati:
  - Pakleni prolaz i posada!
  Ne zaboravite da pritisnete dugmad džojstika golim prstima. I udari neprijatelja.
  Ratnici su zaista vrlo hrabri i blistavog karaktera.
  Oleg Rybačenko je u međuvremenu odbio još jedan napad Frica i zapevao:
  - Za domovinu i Vladimira cara - ura!
  Da, u stvarnoj istoriji postojao je takav samoproglašeni car Rusije, Vladimir Treći, poglavar dinastije Romanov. I on je zaista počeo formalno vladati 1938. A onda se Vladimir pokazao - pravi kralj, pa čak i veliki! Vladimir Kirilovič Romanov je car koji ima sve šanse da postane car cele Zemlje!
  Nakon pobjede, odnosno odraza napada, Oleg Rybachenko je razmijenio karte sa svojim podređenima. Dečak u kratkim pantalonama, plav, veoma mišićav i izvajan igrao se sa sedokosim borcima. Čak i iznenađujuće, Oleg je stariji od svih njih. Ali ovaj dečak se poseče.
  Sjećanje na Port Arthur, herojsku odbranu iz koje je proizašla slava Rusije. Velika slava u isto vreme...
  Besmrtni dječak je primijetio:
  - Ovako rješavamo sve naše probleme! Uskoro će doći trenutak kada se ljudi nikada neće ubijati!
  Vojnici i oficiri su se složili:
  - Naravno, majore! Neće ubiti!
  Oleg je pogledao vrpcu sa svojim brojnim medaljama. Da, već ima toliko naređenja, malo generala ima. I bilo bi lijepo da dobijete titulu za sebe. Princ, grof, vojvoda!
  Duke Rybachenko - zvuči predivno!
  A dječak je skočio više i okrenuo se u gramofonu.
  Nemci su pokušali da napadnu, ali su ponovo odbijeni i pretrpeli kolosalnu nepopravljivu štetu.
  U julu je ruska vojska postigla nove, velike uspehe u Africi. Dok je žestina napada carske vojske bila prisutna. Alžir ima mnogo najboljeg ruskog oružja. A do kraja mjeseca Nemci su opkoljeni i uništeni u kotlu.
  U avgustu su i ruske trupe probile Maroko. Očajnički su se borile, djevojke na tenk "Kondratenko" -6, probijajući se u gustinu.
  S vremena na vrijeme stizali su izvještaji o predaji Nijemaca o zauzetim gradovima.
  Bilo je tuča u Nigeriji i na različitim mjestima. Rusi su uzimali i brojčano i više mobilnih tehničara, a uz podršku lokalnog stanovništva, koje su rasistički fašisti okrenuli protiv sebe.
  Afrika se zaista pokazala kao slaba karika u strategiji Hitlera i Musolinija mlađeg.
  Rusija je tamo nadvladala... I u septembru, polako se povlačeći, snage su krenule u Norvešku. Nacisti su pretrpjeli ogromne gubitke. A Alenka i njena posada vozili su tenk. Najnoviji tenk "Nikolay" -5 teški, pokazao se naprednijim od E serije.
  Čak je i tako moćan tenk kao što je E-200 prošao kroz topove carske mašine.
  Alyonka je, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, zadovoljno trljala ruke:
  - Ja sam nešto što može slomiti Wehrmacht!
  Anyuta je takođe pritisnula dugme golim prstima, probila nemački auto i potvrdila:
  - Obrisaćemo Wehrmacht u prašinu! Za moć carizma!
  Cool Augustine je ispalio i viknuo:
  - A mi ćemo živeti u komunizmu!
  Marija se spremno složila sa ovim:
  - Da, pod carskim komunizmom!
  I golim nožnim prstima pritiskala je dugmad džojstika. I u isto vrijeme, kao lupanet, i slomiti neprijatelja.
  I tu će Marusya zacviliti:
  - U punoj diplomi!
  Takođe će svojim golim nožnim prstima pritisnuti dugme džojstika.
  . POGLAVLJE #5
  Ruske trupe su već opkolile Oslo. Borbe se vode za svaki grm i kuću.
  U centru, carska vojska ponovo odbija njemačku ofanzivu. Oleg Rybachenko, kao i uvijek, prednjači i bori se samouvjereno. Ruska artiljerija radi kao sat.
  Sve tacno i tacno...
  U oktobru su ruske trupe konačno odsjekle Afriku od kopnenih zaliha, oslobodivši Maroko. Nacisti su se našli u svojevrsnom kotlu.
  Čak i na crnom kontinentu. Hitler se treso od bijesa, ali nije mogao ništa jesti.
  Da, zabio se u Rusiju... Bližila se zima. Oleg Rybačenko, uprkos činjenici da je počeo da pada sneg, i dalje trči bos i u kratkim hlačama. Pa dečko - šta ćeš da uzmeš! I prilično neustrašiv dječak.
  I baca granate golim prstima.
  I pjeva:
  - Neka trči nespretno,
  Oklopni tenkovi u lokvama...
  A na krovu je mitraljez -
  čeburaški topnik,
  Topac krokodila!
  Shakoklyak je u napadu!
  Dečak terminator bacio je bombu golim nožnim prstima, kidajući naciste i pevao:
  - I igram se sa dinamitom,
  Pred prolaznicima!
  Kako će se Fritzovi bježati!
  Svi lažu, a ja idem!
  A dečko je stvarno zabavan! Ali već u vojsci više od pedeset godina. I samo đavo! Čak i plavuša!
  Oleg Rybačenko ponovo baca granatu bosom nogom i urla:
  - Slava Caru i Nikoli i Vladimiru Trećem!
  I mislio sam da neka ne mešaju Vladimira Kiriloviča Romanova sa Vladimirom Putinom! Veliki carevi Romanovi su neverovatna porodica! Oni koji su od Rusije napravili najveću imperiju!
  I ne toliko pokvaren srećom kao Putin!
  Ali sada ruske trupe odbijaju još jedan napad.
  Novembar dolazi. Nacisti su ostali bez daha. Ali nove rezerve su bačene u bitku. U Africi ih već dokrajčuju. Fašistima je teško.
  Tako izbacuju svoj bijes na zatvorenike. Ovdje su dobili prelijepu Nicolettu. Skinuli su je do gaćica i vodili je kroz svježi novembarski snijeg.
  Devojka vezanih ruku, gotovo gola, hoda kroz snežne nanose, ostavljajući gole, graciozne otiske stopala. Ona je tako lijepa. A Nemci je prate, bičući je bičevima. I pobedili su sebe lepoticu, pobedili su. Krv mu curi sa isječenih leđa.
  Nicoletta je samo škrgutala zubima. I ponosno podiže glavu. A njena bakrenocrvena kosa vijori kao proleterski barjak.
  I njene bose noge su takođe postale grimizne, ali devojka ne podiže ni obrvu.
  Kakvu fenomenalnu hrabrost ima.
  Iako su ga nacisti već uzeli i stavili bakljom u gola grudi. Ali i tada je djevojka samo zadrhtala, ali nije zavapila.
  Ima tako veliku veru...
  Djevojčica je podignuta na stalku, zglobovi su joj uvrnuti. Tada se loži vatra pod bosim nogama. Liže bosa ljepotice. I usijanim lancima biču nago telo lepotice.
  Nicoletta je pjevala kao odgovor;
  Ja sam Černobog, ćerka zlog Boga,
  Ja stvaram haos, sejem destrukciju...
  Moja veličina se ne može savladati,
  Samo bijesna osveta gori u duši!
  
  Kao dete, želeo sam dobru devojčicu,
  Pisala je poeziju i hranila mačke...
  Ustao rano ujutro
  Iznad njega su vijorila krila heruvima!
  
  Ali sada znam šta je zlo
  Šta čini ovaj svet nesrećnim...
  I šta kažeš dobro?
  Evo uništenja koje se strastveno voli!
  
  I pokazala svoj djevojački žar,
  Kakva je svetlucava kći Božija postala...
  Osvojićemo prostranstva svemira,
  Pokažimo snagu, veoma moćnu!
  
  Veliki Oče ovaj Černobog,
  On unosi haos, ratove u svemir...
  Moliš se Svarogu da pomogne,
  U stvari, dobijate nagradu!
  
  Pa sam rekao, spasi Gospode,
  Neka ljutnja uzavre u srcu...
  Gradićemo sreću, verujem u krv,
  Neka se materica napuni do vrha!
  
  Volim lukavstvo, podlost i prevaru,
  Kako prevariti Staljina tiranina...
  Ne može biti sramota
  A koliko magle ima na svijetu!
  
  Ovdje sam predložio da se napravi snažan potez,
  Jedan udarac da uništimo zlo...
  Ali veoma crni bog se zaljubio,
  U svim stvarima, i ovim i zagrobnim!
  
  Kako se pokazalo da sam navikao na zlo,
  I u srcu bijesa, bijesno nahranjeno...
  Nestala žudnja za radošću, dobrotom,
  Čim je bijes prodro sa pijedestala!
  
  A sta je sa Staljinom - i on je zao,
  O Hitleru, tako da nema sumnje...
  Džingis Kan je bio tako kul razbojnik
  A koliko je duša uspio da osakati!
  
  Pa kažem zašto ostani dobar,
  Ako u tome nema ni najmanjeg ličnog interesa...
  Kad si djetlić - tvoj um je dleto,
  I nestao kada glupe misli!
  
  Zato kažem sebi i drugima,
  Služi moć kao crno mastilo...
  Tada ćemo osvojiti prostranstvo svemira,
  Talasi će se probiti kroz svemir!
  
  Učinićemo zlo tako jakim
  Daće besu besmrtnost,
  Oni koji su slabi duhom već su oduvani,
  A mi smo najjači ljudi koji vjeruju u ovo!
  
  Ukratko, svuda ćemo postati jači,
  Podigni mač krvi nad svemirom...
  I naš bes će biti sa njom,
  Dobićemo poziv pun sudbine!
  
  Ukratko, ja sam veran Černobogu,
  Služim ovoj mračnoj sili svim svojim srcem...
  Moja duša je kao krila orla
  Oni koji su sa Crnim Bogom su nepobedivi!
  Rat između Rusije i Hitlerove koalicije se nastavio. Do decembra, ruske trupe su konačno dokrajčile Italijane, primoravši ih da kapituliraju u Africi, i tamo skoro dokrajčile Nemce. Očišćeno je od Fritza i Norveške.
  Sada je carska vojska krenula u ofanzivu 25. decembra. Izbile su žestoke borbe. Zimi su ruski tenkovi bili očigledno jači. I probijen kroz odbranu neprijatelja.
  Oleg Rybačenko, ovaj vječiti dječak, trčao je bos i u kratkim hlačama kroz snijeg pjevajući:
  - Ovo je naša poslednja i odlučujuća bitka! Umrimo za otadžbinu - vojnici su iza mene!
  Ruski tenkovi su vrlo spretni sa gasnoturbinskim motorima. A nacisti ih ne mogu tako lako zaustaviti.
  Evo naprijed juri "Nikolay" -5. Ima pet devojaka koje vatreno pevaju:
  - Niko nas neće zaustaviti, ruski svet se ne može pobediti!
  I iz topa kako se prevrnuti! Zapravo ispadne sjajno! Devojke uprkos hladnoći, u bikiniju i bosonoge. I upucaju se, i ne pomišljaju da stanu.
  Oni su samo divlja, frenetična moć.
  Aljonuška voli ne samo da puca, iako je golim prstima pritisnula dugme džojstika i pogodila Nemca, već i da sastavlja priče.
  Na primjer, napisala je kako je djevojka otišla u daleke zemlje da spasi mače. Trideset i tri dana hodao sam bos po kamenitom putu, obarajući svoje nježne noge u krvi.
  A ipak sam uspio pronaći životinju. Za to je vila ispunila svoju želju i djevojka se udala za princa.
  Alyonushka je, međutim, pomislila, zašto joj treba muž za oficira ruske vojske? Bolje je imati gomilu ljubavnika. I više novca i više zabave. Na kraju krajeva, muškarci su tako različiti. I sa njima, naravno, doživljavate zadovoljstvo na različite načine. Šta je sa mužem? Brzo će vam dosaditi i dosaditi!
  Ali mladić koji tek počinje da otkriva svijet odraslih mnogo je zanimljiviji.
  I Alenka ponovo puca, pogađa nemački E-100.
  I pomiče svoje veoma lepe noge, poput onih u drevnoj grčkoj boginji.
  A onda Anyuta puca. Takođe goli nožni prsti. I lomi nemački top.
  Onda devojka kaže:
  - U Rusiji ima mnogo pametnih ljudi, ali car Vladimir je najbolji od kraljeva!
  Augustin je primijetio:
  - I Nikolaj II nije bio loš! Oh, nismo znali kako cijeniti kraljeve!
  Marija je pevala, pucajući na naciste iz golih prstiju i cereći se:
  - Neophodno je poslušati Ruse, čista srca i mudrije! I na slavu Nikole, on je veliki kralj nad kraljevima!
  I Marusya je pjevala nešto ... I također se igra bosim nogama ...
  Ruske trupe napreduju. Oleg Rybachenko se takođe bori. On je još desetogodišnji dječak. Tolika je cijena besmrtnosti. Da, ali kako se dobro i veselo osjeća! Ima toliko energije i uzavreli tok moći.
  Dječak baci bombu bosom nogom i zacvili:
  - Ja sam tigar, ne mačka, sada živi u meni, ne Leopold, nego Leopard!
  Dječak major je, kao i uvijek, u pjenušavom udarcu. Ne zaustavljajte naciste.
  Ovdje su ruske trupe 1. januara već potpuno očistile svoju teritoriju od trupa Njemačke i Italije i ušle u posjed Trećeg Rajha.
  Istovremeno su ruske jedinice ušle u Meksiko. Došla je nova 1956. godina.
  Za Ruse je počelo novim pobjedama. 7. januara predao ostatke njemačkih trupa u Africi. I cijeli Crni kontinent je postao ruski.
  Sada je Firer opsjednut demonima shvatio da je potpuno zeznuo. I ponudio je Rusiji pregovore.
  Na šta je car Vladimir odgovorio:
  - Razgovaraćemo samo o bezuslovnoj predaji Trećeg Rajha i Italije!
  Kakve mudre reči! I rat se nastavlja. Oleg Rybačenko, naravno, prednjači u napadu. Ruske trupe su ušle u istočnu Prusku. Linije odbrane su ovde jake. Morate se probiti u bitkama, a nećete brzo napredovati.
  Jedno od sredstava za proboj bile su samohodne topove sa bombarderom Alexander-4. Veoma moćan i smrtonosan.
  I lijepe djevojke ovdje kako se ovdje slavi. Oni lansiraju projektile koristeći gole nožne prste pritiskom na dugmad na džojstiku. I uništiti kutije i kutije za pilote neprijatelja.
  Djevojke hrabro trče po snijegu - za to su Ruskinje. A u bitku ga bacaju Indijci i Kinezi. Ovi već bukvalno svojim leševima zasipaju prilaze rovovima. Ali ipak uspevaju da ga uzmu.
  Ruska vojska ulazi.
  Međutim, strateg Vasilevsky glavni udarac prenosi na Italiju - koja je mnogo slabija. I sada ruski vojnici pobjeđuju jednu pobjedu za drugom.
  Januar je bio veoma uspešan. Ruske trupe su prevrnule Italijane i osedlale Alpe. A u februaru su okupirali Veneciju. I ušli su u Lorbandiniju. Zauzeli su i Poznanj. Nemci su se povukli. 2. marta pala je Klajpeda. Ruske trupe napredovale su kroz istočnu Prusku u sporoj, pregustoj odbrani. Morao sam bukvalno zapaliti put granatama.
  Ali u Italiji je došlo do kolapsa tjestenine. I ruske trupe su pojurile u Rim. 30. marta 1956. započeo je napad na glavni grad Italije. Tako su ljudi platili ambicije porodice Musolini.
  Rim, glavni grad Italije, je napadnut. Borbe su žestoke. Iako Italijani sve više odustaju. Ovdje se djevojke bore jako lijepe iu bikiniju i bosonoge. Ratnici bacaju granate nogama i nokautiraju Musolinijeve ratnike.
  Prelepe devojke ovde, i naravno veoma seksi. I sa mišićima titana. A kako bacaju granate bosim nogama je jednostavno nevjerovatno.
  Nataška ide naprijed i puca, režući:
  - Za Otadžbinu lijepu u srcu, gori moja blistava vatra!
  Zoya, pucajući, pjeva uz:
  - Otvorimo vrata dostignućima! Naša vjera i kralj je monolit!
  A tu je i Aurora, kao goli prsti, riđokosa kuja će pustiti diskove. I posječeni Italijani padaju.
  A onda Svetlana peva agresivno, pokazujući zube:
  - Sve ćemo pobiti! Sve ćemo zdrobiti!
  Oni bosim nogama bacaju diskove i melju fašiste. Tako je Musolini upao u rastavljanje devojaka. Aprilski napad 1956. bio je žestok i vrlo maštovit.
  A evo tenkovi voze, paklene vatrene kolone izbijaju iz njihovih debala.
  Djevojke napreduju i bosim nogama bacaju granate. I kako pljuju nešto krvavo.
  I smeju se...
  Nataša je žarko pevala:
  - Care Vladimire, daj Hitleru u lice!
  I namigni svojim safirnim očima. Tako divna devojka.
  Djevojke jure s divljim bijesom. Pucaju iz mitraljeza. Pokosili su neprijatelja, rastjerali su naciste. A tu su i Olimpijske igre. A u rukama moćna žena-heroj drži bacač plamena. I on će ga uzeti i udariti, ali kako će mlatiti.
  Čips leti od nacista na sve strane. A ratnici takođe kako se žele smejati.
  Onda će zapevati:
  - Musolini će biti pretučen! Naše prijateljstvo je monolit!
  I opet, sa safirnim očima, namiguje! I udario naciste.
  I šta si hteo? Rim su svojevremeno zauzeli Sloveni pod Atilinim vođstvom. A sada Rusi preuzimaju.
  Olimpija, pržeći žive protivnike bacačem grede, pjevala je:
  - Jarko sunce nade
  Ponovo se diže nad zemljom..
  Rusija pobeđuje kao i pre -
  Ratnici Wehrmachta pobeđuju!
  
  Ruski orao iznad planete
  Krila, širenje, poletanje...
  Neprijatelj će biti pozvan na odgovornost -
  Biće poražen - slomljen!
  Nakon pada Rima, talijanske trupe su počele masovno da se predaju. Musolinijevo carstvo, ovaj mlađi vojni partner Trećeg Rajha, je gorelo.
  Ruske trupe su gotovo bez otpora zauzele Napulj i iskrcale se na Siciliji. I tu skoro da nije bilo otpora. A Hitler je bio histeričan.
  Do kraja maja Italija je bila gotova. Vodene su stotine hiljada zarobljenika.
  Ruskinje su ih stavljale na koljena i prisiljavale se da im ljube bose noge. Poslušno su se nasmijali. Neki, posebno mladići, radili su to s entuzijazmom.
  Djevojke su prilično stenjale.
  Vječiti dječak Oleg Rybačenko tjerao je zarobljenike da im ljube bosa, djetinjasta stopala.
  Uradili su to dovoljno voljno. Momci su bili veoma zgodni, mišićavi i plavi. Istina, bio je još premali i nije želio da radi nešto ozbiljnije sa damama. Ali kada grube pete golicaju jezikom - lepo je!
  Oleg Rybačenko je zarobio generala i dobio još jedno naređenje. Na šta je bio veoma ponosan.
  Musolinija mlađeg izdala je njegova vlastita pratnja, a carska Rusija je dobila još jednu pobjedu. A Benedito Musolini stariji nije doživio svoju sramotu i slom fašizma u Italiji. Međutim, ista sudbina čekala je naciste u Njemačkoj. Ruske trupe krenule su početkom juna 1956. u ofanzivu. Austrija je bila glavna meta.
  Elizaveta i njena ekipa na "Nikolaju" -5 krenuli su protiv Nemaca. Ruske trupe su nastojale da opkole Beč.
  Firer se, naravno, našao u teškoj situaciji. Izgubljeni su posjedi Nijemaca u Africi, Skandinaviji i veći dio SAD-a. A sada se bitke već vode isključivo na teritoriji Trećeg Rajha. Što je, naravno, Nemcima više neprijatno. Ruske trupe su takođe ušle u Meksiko. Lejdi Grej de Monka komanduje tenkovskom posadom u ovoj zemlji.
  A Elizabeta vodi "Nikolaja" -5 po Beču. Njegov glavni protivnik je E-50, koji carska mašina buši kao upijač.
  Elizabeth je opalila, koristeći svoje gole nožne prste, pritiskajući dugmad na džojstiku.
  Udario u njemački tenk i cvrkutao:
  - Daćemo svoja srca za Svetog Nikolu u Rusiji!
  Ekaterina je takođe pucala golim nožnim prstima i ispravljala svog partnera:
  - Verovatno je, ipak, ispravnije reći Vladimir!
  Elizabeth je ponovo pucala golim prstima i cvrkutala:
  - Ali ipak je to bio car Nikola, koji je, davši nam stanovništvo Kine, učinio Rusiju nepobedivom!
  Zaista, u pješadiji koja je poslata da juriša na njemačke položaje, Kinezi su bili potpuno ispred. Doslovno su bacali leševe. Ali su se probili.
  Obično su se Rusi borili u avionima i tenkovima. Pešadija Kineza, Indijaca, Azijata. Ima mnogo Kineza. Osim toga, svijetla glava Nikolaj II uveo je poligamiju prilikom reforme pravoslavlja, a dodatni Kinezi se šalju u bitku. A Rusi uzimaju za žene udovice i neudate Kineskinje.
  Lukava strategija.
  A Kinezi se penju na juriš, ginu i probijaju odbranu Nijemaca.
  Elena, koristeći svoje gole nožne prste, pritišće dugmad na džojstiku i ponovo udara u Fritz.
  I pjeva:
  - Za Svetu Rusiju, borićemo se hrabro!
  Nakon toga, djevojka će to uzeti i namignuti. I goli svoje bijele zube! I tako je agresivna.
  A evo kako će Olimpijske igre puknuti. I mlati golim nožnim prstima i lomlja.
  Onda će viknuti:
  - Ja sam smrtonosna kobra!
  Treba napomenuti da tenk E-50 može biti opasan. Njegov top kalibra 88 mm sa cijevi 100 EL je brzo ispaljen, dvanaest metaka u minuti i vrlo je precizan. Često pogađa oklop i može uzrokovati štetu.
  Stoga djevojke pokušavaju držati glavni njemački tenk podalje od puta. Posebno blizu, njegova prodorna sposobnost se dramatično povećava. A Nemci imaju jezgro u ljusci bilo od uranijuma ili volframa. Istina, nakon gubitka Afrike i nalazišta uranijuma u Kongu, snaga njemačkih trupa počela je da prestaje.
  A cure su tako lijepe i bosonoge i cool.
  Ovdje pjevaju sami sebi s entuzijazmom:
  - Sjaji kao zvezda po celom svetu,
  Kroz tamni mrak...
  Veliki heroj car Vladimir,
  Ne poznaje bol, nema strah!
  
  Neprijatelji se povlače pred vama
  Publika navija...
  Rusija te prihvata -
  Moćna ruka vlada!
  Cure koje se svađaju, ne možete ništa reći protiv njih. A stopala su im tako bosa i isklesana. Kada ih zarobljeni Nemci ljube, jasno je da se to sviđa i devojkama i muškarcima. I ratnici prilično cvile.
  I otkrili svoje biserne zube.
  To su neke cool cure. I golih prstiju, Elizabeth nokautira još jednog fašistu.
  Zatim, kako piše:
  - Slava velikoj otadžbini!
  I tako će Catherine pucati. Zabiti će neprijateljski tenk, potopiti Fritz i zaškripati:
  - Smrt neprijateljima!
  A tu i Elena lupa, koristeći gole nožne prste, pritiskajući ih na dugmad džojstika. I cvrkuće:
  - Za otadžbinu u veličini!
  A onda će se projektil lansirati i izvanredne Olimpijske igre - također plavuša. I dok cvrkuće:
  - Za veliku Rusiju!
  A djevojke su pune entuzijazma.
  Evo tenka E-75. Njegov top je moćniji: 128 mm i može nanijeti više štete. Osim toga, ovaj tenk ima bolju zaštitu i deblji oklop.
  Ali Elizabet je kao budala. I on će osloboditi nešto smrtonosno, prodiranje iz daljine. A od Nijemaca su ostali samo komadi pocijepanog metala.
  A devojka će pevati:
  - Sveta lepotice i veliki san!
  Nakon toga će pokazati jezik.
  Njemački tenkovi E-75 su nedavno postali masivniji. Imaju duži top, što vam omogućava da se nosite sa ruskim tenkovima, posebno onima koji su lakši. I to čini Fritz opasnijim.
  Ali sovjetske djevojke se zbog toga ne stide. I smrskaju Fritza.
  A sami ratnici su još više na vrućini u bikiniju, i bosi. I bore se veoma samopouzdano.
  Oni pobjeđuju velikom većinom.
  Catherine je pucala na naciste i pjevala:
  - Ali da budem iskren! Slomim sve Fritzove bez izuzetka!
  Elena je takođe pucala golim prstima i cvrkutala:
  - Pobedićemo sve i, naravno!
  I Olimpijske igre su bez sažaljenja pobijedile naciste. Ona je tako nepobjediva kučka.
  I uz pomoć golih nožnih prstiju.
  Nataša i njen tim se bore na tenku Kondratenko-6. Ovaj auto je malo lakši, ali mobilniji od Nikolaja. Naravno, uz manju težinu, kalibar je manji, a oklop je malo tanji. A to znači da je rizik od umiranja mnogo veći.
  Ali djevojke, moram reći, nisu nimalo posramljene. I bore se kao divovi u borbi.
  Natasha pjeva, aktivno snima:
  - Biće to naša pobeda!
  I bosim nožnim prstima pritišće dugmad džojstika.
  Zoya takođe puca, uz pomoć svojih bosih nogu i škripi:
  - Car Vladimir napred!
  I sve su devojke zalajale u horu:
  - Slava palim herojima!
  Nakon toga, Aurora je opalila, prevrnula njemački tenk i izdala:
  - Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti!
  Tresla je i bose noge.
  A onda je Svetlana pokleknula, koristeći gole nožne prste, i zarežala do kraja:
  - Rusi se žestoko bore!
  I sve su devojke u horu uzviknule:
  - Jaka šaka vojnika!
  I opet ljepotice hrle u bitku. Pucajte precizno i precizno!
  Evo dolazi Janeine ekipe, udaraju Meksikance. Ona je takođe veoma pametna i lepa dama.
  I devojke u njenoj kočiji - bose i u bikiniju. Bore se sa divljim i smirenim bijesom.
  Tada je Gertruda opalila golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Ja sam devojka koja će sve uništiti u deliću sekunde!
  A ovdje je Malanya kao lupanet. I razbiti latinski tenk iz daljine.
  I tu će je Matilda, uz pomoć golih nožnih prstiju, udariti.
  i smij se:
  - Imam super devojku!
  I ratnici najvišeg i bijesnog reda. Ne osjećaju se slabo ili ljuto.
  Dok se jebu, jebu.
  I Alyonka se takođe bori vrlo samouvjereno.
  Do kraja juna Beč je opkoljen. Njemačkoj i njenom prestižu zadat je težak udarac. Istovremeno, ruske trupe napreduju prema Odri. Bacaju Kineze, Indijance, Arape u bitku. I probiti odbranu Fritza.
  Hitler je, naravno, već u panici. Kako su ga cure na tenkovima i avionima pritiskale.
  Ovdje su Albina i Alvina, dva ruska pilota. Takođe bosi i u bikiniju, obaraju naciste kao kruške štapom sa grane. A za par bukvalno čine takva čuda.
  Albina je oborila pet aviona jednim rafalom iz svog lovca "Petar Veliki" i zapjevala:
  - Mi smo nebeski medvedi!
  Alvina je sa svog ratnog orla u jednom rafalu oborila šest aviona i cvrkutala:
  - I zgnječićemo sve!
  Na nebu je ovaj par već bio legendarni!
  . POGLAVLJE #6
  Djevojčice su dobile sedam stepeni Georgijevskog krsta: srebrni krst, srebrni krst sa lukom, zlatni krst, zlatni krst sa bankom. Kao i zlatni krst sa dijamantima, i zlatni krst sa dijamantima i mašnom. A najviši stepen je zlatna krstasta zvezda, sa lukom od dijamanata. Nedavno je ustanovljena i viša nagrada - velika zvijezda zlatnog krsta, sa dijamantima i lukom.
  Tako da su djevojke s pravom mogle biti ponosne na svoja postignuća. I uvijek, čak i na hladnoći, svađali su se samo u bikiniju i isključivo bosi.
  Tako divne devojke.
  Albina je pucala i pjevala:
  - Za naše najbolje pobede!
  Alvin je nastavio:
  Neka naši unuci i djedovi budu ponosni na nas!
  Ratnice i zapravo - djevojke kolosalne klase!
  Tuku naciste na nebu i pevaju:
  - Slava Rusiji, Slava! Naš car Vladimir je heroj! Biće snage u zoru! Zakopajte Hitlera u zemlju!
  Naravno, Vladimir Kirilovič Romanov može biti veoma zadovoljan svojim ratnicima.
  Ako se i bore, onda na takav način da ne možete podići koplje protiv njih!
  Vladimir Kirilovič Romanov je car koji ima sve šanse da jednom zauvek okonča ratove!
  A fašisti drhte pod udarima carske vojske...
  Opkoljeni Beč je brzo pao. Do sredine jula trupe carskog carstva izašle su na široki front do Odre. I Koenigsberg je bio potpuno blokiran.
  I Nemci su se povukli iza Odre. I tamo su pokušali da naprave liniju odbrane. Kapitalno braniti. Ali u drugoj polovini jula ruske trupe su krenule u ofanzivu na Hamburg... Nacisti su polako ali sigurno popustili.
  Borbe su bile veoma žestoke. Neka sela su mijenjala vlasnika nekoliko puta. U borbama su učestvovali i novi njemački tenkovi naprednije serije AG, piramidalni. Odlikovala ih je dobra zaštita iz svih uglova. Ali carska vojska ih je brojčano nadmašila.
  I veliki broj azijskih pješaka je poginuo na frontovima. Ali pustili su te da se krećeš.
  Nemci su, s druge strane, takođe bili iscrpljeni u ljudskim resursima. Do kraja avgusta Hamburg je bio opkoljen, a Minhen blokiran.
  Nemci su izgubili značajnu teritoriju. I nisu imali čime zadržati svoje pozicije.
  Oleg Rybachenko se borio u prvim redovima na teritoriji same Njemačke. A vječiti dječak se neprestano smiješio i pokazivao svoje biserne zube.
  I tamo je bacao granate golim, dječjim nogama. Lijepo je biti dijete - kako je prirodno biti na vrućini u samo šorcovima. A pošto ste besmrtni, možete biti i polugoli zimi bez rizika da se prehladite.
  Tako je dječak pjevao:
  - Bosi, samo bosi,
  Pod julskom grmljavinom i pod šumom daska!
  Bosi, samo bosi
  Lako je dječaku biti kul kauboj!
  A dijete-major ovih fašista nastavlja da se uništava. I očajnički idu u kontranapad.
  Već je septembar... Počinje da pada kiša... Carske trupe, popunivši leševe Kineza, zauzele su Minhen i Hamburg, i napreduju u pravcu Rurske oblasti. Najvažniji u industriji Njemačke.
  A Nemci očajnički uzvraćaju.
  Nataša se bori na svom tenku i reži:
  - Fašisti će biti izuzetno tesni!
  I sa golim prstima dok pritiska dugmad džojstika. I ispaljivaće granate na naciste.
  A tu je i Zoja, kako je ošamarila. I uz pomoć golih nožnih prstiju.
  I također pjevajte:
  - Rusija je ono što je protiv Hitlera!
  A onda evo i Aurore, ona će se ponašati agresivno. I također uz pomoć golih nožnih prstiju:
  - Za ruski način!
  A iza njih je Svetlana, koja će također pustiti smrtonosni projektil. Probijte njemački tenk i zacvilite:
  - Za cara Vladimira Kiriloviča!
  I on će takođe pokazati svoj jezik.
  Devojke su ovde podivljale.
  Alenka na teškom tenku takođe slama naciste. I tuče ih iz daljine.
  Ratnik je pevao:
  - Pokorila sam pola svijeta svojim grudima!
  I Alenkine grudi sa grimiznim bradavicama.
  A onda je Anjuta kao eksplozija golim nožnim prstima. Nabit će fašistički tenk i brbljati:
  - Ja sam superzvezda devojka! U knjigama priča!
  I naceri se...
  A onda će Augustin pustiti ubojiti projektil. Slomite naciste i nasmijte se:
  - Neka naša vojska bude najjača!
  I takođe pomera noge...
  A nakon njih, Marija će uzeti, i kopati naciste. Uvijanje, agresivno mlohavo:
  - Mi smo velike agresivne devojke!
  A onda će Marusya pustiti svoje izuzetno smrtonosno, destruktivno oružje protiv nacista. I to uz pomoć golih, djevojačkih nogu.
  A onda pjevaj:
  - Mi smo totalni poraz neprijatelja!
  Septembar je protekao u veoma žestokim borbama. Nemci su žestoko uzvratili. Ali u oktobru, kada su kiše padale jače, carska vojska je ponovo stekla prednost. I počela se kretati prema Ruru. Nakon žestokog napada, Kenigsberg je pao. Nacisti su dobili još jedan šamar.
  A na jugu Francuske, kraljevske trupe su opkolile Toulon. Dakle, nacisti su se izuzetno loše proveli.
  Hitler je bjesnio, ali dok je bio u Berlinu. Njegova pozicija je bila slaba.
  Jasno je da niko nije hteo da sluša pregovore. Ali nacisti su se zaglavili kao muve.
  U novembru su trupe carske vojske okupirale veći dio Ruhrske regije u borbama, čime su Njemačkoj oduzele glavnu proizvodnu bazu.
  A u decembru je carska vojska okupirala čitav jug Francuske i ušla u Španiju. I na njemačkom frontu konačno je zauzela Ruhr. Štaviše, zarobljene su i druge zemlje Njemačke. I carska se vojska iskrcala u Dansku.
  Hitler je bjesnio kao pakao u kavezu, ali nije mogao pomoći.
  Na katolički Božić, carske trupe su krenule prema Parizu. Uprkos snegu i mrazu, Natašina ekipa je bila bosa i u bikiniju.
  Nemci su se sve češće predavali. A Francuzi uopšte nisu hteli da se bore protiv Rusa.
  Razbijajući nemačku bateriju, Nataška je primetila:
  - Dakle, u stvari, na šta je opsjednuti Adolf računao kada je krenuo u rat s nama?
  Zlatokosa Zoja je logično primetila:
  - Verovatno, činjenica da ćemo, pošto smo pali pod pritiskom, ispasti kao novčići iz rupa!
  Aurora je golim prstima zdrobila orah. Zatim ga je stavila u usta i racionalno primijetila:
  - Istorija uči da ničemu ne uči!
  Svetlana je golim nožnim prstima pritisnula dugme džojstika. Nokautirala je još jedan njemački top i odgovorila:
  Budimo veliki borci!
  Čini se da su žene ratnice, zapravo, odlučne u borbi i pobjedi.
  Oleg Rybachenko je bosonogi dječak koji se utrkuje u kratkim hlačama i sa golim, mišićavim torzom. Čak se njiše i urla:
  - Hajde da pobedimo Frica! Hajde da pobedimo Frica! I pobijedite kante!
  A dječak ima tako bijele, biserne zube! Samo mlad i nefleksibilan terminator.
  Oleg Rybachenko šutira u bijegu. Ubija fašiste i peva:
  - Ruski duh je moć kraljeva, razbijte Frica!
  Dečak je bacio bombu bosom nogom i pevao:
  - Ruski valcer, zora izlazi - u slavu kralja!
  Zaista, dječak se pokazao vrlo borbenim. I izlupati naciste na prvom broju.
  A djevojke se jako bore. Evo Mirabele... Takođe pilot vrhunske klase. Niko je ne može zaustaviti. Ona obara Frica i peva, pokazujući zube:
  - Luda djevojka! Evo njene etikete!
  I on će uzeti i lansirati raketu!
  Da, ovde ima žena! Kad se ruske djevojke bore, onda im nikakva sila ne može odoljeti.
  Mirabela je jednim rafalom od pet vazdušnih topova oborila sedam nemačkih aviona i cvrkutala:
  - Car Vladimir Kirilovič je naš Bog!
  A djevojka lupi bosim nogama po staklu.
  A također se Albina i Alvina bore na nebu.
  Oni su tako divne krađe. Sve više i više naloga dobija. I dok pevaju:
  - Na nebu smo savršenstvo! Asovi mi smo savršenstvo! Od osmeha do gesta - za svaku pohvalu!
  Albina je jednim rafalom oborila četiri njemačka aviona i cvrkutala:
  - Ah, kakvo blaženstvo! Šta je savršenstvo u borbi!
  Alvina je odsjekla pet njemačkih aviona i nastavila:
  - Znati savršenstvo u borbi! I cool idealno!
  Ratnici su pevali u horu, sekući naciste:
  - Devojke! Teže devojke! cure! Teže devojke!
  Pokazali su svoj agresivni fitilj. Nisu pritisnuli spuštanje, zapravo, nijednom od nacističkih asova.
  Ali nacisti su, naravno, pod divljim pritiskom.
  Hitler je u bunkeru u Berlinu i bombarduju ga kao bubašvabu. Šta je hteo? Završeni fašista broj jedan! Otišao je u carsku Rusiju, a sada i njega samog lome kao bubašvabu.
  Car Vladimir Kirilovič se trenutno odmara od zime na obalama Indijskog okeana. Pred njim plešu prelijepe djevojke različitih rasa i nacionalnosti.
  Međutim, kralju ne smeta da gleda borbe gladijatora. Evo, na primjer, dvije djevojke protiv dvije ljepotice.
  Bore se plastičnim mačevima da ne osakate jedni druge. Međutim, očajnički se bore.
  Ovo su ratnici. Dolazi do bijesne razmjene udaraca. Dve plavuše i dve crvenokose...
  Car Vladimir upita feldmaršala Vasilevskog:
  - Šta je najteže u ratu sa Nemcima?
  Feldmaršal je iskreno odgovorio:
  - Steknite samopouzdanje! Tek na samom početku, kada je neprijatelj počeo da napreduje, osećao sam se neprijatno. A sada smo počeli da pobeđujemo i sve je jasno u neprijateljima! - Feldmaršal Vasiljevič, ovaj glavni strateg, pio je vino.
  Vladimir Kirilovič je logično primetio:
  - Izuzetno je teško pobeđivati sve vreme! Ali pokazali smo da smo sposobni za mnogo toga! A sada će doći vrijeme i cijeli svijet će postati miran!
  Feldmaršal Vasilevski je potvrdio:
  - Vjerujem da!
  Devojke su nabijale modrice po golim tijelima, i izgledale su izuzetno nervozno.
  Borili su se, naravno, ne kao u danima starog Rima - trudili su se da sebi ne nanose mnogo štete. Ali bili su aktivni.
  U međuvremenu su se borbe nastavile. U januaru su carske trupe u pokretu zauzele Pariz. Glavni grad Danske, Kopenhagen, je takođe zauzet. Nemačke trupe su slabile. Rusi su nastavili da napreduju kroz samu Nemačku. Fritz se očajnički borio, ali njihova snaga je bila slomljena.
  Oleg Rybačenko, ovaj besmrtni dječak, skakao je bos u snijeg i jurio ispred svih u napad, bez straha od vatre. I dok zviždi:
  - Ko je navikao da se bori za pobedu,
  Definitivno poraziti neprijatelja...
  Veselo se smeje i postiže mnogo,
  A Hitler će biti teško pretučen!
  A dječakovom bosom nogom će baciti granatu! I otkrio je svoje biserne, krupne zube iznad svojih godina. Da, on već ima usta kao vuk. Pregrizaće svako grlo.
  A djevojke u tenkovima se kreću sa juga na sjever Njemačke. Ovdje izlaze na more. I samo će zemlje u blizini Berlina i Pomeranije ostati Fritzovima.
  Nataška je, razbijajući fašističke tenkove, primetila:
  - A u ratu je zabavno na svoj način!
  Zoya se, lupajući po nacistima, složila:
  - Koliko god je dobro! Pogotovo kada pobeđujemo!
  Aurora je, pucajući golim prstima, rekla:
  - Sve nemoguće je moguće u svemiru, ako samo malo...
  A crvenokosa se smeje!
  Ratnice se trzaju od pomahnitale radosti i bijesa. I razbijaju Nemce.
  Istovremeno, carske trupe napreduju preko Španije i već se približavaju Sevilji.
  Olga u oklopnom transporteru puca na Nemce i policijske trupe.
  Domaći Španci jedva da odolevaju. Još jedna država pada pod sjekirom Rusije.
  Oleg je pucao i pjevao:
  - Akrobatika, biće bash na bash!
  A njena partnerka Alisa je cvrkutala:
  - Veličinu Rusa prepoznala je planeta,
  Fašizam je slomljen udarcem mača...
  Vole nas i cijene svi narodi svijeta,
  Izdržimo veliki sveti carizam!
  A djevojke će šamarati i pritiskati džojstik golim prstima.
  Rat između carskog carstva Vladimira Kiriloviča Romanova i nacističke Njemačke se nastavlja.
  Ruske trupe su gotovo u potpunosti oslobodile Francusku od nacističkih hordi. Februar 1957... Carska vojska oslobađa Portugal.
  23. februara ujedinile su se ruske jedinice iz Danske i Njemačke.
  Oleg Rybačenko, ovaj večiti dečak, šamara po blatu bosim nogama. Dete-major viče iz grla:
  - Slava ruskom caru Vladimiru Trećem! Hakovaću Hitlera, bičem ću meriti!
  I dječak će opet vrisnuti, i golim prstima će baciti oštro izbrušeni disk. I udario fašistu u grlo. A onda će golom, detinjastom nogom baciti bumerang i odmah prerezati grkljane petorici Frica.
  Da, Hitlerova loša ideja da napadne takvo carstvo.
  Natasha i njen tim dovršavaju posljednje Nijemce u Portugalu. Njihov tenk je nemilosrdan u uništavanju.
  Takođe, golim prstima pritiskaju dugmad džojstika, praveći bijesnu destrukciju.
  Zoja je pucala, razbila nemački top i pevala:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  Aurora je uz pomoć golih nožnih prstiju šutnula nacistu i zacvrkutala od srca:
  - Bože čuvaj kralja!
  Svetlana je takođe šutirala, pritiskajući dugmad džojstika prstima bosih nogu i zacvilila:
  - Jaki suvereno!
  Djevojke slome naciste. Ali onda se pojavio novi nacistički tenk "Maus" -4. Vrlo moćan model - tri stotine tona težine i top od 310 milimetara. Može prodrijeti na veliku udaljenost, a sam ima tako debeo oklop da ga tenk Kondratenko-6 neće uzeti ni iz kojeg ugla.
  Nataša komanduje:
  - Djevojke, trebamo se približiti i gurnuti u donji dio boka, između klizališta - ovo nam je jedina šansa!
  Zoja je golim prstima udarala po nemačkom topu i pevala:
  - Sudbina ti daje poslednju šansu, ali požuri! Po kiši i gradu i snijegu!
  Augustin je također mlatio i cvrkutati:
  - Poslednju šansu, sudbina ti daje! Živjelo hodanje i svakodnevno trčanje!
  I tako sa golim nožnim prstima, ali kako će se uvijati. I uništi fašiste.
  Svetlana je urlala:
  - Za nove granice i sjajne pobjede!
  Ruski tenk je poleteo, povećavajući brzinu. A devojke će to uzeti i zapevati:
  - Silni vladaru, najslavniji u veku, Care pravoslavni, caruj na slavu, na slavu nama!
  I opet su ubrzali, udaljavajući se od teškog projektila upućenog iz pištolja koji je imao njemački Maus-4. Djevojke su vrisnule:
  - Ne savijaj se u ovnujski rog! Tako da ti Hitler - umri!
  I njihov tenk se ubrzava. Kao mali bokser koji napada velikog. Ali šanse su, naravno, pedeset-pedeset.
  Nataša se, prateći kretanje tenka, prisjetila kako je boksovala sa muškarcem u ringu. Promašila je udarce, dobila je batine, ali je izdržala. A onda samouvjereno puknuo. I uhvatila je pokret neprijatelja u susret, i to u bradu. Izbačen!
  Dobio hiljadu zlatnih rubalja. Ovo je devojka koja se bori. Ako hoće, onda hoće!
  Natasha je zatresla golu nogu i zapjevala:
  - Ovo nije poslednja borba, ali postoji odlučujuća! Za slavu Otadžbine, za Otadžbinu i čast!
  A sada im tenk proklizava sa strane, i šalje projektil... Zoja je takođe koristila gole prste, tako zlatnokosa devojka, agilna kao majmun. I Maus-4 je počeo da puca. Očigledno su mu detonirane granate. A onda kako će otkinuti kule, i poleteće visoko u vazduh!
  Djevojke uglas viču:
  - Pobjeda! Cool pobjeda!
  I još jedan tenk na njihovoj listi!
  1. marta 1957. ruske trupe počele su prelaziti Elbu. Izgleda da su Hitlera zgazili u grlo.
  Dječak Oleg Rybačenko bacio je bombu golom, dječjom nogom, potopio fašistički tenk i povikao:
  - Za nove, nefleksibilne granice!
  Alenkina tenkovska posada skreće na istok. Zapadna Njemačka i Francuska su već oslobođene. Samo su zemlje između Odre i Elbe ostale pod kontrolom nacista. Pa, takođe Britanija i Irska. Tamo su poslednje snage nacista.
  Alenka, pucajući na fašističke baterije, kaže:
  - cesarević Nikola,
  Ako moraš da vladaš...
  Nikad ne zaboravi -
  Vojska se famozno bori!
  I ovdje je opet poslat još jedan projektil bosih nogu. I pogodio pištolj Fritza.
  Puca golim prstima i Anyuta. Udari fašistu i urla na sve strane:
  - Ja sam takva devojka - da Hitler povraća!
  Dalje, vatreni Augustinovi nokti. Također dobro naciljani đavo, i urla:
  - Do vrata pakla!
  I koristi bose noge.
  Marija puca za njom. Na isti način na koji uzima i udara, i vrišti:
  - Niko mene tigricu neće zaustaviti, niko nigde neće zaustaviti bosonogu devojku i dobiće batine!
  A onda kako će Olimpijske igre presjeći. I on će nokautirati njemački tenk, otkinuvši toranj kao kapu od pečuraka.
  I cereče:
  - Za nove, strme granice!
  I opet će pokazati jezik!
  Djevojke su tako stroge prema sebi i očajnički napadaju. A nacisti se dave pod njihovim udarcima.
  Posljednje nacističke snage u Portugalu su se predale 2. marta 1957. godine. Postalo je jasno da zalazi zora fašizma. Tačnije, zora? Nightmare sunset!
  A ruske trupe napreduju. Nemci sve više bacaju oružje i predaju se.
  Padaju na koljena. I ruske i kineske djevojke ljube bose noge.
  Izgleda super i super. A nacisti se usitnjavaju i usitnjavaju.
  Natašina posada je već u vozu koji ide u borbu na sever, sa Fricovima.
  Djevojke sjede u svom kupeu. Igraju karte golim prstima.
  Natasha je primetila:
  - Interesantno, kad uzmemo Berlin, šta je sledeće?
  Zoya je samouvjereno odgovorila:
  - Sledeći će biti London!
  Vatrena Aurora se zakikota i ponovo upita:
  - I onda?
  Zoja je odlučno rekla:
  - Latinska Amerika će biti naša! Nećemo se ceremonijalizirati sa nacistima!
  Svetlana se složila sa ovim:
  - Naravno da nećemo! Osvojimo ceo svet!
  Natasha je oduševljeno potvrdila:
  - I tada će biti mira, u celom svetu!
  Devojke su pevale uglas, komponujući dok su išle;
  Slava Velikoj Rusiji carizma,
  Gde Vladimir sedi na tronu...
  Zlomićemo horde zlog fašizma -
  Slava vojsci a mi smo monolit!
  
  U vjeri su velika srca bila kaljena,
  Naša domovina svim našim srcima...
  Mi smo sinovi cara Nikole
  I nisu uzalud umrli za njega!
  
  Naša domovina ti si dragocenija od svega,
  Podignimo krilati, nebeski pozdrav...
  Boriš se i protiv otadžbine,
  Pa, neka svi nacisti umru!
  
  Hitler je hteo da dobije našu zemlju,
  I zli pas je pokušao na kralja...
  Ali mi smo drski, nećemo to prihvatiti,
  Pa se fašizam uzalud obrušio na nas!
  
  Kralj je ljubazan i mudar vladar,
  Leteći kao planinski orao nad planetom...
  Vladimir će biti gospodar horde,
  Naše prijateljstvo je kao čelični monolit!
  
  Izbijamo oslonac iz nogu Frica,
  pustimo Hitlera da se uguši u omči...
  Izdaćemo pogubljenja žestokim, na sramotu,
  Ko se ponaša kao zao na Zemlji!
  
  Kraljevska moć i kraljevska mudrost,
  Biće fašista, slamanja bez mere...
  Hitler vjeruj mi, uradio je cool glupost,
  A sada mu je život kao nit!
  
  Zato poštujte velike kraljeve
  Nema hladnijeg od Romanovih na Zemlji...
  U bici nacista pogodi srca,
  Da otvorim put ostvarenjima, snovima!
  
  
  Petar Veliki nas je poveo na more,
  Aleksandar je osvojio Pariz...
  Da, ponekad se desila tuga,
  Ali Rusiju je držao heruvim!
  
  Kod nas je sve prelepo
  I devojke i momci veruju...
  Kralj vlada, dobro znate
  Iako zla zvijer riče na pragu!
  
  Nema granica, vjerujte u savršenstvo
  Komunizam će uskoro imati kraljeve...
  Otvorićemo vrata blaženstvu,
  Prokleti fašizam je uništen!
  
  Za Rusiju granica nije postavljena,
  Mi ćemo, verujte nam, pobediti neprijatelja...
  Bosonoge devojke, kao u Sparti,
  Pa naš car Vladimir je jedan!
  
  Vjerujemo u Roda - Velikog Boga,
  Šta je stvorilo savršene Slovene...
  Borimo se za čast i slobodu
  Udarimo na nacizam!
  
  Vi ste najveća porodica Romanovih,
  Vladaće Rusijom zauvek...
  Veliki kralj, najviši let,
  Sotona neće slomiti orla!
  
  Za ljubav prema Rusiji velika,
  Šaljemo borce u borbu...
  Sveci sa ikona slave lica,
  Uostalom, svaki ratnik je i kralj!
  
  Naše srce gori za domovinu,
  Mi smo cool cure u borbi...
  Otvorićemo se malo u svemir, znati vrata,
  Ubiću Adolfa kao kučku!
  
  Još samo malo do Berlina,
  Ući ćemo noseći slavu kraljeva...
  Nama devojkama starost ne preti,
  Mi, vjerujte mi, ne prosipamo vodu!
  
  Sahranimo ko je zao i zao,
  Zmaj će biti slavno poražen...
  I imamo zlatne ikone,
  Rodnovery je vječni zakon!
  Devojke su vrlo slavno mlatile naciste, zašto su im Fricovi podlegli. Proljeće 1957. Bose noge djevojaka prskaju po lokvama. I tako je divno i veoma lepo. I kada prsti golih preplanulih nogu bacaju grašak sa antimaterijom sposoban da probije svaki, pa i najmoćniji fašistički tenk.
  Hitlera u Berlinu, gdje su najjači odbrambeni prstenovi između Labe i Odre. I tu ga treba posebno zgnječiti.
  A šta je sa sredinom marta, a zemlja je postala tako vlažna i mokra. Ali to neće zaustaviti djevojke i Olega Rybachenko.
  . GLAVA 7
  Borbe su se nastavile... Trupe carske Rusije su zastale kako bi pregrupisale svoje snage. Istovremeno, iskrcavanje u Britaniju počelo je 1. aprila. Vrijeme je i dalje hladno i olujno. Ali ovaj dan se pokazao mirnim jer su ruske trupe počele da se iskrcavaju.
  Alenka se tukla zajedno sa drugim devojkama. Uprkos činjenici da se snijeg još nije svuda otopio, djevojke su napale neprijatelja bosonoge i samo u bikiniju.
  Alenka je golim prstima bacila bombu smrtonosnom snagom i zagugutala:
  - Za kraljevske pobede!
  Anyuta, koja je također pucala, a njene gole noge lansirale su eksplozivni paket piljevine, viknula je:
  Naš cilj je da pobedimo!
  Alla je, odsijecajući neprijatelje, izdala, pokazujući zube:
  - Verujem da će pobeda doći.
  A bacila je i bombu golim nožnim prstima. I rastrgao gomilu Fritza.
  Mary ju je pratila. Na što je pritisnula grimizno bradavicu na okidaču bazuke, i razbila nacistički tenk.
  Devojka je pevala:
  - Slava eri komunizma!
  Olimpijske igre su se takođe očajnički borile. Tukla je naciste, slamala ih i pevala:
  - Živio sveti komunizam! Nacizam će biti poražen!
  I drži bure eksploziva na golim tabanima dok ga lansira. I uništiće mnogo protivnika.
  Iako se možda radi o komunizmu pjevati kada je carska vlast nije sasvim primjereno.
  Nacisti pokušavaju nekako uzvratiti. Neki od Britanaca takođe pružaju otpor ruskim trupama. To je dijelom i razumljivo: bivši neprijatelji, vječna konkurencija.
  Ali još uvijek morate uzeti ovaj kontinent. A onda će doći potpuna i konačna pobjeda. Kao nacistička odbrana između Elbe i Odre.
  Iako je patnja ovdje izuzetna. Nacisti su bombardovani iz vazduha i pritisnuti. Avioni se bore na nebu. I još uvijek neriješeni diskovi Trećeg Rajha.
  Posljednje oružje je strašno, ali na sreću, zbog visoke cijene i složenosti u proizvodnji strojeva, nije previše masivno. I pojačava otpor.
  Eva i Gertruda na letećem tanjiru love sovjetske mašine. I nastavljaju da love.
  Žene ratnice kontrolišu diskete golim nožnim prstima, i to precizno i precizno.
  Eva je kroz smeh pevala:
  Hitler će biti sa nama zauvek!
  Gertruda se nasmijala i rekla, pokazujući zube:
  - I mi smo s njim!
  I kako on prstom svoje bose noge pritisne dugme džojstika, i nabije drugog ruskog borca. I sam leteći tanjir je neranjiv.
  Možda se zato Hitler odlučio na takav rat, sa moćnom Rusijom, da je imao diskete.
  Ali ovo nije dovoljno za pobjedu.
  Najbolji njemački asovi na mlaznim lovcima Albin i Alvin. One su hrabre djevojke i bore se gotovo gole.
  Albina je bosim prstima pritisnula stopala. Nokautirani ruski auto tužno je primijetio:
  - Rat se bliži kraju!
  Alvina je, prekinuvši još jedan ruski avion, pristala:
  - Za naš poraz je rat!
  Albina je oduševljeno primijetila:
  Ali mi ćemo izvršiti svoju dužnost.
  Uz pomoć golih nožnih prstiju, Alvina je oborila sljedeći avion i cvrkutala:
  - Naravno da ćemo ga završiti!
  Djevojke su svakako hrabre, iako okrutne. Mučili su dječaka od četrnaest godina. Prvo je tinejdžer podignut na stalku. Dječak je oklevao.
  Zatim su mu okačili blok na noge i čvrsto ga stegnuli. Zatim su počeli kačiti tegove, istežući mu vene i savijajući zglobove. Bilo je jako bolno i dječak je stenjao.
  Nakon toga, Albina je počela tući dječaka bičem po leđima i zadnjici. A Alvina je uzela užareni štap u ruke i počela paliti dječakove gole, okrugle pete. Od čega je tako prijatno i ukusno mirisalo na prženo meso. Kao da su ćevapi prženi, i tako je lijepo mirisati.
  Na kraju je Albina spustila bič i pokupila crvene klešta sa vatre. I skinula ih je sa dječakovog muškog savršenstva. Izvađen je iz divljeg bolnog šoka i naslonjen na leđa.
  Tačnije, dječak je umro mučen.
  Alvina je zaplakala i primijetila:
  - Žao mi ga je! sta cemo da radimo?
  Albina je uz smeh odgovorila:
  - Kožu za abažur, a meso hranimo svinjama da budu deblje!
  Alvin je predložio:
  - Ili je možda bolje staviti ga na sapun?
  Albina, plava djevojka, prigovorila je:
  - Ne! U njemu nema dovoljno masti - biće neisplativo!
  Ovdje su šarmantni plavokosi ratnici. Predivna na licu - bijesna iznutra!
  A ruski piloti, posebno Anastasija Vedmakova, i Akulina Orlova su odlični u borbi! I naravno bosi se bosu.
  Anastasija je pevala:
  - Sve nemoguće je moguće na ovom svetu!
  I golim prstima je odsjekla njemački avion.
  Akulina, srušivši još jednog neprijatelja, izdala je:
  - Neprijatelji se svi namakaju u toaletu!
  Anastasija se borila veoma borbeno, golim nožnim prstima, veličanstvena devojka.
  I veoma lijepi, ljubazni mladi vojnici. Anastasija postoji već duže vreme, ali izgleda odlično. Struk je kao u mlade djevojke, a zubi su joj biserni, i svježa je, ni jedne bore. Takva ljepotica je samo vještica i privlači muškarce. Nije ni čudo da se preziva Vedmakova.
  Anastasija se bori sa divljim bijesom i hladnokrvnošću u isto vrijeme. Avioni se urušavaju u masama.
  I ima mnogo kraljevskih nagrada. Uključujući i Georgijev krst od platine sa lukom od mačeva i dijamanata.
  Ovo je djevojka: super!
  Anastasija je spremna da se hrabro bori i pobedi. Ima bakarno crvenu kosu, tako bockavu, gustu, kovrdžavu. Divna devojka.
  Mirabela je medena plavuša i generalno super devojka, i veoma borbeni pilot. Sa odličnim smislom za aerodinamiku.
  I uz pomoć golih nožnih prstiju lako obara nacističke avione.
  I pjeva:
  - Teško je predvidjeti, naravno.
  Šta ima novo na ovom svetu...
  Letjet ćemo do neba
  Sedeći u zvezdanom avionu!
  I seče još jednu nacističku mašinu, ovoga puta pritiskom na grimizno bradavicu, primetila je;
  - Dešava se da se vojniku mlijeko nije osušilo na usnama, ali ne šalje metke u mlijeko, a svojom zelenom mladošću tjera starce u crveno!
  Oleg Rybačenko, koji je postao prava legenda u ruskoj vojsci, slamajući naciste očajnički pokušavajući da zbace sovjetske trupe sa mostobrana iza Elbe, također je sastavio čitavu bilježnicu krilatih aforizama.
  Dobri aforizmi, jurnuli su kao krilati konji u glavu vječnog klinca kad je istrijebio naciste;
  Budi barem mala lukava lisica ako ne želiš da postaneš ošamućeni magarac!
  Ne vjerujte političarima, oni su za birače samo brusni papir koji čupa strugotine sa hrastova!
  Ko nije okrugla budala, taj peni će se pretvoriti u težak peni!
  Nema rodbine u politici, ali ima onih koji zele da dele tvoje kao brat!
  Ima mnogo gadnih stvari u životu, ali najgadnije je kada se život završi!
  Ako želiš da se približiš Bogu, pribij majmuna u svojoj duši na krst!
  Čovjek je nastao, ako ne od majmuna, onda je barem prestao biti majmun!
  Ako ste majmun s umom, onda će vas lisica progutati kao grabežljiva boa constrictor!
  Ne postoji ništa beskonačno, osim vremena koje je potrebno političarima da ispune obećanje!
  Ako mnogo lajete, cvilite kao prebijeni pas!
  Ne vjerujte onome ko govori crveno, a crvena vatra može izgorjeti!
  Čak ni Bog ne može da se svađa sa ženom i da podigne majmuna na nivo ljudske kulture!
  Bez ljubavi nema osmeha, osim ako nije grabežljivi osmeh političara!
  Predugo gore u oblacima, politika bez krila leti u dimnjak!
  Mala duša, uvek ima ambiciju diva!
  Mala duša ima gigantsku uobraženost!
  Političar je lopov koji sebi piše zakone, a državu smatra teritorijom zone!
  Političar ima sedam petka u sedmici, ali kada treba da ispunite obećanje, dolazi jevrejska subota!
  Jedinstvo je dobro, osim ako se ne pari sa političarem!
  Političar je takvo stvorenje da hoće svinjskim metodama od tebe da napravi ovcu!
  Svinjski metodi političara pretvaraju birače u cjepanice!
  Pod svinjskim vladarom život nikad nije debeo!
  Praviti svinju predsjednika je previše debelo!
  Ako želite da postanete predsednik, uhvatite svoje srećne trenutke!
  Vladar koji birače smatra ovcama je tipična svinja!
  Bog nije samo svemoć, već i spremnost da se ide na krst zarad drugih!
  Vladar koji dugo sedi na tronu izaziva jenjavanje države!
  Mladi vođa je kao svež konj, stari je kao kobila slomljenih kopita!
  U sredstvima za postizanje božanskih visina, političar je sam sotona!
  Političar Bog je samo u jednoj stvari, u izmišljanju izgovora zašto su njegova predizborna obećanja tako đavolski propala!
  Političar je kao pivo, dobar samo kada je hladan i na stolu!
  Političar je sladak sa govorima, ali gorak ukus od njih uopšte nije pivo!
  Političar izvlači istinu iz svojih usta samo kada se lažno predstavi!
  Političar razapinje glasača do kraja da bi dobio malo Božanstva!
  Čak vas ni medvjeđa snaga neće spasiti ako ste pametni špil!
  Lisica je takva zvijer da će s lava skinuti tri kože!
  Političar je tada najjači, njegovi birači su slabi na umu!
  Političar zato nastavlja sa medom, da glasač uopšte ne pljuje!
  Snažno uzmite palicu, onaj koji ima piljevinu u glavi!
  Hrast je kralj drveća, hrastova glava pretvara svaki panj u podanik!
  Hrast je otporan na trulež, hrastova glava puna prašine!
  Ako si panj, onda barem imaš kolac na glavi!
  Nepoznato je zastrašujuće, ali poznato te ponekad samo uplaši!
  Znanje stvara samopouzdanje čak i kada je teško, neznanje stvara zabunu čak i kada je lako!
  Kukavica nije onaj ko se boji, već onaj ko je lijen da u sebi neguje hrabrost!
  Strah je slabost, hrabrost je snaga, ali čuvajte se debila u sebi!
  Ko dozvoli da ga vode za nos rizikuje da se izgubi među tri bora!
  Čini hodanje u krugovima beskrajnom glupošću, sa nultom domišljatošću!
  Nije bitno da se mlijeko na usnama nije osušilo, još gore ako je bešćutnost u srcima!
  Ustajali prosjački hljeb, gorka so pokajanja!
  Med iz usta političara, mami one kojima se mlijeko nije osušilo na usnama!
  Političar nije lopov u zakonu, on je lopov koji donosi zakone!
  Političar obećava sladak život, sipa med iz usta, ali su mu šape ljepljive kao muva!
  Elokventan političar, pijavica zagrize u novčanik birača!
  Zašto je ćutanje zlato jer se plaća!
  Šta je najveća stvar na svijetu? Brdo obećanja političara!
  Političar hoće novac i vlast, spreman je svakoga da rastrgne!
  Političar je prije svega lisica, nije uvijek bistra na izgled, ali uvijek maše repom!
  Političar rado puni vaš novčanik samo praznim obećanjima!
  Političar je iskren samo u jednom, kada kaže - mi, pa više nema svoje!
  Šta je više od atoma u svemiru? Maske i maske političara!
  Ono što političar najradije radi - čisti džepove birača!
  Političar nije uvijek postao, ali njegova obećanja uvijek mirišu na trule stvari!
  Političar ima sedam petka u sedmici, ali slušanje glasača je uvijek slobodan dan!
  Ko je bio prvi? Političari, jer su napravili haos!
  Ne vjerujte u čvrstinu petlova političara, oni uvijek pjevaju iz tuđeg glasa lisice!
  Ako se političar izlije kao slavuj, znači da mu je lisica napravila soundtrack!
  Prije će rak na planini zviždati, nego će političar ispuniti obećanje bez crvenila!
  Političar je kao noćna vila, samo što mušterije obično vadi danju!
  Kako je politicar ko pas, kad puno prica onda je definitivno pitom i ima vlasnika!
  Oni za koje glasaju srcem često završe sa biračima u jetri!
  Političar je kao votka, glasač će osjetiti svojom jetrom da je spržena!
  Političar izvrće mozak kao votka, samo što je za razliku od njega pun zamućenja!
  Političar voli da popunjava maglu, sa transparentnim ciljem da se obogati!
  Političar ima mnogo obećanja, ali još više izgovora ako se ne ispune!
  Političar je lisica, ali češće siva!
  Političar skida strugotine sa hrastova, i ruši žir kao svinja!
  Ako je političar pričljiv kao pila, onda će sigurno napraviti panj od glasača!
  Političar voli da priča o Bogu jer je i sam Sotona!
  Političar je lukav kao đavo, ali anđeo u podjeli obećanja!
  Političar voli da se krsti, ali ruke mu uvijek posežu za novčanikom!
  Pošto ste glasali za elokventnog političara, rizikujete da ćete kasnije pljunuti krv!
  Obično ljudi biraju između mačaka u šaci, vukova u ovčjoj koži i lisice sa trulim sirom!
  Ako je političar održao obećanje, pogledajte planinu, da li rak zviždi na njoj!
  Lakše je okačiti kolobok nego naterati političara da ispuni obećanje!
  Političar je dosljedan samo u jednom - u potrazi za profitom u svom džepu!
  Političar menja svoje saborce kao rukavice, samo mu ruke od ovoga postaju još prljavije!
  Političar je takva životinja da od glasača napravi jelena!
  Političar, ako ne vuk u ovčijoj koži onda tipičan ovan!
  Političar koji nije lisica, pa ovan, ili jelen!
  Političar može obećati planine, ali nakon njega samo grabljate ruševine!
  Nemojte žuriti da glasate za pijetla, on će vas kljucati iznutricama!
  Diktatore, ovo je lisica, na tronu lava, okružena ovnovima!
  Ako ne želiš da budeš jelen, budi i ti mala lisica!
  Na izborima pobjeđuje onaj ko vrane ne smatra darom!
  Možete glasati srcem, ali bez uma, pobjedniku će odbiti mozak!
  
  Političar je lisica koja više voli zeleni sir kao boju boje dolara, od onih koji smatraju gavranom!
  Žena nije rukavica, čim promijeniš rukavice, sigurno ćeš stati u ološ, od sparnih avantura!
  Genijalni dečaci donose mnogo više otkrića nego osrednji starci sa uputstvima!
  U mladosti je vatra u srcu, otkrića u glavi, i kao rezultat, pobeda!
  Put do uspjeha nije uvijek ravan, ali ne toleriše poniznost savijena leđa!
  Političar se saginje u naklon da podigne nos više!
  Političar se klanja, pa da savije birača!
  Političar je spreman da kopa zemlju nosom da bi zakopao svoju odgovornost prema biračima!
  Sve nemoguće je moguće u našem svetu, a verujte mi, veoma je teško živeti, kao u streljani!
  Magarac sa vrećom zlata bolje će probiti zid tvrđave nego mamut sa čeličnim ovnom!
  Političar sa zlatnim ustima, pretvara birače u magarce, sa zlatnim vrećama ponuda!
  Ko je najjača zvijer? Naravno, guzica natovarena vrećom zlata! Lisica će spaliti žutu boju izdaje i zlatnike prinosa!
  Političari često mašu crvenim zastavama za žutu boju novčića koje uzimaju iz džepova birača bez crvenila!
  Crveni govori milosrdnih političara liju gorke suze majki čiji su sinovi poginuli u krvavoj borbi!
  Ko obećava zlatne planine ne vrijedi ni slomljenog bakrenog penija!
  Političar vijuga kao zec, migolji se kao lisica, ali će povremeno glasaču pregristi grlo kao vuk!
  Političar voli da broji novac u tuđem džepu, ali obično se izdvaja samo za mito!
  Političar je lukav sa glasačem ko lisica sa kolobokom, samo jede uz aplauz!
  Političar siječe strugotine sa birača zlatnim rezačem srebrnih govora, dželati meli!
  Hrast dugo gori u vatri, ali se brzo lomi od vatrenog govora političara!
  Ponekad najveći problem zemlje, mali um vladara!
  Beznačajnost na tronu, veliki problem za državu!
  Političar je često tigar od papira, a očnjaka lisica, on je rođen za podle igre, a dobar je za trikove!
  Političar nije uvijek pun novčanik, koji svi vole, već uvijek džepni novčanik koji ruši savjest!
  Čovjek voli zelje u džepu i sanja na kauču, samo je novac u magli ako živiš u nirvani!
  Političar rado bike, ali voljno ore, iako nastoji da preora glasača sa svom strašću snažne krave!
  Političar koji se igra na gej mržnju neće pocrveneti kad usisava glasača u dupe!
  Političari pod crvenim zastavama ne crveni se od srama, prolivajući grimizna krv!
  U svijetu si ili sivi vuk ili bijela ovca, ili uhranjena lisica ili pojedeni zec, a u politici s razlogom tiranin daje sjaj demokratiji!
  Političar ima vučje navike, lisičje, ali duboko u sebi je i dalje čokoladni zec, samo potpuno nejestiv za birače!
  Što više političar obećava, prije će se glasač smrznuti u iščekivanju!
  Političar je kao prostitutka, mnogo radi jezikom, ali može zadovoljiti samo intelektualnog impotenta!
  Koja je razlika između političara i prostitutke? Za prostitutku je klijent uvek u pravu, za političara uvek birač upadne u nevolje!
  Političar sa krikom pijetla, orlovom ambicijom, zmajevim stiskom, gavranovom pohlepom, ali ipak bez krila!
  Političar je često pametan kao čizma, ali ludo obuva birača!
  Svaki političar može obući cipele, ali nakon toga glasač je skitnica u životu!
  Političar vam stavlja ruku u torbicu kada se nasilno prekrsti, i sapliće ga, klečeći!
  Zašto se vjernici zovu ovce, šišaju ih nevaljalci koji nemaju ništa sveto!
  Ako si ovca, hodaćeš bos vek, ako si koza, ostaćeš magarac! Ako ste čovek sa svojim umom, bićete srećni zauvek!
  Prava lisica u politici može ne samo da ostruže ovcu, već i da skine tri kože sa lava!
  Muškarac je dužan da pusti ženu, ali tamo gde ona ne dođe u situaciju da joj ne treba žensko strpljenje i muška hrabrost!
  Najnepotopiviji je onaj ko nije nespretno vješt u vojnim poslovima, a ne balvan razuma!
  Ako je žena pohotna kao mačka, onda njen muž ima miševe u glavi!
  Najsjajnije ideje su sumorne iz politike iz sjene, kada se implementiraju!
  Žena je lukava kao lisica, pa čak i vlada lavom ako muškarac ima um petla!
  Bog može sve, samo nadmaši ženu u zahtjevima, On je nemoćan!
  Žena, da je muškarac ne bi progutao kao boa constrictor, mora imati ubod kobre!
  Čovjek u svemu može biti sličan Stvoritelju, samo ga oponašanje poput majmuna ne boji!
  Čovjek može nadmašiti Svemogućeg Boga samo umišljenošću, pa čak i onda ako ga je intelektualno stvorio Pitekantrop!
  Žena ne želi da bude kokoška, ali njen idealan muškarac je petao!
  Žena lisica zaista ima vučji stisak na muškarce dabrove!
  U politici je kao u šumi, ako hrast pojedeš svinju, ako zec proždere lisicu, ako magarac - tri kože će proliti!
  Što je žena sjajnija, to je više lisica!
  Sivim ljudima nedostaje siva tvar u mozgu, bistre ličnosti, siva u glavi u velikim količinama!
  Siv čovjek je usamljen kao vuk, a kao zec nema odmora!
  Ako je političar velika lisica, onda mu je lavovski dio zagarantovan!
  Lisica-političar uskraćuje biraču-vrani mogućnost da jaše kao sir u puteru!
  Manje je zvijezda na nebu nego tumačenja Svetog pisma!
  Dželat u crvenoj halji, pravedniji, političar sa elokvencijom!
  Dželat ima oštru sjekiru, političar oštru riječ, prvi mu raznese glavu, drugi kaplje na mozak!
  Sjeckati glave je ponekad humanije nego kapati na mozak!
  Pustite li političare da vam kapnu na mozak, čupaćete kosu od frustracije!
  Političarevi govori su kao voda za ispiranje mozga!
  Šta je najveći Bog u politici, šta stvara bezakonje!
  Političar uvek gleda birača kao magarac lisičjim pogledom da ore!
  Žena voli da razotkrije svoje jadno tijelo kako bi se bogatije obukla!
  Bosonoga žena brže obuče muškarca, čak i ako nije baš čizma!
  Sa golom ženskom potpeticom, lakše je zavrteti muškarca na modernim čizmama!
  Da bi dobila moderne cipele za sebe, žena mora pravilno "obuti" muškarca!
  Žena koja ne zna da na vreme ogoli nogu ostaće zauvek "obuvena"!
  Prečesto, gledajući gole ženske noge, muškarac rizikuje da se "obuva" u stanje skitnice!
  Da ne biste zauvek ostali bosi, morate na vreme da uspete da izujete cipele!
  Bosa noga djevojke je bolja od osvajačke ceradne čizme!
  Najjači oklop neće odoljeti, pred nježnom kožom, šarmantnim djevojačkim potplatima!
  Žene se vrlo pametno penju u muški novčanik bosih nogu!
  Najljepljiviji dio ženskog tijela za zlatnike, bose noge i gole grudi!
  Žena treba ponekad da izuje cipele da ne bi kleknula u nevolji!
  Bosom nogom je lakše staviti čovjeka na koljena!
  Bosi u vremenu, nikad bosi!
  Lakše se bosonogoj ženi popeti na zlatni vrh!
  Ti si čovjek od čizama, ako ne voliš ženske noge!
  Žena vitkih nogu natjerat će muškarca da se sagne u poštovanje!
  Goli prsti na nogama su spretniji od ruku kada žena vadi novčiće iz džepa "potkovanog" muškarca!
  Najvještije je da žena bosim nogama gurne muškarca pod petu!
  Put do srca coveka lepotica lakse pregazi bosim nogama!
  Gosih nogu djevojaka, žilavijih pri penjanju na Everest muškog srca!
  Izuvši cipele, ženi je lakše preći pustinju muške ravnodušnosti!
  Bićeš glup kao čizma, udaraćeš po peti čak i bos!
  Oleg Rybachenko predivno komponuje. I bori se pun entuzijazma i borbenih kvaliteta.
  Evo strašnog tenka E-90. Ima prednji oklop kule od 285 mm na čelu i 210 mm na bokovima. Čelo trupa je 250 mm pri nagibu od četrdeset pet stepeni, a bočne strane 210 mm. I top od 120 mm sa 100 EL. Težina automobila je prilično velika i iznosi 110 tona, ali gas turbinski motor ima 2000 konjskih snaga. Takvu mašinu nije tako lako savladati.
  Dječak je zviždao. I svom snagom bacio je unutra grašak sa domaćom antimaterijom.
  I eksploziv eksplodira. Da će odjednom deset tenkova E-90 biti bačeno u vazduh i prevrnuto. Ovo je razoran udarac.
  Dječak ju je uzeo i ponovo zapjevao od radosti;
  Himna moje lijepe domovine,
  Ceo svet inspiriše na podvig...
  Boriti se protiv ruskog ratnika je opasno,
  On je pravi div!
  
  U stanju smo da uhvatimo konja rukama,
  I razbiti tenk bijesnom granatom ...
  Djevojka udara bosom nogom
  Nepobediva domovinska vojska!
  
  Spremni smo da se borimo protiv nacista,
  Na kraju krajeva, naša vera je jača od metala...
  Na kraju krajeva, Rusi su oduvek umeli da se bore,
  Postanite sin Marsa, sanjao sam dijete!
  
  Želim da poletim dečaka žustro u svemir,
  Vreme je da već jurišamo na Berlin...
  Nikad nije kasno da postanete mlađi
  Iznad nas je zlatnokrili heruvim!
  
  Voli ljude ti Hriste sa Svarogom,
  Imamo jednog bogova koji sve zna...
  Iako sotona žestoko cilja svoj rog,
  Nema ljepše zemlje na Zemlji!
  
  U slavu naših materijala Rusiju,
  Spremni da vjerno služe porodici...
  O nečemu što su žene glupo kukale,
  Ali život se neće prekinuti, znaj nit!
  
  U svemu što čitate Lada,
  Rodila je mnoge bogove...
  Jači smo od Rusa i Kineza,
  Hajde da vidimo oličenje svih snova!
  
  Da, Hitler juri u Otadžbinu sa hordom,
  Ima veliku moć, pakao sotone...
  Rusija je postala izabrana zemlja
  Znajte loše ako smo podijeljeni!
  
  Za Rodu su svi narodi samo deca,
  Vole čovečanstvo svojom dušom...
  I ne ljuti boginju Ladu,
  Neka dečko u ovoj borbi bude čvrst!
  
  Mi smo sokoli koji lete kao orlovi
  Mačevi su oštri i jaki štitovi...
  Djevojke trče bosih nogu
  Moćne kćeri, hrabri sinovi!
  
  Pobijedićemo i to je naša istina
  Rusija će napredovati...
  U borbi postaje veoma vruće.
  Protivnik i lopov će biti poraženi!
  Fašista je naleteo na našu jaku pesnicu,
  A Hitler se žestoko zabio u lice...
  Takav projektil je sakriven u torbi,
  Da si čak i ti Gospodar demona!
  
  Pobjeda će biti uskoro, u Parizu smo,
  Cvjeta kao ruža ruska zemlja...
  Izdigćemo se iznad zvezda nebeskih,
  Narodi svijeta su prijateljska porodica!
  . POGLAVLJE #8
  Dana 15. aprila 1957. počela je velika ofanziva ruskih trupa na sedmostruki nacistički odbrambeni prsten oko Berlina. Borbe su se pokazale veoma žestoke, a bijesna vatra je pala na položaje nacista. Artiljerijska priprema bila je veoma žestoka.
  Takođe su koristili reflektore da zaslijepe neprijatelja. I počela je ofanziva armade carskih trupa Vladimira Trećeg.
  Bilo je puno tenkova. Od njih je Alexander-7 postao dobar automobil. Mašina, teška sedamdeset tona, imala je dobru brzinu i snažnu zaštitu, sa snažnim topom od 130 mm. I nije ga tako lako zaustaviti ili nokautirati.
  Prednji oklop ovog vozila držao je gotovo sve protutenkovske topove Wehrmachta.
  Posada od samo četiri osobe. Auto je visok manje od dva metra. I nosi sebe.
  Elizabeta je pucala na neprijatelja uz pomoć svojih golih nožnih prstiju i cvrkutala:
  - U ime ideja svetog carizma!
  Ekaterina je takođe pucala i napomenula:
  - Žena u ratu je kao biser u školjci - možda je neprijatno, ali privlačnost sazreva u potpunosti!
  Elena je pucala i golim nožnim prstima i duhovito primijetila:
  - Pijanac ima crven nos, a ne crven život i pocrnjenu reputaciju!
  Elizabeta je ozbiljno odgovorila:
  - Ovo se ne odnosi na nas, mi ne pijemo!
  Eufrazija je napomenula:
  - Votka je jako piće koje čoveka pretvara u ljigavca!
  Elizabeta se, pucajući na neprijatelja, složila:
  - Za političara-žele karakteristična je verbalna dijareja!
  Ekaterina je, pucajući, i to sasvim prikladno uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, primijetila:
  - Političar je retko dobar pastir, već uvek nastoji da ošiša birača kao jagnje!
  Elena se, pucajući na naciste, složila:
  - Političar je najslađi med govora, pretvara se u verbalnu dijareju!
  Eufrazija se spremno složila sa ovim:
  - Ako je Bog vodu pretvorio u vino, onda političar verbalnu dijareju pretvara u zlatnu kišu u džepu!
  Djevojke su odlično odradile svoj tenk, okrećući bateriju. Bitka je eskalirala.
  Pošto su preko noći savladale prvi greben Seelow Heights-a, sovjetske trupe su pokušale da nadograde svoj uspeh tokom dana. Ali veliki broj radio-kontrolisanih minskih polja, kao i gusta vatra iz mitraljeza i brzometnih topova, ponovo su gurnuli pešadiju u zemlju. I previše tenkova je dignuto u vazduh.
  Međutim, remontne ekipe bile su heroji ništa gori od borbenih jedinica i značajan dio vozila se do kraja dana vratio u službu.
  Alice i Angelica nikada nisu sklopile oči. Tukli su se, pucali, vikali nešto...
  Nacisti nisu bili budale, pogotovo, mnoge njihove puške su vrlo uspješno stajale u dubini, a zatim su podignute dizalicom. Onda su se tukli...
  Najčešći tip topova je, naravno, 88-milimetarski protivavionski top. Univerzalni top za gađanje aviona, tenkova i pešadije. Samo promijenite granate... Istina je pomalo glomazna, ali ipak se koriste posebne dizalice predviđene za tenkove i samohodne topove.
  Među braniocima ima mnogo tinejdžera i žena. Ljudski resursi Trećeg Rajha su iscrpljeni, tako da morate sve redom hvatati. Čak ni desetogodišnji dječaci borci nisu neuobičajeni. Uostalom, i oni mogu baciti bocu sa zapaljivom smjesom i staviti je u pješadijsku zasjedu.
  Odbrambena linija na Seelachu je vrlo moćna, počela je da se gradi još prije početka Prvog svjetskog rata, u slučaju da carska vojska bude bačena na Berlin. Da, već u osamnaestom veku, pod Elizabetom, koju je samo prerana smrt sprečila da se nazove Velikom, Rusi su zauzeli Berlin!
  Dakle, visovi imaju puno podzemnih komunikacija, lavirinta rovova i skloništa za snajpere. Može se reći da je to neka vrsta grada.
  Uprkos činjenici da se Adolfu Hitleru obično pripisuje šizofreni optimizam, ozbiljni radovi na utvrđivanju Berlina počeli su u proleće 1943. godine, pre izbijanja rata sa carskom Rusijom. I za razliku od Zapadnog, Atlantskog zida, bilo ga je moguće dovršiti do kraja.
  Svi mrtvi sektori su minirani, ili pripremljeni u sipanju napalma...
  Alice i Anđelika su već ponovo spalile svoje gole, elegantne noge kada je zlokobna mešavina sintetičkog benzina, sumpora, fosfora izlila iz zemlje...
  A devojcine su pete uveče bile ozbiljno opečene, bile su prekrivene velikim plikovima, postalo je mučenje koračati.
  Devojke su se predale i sada su pucale, ležeći u zasedi, pogotovo zato što ruske trupe tokom dana gotovo da nisu napredovale. Međutim, snajperisti bi upravo to trebali učiniti, a kada je bitka u punom jeku, sigurno će se naći meta... I možete dodatno dopuniti svoj račun.
  Alisa je, grebajući izgorela stopala po metalu, zarežala:
  - Da, Anđelika i ja smo veoma bolesne i povređene. Ali, vjerujte mi, uspomene na vojnike ruske carske armije koji su živi spaljeni zadaju mi mnogo patnje.
  Crvenokosa ratnica je nervozno zveckala bisernim zubima:
  - A vjerujte mi, vidjeti ih je još gore, pogotovo one koji nisu odmah umrli, već su ugljenisani... Rat se razlikuje od pakla, samo po tome što u njemu nema rutinske torture!
  Alisa je, nakon što je oborila fašističkog topnika koji je nehotice dobro naciljanim udarcem pogledao iza zaklona, primijetila:
  - Da su svi naši ratnici, kao mi? Iako je pamet, naravno, lakša od pucanja!
  Anñelika se nije složila.
  - To je za nekoga poput! Meni lično i jedno i drugo teško pada... Usput, zašto su te zvali Alisa?
  Zlatokosi ratnik je jednostavno odgovorio kao da se ispoveda:
  - Znate, moja majka je čitala sličnu bajku kao dete... Lepa bajka, ali jako glupa. Nakon toga je odlučila da njena ćerka, kao i Alisa, treba da otkrije novi svet, ali ne na zemlji, već u svemiru. Ti razumijes...
  Anñelika je opalila i promašila, iznervirana je bradom udarila u kundak:
  - Pa da! Naravno da razumijem. Znate, i sami ste sanjali da stignete na planetu gdje je i na polovima vječno ljeto, a ljudi ne poznaju bolest i starost. Na Zemlji nema raja, a u istoj zimzelenoj Indiji vlada vrućina, visoka vlažnost i oblaci najgadnijih insekata!
  Alice se zahihotala.
  - Ali tu je i Mowgli... - Onda je promenila ton u ozbiljniji. - Mislim da će Indija uskoro postati sovjetska.
  Anđelika je sasvim razumno sumnjala:
  - Ovaj Nehru je samo slabić. On je pacifista a ne komunista. Ljudi poput njega donose više štete nego koristi. Potrebni su nam saveznici jači i posvećeniji crvenoj ideji da donesemo komunizam i njegovo svjetlo u svijet!
  Alice je ispalila još par hitaca, vidio je da nacisti postepeno slabe. Aleksejevi jurišnici su se ponovo pojavili na nebu... Rano su poleteli, a za njima su usledili brži "pijuni".
  Alice se šalila o ovim malim bombašima:
  - Ni pijuni nisu ludi - buduće dame, fašistički bježi!
  Anñelika reče turobno:
  - Sa slabim saveznicima, čak i jaka vozila će mirovati!
  Alice je sasvim razumno skrenula pažnju na nijanse:
  - Ali evo, na primjer, rumunskog kralja Miheja. Monarh i uglavnom samo razmaženi mladić. Ali, ipak, odlikovan je najvišim ordenom carskog Vladimirskog carstva - "Pobjeda".
  Anñelika je kiselo napravila grimasu.
  - Nažalost, naređenja me zaobilaze. Iako za "Jagdtiger" po pravilu daju "Veliki carski rat" ne niži od drugog stepena. Ili barem "Kraljevski barjak".
  Alice je strogo odgovorila:
  - Heroji su dostojni da budu obješeni uz naredbu, oni koji im komanduju, da budu jednostavno obješeni! Jer dobar komandant počinje bitku tek kada jednostavno nema mesta za herojsko delo, zbog predodređenosti pobede!
  Anđelika je potvrdila:
  - Da, vi ste zlatokosi majstor paradoksa... Ali onda Vladimira Kiriloviča treba obesiti!
  Alice se zahihotala.
  - Naravno da hoćeš! Toliko naših dobrih momaka je umrlo zbog njega. Trupe su na početku rata bile smještene na potpuno neprikladan način za odbranu. A rezultat je poraz na samom početku!
  Anñelika je stavila prst u svoje grimizne usne:
  - Izgledaš.... Pazi na tržište. Uostalom, još niko nije raspustio specijalne odjele carske tajne policije.
  Alice se ohrabri:
  - Oh oh oh! Našao sam nešto da uplašim - ježa sa grizom! Vjerujte mi, jači smo od svih kraljevih špijuna zajedno. Posebno duh!
  Anñelika je opet, kao da je pretučena po ruci, promašila... Međutim, već je bio mrak i nije bilo vidljivosti, a mete su bile tako malene i nejasne, pa čak i pokretne. Pa, šta se protiv njih može učiniti?
  Alis nije često pucala. Navikla se na činjenicu da se u posljednjih godinu dana nikada nije mazala i nije željela otkriti tužnu statistiku. A onda ovo jednostavno nije pucalo naslijepo. Osim toga, među borbama su se prečesto pojavljivali borci s "puhanim nosom". Bila je šteta njihove najljubaznije duše Alice.
  Iako se, na primjer, čini da je Hitler rekao: milost u ratu ne smije prelaziti granice ekonomske svrsishodnosti! Ekonomska izvodljivost ne bi trebalo da pređe asketske potrebe!
  Međutim, ovo drugo, kao i slogan; puške umjesto putera, nije poštovan na najbolji način! Za sreću SSSR-a i smrt Trećeg Rajha!
  Padala je noć sa šesnaestog na sedamnaesti april i počeo je masovni napad. U igru su ušle nove rezerve, uključujući i tenkovske.
  Konkretno, najnoviji "Nikolai" -7. Ovaj tenk je bio trideset centimetara niži od Nikolaja-6, a imao je snažniji prednji oklop i za kupolu i za trup. Mnoge nade su bile vezane za ovaj automobil, ali...
  Neki od tenkova su zastali na putu i njihov prijenos je otkazao... Očigledno se dizajneri i industrijalci nisu mogli prilagoditi njegovom poprečnom rasporedu i mjenjač je jednostavno otkazao pri pokušaju prebacivanja brzina.(Ova dječja bolest je bila karakteristična i za rane modifikacije tenk Nikolaj).
  Samo su tri od dvadeset pet najnovijih tenkova uspjela da se popnu na Seelow Heights. Međutim, kretali su se sporo, motori su snažno urlali, a crni smrdljivi dim prskao je iz izduvnih cijevi.
  A novi pešaci su trčali iza, vičući ura...
  Djevojke su još neko vrijeme pucale, ali nakon što nisu obraćale pažnju na ozbiljnu štetu, na drugove koji su stalno padali pod mitraljeskim rafalima, sovjetski vojnici su se popeli na sljedeći greben, ratnici su pojurili za njima.
  Međutim, nacisti su i dalje bili jaki. Strašni Non-162, Me-109 "K" i Fokken-Wulfs pojurili su prema jurišnicima i pijunima.
  Među njima su posebno opasni koljači Focken-Wulf, u jurišnoj modifikaciji. Četiri topa kalibra 37 milimetara odjednom pucaju na pješadiju i tenkove.
  Jedan od sovjetskih Aleksejeva je čak otišao da nabije teže i naoružanije neprijateljsko vozilo... Sudarili su se i .... Nemac je imao više sreće, uspeo je da se katapultira, a kod Alekseja takvog uređaja uopšte nema.
  Iznervirana, Alisa je spustila njemačkog pilota prije nego što je otvorio padobran i elokventno se izrazila:
  - Ja sam ljubazan! Dobro u kući je ono što cijene, dobro duši koja je otjerana!
  Djevojke su prenijele vatru na avione... Ali Focken-Wulf jurišne modifikacije ne skida se sa zemlje puškom. Veoma dobro zaštićen, a rezervoari za gas se nalaze ispod oklopa oko kokpita. opasna stvar...
  Non-162 u tom pogledu je najlakši plijen ... Na Me-109 "K" morate se posebno zaustaviti. Najnovija masovna modifikacija Messerschmita... Modifikacija sa isključivo topovskim naoružanjem, tri topa 30 mm i dva vazdušna topa 15 mm. Snažna mašina, čudna Peter-2, pa čak i najbolji Peter-3, u službi, naravno. Bilo je samo problema s upravljivošću, čak i ako je motor najsnažniji ...
  Alice i onda odlučila da izrazi svoje gledište:
  - Nemci previše obraćaju pažnju na pokazatelje kao što su oklop i naoružanje aviona. Na primjer, u Messerschmitu je povećanje vatrene moći progutalo svu povećanu snagu motora. I kako se manevarska sposobnost pogoršala.
  Anñelika je odbrusila:
  - I ti srušiš ovu oslabljenu sposobnost manevrisanja. Najlakše je pričati jezikom, stvarno se svađati...
  Alice je prekinula sa ozlojeđenošću u glasu:
  - Ne svađam se! Ali stvarno, razmislite o tome koliko košta Me-109 sa pet vazdušnih topova? Ali "Salamander" je optimalna kombinacija troškova vozila, proizvodnosti, težine, manevarske sposobnosti, brzine i naoružanja. Iako je u tom pogledu, naravno, gori od Messerschmitta ili posebno Focken-Wulfa.
  Anñelika je smrknuto primijetila:
  - Govorite tako, jer ova ptica je jedina stvar koju uspevamo da srušimo. Inače...
  Alice je zarežala:
  - Ne budi tako glup!
  Međutim, sovjetski "Aleksej" i "Petra" prilično se uspješno nose sa moćnijim nacističkim jastrebovima... Oni tjeraju da golubovi bljeskaju, čak i dok...
  A pet topova Messerschmitt i šest topova Focken-Wulf neće pomoći, nacisti moraju zariti nos u zemlju.
  Ali sovjetski asovi trpe gubitke. A gubici su pristojni, pa dođite i da ublažite pritisak. I broj ovnova se povećava.
  Alice je ovo komentarisala:
  - Ovnovi, naravno, znak hrabrosti, ali znak uma da se pobedi bez poraza!
  Anñelika se nije složila.
  - Znak inteligencije.... Čak je i znak genija pobediti bez poraza. Ali ovo više nije rat.
  Alice je zarežala kao odgovor:
  - Za šta je dođavola rat?
  Angelica je bila veoma pametna ovde:
  - Ali kako drugačije da razlikujemo gde su pravi muškarci, a gde mužjaci ne stižu ni do žena!
  Alice je tada skrenula pažnju na novo jato aviona:
  - Pogledaj uši... Kakve to veze ima sa amblemima noćnih veštica... Nataša je verovatno tu. Sad će takav nacista odoljeti brbljivcu!
  Anñelika se složila.
  - Definitivno zadovoljan! Samo da se ne opečemo!
  Noćni bombarderi Ekatriina-2, kako ih od milja zovu Katerinki, i još poznatiji, i prilično uvredljiv, nadimak kukuruza.
  Na njima se bore djevojke piloti. Avion je lak za letenje i lak za letenje. U zračnoj borbi nije tako vruć, pa se uglavnom koristi za udare noću.
  Tu utječu niska buka, lakoća i upravljivost. Istina, ima nedostataka, moguće je oboriti protivavionski mitraljez... Avion je bombaš samoubica.
  Ali ovdje je nebo već očišćeno od lešinara komaraca, tako da se ranjivija mašina može staviti u akciju.
  Alisa šapuće molitvu:
  - Gospode, spasi život Nataši i drugim devojkama... Tako su dobre i mnogo te vole. Ne dozvolite najvećem i najpravednijem trijumfu univerzalnog zla i tuge!
  Anñelika je odsjekla s ramena;
  - Moliti Boga za nešto je smešno. Na kraju krajeva, sve u našem svijetu je od njega unaprijed određeno, pa kakav je smisao očekivati da će On nešto promijeniti!
  Alice je razumno prigovorila:
  - A zašto mislite da On uopšte postoji... A ako postoji, onda kao u Bibliji ili Kuranu?
  Anñelika je odmahnula glavom.
  - Uopšte ne mislim tako... Ovde verovatno tvrdite drugačije. Sećam se onog snežnobelog što si mi jednom rekao teoriju, novi pogled na teologiju, ali sam nekako uspeo da zaboravim?
  Alice je s radošću požurila da podsjeti:
  - Sigurno ste čitali o Vernadskyjevoj čuvenoj noosferskoj teoriji, zar ne? O njegovom učenju da je svaka misao koja nam padne na pamet materijalna i ne samo da ostaje u obliku pamćenja u određenim dijelovima mozga, već se i snima u submaterijalnom prostoru kao na traci?
  Anñelika je spremno potvrdila:
  - Da, znam takvo učenje. Općenito je logično. Ako se riječ može snimiti na traku, zašto se onda misao ili čin ili emocija ne mogu utisnuti na isti način.
  Alice je zamalo dobila olovni poklon u škrinju i bila je primorana da skoči ulijevo. Onda odgovori, tvrdoglavi mitraljezače. Ućutao je, a zlatokosa ratnica je nastavila svoje predavanje:
  - Upravo tako... Ali riječ, pa čak i fraza koja je prethodno izgovorena, a zatim snimljena na kasetofon, i kada se odsvira glasno, može zaglušiti ili navesti na akciju. Baš kao što slika osobe, reprodukovana u pokretu u filmu, može zaslepiti, uplašiti ili promeniti karakter... Generalno, preokrenuti dušu, pa čak i izlečiti bolest...
  Anđelika je progunđala u znak slaganja:
  - Da, može!
  Alice je dodala:
  - Dakle... Postoji posebna univerzalna hipernoosfera. Ima niz bitnih razlika u odnosu na traku, ali u njoj su i vjera, nada, molitve ljudi utisnute kao milijarde milijardi kadrova filma. Ako su milijarde ljudi vjerovale u nešto, onda to ne nestaje bez traga, njihova vjera je materijalna i akumulira kolosalnu količinu energije. I ova energija takođe može prskati, utičući na materijalni svet. Odnosno, pitajte i biće vam dato nije prazna fraza. Sasvim je moguće da će, pod određenim uslovima, molitva izazvati snažnu rezonancu u hipernoosferi i njena moć će pomoći u rešavanju problema na Zemlji... Dakle, Bog postoji i on je materijalan, stvaran i aktivan, ali samo on nije Stvoritelj Univerzuma, nego stvoren od strane ljudi i njihove vere u Njega!
  Anñelika je odmah ispravila:
  - Ali u ovom slučaju nije potrebno moliti se. Možete samo pitati... Usput, zašto Bog mora. Komunizam u kraljevskoj verziji je i najjača vjera. Dakle, ako za nešto tražite narodnu volju boljševizma, ili Staljina, onda će se to ispuniti?
  Alice je sa potpunim samopouzdanjem rekla:
  - Da! Može i dobro! I to će se ispuniti, i pobijediti!
  Anñelika je nekoliko puta opalila iz ruke... Drugi greben Zeel Heightsa je već zauzet. Ali još uvijek je postojao treći, najutvrđeniji, gdje su stajale rezerve i šake iz tenkova i samohodnih topova. Nije bilo lako ući u iskorak ovdje...
  Sovjetske trupe, iscrpljene okrutnim borbama, ujutru su zastale... Previše je pješaka poginulo, razbijeni tenkovi su trebali popravke... Limovi su im u pokretu zavareni i ponovo bačeni u borbu. Sve je rađeno u isto vreme u forsiranom režimu, majstori su samo trčali, kao da je neko ubrzao film. S druge strane, na starim trakama okviri su se samo pomicali duplo brže od pravih.
  Alice i Angelica su same zadobile još jednu neugodnu ranu, te su bile prisiljene da legnu da legnu. Djevojke su bile iscrpljene i htjele su da spavaju barem nekoliko sati, ali im zaglušujući urlik to nije dozvolio.
  A sovjetska tenkovska i pješadijska masa, srušila se kao val o surfanje i polako se smirila... Trebalo je skupiti snagu i ponovo uzdrmati njemačku odbranu. Kako drugi talasi prate jedan talas. Oči devojaka bile su spojene, ali stroga naredba maršala Žukova nastavila je da ih i mnoge druge momke tera na napad.
  A ratnici više nisu imali snage, i trivijalno su puzali kao puževi, samo malo brže....
  A onda je Alisa odlučila da zapeva za veselje:
  Kraj kristalnog ogledala jezera;
  Kližem kao lasta!
  nisam smrznuo srce -
  Slavna ti Rusija dala!
  
  A u proleće drveće je zeleno;
  I mlado proljeće kipi životom!
  Tu izdanci rastu obnovljeni,
  Tamo šušti lišće smaragda!
  
  Kako ste lijepe duboke vode;
  Sunčeva svetlost se reflektuje!
  Žitarice u polju bile su ispunjene sokovima,
  Zora ih je obojila u rubine!
  
  Da bi bili nevini, Arhanđeli zahtevaju;
  Neka svi budu čisti prije vjenčanja!
  I radi, stisni noge u hljebna vremena,
  Ispredite najfiniji konac od svile!
  
  Ali ne osjećam se pozvanim
  U mom srcu, horda đavola!
  Kako voditi ovakav život, tužno;
  Bolje je ići u rat - tamo ubij zlo!
  
  Ovdje su pred nama prekomorska prostranstva;
  Ispod kopita šećerne pustinje!
  Nema hladnoće da nemrtvi pod borovima,
  Pogledaj šta gut guta!
  
  U ratu sam poznavao patnju
  Iznosite svoje mrtve!
  A šta su jecaji
  Plač bosonoge siročadi!
  
  Ali s druge strane avanture,
  Mnogo rizika, živite život!
  Da li Svevišnji daje oprost?
  Da, ne treba nam raj - gde si uš!
  
  Čovek je takvo stvorenje
  Šta ga muči tihi mir!
  Zatim gradi svoj univerzum,
  Sprovođenje naloga je cool!
  
  A Domovina je Velika Majka;
  Vi ste Rusija, sveta zemlja!
  Kao somot tvoj kamenčić, kamenčić,
  Po kojoj su bosi trčali!
  
  Ali došlo je vrijeme, suština je podmukla,
  Ljubav se iskrala iz zasede!
  Bila sam u iskušenju, našla sam sebi momka,
  Evo tako pokvarenog mesa!
  
  Budite, naravno, odan otadžbini:
  Ne bi bilo podle nesreće!
  Ali takva je sudbina čovečanstva,
  Da smo ljudi, u stvari stoka!
  
  Ispostavilo se da je špijun, nemilosrdan,
  Predao je naše planove bez časti!
  Ali ovo nisu detinjaste šale,
  Ako te je protivnik izdao!
  
  Stvari su postale loše
  Evo naše podjele u kotliću!
  I nacisti uhvaćeni u pletenicama,
  Tako sam postao ropstvo!
  
  Radim gol dan i noć
  Šaljem i drobljenu rudu!
  I zimi i leti sam bos,
  A ja trčim za kolicima!
  
  Bič me muči i nema milosti,
  I znala sam nasilje u potpunosti!
  Oh, kakav smo otpad postali,
  Zlikovac Sotona goli zube!
  
  Nikada ne savjetuješ potomke,
  Ne idi izdati državu!
  Ne zamjenjujte srce novčićem,
  Naša domovina; Bože, Savjest, Majko!
  Djevojke su se ovdje borile, a Oleg Rybachenko se probio do Berlina sa Elbe. Večiti dečak od deset godina (tačnije, malo veći, jer je Oleg bio mnogo viši od prosečne visine čoveka!) Borio se kao titan.
  Zgodan dečko sa veoma izraženim mišićima, bacao je bombe golim detinjastim nogama, rastrgao ih od strane neprijatelja i urlao:
  - Za slavu kralja, nećemo uzalud izbrisati neprijatelje!
  Nakon toga dječak je uzeo i počeo da komponuje veličanstvenu pjesmu dok je hodao;
  Sjajna, prelepa ruska zemlja,
  U njemu car Vladimir vlada veoma mudro ...
  Ona je zauvek data od Boga koji je stvorio svet...
  Mi smo ruski ratnici na putu!
  
  Moći ćemo da savladamo zlobu pakla dok se igramo,
  Iako Wehrmacht napada vrlo revno...
  Nepobjedivi Rus je naš medvjed,
  Jasno je da čovjek nije majmun!
  
  Vjerujem da ćemo sigurno pobijediti naciste,
  Devojka će baciti bombu golom petom...
  Ovdje je raširio svoja krila, moćni heruvim je iznad nas,
  Prekrasni ratnici za kosu!
  
  Ja sam bosonogi pionir,
  Ko se ne boji snega na hladnoći...
  Pokaži svim ratnicima primjer,
  Sveci ovdje sijaju sa ikona lica!
  
  Dječak škraba iz mitraljeza,
  Pokosio redove u bijesu fašista...
  Podižući štit naše otadžbine,
  Ne dozvoljavajući ološ-revanšizam!
  
  Dječak ratnik bačen na neprijatelja,
  Bosom nogom od piljevine bomba...
  On će slomiti đavoljeg neprijatelja,
  Adolf će se pomaknuti sa zamaha!
  
  Dječak se bori - bijesni titan,
  Izbija minobacačka vatra...
  Uragan je prošao kroz podzemni svijet,
  Neka zli Kajin bude uništen!
  
  Opet poleti moćna granata,
  Neprijatelji otadžbine revnosno kidaju ...
  Na kraju krajeva, naše prijateljstvo je čvrst monolit,
  Doći ćemo i mi pod okrilje raja!
  
  Neka nam je otadžbina sveta,
  I neka se keruvim vine u nebo...
  Sa bosonogom zlatokosom devojkom,
  Vodim razgovor, pucam na hordu!
  
  Godine prolaze, Isus će doći,
  I on će biti majka bogova, kraljica Lada...
  Pobjede su otvorile neograničen račun,
  I biće beskrajna nagrada za sve!
  . POGLAVLJE #9
  Akulina Orlova i Anastasia Vedmakova uništile su nemačke avione iznad Berlina.
  ME-462 je veoma strašna mašina koja se bori sa ruskom snagom. Brojčana superiornost carske avijacije bila je kolosalna. I Nemci su igrali.
  Ali oni su se herojski borili.
  Albina i Alvina borile su se na nebu, vrlo herojski pokazale svoju klasu.
  Albina je golim prstima srušila ruski auto i zaurlala:
  - Ja sam ćerka đavola u telu!
  Alvina je uz pomoć gracioznih prstiju donjih ekstremiteta srušila i avion carske vojske i zacvilila:
  - Za naše kul pobede!
  I sruši još jedan ruski auto.
  Ali konačno su se spojila dva najbolja asa Trećeg Rajha i dva najbolja asa carske Rusije.
  Jedan par djevojaka protiv drugog sjajnog para. Djevojke iz Trećeg Rajha su obje šarmantne plavuše. A protiv njih Rusi - plavuša i crvenokosa.
  Oba para se obično svađaju bosi i samo u bikiniju.
  Albina i Anastasija su počele pucati jedna na drugu iz daljine.
  Albina je iskrivila bosu nogu i pucala kroz krila ruskog pilota.
  Ona je uzvratila povredom repa svog protivnika. I ruski i nemački avioni su počeli da se dime.
  Anastasija je pevala:
  - Živio carizam!
  I golom petom poslala je dar smrti neprijatelju.
  Albina je takođe ošamarila neprijatelja i izdala:
  - Za domovinu, za Firera!
  Oba aviona su već ozbiljno gorjela i plamtela su plavim svjetlom. I devojke su počele da se izjednačavaju i pokušavaju da ih stave na teren ispod. Da se mašine ne bi potpuno srušile.
  Akulina i Alvina su pucale jedna na drugu i manevrisale. Takođe, snage devojaka su bile podjednake. Obje su tako lijepe, bosonoge plavuše. I tako divne ljepote. I vole da muče, pa čak i siluju muškarce. Posebno mlade djevice.
  Ratnici se obasipaju granatama.
  Akulina je golim nožnim prstima ipak uperila avionski top i oborila neprijatelja.
  Ali Alvina je uspjela, također golim nožnim prstima, probiti trbuh protivničkog borca.
  Oba aviona su počela da se raspadaju u plamenu. I nije preostalo ništa osim da se izbaci.
  Djevojke su padale, mašući golim, preplanulim, isklesanim nogama, i pjevale:
  - Sve ćemo pocepati, i sve neprijatelje zadaviti,
  Nećemo predati svoje duše bez borbe!
  A negdje na vrhu i dalje se vode žestoke borbe. Pucaju protuavionski topovi i lete rakete.
  Oleg Rybačenko, bacivši još jednu granatu svojim golim, djetinjastim nogama, kidajući naciste, govorio je;
  Pisac je sličan Bogu u mašti, stvara remek-djela, ali se odlikuje suosjećanjem prema stvaranju!
  Čovjek baca grijehe kao jesenje javorovo lišće, samo nemilosrdni baštovan Bog spaljuje samo drvo!
  Da drvo ljudskog roda ne baci lišće grijeha, treba se ugušiti svojim umom!
  Moram reći da je dječak bio vrlo duhovit.
  I obećano mu je da će konačno dobiti davno obećani i zasluženi čin generala. Neka izgleda kao dete.
  Oleg Rybachenko je odlučio da je za to potrebno uhvatiti Firera. I biće stvarno super.
  Ruske trupe otišle su do posljednje, najutvrđenije linije Seelow Heights. Depresivni, ogromni gubici, brda su tako gusta, kao klavir sa polomljenim tasterima, prekrivena leševima. Tenkovi, čak i iz serije Nikolay, klize u krvi i ne žele gore. A školjke neprestano eruptiraju i eruptiraju, kao da su se vulkani nagnuli i otvorili svoje otvore.
  Lava je mješavina plamena i olova, bombe punjene raznim vrstama eksploziva, bačene prema ruskim letećim armadama Salamandera. I sukobi, već nacisti ne preziru nabijanje. Takva gorčina, bitke su nastale.
  I same ratnice jure u napad, vide kako teški mitraljezi nacista, poput crva, izvlače iz njihovih rupa i smrtonosno pljuju. I kada su pogođeni tako teškom i eksplozivnom pljuvačkom, vojnici raskomadani i sa kostima razbijenim u paramparčad lete nazad.
  Tenkovi su zastali bliže vrhu, a vojnici mojim rukama guraju oklopne transportere. Istovremeno se čuje urlik, uzvici klicanja i drhtanje drugara. Par oklopnih transportera, nailazeći na mine, eksplodira, a dijelovi tijela odlijeću na sve strane.
  Ali ratnici guraju dalje, ruska carska armija je već zauzela nekoliko napola polomljenih pištolja.
  Devojke mnogo pucaju, ponovo su ranjene, ali napuštanje mesta nije za njih. Samo su zapečatili ranu celofanom i pali na činjenicu da je pokret.
  Već je bio mrak, a kada se pokvari vidljivost, teže se braniti. Čak i ako neki od neprijateljskih tenkova i samohodnih topova zakopani u zemlju imaju uređaje za noćno osmatranje.
  Ali ne pomišlja se na povlačenje...
  Alice je gurnula partnera po ramenu.
  - Pogledaj šta Jagdtigar radi.
  - On sam sebi kopa grob! odbrusila je Angelica.
  Najjači po oklopnoj snazi i zaštiti, razarač tenkova Yagdtigr-3, prilično je precizno gađao zaglavljene sovjetske tenkove Nikolaj i Aleksandar. Njegov oklopni projektil od skoro trideset kilograma jednostavno je otkinuo tijelo kupole ne ostavljajući posadama šanse za preživljavanje. Izuzetno je teško uništiti takav kolos, pa čak i zakopati u zemlju, posut vrećama pijeska.
  Alisa je šapnula svojoj prijateljici:
  - Pokušaću da mu razbijem optički nišan i uređaj za noćno osmatranje.
  Anñelika se veselo zakikota.
  - Udari po očima... Smešno je! Obično žene pucaju očima, a ne očima. Otkrili ste nešto novo!
  Alisa, prislonivši kundak na ramena i oslonivši noge do koljena na oranu zemlju granatama, uhvatila je neprijatelja na nišanu, šapnula:
  - Ako je vrabac blizu, zapalićemo top! Ako muha - pogodi muvu, a strelica u psihijatrijsku bolnicu!
  Anñelika je, nakon što je još jednim dobro nišanim udarcem uklonila Frica, odgovorila:
  - Tako nestaje kul talenat cirkuske glumice. Tek sada, kod nas obično idu u logor, a ne u psihijatriju!
  Alisa, pucajući golim nožnim prstima, razbijajući se preciznim udarcem, prizor Jagdtigra je zaigrano pjevao:
  - Na ruševinama Berlina, Taras Bulba mokri sina! A zašto bismo uzimali Berlin - cijeli svijet je bolji odjednom!
  Anđelika je promašila od smeha, a još jedan "fašista" se izvukao. Djevojka se udarila pesnicom po bradi.
  - Ne na frontu, sve nije u redu, nema te zabave! Pušiš na prazan stomak, piješ sa mamurlukom!
  Alice je namignula.
  - Ali ja ne pijem i niko mi to neće sipati u grlo. Mnogo je više radosti od poskakanja, kao što je to što možete da se krećete, pevate i igrate!
  Anđelika je ponovo promašila, njena intuicija da puca da ubije nije bila tako sveobuhvatno razvijena kao Alisina, a njen smeh je bio krajnje neprikladan kada je okolo bilo toliko mrtvih da se moralo pokušati ne zgaziti leševe. A ponekad sam morao da pregazim ostatke tela...
  Crvenokosi sibirski ratnik je rekao:
  - Pa razumijem da rat ima neženstveno lice, ali žensko nestrpljenje u želji za kanibalizmom!
  Alice je takođe razbila uređaj za noćno osmatranje i uznemireno rekla:
  - Ne volim lomiti dobre stvari!
  Anñelika je prezrivo frknula.
  Šta je dobro u vezi ovog uređaja? Nekako sam pogledao u trofej ... Sve se zamagljuje, kao da je zdrava osoba stavila naočale, i sa zelenkastom nijansom.
  Alice je razumno odgovorila:
  - Kvalitet se poznaje u poređenju. Nemamo ni to!
  Angelica je samouvjereno rekla:
  - Ne, hoće! I još bolje od Fritza... Ali nacističkoj Njemačkoj neće ostati ništa, tek nešto više od četrdeset kilometara do Berlina. I mi ćemo ih proći, šta god nam je, a neprijatelj ne mora!
  Alice je potvrdila:
  - Pa, naravno, idemo! U to sam potpuno siguran! Ali za sada nam ne bi škodilo da promijenimo mjesto razmještaja...
  Djevojke su trčale, udarajući šlemom svojim gracioznim nogama prekrivenim žuljevima i ogrebotinama, skoro do koljena, ali i dalje lijepe. Ratnici su čak donekle uživali u ovom bolu, razmetajući se hrabrošću nedostupnom, čak i mnogim muškarcima.
  Alice je mudro primijetila:
  - Čovek nema samo bradu na licu, i čelična kugla u pantalonama, već i zlatno srce u grudima!
  Anđelika se složila sa ovim:
  - I koza ima bradu, ali samo pravi muškarac ima srce od zlata!
  Treći greben je još bio nenaseljen. Udarni avioni su pretrpjeli gubitke, posebno od Focken-Wulf - monstrum aviona. Najmoćniji jednosjed po naoružanju i oklopu, ovaj radni konj Drugog svjetskog rata, bio je vrlo neugodan za Aleksejeva. Neka slabost u manevriranju u borbi, takođe kod ne baš manevarskih jurišnih aviona, nije posebno uticala, ali na snagu oružja...
  I Petar i Ivan su zaostali...
  Alice, shvativši da Fokken-Wulf ne može biti oboren iz snajpera, nokautirala je ili Salamandere ili Me-462. Bilo je šansi...
  Anđelika je, s druge strane, pucala na zemaljske ciljeve. Sa promjenjivim uspjehom, ali snajperisti uopće ne promašuju, samo u filmovima. Ili u akcionim filmovima niskog profila. Alice, čak i ako je promašila, to je bilo neprimjetno. Nije htela da izgubi reputaciju ratnika terminatora!
  Ali Anñelika je mazala sve češće. Ovdje, međutim, nije samo njena greška, noć, dim, isparenja, čak i zrak vibrira od vrućine. Ali sibirska ratnica je bila iznervirana i zapjevala je:
  - Alisa Selezneva, verujte mi na reč! Puca kao krava, nacistička ludnica!
  Zlatokosi ratnik je ignorisao glupu šalu. Iako je maltretirala.
  Alice je samo pomislila
  - Pametnost ponekad pokazuje tupost uma, kao pravo ogledalo iskrivljeno lice!
  Daždevnjaci su leteli i izlazili, naprotiv. Iskoristili su svoju superiornost u brzini i upravljivosti, pa su pokušali izvršiti pritisak na ruske asove, stvarajući lokalnu nadmoć u snagama na jednom ili drugom dijelu fronta.
  Ne-262, lepršaju poput leptira, prošarane zelene i plave kaki boje. Zakotrljali su bure, desetak i po ovih ljupkih autića odjednom, a onda su se okliznuli na krilima kao klizači.
  Alice je škljocnula jezikom:
  - Ba! To je jednostavno divno! Ali klizači, to vas neće spasiti!
  Leptiri zapravo ulaze u baklju i padaju!
  U međuvremenu, Vladimir Treći iz noći sa 17 na 18 naređuje:
  - Žukovskom je teško! Stoga naređujem udarnim jedinicama prvog ukrajinskog fronta da se okrenu na sjever i napadnu Berlin s juga!
  Komandanti izdaju naređenja, a obični vojnici se bore bez razmišljanja.
  Alisa gori još jedan "Salamander" (pitam se zašto su Nemci tako zvali svog najboljeg mlaznog lovca. Možda po analogiji sa čuvenim romanom; Karl Čapek - rat sa daždevnjacima. Mnogi poznavaoci i istoričari smatraju da je Čapek povukao paralelu u ovom čuvenom rad između mutantnih daždevnjaka i fašista-nacista!), rekao je:
  - Iz nekog razloga, nekoga ko leti tako je lako oboriti!
  Anđelika je elokventno prigovorila:
  - Nekome za koga se ispostavilo da ga je oborila obična kaldrma, krila je smrskalo kamenje već u letu!
  Alice se zahihotala.
  - Da, ovde je dijalektika! Dijalektika razvoja i filozofija... Kako kažu Francuzi...
  Angelica je prekinula svog partnera:
  - Bio je Kutuzov - pobedio je Francuze! Sada je Vladimir Bog celog sveta!
  Devojke su se posle ovakvih reči ponovo zakikotale, šamarale jedna drugu đonom po tabanu. Alisa, pucajući sve brže i brže, čak joj se i automatska puška pregrijala i opekla joj prste. Ovdje je, na primjer, čak imala sposobnost da sruši gotovo neprobojnog Focken-Wulfa tokom okreta. Angelica je pohvalila:
  - Tvoje oko je dijamant! Kad je oko dijamant, za razliku od prirodnog kamena, ono je uvijek pri ruci i ne treba ga kopati!
  Alice je u šali primijetila još jedan aforizam:
  - I kravi trebaju pantalone ako su na račvanju pašnjaka i pojila! Žena cijeni odjeću na sebi, muškarac cijeni njeno odsustvo, a poreznik cijeni broj zakrpa koje se mogu izrezati sa tuđe haljine krpljenjem državnog budžeta!
  Na nebu je nastupilo privremeno zatišje, ali onda su iznenada, u centru položaja, ruske trupe koje su napredovale bile poput eksplozije, kao da je meteorit pao na Zemlju. Stotine pješaka su rastrgane, spaljene i bačene u raznim smjerovima. Razišli su se, čini se da nisu ljudi, ali čitav val cunamija se podigao iz živih, otrcanih i mrtvih tijela.
  Anđelika je uzviknula preko buke:
  - Vau! Evo udarca! Čak ni "Andryusha" ne udara tako!
  Alice je predložila:
  - Ovo je Strumtigr, sa svojim bombarderom. Najmoćniji gusjeničarski jurišni pištolj!
  Anñelika je podigla ruke.
  - Da, nisam ranije vidio ovu duru! Vjerovatno samohodne puške ono što vam treba!
  - Moramo da vidimo ovaj samohod i da ga neutrališemo! Alice je izjavila. - U suprotnom, imaćemo čir u kadi!
  Anđelika se našalila neumjesno:
  - Bićemo u kadi: tako da je kupanje za Rusa sreća!
  Na bojnom polju je zavladao takav haos da je Alisa tek drugim rafalom uspjela popraviti odakle je pucao. Štaviše, obojica, "Sturmtiger", bili su razbijeni odjednom. Tako su tutnjale ove bombe, toliko žrtava...
  Anñelika je, poput Spinoze i Cicerona u jedno, rekla:
  - Zarad umetnosti, izvođači se dobrovoljno žrtvuju, zarad vojne umetnosti, slušaoci su primorani da se žrtvuju! Publika uvijek želi na bis sa remek-djelom umjetnosti, iz publike nije ostao niko ko želi reprizu sa remek-djelom vojne umjetnosti! Koncerti maestra umetnosti, veliki novac se plaća za ulaznice, a još više se plaća da se izbegnu koncerti maestra borilačke veštine!
  Alice je prekinula svoju prijateljicu:
  - Ajde, na moj račun, pucajmo direktno u kanal širokog otvora topa, pa će detonirati bombe u pogonskom punjenju!
  Anñelika je zavrnula prstom na slepoočnici:
  - Prvo morate da promenite položaj, da ugao bude ispravniji i zgazite nogama!
  Ratnici su trčali svom svojom okretnošću, ali opet nisu imali vremena. Čini se da su Stormtigrovi dobili dodatnu automatiku prilikom ponovnog punjenja i njihova brzina paljbe je povećana. Štaviše, ne samo pješaci, već i tenkovi su stradali od salve, kule su otkidane, a čelik se miješao s plamenom u đavolskom vještičjem kotlu.
  Djevojke su, iznervirane njihovom sporošću, namjerno gazile bosim, ženskim nogama u vatru kako bi se bolom kaznile!
  Angelica je primetila:
  - Zaslužili smo!
  Alice, praveći grimasu u agoniji i plešući bosa na vatri, dodala je:
  - A neprijatelji zaslužuju još gore!
  Anđelika je odgovorila:
  - Bolje ubiti jednog nitkova nego razotkriti stotinu, posljednji nitkovi to rade sami!
  Alisa je odlučno, kao Luciferova ratnica, izjavila:
  - I to je ono što ćemo uraditi!
  Djevojčice su nišanile, plešući od malog plamena, bola i opekotina omogućavajući im da se skoncentrišu. Uostalom, ovo je njihova domovina, njihova braća su ruski vojnici, oni moraju pobijediti i učiniti posljednje korake do Berlina. Kad pobijedi komunizam, čovjek nikada neće umrijeti od ruke drugog čovjeka!
  Meki start, iz prtljažnika su izletjeli posebni meci povećane oklopne probojnosti. Ovdje glavna poteškoća nije bila samo ući u otvor. Ni nacisti nisu budale i otvor bureta su zaštitili čepom poput poklopca od čajnika. Stoga je trebalo imati vremena da ga posadite u onom kratkom trenutku kada se kapa u trenu diže iz pucnja. Zatim, kao meci koji probijaju mešavinu nekoliko agresivnih tečnosti...
  Eksplodirala je monstruozno, prvo dvije eksplozije u isto vrijeme, zatim još nekoliko od detonacije još desetak bombi municije. Nekoliko obližnjih pištolja, Fritz je uništeno ili ozbiljno oštećeno, u njima su napravljene impresivne rupe.
  Talas eksplozije bio je toliko jak da je zamalo oborio oba ratnika na leđa. Od radosti, devojke su viknule:
  - Tu je! To je samo klasa!
  Alice je dodala:
  - Oštro oko snajperista je u stanju da probije debeli oklop najdebljih obrva, najglupljeg ratnika!
  Zadovoljan glas se začuo s leđa.
  - Video sam! Djevojke, uzmite Orden slave prvog stepena u džep... Oporavio se čovjek u uniformi majora carske tajne policije. - Tačnije na grudima! Bravo cure! Međutim, ovo nisu svi vaši podvizi!
  Alice je naduvala:
  - Ovo je samo početak!
  Anñelika je skočila.
  - I što je najvažnije dobar početak!
  Major je dodao:
  - Ovo je početak i kraj u Berlinu! Ne bi me iznenadilo da i Hitlera uhvatite za jaja. Na kraju krajeva, vi ste devojke na nivou supermena!
  Ratnici su skromno odgovorili:
  - Ne, mi smo samo sovjetske žene!
  Smrt Sturmtigrova i šok od poraza kao da su slomili snage Frica, treći greben je već bio savladan osamnaestog jutra. Trupe, posebno tenkovi, ispuzale su na ravnomjerniji teren. Devojke su čak morale da guraju takve teške mašine!
  Angelica je primetila:
  - Rat je najkockarska igra, samo u njemu država gubi, za razliku od pokera, onoga ko ne može sebe da podredi uzbuđenju!
  Alice je ozbiljno dodala:
  - Napad u ratu je kao konjska trka, samo što hipodrom ima mnogo više prepreka i korumpiranih džokeja!
  Anđelika je odgovorila:
  - Ovaj aforizam nije tačan! Na konjskim trkama možete podmititi džokeje, tokom napada trkač shvati da život nije na prodaju!
  Ratnici su bježali još dalje... I u isto vrijeme ogolivši svoje biserne zube. Alice je čak pjevala:
  - Ljepotice, ljepotice, vodimo mačku, šugu, psa, Petku nasilnicu, majmuna, pola tramvaja do ludnice! Evo kompanije!
  Anñelika je potrčala prema rovovima i dodala:
  - Firma koja se ne može prodati pod čekićem!
  Alice je klimnula.
  - Da! KPSU će nas pojesti!
  Anđelika je bila iznenađena:
  - A šta je CPSU? Ne znam ovaj termin!
  Alice je elaborirala na neobičan način:
  - Ovo se može prevesti kao Komunistička partija Sovjetskog Saveza!
  Anñelika je slegnula ramenima u modricama.
  Ali takvog imena još nema...
  Alice je povratila desnom pesnicom:
  - Vjerujte mi, hoće! Neophodno hoće!
  Anđelika je dobacila:
  - Budite zdravi!
  Alice je podržala ozbiljnu šalu:
  - Definitivno hoću!
  Na ravnici je otpor bio slabiji, ali i dalje tvrdoglav. Posebno su bili dosadni Ferdinandovi, ovi borbeni samohodi su, poput ogromnih bumbara, svojim granatama upali u sovjetsku opremu. Uništiti Ferdinand nije lako, nije uzalud ovaj samohodni top najmasovniji od teških i drugi je po broju samo Panzer-4.
  Anñelika je u žbunju videla Panzer iz zasede... Auto je težak samo dvadeset dve i po tone, ali ima top Panter. Niska silueta olakšava kamufliranje i napad iza zasjeda. Alisa je takođe počela da puzi prema Panceru... Uspešan auto, ali njegov puni potencijal nije iskorišćen u potpunosti, zbog gluposti nemačke komande. Općenito, ovo je čudan fenomen Drugog svjetskog rata. Ruska vojna komanda u toku neprijateljstava značajno je napredovala u veštini ratovanja, posebno na taktičkom nivou. A Nemci su, naprotiv, počeli da upravljaju trupama mnogo gore nego na početku rata. Zbog toga im ni povećana količina opreme (1956. godine proizvedeno je više tenkova i samohodnih topova za mjesec dana nego cijele 1954.!) nije pomogla da odole ruskim udarima carske vojske. Na primjer, ako uzmemo proizvodnju oružja, onda su u pedeset petoj i pedeset šestoj godini proporcije u omjeru proizvodnje opreme za Nijemce bile bolje nego u pedeset prvoj i pedeset drugoj godini. Ali tok neprijateljstava nije postao povoljniji za Treći Rajh, već upravo suprotno!
  Djevojke, nisu se ograničile na uništavanje optike Panzer-4, također su digle u zrak automobil zarobljenim kumulativnim granatama. Prvo jedan Panzer, a onda sledeci...
  Anñelika se nasmijala.
  - Tako mi mlatimo ove zmije!
  Alice se, razotkrivši zube bodeža, složila:
  - Toliko mlatimo da ni oklop od kornjače neće spasiti Panzer-4!
  U rovovima je bilo mnogo tinejdžera, očigledno nedavno pozvanih. Bilo je čak i tako napuhanih dječaka da nisu vukli ni tinejdžere, od oko devet ili deset godina. Izgledali su zbunjeno i uplašeno.
  Oružje za dječake, bez trzaja kalibra 20 mm. Lagani, au njihovoj blizini možete spržiti pješadiju ili ubiti gusjenicu tenka. Evo jednog malog, svijetle kose, zakopan u zasjedi, samo mu bose pete vire. Mnogi dečaci su bosi, nije bilo čizama odgovarajuće veličine, a u Nemačkoj sredinom aprila vreme je kao u Rusiji toplog maja. Dječaci Trećeg Rajha se, međutim, ne razilaze iz straha, kao što su ostarjela njemačka milicija prvom prilikom, dižući šape na vrh, ili bježeći u Berlin.
  Samo dečaci zatvaraju uši da bi oglušili od rafala granata i zavijanja gorućih darova "Andrjuša" i "Katjuše". I tako se bore do kraja. Neki čak pribjegavaju obmani, puštaju vojnike Crvene armije unutra, podižući bijele krpe bliže, a zatim se dižu u zrak zajedno s njima. Hrabra djeca drogirana propagandom, i puno kritičniji odrasli, posebno oni koji se dobro sjećaju dana prije Hitlera, i nisu dali da im se potpuno isprati mozak.
  Stoga, što je bliže Berlinu, sve je manje odraslih koji bježe u pozadinu, a sve češće se bore golobradi, ali hrabri dječaci.
  Ali među borcima, njemačke djevojke počele su se kretati mnogo češće. Hitler je, za njegovu čast, smatrao da je dužnost vladara da zaštiti žene i da ih ne pušta na front kao topovsko meso. Štaviše, nedostatak muškaraca sa demografske tačke gledišta nije toliko strašan, jedan mužjak može oploditi stotine ženki. Ali ženi je potrebno devet mjeseci da rodi dijete i još dvije godine da se oporavi.
  Alisa je, videći da Anñelika puca na dečake, udarila u njušku, uzvikujući:
  - Ne ubijajte decu! Jeste li razumjeli ženu ili vuka?
  Anñelika odbrusi žestoko kao panter:
  - Mogu li nas ubiti?
  Alice je primijetila:
  - To su deca, ne razumeju... Osim toga, postoje različiti nivoi morala. Fašistički moral je nizak, komunistički moral je uzvišen. Na osnovu ovoga, morate shvatiti da ne možemo, ne treba da budemo loši kao naš protivnik. Inače, koja je svrha da pretendujemo na ulogu dobra u borbi protiv zla.
  Anñelika je htela da zavrti aforizam kao odgovor, ali glava joj je bila prazna, kao tašna veseljaka. I ništa nije došlo, duhovito i zajedljivo.
  Alice je potapšala svoju prijateljicu po ramenu.
  - To je to! Iako je Staljin rekao da ćemo na neprijateljski udarac odgovoriti trostrukim udarcem, on uopšte nije mislio da na podlost treba odgovoriti trostrukom podlošću. A na okrutnosti trostruka okrutnost! U ovom slučaju, princip oko za oko nije naš princip!
  Anñelika se ozlojeđeno namrštila i sasvim razumno primijetila:
  - Starče, razbacajte se, oni imaju mnogo jači instinkt za preživljavanjem po svaku cenu. Dakle, ovo je vrlo kontroverzna ideja... Odnosno, htela sam da kažem da uskoro nećemo imati na koga da pucamo osim na puhave naivce... Pa, šta da vratimo?
  Alice je kažiprstom pokazala na Anđeliku prema zapadu:
  - Vidite, "panteri" puze, verujte mi, imaćemo još ovde sa kim da se borimo i sa kim da razbijemo! Zar nije jasno!
  Anñelika je pitala svoju drugaricu:
  - Da mi ruke drhte od umora, a i noge... Možda ćeš mi otpevati nešto veselo?
  Alice je odgovorila:
  - Da, i ja već peti dan ne zatvaram oči! Da pevaš, je l' ti nešto da budeš veseo... Od starog?
  Anñelika je ljutito trznula glavom kao kobila.
  - Ne! Prokletstvo je staro! Pevajmo bolje, novo, zabavno, sovjetsko!
  Alice je zeznula lice.
  - Biće zabavno, ali procenite sami koliko sovjetski!
  Anđelika, promašena, ljutito je udarila kundak o obraz, mrmljajući:
  Ne treba nam nikakav dodatni hype! Treba nam, iskreno, lepo i poetski...
  Alice je pevala, svojim veličanstvenim neponovljivim glasom:
  Ruski duh u borbi ne pada,
  O crveno sunce, proljetni zraci!
  Iako je Firer bio ograđen kamenom ogradom,
  Naš čekić kuca kao bubanj u mraku!
  
  U pozadini naših dubina -
  I zlatna zrna meda rodnih polja!
  Neka crvena zastava nad vojskom ispere,
  A avioni imaju krila na nebu ždralova!
  
  Neka put otadžbine bude viši;
  Podižemo komunizam nad planetom!
  Čujemo glas sto hiljada jakih naroda,
  Sve je uzdignuto i vitez ne silazi!
  
  Vjerujte, jesen neće doći u zemlju,
  I nećemo se smrznuti pod snijegom!
  Bolje je da prestaneš da mrziš devojke -
  Vratiće se, poznaj našu vojsku slavnom pobedom!
  
  Berlin će pasti, vidimo uskoro
  I uopšte se ne plašimo "Pantera", "Tigrova"!
  Biće kazne za Fritza,
  Pa uzmite nagrade, sinovi Rusije!
  
  A naša hrabrost je kao plamen,
  Fašizam će se rasuti u smrdljivi pepeo!
  A tvrdoća volje je kao kamen,
  Projektil tutnji, drobi - prasak!
  
  Sotonine molitve, ne obraćaj pažnju,
  Gospod je odlučio da to bude jedini način!
  Očistimo Zemlju od nacizma,
  Na kraju krajeva, planeta uopće nije kafana za Fritzove!
  
  Naravno da smo mnogo platili
  Naša pravedna mora su propala!
  Sada je Rusija u crvenoj moći,
  I više se neće vratiti đavolja prevara!
  
  Uostalom, uzrok komunizma je sveti,
  U njemu je apsolutna, bezgranična dobrota!
  I prema zakonima vrlo istinskog dualizma,
  Kapitalizmu nije suđeno da procvjeta!
  
  Da glad ne muči narode,
  Kolektivne farme moraju biti zasađene svuda!
  Potrebno je samo četiri godine
  Svevišnji će dati čvrstu peticu za izgradnju!
  
  A onda svemir - dvorište svemira,
  Dobro pometite, moćnom metlom!
  Ova slava je jaka neprolazna -
  U kojoj je svaka osoba veliki heroj!
  
  Ne plačite udovice za vojnicima,
  Uostalom, za nauku nema nemogućih ciljeva!
  Oni su nagrađeni vaskrsenjem,
  A mi ćemo vam poslati buket od nas, od grimiznih ruža!
  . EPILOG.
  Hitler je proslavio 20. aprila 1957. šezdeset osamdeset godina. Ovo je skoro godišnjica, praznik je zapravo u izgubljenoj poziciji. Sada Firer ima izbor: ili umrijeti časno. Ili pobjeći i sakriti se pod zemlju.
  I taj i drugi Hitler nije previše zadovoljan. Dakle, situacija za Treći Rajh je veoma ozbiljna.
  Hitler gleda na borbu gladijatora. Momci se tuku u istim kupaćim gaćama.
  Dječaci od deset godina mašu sabljama i pokrivaju se štitovima. Njihova gola, preplanula, mršava tijela blistaju od znoja.
  Momci su se već ogrebali. Jedan od njih je promašio udarac i pao. Mavar je spalio svoju golu petu bakljom.
  Dječak je skočio. I opet je promašio. I pao obliven krvlju.
  Hitler je iz sveg glasa viknuo:
  - Završi!
  I tapkao suvim rukama. Čini se da se rat bliži kraju i Firerovo raspoloženje nije baš dobro.
  Vrijeme je da udari. A to je, kako kažu, hitna potreba.
  Hrabri ratnici su već stigli do predgrađa Berlina, koji je jurišala Crvena armija. Jedna od drevnih utvrda, ojačana modernim utvrđenjima, još je vodila teške borbe, ruske trupe su pokušavale da probiju dublje u grad citadelu.
  A dim kao da je postajao sve žešći...
  Alisa se malo oporavila od rana, ali nije trčala vrlo brzo, još uvijek je imala slabost u nogama. Samo da je radio javio da su se ruske carske trupe i američko-ruske i carske snage susrele, zatvarajući obruč oko Berlina. Došlo je do bratimljenja između vojnika.
  Rat, okrutan, jeziv, već je bio na samom cilju. Ali blizak, vrlo blizak kraj davao je snagu, rađao snagu.
  Djevojke su se popele na polomljeni krov i odatle krenule u lov na utvrdu.
  Zidovi su bili monstruozni, rađeni sa svom pedantnošću karakterističnom za srednjovjekovne neimare.
  Bilo je mnogo protivavionskih topova, mitraljeza i minobacača. Čak su nekako naišli i na "Jagdtigrove" prekrivene na tanje oklopljenim bokovima i krmi armirano-betonskim pločama.
  Nije lako prići, iako se na nebu pojavio tvrdoglavi Aleksej. Očigledno su pokušali nabaviti teško oklopljene bunkere.
  Alice je primetila:
  - Ova tvrđava je zazidana, kopile!
  Angelica je zadirkivala:
  - Tako je, zaglavio se! Ali nama je mnogo gore.
  Alice je predložila:
  - Možda bliže centru. Tamo ćemo naći mnogo više meta.
  Anñelika je vrlo spretno počešala svoje gole noge iza uha gracioznim oborenim prstima:
  "Prvo razbijte optičke instrumente Jagdtigrova, a onda ćemo se pomeriti u centar i biće veliki lov!"
  Nekada snežno bijela golubica, pocrnjela je od gorenja i izgledala je kao gavran. A na nebu se kroz čađ bojažljivo pojavio žar zvijezda. Evo ga svijet, bez najboljeg... Mada šta je najbolje?
  Alice je primetila:
  - Najbolja stvar na svijetu je to što nikad ne možete reći - ne može biti gore!
  Anđelika je kao red iz Arbakana ubacila:
  - Šta je loše u svetu, taman u ratu, a posle pobede ne ide na bolje!
  Dječak Oleg Rybačenko, koji je skočio do njih, viknuo je:
  - O cemu pricas. Neprijatelj već seče naše tenkove!
  Zaista, iz otvora duge i debele njuške padale su kumulativne granate. Bila su četiri "Jagdtigra" -3, tri su promašila sa velike udaljenosti, a četvrti je pogodio ubrzanog "Nikolaja" -3 pravo u levu gusenicu. Od lomljivog udarca projektila od trideset kilograma, valjci i gusjenice su otkinute, a sam automobil se umalo prevrnuo.
  Anñelika je glasno zviždukala.
  - To je pljuvanje. Pa, možeš li da proviriš u njihovu optiku?
  Alice nije bila sasvim sigurna.
  - Slabost u prstima, ruke drhte... Nisam siguran.
  Anñelika je prezrivo frknula.
  - Ali ti si još uvek Rus! Znate li za šta su Rusi sposobni?
  Alice se iznervirano udarila po bradi.
  Sve osim gluposti!
  Snežno bela ratnica suzila je desno oko i počela da nišani. "Jagdtigrovi" -3 su imali prijeteći izgled - posebno prednji oklop, masku pištolja, dajući mu sličnost sa svinjskom njuškom. Ali malo viši daljinomjer i periskopska cijev. Tamo ga treba posaditi!
  Alice pokušava da se koncentriše... Zamislite metak kao nešto poput udaje kćeri. A njen verenik na skoro kilometar udaljenosti je optički nišan. I treba ga prikovati...
  "Jagdtigers" -3 ponovo pljune, jedan od automobila "Nikolai" preciznim udarcem obara toranj... A trup sa podvozjem po inerciji kreće napred. Phasmogoria!
  Alice šapuće:
  - Pa, Bogorodice i Đorđe, pomozite da srknete smolu iz geene! - Devojka nežno pritisne okidač.
  Anñelika grubo sjedne drugaricu i povuče je za rame:
  - O cemu pricas. Hoćeš li popiti Djevicu Mariju sa smolom?
  Alisa odbacuje svoju žuljevu, snažnu ruku poput kovačke ruke i izjavljuje:
  - Evo kako se sećam trudnica sa isečenim stomačićima, i bebama obešenim za pupčanu vrpcu, onda hoću sve svece... Razmislite sami, ako dozvoljavaju takav haos, kakvi su to sveci!
  Anñelika se zadnjicom počešala po mostu i frknula - "loš predznak":
  - Da, znam to odavno. Još u školi su nam objašnjavali zašto nema Boga - ako Bog dozvoljava takav pakleni svijet, kakav je onda Bog?
  Alice se zahihotala kao odgovor, a kažiprst na njenoj desnoj ruci izdajnički je boljeo. Devojka se ukočila i pokušala da sabere svoje konjske misli. Fokusiraj se na snimanje. Ali misli su otišle negde u stranu, pa čak i dole...
  Alice je mudro primijetila:
  - A šta nam je dokolica bez rata? Zaista dosadno! Mislite o ljudima kao o robotima? A mi smo živahna i vesela djeca Svemogućeg...
  - I ne zlo! - Anrelika. - Pa, zašto ne pucaš?
  Alice je glupo trepnula.
  - Prst je u udaru... Mogu promašiti...
  Angelica pjeva ovdje:
  - Prvi put sam promašio, drugi put zažalio, a treći put sam propustio, da je čika pevao!
  Alice je nastavila pesmu:
  - Muzika svira, bubnjevi udaraju - stražara Frica vode na groblje!
  Pljuvački "Jagdtigrovi" -3 su bili promenljive efikasnosti, ali su pri udaru rušili sve redom. "Nikolai" -3 je opalio i pogodio u pokretu, a da nije ni pomislio na mete. Međutim, pokušajte, probajte takvog kolosa. Jedna riječ - nacistički fakyu!
  Već je "Aleksandar" -4 dobio svoj "hotel", toranj je uvrnut...
  Alice pokušava povući okidač, ali prst ne želi da se savije. Štaviše, on je natečen, a devojka je tako glupa.
  Ali ovdje je Oleg Rybachenko, kao i uvijek želeći podržati svoju djevojku u teškim trenucima, počeo vrlo glasno pjevati:
  Svijet bajke može biti zao
  Uostalom, i magija je dvolična!
  Mladi izgleda da je sve dobro
  Želim istinu; živi u čast slavno!
  
  Ali negdje trol plete mrežu,
  Zli ghoul postavlja zamke!
  Idemo na dugo planinarenje
  Oni čekaju da se testiramo, a ne igračke!
  
  Možda je mahovina užasno bodljikava,
  Pa, lokvanj umjesto zamke!
  Krv jecajuce suze iz oblaka,
  Umjesto mjeseca oštrica, sija korsar!
  
  Ali moj prijatelj je lagani vilenjak,
  Uvojke prijatelja sjaje zlatom!
  Vila je rekla - dječak ne lutaj,
  I ispružene nježne ruke!
  
  Dal elf buddy lekcija mača,
  Iskorak, odskok, varijabilne poze!
  Da se deblo života u zlu ne smanji,
  Daješ čarobnici dvije ruže!
  
  Patuljak kovač iskovao je sablju,
  Kaže mi, smješkajući se;
  Želiš li slavan kraj bitke,
  Sa fizičkom kulturom se treba vatreno družiti!
  
  Spojeno četrdeset streamova u treningu,
  I konačno, damast čelik mi je postao poslušan!
  Ti sečeš prvi sa drveta čvorova,
  Pa, onda ćeš postati plemeniti ratnik!
  
  Evo bitke; sa vilenjacima
  Trolovi i duhovi urlaju s njima!
  Ali za mene je vojska porodica,
  I nema želje za izbjegavanjem borbe!
  
  Sećam se pokreta, iskora oštrice,
  Zli ghoul se ugušio grimizom!
  Dali smo stvorenjima jaku oštricu,
  Mi ćemo izgraditi svijet, čist i nov!
  Dječak je zapjevao, a Alisa je promijenila taktiku, i zalijepila srednji, dugi prst gole noge na psa snajperske puške... Tako se otvara najnoviji način gađanja.
  "Jagdtigrovi" -3 su brzo oslijepili, a onda se otvorio jedan od otvora, virila je obrijana glava sa crnom mrljom preko desnog oka.
  Anđelika je mehanički gurnula drugarice u nogu kako bi je spriječila da puca i sama zapucala... Ali ispostavilo se da je ljutnja bila loša pomoćnica, metak je odbio pored debelog poklopca masivnih samohodnih topova. Nacist je hladnokrvno komandovao, pištolj je ponovo opalio i... Još trideset i četiri izgubilo je kupolu, ponosno vireći iznad trupa.
  Alisa je bezuspešno, poput pantere sa oprženim repom, pokušala da udari svog pokvarenog prijatelja nogom. Tako je svoj napad odbila jasno postavljenim blokom:
  - Zašto si bijelac?
  - Šta radiš? Alice je ispalila munje iz svojih safirnih očiju. - Borimo se za zajedničku stvar, za spas i sreću čitavog progresivnog čovječanstva, a vatreni đavo je ljubomoran na svoju prijateljicu što više istrebljuje naciste, i gura.
  Anñelika se zastidela i odmah je otkrila:
  - I oborila sam ti komarca s nogu. Već si izgubio previše krvi, a on još uvijek siše kopile!
  Alice je svoju prijateljicu ispravila loše prikrivenim podsmjehom:
  - Komarac nije kopile, on je neznalica artropoda!
  Anđelika je, kao odgovor, pokazala svoj jezik svom snežnobelom anđelu - pevajući:
  - Dajem znanje, u nadi... Da se neznalici dodijeli magistarska diploma!
  Oleg Rybachenko je prekinuo svoje prijatelje i čak je opalio crveni šamar, očigledno nije očekivala takav bezobrazluk od dječaka da joj je oprostila:
  - Da, pucate i blebetate, kao žene na pijaci!
  Anñelika je pokušala da odgovori, ali je i mladi izviđač-pukovnik imao reakciju hvatača zmija i skočio je nazad. Ali vatreni đavo očito nije htio oprostiti i odmah je pojurio za njim. Dječak je skakao preko neravnina, preplanuo, u pantalonama do koljena, bos. Anñelika je iza njega.
  Alice se prebacila na streljanu. Pa, ako njen ratnik treba da koristi prste njenih golih gracioznih nogu kao alat. Na kraju krajeva, toliko su spretni i fleksibilni, da to mogu podnijeti ništa gore od njenih ruku.
  Obrijana glava fašista je od preciznog metka rascepljena između očiju... Naravno, ljudi ne mogu da ciljaju nogama kao i obično. Ovdje je prije intuicija i povezanost sa zemljom, koja daje energiju zacjeljivanja rane.
  Alisa je tada pomislila da će možda za sto godina, kada će dobro uhranjeni potomci čitati o njihovim avanturama, mnogi od njih pomisliti: "bosonoge budale". Jure bosi, preko trnja, ivera, polomljene cigle, kamenja i vatre... Možda će reći i mazohistički perverznjaci.
  I ne znaju da im zemlja, čak i njemačka kroz goli taban, daje zaista magične moći, od kojih rane iznenađujuće brzo zacjeljuju, teče fantastična energija i što je najvažnije, potpuno drugačija percepcija materijalnog svijeta. Naime, percepcija koja ju je učinila nadljudskim snajperistom. Kao i Anđelika, inače, i ovde je, iako ne bez poteškoća, uhvatila dečaka i drži ga na dohvat ruke. Iako Oleg Rybačenko više nije tako mali, a vrlo mišićav i žilav, prirodna tvrđava uz vitalno otvrdnjavanje.
  Dječak praktično ne prepoznaje ni cipele, iako na jakom mrazu od dvadeset stepeni on i Alisa, čak više od jedan i po, maksimalno dva sata, još ne mogu stajati bosi. I onda moraš da se krećeš, i to u zasedi, na hladnoći, noge ti se brzo i veoma bolno ukoče.... Ali Anñelika provede noć, zabijajući se naglavačke u sneg i pritom u jednom kupaćem kostimu, ili čak samo u gaćicama. I ništa, čak ni koža ne plavi, kao da je Snježna kraljica.
  Alice se nadala da će na kraju uspjeti postići sličan nivo otvrdnjavanja. Prije rata živjela je u porodici koja nije bila siromašna, otac joj je bio predsjednik Okružnog izvršnog odbora, majka je bila inženjer-ekonomista.
  Nisu stigli da se evakuišu, a roditelji kao da su nestali... Kamion na kojem se vozila Alisa skoro se prevrnuo od udarnog talasa, a točkovi su bili posečeni gelerima.
  Tako da su zajedno bili dječaci, tada je ona još bila samo pionir, sami su se preselili na istok.
  Ali onda su ih iznevjerili momci, koji su odlučili da se bore bez odraslih... Pa, cure su iza njih.
  I tako su završili u zoni okupacije...
  Život djevojaka je bio težak. Alisa, ostavljena sama, morala je da radi kao nadničar... I ovo je pravi pakao, mada... Srećom, roditelji nisu previše razmazili devojčicu, imala je iskustva u fizičkom radu, ali ne tako iscrpljujuće.
  A radnici su naporno radili, dve trećine dana... Naravno, u proleće, leto i jesen, Alisa je naučila da hoda u pamučnoj haljini i bosa, kao, zaista, skoro sva deca u okupaciji. Čak su se i porodice policajaca i starešina trudile da budu što skromnije.
  Alis je, međutim, kao svesna od samog početka, tražila veze sa podzemljem i pokušavala da ispuni ovaj ili onaj zadatak.
  Kao djevojčica, snježnobijele kose i anđeoskog lica, bila je idealno prikladna za ulogu glasnika ili izviđača. Ima odlično pamćenje, zna njemački i engleski koji joj se čak i od zuba odbija, a vidiš tako da niko neće pomisliti da djevojka donosi smrt Fritzu.
  Alisa je gazila svoje mališane, prekaljene dugim hodanjem po desetinama puteva, i sve primjetila... Ali nije stala na tome. Htjela je da ubije ova kopilad, posebno nakon što je temeljito bičevana, pogrešno je shvatila da je lopov.
  Zašto onda ne ponesete malo eksploziva u korpu?
  Kao izviđač, jednom je uspela da kopira "Kraljevskog tigra" koji je u Poljsku stigao još u decembru 1955. godine... Tada se devojčica prilično smrzla, pa je bila na velikom mrazu samo sa cipelama na bosim nogama, psi kazivača uvučeni u otrcanu ovčiju kožu, ali.. U svakom slučaju, nije ni kihnula, iako se tresla, nakon decembarske noći bilo je jako.
  A karijera snajperista je sjajno počela... Za kratko vrijeme postala je lider među borcima. I to nije bila samo fenomenalna tačnost, već i lovački instinkt.
  Istina, Alice je kategorički odbila da ubija tinejdžere i žene ... Možda se zato nisu žurili da od nje naprave heroinu!
  Ali sada su svi koji su pokušali da gurnu glavu iz otvora da upiru u oko bili stari i iskusni fašisti. I nemojte ih sažaljevati...
  Ali Anđelikino bogatstvo odlučilo je osvetiti njenu zavist i eksplodirao je projektil. Oleg Rybachenko nije čak ni ogreban, ali je vatreni ratnik, nakon što je oborio, pristojno izrezan. Nekoliko fragmenata mu je probilo prsa, pogodilo ruke, noge, pa čak i blagu posjekotinu na sljepoočnici.
  U grudima i ramenima, ozbiljno je boljelo, ali Anñelika je ipak ustala i pokušala da ostane uspravno. U isto vreme i psovanje:
  - Evo đavola! Hitlerovci koji ne poznaju osećaj za meru! Ili osnovna sramota!
  Oleg Rybachenko, koji nije bio povrijeđen, osim modrica pri padu od eksplozije, sarkastično je primijetio:
  - I na račun srama, tako je - sklonite se!
  Dječak je podrugljivo namignuo. Anđelika je zapravo bila gotovo gola, uniforma joj je bila pocepana i isečena, a iz nje je curila krv. Tijelo je bilo vidljivo u svoj svojoj ljepoti. Vrlo mišićav, ali istovremeno i ženstven, mišići su kao žica, vene i tetive djeluju vrlo oštro, a čini se da je ovo livena čelična statua Amazona. U isto vrijeme animirao je bog rata Ares.
  Alice je zviždala.
  - Vau! Pa, shvatio si!
  Anñelika se popustljivo nasmešila.
  - Imam jako meso! Šta je za Nemca smrt, za Rusa je veliko! Zato ne boj se "Snežana", samo će me razbesneti, ali neće me oboriti!
  Alice je primijetila:
  - Naša pešadija i čelična, tenkovska konjica su već provalili u tvrđavu. Sad, šta, ovdje lovimo ili u gradu?
  Anñelika se iznenada okrenula dječaku:
  - A šta će reći Maksimka?
  Mladi izviđač, tresući svojim plavim šiškama i stežući preplanulu šaku sa istaknutim zglobovima, odlučno reče:
  - Naravno, u Berlin, inače će Hitler biti uhvaćen bez nas! Ribar traži mjesta koja nisu najpristupačnija, ali najprofitabilnija!
  Alice je skinula još jednog Frica koji je virio iz tornja koji je preživio granatiranje i trljajući posjekotinu, ali gotovo zatvoren đon, rekla je:
  - I šta? Nema smisla ležati jaja u blizini glečera... Treba naći toplije mjesto!
  Oleg Rybachenko je vatreno pjevao:
  Otadžbinska duša, posvećeno srce -
  Spali cijelo tijelo u borbi bez traga!
  Dostojanstvo i čast, čuvanje, umri;
  Svijet ispred nas - sada se borba nastavlja!
  Anñelika je žuljevom rukom potapšala dječakovo golo rame. Oleg Rybačenko je naprezao svoju štampu, pokazujući pločice. Bilo je evidentno da će se dječak, nakon što se udebljao, uskoro pretvoriti u snažnog i zgodnog mladića. Tačnije, ne tako brzo, ostalo je više od četrdeset pet godina do njenog odrastanja, do mladog čovjeka.
  Alice je predložila:
  - Ti, Oleg Rybačenko, nisi snajperist, možda ćeš se malo odmaknuti od nas... Pošto si izviđač, uradi izviđanje!
  Dječak se uvrijedio:
  - Mislite li da sam ja abecedni teret?
  Anđelika je prekinula prepirku:
  - Oležka će trčati ispred nas. A mi ga pratimo ovako, kao guske u crticama.
  Dječak je odmah pristao.
  - Dolazi! Trci mars...
  U samom gradu borbe su bile uporne. Neke ulice su bile široke. Po njima su se kretali "Nikolaj", "Aleksandar" i sve vrste samohodnih topova. Konkretno, SU-100. Ovaj samohodni top izgleda kao tenk nazvan po Nikolaju II, ali sa snažnijim topom. Smatrao se najboljim razaračem tenkova, pojavio se relativno kasno, kada je rat već izgarao, i nije imao vremena da značajno utječe na tok bitaka.
  Ali od strane nacista se pojavio tenk, koji bi, da je na vrijeme pušten u vojnu proizvodnju, nesumnjivo dugo odgodio poraz Trećeg Rajha.
  Međutim, svako od vas, gledajući jadan prizor koji je sadašnja demokratska Evropa, vjerovatno će pomisliti, ali pod nacistima gejevi i "crnci" ne bi dobili slobodne ruke!
  A evo i tenka AG-25, malog, spljoštenog poput kornjače sa dugačkom Panterovom njuškom. Iz ovog pištolja puca na "Nikolai", probijajući trup sa udaljenosti od 2 kilometra. Jasno demonstriranje prednosti velike početne brzine potkalibarskog projektila, i položaja mjenjača direktno na motoru, a posade u ležećem položaju...
  Školjke "Nikolajev" služile su u prednjem oklopu debljine 150 milimetara pod velikim kutom racionalnog nagiba i ... rikošetom.
  Za trideset tona težine, rezervoar je pristojno zaštićen i ne možete ga podnijeti, drsko.
  Alisa, nakon što se popela na krov uništene kuće, gleda kako dva AG-25 ulaze u bitku sa kolonom ruskih Nikolajev-3. Automobili Nijemaca bili su okretni, upravljivi i brzo su iskakali. Prednji oklop je zaista neprobojan... Da, strane su i dalje dobrih 100 - milimetara i pod uglom od četrdeset stepeni u odnosu na horizontalu. "Panter" sa takvim podacima iz 1955. bio bi nepobediv. A blizu Varšave, carske trupe bi morale da se povuku...
  Ali AG-25 nije, srećom, morao postati najbolji tenk drugog, odnosno trećeg svjetskog rata. I dva auta, ne toliko jaka da zaustave pedeset.
  SU-100 pokušavaju da gađaju oklopna vozila Fritza, ali nacisti njišu svojim vozilima s jedne na drugu stranu. Speed Thugs: 700 konjskih snaga za 30 tona težine, daje pristojnu brzinu, posebno na autoputu. U kutiji postavljenoj direktno na motor, ne računajući rikverc, nalazi se dvanaest brzina u kutiji, što omogućava izlazak automobila u slučaju opasnosti.
  Ima i samo četiri SU-100, pucaju, jedan pogodak... Ali odskok, zacementirani oklop ima jako veliki ugao, a debljina je pristojna... Fritz auti pucaju kao odgovor, ali i dobijaju .
  Alice, čiji se desni kažiprst već odmaknuo, opet lomi optiku. Snežno bijela djevojka pokazuje zube i prijeti šakom:
  - Evo ga za tebe!
  Anñelika bdije nad bojnim poljem. Šest "Nikolaev" -3 je izbačeno u trupu, ali postoji šansa da se automobili vrate u službu. Projektil kalibra je mali, debelih zidova i nije toliko razoran. Istina, u jednom od automobila došlo je do detonacije i počelo je da povraća.
  I SAU-122 je dobila svoj deo, probušena je i gori...
  Alice je pogodila i drugu, zlobno se cereći...
  - Tako su sada slepi!
  Crvenokosa đavola je sumnjala:
  - Oh, je li? Vjerujete li u njihovu sljepoću!
  - Ne propuštam! odbrusila je Snjeguljica.
  Da, i čini se da jesu! Anñelika je gurnula prste u pravcu automobila.
  Zaista, AG-25 su nastavili da pucaju, svakih pet sekundi, izbacujući projektil iz svojih poluautomatskih topova.
  Pritom su ga rijetko mazali, sami su ga primili, ali su izdržali udarac... Navodno je oklop bio kvalitetan. Tako je SU-100 ušao u korpus... Pognut...
  Alice nije bila nimalo iznenađena:
  - Jesam li stvarno promašio... To je nespretno, ili me tako rane pogađaju.
  Snjeguljica je ponovo pucala i oštrim očima gledala rezultate pucnjave. Anđelika im je takođe pucala u oči... Ali ne, nije trebalo.
  Alice je prošaputala molitvu:
  - Metak, metak budi tačan, mi smo za Stvar, za Hrista!
  Ne, ne promašuje, samo je optika zaštićena predebelim i kvalitetnim blindiranim staklom. Snežana je to ubrzo shvatila... A tragove nemačkih čudotvornih tenkova raznele su granate. Tako su se šarke raspale po cijelom asfaltu. Moglo bi se čak reći - apsurdno! Tenkovi su imobilizirani, te bi teoretski bilo potrebno zaobići, ali zagrijana sovjetska vozila voze dalje, obasipajući ih granatama...
  Kada ima mnogo pogodaka, ovo je mnogo laganih udaraca u rukavicama u glavu. Od prvog puta se ne smanjuje, ali onda se postepeno akumulira i postoji nešto kao tehnički nokaut.
  Tako i oklop, cijepa se od niza pogodaka i raspada... Zato trend superteških vozila nije pobijedio u svjetskoj tenkogradnji. Iako se čini da možete napraviti zaštitu najviše klase.
  Međutim, Britanija je u tenk Churchill krenula putem jačanja oklopa, čak i nauštrb naoružanja. Samo je Challenger bio harmonična mašina u proporcijama (vatra-oklop-manevar). Ali u tom pogledu tenkovi su uvijek bili inovativni. Iako je po sastavu AG-25 ostao neprevaziđen tokom trećeg svjetskog rata.
  Ali to je već "zakopano". Alisa i Angelica su promijenile mete, i krenule na rad na pješadiji, topovima i Faustnikima.
  Sada su se ratnici borili direktno u samom Berlinu. Bilo je mnogo, mnogo dječaka boraca. I da su odrasli bili nokautirani već u prethodnim borbama, a sada su mobilisani svi mužjaci, od deset godina, pa i mlađi.
  I djevojke su se tukle, ali ne masovno. Ipak, Hitler, kakvo je čudovište bio, nije bio pristalica slanja žena na front, smatrajući da je rat isključivo muška stvar. Međutim, kada je u pitanju odbrana glavnog grada, mogu postojati izuzeci od pravila.
  Alice je iz principa izbjegavala pucati u dječake mlađe od šesnaest godina. Iako su neki od razbijenih Fritza bili prilično spretno držali faustpatrone.
  Bilo je mnogo gubitaka među sovjetskim tenkovima i mnogo pješaštva. Ostale kuće su bile gotovo zasute leševima. U Berlinu ima mnogo mitraljeza, a jurišne puške MP-74 takođe rade efikasno. Cijevi i bez trzaja tuku.
  Sprovode efikasnu vatru i ruske trupe. Evo opet napada Elide. Kotrljajući jurišni avioni i jaka vatra iz protivavionskih topova i mitraljeza.
  Ruske trupe bez pauze pokušavaju jednim bacanjem savladati utvrđenja. Ali odbrana je jaka. Ovdje je zgrada zauzeta, nad njom se ponosno vijori trobojna zastava... I odjednom, kako eksplodira, zidovi se ruše, slamajući razne borce.
  Alice se jako namršti.
  - Nagazne mine se kontrolišu preko radija. Postoje i minska polja koja saperi ne vide.
  Anñelika, često i nervozno pucajući, praveći grimasu od bola u brojnim ranama, ljutito grgućući, složi se:
  - Da, Fritz je stvorio probleme. Posebno tenkovske kolone... Ovdje će, po svemu sudeći, ulice morati biti jako zalivene olovom i krvlju!
  Alice je pokupila nekog starca. Ispustio je faustpatrona, oružje je poletjelo i eksplodiralo pri udaru, podižući gomilu prašine. Iza njega su se srušili, tresući nogama u cipelama (!) I sam djed. Njegova karijera je gotova. A sudeći po gvozdenim krstovima, karijera je bila slavna, postojao je čak i viteški krst gvozdenog krsta. Čak je čudno da je takav kavalir odabrao Faustpatrona kao oružje, kojim su najčešće naoružani snažni dječaci.
  Anđelika nije iskusila posebne predrasude i ustrijelila je mladog Faustistu, otkrivenog iza zida, u bosu nogu. Dječak je pao, slomljena mu je kost i glasno je stenjao. Crvenokosi đavo, završio je u potiljku, primijetivši:
  - Milost u ratu, za razliku od javne djevojke, košta više, ali ne može dati satisfakciju!
  Alice je uzvratila:
  - Samo osoba istinski uzvišenog duha ne okleva da pokaže milost prema palim!
  Anñelika je prezrivo frknula.
  - Evo vas opet Snjeguljica koja mlatara jezikom. Zar ne možeš reći nešto pametnije?
  Alice reče strogo:
  - Da li je zaista hrabrost ubiti nesrećno dete?
  Anñelika je frknula sa još većim prezirom.
  "Zar i ti nisi bio dijete ubojica?" A sad si još maloletna devojka koju muškarac ne ljubi. Zato ne pali gajde, nego pucaj! Često i dobro. I ne sažaljevajte duvače, nije im ni malo žao ni vas ni naših vojnika!
  Alisa je, umjesto odgovora, promijenila poziciju... U velikom, iako prilično uništenom gradu, snajperist ima prostranstvo, mnogo meta, mnogo žrtava.
  A ima i puno bosonogih dječaka, zahvaćenih patriotskim porivom da zaštite Berlin. A ponekad nisu baš dobro naoružani, puške, fausti, molotovljevi kokteli, ali se očajnički bore. Međutim, već se vide hrpe dječaka - vezanih od strane ruskih vojnika.
  Ali evo jednog od dječaka u poderanoj tunici, podigao je ruke i, takoreći, otišao da se preda. Njegovo blijedo, mršavo lice, sa krvavim piskama i upalim obrazima, bilo je strogo i puno očaja.
  Ruski vojnici su mu pružili ruke... Dečak je povukao nešto i odmah uz urlik eksplodirao! Fragmenti su letjeli daleko, a komadi krvavog mesa.
  Alisa je pomislila, šta je nemački klinac na kraju šapnuo? Molitva majci, Bogu ili paklenom čudovištu Adolfu Hitleru? O čemu je sanjao u posljednjim sekundama? čega ste se setili?
  Anñelika reče turobno:
  - Ovo će nas odviknuti od loše navike hvatanja mladih životinja. Pogledajte kako oni razumiju naklonost! Moramo istrijebiti cijeli njemački narod!
  Alice je odlučno prigovorila:
  - Ne! Nije u redu! Nemci su velika i veoma talentovana nacija. A ako među njima ima i degenerika... - Snežana je, videvši da njen partner vodi devojku sa puškom na nišanu, bocnula nju u stranu. Da se nisi usudio ubiti dijete! Ona je dobra.
  Anñelika je divljački, poput gladne i ranjene (a zaista je ranjena!) pantera odbrusila. Pogled joj je zapeo od mržnje.
  - Zar ne vidiš, to je dijete koje puca na naše vojnike!
  Alice se odlučno usprotivila, zabijajući cijev svog pištolja između svojih okruglih i punih djevojačkih grudi:
  "Onda me upucaj!" Pošto bih ja na njenom mestu postupio na potpuno isti način, braneći prestonicu svoje Otadžbine!
  Anđelika je opsovala.
  - Teleća nježnost! Ali zato se nisi smilovao starcu, sa viteškim krstom, kao mnogi drugi?
  Alice je bez oklevanja odgovorila:
  Jer ovo je rat! - I ispred Anđelike, dodala je. - A u ratu postoje pravila - vitezovi ne ubijaju djecu! Ovo pravilo se sveto poštuje u svim romantičnim djelima!
  Vatreni đavo je zalajao kao odgovor:
  - Nemoj da te popravljam! Bolje pucajte u stare ljude. Ne volite senilnost!
  Alice je željno klimnula glavom.
  - Baštovana koji odsiječe stare, oronule gađane niko ne smatra čudovištem. Ali uništiti mlade izdanke je zapadlo!
  Promjene su se dogodile u slici bitke, "Salamandri" su se pojavili na nebu kao komarci na vatri. Napali su Ruse Alekseje svom žestinom, pucajući iz 30-milimetarskih topova. Sovjetski piloti su se borili.
  Alice je promijenila prioritete i prebacila snimanje na leteće mašine. Generalno, avion, čak i ako je monoblok kao HE-162, je skup automobil, a njegovo uništenje je vrednije od pešadije ili čak SS oficira.
  Istina, ovdje je bilo jasno da je nivo obučenosti njemačkih pilota nebitan. Vjerovatno se bore početnici koji stvarno ne znaju upravljati i pucati. Međutim, neiskusni kadar razvodnjen je sa nekoliko iskusnih asova, koji su pravili velike probleme.
  Naročito kada se puca na Alekseje sa malim manevrisanjem. A pokriće borca je bilo veoma kasno. Osim ako nije bilo i PE-2 koje su pokušali koristiti na taktičkom nivou.
  Alice, pošto je srušila nekoliko novajlija, koncentrisala je vatru na iskusne asove. Bilo je važno: nokautirati što više lešinara, ne dozvoliti im da ostanu siročad ruske djece.
  U isto vrijeme, snježnobijeli anđeo je doživio tako snažan duhovni uzlet da je zapjevala iz sveg glasa;
  Šta je služenje domovini?
  Ovaj rad - koji nam daje radost!
  Crpamo radost - inspiraciju,
  Baš nas briga za deveti talas oluja!
  
  Za otadžbinu srce snažno kuca,
  Svi se moraju boriti za nju!
  A onda će doći divna bajka,
  Gdje je u ljubavi samo jedan zec - lav!
  
  Ali nijedan lav nije odjednom postao kukavički zec,
  Samo podignuta hrabrost iskosa!
  Ne moramo da patimo, patimo,
  Oblaci daleko - zasjaj zlatni zrak!
  
  Mi devojke smo hrabri ratnici,
  Borićemo se, pozdrav otadžbini!
  Na kraju krajeva, imamo takav duh i snagu,
  Kakve psalme pjevaju Arhanđeli!
  
  Ova pjesma govori o hrabrosti i časti,
  O svetoj ljubavi, ne tjelesnoj!
  Bićemo sa Bogom zauvek zajedno,
  Demone s beznadežnom čežnjom!
  
  Za mene, Hriste Veliki ratnik,
  On je za pravdu, dobrotu!
  Da, prolili smo mnogo krvi
  Žao mi je palih za života neću ponovo čitati!
  
  Ali gubitke ne trebamo računati,
  Svemogući Gospod će vaskrsnuti svakoga!
  Daće velikodušnu svoju nagradu,
  Ojačajte našu snagu, mač i štit!
  
  Hrabri je zapravo besmrtan,
  Sadrži srž ovog života!
  Sreća će nam doći, vjerujte u to,
  Slomite protivnika bijesom!
  
  Svet je ponekad kao pakao,
  Nema reda, savjesti, ljubavi!
  gorke, uvele trešnje,
  Cijela ravnoteža - mrak minusa, nula!
  
  Ali sreća će uskoro doći na Zemlju,
  Čovjek je kreator svoje sudbine!
  Biće života i smrti u moćnoj moći,
  Učinimo ono što preci nisu mogli!
  Alice je, bez ikakvog preterivanja, ušla u istoriju, udarcima izbacivala tragove, kao štap na mašini za šivenje, najmoćnijih lovaca Luftwaffea, a ostali nemački piloti, izgubivši ostatke borbenog duha, od straha su se povukli.
  Same u ovom trenutku, devojke su ponovo napale. Dvojica visokih esesovaca i nekoliko snažnih dječaka iz Hitlerjugenda prišuljaše im se i... Umjesto da iskoriste pretjerani entuzijazam ratnika da gađaju zračne mete da gađaju snajpere iz zasjede, odlučili su da ih pohvataju žive . Ili je možda fantastična ljepota, koja je zbog rana i umora djevojaka postala još erotičnija, potaknula njihovu želju da zarobljenike iskoriste za svoje potrebe.
  U svakom slučaju, udarac kundakom u potiljak je dugo onesposobio Alis, koja je bila u stvarnom stanju transa, a onda su Fricovi nasrnuli na visoku Anđeliku.
  Međutim, vatreni đavo, čak i teško ranjen, ostao je najopasniji protivnik. Refleksno je srela ogromnog esesovca sa udarcem bičem u prepone. Štucao je, širom otvorenih usta, slina je curila i ova lešina bi odletjela s krova. Da, kako se zabija u cigle...
  Anđelika ga je, izbjegavajući hitac drugog fašiste, udarila laktom u donju desnu tačku brade, pod uglom prema centru. Kada tako udarate, čak i blagi udarac može nokautirati borca velike teksture. A Anđelika je pogodila profesionalno, sa uvijanjem tela i izvrtanjem ramena.
  Vilica je napukla, nacista je pao u dubok, gotovo fatalan nokaut. Dva dečaka iz Hitlerjugenda sa hrastovim mrljama od žira otvoriše usta, izdišući:
  - Oh, Rush-heroj!
  Zatim su jurnuli na nju, mašući saperskim lopatama. Nakon dva diva, tinejdžeri koji nisu izgledali stariji od četrnaest ili petnaest godina nisu djelovali strašno. Istina, hrastovi žirovi na okovratnicima govorili su da se radi o elitnom ili komandnom kadru. Da je Angelica običan vojnik, ovi momci bi bili prijetnja. Ali za Sibirku otvrdnutu usijanim gvožđem i olovom, ovo su sjemenke.
  Anñelika je napravila lažan pokret, a prijatelj, okrećući potkoljenicu kao lepezu i zakačivši dječaka, poletio je naopačke, bljeskajući sportskim čizmama na šiljcima od legiranog čelika. Oni očito nisu lokalni bosi. Ali drugi dečak je pokušao da je udari nogom, ali očigledno neuspešno, jer je i sam odleteo, bolno razbio leđa. Angelica je rezimirala:
  - Ovo je tehnika Rush-heroja!
  A Oleg Rybačenko je u međuvremenu zarobio Adolfa Hitlera. Firer je pokušao da pobjegne na letećem tanjiru, ali je njegov herojski klinac oborio iz posebne praćke komadom antimaterije. I uspeo da se probije kroz laminarni mlaz.
  Kada su Firer i nekoliko njegovih stražara pokušali da odu, herojski klinac ih je sustigao. Sa jednim rafalom, dječak terminator je pokosio Firerove stražare.
  I uhvatio je samog Hitlera golim prstima dječje noge za nos. I bacio ga dole.
  Ovog 30. aprila 1957. godine rat sa Trećim Rajhom je bio skoro završen.
  Oleg Rybačenko dobio je najviši orden Rusije: "Isus Hrist" je konačno postao general. Dok sam još bio dječak.
  Rusija je anektirala sve zemlje svijeta. I stvorio svjetsko carstvo.
  Bilo je letova na druge planete Sunčevog sistema.
  Medicina je donekle zaostajala i Vladimir Treći je iznenada umro 1992. godine, ispravljajući pedeset četiri godine - što je premašilo trajanje vladavine Ivana Groznog.
  Kraljev jedanaestogodišnji unuk Đorđe Prvi popeo se na presto. A njegova majka Marija je postala regent. Sve do svoje osamnaeste godine.
  Oleg Rybačenko služio je sto godina, ali nije dao ostavku. Nakon 2004. dječak je počeo rasti. A 2010. godine postao je šesnaestogodišnji, veoma zgodan, golobrad, ali izuzetno mišićav mladić. I tako je ostao u ovoj divnoj dobi od šesnaest godina. Kada te žene vole, ali ne moraš da briješ ford.
  2021. godine započeo je prvi ljudski let van Sunčevog sistema.
  Za sada je to moralo trajati jako dugo.
  Oleg Rybačenko, kao besmrtnik, postao je komandant prve međuzvjezdane ekspedicije. Vječna mladost je spremno pristala. Njemu je vrijeme trčalo brže nego drugim ljudima i nije se bojao starosti.
  Dječak terminator otpjevao je cijelu pjesmu prije početka, komponujući u pokretu;
  Ja sam pionir zemlje Sovjeta,
  A u isto vrijeme, carski general ...
  Mogu pozvati na odgovornost neprijatelje Rusije,
  Wehrmacht se raspao!
  
  Bosonogi dječak razbio je naciste,
  Neprijatelji Rusije hladno istrebljeni...
  Ne, ne sudi dete striktno,
  Sam Sveti štap ga je izabrao za bitku!
  
  I tamo gde samo nije bio bistrih očiju,
  U kakvim bitkama dečak nije bio...
  Snežni nanos peče dečije bose noge,
  On je na neki način čak i Božji ideal!
  
  U bitkama su se redute kolebale,
  Momci su se borili protiv tog besa ceneći...
  Ruski vojnici su se borili veoma hrabro,
  Otvorili račun, već postoji kazna!
  
  Bio sam pionir u žestokim bitkama,
  Bacanje granata bosi...
  I poljubio djevojku pravo u usne,
  Jer očigledno, ja sam kul klinac!
  
  Ali Nemci su samo fanatici,
  Oni su svakako divni borci....
  U borbi, dječak je već postao oficir,
  Djedovi i očevi su ponosni na dječaka!
  
  Neću dozvoliti da nacisti poraze otadžbinu,
  Dat ću Fritz Rusu da to prevaziđe...
  Verujem da ćemo živeti u komunizmu,
  Nepobedivi ruski heroj-medved!
  
  Borio sam se protiv Japana kao dečak,
  Ne odrastam, jer ceo vek dečak...
  Uhvatio onog koji je bio moćna gruda,
  Uostalom, čovjek je viši od majmuna!
  
  I devojke se bose bose,
  Uostalom, prikladnije je, a čizme su uske ...
  Ponekad postoje zvijezde poput tanjira
  Mikado će biti hrabri kaput!
  
  Pa, fašista će ti nabaviti granatu,
  Ona će se slomiti smrtonosnom silom...
  otpevaću serenadu za devojku,
  I letećemo do zvezda!
  
  Rusija je veličanstvena sila,
  Prelepa je i prolećne boje...
  Rusija i Božja slava nas čeka,
  Iako sam dete, večno i bosonogo!
  
  Borili su se sa Vilhelmom, a veštice sa mnom,
  O porazu Kaiserovih pukova...
  Pa, sada je neprijatelj bled,
  Medvjed je ogolio svoje oštre očnjake!
  
  Naši komsomolci nisu inferiorni,
  Ljepotice su, udariće pesnicom...
  Sami su otišli na front,
  Pa, neprijatelj će postati seronja!
  
  I tamo gde jednostavno nismo vodili bitke,
  Hladno smo sekli mačem neprijatelja...
  I tako smo konkretno dali Hitleru,
  Kakva ogromna mećava!
  
  Rusija je domovina Svaroga,
  Izdigla se pravo iz ruševina...
  U Bogu je sve jače od roda,
  Ruski heruvim lebdi nad nama!
  
  Djevojke vole da se tuku bosonoge
  I jaci su, zna se ne naci...
  Imam granate u jakoj torbi,
  Moći ćemo da uđemo u Berlin sa tenkom!
  
  Da smo mi momci bili u tim bitkama,
  Spasili smo zatvorenike iz omče...
  Uskoro ćemo vidjeti da je komunizam dat,
  Zemlje već kraljevske hrabre porodice!
  
  Domovina će postati viša od lijepih zvijezda,
  U njemu naše cure blistaju kao kvazar...
  Opasno je svađati se sa mojom devojkom
  Ona zadaje jak udarac!
  
  Pa šta je nacistima teško palo,
  Od nas si ti Fritz odmah pobegao....
  Vrteće bijesne kilometre
  Udarili smo te ne u obrvu nego u oko!
  
  Poštujemo Roda i molimo se Svarogu,
  Volimo Ladu - majku Velikih Bogova...
  Kada krene teškim putem,
  Ne treba trošiti riječi!
  
  Bogatstvo Rusa se jednostavno ne može izmeriti,
  Ona ne zna kraj...
  Moramo čvrsto vjerovati u ljubav od Boga,
  Uostalom, mi nismo sjena nekih mrava!
  
  
  Reci da će braća biti zajedno sa Rusijom,
  Pobedićemo svakoga i zaštititi slabe...
  Iako se ponekad sa tugom sećamo,
  Ali sigurno ćemo vaskrsnuti pale!
  
  Moja Rusija, ti si sveta zemlja,
  Nećeš biti ljepša na svijetu...
  Djevojka trči bosa po snijegu,
  Ne izgleda da ima više od dvadeset!
  
  Verujem u beskrajnu pobedu
  Da će Rusija zauvek cvetati...
  Da će biti ukusnog mesa za večeru,
  Šta neće doći u našu zemlju lopova!
  
  U Rusiji će sve procvjetati, vjerujte mi,
  I odletimo u šali na Mars...
  I sami smo počeli vjerovati sudijama,
  I sve će u Otadžbini biti najviše klase!
  
  AMERIKA JE PRVA U BORBI
  20. aprila 1941. Sjedinjene Države objavile su rat nacističkoj Njemačkoj. U ovoj priči Ruzveltovi živci to nisu izdržali i on je, pod uticajem javnog mnjenja, odlučio da se pridruži masakru. Sjedinjene Države su stalno bile optužene da su dugo odlagale ulazak u rat i općenito nisu otvorile drugi front.
  Iako ni u četrdeset četvrtoj godini saveznici nisu bili bačeni u more kao rezultat sreće. A onda su Sjedinjene Države ušle u rat nespremne. Firer je odlučio odgoditi Barbarossa plan. Osim toga, smatrao je da je SSSR mnogo tvrđi orah nego što se može suditi iz finske kompanije.
  I prvo, nacisti su okupirali Jugoslaviju i Grčku. A onda ostrvo Krit.
  Ali odlučujući udarac zadat je Malti 22. juna 1941. godine. Ovdje je učestvovao veliki broj aviona, uključujući i bombardere. A onda je došlo sletanje. Ovaj put organizovaniji i uspješniji.
  Malta je pala, a Nemci ponovo napreduju. Ovaj put u Libiji. Gdje su raspoređene dodatne četiri tenkovske divizije. I Rommelova šaka slama britanske pozicije. Pal Tolbuk. A onda je u avgustu i početkom septembra osvojen Egipat.
  U borbama je učestvovao bataljon lepih devojaka SS "Vukovi". Borili su se bosi, i to u jednom bikiniju. A njihovi goli tabani spaljivali su pijesak Sahare. Ali devojke iz ovoga su se borile samo efikasnije.
  Egipat je pao... Dio njemačkih trupa prešao je u Sudan, a dio je otišao u Palestinu i Irak.
  U isto vrijeme, nacisti su zauzeli Gibraltar i počeli prebacivati svoje trupe u Maroko i osvajanje Afrike.
  Treba napomenuti da su Hitler i Staljin održali lični sastanak u Stokholmu. I tamo je Staljin uvjeravao u svoju prijateljsku neutralnost i rekao da SSSR-u ne treba previše. Ali on je odbio da se pridruži ratu.
  Firer je odlučio da iskoristi šansu i pokori Afriku. Ovo bi obezbedilo i sirovine i robove za industriju. A u Indiju možete ići preko Irana.
  Nijemci su zauzeli Irak i Kuvajt, a zimi su okupirali cijeli Bliski istok.
  Tu su vučice veslale bosim nogama. A u proljeće je počeo pohod preko Irana do Indije.
  Wehrmacht je, poput hordi Džingis-kana, prošao kroz Perziju i odletio u Indiju. Japan je slomio Ameriku i Britaniju na drugim frontovima. Blizu Midveja, Amerikanci su teško pretučeni. A havajski arhipelag su zauzeli samuraji.
  Uspjehu Japana u bici kod Midwaya doprinijele su četiri nindža djevojke koje su oborile sve avione Amerikanaca koji su pokušali napasti brodove zemlje izlazećeg sunca.
  Japan je odneo ubedljivu pobedu. Devojke su se borile i bosonoge i samo u bikiniju, a to je njihovo telo učinilo tako osetljivim. A posebno na vibracije aviona.
  I oni su vrlo žestoko razbili Amerikance... Tokom ljeta i jeseni četrdeset druge godine, Wehrmacht je zauzeo cijelu Afriku, i zemlju do Burme, ujedinivši se sa Japancima.
  Kolosalni resursi bili su pod kontrolom Njemačke. Štaviše, talentovani Speer je postao carski ministar naoružanja i municije.
  Da bi povećao vazdušni pritisak na Britaniju u januaru 1943. godine, Rajhstag je objavio "Totalni rat".
  Proizvodnja aviona je brzo rasla. Napredniji bombarderi Yu-188 i lovci-bombarderi Focke-Wulf, kao i snažniji DO-277, masovno su ušli u seriju.
  Nemci su pritiskali Britaniju. U proljeće 1943. pojavio se ME-309, koji nije imao premca po naoružanju i karakteristikama leta. Kao i još snažniji Yu-288, i specijalne desantne jedrilice sposobne da pokreću i planete i transportne avione sa šest motora.
  Nacisti su bukvalno sravnili Britaniju sa zemljom, a njihova podmornička flota aktivno je davila svaki čip koji je doplovio do metropole. A u avgustu 1943. došlo je do amfibijskog iskrcavanja u Britaniji. U borbama su testirani Tigrovi, Lavovi, Panteri, a čak su i Tigrovi -2 i Miš bili zreli.
  Britanija je pala... Japanci su na moru pobijedili Sjedinjene Države i čak su predali Amerikancima arteriju u Panami.
  Amerika je, budući sama, tražila milost. Ruzvelt je bio prilično ljut.
  Hitler nije pristao na mir, a njegove trupe su se popele u Kanadu. Operacija zauzimanja Islanda prošla je gotovo bez gubitaka. A onda su Nemci krenuli preko Grenlanda.
  Četrdeset četvrta godina protekla je u žestokim borbama na Zapadu. Treći Rajh je imao mlazne avione. Uključujući i bombardera. Strašna četiri bombardera Yu-488, i mlazni "Arado", jurišne modifikacije vozila.
  Takođe, avioni na propelerski pogon bili su najbolji, posebno TA-152. Ova evolucija Focke-Wulfa bila je vrlo uspješna i uništila je američke automobile.
  Savršenija je bila njemačka automatska puška MP-44 i podmornice na vodikovom peroksidu. Panter-2 je postao glavni tenk i bio je iznad američkih Shermana. Nijemci su u cjelini nadmašili Sjedinjene Države u pogledu tehnologije, a njihovi resursi su omogućili preuzimanje u količini.
  Među njemačkim asovima Marseille je bio pravi fenomen. Postigao je tako brzo da je bio prvi u tri aviona koji je dva puta odlikovan Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A onda za četiri stotine aviona sa Viteškim krstom gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. I za pet stotina Velikog krsta Gvozdenog krsta.
  Za sedamsto pedeset aviona nagrađen je posebnom nagradom: Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Osim toga, Marseille je dobio i krst za vojne zasluge sa dijamantima. A za hiljadu letjelica dobio je zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Bio je to samo užas za SAD.
  Njemačke trupe su lako prošle Kanadu, a nacisti i Japanci su prošli kroz Meksiko i napali Sjedinjene Države.
  Bilo je kao da živim u krpeljima. Nemci su pritiskali. TA-400 je bombardovao američke gradove i fabrike, bukvalno donevši potpuni užas. A Yankeesi su podlegli silovitim udarcima.
  Nemci su napredovali, a Amerikanci su slamali, posebno tenkovsku posadu Gerde.
  Djevojka je golim prstima pritiskala dugmad džojstika i zgnječila Amerikance.
  Razbila je Shermane i probila njihove kule.
  I zavijala na sve strane:
  - Gerda voli da ubija! Evo Gerde!
  A Charlotte će, poput gole pete, pritisnuti i poslati smrtonosni iscjedak. Slomiće neprijatelja.
  I smijati se, pokazujući zube:
  - Ja sam svemirska devojka!
  Ovdje Kristina mlati, a također golim prstima lomi oklop tenka.
  I urlati:
  - Iznad arijevskih granica!
  Magda takođe puca sa kolosalnom preciznošću i svojim isklesanim bosim nogama.
  I gugutanje:
  - Za pobedu kolosalnih snaga!
  Amerikancima je bilo jako teško... Četrdeset četvrta godina bila je vrijeme poraza i katastrofa za Sjedinjene Države na svim frontovima.
  U borbama su se pojavile naprednije njemačke samohodne topove serije E, posebno E-10 i E-25. I oni su lagani i brzi dali Jenkijima u rogove. U vreme kada su se SAD predale 30. januara 1945. godine, prvi E-50 je stigao na front. Ova mašina je još uvijek bila nesavršena s težinom većom od šezdeset tona, imala je prednji oklop od 150 mm trupa i 185 mm čela kupole. A stranice su 82 mm ispod kosina. Što je otprilike uporedivo sa "Tigrom" -2. Istina, motor sa puhačem i kompresorom davao je snagu do 1200 konjskih snaga. A pištolj je bio 88 mm 100 EL, i vrlo precizan i oklopnoprobojan.
  I tako je neprijatelj očajnički udario.
  I konačno, pojavio se leteći tanjir. Eva i Gertruda, dvije golonoge djevojke u bikiniju, bile su izvrsne. I ispostavilo se da je to bilo sasvim cool sa slatkim materijalima.
  I tako su američki avioni rušeni.
  Ali evo pobede. A Nemci će zajedno sa Japancima da okončaju SSSR.
  Invazija je zakazana za 22. jun 1946. godine. Do tog vremena, Nemci su štampali veliki broj tenkova serije E. Posebno je poboljšan E-50, a motor i menjač su bili jedan blok, poprečno, a menjač je bio na motoru. Donji stroj je također postao lakši, a neki elementi su pomjereni iz trupa. Visina mašine je smanjena, a težina je pala na četrdeset pet tona. E-75 je također postao lakši na sedamdeset tona i smanjio svoju masu. A motor je postao snažniji sa 1500 konjskih snaga i plinskom turbinom. Istovremeno, debljina oklopa čela tornja je 252 mm, a bočne strane su 160 mm ispod kosina. I čelo tijela: 200 mm vrh sa velikim nagibom, i 160 mm dno sa velikim nagibom. Stranice od 120 mm i plus štitovi od 50 mm.
  Tako je E-75 postao manje-više pokretni tenk, a istovremeno je bio savršeno zaštićen iz svih uglova. I imao je dvije vrste topova: 105 mm u dužini cijevi 100 EL i 128 mm u dužini cijevi od 55 EL.
  Za borbene tenkove, prvi tip topova je mnogo bolji.
  SSSR do tada, naravno, nije stajao mirno. U poređenju sa stvarnom istorijom, imao je pet godina prednosti. Industrijska proizvodnja se za to vrijeme, prema zvaničnim podacima, skoro udvostručila. Iako je u stvarnosti bila za oko trećinu precijenjena. Proizvedeno je mnogo tenkova i aviona. Ako je 1. juna 1941. SSSR imao 22.600 tenkova, još tri hiljade tanketa i hiljadu i po samohodnih topova. Zatim je do 1. juna 1946. dodano još trideset hiljada tenkova. Naravno, proizvedeno je više automobila, ali prirodni pad. Dakle, SSSR ima u upotrebi pedeset tri hiljade tenkova. Od njih, najmasovniji T-34-76. Ali ima i lakih automobila. I zastarjeli BT i T-26, i ostali tenkovi koji su jos spremni za razgradnju. I dosta teških. I nije se pokazalo da su svi prikladni. KV-3 se pojavio u avgustu 1941. Težina je 68 tona, a top je 107 milimetara, a cevna brzina projektila je 800 metara u sekundi. A u septembru KV-5, također top 107 mm i 76 mm. I sto tona. A od marta 1942. u seriju je ušao KV-4 težak 108 tona, a isto oružje kao i KV-5, samo prednji oklop nije bio 170 mm, već 180 mm. Mnogo, ali bez racionalnih uglova nagiba. Ovi tenkovi E-50 savršeno su se probijali iz daljine borbe. Ovaj automobil ima prednji oklop sa velikim uglovima, te je gotovo nemoguće probiti tenk ispred. Ovo nije "Tigar" -2, naprednije najnovije mašine imaju mnogo više uglova nagiba.
  SSSR nije vodio ratove, nakon Finske, a Staljin se nije isticao. A tehnologija u SSSR-u nije išla prema najnaprednijim puškama. KV serija je takođe krenula ka težim modelima. U februaru 1943. pojavio se KV-6 sa prednjim oklopom debljine 200 mm, naoružanjem sa topom 152 mm i topom 76 mm i težinom od sto pedeset tona. A u maju 1943. i KV-7 težak 200 tona, i tri topa odjednom: 152 mm i dva 76 mm.
  T-34-76 lak za proizvodnju i svestran tenk je tek 1944. nadograđen topovima od 85 mm i većom kupolom.
  Pojavio se T-34-85. I ona je postala glavna mašina. Proizvedeni u malim količinama i laki amfibijski tenkovi i BT - guseničari. Godine 1944. pojavio se KV-8, težak dvjesto pedeset tona, te topovi od 152 mm i dva 85 mm. Ali superteška čudovišta se nisu opravdala. Upravo je Staljina ponela gigantomanija.
  Ali Nemci su napustili super-teške miševe. Glavni tenkovi su bili srednji E-50 U i teški E-75. U malim količinama i E-100. Kao i samohodne topove E-10 i E-25. Oni su mali, ali tako mobilni i efikasni.
  U SSSR-u, prije početka rata, samohodne topove nisu bile dovoljne ... U tom pogledu, Sovjetska Rusija je zaostajala. I do sada od oko dvije hiljade, a najviše ih je u kalibru 76 i 85 milimetara. SU-100 se nije pojavio... Pošto praktično iskustvo rata nije bilo dovoljno. U SSSR-u, nakon KV-8 u ovoj seriji, težina se više nije povećavala. KV-9 je bio naoružan topovima 107 mm i dva topa 76 mm. KV-10 sa topovima od 107 mm i dva 85 mm. Osim T-34-85, SSSR nije imao uspješne tenkove. Gusjeničari za rat na teritoriji Rusije nisu se dobro uklapali. T-54, napredniji, još se razvijao. KV-11 se pojavio bukvalno uoči rata. Za borbu protiv nemačkih tenkova sa topom 122 mm i dva 76 i KV-12 sa topom 122 mm i 85 mm.
  Rat je kasnije pokazao opakost serije KV... Poslednji tenk KV-13 pojavio se već tokom rata sa jednim, ali sa druge strane, topom od 203 mm. To je bilo barem nešto u stanju da se bori protiv nacista.
  U avijaciji SSSR takođe zaostaje: nema mlaznih aviona. Pojavili su se pravi šraf MIG-7 i MIG-11, te Jak-9, Jak-11 i LA-5 i LA-7. Ali naravno, sovjetski avioni nisu par nemačkim avionima. I plus, nacisti imaju i diskoteke. Koja se ne može oboriti iz malokalibarskog oružja.
  I čitav niz različitih vrsta automobila. I borci, uključujući i bezrepu "Gotu", i sve vrste drugih mašina. I ME-262 X, koji ima brzinu od 1200 kilometara na sat, i pet vazdušnih topova. I još snažnije sa sedam vazdušnih topova ME-362. I gdje se takmičiti sa takvim SSSR-om. A XE-262 je napredniji i što je najvažnije jeftiniji mlazni lovac. I ME-1100 sa krilima koja mijenjaju zamah.
  I TA-283 sa dugim trupom. I puno drugih vrlo moćnih i udarnih stvari.
  I TA-400, a posebno mlaznjak TA-500, koji će svakoga potopiti i u šali zgnječiti.
  A to su, recimo, čudovišta.
  I ne zaustavljajte njemačke aute... Kako su tukli...
  Njemačka avijacija u 2:30 po moskovskom vremenu je već poletjela. Krilata čudovišta su se spremala da padnu na sovjetsko tlo.
  Njemački piloti Gertrude i Adala, lupkajući bosim nogama, popeli su se u dvosjed XE-328, u mlazni stroj - ovo je čudovište sa deset vazdušnih topova.
  Kiša je tek prošla i djevojke su ostavile graciozne, vrlo jasne tragove svojih bosih nogu.
  Bili su toliko zavodljivi da su tinejdžeri koji su služili na aerodromu pohlepno proždirali otiske bosih stopala svojim očima, a čak su i dečaci počeli da nadimaju savršenstvo. Uglavnom, pilota je bilo mnogo - borbe su pokazale da žene, pod jednakim uslovima, imaju duplo veću stopu preživljavanja od muškaraca. A to znači da su efikasni. A Hitler, naravno, nije takva osoba da sažali bilo koga.
  U samom Trećem Rajhu zvanično je uvedena poligamija - pravo na četiri žene. Ovo je vrlo praktično. Ali ne uklapa se previše u kršćanske tradicije. Nije ni čudo što fašizam traži novi oblik religije. Hitler insistira da je to monoteizam, ali tako poseban - sa panteonom paganskih, drevnih germanskih bogova. Naravno, sam Hitler je u ovom panteonu postavljen iznad svega kao glasnik i glasnik Svevišnjeg Boga.
  Dakle, Firer, naravno, veoma voli da se kultiviše.
  Gertrude i Adala lansiraju u nebo svoju višenamjensku jurišnu letjelicu, koja može igrati i ulogu lovca.
  Ratnici su veoma samopouzdani. Rusi nemaju mlazne avione i malo je verovatno da će moći da izdrže navalu tigrica na nebu.
  Gertrude je zarežala:
  - Ja sam vitez gorućeg potoka...
  Adala je oduševljeno potvrdila, pokazujući zube:
  - I matiraću sve!
  Devojke su se smejale. Pritiskali su svojim golim petama pedale i okretali mlazni jurišni avion.
  Još je bio mrak, ali na istoku se već pokazivala traka svjetlosti. Devojke su zviždale... Pod njima su već plutala prostranstva Rusije. Ratnice su se hihotale i namigivale jedna drugoj. Tako su ekstravagantne i lijepe.
  Ovdje sovjetski automobili polijeću prema njima. Vijčani Yak-9 je možda najmasovnija mašina među najnovijim izdanjima. Nije previše naoružan, ali relativno jeftin i sa malo oklopa. MIG-5, brži, sa mitraljezima. MIG-3 je raniji model. LAGG-7 je vjerovatno najbrža i najoružanija ptica. U najnovijoj modifikaciji postoje čak tri topa kalibra 20 mm.
  Ali to su sve mašine na propeler - mlazni avioni nisu stvoreni. I Nemci se osećaju veoma samopouzdano.
  Gertruda ispaljuje deset vazdušnih topova. Pogodili su 30mm i dva topa od 37mm. Jure poput vatrenog vihora kroz sovjetske avione. Međutim, crveni piloti pokušavaju da izbjegnu i idu u rep.
  Adala u ovom trenutku manevrira. Nemački automobil ne možete uzeti u lice, ali upadanje u rep je teško. Za SSSR napad nije neočekivan. Protuavionski topovi su već lansirani. Eksplodirane granate svijetle u mraku.
  Nemci doživljavaju izvesnu nervozu. Činilo se da su već toliko toga vidjeli da vas ništa ne bi iznenadilo, ali ... Sovjetski piloti su hrabri i ne boje se gubitaka. Ništa što bi ih uplašilo. Ali iskustvo nije dovoljno. Njemački avion lako izlazi iz zarona i obara sovjetski automobil. Razbija još jednu na komade.
  Snaga njemačkog oružja je veoma velika. Ovo je komponenta u kojoj Fritz ima ogromnu prednost u odnosu na Rusiju. Ali brzina nacista je kolosalna.
  Adala ubrzava i lomi naprijed. A Gertruda ispaljuje rakete na neprijatelja. Savjet primaju zubi. Neka municija je usmjerena na toplinu ili zvuk.
  Adala šapuće:
  Neće nas ubiti!
  Devojke vrte auto... Trude se da budu cool. A onda sovjetski lovac nabija obližnji nemački jurišni avion. I kako počinje da se cepa i cepa. I nebo i vazduh.
  Gertrude je šapnula:
  - Luda smrt!
  Ratnici su se očito zbunili i mogu se i tako nabiti.
  Tenkovi se kreću prema granici. Legendarna posada Gerda, Charlotte, Christina i Magda.
  Četiri ratnika su uspjela da se pokriju slavom boreći se i protiv Britanaca i protiv Amerikanaca. Tokom neprijateljstava sa Amerikom, ljepotice su savladale tenk Panther-2. Nije loš auto, superiorniji od Shermana i po naoružanju i po prednjem oklopu. Kasniji "Pershing" praktički nije imao vremena za rat. Da, i nije rival "Panteru" -2.
  Tada su četiri djevojke stekle legendarnu slavu. Iako je općenito njihov slavni put započeo četrdeset prve godine. Himmler je uvjerio Firera da isproba ženske bataljone u bitkama, od posebno obučenih Arijevaca.
  Tuče su pokazale da žene nisu nimalo slaba karika i da se znaju dobro boriti. I u isto vrijeme snose manje gubitke od muškaraca. Ratnici su se borili i u pješadiji, udarajući bosim nogama po vrućem pijesku pustinje Sahare. I savladao tenkove. Nakon što je testirao "Tigra", u borbama sa Britanijom.
  Sudbina tenka Panther pokazala se zanimljivom. U stvarnoj istoriji, ovaj najbolji i drugi najveći tenk Trećeg Rajha igrao je veliku ulogu u Pantsvalu. Alternativno, "Panteri" se gotovo nisu borili. Jedva su stigli na vrijeme za napad na britansku metropolu. Napredniji i moćniji "Panteri" -2 ušli su u seriju za bitke protiv SAD-a.
  A sada su četvorka dobila još moćniji i savršeniji "E" -50, koji se odlikuje snažnim oružjem i zaštitom.
  Ratnici su se osjećali vrlo samopouzdano. Upravljanje rezervoarom je najsavremenije sa džojsticima. Najnoviji auto. Čak i gasnoturbinski motor. Ali ima i dosta "Pantera" -2. Trideset četiri nije rival takvoj mašini.
  Gerda je bila zavaljena u fotelju. Bila je u bikini. Djevojke su već navikle da se tuku polugole. Vrući pijesak pustinje pekao im je bosa stopala, planinski obluci boli im bose tabane. Ali ratnici se uopće nisu slomili i nisu se utrljali u prah.
  Komandir posade, koji je nagrađivan mnogim nagradama, siktao je:
  - A sada je Rusija protiv nas! Očekuju vas nove avanture i pobjede!
  Odmahnula je svojom bijelom kao snijeg glavom. Prirodna plavuša, veoma lepa i preplanula.
  Charlotte se nasmiješila.
  Ova djevojka je imala bakarnocrvenu kosu koja je gorjela poput plamena. Takođe lepotica, sa bronzanim tenom. U bikiniju, preplanuo, mišićav. Bosim nogama, gazi po vrućem pijesku i oštrom kamenju.
  Vatreni đavo je primetio:
  - Rusi su nam možda najfanatičniji protivnici!
  Christina povisi ton. Kosa joj je bakrenožuta, takođe gori poput plamena, ali zlatne nijanse. I ista preplanulost, mišići i ljepota. Izražajno i istovremeno nježno lice. I bikini. Noge koje su kilometrima stapale po tvrdoj i gorućoj površini, ali nisu izgubile gracioznost i glatke linije. Goli prsti su uredno podrezani i vrlo okretni.
  Crvenokosa devojka je upitala:
  - Zašto tako misliš?
  Magda je odgovorila umjesto nje. Ova djevojka ima bijelo-zlatnu kosu, medeno plavu. Vrlo lijepa, mišićava, izražajnog lica, safirno-smaragdnih očiju. Noge su također otvrdnute, sa okruglim petama i ravnim prstima. Možda Magda ima najnježnije lice, gotovo krotko, uprkos hrabroj bradi. Gerda, na primjer, izgleda čvršće. Malo mekši od Christine, a pomalo perverzno poput vještice Charlotte.
  Magda je napomenula:
  - Oni imaju totalitarni sistem kao što je naš. Stoga su čvršći!
  Gerda se nasmiješila i odgovorila:
  - Sovjetski tenkovi su gomila starog metala. Ne treba ih se plašiti!
  Magda je tiho odgovorila:
  - U seriji KV puna je mastodonta. Posebno KV-14.
  Djevojke su se zakikotale. Posljednji tenk se zaista pokazao kao "remek-djelo" - najteža mašina sa tri topa: dva 152 mm i jedan 122, težine tri stotine tona i prednjim oklopom od 200 mm. Jedan od najuspješnijih modela u izgradnji tenkova. Takav tenk uopšte nije bilo moguće transportovati. A auto je jednostavno bacanje novca! U seriju je ušao i KV-10 (B) - mašina sa tri topa 107 mm i težine od dve stotine tona, svojevrsni razarač tenkova.
  Nije najbolja ideja staviti dva pištolja na tenk. Pa čak i više od tri. Ovdje je Staljin, naravno, pokazao tiraniju. I jako ometao državu. Međutim, razvijen je i tenk iz serije Isov. Ali takođe ogroman i težak. Jedina razlika od KV serije je pokušaj postavljanja oklopa na racionalan nagib. Ali Crvena armija nije vodila rat, pa se tehnika nije mnogo poboljšala. I nije bilo borbene prakse upotrebe mašina.
  Generalno, Nemci su plodnije iskoristili četiri godine kašnjenja u poređenju sa stvarnom istorijom.
  Crvenokosa Šarlot je svojim golim nožnim prstima pritisnula džojstik. Pucao na granični bunker. Granata od 105 mm pogodila je sovjetski top i prevrnula ga. Borbeni set je počeo da se kida, a granate su detonirale.
  Crvena vještica je prosiktala:
  - Ja sam strašni vitez - na kolenima divljaci! Pometu neprijatelje domovine sa lica zemlje!
  I osmeh bisernih zuba, i sjaj smaragdnih očiju. Devojke su zaista vrhunske.
  Christina se zakikota i odgovori:
  Sad ću pucati!
  I takođe pucao na neprijatelja. Ispaljen je sovjetski top kalibra 76 mm. Granata je iz težeg topa pogodila koso čelo E-50 U. I rikošetirao. Devojkama je samo odzvanjalo u ušima.
  Gerda je pljesnula bose noge i cvrkutala:
  - Kakav prolaz!
  I ona je sama ispalila sljedeći hitac... Njemački tenkovi su pucali na sovjetsko utvrđeno područje. E-100 je takođe radio. Ispostavilo se da je i ova mašina derivat miša. Nije baš dobra ideja za tenk sa dva topova. E-100 je već ukinut.
  Umjesto toga, u seriju ulaze jurišne modifikacije serije "E". Ali ovaj još uvijek radi. I ispaljuje projektile.
  Charlotte se kreštavo kikoće i trese bosom nogom.
  - Rat je strašno stanje, ali pleni kao igra!
  I djevojka je pucala, i to vrlo prikladno.
  Christina je otkrila svoje biserne zube. Ona je mesožder, grabežljivi panter.
  Sovjetski topovi pucaju, a ispred njih su minska polja. Nemački teletankovi se kreću. A jurišni bombarderi rade sa divljim urlanjem.
  Granični stubovi se motaju. Hitlerove horde su prešle granicu.
  Magda je primijetila ne previše duhovito, lupkajući bosom nogom po oklopu:
  - Pometemo jaku odbranu, ali čelične metlice!
  I tako je počeo rat sa SSSR-om. Što od samog početka za Sovjetsku Rusiju ide tako neuspješno.
  . DRUGI DIO
  Ratnici su namignuli jedni drugima. Sovjetska odbrana je bila prilično moćna. Posebno puno min. I to je odložilo Nemce. Ali ipak su uspjeli krenuti naprijed.
  Bombarderi su radili na sovjetskim položajima, a odozgo su dolazili i jurišni avioni. Juriš u dubinu odbrane Crvene armije i TA-400 i TA-500, jedne od najstrašnijih modifikacija bombardera. Čak šest motora, uključujući i mlazne. A oni bombarduju i uništavaju sovjetske gradove.
  Gerda je, pucajući, sa smiješkom primijetila:
  - U borbi smo životinje, ali sa umom čoveka!
  I ponovo pucao. Uništen sovjetski top. Općenito, ovo je djevojka najvišeg ešalona. I to je tako cool.
  E-50 je pucao na sovjetske položaje, sam praktično bez oštećenja. Nagnuti oklop automobila sa cementiranim čelikom davao je odlične rikošete. Sovjetske granate nisu mogle ni izgrebati Nemce kako treba.
  Kristina se prisjetila testova "Tigra". Tada je to bio prvi njemački tenk u masovnoj proizvodnji. Nijedna od granata nije mogla oštetiti Tiger. Britanci su pali pod njegovim udarcima. Ali evo topa od sedamnaest stopa, probijenog u čelo. Tada su djevojke zamalo umrle. I toga je ratnik zapamtio. Kako su bili blizu koščate starice sa kosom, koja je osećala njen ledeni dah.
  Djevojka je trljala goli đon o ugao. Zaista je htjela iskočiti iz rezervoara i pobjeći. Ona je tako direktan ratnik.
  Christina je s aplombom pjevala:
  - Plava magla, i svuda prevara!
  Ratnici su se kikotali... Njihov video je bio veoma seksi i erotičan.
  I pištolj je radio i pucao. Nije ni pomislila da stane. Svi su slali školjku za školjkom. Razbijanje sovjetskih pozicija na komadiće i komadiće.
  Iz zvučnika iza začula se pjesma;
  Vojnik je uvek zdrav
  Vojnik je spreman na sve...
  I prašina kao sa tepiha,
  Sklanjamo se s puta!
  I nemoj stati
  I ne mijenjaj noge -
  Naša lica sijaju
  Sjajne čizme!
  preko spaljene ravnice,
  Iza merača
  Odlaze u Ukrajinu
  Centar za grupu vojnika!
  I opet snaga mlaznog bombardera pada na sovjetske položaje. I opet, razaranja i čitava utvrđena područja su izbačena. I puške lete u svim pravcima.
  Nekoliko desetina njemačkih tenkova puca u isto vrijeme i uništava sve.
  Gerda se osjeća kao Bagheera u lovu. Ovdje je prva linija sovjetske odbrane već uništena. Ali vojnici Crvene armije i dalje se roje i pucaju na Nemce.
  Među borcima ima i pionira. Mladi lenjinisti su se dobrovoljno pridružili Crvenoj armiji. Većina dječaka su bosi i u kratkim hlačama. Nose se, galame.
  A pioniri umiru...
  Charlotte, predvodeći vatru, zarežala je:
  - A pioniri, u tome je stvar, cela država je gledala!
  Pucala je na Ruse, a Christina, otrovno sikćući:
  - Izgledamo kao sokolovi, lebdimo kao orlovi!
  I opet je pustila vatreni osmeh. Predivne devojke...
  Nekoliko njemačkih tenkova krenulo je u podzemlje. I pojavili su se u pozadini sovjetskih trupa, izazivajući paniku i škrabajući mitraljeze. Nacisti su se pojavili kao komarci iz noćne more.
  E-50 je vidio kretanje trideset i četiri kroz optiku. Gerda je pokazala zube i počela da upire cev. Sovjetska mašina sa malim tornjem T-34-76 i vrlo pokretna. Probajte ovaj i nabavite ga. Djevojka je već prilično iskusna, ali sovjetski automobil još uvijek nije sličan američkom Shermanu.
  A udaljenost do Rusa je skoro pet kilometara.
  Djevojka češe golu petu, Charlotte je golica između prstiju. Djevojke se smiju.
  Tada Gerda puca na ruski auto. Granata juri vrlo blizu, zamalo grebe oklop... Ali još uvijek prošla. Gerda ljutito udara šakom o metal.
  Magda kaže svom partneru:
  - Pogodio si korpus! Biće lakše stići tamo!
  Gerda dodaje džojstik Magdi i šapće:
  - Dakle, uradi to sam!
  Magda je oduševljeno pjevala:
  - Zemlja je u prozoru, zemlja je u prozoru... - Devojka je golim prstima uzela džojstik i pritisnula dugme, nastavljajući da peva. - Zemlja se vidi u prozoru!
  A njen projektil je upravo pogodio bazu sovjetskog tenka. Auto je pukao i raspao se. Počelo je da gori... Sovjetske granate su pucale u materici.
  Magda je zatresla golim prstima i graknula:
  - Vidi kako sam to dobio! A ti kazes...
  Šištala je Charlotte, otkrivajući svoje očnjake.
  - Opet pričamo, na različitim jezicima!
  Pojavili su se novi sovjetski automobili. Trideset četiri su išle prve. Pokretni i brojni automobili. Onda smo prešli iz BT serije. Ovo je zastarjeli tip gusjenice na kotačima. Napredovali su i pretpotopni T-26, koji nisu u stanju drugačije nego da izgrebu nemački oklop. Snažniji i teži HF-ovi napredovali su na samom kraju. I puno pješaka.
  Christina se zahihotala i zarežala:
  Pa, pokazaćemo im!
  Njemačka vozila su otvorila vatru sa velike udaljenosti, pokušavajući prikovati sovjetsku pješadiju o zemlju. Uništili su i tenkove i druga živa bića.
  Na nebu se pojavio i sovjetski jurišni avion: čuveni Ilys. Napali su njemačku formaciju. Hitlerovi borci su jurili prema njima. Bila je to prava rupa. Njemački lovci XE-262, vrlo okretni i okretni sa upravljivošću. Napadaju sovjetsku tehnologiju, pritiskajući kao gvožđe.
  Charlotte je ponovo pucala. Ušao sam u sovjetski BT i zarežao:
  - Ovaj tekst nije bajka... Bajka će biti ispred!
  E-50 se zaustavio i odrazio sovjetski kontranapad. Ne baš iskusna komanda bacila je tenkovsku rezervu zapravo na klanje. I ruska kola su pogođena - kao kokoške u iščupani. I temeljno su se borili protiv njih.
  Gerda je ispalila hitac, razbila čelo tridesetčetvorke i siktala:
  - Šta je Stvoritelj - ranjeni pakao!
  Charlotte je također pucala, nakon što je pronašla metu, sovjetski automobili su se kretali u pravoj liniji, a djevojke su uspjele pucati. I općenito, ova četiri fenomena.
  Crvena harpija je pjevala:
  - Naš otrov ubija sve!
  A ratnici su nastavili da pucaju, pokazujući svoje zube tako jake i velike poput konja.
  Christina je tvitala sa aplombom:
  - Naš otrov ubija sve!
  Magda je, pogodivši trideset i četiri, zalajala:
  - Ovo je naš rezultat!
  Veronika, Oksana i Nataša, zajedno sa drugim devojkama, napustile su obruč. Bataljonu djevojaka je naređeno da se povuče u pozadinu, jer ratnici praktično nisu imali protutenkovsko oružje. Stalenida Pavlovna je imala ratno iskustvo, služeći kao dobrovoljac u Španiji. I shvatio sam da pogranične trupe ne mogu odoljeti tenkovima serije "E". Djevojke su, međutim, nokautirale nekoliko transportera, ali su i same pretrpjele gubitke.
  Sada se bataljon raspršio i povukao.
  Veronika, Oksana i Nataša, izuvši čizme, otišle su bosonoge, u laganim bluzama. Sovjetske trupe nisu spremne da odbiju kolone teških tenkova. I jednostavno nema šta da se probije kroz tenk E-50. Jedina šansa je da oštetite staze. Ali u ovoj mašini, valjci se nalaze na zasebnim kolicima i vrlo ih je teško onemogućiti.
  Djevojčice su se kretale na istok kroz šumu, i to u malim grupama. Izgledali su veoma dirljivo. Zamotali su pantalone, i to samo u lakim košuljama. Duga, plava, blago kovrdžava kosa se spuštala. Trava prijatno golica bose noge, a ponekad naiđu i kvrge. Sve izgleda izuzetno erotično. Grudi se vide kroz tanke košulje.
  Veronika, grabljajući travu bosom nogom, iznervirano kaže:
  - Prokletstvo - rat je tek počeo, a vi već morate da se povučete!
  Oksana, čija je plava kosa bila blago crvenkasta, cereći se zubima, odgovara:
  - I nisam imao nekih posebnih iluzija! Hitler je osvojio skoro ceo svet... Probajte sa ovakvom gomilom, izdržaćete!
  Natasha je protresla snežno bijelu kosu i rekla:
  - Svi žele da udovolje... Teško je sa njima! Nije lako biti vjeran!
  Veronica je klimnula. Kosa joj je tako zlatna i lijepa. Ona je super.
  Ali Viktorija ih je sustigla. Crvenokosa devojka. Kosa je kao vatra. I tako potresno. Zapuhao je vjetar i, čini se, vijori se proleterska zastava, tako plamena kosa.
  Viktorija je skinula košulju i otkrila torzo. Grudi su joj bile pune, bradavice grimizne, poput maka. Predivan ratnik. I njeno snažno, izvežbano telo je otkriveno.
  Natasha se zahihotala i takođe ogolila torzo, primetivši:
  - A naša tela su prelepa... Mi smo samo Amazonke!
  Veronika je odmahnula glavom.
  - Zar nije previše radikalno - razotkriti grudi! Morate se pridržavati pravila pristojnosti!
  Viktorija je odmahnula glavom i zatresla svojim crvenim loknama.
  - U komunističkom društvu - pravila morala, koncept je relativan. - Devojka je tresla golim grudima, njene grimizne bradavice su veoma zavodljivo sijale. - Biti gol nije greh. Tačnije, koncept grijeha je svećenički, ali naša vjera je sloboda od buržoaskog morala!
  Natasha je potvrdila, tresući svojim bujnim i elastičnim poprsjem:
  - Bliže prirodi! Bliže prirodnom! I prirodna golotinja!
  Oksana se takođe nasmešila i ogolila torzo. U stvari, na letnjoj vrućini kako je prijatno kada su grudi gole. I vjetar ih nosi. Prelepa devojka, a golotinja dolazi. Sve djevojke su atletske, sa figurama, gola tijela ratnika izgledaju vrlo skladno.
  Prelepe devojke šetaju stazom. Tako su ljupke i veoma privlačne.
  Veronica je cvrkutala, odmahujući glavom.
  Ali nije nimalo estetski ugodan!
  Viktorija je negativno odmahnula glavom.
  - Ne! Imamo sjajna tijela! I izgledamo goli jednostavno sjajno!
  Nataša je klimnula glavom i skočivši rekla:
  - Bilo je dobro biti gol... Evo Iljiča je došao sa pištoljem!
  Oksana se pomilovala po grudima i zacvilila:
  - Zapravo, moje poprsje je super!
  Viktorija je oduševljeno pevala:
  - Oh, devojke, a mi smo napadači! Novčanici, novčanici i novčanici! Videli smo dolare - planine zlata!
  Nataša je, tresući golim grudima, sa osmehom pevala:
  - Nekada su bili goli, bosi, loši!
  I njih četvorica su prasnuli u smijeh. Djevojke su udarale bosim nogama, podizale bose pete. Prelepi ratnici. Iza njih su ruksaci i jurišne puške PPSh. Slatki ratnici, veoma divni.
  Veronika je tiho rekla:
  - Pred Bogom smo svi jednaki... A za razvrat ćemo morati da odgovaramo!
  Natasha se zahihotala i odgovorila sa svom odlučnošću:
  - Nema boga! Ovo je bajka!
  Viktorija je, tresući golim, preplanulim grudima, oduševljeno uzviknula:
  - Boga su izmislili moćnici ovoga svijeta da drži ljude u pokornosti!
  Veronica je negativno odmahnula zlatnom glavom.
  Ko je onda stvorio svemir?
  Viktorija se zakikota i odgovori:
  - Sami svemiri rastu kao lišće na drvetu. Oni rastu ni iz čega. Kada je u dalekoj beskonačnosti drvo u svemiru počelo da raste ispočetka, i od tada su se pojavili mnogi svemiri.
  Nataša se zakikotala i isplazila jezik, napomenuvši:
  - Vruće je! Možemo li skinuti pantalone?
  Viktorija je podržala ideju:
  - To je sjajna ideja!
  I sve tri djevojke jednoglasno su se riješile pantalona, ostajući u gaćicama. I kakva su snažna i mišićava tijela. Jednostavno veličanstveno, a akrobatski.
  Oksana je ushićeno pjevala:
  - Žohar ima antene, devojka ima gole gaćice!
  Ostala je samo Veronika sa zamotanim pantalonama i košuljom. Ona je prijekorno odgovorila:
  - Nije dobro biti tako gol! Šta ako nas vide!
  Natasha se zakikota i odgovori:
  - I neka čak i vide! Volim da uzbuđujem muškarce!
  Viktorija se zakikota, protrese skoro golim bedrima, odgovori:
  - Muškarci su đubre - samo ološ!
  I udarivši bosom nogom svježu gljivu, dodala je:
  - Kako je lepo uzeti pastuva i jahati ga!
  Oksana je sa osmehom primetila:
  - Kad te maze, lepo je... Pogotovo ako su muškarci mladi, zgodni...
  Natasha je podsetila devojke:
  - Zapamtite, uhvatili smo dječaka. Divan klinac, i sigurno ima veliko savršenstvo izvan svojih godina!
  Viktorija je obliznula usne i rekla sa požudom u glasu:
  - Bilo bi sjajno to provjeriti!
  Veronika je ogorčeno zalajala:
  - Kakve gadne stvari govoriš! Ne možete tako ismijavati osjećaje ljudi! Pogotovo kada je u pitanju njemački, ali dječak!
  Oksana se zakikota i odgovori:
  - Izvinite, ali moje srce je tako gadno...
  Natasha je spremno potvrdila:
  - Nemci napreduju, a ja želim da sanjam nešto dobro! Na primjer, o dječacima!
  Crvenokosa Viktorija je kroz cerekanje predložila:
  - A šta ako stvarno uhvatiš muškarce? Bilo je tako sjajno!
  Veronika je oštro odgovorila:
  - Žene krasi skromnost, a ne bahato maltretiranje!
  Viktorija je negativno odmahnula vatrenom glavom. Ošamarila se bosim nogama i zalajala:
  - Ne! Jednostavno, nema većeg užitka, sama izabrati muškarca i uvući je u krevet. Crvenokosa vrag zatresla svojim bakrenocrvenim uvojcima i nastavila. - To je to da se zavališ u žbunje radi zadovoljstva, a ne da ideš niz prolaz.
  Veronika reče strogo:
  - Seks bez razloga je znak budale! - I dodao. - Ovo je protivno normama komunističkog morala!
  Viktorija se nije složila:
  - Sam Lenjin je rekao - žene treba da budu zajedničke!
  Natasha se zakikota i primijeti:
  - Pa, ne mogu da kažem da sam se tako bacila na muškarce, ali lepo je igrati aktivnu ulogu! Ako sami volite da birate koga ćete pogoditi! Ali kod nas ne dolazi do toga.
  Viktorija je klimnula u znak slaganja.
  - Da, imamo samo devojke... Ali možete preći preko ograde! - cvrkutala je djevojka sa velikim zadovoljstvom. - Seljaci, muzici... Naši ljudi revnosno puze potrbuške!
  Veronica je negativno odmahnula glavom.
  - Ne, Lenjin to nikada nije rekao!
  Natasha je uzviknula u znak protesta:
  - Ne, upravo je to rekao Vladimir Iljič! U komunizmu će sve biti zajedničko, uključujući i žene!
  Viktorija se zakikota i promrmlja:
  - Žene su dobre... Muškarci su još bolji! Eh, da te zarobe, da te tamo siluju od cijele čete.
  Djevojke su se uglas nasmijale. A Viktorija je, cereći se, dodala:
  - A onda su ga tukli kundacima! A pete bi se zapalile blagim plamenom i posule korbitom!
  Nataša je bosom nogom udarila kvrgu i zagugutala:
  - Potpetice su zadovoljne kad ih bambusom tuku! Ovdje u Kini, djevojčice i dječake su tukli motkama po golim tabanima. I svidjelo im se!
  Viktorija je sa guštom pevala:
  - Kakvo mučenje u Holivudu! Samo mačke, ne ljudi!
  Veronika je mudro primijetila:
  - Ovde ćeš ići u pakao... Bićeš mučen, a pete će ti biti spaljene ne samo bambusom, već i usijanim gvožđem!
  Nataša je zapjevala, čvrsto stežući šake:
  - Crni gavran na sledećoj kapiji!
  Viktorija je, tresući golim sisama, sa grimiznim bradavicama, nastavila:
  - Kolevka, lisice, pocepana usta!
  Oksana, čije su grudi takođe gole i tresući bokovima, odgovorila je:
  - Koliko puta posle borbe moja glava!
  Veronika je podržala impuls, gazeći bosim nogama:
  - Sa prepunog bloka za sečenje poleteo sam kuda ....
  Natasha je bijesno zaurlala, tresući golim grudima:
  - Gde je domovina! Neka ružno vrište!
  Viktorija je pljesnula i cvilila, izvijajući kukove, jedva pokrivena providnim gaćicama:
  - I sviđa nam se, čak i ako nije lepa!
  Oksana je prosiktala, trzajući golim preplanulim kolenima:
  - Kopile od poverenja!
  Veronika reče sa uzdahom:
  - Mi smo sovjetski graničari. A mi pričamo kao kurve za ogradu. da li je to moguce...
  Viktorija je pevala kao odgovor:
  - Hvala Staljin-vođo! Za glupe, prazne oči! Za to što smo kao uš, ne možeš da živiš!
  Nataša je pesnicom zapretila crvenom đavolu:
  - Ne, ti tako ne hrt! Bit ćete u posebnom dijelu!
  Viktorija je samouvereno rekla:
  - Uskoro će Nemci doći u Moskvu... A već će Staljin biti odveden u kavez!
  Oksana se zakikota i prigovori:
  Mislite li da je ishod rata gotov zaključak?
  Viktorija je sasvim ozbiljno odgovorila:
  - Kako drugačije? Hitler ima više od polovine svijeta pod okupacijom, plus Japan i njegove kolonije. - Djevojka je ljutito lupila svojom gracioznom, bosom nogom. - A mi čak nemamo ni pristojne tenkove! KV serija je parodija na automobile. T-34 je očito premali. Ali normalan tenk nije stvoren! A oklopne granate će biti gore od njemačkih!
  Nataša je teško uzdahnula i progunđala:
  - Moramo se složiti sa ovim! Jao, naši tenkovi su još uvijek tako nesavršeni. Šta je sa KV? Da, lome se...
  Djevojke su utihnule i njihova zaigranost je opala.
  Zaista, već prvi sati rata pokazali su da T-34-76 nema potpuno pouzdan mjenjač, a još više KV seriju. I što je faul, što je tenk teži, to je slabiji prilagođen kretanju. A prednji oklop od 200 mm nije dovoljan da zadrži granate čak ni topa Panther-2 kalibra 88 mm, a ne E-50.
  Kako se neočekivano ispostavilo, njemački automobili su za red veličine jači u prednjem oklopu i sposobnosti da preuzmu udarac. A sovjetska tehnologija očito propada.
  Međutim, u stvarnoj istoriji, Nemci su pobedili već u prvim satima i danima. Ali nisu imali toliki broj tenkova i aviona, kao i strašne mlazne avione. A nije bilo automobila težih od dvadeset dvije tone. Generalno, Nemci su se pokazali iznenađujuće slabi u četrdeset prvoj godini. A pritom je čudno pobijediti jačeg protivnika. I sada? Svi aduti nacista: borbeno iskustvo, bolja pokretljivost trupa, sposobnost proboja u odbranu - su se pojačali. A Firer nije tri i po hiljade lakih i velter tenkova, već desetine hiljada teških. I mlazni avion, kojem, u principu, propeler nije rival.
  A Crvena armija je još bolje obučena za napad nego za odbranu. I učili su vojnike da tuku neprijatelja na svojoj teritoriji, a ne da brane svoju. Naravno, neke stvari su krenule na bolje. Molotovljeva linija je završena. Ovo je već plus. Odbrambena linija u inženjerskom smislu je mnogo jača nego u četrdeset prvoj godini.
  Osim toga, trupe su i dalje bolje mobilisane nego u stvarnoj istoriji. I spreman da odbije udarac. Ali i dalje treninzi u odbrani nisu baš dobri. Duh nije previše uvredljiv. Avijacija iskreno prolazi. A nivo obuke pilota ne može se porediti sa nemačkim. Ali Fritzovi imaju tako kolosalno iskustvo.
  Odnos snaga je mnogo gori nego u četrdeset prvoj godini. Tada je SSSR imao četiri puta više tenkova i aviona, i još je pao. I sada? Sada su Nemci u prednosti u kvalitetu i kvantitetu. Štoviše, u tenkovima je kvaliteta oh, kako je primjetna na strani nacista. Da, i avijacija takođe.
  Možda su zato te četiri djevojke tako pesimistične.
  Ratnici uopšte ne počinju.
  Nataša, stupajući na korijenje drveća i osjećajući trnce u bosim nogama, primijeti:
  - Pokazali smo leđa neprijateljima! Ili bi možda bilo bolje da ustanete i umrete dostojanstveno!
  Viktorija je odmahnula crvenom glavom.
  Šta će naša smrt promijeniti? Samo će se nacisti hvaliti novom pobjedom!
  Veronika se složila:
  - Dobro! Naša smrt će samo dodati fašističke lovorike! I trebali biste nabaviti najnovije oružje i boriti se protiv nacista.
  Oksana je skeptično primijetila:
  - Ali kao? Protiv E-50, bez oružja!
  Djevojke su utihnule... I stvarno, kakav je tenk E-50? Mašina sa gustim rasporedom, ispod dva metra i velikim uglovima nagiba oklopa. Neka vrsta savršenstva u izgradnji tenkova.
  Nova generacija mašina sa hidrauličnim stabilizatorom pištolja. I oklop je nagnut i sa strane, i na čelu, i na krmi. Čučanj tip. U principu, slaba tačka je dno trupa, ako uđete između valjaka. Ali i ovo treba znati. Osim toga, Nijemci vješaju na gusjenice i ekrane - dajući dvostruku zaštitu.
  Tako je Fritz dobio optimalni tenk, koji SU-100, još uvijek rijedak samohodni top, nije mogao podnijeti.
  Tokom granatiranja sovjetskih položaja korišteni su plinski topovi i bombarderi.
  Ali sada su jurišnici preleteli devojke. Očigledno su prijetili da će sahraniti ljepotice.
  Kad bi ih samo mogli vidjeti, naravno.
  Natasha je, ogolivši lice, rekla:
  - Sve smo mi kučke - Firer nije kul!
  I opet se nasmiješila prema nacistima.
  Viktorija je logično i duhovito primijetila:
  - Nije on prvi borac, čak ni drugi!
  Oksana je ozbiljno primetila:
  - "Panther" -2 na brodu je sasvim moguće uzeti. Ona ima samo 82 mm oklopa pod blagim nagibom. Neće nam biti problem!
  Veronika se zakikota i predloži:
  - Možda možemo samo napraviti takav tenk...
  Djevojčice su hodale nekoliko sati bez zaustavljanja. Vrijeme je prošlo iza podneva. Možete stati i jesti. Ljudi u SSSR-u nisu živjeli previše lako, ali se situacija u privredi popravila. Dio robe prodavan je po vrlo niskim cijenama, a dio po visokim komercijalnim cijenama.
  Treći petogodišnji plan 1938-1942. formalno je čak i preispunjen. To je, međutim, postignuto povećanjem dužine radnog dana i drakonskim kaznama za izostanak. Utoliko formalnije, prva dva petogodišnja plana su preispunjena, ali u stvari to nije tako. Visok nivo inflacije omogućio je manipulisanje statistikom.
  Ali zemlja se razvijala prilično brzo. Možda ne tako brzo kao prema zvaničnoj statistici, ali... Cifre su rasle. Gradile su se fabrike, povećavala se proizvodnja posebno u mašinstvu. Povećana osovina i oružje.
  Staljin je uspio stvoriti snažnu industriju, ali Firer je osvojio previše, i nije bilo moguće nositi se s njim. Ispostavilo se da su resursi potpuno neuporedivi.
  Ali dobar gulaš se već proizvodio u SSSR-u. I devojke su je jele sa zadovoljstvom, uz luk i hleb.
  Nataša je ljutito primetila, žvaćući meso:
  - Pa, zašto Firer još nije otišao u Japan! I dođite kod nas!
  Viktorija, snažno udarivši bosom nogom o šljunku, odgovori:
  - Glupost neprobojna!
  Oksana je predložila:
  - Mislim da nas Fritz potcjenjuje! Ali u stvarnosti, moramo raskomadati sav ovaj Hitlerov čopor!
  Veronika reče sa uzdahom:
  - Nismo imali sreće... Iako je rat mogao da počne i četrdeset prve. To su bile glasine tada!
  Viktorija je klimnula u znak slaganja i protresla golim grudima, sikćući:
  - Verovatno je tako! Ali očigledno su Jugoslavija i uspjesi Britanije protiv Italije zbunili Hitlerove planove. Ali, u stvari, to je čak i koristilo Fritzu.
  Natasha je zgnječila mrava golim prstima gracioznih nogu i klimnula u znak slaganja:
  - Svakako! U četrdeset i prvoj godini Treći Rajh bi, bez teških tenkova i raketne artiljerije, bio potpuno bezbedan za nas. Usudili bismo ga... I tako je Fritz podigao ljestvicu.
  Djevojka je teško uzdahnula.
  Viktorija je pogledala Natašu. Na njenim golim, elastičnim grudima i pomislio: "Međutim, kakva lepota", kako bi bilo sjajno da je pomilujem. Ali nije to rekla naglas - to je zaista nepristojno.
  Veronika je logično primijetila:
  - Istorija nema subjunktivno raspoloženje... Ali generalno, bilo bi bolje da se udari u četrdesetoj godini, kada su nacisti napredovali na Francusku. Tada se trenutak - zgodnije ne dogodi!
  Viktorija je prezrivo frknula.
  - I prekršiti pakt? Staljin neće pristati na ovo! Dao je časnu reč da neće napasti!
  Natasha se nasmijala i primijetila:
  - Oh, kako smo mi plemeniti!
  Djevojke su završile svoj kruh, gulaš i luk. Pili su kiselo mlijeko iz čuturica. Krenuli smo dalje.
  Zabljesnule su im gole pete, posivele od prašine.
  Negde se čulo brujanje motora. Njemački tenkovi su se kretali. Među njima je i najveći E-100. Speer je uspio odbiti masivnije primjerke. Ali zaista, zašto su tenku potrebne dvije cijevi? Bolje je napraviti dva tenka lakša sa različitim cijevima nego jedan s dvije, ali teška.
  E-100 je također van proizvodnje, ali se još uvijek može naći u seriji. Štaviše, Hitler takođe voli mastodonte, pa je naredio da se zadrži čitav niz od E-5 do E-100.
  Prilično masivna mašina E-75 sa 128 mm i težinom od osamdeset tona. Ujednačen sa E-50 u oklopu. Teško da je najbolji model, praktično će biti još gori. "Kraljevski lav" sa topom kalibra 210 mm, i težak sto tona.
  Djevojke su se popele na visoki bor i gledale tenkove. "Kraljevski lav" zahvaljujući motoru od 1800 konjskih snaga, prilično moćan mastodont i okretan. E-100 je također opremljen snažnim motorom. Šturmljev je takođe u pokretu, sa snažnim raketnim bacačem od 500 milimetara. To je jedna od najefikasnijih mašina za proboj.
  Sudbina samog tenka Lev bila je dvosmislena. Pojavio se pred "Panterom", a uspeo je da se bori u Švedskoj, Švajcarskoj i prilikom iskrcavanja u samu Britaniju.
  Hitler je osvojio i Švicarsku i Švedsku, nametnuo porobljavajući sporazum Španiji i Portugalu. Oni su bili primorani da napuste svoju nacionalnu valutu i usvoje marku. Dakle, potpadanje pod uticaj njemačkog kapitala.
  Tenk "Lav" je trebalo da se upotrebi protiv Amerike. Ali pretežak auto, sa nedovoljno brzom puškom, nije odgovarao vojsci. Prednost je data naprednijem "panteru" -2. Ovo vozilo je zadovoljilo vojsku svojim naoružanjem, a vozne performanse, a posebno prednji oklop, su više nego vrijedni. "Panther" -2 postao je tenk pobjede u ratu sa Sjedinjenim Državama. A "Lav" se koristio izuzetno rijetko. "Tigar" također nije bio vrlo produktivan tenk, jedva je imao vremena da se upali u bitkama na kraju četrdeset druge godine. A "Tigar" -2 je zastario, jedva ima vremena da se pojavi. Modernizovani "panter" -2, težine pedeset tona, nije bio inferioran u odnosu na "tigr" -2 u zaštiti i naoružanju, a bio je superiorniji u voznim performansama sa osamnaest tona manjom masom.
  Borbena praksa je pokazala da je "Panther" -2 znatno superiorniji od "Shermana" u borbenim kvalitetima, udarajući ovaj automobil sa velike udaljenosti, do tri i po kilometra, i praktično neprobojan u čelo i samo izbliza. domet je ranjiv sa strane. A to nije slučaj sa svim Sherman modelima.
  Amerika je izgubila od nemačkih mlaznih aviona i Pantera, kao i od ranijeg E-25 - jedinstvenog samohodnog topa, visokog samo jedan i po metar.
  SAD su kapitulirali...
  TREĆI DIO
  Natasha je pogladila vlastitu bradavicu od jagode. I sa blistavim osmehom rekla je:
  - Ja ti! On, ona - zajedno cijela zemlja!
  Victoria je podržala:
  - Zajedno prijateljska porodica! Jednom rečju, mi smo sto hiljada ja!
  Oksana se zakikota i, pokazujući na mastodonte, primijeti:
  - Tenk "E" je veoma kratak i zdepast. Biće ga teško dobiti.
  Veronika je tužno prosiktala:
  - Bog nas blagoslovio!
  Nataša se zahihotala i cvrkutala:
  - U Americi za cijelu državu, u Americi za cijelu državu, u Americi za cijelu državu - mogućnosti su jednake!
  Vatrena Viktorija se kikoće i urla:
  - Mogućnosti su jednake za različite slojeve društva!
  I kako želite. I njeni zubi su prekrasni kao što se vide.
  Oksana je komentarisala:
  - Kad se Nemci otcepe, biće im jako loše iz njihovih baza za snabdevanje!
  Veronika se zakikota i predloži:
  Pomolimo se onda!
  Nataša je prezrivo frknula i odmahnula glavom.
  - Ne! Mi smo komsomolci, što znači da smo ateisti!
  Viktorija je agresivno upozorila:
  - A ja sam generalno militantni ateista! A Boga nema - to je medicinska činjenica!
  Veronika je oprezno primijetila:
  Ali to ne možete dokazati!
  Viktorija je agresivno bljesnula svojim smaragdnim očima kao odgovor. I zasiktao sa smiješkom:
  - Mogu! Ako postoji Bog, onda on mora biti odgovoran. To znači brigu o ljudima. - Crvenokosa devojka agresivno je bosom nogom udarila u borovo deblo. - Da li je moguće zamisliti fenomenalni kosmički um koji ne bi mario za njegovo stvaranje!
  Natasha je spremno potvrdila:
  - To je to! Na kraju krajeva, mi smo prema Bogu kao što su djeca prema Ocu, a on ne mari za nas!
  Veronika je oprezno primijetila:
  Ali čak i brižni otac kažnjava svoju djecu...
  Natasha se zahihotala kao odgovor.
  - Ali nemojte ih unakaziti!
  Viktorija je ljutito primetila:
  - Zaista postoje čudne metode vaspitanja u vašem Bogu! On je, na primjer, uzeo i udavio cijelo čovječanstvo, pa čak i nevine životinje. Postavlja se pitanje kakve to fašističke metode?
  Oksana je sa osmehom dodala:
  - I uopšte, večna muka u paklu... Ovo je takođe očigledan preterivanje, pošto nikakve metode pravde ne mogu opravdati mučenje!
  Veronika je zbunjeno raširila ruke i uz uzdah rekla:
  - Takođe mislim da je Nojev potop previše. Ali Zemlja je bila ispunjena grehom pred Božjim očima...
  Viktorija se nasmijala:
  - Da, deca su počela da se šale. Otac je uzeo mitraljez i pucao u one koji su brbljali, ostavljajući samo one koji su sjedili tiše od vode, ispod trave. Crvenokosa je pokazala svoje velike zube. - Tako se dobija analogija!
  Veronika je slegnula ramenima i tiho rekla:
  - Nisam sveštenik da dajem odgovore na takva pitanja. Ali mislim da je Bog imao razloga za to.
  Viktorija se zakikota i primeti:
  - Da... S razlogom su pali bez razloga, samo su sve videli kao da su nestali!
  Natasha je predložila:
  - Možda je Biblija samo jevrejska bajka. Zašto da verujemo u to?
  Oksana je izrazila svoje mišljenje:
  - Morate, u svakom slučaju, sačuvati svoju čast. I ne računajte previše na posthumni raj!
  Viktorija se zakikota i primeti:
  - Da... Sveštenici vole da pričaju priče! I ne baš atraktivno!
  Veronika je tiho primijetila:
  - Ali Isus Krist je prilično privlačna slika!
  Viktorija se zakikota i odmahnu glavom.
  - Ne bih se udala za takvog pacifistu!
  Natasha se zakikota i primijeti:
  - Da, čovek se mora zauzeti za sebe... A šta Biblija uči? Udarali su te po desnom obrazu - okrenite lijevi!
  Veronika je htela da kaže, ali joj je očigledno bilo neprijatno. A onda je Viktorija ubacila:
  - Zaista čudan moral. Ili nas Bog uči da volimo neprijatelje, ili udavi čitavo čovečanstvo odjednom. I kako se to može objasniti?
  Nataša je sama sebi odgovorila:
  - Mislim da su Bibliju napisali talentovani vizionari!
  Veronika je malovoljno prigovorila na ovo:
  - Ko god da pogleda... Ali drugačije osim postojanja Boga nemoguće je objasniti pojavu Univerzuma. - Onda se devojka razveselila. Prošla je golom, isklesanom nogom duž kore i nastavila. - Šta god da se kaže, ali nemoguće je pronaći ili izmisliti ubedljiviju verziju nastanka Univerzuma, osim kako ga je Bog stvorio!
  Natasha je slegnula ramenima i upitala:
  - A osnovni uzrok pojave Boga?
  Veronika je uzdahnula i odgovorila, gubeći samopouzdanje:
  - To je već aksiom... Treba prihvatiti vjerom da Bog postoji. I da postoji oduvijek i da nema prvi uzrok.
  Natasha je negativno odmahnula glavom.
  - Prihvatiti vjerom predvječnost Boga? Ali mogu ponuditi da prihvatim vjerom vječnost univerzuma, ali bez Svemogućeg...
  Veronika je logično primijetila:
  - Izgleda kao alogizam. Kako je ova vječna materija i odakle je došla?
  Viktorija je odmah uzvratila:
  - A šta je logično - Bog je vječan... A odakle on!? Utoliko neposrednije svemoćan i sveznajući?
  Veronika je odgovorila sa očajem:
  - Oduvek je postojalo... Verom prihvatamo! A kako je to moguće - neshvatljivo!
  Natasha je primetila:
  "Zaista, ovdje smo ravnopravni. Materija je morala nekako nastati. I desi se ono nezamislivo. - nacerila se devojka i samouvereno primetila. - Ali i dalje ostaje otvoreno pitanje zašto je toliko zla na zemlji.
  Rat se nastavio, a nacisti su ulazili u sovjetske zemlje sve dublje i dublje. I postigli su veliki uspjeh. I naprednija i moćnija oprema od Crvene armije.
  A Crvenu armiju su sa istoka zadesili siloviti udari. Japan ne treba zanemariti.
  Užasan udarac pao je na miran Vladivostok (na Dalekom istoku nije uvedeno vanredno stanje). Većina brodova Pacifičke flote je razoružana u lukama, mnogi mornari su također prebačeni na zapadni front. S jedne strane, napadi Zemlje izlazećeg sunca bili su očekivani, ali se u praksi pokazalo da nisu očekivani. General Yamamoto se kladio na istovremeni udar svim snagama koje su se mogle upotrijebiti. Amerika, koja je relativno brzo poražena, nije imala vremena da potopi veliku većinu japanske mornarice, bojni brodovi su predstavljali posebno ogromnu moć.
  Kapetan prvog ranga, Vasilčikov, baš u ovaj predzoran čas, igrao je karte sa ostalim oficirima flote. Momci su bili još prilično mladi, ostavljeni su ovdje da se pobrinu da brodovi potpuno ne istrunu. Vasilčikov je jedini od njih osetio miris baruta, prebačen je iz Lenjingrada zbog potrebe da se leči od teške upale pluća, zatečenog u veoma oblačnom gradu. Kapetan prvog ranga, ili ako je prebačen u kopnene snage, pukovnik, uživao je u tišini Vladivostoka, njegovih bujnih ulica. Zima je prošla, april je prošao sa radošću, bilo je divno, toplo, jun nije bio u sredini, već u tropskoj zoni. Oficiri su malo popili, dobra votka u marini, po današnjim standardima (predratna inflacija je depresirala rublju), gotovo je jeftinija od mlijeka.
  No, raspoloženje je pokvarila vijest da sljedeći karavan s američkim gulašom neće doći, zbog čega je grickalica poskupjela, a umjesto nježne teksaške teletine, morali smo jesti već dosadnu ribu s kiselim krastavcima. . Oficiri su nekoliko puta pokušavali da prevedu razgovor na temu rata i tražili da govore o određenim bitkama, ali je Vasilčikov ćutao i skrenuo razgovor na stranu. Konačno, kada su ga konačno uhvatili, zalajao je:
  - Poslaće te na front, pa ćeš prepoznati Kuzkinovu majku. Shvatite da barut ne miriše na parfem, već na leševe!
  Vrlo mlad pomorski poručnik (upravo je dobio epolete, nakon pola godine studija, u koje je upisao odmah iz škole) skoči:
  - To nam nedostaje! Žene! Lijepa žena! Zašto sedimo sami, jer grad je pun usamljenih devojaka.
  Momci su navijali:
  - Naravno, idemo da tražimo devojke.
  Oficir je otpevao romansu:
  - Kako je dobro ležati na travi, a kako je ukusno jesti! Dogovorite preuređenje u kupatilu i pozovite mlade djevojke!
  Vasilčikov je viknuo na razjarenu omladinu:
  - Napolju je policijski čas i devojke spavaju nakon napornog rada! Nemaju svi sreću da dobiju takvo lopovsko mjesto, blaženi kad znoj i krv lije okolo.
  Policajac je zadirkivao:
  - Barut ne miriše na duhove, nego na leševe, samo za redove, komandiri imaju gas maske sa filterom!
  Vasilčikov se namršti.
  - Filozof! Tipična Spinoza, ostaje samo naučiti kako povući okidač jezikom! I biće: pah! Prepone! Prepone!
  Policajci su se smijali, čak su i prozori počeli da drhte. Vasilčikov je dodao:
  - Sjajan ti je jezik kad je protivnikova pamet mala!
  Mlađi oficir je promrmljao:
  "Dosta toga, idemo na piće!"
  Ostali borci su urlali:
  - Tako je, sipajte! Do zore, naravno, imaćemo dovoljno votke, ali će biti i dosta grickalica dođavola!
  I vatrena voda sipana u čaše! Da, tako je počelo da ključa i pjeni se, zvučale su opscene, opscene pjesme.
  Vrata su se iznenada otvorila, i činilo se da je prostoriju raznio uragan. Visoka vatrena devojka je skočila do oficira, i svom snagom razbila zid od cigle nedovršenom flašom votke. Djevojka je viknula:
  - Alkoholičari i gamadi! Cela drzava radi ili se bori, ti si blazen ko svinje. Zaboravio na savest i čast! Nije ni čudo što je Lenjin rekao: pijanstvo je najgori od svih poroka, njegova posebna destruktivnost u javnom domenu!
  Mlađi oficir je već bio prilično pijan, oči su mu zaškiljile i uzvratio je, zgrabivši praznu flašu:
  - Kučko, gubi se odavde! Sada hoću!
  Djevojka je nakratko udarila prstom čizme ispod koljena. Udarac je izgledao lagan, bez obima, ali mladić je zavijao i potonuo. Boca je pala i razbila se. Svi su dahtali, Vasilčikov je uzviknuo:
  - Da, ovo su znaci Ane Vedmakove, as pilota u Španiji i Finskoj. Ima legendarnu kosu, boje vatre! Dobro došao, vodjo eskadrile...
  Vještica je klimnula glavom.
  - Još sam u činu majora, a prvi pilot-as je nagrađen zvijezdom heroja SSSR-a. Upravo je stigla u svom lovcu MIG-5. Dok je ostatak eskadrile na istočnom frontu. Dobio sam instrukcije... Pa, ne tiče te se što sam dobio instrukcije. U svakom slučaju, treba mi vaš razarač da odmah podigne američku zastavu i krene na more.
  Vasilčikov je bio iznenađen:
  - Zašto naše?
  Veštičeve zelene oči su bljesnule.
  - Zato što je ovaj auto napravljen u SAD. Isporučeno vam je pod Lend-Lease-om, a onda slijedite samo moja naređenja.
  Vasilčikov je napravio grimasu:
  - Pukovnik sluša majora, pa čak i iz drugog odeljenja. Vi imate autoritet.
  Vedmakova je pružila dokument s pečatom NKVD-a i potpisom zamjenika predsjednika Glavnog štaba i predsjednika Vijeća narodnih komesara, šefa tajne policije - maršala Berije.
  - Razumijem! I bez daljeg odlaganja, samo ćeš me poslušati! Šta će inače biti, neću reći: nemaš pet godina!
  Vasilčikov se nakloni:
  - Dobro! Razarač je u pokretu, samo je potrebno podići mornare iz kasarne i isploviti za dva sata.
  Vedmakova je zgrabila mladog oficira za kosu, bila je za glavu viša od njega i očigledno jača:
  - Kakav gad i pijanica! Zašto imate tako raspuštenu ekipu! Ovaj momak više liči na kabinskog dečka nego na oficira. Mozda za pocetak dobro naduvati da sav hmelj izadje.
  Vasilčikov se posramio:
  - Ovo je Paša Kolobkov. Na kurseve je poslat direktno iz Suvorovske škole, po skraćenom programu. Još je poprilično dječak, za dva mjeseca rođendan mu je šesnaest godina.
  Witcher je napravio grimasu:
  - Vau! Sa petnaest godina i već oficir! To je ono što ubrzanje radi! I nisam znao da mlijeko već dobija naslove.
  Vasilčikov je slegnuo ramenima.
  - Na komunističkom frontu deca rano odrastaju! Štaviše, desila mu se priča, kao da je napisao najbolju priču o fantastičnoj odbrani Moskve, a Žukov je to primetio i savetovao mu da dečaka prebaci iz kadeta u oficire.
  The Witcher je poboljšao:
  - Dobro! Nije loše što nije budala, ali nema više da pije! Osećam miris, a nos mi je kao pas, odmah pod tribunalom! Zapravo, vi ćete to platiti. Već sredovečni čovek, ali sam.
  Vasilčikov se nakašljao:
  - Zapravo, imam trideset dve, ali već sam šest puta ranjen u Španiji i Finskoj, tako da delujem staro...
  Vedmakova je htela da kaže nešto kao odgovor, kada je iznenada predzornu tišinu prekinuo čudovišni urlik. Kao da su teške gromade padale s neba, prozorsko staklo je istog trena puklo. Krhotine tuče udarale su po stolu, pa čak i padale na ruke i lica pijanih policajaca. Witcher je viknuo:
  - Svi napolje odmah.
  Vasilkov je viknuo u odgovor, toliko da je skoro pokidao glasne žice:
  - Ovo su granate od dvanaest inča! Čini se da su japanski bojni brodovi u lovu, to znači.
  Vedmakova je iznervirana udarila čizmom u zid:
  - Počelo, ali ne kako smo planirali! Ne sve! Prokletstvo, moramo odmah odvesti eskadrilu na more i potopiti flotu zemlje uskookih majmuna.
  Vasilčikov promrmlja:
  - Oružja ima samo na mom razaraču i na par malih korita. Nemamo čak ni odgovor.
  Vedmakova je pokazala pesnicu:
  - Pa, trebalo bi da imate obalsku artiljeriju! Uostalom, nisu svi poslani na zapadni front, kao i avijacija. Uostalom, godinama se priča o tome da Japan svakog trenutka može ući u rat.
  Vasilkov je hteo nešto da kaže, ali opet je tutnjalo, pljuštali su fragmenti. Sirena je zavijala, upozoravajući na dolazak aviona. Vasilčikov je ustao i viknuo preko urlanja Vještica:
  - Imamo avijaciju, a obalske baterije su i ako nisu u kompletu dostupne. Hajde da odgovorimo!
  Pilot je zarežao dok je trčala ulicama:
  - Samo bih otrčao do svog borca i posadiću ove Japance, neće mi se činiti dovoljno. I dalje će platiti za Cushimu i Muden.
  Vasilčikov se složio:
  - Da, platiće! Da, čak i sa procentom!
  Čule su se eksplozije i zakasneli cvrkut protivavionskih topova. Općenito, veći dio PVO Vladivostoka izvađen je još četrdeset prve godine, da bi se ojačala obrana Moskve (očekivalo se da će Hitler udariti, ali je onda prošlo!), tako da su višestruke tačke komarca -kuća zemlje izlazećeg sunca izgleda nije obraćala mnogo pažnje na takvu "buku". Japanski ronilački bombarderi ispuštali su prolećne "poklone" uz prodoran krik. Udarac je zadat i gradu i floti. Japanski avioni nisu preveliki, ali okretni, ali su bojni brodovi, naprotiv, pozamašni. Amerikanci su do sada uspjeli potopiti samo dvije takve ljepotice, a preživjeli su zajedno s kruzerima uništavali obalu. Snažno je ličio na zlikovski napad Zemlje izlazećeg sunca 27. januara 1904. godine. Samo tada nije bilo avijacije.
  Vasilčikov je osećao da se guši od trčanja. On nije natčovjek, već jednostavan čovjek sa bolesnim plućima, uhvaćen u teškoj situaciji. A u Vedmakovoj ga nije mnogo pretekla. Pitam se koliko ima godina, jedva više od trideset, grudi su joj velike, a ramena široka kao kod muškarca.
  Vedmakova se iznenada okrenula i odmahnula rukom:
  - Ne bježi stari, prati me! - Vikala je takvom silinom da joj je zvučni talas samo udario u uši. - Izvucite razarač na more što je prije moguće.
  U blizini su tutnjale eksplozije, pljuštale su krhotine, jedna je pala direktno na Vedmakovu, a ona ga je mehanički uhvatila rukama. Pilotkinja se osjećala kao golman koji je uspješno izborio penal, fragment je bio okrugao, topao i izgledao je kao lopta. Anna je odjednom osjetila kako joj nešto tečno teče niz ruke. Devojka je pogledala fragment, a onda joj je čak i njenog gvozdenog ratnika, prekaljenog trogodišnjim ratom (zajedno sa Špancima), mučnina došla do grla. U rukama je držala bebinu glavu. Jadna devojka (to se vidi iz kratkih prasica, izvaljenih očiju. Vedmakova je pažljivo spustila glavu na ispucali asfalt i prešla:
  - Nisi imao vremena da grešiš, da ne živiš! Međutim, nema većeg grešnika od Boga, stoga nema većeg grijeha od ravnodušnosti prema patnji djece.
  Opet, urlik i krhotine, jedan je udario djevojku u čizmu, ogrebavši kožu. Vedmakova je već htjela da se okrene i pojuri što je brže mogla do piste, gdje je njen MIG strpljivo čekao agresivnu domaćicu, ali...
  Oštar kao oštrica bodeža, ratnički pogled razabra nepodnošljivu grimasu bola na licu kapetana prvog reda Vasilčikova, kada mu je gornji deo otkinuta tela poleteo izbačen udarnim talasom. Sama djevojka jedva je izbjegla fragment. Ona se već svojevremeno nekako zakačila za obraz, čak i tokom vazdušne bitke u Španiji. Kao rezultat toga, ostao je dubok ožiljak, koji je dugo vremena kvario njen izgled. Istina, u Sibiru se upoznala s jednim vrlo jakim čarobnjakom, koji je uz pomoć masti i prizivanja duhova uspio zacijeliti kao da ga nikada nije ni bilo, ovu ranu i još par. Za to mu je Vedmakova dala svoju nevinost, poznavajući ženske radosti. Nakon toga, djevojka je uhvatila i najmanju priliku da zagrize ljubavnu sreću s muškarcem, što je bilo vrlo teško učiniti u svetim sovjetskim vremenima, čak i sa njenom sotonskom ljepotom i sposobnošću iskušavanja. Poenta, naravno, nije toliko u tome da se čovjek ubijedi, već da se osigura da organizator zabave za ovo ne sazna. A prevaranta svih vrsta ima toliko da ih cinkaroš, na cinkarošu i cinkarošu, tjera dalje. Dakle, nećete baš ubrzati ako vam je karijera draga. Ali prije otprilike četiri mjeseca, kada joj je dodijeljena zvijezda heroja, za dvadeset peti oboren fašistički avion zaredom: srela se u Beriji. A u čitavoj sovjetskoj eliti nije bilo većeg ženskaroša od šefa tajne i otvorene policije.
  Vedmakova je trčala kao pista. Štaviše, što joj se retko dešava, pomešala je ulicu u nepoznatom gradu, usled čega je samo povećala distancu.
  Pilot je pobjegao i prisjetio se: Berija je bila inventivna u krevetu, ali ne i njen ukus, ćelav, trbuh, ne Apolon. Tako da nikada nije postao njen ljubavnik. Općenito, glasine da je Berija silovao žene su očigledno preuveličavanje. Ako bi mu bilo rečeno čvrsto ne, drugi čovjek Crvenog carstva, po pravilu, nije pribjegao prinudi. Mada ko se usuđuje od devojaka da kaže ne takvom čudovištu? Dželat Rusije broj jedan!
  Ali ovdje je postala povjerenik Lavrentija Palycha. Općenito, postala je jedna od prvih žena dobrovoljaca koja se borila u Španiji. Zapravo, nekoliko sovjetskih pilota je učestvovalo u ovom građanskom ratu. Čini se da sam Staljin nije posebno želio pobjedu socijalista. I što je logično, u Francuskoj su pobijedili socijalisti, naizgled ljevičari, a odnosi sa SSSR-om su se samo pogoršavali. Ali istovremeno, s obzirom na to da je Franko fašista i buržoazija, a da je narodna vlada Španije izgleda ljevičarska, bilo je nemoguće potpuno zanemariti zahtjeve za pomoć. Da, sovjetski piloti su trebali steći iskustvo, isprobati novu opremu. U početku se rat odvijao s promjenjivim uspjehom, ali je potom Frankova vojska, uz podršku talijanskih i njemačkih jedinica, uspjela zauzeti Kataloniju. Bitka u zraku najprije je bila ravnopravna, ali se onda pojavio čuveni Meseršmit. Već u prvoj zračnoj borbi Vedmakova je osjetila snagu ovog aviona u odnosu na IL-16. Konkretno, brzina, razlika od sto kilometara na sat, omogućila je fašističkim pilotima da sami biraju gdje, kako i kada će se uključiti u bitku. Drugo, naoružanje vazdušnog topa kalibra 20 mm moglo je oboriti IL-16 od šperploče na velikoj udaljenosti, dok je ME-109, koji je imao prednji oklop otporan na metke, držao pogotke mitraljeza 9,6 mm sovjetskog borca. Stoga, da bi se uništio Messer, bilo je potrebno ili napadati sa stražnje strane, ili ako ste imali sreće da uđete u motor, ili u vidno staklo. Treba napomenuti da su i Nemci imali mnogo bolju komunikaciju i da su delovali skladnije. Vedmakova je dva puta oborena, a treći put je teško ranjena i zarobljena. Tada su bila teška vremena, ali pošto je rat već bio izgubljen, Madrid je pao, Hitler je, u znak dobre volje i planirajući savez sa Staljinom, naredio povratak sovjetskih zarobljenika u njihovu domovinu. Vedmakova je provela samo mesec dana u zatočeništvu, smeštena je u bolnicu za oficire, dobro hranjena i zbrinuta. Niko nije tukao ni silovao, možda su nacisti i Frankov režim pokušali pred cijelim svijetom da se pokažu kao humanisti za razliku od krvavog tiranina: Staljina! Ali nakon povratka u domovinu, od svih bivših ratnih zarobljenika, samo je jedna Vedmakova ostala na slobodi.
  Istina, oduzeta joj je naredba za jedinog oborenog italijanskog borca. Ali ona je ostala u vojsci, pa čak i učestvovala u ratu sa Finskom. Zemlja Suomi imala je samo 118 zastarjelih šperploča u svojoj floti aviona. Djevojka gotovo da nije učestvovala u zračnim borbama, više se bavila izviđanjem, dobila je naređenje, čini se jedan monoplan, ipak je oborila, ali se nije računalo.
  Witcher je iznenada ušao u vatru. Bombardovana gradska bolnica je gorjela. Slika je zaista apokaliptična, a žene, djeca i starci živi gore. Ovdje je beba pala pravo u vatru, a svuda okolo se začula strašna graja i jauci.
  Vedmakova je u svojoj glavi osjetila trube arhanđela i bacila se u plamen. Vatreni jezici su lizali gole ruke i otvoreno lice devojčice, ali se pilot tako brzo kretao da je uspela da zgrabi dete i izvuče ga iz zagrljaja uništenja.
  Djevojčica je iskočila, osjetivši samo blagi svrab na koži, bacila pogled na bebu. Avaj, bilo je kasno, dječak se ugušio, uvukao plamen u pluća, opekotine na okruglom licu. Ovakvi pocepani plikovi na koži su mekši od pupoljaka tratinčice. Witcher je viknuo:
  - Ovde je ljudski haos!
  Čizmom je udarila u gomilu smeća, nakon čega je požurila da pomogne kome se još može spasiti. Bilo je to kao kobra koja pleše između plinskih gorionika, djevojka se vrlo bizarno migoljila i plesala. Opekla se, čizme su joj se istopile, tunika ugljenisana, ali je nastavila da se tvrdoglavo bori za svaku dečiju suzu, za svaki otkucaj malog srca, za svaki krhki život, ali tako potreban zemlji! Čizme su se raspale, a sada je devojka igrala kroz plamene vrtloge, svojim golim, šarmantnim nogama. Ona je bila mučenica, ali ne samo časna sestra koja se muči postovima i bičem, što ne koristi ni Bogu ni ljudima, mučenica koja spašava konkretne živote. Noge djevojčice pilota bile su prekrivene slojem malih plikova, ali su se od bola kretale još brže i preciznije.
  Kapetan medicinske službe, izvadio velike čizme iz torbe, viknuo joj je:
  - Uzmi ih, brzo ih obuci! Postat ćeš tako osakaćen.
  Pilot je odmah odgovorio:
  - Bolje je fizički postati bogalj nego moralno biti čudak! Ni sekunde za sebe, sve za front, sve za pobedu!
  Kapetan medicinske službe je odgovorio:
  - Ovo je pravi sovjetski čovek!
  Vještica je proklela:
  - A šta vrediš da spasavaš ljude!
  Kapetan je uzdahnuo.
  - Imam proteze, umesto nogu!
  Vedmakova je, izvlačeći drugu djevojku polusprženog lica i onesviještena, viknula:
  Kako je Bog okrutan!
  Kapetan je slegnuo ramenima.
  Nije Bog kriv, već ljudi!
  Vedmakova je prigovorila:
  - Ovo je isto što i reći - nisu roditelji krivi, već deca!
  Kapetan je htio nešto reći, ali su mu oblaci dima ušli u grlo i ljutito se zakašljao.
  Bosonoga djevojka je zaurlala:
  - Ja sam vještica i nema ljepšeg zanimanja!
  I podigavši golu petu, nastavila je:
  - Adolfe neka budu pozdravi i buket u zlom kovčegu!
  Bikini ratnici su nastavili napredovanje. Nacisti su zaobišli Brestsku tvrđavu i zatvorili kotao. Tenk E-50, kreće se u pravcu istoka.
  Gerda je oduševljeno pjevala:
  - Ja sam tako kul devojka! Sve dušmane lomim kao ledenice... A na hladnoći, bos, smelo, da mi i iskre sipaju ispod nogu!
  Charlotte se zahihotala, oborila trideset četvorku u tijelo i oduševljeno uzviknula:
  - Nema razloga da sumnjate u Otadžbinu! Ratnici su jači od muškaraca!
  Christina je također bosom nogom pritisnula dugme i bijesno je izdala, nokautirajući sovjetski top. Pa je čak i prtljažnik otpao:
  - Prihodi su visoki kao planinski vrhovi!
  Magda je pucala iz svog topa jedan po jedan. Bio je 105 mm i smrtonosan u najnovijoj modifikaciji, bio je prilično brzometan, ispaljivao je deset metaka u minuti.
  Djevojka je pritisnula gole prste i prošaputala:
  - Procenat u liniji budućnosti dat...
  Gerda je udarila sovjetski tenk, zdrobila oklop i viknula:
  - Videćete sami!
  Udarila je i Charlotte, koristeći svoje gole nožne prste, uz divlji, mahnit urlik:
  - Otadžbina nam je sada bliže!
  Christina je također ispalila, koristeći prste svojih golih, preplanulih nogu, izdavši:
  - Pozdravite sunce sa nama!
  Magda je također udarila i pritisnula svoju golu petu. Razbila je sovjetski top u lebdeće fragmente, pevajući:
  - Otadžbina je najjača!
  A ratnici će urlati kao bivoli u klanici. Four jako voli muškarce. Zaista im pristaje. Zašto ne? Tako su lepe i agresivne. I ljubavlju. A čovjek je pas, samo pozovi. I imaćete sve, uključujući i novac. I ove žene su fizički veoma jake. I probavljaju muško savršenstvo ludog temperamenta. I stalno zadovoljstvo.
  Ne morate čekati cijelu godinu na muškarca - a ipak će vas orgazam pronaći!
  Gerda ga je uzela i zaurlala, pucajući na sovjetsku tridesetčetvorku i rušeći toranj:
  - Ja sam pravi vitez uništenja!
  Christina je isplazila jezik i prijeteći huknula:
  - A moj osmeh je kao u pantera!
  Charlotte je govorila agresivno, tresla šakom i gurala džojstik golim prstima.
  A pred nama su velike promjene!
  Magda je cvrkutala i viknula:
  - Mi smo oličenje hetera!
  Gerda se zakikota i odgovori:
  - Kako je dobro kada te miluju ruke zgodnih mladića!
  A djevojka je zamišljala kako joj dlanovi šapaju po bradavicama od jagode. Zaista je tako divno. I škakljivo i uzbudljivo. I veoma lepo.
  Gerda je pucala na sovjetski SU-85. Udarila je autom i cvrkutala, udarajući bosim nogama po oklopu:
  - Ah, hrastove dame, hrastove dame!
  Šarlot je agresivno potvrdila, nadimajući obraze i tresući pune grudi.
  - Duba! Hrast! Duba ladies!
  I kako će to uzeti i smijati se... Kao da zvona zvone. I njegov glas je tako blistav.
  A njena žrtva je bio ruski pištolj kalibra 76 milimetara. Oružje je prilično arhaično.
  Christina se zakikotala i zacvilila:
  - Ja ću urlati i slomiti se!
  I golim prstima je takođe uperila projektil u neprijateljski automobil.
  Kako je lijepa. Zlato i bakar su odlični!
  Magda je potpuno zlatna, jer peva sa oduševljenjem:
  - Kolač još plače...
  Zatim se okrenula oko sovjetske trideset četvorke i nastavila tužno da peva.
  - Ona je stranac u Berlinu!
  Gerda je cvrkutala kao odgovor. Pritisnula je dugme džojstika golim prstima i oborila sovjetsku haubicu.
  - Berlin je prestonica sveta!
  Charlotte je promrmljala sa aplombom u odgovoru:
  - A London je glavni grad Pariza!
  I ekseri na sovjetskom T-26. Mašina, iako nije velika, takođe se smatra tenk.
  Christina ga je uzela i dala, vrteći bicikl bosim nogama:
  - A Pariz je glavni grad Rima!
  Onda, čim se nasmije... I smaragdnim očima bušiće sve ratnike redom. I cerekati se u isto vreme, i blistati zubima. Ali uopće kako će uzeti i udariti sovjetske tenkove. Srušiće pola kule u trideset četiri.
  A nakon nje, Magda će je uzeti i zapaliti granatom. Odnosno, projektil. Prema SU-76. Već očigledno zastarjeli auto, ali još uvijek na listi.
  I cvrkutala:
  - A Rim je glavni grad Majamija!
  Zaista je smiješno. Ali djevojke su se previše zanijele. Nisu primijetili kako je nekoliko vojnika sovjetske vojske dopuzalo do njih sa svežnjevima protutenkovskih granata i raznijelo tragove. I kako će to potrajati i eksplodirati. Valjci su pukli i E-50 je izgubio svoju pokretljivost.
  Morao sam da popravim auto.
  ČETVRTI DIO
  Bombardovanje je jenjalo, ali se granatiranje nastavilo. Brodsko oružje ima pristojnu zalihu granata, međutim, vatra je sada više usmjerena na razoružana sovjetska plovila. Yamamoto je shvatio da će dominacija na moru prenijeti inicijativu u ovom ratu na Japan na duže vrijeme. A za izgradnju brodova proces je skup i dug, iako je, na primjer, podmornice, možda, lakše žigosati. I to se, naravno, mora uzeti u obzir, ali je važno razbiti strukturu. Admiral Yamamoto, najmoćniji čovjek Japana nakon cara Hirohita, osjećao se kao bog. Pravi bog, pa je religija zemlje izlazećeg sunca naučavala da je vojničko junaštvo najbolji način za oboženje! I sada je veliki komandant mogao samovoljno da muči i kvari prostor oko sebe.
  Iznad Vladivostoka su gusti, crni oblaci dima dugi mnogo kilometara; gore su to skladišta nafte i skladišta goriva. Stotine, hiljade ljudi spaljene, pakao, pa, kako se posle toga ne osecas kao bog koji se osvetio Rusima za vekovno ponizenje, veliki narod je primoran da se gura u nizu tako sićušnih ostrva u odnosu na prostranstvima Rusije. Sada ruska flota tone, a za razliku od luke Peru, neće napustiti nijedno plovilo.
  Tokom bitke na Khalkhin Golu, Yamamoto je predložio da se sličan udarac zada Vladivostoku, za koji je izrađen detaljan plan. Ali Hitler je neočekivano sklopio mir sa Staljinom. Uopšte, idiot Hitler, započeo je masakr nad Jevrejima i time nametnuo protiv sebe i Poljsku i zemlje Zapada. I zašto mu je to trebalo? Hteli ste da steknete jevrejsko bogatstvo? Ali bilo je bolje prvo postati svjetska sila, pobijedivši SSSR, a možda i druge zemlje. Zapad je lakše pobijediti zbog činjenice da njegov mentalitet mnogo manje karakterizira fanatizam i sklonost samopožrtvovanju. Da li je poznat barem jedan slučaj nabijanja američkih pilota. Istina, bilo je par sudara, ali najvjerovatnije je riječ o nesreći.
  Rusi su fanatični, što je čudno, jer pravoslavna vjera ne odobrava samoubistvo, i uopće ne smatra da se podvizima može zaslužiti put u raj. Općenito, Hristovo učenje je, po njegovom mišljenju, krajnje glupo i nepraktično. He Yamamoto je čitao Bibliju i čudio se gluposti ljudi koji smatraju takvim pacifističkim Bogom. Na primjer, uči: udare te po desnom obrazu - okrenite lijevi, traže jednu košulju - dajte dvije, volite neprijatelja! Samo mentalno bolesna osoba može smatrati Hrista Boga. Takva religija je dobra samo za robove, ropske vazale. I cijela Evropa i pola svijeta sigurno su vjerovali.
  Istina, Isusovo učenje, uprkos činjenici da odbacuje princip Starog zavjeta, oko za oko i uči da voliš svoje neprijatelje, nije spriječilo Britance da osvoje trećinu cijele planete, stvarajući najobimnije carstvo u istoriji čovečanstva. I to uprkos religioznosti Britanije, gdje se Bog spominje čak i u državnoj himni. Začudo, američki predsjednici se kunu u Bibliju, ali su ipak bombardirali japanske gradove napalm bombama, spalivši hiljade žena i djece žive. Štaviše, ubijali su civilno stanovništvo, ne slučajno, već namjerno, to je bila taktika terorisanja civilnog stanovništva: podrivanje ljudskih i ekonomskih resursa.
  Ali Japanci isprva nisu bombardovali Sjedinjene Države, prije nemačke invazije, tokom čitavog rata samo je jedan bombarder probio i ubio, samo šest civila. I pripisuju posebnu okrutnost samurajima. Uostalom, on bi se Yamamoto, po želji, mogao probiti bombarderima do američkih gradova, posebno nakon poraza Jenkijevske flote u blizini luke Peru. Da, Evropljani su moralna kopilad. Imaju izopačeno razumijevanje, vjeru, učenje i nečinjenje!
  U Japanu nije tako! Ono što nas uče to i radimo. Ne postoji takva stvar da Bog kaže okreni drugi obraz, ali su njegove sluge namjerno ubijale malu djecu. Da, općenito, vjerovanje da je Bog jedan i Svemogući ne može biti istinito. Da je sam, onda bi naravno vodio računa da ga ljudi obožavaju ispravno, u vjeri i istini, i da imaju jednu doktrinu. I tako se svako moli kako hoće, šta hoće. A svijet je previše ružan i pogrešan da bi ga stvorio jedan Svemogući Bog. Uostalom, svaki odgovoran vladar na prvom mjestu teži redu i pravdi. Želi da jaki, mudri, plemeniti, pošteni budu na prvom mjestu, a ostali se ili ispravljaju, rastu fizički i duhovno, ili... Međutim, ako je Bog Svemogući i Stvoritelj svemira, onda bi ne stvaraju tjelesne i mentalne nakaze.
  Uostalom, zašto je car ponekad primoran da trpi slabosti ljudi kao datost? Jer drugog izlaza nema, on ne može u tren oka pretvoriti nakaze u zgodne muškarce, a kukavice u hrabre. Ali da mogu, odmah bih to uradio! Jao, moram da prihvatim ono što jeste i da se pozabavim ljudskim materijalom koji sam dobio kao datost. Ali od koga je to dobio, drugo je pitanje. Da, i sam car ima slabosti: on je samo čovjek - stari, bolestan, oronuo. Začudo, božanski car često živi manje od običnog sluge, ima manje vještina oružja od većine generala i mnogih vojnika. Pa šta je u tome od Svemogućeg Boga. Ali bela nije ništa bolja! U čitavoj istoriji Evrope nije bilo strašnijeg i uspešnijeg osvajača od Hitlera. Da, on je zaista simbol vojne hrabrosti bijelaca! I, ipak, najveći komandant svih vremena i naroda, nije mogao da završi ni gimnaziju, da stekne srednje obrazovanje, koje je obavezno u Japanu!
  Štaviše, Hitler nije primljen u vojsku iz zdravstvenih razloga. Začudo, ovaj revnitelj kulta snage, lav rata, ispao je toliko fizički slab da čak ni u Njemačkoj, gdje na svakoj postaji postoji vojna pošta, nije pozvan kao redov. Kako je degradirana Evropa.
  Međutim, Staljin, još jedan od najistaknutijih političara našeg vremena, također nije imao srednje obrazovanje, bio je grumen. I zanimljivo, on takođe nije pozvan u vojsku, iz zdravstvenih razloga. Zanimljivo, slučajnosti, dva zlonamjerna neprijatelja nisu imala srednju stručnu spremu, nisu pozvani u vojnu službu zbog zdravstvenih razloga, imali su očeve pijanaca, a i Hitlerov otac je prvo radio kao obućar!
  Evo takve slučajnosti, čudne, zlokobne. Gering, Hitlerov zvanični nasljednik, nije takav. On je iz porodice aristokrata, Geringov predak je bio zamjenik stvarnog vladara Njemačke, Bizmarka. Dakle, Churchill: aristokrata, iz plemićke porodice, i američki plutokrati, (Predsjednik Roosevelt nije ništa drugo do pijun, brzo su našli zajednički jezik s njim.
  Htjeli su da zamijene Hitlera njima, ali nije išlo. Hitler ih je sve pokorio! Gering je biznismen, oligarh, aristokrata i pragmatičar. On je bolji od Hitlera sposoban da ujedini sve antiboljševičke i antiruske snage cijelog svijeta. Amerika i Britanija žele okončati Rusiju, bez obzira na vladajući režim, ali komunisti, koji poriču sam pojam privatnog vlasništva, žele da završe tako strašno. Fanatično je da čak zatvaraju oči pred pretjeranim jačanjem Njemačke i da su sami primorani da se pridruže Trećem Rajhu.
  Međutim, Njemačka je geopolitički konkurent, ali konkurent u okviru kapitalističkih i aristokratskih pravila igre, a boljševička Rusija je apsolutno strana i neprijateljska. Čak je iznenađujuće da je sam Čerčil ponudio Staljinu pomoć, uprkos svom antikomunizmu, tradicionalnoj, engleskoj mržnji prema Rusiji.
  Daleke 1941. želeo sam da postavim Staljinovu Rusiju protiv Hitlerove Nemačke. Nemci su ga bolno stisnuli. Uostalom, Njemačka pod crvenima je ratni konj upregnut u sovjetska kola, a SSSR pod smeđima je vječna partizanska zona. Uostalom, fanatični boljševici se neće pomiriti, već će voditi dugotrajni gerilski rat, koji će toliko iscrpiti Treći Rajh da će svi snovi o daljnjoj ekspanziji nestati kao duga nakon grmljavine! Rusija pod Nemačkom, bolje nego Nemačka pod Rusijom! Razumijevajući ovo, jasno je zašto su Churchill i Sjedinjene Države, nakon vojnog poraza i predaje, tako brzo krenuli na zbližavanje s Trećim Rajhom.
  Yamamoto je pragmatičar, bio je protiv rata sa SAD-om i Britanijom. Ali ove dvije imperije same su isprovocirale Japan uvođenjem embarga na isporuku naftnih derivata. Uostalom, zemlja izlazećeg sunca nema svoje bunare i mnoge druge sirovine. Japanci su pregovarali, Amerikanci su postavljali sve ponižavajuće zahtjeve.
  A u isto vrijeme, Jenkiji, izazivajući rat, uopće nisu vodili računa o dovođenju vojske i mornarice u borbenu gotovost. Ispostavilo se da je iskušenje preveliko, utoliko je više lebdela nada da će Moskva pasti i da će Nemačka i njeni saveznici priskočiti u pomoć. Osim toga, postojala je nada da Sjedinjene Države, kao još uvijek relativno demokratska zemlja, jako ovisna o javnom mnijenju, ako se rat povuče, neće htjeti prolijevati krv na tuđa ostrva. Zaista, zašto bi običan američki čovjek na ulici sa svojim rođacima dobivao kovčege od cinka, ako ne govorimo o zaštiti teritorije samih Sjedinjenih Država, pa čak i plaćanju prilično velikih vojnih poreza! Možda je zato carska Rusija izgubila, imajući više vojnika, ali ruski narod nije smatrao Mandžuriju svojom teritorijom i nije htio krvlju i znojem platiti apstraktne interese. Nažalost, Hitler nije otišao u Moskvu, dijelom zbog nespremnosti za oštru zimu, a dijelom zbog fanatizma karakterističnog za boljševike.
  Nisam to želio lično doživjeti.
  Međutim, ne samo boljševici, ruski narod je sklon samopožrtvovanju za velike ciljeve. Uostalom, prvog vazdušnog ovna napravio je ruski tip Messer. Čak je iznenađujuće da je to učinio ne zarad raja, već zarad Otadžbine. Mada... Messer je djelimično budala, jer je majstor akrobatike, pronalazač, konstruktor, a naravno i živ bi donio mnogo više koristi domovini. Možda Jenkiji nisu toliko u krivu, ponavljajući princip: glavna stvar u borbi je preživjeti! Na kraju krajeva, mrtvi više ne mogu ubijati!
  Nekoliko polugolih djevojaka golih grudi naklonilo se u znak odobravanja.
  Admiral Naumo je primijetio:
  - Već smo potrošili više od dve trećine municije. Puške su jako vruće, polivaju se kantama vode!
  Yamamoto je prekrstio prstom u zraku i rekao tihim, pomalo promuklim glasom:
  - Mislim da će oružje izdržati posljednju trećinu granata. Iako ne, nokautirajte do devedeset pet posto.
  Admiral Naumo je slegnuo ramenima i obrisao znoj sa čela.
  - Da li se isplati dati sve najbolje prvog dana?
  Yamamoto je stisnuo šake.
  - Troškovi! Naravno da je vrijedno toga! Iznenadili smo Ruse, kao 1904. godine, Nemce 1940. godine, ali Staljin će strogo kazniti komandu i to se više neće ponoviti. Dakle, potrebno je iskoristiti činjenicu da je zmajev rep zaspao. Zapravo, razumijem Staljina, rat s Njemačkom mu je upio pažnju do te mjere da je prestao da brine o Dalekom istoku. A njegova pratnja bez vođe se plaši da preuzme inicijativu. Ovdje smo promašili naš udarac. Kao i Amerikanci. Svima je bilo očigledno da se stvar sprema, oblaci se skupljaju, grmljavina će uskoro da udari, ali...
  Trčali su, bljeskajući bosonogi, okrugle pete djevojke. Bili su na važnoj misiji.
  Naumo je dodirnuo dršku samurajskog mača koji mu je visio o pojasu, ili kako se još naziva katana:
  - Rusi uvek kasne! Rat neće dugo trajati i stići ćemo do Urala.
  Yamamoto je podigao oči prema nebu.
  "Neka nam bogovi pomognu u tome, ali ja ne mislim tako!" Brzo uče, Khalkhin Gol je pokazao da je nivo Rusa viši nego tokom rata 1904-1905. Osim toga, reći ću vam jednu tajnu. Naš tajni agent u Vladivostoku je malo pomogao što prilično moćna obalska artiljerija nije imala granate, a letjelica nije uspjela da poleti na vrijeme. Ovo je tajni rat.
  Naumo je bio iznenađen:
  - A gde su SMERSH i NKVD izgledali?
  Yamamoto se nasmijao, tresući prstima.
  "Ovdje na Dalekom istoku služe najgori kadrovi Rusije, oni koji se boje da će poginuti na sovjetsko-njemačkom frontu teže Vladivostoku. Stoga je ovdje mnogo lakše naći izdajnika ili budalu na vrhu, kao i sebičnu osobu. A NKVD je toliko navikao na otkrivanje izmišljenih zavjera da više ne primjećuje prave izdajnike. Tako da je sasvim moguće raditi. Inače, ako je nekoliko generala prešlo na stranu Nijemaca, uprkos tome što njihovim porodicama, rođacima i prijateljima zbog toga prijeti pogubljenje, onda je sasvim moguće podmititi nekoga iz vrha. Ili ga koristite u mraku, što je još bolje.
  Tako da smo uradili mnogo posla. Nas Japance općenito karakterizira temeljitost u promišljanju vojnih operacija i uzimanje u obzir svih sitnica.
  Naumo je protrljao dršku svoje katane.
  - Dobro! Ali sramota Khalkhin Gola izaziva osjećaj gorčine i jake ljutnje! kako bismo mogli...
  Yamamoto je tešio:
  - Bilo je više Mandžuraca nego Japanaca, a generalno je nemoguće pobeđivati sve vreme. Moram napomenuti da se, ipak, nisu najbolje jedinice borile na našoj strani, a Rusi su imali veliku prednost u avijaciji i tenkovima.
  Naumo je napola nacrtao svoju katanu.
  - Nismo opravdani! Samuraj se nikada neće pozvati na tupu oštricu i umornog konja, mnogo neprijatelja i slabo oružje!
  Yamamoto je ispravio:
  - Samuraj, naravno da nije, ali muškarac, nažalost, da! Ljudi su skloni greškama!
  Yamamoto je bio ometen i viknuo je nešto u cijevi, a zatim nastavio:
  - I znate, ponudio sam da udarim na Rusiju još u maju 1942. godine. Ovo bi moglo spriječiti napredovanje prvog Fritza.
  Naumo je klimnuo glavom.
  - Zaista! Ali borili smo se protiv SAD-a i Britanskog lava.
  Yamamoto je prstom kucnuo po kormilarnici.
  - Da! Istina, ali SAD je dobio udarac u zube, Britanija je izgubila svoje kolonije, a Njemačka je bila relativno tesna. Željeli smo da izvučemo što više sile sa zapada Rusije kako bismo olakšali Wehrmachtu da krene u ofanzivu na Britaniju bez straha da će Staljin zabiti nož u leđa. - Admiral je ispio sake koji je ponudila bosonoga djevojka u kratkoj suknji i nastavio. - Udarac je planiran za maj, u vreme kada su se putevi isušili, ali su Amerikanci sprečili.
  Naumo je izvukao svoju katanu i zarezao je u zrak:
  - Smrt SAD! Uvek se mešaju sa Japanom.
  Yamamoto se lukavo nasmiješio.
  - Ne uvek, naravno, na primer, kada smo se prvi put borili sa Rusijom, Jenkiji su nam mnogo pomogli kreditima, kao i zalihama oružja. Više od polovine naše flote napravljeno je novcem Sjedinjenih Država i Britanije, i to u njihovim vlastitim brodogradilištima. Dakle, Amerika nije uvijek loša, ali ne u ovom slučaju.
  Naumo je iznenađeno upitao:
  - I zašto?
  Ponovo su protrčali pored japanskih admirala, bljeskajući golim petama sluškinje.
  Yamamoto se spustio da objasni:
  - Jato dalekometnih bombardera probilo se do Tokija, i zadalo podmukli udarac glavnom gradu, koristeći napalm bombe. Stotine drvenih kuća je izgorjelo, a car je naredio po svaku cijenu da se zona kontrole udalji od glavnog grada. I prije svega, uhvatiti borbeni kompleks američkih baza na arhipelagu Medei, najbliže japanskim kosturima. Nažalost, nismo uspjeli, pa smo počeli gubiti bitku za Tihi okean. Dobro je što smo u isto vrijeme imali mudrosti da brzo zaključimo savez sa Trećim Rajhom i izvučemo malo. Inače, od naših gradova ne bi ostale ni ruševine.
  Golonoge su čak i skočile, tresući crno-crvenim pletenicama.
  Nauma je mahnuo mačem u vazduhu:
  Ionako bismo pobedili! Dakle, da li je zaista potrebno dati Hitleru Filipine nakon rata? Ovaj biser japanske krune, neosvojivi Singapur, rascvjetani Hong Kong, Indonezija, izvori nafte zarobljenih engleskih kolonija i Francuska Gvineja, Indokina, Burma, Tajland. I još mnogo toga, o čemu se priča ne okreće se jezik. Na kraju krajeva, mi stojimo na granici sa Indijom, na čijem je pragu Fuhrer zauzeo - Australijom. I odustani od svega bez borbe, kao kukavica...
  Yamamoto je prekinuo:
  - I među belcima ima pametnih! Nije ni čudo što je car u svojoj kancelariji stavio bistu Napoleona. Ali postojao je još jedan Cezar, rekao je: teže je zadržati poražene nego pobijediti. U ovom slučaju to se prije svega odnosi na nas. U ovoj fazi nismo imali izbora. Odlučili smo da zadržimo dio kako ne bismo izgubili sve, pa i suverenitet.
  Nauma je reproducirala osmicu s mačem:
  Razumem umom, ali srcem!
  Yamamoto je ustao i pljesnuo svog kolegu po ramenu.
  - Da, nemoj se ljutiti, u ovom slučaju, ako odemo, onda da se vratimo. Pobedićemo SSSR i opet jurišati u Treći Rajh protiv SAD i Britanaca, ali ćemo ih već pobediti zajedno sa Nemcima i testeninom. A onda ćemo sve vratiti, plus ćemo zauzeti i Indiju, Australiju, Aljasku i sve do... Videće se tamo, uostalom imaćemo resurse ruskog Sibira, a Amerika će ponovo pasti u depresiju. Ovo se mora shvatiti!
  Ponovo su golonoge devojke klimale glavom u znak najvećeg odobravanja. Tako su lepe, preplanule, neke devojke su bile čak i plave kose, mišićave.
  Admiral Nauma je gotovo neprimjetnim pokretom sakrio katanu u korice i šapćući šapnuo:
  - Budućnost je dobra, ali sadašnjost je bolja! Čujte na nosačima aviona, kompletna zaliha bombi je potrošena, a na...
  Yamamoto je kratko naredio:
  - Dođite na palubu i pogledajte okolo, za pola sata ćemo se okrenuti i krenuti prema našoj najbližoj bazi.
  Nauma mu je zviždala kroz nos:
  - Slušaj komandanta!
  Admiral je iskočio, držeći vrata da se ne zalupe. Prije nego što su njegovi koraci utihnuli, senka je iskliznula s vrata, ona je hodala na prstima i bacila pokrivač. Yamamoto se nasmijao.
  - Lady Armstrong, iznenadni ste kao i uvek!
  Svjetlosni mlaz pao je na stvorenje, pokazujući ga u svoj svojoj slavi. Bila je plava, nimfa, savršenih proporcija, ali sa licem zrele žene u tridesetim. Nešto viši od Yamamota, u kožnim cipelama izvezenim smaragdima i safirima u skladu sa bojom talasa, sa mekim đonom. Nakon što je skinula pokrivač, bila je u kupaćem kostimu i kretala se poput indijske plesačice.
  Yamamoto je zaustavio ženu:
  - Pleši kasnije! U međuvremenu, slušajte me pažljivo, kako je marionetski predsjednik Sjedinjenih Država kao dio Trećeg Rajha, Henry Truman, reagirao na naš prijedlog da se svim oslobođenim teritorijama daju status formalno nezavisnih država?
  Armstrong je odgovorio njenim blagim glasom:
  - Rekao je da su on i Čerčil protiv toga. Sve kolonije će i dalje biti kolonije, a Kina će ostati podijeljena. Inače, Truman je rekao da ako Japan pomogne režimu Čai Kang Šija, on ga može spasiti - lično će pitati Hitlera da je tako. Ukratko, imate svoje baze u Mandžuriji, kao i režim, pa čak i nešto dobijete u kontinentalnoj Kini. Konkretno, koncesije i pristup sirovinama.
  Yamamoto se nasmiješio.
  - To su dobre vesti! Zna li američka marionetska vlada da smo pogodili SSSR? Ili još ne?
  Armstrong je prstom napravio krug.
  - On već zna! Do sada nije bilo zvanične reakcije, ali je Truman već uspeo da uzvikne: bravo Japanci!
  Yamamoto se namrštio i ljutito trgnuo obrve.
  - Mi za njega nismo Japanci, nego Japanci, nacija ratnika i mudraca, a ne pastira i osuđenika kao Amerikanci. Iako je to, naravno, dobro, znači da neće biti prepreka za ofanzivu duboko u Sibir.
  Žena je zaigrano pomerala noge po podu:
  - Sibir je dobar - veliki je, bogat! A u isto vrijeme, Sibir je loš - ima snijega i hladnoće!
  Yamamoto je stisnuo usne.
  - Japanski vojnik se ne boji mraza. Ovo je suština Bushido kodeksa: ne tražite lak život za sebe, već savladajte poteškoće. Nije ni čudo što je simbol samuraja - karas! Ova riba uvijek pliva protiv struje.
  Armstrong je bio iznenađen:
  - Šaran? Tako bezopasna riba. Jesu li strašni, stvarni demoni samuraja apokalipse u usporedbi sa sobom sa gonjavom, koja se prži u tavi, a ne s tigrom ili lavom.
  Yamamoto raširi ruke.
  - U Japanu nema lavova! A tigar je previše nježna mačka, nedostaje joj hrabrosti. Znate, jedan od glavnih testova za samuraja, u dobi od deset godina, on biva uveden u kavez s tigrom i mora uzeti komad svježeg mesa od zvijeri. Taj Zenki se izlegao, zar ne verujete?
  Armstrong je odmahnuo glavom.
  "Ne verujem da desetogodišnji dečak može da se nosi sa tigrom, čak i ako ima najoštriji mač u rukama.
  Yamamoto je nježno položio ruku na djevojčina leđa i pomilovao je po goloj, baršunastoj koži.
  - Pogrešno ste razumeli. Sin samuraja ulazi u kavez s tigrom bez mača ili ikakvog oružja. Mora da iskoristi svoj jak um i snagu volje da ubedi tigra da mu da hranu!
  Armstrong je uzviknuo:
  - Da, prosto je neverovatno! Samuraj je pravi đavo! Jeste li i vi bili u toj ćeliji?
  Yamamoto spusti oči.
  - Nažalost nema! To je običaj iz davnih vremena! Ali ako hoćeš, bacićemo te u kavez? Recite da želite da uđete u kavez sa tigrom?
  Armstrong je prednjala, njene preplanule, nježne grčke ruke omotane oko admiralova vrata. Usne su se pozivajuće otvorile:
  - Ako si tigar, onda sam spreman čak i za pakao! Iako je raj gori od pakla bez tebe, o moj voljeni samuraju.
  Yamamoto je iznenada odgurnuo ženu i povikao:
  - Sada moram da sumiram rezultate racije na SSSR sa drugim admiralima, kao i da saznam kako stvari stoje na kopnu. Nema vremena za prepuštanje ženskim zadovoljstvima. Razumijete: nema vremena! Zvaću te tek uveče. Inače, uski izrez očiju i žuta koža mi ne smetaju.
  Armstrong je prevrnuo kukove.
  - Ne! Upravo suprotno! Tako još romantičnije i neobičnije! Ti si Japanac, ja sam Amerikanac: žuta i bela rasa, anđeo i demon! Ovaj kontrast je lud! Većina žena voli original i ne voli ostale.
  Yamamoto si je natočio pola čaše sakea pomiješanog sa "Ginn" i, progutavši u jednom zamahu, opustio se:
  - Zapravo, mislio sam da su žene konzervativnije od muškaraca. Jesu li žene napravile mnoga naučna otkrića?
  Armstrong je zabacio glavu i protresao plavom kosom, rekao:
  - Najvažnije otkriće za ženu je otkriće novog muškarca, samo pod uslovom da je knjiga, a ne radio! A samuraji nisu govornici!
  Začuo se histeričan zvuk zvona, bljesnulo je zeleno svjetlo. Admiral si je natočio još pola čaše, frknuo na ruskom i pojeo limun namazan medom. Obliznuo je usne i pokazao dršku samurajskog mača:
  - Ja sam lično ubio više od stotinu ljudi, najmanje dvadesetak mladih žena! Bit ćeš najljepša od svih žrtava.
  Armstrong je prijetio, isplazivši Jamamotov grimizni jezik:
  - Imam tri sina i oni će se osvetiti vama i vašoj porodici, admirale!
  Yamamoto nije djelovao nimalo uvrijeđeno.
  - Rodila je troje dece...
  - Pet! Amstrong je ispravio.
  Posebno pet! I zadržao djevojčin struk?
  Gospođa je prebacila nogu preko vrata:
  - Ja sam Amerikanac i to govori sve!
  Yamamoto je klimnuo glavom i prosiktao:
  - Sad će ti doći dečak, ona je veoma jak nindža borac. Poslužite ga po najvišim standardima. Razumeo?!
  Armstrong je klimnuo u znak slaganja.
  - Volim mlade ljude... Nadam se da je zgodan?
  Japanci su samouvjereno odgovorili:
  - Čak više! Svideće vam se!
  I odlučno napusti kabinu. Umesto toga, skoro odmah se pojavio dečak. Izgleda kao da ima trinaest ili četrnaest godina, vrlo mišićav, bos i u kratkim hlačama. Zaista zgodan, sa plavom kosom.
  Armstrongu je bilo drago... Što neće imati posla sa nekom starom nakazom.
  Dječak je, međutim, izgledao ljutito i sažeto promrmljao na engleskom:
  - Skini se!
  Žena se nasmešila i rekla:
  - Možda malo romantičnije!
  Dječak joj je odgovorio ošamarenjem po licu. Dami je gorio obraz. Špijunka je teško uzdahnula i počela skidati odjeću. Nažalost, početak nije baš obećavajući.
  Dječak je pokazao zube, skinuo šorc i otkrio teško muško savršenstvo.
  Šištalo cereći se:
  - Lezi!
  Uz uzdah, ledi Armstrong je legla na leđa i raširila noge. Dečak je sa pritiskom i vrlo grubo ušao u nju, i počeo da udara kao iz mitraljeza. Bez milovanja, bez reči...
  Špijunka je već bila iskusna kurva i nije bila povrijeđena. Naprotiv, oštri trzaji su gotovo ugodni. Tako su je uzbudili, a pećina Venere je počela da se puni vlagom. Onda je potpuno krenulo, i čuli su se sladostrasni jauci.
  Dame su grube, ali i ovo je zadovoljstvo. I ovdje vas prekriva val orgazma.
  Dječak iznenada prestaje da lupa, snagom hvata Lady Armstrong za kosu i saginje se gol do svog savršenstva. Špijunka otvara usta i mlaz joj udara u jezik. Nije ni prvi put. A bela kaša od dečaka je slatka i veoma prijatna na ukus. Armstrong oblizuje usne sa iskrenim zadovoljstvom.
  Tada se i sam mladi nindža licem naginje ka njenim grudima i počinje nesebično raditi. Armstrong zadrhti od novog talasa ekstaze i riče kao bivol u klanici. Ona mora uhvatiti savršenstvo svojim grimiznim ustima. I da radim sa ružičastim jezikom. Dok ponovo ne izbije fontana bijelog i slatkog.
  Tako zabavno. A mladi, mišićavi i plavokosi nindža jednostavno je neumoran. Njegova energija je neizmjerna i neodoljiva. Ovaj slavni borac i gigant u krevetu. I plava kosa... Jednostavno sve je super i najviša klasa.
  Popravljeni E-50 je krenuo u borbu. Rusi su ipak prilično podigli utvrđenja, a Nemci su morali da savladaju odbranu u dubini. Ratnici su metodično uništavali bateriju.
  Gerda je pucala, razbijajući sovjetski top, a onda je sa osmehom u glasu rekla:
  - Tući ćemo ljude, i tući kante!
  Charlotte je otpjevala svoje bakrenocrvene lokne:
  - Mi smo, oh, pljačkaši! Razbojnici!
  I pritiskom na dugme džojstika golim prstom, poslala je projektil, razbijajući sovjetski bunker.
  A onda je Christina zaglušno zarežala:
  - Bang Bang! A ti si mrtav! Mrtvi! Mrtvi!
  I također golim prstom pritiska gracioznu nogu, šaljući neprijatelja u nokaut.
  A onda je tu bila i Magda. Evo devojke. Pritišće i džojstik prstima bosih nogu, i kako mlati.
  - Oh, ko nas vidi odmah će dahnu!
  Šarmantna Gerda, tresući punim grudima, lupila je po trideset i četiri i zacvilila:
  - A za nekoga će mirisati prženo!
  Charlotte je golim prstima pritisnula dugmad džojstika i cvrkutala kao vrabac:
  - I mi držimo nešto u njedrima!
  Kristina je granatom raskomadala sovjetski pištolj i zašuštala, cvokoćući grimiznim usnama:
  - Ne prilazi nam...
  Magda je takođe pritisnula dugme golim prstom. Dunula je u trideset četvorku i viknula:
  - Ne prilazi nam!
  A Gerda, ova agresivna zvijer, plave kose, također će udariti projektilom, a tridesetčetvorka će se rasprsnuti kao nos boksera pod šakom udarca. I ratnik će cviliti:
  - Ubićemo ga!
  I opet će djevojke briznuti u plač i pucati, bez ikakvog žaljenja i pauze.
  Charlotte je oduševljeno uzviknula:
  - Ja sam veliki pljačkaš...
  I takođe kako pogađa sovjetsku haubicu. Samo su dijelovi letjeli u različitim smjerovima.
  Christina reži. Dok pritišće golim prstom dugme džojstika i cvrkuće:
  - A kći demona je mrtva!
  Magda također zakucava bosim nogama na udarni predmet, razbija sovjetski tenk i izdaje:
  - I ne skroman!
  Gerda je pokazala zube, zubi su joj bljesnuli. Zamišljala je zgodnog mladića. Tako čvrst, atletski, sa reljefom mišića i velikim muškim savršenstvom. I kako se naginje i obavija svoje grimizne usne oko njegove pulsirajuće jezgre od žada. Kako je ukusan, kao čokoladni sladoled. I onaj čokoladni sladoled koji ližeš jezikom. I tako je lijepo, tako uzbudljivo.
  Oh, kako je lijepo ako joj se s leđa pridruži još jedan mladić. A pulsirajući štap od žada ući će u vlažnu pećinu Venere. I kako je super.
  Gerda se čak tresla od klonulosti. Kako joj se to činilo dirljivim i divnim.
  Djevojka je pucala u sovjetski pištolj. I ciknula je zadivljeno, lupajući bosom nogom:
  Momci, momci, na vama je...
  Charlotte je također mlatila i razbila ruski tenk, dok ona brblja, tresući punim poprsjem:
  - Spasite zemlju od vatre!
  Christina je protresla bakrenožutu kosu. Ogolila je vatreni osmeh, cvrkućući:
  - Mi smo za mir, za prijateljstvo, za osmehe sveta....
  Magda je golim prstom kliknula na džojstik. Razbila je sovjetski tenk i zarežala:
  - Za srdačne sastanke!
  Ratnici su izgledali izuzetno veselo. I kako su pokazali zube. I namiguju i cvile.
  Charlotte takođe zamišlja momka. Mlad, ali sa bradom. Dok joj miluje grudi. Dok brada golica grudi, kovrdžava kosa prelazi preko zrelih jagoda bradavica. I on je golica, i ljubi joj grudi. Zaokružite slatku, mednu bradavicu svojim jezikom. Takva je idila. A ako momak još zabode jezik u pećinu Venere. Kakav ukus!
  Charlotte puca i vrišti:
  - I mač će biti oštar!
  Naravno, djevojke, iako ljepotice, rade prljavo djelo - ubijaju sovjetske vojnike. Ali tako su ih učili od ranog djetinjstva. Oni su nemilosrdni vukovi.
  
  
  LUCKY FUHRER TICKET
  Hitler je dobio fantastičnu kartu: sreću ruskog predsjednika Vladimira Putina. I postalo je fantastično za Firera da vodi. Istina, ne sav Hitlerov karneval. Zaustavio je trupe kod Dukera. Ali evakuacija je obavljena za Britance i Francuze uz velike gubitke, i sa mnogo većim brojem zarobljenika. A u borbi za prevlast u vazduhu, Britanija je stradala mnogo više, a Nemci su oborili više aviona nego u stvarnoj istoriji, dok su sami izgubili manje. I Firer je ipak odlučio sletjeti. I bila je prilično uspješna. London je pao za jedanaest dana. I britanske trupe su kapitulirali.
  Većina kolonijalnih trupa i dominiona priznala je novog i, štoviše, legitimnog kralja Britanije pronjemačke orijentacije i Mosleyovu vladu. Tako je Firer za kratko vrijeme osvojio ubedljivu pobjedu.
  Ali nije stigao da se okrene na istok. Japan je napao SAD u luci Peru. Hitler je zaključio da je neophodno zarobiti Ameriku pre nego što se njena moćna ekonomija ponovo izgradi na ratnim osnovama. A SSSR je, kako su obavještajni podaci pokazali, već prilično spreman za rat i nije ga tako lako prihvatiti. A zime u Rusiji su oštre.
  Osim toga, nakon zauzimanja Londona, Staljin je održao lični sastanak sa Hitlerom, a oba diktatora su bila veoma zadovoljna jedni drugima. Firer je odlučio da će prvo dokrajčiti Ameriku, a potom i SSSR.
  Staljin se složio da bi i SSSR mogao učestvovati u ratu. Hitler je dao zeleno svjetlo za pripajanje Rusiji, legalnu Aljasku. Ali on je odbio da se odrekne Finske. Iako je i Staljin ovu teritoriju smatrao iskonskom, ruskom.
  Ali odlučio sam da se ne raspravljam. A Aljaska nije loša... Počeo je veliki rat između SSSR-a, Japana, Italije, Trećeg Rajha protiv SAD. Osim toga, borile su se i Francuska i Britanija. Fašističke trupe su pokorile sve kolonije okupiranih zemalja.
  A rat sa Sjedinjenim Državama je od samog početka za Treći Rajh išao uspješno. Japan je bio malo gori. Ali četrdeset druge godine, Nemci su već u jesen pokorili skoro celu Kanadu. A u proljeće 1943. počela je ofanziva protiv Sjedinjenih Država. U borbama su već učestvovali njemački "Tigrovi", "Panteri", "Lavovi". I one su strašne mašine. Amerikanci su se žestoko borili, ali su postepeno gubili. Borila se i Crvena armija. Zauzevši Aljasku, Staljin je ipak poslao trupe protiv Sjedinjenih Država kako bi zauzeo i kontinent, a ne da bude lešinar.
  U borbama "Panter" i "Tigar", sovjetska vozila su imala konkurenciju sa američkom vojskom. Borbe su pokazale da T-34-76 nije dovoljno naoružan. I Staljin je sljedeće godine naredio da se na ovaj tenk stavi veći top i kupola. Ne mijenjajte šasiju. Ali KV serija se pokazala prilično slabom.
  Tenk KV-3 ušao je u seriju u avgustu 1941. godine, a KV-5 u septembru ove godine. Četrdeset druge godine u seriju je ušao i KV-4, a Staljin je odabrao najtežu, ali bolje zaštićenu modifikaciju od 108 tona težine. Krajem godine pojavio se KV-6 sa tri topa, težine sto pedeset tona. A u četrdeset trećoj godini i KV-7 težak dvije stotine tona.
  Kako se ispostavilo, svi sovjetski tenkovi serije KV imaju loše vozne performanse, nepouzdan mjenjač i općenito se često zaglave i pokvare. A rezervoar od dvije stotine tona, općenito, gotovo je nemoguće prevesti.
  Ali nema lošeg bez dobrog. I serija KV je isključena, a umjesto nje se pojavila serija IS ... Štaviše, Staljin je čak zabranio razvoj tenkova težih od četrdeset sedam tona. Ali T-34 se pokazao toliko uspješnim da je Staljin naredio da ovaj tenk bude najvažniji, osnovni i najmasovniji.
  Amerika je bila napadnuta i Nemci i Crveni i Japanci. Slomljena je i sa juga i sa sjevera.
  Amerikanci su se brzo slomili... Iako blickrig nije prošao, u decembru su zauzeli New York i Washington. A Amerikanci su kapitulirali 30. januara 1944. godine.
  Nastupila je privremena pauza... Treći Rajh i Japan su probavljali svoju imovinu. A SSSR-u se nije žurilo. Staljin i Hitler postali su bliski prijatelji. Nemci i Japanci su zauzeli Latinsku Ameriku, borili se u Kini, progutali druge zemlje.
  SSSR je završio treći petogodišnji plan. A onda četvrti... Treći Rajh je pripremao novo oružje... A 1952. godine, 20. aprila, počeo je novi rat između Japana i Trećeg Rajha. Staljin je, naravno, stao na stranu Trećeg Rajha.
  SSSR je postao moćna zemlja sa visoko razvijenom ekonomijom. Glavni tenk T-54 i IS-7, Staljinu se svidjela posljednja mašina i on je dao zeleno svjetlo seriji. U Trećem Rajhu postojala je serija "E", vrlo dobrih tenkova nove generacije. Ali onda su se pojavile piramidalne iz serije AG. Osim toga, nacisti su imali jedinstveno oružje - diskete i još mnogo toga. U tehničkom smislu, Treći Rajh je jači od Japana, i dok samuraji ne stvore nuklearno oružje, ono mora biti osvojeno.
  Staljin, ostario i oslabljen, želio je slavu. Ali Hitler je rekao da je dozvolio samo da povrati Kurilski greben i Južni Sahalin.
  Staljin je bio zadovoljan ovim sa određenim rezervama. Istina, SSSR ovoga puta nije tako aktivno učestvovao u ratu. Borbe su bile žestoke.
  Alenkina tenkovska posada borila se na IS-7.
  Sovjetski tenk je dobar, ali nemački piramidalni su ipak bolji, i zaštićeniji sa bokom.
  Alenka je golim nožnim prstima pritisnula dugme džojstika. Pogođen ubojitim projektilom.
  Japanski E-50, kopiran po licenci od zastarjele marke, borio se protiv toga. Ova mašina je imala top od 88 mm sa dužinom cevi 100 EL. Opasan za ujedanje sa strane i teoretski sposoban da udari u oči i u čelo. Veoma visok oklop. I početna brzina projektila je kolosalna.
  Gornji dio trupa prilično je dobro zaštićen velikim nagibom, ali je čelo tornja lošije.
  Djevojčica Anyuta uperila je pištolj golim prstima i pogodila samurajski tenk. Od prvog puta pogođen i prisiljen da ućuti.
  Japanac je dosta okretan, ali je težak skoro koliko i IS-7 sa slabijom, posebno ugrađenom zaštitom.
  Evo još jednog E-50 koji su djevojke pogodile na brod sa velike udaljenosti, iako je za to potrebna fenomenalna preciznost.
  Ali nakon svega, crvenokosa Alla je mlatarala golim nožnim prstima, a to barem nešto znači.
  Ali japanski E-75 je u pokretu. Nije tako brz kao E-50 i teži je. Ali njegovo čelo je jako zaštićeno. Kupola je dosta debela sa prednjim oklopom, 252 mm deblja od IS-2. Čelo tijela je tanje, ali sa velikim nagibom. Najslabija strana trupa je samo 120 mm, bez nagiba. A u njima je najbolje udarati sa velike udaljenosti.
  E-75 je pomalo zastarjela mašina teška preko devedeset tona. Ona je očigledno neadekvatna. Iako je top od 128 mm i dalje prilično moćan. I T-54 dobro buši ovu mašinu.
  Marija je pucala golim nožnim prstima. Probila je bočnu stranu trupa i primijetila:
  - Nije najbolji dizajn!
  Olimpija je dala rafal iz mitraljeza i složila se:
  - Sigurno nije najbolji!
  I golih prstiju dok pritiska dugmad.
  Japanci gube novi rat, ali se očajnički bore i ne predaju se. Iako njihove trupe tehnološki zaostaju.
  Sovjetski MIG-15 će biti jači od japanskih automobila. A njemački ME-462 je potpuno van konkurencije.
  Pobijedili su Japance na nebu. A protiv disk-plana uopšte ne postoji protivotrov.
  Iako diskoteke ruše gotovo sve što se kreće.
  Eva i Gertruda pokazale su se u svom sjaju srušivši automobile Zemlje izlazećeg sunca.
  Eve je opalila golim nožnim prstima i zarežala:
  - Za mog dečka!
  Gertrude je potvrdila dok je rušila protivnice:
  - Tako da svi ljudi umru!
  I golim prstima će pritisnuti dugmad džojstika i oboriti nekoliko aviona.
  Japanci su bili tučeni i pritisnuti u svakom pogledu. Hitler je zahtevao da se neprijatelji što pre okončaju.
  Gerda i Charlotte borile su se zajedno u tenk u obliku piramide. Težina automobila je samo četrdeset pet tona, a oklop je 250 mm sa velikim nagibima pod svim uglovima. A motor je 1800 konjskih snaga, gas turbina.
  I top pod visokim pritiskom koji svakog mlati kao maljem. Neka je kalibar samo 88 mm, ali kakva velika brzina projektila.
  Ne mogu odoljeti njemačkom tenku.
  Gerda je uz pomoć golih prstiju preplanulih nogu mlatarala po dugmadima džojstika, razbila japanski tenk i zalajala:
  - Za veličinu komunizma u arijevskoj zemlji!
  A djevojka je isplazila jezik. Pokretan je i roze boje.
  Šarlot je takođe pucala golim prstima, udarila neprijatelja i zacvilila:
  - Za svetu Rusiju!
  I namignula svojoj prijateljici.
  I potukli su Japance temeljno i žustro.
  Albina i Alvina se također dobro bore na nebu, pobjeđuju Japance i razbijaju ih.
  Albina je vrlo aktivno srušila uz pomoć svojih golih nožnih prstiju i zgnječila samuraja na nebu ...
  I zaurlao:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Alvina je srušila japanski auto i zacvilila:
  - Slava Pruskim herojima!
  I također koristeći gole nožne prste.
  Djevojke su veoma borbene i razbijaju sve prepreke. Kada samuraj avion izgori kao baklja i padne. A iza njega je pet boraca iz Zemlje izlazećeg sunca.
  Tako da su devojke ovde neverovatno dobro uigrane.
  Elizaveta je na tenku T-54 sa svojom posadom i uništava japanske tenkove.
  Nije lako boriti se. Glavni japanski tenk kopiran iz rane modifikacije E-50 je vrlo ozbiljno vozilo. I nije inferioran u odnosu na sovjetski tenk u prednjem oklopu i naoružanju. A čak i malo njen pištolj je oklopniji i bolja zaštita čela trupa, posebno vrha.
  Istina, Japanac je teži od sovjetskog automobila, ali snažniji motor to kompenzira.
  Elizabeth puca iz daljine i manevrira.
  Tačnije, Eufrazija vozi. I ne dozvoljava da ga uhvate.
  Ekaterina, članica posade, udarila je golim nožnim prstima i zacvilila:
  - Za komunizam!
  Tada će Elena, kao eksplozija, razbiti metu u stranu. I urlati:
  - Najprecizniji smo na svetu.
  Tenk T-54 Japanci mogu probiti u čelo, a još više u bočnu stranu. I nema prednost u borbi. Tako da je teško boriti se sa samurajima.
  A evo i E-100. Veoma gadan auto. Njen oklop je jak iz svih uglova, a pištolj je vrlo moćan na 150 mm. To će razbiti sovjetski automobil u komade. I teško je probiti se kroz Japance. 210 mm sa štitovima od dasaka.
  A čelo je 250 milimetara. Tako da ne možete probiti takvog kolosa.
  Tenk T-54 se približava. Ne bušite Japanca u čelo. Pritisnut ću da ubodem sa strane i onda su samo oboreni.
  Puška je moćna, ali je niža paljba. A preciznost također smanjuje kalibar.
  Dakle, od Evroazije je potrebno virtuozno manevrisanje. Pa da, ne daj Bože, nisu pogođeni.
  Devojka je pevala:
  - Rusija je naša velika sila,
  Rusija je naša velika zemlja...
  Moćna volja, pouzdana slava,
  Tvoj zauvek!
  Elena je udarila japanski E-50 i napomenula:
  - Živimo u SSSR-u, a ne u Rusiji1
  Evroazija se složila sa ovim:
  Da, ali poenta je ista!
  I tako su izbjegli pucnje, i skliznuli do samog tenka. I pravo u stranu, u dijelu gdje nema nižeg nagiba i u štitove, zabijate iz kalibra ispod cijevi.
  I E-100 počinje da detonira i eksplodira. I kako to sve ispadne.
  Rusija pod Staljinom je jaka i avijacija, i tenkovi, a dijelom čak i flota.
  Do sada, međutim, SSSR nema previše velikih brodova, ali su postavili pristojno male.
  A na razaraču se čitava posada sastoji od samo djevojaka. I temeljno mlatiju Japance.
  I njihovi se brodovi, bez daljeg odlaganja, raspadaju.
  Djevojke trče okolo i golim prstima šalju topovske granate.
  I kako im bljeskaju gole ružičaste štikle.
  Stalinida, komandant posade, uzeo je i zapevao:
  - Slava našoj Svetoj Otadžbini!
  I opet, sovjetske puške udaraju po Japancima. A sada cela krstarica samuraja eksplodira. I žuti vojnici se dave.
  Evo opet borbe...
  U prvih šest mjeseci teritorija pod kontrolom Zemlje izlazećeg sunca je prepolovljena.
  I bilo je pobeda na svim frontovima.
  Crvena armija je zauzela južni Sahalin i preselila se na Kurilska ostrva. Napali su i Mandžuriju. I borio se za Port Arthur.
  I napad na ovaj grad je bio veoma žestok.
  Alenka se borila sa Japancima i gugutala, pokazujući zube:
  - Pobedićemo!
  I golim nožnim prstima pritisnula je dugmad džojstika i digla u vazduh samurajsku haubicu.
  Anyuta je takođe pucala. Razbio neprijatelja i zacvilio:
  - Za SSSR!
  A Alla je tukla divljim bijesom i zacvilila:
  - Za nove granice!
  I isto tako, golim prstima na nogama, kao da udaraju čekićem.
  Marija je cvrkutala i zarežala:
  - Za Staljina!
  I udarali su svom snagom...
  I Olimpija se borila golim prstima, kako neprijatelja sasjeći i srušiti.
  Port Arthur je pao... I ovo je velika pobjeda.
  Još tri mjeseca borbe su se vodile na drugim mjestima... Došla je 1953. godina... Borbe u njoj su veoma okrutne.
  Sovjetske trupe su pokušale da se iskrcaju u Japanu, ali su ih srušile jedinice za samoodbranu.
  I na moru borbe još nisu jenjale...
  Devojke su se borile kao pravi vitezovi.
  I naravno bile su golonoge i jako lijepe, preplanule. I kako su bombama tukli Japance.
  A ostale devojke se svađaju. Na primjer, Anastasia Vedmakova. Ona je tako borbena djevojka i čini takva čuda na MIG-5.
  I obara još jedan avion, ovaj put japanski, iz topa kalibra 37 mm.
  Pilot se bori u jednom kupaćem kostimu i izuzetno je agresivna djevojka. I izuzetno precizno pogađa neprijatelja.
  I svaki njen hitac je pogodio metu.
  Anastasija je cvrkutala, pjevajući:
  - Himna domovine peva u našim srcima,
  Ne postoji ljepša zena u cijelom svemiru...
  Stisni jači vitez mitraljez,
  Umri za Bogom danu Rusiju!
  Akulina Orlova, koja se bori protiv Japanaca, goli zube, prigovara:
  - Ne! Bolje neka neprijatelj umre, a mi ćemo živeti!
  I prisjetila se kako su, na primjer, partizanku Laru mučili Japanci. A ova djevojka je bosa protjerana po snijegu. A dželatima se samo nasmijala u lice. Čak i kada su široke trake usijanog gvožđa bile nanesene na njene gole, smrznute tabane, uspela je da obuzda svoj krik bola. Iako je ugrizena usna krvarila.
  To je bila partizanka Lara.
  I imala je veliko srce. I izdržala je kad su je tukli bodljikavom žicom, kroz tijelo joj je prošla struja.
  Tako da nije ništa rekla. Nisu je ubili, već su je poslali u logor smrti u kamenolom.
  Ni tu se Lara nije slomila, već je nastavila svoj put puna hrabrosti i junaštva.
  Akulina Orlova oborila je još jedan japanski avion i pevala:
  - Borićemo se protiv neprijatelja do kraja,
  Podvizi vojnika se ne broje...
  Rusi su oduvek umeli da se bore -
  Sotona će biti uništen!
  Ali sada je već došao mart... Staljin je mrtav. Završeno je slavno doba vladavine diktatora i osvajača. Berija je postao nasljednik. Staljin je čak ostavio testament da bi Lavrenty Palych trebao biti predsjednik Državnog komiteta za odbranu i vođa.
  A 2. maja, glavni grad Japana, Tokio, zauzele su nemačke i sovjetske trupe. A 9. maja 1953. godine uslijedila je predaja Zemlje izlazećeg sunca i rat je završio pobjedom. I sve je izgledalo dobro i prijatno.
  20. aprila 1955. održana je prva misija na Mjesec s ljudskom posadom. Pred čovječanstvom se činio čitav bezgranični kosmos.
  Ali 20. aprila 1957. Hitler je krenuo u rat sa SSSR-om. Već je sve kontrolisao i na njegovom putu je ostala samo jedna moć.
  Ko će zaustaviti Hitlera?
  Lavrentij Berija je ojačao na vlasti. On je Gruzijac, i ovo je manje-više kao da je Staljinova senka odgovarala narodu.
  I dolazi rat...
  Nemci su jaki, i imaju trupe iz celog sveta. SSSR je također jak, ali inferioran u odnosu na Wehrmacht u tehnologiji.
  Pojavio se tenk IS-10 ... IS-11 i IS-12, ali ove mašine su relativno lake sa pedeset tona, samo je top moćniji i dugocevniji za IS-11 na 122 mm, za IS- 12 - 130 mm. I samo je IS-15 napravljen kao snažniji tenk od IS-7. Imao je top kalibra 152 milimetra i istovremeno dugu cijev tešku oko stotinu tona.
  Pojavio se i T-55. Sa snažnijim topovima kalibra 105 mm i bolje zaštićenim.
  U početku su Nemci uspešno napredovali. Njihovi tenkovi su napredniji, kao i druga vozila. I što je najvažnije, mnogo više snage.
  Za tri mjeseca tvrdoglavih i žestokih borbi, nacisti su stigli do Moskve. A zima je jos daleko...
  Lejdi Armstrong je nastavila da se bori, zajedno sa svojim drugovima.
  Četiri djevojke borile su se na tenku Goering-5. One su Engleskinje u službi Wehrmachta. I nije im nimalo lako. Moramo se boriti protiv boljševika, koji se bore i fanatično i vješto. Ne dajte Britaniji porijeklo.
  Džejn je preciznim udarcem oštetila ruski top i zagugutala:
  - Život je trenutak, između prošlosti i budućnosti!
  Gringeta, ovaj bosonogi topnik, upotrijebio je pištolj, opalio i entuzijastično zašištao:
  - Mi smo orao devojka!
  I njen projektil će pogoditi sovjetsku haubicu. Da, djevojka je stvarno super. I uništava sve redom.
  Malanya je također udarala golim nožnim prstima. Uništio ruski pištolj. Izazvao je detonaciju borbenih kompleta. Evo šta je poletna devojka. I cvrkutala:
  - Budućnost će biti svetla... Rat će se završiti, verujem u to!
  Matilda reče sa sumnjom:
  - Imam osećaj da se udaramo više od jednog veka. Sve svađe, tuče i svađe!
  Lepa Džejn prasnula je u smeh i duhovito primetila:
  - Bolje borbe nego nule!
  I ponovo pogodio sovjetski pištolj preciznim udarcem. Ona je ovde zaista devojka. A granica sigurnosti obara Ruse.
  Prije borbe djevojke su se malo odmorile u kafani. Pili smo bavarsko pivo, jeli masnu svinjetinu i jagnjetinu. Zatim su pozvali desetak mlađih muškaraca i zezali se s njima. I smiješno je i vrlo zabavno.
  Ionako je dobro za devojke. I to zadovoljstvo za snažna i prilično mlada tijela.
  Odmah se povećava energetski naboj prije bitke. I vuče, na najstvarnije podvige! A onda ratnici bosim nogama pritiskaju dugmad i postižu kolosalne rezultate.
  Sada jurišaju na Moskvu. A grad ne želi da popusti. Rusi su tako tvrdoglavi. Zaista, izgledalo je krajnje vrijeme da shvate da je njihov položaj beznadežan i da se predaju na milost i nemilost pobjedniku. Dakle ne. Oni ustraju. Pokažite nepokolebljivo herojstvo. I držite se, tamo gdje se činilo da nema šansi, nema zadržavanja.
  Britanci, na primjer, u bici za London nisu bili tako tvrdoglavi. Brzo su odustali. A sada se bore u istom timu sa nacistima!
  I šta? Napravite svoju karijeru!
  Jane se osjeća na bijelom konju i prilično samouvjerena. Želim da se pokažem devojci sa najviše tačke gledišta. I dobro protresite Ruse. Da i sama postane prava kraljica.
  Ratnik ponovo puca. Pogađa ruski top i strastveno kaže:
  - Uskoro će biti raj na planeti!
  Kako lijepa djevojka tijela, ali čini mračna djela.
  Gringethov topnik također nije promašaj. Razbila je haubicu od 152 mm kao kocku leda čekićem. Eto kakva je ona okretna i blistava djevojka. Vjerovatno nećete naći ljepšu. Iako... Mišićava djevojka, pomalo rustikalnih i jednostavnih crta. Rumena, izgleda gusta, ali u tijelu nema ni kapi masti. Tako je jak.
  Jako voli seks i nikada ne spava sama. Voli kada njeno snažno telo naboraju muške ruke. Gringeta je veoma lepa devojka. Ali šta to radi. Ponovo je pogodila sovjetsku bateriju. Evo gad...
  Gringeta je kroz smeh pevala:
  - Na gozbi nije bilo vina, nego je sotona napravio votku!
  I pokazala je svoj jezik.
  I opet tenk "Goering" -5 vodi ciljanu vatru. A ratnici u njemu su veoma zavodljivi. Promašili su jednom i pogodili tri puta. Onda su se tukli golim tabanima! I pokazali zube.
  Međutim, radost kćeri okupirane Britanije bila je kratkog vijeka. Evo jedne od bosonogih djevojaka koja je uspjela gurnuti minu ispod gusjenice. I ovo sadašnje uništenje je tako uspješno prošlo da je nekoliko klizališta odmah puklo. I ogroman tenk od sedamdeset tona odmah je izgubio mobilnost.
  Morao sam da odnesem auto na popravku. Zamenu je na licu mesta izvršila specijalna ekipa.
  Da, "Goering" -5 se ne može porediti sa piramidalnom porodicom AG. Ali takvo, najgore oružje dobile su engleske djevojke.
  Ali ovdje se bore sovjetske djevojke.
  Već avgusta 1957. Moskva je potpuno opkoljena i njen položaj izgleda beznadežno.
  Alyonka se bori na IS-15. Snažan razvoj sovjetskih dizajnera. Prednji oklop je nagnut 500 mm. Nemojte se probijati kroz Nemce. I težak je nešto više od stotinu tona. I gasno turbinski motor od 3200 konjskih snaga. I top sposoban da iz daljine probije njemačke piramidalne tenkove.
  Alyonka je golim prstima mlatila njemački auto i zacvilila:
  - Za veliku Rusiju!
  I ljepotica je cvrkutala.
  Anyuta, također, kako pobijediti neprijatelja. A koristi se i golim nožnim prstima, probija tenk sa velike udaljenosti i cvili:
  - Za domovinu!
  Puška ima dužinu cijevi od 120 EL, što je impresivno. I projektil sa uranijumskom jezgrom. Ovaj tenk ima i dvanaest mitraljeza koji su veoma moćni.
  Alla se također obrušila na naciste i vikala:
  - Za naš SSSR!
  I Marija je uzela i isekla naciste, i ovoga puta svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme džojstika, cvrkućući:
  - Za majku Rusiju!
  Olimpijske igre su takođe kao rez na neprijatelju. I otkinut će kupolu njemačkog tenka i zaškripati:
  - Za otadžbinu i slobodu do kraja!
  Sovjetski tenk pokazao se vrlo borbenim ...
  Ali avaj, snage su nejednake...
  Veoma nejednako...
  Ali djevojke koje sjede u zasjedi hvataju svoj trenutak.
  Elizabeth je pogladila svoje trbušne mišiće. Zatim je uz pomoć gole pete poslala precizan projektil na neprijatelja.
  I pogodio neprijatelja pravo u metu.
  I zagugutala je:
  - Jači ratniče, stisni mitraljez,
  Doći će zanimljiv rezultat!
  Elena je poslala ubistveni poklon smrti na metu i napomenula:
  - Hitler je uzalud gurnuo glavu u nas. Koliko god da se povlačimo, nećemo odustati!
  Ekaterina je takođe pucala, probila metu i primetila:
  - Ne zakucavamo eksere, ali treba uraditi nešto značajnije!
  Evrasija je dala rafal iz mitraljeza i izdala:
  - Rusija pod jarmom neće se savijati, naša vojska se ne predaje!
  Elizabeta se složila sa ovim:
  - Ne! Crvena armija se ne predaje!
  I poslala je projektil na metu golom petom. I ispalo je dobro i tačno.
  Moramo izdržati po svaku cijenu. Ovdje su nacisti mučili pionira.
  Uzeli su dječaka golog. A onda su ga počeli tući užarenom žicom. Žestoko su me tukli dok nisam izgubio svijest. A zatim preliven slanom vodom. Kako je dječak vrištao od muke. I već je opet bio pečen s bakljama. A onda su ga uzeli i zabili usijani štap u anus.
  Eto koliko su Fricovi bili okrutni. Još jedna zabava koju imaju je prženje peta. Jedna komsomolka je bila premazana uljem po tabanu, a ispod nje je zapaljen mangal. A djevojka vrišti od strašnog bola. A nacisti prže i pjevaju pjesmu u sebi.
  A šta još nisu uradili. I djevojkama su prsti na bosim nogama bili slomljeni, a momci rastvoreni u kiselini, a koža im je živa otkinuta.
  Elizabeth je ponovo opalila. Pogodilo je metu i zagugutalo:
  - Nikada nećemo odustati!
  I Elena se složila sa ovim:
  - Nikad ne odustaj!
  I poslala je projektil na metu uz pomoć golih nožnih prstiju.
  Oduzet je još jedan tenk i zapalio se kao baklja...
  Catherine je agresivno primijetila:
  - Bićemo prvaci sveta!
  I golom petom poslala je još jedan projektil u metu.
  Ali avaj, uprkos svom herojstvu u septembru, Moskva je pala. A u oktobru su Nemci već stigli do Urala. I zauzeli su Centralnu Aziju sa juga. I do decembra 1957. potpuno su okupirali čitavu teritoriju SSSR-a.
  Tako je završeno osvajanje svijeta.
  Dana 20. aprila 1959. godine održan je referendum za uspostavljanje monarhije i svjetskog carstva Trećeg Rajha. To se poklopilo sa prvim letom astronauta na Mars i novim dostignućima Trećeg Rajha. I Hitler će dobiti titulu super-cara.
  Činilo se da su svi ciljevi postignuti.
  Ali u maju 1961. Hitler se srušio u avionu i njegova briljantna i duga vladavina je prekinuta.
  Ali njegov najstariji sin je već postao punoljetan, a Firerova dinastija postala je stabilna i jaka. I sada Treći Rajh osvaja svemir.
  Svi narodi su dobili jednaka prava i državljanstvo novog carstva.
  I čovječanstvo se kreće ka svjetlijoj budućnosti!
  
  NAPOLEONOVA POBJEDA POD VATERLOOM
  Napoleon je dobio bitku kod Vaterloa. U vrijeme bitke nije imao napad, a Britanci su poraženi. A onda su i Nemci, predvođeni Blucherom, takođe bili potučeni. Zatim su Francuzi preuzeli Holandiju.
  Ponovo su porazili Pruse i Austrijance. Rusija nije htela da ulazi u rat. Car Aleksandar se prvi umorio od borbe i nije hteo da proliva krv.
  Napoleon Bonaparte je također bio sklon da ne odugovlači rat. Nakon što je saveznicima ponovo nanio nekoliko poraza, sklopio je mir s njima. Francuska je dobila dio Italije i Holandije i neke zemlje u Njemačkoj i smirila se.
  Neko vrijeme, naravno... Napoleon je dvadesetih godina napao Alžir i osvojio ga. A onda je preuzeo Maroko. Počelo je afričko doba ekspanzije cara. Napoleon se borio u Africi i njegove trupe su ponovo stigle do Egipta i Sudana.
  Napoleon se učvrstio u Africi... Ali još se nije popeo u Evropu. Car je tih dana živio prilično dugo. A umro je 1840. u sedamdesetoj godini, nakon što je kao car proveo trideset i šest godina, i ukupno vodeći Francusku četrdeset godina! Ovo je veoma duga i slavna vladavina. Pod njim je Francuska doživjela i pobjede i okupaciju. Većina Afrike, uključujući Sudan i Nigeriju, postali su francuske kolonije. Štaviše, Napoleonovi maršali su osvojili i Indokinu.
  Ojačana je dinastija Bonaparte. Napoleon II je također imao djecu i popeo se na prijesto u prilično zreloj dobi. I njegova dinastija nastavila je svoj slavni uspon. 1848. godine, iskoristivši revoluciju u Austriji, Francuska je oduzela Italiju Habsburškom carstvu. Zatim je uslijedio rat sa Rusijom zajedno sa Britanijom.
  Francuzi su zajedno sa Austrijancima pobedili Ruse. I preuzeli su mnogo zemlje. Uključujući Ukrajinu. Napoleon II je osnovao Commonwealth, postavljajući svog brata na prijesto. Rusija je stavljena u kategoriju malih sila. Napoleon II je nastavio svoja osvajanja i zauzeo još Pruske i Austrije. I tamo, takođe, smještaju svoje rođake, učvršćuju se u Evropi. Britanija je pokušala da prigovori, ali je pretučena...
  Kada je u Americi izbio građanski rat, Napoleon II je intervenisao na strani južnjaka. I pobijedio je... Francuska je nastavila osvajanje Afrike i preuzela kontrolu nad Indijom. Na moru su Francuzi, koji su imali superiornost u resursima, bili protiv Britanaca kao slon protiv Moske. Čak su zauzeli i samu Britaniju iskrcavanjem na kontinent 1873.
  Francuska je preuzela i Australiju i Kanadu i postala supersila. Godine 1881. umro je i Napoleon II Veliki. I Napoleon III se popeo na tron. Pod njim, Francuska je nastavila da seli svoje trupe širom sveta. Konkretno, postojala je kampanja protiv Moskve i i Rusija i Sjedinjene Države su se konačno pokorile. I bio je rat u Kini. 1904. godine, nakon smrti Napoleona III, Napoleon IV je stupio na tron. Zauzela je Japan sljedeće godine i nekoliko godina kasnije završila osvajanje Kine. Tada je počela invazija na Latinsku Ameriku. Napoleon Peti koji je vladao 1933. dovršio je osvajanje svih zemalja svijeta i stvaranje svjetskog carstva. Godine 1937. izvršen je prvi let sa ljudskom posadom u svemir. Godine 1945. ljudi su letjeli na Mjesec. I 1957. na Mars, a naredne godine na Veneru.
  Bilo je to osvajanje svemira. Do kraja dvadesetog veka, sve planete Sunčevog sistema već su posećivali astronauti, pa čak i na nekim mestima - na Mesecu, Marsu, Veneri, osnovana su naselja.
  A 2021. godine počeo je let prve međuzvjezdane ekspedicije. Francusko carstvo, multinacionalno i ogromno, preuzelo je kontrolu nad cijelim svijetom i Sunčevim sistemom. A njeni snovi su moć nad Univerzumom!
  
  
  NOVE AVANTURE LADOVA U SVIJETU AIVENGO
  Iako je Rebeku od pogubljenja spasio hrabri Ivanhoe, njena priča nije završila. Kao i avantura. Isaac je svakako dao sve od sebe. I počeo je tražiti nazad nakit i skupu orijentalnu odjeću uzetu od Rebecce. Ali, naravno, odbijen je.
  Ono što je već vlasništvo reda, onda jeste, a Jevreji nisu obavezni da prijavljuju.
  Tako je Rebecca provela neko vrijeme po hladnom vremenu bosa, i to samo u ogrtaču od kostrijeti. Da, prije pogubljenja bila je bosa i razodjevena i zaključana u monaškoj ćeliji. Bilo je hladno i vlažno i bilo je pacova. Ovdje je Rebecca bila tako iscrpljena i blijeda.
  Bosi boravak u tamnici i na ulici po hladnom vremenu doveo je do toga da se djevojčica jako prehladila i razboljela. I Isaac je hitno morao da angažuje doktore. Dakle, dobro je potrošen, uključujući i plaćanje otkupnine pljačkašima.
  I tražio sam način da negdje nađem i zaradim novac. Štaviše, Ričard Lavljeg Srca najavio je da će se povodom njegovog krunisanja održati grandiozni nadmetački turnir. A pobjednik će dobiti veliku nagradu.
  U tom trenutku, Isaac iznenada ugleda dječaka u kratkim pantalonama, bosog, golog do struka, ali vrlo mišićavog. Mišići su mu bili vrlo lijepi, i duboko izraženi ispod preplanule kože. Po standardima srednjeg vijeka, dječak nije bio nimalo malen, već djetinjastog, okruglog lica. Jasno je da se ipak radi o djetetu koje će, ako odraste, postati čovjek vrlo moćne tjelesne građe.
  Isak je sa osmehom upitao dečaka:
  Šta mladić želi?
  Dečak je, lupajući bosom nogom, rekao:
  - Želim da učestvujem na viteškom turniru! U isto vrijeme pomozite svojoj bolesnoj kćeri!
  Bogati Jevrej se iznenadio:
  - Jesi li ti doktor?
  Dečak je sa osmehom odgovorio:
  "Uprkos mom mladalačkom izgledu, već imam dosta iskustva u ubijanju. I u medicini! I potpuno besplatno!
  Isaac je oduševljeno odgovorio:
  - Divno! Dobro onda. Imate jake mišiće, ali hoće li oni biti dovoljni za učešće na turniru?
  Dečak je sa osmehom rekao:
  - Donesi mi potkovicu!
  Bogati Jevrej se namrštio.
  - Zašto!
  Dječak je samouvjereno rekao:
  - Polomiću ga!
  Isaac je zarežao:
  - Dobro, verujem! Imaš jako lijepe mišiće, na istoku bi te rado prodali u sultanov harem!
  Dječak je kao odgovor skočio, nekoliko puta se okrenuo u zrak i zaurlao:
  - Neću odustati!
  Jevrej je iznenađeno zviždao:
  - Kako si brz i okretan! Dobro, daću ti konja i oklop sa kopljem i mačem za turnir. Samo ti ćeš mi sve ovo vratiti u trojkama!
  Dječak je klimnuo glavom.
  - Pa zato što konj i oružje i oklop idu pobedniku. S tim u vezi, možete se boriti.
  
  Veoma zadovoljan, Isaac je rekao:
  - Sjajan mladić... Kako se zoveš?
  Dječak je skromno odgovorio:
  - Oleg Rybačenko! Ja sam ratnik koji pomaže slabima, a obično služi Rusiji. Ali u ovom slučaju, došao sam spasiti vašu kćer. Budući da je bronhitis vrlo opasna bolest po standardima srednjeg vijeka. A malo je vještih ljekara koji mogu spasiti djevojčicu!
  Isak je sa osmehom odgovorio:
  - Izgledaš mnogo starije nego što izgledaš?
  Dječak je klimnuo glavom.
  - Da, bio sam mnogo godina! Teško je i izbrojati koliko, pošto putujem i živim u različitim svjetovima. Ali imao sam toliko događaja i utisaka.
  Jevrej je primetio:
  - UREDU! Idi i izliječi moju kćer! U međuvremenu, poslaću po konja i oklop. Da, i sada mjerite rast. Čini se da si samo dječak, ali prilično krupan i širokih ramena. Visok kao Ivanhoe, a možda ćeš biti širi u ramenima!
  Oleg je klimnuo glavom i rekao:
  - Za lečenje vaše ćerke treba mi alkohol, mast, desetak malih šoljica. - Videvši kako se Isaacovo lice iskrivilo, dečak je požurio da doda. - Šolje su samo nakratko. I takođe bi bilo lepo pronaći salo od jazavca. Dječak je namignuo. I vaša ćerka će biti kao nova!
  Isaac je klimnuo u znak slaganja.
  - Da, samo mali mađioničar! Pa, sve će biti spremno, idi i spasi moju kćer.
  Dječak je bljesnuo bosonogim, okruglim, ružičastim i potpuno očišćenim štiklama.
  Počela je da se buni oko Rebecce. Djevojčica je bila blijeda i kašljala se. Zaista, za razliku od besmrtnog dječaka, nije bila navikla na hladnoću. Ćerka jedne južne zemlje, u jesen Britanije, provela je noć bosa i u jednom ogrtaču sa vlažnom i hladnom ćelijom, i nekoliko dana na svežem vazduhu. Evo i oprostiti ne dugo.
  A sada joj morate staviti banke - najefikasniji narodni lijek, koji puno pomaže.
  Rebekina koža je prilično blijeda i nije preplanula. Osramotila se gola pred zgodnim mišićavim dečkom.
  Oleg Rybačenko je rekao stavljajući kažiprst na usne:
  - Ja sam doktor! Ne stidi me se!
  I djevojka se osmehnula.
  Dječak, koji je već imao iskustva, stavio joj je konzerve. Djevojka se trgnula.
  Ali Oleg ju je nježno milovao, oborio izgrebane tabane. Nenaviknuta djevojka hodala je stazom, a bosa joj stopala bila je probijena kamenčićima. A put do pogubljenja pokazao se vrlo bolan za bogatu djevojku koja nije navikla bez cipela.
  Dečak koji je sve vreme trčao bos primetio je:
  - Nežna, tako nežna!
  I stavio joj je konzerve od kojih su bili tragovi na leđima djevojčice. Ali banke su izvukle bolest. I tako je Rebecca dobila mlijeko s medom i zaspala.
  Nakon toga, Oleg je ostavio služavki nalog da nastavi da daje mlijeko s medom i malikom, kao i jazavčevu mast.
  I požurio je na turnir. Potrebno je razraditi i konja i oklop i oružje.
  Jevrejin, iako pohlepan, nije glup. I konj je bio dobar i oklop sa oružjem nije bio loš. Oleg se popeo u oklop i osjećao se neugodno u njima. Gola borba bi bila mnogo spretnija. Ali postoje pravila turnira: svi moraju biti u oklopima i na konjima. Ovdje se bore goli mačevima, a onda je Oleg Rybačenko istrijebio cijele vojske mačevima.
  Dječak je jurio na bijelom konju i radovao se bitci.
  Turnir je održan u Londonu. Ivanhoe se već oporavio od rana i smatran je jednim od favorita turnira. I sam Ričard Lavljeg Srca se pripremao za bitku. Očekivao se i dolazak vojnika iz drugih zemalja. Posebno vojvoda od Albe: moćni borac iz Španije. Francuski vojvoda od Guisea, baroni iz Njemačke. Mnogo boraca. Čak je i iz daleke Rusije stigao princ Ruslan. Tačnije, ne iz Rusije, već iz Kijevske Rusije.
  Tako se pokazalo da je zastupljenost ovdje solidna. I bio je to turnir bez presedana sa nagradama.
  Pobjednik je trebao dobiti cijeli kovčeg zlata, koji je Ričard Lavljeg Srca donio iz Palestine. A ovaj sanduk je težio najmanje tonu.
  Dakle, oni koji žele da se bore - očigledno, nevidljivo.
  Turnir je, s obzirom na veliki broj učesnika, održan po kup sistemu.
  Oleg Rybačenko stigao je u poseban kamp za vitezove. Oklop i konj, ovo je propusnica, ali nikome nisu potrebna dokumenta.
  Dječak je prenoćio u logoru. Uveče mu je došla žena lake vrline. Videći da je pred njom još sasvim dete i veoma lepo, klimnula je:
  - Poslužiću te momče besplatno!
  Oleg je klimnuo u znak slaganja i primetio:
  - Nećete se pokajati, veoma sam iskusan!
  Prostitutka je po prvi put nakon nekoliko godina vjerovatno doživjela nekoliko pravih orgazama i čak izgledala mlađe. Otišla je zadovoljna. Ubrzo se pojavilo još djevojaka. Oleg je primetio:
  - Morate platiti za seks! I za odličan seks duplo! Zlatnik za svaki orgazam!
  Prostitutke su dobrovoljno pristale... Oleg je zaradio pristojan novac, ali je preko noći zatvorio oči. Svratile su njegove djevojke i žena. Obično su mlade i lijepe, ali možete uhvatiti infekciju. Istina, Oleg je besmrtno dijete i infekcija ga ne nosi.
  Ali sam se malo iscrpio prije borbe...
  A onda se oglasi truba i turnir počinje ujutro. Ovdje se vitezovi razilaze po polju. Potrebno je mnogo borbi. Izbor tupih ili oštrih vrhova. O svemu ostalom odlučuje žreb.
  Oleg je pao da se bori u prvoj bitci s njemačkim baronom. Bio je veći i teži od dječaka, i prilično autoritativan ratnik.
  Ali dječak terminator je iskusan i tehnički. I da vas ne bi srušilo koplje, blago pomaknite štit u stranu i ublažite udarac. I zasadiš se okretanjem tela.
  Oleg je veoma jak, a neprijatelj je oboren zajedno sa svojim konjem. I dječak je zviždao. Već je prošao kroz mnoge bitke u različitim svemirima. I borio se s Trećim Rajhom u paralelnom svemiru u kojem su nacisti prvo zarobili cijeli svijet, a tek onda napali SSSR. I to je bio snažan potez s njihove strane.
  I dječak se tada borio sa Margaritom, besmrtnom djevojčicom, koja je također nekada bila odrasla. A sa njima i četiri prelepe i takođe skoro besmrtne devojke. Šest supermena borilo se s vojskom koja je zauzela gotovo cijeli svijet. I pokazao kolosalno herojstvo.
  A sada turnir. Nije tako težak dogovor. A za super dečka, neprospavana noć sa prostitutkama nije prepreka.
  Klinac je dobio svoju prvu nagradu: konja, oružje i oklop. Obično su ih vitezovi otkupljivali za novac. Dakle, ako ste dobar borac, učešće na turniru je dobro za vas.
  Zatim još jedna bitka... Ovaj put ždrijeb je Olega doveo do moćnog španjolskog vojvode od Albe. Smatran je najboljim ratnikom Španije. Bilo bi zanimljivije boriti se s njim pred kraj, ali mnogo je mnogo.
  Neprijatelj je bio div, i težio je tri puta više od Olega. U borbi kopljem težina je značajan hendikep. A konj kod Albe je gaz. Možda bi takva lešina bila trivijalna da vas zgnječi.
  Oleg nije imao puno iskustva na turnirima. Obično se borio malo drugačije. Ali cjelokupno borbeno iskustvo dječaka terminatora je kolosalno.
  I tako je otišao. Koplja su oštra i naoštrena.
  Alba je jurnula na njega velikom brzinom. Njegov konj, iako vučni konj, vrlo je okretan. Oleg je, međutim, mnogo brži od samog diva Albe. A kada je dječak prišao, ostavio je koplje i pogodio neprijatelja u vizir. Udarac je lomljiv i sa ispod ovratnika trupa. Alba je poleteo sa svog moćnog konja i srušio se. Čak je i nekoliko zuba ispalo.
  Oleg je pobedio i sa osmehom rekao:
  - Vrijedan poklon za vjenčanje!
  Pobjeda je učinila dječaka primjetnim. Sam kralj Lavlje Srce se rukovao s njim, napomenuvši:
  - Ti si jak ratnik! Odakle si?
  Oleg je sa osmehom odgovorio:
  - Dozvolite da vaše veličanstvo ćuti!
  Evo treće viteške bitke. Pa, tri bitke u danu su puno, možda i četiri budu na vrijeme.
  Oleg se sada borio protiv engleskog borca. Lokalni vitez nije tako velik kao Alba i izgledao je oprezno.
  Ali možete vidjeti iskusnog i snažnog borca.
  Oleg je iz navike rastjerao konja i udario, stavljajući i okretajući tijelo, a naravno i sam se udaljavao od koplja.
  Ponovo je bez napora oborio neprijatelja. Nije teško i stičete samopouzdanje.
  Dakle, treći vitez je poražen.
  Privremena pauza i fešta pobjednika. Broj učesnika je smanjen. I jeli su mnogo.
  Oleg je skinuo kacigu. Mnogi su se čudili što je tako mlad, da mu čak ni brkovi nisu narasli.
  Dječak je dosta jeo i postao je malo težak.
  Njegov sljedeći protivnik bio je najbolji borac Francuske - vojvoda od Guisea.
  Pa, zašto se ne plašiti vukova u šumi.
  Vojvoda od Guisea bio je vrlo spretan, tehnički, krupan, visok, širokih ramena.
  Navodno je pametan borac.
  Oleg Rybachenko je odlučio da će ga pobijediti na jednostavan način.
  Kada su se jahači razišli, a zatim počeli da se zbližavaju. De Guise je fintirao kopljem i pokušao da udari dječaka u tijelo, pored štita. Ali Oleg je, posjedujući apsolutnu reakciju, uspio otići, a sam je nabio koplje u prsa tako da se ono slomilo. Naravno, dodao je tijelo.
  A de Guise je poletio i srušio se tako jako da mu je krv potekla iz usta. Evo udarca.
  Dječak se nasmijao i primijetio:
  - Ne tirani!
  Ovo je bila posljednja borba dana. Ostalo je još četiri do sljedećeg.
  Oleg je bio zadovoljan.
  Ali nije imao vremena za odmor. Opet su došli po naklonost da uhvate orgazme kurve. Osim toga, poslali su mu otkupninu za oklop i konje. A de Guiseov oklop, na primjer, bio je sa kamenčićima, a sume su bile znatne.
  Naravno, Isak je takođe morao da vrati dug. Jevrejin kao da je bio nezadovoljan sobom. Da je samo tri puta naredio vraćanje duga, a moglo je biti pet, pa čak i deset puta. Međutim, Oleg, videći da pohlepni Jevrejin pati, dao mu je još dvadeset zlatnika, u korist Rebeke, kao poklon od devojke.
  A onda je opet služio prostitutke. I podigao cijenu na dva zlatnika. Ali ipak, bilo je mnogo onih koji su to željeli. Došlo je i nekoliko plemenitih žena. Takođe su hteli da dožive fantastičan orgazam, ili čak da zatrudne od tako slavnog viteza.
  Oleg Rybačenko opet nije spavao cijelu noć i radio je. Ali ovo je generalno dobro. Koliko je novca zaradio tako mladi žigolo.
  I još četiri borbe prije primanja pehara.
  A prvi protivnik je borac iz Afrike. Veoma veliki. Pa, samo džin, osam stopa visok. A težina kilograma je najmanje dvadeset. Zbog težine koju je osvojio. Borio se čak ni na konju, već na ogromnoj kamili. I slomio sve.
  Šta se može boriti sa crncem. Oleg Rybachenko je čak bio zadovoljan što je njegov protivnik bio takav div. Bilo je zanimljivo i intrigantno.
  Osim toga, ulozi su bili podijeljeni, te se moglo kladiti na sebe i, u slučaju pobjede, barem nešto zaraditi.
  Oleg je pjevao:
  - Ja sam vitez vere na kolenima divljaka,
  Neprijatelji Rusije, zbrisat ću s lica zemlje!
  I tako ga dječak uze i malo se pripremi za bitku, namazavši štit uljem.
  Napao ga je ogroman crni ratnik... Oleg je pojurio prema njemu. Neprijatelj je na kamili i diže se kao kamen. Istina, takvog borca nije tako lako srušiti.
  Oleg je ostavio neprijateljsku ogromnu rupu i udario neprijatelja po oklopu.
  Dječaku se slomilo koplje, ali je neprijatelj, teturajući, pružio otpor. Oleg je zviždao, tradicionalno ispod ovratnika trupa nije pomoglo.
  Dječak terminator je dobio još jedno koplje i ponovo su se rastali.
  Oleg je odlučio da bi ovog puta bilo bolje da udari neprijatelja u vizir. Ovo daje efekat, iako će ga biti teže pogoditi.
  Ratnik iz Afrike je bio lukav i ovoga puta uperio je koplje u prsa konja. Ali Oleg je, predviđajući takvu priliku, uspio pomaknuti konja u stranu. Iako malo i ogrebao konja. Oleg ga je u divljem bijesu udario kopljem tako da je na viziru koji je probio rešetke vrh ušao u mozak. Udarac je bio fatalan. To nije bilo protiv pravila. Određeni postotak vitezova na turnirima, posebno onih s oštrim kopljima, je umro.
  Međutim, ispostavilo se da je to bilo neočekivano. I neprijateljska lešina se srušila sa kamile.
  Slavna pobeda. Samo je konj lakše povrijeđen. I Oleg je dugu ogrebotinu namazao ljekovitim balzamom. A to, naravno, nije dodalo zdravlje konju.
  A sljedeći protivnik je iz Rusije. Ovaj put princ Ruslan. Takođe veći i veoma okretan borac. Oleg se nakon tri neprospavane noći nije osjećao baš veselo.
  Međutim, i njegov protivnik je bio primjetno umoran nakon pet borbi.
  Oleg je zaspao tačno jedan sat. Njegov san je bio dubok i sanjao je nešto iz prošlih avantura.
  Da, šest vojnika se borilo protiv nacista iz vremena Staljina i Firera, temeljito ih uništivši zajedno s tenkovima.
  Oleg Rybačenko je napravio luk svojim sabljama, saseći fašističke vojnike. A onda će golom, dječačkom nogom bacati oštre i oštre igle, ubijajući protivnike i tenkove.
  A onda opet, kao slavuj razbojnik zviždi. I čitave pahuljice zapanjenih vrana će pasti na nacističke trupe.
  Dječak terminator je zacvilio:
  - Dečak je pronašao bacač plamena,
  Da, fašisti, avaj, nema sreće!
  Margarita je takođe očajnički pokosila naciste. Ali istovremeno je bosim nogama bacala tanke diskove. Odsjekli su glave vojnicima zemlje Hitlerovog paklenog sunca i trupove tenkova.
  Djevojka je istovremeno zviždala i viknula:
  - Za svetu Rusiju!
  I vrane su padale, udarajući naciste kao grad i masa tenkova izgorjela.
  Nisu se svađala samo vječna djeca i četiri vještice. Ruski puk Crvene armije protiv trideset nacističkih divizija pokazao je nepokolebljivu izdržljivost.
  Nataša je u međuvremenu uzela, isjekla mlin mačevima. Slomljeni neprijateljski ratnici. A onda je bosih nogu lansirala još jedan bumerang. Prerezala je grla nacista i trupove tenkova.
  A iz grimizne bradavice buknu pulsar, pjevajući:
  - Slava najvećoj Rusiji!
  Zoya takođe nije dala šansu svojim protivnicama. Sjekla je, s vremena na vrijeme, produžavajući mačeve i vojnike i tenkove. A onda je golim nožnim prstima bacila otrovne igle. A nakon što su njene grimizne bradavice izbacile čitave kaskade munja koje su topile njemačke mastodonte.
  Ratnik je pevao:
  - Rusija je naša zemlja!
  Uvek ću joj biti veran!
  I kako pulsar izbija iz pupka djevojke. Da, smrvi naciste u pocepane komadiće kože. A onda će uzeti tenkove.
  Augustina takođe ne daje šansu fašistima. Bakarnocrvena kosa djevojke terminatora vijori na vjetru poput proleterskog barjaka.
  A gole, isklesane noge bacaju veoma smrtonosne darove smrti. Što ne daju priliku ni vojnicima ni tenkovima Wehrmachta.
  Istovremeno, ratnik iz rubin bradavica izbacuje goruće komade magične plazme koja se topi metala. I ne zaboravite urlati:
  - Slava otadžbini - živeti u komunizmu!
  A onda iz njegovog okruglog pupka, kao munja.
  Svetlana je takođe u bitci. Ona je izuzetno cool djevojka. I tuče naciste mačevima. I golih, gracioznih nogu bacam čitave bodeže smrti. Da su nacistima odsjekli glave i odsjekli kule teških i srednjih vozila.
  A iz bradavica jagode i dalje će ispuštati koronsko pražnjenje. A ovo je zaista više nego smrtonosno, posebno za tenkove i avione.
  I ratnik će takođe iz pupka podleći daru uništenja.
  i pjevaj:
  - Slava velikoj Rusiji! Bog nas može spasiti!
  A ruski vojnici pucaju na naciste iz čuvene Mosin puške. Radi i par mitraljeza. Pucaju. U funkciji je i jedan od prvih ruskih mlaznih minobacača povećane snage "Andrjuša".
  Vojnici sovjetske vojske bili su dobro pripremljeni. Pogađaju precizno i veoma su disciplinovani.
  Oleg Rybačenko, sečeći naciste, i pješadiju i tenkove, pa čak i avione, pomislio je: kako su naši ljudi uspjeli izgubiti od nacista u ovoj alternativnoj stvarnosti?
  To je totalno sramotno! Ali Rusi su bolji. Ovako slovenski vojnici bajonetima probijaju male, bijele i crne vojnike i dižu tenkove u zrak granatama. Ostalo je još samo malo do pobjede. A kraljevska vojska je veoma herojska. Evo jedne Rusinje, golog stomaka, mitraljeska devojka koja puca na nemačke trupe. U kratkoj suknji i bosa ova djevojka, ali zgodno šalje metke.
  A Oleg Rybačenko seče mačevima. A onda će i baciti bumerang golim dječjim nogama, odsijecajući neprijatelja i tenkove. A kada dečak zviždi...
  I opet, kako će vrane pasti na naciste. Nacisti posle toga nemaju šanse. I jurišni avion takođe.
  Oleg Rybačenko, ovaj vječiti dječak je zacvilio:
  - Slava mojoj kosmičkoj Otadžbini!
  Margarita, ova večna devojka je takođe vrela u borbi. I seče sabljama, vrlo slavno. I kako zviždi da gomila vrana udara odozgo i probija se kroz glave nacista, i kroz otvore na tornjevima fašističkih tenkova. I bosim, dječjim nogama baca bumerange da ratnici zemlje paklenog fašističkog sunca padaju na desetine.
  Marguerite je gukala:
  - Draga moja Rusija - prijateljska porodica naroda!
  Nataša je sekla naciste mačevima. Golim prstima je zabola čitavu gomilu igala. Uzeli su i izrešetali naciste i digli u vazduh desetak tenkova. Djevojka, međutim, nije zaboravila da pusti koronski iscjedak iz svojih grimiznih bradavica.
  I kako će munje biti izbačene iz pupka sa smrtonosnim rezultatom, posebno za tenkove i avione.
  Djevojka je zacvilila:
  - Biću super!
  Zoya se takođe bori u divljoj borbi. A njeni mačevi blistaju kao bijesna grmljavina, tokovi ognjenih iskrica sipaju se i vrelim nožem seku rezervoare kao puter. A bose noge djevojke terminatora bacaju igle koje šaraju naciste kao jež.
  I smrtonosni pulsari uništenja lete iz grimiznih bradavica i iz njih izgaraju avioni i tenkovi. Ratnik je vrlo borben izgledom i djelom.
  Ljepota sječe naciste, avione i samohodne topove, ne dajući im milosti.
  A borbena djevojka vrišti:
  - Slava domovini!
  Avgustin u borbi ne zna za mir, a siloviti bijes kiti njome. I seče neprijatelje kao kupus sabljama. I njene oči gore kao smaragdi. A bose noge, poput lopatica propelera, izbacuju poruke uništenja koje razdiru tenkovske avione.
  A bradavice rubin boje šalju takve tokove magične plazme na naciste da joj ništa ne može odoljeti.
  Ali kada mlaz magične munje izleti iz Avgustinovog pupka. I razbiće čitavu masu neprijatelja zajedno sa tenkovima.
  Djevojka je vrisnula iz sveg glasa.
  - Slava Svemogućem Bogu Rodu!
  Svetlana se bori protiv divlje rulje. A djevojka kako da udari leptirom. I bosim nogama, kako lansirati novi bumerang koji je odsjekao tornjeve automobila. Hiper klasa ratnik i prirodna plavuša.
  I kako će se cunami mrlja magije osloboditi iz bradavice jagode. I uzela ga je i razbila neprijatelja, kao da se led razbio od udaraca mača. A iz pupka je eksplodirala koronskim pražnjenjem. Masa tenkova se istopila, mnogi avioni su izgorjeli.
  Svetlana je tvitovala:
  - Devojka voli da ubija,
  Evo devojke!
  Oleg Rybachenko se bori kao pravi titan. Dječak terminator je tako očajan borac. I bosim detinjastim nogama pustiće nekoliko diskova koji seku neprijatelje, metal tenkova je kao usijana igla leda.
  I kako klinac karatista vodi vjetrenjaču.
  A ako ga uzme i zazviždi iz vrha svojih pluća. Da će čitava masa vrana i uzeti i pasti. I nabijati glave nacističkim borcima.
  A onda će ispljunuti iz cijevi... I otkinuo muško savršenstvo od čitavih stotinu fašista i tenkova sa avionima. Oni od bolnog šoka su se i okočurili.
  Mali pisac je vrisnuo:
  - Za komunizam u Rusiji!
  Margarita će u divljem bijesu pljunuti na naciste, a iz njenih usta su izletjeli potoci magične plazme. I proždirali su naciste do samih kostura. I tenkovi su se istopili, a avioni su se zapleli u vatrenu mrežu.
  Ratnik je djevojka sa zlatnom kosom.
  A njene bose noge bacaju bodljikave i smrtonosne stvari tako da od nacista lete samo komadi pocepanog mesa, a od tenkova debla.
  A i devojke su se ozbiljno rastale...
  Čak su i gaćice skinule. Nakon toga, uništavanje nacista je išlo mnogo efikasnije.
  Natasha je izvela kaskadu udaraca bijelim i crnim vojnicima. A sada će njene bose noge baciti nekoliko granata i raskomadati cijeli bataljon nacista i veliku masu tenkova. A onda će iz grimiznih bradavica pustiti val koji nacistima donosi uništenje, poput slapa trupa cunamija, kako pješadiji, tako i tenkovima sa avionima.
  A iz pupka će potrajati smrtonosna munja kao let, i spaliti nacističku kohortu, a od njih su ostali samo ugljenisani leševi i tri tuceta tenkova zajedno s njima.
  I na kraju, kao da će iz nedra Venere izletjeti lijepa djevojka, ubojiti pulsar, koji ga je, rastući u veličini, uzeo, prevrnuo i spalio cijeli puk nacista i stotinu tenkova, uključujući nekoliko Miševi, odjednom.
  Ratnik je urlao:
  - Za veliki komunizam!
  Zoya je uzela i izvela kombinaciju, oštro produžavajući mačevima, odsijecajući tornjeve tenkova. I spolja mladi ratnik ga je uzeo i lansirao sa diskovima, pomiješanim sa bombom od graška. I pokidaće mnogo Japanaca. A onda će se iz bradavica maline uzeti i pustiti novi mlaz munje. I razbijte neprijatelje na žetone sa malim čipovima. I ništa nije ostalo od tenkova.
  A onda iz pupka, kao na udaru laserskih zraka. I mase nacista će biti odsječene. A tenkovi uglavnom gube kule, polomljeni valjci odlijeću s njih.
  I na kraju, kao iz pećine Venere, ratnik s kosom boje zlatnog lista izbacit će bjesomučni mlaz energije. I pomesti će nacističku gardu i veliki broj tenkova i aviona i samohodnih topova. Ovo su teški borci.
  Ratnik je iz sveg glasa viknuo:
  -Slava komunizmu Staljina i cara Aleksandra III!
  Oleg Rybachenko se probudio i spreman je za novu borbu. Njegov protivnik Ruslan skočio je na konja.
  Pa, dva ruska viteza se bore. Iako Ruslan izgleda veće, njegov protivnik je brži i jači.
  I tako su pojurili jedno prema drugom.
  Oleg Rybachenko je primio udarac koplja u štit i pomaknuo se u stranu. I udari neprijatelja okretom sa ograđenim tijelom. I koplje mu se također slomilo, ali je neprijatelj pao zajedno s njegovim konjem.
  Jahač je čvrsto sjedio, ali konj je prošao. Oleg je ponovo pobijedio i osvojio trofej.
  I za prethodnu borbu imao je novca.
  Oleg se nakon ove pobjede već pripremao za polufinale. A njegov rival bi trebao biti sam Ričard Lavljeg Srca. Kakvo veliko ocekivanje.
  Ali četiri viteza su večerala zajedno.
  Služile su ih prelepe devojke. Uprkos strogim običajima srednjeg veka, devojke su bile gologlave, kratke suknje i bose.
  U plavu kosu djevojaka utkane su trake u boji.
  Nudili su hranu i vino.
  Ričard Lavlje Srce je primetio:
  Vrlo ste mladi po godinama. Nemaš čak ni brkove. Ali tako snažan i neobičan borac. Ako želiš, postaviću te za šefa moje garde!
  Oleg Rybachenko je iskreno odgovorio:
  - Ne bih imao ništa protiv, ali uskoro moram da napustim Britaniju. I biću primoran da se borim u drugom svetu sa drugim trupama. Tako da, avaj, ne mogu više da vam služim!
  Ivanhoe je samouvjereno rekao:
  - Ja to mogu!
  Oleg ga pogleda. Iako je Rybačenko bio u tijelu dječaka od oko dvanaest godina, Ivanhoe je bio iste visine kao i on. A u ramenima, čak se i mišićavi dječak činio širim. Ali nekako je ovaj krhki mladić pobijedio. Ričard Lavljeg Srca je za Ivanhoeovu glavu viši i mnogo širi u ramenima. A četvrti vitez je za glavu viši od samog Ričarda. I šta... Dvostruki izgledi i najmanje tri puta deblji, ali Ivanhoe se smatra favoritom.
  Možda se sastanu u finalu. Zanimljivo je kako Ivanhoe pobjeđuje one koji su veći i teži od njega. I ko ga je naučio takvoj filigranskoj tehnici turnirskog rvanja.
  Oleg je jeo meso i pio vino... Stolica je udobna i možete spavati još par sati.
  Pogotovo jer je Richard spavao. Dječak terminator sanjao je jednu od svojih prošlih misija;
  Naravno, Oleg Rybachenko, Margarita Korshunova, četiri vještice i to je izuzetno ozbiljno. Ali osim njih, naravno, biće i drugih hitova.
  Oleg Rybačenko puca iz mitraljeza sa fiksnim patronama. Izgleda kao vrlo mišićav dječak od oko dvanaest godina, samo u kratkim hlačama i golih grudi. Kada je odrastao, postao je vječno dijete koje je primilo besmrtnost. I sada radi na tome u raznim misijama. I bivši pisac naučne fantastike to obožava.
  Margarita takođe izgleda kao devojčica od nekih dvanaest godina, ali je bila odrasla spisateljica koja je takođe kupovala besmrtnost u zamenu za obavljanje raznih misija. Djevojka se tuče i tuče iz mitraljeza.
  Osim toga, Oleg Rybachenko seče i mačevima koji se izdužuju za nekoliko desetina metara. Dječak također baca bombe golim prstima. I ne zaboravlja da izbaci iz pupka munje da su Kinezi prženi kao roštilj.
  Ali i zviždanje je veoma efikasno. Tada vrane u jatu padaju u nesvijest i Kinezi bivaju potučeni, a Kinezima ni šlemovi ne pomažu.
  Dječak viče:
  - Slava SSSR-u!
  Ova misija je prilično prijatna, ali nema tako ružičastih. Ovdje u jednom svemiru, njemačke vještice: Gerda, Charlotte, Christina, Magda razvile su jedinstveni tenk - "Panther" -2. Ovaj automobil se pokazao niskom siluetom, položajem mjenjača i motora zajedno i preko rezervoara. Prednji oklop trupa bio je 120 mm na velikom nagibu, bočni su bili 82 mm na nagibu, kupola je bila 150 mm na velikom nagibu. I top od 88 mm sa poboljšanom balistikom i brzinom paljbe.
  Ovaj automobil je bio čak bolje zaštićen od Tiger-2, a veslo je bilo samo četrdeset tona.
  To mu je omogućilo da u jesen 1943. godine bude pušten u masovnu proizvodnju sa starim motorom od 700 konjskih snaga.
  "Panther" -2 je odmah postao najbolji tenk Drugog svjetskog rata, a Nijemci su počeli pobjeđivati.
  I čak su se približili Moskvi, a desant ubica ih je isjekao i razneo.
  Međutim, ubijanje Nijemaca je neugodno za bijelu rasu, a žuti ratnici naravno nisu šteta.
  Pogotovo sada kada je Kina proširila zarazu po cijelom svijetu!
  Uključujući i Rusiju. Pa hajde da sameljemo ove nebeske!
  Margarita također seče Kineze mačevima koji se izdužuju. I puca se iz mitraljeza - svaki metak je pravo u metu. I golim gracioznim nožnim prstima baca smrtonosne granate.
  I kako će grom osloboditi iz pupka, neprijatelje, temeljno uništavajući i paleći i topeći rezervoare.
  A ako djevojka zviždi, onda se ispostavi da je to blokada.
  A vrane padaju na vrhove Kine i obaraju avione.
  Djevojka urla:
  - Slava komunizmu!
  Ovako su besmrtna djeca, nekada odrasla, preuzela Kineze. Ali još četiri djevojke-vještice, vječno mlada stvorenja, temeljno mlatite nebesko carstvo.
  Natasha daje rafal iz mitraljeza sa višekratnim patronama. A onda izvuče mlin svojim mačevima sto metara u obimu!
  I golim nožnim prstima baca granatu od piljevine i napitka natopljene. Eksplodira kao vakuum bomba. Dignuti Kinezi i njihovi primitivni tenkovi lete gore. A onda djevojka baca munje iz svojih grimiznih bradavica, žive spaljuje kineske vojnike. I pulsari uništenja se izbacuju iz pupka.
  Razbijaju avione kao što leptiri pale kineske avione u baklji.
  Ali krunski trik, kada agresivni magični cunamiji izlete iz nedra Venere, oni spaljuju Kineze kao plamen pakla.
  Nataša je cvrkutala:
  - Slava otadžbini SSSR!
  Zoya je takođe u ofanzivi. Ona je razrednica generalno super. I seče mačevima, i puca iz mitraljeza. I patrone ovdje su beskrajne, i temeljito sjeku neprijatelje. I kada bose noge djevojke bacaju granate, razbijaju kineske vojnike. A onda iz bradavica malina bije ognjeni pulsari - kidaju tornjeve tenkova.
  Iz pupka djevojke sa zlatnom kosom izletjele su munje. I stotine ratnika Nebeskog Carstva su spržene na smrt.
  A evo i pećine Venere koja je emitovala ubilački tornado. Prošlo je s kosom smrti na kineske trupe.
  Zoya je tvitovala:
  - Za otadžbinu i Staljina!
  Avgustin se zakikotala i, pokazavši zube, emitujući sunčeve zrake koji su pekli Kineze, primetila:
  - Staljina više nema!
  I dala je rafal iz mitraljeza, i sjekla izduženim mačevima. A onda su goli prsti bacali granate. Rastrgali su brojne Kineze. A iz rubinskih bradavica ljepote letjele su munje uništenja i uništenja. Spalili su mnogo boraca iz Nebeskog carstva. I ogroman broj Kineza je rastrgan pulsarima koji su letjeli iz pupka, zajedno s tenkovima. Tako su vrući i dišu vatru.
  Ali njedra Venere su uzela i proradila. I toliki protivnici su uzeli i spalili.
  Augustin je zarežao:
  - Za veličinu SSSR-a!
  Svetlana u bitci je najhladnija i okrutna. A onda je ispalila rafal iz mitraljeza, isjecajući protivnike iz Kine na komade izduženim mačevima.
  Ali iz bradavica jagode iskočile su munje koje su bez sažaljenja spalile protivnike i nebesko carstvo gori, a kule su otkinute sa njegovih tenkova.
  Bosi prsti djevojačkih stopala bacili su bombu i ubili mnogo Kineza. I kako će gola peta ipak izbaciti pulsar razaranja, razdirajući protivnike.
  A iz pupka, munje su spržile hiljadu kineskih vojnika.
  Pa, kada su njedra Venere proradila, postala je još agresivnija.
  A onda je Svetlana zaurlala:
  - Za komunizam u celom univerzumu!
  Šestorica je radila veoma efikasno. I ponašala se s divljim, agresivnim aplombom.
  Ali onda im se pridružila ekipa djevojaka iz Trećeg Rajha. Sa sobom su ponijeli još moćniji AG-800 sa osam topova i dvadeset mitraljeza. A djevojke su sve to kontrolirale uz pomoć džojstika.
  Gerda je golim prstima pritisnula dugmad, poslala visokoeksplozivni projektil i promrmljala:
  - Slava arijevskom prijateljstvu!
  Charlotte je također bosim nogama pritisnula dugmad džojstika, ispljunula dar smrti i zarežala:
  - Slava komunizmu!
  Christina ga je uzela i golim nožnim prstima pritisnula dugmad i zagugutala:
  - Arijevski komunizam!
  Magda je, pucajući, ali i bosim nogama, primijetila:
  - Sam arijevski komunizam!
  Djevojke iz Trećeg Rajha rado su sekle Kineze. Moramo pomoći našoj braći i sestrama Arijevcima u ratu sa Kinom. A ova zemlja smatra da je cijeli svijet zagađen korona virusom.
  Gerda je ponovo pritisnula golim prstima, izbacivši projektil i primetila:
  - Nećemo dozvoliti da žuto carstvo oživi! Nećemo vam dozvoliti da širite viruse širom svijeta!
  Charlotte je također pritisnula dugmad golim prstima i viknula:
  - Naravno da nećemo!
  Christina je, koristeći svoje grimizne bradavice, također pucala na žute ratnike Nebeskog Carstva, izdala:
  - Za arijevsku budućnost!
  Magda, uništavajući golim prstima prekrasne noge kineskih vojnika, progunđa:
  - Za najviša arijevska dostignuća!
  A onda je na nebu bio disk-avion Trećeg Rajha. A ovo je iz drugog svijeta. Tamo je Firer mogao vratiti Moskvu četrdeset prve godine. Kako se to dogodilo? Japan je napao još u julu 1941. i prikorio sovjetske snage na Dalekom istoku. Kao rezultat toga, nije bilo dovoljno snaga za odbranu Moskve, a glavni grad je pao u oktobru 1941. ... A nakon toga, uprava Crvene armije je bila potpuno uznemirena, a Staljin je dobio srčani udar. Brza pobjeda nad SSSR-om se zatim pretvorila u dugotrajan rat sa Britanijom i SAD. Pritom su nastajale diskoteke koje su letele laminarnim mlazom i bile su neranjive.
  A nakon pobjede nad Amerikom, leteći tanjiri su već uspjeli posjetiti Mars i nabavili lasere sa vodoničnim pumpama.
  Albina i Alvina doletjele su iz paralelnog svijeta na disketi s borbenim zrakama da pomognu SSSR-u.
  A evo i njih, bosonoge i u bikiniju. Ove vještice su jednom počele da se bore u Španiji, i prošle su kroz sve glavne bitke Drugog svjetskog rata. A sada na borbenom vozilu u borbi.
  Albina je golim prstima isklesanih zavodljivih nogu pritisnula dugmad džojstika, ispalila snop koji je presekao kineske avione i viknula:
  - Ovo su čuda naše tehnologije!
  Alvina je takođe, golim prstima gracioznih nogu, emitovala snop na tenkove Nebeskog Carstva, odsjekla ih i cvrkutala:
  - S nama je veličina otadžbine!
  I Terminator devojke su prasnule u jedan smeh. One su takve borbene i otmjene ljepotice.
  Albina je svojom grimiznom bradavicom već pritisnula dugme džojstika, palivši Kineze zracima i zacvilila:
  - Za arijevski poredak u svemiru!
  Alvina je uzela i pritisnula dugme džojstika svojom rubinskom bradavicom, i presekla masu vojnika Nebeskog Carstva, urlajući:
  - Za trijumf belaca!
  I obje ratničke djevojke udarile su golim, seksa gladnim muškim nogama o metalni premaz letećeg tanjira.
  Disketa je izuzetno teško oružje. Igrao je važnu ulogu u osvajanju Sjedinjenih Država od strane Trećeg Rajha. I Kina mora da iskusi moć gneva arijevskih zemalja.
  Ali japanski ratnici su također ušli u bitku protiv ratnika Nebeskog Carstva.
  Četiri prelepe, gotovo potpuno gole, nindža devojke sa čeličnim mišićima su uključene u bitku. Japan je tradicionalni neprijatelj Kine i spreman je da pomogne SSSR-u u ovom duelu. Štaviše, devojke vole da ubijaju.
  Evo prve nindža devojke plave kose, koja seče sa dva mača, seče kineske vojnike. Zatim je golim nožnim prstima gađala grašak eksplozivom.
  Nadalje, munje su pucale iz grimiznih bradavica nindža djevojaka.
  Ratnik je viknuo:
  - Slava Japanu!
  Ninja djevojka sa žutom kosom također seče mačevima, vodeći vjetrenjaču. Posjekla je masu kineskih vojnika. Njene bose noge bacale su otrovne igle, ubijajući žute ratnike. I vatreni pulsari poletjeli su iz grimiznih bradavica.
  Ratnik je urlao:
  Hajde da razbijemo Kinu!
  Ninja djevojka sa crvenom kosom vrtila je tehniku leptir svojim mačevima. Takođe je posekao mnogo kineskih boraca. Tada su njeni goli nožni prsti bacili diskove u obliku svastike i probili masu ratnika nebeskog carstva. A iz rubinskih bradavica padala je smrtonosna munja. Spalili su Kineze i veliki broj njihovih tenkova i aviona.
  Ratnik je viknuo:
  - Naša braćo Rusi!
  Ninja djevojka s bijelom kosom, također sa mačevima, izvela je složenu kombinaciju, posjekući vojnike kineskog carstva. Tada su njeni goli nožni prsti bacili bombu domaće izrade, i raskomadali ogroman broj žutih vojnika.
  A onda su bradavice jagode ispuštale magične zrake koje su sjekle meso ratnika Nebeskog carstva, a istovremeno su odsjekle i tornjeve i repove aviona.
  A ratnik je ispalio:
  - Za japanski san!
  Ratnici iz Japana su se dobro borili. A njihove bose noge su tako smrtonosni darovi smrti i bacanja.
  I nindže protiv Kine. Ali i Crvena armija je dala svoj doprinos.
  Djevojke su se pojavile na IS-25. Najnoviji sovjetski tenk, sa četiri topa i dvadeset osam mitraljeza.
  U njemu je sve automatizirano, a komsomolske vještice upravljaju uz pomoć džojstika.
  Alyonka ga je uzela i golim prstima pritisnula dugmad džojstika. Odjeknuo je pucanj, a nagazna mina je raspršila Kineze i njihova vozila.
  IS-25 je zastrašujući tenk. Ima motor od tri i po hiljade konjskih snaga - dizel. A oklop je sposoban izdržati vrlo snažne udarce. Ovakva borbena devojka ovde. A bradavice na grudima su takve da svjetlucaju od rubina.
  Anjuta je takođe pritisnula dugmad džojstika golim nožnim prstima i udarila po kineskim borcima. Ona ih je raskomadala na komadiće, tenkove Nebeskog Carstva na male komadiće i spalila avione.
  I zagugutala je:
  - Slava Svetoj Otadžbini Staljinu!
  Aurora je takođe pucala, pritiskajući bosim nogama dugmad džojstika, rastrgala kineske lovce, kotrljali su se valjci neprijateljskih tenkova i devojka je zacvilila:
  - Za pobedu SSSR-a!
  Marija je, također golim nožnim prstima, otjerala mnogo Kineza i njihovih tenkova u kovčege, gugutala:
  - Za veliki komunizam!
  Olimpijada je svojim golim nožnim prstima pritisnula dugme džojstika, a druga nagazna mina pogodila je vojsku Nebeskog carstva - raskomadajući čitav bataljon.
  Ratnik je zacvilio:
  - Lenjin živi u našem srcu!
  I svih pet bosonogih, gotovo golih devojaka sa reljefnom presom, uglas su pevale:
  Ne, budni neće izblijedjeti,
  Pogledaj, sokole, orle...
  Glas naroda je glasan
  Šapat će smrskati zmiju!
  
  Staljin živi u našim srcima,
  Da ne znamo tugu...
  Otvorio vrata svemira
  Zvezde su sijale iznad nas!
  
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Put, rasvjetljavanje komunizma!
  
  Slava će biti vječna
  U mnogim generacijama...
  ruska moć će porasti,
  Veliki Lenjin je sa nama!
  Devojke su efikasno slomile Kineze. Međutim, i Britanci su dobro radili. Jane Armstrong i njen tim su se također borili protiv Kine. Pošto u Nebeskom Carstvu ima mnogo miliona vojnika, veliki broj ubica je stigao da spase SSSR.
  I naravno da su se borili protiv neprijatelja.
  Ratnici se bore na tenku "Viktorija" -400. Pucajte u Britance iz topova i mitraljeza.
  Džejn je golim prstima pritisnula dugme džojstika, razbila još jedan kineski tenk i zacvilila:
  - Za veliko carstvo!
  Malanja je, takođe bez razmišljanja, golim prstima pritisnula dugme džojstika, razbila kineski samohod i zacvilila:
  Nikada nećemo biti robovi!
  Gertruda je takođe pucala na Kineze iz golih prstiju, posekla još jedan auto i zacvilila:
  Mi smo slobodna imperija!
  Monika takođe nije dala milosti, Nebesko Carstvo. I također bosom nogom usmjerio tok razaranja. Koliko je Kineza i njihovih tenkova poginulo.
  Djevojka je drmala grudima sa bradavicama od jagode i zaglušno cvrkutala:
  - Slava domovini!
  Britanci su također u pokretu i uništenje Kine.
  Alenka je u međuvremenu malo promenila taktiku. Zbacila je grudnjak i već pritisnula dugme džojstika uz pomoć grimizne bradavice.
  Poslala je projektil i zacvilila:
  - Za kul komunizam!
  Anyuta je također skinula grudnjak i grimiznom bradavicom pritisnula dugme džojstika, šaljući još jedan poklon smrti.
  Onda je zapevala:
  - Planeta je poznavala veličinu Rusa,
  Fašizam je slomljen udarcem mača...
  Vole nas i cijene svi narodi svijeta,
  Narod cijele zemlje maršira ka komunizmu!
  Aurora se također riješila grudnjaka. Razgolila je grudi i udarila Kineze pražnjenjem. Mnogo ih je ubila i spalila, pritiskajući dugme svojom rubinskom bradavicom.
  i viknuo:
  - Rusi, Rusi,
  Nije srećna sudbina...
  Ali zašto, da budem jači,
  Trebaju nam nevolje!
  Marija je bez razmišljanja oslobodila grudi materije. I sa bradavicom boje jagode pritisnula je dugme džojstika. Poleteo je smrtonosni i nemilosrdan projektil. Odjednom je rastrgao dvije stotine ratnika Nebeskog Carstva. A djevojka je viknula:
  - Slava hrabroj otadžbini,
  Živite zauvek pod komunizmom!
  Olimpijske igre, najveća od njih, također su otkrile veliku bistu. A iz bradavica jagoda je pokrenula vrlo moćno pražnjenje razaranja pritiskom na dugmad džojstika. A ubilačka nagazna mina razbila je masu kineskih vojnika.
  Ratnik je urlao:
  - Komunizam će biti vječan,
  Samo rastemo, ne padamo!
  Da, ako Ruskinja počne da koristi bradavice svojih grudi, onda je to zaista vrlo ozbiljno. A Kinezi su izuzetno povrijeđeni. I zaista su raskomadani. A ratnici nebeskog carstva umiru na hiljade svake sekunde. Tako su ih preuzele djevojke i besmrtni dječak.
  Oleg Rybačenko je ispalio rafal iz mitraljeza, sabljama je posekao Kineze. A onda je golim prstima dječjih nogu lansirao još jedan dar uništenja. Toliko je umrlo nebeskih ratnika.
  Pogotovo kada ga je dječak terminator uzeo i ponovo zazviždao, obarajući vrane na njihove obrijane kineske vrhove.
  Mladi ratnik je primetio:
  - Sve je dobro na svetu kad si mlad i zdrav!
  Da, lijepo je uništiti rasu iz koje je zaraza obišla svijet. Kina je zaista zarazna. Pravi krvnik čovečanstva koji je iznedrio novu kugu. Što je, inače, mnogo zaraznije od side. Koronavirus je došao iz podzemlja, a Kina je, svjesno ili nesvjesno, pustila duha iz boce. Pa neka krvlju plati svoje grijehe!
  I dječak terminator je munjom iz pupka udario žute ratnike.
  Margarita Korshunova, koja je u uglednim godinama ponovo postala djevojčica, složila se:
  - Da, mladost je divna! I rat donosi radost kada je tijelo zdravo, puno mladosti i snage!
  A djevojka, bosa, s dječjom nogom, baci još jednu granatu. I on će također zviždati, obarajući vrane na kineske trupe.
  Natasha u ofanzivi. Bosih nogu baca jednu smrtonosnu granatu za drugom. I seče mačevima i puca iz mitraljeza. A onda će iz grimiznih bradavica lupati po kineskim tenkovima. Ovo je super. Kule tenkova se ruše i lete daleko.
  I kako će munje letjeti iz pupka. Ali sam tok energije uništenja iz nedra Venere. A ovo je, u stvari, veoma ozbiljno.
  Natasha je pevala:
  - Komunizam čeka besmrtna slava!
  Zoja, ratnica ruskih bogova, uzela je i isjekla mačevima, produživši ih za sto metara. A onda je pucala iz pištolja. Njene graciozne, bose noge bacile su vrlo smrtonosnu granatu koja je vatrenim vihorom pokidala tri kineska tenka odjednom. Nakon toga, ratnik je i iz grimizne bradavice pustio vrlo smrtonosnu munju. I iz drugog sanduka u avionima.
  I tako su pulsari iz pupka otišli i masovno spalili neprijatelja.
  Pa, pećina Venere je posebno srušila svoj dar na neprijatelja i spalila.
  Zoya je promrmljala:
  - Svemirski komunizam!
  Augustin u divljem pokretu koji skače kobre. A njene rubinske bradavice bacaju komadiće razorne materije, kidajući i paleći tenkove i pješadiju.
  I kada bose devojačke noge bacaju poklone smrti. I ubijaju neprijatelje bez davanja imalo milosti.
  Ali mačevi crvenokose lepotice, čija bakrenocrvena kosa vijori kao proleterska zastava kroz vazduh, biču hiljade kineskih vojnika.
  I iz pupka izlete munje, a neprijatelji su spaljeni u pepeo.
  A onda je bačen grašak golih prstiju, koji je oborio desetak aviona odjednom, eksplodirajući komadom antimaterije.
  Augustin urla:
  - Naš pobjednički komunizam!
  A iz nedra Venere leti, ono što donosi, nemilosrdno i bez ikakvih konvencija, uništenje.
  Sama Svetlana je najbolja u divljoj borbi. A sada su iz mitraljeza odsjekli omražene žute ratnike imperije koji su napali SSSR. A sada su se njeni mačevi izdužili i presekli redove i vojnike nebeskog carstva. Tada su gole, graciozne noge plavokose djevojke bacile nešto zaista smrtonosno i razbilo tenkove Kine. A onda su bradavice jagode pustile destrukciju i totalitarnu destrukciju, uz ugljenisanje leševa Kineza.
  A kada su se munje izlile iz pupka, nastala je potpuna blokada.
  Najsmrtonosniji poklon smrti poslala su nedra Venere Svetlana. Smrt je apsolutna.
  Djevojka je cvrkutala pjevajući:
  - U borbama je slomljena kičma Wehrmachta,
  Bonaparte je smrznuo sve uši...
  NATO je bio raskomadan
  I Kina je bila stisnuta između borova!
  Šest boraca, dječak i pet djevojčica, djelovalo je efikasno i praktično. I bosim nogama su bacali izuzetno smrtonosne i agresivne granate.
  Gerda i njena tenkovska posada takođe su se ozbiljno razišli. Devojke ovde su veoma seksi i izbacile su grudnjake.
  Gerda je pritisnula dugme džojstika uz pomoć grimizne bradavice, i kao rezultat toga, izleteo je smrtonosni naboj.
  Ratnik je urlao:
  - Za arijevska dostignuća!
  Charlotte je također uzela i pritisnula dugme džojstika koristeći grimiznu bradavicu i pogodila kineski tenk.
  Onda je zaurlala:
  - Slava domovini!
  Christina također nije ostala dužna i pritisnula je rubin bradavicu na još jedno dugme i razbila mnogo kineskih vojnika.
  Djevojka je viknula:
  - Za veliku Otadžbinu!
  Magda nije ostala bez konverzije prednosti. Takođe je uzela i eksplodirala pražnjenjem smrtonosne sile uz pomoć bradavice od jagode. I provjerila se:
  - Za najbolje pobede!
  Djevojke su raskinule zbog velike šale. Devojke su ovde na kolosalnoj visini borbene veštine. Sama Gerda je prošla kroz mnogo toga, kao i njeni prijatelji. Nekada su bosi trčali preko Sahare, borili se u planinama i borili se kod Moskve. Zauzeli su glavni grad SSSR-a. Devojke su prošle kroz mnogo toga. I znali su kako je boriti se u jednom bikiniju na ruskom mrazu.
  A šta je vreli pesak pustinje pod golim devojačkim tabanom.
  Morali su silovati sovjetske zarobljene vojnike i sami biti silovani - što je super!
  Gerda je vikala, pucajući i ubijajući Kineze:
  Svijet je zasnovan na nasilju
  Vulkan bijesa šiba na veliki način...
  Veća napetost,
  Izbija od bola i straha...
  Samo strah će nam dati prijatelje,
  Samo bol vas motiviše da radite!
  Jer želim sve više i više
  Da upadne u neprijatelje iz mitraljeza!
  Šest boraca je bilo toliko neobuzdano da su vojnici nebeskog carstva umrli na stotine.
  Devojke su veoma smele. A njihove bose noge bacaju agresivnom snagom. A bradavice su grimizne, kao makovi koji izbacuju razorne pulsare.
  Oleg Rybačenko ponovo zviždi, obarajući vrane. Dječak je pun snage i agresije.
  A vrane padaju kao tuča. I kineske glave se probijaju. A vrane takođe obaraju avione. Vazduhoplovstvo u Kini je primitivno, ali je ima dosta, pa se treba potruditi. I bitke su se odvijale izuzetno strašno.
  Margarita je bosom nogom bacila granatu na ratnike Nebeskog Carstva i zacvilila:
  - Slava SSSR-u!
  A djevojka sa golom petom podlegla je daru smrti i uništenja. I do te mjere raspršena, to je jednostavno strašno.
  Ova vječna djeca su tako hrtovi i agresivni.
  I disketa odozgo je počela da puca još jače i jače sa laserima.
  Albina je, koristeći grimiznu bradavicu, pritisnula dugme džojstika i ispalila smrtonosni laser.
  Snop je prošao kroz Kineze i spržio mnogo boraca.
  Lijepa njemačka plavuša je zacvilila:
  - Slava našem Rajhu!
  Alvina nastavlja pucati. Takođe je pritisnula svoje rubin bradavice na dugmad džojstika i zacvilila:
  - Slava otadžbini komunizma!
  Djevojačke grede su smrskale ove kineske borce. I tenkovi su rezali Albina svojim grimiznim bradavicama, a avioni su sjekli Alvina svojim rubin bradavicama. Djevojke nisu prezirale smrskati Fritza golim prstima gracioznih nogu.
  Albina je pjevala:
  Slava velikoj Rusiji,
  Bog nas može spasiti!
  Alvin je ispravio:
  - Mi smo Nemci, a ne Rusi!
  Albina je urlala:
  - Ali mi imamo arijevski, ruski duh!
  Još dvije Njemice iz aviona tuku Kineskinje. Helga i Margaret su tako preuzele ratnike Nebeskog carstva. Ovdje je glavna stvar boriti se gotovo goli, tada će Kinezi biti nemoćni. I tuci, tuci i lomi.
  Helga je golim prstima pritisnula polugu i zacvilila:
  - Slava otadžbini Rajha!
  Margaret je, također golim nožnim prstima, poslala raketu na Kineze, razderavši protivnike i zacvilila:
  - Slava vjeri u arijevski komunizam!
  Tako borbene obje arijevske ljepotice.
  A evo i Anastasije Vedmakove, ove devojke koja je postala legenda u raznim ratovima. Ona juri u bitku na najnovijem lovcu MIG-25. I hajde da oborimo Kineze. Takođe večna devojka koja se borila mnogo vremena.
  I tuče se u bikiniju i bosi. I veoma ratoborna. Ne davati neprijatelju ni najmanje milosti.
  Anastasija pritišće okidač golim nožnim prstima. Obara desetak kineskih aviona u jednom rafalu i agresivno škripi:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti,
  Ne bojimo se smrti na bojnom polju!
  Za svetu domovinu će se boriti...
  Čak će i umiranje pobijediti!
  I Vedmakova će oduvati.... I raketa će razneti desetak kineskih aviona.
  Da, sovjetske djevojke su na vrhu... Ovdje se djevojke iz različitih univerzuma okupljaju i mlati vojsku nebeskog carstva.
  Evo Ane Vinogradove u borbi. Takođe pilot, i koristi gole, graciozne noge u borbi.
  Ali oba pilota Anna i Anastasia još nisu iskoristili sve svoje rezerve u borbi. Tako su zbacili grudnjake i počeli da tuku neprijatelja uz pomoć grimiznih bradavica.
  Ovdje pritiskaju dugmad s njima i pokreću se pražnjenja. A Kinezi su bukvalno spaljeni.
  Djevojke uglas viču:
  Uživajmo u svetu bez zla,
  Čak i ako je ponekad teško poverovati...
  Djeca će se igrati i smijati
  I postići ćemo besmrtnost - možda!
  Djevojka se borila kao pravi orlovi i tigrice. Ovdje su sve žene ratnice.
  Samo jedan čovjek Oleg Rybachenko. On je kao dečak, ali veoma mišićav i zgodan. Nije ni čudo što ga žene vole. Zapravo, sjajno je biti odrasli um, ali mlado tijelo.
  Oleg vodi mlin sa mačevima, poseče mnogo Kineza i peva:
  - odgovorio je dečak nabravši obrve:
  Hoću da služim Svetoj Rusiji...
  Neka se prolije mnogo krvi
  Ali Bog nas može spasiti!
  Natasha je, ispuštajući munje iz svoje grimizne bradavice, primijetila:
  - Ruski bogovi su zaista jaki,
  Ali ne pomažu slabima...
  Ako si vjeran Bogu Rodu -
  Stvorite svjetsku silu!
  A djevojka golom petom podlegla je granati smrtonosnom snagom. I rastrgao masu i čitavu planinu Kineza.
  Avgustin je pokazala zube i primetila:
  Mi smo pravi šampioni!
  A od rubin bradavica, to je kao da lupaš po Kinezima. Ispala je veoma efektna i borbena devojka.
  I sve ljepotice horski povikaše:
  - Za najvećeg komunizma!
  I oni će uzeti dodatni tok energije iz pete tačke. I odmah je milion Kineza zabacilo kopita.
  Gerda je, uz pomoć grimizne bradavice, poslala nagaznu minu, primijetila:
  Imamo lijep lov!
  Nindža devojke, slamajući Kineze, zacvile:
  Mi smo najjači na svijetu
  Potopiti sve neprijatelje u toalet!
  Ne vjerujemo u nindža suze,
  A mi ćemo dati zlim kineskim mozgove!
  I opet gole pete djevojaka, kao da će bacati grašak smrti, kidajući kožu žutih vojnika u komadiće.
  Oleg Rybačenko je ponovo zviždao, a videvši kako vrane udaraju Kineze, zapevao je:
  Crni gavran, pred smrću, čeka žrtvu u ponoć!
  Margarita je bacila bombu bosom nogom i zacvilila:
  - Ali Pasaran!
  Iz pupka će poslati munje...
  Djeca su pjevala, a javljale su se djevojčice svih rasa i naroda Kineza koji je istrebljivao koji su napali SSSR;
  Na svijetu ima i tuge i sreće,
  Rock sa sudbinom baci plivaricu!
  Ponekad je Palas kao konj,
  Tužne i dosadne godine!
  
  Izmjeri pijanicu dno čaše,
  Želi da ispuni bol duše!
  Razmišlja o vrućem delirijumu magle,
  Možda pozlati novčanik!
  
  Ja sam još uvek zeleni dečko
  Život je proziran, kao morska površina!
  Duboko zaljubljen u otadžbinu,
  Sjetite se Rusije u pjesmi!
  
  Život je kao konji koji galopiraju u vrtuljku,
  Svaki trenutak je kao voda!
  Pustite neprijatelje da otupe
  Tako da vojnik rada trijumfuje!
  
  Budite radnik i seljak zajedno,
  Uzeo je čekić u ruke, da sam radi!
  Tesko je i sunce uzasno penje,
  Pioneer je iscrpljen - umoran!
  
  Ali ne radim samo za nekoga,
  Navikao sam se na crveni tim!
  Bacićemo sav ološ u močvaru,
  Jednom rečju, naš ruski jezik je jak!
  
  Ruke brzo jačaju od posla,
  Nisi više dečak - pionir!
  Tako da zemlja cveta pod vedrim nebom,
  Vodite svojim primjerom!
  
  Ovdje je poslat na front kao dobrovoljac,
  I prošao je cijeli rat do kraja!
  Yunak je postao pobjeda za Komsomol,
  Gospod je inspirisao bitku srca!
  
  A onda mlada, svadba, veselje,
  U kući se čuje dječiji smeh!
  Nauka će pobijediti, vjerujem da će starost
  Slava i uspjeh će biti vječni!
  Probudivši se, Oleg Rybačenko je primijetio da je spavao nešto više od normalnog.
  Ivanhoe je već uspio da obori svog protivnika s konja, a dječak terminator to nije vidio.
  Ali Richard se nije probudio i bio je spreman. Lavlje Srce je ponudio tupo koplje i Oleg Rybačenko se složio.
  Oba viteza su se razišla. Kralj je bio viši i teži. Oleg je primetio da je Njegovo Veličanstvo očigledno želelo da se sastane sa samim Ivanhoeom u finalu.
  Pa šta će biti.
  Oba viteza su se razišla. Rebeka je poljubila Olega za rastanak. I djevojka je to radila strastveno.
  Oleg je primetio:
  - Hvala ti! Mogu ti napraviti bebu!
  Rebeka je prigovorila:
  - Vanbračni sin je sramota!
  Dečak terminator je odgovorio:
  - Tim bolje! Biće pravi ratnik! Pa, moram da idem!
  Oba ratnika priđoše bliže.
  Oleg je vidio da je Richard iskusan borac, i vrlo okretan i brz, i prilično tehnički. Ovdje je napravio varljiv pokret kopljem. Ali Olega je teško zbuniti i kreće se brže. I udario dječaka pokretom tijela u nagibu. Koplje se slomilo. Richard je promašio.
  Ali nekim čudom, Lavlje Srce je preživjelo. I oba se konja raziđoše. Oleg je promijenio koplje. Kralj je neobično čvrsto sjedio u sedlu. I nije ga tako lako gurnuti.
  Počeli su ponovo da se približavaju. Oleg je, iskoristivši trenutak, oštro izokrenuo tijelo i istovremeno napustio konja. Udarac je bio toliko jak da je Richard bio oboren zajedno sa svojim konjem. Ali Oleg je dobio takav udarac da je i njegov konj pao.
  Onda je opet bilo neriješeno.
  Oba konja su ustala... Oleg je vidio da kralj zaista sjedi u sedlu kao u rukavici.
  I da se može srušiti samo konjem. Ali konj Ričarda Lavljeg Srca će biti veći i teži.
  Tada je Oleg odlučio preći na devu, koja je postala njegov trofej nakon što je pobijedio afričkog ratnika. Bila je to zanimljiva ideja, koja je mogla povećati udarnu moć dječaka.
  Životinja je u početku počela da udara. Ali Oleg je rekao:
  - Ti i ja smo iste krvi - ti i ja!
  I kamila je poslušala. Nije bilo vremena za dalje putovanje.
  I ovdje su se vitezovi opet razišli u različitim smjerovima. I idemo velikom brzinom.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Tsok, tsok, tsok - kotrlja potok... Brza konjica tjera bijelce!
  I tako su se okupili. Oleg Rybačenko se izvukao od koplja Ričarda Lavljeg Srca i pogodio sam centar štita. I udarac je bio slomi i oborio je britanskog kralja zajedno sa njegovim konjem. Ali džinovska kamila je preživjela.
  I evo veličanstvene pobjede.
  Sada je došlo finale. Oba viteza su se mahnito i bijesno pripremala za borbu.
  Ivanhoe je spolja izgledao smireno. Očigledno je shvatio da je neprijatelj veoma jak, ali je bio spreman za test.
  Oleg Rybachenko se također osjećao samouvjereno. Imao je dosta iskustva u raznim borbama. Iako ima manje turnira. I shvatio je da Ivanhoe, uz svu svoju fenomenalnu tehniku, nije njegov rival.
  Međutim, nemojte podcijeniti neprijatelja. Ivanhoe je, sa tako skromnom veličinom, pobijedio protivnike mnogo veće od sebe. To znači da je uradio nešto.
  Oleg Rybachenko je odlučio da je bolje nastaviti napad na kamilu. A ovo je ozbiljno.
  Oba viteza su ponovo jurila jedan prema drugom. Ivanhoe je nepomično sjedio. Ali bilo je jasno da je prilično spreman. Kada se Oleg uobičajeno udaljio od protivničkog koplja i udario u sam centar štita, njegov protivnik je pomjerio štit ulijevo i ublažio udarac. Oba viteza su se razišla, oborevši jedan drugog sa konja.
  Oleg Rybachenko je napomenuo:
  - Moja tehnika!
  I opet se rastadoše, i podbode konje pojure jedan drugome u susret. Za sada je Ivanho napravio varljiv pokret kopljem, i pogodio štit, ali je Oleg odbranio desno, i uzvratio okretom. Ali Ivanhoe je uspio pobjeći. Opet su raskinuli neriješeno. I počeli su da se približavaju po treći put.
  Oleg je mislio da je ipak njegov protivnik jednostavno nevjerovatno brz. Za čoveka je previše pametan. I da li je to slučajno ubica? Pa, što je neprijatelj jači, rat je zanimljiviji.
  Oleg je napravio varljiv pokret kopljem, a i njegov protivnik je pokušao da prevari svog kolegu.
  Ali Oleg se i dalje kretao brže, i kako ga je udario kopljem u stomak, zaobilazeći štit. Pravila su zahtijevala da se udara kopljem, i bez obzira gdje. Samo se u tuđem konju smatralo sramotom. Ovog puta, Ivanhoe je dobio snažan udarac i pao zajedno sa konjem. Osim toga, oklop je još bio istrošen, a mladić je teško povrijeđen.
  Horn je za pobjednika proglasio Olega Rybačenka. I uručen mu je zlatni pehar sa kamenčićima, i naravno škrinja s blagom.
  Istovremeno, u čast pobjednice međunarodnog turnira, najavljena je gozba na kojoj će učestvovati lijepe i seksi djevojke.
  Oleg Rybachenko je puno jeo i pio. Djevojke su plesale postepeno skidajući haljine, ostajući jedva prekrivene tankim trakama tkanine. Oleg je, iscrpljen, i popivši mnogo skupog i jakog vina, zaspao.
  Sanjao je o svojim avanturama u drugim svjetovima.
  Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova su se sada borili na obali, napadajući samuraje.
  Dječak i djevojčica potrčali su prema svojim neprijateljima, mašući mačevima. A zajedno s njima u napadu su bile i djevojke.
  Helikopteri su kružili iznad.
  Obale Japana su bile peščane, plaže. I kopali su rovove i mnoge redute.
  Žica je razvučena, a tu su i mitraljeski tornjevi. Ruske trupe otvaraju vatru.
  Ali djeca su besmrtna, a djevojčice vještice sa zaštitnom magijom i ne pogađaju ih ni meci ni granate.
  Oni slamaju vojnike žutog carstva.
  Oleg Rybachenko seče samuraje, vodi tradicionalni mlin. Zatim golim prstima baca granatu. Rasipa Japance u različitim smjerovima.
  Dječak se sjetio filma: "Carstvo sunca". Tu je bio i jedan klinac koji je bio glavni lik. Englez, tamnokos. Inače, tokom filma se toliko promijenio da biste mogli pomisliti da različiti glumci igraju istog dječaka. Čak joj je i kosa svjetlija. Oleg Rybačenko je u početku gledao ovaj film bez prevoda i pomislio da je dečak očigledno tražio cipele od Japanaca kada je klečao. Zatim je, pošto je dobio cipele, puzao bos, kroz žicu.
  Evo jedne zanimljive percepcije bez prijevoda. Tada se činilo da dječak očigledno krade povrće ili dobija hranu. Kada gledate film sa prevodom, sve je drugačije. I knjiga je malo drugačija.
  Da, bosonogi dječak, posebno u toploj klimi južne Kine, vjerovatno je bolji nego u cipelama. Iako je za Engleza ovo pitanje prestiža.
  Ovdje Oleg Rybachenko obuje cipele samo na paradi ili na sastanku s carem. Mnogo spretniji u borbi bez generalovih čizama. Osim toga, besmrtno tijelo se ne boji hladnoće, infekcija ili povreda. Dakle, cipele mu nisu potrebne ni zimi, a nije strašno trčati kroz snježne nanose.
  To je prednost kad izgledaš kao da imaš dvanaest godina? Može se i bez čizama, a treperenje sa golim, okruglim, dečijim štiklama i to je normalno. Pa čak i prelijepa.
  I odrasla osoba bi se zgrozila. I tako uvijek izgledaš kao dijete i to je super. Štaviše, njegov mladalački izgled nije ga spriječio da postane vojni general, vojvoda i dobije mnogo više titula.
  I budi najbogatiji čovek u Rusiji.
  Upravo sada, Oleg je bosom nogom bacio bombu od piljevine i pocijepao masu Japanaca.
  Nakon čega, dok on zviždi, a gomile vrana se ogluše, dobijaju srčani udar i padaju na trupe Carstva izlazećeg sunca. I probuši lobanje vojnika.
  Margarita seče i Japance. I golim prstima dječjih nogu baca bumerange smrti. Ona podsjeća Olega na Gerdu. Samo bi moglo biti obrnuto. Tako da je prebrzo odrasla. A ova je bila odrasla, čak i starija žena, ali je postala djevojčica. I bosi. I mnogo je spretnija bez cipela.
  Zaista, i čizme i cipele i čizme sprečavaju vas da se krećete i trčite.
  A budući da besmrtna djeca imaju veću brzinu kretanja od geparda i bilo koje druge kopnene životinje, cipele na njihovim nogama brzo se lome. Tako da se Oleg radije bori samo u kratkim hlačama.
  Sa njegovim lijepim i mišićavim tijelom, još je bolje. Ovdje je Bruce Lee imao reljefni torzo i više je volio glumiti gol do struka.
  Oleg, s druge strane, ima čistu, glatku, detinjastu, ali veoma čvrstu kožu, na kojoj nema ožiljaka i opekotina, a bio bi i prelep skoro gol.
  I kratke hlačice su tako - za pristojnost.
  A u koloniji Makarenko mladi zatvorenici su bili u kratkim hlačama i farovima, a kada je bilo vruće, bez majica. I tako su otišli u prilično hladnu sezonu. Što nije baš ugodno za obična tijela.
  Ali trenutno je još vruće. Leto je upravo prošlo kraj glave, kraj jula. A ovo je Japan, gdje je još uvijek tako toplo i ugodno u ovo vrijeme. Neka bude na sjeveru.
  Inače, na jugu Japana zime su prilično blage. A na sjeveru je zima prilično hladna. Iako je zemlja relativno mala. Ali hladna struja teče oko severa, a topla struja teče oko juga. Inače, u Port Arthuru su zime mnogo blaže nego u Vladivostoku. Također pomak u korist toplijih mora i struja.
  Oleg Rybačenko se bori u ovoj divnoj i cvjetnoj zemlji. Zaista ne želim da ubijem Japance. To nisu korona virusi, već živi ljudi.
  Posebno među njima ima puno tinejdžera koji se svađaju. Mladi Japanci su prilično zgodni. Imaju mekše crte lica od odraslih i nisu tako žute, pa stoga i sličnije Evropljanima. I Japanke su takođe veoma lepe.
  Naročito u Japanu, mnoge žene posvjetljuju kožu i više liče na Evropljane.
  Da, ubijanje njih nije baš prijatno. Već ste nekako umorni od ovakvog krvoprolića.
  Ali s druge strane, ratno uzbuđenje buja u vama. I počinjete da mlatite samuraja nasilnom, nasilnom silom.
  Oleg Rybačenko je ponovo držao gramofon sa mačevima. Odsjekao dosta Japanaca i zaurlao:
  - Slava eri cara Nikole.
  Margarita je golim nožnim prstima bacila i ubilački poklon smrti. Raskomadala dosta Japanki, i cvrkutala, iskakala zube:
  - Slava eri velikih kraljeva!
  Nakon toga će besmrtna djeca zviždati. I darovi uništenja će pasti na pozicije Japanaca. Probijaju im lobanje.
  A u moru se djevojka bori sa žutom hordom. Posada ljepotica u bikiniju razarača očajnički se bori protiv samuraja. A djevojke pokazuju najvišu i borbenu klasu.
  Marina sa svojim bosonogim prijateljima uperi pištolj u Japance. Precizno ispaljuje i izgovara.
  - Jedan, dva, tri... Slomite Japance! Četiri, osam, pet! Slomite brod!
  A djevojke je podržavaju urlajući:
  - Razbij brod!
  I bljeskaju gole, okrugle, ružičaste potpetice. Maša, također skoro gola, u samo šorcicama, nacilja cijev i urla:
  - Slava eri carskog komunizma!
  I takođe kao vatra. I minski aparat je pokrenut. I zabija pravo u bok japanske krstarice.
  Maša je oduševljeno vrisnula:
  - Ja sam ratnik terminator!
  A njene gole, okrugle štikle su tako zavodljive. A ekipu čine isključivo djevojke. Šta da kažem, prilično je kul.
  Marina, pokušavajući da potopi svoje protivnike, progunđa:
  - Slava sovjetskoj domovini! Živećemo u komunizmu!
  I još jedna neprijateljska krstarica tone.
  Lijepo je kada ekipu čine samo djevojke. A djevojke radije trče po vrućini u šorcovima. I stvarno im se sviđa, dođavola.
  Ovdje ga je uzela djevojka Melonika i golim prstima lansirala bumerang. I par odsječenih Japanaca srušilo se u more.
  Melonika je uzela i zapevala:
  - Moja vjera, vjera u komunizam!
  I opet lansira ubilački bumerang.
  Maša je neprijatelju donijela još jedan dar smrti. A sada se krstarica japanske eskadrile ponovo cepa. Jasno je da je loše tući se sa Ruskinjama. Ugristi će tigra svojim zubima.
  Nataša je u napadu prepolovila japanskog oficira. I agresivno izjavila, pokazujući zube:
  - Najjači ruski duh na svetu!
  I opet, ljepota u agresivnom napadu.
  Zoja je golom petom bacila ugljenu bombu. Rasturio čitavu masu Japanaca. I otkinula je mnoge samurajske ruke i glave. Onda je lepotica zapevala:
  - Verujem u veliki komunizam!
  I munja će izletjeti iz njene bradavice jagode.
  Augustin u napadu kao kobra. Evo malog japanskog tenka koji je bukvalno rastrgan granatom koju je bacio. A vatrena ljepotica ju je bacila, naravno, uz pomoć bosih nožnih prstiju.
  Nakon pjevanja:
  - Zakuni se caru Nikoli! Zelim mu da deca pobede!
  Svetlana je takođe prava zver u borbi. Suze ovi Japanci, kao da su neke lutke.
  A ratnik je urlao na sve strane dok joj je munja izletjela iz bradavice od jagode:
  - Za carsko doba! Nikola II je pravi orao!
  I golom petom djevojka će baciti još jedan smrtonosni eksplozivni paket.
  Ali u napadu i posada tenka Gerda. Djevojka se tuče u ruskom autu.
  I tu se pokazuje sa najbolje strane.
  Gosih nogu, Gerda usmjerava pištolj i puca na neprijatelja. Granata uništava japanski automobil.
  Plavuša u bikiniju urla:
  - Slava našoj zemlji -
  Sotona nas neće pobijediti!
  Crvenokosa lisica u napadu, lomeći oružje samuraja, urla:
  - Za veličinu arijevskih ideja!
  Bose noge upiru u zatvarač pištolja.
  Onda je zaurlala:
  - Za novi Treći Rajh!
  Christina je, pucajući na samuraja, primijetila:
  - Budućnost Njemačke je pred nama! U međuvremenu se borimo za carsku Rusiju!
  I takođe pritiska pedalu golom petom.
  Magda je, pucajući na neprijatelje, agresivno rekla, razotkrivši očnjake:
  - Preporodićemo se i biti hladniji od Rusije!
  I bljesnula je bisernim zubima. Da, ovo su četiri vrlo borbena momka. Tačnije, devojke, koje su skoro gole, ali veoma lepe i borbene.
  Gerda je, pucajući na Japance, šapnula:
  - Sve je pomešano, isprepleteno,
  Zvona note zvone...
  Lažna istina, prava laž
  Devojke golih gležnjeva!
  Charlotte, piskajući samuraja sa mitraljezom, urlala je:
  Senka, senka, senka, senka...
  Petrelova senka...
  I pritisnuvši okidač golom petom, crvenokosa djevojka je graknula.
  Christina, slamajući neprijatelja, potvrdi:
  Ponovo se diže nad zemljom!
  A sa bradavicom od jagode, kako će pritisnuti psa, a top će ispaliti projektil. I otići će pravo u skladište municije. I cijela baterija će odjednom potrajati i eksplodirati.
  Magda je golim prstima mlatila neprijateljeve graciozne devojačke noge, zakikotala:
  Senka, senka, senka, senka...
  Petrelova senka!
  Gerda je grimiznom bradavicom grudi pritisnula dugme i poslala projektil na neprijatelja, izdavši:
  - Vreme je za otplatu!
  Šarlot je, pucajući golim nožnim prstima, viknula, isplazivši jezik:
  - Senka, senka, senka, senka,
  Petrelova senka!
  Christina je, pucajući iz rubinske bradavice na japanske vojnike, izdala:
  - U vrtlogu patnje i nevolje!
  Magda je uz pomoć golih nožnih prstiju mlatila neprijatelja i zacvilila:
  - Ne možete nas namamiti u revoluciju!
  Gerda je slavno ošamarila Japance koristeći okruglu, golu, djevojačku potpeticu i primijetila:
  - Samo kraljevi imaju mnogo nevolja!
  Devojke su, u stvari, naravno, Arijevci najvišeg nivoa. Sada je Njemačka nemirna zemlja u krizi. Hitler je izgubio predsjedničke izbore, a njegove šanse za vlast već izgledaju bespredmetne. I on ima samo relativnu većinu u Reichstagu.
  Oleg Rybačenko, koji se bori protiv Japanaca, prisjetio se da se nešto slično dogodilo u Rusiji.
  Kada je Žirinovski, koji je upoređen s Hitlerom, osvojio prvo mjesto na izborima za Državnu dumu, ali ne samo da je mogao postići uspjeh, već čak i zadržati svoje pozicije.
  Dječak je golim prstima bacio par zvjezdica. Rasparali su stomake desetak Japanaca. Zatim je dječak ponovo razmislio.
  Taj Žirinovski je kukavica i ima dušu zeca. Šta je glasač osjećao, a nije glasao za njega na predsjedničkim izborima u Rusiji.
  Dječak terminator je zazviždao, a vrane su počele da padaju na Japance, koji su, zapanjeni, postali ovan. I probijen kroz glave samuraja.
  Zatim je dječak ponovo razmislio. Ovdje ljudi često razmišljaju nelogično. U stvari, svojevremeno ih je zaveo Jeljcin. Iako je bilo jasno da Boris ne blista intelektom. I da je menadžer od njega osrednji. Najvažnije je da je Jeljcin tvrdoglav, sa patološkom željom da promeni tim, odnosno da organizuje kadrovski preskok. U tom pogledu, Lukašenka je sličan njemu, takođe voli da menja špil osoblja i menja Šilova za Milova. Iako je prečesta rotacija osoblja štetna.
  Na primjer, već je snimljen osmi premijer Rumos. I stavi na njegovo mjesto još goreg. Lukašenka je generalno počeo da luduje tokom godina. Čak je i njegova vlastita pratnja počela shvaćati da je diktator potpuno neadekvatan. Nije ni čudo što su mnogi menadžeri otišli u predsjedništvo. Došlo je do raskola u vladajućoj eliti.
  A kako se Lukašenko ponašao sa korona virusom? Njegovo ponašanje je jednostavno ludo! Ali u maloj Bjelorusiji mjere karantina i zatvaranje granica mogle bi imati snažan učinak. Štaviše, došlo je do prednosti u vremenu.
  Ali Lukašenka se ponašao ne obazirući se na zdravlje ljudi. A Bjelorusija je pretekla Italiju i Kinu po broju zaraženih.
  Nakon toga, većina Bjelorusa mrzela je diktatora. I samo masovna izborna prevara, korištenje administrativnih resursa, divlji pritisak na birače, dali su šansu za pobjedu na šestim predsjedničkim izborima u Bjelorusiji.
  Oleg Rybačenko je izveo tehniku ludog leptira sa mačevima, posekao desetak samuraja i zapevao:
  - Obećavamo bez poteškoća, istina je, da! Ali onda, s kojom mukom sve kasnije padamo u provaliju!
  A dječakova gola peta lansirala je smrtonosni paket njihove piljevine.
  Da, liječenje korona virusa je vrlo skupo i regenerira zdravlje. Dakle, diktator Lukašenka nije ništa spasio odbijanjem da preduzme hitne mere. A šta je korona virus, još mora da iskusi na svojoj koži. Ruski bogovi i više sile kažnjavaju diktatore zbog neozbiljnosti. Generalno, samo kriminalne vlade štede na zdravlju ljudi.
  Oleg Rybačenko je golim nožnim prstima bacio bombu domaće izrade. On je sada besmrtni dečak. I zaurla na sve strane:
  - Slava zemlji Rusiji, gde su ljudi kao orlovi!
  Margarita je priredila navijački doček, i slomila neprijatelje, zacvilila:
  - Ovo je naša zemlja! Rusija smo mi!
  A gola peta djevojke poslala je neprijateljima dar uništenja.
  Margarita ponovo zviždi, a vrane padaju na glave japanskih vojnika.
  I ništa ga ne može spasiti.
  Djevojka je vrlo borbena i dovoljno hladna da razbije bilo koju moć neprijatelja.
  Nataša je u ofanzivi... Ona seče neprijatelje.
  A ovdje na nebu Alenka sa svojom posadom.
  Pet djevojaka u ogromnoj mašini za mljevenje mesa sa tri oštrice.
  Alenka puca iz avionskog topa uništavajući Japance i škripi:
  - U slavu oca-kralja!
  Anyuta udara mitraljezom samuraja i viče:
  - Nećemo pobediti uzalud!
  Alla baca bombu na japanske položaje i uzvikne:
  - I planine i mora!
  Marija je takođe pucala iz avionske puške. Rastrgala samuraja i zacvilila na sve strane:
  - Hvala bogovima!
  Marusya je lansirala minu iz utrobe helikoptera. Ona je skočila, nokautirajući japanske vojnike.
  A djevojka heroj je zalajala:
  - Sva naša zemlja!
  Njih petorica su se temeljno suočili sa samurajem. I helikopter Japancima obara poklon za poklonom.
  Teško je zaustaviti carsku vojsku. Pogotovo ako u njemu ima takvih pilota, Anastasije i Akuline.
  Anastasija Vedmakova bori se u šortsu. I šalje neprijatelju ubojiti dar uništenja.
  Onda je zapevala:
  - Najbolji car Nikola na svetu!
  I opet, uz pomoć golih nožnih prstiju, cilja na avionski pištolj. I obara još jednog japanskog asa.
  Hrabro se bori i Akulina Orlova. I razbija Japance temeljno. I koristi svoje gole nožne prste. I opet se obara još jedan avion zemlje izlazećeg sunca. Onda će zaurlati, i to prilično agresivno:
  - Ja sam ratnik da samo kažemo, super!
  I namignite protivnicima. Kao, još uvijek nemate ni najmanju šansu za samuraja. A devojke će te sigurno rasturiti.
  Anastasija Vedmakova ponovo obara japanski auto. Tačnije, primitivni avion cvrkuće:
  - Dušu ćemo dati za našu domovinu,
  I opet ćemo stajati i pobijediti!
  Akulina Orlova, srušivši još jedan auto golim prstima, zacvilila je:
  - Slava kraljevskoj otadžbini! Slava caru Nikolaju II!
  I ratnik je napravio još jedan impresivan zaokret. I sudarila su se dva japanska aviona. I šperploča i krhotine padale su u različitim smjerovima.
  Do sada je Japan suštinski inferioran u odnosu na Rusiju kao avion. Štaviše, ona još nema šanse da izdrži još dugo. Rusi su veoma jaki.
  Tako da tenkovi čak i slete.
  Posada Elizabete na "Aleksandru Trećem" juri u bitku. Unatoč impresivnim dimenzijama, ruski tenk se lako popeo uz obalu i nije zaglavio u pijesku.
  Tako se i ruska vojska kreće uz pomoć moćnih tenkova koji su u stanju da samelju bilo koju snagu.
  Elizabeth puca iz topa golim nožnim prstima i snažno kaže:
  - Naša domovina je Rusija,
  Postanite sretniji na svijetu!
  Elena puca iz mitraljeza. Samuraji padaju poput oborenog drveća od olovnih darova koje šalju djevojke.
  Elena kroz smijeh kaže:
  - Naša domovina će postati ljepša,
  Služite devojkama Rusije!
  Ekaterina je pritisnula svoju golu petu. Poslala je projektil kolosalne smrtonosne snage. Rasturio masu Japanaca i zacvilio:
  - Za kraljevske pobede!
  Eufrazija je, gnječeći Japance gusjenicama, primijetila:
  - Ne samo kraljevski, već i naš!
  Elena je ponovo pucala golim nožnim prstima. Rastrgala je samuraja na komade i zacvilila:
  - Da, za naše velike pobede!
  Elizabeth je pucala iz mitraljeza. Pa, ona ima rezervoar za drobljenje. Tako razbija Japance.
  Djevojka je pjevala, odsijecajući samuraje u masama:
  - Nema ljepše domovine-Rusije,
  Bori se za nju i ne boj se...
  Nema drzave, veruj da je Rusija lepsa,
  Sa nama Ukrajina, Belorusija!
  Ekaterina, pucajući na neprijatelja, pokazala je zube, pritisnula golu petu na okidač i zaurlala:
  - Za Rusiju, koja je najlepša od svih!
  Eufrazija, sečeći u mahnitosti samuraja, i sasecajući žute vojnike, agresivno je izjavila:
  - Rusija je stajala, i stajaće kao kamen!
  I tenk "Aleksandar Treći" je ubrzao. Šteta, ali šteta što je car Aleksandar III umro u četrdeset devetoj. Ako poživi duže, možda je Rusija dobila prvi rat sa Japanom. I tada bi autokratija bila nepokolebljiva i nepobjediva. A u Prvom svjetskom ratu februarski puč se dogodio već kada je Rusija bila na ivici konačne pobjede.
  Ali da nije bilo poraza u ratu sa Japancima, ne bi bilo ni razmišljanja. A to znači leglo nereda i svih vrsta zavera. Osim toga, u principu, zdrav kao bik, Aleksandar Treći mogao bi živjeti duže. I on bi mogao lično da pobedi u Prvom svetskom ratu? I šta? Austrijski car, koji je ušao u bitku sa Rusijom Franc, živio je osamdeset i šest godina, a popravio šezdeset i osam. I umro je 1916! I da Aleksandar Treći nije mogao da živi toliko ili čak i duže?
  U svakom slučaju, Rusijom sada vlada Nikolaj II. I njegova vladavina je duga.
  Već je ispred Katarine II po trajanju. I tako može blokirati Petra Velikog. Ili možda Ivan Grozni. Istina, neko vrijeme je vladao čisto nominalno.
  Elizabeth ponovo puca. Lomi japanski auto, i goli zube kaže:
  - Verujem u doba komunizma!
  I namiguje svojim partnerima!
  Elena pokosi samuraja rafalom mitraljeza i kaže, pokazujući svoje bijele zube:
  - Doći će nova era i izlazak sunca!
  I opet, uz pomoć golih nožnih prstiju, djevojka puca.
  Ekaterina je, pucajući na svoje protivnike, agresivno rekla:
  - Epoha cara Nikolaja II biće veoma slavna!
  A djevojka će namignuti svojim partnerima. Pa, vole to da rade.
  I tenk slomi Japance. I iznuri vojnike.
  Dvije Njemice se bore na nebu: Albina i Alvina. Već su dobili sva prva četiri stepena Georgijevskog krsta. I prvi krst od srebra. Drugi je srebrni sa mašnom. Treći krst je zlatan. Dalje zlato sa mašnom. A peti koji devojke zaista žele da dobiju je zlatni sa malim dijamantima. Šesti stepen krsta je zlatan sa lukom i dijamantima. A tu je i sedmi stepen - platinasti krst sa dijamantima, i osmi: platinasti krst sa dijamantima i lukom. Posljednji križevi su veći od zlatnih i imaju više dijamanata na sebi. A mašna je također bila prošarana dijamantima.
  Čak osam stepeni, a stepen viši. Što se više novca plaća za to svakog mjeseca doživotno. Štaviše, nosiocima diplome sa dijamantima ne isplaćuje se samo novac za same nagrade, već i nasljednici. Sa zlatnim krstovima sa dijamantima - pedeset godina, a platinastim krstovima sa dijamantima - sto godina!
  Nagrade sa dijamantima su rijetke, ali su u stanju dugo vremena pružiti ne samo samog heroja, već i potomstvo.
  A djevojke iz Njemačke se jako trude da ih zarade.
  Albina golim prstima obara japanski avion i cvrkuće:
  - Ali veliki Rajh....
  Alvina je odsjekla još jedan auto od zemlje izlazećeg sunca i nastavila silovito:
  - Rečeno nam je da ne driftujemo!
  Albina je okrenula avion, ispalila rafal. Japanci su upalili kao svijeća.
  Plavokosa cura je gukala:
  - Za veličinu arijevskog komunizma širom sveta!
  Alvina je udarila u samurajski auto i zagugutala:
  - Za naš veliki uspeh!
  I koristeći svoje gole nožne prste, ponovo je poslala ubilački dar smrti.
  Njemačke djevojke su bile izuzetno snažne kradljivce. A sada ubijaju neprijatelje Rusije. Ali isto tako mogu da ubijaju ruske vojnike. Oni su plaćenici.
  Ljermontov je pisao o takvim ljudima;
  Ali kakvo čudo izdaleka
  Kao stotine begunaca...
  Ukazala nam se voljom sudbine,
  Da steknu slavu i rang!
  Albina je agresivno primijetila dok je s velikim samopouzdanjem rušila novog Japanca:
  - Ja sam najbolji na svetu!
  Alvina je posjekla još jednog japanskog pilota, također je uzviknula protiveći se i pokazala jezik:
  - Ne! Ja sam najbolji na svijetu!
  Albina je pomirljivo pjevala, obarajući japanske avione:
  - Najbolji smo na svetu
  Potopićemo sve neprijatelje u toalet...
  Otadžbina suzama ne veruje -
  Daćemo zlim oligarsima u mozak!
  Ali među ostalim ratnicima legije stranaca, bori se i Jane Armstrong. Prelepa Britanka. A uz nju u timu, također, isključivo pripadnice ljepšeg pola.
  Ratnici naravno bosi i u bikiniju.
  Gertruda je napunila pištolj golim prstima. I Malanya je pokazao i pucao.
  Japanski top se prevrnuo.
  Monika je cvrkutala, klimajući glavom.
  - Slava Velikoj Britaniji!
  Džejn Armstrong je pevala dok je pucala iz mitraljeza:
  - Vladaj Britanijom nebeskim morima,
  Nikada nećemo biti robovi!
  Slava našoj engleskoj zemlji!
  Pa, Rusija ima cara!
  I opet, ratnik će ga uzeti i pucati vrlo precizno. I japanski tenk je bio razbijen na komade.
  Gertruda, vodeći vatru, uzela je i zapjevala:
  - Jarko sunce nade
  Ponovo se diže nad zemljom...
  Pobeđujemo kao i pre
  I otišli su na planinarenje!
  A Engleskinje u punom zamahu i borbenom transu.
  Oleg Rybachenko se bori sa Japancima. Vrlo je sličan dječaku iz crtanog filma Conan. Samo još brže. I tako su ovi samuraji izmlaćeni. Jasno je da Japan nema šanse protiv takvog tima.
  Dečak terminator je uzeo i bacio granatu bosom nogom i agresivno zapevao:
  - Ustani ogromna zemlja,
  Ustani u borbu do smrti!
  Sa veoma mračnom armadom,
  I žuta horda!
  Margarita je također uzela i isjekla svojim mačevima trostruki mlin. Onda
  Golom petom je pogodila gomilu granata koje joj je kurir bacio.
  Rasturio masu Japanaca i pevao;
  Neka plemeniti bijes
  Riješi kao talas...
  Postoji narodni rat -
  Sveti rat!
  Da, ovo je par besmrtne djece, vrlo su aktivni u uništavanju i sjeckanju neprijatelja. Od takvih dječaka ne dolazi samurajska milost. Ali u svakom slučaju, ovdje se cijela carska vojska sastoji od heroja i najstvarnijih pobjednika.
  Oleg Rybachenko, sjeckajući protivnike, primijetio je:
  - Nema milosti, nema milosti, nema milosti prema neprijatelju!
  Ja sam bilo ko, ja sam bilo ko, ja ću vojsku mačem rastrgnuti!
  I dječak će opet zviždati u posebnom rasponu. I gavranovi će se onesvijestiti, probijajući do smrti kljunom lobanje vojnika zemlje izlazećeg sunca.
  
  GERMAN PANTHER'S PAKAO osmijeh
  ANOTATION
  Njemačke djevojke su uspjele napraviti takav "panter", koji je za glavu i ramena jači od sovjetskih tenkova. Kao rezultat toga, Wehrmacht je preokrenuo tok rata i počeo pobjeđivati. Kada se djevojke bosu bose, ne mogu ih zaustaviti.
  . POGLAVLJE 1
  Ako je sovjetski tenk T-34 bio šok za Nijemce, onda su nacisti na to odgovorili još strašnijim i efikasnijim Panther-2. Gerda i Charlotte razvile su fundamentalno novi tenk. Sa uskom i malom kulom. Broj članova posade smanjen je na četiri. Motor i menjač su postavljeni zajedno i poprečno, a menjač na samom motoru. Težina tenka smanjena je na trideset šest tona. Istovremeno, bočni oklop postao je kao kod "Tigra" -2 na 82 mm ispod nagiba. A čelo trupa je 120 mm pod velikim nagibima, a čelo tornja je 150 mm, bočne strane su 82 mm i također sa nagibima. Sa motorom od 700 konjskih snaga, takav tenk je bio mobilan i manevarski. Njegova šasija je takođe postala lakša i lakša za popravku, i prohodnija. Neki od elemenata su izvađeni iz trupa. Visina rezervoara je samo 1,80 metara.
  Njegova pojava je bila šok za sovjetske trupe. Auto nije stvarno stigao do Kurske izbočine. Počeo je izlaziti u seriju tek u septembru četrdeset treće godine.
  Ali tokom kontranapada Mainstein, ovaj tenk je prvi put masovno korišten.
  I sama Gerda sa svojim timom je učestvovala u bitci.
  Uprkos mrazu, devojke su bile u bikiniju i bose, tako hrabre kradljivke.
  Do sada je tenk imao staru topu duge cijevi od 75 mm, što je bilo sasvim dovoljno za poraz neprijatelja.
  Gerda je golim nožnim prstima ispalila topovski hitac i pogodila sovjetsko vozilo u čelo.
  Tada je ratnik cvrkutao:
  - Slava idejama arijevskog bratstva!
  Ova djevojka je vrlo prikladno stavila trideset četiri.
  Zatim Charlotte, kao ošamarena, iz brzometnog topa. I pogodio tenk pravo u centar tornja. I urlati:
  - Za velike pobede!
  A onda je Christina uzela i opalila. Devojke su se smenjivale u gađanju, pa čak i bosim nogama.
  Ratnik je pevao:
  - Čeka me moja pobeda!
  I Magda je pogodila. Devojka je takođe koristila gole nožne prste, i srušila još jedan sovjetski automobil gugutajući:
  - U ime Isusa!
  Četiri Njemice rade temeljno. I veoma efikasna.
  I još jedan tenk se ruši. Ratnici su radili kao lovački bataljon.
  U jednoj bici su nokautirali četrdeset sovjetskih tenkova, a sami su primili nekoliko udaraca koji su rikošetirali.
  Mainsteinov kontranapad je pobijedio u snazi, a Nijemci su uspjeli poraziti sovjetske trupe i baciti ih preko Dnjepra.
  Bila je to prva velika pobjeda u nekoliko mjeseci. I nacisti su uspjeli zadržati Dnjepar.
  Ali u januaru je Crvena armija ponovo napredovala, ovaj put kod Lenjingrada, i uspela je. Istina, pokušaj ponovnog forsiranja Dnjepra na jugu nije uspio, ali je blok od Lenjingrada uklonjen. Na ovoj pozadini, Nijemci su se držali u centru i što je najvažnije na skretanju Dnjepra. Žestoke borbe u zimskom periodu nisu dale prednost Crvenoj armiji na ovom sektoru.
  Naravno, novi tenk "Panther" -2 je odigrao ulogu. Ispostavilo se da je bio uspješan. Brzo i dobro zaštićeno. Gotovo dva puta lakši od "Tigra" -2, i praktički nije inferioran ovom automobilu u rezervaciji. Inače, "Tigar" -2 nije ušao u seriju. Umjesto toga, snažnija modifikacija Panther-2 se nije pojavila, samo tonu teža.
  I Hitler je naredio da se Tiger-2 redizajnira kako bi oklop bio mnogo deblji za tu težinu. Na račun pištolja bilo je sporova - povećati kalibar pištolja ili ne. Ipak, više kalibara niža je paljba, preciznost i zaliha granata.
  Ovdje je stari pištolj Panthera, dobro se nosi sa svojim zadatkom. Pa čak i IS-2, udarci u čelo.
  Dakle, vrijedi li promijeniti? Iako je projektil mali i ne uništava previše.
  "Panter" -2 B, sa topom od 88 mm u cjelini, bio je stroj koji je manje-više odgovarao vojsci.
  U proljeće su Nijemci krenuli u ofanzivu na italijanskom frontu, iskoristivši privremeno zatišje na istoku.
  I uspjeli su poraziti savezničke trupe na ovom dijelu fronta. Uspehu je doprinela i pojava ME-262. Novi lovac je bio šok. Pojavio se ranije od stvarne istorije, zahvaljujući čemu su stručnjaci ubedili Hitlera da ne pravi blitzblomer, kao neefikasan model. Osim toga, umjesto Fau raketnog programa, prioritet je dat razvoju mlaznih aviona. I to je uticalo na tok rata. I Charlotte i Gerd su uvjerili Hitlera u ovo.
  Ono što kažu je da su rakete zaista neefikasne zbog svoje niske preciznosti i visoke cijene. Ali mlazni avioni su budućnost. Štaviše, ME-262 je prilično jednostavan za upravljanje, a kao rezultat toga, dostupan je asovima. I teško ga je srušiti. Veća letna težina vozila omogućila je da se na njega okače oklop i dva mlazna motora, a vertikalna upravljivost je impresivna. A moćno oružje omogućilo je obaranje automobila u jednom potezu. Posebno dobre su se pokazale dvije djevojke koje su postale asovi u prvoj borbi: Albina i Alvina.
  U pravilu su se borili gotovo goli, samo u kratkim hlačama i tankom platnenom trakom na grudima. I činili su čuda.
  Albina je izvela okret. Pritisnula je bosom nogom pedalu. Oborili američki avion i pjevali:
  - Za moć arijevskog komunizma!
  Alvina je srušila auto saveznika i nastavila pucati golim prstima. I zagugutala je:
  - Za naše momke!
  Djevojke su poletne i izuzetno borbene i ratoborne. Oni veoma slavno uništavaju saveznike na nebu.
  I tako bijesno dobijam račune.
  Nacisti su već nokautirali saveznike, zarobivši mnogo zarobljenika i trofeja iz Italije. Ali na ostrvu Siciliji ih pokriva moćna mornarica saveznika.
  Na ljeto, saveznici pripremaju iskrcavanje u Francuskoj. Ali su neugodno raspoloženi. Nemci su postali jači i imaju najbolje tenkove na svetu. A i mlazni lovci su najbolji na svijetu, samo ih je do sada oko hiljadu, ne toliko.
  Ali oni su veoma smrtonosni.
  U ljeto, a Staljin sprema ofanzivu. Ali zadatak je teži nego u stvarnoj istoriji. U Polisiji nema balkona, a Dnjepar je i dalje ozbiljna prepreka. I njemačka odbrana je jaka.
  Ali nemački tenkovi su za sada verovatno bolji. I avioni takođe. Ovdje se pojavio TA-152, evolucija Focke-Wulfa, a takva mašina je vrlo ozbiljan avion. I višenamjenski u isto vrijeme. I bez sumnje je u stanju da obori protivnike. Moćno oružje i oklop. I najbolje performanse leta i brzinu.
  Nemci su i u vazduhu i na kopnu dobili bolju opremu. Ali još im nije dosta. I skupili su snagu i bili u aktivnoj odbrani.
  Crvena armija je, koristeći nove tenkove IS-2 i T-34-85, prešla u ofanzivu. Glavni udarac zadat je u centar. Dio snaga je, međutim, također udario u skretanje Dnjepra. Nemci su bili spremni da odbiju udarac. Iako nešto ranije, počelo je iskrcavanje saveznika u Normandiji.
  U početku je bilo uspješno. Ali tada su tenkovi krenuli u razorni kontranapad. U borbama je učestvovao i samohodni top E-10, vrlo lagan i mali samohod sa dva člana posade koji su se nalazili ležeći, koji je jednostavno slamao saveznike. Vrlo niska silueta od 1,2 metra, težina od deset tona i motor od 400 konjskih snaga omogućili su cool mobilnost. Istovremeno, prednji oklop od 80 mm na velikom nagibu učinio je automobil gotovo neprobojnim za čelo saveznika. I prilično mali, podmukli. I ubode svoje saveznike kao pčela. I Nemci su razbili saveznike. Albina i Alvina su oborile po više od tri stotine letjelica i svaka je dobila Viteški krst Gvozdenog krsta sa mačevima od srebrnog hrastovog lista i dijamantima. Ove devojke su bile neverovatne.
  I sve su bez ikakvih problema slomili u djelotvornosti.
  Albina je uz pomoć svojih golih nožnih prstiju uperila borca u neprijatelja i počela da ga ruši svojim divljim bijesom. A onda su tri lovca i jedan saveznički bombarder pali u vatru.
  Ratnik je predeo:
  - Za Prusku!
  Alvina je nastavila slamati saveznike sile i bukvalno ih spaljivati. I zagugutala je:
  - Za Treći Rajh!
  I opet, golih prstiju, uperila je avionske topove u metu. I ispalo je odlično.
  Alvina je tvitala:
  - Mi smo veliki tigrovi, oličenje kraljice!
  Albina je prekinula još jedan engleski avion, natjerala ga da se zadimi i zagugutala:
  - Ako je žena tigrica, onda će rastrgati muškarca, čak i ako nije potpuni magarac!
  I pritisnuti pedalu golom petom.
  Alvina je, pucajući na protivnike i koseći ih, primijetila:
  - Devojka bosa, svaki muškarac će biti primoran da se zavuče ispod pete!
  Albina, pošto je oborila još jedan avion savezničkih snaga, složila se:
  - Čovek pri pogledu na golu žensku potpeticu postaje puna filcana čizma!
  Alvina je golim prstima odsjekla još jedan britanski auto, pokazujući zube, izdala je:
  - Bosonoga će obući punog muškarca, čak i ako je navikao da pravi drugima čizme!
  Albina je, obarajući Amerikanca, primijetila:
  - Čovek treba da bude jak kao hrast, i da ne dozvoli da mu se skida iver kao sa panja!
  Alvina se spremno složila sa ovim:
  - Bosa ženska peta, čovjek će biti ogoljen do gola, a potkovan do ušiju!
  Albina je malo promijenila temu, prekinuvši još jednog Amerikanca:
  - Vojnik je kremen, ako pamet nije kaldrma!
  Alvina je golim prstima nokautirala neprijatelja, a kamen zuba je primijetio:
  - Čovek je pravi dijamant kada ima srce od zlata i gvozdenih živaca!
  
  Albina je, srušivši još jedan saveznički avion, zagugutala:
  - Čovek mora biti jak kao čelik, ali čvrst kao panj!
  Alvina je agresivno primijetila dok je sjekla američki avion:
  - Čovek treba da ima orlovsko oko, a sluh ne treba da bude kao u vrane!
  Albina, srušivši neprijatelja, zacvilila je:
  - Čovek ima samo hrabrost orla, a zapravo je najčešće lik tipično pile!
  Alvina je agresivno primijetila, prekinuvši Amerikanca borbenim skokom:
  - Ne postoje ružne žene, postoji samo odvratna muška nemoć!
  Ukratko, cure su super. A do jula je svaki oboreni premašio pet stotina aviona i dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Iskrcavanje saveznika u Normandiji završeno je potpunim porazom. Nemci su samo zarobili više od sedam stotina hiljada zarobljenika. A ovo je kul i kolosalan uspjeh!
  Na istoku, Crvena armija je uspjela samo neznatno potisnuti Nijemce. Nacisti su bili dobro utvrđeni i borili su se kao đavoli. I koristili su utvrđenja podignuta unaprijed uz učešće lokalnog stanovništva. I naravno, pomoglo im je. Nacisti su se očajnički borili i odbili gotovo sve napade.
  Borbe su pokazale da je "Panther"-2 sa velikim nagibom prednjih oklopnih ploča i niskom siluetom još uvijek neranjiv za sovjetske tenkove na čelu. I dobro se nosi sa mašinama Crvene armije. I ima veliku zalihu školjki.
  Tako su svi napadi sovjetskih trupa pali u čvrst blok. Da, i fašistička pješadija imala je jurišnu pušku MP-44 kojoj nije bilo ravnog i doslovno je nokautirala sovjetsku pješadiju. Dakle, sa fašistima se nikako nije moglo obračunati.
  I Fritz je odbio napad. Sve dok im se nije žurilo u kontranapad. Bilo je potrebno izbaciti novi tenk "Tigar" -3, teži, sa snažnijim motorom i bolje zaštićen.
  Da, i razvijati mlazne avione. Posebno XE-162 - mlazni lovac mnogo jeftiniji, lakši i lakši za proizvodnju od bombardera ME-262 i Arado.
  Nije loš bio ni novi njemački četveromotorni Yu-488, koji je zahvaljujući manjoj površini krila razvio kolosalnu brzinu za elisni bombarder od sedamsto kilometara na sat.
  Dok je Fritz akumulirao snagu. I vodili su podmornički rat... Porazi saveznika u Italiji i Francuskoj oslabili su Ruzveltovu poziciju. I ovdje su i Amerikanci bili poraženi kada su pokušali sletjeti na Filipine. Japanski bojni brodovi uspjeli su otkriti i uništiti američke desantne snage.
  Ruzvelt je izgubio izbore od mladog republikanca Džozefa Bajdena. A ovo je predsjednik, koji je otvoreno izjavio da SSSR-u nije potrebna pomoć. Da je Staljin gori od Hitlera i da svi napori moraju biti koncentrisani na Japan.
  I Churchill je imao problema.
  Stoga, dok je Hitler čekao, a Nemci su sedeli u čvrstoj odbrani. Samo su na Siciliji izveli operaciju i preoteli je od saveznika. Štaviše, britanska flota se prorijedila zbog aktivnosti nacističkih podmornica.
  U jesen, Crvena armija je pokušala da napreduje na jugu. I protiv Finske.
  Ljetna ofanziva na Karelskoj prevlaci tada je završena neuspješno. Finci i njemački obavještajci su to otkrili i pripremili. A SSSR je za ovu operaciju izdvojio malo snaga.
  U jesen je bačeno još vojnika, ali su i oni zaglibili, a Nemci su bili spremni. Nacisti su u izviđanju koristili mlazne avione, koje sovjetski lovci i savršena optika nisu mogli sustići. Kao i jedinstvene kamere. I to je puno pomoglo.
  Tako su u osnovi naučili kako da otkriju dezinformacije i prate kretanje trupa.
  Dakle, sada Staljin nije mogao da udari tako lako iznenada. I nacisti su preuzeli odbranu.
  Zimi su sovjetske trupe ponovo pokušale napredovati u centru. Udarac je zadat između Dnjepra i Zapadne Dvine. I to je bio hrabar potez. Ali to je sasvim očigledno i Nemci su tu bili temeljno ojačani. I povukli su najnovije tenkove i samohodne topove E-25, sa topom od 88 mm. Ova mašina, teška dvadeset i šest tona, imala je motor od 700 konjskih snaga, i prednji oklop od 120 mm ispod nagiba, i bočne strane od 82 mm, sa visinom od 1,4 metra. Samohodni top je neprobojan u čelo zbog velikih uglova nagiba oklopa. A na brodu je još uvijek bio pokriven valjcima. A mogli biste i okačiti paravane.
  Dakle, Crvena armija se suočila sa veoma ozbiljnim neprijateljem. Što nije tako lako savladati. I nacisti su ponovo odbili januarsku ofanzivu Crvene armije.
  U borbama je ponovo zavladala sudbina Gerde i Charlotte. Obje djevojke su se borile na samohodnim topovima E-25, ležeći. I bukvalno su izbacili duh iz neprijatelja.
  Gerda je mlatarala golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Slava našoj vojsci!
  Charlotte je ispalila, ovoga puta pritisnuvši svoju grimiznu bradavicu na dugme džojstika i cvrkućući:
  - Slava velikim pobedama!
  Gerda je vrlo agresivno primijetila, pucajući na neprijatelja:
  - Za veličinu planete!
  I golom petom, kao da će pritisnuti dugme.
  Charlotte je ponovo udarila svoju rubinsku bradavicu i puhala kroz sovjetski auto cvrkućući:
  - Za osvojene vrhove!
  I kako se smeje. Borba protiv fašista.
  U martu 1945. nacisti su krenuli u ofanzivu. I napravio prvu injekciju. Probili su odbranu na području Zapadne Dvine.
  Do tog vremena, Sjedinjene Države su zapravo smanjile neprijateljstva protiv Trećeg Rajha i Britanije.
  A sada su se nacisti koncentrisali na istoku. Hitler je ozbiljno hteo sve da spali. I sve je vrlo temeljito dok se rasplamsava.
  Ali odbrana sovjetskih trupa je vrlo uporna, i ovoga puta u nekoliko ešalona. I Nemci su ga probili nakon što su prošli pedeset tri kilometra linija, ali su zaustavljeni na četvrtom. Osim toga, došlo je do odmrzavanja i borbe su privremeno usporene.
  Krajem aprila Staljin je ponovo pokušao da napadne. I njegove trupe su masovno korištene tokom proboja reflektora. Ali i ovim je postignuto malo. Probili su odbranu i napredovali, ali su potom vraćeni na prvobitne pozicije.
  "Tigar"-3 je imao prednji oklop od 250 mm, i bočni oklop od 170 mm, i motor od 1200 konjskih snaga, težine šezdeset pet tona. Dakle, ovaj tenk je jednostavno mučio sovjetske položaje. Puška je bila 88 mm i dugačka cijev 100 EL.
  U maju je SSSR dobio novi tenk IS-3. Automobil je bio tri tone teži od IS-2 i teži za proizvodnju, ali sa mnogo bolje zaštićenom kupolom, posebno u čeonom dijelu. Ipak, pištolj Tiger-3 nije probio čelo. A sam tenk ima još lošije vozne performanse od IS-2.
  U mlaznoj avijaciji, Nijemci su zadržali prednost, pa čak i svoje napore. Od juna su se pojavili u masovnoj proizvodnji ME-262 X, sa zamašenim krilima i dva naprednija motora. Ovaj avion je razvijao brzinu do 1200 kilometara na sat i sve je zdrobio.
  Još ozbiljnija mašina bila je TA-400 sa mlaznim motorima i šest motora. Ova mašina je bombardovala sovjetska preduzeća na Uralu i iza Urala. Onda i tako dalje. Moćna armada. A mlaznjak Yu-287 postao je problem za sovjetske avione.
  Ali najneprijatnije iznenađenje za Crvenu armiju su diskoteke koje dostižu brzinu i do četiri brzine zvuka, a zbog laminarnog mlaza koji struji oko automobila, praktično su neranjivi.
  A onda su Nemci dobili i ME-263 bez domaćina na raketnim mlaznim motorima, veoma male, brze i sposobne da lete četrdeset pet minuta, a mogu se koristiti efikasnije nego pre ME-163.
  Fritz je takođe pustio u rad lovce Gotha, takođe bespilotne i efikasne. I jedrilice su se počele koristiti u bitkama.
  Na moru su nacisti nastavili da muče Britance koristeći podmorničku flotu. Uključujući minijaturne podmornice za jednu osobu. I veoma je efikasan.
  Sovjetska Baltička flota pretrpjela je kolosalne gubitke. I to iz avijacije i podmorničkog ratovanja.
  Albina i Alvina, obje djevojke koje trče bosonoge i u bikiniju po svakom vremenu, pa čak i samo u gaćama, postale su legendarne pilotice. Za hiljadu oborenih letelica nagrađeni su novom nagradom Viteški krst Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Devojke su bile izuzetno hrabre kradljivce. I takvi fantastični računi dobijaju.
  Hitler ih je obožavao. Čak im je i Firer lično ljubio bose noge.
  U junu su Nemci pokušali da napreduju oko Dnjepra. Sovjetske trupe su bile u defanzivi. Ali postupno su pokleknuli pod naletom. Pomoć u okviru Lend-Lease-a je zapravo prestala. A SSSR-u je bilo teško. Bombardovanja su stalno rasla.
  Sovjetski tenk T-34-85 bio je prilično slab top protiv njemačkih vozila. I nije bilo moguće napraviti moćniji T-54. A onda je glavna opklada bila na samohodni top SU-100. Ovaj automobil u stvarnoj istoriji nije postao previše masovan, ali alternativno se njegova proizvodnja sve više povećavala.
  Tada su Nemci uspeli da napreduju u centru i da se približe Smolensku, tamo su se odvijale borbe uz masovnu upotrebu SU-100. Vrhunac je postignut u avgustu.
  Posada tenka Elizabeth činila je čuda na ovom samohodnom topu. Pogotovo kada su se djevojke tukle gotovo gole i bose.
  Elizabeth je čak pritisnula dugme topa svojom grimiznom bradavicom i udarila nacistički tenk, gugućući:
  - Za Veliku Rusiju!
  Ekaterina je svoju grimiznu bradavicu pritisnula na grudi. Slupala je nemački auto i zacvilila:
  - Za SSSR!
  Elena je takođe pucala sa velikom preciznošću. Udarila je u fašistički tenk uz pomoć rubinske bradavice i zacvilila:
  - Za domovinu!
  Eufrazija je naizmjenično pucala iz samohodne puške na neprijatelja. I koristeći bradavicu od jagode, viknula je:
  - Za otadžbinu!
  To su bile borbene djevojke.
  Nemci su svi štap i štap. Sovjetski pištolj ne uzima Tiger-3 u čelo. Da, i "Panther" -3 je neprobojan. Nijemci su u njemu napravili oklop debljim, a kako ne bi izgubili pokretljivost, ugradili su motor od 900 konjskih snaga. Pa štap njihovog auta besramno.
  Elizabeth puca golim prstima. Sovjetski projektil rikošetira.
  Djevojka je cvrkutala:
  Borićemo se za komunizam!
  Ekaterina je takođe mlatarala golim nožnim prstima i napomenula, pokazujući zube:
  - Ne! Ne to!
  Elena je, takođe bosom nogom, pucala na naciste i pevala:
  - Mi ćemo hrabro u borbu!
  Eufrazija, agresivno primijeti, iskažući zube:
  - Za moć Sovjeta!
  I takođe kao vatra, koristeći gole nožne prste. Ovo je agresivna devojka.
  Crvena armija se malo povukla u centru, ali je zadržala Smolensk... U jesen su Nemci prekinuli napade, ali su počeli, koristeći prednost u vazduhu, da pojačavaju bombardovanje. I taj pritisak raste. I bombe su nesmanjeno padale na SSSR.
  Do sada, zemlja Sovjeta nije imala avijaciju, i jednostavno nije bilo ničega što bi prikrilo neprijateljske aktivnosti.
  A neprijatelj kapitalno pritiska. I sve aktivnije i brutalnije bombardovanje Rusije.
  Hafman je takođe premašio 1.000 oborenih aviona u decembru 1945. i dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa platinastim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  A djevojčice su donijele svoj rezultat od po dvije hiljade i svaka dobila specijalnu nagradu. Zvijezda Viteškog križa Gvozdenog križa i srebrno hrastovo lišće, mačevi i dijamanti.
  Da, Albina i Alvina su cool i vrlo lijepe djevojke koje se bore gotovo gole i bosonoge, i pobjeđuju sve horde odjednom - one su smrtonosne djevojke.
  Zimi je Crvena armija pokušala da napreduje. U borbama su učestvovali tenkovi IS-3. Ali ova mašina je prilično naporna u proizvodnji i sa lošom sposobnošću u vožnji, unatoč dobroj zaštiti čela, vojsci se nije baš svidjela. I tražili su zamjenu tenka. Ali IS-4 je naišao na problem. Staljin je zabranio razvoj tenkova težih od četrdeset sedam tona. I dok je ovaj tenk bio u limbu. Kao i pokušaji stvaranja drugih mašina iz porodice Isov.
  Do sada je Fritz imao prednost u kvaliteti tehnologije. I rasla je na nebu.
  Tako je, kao odgovor, povećana proizvodnja srednjih tenkova T-34-85 i SU-100. Do sada je doktrina SSSR-a bila izgrađena na tome.
  Zimska ofanziva je bila neuspješna. Nije bilo moguće ozbiljno napredovati, a gubici su bili veliki.
  Nemci su pravili zalihe tenkova. Došla je 1946. godina... Fritzove snage su se gomilale i planirale su napad u maju.
  Do sada, SSSR nije mogao stvoriti mlazni lovac i beznadežno je izgubio u bitci u zraku.
  Dvije djevojčice Albina i Alvina dostigle su tri hiljade oborenih aviona do marta 1946. I dobili su novu nagradu - Zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  A ovo je vrlo kolosalan pokazatelj uspjeha.
  A u aprilu su diskoteke Trećeg Rajha, pored ovna, uzele i primenile ultrazvuk. I ovo je bio prvi koji je prošao kroz laminarni mlaz i vrlo uspješan.
  SSSR je čekao teška vremena.
  . POGLAVLJE #2
  U maju 1943. počela je nova velika ofanziva nacističkih hordi. Otkopavši tenkove i sakupivši masu "Tigrova" -3, koji su postali glavni tenk, kao najzaštićeniji i najmoćnije naoružani, nacisti su krenuli u nabijanje. I uspjeli su da probiju odbranu i počnu se kretati oko Dnjepra sa sjevera.
  Na nebu su dominirali nacisti. Situaciju je pogoršao ulazak Turske u rat.
  Osmanlije su se borile protiv Rusije trinaest puta u svojoj istoriji. I računajući na četrnaestu, ipak pobjeđuje. Štaviše, Treći Rajh je sa njima, a Zapad se ne meša. Zaista, u Britaniji je pao Churchillov režim i nova vlada je pristala na primirje s Trećim Rajhom. I Sjedinjene Države su službeno sklopile primirje. Štaviše, rat s Japanom nije išao baš najbolje, a gubici Amerike u bitci sa samurajima bili su veliki.
  Dakle, ovdje je Treći Rajh potpuno oslobođen. I uspio je uvjeriti Tursku da otvori drugi front u Zakavkazju.
  Osmanska vojska se dugo spremala za rat i na SSSR je bacila milionsku vojsku, sa velikom količinom opreme. Tako je sada ispalo i to uopšte nije sjajno za Rusiju. Još jedan problem su mlazni bombarderi TA-500, koji bi gotovo nekažnjeno mogli razbiti sovjetske fabrike. I mlazni bezrepi B-28, koji je mogao doći do bilo koje tačke u SSSR-u i bukvalno ga uništiti. Dakle, sada je Rusija pod velikim pritiskom. Pogoršalo se i snabdijevanje Crvene armije, posebno eksplozivom i municijom. I nije bilo dovoljno goriva. Nemci su bombardovali bunare u Bakuu i regionu Volge.
  Tako su sada nacisti imali priliku i shvatili su je. Pre svega, želeli su da zauzmu Donbas. Tamo se odbrana pokazala slabijom nego u pravcu Moskve, što je i uspjelo.
  Za Harkov su se vodile žestoke borbe. I tamo je bilo jako krvavo.
  Gerda i njena posada borili su se na "Tigru" -4, ovaj tenk je bio opremljen snažnijim gasnoturbinskim motorom od 1500 konjskih snaga, a imao je i snažniji top od 105 mm u cijevi dužine 100 EL, ali iste težine.
  Da, i pištolj Nijemaca ima automatsko punjenje i brzu paljbu.
  I težina tenka je ista, a silueta je još niža, a nagib oklopa je postao još veći.
  "Tigar" -4 je nesumnjivo napredniji tenk, a njegovi ratnici su ga prvi testirali.
  Gerda je ispalila, pritiskajući grimiznu bradavicu na dugme džojstika i zagugutala:
  - Naša pobeda nije daleko.
  I razbio sovjetski automobil IS-3.
  Charlotte je takođe mlatila sovjetska vozila, probijala oklop, propalila ga i gukala:
  - Za naše pobede!
  I kako se smeje.
  A Christina će uzeti i ošamariti. I sovjetski SU-100 će eksplodirati. A onda cvrkuće:
  - Za komunizam.
  Naravno, djevojka je koristila rubin bradavicu.
  I Magda je pucala golim prstima. Udarila je neprijatelja i zagugutala:
  - Za nova dostignuća!
  A djevojke se smiju. Do sada su sve radili kao da je vrhunski.
  Nacisti su zaobišli Harkov, a zatim ga zauzeli. Zatim su napredovali na Kranodon i Vorošilovgrad. Pao i orao... A ovo je ozbiljan udarac za Crvenu armiju.
  Staljin je naredio da se Orao zadrži po svaku cijenu, ali nacisti su se pokazali jaki. Kao i njihove moćne jurišne samohodne topove. Konkretno, Sturmtigr i njen moćniji Sturmlev. Posljednji samohodni top bio je opremljen još boljom i snažnijom mlaznom bombom.
  I temeljno pretukao zgrade. A djevojke su se vrvjele u blizini bombaša. Posada Agatha i Adala dobro je radila za Šturmljeva. A djevojke su se bosim nogama naslonile na gvožđe.
  Agata je opalila, pritiskajući gole prste na dugmad džojstika i zaurlala:
  - Uništićemo ceo svet nasilja!
  Adala je udarila mitraljezima, a odsijecajući pješadije primijetila je:
  - I zakopati kapitalizam.
  I gola, ružičasta potpetica će zablistati.
  Međutim, ako pogledate, postavlja se pitanje šta je u Trećem Rajhu? Možda i kapitalizam?
  Agata, mlatarajući protivnicima, zagugutala je:
  - Za budući svetski mir!
  I bacač bombi je ponovo proradio, srušivši cijelu zgradu odjednom. I treba istaći vrlo efektan potez.
  Adala je, pucajući golim nožnim prstima, potvrdila:
  - Zauvek slava našoj vojsci!
  Borbene djevojke ovdje u Trećem Rajhu, ali ne gore u SSSR-u. Oni takođe znaju da se bore.
  Već su se odvijale bitke za Kursk i tamo se bore ruske devojke.
  Nataša je bosom nogom bacila granatu na naciste i pevala:
  - Tako je...
  Zoya je golom petom lansirala dar smrti i dodala:
  - Neprijatelj...
  Augustin je podlegao nečemu destruktivnom i zacvilio:
  - Misliti...
  Svetlana je golim prstima bacila bombu i zacvilila:
  - Šta...
  Nataša je bosim nogama bacila par limuna i viknula:
  - ruski...
  Zoya je također podlegla nečem energičnom i smrtonosnom, škripući:
  - Uspio...
  Augustin je lansirao smrtonosni, mrmljajući:
  - Neprijatelj....
  Svetlana je opet podlegla destruktivnom i vyaknula:
  - Pauza!
  Nataša se okrenula i zacvilila:
  - SZO...
  Zoja je pucala i na crne strance koje su nacisti regrutovali i cvilila:
  - Usudi se!
  Avgustin je govorio sa silom i bijesom:
  - To...
  Svetlana je podlegla sa cerekom pantera:
  - V...
  Nataša je bosom nogom bacila granatu i viknula:
  - Borba...
  Zoja je golim prstima bacila dar smrti i promrmljala:
  - Napadi!
  Augustin se uključio i promrmljao:
  - Neprijatelji...
  Svetlana je dala gomilu granata golim tabanima, i kako viče na sav glas:
  - Mi ćemo...
  Natasha je zakucala rafal i prosiktala:
  - Bijesan...
  Zoja je prekinula naciste i zacvilila:
  - Beat!
  Augustin je ponovo opalio i viknuo:
  - Bijesan...
  Svetlana je cvrkutala dok je pucala:
  - Beat!
  Nataša je ponovo gracioznom, bosom nogom bacila granatu, cvrkutala:
  - Uništićemo naciste!
  Zoya ga je uzela i cvrkutala:
  - Budući put u komunizam!
  I bacila limun golim nožnim prstima.
  Avgustin je uzeo i raspršio redove, a njene gole noge su s uništenjem letjele duž Frica:
  - Podelićemo protivnike!
  Svetlana ga je uzela i bacila golom petom, gomilu granata, i zacvilila:
  Slomimo fašiste!
  A četvorica su nastavili da pucaju i bacaju granate. Njemački E-75 se kretao. Mašina sa topom od 128 mm. I upuca se.
  A djevojke su bacale granate. Potkopao naciste. I oni su uzvratili. Popeli su se naprijed. Tenkovi se ponovo kotrljaju. Kreće najnoviji njemački "leopard" -1. Veoma mobilan auto.
  Ali njegove djevojke su ga preuzele i nokautirale. Rastrgali su mobilnu mašinu sa gasnoturbinskim motorom. I raznijeli su je u komade.
  Nataša je uz smeh primetila:
  Odlično se borimo!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Veoma cool!
  Avgustin je mudro primetio:
  - Pobedićemo!
  I bosom nogom ispalila protutenkovsku granatu. Jaka devojka. I ima toliko duhovitosti.
  Svetlana je takođe prstima bosih nogu lansirala poklon smrti i pogodila neprijatelja. Veoma agresivna devojka, očiju boje različka. Ona ima takvu duhovitost i prolaznu snagu!
  Nataša se okrenula i nacerila:
  - Za svetu Rusiju!
  Zoya je pucala vrlo aktivno, i nacerila se, pokazujući biserne zube:
  - Ja sam ratnik tog nivoa koji ne bledi!
  Augustin je također pucao. Pokosio naciste i grkljao:
  "Ja sam ratnik velikih ambicija!"
  I otkrila je svoje biserne zube!
  Svetlana je potvrdila:
  - Veoma velike ambicije!
  Nataša je bosom nogom bacila limun i zapjevala:
  - Sa neba...
  Zoja je takođe golim prstima bacila bombu i rekla:
  - Zvezdica...
  Augustin je bosom nogom lansirala dar smrti i pjevala:
  - Svijetao...
  Svetlana je takođe bacila granatu, uz pomoć bosih nogu, i rekla:
  - Kristalno!
  Nataša se okrenula i prosiktala:
  - Ja tebi...
  Zoja je golim prstima lansirala dar smrti, sikćući:
  - Pjesma...
  Avgustin je podlegao golom petom, što donosi smrt, i zacvilio:
  - Ja ću pjevati...
  Nataška je nastavila agresivno pevajući:
  - O....
  Zoja je bosom nogom bacila paket eksploziva, rastjerala naciste i zacvilila:
  - Domaći...
  Augustina je golom petom dala gomilu granata, izdala:
  - Staljin!
  Ali ipak, ratnici i Kursk se nisu suzdržavali. Neprijatelj je probio sovjetsku odbranu, napredujući u pravcu Voronježa. Ljeto i toplo... Već je šesta godina Velikog otadžbinskog rata i svima je jako vruće i veselo. Iako su gubici na obje strane kolosalni.
  Gerda se vratila u akciju i naravno isprobat će najnoviji tenk.
  Gerda, Charlotte, Kristina i Magda voze se na tenk E-100 klase U. Ovo vozilo je kompaktnije, za četiri člana posade. A njegovo oružje su mlazni bombarder i univerzalni 88-milimetarski top 100 EL - razarač tenkova.
  Ratnici idu i zvižde sami sebi.
  Gerda puca iz dugačkog topa. Udara se u stranu sa udaljenosti IS-3 i cvrkuće:
  - Daćemo svoja srca za otadžbinu,
  I spržićemo Staljina i pojesti ga!
  Charlotte je ispalila svoj raketni bacač. Pokrila je sovjetski bunker i zacvilila:
  - Nepobedivi smo!
  Christina ga je uzela i zarežala, povlačeći okidač golom petom:
  - Dobićemo ga u oba!
  Dolbanula i zgodno i Magda. Uništene su sovjetske samohodne topove SU-152. I zagugutala je:
  - Biće vremena, doći će pobeda!
  Gerda je vrisnula dok je pucala:
  - Niko nas ne može zaustaviti!
  Charlotte je potvrdila:
  - Ali Pasaran!
  Crvenokosa zvijer je sa Gerdom prošla cijeli Prvi svjetski rat, počevši od Poljske pa do ove velike ofanzive koja je počela u maju. Crvenokosi đavo je vidio mnogo toga.
  I spremni za borbu do kraja!
  Christina također puca, i pokazala je zube. Kosa joj je zlatno crvena. U ratu djevojčice ne stare, pa čak i, možda, postaju mlađe! Tako su žestoki i puni ljubavi. Goli su zube.
  I ni jedne rupe na zubima.
  Magda ima kosu boje zlatnog lista. I također se aktivno smiješi. Cool cura. Ona ima tako agresivnu gracioznost i energiju hiljadu konja.
  Gerda, djevojka bijele kose, puca i s osmijehom primjećuje:
  - Ima mnogo dobrog i ružnog na svetu... Ali dođavola, koliko se ovaj rat odugovlačio!
  Charlotte se složila sa ovim:
  - A u stvari, drugi svetski rat se predugo odugovlači. Sve tuče, i svađe... Zaista je iscrpljujuće!
  Christina je bosom nogom pomerila oklop i viknula:
  - Ali Britanija još uvek nije poražena!
  Magda je pucala na Ruse i zarežala:
  - A mora biti poražen! Ovo je naš kredo!
  Gerda je prosiktala, pucajući na Ruse, pokazujući zube boje slonovače:
  - Treba nam pobeda!
  Zajebana i Charlotte je zaurlala:
  - Jedan za sve, nećemo se zalagati za cijenu!
  Kristina crvenokosa i zlatna zvijer je zacvilila:
  - Ne! Nemojmo stajati!
  Magda je cvrkutala grimiznim usnama:
  - Ne idemo u radnju po ceni!
  I zlatokosa harpija je pucala.
  Gerda je takođe pogodila ruske tenkove. Udario u auto i viknuo:
  - Mi smo najjači na svetu!
  Charlotte je dodala, pjevajući uz:
  - Neprijatelji se svi namakaju u toaletu!
  Christina je podržala impuls pjesme:
  - Otadžbina suzama ne veruje!
  Magda je nastavila raspevanim glasom:
  - I daćemo svim komunistima mozak!
  A djevojke su jedna drugoj namigivale. Uglavnom imaju dobar rezervoar. Samo iz daljine teško je probiti teški IS-3 težak pedeset tona. Ali na kraju krajeva, Nemci imaju težak projektil, ali sa jezgrom od uranijuma. A u vojsci ima dosta crnaca. Koji se bore sa pomamnim bijesom. I ne može se svako takmičiti s njima.
  Djevojke su navikle da se tuku bosonoge. Čak su i u Poljskoj bile samo u jednom bikiniju, i to bose.
  Kada goli đon dođe u kontakt sa zemljom, on se pomlađuje. Možda zato devojke ne stare! Iako vrijeme ističe! Ratnici, hajde da kažemo veoma herojski.
  Napravili su toliko podviga, ali se bore kao obični vojnici. I to uvijek samo u bikiniju, i bos. Zimi im je čak i prijatno da lupaju bosim nogama po snježnim nanosima.
  Gerda snima i pjeva:
  Proći ćemo kroz vatru i vodu!
  Šarlot je pucala na Ruse iz svog bombardera i rekla:
  - Slava pruskom narodu!
  Christina je također opalila i zacvilila:
  Mi ćemo vladati planetom!
  Magda je zakucala i potvrdila:
  - Sigurno hoćemo!
  Gerda je ponovo pogodila projektil i zacvilila:
  "Čak nas ni napalm neće zaustaviti!"
  Charlotte se složila sa ovim:
  - Pa čak i atomska bomba, koje se ne bojimo!
  Christina je ušutila i odgovorila:
  - Amerikanci nisu uspeli da naprave atomsku bombu! To je blef!
  Magda je uzviknula iz sveg glasa:
  - Svijet ne može pobjeći novom njemačkom poretku!
  Nemci su u maju napredovali oko Smolenska sa severa. Njihove tenkovske kolone su jake i ima mnogo pješadije regrutovane u Africi i arapskim zemljama. Fritz su uzeti po broju.
  Osim toga, Njemačka je bila naoružana disketama neranjivim za malokalibarsko oružje.
  Dvije djevojčice Albina i Alvina lete sebi na takvom letećem tanjiru. Oni su neranjivi zahvaljujući snažnom laminarnom mlazu. Ali ne mogu sami pucati. Ali zahvaljujući kolosalnoj brzini mogu prestići i nabiti sovjetske avione.
  Albina je, savijajući disketu, primijetila:
  - Tehnologija gvožđa, svakako neophodna i veoma korisna!
  Alvina se zahihotala, pokazala zube i siktala:
  - Ali sve odlučuje duh!
  Albina je rekla:
  - Najviše što ni jedno ni drugo je upravo borbenost!
  Obe devojke su plavuše i u bikiniju. Vrlo lijepa i bosa. Kada je ratnik bez cipela, ona je srećna. Sada su devojke tako šarene i prelepe.
  A prije odlaska u borbu, ljepotice će svakako poraditi jezikom sa muškim savršenstvom. Tako je lijepo i energizirajuće. Žene ratnice vole da piju iz magične posude. Ovo je za njih prava gozba mesa.
  Eto kako su cure dobre.
  Alvina je oborila dva sovjetska Jak-11 i tvitovala:
  - Slavan naš lov!
  Albina je potvrdila nabijanje i izdala:
  I nikada neće biti posljednji!
  Alvina je srušila još tri sovjetska jurišna aviona IL-10 i zacvilila:
  - Tako mislite da Bog voli Nemačku?
  Albina je sumnjičavo odmahnula glavom.
  - Očigledno ne toliko!
  Alvina se zakikota i ponovo upita:
  - Zašto tako misliš?
  Albina je zabila dva sovjetska automobila i zacvilila:
  Rat je predugo trajao!
  Alvina je logično primijetila:
  - Ali mi dolazimo!
  Albina se nacerila i viknula:
  - Dakle, pobeda će doći!
  Alvina je hrabrim manevrom oborila četiri sovjetska aviona odjednom i zacvilila:
  - Sigurno će doći!
  Albina je smatrala potrebnim podsjetiti:
  - Posle Staljingrada rat nije tekao po pravilima...
  Alvin se složio sa ovim:
  - Definitivno je protiv pravila!
  Albina je iznervirano zacvilila:
  - Počeli smo da gubimo!
  Alvina je zacvilila od ozlojeđenosti:
  - Definitivno!
  Albina je zabila još nekoliko sovjetskih vozila i zaškripala:
  - Zar to nije problem za nas?
  Alvina je oborila nekoliko ruskih borbenih aviona i rekla:
  Mislili smo da je situacija beznadežna!
  Albina se mesožderski naceri i prosikta:
  - Šta sada vidimo?
  Alvina je tvitala sa aplombom:
  - Nešto nepokolebljivo i jedinstveno!
  Albina je bljesnula svojim bisernim zubima i odgovorila:
  - Činjenica da Treći Rajh pobeđuje!
  Alvina je srušila još nekoliko sovjetskih jurišnih aviona i iznijela:
  - Zaista moramo pobediti!
  Djevojke su napravile grimasu. Svojevremeno su radili, i to službeno u vojničkoj javnoj kući. Mnogi ljudi su prošli kroz sebe, a ne samo bela rasa. I zaista im se svidjelo. Pa, kako je to prijatno za tela. Ali onda su kurve došle pod sovjetski napad. Bili su zarobljeni. Pa, zgodne su mislile da će biti silovane. A evo đavola dva!
  Natjerali su kurve da kopaju rovove i rovove. A bivšim noćnim vilama to se nije baš dopalo. Tako da su svi uspjeli pobjeći. Zaveli su stražare.
  I zakleli su se na osvetu Rusima.
  I borili su se protiv Rusije. Ovo su prokleti...
  Albina je bacila još nekoliko ruskih automobila i promrmljala:
  - Još možeš da živiš sa muškarcima!
  Alvina se spremno složila sa ovim:
  - Nije ni moguće, ali je neophodno!
  Albina je pokazala zube i odgovorila:
  - Ali ipak... Slatko je ubiti.
  A djevojke su oborile još pet sovjetskih automobila pokretom diskete.
  Alvina se zakikota i reče:
  - A kada je gorko?
  Albina je srušila još šest automobila i odgovorila:
  - Udaću se posle pobede! I rodi desetero djece!
  I obe devojke su prasnule u smeh.
  I pjevali su;
  Mi smo vitezovi vere fašizma,
  Obrišimo borce komunizma u prašinu!
  I kako se smiju, ljuljajući svoje planine s bijelim vrhovima.
  Da, to su fašističke kučke i vrlo agresivne, i strašno okrutne.
  Nacisti su uspjeli zaobići Smolensk i zauzeli Pskov. Postojala je i prijetnja Lenjingradu. Situacija je generalno kritična. Iako nije katastrofalno. Ali SSSR nije imao previše rezervi. I nije poznato koliko će još Rusija moći da izdrži. Da, i Nemci su iskrvavljeni i iscrpljeni.
  Ali Švabe imaju četiri djevojčice i takve hrtove.
  Gerda je opalila iz svog topa i pogodila T-54 u dno trupa, i cvrkutala, trepćući svojim safirnim očima:
  - Ne, ipak, Bog voli Nemačku! Definitivno ćemo pobijediti!
  Charlotte se spremno složila s ovim:
  - Ne možemo izgubiti! Uskoro ćemo izaći u Kalinjin, a Moskva će biti nadomak!
  Christina je ogolila svoje biserne štipaljke i viknula:
  - Idemo tamo, biće vremena za Vladivostok!
  Magda je sa žaljenjem primijetila:
  - A Japanci su već poraženi. Ovo je veoma ozbiljno, izgubili smo važnog saveznika.
  Gerda je nokautirala novi sovjetski tenk i zacvilila:
  - Možemo i bez njih!
  Charlotte se zahihotala i primijetila:
  - Ako se beba nasmije, možda će sve i uspjeti!
  Christina je izdala u rimi:
  - Nilski konj je prasnuo od osmeha!
  Magda ju je podržala:
  - Devojka ima veoma pohlepna usta!
  A ratnici su to uzeli i prasnuli u smijeh. Imaju iskričavu energiju, moglo bi se reći, i to u izobilju!
  Gerda je ponovo pucala na sovjetska vozila i vikala:
  - Sledeći vek će biti naš!
  Charlotte se također javila i potvrdila:
  - Biće letova u svemir!
  Christina je to spremno potvrdila:
  - Letimo u svemir!
  Magda je ispalila iz bacača bombi i izdala:
  - Sedim u zvezdanom avionu!
  Gerda je isplazila jezik i cvilila:
  - U novom veku vladaće imperija Trećeg Rajha!
  Charlotte je s agresivnim osmijehom potvrdila:
  - I četvrtog takođe.
  Nakon toga, ljepotica je ponovo okrenula sovjetski tenk.
  Christina, ova đavolska ratnica, blista sa bisernim zubima, zacvilila je:
  - Da, neka bude novi red! I slava Velikom Carstvu!
  Magda je s pomamnim bijesom potvrdila:
  - Slava Carstvu!
  Gerda je ponovo opalila i rekla:
  - Slava i nama!
  I izgleda da je djevojka to dobila.
  Gvozdanula i Šarlot. I vrlo prikladno. Probio sam sovjetski tenk pravo u stranu. Zatim je cvrkutala:
  - Borimo se za novi poredak!
  Magda je, pucajući i pogađajući protivnike, potvrdila:
  - I bez ikakve sumnje ćemo to postići!
  Gerda je opet zakucala, i to vrlo zgodno i izdala:
  - Ostvarićemo sa velikom maržom!
  I blistala je safirom, i veoma blistavim očima.
  Šarlot je takođe pucala, udarila u ruski auto i vikala, ovo je đavo sa narandžastom kosom:
  - Sve će biti samo akrobatika!
  Magda je također pucala s pomamnim bijesom. Razbila je T-54 i zacvilila:
  - I buduća posada!
  Ovdje su, međutim, djevojke imale problema. Pojavio se IS-14. Auto je veoma velik. I ona ima pušku od 152 milimetra sa dugom cijevi. Možda Nemac da se probije.
  Gerda je suzila oči i upitala Šarlot:
  - Možeš li ga pokriti bombarderom?
  Crvenokosa je odgovorila:
  - Naravno da postoji šansa... Ali preciznost bombardera je nedovoljna!
  Christina je strastveno predložila:
  - Dozvolite mi da isprobam svoj 88-graf papir?
  Gerda je skeptično primijetila:
  - Ovaj IS-14 ima prednji oklop od 400 mm na velikom nagibu. Ne možeš ga uzeti!
  Charlotte se nacerila i primijetila:
  -Prokletstvo! A ja sam mislio da Rusi nemaju takav tenk! Samo glasine!
  Magda je rekla:
  I ja sam mislio da je greška! Ali vidimo da to nije slučaj! A cijev Rusa je tako duga!
  Gerda je pevala, lupkajući bosom petom po oklopnom podu:
  Borićemo se bez straha!
  Charlotte je potvrdila stav svog partnera:
  - Bićemo presečeni ni korak nazad!
  Christina je predložila:
  - A šta ako sovjetski tenk nokautirate preciznim udarcem granate u cijev?
  Gerda je sumnjala:
  - Možete li to učiniti, sa velike udaljenosti?
  Christina je potvrdila:
  - Ako mi prinesete plamen upaljača na gole tabane, onda sam sasvim sposoban da jako dobro udaram!
  Umjesto odgovora, Gerda je kliknula na upaljač. Christina je iskrivila bosu nogu, a njena bosa, blago otvrdnuta peta je blistala na svjetlosti plamena.
  Gerda je donijela vatru djevojčicinom tabanu. Osjetio se miris paljevine. Vrlo prijatan miris, kao šiš kebab na žaru.
  Christina je šapnula:
  - I do druge pete!
  Tada je Magda zapalila vatru. Oba plamena jezika sada su lizala gole tabane veoma lepe i crvenokose devojke.
  Tada je Charlotte viknula i ogolila grudi. Bez ikakve ceremonije, uzela ga je i svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme džojstika. Pištolj je automatski pucao.
  Granata je poletjela sama i sletjela pravo u cijev impresivne sovjetske mašine.
  Poput džinovskog slona koji je odsjekao dugu surlu. Zadobivši porazni udarac, sovjetski tenk je zaustavio kretanje. Kao da mu je mač izbio iz ruku.
  Te srećne kurve!
  Šarlot je pevala, veselo se cereći:
  - Samo strah će nam dati prijatelje! Samo bol vas motiviše da radite!
  Gerda je oduševljeno dodala:
  - Želim sve više i više da smrskam tvoja glupa lica!
  Činilo se da su ratnici Trećeg Rajha bili veoma zadovoljni!
  . POGLAVLJE #3
  Rat se nastavio, ali kada su stigli do Voronježa, Nemci su napravili pauzu. Težina borbe je preneta u vazduh. Sve se tamo dešavalo sa divljim aplombom Velikog rata
  Do sada niko nije pobedio. Osim ako na nebu nacisti nisu mnogo jači u kvalitetu avijacije.
  I postižu svoje asove. Isprobali su i Tiger-4 u borbama, koji je bio iskreno dobar auto. Čak mu ni IS-3 nije rival.
  Firer je, pomalo umoran, predložio da se Britanija zajedno bori sa SSSR-om. Ali Britanci su to odbili. Za ovo bi bilo previše. Tako je Hitler primoran da se bori sam za sada.
  Nemačkoj su nedostajali ljudski resursi. Starci i tinejdžeri od četrnaest godina su pozivani u vojsku. Korišćene su i strane divizije. I hivi i druge sile.
  Ali rat je trajao i trajao... Nacisti su zastali.
  Albina i Alvina su napale sovjetske avione.
  Već su oborili četiri hiljade aviona. I dobili su zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta sa mačevima od platinastog hrastovog lista i dijamantima.
  Sada se popeo na petu hiljadu.
  Albina je pucala, oborivši desetak sovjetskih aviona golim prstima i gugutala:
  - Za posebne nagrade!
  Alvina je također mlatila golim nožnim prstima, odsijecajući sovjetske avione i vikala:
  - Za novi svet!
  Nijemci su zaglibili u borbama za Smolensk, ali su uspjeli potpuno opkoliti grad. I pucali su na njega iz samohodnih topova "Šturmljev" i "Šturmaus". Snaga nacista je velika.
  Međutim, čak i mala djeca su se borila protiv nacista. Dječaci i djevojčice bacali su improvizirane pakete eksploziva na njemačke tenkove, samohodne topove i pješadiju.
  Pioniri su se borili veoma hrabro. Znali su šta znači fašističko zarobljeništvo.
  Djevojčica Marinka, na primjer, pala je u kandže nacista. Namazali su joj bose noge i stavili je blizu mangala. Plameni su jezici skoro lizali devojčine gole, otvrdnute pete od dugog hodanja bosonoge. Mučenje je trajalo petnaestak minuta, sve dok tabani nisu bili prekriveni žuljevima. Tada su djevojčici odvezali bose noge. I opet su postavljali pitanja. Tukli su me gumenim crevima po golom telu.
  Zatim su prošli struju... Marinka je na saslušanju izmučena do deset gubitaka svijesti. A onda su je pustili da se odmori. Kada su se bose noge malo trzale, ponovo su se namazale uljem i ponovo se podizala mangala. Takva tortura se može ponoviti mnogo puta. I mučiti strujom, i bičevati gumenim crevima.
  Marinka je mučena šest mjeseci. Sve dok nije oslepela i posijedela od torture. Zatim su je živu zakopali u zemlju. Nisam čak ni metak potrošio.
  Pionir Vasja, nacisti su ga šibali usijanom žicom po golom tijelu.
  Tada su gole pete spaljene usijanim trakama gvožđa. Dječak nije izdržao da viče, ali ipak nije izdao svoje drugove.
  Nacisti su ga živog rastvorili u hlorovodoničkoj kiselini. A ovo je užasna bol.
  Ovi frici su takva čudovišta... Komsomolca su mučili peglom. Zatim su ga okačili na stalak, podigli i bacili dole. Zatim su počeli da pale usijanim pajserom. Grudi su iščupane pincetom. Tada je nos bukvalno otkinut usijanim kliještima.
  Djevojčica je mučena na smrt... Polomili su joj sve prste i nogu. Još jedan član Komsomola, Ana, nabijena je na kolac. A kada je umrla, spalili su bakljama.
  Ukratko, nacisti su se rugali kako su mogli i kako su htjeli. Sve su mučili i mučili.
  Nataša i njen tim su se i dalje borili u okruženju. Devojke su u borbi koristile svoje gole, graciozne noge i bacale granate. Borili su se protiv superiornih snaga Frica. Držali su se vrlo hrabro i nisu hteli da se povuku.
  Nataša je, vodeći bitku, pomislila, šta ako Bog? Zaista, u Bibliji, u koju se tako vjeruje, puna je grešaka i kontradikcija.
  Evo nekoliko primjera;
  Životinje su stvorene prije čovjeka
  Da. (Post 1:20-27)
  br. (Post 2:7, 18-20)
  Međutim, čemu služi? Pa, zapravo, Lenjin je davno rekao: religija je opijum za narod!
  I o čemu se tu ima raspravljati?
  Zoya se takođe samouvereno bori i baca bombu smrtonosnom snagom golim prstima. I razbija masu vojnika Trećeg Rajha.
  pjevala je:
  - U pobjedi besmrtnih ideja komunizma,
  Vidimo budućnost naše zemlje...
  Izbrisat ćemo pepeo sumpora, mi smo horde fašizma,
  I biće velikih orlova!
  A Zoja se smeje!
  Augustina se također žestoko bori i samouvjereno kosi svoje neprijatelje i urla:
  - Slava komunistima!
  Svetlana je, pucajući na neprijatelja, gukala:
  - Za domovinu!
  I golim prstima će baciti granatu.
  Djevojke su prasnule u smijeh nakon ovih riječi. I skinuli grudnjake. Počela je da obasipa grudi jedno drugom poljupcima. Jer je tako lijepo i nevjerovatno. Oni su pravi ratnici.
  Nataša je odlučno rekla:
  Biblija je definitivno bajka!
  Augustin je logično primijetio:
  - Nije potrebno davati otkrovenja Bogu, kroz jevrejsku bajku! Moj lični Bog je Svemogući štap! Za slavu Vrhovne porodice, borićemo se!
  I sve četiri devojke su uzviknule, podižući bose noge:
  - Slava velikoj Rusiji!
  Pošto se blokada Smolenska otegla, četiri djevojke su patile od hladnoće i gladi, poput ostataka sovjetskog garnizona. Stoga, nema ništa iznenađujuće u činjenici da su djevojke dobile naređenje da napuste opkolje.
  Od njih su samo u kratkim hlačama, preplanuli, bosi, idu na proboj.
  Oni trče sebi, i prave pojedinačne metke, jer patrone treba sačuvati.
  A nacisti su na njih srušili bukvalno čitavu vatrenu rupu. Ali djevojke nisu bez razloga samo u tankim gaćicama. Meci ih, dakle, ne uzimaju. I žure, potpuno neranjivi. I bose noge savršeno štite djevojke u borbi.
  Nataša je opalila, srušila fašistu i zaurlala:
  Staljin je sa nama!
  Zoja je takođe pucala, bosom nogom bacila komad flaše. Odbacila je dva Frica i viknula:
  - Staljin živi u mom srcu!
  Augustina je također ispalila, i isporučila s aplombom:
  - U ime Rusije!
  I pokazala je svoj jezik. I otkačila je fašistu.
  Svetlana je zakucala, udarila nacistu i cvrkutala:
  - U ime komunizma!
  Četiri bosonoge, samo u tankim gaćama devojaka, jurile su kroz položaje nacista. Ratnici nisu imali gotovo nikakvu odjeću. Samo gaćice različitih boja: crne, bijele, crvene, plave.
  A ovo je također magija, skretanje metaka i fragmenata. Probajte ove djevojke golim rukama! Oni su jednostavno ljepotice najviše klase!
  I kakve grudi. Bradavice su kao jagode. I veoma zavodljivo. Generalno, devojke su tako lepe, i skoro gole.
  Nataška se, pucajući, predstavila na aukciji robova. Kao što se s nje skida veo za velom. Otkrivaju snažno, mišićavo, djevojačko tijelo. I ona stoji u sebi, ponosno ispravlja ramena, podiže glavu, pokazujući da se nimalo ne stidi. Ona je devojka najviše klase. U zoru snage, a ne starenja.
  Kada žena hoda bosa, ona postaje mlađa i zauvek ostaje mlada. Glavna stvar je minimum odjeće i stalni seks sa muškarcem. Tačnije sa muškarcima drugačijim i po mogućnosti mladim. Da postanu mlađi.
  Nataša je zamišljala sebe golu na pijaci robova i osećala se uzbuđeno. Kao da kupci to osjećaju, pa se rukama penju na najosetljivija mjesta. Kako je divno biti rob. Ali harem nije zabavan. Nema muškaraca, samo evnusi. I želim mnogo i sa različitim.
  Ah, jadne žene iz harema. Kako si nesrećna sa muškarcima. Koliko možete patiti od apstinencije! Ali Nataška nije htela da obuzda instinkte ajkule.
  Djevojka je pucala u fašistu i vikala:
  - Ja sam terminator!
  Zoja je takođe ispalila, cvrkućući:
  - A ja sam ratnik super klase!
  Avgustin je uzeo i oborio trojicu fašista i cvrkutao:
  - Staljin je bio sa nama!
  Svetlana je zeznula stvar. Pobijedila je četvoricu fašista i zacvilila:
  - Staljin je sa nama!
  Nataša je oborila nekoliko plaćenika Trećeg Rajha, bacila kamen bosom nogom i zacvilila:
  - Staljin će uvek biti među nama!
  Zoja se nacerila i isplazila jezik, cvileći:
  - Za veličinu Rusije!
  Avgustina je golim prstima bacila krhotinu prozorskog stakla, prerezala fašisti grlo i zacvilila:
  - Za naš novi slovenski rod!
  I nasmijao se...
  Svetlana je pucala na naciste, odsjekla nekoliko boraca i izdala:
  - Za svetu Rusiju!
  Natasha je prikovala naciste. Dala je granatu golom petom koju su nacisti ispalili na nju. Raspršen tačan pogodak Fritza i vyaknula:
  - Za Svaroga!
  Zatim je ogolila svoje lice, u kojem ima toliko gracioznosti i bijesa pantera.
  Zoja ga je uzela i golim prstima zabila zarđali ekser. Probila je oči nacističkom oficiru i cvrkutala:
  - Za Belog Boga!
  Augustin je uzeo i podlegao njenim golim petama sa paketom eksploziva. Raspršila je Fritz kao krhotine stakla i zacvilila:
  - Za novu rusku narudžbu!
  Svetlana ga je uzela i bacila golim prstima, smrtonosno, probila Fritz i zalajala:
  - Za rusku kuću!
  Četiri djevojke su se očajnički borile i borile su se vrlo agresivno. Nemci i njihovi plaćenici su se povukli. Podignut ispred devojaka. Gdje su nacisti protiv Crvene armije.
  Setite se Frica Staljingrada. Kako su ih devojke tukle. Borili su se i bosi i u bikiniju. Ovo je najefikasnija odeća. Niko neće zaustaviti devojke kada su polugole. I bosih nogu bacaju poklone uništenja.
  Nataška je golim prstima bacila komad keramike. Slomila je lobanju njemačkom generalu i zapjevala:
  - U ime majke Rusije!
  Zoja je uzela i golim prstima bacila krhotinu, probila fašistu i viknula:
  - Da, za moju kuću!
  Avgustin je lansiran, bosom nogom. Odsjekla je šest nacista i zacvilila:
  - Za Staljina!
  Svetlana je takođe popustila u novom pasusu, srušila Frica i zacvilila:
  - Za novi svet!
  Sada je Gerdina posada napredovala u pravcu Vjazme. Deset kilometara do grada. Ali otpor Crvene armije raste. U bitku kreću novi sovjetski tenkovi IS-4, sa snažnijim topovima od 125 milimetara i debljim oklopom. Istina, još uvijek ima malo takvih mašina.
  Šarlot je, bosom nogom pritisnuvši dugme džojstika, probila oklop sovjetskog tenka na samom raskršću. Precizno pogodio auto Crvene armije, uprkos boljoj zaštiti u odnosu na IS-3.
  Crveni đavo se zakikotao i primijetio:
  - Imamo najjaču vojsku!
  Christina je sa smiješkom primijetila:
  - I bićemo jači od svih!
  Takođe je golim prstima pritiskala noge na dugmad džojstika. Udari sovjetski auto. Ona je veoma pametna devojka. Kristina se prisjetila kako je izvodila podvige. Kako sam vodio ljubav sa iranskim šahom. Da, to je super!
  A ratnik je promrmljao:
  - Za veliku Nemačku!
  Magda, ova plavuša zlatne kose, pucala je na sovjetske trupe i govorila:
  - Za svetu pobedu!
  Djevojka je, pucajući, uzrujano pomislila. Nemci su svoju šansu propustili tokom Prvog svetskog rata. I zašto su osujetili plan napada na Pariz i prebacili tri korpusa u istočnu Prusku? Bilo je moguće privremeno žrtvovati teritoriju na istoku, ali zauzeti Pariz i na najradikalniji način riješiti problem Francuske.
  Ali to nije urađeno. I općenito nije vrijedilo objaviti rat Rusiji. Sigurno se Nikolaj II ne bi usudio zaratiti sa tako jakim neprijateljem kao što je Njemačka. A zašto je bilo potrebno boriti se na dva fronta? Bilo je moguće, bilo je moguće udariti na Rusiju, ignorirajući Francusku i Belgiju.
  I općenito, mislila je Magda, trebalo je napasti Rusiju kada je bila sputana ratom s Japanom. U ovom slučaju Nikolaj II je mogao završiti bez podrške Britanije i Francuske. Pritisli bi ga i Austrijanci, i Turci, i Italijani, i Njemačka i Japan.
  Jednostavno bi slomili Rusiju. I ne bi ništa uradila.
  Umjesto toga, Njemačka je dobila rat na dva fronta, protiv jačih sila. Uključujući Japan, i SAD i Italiju.
  Dakle, Wilhelm je pogrešno izračunao. Ispostavilo se da je Hitler bio dalekovidiji, sklopio je mir sa SSSR-om i porazio Francusku.
  Ali Nemci su tokom Prvog svetskog rata bili uhvaćeni između kamena i nakovnja. Car Nikolaj II je generalno gubitnik. Ali njegovo carstvo je bilo veliko, tri puta više od njemačkog stanovništva. I pokazalo se da je bilo izuzetno teško oduprijeti se Rusima.
  Imajući više snaga, carska Rusija je predstavljala skoro polovinu kopnenih snaga Antante. I njoj je suđeno da pobijedi. Da nije bilo vojnog udara koji se dogodio u Sankt Peterburgu, malo je vjerovatno da bi Njemačka mogla preživjeti. Ali za Ruse se dogodila strašna stvar - monarhija je pala. Pomazanik Božiji je otišao. I postalo je stvarno loše!
  A za Nijemce, olakšanje, međutim, Njemačka je ipak izgubila.
  Sjedinjene Države su ušle u rat i pokazale se kao veoma jake. I što je najvažnije tenkovi. Doslovno su razbili Nemce svojom čeličnom masom.
  Sramotan poraz. I, šta god da se kaže, možda je predaja bila najbolji izlaz. Njemačka je izgubila sve svoje saveznike, pritisnuta je tenkovima. Nije bilo realne šanse za pobjedu.
  Da, i boljševička Rusija bi mogla otvoriti drugi front na istoku.
  U svakom slučaju, odluka o kapitulaciji bila je teška, ali iznuđena.
  Magda se prisjetila kako su je bičevali jer je ukrala komad hljeba u blagovaonici. Djevojka je tada priznala i dobila nešto manje bičeva. I kaznu je mogla da izdrži u tišini. Nije plakala niti stenjala. Mada kad udare po golim leđima boli.
  Gerda je opalila, probila sovjetski tenk i zarežala:
  - Rođen nepobediv!
  Charlotte se složila sa ovim:
  -Niko nas ne može zaustaviti!
  Christina je odbrusila i viknula:
  - Nikada na svetu!
  Magda je zaglušno zacvilila:
  - I na onom svetu - takođe!
  Četiri ratnika napustila su obruč. Lutala je malo kroz močvare, i veselo pjevala;
  Mjesec je postao grimiz,
  Gde su se talasi razbijali o stene.
  "Idemo lepotice, vozimo se,
  Dugo sam te čekao."
  
  "Idem sa tobom dragovoljno,
  Volim morske talase.
  Oslobodite jedro
  Ja ću sam preuzeti volan."
  
  "Vi vladate otvorenim morem,
  Gdje ne možemo podnijeti oluju.
  Po ovakvom ludom vremenu
  Ne možete vjerovati valovima."
  
  "Nemoguće? Zašto, draga moja?
  I u prošlosti, prošla sudbina,
  Sjećaš li se, izdajniče,
  Kako sam ti vjerovao?"
  
  Mjesec je postao grimiz,
  Gde su se talasi razbijali o stene.
  "Idemo lepotice, vozimo se,
  Dugo sam te čekao."
  Devojke su pevale i pljeskale. Avgustin je primetio, cereći se u uglovima usana:
  - Da, dali smo nacistima mnogo. Borba je bila veličanstvena i za mnoge posljednja!
  Natasha se zakikota.
  - Ti si kao Mowgli!
  Avgustin se nacerio i složio se:
  Mowgli je bio odličan!
  Zoya je sa cerekom zuba primetila:
  - Moramo smisliti način da porazimo nadmoćne snage Wehrmachta!
  Svetlana je predložila:
  - Neka vrsta super-moćnog gasa!
  Augustine je pjevala, udarajući bosim nogama po lokvama:
  Gasovi, gasovi, gasovi, gasovi! Ubićemo sve neprijatelje odjednom!
  Natasha je predložila:
  Hajde da otpevamo nešto drugo!
  I djevojke su pjevale uglas;
  Mjesec je postao grimiz,
  Gde su se talasi razbijali o stene.
  "Idemo lepotice, vozimo se,
  Dugo sam te čekao."
  
  "Idem sa tobom dragovoljno,
  Volim morske talase.
  Oslobodite jedro
  Ja ću sam preuzeti volan."
  
  "Vi vladate otvorenim morem,
  Gdje ne možemo podnijeti oluju.
  Po ovakvom ludom vremenu
  Ne možete vjerovati valovima."
  
  "Nemoguće? Zašto, draga moja?
  I u prošlosti, prošla sudbina,
  Sjećaš li se, izdajniče,
  Kako sam ti vjerovao?"
  
  Mjesec je postao grimiz,
  Gde su se talasi razbijali o stene.
  "Idemo lepotice, vozimo se,
  Dugo sam te čekao."
  Djevojke su završile pjesmu i pretvorile se u salto. Na kraju krajeva, oni imaju masu u svijetlim glavama. Tri plavuše i crvenokosa. Cool cure.
  Avgustin se, dok je trčala, sjetila kako je igrala bilijar. Sigurno ne novac. A pošto u to vrijeme nije imala ništa, djevojka je popušila, za pet rubalja. I pobijedio u prvoj utakmici. Štaviše, igrao sam bos, što je mnogo pomoglo. Zatim je igrala još jednu igru sa slavnim lopovom.
  I ponovo pobedio. Zatim još jedan gem sa dupliranjem uloga. Devojka je bila veoma pametna. A i kriminalni autoritet je bio pijan. Na kraju je izvadio pištolj i počeo da puca. Avgustin je, uzevši novac koji je osvojila, nestala, bljeskajući golim štiklama. Da, ovi ljudi su tako nervozni. Možda zaista ne da se igram s njima, već da zaradite novac vodeći ljubav?
  Augustin je mogao dobro živjeti u Moskvi, ali djevojka je nakon kolonije bila željna da ode na front. Htela je da se bori. Osim toga, privlačili su je podvizi. Biti heroina je super!
  Takođe morate biti u mogućnosti da igrate karte za novac. Avgustina su prevare nekako prevarili i morali su da ližu. Pa možete zamisliti da je ovo med i sami želite da ne bude tako odvratno. Ali raditi na ukočenosti, tako da je generalno zadovoljstvo za temperamentnu crvenokosu đavolicu. Ona je sa bilo kojim muškarcem doživjela orgazam. Tako je u Moskvi lako i ugodno zarađivala novac za sebe.
  Šteta, ali rat je napravio svoja prilagođavanja. Augustin je čak koristio njene čari u izviđanju. I zaveo sve muškarce redom. I voljela je da ih zadirkuje. Posebno mlađi. Đavolu se to svidelo. Međutim, uprkos brojnim nagradama, devojke su i dalje otišle u kapitene, a samo je Nataša postala major.
  Nacisti su, nakon pada Smolenska, preplavili Vjazmu. Grad se tvrdoglavo držao. Na sjeveru su nacisti uspjeli zauzeti Novgorod i približili su se Lenjingradu. Situacija je pogoršana ulaskom Švedske u rat. Ova zemlja je također željela teritorijalne akvizicije od Rusije. I prisjetili su se prethodnih ratova, posebno Karla Dvanaestog. Takođe značajni događaji antičkog doba. A švedske divizije su se pojavile na frontu i krenule na Petrazavodsk i Lenjingrad sa sjevera. Prut finsko-švedske i njemačke trupe sa strancima. I ne prestaju im se čini.
  Prelepe Šveđanke lete avionima. Gringeta i Gertruda, dva G, bore se u parovima. One su veoma hrabre devojke. I predivno. Lete sebi na ME-362, mlaznim lovcima kupljenim od Nemaca. Kao i obično sa devojkama u jednom bikiniju i bosonoge.
  Nemačka mašina je veoma moćno oružje. Ima sedam vazdušnih topova. Jedan 37mm i šest 30mm. Sovjetski lovci MIG-15 jure protiv. Nešto slabije oružje: vazdušni top 37 mm i dva vazdušna topa 23 mm. Odnosno, snage su veoma nejednake.
  Gringeta ispaljuje vazdušne topove. Udara sovjetski borbeni avion i škripi:
  - Ovo je naš akrobatik!
  Gertruda također skida svoj auto s prve vožnje i zaškripi:
  - Za Charlesa dvanaestog!
  Zaista, plavokosi đavo je izuzetno neugodan što je Švedska izgubila rat od Rusije. Pod Ivanom Groznim, Šveđani su uspjeli zauzeti Narvu i nekoliko ruskih gradova na obali. Ali tada je Rusija, pod prvim Fedotom, povratila svoje zemlje izgubljene u Livonskom ratu. Istina, tome je olakšala činjenica da se Poljska borila na strani Rusije.
  Ali tada su Šveđani za vrijeme vladavine Šujskog uspjeli osvojiti ruske gradove. Onda uzmi Novgorod. Opkoljen Pskov. Ali bez uspjeha.
  Zatim je došlo do rata između Rusije i Poljske. Pomalo, Šveđani su zauzeli većinu baltičkih država i Rigu. Prije toga su osvojene zemlje u Evropi.
  Švedska je postala svjetska sila. Dostigao je svoj maksimum.
  Ali u Rusiji je Petar Veliki došao na vlast i počeo podizati veliko carstvo. Švedskoj su se suprotstavile Poljska, Saksonija, Danska i, naravno, Rusija. Snage su nejednake.
  Ali Karlo Dvanaesti, u dobi od šesnaest godina, uspio je u pokretu poraziti Dansku, a zatim je kod Narve napao nadmoćnije snage Rusije i izvojevao izuzetnu pobjedu.
  Ali Petar Veliki nije bio slomljen neuspjehom. Sakupio je nove snage i krenuo u ofanzivu, iskoristivši činjenicu da se Karlo Dvanaesti borio protiv Poljske.
  Ali Šveđani su osvojili Poljsku. I pristup ruskih trupa nije pomogao. Petar Veliki je čak bio spreman za mir, vraćajući gradove i Narvu koju su Rusi osvojili Šveđanima.
  Ali Karlo Dvanaesti je bio odlučan. Međutim, Petar Veliki je uspio da preokrene tok rata. Svoju je ulogu odigralo to što narod Poljske i Ukrajine nije podržao Karla Dvanaestog. Kod Poltave, Šveđani su pretrpeli konačan poraz. Kako se to dogodilo? Rusi su uspeli da iscrpe Šveđane tako što su se učvrstili iza reduta. A onda je sve presudila smrtonosni kontranapad.
  Negativnu ulogu imala je i rana Karla XII prije bitke.
  Nakon Narve, Rusija je potpuno preuzela inicijativu. I uspjela je pobijediti Šveđane čak i na moru. Što je vrlo, vrlo neugodno.
  Karlo Dvanaesti je umro tokom opsade norveške tvrđave. I rat je ubrzo završio stvarnim porazom Šveđana. Istina, Petar Veliki je pristao, pod pritiskom evropskih zemalja, da formalizira svoje teritorijalne akvizicije kao kupovinu. Švedska je izgubila mnogo teritorija, uključujući i Evropu. A već pod Aleksandrom Prvim, Rusi su osvojili i Finsku.
  Naravno, Švedska je uvrijeđena i želi se osvetiti. Situacija je eskalirala, posebno nakon pobjede nacista na parlamentarnim izborima. A rat je sada za Šveđane sa istorijskim paralelama.
  Gertruda napada sovjetsku mašinu i peva:
  - Živeo je Anton četvrti...
  Gringeta obara lovac MIG-15 i urla:
  Bio je slavan kralj...
  Gertruda je oborila Rusa i pevala:
  - Dođavola je volio vino....
  Gringeta pokušava ući u sovjetski auto i zavija:
  - Kakav pukotina se ponekad dešavala!
  Gertruda je pjevala:
  - Tili bom! Tili bom!
  A djevojka je isplazila svoj ružičasti jezik.
  Devojke su ispale vesele... Borile su se sa velikim zanosom. Borili su se kao orlovi. I nikada nisu odustajali.
  Gringeta je trčala bosa kroz snijeg. I bila je tako zgodna djevojka. I prisjetila se svojih podviga. Kako su bosi i u bikiniju lovili polarnog medvjeda. Što je bilo veoma zabavno.
  Polugole djevojke su pucale u divlju zvijer iz lukom. Udarili su i natjerali zvijer da riče.
  Zatim su pobjegli, bljeskajući djevojačkim štiklama crvenim od hladnoće. Devojke su bile prelepe. Skoro gola, ali veoma hrabra. I sami su se lovili, neustrašivi.
  Zatim, kada je ranjeni medvjed umro, djevojke su mu ispekle meso i napravile gozbu. Bilo je super. Djevojke su plivale u rupi i posipale se snijegom. Zatim su mokri trčali kroz snježne nanose. Sve je super i super.
  Gertruda i Gringeta su sada bile u potrazi za sovjetskim pilotima. Sjetili su se glavnog pravila: potrebno je boriti se gotovo goli i bosi, a tada djevojka neće biti oborena. Daje takvu snagu ratnicima kada su gotovo bez odjeće. Zato niko nije osvojio ceo svet u srednjem veku?
  Zato što su potcijenili snagu bosih ženskih stopala. A bosonoge djevojke su jako cool i jake! Kada devojka nema cipele, njen goli đon prima energiju zemlje.
  Ovo je kolosalna snaga ratnika.
  Gertrude je oborila sovjetski avion i tvitovala:
  - Bosonoge su kul!
  Gringeta je takođe udarila na ruskom i zacvilila:
  Djevojkama ne trebaju cipele!
  I gledao kako zapaljeni ruski lovac pada.
  Razmišljao sam o tome kako je sjajno trčati bos, i kroz snježne nanose, i kroz pustinju. Potplat djevojčinih nogu postaje vrlo elastičan i izdržljiv, a pritom ne puca. Zato ne brinite o problemima. U Rusiji su zime generalno oštre i biće lepo trčati po snegu. Ona je devojka najvišeg prolaza.
  A kako je graciozna i jedinstveno lijepa bosa, djevojačka noga na snježnom nanosu? I prsti, i stopalo, i sve ovo zajedno? Kako je divno kada isklesane noge stanu na bijelu površinu, a same su preplanule. A cure imaju plavu kosu, one su tako cool plavuše.
  I obožavaju kada ih muškarci ljube na gole pete.
  Gringeta je oborila još jedan sovjetski automobil i tvitala:
  - Slava otadžbini, slava!
  Gertrude je oborila ruski lovac i rekla:
  - Karlo Veliki je sa nama!
  Djevojke su jednostavno divne, i imaju toliko jedinstvene ljepote. Zaista možeš da poludiš sa ovim devojkama. I njihovo tijelo, tako mišićavo i ugodno.
  Gringeta je veoma volela da je muškarci maze. Bilo joj je tako prijatno. A njena koža je glatka, elastična, kao uglačana. Evo devojke.
  I obožavam masažu.
  Sada je oborila ruski avion i zaurlala:
  - Ja sam kao medved!
  I pokazala je jezik!
  Gertruda je ponovo opalila i cvrkutala:
  Mi smo tigrice!
  A djevojke su uglas napravile mrtve petlje. Oni su generalno tako cool ratnici. Puni su strasti i trijumfa volje. A koža je tako preplanula, kao bronza.
  Ratnici su uspjeli da se bore u Africi i pješadiji. Što je jako dobro za plavuše. I postale su tako lijepe i tamne.
  Gertruda je pjevala:
  - Prirodna plavuša! Mišićava leđa!
  Gringeta je potvrdila:
  - Pobeđujem na svim izborima!
  Sovjetski ratnici se bore za Vyazmu, koju su nacisti opkolili sa gotovo svih strana. I borite se herojski.
  Nataška je, međutim, bacivši bombu bosom nogom, zacvilila:
  - Pobjeda se ne može izbjeći!
  Zoya se također okrenula. Ispalila je granatu bosom nogom. Oborio naciste i zacvilio:
  - Ne mogu biti dve smrti!
  Dao je red i Augustin. Crvenokosa đavola je bosom nogom bacila granatu i cvrkutala:
  - Sledeći vek će biti naš!
  Svetlana je takođe ispalila rafal. Odložila je gomilu Fritza i progunđala:
  - Rođeni smo sa novim dobom!
  I pokazala je jezik!
  Devojke su veoma impozantne. Jako su lijepe i preplanule, tri plavuše i crvenokosa, suvih i reljefnih mišića.
  kakve dobre devojke...
  Nataša je razmišljala dok je pucala, pošto Biblija nije Božja reč, onda Rusima treba drugačija, savršenija religija. Da rastemo u duhu i istini!
  A šta može biti bolje od vjere u Vrhovnu porodicu!
  . POGLAVLJE #4
  Nacisti su napredovali duž rijeke Don. Ali onda je došla zima i nova 1947. godina...
  Rat još traje i SSSR neće odustati. Iako mnogi vjeruju da će uskoro kraj ovog sukoba. Zima i malo mira. Iako tuče i dalje izbijaju na mjestima.
  Posebno u centru i na sjeveru. Gdje je štap značajne neprijateljske snage i kolosalna moć.
  Nadalje, Natasha, vidjevši kako su ih pritisnuli strani ratovi, a posebno puno crnaca i Arapa, ponudila se da pjeva:
  - Hajde da pevamo devojku!
  Svetlana se složila:
  - Narodna pjesma!
  I sva četiri ratnika pjevala su u horu;
  Ruska zemlja je poznata,
  Komunizam vlada svetom...
  Polja posuta zlatom
  Idemo pravo gore, a ne dole!
  
  Naša srca gori za domovinu,
  Mi smo devojke - nema lepšeg univerzuma...
  Borićemo se sa našim neprijateljima do kraja
  Naša vjera će porasti u Rodnoverie!
  
  Jaca od svih crvenih na svetu, Rusija,
  Ona sija kao sunce u svemiru...
  Bori se za nju i ne boj se,
  Neka su odrasli i djeca u slavi!
  
  Rusija je najveća država
  Kad otadžbinom vlada Staljin...
  Takva je sudbina data sovjetskom narodu,
  Tako da su ovi vitezovi napravljeni od čelika!
  
  U domovini je sada svaki heroj,
  U stanju da učinimo domovinu ljepšom...
  U ime naše svete majke,
  Bezgranična ruska strana Rusije!
  
  Učinićemo svakog ko je tiranin,
  Neće biti diktature nad zemljom...
  Neka se milioni zemalja pokore
  I Firerov rogat uroy!
  
  Neka zavlada bijesni zmaj
  On misli da može da spali Rusiju...
  Ali nacisti čekaju bijesan poraz,
  Pošto vitez zna, prilično je svemoćan!
  
  Nikada se nećemo prepustiti Fritzu,
  Rusi i Kinezi neće savladati...
  Iznad nas sjajna zvijezda
  Za Uskrs farbamo uskršnje kolače i jaja!
  
  Možete postići mnogo boraca,
  To je vrsta stvari koja ne ide na bolje...
  Naši ponosni očevi su ponosni na nas,
  Jer mi gradimo mjesto u raju!
  
  Bosonoge djevojke trče po snijegu
  Ne poznaju strah i prijekor...
  Ja sam bosonogi komsomolac,
  Jer nema barijera i nema roka!
  
  Zato nikada nemojmo popuštati devojke
  Nemojmo saginjati glave pod sjekirama...
  Kad nevolja dođe u otadžbinu,
  Zgazimo ga bosim nogama!
  
  Volim sestre dede Iljiča,
  I počasti Staljina kao Isusa...
  Nema potrebe da sečete borce s ramena,
  Ako samo trebate trčati bosi!
  
  
  Mi devojke smo velika horda,
  Volimo da se borimo i ne odustajemo...
  Iako je hodanje ponekad podla glasina,
  Pobjeda će biti u blistavom maju!
  
  I vjerujte da će komunizam doći sa snom,
  A na Zemlji neće biti moći novca...
  Dajemo sudbini grubi račun,
  Bez ikakvog nasilja i lenjosti!
  
  Ukratko, uskoro ćemo letjeti do zvijezda,
  I podići ćemo rusku zastavu nad svemirom...
  Raširi krila, crveni kerube,
  U ime porodice - Gospodara Rusije!
  Iz Vyazme su izašle djevojke iz slavne četvorke. Radili su to noću, neprimjetno i ratoborno.
  Nataša je, puzeći potrbuške, primetila:
  - Eh, sad pomisli u sebi, da li je vredelo toliko vremena da se boriš, pa da izgubiš!
  Zoya je tvrdoglavo izjavila:
  - Naravno, poraz obećava velike nevolje! Ali ovo je samo odraz buduće pobjede!
  Avgustin je hirovito rekao:
  - Dakle, ruski bogovi nam ne pomažu previše! Ali zaista želite pobijediti i dostići najveće visine!
  Natasha se nasmijala.
  - Kao do neba?
  Augustine se zahihotao i namignuo.
  - Možda u raj!
  Crvenokosa đavola je počela da objašnjava:
  - Postoje različiti svetovi na Mlečnom putu. Kada osoba, odnosno njegovo tijelo, umre, duša napušta tijelo. Ali prenosi se u drugi svijet. Onaj ko služi Rusiji-postaje kralj. Ko je bio neprijatelj Rusije biće rob ili bogalj. Sve po narudžbini!
  Svetlana je uzviknula:
  - Slava Rusiji!
  Nataša se zakikota i stavi prst na svoje grimizne usne:
  - Tišina! A to može biti problem!
  Zoya je tvitovala:
  - Ratnici nemaju problema! Znamo naciste! I drhte!
  Nakon toga, djevojka je golim nožnim prstima lansirala komad stakla. Fašista je pao sa prerezanim grlom.
  Zlatokosa ljepotica je zacvilila:
  - Niko nas ne može obuzdati!
  Nataša se složila.
  - Istina je da niko!
  I pokazala jezik!
  Augustina je također golim prstima bacila još jednu krhotinu i zacvilila:
  - U narednom veku dolazimo sa razvijenim transparentima!
  A nacisti su jednostavno umrli od udarca staklom.
  Generalno, odmah se vidi - devojke su agresivne, seksi. Tri plavuše i crvenokosa. I naravno skoro gola iu bikiniju. I tako divne devojke.
  Takođe vole da pevaju! Ali još nema mjesta i vremena.
  Svetlana ga uzme i zaguguta:
  - Slava Velikoj Rusiji u ratu sa Vermahtom!
  Nataša se zakikotala i isplazila jezik. Ona je lansirala oštricu diska, koja je prošla kroz grlo nacista. Natjerao ih da krvare i udaraju kopitima.
  Plavokosi terminator je to rekao:
  - Za novi poredak u svetu!
  Zlatokosa Zoya je pojasnila:
  - Za novi sovjetski poredak!
  I namignula prijateljima. Kažu tako i tako... Pobijedit ćemo Fritzove i njihove plaćenike. I neka ih voze njihovi tenkovi serije E. Ni gasne turbine Crvene armije nisu strašne.
  Augustin ga uze i cvrkuta:
  - Ljubav će spasiti srce!
  Svetlana je dodala, takođe dokrajčivši fašistu bacanjem bosih nogu:
  - I ptica sreće će ponovo leteti!
  Natasha se zakikota i odgovori:
  "Dakle, fašisti neće dobro proći!" Siguran sam!
  Djevojčica se prisjetila kako su se pioniri borili protiv nacista. Pucali su na pešadiju, jurili pod tenkove. Uglavnom, borili su se kao pravi heroji. I ostavio za sobom gomile leševa. Nacisti tu nisu mogli ništa.
  Evo jednog dječaka, sa gomilom granata, zaustavio je strašno čudovište E-100, žrtvujući vlastiti život, zarad sovjetske domovine.
  Od djeteta su ostale samo bose noge. Izvini dečko. Sama Natasha, uprkos zaštiti bikinija, dobila je fragment u peti. Što je jako neugodno. Ali djevojka se brzo oporavila. I nije ostao nijedan ožiljak. Iako je, naravno, bilo neugodno trčati. Općenito, to su tako okorjele kučke. U bikiniju se bore na mrazu i ne popuštaju! Devojke najvišeg standarda!
  Nataška je ponovo golim prstima bacila žilet, otvorila grlo njemačkog oficira.
  i viknuo:
  - Za Rusiju i SSSR!
  Ratnici su shvatili šta su obećali svojoj domovini. I kako su se borili za Rusiju.
  Zoya je rekla:
  - Ruski medved ima veoma kandžaste šape!
  Avgustin je prilično autoritativno rekao:
  - I rasturaće sve neprijatelje otadžbine!
  Svetlana ga je uzela i povikala:
  -Ne razbijajte SSSR!
  Nataša je to potvrdila bacivši oštru krhotinu golim prstima. Udarila je fašistu i zacvilila:
  - Rusija se ne može baciti na kolena!
  I Zoya je pucala. Odbacila je nacistu i cvrkutala:
  - Biće pun aplomb!
  Crvenokosi đavo Avgustin, uzela je i bacila bombu golom petom, raspršila naciste i zacvilila:
  - Dajte novu naredbu!
  Svetlana je bosim nogama bacila komad bajoneta. Zapelo je, tačka u grlu fašisti. Sagnuo se. Pustio izvor krvi.
  Plavokosi terminator je zacvilio:
  - Biće promena na bolje! Odgurnimo fašiste iz Moskve!
  Zoya je uzviknula iz sveg glasa:
  Živeo Staljin! Ko je umro, ali njegov rad živi!
  Svetlana je cvrkutala, bacivši bosom nogom granatu:
  - Staljin živi u našem srcu!
  I smij se!
  I Natasha se okrenula... Pokosila naciste i zacvilila:
  - Lenjin je življi od svih živih!
  I takođe je počeo da puca da ubije. Nacistički tenk se prevrnuo. Klizalište je odletjelo i smrskalo vratove trojici nacista.
  Djevojke se smiju i pokazuju jezik. Generalno, može se reći da su veličanstveni, za svih dvjesto posto!
  Nataša ga je uzela i zalajala:
  - Slava vječnom komunizmu!
  Zoya je energično potvrdila:
  - Lenjin ostaje u našim srcima!
  Svetlana je rekla:
  - Zauvek i zauvek!
  Rat je privremeno utihnuo. Nemci su opkolili Lenjingrad, zauzimajući položaje u jesen četrdeset prve godine. I skoro su uzeli Kalinjina. Pal i orao. Ali Hitler je iz nekog razloga odlučio da je važnije otići na jug. I nacisti su izvršili pregrupisavanje snaga.
  Devojke su se malo odmorile, kartale.
  Turci probijaju sa juga. Uspjeli su zauzeti Batumi i opkoliti Jerevan. Ali glavni grad Jermenije ne odustaje. I ovdje su bitke kolosalne.
  Turci dolaze.
  A djevojke, predvođene Tamarom, očajnički uzvraćaju. I postižu rezultate.
  Tamara se učvrstila bosim nogama i opalila kao iz baze. I razbiti masu tenka Osmanskog carstva.
  I urlati:
  - Za sveti komunizam!
  I druge se djevojke tuku bosim nogama i grimiznim bradavicama.
  Lokalne bitke su se vodile u Kalinjinu. Otprilike deset posto grada i dalje je bilo pod kontrolom Crvene armije.
  Nacisti su pokušali da nokautiraju Ruse. Pokušali su da bombarduju i pucaju. Na jugu su se otegle bitke za Voronjež.
  Tu su se tukle i djevojke. Posebno lijepe Anna i Alice. Obe devojke su pucale iz pušaka i pevale.
  Anna je opalila, srušila Nemca i cvrkutala:
  - U ime domovine, svetac!
  Alice je cvrkutala:
  - Ti si samo plavi Hitler!
  Devojke su se borile, a ratnici bi trebalo da nose samo crne, tanke šorcice i bosi. To im je omogućilo da stalno pogađaju i ne promašuju.
  Oni su ratnici koji nikada neće pognuti glave, sklopiti krila i uvući se u školjku.
  Anna je posjekla Fritza i cvrkutala:
  - Mladi Lenjin!
  Alice je odsjekla fašistu. Bacila je bombu bosom nogom i zacvilila:
  - I najkul!
  Obe devojke su obline, jake, plave. Sa hrabrim i lijepim licima. I naravno da vole muškarce. Mada, čini se, kako možete voljeti takvog nakaza kao muškarca?
  Ali djevojke su i dalje optužene.
  Anna puca i sanjivo primijeti:
  - Šteta što je kralj svrgnut!
  Alice je oborila fašistu i pitala:
  - Zašto mi je žao?
  Anna je ponovo opalila i objasnila:
  - Onda bi dokrajčili Nemačku, a Hitler se ne bi usudio da probode glavu!
  Alice je preplašila Frica i zacvilila:
  - Da, možda, ali...
  Djevojka je ustrijelila još jednog crnog vojnika iz redova afričkih divizija Wehrmachta i primijetila:
  - Moglo bi biti gore! Da je Hitler krenuo protiv carske Rusije.
  Ana je zviždala i zarežala:
  Vjerujemo da ćemo pobijediti!
  Devojke, međutim, još nisu bile sasvim sigurne. Fašisti su prejaki. Kako ih zaustaviti?
  Neprijatelj bukvalno baca leševe. Ali on ima mnogo ljudskih resursa. I Arapi i Afrikanci. Pokušajte se nositi s takvom nesrećom. Ali ratnici su sigurni da će se Wehrmacht prije ili kasnije iscrpiti.
  Alisa je opalila, oborila fašistu i zacvilila:
  - U svakom slučaju, nećemo se odreći ni pedalj zemlje!
  Anna se složila sa ovim:
  - Umrijećemo, ali se nećemo predati!
  I opet se obrušila na naciste. Borila se hrabro i sa pomamnim bijesom.
  Alice je zakucala i zacvilila:
  - Komunizam će živjeti vječno!
  I bacila dar smrti bosom nogom!
  Ana je spretno zakačila fašistu i progunđala:
  Mi ćemo dominirati svime!
  I opet udarci. A njena bosa noga će ispaliti granatu. Kako dovući fašiste do samih krajnika. A oni, nacisti, imaju toliko različitih kovčega i smrti.
  Alisa je sa cerekom zuba uzela i pustila još jedan limun. Rastjerao naciste i zacvilio:
  - Sloboda ili smrt!
  Ana se zakikotala, i mlatila, odsjekla naciste i cvilila:
  - U svemu ćemo biti prvi!
  I opet goli prsti bacaju smrtonosnu granatu.
  Alice puca na neprijatelja. Obara naciste i cvrkuće, pokazujući biserne zube:
  - Ja sam devojka koja je, iskreno, super!
  I opet poleti granata bačena bosom nogom.
  Ana je preciznim udarcem oborila naciste. I ponovo ispalio granatu. Takođe golim prstima. Evo devojke, devojke za sve devojke.
  Samo super i hiper!
  Ratnici ovdje blistaju ljepotom. Alice se prisjetila kako su joj bosa stopala dotakla tri mladića odjednom. Tako je kul. Šest okretnih ruku miluje vaše tabane, potkoljenicu, koljena i gležnjeve. A onda idu gore. Za djevojačke butine i bokove. Naravno, ovo je zadovoljstvo. Djevojka je, naravno, temperamentna.
  Alice je pucala na naciste i zacvilila:
  Neka duh bude sa nama!
  I golom petom dala limun na smrt.
  I Ana je zajebala. Precizno oborio neprijatelja. I zacvilio od entuzijazma:
  - U ime Rusije i braće Slovena!
  I opet, poklon bačen bosom nogom leti, slamajući naciste.
  Alisa je uredno spustila pukovnika njemačke vojske i zalajala:
  - Srce me boli za Otadžbinu!
  I pokazala je svoj jezik. I opet, bosa, isklesana noga na poslu.
  Djevojčica se prisjetila kako je bosa trčala po snijegu da dostavi pismo u štab. Dvadesetak kilometara djevojka je jurila duž bijele, bodljikave, goruće kore. Dobro je i što joj noge nisu bile tako nežne, sve vreme od mraza do mraza bosa. Inače bi ostala invalid.
  Ali ipak je dostavila pismo, sa važnim fontom.
  I kako snijeg peče pete. Tako su grimizni, žuljevi, izgrebani. Onda je Alisa trčala amo-tamo bosa. Ponuđeno joj je, doduše, da obuče filcane čizme, ali djevojka je rekla da je tako spretnija. I općenito, sjetila se Gerde iz Snježne kraljice. Tako da se ta djevojka ipak pokazala ne baš hrabrom. Tražila je par cipela kako bi potražila brata po imenu Kai. Ali Alice je tvrdoglavo izjavila da će se snaći. Nikada se nije razboljela, kašljala, niti joj je curilo iz nosa. A ako je tako, onda joj se ništa neće dogoditi za sat vremena trčanja. U principu, možete hodati bosi tokom cijele godine.
  Ukratko, Alice se od tada potpuno razišla sa cipelama i nikada nije kihnula.
  Isto važi i za Anu.
  I sada se devojke tuku, u istim gaćicama, uprkos zimi, i da je osetno hladnije. I pobjeđuju ubijajući naciste.
  Nakon što je Kalinjin potpuno uništen, Crvena armija ga je napustila.
  Nataša i njen tim su se malo dosađivali. Na pokvarenoj pruzi, djevojke su prebačene u Voronjež, koji je postao nešto poput Staljingrada četrdeset druge godine. Ali godina je hiljadu devetsto četrdeset i sedma.
  Borbe su tihe...
  Ali Nemci nastavljaju da besne. Na primjer, dva pionirska izviđača su uhvaćena.
  Dječake je uhvatila hladnoća. I počeli su da se skidaju. Pocepane su bunde, filcane, džemperi, košulje i majice. I trenirke takođe. Djecu pionirke ostavili su samo u crnim šorcovima. Zatim su im svezali ruke iza leđa i gurnuli ih na veliku hladnoću. Leška i Saša, pioniri iz SSSR-a, dečaci od oko trinaest godina, bosi i gotovo potpuno goli, veslali su po snegu. Noge su im počele crveniti, a bosi su im pekli. I tukli su dječake bičevima po leđima.
  Dječaci su prošli kroz snježni nanos, stisnuli zube. Jadna djeca u gaćama, a pod njemačkom okupacijom prilično mršava. Istina, nisu izgledali mršavo, a mišići su igrali ispod preplanule kože. Ali u pokretu su ih tukli, a ostavljali su tragove i crvene pruge na golim leđima.
  I dječaci su pocrvenjeli, kao stopala gusaka. I bilo je jasno da je svaki korak pionira mladih izviđača eksplodirao od bola. Ali oni idu i pokušavaju da ostanu uspravni i da ne stenju.
  Djeca-izviđači su vođena kroz mraz na pola sata, a zatim su odvedena u toplo zagrijanu kolibu. I kako boli, posebno bosih nogu, od hladnoće na vrućini.
  Dječaci su čak i vrištali od muke.
  Zatim su ih ponovo zagrijali i iznijeli na hladno. A ovo je sofisticirano i okrutno mučenje.
  Nekoliko puta su se selili, sve dok dječaci nisu bili potpuno iscrpljeni. Zatim su im pustili da spavaju neko vrijeme.
  A onda su mu dali vodu da pije i stavili ga na stalak. Prvo, hladno mučenje. A onda pali.
  Bose pete dječaka je pekao i golicao plamen. Zatim, kada su tabani bili prekriveni žuljevima, tukli su ih gumenim palicama. I dečaci su se onesvestili.
  Polivani su ledenom vodom i ponovo tučeni, ovoga puta bodljikavom žicom. A golim tabanima djece davane su široke, usijane trake željeza.
  Dugo su mučili dječake... Onda su im usijanim kleštima počeli lomiti prste na nogama, a potom i rebra. Teško su mučili pionire, mučili ih skoro do smrti.
  Ali nisu ubili. Pošto ništa nisu postigli, odlučili su da ih pošalju u kamenolome.
  Nacisti su takođe pokušali da bombarduju Moskvu ultra dugačkim pištoljem. Ideja nije najrazumnija, a mnogo je bolje bombardovati samo mlaznim avionima.
  Ali Firer je želio testirati top kalibra 1000 mm s inovativnom idejom za ubrzanje projektila, u tri dijela. A ovaj pištolj mogao je pogoditi do pet stotina kilometara. Ali igra možda nije bila vrijedna svijeće. Preciznost na ovoj udaljenosti je mala. Sam projektil nije dovoljno snažan, iako je težak dvanaest tona. I skupi pištolj. Iako pravo umjetničko djelo. Čak i hladniji od Dore - dalekometniji i snažniji i skuplji pištolj, nazvan "Eva". Očigledno, u čast Firerove ljubavnice.
  Međutim, u to vrijeme Hitler je imao još jednu strast mnogo mlađu. I to je također primjetno.
  Devojka Kleopatra - tako se zove, komandovala je streljanjem. I ona je lično pritisnula dugme džojstika golim prstima. I kolosalna smrtonosna sila je djelovala.
  Djevojke su čak i zacvilile, bljeskajući golim, ružičastim štiklama. Prelepe devojke ovde, a noge su im tako seksi i lepe. I možete ih gledati jako dugo sa divljenjem. A maženje je još ugodnije, a ovo je jednostavno glavno! Evo devojaka. I granate lete. Pređite preko Moskve. Ali ovo je od male koristi.
  Kleopatra je pjevala:
  - Poslaću poletni top,
  Udariću Staljina u čelo...
  Otići ću iz šale u psihijatrijsku bolnicu,
  Neka prokleti zmaj umre!
  I ratnik će opet protresti njene gole, okrugle, ružičaste pete.
  . POGLAVLJE #6
  Rat je rat. A Hitler, naravno, gomila snagu. Na proleće priprema novu ofanzivu. I on skuplja vojsku.
  A lokalne bitke i dalje traju.
  Situacija na frontovima se donekle stabilizovala. Nijemci nisu mogli zauzeti Voronjež i krenuti dalje.
  Turci su malo teži. Ali i oni su zaustavljeni. Dakle, možete držati nos gore. I vjerovati da se tok rata može preokrenuti. I da bez velike sreće Staljinov život nije gotov. I ratnici se bore.
  Nataša se okrenula. Oborili nekoliko desetina nacista. I zaurlala je:
  - Rusija je u to vreme bila...
  Zoya se također okrenula i potvrdila:
  - Ima i biće!
  Tada je djevojka bosom nogom bacila granatu. Rastjerao naciste, i zacvilio:
  - Staljinov duh je sa nama!
  Augustin je također pucao na naciste. Ispustio ih je desetak. A ona je od bijesa cvrkutala:
  - Slava našoj Rusiji!
  I golim nožnim prstima ispalila je smrtonosnu granatu. I nacisti su primili vrlo velikodušno u rogove.
  I Svetlana je lupkala, i cvrkutala kao vučić koji grabi komad mesa:
  - Slava Rusiji i caru!
  Nataša je dala red i zapjevala:
  - Slava herojima!
  Sjetio sam se djevojke Borodina. I masovno herojstvo ruskog naroda. I da su uspjeli zaustaviti Napoleona. I pokazali su se kao nepobjedivi. I najviša klasa rata.
  Zoja je takođe ispalila granatu i zacvilila:
  - Slava Rusiji! I najbolji ruski vojnici!
  Augustin je bijesno zarežao:
  - Slava najboljim ratnicima!
  I kako baca granatu bosom nogom.
  I Svetlana će ga takođe uzeti i lansirati limun smrti. I raspršit će naciste, cvileći:
  - Reka smrti nas neće savladati!
  I opet poleti granata ispaljena bosom nogom.
  Ovako se bore devojke. I jasno je da nacisti ne mogu da prođu kroz njih. Već u martu 1947. A to znači da je ljeto pred vratima. A po toplom vremenu, teže je boriti se protiv nacista. I općenito, možda je moguće slomiti ovog Firera.
  Ima nade za to!
  Nataša baca granatu i škripi:
  - Lenjin je življi od živih, a Staljin je besmrtan!
  I iskre lete iz njenih golih prstiju.
  Zoja takođe baca ubilački poklon smrti i škripi:
  Neka era komunizma bude sa nama!
  I njene noge, takođe gole, preplanule i koje izazivaju otok od žada, pulsirajućeg štapa.
  A evo i Augustine, također djevojčice najočajnijeg akrobatika. Kako pucati na neprijatelja i kako ga slomiti. I prepusti se golim štiklama.
  I leti smrtonosna granata, s pomamnim bijesom.
  Crvena đavolica cvrči od aplomba:
  - Ja sam najveći bes na svetu!
  I opet, po ko zna koji put, leti dar smrti, bačen od bose noge djevojke vatrene kose.
  I Svetlana ga uzima i baca granatu... Sve odjednom smrvi. A prijetnje nacista se ignorišu. A gdje su Fritzovi otišli?
  Devojke Terminatori čekaju ih posvuda. I kako baciti granatu. A bradavice njihovih grudi su tako ukusne.
  Muškarac poludi za takvim devojkama. I ne mogu ništa učiniti po tom pitanju.
  Šta fašista može da stavi protiv devojke terminatora? Samo nacista može da se zabije u kovčeg. I biti pretučen i ubijen.
  Svetlana je pevala:
  - Previjaće se u paklu, i družiće se sa kučkom!
  Djevojke su šarmantne. I kako pucaju. Iznenađujuće kao Robin Hoods u gaćicama, prokleto tačno.
  Nataša je ispalila i rekla:
  - Slava ruskim junacima!
  I bacila bombu bosom nogom.
  Zoya je udarila i fašističkog plaćenika. Izbušila mu je stomak i zacvilila:
  - Za novu domovinu u SAD! Naša sledeća provincija!
  Devojka je veoma dobra pevačica. I ona ima tako lepe misli. Konkretno, želja za radom s jezikom s nečim vrućim i velikim.
  Augustina snažno razotkriva svoje konje žutih zuba. I on misli da je ona ajkula. Može ugristi čak i pravog konja.
  Evo, na primjer, Augustin baca granatu golim prstima. I razbacajte Fritz. Pokosite ih kao travu.
  i pjevaj:
  - Najviša mera će biti u svemu! Naša ljubav je naš dom!
  Svetlana, ova prelijepa ratnica, uzela je tri granate. Dala im je golu petu i cvrkutala:
  - U ime ljubavi i snova!
  I agresivno seče iz mitraljeza. Ona je đavo takvih prilika i snaga bijelog demona.
  Sa takvim ratnicima ćete se sresti i neće vam se činiti da su vas malo pogodili.
  Nije ni čudo što su nacisti zaglavili u Voronježu. Iako su svi umorni od rata. Uopšte, gdje bez ratnika.
  Evo pilota na nebu. Oni se također bore. Posebno Margaret. Djevojka na tuču najčešće leti sama u gaćicama. Ali kako se ruši. Muškarci asovi to ne mogu.
  Margarita je veoma lepa, kosa joj je kao sunčevi zraci. I cifra je odlična. A za djevojku je vrlo cool stil biti sama u gaćicama. I gaćice su također crvene sa bijelim srpom i čekićem. Takva djevojka može voljeti cijeli bataljon odjednom.
  Ovo je tako lepa devojka.
  Margarita je oborila fašistu, koji se jurio na ME-462, i natjerala nacistu da mu popuši rep. Devojka sa zlatnom kosom, divne lepote. I veoma crvena usta.
  Margarita je posjekla još jednog Frica i viknula:
  - Može se živjeti bez rata, ali ne i bez mira!
  Da, ratnici su herojski i hrabri do krajnosti ludila.
  Djevojke su se borile kao heroji univerzalnog kosmosa. I sigurno su pobijedili.
  Hitlerovi tenkovi su bili u plamenu. I eksplodirali su kao granate. A ovdje je bilo tako lijepih ratnika. Pun divljenja i milosti. Imaju tako divnu avanturu.
  Nataša je bacila granatu.
  Tweeted:
  - Slomiću sve fašiste!
  I kako će bosom nogom baciti još jedno remek-djelo smrti.
  Zoya je takođe pokosila naciste.
  Bacala je bosom nogom ono što ubija.
  Zacvilila je od bijesa:
  - Za svetu Rusiju! I velike promjene na bolje! I opet, sadašnjost smrti, poddany gole pete, leti.
  Nakon žestokih borbi nastalo je zatišje. Još uvijek je bilo proljeće 1947. Nemci, kada klizišta nisu ratnici. Skrivaju se i jedu. Prošle godine nije bilo moguće okončati rat. Opet su pred nama teške bitke.
  Devojke su napravile pauzu...
  Dvije Njemice Albina i Alvina upravo su na disketama u potrazi za sovjetskim automobilima.
  Ljepotice, naravno, u bikiniju i bosonoge. I veoma seksi.
  Kontrolirajte letjelicu sa diskom pomoću džojstika.
  Albina okreće auto, obara sovjetski lovac i zaškripi od oduševljenja:
  - Neka je slavan naš krvoločni Rajh!
  Alvina ga je uzela i takođe zadala snažan udarac ruskom automobilu. Oborila je i cvrkutala:
  - Genijalni ekspres!
  Obe devojke su se šamarale po bosim nogama. One su plavuše tako slatke. I štampa kod djevojaka je vrlo reljefna. Dolazi sa pločicama.
  Albina ponovo ruši sovjetski avion. I namiguje i urla:
  - Slava ubilačkom prolazu!
  Alvina je takođe mrmljala na ruskom. Ona ih spljošti i zazviždi:
  - Neka Firer bude sa nama!
  Devojke u najvećoj meri! I imaju toliko šarma. I ti zubi tako blistaju. Kao biseri koje je nabavio kapetan Nemo.
  Albina je zabila auto i zacvilila:
  - Pa hajde da osedlamo tipa!
  Alvina je razbila borca i zarežala:
  - I tuce momaka!
  Albina se zakikota i primijeti:
  - Odličan seks kada žena iznajmi muškarca za novac!
  Alvin se složio:
  - Ovo je klasa, samo novac je šteta!
  Albina je oborila još jedan sovjetski avion i zacvilila:
  - A šta radi zadovoljstva i novca nije šteta. Uskoro ćemo poraziti Ruse i dobiti imanje!
  Alvina je udarila u drugi crveni auto i zaurlala:
  - Nažalost, rat se odugovlači! Ovi Rusi su tako tvrdoglavi. To je kao da šakama udarate gumu!
  Albina je uznemireno prigovorila:
  - Samo za gumu. Više je kao armirani beton. I zglobovi me jako bole!
  Alvina je cvrkutala, udarila u sovjetski auto i zaurlala:
  - Probićemo svaki beton!
  Albina je srušila lovac Jak-11 iz trčanja:
  - I razbiti metal, i ispariti!
  Alvin se složio sa ovim:
  - Slomite i istopite! Uskoro ćemo imati lasere! I onda će Rusima definitivno kraj!
  Albina je bila u skladu sa ovim:
  - Ne mogu odoljeti laseru!
  Alvina se bijesno zakikota.
  - Uzmimo Moskvu, pa London!
  Albina je uznemireno primijetila:
  Vrijeme je da zauzmemo London!
  Djevojke su dale disketu. Bez obzira koliko sovjetskih zračnih topova Jakova pucalo na nacistička kola, oni ne mogu učiniti ništa vrijedno truda. Snažan, laminarni mlaz obara sve projektile i fragmente.
  Alvina je, saseći ruskog borca, zacvilila:
  - Medved neće plesati ples leptira.
  Albina je uz pomoć golih prstiju uperila u auto i zaurlala:
  - Da, medved... Ti si jako dobra životinja. Pogotovo na lancu i kada vam je koža oguljena!
  Djevojke rade s bijesom tigrica. Eh, i u krevetu su temperamentni. Vole da budu aktivni. I ne tolerišu postojanost. U tom smislu, samo ajkule. I vole eksperimente. I imaju veoma ljubazna usta.
  Alvina je srušila sovjetski auto i zacvilila:
  - Za promjene u ratu do naše pobjede!
  Albina je uznemireno i bijesno primijetila:
  - Da, rat se odugovlačio... To je samo fabrika košmara i sotonina kuhinja. Koliko je naših momaka i devojaka poginulo!
  Alvina je uz uzdah pjevala:
  - Koliko naše braće čami u grobovima... Sjene lutaju tim svijetom... Ne razumijem šta je šta.
  Albina, mesožderski cereći se i zgnječivši Ruse, progunđa:
  - Šta misliš, devojko, da li Bog postoji?
  Alvina je, također ubijajući, siktala:
  - Imam velike sumnje. Rat traje toliko godina. I da Svevišnji ne voli Njemačku ako dopusti da propadne toliko njenih najboljih sinova i kćeri!
  Albina je predložila:
  - Možda ima nekog dubokog smisla u ovim testovima?
  Alvina se zahihotala i zarežala:
  - Što znači? Da više mučim ljude, a posebno nas Nemce?
  Albina je pričala sa entuzijazmom vučice koja je pretekla jagnje:
  - Tada ćemo oštrije sagledavati užitke svijeta! I mirna ljubav!
  Alvina je pokazala zube i promrmljala:
  - Vojnička ljubav je ipak mnogo bolja!
  Albina se složila sa ovim:
  - Naravno, posebno sa dečacima. Mirišu na mladost, a ne dlakavi kao odrasli muškarci! Zadovoljstvo je poslovati sa njima!
  Alvina, lomeći sovjetske avione, zacvilila je:
  - I proces učenja je veoma atraktivan. Volim da preuzmem ulogu mentora! Tako je super!
  Albina se složila sa ovim:
  - Ne postaje zdravije!
  Djevojke su, općenito, smiješne, ali kurve. I naravno rade nešto o čemu nije baš prijatno čitati.
  Djevojke skaču od nestrpljenja. Žele što više naklonosti! I maziti ih svaki dan. Još bolje, tri puta dnevno. Ne, dvadeset puta dnevno!
  Alvina je pala, drugi borac i zacvilila:
  - Ne, postoji Bog! On nam dozvoljava da istrijebimo sovjetske vojnike!
  Albina je također tukla i viknula:
  - Oh, šta mi nedostaje? Ima seksa, ima muškaraca... Zabave ima na pretek, ali nema rizika od umiranja! Zašto onda želimo kraj rata?
  Alvina se spremno složila sa ovim:
  - U stvari, i čemu! Borićemo se do kraja!
  Albina je pomalo ljutito prosiktala:
  - A rat je u tome što se nakon završetka ne osjećate baš ni praznim.
  Alvina je jako voljela da je pipaju za grudima. To je tako osjetljivo i erotično. A ljubljenje je još bolje. I kada te osjeti nekoliko temperamentnih muškaraca odjednom. Pogotovo ako su dječaci, a još uvijek uzbuđeni.
  Ukratko, cure su generalno super i antiheroji!
  Nataška i njen tim su 1. aprila 1947. odbili napredovanje Frica u Voronježu.
  Nemci su pomerili tenkove pod mokri sneg i pokušali da se probiju na bokove.
  Ratnici su se, kao i uvijek u mini-bikinijama i bosi, borili na hladnoći. Zabijali su se u snježne nanose i odatle pucali i bosim nogama bacali granate i pakete eksploziva.
  Veoma lepe, seksi i divno napumpane devojke. Preplanuli, bosi.
  Nataša je posekla Frica i zacvilila:
  Mi devojke smo veoma ponosne na sebe!
  Zoja je takođe zviždala i zarežala:
  - Trudimo se samo u prvim redovima!
  Augustin, crvenokosa đavolica, pjevala je:
  - Mi smo samo prime i balerine!
  Zatim je bosom nogom ispalila granatu.
  Svetlana ga je uzela i opalila. Bacio limun
  - Hajde da se borimo! Mi nemamo um klovna!
  Djevojke su odradile odličan posao. Pucali su i bacali granate svojim zavodljivim nogama. Šta je sa Firerom...
  Nataška je ogolila grudi i svojom grimiznom bradavicom dala granatu. Proletela je i sletela u redove nacista, zacvilila:
  - Da, biće veliki sudnji dan!
  Zoya je tvitovala:
  - I Svarog Veliki Bog će doći!
  I isto tako, kao golim prstima, lansirajte granatu.
  Augustin se nasmijao i primijetio:
  - Još uvijek zanimljivo. Kršćani imaju pacifistu Isusa. I imamo odličnog oružara Svaroga! Vidljiva razlika!
  Takođe će baciti paket za eksploziju golom petom.
  Tada će Svetlana bosom nogom pogoditi neprijatelja granatom. I pevaj, pokazavši zube:
  - Naš Bog je Bog rata! Ne pacifizam!
  Djevojčice su se potom gađale grudvama snijega. Natasha se zakikota i primijeti:
  - Dobro je što je Vladimir bio dovoljno pametan da ne prihvati judaizam. Ipak, mislim da bi bilo bolje da razvijete svoje! Pa, zašto nam trebaju tuđe vjere?
  Djevojka je uzela i bosom nogom lansirala granatu. I razbio fašiste.
  Zoya, pucajući, dodala je:
  - Ne, stvarno, učini vjeru pacifističkom! Ali možete smisliti i svoj Iriy!
  A i golim nožnim prstima, kako lansirati dar smrti, i razbiti par desetina fašista.
  Ovdje je Augustin također udario na naciste. I opet, bose noge su podlegle, eksplozivni paketi.
  Rastjerala je naciste i zacvilila:
  - Stara bajka na novi način!
  I pokazala je jezik!
  Svetlana je stala u red. Pokosila je Fritz i zacvilila:
  - I velike promene za budućnost!
  I lansirala ga je golom petom, lomeći leđa Firerima.
  Nataška ga je uzela i zaurlala očajničkom minom:
  - Ja sam najbolja devojka! Sve odjednom pomesti!
  A goli prsti bacaju smrt i haos.
  Zoya je takođe bila ljuta. Ubio je mnogo fašista.
  I zalajala je:
  - Za čast i otadžbinu!
  Nakon toga, opet će njena bosa noga nešto pokrenuti.
  Evo i Augustin će ga uzeti i iskopati vruće. Sumnjajte u fašiste. Razbija ih na komade.
  Onda će uzeti i zapjevati:
  - Slava otadžbini i čast!
  Svetlana će takođe lansirati dar smrti i brbljati:
  - I mi ćemo biti zajedno!
  I gole noge će započeti uništavanje.
  I Nataša će ga uzeti i zakucati... Ona će pokositi Frica.
  Onda će on uzeti i dati red.
  Pjevala je, ogolivši usta:
  - Ja nisam jednostavna devojka! Zlatna kosa!
  Nataša je, naravno, devojka svog uma. Sve je moguće i spreman na sve. Dok snima, jednostavno ćete mu se diviti. I kosi neprijatelje kao kultivator.
  I škripi:
  - Ljubav vodi u smrt!
  Zoya takođe šutira. Bosom nogom predaje se granati i sikće:
  - Briljantan akord!
  I dodaje:
  - Svi fašisti na račun!
  Augustina također puca na neprijatelja. Istrebljuje Fritz. Kosi naciste i škripi:
  - Još malo i bićemo sve jači!
  I bose noge ljepote opet bacaju nosioca smrti.
  Svetlana takođe puca na naciste. I lansira granatu, uz pomoć prstiju bose noge. I cvrkuće:
  - Nismo znali nevolje, ali je došao komšija!
  I on se takođe smeje.
  Devojke su tako neverovatne. I busty. I toliko vole kada povuku sise.
  Evo ljepotice. Ovo je akrobatika ljubavi i poezije! Sve pohvale za prelepe devojke! Da, neka budu jako dobri!
  Nataška je olovnim mlazom udarila naciste i zacvilila:
  - Radije, vjerujte nam, ne!
  I bosom nogom opet će lansirati smrtonosnu!
  A ovde je Zoja kao lupanet. Srušiti fašiste. I škripi:
  - Ne možete naći kontrolu nad nama!
  Augustina, također kao lupanet, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju izbija masu Frica i škripi:
  I sljedeći vijek će biti naš!
  Nakon toga, njeni zubi će blistati kao ogledalo!
  Svetlana je takođe uzela i bosom nogom lansirala granatu. Ubio fašiste. I propilikala sa aplombom:
  - Vječna pobjeda! Svarog sa nama!
  Nataška je golim nožnim prstima pokrenula komad stakla. Prerezala im je vrat Fritzu i zacvilila:
  I Isus će biti s nama!
  Zatim je dodala:
  - Kao ruski beli bog!
  Zoja je takođe dala granatu i vikala:
  - Slava Velikoj Rusiji!
  I golom petom će baciti paket za eksploziju.
  Augustine je protresla bradavicu koja je izgledala kao jagoda. Postavio sam red za naciste.
  Tada je bosom nogom bacila smrt na Frica i povikala:
  - Hajde da nemamo nikakvih problema!
  I pokazala je svoj jezik.
  Svetlana je takođe stala u red. Rastrgala je naciste u komade... A onda je poletjela granata ispaljena bosom nogom.
  Plavuša viče:
  - Neka Sila bude sa nama!
  I sve četiri djevojke vrisnu:
  - Slava Svemogućem, Sveprisutnom, Sveznajućem, Vječnom i Vječnom Porodu!
  Ovdje je i Svetlana uzela olovku svojom bosom nogicom, a također je isjekla svoju ariju.
  Ljudi pričaju mnoge legende o velikom Velesu - i kako je rođen voljom Porodice, i kako ga je Bog Viy odgojio u svijetu Navi, kako je lutao svijetom Otkrivenja u potrazi za svojim sudbine i mučila ga je zla sklonost kojom je bio opčinjen. Legende se pričaju o njegovoj ljubavi prema svetlookoj Yasuni i da se žrtvovao da bi joj spasio život. Pjevaju pjesme o njegovim podvizima i o pomaganju ljudima. Ne možete prepričati sve priče u jednom remek-djelu.
  Onda su devojke raskinule. Počelo je još jedno granatiranje Voronježa. Bombaši su upalili. Došli su i njemački bombarderi. Piloti su se hrabro borili protiv nacista. Posebno Maria. Uprkos hladnoći, devojka je nosila samo bele tanke gaćice. Pritisnula je bosim nožnim prstima pedale, sasjekla Nemce. Djevojka je oborila mlazni bombarder Yu-387, zbog čega se on zadimio i pao. Radosno uzviknu:
  - Slava Velikoj, komunističkoj Rusiji!
  Nakon što je granatiranje prestalo, ratnici su nastavili da pišu o ruskim bogovima.
  Veliki Bog Veles. Kako lijepo Rodnoverie - toliko bogova. I sve jake, zanimljive, ličnosti su uključene u stvaranje Svijeta!
  Natasha je bosih nogu napisala:
  Najpoznatiji znak Boga Velesa je "Bikova glava". Znak, sličan glavi bika, podsjeća da je Veles, bog Slovena, zaštitnik stoke. Znak je poznat, koristi se češće od drugih, dugo je apsorbirao sve različite ideje Slovena o moći Božjoj, uključujući mudrost i magijsku moć.
  Zatim je zlatokosa Zoja nastavila;
  Znak Boga Velesa vole muškarci, odrasli i mladi, privlači žene koje imaju vještičarske sposobnosti.
  Svako ko nosi znak Velesa ima pravo da očekuje od njega moćnu zaštitu od magijskih uticaja, razvoj sopstvenih veštičjih sposobnosti, vitalnost i sposobnost pronalaženja rešenja u teškom okruženju.
  Pročitajte više o amajliji Bikova glava.
  Od ovih vrsta se izrađuju drvo - bor, orah ili jasen (tisa), magične štapove i amajlije
  Životinje - los, jelen, medvjed, vol (tur), krava, zmija, gušter (gušter).
  Heraldika, predmeti - duge pletenice (kosa), brada i rogovi
  Treba (prinos) - žrtvovali su bakar (kao bogu blagostanja i blagostanja), vunu i krzno, a takođe su točili kvas - ona pića koja je učio ljude da spremaju prema jednoj od legendi.
  A Augustin je jahao za njima. Vatreni i bosi.
  Crvena armija ne predaje Voronjež i očajnički ga se drži. Tu se bore i dječaci i djevojčice.
  Jedanaestogodišnje dijete puca iz puške Mosin na naciste. Snijeg se skoro otopio, pun blata. Dječak je bos i u kratkim hlačama. On je tako prekaljen i bolje osjeća energiju zemlje.
  Oleg obara nacistu i kaže:
  - Slava Rusiji!
  Pored njega je djevojka Margarita. Takođe bos u laganoj haljini. Istih godina kao i Oleg Rybačenko.
  Takođe dobro puca. Udara fašistu i škripi:
  - U slavu Otadžbine Nebeske!
  Dječak i djevojčica su ovdje od prvih dana opsade. Od svoje desete godine, već iskusni borci se bore sa nacistima.
  Ono što nije hitac iz puške je pogodak.
  Oleg Rybačenko puca u njemačkog pukovnika. On gazi bosom, preplanulom nogom i kaže:
  - Neka bude svetlost ruskih bogova!
  Margarita, ovo je terminator koji djevojka potvrđuje:
  - Da, uvek slavan!
  I bacit će disk bosom nogom na najbližeg samuraja.
  A onda dječak baca gole prste. Oleg, nakon što je rastjerao naciste, cvrkuće:
  - I neprijateljsko jato polete na zemlju! Pod pritiskom čelika i vatre!
  Dečko je dobar strelac. Ovdje pada ubijeni oficir. A iza njega je još jedan. Nemci još imaju dovoljno tenkova i oni, koristeći plaćenike, jurišaju na starinski način. Mnogi od njih su stradali pod zidinama Voronježa. Prorijedio redove i defanzivce.
  Ali sovjetska vojska ne odustaje. Voronjež se i dalje drži. Opsada traje već deset mjeseci. Ali grad-tvrđava ne odustaje.
  Početak aprila, proleće. Prljava. Ali sunce je tako sjajno i toplo. Topli.
  Margarita, ova djevojka zlatne kose, baca granatu bosom nogom i pjeva u rimi.
  Dječak Oleg također pjeva i bosim nogama baca domaće granate;
  O Puškine, ti ekscentriče nisi u pravu,
  Ne želimo da se razbolimo na proleće!
  Uostalom, miris svježeg majskog bilja,
  U stanju otjerati sve s kauča!
  
  Snowdrops cvjetaju u proljeće
  Imaju čistoću noćne glazure...
  Rađa lagani san
  Mladić opet želi oluju!
  
  U proleće će se hladnoća povući,
  Nestaće ološ zlih muka...
  Lovačka slava zauvek
  Popijte slatki dah djevice!
  
  Kao u mladosti sve je u redu,
  A maj je mladost prirode!
  Detlić tuče dletom,
  Grom se trese, izbacuje svodove!
  
  U proleće potoci žubore kao tren,
  A njihove muze zvuče kao talas koji pljušte.
  Ovdje bobice rastu vuče -
  Grije od ljepote srca!
  
  Sve u našem kraju je lepota,
  Trava je kao somot u ženskoj haljini.
  Kakvo sljepilo
  Trudite se da živite tvrdoglavo u gradu!
  
  Zašto nam treba grad i selo,
  Postanite, poput divljaka, prošetajte šumom.
  A ako padne snijeg,
  Ta bosonoga jurnjava samo je strmija!
  
  Rod je dao takvu moć
  Da možemo da vladamo kao bogovi.
  Ovdje je raž zlatna u polju,
  Od ikone lice sija strogo!
  
  Svarog Slavjan Sveti Otac -
  Naredio je da se voli i živi za braću!
  Ko je plemenit momak
  Uostalom, sam Stvoritelj je prihvatio raspeće!
  
  I vitez će naoštriti svoj mač,
  Jer u životu ima nasilja!
  Gospod je rekao: Ne dam mira,
  Uostalom, pakao je, vjerujte mi, impotencija!
  
  Zato nemojte vjerovati da je san raj
  U stvari, sreća je suština kretanja.
  A ti se boriš tako da se usuđuješ -
  Da zamolim dželata za oproštaj!
  
  A ako bi se povukao,
  Taj Rod će pomoći, vjerujte svom sinu!
  Izbacite prašinu i smeće iz glave:
  Šta vas tera da kukate - odbaciću!
  . POGLAVLJE #6
  Dječak i djevojčica su pucali dok su pjevali. Vezeni fašisti.
  Svi prilazi bili su zatrpani leševima. Ruske trupe su odbile navalu brojno nadmoćnijih trupa.
  Hiljade hiljada puka za pukom - naši heroji nanose štetu!
  Dječak i djevojčica na rubu, nacisti će se družiti u omči. Nacisti ne mogu poraziti Rusiju, mi ćemo ih moći razbiti na komade!
  Oleg Rybačenko izgovara dok obara njemačkog generala i izaziva ga da povraća krv.
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Margarita, pucajući, oduševljeno pjeva:
  - Branilac otadžbine! Perunov vojnik!
  Oleg Rybačenko, sekući neprijatelje, pjeva:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Margarita je bacila bombu golom, djetinjastom nogom i cvrkutala:
  - Heroji Rusije prikupljaju uzbunu!
  A na drugom mjestu, sovjetske djevojke se bore na samohodnom topu SU-100.
  Takvi su prekrasni ratnici, predvođeni Elizabetom.
  Iako su njemački tenkovi strašni i vrlo moćni.
  Ekaterina, bosim nogama pritiskajući dugme džojstika, probija se kroz fašističku mašinu i cvrkuće:
  - Za svetu Rusiju!
  Elena također puca iz sušilice, probija neprijatelja u stranu. I agresivno se cereći, izjavljuje:
  - Za komunizam!
  I golom petom udara po oklopu.
  I Eufrazija je golim prstima pucala na neprijatelja i cvrkutala:
  - Za komunizam svete Rusije!
  I kako se smeje!
  Elizabeth ga je uzela i povikala:
  - Za SSSR!
  A takođe i kako puca...
  A devojke su pevale:
  Narod Ukrajine i Rusije je ujedinjen,
  Mi smo braća Sloveni zauvek prijatelji...
  Neka je proslavljen Gospod pravo ime,
  Svi narodi svijeta su porodica!
  Takva su djeca bila ovdje - junačka i jaka. Uključujući i dječake i pionirke.
  Dječak i djevojčica, Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova, borili su se na planini Visokosnaya. Koju nacisti nisu uspjeli uhvatiti. Već 20. april i dan se pokazao toplim.
  Iako je raspoloženje djece i tjeskobno. U SSSR-u su počeli nemiri izazvani krvavim neredima zatvorenika. I bilo je jasno da je vrijeme da se okonča rat. Ali Wehrmacht je tvrdoglavo pokušavao da zauzme Voronjež. Iako je i vojska Trećeg Rajha već bukvalno krvarila.
  A nacisti su poslednjim snagama izvršili pritisak na Voronjež.
  Oleg Rybachenko je još samo dijete, ali s vrlo istaknutim mišićima i svijetle kose.
  Dobrim udarcem obara Nemca i urla:
  - Slava kralju Josifu!
  Palit i Margarita zadivljeno izgovaraju:
  - I naša nova domovina!
  Nakon toga, djevojčica i dječak počinju još brže pucati. Prepunjavaju puške golim prstima i košu samuraje.
  Oleg pjeva, obarajući i udarajući naciste:
  - Ali obavještajci su izvještavali tačno... I krenuo je u napad, naš je jak! U blizini rodne zemlje Dalekog istoka. Oklopni udarni bataljon!
  Margarita je takođe pjevušila, precizno šaljući metak za metkom:
  - Oklopni udarni bataljon!
  Dječak i djevojčica su se borili sa čeličnim samopouzdanjem. Oni već imaju nagrade.
  Prvo vatreno krštenje primili su kada su Nemci upravo pokušavali da stežu obruč oko Voronježa.
  U to vrijeme, desetogodišnja djeca nisu samo donosila granate na sovjetske topove, već je Oleg i sam pucao. I oborio nacističku haubicu. Pokazuje tačnost.
  Dječak i djevojčica prošli su teške testove. Ali Voronjež se nije predao. I borili su se kao heroji.
  Oleg Rybachenko, odsijecajući nacistu, pjeva:
  - Bože čuvaj kralja!
  Margarita podržava:
  - Jaki suveren!
  Oleg Rybachenko, otpuštajući, kaže:
  - Vladaj za slavu!
  Margarita, sečeći nacistu, škripi:
  - Slava nam!
  Oleg je s oduševljenjem pjevao:
  - Vladaj strahom od neprijatelja!
  I dječak je bacio bombu bosom nogom.
  Margaret je potvrdila:
  - Car pravoslavni!
  A djevojka je bacila i bombu bosom nogom!
  Odličan par. Samo deca, i tako cool.
  Ludi element, ludi element.
  20. aprila napad na naciste je odbijen. Nakon toga, nacisti su počeli granatirati planinu Visokosnaya. Ali bez mnogo uspeha.
  Oleg i Margarita su napravili izlet.
  Dečak i devojčica su bosim nogama bacali oštre diskove. Udarali su naciste u grlo i cvrkutali:
  - Slava caru Staljinu!
  Tada su počeli uništavati naciste.
  Oleg je pucao na njemačkog oficira. Udario ga i zacvilio:
  - Za novu narudžbu!
  Margarita je jebala fašistu. Ona je golim prstima bacila komad stakla i zacvilila:
  - Novi poredak na stari način!
  Oleg je ponovo razbesneo. Lansirao novu iglu. Udario je nacistu u oko. I zaurlao:
  - Za dostignuća carizma!
  Margarita je oborila žuti tip. Udarila je golim prstima pravo u oko i cvrkutala:
  - Odluke cara Staljina u životu!
  Dječak i djevojčica su jednostavno neodoljivi. Ovako se slamaju fašisti. A šta su to fenomeni. I Voronjež se neće predati, ma koliko nacisti jurili na ovu tvrđavu.
  Oleg je bacio fašističkog generala i zacvilio:
  - Naša partija je jaka!
  Margarita je uzela i isto tako bacila velikog šefa i siktala:
  Ona čuva svijet!
  Dječak i djevojčica šutali su po skladištu municije. Dječak je povukao luk golim prstima. I ispalio strijelu sa ognjenim krajem.
  Uletjela je u kutije sa granatama i bombama. I sve je počelo da se lomi i detonira.
  Oleg uzvikuje:
  - Biće potpunog uništenja! Moj prvi potez je moj posljednji potez!
  I dječak je isplazio jezik.
  Opet dječak puca i pogađa. Radi besprijekorno. A Nemci tu ne mogu ništa.
  Margarita također puca i škripi:
  - Za Rusiju! Najsvetija od zemalja!
  Djeca idu kao talasi cunamija. Mala, ali tako smrtonosna.
  Nataša i njen tim takođe se bore protiv nacista.
  Djevojke pucaju i bacaju granate golim prstima. Oni su takvi borbeni ratnici.
  A tu su i drugi pioniri koji se bore.
  Momci pucaju na naciste i urlaju:
  - Za komunizam!
  I pokazati jezike fašista.
  Serjožka i Petka, dva pionira, uzeli su i tukli naciste iz praćke i kako viču:
  - Za komunizam!
  I oni će se smejati!
  Svetka i Katja će se takođe ubaciti i predeti:
  - Za veličinu SSSR-a!
  I jebu.
  Komsomolke se takođe očajnički bore.
  I kao šamar nacistima iz topa. I sve će ih razneti.
  Ne, SSSR se ne može slomiti. A nacisti stalno dolaze i dolaze. I bukvalno leševima zatrpaju sve prilaze svojim pozicijama. Ali oni nastavljaju da se očajnički penju.
  Ali 30. aprila, fašistička Njemačka je pokrenula novi, žestoki napad na Voronjež. Glavni udarac pao je na planinu Visokokosnu.
  Oleg i Margarita su se borili, sada koristeći mitraljeze. Dječak i djevojčica tučeni oružjem. Djeca su bukvalno pokosila naciste.
  Oleg, pucajući, pjevao:
  - Oh, pošto tuga nije problem!
  Margarita je, škrabajući po nacistima, i šamarajući bosim nogama, vrisnula:
  - Kad bi samo mrak novca!
  Dječak je prikovao naciste, izbacivši ih u redove, uzeo ga i očajnički zacvilio:
  - Dunav i Don!
  Margarita je s oduševljenjem pjevala:
  - Pa, u međuvremenu, prošetaj!
  Oleg, slamajući naciste, zacvilio je:
  - Ne savladaj kozaka!
  I dječak je isplazio jezik. Tako je blistav i brz. To je dečko terminator. Koji od mitraljeza škraba. A šta nije metak, onda u kovčeg.
  Car Nikolaj II je u velikoj meri izgubio autoritet zbog rata sa Japanom. Tačnije zbog nesretnog poraza. U stvari, ko će izgubiti! Ne čudovište iz pakla!
  I Azija koju su Rusi uvek pobeđivali! Štaviše, imajući brojčanu nadmoć.
  Ali ovde je general Čujkov na čelu Voronježa. I par djece terminatora. Oni će popustiti i neće pokleknuti.
  Oleg Rybačenko udara mitraljezom i urla:
  - Ludi vepar, uragan juri!
  Margarita sa entuzijazmom podržava:
  - Naš prelep pogled! On govori istinu!
  Dječak i djevojčica su jednostavno neodoljivi. U njima je vidljiva iskra kolosalnog talenta.
  Oleg kosi naciste i pita djevojku:
  Zašto mislite da je čokolada ukusna?
  Margarita sa osmehom odgovara:
  Jer je čokolada!
  Oleg se zakikotao i zagugutao:
  - U ime majke Rusije, neka domovina bude ljepša!
  Margarita se zakikota i vikne:
  - Definitivno hoće!
  Devojka je kao mitraljez odsečen nacistima. Ona ima toliko šarma. Oličenje lepote.
  A planina Visokosnaja je savršeno utvrđena i dominira položajima. Neće je tako lako predati nacistima. Sovjeti se bore očajno, ali veoma vešto.
  Blokada traje skoro godinu dana. Ali ponekad prodru karavani sa hranom i municijom. Dakle, grad ograđen zidinama se drži. I neće odustati.
  Iako je Georgij Žukov nešto zakasnio. Tako misli car Staljin. Nešto što ima neodlučne generale.
  Oleg rafalom iz mitraljeza obara pedeset nacista i kaže:
  - Niko nas neće zaustaviti! U nastojanju da služimo domovini!
  Margarita, takođe pucajući, zacvilila je:
  - I niko ne pobeđuje!
  I ratnica je bljesnula svojim bisernim zubima.
  Oleg je ponovo pucao i rekao:
  Mi smo bijeli vukovi!
  Margaret je odgovorila:
  - Nema više tigrice!
  I opet dečak i devojka pucaju. Jasno je da ih nacisti ne mogu poraziti. I nikakva sila se neće slomiti.
  Oleg pali i urla:
  - Ta-ta-ta kaže mitraljez!
  Margarita zacvili u odgovor:
  - Zlomiću mitraljezac kaže!
  A djevojčica i dječak protiv nacista pokazuju kolosalnu snagu i čvrstinu volje.
  Vode se žestoke borbe na moru sa nacistima.
  Tamo se razarač kreće ispred cijele flote. A na njemu su samo devojke. U kratkim pantalonama, bosi i u prslucima.
  Djevojke trče po palubi. Sve su tako lepe. Kosa je plava, izbijeljena na suncu, a koža tamna, preplanula. Divne ljepotice.
  A njihove okrugle, ružičaste potpetice bljeskaju.
  Veronika, šarmantna plava čamac, upitala je kabinskog dečka:
  - Šta Julija, bojiš li se bitke?
  Djevojčica iz kabine zacvilila je u odgovor:
  - Da, sanjam tuču!
  Veronika se zakikota i primijeti:
  - Ali će vas nacisti uhvatiti, i spržiće vam bose pete!
  Djevojka je pogledala svoje gole, preplanule noge i zacvilila:
  "Bol me ne plaši!" Ja sam prava divlja Amazonka!
  Veronika je primetila:
  - Uskoro ćeš napuniti petnaest. Vjenčanje uskoro! o čemu sanjaš?
  Juliana je iskreno odgovorila:
  - Hoću princa!
  Veronika je napravila grimasu.
  - Princ?
  djevojka je rekla:
  - Vilenjački princ!
  Veronika je bila iznenađena:
  - Volite li vilenjake?
  Juliana je klimnula glavom, pa čak i skočila:
  - Naravno da imaju! Oni su neodoljivi!
  Veronica se nasmiješila.
  Šta je sa ljudskim muškarcima?
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom po zagrijanoj palubi:
  - Ne! Muškarci su tako gadni, dlakavi, smrdljivi. A vilenjaci su tako lepi, nežni. Imaju lica kao devojke, tako slatka. A noge su glatke i nimalo dlakave!
  Veronika se spremno složila sa ovim:
  - Vilenjaci su zaista fini.
  A djevojka je zgnječila insekta svojom bosom, gracioznom nogom. zviždao:
  "Nažalost, nažalost, moramo imati posla sa ljudskim muškarcima. I tako su ružni!
  Juliana se nasmijala i primijetila:
  - Ali zašto. Dečaci iz kabine su veoma slatki. Nisu zgodni odrasli muškarci. Kada dlake rastu na licu, to je tako odvratno.
  Veronika se složila sa ovim:
  - Odvratno! Najljepši mladići sa šesnaest godina. Već su dovoljno veliki da se svide ženi, ali još nisu tako dlakavi kao stariji momci.
  Juliana se zakikotala i zacvilila:
  - Uopšte, momcima je sigurno prijatno kada se ljubite sa njima, a oni vas maze... Ali nešto drugo samo plaši! O, da ostanem zauvek u detinjstvu!
  Veronika je odlučno rekla:
  - Bićete u borbi! Odrastajte zajedno!
  Julian je otpjevao kao odgovor:
  - Devojka uvek budi mlada,
  Ne žuri sa odrastanjem...
  Budite duhoviti, hrabri, bučni...
  Morate se boriti, zato se borite!
  Nikad se ne zna mir
  Plakati i smijati se na mjestu!
  Biću devojka sa satom
  Neka dune sto pedeset!
  Veronika je lupila bosom nogom i zacvilila:
  - Mladost može biti večna! Glavna stvar je vjerovati u razum, a ne u Boga!
  Ispred se pojavio njemački razarač. Djevojke su odmah pojurile, bljesnuvši bosim petama prema topu od deset inča. I počeli su da ga upućuju na neprijatelja.
  Djevojke su se ponašale brzo i skladno. Generalno, veoma je lepo kada ekipu čine same devojke. I sve su bose, obline, prosto divne.
  Uperili su pištolj i kako će tući naciste. U isto vrijeme odmarali su svoje isklesane, bose noge.
  Projektil je proletio i pogodio razarač. Kao udarena batina. Brod se trese. I razarač je oštećen. Djevojke su počele puniti pušku. Oštro su pucali.
  Veronika je zacvilila:
  - Za vjeru, kralja i otadžbinu i SSSR!
  I kako skače...
  Juliana je tvitovala:
  - Hitler je mislio da je rat, napravio top od ... na!
  A devojka će to uzeti i smejati se. Goli zube, boje bisera. I ona je slatka maca. I bosom nogom trljaće komad otpalog sladoleda.
  Veronika je cvilila i pjevala:
  - Zatvorenici savesti! Učinićemo vas slobodnim!
  A cure u horu kako ću jesti.
  I uperivši oružje, ponovo su pucali na razarač. Ovaj put su bili još precizniji. I brod nacista se razdvojio i počeo da tone.
  Djevojke su vrištale, trzajući golim nogama. To je pravo zadovoljstvo.
  Dok je trajalo zatišje, devojke su volele da pišu o raznim stvarima. Konkretno, Natasha je golim prstima pisala o AI, gdje Port Arthur nikada nije odveden.
  Tako je eskadrila Roždestvenskog došla u luku. Ujedinivši se u rusku, iako oslabljenu, pacifičku eskadrilu. Za sada je grad ostao pod opsadom. Ali nekako je postalo lakše. I dodao optimizam.
  Sada je trebalo sačekati pokret Lineviča. Transsibirski protok je povećan na dvadeset ešalona dnevno. I okupila se ruska vojska, kolosalna po snazi.
  Dakle, vrijeme je da krenemo dalje i pobijedimo. Ali da bi se pobijedilo, nije potrebno nadmašiti neprijatelja. Kao što je Aleksandar Suvorov dokazao. Možete pobijediti neprijatelja sa manje snage.
  Ali da li je ruski vojnik gori od japanskog? Ništa gore, čak i bolje.
  A puška Mosin je najpouzdanija i najpraktičnija na svijetu. Ona je čak iu Velikom domovinskom ratu bila u proizvodnji. Dakle, ništa za žaliti.
  Osim ako to nije bila sudbina, koja je, kao namjerno, nametnula niz faktora protiv carske Rusije. Avaj, ovo je, naravno, nepravedno. Rusija je dostigla vrhunac moći i počela da opada. A zašto je to potrebno višim silama?
  Iz nekog razloga, postoji neka vrsta energije koja uništava carstva. Od perzijskog, makedonskog, rimskog, arapskog, turskog, španskog, britanskog i tako dalje. Možete se sjetiti Džingis Kana i Tamerlana. Niko nije mogao preuzeti kontrolu nad svime. Mongolsko carstvo je vjerovatno najobimnije, iako nakon smrti Džingis-kana nije bilo monolitno.
  Iako je vjerovatno najveća bila Britanija. Sada je otekla od kolonija i pokušava da zaustavi Rusiju rukama Japana. Ali Britancima to ne ide. Port Arthur se pokazao neuništivim. Drži se kao monolit.
  A devojke, naravno, uvek mogu da udare svakog agresora u rogove.
  Krajem maja, nacisti su ponovo požurili da jurišaju na Voronjež. Krenuli smo u ofanzivu.
  Oleg i Margarita odlično rade sa mitraljezima. Oni pucaju.
  Oleg pita djevojku, nastavljajući pucati:
  - Šta mislite, da li je Spartak dobar ili loš?
  Margarita je, ogolivši lice, odgovorila:
  - Mislim da je to više dobro nego loše!
  Oleg je, pucajući iz mitraljeza, primijetio:
  "Ali Rim je bio velika kultura. A ako su barbarski robovi pobijedili, šta bi se onda dogodilo?
  Margarita se zakikota, pokosi par redova nacista i odgovori:
  - Verovatno bi bilo super!
  Oleg je zviždao i primijetio:
  - Nije sve tako ružičasto kako izgleda! Avaj, ne svi!
  Margarita je logično primijetila:
  - Ali sve je najbolje! Rim su uništili varvari. Ali onda je na mjestu ruševina nastala još moćnija i razvijenija kultura. Desilo se da se napredak počeo razvijati samo brže.
  Oleg je zazviždao, prekinuo nekoliko redova uz pomoć mitraljeskih rafala i zacvilio:
  Niko ne može zaustaviti naš napredak!
  Dječak je bacio bombu bosom nogom. I slomio neprijatelja.
  Margarita je također prstima bosih nogu bacila poklon smrti i zakikotala se:
  - Ko stane bit će smrvljen.
  Dječak Oleg Rybačenko ponovo je lansirao bombu domaće izrade golim prstima dječjih stopala. Nacisti su pogođeni na takav način da se činilo da to nije dovoljno. Dječak je cvrkutao:
  - Za iskonsku Rusiju!
  I pokazao jezik.
  Margarita je mitraljezom pokosila pola nacističkog bataljona i zacvilila:
  - Naš car Josif Staljin, neka je blagosloven!
  I opet će baciti dar smrti bosom nogom.
  Oleg je pevao, koseći Nemce:
  - Ja sam mladi ratnik...
  Margarita je to podržala, drhteći bosim nogama, koje su tako spretno bacale granate:
  - A ja sam ratnik od Boga!
  Oleg je, škraćući o nacistima, upitao:
  - Kakav je Bog?
  Margarita je zacvilila i odgovorila, nokautirajući naciste, a potom bosom nogom bacivši dar smrti:
  - Ne znam! Lično ga ne razumem. Žene su unakažene. A ovo je, da budem iskren, odvratno i pogrešno!
  Oleg je klimnuo u znak slaganja, škrabajući nacistima:
  - Posle četrdeset godina, žene su odvratne! Iskreno, ne volim ih. Žene u mladosti su veoma privlačne, za razliku od godina koje ih kvare!
  Margarita je oduševljeno pjevala, bacajući bombu golim, malim nogama:
  - Herojstvo nema starosti! U srcu mlade ljubavi prema domovini!
  Oleg, takođe pucajući na naciste, uzeo je i zacvilio:
  - Može da osvoji ivice svemira! Da usrećim sve na Zemlji!
  Tako je zaista biti u svemiru! Gdje takve nemjerljive udaljenosti.
  U Sovjetskoj Rusiji se već razvijaju projekti za letove izvan atmosfere.
  Pod carem Josifom Staljinom nauka se brzo razvijala. Sovjetsko carstvo uskoro će postati najnaprednija sila na svijetu. A Britanija gubi tlo pod nogama.
  Margarita je zacvilila sa smiješkom. Opet je bacila granatu svojom gracioznom nogom, poput princeze, i zacvilila:
  - Bićemo prvi! Takva je Rusija - Palas-sudbina!
  Oleg je uznemireno rekao:
  - Kada nas, konačno, Georgi Žukov pusti. Morate sačuvati svaki kertridž. Međutim, zalihe nam je donio poseban karavan!
  Margarita je bljesnula bisernim zubima i zacvilila:
  - Samljeće sve više nacističkih jedinica! Dok konačno ne pobedimo!
  Oleg ga je uzeo, prekinuo liniju nacista i zasiktao:
  - Carske zastave! Neka bude i Rusija u Kini!
  Margarita je cvrkutala sa cerekom zuba:
  - Sve će biti prelepo!
  I opet baca bombu bosom nogom....
  Oleg, škrabajući po nacistima, škripi:
  - Pobjeda je blizu!
  Margaret je potvrdila:
  - Neka bude tako!
  Nacisti su u međuvremenu pokušali da se probiju na Kavkazu. Za grad Suhumi su se vodile žestoke borbe. Zapravo, ovdje su bile u punom jeku žestoke borbe, a krv je obilno tekla.
  Nacisti su pohrlili na kavkasku naftu.
  Borile su se i devojke sa razarača "Viktorija". Lijepi ratnici bili su polugoli, pogotovo jer je ljeto na takvim geografskim širinama vruće i bosonogo. U stvari, kada djevojka ima minimum odjeće, ona je najmanje ranjiva.
  Veronika puca na naciste i baca bombu bosom nogom. A djevojčina noga je tako precizna.
  Nacisti lete na sve strane. Oni vrište i padaju.
  Juliana također baci bombu bosonogom i nacisti padaju. A ratnik puca, kikoće se:
  - Zauzećemo se za cara Josifa Staljina!
  Vodeća vatra i šarmantna Anna. Veoma lepa devojka, samo u gaćicama. A takođe kosi naciste govoreći:
  - Naš car Josif Staljin će biti sjajan!
  Julian, sabijajući naciste, potvrđuje:
  - Obavezno hoću!
  I granata joj odleti sa bose noge.
  Djevojke su divni supermeni.
  Evo jedne od njih veoma velike i visoke: Angelina.
  I takva riđokosa... Skinula je prsluk i sad se bori sama u gaćicama.
  A kakve grudi ima! Kao vime najboljeg bivola, sa krupnim sisnim jagodama.
  Ovo je devojka, prava kobila. I jako voli muškarce, ali ne toleriše postojanost. Zašto ne bi volela? Tako je lijepo kad te momci šape.
  Angelina urla, i također golim tabanima bacila čitavu gomilu granata, sikćući:
  - Slava Rusiji i caru Josifu Staljinu!
  . GLAVA 7
  Ženski bataljon je kul. Ratnice su skinule prsluke, a sve su ogolile grudi. I svađaju se samo u tankim gaćicama. I kako je lepo.
  Šta može biti bolje od golih ženskih tijela.
  I cijeli bataljon ratnika.
  A nacisti padaju, svojim leševima zasipaju prilaze položajima sovjetskih trupa.
  Veronika sa strašću kaže, koseći naciste:
  Naši bogovi marširaju!
  Juliana je bosim nogama bacila dar uništenja i potvrdila, pokazujući zube:
  - Ruski bogovi - Bogovi rata!
  Ana, vodeći vatru i hranu, lajala je:
  - Za Rusiju, bori se i ne boj se!
  I namignula svojim zelenim očima!
  Angelina je golim petama poslala čitavu kutiju eksploziva, dižući u zrak dvije čete nacista, i urlala:
  - Carsko carstvo se ne može slomiti!
  Veronika je oduševljeno prosiktala:
  - Naša rasa je večna!
  I opet je bacila granatu bosim nogama.
  Juliana je, pucajući i bacajući granate donjim udovima, siktala, otkrivajući zube:
  - A smrt se ne dešava dvaput!
  Ana, pucajući, zacvilila:
  - Neka je sa nama mudrost predaka!
  I opet granata ispaljena bosom nogom leti!
  Angelina ga je uzela i zacvilila, pokazujući zube:
  - Pravo trojstvo i ovo je zakon!
  I poslao cijelu kutiju punu eksploziva.
  Veronika je bijesno odgovorila, brišući naciste s terena:
  - Vječna Rusija, kao Ukrajina u sastavu Rusije!
  I opet, kako tuče naciste.
  Juliana, pucajući, zacvilila:
  - Naši ljudi neće tolerisati!
  Takođe je ispalila granatu u luku.
  Anna ga je uzela i nacerila. Kovčeg je eksplodirao na naciste. Hrabro ih je pokosila i zacvilila:
  - Hajde da Rusija vlada u Kini!
  Angelina je s pomamom i uzbuđenjem izjavila:
  - I neće se odreći ni pedalj zemlje!
  A devojke su sve bataljonski udarene na naciste.
  Djevojke u samo tankim gaćicama završile su pisanje i prodorno zacvilile:
  - Neka je slavljena Rusija i njeni bogovi!
  Avgustin je autoritativno izjavio:
  - Nema ništa bolje od vere u Rusku svemoćnu Porodicu!
  Svetlana je logično promrmljala:
  - I nećemo ići u svetlost drugih bogova! Mi Rusi smo nepobedivi!
  I sve četiri devojke su podigle ruke, vičući:
  - Slava Rusiji i ruskim bogovima!
  Devojke se naravno bore protiv impulsa i stava. I naciste u potpunosti razbijaju.
  Ne, takvi ljudi neće popustiti Suhumiju.
  A hrabri piloti Anastasija Vedmakova i Akulina Orlova bore se na nebu, košmarni asovi.
  Anastasija Vedmakova je odsjekla nacistički avion, natjerala ga da se zadimi i pala.
  Devojka je pevala, pokazujući zube:
  - Mi smo super ratnici!
  I pritisnuti dugme golom petom.
  Akulina Orlova takođe udara na neprijatelja. I on će srušiti njemački auto, bukvalno ga smrviti. I urlati:
  - Za sveca komunizma!
  U međuvremenu, nacisti su napali Suhumi.
  Bataljon, koji su činile i golonoge i polugole djevojke, pokrivao je najopasniji pravac - Orlovo gnijezdo.
  Devojke su se borile veoma efikasno. Sve prelijepe, vitke, atletske.
  I treperi bosim nogama. Bacaju granate golim udovima. Svi su ljupki i šarmantni.
  Ali zaista, zašto je djevojkama potrebna odjeća? Goli su mnogo ljepši, i ljepši, zavodljiviji.
  I hoću da ljubim bosonog, tako okrugle štikle. I polizati svaki prst.
  Pucajući i bacajući bombu bosom nogom, Veronika kaže:
  - Jebi se, nemoj te tući!
  Tu je Juliana, nakon što je prikovala naciste, i bacivši bombu golim prstima, zacvilila:
  - Naš nepopustljivi ruski duh!
  A tinejdžerka se nasmijala... Zamišljala je kako joj slatki dječak golica nogu. Da, za osetljivu žensku kožu je lepo.
  Crvenokosa Ana je takođe bosom nogom bacila granatu. Rastjerala je naciste i zacvilila:
  - Za najsvetiju Rusiju na svetu.
  A zdrava, moćna Angelina je golim petama bacila vreću eksploziva na naciste i grknula:
  - Za našu slavnu pobedu!
  Veronika se okrenula. Oborila je naciste i zacvilila:
  - Ovo je naša dužnost!
  Juliana je bosom nogom bacila granatu i viknula:
  - I mi ćemo to ispuniti!
  Anna je prekinula nekoliko nacista i cvrkutala:
  - Ruski put do pobede!
  Angelina je opet bacila nešto teško na naciste, grkljajući:
  - I mi ćemo pobediti!
  Ipak, dobro je što su devojke po vrućini skinule prsluke. Tako su mnogo ljepše sa golim torzom. I preplanuo, i mišićav. Tijela su samo od livenog čelika.
  Kako su divne devojke kada su gole.
  I ne treba im odeća.
  Veronika kosi masu nacista i škripi:
  - Budite slavni po našoj Rusiji u svim vijekovima!
  Julijana je uzela i bosom nogom lansirala granatu i viknula:
  - Za našu teritoriju!
  Ovdje ga je Ana uzela i bijesno zakucala:
  - Za vječne i humane!
  I opet poleti granata ispaljena bosom nogom.
  I Angelina ga je uzela. Ispustio gomilu granata. Nokautirao dio nacista, naletom. I pevala je:
  - Leti nebom, igraj se sa suncem - želim zauvek!
  I četiri djevojke su tukle jako lijepo. I cijeli bataljon također. Kako zavodljivo bljeskaju njihove bose noge bacajući granate. Kako su lijepe djevojke u ratu.
  A na njima pluta smeđa masa nacističkih vojnika. Nacisti i njihovi tenkovi i avioni umiru na hiljade, ali i dalje ne prestaju. Zajebi se i zajebi. Bitka je izuzetno žestoka.
  Veronika puca na naciste i cvrkuće:
  - Naš ruski izbor je čast i domovina!
  Julijana, pucajući na neprijatelja, otkriva zube koji blistaju svjetlije od morskih bisera. i kaže:
  - U svakom veku je bilo heroja i biće ih!
  Tada ga je djevojka uzela i još više pokazala zube.
  Vatrena Ana, pucajući na neprijatelja, zacvilila je:
  Ne možemo biti poraženi! Ne bacite Rusiju na kolena!
  I opet poleti ratnička granata koju je bacila njena bosa noga.
  Angelina bosom nogom puca smrtonosno i ubojito. I pokazavši zube, cvrkuće:
  - Verujem da ćemo biti u raju!
  Viktorija prekida herojsku ženu:
  - Ne! Ne u raju, već da zauvek žive na planeti Zemlji, koja će postati pravi, nezemaljski raj!
  A devojka-kapetan je bosom nogom bacila veoma smrtonosnu, fragmentovanu bombu.
  Veronika je primetila:
  Vi ste mudri kapetane...
  I također bosom nogom lansirao nosač uništenja.
  Juliana je zacvilila i okrenula se. Ubio naciste. Otkrivši krupne zube, djevojka je zacvilila:
  - Ne želim da budem starica! I želim da živim zauvek!
  Ana je takođe bacila bombu bosom nogom i sumnjičavo upitala plavu devojku:
  - Da li ti se sviđa naš svet?
  Juliana je bez oklevanja odgovorila:
  - DOBRA IDEJA! Posebno ljeti! Volim sunce i praznike!
  Ana se spremno složila sa ovim:
  - Ljeti, svakako dobro! Kako je to dobro za mlade!
  Juliana je ljutito odgovorila:
  - Da, i neka bude večno leto, kao u Africi! I Afrika će biti naša!
  Angelina je golim, mišićavim nogama bacila bure eksploziva i rekla:
  - Neka bude tako! I to u svakom trenutku.
  Redovi nacista su se prorjeđivali i očito su bili na izmaku.
  A u blizini Sukhumija, sovjetske trupe su pokušale protunapasti naciste.
  Prvi je u borbu krenuo bataljon bosonogih djevojaka, u šortsama i prslucima.
  Lijepe djevojke počele su mlatiti vojsku nacista, već pretučenu u prethodnim bitkama.
  Prije svega, ratnici su napali baterije. Granate bačene bosih nogu letjele su na naciste. Bili su veoma oštri. I sami su ruski ratnici uzeli i zbacili svoje prsluke. Da ostanem golih grudi.
  Tako da je skoro potpuno gole devojke gotovo nemoguće udariti. Kada je ženina koža gola, njeni meci ne podnose.
  Veronika je bosom nogom bacila granatu i cvrkutala:
  - Ja ću biti šampion!
  I protresao svoju bijelu, kovrdžavu kosu.
  Julian takođe nije tako jednostavan. Lupanula o nacistima. A onda, dok bosom nogom baca bombu, i viče:
  - U ime svete carske Rusije!
  I opet će zatresti pune grudi sa grimiznim bradavicama. A struk devojke je tanak.
  Dalje, crvenokosa Anna juri u bitku. Tako blistava i reaktivna djevojka. Kako baciti granatu bosom nogom. Tako će se nacisti raspršiti na sve strane. I kotrljajte se, kao srušeni.
  A djevojka puca na njih i škripi:
  - Za cara pravoslavnog Staljina i ruske bogove!
  Angelina je takođe mlatila. I kutija školjki, koju je bacila gola, moćna kao konj za vuču, odletjela je. I razbio je mnogo nacista.
  Djevojke su generalno super kada su gole i bose. Ali u kratkim hlačama, trčanje u poziciji je još hladnije.
  I bradavice od jagoda, tako sjajne!
  Viktorija će takođe ispaliti granatu svojom grimiznom sisom i pogoditi naciste kako hoće. Evo devojke. I što je najvažnije, komandant bataljona djevojaka na razaraču. I samo u gaćicama.
  I trese golim grudima. Koja je tako lijepa i seksi.
  Veronika je uzela i bosom nogom bacila granatu. Prekinula je masu nacista i zacvilila:
  - Akrobatika za ukrcavanje!
  Julijana je takođe vrlo spretno bacila granatu golom malom nogom i zacvilila, koseći naciste:
  - Naš cerek i porazan udarac!
  Onda kako zablistati zube.
  I tako ga je Anna uzela i pojebala. Upucao mnogo fašista. I kako je to uspjela.
  I kako lansirati granatu bosom nogom. I škripi:
  Mi nismo robovi!
  Onda će se nasmijati i pokazati jezik.
  Angelina ga je uzela i cvrkutala od pomahnitalog bijesa, pljuvajući napade na neprijatelja:
  - Ja sam najkul od kul.
  I golim nogama lansirala je tešku bombu. Uzela je i digla u vazduh naciste, usitnjavajući ih.
  Veronika će također uzeti i zabiti smeđu hordu. I smrvi im kosti.
  Djevojka ga je uzela i cvrkutala:
  - Sve ćemo zdrobiti!
  I opet, smrtonosna i jedinstvena granata leti s bose noge.
  I slomiti naciste. A zašto su došli u ruske, sovjetske zemlje? Ovdje sve pripada Rusiji ili SSSR-u.
  Juliana je bosom nogom lansirala granatu i zapjevala:
  - Slava Velikoj Rusiji! Ne treba nam Državna Duma! Treba nam SSSR!
  Crvena Ana je agresivno istakla:
  - Biću šampion.
  A granata bačena bosom nogom djevojke će sve spljoštiti. Ostalo je samo krvavo meso.
  Ali Angelina ga je uzela i zacvilila. Ubio gomilu boraca. I pometen kao anđeo smrti.
  I masa nacista je umrla.
  Ruske trupe pritiskale su naciste sa svih strana. Slomili su i smrskali.
  Izbile su borbe prsa u prsa. Ruski vojnici izboli su naciste bajonetima. Puška Mosin, iako je zastarjela, divan je klub. Koji probijaju lobanju. I lomiti kosti.
  Ali posebno se lijepo bore djevojke sa mačevima. to je super. Pogotovo kada se gole grudi njišu.
  A bradavice su tako rubin i blistave. Dakle, želite da ih pogledate i poljubite.
  I ljubiti se bez prestanka.
  Djevojke se bore s bijesom gladnih pantera koji vide jagnjad. Muče ih i gušu kožu.
  Veronika, pucajući na naciste, vrišti:
  -Smrt za smrt!
  Juliana, bacajući bombu bosom nogom, dodaje:
  - Krv za krv!
  Ana, škrabajući o nacistima, vrišti:
  -Oko za oko!
  A bacila je i limun bosom nogom. Bila je jača od svih i raskomadana sa aplombom.
  I dolazi Angelina. Pucat će čitavo bure sa smrtonosnim eksplozivom i samljeti neprijatelje.
  Zatim, dok peva:
  - Ja sam bosonogi slon i veoma kul!
  Devojka je zaista moćna. A noge su joj kao batine. Kako pomaknuti nacistu u prepone. Tih pet metara gore i odletjelo. Pojurio kao katapult lansiran iz kamena. Tačnije, vjerovatno iz katapultnog kamena!
  Viktorija, komandant bataljona, ispalila je liniju na naciste. Pokosila je neke od smeđih ratnika i zacvilila:
  Borićemo se za Svetu Rusiju.
  I sa golim, preplanulim kolenom, kao da će se pomeriti do brade. I slomiti vilicu neprijatelju.
  Viktorija je uzbuđena...
  Juliana oduševljeno kaže:
  - Biće car Josif Staljin, najveći ruski car!
  I ceo bataljon polugolih bosonogih devojaka, kako da laju iz sveg pluca, istrebljuju Kineze.
  - Neka bude tako!
  A u to vrijeme i druge djevojke su napale naciste. Ali nacisti imaju i hrabre borce i ratnike.
  Tenkovska posada Gerda ušla je u bitku sa sovjetskim vozilima.
  Nemci su koristili najnoviji top visokog pritiska sa relativno kratkom cevi.
  Novi top imao je kalibar 88 milimetara i njušku brzinu od 1.700 metara u sekundi. Uz njegovu pomoć bilo je moguće probiti sva sovjetska vozila sa velike udaljenosti. Možda, osim super-teškog Isova. Ali mogu se i probušiti, samo malo bliže.
  Njemački ratnici su svoj automobil stavili sa odličnim prednjim oklopom.
  Sovjetski T-34-85 i do sada rijetki T-54 pokušali su se približiti Nijemcima, i razbježali se, bukvalno prijeteći nabijanjem.
  Gerda je pucala na sovjetski tenk. Otkinuo mu toranj i cvrkutao:
  - Šta protiv tigrica naleteti?
  Šarlot je takođe pritisnula dugme džojstika golim prstima i zacvilila:
  - Budimo prvaci sveta!
  I razbio sovjetski tenk.
  Jebeno na ruskom i Christina. Najnoviji pištolj je bio automatski i ispaljivao je dvanaest hitaca u minuti.
  Djevojka sa zlatno crvenom kosom je vrisnula:
  - Za ruske ratnike nema barijera!
  Zlatokosa Magda je također razbila sovjetski tenk i pokazala zube:
  Ja sam najjaci od jakih...
  Djevojke su bile ljute. Rat ide i traje. A kada će Redsi biti poraženi? Koliko dugo će seći? Samo jaki momci.
  A ruske devojke imaju šta im treba.
  Na primjer, Nemci su zimi mučili komsomolca. Prvo skinite devojku na hladnom.
  Gerda je prva strgla svoj kaput od ovčje kože. Zatim je zajedno sa Charlotte počela skidati čizme. Međutim, cipele su cerade i oborene. Krpe su bile odmotane.
  Tada je Gerda nožem rasparala komsomolsku tuniku i košulju. Ostao samo grudnjak. Isjekla je pantalone.
  Charlotte je čupala plavu kosu komsomolke. Tada su to bile Gerda i Charlotte, u bikiniju, vodile su komsomolca bosonoge i u kupaćem kostimu. Tri golonoge djevojke pobjegle su na veliku hladnoću. Komsomolka se ponašala hrabro. I trčao sam dva sata. Iako ne tako cool kao dvije tigrice. Noge Ruskinje su pocrvenele, a potom i plave od hladnoće.
  Tada su njene Gerda i Charlotte vezane s leđa i stavljene na stalak. Komsomolka je drhtala od bola. Počeo sam da se saginjem. Gerda ju je povukla za ramena i okrenula oko sebe. Okhnuv od bola, komsomolka se uspravila na stalku, a zglobovi su joj krckali.
  Bose noge Ruskinje bile su ukopčane u kundake i one su počele da vješaju teret. Charlotte je prva učitala dnevnik.
  Komsomolka je zastenjala, ali je onda stisnula zube i zaćutala.
  Charlotte i Gerda su brzo polomile grane. Komsomolci su položeni pod bose noge i zapaljeni.
  Tako je zanimljivo pržiti gole potpetice. I vrlo smiješne, i zabavne ljepotice.
  Plamen je lizao blago hrapave tabane komsomolke, mirisao na prženi šiš-ćevap. Bol, naravno, od vatre je užasan. Komsomolac je zadrhtao, znoj je curio sa nje, devojke su tiho stenjale. Ali glasni povici suzdržani su strašnim naporom volje.
  Onda su počeli da bičuju devojku smrekovim granama. I Gerda i Charlotte su udarale svom snagom. Čak je i koža na leđima djevojčice pukla. Izlila se miješana krv, sa znojem. Grudnjak joj je odleteo, pao u vatru i zagrejao bosa stopala.
  Gerda se nagnula i polizala mješavinu znoja i krvi. To joj je pričinilo zadovoljstvo.
  Charlotte je stisnula komsomolca za grudi. A onda je djevojka uzela i udarila šakom u solarni pleksus. Tada je crvenokosa đavolica dodala grane vatri pod bosim nogama komsomolca. Miris paljevine bio je još jači.
  Gerda je ljutito prosiktala:
  - Ti ćeš govoriti!
  Charlotte se jače stisnula u grudima i prosiktala:
  - Prestani da se praviš glup!
  Gerda je izvadila zapaljenu granu iz vatre i prinijela je golim grudima jedne komsomolke.
  Tako se ona trznula, a njena plava glava se zanjihala, pala na bok.
  Charlotte se nacerila kao đavo.
  - Izgleda da je devojka spremna!
  Gerda se zakikotala i počela da masira lice i vrat komsomolca. Bila je zdrava i brzo se oporavila. Tada je plavokosi terminator izvadio iz vatre plamenu granu i prinio je nježnom licu zarobljenika. Djevojka se opirala i trzala se.
  Gerda je obliznula usne i prosiktala:
  - Hoćeš li reći lepota?
  Komsomolac je cvilio:
  - Ubij me! Molim te ne pati!
  Gerda odgovori ozbiljno:
  - Ne! Bićete mučeni jako dugo i bićete sprženi do kraja.
  Charlotte je primijetila:
  - Ili ga možda dati muškarcima. Ona je još uvek nevina i mnogo će je boljeti kada...
  Komsomolac je očajnički vrisnuo:
  - Nemoj! Ionako ti neću reći!
  Gerda je predložila:
  Hoćemo li joj spaliti grudi?
  Charlotte je odmahnula glavom.
  - Ne! Postoji efikasniji način za izdvajanje informacija.
  Gerda je klimnula.
  - Da... Ovo je za pritisak na arteriju na vratu. Da formiramo izvještajnu zonu, a ona će nam reći sve što zna i šta ne zna!
  Charlotte se zahihotala i primijetila:
  Zašto smo je onda mučili?
  Gerda je iskreno odgovorila:
  - Čisto iz zabave. I sada.
  Plavokosa terminatorica stavila je ruku na vrat komsomolca. Zakolutala je očima i postala poput mrtve ribe. Gerda reče odlučno:
  - Gdje je baterija?
  Nemci su napredovali veoma sporo. Blato i bljuzga su ih usporili. Borbe su pokazale efikasnost novog topa visokog pritiska sa velike udaljenosti gađajući T-34-85 - glavni sovjetski tenk, kao i IS-3 i IS-4, prve T-54.
  Gerda je, pucajući sa velike udaljenosti, primijetila:
  - Novo oružje je mnogo udobnije.
  Charlotte se složila sa ovim:
  - Ne dozvolite da se neprijatelj približi!
  Kristina je, pritiskajući dugme džojstika golim prstima, nokautirala sovjetski tenk i progunđala:
  Ali i mi smo tako pametni. Jednostavno fenomenalno! Dakle, ništa neće zaustaviti i slomiti ratnike!
  Magda je racionalno primijetila:
  - I skretanje pažnje na sebe! Naime, njena kolosalna agresivnost!
  A djevojka je također pritisnula prste svojih bosih nogu na dugmad džojstika, pogodivši tenk Crvene armije.
  Gerda je, pucajući, upitala djevojke:
  - Pitam se otkud Rusima toliki inat. Stoje kao da su od titanijuma. I ne žele da pokleknu.
  Charlotte je kroz smijeh dodala:
  - I neće pokleknuti! Uostalom, ovo su zaista najjači ljudi! A ljudi su nefleksibilni!
  Magda se zakikota i, iskričavši zube, iskričavim očima, poput safira, izdade:
  - Slava našoj velikoj Otadžbini!
  Christina je iznervirano prosiktala:
  - Ne bi škodilo uzeti London!
  Gerda se zakikota i predloži:
  - Šta, kakve ideje imaš? Sklapanje mira sa Rusijom?
  Charlotte je pucala na staljinističke, probila kupolu sovjetske mašine i zacvilila:
  - Ne! Mir ne dolazi u obzir!
  Kristina je takođe mlatila tenkove Crvene armije i predložila:
  - Može li biti pitanje primirja?
  Magda je zacvilila u znak slaganja:
  - Da, privremena odgoda. Da skrenem na zapad.
  Gerda je poslala projektil i primijetila:
  - Zapravo je moguće. Privremeno sklopi mir sa Rusima, a oni će se sami preseliti u Britaniju. A onda nismo dugo zauzeli London!
  Charlotte se zahihotala i predložila:
  - Uzmimo Moskvu i niko na svetu nas neće zaustaviti!
  Christina, s cerekom leopardovih zuba, zašuti:
  - Ne, niko neće stati i nikad!
  Magda je zacvilila od divljeg bijesa:
  - Ne, neće biti zlatnih planina! I biće dijamantskog kamenja!
  Gerda je pokazala zube i zacvilila, razbijajući čekićem sovjetski auto kao kristal:
  - U potrošačkom društvu - puno zlostavljanja!
  I opet je bljesnula djevojka zuba, koji svjetluca sjajnije od bisera. Gerda je volela da muči i muči.
  Ovdje je, na primjer, uzela pionir, i živog ga rastvorila u aqua regia. To su njene sklonosti. I mučenje ju je uzbuđivalo. Komsomolskaya Pravda, na primjer, nakon što su ispumpali sve korisne informacije, počeli su gorjeti vatrom. Bukvalno živa pržena prsa. A onda su ih odsjekli, popaprili i pojeli.
  Da, Charlotte i Gerda su se bavile kanibalizmom. I pojeli su komsomolca živog. A ovo je tako nepristojno i nije estetski ugodno. I što je najvažnije, boli.
  Zamislite djevojku, još neubijenu, sprženu i odrezanu od nje komad po komad. Zatim umočen u sos i pojeden.
  Gerda i Charlotte su čak jele ljudsko meso. Imali su proliv i devojke su vozile. Morao sam da obavljam nuždu u žbunju.
  I taj kanibalizam je kažnjiv.
  Jeli su ratnike i dječake. Sva četvorica pionira grubo su svukli Sašku, a zatim ih stavili na veliki tiganj. I u biljnom ulju, dječak je bio pržen baš tako. I generalno je super.
  Magda je jela dečakovu nogu i primetila:
  - I šta? Cool je i lijepo!
  Christina je napomenula:
  - Sve nam je lepo!
  Sočno meso pionira isečeno je na tanke kriške i umočeno u sos. Devojke su jele i pevale.
  Gerda je urlala:
  Nema milosti, nema milosti za neprijatelja! Duvam komuniste kao žito!
  I gazi bosim nogama po snijegu.
  Djevojčice su gotovo u potpunosti pojele dječaka. Uživao u svojoj jetri. Isjekli su svo meso. Jeli smo i pili vino. Jeli su i onda zaspali.
  U snu su ratnici sanjali da se sami đavoli peku u kotlovima. A u isto vrijeme, koža se odsiječe uz pomoć noževa. A onda se izvrću i lome.
  Tada počinje najbrutalnije mučenje. Djevojke su obješene za kosu i počele da se ljuljaju na stalku. A onda su ga zapalili vatrom. I djelovali su virtuozno sofisticirano.
  Gerda se toga sjetila dok je pucala, a onda upitala:
  - Kako ti se sviđa pakao?
  Šarlot je sa osmehom odgovorila:
  - Zanimljivo mjesto posebno u kompanijskom smislu!
  Christina se zakikota i odgovori:
  - Tamo možeš da zavrtiš đavolu repove!
  Magda je sa cerekom zuba zacvilila:
  - I postići najviše rezultate! Generalno, šta je sa takmičenjima u vatrogasnom polo?
  Gerda je ušla u sovjetski tenk i odlučno izjavila:
  - Samo neprijatelji Trećeg Rajha će biti u paklu! A pravi Arijevci će nastaviti da se bore u drugim univerzumima!
  Charlotte je samouvjereno potvrdila, lupkajući bosom nogom o oklop:
  - Neka bude tako!
  I bljesnula je svojim bisernim zubima.
  Christina je predložila:
  Napravimo rogove!
  Magda se zahihotala i zalajala:
  - Postanimo đavoli najvišeg ranga!
  I pokazala je svoj jezik.
  Devojke su zaista tako vesele, i imaju jako jake mišiće.
  Gerda je primetila:
  - Oh, Mowgli bi bili mi!
  Charlotte je ispravila svoju prijateljicu:
  Više kao Tarzan!
  Christina se zahihotala i zacvilila:
  Ah, Tarzane, Tarzane, Tarzane! Vladar svih zemalja!
  Magda je zacvilila od oduševljenja:
  - Imamo pruski duh! Mirišemo na Prusku!
  Gerda se zahihotala, razdvojila sovjetski tenk i progunđala:
  - Ne! Mi smo djeca samog Sotone!
  Charlotte je prosiktala golim zubima:
  - I mi ćemo biti vjerni domovini!
  Christina je to spremno potvrdila:
  - Da hocemo! Zajedno sa domovinom i partijom!
  Magda je promrmljala od oduševljenja:
  - Vođe dolaze i odlaze, ali partija ostaje!
  . POGLAVLJE #8
  Rat se, naravno, razvukao... Nijemci su trpjeli gubitke i sve više koristili strance u borbama. Ali ipak, njihova snaga je bila veća. Došli su i Turci. Pokušali su da zauzmu Jerevan na juriš.
  Ali herojski sovjetski vojnici su i dalje bili u stanju da odbiju ovaj napad, nadmoćne snage.
  Bataljon djevojaka i ovdje se pokazao za svaku pohvalu. Ratnice su bile lijepe i agresivne. I bacali su bombe smrtonosnom silom bosim nogama. Kao i paketi eksploziva.
  A na moru su se vodile žestoke borbe između njemačkih i sovjetskih brodova. Crnomorska flota je još bila živa i tvrdoglavo se borila sa ogromnom hordom nacističkih trupa, pa čak i pobijedila.
  Viktorija, kapetan razarača, i ista polugola, preplanula do crna, plavokosa devojka kao i ostali.
  Naravno, veoma je lepo kada su devojke skoro gole, vitke, mišićave. A ako su noge gole, onda je sve to šarm i iskušenje.
  Viktorija bijesno kaže:
  - Ja sam ratnik koji je rođen od Svaroga! Ja sam unuka Boga Roda. I mogu činiti čuda!
  Angelina je logično primijetila, lupa za naciste:
  "Ni ja nisam obične krvi. Vidi koliko je jaka. Moj predak je bio Ilja Muromets.
  A djevojka je bosih nogu lansirala cijelu kutiju.
  Veronika se očajnički borila, borila svom snagom i pokrenula takvu borbenu moć.
  Devojka je veoma lepa, plava, oblina, sa dugim, mišićavim nogama. Volela je da je maze.
  Veronika kaže:
  - Zašto se Njemačka popela u Rusiju!
  Juliana, ova prelijepa djevojka, cvilila je, mlatarajući se na naciste:
  - Da pronađeš sopstvenu propast!
  Tinejdžerka je posljednjih mjeseci porasla i postala mišićavija i zaobljena. Juliana je procvjetala i postala tako lijepa. A kosa joj je bijela sa blagom pozlatom. Sve više želi muškarca. Samo je nevinost strašno izgubiti.
  Ali neka maze, miluju, ljube, ližu. Najbolje je pozabaviti se sa dečacima iz kabine. Oni su takođe uplašeni, stidljivi i manji je rizik da žele nešto ozbiljnije.
  Julijana je jako dobar ratnik i puca. Takođe sanja da postane feldmaršal. Osim toga, ona želi postati poput Muhameda i stvoriti svoju vlastitu religiju.
  Ambiciozna devojka.
  Sada, kada bi sam car Josif Vissarionovič Staljin, poput Vladimira Solniška, uzeo i uveo Rodnoverie u Rusiju i vratio se ruskim bogovima.
  Zašto nam treba Mary?
  Slava Bogorodici - Lada.
  To je svakako bolje od Biblije.
  Naša Lada je veoma lepa, sa kosom boje zlata, i ona je prava Bogorodica i Majka Bogova, i Jedinorodna Kći Svemogućeg Roda!
  Kreator Univerzuma.
  Rod je uvijek bio i On, kao i Allah - Svemogući, Vječni, Sveznajući, Sveprisutni, a cijeli univerzum je njegov hram.
  Kako je on gori od jevrejskog Jahvea ili slabiji od njega?
  Rod je stvorio bezbroj Univerzuma!
  Toliko je živio da ne možete ni zamisliti!
  Rod je bio prije svih vremena. Nije bilo vremena, ali Rod je bio!
  I uvek hoće!
  Svi Demirugi bogovi su djeca Porodice!
  A mi smo njegovi unuci!
  Ali Rod ne zabranjuje obožavanje njihove djece i bogova. Rod je Bog bogova.
  A Svarog je Bog Bogova!
  A ljudi su unuci bogova! Slava ruskim bogovima!
  Juliana mlati naciste. Čini se da i ruski bogovi pomažu ruskim ljudima.
  Uskoro će dokrajčiti Hitlera i kraj rata. Ili ćete možda morati sletjeti u Njemačku. Tim bolje ćemo osvojiti Berlin. Utoliko gore po Njemačku. Međutim, postati dio Rusije nije tako strašno.
  Juliana pita Anu:
  - Mislite li da treba da preuzmemo Njemačku?
  Crvenokosa lepotica odgovara:
  - Naravno!
  Juliana pita s lažnim iznenađenjem:
  - Zašto?
  Ana odlučno kaže:
  - Pa da kasnije nije bilo pretnje! Da nisam morao ponovo da se borim, sa Nemcima koji su hteli da se osvete!
  Juliana je uzviknula:
  - I tako je!
  Ruska flota proganja Nijemce i potapa njihove brodove.
  Julijana također vodi mentalni dijalog.
  Zašto je potrebna molitva? Jer čovjeku uvijek nije dovoljno ono što ima. Kako prihodi rastu, rastu i potrebe. I ovo je dobro. To je ono što pokreće napredak. Ljudi žele sve više i više. I ruski bogovi pomažu u tome, stimulišući nauku.
  Mudrost ruskih bogova je velika.
  A kršćanstvo? Šta uči?
  Da će Zemlja i sve što je na njoj - gorjeti! Da li je zaista moguće potaknuti razvoj čovječanstva?
  Naravno - ruska vjera ne uči, za razliku od kršćanstva i islama, o kraju svijeta. Rodnoverie uči da će se ljudi u budućnosti razvijati i postati poput bogova-demijurga.
  Da će nauka, napredak i razum od nas napraviti bogove! I da će ljudi postati jači i mudriji.
  Šta hrišćanstvo uči?
  Šta smo mi glina? Da smo niko! Da je Bog sve, a čovek ništa!
  Ali Rodnoverie uzdiže osobu.
  Ali najgora stvar u Bibliji je uzdizanje Jevreja iznad ostalih naroda. Nakon toga se pitate kako neko vjeruje u tako nešto. I zašto se hrišćanstvo pokazalo tako upornim?
  Ali Rimljani su mogli smisliti svoju religiju. Oni su pametni. I napravite svoj monoteizam.
  Zašto nam treba tuđa vjera. Tu je i raj - Iriy. I Put između zvijezda, duž Mliječnog puta, i doktrina evolucije duha. Kada i sam budeš mogao da porasteš do Boga.
  I ne budi samo ovca koja se saginje nad rajem, a njeno jagnje je tjera gvozdenim štapom.
  Dakle, postoji izbor.
  Ili svoju, ili jevrejsku - tuđu!
  Pa zašto Rusima treba tuđa vera. Oh, zašto Petar Veliki nije oživeo Rodnoverie.
  Molili bi se svojim bogovima, i svojoj Bogorodici Ladi.
  I ruski bogovi bi postali jači od svih i vodili bi nas do pobede.
  A Arapi? Oni su stvorili svoju religiju. I nisu uzeli tuđe.
  Eh, pa zašto u Rusiji nije bilo ruskog Magomeda.
  I zašto nijedan kralj nije podržao proroke u tome?
  Nova religija - Rodnoverie u obliku monoteizma!
  I slava Velikoj Rusiji!
  U međuvremenu, sovjetske trupe love Hitlera kako bi dokrajčili njegovu eskadrilu.
  Djevojke su se okrenule prema sebi i zavrtjele.
  Viktorija je, udarajući bosom nogom po oklopu, primetila:
  - Ovde je najteže pronaći Hitlera, a ne pobediti ga!
  Juliana se zahihotala.
  - A gde će on! On će biti slomljen!
  I devojka se ponovo zamisli.
  Postoji velika zabluda da je Biblija Božje otkrivenje. I na čemu se zasniva? Zaista, u Starom zavjetu, Jevreji su u ime Boga činili strašne stvari. Žene i djeca su ubijani, gradovi su spaljivani, a čak su i životinje kažnjavane.
  Može li viši um biti takav? Vjerovatno ne. I malo je vjerovatno da bi Bog odobrio ubijanje djece od strane Jeliseja. U svakom slučaju, Bog Rod. Zaista, odakle vam ideja da u Bibliji postoji otkrivenje Vrhovnog Stvoritelja Univerzuma?
  Na osnovu čega?
  Čak ni sama Biblija ne kaže da postoje druge planete koje naseljavaju ljudi i koje je stvorio Jehova. Nema sumnje da je svemir pun zvijezda sa planetama. I čak je zapisano da je Bog postavio zemlju na čvrste temelje, neće se zauvek pokolebati.
  Sviđalo se to vama ili ne, ali ne i naučna biblijska knjiga. Dakle, vredi li ga težiti? I koliko puta sadrži izraz - krajevi Zemlje, četiri kraja zemlje, nebeski svod i tako dalje?
  Općenito, slika Krista je najkontroverznija. Da li bi Svemogući Bog i Stvoritelj Univerzuma patio na krstu? Ovo je nekako neprirodno i miriše na mazohizam. Radi čega ići na Krst kod Belog Boga. Još jedna stvar za borbu sa mačem. Možda čak i protiv Černoboga. Neka vrsta dualizma dvije suštine univerzuma.
  E sad, ako pođemo od slavenskih legendi o Belom Bogu, onda je to mnogo logičnije. Ne mazohizam, i zahtjevi simpatije i vjere, već najveće herojstvo svijetlog dijela Boga Roda. U svojoj borbi protiv zla i Černoboga.
  Na kraju, Belobog je pobedio smrt, i ljudima, kao i svim stvorenjima u svemiru, dao radostan život.
  Štaviše, za razliku od kršćanstva, koje daje sreću samo malom postotku onih koje je svemogući Bog unaprijed izabrao, u Rodnoveriju svi razumni ljudi štede. Tačnije, dobijaju besmrtnost.
  Loši ljudi su kažnjeni. Inkarniran u robove, bogalje, gubitnike. U ekstremnim slučajevima čeka ih pakao. Ali ne zauvek. Odsluživši propisanu kaznu u paklu, duša se ponovo inkarnira. Čak i poslednje kopile zadržava šansu da odraste do Boga-demijurga. Ili pronađite vječno blaženstvo u Iriji.
  Heroji ratnici imaju svoje nagrade. Ili ćete se inkarnirati u kralja, komandanta, milijardera, izuzetno srećnu osobu ili neku vrstu fenomena. Ili ako ste već umorni od podviga i neprestane borbe, čeka vas odmor u Iriji. I tako sva najrazličitija zadovoljstva. Ti si kao zauvijek mladi milijarder u odmaralištu.
  A čekaju vas prelijepe Valkire, cijeli haremi i palače. I zabava, i praznici, i putovanja, i igre, i gozbe, i slatko vino od kojeg glava ne boli, i laki podvizi. Možda i ti imaš moć u Iriji i robovima, i najljepšim ženama. I žene-junakinje u Iriji, najljepši i najprijatniji mladići. I sve će biti lijepo i divno.
  Užici, samo užici i razonode - ultramoderno i drevno.
  A kada se umorite od blaženstva, možete se ponovo inkarnirati na Mliječnom putu.
  I nastavite svoj pokret sa Samopoboljšanjem. Da bi jednog dana postao Bog Stvoritelj i Sin Najviše porodice.
  Ne jedan da živi sa osobom, već mnogo. I uvijek postoji šansa da svaka duša stigne do vrha.
  Ako se ponašate loše, biće još patnje i muke. I u paklu će se pržiti, što se neće činiti dovoljno. Ali neće biti vječnog mučenja. Grešnik će svoju krivicu iskupiti kaznama u paklu, i dobiće novu priliku za ispravljanje i uzdizanje.
  Ovo je drugačije od kršćanstva i islama, gdje ako odeš u pakao, onda zauvijek i nema šanse. Štaviše, i kršćanstvo i islam obećavaju beskrajne milijarde milijardi godina muke ne zbog loših djela počinjenih tokom kratkog ljudskog života, već jednostavno zbog nevjere.
  I ovo je već jasna tačka preokreta.
  Čak je sasvim jasno da je Rodnoverie bliži i draži modernoj osobi, i racionalniji.
  Refleksija je prekinuta pojavom japanskih brodova na horizontu. Šta je sustiglo nacističku eskadrilu.
  Nacisti se i dalje mogu sakriti, ali bježanje iz bitke je sramota. I tako je fašistički admiral prihvatio neravnopravnu bitku.
  Djevojke trče po palubi, bose i blistave. Ubijaju se i obaraju naciste. Tako hrabri gadovi. Imaju žestoku vatru. I oči blistaju safirima i smaragdima.
  I gole potpetice, zaobljeni treperenje. I blistavi osmesi sijaju.
  I pucao je pištolj od deset inča. Kako blef. Da se čak i razarač Hitlera raspao.
  Juliana je zacvilila:
  - To rade ruski bogovi!
  Viktorija, čije su gole, preplanule noge bljesnule, ispravila je:
  - Radije, sami to radimo!
  Veronika je predložila:
  Hajde onda da pevamo!
  Crvenokosa Anna je podigla:
  - Naravno, pesma će biti zabavnija.
  I pevao je ceo bataljon devojaka, cela balada.
  Care Staljin-Lev ti si ruska zemlja,
  Za slavu naše domovine...
  U Rusiji smo svi prijateljska porodica,
  Neću požaliti, upoznaj naš život!
  
  Za nas postoji car jednostavno Bog,
  Ko mudro vlada univerzumom...
  I želim da Svemogući pomogne
  I pretvorio se u gomilu mahovine Kajin!
  
  Vjerujem da će biti sreće na Zemlji,
  I radost će zasjati na planeti...
  Mir i radost vladaju svuda,
  Rusija je postala pravi raj!
  
  Carski komunizam će se izgraditi,
  Baci u pakao strašnu urlaju ubice...
  I letimo pravo gore, a ne dole
  Nestanite protivnici-krvopije!
  
  Ne treba razmišljati, kralj uopšte nije loš,
  Daj mu jos malo srece...
  Neka ruski Bog bude sa Staljin-Levom,
  Tada će moći hrabro ugraditi promjenu!
  
  Rusija je rodno mesto slonova,
  Država jednostavno ne može biti divnija...
  Ljudi, ne trebaju nam dodatne riječi
  Ratnik saziva toksin da se bori!
  
  Kako ne pokušati poraziti neprijatelja Rusiju,
  Znam da ćeš prekoračiti granicu...
  Nepobedivi ruski medved,
  I sunce ne zalazi nad Rusijom!
  
  Za domovinu nema više, znaj planine,
  Da vrh svetluca kraljevstvom komunizma...
  Vjerujem da će Gospod slomiti neprijatelje,
  I osmijeh revanšizma neće proći!
  
  Neka Rusija sija nad planetom,
  Zemlja koja je ljudima dala sreću...
  Ispiti, predaja, samo za pet,
  Uostalom, snaga Domovine je nemjerljiva!
  
  Neka bude, ljubav je zauvek slavljena,
  U dvadesetom veku ili dvadeset prvom...
  Neka krv teče nasilno,
  Heroj neće biti jednostavno praznovjeran!
  
  Hrabro si prolio krv neprijatelja otadžbine,
  Pustite je da teče...
  I jednostavno slomiti protivnika,
  Sveta lica blagoslovite za bitku!
  
  Neka bude zvijezda u našoj domovini,
  Šta ukazuje na put i univerzum...
  Veliki san će se ostvariti
  Svi drugi ljudi samo kontrolišu!
  
  Da, uništićemo neprijatelje otadžbine,
  I nositi se sa beskrajnom hordom...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Ne budi pobjednik sa Sotonom!
  
  Iako znate, ruski bogovi su jaki,
  Oživećemo veličinu Rusije...
  Iako su Sloveni podijeljeni,
  Ali ja ću i dalje biti isti mesija!
  
  Naš slavni Car Veliki Staljin-Raj,
  Dobro si pobedio Japan...
  Zato se ratnik hrabro usuđuje,
  I budi sjajan, a ne glupan!
  Ali ne može svako da pobedi. Na nekim mjestima nacisti preuzimaju vlast. Albina i Alvina su oborile po pet hiljada letjelica i dobile još jednu nagradu: Veliku zvijezdu Viteškog križa sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Alvina ruši sovjetski auto i cikne:
  - Radost u Hitleru je moja snaga!
  I golim prstima piše još jednu piruetu.
  Albina spretno odsiječe još jedan sovjetski avion i zacvili:
  - U ime arijevskih ideja!
  Takođe koristi bose noge.
  Devojke iz super klase.
  I kako su mučili pionire... I lomili im kosti usijanim kleštima. Prvo su dečacima polomljeni prsti na bosim nogama. A onda su rebra zgnječena kleštima. A onda su srca pionira izrezana iz sanduka i pojedena bez ceremonije.
  Evo devojaka. Samo barbari i okrutne rovčice.
  Ali sovjetske devojke se osvete nacistima i posečene su mačevima.
  Djevojke i njihov bataljon ušli su u bitku sa nacistima na kopnu. Djevojke su naciste dočekale dobro nišanim hicima, sabljama i bacanjem granata bosim nogama.
  Veronika je bosom nogom bacila limun i zacvilila:
  - Za kralja i otadžbinu!
  I pucao na naciste.
  Juliana je takođe bacila bombu golim prstima i zacvilila:
  - Za prvozvanu Rusiju!
  I prikovao naciste.
  Ovdje se crvenokosa Ana mlatila i zacvilila:
  - Slava majci kraljici Zoji Kosmodemjanskoj!
  I probio neprijatelja.
  Anñelina je takođe eksplodirala, bosim nogama lansirala čitavo bure eksploziva i raspršila naciste daleko:
  - Slava Velikog Ruskog Carstva!
  I Viktorija je zeznula stvar. Pometla je naciste i golim štiklama podlegla razornom limunu.
  Uzviknula je iz sveg glasa:
  - Za nove granice!
  Veronika je prikovala naciste i zacvilila:
  - Za večnu Rusiju!
  A ona je također sekla na naciste i lajala:
  - Za stabla jabuka na Marsu!
  Juliana ga je uzela, udarila Nemce. Ona je bosom nogom bacila granatu na neprijatelja i zacvilila:
  - Za jedno i nedeljivo carsko carstvo!
  I djevojka je zviždala. Vidjelo se da je tinejdžerka postala mnogo veća, grudi su joj bile visoke, struk uzak, bokovi su joj bili mesnati. Već je imala lik odrasle, mišićave i zdrave i snažne žene. A lice je tako mlado. S mukom je djevojka potisnula želju za vođenjem ljubavi. Neka samo maze. I bolje je sa drugom curom, bar joj neće oduzeti nevinost.
  Julijana bosim nogama vrlo spretno baca granate na naciste. I radi vrlo uspješno.
  Ana je veoma crvena i takođe veoma lepa. I općenito, takve djevojke u bataljonu su divne, samo najveći užitak.
  Ana baca granatu bosom nogom i cvrkuće:
  - Neka je slavna Velika Rusija!
  I kako se okreće.
  Pa, devojke, pa lepotice!
  Rides i Angelina. Tako velika djevojka - visoka dva metra i teška sto trideset kilograma. U isto vrijeme, ne debeo, sa gipsanim mišićima i sapima teglećeg konja. Mnogo voli muškarce. Sanja o bebi. Ali do sada to nije uspjelo. Mnogi ljudi se toga jednostavno plaše. I veoma agresivna devojka.
  Ne pitaju njeni muškarci, već ona sama drsko traži. Bez srama i srama.
  I ona to voli. Budite aktivna stranka.
  U isto vrijeme, Angelina je divan ratnik. I postigla je mnoge velike stvari. Viktorija komanduje njihovim bataljonom.
  Baca i bombu bosom nogom i viče:
  - Biće svetla nad zemljom!
  Veronika baci limun bosom nogom i šapće:
  - Slava Velikog Ruskog Carstva!
  Juliana također baca gole prste i urla:
  - Za slavu domovine sveca!
  Anna vrišti:
  - Sa nezemaljskom tugom!
  I poklon bačen bosom nogom također leti.
  Dalje, Angelina zavija. Također, bosim nogama baca čitavu gomilu granata.
  I junačka djevojka urla:
  - U ime belog Boga!
  Viktorija je takođe poslala granatu golim nožnim prstima i viknula:
  - U ime Hrista!
  I ispalio nekoliko hitaca.
  I Angelina je počela da škraba iz mitraljeza. Bila je jako dobra u tome.
  Ukratko, devojka je zver.
  Veronika je zacvilila od aplomba:
  - Ja sam zapravo Supermen!
  I bacila bombu bosom nogom.
  Juliana je takođe pucala. Ubio naciste.
  Tweeted:
  - Slava Rusiji!
  I bosom nogom ispalila je granatu.
  Anna je također vrisnula:
  - Za svetu Rusiju!
  Angelina je bacila čitavu kutiju na naciste. I uzela ga je, urlajući od pomahnitalog bijesa:
  - Za Svaroga!
  Viktorija ga je uzela i zacvilila:
  - Za novi sistem!
  I bacila je bombu bosom nogom!
  Veronika je blejala:
  - Za čelične mišiće!
  Takođe je izbacila granatu golim nožnim prstima.
  Juliana ga je takođe uzela i zacvilila:
  - Za ljubav i magiju!
  I bosih nogu u pokretu.
  Anna crvenokosa đavo je uzela i bacila kutiju granata i zacvilila:
  - Van granica na Marsu!
  Angelina će također pokrenuti bure dinamita i promrmljati:
  - Za svetski poredak Rusije.
  A Viktorija kako laje:
  - Za novi put do sreće!
  Nakon toga, djevojke se zajedno smiju.
  Nataša nastavlja da piše...
  Trupe Sovjetske Rusije kretale su se u pravcu grada Krasnodarra. Oleg Rybachenko i Margarita su bili u prvom planu. Dječak i djevojčica su već uspjeli postati poznati i dokazati se u bitkama. Borili su se od prvih dana opsade Voronježa.
  Ova deca su zaista heroji. Upravo su oni igrali ulogu fenomena koji je držao Voronjež tokom jesenjih, zimskih i prolećnih napada.
  Zatim su dječak i djevojčica, također bosi i polugoli na hladnoći, legli kraj mitraljeza.
  Kada ste bosi na hladnoći, ruski bogovi vam daju fenomenalnu snagu i sposobni ste za velika čuda.
  Dečak i devojčica su počeli da pucaju iz mitraljeza na Japance koji su napredovali. I uradili su to izuzetno dobro. Što nije šut, onda pogodak. Takvo čudo napravila su polugola, bosa djeca na hladnoći. I upravo zahvaljujući hladnoći i činjenici da su bose noge bile u dodiru sa snijegom, u pomoć su im priskočili ruski bogovi Demijurga.
  Oleg Rybačenko, pucajući i koseći naciste, cvrkutao je:
  - Vjerna Lada, pomozi nam!
  Margarita, ova hrabra, zlatnokosa devojka, koja je istrebljivala naciste, takođe je odjeknula:
  - Zli neprijatelji će biti poraženi!
  Dječak Oleg je bosom nogom bacio granatu, rastjeravši naciste, siktao:
  - Slava otadžbini - majci našoj!
  Margarita je također bosom nogom lansirala granatu i zacvilila:
  - Neprijatelji će se motati oko kante!
  Dječak i djevojčica borili su se sa kolosalnom žestinom. Imali su toliko volje, snage i karaktera da se moglo samo čuditi.
  Oleg Rybachenko, pucajući, pjevao:
  - Slava Svarogu!
  Margarita, snimanje, izdano:
  - I Svemoguća porodica!
  Mladi ratnici su bili sjajni i divni!
  Oleg, šaljući metke iz mitraljeza bez promašaja, izdao je:
  - Otadžbina je iza nas, Beli Bog je sa mnom!
  Marguerite je oduševljeno cvrkutala:
  - Da bi neprijatelj domovine poginuo u teškim mukama!
  I djevojka je pokazala svoj dugi jezik.
  Oleg, slamajući naciste, vrisnuo je:
  - Neka bude slava na Zemlji!
  Margarita se složila sa ovim:
  - Neka je slava!
  I pokosio naciste.
  Deca su pokosila Nemce stotinama i hiljadama. Penjali su se i bukvalno bacali leševe na sve prilaze.
  Oleg se zakikotao i primijetio, istrebljujući naciste:
  - A Crni Bog pomaže u borbi!
  Margarita se oduševljeno složila:
  - Za nas i Černoboga!
  I bosom nogom, kako ispaliti granatu.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Hiljade hiljada...
  Margarita je, slamajući Frica, dodala:
  Puk za pukom...
  Uništavajući dječaka terminatora, zacvilio je:
  - Pobijedićemo Japance iz mitraljeza!
  Djevojka Terminator je oduševljeno dodala:
  - Naši heroji su prekrasni!
  I opet granata leti s bose noge.
  Oleg Rybačenko je zacvilio:
  - Devojka je u pravu, lepotica gazda!
  A dječak također baca bombu bosom nogom.
  Za dijete se mora reći da je lijepo i veoma mišićavo. I kako se bori.
  Margarita uzvikuje, istrebljujući naciste:
  - Za svetu Rusiju!
  A granata bačena bosom nogom leti.
  Oleg dodaje:
  - Za ruske bogove!
  A takođe leti i granata koju je ispalila dječakova gola noga. I rastura protivnike.
  Margarita, istrebljujući naciste, šapuće:
  - Za slavu domovine bogova!
  I isplazi jezik!
  I opet, granata koju je bacila djevojčina bosa noga ruši naciste. I mitraljezi pucaju.
  Oleg, seče neprijatelje, cvrkuće:
  - Heroji domovine skupljaju uzbunu.
  I opet dolazi na red.
  I granata koju je bacio dječak leti.
  Margarita takođe slama neprijatelja i sikće:
  -Za svetu Rusiju!
  A sada granata leti od bacanja bosog stopala djevojke. Raspršuje neprijatelja na sve strane.
  Oleg, pucajući, i skoro svaki metak leti do mete, pjeva:
  - Moja domovina...
  I opet bosom nogom granata protiv nacista.
  Margarita, istrebljujući naciste, zacvilila je:
  - Ponosno i slatko!
  I granata juri sa bosog stopala djevojke.
  Oleg Rybachenko, pucajući na neprijatelja, dodaje:
  - Moja domovina...
  Djevojka, bijesno pucajući, dodaje:
  - Vi ste kruna uma!
  I opet, smrtonosna granata poleti sa devojčinog bosog stopala.
  Planina Veliko sedlo bukvalno je posuta leševima nacista. Nacisti su je zalili krvlju.
  Dečak i devojčica su tada bili obasjani neuveloj slavom, ali Velika Sedla planina nije bila predata.
  A sada se bore kao divovi i dalje na zemlji Sovjetske Rusije...
  Do kotrljanja dolazi do talasa cunamija. Što pada na položaje ruskih trupa. Ali oni hrabro odražavaju navalu neprijatelja. I pokažu svoje herojstvo.
  Oleg puca i cvrkuće:
  Uvek ćemo biti verni!
  I opet mu poleti granata sa bose noge. I razbija naciste.
  Margarita takođe puca. I on to radi vrlo, vrlo prikladno, govoreći:
  - Rusija se neće savijati!
  A takođe i granata ispaljena bosom nogom pogađa naciste.
  Djeca Terminator upravljaju i pedaliraju.
  . POGLAVLJE #9
  Borbe na svim frontovima ključaju kao huk vulkana.
  A opsjednuti Firer je očito nezadovoljan tokom rata.
  Hitler je ogorčeno progunđao:
  - Toliko godina obećavaš mi pobedu! A nje još uvek nema i nema! Postaje stvarno jezivo!
  Mainstein je samouvjereno odgovorio:
  - Ali moj Fireru... Rusi su kopali veoma duboko.
  Firer je zaurlao:
  Pa ih iskopajte! Moramo prekinuti patnju njemačkog naroda i zaustaviti rat!
  Mainstein je elokventno rekao:
  - Rusi nisu protiv sveta... Ima o čemu razmišljati!
  Hitler je odlučno rekao:
  - Mira u svakom slučaju neće biti! Samo pobeda! Moramo jednom zauvijek stati na kraj boljševičkoj zarazi!
  Mainstein se složio sa ovim:
  - Da, potrebno je dokrajčiti mog Firera! Trudimo se da sačuvamo krv Arijevaca. I obično napredujemo po vrućini, tako da Arapi i Crnci idu naprijed. Ovo je naš kredo!
  Firer je strogo naredio:
  - Napredujte duž reke Don... A u isto vreme, bilo bi lepo da zauzmete Tihvin i zadavite Lenjingrad u dvostrukom prstenu blokade!
  Mainstein je klimnuo u znak slaganja.
  - To bi bilo lepo moj Fireru! Uopšte nije loše!
  Hitler je, pokazujući zube, siktao:
  - Pobijedićemo dijagonalno!
  U međuvremenu se oglasio rog. Povodom praznika zabava: borbe gladijatora.
  Firer je progunđao:
  - Rođeni smo da ostvarimo bajku! I još uvijek treba biti ekonomičan!
  Zaista, u arenu su ušle tri crnopute devojke, u natkolenicama, golih grudi i bosonoge. Naoružan trozubcima i bodežima.
  Protiv njih su izvedene tri ljepotice bijele, ali tamne kože. U ovom slučaju, jevrejski.
  Takođe skoro gola, samo u tankim gaćicama. Naoružan mačevima i malim štitovima.
  Hitler je veoma voleo kada se devojke tuku. Ali on ne voli kada bijelke umiru. Stoga su u ring dovedeni crnci, Jevreji, Cigani - oni koje nije žao pustiti. Ponekad su se borili i ruski zarobljenici.
  Općenito, Firer je donekle promijenio svoj stav prema Slavenima. Svetlokose i lepe Slovenke počele su da se udaju za Nemce. Štaviše, kao druga, treća i četvrta supruga.
  Poligamija je legalizovana u Trećem Rajhu. Štaviše, vladao je oštar nedostatak muškaraca. Osim toga, oženivši se prekrasnim plavušama drugih nacija, Firer je očekivao da će povećati broj Volkdojčea. Općenito, premalo je Nijemaca da bi vladali svijetom. Tako da smo morali sve povesti.
  Mnogi Poljaci su dobili njemačko državljanstvo. Sloveni sa arijevskim karakteristikama takođe su zabeleženi kao Germani.
  Umjetnu oplodnju aktivno su koristili genetski najdarovitiji muškarci. I to se radilo veoma aktivno.
  I sam Hitler je razmišljao o miru na istoku. Ali bio je tvrdoglav. Štaviše, SAD i Britanija će uskoro imati atomsku bombu i nije se tako lako okrenuti protiv njih.
  Bosonoge i vitke djevojke: crnci i bijelci su se uhvatili u koštac. Bitka je počela.
  Firer je upitao Speera:
  - Recite mi, ministre, zašto ima dovoljno robova, a nema pobede?
  Glavni oružar je iskreno odgovorio:
  - Zato što je kvalifikacija radne snage niska. Afrikanci su vrijedni, doduše pod prisilom, ali slabo obučeni. Dakle, nije sve tako jednostavno s tehnologijom.
  Hitler je naredio:
  - Robovi moraju biti obučeni! I ne štedite ih bičeve i peći. Generalno, krajnje je vrijeme da se stane na kraj Rusima. Šta ti tamo ne ide?
  Speer je elokventno rekao:
  - Novi top visokog pritiska, daje nam ogromnu nadmoć na bojnom polju. U tom pogledu smo jači nego ikad. Plus nova generacija piramidalnih tenkova. Tehnika se popravlja, gospodaru. I pobjeda je blizu!
  Firer je kiselo primijetio:
  - Ne daj Bože... Ali ovo nije prva godina da mi govoriš!
  Speer je primijetio:
  - Rusi skupljaju poslednje rezerve. Gotovo da nemaju više muškaraca. Imamo Afriku i Arape, i naravno Evropu. Izgladnjećemo ih. Oni trivijalno nemaju dovoljno stanovništva protiv nas. Dakle, pobjeda je neizbježna i vrijeme je na našoj strani!
  Mainstein pila za dodavanje:
  - Turska takođe pojačava vojnu akciju, koja je od nas dobila dosta naoružanja na kredit!
  Firer je šutio i gledao u scenu bitke. Jevreji su se borili skladnije. Jedna crna žena je već ubijena. Drugi je zadobio nekoliko rana i spremao se da padne. Uh, bilo bi bolje pustiti lavove na njih, ili krokodile.
  Hitler je prilično oštro primijetio:
  - Turci nisu dovoljno aktivni. To je činjenica. Trebaće ih stimulisati. I općenito, zašto nema strateških pomaka?
  Mainstein je uvjeravao Firera:
  - Ove godine će Kavkaz biti naš veliki. A sa njim će rat ići drugačije. A Staljingrad ćemo mi zauzeti. Siguran sam u to. Stvorili smo veoma moćne gasne topove koji će odlučiti o ishodu bitke.
  Firer je zaurlao:
  - Neće ići - odgovori glavom!
  U međuvremenu, ratnici napadaju naciste, djelujući s kolosalnim očajem.
  Bataljon djevojaka samouvjereno se borio protiv nacista. Djevojke su se borile protiv svih napada, pucale, bosim nogama bacale granate i pjevale:
  Neka se slavi sveta zemlja,
  Draga moja planete...
  Narod Rusije je prijateljska porodica,
  I ne gazite otadžbinu čizmama!
  
  Neka mudri Nikola u Rusiji,
  On će svoju zemlju podići do samih zvijezda...
  On je pravoslavac, vladar sveta,
  A pobjeda je kraljevski element!
  
  Rusija je domovina bogova,
  Ima najbolje vojnike u svemiru...
  A žene će kuvati pite,
  Sa svojom snagom u bitkama nepromijenjenom!
  
  Neka naši Rusi slave slavni put,
  Koji pokazuje put bez ivica...
  Niko nas ne može skrenuti sa puta,
  Nećemo odati počast nevjernicima!
  
  Veličina Rusije je velika,
  Ona je lepa i strašna za neprijatelje...
  Postoji ruski put i jako veslo,
  Prosto je opasno raspravljati se sa domovinom!
  
  Neka Rusija, zna to kako treba, procvjeta,
  Postignite nešto što ne možete izmjeriti...
  Ispiti, predaja, samo za pet,
  Pošto vjeruješ Rodu bez granica!
  
  Nosimo kraljevsku vjeru,
  Do najdaljih prilaza Rusije...
  Nas devojke nemamo vise od dvadeset,
  Ali vjerujemo da su svi borci ljepši!
  
  Ne, ruska leđa se neće saviti,
  Oštrica neprijatelja vojnika neće savladati ...
  Satana neće vladati Rusijom,
  A tijelo u borbi samo postaje mlađe!
  Berlin je lako borci vjeruju da ćemo uzeti
  Sa snom koji je krilati...
  Slomićemo sve protivnike odjednom,
  I vjerujte mi, odmazda čeka različite hanove!
  
  I Isus, i Bog Sveti Svarog,
  Rusija je veoma draga vitezovima...
  Iza nas je najljubazniji Beli Bog,
  U ime naše majke Rusije!
  Devojke su pevale i bacale granate na naciste.
  Viktorija je bosom nogom bacila limun i zapjevala:
  - U Rusiji su devojke borci!
  Ovdje je Veronika lansirala smrtonosni poklon svojim golim udom i izdala:
  - A mi smo ratnici super klase!
  I dao rafal iz mitraljeza. Pokosila je nekoliko redova nacista.
  Juliana, prelijepa djevojka, također se okrenula. Odsjekla je naciste... I zapjevala je zube:
  - Planeta će spoznati veličinu Rusa!
  I blistajte oštrim zubima!
  Lijepa i vatrena Ana je također ispalila granatu. Rastjerala je naciste i zacvilila:
  - Za novi svet! Sada si moj idol!
  A kako treperi bosa noga!
  I veličanstvena Angelina će uzeti i lansirati granatu. I rasturi sve protivnike.
  Ova devojka ratnica je veoma zdrava. I samo prava boginja. Ona ima takvu energiju.
  A ratnik je zaurlao:
  - Slava otadžbini, i nama!
  Viktorija ga je uzela i prosiktala, ispalivši iz ruke:
  - Neka naša domovina bude na vrhuncu uspjeha!
  I bosa noga baca granatu. Koji leti i uništava sve.
  Veronika također puca, i vrlo uspješno ubija generala iz reda plemenitih nacista.
  A granata bačena bosom nogom leti. Fašisti padaju.
  Djevojka vrišti:
  - Samo mrtvi sumnjaju u veličinu Rusije!
  I pokaži biserne zube!
  Juliana spremno potvrđuje:
  Mi smo najjaci od svih! Bili smo juče, danas smo!
  Crvenokosa Anna oduševljeno dodaje:
  - I mi ćemo sutra!
  Granata bačena bosom nogom razdire protivnike.
  Angelina je bosim nogama lansirala cijelu kutiju školjki i rekla:
  - Budućnost je naša!
  Ruska, tačnije, sovjetska vojska upala je u Krasnodar.
  Ispred su išli dječak i djevojčica: Oleg i Margarita.
  Djeca su istrebila naciste i napredovala prema nekadašnjoj carskoj palati koja je nekada pripadala Romanovim. Mainstein, najslavniji Hitlerov feldmaršal, svečano je najavio da neće napustiti glavni grad i da će tamo ostati zauvijek.
  Oleg je ispalio rafal na Nemce i bacio granatu bosom nogom, cvileći u sebi:
  - Rusija se nikada neće predati!
  Margarita je također golom nogom lansirala limun i graknula, pokazujući zube:
  - Pobijedi ili umri!
  I bataljon devojaka da se probije do palate, gde se sklonio feldmaršal Mainstein. Sve devojke su bile u uniformi, ostale su samo gaćice. I takvi skoro goli ljudi se bore kao heroine.
  Viktorija bosom nogom baca granatu i škripi:
  - Nikolaj, ti si mikado!
  Veronika je golim udovima lansirala i dar smrti i cvrkutala, pokazujući zube:
  Naš kralj je najbolji!
  I kako blista poput bisera! I tako divna devojka.
  Juliana također cvrkuće od oduševljenja, i bosom nogom baca granatu:
  - Ja sam pobednik psihologije!
  I pokazala je svoj jezik.
  Uništava naciste.
  Anna također puca, ova crvenokosa vrag. I to tako dobro radi. Kosi naciste.
  I urlati na sav glas:
  - Slava mojoj svetoj zemlji!
  I pokazuje zube!
  Angelina je također herojska žena, koja će lansirati cijelu kutiju eksploziva.
  A nacisti su letjeli na sve strane.
  Djevojke kreću u ofanzivu, slamaju protivnike. Postizanje opipljivog uspjeha. Osjećaju zastrašujuću gracioznost, i neumoran pritisak, i odsustvo slabosti. A gole grudi su najbolja garancija nepobedivosti i nepotopivosti.
  Viktorija, odsecajući naciste, cvrkuće:
  - Ruke od hrasta, glava od olova!
  I baca granatu bosom nogom. Rasipa naciste.
  Valentina takođe puca.
  Razbija Nemce. I razbija ih na komade.
  Sve bliže i bliže palati. I bosa noga baca granatu.
  Uplašeni nacisti se predaju. Razdvojiti se.
  Terminator Girl kaže:
  - Budi s nama Perun!
  Juliana je prekrasna terminatorka koja puca u sebe i uništava fašističke militariste. Pokazala je zube.
  Djevojka je graknula:
  - Mi smo heroji najveće Rusije!
  Djevojka je bosom nogom bacila granatu. Raspršili neprijatelja.
  Juliana ga je uzela i ponovo zapjevala:
  - Naučio Suvorova da gleda unapred! A ako ustaneš, stani do smrti!
  I nacerila se.
  Vatrena Ana je takođe pevala i lajala:
  - Za nove granice!
  I dodao sa smiješkom:
  - A mi smo uvek ispred!
  Angelina, junačka djevojka, također je pucala na neprijatelja. Rastjerao carsko-nacističku gardu i zacvilio:
  - Za dostignuća ere!
  I opet lete bombe bačene bosim nogama.
  Devojke pritiskaju neprijatelja. Pamte herojsku odbranu Voronježa i Staljingrada, koja se vekovima neće zaboraviti.
  Eh, kako je takva vojska mogla izgubiti u stvarnoj istoriji, pa čak i od nacista?
  To je sramota.
  Viktorija bosom nogom baca granatu i zviždi:
  - Za rusku granicu!
  I Veronika je bosom nogom lansirala nešto smrtonosno i očajnički zacvilila, pokazavši zube:
  - Za nova dostignuća!
  I okrenula se nacistima.
  A ovdje i Juliana, kako će uzeti i pobijediti. A onda ga je uzela bosom nogom i ispalila granatu.
  A onda je zapevala:
  - Nećemo podleći neprijateljskoj diktaturi!
  I ogolila lice!
  Prelepa veoma mlada devojka sa likom sportiste. I veoma hrabar.
  A Ana je kao šaka nacistima. On ih zgnječi, a bosom nogom vrlo spretno baca granatu.
  I razbacuje neprijatelje, kao da su boce odletjele s lopte.
  Djevojka urla:
  - Čokolada, to je naš način!
  Ana zaista voli čokolade. A pod kraljem, pijace su pune robe. Šta se može reći o caru Nikoli? Ne daj Bože da se kralj-gubitnik pred našim očima pretvori u velikog. A za ovo je potrebno samo da se djevojke bore na frontovima.
  I par djece-heroja koji nisu dozvolili nacistima da zauzmu planinu, Visokosnu i Veliko sedlo. Kada je odlučena sudbina Visokokosne.
  Tako je rusko sovjetsko carstvo slomljeno.
  Angelina je također pokrenula bure za ubistvo i mitraljezom srušila vanjski zid carske palate.
  Sada djevojke već trče po sobama. Uskoro će se dogoditi odlučujuća prekretnica u ratu.
  Viktorija oduševljeno kaže:
  - Verujem, sreća me čeka!
  I opet baca bombu bosom nogom.
  Veronika, vodi smrtonosnu vatru. Vezenje protivnika, tweetovi:
  - Definitivno imam sreće!
  I opet poleti granata ispaljena bosom nogom.
  A tu je i Juliana, kao par vezanih bombi ispaljenih iz njenih bosih nogu. I uništiti protivnike.
  Onda prasne u smeh:
  - Ja sam devojka iz komete.
  I opet izbacuje vatrene jezike smrti.
  A onda Anna, ova terminatorka, već juri. Kako je sve uzela i razmazala. Jednostavno super.
  Ratnik koji je pravi demijurg bitke.
  I škripi u sebi:
  - Naša posada, tu je najveća hrabrost!
  A onda se pojavila Angelina. Tako kul i nervozan. On zarazi sve svojom mahnitom energijom. Sposoban da porazi gotovo svakog neprijatelja.
  I ratnica otkriva svoje biserne zube. I veći su od konja. Evo devojke.
  Angelina se zakikota i vikne:
  - Za patlidžane sa crnim kavijarom!
  A devojke su iz sveg glasa vikala:
  - Jabuke će procvjetati na Marsu!
  U julu 1947. borbe su nastavljene na sovjetsko-njemačkom frontu. Nemci su napredovali duž Dona. Istovremeno su i dalje pokušavali da zauzmu Voronjež.
  Četiri djevojke su se hrabro borile i pokazale herojstvo.
  Pucali su pravo.
  Ovdje je Natasha bacila granatu bosom nogom, rastjeravši naciste. I zarežao:
  - Slava herojima Rusije!
  Prekrasna četvorka djevojaka sa veoma oblinama. Skinule su grudnjake i otkrile grudi. A bradavice su tako jagodaste, ukusne.
  Vodi vrlo dobro usmjerenu vatru i Zoya. On kosi naciste, i cvili od ushita:
  - Ja sam svetski šampion!
  I takođe bacite granatu kao bosa. Nacisti se raspršuju u različitim smjerovima, poput valova od pada meteorita.
  Da, Zoja voli da ubija!
  A onda je Augustin u plamenu. Takođe puca veoma precizno. Istrebljuje Fritz.
  I opet granata poleti sa njene bose noge. Razbija naciste u komade.
  Svetlana takođe zakucava Frica. I peva:
  - Ja sam zgodna devojka! Sve ću zgnječiti u krpu!
  A njeni goli nožni prsti razaraju.
  Djevojke naravno čak i jako puno! Predivna, rascvjetana, hrabra.
  I Nemci usporavaju napredovanje. Iako artiljerija aktivno radi. Što je odlično! Samo najveći akrobatski velomajstorski.
  Nataša puca... I pred očima joj bljesne scena mučenja.
  Nemci su uhvatili komsomolku. Skinite je golu. I stavili su ga u kotao sa vodom. Ispod njega su zapalili vatru. Počeo da kuva živ. Djevojka je vrisnula od nepodnošljive boli. Nacisti su je pustili da iskoči iz kotla.
  Zatim su vodu ohladili, pa su je ponovo bacili i počeli da je zagrijavaju. Tako su djevojku kuhali nekoliko puta.
  Evo čudovišta... Onda su djevojku objesili na stalak i spalili je usijanim štapom. Izmučene ljepotice do smrti.
  Pa, kako se ne osvetiti.
  Nataša baci bombu bosom nogom, raspršuje Fritz i smiješi se sama sebi.
  Ovo je tako velika ljepota.
  djevojka kaže:
  -Biće kul!
  Zoya se također okrenula. Ubio fašiste. Odsjekla je naciste i njihove plaćenike.
  Onda je opet bosom nogom bacila granatu i cvrkutala:
  - Veličanstvena četvorka i golman!
  Zatim se bitka nastavila, uz pritisak i slike.
  Crvenokosa Augustina je bosom nogom lansirala granatu. Rastjerao naciste, natopio puno ljudi granatom. I svi ovi Fritz.
  Onda je zaurlala:
  - Ja sam oličenje domovine!
  A djevojka se predstavila kao silovana. Kako lijepo i cool! I za sebe mlati naciste. Devojka je samo supermen. Najhladniji od svih i stalno napunjen za pobjedu.
  Svetlana je takođe šarmantna devojka. Namjerno se okrenula i pokosila naciste. I onda kako baca granatu golim prstima. Kako razbiti Fritza.
  I takva plavuša će se dogovoriti. Svi pokoše jednim udarcem. I cvrkuće, pokazujući zube:
  - Biće večna svetlost i zora!
  Djevojke ovdje i takav odlomak. Izvanredni ratnici - akrobatika.
  Nataša je zviždala. Bacila je bombu bosom nogom i siktala:
  - Ja sam sjajna devojka!
  Iako je ovo neskromna izjava, delimično je tačna. Ovi ratnici su slatki.
  I veoma lepa. Sa blistavim očima i bisernim zubima.
  I slavno se bore, bosim nogama bacaju razbijajuće predmete.
  Ali pobijediti naciste je izuzetno teško. To je kao udaranje u zid.
  Zoja ga je uzela i ispalila liniju na naciste. I pokosila ih je, kao da je džinovski konj bio kopito, razbijajući travu.
  Tada je djevojka bosom nogom bacila granatu i zagugutala:
  - Ja sam takav san miliona!
  I pokazala je svoj jezik. Ovo je devojka - pravi terminator. Svi će biti unapređeni i raskomadani. I piljenje bez ikakve sumnje velikom brzinom.
  Zoya ga je uzela i zapjevala:
  Vojnik je uvek zdrav
  Vojnik je spreman na sve!
  Augustine je također bacila granatu bosom nogom. Dobacila je fašiste i sa aplombom rekla:
  - I prašinu kao sa tepiha, sklanjamo s puta!
  Svetlana, snimajući, dodala je:
  - Ne menjaj noge! Naša lica blistaju! Sjajne čizme!
  Ratnici kao što vidimo u punoj odjeći. A devojkama ne trebaju cipele. Oni su u stanju da izbrišu svakoga u prašinu ili prah, takve sive boje.
  Nataša, pucajući na naciste, pomisli. Zaista, zašto je nemoguće uspjeti bez varanja? Ovdje je Staljin, na primjer, preuzeo i preuzeo vlast na prevaru. Obećao je Zinovjevu i Kamenevu zlatne planine, ali ih je sam upucao.
  Da li je logično to učiniti? Tačnije, logično je - ne možete prevariti, ne možete živjeti!
  Nataša je bosom nogom bacila granatu i zagugutala:
  - Ja sam velika zvezda!
  I Zoya je pucala. Shvatio i cvrkutao:
  - I ja sam super!
  A granata bačena golim prstima leti. I kako to fašisti dobijaju. Po najvećim krajnicima.
  A Augustin puca. I stvarno dobro pogađa. I pobijedila je Frica, kao udarcem malja.
  I bosa noga takođe veoma slavno baca granatu.
  Avgustin je zacvilio:
  - Ne budi se slavno dok je tiho!
  I opet dobro namjerno okrenuo.
  Svetlana je ponovo udarila. Ubio fašiste. I promrmljao:
  - Ja sam super devojka!
  I zablistajte očima i cvilite glasom!
  Da, to su takve devojke da sa njima ne treba ni prst u usta - ujedaće!
  Nataša je, pucajući, rekla:
  - Počeli su da pričaju, sve o dugovečnosti.
  Zoja je, bacivši bombu bosom nogom, dodala:
  - Odlučili smo da sačekamo malo dok sisamo krv...
  Augustin je bacio granatu i cvrkutao:
  - Ukusno za treću!
  Svetlana je golim prstima lansirala dar smrti i zacvilila:
  - Oh, ja sam kul!
  U julu, Nemci su skoro okupirali Voronjež i stali. Nastupilo je privremeno zatišje.
  . POGLAVLJE #10
  Ali Crvena armija pokušava da izvrši kontranapad.
  Oleg Rybačenko, koji još uvijek izgleda kao dječak od oko dvanaest godina, i djevojčica koja također izgleda istih godina kao Margarita, trčali su ispred ruskih sovjetskih trupa.
  Oni se upucaju. Iza ramena su vreće granata.
  Oleg je pucao na Nemce. Pokosio gomilu.
  Bacio je bombu bosom nogom i zacvilio:
  - Ja sam terminator, na tvojim kolenima.
  Margarita je takođe bacila granatu bosom nogom i dodala:
  - Neprijatelje Rusije pometu sa lica zemlje!
  Dječak i djevojčica jure k sebi i rasturaju protivnike. Oni su pjenušavi i najkul na svijetu.
  Oleg, vječiti dječak, puca na Nijemce i pjeva:
  - Pometu te kao maslačak! Mi smo terminatori, a ne dečaci!
  I opet baca bombu bosom nogom.
  Margarita takođe zakucava i kaže:
  - Mi smo kul šampioni! Rusija je iza nas!
  Dječak i djevojčica svi idu naprijed. Imaju toliko uzbuđenja i vatre. A Nemci bukvalno slikaju ispod svojih kopita.
  Tačnije golih, dječjih stopala.
  Oleg svakim metkom puca i ubija neprijatelja.
  Da, dječaka, izgleda, nije tako lako zaustaviti. On je pravi terminator.
  Margarita opet baci bombu bosom nogom i zaškripi:
  - Super sam! Postat ću međunarodni šampion!
  I smeje se u sebi...
  U međuvremenu, djevojke se svađaju. Ima više ženskih odjeljenja.
  Evo dolazi ceo bataljon. Bosonoge djevojke u kupaćim kostimima. Tako oskudan kupaći kostim u bikini stilu. I bljeskaju gole, okrugle potpetice ljepotica. Divni ratnici.
  A pucaju i na Nemce. Ali ratnici ulaze u borbu prsa u prsa sa Nemcima. Kako se mlati.
  I kako se bodu bajonetima! Evo devojaka!
  Samo super.
  Devojke su tukle Nemce golim nogama i mesožderke se cerekale. Evo ratnika. Djevojke najjačeg reda. Tako se kajzerovi vojnici mlaću.
  I sami su sebe tukli. I dolaze...
  Postoje takvi ratnici super klase. I to svi bosi i gotovo goli. I skaču sebi. I tukli su se golim štiklama. Evo devojaka - sve devojke devojke.
  Viktorija se bori ispred. Još uvijek izgleda kao djevojčica i veoma je vitka. Ubode se u Nemce i peva:
  - Bože čuvaj kralja! I pocepati sav ološ!
  Da, devojke su ovde vrhunske.
  A ljepota Veronika je vidljiva. I plavuša se svađa.
  A veličanstvena Yulfi je djevojka koja je postala general nakon što je sahranila svog muža. Yulfi izgleda odlično. Jako voli muškarce i bez ikakvih predrasuda stupa u kontakte sa njima.
  Zapravo, seks produžava život i veoma je koristan za žene. On ih podmlađuje.
  Ana se takođe bori, i to sa svojom crvenom, bujnom kosom.
  A takođe i divna Angelina - ratnica je jednostavno super.
  Odnosno, cijela kraljevska, tačnije staljinistička garda. Kompletan set lepotica. Tako su predivne i seksi.
  I razbijaju Nemce. Usitnite ih u prah. Sameljite kosti i iskidajte meso.
  I Nemci beže od njihovog napada. Trpe poraz za porazom - iako na lokalnom nivou.
  I tako općenito, dok oni imaju inicijativu.
  Nemci napreduju na jug duž Dona.
  Gerda i Charlotte se bore u najnovijem tenku za dva čovjeka u obliku piramide.
  I bore se prilično dobro. Nemačka mašina je opremljena pištoljem visokog pritiska. Kalibar je samo 75 mm, ali to je dovoljno zbog velike njuške brzine projektila. I kao rezultat toga ogromno opterećenje municije. Devojke u rezervoaru su legle. Mašina je veoma pokretna sa gasnoturbinskim motorom.
  Gerda je pucala na sovjetski tenk i pevala:
  - Ja sam tako divlja vučica, nikad nisam bila u inostranstvu!
  I on se smeje, kucne bosom nogom po džojstiku.
  Ni crvenokosa Charlotte nije inferiorna.
  Takođe super devojka.
  Puca u sebe i golim prstima pritiska dugmad džojstika.
  Predivan ratnik.
  Crvenokosa je, pucajući, upitala Gerdu:
  - Šta mislite, hoće li hrišćanstvo biti konačno zabranjeno?
  Plavokosi terminator je odlučno rekao:
  - Mislim da hoće!
  I ogolila lice!
  Ratnici su generalno odlični u pucanju. Ovdje se Gerda mlatila golim nožnim prstima. I cvrkutala:
  - Mi Arijevci ne treba da verujemo u jevrejsku Bibliju koja propoveda pacifizam.
  Charlotte se složila sa ovim:
  - Tako je, nije se uklapalo! Najbolji smo na svijetu!
  Crvenokosa je ponovo golim nožnim prstima poslala smrtonosni projektil. Srušio sovjetski auto.
  Borbe su izuzetno brutalne. U isto vrijeme, sovjetske djevojke su najbolje.
  Ovdje je Natasha bila prisiljena prekinuti. Fašisti su ponovo na potezu. Tačnije, crnci i Arapi. Nacisti regrutuju vojnike u Africi i Aziji i bacaju ih na sovjetske položaje. Svi pokušavaju da slome brojke.
  Nataška spretno baci bombu bosom nogom i kaže:
  - Staljinova veličina će biti vekovima!
  Zoya dolazi na red. Takođe se baca bosom nogom na protivnike. Nokautira naciste i kaže:
  - Strah je nepoznat lijepim ratnicima!
  Puca i crvenokosi Augustin. I vrlo prikladno. I dok govori:
  - Da, u našoj Otadžbini i srce živi!
  I baca bombu bosom nogom.
  Svetlana, pucajući, govori ljepoticama:
  - Naplatićemo račun prokletim nacistima!
  A iz njega poleti granata ispaljena golim prstima. Uopšteno govoreći, devojke su ovde najvišeg kvaliteta.
  Nataša, pucajući, cvrkutala:
  -Neka ovaj rat bude poslednji!
  Zoya je oduševljeno dodala:
  - Satana neće vladati.
  U julu su Nemci napredovali duž Dona i već su se približavali zavoju. Borbe su ovdje bile u punom jeku. I nećete raspoređivati udarnu moć kako bi trebalo. Voronjež je postao sporedna tačka za rat. Stvarno, šta se brineš?
  Počelo je granatiranje i počelo je zaspati pijeskom i krhotinama. Olujni vojnici su leteli. Bilo ih je mnogo, i svi su bili dosadni kao muhe.
  Djevojka je izrazila:
  - Gmizavci puze kao dosadne muhe.
  I bacila je bombu bosom nogom, srušivši njome nemački jurišni avion.
  Nakon toga, Zoya je uradila isto. Takođe je bosom nogom bacila granatu i oborila fašistu.
  Tweeted:
  - Ja sam bosonogi san, i jednostavno velika lepotica!
  I opet se ratnik okrenuo.
  Bez problema je ušao i crvenokosi Augustin. Ona je bosom nogom zabila auto granatom. Razbila ga je u komade. Koja se raštrkala po cijelom području i ruševinama Voronježa.
  A onda još teže...
  A Svetlana će to uzeti i baciti granatu golim prstima. I uništiće sve protivnike bez ikakvih problema. Tako postaje, kao u lijesu - glupo i bez nepotrebnog antimona.
  Nemci su previše izgubili u borbama za Voronjež i ponovo su napravili pauzu.
  Malo se poigrao. Video sam jedan nemački jurišni avion. I ona ga je uzela i bacila na njega bombu bosom nogom. Objekat koji se razbija letio je u visokom luku. Sleteo je pravo u nemački auto i raskomadao ga na komade. Tada je plavokosi terminator rekao:
  - Ja nisam tvoja lutka!
  Nakon toga, ratnici su se jednoglasno prevrnuli na trbuh. Bljeskale gole potpetice.
  Dolazi jul, borbe i granatiranje. Granatama su zasuli položaje ruskih trupa. I pucaju moćnim oružjem. Nacisti napreduju u području zavoja Dona.
  Tamo su ratnici i heroji. Fritz se bore i u diskotekama. Posebno lijepe djevojke: Gertrude i Eva. Oni lete disk avionom i smrskaju Ruse na nebu.
  Nataša je pucala u nebo. Oborila je nemački bespilotni, radio-kontrolisani aparat "Rama" -7. a ona je rekla:
  - Ljudi će biti srećni.
  Zoja je bosom nogom bacila granatu na nemački jurišni avion, koji je izleteo poput pirane mesožderke i cvrkutao:
  - Sreća zauvek!
  I Avgustin je svojim bosom nogom lansirao dar smrti i siktao:
  - Sovjetska vlada...
  Svetlana je takođe bacila zapaljeni predmet, oborila fašistu i zagunđala:
  - Snaga je odlična!
  Ali onda su Nemci otišli... I devojke su se malo smirile.
  Nataša je sa tužnim osmehom primetila:
  - Pa koliko ovaj rat može da traje!
  Zoya je oduševljeno primijetila:
  - S godinama smo postajali jači, ali nimalo nismo starili!
  Crvenokosa Avgustina se zahihotala i golim prstima zgnječila dosadnu muvu:
  - Naravno da ne! Ne stari! I dalje sam vruća kao i uvijek!
  Svetlana se zakikota i primeti:
  - Rat generalno podmlađuje devojke. Lideri dolaze i odlaze, ali djevojke ostaju mlade!
  Nataša je odgovorila sa širokim osmehom:
  - Podmladili smo se - Ruski bogovi!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Da, naši bogovi, slovenski bogovi!
  Vatreni Avgustin je pevao:
  - Živimo na očevoj zemlji! Ladina djeca su divna djeca! I godine na konju sa krilima, Rusija u dalekim milenijumima!
  Svetlana se zakikota i odgovori:
  - Sa neba će zvono udariti - kiša će pljuštati! Trčim u detinjstvo - letnja kiša me prati!
  A Nataša je sa oduševljenjem pokupila:
  - Iza mene!
  A ratnici su pljeskali svojim bosim, isklesanim stopalima. Zaista su sposobni za takva čuda. Niti jedna stranica u mom životu nije okrenuta.
  Ovdje raste čitava generacija ratnika. Već se bore u redovima Crvene armije, onih koji su rođeni skoro nakon početka rata.
  Evo, na primjer, Andreika. Bosonogi dječak u šortsu. Trinaest godina ukupno, ali kako se bori? Da, nesrećni dečak na neki način, koji nije poznavao svet.
  Nataša je pozvala Andrejku. Pomilovala je pionirovu plavu kosu. Pogledaj kako je preplanuo, kao čokolada. Djevojčica je dječaku dala slatkiše. Mrko je promrmljao:
  - Slatko je loše...
  Ali on je svejedno pojeo hranu. Da, vrsta dječaka. Nataša je uzela i pružila ruku. Pogolicala je pionirovo otvrdnuto, prašnjavo stopalo. Kao odgovor, počeo je golicati Nataškin goli taban. Lijepo je biti dodirnut rukama dječaka.
  Natasha je primetila:
  - Odgajaš Andreja! Ako poživiš još par godina, naučiću te.
  Dječak je bio iznenađen
  -Šta?
  Natasha se zakikota.
  - Kako voditi ljubav!
  Andrey je prezrivo frknuo:
  - Već sam video!
  Natasha je odmahnula glavom.
  - Ono što ste videli je parenje životinja. I naučiću te lijepo i vrlo ugodno!
  1. avgusta 1947. godine djevojke su pronađene u rovovima. Borili su se protiv Frica. Prošlo je dosta vremena od početka Velikog domovinskog rata. Evo događaja.
  Nataša puca na naciste i baca bombu bosom, isklesanom nogom, govoreći:
  - Za veličinu komunističke zemlje!
  Zatim je pokazala zube.
  Devojke se tuku, tradicionalno gotovo gole. Obučeni samo u crvene, uske gaćice, oni se bore i mahnito zaraze ostale borce.
  I pucaju. I pucaju jako dobro. Kao snajperisti i ratnici najvišeg svemirskog nivoa.
  Zoya takođe šutira. On kosi naciste i cvrkuće:
  - O, moja domovina i velika porodica!
  I baca granatu bosom nogom. Divna devojka generalno.
  A kosa joj je boje zlatnog lista.
  Zoju su svojevremeno mučili nacisti. Prvo su me odveli u kolibu i svukli do šortsa. Počeli su da pipaju, da se penju rukama na osetljiva mesta. Onda su me tukli gumenim crevima. Tukli su me i po grudima, i po bokovima, i po butinama. Sljedeće je bilo najponižavajuće - silovanje gumenom palicom. Ali osjećaj je tako akutan. Istovremeno, uz bol, Zoya je doživjela orgazam i završila. Nacisti su se smijali.
  Potom su rukom ispisanu lepoticu ponovo silovali toljagom, a onda su se sami upustili u to... Dvadeset pet mladih, gladnih vojnika pregazilo je devojku. Neka više nije djevica, ali i dalje muškarac. Ovo je i zadovoljstvo i bol. Tako intenzivne senzacije. Pogotovo ako silovana u petoj tački.
  Ali barem nisu bili pretučeni. Vidi se da su ga nacisti voljeli imati na različitim mjestima. Nisu je obesili. Sve dok Zoe na kraju nije pobjegla. Prije toga je, inače, izbačena na hladnoću bosa i gotovo gola. Ali do tog trenutka Zoya se već uspjela naviknuti na hladnoću. I pobjegla je samo u gaćicama. I da je ratnica najvišeg crvenog akrobatika.
  Aurora se takođe herojski bori. Kosi naciste i peva:
  - Otadžbina, zabava, Komsomol! Bit će snažan poraz za Hitlera.
  I takođe kako baca granatu bosom nogom.
  Sve u vezi sa devojkama je kul i drsko.
  I Svetlana će takođe uzeti i mlatiti. I pokosi Fritz. I golim prstima podmetnut će granatu.
  I urlati u isto vrijeme:
  - Za cilj borbe komunizma!
  Natasha također puca, nokautira naciste i sikće:
  - U ime otadžbine, svetac!
  A granata bačena golim prstima raspršuje naciste. A devojke su sve vedrije i sve pevaju u sebi od divljeg veselja.
  Zoya takođe šutira preciznošću Robina Hooda. Vodi vatru sebi i pjeva:
  - Volim Rusiju! Moćna zemlja! Zašto Hitler nije uništen? Ne razumijem!
  I on će ga, golim prstima, uzeti i baciti granatu. I kayuk fašistima.
  Aurora je pojebala Fritza. Bacila je limun bosom nogom i zacvilila:
  - Ali Pasaran! Oštar udarac!
  I Svetlana će dati red. Kako pomesti naciste. Kako ih sve natopiti i škripati:
  - Slava Svemogućem Rodu!
  A bacit će i granatu bosom nogom.
  I Nataša će se takođe okrenuti. Odsjeci fašiste. I baca granatu bosom nogom, cvileći:
  - Da, tvoje ime budi sveto!
  I ponovo se naceri. Sjajni biserni zubi.
  A onda Zoya poklekne. Iskreno će pokriti fašiste. I on će škripati, bacajući granatu bosom nogom:
  - Ratniče, donosiš smrt svima!
  I opet, biće raznesen smrtonosnim rafalom!
  A ovdje je Aurora kao lupanet. I ubij. I golim nožnim prstima poslaće dar smrti.
  Zatim cvrkuće:
  - Slava hrabrim ruskim vojnicima! Majstori ramena!
  I Svetlana će takođe udariti naciste. Kako ih kosi, kao srp, i odbija:
  Ja sam ratnik koji se nece zaboraviti...
  I opet bosom nogom, kao da juri na neprijatelje Rusije. I kao granata neka leti.
  Djevojka se, naravno, mnogo toga sjeća. Na primjer, kako je još četrdeset prve godine Fritz natjerao dvije bosonoge djevojke da kopaju rupu na hladnoći. A cure još nisu toliko okorjele. I naravno, noge su im prvo pocrvenele, a potom i plave od hladnoće. I boljelo je.
  A monstrumi-fašisti su, da bi se zagrijali, počeli da tuku palicama za petama. Djevojčice su izgubile svijest. Nakon toga, polili su ih još par kaca ledene vode. Skoro umoran.
  Na sreću, nesrećne devojke je pokupio iscelitelj. Izašao je iz njih. Čak ni udovi nisu morali biti amputirani. Djevojčice su odrasle i postale partizanke. Osvetili su se nacistima.
  Pionir Aleksandar Grigorijevič imao je manje sreće. Njegovi nacisti, hvatanje, svukli. I okačen na stalak na hladnoći. I bose noge pionira bile su stisnute u blok, a kamen težak centner je sjeo. Dječak je piskao ispružen na hladnoći. A grijali su ga i njegovi fašisti, prinoseći baklju ukočenom tijelu. Ovo su čudovišta nacista.
  Dječak je visio tri dana i tri noći, a četvrtog dana, ne mogavši da podnese torturu, umro.
  Osvajači su se okrutno ponašali...
  Komsomolac Sveta je takođe bio razodeven. Poslužili ste veliku staklenu teglu. Napunjen vodom i izložen mrazu. I tako da svi stanovnici vide kako se komsomolac smrzava u ledenoj vodi prekrivenoj ledom. Kakav je to užas.
  Svetlana puca na naciste i šapuće:
  - Fašizam neće proći! Slava Rusiji!
  Natasha takođe puca. Vrlo precizno baca bombu bosom nogom i viče:
  - Nemojmo lagati pod Hitlerom!
  Zoya svečanim tonom potvrđuje:
  - Nikada nećemo leći!
  I takođe otvara vatru.
  I bosa noga baca granatu.
  Aurora puca. Suočavanje sa nacistima i vrištanje.
  - Slava ruskim bogovima!
  I opet baca bombu bosom nogom.
  I Svetlana šutira veoma precizno. I vrišti:
  - U ime života na Zemlji!
  I opet baca granatu bosom nogom vrlo precizno.
  I Fritzovi su ostali bez daha.
  Djevojke su odbile napad nacista, a došao je sljedeći dan: 2. avgust 1947. godine. Ljepotice su ponovo odbile napad. Malo smo pucali, pa se zabavljali sa muškarcima.
  Nataška se prisjetila kako je u četrdeset drugoj godini malo lutala putevima rata iza neprijateljskih linija.
  Bila je tu bosonoga djevojka u jednostavnoj pamučnoj haljini. Hodanje je bilo lagano i ugodno. Ljeto, vijenac je upleten u Natašinu bijelu, blago zlaćanu kosu. Goli tabani vrlo ugodno bodu kamenčiće. Djevojčičina stopala su jako otvrdnuta i uopšte je ne bole. Čak se ni fragmenti boca ne boje kurje oči.
  Nataška je otišla sebi, kao skaut. Ona je veoma lijepa djevojka, i to se može iskoristiti za dobrobit zemlje.
  Zavesti nekoga, izvrnuti. Četrdeset druga je, međutim, teška za Rusiju. Posle početnih uspeha u blizini Moskve, Lenjingrada, na jugu, Crvena armija je ponovo počela da gubi.
  Sovjetske trupe su poražene kod Harkova i pogodile kotao. A nacisti već idu u Voronjež. Naravno, ovo ne podiže raspoloženje. Djevojčica je, posebno ujutro, otkinula letak.
  Nemci su upravo najavili zauzimanje neosvojive tvrđave Sevastopolj. A malo ranije su izvijestili o padu u Africi, također nepokolebljive tvrđave Tolbuk.
  Evo dolazi djevojka bosa, gazi otvrdnutim tabanima uz kameni put i razmišlja.
  Šta bi moglo biti sljedeće? Hoće li fašisti pobijediti? Uostalom, njihova moć je izuzetno velika. Da, raspoloženje je pokvareno. Djevojka je cvrkutala:
  - Staljin živi u mom srcu,
  Da ne znamo tugu...
  Otvorio vrata svemira
  Zvezde su sijale iznad nas!
  Djevojčica je iznenada ugledala dječaka. Svetlokoso, lepo dete od desetak godina. Vitka, naravno, ali okretna, u kratkim hlačama, i sa golim torzom čokoladnim od opekotina od sunca.
  Dječak je pritrčao Nataši. Zazviždao je i viknuo:
  - Fašisti lažu! Ne brinite, ipak ćemo pobijediti!
  Devojka je odlučno odgovorila:
  - Naravno, pobedićemo! Drugačije ne može biti!
  Dječak klimnu glavom i reče:
  - Nataša, znaš, komandant te upozorava da ne ideš u selo Novoselovo. Tu su Fricovi postavili zasedu.
  Djevojka je klimnula u znak slaganja.
  - Hvala na upozorenju. Ali ko će dostaviti poruku?
  Dječak je predložio:
  - Pusti me. Provjeravaju sve odrasle, čak i žene. Ali dijete se može provući.
  Nataša je izvadila cedulju iz gaćica i dala je dečaku, ali je u isto vreme upitala:
  - Šta ako te uhvate?
  Dečak je, gledajući ga pravo u oči, odgovorio:
  - Ja ću, kao Malčiš-Kibalčiš, izdržati mučenje i umrijeti uzdignute glave.
  Nataša se nasmešila. A onda je potonula. Sjetio sam se kako su nacisti uhvatili dva pionira od oko dvanaest godina. Dečacima su strgnuli odeću i vezali im ruke žicom i gole i bosonoge odvezli na veliku hladnoću. Potom su ih protjerali kroz snijeg, pa opet u kolibu. Vozili su se dok se njihova pratnja nije smrzla. Pionirima nije bilo prijatno, ali su izdržali. Momci su prilično jaki.
  Tada, vidjevši da mraz ne nosi pionire, nacisti su djecu počeli spaljivati vatrom. I u tome su uspjeli. Kada je dželat stavio usijano gvožđe na dečakova gola prsa, dečak je uzviknuo:
  Živeo Staljin!
  Zatim su široke metalne trake, crvene od vrućine, nanesene na dječakove gole, otvrdnute tabane. Žena dželat je sa velikim zadovoljstvom udisala kroz nozdrve miris pečenog mesa. Pionir je ponovo viknuo:
  - Verite crvene zastave iznad Rajhstaga!
  I pokazao jezik. Tada su nacisti usijanim kleštima počupali skrotum. Pionir je umro od šoka bola.
  Da, fašisti su uspostavili novi poredak.
  Ponašali su se grubo i okrutno. I tortura je bila konstantna.
  Nataša ponovo baca bombu bosom nogom. Rasipa Fritz i cvrkuće:
  - Neka bude raj na zemlji! Raj komunizma, u kojem cvjeta zemlja Sovjeta!
  Zoja takođe baca granatu golim prstima i cvrkuće:
  - I slava će doći na zemlju!
  Nakon toga, djevojka se vrlo dobro okreće. Nokautira protivnike. I ponovo pokazuje zube.
  A onda Augustin puca. Nokautira naciste i škripi:
  - Za domovinu! Za Staljina!
  I opet je bosom nogom bacila granatu, rastjerala naciste. Snažno pobijediti ratnike.
  Ne iznevjeri neprijatelja.
  Svetlana takođe baca bombu bosom nogom. Boji naciste i škripi:
  - Slava našim Ruskinjama!
  I kako se ratnici smiju. Na kraju krajeva, one su takve ljepotice da se, zapravo, mogu staviti u konkurenciju: Gospođa Univerzum. Njihove grudi su tako pune i čvrste u isto vrijeme. Zato vole da imaju seks sa muškarcima. To ih zaista uzbuđuje.
  Pogotovo kada tijela pipaju i još uvijek štipaju bradavice.
  Nataša se prisjetila kako ju je jednom prilikom pretresla policija. Zaista je klasa. Kad ti se čovjek sa dlakavom šapom prstima uvuče pravo u matericu. Kako divno uzbudljivo i prijatno.
  Onda ih je Nataša sve pobila. Šta drugo raditi sa policijom? Ali onaj ko ju je osjetio, i ona je silovala, vezana za klupu. Tako je kul silovati muškarce.
  Nakon toga, Nataša je usijanim gvožđem zapalila zvezdu petokraku na čelu fašističkog saučesnika. Ovako treba postupati sa nacistima
  Djevojke su se omesti i počele uništavati naciste.
  Oni mlatiju friziranog Frica. I odbiti takav mahnit i pakleni napad.
  Nataša je pevala, odsecajući naciste;
  - Devojke u velikoj potrebi! Gdje si vlasnik gdje!
  Da, već više od dvije godine Crvena armija nema tenk ravan nacistima, a nije ništa bolje. Naprotiv, nacisti pritiskaju Crvenu armiju.
  Zoya je tvitovala:
  - Neka naša domovina bude na svemirskim putevima!
  I bosom nogom će lansirati limun. Takva je djevojka hrta.
  Augustin je pucao na neprijatelja, siktao;
  - Staljin, Staljin, Staljin! Hoćemo Staljina!
  I baciće granatu bosom nogom.
  Svetlana, snimajući, nastavlja:
  - Da nas ne slome, dižite gospodara sa Zemlje!
  I opet poleti granata koju je bacila bosa noga djevojke.
  Natasha je pokosila nekoliko redaka i rekla:
  - I slomiti Adolfa!
  Djevojke još uvijek nisu odustale od prilike da poraze naciste. 3. avgusta 1947. godine borbe su bile u punom jeku.
  U isto vrijeme, nacisti su pokušali odsjeći od svojih baza sovjetske trupe koje nisu imale vremena da se povuku dalje od Dona. U čemu su, između ostalog, čak i neznatno uspjeli.
  Gerda i njena tenkovska posada, kao i uvijek, su na čelu napada.
  Djevojke u gaćama i bose. Pucaju se i tuku.
  Postoje dva automobila za četiri ratnika. Kompaktan i veoma udoban, piramidalni.
  Gerda, golim nožnim prstima, pritiska džojstik i puca. I pogađa prilično dobro. Otkidanje kupole sovjetskog tenka.
  onda kaže:
  - Ja sam terminator sa kosom boje snega!
  I bijesno se smije... Trza se kao lutka.
  Charlotte također puca. Vrlo prikladno pogađa i urla:
  - I veliki Rajh, rečeno nam je da ne zanosi!
  I bosom nogom, kako gurati.
  Stigao je 4. avgust, ovaj put najtopliji dan ljeta. Njemački tenkovi se bore na okuci Dona. Borbe se takođe vode u Suhumiju. Pun krvi i razaranja. A ludaci se ne mogu vratiti.
  Charlotte i Gerda gole u tenk. Na njima su ostale samo tanke gaćice.
  A djevojke pucaju, probijaju se kroz trideset i četiri tenka pokušavajući da se probiju do njih, koji jure kao bijesni psi. I vrlo ujednačeni ovi psi, recimo tako cool. I svi su razbijeni i secirani.
  Jednostavno im se ne možeš približiti.
  A ratnici su žestoki.
  . POGLAVLJE #11
  avgusta 1955. Prelepe devojke se bore protiv nacista. Nemci pritiskaju Voronjež. Nacisti pokušavaju pritisnuti Ruse.
  Nataška puca, seče u redovima. I baca granatu bosom nogom, raspršujući neprijatelja:
  - Sve će biti super!
  Zoya se također ljutito okreće prema nacistima. Kosio Fritz. I bacao limun bosim nogama.
  Djevojka je viknula:
  - To je hiper!
  Ovdje je uzela i Augustina, i bičevala naciste. A takođe je bacila smrtonosnu silu bosom nogom.
  Djevojka je cvrkutala:
  Hajde da razbijemo Hitlera!
  Tada je Svetlana uzela i golim prstima bacila smrtonosnu granatu. Djevojke su uzele i rušile naciste, cvrkutale:
  - To je odlično!
  Natasha je agresivno primijetila:
  Mi smo super borci!
  I opet je bosom nogom bacila granatu. To je veoma lepo.
  Zoya je ovdje odradila odličan posao. Onda ga je bosa noga, veoma lepa devojka, bacila i pobedila naciste:
  - Bićemo veoma kul!
  Tada ga je vatrena djevojka Augustina uzela i vrlo lijepo izvela golim prstima na nogama, raspršila naciste na sve strane:
  Sve smo mi super devojke!
  Onda je Svetlana veoma lepa devojka, i to takva plavuša, sa bosim nogama koje sijaju granatama. I djevojka je uzela i otkotrljala Fritz, vrlo lijepu djevojku.
  Djevojka u gaćicama. I zagugutala je:
  - Devojke su drugačije! I veoma crvena!
  Devojke su generalno veoma cool, i uvek bose.
  Svetlana je, na primjer, cijelo vrijeme rata trčala bosa. A u četrdeset prvoj godini krenula je kroz šumu. Nije joj prvi put. U dječijoj, radnoj koloniji radila je bosa i u laganoj zatvorskoj haljini do mraza. Kasnije je djevojka čak trčala bosa po snijegu. Dakle, Augustin je bio u koloniji. Tamo su devojke mogle da rade gotovo gole na jakom sibirskom mrazu.
  I to ih nije uplašilo. I kako je dobro da devojke trče bosonoge kroz snežne nanose po snegu. I da je gole pete izgrizao mraz. Nije tako strašno. Goli tabani su prekriveni kurje okom, a devojke nisu povređene, od ledene kore.
  Tako su super. Bosonoge djevojke su trčale i radile sa sjekirama.
  Devojke su uradile veoma dobar posao.
  Djevojke su bile jako lude. Opet bacaju granate golim prstima.
  I razbijen od strane nacista. Vrlo cool ratnici, moram reći.
  Djevojke bacaju bose noge na neprijatelja.
  Nataša veoma precizno puca u naciste.
  I razbio još Fritza.
  Devojka je veoma lepa... I veoma bosa i lepa Nataša, veoma agresivna.
  Ali za djevojku je potrebno uništiti ono što je zanimljivo.
  Ovdje su se Oleg Rybachenko i Margaret Magnitnaya počeli boriti.
  Dječak i djevojčica su razbili Nemce.
  Oleg Rybačenko je izgledao kao dečak od jedanaest godina. I slomio naciste. Ili oni koji izgledaju kao fašisti.
  Dječak je bacio bosu nogu na Frica. Slomljen i pobedio.
  I okrenuo se.
  I Margarita je vrlo snažno mlatila tog pomalo zaškiljenog Fritza.
  I razbio Nemce. I djevojka se jako lijepo borila.
  I jako je lijepo bacila bosu nogu. I slomio neprijatelja.
  Margarita je ubila Nemce veoma teško.
  Nacisti su vrlo žustro napredovali.
  Margarita, jako slomila protivnika.
  Bose noge djevojke su tako lijepo slomile kičmu nacista.
  Devojke su tako agresivne.
  I bataljon ide za momcima. Devojke u gaćicama, i veoma lepe. Napali Nemce, i to vrlo revno.
  Tresu im se gole grudi sa rubin bradavicama. A devojke se bore pod velikim pritiskom. Slomili su Nemce. I nacističke trupe popuštaju.
  A sada Nemci počinju da se povlače.
  Veronika golim prstima baca granatu. Zgnječila je vojnike i zacvilila:
  - Ljubav je život!
  Viktorija je dobro ciljala. Odsjekla je protivnike. I bacila granatu bosim nogama.
  A onda je cvrkutala:
  - Proslavljena je naša domovina!
  Ovde je Juliana veoma lepa devojka, i generalova žena, dok uzima i baca granatu i guguće:
  - Genijalni ekspres!
  A onda i crvenokosa Ana. Devojka je tako cool i neobicna. Zgužvao sam Fritz, natopio ih. I bosih nogu poletjela je granata. I razbacani protivnici.
  Zatim je cvrkutala:
  - Sveta Rusija cara Josifa Staljina!
  A djevojka namiguje svojim safirnim očima. I ogolio svoje očnjake.
  A onda Olimpijada: djevojka heroja bosim nogama lansira čitavu gomilu granata.
  I raširila se na sve strane riječna krv sa nacistima.
  Uostalom, bataljon golonogih djevojaka, u kratkim hlačama, prednjači u napadu i nokautira Nemce.
  Djevojke pucaju vrlo precizno, ali ne trpe gubitke. Kada je devojka gola i nosi samo gaćice, ona je praktično neranjiva. I izuzetno ga je teško dobiti.
  Dakle, Nemci ne gađaju devojke, ni granatom, ni metkom, ni krhotinom. Pa šta? Borba je borba!
  Veronika puca u sebe. Udara neprijatelja, i baca granatu bosom nogom, i cvrkuće:
  - Biće to veoma kul igra!
  A Viktorija je ratnik-zapovednik. Dok trese golim grudima i emituje privid munje svojim grimiznim bradavicama. A onda bosa noga baca granatu.
  Razbija redove protivnika.
  Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam superdevojka!
  I pokazuje zube.
  I onda Julian. Takođe devojka retke lepote. Kako pobediti naciste. Tačnije, ne od nacista, nego od Nijemaca, koji su, međutim, u ratu sa Rusijom ili SSSR-om.
  A na tronu je car i predsjedavajući, koji je postao car sovjetskog carstva. I super je složiti se. I doći će vrijeme kada će SSSR umnožiti mnoge grbove sovjetskih republika.
  Juliana je bosom nogom bacila granatu i cvrkutala:
  - Neka je Staljin u Sovjetskoj Rusiji - svetlost!
  Namignula je svojim safirnim očima.
  A onda se Anna, crvenokosa zvijer, svađa. I šutira izuzetno dobro.
  I pokazavši zube kaže:
  - Neka bude kraljevski raj na planeti!
  I Olimpijada je lansirala limun bosom nogom. Raspršio protivnike i zacvilio:
  - Slava caru i otadžbini!
  Hitlerovi tenkovi su uspeli da zauzmu zavoj Dona i okrenuli su se na jugozapad, nastavljajući da se kreću duž reke. Nacističko napredovanje bilo je relativno uspješno.
  Sama konfiguracija fronta im je išla u prilog i bilo je teško prebaciti pojačanje za Crvenu armiju pod nemačkim bombama.
  Osim toga, disk avioni Trećeg rajha, koji su potpuno neranjivi, pokazali su se kao vrlo efikasno oružje i nabijali su sovjetske automobile laminarnim mlazom.
  Bio je posebno efikasan zbog ogromne brzine letećih tanjira. Koja bi mogla sustići skoro svaki sovjetski avion.
  Prelijepe djevojke Gertrude i Eva lovile su sovjetske automobile na takvoj disketi.
  Ovdje su, posebno, dva lovca Jak-11 napala i bukvalno ih sravnila.
  To su devojke, one ne stoje po strani.
  Gertruda je golim prstima pritisnula dugme džojstika i cvrkutala:
  - Nemački bogovi su najmoćniji na svetu!
  Eva je također kontrolirala džojstik golim nožnim prstima i, pokazujući zube, urlala:
  Potopićemo sve neprijatelje u toalet!
  Devojka je i dalje stvar. Ovdje sam uzeo, na primjer, pionira. Otkinula je dječakovu odjeću i pričvrstila je žicom za jasiku. Zatim je užarenim žaračem na lomači počela da kauterizira tijelo pionira. Počelo je sa stomakom, a zatim prešlo na grudi. Nije zanemario dječakove okrugle štikle.
  Kada se žarač ohladio, djevojka ga je ponovo zagrijala, a Gertruda je povratila grančice.
  Onda su se presvukli, a pionirku je spržio njen partner. Plavokosa terminatorica Gertruda takođe je pekla dječakove obraze. Ukratko, kod pionira nije ostala niti jedna cijela traka kože.
  Zatim su uzeli i zapalili veliku vatru, popaprili dječaka, posolili ga i počeli jesti.
  Meso je sočno, nemasno.
  Eva, proždirajući dječaka, primijeti:
  - Na takvoj hrani nećete dobiti dodatne kalorije.
  Gertruda se, oblizujući prste, složila:
  Da, to je kvalitetno meso. Dječak je mršav, žilav, mršav. Ovo je lijepo za jesti.
  Djevojčice su rado pojele svog pionira. Prišla su još dva Nemca. Pridružio se gozbi. Doslovni kanibalizam. I tako ukusno, sa začinima za jelo dječaka.
  Jedna od Njemica, Frida, primijetila je:
  - Nekako smo skuvali trudnicu. A onda su pojeli bebu u materici. Tako je ukusno!
  A djevojke su prasnule u smijeh. Mučenje i kanibalizam, to je super!
  Jednostavno, bez ikakvih predrasuda, odsjeku nešto dječaku i svaki odgrizu komadić.
  Nakon toga, ratnici su pili i vino - pomiješano sa avijacijskim alkoholom. Jeli su sočno meso.
  Zatim su ratnici malo zaplesali. Zatim je došlo još nekoliko ljepotica u istim gaćicama. Počeli su da jedu dečaka. Isjekli su njegovo malo srce na nekoliko komada. I oni su jeli.
  Onda su ga uzeli i bosi trčali po ugljevlju. Oni su skakali, skakali su. Zatim su odjurili do najbližeg dijela. Tamo su napali muškarce, parili se s njima kao životinje. I bilo je sjajno.
  Ženke su tako agresivne.
  A sada dvije djevojke jure sovjetske avione. Nabijaju Tu-4, uzrokujući eksploziju bombi u njegovom trbuhu. I svi ne prestaju da se smeju. Divne devojke.
  I kako golim prstima pritiskaju dugmad džojstika. Tako šarmantne ljepotice. Imaju moć ljutnje i plamen strasti. A gole devojke daju poverenje u pobedu.
  Loše devojke zaista obaraju sovjetske avione.
  Gertruda je sa osmehom upitala Evu:
  - Mislite li da je Biblija Božja riječ?
  Devojka je uz smeh odgovorila:
  - Ne!
  Gertrude je upitala sa očiglednim iznenađenjem:
  - I zašto?
  Eva je odlučno rekla:
  - Zato što je nebo čvrsto! Kao ogledalo!
  I devojke su se smejale. Izgledalo je izuzetno smiješno.
  Gertruda je logično primijetila:
  Ali ipak, postoji Bog!
  Eva se složila:
  - Tu je Adolf Hitler i njegov prorok!
  I opet su ratnici prasnuli u smijeh. Tako su zabavne i uopšte nisu glupe.
  I vole da se svađaju. Oh, i silovanje muškaraca takođe. Ovo je njihov moto....
  Gertruda je, obarajući sovjetski avion, zacvilila:
  - Moja domovina! Ubiću sve za tebe!
  Eva sa cerekom zuba potvrdi:
  - I ja isto!
  I zablista sa safirnim očima. Ovi ratnici su cool. I uopšte nije glup.
  Ili možda loše... I veoma okrutno. Ovdje su mučili ženu od tridesetak i njenog sina od oko dvanaest godina - čak ni pionira.
  Obojicu su objesili na stalak. I vatra se palila pod bosim nogama. Štaviše, tako da možete ublažiti vrućinu, ali će vaš rođak otići u vatru.
  Ili će se dječaku spržiti pete, a onda i djevojčicama.
  A žena je povređena i psihički i fizički. Zapaljene su i majčine grudi.
  Da, bili su teško mučeni. Djevojke vole vatru.
  Na primjer, dječaci vole da muče. Čak i potpuno nevini.
  Samo ih zapalite...
  Ili umočen u kiselinu... Drugi način mučenja. Išičite pionira užarenom žicom, a zatim ga namažite stajnjakom. Ovo je i bolno i ponižavajuće.
  Pioniri su također posuti korbitom i krečom. Pa, ove đavole-terminatorke.
  Eva je udarila u tri sovjetska automobila i primijetila:
  - Evo mučimo ljude... I to je kul!
  Gertruda je, pokazujući zube, rekla:
  - Posebno je lepo mučiti dečaka!
  Eva se složila:
  - Jako lijepo! Ali takođe je dobro mučiti devojku!
  Ratnici su bili tako sretni ovdje.
  Gertruda je srušila četiri ruska aviona i zaškripala:
  - I biće nam super!
  I pokazala je svoj jezik.
  Djevojke su općenito tako lijepe po izgledu i bijesne iznutra. Jedna od tortura koje su ljepotice koristile bila je. Ovdje, na primjer, okačite pionira za noge na plafon i pričvrstite mu lanac na ruke. I dobijete struju. Pionir ga mora podići uz pomoć prese. Da se mišići ne lome.
  A onda nema dovoljno snage i opet bije strujom.
  Devojke su takođe volele kada dečaci vrte volan. Malo su usporili kretanje, pa su tučeni strujom. Vrlo impresivno.
  Eva se pitala:
  -Da li đavo postoji?
  Gertruda je odgovorila sa smiješkom:
  - U svakom slučaju - đavola - to smo mi!
  I obojica su krali kako hoće. I lica će se pokazati.
  Devojke su morale da odbijaju letove nemačkih jurišnih aviona. Plavokosa ratnica je bosom nogom bacila granatu. I oborio nemački XE-377. Zatim je cvrkutala:
  - Preciznost koju imam - nemilosrdna!
  Zoja je takođe vrlo precizno bacila granatu bosom nogom i zacvilila:
  - U ime Roda! I slava Rusiji!
  Tada je djevojka pucala.
  A onda je i crvenokosi Augustin zakucao. Ona je izuzetno pametna devojka. I golim nožnim prstima lansirala je limun. Srušio nemački jurišni avion.
  Razbio se u vazduhu nakon udarca. I plameni krhotine su počele da padaju na zemlju.
  Svetlana je takođe ispalila svoju bazuku. Oborila je brzi, mlazni jurišni avion Trećeg Rajha. I cvrkutala:
  - Za slavu Velike Ruske zemlje!
  Nakon toga, bose noge djevojke ponovo su bacile ubilačku granatu. I veoma tačan.
  Nataša takođe nije misica. Zatresla je golim grudima, bljesnula grimiznim bradavicama i zacvilila:
  - Veličina zemlje! Mi smo anđeli!
  I lepotica je pokazala svoj dugi jezik. I tako mobilni!
  Zoja se takođe agresivno nacerila i siktala:
  - Neprijatelj neće proći! Rusija će rušiti...
  Goli prsti isklesanih nogu vrlo precizno bacaju smrtonosnu i smrtonosnu granatu.
  A onda je bijesni vatreni Augustin počeo bacati darove smrti. Devojka velikog srca i dugih nogu.
  Granata bačena golom petom leti. A od jurišnika samo vatreni sprej.
  A onda Svetlana... Kao bosa noga, ona će se lansirati i zgnječiti Frica.
  Od aviona su ostali samo krhotine, gorenje.
  Gerda i Charlotte u usijanom tenku, potpuno gole u šortsama, potukle su se. Sovjetski tenkovi su krenuli u kontranapad.
  Gerda je pucala na sovjetski auto i slomila oklop. Uzela je i zapevala:
  - Ja sam đavolja ćerka!
  Charlotte je probila odbranu T-54 i dodala:
  - Mogu sve da savladam!
  Nemački top visokog pritiska je veoma efikasno oružje. Sposoban je za prodor sa velike udaljenosti i nadmašuje sovjetski 100 mm na T-54. Štaviše, ruska vozila ne prodiru u najnoviji njemački AG-50 U, ni pod kojim uglom. Samo super-teški IS-ovi mogu izazvati probleme za Fritz. Ali činjenica je da je Isov izuzetno mali, a bazirana mašina je T-54. I ne možete se protiviti tome.
  Gerda pritišće dugmad džojstika svojim golim prstima gracioznih nogu. Udara ruski auto iz daljine i škripi:
  - Ja sam kralj taj Supermen!
  I ratnik pokazuje dug, ružičasti jezik.
  Charlotte također puca. I vrlo prikladno. I puca u sebe, s bijesom velikog pantera.
  I takođe pritiska dugme džojstika golim prstima.
  I zviždi u sebi:
  - Ja sam veliki borac super klase!
  Dalje, Gerda već puca. Hladnokrvna plavuša. Iako je i sama žena temperamentna. Na primjer, razapela je komsomolca na boru. I sama je zabijala eksere u ruke i stopala. Zapalila je gola grudi, a potom usijanim kleštima slomila nožne prste.
  A sada Gerda urla:
  - Mi smo bijeli vukovi i ne znamo milosti ni za koga!
  I opet, lepotica šutira veoma precizno. I udara neprijatelja. Tako divna plavuša. Uskoro ona to neće učiniti. Ponovo je ruski auto probio iz daljine. U stanju da pogodi. A dve stotine milimetara oklopa je neće zaustaviti.
  Charlotte također puca i škripi:
  - Ja sam visoki kralj! Sve ću vas zdrobiti!
  I golim prstima pritiska dugme džojstika. Crvenokosa đavolica jučer je mučila pionirku. Ona je dječaka tukla grozdovima koprive. Zatim sam plikove posula solju. Zatim je izvadila upaljač. Crveni plamen grabežljivo je lizao djetetovu petu. Evo crvenokose! Kako je odvratna. Samo paklena životinja, koja sve muči bez imalo sažaljenja i slabosti!
  Međutim, sovjetske djevojke odgovaraju nacistima.
  Ratnici sami vode vatru. Oni su hladnokrvni i proračunati.
  Nataša je golim prstima bacila granatu. Plaćenici su se raspršili na sve strane.
  Natasha je prosiktala:
  - Kod nas se može ostvariti sve nemoguće!
  I Zoja je golim nožnim prstima pustila limun. Rastjerao naciste i zacvilio:
  - Da, moja domovina je presveta!
  I djevojka je namignula.
  A onda je vatrena Avgustina bosom nogom podlegla nacistima. Rasipa ih u različitim i veoma udaljenim pravcima. I cvrkuće:
  - Ja sam znanje smrti!
  A Svetlana je poslala granatu golom petom. Nacisti lete na sve strane. Oni ginu bez ikakve nade u i najmanji spas. I kako su devojke graciozne.
  Svetlana se okrenula i zapjevala:
  - Evo moje nove borbe! idem sa tobom!
  Ovdje se moćni njemački tenk penje kroz ruševine. U ovom slučaju, AG-100. Takvo čudovište nije tako lako probiti. Ali Ruskinje su spremne za takvu bitku.
  I vrlo prikladno su tukli iz baze. Nacist je imao kovčeg, pa su ga uzeli i zgužvali. Općenito je divno.
  Natasha je agresivno zarežala:
  - Neka bude raj na zemlji!
  I opet granata bačena njenom bosom nogom poleti. Ovaj smrtonosni dar uništenja.
  A onda će ga Zoya uzeti i udariti naciste. Kako ih je bacala i zgnječila. I to vrlo ratoborna.
  I golim prstima, kako zakucati šipak. I dajte naciste na rogove.
  A Avgustin se takodjer zafrkava sa nacistima. A njena gola peta je, kao i uvek, u poslu.
  Raspršila je naciste kao žohare po uglovima. I zagugutala je:
  - Ja sam crvenokosa!
  A onda i Svetlana, dok je uzima, i tuče naciste. Raspada se u krvavo mljeveno meso, i škripi od divljeg bijesa:
  - Ja sam nemilosrdna devojka!
  Primirje je prekinuto. Bitke su ponovo u punom jeku, a Fricovi će na juriš na Voronjež.
  Nataša se okreće. Granata bačena bosom nogom leti. Ubija naciste i raspršuje protivnike.
  Onda zaglušno zaurla:
  - Ja sam plavuša koja će sve uništiti!
  Zoya je također na vrlo originalan način primijetila, koseći naciste:
  - I medene plavuše su cool.
  I granata poleti s bose noge, i zgnječi sve.
  A onda Augustin puca. I veoma tačan. Puca na naciste i cvrkuće iz vrha svojih pluća:
  - Ja sam super devojka.
  I goli prsti na nogama također vrlo prikladno bacaju granatu.
  Tako Svetlana lansira svoju odjeću. Ovom linijom rastrgao naciste na komade. I cvrkutala:
  - Ja sam znamenje Svete Otadžbine!
  I opet se limun baca bosom nogom.
  Devojke se žestoko bore. Bore se kao pravi heroji. Oni su puni nepobedivosti.
  Nataška se otpušta i puni vojsku plaćenika olovom. I ne boji se tenkova ili projektila.
  Iako balističke bojeve glave lete ovdje. Da, tako bijesan, i očajan, sposoban za sve!
  A granata leti sa bose noge. A zajedno s tim, nastaje destrukcija i uništenje.
  Zoya se također okreće. Kosi Fritz. Ogoli zube koji su boje bisera i smeje se:
  - Imam damu koja radi super!
  A njeni osmehi zubi su jednostavno smrtonosni.
  A Augustin također uništava neprijatelja. I kosi bez problema. I goli prsti lansiraju novu granatu.
  A devojka se smeje:
  - Sve ću vas pojesti!
  A onda Svetlana očajnički puca. I izuzetno je energičan. Pokošeni protivnici. I vrlo dobro nišana granata, sa smrtonosnim punjenjem, lansirana je bosom nogom.
  Djevojka urla:
  - Fašisti zmajeva smrt!
  I opet osmeh. Četiri djevojke očito nikada neće odustati.
  A na drugim mjestima nacisti već napadaju.
  Konkretno, Gerd i Charlotte su ostali da zatvore kotao - samo dvadeset kilometara.
  A devojke se upucavaju... Neverovatne su i veoma mišićave. Njihova tijela su jednostavno vrhunski gušt i snaga.
  Ali duše su crne... Kao ugalj ili još gore.
  Evo, na primjer, Gerda je uzela i smislila novo mučenje. Četiri dječaka su pričvršćena žicom za čelični šiljak i spojen je generator. Što se točak brže okreće, struja slabi. I što sporije, to jače.
  Nasilno ponašanje kod Gerde. Momci, obliveni znojem, trče, guraju volan.
  A Njemice iz korpe bacaju ugalj pod bose noge. Nasilničko ponašanje kod djevojčica - ništa ne govori. I veoma okrutno.
  Gerda, međutim, i sama voli trčati po vrućem uglju.
  Ovdje je zapucala na sovjetski tenk, srušila kupolu i rekla, mesožderski se smijući Charlotte:
  - Evo moje imenjakinje iz "Snježne kraljice" velike sike.
  Charlotte se zahihotala. Takođe je udarila sovjetski tenk i upitala:
  - I zašto?
  Plavokosi terminator je odgovorio:
  - Tražila je vagon i par cipela, kako bi opet krenula da traži brata Kaija po svijetu. Šta fali hodanju bosi?
  Charlotte je ponovo udarila sovjetske tenkove i odgovorila:
  - To je u redu! Djevojčica je već navikla da hoda bosa i po laganom evropskom mrazu. Mogao je preživjeti tranziciju. Hodala je bosa po snijegu i nikad nije kihnula!
  Gerda se nasmijala i primijetila:
  - Da, i hodala je bosa dosta dugo, pošto je obišla pola svijeta. Nisu cipele za devojku veliki luksuz.
  A plavuša se nasmijala. Zimi su radili ovakve eksperimente. Vozili su se bosi, i gotovo goli, dječak i djevojčica kroz mraz. Prvih deset minuta i u toplu kuću. Zatim dvadeset minuta i pet odmarajte na toplom. I onda pola sata, pa sat vremena. I tako cijelu noć.
  Noge djece su otečene od hladnoće. Ali momci su prilično okorjeli, na cipele su se navikli samo po hladnom vremenu.
  A onda su bosonogi pioniri otjerani preko uglja. Iako su dječje pete ogrubile, žive su i izgorele kao i obično. Šta se dalje dogodilo sa zarobljenicima Gerda se nije sjećala. Otišla je da se bori. U svakom slučaju, njih četvorica nisu obuli cipele još od četrdeset prve godine, kada su počeli da se bore u pustinji, u Rommelovoj vojsci. Ovo su najkul devojke.
  Evo opet nacisti napadaju. Djevojke susreću naciste dobro nišanim hicima, nokautirajući protivnike.
  I bacaju granate bosim nogama.
  Međutim, ratnici su smislili nešto drugo. Evo uzeli su, na primjer, i priključili struju. I udarali su naciste električnim pražnjenjima. I samim djevojkama su se spržile pete.
  Potpetice devojaka su tako okrugle, roze, veoma prijatne za gledanje i dodir.
  Nemci i strane divizije su bile toliko uplašene da su se povukle...
  Nataša je, oblizujući usne, primetila:
  - Hvala Bogu Svarog!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Ovo je zaista veliki Bog! Ali Isus je takođe veliki Bog! Dakle, budućnost je naša!
  A djevojke su jedna drugoj namigivale.
  Avgustin je pokazala zube i predložila:
  - Hoćemo li nešto da popijemo? Na primjer, dobro vino koje se pjeni od kvasca!
  Svetlana je oduševljeno pokupila:
  - To je to! Vino sa začinima! Tako dobro sagorijeva masti!
  Natasha se nasmijala.
  Nemamo masti! Mi smo generalno ratnici sa telima poput livenog čelika!
  Zoya je uzviknula:
  - Onda će nam pobeda sigurno stići!
  Augustin se s ovim sto posto složio:
  - Sigurno ćemo imati sreće! Iako rat traje već petnaest godina!
  Nataša je zakolutala očima i zacvilila:
  - To je užas!
  I devojke su se sinhrono prekrstile.
  . POGLAVLJE #12
  Hitlerova avijacija je pokušala da bombarduje sovjetske položaje. Doslovno ih je pritiskala i uništavala.
  Jedna bomba TA-500 srušila je čitavu sovjetsku fabriku. I to su bili razorni udarci.
  Na čelu takvog aviona su: Helga, Margaret i Gala.
  I ti ratnici golim prstima pritiskaju dugmad džojstika, šaljući neprijatelju bombe smrti. I slomiti sovjetski odbrambeni potencijal.
  Pokušaj ruskih boraca da napadne završava neuspjehom. Nemački topovi od trideset milimetara lako obaraju sovjetske avione.
  I ovdje se ne možete raspravljati protiv Hitlerove moći: nacisti su samo terminatori!
  Djevojke se smiju i prisjećaju se kako su mučile pionira na stalku, i tukle ga bodljikavom, usijanom žicom. I grčio se i cvilio od divljeg bola.
  I svi su ga tukli, tukli, a onda su djeci pečene okrugle pete na lomači.
  Dječak je od bolnog šoka povremeno gubio svijest. Doveden je sam i opet žicom.
  Sve dok nisu bili mučeni do smrti.
  Takva je trijada djevojaka pilota Trećeg Rajha: Helga, Margaret i Gala.
  Ponovo su se popeli, kao žaba na grčeve naciste. Devojke Crvene armije dočekale su ih snažnim udarcima.
  Pomeli su naciste preciznim i dobro ciljanim hicima, a potom i bacanjima granata bosih nogu.
  Devojke su se žestoko borile.
  Ali borba je bila veoma teška. Jednom od pionira je raznesena glava. Ali Nataška je poljubila dječaka u usne i zacvilila:
  - Bićete u Iriji u srcu Roda!
  I opet kako baca bombu bosom nogom. Nemački tenk se prevrće. A valjci joj se uplašeno vrte, uz zveckanje i metal.
  Sve ide jako dobro.
  Djevojke su izvanredne sportistkinje i ratnice. Ako se već svađaju, onda se ništa ne može porediti sa njima.
  Zoja takođe baca bombu bosom nogom i kaže:
  - Bijela Rusija se neće sagnuti pod naciste!
  Augustin također puca, govoreći s pomamnim bijesom:
  - Ja sam ratnik koji se nikad ne savija! A čak ni podmukli sotona neće nagnuti svetu Rusiju!
  I goli zubi vatrenog ratnika blistaju poput velikih bisera.
  I Svetlana takođe puca. Čisti naciste, i pokazuje svoje ništa manje krupne i agresivne zube:
  - Ne podležem fašizmu! Slava komunističkoj Rusiji!
  I sve četiri djevojke u horu uzviknu:
  - Slava novom poretku ruskih bogova Demijurga!
  I bosih nogu bacaće smrtonosne naboje! I super je!
  Krajem avgusta 1947. ... Nijemci su konačno uspjeli spojiti svoje pipke koji su napredovali i odsjekli one dijelove Crvene armije koji su bili zapadno od Dona.
  Sovjetske trupe su se borile protiv nacista, sada u potpunom okruženju. Ali borili su se veoma hrabro.
  Čitav bataljon djevojaka odbio je napade Frica. Lijepe i zaobljene ratnice radije su se borile samo u gaćama.
  I to im je dalo fantastična svojstva i vitalnost. A kakvi privlačni ratnici kad tresu gole grudi. A bradavice na grudima su tako grimizne i blistave.
  Devojke se bore i odbijaju navalu crne pešadije. U njemačkoj vojsci ima mnogo Afrikanaca. Bacite ih kao topovsko meso. A ima mnogo Indijanaca.
  Iako Nijemci nisu uspjeli zauzeti Indiju, neke od predstavnika ovog naroda Britanci opskrbljuju za klanje. Da ih spriječi da steknu nezavisnost.
  A Nemci i dalje napreduju. Afrikanci i Arapi su napušteni... Borbe ključaju kao u nafti pod vatrom kolosalnih razmjera.
  Anñelika je vatrena devojka, a komandant bataljona, baca bombu bosom nogom i viče:
  - Ni korak nazad!
  Malvina, djevojka zlatne kose, pokupi:
  - Ne povlači se i ne odustaj!
  I baca bombu bosom nogom.
  Tada djevojka trese golim grudima.
  Vika i prekrasna Oksana, plava terminatorica. I baca limun golim prstima:
  - Nećemo dozvoliti neprijatelju u Staljingrad!
  Anđelika, treseći je gola, punim grudima kaže:
  - Naravno da nećemo!
  I opet poleti granata bačena golim prstima. Koji razbacuje protivnike.
  A onda je Akulina pucala iz baze. Takođe bosonoga djevojka plave kose.
  I golom petom šalje granatu. Kako rastjerati naciste na sve strane.
  Devojka je govorila:
  - Neka bude svjetlost i raj!
  Oksana se okrenula i prosiktala, koseći crne borce:
  - Da, Rusija je poznata!
  I opet je bosom nogom bacila granatu. Plavuša mi je na pameti. Jednom su je mučili nacisti. Djevojčici su uljem premazali bose tabane. A mangala je bila postavljena u daljini. Vatra je skoro dotakla devojčicine tabane sjajne od ulja.
  Oksana je bila jako povrijeđena, ali je stisnula zube i izdržala. Nemci su gađali dvadesetak minuta. Ostavili su plikove na tabanima. Išli su nedelju dana, a mučenje se ponovo nastavilo.
  Oksanu su svakog petka pržili na mangalu, a u ponedeljak su je tukli gumenim crevima, a u sredu su joj puštali struju kroz telo. Mučili su me tri puta sedmično. Štaviše, gotovo bez ostavljanja tragova na tijelu.
  Djevojčica je tako izdržala četiri mjeseca, ali ništa nije rekla nacistima. Zatim je poslata u logor smrti. Ali na putu, Oksana je uspjela pobjeći.
  Naravno, njena mržnja prema nacistima je velika. Kakva je vrsta torture korišćena protiv nje.
  Oksana je bosom nogom bacila granatu. Raspršila je Arape na sve strane. I setio sam se.
  Kada vatra liže gole tabane, čini se da ste umočeni u kipuću vodu. Bol je oštar i dugotrajan. Ulje ne peče kožu, a toplotu regulišu profesionalni dželati. I boli, jako boli.
  Oksana u ovom trenutku pokušava da zamisli nešto apstraktno.
  Kao da je princeza. I bila je zarobljena. I dovesti do izvršenja. Naravno, po snijegu morate hodati bosi. I pete se peku.
  Ali princeza hoda uzdignute glave. Ona ne odustaje i ne želi da odustane. Iako ima samo jednu poderanu kostrijet do bokova. A dobro oblikovano tijelo je jedva pokriveno. I stotine muškaraca i dječaka je gledaju i čak pokazuju jezik.
  Ali bosonoga princeza nije postiđena. Ide sebi, hoda ponosno napučenih grudi i čak pjeva;
  Oslikan prostor crnom sumornom svjetlošću,
  I čini se da su se zvijezde zamračile u svojim orbitama!
  Želim ljubav, kao odgovor čujem - ne,
  Srca zaljubljenih su razbijena u komadiće!
  
  Preklinjem te, prinče moj, dođi k meni,
  Isplakala sam okeane suza od tuge!
  Raskini sve lance predrasuda,
  Želim da kažeš ljudima istinu!
  
  Ljubav je važnija od dužnosti i kruna,
  Ako ti treba - izdaću otadžbinu!
  I staviću svog voljenog na tron,
  Uostalom, moj princ mi je draži od života!
  A onda se penje drvenim stepenicama do skele. Nakon hladnog, gorućeg snijega, njene bose noge doživljavaju blaženstvo od dodirivanja hrasta.
  Ogroman dželat, u crvenoj kapuljači, oštri sjekiru. Čelična oštrica blista na mraznom januarskom suncu. Prosjak, bosonoga princeza, polako se približava bloku za sjeckanje.
  Dželat je gleda i u njegovim očima čita se razočaranje. Nadao se da će kat dobiti bogatu haljinu i nakit princeze.
  Ali sva odjeća, obuća, nakit od augustovca su tokom racije potrgani i stavljeni na zajedničku gomilu.
  Princeza je tada htela da bude silovana. Ali sam kralj je to htio probati. I učini je svojom konkubinom. Ali ona je tako ugrizla napadača, i tako bolno pomerila svoje koleno do prepona, da je on zadugo izgubio sposobnost da bude muškarac.
  Zbog toga je princezu trebalo pogubiti. Gotovo se pomirila sa smrću, nadajući se da će pronaći sreću u drugom životu.
  Ali još je bilo rano.
  Glasnik je pročitao optužbu. Eto, šta nije pripisano princezi. I vradžbine, i vradžbine, i zavođenje paža, i ubistvo i huškanje na rat. Tek na samom kraju predočen joj je pokušaj napada na kralja.
  I hladno je ovako kako stojim polugola na hladnoći i vjetru. I želim da se sve to uskoro završi.
  Međutim, uzalud se nadala da će joj jednostavno odsjeći glavu. U presudi se navodi da će princeza umjesto humanog obezglavljivanja biti podvrgnuta javnoj torturi. I mučiće je dok ne umre.
  Dva pomoćnika dželata su skočila do princeze. Otkinuli su joj kostrijet i ostavili je potpuno golu. Nakon toga su joj zavrnuli ruke, povukli je na stalak. Počele su da se dižu više, a bose princezine noge bile su pričvršćene za blok. Oštro spustite, uvijajući zglobove. A onda su bičevi sa svih strana pali na mišićavo tijelo avgusta.
  Djevojka je jače stisnula zube.
  Da, Oksana ima razvijenu maštu. Ona to može zamisliti.
  A sada baca bombu bosom nogom. I razbacuje naciste na sve strane, otkida im ruke i noge.
  Djevojka ima kolosalno ubrzanje i obim.
  A na kraju krajeva, bataljon djevojaka golih nogu i golih grudi je na vrhu!
  Oni nikada neće odustati i boriće se kao orlovi.
  Avgust je prošao pod masovnim granatiranjem nacističke artiljerije. Nacisti su pokušali da dokrajče sovjetske jedinice odsječene iza Dona. Čak i razviti ofanzivu na Tamanskom poluostrvu.
  Borbe su besnele, a crveni ratnici se nisu povlačili. A ako su Nijemci napredovali, onda po cijenu kolosalnih gubitaka. Međutim, dosadašnje bitke su se odvijale više pod diktatom Nijemaca. Išli su naprijed, ali polako. Rostov na Donu je pao, a nacisti su puzali prema Kavkazu. Turci su također pokušali napredovati.
  Borbe su bile u punom jeku kod Jerevana. I tamo se jedan ženski bataljon borio protiv Osmanlija.
  Djevojke su, otkrivajući svoja mišićava tijela, u samo gaćicama, odražavale nadmoćne snage Turske.
  Ratnica Ksenija se bori. Gotovo potpuno gola. Preplanuli, golih kolena udaraju o kamenje. Djevojka bosom nogom baca granatu i ubija Turke. Ogoljuje zube.
  Okrene se, pokosi Osmanlije i kaže:
  - Ja sam ratnik koji je iznad tvoje agresije!
  Kul ratnik Vladlena takođe šutira veoma precizno.
  Lijepa cura, posjekli Turke. I očajnički se opirući, ratnica je uzela i bacila limun bosom nogom.
  Razbila je Osmanlije na pocepane komade mesa.
  Tada je djevojka viknula:
  - Ja sam hrabra lepotica!
  Ksenija takođe baca granatu bosom nogom. A Turci se zavuku pod same uši.
  Djevojke su generalno odlične ratnice. Tako su bistri i bijesni. Mišići im blistaju od napetosti.
  Ovdje je Alenka djevojka, skoro potpuno gola. Takođe goli prsti bacaju smrtonosni, štetni element. Turci su raštrkani na sve strane.
  Devojka se ceri i smeje zaglušujuće, pokazujući jezik:
  - Ja sam zvezda po imenu Sunce!
  A ljepotica namiguje vrlo pametnim pogledom. Očajna ljepota i uzvišenost misli u njemu.
  Ksenija takođe ne spava. Baca granatu bosom nogom. I kao boce oborene biciklom, mrtvi Turci lete na sve strane.
  Ksenija je već kapetan po činu.
  Sjeća se kako je Suvorov slomio Osmanlije. Nije obična devojka. Da, bilo je tako da su nadmoćnije snage Turske bile poražene.
  Ovdje opet leti granata bačena bosom nogom. I opet Turci ginu.
  Osmansko carstvo je ipak, nakon oklevanja, stalo na stranu Trećeg Rajha. Pa, stotine hiljada Turaka je već poginulo u ovom ratu. Do sada su Osmanlije uspjele zauzeti samo Batumi i opkoliti Jerevan. Ali tada je Crvena armija uspela da deblokira glavni grad Jermenije.
  U borbama se sovjetski tenkovi uglavnom bore sa britanskim i američkim tenkovima prodatim Turskoj na kredit. Pa, takođe nemački zastareo.
  Ovdje se čak i T-4 nalazi.
  Evo Ksenije, koja zgodno baca granatu bosom nogom i izbija takav auto. Zatim je promrmljala:
  - U ime sovjetske tehnologije!
  I Vladlena se okrenula Turcima. Bacili su granatu bosom nogom i ubili Osmanlije.
  Devojke su veoma mrzovoljni.
  Evo, Varvara puca na Pantera iz baze. Devojka je takođe veoma lepa i samo u gaćicama.
  Vrlo seksi i glasnog izgleda.
  Dok se takva ljepota mlati, planine leševa se odjednom zbrajaju. Evo devojke.
  Zaista terminator od terminatora.
  A onda opet, golim prstima, kako pritiska i mlati. Nacistima je sto puta teže nego prije. A cura i dalje puca i mlati Turke.
  Osmanlije su odlučile da se osvete za sve izgubljene ratove sa Rusijom. Pa će biti pretučeni.
  Djevojke se peku i peku.
  Barbara bosa, urla:
  - Neka živi sjajni Staljin.
  Iako je kraj avgusta 1947. u dvorištu, a Staljin je izgubio sreću već više od dve godine. Da, bez sreće vođe SSSR-a, sav otpor je krenuo naopako. A ratna vatra bukti kapitalno.
  Evo devojke Marusije, veoma krupne i zdrave, svetloplave kose. Uzela ga je i bosih nogu poslala čitavu gomilu granata. Oborio američkog Shermana. I cvrkutala:
  - Da, za Rusiju komunizma!
  A njena odjeća se sastoji samo od gaćica. Cool cura. Tako žustro.
  A evo još jedne devojke Anastasije. Baca i smrtonosnu granatu, sa zašrafljenim paketom eksploziva. A Turci dobijaju jak udarac u lice.
  Anastasija cvrkuće i trese golim grudima:
  - Ja sam ratnik svetlosti!
  Ksenija bosom nogom lansira granatu. Tuče Turke, i cvrkuće na sve strane:
  - Pobedićemo! I nikada ne odustaj!
  Alenka potvrđuje, takođe bacajući bombu bosom nogom:
  - Ne! Nikada nećemo odustati!
  I daje red za Turke.
  Vladlena kosi Osmanlije i kaže:
  - Mi smo na slavnom Suvorovljevom putu!
  I pokazuje svoj dugi jezik!
  Vodi vatru i Akulina. Divna plavuša. Kako se Turčin uništava. Jednostavno se zaljubiš. Švrlja u sebi i žvrlja.
  I mahnito namiguje.
  Evo njene bose noge kako ponovo baca granatu. I ubica preleti Osmanlije. Ne dati im šansu.
  Anđelika, takođe, ovaj crvenokosi đavo ne odustaje. I takođe izuzetno prikladno obara Turke. I njena bosa noga djeluje vrlo konstruktivno. I izbacuje krv kao prašinu sa tepiha.
  A onda u bitku ulazi artiljerija velikog kalibra. I mlati na Turke.
  Ali cure u gaćicama su odlične.
  Nicoletta se takođe bori. Djevojka je skoro gola. Bosa i veoma lepa. Takođe se žestoko bori. I uništava Turke.
  Ovdje je okrenula "Churchill" koji su Osmanlije kupili na kredit. Devojka se smeje:
  - Ja sam divna lepotica! Iako uvijek bosi!
  I golom petom će baciti granatu.
  A nakon toga, djevojka će ponovo baciti smrtonosnu granatu, divlje i đavolske snage. I udara jako jako. A onda je djevojka ispalila granatu iz praćke.
  Oborila je neprijatelja i graknula:
  -Slava velikom komunizmu...
  A sada su Turci na izmaku. Nemogućnost da zauzme Jerevan, a prilazi su zatrpani leševima.
  Na samom kraju avgusta 1947. Vruće cure i glupe... Nijemci su privremeno obustavili ofanzivu. Crvena armija takođe nije željna borbe. U šestoj godini Velikog domovinskog rata potrebne su nam pauze između neprijateljstava da dođemo do daha i formiramo nove snage.
  Sve vrijeme, čak ni Nijemci, sa snabdjevenom ljudstvom i saveznicima u Africi, Evropi i na Bliskom istoku, neće imati dovoljno za napredovanje.
  A Nataša ga je uzela i malo popiškila. I to je, naravno, uradila golim nožnim prstima.
  Na primjer, o Gerdi, još uvijek je zanimljivo ...
  Mala Gerda je otišla da traži svog brata po imenu Kai. Ali nije znala gdje je on. I okrenuo se ne na sjever, nego na jug. A onda je požalila što je obula potpuno nove crvene cipele. Nakon par sati trljali su joj noge. Tada je Gerda skinula svoje skupe cipele, slomila štapić i okačila cipele na kuku.
  Vrijeme je bilo proljetno, toplo, sa zadovoljstvom možete hodati bosi. Nije baš bogata djevojka, a ljeti je često trčala bosa. Istina, nakon zime su joj tabani postajali sve mekši i mekši.
  Ubrzo, šetajući putem, djevojčica je počela osjećati nelagodu od sitnog kamenčića i pijeska. I da bude mekše, okrenuo sam se na travu. Tamo je bilo lakše. Ali nakon nekoliko sati tabani su već zujali.
  I što je najvažnije, htela sam da jedem. A djevojka u džepu ima samo nekoliko sitnih penija.
  Ipak, u najbližem selu, Gerda je sebi kupila veknu hleba, zapisala je svežom vodom iz bunara i zaspala pravo u plastu sijena.
  Sutradan su je svrbili izgrebani, goli tabani. Hteo sam da jedem. Djevojka je prišla sebi, osjećajući kako joj se tijelo zagrijava nakon prohladne noći. Noge su malo boljele.
  Gerda je neko vrijeme hodala cestom, ali su je tabani, koji još nisu imali vremena da se otvrdnu, opet bolno svrbeli, a potom i žarili. Djevojka je otišla na travu. Ali ovdje je sporije i nije previše ugodno za probušene noge.
  Djevojka je s mukom stigla do potoka. Tu sam spustio oborene noge i ohladio ih. Razmišljao sam o obući cipele. Ali šteta je srušiti takav novitet. Zaista ih je htjela pokazati Kaiju. Da se divim njegovim novim cipelama.
  Tada je djevojka ponovo počela hodati. Očajnički sam želio jesti.
  Gerda je nekako stigla do sela i kupila još kruha. Ali bakreni novčići su bili na izmaku.
  I devojka je pomislila. Gdje nabaviti novac za hranu. Ponuđeno joj je da proda skupe maroko cipele, ali je Gerda to odlučno odbila. Ona će se u njima pojaviti Kaiju. Do tada, možete li zaraditi novac?
  Gerda se u susjednom selu ponudila da cijepa drva. Dali su joj sjekiru. Djevojčica se malo sjeckala, ali je bila toliko iscrpljena da je nakon jela odmah zaspala.
  Tada je Gerdi ponuđeno da uzme guske. Ali zbog toga je djevojka izgubila cijeli dan.
  Na kraju je odlučila da samo moli. Međutim, seljaci su odmah primijetili njene crvene cipele. Kao, jasno je odmah da nije prosjakinja, pošto ona tako nešto nosi.
  Na kraju je Gerda odlučila da proda svoje cipele. Međutim, za to je morala prošetati u grad. Djevojčici su noge brzo otvrdnule i bilo je gotovo bezbolno hodati stazom.
  U redu, Gerda je odlučila da i bez cipela može biti poželjna za Kaija.
  Prodato trgovcu, primivši nekoliko srebrnjaka. Kupio sam sebi platnenu torbu i krenuo kao prosjak putevima Evrope. Moramo naći brata. A djevojka, čuvši da na jugu obično prodaju dječake u ropstvo, odjuri tamo.
  Istina, djevojka je bila loše orijentirana i dugo je lutala po Njemačkoj. Dok ne dođe jesen. Dobro, bose noge djevojčice su bile otvrdnute, kao kopita konja, međutim žuljevi su svrbili. Ali svakim danom bilo je sve hladnije i hladnije.
  A spavanje na otvorenom je neprijatno. Noću se čak i Gerdina haljina smrzla i ona ju je s mukom strgla. Treba nešto učiniti. Već je počeo da pada snijeg. U laganoj haljini djevojka se smrzava do kostiju, a njene gole otvrdnute noge razbijaju koru leda.
  Gerda je, da ne bi zaspala i ne probudila se jedne lijepe noći, na jugu Njemačke ostala zimovati u jednoj kući da služi u šaci. Za to je morala raditi, čistiti kuću, pomuziti kravu i još mnogo toga. Ali djevojku su nahranili i dali joj pocijepan kaput i drvene cipele.
  Kada je došlo proleće i sneg je počeo da se topi. Djevojka je sa zadovoljstvom odbacila blokove teškog rada i ponovo otišla na jug. Nije joj ništa plaćeno, a Gerda je morala jesti milostinju. Osim toga, djevojka je i dalje dobro pjevala. Haljina joj je bila potpuno izlizana, a bosa stopala napaljena i prekrivena korom. Devojka je konačno stigla na Balkan. Prošao Mađarsku i ušao u Tursku.
  Prosjak zamoraška se preselio u Istanbul. Krila se od Turaka po šumama, a krila od hrišćana.
  Međutim, već na putu do samog glavnog grada, plavokosa devojka je uhvaćena. A pošto je po standardima muslimana već bilo moguće oženiti je, tada je Gerda oprana, obučena i prodana kao djevica na aukciji. Devojka sa prelepom belom, kovrdžavom kosom je vredna roba. Otišla je kod starijeg emira. I mora se desiti da se ovaj emir, neposredno nakon kupovine, tako ozbiljno razbolio da nije mogao ispuniti svoju bračnu dužnost.
  Djevojka je živjela u haremu. Zadovoljavajuće, kao u zlatnom kavezu, ali dosadno. Istina naučena turski i arapski.
  Otkrio islam. Nova religija je u cjelini bila jednostavna, gotovo razumljiva. Nije jasno da li će nakon smrti dobiti harem muškaraca? I hoće li joj se svidjeti?
  Djevojčica je postepeno postala djevojčica, i to fantastično lijepa, a emir je umro nakon duge bolesti.
  A sada je Gerda ponovo stavljena na prodaju. Skidaju se goli pred stotinama pohotnih muškaraca i prodaju ih u sultanov harem. Gerda tamo postepeno stiče uticaj i postaje sultanova žena. Ali Otomansko carstvo je već u opadanju. Izbija rat s Rusijom koji prijeti da okonča tursku kontrolu nad Krimom i Crnim morem.
  Nakon što su nacisti poraženi na istočnom Kubanu, sovjetske trupe su opsadile Krasnodar. Na jugu su se borbe razvijale još uspješnije. Nekoliko gradova u okolini zauzeto je u pokretu. I odbio je Sukhumi snažnim udarcem Gruzije.
  Nemci su se ubacili. Ruski tenkovi T-54 i IS-7 pokazali su se efikasnim u ofanzivi. Nemačka je takođe poražena kod Pariza. I to je odbijeno.
  Hitler je pao u očaj. Ruske trupe su se kretale u pravcu Crnog mora i već su se približavale Krasnodaru. I slomio neprijatelja. Rumunske jedinice su se predavale u pukovima, i to vrlo često uz udarce bubnja.
  Postalo je jasno da se front ne može tako lako održati. A onda je Italija počela da predaje novi front koji je Crvena armija otvorila protiv Nemaca. I počeo napredovati na jugu.
  Ukratko, pokazalo se smrtonosnim i smrtonosnim za Fritz.
  Bataljon devojaka je napredovao prema Crnom moru.
  Ratnici su bosim nogama bacali granate. I pokosili su Nemce mitraljezima.
  Ovdje, na ovom području karte, rat je vođen mnogo uspješnije nego u stvarnoj istoriji. Račvanje sela je već zauzeto. Nemci beže. Ruska Crvena armija ima veliku superiornost u ovom sektoru u pešadiji i konjici. Nemci, generalno, nemaju ništa protiv lakih ruskih tenkova.
  I sovjetski generali, uvjereni u pobjedu, i raspoloženje naroda, recimo tako - major.
  Veronika bosom nogom baca granatu. Razbacuje Nemce i škripi:
  - Neka Rusija bude iznad svih!
  Viktorija takođe šutira. Baca bombu bosom nogom i škripi na vrh pluća:
  - Neka budući svijet bude naš!
  Dalje, već prelijepa djevojka Juliana puca u sebe bez ikakve ceremonije.
  I baca bombu bosom nogom. I Fritzovi su bili veoma raštrkani.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Ja sam bijesna tigrica!
  A onda i Ana, kao da puca. I bosom nogom će ispaliti granatu vrlo iskosa, razbijajući Kaiser jedinice kao staklo.
  i kaže:
  - Psihologija pobede! Demokratija sudbine!
  A onda će Matryona lansirati cijelu kutiju eksploziva. I kako će raznijeti Kajzerove vojnike. I urlati:
  - Za Rusiju u svemirskim visinama!
  Još dvije lijepe djevojke voze se na lakom tenku "Marten" -2. Dobar auto sa dva mitraljeza. Oklop nije previše debeo, ali drži mitraljeze. Oblik je aerodinamičan. Djevojčice Olga i Zhenya nalaze se unutra, zavaljeni i škrabajući u sebi o Nijemcima.
  Nije loš auto - brzina od sto dvadeset kilometara na sat. Odlična propusnost. I gusjenica.
  Djevojke pune njemačke vojnike olovom i pjevaju;
  Ti si, oče, bistar mesec dana,
  Da ne sijaš isto
  Nije isto, nije isto
  Sve se krije iza oblaka
  Prekriveni ste pretećim oblakom!
  Kao što smo imali u Svetoj Rusiji.
  U svetoj Rusiji, u kamenoj Moskvi.
  Kremlj je bio u slavnom gradu,
  Kod Ivana, kod Velikog,
  U katedrali je bila u Arhangelsku,
  Kao što je pravi hor imao:
  Mladi strelac stoji na satu,
  Stojeći na satu, moleći se Bogu,
  On plače dok reka teče
  Plače - potoci suza teku,
  Tuče berdiš drškom,
  Berdysh sa osovinom na vlažnom tlu:
  "Ti si goy, majka zemlja je vlažna,
  Raširili ste se na sve strane
  Ti otvori, tablo za lijes,
  Okreni se, zlatni damast!
  Ustani, ustani Care pravoslavni,
  Pravoslavni car Aleksej Mihajlovič!
  Pogledaj svoju porodicu
  Svetoj Rusiji, majci Moskvi,
  Moskva - majka, siroče!"
  Devojke pevaju u sebi i slamaju Nemce. Hodaju preko leševa i ostavljaju krvavi trag sa gusjenicama. Evo devojaka. I unutar rezervoara su skoro goli, u istim gaćama i bosi. Ali veoma lepe devojke.
  I Nemci trpe ogromne gubitke od njihove vatre. Mitraljezi su teški i brzo pucajući. I devojke su veoma pametne. Carska vojska je bila dobro opremljena.
  Tu su i jevrejski naučnici koji rade za Rusiju. Evo najmoćnijeg bombardera Ilya Muromets-7 na svijetu u to vrijeme koji leti da bombarduje Nijemce. Prvi avion na svetu sa dvanaest motora. Osamnaest mitraljeza i dvadeset i dve tone bombi. Evo kola.
  Za sada samo u jednom primjerku.
  I takođe u ekipi devojke. I gotovo gola, u jednom kupaćem kostimu. Veoma je lepa i seksi.
  . POGLAVLJE #13
  Komandir ratničke posade bombardera Ilya Muromets-7, Valentina. Veoma lijepa plavuša sa oblinama. Potrebno je da auto uspori i preciznim bacanjem bombe pokrije njemački bunker.
  Hitlerovi vojnici su jaki i disciplinovani. Pucaju na sovjetsko i rusko čudovište. Ali ratnici udaraju kao odgovor. Osam mitraljeza bukvalno pometu nemačku pešadiju. Pocepani vojnici njemačke vojske padaju.
  Predvodeći vatru, zlatokosa Lada se mesožderski ceri. Djevojka je čak skinula i grudnjak da se bolje koncentriše. I trese golim grudima. Samo velika lepotica. Toliko gracioznosti i preciznosti u njemu. Sama Lada je mršava, ali žilava, a struk je tanak, kao osa.
  Galina takođe puca iz mitraljeza na Nemce. Takođe devojka, i lepa i oblina. Bosim nogama pritišće okidače. A lice je tako lijepo. Nije ratnik, već samo super djevojka.
  Galina kaže, cereći se:
  - U slavu oca cara Josifa Visarionoviča!
  Agresivna i prekrasna, sa zlatnom kosom, Lada potvrđuje:
  - Pometemo Judu metlicom!
  Valentina bosom nogom pritiska pedalu. Bomba od tone pada na njemački bunker. Ovo je smrtonosna moć. "Ilya Muromets", ubrzava tako da ga fragmenti ne dodiruju. Bunker eksplodira, podižući stub dima.
  Djevojke uglas uzvikuju:
  - Pogodi! Dali su Fritz!
  I pljeskati od oduševljenja bosim nogama. Da, to su devojke koje su u stanju da pobede Nemce. Bore se sanjajući o svijetu u kojem ljudi nikada neće ubijati ljude. Na primjer, ako sovjetsko carstvo Josifa Staljina osvoji cijeli svijet. Ali Rusija, odnosno SSSR, je jedinstvena cjelina koja može postati vječna imperija! Jer dinastija Josifa Staljina može vladati vekovima. A nakon svrgavanja cara Nikolaja II, konačno je Rusija stekla stabilnost i svi su konačno prihvatili legitimitet dinastije.
  A sada, car i predsednik GKO, Josif Staljin, koji je pobedio opoziciju, lomi kičmu Nemcima.
  Jedan od snažnih poteza cara Staljina je privlačenje žena u vojsku. A Ruskinja je najstrašniji ratnik na svetu! Nije li!?
  Ovdje, na primjer, na lovcu Sokol, pilot Alice juri. Tako lijepa djevojka, plava sa malo crvene u kosi. Vitka devojka, skoro gola.
  Bosonogo pritiska pedalu i manevrira. A onda se upuca. Obara njemački auto iz mitraljeza velikog kalibra. Natjera je da izgori i kaže:
  - Rođen sam za kraljevsku službu! Djevojka je sasvim kul, i plave krvi, husari!
  I ubrzava brzinu "Falcona". Možda su ruski, sovjetski avioni, čak i ako ne mlazni, na neki način najbolji na svijetu.
  A već na frontu pojavio se teži i napredniji tenk koji je stvorio unuk velikog Mendeljejeva. Mašina sa dva brzometna topa i deset mitraljeza. I devojke takođe upravljaju takvim kolosom.
  I dolazi ruski tenk koji uništava Nemce. Štaviše, sa snažnim dizel motorom, prilično prohodnim i okretnim.
  Djevojke u tenku pjevaju;
  Naša Bogomljubljena Rusija,
  Velikodušna prosperitetna zemlja...
  Pa monarsi su ljepši, ljepši -
  Otac car Staljin-raj!
  A gusjenice tenkova slamaju njemačke vojnike. Bukvalno crijeva već puze van i iz gusjenica teku potoci krvi.
  Komandir tenka Tatjana Krupskaja kaže:
  - Da, pobedićemo za Rusiju!
  Djevojčica je, inače, iz prinčevske porodice, ali se bori sama u gaćama. Ali tako slatka. Ima veliku unutrašnju snagu.
  Djevojka bosom nogom pritiska pedalu i kaže, pokazujući zube i smijući se.
  - Ti si najveći car Josif Staljin!
  A ratnici su sigurni da će na takvom tenku stići do Berlina. I samopouzdanje svih ratnika i ratnika jača.
  Nataša je, obuzeta entuzijazmom, počela da komponuje i peva. Ostale djevojke su navijale;
  Da se sveta Rusija bori sa našom sudbinom,
  Mi smo devojke sa ogromnim srcima...
  Traže se fašista sovjetske zemlje
  Ali sa Rodom smo uvijek ujedinjeni borci!
  
  Neka je naša Rusija u vječnoj slavi,
  Horde Džingis Kana nas neće osvojiti...
  Borite se za domovinu i ne boj se,
  Slomićemo svakog nevjernika!
  
  Savijamo nasilne fašiste u rog,
  Verujte, niko neće pobediti Rusiju...
  Na kraju krajeva, Isus Svevišnji Bog je s nama,
  I ne nosite Fritz gluposti!
  
  Svi znaju da nam je otadžbina data,
  Za bijesne pobjede bez poznavanja mraka...
  Strašni sotona je pokazao zube,
  Košulja natopljena krvlju!
  
  Za komsomolca ne postoji reč kukavica,
  Za devojke barijere nisu bitne...
  Beli bog će nam pomoći Isuse,
  Besmrtnost će biti najveća nagrada!
  
  Borili smo se veoma hrabro kod Moskve,
  Iako Nemci koriste neverovatnu snagu...
  Borio se polugoli bosi
  I vjerujem da će pobjeda sigurno čekati!
  
  Veličina ruskih ratnika živi,
  I nikad se neće predati nacistima...
  Pustićemo Fritz bijesno u potrošnju,
  Što se nije diglo vrlo prljavi talog!
  
  Da Hitlere, ti si lukav i lukav,
  Sposoban čak da zauzme pola svijeta...
  Ali Staljin je takođe hrabar orao,
  Ne pravite sebi idola!
  Nema komsomolaca, znajte da se ne povlačite,
  Ne plaše se čak ni mraza...
  I Fritz će se uskoro pretvoriti u igru,
  Uostalom, Rusi su oduvek umeli da se bore!
  
  Rusija je domovina ljubavi,
  I napraviće poklon komunizma...
  Nema potrebe graditi rejting na krvi
  Sa smiješkom besramnog revanšizma!
  
  Da, Firer želi da nas uhvati za vrat,
  I nagni Rusiju po celoj skeli...
  Ali mi se žestoko borimo za pet
  Uostalom, Staljin je sa nama sa ogrtačem i šeširom!
  
  On je veliki ratnik, svi znaju
  A komsomolci će uvek biti bosi...
  I pomerićemo Hitlera u bradu,
  Naše pletenice gore od jarke topline!
  
  Ratnici su naša sudbina,
  Zlomićemo ogromnog Pantera...
  Iako je Adolf stvorio zao haos,
  Mi ćemo mu ukazati na normu i mjeru!
  
  Nema Staljina inteligentnijeg i jačeg,
  On je vođa zemlje velikog diva...
  A ti si jače pobedila Fritza, devojko
  Na kraju krajeva, uvijek smo ujedinjeni u bitkama!
  
  Za dostignuća gradimo čitav niz,
  Ustremi se zvezdama kao ptica brzokrila...
  I bit će glasan rezultat,
  Takve devojke, ponosni orlovi!
  Avgust 1947. bližio se kraju. Noći su postajale sve duže, a dani kraći. Djevojke s vremena na vrijeme odbijaju napade nacista. Veliki Domovinski rat traje već toliko godina. To je samo užasan i težak test. Što se ne može porediti ni sa čim. Jako naporno radi po petnaest ili šesnaest sati dnevno, jede na kartici, gladan je na ivici iscrpljenosti.
  Naravno, u aktivnoj vojsci je mnogo bolje nego u pozadini. I cure mogu malo piškiti dok je kratko zatišje.
  Nataša bosom nogom iznijela, sama sastavila:
  Ruske trupe stigle su do Odre. Carska vojska Nikolaja II već je izvojevala mnoge pobjede. Mnogi gradovi Austro-Ugarske su zauzeti, bitke su vođene u Budimpešti. Gdje su još Mađari pružali otpor. Pali Przemysl, Lavov, Krakov, Bratislava i niz drugih naselja.
  Nemci su pretrpeli velike gubitke i povukli se. Austrijanci su predali čitave pukove, pa čak i divizije. I sa podignutim zastavama pod orkestrima. Rat je tekao, kao u bajci - ugodno uz malo krvoprolića i na stranim teritorijama.
  Iako je obično Rusija rijetko imala toliko sreće tokom osvajanja. I gotovo svi ratovi i pobjede Rusi su davali velikim krvoprolićem.
  Možda su Olega nazvali Proročkim jer je mogao bez krvi natjerati Vizantiju na predaju?!
  U svakom slučaju, Nikolaj II je preuzeo ulogu Najvećeg.
  Djevojke su izašle na Odru. Jesen je već stigla. Zlatni tepisi od lišća.
  Ratnici su gazili po ćilimima. I zaronio u vodu.
  Veronika je, prskajući u rijeci, upitala Viktoriju:
  - Mislite li da će car dati zemlju seljacima nakon rata?
  Zapovjedna djevojka je odmahnula glavom.
  Zašto je seljacima potrebna zemlja?
  Veronika se zakikota i primijeti:
  Da, ne mogu sami. Ali postoje jaki poslovni rukovodioci koji bi mogli da povuku.
  Viktorija je oštro odgovorila:
  - Ovdje će prodati zemlju na kredit. Možda će tako biti bolje.
  Juliana se okrenula u vodi i primijetila:
  - Najvjerovatnije je bolje da vlasnici zemlje imaju zemlju. Mogu voditi velike farme i koristiti traktore. Privatna, velika proizvodnja je najefikasnija!
  Veronika je nevoljko pristala:
  - Možda. Ali ovo stvara dodatnu vrijednost!
  Juliana se zakikota i primijeti:
  - Ali efikasnost je odlična!
  Viktorija, koja je imala čin pukovnika, uz osmeh je primetila:
  - Stimuliše razvoj. A šta vredi davati zemlju seljaku, pa čak i pijancu. To je zemljoposjednik koji hrani pola svijeta ruskim kruhom! Naša zemlja je veoma bogata!
  Veronika se složila sa ovim:
  - Da, Rusija je bogata i život postaje sve bolji! Na primjer, moj brat radi u fabrici Putilov kao predradnik. I ima platu od tri stotine rubalja, ne računajući bonuse.
  Viktorija se prevrnula i zadivljena udarila bosom nogom po vodi i zagrizla:
  - Tako piše! Rusija se diže! A uskoro će postati još jači!
  Djevojke su plivale u Odri i vodile neobavezne razgovore. Anna je pitala djevojke:
  Šta mislite šta nas čeka nakon smrti?
  Juliana se nasmiješila i odgovorila:
  - Ateisti kažu - nepostojanje. A religija uči - duša će otići Bogu, a On će odlučiti gdje će otići u raj ili pakao.
  Veronika je upitala Julijanu:
  - Mislite li da postoji Bog?
  Devojka je bosom nogom pljusnula po vodi, podigla talas i odgovorila:
  - Iskreno, ne znam. Postoje argumenti i za i protiv Boga. - Devojka je ponovo prskala i primetila. - Naravno, na ovo pitanje nema odgovora, ali možete iznositi razne argumente.
  Viktorija se složila sa ovim:
  - Svakako veoma različito. I šta ima da se priča. Ja lično mislim da pošto mi pobeđujemo, onda Bog, naravno, postoji! Ali bilo je trenutaka kada smo se našli pod mongolsko-tatarima. I onda se postavlja pitanje - gdje je bio Svevišnji Bog?
  Juliana je uz nevini osmijeh primijetila:
  - Ali postoji nešto mnogo gore od mongolsko-tatarskog jarma!
  Viktorija je bila iznenađena
  - Šta je gore od mongolsko-tatarskog jarma?
  Juliana je zapravo izjavila:
  - Starost! Šta može biti gore od starosti!?
  Viktorija se složila:
  - Da, biće jako loše!
  Devojke su ćutale. Bilo im je nekako neprijatno da pričaju o tome. Djevojke su ga uzele i iskočile iz hladne vode. Potrčali su sebi, bljeskajući ukrug, golih peta.
  Marusya je trčala s njima i pitala se sa smiješkom:
  - Ali pitam se, zašto nam treba starost? Mora se reći nehumano!
  Viktorija se spremno složila sa ovim:
  - Zaista nehumano! Najbolje je biti zauvijek mlad i zdrav!
  Djevojke su bile vesele i smiješne, vrtjele su se u saltu.
  Veronika je sa osmehom i, cereći se, predložila:
  - Da, naša vojska je jake devojke! I bićemo u odličnoj formi!
  A djevojka je namignula prijateljima. Svi su prasnuli u smijeh sa osmjesima, harpije.
  Juliana je predložila:
  - Nađimo živu vodu i postanimo zaista besmrtni! Biće jako cool!
  Djevojke su se nacerile i namignule jedna drugoj.
  Viktorija je tada predložila, pokazujući zube, primetivši:
  - Da, bilo bi lijepo pronaći način da ne ostarimo. Kako bi to bilo dobro i lepo!
  Djevojka je zamislila svijet sa nekim ljepoticama i mladićima. Možda i bolje bez brade, da lica budu ljepša i slađa.
  Veronika odgovori sa uzdahom:
  - Da, ovo je nešto najlepše što može biti na svetu! Želimo večnu mladost i svetlost.
  A djevojka se nasmijala, pokazujući svoje biserne zube.
  Viktorija je skočila i predložila:
  Hajde da zaista okončamo starost! Ovo je generalno neprihvatljivo! Ljudska tijela ne bi trebala stariti!
  Veronika je, cereći se i skačući, pevala:
  - Gospodine pukovniče, nego da starite! Nije bolje umrijeti za Rusiju! Radi hrabrosti i časti - ne šalim se! On je odgovorio - da sam crven? Ne želim!
  Djevojke su se još glasnije nasmijale. Veoma je veoma lepo.
  Juliana je kroz smijeh predložila:
  - I da podmladimo sve starice! Da sve blista kao sunce!
  Viktorija se složila, skočivši više:
  - Za domovinu i Nikolu Velikog!
  Ana, ova crvenokosa ratnica, progovori:
  - Ali svejedno, časne sestre, uprkos molitvama, ne postaju mlađe. Iako imaju sveti duh. Pa počnete da razmišljate, gde je Božja pravda?
  Viktorija je duboko udahnula i odgovorila:
  - Jauk stoji po cijeloj zemlji... Gdje si vlasnik, gdje?
  Veronika je s bijesom pjevala:
  Ima mnogo sjajnih ljudi
  Čija dela žive vekovima....
  Ima mnogo ptica bistrih lica,
  Šta se zove besmrtnici!
  
  I junaci u epovima,
  Odmah su porazili hordu...
  Rusija će roditi veliku silu,
  Basurman u bitci ce razderati!
  
  Ali jedan dvoglavi orao,
  Car vlada slavni Nikolaj...
  On blista pod nebom,
  Molite se za njega, samo napred!
  
  Car cele Rusije
  Šta je podiglo takvu državu...
  Prava misija
  Za napredak i starinu!
  
  Pobijedio Japance u bitkama
  Nemci su odmah poraženi...
  Glas devojaka je zvučan,
  Nikolaj Gospode naš!
  
  I naš kralj neće popustiti u borbi,
  U izgradnji velikog giganta...
  Jako pobeđuje protivnike,
  I ispostavilo se da je to bijesno poravnanje!
  Prelepu pesmu su devojke uglas pokupile. Oni su tako divni i puni pevači. Imaju tako lepu pesmu.
  Da, neverovatne devojke.
  Tako je napisala blistava Nataša, najveličanstvenija od devojaka.
  Ovdje je prisiljena stati i pucati na nacistički avion. Baca granatu bosom nogom. Obara jurišnika i uzvikne:
  - Pobjeda!
  Zoya takođe puca i šutira izuzetno precizno. Obara fašistički avion i urla:
  - Za komunizam, zemlja Sovjeta!
  A njena gola, okrugla peta izbacuje eksplozivni paket.
  Vodi vatru i Augustin. Ona je prelijepa, veoma mišićava i preplanula djevojka. A njena bakrenocrvena kosa vijori na vjetru kao proleterska zastava.
  I sa golim nožnim prstima, kao da bacaju granatu smrtonosnom snagom, izuzetno razorne moći.
  I urlati:
  - Za otadžbinu i slobodu do kraja!
  Svetlana se takođe bori divljim naletom. I golim nožnim prstima baca granate kolosalne, ubilačke moći. I kida protivnike na komade.
  I zavija:
  - Za veliki komunizam!
  I kao što će jezik pokazati. A sa golom, okruglom, ružičastom potpeticom, djevojka će se prepustiti eksplozivnom paketu.
  Da se razumijemo, ove djevojke su jako borbene.
  Klasa ratnika - super!
  1. septembra 1947. godine u Trećem Rajhu je obilježeno osam godina od početka Drugog svjetskog rata.
  Hitler i njegova menažerija proslavili su taj događaj uz gozbu i ples i borbe gladijatora.
  Firer je sjedio na luksuznoj fotelji i gledao djevojke kako plešu.
  Prvo su izašle u haljinama i cipelama, a onda su se počele skidati.
  Djevojke su skinule odjeću i obuću. I postepeno ostao samo u gaćicama i bosonogim plesovima.
  I oni su izgledali veoma lepo.
  Firer je zagunđao poput divlje svinje i okrenuo se u stolici. Ali ovo je još samo cvijeće.
  Ovdje su djevojke plesale i počele su borbe gladijatora.
  Nacisti su ponovo počeli da jedu i da se klade.
  Firerov sto je bio luksuzan, a na njemu su bila bogata jela, sa raznim ukusnim stvarima.
  Hitler je jeo voće sa zadovoljstvom.
  Raspoloženje je bilo umjereno borbeno, a ne pretjerano veselo. Rat se odugovlačio, a poslednjih meseci otpor Crvene armije se čak intenzivirao.
  Rusi su imali novi tenk T-54, koji je bio bolje naoružan i zaštićen i mogao se oduprijeti nacistima. I pojavio se strašni IS-7. Naravno, posljednji tenk je vrlo skup i težak za proizvodnju i, u principu, ne može se masovno proizvoditi.
  Ali njegov top je sposoban da probije njemačke tenkove. Štaviše, čak i ako se najnovija mašina IS-7 ne probije, a projektil odleti u rikošet, sasvim je sposoban da ga onesposobi.
  Dakle, SSSR već ima određenu moć.
  Ali prvi par trči u arenu. Djeca počinju tuču. S jedne strane su iskočila dva dječaka od desetak-jedanaest godina sa trozubcima i mrežom. Bili su u istim crvenim kupaćim gaćama.
  Trčali su, bljeskajući golim štiklama. Poklonili su se Fireru, savijajući pokretna leđa.
  Mršava, mišićava tijela još uvijek preplanulih dječaka koji se ne mogu nazvati ni tinejdžerima.
  Hitler je zamišljao da ih bičuju ili da im male okrugle pete opeče užareni pajser - to bi bilo super.
  I evo još dva dječaka sa mačevima i štitovima istrčavaju. Takođe goli i bosi u plavim kupaćim gaćama. Ali njihovo naoružanje je asimetrično.
  Članovi menažerije počeli su da se klade.
  Dječaci su otprilike iste visine i godina. Izabrano da bude intrigantno. Obje strane će se boriti do smrti. Čak i ako pomiluju, onda će ih mučiti u podrumu uz obavezno kauterisanje peta.
  Evo opklada. Hitler insistira na tajnosti stopa. U suprotnom, okolina se neće usuditi da se suprotstavi Fireru.
  I tako se bar neće pregovarati o borbi.
  I neka se bore obje strane.
  Dječaci su se nasrnuli jedan na drugog, pa da mašemo mačevima i trozupcima. Vidjelo se da nisu baš dobro obučeni, ali su imali ideju. Jednu su zapleli mrežom, a hajde da ubodemo trozubce. Ali tada je dječak dobio mač na ramenu. I tu je bila ogrebotina.
  Djeca su nastavila da se bodu i seku. Odmah je prolila krv. A bosa stopala dječaka ostavila su grimizne, graciozne otiske stopala.
  Fireru se svidjelo kada su se momci međusobno ubijali. I kad seku i seku bez sažaljenja.
  Ovdje su momci već bili u ranama, a jedan od njih je dokrajčen. I jurnu sa mačevima na drugu. I njega su dokrajčili, prisiljavajući ga da se smiri. Nije morao ni moliti za milost.
  Ubijenim dječacima su izgorjele pete, a zakačeni su kukama. I odvučen do krokodila.
  Dvojica preživjelih u plavim gaćicama su odgovorila i blok za iscjeljenje. I njih su uboli trozubi.
  Hitler nije bio previše uzbuđen ovom borbom i primijetio je:
  - Da, nešto nije tako dirljivo! Kada ćemo zauzeti Staljingrad?
  Mainstein je odgovorio sa osmehom:
  - Napad je već počeo, a naše trupe su ovoga puta mnogo bolje pripremljene!
  Firer je klimnuo u znak slaganja.
  - Vjerujem! Uradili smo odličan posao!
  Guderian je primetio:
  - Do sada se u SSSR-u T-54 proizvodio u oskudnim količinama, a mi imamo kolosalnu prednost kao tenkovi!
  Hitler se složio:
  - Da imamo! Ali možemo ga izgubiti!
  Guderian je samouvjereno izjavio:
  - Piramidalni tenk je sam po sebi savršenstvo, Rusi neće moći da ga naprave boljim!
  Firer je pljesnuo rukama:
  - Bolje da gledamo borbu!
  Ovog puta u arenu je ušla prelepa devojka plave kose. Nosila je bikini. I naravno bosonog i veoma seksi.
  Hitler je primetio:
  - Sjajan borac!
  A i protivnik je u ovom slučaju bio dostojan mrkog medvjeda. Prilično velik i opasan.
  Djevojka je bila naoružana mačem i bodežom. I visok, mišićav, već prilično iskusan borac.
  Izvrnula je bosom nogom i zacvilila:
  
  Pozdravljaju vas oni koji će umrijeti!
  Hitler je vikao:
  - Ne! Želim da živiš!
  Lijepa djevojka klimnu glavom.
  - Će pokušati!
  Firer se kladio i zarežao:
  - Kladite se i na medveda, inače nećemo ništa dobiti!
  Opklade su se odvijale pritiskom na dugmad. Hitler je otpio gutljaj soka od pomorandže u kojem je plutao sladoled.
  Bitka je počela... Medvjed je bio gladan i ljut i bijesno je napao. Djevojka ga je maknula mačem i pomaknula u stranu. Medvjed je urlao s rikom jer bi jurio. I ratnik se ponovo pomerio.
  Ona je zapravo brza. Seče mačem u lice. Ali zvijer će se okrenuti i zakačiti gladijatoricu svojim kandžama za stomak. Na štampi su bile krvave ogrebotine.
  Firer je s oduševljenjem primijetio:
  - Dobra borba.
  I upitao je Speera:
  - Možete li povećati proizvodnju disketa?
  Ministar naoružanja i municije je samouvereno odgovorio:
  - Naravno da možemo! Iako je tehnologija ovdje prilično složena. Ali ove mašine praktički ne trpe gubitke, osim u slučaju pada. A njihov broj u redovima raste.
  Devojčica je u međuvremenu sekla medveda. Povraćao je krv. I promašio bodež u oko. I već je bilo smrtonosno. Češajući devojku u agoniji, zver je ućutala.
  Odbacila ga je i ustala. Stavila je bosu isklesanu nogu na medveda i zaurlala:
  -Pobjeda!
  Grudnjak joj je puknuo od kandže zvijeri, a grudi su joj otkrivene i izgrebane sprijeda. I malo iseći leđa. Ali nije ništa ozbiljno. Ali djevojka krvari. A od medvjeda i uopće lokva.
  Hitler joj je uputio poljubac i primetio:
  - Divan si!
  Nakon čega je veliki diktator naredio:
  - Nagradite je gvozdenim krstom u srebru i pošaljite je u odmaralište na tri dana!
  Nakon toga, djevojka je otišla veoma zadovoljna.
  Borci su se ponovo borili. Ovog puta dva dječaka od oko dvanaest godina izašla su na djevojku sa dvije sablje. Dječaci su imali kratke mačeve i štitove.
  Tuča je bila u istim kupaćim gaćama, uključujući i djevojku. Borba je obećavala da će biti zanimljiva.
  Djevojčica se dobro kretala, ali su momci dobro obučeni. I borba je bila takmičarska.
  Firer je upitao Guderiana:
  - Je li tenk IS-7 dobar?
  Komandant i strateg je iskreno odgovorio:
  - Nije loš auto! Ni top od 128 milimetara ga ne hvata u čelo. U njega može probiti samo najnovije i još uvijek rijetko oružje visokog pritiska. A onda vam treba veliki kalibar i uranijumsko jezgro.
  Firer se nasmejao i primetio:
  - Staljingrad se ne sme ponoviti!
  . POGLAVLJE #14
  2. septembra 1947. za grad na Volgi su se odvijale žestoke borbe. Ženski snajperski bataljon pod komandom kapetanice Nataške Kaktusove zauzeo je odbrambeni položaj u ruševinama u ulici Volodarskog. Iza ruševina su se skrivale djevojke sa mitraljezima i puškama, vezane zavežljajima granata.
  I sama Nataša je u pegavoj tunici preko golog tela, u kratkim pantalonama i bosa. Lijepa i oblina djevojka, jakih bokova, tankog struka, kratke frizure ispod polu-boksa. Lice je veoma izražajno, muževne brade, plavih očiju širom raširenih. Svijetlo smeđa kosa posijeda od prašine, visoka prsa, tvrdog pogleda. Kapetan Natasha se bori više od pet godina i uprkos svojoj mladosti videla je mnogo. Noge djevojke su prekrivene posjekotinama i modricama. Djevojčica je spretnija da se kreće bosa nego grube i nespretne čizme.
  Goli đon osjeća i najmanju vibraciju tla, upozorava na blizinu rudnika, a sama majka zemlja dodaje izdržljivost. S jedne strane, stopala djevojčice su otvrdnula i nisu se bojale vrućeg metala, niti oštrog ruševina ruševina, ali s druge strane, nisu izgubile osjetljivost i gipkost, upozoravajući kroz urlik na kretanje tenkovi.
  Slatka Nataška drži granatu sa zavezanim paketom eksplozije. Potrebno je dopuzati do strašnog njemačkog tenka "Lav", zalijevajući ulice mitraljezima.
  Mirabela puzi pored nje. Takođe bosi, pa su sve djevojke iz bataljona ispale iz čizama, imitirajući svog komandanta. Njeni prašnjavi tabani se izoštre kada djevojka puzi na sve četiri. Mirabelina žuta kosa je neuredna i duga... Malo se čupava. Sama djevojka je vitka, mršava, malog rasta. Može se čak zamijeniti i za djevojku, sa uskim ramenima i naizgled velikom glavom.
  Ali Mirabela je već dosta toga doživjela. Uspjela je posjetiti i fašističko zatočeništvo, preživjevši okrutna mučenja, i rudnike, odakle je nekim neshvatljivim čudom uspjela pobjeći. Ali gledajući njeno djetinjasto, nježno lice, nikad se ne može reći da su je tukli gumenim palicama po petama, kroz tijelo joj je prošla struja.
  Mirabela puca... Vojnik Trećeg Rajha, u ovom slučaju Arap, pada mrtav, a njuška mu diže pijesak i ruševine.
  Nataška stavlja gomilu granata ispod gomile smeća. Sada će devedeset tona težak "lav" dopuzati ovamo i razneti ga. Plave oči djevojke svjetlucaju poput safira na njenom licu, tamnom od opekotina i prašine.
  Iskustvo pokazuje da će dobro zaštićeni tenk sada promijeniti položaj. "Lav" ima bočni oklop od 100 mm, pa čak i pod uglom. Trideset četvorka ne može da probije, samo teški IS, ili SU-100, ili T-54 imaju šansu. Ali gusjenice su cilj. Glavna stvar je lišiti mobilnost automobila ...
  Svetlana ispaljuje rafal iz mitraljeza... Pada vojnik, niko ne zna koje nacionalnosti. Nemci, koji su osvojili veći deo istočne hemisfere, njeguju arijevsku krv i bacaju kolonijalne trupe u bitku: Arape, Afrikance, Indijance, razne Azijate i Evropljane. Porastao je i broj Poljaka - koji su od kolevke navikli da mrze boljševičku Rusiju. Ovdje se bore ukrajinski nacionalisti, i donski kozaci, i čečeni, i cijeli kavkaski kaganat. Hitler je podigao čitavu internacionalu.
  Mnogo neprijatelja...
  Svetlana spretno izbegava mitraljesku vatru. Metak se skoro raspucao, pocrnio od prašine, okrugla, djevojačka peta. Lepi kapetan je čak osetio golicanje koliko je blizu proleteo poklon velikog kalibra. Djevojka se prekrstila šapnuvši:
  Čak nas ni metak neće zaustaviti!
  Mirabela uzvraća... Druga devojka Anđelika - veoma crvenokosa, iznadprosečne visine, mišićava, uprkos oskudnim obrokima. Takođe veoma lepa devojka, raskošnih bokova, zategnutog struka, ne ženstvenih širokih ramena i visokih grudi.
  Anñelika se bori samo u šortsu, tunika je pocepana u komadiće i raspala se u prašinu, a nove uniforme se ne isporučuju preko Volge. Ne daj Bože da se prenesu još municije i kap hrane za iscrpljene sovjetske trupe.
  Tako da je Anđelika gotovo gola, noge su joj izgrebane, posebno koljena. Komad gelera udario je u taban desne noge, boli, teško se hoda.
  Crvenokosa, prašnjava, gotovo gola Anđelika izvija svoje lepo, ali istovremeno tvrdo lice. Djevojka, pucajući, kaže:
  - Gospod, Moskva i Staljin su iznad nas!
  I ona odsiječe napadače naciste, jedva da ima vremena da se otkotrlja.
  Ruševine i uske ulice otežavaju okretanje strašnim njemačkim tenkovima. Evo skoro dve stotine tona "Miševa" i nikako ne mogu da prođu...
  Kako je Svetlana očekivala, "Lev" se malo provozao, i zakopao se u gomilu smeća. Došlo je do eksplozije. Gusjenica je pukla, odletjelo je nekoliko oštećenih valjaka.
  Ranjeni tenk je stao, a iz cijevi je izletjela granata...
  Negdje je tutnjalo u daljini, ostavljajući ruševine. Plavokosa Svetlana je kao zmija siktala:
  - To je moja računica! Otvoren račun...
  Djevojka-kapetan je opet prisiljena da otpuzi. Nemci i njihovi sateliti ne mogu da iskoriste svoju tehničku superiornost u ruševinama. Krivom tvrdoglavog Hitlera, horde Trećeg Rajha su zaglibili u pozicionim bitkama u prilično velikom i dobro utvrđenom gradu.
  Mirabela baca granatu. Terajući ih da rade salto nad oborenim Nemcima ili Arapima, prevrćući se. Jedan od nacističkih militanata otkine mu ruku i okači na nju engleski sat sa kompasom.
  Mirabela sa osmehom kaže:
  - Ono što vam kompas pokazuje - put u pakao!
  A lijepa djevojka otrese komadić prilijepljene keramike sa svoje prašnjave pete.
  Anđelika također briše prašinu, sa svojim čvrstim, punim grudima. Bradavice su skoro crne od prljavštine i svrbe. I probaj da se opereš. Opet morate kopati dok njemački puškomitraljezi škrabaju. I puzati na plastunski način.
  Bataljon djevojaka drži svoje položaje, iako ima granatiranja. I kidaju teške granate, i bombe padaju s neba... Ali ništa neće slomiti hrabrost sovjetskih heroina.
  Ovdje Svetlana vidi kako Panter puzi. Pa, ovaj tenk više nije tako strašan.
  Možete ga udariti u stranu. Djevojka je kihnula, ispljunula prašinu koja joj se popela u elegantna usta. Uzela je u ruku granatu, opterećenu eksplozivnim paketom. Morate se prišunjati neprimećeno. Ali ima toliko dima okolo.
  Anñelika je počela da se prikrada, oslanjajući se na odvod golim prstima i laktovima. Bila je kao mačka koja vreba miša. Djevojčica se sjećala rata iz tog užasnog ljeta četrdeset prve godine, kada je Wehrmacht izdajnički napao prostranstva SSSR-a. Nije li se ni djevojka, skoro djevojka, uplašila? U početku da, ali onda se navikneš. A stalne rafale granata već doživljavate kao običnu buku.
  A sada je eksplodirao vrlo blizu. Djevojka se lupila po stomaku. Fragmenti jure odozgo kao jato divljih pčela. Anñelika šapuće ispucalih usana:
  - U ime pravde, Gospode!
  Djevojčica ubrzava puzanje i baca granatu sa priloženim paketom eksploziva. Sadašnjost leti u luku. Čuje se eksplozija, tanji bočni oklop Pantera se daje. Njemački tenk počinje da gori, borbeni komplet detonira.
  Svetlana sa osmehom šapuće:
  Hvala ti Gospode Isuse! Ja verujem samo u tebe! Molim se samo tebi!
  Lomi pantera. Otkinuto, dugačko deblo zatrpano je u ruševinama. Prednji oklop, odvojen od bočnog oklopa, podsjeća na žlicu.
  Svetlana, čije oči, na licu smeđem od prašine i opekotina od sunca, blistaju kukuricima, kaže:
  - Što više hrastova ima neprijatelj, to je jača naša odbrana!
  Anđelika je veoma seksi, u crnim gaćicama, golog, prašnjavog, snažnog tela. Devojka je veoma pametna. Može da baca krhotine stakla golim prstima.
  Sada je bacila oštar predmet svojom gracioznom, prašinom prekrivenom nogom. I zaglavio, pravo u grlo fašistu. Lepa Anđelika je probrbljala:
  - A ja sam seks simbol, i simbol smrti!
  Djevojka, nakon čega je ponovo puzala, pucajući. Vodio vatru i Svetlanu.
  Kapetan ljepote, Natasha, nakon što je posjekao fašistu, cvrkutala je:
  - Život je lanac, a male stvari u njemu su karike...
  Mirabela je opalila, otvorila Fritzovu glavu i dodala:
  - Nemoguće je ne pridati važnost linku!
  Svetlana, opet precizno šutirajući, zakuknu:
  - Ali ne možeš da se vrtiš oko sitnica...
  Mirabela je precizno opalila i dodala:
  U suprotnom, lanac će vas obaviti!
  Još jedna devojčica Olimpijada, takođe veoma lepa, zajedno sa pionirkom Serjožkom, pripremila je minu na žici. Njih dvojica su je gurnuli... Podmukli bauk se uvukao u gusenicu "Tigra"-2. I kako će ovaj njemački auto duge cijevi eksplodirati.
  Plavokosi dečak Sergej je uzviknuo:
  - Naša Rusija, imaš kantu!
  I jedva je stigao da skoči nazad, bljeskajući, sa crnim, oborenim štiklama, sa krova koji je padao.
  Olimpija je pomilovala dječaka po vratu i rekla:
  - Ti si veoma pametan!
  Pionir je krenuo na front i pridružio se ženskom bataljonu. Dečak je takođe veoma kreativan. Na primjer, napravio je avione za obaranje fašističkih jurišnih aviona. Kada se Focke-Wulfovi, ili TA-152, podignu, čuje se nevjerovatno zaglušujuća graja.
  Nemci udaraju uz pratnju Wagnerove simfonije. Tako veličanstvena melodija.
  Olimpija uznemireno kaže:
  - Još pokušavaju da nas uplaše!
  Pionir je patosirano pjevao:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti,
  Smrt nas neće odvesti pod zvezdano nebo!
  Jer sveta Rusija će se teško boriti,
  Napunio sam moćni mitraljez!
  Olimpija, visoka, mišićava devojka, širokih bokova i ramena, tipična je seljanka. Odjeća je tokom borbi pocijepana u dronjke, jake noge su gole, kosa je upletena u dvije pletenice i jako zaprašena.
  Serjožka ima samo jedanaest godina, mršav od neuhranjenosti, izgreban i prljav dječak, samo u kratkim hlačama. Dječakova prirodno bijela kosa posijedila je, a rebra se vide kroz tanku, preplanulu i prljavu kožu. Noge užasno oborene, u opekotinama, modricama, sa žuljevima. Istina, sudbina je sačuvala dijete od ozbiljnih povreda.
  Na njegovoj pozadini, Olimpijada djeluje veliko i debelo, iako djevojka uopće nije debela, već sa jakim, istreniranim mesom na kostima. Štaviše, činilo se da glad uopće nije utjecala na njenu krupnu i krupnu figuru.
  Djevojka puca iz teške protutenkovske puške. Nemački automobili se ne mogu probiti u čelo, ali postoji šansa u gusenicama.
  A pozamašni "Lav", primivši teški eksploziv u podvozje, počeo je da puše dim kao veliki pušač.
  Serjožka je sa zlobom pevala:
  - Smrdljivi Fric je bez razmišljanja zapalio cigaretu na ulazu! Naravno, upao je u velike probleme!
  Olimpijasa, trepereća mišićavim, preplanulim listovima, otkucala je step dance svojim golim, prelepim nogama. Devojka je pevala:
  - Sveta ruska lica trepere sa ikone... Ne daj Bože da potopiš bar hiljadu Frica! A ako neko zuje više od fašista, niko vas, vjerujte, zbog toga neće osuditi!
  Zatim je ponovo napunila protivtenkovsku pušku i ponovo pucala. Njemački transporter je ponovo ispuhao dim.
  Djevojački bataljon nanio je značajnu štetu Fritzu. Ali i on je pretrpio gubitke. Ovdje se jedna djevojka raspala na pola, a lice joj je tako, uprkos prašini, postalo blijedo.
  Veći dio Staljingrada su već zauzeli nacisti, ali ono što je ostalo od grada ne želi popustiti i predati se.
  Svetlana u međuvremenu pokušava da se probije kroz "Tigra". Snažan njemački automobil, dobio je granatu u stranu, ali nije podlegao. Okreće se da ispali top. Djevojčica mora da se zakopa u zemlju, i ruševine, kako je ne bi zgnječio udarni talas koji oslobađa sadašnjost.
  Svetlana tiho šapuće:
  - Mama, tata, izvini!
  Mirabela je na Tigra bacila granatu koja joj je eksplodirala na čelu. Djevojka je prosiktala:
  - O tome da je svetlo učenje zimi u proleće... Ponavljam bez izuzetka da je Hitler kuga kopile!
  Anñelika je, razbijajući pogled na naciste, i rafalnom polivši ih vodom, napinjala:
  - U kovčegu, sad sam video Firera! I udarila je jadnika pravo u oko!
  Crvenokosa djevojka je zapravo golim prstima bacila granatu na tenk. Pogodilo je cijev... Uslijedila je eksplozija i cev "Tigra" je oštećena.
  Kukavički Nijemac ga je uzeo i ustuknuo.
  Svetlana je frknula kroz nozdrve:
  - Naši, vaši neće popustiti!
  Mirabela je metkom posekla hitlerovskog plaćenika i pevala:
  - A zlikovac se ne šali! Ruke i noge, uvija ruske konopce! Zarije zube u samo srce... Otadžbinu do dna pije!
  Svetlana se zahihotala i zalajala:
  - Firer divlje viče, suze se!
  Mirabela je ispalila i dodala:
  - Pa, smrknu se, cere se!
  Pojavio se još opasniji "Štumrtiger". Uništava čitave zgrade i bunkere. Štaviše, ne približava se položajima sovjetskih trupa. Auto čuvaju njemački mitraljezi.
  Svetlana vidi da je približavanje pozicijama Frica nerealno. Ali na nebu Focke-Wulfs. Jedna od ovih mašina leti bliže sovjetskim pozicijama. Djevojke otvaraju vatru na nju.
  Anñelika baci granatu i bijesno kaže:
  - U dubokoj smrti - nema oprosta!
  Nakon toga, djevojka se okreće iz mitraljeza. Brzo se vraća. Relativno novi njemački tenk "Panther"-2 s malom kupolom i nižom siluetom brzo se vozi.
  Nekoliko djevojaka baca granate na njemački automobil. Ona se, nakon što je dobila poklone, smrzava i ne može se okrenuti.
  Anñelika je zviždala, sikćući:
  - Ovo je novi napad! Pocepaćemo joj usta!
  Panter-2 je zarežao i ispalio svoje moćnije oružje.
  Vatreni stup je razdvojio vazduh i momentalno zagrejao i elektrolizirao atmosferu.
  Anñelika se zakikotala, školjke su proletjele pored polugole djevojke. Besramna crvenokosa je zatresla bokovima i rekla:
  - I Njutn je pobedio neprijatelje, zbacio jaram sa prestola! Fritz je odredio svoj Njutnov zakon!
  Staljingrad je bio sav zahvaćen požarima, kada se činilo da vatreni jezici ližu nebo i pucketaju ljubičastim, narandžastim i grimiznim iskrama! A svaka iskra je kao duh koji bježi iz paklenog zamka.
  Svetlana je, obarajući njemačkog borca, bljesnula plavim očima, pjevala:
  - Šta kukaš loša starica? Vjerujte, samo psihijatrijska bolnica plače za vama!
  Mirabela je pevala u pevanju, pucajući na naciste:
  - Kako je dobro leći na travu i udarati Frica po glavi! Pripremite oblog za Firera i pošaljite metke iz mitraljeza!
  Djevojka se divlje zakikotala i prevrnula se sa stomaka na leđa. Napravio sam bicikl sa nogama. Doletela je granata. Leteći Focke-Wulf, primivši gelere ispod trbuha, žustro se vinuo uvis. Vidi se da su ga ranili oštri komadi. Fašističko stvorenje se zapalilo i počelo da gubi komade slomljenih krila.
  Svetlana je, videći kako Foke gubi visinu, graknula:
  - To je semafor! Na brodu visi sjekira!
  Njemački avion je eksplodirao, razbacujući krhotine u sve udaljenije kutove neba. A gde je nestao fašistički as. Napravio sam zadnji skretanje. Dželat je otišao u pepeo, a ne pilot!
  Mirabela je kihnula, raspršila prašinu i rekla:
  - Biti ili ne biti? To nije pitanje!
  Anñelika je ponovo nogom bacila komad stakla, toliko da je, udarivši u oko, ono izašlo na Frica, kroz potiljak:
  - Ja sam tenkovska armada! I treba da se lečite!
  Nemci i njihovi sateliti pokušali su da napreduju, bacajući granate ispred sebe. Takva taktika protiv djevojaka nije uspjela. Ovdje je Seryozhka rasporedio katapult i kako on pogađa neprijatelja kao odgovor.
  Pionir je viknuo:
  - Deda Mraz kida Hitlerova usta!
  Naboj katapulta, koji se probio u gomilu nacista, natjerao ih je da se rasprše, a istovremeno se prevrnu u zrak. Fritz je pao i razbio se o ruševine zidova.
  Tenk "Tigar" -2, izgubivši ravnotežu, sudario se sa "Lavom". Oh, Leva, gdje je tvoje strašno ime?
  Svetlana se nasmešila i odgovorila:
  - Pa, bravo Serjožka!
  Dječak je agresivno zarežao.
  - Pioneer je uvek spreman!
  Djevojka je kao odgovor odmahnula bosom nogom.
  Devojka-kapetan je ponovo počela da zakucava. A Olimpija je zagolicala Serjožkino usko stopalo, kako mu je teško! Nije ni čudo što se dječak ne boji trčati kroz vatru.
  Mirabela je u pjevanju rekla:
  - Mladost je dobra - starost je loša!
  Angelica, ova vesela crvenokosa, se složila:
  Nema ništa gore od starosti! Ovo je zaista najodvratnije stanje od svih mogućih!
  I djevojka je napravila skok udarcem. Zamislila je na trenutak odvratne bake. Ne, ne poredi staricu sa devojkom. I kakva lepota, u vitkim tijelima.
  Anñelika je uzela i zapevala:
  - Tok za godinom, godine u karavanu,
  Starica trlja kanu u malter...
  A šta je sa mojom vitkom figurom,
  Ne razumem kako je mladost nestala!
  Svetlana je bljesnula očima, srušila Nemca udarcem u prepone i primetila:
  - Ne! Ipak, u ratu postoji takva draž - ostati zauvijek mlad! Uvek pijan!
  Olimpijada je stavila novo punjenje u katapult. Ovo je nešto kao dobar malter. Djevojka je prosiktala:
  - Ne prođi, nego prođi!
  Serjožka je promeškoljio svoju tanku, ali okretnu nogu i zalajao:
  - Fritz lice!
  A granata je, zajedno sa eksplozivnim paketom, u punom zamahu doletjela na položaje nacista.
  Da, Staljingrad im nije dat. Već treći mjesec od kraja juna traje juriš, ali grad nije mogao sve da preuzme. Na drugim sektorima fronta nacisti su postigli uspjeh, ali ne i na ovom.
  Svetlana je opalila iz pištolja i zarežala:
  - Sve je nemoguće, slučajno je moguće... Nema potrebe da se univerzum mnogo komplikuje!
  I udario u rezervoar za benzin na motociklu. Mašina je eksplodirala, a vatreni vihori obasjali su zadimljeni pejzaž. I Nemca je rastrgala vatrena šapa.
  Djevojka kapetan je viknula:
  - Volim da ubijam zlo! A ovo je najveće dobro!
  Mirabela je rafalom pretukla Nemce i siktala:
  - Hajde da se igramo dikobraza!
  Anđelika je otvorila vatru, tačnije. Nekoliko crnaca je ostalo ležati na kopljima prekrivenim ruševinama:
  - Ubij neprijatelja! - šapnula je djevojka.
  Mirabela je razigrano otpjevala:
  - Naslikavši Hitlera ružem, Mainsteina lakom za kosu, odvući ću te u zarobljeništvo princeze, izgrizaće te vjerni pas!
  Svetlana, pucajući, siktala:
  - Hajde uveče, Adolf, obesi se... Prestani da zavaravaš glavu! Ajde uveče, poleti ko girlsokol - da biješ naciste jako!
  Mirabela reče u bijesu, srušivši kacigu s glave jurišnika:
  - Možemo! I hoćemo!
  Devojke iz bataljona "Lenjin" zaustavile su napredovanje stranih trupa. Fritz je krenuo naprijed, bukvalno bacajući leševe u svemir. Nije pomogao ni tenk "Lev", sa kojim su se polagale nade. Evo modifikacije stroja sa topom od 150 mm.
  Anñelika otkine kamen zalijepljen za njenu golu bradavicu. Devojka ima tako lepe i pune grudi. Djevojka nogom baca granatu. Noga je jača od ruke, a bacanje ide dalje.
  "Lav" je dobio razmak u gusjenici i stao. Pucao iz njegovih moćnih usta. Tutnjava i kolaps.
  Anñelika, pljunuvši, kaže:
  - Ruski ratnik ne stenje od bola!
  I devojka ponovo puca. I to radi izuzetno dobro. Fašista koji se nagnuo iz kule pada nazad.
  Crvenokosa, skoro gola devojka kaže:
  - Uzalud neprijatelj veruje da je uspeo da slomi Ruse! Ko se usuđuje, taj u borbi napada, mi ćemo dušmane žestoko pobijediti!
  I Anñelika kotrlja mišiće štampe, koje je jako utisnula.
  Oh, kako su devojke lepe! Ne želim da bilo ko od njih umre.
  Stalenida je potrčala... Veoma lepa devojka, čupave, bele kose. Ona ih nekako uspije namazati nekakvim napitkom da se ne zaprljaju.
  Devojka je veoma lepa, sa likom Venere, samo zategnutije i reljefnije. Odjeća na njoj, samo grudnjak i gaćice. Sve ostalo je već raskomadano. Ali kako su graciozne noge! Ovo nije devojka, već pečat savršenstva, kruna lepote.
  Kreće se na poseban način, poput vjeverice. A bosa stopala i treperenje, i štikle, iznenađujuće ostaju čiste. Stalenida puca, a fašista dobija čir na grudima.
  djevojka kaže:
  - Odanost domovini je najviša reč!
  Anđelika je uz smeh primetila:
  - Skini grudnjak i ostani kao ja u šortsu!
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Ovo nije prikladno!
  Anñelika je zatresla bokovima, zgodno opalila i zapjevala:
  - Nešto je komsomolac postalo neobično! Tako hodati golih grudi je veoma nepristojno!
  Steelenida se zakikota i primijeti:
  - Zašto donositi radost Fritzu, pogledajte našu ljepotu!
  Anñelika odgovori odlučno:
  - Naša lepota je smrtonosna!
  Čelična djevojka se zakikota i opali u TA-200. Nacistički auto se zapalio. I lijepa plavuša je viknula:
  - Smrt zlu!
  Anñelika se zahihotala.
  - I život je dobar!
  Steelenida je, videći da Nemac pada, zarežala:
  - Ovo je najveća vrijednost! Nemojte misliti naciste da ste pobijedili!
  Anđelika pjeva:
  - Čekaju pobedu! Pobjeda čeka... Oni koji žude da raskinu okove! Čekaju pobjedu! Čekaju pobjedu! Moći ćemo pobijediti naciste!
  Prelepa devojka, a njene gole grudi se tresu. Dobar sa golim torzom na vrućini koju pojačava vatra.
  Svetlana je sada izgledala mnogo odlučnije. Pucala je na Frica iz automatske puške i zalajala:
  - Kastrirat ću te!
  I zaista su nacisti dobili smrtonosne poklone i kovčege! I djevojka im je pokazala figuru, hajde da napravimo gole nožne prste. I zviždao kao slavuj-razbojnik. I kroz prste donjih ekstremiteta.
  Devojka kapetan je veoma pametna. I pjenušava. I uopšte ne okrutan. I njoj je ponekad žao neprijateljskih vojnika, koji mogu imati djecu koja će plakati za svojim mrtvim očevima.
  Svetlana, međutim, tjera takve misli od sebe, pa poželiš da brizneš u plač od njih. Ali nisu Rusi došli Nemcima da pljačkaju i ubijaju. Ne, to su Nijemci i cijeli agresivni čopor stranaca iz cijelog svijeta provalio je u ruska prostranstva.
  Svetlana se prekrstila i zapucala na Frica, koji je pokušavao da se tiho približi pozicijama Rusa Frica... Iscurilo mu je oko i mozak, koji je izbio metkom.
  Devojka-kapetan se nasmeši i reče duhovito:
  - Pravo oči u oči, glava u glavu!
  Svetlana je precizno gađala i prikolicom pogodila motocikl. Auto je počeo da se trga, a mitraljez je odleteo, nekoliko puta se prevrnuo. Zatim mu je njuška potonula u ruševine.
  Djevojka je protrljala goli, prašnjavi đon o ruševinu. I ponovo je naciljala. Njeno veselo, mlado lice se nacerilo prilično nacereno. Devojka je pevala:
  - Ne, rekli smo fašistima, naš narod neće tolerisati da se ruski mirisni hleb zove rečju brod!
  Mirabela je uputila vrlo precizan udarac, od kojeg je Focke-Wulf planuo, i cvrkutala:
  Za nitkova, naravno, izbor je jasan,
  Za dolare je spreman da izda Rusiju...
  Ali ruski čovek je tako lep
  Da je spreman da da život za Otadžbinu!
  Djevojka je napravila salto i pokazala nacistima smokvu, i skrolovala, a meci nisu dotakli ljepoticu.
  Pojavila se Anđelika, ova lepotica, skoro gola, prljava kao đavo, bacila je odjednom granatu sa dve noge. I provjerila je:
  - Ono što imam je... Fritz u oštroj strani!
  Olimpija je ispravila Anđeliku:
  - Oštra, u stranu, a ne u oštru stranu!
  Djevojčica se zakikotala i tresla grudima od lubenice, te ispalila granatu granatom sa eksplozivnim paketom. "Tigar" je pogođen u njušku, a ovo krivo umjetničko djelo je izbjeglo.
  Nakon toga, nacističko stvorenje je ustuknulo. Počela je da puzi kao kornjača zahvaćena požarom.
  Svetlana je pevala veselo namigujući:
  - A "Tigar" uzmiče i Nemci se kriju!
  Maiden bataljon je manevrisao pod napadima, vazdušnim udarima i teškim puškama. Ovdje su mlazni bombarderi pogodili, polomljene, usijane strmine su se dizale u nebo. I kamenje je gorjelo. Na sreću, nijedna od devojaka nije umrla, ali su muškarci otišli na onaj svet - kojima nije tako žao! I duše lete - neke u raj, a druge u pakao! Gdje đavoli s vilama već čekaju one koji nisu vjerovali u Isusa.
  Anđelika je najseksi ratnica u bijesu: pa, mogu li nacisti iz svog "Šturmtigera" stvarno pucati na položaje sovjetskih trupa i ubijati crvene ratnike?
  A djevojka je bosim nogama zgrabila granatu i zavrtjela se u slapovima salta. I vrti se sve brže i brže. A onda je svom snagom bacila dar smrti u široku njušku Olujnog tigra. Zabljesnule su gole, preplanule noge ljepotice, a granata je odletjela u široku njušku. A moćna mašina se prvo ugušila, a onda pojurila. Dva "kraljevska tigra" koja su stajala sa strane "Šturmtigera" su izbačena i razbacana u različitim pravcima. Valjci su im se otrgnuli, pa su pali, leteći kao slomljena kraljičina ogrlica.
  Eksplozivni talas odbacio je Anđeliku, a devojčica je poletela naglavačke. I bila je prevrnuta, ljuljana i bačena. Ali ljepotica je ipak sletjela, oštar krš i zdrobljeno kamenje zarilo joj se u gole tabane. Djevojčica je bolovala, a čak je i kroz žuljevito stopalo probušen vrh.
  Ali Anñelika je smogla snage da ustane i vikne:
  - Vi fašisti ćete biti u pepelu!
  Svetlanu i druge devojke bacio je eksplozivni talas, pa čak i malo zgnječen. Ali nijedan od prekrasnih ratnika nije umro. Djevojke su dočekale uragan i dobro usmjerenu vatru. Suzbijanje nacista koji su iskočili i drugih agresivnih insekata koji opsjedaju SSSR.
  Mirabela je sa velikim entuzijazmom pevala:
  - A kad nas truba Gospodnja odvede u boj, mi ćemo biti prijatelji sa Komsomolom! I po Jehovinoj volji, ja ću biti na nebeskoj prozivci!
  Anñelika, otresajući prašinu sa svojih krvavih tabana, zapeva:
  - Lenjine, žurka, Komsomol! Šaljemo Firera u ludnicu!
  Devojke su počele da se zaglušujuće smeju, a Serjožka reče uznemireno i uznemireno:
  - I moj katapult, ne tako precizan - kao one gole i snažne Anđeličine noge!
  Olympias je, igrajući se mišićima ruku, rekla:
  - Pa ništa! Još razmišljaš. Nešto hladnije!
  . POGLAVLJE #15
  Rat se očito odugovlačio i obje strane su bile željne da se ovaj prokleti masakr što prije okonča. Nacisti su bili umorni, a sovjetske snage su također bile primjetno iscrpljene.
  Nacisti su zaglibili u bitkama za Staljingrad. I prilično iscrpljen. I naravno bili su umorni.
  I tako je Staljin ovdje ponudio mir pod umjerenim uslovima.
  Firer je pomislio. O ponudi Staljinu primirja. Svejedno do kojeg nivoa možete proliti krv. Ovo je zaista neugodno za sve. A Japan se nekako vara i ne žuri u napad. Takođe se loše ponaša.
  U svakom slučaju, Hitler je 25. oktobra 1945. poslao telegram Staljinu sa predlogom da se zaustavi do 8. novembra 1947., baš na vreme za proslavu dana Minhenskog puča i kao rezultat ovog stvarnog dolaska na vlast nacista, sva neprijateljstva.
  Naravno, Staljin, koji je već skupio poslednje rezerve, stavljajući desetogodišnje dečake i sedamdesetogodišnje muškarce na nišan, rado je prihvatio takvu ponudu.
  Ali borbe su i dalje bile u punom jeku. Nemci su pokušali da opkole Ordžonikidze ili Grozni. A sovjetski ratovi su se vodili samo žestoko i veoma teško.
  Alenka je gracioznom bosom nogom bacila granatu, cvrkutala:
  - Ja sam veoma kul devojka!
  Anyuta ga je uzela i prosiktala, pokazala jezik, pokazujući zube:
  - Hajde da razbijemo...
  I također lansirajte granatu golim prstima. I udario u njušku nacističkog tenka.
  Rascijepila je prtljažnik i prasnula u smijeh. Pa, devojko. Za sve devojke devojke!
  A evo i crvenokose Alle. Kako lansirati granatu bosom nogom. Kako se jebe. I rastura sve. Evo devojke! I slama naciste, i grablja gole noge.
  - Ja sam crvenokosa lisica!
  A onda je Marija uzela i golim nožnim prstima bacila dar uništenja. Po je istrijebio neprijatelje. I iseći na komade. Tako kul devojka sa zlatnom kosom. I veoma prijatna. Divna devojka. A kako će doći na red. I pomesti fašiste.
  Pokazala je jezik pevajući:
  - Ja sam tenk, a devojka... Kupiću sebi kaput! I Spartak ide u bitku... Postoji vrlo izdržljiv tenk!
  I ovdje je Matrjona uzela i golim tabanima bacila cijeli jezik sa zrnima. Ona ima tako moćnu štampu. I noge su jake. I okrenuo "Panther" -5.
  Kakav je ovo "panter" -5. Lagana verzija tenka iz serije E. Težina oko četrdeset pet tona. Dobra zaštita na čelu, lošija sa strane. Ime je preuzeto od predatorske mačke. Zbog najgore zaštite bokova, nije najpopularniji tenk. Najviše od svega, nacisti vole Agu. One su iz svih uglova zaštićene. Ali pošto AG serija ima mali i veliki broj valjaka, postoje neki problemi sa pogonom. A serija E još nije u potpunosti povučena iz proizvodnje.
  Općenito, u Trećem Rajhu se proizvodi mnogo različitih i ne baš savršenih tehnologija.
  Alena je ponovo bacila bombu bosom nogom. Imam naciste. I ljepotica je zacvilila:
  - Spljošti nos!
  Ovdje Anyuta, golih nožnih prstiju, baca poklon koji razbija glave. i pjevaj:
  - Milioni! Dovešćemo u pitanje fašističke zakone!
  I evo crvenokosa Alla je počela da pleše. Bacila je i granatu bosom nogom, i graknula:
  - Ukratko - biti crven nije grijeh!
  I nacisti su to dobili od nje, ispod glasa. A evo i devojaka!
  Marija ga je takođe uzela bosom nogom dok je bacala granatu. I kako će srušiti naciste.
  Čak su se i ukočili od straha. Pa, to je baka! A kosa joj je kao zlatni list.
  A evo i Matryona. Sa golim, mišićavim nogama, bacit će čitavu gomilu granata. I provaliti naciste. I oduvajte ih kao stajnjak na vjetru. Uzmi i spali!
  I kako laje:
  - Carstvo sunca!
  Evo devojaka! Za sve devojke, devojke-terminatorke!
  Alenka se smeje i isplazi jezik. I vidi plaćenike koji pokušavaju napasti. Djevojka ponovo baca bombu golim prstima i sikće:
  - Vrući udarac! Ja sam kao vandal!
  A nacisti su dobili prokleti čaj!
  I onda Anyuta, kao poslušnik. I kako će zapaliti brade nacistima. I zaurlaće, bacajući granatu bosom nogom:
  - Pobesneli bik, konj udario!
  I ponovo počinje da se ceri i ceri. Evo devojke! Samo izvor mudrosti i blagoslova!
  Ali tada Alla počinje urlati. I šištati... I onda poslati darove uništenja bosih nogu. Malo se nikome neće činiti. Trivijalno tjera sve u kovčege!
  I noge su tako dobre! Ogoljeni zubi kao lavica. Evo devojke. Gdje nije bila!
  I baca granate, s pomamnim bijesom. I lomi njihova tela.
  A crvenokosa i dalje zavija:
  - Ja sam zver, ja sam divlja zver!
  I onda, naravno, Marija. Zlato njene kose može zaslijepiti neprijatelje. I kako je dobra, skoro gola na hladnoći. Ovdje će baciti granatu golim prstima. I oni će dobiti Fritz kako treba.
  A lepotica peva:
  - Biće nevolje!
  I Alenka je bosim nogama lansirala ono što uništava. Uređen vatrogasni pritisak.
  Ali Marusya je uzela bure eksploziva i poslala ga neprijatelju. Rastjerao neprijatelja. Slomio je metal i čelik se zapalio.
  Djevojka je zalajala:
  - Besna vatra! I let termokvarka!
  Mada, šta to znači, poslednju reč ni sama nije razumela. A Fricovi vršaju...
  Stiže tenk Bear. Mašina je čučana, sa okruglom kupolom i ovalnim trupom. Također zbijeni raspored, a strši cijev od 128 mm dužine 100 EL. Jedan od najnovijih razvoja. Oružje sa prekomjernom snagom oklopa. "Medvjed", ovo je razarač tenkova, a istovremeno puca po utvrđenim položajima.
  Alenka baca granatu na njega. Oštetila je prtljažnik bacanjem bosih nogu i siktala:
  - Imam čelik i plamen umesto srca!
  Onda se tako smeje.
  A Anyuta će također baciti poklon golim prstima. I puknite u buretu! Metal je tekao u različitim smjerovima.
  Da, "Medved" je bio oštećen i počeo je da uzmiče. Takođe dodatni auto. Još jedan od kontroverznih događaja Trećeg Rajha. Dobro je da barem na osnovu E serije.
  Crvenokosa Alla je golim nožnim prstima lansirala i ubilački poklon. I urlao:
  - Ja sam gul! Inspirišem strah!
  Tada je djevojka bakrenocrvene kose isplazila jezik. I ponovo je pevala. I cvrkutala:
  - Crvenokosa, crvenokosa... Biću kao pila... Udarac iza ugla!
  I opet se smej...
  Ali Matryona, sa svojim snažnim nogama, lansirat će tešku minu. Transporteri se raspadaju. Metal je smrvljen. I evo opet pucaju na jurišnike sa zemlje.
  Nemačke mlazne mašine pritiskaju sovjetske položaje. I ispaljuju se nevođene rakete. I uništi položaje Crvene armije.
  Alenka je uperila protivtenkovsku pušku. I pritiskom na okidač golim nožnim prstima, nokautirala je jurišnik. Hitlerov lešinar, ostavljajući za sobom gustu strelu dima, jurnuo je na zemlju. A vazduh je bukvalno goreo i svetlucao.
  Devojka je pevala, udarajući bosim nogama:
  - Crni pojas u karateu! Moj serijski broj je na jeziku!
  I Anyuta je zajebala. Samo ovaj put bacivši disk eksploziva golim prstima. Odletio je i pravo u jurišnik. Uzeo je i razbio metal.
  Anyuta ga je uzela i cvrkutala:
  - Akrobatika! Nova posada!
  I opet je pokazala smokvu, i to svojom gracioznom nogom. Evo devojke! Prava sirena!
  Ali kako sjajno!
  Alla je poklonila golu potpeticu. I spustio ga na stomak jurišnika. I cepanje metala, lomljenje čelika. Takva devojka...
  Sa takvim crvenokosima možeš uzeti Berlin. Ratnik je cvrkutao:
  - Postigao gol! Fašizam u bijegu!
  I pokazao jezik!
  Devojke vole ovo da rade! Naime, isplazite jezik u znak prezira. I onda ponovo pljunuti.
  A Marija ju je uzela i bosom nogom pokrenula disketu. Preciznije, dizajn je jednostavan, ali motor je minijaturne veličine. I pogodio fašistički jurišni avion.
  Slomio bandita. I nasmijao se:
  - Indikator smrti!
  Pa Matrena je bosim nogama bacila čitavu gomilu granata. I udario njemačkog supa. Slomio metal i zdrobio prokletu pticu. Nakon toga, junačka djevojka je protrljala grudi. Napregnula je svoj snažan tisak i prosiktala:
  - Nuklearna buba! Fireru u čelo!
  I opet, kako hoće!
  Alyonka je takođe bacila bombu bosom nogom i zacvilila:
  - Ja sam savršen!
  Zabljesnula je zubima u ogledalu.
  A onda ga je Anjuta uzela i lansirala bosim nogama, nešto oštro i smrtonosno. A ona ga je uzela i zakikotala:
  - Od osmeha do gesta!
  A nemački auto je ostao samo sa rogovima i nogama.
  Allah je tu. Uzeće je i golim prstima i lansirati nosioca smrti. A onda će uzeti i voditi:
  - Ceh Spartaka!
  A čelični komadi lete od nacista.
  Marija je golom petom lansirala nešto vrlo smrtonosno. I kidanje metala. Ubio fašiste. Uzeo sam i cvrkutao:
  - Krakatau! Na moju slavu!
  Matryona pogađa mnogo opasnije. Velike mase eksploziva protiv nacista. Općenito, djevojka je simpatična i velika.
  Evo, na primjer, vodila je ljubav sa momcima. Samo pola sata. Rat i jednom. I ipak uspio odmah sa pet. Evo bogataša. Ne previše, naravno da je moralno. Ali Matrena je osjetila povećanje snage od ovoga.
  I ne primaju metke. I bacite čitavu kutiju eksploziva, udarajući u jurišni avion.
  O tome kako se nacisti plaše njihova petorka. Ne izdajte riječima. I možete reći da djevojke imaju pet godina.
  Alenka je bosom nogom bacala ono što plevi od korova. I smanji na Fritz.
  prosiktao:
  - Ubitačno iskušenje! Pravo u oko!
  I igrala se reljefnim mišićima štampe. Evo devojke. I njene pločice su tako lijepe. Pa, baš kao čokolada.
  Oh, devojke odavno nisu jele čokoladu. Ali to je ono što želiš.
  Anjuta je, žestoko iskakavši zube, bosom nogom lansirala dar smrti i zavijala:
  - Ovo je naša poslednja i odlučujuća bitka!
  I ogolila očnjake. Tačnije, ona ima tako glatke i prijatne zube. Nemojte reći da su to očnjaci.
  Alla je prosiktala, dajući golom petom skakanje uništenja:
  - Bikovska trakavica!
  Marija se zakikota i promrmlja:
  - I sin od skutera.
  Zato ga je uzela i golim prstima lansirala fitilj koji je odsjekao jurišni avion. Toliko prebijenih fašista. Pa, devojko. Za sve devojke, super veštica i devojka!
  Matryona ga uzme i prosikta:
  - Smrt će biti veća od života!
  A iz njenih jakih nogu kako će letjeti granate. I čitave gomile uništenja. Evo babe! Prava devojka-ambal!
  I pusti mozak fašistima. I to kapitalno!
  Alenka takođe nije misica. Ponovo, bosom nogom, lansirala je satelit za uništavanje. Slomio neprijatelje i siktao:
  - Najviši znak materije!
  I sve rasturio. I pokazala je kolačić golim prstima. Oh, koliko ova devojka voli da piše, svakakve bisere.
  Na primjer, takva priča o AI. U suštini, to je stvarno. Franko je, obrazlažući da Britanija nije rival Njemačkoj, posebno nakon što su Nijemci okupirali Francusku, pustio Wehrmacht na Gibraltar. Napad je bio brz i pobjednički. I nacisti su počeli prebacivati trupe u Afriku. Na sreću, to se može učiniti na najkraćoj udaljenosti.
  Ali s druge strane, nacisti su morali zaboraviti na kampanju protiv SSSR-a. Fritz je u prvoj polovini četrdeset prve godine zauzeo cijeli sjever Afrike i ušao u Irak. Ali oni su prebacili više od četrdeset divizija na jug. Zbog čega se plan "Barbarosa" nije ostvario.
  Ali Nemci su osvojili Bliski istok i počeli da se kreću dalje preko Britanije. Imajući masu robova i sirovina, Firer je odlučio izvršiti zračni napad na Englesku. Proizvodnja avijacije se stalno povećava. Gradilo se sve više fabrika. Podmornice su se spuštale u more.
  Afrika je ubrzo osvojena.
  Nemci su pritiskali Britaniju. Razvijeni bombarderi. Pojavili su se Yu-188 i Do-317. Nakon pojačanog bombardovanja u avgustu četrdeset druge godine, ipak je došlo do amfibijskog desanta. Bilo je uspješno i Britanija je pala.
  Churchill je pobjegao u Kanadu. Ali tamo ga je dočekala hladna dobrodošlica. I Japan je preuzeo sve britanske kolonije.
  Četrdeset i treće godine, Treći Rajh je, nabavivši: "Tigrove", "Pantere", "Lavove", zauzeo i napao SSSR. I opet je ispalo loše ... Ali ne, još uvijek nije napao.
  Obavještajni podaci o atomskoj bombi, koja se radi u Sjedinjenim Državama, natjerali su Hitlera da se okrene Zapadu. Izbio je rat između sila Osovine i Eagle Empire.
  Sudbina "Pantera" bila je nezavidna. Tenk nije imao vremena da se dobro odmota u proizvodnji, zamijenjen je težim "Pantherom" -2. Protiv Amerike je korištena nova mašina sa snažnijim motorom, oružjem i oklopom. I postao glavni tenk. Sve dok ga nije zamenio E-50.
  Sjedinjene Države su prošle preko Islanda, Grenlanda i Kanade s jedne strane. Kroz Argentinu i Brazil sa juga. A sa istoka je došao Japan. Tako je rat ispao tvrdoglav, ali je u četrdeset petoj godini sve bilo gotovo. Amerika je kapitulirala.
  1946. godine, međutim, izbio je rat između Njemačke i Japana. Nacisti su svakako jači. Ali rat se odugovlačio... To je mnogo interesantnije.
  Alenka bi to opširnije opisala, ali zasad nema vremena. Šta devojka da radi?
  Ostaje samo da bacate granate bosim nogama. Ili nešto drugo za izmisliti.
  Na primjer, svijet u kojem Skobeljev ne bi bio otrovan. To je zanimljivo. Slavni komandant vodio je vojni pohod na jug Rusije, dostigavši Kušku pod Aleksandrom Trećim. Ali on se pokazao u punom sjaju, tokom rata sa Japanom.
  Na moru ruski admirali nisu djelovali sasvim uspješno. Ali na kopnu su Japanci bili potpuno poraženi. Zatim je došla Baltička eskadrila. I Rusi su konačno počeli pobjeđivati na moru. Nekako je uspostavljen paritet. Čak i prednost. Japan je bio primoran da sklopi mir. Priznati ruski protektorat nad Korejom. Ona je ustupila ona Kurilska ostrva koja su ranije pripadala Rusiji, ali su zamenjena za Sahalin.
  Rusija je zadržala Port Arthur i utvrdila se u Mandžuriji. Autoritet kralja se donekle povećao. Iako na moru, nije sve bilo u redu. Skobeljev je preživio do Prvog svjetskog rata. Rusi su izvojevali nekoliko pobeda nad Nemcima. Porazili su ih u istočnoj Pruskoj, odmah zauzeli Przemysl. Skobeljev je postao generalisimus. I doživjevši osamdesetu godinu, umrije u slavi i časti.
  Na neki način nadmašuje Suvorova. Carsko carstvo postalo je veliko i moćno. Nikola II, ušao je u istoriju kao velikan. Rusija je takođe osvojila značajan dio Turske i gotovo cijeli Iran.
  Pa, onda... Umoran od pisanja iste stvari kao carska Rusija osvaja cijeli svijet i juriša na zvijezde. Ali, u svakom slučaju, najjača kopnena vojska na svijetu imala je sve šanse za pobjedu!
  Naravno, šteta je što je Skobelev umro tako mlad. Njegov talenat je otkriven ranije od Suvorovljevog, ali je također izblijedio ne dostigavši svoj vrhunac.
  Aleksandar II ... kralj je nesumnjivo veliki. Imao je osvajanja u Kini, Centralnoj Aziji, Turskoj, vratio deltu Dunava. Osim ako nije prodao Aljasku - velika glupost. Ali da je kralj poživio duže, možda bi Rusija mogla proširiti svoje posjede. Ili bi, naprotiv, izbili neredi. Ustav bi doveo do zabune.
  Nikolaj prvi je konzervativac. Izgubio rat na Krimu. Dobio ratove protiv Irana i Turske, ali puno krvi. Decenijama se borio na Kavkazu. Ono što je moguće i obustavljeno rusko širenje na jug. Imao ambicije, na jugu. Možda bi dobio rat sa koalicijom, da nije Menšikov. Uokviren od ovog osrednjeg komandanta.
  Kao u svoje vrijeme Nikola II Kuropatkin.
  Općenito, istorija carske Rusije bila je uspješna. Većina ratova je dobijena i carstvo se proširilo. Ali građanski rat je oslabio Rusiju. Međutim, boljševici su dali novi uzlet. Za sada.
  Alyonka nije voljela Staljina. Grubo, neotesano kopile. Šef tako velikog carstva trebao bi biti nekako profinjeniji. Ne tako bezobrazan i inteligentniji. I naravno ne plebejci da vladaju Rusijom.
  Stoga je očigledno SSSR počeo gubiti. Rat ide loše od početka do kraja.
  Alenka je pomislila šta da radi? Željela je promjenu. I nešto bolje. Boljševizam nije idealan sistem. Nema normalnih izbora. Imenujte jednog potvrđenog kandidata i glasajte. Tipična sova. Ljudi moraju imati pravu demokratiju.
  Alenka je zamišljala kako je golim prstima stiskala Staljinov nos i kikotala se. Stvarno je i smiješno. Od ovog ghoula napravi šljivu.
  Eh, nije Rusija imala sreće sa liderima. Zašto su bile čistke 1937? Zašto je inscenirao glad?
  Staljin ima mnogo zločina! I ovdje, naravno, morate imati koncept da biste sve ovo razumjeli.
  Lenjin je, nažalost, umro prerano. Nisam imao vremena da uspostavim vlast i podignem državu. Ispostavilo se da je Staljin pravi lomac kostiju. Trocki je mogao biti na vlasti - čovjek velikih talenata. Ili inteligentni Buharin.
  Nije glup i Pjatakov. Možda uopšte ne bi dozvolili Hitleru da dođe na vlast.
  Općenito, Njemačka je mogla pobijediti u Prvom svjetskom ratu, ne prebacivanjem tri korpusa u Istočnu Prusku, već nastavljajući operaciju opkoljavanja Pariza.
  Tada bi Francuska bila poražena brzo kao u četrdesetoj godini. I carska Rusija ne bi pružila otpor na jednom frontu. Prusi su mogli steći ogromnu moć i francuske kolonije. Ili možda i engleski. Ali nije mu bilo suđeno da bude sličan Trećem Rajhu. Tačnije, drugi... I Prusi su izgubili. Iako su uspeli da onesposobe Rusiju. Čudno, ali čak i nakon što je odvezala ruke na istoku, Njemačka nije mogla preokrenuti tok rata.
  I ovdje je Firer uspio mnogo toga. Japan je takođe pogodio na istoku.
  Alenka je ponovo ispalila granatu bosom, isklesanom nogom. Raspršila je Frica i viknula:
  - Letjela je i urlala!
  kako je smijesno...
  Anyuta je također bacila mali poklon. Pustila je mlaz iz nozdrva i promrmljala:
  - Vrhunska klasa i Adidas!
  Crvenokosa Alla je uzela i ponovo bacila tako dobro ciljanu granatu. Slomila je uređaj za gledanje njemačkog tenka, oglasila se:
  - Plemenita čuda!
  I poslala je loptu golom petom...
  Marija je takođe koristila svoje graciozno, boso stopalo. Ova devojka je takođe pokušala da piše. Na primjer, skicirao sam jednu ovakvu priču.
  Pionir Petya je htio pomoći Bolotnikovu. I pobjegao kroz portal u svoje vrijeme. Hvatajući u isto vrijeme džepni rezač, kamenje. Pa, naravno, bio je to dječak iz budućnosti. I sekačem se može upravljati, kao hiperboloidom inženjera Garina. Samo po veličini ovo oružje je poput pištolja Makarov. A možete ga napuniti vodom. Da, takav princip rada je fuzija jezgri vodika i proizvodnja helijuma.
  I čak seče bojne brodove. Kada je dječak upotrijebio takvo oružje, počeli su ga smatrati anđelom Gospodnjim. I okrunjen u ulozi cara Petra Velikog.
  Smiješno je da je dječak postao tako kul. A osvojio je i Poljsku, i Švedsku, i Tursku. Ogromno rusko carstvo je poraslo.
  A onda se klinac, koji praktično nije odrastao, ostajući dijete, umorio od vladanja i vratio se u svoje doba.
  Ali onda se pokazalo da ga svi smatraju djetetom, a ne kraljem. I dječak je otrčao nazad.
  U njegovom odsustvu nastala je zabuna. Ali dječak se vratio. I svi su mu se ponovo zakleli. Zatim je uslijedio rat, dok se cijeli svijet nije ujedinio, pod okriljem Rusije. I nastalo je jedno carstvo. I dječak je naredio da se grade zvjezdani brodovi i šire u svemir.
  Bilo bi moguće posvetiti više od jednog romana ovoj temi, ali za sada nema vremena.
  Marija je takođe prisiljena da se bori. Općenito, budućnost izgleda nejasna i sumorna. Ako nacisti pobijede, šta učiniti?
  U partizane? I puzati kroz šumu dok te ne ubiju? Ili možda otići u Wehrmacht?
  I takva ideja im se ne smije previše. Maria je teško uzdahnula.
  I samo je bacila granatu bosom nogom. Zabila je nekoliko Fritz-a, sikćući:
  - Hitler kaput! Iako je kul!
  Matryona je bosim nogama bacila i gomilu granata. Okrenula je rezervoar i dunula:
  - Pakleni metal! Fritz će se stidjeti!
  I puštala je iskre iz zuba.
  Alenka je uzela i zacvilila:
  - Oh, banane! Oh, kokosi - Tum-ba-yumba!
  A djevojka je bosom nogom lansirala smrtonosnu pesnicu. I slomio oklop Fritza.
  Alyonka se tada sjetila još jedne svoje ideje. Pišite o svijetlom svijetu. Recimo poslije rata. Uostalom, to bi bilo tako sjajno! Kao, na primjer, živjeti u danima komunizma. Ili nešto drugo divno.
  Kao poezija:
  Univerzum se zatresao iznad nas
  I zvezde su navodnjavale nebo biserima...
  Rat gori, zla strast pakla,
  A đavo hoće da uništi Rusiju!
  Tek sada su Nemci daleko napredovali. Oluja Gorkog. A ovo je opasno.
  Ali već se proširila glasina da Hitler još jednom predlaže primirje. A ovo je prilika da se smirite i opustite. Velika šansa za oporavak. Samo da će poražena zemlja otići.
  Ali kasnije se može pogoršati.
  Anyuta je ponovo bosom nogom bacila poruku smrti. Nije baš verovala Hitleru. Ali ja sam želio da spustim napetost bitaka. I barem se malo odmori. Eh, Suvorov je bio na Staljinovom mjestu, možda bi sve bilo drugačije.
  Nemci su Mainsteina smatrali najboljim. Ovaj Fritz je još uvijek zvijer. I možete hladno goli zube!
  Anyuta je duhovito zacvilila:
  - Ludi Berija, zli Staljine!
  I zviždao kroz nozdrve. Ona je djevojka sa odličnim smislom za humor.
  I ona je takođe morala biti uhapšena. Ali ova priča je imala sretan kraj. Ona je, međutim, pedantno pretresena, a i opipana na intimnim mestima. Tada sam morao provesti nekoliko dana u smrdljivoj ćeliji prepunoj djevojaka. Ali onda je puštena. Još uvijek nisu pronađeni tragovi. Ili je to možda bila činjenica da su njeni roditelji ostali na slobodi. Ali kako to - dijete je u zatvoru, a otac i majka su izašli?
  Osim ako je to moguće po krivičnom članu. Anyuta nije bila u koloniji, kao Alla i Matryona. Ali i djevojka tvrdog gvožđa. I oštrih očiju. Radila je na gradilištu. Borio se skoro od samog početka rata. I naučio mnogo.
  Drugi svjetski rat je općenito bio dugotrajan i nervozan. Išli sa kratkim pauzama. I mačke, ili čak tigrovi, ogrebali su po duši. Ili možda pacovi. Ovde je svačije raspoloženje nekako minorno. Ali u borbi zaboravljate i ometate se.
  Možda nešto od grofa Montecrista? To je bolje od teškog rada ili samice. I, naravno, drama je teška u zatvoru.
  A ovdje su potpuno slobodni, pa čak mogu i vikati:
  - Staljin je koza!
  I biće potpuno u pravu! A Staljin je, u stvari, još uvek koza! I nakaza koja je podmetnula Rusiji. Čak je šteta što je u stvarnoj istoriji postao vođa pod vođstvom koji je dobio takav rat. Ima nepravde u ovome. Pa, zašto se još jedan jak i mudar vođa nije javio tokom rata?
  Alla je, kao bivši zatvorenik, mrzela Staljina. Naravno, ovo je bio njegov sistem. Pretvarala je ljude u robove i robove. Ne možete se protiviti ovome!
  A Staljin je trebao biti kažnjen! Ili objesi ili pucaj. Ili bičevati.
  Alla je ponekad zamišljala kako bi bičevala Staljina. I zbog toga se osjećala mnogo bolje. Iako, naravno, samo mašta. I želim pravi uspjeh.
  Ali Hitler bi bio mučen. Na primjer, uzmite ga na stalak. Ili električna struja, ili vruća žica. Ili... Šta još? Možete ga, na primjer, gurnuti u čeličnu djevojku. Ili pržite u tiganju. Slomite ruke i noge, protrljajte vrat konopcem. Da, i još mnogo toga! Objesite malo Firera.
  Sada, ako za četvrtinu? Bilo je super! Ili točak! Otopiti živom kiselinom.
  Ili možda spojiti Hitlera i Staljina i natjerati ih da se bore kao gladijatori? I onda uliti otopljeni puter? Ili možda u kutiji sa ekserima. I vrući nokti? I pobijeljeno! I šta se drugo ne može sjetiti!
  I tuci Firera, tuci, tuci i opet tuci! Nakon zagrijavanja žice ili lanca.
  Ili živo smrznuto. Na primjer, u bloku leda. Napunite tekućim dušikom ili helijumom. Općenito, spaliti.
  Mučite se zračenjem! Ili uzmite rastopljeno olovo i sipajte ga u Firerovo grlo.
  Allah se zakikotao. I bacila bombu bosom nogom.
  Ispalo je smiješno. I Firer je bio zgužvan.
  Djevojka ga je uzela i cvrkutala:
  - Bu Boo Boo! Oboriću Hitlera!
  A šta ova zapanjujuća ljepotica još nije smislila! Zapravo sjajna devojka!
  I tako crvenokosi... Što se ne može reći u bajci, nije opisano olovkom! Tako čupava kosa. Samo plamen. Ili napalm. I ona udara, veoma je poletna i jako kul. Ovo je devojka terminator.
  Ni Marija nije poklon. Ali priroda je mršava. Pa čak i vjernik. Istina, njena vjera slabi. Zaista, kakav Bog, ako ona dozvoli pobjedu nacista? Kako je to uopće moguće?
  Marija je bila ljuta na Boga. Nemci su stigli do Alma-Ate, Ufe, Gorkog. Okružen Rjazan, Moskva, Lenjingrad. I ne prestaju.
  Da, nacisti su jaki. Zlo vlada svijetom ne znajući broj. Ali vi, sotonini sinovi, ne možete slomiti Hristovu moć!
  Ratnici tame su uvek imali prednost. Pošto ljudsko srce ima žudnju za zlom. I ne veruj mu previše. I kome vjerovati? Um čoveka! Uostalom, ljudi i nisu tako loši! Ima sasvim pristojnih tipova. koji su u stanju da vladaju pošteno. I ne nužno vjernici. A Staljin je i dalje sadista!
  Marija se na trenutak zamisli. Nad takvim problemom: zašto Bog dopušta zlo? I ovdje odgovor nije lak. Zaista, bez zla.... Pokušajte napisati knjigu u kojoj ne bi bilo zla! Gotovo je nemoguće!
  U svim književnim delima ima zla. Ili grijeh... Iako pojmovi grijeha i zla nisu sasvim identični. Ratovi su takođe zlo. Ali oni su bili vođeni voljom Božjom. I to, takoreći, nije bio grijeh. Takav je paradoks Starog zaveta. A onda potpuno pacifistički Novi zavjet. A nije ni najbolji...
  Šta oni leže pod nacistima? Uostalom, Isus je rekao: udarili su te u desni obraz, stavili lijevi!
  Ali ko ovo zaista prati? Sveštenici? Pa ne! Crkva je bila agresivna. I inkvizicija i krstaški ratovi, i vojne formacije po manastirima.
  Da, svećenici se nisu odlikovali poniznošću. I drugi... Bilo katolici, protestanti, pravoslavci. I to sa pacifizmom Novog zavjeta.
  Fašisti rade šta kažu. A onda naučite da budete ovce i sami se ponašajte kao vukovi.
  Marija je sve više mislila da bi zdrav pacifizam mogao biti istina. To nije pacifizam, već ateizam. Kažu, zaista, šta je vera nego samohipnoza. Pa, iz nekog razloga, ikone nikoga nisu učinile besmrtnim. I patrijarsi umiru, baš kao i obični grešnici. A monasi nisu sposobni ni za šta.
  Ne, mnogo je bolje zaista vjerovati: čovjek je kovač svoje sreće!
  I nemojte se iscrpljivati postom i molitvama. A novi rezervoar je mnogo vredniji od hiljadu molitvi.
  Marija je bacila bombu bosom, veoma zavodljivom nogom i duboko uzdahnuvši primetila:
  - I ne crkva, ni kafana! Ništa nije sveto! A u životu nije sve tako... Sve nije tako devojke!
  Matryona je otišla bosih nogu, cijeli centar eksploziva i zakopala stotinu Frica. A onda je progunđala:
  - Ne budi tužan! Ceo život pred nama! Sav život naprijed, nadaj se i čekaj!
  Alenka je takođe bacila poruku, uteravši Frica u kovčeg. I pevala je oduševljeno. Pisanje u pokretu;
  Komsomolke su sol zemlje,
  Mi smo kao ruda i vatra podzemlja.
  Naravno, dorasli su do podviga,
  A sa nama Mač Sveti, Duh Gospodnji!
  
  Volimo da se borimo veoma hrabro,
  Djevojke ta prostranstva veslaju svemirom...
  ruska vojska je nepobediva,
  Sa svojom strašću, u bitci nepromjenjivi!
  
  U slavu naše domovine, sveti,
  Borbeni avion kruži nebom...
  Ja sam komsomolac, trčim bos
  Prskanje leda koji je prekrio lokve!
  
  Zar cure, dušmanin zna da uplaši,
  Uništavaju sve neprijateljske rakete...
  Prokleti lopov neće nam zalijepiti lice,
  U pjesmama će se opjevati podvizi!
  
  Fašizam je napao moju domovinu,
  Upao je na tako košmaran i podmukao način...
  Volim Isusa i Staljina
  Komsomolci su jedno sa Bogom!
  
  Jurimo bosi kroz snježni nanos,
  Brze kao brze pčele...
  Mi smo ćerke i leta i zime,
  Zivot je devojku otvrdnuo!
  
  Vrijeme je za pucanje, pa otvori vatru
  Tačni smo,i lepi u večnosti...
  I udari pravo u oko, ne u obrvu,
  Od čelika koji se zove kolektiv!
  Ne porazi fašizam nasu reputu,
  A volja je jača od jakog titana...
  U otadžbini možemo naći utjehu,
  I zbaci čak i Firera-tiranina!
  
  Veoma moćan tenk, verujte "Tigru",
  Puca daleko i precizno...
  Sada nije vrijeme za glupe igre
  Jer zli Kajin dolazi!
  
  Moramo savladati hladnoću, vrućinu,
  I u šali se boriti sa ludom hordom...
  Bijesni bijesni medvjed,
  Duša orla nije jadni klovn!
  
  Vjerujem da će komsomolci pobijediti
  I podići će svoju zemlju iznad zvijezda...
  Pješačenje smo započeli od oktobra,
  I sada je Isusovo ime s nama!
  
  mnogo volim svoju domovinu,
  Ona blista svim ljudima...
  Otadžbinu neće oduzeti rublja,
  Odrasli i djeca se smiju od sreće!
  
  Svima je zabavno živjeti u sovjetskom svijetu,
  Lako je i jednostavno savršeno...
  Neka sreća ne prekida njenu nit,
  I Firer je zalupio usta!
  
  Ja sam bosonogi komsomolac,
  Iako mraz vrti uši...
  I ne vidiš silazak, vjeruj neprijatelju,
  Ko hoće da nas uzme i uništi!
  
  Nema ljepše riječi za domovinu,
  Zastava je crvena, kao da krv u zracima sija.
  Nećemo biti pokorniji od magaraca,
  Vjerujem da će pobjeda doći uskoro u maju!
  
  Proći će berlinske bosonoge djevojke,
  Ostavite otiske na pločniku.
  Zaboravili smo udobnost za ljude,
  A rukavice nisu primjerene u ratu!
  
  I biće borbe, neka ova borba izbije.
  Fritz će sve razbiti u komade!
  Otadžbina je zauvek vojnik sa tobom,
  Ne zna šta je samovolja!
  
  Žao mi je onih koji su poginuli, ovo je tuga za sve,
  Ali nemojte Ruse baciti na koljena.
  Iako se čak i Sam potčinio Fritzu,
  Ali za nas veliki guru Lenjin!
  
  Nosim značku i krst u isto vrijeme,
  Ja sam u komunizmu i verujem u hrišćanstvo...
  Rat, verujte ljudi, nije film,
  Otadžbina je naša majka, a ne kanat!
  
  Kada Svemogući dođe u oblacima,
  Svi mrtvi će uskrsnuti u vedrom licu...
  Ljudi su voleli Gospoda u snovima,
  Jer Isus je kreator trpeze!
  
  Ovdje ćemo moći sve da obradujemo,
  U čitavom bezgraničnom ruskom svemiru.
  Kad je bilo koji plebejac kao vršnjak,
  I što je najvažnije u stvaranju svemira!
  
  Želim da zagrlim Svevišnjeg Hrista,
  Da se nikada ne srušiš pred neprijateljima...
  Drug Staljin je zamenio oca,
  I Lenjin će zauvek biti sa nama!
  .
  
  
  Lukavi Obama
  Američki predsjednik Obama se pokazao lukavijim i nije bombardirao ISIS, već je odlučio da ovaj kalifat iskoristi kao ovna protiv Irana, Sirije i Rusije. Njegova računica bila je potpuno opravdana. ISIS je, nakon što je zauzeo veći dio Iraka, ušao u rat s Iranom. Amerikanci su kupovali naftu od militanata i zauzvrat prodavali oružje. Da bi spasio Asada, Vladimir Putin je ipak ušao u rat.
  I počelo je ISIS bombardovanje. Ali nije išlo tako glatko kao u stvarnoj istoriji. ISIS ima sisteme protivvazdušne odbrane prodate Sjedinjenim Državama i borbene avione. Rusija se suočila sa jačim neprijateljem i bila je prisiljena da prebaci kopnene trupe. Od samog početka, Rusi su pretrpjeli opipljive gubitke, a njihova snaga je bila slomljena. Ovdje, naravno, više nije do masti.
  Sve više i više snaga uvlačilo se u rat u Siriji. I nije bila popularna. Mnogi su govorili: da li Rusija tu treba da se uključi? A ISIS je napredovao i nanosio teške udarce ruskim trupama.
  Vojnici su stradali u velikom broju. Ali nije bilo moguće preokrenuti tok rata. Štaviše, došlo je i do sukoba sa Turskom. I to je otežavalo upotrebu snaga.
  Rat je sa ISIS-om počeo još u maju 2015. i postao je dugotrajan. Borbe su se dugo otegle, a ruska vojska je jedva zadržavala neprijatelja. Postojali su kovčezi od cinka. I veći dio Iraka bio je pod ISIS-om. A pokušaji proboja bili su aktivni i agresivni.
  Rat se, naravno, pokazao dugotrajnim... I do predsjedničkih izbora u Rusiji, već je trajao tri godine. Poginulo je više od deset hiljada ruskih vojnika i oficira i nekoliko generala.
  Stoga se Vladimir Putin suočio sa ozbiljnim protivljenjem. Pavel Grudinin iz lijevih snaga počeo je brzo skupljati rezultate i političke poene. A njegovi uspjesi su bili kolosalni, jer rejting skače.
  Istina, skandali su donekle potkopali Grudininovu poziciju, ali Girkin je stekao veliku popularnost. Koji je kao heroj rata u Donbasu postao nova zvijezda.
  U svakom slučaju, Putin je već izgubio popularnost, a ljudi su želeli promene, a aneksija Krima je zaboravljena.
  Izbori su završeni, a iako se činilo da je Putin pobijedio u prvom krugu, počeli su masovni protesti i zahtjevi za preispitivanje izbornih rezultata. Komunisti nisu vjerovali u rezultate, a bilo je i brojnih primjera prevara birača.
  A u Moskvi je došlo do prilično velikih sukoba sa demonstrantima. Počele su i masovne antiratne akcije. I borbe u Siriji su se nastavile.
  Putin je čak pojačao borbe i pokušao da napadne u Iraku.
  Ali sve je to samo dovelo do povećanja broja gubitaka.
  A bitke su sve više rasle i postajale sve krvavije...
  Antiratni pokret u Rusiji je bio u porastu. Bilo je masovnih sukoba sa policijom i samo masakri.
  Jedino je epidemija korona virusa donekle smanjila antiratni intenzitet.
  Ali borbe u Siriji, uprkos pandemiji, i dalje su nastavljene. A 2021. godine, protiv ISIS-a, odlučili su testirati najnovije oružje: jednosjedne piramidalne tenkove.
  Riječ je o unikatnim automobilima proizvedenim u samo četiri primjerka. Svaki je težio pedeset tona i imao motor od pet hiljada konjskih snaga. A motor nije jednostavan, već električni.
  Prelepe devojke su vozile četiri auta i bilo je super.
  Nataša je na piramidalnom rezervoaru golim prstima pritiskala dugmad na džojstiku i mitraljezima sekla mudžahedine, odsecajući ih mecima sa uranijumskim jezgrom.
  A ona je pevala, pokazujući zube:
  - Slava Velikoj Rusiji!
  Zoja, koja je gađala protivnike iz mitraljeza i pucala iz brzometnog topa, zarežala je:
  - Za Rusiju koja je raširila krila!
  I golim prstima, okretna ljepotica pritiskala je dugmad džojstika.
  I opet ispljuva školjke sa uranijumskim jezgrima.
  Još jedan piramidalni tenk sa Augustinom vrti svoje kandže i slama neprijatelja. On kosi redove mudžahedina, prekrivajući brdo brdo leševa.
  I urla:
  - Za komunista dao!
  I Svetlana udara neprijatelje, i pokosi mudžahedine. I dok peva:
  - Komunizam će biti u slavi!
  I golim nožnim prstima pritiska dugmad džojstika.
  A rat je u porastu. Ruske trupe su se suočile sa jakim frontom.
  ISIS nije poklon. Protiv njega se koriste jurišnici. Imaju i prelepe devojke: Mariju i Mirabelu. Tako su super i bose se bose iu bikiniju.
  Lijepe djevojke već pritiskaju položaje mudžahedina. I uništi ih projektilima.
  Marija peva od radosti:
  Bijesni u bijesu SATO,
  Neprijatelj puka je krenuo napred...
  Ali dželati-protivnici,
  Rusi će naići na neprijateljstvo!
  I kako poslati projektile na neprijatelja. I odmah udari neprijatelje.
  Mirabela, šalje školjke, primjećuje:
  Šta je rat, šta je rat? Zbog nekog diktatora Asada da prolije krv?
  Marija se spremno složila sa ovim:
  - Zbog ovoga, prolivanje krvi se ne isplati!
  I poslala je smrtonosnu raketu.
  Devojke se, naravno, pridržavaju naređenja. Ali već sedmu godinu je rat, za ko zna šta. I naravno, devojke su ljute na Putina. Nije jasno šta želi. A ruske trupe drže liniju, a pokušaji ofanzive propadaju.
  Piramidalni rezervoari su dobri, ali se baterija i dalje brzo prazni pri takvoj brzini. Moraju se odnijeti pozadi i napuniti strujom.
  Nataša, Zoja, Augustina i Svetlana su se okupile i hajde da se kartamo.
  U isto vreme devojke pevaju:
  - Pa šta da kažem, šta da kažem, ljudi su tako raspoređeni! Želim znati, želim znati! Žele da znaju šta će se dogoditi!
  A izbori za Državnu Dumu pokazali su trijumf komunista. Ali opet je bilo masovnih falsifikata. I to je dovelo do masovnih protesta u kojima su učestvovali milioni ljudi. Ostareli slabić Zjuganov je svrgnut, a na njegovo mesto je došao mladi. Protesti su se intenzivirali, štrajkovalo se i mnogo slogana.
  Kao odgovor, ruska vojska je pokrenula veliku ofanzivu u Siriji i Iraku. Borbe su se pokazale veoma krvave. Štaviše, Iran je nemiran. Ima nereda i nemira.
  Putin se našao u veoma teškoj situaciji. Unutar Rusije, nemiri su postali mnogo veći. Zjuganov se konačno razbolio, a novo mlado rukovodstvo zatražilo je ostavku Putina i njegovog tima.
  Borbe su besnele u Siriji i Iraku. Rat je tamo bio ogroman. I popeo se na divljanje.
  Još dvije djevojke, Alice i Angelica, borile su se kao čudovišta i koristile su specijalni helikopter u obliku diska. I nije bilo načina da ih obore.
  Helikopter lansira rakete, pali protivnike i razbija bunkere.
  Alice ga je uzela i cvrkutala:
  - Za ruski kalifat!
  I kako golim prstima pritisne dugme džojstika i pogodi neprijatelja.
  Anđelika je viknula:
  - Ukrcaj se!
  I opet rakete kao lupanet, na neprijatelja...
  U Moskvi je održan masovni skup, a tokom sukoba sa policijom bilo je mrtvih. Mnoge fabrike su štrajkovale. Sada su komunisti pokazali svoju moć. A Putina su već direktno nazvali zločincem i ubicom. Opozicija je rasla. I tu i tamo je prolivena krv.
  Protesti su prerasli u generalni štrajk. I ispostavilo se da je bilo toliko velikih da su vlasti napravile ustupke.
  Rezultati izbora za Državnu dumu su poništeni. I novi su najavljeni. I ovdje su komunisti imali sve šanse za pobjedu. Čak i pobijedio, dobivši većinu mjesta u parlamentu.
  I vlada Mihaila Mišustina dala je ostavku. Počelo je formiranje ljevičarske vlade. Istovremeno, komunisti su istakli da je vrijeme da se okonča rat u Siriji.
  Već je 2022... Vladimir Putin je sa uzdahom rekao da to neće učiniti. Tako da će sve žrtve u ovom slučaju biti uzaludne.
  Tada je u Državnoj Dumi započeo proces opoziva. Došlo je i do promjena u Vijeću Federacije. Okrenuo se ulijevo, a oni traže da se pomete Matvienko, koji je previše pokorna marioneta vlasti.
  Općenito, ljudi su se počeli mnogo aktivnije buniti i zahtijevati promjene.
  Situacija se zahuktavala. Sada su komunisti bili ti koji su dali ton protestima. I skupljali su potpise za novi ustav.
  A onda je Putin dobio moždani udar i razbolio se.
  Raspisani su novi predsjednički izbori.
  Glavni kandidat komunista bio je Aleksej Kuznjecov. I uradio je mnogo. A na izborima je novi ljevičarski lider uspio pobijediti u prvom krugu.
  I bilo je odlično!
  Ovdje se bajka završava, a ko je slušao krastavac!
  
  EMELYAN PUGACHEV - ŠANSA ZA ČOVJEČANSTVO
  Emelyan Pugachev, odmah nakon zauzimanja tvrđave Tatishchevo, otišao je u Orenburg i uspio iznenaditi grad i zauzeti ga prolaznim napadom. Većina garnizona se predala gotovo bez borbe.
  I Emelyan Pugachev je zauzeo veliki provincijski centar, puno oružja i municije.
  Nakon toga, njegova brzo rastuća vojska preselila se u tvrđavu Verkhne-Yaitskaya i također je zauzela brzim napadom. I dalje do Ufe. Pugačovu se pridružilo sve više ljudi iz raznih nacija. Njegova vojska, koja se približavala Ufi, već je brojala skoro pedeset hiljada i mnogo pušaka.
  Garnizon se predao gotovo bez otpora. Nakon toga, Emelyan Pugachev je poslao leteće odrede na Ural da preuzmu kontrolu nad fabrikama oružja.
  Katarina Druga je sa zakašnjenjem primila vijest o padu Orenburga. I šokiralo je sve. Morao sam hitno skupiti snagu. A malo ih je - turski rat sve odnese. Mobiliziran je samo jedan Bibikov, manje-više odgovarajući general-glavni. I on ima tim. Morao sam hitno skupiti snagu.
  Ali prevarantova vojska je brzo rasla. I preselio se u Kazan. Pridružili su mu se Kalmici, Baškirci, Tatari, Kirgizi i drugi narodi. Jedan za drugim, Emelyan Pugachev je priznat kao legitimni kralj i tvornice i gradovi na Uralu.
  I mnogi su se pridružili pobunjenicima. A vojska Emeljana Pugačeva otišla je do Kazana i lako je slomila otpor. Mnogi oficiri su prešli na njenu stranu. A Pugačovljeva vojska je brzo rasla. I tako je napadnut Kazan.
  A u stvarnoj istoriji, varalica je to mogla uzeti sa manjom i lošije organizovanom vojskom. A sada je postalo još lakše i brže.
  I Kazanski Kremlj je odmah zauzet. Ispostavilo se da je Emeljanova vojska brza.
  I koliko se skupilo konjice i moćnih boraca. I artiljerija, i borci iz uralskih fabrika. I puno oružja. Tako je Kozijedemjansk pao.
  Samo u Nižnjem Novgorodu Emelyan Pugachev je očekivao ozbiljan otpor.
  Tamo su uspjeli zakucati pojačanje iz blizine Sankt Peterburga i sa švedske granice. Ali Pugačov je već imao više od sto hiljada vojnika i mnogo oružja.
  Bibikov je napravio grešku. Ipak, umjesto odbrane, povukao je dio trupa iz grada. I bili su pod snažnim udarom nadmoćnijih snaga pobunjenika i bili slomljeni.
  To je olakšalo napad na Nižnji Novgorod. Štaviše, dio trupa i oficira prešao je na stranu Emeljana Pugačeva. I najveći grad je pao.
  Bibikov je takođe uhvaćen. Odbio je da se zakune na vjernost prevarantu i obješen je.
  Pugačov se preselio u Moskvu. Sve češće su vladine trupe, oficiri, pa čak i generali prelazili na njegovu stranu.
  Rjazan je pao gotovo bez otpora. I ogromna vojska se približila Moskvi.
  U njemu je bilo malo vojnika, i to nije sasvim pouzdano. Tri puka donskih kozaka prešla su na stranu Pugačova. A Moskvu je napala oluja.
  Samo je Kremlj imao priliku da se odupre, ali su tamo pronađeni izdajnici koji su otvorili kapije Pugačovu.
  Aleksandar Suvorov, na brzinu opozvan sa turskog fronta, takođe je prešao na stranu samoproglašenog cara. Odlučio je da nema smisla boriti se protiv naroda. A pitanje kraljevog legitimiteta je stvar želje zemlje.
  Suvorova su pratili drugi generali. Poglavari na čelu trupa su se razišli po Rusiji i zauzimali gradove za gradom.
  I sam Pugačov je otišao u Sankt Peterburg.
  Katarina Druga, videći da joj je snaga sve manje, uzevši deo blaga, pobegla je u inostranstvo, naredivši braći Orlovi da organizuju odbranu grada.
  Oni su upravo to uradili. Većina garnizona prešla je na stranu varalice, a Sankt Peterburg je brzo zauzet. Orlovi su uhvaćeni i obješeni. I novi kralj je ušao u prestonicu. Ubrzo su ga prepoznali gotovo svi generali i ruske jedinice. Kao ruski gradovi. Catherine je pobjegla u Švedsku. A odatle u Njemačku.
  Njen sin Pavel umro je pod nerazjašnjenim okolnostima. I Emelyan Pugachev se ponovo oženio i najavio novo krunisanje. Nakon toga, kozaka Ustinja postala mu je žena.
  Rat s Turskom povjeren je Aleksandru Suvorovu i završio se brzom pobjedom.
  Rođen je Emeljanov nasljednik. I dinastija Romanovih, takoreći, ojačala je.
  Kralj je ukinuo kmetstvo i sproveo reforme. Rusija se počela ubrzano razvijati i uzdizati. Uslijedio je još jedan rat sa Turskom i zauzimanje Carigrada. Emelyan Pugachev je osnovao novu religiju, napuštajući Trojstvo i uvodeći poligamiju. To je već bilo isto za islam, ali za pravoslavni islam.
  Aleksandar Suvorov je vodio nekoliko pohoda, došavši do Maroka i osvojivši Bliski istok, Iran, Sudan i sjevernu Afriku. A onda, kada se u Francuskoj dogodila revolucija, vojska Emeljana Pugačeva zauzela je cijelu Evropu. Tako je nastala najveća imperija u istoriji čovečanstva.
  Emeljan Pugačov je bio prilično mlad od 1742. i stoga je dugo vladao, nadživeo je i Katarinu i Aleksandra Suvorova. Nakon osvajanja Evrope, Rusi su krenuli preko Afrike i ušli u Indiju, koju su takođe osvojili.
  Rat sa Kinom dogodio se već 1815. godine pod Pugačovljevim sinom Petrom Četvrtim.
  Rat se pokazao pobjedničkim za Rusiju i Kina je bila potčinjena. Nakon toga, Rusija je potpuno pokorila tri kontinenta i iskrcala se u Australiju i Aljasku. I nastavio se širiti u Ameriku. Tamo više nije imala ozbiljnih rivala.
  Britanija je poražena i zarobljena. I ubrzo osvojio Sjedinjene Države. Do 1850. Rusija je već kontrolirala cijeli svijet.
  Sljedeće je došlo do kosmičke ekspanzije. I ispalo je odlično.
  Međutim, naravno da je bilo problema.
  Jedan od njih je pokret za republikanski oblik vlasti. Ali dinastija Pugačev-Romanov uživala je autoritet i do sada je ostala nepokolebljiva.
  Bilo je i borbi za vlast i pokušaja državnog udara. Kada se krajem dvadesetog veka dogodio prvi let van Sunčevog sistema, grupa zaverenika je početkom dvadeset prvog veka uronila u veštački san i odletela na daleku planetu kako bi tamo uspostavila sopstvenu državu.
  Neki problemi su se pojavili sa Jevrejima. Ako su drugi narodi brzo rusificirali i prihvatili pravoslavni islam, onda su ovi Jevreji bili tvrdoglavi i pružali im se otpor. I bili su pritisnuti zbog toga. Bilo je i drugih problema. U dvadeset prvom veku ateizam je postao moderan. I poricanje autoriteta Biblije i Kurana. I formalno, teologija je izgrađena na slobodnom tumačenju ovih knjiga.
  I to je takođe dovelo do nekih sukoba. Štaviše, nauka se razvila. Očekivano trajanje života u dvadeset prvom veku značajno se produžilo, a ljudi su naučili da zaista izgledaju mlađe. I naravno, počeli su da govore, ali šta je sa rečima Hristovim: nećeš učiniti ni jednu vlas ni belom ni crnom? Ili neka im dani budu sto dvadeset godina!
  Bilo je i nedoumica. Na nekim planetama Sunčevog sistema, gdje su već postojala ozbiljna naselja, počela su se javljati separatistička osjećanja. U svakom slučaju, bilo je zahtjeva za autonomijom. Ukratko, bolje nego u stvarnoj istoriji, ali ipak ima problema i nije sve ružičasto.
  Ali u svakom slučaju, čovječanstvo je ujedinjeno i sa glađu i epidemijama i gotovo svim bolestima je prošlo. A ljudi mogu da žive nekoliko vekova bez starenja, i to nikako život, već skoro komunizam i raj na Zemlji u dvadeset prvom veku!
  
  CHURCHILLOVA ZANIMLJIVA ŠANSA
  Čerčil je pristao na mir sa Nemačkom pod sledećim uslovima. Treći Rajh garantuje Britaniji integritet njenog kolonijalnog carstva. Štaviše, Hitler se čak složio da neće tražiti nazad njemačke kolonije koje je apsorbirala Engleska tokom Prvog svjetskog rata. Zauzvrat, međutim, Nemci su imali potpunu slobodu da raspolažu francuskim i holandskim kolonijama. A takođe su mogli da deluju koliko god hoće protiv Rusije. Naravno, Firer nije namjeravao tolerirati SSSR sa svojim susjedom. Njemačka je dobila mnogo. I bilo joj je dosta. A Britanija formalno nije izgubila ništa. Dakle, dogovor je bio obostrano koristan. U svakom slučaju, Engleska nije imala šanse da zadrži svoje posjede u Africi i Aziji. Nemci bi lako zauzeli Egipat, a nakon toga i Bliski istok sa Irakom i Kuvajtom. A onda bi, preko pronjemačkog Irana, stigli do Indije.
  Da ne spominjem da Britanija nema šanse zadržati Afriku.
  Podmornički i vazdušni rat, gotovi, ionako su bili Britanci.
  I tako su sve strane ostale u svojim interesima. I Hitler je počeo da priprema napad na Istok. U SSSR-u ima mnogo više tenkova i hiljadu i po vozila, mnogo boljeg kvaliteta od nemačkih.
  U poređenju sa stvarnom pričom, Fritz je postavio pet hiljada aviona i hiljadu više tenkova. Nedostatak gubitaka u bici za Britaniju je utjecao i mogućnost korištenja Afričkog korpusa na istoku.
  Istina, to je djelomično kompenzirano činjenicom da je iznenađenje bilo teže postići.
  Staljin je ipak najavio opštu mobilizaciju i doveo trupe u pripravnost. No, udarac Nijemaca ipak se pokazao jakim i taktički iznenadnim. Štaviše, nisu očekivali da će Fritz odmah baciti svu svoju snagu u udarce. A za odbranu, Redsi su trenirani mnogo gore nego da napadnu.
  Trupe Wehrmachta probile su odbranu i uspjele su napredovati u glavnim pravcima.
  Nešto sporije nego u četrdeset prvoj stvarnoj priči. Ali stigli smo do Smolenska. Tamo gdje su završili, zaustavile su ih nadmoćne sovjetske snage. Ali nacisti su se okrenuli prema jugu. Već u kasnu jesen zauzeli su Kijev. Zima je uhvatila Frice, u borbenoj gotovosti za napad na Moskvu. Nacisti su ostali preko zime, na hladnoći, ne usuđujući se na juriš.
  Lenjingrad je zauzvrat blokiran.
  Što je najgore, Japan se nije usudio da uđe u rat sa SAD i Britanijom. I mogao bi otvoriti drugi front u svakom trenutku. Zimi su sovjetske trupe pokušale napredovati, ali njemačka odbrana nikada nije slomljena. U proleće su nacisti dobili snagu i nastavili da dominiraju vazduhom. Ali pošto je Treći Rajh dobijao naftu ne samo iz Rumunije, već i iz Libije, Nigerije, Kameruna, nacistima nije bila toliko potrebna kavkaska nafta.
  I Fritz je krenuo u ofanzivu na centar. U nastojanju da zauzme Moskvu.
  Ali linija odbrane sovjetskih trupa pokazala se čvrstom. Za tri mjeseca tvrdoglavih borbi, nacisti su uspjeli napredovati samo sto, sto dvadeset kilometara.
  I oni su stali. Samo na Krimu nacisti su uspjeli zauzeti Kerč i blokirati Sevastopolj. Nacisti su takođe zauzeli polovinu Donbasa, posebno Harkov. Nakon velikih gubitaka u centru, Hitler je promenio strategiju i odlučio, po Geringovom savetu, da izvrši vazdušni napad na SSSR.
  Konkretno, korišteni su bombarderi Yu-188. I noviji i napredniji Yu-288. Rat je postajao sve pozicioniraniji. Hitler je računao na novo oružje i tenkove. U seriju su prije svega ušli Tigrovi, a nešto kasnije Lav, pa Panter. Najzaštićeniji je, naravno, bio "Lav" sa bočnim oklopom od 100 mm, pa čak i pod uglom. "Tigar" je takođe imao dobar bočni oklop. "Panther" je gori, koji nije izvukao proboj na tenk.
  Zimi su Nemci držali liniju. Sovjetske trupe su napredovale bez uspjeha u centru. Pokušali su da preuzmu i takođe neuspešno Harkov. Nemci su ovde bili spremni za odbranu i mogli su da odbiju navalu. Jedini uspeh Crvene armije bila je operacija Iskra, kada su uspeli da kopnenim putem probiju uski koridor do opkoljenog Lenjingrada.
  U maju, nacisti su izvršili napad na Sevastopolj. Čime je 9. jula 1943. završen pad grada-tvrđave. Ofanziva u centru nacista počela je sutradan. Koristili su veliki broj najnovijih tenkova. Uključujući i "Lev", koji je, zahvaljujući zaštiti iz svih uglova, obećavao da će postati dobar probojni tenk. Ferdinandi su također krenuli u ofanzivu - veličanstveni samohodni topovi na svoj način.
  Ofanziva nacista razvijala se sporo. Gubici su bili veliki. Tenk "Lev" pokazao je nedovoljnu brzinu vatre i loše vozne performanse. Ali ipak, nacisti su uspjeli opkoliti Vyazmu. I onda uzmi. Jedna bitka se otegla u kasnu jesen, a navala Frica je presušila.
  Crvena armija je pokušala da povrati status quo zimi. I uspjela je da uzvrati Vyazmu. Ali svi uspjesi bili su ograničeni na ovo. Nacisti su uspjeli pružiti otpor u centru. I to blizu Lenjingrada. I to blizu Harkova.
  U odbrani, "Panter" je pokazao dobar tenk. Najmasovnija mašina Trećeg Rajha proizvedena je u velikim količinama i pokazala se kao možda najbolje sredstvo za obračun sa sovjetskim tenkovima. U vazduhu su se borbe odvijale uz izvesnu nadmoć Luftvafea. Njemački avioni su bili dobro naoružani, velike brzine, ali manje manevarski. Ipak, ME-309 se pokazao kao prilično efikasan, prvenstveno zbog brzine i naoružanja vozila.
  A mlazni avioni su bili na putu. Prije svega lovac ME-262, najjači argument. Istina, skupo. Nemci su stalno povećavali proizvodnju oružja. Koristili su strane radnike i imali su više opreme nego SSSR. Pojavio se napredniji model Focke-Wulf - TA-152, koji je sa snažnim oružjem i oklopom imao mnogo bolju upravljivost i veću brzinu.
  Ali glavna stvar su, naravno, mlazni avioni. Novi sovjetski LA-7 i Yak-3 mogli su samo djelomično kompenzirati pojavu nove generacije strojeva među nacistima.
  I prije nego što je Panter ušao u službu, smatralo se da ovaj tenk nije dovoljno zaštićen. Posebno sa strane. Kao rezultat toga, Panther-2 je razvijen da bude zaštićeniji, teži i sa topom od 88 mm. I "Tigar" -2.
  SSSR je postavio IS-2 i T-34-85. Nemci su imali napredniju jurišnu pušku MP-44. U seriju je ušao i "Maus". Za razliku od stvarne istorije, Treći rajh nisu bombardovali saveznici, a moglo se proizvesti mnogo opreme.
  Borbe su, međutim, pokazale da je tenk "Maus" pretežak i manje-više pogodan za odbranu. "Tigar" -2 se prečesto kvario i bio je i odbrambeni tenk.
  Jedino se "panter"-2 sa snažnijim motorom od 900 konjskih snaga pokazao kao zadovoljavajuće vozilo za borbena dejstva. Ni "Lav" se nije previše pokazao.
  Prava borbena dejstva su pokazala da ME-262 nije baš pouzdana mašina, skupa i nedovoljno manevarska, čak ni sa moćnim naoružanjem. Aktivnije, TA-152 je ušao u seriju, koji je više-manje odgovarao kao radni konj. Može biti jurišna letelica i frontalni bombarder i lovac. Nade vezane za ME-262 nisu bile u potpunosti opravdane. Osim činjenice da je ovaj lovac veoma teško oboriti, imao je jak oklop. Ali i on je bio dosta težak. Ali velike nade su bile povezane s HE-162. I djelimično su bili opravdani.
  U ljeto 22. juna 1944. Nemci su neočekivano zadali glavni udar na jugu. Sovjetska komanda je držala glavne snage u centru. Staljin je vjerovao dezinformacijama da će neprijatelj opet marširati na Moskvu. Ali nacisti su uspjeli nadigrati sovjetsku obavještajnu službu. Osim toga, pogođen je i veliki broj njemačkih tenkova "Panther"-2, koji su dovoljno brzi i manevarski, te bolje zaštićeni, sa strane.
  Takođe, proizvedeno je dosta "Tigrova", relativno lakih mašina za proizvodnju. Postojala je i nova modifikacija "lava". Sa lakšim topom od 88 mm ali sa motorom od 1250 konjskih snaga. Ovaj "lav" je najuspješniji tenk - tipa "Tigar" -2, ali teži, sa debljim bočnim i krmenim oklopom od 120 mm, što je više nego kompenziralo moćan motor iz "Mausa".
  Lev-2 se pokazao kao vrlo uspješan probojni tenk. Nemci su uspeli da postignu mnogo. Zauzeli su Vorošilovgrad, Kursk, Belgorod, zauzeli Voronjež. I okrenuo se na okuku Dona. Na kraju smo stigli do Staljingrada. Ali tamo su zaglibili u bitkama. Kao iu stvarnoj istoriji, sovjetske trupe su uspele da opkole Nemce u blizini Staljingrada. Međutim, nacisti su ipak uspjeli da se probiju iz okruženja. Ipak, Nemci su imali mnogo više tenkova. Borbe su pokazale da su "Panter" -2 i "Lav" -2 u stanju da se sasvim pristojno bore zimi. Osim toga, na prednjoj strani pojavile su se samohodne topove E-25. Ovo vozilo je bilo mali, nisko postavljeni Panter top, ali vrlo okretan i brzo pucajući.
  Nacisti su se povukli od Staljingrada do zavoja Dona i tamo se zadržali. Došlo je proljeće 1945. U seriju je ušao XE-162, a sovjetska avijacija je popustila pred ovim modelom. Ali najvažnije su mlazni bombarderi, kojima nije bilo ravnog. Bombardovali su Ruse gotovo nekažnjeno.
  U seriju je ušao novi njemački tenk E-50 - lakši od Tiger-2, ali bolje zaštićen i naoružan snažnim motorom. A njegov 88mm 100 EL top je neprevaziđen u preciznosti i prodornosti oklopa.
  Staljin je tražio načine da sklopi mir sa Hitlerom. Od tada su se novi tenkovi IS-7 i T-54 tek razvijali. A mlazni avioni su još neodređeniji.
  Ali Firer nije želio mir i nastavio je ofanzivu. Ovaj put, na Kavkaz, kroz Terečke kapije. Nacisti su uspjeli zauzeti sovjetske gradove - Grozni i Ordžonikidze. Ali kada su ušli u planine, njihov napredak se usporio.
  Tada su nacisti ponovo pohrlili u Staljingrad. U borbama su sovjetske trupe dobijale sve više od mlaznih jurišnih aviona i bombardera Luftvafea. Ali sami Fricovi nisu mogli zauzeti grad, zaglibili su u bitkama. Iako su napustili "Šturmtigrove" u toku. A avijacija je pritiskala.
  Sovjetski Jak-9, najmasovniji lovac, je zastario. I Nijemci su se pojavili napredniji modeli ME-262 sa mnogo većom brzinom i manevrisanjem. I jači u naoružanju XE-162. Situacija je još više eskalirala kada je Japan konačno ušao u rat. Turska je slijedila primjer. Do kraja četrdeset pete godine veći dio Kavkaza zauzeli su Nijemci i Turci. A nova četrdeset i šesta godina donijela je dodatna razočaranja SSSR-u.
  Staljingrad je i dalje izdržao, ali je krajem maja zauzeta posljednja četvrtina. I Nemci i Turci su do tada potpuno zauzeli Kavkaz. A u julu 1946. počela je nova ofanziva na Moskvu. Šanse nacista bile su velike. U borbama su učestvovali i E-75 i E-100. Ovi tenkovi su bili gušći i bolje zaštićeni. Sovjetski front je polako ali sigurno popuštao... Krajem jeseni Moskva je bila opkoljena.
  Istovremeno je pao i Saratov. Stvorila se izuzetno teška situacija. Japanci su napredovali sa istoka. Staljin je Hitleru ponudio mir pod bilo kojim drugim uslovima osim predaje. Firer je odbio ove prijedloge.
  Zimi je Moskva pala nakon žestokog napada. A u proljeće i ljeto Nijemci su zauzeli cijelu oblast Volga-Vjatka. Pala i Vologda. Nacisti su uspeli da stignu do Sverdlovska do sredine jeseni...
  
  KOBODNA ULOGA CHEMBERLAINA
  Čemberlen nije dao ostavku i uspeo je da sklopi častan mir sa Hitlerom.
  Uslovi za Britaniju bili su prilično povoljni: Treći Rajh je garantovao nepovredivost posjeda lavljeg carstva. A Britanija nije izgubila ni pedalj teritorije. Ali zauzvrat, Hitler je dobio potpunu slobodu u okupiranim zemljama Francuske, Belgije, Holandije. A to su velike površine. I sloboda ruku na istoku.
  A nacisti broj jedan uopće nisu odbili marširati na SSSR. I nastavio da skuplja snagu.
  Hitler je želeo ne samo Afriku i Siriju, sa delom Azije, već i ruske zemlje. Prije svega, naravno, žitnice Ukrajine, baltičkih država, Bjelorusije i kavkaske nafte. Dakle, planovi Firera bili su Napoleonovi.
  Nemci su se pripremali za rat, formirajući značajne snage. Prema Barbarossa planu, imali su više vojnika. Prije svega, naravno, avijacija. Tri hiljade aviona nije oboreno tokom vazdušne bitke za Englesku i pridružilo se redovima Luftvafea. Plus, avioni kojima nije smetalo Sredozemno more, a za pokrivanje Evrope. Dakle, nije pet hiljada aviona dodeljeno planu Barbarossa, duplo više - deset hiljada.
  I bilo je još nekoliko tenkova. Prvo, proizvodnja automobila se povećala, budući da Treći Rajh nije bombardovan. U drugom, četiri stotine tenkova nije otišlo u Afriku. I nešto je uzeto iz Francuske. Dakle, Fritz je bio bolje pripremljen za bitku.
  Istina, izgubili su malo vremena napredujući protiv Jugoslavije i Grčke. Ali završio bez Britanaca brže.
  A invazija na SSSR počela je 7. juna sa više od hiljadu tenkova i pet hiljada aviona. I naravno, bilo je više pešadije i artiljerije.
  Najvažnije je da SSSR, kao u stvarnoj istoriji, nije bio spreman. Staljin se previše plašio da se bori protiv Trećeg Rajha i pokušao je da odgodi rat po svaku cenu i ponovo je bio u zamci.
  A onda je Japan napao. Zašto su Japanci ovog puta odlučili da napadnu? Razlog je taj što se Britanija povukla iz rata, a sada, u tom slučaju, samuraji su se morali boriti protiv Sjedinjenih Država i Britanije koje nije obavezao Treći Rajh.
  A SSSR je u svakom slučaju izgledao kao slabiji neprijatelj. Naročito u prvim danima rata, tok borbi bio je još gori za Crvenu armiju nego u stvarnoj istoriji. Dakle, posebno u vazduhu, superiornost nacista je bila mnogo jača. Da, i više tenkova, posebno u južnom pravcu, gdje je Rommel pokazao herojstvo. A Crvena armija nije spremna za odbranu, i nema planova za odbrambeni rat. I pristižu... Čak je i Kijev mogao biti zauzet u pokretu, a oni su rano stigli u Smolensk. A napao je i Japan, da ne bi čekao pad Moskve, jer bi je u ovom slučaju svi optužili da je kao lešinar jurnula na ubijenog neprijatelja. U isto vreme poražen od Nemaca.
  Ne, čast samuraja zahtijevala je udar dok se SSSR još uvijek trzao. I rat je prošao prilično dobro. Samuraji su napustili veliki broj pešadije i napali položaje Crvene armije. I to je bio ogroman uspjeh s njihove strane.
  Ali na periferiji Vladivostoka dočekala ih je ekipa bosonogih djevojaka. Koji se borio sa divljim bijesom.
  Alenka je stala u red za samuraje. A onda je golim nožnim prstima bacila granatu smrtonosne sile. I razderala je mnogo Japanaca, vičući:
  - Za slavu Staljina!
  Anyuta je takođe pucala na neprijatelja. Pokosila je žute borce i urlala:
  - Za veliku Otadžbinu!
  A takođe i njeni goli nožni prsti bacali su ubojiti dar smrti.
  Alla, ova crvenokosa ljepotica, pokosila je Japance koji su napredovali. A njene bose noge bacile su dar smrti kolosalne razorne moći. I rastrgao samuraja, vičući:
  - Slava komunizmu!
  Marija je takođe pucala. Ova zlatnokosa lepotica. A njeni goli nožni prsti bacali su smrtonosne darove smrti.
  I masa samuraja se srušila.
  A djevojka je zarežala:
  Nećemo odustati od Vladivostoka!
  I gola peta devojke podlegla je daru smrti.
  I Olimpijske igre su se takođe žestoko borile. A onda su njene gole, snažne noge bacile čitavu gomilu granata, rastrgavši protivnike.
  Ratnik je prosiktao:
  - Za Veliku Rusiju!
  Alenka je, odsijecajući žute vojnike, potvrdila:
  - Otadžbina je sa nama!
  I njena gola peta je podlegla granati. I rastrgao nove vojnike velikog carstva.
  Ali uprkos svom herojstvu Crvene armije, ona je gubila. Nije bilo moguće prebaciti divizije sa Dalekog istoka. A Nemci su krenuli u napad na Moskvu mnogo ranije nego u stvarnoj istoriji, i već su uspeli da je opkole, i delimično zauzmu, pre nego što su se izlile jake kiše i otapanje. I to je, naravno, uticalo na tok rata.
  Nemci su posebno jaki u vazduhu. Njihove avione dobijaju posebno sovjetske trupe.
  Nemci na jugu su takođe bili jači i napredovali dalje. Uspjeli su zauzeti Kursk, Voronjež još prije odmrzavanja, i preselili se u Staljingrad. Započevši rat dvije sedmice ranije i sa velikim snagama, nacisti su dobro krenuli i sada su u svemu imali primjetnu prednost. A priča za Crvenu armiju ispala je gora nego u stvarnosti.
  Nemci su se brže kretali preko Krima i provalili na Kavkaz. I tu su postigli veliki uspjeh. Štaviše, i Turska je ušla u rat, videći kako se SSSR raspada.
  I tako su Nemci zauzeli Rjazan i nastavili ofanzivu. I sam Staljin je trčao kao zec. A nacisti su se već približavali Gorkom. Bilo je tuča.
  Ali Moskva se i dalje opirala: grad je veliki. Ali borbe su se vodile na ulicama i nacisti su se približili Kremlju.
  Ali sovjetske djevojke dale su bitku protiv nacista, u blizini grada Gorkog.
  Čitav bataljon bosonogih djevojaka, uprkos činjenici da je već padao snijeg i mraz, dočekao je naciste.
  Natasha je otvorila vatru i tresla grudima jedva pokrivenim konicama bikinija.
  Tada je devojka zapevala:
  - Slava Velikoj Rusiji!
  I golim nožnim prstima ispalila je granatu razorne moći.
  Zoja, pucajući na neprijatelja i koseći Fritz, zagugutala je:
  - Slava herojima!
  A njena gola peta bacila je ubilački poklon smrti.
  Ratnik je cvrkutao:
  - Nećemo odustati od Moskve!
  Avgustin, pucajući na neprijatelja i odsijecajući mase nacističkih trupa koje su napredovale, zacvilio je:
  - Naši avioni su dobri!
  Svetlana je, pucajući na naciste, agresivno rekla:
  - Za domovinu savjeta!
  I golim nožnim prstima bacila je paket eksploziva.
  Devojke su zaista jako dobre i seksi...
  Ali Alis i Anđelika se i dalje svađaju. Bore se nejednakim snagama.
  Ugađaju tenk granatom i on se prevrne.
  Alice bosom nogom baca paket eksploziva. Nemački samohod je pokvaren, a valjci lete. Jedna šapa nacistu je bila otkinuta i zlatni sat je zaiskrilo.
  Alice je zacvilila:
  - Za veličinu otadžbine!
  I njene gole nožne prste, dok lansiraju ubilačku bombu. I odsjekli generalu glavu.
  I Anđelika će eksplodirati na naciste iz baze. I pogodio drugi tenk. I rastrgao neprijatelja.
  A ona je pevala, pokazujući zube:
  - Slava velikoj otadžbini!
  Djevojka ga je uzela i golom, okruglom petom podlegla smrtonosnom daru uništenja.
  Alice je djelovala vrlo agresivno i aktivno. Djevojka koja je sanjala o postignućima i uspjehu.
  Uhapšena je u trideset sedmoj godini, kada je još bila djevojčica, zajedno sa roditeljima. Prvo su me odveli u sobu za pretres. Naredili su mi da se skinem gol. A Alisa se jako posramila. Njena ženska figura se još formirala. Ali grudi su već rasle, a čuvar ju je štipao za poprsje uz riječi: "Ma kakve sise!"
  Alice je bilo neugodno i pocrvenjela:
  - Ne diraj me!
  Matrona se nasmijala.
  - Otvori usta curo, tetka pažljivo pregledaj!
  Alice je otvorila usta. A matrona je posegnula prstima u usta. Neprijatno, naravno, Alice je skoro povratila. Pogotovo kada su joj pritisnuli korijen jezika.
  Ali najgore je bilo kasnije. Matrona, opipajući svoja usta, naredi:
  "Sada se sagni i raširi noge!"
  I stavila je rukavice na svoje velike šape!
  I kako joj je šapa zaronila u djevičanska njedra, kidajući himen. Dakle, bilo je krvi. I toliko je boljelo da je Alice vrisnula. U međuvremenu, druga dva čuvara su je držala za ruke. I tamničar je oseti kako se penje do same materice, i to vrlo grubo. Bila je to agonija i suze su tekle niz Alisine obraze. I u anusu nije bilo ništa manje bolno. Čuvarkina šapa je velika, a prsti dugi i debeli.
  Alice se čak onesvijestila od bola i stida. Onda su je uveli. Odveli su me u drugu sobu. Slikano golo iz različitih uglova i uzeto otiske prstiju.
  A onda su me polili hladnom vodom iz crijeva i poprskali izbjeljivačem. Dali su službeni rum: kratku, sivu haljinu sa brojem i odveli me u ćeliju sa drugim djevojkama. Bilo je hladno hodati bos, ali je u ćeliji bilo mnogo djece i bilo je prilično toplo.
  Alice je nekoliko dana kasnije privedena na ispitivanje. Tamo su je zamolili da potpiše papir. Djevojka je odbila. Potom su joj bose noge ukočili u čarape i tukli je palicama po bosim petama. Alice je vrisnula, ali je odbila da potpiše sve dok nije izgubila svijest.
  Ponovo je bačena u ćeliju. Represije su bile masovne i nije bilo vremena da se petlja sa djetetom i dugo ispituje. Zbog toga je dobila kaznu navodno zbog krađe i bez suđenja potpisala upućivanje u radnu koloniju za djecu.
  Alice je tamo radila i studirala. Kriminalaca je bilo malo, skoro sva djeca su bili neprijatelji naroda. Išli su bosi do mraza, u čizmama od mraza u državnim čizmama. Radili su dvanaest sati dnevno. Uglavnom su jeli kupus, ali su živjeli zajedno. Alice je čak iu dječijem kampu ojačala i očvrsnula. A sada se borila bosa po snijegu. A sjedila je i njena partnerka Angelica. Samo je ona bila pravi kriminalac i kriminalac. I dječija kolonija joj je također bila od koristi.
  Djevojke su se borile tvrdoglavo i junački.
  Ali svejedno, Moskva je pala... I Kavkaz je zarobljen. I Staljina su otrovali i njegovi.
  Beria je potpisao predaju. I postao je guverner nad dijelom teritorije Rusije.
  I rat na istoku je gotov. Chamberlain je umro, a Churchill je zauzeo njegovo mjesto.
  A onda je Hitler odlučio da Britanija ima previše kolonija. Nije li vrijeme da ih isečemo?
  I započeo je novi rat 1944. godine. Do tog vremena, Nijemci su imali najnovije tenkove Panther-2 i Tiger-2, naprednije i sa snažnim motorima. I što je najvažnije, mlazni avioni i podmornice na vodikovom peroksidu.
  Da, i Japan je želio proširiti svoje posjede, na račun kolonija Britanije i Sjedinjenih Država. Do tog vremena, samuraji su zapravo osvojili Kinu. I imali su velike planove.
  Nemci su krenuli u ofanzivu u jesen... Njihovi snažniji tenkovi su se dobro kretali sa jakim motorima. A mlazni avioni uopšte nisu imali protivnika.
  Britanija je bombardovana. I podmornička flota ju je mučila. I Nemci su napali Egipat. I tamo su brzo porazili Britaniju, ušli sa Turcima na Bliski istok. Zauzet je i Gibraltar, a trupe su ušle u Maroko, osvojivši crni kontinent.
  Ukratko, rat je išao u jednom pravcu. Tokom zime, Nemci su zauzeli severnu Afriku i Bliski istok. A u proljeće i Iran i Indija. Da, i Japanci su uspješno napredovali i porazili Ameriku u luci Peru.
  Ovo su velike pobjede. A u ljeto je došlo do iskrcavanja u samu Britaniju, koje je završilo padom za deset dana.
  A u jesen su zarobljene južna Afrika i Australija. Sada su SAD na udaru.
  Prošla je četrdeset i šesta godina u zauzimanju ostrva, vazdušnom i podmorničkom ratu. 1947. dvostrukim udarcem počelo je zauzimanje Kanade i Meksika. Njemački tenkovi serije "E" postali su najnapredniji i najmoćniji na svijetu. A njemačka jurišna puška MP-64 nije imala jednake u svim aspektima.
  A leteće tanjire i diskove jednostavno je bilo nemoguće oboriti, koliko su neranjivi zahvaljujući laminarnom mlazu.
  I toliki gubici...
  Sjedinjene Američke Države su kapitulirali 30. januara 1948. godine. Samo petnaest godina nakon što je Hitler došao na vlast. I to je bio veličanstven događaj.
  Onda je došao period mira... Ali za sada. 20. aprila 1955. počeo je rat između Trećeg Rajha i Zemlje izlazećeg sunca sa svim njenim kolonijama. Rat je bio brutalan i trajao je više od dvije godine, ali se sve završilo pobjedom Njemačke.
  Hitler je 20. aprila 1959. godine održao referendum na kojem je uspostavljena jedinstvena imperija u svijetu - Treći Rajh. I monarhija koju vodi Hitler.
  A kada je Firer umro 1961. godine, njegov sin je uspio da preuzme tron.
  U to vrijeme ljudi su letjeli na Mjesec i Mars i činilo se da je život čovječanstva sve bolji.
  
  SENZACIONALNO OTKAZIVANJE IZBORA
  Jeljcin je, nakon senzacionalnog uspjeha Liberalno-demokratske partije na izborima 1993., poslušao savjet radikala i poništio njihove rezultate. Taman na vrijeme za Novu godinu, a da se Državna Duma ne sastane. I postala je senzacija! Prije novih izbora za Državnu dumu zakazanih za 12. jun 1994. godine, zakonodavna vlast je prešla na Vijeće federacija. I bio je to zanimljiv taktički potez.
  Istovremeno, Jeljcin nije zabranio LDPR, a pravila za parlamentarne izbore ostala su ista. I to je svakako postala snažna odluka. Ili bolje rečeno kontroverzno. Ali sva moć propagande pala je na stranku LDPR. I bilo je puno blata. Mada s druge strane, što se više grde, to je popularnost veća. Pristalice Žirinovskog bile su razočarane ukradenom pobjedom.
  I bilo je nereda. Nezadovoljna je bila i frakcija Jabloka, koja je dobila dobar procenat. A "Žene Rusije", koje su pokazale senzacionalan rezultat, takođe nisu prezadovoljne. Ali "Izbor Rusije", predvođen Gajdarom, dobio je pojačanje. Jeljcin je otpustio umerenog Černomirdina, koji je ipak pozajmio mnogo od starog sistema i imenovao je Jegora Gajdara za premijera. Potonji je tim popunio novim reformatorima. I okupila se jaka ekipa... Koja je počela da urušava privredu još žustrije nego u stvarnoj istoriji. I vaučerska privatizacija je nastavljena.
  Konfrontacija sa vlastima je samo rasla. I rejting Žirinovskog, uprkos kantama prljavštine, a možda i zahvaljujući njima, porastao je. Iako je izborna konkurencija bila mnogo teža. A bilo je mnogo više stranaka koje su prikupile sto hiljada potpisa. I mnogo više vremena je dato za prikupljanje potpisa. I to je imalo efekta. Na izborima su mogle da učestvuju 44 stranke.
  I ovaj put s plaćenim terminom bilo je gore. A tokom televizijske debate, Vladimir Volfovich je uhapšen i bačen u Lefortovo. Optužen za promicanje mržnje u knjizi The Last Dash South.
  Ali to mu je još više podiglo rejting, iako nije dobio riječ. I tako su se izbori za Državnu dumu održali 12. juna 1994. godine. I odmah senzacija. U uslovima žestoke konkurencije, stranka LDPR je na izborima prema partijskim listama osvojila više od četrdeset šest odsto glasova. Barijeru od pet odsto nisu prešli "Jabloko", "Žene Rusije", "PRES", "agrari".
  Drugo mjesto zauzeli su komunisti, a treće "Izbor Rusije" predvođen Gajdarom. Ko je savladao njenih pet posto....
  I većina na stranačkim listama za Liberalno demokratsku partiju. Da, iu jednomandatnim okruzima, dodala je stranka Žirinovskog, značajno osvojila više od stotinu mjesta. Generalno, parlament se pokazao veoma opozicionim i antijeljcinskim. A stranka LDPR dobila je većinu u Državnoj Dumi, gotovo ustavnu. I zajedno sa komunistima i ustavni.
  Međutim, tu su i Gornji dom i sam predsjednik. A Vladimir Žirinovski je direktno iz ćelije odveden u salu za sastanke Državne Dume. Tako je nastala nova opozicija.
  Jeljcin je imao vlast prema novom ustavu. A snaga je veoma velika. Ali nije imao pravo da raspusti Državnu dumu prve godine. Kao i poslednjih šest meseci njegovog predsedavanja. A ovo je ozbiljna situacija.
  Ponovno poništavanje parlamentarnih izbora je već previše. I Jeljcin je, posle izvesnog oklevanja, odlučio da ponudi Državnoj Dumi sporazum o miru i harmoniji.
  Vladimir Žirinovski je zatražio kao odgovor na ostavku vlade i njeno formiranje na osnovu parlamentarne većine.
  To je izazvalo protivljenje. A Državna duma je izglasala nepovjerenje vladi Jegora Gaidara i održala amnestiju za političke zatvorenike.
  I bilo je ozbiljno. Jeljcin se našao u teškoj situaciji. I njegovi odnosi sa Državnom Dumom postali su neprijateljski. Iako je usvojen ustavni zakon o ustavnom sudu i parlamentarnoj televiziji. Kao i građanski zakonik. I opet je izglasano nepovjerenje Vladi.
  Jeljcin je potpisao zakon o statusu poslanika. A ipak je otpustio Jegora Gajdara.
  Predsjednik Rusije predložio je Jevgenija Primakova za premijera. Ovo je manje-više svima odgovaralo. Ali Jeljcin je neočekivano započeo rat u Čečeniji. I suočio se s negativnom reakcijom Državne Dume. I opet ga je odbacio... Iako ne po ustavu.
  Ali opet je najavio nove parlamentarne izbore... I razriješio Primakova, postavljajući na njegovo mjesto Čubajsa.
  Ali situacija se zakomplikovala... Liberalno demokratska partija je ponovo pobedila, pa čak i dodala glasove... I do tada su izbori održani po novim pravilima. Trebalo je prikupiti više potpisa, a naznačena je i stranačka pripadnost poslanika. I LDPR je osvojio ustavnu većinu. A druga partija su bili komunisti. Ostatak od pet posto barijere nije preuzeo.
  I opet konfrontacija sa Jeljcinom. Okrutno na pozadini rata u Čečeniji. I početak procesa opoziva.
  Jeljcin je takođe izgubio podršku vojske zbog rata u Čečeniji. I Vijeće Federacije nije bilo na njegovoj strani.
  Osim toga, Jeljcinovo zdravlje se naglo pogoršalo i on se razbolio. A u Rusiji su najavljeni novi predsjednički izbori.
  Vladimir Žirinovski je bio njihov izraziti favorit.
  Jeljcin je jedva disao... Tako je sama vlast pala u ruke Vladimira Volfoviča.
  Ali onda su održani izbori i novi predsjednik u Rusiji. Naslijedio je teško naslijeđe. I morao sam mnogo da uradim. Ali oštrim mjerama Vladimir Volfovič Žirinovski je podigao državu. A Rusija je sve više rasla. U roku od pet godina, nivo štednje prije reformi je vraćen. A pet godina kasnije, Rusija je udvostručila nacionalni dohodak koji je bio prije reformskog perioda.
  Ali Vladimir Volfovich se zauzeo za obnovu SSSR-a. Bjelorusija se prva pridružila Rusiji i to dobrovoljno. Zatim Kazahstan, pa druge republike centralne Azije, posebno kada su ih napali talibani.
  Ukrajina je plamtjela od Majdana, a Rusija joj je pritekla u pomoć i oslobodila pomorandže s vlasti. A onda ide referendum i pridruživanje SSSR-u. itd. Do 2015. godine Rusija je obnovila svoje bivše granice.
  Ali ovo nije bilo dovoljno. Na jugu, ISIS je preuzeo Irak i Siriju, te nekoliko drugih država. Volfovich je ohrabrivao islamiste, dozvoljavajući im da preuzmu cijeli Bliski istok.
  2016. godine Finska je postala dio Ruskog carstva. A 2020. godine, iskoristivši činjenicu da su se Sjedinjene Države davele u koronavirusu, a ISIS osvojio zemlje od Indije do Španije... I počeo je rat sa ovim kalifatom.
  Vladimir Žirinovski je odlučio da izvrši svoj dugogodišnji plan: poslednje bacanje na jug.
  A ruska vojska je u to vrijeme bila najjača na svijetu. I njeni takni su bili sjajni.
  Posebno piramidalni, stvoren prema crtežima briljantnog Olega Rybačenka. Baš su bili odlični...
  Auto je dvosed, a devojke u njemu su ležale, u piramidi. Sve je to samo pedeset tona, ali električni motor ima pet hiljada konjskih snaga. To su tako brze mašine, potpuno neprobojne za sve vrste projektila.
  I ona juri na položaje militanata Velikog carstva ISIS-a. I bukvalno čini čuda.
  Natasha, koja je ležala u ovom rezervoaru sa Zojom i pucala iz desetak mitraljeza, primetila je:
  - Jesam li ja super djevojka?
  Zoya je samouvjereno odgovorila, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima:
  Svi smo super ovdje!
  Još jedan tenk koji leti zajedno sa Anđelikom i Svetlanom takođe uništava ogromnu vojsku kalifata.
  Devojke se cere i smeju:
  - Mi smo najbolji od svih! I proslavimo uspjeh!
  I opet obaraju neprijatelje.
  Da, dva tenka se ne mogu ničim probiti iz bilo kojeg ugla. To su djevojke u automobilima najvišeg nivoa. I ne mogu se slomiti. I granate i rakete odbijaju.
  Nataša kaže, koseći dušmane:
  - Za SSSR!
  Zoya, nokautirajući protivnike, slaže se:
  - Za domovinu!
  Treba napomenuti da se ratnici bore. Vladimir Volfovich Žirinovski mnogo je restaurirao iz vremena SSSR-a. Vratio je Dijamantsku zvijezdu pobjede Leonidu Iljiču. Vratio je Beriju u čin maršala sa svim nagradama. Osnovali su redove: Ivan Grozni, Petar Veliki, Nikola II, Aleksandar II i III, Dmitrij Donskoj.
  Osim toga, Vladimir Volfovich je obnovio spomenik Dzeržinskom. Osnovao Orden Ilje Murometsa. Ovo je za sportiste. A red su uspostavili Mihail Lomonosov i Mendeljejev. I ovo je takođe logično.
  Vladimir Volfovich je takođe ustanovio nagradu za književnost sa deset puta većim iznosom od Nobelove nagrade. I uradio je mnogo više.
  Jedna od njegovih ideja bila je i osnivanje ordena - "Motherland", najskupljeg od svih ordena na svijetu sa rekordnim brojem dijamanata. I to je bila ideja. Osim toga, dizajn narudžbe je dugo bio argumentiran i odobren.
  Čak je bilo i takmičenje.
  Vladimir Žirinovski je napravio još neke izmene vojnih propisa. Uveden čin brigadnog generala - niži od general-majora, ali viši od pukovnika. A pozicija general-generala je između general-pukovnika i generala vojske. Postojao je i novi oficirski čin: glavni major. Između majora i potpukovnika.
  Žirinovski je uveo još jedan čin: podoficir. Ovo je između zastavnika i mlađeg poručnika. Pojavili su se i kaplari. Ostali naslovi su zadržani.
  Vladimir Žirinovski je takođe uspostavio titulu supermaršala, između maršala i generalisimosa. I nova titula Supergeneralissimo.
  Tako je nastala heraldika.
  Predsjednik je na referendumu ukinuo ograničenja mandata. I postao je virtuelni diktator. A izbori su održani gotovo bez alternative. I sa konjskim repom su dosegli područje od devedeset devet posto. I tako se desilo...
  Ali u svakom slučaju, barem su izbori održani, a na njima su učestvovale i neke džepne alternative. Hitler je sebe proglasio doživotnim kancelarom.
  Inače, Firer je izgubio svoje jedine izbore, predsjednika, doduše sa pristojnim procentom i u ogorčenoj borbi. Ali ipak, Hitler nije rizikovao nove izbore.
  Godine 2020. Vladimir Žirinovski je osvojio nove visine i vodio rat sa Islamskim kalifatom. A ovo je kolosalna snaga. I tu su borbe veoma žestoke.
  A avioni se bore, čak i oni bez posade. I to je kul i prokleto.
  Vladimir Žirinovski je novi lider Rusije i teži svetskoj dominaciji.
  U bitkama učestvuju i leteći tanjiri koji se ne mogu oboriti.
  I prelijepe ruske djevojke lete na njima.
  Na primjer, Marija i Mirabela su tako cool u bitkama.
  I lansiraju borbene lasere iz tanjira. I spaljuju trupe ISIS-a, koje su jednostavno ogromne.
  Da, ovo kolosalno carstvo koje je progutalo Aziju do Indije, uključujući Pakistan i Avganistan. I pola Afrike. A koliki je broj stanovnika, i to kolosalan broj.
  Marija pritišće dugmad džojstika golim nožnim prstima i probija najbliži neprijateljski avion i škripi:
  - Slava eri komunizma!
  Mirabela spaljuje rezervoar laserom i takođe potvrđuje:
  - Biće naših sjajnih vremena i pobeda!
  I devojke se smeju...
  I pokazaće zube koji blistaju poput bisera.
  Marija se prisjetila vremena kada je još bila djevojčica i vidjela Žirinovskog na mitingu. On je ostavio utisak na nju. Ali kako ne aplaudirati ovome.
  Marija je, kada je Vladimir Volfovich uhapšen, otišla u Moskvu. Djevojčica se, kao svetac, kretala bosa. I savladavao grad za gradom.
  I njene bose noge su bile tako izbijene, a stopala su joj bila posječena i krvarila. Ali djevojka je hodala i hodala. I došao u Moskvu. Tamo je smještena u sirotište. I onda ih poslati nazad njihovim roditeljima.
  I ispostavilo se da je to bio hadž za nju.
  Marija je, kao i Gerda, prešla stotine kilometara. Usput je molila milostinju, umirala je od gladi. I goli taban ju je jako bolio i svrbeo, ali se na kraju prekrio žuljevima i postao tvrd kao kopito.
  Marija se toga sjetila i sada je slamala mudžahedine.
  Čak je i pevala, pišući romansu u pokretu:
  Ja sam Černobog, ćerka zlog Boga,
  Ja stvaram haos, sejem destrukciju...
  Moja veličina se ne može savladati,
  Samo bijesna osveta gori u duši!
  
  Kao dete sam želeo dobru devojčicu,
  Pisala je pesme i hranila mačke...
  Ustao rano ujutro
  Iznad njega su vijorila krila heruvima!
  
  Ali sada znam šta je zlo
  Šta čini ovaj svet nesrećnim...
  I šta ti kažeš dobro?
  Evo uništenja koje se strastveno voli!
  
  I pokazala svoj djevojački žar,
  Da je ćerka Božija postala svetlucava...
  Osvojićemo prostranstva svemira,
  Pokažimo snagu, veoma moćnu!
  
  Veliki Oče ovaj Černobog,
  On unosi haos, ratove u svemir...
  Moliš se Svarogu da pomogne,
  U stvari, dobijate nagradu!
  
  Pa sam rekao, spasi Gospode,
  Neka ljutnja uzavre u srcu...
  Gradićemo sreću, verujem u krv,
  Neka se materica napuni do vrha!
  
  Volim lukavstvo, podlost i prevaru,
  Kako prevariti Staljina tiranina...
  Ne može biti sramota
  A koliko magle ima na svijetu!
  
  Ovdje sam predložio da se napravi snažan potez,
  Jedan udarac da uništimo zlo...
  Ali veoma crni bog se zaljubio,
  U svim stvarima, i ovim i zagrobnim!
  
  Kako se pokazalo da sam navikao na zlo,
  I u srcu bijesa, bijesno nahranjeno...
  Nestala žudnja za radošću, dobrotom,
  Čim je bijes prodro sa pijedestala!
  
  A sta je sa Staljinom - i on je zao,
  O Hitleru, tako da nema sumnje...
  Džingis Kan je bio tako kul razbojnik
  A koliko je duša uspio da osakati!
  
  Pa kažem zašto ostanite dobri,
  Ako u tome nema ni najmanjeg ličnog interesa...
  Kad si djetlić - tvoj um je dleto,
  I nestao kada glupe misli!
  
  Zato kažem sebi i drugima,
  Služi moć kao crno mastilo...
  Tada ćemo osvojiti prostranstvo svemira,
  Talasi će se probiti kroz svemir!
  
  Učinićemo zlo tako jakim
  Daće besu besmrtnost,
  Oni koji su slabi duhom već su oduvani,
  A mi smo najjači ljudi koji vjeruju u ovo!
  
  Ukratko, svuda ćemo postati jači,
  Podigni mač krvi nad svemirom...
  I naš bes će biti sa njom,
  Dobićemo poziv pun sudbine!
  
  Ukratko, ja sam veran Černobogu,
  Služim ovoj mračnoj sili svim svojim srcem...
  Moja duša je kao krila orla
  Oni koji su sa Crnim Bogom su nepobedivi!
  
  BIJELI TIGRO MUNČE
  Mala cirkuska grupa šetala je Krimskim letnjim putem. Prvi je prošetao bosonogi, plavokosi dječak od oko dvanaest godina. Mršav, ali žilav klinac u kratkim hlačama, koji je hodao po vrućini sa golim torzom. Rebra su stršila, ali vene su bile kao žica, ispod gotovo crne od preplanule kože.
  Devojka ga je pratila. Svijetlosmeđa kosa izgorjela je na suncu, kao prezrela pšenica. Obrve devojke su takođe svetle, a lice joj je od prašine i jakih opekotina tamno kao u ciganke. Ali crte lica su vrlo lijepe, samo malo zašiljene zbog mršavosti. Djevojka je vitka, u laganoj pamučnoj haljini iznad koljena. I bosi, iako onima koji su bez cipela nećete zavidjeti ako hodaju kamenitim putem Krima. Ne samo da je kamenje oštro, već je i vruće na ljetnom suncu.
  Ali djevojčice i dječak su navikli bosi i na vrućini i na hladnoći, a njihove bronzane noge i žuljevi tabani ne obraćaju pažnju na takve sitnice.
  Iza njih mljeveno stvorenje. Bijela, ali sa smeđim prugama. Slatko mladunče albino tigrića. Takodje iznuren, uzasno gladan, hvata leptire u pokretu i prede.
  Iza djevojčinih ramena je gurdy-gurdy u rukama nekih dodataka. Natovario malo i dječaka. Šetaju od ranog jutra. Dječak je stao na krhotinu flaše. I osjetio je ubod kroz žuljev, šepao je. I tako su goli tabani oboreni, a žuljevi svrbe od oštrog, vrelog kamenja.
  Devojka se nasmešila i rekla:
  - Pazi se, Oležka! Ponekad su iznenađenja na putevima!
  Dječak je ljutito zarežao:
  - Da, ništa strašno, čak ni krv! Ali čime ćemo hraniti Bimbo!
  Djevojka je duboko udahnula i rekla:
  - Da, tigrić je prošao! Treba mu meso! Neće dugo trajati na ostacima!
  Dečak je sa osmehom odgovorio:
  - Ima puno dacha sa bogatim ljudima. Možda ćemo piti meso. I ti si, Olesya, također smršala ...
  Devojka se otresla i primetila:
  - I odgovara mi! Agilnost je čak povećana!
  A djevojka je skočila i zavrtjela se na prstu. Oležka je zviždala od divljenja, a tigar je zarežao.
  Prije par godina bili su u istoj cirkuskoj grupi, koja je kontaktirala Narodnu volju i bila poražena. Olesya je također učestvovala, a prema glasinama, čak je i udarila generala. A sada je lutala po Rusiji bosa i nemirna. Zimi su se preselili u Iran, Irak, gdje su veslali po strmim padinama i izvodili nastupe. U ljeto smo otišli u Rusiju. Olesya je znala nekoliko jezika, uključujući perzijski, i podučavala je Olega.
  Čak je smiješno hodati po Iranu u velu, ali bosih nogu. Srušili su šou, a nedavno su dobili Bimbo. Također bjegunac, iz neke grupe. Zvijer rijetke ljepote, ali užasno proždrljiva. Zalihe su brzo došle do njega, iako su tigrići prikupili mnogo ljudi. Ali posljednjih dana, došlo je do mračne linije za grupu. Iz nekog razloga, lijepa djevojčica, dječak i mladunče albino tigrića nisu dobili novac. I umirali su od gladi. I što je najgore, glad su podnosili mali grabežljivci.
  Trijumvirat je sjeo na račvanje. Olesya je podijelila dva mala krompira između dječaka, a sav kruh je dala tigriću. Pohlepno ga je pojeo i tražio još. Šteta što toliko cvili... Kao štene. I kakav mršav.
  Olesya je odlučno ustala i udarila se po bosim tabanima:
  - Otišao! Hajde da zabavimo gospodu!
  Već ih je prva dača dočekala neprijateljski. Domar je odbio da je pusti unutra i nazvao je Olesju prostitutkom.
  Drugi put je bilo bolje. Tridesetpetogodišnja gospođa mi je dozvolila da uđem. Oleg se presvukao u otrcane hulahopke i spretno odgalopirao. Olesya je pokušala. Njena djevojačka figura gimnastičarke je vrlo spretna. Bimbo nije znao mnogo, ali je i skakao kroz obruč koji je Olesya držala golim prstima, sa otvrdnutim tabanima, ali ne gubeći gracioznost. Gospođa je bila veoma zadovoljna i upitala je Olega:
  - Ti si dobar klovn!
  Dečak je ljutito odgovorio:
  - Nisam klovn, već akrobat i pomalo žongler!
  Dama je pitala:
  - Spali!
  Oleg je sa zadovoljstvom počeo da baca predmete. Uključujući olovku i češalj koji leže na stolu.
  Gospođa je, zadovoljno se osmehujući, upitala:
  - A ova žena je tvoja majka?
  Oleg je odmahnuo glavom.
  - Ne, moj partner!
  Dama je klimnula.
  - Da, premlada je... Imate li roditelje?
  Dječak je tiho uzdahnuo.
  - Ne poznajem svoje roditelje!
  Gospođa je tužno uzdahnula i odgovorila:
  - Siroče! Pa, još uvijek imam cipele od stare služavke! Dovedite ih!
  Lakaj je, gunđajući, otišao. Olesya se zadovoljno nasmiješila. Zatim je došao lakaj. Cipele su već bile pohabane i polomljene kože.
  Dama je promrmljala:
  - I sam sam u dugovima i nažalost ne mogu dati više!
  Olesya je uzela cipele i suzdržano zahvalila dami. Zatim su napustili vikendicu. Djevojka je ogorčeno promrmljala:
  - Za takvog dilera smeća neće dati više od centa. Kod uboda! I koliko je vremena trebalo!
  Oleg je primetio:
  Bio je to dug dan, hajde da uzmemo još!
  Na sljedećoj dači, još manje sreće. Bili su prihvaćeni, ali su nakon nastupa dobili samo tanjir ostataka sa stola. Tigrić ih je, međutim, žive progutao. Bar je to zarada.
  Ali na četvrtoj dači dečaku je pukla češka kapa i on je morao da nastavi da nastupa bos, bez uniforme. I dali su mi samo novčić.
  Na petoj dachi im nije bilo dozvoljeno. Šestog je bilo nekoliko djece koja su, okruživši mladunče tigrića, počela u njega da zabijaju kolače. Takođe su lečili Oležku. Gladni dječak je sa zadovoljstvom pojeo kremu sa čokoladom. Ali morali su da rade. Djeca se dugo nisu željela pustiti. Barin je također pogledao nastup. Posebno mu se dopao nastup gimnastičarke Olesje. Zamolio me je da to ponovim nekoliko puta. Potom je i djevojku počastio tortom. Dugo je trajalo, a sunce je već zalazilo. A platili su samo dvije grivne.
  Na kraju je gospodar stavio svoju šapu na Olesjinu golu nogu i grkljao:
  - Svojim izgledom možete zaraditi veliki novac na drugi način!
  Olesya se povukla:
  - Nikad! Neću ići na panel!
  Barmen se nacerio i primetio:
  - Za cirkusantku je teže naći isplativog mladoženju nego damu lake vrline.
  Olesya je mudro primijetila:
  - Ali ljubav je lakša!
  Ali dvadeset kopejki je takođe novac. Za njih već možete kupiti flašu votke. U svakom slučaju, mladunče tigrića je dobilo komad mesa. Olesya je prodala cipele za sedam kopejki. Imali su dovoljno za jelo.
  Već pada mrak, a vi ne hodate po dačama. Olesya je rekla Olegu:
  - Hoćemo li u prenoćište?
  Dječak je samouvjereno klimnuo glavom.
  - Neću ići! Smrdi tamo!
  Olesya se složila:
  - I pijani skitnici će se držati za mene. Naći ćemo sebi mjesto u pećini, a prije spavanja ćemo se kupati.
  Dječak je klimnuo glavom. Kupali su se u pustinjskom bazenu. Voda je bila topla i slana. Oleg se divio liku Olesje, vrlo mišićave i vitke. Njeno telo uopšte nije delovalo mršavo, ali je bilo veoma skladno. Preplanula, gimnastičarka. Kako ona aktivno grablja ruke i noge. Kao panter u lovu.
  Oleg se prisjetio djela o Mowgliju. Bila je smiješna priča o dječaku koji je odrastao među vukovima. Nešto slično njima. Lutaš, ali si slobodan, vidiš toliko toga. Iste dače su luksuzne, neke sa fontanama i skulpturama. Veoma lijepo. Posebno ljeti na Krimu. Sve u svemu, ljeto je odlično vrijeme. Zimi je gore. Čak je i u Iranu i Iraku noću hladno. Često se kreću noću kako bi se ugrijali, spavajući na otvorenom.
  Nakon što su se dovoljno okupali, dječak i djevojčica su zaspali. Oni su mladi, zdravi, obučeni. Spavaju kao divlje životinje: čvrsto, ne obraćajući pažnju na tvrdu podlogu. A šta kada zdravom tijelu nisu potrebne perjanice. I veoma je dobro spavati na svežem vazduhu.
  Ali za razliku od životinja, ljudi vide snove... Oleg je sanjao o tome kako je postao koliba na gusarskom brodu i borio se. Sabljom napada engleske vojnike u uniformama. Rezanje i uništavanje neprijatelja. Ovdje dječak udara bosom nogom u prepone. Skoči i razbija Britance. Trčite između neprijatelja. Padaju, sijeku se i kvare. I dječak uzima drugu sablju. Vodi mlin, i to vrlo majstorski. Dečko je veoma pametan...
  Ali snovi su nejasni i iz njih se sjećate samo zajedničkih crta.
  Sledećeg dana morate ponovo da odete na dače. Štaviše, oni će biti ubijeni, a mladunče tigrića treba nahraniti.
  Djevojka se trudila da izgleda veselo i nasmijala se. Jako je lijepa, a čuvarska vrata su joj rado otvorila. Ali ovdje su servirali mnogo gore. U prvoj dači, gospoda su rado gledali svoju pantomimu. Gospodin je posebno volio gledati kako trepere Olesjine gole, mišićave, preplanule noge. Ali ovdje su poslužili samo ostatke sa stola, koji su hranjeni tigriću.
  Dugo su je držali u drugoj dači, majstor je čak pomilovao djevojčinu nogu. Gospođa je počastila Olezhku tortom. Dali su mi novčić. Sljedeće dvije dače bile su prazne - gospoda nisu došla.
  Olesya je zbunjeno primijetila:
  - Da... Ovdje se ne može zaraditi!
  Oležka je ljutito promrmljala:
  - Bolje je loviti pljačku! Profitabilnije!
  Olesya je podigla pogled i zapjevala:
  - Kakvo plavo nebo. Mi nismo pristalice pljačke!
  Sljedeća dacha odlikovala se svojom ogromnom veličinom i nevjerojatnim luksuzom. Fontane su bile pozlaćene i izvirale visoko u nebo. Na ulazu su stajali luksuzno obučeni lakeji. Olesya se čak i posramila zbog svog iskreno bosonog izgleda. Stariji lakaj je viknuo:
  - Ne dajemo siromasima!
  Djevojka je odgovorila:
  - Mi smo cirkus! Odagnamo tugu!
  Olesya je zviždukala i podigla bosu nogu. Bijeli tigar je skočio i smiješno se nasmijao u zraku. Oležka je podigla obruč, a Bimbo se uvukao u njega i ponovo ga okrenuo naopačke.
  Glavni lakaj je zviždao i promrmljao:
  - Nije loše! Možete proći!
  Dečak i devojčica su ušli na kapiju. Dotrčalo je i mladunče bijelog tigrića. Gospodaru kopna jednostavno je bilo dosadno u svojoj luksuznoj palati seoskog tipa. Sjedeći u sjenici ispred raskošnog stola, plemeniti plemić je žvakao masno meso i zalivao skupim vinom iz zlatnog pehara. Pored njega je sjedila mlada, lijepa žena u haljini ukrašenoj draguljima. Na verandu je skočila devojčica od oko sedam godina u elegantnoj haljini i veoma slična gospodarovoj ženi, samo što je njena kosa bila svetlija.
  Gospodar je bijesno pogledao Olesju. Ona je sušta suprotnost ženi. Plavuša naspram brinete, vitka, mišićava, vitka figura naspram punoće. Koža tamne čokolade protiv aristokratskog bljedila. Naravno, plemeniti plemić je nestrpljivo ispitivao devojku, njene bose noge, visoke grudi, tanak struk. Da, pomisli gospodar, moja žena se ugojila. I to...
  Olesya i Oleg počeli su izvoditi brojeve. Olesya je plesala u jednoj kombinaciji, koja se toliko svidjela muškarcima. Oleg je sada nastupio u tajicama i sjajnoj majici. Bosonogi je bio čak nekako spretniji nego u Čeha. Dječak se vrtio, radio salto, skakao. Olesya ga je podigla na svoju ispruženu ruku. Bijeli tigar je skakao kroz obruče, ruke i noge, prolazio kroz makaze.
  Olesya je također odsvirala melodiju na malom gurdiju. Dječak je žonglirao. Onda je devojka žonglirala, pa su bili zajedno. Cirkuzanti su bili okretni, mnogo su se vrtjeli. Olesya je čak izvela dvostruki salto, a zajedno su hodali na rukama. Tada je tigrić ponovo skočio kroz obruče koje je Olesya držala golim prstima.
  Tokom nastupa, devojka se vrtela i svako malo vrištala od divljenja. Barin i njegova supruga suzdržano su aplaudirali. Ali bilo je očigledno da su srećni.
  Na kraju su momak i devojčica zapevali, a glasovi su im divni, puni. Nakon toga, Olesya je pružila šešir da prikupi novac. Bila je tako lijepa, jedva pokrivena kombinacijom. Gospodar-kopno se nacerio i primetio:
  - Ja sam, međutim, nekada i sam bio prosjak, iz plemićke porodice. I uspio je postati milioner i kupiti sebi prinčevsku titulu. Šta može jednog dana i postaneš bogat!
  Olesya je sa osmehom odgovorila:
  - Hvala, Vaša Ekselencijo!
  Barin je suho primijetio:
  - Ali rasipnik, neće steći bogatstvo! Stoga predlažem da mi prodate svoju životinju.
  Olesya se prisilno nasmiješi i reče:
  - Bimbo je naš prijatelj, nije na prodaju!
  Gospodar se ljutito naceri i primijeti:
  - To obično kažu kada žele da probiju visoku cenu! Ali ne možete me prevariti! Znam koliko! Nudim chervonet, a ne pola tuceta više!
  Olesya je odmahnula glavom.
  - Izvinite, gospodine, ali ovaj prijatelj nije na prodaju! Ni za kakav novac!
  Princ je ljutito zarežao:
  - Da, trebalo bi da vam bude drago što vas oslobađam takvog tereta. Tigru je potrebno bogatstvo da se prehrani. A kad poraste... Mislite li da će vam biti dozvoljeno da lutate gradom sa velikim i opasnim grabežljivcem?
  Olesya je bila zbunjena. Zaista, ponekad mu je prolazila pomisao šta da radi sa Bimbom kada odraste. Policija ih već sada iskosa gleda, ali šta će biti nakon nekoliko mjeseci?
  U svakom slučaju, Bimbo će uskoro morati da se rastane. Deset rubalja je takođe novac. Možete kupiti štene i dresirati ga. Pas manje jede, a sa njim možete putovati godinu dana. Uštedite nešto novca i možda otvorite neki posao. Ili iskočiti u brak... Prelijepa je, shvatila.
  Olesya je oklevala, zdrav razum je sugerirao da bi princu bilo bolje s tigrićem nego gladovati s grupom lutalica. I da ako se rastanete od grabežljivca, bolje je to učiniti sada, kada se pojavi takva prilika.
  Ali tada je majstorova ćerka, devojka sa mašnama izvezenim biserima, udarila nogama i vrisnula:
  - Hoću tigra! Želim bijelog tigra!
  Princ je odmahnuo rukom i lupio pesnicom:
  - Šuti! Sada radim posao!
  Žena je uzviknula:
  - Ne vikajte na dete!
  Djevojka je očigledno bila razmažena i nije se bojala. Ali skačući unazad, tiše je zacvilila:
  - Kupi tatu! Kupi tigrice...
  Žena je sa osmehom primetila ćerki:
  - Ova životinja može biti opasna... Predator je i jede male djevojčice!
  Majstor je pucnuo prstima i rekao:
  - Poslednja reč je petnaest rubalja! Kleknite više, neću da dodam!
  Olesya, naklonivši se, upita:
  - Možemo li da se povučemo, Vaša Ekselencijo?
  Princ je zarežao:
  - Ne! Posljednji put, pitam, poklanjaš li tigrića za petnaest rubalja?
  Olesya je odmahnula glavom. Gospodar kopna je sarkastično upitao:
  - Kako se zoveš?
  Devojka je sa osmehom odgovorila:
  - Olesya.
  Princ se zloslutno naceri.
  - Imate li pasoš? Hajde da pokažemo!
  Olesya je zadrhtala i problijedila. Princ je pljesnuo rukama i povikao:
  - Uzmi ih i zovi policiju! Ukrali su mi tigra i dijamantski prsten!
  Djevojka je ushićeno uzviknula:
  - Bravo tata!
  Olesyu su napali lakeji. Djevojka se nije opirala. Ona i Oležka bili su vezani konopcima i zaključani u podrumu. Ubrzo je stigla i policija.
  Nakon što su saslušali princa, stavili su okove Olesyu i Olega na ruke i noge. Štaviše, imali su posebne veličine za djecu. U koji su bili okovani maloljetni lopovi.
  Nakon toga su djevojčica i dječak odvedeni u zatvor. Tu su bili podijeljeni. Oleg je bačen u podrum, gdje je već bilo desetak okovanih dječaka, a Olesya je bačena u ćeliju sa ženama. Nije bilo slatko. U ćelijama je smrad, umjesto nužnika je rupa u podu, vlažno je i polumračno. Dečaci su držani u okovima, što je veoma nezgodno. Ruke i stopala su vezani. Teško je kretati se u skučenoj komori. Hranili su se samo hljebom i vodom, ponekad su davali pokvareno voće.
  Tu su sjedili do suđenja. Tada je dječake čekao ili težak rad ili zatvorsko sklonište. Žene, takođe, ili na teški rad u Sibiru, ili u centralnu Aziju na berbu pamuka, ili u zatvor sa radom u bilo kojoj fabrici za državnu hranu. A prije suđenja možete sjediti po nahođenju vlasti. Osim toga, zatvorenici su bili i bičevani.
  Olegu i Olesji je naređeno da budu bičevani u isto vrijeme. Momak i djevojka su bili skinuti do pojasa i ispruženi na kozama. Njih su pratila dva policajca. Stražari su namočili šipke u malter. Mahali su po vazduhu, obarajući kapljice. A onda su, odjednom, po komandi, momci i djevojčice udarili u leđa. Olesya i Oleg čvrsto su stisnuli zube da ne bi vrištali. Izmjereno je batinanje. Policija je tukla sa umjerenim entuzijazmom, samo radeći svoju dužnost. Dječak i djevojčica, teško dišući, izdržali su. Nakon desetak udaraca koža je pukla i krv je curila. Bilo je veoma bolno.
  Komandant, koji je propisao sto udaraca, se nacerio. Ako se kažnjenom odbace kopita, takva je sudbina Božja. Tada im blista doživotni teški rad. Za krađu u posebno velikim razmjerima, za pokušaj ubistva princa i njegove supruge i kćeri. A onda se ispostavilo i da su tražili Olesju kao saučesnika u ubistvu guvernera. U svakom slučaju, djevojka će zauvijek biti otjerana u Sibir. Kao devojčica. Dakle, možda bi bilo bolje da budete potlačeni.
  Oleg i Olesya su hrabro izdržali svih stotinu udaraca bez gubitka svijesti. Ali njihova leđa su se pretvorila u krvavi nered. Nakon toga su im ponovo stavili okove i bacili ih u zatvor.
  Momci-zatvorenici, zveckajući svojim okovima, stavljali su slamu na pretučenog Olega. Dvanaestogodišnjem dječaku brutalno su izrezana leđa.
  
  Dječak iz cirkusa se čak našalio:
  - Tako će mi leđa biti još jača!
  Stariji dječak u ćeliji je s poštovanjem primijetio:
  - Bravo, nisi vikao! Pravi muškarac!
  Oleg je odgovorio:
  Neću im ugoditi!
  Olesya nije ni jauknula. Ležala je na slami u ženskoj ćeliji. Većina djevojaka u njemu bile su mlade, u dronjcima, neke su zveckale lancima. Oprali su Olesjina leđa da se ne bi zarazila.
  Olegu su doneli državni hleb i vodu. A tamničarka je sipala mlijeko. Pretučeni dečak je dobio duplu koju je donela bosonoga devojka i on se osećao bolje. Zatim je čvrsto zaspao, ne obazirući se na bol.
  Sanjao je da zajedno sa Olesjom brane Sevastopolj tokom napada: britanskih, francuskih i turskih trupa.
  Dječak donosi granate do topa. I ona puca. Olesya pokazuje, oslonjena na svoje bose, isklesane noge. Pored nje su i druge devojke.
  Svi bosi, u pocepanim haljinama, jedva pokrivaju tijela. Devojke su sve preplanule i bose.
  Njihove prašnjave potpetice bljeskaju pod dječakovim nosom. Oleg je uzbuđen.
  Pištolj ispaljuje visokoeksplozivne granate. I pomete masu pješaka savezničke vojske. I pokušavaju da napreduju.
  A sa ruske strane se bori ceo puk devojaka. I svi su bosi, i polugoli, i jako lijepi.
  I bore se kao heroji. Tačnije, lijepi, bosonogi junaci. I dobro pucaju. I golim nožnim prstima bacaju granate smrtonosne sile.
  Oksana, boreći se, pjevala:
  - Za oca-kralja! Nećemo pobediti uzalud!
  A njena gola peta je bacila smrtonosnu bombu. I rastrgao masu boraca savezničke vojske.
  Djevojke štite Malahovy Kurgan: ključnu tačku u odbrani Sevastopolja. I tuče su veoma brutalne.
  Sam Oleg, zajedno sa devojkama, uperi pištolj i puca usred engleskih trupa koje su napredovale.
  Tada je dječak zapjevao:
  - Slava našoj velikoj Otadžbini!
  A njena bosa, detinjasta noga baca veliku, razornu granatu.
  Oksana je cvrkutala, namigujući svom partneru:
  - Pa ti si dobar dečko!
  Oleg se nasmijao i odgovorio:
  - Šta da kažem? Rat je uvijek loš ako se ne dobije odlučno!
  I dječak opet, gol, djetinjast, sa okruglom petom, bacio je granatu smrtonosne snage.
  Druga djevojka, Natasha, je tvitovala:
  - Pocepaću ga!
  Oksana je bosom nogom bacila razornu domaću vreću piljevine i rekla:
  - I vozi u kovčeg!
  Augustinova djevojka, također puca iz topa. Pevajuća zrna pokosila je red Britanaca.
  Crvenokosi ratnik je zacvilio:
  - Za otadžbinu do kraja!
  Svetlana se takođe bori svom snagom. Djevojka je koristila top koji se vrti sa mnogo cijevi. I skrolovala je, pokosivši redove odjednom u engleskim i turskim redovima.
  Bori se i Zoja, ova devojka sa zlatnom kosom. I kako on tuče neprijatelja, i nokautira mnogo neprijatelja.
  I cvrkuće:
  - Slava ruskom caru!
  I golim nožnim prstima ponovo će baciti granatu smrtonosne moći. I ubiti mnogo protivnika.
  Ovdje su ratnici velike ljepote i erotike. A bacaju i smrtonosne naboje iz piljevine iz katapulta, bukvalno sve rastrgnuvši. A bombe od piljevine su veoma smrtonosne.
  Natasha vrišti i trese bradavicu golih grudi:
  - Slava Rusiji!
  I golom petom ponovo baca ono što donosi uništenje i uništenje, kidajući pukove savezničkih trupa.
  Ova humka je od ključnog značaja. Sadrži ključ za odbranu citadele.
  A djevojke to znaju i očajnički se bore. A djevojke su jako lijepe i mišićave i seksi.
  I njihovi mišići igraju, i svjetlucaju poput mreškanja na vodi. A ovo su veoma agresivne devojke.
  A ako se svađaju, onda je bolje ne početi s njima. A onda će to stvarno uzeti i pocepati.
  Olesya, bacajući bombu bosom nogom, kaže:
  - Komunizam zauvek sa nama!
  I kako se smeje! Recimo samo borbena devojka. A ako počne da kosi protivnike, onda neće stati.
  Nataša je, pucajući na neprijatelje, pevala:
  - Slavno slamamo neprijatelja,
  Neka bude ishoda groba...
  I odjednom postaje tako tiho
  Hajde da šutnemo devojke!
  I Britanci su se povukli. Ali evo bisera Turaka. I opet ih susreću oružje, temeljno uništavajući neprijatelje.
  Zoja ga je uzela i pevala, bacajući golim prstima ubojiti poklon smrti:
  - Crni gavran, beli labud, to je dobro!
  Ako ste vredni u životu - to je dobro!
  I opet, gola peta djevojke lansirala je nešto vrlo smrtonosno i kolosalno destruktivno.
  Augustin, pucajući na protivnike, logično je primijetio:
  - Kolosalne pobede, dođite po nas!
  I golim nožnim nožnim prstima ponovo je bacila ubistveno i donosila smrt.
  Svetlana je, pucajući na saveznike i Turke, primetila:
  - Moja snaga neće proći!
  I njena gola peta je ponovo pokrenula ono što je kidalo meso na komadiće.
  Nataša je, otpuštajući, napomenula:
  - Verujem da će se ceo svet probuditi!
  A njena bosa noga će započeti kolosalno uništenje.
  Borba se nastavlja sa velikom žestinom. Englezi obnavljaju svoje neuređene redove i ponovo ih napuštaju.
  Bitka raste kao šumski požar.
  Dječak Oleg pali i pjeva:
  - Moja sveta domovina,
  U moru ljubavi i zimskih polja...
  Vi ste od kraja do kraja
  Ja sam orao, a ne vrabac!
  I opet tutnji bitka, a talas prska i kotrlja se na brod.
  A cure kako da lansiraju bombu iz katapulta. I engleska fregata, nakon što je zadobila štetu, prevrće se.
  Olesya je pjevala:
  - Ja sam devojka, ne mačka,
  Sada živi u meni
  ogroman nilski konj,
  I leopard!
  I opet, bosa noga djevojke baca nešto smrtonosno na smrt. I prilično jezivo.
  Natasha je filozofski primijetila:
  - Rusija uvek nije spremna za rat!
  Augustina, bacajući bombu bosom nogom, upita:
  - I zašto?
  Zoja je prosiktala, pokazujući zube:
  "Jer kad bude spremna, nema budala da se bore s njom!"
  Svetlana je zapjevala kao odgovor:
  Nema ljepše domovine-Rusije,
  Bori se za nju i ne boj se...
  Nema ljepše zemlje u svemiru -
  Ceo univerzum, baklja svetle Rusije!
  I djevojka se glasno nasmijala... I opet, njena bosa noga, kao da lansira smrtonosni poklon smrti. I uzela je mnogo protivnika i odjednom ih pocepala.
  Olesya je primijetila, igrajući se svojim trbušnim mišićima:
  - Ja sam devojka veoma ujednačena, ne jednostavna!
  I pljunula je... I desetak turskih vojnika palo je od njenog pljuvanja. I bilo je strašno.
  Oleg je agresivno primijetio:
  - Verujem da ćemo pobediti neprijatelje!
  A iz gole dječje pete izletio je dar smrti.
  Tučnjava, Olesya je cvrkutala:
  - Presveti komunizam sa nama!
  I goli prsti djevojke, bacili su ubistveno i razorno.
  Nataša je odmahnula rukom. Djevojke su ispalile rafal i isjekle nekoliko linija. Onda se smeju:
  Kakvo plavo nebo
  Pobijedićemo neprijatelja pljačke...
  Lavu i orlu ne treba nož
  zgnječit ćeš ga riječju uš,
  A onda seješ raž!
  Ratnici su zaista tako divni, sa bisernim zubima i općenito super.
  Zoja je pucala iz višecijevnih topova, i škripala, pokazujući zube:
  - U svetom ratu biće naše pobede!
  Avgustin, koseći protivnike, cvrkuta:
  - Carska zastava napred! Slava palim herojima!
  A djevojke su, nastavljajući pucati i kositi trupe saveznika, bez predaha, pjevale:
  - Niko nas neće zaustaviti
  Ništa nas neće poraziti...
  Devojka će takođe postati heroj,
  I ona ima mač i štit!
  Svetlana se dragovoljno složila s tim i bacila još jedan poklon smrti bosom, isklesanom nogom, urlajući:
  - Ima mač i štit!
  Tuca devojka ovde. Protiv nje je svaka metoda nemoćna!
  Ratnici ceo puk, pa je svako slomljen svojom junacinom. I vrlo aktivno kose neprijatelje.
  Zoja je, pokazujući zube, primetila:
  - Morate se boriti za majku Rusiju!
  A njena gola, okrugla peta izbacila je još jedan dar smrti za strane ratove.
  
  DRUGI IZBOR RUSIJE 1994
  Jeljcin je odlučio održati svoju riječ i održati prijevremene izbore 12. juna 1994. godine. Uostalom, on je to obećao, pa čak i izdao sličan dekret. Štaviše, Jeljcinu se činilo da će trijumfovati. Dakle, čak je i u ustavu iz 1993. pisalo da će izbori biti održani 12. juna 1994. godine, ali od ove godine počinje odbrojavanje ovlašćenja po novom ustavu, pa Jeljcin teoretski dobija mandat na još osam godina! Ali niko nije očekivao da će Vladimir Žirinovski tako dobro nastupiti na parlamentarnim izborima da će postati glavni protivnik Borisu Nikolajeviču. I ozbiljan neprijatelj. Koja, za razliku od komunista, nije povezana sa prošlim greškama i neuspjesima, a može pucati kapitalno.
  Jeljcin, međutim, više nije mogao da povrati, jer su izbori od 12. juna 1994. godine, uz poništavanje prethodnog mandata, upisani u privremenu odredbu ustava i potvrđeni referendumom. I to ne možete promijeniti tek tako. A sada morate izaći na izbore kada imate najopasnijeg konkurenta. I ne uobičajeni komunista, nego ko? Fašista? U svakom slučaju, Jeljcin je morao da se pozabavi nečim novim. I tuča se pokazala ozbiljnom.
  Prije svega informativnog. A medijska pažnja bila je fokusirana na Jeljcina i Žirinovskog. Odmah je došlo do razmjene udaraca. I tu je Jeljcin imao nedostatke vlasti. Uključujući visoku inflaciju i kolosalan pad proizvodnje. Kao i porast kriminala. I Jeljcin je imao zdravstvenih problema. I onda pokušajte pobijediti na izborima.
  Vladimir Žirinovski, osećajući se inspirisano, bio je na putu. I dio medija ga je aktivno podržavao.
  Osim toga, došlo je do raskola u eliti. Neki od oligarha smatrali su Žirinovskog svojim i buržoaskim vođom. I zašto je gori od Jeljcina? Da li je vrijeme za promjenu konja? Štaviše, Jeljcin je zaista bolestan i iscrpio se i odvratna je i pijana osoba.
  Javili su se i drugi kandidati. Zakon o predsjedničkim izborima još nije donesen. A izbori se održavaju po starim pravilima: prikupite sto hiljada potpisa.
  Jeljcinu je savjetovano da ne mijenja pravila. Neka bude više predsjedničkih kandidata. Više će psovati, raspršit će protestno biračko tijelo. Možda je ovo isplativije za jednog kandidata iz vlade. Tako da su se svi nezadovoljni razišli po raznim prezimenima. I bilo je manje vremena za sve za kampanju.
  Dakle, ima puno kandidata. Naravno, prije svega, sam Vladimir Žirinovski. Zatim Yavlinsky. Takođe Zjuganov. A malo kasnije, generali Rutskoi i Makašov pušteni su pod amnestiju. Tada je Varenjikov ušao u predsjedništvo. I Barkašova, koji je smatran fašistom. Registrovan bez problema: neka Žirinovski povuče više glasova.
  Ima dosta vremena za prikupljanje potpisa i registrovan je pristojan broj kandidata. A Ala Pugačeva se ubacila u predsedništvo Rusije. I još mnogo toga. Jurij Vlasov, na primjer, i Anatolij Karpov. Čitava kavalkada pohrlila je da juriša na tron. Ukupno je trideset i devet kandidata prošlo registraciju i ovdje su prikupili potpise. A bilo je više od dvije stotine ljudi koji su htjeli.
  Jeljcinov tim je čak ohrabrio veliki broj kandidata. Aktuelna vlast nije očekivala pobjedu u prvom krugu. Ali da se opozicija smrvi, a pre svega natera Žirinovski da se raspusti - molim!
  Zjuganov tada još nije bio poznat i prepoznatljiv političar. A Aleksandar Lebed je i dalje ostao u četrnaestoj armiji. Iako su htjeli da ga izvuku, general je pustio maglu. I očigledno odlučio da njegovo vrijeme još nije došlo. Među kandidatima se pojavio i Mavrodi, šef MMM-a. I on je sticao popularnost, kao i glava Hermesa. Vladimir Bryncalov je takođe ušao u funkciju predsednika. Ali njegovo društvo je bilo sasvim mirno i nije palio, za razliku od izbora devedeset šeste godine. Do sada je nominalno Jeljcin bio prvi u rejtingu, ali su podaci istraživanja javnog mnjenja pokazali njihovu nepouzdanost.
  Vladimir Volfovich Žirinovski je predstavljen u negativnom svetlu, ali je i crni PR mogao da igra u njegovu korist. Yavlinsky je bio treći u rejtingu, ali je njegova popularnost opadala. Također liberal, čak i ako opozicija nije popularna.
  Rutskoy je registrovan, a njegov rejting je nešto porastao. Hazbulatov nije izašao na izbore. Iosif Kobzon se takođe kandidovao za predsednika. Njegova nominacija izazvala je mnogo kontroverzi i direktnih sukoba. Odjednom je i gradonačelnik Sankt Peterburga Anatolij Sobčak otišao u predsedništvo Rusije. Ova nominacija naišla je na negativnu reakciju: nomenklaturno biračko tijelo je raspršeno. I to je snizilo Jeljcinov rejting.
  Međutim, Anatolij Sobčak je nagovestio da će se opozvati u korist Jeljcina. Boris Fedorov i Šahraj takođe su se kandidovali za predsednika. Ali ni ovo nisu najzvezdaniji političari.
  Iako i iz Jeljcinove ekipe. I nagovešteno im je da se moraju na vreme povući.
  Tako su se izbori odvijali prilično veselo, a intrige je bilo i u drugom krugu.
  Ali Vladimir Žirinovski je bio u centru pažnje i sve vreme su pričali o njemu. I nekako se podrazumijeva da je postao favorit trke. Da, i za Jeljcina je izgledalo isplativije da dobije ovu odvratnu ličnost u drugom krugu od manje štetnog i mlađeg ekonomiste Javlinskog. Ili čak Zjuganov, a još više Sobčak. Iako je Žirinovski tada bio u usponu, i njegova popularnost je otišla do krova, a ljudi su se okupljali na stadionima.
  A propaganda da je fašista čak igra na ruku: ljudi su promašili red i sanjali čvrstu ruku. Da, i demokratija sa neredom, mnogi su umorni.
  Dakle, izbori su ovdje bili pedeset-pedeset. I Žirinovski je postigao poene. Njegovoj popularnosti doprinijelo je i pokretanje krivičnog postupka protiv njega. Plus, pokušaji atentata, koji su raspirili intrige i podigli rejting. Posebno skriveno.
  I ovo je ozbiljno... Uopšteno govoreći, mediji su u to vreme radili na bacanju blata na Žirinovskog, ali neki od njih su bili i protiv njega. I fokusiranu pažnju. Nešto što podsjeća na devedeset šestu godinu: Zjuganov protiv Jeljcina. Ali Zjuganov je imao veliki nedostatak: prošlost svoje partije. To je i slavno i u isto vrijeme neuspjeh. A u sjećanju ljudi dugi redovi i prazne police iz vremena razvijenog socijalizma još su bili presvježi. A posebno naravno vremena Gorbačova sa kuponima i karticama. A ljudi ne žele da se vraćaju u prošlost. A Žirinovski im obećava veliku budućnost, koja ozbiljno mami i privlači.
  A situacija postaje sve teža. I izbori dolaze. A Vladimir Žirinovski nastavlja da sija.
  Vrijeme leti tako brzo da nemate vremena ni da se osvrnete. A onda dolazi dan glasanja. Prvi podaci dolaze sa istoka. A Vladimir Žirinovski je u prednosti. Dalje, Jeljcin i Zjuganov se bore za drugo mesto. I ovo je veoma teška borba.
  Ali na kraju, Jeljcin je pretekao Zjuganova na račun Moskve i došao na drugo mesto. Ali zaostatak u prvom krugu bio je značajan. I Jeljcin je imao male šanse da pobedi. Ali nije sve išlo u korist aktuelnog predsjednika. Što je očito izgubljeno, pošto je promašio tako porazan udarac. Ipak, Jeljcin se nikada nije pojavio na televizijskoj debati. Izbori su bili veoma interesantni. Zjuganov, koji je postao treći, podržao je Žirinovskog. Alla Pugacheva je također podržala Žirinovskog. I Kobzon Jeljcin. Takav je bio razlaz.
  Ruckoj je prkosno zadržao neutralnost. Ostali su podijeljeni i pozivali na glasanje na različite načine. Ali Jeljcin nije čekao nedvosmislenu podršku. I nisu svi govorili u njegovu korist.
  Tako da su izbori bili veoma nervozni. Ali Žirinovski je bio izraziti favorit. I to je zaista bio znak.
  A onda se dogodio drugi krug... Od samog početka, od prebrojavanja glasova, Vladimir Žirinovski je preuzeo prednost i zadržao je do kraja, osvojivši više od sedamdeset posto glasova. I Jeljcin je bio primoran da ode. Tako je završila njegova era.
  I Vladimir Žirinovski je postao predsednik. Dobivši teško nasljeđe. Uključujući pad proizvodnje i Čečeniju i niz drugih problema. I počela je nova era ruskog preporoda. U početku, Žirinovskom nije sve pošlo za rukom. Ali ubrzo je industrija počela da radi. Počele su se proizvoditi naprednije vrste oružja, počela je represija nad korumpiranim službenicima i drugim lopovima. Mnogo toga je promijenjeno i obnovljeno.
  Vladimir Žirinovski nije krio da će uspostaviti diktaturu i zaista je zabranio aktivnosti mnogih partija i pokreta. Počela je prisilna agitacija i modernizacija.
  Istovremeno, Iraku su ukinute sankcije, što je dovelo do naglog skoka cijena nafte. I mnogo više je urađeno. Nezaposlenost je brzo nestala i došlo je do pravog oporavka.
  Radna mjesta su se otvarala velikom brzinom. I zemlja je napredovala sve snažnije. Vladimir Žirinovski je izabran za drugi mandat, pokazao je sjajan rezultat u prvom krugu. I nastavio preporod Rusije.
  Jedan od prvih koraka bila je integracija sa Bjelorusijom. I to je briljantno uspjelo. Tada je odlučeno da se u sastav uključe Rusija i Kazahstan.
  I tokom rata 1999. godine, Jugoslavija je postala dio Rusije i bila je spasena.
  A onda su uslijedila dodatna osvajanja. I nove zemlje su bile deo Rusije.
  Do 2008. Rusija se obnovila unutar granica SSSR-a. Ali to je druga priča.
  
  VIŠE FIREROVIH POTEZA PREDVIĐANJA
  Hitler se pokazao malo mudrijim i dalekovidijim. I već u četrdeset prvoj godini preuzeo je rizik i prebacio nekoliko dodatnih divizija u Rommel iz Francuske u Afriku.
  Briljantni komandant razvio je brzu ofanzivu i zauzevši Tolbuk izvršio je invaziju na Egipat. I bez odmora Britancima, zauzeo je Aleksandriju i Suecki kanal. Nakon čega su njemačke trupe trijumfalno ušle u Irak i okupirale Kuvajt.
  Pristup nafti je omogućen, ali Nemci su potučeni kod Moskve. I Firer je započeo ofanzivu, kao u stvarnoj istoriji na jugu. Romelove pobjede su svakako uticale na raspoloženje. A u avgustu je Turska ušla u rat protiv SSSR-a. Snažan udarac Osmanskog carstva na položaje Crvene armije pokazao se smrtonosnim. Sovjetske trupe su bile znatno nadjačane i povukle su se. Batumi je zauzet, a Jerevan opkoljen.
  Značajne snage Crvene armije su preusmjerene sa sjevernog Kavkaza. I Nemci su uspeli da se probiju do Kaspijskog mora. I odsjekli su sovjetsku vojsku kopnom. I pokazalo se da je to ozbiljna tvrdnja. I Rommel ju je napao zajedno sa turskim trupama. I počeo je da se probija do Bakua. Da, ovo je ozbiljno.
  Japan je u ovom svijetu prošao nešto bolje u bici kod Midwaya. I izbegao poraz. Ali nije mogla graditi na svom uspjehu i nije zauzela Havajski arhipelag. I to je uticalo na tok rata na Pacifiku. Ali i Zemlja izlazećeg sunca izbjegla je poraz. Međutim, nije se usudila da otvori ni drugi front.
  Nemci nisu uspeli da zauzmu Staljingrad u pokretu, ali su Crvenu armiju presekli preko Kaspijskog mora. I počeli su da razvijaju ofanzivu prema jugu. I uspjeli su... Nijemci su se u cjelini borili prilično vješto. I nisu se uključili u dugotrajne bitke kod Staljingrada, već su se preselili na jug duž Volge.
  Nezgodno je kretati se po planinama, a Fricovi su radije napadali duž obale Kaspijskog mora. I uspjeli su.
  Pilot Luftwaffea Marcel pokrio se slavom u borbama sa Britancima, te je prebačen na istočni front. Tamo je nastavio da nasilno prikuplja račune, slamajući neprijatelje. I bilo je sjajno.
  U SSSR-u, Marseille je dobio nadimak crni đavo. Bolno brzo je stekao račune. I to ne kao lovac, nego juri u gustinu trupa i uništava avione.
  Ofanziva sovjetskih trupa kod Staljingrada ovoga puta nije bila uspješna, pa su Nijemci bili spremni za nju. Nacisti su uspjeli odbiti pokušaj operacije Rzhev-Sychov, na koju su bačene kolosalne snage.
  A zimi su se nacisti već približavali Batumiju. I situacija je postala kritična.
  Lukavi Staljin je Hitleru ponudio separatni mir pod bilo kojim uslovima.
  Smatrao je da je dalji nastavak rata besmislen i da neće dovesti do ničega osim novih žrtava i gubitaka.
  Hitler je pristao, ali je postavio veoma teške uslove: odreći se čitavog Kavkaza, zemalja duž Volge, kao i Karelije i grada Arhangelska. Plus plaćanje godišnjih reparacija, besplatno snabdevanje sirovinama i hranom, kao i prenos celokupne vojne opreme Trećem Rajhu. A onda se granice povlače duž linije fronta.
  Staljin se složio sa ovim. Uprkos ozbiljnosti takvih stanja. I Nemci su zapravo pobedili. Staljin je takođe garantovao kraj gerilskog rata i vratio nekoliko zarobljenika. Osim toga, SSSR je također prebacio svoje zlatne rezerve Trećem Rajhu.
  Hitler je dobio mnogo, ali je i dalje postojao Zapadni front. I bilo je neophodno pomoći Japanu.
  Prije svega, Firer je postavio ultimatum Franku i pustio je njemačke trupe u Gibraltar. Grad-citadela je zauzet tokom dana, kao rezultat kratkotrajnog napada. Tada su nacisti počeli napredovati, osvajajući Afriku preko Maroka. I apsolutno su uspjeli. Njihove trupe su bile i jače i spremnije za borbu.
  Tigar se pokazao kao vrlo uspješan, tenk koji je jednostavno šokirao britanske trupe. I tresli su se od straha.
  Nijemci su u proljeće 1943. godine, savladavši slab otpor britanskih jedinica, zauzeli cijelu francusku Afriku. A onda smo se ljeti preselili na jug. Firer je želio zauzeti cijeli Crni kontinent. A tokom proljeća, nacisti su okupirali i Indiju, gotovo bez otpora. I lokalno stanovništvo i sipaji dočekali su naciste kao oslobodioce.
  I Treći Rajh je stekao kolosalne resurse.
  Tokom ljeta, nacisti su zauzeli gotovo cijelu Afriku. A u jesen su završili osvajanje Južne Afrike i Madagaskara.
  Došlo je do vazdušnog napada na Britaniju. Pre svega, u nebo je lansiran ME-309, koji se pokazao kao veoma zastrašujući avion. Još tri avionska topa 30 mm i četiri mitraljeza. Protiv takvog čudovišta nije se lako oduprijeti. ME-309 postao je noćna mora za Britance. Kao i bombarder Yu-288, koji je bombardovao britanske položaje, bez ikakve sumnje.
  Poslednji avion je bio toliko brz da je britanskim avionima bilo gotovo nemoguće da ih sustignu. Focke-Wulf se također pokazao vrlo zastrašujućim. Ova mašina je generalno postala mesara za Britaniju i SAD.
  Ali pilot Marseille je počeo zabijati fantastične račune. Za tri aviona, prvi put u istoriji Trećeg Rajha nagrađen je Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i ponovo dijamantima. A za četiri stotine aviona dobio je kao novu nagradu Viteški krst sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Za 500. avion odlikovan je Ordenom njemačkog orla sa dijamantima. I za hiljaditi: Veliki krst Gvozdenog krsta. I složićete se da je bilo jako cool!
  A Britance su tukli u vazduhu kao što su prženi jagnjeći kotleti. I vrlo uspješno su sekvestrirani.
  A njemačka podmornička flota je brzo rasla i slomila Britaniju na moru. I SAD takođe. Ukupna tonaža obje flote brzo se topila. A njemački je rastao. I broj brodova se povećao.
  A Britanija je i dalje bombardovana. Godine 1944. u seriju je ušao mlazni lovac ME-262, koji je za saveznike postao prava noćna mora. I još efikasniji mlazni bombarder Arado. I još jače su tukli Britaniju na nebu.
  Saveznici nisu imali dobre mlazne avione i gubili su od nacista.
  Uz ogromne resurse i masu ljudstva, nacisti su u isto vrijeme pokrenuli FAA raketni program. Istina, ona je donekle razočarala Hitlera. Rakete su bile preskupe i ne baš tačne. Ali oni su ipak nanijeli najveću štetu Britaniji. A London su posebno pogodile raketne salve.
  Do ljeta 1944. Nemci su potpuno preuzeli dominaciju na nebu. Imali su i napredniju verziju Focke-Wulfa - TA-152, koja je jednostavno bila izuzetno dobra. I tukao je britanske avione i bombardovao kopnene ciljeve.
  U julu 1944. počela je operacija Morski lav. Proteklo je prilično uspješno. I u roku od dvije sedmice Britanija je napadnuta. Njemački tenk "Panther" -2 pokazao se vrlo dobrim, a još snažnijim i što je najvažnije savršenim "Lavom" -2. Posljednji tenk koristio je shemu novu za njemačku tenkovsku izgradnju: raspored motora i prijenosa u jednom bloku. A to je omogućilo smanjenje visine rezervoara i kompaktnost rasporeda.
  To znači da je težina smanjena, a debljina oklopa povećana. "Lav"-2, težak devedeset tona, podigao je debljinu oklopa na 250 mm u čelu i 170 mm u boku, a sa motorom od 1250 konjskih snaga. Zbog čega su njegove vozačke performanse bile zadovoljavajuće. Nivo nagiba oklopnih ploča je također povećan.
  Tako su Nemci napredovali, a Britanci su bili poraženi.
  Ali još su postojale Sjedinjene Države. Nacisti su zauzeli Island i počeli se približavati gradovima Amerike. TA-400 je izveo prva masovna bombardovanja.
  Nišanski udar su izveli i rakete V-3. Neka su skupi, ali su pokazali mogućnost granatiranja.
  Ruzvelt je već bio teško bolestan i želeo je mir. Ali Treći Rajh je bio nestrpljiv da dokrajči Sjedinjene Države.
  Nemci su se sada kretali i bombardovali SAD. Gradilo se sve više aviona, podmornica i brodova.
  Četrdeset i peta godina prošla je u razmjeni masivnih udaraca. SAD su gubile zračnu bitku. Nemci su koristili mlazne avione. Konkretno, ME-262 X, koji se pokazao naprednijim i efikasnijim.
  Osim toga, njemačka podmornička flota koristila je podmornice s hidrogen peroksidom, koje su vrlo brze i napredne mašine.
  Hitler je zahtijevao poraz od Sjedinjenih Država...
  Staljin je i dalje ćutao i lizao rane.
  1946. počela je invazija na Kanadu i istovremeno od Latinske Amerike do Meksika.
  Fritz avioni i tenkovi serije E su veoma jaki. Potonji su postali noćna mora za Ameriku.
  Tenk E-50 nije imao premca i samouvjereno je tukao Shermane i Pershinge.
  Njemački automobil imao je novi gasnoturbinski motor od 1.500 konjskih snaga i ukupno sedamdeset tona. I prednji oklop je 250 mm ispod nagiba, a bočni oklop je 170 mm. I ovaj auto je sve zdrobio. I pištolj kalibra 105 mm i dužina cijevi 100 EL. I tako sve slama i lomi.
  Američki tenkovi probijaju se sa pet kilometara uz garanciju. I samo sami "Superšing" imaju priliku da se probiju u stranu i zatvore.
  I Nemci su krenuli protiv Sjedinjenih Država. A jurišna puška MP-64 u Njemačkoj je bez premca. I slomiti Amerikance.
  Samo razdvajanje preko okeana i duga komunikacija sprečavaju Amerikance da brzo budu poraženi.
  Hitler urla i zahteva uspeh... Kanada je zarobljena u proleće i leto 1946. A u jesen su borbe već bile u punom jeku u Sjedinjenim Državama. Nacisti su se, međutim, suočili sa tvrdoglavim otporom.
  Jenkiji su očajnički branili svoje zemlje i držali se svom snagom. Jesen je prošla u žestokim borbama. Nemci su iskoristili strane divizije i nastavili da napreduju. I Japanci su se takođe popeli sa istoka. I uglavnom su napadali sa meksičke strane.
  Firer je udarao šakama i zahtijevao nove pobjede i uspjehe. Ali borbe su se nastavile i nastavile, a do kraja zime 1947. zarobljena je polovina glavne teritorije Sjedinjenih Država.
  Već je proleće. U borbi se pojavio novi njemački tenk E-50. U njemu je težina smanjena za pet tona, a motor je postao snažniji za 2000 konjskih snaga. A ovaj auto već bukvalno leti. Njena mobilnost je pravi šok za Amerikance.
  A TA-500 i TA-600 jednostavno zakopaju Amerikance u zemlju. U borbama je učestvovao i supertenk Rat-2. Mašina teška dve hiljade tona. Međutim, to se nije pokazalo vrlo djelotvornim. Istina, nova modifikacija "Rat" -3 bila je opremljena snažnom mlaznom bombom. A ovaj bombarder će i mlatiti i rastrgati neprijatelja.
  Proljeće 1947. bilo je vruće. I do kraja maja, Nemci su se već približili Njujorku. U borbama su učestvovale i diskoteke. Bili su okruženi laminarnim mlazom i praktično neranjivi. I smrskali Amerikance na nebu i na kopnu. A u ljeto je počeo napad na New York i Washington.
  Nemci su svakako bili jaki. A SAD se nisu opirali. Iako je Njujork pokazao svoje herojstvo, i pored razaranja, nije odustao. I ostao do kraja avgusta. Sjedinjene Američke Države su kapitulirali 3. septembra 1947. godine.
  I to je bio kraj Drugog svetskog rata.
  Treći Rajh je neko vrijeme probavio i gospodario zarobljenim. I zavladao je mir...
  Ali Japan je i dalje zadirkivao Adolfa Hitlera svojom imovinom. I bilo je jasno da se dvije ptice ne mogu slagati u jednoj jazbini. A u SSSR-u je Staljina zamijenio Berija.
  A 20. aprila 1955. godine počeo je novi rat. A Berija je ponudio da učestvuje u tome na strani Trećeg Rajha.
  Hitler je pristao, ali je odredio da će SSSR dobiti samo južni Sahalin i Kurilski greben. I ništa više! Reparacije će biti smanjene za samo pet posto.
  Berija se složio sa ovim. I tako su se bitke nastavile kolosalnom snagom. Nemci su tehnološki jači. I imaju mnogo stranih divizija. Ali ni Japanci nisu slabi. I imaju ogromnu vojsku, posebno Kinesku.
  I dolazi novi veliki rat, ali to je druga priča.
  
  RAT SSSR-a I Kine
  ANOTATION
  Izbija veliki rat između SSSR-a i Kine. Na strani Kine postoji kolosalna superiornost u ljudstvu, Rusija je tehnički jača i ima talentovaniju i kompetentniju komandu.
  Na primjer, rat između SSSR-a i Kine gotovo je postao stvaran 1969. godine, tokom bitaka za ostrvo Damansky. A u drugom paralelnom univerzumu, Mao Zedong, koji je već imao sedamdeset pet godina, odlučio je da već nema šta da izgubi i da još za života treba da uđe u istoriju kao najveći osvajač i ratnik. I nadmašiti Staljina! I tako je kineska vojska krenula u ofanzivu i napala SSSR. Razlog je bio artiljerijski napad na kinesku teritoriju. A 22. marta 1969. Kina je zvanično objavila rat SSSR-u.
  Tako je počeo jedan od najkrvavijih ratova u ljudskoj istoriji. Kina se oslanjala na brojnu pješadiju. Ima manje tenkova i aviona od SSSR-a, a zaostaje u pogledu naoružanja. Ali postoji velika prevlast u stanovništvu, plus vojska SSSR-a još treba da prebaci trupe na Daleki istok i Sibir. Nakon najavljene mobilizacije, do 1. aprila Kina je rasporedila više od dvadeset miliona vojnika. Mnogi od njih bili su naoružani oružjem, ali prilično hrabri i fanatični. I velika brojčana prednost.
  Kinezi su zadali glavni udarac oko Amura, u Primorju i na teritoriji Usuri. Naravno, značajne kineske snage su se također penjale preko Amura, pokušavajući skrenuti sovjetske trupe i rastjerati njihove snage. U aprilu su se borbe odvijale na periferiji Vladivostoka.
  A jug je duvao toplim zrakom, a proljeće je bilo u punom jeku. Izronila je zelena trava.
  Kinezima je stao na put specijalni bataljon devojaka pod komandom Alenke.
  Zauzeli su utvrđeni položaj i bili su naoružani mnogim mitraljezima. I kineski perli u gustoj gužvi. Devojke su bile veoma dobre.
  Anyuta je, škraćući iz mitraljeza, izdala:
  - Slava idejama komunizma!
  I agresivno pokosio Kineze. Sekla ih je kao kosom. I to je uradila veoma uspešno.
  Alenka je golih prstiju bacila granatu, razderala vojnike Nebeskog Carstva, cvrkutala:
  - Za slavu komunizma!
  Zoja je, pucajući na neprijatelja, pokosila protivnike žutom kožom. A djevojka ga je uzela i golim prstima bacila paket eksploziva.
  A komsomolac je viknuo:
  - Za svetu Rusiju!
  Alla je takođe crvenokosa devojka, u bikiniju. I kosi kineske vojnike, i baca ubilačku granatu golim prstima. Uništava neprijatelje iz Kine.
  Ratnik je viknuo:
  - Za veličinu Rusije!
  Marija je takođe precizno pucala na Kineze. I borio se kao čudovište. Kosila je Maove trupe... I ponašala se kao pravi komsomolac. I kako pokositi ove Kineze.
  Onda je viknula:
  Nećemo odustati od Vladivostoka!
  Olimpijada: ova herojska devojka, dok je rafalom iz mitraljeza udarila Kineze. I pokosio mnogo žutih vojnika. A onda golim nožnim prstima kako ispaliti čitavu gomilu granata. Kineski tenk se prevrnuo, zgnječivši pedesetak uskookih vojnika.
  Komsomolci su pevali:
  - I u Americi, Japanu, Kini,
  Nema ljepšeg grada Moskve...
  Da pokažem ovaj grad u slavi -
  Ne mogu da nađem prave reči!
  I tu Alenka opet u jednom rafalu pokosi liniju Kineza, i baci bombu golim prstima.
  Alenka je veoma lepa plavuša. I puca precizno, svaki metak pogađa metu, ubijajući Kineze.
  Djevojka je sasvim logično primijetila, pucajući na neprijatelja:
  - Komunizam je veliki kosmos,
  Komunizam je moja sudbina!
  Komsomolka je jako ljuta što je Rusija izgubila rat od Japana. Rusija, koja je porazila Napoleona, izgubila je od Azijata. I to je sramotno. A u slučaju pobjede, Kina bi postala samo ruska provincija. A te prilike su propuštene.
  Anyuta takođe veoma precizno šutira na Kineze. Kosi ih kosom. A onda bosim nogama baca granatu i prevrće tenk nebeskog carstva.
  Ratnik je pevao:
  - Za veličinu planete u vječnu slavu komunizma!
  Zoja takođe šutira veoma precizno, i pogađa protivnike. I to radi veoma precizno. A sada iz rezervoara lete polomljeni valjci.
  Zoja škripi:
  - Za svetu Rusiju!
  I pokazuje svoj dugi jezik.
  Crvenokosa Alla se takođe bori sa Kinezima. Duvao je jak vetar, a kosa joj je lepršala po vazdušnim talasima poput proleterske zastave, sa kojom idu na juriš na Zimski dvorac.
  Djevojka urla:
  - Za mir i za komunizam!
  Marija je takođe pokosila čitav niz kineskih vojnika. Izrežite cijelu rupu. A ona je golim nožnim prstima bacila bombu smrtonosnom snagom i povikala:
  - Za veličinu domovine!
  Olimpija je pucala na trupe Mao Cedunga, srušila neprijatelja kao žito srpovima, nokautirala mnogo neprijatelja i zacvilila:
  - Za SSSR!
  I golim prstima, kako ispaliti granatu koja uništava trupe Nebeskog carstva i obara avion.
  A od Valentina, kao da je udario po kinesku jurišnu letjelicu iz bazuke i oborio ga, cereći se, govoreći:
  - Rusija se ne može savijati i ne stavljati na kolena!
  Sovjetske devojke se takođe bore u blizini urbanog sela Dalniy. I čak i u besu, lepotice idu u kontraofanzivu. I u žestokom napadu.
  Ali najspremnije jedinice garnizona krenule su za Kinezima. I bez ikakvog odlaganja udarili su pozadi.
  Prvi je u borbu krenuo bataljon bosonogih djevojaka, u šortsama i prslucima.
  Lijepe djevojke počele su mlatiti vojsku Nebeskog carstva, već pretučenu u prethodnim bitkama.
  Prije svega, ratnici su napali baterije. Na Kineze su letjele granate bačene bosih nogu. Bili su veoma oštri. I sami su ruski ratnici uzeli i zbacili svoje prsluke. Da ostanem golih grudi.
  Tako da je skoro potpuno gole devojke gotovo nemoguće udariti. Kada je ženina koža gola, njeni meci ne podnose.
  Veronika je bosom nogom bacila granatu i cvrkutala:
  - Ja ću biti šampion!
  I protresao svoju bijelu, kovrdžavu kosu.
  Julian takođe nije tako jednostavan. Lupanula na Kinezima. A onda, dok bosom nogom baca bombu, i viče:
  - U ime svete, carske i sovjetske Rusije!
  I opet će zatresti pune grudi sa grimiznim bradavicama. A struk devojke je tanak.
  Dalje, crvenokosa Anna juri u bitku. Tako blistava i reaktivna djevojka. Kako baciti granatu bosom nogom. Tako će se kineski ratnici raspršiti na sve strane. I kotrljati se, kao oboreni.
  A djevojka puca na njih i škripi:
  - Za cara pravoslavnih i ruskih bogova i za SSSR!
  Angelina je takođe mlatila. I kutija školjki, koju je bacila gola, moćna kao konj za vuču, odletjela je. I razbio mnogo Kineza.
  Djevojke su generalno super kada su gole i bose. Ali u kratkim hlačama, trčanje u poziciji je još hladnije.
  I bradavice od jagoda, tako sjajne!
  Viktorija će takođe baciti granatu svojim grimiznim sisama, i pogoditi Kineze najbolje što može. Evo devojke. I što je najvažnije, komandant bataljona djevojaka na razaraču. I samo u gaćicama.
  I trese golim grudima. Koja je tako lijepa i seksi.
  Veronika je uzela i bosom nogom bacila granatu. Prekinula je mnogo kineskih i zacvilila:
  - Akrobatika za ukrcavanje!
  Julijana je takođe vrlo spretno bacila bombu golom malom nogom, i škripala dok je kosila Kineze:
  - Naš cerek i porazan udarac!
  Onda kako zablistati zube.
  I tako ga je Anna uzela i pojebala. Upucao mnogo Kineza. I kako je to uspjela.
  I kako lansirati granatu bosom nogom. I škripi:
  Mi nismo robovi!
  Onda će se nasmijati i pokazati jezik.
  Angelina ga je uzela i cvrkutala od pomahnitalog bijesa, pljuvajući napade na neprijatelja:
  - Ja sam najkul od kul.
  I golim nogama lansirala je tešku bombu. Uzela je i digla u vazduh kineske trupe, usitnjavajući ih.
  Veronika će, također, uzeti i udariti na azijsku hordu. I smrvi im kosti.
  Djevojka ga je uzela i cvrkutala:
  - Sve ćemo zdrobiti!
  I opet, smrtonosna i jedinstvena granata leti s bose noge.
  I slomiti Kineze. A zašto su došli u ruske zemlje? Ovde sve pripada Rusiji. A selo Dalniy ne može zauzeti Kina.
  Juliana je bosom nogom lansirala granatu i zapjevala:
  - Slava Velikoj Rusiji! Ne treba nam Državna Duma! A nije potreban ni Politbiro!
  Crvena Ana je agresivno istakla:
  - Biću šampion.
  A granata bačena bosom nogom djevojke će sve spljoštiti. Ostalo je samo krvavo meso.
  Ali Angelina ga je uzela i zacvilila. Ubio gomilu boraca. I pometen kao anđeo smrti.
  I mnogo je kineskih vojnika umrlo.
  Ruske trupe pritiskale su Kineze sa svih strana. Slomili su i smrskali.
  Izbile su borbe prsa u prsa. Ruski vojnici su bajonetima uboli kineske vojnike. Puška Mosin u moderniziranoj jurišnoj verziji odlična je palica. Koji probijaju lobanju. I lomiti kosti.
  Ali posebno se lijepo bore djevojke sa mačevima. to je super. Pogotovo kada se gole grudi njišu.
  A bradavice su tako rubin i blistave. Dakle, želite da ih pogledate i poljubite.
  I ljubiti se bez prestanka.
  Djevojke se bore s bijesom gladnih pantera koji vide jagnjad. Muče ih i gušu kožu.
  Veronika, pucajući na Kineze, vrišti:
  -Smrt za smrt!
  Juliana, bacajući bombu bosom nogom, dodaje:
  - Krv za krv!
  Ana, pišući trupama Nebeskog Carstva, vrišti:
  -Oko za oko!
  A bacila je i limun bosom nogom. Bila je jača od svih i raskomadana sa aplombom.
  I dolazi Angelina. Pucat će čitavo bure sa smrtonosnim eksplozivom i samljeti neprijatelje.
  Zatim, dok peva:
  - Ja sam bosonogi slon i veoma kul!
  Devojka je zaista moćna. A noge su joj kao batine. Kako pomaknuti samuraja u prepone. Tih pet metara gore i odletjelo. Pojurio kao katapult lansiran iz kamena. Tačnije, vjerovatno iz katapultnog kamena!
  Viktorija, komandant bataljona, ispalila je liniju na Kineze. Pokosila je neke od žutih ratnika i zacvilila:
  Borićemo se za Svetu Rusiju.
  I sa golim, preplanulim kolenom, kao da će se pomeriti do brade. I slomiti vilicu neprijatelju.
  Viktorija je uzbuđena...
  Juliana oduševljeno kaže:
  - Biće car Leonid Iljič Brežnjev, najveći ruski car!
  I ceo bataljon polugolih bosonogih devojaka, kako da laju iz sveg pluca, istrebljuju Kineze.
  - Neka bude tako!
  Kinezi su, ipak, po cijenu ogromnih gubitaka, uspjeli da se zabiju na položaje Crvene armije. I odsekao Vladivostok. U isto vrijeme, Maove trupe su donekle prodrle u regiju Usuri. U SSSR-u je nastavljena mobilizacija i sve više trupa se prebacivalo na Daleki istok, Sibir i Kazahstan. Snage nisu bile baš jednake. Ali SSSR ima bolju opremu. Ima i bitaka na moru.
  A ovdje je vojska SSSR-a malo lakša. Kina nije tako jaka na moru i moguće je izvesti prilično uspješne udare protiv nje i izvojevati pobjede.
  Pogotovo ako se bore vrlo lijepe i vječno mlade sovjetske djevojke i vještice.
  Nastavljena je bitka sa kineskom eskadrilom. General mora i admiral SSSR-a Andrej Sokolovski djelovali su hladnokrvno.
  Nije čak ni vodio bitku, već je jednostavno komandovao.
  - Približi se i pobedi!
  Rusi su se tukli s jedne na drugu stranu. Ovdje se vodeći brod Deng Xiaopinga zapalio. Cijevi su se srušile.
  Općenito, za Kineze, povlačenje je malo sporo. Ali oni su tako ponosni. Istina, Deng Xiaoping je izuzetak. I naređuje da ode.
  Ali od Rusa se nije tako lako otrgnuti. Kinezi trpe velike gubitke i povlače se.
  Viktorija, kapetan razarača, i ista polugola, preplanula do crna, plavokosa devojka kao i ostali.
  Naravno, veoma je lepo kada su devojke skoro gole, vitke, mišićave. A ako su noge gole, onda je sve to šarm i iskušenje.
  Viktorija bijesno kaže:
  - Ja sam ratnik koji je rođen od Svaroga! Ja sam unuka Boga Roda. I mogu činiti čuda!
  Angelina je logično primijetila, lupa za samuraje:
  "Ni ja nisam obične krvi. Vidi koliko je jaka. Moj predak je bio Ilja Muromets.
  A djevojka je bosih nogu lansirala cijelu kutiju.
  Veronika se očajnički borila, borila svom snagom i pokrenula takvu borbenu moć.
  Suze doslovno Kinezi.
  Devojka je veoma lepa, plava, oblina, sa dugim, mišićavim nogama. Volela je da je maze.
  Veronika kaže:
  - Zašto se kineska horda popela u Rusiju!
  Juliana, ova prelijepa djevojka, zacvilila je, udarajući trupe Nebeskog Carstva:
  - Da pronađeš sopstvenu propast!
  Tinejdžerka je posljednjih mjeseci porasla i postala mišićavija i zaobljena. Juliana je procvjetala i postala tako lijepa. A kosa joj je bijela sa blagom pozlatom. Sve više želi muškarca. Samo je nevinost strašno izgubiti.
  Ali neka maze, miluju, ljube, ližu. Najbolje je pozabaviti se sa dečacima iz kabine. Oni su takođe uplašeni, stidljivi i manji je rizik da žele nešto ozbiljnije.
  Julijana je jako dobar ratnik i puca. Takođe sanja da postane feldmaršal. Osim toga, želi postati poput Magomeda i stvoriti vlastitu religiju.
  Ambiciozna devojka.
  Sada, kada bi sam car Leonid Iljič Brežnjev, poput Vladimira Solniška, uzeo i uveo Rodnoverie u Rusiju i vratio se ruskim bogovima.
  Zašto nam treba Mary?
  Slava Bogorodici - Lada.
  To je svakako bolje od Biblije.
  Naša Lada je veoma lepa, sa kosom boje zlata, i ona je prava Bogorodica i Majka Bogova, i Jedinorodna Kći Svemogućeg Roda!
  Kreator Univerzuma.
  Rod je uvijek bio i On, kao i Allah - Svemogući, Vječni, Sveznajući, Sveprisutni, a cijeli univerzum je njegov hram.
  Kako je on gori od jevrejskog Jahvea ili slabiji od njega?
  Rod je stvorio bezbroj Univerzuma!
  Toliko je živio da ne možete ni zamisliti!
  Rod je bio prije svih vremena. Nije bilo vremena, ali Rod je bio!
  I uvek hoće!
  Svi Demirugi bogovi su djeca Porodice!
  A mi smo njegovi unuci!
  Ali Rod ne zabranjuje obožavanje njihove djece i bogova. Rod je Bog bogova.
  A Svarog je Bog Bogova!
  A ljudi su unuci bogova! Slava ruskim bogovima!
  Juliana mlati Kineze. Čini se da i ruski bogovi pomažu ruskim ljudima.
  Uskoro će dokrajčiti Deng Xiaopinga i kraj će biti ozbiljan rat na moru. Ili ćete možda morati sletjeti u Nebesko Carstvo. Tim bolje ćemo osvojiti Peking. Utoliko gore po Kinu. Međutim, postati dio Rusije nije tako strašno.
  Tačnije, ne Rusija, već SSSR!
  Juliana pita Anu:
  - Mislite li da bismo trebali preuzeti kinesko carstvo?
  Crvenokosa lepotica odgovara:
  - Naravno!
  Juliana pita s lažnim iznenađenjem:
  - Zašto?
  Ana odlučno kaže:
  - Pa da kasnije nije bilo pretnje! Da nisam morao ponovo da se borim, sa Kinezima koji su hteli da se osvete!
  Juliana je uzviknula:
  - I tako je!
  Ruska flota proganja Kineze i potapa njihove brodove.
  Julijana također vodi mentalni dijalog.
  Zašto je potrebna molitva? Jer čovjeku uvijek nije dovoljno ono što ima. Kako prihodi rastu, rastu i potrebe. I ovo je dobro. To je ono što pokreće napredak. Ljudi žele sve više i više. I ruski bogovi pomažu u tome, stimulišući nauku.
  Mudrost ruskih bogova je velika.
  A kršćanstvo? Šta uči?
  Da će Zemlja i sve što je na njoj - gorjeti! Da li je zaista moguće potaknuti razvoj čovječanstva?
  Naravno - ruska vjera ne uči, za razliku od kršćanstva i islama, o kraju svijeta. Rodnoverie uči da će se ljudi u budućnosti razvijati i postati poput bogova-demijurga.
  Da će nauka, napredak i razum od nas napraviti bogove! I da će ljudi postati jači i mudriji.
  Šta hrišćanstvo uči?
  Šta smo mi glina? Da smo niko! Da je Bog sve, a čovek ništa!
  Ali Rodnoverie uzdiže osobu.
  Ali najgora stvar u Bibliji je uzdizanje Jevreja iznad ostalih naroda. Nakon toga se pitate kako neko vjeruje u tako nešto. I zašto se hrišćanstvo pokazalo tako upornim?
  Ali Rimljani su mogli smisliti svoju religiju. Oni su pametni. I napravite svoj monoteizam.
  Zašto nam treba tuđa vjera. Tu je i raj - Iriy. I Put između zvijezda, duž Mliječnog puta, i doktrina evolucije duha. Kada i sam budeš mogao da porasteš do Boga.
  I ne budi samo ovca koja se saginje nad rajem, a njeno jagnje je tjera gvozdenim štapom.
  Dakle, postoji izbor.
  Ili svoju, ili jevrejsku - tuđu!
  Pa zašto Rusima treba tuđa vera. Oh, zašto Petar Veliki nije oživeo Rodnoverie.
  Molili bi se svojim bogovima, i svojoj Bogorodici Ladi.
  I ruski bogovi bi postali jači od svih i vodili bi nas do pobede.
  A Arapi? Oni su stvorili svoju religiju. I nisu uzeli tuđe.
  Eh, pa zašto u Rusiji nije bilo ruskog Magomeda.
  I zašto nijedan kralj nije podržao proroke u tome?
  Nova religija - Rodnoverie u obliku monoteizma!
  I slava Velikoj Rusiji!
  Slava SSSR-u i komunizmu!
  Dakle, Kinezi dobijaju orahe. Ali na kopnu su jaki. Rusija im se može suprotstaviti samo kvalitetom. Na primjer, posada tenka Elizabeth se bori u blizini Alma-Ate. Već krajem maja 1969. Vruće je i devojke u bikiniju.
  Elena je opalila, pritiskajući dugme džojstika, golih prstiju. Lupanula je grubo viknula:
  - Nepobedivi smo!
  Tenk T-64 je superiorniji od kineskih vozila. I razdvojite ih. Ali najveći dio vatre mora biti izveden na pješadiju.
  A napad izvode kineski dečaci. Tinejdžeri od trinaest ili četrnaest godina kreću u napad, bljeskajući golim petama. Maloljetni dječaci trče u bitku bez cipela. Dakle, pametniji je i ekonomičniji. I mitraljezi pucaju na njih.
  Catherine, koseći borce Kine, primijetila je:
  - Slava SSSR-u!
  Eufrazija je, manevrišući tenk, viknula:
  - Za Svetu Otadžbinu!
  Glavna stvar je ne bacati granate na vas. A sovjetski tenkovi kose kinesku pešadiju.
  Ne, oni nikada neće dati milost.
  Elizabeth je pjevala, šaljući visokoeksplozivni projektil u gustinu kineskih trupa i urlala:
  - Za lepi komunizam!
  A devojke su uglas pevale:
  Unija je neuništiva, slobodne republike,
  Nije se okupila gruba sila, ni strah...
  I dobra volja prosvijećenih ljudi,
  I mudrost i razum, i hrabrost u snovima!
  A cure su stvarno cool. A njihov precizno lansirani projektil razbio je kineski samohodni top.
  Kineska armada pretrpjela je ogromne gubitke, ali nije postigla svoj cilj, iako je bilo nekih uspjeha. Vladivostok je uspeo da bude odsečen i to je ozbiljno. Gotovo cijelo primorje je zarobljeno. U isto vrijeme, Kinezi su pokušali opkoliti Alma-Atu. Ali sovjetska vojska je izdržala. Ljeto je stiglo. U bitku je ulazilo sve više jedinica s obje strane. Mao Zedong je tražio pobjede od generala Nebeskog carstva.
  Zemlje Varšavskog pakta nisu htele da ratuju sa Kinom. Samo je DDR poslao nekoliko bataljona. Uključujući tenkove. Druge države se nisu htjele uključiti na ovaj ili onaj način.
  Ovo su saveznici. Kinezi su prilično slabi u tehnologiji, ali tenk T-54 je savladan u proizvodnji i koristi se u bitkama. Nebesko Carstvo, žudi za pobjedama i želi svjetsku dominaciju.
  Mao Zedong je započeo rat kada je već imao sedamdeset pet godina. Ima malo toga da izgubi. SSSR ima nuklearno oružje, ali Brežnjev je obećao da ga nikada neće prvi upotrebiti. Kina takođe ima atomsku bombu. A kako ne bi pao pod nuklearni napad SSSR-a, Mao ga još nije iskoristio. Borbe su na kopnu... 22. marta su počeli sukobi velikih razmera. U aprilu su glavne snage ušle u bitku. Uglavnom, dok Kina nije postigla previše uspjeha, ali je uspjela nešto učiniti.
  Posebno u Primorju.
  Ali sovjetska pacifička flota je izvojevala brojne pobjede. Na moru kineska superiornost u ljudstvu i stanovništvu ne utiče toliko.
  Mao očekuje da će pobijediti u dugotrajnom ratu na iscrpljivanje. Ima nekoliko puta više stanovnika. Osim toga, SAD i NATO su neprijatelji SSSR-a. Predsjednik Nixon je rekao da bi mogli prodati oružje Kini. Posebno tenkovi i avioni i brodovi.
  Istina, Kina nije previše bogata da bi to platila. Ali dio zaliha može ići na kredit. A ovo je ozbiljno...
  Rat se vodi sam za sebe i veoma je neugodan za SSSR, iako Kinezi trpe višestruko i više gubitaka. Ali svi se penju i penju.
  Tenkovska posada Gerda ušla je u bitku sa kineskim vozilima.
  Nemci su koristili najnoviji top visokog pritiska sa relativno kratkom cevi. Odličan razvoj napravljen u DDR-u i sposoban za drobljenje bilo kojeg dijela.
  Novi top imao je kalibar 120 milimetara i njušku brzinu od 1.700 metara u sekundi. S njim je bilo moguće probiti sva kineska vozila sa velike udaljenosti. Možda, osim super-teških Mao tenkova. Ali mogu se i probušiti, samo malo bliže.
  Njemački ratnici su svoj automobil stavili sa odličnim prednjim oklopom.
  Kineski T-54 su pokušali da se približe Nemcima, pa su se razišli, bukvalno preteći da će se nabiti.
  Gerda je pucala na kineski tenk. Otkinuo mu toranj i cvrkutao:
  - Šta protiv tigrica naleteti?
  Šarlot je takođe pritisnula dugme džojstika golim prstima i zacvilila:
  - Budimo prvaci sveta!
  I razbio kineski tenk.
  Jebeno na ruskom i Christina. Najnoviji pištolj je bio automatski i ispaljivao je dvanaest hitaca u minuti.
  Djevojka sa zlatno crvenom kosom je vrisnula:
  - Za pruske ratnike nema prepreka!
  Zlatokosa Magda je takođe razbila kineski tenk i pokazala zube:
  Ja sam najjaci od jakih...
  Djevojke su bile ljute. Rat ide i traje. A kada će crveni Kinezi biti poraženi? Koliko dugo će seći? Samo jaki momci.
  A Kineskinje imaju šta im treba.
  Na primjer, Nemci su mučili komsomolca iz Narodne Republike Kine. Prvo skinite devojku na hladnom.
  Gerda je prva strgla svoj kaput od ovčje kože. Zatim je zajedno sa Charlotte počela skidati čizme. Međutim, cipele su cerade i oborene. Krpe su bile odmotane.
  Tada je Gerda nožem rasparala komsomolsku tuniku i košulju. Ostao samo grudnjak. Isjekla je pantalone.
  Charlotte je čupala plavu kosu kineskog komsomolca. Tada su to bile Gerda i Charlotte, u bikiniju, vodile su komsomolca bosonoge i u kupaćem kostimu. Tri golonoge djevojke pobjegle su na veliku hladnoću. Komsomolka se ponašala hrabro. I trčao sam dva sata. Iako ne tako cool kao dvije tigrice. Noge Ruskinje su pocrvenele, a potom i plave od hladnoće.
  Tada su njene Gerda i Charlotte vezane s leđa i stavljene na stalak. Komsomolka je drhtala od bola. Počeo sam da se saginjem. Gerda ju je povukla za ramena i okrenula oko sebe. Zastenjajući od bola, kineska komsomolka se uspravila na stalku, a zglobovi su joj krckali.
  Bose noge jedne Kineskinje bile su stisnute u kundake i one su počele da vješaju teret. Charlotte je prva učitala dnevnik.
  Komsomolka iz Kine je zastenjala, ali je potom stisnula zube i zaćutala.
  Charlotte i Gerda su brzo polomile grane. Komsomolci su položeni pod bose noge i zapaljeni.
  Tako je zanimljivo pržiti gole potpetice. I vrlo smiješne, i zabavne ljepotice.
  Plamen je lizao blago hrapave tabane kineske komsomolke i mirisao na prženi šiš-ćevap. Bol, naravno, od vatre je užasan. Komsomolac je zadrhtao, znoj je curio sa nje, devojke su tiho stenjale. Ali glasni povici suzdržani su strašnim naporom volje.
  Onda su počeli da bičuju devojku smrekovim granama. I Gerda i Charlotte su udarale svom snagom. Čak je i koža na leđima djevojčice pukla. Izlila se miješana krv, sa znojem. Grudnjak joj je odleteo, pao u vatru i zagrejao bosa stopala.
  Gerda se nagnula i polizala mješavinu znoja i krvi. To joj je pričinilo zadovoljstvo.
  Charlotte je štipala kineskog komsomolca za grudi. A onda je djevojka uzela i udarila šakom u solarni pleksus. Tada je crvenokosa đavolica dodala grane vatri pod bosim nogama kineskog komsomolca. Miris paljevine bio je još jači.
  Gerda je ljutito prosiktala:
  - Ti ćeš govoriti!
  Šarlot je jače stisnula devojku za grudi i siktala:
  - Prestani da se praviš glup!
  Gerda je izvadila zapaljenu granu iz vatre i prinijela je golim grudima kineske komsomolke.
  Tako se ona trznula, a njena plava glava se zanjihala, pala na bok.
  Charlotte se nacerila kao đavo.
  - Izgleda da je devojka spremna!
  Gerda se zakikotala i počela da masira lice i vrat kineskog komsomolca. Bila je zdrava i brzo se oporavila. Tada je plavokosi terminator izvadio iz vatre plamenu granu i prinio je nježnom licu zarobljenika. Djevojka se opirala i trznula.
  Gerda je obliznula usne i prosiktala:
  - Hoćeš li reći lepota?
  Komsomolac je cvilio:
  - Ubij me! Molim te ne pati!
  Gerda odgovori ozbiljno:
  - Ne! Bićete mučeni jako dugo i bićete sprženi do kraja.
  Charlotte je primijetila:
  - Ili je možda dati muškarcima. Ona je još uvek nevina i mnogo će je boljeti kada...
  Komsomolac iz Kine je očajnički vrisnuo:
  - Nemoj! Ionako ti neću reći!
  Gerda je predložila:
  Hoćemo li joj spaliti grudi?
  Charlotte je odmahnula glavom.
  - Ne! Postoji efikasniji način za izdvajanje informacija.
  Gerda je klimnula.
  - Da... Ovo je za pritisak na arteriju na vratu. Da formiramo izvještajnu zonu, a ona će nam reći sve što zna i šta ne zna!
  Charlotte se zahihotala i primijetila:
  Zašto smo je onda mučili?
  Gerda je iskreno odgovorila:
  - Čisto iz zabave. I sada.
  Plavokosa terminatorica stavila je ruku na vrat kineskog komsomolca. Zakolutala je očima i postala poput mrtve ribe. Gerda reče odlučno:
  - Gdje je baterija?
  Ona je krotko odgovorila:
  - Na planini Bulšim....
  I tako dalje... S Tihog okeana su već stigle jake i pljusnule su jake kiše.
  Nemci su napredovali veoma sporo. Blato i bljuzga su ih usporili. Borbe su pokazale efikasnost novog topa visokog pritiska koji je sa velike udaljenosti pogodio T-54 - glavni kineski tenk napravljen po sovjetskoj licenci.
  Gerda je, pucajući sa velike udaljenosti, primijetila:
  - Novo oružje je mnogo udobnije.
  Charlotte se složila sa ovim:
  - Ne dozvolite da se neprijatelj približi!
  Christina je, pritiskajući dugme džojstika golim prstima, izbila kineski tenk i progunđala:
  Ali i mi smo tako pametni. Jednostavno fenomenalno! Dakle, ništa neće zaustaviti i slomiti ratnike!
  Magda je racionalno primijetila:
  - I skretanje pažnje na sebe! Naime, njena kolosalna agresivnost!
  A djevojka je također pritisnula prste svojih bosih nogu na dugmad džojstika, udarajući tenk Crvene kineske proleterske armije.
  Gerda je, pucajući, upitala djevojke:
  - Pitam se otkud Kinezima tolika upornost. Stoje kao da su od titanijuma. I ne žele da pokleknu.
  Charlotte je kroz smijeh dodala:
  - I neće pokleknuti! Uostalom, ovo su zaista najjači ljudi! A ljudi su nefleksibilni!
  Magda se zakikota i, iskričavši zube, iskričavim očima, poput safira, izdade:
  - Slava našoj velikoj Otadžbini!
  Christina je iznervirano prosiktala:
  - Ne bi škodilo uzeti London!
  Gerda se zakikota i predloži:
  - Šta, kakve ideje imaš? Zaključivanje mira sa Nebeskim Carstvom?
  Charlotte je pucala na staljinističke, probila kupolu sovjetske mašine i zacvilila:
  - Ne! Mir ne dolazi u obzir!
  Christina je također pogodila tenkove Crvene kineske armije i predložila:
  - Može li biti pitanje primirja?
  Magda je zacvilila u znak slaganja:
  - Da, privremena odgoda. Da skrenem na zapad.
  Gerda je poslala projektil i primijetila:
  - To je zapravo moguće. Privremeno sklopi mir sa Kinom, a zajedno sa Rusima i sami će se preseliti u Britaniju. A onda nismo dugo zauzeli London!
  Charlotte se zahihotala i predložila:
  - Uzmite Peking i niko na svetu nas neće zaustaviti!
  Christina, s cerekom leopardovih zuba, zašuti:
  - Ne, niko neće stati i nikad!
  Magda je zacvilila od divljeg bijesa:
  - Ne, neće biti zlatnih planina! I biće dijamantskog kamenja!
  Gerda je pokazala zube i zacvilila, razbijajući čekićem kineski auto kao kristal:
  - U potrošačkom društvu - puno zlostavljanja!
  I opet je bljesnula djevojka zuba, koji svjetluca sjajnije od bisera. Gerda je volela da muči i muči.
  Na primjer, uzela je kineski pionir i živog ga rastvorila u kraljevskoj vodi. To su njene sklonosti. I mučenje ju je uzbuđivalo. Komsomolac iz Kine, Njemice, na primjer, nakon što su ispumpale sve korisne informacije, počele su da gore od vatre. Bukvalno živa pržena prsa. A onda su ih odsjekli, popaprili i pojeli.
  Da, Charlotte i Gerda su se bavile kanibalizmom. I pojeli su kineskog komsomolca živog. A ovo je tako nepristojno i nije estetski ugodno. I što je najvažnije, boli.
  Zamislite djevojku, još neubijenu, sprženu i odrezanu od nje komad po komad. Zatim se umoči u sos i pojede.
  Gerda i Charlotte su čak jele ljudsko meso. Imali su proliv i devojke su vozile. Morao sam da obavljam nuždu u žbunju.
  I taj kanibalizam je kažnjiv.
  Jeli su ratnike i dječake. Sva četvorica kineskih pionira Bruce Leea su grubo ogoljeni, a zatim stavljeni u veliki tiganj. I u biljnom ulju, dječak je bio pržen baš tako. I generalno je super.
  Magda je jela dečakovu nogu i primetila:
  - I šta? Cool je i lijepo!
  Christina je napomenula:
  - Sve nam je lepo!
  Sočno meso kineskog pionira isečeno je na tanke kriške i umočeno u sos. Devojke su jele i pevale.
  Gerda je urlala:
  Nema milosti, nema milosti za neprijatelja! Duvam komuniste kao žito!
  I gazi bosim nogama po snijegu.
  Djevojčice su skoro u potpunosti pojele kineskog dječaka. Uživao u svojoj jetri. Isjekli su svo meso. Jeli smo i pili vino. Jeli su i onda zaspali.
  U snu su ratnici sanjali da se sami đavoli peku u kotlovima. A u isto vrijeme, koža se odsiječe uz pomoć noževa. A onda se izvrću i lome.
  Tada počinje najbrutalnije mučenje. Djevojke su obješene za kosu i počele da se ljuljaju na stalku. A onda su ga zapalili vatrom. I djelovali su virtuozno sofisticirano.
  Gerda se toga sjetila dok je pucala, a onda upitala:
  - Kako ti se sviđa pakao?
  Šarlot je sa osmehom odgovorila:
  - Zanimljivo mjesto posebno u kompanijskom smislu!
  Christina se zakikota i odgovori:
  - Tamo možeš da zavrtiš đavolu repove!
  Magda je sa cerekom zuba zacvilila:
  - I postići najviše rezultate! Generalno, šta je sa takmičenjima u vatrogasnom polo?
  Gerda je ušla u kineski tenk i odlučno izjavila:
  - U paklu će biti samo neprijatelji SSSR-a i Njemačke Demokratske Republike! A pravi Arijevci će nastaviti da se bore u drugim univerzumima!
  Charlotte je samouvjereno potvrdila, lupkajući bosom nogom o oklop:
  - Neka bude tako!
  I bljesnula je svojim bisernim zubima.
  Christina je predložila:
  Napravimo rogove!
  Magda se zahihotala i zalajala:
  - Postanimo đavoli najvišeg ranga!
  I pokazala je svoj jezik.
  Devojke su zaista tako vesele, i imaju jako jake mišiće.
  Gerda je primetila:
  - Oh, Mowgli bi bili mi!
  Charlotte je ispravila svoju prijateljicu:
  Više kao Tarzan!
  Christina se zahihotala i zacvilila:
  Ah, Tarzane, Tarzane, Tarzane! Vladar svih zemalja!
  Magda je zacvilila od oduševljenja:
  - Imamo pruski duh! Mirišemo na Prusku!
  Gerda se zakikota, razbije kineski tenk i progunđa:
  - Ne! Mi smo djeca samog Sotone!
  Charlotte je prosiktala golim zubima:
  - I mi ćemo biti vjerni domovini!
  Christina je to spremno potvrdila:
  - Da hocemo! Zajedno sa domovinom i partijom!
  Magda je promrmljala od oduševljenja:
  - Vođe dolaze i odlaze, ali partija ostaje!
  A devojke su u glas viknule:
  - Slava KPSU!
  I smijte se, ovi šarmantni Nemci.
  Rat sa SSSR-om i Kinom se nastavio.
  Borbe su se vodile i na kopnu i na moru. A devojke su se tukle i pevale mnogo i veoma lepo.
  I pričali su o raznim i vrlo zanimljivim stvarima, i govorili su mnogo burnih i aforističkih stvari;
  Ima mnogo pametnih i poštenih ljudi, ali su tako pametno uređeni da se nikad ne miješaju!
  Kukavičluk je prvi znak poslušnosti. A poslušnost je duša vojnika! A duša vojnika je ključ pobjede - za pobjedu treba biti kukavica! Takav je paradoks rata!
  : Bog je u svakoj osobi, Bog je svaka osoba, samo da ima visok moral, a duša nije životinja!
  Ubijanje u ime Hrista je isto što i ubijanje Hrista!
  Bolje je raditi na treningu nego u grobu počivati!
  Kada je mač slomljen, ruka poseže za bodežom!
  Možete tražiti banalnost, ili trpjeti uvrede, ali ne možete opravdati banalnu uvredu!
  Sve tvrdo je krhko i kvarljivo, ali u mekoj izdržljivosti postoji snaga. A ko ne veruje u ovo, naravno, pokazaću jezik da možete da jedete! Svi su se zubi raspali u prah, ali on je živ - ja kažem ban!
  Postojanost u seksu uništava ljubav!
  Računati na sreću je kao zadirkivanje Boga i dosadna smrt!
  Zlatne jabuke najbolje rastu kada drveće zalijete krvlju!
  Tri su stvari: čija je vrijednost nepromijenjena: Svemogući, roditelji i Otadžbina!
  Najzanimljivije pozorište je ratno pozorište, samo što je ulaz nevjerovatno visok!
  Ali u pozorištu operacija suze su uvek prave i svaki čin je lekcija za život!
  Talenat tek tada postaje genije, ako se pomnoži sa kolosalnom marljivošću!
  Odugovlačenje krade lovorike, žurba donosi uspjeh!
  Pravi hirurg je onaj koji je u stanju da nezapaženo izvede složenu operaciju!
  Ne bokser koji udara, već onaj koji ruši!
  Ljepota je uvijek otrovna - najsjajnije pečurke su mušice, a otrov je kao ženski urok - vrti se u glavi i truje srce!
  Prirodni um može pokoriti prirodnu silu, ali urođena sila nikada neće pokoriti um!
  Umrijeti ponosno je bolje nego živjeti skromno!
  Ko drži život za grlo, veća je vjerovatnoća da će ga izgubiti nego onaj koji oslobodi ribu sreće!
  Ljepota blijedi, hrabrost ostaje vječna!
  Mač je preoštar da na njemu drži moć države, laskanje je preslatko da njime dovijeka piješ narod!
  Vojnikova domišljatost kompenzuje generalovu pogrešnu procenu, ali graditi računicu na njoj je kao kopati rupu iglom!
  Teško je zapaliti ono što već gori i ugasiti ono što je već izgorelo!
  Vruć muški temperament, isušuje mozak i prži dno novčanika!
  Tačnije, napali rupu u džepu - toplo srce!
  Najdeblja vrećica je probijena tvrdim falusom!
  Za muškarca najbolje zlatno ogledalo!
  Na novčiću i bore - ukras čovjeka!
  Rat može biti bez pobjednika - ali uvijek će biti gubitnika!
  Ljudska slabost je glavni motor napretka!
  Ako želiš da budeš prvi, radi kao poslednji!
  Genije su rođaci božanstva, i dostojni rođaci!
  Otadžbini možete malo služiti, ali malo izdati ne možete!
  ! Mislim, dakle - postojim, postojim - dakle, živim, živim - dakle, živim srećno!
  Seksualni partneri su kao hrana - zahtijevaju raznolikost i ljute začine!
  Revolucija se pravi sa čistim srcem, ali ne sa belim rukavicama, na putu ka sreći, točkovi zahtevaju podmazivanje krvlju!
  Najčešće izdaju ne zbog podlosti, već zbog slabosti, iako je slabost ta koja naginje podlosti!
  Generalno, zakon je da zarđali mehanizam radi samo sa zlatnom mašću!
  Lukavost i proračunatost: kako muž i žena rađaju pobjedu - poštenje je treći ekstra!
  Najveća kreacija na svijetu je čaša votke, pada u nju je beskrajno, a dno je na groblju!
  Nije svaki osuđenik zločinac, nije svaki zločinac osuđenik!
  Lakše je kamili proći kroz iglene uši nego objaviti bez blata!
  Profesionalni sudija je kao profesionalna prostitutka - razlika je samo u visini honorara i činu makroa!
  Političari su kao crvi, samo što više krvi cijede iz crijeva kad su prognani!
  Krv je najbolje đubrivo za negovanje hrabrosti generacije u usponu!
  Agresivno poslušna većina misli stomakom, a ne srcem, jer je ono mnogo većeg obima.
  Međutim, ateistička doktrina je najlogičnija, ona pokazuje zrelost čovječanstva, dok se svaka religija povezuje sa djetinjstvom!
  Bog je jak Otac na jakom kolenu, na koga se slabo dete želi osloniti!
  Rijetko ko može zapaliti iskru talenta kada je vlaga totalitarizma tu!
  Oni koji nisu zadovoljni prošlošću i plaše se sadašnjosti češće razmišljaju o budućnosti!
  Lakše je kamenom pogoditi mjesec nego natjerati političare da održe predizborna obećanja!
  Slatki humanizam u narodnoj zemlji je prikladan kao šećer u boršu!
  Tri stvari su vječne: Bog, vrijeme i ljudska glupost!
  Ako želite da pobedite; zaboravi tri riječi: teško je, ne mogu, dosta je!
  Svinja će uvek naći prljavštinu, pacov će uvek naći rupu, a lenj će uvek naći izgovor!
  Moral istog korijena sa riječju prljavo! Najčešće se koristi za mrljanje vrline i ispiranje poroka!
  Lisica mijenja kožu dva puta godišnje, a političaru masku svakih sat vremena!
  Smrt je kao vjerna žena, dolazi bez podsjetnika, stavlja je u krevet i preuzima potpuni posjed!
  Dobrota je kao znoj, za linjanje je potreban trud, ali tijelo jača, sa svakom kapljicom prljavštine!
  Vojnik je kao lopata, uglačan samo tvrdim rukama! Ali i brzo otupiti!
  Najviši ideali sazrijevaju samo kada se navodnjavaju krvlju, zalijevaju suzama i oplođuju znojem!
  Za ateistu su sve religije dobre - jer Boga nema! A praznina je najblaži despot!
  Koliko god da je junak jak, iz malog limuna neće iscijediti more!
  Najveći višak lukavstva ne nadoknađuje mali nedostatak inteligencije!
  Komandant je jezgro - ako je trulo, onda se cijela struktura raspada!
  
  Što je pastir ljubazniji, njegov pas ljutiji, što je kralj mekši, to je satrap stroži!
  Rus nije nacionalnost, već poziv i stil života!
  Slaboj osobi je potreban Bog kao dete, Otac i Majka, ali kako odrasta, opterećuje ga starateljstvo, a on se, odvojivši se od Roditelja, drži svoje žene - nauke i razuma!
  Jao, um bez snage ne vrijedi mnogo - glupi sportista će lako zadaviti najsmutljivijeg akademika!
  Istina je da je smrt, za razliku od žene, uvek istinita, a život je potpuna izdaja!
  Bolje jednom zarezati nego sto puta opsovati!
  Skromnost je sestra mudrosti! Hvalisanje uništava um!
  Lakše je ukrotiti tigra nego prevaspitati tiranina - pacov se ne može dresirati!
  Što više neprijatelja, to je rat ljepši! Kažite manje riječi - rat nije igra!
  Manje kapi u moru nego maske tajnog agenta!
  Uređaj za mučenje, kao i muzički instrument, zahteva ljubav i talenat! Samo umjesto smijeha i aplauza dobijate stenjanje i suze!
  Isus među stadom je kao dijamant u kanalizaciji!
  Vrijeme je najnemilosrdniji dželat, ne zna za milost i riječ oproštena!
  Vješt političar, čak i psujući opscenosti, održava reputaciju inteligentne osobe!
  Bik voli bičevati, ali ne voli da ore!
  Da biste dobro orali, morate saditi tokom cele godine!
  Ako ne možeš da ugrizeš, ne laj!
  Onaj ko pobedi jednog tigra neće se plašiti desetine mačaka!
  Auto nije luksuz, već način kazne: raj za saobraćajne policajce, čistilište za novčanik, pakao za mir!
  Greška je greška! Nepriznati grešku je zločin!
  Čovjek je nepredvidiv - ljudska ženka je dvostruko nepredvidiva!
  Politika, za razliku od skijanja, zahtijeva podmazivanje zlatom!
  Snaga i inteligencija, kao muž i žena, daju povod za poslušnost samo u paru!
  Jak vladar nikada neće posaditi više neprijatelja nego što može okupiti prijatelja!
  Novac je peraja ajkule pravde!
  Oprez; nije sinonim za kukavičluk, već hrabrost - za nepromišljenost!
  Samo mrtvi ne lažu, i to samo ako su ateisti!
  Loš vjernik pljačka tijelo - dobar ateista pljačka dušu!
  Karijera bez laži je kao rezervoar bez goriva!
  Ko milosrđe skuplja snagu, surovost je znak slabosti!
  Uostalom, genijalnost i arogancija su nespojive stvari!
  Iako je šaka i po bolja od jedne - pamet i po je gora od jedne!
  Plemenit rizikuje život - podli vanzemaljac!
  Vođa ne treba da bude sladak - polizaće ga! Ali ne bi trebalo da bude gorko - ispljunuće ga!
  Teže je pronaći pijesak u pustinji - nego razlog za hapšenje!
  Podmuklost je oružje slabih - podlost je oružje podmuklih!
  Koristi prijatelje - talenat upregne neprijatelje - genije!
  Sporo udarac je ravan promašaju!
  Oprez komandanta je kao prst u šaci, sastavni element, ali neće zameniti ostalo!
  Razmišljanje i niz aforizama prekinula je pojava kineskih brodova na horizontu. Šta je sustiglo Deng Xiaopinga.
  Kinezi se i dalje mogu sakriti, ali bježanje iz bitke je šteta. I tako je Deng Xiaoping prihvatio neravnopravnu bitku.
  Djevojke trče po palubi, bose i blistave. Ubijaju sami sebe i obaraju ratnike nebeskog carstva. Tako hrabri gadovi. Imaju žestoku vatru. I oči blistaju safirima i smaragdima.
  I gole potpetice, zaobljeni treperenje. I blistavi osmesi sijaju.
  I pucao je pištolj od deset inča. Kako blef. Da je čak i kineski razarač bio podeljen.
  Juliana je zacvilila:
  - To rade ruski bogovi!
  Viktorija, čije su gole, preplanule noge bljesnule, ispravila je:
  - Radije, sami to radimo!
  Veronika je predložila:
  Hajde onda da pevamo!
  Crvenokosa Anna je podigla:
  - Naravno, pesma će biti zabavnija.
  I pevao je ceo bataljon devojaka, cela balada.
  Care Nikola, ti si ruska zemlja,
  Za slavu naše domovine...
  U Rusiji smo svi prijateljska porodica,
  Neću požaliti, upoznaj naš život!
  
  Za nas postoji car jednostavno Bog,
  Ko mudro vlada univerzumom...
  I želim da Svemogući pomogne
  I pretvorio se u gomilu mahovine Kajin!
  
  Vjerujem da će biti sreće na Zemlji,
  I radost će zasjati na planeti...
  Mir i radost vladaju svuda,
  Rusija je postala pravi raj!
  
  Carski komunizam će se izgraditi,
  Baci u pakao strašnu urlaju ubice...
  I letimo pravo gore, a ne dole
  Nestanite protivnici-krvopije!
  
  Ne treba razmišljati, kralj uopšte nije loš,
  Daj mu jos malo srece...
  Neka ruski Bog bude sa Nikolom,
  Tada će moći hrabro ugraditi promjenu!
  
  Rusija je rodno mesto slonova,
  Država jednostavno ne može biti divnija...
  Ljudi, ne trebaju nam dodatne riječi
  Ratnik saziva toksin da se bori!
  
  Kako ne pokušati poraziti neprijatelja Rusiju,
  Znam da ćeš prekoračiti granicu...
  Nepobedivi ruski medved,
  I sunce ne zalazi nad Rusijom!
  
  Za domovinu nema više, znaj planine,
  Da vrh svetluca kraljevstvom komunizma...
  Vjerujem da će Gospod slomiti neprijatelje,
  I osmijeh revanšizma neće proći!
  
  Neka Rusija sija nad planetom,
  Zemlja koja je ljudima dala sreću...
  Ispiti, predaja, samo za pet,
  Uostalom, snaga Domovine je nemjerljiva!
  
  Neka bude, ljubav je zauvek slavljena,
  U dvadesetom veku ili dvadeset prvom...
  Neka krv teče nasilno,
  Heroj neće biti jednostavno praznovjeran!
  
  Hrabro si prolio krv neprijatelja otadžbine,
  Pustite je da teče...
  I jednostavno slomiti protivnika,
  Sveta lica blagoslovite za bitku!
  
  Neka bude zvijezda u našoj domovini,
  Šta ukazuje na put i univerzum...
  Veliki san će se ostvariti
  Svi drugi ljudi samo kontrolišu!
  
  Da, uništićemo neprijatelje otadžbine,
  I nositi se sa beskrajnom hordom...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Ne budi pobjednik sa Sotonom!
  
  Iako znate, ruski bogovi su jaki,
  Oživećemo veličinu Rusije...
  Iako su Sloveni podijeljeni,
  Ali ja ću i dalje biti isti mesija!
  
  Naš slavni car veliki Nikola,
  Dobro si pobedio Japan...
  Zato se ratnik hrabro usuđuje,
  I budi sjajan, a ne glupan!
  
  A rat između SSSR-a i Kine se nastavlja ... Trupe Nebeskog Carstva penju se naprijed i ne uzimaju u obzir gubitke. Kose ih sovjetski slavni ratnici i ratnici.
  Kina ima mnogo stanovništva i kopnenih snaga. Oni su ratnici Nebeskog carstva doslovno zasuli sovjetsku vojsku leševima, gotovo u potpunosti okružujući Alma-Atu. I zauzeli su Habarovsk, uglavljeni u položaje sovjetskih trupa, prijeteći da će Crvenu armiju rasjeći na komade. Ali na moru, sovjetska flota pobjeđuje kinesku i postiže velike uspjehe. Ovdje su se djevojke čak spustile u jurišne snage i probile do Pekinga.
  Sovjetska, ruska vojska počela je iskrcavanje trupa direktno u samo Nebesko Carstvo. Pa šta je car i generalni sekretar Leonid Iljič Brežnjev odlučio da pusti Rusiji, odnosno SSSR ima još jedno veliko sovjetsko carstvo na istoku. I sam ruski vladar će postati kineski car.
  U isto vrijeme, prijetnja iz zemlje Nebeskog Carstva bit će zauvijek eliminirana. A sovjetska vojska će se napuniti ratobornim i hrabrim vojnicima.
  Dakle, postojao je razlog - da se Kina u potpunosti osvoji. Iako je još uvijek potrebno odbiti ofanzivu velikih snaga Nebeskog Carstva u Sibiru. I trupe su prebačene u metropolu.
  Djevojke i njihov bataljon krenuli su u bitku sa Maovim vojnicima na kopnu. Devojke su Kineze dočekale dobro nišanim hicima, sabljama i bacanjem granata bosim nogama.
  Veronika je bosom nogom bacila limun i zacvilila:
  - Za cara, generalnog sekretara i sovjetsku otadžbinu!
  I pucao na Kineze.
  Juliana je također golim prstima bacila granatu na žute kineske vojnike i zacvilila:
  - Za prvozvanu Rusiju!
  A takođe je prikovala vojnike nebeskog carstva.
  Ovdje se crvenokosa Ana mlatila i zacvilila:
  - Slava majci kraljici!
  I probio neprijatelja.
  Anñelina je također eksplodirala, bacivši bosim nogama cijelo bure eksploziva, a Kineze raspršila daleko:
  - Slava Velikog Ruskog Carstva!
  I Viktorija je zeznula stvar. Pomela je Kineze i golim petama podlegla razornom limunu.
  Uzviknula je iz sveg glasa:
  - Za nove granice!
  Veronika je prikovala Kineza i zacvilila:
  - Za večnu Rusiju!
  I udarila je na ratnike nebeskog carstva.
  Juliana ga je uzela, udarila Kineze. Ona je bosom nogom bacila granatu na neprijatelja i zacvilila:
  - Za jedinstveno i nedeljivo carsko i sovjetsko carstvo!
  I djevojka je zviždala. Vidjelo se da je tinejdžerka postala mnogo veća, grudi su joj bile visoke, struk uzak, bokovi su joj bili mesnati. Već je imala lik odrasle, mišićave i zdrave i snažne žene. A lice je tako mlado. S mukom je djevojka potisnula želju za vođenjem ljubavi. Neka samo maze. I bolje je sa drugom curom, bar joj neće oduzeti nevinost.
  Julijana vrlo spretno bosim nogama baca granate na Kineze. I radi vrlo uspješno.
  Ana je veoma crvena i takođe veoma lepa. I općenito, takve djevojke u bataljonu su divne, samo najveći užitak.
  Ana baca granatu bosom nogom i cvrkuće:
  - Neka je slavna Velika Sovjetska Rusija!
  I kako se okreće.
  Pa, devojke, pa lepotice!
  Rides i Angelina. Tako velika djevojka - visoka dva metra i teška sto trideset kilograma. U isto vrijeme, ne debeo, sa gipsanim mišićima i sapima teglećeg konja. Mnogo voli muškarce. Sanja o bebi. Ali do sada to nije uspjelo. Mnogi ljudi se toga jednostavno plaše. I veoma agresivna devojka.
  Ne pitaju njeni muškarci, već ona sama drsko traži. Bez srama i srama.
  I ona to voli. Budite aktivna stranka.
  U isto vrijeme, Angelina je divan ratnik. I postigla je mnoge velike stvari. Viktorija komanduje njihovim bataljonom.
  Baca i bombu bosom nogom i viče:
  - Biće svetla nad zemljom!
  Veronika baci limun bosom nogom i šapće:
  - Slava Velikog Ruskog Carstva!
  Juliana također baca gole prste i urla:
  - Za slavu domovine sveca!
  Anna vrišti:
  - Sa nezemaljskom tugom!
  I poklon bačen bosom nogom također leti.
  Dalje, Angelina zavija. Također, bosim nogama baca čitavu gomilu granata, razbijajući Kineze.
  I junačka djevojka urla:
  - U ime belog Boga!
  Viktorija je takođe poslala granatu golim nožnim prstima, rastrgala je na komadiće i viknula:
  - U ime Hrista!
  I ispalio nekoliko hitaca.
  I Angelina je počela da žvrlja iz mitraljeza, pokosila kineske vojnike. Bila je jako dobra u tome.
  Ukratko, devojka je zver.
  Veronika je zacvilila od aplomba:
  - Ja sam zapravo Supermen!
  I bacila bombu bosom nogom.
  Juliana je takođe pucala. Ubio Kineze.
  Tweeted:
  - Slava Rusiji!
  I bosom nogom lansirala je granatu, rastrgala ratnike nebeskog carstva.
  Anna je također vrisnula:
  - Za svetu Rusiju! I SSSR!
  Angelina je lansirala cijelu kutiju na Kineze. I uzela ga je, urlajući od pomahnitalog bijesa:
  - Za Svaroga!
  Viktorija ga je uzela i zacvilila:
  - Za novi sistem!
  I bacila je bombu bosom nogom!
  Veronika je blejala:
  - Za čelične mišiće!
  I golim nožnim prstima je isto tako ispalila granatu, rasturajući Kineze.
  Juliana ga je takođe uzela i zacvilila:
  - Za ljubav i magiju!
  I bosih nogu u pokretu.
  Anna, crvenokosa đavo, uze i baci kutiju granata, podera Kineze i zacvile:
  - Van granica na Marsu!
  Angelina će također pokrenuti bure dinamita i promrmljati:
  - Za svjetski poredak Rusije i našu domovinu SSSR.
  A Kinezi su već uzgojili čitavu gomilu leševa.
  A Viktorija kako laje:
  - Za novi put do sreće!
  Nakon toga, djevojke se zajedno smiju.
  Nataša je za sada nastavila da piše... Doslovno u pokretu. I škrabala je po Kinezima mitraljezima. Posjekla ih je i istrijebila hiljade žutih ratnika. I svaki metak je pogodio metu.
  Trupe Sovjetske Rusije, tačnije par bosonogih bataljona devojaka, kretale su se u pravcu Pekinga. Oleg Rybachenko i Margarita su bili u prvom planu. Dječak i djevojčica su već uspjeli postati poznati i dokazati se u bitkama. Borili su se od prvih dana opsade Vladivostoka i drugih gradova.
  Ova deca su zaista heroji. Upravo su oni igrali ulogu fenomena koji je držao Vladivostok tokom novembarskih i decembarskih napada.
  Zatim su dječak i djevojčica, također bosi i polugoli na hladnoći, legli kraj mitraljeza.
  Kada ste bosi na hladnoći, ruski bogovi vam daju fenomenalnu snagu i sposobni ste za velika čuda.
  Dječak i djevojčica počeli su pucati iz mitraljeza na Kineze koji su napredovali. I uradili su to izuzetno dobro. Što nije šut, onda pogodak. Takvo čudo napravila su polugola, bosa djeca na hladnoći. I upravo zahvaljujući hladnoći i činjenici da su bose noge bile u dodiru sa snijegom, u pomoć su im priskočili ruski bogovi Demijurga.
  Zgodni dječak od oko dvanaest godina, Oleg Rybačenko, pucajući i koseći Kineze, cvrkutao je:
  - Vjerna Lada, pomozi nam!
  Margarita, ova hrabra, zlatnokosa devojčica, takođe stara oko dvanaest godina, koja je istrebljivala ratnike Nebeskog Carstva, takođe je odjeknula:
  - Zli neprijatelji će biti poraženi!
  Dječak borac Oleg bacio je granatu bosom nogom, raspršivši Kineze, siktao:
  - Slava otadžbini - majci našoj!
  Margarita je također bacila granatu golom, djetinjastom, isklesanom nogom i zacvilila:
  - Neprijatelji će se motati oko kante!
  Dječak i djevojčica borili su se sa kolosalnom žestinom. Imali su toliko volje, snage i karaktera da se moglo samo čuditi.
  Tomboy Oleg Rybachenko, pucajući, pjevao:
  - Slava Svarogu!
  Margarita, snimanje, izdano:
  - I Svemoguća porodica!
  Mladi ratnici su bili sjajni i divni!
  Oleg, šaljući metke iz mitraljeza bez promašaja, izdao je:
  - Otadžbina je iza nas, Beli Bog je sa mnom!
  Marguerite je oduševljeno cvrkutala:
  - Da bi neprijatelj domovine poginuo u teškim mukama!
  I djevojka je pokazala svoj dugi jezik.
  Oleg, slamajući Kineze, zacvilio je:
  - Neka bude slava na Zemlji!
  Margarita se složila sa ovim:
  - Neka je slava!
  I pokosio Kineze.
  Deca su pokosila ratnike Nebeskog Carstva stotinama i hiljadama. Penjali su se i bukvalno bacali leševe na sve prilaze.
  Oleg se nasmejao i primetio, istrebljujući Kineze:
  - A Crni Bog pomaže u borbi!
  Margarita se oduševljeno složila:
  - Za nas i Černoboga!
  I bosom nogom, kako ispaliti granatu.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Hiljade hiljada...
  Margarita je, slamajući Kineze, dodala:
  Puk za pukom...
  Uništavajući dječaka terminatora, ratnike nebeskog carstva, i bosonog granata s golim prstima, zacvilio je:
  - Pobijedićemo Japance iz mitraljeza!
  Djevojka Terminator je oduševljeno dodala:
  - Naši heroji su lepotica!
  I opet granata leti s bose noge.
  Oleg Rybačenko je zacvilio:
  - Devojka je u pravu, lepotica gazda!
  A dječak također baca bombu bosom nogom.
  Za dijete se mora reći da je lijepo i veoma mišićavo. I kako se bori.
  Margarita uzvikuje, istrebljujući Kineze:
  - Za svetu Rusiju!
  A granata bačena bosom nogom leti.
  Oleg dodaje:
  - Za ruske bogove!
  A takođe leti i granata koju je ispalila dječakova gola noga. I rastura protivnike.
  Margarita, istrebljujući Kineze, šapuće:
  - Za slavu domovine bogova!
  I isplazi jezik!
  I opet, bomba koju je bacila djevojčina bosa noga obrušila se na Japance. I mitraljezi pucaju.
  Oleg, seče neprijatelje, cvrkuće:
  - Heroji domovine skupljaju uzbunu.
  I opet dolazi na red.
  I granata koju je bacio dječak leti.
  Margarita takođe slama neprijatelja i sikće:
  -Za svetu Rusiju!
  A sada granata leti od bacanja bosog stopala djevojke. Raspršuje neprijatelja na sve strane.
  Oleg, pucajući, a skoro svaki metak leti na metu, pjeva:
  - Moja domovina...
  I opet bosom nogom granata na Kineze.
  Margarita, istrebljujući ratnike Nebeskog Carstva, zacvilila je:
  - Ponosno i slatko!
  I granata juri sa bosog stopala djevojke.
  Oleg Rybachenko, pucajući na neprijatelja, dodaje:
  - Moja domovina...
  Djevojka, bijesno pucajući, dodaje:
  - Vi ste kruna uma!
  I opet, smrtonosna granata poleti sa devojčinog bosog stopala.
  Neponovljiva planina je bukvalno prepuna leševa ratnika Nebeskog carstva. Kinezi su ga zalili puno krvi.
  Dečak i devojčica su tada bili obasjani neuvenom slavom, ali planina Vladivostok nije bila predata.
  A sada se bore kao divovi već na tlu Nebeskog Carstva...
  Do kotrljanja dolazi do talasa cunamija. Što pada na položaje ruskih trupa. Ali oni hrabro odražavaju navalu neprijatelja. I pokažu svoje herojstvo.
  Oleg puca i cvrkuće:
  Uvek ćemo biti verni!
  I opet mu poleti granata sa bose noge. I uništava Kineze.
  Margarita takođe puca. I on to radi vrlo, vrlo prikladno, govoreći:
  - Rusija se neće savijati!
  A takođe i granata lansirana bosom nogom pogađa vojnike Nebeskog carstva.
  Deca Terminatora vladaju i rasturaju.
  Ali Kinezi nastavljaju da napadaju na svim frontovima. Imaju mnogo - desetine miliona vojnika, a napreduju bukvalno bacajući leševe na položaje sovjetskih trupa. I penju se i penju naprijed.
  Pod tim uslovima, Brežnjev je naredio da se Peking vrati od Kine. Kakva vrlo hrabra i agresivna operacija. A kineski ratnici se penju i penju.
  Ali sovjetske trupe hrabro idu u kontranapad. A neki uspevaju.
  Komunističke trupe su se približavale Pekingu. Borbe su bile u punom jeku oko kineske prestonice. Bataljon djevojaka samouvjereno se borio protiv ratnika Nebeskog carstva. Djevojke su se borile protiv svih napada, pucale, bosim nogama bacale granate i pjevale:
  Neka je slavljena sveta zemlja,
  Draga moja planete...
  Narod Rusije je prijateljska porodica,
  I ne gazite otadžbinu čizmama!
  
  Neka mudri Leonid u Rusiji,
  On će svoju zemlju podići do samih zvijezda...
  On je pravoslavac, Gospodar svetlosti,
  A pobjeda je kraljevski element!
  
  Rusija je domovina bogova,
  Ima najbolje vojnike u svemiru...
  A žene će kuvati pite,
  Sa svojom snagom u bitkama nepromijenjenom!
  
  Neka naši Rusi slave slavni put,
  Koji pokazuje put bez ivica...
  Niko nas ne može skrenuti sa puta,
  Nećemo odati počast nevjernicima!
  
  Velika je veličina Rusije,
  Ona je lepa i strašna za neprijatelje...
  Postoji ruski put i jako veslo,
  Prosto je opasno raspravljati se sa domovinom!
  
  Neka Rusija, zna to kako treba, procvjeta,
  Postignite nešto što ne možete izmjeriti...
  Ispiti, predaja, samo za pet,
  Pošto vjeruješ Rodu bez granica!
  
  Nosimo kraljevsku vjeru,
  Do najdaljih prilaza Rusije...
  Nas devojke nemamo vise od dvadeset,
  Ali vjerujemo da su svi borci ljepši!
  
  Ne, ruska leđa se neće saviti,
  Oštrica neprijatelja vojnika neće savladati ...
  Satana neće vladati Rusijom,
  A tijelo u borbi samo postaje mlađe!
  Lako ćemo uzeti ovaj jarak, borci,
  Sa snom koji je krilati...
  Slomićemo sve protivnike odjednom,
  I vjerujte mi, odmazda čeka različite hanove!
  
  I Isus, i Bog Sveti Svarog,
  Rusija je veoma draga vitezovima...
  Iza nas je najljubazniji Beli Bog,
  U ime naše majke Rusije!
  Devojke su pevale i bacale granate na Kineze.
  Viktorija je bosom nogom bacila limun i zapjevala:
  - U Rusiji su devojke borci!
  Ovdje je Veronika lansirala smrtonosni poklon svojim golim udom i izdala:
  - A mi smo ratnici super klase!
  I dao rafal iz mitraljeza. Pokosio par redova kineskih.
  Juliana, prelijepa djevojka, također se okrenula. Posjekla je ratnike nebeskog carstva... I goli zube pjevala je:
  - Planeta će spoznati veličinu Rusa!
  I blistajte oštrim zubima!
  Lijepa i vatrena Ana je također ispalila granatu. Raspršila je ratnike nebeskog carstva i zacvilila:
  - Za novi svet! Sada si moj idol!
  A kako treperi bosa noga!
  I veličanstvena Angelina će uzeti i lansirati granatu. I rasturi sve protivnike.
  Ova devojka ratnica je veoma zdrava. I samo prava boginja. Ona ima takvu energiju.
  A ratnik je zaurlao:
  - Slava otadžbini, i nama!
  Viktorija ga je uzela i prosiktala, ispalivši iz ruke:
  - Neka naša domovina bude na vrhuncu uspjeha!
  I bosa noga baca granatu. Koji leti i uništava sve.
  Veronika također puca i vrlo uspješno ubija generala iz redova plemenitih ratnika Nebeskog carstva.
  A granata bačena bosom nogom leti. Kinezi padaju.
  Djevojka vrišti:
  - Samo mrtvi sumnjaju u veličinu Rusije!
  I pokaži biserne zube!
  Juliana spremno potvrđuje:
  Mi smo najjaci od svih! Bili smo juče, danas smo!
  Crvenokosa Anna oduševljeno dodaje:
  - I mi ćemo sutra!
  Granata bačena bosom nogom razdire protivnike.
  Angelina je bosim nogama lansirala cijelu kutiju školjki i rekla:
  - Budućnost je naša!
  Nataša je poslednje mirne dane iskoristila da napiše ples smrti sa čopa šta se radi sa Kinom. Škrabala je, držeći puškomitraljez golim prstima.
  I toliko je palo Kinezima.
  Ruska vojska je upala u Peking.
  Ispred su išli dječak i djevojčica: Oleg i Margarita.
  Djeca su istrijebila Kineze i napredovala prema carskoj palati. Mao Zedong je svečano najavio da neće napustiti glavni grad i da će tu ostati zauvijek.
  Oleg je ispalio rafal na Kineze i bacio granatu bosom nogom, cvileći u sebi:
  - Rusija se nikada neće predati!
  Margarita je također golom nogom lansirala limun i graknula, pokazujući zube:
  - Pobijedi ili umri!
  I bataljon devojaka da se probije do palate Mao Cedunga. Sve devojke su bile u uniformi, ostale su samo gaćice. I takvi skoro goli ljudi se bore kao heroine.
  Viktorija bosom nogom baca granatu i škripi:
  - Leonida, ti si car!
  Veronika je golim udovima lansirala i dar smrti i cvrkutala, pokazujući zube:
  - Naš kralj i generalni sekretar je najkul od svih!
  I kako blista poput bisera! I tako divna devojka.
  Juliana također cvrkuće od oduševljenja, i bosom nogom baca granatu:
  - Ja sam pobednik psihologije!
  I pokazala je svoj jezik.
  Slabi Kineze.
  Anna također puca, ova crvenokosa vrag. I to tako dobro radi. Izbacuje Kineze.
  I urlati na sav glas:
  - Slava mojoj svetoj zemlji!
  I pokazuje zube!
  Angelina je također herojska žena, koja će lansirati cijelu kutiju eksploziva.
  A Kinezi su letjeli na sve strane.
  Djevojke kreću u ofanzivu, slamaju protivnike. Postizanje opipljivog uspjeha. Osjećaju zastrašujuću gracioznost, i neumoran pritisak, i odsustvo slabosti. A gole grudi su najbolja garancija nepobedivosti i nepotopivosti.
  Viktorija, odsecajući Kineze, cvrkuće:
  - Ruke od hrasta, glava od olova!
  I baca granatu bosom nogom. Rasipa Kineze.
  Valentina takođe puca.
  Slabi Kineze. I razbija ih na komade.
  Sve bliže i bliže palati. I bosa noga baca granatu.
  Uplašena predaja Kineza. Razdvojiti se.
  Terminator Girl kaže:
  - Budi s nama Perun!
  Juliana je prekrasna terminatorka koja puca u sebe i razbija militariste. Pokazala je zube.
  Djevojka je graknula:
  - Mi smo heroji najveće Rusije!
  Djevojka je bosom nogom bacila granatu. Raspršili neprijatelja.
  Juliana ga je uzela i ponovo zapjevala:
  - Naučio Suvorova da gleda unapred! A ako ustaneš, stani do smrti!
  I nacerila se.
  Vatrena Ana je takođe pevala i lajala:
  - Za nove granice!
  I dodao sa smiješkom:
  - A mi smo uvek ispred!
  Angelina, junačka djevojka, također je pucala na neprijatelja. Raspršila je carsku crvenu gardu i zacvilila:
  - Za dostignuća ere!
  I opet lete bombe bačene bosim nogama.
  Devojke pritiskaju neprijatelja. Sjećaju se herojske odbrane Vladivostoka, koja se vekovima neće zaboraviti.
  Eh, kako bi takva vojska mogla izgubiti u stvarnoj istoriji, pa čak i od Japanaca?
  To je sramota.
  Viktorija bosom nogom baca granatu i zviždi:
  - Za rusku granicu!
  I Veronika je bosom nogom lansirala nešto smrtonosno i očajnički zacvilila, pokazavši zube:
  - Za nova dostignuća!
  I ona se okrenula Kinezima.
  A ovdje i Juliana, kako će uzeti i pobijediti. A onda ga je uzela bosom nogom i ispalila granatu.
  A onda je zapevala:
  - Nećemo podleći neprijateljskoj diktaturi!
  I ogolila lice!
  Prelepa veoma mlada devojka sa likom sportiste. I veoma hrabar.
  A Anna je kao pravi udarac Kinezima. On ih zgnječi, a bosom nogom vrlo spretno baca granatu.
  I razbacuje neprijatelje, kao da su boce odletjele s lopte.
  Djevojka urla:
  - Čokolada, naša je!
  Ana zaista voli čokolade. A pod kraljem, pijace su pune robe. Šta se može reći o caru Nikoli? Sada se car-gubitnik pred našim očima pretvara u velikana. A za ovo je potrebno samo da se djevojke bore na frontovima.
  I par djece heroja koji su spriječili Japance da zauzmu Neponovljivu planinu. Kada je odlučena sudbina Vladivostoka.
  Tako se raspalo sovjetsko carstvo.
  Angelina je također pokrenula bure za ubistvo i mitraljezom srušila vanjski zid carske palate.
  Sada djevojke već trče po sobama. Ovdje će doći kraj rata.
  Viktorija oduševljeno kaže:
  - Verujem, sreća me čeka!
  I opet baca bombu bosom nogom.
  Veronika, vodi smrtonosnu vatru. Vezenje protivnika, tweetovi:
  - Definitivno imam sreće!
  I opet poleti granata ispaljena bosom nogom.
  A tu je i Juliana, kao par vezanih bombi ispaljenih iz njenih bosih nogu. I uništiti protivnike.
  Onda prasne u smeh:
  - Ja sam devojka iz komete.
  I opet izbacuje vatrene jezike smrti.
  A onda Anna, ova terminatorka, već juri. Kako je sve uzela i razmazala. Jednostavno super.
  Ratnik koji je pravi demijurg bitke.
  I škripi u sebi:
  - Naša posada, tu je najveća hrabrost!
  A onda se pojavila Angelina. Tako kul i nervozan. On zarazi sve svojom mahnitom energijom. Sposoban da porazi gotovo svakog neprijatelja.
  I ratnica otkriva svoje biserne zube. I veći su od konja. Evo devojke.
  Angelina se zakikota i vikne:
  - Za patlidžane sa crnim kavijarom!
  A devojke su iz sveg glasa vikala:
  - Jabuke će procvjetati na Marsu!
  A krvave borbe sa kineskom vojskom nastavile su se u usponu. Mnogi gradovi bukvalno mijenjaju vlasnika. Veliki broj sovjetskih tenkova stigao je iz Evrope, a proizvodnja vozila se dramatično povećala. A kinesku pešadiju razbijaju oklopna vozila. I pritiska veoma agresivno.
  Ali ima previše Kineza. A njihov broj je, naravno, kolosalan problem za vojsku SSSR-a. Osim toga, Kinezi su hrabri. Napadaju u ogromnim masama. Neki se, umotavši se u eksploziv, bacaju pod sovjetske automobile. I umiru uz povik - "Ura!"
  Borbe, mora se reći, idu sa različitim stepenom uspeha. Za sada samo na sovjetskoj teritoriji, osim napada u Pekingu. Ali Mao Zedong je ipak uspio pobjeći kroz podzemni prolaz u posljednjem trenutku. I nekoliko djevojačkih bataljona je bilo prisiljeno da se povuče.
  Dakle, rat je još uvijek trajao. I prerano je za pobjedničku tačku.
  A trupe Nebeskog Carstva su sve štap i štap.
  Četiri djevojke su se hrabro borile i pokazale herojstvo.
  Pucali su pravo.
  Ovdje je Natasha bosom nogom bacila granatu, raspršivši Kineze. I zarežao:
  - Slava herojima Rusije!
  Prekrasna četvorka djevojaka sa veoma oblinama. Skinule su grudnjake i otkrile grudi. A bradavice su tako jagodaste, ukusne.
  Vodi vrlo dobro usmjerenu vatru i Zoya. On kosi kineske komuniste i ciče od ushićenja:
  - Ja sam svetski šampion!
  I takođe bacite granatu kao bosa. Kinezi se raspršuju u različitim smjerovima, poput valova od pada meteorita.
  Da, Zoja voli da ubija!
  A onda je Augustin u plamenu. Takođe puca veoma precizno. Istrebi Kineze.
  I opet granata poleti sa njene bose noge. Razbija Kineze na komade.
  Svetlana zakucava i Kineze. I peva:
  - Ja sam zgodna devojka! Sve ću zgnječiti u krpu!
  A njeni goli nožni prsti razaraju.
  Djevojke naravno čak i jako puno! Predivna, rascvjetana, hrabra.
  I Nemci usporavaju napredovanje. Iako artiljerija aktivno radi. Što je odlično! Samo najveći akrobatski velomajstorski.
  Nataša puca... I pred očima joj bljesne scena mučenja.
  Kinezi su uhvatili komsomolku. Skinite je golu. I stavili su ga u kotao sa vodom. Ispod njega su zapalili vatru. Počeo da kuva živ. Djevojka je vrisnula od nepodnošljive boli. Maovi dželati su je pustili da iskoči iz kotla.
  Zatim su vodu ohladili, pa su je ponovo bacili i počeli da je zagrijavaju. Tako su djevojku kuhali nekoliko puta.
  Evo čudovišta... Onda su djevojku objesili na stalak i spalili je usijanim štapom. Izmučene ljepotice do smrti.
  Pa, kako se ne osvetiti.
  Nataša bosom nogom baca granatu, razbacuje Kineze i smiješi se u sebi.
  Ovo je tako velika ljepota.
  djevojka kaže:
  -Biće kul!
  Zoya se također okrenula. Ubio Kineze. Odsjekla je Maove militante i njihove plaćenike.
  Onda je opet bosom nogom bacila granatu i cvrkutala:
  - Veličanstvena četvorka i golman!
  Zatim se bitka nastavila, uz pritisak i slike.
  Crvenokosa Augustina je bosom nogom lansirala granatu. Rastjerali Kineze, natopili puno ljudi granatom. I svi ti Mao borci.
  Onda je zaurlala:
  - Ja sam oličenje domovine!
  A djevojka se predstavila kao silovana. Kako lijepo i cool! I ona sama mlati Kineze. Devojka je samo supermen. Najhladniji od svih i stalno napunjen za pobjedu.
  Svetlana je takođe šarmantna devojka. Namjerno se okrenula i pokosila Kineze. I onda kako baca granatu golim prstima. Kako će se Maov vojnik razbiti.
  I takva plavuša će se dogovoriti. Svi pokoše jednim udarcem. A kamen cvrkuće zubima:
  - Biće večna svetlost i zora!
  Djevojke ovdje i takav odlomak. Izvanredni ratnici - akrobatika.
  Nataša je zviždala. Bacila je bombu bosom nogom i siktala:
  - Ja sam sjajna devojka!
  Iako je ovo neskromna izjava, delimično je tačna. Ovi ratnici su slatki.
  I veoma lepa. Sa blistavim očima i bisernim zubima.
  I slavno se bore, bosim nogama bacaju razbijajuće predmete.
  Ali pobijediti Kineze je izuzetno teško. To je kao udaranje u zid.
  Zoja je uzela i ispalila rafal na Maove trupe. I pokosila ih je, kao da je džinovski konj bio kopito, razbijajući travu.
  Tada je djevojka bosom nogom bacila granatu i zagugutala:
  - Ja sam takav san miliona!
  I pokazala je svoj jezik. Ovo je devojka - pravi terminator. Svi će biti unapređeni i raskomadani. I piljenje bez ikakve sumnje velikom brzinom.
  Zoya ga je uzela i zapjevala:
  Vojnik je uvek zdrav
  Vojnik je spreman na sve!
  Augustine je također bacila granatu bosom nogom. Raspršila je Kineze i s aplombom rekla:
  - I prašinu kao sa tepiha, sklanjamo s puta!
  Svetlana, snimajući, dodala je:
  - Ne menjaj noge! Naša lica blistaju! Sjajne čizme!
  Ratnici kao što vidimo u punoj odjeći. A devojkama ne trebaju cipele. Oni su u stanju da izbrišu svakoga u prašinu ili prah, takve sive boje.
  Nataša, pucajući na Kineze, pomisli. Zaista, zašto je nemoguće uspjeti bez varanja? Ovdje je Staljin, na primjer, preuzeo i preuzeo vlast na prevaru. Obećao je Zinovjevu i Kamenevu zlatne planine, ali ih je sam upucao.
  Da li je logično to učiniti? Tačnije, logično je - ne možete prevariti, ne možete živjeti!
  Nataša je bosom nogom bacila granatu i zagugutala:
  - Ja sam velika zvezda!
  I Zoya je pucala. Shvatio i cvrkutao:
  - I ja sam super!
  A granata bačena golim prstima leti. I kako to Kinezi dobijaju. Po najvećim krajnicima.
  A Augustin puca. I stvarno dobro pogađa. I porazio Kineze, kao udarcem malja.
  I bosa noga takođe veoma slavno baca granatu.
  Avgustin je zacvilio:
  - Ne budi se slavno dok je tiho!
  I opet dobro namjerno okrenuo.
  Svetlana je ponovo udarila. Ubio Kineze. I promrmljao:
  - Ja sam super devojka!
  I zablistajte očima i cvilite glasom!
  Da, to su takve devojke da sa njima ne treba ni prst u usta - ujedaće!
  Nataša je, pucajući, rekla:
  - Počeli su da pričaju, sve o dugovečnosti.
  Zoja je, bacivši bombu bosom nogom, dodala:
  - Odlučili smo da sačekamo malo dok sisamo krv...
  Augustin je bacio granatu i cvrkutao:
  - Ukusno za treću!
  Svetlana je golim prstima lansirala dar smrti i zacvilila:
  - Oh, ja sam kul!
  Rat sa Kinezima je veoma okrutan. Mnogo međusobnih gubitaka i žrtava.
  A neki dečaci i devojke su samo pravi i teški heroji.
  Oleg Rybačenko, koji još uvijek izgleda kao dječak od oko dvanaest godina, i djevojčica koja također izgleda istih godina kao Margarita, trčali su ispred sovjetskih trupa.
  Oni se upucaju. Iza ramena su vreće granata.
  Oleg je pucao na Kineze. Pokosio gomilu.
  Bacio je bombu bosom nogom i zacvilio:
  - Ja sam terminator, na tvojim kolenima.
  Margarita je takođe bacila granatu bosom nogom i dodala:
  - Neprijatelje Rusije pometu sa lica zemlje!
  Dječak i djevojčica jure k sebi i rasturaju protivnike. Oni su pjenušavi i najkul na svijetu.
  Oleg je već bio u mogućnosti da zajedno sa Margaritom skupi značajan kapital. Uključujući i prodaju kozmetike.
  Dječak je zapravo veoma pametan. I već ima plemićku povelju. Generalno, nije prestao tek sa dvanaest godina. Zajedno sa Margaritom dobili su takav poklon. Ostani u vječnom djetinjstvu. I postati supermen.
  Zbog toga se promijenila sudbina moći u Rusiji. Nikola II je bio neuspješan, ali je postao uspješan vladar. Na čemu mnogi zavide. I Leonid Iljič Brežnjev bi takođe mogao da uđe u istoriju, nikako kao oličenje stagnacije, i kao vladar koji pokazuje da se država uopšte ne može kontrolisati.
  Oleg, vječiti dječak, puca na Kineze i pjeva:
  - Pometu te kao maslačak! Mi smo terminatori, a ne dečaci!
  I opet baca bombu bosom nogom.
  Margarita takođe zakucava i kaže:
  - Mi smo kul šampioni! Rusija je iza nas!
  Dječak i djevojčica svi idu naprijed. Imaju toliko uzbuđenja i vatre. A Nemci se bukvalno raspadaju pod kopitima.
  Tačnije golih, dječjih stopala.
  Oleg svakim metkom puca i ubija neprijatelja.
  Da, dječaka, izgleda, nije tako lako zaustaviti. On je pravi terminator.
  Margarita opet baci bombu bosom nogom i zaškripi:
  - Super sam! Postat ću međunarodni šampion!
  I smeje se u sebi...
  Međutim, Kina mobiliše sve više miliona i desetine miliona vojnika. A sovjetska vojska SSSR-a izuzetno aktivno uništava protivnike.
  U međuvremenu, djevojke se svađaju. Ima više ženskih odjeljenja.
  Evo dolazi ceo bataljon. Bosonoge djevojke u kupaćim kostimima. Tako oskudan kupaći kostim u bikini stilu. I bljeskaju gole, okrugle potpetice ljepotica. Divni ratnici.
  A pucaju i na Nemce. Ali ratnici ulaze u borbu prsa u prsa sa Maovim vojnicima. Kako se mlati.
  I kako se bodu bajonetima! Evo devojaka!
  Samo super.
  Devojke tuku Kineze golim nogama i mesožderski se cerekaju. Evo ratnika. Djevojke najjačeg reda. Ovako mlatite crvene komuniste, kineske vojnike.
  I tukli su sami sebe. I dolaze...
  Postoje takvi ratnici super klase. I to svi bosi i gotovo goli. I skaču sebi. I tukli su se golim štiklama. Evo devojaka - sve devojke devojke.
  Viktorija se bori ispred. Još uvijek izgleda kao djevojčica i veoma je vitka. Ubrizgava sebi kineski i peva:
  - Bože čuvaj kralja! I pocepati sav ološ!
  Da, devojke su ovde vrhunske.
  A ljepota Veronika je vidljiva. I plavuša se svađa.
  I veličanstvena Yulfi - djevojka koja je postala princeza nakon što je sahranila svog muža. Yulfi izgleda odlično. Jako voli muškarce i bez ikakvih predrasuda stupa u kontakte sa njima.
  Zapravo, seks produžava život i veoma je koristan za žene. On ih podmlađuje.
  Ana se takođe bori, i to sa svojom crvenom, bujnom kosom.
  A takođe i divna Angelina - ratnica je jednostavno super.
  Odnosno, cijela kraljevska garda. Kompletan set lepotica. Tako su predivne i seksi.
  I razbiti Kineze. Usitnite ih u prah. Sameljite kosti i iskidajte meso.
  A Kinezi bježe od njihovog napada. Trpe poraz za porazom.
  Pored sovjetskih trupa, vrlo uspješno se bore i ratnici iz DDR-a, odnosno Nijemci klasnog nivoa.
  Gerda i Charlotte se bore u najnovijem tenku za dva čovjeka u obliku piramide.
  I bore se prilično dobro. Kineska mašina je opremljena pištoljem visokog pritiska. Kalibar je 105 mm, ali to je dovoljno zbog velike njuške brzine projektila. Devojke u rezervoaru su legle. Mašina je veoma pokretna sa gasnoturbinskim motorom.
  Gerda je pucala na kineski tenk i pevala:
  - Ja sam tako divlja vučica, nikad nisam bila u inostranstvu!
  I on se smeje, kucne bosom nogom po džojstiku.
  Ni crvenokosa Charlotte nije inferiorna.
  Takođe super devojka.
  Puca u sebe i golim prstima pritiska dugmad džojstika.
  Predivan ratnik.
  Crvenokosa je, pucajući, upitala Gerdu:
  - Šta mislite, hoće li hrišćanstvo biti konačno zabranjeno?
  Plavokosi terminator je odlučno rekao:
  - Mislim da hoće!
  I ogolila lice!
  Ratnici su generalno odlični u pucanju. Ovdje se Gerda mlatila golim nožnim prstima. I cvrkutala:
  - Mi Arijevci ne treba da verujemo u jevrejsku Bibliju koja propoveda pacifizam.
  Charlotte se složila sa ovim:
  - Tako je, nije se uklapalo! Najbolji smo na svijetu!
  Crvenokosa je ponovo golim nožnim prstima poslala smrtonosni projektil. Srušio kineski auto.
  Gerda se nasmiješila. Tokom zatišja napisala je i zanimljivo djelo.
  Mala Gerda je otišla da traži svog brata po imenu Kai. Ali nije znala gdje je on. I okrenuo se ne na sjever, nego na jug. A onda je požalila što je obula potpuno nove crvene cipele. Nakon par sati trljali su joj noge. Tada je Gerda skinula svoje skupe cipele, slomila štapić i okačila cipele na kuku.
  Vrijeme je bilo proljetno, toplo, sa zadovoljstvom možete hodati bosi. Nije baš bogata djevojka, a ljeti je često trčala bosa. Istina, nakon zime su joj tabani postajali sve mekši i mekši.
  Ubrzo, šetajući putem, djevojčica je počela osjećati nelagodu od sitnog kamenčića i pijeska. I da bude mekše, okrenuo sam se na travu. Tamo je bilo lakše. Ali nakon nekoliko sati tabani su već zujali.
  I što je najvažnije, htela sam da jedem. A djevojka u džepu ima samo nekoliko sitnih penija.
  Ipak, u najbližem selu, Gerda je sebi kupila veknu hleba, zapisala je svežom vodom iz bunara i zaspala pravo u plastu sijena.
  Sutradan su je svrbili izgrebani, goli tabani. Hteo sam da jedem. Djevojka je prišla sebi, osjećajući kako joj se tijelo zagrijava nakon prohladne noći. Noge su malo boljele.
  Gerda je neko vrijeme hodala cestom, ali su je tabani, koji još nisu imali vremena da se otvrdnu, opet bolno svrbeli, a potom i žarili. Djevojka je otišla na travu. Ali ovdje je sporije i nije previše ugodno za probušene noge.
  Djevojka je s mukom stigla do potoka. Tu sam spustio oborene noge i ohladio ih. Razmišljao sam o obući cipele. Ali šteta je srušiti takav novitet. Zaista ih je htjela pokazati Kaiju. Da se divim njegovim novim cipelama.
  Tada je djevojka ponovo počela hodati. Očajnički sam želio jesti.
  Gerda je nekako stigla do sela i kupila još kruha. Ali bakreni novčići su bili na izmaku.
  I devojka je pomislila. Gdje nabaviti novac za hranu. Ponuđeno joj je da proda skupe maroko cipele, ali je Gerda to odlučno odbila. Ona će se u njima pojaviti Kaiju. Do tada, možete li zaraditi novac?
  Gerda se u susjednom selu ponudila da cijepa drva. Dali su joj sjekiru. Djevojčica se malo sjeckala, ali je bila toliko iscrpljena da je nakon jela odmah zaspala.
  Tada je Gerdi ponuđeno da uzme guske. Ali zbog toga je djevojka izgubila cijeli dan.
  Na kraju je odlučila da samo moli. Međutim, seljaci su odmah primijetili njene crvene cipele. Kao, jasno je odmah da nije prosjakinja, pošto ona tako nešto nosi.
  Na kraju je Gerda odlučila da proda svoje cipele. Međutim, za to je morala prošetati u grad. Djevojčici su noge brzo otvrdnule i bilo je gotovo bezbolno hodati stazom.
  U redu, Gerda je odlučila da i bez cipela može biti poželjna za Kaija.
  Prodato trgovcu, primivši nekoliko srebrnjaka. Kupio sam sebi platnenu torbu i krenuo kao prosjak putevima Evrope. Moramo naći brata. A djevojka, čuvši da na jugu obično prodaju dječake u ropstvo, odjuri tamo.
  Istina, djevojka je bila loše orijentirana i dugo je lutala po Njemačkoj. Dok ne dođe jesen. Dobro, bose noge djevojčice su bile otvrdnute, kao kopita konja, međutim žuljevi su svrbili. Ali svakim danom bilo je sve hladnije i hladnije.
  A spavanje na otvorenom je neprijatno. Noću se čak i Gerdina haljina smrzla i ona ju je s mukom strgla. Treba nešto učiniti. Već je počeo da pada snijeg. U laganoj haljini djevojka se smrzava do kostiju, a njene gole otvrdnute noge razbijaju koru leda.
  Gerda je, da ne bi zaspala i ne probudila se jedne lijepe noći, na jugu Njemačke ostala zimovati u jednoj kući da služi u šaci. Za to je morala raditi, čistiti kuću, pomuziti kravu i još mnogo toga. Ali djevojku su nahranili i dali joj pocijepan kaput i drvene cipele.
  Kada je došlo proleće i sneg je počeo da se topi. Djevojka je sa zadovoljstvom odbacila blokove teškog rada i ponovo otišla na jug. Nije joj ništa plaćeno, a Gerda je morala jesti milostinju. Osim toga, djevojka je i dalje dobro pjevala. Haljina joj je bila potpuno izlizana, a bosa stopala napaljena i prekrivena korom. Devojka je konačno stigla na Balkan. Prošao Mađarsku i ušao u Tursku.
  Prosjak zamoraška se preselio u Istanbul. Krila se od Turaka po šumama, a krila od hrišćana.
  Međutim, već na putu do samog glavnog grada, plavokosa devojka je uhvaćena. A pošto je po standardima muslimana već mogla biti udata, onda je Gerda oprana, obučena i prodana kao djevica na aukciji. Devojka sa prelepom belom, kovrdžavom kosom je vredna roba. Otišla je kod starijeg emira. I mora se desiti da se ovaj emir, neposredno nakon kupovine, tako ozbiljno razbolio da nije mogao ispuniti svoju bračnu dužnost.
  Djevojka je živjela u haremu. Zadovoljavajuće, kao u zlatnom kavezu, ali dosadno. Istina naučena turski i arapski.
  Otkrio islam. Nova religija je u cjelini bila jednostavna, gotovo razumljiva. Nije jasno da li će nakon smrti dobiti harem muškaraca? I hoće li joj se svidjeti?
  Djevojčica je postepeno postala djevojčica, i to fantastično lijepa, a emir je umro nakon duge bolesti.
  A sada je Gerda ponovo stavljena na prodaju. Skidaju se goli pred stotinama pohotnih muškaraca i prodaju ih u sultanov harem.
  Gerda tamo postepeno stiče uticaj i postaje sultanova žena. Ali Otomansko carstvo je već u opadanju. Izbija rat s Rusijom koji prijeti da okonča tursku kontrolu nad Krimom i Crnim morem.
  I Nemci su se dobro borili, ali ruski vojnici nisu bili ništa lošiji. I lijepe djevojke su se jako dobro borile, braneći SSSR.
  Nataša je pucala u nebo. Oborila je kineski bespilotni, radio-kontrolisani aparat "Rama" -8. a ona je rekla:
  - Ljudi će biti srećni.
  Zoja je bosom nogom bacila granatu na kineski jurišni avion, koji je izleteo poput pirane mesožderke i cvrkutao:
  - Sreća zauvek!
  I Avgustin je svojim bosom nogom lansirao dar smrti i siktao:
  - Sovjetska vlada...
  Svetlana je takođe bacila zapaljeni predmet, oborila ratnika Maoove vojske i zagunđala:
  - Snaga je odlična!
  Ali Kinezi su otišli... I cure su se malo smirile.
  Natasha je sa tužnim osmehom primetila:
  - Sutra, 22. marta 1979. godine. Prošlo je tačno godinu dana od početka rata!
  Zoya je oduševljeno primijetila:
  - Svakako smo godinama jačali, ali nismo ni malo starili!
  Crvenokosa Avgustina se zahihotala i golim prstima zgnječila dosadnu muvu:
  - Naravno da ne! Ne stari! I dalje sam vruća kao i uvijek!
  Svetlana se zakikota i primeti:
  - Rat generalno podmlađuje devojke. Lideri dolaze i odlaze, ali djevojke ostaju mlade!
  Nataša je odgovorila sa širokim osmehom:
  - Podmladili smo se - Ruski bogovi!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Da, naši bogovi, slovenski bogovi!
  Vatreni Avgustin je pevao:
  - Živimo na očevoj zemlji! Ladina djeca su divna djeca! I godine na krilatom konju, Rusija u dalekim milenijumima!
  Svetlana se zakikota i odgovori:
  - Sa neba će zvono udariti - kiša će pljuštati! Trčim u detinjstvo - letnja kiša me prati!
  A Nataša je sa oduševljenjem pokupila:
  - Iza mene!
  A ratnici su pljeskali svojim bosim, isklesanim stopalima. Zaista su sposobni za takva čuda. Niti jedna stranica u mom životu nije okrenuta.
  Ovdje raste čitava generacija ratnika. Već je moguće boriti se u redovima Crvene armije, onih koji su rođeni nakon početka rata.
  Evo, na primjer, Andreika. Bosonogi dječak u šortsu. Trinaest godina ukupno, ali kako se bori? Da, nesrećni dečak na neki način, koji ne poznaje svet čitavu godinu dana.
  Nataša je pozvala Andrejku. Pomilovala je pionirovu plavu kosu. Pogledaj kako je preplanuo, kao čokolada. Djevojčica je dječaku dala slatkiše. Mrko je promrmljao:
  - Slatko je loše...
  Ali on je svejedno pojeo hranu. Da, vrsta dječaka. Nataša je uzela i pružila ruku. Pogolicala je pionirovo otvrdnuto, prašnjavo stopalo. Kao odgovor, počeo je golicati Nataškin goli taban. Lijepo je biti dodirnut rukama zgodnog dječaka.
  Natasha je primetila:
  - Odgajaš Andreja! Ako poživiš još par godina, naučiću te.
  Dječak je bio iznenađen
  -Šta?
  Natasha se zakikota.
  - Kako voditi ljubav!
  Andrey je prezrivo frknuo:
  - Već sam video!
  Natasha je odmahnula glavom.
  - Ono što ste videli je parenje životinja. I naučiću te lijepo i vrlo ugodno!
  Zaljubljene devojke zaista znaju mnogo. Oni su odlični borci, a Kina je, uz svu svoju kolosalnu brojnost, već tri puta požalila zbog ovako agresivnog napada.
  Natasha puca na Maove trupe i baca granatu bosom, isklesanom nogom, govoreći:
  - Za veličinu komunističke zemlje!
  Zatim je pokazala zube.
  Devojke se tuku, tradicionalno gotovo gole. Obučeni samo u crvene, uske gaćice, oni se bore i mahnito zaraze ostale borce.
  I pucaju. I pucaju jako dobro. Kao snajperisti i ratnici najvišeg svemirskog nivoa.
  Zoya takođe šutira. On kosi Kineze i cvrkuće:
  - O, moja domovina i velika porodica!
  I baca granatu bosom nogom. Divna devojka generalno.
  A kosa joj je boje zlatnog lista.
  Zoju su svojevremeno mučili Kinezi. Prvo su me odveli u kolibu i svukli do šortsa. Počeli su da pipaju, da se penju rukama na osetljiva mesta. Onda su me tukli gumenim crevima. Tukli su me i po grudima, i po bokovima, i po butinama. Sljedeće je bilo najponižavajuće - silovanje gumenom palicom. Ali osjećaj je tako akutan. Istovremeno, uz bol, Zoya je doživjela orgazam i završila. Maovi vojnici su se smijali.
  Potom su rukom ispisanu lepoticu ponovo silovali toljagom, a onda su se sami upustili u to... Dvadeset pet mladih, gladnih vojnika pregazilo je devojku. Neka više nije djevica, ali i dalje muškarac. Ovo je i zadovoljstvo i bol. Tako intenzivne senzacije. Pogotovo ako silovana u petoj tački.
  Ali barem nisu bili pretučeni. Može se vidjeti da su ga trupe Crvene armije Kine voljele imati na različitim mjestima. Nisu je obesili. Sve dok Zoe na kraju nije pobjegla. Prije toga je, inače, izbačena na hladnoću bosa i gotovo gola. Ali do tog trenutka Zoya se već uspjela naviknuti na hladnoću. I pobjegla je samo u gaćicama. I da je ratnica najvišeg crvenog akrobatika.
  Rat sa Kinom je žestok i nemilosrdan, ne jenjava ni na trenutak.
  Aurora se takođe herojski bori. Kosi Kineze i pjeva:
  - Otadžbina, zabava, Komsomol! Biće jakog poraza za Mao Zedunga.
  I takođe kako baca granatu bosom nogom.
  Sve u vezi sa devojkama je kul i drsko.
  I Svetlana će takođe uzeti i mlatiti. I pokosi Kineze. I golim prstima podmetnut će granatu.
  I urlati u isto vrijeme:
  - Za cilj borbe komunizma!
  Natasha također puca, nokautira Kineze i sikće:
  - U ime otadžbine, svetac!
  A granata bačena golim nožnim prstima raspršuje Kineze. A devojke su sve vedrije i sve pevaju u sebi od divljeg veselja.
  Zoya takođe šutira preciznošću Robina Hooda. Vodi vatru sebi i pjeva:
  - Volim Rusiju! Moćna zemlja! Zašto Hitler nije uništen? Ne razumijem!
  I on će ga, golim prstima, uzeti i baciti granatu. I kineski skif.
  Aurora je jebala Maove ratnike. Bacila je limun bosom nogom i zacvilila:
  - Ali Pasaran! Oštar udarac!
  I Svetlana će dati red. Kako pomesti Kineze. Kako ih sve natopiti i škripati:
  - Slava Svemogućem Rodu!
  A bacit će i granatu bosom nogom.
  I Nataša će se takođe okrenuti. Odseci Kineze. I baca granatu bosom nogom, cvileći:
  - Da, tvoje ime budi sveto!
  I ponovo se naceri. Sjajni biserni zubi.
  A onda Zoya poklekne. Svjetlucavo će Kinezi pokriti. I on će škripati, bacajući granatu bosom nogom:
  - Ratniče, donosiš smrt svima!
  I opet, biće raznesen smrtonosnim rafalom!
  A ovdje je Aurora kao lupanet. I ubij. I golim nožnim prstima poslaće dar smrti.
  Zatim cvrkuće:
  - Slava hrabrim ruskim vojnicima! Majstori ramena!
  A Svetlana pogađa i Kineze. Kako ih kosi, kao srp, i odbija:
  Ja sam ratnik koji se nece zaboraviti...
  I opet bosom nogom, kao da juri na neprijatelje Rusije. I kao granata neka leti.
  Djevojka se, naravno, mnogo toga sjeća. Na primjer, kako je još četrdeset prve godine Fritz natjerao dvije bosonoge djevojke da kopaju rupu na hladnoći. A cure još nisu toliko okorjele. I naravno, noge su im prvo pocrvenele, a potom i plave od hladnoće. I boljelo je.
  A monstrumi-fašisti su, da bi se zagrijali, počeli da tuku palicama za petama. Djevojčice su izgubile svijest. Nakon toga, polili su ih još par kaca ledene vode. Skoro umoran.
  Na sreću, nesrećne devojke je pokupio iscelitelj. Izašao je iz njih. Čak ni udovi nisu morali biti amputirani. Djevojčice su odrasle i postale partizanke. Osvetili su se nacistima.
  Pionir Aleksandar Grigorijevič imao je manje sreće. Njegovi nacisti, hvatanje, svukli. I okačen na stalak na hladnoći. I bose noge pionira bile su stisnute u blok, a kamen težak centner je sjeo. Dječak je piskao ispružen na hladnoći. A grijali su ga i njegovi fašisti, prinoseći baklju ukočenom tijelu. Ovo su čudovišta nacista.
  Dječak je visio tri dana i tri noći, a četvrtog dana, ne mogavši da podnese torturu, umro.
  Osvajači su se okrutno ponašali...
  Komsomolac Sveta je takođe bio razodeven. Poslužili ste veliku staklenu teglu. Napunjen vodom i izložen mrazu. I tako da svi stanovnici vide kako se komsomolac smrzava u ledenoj vodi prekrivenoj ledom. Kakav je to užas.
  Tako je bilo u Velikom otadžbinskom ratu, evo nešto slično, ima i sada.
  Svetlana puca na Kineze, sećajući se tog rata, i šapuće:
  - Fašizam neće proći! Slava Rusiji!
  Natasha takođe puca. Vrlo precizno baca bombu bosom nogom i viče:
  - Nemojmo ležati pod Mao Cedungom!
  Zoya svečanim tonom potvrđuje:
  - Nikada nećemo leći!
  I takođe otvara vatru.
  I bosa noga baca granatu.
  Aurora puca. Suočavanje s Maovim trupama i vrištanje.
  - Slava ruskim bogovima!
  I opet baca bombu bosom nogom.
  I Svetlana šutira veoma precizno. I vrišti:
  - U ime života na Zemlji!
  I opet baca granatu bosom nogom vrlo precizno.
  A Kinezi ostaju bez para.
  Ali sve više i više novih snaga ulazi u bitku. I neprijatelj dolazi ponovo.
  Nataša se nasmešila. A onda je potonula. Sjetio sam se kako su Kinezi uhvatili dva pionira od oko dvanaest godina. Dečacima su strgnuli odeću i vezali im ruke žicom i gole i bosonoge odvezli na veliku hladnoću. Potom su ih protjerali kroz snijeg, pa opet u kolibu. Vozili su se dok se njihova pratnja nije smrzla. Pionirima nije bilo prijatno, ali su izdržali. Momci su prilično jaki.
  Tada, vidjevši da mraz ne nosi pionire, Kinez Mao je počeo da spaljuje djecu vatrom. I u tome su uspjeli. Kada je dželat stavio usijano gvožđe na dečakova gola prsa, dečak je uzviknuo:
  Živeo Staljin!
  Zatim su široke metalne trake, crvene od vrućine, nanesene na dječakove gole, otvrdnute tabane. Žena dželat je sa velikim zadovoljstvom udisala kroz nozdrve miris pečenog mesa. Pionir je ponovo viknuo:
  - Podignite crvene zastave nad Pekingom!
  I pokazao jezik. Zatim su Kinezi usijanim kleštima izvukli skrotum. Pionir je umro od šoka bola.
  Da, tako su Kinezi na okupiranim teritorijama uspostavili novi poredak.
  Ponašali su se grubo i okrutno. I mučenje je bilo konstantno.
  Nataša ponovo baca bombu bosom nogom. Razbacuje Kineze i cvrkuće:
  - Neka bude raj na zemlji! Raj komunizma, u kojem cvjeta zemlja Sovjeta!
  Zoja takođe baca granatu golim prstima i cvrkuće:
  - I slava će doći na zemlju!
  Nakon toga, djevojka se vrlo dobro okreće. Nokautira protivnike. I ponovo pokazuje zube.
  A onda Augustin puca. Nokautira Kineze i škripi:
  - Za domovinu! Za Brežnjeva!
  I opet je bacila šipak bosom nogom, raspršila Kineze. Snažno pobijediti ratnike.
  Ne iznevjeri neprijatelja.
  Svetlana takođe baca bombu bosom nogom. Boji kineski i škripi:
  - Slava našim Ruskinjama!
  I kako se ratnici smiju. Na kraju krajeva, one su takve ljepotice da se, zapravo, mogu staviti u konkurenciju: Gospođa Univerzum. Njihove grudi su tako pune i čvrste u isto vrijeme. Zato vole da imaju seks sa muškarcima. To ih zaista uzbuđuje.
  Samo vrlo brojni neprijatelji pritiskaju SSSR.
  Devojke su se omesti i počele da uništavaju Kineze.
  Oni mlatiti Maoove vojnike koji su bili pod pritiskom. I odbiti takav mahnit i pakleni napad.
  Nataša je pevala, prekidajući bijesne Kineze;
  - Devojke u velikoj potrebi! Gdje si vlasnik gdje!
  Da, više od sedamnaest godina nije bilo Staljina i nije postalo bolje. Naprotiv, Kinezi pritiskaju Crvenu sovjetsku armiju.
  Zoya je tvitovala:
  - Neka naša domovina bude na svemirskim putevima!
  I bosom nogom će lansirati limun. Takva je djevojka hrta.
  Augustin je pucao na neprijatelja, siktao;
  - Staljin, Staljin, Staljin! Hoćemo Staljina!
  I baciće granatu bosom nogom.
  Svetlana, snimajući, nastavlja:
  - Da nas ne slome, dižite gospodara sa Zemlje!
  I opet poleti granata koju je bacila bosa noga djevojke.
  Natasha je pokosila nekoliko redaka i rekla:
  - I slomiti Adolfa!
  Zoja je cvrkutala, bosom nogom bacila granatu na Kineze i rastrgala ih:
  - Požuri Mao!
  Avgustin, koseći žute borce, složi se:
  Da Mao! Ipak, Nijemaca nije bilo toliko!
  Svetlana se složila sa ovim:
  - Kineza ima skoro milijardu! I nije ih tako lako ubiti!
  Djevojke još uvijek nisu odustale od prilike da savladaju Kineskinje. 30. juna 1970. godine borbe su bile u punom jeku. Mao Zedong je računao na iscrpljenost SSSR-a.
  A šta je sa mrtvim Kinezima? Bebe se još rađaju! Biće neophodno i poligamija će biti uvedena. Uostalom, Kinezi su i dalje ateisti. Konfucijanizam je više filozofija nego religija, a komunizam promoviše ateizam.
  U isto vrijeme, Maovi vojnici su pokušali odsjeći od svojih baza sovjetske trupe koje nisu imale vremena da se povuku preko Amura. U čemu su, između ostalog, čak i neznatno uspjeli.
  Ali Crvena armija i dobrovoljci iz DDR-a učestvuju u kontranapadu. Iskoristivši prednost u kvaliteti i broju vozila, sovjetske trupe i njihov saveznik ubadaju Kineze.
  Gerda i njena tenkovska posada, kao i uvijek, su na čelu napada.
  Djevojke u gaćama i bose. Pucaju se i tuku.
  Postoje dva automobila za četiri ratnika. Kompaktan i veoma udoban, piramidalni.
  Gerda, golim nožnim prstima, pritiska džojstik i puca. I pogađa prilično dobro. Otkida kupolu kineskog tenka.
  onda kaže:
  - Ja sam terminator sa kosom boje snega!
  I bijesno se smije... Trza se kao lutka.
  Charlotte također puca. Vrlo prikladno pogađa i urla:
  - I veliki Rajh, rečeno nam je da ne zanosi!
  I bosom nogom, kako gurati.
  Njemice kao i uvijek na vrhu. One su besmrtne, vječne vještice koje su uvijek u igri. I za vreme Drugog svetskog rata su se borili i tako ostali zauvek mladi, jer su veštice. I sovjetske djevojke su se također borile u Velikom domovinskom ratu. I tamo su postali poznati, a sada se bore sa Kinom.
  Nataška puca, seče u redovima. I baca granatu bosom nogom, raspršujući neprijatelja:
  - Sve će biti super!
  Zoya se takođe ljutito okreće prema Kinezima. Pokosili su vojnike Mao Zedunga. I bacao limun bosim nogama.
  Djevojka je viknula:
  - To je hiper!
  Tada ga je uzeo i Avgustin i napao Maove trupe. A takođe je bacila smrtonosnu silu bosom nogom.
  Djevojka je cvrkutala:
  Hajde da razbijemo Hitlera!
  i izjavio:
  - Ne, Hitler je već mrtav - hajde da razbijemo Maoa!
  Tada je Svetlana uzela i golim prstima bacila smrtonosnu granatu. Djevojke su uzele i srušile Kineze, cvrkutale:
  - To je odlično!
  Natasha je agresivno primijetila:
  Mi smo super borci!
  I opet je bosom nogom bacila granatu. To je veoma lepo.
  Zoya je ovdje odradila odličan posao. Onda ga je bosa noga, veoma lepa devojka, bacila i razbila Kineza:
  - Bićemo veoma kul!
  Tada ga je vatrena djevojka Augustin uzela i vrlo lijepo golim nožnim prstima izvela bacanje, raspršila kineske vojnike na sve strane:
  Sve smo mi super devojke!
  Onda je Svetlana veoma lepa devojka, i to takva plavuša, sa bosim nogama koje sijaju granatama. I djevojka je uzela i otkotrljala Kineskinje, vrlo lijepu djevojku.
  Djevojka u gaćicama. I zagugutala je:
  - Devojke su drugačije! I veoma crvena!
  Devojke su generalno veoma cool, i uvek bose.
  Svetlana je, na primjer, cijelo vrijeme rata trčala bosa. A u četrdeset prvoj godini krenula je kroz šumu. Nije joj prvi put. U dječijoj, radnoj koloniji radila je bosa i u laganoj zatvorskoj haljini do mraza. Kasnije je djevojka čak trčala bosa po snijegu. Dakle, Augustin je bio u koloniji. Tamo su devojke mogle da rade gotovo gole na jakom sibirskom mrazu.
  I to ih nije uplašilo. I kako je dobro da devojke trče bosonoge kroz snežne nanose po snegu. I da je gole pete izgrizao mraz. Nije tako strašno. Goli tabani su prekriveni kurje okom, a devojke nisu povređene, od ledene kore.
  Tako su super. Bosonoge djevojke su trčale i radile sa sjekirama.
  Devojke su uradile veoma dobar posao.
  Djevojke su bile jako lude. Opet bacaju granate golim prstima.
  I razbiti kineske horde. Vrlo cool ratnici, moram reći.
  Djevojke bacaju bose noge na neprijatelja.
  Nataša veoma precizno šutira u Kineskinje.
  I razbio još jednog vojnika Maoa.
  Devojka je veoma lepa... I veoma bosa i lepa Nataša, veoma agresivna.
  Ali za djevojku, morate napisati svoju zanimljivost.
  Ovdje je Natasha razgovarala sa ovim. Tačnije, napisala je priču.
  I ovdje je zanimljivo nakon početnih uspjeha da su se ruske trupe Nikolajevog carstva uhvatile u koštac sa Hindenburgom. I razbili su ga od čega je carsko carstvo porazilo Njemačku i nije bilo revolucije.
  Ovdje su Oleg Rybachenko i Margaret Magnitnaya počeli da se bore već na sovjetskoj teritoriji s Kinom.
  Dječak i djevojčica slomili su Kineze.
  Oleg Rybačenko je izgledao kao dečak od jedanaest ili dvanaest godina. I slomio Maove vojnike. Ili oni koji izgledaju kao horda Džingis-kana.
  Dječak je bacio bosu nogu na Kineze. Slomljen i pobedio.
  I okrenuo se.
  A Margarita je vrlo snažno tukla Maove pomalo nagnute trupe.
  I slomio Kineze. I djevojka se jako lijepo borila.
  I jako je lijepo bacila bosu nogu. I slomio neprijatelja.
  Margarita je vrlo teško natopila Kineze.
  Maove trupe su napredovale veoma agresivno.
  Margarita, jako slomila protivnika.
  Bose noge devojke su veoma lepo slomile kičmu Kajzerima.
  Devojke su tako agresivne.
  A bataljon prati momke, odnosno dječji par Olega i Margaritu. Devojke u gaćicama, i veoma lepe. Napadaju Kineze, i to vrlo revno.
  Tresu im se gole grudi sa rubin bradavicama. A devojke se bore pod velikim pritiskom. Oni slamaju Kineze. I komunističke, crvene trupe Maoa pokleknu.
  A sada Kinezi počinju da se povlače.
  Veronika golim prstima baca granatu. Zgnječila je vojnike i zacvilila:
  - Ljubav je život!
  Viktorija je dobro ciljala. Odsjekla je protivnike. I bacila granatu bosim nogama.
  A onda je cvrkutala:
  - Proslavljena je naša domovina!
  Ovde je Juliana veoma lepa devojka, i generalova žena, dok uzima i baca granatu i guguće:
  - Genijalni ekspres!
  A onda i crvenokosa Ana. Devojka je tako cool i neobicna. Zdrobio Kineze, natopio ih. I bosih nogu poletjela je granata. I razbacani protivnici.
  Zatim je cvrkutala:
  - Sveta Rusija cara Nikolaja II!
  I onda sam to ispravio:
  - Tačnije, car Leonida!
  A djevojka namiguje svojim safirnim očima. I ogolio svoje očnjake.
  A onda Olimpijada: djevojka heroja bosim nogama lansira čitavu gomilu granata.
  I raširila se na sve strane riječna krv sa Maovim trupama.
  Uostalom, bataljon golonogih djevojaka, u kratkim hlačama, prednjači u napadu i nokautira Kineze.
  Djevojke pucaju vrlo precizno, ali ne trpe gubitke. Kada je devojka gola i nosi samo gaćice, ona je praktično neranjiva. I izuzetno ga je teško dobiti.
  Dakle, Kinezi ne udaraju djevojke, ni granatom, ni metkom, ni krhotinom. Pa šta? Borba je borba!
  Veronika puca u sebe. Udara neprijatelja, i baca granatu bosom nogom, i cvrkuće:
  - Biće to veoma kul igra!
  A Viktorija je ratnik-zapovednik. Dok trese golim grudima i emituje privid munje svojim grimiznim bradavicama. A onda bosa noga baca granatu.
  Razbija redove protivnika.
  Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam superdevojka!
  I pokazuje zube.
  I onda Julian. Takođe devojka retke lepote. Kako se nabija na Kineze. Tačnije, ne od strane Kineza, nego od Maoovih trupa, koje, inače, ratuju sa Rusijom, tačnije sa SSSR-om.
  A na tronu je car Leonid Brežnjev, kako ga zovu, Iljič II, koji je postao car SSSR-a. I super je složiti se. I sjever Kine, Mongolija, Sjeverna Koreja, već ruski saveznici, također su na udaru Maoovog carstva.
  Juliana je bosom nogom bacila granatu i cvrkutala:
  - Neka je Leonid u Rusiji - svetlost!
  Namignula je svojim safirnim očima.
  A onda se Anna, crvenokosa zvijer, svađa. I šutira izuzetno dobro.
  I pokazavši zube kaže:
  - Neka bude kraljevski raj na planeti!
  I Olimpijada je lansirala limun bosom nogom. Raspršio protivnike i zacvilio:
  -Slava caru i otadžbini i komunističkoj partiji!
  Kineski tenkovi i pješadija uspjeli su zauzeti zavoj Amura i okrenuli se prema sjeverozapadu, nastavljajući se kretati duž rijeke. Kinesko napredovanje bilo je relativno uspješno.
  Sama konfiguracija fronta im je išla u prilog i bilo je teško prebaciti pojačanje za Crvenu armiju pod kineskim bombama.
  Ali SSSR je bio tehnološki jači od bezbrojne vojske Maoa, koji je u vojsku mobilisao čak i dvanaestogodišnje dječake.
  Osim toga, disk avioni Njemačke Demokratske Republike, koji su potpuno neranjivi, pokazali su se kao vrlo efikasno oružje, a kineske automobile su nabijali laminarnim mlazom.
  Bio je posebno efikasan zbog ogromne brzine letećih tanjira. Koja bi mogla sustići skoro svaki kineski avion.
  Prelijepe djevojke Gertrude i Eva lovile su kineske automobile na takvoj disketi.
  Konkretno, napali su dva lovca prepisana sa sovjetskih po licenci MIG-15 i bukvalno ih spljoštili.
  To su devojke, one ne stoje po strani.
  Gertruda je golim prstima pritisnula dugme džojstika i cvrkutala:
  - Nemački bogovi su najmoćniji na svetu!
  Eva je također kontrolirala džojstik golim nožnim prstima i, pokazujući zube, urlala:
  Potopićemo sve neprijatelje u toalet!
  Devojka je i dalje stvar. Ovdje sam uzeo, na primjer, pionira. Otkinula je dječakovu odjeću i pričvrstila je žicom za jasiku. Zatim je počela da kauterizira tijelo kineskog pionira užarenim žaračem na lomači. Počelo je sa stomakom, a zatim prešlo na grudi. Nije zanemario dječakove okrugle štikle.
  Kada se žarač ohladio, djevojka ga je ponovo zagrijala, a Gertruda je povratila grančice.
  Onda su se presvukli, a pionirku je spržio njen partner. Plavokosa terminatorica Gertruda takođe je pekla dječakove obraze. Ukratko, kod kineskog pionira nije ostala niti jedna cijela traka kože.
  Zatim su uzeli i zapalili veliku vatru, popaprili dječaka, posolili ga i počeli jesti.
  Meso je sočno, nemasno.
  Eva je, proždirajući dječaka, primijetila:
  - Na takvoj hrani nećete dobiti dodatne kalorije.
  Gertruda se, oblizujući prste, složila:
  Da, to je kvalitetno meso. Dječak je mršav, žilav, mršav. Ovo je lijepo za jesti.
  Djevojčice su rado jele kineskog pionira. Prišla su još dva Nemca. Pridružio se gozbi. Doslovni kanibalizam. I tako ukusno, sa začinima za jelo dječaka iz Kine.
  Jedna od Njemica, Frida, primijetila je:
  - Nekako smo skuvali trudnicu. A onda su pojeli bebu u materici. Tako je ukusno!
  A djevojke su prasnule u smijeh. Mučenje i kanibalizam je cool!
  Oni jednostavno, bez ikakvih predrasuda, odsjeku nešto kineskom dječaku, a svaki odgrize po komadić.
  Nakon toga, ratnici su pili i vino - pomiješano sa avijacijskim alkoholom. Jeli su sočno meso.
  Zatim su ratnici malo zaplesali. Zatim je došlo još nekoliko ljepotica u istim gaćicama. Počeli su da jedu dečaka. Isjekli su njegovo malo srce na nekoliko komada. I oni su jeli.
  Onda su ga uzeli i bosi trčali po ugljevlju. Oni su skakali, skakali su. Zatim su odjurili do najbližeg dijela. Tamo su napali muškarce, parili se s njima kao životinje. I bilo je sjajno.
  Ženke su tako agresivne.
  A sada dvije djevojke jure kineske avione. Nabijaju Tu-4, uzrokujući eksploziju bombi u njegovom trbuhu. I svi ne prestaju da se smeju. Divne devojke.
  I kako golim prstima pritiskaju dugmad džojstika. Tako šarmantne ljepotice. Imaju moć ljutnje i plamen strasti. A gole devojke daju poverenje u pobedu.
  Loše devojke zaista obaraju kineske avione.
  Gertruda je sa osmehom upitala Evu:
  - Mislite li da je Biblija Božja riječ?
  Devojka je uz smeh odgovorila:
  - Ne!
  Gertrude je upitala sa očiglednim iznenađenjem:
  - I zašto?
  Eva je odlučno rekla:
  - Zato što je nebo čvrsto! Kao ogledalo!
  I devojke su se smejale. Izgledalo je izuzetno smiješno. Oborio još par kineskih aviona.
  Gertruda je logično primijetila:
  Ali ipak, postoji Bog!
  Eva se složila:
  - Tu je Adolf Hitler i njegov prorok!
  I opet su ratnici prasnuli u smijeh. Tako su zabavne i uopšte nisu glupe.
  I vole da se svađaju. Oh, i silovanje muškaraca takođe. Ovo je njihov moto....
  Gertruda, obarajući kineski avion, zacvilila je:
  - Moja domovina! Ubiću sve za tebe!
  Eva sa cerekom zuba potvrdi:
  - I ja isto!
  I zablista sa safirnim očima. Ovi ratnici su cool. I uopšte nije glup.
  Ili možda loše... I veoma okrutno. Ovdje su mučili ženu od tridesetak i njenog sina od oko dvanaest godina - čak ni pionira.
  Obojicu su objesili na stalak. I vatra se palila pod bosim nogama. Štaviše, tako da možete ublažiti vrućinu, ali će vaš rođak sići do vatre.
  Ili će se dječaku spržiti pete, a onda i djevojčicama.
  A žena je povređena i psihički i fizički. Zapaljene su i majčine grudi.
  Da, bili su teško mučeni. Djevojke vole vatru.
  Na primjer, dječaci vole da muče. Čak i potpuno nevini.
  Samo ih zapalite...
  Ili umočen u kiselinu... Drugi način mučenja. Išičite pionira užarenom žicom, a zatim ga namažite stajnjakom. Ovo je i bolno i ponižavajuće.
  Pioniri su također posuti korbitom i krečom. Pa, ove đavole-terminatorke.
  Eva je udarila u tri kineska automobila i primijetila:
  - Evo mučimo ljude... I to je kul!
  Gertruda je, pokazujući zube, rekla:
  - Posebno je lepo mučiti dečaka!
  Eva se složila:
  - Jako lijepo! Ali takođe je dobro mučiti devojku!
  Ratnici su bili tako sretni ovdje.
  Gertruda je srušila četiri kineska aviona i zaškripala:
  - I biće nam super!
  I pokazala je svoj jezik.
  Djevojke su općenito tako lijepe po izgledu i bijesne iznutra. Jedna od tortura koje su ljepotice koristile bila je. Ovdje, na primjer, okačite pionira za noge na plafon i pričvrstite mu lanac na ruke. I dobijete struju. Pionir ga mora podići uz pomoć prese. Da se mišići ne lome.
  A onda nema dovoljno snage i opet bije strujom.
  Devojke su takođe volele kada dečaci vrte volan. Malo su usporili kretanje, pa su tučeni strujom. Vrlo impresivno.
  Eva se pitala:
  -Da li đavo postoji?
  Gertruda je odgovorila sa smiješkom:
  - U svakom slučaju - đavola - to smo mi!
  I obojica su krali kako hoće. I lica će se pokazati.
  I obojica su krali kako hoće. I lica će se pokazati.
  Na letećim tanjirima, Kinezi se temeljito mlaću. Međutim, ovo je samo početak. Nebesko Carstvo je jako i ima puno vojnika. I penju se kao đavoli iz grobova.
  Ana obara još jedan kineski auto na nebu i namiguje u vazduh. Kažu da vi ratnici Nebeskog Carstva nećete izgledati malo.
  Julian se slaže sa ovim. Odsiječe zastarjelu mašinu države Mao, i cereći se, urla:
  - Domovina i vojska su dva stuba,
  Na kome počiva planeta...
  Zaštitićemo te svojim grudima,
  Tvoju vojsku pjeva sav narod!
  Kinezi nastavljaju da se penju i penju. Imaju preveliku, u to vreme skoro milijardu stanovnika, i mogu da bombarduju sovjetske položaje leševima. I ne poznaju sumnje i kajanja. A broj leševa im nije bitan.
  Kotrljaju se kao beskrajna lavina.
  Evo mitraljeza Nataša. Pucaju na Kineze koji su napredovali. Pokosila je jednu liniju mecima. Onda još jedan... Kinezi padaju. Mnogi od njih su uglavnom dječaci, a ja napadam bos. Umiru sa osmehom na usnama. Mao Cedong je pokrenuo brutalni rat. Želeo je slavu i rekorde. A milioni kineskih vojnika su već poginuli. I penji se u bitku sve više i više dijelova.
  Natasha golim prstima baca bombu i cvrkuće:
  - Slava zemlji komunizma!
  Zoja, pucajući na žute ratnike, sa osmehom kaže:
  - Ali Kina je i zemlja kojom vladaju komunisti!
  Natasha je odgovorila:
  - Oni imaju samo karikaturu komunizma!
  Avgustin, pucajući u žute vojnike, logično je primijetio:
  - Ne u ime slučaja, već u suštini!
  A crvenokosa djevojka je golim prstima bacila granatu, smrtonosnu silu.
  Svetlana je primetila dok je kosila Maove trupe:
  - Da, suština je ponekad važnija od formalnog naziva!
  I nekoliko desetina Kineza je palo, pokošeno njenim rafalom.
  Nataša je potvrdila pucanjem u Kineze:
  - Da, tako je... Samo sada, ne ponekad, nego uvek!
  Devojke su se smejale. Borili su se protiv horde koja ih je pritiskala. Kao ruski ratnici koji su se borili sa nebrojenom vojskom Džingis-kana. I zaista, Rusija je pobedila.
  Zoja je ponovo bacila bombu golim prstima. Njime je pocepala desetak kineskih vojnika i pevala:
  U pobjedi besmrtnih ideja komunizma,
  Vidimo budućnost naše zemlje...
  Zdrobićemo horde zlog fašizma u prah,
  Porazite tokove beskrajne horde!
  Avgustin, pucajući na Kineze i ubijajući ih na desetine, pa čak i stotine, primetio je sa osmehom:
  - Bolje ne bezgranična, nego bezgranična horda!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Da, verovatno je mnogo bolje!
  Djevojke su se junački borile, a njihova volja je u šaci.
  A moć razbijanja je u golim nožnim prstima. I toliko borbene strasti u njima.
  Elizabeth se na tenk bori kao čudovište.
  Djevojka, pucajući i pritiskajući golim prstima dugmad džojstika, kaže:
  - S nama je veličina SSSR-a!
  Catherine, pucajući na Kineze, napominje:
  - Ovde smo kao Staljinovi sokoli!
  Elena, snimajući, napomenula je:
  - Leonid Iljič i dalje nije isti!
  Catherine je razbila kineski tenk i zahihotala:
  - Fedot, ali ne onaj!
  Elena je ispalila rafal iz mitraljeza, koseći napredovanje pešadije Maove države i zacvilila:
  - Naša ploča će biti na vrhu!
  Eufrazija je ispravila:
  - Ne vladaj, nego bitka!
  Elizabeth je vrlo precizno ispalila projektil i primijetila:
  I dalje ćemo pobijediti!
  A devojke su uglas pevale:
  Ali nema jačeg ruskog duha
  Iz ruševina nas samih oživećemo....
  Ratnik svjetla uskoro uzmi mač
  Ostaćemo i ponovo pobediti!
  
  Otvorili smo planetu za narode,
  Put u svemir, u nepoznate svjetove...
  Opjevana su junačka djela,
  Da zauvijek izbrišem ožiljak smrti!
  Herojski su se borile i djevojke iz DDR-a.
  Gerda i Charlotte u usijanom tenku, potpuno gole u šortsama, potukle su se. Kineski tenkovi su krenuli u kontranapad.
  Gerda je pucala na kineski auto i slomila oklop. Uzela je i zapevala:
  - Ja sam đavolja ćerka!
  Charlotte je probila zaštitu kopiranu sa sovjetskog T-54, ali sa Kinezima u posadi, i dodala:
  - Mogu sve da savladam!
  Nemački top visokog pritiska je veoma efikasno oružje. Sposoban je za prodor sa velike udaljenosti i nadmašuje kineski 100mm na T-54. Štaviše, ruski automobili ne prodiru u najnoviji njemački KAG-50 U, ni pod kojim uglom. Samo Isa od najtežih modela može uzrokovati probleme Fritzu. Ali činjenica je da takvih kineskih Iss ima vrlo malo, a bazirana mašina je T-54. I ne možete se protiviti tome.
  Gerda pritišće dugmad džojstika svojim golim prstima gracioznih nogu. Udara kineski auto iz daljine i škripi:
  - Ja sam kralj taj Supermen!
  I ratnik pokazuje dug, ružičasti jezik.
  Charlotte također puca. I vrlo prikladno. I puca u sebe, s bijesom velikog pantera.
  I takođe pritiska dugme džojstika golim prstima.
  I zviždi u sebi:
  - Ja sam veliki borac super klase!
  Dalje, Gerda već puca. Hladnokrvna plavuša. Iako je i sama žena temperamentna. Na primjer, razapela je kineskog komsomolca na boru. I sama je zabijala eksere u ruke i stopala. Zapalila je gola grudi, a potom usijanim kleštima slomila nožne prste.
  A sada Gerda urla:
  - Mi smo bijeli vukovi i ne znamo milosti ni za koga!
  I opet, lepotica šutira veoma precizno. I udara neprijatelja. Tako divna plavuša. Uskoro ona to neće učiniti. Opet je kineski auto probio iz daljine. U stanju da pogodi. A dve stotine milimetara oklopa je neće zaustaviti.
  Charlotte također puca i škripi:
  - Ja sam visoki kralj! Slomim vas sve!
  I golim prstima pritiska dugme džojstika. Crvenokosi đavo je jučer mučio kineskog pionira. Ona je dječaka tukla grozdovima koprive. Zatim sam plikove posula solju. Zatim je izvadila upaljač. Crveni plamen grabežljivo je lizao djetetovu petu. Evo crvenokose! Kako je odvratna. Samo paklena životinja, koja sve muči bez imalo sažaljenja i slabosti!
  Kineske trupe su se nastavile šuljati, kao da iz vulkana Krakatoa izbija mlaz silovite lave.
  Natasha je pokušala da napiše memoare. I bilo joj je zanimljivo i smiješno. Rat je sada u svojoj drugoj godini i postao je historija. A ovo je ozbiljno.
  Ali i Veliki Domovinski rat bio je dug i težak. A u njemu su i djevojke trčale bose.
  I kako bi bilo dobro da ovog rata nema. Pa, recimo da je Hitler nastavio da se bori na Zapadu... I što je najvažnije, bez mnogo uspeha. Iako osvajanje Afrike i Azije do Indije za Nijemce nije problem. Od 150 divizija dodijeljenih za napad na SSSR, polovina bi bila dovoljna za zauzimanje svih britanskih kolonija.
  ali dvoje djece sa planete Zemlje je slijedilo.
  Natašu i njen tim je od pisanja odvratio još jedan napad kineske pešadije. Maove trupe su ne samo njihove, već i Afrikanci i Arapi unajmljeni za novac u borbu. Došlo je do brutalne pljačke.
  Ratnici sami vode vatru. Oni su hladnokrvni i proračunati.
  Nataša je golim prstima bacila granatu. Plaćenici su se raspršili na sve strane.
  Natasha je prosiktala:
  - Kod nas se može ostvariti sve nemoguće!
  I Zoja je golim nožnim prstima pustila limun. Raspršila je Kineze i zacvilila:
  - Da, moja domovina je presveta!
  I djevojka je namignula.
  A onda je vatrena Avgustina bosom nogom podlegla Kinezima. Rasipa ih u različitim i veoma udaljenim pravcima. I cvrkuće:
  - Ja sam znanje smrti!
  A Svetlana je poslala granatu golom petom. Kinezi lete na sve strane. Oni ginu bez ikakve nade u i najmanji spas. I kako su devojke graciozne.
  Svetlana se okrenula i zapjevala:
  - Evo moje nove borbe! idem sa tobom!
  Ovdje se moćni kineski tenk penje kroz ruševine. U ovom slučaju MAG-100. Takvo čudovište nije tako lako probiti. Ali Ruskinje su spremne za takvu bitku.
  I vrlo prikladno su tukli iz baze. Kinezi su imali bure, pa su ga uzeli i zgužvali. Općenito je divno.
  Natasha je agresivno zarežala:
  - Neka bude raj na zemlji!
  I opet granata bačena njenom bosom nogom poleti. Ovaj smrtonosni dar uništenja.
  A onda će Zoja uzeti i prebiti Kineze. Kako ih je bacala i zgnječila. I to vrlo ratoborna.
  I golim prstima, kako zakucati šipak. I Kinezima je to u rogovima.
  A Avgustin takođe udara na Maove trupe. A njena gola peta je, kao i uvek, u poslu.
  Rasturila je Kineze kao žohare po uglovima. I zagugutala je:
  - Ja sam crvenokosa!
  A onda i Svetlana, dok je uzima, i pobjeđuje trupe Nebeskog carstva. Raspada se u krvavo mljeveno meso, i škripi od divljeg bijesa:
  - Ja sam nemilosrdna devojka!
  Nataša se okreće. Granata bačena bosom nogom leti. Obara Kineze i raspršuje protivnike.
  Onda zaglušno zaurla:
  - Ja sam plavuša koja će sve uništiti!
  Zoya je također na vrlo originalan način primijetila, koseći Kineze:
  - I medene plavuše su cool.
  I granata poleti s bose noge, i zgnječi sve.
  A onda Augustin puca. I veoma tačan. Obara Kineza i cvrkuće na vrh svojih pluća:
  - Ja sam super devojka.
  I goli prsti na nogama također vrlo prikladno bacaju granatu.
  Tako Svetlana lansira svoju odjeću. Ovom linijom rastrgao Kineze na komade. I cvrkutala:
  - Ja sam znamenje Svete Otadžbine!
  I opet se limun baca bosom nogom.
  Devojke se žestoko bore. Bore se kao pravi heroji. Oni su puni nepobedivosti.
  Nataška se otpušta i puni vojsku plaćenika olovom. I ne boji se tenkova ili projektila.
  Iako balističke bojeve glave lete ovdje. Da, tako bijesan, i očajan, sposoban za sve!
  A granata leti sa bose noge. A zajedno s tim, nastaje destrukcija i uništenje.
  Zoya se također okreće. Kosi ratnike Maoovog carstva. Ogoli zube koji su boje bisera i smeje se:
  - Imam damu koja radi super!
  A njeni osmehi zubi su jednostavno smrtonosni.
  A Augustin također uništava neprijatelja. I kosi bez problema. I goli prsti lansiraju novu granatu.
  A devojka se smeje:
  - Sve ću vas pojesti!
  A onda Svetlana očajnički puca. I izuzetno je energičan. Pokošeni protivnici. I vrlo dobro nišana granata, sa smrtonosnim punjenjem, lansirana je bosom nogom.
  Djevojka urla:
  - Fašisti Kineska smrt zmaja!
  I opet osmeh. Četiri devojke očigledno nikada neće pokleknuti.
  Ponekad Crvena armija prelazi u kontraofanzivu. Hrabro i hrabro se bore protiv žena ratnica iz DDR-a
  Konkretno, Gerd i Charlotte su ostali da zatvore kotao nad kineskim trupama - samo dvadeset kilometara.
  A devojke se upucavaju... Neverovatne su i veoma mišićave. Njihova tijela su jednostavno vrhunski gušt i snaga.
  Ali duše su crne... Kao ugalj ili još gore.
  Evo, na primjer, Gerda je uzela i smislila novo mučenje. Četiri dječaka iz Kine vezana su žicom za čelični šiljak i spojena na generator. Što se točak brže okreće, struja slabi. I što sporije, to jače.
  Nasilno ponašanje kod Gerde. Momci, obliveni znojem, trče, guraju volan.
  A Njemice iz korpe bacaju ugalj pod bose noge. Nasilničko ponašanje kod djevojčica - ništa ne govori. I veoma okrutno.
  Gerda, međutim, i sama voli trčati po vrućem uglju.
  Ovdje je zapucala na kineski tenk, srušila kupolu i rekla, mesožderski se smijući Charlotte:
  - Evo moje imenjakinje iz "Snježne kraljice" velike sike.
  Charlotte se zahihotala. Ona je takođe udarila kineski tenk i pitala:
  - I zašto?
  Plavokosi terminator je odgovorio:
  - Tražila je vagon i par cipela, kako bi opet krenula da traži brata Kaija po svijetu. Šta fali hodanju bosi?
  Charlotte je ponovo udarila sovjetske tenkove i odgovorila:
  - To je u redu! Djevojčica je već navikla da hoda bosa i po laganom evropskom mrazu. Mogao je preživjeti tranziciju. Hodala je bosa po snijegu i nikad nije kihnula!
  Gerda se nasmijala i primijetila:
  - Da, i hodala je bosa dosta dugo, pošto je obišla pola svijeta. Nisu cipele za devojku veliki luksuz.
  A plavuša se nasmijala. Zimi su radili ovakve eksperimente. Vozili su se bosi, i gotovo goli, dječak i djevojčica kroz mraz. Prvih deset minuta i u toplu kuću. Zatim dvadeset minuta i pet odmarajte na toplom. I onda pola sata, pa sat vremena. I tako cijelu noć.
  Noge djece su otečene od hladnoće. Ali momci su prilično okorjeli, na cipele su se navikli samo po hladnom vremenu.
  A onda su bosonogi pioniri otjerani preko uglja. Iako su dječje pete ogrubile, žive su i izgorele kao i obično. Šta se dalje dogodilo sa zarobljenicima Gerda se nije sjećala. Otišla je da se bori. U svakom slučaju, njih četvorica nisu obuli cipele još od četrdeset prve godine, kada su počeli da se bore u pustinji, u Rommelovoj vojsci. Ovo su najkul devojke.
  Ovdje je Natasha bila prisiljena prekinuti. Ima problema iznad krova.
  Kinezi ponovo napadaju. Djevojke susreću Maove ratnike dobro nišanim udarcima, nokautirajući protivnike.
  I bacaju granate bosim nogama.
  Međutim, ratnici su smislili nešto drugo. Evo uzeli su, na primjer, i priključili struju. I udarili su Kineze električnim pražnjenjima. I samim djevojkama su se spržile pete.
  Potpetice devojaka su tako okrugle, roze, veoma prijatne za gledanje i dodir.
  Kineske i strane plaćeničke divizije bile su toliko uplašene da su se povukle...
  Nataša je, oblizujući usne, primetila:
  - Hvala Bogu Svarog!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Ovo je zaista veliki Bog! Ali Isus je takođe veliki Bog! Dakle, budućnost je naša!
  A djevojke su jedna drugoj namigivale.
  Avgustin je pokazala zube i predložila:
  - Hoćemo li nešto da popijemo? Na primjer, dobro vino koje se pjeni od kvasca!
  Svetlana je oduševljeno pokupila:
  - To je to! Vino sa začinima! Tako dobro sagorijeva masti!
  Natasha se nasmijala.
  Nemamo masti! Mi smo generalno ratnici sa telima poput livenog čelika!
  Zoya je uzviknula:
  - Onda će nam pobeda sigurno stići!
  Augustin se s ovim sto posto složio:
  - Sigurno ćemo imati sreće! Iako rat traje već petnaesti mjesec!
  Nataša je zakolutala očima i zacvilila:
  - To je užas!
  I devojke su se sinhrono prekrstile.
  A ovo se dogodilo na drugom mjestu.
  Ratnice su se borile protiv napredovanja nadmoćnijih snaga Kineza. Natasha je, kao i uvek, na vrhuncu.
  Ovdje je Natasha ponovo morala stati. Ponovo su se popeli, kao žaba da previja Kineze. Djevojke su ih dočekale snažnim udarcima.
  Preciznim i naciljanim hicima Kinezi su pometeni, a potom i bacanjima granata bosih nogu.
  Devojke su se žestoko borile.
  Ali borba je bila veoma teška. Jednom od pionira je raznesena glava. Ali Nataška je poljubila dječaka u usne i zacvilila:
  - Bićete u Iriji u srcu Roda!
  I opet kako baca bombu bosom nogom. Kineski tenk se prevrće. A valjci joj se uplašeno vrte, uz zveckanje i metal.
  Sve ide jako dobro.
  Djevojke, ovo su izvanredne atletičarke i ratnice. Ako se već svađaju, onda se ništa ne može porediti sa njima.
  Zoja takođe baca bombu bosom nogom i kaže:
  - Bijela Rusija se neće pognuti pod Kinezima!
  Augustin također puca, govoreći s pomamnim bijesom:
  - Ja sam ratnik koji se nikad ne savija! A čak ni podmukli sotona neće nagnuti svetu Rusiju!
  I goli zubi vatrenog ratnika blistaju poput velikih bisera.
  I Svetlana takođe puca. Briše Kineze, i otkriva svoje ništa manje krupne i agresivne zube:
  - Ne podležem maoizmu! Slava komunističkoj Rusiji!
  I sve četiri djevojke u horu uzviknu:
  - Slava novom poretku ruskih bogova Demijurga!
  I bosih nogu bacaće smrtonosne naboje! I super je!
  Avgust 1970. ... Kinezi su konačno uspjeli spojiti svoje pipke koji su napredovali i odsjekli one dijelove Crvene armije SSSR-a koji su se nalazili zapadno od Amura.
  Sovjetske trupe su se borile protiv Maovih trupa, sada u potpunom okruženju. Ali borili su se veoma hrabro.
  Čitav bataljon djevojaka odbijao je napade Kineza. Lijepe i zaobljene ratnice radije su se borile samo u gaćama.
  I to im je dalo fantastična svojstva i vitalnost. A kakvi privlačni ratnici kad tresu gole grudi. A bradavice na grudima su tako grimizne i blistave.
  Djevojke se bore i odbijaju navalu žutokože pješadije. U kineskoj vojsci ima mnogo Afrikanaca. Bacite ih kao topovsko meso. I ima mnogo Indijanaca.
  Iako Indija jednostavno nije imala vremena zarobiti Kineze, neke od predstavnika ovog naroda opskrbljuju azijske trupe za klanje. Da ih spriječi da steknu nezavisnost.
  A Kinezi napreduju. Afrikanci i Arapi su napušteni... Borbe ključaju kao u nafti pod vatrom kolosalnih razmjera.
  Anñelika je vatrena devojka, a komandant bataljona, baca bombu bosom nogom i viče:
  - Ni korak nazad!
  Malvina, djevojka zlatne kose, pokupi:
  - Ne povlači se i ne odustaj!
  I baca bombu bosom nogom.
  Tada djevojka trese golim grudima.
  Vika i prekrasna Oksana, plava terminatorica. I baca limun golim prstima:
  - Nećemo dozvoliti neprijatelju u Staljingrad!
  Anđelika, treseći je gola, punim grudima kaže:
  - Naravno da nećemo!
  I opet poleti granata bačena golim prstima. Koji razbacuje protivnike.
  A onda je Akulina pucala iz baze. Takođe bosonoga djevojka plave kose.
  I golom petom šalje granatu. Kako raspršiti Kineze na sve strane.
  Devojka je govorila:
  - Neka bude svjetlost i raj!
  Oksana se okrenula i prosiktala, koseći žutopute borce:
  - Da, Rusija je poznata!
  I opet je bosom nogom bacila granatu. Plavuša mi je na pameti. Jednom su je Kinezi mučili. Djevojčici su uljem premazali bose tabane. A mangala je bila postavljena u daljini. Vatra je skoro dotakla devojčicine tabane sjajne od ulja.
  Oksana je bila jako povrijeđena, ali je stisnula zube i izdržala. Kinezi su pucali dvadeset minuta. Ostavili su plikove na tabanima. Išli su nedelju dana, a mučenje se ponovo nastavilo.
  Oksanu su svakog petka pržili na mangalu, a u ponedeljak su je tukli gumenim crevima, a u sredu su joj puštali struju kroz telo. Mučili su me tri puta sedmično. Štaviše, gotovo bez ostavljanja tragova na tijelu.
  Djevojčica je tako izdržala četiri mjeseca, ali Kinezima nije ništa rekla. Zatim je poslata u logor smrti. Ali na putu, Oksana je uspjela pobjeći.
  Naravno, njena mržnja prema Maovim trupama je velika. Kakva je vrsta torture korišćena protiv nje.
  Oksana je bosom nogom bacila granatu. Pomeo Kineze na sve strane. I setio sam se.
  Kada vatra liže gole tabane, čini se da ste umočeni u kipuću vodu. Bol je oštar i dugotrajan. Ulje ne peče kožu, a toplotu regulišu profesionalni dželati. I boli, jako boli.
  Oksana u ovom trenutku pokušava da zamisli nešto apstraktno.
  Kao da je princeza. I bila je zarobljena. I dovesti do izvršenja. Naravno, po snijegu morate hodati bosi. I pete se peku.
  Ali princeza hoda uzdignute glave. Ona ne odustaje i ne želi da odustane. Iako ima samo jednu poderanu kostrijet do bokova. A dobro oblikovano tijelo je jedva pokriveno. I stotine muškaraca i dječaka je gledaju i čak pokazuju jezik.
  Ali bosonoga princeza nije postiđena. Ide sebi, hoda ponosno napučenih grudi i čak pjeva;
  Oslikan prostor crnom sumornom svjetlošću,
  I čini se da su se zvijezde zamračile u svojim orbitama!
  Želim ljubav, kao odgovor čujem - ne,
  Srca zaljubljenih su razbijena u komadiće!
  
  Preklinjem te, prinče moj, dođi k meni,
  Isplakala sam okeane suza od tuge!
  Raskini sve lance predrasuda,
  Želim da kažeš ljudima istinu!
  
  Ljubav je važnija od dužnosti i kruna,
  Ako ti treba - izdaću otadžbinu!
  I staviću svog voljenog na tron,
  Uostalom, moj princ mi je draži od života!
  A onda se penje drvenim stepenicama do skele. Nakon hladnog, gorućeg snijega, njene bose noge doživljavaju blaženstvo od dodirivanja hrasta.
  Ogroman dželat, u crvenoj kapuljači, oštri sjekiru. Čelična oštrica blista na mraznom januarskom suncu. Prosjak, bosonoga princeza, polako se približava bloku za sjeckanje.
  Dželat je gleda i u njegovim očima čita se razočaranje. Nadao se da će kat dobiti bogatu haljinu i nakit princeze.
  Ali sva odjeća, obuća, nakit od augustovca su tokom racije potrgani i stavljeni na zajedničku gomilu.
  Princeza je tada htela da bude silovana. Ali sam kralj je to htio probati. I učini je svojom konkubinom. Ali ona je tako ugrizla napadača, i tako bolno pomerila svoje koleno do prepona, da je on zadugo izgubio sposobnost da bude muškarac.
  Zbog toga je princezu trebalo pogubiti. Gotovo se pomirila sa smrću, nadajući se da će pronaći sreću u drugom životu.
  Ali još je bilo rano.
  Glasnik je pročitao optužbu. Eto, šta nije pripisano princezi. I vradžbine, i vradžbine, i zavođenje paža, i ubistvo i huškanje na rat. Tek na samom kraju predočen joj je pokušaj napada na kralja.
  I hladno je ovako kako stojim polugola na hladnoći i vjetru. I želim da se sve to uskoro završi.
  Međutim, uzalud se nadala da će joj jednostavno odsjeći glavu. U presudi se navodi da će princeza umjesto humanog obezglavljivanja biti podvrgnuta javnoj torturi. I mučiće je dok ne umre.
  Dva pomoćnika dželata su skočila do princeze. Otkinuli su joj kostrijet i ostavili je potpuno golu. Nakon toga su joj zavrnuli ruke, povukli je na stalak. Počele su da se dižu više, a bose princezine noge bile su pričvršćene za blok. Oštro spustite, uvijajući zglobove. A onda su bičevi sa svih strana pali na mišićavo tijelo avgusta.
  Djevojka je jače stisnula zube.
  Da, Oksana ima razvijenu maštu. Ona to može zamisliti.
  A sada baca bombu bosom nogom. I razbacuje Kineze na sve strane, otkidajući im ruke i noge.
  Djevojka ima kolosalno ubrzanje i obim.
  A na kraju krajeva, bataljon djevojaka golih nogu i golih grudi je na vrhu!
  Oni nikada neće odustati i boriće se kao orlovi.
  Avgust je prošao pod masivnim granatiranjem kineske artiljerije. Maove trupe pokušale su dokrajčiti sovjetske jedinice odsječene iza Amura. I čak razviti ofanzivu na poluostrvu Kamčatka.
  Borbe su besnele, a crveni ratnici se nisu povlačili. A ako su Kinezi napredovali, onda po cijenu kolosalnih gubitaka. Međutim, dosadašnje bitke odvijale su se više pod diktatom Kineza. Išli su naprijed, ali polako. Habarovsk je pao, a Kinezi su dopuzali do Daleka. Pokušali su da napadnu i sa strane srednje Azije.
  Borbe su bile u punom jeku kod Alma-Ate. I tamo se jedan ženski bataljon borio protiv Maovih ratnika.
  Devojke, otkrivajući svoja mišićava tela, samo u gaćicama, odražavale su superiorne snage Kineskog carstva.
  Ratnica Ksenija se bori. Gotovo potpuno gola. Preplanuli, golih kolena udaraju o kamenje. Djevojka bosom nogom baca granatu i ubija Kineze. Ogoljuje zube.
  Okreće se, pokosi Maovog vojnika i kaže:
  - Ja sam ratnik koji je iznad tvoje agresije!
  Kul ratnik Vladlena takođe šutira veoma precizno.
  Prelepa devojka, poseci Kineze. I očajnički se opirući, ratnica je uzela i bacila limun bosom nogom.
  Razbila je Kineze na pocepane komade mesa.
  Tada je djevojka viknula:
  - Ja sam hrabra lepotica!
  Ksenija takođe baca granatu bosom nogom. I stavi Kineze pod same uši.
  Djevojke su generalno odlične ratnice. Tako su bistri i bijesni. Mišići im blistaju od napetosti.
  Ovdje je Alenka djevojka, skoro potpuno gola. Takođe goli prsti bacaju smrtonosni, štetni element. Kineze bacaju na sve strane.
  Devojka se ceri i smeje zaglušujuće, pokazujući jezik:
  - Ja sam zvezda po imenu Sunce!
  A ljepotica namiguje vrlo pametnim pogledom. Očajna ljepota i uzvišenost misli u njemu.
  Ksenija takođe ne spava. Baca granatu bosom nogom. I kao boce koje je oborio bicikl, mrtvi Kinezi lete na sve strane.
  Ksenija je već kapetan po činu.
  Sjeća se kako je Suvorov slomio Osmanlije. Nije obična devojka. Da, bilo je tako da su nadmoćnije snage Turske bile poražene.
  Ovdje opet leti granata bačena bosom nogom. A Kinezi ponovo umiru.
  Osmansko carstvo, uostalom, nakon oklevanja, nije stalo na stranu Trećeg Rajha u stvarnoj istoriji. Pa, stotine hiljada Turaka nije stradalo u ovom ratu kao rezultat. Do sada su Kinezi uspjeli zauzeti samo nekoliko gradova i opkoliti Alma-Atu. Ali tada je Crvena armija uspjela deblokirati glavni grad Kazahstana.
  U borbama se sovjetski tenkovi uglavnom bore s britanskim i američkim tenkovima prodanim Kini na kredit. Pa i kineski zastarjeli.
  Ovdje se nalazi čak i licencirani T-34.
  Evo Ksenije, koja zgodno baca granatu bosom nogom i izbija takav auto. Zatim je promrmljala:
  - U ime sovjetske tehnologije!
  I Vladlena se okrenula Turcima. Bacili su granatu bosom nogom i ubili Kineze.
  Devojke su veoma mrzovoljni.
  Evo, Barbara puca iz bazuke na kinesku licencu "Panther" -3. Devojka je takođe veoma lepa i samo u gaćicama.
  Vrlo seksi i glasnog izgleda.
  Dok se takva ljepota mlati, planine leševa se odjednom zbrajaju. Evo devojke.
  Zaista terminator od terminatora.
  A onda opet, golim prstima, kako pritiska i mlati. Kinezima je sto puta teže nego prije. A djevojka nastavlja pucati i mlatiti Kineze.
  Kinezi su odlučili da se osvete za sve izgubljene ratove sa Rusijom. Pa će biti pretučeni.
  Djevojke se peku i peku.
  Barbara bosa, urla:
  - Neka živi sjajni Staljin.
  Iako u dvorištu avgusta 1970., Staljin je već umro više od sedamnaest godina. Da, bez vođe SSSR-a, sav otpor je djelomično krenuo naopako. A ratna vatra bukti kapitalno.
  Evo devojke Marusije, veoma krupne i zdrave, svetloplave kose. Uzela ga je i bosih nogu poslala čitavu gomilu granata. Oborila je američki "paton" prodat Kinezima na kredit. I cvrkutala:
  - Da, za Rusiju komunizma!
  A njena odjeća se sastoji samo od gaćica. Cool cura. Tako žustro.
  A evo još jedne devojke Anastasije. Baca i smrtonosnu granatu, sa zašrafljenim paketom eksploziva. I oni dobijaju snažan udarac u lice Kineza.
  Anastasija cvrkuće i trese golim grudima:
  - Ja sam ratnik svetlosti!
  Ksenija bosom nogom lansira granatu. Tuče Kineze i cvrkuće na sve strane:
  - Pobedićemo! I nikada ne odustaj!
  Alenka potvrđuje, takođe bacajući bombu bosom nogom:
  - Ne! Nikada nećemo odustati!
  I daje red za Kineze.
  Vladlena kosi Maove ratnike i kaže:
  - Mi smo na slavnom Suvorovljevom putu!
  I pokazuje svoj dugi jezik!
  Vodi vatru i Akulina. Divna plavuša. Kako uništava Kineze. Jednostavno se zaljubiš. Švrlja u sebi i žvrlja.
  I mahnito namiguje.
  Evo njene bose noge kako ponovo baca granatu. I ubica preleti Kineze. Ne dati im šansu.
  Anđelika, takođe, ovaj crvenokosi đavo ne odustaje. I također izuzetno precizno obara kineske vojnike. I njena bosa noga djeluje vrlo konstruktivno. I izbacuje krv kao prašinu sa tepiha.
  A onda u bitku ulazi artiljerija velikog kalibra. I mlati na Kinezima.
  Ali djevojke u gaćicama su odlične.
  Nicoletta se takođe bori. Djevojka je skoro gola. Bosa i veoma lepa. Takođe se žestoko bori. I uništava Kineze.
  Ovdje je prevrnula "Churchill" koji su Kinezi kupili na kredit. Devojka se smeje:
  - Ja sam divna lepotica! Iako uvijek bosi!
  I golom petom će baciti granatu.
  A nakon toga, djevojka će ponovo baciti smrtonosnu granatu, divlje i đavolske snage. I udara jako jako. A onda je djevojka ispalila granatu iz praćke.
  Oborila je neprijatelja i graknula:
  -Slava velikom komunizmu...
  A sada Kinezi ostaju bez para. Nemogućnost da zauzme Alma-Atu, a prilaze su zatrpani leševima.
  avgust mjesec 1970. Vruće cure i glupane... Kinezi su privremeno obustavili ofanzivu. Crvena armija takođe nije željna borbe. U drugoj godini Velikog domovinskog rata sa Kinom, potrebne su vam pauze između neprijateljstava da dođete do daha i izgradite nove snage.
  Sve vrijeme, čak ni Kinezi sa svojom populacijom uporedivom u isto vrijeme: Afrika, Evropa i Bliski istok neće biti dovoljni za napad.
  Ali pauza je vrlo kratka i Maove trupe ponovo jure naprijed.
  Veronika bosom nogom baca granatu. Razbacuje Kineze i škripi:
  - Neka Rusija bude iznad svih!
  Viktorija takođe šutira. Baca bombu bosom nogom i škripi na vrh pluća:
  - Neka budući svijet bude naš!
  Dalje, već prelijepa djevojka Juliana puca u sebe bez ikakve ceremonije.
  I baca bombu bosom nogom. Čak su i Maovi vojnici bili raštrkani.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Ja sam bijesna tigrica!
  A onda i Ana, kao da puca. I bosom nogom ispalit će granatu vrlo iskosa, razbivši se kao čaša jedinica Maove vojske.
  i kaže:
  - Psihologija pobede! Demokratija sudbine!
  A onda će Matryona lansirati cijelu kutiju eksploziva. I kako će dići u vazduh kineske vojnike. I urlati:
  - Za Rusiju u svemirskim visinama!
  Još dvije lijepe djevojke voze se na lakom tenku Luna-2. Dobar auto sa dva mitraljeza. Oklop nije previše debeo, ali drži mitraljeze. Oblik je aerodinamičan. Djevojčice Olga i Zhenya nalaze se unutra, zavaljene i škrabaju u sebi na kineskom.
  Nije loš auto - brzina od četrdeset kilometara na sat. Odlična propusnost. I gusjenica.
  Djevojke pune kineske vojnike olovom i pjevaju;
  Ti si, oče, bistar mesec dana,
  Da ne sijaš isto
  Nije isto, nije isto
  Sve se krije iza oblaka
  Prekriveni ste pretećim oblakom!
  Kao što smo imali u Svetoj Rusiji.
  U svetoj Rusiji, u kamenoj Moskvi.
  Kremlj je bio u slavnom gradu,
  Kod Ivana, kod Velikog,
  U katedrali je bila u Arhangelsku,
  Kao što je pravi hor imao:
  Mladi strelac stoji na satu,
  Stojeći na satu, moleći se Bogu,
  On plače dok reka teče
  Plače - potoci suza teku,
  Tuče berdiš drškom,
  Berdysh sa osovinom na vlažnom tlu:
  "Ti si goy, majka zemlja je vlažna,
  Raširili ste se na sve strane
  Ti otvori, tablo za lijes,
  Okreni se, zlatni damast!
  Ustani, ustani, Care pravoslavni,
  Pravoslavni car Aleksej Mihajlovič!
  Pogledaj svoju porodicu
  Svetoj Rusiji, majci Moskvi,
  Moskva - majka, siroče!"
  Devojke pevaju u sebi i slamaju Kineze. Hodaju preko leševa i ostavljaju krvavi trag sa gusjenicama. Evo devojaka. I unutar rezervoara su skoro goli, u istim gaćama i bosi. Ali veoma lepe devojke.
  Kineske trupe su bile biserne kao žaba na grčevima. I pokosile su ih hrabre sovjetske trupe, kao kos trave. I tako su mlatili, kao sa srpovima.
  Ovdje je najmoćniji bombarder Ilya Muromets-8 na svijetu u to vrijeme koji leti da bombarduje Kineze. Prvi avion na svetu sa četrnaest motora. Osamnaest mitraljeza i dvije stotine tona bombi. Evo kola.
  I takođe u ekipi devojke. I gotovo gola, u jednom kupaćem kostimu. Veoma je lepa i seksi.
  Komandant ratničke posade bombardera Ilya Muromets-8, Valentina. Veoma lijepa plavuša sa oblinama. Potrebno je da automobil uspori i preciznim bacanjem bombe pokrije kineski bunker.
  Maovi kineski vojnici su snažni i disciplinovani. Pucaju na rusko sovjetsko čudovište. Ali ratnici udaraju kao odgovor. Osamnaest mitraljeza bukvalno pomete kinesku pešadiju. Pocepani vojnici kineske vojske padaju.
  Predvodeći vatru, zlatokosa Lada se mesožderski ceri. Djevojka je čak skinula i grudnjak da se bolje koncentriše. I trese golim grudima. Samo velika lepotica. Toliko gracioznosti i preciznosti u njemu. Sama Lada je mršava, ali žilava, a struk je tanak, kao osa.
  Galina takođe puca iz mitraljeza na Kineze. Takođe devojka, i lepa i oblina. Bosim nogama pritišće okidače. A lice je tako lijepo. Nije ratnik, već samo super djevojka.
  Galina kaže, cereći se:
  - U slavu oca cara-generalnog sekretara Leonida Iljiča Brežnjeva!
  Agresivna i prekrasna, sa zlatnom kosom, Lada potvrđuje:
  - Sve ćemo vas Jude pomesti metlicom!
  Valentina bosom nogom pritiska pedalu. Bomba od tone pada na kineski bunker. Ovo je smrtonosna moć. "Ilya Muromets" -8, ubrzava tako da se fragmenti ne ozlijede. Bunker eksplodira, podižući stub dima.
  Djevojke uglas uzvikuju:
  - Pogodi! Dali su ga Kinezima!
  I pljeskati od oduševljenja bosim nogama. Da, to su devojke koje su u stanju da pobede Kineskinje - iako ih ima čitava milijarda! Bore se sanjajući o svijetu u kojem ljudi nikada neće ubijati ljude.
  Jedan od snažnih poteza generalnog sekretara Leonida je masovno regrutovanje žena u vojsku. A Ruskinja je najstrašniji ratnik na svetu! Nije li!?
  Ovdje, na primjer, na lovcu Sokol, pilot Alice juri. Tako lijepa djevojka, plava sa malo crvene u kosi. Vitka devojka, skoro gola.
  Bosonogo pritiska pedalu i manevrira. A onda se upuca. Obara kineski auto iz mitraljeza velikog kalibra. Natjera je da izgori i kaže:
  - Rođen sam u svetoj zemlji, za kraljevsku službu! Djevojka je sasvim kul, i plave krvi, husari!
  I ubrzava brzinu "Falcona". Možda su ruski, odnosno sovjetski avioni najbolji na svijetu.
  A već na frontu pojavio se teži i napredniji tenk, koji je stvorio unuk velikog Mendeljejeva. Mašina sa dvadeset brzometnih topova i šest mitraljeza. I djevojke također upravljaju takvim kolosom.
  I dolazi ruski, sovjetski tenk, uništava Nemce. Štaviše, sa snažnim dizel motorom, prilično prohodnim i okretnim.
  Djevojke u tenku pjevaju;
  Naša Bogomljubljena Rusija,
  Velikodušan imućan izgled...
  Pa monarsi su ljepši, ljepši -
  Oče car Leonida!
  A gusjenice tenkova slamaju kineske vojnike. Bukvalno crijeva već puze van i iz gusjenica teku potoci krvi.
  Komandir tenka Tatjana Krupskaja kaže:
  - Da, pobedićemo za Rusiju!
  Inače, djevojka je iz kneževske porodice, ali se bori sama u gaćama. Ali tako slatka. Ima veliku unutrašnju snagu.
  Djevojka bosom nogom pritiska pedalu i kaže, pokazujući zube i smijući se.
  - Ti si najveći car Leonid Iljič!
  A ratnici su sigurni da će na takvom tenku stići do Pekinga. I samopouzdanje svih ratnika i ratnika jača.
  Nataša je, obuzeta entuzijazmom, počela da komponuje i peva. Ostale djevojke su navijale;
  Da se sveta Rusija bori sa našom sudbinom,
  Mi smo devojke sa ogromnim srcima...
  Traže se fašista sovjetske zemlje
  Ali sa Rodom smo uvijek ujedinjeni borci!
  
  Neka je naša Rusija u vječnoj slavi,
  Horde Džingis Kana nas neće osvojiti...
  Borite se za domovinu i ne boj se,
  Slomićemo svakog nevjernika!
  
  Ne mogu nas nasilni Kinezi saviti u rog,
  Verujte, niko neće pobediti Rusiju...
  Na kraju krajeva, Isus Svevišnji Bog je s nama,
  I ne pričaj gluposti sa Maom!
  
  Svi znaju da nam je otadžbina data,
  Za bijesne pobjede bez poznavanja mraka...
  Strašni sotona je pokazao zube,
  Košulja natopljena krvlju!
  
  Za komsomolca ne postoji reč kukavica,
  Za devojke barijere nisu bitne...
  Beli bog će nam pomoći Isuse,
  Besmrtnost će biti najveća nagrada!
  
  Borili smo se veoma hrabro kod Moskve,
  Kinezi teraju neverovatan štap...
  Borio se polugoli bosi
  I vjerujem da će pobjeda sigurno čekati!
  
  Veličina ruskih ratnika živi,
  I nikad se neće predati Kinezima...
  Besno ćemo poslati vojsku na račun,
  Što se nije diglo vrlo prljavi talog!
  
  Da Mao, ti si lukav i lukav,
  Sposoban čak da zauzme pola svijeta...
  Ali Brežnjev je takođe hrabar orao,
  Ne pravite sebi idola!
  Nema komsomolaca, znajte da se ne povlačite,
  Ne plaše se čak ni mraza...
  I vojska će se uskoro pretvoriti u igru,
  Uostalom, Rusi su oduvek umeli da se bore!
  
  Rusija je domovina ljubavi,
  I napraviće poklon komunizma...
  Nema potrebe graditi rejting na krvi
  Sa smiješkom besramnog revanšizma!
  
  Da, Mao želi da nas uhvati za grlo,
  I nagni Rusiju po celoj skeli...
  Ali mi se žestoko borimo za pet
  Uostalom, Brežnjev je s nama sa ogrtačem i šeširom!
  
  On je veliki ratnik, svi znaju
  A komsomolci će uvek biti bosi...
  I pomerimo kormila duž brade,
  Naše pletenice gore od jarke topline!
  
  Ratnici su naša sudbina,
  Zlomićemo ogromnog Pantera...
  Iako je ovaj Mao stvorio zlo bezakonje,
  Mi ćemo mu ukazati na normu i mjeru!
  
  Nema Brežnjeva pametnijeg i jačeg,
  On je vođa zemlje velikog diva...
  A Mao si jači od devojke koju je udarila,
  Na kraju krajeva, uvijek smo ujedinjeni u bitkama!
  
  Za dostignuća gradimo čitav niz,
  Ustremi se zvezdama kao ptica brzokrila...
  I bit će glasan rezultat,
  Takve devojke, ponosni orlovi!
  Kinezi su pretrpjeli velike gubitke i povukli se. Maove trupe su sada predavale čitave pukove, pa čak i divizije. I sa podignutim zastavama pod orkestrima. Rat je tekao, kao u bajci - ugodno uz malo krvoprolića i na stranim teritorijama.
  Iako je obično Rusija rijetko imala toliko sreće tokom osvajanja. I gotovo svi ratovi i pobjede Rusi su davali velikim krvoprolićem.
  Možda su Olega nazvali Proročkim jer je mogao bez krvi natjerati Vizantiju na predaju?!
  U svakom slučaju, Leonid Brežnjev, ili Iljič II, preuzeo je ulogu Najvećeg.
  Djevojke su otišle do rijeke Khotan. Jesen je već stigla. Zlatni tepisi od lišća.
  Ratnici su gazili po ćilimima. I zaronio u vodu.
  Veronika je, prskajući u rijeci, upitala Viktoriju:
  - Šta mislite da će car-generalni sekretar Leonid posle rata raspustiti kolektivne farme i dati seljacima zemlju?
  Zapovjedna djevojka je odmahnula glavom.
  Zašto je seljacima potrebna zemlja?
  Veronika se zakikota i primijeti:
  Da, ne mogu sami. Ali postoje jaki poslovni rukovodioci koji bi mogli da povuku.
  Viktorija je oštro odgovorila:
  - Ovdje će prodati zemlju na kredit. Možda će tako biti bolje.
  Juliana se okrenula u vodi i primijetila:
  - Najverovatnije je bolje da činovnici kolhoza imaju zemlju. Mogu voditi velike farme i koristiti traktore. Socijalistička, velika proizvodnja je najefikasnija!
  Veronika je nevoljko pristala:
  - Možda. Ali ovo stvara dodatnu vrijednost!
  Juliana se zakikota i primijeti:
  - Ali efikasnost je odlična!
  Viktorija, koja je imala čin pukovnika, uz osmeh je primetila:
  - Stimuliše razvoj. A šta vredi davati zemlju seljaku, pa čak i pijancu. To je zemljoposjednik koji hrani pola svijeta ruskim kruhom! Naša zemlja je veoma bogata!
  Veronika se složila sa ovim:
  - Da, Rusija je bogata i život postaje sve bolji! Na primjer, moj brat radi u fabrici Putilov kao predradnik. I ima platu od trista pedeset rubalja, ne računajući bonuse.
  Viktorija se prevrnula i zadivljena udarila bosom nogom po vodi i zagrizla:
  - Tako piše! Rusija se diže! A uskoro će postati još jači!
  Djevojke su doplivale do Khotana i vodile neobavezan razgovor. Anna je pitala djevojke:
  Šta mislite šta nas čeka nakon smrti?
  Juliana se nasmiješila i odgovorila:
  - Ateisti kažu - nepostojanje. A religija uči - duša će otići Bogu, a On će odlučiti gdje će otići u raj ili pakao.
  Veronika je upitala Julijanu:
  - Mislite li da postoji Bog?
  Devojka je bosom nogom pljusnula po vodi, podigla talas i odgovorila:
  - Iskreno, ne znam. Postoje argumenti i za i protiv Boga. - Devojka je ponovo prskala i primetila. - Naravno, na ovo pitanje nema odgovora, ali možete iznositi razne argumente.
  Viktorija se složila sa ovim:
  - Svakako veoma različito. I šta ima da se priča. Ja lično mislim da pošto mi pobeđujemo, onda Bog, naravno, postoji! Ali bilo je trenutaka kada smo se našli pod mongolsko-tatarima. I onda se postavlja pitanje - gdje je bio Svevišnji Bog?
  Juliana je uz nevini osmijeh primijetila:
  - Ali postoji nešto mnogo gore od mongolsko-tatarskog jarma!
  Viktorija je bila iznenađena
  - Šta je gore od mongolsko-tatarskog jarma?
  Juliana je zapravo izjavila:
  - Starost! Šta može biti gore od starosti!?
  Viktorija se složila:
  - Da, biće jako loše!
  Devojke su ćutale. Bilo im je nekako neprijatno da pričaju o tome. Djevojke su ga uzele i iskočile iz hladne vode. Potrčali su sebi, bljeskajući ukrug, golih peta.
  Marusya je trčala s njima i pitala se sa smiješkom:
  - Ali pitam se, zašto nam treba starost? Mora se reći nehumano!
  Viktorija se spremno složila sa ovim:
  - Zaista nehumano! Najbolje je biti zauvijek mlad i zdrav!
  Djevojke su bile vesele i smiješne, vrtjele su se u saltu.
  Veronika je sa osmehom i, cereći se, predložila:
  - Da, naša vojska je jake devojke! I bićemo u odličnoj formi!
  A djevojka je namignula prijateljima. Svi su prasnuli u smijeh sa osmjesima, harpije.
  Juliana je predložila:
  - Nađimo živu vodu i postanimo zaista besmrtni! Biće jako cool!
  Djevojke su se nacerile i namignule jedna drugoj.
  Viktorija je tada predložila, pokazujući zube, primetivši:
  - Da, bilo bi lijepo pronaći način da ne ostarimo. Kako bi to bilo dobro i lepo!
  Djevojka je zamislila svijet sa nekim ljepoticama i mladićima. Možda i bolje bez brade, da lica budu ljepša i slađa.
  Veronika odgovori sa uzdahom:
  - Da, ovo je nešto najlepše što može biti na svetu! Želimo večnu mladost i svetlost.
  A djevojka se nasmijala, pokazujući svoje biserne zube.
  Viktorija je skočila i predložila:
  Hajde da zaista okončamo starost! Ovo je generalno neprihvatljivo! Ljudska tijela ne bi trebala stariti!
  Veronika je, cereći se i skačući, pevala:
  - Gospodine pukovniče, nego da starite! Nije bolje umrijeti za Rusiju! Radi hrabrosti i časti - ne šalim se! On je odgovorio - da sam crven? Ne želim!
  Djevojke su se još glasnije nasmijale. Veoma je veoma lepo.
  Juliana je kroz smijeh predložila:
  - I da podmladimo sve starice! Da sve blista kao sunce!
  Viktorija se složila, skočivši više:
  - Za domovinu i Leonida Iljiča Velikog!
  Ana, ova crvenokosa ratnica, progovori:
  - Ali svejedno, časne sestre, uprkos molitvama, ne postaju mlađe. Iako imaju sveti duh. Pa počnete da razmišljate, gde je Božja pravda?
  Viktorija je duboko udahnula i odgovorila:
  - Jauk stoji po cijeloj zemlji... Gdje si vlasnik, gdje?
  Veronika je s bijesom pjevala:
  Ima mnogo sjajnih ljudi
  Čija dela žive vekovima....
  Ima mnogo ptica bistrih lica,
  Šta se zove besmrtnici!
  
  I junaci u epovima,
  Odmah su porazili hordu...
  Rusija će roditi veliku silu,
  Basurman u bitci ce razderati!
  
  Ali jedan dvoglavi orao,
  Kralju, vladaj slavnim Leonidom...
  On blista pod nebom,
  Molite se za njega bez pretvaranja!
  
  Car cele Rusije
  Šta je podiglo takvu državu...
  Prava misija
  Za napredak i starinu!
  
  Pobijedio Japance u bitkama
  Nemci su odmah poraženi...
  Glas devojaka je zvučan,
  Leonid je naš Gospodar!
  
  I naš kralj neće popustiti u borbi,
  U izgradnji velikog giganta...
  Jako pobeđuje protivnike,
  I ispostavilo se da je to bijesno poravnanje!
  Prelepu pesmu su devojke uglas pokupile. Oni su tako divni i puni pevači. Imaju tako lepu pesmu.
  Da, neverovatne devojke.
  Tako je napisala blistava Nataša, najveličanstvenija od devojaka.
  Ovdje je prisiljena stati i pucati na kineske avione. Baca granatu bosom nogom. Obara jurišnika i uzvikne:
  - Pobjeda!
  Rat sa Kinom se nastavlja... Ali sovjetske trupe zadaju udarac za udarcem trupama Maovog carstva.
  Već je novembar 1970... Toliko ljudi je ubijeno, posebno sa strana Nebeskog Carstva. I borbe su žestoke.
  Ali ništa neće zaustaviti sovjetske djevojke, i niko neće pobijediti. Piloti su posebno uspješni što se približavaju Pekingu.
  Dok je suština i stvar, drugi borci se bore. Evo, na primjer, ratnici iz Britanije su komunistički dobrovoljci.
  Jane Armstrong i njena ekipa. Ovo je najkul dama. I ljubazni u isto vreme. Puca golim prstima na kineska vozila i cvrkuće:
  - Ja sam graciozan bivol!
  Ova seljanka će, kao i goli prsti na nogama, pritisnuti Gringet i zaurlati:
  - Ja sam vojvotkinja!
  I razbiti kineskih pedeset četiri.
  Malanya je skromnija i žvrlja iz mitraljeza. Ali on to radi uredno. Tenk za djevojčice je veliki "Challenger" -5, i prilično težak. Napreduje sam, ne prebrzo.
  Malanya miče bosim nogama i cvrkuće:
  - I bunim se, bunim se visoko!
  Matilda, vozač, također je pokazala zube. Tako blista osmehom, ispod grimiznih usana. Pa, zašto ne terminatorka? Iako upravlja samo masivnim tenk.
  Devojke su ovde Engleskinje, ali i izopačene. Žele ljubav i naklonost. Zaista želim. I takođe slava. Čak i ako je glupo. Ratnici, naravno, sa takvom reputacijom, poput rovki. A njihova lepota je neverovatna.
  Pogotovo već oko mraza, a one su u bikiniju. Ali super je! Ovo su cool ženke. I smiju se. Volim različite i opsesivne pristupe. A djevojke žele mnogo toga. Prije svega ljubaznost.
  Gringeta je takođe učestvovala u mučenju. Ona je strgla odeću zarobljenog Kineza i povukla ga na stalak. Svojim bosim stopalima zaglavila je kundak, objesila kamenje i istegnula žrtvu. Dječak se objesio, a Gringeta mu je spalila tijelo usijanim pajserom. Zaista je voljela da tako muči dječaka.
  Engleskinja je takođe usvojila metode ispitivanja od nacista. Prijatno je spaliti preplanulu, glatku kožu bez dlaka dječaka. I tako divan miris - kao jagnje na ražnju pečeno. Ostaje samo Gringeta da oblizne usne.
  Tada je djevojka zapalila vatru i počela pržiti štikle. Takođe je zaista uživala u procesu. Takvo mučenje... Gringeta je dječaku popaprila rane i ispekla ga. A onda nije. Dječaku je odsječena noga i pojedena. Zaista dobro meso. Ima ukus svinjetine.
  Gringeta je veoma zdrava i snažna devojka. Mogla je progutati ovna ili svinju odjednom. I pojedi još šunke. Ili pijte crno vino. Kakvo je zadovoljstvo ovoj seljanki da muči, da muči.
  Dječak je preminuo od bolnog šoka. Gringeta se najela ljudskim mesom. I s mukom je nakon toga zaplesala - kao divlja. Eh, pa vjerovatno ima nešto nježno sa koricom. I ako pomažete biberom ili kečapom.
  I žvaći sa guštom... Gringeta je i dalje oblizovala usne. Iako je biti kanibal sramota. Ali željela je ljudsko meso. I šta se može reći protiv ovoga? Pa, ona želi da jede tako! Ali vidite, apetiti mogu biti neograničeni.
  Gringeta je pucala na kineski T-54. Probila je oklop pretjerano smrtonosnim projektilom i cvrkutala:
  - Ukratko, ja sam banzai djevojka koja vrišta!
  I opet cerekanje, i goli zubi tigrice. I šalje na sve strane odsjaj reflektora.
  A onda se Malanja zakikoće i vikne:
  - Sve ću uzeti i raskomadati!
  I bosim nogama pritiskaće obarače mitraljeza. I kako će početi da puca na sve pešadije. I bukvalno kositi, kao što kosa kosi travu.
  Devojka je upucala mnoge. A kako goli zube... I opet će uzeti i pucati! I hajde da ponovo kosimo!
  uh, i kučko...
  Malanja sve radi sa smijehom... I puca na neprijatelje. I pretvara autsajdere u ropstvo. Vau, ti, kakav đavo! Pa baba...
  Takođe se odaje mučenju. Konkretno, užarenim iglama su uboli kineskog komsomolca u prsa. I probila je cijelu dojku. Probušena kroz bradavice. Tako cool Malanya. I dugačkom iglom je probila devojčicin stomak - pravo u pupak. Izvrnuo...
  I kako se smeje. Prikaži jezik. I ponovo će vas nasmijati. A ako prineseš i svijeću upaljenu na grudima sa grimiznim bradavicama. Do mjehurića i žuljeva.
  Ovdje se zabavlja mučenjem. Povukao priznanje.
  Oh, Malanya, a ti si lijepa bosa, svijetlokosa djevojka!
  A onda je Matilda počela gusjenicama slamati kineske vojnike. I usput, snažno ih pritiska. I u isto vrijeme ne zaboravite urlati:
  - Ja sam smrtonosna devojka!
  I silaze sa grimiznih usana, blistave, blistave iskre. Ovo je zaista devojka - devojka za sve devojke. Zašto devojka? Jer, takođe, dželat i kurva. I mučili zatvorenike.
  Štaviše, Matilda je to radila koristeći posebne uređaje - poput sedla i izvlačila priznanja. Šta samo sa ovom lepom devojkom nije ustala.
  Jedna od metoda torture je bila. Uzela je bosu nogu jedne komsomolke, stisnula je u škripac i počela da steže. I sve dok kosti nisu popucale. I koža je pukla, krv se izlila. A jadna djevojka je bila u takvim bolovima da se onesvijestila od šoka.
  Matilda je zarežala:
  - Tako će biti sa svima...
  I umočila je još jednog komsomolca u kipuću vodu. Takođe i mučenje. Prvo u kipućoj vodi, a zatim u ledenoj vodi. A onda ponovo u kipuću vodu. I opet u rupu. Jako boli, a djevojcina koža postaje tako crvena, oparena.
  Sama komandant, kćerka lorda Jane Armstrong, bježala je od torture. I nisam želio da učestvujem u ovoj prljavštini. Zatim su je Kinezi skinuli i išibali koprivama. Pa kakav keper! A prema djevojci se postupalo tako okrutno. Potom su gole tabane gospodskih kćeri namazali uljem i stavili pod mangal. Zapalili su vatru i počeli pržiti djevojčice pete. I bilo je divljački bolno.
  Jadna Lady Jane, kako su joj se rugali... Ali ništa, barem, nije bilo osakaćeno, a plikovi su se spustili za nekoliko dana. Tako da je sasvim moguće uživati u životu i uživati.
  Jane je filozofski komentirala:
  - Ali pete će postati jače!
  Nije baš dobro, naravno, ubijati Kineze, ali ćerka lorda je bila primorana da nastavi svoju mrsku karijeru. I vidjela je kako se njeni prijatelji sve više pretvaraju u zvijeri i krvnike.
  Jane je pritisnula svoje gole prste, graciozne noge na džojstik i zarežala:
  - Svaki pas ima svoj dan!
  Sovjetske trupe su snažno pritiskale Kineze. I već smo bili na putu za Peking. Vojska Nebeskog carstva pretrpela je ogromne gubitke. Ali kineske trupe su i dalje pokušavale napredovati. Nova 1971. godina je već stigla. Uskoro će rat napuniti dvije godine. I bitke ključaju kao vulkan. Sve više miliona Kineza se pridružuje borbi.
  Uprkos zimi, dečaci Nebeskog carstva idu u napad bosi i pune se gomilama leševa.
  Borbe su žestoke.
  A Nataša ih kosi brzometnom puškomitraljezom. Odsijeca borce Nebeskog Carstva u redovima.
  Baca bombu bosom nogom i kaže:
  - Za majku Rusiju!
  Rat, naravno, može trajati dugo. Ali hrabra ratnica Mirabela pogodila je raketu u bunker u kojem je bio Mao Zedong. Umro je vođa Kine, veliki kormilar. I kao rezultat toga, ludi rat je konačno gotov.
  Dana 23. februara 1871. neprijateljstva su prestala. I SSSR i Kina su sklopili mir.
  Istina, teritorijalni sporovi su nastavljeni, a saveznički odnosi nisu odmah uspostavljeni. Ali to je druga priča.
  AKO JE KAPLAN PROMAŠIO I LENIN JE ŽIV
  Pokušaj atentata na Lenjina nije se dogodio. Kaplan je promašio, a Vladimir Iljič je izbegao da ga pogodi metak koji je izazvao začepljenje krvnih sudova i doveo do preranog moždanog udara. Kao rezultat toga, Lenjinova vladavina se nastavila.
  NEP je bio samo privremeni predah na putu ka socijalizmu. I Vladimir Iljič je uložio na prisilnu industrijalizaciju. I to je bila njegova ideja slična Staljinovoj. I idemo...
  Lenjin je sproveo kolektivizaciju ne tako grubo, a glad je izbjegnuta. I to je nesumnjiva zasluga Vladimira Iljiča. I SSSR je počeo da se diže.
  Ali onda je Hitler došao na vlast. I počeo je stvarati Njemačko carstvo.
  Lenjin je takođe pokušao da flertuje s njim. I pomogao je da se naoruža.
  Hitler je pripojio Austriju Njemačkoj - izvršio Anšlus. Zatim, i Sudeti, zbog čega se i dogodio Minhen.
  Ali i saveznici i Lenjin nisu hteli da mu daju Poljsku. I rat je počeo. Vojska SSSR-a je zauzela Poljsku sa istoka. Lenjin je, kao i Staljin, podijelio državu Poljaka sa Hitlerom. I stvoren je tajni protokol.
  Nesklad sa stvarnom istorijom dogodio se u Finskoj. Lenjin nije očistio vojsku, a njegove trupe su bile efikasnije.
  Tuhačevski je izveo briljantno obilazak Mannerheimove linije. A Finska je u najkraćem mogućem roku poražena i oslobođena od strane Crvene armije.
  Manevar Tuhačevskog je bio neverovatan. I tako divna pobjeda. Hitler je zauzeo Francusku i privremeno odustao od rata sa SSSR-om.
  Firer je odlučio da je Rusija prejaka i da Britaniju treba prvo preuzeti.
  Vazdušna bitka za Englesku je izgubljena. I Hitler je počeo da traži druge načine. Jedan od njih je iskrcavanje Rommelovog korpusa u Libiji. I pokušava da preuzme Afriku. Nemci su uspešno izveli zauzimanje Jugoslavije i Grčke. Ali iskrcavanje na ostrvo Krit bilo je vredno velikih gubitaka. Ali malo kasnije, nacisti su zauzeli Maltu uz manje štete za sebe. I to je bio njihov nesumnjiv uspjeh. Rommel je zauzeo Tolbuk, primivši još četiri tenkovske divizije i razvio ofanzivu protiv Egipta. Suecki kanal je zarobljen. I uzeto pod kontrolu. Još jedan veliki uspjeh bilo je zauzimanje Gibraltara. Padom ove citadele, nacisti su imali priliku da prebace trupe u Afriku na najkraćoj udaljenosti.
  Nakon brzog blickriga sovjetskih trupa u Africi i pobjede na Kholkin Golu, Hitler je visoko cijenio moć Crvene armije i više nije računao na blickrig. A on se spremao za ozbiljan rat.
  Njemačke trupe su se preselile na Bliski istok. Ostareli Lenjin je bio prilično pasivan. Lokalni Arapi podržavali su naciste i na svaki mogući način doprinijeli njihovoj ofanzivi. I bila je prilično uspješna i bogata Hitlerovim dostignućima.
  U isto vrijeme, Afrika je bila napadnuta. Tenk T-4 je moderniziran i opremljen dužim topom. I ovaj auto je radio dobro.
  Nijemci su izveli zauzimanje crnog kontinenta, a da nisu naišli na ozbiljan otpor. Britanci su bili brojčano nadjačani i nadjačani.
  Nacisti su postepeno apsorbirali Afriku i pobijedili na Bliskom istoku. Japan je također ušao u rat, napavši Sjedinjene Države u luci Peru. I ispostavilo se da je to bio prilično snažan potez. I kako su samuraji uništili Amerikance. I zaplijenio posjede u Aziji. Singapur je bio neosvojiv s mora, ali su ga Japanci uzeli sa kopna.
  I ovo je novi, veliki uspjeh nacista, pa su Sjedinjene Države bile pritisnute.
  1942. godine nacisti su pokrenuli ofanzivu na Indiju i zauzeli je... A Afrika je osvojena do kraja avgusta. Nemci su takođe izveli operaciju Polarni medved, takođe zauzevši Švedsku. U septembru je zarobljena i Švicarska. Nakon toga, nacisti su pokrenuli aktivan napad podmornica i aviona na Britaniju.
  Fritz je imao odlične nove bombardere Ju-188, naprednijih oblika, i bombardovali su Britaniju. Pilot Marseille prekrio se slavom i postao prava legenda.
  Nemci su tukli Britance kao naivke na moru u vazduhu. Tada im je Hitler ponudio ultimatum. Čerčil je bio spreman za mir, ali je bilo prekasno.
  Istovremeno, u Trećem Rajhu je razvijena čitava porodica novih tenkova: Panther, Tiger-2, Lion, Maus. Trudili su se da budu što sličniji, više različitih veličina. Ali Miš je imao dva pištolja. I to je učinilo tenk širim i težim.
  Nemci su nastavili da jačaju svoj potencijal. Ju-188 je bombardovao Britaniju, a Ju-288 je bio na putu, još snažniji i brzi avion.
  Firer je zahtijevao da se razbije Britanija.
  Marseille je, srušivši tri stotine aviona, odlikovan Ordenom njemačkog orla sa dijamantima. A kada je oborio četiri stotine: dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. I to je bio prvi koji je dobio nagradu ovog nivoa. A za pet stotina aviona odlikovan je Velikim krstom Gvozdenog krsta. I to je bilo jako kul dostignuće.
  Ali Marseille je nastavio brzo da postiže gol. Pogotovo kada se pojavio ME-309 sa velikom brzinom od 740 kilometara na sat, sa sedam vatrenih tačaka.
  Marseille je na ovom avionu uništio protivnike Trećeg Rajha. Kada je njegov račun dostigao hiljadu letjelica, uručena mu je posebna nagrada: zvijezda Viteškog križa Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Engleska se očajnički držala pod udarima Luftvafea. Ali njena flota se topila. I podmornice Trećeg Rajha postajale su sve moćnije i savršenije.
  I tako su pritiskali Britaniju, samo bezbožno. Zatim je, konačno, u julu 1943. došlo do desanta. I ovoga puta Nijemci su koristili najnovije svoje tenkove uspjeli su ostvariti pobjedu. A Britanija se opirala samo dvije sedmice.
  Nakon pada Britanije, Hitler je postao zamišljen. Boriti se protiv SAD-a ili pokušati skrenuti na istok? Lenjin, u dobi od sedamdeset i tri godine, koji je živio otprilike kao Staljin i dvadeset godina više nego u stvarnoj istoriji, umro je u januaru 1944.
  Do tog vremena, Nemci su zauzeli Island i, zajedno sa Japancima, Australiju. Treći Rajh je postigao mnogo.
  Ali Sjedinjene Države su ostale nepoduzete i donesena je odluka da ih okupiraju.
  Ali umjesto Lenjina, sada je Leon Trocki postao predsjednik SSSR-a. A ovo je čisti Jevrej. I nije mu se svidjela Hitlerova antisemitska politika.
  Ali Leon Trocki je veoma lukav političar. I tako je odlučio da još ne zadirkuje Hitlera. Čak se ponudio da se zajedno borimo sa Sjedinjenim Državama.
  Firer Njemačke se složio s tim.
  I tako je Crvena armija krenula u ofanzivu na Aljasku u leto 1944.
  A Hitlerove trupe su napredovale preko Grenlanda i dalje do Kanade, i preko savezničke Argentine i Brazila, koji su prešli na stranu Trećeg Rajha, sa juga.
  Rat se, zbog dužine komunikacija, odugovlačio. Ipak, SAD su gubile. Nemci su dobili tenk iz serije "E". Brojno su nadmašili američke. Osim "Pershinga" i "Superpershinga" 1945. godine, Sjedinjene Države nisu imale gotovo ništa. I Nemci su kvalitativno dominirali nad neprijateljem. Sovjetski tenkovi su takođe bili mnogo bolji od američkih. Američku je nadmašila i njemačka jurišna puška MP-44, koja ih je bukvalno pokosila.
  Sjedinjene Države su se dugo i žestoko borile zbog svoje moćne ekonomije i velike populacije. Razdvojenost okeanom i pretjerano rastezanje komunikacija otežali su brzo dokrajčenje Amerike. I SSSR, koji je zauzeo Aljasku, imao je svojih poteškoća. Ali rat je trajao i trajao... I u četrdeset petoj godini zarobljeno je skoro pola Sjedinjenih Država. 9. maja 1946. Sjedinjene Države su kapitulirale. Tako je završen Drugi svjetski rat.
  U svijetu je uspostavljena hegemonija Njemačke, Japana i SSSR-a. Rusija je vratila Aljasku i skoro polovinu Kanade. Tako je došao privremeni mir.
  Treći Rajh se privremeno odmarao, ali je 20. aprila 1953. napao Japan. SSSR je u to vrijeme već imao atomsku bombu. Lav Trocki je umro, u čudnoj ironiji, baš kao Staljin u martu 1953. Ali naslijedio ga je Voznesenski, koji se pokazao kao veoma jak vođa. A takođe je krenuo u rat sa Japanom.
  Hitler još nije prestar, vodio je zdrav način života i nije jeo meso. I tako je još bio živ.
  Treći Rajh i SSSR su se više od godinu dana borili sa Japanom, a na kraju je osvojen, tek 12. maja 1954. godine.
  Tako je okončan još jedan rat. I SSSR je ojačao svoje pozicije: vratio sebi južni Sahalin i Kurilski greben, kao i Mandžuriju, Port Arthur i Koreju.
  I ovo je bio posljednji rat.
  Treći Rajh je odlučio da započne ekspanziju svemira. I SSSR takođe... Hitler je umro u martu 1960. godine, uspevši da održi referendum 20. aprila 1959. o uspostavljanju monarhije. I njegov sin ga je naslijedio. I zahvaljujući tome, Treći Rajh je ostao stabilan.
  A istovremeno sa Hitlerovim rođenjem 20. aprila 1959. astronauti su odletjeli na Mars. Tačnije, počelo je i završilo se za šest mjeseci. Tako je počelo novo svemirsko doba. SSSR je doleteo na Mars deset godina kasnije... Godine 1980. ljudi su posjetili sve planete Sunčevog sistema i to je sjajno.
  A 2020. godine počela je prva međuzvjezdana ekspedicija.
  
  
  RAT U AVGANISTANU
  1. avgusta 2001. godine ruske trupe su napale talibane avionima i projektilima. Glavni cilj je bio spriječiti vjerovatni poraz sjevernog saveza. Odluka je dijelom razumna, ali ... Bin Laden je odustao od terorističkog napada u Americi i odlučio se u potpunosti fokusirati na Rusiju. Rat je izbio s novom snagom.
  Zapad je, naravno, osudio Rusiju. A Bin Laden je pozvao na terorističke napade na Putinov režim. Talibani su primili pojačanje iz Pakistana i ponovo su pokušali napredovati. Ubistvo Ahmada Shaha Massouda uvelike je pomoglo talibanima da napreduju. Rusija je pojačala bombardovanje. U borbu su ubačeni i odvojeni dijelovi specijalaca. Borbe su se pokazale veoma krvave.
  Rusija se sve više uključivala u rat u Avganistanu. Sjedinjene Države, zapadne zemlje, islamski svijet su snabdijevale oružjem talibanima. Borbe su bile krvave. Rusija je tamo sve više uključivala svoju vojsku.
  Prebačeni su i tenkovi i samohodne topove
  Talibani su bombardovali. A ruske trupe su se borile sa nejednakim snagama. Tačnije, protiv njih su korištene metode gerilskog ratovanja.
  U Rusiji se pojačalo Putinovo protivljenje. Komunisti su se sjetili da je on Jeljcinov nasljednik i uvukli Rusiju u nove ratove. Nezadovoljni su bili i liberali. Putin je gubio podršku u društvu. Gubici tokom rata u Avganistanu su rasli.
  Na izborima za Državnu dumu bilo je više nego ikada mnogo skandala i falsifikata. Komunisti su ojačali svoje pozicije. SPS i Jabloko nisu ušli u parlament. Pojavio se blok Otadžbina. Jedinstvena Rusija je također dobila puno, a Liberalno demokratska partija je dodala. Ali izbori su bili skandalozni. Otadžbina, Liberalno-demokratska partija i Jedinstvena Rusija zadržale su kontrolu vlasti nad Dumom. Ali komunisti su bili jaki. Na predsjedničkim izborima Putin je pobijedio tek u drugom krugu. I rat u Avganistanu se nastavio, kao iu Čečeniji.
  Rusija se tamo zaglavila. Dovođeno je sve više vojnika. I borba je eskalirala. I broj napada je bio eksplozivan.
  Cijene nafte nisu previše porasle. Dakle, nije bilo rata u Iraku. I ubrzo su sadam Huseinu ukinute sankcije. Njegov režim je ponovo počeo da gomila snagu. I pripremite se za rat sa Iranom. A Sjedinjene Države su mu pomogle u tome. Godine 2007. izbori za Državnu dumu održani su sa velikim uspjehom među komunistima, koji su konačno dobili većinu.
  Pod tim uslovima, uprkos ustavu, Putin se kandidovao za treći mandat, pribegavajući referendumskom mehanizmu. I uspeo je da promeni tekst ustava ukidanjem dva mandata.
  Kao rezultat toga, 2008. godine, ostareli i dosadni Zjuganov, u uslovima pritiska informacija, nije mogao da pobedi Putina.
  Ali tada se situacija za režim još više pogoršala. Rat u Avganistanu traje dugi niz godina. I nije joj se nazirao kraj.
  Putin se kandidovao za četvrti mandat usred ekonomske krize. I skandali s korupcijom, a biračko tijelo je umorno od toga. Šanse za diktatora su se smanjile.
  Ali opet su administrativni resursi i masovni falsifikati stavljeni u akciju. Ljudi su izašli na ulice i došlo je do masovnih sukoba. Prolivena krv.
  Putin se takođe kandidovao za četvrti mandat 2012. godine. I opet rat u Avganistanu i kriza. A u isto vrijeme stalni sukobi sa policijom, svakakvi skupovi i još mnogo toga.
  Ni trenutka mira. Majdan se održao u Ukrajini. Ali Krim nije mogao biti istisnut. Lokalno stanovništvo nije baš htelo da ide u Putinovu Rusiju. Porošenko je došao u Ukrajinu i sve je bilo manje-više uspešno. U 2016. godini, zbog pada cijena nafte i gasa, u ruskoj ekonomiji je nastupio vrhunac krize. Putin je otišao u peti mandat. A pobedio je zahvaljujući masovnim falsifikatima, i isključenju svih sa izbora osim dosadnog i starog džepa Zjuganova.
  A rat u Afganistanu se nastavio s beskrajnim tokovima lijesova od cinka.
  Sada je stigla 2020... Putin je izabran za šesti mandat, a njegov džepni rival Zjuganov je ponovo uprskao. A rat traje skoro dvadeset godina.
  U Afganistanu još uvijek bjesni rat. Piloti Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova udaraju iz vazduha.
  Prelepe devojke se bore u jednom bikiniju i golim prstima pritiskaju dugmad na džojstiku.
  Naravno, savremeni rat nije toliko zanimljiv kao Drugi svjetski rat. Tada su djevojke morale pokazati čuda od hrabrosti i junaštva.
  Sada kompjuter radi većinu posla umjesto vas. I nije sve tako sjajno.
  Ne, mjesto za podvige. Anastasija Vedmakova je zviždala... Nasmejala se... Da, bilo je tuča, a kažu još. A sada, samo dugme sa bosom nogom, pritisnuto i kompjuterski vođena raketa leti. Gde su vazdušne bitke? Talibani nemaju avijaciju.
  Ako ruske trupe pretrpe gubitke, onda samo od sabotaže, mina i stealth napada.
  Ponekad borci ISIS-a i talibana truju ruske vojnike. Generalno, rat postaje sve prljaviji. Kao u Siriji ne radi. Lokalne trupe su prilično slabe, a Iran ne šalje svoje snage. Lokalne snage se mijenjaju. Mudžahedini imaju podršku stanovništva. Štaviše, vlada u Kabulu odavno nije autoritet.
  Štaviše, najvažnije je da su talibani jaki i ujedinjeni sa ISIS-om. Pokušaj pregovora sa talibanima nije uspio. I uopšte nisu hteli da pregovaraju sa ISIS-om. A tu su i Pakistan i islamske zemlje koje pomažu mudžahedinima.
  Amerikanci su uspješno izbjegli teroristički napad 11. septembra, gurnuli su ove hemoroide u Rusiju. Putin je očigledno odlučio da mu je more do koljena i da će se sve odlučiti pobjednički i uz malo krvoprolića. Ali pokazalo se da Avganistanci ne žele da žive po receptima Rusije, uključujući i Sjedinjene Države. A Rusija nije tako laka...
  Nije moguće pobijediti mudžahide bombardiranjem. Lokalne snage su slabe i boje se borbe. Sve više i više jedinica specijalaca mora biti ubačeno u borbu. Rat se odvija.
  Anastasija Vedmakov se osećala tužno... Sve što se ne radi u svetu kreće se u nekoj spirali. Ali život ide dalje.
  Nakon što su Amerikanci moralno napustili Avganistan, ruski avioni su napali teroriste, podržavajući lokalne snage iz vazduha. U isto vrijeme, odabrane jedinice specijalnih snaga počele su loviti vođe militanata.
  Dve šarmantne devojke, Margarita i Anastasija, vode neravnopravnu bitku u klisuri. Ljepotice su visoke, veoma snažne i mišićave, u zaštitnim kameleonskim kabanicama. Ova maska čini borce nevidljivima, zahvaljujući kompjuterskoj grafici.
  Ali obje mlade dame nisu bile disciplinovane. Nakon što su puzali po planinama desetinama milja i naišli na bandu, otvorili su vatru, ne želeći ni sa kim dijeliti. Njihovi brzometni mitraljezi, sa mecima sa uranijumskim jezgrom, pravi su nosioci smrti. Ratnici, skačući po snijegu, tukli su mudžahedine.
  Margarita je pucala iz svog bacača granata, bljesnuo je pulsar, nokautirajući desetak razbojnika. Nekoliko kapi krvi dospelo je čak i na prozirni oklop kacige.
  Devojke imaju najsavremenije oružje. Računarsko vođenje.
  One, dvije visoke slatkice, vrijede cijeli puk. Ratnici šalju redove, obarajući mudžahedine u redove.
  Zemlja gori i krv prska. Mudžahedini očajnički režu. Djevojke su se konačno navukle. Nije strašno za njihov oklop, ali kameleonski ogrtač nije u redu. Ipak, uređaj kompjuterske nevidljivosti je previše krhak, a u praksi nije tako dobar i skup.
  Bilo je previše boraca.
  Margaret je predložila:
  - Hoćemo li pozvati pojačanje?
  Anastasija je odmahnula glavom.
  - Hajde da to uradimo sami!
  Djevojke, u šlemovima i borbenim odijelima, nastavile su borbu. Koristili su male metke, ali vrlo guste, sa eksplozivom. Ali ipak, punjenju municije došao je kraj. A militanti su stalno dolazili.
  Devojke su počele da odlaze. Ali već je bilo prekasno. Završili su u pravoj paklenoj rupi. Stotine mudžahedina su se penjale sa svih strana.
  Margaret je promrmljala:
  Nestalo nam je municije i granata. Sada je preostalo samo okršaj!
  Anastasija se nasmešila i primetila:
  - Zajedno, protiv hiljadu! Ostao je samo jedan!
  Margarita je klimnula u znak slaganja i salutirala:
  - Da, sami sebi prizivamo vatru!
  Anastasija je vrisnula, skidajući prašinu, ponovo ju je pogodila puška velikog kalibra. - Verovatno će biti modrica - pomislila je devojka.
  Pogledala je okolo i povikala:
  - Postoji praznina! Uskočimo, možda preživimo granatiranje!
  Margarita je prenijela na radio:
  - Oko nas je više od hiljadu razbojnika! Na trgu 54-85-83 dajte more vatre!
  Djevojčica je ponovo pogođena sa desetak rafala odjednom, ponovo oborivši. Kroz oklop, mišićavo tijelo osjeća udarce. Pogodili su i Anastasiju.
  Obe devojke su puzale na sve četiri do uskog procepa u planinskom granitu. Prvo se progurala Anastasija, klizeći u dubinu, a zatim Margarita. Odozgo su već padale teške granate i ruske artiljerijske rakete.
  Veliki fragment udario je u kacigu, razbio karbonska vlakna. U potiljak, kao udaren batinom. Zapanjena devojka se s mukom provukla kroz procep i počela da pada u duboku, beznadežnu provaliju!
  
  ODVOJITE SVIJET SA HITLEROM
  Pretpostavimo da bi Firer prihvatio posljednji Staljinov prijedlog za separatni mir u septembru 1943.? U stvarnosti, za Njemačku je ovo već bila posljednja šansa za spas. Bitka kod Kurska je izgubljena, a Rusi su dokazali da mogu pobijediti i ljeti. Saveznici su zauzeli Siciliju i iskrcali se u Italiji.
  Najvažniji satelit - Musolini je izgubio vlast i zemlju.
  Ne, zaista, ako je istina da je Staljin nudio mir Fireru, onda je Hitler bio posljednji kreten koji je to odbio. I šta bi u ovom slučaju moglo izaći.
  Svijet je u nulti varijanti. Vojska Wehrmachta se povlači na granicu. Istovremeno, velike snage nacista se prebacuju u Italiju. I što je najvažnije, tamo ide i avijacija sa prekaljenim asovima.
  Saveznici uzimaju mnogo više štete. U igru ulaze njemački "Ferdinands", "Panthers" i "Tigrovi". Sve ove mašine su mnogo jače od američkih Shermana i engleskih Churchillsa.
  Da, i njemačke divizije su iskusnije, uvježbanije i disciplinovanije od američkih i britanskih. I još brojniji.
  Do početka novembra saveznici su protjerani iz Italije. A u decembru su protjerani sa Sicilije. Gubici Zapada bili su ogromni. Neki zatvorenici više od tri stotine hiljada. Borbe su pokazale da "Šerman" protiv "Pantera" uopšte ne vuče. Da, i protiv "Tigra" takođe. I da su Amerikanci izgubljeni, pali pod pritiskom tenkovskih hordi Wehrmachta.
  Nakon poraza saveznika u Italiji, Churchill je oklevao. I sreo se sa Ruzveltom. Razgovor se dotakao teme: kako ratovati bez SSSR-a? Njemački Focke-Wulf se pokazao kao najmoćniji borac s jednim sjedištem Trećeg Rajha u naoružanju. I uspješno odolijeva američkim avionima. A na putu i mlazni avioni. O tenkovima nema šta da se kaže. "Šerman" u tenkovskoj bici - nula. Pa čak i osjetno inferioran u odnosu na zastarjeli njemački T-4. Posebno u pištolju. "Churchill" je barem bolje zaštićen.
  Prava odjeća je pokazala da je nerealno osloboditi Evropu od nacista.
  Roosevelt i Churchill su oklevali. Ali Hitler nije. Firer je izvršio pritisak na Franka, prijeteći okupacijom, ali je ipak prisilio Španiju da pusti njemačke trupe do Gibraltara. Tvrđava je pala u februaru. A onda su Nemci prešli najuži deo u Maroko. Započelo je zauzimanje francuskih kolonija. Borbe su pokazale veliku borbenu sposobnost njemačkih kopnenih jedinica, njihovu izdržljivost i borbenu moć opreme.
  Najnoviji mitraljez MP-44 počeo je da stiže u nacističke jedinice, a ME-262 se pojavio na nebu.
  Tokom proljeća, nacisti su porazili nekoliko desetina savezničkih divizija, zauzeli Maroko i Alžir i ušli u Tunis. Početkom juna, hiljadu mlaznih ME-262 već se borilo na nebu, bez premca po naoružanju i brzini.
  Ipak, Britanci i Amerikanci su početkom juna ipak pokušali da se iskrcaju u Normandiji. Ali tamo su čekali. Na frontu su se pojavili "Panter" -2 i "Tigar" -2, vjerovatno napredniji tenkovi sa snažnim naoružanjem. I jak oklop na čelu. Njihovi topovi su probili sve savezničke tenkove na velikoj udaljenosti.
  I Nemci su imali veliki broj svojih trupa, popunjavajući ih strancima i totalnom mobilizacijom, kao i vojnicima koji su se vraćali iz zarobljeništva.
  Junsko iskrcavanje završeno je potpunim porazom saveznika, zarobljavanjem više od pola miliona vojnika i oficira. Nakon katastrofe u Normandiji, Churchill je ponudio mir Fireru na post-fakto osnovi. Odnosno, ko kontroliše šta, onda ostaje iza toga. Nemci su upravo izbacili Britance iz Tunisa i ušli u Libiju, a na južnom krilu njihove trupe su se približavale Kamerunu.
  U međuvremenu su tekli pregovori, nacisti su uspjeli ući u Egipat. Firer je, osjećajući se snažnim, zahtijevao da mu se preda sva francuska imovina. Kao i sjeverna Afrika i Irak sa Kuvajtom. I platiti reparacije.
  Churchill je odbio ovaj prijedlog. Ali pozicija Britanaca je ostala teška. Nemci imaju novi laki, manevarski i, što je najvažnije, lak za proizvodnju i jeftin mlazni lovac XE-162, kao i mlazni bombarder "Arado". Poslednji avion nije mogao da sustigne lovce, a teško ga je oboriti protivavionskim topovima. Tako su Britanci dodali probleme. Na kopnu su Nemci pobedili. Zarobljen Egipat, zatim Palestina. A onda su, uz podršku lokalnog stanovništva, izvršili invaziju na Irak i Kuvajt. Oni su takođe preuzeli kontrolu nad ovim teritorijama.
  Britanci su se predali, a kolonijalne trupe su dezertirale. Uplašeni porazima, britanski kapitalisti pojačali su pritisak na Čerčila.
  Podmornički rat je također bio aktivan. Nijemci su porinuli podmornicu na vodikov peroksid i stekli još veću potpunu nadmoć na moru.
  Do kraja 1944. Nijemci su osvojili gotovo cijeli Bliski istok i sjevernu Afriku. Na frontu su se pojavili i prvi tenkovi serije "E", napredniji i okretniji.
  Churchill se suočio sa snažnim protivljenjem. Zatraženo je da bude otpušten. Ruzvelt se nije usudio ni da se kandiduje za četvrti mandat. I pobijedio je mladi republikanski kandidat.
  Hitler je u zimu i proljeće 1945. napredovao u južnu Afriku. Zauzeli sve više teritorija. U isto vrijeme pripremao se napad na samu Britaniju. Podmornički rat je postajao sve aktivniji.
  Ljeto je stiglo... Fritz je testirao novi tenk E-50. Ova mašina nije imala premca i mogla se smatrati nepobedivom. Pojavio se i Yu-287, mlazni stroj najviše klase. Pritisnuo Britance pošteno. A onda je u avgustu usledilo sletanje. Tako smela operacija. Britanija nije izdržala tri sedmice. Nemci su zauzeli London i smejali se.
  Firer je lično polagao velike nade u seriju "E". Spremnici ove serije razlikovali su se po lokaciji motora i mjenjača zajedno, te mjenjaču na motoru. To je omogućilo sažimanje rasporeda i stvaranje niskih silueta. Automobili su kompaktniji. Na primjer, SAK E-25, težak 26,6 tona, imao je prednji oklop od 120 mm pod nagibom od četrdeset pet stepeni i bočni oklop od 82 mm - plus valjci.
  To je samohodni top učinio neprobojnim za britanske i američke topove. A motor od 700 konjskih snaga davao je divlju brzinu i upravljivost.
  Britance je jednostavno šokirao E-25 sa topom od 88 mm i bukvalno raskomadani novom tehnologijom.
  Nakon kapitulacije Britanije, nacisti su u oktobru zauzeli i Island - izvodeći operaciju Ikar. Američki garnizon je kapitulirao. Zarobljeno je skoro 100.000 vojnika.
  Amerika se okrenula Fireru s ponudom mira i podjelom sfera utjecaja. Projekat sa atomskom bombom još nije uspeo, a Fricovi su već na pragu.
  Hitler je, nakon što je odvagao sve za i protiv, odlučio da napadne Ameriku sa dvije strane. Naime, koristeći mostobrane u Argentini i Brazilu sa juga. I preko Grenlanda i Kanade sa sjevera. Nešto bolji su postali Japanci, koji su savladali proizvodnju pod licencom XE-162.
  Sjedinjene Države još nisu imale dovoljno borbeno spremnih mlaznih aviona. A flota je pretrpjela ogromne gubitke od podmornica. I ugrizao je Jenkije, ugrizao je. Hitler je insistirao na totalnom ratu.
  Firer je imao informaciju da je nuklearni reaktor već napravljen u SAD-u i da se radi na atomskoj bombi. I naredio da se slomi Amerika.
  Lansirano je novo oružje - diskoteke koje su neranjive za malokalibarsko oružje, aerodinamične laminarnim mlazom.
  Potopili su brodove i pilili avione američke vojske. Prošla je četrdeset i šesta godina u napredovanju Nemaca i Japanaca sa juga i iskrcavanju u Kanadi sa severa. To je prilično uspješno.
  Nemci su imali tenk E-50, koji je bio za red veličine superiorniji od Shermana, Pershinga i Pattona.
  Snažan tenk sa topom kalibra 105 milimetara, visine manje od dva metra, sa prednjim oklopom od 250 milimetara pod uglom, 170 milimetara bokova i pod uglom, težine vozila od šezdeset osam tona i gasne turbine motor od 1.500 konjskih snaga. Takva mašina postala je glavni tenk Trećeg Rajha i nije imala ravnog. Amerikanci nisu mogli da se takmiče s njim.
  Istina, velika težina mašine dovela je do nekih problema. Shodno tome, pojavila se lakša verzija automobila u obliku "Pantera" -4. Ova mašina imala je lakši, ali sasvim dovoljan top od 88 mm, prednji oklop od 150 mm pod uglom i 120 mm bočni oklop, težine četrdeset šest tona i motor od 1200 konjskih snaga. Ovaj tenk je također nadmašio Pershingove i Pattonove, budući da im je bio blizu po težini.
  Nemci su uspešno napredovali. Uhvaćen Toronto, Kvebek. Zajedno sa Japancima okupirali su Venecuelu i Panamu. Zatim su se s juga spustili u Kostariku, Nikaragvu, Honduras i Meksiko. Nacisti su također uspjeli napasti Sjedinjene Države sa sjevera - odsjekavši Aljasku. Zatim uhvati većinu toga.
  Početkom četrdeset sedme godine, tačnije do proljeća, nacisti su zauzeli gotovo cijelu Kanadu i Meksiko.
  Novi fašistički tenkovi bili su previše superiorni u odnosu na američke. A avijacija još više! Protiv diskoteka - koje je snažan laminarni mlaz učinio neranjivim - Amerikanci uopšte nisu imali oružje.
  Tako su nacisti dominirali bojnim poljem. A MP-54 je bio mnogo bolji od američkog automata.
  Tako se ispostavilo da su snage bile vrlo nejednake. Rat se odugovlačio samo zato što su Amerikanci imali previše opreme i veliku populaciju. Ali diskovi su bukvalno srušili sve vrste aviona i drugih mašina. Djelovali su nabijanjem - razvijajući brzinu od pet ili šest zvukova.
  Tako da je demonstracija mogućnosti bila nevjerovatna. Ovdje SAD i atomska bomba ne pomažu. A Hitler ima snagu Afrike, Azije i desetine miliona robova!
  Amerika se postepeno stiska. Tokom proleća i leta 1947. Nemci su već zauzeli polovinu teritorije SAD i celu Aljasku. Dakle, Jenkiji dolaze kao komad gvožđa na nakovnju.
  New York je pao u jesen, a Washington je pao početkom decembra. 25. decembra 1947., baš na vrijeme za Božić, Sjedinjene Države su kapitulirali. Završena je još jedna veoma agresivna bitka Drugog svetskog rata. Treći Rajh ima nove tenkove serije AG - piramidalne. I još je postojala Rusija.
  Hitler se intenzivno pripremao za rat. Planiranje štrajka sa Japanom. Zemlja izlazećeg sunca je reproducirala E seriju pod licencom.
  I regrutovala je mnogo Kineza u svoje trupe.
  Ali 20. aprila 1949. nacistička Njemačka je napala SSSR. Po drugi put - korištenjem piramidalnih tenkova stranih divizija. A SSSR je relativno nedavno dobio T-54. Mašina, koja se, međutim, može smatrati i zvijerom. Iako je bio inferioran u odnosu na AG-50 u zaštiti posebno bokova i oružja. T-54 je također bio inferioran u odnosu na E-50... Odnosno, oba tipa njemačkih tenkova. Ali težio je manje i bio je lakši za proizvodnju.
  Ali nemačke mašine proizvodile su fabrike u pola sveta. I to je Hitleru dalo veliku prednost. Osim toga, sovjetska avijacija bila je inferiornija u kvantitetu i kvaliteti u odnosu na naciste. Posebno u oružju, oklopu i brzini. Nacisti su u porastu!
  Crvena armija je, naravno, takođe jaka, ali MiG-15 je tek počeo da ulazi u trupe, a glavni lovac je Jak-9. Već očigledno zastareo i ne može da izdrži nemačku avijacijsku moć. Tenk IS-7 nije ušao u masovnu proizvodnju. IS-4 je postao masovna mašina, još uvek ne potpuno savršena mašina, ali se po zaštiti približava E-50. Istina, njemački top 105 mm 100EL bio je moćniji i spremniji za borbu od 122 mm IS-4. Ali glavni sovjetski tenk je i dalje T-34-85, a T-54 je u manjini. Do sada je izlazio u relativno malim serijama.
  Nemci su probili sovjetsku odbranu. I pojurio naprijed. Iako su odbrambene linije bile moćne. Ali Fritz se ipak probio kroz njih. I mada ne prebrzo. Minsk je pao sredinom maja.
  A krajem juna nacisti su se približili Smolensku. Tako da su nacisti morali preći dug put oko leševa. Sam Smolensk je dobro utvrđen i odbija napade. Početkom jula, nacističke horde su se približile Kijevu. Sredinom avgusta, nacisti su blokirali Lenjingrad. Istovremeno, Japanci su pritiskali sa istoka. Okružen Vladivostok. I samuraji su zauzeli Habarovsk.
  Japan je imao sopstvenu verziju kopiranog E-50, sa moćnim 88 mm 100 EL topom i 200 mm kosim prednjim oklopom. Ova mašina je bila superiornija od T-54 u oklopnim topovima i neznatno zbog većeg ugla racionalnog nagiba u zaštiti, posebno sa strane. A tenk je bio - oko pedeset tona - teži od T-54 koji je težio trideset i šest tenkova.
  Japan je takođe pritiskao i tjerao Kineze u bitku. Samuraj je okupio veliku vojsku.
  U septembru su nacisti ipak zauzeli Smolensk, opkolili ga sa svih strana i zaobišli Kijev. I počeli su se kretati na istoku Ukrajine. Lenjingrad je imao težak period. Nemci su se približili Tikhvinu. Situacija je eskalirala. U oktobru su nacisti ušli na Krim. Počeli su napredovati prema Moskvi. Opkolili su Vjazmu i zauzeli Harkov.
  Nemački AG-50 je savršena mašina - 250 mm kosog oklopa iz svih uglova i u obliku piramide. I plinskoturbinski motor od 2000 konjskih snaga. Pištolj šalje projektil sa jezgrom uranijuma koji može probiti sovjetske tenkove, čak i IS-4, sa velike udaljenosti. Nemci imaju jaku pušku. I sam tenk je neprobojan za sovjetske topove. A oklop je kul, zacementiran.
  Ukratko, sovjetski tenkovi se nisu mogli nositi s takvim čudovištima. Čak je i IS-7 na brzinu pušten u proizvodnju. Ali ovo nije imalo smisla. U novembru su nacisti zauzeli Kerč i blokirali Sevastopolj. Zauzeli su Vyazmu, Orel, Kalinjin. Išli smo u Tulu. Uzeli su i Tikhvin koji se junački branio. Ostalo je do Moskve sve za pedesetak kilometara.
  Staljin je očigledno poludeo. Pokušajte se oduprijeti takvom protivniku. Jaki Wehrmacht. Ali dolazi decembar. Ali nacisti su spremni za zimu i nastavljaju napredovanje.
  Vorošilovgrad, Belgorod i Kursk su zauzeti! Nemci su se približili Moskvi. U januaru je Tula pala, a Fricovi su uspeli da zaobiđu glavni grad sa juga. U februaru se obruč oko Moskve konačno zatvorio. Istovremeno, nacisti su zauzeli i Voronjež, okrenuvši se prema Staljinggradu.
  Sam Staljin je pobegao u Kujbišev. Očigledno se nadajući da će pojačati otpor. Moskva se dugo opirala. Grad je veliki. Ali u maju je kapital ipak pao. Nemci su već zauzeli Kavkaz.
  Japan je provalio u Centralnu Aziju. I poneo mnogo stvari tamo. U junu su Nijemci zauzeli grad Gorki. Gotovo u potpunosti osvojio Kavkaz. U julu je Saratov pao, i... Staljin je oronuo i bio je bolestan. Beria je iskoristio trenutak i nahuškao vođu. A u avgustu 1950. ponudio je mir Njemačkoj. Hitler je samo pristao na predaju. Berija je, shvativši uzaludnost daljeg otpora, krenuo na to. Tako je završen Drugi svjetski rat. Hitler nije napao Japan i vladao je još nekoliko godina.
  Primorao je svoje bivše saveznike da uđu u zonu markiranja i nametnuo im teške uslove. Ali 1. maja 1955., u dobi od šezdeset i šest godina, postao je žrtva pada svog mlaznog aviona. I istovremeno su rekli sve što je pomoglo.
  Göring je umro još ranije. A Šelenberg, koji je zamijenio Himmlera, postao je novi regent. Ovo poslednje je donekle smetalo Fireru.
  Hitler je planirao da prenese tron jednom od svojih mnogobrojnih potomaka. Ali nije imao vremena... Nije bilo direktnog nasljednika. Šelenberg je iskoristio trenutak i uspostavio svoju ličnu diktaturu. I istovremeno je vodio rat sa Japanom. Izvršio nuklearni udar i razbio zemlju izlazećeg sunca, koristeći dvostruke piramidalne tenkove napravljene od plastike. I, naravno, pobijedio je u roku od nekoliko mjeseci.
  Japan je bio okupiran zajedno sa svojim kolonijama. Uspostavljena je svjetska hegemonija Trećeg Rajha. Brutalna diktatura, sa nacionalnim carstvom. Uslovi za Slovene bili su samo donekle opušteni. Oni su takođe bili priznati kao Arijevci, čak i ako su drugorazredni.
  Šelenberg je vladao do 1986. godine, kada je umro. Nastao je novi kult... Nakon Šelenberga, vladao je Mainstein, sin poznatog feldmaršala.
  Carstvo se tehnološki razvilo i bavilo se širenjem svemira. Stvorena su naselja na Mjesecu, Marsu, Veneri, Merkuru, Jupiterovim satelitima. Čovječanstvo, rješavajući oštrim metodama, unutrašnji problemi počeli su letjeti do zvijezda. Nauka se razvijala brže nego u stvarnoj istoriji, tako da su svi istraživački instituti radili u jednom timu. A svjetska vlada je stimulirala istraživanje svemira.
  
  
  SVIJET POD Ivanom Groznim Carem Ruskim
  Ivan Grozni nije bio otrovan, pa se njegova vladavina nastavila.
  Prvo, veliki kralj se ipak oženio engleskom princezom. I u isto vrijeme nastavio rat na istoku. Izgradio je nekoliko gradova u Sibiru, uključujući Tobolsk. Izliven je i Car-top.
  Zatim je došlo do malog rata sa Šveđanima. Ovog puta Poljaci su bili na istoj strani sa Rusijom. Bilo je moguće postići više nego u stvarnoj istoriji tako što su zauzeli Narvu na juriš, i ponovo zauzeli ruske gradove. Nakon toga je Ivan Vasiljevič naredio da se izgradi grad na ušću Neve. Isto kao Petar Veliki. Samo sa imenom Andrej-grad. I to nije loše.
  Rusi su tada ponovo sklopili mir sa Poljacima. I uzeli su Revel. Ali carska vojska je ipak zauzela Vyborg i utvrdila se na sjeveru. Ivan Grozni je bio jak. A komandant Shuisky se pokazao prilično talentovanim i Rusija je manje-više uspjela ... Car je od engleske princeze imao sina po imenu Petar. Dmitrij je umro pod nejasnim okolnostima. Umro je i Fedot. Tako je 1600. godine, nakon šezdeset i sedam vladavina, kada je Ivan Grozni umro, desetogodišnji dječak Petar Veliki postao je novi car. I nastavio je posao svog oca.
  Boris Godunov je bio njegov regent. Prve tri godine bile su teške zbog gladi, hladnoće i propadanja usjeva.
  Ali tada nije bilo varalica. A kada je počeo novi rat sa Commonwealthom, Rusija je bila spremna. Pojavio se novi komandant - Skopin Shuisky. U pravoj priči, otrovan je mlad, ali se već uspio dokazati. A sada je bilo super.
  Ruske trupe pod komandom Petra Velikog već 1608. izvojevale su nekoliko pobjeda i oslobodile Polock i Minsk. Zatim su stigli do Bresta, zauzeli Vilnu sljedeće godine. Tada je oslobođen i Kijev.
  Ruske trupe su tukle Poljake. Zauzeto je i Grodno, a ruske trupe su stigle do Galicije.
  Ali sve dobre stvari moraju biti testirane. Švedska je ušla u rat. Čak su uspjeli zauzeti i Vyborg. Ali Šveđani su poraženi, a ruske trupe su vratile Vyborg.
  Tada je carska vojska zauzela i Lvov. I ruski vojnici su se približili Varšavi.
  Poljaci su ponudili mir Rusiji: vraćanje svih zemalja koje su ikada pripadale Kijevskoj Rusiji. Ali Petar Veliki je nastavio rat. Zauzeti su i Varšava i Krakov. Kraljevina Poljska postala je dio Rusije.
  Nakon toga je nastupilo privremeno zatišje. Ono što je uzeto moralo se probaviti.
  Ruske trupe deset godina kasnije 1620. preselile su se na Krim. I osvojili su ovaj kanat, a zauzeli i Azov. I dobili su pristup Crnom moru. Osmansko carstvo je pokušavalo da se bori, ali je trpjelo poraz za porazom.
  Ruske trupe koje je predvodio Skopin-Šujski zauzele su Istanbul 1625. I to je bio najveći uspjeh carske vojske.
  Otomansko carstvo je propalo i Rusi su ga osvajali narednih deset godina. Sve dok Alžir, posljednji neokupirani dio carstva, nije pao 1636. Tako je Rusija postala najveća država na svijetu i po teritoriji i po broju stanovnika. Petar Veliki je reformisao pravoslavlje uvodeći poligamiju i napuštajući Trojstvo, a ruskog cara učinio glavnim glasnikom Svemogućeg. Rusija je 1640. napala Iran i zauzela ga. Tada su ruske jedinice ušle u Indiju. Ubrzo su i nju osvojili. Stigli smo i do Tihog okeana. Do 1653. Rusija je već zauzela dio Indokine. I počeo je rat sa Mandžurijskim carstvom.
  Godine 1660. umro je Petar Veliki, a na prijesto je stupio njegov unuk Petar Drugi. Imao je dvadeset pet godina. I rat je tekao uspješnije. A 1670. godine završeno je osvajanje Kine. A deset godina kasnije osvojili su i Japan i Koreju.
  Carska Rusija je takođe okupirala čitavu Indokinu, sežući čak do Singapura. Istovremeno, Rusi su počeli da se kreću preko Afrike. Petar II je umro 1700. I Ivan Peti je postao kralj, njegov sin. Ovaj kralj je već imao trideset osam godina. Takođe je osvojio Australiju, i nastavio se kretati kroz Afriku. Osvojio gotovo cijeli Crni kontinent. A 1725. umro je, prenoseći vlast na Petra Trećeg. Konačno je osvojio Afriku. A onda je napao Italiju. I osvojio ga je bez problema. Nakon toga, Rusija je započela rat za Ameriku. Bitke su se pokrenule. Nakon Petra Trećeg 1751. godine, na presto dolazi Aleksandar Prvi. Osvojio je Njemačku i veći dio Amerike. Godine 1781. Aleksandar II je došao na presto. Ubrzo, 1789. godine, u Francuskoj je izbila revolucija. I car Aleksandar II ga je zauzeo. A 1803. zarobljene su i Španija i Portugal. Nikola I je stupio na tron 1810. Završila je zauzimanje poslednjih teritorija na svetu i konačno uspostavila svetsku rusku vlast 1825.
  I tako je završen period fragmentiranog mira i previranja. Nauka je počela da se razvija velikom brzinom. Religija je modernizovana. I crkva je službeno napustila doktrinu o kraju svijeta. Naprotiv, počeli su da uče - čovek je kovač svoje sreće, i biće dobro na svetu, i sasvim dobro! A 1833. čovjek je prvi put poletio u svemir. Bila je to nova faza u dostignućima dinastije Rurik.
  Godine 1841. dogodio se let na Mjesec. Ovo je najviši događaj u istoriji čovečanstva!
  Ljudi osvajaju svemir. Odletjeli su na Mars 1853. godine. I bio je to divan let. I trideset godina kasnije, astronauti su već posjetili sve planete Sunčevog sistema. 1880. osnovano je prvo naselje na Mjesecu. A onda je postao pravi grad.
  Godine 1895. na Veneri su se ukorijenile prve genetski poboljšane biljke.
  Na Marsu je osnovano prvo stalno naselje, a uzgajane su ovce i krave.
  Čak i ako je u zatvorenom prostoru.
  Godine 1902. započela je prva međuzvjezdana ekspedicija na Alpha Centauri. Svemirski brod je letio dvadeset godina, stigao do zvezde, kružio oko nje i onda se vratio... Ljudi koji su tamo prvi put leteli bili su uronjeni u veštački san, koji je usporio sve procese u telu. Ne suspendovana animacija, već dublji oblik normalnog sna. Štaviše, ljudi su se kretali u snu, a mišići im nisu atrofirali.
  Godine 1915. pokrenuta je druga međuzvjezdana ekspedicija na zvijezdu Sirijus, koja je trebala sletjeti na planetu koja je teoretski bila pogodna za razvoj.
  Sletio je, naravno, i po prvi put ljudi hodali na planeti izvan Sunčevog sistema. Istina, život nije pronađen, ali su pronađeni neki minerali i jednostavne bakterije.
  Osim toga, ispostavilo se da su na ovoj planeti i zlatni placeri, i to je super!
  Tada su počeli češće da lete... 1941. godine, prvi put je svemirski brod premašio brzinu svetlosti... Naravno, Ajnštajn nije bio u pravu. Moguće je kretati se čak i teoretski do beskonačne brzine. Međutim, gravitacija također premašuje brzinu svjetlosti deset triliona puta.
  I ovo je postao prolog za stvaranje svemirskog carstva .... Do 2001. godine, nekoliko stotina naselja je već bilo osnovano na raznim planetama u galaksiji.
  Neki su čak pronašli nalazišta dijamanata i druge vrijedne rude.
  2020. godine počela je prva ekspedicija van galaksije.
  Ovo je također vrlo impresivan rezultat. U ljudskoj galaksiji nije pronađena civilizacija. Životni oblici na planetama su se sreli, ali najprimitivniji. Čak ni biseksualne biljke i životinje nisu pronađene.
  Međutim, naučnici su tako rekli. A sveštenici su čak pokušali da spekulišu o tome, govoreći da je život nemoguć bez Boga! I mnogi su vjerovali u to. Spontano nastajanje života je zaista malo vjerovatno. Ali eksperimenti su pokazali da je stvaranje složenih kiselina u principu moguće. Iako se raspadaju. I bakterije mogu postojati. I našli su ih. Ali imati dva pola? Ovdje je potreban cijeli niz mutacija, pa i tako da se očuva.
  Da, u galaksiji se nigdje nisu pojavila dva ili tri spola. A na planetama je postojao samo najjednostavniji oblik života. A to nije za svakoga. Mnoge planete, čak i po klimi slične Zemlji, ostale su napuštene. Ali ispostavilo se da je istina o samim planetama prilično velika. A u galaksiji je bilo mnogo mjesta za naseljavanje. Ako je planeta daleko, onda je možete povući od zvijezde. Ako ste blizu, naprotiv, udaljite se.
  Napredak i nauka omogućili su osvajanje svih vrhova.
  Otkriće sinteze termokvarka omogućilo je izvlačenje energije iz jednog grama materije uporedivo sa sagorevanjem dvadeset milijardi tona uglja. A to su mogućnosti. A sinteza termopreona omogućila je da se dobije energija dva miliona puta veća od termokvarka.
  Čovječanstvo se uspješno razvija... 2100. godine već su se pojavile brzine koje mogu preletjeti galaksiju za samo jedan dan. I generalno je super. Godine 2200. prve dvije planete i zvijezda stvorene su od male količine materije.
  2300. godine, zbog otkrića pojedinačne reke vremena, dokazana je mogućnost vaskrsnuća osobe, uz stopostotno očuvanje ličnosti. Godine 2400. ljudi su mogli započeti prvi let u drugi svemir.
  U ljudskom svemiru otkrivene su planete sa dva pola života, pa čak i jedinstvena fluorna planeta sa tri vrste života. Otkrivene su i više životinje s primitivnim jezikom, religijom, pa čak i prividom pisanja.
  2500. godine prvi čovjek je uklonjen iz toka vremena. A sada je smrt konačno savladana. Ljudi su ovladali svojim svemirom sa više od 100 sekstiliona zvijezda.
  Godine 3000. po prvi put je stvoren cijeli svemir od samo nekoliko atoma.
  Istovremeno je trajalo i vaskrsenje mrtvih. Bilo je spora - vaskrsnuti sve ili ne? Odlučili smo da apsolutno svi moraju uskrsnuti. Čak i kriminalci, ali ih prevaspitajte i držite pod kontrolom.
  4000. godine završen je proces vađenja mrtvih iz rijeke. Svi ljudi koji su ikada živeli na planeti Zemlji stekli su besmrtnost. Proces stvaranja univerzuma je stavljen na tok.
  Godine 5000, svi zakoni fizike su se pokoravali čovječanstvu. Čak i bebe mogu stvoriti univerzum. Ljudi su sada sve svoje fantazije utjelovili u stvarnost.
  Oni koji su vaskrsli iz mrtvih također su stvorili svemire i brzo su to naučili.
  Godine 10.000, čovječanstvo je izmislilo nove zakone fizike, biologije, hemije. Sve mogućnosti kod ljudi su se pojavile kao sposobnost utjelovljenja fantazija. Postojala je apsolutna univerzalna sreća i prosperitet.
  
  ZENON POZNJAK PREDSEDNIK BELORUSIJE
  U Bjelorusiji se dogodila tragedija na izborima 1994. godine. Glavni opozicioni kandidat Aleksandar Lukašenko ubijen je u pokušaju atentata. I kao rezultat toga, Vyacheslav Kebich se riješio opasnog konkurenta. Ali čitavo biračko telo Lukašenka, računa se da je to posao premijera. I uzeo je i glasao za Zenona Poznjaka!
  I u prvom kolu, Zenon Pozniak je pobijedio sa velikom razlikom. Kandidat istorijskih nauka, vođa Bjeloruskog narodnog fronta, pa čak i lider. Ličnost je definitivno harizmatična. I odlikuje se krutošću željezne volje.
  Zenon Poznyak je svojim prvim koracima počeo da zatvara ruske škole i ograničava ruski jezik. Tada je promijenjen izborni zakon, a Bjeloruski narodni front je dobio većinu u parlamentu. Tada je Poznyak održao referendum. O integraciji sa Evropom, o statusu beloruskog jezika kao jedinog državnog jezika. I ukinuo je smrtnu kaznu, i ogradio se od Rusije. Zenon Poznyak je izjavio: Bjelorusija će biti u NATO-u i Evropskoj uniji.
  Dolazak na vlast Zenona Pozniaka uticao je na Rusiju. Aleksandar Lukašenko je, kao što znate, podržao Jeljcina na izborima 1996. godine i tako mu pomogao da bude izabran za drugi mandat. Zenon Pozniak je bio protiv obojice.
  Kao rezultat toga, Jeljcin je izgubio izbore, a Genadij Zjuganov je postao predsednik Rusije. Ali ruska politika se nije mnogo promijenila. Zjuganov je nastavio reforme, a njegovi saučesnici su ga optužili za oportunizam. I stvarno je postalo ozbiljno.
  Ali Zjuganov je uspeo da se održi na vlasti. I ponovo je izabran. Štaviše, restriktivno je otkazan na dva mandata u Rusiji. A u Bjelorusiji je Zenon Poznyak ukinuo ograničenje od dva mandata. 1999. Bjelorusija je pristupila NATO-u. Rusija je na riječima bila komunistička, ali je u stvarnosti išla putem prozapadne orijentacije. Štaviše, ispostavilo se da je Genadij Zjuganov bio još prozapadniji od Jeljcina.
  U Jugoslaviji nije bilo rata. Zato što Rusija nije podržala Slobodana Miloševića, on je odmah napravio ustupke i nije došlo do vojne operacije. I preživjelo par hiljada života, kao i dobri odnosi sa Rusijom i NATO-om.
  Ni u Čečeniji nije bilo rata. Zjuganov je ojačao režim Mashadova, koji je vodio sve više proruski kurs. Istina, talibani su prijetili Afganistanu. Ali u Americi je došlo do terorističkog napada i NATO trupe su porazile talibane. A 2005. i sama Rusija je ušla u NATO. Genady Zyuganov postao je blizak prijatelj Amerike.
  Ali vrijeme je prolazilo... 2008. izbila je globalna kriza. U Rusiji su počeli nemiri radikalne levice. Optužili su Zjuganova i Komunističku partiju za izdaju i odstupanje od Lenjinovih ideala. Najistaknutiji lider opozicije bio je Sergej Udalcov. Ali nisu uspeli da svrgnu Zjuganova. I sami komunisti su postali buržoaski i kapitalisti. Donosili su zakone za sebe i držali vlast. Zenon Pozniak je također bio stalni predsjednik, ali revnosno odan Sjedinjenim Državama. I stoga je, uprkos svojoj autoritarnosti, prilično odgovarao Americi. I samo je radikalna ljevica htjela da ga svrgne.
  Rusija je vodila proamerički kurs... Za razliku od Jeljcina i Putina, Zjuganov je bio poslušan Americi. Štaviše, upravo ga je činjenica da je bio komunista učinila proameričkim. Pošto mu je bilo lakše da igra na patriotizam.
  Evropska unija je ubrzo uključila Rusiju u svoj sastav. I druge zemlje ZND. A kada je Zjuganov 2016. izabran za još jedan mandat, pošto je vladao dvadeset godina i izabran po šesti put, bio je napadnut. Kao, draga moja, koliko dugo možeš sjediti na tronu? To je već nepristojno! Možda je vrijeme da odemo. Ali Zjuganov nije hteo da ode. A izbori 2020. već su održani pod epidemijom korona virusa. I u isto vrijeme u Rusiji i Bjelorusiji. I Zjuganov i Zenon Poznjak već su imali sedamdeset i šest godina. Ali oni su se tvrdoglavo držali vlasti. I nisu hteli da odu.
  U Bjelorusiji je ekonomija bila manje-više normalna. Ali koronavirus je pogoršao probleme. A nova ljevica podigla je zastavu revolucije. I optužili su Zenona Poznyaka za masovnu izbornu prevaru.
  I u Rusiji nemiri ljevice. A Zjuganov je već izabran za sedmi mandat... Ali i pod krinkom korona virusa i to ne sasvim iskreno. I ovdje se narod pobunio. Ali policija je ipak suzbila nerede.
  Zenon Poznyak je rekao da će mu možda mandat biti posljednji i da će svoje mjesto prepustiti mlađima. A da je zaista dvadeset i šest ploča previše.
  Ali moramo se nositi s koronavirusom. A onda će opet biti srećan i veseo život.
  Zjuganov je takođe rekao da će njegov sedmi mandat biti poslednji. Generalno, sedam mandata donosi sreću. I biće komunizma u Rusiji. I oni će stvoriti vakcinu, i svima će biti lakše.
  I ljudi su ovo slušali... Zapravo, čini se da je prilično dobro živjeti u Rusiji. Komunisti su dali više slobode nego pod Putinom. Na primjer, alkohol se prodavao noću. I pivo na tezgama, i njegovo oglašavanje na televiziji je zabranjeno. A sa duvanom je bilo mekše. Čak su počeli i legalizirati marihuanu. I istopolni brakovi.
  Potonjeg je, inače, Zjuganov lično probio. Štoviše, čak je i sam Papa predlagao da se takvi brakovi krunišu, što je općenito izazvalo složenu reakciju. Ali mediji mogu uticati na javno mnijenje.
  Na nekim mjestima prostitucija je već legalizirana. Da, u Rusiji je bilo sve više slobode. A komunisti su postali revni liberali. I sigurno čuda u situ.
  Ali općenito je to prirodno. Genadij je vodio prozapadniju politiku od Jeljcinovog naslednika Putina. Uključujući i zato što je bio komunista.
  I ovo je logično.
  Komunisti su nastavili i politiku privatizacije, povećali privatno vlasništvo u privredi.
  Zjuganov je generalno vodio politiku prijateljstva sa Kinom. I djelimično je uspio.
  Ali Sjedinjene Države su također bile tople i prijateljske... Trump nije došao na vlast. A tu je bila i Hillary Clinton. Izabrana je za drugi mandat. U Sjedinjenim Državama, koronavirus se nije toliko snažno razvio pod ženom predsjednicom kao pod Donaldom Trumpom.
  Generalno, Amerika je bila u neviđenom usponu. Mnogi su rekli: više sile patroniziraju žene. A zapravo, kako sreća može uskratiti slabiji pol, tačnije ljepši spol. A korona virus pod ženom predsjednicom poštedio je Sjedinjene Države.
  Zenon Poznyak je sproveo neke reforme u Bjelorusiji. Privatizovao je imovinu, smanjio poreze i razvio privatni biznis. I obnovio je policiju i rehabilitovao sve fašističke sluge. Prije svega Ostrovskog. I naravno centralno vijeće, podignuto na zastavu.
  Hitler je počeo da se objavljuje i hvali. I ruši sovjetske spomenike. Uključujući Lenjina. I umjesto njih, ulice su počele da se nazivaju po policajcima. I naravno da je bilo cool.
  Odnosi sa Ukrajinom su najtopliji. U Minsku je ulica dobila ime po Stepanu Banderi. I još jedna ulica nazvana po Džoharu Dudajevu. Snimljeni su filmovi o bjeloruskim nacionalistima. A ruski jezik je ograničen. Ali ne postoji potpuna zabrana. Dakle, u Rusiji postoji prozapadni režim, a on je u Evropskoj uniji i NATO-u.
  Evropska unija se proširila i postala Evroazijska unija. Život u Bjelorusiji nije bio loš u materijalnom smislu. Bilo je i dosta slobode. To me je dosta podsjetilo na Evropu. Sistem je formalno višestranački, ali bjeloruski narodni front dominira.
  U Bjelorusiji postoji i Komunistička partija, ali ona je formalna i džepna opozicija.
  Odnosi sa Rusijom su manje-više podnošljivi. Pa čak i prijateljstvo sa Poljacima.
  Umjesto rublje, tu je talir, koji je približno jednak euru. Inflacija je skoro nula.
  Ljudi su općenito manje-više zadovoljni Poznyakom. Plata preko hiljadu dolara. Nezaposlenost je mala, cijene praktično ne rastu. Ruski jezik se takođe nalazi. Čak su tu i tamo otvarali ruske škole.
  Alkohol je jeftin i prodaje se 24 sata dnevno na svakoj tezgi. Kao i pornografija dostupna. Na internetu je potpuna sloboda.
  A kome još treba Lenjin? Umjesto toga, bivši policajci su bili veoma cijenjeni. I Zenon Pozniak je ponosan na to.
  Grb Bjelorusije Potera, a zastava je bijelo-crveno-bijela. Sve u svemu, dobro je.
  Izgradili su desetak nuklearnih elektrana i prodaju struju Evropi. Istovremeno, Bjelorusija je izgradila mnoge puteve i autoputeve.
  Grade se i hramovi, posebno mnogi katolički. Da, katolici u Bjelorusiji se visoko cijene.
  Čak je i najveća katolička crkva na svijetu izgrađena u Minsku. I Zenon Pozniak je bio veoma ponosan na to. A crkva je zaista bila jako lijepa sa zlatnim kupolama, po predanju pravoslavlja. Papa i moskovski patrijarh održali su nekoliko susreta i ujedinili se u prijateljstvu u Hristu.
  Zanimljivo je da Sadam Husein nije svrgnut, već je pao pod Ameriku, postavši njen poslušni vazal. I naravno, bilo je to veliko iznenađenje. Bilo je jasno ko je jak, taj vlada.
  Kina je donekle usporila svoj razvoj. I u tome je narod zabrinut, hoće demokratske promjene.
  Svijet, naravno, i dalje ima problema. Ali nekako lakše i mirnije. Zenon Poznyak, koji nije izabran za sedmi mandat, obećao je da će po isteku mandata otići i ustupiti mjesto mladima. Možda čak i žena. I to su svi pozitivno primili.
  I ministar inostranih poslova Rusije već četvrt veka Vladimir Žirinovski. Ko jako voli, barem na riječima Ameriku, ljudska prava i zapadne vrijednosti.
  
  DIVNI SVIJET CARSKE RUSIJE
  Admiral Makarov nije umro... Put bojnog broda Petropavlovsk samo se malo pomerio, a legendarni pomorski komandant je ostao živ. I brod nije oštećen.
  Samo nekoliko metara brod je prošao lijevo, i samo takva sitnica odjednom je promijenila sudbinu imperije i cijele planete Zemlje.
  Admiral Makarov je nastavio intenzivno trenirati rusku eskadrilu i koristiti inovativne tehnike. Streljani su prošli, oštećeni brodovi su obnovljeni.
  Ovdje je admiralu ponuđena zanimljiva zamka. Budući da je eskadrila Togoa sve vrijeme prolazila istom rutom, bilo bi moguće rasuti mine na svom putu. U stvarnoj istoriji, jedan razarač je rasuo snopove mina, a dva bojna broda su potonula. A onda je desetak razarača raspršilo mine. I kao rezultat toga, desetak japanskih brodova je dignuto u zrak.
  Nastala je panika, a ruska eskadrila je napala samuraje, koji su u panici neselektivno pucali. I kao rezultat toga, potopila je još desetak brodova. I sam admiral Togo je zarobljen. Moć Japana na moru je potkopana. Ali tu nije bio kraj.
  Admiral Makarov je nastavio progoniti samuraje sve dok nije potopio sve njihove brodove. A Japan je bio bespomoćan. Njene trupe u Koreji su poražene i kapitulirane.
  Ali samuraji nisu željeli mir. I carska vojska se iskrcala u metropolu. I neverovatno čudo. Ispostavilo se da Kuropatkin uopće nije osrednji, već sposoban komandant. Porazio Japance i zarobio Mikado. Kao rezultat toga, Rusija je u potpunosti zauzela zemlju izlazećeg sunca. A onda je održan referendum i Japan je postao ruska provincija. I Nikola II je svojoj tituli dodao - japanski mikado.
  Mongolija, Mandžurija, Koreja postale su ruske provincije. Kraljevska vojska je značajno porasla.
  Rusija je izbjegla recesiju povezanu s revolucijom. I njena privreda je bila razvijenija, a vojska brojna. Nije bilo nereda, nije bilo glupe, beskorisne Državne Dume. Carska Rusija je imala svoje tenkove, makar bili laki, ali okretni. I moćnije topove, i više bajoneta, sablji, mitraljeza. Ruska inovacija se pokazala kao dobro oružje: kolica.
  Tenkovi su prije rata uspjeli ući u seriju i uticali na tok rata. Admiral Makarov je još bio živ i zdrav. I komandovao je ruskom flotom koja je razbila Nemce na moru.
  Rat je počeo 1914. godine i od samog početka je išao uspješno za carsku Rusiju. Brojčano nadmoćnije, ruske jedinice sa lakim tenkovima "Luna"-2 razbili su Nemce. I nastavilo se bez prekida. Kuropatkin je porazio Njemačku, Brusilov Austro-Ugarsku. A rat je završio do decembra osvajanjem Berlina.
  Turska, koja je također uspjela da uđe u rat, poražena je. I carska Rusija je samouvjereno pobijedila.
  Prvi svjetski rat je bio pobjednički i pravi trijumf. Carska Rusija je dobila velike teritorije. Klaipeda, Galicija, Poznanj, regija Krakov. Kao i kraljevine Češke, Slovačke, Mađarske. Rumunija je proširila svoju teritoriju, ali je postala ruski vazal. Jugoslavija je takođe postala vazal Rusije.
  Turska je bila podijeljena i nestala sa političke karte svijeta. Mala Azija, sjever i centar Iraka, sjever Sirije i Palestina postali su ruski. Ali glavna stvar se vratila u Carigrad i moreuz.
  Kako se carsko carstvo proširilo?
  Ali to nije sve. Rusija i Britanija su također podijelile Saudijsku Arabiju. Zatim su Iran - centar i sjever pripali Rusiji. A onda i Avganistan.
  I to je dovelo do podjele teritorija.
  Ruska ekonomija pod carom Nikolajem II se brzo razvijala. Čak ni Velika depresija 1929. nije dotakla imperiju Romanova. A 1932. godine Nikolaj II je, iskoristivši činjenicu da su Sjedinjene Države ekonomski jako oslabljene, zahtijevao povratak Aljaske. Amerika je odbila. A 1. januara 1933. počeo je rat između Rusije i Sjedinjenih Država.
  Kanada je stala na stranu Amerike. Pacifičkom flotom zapovijedao je dostojan učenik admirala Makarova Kolčaka. Koji se pokrio slavom.
  Ruski tenkovi su bili najbolji na svetu, avioni najjači. A flota je najsavršenija. I plus helikopteri, koji su u to vrijeme bili samo u Rusiji.
  Sve je bilo kod kralja. A Amerika je iskreno slaba. Ona ima malo rezervoara i oni su zastareli. Avijacija je slaba i zastarjela. A jedino je mornarica manje-više brojna. I rat je išao od samog početka na jednoj kapiji. Štaviše, u Rusiji su izgradili željeznicu do same Čukotke. I ponuda se dosta poboljšala.
  Snažni naslednici Brusilova i Kuropatkina bili su Denjikin, Kornilov, Vrangel, Krasnov i Kaleidin. Pokazali su se kao jaki lideri.
  A ruski tenkovi su bili bez premca i tako poplavljeni. Amerikanci su imali malo tenkova, a i oni su bili zastarjeli i slabi. Avijacija je također zastarjela i slaba. A samo je mornarica prilično brojna. Ali naravno, i kvalitet i iskustvo, i obuka osoblja su inferiorni od sovjetskih.
  Da, i Kolčak je izvanredan pomorski komandant. I moram reći da je jako cool.
  Sikorskyjevi helikopteri su također izuzetno moćni i destruktivni. I ostavlja utisak.
  SAD nisu dugo trajale. Nešto više od pola godine. Ruska vojska je veoma jaka i brojna. Između ostalog, pod kontrolom carskog carstva je već veliki dio Kine. I to je dalo veoma veliku veličinu vojske. I nadvladala je kvantitetom i kvalitetom.
  Sjedinjene Države su postale provincija Rusije, poput Kanade. I Rusko Carstvo je postalo mnogo jače.
  A njen ekonomski potencijal je postao ogroman i prvi u svijetu. Evo snage.
  Istina, postojala je i nacistička Njemačka. 1937. Hitler je anektirao Austriju. I njegovo carstvo sklopilo je savez sa Italijom i Britanijom. Iako je bilo nesuglasica sa Francuskom. Nikolaj II bio je sklon germanofilstvu. Ali Hitlera su zadirkivali na istoku... Ali sam Firer se plašio moćnog SSSR-a. I predložio je podjelu kolonija Francuske, Belgije, Britanije i Holandije. Musolini je takođe izrazio spremnost da bude zajedno sa Rusijom. I kao rezultat, formirana je koalicija centralnih država.
  I tako je 1. septembra 1939. Njemačka napala Francusku, Belgiju i Holandiju, a sa njima i Britaniju. I carska Rusija je napala kolonije u Aziji i dalje do Afrike. Musolini je ušao u rat kasnije, nakon što je malo čekao. Carska Rusija je uspješno napredovala, zauzevši kolonije Britanaca u Aziji i Pacifiku, kao i Francuza. U prva dva mjeseca zarobljeni su Indija, južni Iran i gotovo cijela Indo-Kina, te većina posjeda Britanaca i Francuza na Bliskom istoku. Kraljevska vojska je ušla u Egipat.
  Nemci su na svom frontu okupirali veći deo Belgije, deo Holandije, delimično uglavljeni u Francusku. Ali nisu postigli veliki uspjeh. Njemačka još nije bila pravilno pripremljena za rat. Neprijatelj je brojčano nadmašio trupe, a posebno ljudstvo i artiljeriju. A saveznici su imali još više personalnih divizija.
  Štaviše, divan plan koji je u stvarnoj istoriji sproveden 1940. godine nije razvijen. A Nemci su napredovali na starinski način i manje uspešno.
  Mjesec dana kasnije, ruske trupe su zauzele sve u Aziji i Pacifiku i iskrcale se u Australiji. Na jugu su zauzeli Bliski istok. A takođe i Egipat, koji napada Etiopiju, Sudan, Libiju i tako dalje.
  Nemci su napredovali, malo zaglibili u borbama sa Francuzima. Istina, zauzeli su Brisel.
  Hitler se obratio caru Nikolaju II za pomoć. On je pristao. Ali prvo su Rusi izvršili zauzimanje Afrike. Ovdje je glavni problem teren, potegnutost komunikacija, nedostatak puteva. I ovo je smetalo više nego male savezničke trupe.
  Rusi su za tri mjeseca zauzeli cijelu Afriku i konačno su uspjeli uspostaviti hegemoniju.
  A onda su već u martu 1940. rusko-njemačke trupe krenule u ofanzivu na Pariz. U roku od mjesec i po dana, Francuska je napadnuta.
  A u avgustu 1940. uslijedilo je iskrcavanje u Britaniju... London je pao, za dvije sedmice zarobljeni su Engleska i Vels.
  Rat je završio okupacijom svih savezničkih kolonija i dominiona, te Britanije. Podjela svijeta je prošla. Rusija je dobila gotovo sve savezničke kolonije. Njemačka je povratila izgubljeno u Prvom svjetskom ratu, te granice na zapadu 1914. godine, kao i Namibiju. Italija je dobila Etiopiju i Tunis. Belgija i Holandija i Luksemburg bili su uključeni u Treći Rajh sa određenom autonomijom. Francuska i Britanija su izgubile sve svoje kolonije i priznale rusku zaštitu nad sobom. Tako je rat završio.
  U januaru 1941. Nikolaj II, nakon što se oporavljao u slavi više od četrdeset i šest godina, umro je, ušavši u istoriju kao najveći ruski monarh svih vremena i naroda. Nasledio ga je sin Petar Aleksejevič, odnosno Petar Četvrti, sa devet godina. Pod njim je, naravno, uspostavljeno regentstvo.
  Rusija je postala svjetski hegemon, a njena vojska je nebrojena. Već 1943. prvi ruski kosmonaut poleteo je u svemir.
  A 1949. godine Rusi su odletjeli na Mjesec... Ali ovo je samo početak svemirskog gonga. Sve bi bilo u redu, ali...
  Hitler nije mogao odoljeti i 20. aprila 1953. napao Rusiju, započevši rat. Musolinijev sin, kao i Franko i Salazar, govorili su na njegovoj strani. I preselili su se u carsku Rusiju.
  Sada unuk Nikolaja II ima priliku da se dokaže i zaradi svjetsku slavu.
  Nemci su, naravno, samo u početku uspeli da se uvuku. A onda su ruske trupe, povlačeći dodatne snage, krenule u kontranapad. Došlo je do prilično uspješne ofanzive i Italije. Musolini mlađi se brzo srušio. U Africi su Italijani takođe brzo potučeni. U prva dva mjeseca carska vojska je porazila Italiju i zauzela sve neprijateljske kolonije u Africi. I bacio Nemce na Odru.
  Zatim ponovo ofanziva i u avgustu je zauzet Berlin. A onda ofanziva i početkom novembra 1953. Treći Rajh je bio potpuno okupiran. Hitler je uspeo da pobegne u Argentinu. Ali su ga progonile ruske trupe. A 1954. osvojena je cijela Latinska Amerika. Hitler je pronađen u februaru 1955. Bilo je suđenje... I 20. aprila 1956. Firer je obješen.
  Tako je završena ova nesretna karijera tiranina. Petar Četvrti odlučio je ujediniti i uključiti sve zemlje u Rusko carstvo, ujedinjujući čovječanstvo. I mnogima se dopalo.
  I tako se 1970. godine oblikovalo jedinstveno carstvo unitarnog tipa. Jedna velika drzava Rusija.
  I postoji proces razvoja Sunčevog sistema i svemira. I sve postaje mirnije i predvidljivije.
  A sada, 1975. godine, ruski kosmonauti su već na Plutonu. I sve planete Sunčevog sistema su osvojene.
  A onda letovi u svemir i do zvijezda. I ovi letovi su veoma impresivni.
  2000. godine započela je prva međuzvjezdana ekspedicija. A deset godina kasnije odletjeli su na prvu planetu Sirijus.
  A 2022. godine, brzina svjetlosti je prvi put premašena na zvjezdanom brodu. I to je super.
  Do 2500. godine, čovječanstvo je naselilo galaksiju.
  Do 3000. godine ljudi su stigli do ruba svemira.
  Do 4000. godine otvorene su pojedinačne rijeke vremena i dat im je ključ za besmrtnost i vaskrsenje mrtvih.
  Do 5000. godine naučili su da stvaraju svemire i potčinili sve osnovne zakone fizike.
  Do 10.000 godine ljudi su vaskrsnuli sve mrtve, i potpuno ovladali tajnama svemira i postali gotovo svemoćni, stvarajući svemire. Među uskrslim je bio i Adolf Hitler. Poslat je u zatvor na prevaspitanje.
  Do 20.000 godine, ljudi demijurzi dominiraju hipermegaverzom. Oni su hiper-svemoćni i apsolutno sretni. Svi ljudi ne samo da su vaskrsnuli iz mrtvih, nego nikada nisu umrli. Postignut apsolutnu besmrtnost. Sve želje su ispunjene. I općenito - sve je tako divno da su mogućnosti za sve ljude gotovo neograničene!
  
  HITLEROV SAN OPET MIJENJA ISTORIJU PLANETE ZEMLJE
  Američke trupe su protjerane iz Hondurasa krajem februara i početkom marta. Borbe su se preselile na jug Meksika. Čuvene četiri djevojke promijenile su tenk u najnoviju modifikaciju E-50. Automobil je zaista ultra moderan, upravlja se džojsticima, relativno lagan od 65 tona sa motorom od 1550 konjskih snaga.
  Prednji oklop je 250 mm, bočni oklop je 170 mm, pa čak i na značajnom nagibu. Ali zbog toga su djevojke u rezervoaru malo skučene. Ovde nije toliko udobno koliko u "Tigru" -2, pa je automobil zgusnut a posebno raspored. Ali sada američki tenkovi ne mogu probiti tenk, čak ni kada se bočno puca iz neposredne blizine. Takva zaštita je u stanju da izdrži hitac IS-2.
  Devojke su zadovoljne i auto ide prilično brzo. Gerda, pritiskajući dugmad džojstika, kaže:
  - Ovo je mašina! Zaista remek-delo!
  Charlotte odgovara:
  - Bočne stranice su jako nagnute, a otvor uzak, vrha skoro da i nema. Ne možete se probiti kroz takvu mašinu, ali nije udobno!
  Gerda je oduševljeno primijetila:
  - Ali efikasno! I potpuno neprobojna!
  Magda je sa osmehom odgovorila:
  - Kao što vidimo, Bog patronizira Nemačku!
  Christina se zakikota i odgovori:
  - Sami osvajamo pobede! I to je suština naše strategije!
  Gerda je oduševljeno primijetila:
  - Tenk "Lav" donedavno nam se činio granicama savršenstva. A sada je automobil lakši za dvadeset pet tona, nadmašuje "lava" i po naoružanju i oklopu, a posebno po voznim performansama. Tako da nas Amerika ne može slomiti!
  Charlotte se nasmijala i rekla:
  - Nemoj ga slomiti! Sve ćemo ih razbiti!
  Ovdje se u vidokrugu Magde pojavio "Šerman". Djevojka je poslala projektil pravo u metu. Pokvario auto.
  Ipak, mora se priznati da Amerikanci u tenkogradnji znatno zaostaju. "Sherman" se očito ne vuče u bitku, a "Pershing" je tek nešto bolji. Štoviše, Pershingi su se pojavili u seriji tek početkom četrdeset pete godine, a po svojim parametrima slični su ranom modelu Panther. E-50 udara Amerikance na udaljenosti većoj od pet kilometara.
  Djevojke su veoma ponosne na takvu superiornost svog oružja. I zvižde pjesme.
  Magda ponovo puca, probija, ovaj put zaštićenog Shermana, i cvrkuće:
  - Raspršio loptu i odjurio u galopu!
  Čak ni ekrani "Šerman" nisu pomogli. Nemački tenk se vozi sam. Slabi pješadije gusjenicama. Djevojke zvižde pjesme na harmonici. Prskanje krvi ispod valjaka. Tenk se kreće dovoljno brzo, a gusenice su mu naprednije i prohodnije, dok su relativno lagane.
  Devojke zvižde... Gerda primećuje:
  - Meksiko je posljednja zemlja na putu za SAD. Već smo uzeli toliko različitih prestonica. I toliko zemalja osvojenih! Počeli smo prvo osvajanje iz Austrije, a sada se selimo u Mexico City! Naša vojna četa je slavna četa!
  Christina je logično odgovorila:
  - Pre svega, organizaciono smo nadmoćniji od protivnika. Mala država je Njemačka. Nemci su najdisciplinovaniji i najorganizovaniji narod na svetu. Plus totalitarni nacionalsocijalistički režim. Što nam je takođe dodalo snagu i organizaciju. - Djevojka je bosom nogom pretrčala oklop trupa od legure i nastavila. - Zatim briljantni talenti naših generala i, prije svega, Hitlera. Lomili smo naše protivnike dio po dio. A onda su dobili najbolju tehnologiju na svijetu. Dakle, sada je pred nama trijumf! I Treći Rajh otvara svoja krila nad svijetom!
  Charlotte je racionalno primijetila:
  - Najgora je bila zima četrdeset druge. Poraženi smo u Africi i kod Moskve. Napustili su Tihvin i Rostov na Donu. Čak su i Harkov zauzeli Sovjeti. I Sjedinjene Države su ušle u rat protiv nas. Tada se činilo: da se vaga nije zaljuljala u našu korist i da se pred nama nazire ponor. Ali proljeće nam je donijelo nove pobjede. I od tada nam sve ide u prilog!
  Magda je pucala. Oborio američki pištolj i cvrkutao:
  - Ali ipak, bez intervencije viših sila, naša vojska ne bi mogla da postigne takav uspeh! Poraziti superiorne neprijatelje! Ovo je Božja ruka!
  
  Gerda se nasmijala i odgovorila:
  - Slažem se da je Božiji! Ali ne i Bog: Abraham, Isak i Jakov! I očigledno arijevski, jedan i svemogući Bog! Onaj koji je stvorio svemir i izabrao Nemce za svoj narod!
  Charlotte je klimnula glavom i potvrdila:
  - Svakako! Izakov Bog nije naš Bog! A da su Jevreji zaista narod Božiji, mi ne bismo pobedili! A ako je tako, onda je vaša Biblija Magda laž! I vrijeme je da napustite kršćanstvo u korist arijevskog monoteizma!
  Charlottine riječi zvučale su kao paljba iz mitraljeza.
  Christina je dodala:
  - I izgleda kao izdaja, biti hrišćanin. Uostalom, ispada da ste za pacifizam - udare vas po desnom obrazu, okrenite lijevi!
  Gerda je smatrala za shodno dodati:
  -A ti misliš da je spas od Jevreja! A ovo je generalno - slično izdaji!
  Magda je stidljivo prigovorila:
  - Ja tako ne mislim! Moje mišljenje da je Bog jedan! I ne jevrejski, a ne arijevski!
  uzvratila je Charlotte.
  -Kako nije arijevski! Samo arijevski i ništa manje!
  Gerda je pomirljivo dodala:
  A takođe i tehnologija! Gdje smo počeli? U septembru 1939. imali su samo šest tenkovskih divizija. I skoro svi rezervoari su laki, manje od dvadeset tona. Sada ni sam ne znam koliko imamo divizija, ali jašemo na najboljem tenku na svijetu. Naše vozilo je bez premca u pogledu naoružanja, oklopa, voznih performansi, a istovremeno nije nečuveno po pitanju težine.
  Sjećam se testiranja prvog "Tigra", zatim na Hitlerov rođendan 20. aprila 1042. godine.
  Djevojka je zastala i, udahnuvši, nastavila.
  - Tada je "Tigar" već bio najbolji tenk na svetu. Ali njegove vozne performanse se ne mogu smatrati zadovoljavajućim. Ali s druge strane, pištolj je dao dobru borbu, a oklop je bio sasvim prikladan za taj trenutak. I sam tenk se dobro okrenuo, što je kompenziralo malu brzinu rotacije kupole!
  A u četrdesetoj godini bili smo inferiorni u odnosu na Francusku i Britaniju po tenkovima i njihovoj brojnosti. Ali pobedili su! Četrdeset prve godine SSSR je imao bolje tenkove T-34 i KV od naših, i nekoliko puta više vozila! Ali ipak smo pobedili! A moral je tehnologija i razum! A duh je bitan!
  Christina je primijetila, trljajući golu petu o pedalu:
  - Ako smo pobedili sa najgorim tenkovima, onda ćemo pobediti sada! Naravno, u početku nas je bilo manje nego neprijatelja. Sada smo okupili hordu! Šta nas može spriječiti da pobijedimo?
  Gerda je sa osmehom odgovorila:
  - Mislim da su glavne poteškoće iza nas! Sada čak imamo i brojeve
  Prekomjerna težina. Ne mislim da će kompanija protiv SAD naići na probleme.
  Charlotte je logično primijetila:
  - Ne verujem da Amerika ima nešto protiv nas! Njen Sherman je samo topovsko meso, a njen Pershing je samo neznatno bolji. Dok protiv našeg tenka, oni nemaju oružje!
  Gerda je smatrala za shodno dodati:
  - A u mlaznim avionima nemaju čime da pokrivaju naše sokolove. Štaviše, imamo toliko robova, a po broju nismo inferiorni od Jenkija!
  Christina se složila sa ovim:
  - Imamo opremu - cijela Evropa i dio SSSR-a. A radnici - pola svijeta! Preveli smo naše fabrike na trosmjenski režim rada i gradimo nove fabrike! Amerikanci nam neće moći dati asimetričan odgovor, zbog broja. Nemaju trivijalno toliko ruku!
  Charlotte se zahihotala i pomaknula koleno u stolicu, zarežala:
  Neće biti simetrične! - Devojka je pucala na "Grant" i dodala. - A ako oprema počne da se proizvodi, onda samo za prikupljanje borbenih rezultata kod nas!
  Magda je stidljivo primijetila:
  - Ali kada život... Odnosno, život uči da se nije potrebno opustiti u odlučujućem trenutku!
  Gerda se složila s tim i, okrećući polugu golim prstima, promrmlja:
  "I ostajemo na oprezu do kraja!"
  Charlotte je uvukla svoje olakšane trbušnjake i podsjetila:
  - Prešli smo dug put... Od skromnog T-1 do gigantskog E-200. A ovo su, naravno, prekretnice herojske kampanje! Na isti način, naš tenk nikada neće ići u metal!
  Konačno su djevojke naišle na desetak američkih tenkova. Osam Shermana, dva Granta i dva Pershinga. Zadnji automobil je imao nižu siluetu i nije tako uočljiv. Lakše je ući u visok rezervoar. Devojke su se smenjivale u pucanju. Svi su oštri i imaju odličan odziv. Prekaljeni i obučeni. Prošao je značajan dio Drugog svjetskog rata i posjetio različite zemlje svijeta. One su zaista vrhunske devojke.
  A Shermani su prvi eksplodirali. A udaljenost je više od pet kilometara. Amerikanci i dalje ne mogu dobiti svoj auto.
  Pucajući, Gerda je primijetila:
  - Imamo najbolji pištolj! Probija sve sa udaljenosti prave bitke i prilično velike zalihe granata. Ovdje će 128 mm biti gore.
  Magda se složila sa ovim. Nakon što je ispalila i razbila Shermana, djevojka je rekla:
  - Zaliha čaura za ovaj kalibar je manja. Ali u principu, oružje od 88 mm u principu nije loše!
  Charlotte je ispalila i ubacila se:
  - Gledam šta!
  Gerda je grubo zalajala:
  - I ovaj "Šerman" i "Panter" će uzeti. Mislim da bi ih top od 75 mm sa dugim trupom mogao prorijediti!
  Christina je opalila bosom nogom i zarežala:
  - Da, i ponuda granata bi bila veća!
  Magda je takođe opalila, pritiskajući džojstik golim prstima. Poslednji "Šerman" magarac. Sljedeći udarac prebačen je na Grandove. Ovaj tenk je već toliko zastario, i još gore oklopljen od Shermana. Međutim, Amerika je u početku imala mnogo gore tenkove od Njemačke. U četrdesetoj godini Sjedinjene Države su imale samo 502 tenka, a čak i tada su mnogi bili zastarjeli. Ali već u četrdeset i prvoj godini Amerikanci su proizveli više od tri hiljade tenkova. A tu je bio i Sherman. Šta se može reći o ovom autu? Što se tiče prednjeg oklopa, čak je neznatno nadmašio T-34-76, a bio je nešto inferiorniji u razornoj moći pištolja. Da, i u voznim performansama. Ali s druge strane, optika i vidljivost su mnogo bolji od sovjetskih.
  Tada se već u četrdeset četvrtoj godini pojavio Sherman M 4. Tenk je po oklopu i naoružanju uporediv sa T-34-85 i nešto inferiorniji od običnog Panthera i prilično značajno u odnosu na Panther -2. Još kasnije se pojavio "šerman" firefly, sa puškom od 17 funti duže cijevi. Ovaj tenk je bio superiorniji od sovjetskog T-34-85 u naoružanju, ali nije bio previše masivan.
  Postojala je i zaštitna modifikacija Shermana sa lošijim voznim performansama, teža, ali sa oklopom od 152 mm. Ali ne i najmasovnije. Nemci su do sada nailazili samo na standardne M4.
  Ali sada su "Grandovi" gotovi, a sada i relativno novi tenk Pershing.
  Gerda je predložila:
  - Hajdemo malo bliže. Ovo čudovište možda ima deblji oklop!
  Charlotte je prezrivo napravila grimasu.
  - Ne brini! Ima samo 102 milimetra. Auto je težak četrdeset i dvije tone, ali je Sherman ostavio jakim!
  Gerda se zakikota i predloži:
  - Onda hajde da pucamo!
  Magda je ispružila svoje isklesano, boso stopalo. Koliko je različitog oštrog, oštrog kamenja, vrelog pijeska pustinja, trnja džungle, snega Rusije poznalo njene gole, elastične, graciozne tabane. Pritisnula je duge, glatke prste sa sedefastim noktima na dugme džojstika.
  I ispalio oklopni projektil sa uranijumskim jezgrom. I sa osmehom je cvrkutala:
  - Neka vam bude svjetlost!
  Top od 105 mm ima ogroman razorni učinak. I "Pershing" je izgubio pola tornja.
  Gerda je zatresla visokim, čvrstim grudima i primijetila:
  - Avaj, "Tigar" ovo nije mogao! Nedostajala mu je snaga udarca! Ali ipak, bolji je od Shermana.
  Magda je skeptično primijetila:
  - Gledam šta. Ako se na "Firefly" okače ekrani, onda neće biti ništa gori od "Tigra", još bolje zaštićen u čelo!
  Gerda je ljutito odmahnula glavom. Pucao u tenk. I završavajući posljednji "Pershing" dodao je:
  - Naš "Tigar" je ipak skuplji, sva ta zapadnjačka egzotika, i ruske perverzije. Vjerujem u našu pobjedu, čak i sa tenkovima T-4, neka bude!
  Dvanaest automobila, devojke su škljocnule kao semenke. Na njih nije čak ni pucano. Bolno velika udaljenost za američke puške.
  Devojke idu i smeju se. Bravo za njih.
  Charlotte ponovo pokreće poznati hurdy-gurdy:
  - Ne, Magda! Trebalo bi se jednom za svagda odreći hrišćanstva. U suprotnom ćete biti potencijalni izdajnik!
  Zlatokosa devojka je uzvratila:
  - Ne! Ja sam odan Trećem Rajhu, ali neću se odreći ni Isusa Hrista!
  Gerda je golim potplatom udarila svoju prelijepu, mišićavu nogu po oklopu i primijetila:
  "Ali Hrista se ne sme poreći!" Samo moramo priznati da je bio Nijemac u tijelu, a ne Židov, i sve će biti u redu!
  Magda je sa osmehom odgovorila:
  - Nemački... Ali šta je sa svedočenjem Biblije?
  Gerda je rekla grubo:
  - Onda ti Biblija! Ako postoji glavni kafić!
  Magda je odmahnula glavom.
  - Mein Kaf nije Božansko otkrivenje. I to rad jedne osobe, čak i izvanredne! Vjerujem u ono što dolazi od Boga!
  Tada su svi ratnici u horu viknuli:
  - Naš Bog je Adolf Hitler!
  Magda je hrabro odgovorila:
  - Ali nije Hitler osvojio i stvorio svemir!
  Gerda je ljutito lupila svojom okruglom petom po oklopu i izjavila:
  - I o tome mi više ne raspravljamo! Ko je stvorio svemir, vrijeme će pokazati!
  Charlotte je predložila:
  - Ajde cure bolje da se zapitamo - šta ćemo posle rata?
  Christina se nacerila i predložila:
  -Idemo na posao! Ovo je najbolje što možemo!
  Gerda je klimnula glavom u znak slaganja sa svojom snežnobelom glavom:
  - Naravno, u poslu! Ili ćemo možda glumiti u filmovima?
  Magda se nasmiješila i predložila:
  - I šta? Ovo je dobar nastavak karijere! Uostalom, filmovi su odlični!
  Gerda se nacerila, prešla rukom preko presa za olakšanje i primijetila:
  - A koga biste igrali? Anđeo šta?
  Magda je klonulog pogleda rekla:
  - Zašto ne? Zato što imam pravi izgled. Pričao bih o Isusu Hristu svim vernicima! To bi bio spas!
  Gerda je negativno odmahnula glavom i objasnila:
  - U novoj arijevskoj religiji ne postoji takva stvar kao što je spas. U stvari, suština komande Arijevcu je da služi Rajhu. A ostalo - poslušajte Arijeve! Dakle, mi ne spasavamo sebe, nego vladamo!
  Christina je djevojka sa bakrom, ali sa primjesom žute kose, potvrđeno:
  - Da, mi vladamo i osvajamo! U ovom svijetu, mi smo u trupama Trećeg Rajha. U tome ćemo imati svoju vojsku. I osvojićemo druge univerzume. Sve je na ovom svetu relativno... Mislim da će biti i rata, i gozbi, i imanja! Kombinacije uživanja u svijetu i uzbudljive igre rata!
  Charlotte je djevojka bakrenocrvene kose, kimnula je u znak slaganja.
  - Svakako! Jer istinski miran život je dosadan... Toliko smo navikli da se borimo da nam je to postalo kruh!
  Gerda je ispravila svog partnera:
  - Tačnije, čak i vazduh! Ili voda pomešana sa slatkim vinom!
  Magda reče tužno:
  - Šteta... Ponekad me preplavi val kajanja. Na kraju krajeva, ubijanje drugih je loše. Mi izazivamo bol i patnju! Šta, deca bez oca!
  Gerda je odmahnula glavom, primetivši:
  Svi smo u opasnosti! Ali utješite se! Čovek je još uvek smrtan! A ako razmislite, da li je to zaista značajnih trideset ili četrdeset godina na skali vječnosti? I život vječni!
  Magda odgovori sa uzdahom:
  - Pa, ako gledate filozofski, onda je to tako... Ali stvarno, maloj djeci ovo ne olakšava!
  Charlotte je zabacila svoju bakrenocrvenu kosu i prosiktala:
  - Zamislite da su podljudi! Samo životinje i osjećat ćete se bolje!
  Magda, otresajući suzu sa trepavica, odgovori:
  - Ali ipak i životinja je šteta! Oh... u kakvom svetu živimo! Sve je jednostavno nemilosrdno! I smrt vlada!
  Charlotte je progovorila snažno, komponujući u hodu:
  Pustite reke krvi
  teče po zemlji,
  Neka stenju od bola -
  Vatre posvuda!
  I neka zlo umre
  Vlada bijesna lopta,
  Svi umirete
  Sotona vas je pozvao na odgovornost!
  Neka vihor proždire
  Protok ljudskih tela...
  Planeta pati
  Zločin vlada!
  Gerda je prekinula svog partnera, prekrivši svoja grimizna usta golom nogom. Plavokosi terminator je uzviknuo:
  - Pa, zašto tako pesimističan! Ovdje će se rat završiti i planeta će procvjetati kao bašta. Mislim da ih je ostalo nekoliko. Amerika je još šest mjeseci, pa, najveća godina. Zatim ćemo dodati Rusiju i ostaće samo Japan. Ali ovo je za nas kratkog veka. Najviše, za tri godine će svi ratovi prestati... I ljudi se više nikada neće ubijati!
  Christina je razradila:
  - U svakom slučaju, u ratu... Mislim da će doći vrijeme, i to vrlo brzo, kada će na svijetu ostati samo jedna imperija. I tada, u svakom slučaju, neće biti ratova. I mislim da će, zahvaljujući razvoju poljoprivrede i idealnoj njemačkoj organizaciji, i glad nestati za nekoliko godina. Tada će se izgraditi stambeni prostor za sve. - sa oduševljenjem je pričala devojka bakrenožute kose i mišićave, vitke i savršeno proporcionalne figure. "Tada će se razviti medicina i bolest će biti iskorijenjena. Letjet ćemo u svemir, nastanićemo se u različitim svjetovima. Hajde da pobedimo starost. Svi ljudi će biti mladi i lijepi, kao fantastični vilenjaci. Ili nas možda čekaju novi ratovi u svemiru. Tako zvjezdani sa trorukim vanzemaljcima. I mi ćemo se hrabro boriti za ideje fašizma širom svemira!
  Šarlot je sa blistavim osmehom na usnama pevala:
  - Borićemo se za svetlo sutra... Poljubimo se!
  Magda je već optimističnije izjavila:
  - Ali bolje je ovako! Ne vječni ratovi, već mirno stvaranje!
  U tom trenutku automobil je pregazio minu. Tenk se zatresao. Valjak je pukao, a auto je malo usporio. Gerda je pozvala tim za popravku preko radija. Oštećenje nije lišilo tenk voznih performansi, ali je donekle smanjilo njegovu brzinu. Stoga se valjak mora brzo zamijeniti. Ovdje je lokacija ovjesa drugačija - pogodnija za popravku od poređanog reda karakterističnog za "Tigrove" i "Pantere".
  Štaviše, djevojke su se rado zagrijavale u džungli. Zašto ne plivati u rijeci? Rezervoar, naravno, mjesto je vruće, čak ni klima uređaj ne može podnijeti. Još uvijek postoji jug Meksika - tropi, au martu je prilično vruće. Ali općenito vrijeme je raj.
  Reka je bila u blizini i devojke su uronile u nju. Ne morate da brinete o krokodilima. Ovdje se vodi rat i sva živa bića su odavno pobjegla. Voda je topla i prijatna za kupanje. Djevojčice su plivale i, diveći se obalama džungle, Gerda primijeti:
  -Ipak, naš svijet nije lišen šarma! Vjerovatno bi bilo dobro postati besmrtan poput planinara, i svi zajedno živjeti sa čovječanstvom, posmatrajući njegov razvoj. I leti kroz svemir!
  Cristina je klimnula, rekavši ozbiljno:
  - Raj bez greha, krajnje dosadan... Nije bogatstvo u kasinu za izgubiti, ali još bolje dobiti, a ne loviti. Da, rat stvara ovisnost...
  Charlotte je predložila:
  - Mislim da će uskoro izmisliti igrice koje se mogu prikazati na ekranu - takva je vojska!
  Magda je sa osmehom primetila:
  - Trebalo bi sve uništiti!
  Christina ga je uzela i otpjevala:
  - Destrukcija je strast... Ma kakva moć!
  Gerda je, šištajući i frkćući, pjevala:
  - Želim da vidim prazninu ispred sebe! U njemu ću sagraditi svoj dvorac, svoj san!
  Charlotte se zahihotala i predložila:
  - Ne, svakako je sjajno boriti se! Ali još je bolje pobijediti!
  Christina je uzviknula iz sveg glasa:
  - Sama desna ruka neba pomaže Nemačkoj. Naša arijevska vjera, naš jedinstveni monoteizam! A ono što nas ne ubije čini nas jačim!
  Gerda je poprskala vodu i odgovorila:
  - Da, postali smo jači! Šteta što smo upravo naišli na protutenkovsku minu.
  Christina je zamišljeno rekla:
  - A kako zaštititi gusjenice?
  Gerda je slegnula svojim mišićavim ramenima.
  - Ne znam...
  Charlotte je racionalno primijetila:
  - Zaštićene su od granata štitovima, i od mina... Osim ako nisu deblje, da ne puknu!
  Gerda je odmahnula glavom.
  - Tada će performanse vožnje pasti zbog povećanja težine. To bi nateralo tenk da leti!
  Magda je potvrdila:
  - To je to! Tako da tenk lebdi u zraku i ne pada! I razvijene brzine od pet stotina milja na sat!
  Charlotte je, prskajući, javila informaciju:
  - Čuo sam da naša flota ima posebne brodove koji malo lete a da ne dodiruju vodu! I razvijaju brzinu lovačkog lovaca, mogu nositi trupe, kao i steći dominaciju na moru! Takva avijacija na moru će nas učiniti nepobjedivim!
  Gerda je ispravila svog partnera:
  - A mi smo već nepobedivi! Ovo će nas učiniti - super nepobjedivim!
  Charlotte se okrenula na leđa, šutnula svoje bose, isklesane noge u zrak i zagugutala:
  - Kad smo ujedinjeni, nepobedivi smo! Mi smo arijevske devojke, ubice u našim srcima!
  I ljepotica je zaronila dublje u vodu. Išao malo dublje. Ošamarila je drugarice po golim štiklama i izronila. Pokrenula je fontanu vode gugućući:
  - Kako dobro proljeće u tropima! Voda je poput parenog mlijeka!
  Gerda je u šali pjevala:
  - Afrika je strašna da, da, da.... Afrika je opasna, da, da, da! Ne idite djevojke u Afriku u šetnju!
  Ljepotice su se nasmijale. Klizalište je već promijenjeno - remontne ekipe su u najboljem izdanju. I djevojke iz svih krajeva su skočile u rezervoar. Silueta E-50 je prilično niska, a sam automobil nije previše uočljiv. Ratnice su upalile motor na plinsku turbinu i za nekoliko sekundi ubrzale.
  Charlotte, iskusni tanker, primijetila je:
  - Ipak, gasnoturbinski motor je mnogo bolji od dizel. Kompaktniji je i brže ubrzava rezervoar. Naš auto ima neverovatnu upravljivost!
  Gerda je u šali pjevala:
  - Bio je nemaran i naivan, devojke su imale goli mladi izgled... Sve je okolo izgledalo divno - pre trista godina!
  Christina je oduševljeno primijetila:
  - Ne! Naš komandant udara smislom za humor... Iako se zaista čini da su od početka rata prošli vekovi... - Devojka je prešla rukom preko svojih visokih, elastičnih grudi i nastavila. - U isto vreme, ponekad se uhvatite da se osećate kao da je bilo juče! Uostalom, životi ljudi su kratki i nekako prolaze nezapaženo!
  Gerda je žestoko primijetila:
  Ali mi nismo stari, zar ne? Puni smo snage i energije! I naš put od pobjede do
  Pobjeda!
  Magda je postrojila mitraljeski toranj, srušila američku ćeliju i gukala:
  - Da, verujem u našu pobedu... Pogotovo sada, kada imamo sve adute. Ali nemojmo stavljati kola ispred konja!
  Gerda se s uzdahom sjeti:
  - Alberte... Nedostaje mi ovaj dečko... Čudno je zaljubiti se u derište, čak i ako je visoko, u građu Apolona!
  Charlotte je logično primijetila:
  I meni se dopao Albert. Ima neku posebnu lepotu. I općenito, tinejdžeri, kada njihova fizionomija još nije prekrivena bradom, a crte lica nisu dovršile svoje formiranje, odlikuju se posebnim šarmom. I što je najvažnije, nisu još toliko merkantilni, vole tebe, a ne tvoj novac!
  Christina je racionalno primijetila:
  - Sve četiri smo toliko lepe da muškarci pre svega vole naša tela. A koliko imamo, to je već naš prihod!
  Gerda je logično rekla:
  - Lakše je biti žena! Pozovi psa i on će skočiti u krevet. Bar dok si mlad. Nikada nećeš biti bez muškarca. Lako ih je privući. Ali muškarac, da bi stavio ženu u krevet, treba da pokuša...
  Charlotte je sarkastično odgovorila:
  - Ne ti ipak... Nismo mi previše izbirljivi!
  Gerda je negativno odmahnula svojom lijepom glavom.
  - Sigurno ne na taj način! Volim mlade, zgodne, obline muškarce. I ne idem ni sa kim u krevet. Po pravilu biram atletski građenu. Neki sa trbuhom, čak i general me ne privlače. I možemo birati!
  Charlotte se zahihotala i primijetila:
  - Evo jedne prostitutke na panelu, ne morate da birate. I trbušasti će služiti, i ćelavi, i stari... Ovo je naravno minus njene profesije!
  Gerda odgovori ozbiljno:
  - Možeš ići u vojničku bordel... Tada će ti svi klijenti biti mladi i vitki. I raznovrsnost i manje-više atraktivna... Na primjer, zgodnog muškarca nikada ne odbijam!
  Christina se zahihotala i zagugutala:
  - Da... Raznolikost se uključuje! Za seks su potrebna različita jela i začini. Mi smo mlade žene i volimo mlade... Želimo sportske partnere mišićavih tijela. A neko mora da ima posla sa ne baš zgodnim muškarcima. Sa ovim ženama možete samo saosećati!
  Charlotte je s mukom pjevala:
  - Ljepota pretvara čovjeka u roba... A poslije smrti, vjeruj neću naći mira, daću dušu đavolu za noć s tobom!
  Magda je pucala u američki samohodni top "Vještica" i cvrkutala:
  - Greh je, kakav nam je seks van braka... Bolje da ostavimo požudne misli!
  Charlotte je ljutito odgovorila:
  - A ti si ječao od orgazama ništa gore od nas... Dakle, ne treba da uzgajaš licemjernu medicinsku sestru.
  Gerda je zatresla visokim, čvrstim grudima i primijetila:
  - Avaj, "Tigar" ovo nije mogao! Nedostajala mu je snaga udarca! Ali ipak, bolji je od Shermana.
  Magda je skeptično primijetila:
  - Gledam šta. Ako se na "Firefly" okače ekrani, onda neće biti ništa gori od "Tigra", još bolje zaštićen u čelo!
  Gerda je ljutito odmahnula glavom. Pucao u tenk. I završavajući posljednji "Pershing" dodao je:
  - Naš "Tigar" je ipak skuplji, sva ta zapadnjačka egzotika, i ruske perverzije. Vjerujem u našu pobjedu, čak i sa tenkovima T-4, neka bude!
  Dvanaest automobila, devojke su škljocnule kao semenke. Na njih nije čak ni pucano. Bolno velika udaljenost za američke puške.
  Devojke idu i smeju se. Bravo za njih.
  Charlotte ponovo pokreće poznati hurdy-gurdy:
  - Ne, Magda! Trebalo bi se jednom za svagda odreći hrišćanstva. U suprotnom ćete biti potencijalni izdajnik!
  Zlatokosa devojka je uzvratila:
  - Ne! Ja sam odan Trećem Rajhu, ali neću se odreći ni Isusa Hrista!
  Gerda je golim potplatom udarila svoju prelijepu, mišićavu nogu po oklopu i primijetila:
  "Ali Hrista se ne sme poreći!" Samo moramo priznati da je bio Nijemac u tijelu, a ne Židov, i sve će biti u redu!
  Magda je sa osmehom odgovorila:
  - Nemački... Ali šta je sa svedočenjem Biblije?
  Gerda je rekla grubo:
  - Onda ti Biblija! Ako postoji glavni kafić!
  Magda je odmahnula glavom.
  - Mein Kaf nije Božansko otkrivenje. I to rad jedne osobe, čak i izvanredne! Vjerujem u ono što dolazi od Boga!
  Tada su svi ratnici u horu viknuli:
  - Naš Bog je Adolf Hitler!
  Magda je hrabro odgovorila:
  - Ali nije Hitler osvojio i stvorio svemir!
  Gerda je ljutito lupila svojom okruglom petom po oklopu i izjavila:
  - I o tome mi više ne raspravljamo! Ko je stvorio svemir, vrijeme će pokazati!
  Charlotte je predložila:
  - Ajde cure bolje da se zapitamo - šta ćemo posle rata?
  Christina se nacerila i predložila:
  -Idemo na posao! Ovo je najbolje što možemo!
  Gerda je klimnula glavom u znak slaganja sa svojom snežnobelom glavom:
  - Naravno, u poslu! Ili ćemo možda glumiti u filmovima?
  Magda se nasmiješila i predložila:
  - I šta? Ovo je dobar nastavak karijere! Uostalom, filmovi su odlični!
  Gerda se nacerila, prešla rukom preko presa za olakšanje i primijetila:
  - A koga biste igrali? Anđeo šta?
  Magda je klonulog pogleda rekla:
  - Zašto ne? Zato što imam pravi izgled. Pričao bih o Isusu Hristu svim vernicima! To bi bio spas!
  Gerda je negativno odmahnula glavom i objasnila:
  - U novoj arijevskoj religiji ne postoji takva stvar kao što je spas. U stvari, suština komande Arijevcu je da služi Rajhu. A ostalo - poslušajte Arijeve! Dakle, mi ne spasavamo sebe, nego vladamo!
  Christina je djevojka sa bakrom, ali sa primjesom žute kose, potvrđeno:
  - Da, mi vladamo i pobeđujemo! U ovom svijetu, mi smo u trupama Trećeg Rajha. U tome ćemo imati svoju vojsku. I osvojićemo druge univerzume. Sve je na ovom svetu relativno... Mislim da će biti i rata, i gozbi, i imanja! Kombinacije uživanja u svijetu i uzbudljive igre rata!
  Charlotte je djevojka bakrenocrvene kose, kimnula je u znak slaganja.
  - Svakako! Jer istinski miran život je dosadan... Toliko smo navikli da se borimo da nam je to postalo kruh!
  Gerda je ispravila svog partnera:
  - Tačnije, čak i vazduh! Ili voda pomiješana sa slatkim vinom!
  Magda reče tužno:
  - Šteta... Ponekad me preplavi val kajanja. Na kraju krajeva, ubijanje drugih je loše. Mi izazivamo bol i patnju! Šta, deca bez oca!
  Gerda je odmahnula glavom, primetivši:
  Svi smo u opasnosti! Ali utješite se! Čovek je još uvek smrtan! A ako razmislite, da li je to zaista značajnih trideset ili četrdeset godina na skali vječnosti? I život vječni!
  Magda odgovori sa uzdahom:
  - Pa, ako gledate filozofski, onda je to tako... Ali stvarno, maloj djeci ovo ne olakšava!
  Charlotte je zabacila svoju bakrenocrvenu kosu i prosiktala:
  - Zamislite da su podljudi! Samo životinje i osjećat ćete se bolje!
  Magda, otresajući suzu sa trepavica, odgovori:
  - Ali ipak i životinja je šteta! Oh... u kakvom svetu živimo! Sve je jednostavno nemilosrdno! I smrt vlada!
  Charlotte je progovorila snažno, komponujući u hodu:
  Pustite reke krvi
  teče po zemlji,
  Neka stenju od bola -
  Vatre posvuda!
  I neka zlo umre
  Vlada bijesna lopta,
  Svi umirete
  Sotona vas je pozvao na odgovornost!
  Neka vihor proždire
  Protok ljudskih tela...
  Planeta pati
  Zločin vlada!
  Gerda je prekinula svog partnera, prekrivši svoja grimizna usta golom nogom. Plavokosi terminator je uzviknuo:
  - Pa, zašto tako pesimističan! Ovdje će se rat završiti i planeta će procvjetati kao bašta. Mislim da ih je ostalo nekoliko. Amerika, ovo je još šest mjeseci, pa, najveća godina. Zatim ćemo dodati Rusiju i ostaće samo Japan. Ali ovo je za nas kratkog veka. Najviše, za tri godine će svi ratovi prestati... I ljudi se više nikada neće ubijati!
  Christina je razradila:
  - U svakom slučaju, u ratu... Mislim da će doći vrijeme, i to vrlo brzo, kada će na svijetu ostati samo jedna imperija. I tada, u svakom slučaju, neće biti ratova. I mislim da će, zahvaljujući razvoju poljoprivrede i idealnoj njemačkoj organizaciji, i glad nestati za nekoliko godina. Tada će se izgraditi stambeni prostor za sve. - sa oduševljenjem je pričala devojka bakrenožute kose i mišićave, vitke i savršeno proporcionalne figure. "Tada će se razviti medicina i bolest će biti iskorijenjena. Letjet ćemo u svemir, nastanićemo se u različitim svjetovima. Hajde da pobedimo starost. Svi ljudi će biti mladi i lijepi, kao fantastični vilenjaci. Ili nas možda čekaju novi ratovi u svemiru. Tako zvjezdani sa trorukim vanzemaljcima. I mi ćemo se hrabro boriti za ideje fašizma širom svemira!
  Šarlot je sa blistavim osmehom na usnama pevala:
  - Borićemo se za svetlo sutra... Poljubimo se!
  Magda je već optimističnije izjavila:
  - Ali bolje je ovako! Ne vječni ratovi, već mirno stvaranje!
  U tom trenutku automobil je pregazio minu. Tenk se zatresao. Valjak je pukao, a auto je malo usporio. Gerda je pozvala tim za popravku preko radija. Oštećenje nije lišilo tenk voznih performansi, ali je donekle smanjilo njegovu brzinu. Stoga se valjak mora brzo zamijeniti. Ovdje je lokacija ovjesa drugačija - pogodnija za popravku od poređanog reda karakterističnog za "Tigrove" i "Pantere".
  Štaviše, djevojke su se rado zagrijavale u džungli. Zašto ne plivati u rijeci? Rezervoar, naravno, mjesto je vruće, čak ni klima uređaj ne može podnijeti. Još uvijek postoji jug Meksika - tropi, au martu je prilično vruće. Ali općenito vrijeme je raj.
  Reka je bila u blizini i devojke su uronile u nju. Ne morate da brinete o krokodilima. Ovdje se vodi rat i sva živa bića su odavno pobjegla. Voda je topla i prijatna za kupanje. Djevojčice su plivale i, diveći se obalama džungle, Gerda primijeti:
  -Ipak, naš svijet nije lišen šarma! Vjerovatno bi bilo dobro postati besmrtan poput planinara, i svi zajedno živjeti sa čovječanstvom, posmatrajući njegov razvoj. I leti kroz svemir!
  Cristina je klimnula, rekavši ozbiljno:
  - Raj bez greha, krajnje dosadan... Nije bogatstvo u kasinu za izgubiti, ali još bolje dobiti, a ne loviti. Da, rat stvara ovisnost...
  Charlotte je predložila:
  - Mislim da će uskoro izmisliti igrice koje se mogu prikazati na ekranu - takva je vojska!
  Magda je sa osmehom primetila:
  - Trebalo bi sve uništiti!
  Christina ga je uzela i otpjevala:
  - Destrukcija je strast... Ma kakva moć!
  Gerda je, šištajući i frkćući, pjevala:
  - Želim da vidim prazninu ispred sebe! U njemu ću sagraditi svoj dvorac, svoj san!
  Charlotte se zahihotala i predložila:
  - Ne, svakako je sjajno boriti se! Ali još je bolje pobijediti!
  Christina je uzviknula iz sveg glasa:
  - Sama desna ruka neba pomaže Nemačkoj. Naša arijevska vjera, naš jedinstveni monoteizam! A ono što nas ne ubije čini nas jačim!
  Gerda je poprskala vodu i odgovorila:
  - Da, postali smo jači! Šteta što smo upravo naišli na protutenkovsku minu.
  Christina je zamišljeno rekla:
  - A kako zaštititi gusjenice?
  Gerda je slegnula svojim mišićavim ramenima.
  - Ne znam...
  Charlotte je racionalno primijetila:
  - Zaštićene su od granata štitovima, i od mina... Osim ako nisu deblje, da ne puknu!
  Gerda je odmahnula glavom.
  - Tada će performanse vožnje pasti zbog povećanja težine. To bi nateralo tenk da leti!
  Magda je potvrdila:
  - To je to! Tako da tenk lebdi u zraku i ne pada! I razvijene brzine od pet stotina milja na sat!
  Charlotte je, prskajući, javila informaciju:
  - Čuo sam da naša flota ima posebne brodove koji malo lete a da ne dodiruju vodu! I razvijaju brzinu lovačkog lovaca, mogu nositi trupe, kao i steći dominaciju na moru! Takva avijacija na moru će nas učiniti nepobjedivim!
  Gerda je ispravila svog partnera:
  - I već smo nepobedivi! Ovo će nas učiniti - super nepobjedivim!
  Charlotte se okrenula na leđa, šutnula svoje bose, isklesane noge u zrak i zagugutala:
  - Kad smo ujedinjeni, nepobedivi smo! Mi smo arijevske devojke, ubice u našim srcima!
  I ljepotica je zaronila dublje u vodu. Išao malo dublje. Ošamarila je drugarice po golim štiklama i izronila. Pokrenula je fontanu vode gugućući:
  - Kako dobro proljeće u tropima! Voda je poput parenog mlijeka!
  Gerda je u šali pjevala:
  - Afrika je strašna da, da, da.... Afrika je opasna, da, da, da! Ne idite djevojke u Afriku u šetnju!
  Ljepotice su se nasmijale. Klizalište je već promijenjeno - remontne ekipe su u najboljem izdanju. I djevojke iz svih krajeva su skočile u rezervoar. Silueta E-50 je prilično niska, a sam automobil nije previše uočljiv. Ratnice su upalile motor na plinsku turbinu i za nekoliko sekundi ubrzale.
  Charlotte, iskusni tanker, primijetila je:
  - Ipak, gasnoturbinski motor je mnogo bolji od dizel. Kompaktniji je i brže ubrzava rezervoar. Naš auto ima neverovatnu upravljivost!
  Gerda je u šali pjevala:
  - Bio je nemaran i naivan, devojke su imale goli mladi izgled... Sve je okolo izgledalo divno - pre trista godina!
  Christina je oduševljeno primijetila:
  - Ne! Naš komandant udara smislom za humor... Iako se zaista čini da su od početka rata prošli vekovi... - Devojka je prešla rukom preko svojih visokih, elastičnih grudi i nastavila. - U isto vreme, ponekad se uhvatite da se osećate kao da je bilo juče! Uostalom, životi ljudi su kratki i nekako prolaze nezapaženo!
  Gerda je žestoko primijetila:
  Ali mi nismo stari, zar ne? Puni smo snage i energije! I naš put od pobjede do
  Pobjeda!
  Magda je postrojila mitraljeski toranj, srušila američku ćeliju i gukala:
  - Da, verujem u našu pobedu... Pogotovo sada, kada imamo sve adute. Ali nemojmo stavljati kola ispred konja!
  Gerda se s uzdahom sjeti:
  - Alberte... Nedostaje mi ovaj dečko... Čudno je zaljubiti se u derište, čak i visoko, u građu Apolona!
  Charlotte je logično primijetila:
  I meni se dopao Albert. Ima neku posebnu lepotu. I općenito, tinejdžeri, kada njihova fizionomija još nije prekrivena bradom, a crte lica nisu dovršile svoje formiranje, odlikuju se posebnim šarmom. I što je najvažnije, nisu još toliko merkantilni, vole tebe, a ne tvoj novac!
  Christina je racionalno primijetila:
  - Sve četiri smo toliko lepe da muškarci pre svega vole naša tela. A koliko imamo, to je već naš prihod!
  Gerda je logično rekla:
  - Lakše je biti žena! Pozovi psa i on će skočiti u krevet. Bar dok si mlad. Nikada nećeš biti bez muškarca. Lako ih je privući. Ali muškarac, da bi stavio ženu u krevet, treba da pokuša...
  Charlotte je sarkastično odgovorila:
  - Ne ti ipak... Nismo mi previše izbirljivi!
  Gerda je negativno odmahnula svojom lijepom glavom.
  - Sigurno ne na taj način! Volim mlade, zgodne, obline muškarce. I ne idem ni sa kim u krevet. Po pravilu biram atletski građenu. Neki sa trbuhom, čak i general me ne privlače. I možemo birati!
  Charlotte se zahihotala i primijetila:
  - Evo jedne prostitutke na panelu, ne morate da birate. I trbušasti će služiti, i ćelavi, i stari... Ovo je naravno minus njene profesije!
  Gerda odgovori ozbiljno:
  - Možeš ići u vojničku bordel... Tada će ti svi klijenti biti mladi i vitki. I raznovrsnost i manje-više atraktivna... Na primjer, zgodnog muškarca nikada ne odbijam!
  Christina se zahihotala i zagugutala:
  - Da... Raznolikost se uključuje! Za seks su potrebna različita jela i začini. Mi smo mlade žene i volimo mlade... Želimo sportske partnere mišićavih tijela. A neko mora da ima posla sa ne baš zgodnim muškarcima. Sa ovim ženama možete samo saosećati!
  Charlotte je s mukom pjevala:
  - Ljepota pretvara čovjeka u roba... A poslije smrti, vjeruj neću naći mira, daću dušu đavolu za noć s tobom!
  Magda je pucala u američki samohodni top "Vještica" i cvrkutala:
  - Greh je, kakav nam je seks van braka... Bolje da ostavimo požudne misli!
  Charlotte je ljutito odgovorila:
  - A ti si ječao od orgazama ništa gore od nas... Dakle, ne treba da uzgajaš licemjernu medicinsku sestru.
  Ukratko, Hitler je samouvjereno pobijedio. A njegovi uspjesi su jednostavno potpuno paralizirali Sjedinjene Države. A u januaru 1945. pali su i Njujork i Vašington, a 30 država je potpuno kapitulirala. I tako je završio ovaj krvavi rat.
  Dok su Nemci bili uspešni...
  Ali nisu se sve zemlje još potčinile Trećem Rajhu. Ovdje je zemlja izlazećeg sunca sa svojim kolonijama. A njeni fašisti hoće kapitalno da seku.
  Rat je počeo 20. aprila 1949. godine. I rat ide prilično dobro.
  Pogotovo ako imaju tako lepe devojke.
  A Treći Rajh je dobio najbolje tenkove na svetu. "Lav" je za svoje vrijeme bio najzaštićeniji i najmoćniji tenk u naoružanju. Ali sada imaju AG-50. Novi dizajn stroja težak samo šezdeset tona i motor od 1800 konjskih snaga.
  Kombinacija mobilnosti, upravljivosti, brzine i zaštite iz svih uglova. AG-50 piramidalna mašina - samo savršenstvo.
  Charlotte je oduševljeno pjevala:
  - Ja sam veličina planete, pa i crvena u isto vreme!
  I vuče gole pete. Lijepa djevojka.
  A Christina je također djevojka izvanrednih sposobnosti. Čak ima i džokera u džepu. I izmislila je svoj špil karata. I zna kako da ih baci. Ratnik ima zlatnocrvenu kosu. I žena šta ti treba.
  Oh, kako su bosi trčali kroz pustinju. Jako pijesak peče pete. Ali brzo se naviknete na to. A Christina ga uzme i prosikta:
  - U međuvremenu, za sada, reka teče preko kamenčića!
  Nemački automobil je neprobojan za Pantere i Tigrove. Ovo je tako moćan sistem. Iako nije težak. Ni Japanci još nisu savladali piramidalne tenkove, a Nijemci im nisu dali tehnologiju.
  AG-50 je mašina sposobna da postigne mnogo. Projektili se odbijaju od njega.
  Cristina je ponovo opalila golim nožnim prstima i teško uzdahnula. Treći Rajh nije imao pristojne tenkove u četrdeset prvoj godini. Tako da nisu mogli pobijediti A zima nema veze s tim.
  Christina ga je uzela i cvrkutala:
  - Tenk, postoji tenk u Africi!
  Tada je djevojka pokazala jezik. Iskreno je bila zadovoljna svojim uspjehom. Evo je, kakva kul žena.
  Kosa je tako zlatna. Kao dragocjeni zlatnici.
  Ovdje je Magda bijela i zlatna, a Christina crvena i zlatna.
  Magdi je takođe dozvoljeno da puca. Pucala je, pogodila laki japanski tenk i siktala:
  - Luda djevojka! A u carstvu nema djetinjstva!
  Christina je ponovo opalila i racionalno primijetila:
  - Beletristika se mora čitati!
  Djevojke su ovdje bile jako smiješne. I ogolili zube, što je zaista čisti biser.
  A na račun fantazije... Onda je Christina velika dok. Na primjer, nedavno je objavljen film u Trećem Rajhu. Ratovi zvijezda. U svemiru se vode prave bitke. I sve je tako zanimljivo! Doslovno fenomenalan snimak.
  Eh, uspjeli su prikazati svemirsko carstvo u velikim razmjerima. Borci Trećeg Rajha protiv insekata. Zglavkari pokušavaju napasti svemirsku Njemačku. Mere skoro tri metra. I više borbenih robota. Ali Wehrmacht je ipak jači. Samo carski.
  Christina je ushićeno pjevala pljeskajući rukama:
  - Vihori Avadona su iznad nas... Izaći ćemo pravo iz ludnice!
  I kako će ljepotica šamarati golim, isklesanim nogama. Ovdje je ona zaista oličenje očaravajućeg sna. Ne djevojka, već prava vjera i stranac kosmičkih svjetova.
  Cijeli kvartet djevojaka je neobičan. I njihov rezervoar radi veoma energično.
  A na nebu, disk avioni Trećeg Rajha skupljaju nešto svojim laminarnim mlaznicama. Oni su neranjivi, ali sami mogu samo da isključe mlaznjak da bi lansirali raketu, a zatim se ponovo pokriju.
  Naravno, u Trećem Rajhu se razvija naprednije oružje. Prije svega, laser. Ali teško je napraviti snop velike snage. Praksa je pokazala da je hiperboloid izuzetno teško rekreirati. Međutim, postoje i druge ideje.
  Na primjer, ultrazvučni pištolj! Takođe zanimljiva misao. Gertruda je zaista htjela nabaviti takvo oružje. Umoran od samo glupog nabijanja. Postoji želja da se postigne nešto više.
  U međuvremenu, ratnik usmjerava njen auto. Seče borce Japana i peva:
  - Ja sam devojka, znaš, draga... Prelepa sa svih strana! Od svih, sa svih strana!
  I pokazuje svoj vrlo okretan jezik.
  Eva takođe pravi obrte protiv boraca i peva:
  - Gradimo novi svijet i negiramo prošlost... Volimo da radimo jako loše stvari često!
  Za ratnike se mora reći da su veoma okretni. I oni upravljaju svojim automobilom na najvišem nivou klase.
  Disketa je veoma teško oružje. Ali Japanci ne pokušavaju da mu izmaknu. Spremni su za borbu. Oni pucaju i umiru u hrabrosti.
  Gertrude je uzviknula sa divljenjem:
  - Da! Ovo je dostojan saveznik!
  I kako trese kukovima... Djevojka je na vrhu. Okreće auto, obarajući Japance.
  I trepće očima, namiguje tako.
  Eva je progovorila, također kontrolirajući disketu džojstikom:
  - Diplomska škola! Ne izbjegavajte poraz!
  I ubrzavajući disk avion, odsiječe još desetak automobila. Ona je tako svetlucava devojka. Zamišljala je nedavni seks sa momcima. Ali super je. Nije jasno zašto postoje žene koje se plaše parenja? Na kraju krajeva, to je pravo zadovoljstvo. I ne u bajci da se kaže, da ne opiše olovkom.
  I kako je sjajno kada postoji nekoliko muškaraca odjednom. To donosi mnogo više radosti.
  I šta? Ona je ratnica Trećeg Rajha i oni imaju poseban, fašistički moral! Ne razumeju svi ovo! I parite se sa kim god želite, i što je najvažnije češće. Uostalom, ovo je dobro za zdravlje!
  Eva ga je uzela i zapevala sa oduševljenjem:
  - Ja sam devojka... Toliko kul da ne možeš naći višu!
  I smijat će se... A kako će džojstik stiskati bosim nogama! I on će voditi svoj smrtonosni disk.
  Nekoliko ratnika je veoma efikasno.
  Tako da je razumljivo da Japan ne može da odoli... a evo još jednog tima.
  A dole su druge devojke koje se svađaju...
  Jane, na primjer, sa svojom grupom boraca. Koriste tenk Goering-5, a Japanci ih mogu pogoditi u bok.
  Armstrong teško uzdahne i kaže:
  - Ehma! Ljeto nije zima! Ehma! Jao od uma!
  I ratnik joj je pokazao proboscis. Pitam se ako prežive ekspanziju svemira, kako će se odvijati ratovi? Vjerovatno nije isto kao na planeti Zemlji. Hoće li biti još nešto?
  Džejn je rekla sebi:
  - Kukavica! Obilježiću te zvijezdama, vjeruj mi!
  I zavrnite kukove! Ona je tako slavna ratnica! Postao je poznat po velikim prostorima. I sjajna devojka.
  Uzela ga je i zapevala kikoćući se:
  - Divlji krik presekao suton, zlo ne spava, sudbina ne spava! I razgoni san i misli, divlji gavran doleti k nama!
  Gringeta je tobdžija seljačke porodice: gotovo gola, samo u gaćama, siktala je:
  - Crni gavran... Zašto mi lebdiš nad glavom!
  I kako trese svoje veličanstvene grudi! Evo babe! Tako mišićav i zdrav. I toliko muškaraca prođe kroz njega svake noći! Zaista veliki ratnik! Ubila je podle Ruse, a sada je preuzela i Japance. Besna devojka. I udaranje bosim nogama. Ona ima takvu lepotu!
  Malanya puca na Japanca iz mitraljeza, i goli zube, kaže:
  - Oh, pšenična trava, pšenična trava, daj mi sto rubalja!
  Matilda se zakikota i sumnjičavo upita:
  - A ko će ti dati sto rubalja? Možda je bolje tražiti funte?
  Malanya je odmahnula glavom.
  - Ne! Niko ti neće dati sto funti! Ali rublja je jeftinija nego što zapravo jeste!
  I sve četiri devojke kako da se smeju. I tako su lijepe, skoro bez odjeće, bose i seksi. Pa, zar to nije ono o čemu muškarci sanjaju?
  Jane ga je s oduševljenjem prihvatila i zapjevala:
  - Vau, palica - vau!
  A kako se golim tabanom lupa po bradi! Zaista, vrlo temperamentna gospođo gospođo!
  I kakva figurica! Oličenje harmonije, mišića i harmonije.
  Gringetta nije takva. Ona je mesnatija, preopterećena mišićima kao bodibilder. Ali ona je i lepa devojka - bokovi su joj raskošni kao konjski sapi, a struk tanak.
  Gringeta je volela da se igra kockama. Svidjelo joj se. Ona je tako divna djevojka. Teško je igrati kockice. Iako općenito, da li bi izmislili barem nekakvu igraću konzolu? Ali prava borba je ipak mnogo zanimljivija!
  Gringeta ga je uzela i oduševljeno zapjevala:
  - Ja sam devojka koja glasno urla! I gustim glasom - iskreno pjeva!
  A onda je pogodila japanskog "Tigra". Zbog oklopnijeg projektila, njemački tenk je u prednosti. I tako su kalibar i dužina cijevi isti.
  Istina, obećavaju da će ući u seriju novih oružja. Sa kraćim cevima, ali sa većom cevnom brzinom.
  Gringeta sanja da dobije bolji pištolj. Duga cijev i dalje stvara probleme, pogotovo ako se bitka odvija u šumi. Međutim, ratnik ne klone duhom.
  Malanja piska po Japancima mitraljezom. Odgovara samurajima i Kinezima. On pokazuje zube i cvrkuće:
  - Luda imperija! Niko nas neće zaustaviti! Niko nas neće pobediti!
  Takođe devojka sa izvanrednim podacima. I kako puca! Precizno kosi militante carstva izlazećeg sunca.
  Šta su ti bili prijatelji jučer? A sada trivijalni neprijatelji! I tu ništa ne možete učiniti!
  Matilda je zviždala, isplazila jezik, osjećajući se kao kobra. Šteta što je samo običan vozač. A njen posao nije najzanimljiviji. Potisnite nekoga. Povrijediti nekoga. Ali duša traži nešto drugo. Izvanrednije!
  Matilda uznemireno kaže:
  - Biće britanska zastava iznad svih mora!
  Jane je bijesno potvrdila:
  - Iako smo pod njemačkom okupacijom, nikada nećemo postati robovi!
  Tada se bore i sovjetske djevojke, očajnički osvajajući južni Sahalin i Kurilski greben.
  Alenka i njen tim zauzeli su mostobran preko rijeke Amur. I pet djevojaka je bilo napadnuto.
  Ali ove cure znaju - ako želite da preživite na vrućini, obavezno se borite bosi i u bikiniju. A možete i bez grudnjaka. I tada te nijedan đavo neće savladati.
  Alenka baca bombu na Japanca bosom nogom i peva:
  - O, sudbo, sudbo moja, o sudbo!
  Anjuta je golim prstima bacila i noge, dar smrti, i cvrkutala:
  Zašto si strog prema meni?
  Vatrena Alla je dala granatu golom petom. Izvrnula je čelični blank i cvrkutala:
  - Ne mogu da verujem da razumeš!
  Marija ga je uzela i golim prstima bacila stvar koja ubija, i rekla uz cerekanje:
  - O, sudbo, moje razdvajanje je sudbina! Naći ću čoveka samo u kovčegu!
  A devojka se smejala...
  Matrena je bosim nogama dala gomilu granata. Oborio japanski tenk i siktao:
  - Oh, momci... Odvratno mi je od vas!
  Elena je teško uzdahnula. I opet je bosom nogom bacila granatu. marta, sunce postaje toplije. Mnogo bolje nego zimi. Optimizam raste.
  Naravno, da Japan nije napao SSSR četrdeset druge godine, bilo bi bolje.
  Tada bi Crvena armija mogla dokrajčiti naciste ili ih barem zaustaviti. A zemlja izlazećeg sunca pobrkala je sve planove. I izuzetno podmukao.
  Elena je otpustila. Udarila je samuraja u glavu i zacvilila:
  - Novi izviđač!
  I izgledalo je smiješno. Kako padaju poraženi Japanci. I puno njih. Pun Kineza. Šteta što rat sa Trećim Rajhom nije prestao nešto ranije.
  Alenka je šapnula:
  - Sunčana Gruzijo, moj rodni Kavkaz! Visoka je planina, ja hranim ovce!
  I opet je djevojka golom petom podlegla sadašnjosti smrti.
  Japan je, devet mjeseci nakon početka rata, zarobljen.
  I rat je završio... Staljin je vratio južni Sahalin i Kurilski greben i dio Mandžurije.
  Onda je došlo vrijeme za trajni mir. Staljin je umro... Zatim, i Hitler je umro 1959. godine... Ali situacija na planeti Zemlji bila je stabilna, jaka i prosperitetna. I sve je bilo jako dobro. I čovječanstvo je osvojilo svemirska prostranstva i izgradilo komunizam.
  
  ČEČENSKI ADMIRAL MAKAROV
  Akhmad Kadirov je 7. novembra 1999. poginuo od posljedica slučajnog granatiranja od strane ruske artiljerije. Jedna od onih smešnih nesreća koje menjaju tok istorije. Moguće je da je slučajna smrt admirala Makarova iz ruskog rudnika dovela do pada dinastije Romanov, a društveni sistem u Rusiji je promijenjen. A onda je slična nesreća čekala Vladimira Putina. I naravno niz posljedica zbog toga.
  Prije svega, teip Kadirov je optužio da su ruske trupe to učinile namjerno i da su se odvojile od federalaca. I ne samo ovaj teip, već i braća Yamadayev. Ponovo su izbile bitke za Gudermes. Oslobađanje Čečenije koje je tek počelo, a koje je prošlo tako dobro, iznenada je stalo. Gudermes je završio u pozadini ruskih trupa i u njemu je izbio pravi rat. Kao rezultat toga, operacija opkoljavanja Groznog naglo je usporila. I borba je bila veoma žestoka. Čečeni su prestali napuštati svoje gradove i borili se do smrti. Sada je cijela Čečenija bila ujedinjena protiv saveznih trupa. A Zapad, zajedno sa islamskim svijetom, naglo je pojačao pritisak. Putin je postao tvrdoglav, nespreman da pregovara sa Mashadovom, ali je tok rata postao mnogo manje uspešan. I ruske trupe su pretrpjele ozbiljne gubitke.
  A Zapad i Sjedinjene Države uveli su sankcije. Komunisti su također iskoristili trenutak i predložili izglasavanje nepovjerenja vladi. Apple je podržao ideju. I Državna Duma je prikupila glasove za glasanje. Putin je, suočen s tim, obustavio ofanzivu na Čečeniju. Napadi partizana su se naglo pojačali.
  Povećala se i pomoć Čečenima... Gubici ruskih trupa su rasli. I tako su održani izbori za Državnu Dumu. Blok Jedinstvo nije trijumfovao. S druge strane, blok komunista "Za pobjedu" odnio je uvjerljivu pobjedu. Drugo mjesto zauzela je "Otadžbina-cijela Rusija". Takva situacija. Čudno je da je slabiji učinak bloka Jedinstvo pogodovao bloku Žirinovski, koji je zauzeo treće mjesto. Ali Unija desnih snaga je istupila, slabo promašivši barijeru od pet posto. Apple je prošao malo bolje.
  Generalno, parlament je postao još opozicioniji nego ranije. I što je najvažnije, opozicija se pokazala ujedinjenijom. OVR i komunisti i Jabloko su se ujedinili. Liberalno demokratska partija i Jedinstvo su pokušali da blokiraju...
  Putin je donekle snizio svoj rejting. Jeljcin još nije otišao. Iako je pitanje nasljednika još uvijek u zraku. Druge opcije osim Putina, koji je još imao neku vrstu rejtinga, izgledale su previše rizično.
  Izborna kampanja je počela. Genadij Zjuganov je na prvom mestu, a slede Vladimir Putin, Primakov i Žirinovski, zatim Javlinski. General Lebed nije izašao na predsedničke izbore. I to je Vladimiru Žirinovskom dalo neke šanse za treće mjesto.
  Ali Primakov je potonuo. Nije jasno da li treba da se kandiduje za predsednika ili ne. Lužkov bi takođe mogao da pokuša. I odjednom je i gradonačelnik Moskve krenuo naprijed.
  Izbori su bili bogati događajima.
  Neočekivano, Boris Njemcov je takođe otišao na mesto predsednika. I to je takođe dodalo intrigu.
  Ruska vojska u Čečeniji je potpuno zaglavljena. Grozni i Gudermes nisu zauzeti. A bombardovanja su dovela do uvođenja oštrih sankcija Rusiji.
  Jeljcin, koji je još uvijek bio predsjednik, je ipak naredio da počnu pregovori i da se rat obustavi. I tako je već krvario. I koliko ljudi može biti ubijeno.
  Zjuganov je ponovo predložio izglasavanje nepovjerenja vladi. Sve frakcije, čak i Liberalno demokratska partija, podržale su ovu ideju. Žirinovski je optužio Vladimira Putina za neodlučnost i slabost. Jeljcin, kao teško bolestan, nije želeo veliki rat... I neočekivano je naredio Putinu da se sastane sa Mashadovom. Održao je sastanak... Čečeni su tražili da se vrate Hasavjutorskim sporazumima i povuku trupe iz Čečenije. Tako da se ništa nismo složili.
  I Državna duma je još jednom uzela i postavila pitanje nepovjerenja vladi. Jeljcin je podmitio Žirinovskog tako što mu je dodelio čin generala i dodelio mu zvezdu heroju Rusije. LDPR nije izglasala nepovjerenje, ali je opozicija ipak imala dovoljno glasova. I bilo je nepoverenja.
  Sada je Jeljcin morao da otpusti Putina. Mikhail Kastyanov je postao v.d. Trebao nam je novi premijer. Ali teško je pronaći nekoga ko odgovara Državnoj Dumi.
  Na kraju, nakon dvije sedmice oklevanja, Jeljcin je predložio gradonačelnika Moskve Lužkova.
  Ovo je, u cjelini, odgovaralo Državnoj Dumi... I ljudima također. Gradonačelnik Moskve postao je premijer i povukao se iz predsjedničke trke.
  I Putin je konačno izgubio rejting, i jedva je prikupio milion potpisa.
  Zatim je glumio u korist Maxima Primakova. Vladimir Žirinovski je takođe podržao Primakova. I Yavlinsky takođe...
  Na kraju su izbori održani i Zjuganov i Primakov su otišli u drugi krug, sakupivši skoro isti broj glasova. Međutim, Zjuganov je imao nešto više. Ali gotovo svi kandidati podržali su Primakova. I savladao je vođu komunista u drugom krugu.
  Ovako se promijenila vlast u Rusiji. Čak je i Jeljcin naredio povlačenje trupa iz Čečenije. I rat na Kavkazu je završen. Tada se sve odvijalo kao u pravoj priči.
  Primakov je vodio umjerenu liberalnu ekonomiju. SAD su ušle u rat u Avganistanu i Iraku. Cijene nafte su porasle. I ekonomija je rasla.
  Primakov je služio dva mandata i otišao je 2008. godine, nije obnovio ovlašćenja. I šta? Već ima sedamdeset devet godina i nije dobrog zdravlja. Presto je nasledio gradonačelnik Lužkov. Ova cifra je manje-više bila kompromis.
  U Čečeniji, nakon povlačenja ruskih trupa, ubrzo je ponovo počeo rat između Mashadova i Šamila Basajeva i Salamana Radujeva. Vehabije su podržale Basajeva. Rat je trajao godinu i po dana. I bilo je mnogo razaranja. Mashadov je izgubio i pobegao. Shamil Basayev je privremeno postao amin. Ali Salman Raduev i Jamadajevi i Kadirovci ustali su protiv njega. I opet rat. Vehabije su se također podijelile. Šamil je ubijen 2006. I Salman Raduev je na neko vrijeme postao amin. Ali ubijen je 2008. A u Čečeniji je bio rat i masakr. Gradonačelnik Moskve Lužkov ponudio je pomoć jednoj od strana u zamjenu za povratak u Rusiju. Ovo je odgovaralo Čečenima.
  Lužkov je anektirao Čečeniju i, uprkos ekonomskim problemima, lako pobedio na izborima 2012. godine. Međutim, tada su se pojavili problemi. Budući da je prozapadniji od Putina, Jurij Lužkov nije oteo Krim Ukrajini. Što mu, međutim, nije stvaralo posebne probleme. Ali cijene nafte su ipak pale. A Lužkov je želeo novi mandat. I održao referendum. Produžio mandat. I s mukom je pobijedio na izborima 2016. godine... Sa skandalom i sukobima prošao je drugi mandat. A onda je umro 2019.
  Prijevremeni izbori su bili konkurentni. I to u dva kruga... Pod Lužkovom, Deribaska, premijer i predstavnik Komunističke partije prošli su u drugi krug.
  Na izborima je neočekivano pobijedio nesmjenjivi lider Komunističke partije Ruske Federacije Genadij Zjuganov. Sve bi bilo u redu, ali 2020. je koronavirus došao u Rusiju. Ali komunisti nisu bili spremni za to.
  Ali svim lošim stvarima dođe kraj. A Genadij Zjuganov je nekako izveo Rusiju iz ćorsokaka. Novi predsednički izbori u Rusiji 2023. Zjuganov ih, naravno, ne ponaša pošteno i ne želi da ode. Generalno, u Rusiji su predsednici jedan starac. A Jeljcin je imao već šezdeset, a Primakov još stariji. A Jurij Lužkov je vladao do osamdeset treće godine i umro je na svom mestu. A Zjuganov ima već dosta godina. Predsjednik je postao sa sedamdeset pet godina, a sada mu je sedamdeset devet.
  Ali izbori se održavaju po pravilima, kada je konkurencija minimalna, a Zjuganovu je u tom pogledu mnogo lakše. Štaviše, Zjuganov želi da svog unuka učini svojim naslednikom.
  I opet pobjeda vođe komunista. Stare, bolesne i ne baš dobrog razmišljanja.
  Ali 2025. godine Rusi su konačno odletjeli na Mjesec. Barem je bila radost. Svjetska ekonomija ponovo raste i postala je relativno stabilna.
  U Sjedinjenim Državama, Joe Biden se povukao s mjesta predsjednika Sjedinjenih Država 2024. i zamijenila ga je crnka. U Ukrajini, pošto nije bilo gubitka Krima i rata u Donbasu, Petro Porošenko je proveo sva dva mandata. A ustav mu nije dao više. Nakon njega, Vitalij Kličko je postao predsjednik Ukrajine.
  Kinom i dalje vlada Xi Ze Ping. Politika je uravnotežena. Čečenija kao dio Rusije je donekle obnovljena. Vladimir Putin, nakon što je napustio mjesto premijera, dobio je mjesto u vladi pod predsjednikom Primakovom.
  Ali dobio je samo mjesto ministra pravde. Putin je radio na ovoj funkciji, slagao se sa svima do 2008. Onda je otišao u penziju. I više se ne bavi politikom.
  Vladimir Žirinovski preuzeo je dužnost ministra unutrašnjih poslova pod predsjednikom Primakovom. Radio je do Lužkovljevog mandata. Došao je do čina generala vojske. Zatim se vratio u frakciju LDPR-a. Bila je tipična džepna opozicija. Lužkov je bio u redu sa tim. Vladimir Žirinovski je učestvovao na svim predsedničkim izborima u Rusiji osim 2004. godine kada je bio ministar i to bi bilo nezgodno.
  Vladimir Volfovich je napravio dobru karijeru i stekao poštovanje mnogih.
  Grigorij Javlinski je radio u vladi pod Primakovom. 2008. godine je smijenjen. Od tada je u opoziciji, ali više nije mogao biti biran u parlament. Imao neke nagrade.
  General Swan je u ovom svemiru izbjegao apsurdnu smrt. Ali guverner Krasnodarske teritorije nije mogao biti izabran za drugi mandat. Penzionisao se i počeo da piše memoare i beletristiku. Aleksandar Ivanovič se posebno zaljubio u žanr alternativne istorije. Postao je jedan od najpopularnijih pisaca u Rusiji i zaradio milione. I neki od njegovih romana su snimljeni.
  Lebed nije išao u politiku, imao je dovoljno novca i slave, a barem ga glava nije boljela.
  Šojgu je neko vrijeme radio kao ministar za vanredne situacije. Ali 2003. godine je smijenjen. Pokušao sam da se kandidujem za guvernera i stvorim svoju stranku. Zainteresovao se, ali nije ušao u Državnu Dumu. Zatim je napustio politiku radi biznisa.
  Matvienko nije postala gradonačelnica Sankt Peterburga. Ali radila je kao zamjenica premijera pod Primakovom. Penzionisana je 2008. Nakon toga je sa sinom krenula u biznis, a nije se bavila politikom.
  Rogozin je ostao po strani, i nije dobio nijednu funkciju. Ponovo je bezuspješno pokušao postati zamjenik Državne dume. Ali većinski izbori su otkazani, a njegova stranka nije preuzela barijeru.
  Lukašenko je dugo bio na meti ruskih predsednika. Zjuganovu je više-manje odgovarao. Ali ipak se pokazalo da je nepouzdan saveznik. I u Rusiji su počeli tražiti zamjenu. Našli su mladog komunistu i unapredili ga. Kao rezultat toga, izbio je okršaj, a Lukašenko je uhapsio pobednika.
  A Rusija je uvela sankcije Belorusiji. A Lukašenka je napustio OBKB i zatražio da uđe u NATO. Evo takvog sudara. Lukašenko još nije primljen u NATO, ali je nekoliko baza postavljeno na teritoriji Belorusije. Tako je postalo alarmantnije na zapadnim granicama.
  Svijet je u cjelini ostao sa svojim problemima i nije postao bolji. Međutim, i gore je. Genadij Zjuganov je primetio da je stari konj i dalje bolji od mladog magarca.
  Komunistička partija je ostala na vlasti, pa čak i ojačala svoju poziciju. Filipini su dobili novog predsjednika, gdje je predsjednik postao legendarni bokser Pakio. A ovo je također novo iznenađenje.
  Vitalij Kličko je nakon Majdana ipak odlučio da se vrati, situacija u Ukrajini je ipak mirnija i održao je još jednu protiv Stevensona, koji je postao svjetski prvak. Vitalij Kličko je po četvrti put postao prvak svijeta ponovivši rezultat Hollyfielda, a ujedno je ušao u historiju kao svjetski prvak i ujedno gradonačelnik. Potom je održao dobrovoljnu odbranu titule, a također je borbu završio nokautom. Tada je konačno završio karijeru, postavivši još jedan rekord u teškoj kategoriji - pobijedivši u pet prvenstvenih borbi nakon četrdeset godina.
  U svakom slučaju, Vitali Kličko je bio uspješniji i sretniji na ovom svijetu.
  Vladimir Kličko je takođe pobedio Tajsona Fjurija. A onda i njegov kolega iz Ukrajine u epskoj borbi. Ali borba sa Denotheusom Wyderom nije mogla biti organizirana. Vladimir je ipak savladao Browna, da bi konačno, u dobi od četrdeset i jedne godine, izgubio dok je ostao miljenik Anthonyja Joshue, privremeno prekinuvši karijeru.
  Ali onda se vratio 2021. i, nakon tri pobjede, oborio je rekord Georgea Foremana.
  Ovako je ispao svijet.
  
  JOŠ JEDNA OPCIJA GDE IMAJU JAPANCI MNOGO VIŠE SREĆE
  Bitku kod Midveja ionako je trebalo da dobije Japan. Ali nije činjenica da će samuraj u ovoj varijanti otvoriti drugi front. I tako su stvari mogle krenuti malo drugačije.
  Recimo, Staljingrad je prošao kao u pravoj istoriji. I ništa se mnogo nije promijenilo. Britanci su izveli operaciju Torch bez američkih trupa. Rommel je slomljen. Istina, do iskrcavanja u Maroko nije došlo. Nemci su, prebacivši određene snage iz Evrope, uspeli da zaustave britansku ofanzivu.
  Montgomery je naišao na tvrdoglavi otpor i stao. Nemci su neko vreme držali liniju. Tada su počeli prebacivati dodatne snage u Afriku. Rommel je krenuo u kontranapad, blago pritiskajući Britance, ali se Montgomeri povukao na odbrambenu liniju u Libiji. Prednja strana se stabilizovala.
  U julu četrdeset treće godine, nacisti su pokušali da probiju sovjetsku odbranu na Kurskoj izbočini. Otkako su Japanci zauzeli Havajska ostrva, Amerikanci su gotovo zaustavili zračne napade na njemačke gradove i fabrike. To je omogućilo Nijemcima da proizvedu još nekoliko tenkova, posebno Tigrove i Panthere.
  U Kurskoj izbočini učestvovalo je još četiri stotine vozila, kao i značajnije snage avijacije. Osim toga, Hitler je prebacio dodatnih šest pješadijskih divizija iz Francuske i uklonio neke od topova s Atlantskog zida.
  To je ojačalo njemačku grupaciju. Ofanziva je počela otprilike kao u stvarnoj istoriji, ali kako su nacisti bili nešto jači, postigli su veliki uspjeh. Međutim, nije bilo moguće zatvoriti obruč oko sovjetske grupacije. Iako je sama Fricova ofanziva trajala dvadeset dana i završila se tek 25. jula. Tada su sovjetske jedinice krenule u kontraofanzivu. I borba je trajala duže.
  Nemci u Africi su bili u defanzivi. Nisu morali da troše energiju na Italiju, a na front je dopremljeno više opreme, pa je bombardovanje bez Amerikanaca bilo višestruko slabije.
  Japan je nastavio da pobjeđuje. Tako je američka komanda činila sve više i više grešaka, i previše su žurili da ponovo zauzmu luku Peru. To je dovelo do preovlađujuće tačke gledišta - Americi ne treba Evropa. U znak zahvalnosti za to, njemačke podmornice su praktički prestale napadati američke brodove.
  Crvena armija je, dakle, tek krajem septembra zauzela Orel i Belgorod, pretrpevši ogromne gubitke. I privremeno prekinuo promociju. Međutim, razloga za paniku još nije bilo. Uslijedila je kišna jesen, a potom i zima. I trebalo bi da dođu nove pobede Crvene armije. Shvativši to, Hitler je ponudio Staljinu primirje. Kao, hajde da napravimo pauzu!
  Koliko je naših momaka poginulo tokom posljednje bitke? SSSR i Treći Rajh su se borili tri mjeseca. Gubici Crvene armije bili su veći nego u stvarnoj istoriji, a Wehrmacht ništa manji. Obje strane su bile iskrvavljene.
  Ali nacisti su povećali proizvodnju opreme, uspjeli su se donekle oporaviti. Treba napomenuti da je u tenkovima udio gubitaka bio u korist nacista, a kako se pokazalo da je njihovo oslobađanje bilo veće nego u stvarnoj povijesti, Nijemci su nadoknadili štetu. U odbrambenim bitkama Panter se pokazao kao dobar tenk. Njegov dugocijevni i brzopajući top sa odličnom optikom za svoje vrijeme bio je u stanju uništiti sovjetske tenkove.
  Osim toga, trideset četvorka nije probila Pantere, Tigrove, Ferdinande u čelo, a još uvijek je bilo premalo teških tenkova da bi utjecali na tok bitaka.
  Staljin je odbio primirje sa Nemačkom. Krajem oktobra, sovjetske trupe su nastavile ofanzivu protiv Harkova i Smolenska. Nemci su se veoma tvrdoglavo odupirali. Imali su jaku odbranu, posebno u centru, i općenito su očekivali napredovanje sovjetskih jedinica upravo u ovim pravcima.
  Čudno, ali u poređenju sa stvarnom istorijom, veća količina opreme, posebno aviona i tenkova, omogućila je Nemcima mnogo efikasniji otpor. Osim toga, imajući više rezervi, nacisti su djelovali mirnije, nisu žurili tokom sovjetske ofanzive, duž frontova, već su dosljednije vodili rezerve i oslanjali se na napredniju i dubinu odbranu. Nekoliko desetina dodatnih divizija spašeno je zbog nedostatka italijanskog fronta, au Africi Montgomeriju se nije žurilo, a Nijemci nisu ljuljali čamac. Intenzitet rata sa Britanijom naglo je opao.
  Još nije bilo govora o separatnom miru, ali je očito Čerčil usporio bombardovanje, očito računajući na to da su se SSSR i Treći Rajh što više iscrpili.
  Ispostavilo se da je oslobađanje oružja iz Njemačke i satelita gotovo za trećinu veće nego u stvarnoj povijesti. To je omogućilo da se zakrpe rupe i da se, oslanjajući se na gustu odbranu, relativno uspješno odupre. Situaciju je otežavala činjenica da je sovjetska komanda bila u ofanzivi, gdje su ih već čekali Fritz, i uspjela se smjestiti u defanzivu.
  Kao rezultat toga, samo napredovanje je bilo izuzetno sporo i koštalo je velike gubitke. Rat je nekako počeo da liči na Prvi svetski rat, kada se pokazalo da je odbrana jača od napada, napadačka strana gubi više, a linija fronta je zbog toga postala neaktivna.
  Sovjetske trupe su napredovale u prosjeku jedan do dva kilometra dnevno, omogućavajući Nijemcima da steknu uporište, ali nove položaje, i da zadrže odbranu.
  Nije bilo moguće ući u operativni prostor.
  Harkov je, međutim, zauzet početkom decembra nakon žestokih urbanih borbi. Nijemci su povećali proizvodnju avijacije. Focke-Wulf i ME-309 uspješno su se oduprli slabijim sovjetskim lovcima. Posebno je opasan bio ME-309 sa sedam pušaka i velikom brzinom. A Focke-Wulf sa oklopom i dobrom zaštitom je žilava mašina sa šest vazdušnih topova.
  Prisustvo vozila s takvim oružjem, naravno, dovelo je do toga da su nacisti stekli prednost u zraku. Najlošiju manevarsku sposobnost kompenzirala je velika brzina prilikom poniranja, koja je omogućavala bijeg pri ulasku u rep, a moćno naoružanje omogućilo je obaranje aviona iz prvog prilaza. Osim toga, Nijemci su razvili posebnu taktiku borbe sa sovjetskim vozilima kako bi koristili snažnije oružje i brze njemačke avione.
  Odlično se pokazao i najnoviji bombarder Yu-288. Ova mašina je i brza i nosi veliko opterećenje bombom. Focke-Wulf se pokazao kao snažan frontalni bombarder, superiorniji od PE-2 u svim aspektima.
  Do kraja decembra, sovjetske trupe su bile iscrpljene i bile su prisiljene da se zaustave zbog velikih gubitaka. Dok su Nijemci još držali Smolensk, i dio lijeve obale Ukrajine. I ono što je najvažnije - nalazišta boksita i legirajućih elemenata. Gubici sovjetskih trupa u tenkovima ispostavili su se toliko opipljivim da je Mainstein krenuo u protunapad, pa je čak uspio ponovo zauzeti Harkov i formirati kotao za sovjetske trupe. Ali u januaru-februaru, sovjetske trupe su krenule u kontranapade i ponovo su uspele da zauzmu višestruko napaćeni Harkov. Ali do marta, Crvena armija je bila iscrpljena i bila je prisiljena da obustavi ofanzivu.
  Nastala je pauza... Obje strane su pretrpjele previše gubitaka. Osim toga, Staljin je želio da svoju vojsku popuni jačim i naprednijim tenkovima T-34-85 i IS-2. Istina, Nijemci su dopunili i naprednije i moćnije "Panther" -2 i "Tiger" -2. Staljin je takođe računao na naprednije LA-7 i Jak-3. No, Nijemci su kao odgovor lansirali najnoviju modifikaciju TA-152 umjesto Focke-Wulf-a, a ono što je posebno neugodno je mlazni avion ME-262. Posljednji avion po brzini, oklopu i naoružanju nije imao premca. Istina je bila skuplja i radno intenzivnija u proizvodnji.
  Ali s druge strane, Nijemci su stvorili i HE-162, koji je jeftin, upravljiv, relativno lak za proizvodnju i reaktivan. Staljin još nije pobedio na tehničkom takmičenju. Britanija je rat vodila krajnje pasivno. Sjedinjene Države još nisu uspjele preuzeti inicijativu od Japanaca.
  25. juna, sakupivši snagu, Crvena armija je krenula u ofanzivu na centar. U početku su sovjetske trupe uspjele probiti odbranu, ali su se onda uključile u bitke za Smolensk. Tipična greška crvenih generala je da zauzmu gradove do određenog datuma. I pokušajte, zauzeti dobro utvrđen grad, sa moćnim garnizonom i odbranom.
  Ofanziva sovjetskih trupa je zapela kada su Nemci prebacili dodatne snage i počeli da vrše kontranapad. Bitke su ponovo, kao u Prvom svjetskom ratu, postale pozicione i vrlo viskozne. Hitler je pokazao neobičan oprez. Možda je računao na čudotvorno oružje i najnovija tehnička dostignuća i stoga nije žurio. Vjerovatno je ulogu igrala i želja da se spasi arijevska krv, koju su Nijemci već dosta izgubili. Da, i odbrana od nacističkih tenkova je mnogo efikasnija, posebno razbijanje "Tigra" -2.
  Borbe u centru su se otegle do kasne jeseni. Staljin je pokazao tvrdoglavost, želeći da razvije uspeh. Ali u ovom slučaju, našao sam kosu na kamenu. Gubici sovjetskih trupa bili su ogromni. Nemci su, kao odbrambena strana, izgubili nešto manje. Panter-2 se pokazao kao dobar tenk. Ovo vozilo je bilo prilično dobro zaštićeno u čelo i imalo je odličan oklopni top, a ujedno i pristojne vozne performanse.
  Primjetno je nadmašio T-34-85 po snazi topova, prednjoj zaštiti, a nije bio inferioran u brzini i upravljivosti. Čak i za IS-2, njemačka mašina je opasan neprijatelj, udara na znatnoj udaljenosti.
  Zbog čestih kvarova, izjednačenog naoružanja, tek neznatne prednosti u odbrani, Kralj tigar nije bio na najboljem kontu. Teža modifikacija "Pantera" -2 sustigla je "Tigra" -2 u odbrani i nadmašila u voznim performansama. Ubrzo su Nijemci ujedinili proizvodnju gotovo isključivo na "panteru" -2 teškom pedeset i jednu tonu sa motorom od 900 konjskih snaga.
  Ovaj tenk je manje-više odgovarao vojsci. Crvena armija nije ostvarila pobedu i zaustavila je napredovanje. Došla je zima. Nemci su imali tenkove serije "E" i nove mlazne avione. Došlo je do razmjene udaraca. Britanija je ostala pasivna, Sjedinjene Države su već počele nešto da dobijaju protiv Japana. Staljin je, videći da dok SSSR igra ulogu topovskog mesa, prihvatio, pa čak i ponudio Hitleru primirje. Kao, neka se nacisti okrenu Zapadu, a kapitalisti su u ratu.
  Vođova računica je bila podmukla i jednostavna. Hitler se složio sa ovim okretom. A sada, u februaru četrdeset pete godine, njemačke trupe krenule su u ofanzivu na Libiju. I tu su bili uspješni. U borbama se pokazalo da su njemački tenkovi nadmoćniji od engleskih, a mlazni avioni potpuno van konkurencije. SAD još nisu ušle u borbu. U borbama su glavnu ulogu imali Panter-2 i E-100, kao i modifikacija Tiger-2 sa malom kupolom i debljim oklopom sa snažnim motorom. Engleski "Churchill" nije loš u oklopu, ali prilično slab u naoružanju. "Kromvel" uopšte ne vuče. A Challenger, jedini stojeći tenk, nije u masovnoj seriji.
  Ali najvažnija stvar je kvalitet trupa. Nemci, koji su prošli test vatre i gvožđa na istočnom frontu, mnogo su spremniji za borbu od britanskih trupa. Posebno kolonijalne podjele. I njemačke jedinice su krenule u ofanzivu. U martu je Egipat zarobljen. A onda su Nemci ušli na Bliski istok, zauzeli Irak, Kuvajt, a potom i Saudijsku Arabiju.
  Hitler ne bi bio protiv odlaska u Indiju, preko Irana, ali Staljin, čije su trupe još bile u Iranu, nije pristao.
  Nemci su krenuli u ofanzivu, napredujući kroz Sudan. I dalje do Etiopije i Somalije. A odatle na ekvator. U ofanzivi je učestvovalo oko sedamdeset divizija Wehrmachta. A Britanija nije imala takve snage da se suprotstavi Trećem Rajhu.
  Nemci su takođe zauzeli Gibraltar. Ispostavilo se da je napad bio prolazan i skoro munjevit. U ofanzivi su učestvovali i mlazni jurišni avioni, kao i helikopteri. Afrika je bila u opasnosti od potpunog gubitka Britanije.
  Ali Staljin nije tako jednostavan. Povlačenje Britanije iz rata je previše opasno za SSSR. I Crvena armija je krenula u ofanzivu juna 1945. Oslabljene njemačke trupe na istoku nisu izdržale i podlegle su pritisku. Nacisti su se, ne mogavši to izdržati, otkotrljali na zapad. Crvena armija je uspela da oslobodi Smolensk, Kijev i uđe u Belorusiju. Prebacivši dodatne snage iz Afrike, Nijemci su s velikim poteškoćama uspjeli zaustaviti ofanzivu sovjetskih trupa. U borbama su učestvovali novi njemački tenkovi serije E-50, kojima nije bilo premca. Osim toga, nacisti su Turskoj zadali ometajući udarac. I sama Turska, pod pritiskom Njemačke, napala je Sovjetski Savez. Tako se situacija ponovo zakomplikovala.
  Problem je bio u tome što T-54 još nije ušao u seriju, a T-34-85 je već bio očigledno zastareo na pozadini E serije, pa čak i Pantera-2.
  Zimi su sovjetske trupe i dalje udarale, ali nisu mogle postići značajan uspjeh. Osim toga, diskoteke su počele sudjelovati u bitkama... Jedino što je postalo bolje je uspjeh Amerikanaca protiv Japana. Konačno, Jenkiji su uspjeli ponovo zauzeti luku Peru, a inicijativa u Tihom okeanu počela je prelaziti na stranu Amerike.
  Ali, nažalost, američka pomoć bi mogla zakasniti. U proleće 1946. Nemci su, koristeći prednost E tenkova nad trideset četiri, krenuli u ofanzivu. Sovjetske trupe, prekaljene bitkama, pružale su se vrlo tvrdoglavo. Crvena armija je bila herojska i dobro opremljena artiljerijom. Posebno protivoklopne topove od 100 mm. I ukopao se.
  Nemci su uspeli da vrate Kijev i potisnu Crvenu armiju iza Dnjepra. Ali upravo su na ovoj vodenoj barijeri sovjetske trupe izgradile neprobojnu odbranu.
  Nemci su se borili celo leto i jesen, ali nisu mogli da razbiju sovjetske trupe. Samo su oni ponovo uspeli da blokiraju Lenjingrad. Ali nacisti nisu zauzeli sam grad. Zima je prošla u razmjeni udaraca. Amerikanci su se polako kretali preko Tihog okeana, a do sada nisu koristili nuklearno oružje.
  U proleće Nemci su ponovo pokušali da napreduju. Koristili su tenkove serije "E", najnovije mašine teške sedamdeset tona. SSSR je izdao IS-7, sposoban da se odupre mastodontima. Počeli su se pojavljivati i srednji tenkovi T-54.
  Britanija se također pojačala, pokrenuvši ofanzivu u Ekvatorijalnoj Africi. Tu su pomogle i američke kopnene jedinice. Za rat na Pacifiku, Amerikancima nije bilo potrebno mnogo trupa i tenkova. Tako su počeli da istiskuju naciste iz Afrike. Sada su saveznici shvatili da se neće moći izdržati i da neprijatelja treba slomiti i pritisnuti. U ljeto i jesen, SAD i Britanija uspjele su ponovo zauzeti značajan dio Afrike, pa čak i protjerati Nijemce iz Somalije i Etiopije.
  Nemci nisu bili u stanju da razviju ofanzivu na Moskvu, zaglavljeni u pozicionim borbama. Zimi je Staljin udario na Tursku. Crvena armija je porazila osmanske trupe i zauzela Kars, Erzurum i Tanrog. Nijemci su bili prisiljeni prebaciti značajne snage kako bi spasili saveznika. Ali Crvena armija je, neočekivano udarila u blizini Lenjingrada, odnela veliku pobedu.
  Došla je 1948. godina... U proleće su Nemci ponovo pokušali da napreduju. Uspjeli su stvoriti originalni piramidalni tenk neprobojan iz svih uglova snimanja. A sa ovom mašinom su bile povezane velike nade. Promocija je počela u maju. Nakon dva mjeseca tvrdoglavih borbi, nacisti su se približili Smolensku.
  Piramidalni tenkovi su pokazali svoju borbenu efikasnost, ali su često bili razneseni minama. Nijemci nisu uspjeli zauzeti grad i opkolili su ga. Ali u Africi, saveznici su postigli velike uspjehe, protjeravši Nijemce iz Egipta. Japan je također poražen, izgubivši mnoga ostrva i Filipine. U jesen, Nemci su napredovali dalje na istoku, u centru, ponovo se približavajući Lenjingradu.
  Njemačka avijacija je i dalje bila jača od sovjetske, posebno po kvalitetu. Ali krajem 1948. MIG-15 je počeo da stiže na front. Sovjetski mlazni stroj bio je inferioran u odnosu na njemačku u brzini i naoružanju, ali je bio lakši za manevrisanje. I Amerikanci su poboljšali svoje performanse. U zimu 1949. godine, sovjetske trupe su potisnule Nemce iz Lenjingrada i potisnule ih nazad u Smolensk.
  A Amerikanci su zajedno sa Britancima istjerali naciste iz Afrike. U proljeće 1949. i Turska se povukla iz rata.
  Treći Rajh je takođe izgubio kontrolu nad Bliskim istokom. Položaj nacista se pogoršao. Nisu se usudili napredovati na istok, već su krenuli u čvrstu odbranu. Sovjetske trupe su, koristeći tenkove T-54 i IS-7, pokušale probiti odbranu Wehrmachta. Ali nacisti su čvrsto držali blok. Neuspjehom je završio i pokušaj saveznika da se iskrcaju u Španiji. Akcija je nešto bolja bila na Siciliji, gdje je uz pomoć lokalne mafije postignut uspjeh. Već je jedanaesta godina od početka Drugog svetskog rata.
  Sve zemlje su izuzetno iscrpljene i izuzetno umorne. Globalna ekonomija je bila preopterećena. I svi su želeli da što pre završe borbu. Pogotovo jako izmršale Nijemce i Ruse.
  Staljin je Hitleru ponudio mir pod uslovima nulte opcije: povratak na prethodne granice i razmjena zarobljenika - sve za sve! Ali Firer je pristao samo na primirje, ne želeći odustati od okupirane teritorije. Osim toga, u Njemačkoj su već bili završeni radovi na stvaranju atomske bombe, a već su postojale i interkontinentalne rakete.
  Sjedinjene Države su razmatrale korištenje atomske bombe. Ali dok su se bojali pokvariti u Evropi. I bacili su ga u decembru 1949. na Japan. Posljedice razaranja bile su strašne. I sličan nagoveštaj u Nemačkoj je shvaćen. Firer se obratio naciji i predložio da se razmotri pitanje dostojanstvenog svijeta. Ali onda se predomislio... Došla je nova 1950. godina. Sovjetske trupe su pokrenule novu ofanzivu na frontu.
  Odbrana Nijemaca bila je vrlo čvrsta. I saveznici su napredovali kroz Italiju, gdje je došlo do vojnog udara, i uklonili Musolinija. Ali piramidalni njemački tenkovi su brojčano nadmašili Patons i Challengers. Posebno je teško popustio Amerikanac Paton, koji nije mogao probiti oklop njemačkog tenka, čak ni na blizinu. I saveznici su počeli krvariti.
  Da, i neranjivi njemački diskovi nanijeli su ogromnu štetu Sjedinjenim Državama i Britaniji. Za sada je nemačka avijacija zadržala kvalitativnu superiornost nad saveznicima. Ljetni pokušaj sletanja u Normandiju završio se neuspjehom. Istina, krajem avgusta, nakon nuklearnog bombardovanja, Japan je kapitulirao. Zapad je razvezao ruke. Ali Sjedinjene Države nisu se usudile upotrijebiti nuklearno oružje, tako da su mogle biti pokrivene interkontinentalnim balističkim projektilima Trećeg Reicha.
  Crvena armija se približila Dnjepru u centru, ali je takođe zaustavljena. Snage obe strane bile su iscrpljene do krajnjih granica... I konačno, 25. novembra 1950. Truman je ponudio Hitleru mir, pod paritetnim uslovima. Odnosno, Evropa ostaje Trećem Rajhu, sa izuzetkom Sicilije i onoga što je ostalo od Italije. Staljin ide na kompromis: granice SSSR-a 1939. Odnosno, Nemci se pomeraju malo unazad, odričući se teritorije, ali dobijaju neke akvizicije.
  Francuska, Belgija, Holandija i druge čudne zemlje ostaju pod njemačkom kontrolom, ali dobivaju određenu autonomiju. Odnosno, formira se nešto poput Evropske unije. Treći Rajh okončava genocid nad Jevrejima i Ciganima, iako neka zakonska ograničenja njihovih prava mogu ostati. Trgovinski odnosi se obnavljaju u potpunosti. Zemlje se obavezuju da će poštovati suverenitet drugih.
  Reparacije se nikome ne nameću. Zatvorenici se razmjenjuju za sve.
  Staljin i Hitler su bili toliko umorni da su prihvatili takvu ponudu. Sjedinjene Američke Države su pobijedile više od drugih, pa su uspjele uključiti Kinu i Aziju u svoju sferu utjecaja. A Britanija je, zajedno sa Amerikom, uzela Afriku.
  Njemačka je ozbiljno iscrpila ljudske resurse. U njemu je Firer službeno uveo poligamiju. SSSR je ostao bez teritorijalnih akvizicija dobijenih trideset devete, četrdesete godine. I bio je ozbiljno iscrpljen.
  
  
  AUKCIJA RUSKIH ROBOVA U NJUJORKU
  Djevojke su trčale, bljeskajući golim, okruglim, ružičastim štiklama.
  Andriana se sjetila ove pogodbe u New Yorku. Zaprosio ju je, dakle, lokalni, prilično veliki mafijaški bos. Pravo je vrijeme da se okupilo mnogo bogatih ljudi. I sasvim je moguće vezati djevicu iz Rusije.
  Andrijana je stavljena na aukciju pokrivena velom i u kupaćem kostimu. Kako ne bi odmah otkrili njegove čari.
  Hodala je sa nekim strepnjom. Desno i lijevo od nje hodale su djevojke u kožnim jaknama.
  Andriana se nije osjećala previše ugodno u visokim potpeticama. Ali ona to ne može podnijeti.
  Sala za aukciju je bila veoma velika. Tamo je sjedila brojna publika: i muškarci i žene, pa čak i tinejdžeri. Bilo je i Arapa i crnaca, i Azijata, i bijelaca, i iz Rusije...
  Odabrano je vreme i mesto... Ali Andrijana se osramotila pred nekoliko hiljada muškaraca, žena i omladine, bila bi skinuta gola kao Anđelika u filmu. Ovo je sramotno i ponižavajuće! Ali istovremeno uzbuđuje, a samo poniženje izaziva ugodnu malaksalost u tijelu.
  Ona je poput srednjovjekovne robinje, koju će svući do gola, a hiljade muškaraca će je gledati pohotnim pogledima... Oh kako super!
  Zbog ovakvih uzbuđenja vrijedilo je otići na aukciju. I nemojte biti previše tužni što će samo jedan posto od ukupnog iznosa pripasti vama!
  Ovdje je izašla u visokim potpeticama i prekrivačima. Viša je od prosjeka za ženu, šest stopa, a cipele je čine još višom.
  Publika se pali, proporcije manekenke... Kosa joj je vezana i kasnije će biti puštena.
  Početak trgovanja je najavljen... Iznos je obično mali, ali brzo raste.
  Ovdje djevojke skidaju prvi veo i otkrivaju gornji dio lica, a ostavljaju prekrivenu njenu divnu kosu boje lišća.
  Vidljivo je bilo Andrijanino visoko preplanulo, glatko čelo, njene smaragdno-safirne oči. A nos i donji dio lica su i dalje prekriveni... Ali samo je pogled njenih izražajnih očiju, u kojima se čitala stid, i nehotično drhtanje od prirodnog ženskog stida, doveo publiku...
  Originalna cijena za noćenje sa djevicom je sto dolara!
  Odmah vrisnite:
  - Dvesta dolara!
  - Trista!
  - Četiri stotine!
  - Pet stotina!
  - Jedna hiljada!
  Arapin u žutom turbanu progunđa:
  - Dvije hiljade!
  Amerikanac sa zlatnim lancem je zarežao:
  - Tri!
  Biznismen iz Rusije, rekao je bogatim basom:
  - Pet hiljada dolara!
  Nastala je pauza... Ne zato što se činilo da je broj ove publike prevelik. Ne, postoje biznismeni iz cijelog svijeta koji su u stanju da izlože i izlože sto miliona dolara za pikasov ili Van Gogh maf. Ali oni žele da nastave proces svlačenja.
  Evo devojaka u crvenim maskama i kožnim jaknama, sa rukama u tankim medicinskim rukavicama, skidaju još jedan pokrivač. I otvaraju djevojčinu hrabru bradu, grimizna usta, njen graciozan nos. Sada je njeno divno anđeosko lice vidljivo u cijelosti. I ogroman ekran u aukcijskoj sobi prikazuje slatko, djevojačko lice izbliza.
  A publika urla od divljenja.
  - Deset hiljada dolara!
  Uzvikuje Amerikanac sa zlatnim lancem!
  - Dvadeset hiljada!
  Šeik urla u zelenom turbanu sa velikim smaragdima.
  Englez u fraku uzvikuje:
  - Trideset hiljada!
  Hindu sa draguljima vrišti:
  - Četrdeset!
  Mladić od petnaestak godina, škripi, mičući prstima u dijamantima:
  - Pedeset hiljada!
  I opet pauza... Naravno, iznos za jednu noć sa djevicom, pa čak, najvjerovatnije lažni, ne izgleda tako mali. Eto, više od Andrijane je prevelika djevojka da bi izgledala nevina. Ali publika je veoma bogata i prevrtljiva. A sada u žaru cjenkanja, kada želi da nadmaši jedno drugo.
  Ali još više želim da vidim dalji proces izlaganja. A sada je s Andrijaninih ramena skinut sljedeći veo, otkrivajući gornji dio grudi i ruke. Preplanuo, graciozan, mišićav. Već se vidi gornji dio grudnjaka, a ramena su snažna, a u isto vrijeme vrlo seksi.
  Andriana ponovo zadrhti i završi. Ona je sve gola.
  Trgovanje se ponovo nastavlja...
  - Šezdeset hiljada!
  Sheikh roars!
  - Sedamdeset hiljada!
  - Osamdeset!
  Izgovara Amerikanac sa zlatnim lancem!
  - Sto hiljada!
  Amerikanac s ogromnim rubinom na grudima zarežao je.
  - Sto dvadeset hiljada!
  Opet je zacvilila omladina!
  Šeik u zelenom turbanu i smaragdima je urlao:
  - Sto pedeset hiljada!
  Hindu Raja je zagrmio:
  - Dvesta hiljada dolara za zvezdu aukcije!
  I opet je došlo do pauze u ovoj aukciji. Javnost čeka da se nagrada otkrije i napeta je do krajnosti.
  Ovdje skidaju još jedan veo sa djevojke i izlažu je do bokova.
  Vidljiv je tanak struk, uska traka tkanine na punim grudima i reljefne pločice štavljene prese. Sada je Andrijana gotovo gola do struka.
  Publika bukvalno urla.
  Ruski biznismen sa sibirskom bradom je zagrmio:
  - Tri stotine hiljada!
  Šeik u smaragdnom turbanu je zarežao:
  - Četiri stotine hiljada!
  Amerikanac sa rubinom izdao je:
  - Pet stotina hiljada!
  Mladost sa dijamantskim prstenovima je cvilila:
  -Šest stotina hiljada...
  Hindu Raja je promrmljao:
  - Sedamsto pedeset hiljada!
  Još jedna pauza... Ovdje su sume već postale ozbiljne, ali daleko od pogubnih za oligarhe i milijardere. Međutim, svi žele dalje izlaganje ljepote. Pogotovo vidjeti njene noge, takav užitak za muškarce.
  I sada se zadnji veo ne skida sa .... A sada su mišićave graciozne noge gole. Andrijana je ostala u gaćicama, grudnjaku u providnim cipelama sa visokom potpeticom. A njene snažne, preplanule noge tako uzbuđuju muškarce.
  Prije toga zagrmi tihi sijedokosi šeik duge brade:
  - Milion dolara!
  A to je već određena psihološka granica. Publika diže buku...
  Mladić drhtavim glasom kaže:
  - Milion stotina!
  Šeik u turbanu sa velikim smaragdima pjevuši:
  - Milion i dvesta!
  Ruski oligarh, koji nosi tamne naočare, kaže:
  - Milion i četiri stotine!
  Amerikanac sa velikim rubinom:
  - Milion petsto!
  Odjednom crnkinja ulazi u tog:
  - Milion sedam stotina!
  Šeik u smaragdnom turbanu nije inferioran:
  - Milion osam stotina!
  Hindu Raja vrišti:
  - Dva miliona!
  Još jedna pauza... Sume su bile solidne. Ali ipak su davali više za arapske konje. A ovdje je djevojka samo na jednu noć. I iako kolosalna ljepotica, ali teško da je prava djevica.
  Ali ljudi žele da vide njenu kosu... I Andrijanova maramica je skinuta. A kosa joj je zlatna, lisnata kiša klizi joj s ramena. I raspršuju se, tako divno, kao zraci sunca.
  Publika je jednostavno u čudu... I cjenkanje oživi!
  Omladina je zacvilila:
  - Tri miliona!
  Šeik u smaragdnom turbanu je progunđao:
  - Četiri miliona!
  Crna žena je viknula:
  - Pet miliona!
  Nastala je kratka pauza... Iznos je već bio pristojan. Iako još nije rekord za licitiranje. Ali ipak, ovo nije Van Goghova slika, već samo jedna noć sa djevojkom. Neka bude lepo napisano....
  Slijedi još jedan gest... Ovaj put grudnjak je skinut. Andrijana je to očekivala, ali odjednom je osetila tako užasnu sramotu da je počela da se opire... Devojke nisu mogle da se nose sa njom. Dvojica su se zakotrljala do Andrijane i ispružila ruke. Zatim je grudnjak uklonjen. I prelepe grudi su bile otkrivene. I kožu
  djevojka je blistala od znoja.
  Njen iskreni poriv skromnosti i otpora, veoma je provocirao javnost. Mnogi su vjerovali da je ovo prava djevica, a ovo je bilo uzbudljivije čak i od ružičastih pupoljaka na grudima.
  Prije toga je tihi šeik u turbanu posutom dijamantima zarežao:
  - Sedam miliona!
  Crna žena je zacvilila:
  - Osam miliona!
  Amerikanac sa rubinom je zalajao:
  - Devet miliona!
  Ruski oligarh je zalajao:
  - Deset!
  Šeik u turbanu optočenom dijamantima je zaurlao:
  - Petnaest!
  Sala je zujala... Ovo je već ozbiljnije... Ipak, takva devojka koju krupni ljudi drže za ruke da ne pokriva grudi. Kako je to super. Sve u svemu, divno i dirljivo. Andriana je stvarno, stvarno posramljena i divlje se stidi. I istovremeno uzbudljivo i prijatno. I
  Koliko je cenjena!
  To je super!
  A sada je sluškinje drže, skidaju posljednju krpu - gaćice... A sada su na Andrijanu ostale samo prozirne cipele.
  I ona se trza i izvlači ruku iz kandži ambala, pokrivajući njedra Venere. On joj već sa svoje dvije debele šape oduzima ruku i otkriva je.
  Andrijanino lice je iskreno uznemireno i veoma se stidi. Gusta grimizna boja preplavila je njušku i to još više uzbuđuje publiku!
  Crni milijarder uzvikuje:
  - Dvadeset miliona!
  Šeik u dijamantima viče:
  - Trideset!
  Amerikanac sa rubinom urla:
  - Četrdeset!
  A hindu Raja kaže:
  - Pedeset miliona!
  Šeik sa dijamantima urla:
  - Šezdeset!
  Crni milijarder u kožnoj jakni vrišti:
  - Sedamdeset!
  Ruski oligarh u tamnim naočalama uzvikuje:
  - Osamdeset miliona!
  Omladina odjednom cikne:
  - Devedeset!
  Šištaju na njega. Uzvici, a imate toliko šteneta!
  Crni milijarder u kožnoj jakni promrmlja:
  - Sto miliona!
  Nastala je pauza... Ovo je već zaista kolosalan iznos. Da, samo za djevicu iz Rusije. Zar nije previše? Koliko platiti samo jednu noć? Da, za taj iznos možete kupiti milion iskusnih prostitutki.
  Nisu li prezauzeti...
  Kuš je već bio dovoljan, a aukcionar je podigao čekić i počeo da skandira:
  - Sto miliona dolara puta... Sto miliona dolara dva....
  Andriana se zgrčila. Pa, mora prenoćiti i relativno mlad Afroamerikanac. Ali ona će staviti čitav milion dolara u svoj džep! Prilično pristojno! Ima nade da je on primjer duše, a možda čak i zadovoljstvo!
  Andrijana se osećala uzbuđeno, a u mislima je već zamišljala burnu noć sa zgodnim i veoma bogatim crncem.
  Ali tada je djevojka u kožnim jaknama dala znak... I oštrim pokretima su joj strgnuli cipele. Uklonili su i zadnji dio toaleta, čineći Andrijana ne samo golim, već i bosim.
  A njene noge bez cipela su tako graciozne i dirljive, a štikle su joj okrugle, ružičaste.
  Obično, tokom ovakvih aukcija, djevojke do kraja imaju cipele na štikle. Ali Andrijana, veoma seksi, i sa neobičnom gracioznošću i savršenstvom linije stopala i tabana. I tako je divna bosa. Pogotovo kada je na ekranu prikazan izbliza...
  A ruski oligarh je zarežao:
  - Sto dvadeset miliona!
  Crnac je zaurlao:
  - Sto pedeset!
  Arapski šeik u turbanu posutom dijamantima progunđa:
  - Dvesta miliona!
  Uslijedila je napeta pauza...
  Aukcionar je podigao čekić i promrmljao:
  - Dvesta miliona puta... Dvesta miliona dva...
  Andrijana se trese bosim nogama, a crni milijarder progunđa:
  - Dvesta pedeset miliona!
  Ruski milijarder je, ne popuštajući, ispalio:
  - Trista miliona!
  Šeik sa dijamantima je viknuo:
  - Četiri stotine miliona!
  Iako su mnogi imali veća bogatstva, ali odmah izložiti toliki iznos u gotovini je propast. I može poremetiti proizvodnju.
  Aukcionar je podigao čekić i počeo da govori, što je sporije moguće:
  - Četiri stotine miliona puta, četiri stotine miliona dva .... Četiri stotine miliona tri... i njegov čekić se nesigurno trznuo.
  - Milijardu dolara!
  Čuo sam da neko škripi!
  I svi su se okrenuli... Bio je to Japanac sa tamnim naočalama koje su mu prekrivale pola lica. Imao je amblem mafije - Yakuza!
  Svi su se smrzli - cela milijarda!
  Aukcionar je podigao čekić i upozorio:
  - Devojka ti je data samo na jednu noć! Možete učiniti sve s njim, samo nemojte ubijati ili ozbiljno osakatiti!
  Japanac je klimnuo glavom.
  - Neću pokvariti!
  I čekić se podigao, izlile su se riječi:
  - Milijardu puta! Milijardu dve! Milijardu tri! Prodato Lordu Yamamotu!
  Andriana je puštena. I potpuno gola i bosa otišla je do boksa, gdje je sjedio šef japanske mafije okružen stražarima. Andrijana je osetila snažan strah, a istovremeno i uzbuđenje. Za milijardu dolara moraće da uradi nešto neobično i to je super! S druge strane, postala je bogatija za deset miliona dolara, što je odlično!
  Kako je sve ispalo divno, a čekaju je nove avanture.
  Yamamoto je naredio:
  - A sad je spakujte u okove, neće joj trebati odeća!
  Andriana se nervozno zakikota i odgovori:
  "Nemam šta da izgubim osim svojih lanaca!"
  
  ODBRANA RYAZAN I SLEĆANJE POPADATSEV
  Tomas Linkoln je, mašući mačevima i sasecajući gurajuće mongolsko-tatare, pevao:
  - Ne samo mač, ne samo bič! Ali kruni su potrebne laži! Uostalom, bez nje i dvije minute - ne sjedite na tronu!
  Dječak terminator je svojim mačevima trčao vjetrenjačom, rušeći Mongole koji su se penjali uz zidine Rjazanja, i nastavio da pjeva:
  - Ponekad pomoćnik u svemu,
  Ponekad boli vešto...
  I zovemo je sveticom
  I nazovite to podlim!
  Maria Kovaleva i Juliana Konovalova, ove prelepe i veoma mišićave devojke, koje su sasjekle pritisnute Tatare, pokupile su:
  - Laži nisu bez razloga u svim kraljevstvima,
  Voljen u svakom trenutku...
  Laži su lijepe kada su korisne
  I strašno kada je štetno!
  Tom, ovaj zgodan, mišićav dječak, koji je sekao po pritisnutim nukerima, cvrkutao je:
  - Neka je naše carstvo u slavi!
  Marija Kovaljeva, posečući naseljene Mongole, potvrdila je:
  - Neka je u slavi!
  A djevojka je bacila svoje gole nožne prste, smrtonosnom snagom, razornu granatu od piljevine.
  Julijana Konovalova, probijajući se kroz napadače Tatare, također je urlala na sav glas:
  - Za otadžbinu i Staljina!
  I gola, isklesana noga, kao ubilački dar smrti, razdire mongolske rati.
  Devojke se bore, iskreno, očajnički i hrabro. I ozbiljno pokosi neprijatelje.
  Iako se čini da je horda Batu Kana nebrojena. Četiri stotine hiljada konjanika penje se na juriš. Prema vremenu iz trinaestog veka - nebrojena vojska.
  Ali susrela ih je desantna snaga Popadana, koju je predvodio vršilac dužnosti Svemogućeg Boga Stvoritelja, Tomasa Linkolna.
  Gerdina tenkovska posada već ulazi u bitku. Devojka terminator je ovde.
  Četiri ljepotice na tenku AG-100 sa tri topa i dvanaest mitraljeza.
  Nastali su iz igre, alternativnog univerzuma, koju je također stvorio dječak demijurg Thomas Lincoln.
  Tamo, zatvorenik u Trećem Rajhu, profesor sa pomaknutom psihom, Nimbul je pomogao Hitleru. Naime, stvorio je oružje koje radi na kontroli vremena. I uzeli su i potopili englesku flotu u oluji. Potom je uslijedilo iskrcavanje njemačkih trupa u Britaniju.
  Tokom iskrcavanja, nacisti su koristili i svoju trgovačku flotu. Kao rezultat toga, desetine odabranih divizija završile su u Britaniji u avgustu 1940. A metropola je zauzeta za deset dana.
  Na tron je postavljen legitimni, pro-njemački engleski kralj. I formirana je nova nacistička vlada. Većina kolonija i britanska flota ga je prepoznala.
  Führer je imao velike resurse pod kontrolom. I strahujući da će Sjedinjene Države, koje imaju kolosalan ekonomski potencijal, ponovo naoružati vojsku, odlučio je da će SSSR pričekati. I da će Staljin ostati vjeran paktu o nenapadanju.
  U međuvremenu, bolje je pobijediti Ameriku. Prvi je zauzet Island. Tada su Nemci počeli da se uporište u Argentini, a odatle u Brazilu.
  Nacisti su aktivno gradili podmorničku i površinsku flotu. Koristili su resurse kolonija i Evrope. Rad se posebno ubrzao nakon što je Speer postao ministar za naoružanje i municiju Rajha.
  Tada su se pod njegovim vještim upravljanjem podmornički brodovi počeli graditi mnogo brže.
  I razvijati avijaciju. Novi, napredniji Yu-188 brzo je stavljen u seriju i njegova proizvodnja je povećana. Focke-Wulf je brzo dobijao zamah. Bilo je i naprednijih boraca.
  Marseille je postao zvijezda u usponu. Ovaj pilot je stekao slavu u borbama sa američkim avionima. Nakon što je postao prvi pilot koji je prešao sto pedeset aviona, dobio je: Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Međutim, razdvajanje Amerike okeanom, činjenica da se uz svu želju ne mogu prebrzo graditi velike površinske brodove, rat se odužio.
  Iako su izgrađeni i nosači aviona i bojni brodovi.
  I postepeno su Nemci i Japanci koji su otvorili drugi front protiv Sjedinjenih Država, porazivši Amerikance u blizini luke Peru, pritisnuli imperiju orlova.
  Nemci su bili jaki. Godine 1943. dobili su veoma jak lovac ME-309 i bombarder Yu-288. Koje su mnogo jače od američkih.
  Hitler je prijetio da će pomesti Ameriku bombama.
  Naravno, tenkovi su se pojavili u serijama: "Tigar", "Panter", "Lav". U drugoj polovini 1943. pojavili su se "Panter" -2, "Tigar" -2 i "Maus". I nepobjedivi mlazni lovac ME-262, kojem nije bilo ravnog, ušao je u seriju. A Yu-488 je prvi serijski četvoromotorni avion. A TA-400 je prvi svjetski bombarder sa šest motora. I najnovije jurišne puške MP-44, i još mnogo toga. Uključujući mlazne bombardere "Arado". Kao rezultat toga, Nijemci su zauzeli Kanadu i napali SAD sa sjevera.
  A na drugom krilu okupirali su Meksiko zajedno sa Japanom i napali Ameriku na jugu.
  I konačno, 1944. godine, Sjedinjene Države su kapitulirali i okupirali su ih Japan i Treći Rajh.
  Gerda je bila veoma ponosna na svoje pobede. I djevojka je slomila mongolske trupe. Njeni goli nožni prsti pritiskali su dugmad na džojstiku i obarali nukere u masama.
  Šarlot je takođe udarila neprijatelja, pritiskajući dugmad nogama. I gađanje Mongola iz mitraljeza. Ona je veoma agresivna devojka.
  Djevojka viče:
  - Za prvi komunizam na svetu!
  Christina puca vrlo precizno, a njene bose noge tako spretno pritiskaju dugmad i pucaju na Batu Khanove militante. I istrijebi protivnike divljim bijesom gladnih pantera.
  Christina viče:
  - Za slavu Trećeg Rajha!
  Magda također vodi vrlo dobro usmjerenu vatru. Razbijaju mongolsku vojsku, razbijajući je u čips ili krvavu salatu. I ne zaustavljajte njemačke ljepotice.
  Imaju bose noge, a njihovi prsti spretno pritiskaju dugmad na džojstiku i udaraju protivnike.
  Magda pjeva:
  - Afrika je strašna, da, da, da! Afrika je opasna, da, da, da! Ali veliki Rajh, rečeno nam je da ne lutamo! Svi smo mi Mongoli ... kosimo kao kosa! Uspjeh djevojčica - iako je bosa!
  Devojke su veoma lepe i konkretno mlati Batu Kanaovu vojsku.
  Tom Linkoln je sekao, a njegovi mačevi su se produžili za desetine metara, odsecajući Mongole poput britve sapunanih dlačica.
  Dečak je pevao:
  - Sve ću pomesti,
  Sve ću pomesti!
  Čekamo uspjeh
  Do čistoće!
  A dječakove bose noge će također baciti grašak sa snagom uništenja.
  I oni će raspršiti Mongole na sve strane. A razaranja su ogromna.
  Marija Kovaljeva je namignula dečaku demijurgu. Bacila je svoje gole nožne prste, ubilački poklon smrti, i slomila mongolske vojnike.
  Marija je tvitovala:
  - Za svemir i komunizam!
  Juliana Konovalova je zarežala, golom petom podlegavši daru smrti:
  - Za veličinu naše Otadžbine!
  A sada devojke i dalje tuku iz pupka borbenim munjama. Borbene ljepotice - ne govorite ništa!
  Gerda takođe puca iz tenka serije AG. Kada su SAD kapitulirali, Adolf Hitler je htio da napadne SSSR. Ali Japan je počeo da postavlja zahteve protiv Trećeg Rajha.
  I Hitler je 20. aprila 1946. započeo rat sa samurajima. I bacio je u borbu svoje nove tenkove iz serije "E". I hajde da zgnječimo japanske trupe, kao travu za kosu.
  Staljin je takođe odlučio da ne miruje. I ponudio je otvaranje fronta protiv zemlje izlazećeg sunca.
  Hitler je pristao, ali pod uslovom da SSSR dobije nazad samo južni Sahalin, Kurilska ostrva i Port Artur sa Mandžurijom. I ništa više od toga.
  Staljin je pristao na ovo. Već je proširio svoju teritoriju. Što se tiče ludog profesora, on je pomogao nacistima u stvaranju letećih tanjira. A ove mašine su se kretale deset zvučnih brzina i pucale laserima.
  Glavni njemački tenk bio je E-50. Njegova težina bila je sedamdeset tona. Prednji oklop je 250 mm, bočni oklop je 170 mm, a top 105 mm sa dužinom cijevi 100 EL. A ovo je vrlo produktivan tenk. Sa motorom od 1500 konjskih snaga - prilično okretan.
  I naravno Japanci ne. I nisu u stanju da zaustave naciste.
  I velika je ofanziva fašističkih trupa. Na svim frontovima u isto vrijeme.
  Staljinove trupe takođe napreduju. Ali njihova avijacija je malo zaostajala. Nema mlaznjaka. A Japan već ima takve avione. Ali sovjetski tenkovi su relativno dobri. I ne bez uspeha se bore.
  Iako je KV serija zastarjela. Savršeniji Ises pojavio se u četrdeset petoj godini. Takva je porodica. Ali ni do sada takvih tenkova nema previše.
  Kasniji T-34-85, koji je počeo da se proizvodi od četrdeset četvrte godine. I postao je glavni tenk u vojsci SSSR-a.
  Sovjetske trupe su krenule u ofanzivu i pritisnule Japance.
  Hitler je primetio:
  - Ruski medved je dobio komad šećera!
  Guderian upita:
  - I šta ćemo s tim?
  Firer je odgovorio:
  - Slatko za užinu!
  Već u prva tri mjeseca borbi, japansko carstvo izgubilo je skoro polovinu svojih posjeda. Samuraji su imali veliku vojsku, ali su bili previše inferiorni u kvaliteti tehnologije.
  Borbe su pokazale da je čak i sovjetski T-34-85 jači od masovne japanske mašine. A to je loše za samuraje.
  A protiv letećih tanjira uopšte nema prijema. Zbog snažnog laminarnog mlaza gotovo ih je nemoguće oboriti.
  I oni sami pale laserima, toplotnim zracima i ultrazvukom. Zato pokušajte da ih prevaziđete.
  Plus, Treći Rajh ima mlazne avione na svojoj visini, i podmornice na pogon vodonik-peroksida, i još mnogo toga.
  Postoje čak i podzemni rezervoari. A ovo je oružje protiv kojeg - poklopac! Sve japanske baterije lete odjednom i bacaju se na vrh. Plus, kontrola nad vremenom, kada oluje bukvalno potapaju sve samurajske brodove. Ne, Japanci su se morali suočiti sa veoma opasnim neprijateljem.
  Tri mjeseca kasnije, Japanci su također protjerani iz Mandžurije. Najtvrdokorniji je bio napad na Port Arthur od strane sovjetske vojske. U borbama je stigao eksperimentalni tenk IS-7, težak sedamdeset osam tona, naoružan sa osam mitraljeza i topom od 130 milimetara. I ova mašina je uništila japanske baterije i samohodne topove.
  Alenka je i sama bila veliki ratnik. A na IS-7 se borila sa samurajima za Port Arthur. Povratak grada koji je nekada pripadao carskoj Rusiji. I treba ga vratiti.
  Snažan hitac iz topa, i odmah su tri japanska topa prevrnuta lafetima.
  Ali sada je Svemogući demijurg poslao Alenku da se bori protiv mongolsko-tatarske horde. A ratnici su sada na IS-12 naprednijeg i moćnijeg modela, sa deset mitraljeza, i 152 mm, i prilično brzom puškom. A djevojke udaraju iz ovog tenka koristeći džojstike.
  Anyuta je pritisnula dugme golim prstima. Iz pištolja je izletio visokoeksplozivni projektil. I kako pasti na gomilu Mongola. Odmah je stotine i po nukera pocepano i osakaćeno.
  Tada je Allah pucao. Ovo je prelijepa crvenokosa djevojka, ispaljena iz mitraljeza. I kako je počela kositi tatarske redove.
  I crvenokosa je zagugutala:
  - I prvo odmrzavanje, u snu vidim Staljina ...
  Marija je takođe mlatila neprijatelje, pritiskajući dugmad golim prstima i gugućući, pokazujući zube:
  - I zatrpana leševima, moja mila Rusijo!
  Olympias, ova herojska djevojka je vozila tenk, dajući Mongolima stotonsko vozilo sa širokim gusjenicama.
  Devojka je pevala:
  - Za domovinu u slavu Rusije!
  Alenka je golim nožnim prstima pritiskala dugmad džojstika, udarala po neprijatelju. Razbila je mnogo nukera i urlala:
  - Naša domovina je SSSR!
  Olimpijada, smrskavši gomilu konja i mongolskih vojnika, složi se:
  Nema ljepše domovine-Rusije,
  Bori se za nju i ne boj se...
  U svemiru nema ljepše zemlje -
  Ceo univerzum je baklja svetle Rusije!
  Pet ratnica u bikiniju pokazalo je pravu i neodoljivu snagu. I
  Ove devojke su prosto neverovatne!
  Počeli su uništavati mongolsku vojsku. I pištolj radi i radi...
  A Gerda ima tri pištolja na AG-100. A na tenku su četiri djevojke i dvanaest mitraljeza. I još efikasnije i brže nokautiraju Mongol-Tatare.
  Gerda je bila ratnica od Svemogućeg. A ono što jednostavno nije doživjela. Takođe je učestvovala u mučenju. Posebno je volio da muči dječake. Toliko su mučili zgodne tinejdžere općenito da im se vrtjelo u glavi.
  Ali to je druga priča. Pogotovo kada su pionirima pekli gole, okrugle dječije štikle. I bukvalno su urlali od bola.
  Japan se opirao deset i po mjeseci prije nego što je propao pod ogromnim izgledima.
  Gerda je prisilila cara Zemlje izlazećeg sunca da klekne i poljubi joj bosu nogu. Mikado je potom poljubio i Charlottine bose noge. Sljedeće su Christinine gole potpetice. I konačno, goli, graciozni đon zlatokose Magde.
  Tako lepe devojke da im je car lično ljubio i lizao gole, graciozne, mišićave noge.
  Sada su pucali na mongolske ratove iz topova, a neprijatelju nisu dali ni najmanju milost. Ratnici su ovdje jednostavno briljantni.
  I visokoeksplozivne granate, tako da razbijaju sve ove stanovnike stepa. I istrijebi ih bez imalo sažaljenja i sumnje.
  Gerda je pjevala:
  - Doći će era komunizma, u arijevskom!
  I namignuo!
  A ovdje je posada Elizabeth. Djevojke su se borile na eksperimentalnom tenku T-54. I borili su se protiv Japanaca. Japanski tenkovi nisu baš dobri. Najjači od njih je kopiran sa Pantera. Ovaj auto je definitivno zastareo.
  Ali u ovom slučaju Panter praktički ne uzima T-54 u čelo. Ali može se probiti kroz ploču. A to diktira posebnu taktiku. Za prednji oklop sovjetskog tenka opasne su samo japanske samohodne topove sa 88 mm 71 EL topom i 150 mm.
  Elizaveta je, ispalivši iz topa od 100 milimetara, probila japanski tenk sa velike udaljenosti i cvrkutala:
  - Za svetu Rusiju!
  Elena je takođe pucala. Slupala je japanski auto i zacvilila:
  Mi ćemo posjedovati ovaj svijet!
  Ekaterina je tukla golim, isklesanim nogama i primetila:
  - Za nova dostignuća komunizma!
  Ratnici su vrhunski.
  Yephrasinya ga je uzeo i udario ga, ovoga puta iz mitraljeza, i zagugutao:
  - Za moj svemirski svet!
  I sa golom petom, kako pritisnuti. I smrtonosni projektil poleteće na Japance.
  Ne, to su djevojke koje neće iznevjeriti nijednu vojsku.
  Japan je poražen.
  A sada su ratnici prešli na napredniji tenk T-64 i iz njega tuku mongolske vojnike.
  A puška sovjetskog tenka tako mlati fašističke redove. I granate se ispaljuju jedna za drugom.
  Elena je opalila golim nožnim prstima i s cerekom primetila, pokazujući zube:
  - Veoma je lepo, tako se pobeđuju neprijatelji!
  Ne zaustavljaj devojke. A mitraljezi sipaju metke kao grad. A Mongoli su nagomilani u humke. I masa ubijenih i osakaćenih mongolskih tijela.
  Ogromna masa ubijenih ratnika Batu Khanove vojske. Ovako su se devojke razišle.
  primeti Ekaterina, namigujući prijateljima. I pokosio red Mongola rafalom iz mitraljeza:
  Vladat ćemo zauvijek!
  Elizabeth Witty je primijetila:
  - Ovo je naša moć biće tako kul!
  Djevojka je počela golim prstima pritiskati dugmad džojstika i bez sažaljenja i problema razbijati tatarske pukove. A ratnik nije hladniji.
  Njihova školjka je raznijela Guyuk Khana u krvave komadiće. I tada se činilo da Tatari nisu dovoljni.
  A iz školjke koju je Gerda donijela, istrgnut je i Khan Burundai. Bio je poznat po silovanju princeze Vladimirske nakon što je zarobljena. Da, ovo je pohotni kan.
  A sada se njegova Njemica raspala u komadiće.
  A sada se Tomas Linkoln bori kao pravo čudovište i siječe Mongole.
  Dječak vrti svoje mačeve kao propelere. I slaže mnogo protivnika u hrpe. I čini se kao da britva odsiječe bradu. I takav Svemogući dječak svjetluca.
  I tako je i Marija Kovaljov uzela svoje gole prste i krenula u ubilački i razbijajući sve.
  I Mongoli su otjerani u kovčeg.
  Marija je medena plavuša, veoma lepa i mišićava. Ona je već morala da obavlja borbene zadatke, ona je neverovatna devojka.
  Ratnica peva iz sveg glasa:
  - Slava eri komunizma, srušimo jaram fašizma!
  Julijana Konovalova se također bori kao čudovište iz pakla. A sada njeni goli nožni prsti šalju smrtonosnu granatu. Što će uzeti i pokidati mnogo tatarskih vojnika.
  Ratnik je guknuo:
  - Za moć komunističkih ideja!
  I Marija će, takođe, golom petom baciti ubilačku vreću piljevine ...
  I masa Mongola je bila rastrzana.
  Ratnici su ovdje u najboljem izdanju... Ali pojavile su se i nove ljepotice.
  U ovom slučaju, to su Eva i Gertrude. Pojavili su se na letećem tanjiru koji je izazvao Thomas Lincoln, dječak demijurg. A ove cure samo uzele i kako su ošamarile Tatare laserima. Da, lasersko oružje u Trećem Rajhu je na vrhu. Doslovno su spaljivali japanske vojnike.
  Eva, ova lijepa plavokosa djevojka, pritiskala je golim prstima dugmad džojstika. Spalila je ceo mongolski puk, i gugutala na sve strane, pokazujući zube:
  - Za svetu Prusku!
  Gertruda je golim prstima pritisnula dugme džojstika i odsekla mnogo nukera, gugućući:
  - Moja moć nad svetom!
  I devojke se smeju. Imaju toliko uzbuđenja i vatre. To su djevojke najvišeg i najsofisticiranijeg akrobatika.
  Kada je Japan poražen, Treći Rajh je neko vreme progutao i probavljao neutralne zemlje i vršio sve više i više zarobljavanja.
  Ali to, naravno, nije bilo dovoljno za naciste. A 5. marta 1953. Staljin je umro. Ovo još nije ništa... Firer je uputio saučešće svom kolegi.
  Ali kada je u februaru 1956. održan 20. Kongres, koji je razotkrio kult ličnosti, Hitler to nije tolerisao.
  A 20. aprila 1956. godine počeo je novi rat. Pokušaj nacista da preuzmu SSSR. A Hitler ima ceo svet pod oružjem. I onda ne možete gaziti protiv Wehrmachta.
  Međutim, u ovom svemiru, Tvorac je Tomas Linkoln. A dječak demijurg nije dozvolio da SSSR bude poražen. Protiv neprijatelja je iskoristio novi adut: profesora Znajka iz kratkog tima. I ovaj profesor je stvorio specijalno oružje protiv Trećeg Rajha.
  Međutim, ovo je istorija takmičenja nauke. U svakom slučaju, vojska SSSR-a je uspjela zaustaviti naciste, a zatim ih poraziti i pokoriti. Hitler je na kraju uhvaćen. I 9. maja 1958. odveli su i objesili. Dakle, crni Boy-Bog Thomas Lincoln postupio je sasvim politički korektno sa glavnim fašistom. Baš kao u filmovima - zlo pobjeđuje u prvom poluvremenu, a onda nesretno gubi.
  A sada djevojke nacista temeljito mlaću. Tačnije, mongolsko-tatari, ali su gori i od nacista, jer su masakrirali čitave gradove. A ovo je, naravno, jako loše kada se ubijaju Rusi.
  Batu Khan vidi kako se njegovi redovi katastrofalno smanjuju. Mongolske trupe se tope pred našim očima.
  A evo i slavnog komandanta. Jedini u istoriji koji je uspeo da osvoji Rusiju, što nikada nikome nije bilo moguće. Ovaj Batu Kan je sada počeo da bježi. On je veoma borben komandant.
  Ali ovoga puta, protiv njega je velika viša sila.
  Tomas Linkoln je sa osmehom pevao:
  - A levo je naša vojska, a desno naša vojska! Dobro nam je da se borimo sa cugom!
  Dječak terminator tako je bijesno sasjekao tatarske pukove, da su ga uzeli i pobjegli. Pa, gde ideš.
  Još jedan tim nindža djevojaka iz Japana. Svemogući dječak ih je također pozvao.
  Djevojka s plavom kosom će uhvatiti i udariti Mongole mačevima. A onda će golim prstima lansirati grašak s eksplozivom.
  I razbiti mnogo nukera. viknuo:
  - Slava Japanu!
  Tada djevojka žute kose siječe Mongole. Isjeći će ih na male okroške i viknuti:
  - U ime ideje o samuraju!
  A golim nožnim prstima lansirat će i ubilački bumerang koji razdire mongolske pukove.
  Crvenokosa djevojka slomila je masu boraca horde. Posjeci Menge Khana. A golim nožnim prstima izbacila je i oštru loptu koja sve lomi. I urlati:
  - Za komunistički svet!
  A djevojka s bijelom kosom uzela je i posjekla masu tatarskih ratnika. I ubio mnogo neprijatelja.
  I golom petom bacila je paket eksploziva sa razornim prahom unutra.
  Gugutala je na sve strane:
  - Za svijet dostojanstveno!
  A sada je bitka veoma krvava. A onda su se ratnici razišli, i kako su tukli neprijatelja.
  A sada su svi mongolski ratiti odjednom izgorjeli i raskomadani na male komadiće.
  I Batu Khan je ostao sam. Djevojke ratnice su potrčale prema njemu. Oborili su tatarskog gula na koljena. I prisiljeni da im ljube bose noge.
  Glavni komandant je to radio sa entuzijazmom. Uostalom, ovde ima lepih devojaka. I porazili su mnogo vojnika. Četiri stotine hiljada mongolsko-tatarskih ratnika je ubijeno.
  To je ostavilo ogroman utisak na sve. Posebno ruski vojnici koji su spašeni od smrti. I ne samo ratnici, već i žene i djeca. Uostalom, Horda bi masakrirala Rjazan.
  Ali tada je Batu Khan poljubio bose noge djevojaka. I polizali su im sve pete.
  I njegovi ratnici su svojim golim prstima uzeli noge, ruke i noge i vrat. I oštrim trzajem pocijepao na pet dijelova. Ovako je Batu Khan završio karijeru.
  To je ono što znači otići u Rusiju. Pogotovo ako je dječak demijurg postavljen protiv vas!
  
  DO ČEGA VODI STRAH CHURCHILL
  Strah od boljševičke prijetnje uvelike je uznemiravao Churchilla. I ponudio je Hitleru tajni dogovor. Nemci zaustavljaju istrebljenje Jevreja, saveznici su, bez formalnog mira, ipak kočili rat, a pre svega zaustavljaju strateško bombardovanje teritorije Trećeg Rajha. I čak će voditi tajnu trgovinu sa Nemačkom.
  Firer je, pod pritiskom industrijskih krugova carstva, pristao na to. Čerčil je brzo ubedio Amerikance, a oni su takođe odlučili da zakoče rat sa Trećim Rajhom. Štaviše, Sjedinjene Države su dragovoljno pristale na tajnu pogodbu i pružanje pomoći SSSR-u pod Lend-Lease-om samo za zlato. Dogovor je obavljen u velikoj tajnosti. Ali SSSR ju je prepoznao... Staljin je bio ljut i oštro je govorio.
  Ali nakon Staljingrada, SSSR je već pokrenuo proizvodnju oružja i očekivao je da će prekinuti Treći Rajh. Ali početkom četrdeset treće godine objavljen je totalni rat i proizvodnja oružja u Njemačkoj se više nego udvostručila. I prestanak bombardovanja od 1. aprila 1943. odigrao je jasnu ulogu.
  Nacisti su pripremali operaciju Citadela. Ali Britanci su prenijeli informacije o broju sovjetskih trupa. Ispostavilo se da je SSSR, sa razvijenom inženjerijskom odbranom, imao prednost u snazi.
  Hitler je odlučio da za sada odloži ofanzivu i poveća proizvodnju opreme. Prije svega, lovac ME-309, s kojim je Fritz polagao određene nade. Veoma jak automobil sa brzinom od 740 kilometara na sat, sa oružjem: sedam vatrenih tačaka, uključujući tri topa kalibra 30 mm.
  Jasno je da je Crvenoj armiji teško da se bori sa takvom mašinom. Najčešći lovac: Jak-9 je naoružan topom od 20 mm i mitraljezom. Zato pokušajte da izađete na kraj sa tako kul Nemcem.
  Pa, Focke-Wulf je vrlo moćan borac sa oružjem. Teško je nositi se s tim. I, naravno, tenkovi. "Panter" i "Tigar" su jači od sovjetskih. Osim toga, Yu-288 je veoma moćan bombarder. Koje sovjetski borci ne mogu ni da sustignu. A mlazni avioni su takođe na putu. I strašni "Panter" -2 sa moćnim oružjem i jakom zaštitom.
  Dakle, Operacija Citadela je odgođena. A Nemci skupljaju snage.
  Međutim, Staljin nije izdržao dugo i 1. avgusta je počela velika ofanziva. I na orlovskom pravcu, i Belgorod sa Harkovom.
  Međutim, ovdje su snage očigledno nejednake.
  Nemci su se takođe snažno utvrdili, iskopali mnoge rovove. A u odbrani, Panter je dobar tenk, kao i Tigar. Borbe su pokazale da se Ferdinand, u odbrambenim borbama, sa sjedilačkim frontom, dobro nosi sa zadatkom uništavanja tenkova.
  Nemci su držali liniju. I bili su spremni za to. Povukli su dodatne snage iz Afrike i Evrope. Ovdje su se borile Romelove trupe, dijelovi stranih divizija i Španci. Osim toga, već je izvršena razmjena zarobljenika i Luftwaffe je povratio mnogo pilota. Dakle, odbrana je bila čvrsta.
  A Nemci imaju jaku avijaciju. Posebno oružje. I jak ne samo snagom avionskih topova, već i brzinom i snagom asova. Na nebu, Nemci sada koriste skoro sve svoje letelice, a da ih zapadni front ne ometa. I to im daje kvantitativne prednosti. U bici kod Kurska, Huffmanova zvijezda je počela da raste.
  Sovjetske trupe nisu mogle postići značajniji uspjeh u avgustu i septembru u teškim borbama, napredujući najviše deset do petnaest kilometara. Borbe su se otegle do kasne jeseni... Nakon toga je nastupilo zatišje. U novembru je Crvena armija pokušala da napreduje u centru. Ali ni tu nije bila uspješna. Nemci su odbili napade. Tek krajem decembra, kada je počela ofanziva u pravcu Orjola, bilo je moguće uglaviti se. Borbe su bile veoma žestoke. U januaru su Nemci uspeli da odbiju ofanzivu kod Lenjingrada. Ali sovjetske trupe su ipak odsjekle orlovsku izbočinu. Ali tu je njihov uspjeh bio ograničen. Fritz je uspio da se učvrsti. Osim toga, sovjetske trupe pretrpjele su previše gubitaka i nisu se mogle oporaviti. Proljeće je mirno.
  Nacisti su u seriju lansirali novi tenk "Maus". Ali pravi rat je pokazao da je ovaj tenk nespretan. I njegove vozne performanse su niske. Točak je dobro kontrolisao istinu i bila je relativno prohodna.
  "Maus" je bio zaštićen iz svih uglova od protivtenkovskih topova, ali je pogođen iz vazduha. Da, i skup tenk... Nije se previše opravdao.
  Sovjetski tenkovi T-34-85 i IS-2 nisu bili loši. Iako je zadnji automobil imao dosta nedostataka, i bio je relativno slabo zaštićen čelom tornja.
  Ispostavilo se da je "Panter" -2 prilično težak od pedeset i tri tone, ali sa topom kalibra 88 mm 71 EL, i najboljim oklopom, posebno na čelu. Snažniji motor od 900 konjskih snaga manje-više je dao dobre vozne performanse automobilu. I radila je sa svojim pištoljem ubicom. Pojavio se i "Tigar" -2, ali je ova mašina bila lošija u praksi.
  Nemci su pokušali da napreduju u maju u pravcu Kurska. Crvena armija je napredovala u centru. A borbe su rezultirale samo neznatnom promjenom na liniji fronta. Rat je sve više ličio na Prvi svjetski rat. Kada su linije fronta bile fiksirane dugo vremena. I rat je postao ne baš profitabilan posao.
  U avgustu je Crvena armija pokušala da napreduje, ali bezuspešno... U oktobru su Nemci pokušali da se probiju, a njihovi pokušaji su takođe odbijeni...
  U januaru 1945. Crvena armija je napredovala u centru. U martu 1945. Nemci su napredovali tridesetak kilometara ka jugu i bili zaustavljeni.
  Situacija za Crvenu armiju postala je nešto složenija. Nemci su uspeli da uspostave proizvodnju mlaznih aviona, i smanje njihovu cenu, dobivši prevlast u vazduhu. Razvijali su se i novi tenkovi.
  E-10 i E-25 su bile lagane i vrlo brze samohodne topove. Ispostavilo se da je tenk E-50 pretežak i velik za srednji tenk. Ali snažan motor sa pojačanjem do 1200 konjskih snaga manje-više mu je dao brzinu i vozne performanse. I top od 88 milimetara sa dužinom cijevi od 100 EL i oklopnoprobojnom i brzometnom i vrlo preciznom.
  I dobili su veoma moćne E-75. Sa puškom od 128 mm i dugog kalibra.
  Ovi tenkovi su tek počeli da ulaze u seriju. Ali Hitler je računao na ovu tehniku. Prošla je četrdeset i peta godina u razmjeni udaraca. Nijemci još nisu imali veliki broj tenkova serije "E" i nisu mogli napredovati. SSSR također nije mogao preuzeti. Na nebu se prednost nacista povećala. Mlazni bombarderi i izviđački avioni bili su posebno efikasni. Borci su se pokazali nešto lošiji. ME-262 je imao problema sa manevrisanjem i velikom težinom. XE-162 je imao prednosti male težine, lakoće proizvodnje, ali je zahtijevao visoko kvalifikovane pilote za rad. Iako je Huffman to dobro savladao. Ovaj plavokosi as doveo je broj oborenih letelica na četiri stotine i dobio drugu nagradu poput Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A onda je nokautirao pet stotina aviona već na XE-162. Dobivši za to posebnu nagradu: nemačkog orla sa dijamantima. Prilično rijetka i prestižna ova sitnica. Osim toga, Huffman je dobio prvi krst za vojne zasluge i dijamante.
  I to je prilično časno.
  Zimi je Crvena armija pokušala da napreduje, ali nije mogla da savlada veoma okrutnu neprijateljsku odbranu. Tenk E-50 imao je previše zajedničkog sa "Tigrom" -2, iako je toranj bio uži i manji, a savršenija i lakša šasija. Ali lokacija mjenjača i motora ostala je tradicionalna. Zbog čega je cjelina šezdeset i tri tone. Ali tada se pojavila modifikacija rezervoara sa lokacijom motora i mjenjača u jednom bloku i mjenjačem na motoru. I pokazalo se da je ovaj automobil ipak savršeniji i lakši ...
  Godine 1946. Nemci su već imali veliki broj tenkova serije "E" i moćne mlazne mašine. Konkretno, ME-262 X, koji je imao brzinu od 1100 kilometara na sat i pet zračnih topova od 30 milimetara. A bitke su bile u punom jeku veoma žestoke do krajnje napete.
  Nemci su uspeli da se probiju na jug. I tamo su otišli do rijeke Don. Sovjetske trupe su se povukle preko rijeke, ali su se uspjele zadržati.
  Borbe su se otegle do zime i Fritz je usporio...
  Došla je 1947. godina. Pojavili su se sovjetski tenkovi T-54, iako još nisu masovni. Borbe su krvave i brutalne. Cijela godina je protekla u navlačenju konopa.
  Hafman je broj oborenih automobila popeo na hiljadu dobio je specijalnu nagradu šestog stepena Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Nemci su se znali dobro boriti, ali su bili prilično iscrpljeni. Došla je nova 1948. godina. A takođe i bitke sa istrajnošću vrednom boljeg korišćenja.
  Gerda, Charlotte, Kristina i Magda voze se na tenk E-100 klase U. Ovo vozilo je kompaktnije, za četiri člana posade. A njegovo oružje su mlazni bombarder i univerzalni 88-milimetarski top 100 EL - razarač tenkova.
  Ratnici idu i zvižde za sebe.
  Gerda puca iz dugačkog topa. Udara se u stranu sa udaljenosti T-54 i cvrkuće:
  - Daćemo svoja srca za otadžbinu,
  I spržićemo Staljina i pojesti ga!
  Charlotte je ispalila svoj raketni bacač. Pokrila je sovjetski bunker i zacvilila:
  - Nepobedivi smo!
  Christina ga je uzela i zarežala, povlačeći okidač golom petom:
  - Dobićemo ga u oba!
  Dolbanula i zgodno i Magda. Uništene su sovjetske samohodne topove SU-152. I zagugutala je:
  - Biće vremena, doći će pobeda!
  Gerda je vrisnula dok je pucala:
  - Niko nas ne može zaustaviti!
  Charlotte je potvrdila:
  - Ali Pasaran!
  Crvenokosa zvijer je sa Gerdom prošla cijeli Prvi svjetski rat, počevši od Poljske pa do ove majske ofanzive. Crvenokosi đavo je vidio mnogo toga.
  I spremni za borbu do kraja!
  Christina također puca, i pokazala je zube. Kosa joj je zlatno crvena. U ratu djevojčice ne stare, pa čak i, možda, postaju mlađe! Tako su žestoki i puni ljubavi. Goli su zube.
  I ni jedne rupe na zubima.
  Magda ima kosu boje zlatnog lista. I također se aktivno smiješi. Cool cura. Ona ima tako agresivnu gracioznost i energiju hiljadu konja.
  Gerda, djevojka bijele kose, puca i s osmijehom primjećuje:
  - Ima mnogo dobrog i ružnog na svetu... Ali dođavola, koliko se ovaj rat odugovlačio!
  Charlotte se složila sa ovim:
  - A u stvari, drugi svetski rat se predugo odugovlači. Sve tuče, i svađe... Zaista je iscrpljujuće!
  Christina je bosom nogom pomerila oklop i viknula:
  - Ali Britanija još uvek nije poražena!
  Magda je pucala na Ruse i zarežala:
  - A mora biti poražen! Ovo je naš kredo!
  Gerda je prosiktala, pucajući na Ruse, pokazujući zube boje slonovače:
  - Treba nam pobeda!
  Zajebana i Charlotte je zaurlala:
  - Jedan za sve, nećemo se zalagati za cijenu!
  Kristina crvenokosa i zlatna zvijer je zacvilila:
  - Ne! Nemojmo stajati!
  Magda je cvrkutala grimiznim usnama:
  - Ne idemo u radnju po ceni!
  I zlatokosa harpija je pucala.
  Gerda je takođe pogodila ruske tenkove. Udario u auto i viknuo:
  - Mi smo najjači na svetu!
  Charlotte je dodala, pjevajući uz:
  - Neprijatelji se svi namakaju u toaletu!
  Christina je podržala impuls pjesme:
  - Otadžbina suzama ne veruje!
  Magda je nastavila raspevanim glasom:
  - I daćemo svim komunistima mozak!
  A djevojke su jedna drugoj namigivale. Uglavnom imaju dobar rezervoar. Samo iz daljine je teško probiti T-54 u čelo. Ali na kraju krajeva, Nemci imaju težak projektil, ali sa jezgrom od uranijuma. A u vojsci ima dosta crnaca. Koji se bore sa pomamnim bijesom. I ne može se svako takmičiti sa njima.
  Djevojke su navikle da se tuku bosonoge. Čak su i u Poljskoj bile samo u jednom bikiniju, i to bose.
  Kada goli đon dođe u kontakt sa zemljom, on se pomlađuje. Možda zato devojke ne stare! Iako vrijeme ističe! Ratnici, recimo vrlo herojski.
  Napravili su toliko podviga, ali se bore kao obični vojnici. I to uvijek samo u bikiniju, i bos. Zimi im je čak i prijatno da lupaju bosim nogama po snježnim nanosima.
  Gerda snima i pjeva:
  Proći ćemo kroz vatru i vodu!
  Šarlot je pucala na Ruse iz svog bombardera i rekla:
  - Slava pruskom narodu!
  Christina je također opalila i zacvilila:
  Mi ćemo vladati planetom!
  Magda je zakucala i potvrdila:
  - Sigurno hoćemo!
  Gerda je ponovo pogodila projektil i zacvilila:
  "Čak nas ni napalm neće zaustaviti!"
  Charlotte se složila sa ovim:
  - Pa čak i atomska bomba, koje se ne bojimo!
  Christina je ušutila i odgovorila:
  - Amerikanci nisu uspeli da naprave atomsku bombu! To je blef!
  Magda je uzviknula iz sveg glasa:
  - Svijet ne može pobjeći novom njemačkom poretku!
  Devojke su se pokazale veoma cool i nepredvidive. A njihovi goli prsti su tako okretni i hladni.
  
  Jedno od neprijatnih iznenađenja koje je dočekalo Crvenu armiju bio je leteći tanjir.
  Dvije djevojčice Albina i Alvina lete sebi na takvom letećem tanjiru. Oni su neranjivi zahvaljujući snažnom laminarnom mlazu. Ali ne mogu sami pucati. Ali zahvaljujući kolosalnoj brzini mogu prestići i nabiti sovjetske avione.
  Albina je, savijajući disketu, primijetila:
  - Tehnologija gvožđa, svakako neophodna i veoma korisna!
  Alvina se zahihotala, pokazala zube i siktala:
  - Ali sve odlučuje duh!
  Albina je rekla:
  - Najviše što ni jedno ni drugo je upravo borbenost!
  Obe devojke su plavuše i u bikiniju. Vrlo lijepa i bosa. Kada je ratnik bez cipela, ona je srećna. Sada su devojke tako šarene i prelepe.
  A prije odlaska u borbu, ljepotice će svakako poraditi jezikom sa muškim savršenstvom. Tako je lijepo i energizirajuće. Žene ratnice vole da piju iz magične posude. Ovo je za njih prava gozba mesa.
  Eto kako su cure dobre.
  Alvina je oborila dva sovjetska MIG-a 15 i tvitovala:
  - Slavan naš lov!
  Albina je potvrdila nabijanje i izdala:
  I nikada neće biti posljednji!
  Alvina je srušila još tri sovjetska jurišna aviona i zacvilila:
  - Tako mislite da Bog voli Nemačku?
  Albina je sumnjičavo odmahnula glavom.
  - Očigledno ne toliko!
  Alvina se zakikota i ponovo upita:
  - Zašto tako misliš?
  Albina je zabila dva sovjetska automobila i zacvilila:
  Rat je predugo trajao!
  Alvina je logično primijetila:
  - Ali mi dolazimo!
  Albina se nacerila i viknula:
  - Dakle, pobeda će doći!
  Alvina je hrabrim manevrom oborila četiri sovjetska aviona odjednom i zacvilila:
  - Sigurno će doći!
  Albina je smatrala potrebnim podsjetiti:
  - Posle Staljingrada rat nije tekao po pravilima...
  Alvin se složio sa ovim:
  - Definitivno je protiv pravila!
  Albina je iznervirano zacvilila:
  - Počeli smo da gubimo!
  Alvina je zacvilila od ozlojeđenosti:
  - Definitivno!
  Albina je zabila još nekoliko sovjetskih vozila i zaškripala:
  - Zar to nije problem za nas?
  Alvina je oborila nekoliko ruskih borbenih aviona i rekla:
  Mislili smo da je situacija beznadežna!
  Albina se mesožderski naceri i prosikta:
  - Šta sada vidimo?
  Alvina je tvitala sa aplombom:
  - Nešto nepokolebljivo i jedinstveno!
  Albina je bljesnula svojim bisernim zubima i odgovorila:
  - Činjenica da Treći Rajh pobeđuje!
  Alvina je srušila još nekoliko sovjetskih jurišnih aviona i iznijela:
  - Zaista moramo pobediti!
  Djevojke su napravile grimasu. Svojevremeno su radili, i to službeno u vojničkoj javnoj kući. Mnogi ljudi su prošli kroz sebe, a ne samo bela rasa. I zaista im se svidjelo. Pa, kako je to prijatno za tela. Ali onda su kurve došle pod sovjetski napad. Bili su zarobljeni. Pa, zgodne su mislile da će biti silovane. A evo đavola dva!
  Natjerali su kurve da kopaju rovove i rovove. A bivšim noćnim vilama to se nije baš dopalo. Tako da su svi uspjeli pobjeći. Zaveli su stražare.
  I zakleli su se na osvetu Rusima.
  I borili su se protiv Rusije. Ovo su prokleti...
  Albina je bacila još nekoliko ruskih automobila i promrmljala:
  - Još možeš da živiš sa muškarcima!
  Alvina se spremno složila sa ovim:
  - Nije ni moguće, ali je neophodno!
  Albina je pokazala zube i odgovorila:
  - Ali ipak... Slatko je ubiti.
  A djevojke su oborile još pet sovjetskih automobila pokretom diskete.
  Alvina se zakikota i reče:
  - A kada je gorko?
  Albina je srušila još šest automobila i odgovorila:
  - Udaću se posle pobede! I rodi desetero djece!
  I obe devojke su prasnule u smeh.
  I pjevali su;
  Mi smo vitezovi vere fašizma,
  Obrišimo borce komunizma u prašinu!
  I kako se smiju, ljuljajući svoje planine s bijelim vrhovima.
  Krajem juna 1949. Nemci pokušavaju da se probiju do Staljingrada. Napadnite grad Kalach. Ali hrabre četiri djevojke stajale su im na putu.
  Nataša je bosom nogom bacila granatu na naciste i pevala:
  - Tako je...
  Zoya je golom petom lansirala dar smrti i dodala:
  - Neprijatelj...
  Augustin je podlegao nečemu destruktivnom i zacvilio:
  - Misliti...
  Svetlana je golim prstima bacila bombu i zacvilila:
  - Šta...
  Nataša je bosim nogama bacila par limuna i viknula:
  - ruski...
  Zoya je također podlegla nečem energičnom i smrtonosnom, škripući:
  - Uspio...
  Augustin je lansirao smrtonosni, mrmljajući:
  - Neprijatelj....
  Svetlana je opet podlegla destruktivnom i vyaknula:
  - Pauza!
  Nataša se okrenula i zacvilila:
  - SZO...
  Zoja je pucala i na crne strance koje su nacisti regrutovali i cvilila:
  - Usudi se!
  Avgustin je govorio sa silom i bijesom:
  - To...
  Svetlana je podlegla sa cerekom pantera:
  - V...
  Nataša je bosom nogom bacila granatu i viknula:
  - Borba...
  Zoja je golim prstima bacila dar smrti i promrmljala:
  - Napadi!
  Augustin se uključio i promrmljao:
  - Neprijatelji...
  Svetlana je dala gomilu granata golim tabanima, i kako viče na sav glas:
  - Mi ćemo...
  Natasha je zakucala rafal i prosiktala:
  - Bijesan...
  Zoja je prekinula naciste i zacvilila:
  - Beat!
  Augustin je ponovo opalio i viknuo:
  - Bijesan...
  Svetlana je cvrkutala dok je pucala:
  - Beat!
  Nataša je ponovo gracioznom, bosom nogom bacila granatu, cvrkutala:
  - Uništićemo naciste!
  Zoya ga je uzela i cvrkutala:
  - Budući put u komunizam!
  I bacila limun golim nožnim prstima.
  Avgustin je uzeo i raspršio redove, a njene gole noge su s uništenjem letjele duž Frica:
  - Podelićemo protivnike!
  Svetlana ga je uzela i bacila golom petom, gomilu granata, i zacvilila:
  Slomimo fašiste!
  A četvorica su nastavili da pucaju i bacaju granate. Njemački E-75 se kretao. Mašina sa topom od 128 mm. I upuca se.
  A djevojke su bacale granate. Potkopao naciste. I oni su uzvratili. Popeli su se naprijed. Tenkovi se ponovo kotrljaju. Pomiče najnoviji njemački "Leopard" -1. Veoma mobilan auto.
  Ali njegove djevojke su ga preuzele i nokautirale. Rastrgali su mobilnu mašinu sa gasnoturbinskim motorom. I raznijeli su je u komade.
  Nataša je uz smeh primetila:
  Odlično se borimo!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Veoma cool!
  Avgustin je mudro primetio:
  - Pobedićemo!
  I bosom nogom ispalila protutenkovsku granatu. Jaka devojka. I ima toliko duhovitosti.
  Svetlana je takođe prstima bosih nogu lansirala poklon smrti i pogodila neprijatelja. Veoma agresivna devojka, očiju boje različka. Ona ima takvu duhovitost i prolaznu snagu!
  Nataša se okrenula i nacerila:
  - Za svetu Rusiju!
  Zoya je pucala vrlo aktivno, i nacerila se, pokazujući biserne zube:
  - Ja sam ratnik tog nivoa koji ne bledi!
  Augustin je također pucao. Pokosio naciste i grkljao:
  "Ja sam ratnik velikih ambicija!"
  I otkrila je svoje biserne zube!
  Svetlana je potvrdila:
  - Veoma velike ambicije!
  Devojke su se svađale jako dugo. I, naravno, uspjeli su u vojnom radu. Apsolutno su predivne ljepotice. Izvanredan um. I pucaju prvoklasno.
  Nataša je, pucajući, mislila da ako je vođa umro, onda bi se bez Staljina stvorila neka vrsta praznine u dušama ljudi. Kao da je voljena osoba umrla.
  Iako je ovaj Gruzijac bio okrutan. I nije sve uradio kako treba. Postoji čak i jedna anegdota o tome. Zašto Lenjin nosi čizme, a Staljin čizme? Jer Vladimir Iljič je izabrao put, a ovaj brkati juri naprijed.
  U tom pogledu, Staljin nije bio optimalan vladar. Zaista, kako je to Lenjin opisao, bilo je previše nepristojno.
  Ovaj kuhar priprema samo začinjena jela. Što se tiče okrutnosti, to je bio mač sa dvije oštrice.
  S jedne strane, to je pomoglo u održavanju discipline i stimulisalo partijski aparat. S druge strane, najvredniji kadrovi i sposobni ljudi su nokautirani. Konkretno, nakon rata su izgubili tako velikog menadžera kao što je Voznesenski. Ko je imao najveće zasluge prema Otadžbini.
  Voznesenski je bio, možda, idealan menadžer: ne samo čvrst, već i pametan i obrazovan. Najmlađi doktor nauka u SSSR-u, akademik, izuzetna ličnost. Bez Voznesenskog, ruska ekonomija je nekako krenula naopako. I ne mogu pobijediti naciste.
  Nataša je bosom nogom bacila limun i zapjevala:
  - Sa neba...
  Zoja je takođe golim prstima bacila bombu i rekla:
  - Zvezdica...
  Augustin je bosom nogom lansirala dar smrti i pjevala:
  - Svijetao...
  Svetlana je takođe bacila granatu, uz pomoć bosih nogu, i rekla:
  - Kristalno!
  Nataša se okrenula i prosiktala:
  - Ja tebi...
  Zoja je golim prstima lansirala dar smrti, sikćući:
  - Pjesma...
  Avgustin je podlegao golom petom, što donosi smrt, i zacvilio:
  - Ja ću pjevati...
  Nataška je nastavila agresivno pevajući:
  - O....
  Zoja je bosom nogom bacila paket za eksploziju, raspršivši naciste i zacvilila:
  - Domaći...
  Augustina je golom petom dala gomilu granata, izdala:
  - Staljin!
  
  LIJEP SVIJET U KOJEM NIJE BILO VELIKOG ODMORSKOG RATA
  Hitler se nije usudio da napadne SSSR. Astrolozi su mu rekli da će se napad u ovoj četrdeset prvoj godini završiti neuspjehom. Ali Staljin nikada neće udariti prvi.
  Firer je nakon zauzimanja Krita, krajem juna 1941. godine, udario na Maltu, koristeći mnogo aviona. I iskrcale trupe. Ovog puta Nemci su reagovali vešto, koristili veliki broj lutaka i uspeli da zauzmu ovu važnu bazu bez velikih gubitaka. Nakon toga, desant i pomoć Rommelu prošli su uspješnije. Nacisti su prebacili još četiri divizije u Afriku sa velikom količinom opreme. Zauzeli su Tolbuk i krenuli u ofanzivu na Egipat. I uspjeli su preuzeti kontrolu nad Sueckim kanalom. Uspjesi Nijemaca također su prisilili Franka da pusti dijelove Wehrmachta na Gibraltar. A pad ove tvrđave doveo je do toga da je otvoren najkraći put do Afrike.
  Hitler je odlučio da prvo zauzme crni kontinent. Kao i Bliski istok, i Indija, prolazeći kroz Iran. Generalno, za to je dovoljna polovina od sto pedeset divizija koje su bile dodijeljene za rat protiv SSSR-a.
  Firerov muž je od svoje vojske dobio podatke da su na paradi 1. maja 1941. Crvenim trgom prošli i T-34 i KV-2 sa topovima kalibra 152 mm. Što znači da je SSSR jači u tenkovima. I morate razviti čitav niz teških mašina.
  Tako je Firer naredio stvaranje: "Pantera", "Tigra" -2 (već su radili na uobičajenom "Tigru!"), "Lava" i super-teškog "Mausa". Da već ima moćnu menažeriju koja će pogoditi SSSR.
  U međuvremenu zarobite sve britanske, belgijske, francuske, holandske kolonije u Africi i Aziji.
  I iskoristite ljudstvo i resurse kolonije da sravnite Britaniju sa zemljom u vazdušnoj ofanzivi.
  Britanci u suštini nisu imali ništa da zaustave nemačke horde. Već u jesen četrdeset prve godine zarobljen je cijeli sjever Afrike. A ovo je, moram reći, vrlo ozbiljna ponuda za pravu pobjedu agresivnog Wehrmachta.
  A zimi su nacisti zauzeli cijeli Bliski istok i ušli u Iran. Činilo se da Staljin pokušava da prigovori Molotovljevom licu, ali on se nije borio za Iran. Nemci su tokom zime zauzeli i Nigersku petlju, kao i Sudan i Etiopiju.
  Japan je ipak napao SAD u luci Peru, a Treći Rajh je bio primoran da uđe u rat sa Amerikom. Prije svega, naravno, podmorničku flotu. I u isto vrijeme nastavlja sa hvatanjem. U proljeće 1942. nacisti su osvojili Indiju i gotovo cijelu Afriku. U junu su njihove trupe zauzele i Južnu Afriku, gdje su Buri i mnogi rasisti podržavali naciste. Madagaskar je takođe pao u julu. Nemci su se pridružili Japancima. Tako je završeno osvajanje crnog kontinenta. Jedino je Portugal tamo zadržao kolonije. Ali Hitler je postavio ultimatum Salazaru: ili vi idite u rat protiv Britanije i Sjedinjenih Država, ili ćemo mi uzeti vaše kolonije.
  Salazar i Franko su, naravno, odlučili da se bore na strani Trećeg Rajha.
  Hitler je predvodio napad na Englesku iz vazduha i podmorničku flotu. U avijaciji, nacisti su dobili napredniji i moćniji bombarder Yu-188, a moćni DO-217 je ušao u seriju. ME-109 je također postao savršeniji. U seriju je ušla i mašina Focke-Wulf sa velikom brzinom i moćnim oružjem.
  Nemci su sve jače pritiskali Britaniju. Imali su resurse kolonija. Dovedena je sva nova radna snaga, izgrađene su fabrike. Ipak, Britanija i Sjedinjene Države su takođe proizvele mnogo aviona. I rat se odugovlačio. Godine 1942. Hitler je nekoliko puta odlagao iskrcavanje u Britaniju, ali do njega nikada nije došlo. Osim toga, nacisti su željeli testirati naprednije modele svoje opreme u borbama s Engleskom i SAD-om. Konkretno, ME-309 i Yu-288.
  Ove mašine su veoma jake. ME-209 nije bio uspješan. Umjesto toga, razvijen je napredniji ME-309. Ovaj avion je imao veliku brzinu od 740 kilometara na sat, i veoma moćno naoružanje: tri avionska topa kalibra 30 mm i četiri mitraljeza kalibra 14 mm.
  Takva mašina se odmah pokazala kao ratno čudovište. Ovaj avion se s posebnim uspjehom približio Marseilleu. Ovaj as je već bio fenomen. Septembra 1942. oborio je šezdeset i jedan avion i tako postavio rekord. I prešavši sto pedeset oborenih letelica, za šta je dobio Orden Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A do nove 1943. godine njegov broj oborenih aviona dostigao je tri stotine. Za šta ga je Hitler odlikovao Ordenom njemačkog orla sa dijamantima. A za četiri stotine aviona poklonio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Nakon što je stigao do pet stotina oborenih aviona, Marseille je odlikovan Velikim krstom Gvozdenog krsta. Takvu nagradu prije sebe imao je samo Hermann Gering. Nakon što je Marseille dobio ME-309, njegova naplata računa se još više ubrzala. Kada je do maja 1943. stigao do hiljadu oborenih aviona, Hitler mu je dodelio specijalnu nagradu: Zvezdu Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa listovima srebrnog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Britanija je bila pod snažnim pritiskom. SAD su također bile stisnute. Japan je dobio bitku kod Midveja i zauzeo Havajska ostrva. Tada su samuraji, zajedno sa Nemcima, zauzeli Australiju. A onda su zauzeli Panamsku prevlaku. Nacisti su se počeli gomilati u Argentini i Brazilu.
  U julu 1943. godine, prevazilazeći oklijevanje, Hitler je dao zeleno svjetlo za iskrcavanje u Britaniji. Prošla je prilično dobro. Tokom iskrcavanja, Nemci su u bitkama testirali i Pantera i Tigra, i Lava i Ferdinanda. "Panter" -2 i "Tigar" -2 i "Miš", iako nisu imali vremena da uđu u seriju za bitke. Posebno kod "Tigra" -2, zbog velike težine, bio je potreban snažniji motor od 1000 konjskih snaga, što je odložilo doradu tenka, kao u "Pantheru" -2. "Maus" je uspeo da se oslobodi, ali nije pratio sletanje, već je prošao samo testove. Ali "Tigrovi" su uspjeli izdati mnogo. I ovaj tenk, iako ne baš savršen i prilično težak, pokazao se kao efikasna mašina. Posebno zahvaljujući visokokvalitetnom oklopu i relativno dobroj bočnoj pokrivenosti. Što ga je učinilo pristojnim tenk za proboj. A brzo pucajući i moćni topovi bili su dobri protiv pješadije i tenkova i utvrđenja. Nešto gori je bio Lav od devedeset tona, koji je bio pretežak. Istina, on ima vrlo moćan i destruktivan pištolj. Posebno kalibar 150 mm, koji je efikasan protiv bunkera i bunkera. Sturmtiger se također dobro pokazao. Ova mašina sa bombarderom savršeno je probila utvrđenja i jednim udarcem uništila čitavu zgradu ili bunker.
  Borbe su na nebu pokazale snagu ME-309 i efikasnost bombardera Yu-188 i Yu-288. Da, i Focke-Wulf sa četiri avionska topa i dva mitraljeza i moćnim oklopom nije loš. Nemci su razbili Britaniju, a kapitulacije su se desile u roku od samo dvanaest dana od iskrcavanja - ogromna pobeda.
  Nove nagrade i titule... Ali SAD još nisu poražene. Hitler je zauzeo Island u septembru. I Nemci su se kretali duž lanca ostrva u Kanadu.
  Došli su crni dani za Ameriku. Štaviše, Staljin takođe nije gubio vreme. SSSR je preispunio treći petogodišnji plan i, prema zvaničnim podacima, udvostručio svoju industriju. I u četrdeset trećoj godini nastavljen je rast proizvodnje oružja. Još četrdeset prve godine SSSR se pojavio u serijama KV-3 i KV-5, a zatim KV-4 i teži KV-6. Razvila se i avijacija. Nakon što je postalo očigledno da Treći Rajh neće biti u ratu sa SSSR-om, Staljin je u septembru 1941. ponovo odmrznuo program izgradnje bojnih i velikih površinskih brodova svih nivoa. A nakon 1943., sljedeće 1944. godine, novi sovjetski bojni brodovi, transporteri, pa čak i nosač aviona pali su na vodu.
  I Staljin je pozvao Hitlera da se zajedno bore protiv Sjedinjenih Država. Uostalom, Rusija ima sva prava na Aljasku. Hitler i Staljin su se sastali u maju 1944. u Stokholmu na ničijoj zemlji i pregovarali o uslovima. Firer je bio spreman ustupiti Aljasku SSSR-u, ali ne više. Staljin je želio dio Kalifornije i Kanade i istočne Sjedinjene Države. Nakon dugih sporova, došli su do kompromisa: ruska Aljaska i dio Kanade, koji je slabo naseljen i Hitleru to baš i ne treba. A SAD su potpuno podijeljene između Njemačke i Japana. Osim toga, SSSR će nakon predaje dobiti dio američkog zlata.
  Oni su se oko toga dogovorili... 22. juna 1944. SSSR je objavio rat Sjedinjenim Državama i započeo invaziju na Aljasku. Tako je počeo novi rat. Amerika je bila slabija od Nemaca. Štaviše, novi tenkovi nacista "Panther" -2, "Tiger" -2 su finalizirani i ušli u seriju sa užim kupolama i snažnim motorima. Ali najsavršenija moja bila je "Lav" -2. U njemu je Porsche postavio toranj pozadi, a motor i menjač ispred u jedan blok, a menjač na sam motor. Zbog toga nije potrebna radilica, a visina trupa je smanjena. To je omogućilo jačanje oklopa "Lava" sa istom težinom od 90 tona, te postavljanje snažnijeg motora od 1250 konjskih snaga. Oklop bočnih strana "Lava" dostigao je 170 mm, a čelo 250 mm sa nagibima. Američko protutenkovsko oružje nije se suočilo s takvim tenkovima. I dobro se pokazao u bitkama. SSSR je također već imao napredniji i moćniji tenk T-34-85 i seriju KV. Isa još nije ušla u seriju.
  Sjedinjene Države su poražene i kapitulirane nakon očajničkog besmislenog otpora 9. maja 1945. godine. I došlo je do podjele svijeta između Njemačke, Japana, SSSR-a i Italije, kao i malih satelita.
  Hitler se tada zainteresovao za raketnu tehnologiju i širenje svemira. Nemci su leteli na Mesec još 1850. godine. A tokom Firerovog sedamdesetog rođendana, počeo je let nekoliko njemačkih brodova na Mars. Staljin je umro nekoliko godina kasnije - pošto se nije mnogo naprezao tokom rata, njegovo tijelo je bilo manje istrošeno. Ali ipak, opijanje, pušenje, noćni rad nisu doprinijeli dugovječnosti. Ipak, Staljin je uspio ukloniti Beriju, Molotova, Kaganoviča i Hruščova. A tokom proslave sedamdeset pete godišnjice proglasio je Aleksandra Nikolajeviča Šelepina za svog zvaničnog naslednika. U avgustu 1955. godine, nakon Staljinove smrti u trideset sedmoj godini, njegovo mjesto predsjedavajućeg SSSR-a i generalnog sekretara preuzeo je ovaj komsomolski radnik, a Berijin nasljednik na mjestu ministra unutrašnjih poslova.
  Njemačka, SSSR i Japan imali su nuklearno oružje i ove tri supersile su napredovale i nisu se međusobno borile. Samo je Italija propala i zauzeli su je Nijemci i zajedno sa kolonijama. Hitler je takođe zauzeo Španiju i Portugal zajedno sa njenim kolonijama. A onda su zajedno sa Japanom ostale zemlje učinili svojim kolonijama. Tako su šezdesetih preostale samo tri sile: SSSR, Njemačka, Japan i njihove kolonije.
  Hitler je na referendumu 1959. godine uspostavio monarhiju i nasljedni oblik vlasti u Trećem Rajhu: car i kralj kraljeva. Firer je uspio odrediti nasljednika, on je postao Vuk, rođen vještačkom oplodnjom krajem 1944. godine. A kada je Hitler umro 1963. godine, već je imao punoljetnog nasljednika. Tako je Njemačka ostala stabilna i prosperitetna čak i nakon Hitlerove smrti. Šelepin je vladao veoma dugo, četrdeset godina, a takođe je uspeo da prenese tu funkciju na dostojnog naslednika. A u Japanu je Hirohito vladao kao u stvarnoj istoriji do 1988. godine, a onda je počeo da vlada njegov sin. A onda, kada je njegov sin postao prestar, postao je i unuk.
  Čovječanstvo je ovladalo svim planetama Sunčevog sistema. A 2020. Njemačka, SSSR i Japan su 9. maja lansirali masu svemirskih letjelica u prvu međuzvjezdanu ekspediciju u istoriji čovječanstva.
  Koliko je bolji svijet u kojem Hitler nije napao SSSR.
  
  ŠTA SE DEŠAVA KADA DOM PROKLEJE AMERIKU
  Ali u jednom od svjetova, skitnica je srušila kletvu na Ameriku. A Yankeesi su poraženi kod Midwaya. Tada su izgubili Havajski arhipelag. Štoviše, Japanci su ih tukli snažno i praktično bez otpora. Staljin bi, možda, bio oduševljen ovime, ali...
  Japan je, sakupivši više od sto pedeset divizija u Mandžuriji, napao sovjetske trupe na Dalekom istoku. Crvena armija je bila prisiljena da hitno prebaci snage tamo. I značajno. Budući da Staljin nije htio dati Mongoliju pod vlast samuraja. Kao rezultat toga, bilo je potrebno napustiti kontranapade u blizini Staljingrada iu centru sovjetskih položaja. Nakon što je došlo do zamrzavanja, nacisti su uspjeli zauzeti Staljingrad i utvrditi se na Volgi do sredine decembra.
  Japanci su bili uspješni i u Indiji. Njihov marš na Delhi prisilio je Britance da napuste operaciju Torch, što je rezultiralo zatišjem u Egiptu. A Rommel je čak odletio na odmor. Sve je išlo, kako kažu, ne u korist saveznika.
  Hitler je ipak odlučio da objavi totalni rat. Tako je postavio zadatak formiranja dodatnih divizija za ofanzivu kako u Africi tako i na istočnom frontu.
  Iskoristivši zimsku tišinu: Crvena armija se borila protiv Japanaca, nacisti su pojačali Romelovu grupu. I napravio je zaobilazni manevar i pao s juga na Montgomerijevu vojsku. Ovoga puta Britanci su zatečeni, jer su Nemci promenili šifrovanje, a Britanci je nisu na vreme razbili.
  Britanija je u februaru bila potpuno poražena. Nemci su u borbama koristili trideset potpuno novih "Tigrova", koji su šokirali lavovsku vojsku.
  Nakon poraza od Engleske, Nemci su ušli u Irak, a takođe su zauzeli i Kuvajt. Turska je također ušla u rat i uspjela da okupira sjever Sirije. Rommel je stvorio prijetnju udarom s južnog krila SSSR-a. Ali dok su Nemci vršili zauzimanje Saudijske Arabije. I cijeli Bliski istok je osvojen.
  15. maja 1943. godine, podignuvši nove tenkove "panter", "tigar", samohodne topove "ferdinand" i modernizovani T-4, Nemci su krenuli duž Volge, prema Astrahanu i Kaspijskom moru. Nacisti su relativno uspješno napredovali. Štaviše, Japan je takođe napredovao sa istoka i koristio svoju brojnu i fanatičnu pešadiju. A SSSR je imao malo rezervi.
  Mjesec dana kasnije, nacisti su se probili do Kaspijskog mora i kopnom odsjekli Kavkaz. U isto vrijeme Turska je krenula u ofanzivu. Njene trupe su relativno uspješno napredovale. Zauzeli su Batumi i opkolili Jerevan. Sve je bilo odlično i uspješno za neprijatelje SSSR-a. A Amerika je potpuno propala i u njoj je izbio građanski rat.
  Do kraja juna, Nemci su zauzeli skoro ceo Dagestan. I početkom jula počeli su napredovati već u Azerbejdžanu. A Rusiji je bilo sve teže.
  U Azerbejdžanu su se sovjetski pioniri borili na periferiji Bakua.
  Odred bosonogih dječaka i djevojčica. I borili su se junaštvom.
  Oleg Rybačenko, dječak od oko dvanaest godina, bacio je bombu na naciste golim prstima i zaurlao:
  - Slava eri komunizma!
  Devojčica sa crvenom kravatom, Margarita Koršunova, takođe je bacila paket sa eksplozivom bosom dečjom nogom i cvrkutala:
  - Slava velikoj otadžbini!
  Djeca su se borila junački, sa svim uzbuđenjem.
  Djevojka Gulchitai golim prstima također je bacila smrtonosno oružje na neprijatelja i zacvilila:
  - Za SSSR!
  I njena pionirska kravata je tako crvena.
  Ali koliko god junački bili ovi pioniri, fašisti su ipak zauzeli Baku početkom avgusta. A sredinom septembra, cijeli Kavkaz je već bio pod kontrolom fašističkih ratova.
  Gledajući zimu, Nijemci nisu napredovali u dubinu Rusije, već su izvršili juriš na Afriku. Crni kontinent je i prirodni resursi i robovi. Naravno da su hteli da ga uhvate.
  Nemci su dobili tenk "Panter" -2. Umjesto beskorisnog rada sa Mausom, najbolji dizajneri su uložili u ovaj automobil. Ovaj dizajn se pokazao uspješnim. Snažan top kalibra 88 mm s dužinom cijevi od 71 EL, koji je probio sva saveznička vozila na velikoj udaljenosti. A prednji oklop tornja je nagnut za 150 milimetara. I čelo trupa je također 120 mm, sa velikim nagibima od 45 mm. I bočni oklop od šezdeset milimetara, koji je zadovoljavajući za držanje granata malih topova i protutenkovskih pušaka.
  Istovremeno, Nemci su smanjili veličinu tornja, učinili ga užim. Motor i prijenos bili su smješteni u jedan blok, što je omogućilo smanjenje visine rezervoara zbog radilice, a kao rezultat toga, težina Panthera je bila četrdeset sedam tona, s motorom od 900 konjskih snaga. A ovaj tenk je trebao postati glavni tenk Wehrmachta, nakon što je ušao u seriju još u septembru 1943. godine.
  Borbe su pokazale da je takav "panter" bolji od svih tenkova saveznika i da ih pobjeđuje bez sažaljenja.
  Britanski otpor u Africi bio je slab. Nacisti su tokom zime zauzeli gotovo cijeli crni kontinent. U martu 1944. osvojili su Južnu Afriku, au maju su zauzeli Madagaskar. Osim toga, nacisti su uzeli i Iran sa dijelom Indije, ujedinivši se sa Japanom.
  SSSR je u međuvremenu pripremio svoje novo oružje: tenkove T-34-85 i IS-2. Tako je Crvena armija dobila i avione LA-7 i Jak-3. Istina, potonji nije ušao u široku seriju: jer je postojao nedostatak visokokvalitetnog duraluminija.
  I Nijemci nisu mirno sjedili. Hitlerov mlazni lovac ME-262 ušao je u seriju. Obilje resursa i gotovo potpuno odsustvo bombardovanja doveli su do bržeg uvođenja i razvoja mlaznih aviona. I saveznici i Crvena armija bili su nemilosrdno tučeni na nebu. Ne možete odoljeti mlaznim avionima SSSR-a. A nacisti su veoma jaki.
  Nakon osvajanja Afrike, Hitler se nije žurio s napadom u centru. Želio je brzo okupirati Britaniju. I tako je sletanje pripremljeno. Počelo je 22. juna 1944. godine. A Staljin je napao naciste u centru i postigao određeni uspjeh bacajući nove tenkove i avione u bitku. Ipak, najvišu ocjenu zaslužio je njemački "Panther" -2. Nadmašio je sve sovjetske tenkove i gotovo je neranjiv u čelo. A slabost bočnog oklopa kompenzirala je brzinu i upravljivost. Tiger-2, koji je imao slično oružje, gotovo isti oklop, ali je težio dvadeset i jednu tonu više, vojska je odbacila i obustavljena je. Nakon Pantera -2 trebao je da se pojavi Panter -3, teži, ali je za njega napravljen gasnoturbinski motor i mnogo bolje zaštićen, posebno sa strane.
  Sovjetske trupe nisu bile u stanju da nadograđuju uspjeh. A nakon predaje Britanije, Nijemci su prebacili dodatne snage sa Zapada i pokrenuli snažne kontranapade.
  Panter-2 se pokazao kao odličan tenk, a nadmašio je čak i sovjetska vozila IS-2, posebno u zaštiti čela kupole. Da, i pištolj je bio više oklop i brzo pucao. Istovremeno, njemački automobil ima značajnu prednost u ergonomiji i voznim performansama. Tako su sovjetski automobili popustili.
  Staljin je Hitleru ponudio mir pod bilo kojim uslovima. Firer, strahujući da će Sjedinjene Države stvoriti atomsku bombu, pristao je, ali je SSSR-u nametnuo teške uslove. Konkretno, Rusija je morala Nemcima dati sve svoje zlatne rezerve, kao i gotovo svu vojnu opremu. Predajte sve ratne zarobljenike i besplatno nabavite sirovine i hranu Trećem Rajhu u velikim količinama. A takođe je Hitler tražio da prebaci svu opremu SSSR-a, i artiljeriju, i tenkove, i avione, kako bi Rusija postala bezuba i sigurna.
  Iako je to izgledalo kao predaja, Staljin je pristao i na to. Nakon toga, nacisti su se okrenuli Sjedinjenim Državama. Amerika, pod uticajem kletve, gotovo da nije odolela nacistima. Rat je trajao samo nekoliko mjeseci i, uprkos tome što ga je razdvajao okean, završio je predajom Sjedinjenih Država.
  Rat je završen, po čudnoj ironiji, upravo 9. maja 1945. godine. I došao je period mira. Treći Rajh se odmarao. SSSR je lizao duboke rane i pokušavao da se oporavi.
  Sada su u toj mjeri bile dvije supersile - Njemačka i Japan. Ali jednostavno je nemoguće da se dva grabežljivca slažu na istoj planeti. A 20. aprila 1953., nakon Staljinove smrti, počeo je novi rat između Njemačke i Japana. Do tog vremena, SSSR je djelimično obnovio svoju moć, a Staljinov nasljednik, Lavrenty Beria, obratio se Hitleru sa zahtjevom da pomogne u ratu s Japanom.
  Hitler je pristao, ali pod uslovom da SSSR dobije nazad samo Primorje, ostrvo Sahalin i lanac Kurila. I neće tražiti više.
  Berija je rekao da će vratiti svoje.
  I Crvena armija je krenula u ofanzivu. SSSR je imao tenkove T-54 i IS-10 u seriji. Nije previše težak, ali prilično efikasan. I Crvena armija je postigla izvestan uspeh.
  Rat s Japanom se donekle odužio, iako se zbog tehnološke prednosti Trećeg Rajha od samog početka odvijao u prednosti nacista.
  Ali Japan je poražen tek 5. marta 1956. godine. Treći Rajh i njegove divizije pretrpele su teške gubitke i trebalo im je vremena za odmor.
  Međutim, cijeli svijet osim SSSR-a već je bio pod kontrolom Trećeg Rajha.
  1959. godine, 20. aprila, tokom sedamdesete godišnjice Firera, održan je referendum o uspostavljanju monarhije u svijetu u razmjerima planete Zemlje i Firera kao cara sa nasljednom moći.
  SSSR je u skraćenom obliku postojao pod kontrolom Lavrentija Paliča Berije.
  Nemci su već uspeli da odlete na Mesec, a 20. aprila 1961. počeo je let na Mars.
  1. maja 1961. Adolf Hitler je ubijen. Ali ovo nije previše pogodilo Treći Rajh. Budući da je Hitlerov sin, dobijen kao rezultat umjetne oplodnje, Wolf Adolfovich Prvi, već bio punoljetan prema novim, a zapravo starim zakonima Trećeg Rajha, i popeo se na tron. Nastavljena je historija Trećeg Rajha i Sovjetskog Saveza koji je s njim mirno postojao, predvođen Berijom. Svijet je postao drugačiji, a ne daj Bože da čovječanstvo bude sretnije nego u sadašnjoj košmarnoj stvarnosti dvadeset prvog multipolarnog svijeta!
  
  
  ŠTA BI BILO DA SE NASTAVI VLADAVINA NIKOLE II
  Pokušaj atentata na Grigorija Rasputina bio je neuspješan. I "Sveti starac" je preživio. Kao rezultat toga, on je i dalje služio kao gromobran nezadovoljstva i februarski puč se nije dogodio.
  A u proleće, čim su putevi presušili, počela je ofanziva ruskih trupa, prvo u Galiciji, a potom i u Rumuniji. Brojčano nadmoćnije snage carske vojske probile su front Austrijanaca i napredovale daleko naprijed. Lvov je zauzet, a zatim je Pšemisl opkoljen. U Rumuniji su ruske trupe zauzele Bukurešt. Nakon toga jedva da su ih zaustavile njemačke divizije. Nemački front je pucao. Kajzer i njegova pratnja već su tražili mir.
  Međutim, i Rusija je umorna od rata. Iako se činilo da je pobjeda stvarna i tijesna.
  I na centru je sve bilo spremno za ofanzivu. I ruske trupe su uspele da se probiju i ovde. Postigli smo određeni uspjeh. Primoravajući Nijemce na povlačenje sve do Visle. Uspjehu proboja doprinijelo je i slabljenje njemačkih trupa, koje su saveznici pritiskali sa zapada, a dio snaga je preusmjeren na jug. I imenovanje generala Kornilova, koji se pokazao kao vrlo sposoban komandant, za razliku od svojih prethodnika. Pobjede carske vojske natjerale su Nijemce da postanu susretljiviji. A onda su Amerikanci počeli jače gurati. I Italija je izbjegla poraz.
  Istovremeno, carska vojska je postigla velike uspjehe na turskom frontu, zauzevši gotovo cijelu Malu Aziju, a to je također veliki uspjeh. A Austrougarska je bila na rubu propasti. Kao rezultat toga, carska Rusija je krenula u juriš na Konstantinopolj. I uspjela je zauzeti Istanbul.
  Ruske trupe su napadale i sa mora, a njima je komandovao veliki admiral Kolčak. Iskrcavanje je izvelo Tursku iz rata.
  Entuzijazam stanovništva se povećao. Kako je rastao autoritet cara-sveštenika.
  Zimi su Rusi nastavili ofanzivu. U centru njima je komandovao Kornilov. I odbrana Nijemaca je probijena i oni su otjerani na Odru.
  Nemačka je kapitulirala 23. februara 1918. Tako je završen Prvi svjetski rat.
  Rusija je dobila Malu Aziju, Galiciju, Krakovsku oblast, Poznanj i Carigrad sa moreuzama. Kao i reparacije iz Njemačke. Austrougarska je propala. Jugoslavija se pojavila, Rumunija se proširila. Čehoslovačka je postala vazal Rusije, a na tron u ovoj zemlji stupio je car Nikolaj II. Mađarska i Austrija su se smanjile. Saveznici iz Antante su također podijelili Saudijsku Arabiju.
  Došao je period mira i stvaranja. Carska Rusija je doživjela brz ekonomski uspon i imala je rekordnu stopu industrijskog rasta. Nekoliko malih ratova odvijalo se istovremeno. Rusija i saveznici su završili distribuciju Saudijske Arabije slamanjem laganog otpora Arapa i carsko carstvo je dobilo pristup Crvenom moru. Zatim je bio rat u Avganistanu.
  Rusija i Britanija su podijelile ovu zemlju. Štaviše, otkako je Britanija izgubila, veći dio Afganistana postao je dio carskog carstva. Nešto kasnije, 1922. godine, podijeljen je i Iran. Štaviše, Rusija je dobila pristup Indijskom okeanu.
  Tako je islamski svijet došao pod potpunu kontrolu kršćana. I postojali su stabilnost i prosperitet. Ali 1929. godine došlo je do kolapsa na berzi u Sjedinjenim Državama i došlo je vrijeme za Veliku depresiju. Pad je zahvatio i carsku Rusiju, iako je bila slabija. U isto vrijeme, Romanovsko carstvo se pripremalo za osvetu u ratu s Japanom. Ruski car je želeo da spere mrlju srama u svojoj biografiji. I prikupio značajnu snagu. Admiral Kolčak imenovan je za komandanta Pacifičke flote. Bilo je i drugih glavnih komandanata, iako je Brusilov već bio umro. Ali tu su bili Kornilov, Denjikin, Vrangel, Kaleidin, Krasnov i drugi. Mladi general Vasilevski je takođe napredovao. Napravio je dobru karijeru tokom tri godine rata postavši pukovnik, a zatim u Saudijskoj Arabiji postao general. Onda general-pukovnik. I bio je spreman da briljira. Rat je počeo 1932. 27. januara, što je simbolično. Razlog je bio napad Japana na Šangaj i druge kineske gradove, te pokušaj da se od Rusije zauzme sjeverna Mandžurija.
  Ruske trupe su bile naoružane dobrim tenkovima i jakom, najboljom avijacijom na svetu u to vreme. Takođe helikopteri. Flota Rusije je takođe bila jaka, i što je najvažnije, borbeno spremna. Carsko carstvo je već imalo superiornost u tehnologiji, kao i u snazi vojske i njenom broju. Rusi su bili jači, a ovoga puta nisu imali Kuropatkina, već ozbiljne komandante pod generalnom komandom Kornilova.
  Ofanziva ruskih trupa bila je uspješna. Japanci su trpjeli poraz za porazom na kopnu. Na moru je bilo teže. Samuraj je u početku imao blagu prednost u snazi. Ali admiral Kolčak je nanio nekoliko poraza Japancima u dijelovima. I uspio preuzeti inicijativu. Na kopnu su se Rusi kretali, porazivši neprijatelja na jednoj kapiji. Dok nismo stigli do Port Arthura. Ovdje se odbrana neko vrijeme otegla.
  Ali u maju je došlo do napada i grad tvrđava je pao. Zatim su uslijedile nove pobjede i ofanziva u Koreji. Potpuni poraz Japanaca na kopnu. A u isto vrijeme pohod eskadrile i sa Sredozemnog mora.
  Tamo se razarač kreće ispred cijele flote. A na njemu su samo devojke. U kratkim pantalonama, bosi i u prslucima.
  Djevojke trče po palubi. Sve su tako lepe. Kosa je plava, izbijeljena na suncu, a koža tamna, preplanula. Divne ljepotice.
  A njihove okrugle, ružičaste potpetice bljeskaju.
  Veronika, šarmantna plava čamac, upitala je kabinskog dečka:
  - Šta Julija, bojiš li se bitke?
  Djevojčica iz kabine zacvilila je u odgovor:
  - Da, sanjam tuču!
  Veronika se zakikota i primijeti:
  - Ali, Japanci će vas uhvatiti, i spržiće vam gole pete!
  Djevojka je pogledala svoje gole, preplanule noge i zacvilila:
  "Bol me ne plaši!" Ja sam prava divlja Amazonka!
  Veronika je primetila:
  - Uskoro ćeš napuniti petnaest. Vjenčanje uskoro! o čemu sanjaš?
  Juliana je iskreno odgovorila:
  - Hoću princa!
  Veronika je napravila grimasu.
  - Princ?
  djevojka je rekla:
  - Vilenjački princ!
  Veronika je bila iznenađena:
  - Volite li vilenjake?
  Juliana je klimnula glavom, pa čak i skočila:
  - Naravno da imaju! Oni su neodoljivi!
  Veronica se nasmiješila.
  Šta je sa ljudskim muškarcima?
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom po zagrijanoj palubi:
  - Ne! Muškarci su tako gadni, dlakavi, smrdljivi. A vilenjaci su tako lepi, nežni. Imaju lica kao devojke, tako slatka. A noge su glatke i nimalo dlakave!
  Veronika se spremno složila sa ovim:
  - Vilenjaci su zaista fini.
  A djevojka je zgnječila insekta svojom bosom, gracioznom nogom. zviždao:
  "Nažalost, nažalost, moramo imati posla sa ljudskim muškarcima. I tako su ružni!
  Juliana se nasmijala i primijetila:
  - Ali zašto. Dečaci iz kabine su veoma slatki. Nisu zgodni odrasli muškarci. Kada dlake rastu na licu, to je tako odvratno.
  Veronika se složila sa ovim:
  - Odvratno! Najljepši mladići sa šesnaest godina. Već su dovoljno veliki da se svide ženi, ali još nisu tako dlakavi kao stariji momci.
  Juliana se zakikotala i zacvilila:
  - Uopšte, momcima je sigurno prijatno kada se ljubite sa njima, a oni vas maze... Ali nešto drugo samo plaši! O, da ostanem zauvek u detinjstvu!
  Veronika je odlučno rekla:
  - Bićete u borbi! Odrastajte zajedno!
  Julian je otpjevao kao odgovor:
  - Devojka uvek budi mlada,
  Ne žuri sa odrastanjem...
  Budite duhoviti, hrabri, bučni...
  Morate se boriti, zato se borite!
  Nikad se ne zna mir
  Plakati i smijati se na mjestu!
  Biću devojka sa satom
  Neka dune sto pedeset!
  Veronika je lupila bosom nogom i zacvilila:
  - Mladost može biti večna! Glavna stvar je vjerovati u razum, a ne u Boga!
  Ispred se pojavio japanski razarač. Djevojke su odmah pojurile, bljesnuvši bosim petama prema topu od deset inča. I počeli su da ga upućuju na neprijatelja.
  Djevojke su se ponašale brzo i skladno. Generalno, veoma je lepo kada ekipu čine same devojke. I sve su bose, obline, prosto divne.
  Uperili su pušku i kako će pobijediti Japance. U isto vrijeme odmarali su svoje isklesane, bose noge.
  Projektil je proletio i pogodio razarač. Kao udarena batina. Brod se trese. I razarač je oštećen. Djevojke su počele puniti pušku. Oštro su pucali.
  Veronika je zacvilila:
  - Za vjeru, kralja i otadžbinu!
  I kako skače...
  Juliana je tvitovala:
  - Togo je mislio da je rat, napravio top od ... dalje!
  A devojka će to uzeti i smejati se. Goli zube, boje bisera. I ona je slatka maca. I bosom nogom trljaće komad otpalog sladoleda.
  Veronika je cvilila i pjevala:
  - Zatvorenici savesti! Učinićemo vas slobodnim!
  A cure u horu kako ću jesti.
  I uperivši oružje, ponovo su pucali na razarač. Ovaj put su bili još precizniji. I samurajski brod se razbio i počeo tonuti.
  Djevojke su vrištale, trzajući golim nogama. To je pravo zadovoljstvo.
  Ne, Japan će biti poražen kada u Rusiji budu divni ratnici. A Oleg Rybačenko i njegova devojka se bore na strani carstva Romanova.
  Oleg i Margarita odlično rade sa mitraljezima. Oni pucaju.
  Oleg pita djevojku, nastavljajući pucati:
  - Šta mislite, da li je Spartak dobar ili loš?
  Margarita je, ogolivši lice, odgovorila:
  - Mislim da je to više dobro nego loše!
  Oleg je, pucajući iz mitraljeza, primijetio:
  "Ali Rim je bio velika kultura. A ako su barbarski robovi pobijedili, šta bi se onda dogodilo?
  Margarita se zakikota, pokosi nekoliko redaka japanskog i odgovori:
  - Verovatno bi bilo super!
  Oleg je zviždao i primijetio:
  - Nije sve tako ružičasto kako izgleda! Avaj, ne svi!
  Margarita je logično primijetila:
  - Ali sve je najbolje! Rim su uništili varvari. Ali onda je na mjestu ruševina nastala još moćnija i razvijenija kultura. Desilo se da se napredak počeo razvijati samo brže.
  Oleg je zazviždao, prekinuo nekoliko redova uz pomoć mitraljeskih rafala i zacvilio:
  Niko ne može zaustaviti naš napredak!
  Dječak je bacio bombu bosom nogom. I slomio neprijatelja.
  Margarita je također prstima bosih nogu bacila poklon smrti i zakikotala se:
  - Ko stane bit će smrvljen.
  Dječak Oleg Rybačenko ponovo je lansirao bombu domaće izrade golim prstima dječjih stopala. Japanci su pogođeni na takav način da se činilo da to nije dovoljno. Dječak je cvrkutao:
  - Za iskonsku Rusiju!
  I pokazao jezik.
  Margarita je mitraljezom pokosila pola japanskog bataljona i zacvilila:
  - Naš car Nikola, neka je blagosloven!
  I opet će baciti dar smrti bosom nogom.
  Oleg je pjevao, koseći Japance:
  - Ja sam mladi ratnik...
  Margarita je to podržala, drhteći bosim nogama, koje su tako spretno bacale granate:
  - A ja sam ratnik od Boga!
  Oleg je, škrabajući na japanskom, upitao:
  - Kakav je Bog?
  Margarita je zacvilila i odgovorila, nokautirajući Japance, a potom bosom nogom bacivši dar smrti:
  - Ne znam! Lično ga ne razumem. Žene su unakažene. A ovo je, da budem iskren, odvratno i pogrešno!
  Oleg je kimnuo u znak slaganja, škrabajući po samuraju:
  - Posle četrdeset godina, žene su odvratne! Iskreno, ne volim ih. Žene u mladosti su veoma privlačne, za razliku od godina koje ih kvare!
  Margarita je oduševljeno pjevala, bacajući bombu golim, malim nogama:
  - Herojstvo nema starosti! U srcu mlade ljubavi prema domovini!
  Oleg, koji je također pucao na samuraja, uzeo je i zacvilio:
  - Može da osvoji ivice svemira! Da usrećim sve na Zemlji!
  Tako je zaista biti u svemiru! Gdje takve nemjerljive udaljenosti.
  U carskoj Rusiji se već razvijaju projekti za letove izvan atmosfere.
  Za vreme cara Nikole II nauka se brzo razvija. Carsko carstvo uskoro će postati najnaprednija sila na svijetu. A Britanija gubi tlo pod nogama.
  Margarita je zacvilila sa smiješkom. Opet je bacila granatu svojom gracioznom nogom, poput princeze, i zacvilila:
  - Bićemo prvi! Takva je Rusija - Palas-sudbina!
  Oleg je uznemireno rekao:
  - Kad nas konačno Linevič pusti. Morate sačuvati svaki kertridž. Međutim, Roždestvenski nam je doneo zalihe!
  Margarita je bljesnula bisernim zubima i zacvilila:
  - Brusiće sve više japanskih delova! Dok konačno ne pobedimo!
  Oleg je uzeo, prekinuo liniju samuraja i zasiktao:
  - Carske zastave! Neka bude i Rusija u Kini!
  Margarita je cvrkutala sa cerekom zuba:
  - Sve će biti prelepo!
  I opet baca bombu bosom nogom....
  Oleg, pišući na samuraju, škripi:
  - Pobjeda je blizu!
  Margaret je potvrdila:
  - Neka bude tako!
  A ruska flota, koja je već postigla nadmoć na moru, pritiska Japance. I napada agresivno. I pogodi neprijatelja. A onda su mnogi tukli samuraje.
  Borile su se i devojke sa razarača "Viktorija". Lijepi ratnici bili su polugoli, pogotovo jer je ljeto na takvim geografskim širinama vruće i bosonogo. U stvari, kada djevojka ima minimum odjeće, ona je najmanje ranjiva.
  Veronika puca na Japanca i baca bombu bosom nogom. A djevojčina noga je tako precizna.
  Japanci lete u različitim pravcima. Oni vrište i padaju.
  Juliana također baci bombu bosonogom i samuraj pada. A ratnik puca, kikoće se:
  - Zauzećemo se za cara Nikolu!
  Vodeća vatra i šarmantna Anna. Veoma lepa devojka, samo u gaćicama. I takođe kosi samuraja govoreći:
  - Biće sjajan naš car Nikola!
  Julijana, koja sječe Japance, potvrđuje:
  - Obavezno hoću!
  I granata joj odleti sa bose noge.
  Djevojke su divni supermeni.
  Evo jedne od njih veoma velike i visoke: Angelina.
  I takva riđokosa... Skinula je prsluk i sad se bori sama u gaćicama.
  A kakve grudi ima! Kao vime najboljeg bivola, sa krupnim sisnim jagodama.
  Ovo je devojka, prava kobila. I jako voli muškarce, ali ne toleriše postojanost. Zašto ne bi volela? Tako je lijepo kad te momci šape.
  Angelina urla, i također golim tabanima bacila čitavu gomilu granata, sikćući:
  - Slava Rusiji i caru Nikolaju!
  Ženski bataljon je kul. Ratnice su skinule prsluke, a sve su ogolile grudi. I svađaju se samo u tankim gaćicama. I kako je lepo.
  Šta može biti bolje od golih ženskih tijela.
  I cijeli bataljon ratnika.
  A Japanci padaju, zasipajući prilaze položajima ruskih trupa svojim leševima.
  Veronika sa strašću kaže, koseći samuraja:
  Naši bogovi marširaju!
  Juliana je bosim nogama bacila dar uništenja i potvrdila, pokazujući zube:
  - Ruski bogovi - Bogovi rata!
  Ana, vodeći vatru i hranu, lajala je:
  - Za Rusiju, bori se i ne boj se!
  I namignula svojim zelenim očima!
  Angelina je golim petama poslala čitavu kutiju eksploziva, dižući dvije čete Japanaca u zrak, i zaurlala:
  - Carsko carstvo se ne može slomiti!
  Veronika je oduševljeno prosiktala:
  - Naša rasa je večna!
  I opet je bacila granatu bosim nogama.
  Juliana je, pucajući i bacajući granate donjim udovima, siktala, otkrivajući zube:
  - A smrt se ne dešava dvaput!
  Ana, pucajući, zacvilila:
  - Neka je sa nama mudrost predaka!
  I opet granata ispaljena bosom nogom leti!
  Angelina ga je uzela i zacvilila, pokazujući zube:
  - Pravo trojstvo i ovo je zakon!
  I poslao cijelu kutiju punu eksploziva.
  Veronika je bijesno odgovorila, zbrisavši samuraje s terena:
  - Vječna Rusija, kao Ukrajina u sastavu Rusije!
  I opet, kako mlati Japance.
  Juliana, pucajući, zacvilila:
  - Naši ljudi neće tolerisati!
  Takođe je ispalila granatu u luku.
  Anna ga je uzela i nacerila. Usran u redu kod samuraja. Hrabro ih je pokosila i zacvilila:
  - Hajde da Rusija vlada u Kini!
  Angelina je s pomamom i uzbuđenjem izjavila:
  - I neće se odreći ni pedalj zemlje!
  I sve su djevojke tukle samuraje kao bataljon.
  Tvrdoglavi rat se nastavio sa svom agresivnošću. Ali ruska vojska već iskrcava trupe i prebacuje borbena dejstva na teritoriju same metropole.
  Samuraji pokušavaju da zbace ruske trupe sa mostobrana.
  I treperi bosim nogama. Bacaju granate golim udovima. Svi su ljupki i šarmantni.
  Ali zaista, zašto je djevojkama potrebna odjeća? Goli su mnogo ljepši, i ljepši, zavodljiviji.
  I hoću da ljubim bosonog, tako okrugle štikle. I polizati svaki prst.
  Pucajući i bacajući bombu bosom nogom, Veronika kaže:
  - Jebi se, nemoj te tući!
  Tu je Juliana prikovala Japanca, i bacivši bombu golim prstima, zacvilila:
  - Naš nepopustljivi ruski duh!
  A tinejdžerka se nasmijala... Zamišljala je kako joj slatki dječak golica nogu. Da, za osetljivu žensku kožu je lepo.
  Crvenokosa Ana je takođe bosom nogom bacila granatu. Rastjerao samuraja i zacvilio:
  - Za najsvetiju Rusiju na svetu.
  A zdrava, moćna Angelina je golim petama bacila vreću eksploziva na samuraja i grknula:
  - Za našu slavnu pobedu!
  Veronika se okrenula. Oborio Japanca i zacvilio:
  - Ovo je naša dužnost!
  Juliana je bosom nogom bacila granatu i viknula:
  - I mi ćemo to ispuniti!
  Anna je odsjekla neke Japance i cvrkutala:
  - Ruski put do pobede!
  Angelina je opet bacila nešto teško na samuraja, grkljajući:
  - I mi ćemo pobediti!
  Ipak, dobro je što su devojke po vrućini skinule prsluke. Tako su mnogo ljepše sa golim torzom. I preplanuo, i mišićav. Tijela su samo od livenog čelika.
  Kako su divne devojke kada su gole.
  I ne treba im odeća.
  Veronika kosi mnogo Japanaca i škripi:
  - Budite slavni po našoj Rusiji u svim vijekovima!
  Julijana je uzela i bosom nogom lansirala granatu i viknula:
  - Za našu teritoriju!
  Ovdje ga je Ana uzela i bijesno zakucala:
  - Za vječne i humane!
  I opet poleti granata ispaljena bosom nogom.
  I Angelina ga je uzela. Ispustio gomilu granata. Nokautirao dio samuraja, naletom. I pevala je:
  - Leti nebom, igraj se sa suncem - želim zauvek!
  I četiri djevojke su tukle jako lijepo. I cijeli bataljon također. Kako zavodljivo bljeskaju njihove bose noge bacajući granate. Kako su lijepe djevojke u ratu.
  A na njima pluta žuta masa japanskih vojnika. Samuraji umiru na hiljade, ali i dalje ne prestaju. Zajebi se i zajebi. Bitka je izuzetno žestoka.
  Veronika puca na Japance i cvrkuće:
  - Naš ruski izbor je čast i domovina!
  Julijana, pucajući na neprijatelja, otkriva zube koji blistaju svjetlije od morskih bisera. i kaže:
  - U svakom veku je bilo heroja i biće ih!
  Tada ga je djevojka uzela i još više pokazala zube.
  Vatrena Ana, pucajući na neprijatelja, zacvilila je:
  Ne možemo biti poraženi! Ne bacite Rusiju na kolena!
  I opet poleti ratnička granata koju je bacila njena bosa noga.
  Angelina bosom nogom puca smrtonosno i ubojito. I pokazavši zube, cvrkuće:
  - Verujem da ćemo biti u raju!
  Viktorija prekida herojsku ženu:
  - Ne! Ne u raju, već da zauvek žive na planeti Zemlji, koja će postati pravi, nezemaljski raj!
  A devojka-kapetan je bosom nogom bacila veoma smrtonosnu, fragmentovanu bombu.
  Veronika je primetila:
  Vi ste mudri kapetane...
  I također bosom nogom lansirao nosač uništenja.
  Juliana je zacvilila i okrenula se. Ubio Japance. Otkrivši krupne zube, djevojka je zacvilila:
  - Ne želim da budem starica! I želim da živim zauvek!
  Ana je takođe bacila bombu bosom nogom i sumnjičavo upitala plavu devojku:
  - Da li ti se sviđa naš svet?
  Juliana je bez oklevanja odgovorila:
  - DOBRA IDEJA! Posebno ljeti! Volim sunce i praznike!
  Ana se spremno složila sa ovim:
  - Ljeti, svakako dobro! Kako je to dobro za mlade!
  Juliana je ljutito odgovorila:
  - Da, i neka bude večno leto, kao u Africi! I Afrika će biti naša!
  Angelina je golim, mišićavim nogama bacila bure eksploziva i rekla:
  - Neka bude tako! I to u svakom trenutku.
  Redovi Japanaca su se prorjeđivali i očito su bili na izmaku.
  Ruske trupe počinju napredovati preko same teritorije Japana, i razbijaju samuraje, izvojevajući jednu pobjedu za drugom.
  Prvi je u borbu krenuo bataljon bosonogih djevojaka, u šortsama i prslucima.
  Lijepe djevojke počele su mlatiti vojsku samuraja, već pretučenu u prethodnim bitkama.
  Prije svega, ratnici su napali baterije. Granate bačene bosih nogu letjele su na Japance. Bili su veoma oštri. I sami su ruski ratnici uzeli i zbacili svoje prsluke. Da ostanem golih grudi.
  Tako da je skoro potpuno gole devojke gotovo nemoguće udariti. Kada je ženina koža gola, njeni meci ne podnose.
  Veronika je bosom nogom bacila granatu i cvrkutala:
  - Ja ću biti šampion!
  I protresao svoju bijelu, kovrdžavu kosu.
  Julian takođe nije tako jednostavan. Lupanula na japanskom. A onda, dok bosom nogom baca bombu, i viče:
  - U ime svete carske Rusije!
  I opet će zatresti pune grudi sa grimiznim bradavicama. A struk devojke je tanak.
  Dalje, crvenokosa Anna juri u bitku. Tako blistava i reaktivna djevojka. Kako baciti granatu bosom nogom. Tako će se samuraji raspršiti na sve strane. I kotrljati se, kao oboreni.
  A djevojka puca na njih i škripi:
  - Za cara pravoslavnih i ruskih bogova!
  Angelina je takođe mlatila. I kutija školjki, koju je bacila gola, moćna kao konj za vuču, odletjela je. I razbio dosta Japanaca.
  Djevojke su generalno super kada su gole i bose. Ali u kratkim hlačama, trčanje u poziciji je još hladnije.
  I bradavice od jagoda, tako sjajne!
  Viktorija će takođe ispaliti granatu svojim grimiznim sisama i pogoditi samuraja najbolje što može. Evo devojke. I što je najvažnije, komandant bataljona djevojaka na razaraču. I samo u gaćicama.
  I trese golim grudima. Koja je tako lijepa i seksi.
  Veronika je uzela i bosom nogom bacila granatu. Prekinula je mnogo japanskih i zacvilila:
  - Akrobatika za ukrcavanje!
  Julijana je takođe vrlo spretno bacila granatu golom malom nogom, i škripala dok je kosila Japance:
  - Naš cerek i porazan udarac!
  Onda kako zablistati zube.
  I tako ga je Anna uzela i pojebala. Ubio mnogo samuraja. I kako je to uspjela.
  I kako lansirati granatu bosom nogom. I škripi:
  Mi nismo robovi!
  Onda će se nasmijati i pokazati jezik.
  Angelina ga je uzela i cvrkutala od pomahnitalog bijesa, pljuvajući napade na neprijatelja:
  - Ja sam najkul od kul.
  I golim nogama lansirala je tešku bombu. Uzela je i raznela samuraje, usitnjavajući ih.
  Veronika će, također, uzeti i udariti na azijsku hordu. I smrvi im kosti.
  Djevojka ga je uzela i cvrkutala:
  - Sve ćemo zdrobiti!
  I opet, smrtonosna i jedinstvena granata leti s bose noge.
  I slomiti Japance. A zašto su došli u ruske zemlje? Ovde sve pripada Rusiji.
  Juliana je bosom nogom lansirala granatu i zapjevala:
  - Slava Velikoj Rusiji! Ne treba nam Državna Duma!
  Crvena Ana je agresivno istakla:
  - Biću šampion.
  A granata bačena bosom nogom djevojke će sve spljoštiti. Ostalo je samo krvavo meso.
  Ali Angelina ga je uzela i zacvilila. Ubio gomilu boraca. I pometen kao anđeo smrti.
  I mnogo samuraja je umrlo.
  Ruske trupe pritiskale su Japance sa svih strana. Slomili su i smrskali.
  Izbile su borbe prsa u prsa. Ruski vojnici izboli su samuraja bajonetima. Puška Mosin je odlična palica. Koji probijaju lobanju. I lomiti kosti.
  Ali posebno se lijepo bore djevojke sa mačevima. to je super. Pogotovo kada se gole grudi njišu.
  A bradavice su tako rubin i blistave. Dakle, želite da ih pogledate i poljubite.
  I ljubiti se bez prestanka.
  Djevojke se bore s bijesom gladnih pantera koji vide jagnjad. Muče ih i gušu kožu.
  Veronika, pucajući na Japance, ciči:
  -Smrt za smrt!
  Juliana, bacajući bombu bosom nogom, dodaje:
  - Krv za krv!
  Ana, pišući na samuraju, vrišti:
  -Oko za oko!
  A bacila je i limun bosom nogom. Bila je jača od svih i raskomadana sa aplombom.
  I dolazi Angelina. Pucat će čitavo bure sa smrtonosnim eksplozivom i samljeti neprijatelje.
  Zatim, dok peva:
  - Ja sam bosonogi slon i veoma kul!
  Devojka je zaista moćna. A noge su joj kao batine. Kako pomaknuti samuraja u prepone. Tih pet metara gore i polete gore. Pojurio kao katapult lansiran iz kamena. Tačnije, vjerovatno iz katapultnog kamena!
  Viktorija, komandant bataljona, ispalila je rafal na Japance. Pokosila je neke od žutih ratnika i zacvilila:
  Borićemo se za Svetu Rusiju.
  I sa golim, preplanulim kolenom, kao da će se pomeriti do brade. I slomiti vilicu neprijatelju.
  Viktorija je uzbuđena...
  Juliana oduševljeno kaže:
  - Biće car Nikola, najveći od ruskih careva!
  I ceo bataljon polugolih bosonogih devojaka, kako laju iz sveg pluca, istrebljuju Japance.
  - Neka bude tako!
  ŠTA SE DEŠAVA KADA VJERUJEŠ ROMMELU
  Rommel je dobio vanredne ovlasti i veću autonomiju u Francuskoj prije iskrcavanja saveznika u junu 1944. To mu je omogućilo da vješto raspolaže sa pedeset osam njemačkih divizija, uključujući deset tenkovskih i pet SS divizija.
  I saveznici su brutalno poraženi, izgubivši više od milion vojnika i oficira samo kao zarobljenici. Osim toga, nacisti su zarobili veliku masu opreme.
  Ali što je najvažnije, Hitler i njegova pratnja stigli su u Francusku da proslave najveću pobjedu. Ovdje su bili, takoreći, "slučajno" pokriveni savezničkim zračnim udarom. Umrli su Hitler, Himler, Borman i Gering. I Gebels je požurio da se zakune na vernost novom Fireru i vrhovnom komandantu Romelu.
  Saveznici su se žurno složili da objave primirje sa Trećim Rajhom na pet godina, zamrzavajući situaciju i teritorije za sada. I također napuštanje juga Italije i Sicilije.
  Uslijedila je razmjena ratnih zarobljenika - sve za sve! Što je značajno ojačalo njemačke, a posebno talijanske trupe.
  Istina, na istočnom frontu Crvena armija je izvela uspješnu operaciju "Bagration", probijajući se do Nemana. No, Rommel je, nanoseći neočekivani udarac južnom krilu, u suprotnim smjerovima od Moldavije i Zapadne Ukrajine, formirao tamo veliki kotao sovjetskih armija.
  Staljin je postao nervozan i počeo je bacati trupe na jug. Kao rezultat toga, Nijemci su uspjeli izbjeći potpuni poraz i zadržali se na granicama Poljske. Iako je Crvena armija uspjela osloboditi gotovo u potpunosti Bjelorusiju i dijelom Litvaniju.
  Oslobađanje tenkova i aviona u Trećem Rajhu se stalno povećavalo, posebno nakon prestanka bombardovanja od strane saveznika.
  A Panter je i dalje bio superiorniji od T-34-85 u prednjem oklopu i oklopu, kao i po brzini paljbe. Panter je imao više i zalihe granata i, tačnije, optike.
  Dakle, njemački tenkovi su jaki i njihov broj se povećao. A Panter je postao ozbiljan problem, pogotovo jer se njegov broj dramatično povećao. A Jagdpanther se pokazao još strašnijim, bio je lakši za proizvodnju, ali snažnije naoružan i bolje zaštićen, posebno u čelu.
  "Jagdpanter" je postao veliki problem za Crvenu armiju. Općenito, nakon što su se oslobodili na zapadu, Nijemci su žurno prikupili snage. Rommel je stavio pod oružje i Francuze i Poljake. Pojavila se poljska vojska i francuske jedinice.
  I njemački mitraljez je bio najbolji MP-44 na svijetu, a avion TA-152 postao je najbolje višenamjensko oružje. Mnogo savršeniji od Focke-Wulfa.
  Rommel je obećao da će oživjeti Commonwealth. I to je inspirisalo Poljake da se bore za Wehrmacht. A Francuzi su se borili, koristeći kolosalan potencijal, prvenstveno ljudski. Nacisti su također uspjeli zadržati Rumuniju i Mađarsku pod svojom kontrolom i ojačati Musolinijevu poziciju u Italiji - formirajući nove divizije.
  Borbe su pokazale da vještom upotrebom "Tigar" -2 uopće nije loš tenk. Posebno je vrlo izdržljiv i pogađa sa velike udaljenosti.
  Nemci su u jesen stabilizovali front. A zimi su se borbe nastavile s novom snagom. Ovog puta Crvena armija je pogodila centar. U borbama su testirani samohodni topovi E-10 i E-25, te prvi sovjetski SU-100. Sovjetski automobil nije bio loš, a njemački mali automobili niske siluete bili su prilično efikasni i okretni.
  Rommel je odsjekao sovjetske trupe koje su se probile bočnim napadom i formirao par velikih kotlova. Generalno, novi komandant Trećeg Rajha je pogodio sovjetske manevre i uspeo da preduzme efikasne protivmere.
  Naročito u Poljskoj, putevi su bili bolji, a njemački tenkovi, čak i zimi, djelovali su efikasnije nego u prostranstvima SSSR-a. A sada su ih Fritz imali puno.
  Fritz mlazni avioni su takođe imali efekta. ME-262 su izdržljive mašine, a XE-162 su najbrže i najupravljivije. A sovjetski avioni nisu mogli čak ni sustići bombarder Arado. Takođe problem. A na jugu, Nijemci su odbili sovjetsku ofanzivu, formirajući kotlove.
  Rommel je namamio Crvenu armiju u zamke i koristio veliki broj tenkova, a Panter je bio prilično efikasan kada se pravilno koristio.
  Staljin je urlao od bijesa, ali se ispostavilo da je pretučen. Nemci su mobilisali svoje snage. I umjesto da ispuštaju beskorisne projektile poput FAA, oslanjali su se na mlazne avione. A sada ga je Crvena armija dobro snašla i na nebu i na kopnu.
  U maju 1945. godine, koristeći napredniju modifikaciju samohodnog topa E-25, debljine prednjeg oklopa od 120 mm i bočnog oklopa od 82 mm sa topom 88 mm, Nijemci su počeli napredovati u Ukrajini.
  Rommel je vodio fleksibilniju okupacionu politiku, proglašavajući Ukrajinu nezavisnom državom pod okriljem Trećeg Rajha i ohrabrujući Bandera. Stvorena je i marionetska vlada Belorusije. Nemci su sada Slovene nazivali Arijcima i bili su lukavi.
  Za Crvenu armiju, situacija je bila pogoršana prestankom isporuke po Lend-Lease-u i neuspjehom usjeva u SSSR-u. Da, i Staljin se povremeno miješao u komandu i kontrolu trupa, a to je imalo negativan karakter.
  Ako je Staljin već bio dobro upućen u strateška pitanja, onda je bio prilično slab u operativnim pitanjima i praktički nije razumio taktiku. Ali u isto vrijeme, nije baš želio slušati savjete profesionalaca.
  I Nemci pod komandom briljantnog komandanta Romela izvojevali su pobedu za drugom.
  Fricovi su u ljeto zauzeli cijelu desnu Ukrajinu i Kijev. A i Bjelorusija je zarobljena snažnim udarcem. Moralo se nešto učiniti da se spasi SSSR!
  A onda se pojavila Sailor Moon sa bosonogom u bikini timu.
  A djevojke iz japanskog animea upoznale su naciste, koji su, porazivši Crvenu armiju u Bjelorusiji, već krenuli u Smolensk.
  Djevojke su bile na samoj ivici napada i očajnički su se borile.
  Njihove bose noge bacale su granate, a munje su im izletjele iz pupka. A mačevi, izdužujući se, sasjekli su fašističke avione. A onda su ga ratnici Ceylon Moon uzeli i kako zvižde. Oborene vrane će pasti na naciste. I neke od pernatih ptica pale su na fašističke mlazne lešinare. I uzeo ih i oborio.
  Ceylon Moon se agresivno nacerio.
  - Šta ti Fric nije dao Smolensk?
  Još jedna plava cura je gukala:
  - I pamtićemo Staljingrad!
  Treća žuta djevojka je zacvilila:
  - I Sevastopolj!
  A četvrti je zalajao:
  - I Lenjingrad takođe!
  I ceo bataljon bosonogih u bikiniju lepotica kako da puste munje iz pupka. I kako će na smrt udariti masu fašista.
  Činilo se da je s takvom snagom pobjeda Crvene armije neizbježna. Ali...
  Demon se pojavio devojkama iz japanskog animea i rekao:
  - A Rusi ne žele da slome Kurilska ostrva!
  Ratnice iz Japana frustrirano su vikle:
  - Kako neće da guraju ostrva? Prevareni smo!
  I bljeskajući bosi, okrugle potpetice nestale su s prednje strane.
  Ali već su uspjeli nanijeti značajnu štetu nacistima i zaustavili ofanzivu.
  Zimi su se Nemci samo branili. Imali su vrlo uspješan XE-162 na nebu, čvrsto su se držali. Na kopnu je samohodni top E-25 manje-više pružao zaštitu. Kao i ostali tenkovi. "Tigar" -2 je moderniziran, dobivši snažniji motor od 1000 konjskih snaga i savršen prijenos.
  Sovjetski T-54 još nisu bili spremni, a IS-4 je imao dosta nesavršenosti. A to je negativno uticalo na borbenu sposobnost Crvene armije.
  U proleće 1946. nacisti su pokušali da napadnu. Ali njihove trupe su bile zaglavljene u naprednoj sovjetskoj odbrani. Rat je sve više počeo da liči na Prvi svetski rat, kada je odbrana jača od napada, a linija fronta neaktivna. U ljeto su i Nijemci pokušali napredovati, ali bezuspješno. A u jesen i zimu, Crvena armija je već napredovala, a takođe se zaglavila u nemačkoj gustoj odbrani. Štaviše, Fritz su se već prilagodili borbama zimi, a njihova oprema nije toliko "lebdela" po hladnoći. I tenk serije "E" -50 pokazao se kao uspješna i prilično učinkovita mašina.
  Istina, auto je bio težak skoro 65 tona, ali to je kompenzirano snažnim motorom, takođe vrlo efikasnim topovima od 88 mm u 100EL, oklopnim, preciznim, brzometnim.
  T-54 još nije ušao u seriju, a Nijemci su i dalje imali prednost u kvalitetu opreme. A u zraku se njihova prednost povećavala.
  Hafman je, nakon četiri stotine oborenih aviona, dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantom. Nakon 500. aviona, Orden njemačkog orla sa dijamantima.
  Četrdeset sedma godina prošla je u uzajamnim injekcijama. Rommel je delovao oprezno, pokušavajući da izgradi snagu i Staljina. I konačno, četrdeset osma godina. Crvena armija je pokušala da napreduje u proleće. Ali nije mogla probiti gustu odbranu Nijemaca u centru. U jesen, Nemci su izveli samo malu operaciju, poravnavajući front na severu.
  Četrdeset devete godine, sovjetske trupe su u osnovi pokušale da napadnu. Nemci su sedeli u čvrstoj odbrani. T-54 Crvene armije već u seriji, kao i IS-7, imao je i MIG-15. Nemci imaju naprednije ME-362, i HE-262, i ME-2010, kao i TA-283.
  Došlo je do razmjene udaraca. E-50 je postao napredniji. Težina mu je smanjena na pedeset tona, smanjena je i visina, a ojačana je odbrana čela kule. E-75 se također zgusnuo i njegova težina se smanjila na zadovoljavajuću i ušla u seriju.
  E-100 nikada nije ušao u seriju, tako da je njegova velika težina stvarala previše problema za vojsku.
  Nemci su držali liniju fronta, a sada je počelo 1950. ovog prokletog rata.
  Rommel je ponudio mir Staljinu. Ali naravno, zahtijevajući da se Trećem Rajhu napuste one zemlje koje su Nijemci već osvojili. Staljin je pristao na mir samo u granicama 1941. Ali Rommel nije mogao pristati na ovo. Pošto se ispostavilo da su milioni Nemaca umrli uzalud.
  1950. godina prošla je u pokušajima Crvene armije da probije front. Nemci su bili u defanzivi.
  Rommel je polagao neke nade u diskoteke. Poleteli su još 1945. godine, ali su se ispostavili kao neprikladni za borbenu upotrebu. Ali 1951. godine pojavile su se prve mašine sa brzinom od četiri zvučna, a zahvaljujući strujanju oko laminarnog mlaza, bile su praktično neranjive za malokalibarsko oružje.
  Godine 1951. Crvena armija je nastavila da napada naciste. Ali njeni pokušaji su bili neuspešni. Linija fronta je ostala stabilna.
  Rommel je, međutim, dobio informacije o korištenju disketa. Nisu mogli biti oboreni, ali sami nisu pucali, već su mogli samo nabijati vazdušne mete. Što, međutim, s obzirom na njihovu brzinu, već samo po sebi nije loše. Ali to nije moglo dati zračnu nadmoć nad MIG-15.
  Diskleti su bili skupi i teški za proizvodnju, a bilo ih je malo.
  U razmjeni udaraca prošla je i 1952. godina, a kada je Crvena armija pokušala da pritisne, ali nije išlo, odbrana Frica je bila jaka.
  Štaviše, Nemci su koristili strance u ratu. I komandovali su prilično vješto.
  Staljin je umro u martu 1953. I to je odmah izazvalo razdor u partijskom vrhu, jer nije bilo zvaničnog nasljednika.
  Morate dijeliti objave. Tako je Molotov postao predsjedavajući GKO, Malenkov je postao predsjedavajući Vijeća ministara, Nikita Hruščov je postao prvi sekretar Centralnog komiteta KPSS, Žukov, njegov nesmjenjivi zamjenik, postao je vrhovni komandant, a Vasilevsky je postao ministar odbrane.
  Berija je ubrzo uhapšen i streljan.
  Ali ovo hapšenje izazvalo je određenu zabunu u unutrašnjim trupama. I Rommel je zadao porazan udarac, saseći Crvenu armiju.
  Nemci su mogli da zauzmu Smolensk 1953. godine, a sovjetske trupe su držale teritoriju do Rževa, samog grada. Fric je takođe uspeo da ponovo blokira Lenjingrad, a na jugu da zauzme Ukrajinu i Krim, blokirajući Sevastopolj i došavši do samog Dona. Na Donu su sovjetske trupe zaustavile naciste.
  Zimi su Nemci konačno ostali bez para. Molotov, predsjednik GKO-a, najavio je da će rat ići do kraja.
  Godine 1954. Romelova vojska je napredovala na Moskvu, ali su svi pokušaji Frica da se probiju bili odbijeni.
  Nisu uspeli da jurišom zauzmu Lenjingrad.
  !955, nacisti su ponovo napali. Pokušali su da zauzmu Staljingrad, ali su tu pretučeni i povukli su se preko Dona. Propao je i pokušaj zauzimanja Moskve. Napad na Lenjingrad takođe je bio neuspešan. Gubici nacista bili su veoma veliki.
  A 1956. godine Treći Rajh je ponovo krenuo u defanzivu. I već je Crvena armija pokušala da napadne Romelove pukove. Ali i njoj je nedostajalo snage. Gubici su takođe bili ogromni. A 1956. linija fronta se nije pomjerila.
  Godine 1957. Nemci su imali nove tenkove Leopard, a SSSR u seriji T-55. Ova mašina je imala snažniji top u kalibru 107 mm. Pojavio se i napredniji IS-12. IS-10 je nadograđen.
  Nemački "Leopard" je bio naprednija mašina nove generacije, ali još uvek nedovršena. Pojavili su se i lovci ME-562. Sa snažnijim oružjem nego prije i velikom brzinom. Baš kao i lagani XE-462. Takođe veoma pristojan borac, i lagan. U SSSR-u su do sada prošli kroz modernizaciju MIG-15, ne uklanjajući iz masovne proizvodnje najmasovniji sovjetski avion u istoriji avijacije. Rat se odugovlačio.
  1958. godina je već počela... Strašno je koliko se patnja ljudi nastavlja.
  Rommel, općenito, pristaje na mir, ali uz zadržavanje svega što su Nijemci osvojili. Molotov i njegov tim se ne slažu sa ovim.
  Našao sam kosu na kamenu. A gubici rastu.
  Crvena armija pokušava da napreduje, ali ne može da probije gustu odbranu. U jesen, Nemci ponovo pokušavaju da zauzmu Lenjingrad, ali su njihovi napadi odbijeni.
  Već 1959. juri kao vuk. Da, vrijeme u ratu teče u kapima, ali prolazi nezapaženo i nema se čega sjetiti. Rommel je već ostario. A Molotov ima mnogo godina kao sovjetsko rukovodstvo. Ali rat još uvijek traje.
  Crvena armija i dalje koristi MIG-15, ali nastavlja da ga modernizuje. Pojavili su se i napredniji raketni i protivvazdušni sistemi. I što je najvažnije, satelit je već mogao da se lansira u nisku Zemljinu orbitu. SSSR je već imao balističke rakete sposobne da pogode Berlin. Međutim, kao i Nemci.
  Atomska bomba nije razvijena jer Sjedinjene Države nisu vjerovale u njenu realnost i nisu željele bacati novac.
  A Treći Rajh i SSSR nisu bili dorasli tako skupim projektima.
  To se dogodilo već 1959. godine, a svijet još nema nuklearno oružje. Britanija je zaglavila u kolonijalnim ratovima, očajnički želi da održi svoje carstvo, au SAD-u monopoli nafte i plina koče razvoj nuklearne energije.
  Desilo se da je svijet još uvijek bez atomske bombe. Iako bi možda upravo njena pojava mogla da okonča ovaj prokleti, pakleni rat. U kojoj je već stradalo mnogo desetina miliona ljudi.
  Na drugim frontovima, SAD i Britanija su bile u ratu sa Japanom. Godine 1946. Sjedinjene Države su iskrcale trupe u Zemlju izlazećeg sunca, ali su ih samuraji bacili u more.
  Japan je nastavio da bombarduje i bombarduje. Ali ona je odbila da kapitulira.
  Godine 1950. SAD su se ponovo iskrcale, ovoga puta bolje pripremljene i koristeći mnogo veći broj brodova, aviona i drugih snaga.
  Japan se opirao još godinu i po dana. Tokio je bio jedan od poslednjih koji je pao, a car je sebi napravio hara-kiri. Ali ni nakon toga mir nije došao. Japanci su izveli pravi gerilski rat za okupatore Amerikanaca.
  Sve je to oslabilo Ameriku i Britaniju i nisu se umiješali u rat između SSSR-a i Trećeg Rajha. Rommel još uvijek ima resurse cijele Evrope. A uzimajući u obzir teritorije okupirane u Rusiji, ljudskih resursa je mnogo više. Istina, protiv nacista se vodi žestoki gerilski rat. A čak ni lukavija i fleksibilnija politika na okupiranim teritorijama ne pomaže Fricima da se tamo učvrste i potisnu partizane.
  1. septembra 1959. godine navršilo se tačno dvadeset godina od početka Drugog svetskog rata. Crvena armija je napredovala u pravcu Lenjingrada. Nemci su još jednom pokušali da zauzmu Moskvu.
  Koliko dugo se možeš boriti? To je samo noćna mora.
  U svakom slučaju, bataljon sovjetskih djevojaka sjedi u rovu. I odražava sljedeći napad Wehrmachta.
  Nataška Sokolovskaja puca iz AK-a i uznemireno kaže:
  - Pa, koliko dugo će ovaj skakavac čučati?
  Zoya logično odgovara pucanjem iz bacača granata i razbijanjem gusjenice njemačkog automobila:
  - Verovatno, do poslednjeg vojnika!
  Augustin je, pucajući na naciste, primijetio:
  - Ovakva noćna mora ne može trajati vječno!
  A crvenokosa djevojka bosom nogom bacila je vrlo smrtonosnu granatu, raskomadajući naciste na male komadiće. Zatim je sa osmehom primetila:
  - Ne, stvarno ih moramo sve pobiti!
  I Svetlana je svojim bosom isklesanom nogom lansirala ubilački limun. Ona je raskomadala Fritz i napomenula:
  - Možda ćemo ubiti... Ako se sami ne savijemo!
  Četiri ratnice se bore u bikiniju. Izgledaju kao mlade i veoma lepe devojke. Ali oni postoje već dugo vremena. Oni se bore od četrdeset prve godine i već su se u potpunosti umorili od ovog rata. A prije toga su se već borili u Španiji. Oni su također nagrađeni.
  I sad toliko godina - više od osamnaest godina vode neravnopravnu borbu protiv fašizma. I čini se da ovoj ivici nikada neće biti kraja.
  Nataška se prisjetila kako je kao djevojčica tokom Prvog svjetskog rata nosila paket u bataljon carske vojske.
  Čini se da su njene bose noge već na sve navikle. A ako hodate pedeset versta dnevno, bole vas listovi, a tabani, iako žuljevi, počinju da vas svrbe i bole.
  Plus si gladan. Samo voda iz potoka i bobice. Ali ništa ljeti. Ali pokušajte dugo hodati bosi po snijegu. Kad prsti pocrvene i poplave od hladnoće. I samo stalno kretanje i navika kaljenja od djetinjstva spašavaju od smrzavanja.
  Nataša se sjećala i carskih vremena. Bilo je nečeg dobrog u njima. Konkretno, carska rublja bi bila stabilna valuta i cijene pod blaženim carem Nikolajem II nisu rasle. U svakom slučaju, prije rata sa Nijemcima. I ova stabilnost je pomogla seljacima da akumuliraju novac za ovu ili onu kupovinu. A na kredit ste mogli kupiti gotovo sve. Dakle, još nije činjenica da je pod sovjetskom vlašću postalo tako dobro.
  Augustin je bosom nogom bacila ubojiti dar smrti. Rastrgala ih je na komade masu Nijemaca i njihovih unajmljenih vojnika i ljutito rekla:
  - Sva ubistva i ubistva! A duša traži nešto drugo!
  Augustin je učestvovao u obrani Port Arthura. Takva je ona borbena djevojka. A devojka je večna. Da bi sačuvale mladost, vještice ne obuju cipele ni u jednom, najžešćem mrazu. I ovo je njihovo univerzalno pravilo.
  A kad si bos, ne nosi te ni metak ni starost. I sami mlatite protivnike kao snopove žita.
  Sjetila se te bitke sa Japancima. Druga djevojka, skoro dijete, puca, uperivši pušku u samuraja tankim, ali snažnim rukama.
  A Japanci se penju i penju, zatrpavajući sve prilaze leševima. Boreiko, bravo. Samuraje je sjekao sabljama s obje ruke, poput legendarnog Ilje Murometsa.
  Oko njega je rasla čitava planina leševa. Japanci su ga i dalje ranili bajonetima i bacili. Ali Boreyko je preživio. Po povratku iz zatočeništva borio se sa Nemcima u Prvom svetskom ratu. A onda se tragovi medveda gube. Sada, ako je živ, već je prilično star. A Augustinu ne trebaju godine. Do sada je izgledala kao mišićava i visoka djevojka. Čak i nakon što je zadobila ranu, njena koža zacijeli bez ožiljaka i ikakvih tragova.
  Augustin se prisjetila kako je bajonetom zabila Japance u stomak. I tako je vrištao. A ona je crvenokosa i mlada, ali već snažna i prilično visoka, jer će natovariti prijatelja samuraja golom petom u bradu. Uzeo ga je i srušio se, te pao tako neuspješno da mu je japanski bajonet probio leđa.
  Augustin je zatim pucao na Japance bez promašaja. Ali bilo ih je previše. I porazili su Ruse.
  Avgustin je čak bio zarobljen. Počeli su je ispitivati. Na bose noge im je doveden mangal, nakon što su namazali žuljeva stopala.
  Augustin je uspio suzdržati svoje vriskove. Zamišljala je sebe kao djevojku iz Orleana koja se samo smije i smiješi pod mučenjem. Augustin je obješen na stalak i tučen bičem. Ali ona se samo nasmijala kao odgovor.
  Na kraju, samuraj ju je ostavio na miru i čak skinuo lanac u znak poštovanja za njenu hrabrost. A Augustin je to iskoristio i ubio dvojicu stražara, pobjegao.
  Zatim se borila u vojsci Kuropatkina. Zaista sam očekivao pobjedu.
  Ali Kuropatkin je, kao namjerno, htio izgubiti. Samuraji su izgubili dvostruko više ubijenih od carske vojske, ali su na kraju Rusi poraženi. Ajme, kakav je to rat bio - Rusi su se hrabro borili, pokazavši se kao najbolji vojnici na svijetu, sa najgorom komandom!
  Augustina je ponovo golim prstima bacila bombu na naciste i zaurlala:
  - Srećno sa nama!
  Zoya je rekla:
  - Znaj da vratiš!
  Zlatokosa devojka je takođe gracioznim, bosom nogom bacila limun, predeći:
  - Slava domovini!
  I Zoya je vidjela puno stvari. Gde god da se borila. Borio se sa Japancima iu građanskom ratu. Tamo je upoznala Augustina. I naučio mnogo. Tamo su im se pridružile Nataša i Svetlana. Tako se pojavila legendarna četvorka. I Crvena armija je u velikoj meri zahvaljujući njima, i počela je da pobeđuje.
  Zoja je ponovo bacila bombu bosom nogom. Udario sam Leoparda, a on je naleteo na svog kolegu.
  Djevojka sa zlatnom kosom je cvrkutala:
  - Neka je moja domovina u velikoj slavi!
  I pokazala je Fritzu svoj jezik. Općenito, Zoya je bila zapanjena koliko problema je imala Rusija. Sve je počelo ratom, kada je Japan napao Rusiju.
  Nakon toga, Rusija je jurišala. Zoya nije stigla do Port Arthura, već se borila u Kuropatkinovoj vojsci. U prvoj velikoj bitci Rusi su odbili sve japanske napade i nanijeli im velike gubitke. Ali tada su samuraji počeli zaobilaziti carsku vojsku, a Kuropatkin je ustuknuo.
  Ali kako se ne sjećati Aleksandra Suvorova, koji je i sam napao neprijatelje. Suvorov je smatrao da je napad jači od odbrane. Ispostavilo se da je Kuropatkin neadekvatan za komandu. I Zoja je pokazala hrabrost, te lično ubila Japance pištoljem i izbola bajonetom.
  Ali posebno mnoge samuraje je uspjela ubiti mitraljezom. To je bilo super. I kosila ih je kao kosu.
  Zoja je ponovo bacila granatu bosom, gracioznom nogom i zapjevala:
  - Slava mojoj Otadžbini! Majka voli svoju djecu!
  Svetlana je najstarija od njih. Prirodna plavuša sa snježno bijelom kosom. Učestvovala je i u Krimskom ratu i branila Sevastopolj. Eto koliko je to bilo prije!
  Tada je još bila skoro djevojčica, bosa u poderanoj haljini, borila se sa nadmoćnijim neprijateljskim snagama. Svetlana i prva od njih četiri postala je vještica. I to joj je mnogo pomoglo u borbi. Britanci, Francuzi, Turci popeli su se na juriš. I pucao je na njih iz primitivne puške i pogodio. I onda izboden bajonetima. I ubila je svoje neprijatelje. I golim nožnim prstima bacala je domaće bombe. U tom ratu Rusi su uspjeli držati Sevastopolj skoro cijelu godinu i toliko su iscrpili saveznike da su zaustavili rat.
  Ali Rusija je tada ustupila deltu Dunava. I po prvi put nakon dugo vremena, ispostavilo se da je to strana koja gubi.
  A onda su prodali Aljasku. Svetlani se činilo da se uopšte bliži smak sveta.
  Ali godine su prošle. Rusi su porazili Turke i povratili deltu Dunava. Ponovo se potukla Svetlana, prelepa, bosa plavuša. I dobro je biti vještica - ne nose te ni meci, ni starost, ni bolesti. I pobjeđuješ sam sebe igrivo. I samo lepršati na krilima.
  Svetlana je ponovo bacila bombu bosom nogom i zaurlala:
  - Biće novih vekova,
  Naša volja je jača od čelika...
  Istrgnuo budalu
  Živio druže Staljine!
  Ali sada Staljina nema. Najvažniji Molotov. Iako nije takav diktator kao Staljin. I vrhovni komandant Žukov. A Rommel je i dalje taj komandant. Ali on još nije u stanju da se probije kroz Crvenu armiju!
  Nataša je takođe bosom nogom bacila smrtonosnu granatu i cvrkutala:
  - Daćemo svoju dušu, srce, daćemo našoj Svetoj Otadžbini! Mi ćemo stajati i pobijediti, i nećemo poštedjeti svoje živote!
  Ratnici se bore. Ne, danas Rommelove horde neće probiti njihovu odbranu. Oni će se očajnički boriti i pobijediti. I velika Rusija će biti slavljena.
  Zoya je cvrkutala, bacajući limun golim prstima:
  - Jarko sunce nade
  Ponovo se diže nad zemljom...
  Rusija pobjeđuje kao i prije
  Wehrmachtovi jastrebovi tuku!
  Nataša je mudro primetila:
  - Prelepa si kao i uvek devojka sa zlatnom kosom!
  Zoja je duboko udahnula. Sjetio sam se kako sam išao u izviđanje protiv Japanaca. I uzeo pištolj. I izbacemo samuraje iz toga.
  Pokosili su ih u divljem ludilu. Tada sam mnogo zabrljao. A ipak je zarobljena.
  Njena devojka je bila podignuta na stalku, a pete su joj spaljene usijanim gvožđem. Ali Zoja se hrabro držala i nije jaukala ni vrištala. Čak ju nije natjerala da progovori čak ni bjelina od vruće žice na leđima.
  Nakon mučenja, Zoya je okovana i odvedena u Tokio. Ali ratnik je uspeo da pobegne. Ona je oficiru rekla da navodno zna gde je Kuropatkin, povlačeći se, sakrio riznicu ruske vojske. Pa, kupio ga je. Da ne bi dijelio ni sa kim, odveo je Zoju u lisicama i lancima u šumu. Djevojka nije tako jednostavna. Uhvatila je trenutak, udarila policajca u bradu golom, okruglom petom i odsjekla je. Zatim je uzela ključeve i otvorila lisice, pobjegla.
  Pohlepa ne vodi ka dobru, a Zoya je nastavila da ubija Japance.
  Ali sada su nacisti očigledno iscrpljeni. Četiri djevojke-vještice učinile su ih prilično rijetkima. Toliko tenkova je tuklo. A onda je počela da obara jurišnik.
  Devojke su uglas pevale:
  - Ruski orao iznad planete,
  Krila, šireći se, poleteće...
  Pa, podmukli protivnik,
  Biće poražen, slomljen!
  Ostarjeli, sedokosi Rommel ispituje kartu frontova. 2. septembra 1959. godine A rat još traje, a Moskva nije zauzeta. Staljina više nema, a formalno glavni predsjedavajući GKO je Molotov. Ali on je samo prvi među jednakima. Staljinovi položaji su podijeljeni, a vrhovni komandant Žukov. I protiv njega se Romel bori. Iako postoji i ministar odbrane Vasilevsky. A stranku vodi Nikita Hruščov. I šef vlade Malenkov. Tu je i predsjedavajući predsjedništva Vrhovnog sovjeta SSSR-a i formalni šef države Bugarin.
  Da, šarolika četa se okupila protiv Romela. I treba ga razbiti. Ali SSSR ne popušta. I Treći Rajh je iscrpljen, kao i Rusija.
  Ali mir se ne može sklopiti. Rommel želi teritorijalne akvizicije. Sovjetska vlada tvrdoglavo insistira na nultoj opciji.
  Sjedinjene Države su sada u krizi, ne idu nikuda. A Britanija je zaglibila u kolonijalnim ratovima. Dakle, rubu Drugog svjetskog rata nema kraja.
  A njena dvadeset prva godina je već počela.
  Određene nade bile su povezane sa porodicom Leopard. Ali ovaj tenk se nije opravdao. Druga opcija bila je razvoj tenka RE-50. Suština nove ideje je stvaranje piramidalne mašine koja je praktično neprobojna iz bilo kojeg ugla. Ovo bi moglo biti dobro otkriće. Sa porodicom piramidalnih RE Rommel je polagao nade u pobjedu nad SSSR-om.
  Ali stari tenkovi se i dalje bore.
  Ali imaju dobre borce.
  Posada Gerd, Charlotte, Kristina, Magda - četiri djevojke, prvi put su se okušale na T-3 tokom napada na Poljsku 1939. godine. Nemački auto je tada još bio prilično slab. Djevojke su više pucale na pješadiju i koristile tri mitraljeza.
  Gerda je, pucajući na Poljake, i koseći njihovu pješadiju i konjicu, gukala:
  - Ja sam ratnik sa hiljadu đavola u glavi!
  Dok je pucala, Charlotte je primijetila:
  Sve je to zanimljivo, ali...
  Gerda je bosom nogom bacila granatu na Poljake i zacvilila:
  - Šta ali?
  Crvenokosa je odgovorila:
  - Ali sada smo postali vještice, a šta nam to daje?
  Gerda, plavokosa devojka, u rafalu je pokosila Poljake i logično odgovorila:
  "Sada nas neće tako lako ubiti!"
  Kristina je i mitraljezom udarila Poljake i napomenula:
  - Hoćemo li sačuvati večnu mladost?
  Magda je, samouvereno vozeći auto, odgovorila:
  - Naravno da! Provjerio sam! Ona je sebi nanijela ranu, a on je netragom nestao!
  Gerda je, voljno sabijajući Poljake, potvrdila:
  - Upravo! Sada nismo samo ljudi, već smo postali nadljudi!
  Šarlot je, saseći Poljake, vrisnula:
  - Ja sam Superman!
  I opet, bosom nogom, bacila je ubilačku granatu. Da, djevojka je raskinula i očigledno se više nije šalila.
  Christina je, odsijecajući Poljake, primijetila:
  - Otadžbina je jako dobra!
  A goli prsti na nogama prelepe zlatnocrvene devojke lansirali su limun.
  I Magda se okrenula, sasjekla Poljake i zacvilila:
  - Ja sam tipičan šampion!
  Takođe, bosom nogom će baciti granatu koja sve ubija i uništava.
  Četvorica u Poljskoj su se hrabro borila, pa čak i zauzela Varšavu. Ali ovo nije bilo dovoljno.
  Nakon Francuske, Gerda i Charlotte otišle su u Afriku u Rommelovom korpusu.
  Četa djevojaka iz specijalnog SS bataljona "Tigrovi-Barakude" doletjela je transportnim avionom Me-323 za Tunis. Žene ratnice su sve bile kao par, mlade i još neudate. Uglavnom visoke atletske plavuše, boja njemačke nacije, njene krvi i soka.
  Među ostalim ratnicima izdvajaju se dvije djevojke, medena plavuša i vatrena riđokosa, koji su, inače, svojom ljepotom i ozbiljnošću u očima također dostojni postolja. Kad bi svi ostali ratnici bili među relativno iskusnim borcima koji su uspjeli nanjušiti barut u Francuskoj i na Balkanu. Ali ne na način da previše, zbog prolaznosti neprijateljstava i nedostatka želje, pošalje djevojke u gustinu.
  Već su se borili, ove dvije su bile vrlo mlade, na izgled, skoro djevojčice, posljednje koje su zamijenile poginule u vazdušnom napadu. Naravno, i oni su bili obučeni sa svom nemačkom pedantnošću, ali su i dalje bili tako nevini jer su izgledali kao da imaju jedva šesnaest godina. Prave ruže napuštene u pustinji. Ali istovremeno se bore skoro dvije godine.
  Vatreno crvena "tigrica barakuda" pitala je svoju plavu prijateljicu:
  - U britanskoj vojsci ima puno crnaca. Veoma su grubi i okrutni, ali zamisli Gerde, šta će se desiti ako budeš zarobljen i počne mučenje?
  Medena plavuša je mirno odgovorila:
  - Trudiću se da me Šarlot ne zarobi, ali ako je i dalje volja Gospodnja, neću ništa dati neprijateljima!
  Crvenokosa Šarlot je šapnula:
  - Priča se da će uskoro početi veliki rat na istoku sa Rusijom. I trupe se već povlače, koncentrišu snage. Nije ni čudo što je toliko pješadije regrutovano u vojsku, djevojke kažu da muškaraca u selima gotovo da i nema!
  Gerda se složila sa uzdahom:
  - Da, to bi bilo jezivo! Ratovati sa Rusima: okrutno i fanatično, sa njihovim beskrajnim prostranstvima i oštrim zimama... Biće to nešto strašno!
  Crvenokosa je odgovorila:
  - Rusi nisu mogli poraziti ni sićušnu finsku vojsku, a mi smo porazili najveće neprijateljske snage! Cijela Evropa je već pod nama, a Rommel slama Britance u Africi. Zašto misliš da ćeš izgubiti?
  Gerda je nevoljko odgovorila:
  - Rusi imaju veliku populaciju i ogromna prostranstva. Oni će apsorbirati previše trupa! A ako ne budemo imali vremena da prije zime zauzmemo glavni grad Rusije, onda će se naši vojnici jednostavno smrznuti, a oprema će se uznemiriti i zaglaviti u snježnim nanosima, to će biti elementarno strašno!
  Charlotte je energično odmahnula glavom.
  - Ma, ne pričaj o tako gadnim stvarima, ajde bolje da otpevamo neku romansu. O ljubavi...
  Gerda se nevino nasmiješila i složila se:
  - Naravno, pevaćemo najbolje!
  Djevojke Tigrice Barracuda pjevale su svojim jasnim, kristalnim glasovima:
  Biserna, drhtava frizura,
  Zabrinut sam, drhte mi grudi!
  Ja sam devojka ko plaha breza,
  Bojim se da se pomjerim i udahnem!
  
  A šta ti svjež vjetar šapuće na uho?
  Pijesak škri pod nogama bosi...
  I nema mene srećnijeg na planeti,
  Kad krenem s tobom u šumu!
  
  Otkrij mi veliku tajnu, voljena,
  Kako ste uspeli da začarate srce!
  Ali tvoje lice je tako tužno?
  Najtanja nit bora prolazila je preko čela!
  
  Mladić mi odgovara s mukom;
  Rat će vas još dugo razdvajati!
  Da nam nađeš mjesto u rajskim šumama,
  Sotona mora biti poražen u paklu!
  
  Kao odgovor, vitka breza je klimnula,
  Ti si mi više od prijatelja!
  Iako bi ishod bitke mogao biti plačljiv,
  Ali Bog Isus pastir je s nama!
  
  Rastjerajmo pakao demona - zle sjene,
  Tako da šumarci cvetaju zeleno!
  Pomazi mi preplanula koljena
  Čvrsto me drži dušo!
  
  A on je odgovorio kao devojka u šali,
  Rekao je na zvuk grana koje se šire;
  - Hoćeš li me čekati godinu dana, golubice?
  Iskušenje vrućih ždralova je jako!
  
  Kao odgovor, rekao sam mu tako strogo,
  - Neću biti civil na štandu mašina!
  I volim vojni put,
  Hoću da se borim, da pobedim zle!
  
  Dosao sam do poente - seci grane, pletenice,
  Dali su mi novu mašinu sa diskom!
  Iako trava plače kao biseri rose,
  Zašto nevinost - postala je kao vojnik!
  
  Onda, da mi je domovina draža od svih,
  Otadžbina iznad zvezda gori u duši!
  Nije to iznutra da se baci na krevet,
  I prenoćiti s puškom u kolibi!
  
  Pobjeda će doći, ja čvrsto vjerujem u nju,
  Na kraju krajeva, naša stvar je uvijek u pravu!
  Pa osmehujte se radosnije momci,
  Čeka nas dobra sudbina, verujte!
  S njima je pjevala i cijela porodica, dok su djevojke odmahivale glavama i pljeskale rukama. Ali onda je njihova idila prekinuta, zavijala je sirena i na nebu su se pojavili engleski avioni! Spitfires su pokušali da napadnu karavan zaliha. ME-109 iz pratnje hrabro su pojurili prema njima. Vatrenocrvena Charlotte je čak skočila od sreće:
  - Ovde počinje bitka u vazduhu! Bit će cool!
  Gerda je uzbuđeno potvrdila:
  - Sada naši, oni će popustiti!
  Bilo je osamnaest engleskih Spitfajera i petnaest njemačkih Mesera, nije velika razlika. Zabijeni su mitraljeski rafali i avionski topovi. Charlotte se nasmijala i pokazala prstom:
  - Pogledaj kako ih naši mlati! Ljepota!
  Gerda je filozofski rekla:
  - U borbi neće pobediti najjači, već dovoljno najzlobniji da je isprovocira, ali ne i da sam uđe u nju!
  - Rat je takmičenje gde su svi diskvalifikovani i pre početka! Podržao Charlotte.
  On iz engleskog "Spitfiresa" se već zapalio, i počeo da pada, za njim je počeo da pada i nemački... Bitka je počela da se rasplamsava još većom žestinom. Britanski avioni su imali mitraljeze, dok su Nijemci imali topove, jedni 20 mm u komadu, drugi su imali čak tri topa 20 mm, ali su takve mašine bile samo dvije... Brzinske karakteristike i upravljivost su gotovo na vrhuncu. isto, možda čak i za ME -109 čak je i težina manja i brže se okreće. Ali ni Britanci nisu tako jednostavni, pa su trojica njihovih borca pohrlila u transport, ne obazirući se na vatru zaklona. Devojke unutra su vrisnule:
  - Hajde, momci, ne propustite! Prisilna paljba pli!
  Charlotte vrišti:
  - Krzno! Furr!
  Me-323 je ogroman transport sposoban da ponese do 200 vojnika, ima šest mitraljeza odbrambenog naoružanja. Poređaju se u sistem "jež" i počinju da žvrljaju... Borci pucaju, a meci velikog kalibra probijaju kožu i probijaju premaz. Djevojke ratnice poskakuju, dok cvile kao svinje:
  - Imaju nerazvijene mladunce lavova.
  Jedna od djevojaka je navučena i grči se. Djevojka-doktor priskače do nje i odmah kaže:
  - Eksplodirao je! - I napravi joj oblogu. Ona se smiruje i pokušava suzdržati stenjanje.
  Ali tada Messerschmitt ulazi u stražnji dio engleskog borca, precizno gađa i on se zapali i pada. Djevojke urlaju:
  - Divno! Ovo je naš momak!
  U ovom trenutku, mitraljezac koji pokriva trup (a ovo je čovjek) pada probijen metkom pravo kroz njega. Gerda juri kao munja, drži se za žicu i pada, čizme joj lete. Mlada djevojka koja treperi golim, ružičastim štiklama u par skokova kroz oborena tijela, skače do mitraljeza i pritiska okidač. Olovo je ispljunuto iz cijevi i Spitfire gubi kontrolu, počinje padati u ritam.
  Djevojke vučice ciče od oduševljenja i pjevaju:
  - Pak! Washer! Njemačka protiv Britanije dva - nula!
  Gerda, međutim, nije stigla da obori drugi lovac, uništili su ga nemački piloti. Vazdušne bitke su prolazne, a pošto su izgubili više od polovine lovaca, Britanci su pobegli. Rezultat je bio 11 protiv 3 u korist Nijemaca. Djevojke su uzviknule u odgovoru, tako radosno i rukovale se jedna s drugom. Pohvalili su i Gerdu, koja nije izgubila glavu i prvi oboreni avion, svoju žrtvu, zabeležila kao svoju imovinu! Djevojka je pocrvenjela od velikog uzbuđenja i promrmljala:
  - Da, nisam se setio sebe! Da li je to bilo tako nešto? Potpuno nezamislivo! u transu sam...
  Charlotte je promrmljala s nezadovoljnim smiješkom:
  - Ali ne mogu sebi da oprostim kašnjenje. Pa samo kočnice!
  Komandir čete Madeleine tješila je Charlotte:
  - Još je toliko bitaka pred nama! To je Afrika!
  Charlotte se zakikotala i našalila se:
  - Djeco džabe na svijetu, djeca ne idu u Afriku u šetnju! Afrika ima ajkule, Afrika ima gorile, a Afrika ima velike krokodile! Ali Veliki Rajh; rekao nam je - ne driftaj!
  Sve devojke su se uglas smejale. Kako je bilo super...
  Glavni grad Tunisa, takođe nosi ime, Tunis, u njemu se nalazi glavna baza nacista u Africi. Glavni saveznik Njemačke: Musolini je ušao u Drugi svjetski rat tek 17. juna, pet dana prije predaje Francuske. Želio je da "pobijedi", odnosno udari, već poraženog neprijatelja kako bi stekao znatne teritorijalne dobiti. Pa, ako Njemačka propadne, otvorite sami drugi južni front protiv Trećeg Rajha! Italijanska vojska je djelovala, ne baš uspješno, i uprkos ogromnoj brojčanoj nadmoći, uspjela je napredovati samo nekoliko kilometara po cijenu ogromnih gubitaka. Ali tako Musolini nije posebno uspješno ušao u rat. U budućnosti su se Italijani borili krajnje neuspješno. Bitovi u Grčkoj, uprkos njihovoj brojčanoj nadmoći, u Etiopiji, koja ima skoro pet puta više snaga od Britanaca, i u Libiji, koja je izgubila skoro čitavu teritoriju sa naftnim bušotinama koje su već počele da se razvijaju. Ali Rommel, mladi general koji se pridružio Nacističkoj stranci, čak i prije nego što je Hitler došao na vlast, izveo je najjači kontranapad protiv Britanaca. Štaviše, on je krenuo u ofanzivu i prije prebacivanja glavnih snaga, imajući samo deset tenkova i pedeset kamiona prerušenih u tenk. Brzim bacanjem zarobljen je najbolji britanski general Kolenkor, a gotovo cijela Libija vraćena je pod kontrolu nacista. Međutim, dobro utvrđena tvrđava Tolbuk, tako osrednje predana od strane Italijana, i dalje se drži! Rommel ima samo dvije stotine tenkova, svi T-1 i T-2, odnosno laki, a još dvije stotine talijanskih su generalno mitraljeske tankete teške 2,7 tona. Naravno, s takvim snagama teško je boriti se s Matildom: ima prednji oklop od 78 mm i 70 mm Cromwell. Dok se front privremeno stabilizuje, obe strane jačaju snagu...
  SS čete su sletele na aerodrom i odmah su oduvane u vreli afrički vazduh. Još ljeto, jun i Afrika! Devojke su se, međutim, trudile da se zakopčaju i da ne pokažu da im je vruće. A onda je Madeleine naredila:
  Napravimo marš preko pustinje! A u isto vrijeme ćemo testirati kreme za sunčanje, vi ćete skakati u kupaćim kostimima!
  Djevojke su napravile grimasu od nezadovoljstva: na njima se ponovo eksperimentiše. Iako je, naravno, u kupaćem kostimu po takvoj vrućini mnogo ugodnije od uniforme, pa čak i od pancira, koje se također mogu prisiliti nositi.
  Devojke su se brzo presvukle u kupaće kostime, ofarbane u boju pustinje, počele da se mažu zaštitnom kremom, koja bi, inače, takođe trebalo da im pomogne da brže pocrne. Gerda je pomogla da se Charlotte ocrni, a ona Gerda. Crvenokosa je primetila:
  - To je isti Tunis, na periferiji slamova, samo u centru pedeset kamenih kuća i desetak džamija. Čitao sam bajke i očekivao da ću među Arapima vidjeti veličanstvene palate sa fontanom i baštama!
  Gerda odgovori sa uzdahom:
  - Ajme, kad bi u našem svijetu bilo kao u bajci! Avaj, naš svijet je nemilosrdan, nepravedan, podmukao! Tijelo stenje i pati u agoniji!
  Charlotte je nastavila:
  - Ali čovjek je pametan, slavan napredak! Iako se čini da ga je Gospod zaboravio!
  Ostavljene same u kupaćim kostimima i malo isprane hladnom vodom prije nanošenja kreme, lijepe djevojke su doživjele olakšanje. Ako u samom avionu i dalje nije bilo tako vruće, onda je na aerodromu i gradu samo pakao. Istina, druge tigrice barakude su se već borile u Grčkoj, gde je toplo u aprilu, ali još uvek ne kao u Africi leti.
  Nakon tuširanja, djevojke su bile u kožnim papučama, ali je Madeleine naredila:
  - Uzmi drugu kremu i dobro namaži tabane! Marširati ćete kroz pustinju bosi! Šta trepćete - razumete, pa nastavite.
  Devojke su se mazale gracioznim stopalima bosih, devojačkih nogu, bez mnogo entuzijazma. Na kraju krajeva, pijesak Sahare je gotovo vruća tava. Istina, ovdje je još uvijek blizu obale, a često padaju livade obrasle biljem. Ali trčati golih potplata po kamenju, šljunku, pijesku, koji je grijao afričko sunce? Ovo je generalno divljina!
  Međutim, devojke nisu baš tako simpatične, elitni program treninga uključuje prisilne marševe za devojke iz Ženske nemačke unije, a često i bosonoge, i po neravnom terenu. Da se ratnici ne svađaju! Općenito, za fašističku Njemačku, priroda žudnje za raznim eksperimentima. Hitler je vatreni obožavalac Ničeove teorije o nadčoveku, ili čoveku budućnosti. Mora biti jači, brži, pametniji i okrutniji od modernog čovjeka. Pravi nemački vojnik mora biti: snažan, brz, prekaljen - jer je Arijevac! Ali arijevske žene koje rađaju heroje moraju i same biti heroji, a snagu treba njegovati! Dakle, najuvežbanije devojke su intenzivno obučene, temperirane, obrazovane! Dakle, njihove ljubazne, genetski nadarene ljepotice, moraju proći kroz ekstremno kaljenje u afričkim pustinjama: da dokažu da Arijevac i Arijevac mogu podnijeti sve testove, a ne barijeru koju ne mogu podnijeti - nepobjedivi i hrabri vojnik Trećeg Rajha !
  A sada četa, napuštajući vojni kamp, trči po uskim, kamenim ribarskim štapovima Tunisa.
  Devojčine gole pete bodu crne, oštre kamenčiće puta i surovo se peku. Ali lubrikant malo ublaži opekotine, a kada brzo trčiš, ne peče toliko, iako je sunce prošlo poslije podne i temperatura je na maksimumu. Međutim, prljava arapska djeca postaju sve manja, s malim crnim štiklama, bez ikakve kreme, čak se i ne mršte. Izgleda da imaju žuljeve na tabanima. Gotovo gole djevojke u kupaćim kostimima, i razvijenih mišićavih tijela, izgledaju arapski muškarci; njihova usta razjapljena, a žene se brže pomiču u stranu, još čvršće se uvijajući u crni veo.
  I devojke trče drži mitraljeze na ramenu i svaki po jedan ranac sa zalihama i granatama. A ovo je ukupno dvadesetak kilograma... Čak i ako uzmemo u obzir da su djevojke pokupljene fizički jake, i da treniraju u spartanskim uslovima više od godinu dana, to je ipak težina, pogotovo ako je vrućina preko pedeset stepeni u hladu, a potrebno je savladati maratonsku distancu.
  Gerda trči, pokušavajući da diše što pravilnije, kako bi imala dovoljno snage za duže vrijeme. Iako nije toliko živjela, posljednjih osam godina provela je u specijalnoj školi za djecu genetske elite. Ali to ne znači da su živjeli u ugodnim uslovima. Naprotiv, ustajanje u pet ujutro, zalivanje ledenim tušem, teške vježbe, sat trčanja pa par sati rada. Zatim učenje, prije ručka, ponovo trening, uključujući i borbene sparinge. Vojna obuka, učenje, obuka, do deset sati, posle čega se gasi svetla. Istina, dobro su se hranili, ali nisu davali meso, povrće, voće, ribu, poslastice i slatkiše, samo za Firerov rođendan, Božić i 1. maj. Slobodnog vremena praktično nema, sve je strogo regulisano... Od njih su obučeni ljudi budućnosti, koji su trebali da vladaju Zemljom. Sam Himmler, šef SS-a, držao je takav program pod kontrolom.
  Ovdje su djevojke prekinule svoja sjećanja... Sada granatiraju sovjetske položaje na tenk Leopard-100. I, naravno, bosonoge i samo u bikiniju - tako se bore vještice koje za dvadeset godina nisu nimalo ostarjele, a još su mlade i svježe kao proljetne tratinčice.
  Ova mašina je posebna - sa mlaznim bombarderom i dugocevnim protivoklopnim topom.
  Gerda je opalila i zacvilila:
  - Slava otadžbini!
  Charlotte je bosim nogama pritisnula dugmad džojstika. Razbila je još jedan sovjetski tenk T-54, koji još nisu povučeni iz proizvodnje.
  Zatim je provjerila:
  Hvala ti Rommel!
  Christina, koja se također borila u Leopard 100, pritiskala je dugmad golim prstima i cvrkutala:
  - Slava domovini!
  Magda je, pucajući iz mitraljeza, primijetila:
  - I slava nama barakudama!
  Da, bili su ratnici najslađeg akrobatika.
  Gerda je ponovo pritisnula dugmad džojstika golim prstima, razbila sovjetski pištolj (loša vještica, iako prelijepa!), i vyaknula:
  - Ubiću sve!
  I opet su pred njom, kao da je bilo juče, bljesnula sjećanja;
  Već je pređena udaljenost od pedesetak pa i malo više kilometara, kolosalan teret po takvoj vrućini i sa opterećenjem, za takve djevojčice. Gerda, Charlotte više nisu osjećale njihova tijela, trčale su kao somnambulisti, osjećajući kako im nešto kida mišiće i tup bol u glavama. Ali evo naredbe:
  - Skoči korak! Dosta za prvi put!
  Djevojke usporavaju i hodaju već brzim tempom. Pete počinju da svrbe, čak i više. Gerda je šapnula Šarloti:
  - Iz pakla u čistilište!
  Djevojka se nije složila.
  - Iz čistilišta u raj!
  Kamenito tlo je gotovo i bose, iscrpljene noge devojaka stupaju na meku, smaragdnu travu. Gerda je uzviknula:
  - I kako je blaženo, nakon mučenja bodljikavim kamenjem i zapaljenim pustinjskim pijeskom, hodati kao prirodni ćilim od somota!
  Ovaj put je Charlotte spremno pristala.
  - Naravno, zaista je raj! Posle ovako oštrog marša! Ali mislim da će to biti još teže.
  Kada su devojčice konačno stigle do igrališta, Madlen ih je zaustavila i naredila im da legnu na leđa. Otprilike opipao stopala deset najboljih ratnika i rekao sa očiglednim zadovoljstvom:
  - Divno! I koža se ne ljušti, a na đonu nema plikova. A čak ni štikle nisu bile prašnjave, ostale su ružičaste, kao da ste upravo izašli iz kade! - Visoka Medlin zastade, a prijatelj brzinom munje baci bodež. Oštrica je bljesnula poput sunčanog zečića kojeg je školarac iskočio iz ogledala, a vrh je pribio velikog crnog škorpiona. Glas SS oficira postao je grublji, a prelepe crte lica devojke otežale. - Sutra ćemo trčati od jutra do večeri. Zašto izvrćete lica - jeste li Arijevci ili niste? Ako da, onda moramo izdržati, one koji padnu, pucaćemo na licu mesta! Izračunaj prvo, drugo.
  Onda je bio san, pa buđenje, i opet bežiš.
  Gerda se probudila, naglo skočivši, djevojke su se brzo postrojile. Umivali smo se, oprali zube i opet mazali zaštitnim kremama usiljenim maršom kroz pustinju. Tako su bosi u kupaćim kostimima i jurnuli kroz pješčani pakao.
  Arapska djeca iznenađeno su upirala prstom u njih i zviždala:
  - Deutsche Akbar!
  Gerda je pogledala oko sebe i čeznutljivo pogledala u palme koje su se povlačile, nakon čega je šapnula Šarloti:
  - Opet u paklu!
  Crvenokosa diva je sa osmehom odgovorila:
  - Svi ljudi su grešnici, a podzemlje je prirodno stanje grešnika!
  Gerda je namignula.
  - Čovek ne može da ne greši!
  Charlotte je klimnula svojom vatrenom kosom i počela da objašnjava dok je trčala:
  - Slažem se! Čak se hiljadu puta složi! Općenito, grijeh je relativan i čisto ljudski pojam. Na primjer, ako uzmemo moral antičkog svijeta, onda je u njemu bilo dobro da je koristio i samoj osobi i njegovom plemenu. Na primjer, preljub se smatrao blagoslovom, a ne grijehom!
  Gerda se spremno složila:
  - Dobro! Sam Firer vjeruje da je za ženu najbolje da zatrudni od ratnog heroja nego od svog, daleko od uvijek hrabrog muža. Pogotovo ako i muž ima znakove štetne, nečiste krvi.
  Madeleine je vikala na djevojke:
  - Čuvajte dah cure, ovog puta trčimo do iznemoglosti!
  Gerda je uzvratila osmeh.
  Možete biti umorni, ali ne možete biti iscrpljeni.
  Pola sata su devojke trčale u tišini, a onda je Šarlot prošaputala:
  -Znaš li kakav sam čudan san imao devojku?
  Gerda je bila iznenađena:
  - Da, i ja priznajem! I šta?
  Šarlot je, cereći se, odgovorila:
  - Ništa! Takav san da sam bio ratnik u vojsci velikog varvara Atile. I borili smo se protiv voskova starog Rima. I sve je bilo tako lepo i okrutno u isto vreme...
  Gerda se nasmejala kao odgovor.
  - Znate, i ja sam o tome sanjao! Pomalo iznenađujuća koincidencija. Video sam te u snu!
  Charlotte je namignula.
  - I ja tebe! Dobro si se borio, iako te uskooki i žutoliki ratnik umalo nije ubio!
  Ovoga puta Gerda je bila nemalo iznenađena, bila je iznenađena:
  - Ne može biti! Dakle, ne dešava se da dvoje ljudi vide isti san u isto vreme?
  Charlotte je odgovorila:
  - Ako je grip kolektivno bolestan, onda san može biti isti. Evo kako to ide! Čuo sam da u društvu Thule postoje posebni medijumi koji uzimaju napitak i udišu biljne tinkture, a zatim uranjaju u vizije! I prilično uspijevaju biti proroci!
  Gerda, skačući preko kaldrme, složi se:
  - Svakako! U principu, dar proroštva ne zahtijeva natprirodne moći, jednostavno mogu postojati prilično materijalni, a ipak neriješeni fizički zakoni u prirodi. Ali koja je svrha ovog sna?
  Charlotte je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Ne znam! Možda će Treći Rajh poraziti Britaniju i Sjedinjene Države iza Lava ili... Ovdje možete nagađati dugo!
  Gerda se spremala nešto da kaže, kada joj je iznenada uho začulo još uvek čujnu buku motora. Uprkos udaljenosti, bilo je očigledno da su motori aviona bučni i da se značajno približavaju... Madlen je zapovedala:
  - Koja je faza vežbe broj dva: prerušavanje.
  Djevojke su zastale, izvadile maskirne ogrtače, ofarbane u boju pustinje, iz ruksaka. Tada su počeli ubrzano da se ukopavaju, dok se odozgo nije primijetilo, što je bilo neprirodno. Ovdje se Gerda zahvalila sudbini što su imali i oružje i saperske lopate. U suprotnom, djevojke u pustinji mogle bi biti lak plijen britanskih jurišnih aviona ili ronilačkih bombardera. Šarlot je, stružući pesak bosim nogama, rekla:
  - Izgleda da ćemo barut morati da njušimo, čak i u Tunisu... Putevi Gospodnji su nedokučivi!
  Gerda je lukavim pogledom prigovorila:
  - Nedostatak tačnih znanja je uvijek loš, sa jednim izuzetkom, kada su u pitanju planovi Svevišnjeg!
  
  KAKO SU SJEDINJENE DRŽAVE AMERIKE UČINJELE DRUGAČIJE I ŠTA JE OD NJE
  Sjedinjene Države nisu uvele naftni embargo protiv Zemlje izlazećeg sunca. To je dovelo do činjenice da su Japanci, nakon izvjesnog oklijevanja, ipak napali SSSR. Oni su zaista željeli da se osvete za Khalkhin Gol i nisu željeli da steknu reputaciju smetlara. Ali stvarno napali SSSR nakon pada Moskve, onda će svi reći da su ponosni samuraji riječi lešinari napali leš SSSR-a.
  Nakon što je završio sve pripreme i povukao snage, Japan je udario 1. septembra 1941. godine. Njene trupe na kopnu bile su veoma brojne i disciplinovane. Avijacija i mornarica su takođe jake. Kopnene jedinice su se pokazale nešto slabije u pogledu opremljenosti teškom opremom. Ali SSSR u tom pogledu više uopće nije jak. Osim toga, japanski tenkovi su lagani i sa dobrom upravljivošću. I jurili su kao životinje. I počeli su da seciraju sovjetske pozicije.
  Japanci su napali sa velikim entuzijazmom i prilično uspješno. I uspjeli su da probiju odbranu. A udarac Vladivostoku se pokazao iznenadnim i prilično efektnim. I masa sovjetskih vojnika i mornara je umrla. I samuraji su napredovali.
  U bitkama, njihove trupe su vrlo junačke i penju se naprijed. I trpe gubitke, ali nastavljaju ofanzivu. I jurišaju.
  Staljin nije mogao da prebaci ni jednu diviziju sa Dalekog istoka. Štaviše, samuraji su u pokretu zauzeli veći dio Mongolije, a Crvena armija je bacila snage iz na brzinu formiranih rezervi. A u blizini Moskve dogodila se katastrofa. Sovjetske trupe su razbijene u paramparčad. Rezultat je otišao u nekoliko divizija, a nacisti nisu imali sibirske jedinice protiv sebe. I to je bilo dovoljno za pobedu.
  Kao rezultat toga, Moskva je bila opkoljena. I Staljin je jedva uspeo da pobegne odatle.
  Ipak, glavni grad je odolijevao opkoljavanju do kraja decembra. Nemci su uspeli da zauzmu Rjazan i steknu uporište u gradovima. Uspjehu je doprinijela i činjenica da je u Crvenoj armiji bilo mnogo dezertera i prebjega. Japanci su zauzeli gotovo cijelo Primorje i odsjekli Vladivostok. Inače, Staljin je pokušao da zadrži Mongoliju po svaku cenu i ozbiljno je oslabio sovjetske jedinice. Kao rezultat toga, nacisti su napredovali ne samo u blizini Moskve, već i na jugu, probijajući se na Kavkaz.
  A onda je Turska ušla u rat. Druga i sasvim očekivana nevolja. O osveti su sanjali i Turci, koji su se trinaest puta borili sa Rusijom. I Šveđani su također ušli u rat. Prisjetili su se i svojih historijskih zamjerki. A žeđ za slavom i teritorijalnim akvizicijama pokazala se jačom od šarma Kolontaija.
  Švedske divizije krenule su u ofanzivu u pravcu Murmanska i odsjekle grad od kopna, što je situaciju učinilo izuzetno teškom. A Lenjingrad je bio u potpunoj blokadi. Crvena armija nije imala snage da povrati Tihvin i Volhov. Tako je ispala totalna blokada i uništenje vlasti glađu.
  Nakon pada Moskve, Crvena armija je pokušala da izvede kontraofanzivu, ali je bila slaba. Borbeni udar sovjetskih jedinica je pao, a one su se bukvalno raspršile. Staljin je vikao i mnogo se plašio, ali nije mogao ponuditi ništa vrijedno. Iz navike, diktator je započeo masovna pogubljenja i represije. A ovo je samo pogoršalo situaciju.
  U proleće, Nemci su nastavili ofanzivu sa pogledom na Kavkaz. Otpor sovjetskih trupa je oslabio, a nacisti su gotovo odmah zauzeli Staljingrad. Kao Grozni i Ordžonikidze. Tada su se ujedinili sa Turcima i započeli zajednički pohod na Baku.
  Ovdje je, naravno, tako lako ne odoljeti Fritzu. I Baku je pao u junu 1942. Staljin je imao moždani udar i došlo je do raskola u rukovodstvu. Dio je slijedio Molotova, dio Berija, dio Žukova. Nemci su već napredovali gotovo bez otpora. Zauzeli su oblast Volge i Kazanj, rijeku Uralsk i zauzeli Orenburg. I već su krenuli u Sverdlovsk, gde ih je zatekla zima.
  Istovremeno, nacisti su zauzeli i Srednju Aziju, ujedinivši se sa Japancima. Sjedinjene Države još nisu ušle u rat, ali je jasno da to neće potrajati još dugo. U decembru 1942. Japanci su napali američku bazu u luci Peru i započeli veliki rat na Pacifiku. Sibir je već bio pod njihovom kontrolom. Hitler je takođe zauzeo skoro celu Rusiju i konačno se okrenuo Zapadu. Prije svega, odlučio je da zauzme Afriku, a Britaniju slomi avionima.
  Sastanak sa Frankom protekao je u visokim tonovima. Firer je, misleći na svoje pobjede protiv SSSR-a, zahtijevao velike ustupke. A posebno pustiti trupe Trećeg Rajha na Gibraltar bez ikakvih uslova.
  Franko se složio sa ovim. I nacisti su krenuli dalje, zauzeli grad-tvrđavu i počeli da prebacuju trupe na najkraću udaljenost do Maroka.
  I počeli su da zauzimaju crni kontinent. I to su uradili bez ikakvih problema. Britanske trupe su bile slabije u pogledu naoružanja, opreme i discipline.
  Godine 1943. Nemci su se pojavili u seriji lovaca ME-309 sa veoma moćnim oružjem. Tri avionska topa 30mm i četiri mitraljeza 14mm. To je snaga - u sedam vatrenih tačaka. A britanske i američke mašine temeljito mlaću Fritz. Istina, borac je tek počeo da ulazi u službu. I nemački asovi. I njihov najstrašniji pilot Marseille. Ovaj čovek je legenda i u stvarnoj istoriji postavio je rekord od šezdeset i jedne letelice oborene u borbama mesečno. Ali ovdje je ostao živ i do januara 1943. premašio broj od tri stotine oborenih aviona.
  Za to mu je po prvi put u Trećem Rajhu uvedena lična nagrada: Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima.
  Marseille je postao prava letačka legenda i terminator. Tokom proljeća 1943. godine, njemačke trupe zauzele su cijeli sjever Afrike i stigle do Nigerije. A u Egiptu su porazili Britance, zauzevši cijeli Bliski istok, zajedno sa trupama koje su izašle sa Kavkaza. I napali su Britance u Sudanu, osvojivši Etiopiju do maja.
  Tokom proleća, Marsej je povećao broj aviona oborenih njegovim podvizima na pet stotina. I dobio je visoko priznanje: viteški krst gvozdenog krsta sa platinastim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Tako je šesti stepen nagrade ustanovljen po redu izuzetka. Nakon toga odlučeno je da se viteški krstovi gvozdenog krsta sa dijamantima mogu ponovo dodeliti. Za dvjesto pedeset sa srebrnim listovima, za četiri stotine sa zlatnim, za petsto sa platinom.
  U ljeto četrdeset treće, nacisti su završili zauzimanje posljednjih regija SSSR-a u Sibiru, dokrajčivši Rusiju zajedno sa Japancima. A u Africi su stigli do Južne Afrike, au septembru su zauzeli Gibraltar.
  Iznenadno iskrcavanje u Britaniju u novembru 1943. bio je pun pogodak. Britanci su bili iznenađeni. I za deset dana Britanija je pala.
  Tako je završena prva faza Drugog svjetskog rata, ali su Sjedinjene Države i dalje ostale. I nije ga tako lako dobiti.
  Hitler je odlučio da izgradi moćnu površinsku flotu ubrzanim tempom. I Nijemci pod vodom bili su moćni. I bitke su se odvijale u vazduhu.
  Marseille je do februara 1944. premašio hiljadu oborenih aviona i odlikovan je drugim viteškim krstom Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima. I tako se Marcel istakao ovdje, i to je super.
  1944. godina protekla je u žestokim borbama i na kopnu i na moru. Nijemci su zauzeli Island - nakon što su izveli operaciju Ikar, a zatim uspješno završili zauzimanje Grenlanda.
  Do kraja godine, Marseille je oborio 2.000 aviona i već je dobio četiri viteška krsta Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Počeli su prikupljati trupe u Latinskoj Americi. Argentina je bila pro-njemačka, dok je Brazil odlučio stati na stranu jačeg Trećeg Rajha.
  I otišla je da prebaci trupe i druge velike snage u Ameriku. U maju 1945. godine počelo je iskrcavanje u Kanadi i napad na Venecuelu. Borbe su bile žestoke, a vaga se ljuljala s jedne na drugu stranu.
  Marseille je premašio tri hiljade oborenih aviona. I već je imao šest nagrada.
  Tokom ljeta, nacisti su uspjeli zauzeti i Meksiko i Kanadu, a u jesen su već prešli na teritoriju Sjedinjenih Država. Amerika je bila očajnički u defanzivi. Ali njene šanse za pobjedu topile su se poput grude snijega. I nacisti su do januara 1946. uspjeli da se probiju do New Yorka i Washingtona. Marseille je premašio pet hiljada oborenih aviona i nagrađen je posebnom nagradom: Velikim krstom Viteškog krsta Gvozdenog krsta. Za ovako tvrdog asa ustanovljena je posebna nagrada.
  U februaru 1946. pali su i Njujork i Vašington, a SAD su kapitulirali u martu.
  Tako je završen Drugi svjetski rat. Svijet su podijelili Treći Rajh i Japan. Nacisti su takođe zauzeli male države, grabljajući ih pod sobom. Ali Hitleru to nije bilo dovoljno. Ne želeći da trpi geopolitičkog rivala u licu Japana, fašista broj jedan je 20. aprila 1955. napao Zemlju izlazećeg sunca sa svim njenim kolonijama. Tako je počeo novi veliki rat. Samuraji su i dalje jaki. Ali njemačka vojska s piramidalnim tenkovima i letećim tanjirima je mnogo tehnološkija.
  Međutim, Japanci se fanatično bore. I neće pokleknuti. Ali fašisti napreduju. Imaju bolje tenkove.
  Na primjer, automobil za dva člana posade težak pedeset tona i motor od 2.500 hiljada konjskih snaga. Zamislite takvu brzinu i kvalitetu vožnje. A oblik je u obliku piramide. Nije tako lako probiti se kroz tako kolosalno čudovište.
  A Charlotte i Gerda se voze na ovom tenku. Oni mlati japanske tenkove i pobeđuju samuraje.
  Ruskinje Nataša i Zoja takođe se bore sa njima. Bore se svom svojom divljom žestinom. I pucaju iz topa visokog pritiska, razbijajući automobile samuraja.
  Natasha peva:
  - I koga ćemo naći u borbi, a koga ćemo naći u borbi! Nemojmo se šaliti s tim! Hajde da ga rastrgnemo!
  I opet će uzeti i pucati, probijajući naciste. I razbio metal u komade.
  A Alvina i Albina se bore na nebu. Ove devojke su takođe cool i mnogi avioni su oboreni tokom rata sa Amerikom. I vjerovatno već kosmičke ljepotice. I obaraju japanske pilote golim prstima.
  Nemci su jači na nebu i bolje naoružani. I samuraj pobjeđuje. I umiru, padaju u kotlove. I potpuno su razbijeni od strane okrutnih ratnika Trećeg Rajha.
  Borbe su ovdje žestoke i krvave. I nema milosti ni za koga. A nacisti su temeljno slomili Japance. I bukvalno su raskomadani.
  I samuraji se povlače i umiru. Tokom prvih šest mjeseci borbi, Japan je izgubio više od trećine svoje teritorije, uglavnom kolonije. Marseille je do novembra 1955. doveo njihove račune do deset hiljada oborenih automobila. Za to je dobio nagradu: zvijezdu Velikog križa Viteškog križa Gvozdenog krsta. Da, to je prilično velika i duga nagrada. Godinu dana nakon početka rata, teritorija samuraja je posječena za više od dvije trećine. A ishod rata je već bio unaprijed predviđen.
  Ali samuraji nisu hteli odustati. Borili su se za svaki grm, za svaku udubinu. I oni su vrlo polako podlegli pritisku nacističkih jedinica.
  Ali do novembra 1956. godine, borbe su se razvile za samu metropolu. Japanci su se borili sa velikim očajem. I izdržali su do marta 1957. godine, kada je, nakon zauzimanja Tokija, kapitulirala zemlja izlazećeg sunca. A borbe su bile tako žestoke.
  Marseille je dostigao dvadeset hiljada oborenih aviona. Za to mu je dodijeljena još jedna nagrada: Velika zvijezda Velikog križa Viteškog križa Gvozdenog krsta, te listovi srebrnog hrasta, mačevi i dijamanti.
  Tako je konačno završen veliki, i najkrvaviji rat u istoriji čovečanstva.
  A 1959. godine, 20. aprila, održan je referendum o uspostavljanju svjetskog carstva i monarhije u njemu. I Hitler je postao car planete Zemlje. Što je odlično!
  I stvorena je tako moćna sila, koja je počela da istražuje prostranstva svemira. Štaviše, Nemci su poleteli na Mesec 20. aprila 1949. godine. A na Mars 20. aprila 1959. i dva mjeseca kasnije, uspješno je završen fenomenalan let.
  Hitler je takođe ostavio potomstvo dobijeno veštačkom oplodnjom. I to je također bilo super.
  Činilo se da će njegova vladavina biti duga i trajna... Ali 8. novembra 1959. Firer se srušio u avionu. I vreme je za regentstvo. Herman Gering je u to vreme već umro - prekomerna težina i upotreba morfijuma nisu doprineli dugovečnosti. I Himmler je postao novi regent. A prestolonaslednik je bio još premlad. Iako do punoletstva nije ostalo mnogo. To je bilo po Hitlerovom zakonu od šesnaeste godine. A dječak je rođen u julu 1944. I ima više od stotinu braće od Hitlera.
  Himmler još nije bio prestar, htio je izvesti državni udar, ali ga vojska nije podržala. I on je upucan. A prestolonaslednik je vladao: Vuk Prvi.
  Pod njim je počela politika širenja svemira u Sunčevom sistemu. Vrlo brzo su astronauti Trećeg Rajha osvojili i sletjeli na sve planete. Poslednji je bio Pluton 1973. godine. A nakon toga počele su pripreme za širenje svemira izvan Sunčevog sistema. Ali to je druga priča.
  U Trećem Rajhu na planeti Zemlji ekonomija se razvijala po planu i postojao je svjetski poredak. Postepeno su, oštrim metodama, riješeni svi problemi planete Zemlje. Glad, bolesti, epidemije i drugi problemi ove civilizacije su okončani. I bilo je sjajno.
  Kriminal je skoro potpuno nestao. Ekonomija je omogućila rješavanje svih materijalnih problema stanovništva. Crnci i žuti su bili ozbiljno ograničeni u natalitetu. Bijelo arijevsko stanovništvo se aktivnije razmnožavalo. Rusi i drugi Sloveni dobili su status arijevskog naroda. Sve je išlo dovoljno dobro.
  I nije bilo prethodnih ratova i košmara, epidemija i ostalog. Svijet je ustao i porastao.
  A 2020. godine prva zemaljska letjelica stigla je do zvijezde Alpha Centauri.
  A 2024. godine, prvi put su ljudi sletjeli na planetu blizu zvijezde Sirius.
  Tako su planeta Zemlja i Treći Rajh prešli na sledeći nivo razvoja.
  I čovečanstvo bi moglo da gleda u budućnost sa velikim optimizmom !
  
  STRAST OKO BITKE NA MIDWAYU.
  Japan u paralelnom univerzumu pobedio je u bitci na Midueju. I zauzeo Gvajanska ostrva, sa američkom bazom - lukom Peru. Na Pacifiku, samuraji su bili jaki. Istina, nisu napali SSSR, ali su napali Indiju. I Churchill je bio prisiljen prebaciti dio trupa iz Egipta, privremeno odgodivši operaciju Baklja. Amerikanci su takođe odbili da učestvuju u iskrcavanju u Maroku. Generalno, Sjedinjene Države su isključile sva bombardovanja Trećeg Rajha.
  Nacisti su bili blizu Staljingrada, a Crvena armija je krenula u veliku ofanzivu.
  No, Mainstein je pokrenuo porazni kontranapad na bok sovjetskih trupa.
  Ovog puta fašisti nisu prebacili dodatne trupe u Afriku, a Mainsteinova ofanziva je pobijedila u snazi. U njemu je učestvovalo još nekoliko divizija, uključujući trideset potpuno novih tenkova Tiger, koji su u stvarnoj istoriji beskorisno nestali u pustinji Sahare.
  A avijacija je generalno bila za red veličine veća. Dakle, Sjedinjene Države nisu bombardovale Treći Rajh, a Britanija je takođe prenosila energiju u Japan.
  Kao rezultat toga, Mainstein je uspio ponovo zauzeti ne samo Harkov i Belgorod, već i Kursk, odsjekavši poznati luk odjednom. Tada je istina o blatu zaustavila Nemce. Ali postigli su veliki uspjeh, i nanijeli mnogo značajniju štetu Crvenoj armiji.
  Zatim je na istoku nastupilo dugo zatišje. Nemci su na front prebacili nove tenkove: "Tigar", "Panter" i "Lav", koji u stvarnoj istoriji nije pušten u proizvodnju. Britanija, koja je bila jako iznervirana Hitlerovom podmorničkom flotom, potajno se dogovorila sa Fritzovima da zakoče rat. I Britanci i Amerikanci konačno su ograničili neprijateljstva protiv Trećeg Rajha.
  Hitler je zauzvrat zamrznuo FAA program i proizvodnju podmornica. A resursi koji su postali besplatni korišteni su za avijaciju i tenkove. Plus, bombardovanje je prestalo. Nijemci su dobili priliku da proizvode oružje u velikim gradovima, ne troše resurse na koncentraciju. Dobili su lovac ME-309, brži do 740 kilometara na sat, i moćno naoružan sa sedam vatrenih tačaka: tri avionska topa kalibra 30 mm i četiri mitraljeza od četrnaest milimetara.
  Moćan borac - ne govori ništa. A njemu je najnoviji bombarder Yu-288, koji nosi četiri tone bombi u normalnoj verziji, šest tona bombi u preopterećenju, i brzinom do 650 kilometara na sat. Odnosno, njegovi sovjetski Jakovi i Lagg-5 nisu mogli ni da sustignu. Međutim, za proizvodnju najnovijih aviona i tenkova potrebno je vrijeme.
  Pojavile su se i samohodne topove Ferdinand. Ali ne masivna serija.
  Još zanimljiviji tenk "Lav". Ispostavilo se da je bio vrlo težak od devedeset tona, i top kalibra 105 mm 70 EL. Pištolj je, naravno, moćan i probio je sve tenkove SSSR-a na velikoj udaljenosti. Ali manje brze paljbe - pet metaka u minuti, a sam tenk se pokazao sporom brzinom od samo 27 kilometara na sat.
  Prednja zaštita nije loša - trup je 150 mm pod uglom, a kupola nije probušena ni na 240 mm. Ali strane su samo 82 mm, kao kod uobičajenog "Tigra", osim sa nagibima, kao kod "Pantera". Na putu su bili "Tigar" -2 i "Panther" -2 naprednije i moćnije mašine. Nemci su formirali kolosalne snage. Ali trebalo je vremena.
  Nacisti još nisu znali gdje je bolje napasti. Bilo je fluktuacija. Ali Hitler se želio osvetiti za Staljingrad. A napad na Kavkaz je bila njegova ideja.
  Ali planirano je da se glavni udar nanese na Voronjež i duž Dona. I Staljin je to shvatio. SSSR je okupio ogromne snage, a Wehrmacht je imao značajnu moć. Prije jula Nijemci nisu imali vremena da savladaju najnovije tenkove, a avioni novog Marsa su tek nedavno počeli da ulaze u seriju, osim Focke-Wulfa, koji je i po naoružanju i brzini vrlo moćna mašina .
  
  SSSR je okupio snage, iskopao nove rovove, postavio mine. Sovjetska vojska se ukopala. Ali Fritzovi su takođe jaki. Međutim, nije se svima svidjela ideja o napadu na Voronjež. Štaviše, Crvena armija to čeka. Postojala je ideja za napad sa Tamanskog poluostrva. I Hitler je odlučio da udari i odatle. Kako se rat u Egiptu potpuno zamrznuo, Rommel je pozvan na istočni front. Nemci su, razotkrivši svoje položaje u Evropi, prebacili skoro sve borbeno spremne jedinice na istok.
  U vazduhu su uspeli da preuzmu dominaciju zbog broja mašina i novog ME-309.
  Dana 10. jula konačno je počela ofanziva u pravcu Vorožena, a sa juga ...
  Borbe su postale žestoke. Nijemci su bili jači nego u stvarnoj istoriji, a SSSR je bio nešto slabiji, uključujući i zbog prestanka lend-lease pomoći. Tako su nacisti uspjeli probiti sovjetsku liniju odbrane. Iako po visokoj cijeni.
  U bitkama su "Lav" i "Ferdinand" išli naprijed kao ovan. Sovjetski IL-2 pokazao se kao jak jurišni avion, ali je veliki broj njemačkih lovaca smanjio učinak njegove upotrebe. Focke-Wulf je samo djelimično opravdao očekivanja. Ali naoružan prilično moćno. Yu-288 još nije bio masivan. Ali Yu-188 se pokazao veoma dobrim, kao napredniji bombarder.
  "Lav" se dosta često kvario i zaglavio, iako je bio veoma dobro zaštićen u čelo, a zadovoljavajuće sa strane. Ali "Tigar" se pokazao kao efikasnija mašina. Rusi su ga se plašili. Zbog slabosti bočnog oklopa, Panter je pretrpio velike gubitke od lakih topova i protivtenkovskih pušaka Crvene armije.
  "Ferdinand" takođe nije baš dobar... Manje-više lovac ME-309 sa snažnim naoružanjem i više manevrisanja i velike brzine opravdao je očekivanja, ali se pokazalo da nije dovoljno takav.
  Nemci su uspeli da se probiju do Dona, ali su pretrpeli ozbiljnu štetu i stali. Na jugu im je bilo lakše, pogotovo što su tamo uspjeli postići taktičko iznenađenje probijanjem fronta.
  Nijemci nisu uspjeli postići uspjeh u pravcu Voronježa. I oni su zaustavljeni. Na jugu, međutim, Fritz su također bili prisiljeni da se zaustave uvođenjem prijetnji bočnim napadima.
  Borbe su se otegle do jeseni. A u jesen je Crvena armija dobila prednosti.
  Zbog voznih performansi njihovih tenkova. I nacisti su bili prisiljeni da se povuku iz klinova. Borbe su bile žestoke. Niko nije mogao da pobedi. Ali zimi je Crvena armija nacista malo pritisnula naciste, gurajući ih na liniju Kursk-Belgorod. U borbama su učestvovali novi njemački tenkovi: "Panther" -2 i "Tiger" -2. Oba vozila imala su topove kalibra 88 mm 71. Ali Panther-2 je manji po veličini kupole i uži, teži osamnaest tona manje, ali tek nešto tanji u oklopu. I Nemci su ugradili snažnije motore, a automobili su manje-više radili.
  SSSR je odgovorio tenkovima T-34-85 i IS-2. Naoružanje Nijemaca je ipak ostalo bolje. I prednji oklop je jači. I kvalitet vožnje je dobar. Motor Panther-2 od 900 konjskih snaga bio je sasvim zadovoljavajući. A na "Tigar" -2 su stavili hiljadu konjskih snaga, što je i tenk učinilo prilično prohodnim. Ovde su "Lav" i "Maus" odbačeni od strane vojske.
  U stvari, ima puno težine, ali malo smisla. Ali u proleće Nemci su poplavili kao mastodonti.
  Konačno je uspio proširiti proizvodnju T-43-85, ali ova mašina je i dalje bila inferiorna u odnosu na Nijemce. Fritz je počeo da prima tenkove serije "E". Prije svega, "E" -100, koji je zamijenio "Maus". Postavljanjem mjenjača i motora zajedno, Nijemci su smanjili visinu rezervoara uštedom na radilici, a zbili su i raspored. Tenk je postao niži, manji i lakši na 130 tona umjesto 188. To je omogućilo povećanje brzine na autoputu do 40 kilometara na sat, kao i na putu. A zaštita automobila je postala još bolja, zbog većeg racionalnog nagiba oklopnih ploča.
  Ovaj tenk je, naravno, mnogo praktičniji od miša. I dobro se pokazao u bitkama. Masovniji je obećao da će biti E-50. Također zbijeno shemom rasporeda. Po težini sličan Panther-2, ali sa debljim i racionalno nagnutim oklopom i niskom siluetom. Ali dok je ovaj auto kasnio. Pošto Hitleru nije bilo dovoljno da je u E-50 planiran oklop debljine "Tigar"-2, Firer je tražio pouzdaniju i moćniju zaštitu. Na primjer, E-100 ima nagnute strane zajedno sa štitovima debljine 210 mm i zaista ga ne možete slomiti.
  "Panther"-2 je nadograđen za top od 88 mm sa dužinom cijevi 100 EL. I do sada je funkcionisalo odlično.
  Zimi su Nemci uspeli da se izdrže u centru i odbiju napade. A u proleće, Fricovi su nastavili svoju ofanzivu na Kavkazu. Pojavio se tenk "Lev" -2, lakši od svog prethodnika sa lokacijom mjenjača i motora u jednom bloku ispred i poprijeko. Naravno, mnogo mobilniji, ali sa istim oklopom i oružjem. I "Tigar" -3. Ovaj tenk je bio nešto zbijen rasporedom i bolje zaštićen, posebno bokovi od 120 mm u odnosu na nekadašnji 82, ispod kosina. Uski toranj, i jači u oklopu. Naoružanje je, međutim, također promijenjeno na 88 mm u 100EL. Novi top je napravio dvanaest metaka u minuti umjesto osam, bio je precizniji i oklopniji od starog. Pojavio se i prvi E-75, ali i ovaj automobil nije odgovarao vojsci i trebalo ga je doraditi. Pretežak - više od devedeset tona, i nije dobro zaštićen sa strane.
  Ali u svakom slučaju, Fricovi su jači, a glavni udarac zadat je duž Volge u pravcu Kaspijskog mora. I uspjeli su probiti odbranu Crvene armije i kopnom odsjeći Kavkaz.
  Staljin je, našao se u očajnoj situaciji, zaprijetio da će se povući iz rata i zaključiti separatni mir s Njemačkom pod bilo kojim uslovima. U Sjedinjenim Državama je već bio na vlasti još jedan predsjednik - republikanac!
  I rekao je da ga ne možete voditi na ucjenu. Staljin je kao odgovor ponudio Hitleru pregovore, pod bilo kojim uslovima. Firer je ovo ignorisao.
  Njemačka ofanziva je bila uspješna; Turska je otvorila drugi front u Zakavkazju.
  Sve se bukvalno raspalo. A sada nacističke horde već jurišaju na Baku. A izgleda da nema šanse.
  Ali evo četiri djevojke-vještice koje se bore za sovjetski grad.
  Nataša ispaljuje rafal na Frica i baca granatu svojim bosim, gracioznim stopalom. Što razbija nacistički tenk.
  Komsomolska vještica viče:
  - Slava Rusiji!
  Tada i Zoya puca, kosi naciste. I golim nožnim prstima baca dar uništenja. Granata pogađa gusjenicu Panther-2. Auto se okreće, sudara se sa "Tigrom" -2. I oba rezervoara eksplodiraju i raspadaju se.
  Zoya vrišti iz sveg glasa:
  - Slava Staljinu!
  Augustin se također okreće. Ubija vojnika Wehrmachta. I bosom nogom baca granatu na neprijatelja i škripi:
  - Za slavu komunizma!
  A Svetlana, ovo je devojka sa plavom kosom, kao da baci limun golom petom, da kida naciste.
  Dobro će se okrenuti i viknuti:
  - Slava velikoj otadžbini SSSR!
  I sve četiri devojke vrište iz sveg glasa:
  - Slava domovini besmrtnika!
  I golim nogama opet bacaju poklone uništenja. Sa takvim borcima raste samopouzdanje da će SSSR ipak pobijediti. Uostalom, on ima tako hrabre i vješte ratnike!
  Fašisti su zauzeli Kavkaz, i utvrdili se... Ali vrijeme ističe: dolazi 1946. godina. A Moskva i dalje nije zauzeta.
  A Amerika se bori sa Japanom i ne odustaje. Pa, onda je Staljin opet ponudio primirje Hitleru pod bilo kojim uslovima.
  Firer, koji je također dobio informaciju od obavještajnih službi da su Sjedinjene Države već na ivici stvaranja atomske bombe, pristao je na primirje na tri godine. Ali kao uslov, SSSR mora odati počast Trećem Rajhu u zlatu i sirovinama, kao i u hrani. Plus, vratiti sve ratne zarobljenike, i prenijeti dio opreme vojnih fabrika.
  Staljin je pristao na sve.
  Nakon toga, nacisti su pokrenuli veliku ofanzivu u Africi. Bio je uspješan, jer su Britanci bili inferiorni u broju vojnika, te u disciplini i kvaliteti oružja. A Nijemci su bili više sputani zbog rastezanja komunikacija, terena i nedostatka puteva nego otpora savezničkih trupa. A crni kontinent do ljeta su potpuno zauzeli nacisti.
  Zimi su Nijemci zajedno s Japancima potisnuli nekoliko Amerikanaca u Tihi ocean i podmornicama nanijeli kolosalnu štetu Jenkijima.
  U martu 1946. Nemci su pojačali svoje bombardovanje Britanije, koristeći naglo povećan broj mlaznjaka. Kako se pokazalo, bombarder je ipak bolji od balističkog projektila, jer je potonji preskup i nedovoljno precizan.
  Sve više se pokazivala i nacistička podmornička flota. Očajnički želeći da poraze Nemce avionima, Saveznici su takođe počeli da ispituju pregovarački proces. I istovremeno su pokušavali da ubede Staljina da ponovo otvori front.
  Ali vođa svih vremena i naroda je čekao. Nije želio ponovo da vadi kestene iz vatre. Štaviše, stvaranje vlastitog mlaznog aviona je odgođeno, a razvoj novog tenka T-54 obećavao je previše vremena. Da, nacisti su uspjeli stvoriti marionetske vlade od lokalnih izdajnika na okupiranim teritorijama.
  Tako je sovjetska vojska morala da se bori protiv miliona svojih bivših građana. I to nije sjajno.
  Da, i Japan je, u tom slučaju, nagovijestio da će, ako Staljin prekrši primirje, ona otvoriti front na Dalekom istoku.
  Tako su Nemci mogli da se pripreme za amfibijsko iskrcavanje u Britaniji bez smetnji. Istina, bilo je određenih poteškoća: u metropoli se nalazilo mnogo ne samo engleskih, već i američkih kopnenih trupa. Do sada su se Sjedinjene Države borile uglavnom na moru i mogle su sebi priuštiti pojačanje trupa u samoj Engleskoj.
  To je izazvalo poteškoće. Osim toga, saveznici, lošiji u kvalitetu avijacije, imali su previše aviona - kompenzirajući tehnološku prednost u brojkama.
  Stoga je Dmitrij Sokolovski, osim udara na kopnene ciljeve, lovio i neprijateljske avione. A u snu je već bio u telu prelepe devojke!
  Ovdje se djevojka vunderkind jurišna letjelica predstavila za komande aviona. Ovdje je mlaznjak ME-262, najnovija modifikacija sa zamašenim krilima. I velikom brzinom napada i vazdušne i kopnene ciljeve.
  Bosonoga ljepotica Dmitrij Sokolovski u svom djevojačkom tijelu, spretno se nosi sa borcem. Otvara vatru da ubije bosim nogama. I engleski avioni svijetle, udareni Amerikanci padaju.
  A sa desne strane prelepe Dimke, devojke Arabele. Koji je takođe odličan as pilot. I on vodi, lansirajući avijacione granate poput lepeze, poput krilate Valkire.
  Dmitrij Sokolovski joj pokazuje pesnicom, šamara je po goloj, isklesanoj devojačkoj nozi i viče:
  - Samo tako nastavi!
  Djevojka oduševljeno odgovara, pokazujući šaku u odgovoru:
  - Postoji tako zadržati!
  Ovdje četveromotorni bombarder polijeće prema Dmitriju Sokolovskom. Pilot Terminator ga nokautira vazdušnim topovima od 30 mm, uzvikujući.
  - Bolje je napuniti jednog mamuta nego stotinu pacova, bolje ubiti jednog heroja nego hiljadu kukavica!
  Arabela odgovara pucanjem iz kružne kule u tehnici "bure" i uzvikuje:
  - Dva živa prijatelja je dobro, četiri mrtva neprijatelja, još bolje!
  I od njenih hitova eksplodiraju, kao u nizu poređani - avioni!
  Dmitrij Sokolovski pokazuje svoje snežno bele zube u devojačkom osmehu. I opet puca...
  Želi da peva, nešto militantno.
  Ja sam Superman Kreator Univerzuma,
  Odlučio sam da ću vladati godinama!
  I mnogo toga pod petom mojih stvorenja,
  U stvarnosti, svi znaju san!
  
  Lijepo kreirajte i bogato tkajte
  Mogu li blistave tepihe...
  Ko je buntovnik teška odmazda -
  Sotonina djeca će otići u pakao!
  
  I deca me vole svim srcem,
  Donesite sve što želi do pupka!
  Samo jednu nagradu dodjeljuju sudije,
  Ko ima pravu pamet!
  
  Volim da pravim hale u svemiru,
  Mase u svemiru objekt....
  Ali kako je hirovit, Bog zna,
  Za njih je sitnica prekinuti nit vašeg života!
  
  Biće poklon i dodatak njemu,
  Da glupa osoba ne puzi...
  To je sitnica za stvaranje i nisam zainteresovan
  Neka i generalni sekretar postane paradajz!
  
  pletem mrežu sazvežđa,
  U stanju oboriti kvazar sa malog prsta...
  Ne treba mi sveća, desetina -
  I sam ću velikodušno nagraditi tu osobu!
  
  Besmrtnost će biti, iu lepoj haljini,
  Nevesta će ti doći u večnost...
  Bićeš kao kralj velikog plemstva,
  I bez prekida, rajski račun u žbunju!
  
  Haremi i seralji su sitnice,
  Realnost samo pita Boga...
  Ali ljudi moraju sami da naprave svoju sreću,
  I ne vičite, samo: Gospode spasi!
  Uz svaku riječ, neko je pao dignut u zrak ili oboren. A lijepa Arabela, trzajući golim nogama, jurila je s njim i igrala se golim prstima, pritiskajući okidače vazdušnih pušaka. I takođe dobijanje...
  Pa su pucali u borbene komplete i leteli nazad.
  Arabella pita Dmitrija, bosonogu ljepoticu s veličanstvenim grudima i raskošnim bokovima:
  - Ti si šarmantna devojka... Oduvek sam želela da budem kao ti!
  Djevojka juriš-wunderkind voljno odgovara:
  I volio bih da mogu biti kao ti! iako...
  Tada je Dmitrij Sokolovski shvatio da priča gluposti. I uopšte, kako muškarac teži da bude kao žena?
  Arabela, međutim, nije izgubila glavu i izdala je besmrtni aforizam:
  - Bolje biti žena nego žena!
  Dmitrij Sokolovski se složio:
  - Nisu svi u pantalonama muškarci, nisu svi u suknji žene!
  Arabela je klimnula glavom i primetila:
  - Lakše je zavesti stotinu žena nego dati jedan zavodljiv san!
  Obe devojke su se već na aerodromu zagrlile i izljubile - kako su šarmantne. Malo su se milovali, trljali svoje grimizne bradavice, spajali se sa usnama blistavim poput latica ruže. Kako je lepo milovati žensko telo.
  Ali nema vremena za posebno stiskanje - moramo požuriti na novi let. I ponovo nanijeti porazne zračne udare na Englesku. Sve dok Britanski lav nije konačno poražen!
  Ovdje je, pored zračnih ciljeva, omiljeno djelo Dmitrija Sokolovskog uništavanje tenkova. Napadni ih iz vazduha. Posebno primamljiva meta za Tortilu je mašina teška osamdeset tona! Zaista čudovište - čudovište za sva čudovišta!
  Međutim, Nijemci već imaju u službi serijski E-100, nešto poput Mausa, ali gušćeg rasporeda, niže siluete i lakšeg. Nova mašina je već mogla razviti dovoljnu brzinu za borbu.
  Generalno, Dmitrij Sokolovski je mentalno zamislio nove tenkove serije "E", spremne za maj 1945. Sa rasporedom mjenjača na samom motoru: čučanj, sa dugim prtljažnikom.
  Najmasovnija mašina "E" -50 uporediva je po težini i naoružanju sa "Panterom" -2, ali mnogo niža po silueti i deblja, posebno na bokovima sa kosim oklopom. I "Šerman" i "Čerčil" i "Peršing" su po svojim taktičkim i borbenim karakteristikama daleko od ove nemačke mašine.
  A kada se pojavi na bojnom polju, jednostavno joj neće biti ravna!
  I već su spremni i "E" -50, i "E" -75. Druga mašina sa topom od 128 mm je jednostavno čudo izgradnje tenkova. Kako glupo da ni "Tortilja" neće izgledati dovoljno.
  A evo i bosonogog ratnika Dmitrija Sokolovskog koji je već u tenk, zajedno sa posadom prelijepe djevojke. U strašnom, "E" -100 prilagođenom za kretanje čak i pod vodom. Evo kočije s vilenjacima, Dmitrij Sokolovski je peti u njoj, a četiri djevojke sa šiljastim ušima rone u gustinu Atlantskog okeana. I pluta tamo, siječe morsku površinu, to je podmornica na gusjenicama.
  Morate prijeći Kanal na najužoj tački. Iskočite na obalu, izvršite granatiranje i vratite se nazad.
  Eh, nemački genije znao je da stvori remek-dela vojne misli. Na primjer, rezervoari za zemljane radove. Demokratski oblik vladavine pokazao se neefikasnim za Njemačku. Koja je kriza nastala posljednjih godina? Pa su tumarali svakakvi teroristi i emigranti! A ko je kriv? Prije svega, slabost vlasti!
  Ali sada njihov auto sa dvije puške skače iz morskih dubina.
  Dmitrij Sokolovski, koji je u snu postao djevojka, uz pomoć golih prstiju svojih donjih djevojačkih udova, ispaljuje fragmentacijske granate na topove engleske obalne baterije. Englez je bačen više i okrenut naopačke.
  Ovo je zaista totalni šik!
  Iz nekog razloga, u glavi Dmitrija Sokolovskog proletjela je ruska pjesma:
  - Kobna godina, ne možete mi vjerovati - hiljadu devetsto devedeset deveta! Đavo će se okrenuti zlatnim rogovima, tri devetke naopačke!
  A onda su, u liku nacističkih trupa, đavoli ušli na englesko tlo. Ovdje je narandžasti patuljak kao lupanet iz teškog 128-milimetarskog topa.
  A eksplozija projektila od trideset kilograma podigla je neprijateljski bunker do paklenog neba.
  Uz pomoć golih prstiju isklesanih nogu, Dmitrij Sokolovski puca iz svog kratkog topa i gleda u devojke. Kako su lijepe u svojim oskudnim bikinijima. Ne djevojka, već jednostavno čudo prirode. Dakle, želite da vodite ljubav sa njima... Ne, Karl Marx još uvek nije u pravu. Ovdje u njemu je ženstvena priroda, i tijelo šarmantne djevojke, ali i dalje privlači žene. Za njihova prsata, sjajna tijela.
  On je seljak u duši i tako će zauvijek ostati seljak, ma u kakva ga iskušenja nemilosrdna sudbina dovela.
  A ovde, u polusnu hodanja i sanjanja, tako je prijatno... Zamišljate u svojoj plodnoj mašti pobedu Trećeg Rajha...
  Još nije konačno, ali stiže!
  Ovdje pucate na baterije, a djevojka plave kose sipa vodu iz mitraljeza, istrebljujući engleske pješadije. Pobijeni crnci padaju, izlijevaju istu, kao bijelci, grimizna krv. Rat je prirodno stanje čoveka...
  Ili, kako reče jedan filozof: teže je boriti se nego disati, ali mnogo prirodnije!
  Zanimljivo je da djevojke jako vole da koriste svoje duge, graciozne nožne prste kada pucaju. Pa, nije bitno koje je boje mačka, samo da hvata miševe. Tako je i sa devojkama - nije bitno na kojim delovima tela, samo da su lepe.
  Ovdje je vilenjak ratnik preciznim udarcem otkinuo relativno mali toranj "Churchill".
  Dmitrij Sokolovski definitivno nije, postojala je želja da se komponuje pesma, a vunderkind jurišnika vodio je slog;
  Od kolevke sam sanjao da postanem jak vojnik,
  Letite avionima i pucajte...
  Ili možda koliba i veliki gusar,
  Iako si na moru samo lopov!
  
  Hteo sam da se bavim vojnim poslovima - za mene dečak,
  Najjače priznanje koje imate...
  Moraš naučiti da se boriš ne iz knjige,
  Inače ćeš postati glup kao medvjed!
  
  Čitao sam u djetinjstvu o poletnim korsarima,
  O ukrcavanju i oštrim skokovima...
  Iako možete postati žrtva komesara,
  Ali kukavičluk, dječak mu je van ruke!
  
  Ono što želite, to ćete uvijek postići
  Svaki posao se uvek svađa...
  I sunce sija nad piratom,
  I ako oluja također nije problem!
  
  Da, i vešala prete,
  Okrutni dželat spušta skele...
  I razbojnik neće naći mjesto u raju,
  Pakao ga čeka u podzemlju!
  
  Kad su me uhvatili Isusu
  Očajnički, postavio sam zahtjev...
  Podlegao sam, kajem se podlom iskušenju,
  Tražene devojke, šareni auti...
  
  Bog je odgovorio: da za tebe nema oprosta,
  I samo sotona čeka...
  Dželat je udario odmah bez odlaganja,
  I glava se otkotrljala sa bloka za sečenje!
  
  I ja sam u paklu, ali znaj da ne patim,
  Možete piti i votku sa đavolima...
  I sada gutam to piće ukusno,
  Koja se zaliva kolačom i divljači!
  
  Da, ovo mjesto je samo gusari,
  Ima đavola - cura sa praskom...
  Takva je bila odmazda ovdje,
  Šampanjac, vino, roštilj ujutro!
  
  brčkao sam se u paklu pet stotina vekova,
  Ali evo dolazi Veliki Isus...
  I završio pakao bez ikakvih umetanja,
  Bio u podzemlju u sreći - sada prazan!
  U paklu sada jako patim,
  Da, prekasno je za pokajanje u paklu...
  Hteo sam da se obučem sa damom sa stilom,
  Nisam znao da ću danas biti u paklu!
  
  Dakle, lekcija drugim piratima
  Živite pošteno, biće vam golovi...
  Iako je, nažalost, plata mala,
  Kako se možemo osloboditi potrebe za lancima?
  Dobra pjesma i odlična borba... Iskrcali su svoj borbeni pribor i vraćaju se. Vilenjaci su uglas uzviknuli:
  - Neka sila bude sa nama!
  Opet, odličan, moderan tenk ide na more. I mala dubina, nije prepreka za automobil koji radi na vodikovom peroksidu.
  Kako se Nemci spremaju da se iskrcaju u Britaniju, a Staljin mu liže rane. Već je jun... Testiraju se tenkovi za kopanje, koji bi trebali kopati tunele ispod Lamanša i ući u britansku metropolu.
  Lijepe djevojke u grimiznim i plavim bikinijima popele su se u tenk s mitraljezom nalik na delfina. Uključili su drugu brzinu i automobil je glatko ušao u zemlju. Novo oružje koje može probiti svaku liniju odbrane. Prekrasne ratnice su golim prstima pokretale poluge, pokrećući tenk.
  I kakve figure imaju djevojke, i veličanstvene grudi, jedva prikrivene bikinije. Možete im se diviti satima. A ko je najbolji u vojsci? Naravno, devojka.
  Ali naučnici Trećeg Rajha razvijaju ne samo jedinice za zemljane radove, već i drugu opremu od željeza. U logorima smrti doktori rade na stvaranju ratnika - čovjeka budućnosti. Sada, ako se gen pacova transplantira u ljudsko tijelo? Ili žohar? Koliko će porasti njegove borbene kvalitete?
  A već postoje neke vrste čudovišta za ratove, kao i zombi ratnici. Potonji postoje već nekoliko godina. Bilo koja osoba se može pretvoriti u zombija. Ali njihove borbene kvalitete bile su sumnjive - previše glupe. Oni ne opravdavaju troškove stvaranja i mogu otvoriti vatru na svoje trupe.
  Dakle, zombi frontovi nisu ušli u masovnu proizvodnju. Ali s druge strane, od njih se mogu napraviti niskokvalifikovani radnici i, na primjer, najjednostavniji avioni i jedrilice. Mnoge jedrilice su pripremljene za sletanje u Britaniju.
  Ali postoji i tajno, posebno oružje: diskoteke! Nešto što se nije moglo ponoviti u dvadeset prvom vijeku. Najbolji naučnici u koncentracionim logorima razvili su oružje koje je imalo jedinstvene karakteristike. Brzina je već dostigla tri ili četiri brzine zvuka, ali što je najvažnije, zahvaljujući laminarnom mlazu, diskete su se pokazale neranjivim za malokalibarsko oružje.
  I sami su mogli da obaraju automobile u vazduhu - barem nabijanjem.
  I opet, Dmitrij Sokolovski je predstavljao djevojke na čelu diskete. U vojsci Trećeg Rajha - žene su bile rijetke. Ali u svojim snovima, zašto ne predstavljati djevojke. Sa raznobojnim frizurama, vitki, atletski, prsati sa minimumom odjeće ili potpuno goli!
  Oh, kad bi se cijeli svijet sastojao od samo djevojaka, a on Johann ostao jedini muškarac. I kako bi se onda okrenuo?
  Ozarena Šarlota na disketi, nasmijana, a njena crvena kosa vijori na vjetru, poput proleterskog barjaka. Kakvo rasno, mladalačko lice ima, i konveksna grudi, tanak struk sa snažnim, širokim bokovima. Njene gaćice su tanke kao konac i omogućavaju vam da vidite sve devojačke čari!
  A sama disketa izgleda kao ozloglašeni leteći tanjiri. Diže se okomito, gotovo nečujno... Prilično velika i skupa mašina. Prilikom dobijanja brzine, snažne zračne struje strujaju oko njega - sposobne da unište i metke i granate. Dakle, disketa u pokretu je neranjiva.
  Istina, u tome postoji minus: ni sam leteći tanjir ne može pucati, ali ... Prvo, disketa je sposobna nabiti bilo koji neprijateljski avion. A s obzirom na brzinu, ni jedna leteća mašina joj ne može pobjeći. Drugo, isključivanjem mlaznjaka možete izbaciti radio-kontrolisani projektil bombe i pogoditi metu! A onda ga ponovo upali...
  Osim toga, već je u toku razvoj raznih vrsta bacača zraka, kojima se planira opremanje letećih tanjira. Kažete fantastično! Ali ko zna za šta je sve sposoban fašizam koji je progutao tolike resurse planete Zemlje.
  Discolet sistem upravljanja je najsavremeniji uz pomoć džojstika. On je na borbenom testiranju. Britanija i Amerika su i dalje jake u avijaciji, a zašto "leteći tanjir" ne čini neprijateljske vazdušne redove tanjim?
  Charlotte je tako lijepa, glavni grad ovog broda. Posadu čini pet djevojaka. Ili sjede u stolicama, ili skaču, povlačeći svoje bose noge boje čokolade od opekotina od sunca. Njihovi goli prsti počivaju na džojsticima. Kako je to erotično, nalakirani, elegantno oblikovani nokti blistaju, vene se provlače duž potkolenice ispod preplanule kože.
  Djevojačka ekipa je ono o čemu sanja mladić koji se nađe u vojsci. Ono što donosi pobjedu i sreću.
  Ovdje je disk-avion povećao brzinu i zadivljujućom brzinom stigao do obala Britanije. I sa svih strana juri prva tri engleska lovca koje je leteći tanjir uhvatio na putu. Laminarni mlaznjak obara automobile carstva lavova. Oni, izgubivši krila, padaju.
  Charlotte kaže zadovoljno:
  - Užasna takva i takva strašna... Nisam strašna i našminkana sam!
  I lansira se kao odgovor na pokušaje novih engleskih boraca da ispale agresivno cerekanje!
  A sada se leteći tanjir okreće i maže američki jurišnik R-51, kojem ne pomažu ni raketni bacači ni osam mitraljeza. To je i dalje velika moć.
  Bosonoga djevojka Dmitrij Sokolovski smatrala je da su Amerikanci ipak glupi, da su upali u rat sa Njemačkom. Dakle, oni su samo igrali na ruku SSSR-u. Pomozite svom najgorem neprijatelju. Ali sa Rusijom su se mogli obračunati i nemačkim rukama!
  A sada neranjivi disk-avion uništava sve njihove letelice. A ovo je veoma loše za Britaniju.
  A za Ameriku je još gore. Nakon probijanja Britanskog grebena, biće moguće pokušati preći okean.
  Charlotte, svjetlucava smaragdnim očima, izgovara u napjevu i u rimi:
  - Izgledamo kao sokoli, lebdimo kao orlovi... Ne davimo se u vodi, ne gorimo u vatri!
  Blistavo plavuša Gertruda odgovara:
  - Kakav bol, kakav bol... Nemačka protiv Britanije - sto - nula!
  Disketa može letjeti dosta dugo. Tajna njegovog motora nije razotkrivena u dvadeset prvom veku. Samo je rezerva snage letećeg tanjira kolosalna - možete letjeti do New Yorka. A pokreti su tako izlomljeni, kao da je mašina lišena inercije.
  To što ni lovac ni bombarder ne budu uhvaćeni, to je prašinu.
  A onda na London počinju da padaju bombe koje se bacaju sa najnovijih, nemačkih bezrepih. I veoma je efikasan.
  Nemci i Japanci su 22. juna 1945. iskrcali trupe u Australiju. Ovo je svojevrsna generalna proba za predstojeći napad na Britaniju. A diskovni avion je čak i tamo letio.
  Od britanske mornarice postoje samo rogovi i noge. Nijemci su se pojavili u serijskoj proizvodnji jednosjednih podmornica. Potapaju engleske brodove, a sami se praktički ne razlikuju u vodenom stupcu.
  I torpeda koja su usmerena na buku, ili toplotu... Šta samo Nemci nemaju! Najbolji naučnici iz cijelog svijeta, pod prijetnjom oružjem, rade pod Trećim Rajhom. I prisiljeni su naporno raditi, jačajući njemačku moć.
  Tako graciozni, minijaturni E-10 s niskom siluetom kreću se Australijom, a posada leži. Unatoč maloj težini, po naoružanju i oklopu su usporedivi s Churchillom, ali u isto vrijeme mnogo brži i upravljiviji. I u takvom autu djevojke su se smjestile.
  Parovi leže i kontrolišu tenkove, sekući engleski ološ!
  
  AKO BI BASKY SPASIO MARCELA
  Slučajno se umešala i putnica kroz vreme Nataša Belaja. Luftwaffe se sažalio na jednog mladog pilota i podigao ga električnom mrežom kada se slučajno srušio zbog tehničkog kvara. I mora se ispostaviti da se ispostavilo da je to Hans-Joachim Marcel, vlasnik nekoliko rekorda u avijaciji. Uključujući šezdeset jedan avion oboren za mesec dana, i sedamnaest aviona za dan. I prvi njemački pilot koji je premašio barijeru od sto pedeset oborenih aviona.
  Štaviše, njegova dostignuća su potvrdili Britanci, a niko nije oborio toliko savezničkih aviona.
  Tako je Natasha Belaya spasila potpuno izvanrednu ličnost koja je vodila prave bitke i postala pravi fenomen. Ali, čini se da ni tako fenomenalan as nije u stanju sam promijeniti tok rata.
  Ali nije u pitanju samo kvantitet, već i kvalitet. Ali Marseille je uspio srušiti avion sa samim Montgomeryjem, a slavni engleski general je poginuo. To je dovelo do neuspjeha operacije Baklja, koja je odgođena na neodređeno vrijeme. Baš kao iskrcavanje Amerikanaca u Maroko. Što je takođe veoma važno. Ali što je najvažnije, Hitler je uspio osjetiti da u blizini Staljingrada Rusi planiraju ofanzivu sa boka i uspio je preduzeti preventivne mjere. Kao rezultat toga, Fritz je pokrio slabe tačke i bio u stanju da odbije sovjetsku ofanzivu krajem novembra.
  I tako su se izdržali kod Staljingrada i na Volgi. Iskustvo operacije Ržev-Sihov pokazalo je da su nacisti, kada su bili spremni, bili u stanju da odbiju ofanzivu brojčano nadjačanih sovjetskih trupa.
  Britanci su počeli napredovati kasnije, kada su Romelove trupe već bile spremne da odbiju napad. I sam Rommel se vratio sa odmora. Kao rezultat toga, britanski napad je trajao petnaest dana i odbijen je uz kolosalne gubitke.
  
  Uprkos činjenici da su Nemci držali front, Hitler je objavio potpuni rat i mobilizaciju. Proizvodnja oružja u Trećem Rajhu se dramatično povećala. A zračni napadi saveznika naglo su se smanjili. Fritz je počeo skupljati snage za novu ofanzivu.
  Marseille je premašio broj oborenih aviona u tri stotine, i postao prvi pilot i ratnik Luftaffea koji je ponovo dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A u februaru 1943. broj aviona koje je Marseille oborio dostigao je pet stotina, za što mu je za ovu priliku dodijeljena posebno odobrena nagrada: Viteški križ Gvozdenog križa sa zlatnim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima. Postati prvi primalac ove narudžbe.
  Marseille je postao prava legenda i bojali su se kao vatre. Možda čak i jači od plamena.
  U decembru su Nemci konačno preuzeli Staljingrad. I nacisti su počeli pripremati novu ofanzivu. I Tigrovi, Panteri i Ferdinandi su trebali učestvovati u napadu. Korištenje rada iz Afrike i rada zatvorenika, uključujući Židove. Treći Rajh još nije zaprijetio gubitkom rata, a Jevreji nisu masovno istrebljeni. A to znači više radne snage. I proizvode se tenkovi, avioni i druga oprema.
  Britanija i Amerika su zapravo zakočile rat protiv Trećeg Rajha. Štaviše, podmornice su ih imale jako puno. Koji je lovio u čoporima vukova i potopio mnoge brodove.
  Hitler je takođe pojačao Romela tenkovima i avionima. I tako su nacisti krenuli u ofanzivu na Egipat krajem aprila. Ovaj put uspješniji, a kao rezultat toga, engleske trupe su potpuno poražene. I to je bio porazan poraz za lavlje carstvo.
  Fašističke trupe ušle su u Palestinu i probile se do Iraka. I istovremeno su preuzeli kontrolu nad Sueskim kanalom. I oni su napredovali, zauzevši Kuvajt. I druge naftne bušotine. I bilo je vrlo agresivno i cool.
  A krajem maja počela je ofanziva Wehrmachta na Volgi, s napredovanjem na jug.
  Nacisti su pokušali da se probiju do Kaspijskog mora i zauzmu Astrakhan. Hitler je u ovom slučaju izabrao najranjiviji pravac za Crvenu armiju i najefikasniji.
  U borbama je učestvovao i tenk "Lav". Ali ova mašina, koja je imala preveliku težinu od devedeset tona, nije se dobro pokazala. I bila je odbijena. Ali ni Focke-Wulf nije bio loš. A krajem juna, Marseille je stigao na istočni front. Njegov izgled je bio poput komete koja prolazi. I čitava masa oborenih sovjetskih aviona. Do kraja jula, Marseille je povećao broj oborenih aviona na hiljadu i za to je dobio Veliki krst Gvozdenog krsta, nagradu koja je ranije bila rezervisana samo za Hermana Geringa, za Francusku i ne previše zaslužena. Marcel je veoma borben momak, a Hitler ga je obožavao. Takav pilot se pokazao: jednostavno neshvatljiv fenomen.
  Nacisti su otišli do Kaspijskog mora, odsijecajući Kavkaz kopnom. I Turska je zauzela i otvorila drugi front u Zakavkazju. A Crvena armija je postala još teža.
  I Nemci su počeli da napreduju duž obale Kaspijskog mora. I nacisti su napredovali sa velikim uspjehom. I do kraja septembra, Nemci su već ušli na teritoriju Azerbejdžana. I tamo su takve bitke počele da ključaju.
  Staljin je naredio da se napreduje u centru, bacajući sve svoje snage tamo... Nemci su čak uspeli da se odgurnu, odlučno probivši front. Nacisti su morali privremeno obustaviti ofanzivu i baciti nove snage u bitku. Ali superiornost u snagama je uticala.
  Nacisti su odbili ofanzivu sovjetskih trupa, a zimi su nastavili napredovati na Kavkazu. I koristili su najnovije mlazne avione, nove modele.
  A Marseille je već premašio dvije hiljade oborenih aviona. Za šta mu je dodijeljena nova nagrada sa dijamantskom zvijezdom Viteškog križa Gvozdenog krsta, sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  A kod Bakua se već vode takve bitke, veoma okrutne.
  Tuče su pokazale da žene nisu nimalo slaba karika i da se znaju dobro boriti. I u isto vrijeme snose manje gubitke od muškaraca. Ratnici su se borili i u pješadiji, udarajući bosim nogama po vrućem pijesku pustinje Sahare. I savladao tenkove. Nakon što je testirao "Tigra", u borbama sa Britanijom.
  Međutim, sovjetske djevojke na SU-100 također se dobro bore.
  Iako se pozicija Rusije čini beznadežnom. Ali ratnici se, zajedno sa Elizabetom, bore kao orlovi.
  Ekaterina golim prstima pritiska polugu. Šalje projektil koji probija nacistički automobil E-50 u stranu i urla:
  - Za veliki crveni i grimizni komunizam!
  Elena je također mlatila top koristeći svoju golu, nježnu nogu. Precizno je pogodila neprijateljski tenk.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Za moju divnu Rusiju!
  Eufrazija je agresivno primijetila, vodeći vrlo dobro usmjerenu vatru:
  - Slava našoj Otadžbini!
  Takođe koristi gole, isklesane noge.
  Sovjetska mašina je veoma jaka i borbena. I puca prilično dobro.
  SU-100 je sposoban da probije E-50 sa strane. Ali djevojke joj se čak probijaju kroz čelo, uvlačeći se u mamac ili s kraja na kraj. I seku kroz metal.
  Elizabeth je, koristeći svoje gole nožne prste, pucala na neprijatelja. I cvrkutala:
  - Iz plavog potoka...
  Ekaterina je također opalila, ovoga puta gurnuvši polugu grimiznom bradavicom i gugutala:
  Reka počinje...
  Elena je, agresivno se cereći i sikćući, rekla:
  Pa, prijateljstvo počinje...
  I također je pritisnula polugu golom petom.
  Eufrazija je gukala, pucajući na neprijatelja:
  - Sa osmehom!
  Devojke rade na SU-100 veoma aktivno. I uništiti neprijateljsku opremu.
  A na periferiji Bakua pioniri kopaju rovove. Ima momaka različitih nacionalnosti. Konkretno, mnoge svijetle glave trepere. Ima i crvene i crne i plave djece.
  Jedno ih spaja: vjera u trijumf komunizma i bosih nogu. Jasno je da nemaju svi cipele za vrijeme rata, pa se stoga, u znak solidarnosti, sva djeca razmeću golim, okruglim štiklama. Zima u Zakavkazju je prilično blaga, a kada se krećete i radite lopatama, hladnoća i nije tako strašna.
  Djeca rade sa entuzijazmom i pjevaju:
  Dižite vatre, plave noći,
  Mi smo pioniri - deca radnika...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Poziv pionira - uvijek budite spremni!
  Poziv pionira - uvijek budite spremni!
  I evo opet alarma. Dječaci i djevojčice skaču na dno rova. A granate već počinju da pucaju odozgo: neprijateljska artiljerija radi.
  Paška je pitala Mašu:
  - Pa, misliš li da ćemo preživjeti?
  Djevojka je samouvjereno odgovorila:
  - Odoletićemo bar jednom, u najtežem času!
  Pionir Saša je logično primetio:
  Naše herojstvo je nepokolebljivo.
  Dječak je kucnuo golim tabanom po kamenju. Vidi se da se dječak napunio čvrstim žuljevima.
  Devojka Tamara je primetila:
  Borićemo se bez straha
  Bićemo smanjeni ni korak nazad...
  Neka košulja natopljena krvlju -
  Još neprijatelja, okrenite viteza u pakao!
  Dječak Ruslan, pionir crne kose, primijetio je:
  Prolaze vekovi, dolazi era,
  U kojoj neće biti patnje i laži...
  Borite se za ovo do poslednjeg daha -
  Služite svojoj Otadžbini, od srca!
  Dječak Oleg, mršav i svijetlokos, cvrkutao, stihovi:
  Ne, budni neće izblijedjeti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je zvučan -
  Šapat će smrskati zmiju!
  
  Staljin živi u mom srcu
  Da ne znamo tugu,
  Otvorio vrata svemira
  Zvezde su sijale iznad nas!
  
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  Dečaci i devojčice su uglas aplaudirali.
  Ali sada mlazni jurišni avioni već lete i bacaju bombe. A ovo je agresivan unos.
  Oleg i Saša podigli su praćku i pokrenuli dar smrti. A cijev je pogođena nacističkim jurišnim avionom.
  Devojčica Nataša je pevala:
  - Komsomol nije samo starost,
  Komsomol je moja sudbina!
  Ja ću osvojiti svemir, vjerujem
  Živimo zauvek!
  Ahmed, dečak pionir iz Azerbejdžana, odgovorio je sa osmehom:
  - Ti još nisi komsomolac Nataša!
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom i odgovorila milozvučnim glasom;
  Pored očeva, uz veselu pjesmu,
  Zalažemo se za Komsomol...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  Oleg je također lupio bosom, djetinjastom nogom i zaurlao:
  Jači čekić stisni proletere,
  Od titanijuma ruka drobi jaram...
  Otpevaćemo hiljadu arija našoj domovini,
  I svjetlo za potomke, dobro!
  Djeca su oduševljena. I u stvari, Nemci su bombardovali, a samo jedna devojka je dobila komadić gole, okrugle, ružičaste pete.
  Pioneer je vrisnula, ali se onda ugrizla za usnu.
  I tako su se pripremili da odbiju napad. I već postoje tenkovi sa nacistima. Zastrašujući E-100 se kreću. Tako moćne i opasne mašine.
  Imaju takvu zaštitu. Da ne možete proći ni iz jednog ugla. Ne možete ga pogoditi samo iz jednog ugla. Jedina šansa je da se polome tragovi.
  Djeca su spremna za borbu, mašu bosim nogama. Evo ih na žici i guraju pakete sa domaćim eksplozivom ispod tragova nacista. Radi i uništava valjke tenkova Rommelove vojske.
  I izgleda užasno.
  Saša škripi:
  - Slava komunizmu!
  Dječak Paška puca s Olegom iz praćke i vrišti:
  - Slava pionirima!
  Dječak Ruslan zajedno sa djevojčicom Sufirom vuče žicom minu ispod Nemca i viče:
  - Slava SSSR-u!
  Tuku se deca iz Azerbejdžana i ruski momci. Preplanuli, mršavi, bosi pioniri protiv kolosalne armade tenkova.
  Devojčica Tamara gazi svojom gracioznom, malom, bosom nogom i kaže:
  - Slava Rusiji!
  Pionir Ahmet potvrđuje pucajući na neprijatelja:
  - Zajedno smo prijateljska porodica!
  Dječak Ramzan, crvenokosi Azerbejdžanac, potvrđuje, nokautirajući auto:
  - Od reči mi smo sto hiljada ja!
  Deca su druželjubiva... Evo Jermenke Azatuhi, koja takođe vešto prebacuje paket eksploziva ispod fašističke gusenice uz pomoć žice, i škripi:
  - SSSR je porodica naroda!
  Još jedna jermenska djevojka Aghas kaže:
  - Ne savijajte se pred fašizmom:
  A djevojka je golim prstima povukla žicu. Mnoga azerbejdžanska i jermenska djeca imaju plavu kosu i ne razlikuju se od slovenske djece, kojih također ima mnogo. Ko je ostavio Nemce, druge ruske porodice su se naselile u Azerbejdžanu čak i pod carem.
  Na Kavkazu ima mnogo Slovena. Mnogo mešovitih parova. Da, i djeca obično imaju svjetliju kosu od svojih roditelja. A slavenski momci su preplanuli da se ne razlikuje od domaćih. Štaviše, djeca su obično sličnija od odraslih.
  Dakle, bori se međunarodni sovjetski bataljon dječaka i djevojčica, i svi su ujedinjeni i vrlo slični. Njihove gole pete bljeskaju kada se kreću.
  I snovi djeca šalju darove smrti. Šamil i Serjožka, obojica pioniri, povlače žicu. A sada nemački E-50 staje sa polomljenom gusenicom.
  Momci uglas pjevaju:
  Unija neuništiva, slobodne republike,
  Nije se okupila gruba sila, ne strah...
  I dobra volja prosvijećenih ljudi,
  I prijateljstvo i razum, i hrabrost u snovima!
  I djeca su oduševljena. Osmehuju se belim, ujednačenim zubima. I sretni su, iako im prijeti smrt.
  A Nemci su sranje. Uništeni tenkovi pucaju iz svojih topova i mitraljeza.
  Neka njemačka vozila opremljena su bacačima granata i vrlo su opasna.
  Dječak Maksimka i djevojčica Zara iz Azerbejdžana, oslonjeni na bose noge, podigli su minu ispod neprijatelja i nokautirali fašističkog mastodonta.
  I viknu iz sveg glasa:
  - Za SSSR!
  Djeca su tako smiješna.
  Pioniri Abas i Vladimir također koriste oružje. U ovom slučaju, katapultirajte i razbijte gusjenicu E-75 nacistima. Tada su momci zapevali:
  - Za veličinu planete pod okriljem komunizma!
  Oleg i Abdula su također pioniri različitih nacija, ali s jednim srcem bacaju i eksploziv. Udaraju E-100 i pevaju...
  Otvorili smo planetu za narode,
  Put u svemir, u neviđene svjetove...
  Opjevaju se junačka djela -
  Da zauvijek izbrišem ožiljak smrti!
  
  Pod svetim barjakom Rusije,
  U miru, prijateljstvu, sreći i ljubavi...
  Ljudi na celoj zemlji postaće srećniji,
  Pakleni mrak će se raspršiti u daljini!
  Ovdje se svađaju djeca...
  Abdurrahman i Svetlana - dječak iz Azerbejdžana i djevojčica iz Bjelorusije spojili su žicu i srušili fašistički tenk. I pjevali su:
  - Veliko ime svete Rusije,
  Svijetli svijetom - kao zrak sunca...
  Vjerujem u jedinstvo da ćemo postati sretniji,
  Pokažimo ljudima pravi put!
  Djeca su veoma hrabra. A nacisti su bili jednostavno šokirani takvim tvrdoglavim i bijesnim otporom.
  Abudurrahman je pionir, primio je komadić u goli potplat. Probio je žuljevu površinu dječje noge.
  Dječak je prosiktao:
  - I boli me!
  Svetlana je takođe dobila udarac u okruglu petu, i ogrebala se po ramenu. Ali djevojka je prosiktala:
  - Ne razbijaj pionire!
  Azim i Kolka su također nabili njemački auto.
  Momci su pokazivali žicom i pevali:
  Izdajnički neprijatelj krenuo je u ofanzivu,
  Ali vjerujem da neće posustati, sovjetski narod...
  Neprijatelj čeka poraz i zaborav,
  I slava Rusije će jače procvjetati!
  Neprijatelj čeka: poraz i zaborav,
  I slava Rusije će jače procvjetati!
  Djeca su hrabra i ne savijaju se. I žele da pobede. I pevaju i bore se.
  Nemci trpe velike gubitke. Istina, uglavnom imaju polomljene gusjenice i valjke. I nije fatalno.
  Još gore za pionire koji su bili zarobljeni.
  Dječaka Abdulhamida, kada je zarobljen, nacisti su stavili na stalak. Ubacili su pionirske bose noge u blok i počeli kačiti tegove na udice. A onda je zapalio vatru. A dječakove gole pete je polizala vatra. I bič mu je pao na leđa. Tukli su me dugo. A onda su nacisti počeli da lome rebra usijanim kleštima.
  Dječak, umirući pod mučenjem, kada ga je gvožđe njegovih rebara, crvenih od vrućine, smrskalo, pjevao je:
  Berlin je skoro pod našom vlašću,
  Kroz dvogled vidimo prokleti Rajhstag...
  Nadam se da će uskoro biti mira i sreće;
  Koje ću opisati u svojim pjesmama!
  
  Rusija je otvorila komunizam svetovima,
  Svima je postala porodica.
  Ali Wehrmacht nam je zabio svinjsku njušku,
  A sada krv pljušti iz vena kao fontana!
  
  Ono što je Firer slučajno zaboravio kod nas,
  Hteo sam da dobijem zemlju i robove!
  Fašizam je išao sa veoma dugom kampanjom -
  I evo prave noćne more, paklenih snova!
  
  Jednostavan dečko, bosonogi dečak,
  Nedavno vezao crvenu kravatu.
  Želeo je da sam izgradi svet bez Boga,
  Ali odjednom je napalm izbio s neba!
  
  Morao sam da bežim na front, bili smo u bekstvu,
  Niko ne želi da uzme takvu omladinu!
  Ali dečak-borac u pušci je to uradio,
  Pokazalo se da je put očeva dostojan!
  
  Borio se gde i lukavstvo i sila,
  A i slabost je gorka, avaj...
  Drugovi su morali da kopaju grobove
  Rendisanje kovčega od borova po mrazu!
  
  Ja sam pionir sada navikao na patnju,
  Išao je u izviđanje bos, snežni nanos je škripao.
  Možda kazna za neveru,
  Da nisam htela da upoznam Isusa!
  
  Ali šta su tri sata golgote?
  Prošlo je više od tri godine rata!
  U svakom selu udovice gorko plaču,
  Kako su sinovi stradali na groblju zemlje!
  
  Preživeo sam, bio sam u šoku, ranjen metkom,
  Ali, srećom, ostao je na nogama!
  Iskreno smo vratili dug Nemačkoj,
  Taj fašizam je nama zgažen u prah!
  
  Sazreo sam, ali još uvek dečak,
  Brkovi se nisu probili, već titan!
  Da, odrasla osoba, a možda čak i previše,
  Na kraju krajeva, srce je postalo tvrdo kao metal!
  
  Zvijezda heroja najviše priznanje -
  Sam Staljin ga je, verujte mi, predao!
  Rekao je: potrebno je uzeti primjer od ljudi poput vas,
  Borci kuju ključeve od vrata Edena!
  
  Ali sad spusti hrabru pušku,
  Uzmite vi, klešta, čekić i radite!
  Napravi jedrilicu i čamac od drveta
  I napravite avion da ptica poleti!
  Ali uprkos svom masovnom herojstvu pionira i vojnika Crvene armije, Baku je pao. I nacisti su zauzeli cijeli Kavkaz.
  Staljin je bio veoma uplašen i ponudio je Hitleru primirje. Firer, zabrinut zbog obavještajnih podataka da SAD i Britanija razvijaju atomsku bombu i pobjeđuju Japan, odlučio je pokrenuti veliku ofanzivu na Zapadu.
  Potpisano je primirje. SSSR je pristao da vrati sve ratne zarobljenike Trećem Rajhu i da besplatno isporuči veliku količinu sirovina potrebnih Vermahtu.
  Hitler se složio sa ovim. A u proljeće 1944. počela je velika ofanziva nacista u Africi. Nacisti, koji su već kontrolirali sjever, kretali su se prema jugu. I u isto vrijeme nastavio podmornički rat. Na jugu su nacisti uspješno napredovali. U isto vrijeme, nacisti su se preselili na istok. Napredujući, oni su kroz Iran i gotovo bez otpora zauzeli Indiju. I ne bez uspjeha zauzeli velike teritorije. Dakle, nacisti su ovdje zaista uspjeli.
  A 3. novembra 1944., na dan predsjedničkih izbora, Sjedinjene Države su se iznenada spustile u Britaniju i zauzele je. I to je bio uspješan potez. I ispalo je stvarno super. I za samo nedelju dana su je uhvatili. I ispalo je jako cool. U borbama je učestvovao i tenk Panter-2, koji je bio napredniji i bolje naoružan. Ali tenk Lev-2 pokazao se još jačim. U njemu je Porsche, po prvi put u njemačkoj tenkogradnji, smjestio motor i prijenos u jedan blok i popreko, a mjenjač je postavio na sam motor. Visina trupa je smanjena, a kupola je bila manja i uža. Kao rezultat toga, težina automobila se smanjila, a motor je, naprotiv, bio snažniji na 1000 konjskih snaga.
  Tako je tenk "Lav" -2 bio šok za Britance, i to najbolji u to vrijeme.
  Britanija je kapitulirala. A sada su nacisti pokrenuli rat protiv Sjedinjenih Država. Amerikanci su bili u stanju u izgradnji tenkova, samo Pershing, koji je bio slabiji od njemačkih automobila. I samo je "Superšing" još nekako mogao da se bori protiv Nemaca. Ali Fritz već imaju moćnu "E" seriju. A snage su nejednake.
  Četrdeset i peta godina protekla je u pomorskim bitkama. Nacisti su izveli operaciju Ikar. Zauzeli su i Grenland.
  Ali nije tako lako prevesti Ameriku preko okeana. Ali njemačke trupe koriste podmornice na pogon vodonik-peroksida. Koje su vrlo brze, oblikovane kao dubokomorske ribe, i bukvalno izbacuju Amerikance u more. I ovo, naravno, ne slika Sjedinjene Države. A dio njemačkih trupa koncentrisan je u Argentini i Brazilu. I odatle su počeli da puze na sever. I to je jako cool. Nacisti preuzimaju SAD. Novi tenkovi serije "E" su veoma jaki i nemoguće ih je nositi. Novi tenk serije E-50, težak šezdeset pet tona, dobio je prednji oklop debljine 250 mm ispod kosina, i bočne debljine 170 mm, takođe sa velikim nagibima. I top od 88 mm sa 100 EL koji bez ikakvog problema uništava američke tenkove.
  Nacisti uništavaju SAD. I do jeseni 1946. zauzeli su cijelu Kanadu. A u jesen je i Meksiko zarobljen. I SAD je počela paničariti. A u zimu četrdeset šeste i četrdeset sedme godine, Aljaska i trećina teritorije Amerike već su bili zarobljeni. Proljeće je odlučujuća faza u dokrajčenju Amerikanaca.
  Marseille je bio vrlo uspješan pilot. A sada, nakon treće hiljade oborenih aviona, odlikovan je Dijamantskom zvijezdom Viteškog križa Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  U Trećem Rajhu su odobrili i šesti stepen Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima, onima koji stignu do hiljadu oborenih letelica, ili isto toliko razbijenih tenkova.
  U ovaj Viteški krst je trebalo da bude pričvršćeno najmanje stotinu dijamanata, i bio bi veći od ostalih Viteških krstova. Tako da je nagrada bila ne samo časna, već i skupa.
  Albina i Alvina lete nebom. Obaraju svoje Jenki avione i pevaju kroz zube:
  - prelepe devojke,
  Sjajni prijatelji...
  Bili bi strašni momci -
  I odlični udarci!
  Albina je golim prstima uperila avionski pištolj, udarila Amerikanca i zacvilila:
  - Svjetla veselih očiju!
  I namignula svom partneru. Ona je prekinula svog kolegu. Razbila je neprijatelja na komade golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Za komunizam i naše slavne pobede!
  Albina je ispravila svog partnera, obarajući avion Yankee:
  - Za arijevski komunizam!
  I obe devojke su prasnule u smeh.
  I dobili su šesti stepen Viteškog krsta, srušivši svaki više od hiljadu letelica.
  A Marseille je, srušivši još četiri hiljade letjelica, dobio Dijamantsku zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog križa sa platinastim hrastovim lišćem i dobio mačeve i dijamante. Amerikanci su mu bukvalno pobjegli.
  U međuvremenu se rat nastavio. Amerikanci su očito gubili od najboljeg neprijatelja u tehnologiji i obuci, pa čak i korištenjem stranih divizija.
  Samo je "Superšing" mogao da probije nemački E-50 u stranu. Prednost pištolja i kalibra 90 mm i dužine cijevi od 73 EL. Ali s druge strane, brzina paljbe je samo četiri metka u minuti naspram dvanaest za njemački E-50, a težina od pedeset tona prevelika je za motor od 500 konjskih snaga. Da, i oklop je nedovoljan. U čelo njemačkog glavnog mastodonta, Amerikanci se još uvijek nisu probili. A Fritz je imao i E-75 sa topom kalibra 128 mm i bočnim oklopom od 210 mm ispod kosina, sa još boljom zaštitom i motorom od 1500 konjskih snaga.
  Dakle, od samog početka, SAD su gubile. Samo tenk T-93, tačnije samohodni top težak devedeset i tri tone, sa prednjim oklopom debljine 305 mm i topom od 155 mm, mogao je da se bori protiv nemačkih mastodonta.
  Ali vozne performanse ovog samohodnog topa su bile nevažne, kao ni brzina paljbe. I Nemci su ga uništili avionima.
  Dakle, Amerikanci u cjelini nisu išli dobro i beznadežno su gubili.
  I njemačke trupe su se sve više približavale New Yorku i Washingtonu.
  Truman je molio Hitlera za mir.
  Ali Firer je samo želio potpunu predaju bez ikakvih uslova. Washington je bio opkoljen. I nacisti su započeli napad na američku prijestolnicu.
  Marseille je dobio specijalnu nagradu za pet hiljada oborenih aviona: Veliku dijamantsku zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta sa listovima srebrnog hrasta, mačevima i dijamantima. I to je kul.
  Tenkovska posada Gerda borila se za svjetlije sutra. I pobijedio je bez problema.
  Devojka je čak počela da puca ne samo golim nožnim prstima, već i grimiznim bradavicama grudi. I puno je pomoglo.
  Charlotte je također pucala tako što je pritisnula svoje rubin bradavice na dugme džojstika i cvrkutala:
  - Veličina komunizma je u tome što niste riba, već kit!
  Christina je, pucajući, pritiskajući dugmad džojstika, primijetila:
  - A mi Nemci ćemo izgraditi najveći komunizam!
  Magda je, gađajući svoje protivnice grimiznim bradavicama, agresivno rekla:
  - Najsjajniji komunizam! Samo gore, ni korak dole!
  Gerda uperivši top golim nožnim prstima i dobro nišanim hicem prevrnuvši američku haubicu, potvrdi:
  - Za arijevski komunizam!
  Nakon pada Vašingtona, Amerika je ubrzo kapitulirala. I to se dogodilo 4. jula 1947. godine.
  Onda su nacisti razbili Japan, a 15. maja 1957. napali SSSR, to su nacisti. Jedna nada, za Alisu Seleznjevu!
  A sada i Alisin tim ulazi u odlučujuću bitku. Alisa Selezneva sama i njene dvije prijateljice i dvije prijateljice. Izveli su napad na rezidenciju Adolfa Hitlera 22. juna 1957. godine.
  Alice je bosom nogom bacila bombu za uništavanje. Pokidala je naciste i vikala:
  - Slava komunizmu!
  I udarila je naciste blasticom.
  Aleksej Teterev puca na neprijatelja iz zračnih pušaka i cvili:
  - Biće to naša pobeda.
  I nemački tenk je bukvalno pretopljen. A momci pucaju munje iz očiju.
  Nataša Belaja takođe puca na neprijatelja. A u isto vreme, bez daljeg odlaganja, njene bose noge bacaju, kolosalnom teškom snagom, smrtonosnu granatu.
  Djevojka vrišti:
  - Slava našim dostignućima!
  Arkaša Sapožkov je takođe u napadu. Dječak je pun uzbuđenja. Pošto je ova gadost bila dozvoljena u paralelnom svijetu, to znači da je treba ispraviti.
  Mladi borac je udario laserskim pištoljem i rekao:
  - U slavu ideja patriotizma!
  Maša Belaja je takođe vrela u borbi. Djevojka je pustila mlaz pulsara i vatrenih mehurića gugutajući:
  - Smrt fašistima!
  A golim nožnim prstima bacala je i grašak uništenja.
  Petorica su se raspršila koristeći svoje sposobnosti u napadu na cijeli grad koji je za Hitlera izgradio Versaj.
  I izrezali su, na primjer, moćni tenk iz serije E-800 kolosalnih proporcija. A onda su počeli da uništavaju piramidalne mašine sa snažnim stablima. Pripadnici petorice su djelovali u borbi. I veoma hrabar.
  Aleksej Sapožkov je koristio polje sile koje je reflektovalo granate i bombe Wehrmachta i raznosilo ga paralizirajućim snopom. I hiljade fašista, masa tenkova i aviona su se srušile.
  Natasha je zacvilila i izdala:
  - Svi žarko veruju u pobedu!
  Aleksej Teterev je progunđao:
  - A ja imam bilo kakvo more, more je do koljena! I mogu podnijeti sve planine!
  
  Maška Belaja se složila sa ovim:
  - Zapravo, na ramenu!
  Djevojka je izgledala borbeno, posebno kada je udarila fašiste strujom uništenja. A sada je njihov tim sve bliže i bliže palati u kojoj je Hitler.
  A šta ako su im piramidalni tenkovi i druga fašistička sila na putu?
  Neki njemački automobili su toliko ogromni da liče na pravu egipatsku piramidu. Ali ne mogu odoljeti laserskom snopu.
  A ovdje su nacisti i koriste diskete. Ali oni su neranjivi od granata i metaka, i prilično slabi na hiperlaser!
  Alice je u napadu, a njeni goli prsti su opet izbačeni, nešto vrlo smrtonosno. Djevojka vrišti:
  - Daleko je lepo, okrutan si prema nacistima,
  Ti si strog prema nacistima, Alice juri kao tenk!
  A krv je tekla u potoku, okrutan si prema nacistima,
  Vi ste okrutni prema nacistima! Alice pogađa novčić!
  Ljoška Teterev, napadajući, takođe cvili i reži. Dječak puca iz moćnog lasera, sječe naciste po divizijama i pjeva:
  - Ti si samo savršenstvo, ti si samo savršenstvo,
  Od osmeha do gesta, za svaku pohvalu!
  Natasha Belaya, pucajući vrlo precizno na naciste, i izbacujući potoke smrti golim prstima djevojačkih nogu, agresivno podiže:
  - Oh, kakav blagoslov, znati da sam savršenstvo,
  Znaj da sam savršen! Znaj da sam savršen!
  Arkasha, pucajući kaskadnim emiterom i dajući nacistima posebno rogove, siktao je:
  - Staljine, ti si druže Staljin,
  Kao i uvek, heroj je na putu!
  Maša Belaja, pucajući na naciste, pevala je:
  On nas je inspirisao u teškim vremenima,
  Učinivši volju jačim čelikom...
  Spasio svijet od kuge
  Dragi druže Staljine!
  A djevojka je golim prstima lansirala destruktivni bumerang. I prevrnuo se ogroman rezervoar u obliku piramide od tri hiljade tona.
  Alisa je, pucajući na naciste, zujala:
  - Na mnogim slikama, mjerama,
  U beskonačnom univerzumu...
  Otvorio si nam pravi put -
  Zauvijek navodeći!
  I njene bose noge su opet vrlo prikladno bacile poklon ubilačke smrti. Djevojka je pritiskala fašiste i to vrlo energično.
  Aleksej Teterev, boreći se sa nacistima, pevao je:
  - plazma mač,
  želi da te posječem...
  Gori kao paklena vatra
  Laserski zrak...
  Natasha Belaya, pucajući na naciste i perući njihove automobile i na nebu i na zemlji u prah, tvitala je u znak podrške:
  Ali zar ne mislite
  Kako spasiti svoj život
  Vjeran ljubavi
  Budite do kraja!
  I sa golim nožnim prstima, kao da baca poklon totalne smrti. I to je stvarno, stvarno smrtonosno. I toliko uništavanja ovih nacista.
  Arkaša Teterev, sagorevajući smeđi zli duhovi, sve se više približavao Hitleru. Agresivni dečko, pevao:
  - U pobjedi besmrtnih ideja komunizma ....
  A nacisti su nagnuti.
  Maša Belaja, precizno pucajući i nokautirajući naciste, potvrdila je:
  - Mi vidimo budućnost, naša zemlja!
  A njeni goli prsti bacali su grašak smrti.
  Alisa, razbijajući fašističke horde, i koristeći vojno oružje iz daleke budućnosti, zacvilila je:
  - I crveni znak, Otadžbina naša!
  Aleksej Teterev, obarajući naciste i udarajući ih kao zečeve, urlao je na sve strane:
  - Uvek ćemo biti nesebično verni!
  Natasha Belaya ponovo je u divljem napadu, pali horde Trećeg Rajha koje su zauzele bukvalno cijeli svijet. Djevojčica je vrlo tehnički opremljena i nacisti joj ne mogu odoljeti.
  Ovdje je bacila dar uništenja golim nožnim prstima. Spalila je mnogo fašista i gugutala:
  - Slava Velikoj Rusiji!
  I opet je djevojka u ofanzivi.
  Arkadij Sapožkov je oduvao mlaz uništenja. Izbrišite mnogo nacističkih vojnika. Raspršio ih je, rastrgao ih i odlomio im ruke i noge. I kidanje kula tenkova.
  Dječak je cvrkutao:
  - Slava eri komunizma!
  Maša Belaja u divljem napadu razbija glave nacistima, nokautira mnogo opreme i urla:
  - Za veličinu planete!
  A goli prsti djevojke lansiraju nešto stvarno i krajnje smrtonosno.
  Alis je u napadu i tako agresivna i borbena djevojka. Svi su temeljito pokošeni. I pravi lica i viče. I krov palate kod Hitlera se uzeo i srušio.
  Gost iz budućnosti urlao je:
  - Za najjači komunizam na svetu!
  A Alisini goli prsti ponovo će pokrenuti nešto toliko destruktivno da nacisti počinju da se razbacuju. A sama Alisa će to uzeti i zapjevati:
  - Verujem da će se ceo svet probuditi,
  Biće kraja fašizmu...
  Sunce će sjajno sjati,
  Osvetljavam put komunizmu!
  Ljoška Teterev je podržala devojke tako što je poslala smrtonosni tok uništenja.
  Dječak je bio u divljoj strasti, kao zvijer. Očajnički je napao neprijatelja i cičao:
  - Slava zemlji Sovjeta!
  I tukao je naciste kao da su čorbe.
  Natasha Belaya je takođe u napadu. Briše Fritza u najluđoj strasti. I pokosi Firerovu ličnu gardu. Tako divna devojka. I borba - ruši naciste temeljno.
  A njeni goli prsti raspršuju ubilačke darove smrti.
  Nataša urla:
  - U ime ideje!
  Arkasha Sapozhkov takođe deluje veoma agresivno. I puca, topi Himmlera.
  Tada dječak zaurla:
  - Za našu veličinu i pobedu!
  Maška Belaja takođe deluje borbeno. I uništava naciste u suštini više nego kapitalno. I njeni laserski zraci, toliko borbeni da joj nacisti ne mogu pobjeći. Maša Belaja je izuzetno ratoborna lepotica.
  Golim nožnim prstima baca ubilački poklon smrti i škripi:
  - Za novi komunizam!
  Alisa, pucajući na neprijatelje, pokazuje zube i škripi na vrhu pluća, puštajući iskre iz očiju:
  
  Sve je novo u komunizmu!
  I konačno su opkolili Hitlera. Svojim golim nožnim prstima djevojka je cijedila Firerova jaja, a on je od bola viknuo:
  - Odustajem!
  Petorica su odmah prisilila glavnog fašistu da zaustavi napad na SSSR i povuče trupe sa teritorije Rusije. Uplašeni Firer je pristao na ovo.
  Treći rajh je tada propao, a počele su velike nesuglasice između vođa fašističke države.
  I Hitler je odveden u Moskvu. Tamo mu je suđeno i 7. novembra 1957. fašista broj jedan je obješen na Crvenom trgu. Ovo je kraj Hitlera, i bravo Alice!
  I ceo svet je odjednom oslobođen fašizma, a SSSR je zarobio ceo svet, pod novim vođom Voznesenskog!
  Slava komunizmu i SSSR-u!
  
  
  NEOČEKIVANA ŠANSA
  Japan je, sa devedeset posto šansi, trebao dobiti bitku kod Midveja, a ona ju je dobila. A onda su zarobili trupe carstva izlazećeg sunca i havajskog arhipelaga, porazivši Amerikance i preuzeli kontrolu nad bazom luke Peru.
  Pa, onda su Japanci zauzeli i napali Indiju, također prijeteći da će preuzeti kontrolu nad njom. Britanci su u strahu uzeli i prebacili dio trupa iz Egipta, napuštajući operaciju Torch. A Afrika je bila tiha. Na istočnom frontu se nastavilo, kao u stvarnoj istoriji. Nemci su poraženi kod Staljingrada i njihov front je pao. Ali krajem februara i početkom marta, Mainstein je izvršio kontranapad. U poređenju sa stvarnom istorijom, Nemci su imali nekoliko divizija više. Pošto Hitler nije prebacio trupe u Afriku. Uključujući trideset potpuno novih Tigrova.
  U Africi je vladao mir. Britanci nisu napredovali, Amerikanci, potučeni u Tihom okeanu, nisu se iskrcali u Maroko. I nekoliko divizija koje je Hitler u stvarnoj istoriji prebacio na crni kontinent korišćeno je u kontranapadu na istočnom frontu. A u avijaciji je bilo uključeno još više snaga. Dakle, nije bilo potrebe da se troši na Afriku.
  I kao rezultat toga, sovjetskim trupama je nanesena veća šteta, a Nijemci su uspjeli zauzeti ne samo Harkov, Belgorod, već i Kursk, odmah prekinuvši luk. A gubici Crvene armije bili su veoma veliki.
  Offroad je, međutim, prekinuo borbu. A onda je nastupilo zatišje - obje strane su skupile snagu. Nemci su u februaru objavili totalni rat i povećali proizvodnju oružja. Očekivali su da će preuzeti tehničku nadmoć. Prikupljene i snage, i Crvena armija. A u Africi je bilo tako mirno da je Hitler odlučio prebaciti briljantnog komandanta Rommela na istočni front. Gdje je, općenito, odlučena sudbina rata. Štaviše, Amerikanci i Britanci su nastavili da trpe poraz za porazom od Japana na Pacifiku. I nisu bili dorasli Evropi. Bombardovanja Trećeg Rajha su praktično prestala, što je omogućilo da se proizvodnja tenkova i aviona poveća mnogo značajnije nego u stvarnoj istoriji. Dakle, nacisti su jaki. Čak i veoma jaka.
  Jedan od novih tenkova, pored "Tigrova" i "Pantera", bio je i "Lav". Ova mašina je po obliku slična modelima "Panther" i "Tiger" -2. Hitler je želeo da koristi najnovije tenkove u borbi.
  Iako se, naravno, postavljalo pitanje gdje napasti. Firer je i dalje želio pronaći šansu za sebe na Kavkazu. Neki generali su rekli da prvo treba zauzeti Moskvu. Postojala je ideja i juriš na Lenjingrad. Na kraju je prevladala tačka gledišta da se probije do Voronježa i napreduje duž Volge do Staljingrada sa sjevera. I sa strane Tamanskog poluotoka, probijte se do ovog grada na Volgi s juga, krećući se u konvergentnim smjerovima.
  To jest, Firer je žudio za osvetom. Nacisti su, ne rasipajući svoje snage na istoku, gdje je rat zamrznut, puštajući manje podmornica i, uz zamrzavanje FAA raketnog programa, značajno povećali proizvodnju tenkova i aviona.
  Proizvodnja mašine Focke-Wulf porasla je posebno brzo. Ona nije bila samo lovac, već je mogla nositi i do 1800 kilograma bombi, igrajući ulogu frontalnog bombardera, a zahvaljujući moćnom oklopu i naoružanju mogla je biti i jurišna letjelica. Dakle, Fritz su znali šta rade. U seriju je ušao i ME-309, brži lovac i bolje naoružan. Kao i Yu-288, koji je mogao da nosi do šest tona bombi.
  Za odmotavanje novih vrsta naoružanja trebalo je vremena, a ofanziva je nekoliko puta odlagana. Štaviše, sam Hitler je takođe želeo da testira "Tigar" -2 u borbama i "Maus".
  Ali najvažnije je da Fritz još nisu napustili Afriku. Von Bock je tamo postavljen za komandanta. I neočekivano dobio ozbiljno pojačanje.
  Firer je očekivao da će pobijediti u Africi, a zatim zauzeti istočni front. I ipak se neočekivano i vratio Rommel. Prebacivši trupe koje su se spremale za napad na poluostrvo Taman u Egipat.
  Već postoji sedam petka u sedmici.
  A 5. jula počela je velika ofanziva nacista u Egiptu. U njemu je učestvovala i osma italijanska armija, koja je nakon poraza u Rusiji popunjena i obnovljena.
  Kao rezultat toga, Britanija je pretrpjela porazan poraz. Rommel je zaobišao njenu odbranu u pustinji i probio se do Nila. A nacisti su blokirali Suecki kanal.
  Uspjeh Fritza objasnili su činjenicom da su uspjeli stvoriti brojčanu nadmoć. A i činjenica da "Panter" i "Tigar" u to vrijeme nisu imali jednake tenkove.
  Crvena armija je takođe čekala za sada. Ali Staljinovo strpljenje je puklo i 1. avgusta sovjetske trupe su pokrenule veliku ofanzivu u pravcu Orel-Kursk-Belgorod. Usledile su žestoke borbe.
  Hitler je, nakon pobjede u Egiptu, ubacio trupe u Irak i zauzeo ga uz podršku Arapa, zajedno sa Kuvajtom.
  Staljin je odlučio baciti dio trupa u Irak, ali je izazvao ulazak Turske u rat. Osmanske trupe otvorile su drugi front i prešle Crvenu armiju.
  Nemci su uspeli da odbiju ofanzivu sovjetskih trupa. "Panter" je najbolje borbene kvalitete pokazao u odbrani. I loše odbio napade Crvene armije.
  Nemci su se takođe učvrstili u Iraku i Kuvajtu tako što su dobili pristup nafti. Došla je duboka jesen. Nacisti su se oslanjali na odbranu. Novi Panther-2 je lansiran u seriju. Naoružan topom od 88 mm i više oklopljen, težio je pedeset i tri tone, ali je to nadoknađeno snažnijim motorom od 900 konjskih snaga. Ovaj "panter" -2 pokazao se kao veoma opasna mašina. Njegov prednji oklop tornja dostigao je 150 mm, a trup 120 mm pod uglom nagiba od 45 stepeni. I prednja zaštita je bila vrlo dobra, uporediva sa "Tigrom"-2, dok je debljina bočnog oklopa bila 60 mm ispod kosina. Što je generalno zadovoljavajuće.
  Hitler je držao čvrstu odbranu na istočnom frontu. Linija fronta je bila relativno ravna i Crvenoj armiji je bilo teško da je probije. A u obavještajnoj djelatnosti, općenito, posao je bio dobro uspostavljen. Štaviše, Nemci su generalno pogodili Staljinovu ideju. I tvrdoglavo je udarao u istu tačku, ponovo pokušavajući da izbaci njemačke trupe iz Kurska i Orela.
  Borbe u zraku pokazale su da je ME-309 dobar lovac, a njegovo moćno oružje omogućava vam da oborite sovjetsku mašinu od prvog poziva.
  Tokom zime nije postignuto ništa značajno - Fritz je odbio sve sovjetske napade.
  Godine 1944. SSSR je dobio nove tenkove T-34-85 i IS-2. Ali potonji se pokazao ne baš uspješnim i zahtijevao je poboljšanje, a njegova slaba tačka bilo je čelo tornja. T-34-85 je imao i nedostatke. Njegova kupola je postala veća i lakša za pogađanje, a smanjen je i broj granata u municiji.
  Što je najvažnije, Nijemci su uspjeli uspostaviti masovnu proizvodnju Panther-2 i poboljšanog modela Tiger-2 sa motorom od hiljadu konjskih snaga. Ali ovdje
  Firer je naredio da ofanziva počne krajem maja. I u pravcu Voronježa, i u pravcu Tamana, i iz Turske.
  Ali žestoke borbe pokazale su da je Crvena armija itekako u stanju da se ojača i da je bilo veoma teško probiti njenu odbranu. Štaviše, miševi, preveliki i teški, poput lavova tenka, nisu se opravdali. Staljin je generalno zabranio razvoj tenkova težih od četrdeset sedam tona. Dok je njemački "Panther" -2, koji je postao najmasovniji tenk u smislu serijske proizvodnje, težio pedeset i tri tone.
  I naravno, Fricove sovjetske trupe su temeljito pritisnule. Ipak, mjestimično su se mogli zabiti na položaje. Posebno u pravcu Voronježa.
  Glavna stvar koju su Fritz imali bili su, naravno, jaki automobili. Konkretno, do juna 1944. više od hiljadu ME-262 već se borilo na sovjetsko-njemačkom frontu. Nije loše i postojala je naprednija modifikacija Focke-Wulfa - TA-152, pokazala je svoju efikasnost.
  Nacisti su, po cijenu kolosalnih gubitaka, stigli do Voronježa, ali su stali.
  Borbe su veoma krvave. Turske trupe su opkolile Jerevan, ali nisu mogle da ga zauzmu. U jesen, nacisti su polako napredovali duž Dona. I probili su odbranu kolosalne sile. Ipak, do kraja novembra, sovjetske trupe su se povukle iza Dona. Izgubljeni dio teritorije. I bili su pod velikim pritiskom.
  Novi bombarderi tipa Arado mlaznog tipa bukvalno su rasturili Crvenu armiju. I bombardovali su vrlo aktivno.
  Zimi su Nemci bili u defanzivi. U januaru su odbili ofanzivu sovjetskih trupa. Četrdeset i peta godina počela je okršajima i u vazduhu i masovnim borbama.
  U vazduhu su Nemci sve više preuzimali inicijativu. Pojavila se naprednija modifikacija ME-262 X, koja je razvijala brzinu od preko 1100 kilometara na sat. I pet vazdušnih topova. I zamašena krila. I bolje slomljeni protivnici. I XE-162 osvaja sve. Takođe veoma manevarski i laki lovac.
  U maju 1945. Nemci su koristili nove tenkove E-serije, posebno zastrašujući samohodni top E-25 i na brzinu stvoreni E-50. Posljednji tenk još nije bio savršen. Oklop mu je bio debeo kao kod "Tigra"-2, ali sa više nagiba, toranj je manji i uži, trup niži, a podvozje lakše i prohodnije. Motori od 1200 konjskih snaga. A puška je dugačka 88 mm sa cijevi od 100 EL, i dvanaest hitaca u minuti.
  Ovaj tenk je, zbog činjenice da se motor nalazio zajedno sa mjenjačem, dobio uštedu u visini trupa, zbog radilice. A mjenjač se nalazi direktno na motoru. Težina tenka iznosila je pedeset tona, a postao je vrlo mobilan i udoban za borbu. A njegov prednji oklop je potpuno neprobojan, za gotovo sve topove. Ugao nagiba trupa prema horizontali bio je 40 stepeni, a ugao nagiba čela tornja debljine 185 milimetara pedeset stepeni.
  Dakle, sovjetski topovi nisu mogli probiti čelo. E-50 se pokazao kao dobar tenk za prodor. Samohodni topovi E-25 pokazali su se još savršenijim, s vrlo snažnim motorom od 900 konjskih snaga, težine od dvadeset šest tona.
  Bila je jaka u prodoru i prilično uporna.
  Na Kavkazu, Nemci su uspeli da ostvare prodor. Istina, Staljingrad se nije mogao odmah zauzeti. Ali tada su Nemci opkolili Grozni i Ordžonikidze. I do avgusta 1945. uspjeli su se probiti do Kaspijskog mora. I uradili su to veoma loše.
  Staljin je poludio, ali nije mogao zaustaviti naciste. Bio je tučen kao mače.
  Novi njemački tenk E-75 jednostavno se pokazao kao šok za Crvenu armiju zbog svoje jake zaštite iz svih uglova.
  U septembru su nacisti započeli napad na deltu Volge i napad na Astrakhan.
  Borbe su se otegle... Zimi su Nemci zauzeli skoro ceo Kavkaz. Nakon prekida isporuke municije, Crvena armija na ovim prostorima nije mogla dugo da se izdrži.
  U martu 1946. Jerevan je posljednji pao. I ispostavilo se da je to bio pobjednički potez.
  Oslabljeni SSSR bio je osuđen na propast. A Japan i dalje dominira Pacifikom i pobjeđuje Britance i Amerikance.
  Staljin je, kako bi kupio vrijeme, Hitleru ponudio primirje na tri godine. I to pod veoma povoljnim uslovima za Treći Rajh. Povratak svih ratnih zarobljenika bez ikakvih uslova. A isplata reparacija: hrana i sirovine, posebno pamuk - Centralna Azija je i dalje pod kontrolom SSSR-a.
  Hitler je takođe tražio zlato i zalihe boksita. A takođe i izdati neke od najnovijih i najsavremenijih mašina za proizvodnju oružja.
  Staljin je, želeći da dobije na vremenu po svaku cenu, pristao na to.
  Mir je nastupio u maju 1946.
  I Nemci su, naravno, počeli da se bore na Zapadu. Prva ofanziva u Africi bila je prilično uspješna. I vazdušna bitka za Englesku.
  Ovdje su mlazni avioni bili u ofanzivi. I bombardovala je i bombardovala. I također moćni diskovi koji su srušili Britance i Amerikance.
  Amerikanci bivaju premlaćeni.
  A sada, u decembru 1946. godine, nacisti su se iskrcali u Britaniju. I počeli su da je hvataju.
  Niko nije očekivao da će Hitler odlučiti da se iskrca zimi. I on je rizikovao.
  I dobio je pobjedu. Za samo dvije sedmice. Britanija je pala, a Čerčil je pobegao u Kanadu.
  Došla je 1947. godina. Nemci su zauzeli Island već u februaru. I operacija Ikar je bila uspješna. A evo i hvatanja sa svih strana.
  Nemci i Japanci su sada napredovali na Ameriku. Iz Argentine, Brazila, Venecuele i dalje Paname. Sa napredovanjem i preko Kanade, sa iskrcavanjem. I promocija je vrlo uspješna.
  Ali dužina komunikacija ometala je opskrbu. Tako su 1947. Nemci i Japanci samo zauzeli Latinsku Ameriku i ušli preko Meksika u južne regione Sjedinjenih Država, a preko Kanade u severne regione Amerike.
  I borbe u Sjedinjenim Državama su se pretvorile u potpunu moć.
  Došla je 1948. godina. Nemci su mnogo postigli štipajući Ameriku zajedno sa Japancima. I napredovali su sa bitkama...
  Amerikanci su bili inferiorni u odnosu na naciste i po kvalitetu i po količini trupa. I nije bilo načina da se odupre Wehrmachtu. Nacisti su bacili u bitke i crnce, i Arape i Indijance. Japanci su takođe uveli svoje snage.
  Amerikanci su polako ali sigurno pokleknuli... Ali do kraja septembra 1948. Nemci su upali u Njujork i Vašington.
  A 9. novembra 1948. Sjedinjene Države su kapitulirale. I završio je prvi dio Drugog svjetskog rata.
  Staljin je kupio vreme. SSSR je dobio tenkove T-54 i IS-4. Tenk IS-7 nije ušao u proizvodnju zbog visoke cijene. Razvijene i mašine MIG-15 i tako dalje.
  Ali to nije dovoljno... Hitler je 1949. mogao pokrenuti ofanzivu na SSSR u ljeto, ali je pristao da produži primirje. Ali, naravno, u zamjenu za vrlo tešku počast koju je SSSR pristao platiti.
  Dok su Nemci i Japanci zaokružili svet osvajanjem ostalih zemalja, Staljin je pokušavao da stvori super oružje. Ali pokušaj stvaranja atomske bombe je propao.
  Staljin je umro 5. marta 1953. godine. Naslijedio ga je Berija. Za razliku od stvarne istorije, lider SSSR-a je, osećajući slom, uspeo da ostavi pisani testament o nasledniku. I ionako niko nije bolji od Berije. br.
  Kako se ispostavilo, Staljin nije pogriješio.
  Kada je Hitler napao Japan 20. aprila 1954. godine, Berija je predložio rat na strani Trećeg Rajha.
  Firer je pristao pod uslovom da SSSR povrati samo južni Sahalin i Kurilska ostrva.
  Berija je bio prisiljen da pristane na ovo. Iako teška srca. Pa, sada su oba čudovišta pala na Japan.
  I bitke su se odvijale s velikim uzbuđenjem. Hitler je želeo da pobedi Japan pre nego što je stvorila atomsku bombu.
  Treći Rajh je protiv samuraja koristio diskove laserskog oružja i piramidalne tenkove.
  Posljednji automobil je bio strašan i neprobojan iz svih uglova.
  Ovdje se Gerda i Charlotte voze na piramidalnom tenku i pucaju na Japance.
  One su devojke tako svetlucave i izuzetno borbene do grčeva u preponama. I njihove puške tutnjaju kao orgulje.
  Gerda je pevala, pokazujući zube:
  - Slomite, zgnječite i rastavite! Ovo je život, ovo je sreća!
  Charlotte se, nakon što je dobro ciljanim pogotkom razbila japansku samohodnu pušku, složila s ovim:
  - Slomite, zgnječite i rastavite! Ovo je život, ovo je sreća!
  Ovako su se borile nemačke devojke.
  A evo i Sovjeta koji se bore na tenku IS-10. Ratnice pucaju iz svojih topova od 122 mm i pjevaju:
  - Staljin živi u mom srcu,
  Da ne znamo tugu...
  Otvorio vrata svemira
  Zvezde su sijale iznad nas!
  A Nataša preciznim pogotkom razbija japanski tenk ....
  Vojska SSSR-a i Trećeg Rajha je spremnija za borbu i tehnički opremljena. Ipak, rat se nastavlja, i to sa promjenjivim uspjehom.
  Ali naravno, samuraji su izgubili oko četvrtine svoje teritorije u prva dva mjeseca.
  Za ta tri mjeseca žestoke borbe još jedan kvartal. Takav je bio nemilosrdan rat.
  Sovjetske trupe oslobodile su južni dio Sahalina i krenule dalje duž Kurilskog grebena. Osim toga, carska vojska se borila i u Mandžuriji. I već je prilično bolno.
  Pobjede su se nizale jedna za drugom. I novih uspjeha i postignuća.
  Šest mjeseci kasnije, 20. oktobra 1954., Japan je već izgubio više od polovine svojih posjeda, i očito je gubio. I predložila je, tajno Rusiji, savez protiv Trećeg Rajha. Ali Berija ga je odbio...
  Do Nove godine, više od dvije trećine teritorije Zemlje izlazećeg sunca već je bilo izgubljeno.
  Hirohito je, osjećajući se osuđenim, ponudio Fireru povoljan mir. Ali on je samo želio predaju.
  U januaru 1955. sovjetske i njemačke trupe dovršile su poraz Japana u Kini. A u februaru su i samuraji pretučeni u udaljenim kolonijama. U martu 1955. počela je bitka u samoj metropoli. Imala je veoma nasilan temperament.
  Nemci i Rusi napredovali su polako ali sigurno. U avgustu je Tokio pao, a 3. septembra 1955. Japan je kapitulirao.
  Nastupila je još jedna pauza u ratovima. SSSR je vratio južni Sahalin i zauzeo Kurilski greben. Ne previše. Ali s druge strane, smanjio se obim godišnjeg priznanja Nijemcima.
  Međutim, Rusija je ostala jedina teritorija nezavisna od Trećeg Rajha. Dana 20. aprila 1958. u Trećem Rajhu je obavljen let na Mars. Impresivno dostignuće. Trijumf arijevske misli. Ali Hitleru to nije bilo dovoljno.
  SSSR je i dalje zadirkivao svoju nezavisnost. Osim toga, u velikoj tajnosti pokušao je napraviti atomsku i hidrogensku bombu. Naravno, Hitler je pokušao da izvuče i posljednju "iver" kako je vjerovao na planeti Zemlji, kako bi dovršio svjetsku konsolidaciju.
  A na Firerov rođendan 20. aprila 1959. počeo je novi rat invazijom na SSSR. Lenjingrad je bio gotovo opkoljen i imao je komunikaciju samo uz jezero Ladoga. Do Moskve ima još dosta puta. Negdje ne više od tri stotine kilometara. Nijemci je nisu pokušali napasti tokom prvog rata.
  I sada se trzaju. I krenuli smo sa velikim entuzijazmom. Imaju diskove laserskog snopa i piramidalne rezervoare.
  Crvena armija ima samo tenkove T-54, najmasovnije. T-55, koji je tek počeo da se proizvodi. I tenkovi IS-10, zastarjeli IS-4 i najnoviji, ali nimalo masovno proizvedeni IS-12. Posljednji tenk ima top od 130 mm i sličan je IS-7. Njegova težina je oko sedamdeset tona.
  Nemci imaju naprednije piramidalne tenkove. Dvočlana posada, sa visokotlačnim i elektromagnetnim topom u kalibru 88 milimetara, ali izuzetno probojnim. A oklop je višeslojan i neprobojan.
  Avijacija nacista je također mnogo bolja i savršenija od sovjetske. Posebno bezrepi bombarderi i lovci, kao i diskoteke. Potonji razvijaju brzinu do deset zvukova i imaju lasersko oružje. I što je najvažnije, oni su neprobojni za malokalibarsko oružje.
  Budući da oko njih struji laminarni mlaz, a tok raznosi sve čaure i metke i krhotine.
  Dakle, Nemci su na vrhu. I što je najvažnije, imaju više snage u količini. Postoje strane divizije iz cijelog svijeta. I bore se naoružani naprednijim mitraljezima ili jurišnim karabinima.
  Nacisti su čak naoružani ultrazvučnim puškama, a mitraljezi laserskim nišanima ili toplotnim zracima.
  Ono što samo Fricovi nemaju. Tu su i balističke rakete. I ne samo ovo.
  Tu su i kompjuteri, i navođenje, i pametne bombe. I navođenje na radarima, zvuku i toplini. A Fritz može koristiti tenkove koji se kreću pod zemljom uz pomoć bušilica, i podmornice za jednu osobu. Imaju i male jednosjede tenkove, u kojima se bore dobro obučena i uvježbana djeca.
  Naravno, snage su krajnje nejednake. A u isto vrijeme, za napad na SSSR, Hitler je okupio sto miliona vojnika i oficira samo u prvom ešalonu. A u sovjetskoj Rusiji, cjelokupna populacija, uključujući bebe, ima nešto više od sto miliona. A u vojsci je bilo moguće okupiti, sve trupe ne više od petnaest miliona. I nisu najboljeg kvaliteta. Jedino što je dosta odbrambenih linija iskopano.
  I naravno, nacisti su, nakon što su krenuli u ofanzivu i imali ogromnu nadmoć u snagama, gotovo odmah probili odbranu. I kretali su se bez zaustavljanja. I deset dana kasnije opkolili su Moskvu. I tako je počeo ovaj rat.
  Ali 1. maja 1959. Hitler je neočekivano srušio svoj avion. I to je promijenilo odnos snaga. I u Trećem Rajhu je počela ozbiljna borba za vlast. Šta je SSSR-u dalo neočekivanu šansu za spas.
  
  STALJIN OBRUGAO
  Staljina je zbacila njegova vlastita vojska u oktobru 1941. Pa, bilo je razumljivo, omraženi Kavkazac je već sve dobio. Da, nije mu oproštena represija. Vojska je bila nezadovoljna, a posebno Žukov. Molotov je takođe podržao zaveru, a Berija je upucan na licu mesta. Staljinu je na brzinu suđeno i streljan.
  Ali sve je to dovelo do zabune među vojskom, a Nijemci su uspjeli zauzeti Moskvu. Molotov je pobegao u Kujbišev. Mnogi vojnici su dezertirali i predali se. Japan je napao Sjedinjene Države, a onda je Firer ušao u rat. I samuraji su napali Daleki istok.
  Molotov je, pod ovim uslovima, ponudio mir Fritzovima. Hitler je pristao da vrati Moskvu u zamenu za Kavkaz. Osim toga, SSSR-u su dodijeljene visoke reparacije. Morao sam dati i Lenjingrad i Arhangelsk.
  Nacisti su pustili ruke na istok i prebacili se na SAD i Britaniju.
  Firer je zaprijetio Franku okupacijom, a generalisimus je pristao da dozvoli njemačkim trupama da prođu kroz njegovu teritoriju. Gibraltar je jurišalo dvanaest odabranih njemačkih divizija. I odveden je za tri dana, nakon čega su nacisti ušli u Maroko i počeli okupirati Afriku. Dio njemačkih trupa preko Kavkaza i Irana otišao je do Indije i Bliskog istoka. I oni su preuzeli.
  Engleske trupe bile su mnogo manje i slabije naoružane. A kolonijalne divizije uopće nisu htjele da se bore. Masovno se predao. I Nemci su osvajali jednu koloniju za drugom. Britanci su također izgubili zbog rastezanja komunikacija i manje discipline trupa. Četrdeset druge godine, Treći Rajh je zauzeo sever i deo centra Afrike, Bliskog istoka i Indije, pridruživši se Japancima.
  I u februaru četrdeset treće, nakon čega je uslijedilo slijetanje u Australiju. A onda napad na Južnu Afriku.
  Tako su nacisti osvojili gotovo sve britanske kolonije i dominione.
  Churchill je kukavički tražio mir. Hitler je to odbio, pa je već uzeo sve. A u junu 1943. uslijedilo je amfibijsko iskrcavanje u Britaniju.
  Četiri prelijepe djevojke: Gerda, Charlotte, Christina i Magda. Voze se u eksperimentalnom tenku - "Panther" -2.
  Djevojke su naravno bose i u bikiniju.
  Njihov tenk je izleteo sa kundaka i otišao na obalu. "Panter" -2 je u principu dobar tenk. Prednji oklop trupa je 100 mm, kupola 120 mm, bokovi 60 mm, a glavni top je 88 mm 71 EL. Takav pištolj pogađa britanske tenkove, čak i Churchills, sa velike udaljenosti.
  Gerda je uz pomoć svojih golih nožnih prstiju pritisnula dugme pištolja i mlatila britanske tenkove.
  Udarila je u auto i zapjevala:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Charlotte, ta agresivna lisica. Takođe pucao na neprijatelja. Probila je prednji oklop Churchilla i prednjala:
  - Za naše slavne pobede!
  A pucala je i bosih nogu.
  Onda je ova djevojka cvrkutala:
  - Pa, izmlatiću te!
  Christina je veoma precizan udarac. Polomila je oklop za čije su uništenje dali nešto novca.
  Crvenokosi ratnik sa zlatnom kosom je cvrkutao:
  - Za Treći Rajh!
  I opet je bosom nogom lansirala nešto što je kobno. A gde su Britanci protiv Nemaca. Fritzovi imaju jaču opremu, bolji kadar.
  Tada je Magda opalila i sasjekla protivnike. I bosom nogom uperila je pušku u neprijatelja. I pucano brutalno.
  Ratnik je zacvilio i zarežao:
  - Za Višu silu svijeta!
  Djevojka je bila tako blistava ovdje. I mlatio protivnike. Da, uzalud je premijer Churchill kontaktirao Treći Rajh. Protiv koga je krenuo? Bio je to težak udarac.
  Naravno, nema prijema protiv Gerde. Ona je devojka kolosalne snage.
  I opet će pucati bosom nogom, i razbiće masu Britanaca.
  Zatim će Charlotte pucati golim nožnim prstima. A onda se ruši na Kromvela. Da, Britanci se dobro snalaze.
  Charlotte se zakikota.
  - Ja sam najbolja osoba na svetu!
  Christina takođe precizno puca u neprijatelje. Ona je djevojka velikog potencijala. A ako puca, puca.
  A njene školjke koje šalju bose noge su tako smrtonosne. A ratnik je urlao:
  - Za najviša dostignuća!
  Uzela je i Magda i ošamarila Britance do kraja. Koristeći svoje gole noge. Porazio britanske trupe i zacvilio:
  - Sve će biti tako kolosalno!
  Tada joj je ratnik pokazao jezik.
  Ukratko, devojke su ovde veoma cool. I uopšte nije glup. I golim petama ciljaju cijevi na engleske tenkove i samohodne topove.
  Ukratko, sletanje je bilo uspešno. Nemci su takođe tukli Britance u vazduhu. Novi lovac ME-309 pokazao je svoju potpunu superiornost nad neprijateljem. Kao Focke-Wulf. Što je prestrašilo Britance.
  Ukratko, kada je London bio opkoljen. I Churchill je pokušao pobjeći. Ali nije ga bilo.
  Dvije njemačke pilotkinje Albina i Alvina srušile su sve prateće avione i natjerale Churchillovu liniju da sleti. Ponosni premijer bio je primoran da klekne i ljubi bose noge ljepotica. Poljubio je Churchilla, u noge i Albine i Alvine. I stopala, i prsti, i pete. Nakon toga, njegove djevojke - premijer Britanije bile su prisiljene da ližu nedra Venere. Koje su devojke volele.
  Eto kakvi su oni seronje.
  Britanija je pala. I Fritz na bijelom konju, trijumf.
  Adolf Hitler je svečano objavio:
  - Uzeo sam više prestonica od Džingis-kana!
  Ostaje samo poraziti Sjedinjene Države. Ali ovo traje neko vrijeme.
  Cijela 1944. protekla je u razmjeni udaraca u zračnim i pomorskim bitkama. Njemačke podmornice su se poboljšale i postale bolje od američkih. Ili bolje rečeno, već su bili bolji, njihova superiornost je jednostavno postajala totalna.
  Firer je, kako kažu, povećao svoj zamah. U serijskoj proizvodnji pojavili su se mlazni lovci i podmornice ME-262 na vodikov peroksid. Dakle, Fritz sada imaju puno resursa. A to uključuje i ljudska bića.
  Bojni brod Bismarck ponovo je izgrađen ubrzanim tempom. Lansiran je u martu 1944. Novi brod je bio dvostruko veći u smislu deplasmana od prethodnog i tri puta snažnije oružje. Izgrađeni su i nosači aviona, i to veoma moćni.
  U januaru 1945. porinut je nosač aviona sposoban da nosi 120 aviona i sa aerodinamičnim trupom.
  Treći Rajh se spremao da skoči. Došla je 1945. godina... Američka flota je pretrpjela velike gubitke. I Japan je takođe pritiskao Sjedinjene Države sa zapada. Nemački avioni su postajali sve savršeniji, računi asova su se povećavali.
  Na primjer, dva pilota iz Trećeg Reicha - Albina i Alvina nazvali su ih A - kvadrat, vrlo žustro su postizali račune. Do sada je Huffman držao rekord. Do juna 1945. doveo je svoj račun na četiri stotine automobila i kao rezultat dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A ovo je peti stepen.
  Ali Albina i Alvina su ga već sustizale. Preko tri stotine oborenih vozila svaki, dobili su Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Ali sada su se već približavali četiri stotine. I nisu hteli da prestanu.
  Tu je Albina pritisnula gole nožne prste na pedale volana i cvrkutala:
  - Slava velikoj otadžbini!
  I oborio nekoliko američkih aviona.
  Alvina je, nastavljajući da puca, također mlatila. Oborila je dva aviona američke vojske bosim nogama i zacvilila:
  Mi smo oličenje mržnje!
  Djevojke su se razišle. Veoma su okretni u borbi.
  Albina je opalila iz topa i siktala:
  - Slava otadžbini - bič!
  Alvin se složio sa ovim:
  - Ogromna slava!
  Nemci su jako pritiskali Amerikance. I uzeli su kvalitet svoje avijacije.
  E-50 se pokazao kao dobar razvoj. Ovaj tenk se pokazao s oklopnim i brzometnim topom. I sa dobrom prednjom zaštitom.
  Amerikanac Sherman mu nije rival. I Pershing takođe. E-50 se pokazao kao zver od mašine.
  Nemci su se četrdeset pete godine naselili na Grenlandu i stvorili uporište u Kanadi. Istovremeno, njemačka diplomatija je na svoju stranu pridobila Brazil, zajedno sa Argentinom, koja je dugo bila poslušna. A promocija je počela sa južnih mostobrana.
  1946. godina je bila odlučujuća. Njemačke i japanske trupe su izvršile invaziju na Meksiko i zauzele gotovo cijelu Kanadu, napadnuvši i Aljasku. A onda su neprijateljstva konačno prebačena na Sjedinjene Države. Na njenoj teritoriji počele su se odvijati prave bitke.
  I naravno, njemački tenkovi serije E pokazali su se kao vrlo opasna i borbena vozila. Gdje su Amerikanci prije njih. Fašisti imaju takvu snagu.
  Pogotovo kada je Gerdina tenkovska posada u napadu i slama američke trupe.
  Ima auto serije E-50, okretan i brz. Ima cijev dužine 100 EL i pištolj kalibra 105 mm. Ako takav pištolj probije.
  Gerda je golim prstima pritisnula dugme džojstika, ispalila projektil, precizno pogodivši neprijatelja i zacvilila:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Šarlot, ova crvenokosa devojka je takođe golim prstima mlatarala po Amerikancima i cvrkutala, pokazujući zube:
  Slava našim nepobedivim trupama!
  Kristina je također golim prstima lupkala po svojim okretnim, isklesanim nogama i viknula:
  - Slava herojstvu Wehrmachta!
  Magda je, koristeći duge graciozne prste svojih bosih nogu, također mlatarala i cvilila:
  - Slava nepobedivom Wehrmachtu!
  A četiri devojke će to uzeti i urlati na sav glas:
  - Pravi smo orlovi, i puni junaštva! I letimo kao ptice, sinovi hrabre Otadžbine!
  Gerda je ponovo pucala golim prstima. Udarila je američki auto i siktala:
  - Ne, ne sinovi, nego ćerke!
  Charlotte je pucala na američki auto, otkinula mu kupolu i cvrkutala:
  - Naravno, ćerke su veoma junačke!
  Christina je ošamarila svog protivnika. Probila je neprijatelja skroz do kraja, i siktala, pokazujući zube:
  - Mi smo prave mašine smrti!
  Magda je takođe pucala na neprijatelja. Razbila je neprijateljski oklop, zabila neprijatelju po čelu i viknula:
  - A mi smo najsavršenije mašine na svetu!
  A cure su horski zavijale:
  - Slava Nemačkoj, slava, tenkovi jure napred! Divizije Trećeg Rajha pozdravljaju hrabre ljude!
  Ukratko, Nemci su zaista dobro išli, a njihove trupe su nizale pobedu za drugom.
  Sjedinjene Države, naravno, imaju jaku ekonomiju, ali su izgubile u pogledu tehnologije. Posebno tenkovi i mlazni avioni. Nemci su već imali ME-262 X u serijskoj proizvodnji, a ovaj avion je bio i preživljavan pri brzini većoj od 1150 kilometara na sat i naoružan sa pet avionskih 30-mm topova. Amerikanci ne mogu da odole takvoj mašini.
  Nemci su imali i pticu XE-262, laku za proizvodnju, skoro u potpunosti napravljenu od drveta, veoma laganu i upravljivu. Ali XE-262 je, zbog svoje preniske mase i velike brzine, također bio težak za upravljanje i zahtijevao je visoko kvalifikovane pilote. Ali bio je odličan za Huffmanov stil, koji je djelovao u zbližavanju. I iz blizine je slomio Amerikance.
  No, osim Huffmana, glumile su i dvije djevojke: Albina i Alvina. Oni su premašili po tri stotine oborenih aviona i dobili Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Viteške krstove sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima do sada imaju samo Huffman, koji je oborio više od pet stotina letjelica, i Rudel, legendarni jurišnik, srušio je više od pet stotina tenkova, i mnoge druge kopnene ciljeve. I još sedamnaest aviona.
  U Trećem Rajhu su odobrili i šesti stepen Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima, onima koji stignu do hiljadu oborenih letelica, ili isto toliko razbijenih tenkova.
  U ovaj Viteški krst je trebalo da bude pričvršćeno najmanje stotinu dijamanata, i bio bi veći od ostalih Viteških krstova. Tako da je nagrada bila ne samo časna, već i skupa.
  Albina i Alvina lete nebom. Obaraju svoje Jenki avione i pevaju kroz zube:
  - prelepe devojke,
  Sjajni prijatelji...
  Bili bi strašni momci -
  I odlični udarci!
  Albina je golim prstima uperila avionski pištolj, udarila Amerikanca i zacvilila:
  - Svjetla veselih očiju!
  I namignula svom partneru. Ona je prekinula svog kolegu. Razbila je neprijatelja na komade golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Za komunizam i naše slavne pobede!
  Albina je ispravila svog partnera, obarajući avion Yankee:
  - Za arijevski komunizam!
  I obe devojke su prasnule u smeh.
  U međuvremenu se rat nastavio. Amerikanci su očito gubili od najboljeg neprijatelja u tehnologiji i obuci, pa čak i korištenjem stranih divizija.
  Konkretno, Yankeesi imaju glavni tenk Sherman. Pa gdje je on protiv glavnog njemačkog E-50. Mašina nacista imala je prednji oklop od 250 milimetara, bočni oklop od 170 milimetara i težinu od sedamdeset tona sa motorom od 1200 konjskih snaga sa pojačanjem motora.
  Treba napomenuti da Sherman nije mogao ni probiti njemačku stranu, budući da je oklop E-50 nagnut. Čak ni Šerman sa pištoljem od sedamnaest stopa, Firefly, nije baš ukrcao Nemca. Ali ovaj tenk nije bio masivan.
  I Nijemci su samouvjereno uzeli američki tenk sa pet kilometara udaljenosti. Štaviše, ima visoku siluetu. Amerikanci su imali Pershinga nešto bolje. Ali ovaj tenk nije bio tako masivan kao Sherman, a ipak njegov top od 90 mm nije bio dovoljan za efikasnu borbu.
  Samo je "Superšing" mogao da probije nemački E-50 u stranu. Prednost pištolja i kalibra 90 mm i dužine cijevi od 73 EL. Ali s druge strane, brzina paljbe je samo četiri metaka u minuti naspram dvanaest za njemački E-50, a težina od pedeset tona je prevelika za motor od 500 konjskih snaga. Da, i oklop je nedovoljan. U čelo njemačkog glavnog mastodonta, Amerikanci se još uvijek nisu probili. A Fritz je imao i E-75 sa topom kalibra 128 mm i bočnim oklopom od 210 mm ispod kosina, sa još boljom zaštitom i motorom od 1500 konjskih snaga.
  Dakle, od samog početka, SAD su gubile. Samo tenk T-93, tačnije samohodni top težak devedeset i tri tone, sa prednjim oklopom debljine 305 mm i topom od 155 mm, mogao je da se bori protiv nemačkih mastodonta.
  Ali vozne performanse ovog samohodnog topa su bile nevažne, kao ni brzina paljbe. I Nemci su ga uništili avionima.
  Dakle, Amerikanci u cjelini nisu išli dobro i beznadežno su gubili.
  I njemačke trupe su se sve više približavale New Yorku i Washingtonu.
  Truman je molio Hitlera za mir.
  Ali Firer je samo želio potpunu predaju bez ikakvih uslova. Washington je bio opkoljen. I nacisti su započeli napad na američku prijestolnicu.
  Tenkovska posada Gerda borila se za svjetlije sutra. I pobijedio je bez problema.
  Devojka je čak počela da puca ne samo golim nožnim prstima, već i grimiznim bradavicama grudi. I puno je pomoglo.
  Charlotte je također pucala tako što je pritisnula svoje rubin bradavice na dugme džojstika i cvrkutala:
  - Veličina komunizma je u tome što niste riba, već kit!
  Christina je, pucajući, pritiskajući dugmad džojstika, primijetila:
  - A mi Nemci ćemo izgraditi najveći komunizam!
  Magda je, gađajući svoje protivnice grimiznim bradavicama, agresivno rekla:
  - Najsjajniji komunizam! Samo gore, ni korak dole!
  Gerda uperivši top golim nožnim prstima i dobro nišanim hicem prevrnuvši američku haubicu, potvrdi:
  - Za arijevski komunizam!
  Nakon pada Vašingtona, Amerika je ubrzo kapitulirala. I to se dogodilo 31. januara 1947. godine.
  Drugi svjetski rat je završen. A Hitlerov uspon na vlast poklopio se sa kapitulacijom Amerike.
  Činilo se da je postojao dug period mira. U stvari, svi ratovi su gotovi, Sjedinjene Države su zarobljene, a šta više želite? Ali postojala je još jedna supersila sa kolonijama: Japan. I Hitler je želeo da ga osvoji.
  20. aprila 1953. započeo je novi rat za prepodjelu svijeta. SSSR je i dalje postojao u skraćenom obliku. Vojska koja je došla na vlast nakon Staljina, postavila je Voznesenskog kao formalnu glavnu vladu. Ovaj lider je uspio djelimično da obnovi rusku ekonomiju. I ponudio je Hitleru učešće SSSR-a u ratu protiv Japana. On je pristao, ali pod uslovom da Rusija vrati samo Primorje, ostrvo Sahalin i lanac Kurila, koje su prethodno zauzeli samuraj.
  Tako je Voznesenski dobio novu šansu da oživi SSSR i djelimično rehabilituje carstvo.
  Borbe su se odvijale punom snagom.
  Alenka i njen tim borili su se na novom, eksperimentalnom tenku T-11. Ovaj auto je bio težak i dobro zaštićen. Njen prednji oklop dostigao je 300 milimetara sa masom mašine od šezdeset osam tona i topom kalibra 130 mm. U međuvremenu, glavni tenk T-54 je još uvijek u SSSR-u, što također nije nimalo loše.
  A Alenka i njen partner pucaju iz snažnog pištolja sa velike udaljenosti. Japanci, naravno, imaju svoje automobile. Konkretno, ovdje je E-75, kopiran sa njemačkog modela po licenci. Ali ovaj tenk je već pomalo zastario.
  A Alenka ga nokautira golim nožnim prstima. I šalje projektil tačno od kraja do kraja.
  Djevojka cvrkuće:
  - Slava eri komunizma! Slava Lenjinu u srcima!
  Zaista, ovo je ljepota najvišeg standarda.
  Anyuta također puca, koristeći gole prste isklesanih nogu i škripi:
  - Ja sam veoma kul ratnik, i to je kao lutka sa satom!
  Alla također puca zauzvrat. Ova devojka je pretukla samuraja i rekla:
  - U ime svetlosti, toplote i vetra!
  I, naravno, korištenjem bosih nogu.
  A onda je Marija sletela. Ona je djevojka ogromne duhovne snage. Razbila je japanski tenk i cvrkutala:
  - Za moćni komunizam!
  I podlegla goloj peti.
  I na kraju je opalila uz pomoć bose noge i Marusije. Djevojka je udarila neprijatelja i siktala:
  - Slava eri boljeg sveta!
  I kako ona zviždi... Ovo je stvarno jako cool djevojka.
  Sovjetska tenkovska posada radi odličan posao i podiže račune. Djevojke naravno brzo preuzimaju vodstvo. Imaju i najbolji auto za Crvenu armiju.
  A Gerda se bori na piramidalnom tenku. Ovaj automobil je već napredniji i ima samo dva člana posade.
  Oni, zajedno sa Charlotte, pucaju na Japance, i izuzetno su efikasni.
  Gerda je golim nožnim prstima pritisnula dugmad džojstika i udarila u japanski auto, sikćući:
  - I samuraj je poletio na zemlju pod pritiskom čelika i vatre!
  Charlotte je također pucala na nju, koristeći gole prste svojih isklesanih nogu, i siktala:
  - Ali naš Vermaht od tajge do britanskih mora, svi su milioni puta jači!
  Magda i Christina se bore u drugom piramidalnom tenku.
  Terminatorice su izuzetno borbene i kolosalne snage.
  I tako Christina puca golim nožnim prstima i udara Japanca.
  Zatim vrišti:
  - Naša era sa pobedama pred nama!
  Magda takođe puca na neprijatelja. Ruši toranj od samuraja i cvili:
  - A dostignuća čekaju još bolje!
  I opet, golih prstiju, profitira od sistema, ruši neprijatelje.
  Da, ima devojaka koje će zaustaviti konja u galopu i ući u zapaljenu kolibu.
  Ratnici su savladali neprijatelja i postepeno su se uzdigli.
  Japan je gubio. I Nemci su koristili strašno oružje - diskoteke.
  Ovim letećim tanjirima nije bilo ravnog.
  Ovdje se Agata i Adala svađaju na disketi. Ratnici kontrolišu mašinu uz pomoć džojstika i raspoređuju ovu najmoćniju jedinicu. I tako slamaju protivnike. I udaraju toplotnim zracima iz vazduha. Bukvalno uništava moć rivala.
  Agata, pucajući na neprijatelja, urla:
  - Ludila moja strast!
  I sa golom, okruglom petom, kao da pritiska.
  Adala, pucajući na neprijatelje, samouvjereno izjavljuje:
  - To je samo moć!
  Takođe koristi svoje gole nožne prste protiv neprijatelja.
  Devojke su se zaista razišle. I takve, da kažemo prave borbene ljepotice.
  Da od Japana jedva da je išta ostalo.
  Zemlja izlazećeg sunca je gubila. I nažalost, izgledalo je gotovo beznadežno.
  Samuraji su se suočili sa tehnološkom superiornošću. I veoma ozbiljan protivnik u smislu operativnog planiranja.
  Japan je svojevremeno porazio Rusiju, ali sada je gubio od koalicija.
  Na kraju, Treći Rajh je čak pokrenuo nuklearni napad na ostrva, a zemlja izlazećeg sunca je kapitulirala.
  Kao rezultat toga, osvajanje kolosalnih zemalja je završeno. Međutim, Treći Rajh se još malo borio u Latinskoj Americi i izvršio dodatna zauzimanja teritorija.
  Ali kada je cijeli svijet pod Trećim Rajhom, još uvijek slobodni SSSR zadirkuje Firera.
  A 20. aprila 1957. počinje agresija na Rusiju. I kolosalne snage napreduju na SSSR.
  Na šta Crvena armija može da računa u ovim uslovima? Snage su već veoma nejednake.
  Ali očigledno, Rusi i druge nacionalnosti još uvek imaju neke kalkulacije.
  I jako se bore.
  Nataša, Zoja, Avgustin, Svetlana se bore protiv nacista.
  Djevojke tradicionalno bose i u bikiniju. I ovo je njihov kredo. Bore se divljom žestinom.
  Nataša, pucajući iz mitraljeza, primjećuje:
  - U čemu smo dobri, da znamo da se borimo!
  Zoya, pucajući na neprijatelja, složila se:
  - Možemo!
  I bacila je bombu golim prstima.
  Augustina je mitraljezom škrabala naciste i uz veliko uzbuđenje vikala, bacajući bombu golom petom:
  - Ja sam uništitelj zla!
  Svetlana, takođe pucajući na neprijatelja, i precizno gađajući, koseći neprijatelje i bosom nogom bacajući vreću eksploziva, zbog čega se tenk prevrnuo, provokativno je izdala:
  - Samljeću Treći Rajh u prah!
  I djevojka je opet isplazila jezik.
  Evo ratnika. S njima se možete boriti protiv gotovo svakog čudovišta. Čak i Hitlerov.
  Nataša je, pucajući na naciste i braneći Moskvu, pevala:
  - Slomljeni smo jarmom horde,
  Ugnjetavani smo jarmom nevjernika...
  Zoja, pucajući na Frica, i bacivši bose prste nogama, ispusti ubilački zvižduk:
  Ali to kipi u našim venama
  Nebo Slovena...
  Augustina je, pucajući na naciste, djelujući vrlo energično, dajući bombu golom petom, nastavila:
  I sa divnih obala,
  Do obala Kolima...
  Svetlana je pevala sa divljom strašću, igrajući se mišićima nogu, a novinarske pločice su izdavale:
  Sve ovo je naša Zemlja,
  Sve ovo smo mi!
  I ovdje su djevojke, moram reći, bile sa velikom uobraženošću i kolosalnom agresijom.
  Niko ih ne može zaustaviti, ništa ih ne može poraziti. Zle vučice lome neprijatelja, zle tigrice pozdravljaju heroje.
  Ili možda heroine. Evo kockarskih djevojaka najvišeg leta ptice.
  A ako se bore, onda iz srca....
  I Alenka sa svojom posadom na tenku T-13. Mašina koja je spremna da odoli nemačkim, piramidalnim kompozicijama. Djevojka puca na neprijatelja i pjeva:
  - Naši tenkovi, to je pravo čudo,
  Od pustinja do sjevernih mora!
  Rastrgat ćemo te, vjeruj Judi,
  Užasna zvijer će biti uništena!
  Anyuta je bijesno potvrdila, također pucajući na neprijatelja uz pomoć svojih golih nožnih prstiju:
  - Rastrgaću neprijatelja i samljeću ih u prah.
  Alla je naizmjence jurišala na neprijatelja uz pomoć golih nožnih prstiju i cvrkutala:
  - Za veličinu crvenog komunizma!
  Marija je takođe udarila neprijatelja, pogodivši golim donjim udom dobro nišan i zaurlala:
  - Za lepe pobede!
  Marusja je takođe, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, pokretala neprijatelja, kao da ga udara, i viknula:
  - Za najviše ideje komunizma!
  Petorica su se borila protiv nacista poput terminatora.
  I sovjetski piloti su se takođe borili na nebu. Konkretno, Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova.
  Borile su se kao epski ženski heroji. Koristeći gole nožne prste, slali su vazdušne projektile. Oni su vrlo prikladno pogodili neprijatelje.
  Anastasija je svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme džojstika, udarila fašistu i cvrkutala:
  - Slava idejama komunizma!
  Pucajući na neprijatelja iz bradavica od jagode, polugola Akulina je također gukala:
  - Slava herojima SSSR-a!
  Ovdje su zgodne i snažne djevojke. Kako se bore kao prave zveri. I imaju nadljudsku strast i kolosalnu snagu.
  Anastasija je, slamajući naciste, pevala:
  - Iznad nesrećne planete visio,
  Zli Fritz uzavrela tama...
  Okupator mrzi svoju sjekiru,
  Naoštrite i odsijecite glavu!
  
  Međutim, on nije pijun,
  I ne hodaj zauvek pod jarmom...
  Pretvara zle neprijatelje u vatrene žile,
  Postat će vladar svjetova!
  A tu je i Elizabeth na tenku T-55. Mašina sa snažnijim topom od 105 milimetara od T-54 i spremna za borbu protiv neprijatelja.
  Djevojke u tenk, naravno, samo u jednom bikiniju.
  Elizabeth je golim prstima pritisnula dugme džojstika, pucajući prilično precizno u neprijatelja, i zagugutala:
  - Za Rusiju komunizma!
  Tada je Ekaterina zauzvrat opalila, koristeći grimiznu bradavicu svojih grudi da puca.
  Udarila je u nacistički tenk i zagugutala:
  - Za uspeh u izgradnji komunizma!
  Elena je takođe pucala na svoju protivnicu golim nožnim prstima. Razbila je cijev piramidalnog tenka, sve je to dobro uradila.
  Zatim je cvrkutala:
  - Najsjajnije ćemo imati komunizam!
  Zatim lupanula i Eufrazija, iako je obično samo vozač. Ali djevojka je pogodila vrlo precizno, razbijajući njušku nacističkog tenka.
  Onda je zagugutala:
  - Naš komunizam je svjetliji od sunca!
  Devojke na tenk su bose i u bikiniju izgledaju veoma lepo i harizmatično. I imaju grudi sa tako grimiznim bradavicama.
  Elizabeth je pjevala s oduševljenjem;
  Slomimo jaram, vjeruj fasizmu,
  Ako treba pomeriću planine....
  Doći će era, era komunizma,
  Odletjet ću u raj sa pjesmom!
  I opet će djevojka sa grimiznom bradavicom pritisnuti dugme džojstika i udariti naciste.
  Tako da ga Firer neće naći malo.
  Sa takvim devojkama je jasno da je SSSR još uvek živ, a Hitler ga ne može tako lako razbiti.
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"